Καταλαβαίνοντας ο Παναγιώτης τι είδους φυλακή τον περιμένει πέταξε σαν το πουλί προς την ελευθερία. Δυστυχώς άλλοι δεν στάθηκαν τόσο τυχεροί
Πρόλογος «Αντιαιρετικού»: Πιστεύουμε πως όσο σημαντικά είναι τα άρθρα που δημοσιεύουμε για τους Μάρτυρες του Ιεχωβά αποκαλύπτοντας τα ψεύδη, τις παλινωδίες και τις αντιφάσεις τους, με σκοπό την ενημέρωση και προφύλαξη των πιστών απ’ αυτούς, εξίσου σημαντικά είναι και τα άρθρα που περιέχουν προσωπικές μαρτυρίες σε σχέση με αυτούς. Μια τέτοια προσωπική μαρτυρία δημοσιεύουμε και σήμερα από ένα παραλίγο θύμα της «Σκοπιάς» που διαμένει στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας, τον Παναγιώτη . Αξίζει να σημειώσουμε δύο πράγματα από την εξομολόγηση – μαρτυρία του Παναγιώτη. Πρώτον, πόσο σημαντικό ρόλο παίζει ο ιερέας να στέκεται στο ύψος του λειτουργήματός του και να είναι ενημερωμένος για τις αιρέσεις και ιδιαίτερα τους Μάρτυρες του Ιεχωβά. Γιατί ένας αδιάφορος ιερέας οδήγησε τον Παναγιώτη στην απομάκρυνσή του από την αλήθεια της Ορθοδοξίας και στην περιπλάνησή του στις διάφορες αιρέσεις και στην αθεΐα αλλά και ένας ενημερωμένος και συνειδητός ιερέας τον οδήγησε πάλι στην αγκαλιά της Εκκλησίας μας. Δεύτερον κρατήσαμε τα αληθινά ονόματα των διαφόρων προσώπων που αναφέρονται στην εξομολόγηση – μαρτυρία του Παναγιώτη....
Ειδικά ο Μάρτυρας του Ιεχωβά κ. Γιώργος που αναφέρεται σ’ αυτή και έπαιξε τόσο σημαντικό ρόλο στην παραλίγο μεταστροφή του Παναγιώτη στους Μάρτυρες του Ιεχωβά, είναι ο γνωστός κ. Γιώργος που έχει συμμετάσχει με εκατοντάδες σχόλια στους διαλόγους που έχουν διεξαχθεί στα άρθρα του «Αντιαιρετικού» και αφορούν τους Μάρτυρες του Ιεχωβά. Ομοίως και ο Παναγιώτης έχει συμμετάσχει σε κάποιους από αυτούς με αντίστοιχα δικά του σχόλια που οδήγησαν τον κ. Γιώργο σε φοβερό μένος εναντίον του και σε υβριστικά και προσβλητικά σχόλια για το πρόσωπό του – εξαιτίας της χαμηλής μόρφωσης του Παναγιώτη – παρά τις νηφάλιες και ήρεμες ανταπαντήσεις του Παναγιώτη. Ελπίζουμε πως η προσωπική μαρτυρία του Παναγιώτη θα βοηθήσει πολλούς να μην πέσουν θύματα στην σκλαβιά της Οργάνωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά «Σκοπιά» και γίνουν ισόβιοι αμισθί πλασιέ των έντυπων προϊόντων της. Οι επισημάνσεις στο άρθρο είναι δικές μας.
Ακολουθεί η εξομολόγηση – μαρτυρία του Παναγιώτη :
«Καλησπέρα Χρήστο.
Λοιπόν, σήμερα βρήκα χρόνο να καθίσω να σου γράψω για το πώς έγινε και μπλέχτηκα με τους Ιεχωβάδες.
Σε ηλικία περίπου 15 – 16 ετών συναντήθηκα με τον Κώστα που σου έχω πει στο ίδιο σχολείο. Συμμαθητές και στο ίδιο θρανίο. Νωρίς, νωρίς μου αποκάλυψε την πίστη του και την άποψή του για το σταυρό που φορούσα. Αξίζει να σου πω, πως εγώ ήμουν παιδί της εκκλησίας, σχεδόν κάθε Κυριακή εκκλησιαζόμουν.
Ο Κώστας λοιπόν, μου μιλούσε για Αγία Γραφή και εδάφια, από τα οποία εγώ δεν είχα ίχνος ιδέας. Αγία Γραφή στο σπίτι είχα και διάβαζα, την Καινή Διαθήκη του Τρεμπέλα, έχει σημασία που στο αναφέρω. Όσα ισχυριζόμουν για την πίστη μου, δε μπορούσα να τα αποδείξω. Εκείνος όμως για ότι μου έλεγε είχε και το ανάλογο εδάφιο. Μη στα πολυλογώ, η πίστη μου κλονίσθηκε. Πάλι πήγαινα στην εκκλησία αλλά πλέον είχαν μπει στο μυαλό ερωτηματικά. Πλησίασα τον τότε Ιερέα μας, τον ρώτησα κάτι για την Αγία Τριάδα, μου είπε ε, κάπου εκεί το λέει, ψάξε…
Σιγά, σιγά δίχως να το έχω καταλάβει, είχα απομακρυνθεί από την εκκλησία και άρχισα να αφιερώνω όλο τον ελεύθερο χρόνο μου, στην κιθάρα που προσπαθούσα να μάθω. Ήρθε ο καιρός του στρατού. Ήρθα στην Ελλάδα υπηρέτησα και έμεινα κιόλας γιατί ήθελα να ζήσω στην πατρίδα μου που λάτρευα. Στην Ελλάδα έμεινα 10 χρόνια ακριβώς, 1997 – 2007. Σε αυτά τα 10 χρόνια έψαχνα για την αλήθεια του Θεού. Οι αμαρτίες των παπάδων δικαίωναν καθημερινά τον φίλο μου που άφησα στη Γερμανία. Οπότε ήμουν σίγουρος πως η ορθοδοξία ζέχνει.
Τότε από το ραδιόφωνο, γνώρισα τους Πεντηκοστιανούς οι οποίοι νόμιζα πως ήταν Ιερείς και τους άκουγα με πολύ θαυμασμό και για αρκετό καιρό.
Κάποια στιγμή πήρα τηλέφωνο στο σταθμό να ρωτήσω κάτι. Δε θυμάμαι ακριβώς τώρα να σου πω. Εκεί μου αποκάλυψε η τηλεφωνήτρια ότι δεν πρόκειται για Ιερείς αλλά για την αποστολική εκκλησία της πεντηκοστής. Θέλησα να τους γνωρίσω. Πήγα, και έκανα μαζί τους μαθήματα για λίγο καιρό. Δε πρόλαβα να τα μάθω όλα για αυτούς. Δε ξέρω, πάντως κάτι δε μου κόλλαγε σε αυτούς.
Αυτή η φασαρία που δημιουργούσαν κατά την ώρα της προσευχής τους, ώρες – ώρες με τρόμαζε.
Με έκανε να αισθάνομαι αφιλόξενα και αισθανόμουν μέσα μου ότι όλο αυτό το σκηνικό δεν μπορεί να προέρχεται από τον Χριστό.
Σκεπτόμουν, έτσι έκαναν άραγε και οι Απόστολοι;
Ξαφνικά πεταγόταν κάποιος και έλεγε κάτι "ασυναρτησίες" που κανένας δεν καταλάβαινε τι ήταν.. λέξεις και προτάσεις δίχως νόημα.
..και όταν ρώτησα μου είπαν ότι μιλάνε ξένες γλώσσες επειδή έχουν βαπτιστεί με το Πνεύμα το Άγιο.
Τους πίστεψα χωρίς καμία επιφύλαξη!
Τελικά δεν κατάφεραν να με πείσουν.
Από τη φύση μου είμαι πάρα πολύ παρατηρητικός.
Παρατήρησα στη συνέχεια ότι κάποιες λέξεις από αυτές που τάχα τους μίλαγε το Πνεύμα το Άγιο ήταν ίδιες.
Ακόμα σήμερα θυμάμαι μια λέξη που έμοιαζε κάπως έτσι: "Σάνταγιαμάγιαρα".
Κάθε φορά που κάποιος έκανε ότι προφητεύει, αυτή τη λέξη έλεγε, και όταν ρώτησα τι σημαίνει αυτό;
Μου απάντησαν ξανά ότι είναι ξένες γλώσσες. Κανείς δεν ήξερε.
Κάπως έτσι με έδιωξαν κι αυτοί από τις συναθροίσεις τους.
Είπα στον εαυτό μου: "Παναγιώτη πάμε να φύγουμε από εδώ, λάθος πόρτα χτυπήσαμε ξανά.."
Άρχισα να ψάχνω για Ιερέα μορφωμένο που να μπορεί να με καθοδηγήσει. Όμως ξέρεις τώρα πως είναι η Αθήνα. Ποτέ κανείς δε προλάβαινε για μένα. Οπότε το έριξα για ένα διάστημα και στην Αθεΐα. Δεν υπάρχει τίποτα έλεγα όλα μια σύμπτωση είναι και όλα εγκεφαλικά. Είχα βρει και έναν άθεο ο οποίος με ΄΄έβαζε΄΄ σε δρόμο.
Το 2007 επέστρεψα στη Γερμανία μετά από πολλά επαγγελματικά χαστούκια που δέχτηκα από τους πατριώτες μου, έχοντας κι ένα διαζύγιο στην πλάτη.
Η ιστορία άρχισε να γράφεται ξανά από την αρχή. Βρήκα το φίλο μου το Κώστα αρχίσαμε να κάνουμε πολύ παρέα και μου γνώρισε και το Γιώργο τον πρωταγωνιστή της σελίδας μας. Με το Γιώργο άρχισα να κάνω μαθήματα και προετοίμαζα τους γονείς μου ότι πρόκειται να αλλάξω θρησκεία οι οποίοι δεν τους πείραζε και ιδιαίτερα γιατί τα χρόνια που έλλειπα εγώ στην Ελλάδα, οι γονείς μου διατηρούσαν πολύ καλές σχέσεις με τους γονείς του Κώστα. Οπότε είχαν πολύ καλή γνώμη για τους Ιεχωβάδες.
Έμαθα όμως ότι εδώ στο Ντόρτμουντ έχει έρθει ένας καινούριος Ιερέας ο οποίος είναι και μορφωμένος. Όλοι το έλεγαν αυτό. Μισό χρόνο εγώ με τους Ιεχωβάδες είχα γίνει ένας μισό-Ιεχωβάς. Μέχρι και τσάντα έχω που μου χάρισε ο Γιώργος για να βάζω μέσα τα περιοδικά. Την κρατώ σουβενίρ.
“Τώρα λέω θα πάω να βρω τον παπά” (ο σημερινός Πνευματικός μου).
“Γιατί;” Με ρωτάει ο Γιώργος.
“Γιατί πρέπει να ζητήσω πίσω τα χρόνια μου που πήγαν χαμένα 30 χρόνια μες το ψέμα.”
“Μη πας.” Μου είπε.
“Όπα! Είπα μέσα μου, γιατί δε θέλει να πάω;”
“Μα γιατί” τον ρωτάω ξανά.
“Γιατί δε ξέρεις τι όπλα θα έχει” μου λέει.
“Θα πάω να τα μάθω” του λέω.
“Καλά” μου λέει, “πήγαινε αφού επιμένεις. Πάντως εγώ σου λέω πως δεν είσαι έτοιμος να τον αντιμετωπίσεις. Κάτσε πρώτα ένα χρόνο, να μάθεις καλά και μετά πας.”
“Όχι!” Του λέω, “εγώ θα πάω τώρα.”
Και Χρήστο, πήγα.
Πού να ήξερα όμως πως θα συναντήσω ένα ιερέα αντιαιρετικό;
Με έβαλε στο μάτι, με την καλή έννοια. Με πλησίασε και μιλήσαμε και τετ α τετ. Αφιέρωσε αρκετό από τον πολύτιμο χρόνο του για να μου εξηγήσει την πλάνη των Ιεχωβάδων. Μέχρι που μου γνώρισε τον Αλεβιζόπουλο. Μου δάνεισε το 1 τόμο και τρελάθηκα με αυτά που διάβασα.
Από εκεί και πέρα αγαπητέ Χρήστο, ξεκίνησε και το δικό μου αντιαιρετικό έργο.
Δε ξέρω πως σου φάνηκε η ιστορία μου. Πάντως εγώ ευχαριστώ το Θεό που άκουσε τις προσευχές μου και με οδήγησε.
Υπήρξαν, νύχτες που προσευχόμουν σε δύο Θεούς.
Μια στον Τριαδικό Θεό και μετά στον Ιεχωβά. Όποιος είναι ζωντανός και με ακούει έλεγα, ας με οδηγήσει.
Και σήμερα είμαι ένας Χριστιανός Ορθόδοξος όχι στην ταυτότητα μονάχα.
Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε πριν μια εβδομάδα. Μια κοπέλα μου έφερε από ένα μοναστήρι την Καινή Διαθήκη του Τρεμπέλα που είχα χάσει εδώ και 12 – 13 χρόνια πάνω κάτω. Η ιστορία λοιπόν ξαναρχίζει.
Μετά από πολλούς μήνες ξαναβρήκα τον φίλο μου Κώστα (Μάρτυρας του Ιεχωβά), αυτόν δηλαδή που κλόνισε την πίστη μου στη εφηβεία λέγοντάς μου "ερευνάτε τις γραφές και όχι πίστευε και μη ερεύνα".
"Φίλε Κώστα" του είπα - "ερεύνησα και ήρθα να σου πω όλα όσα έμαθα για την Οργάνωση".
Του είπα για τα πάντα - για όλα όσα έμαθα.
Ακόμη και αυτό : "Ότι υπήρξαν νύχτες που προσευχόμουν σε δύο Θεούς.
Μια στον Τριαδικό Θεό και μετά στον Ιεχωβά. Όποιος είναι ζωντανός και με ακούει, ας με οδηγήσει".
Περίμενα τουλάχιστον να μου πει: "Παναγιώτη αυτά που λες ότι έμαθες για την Οργάνωση είναι συκοφαντικά.
Χωρίς να έχεις αποδείξεις όμως πώς τολμάς να μας κατηγορείς τόσο;"
Κι όμως δεν αντέδρασε ΚΑΘΟΛΟΥ..!!!
Ξέρεις ποια ήταν η απάντησή του;
Όχι μόνο δεν μπήκε στον κόπο να μου αποδείξει ότι όλα αυτά είναι συκοφαντίες αλλά επιπλέον μου είπε:
"χαίρομαι που ξέρω ότι έστω για μερικά βράδια χάρισες χαρά στο Ιεχωβά με τις προσευχές σου".
Αρκετά σε κούρασα αγαπητέ Χρήστο, τώρα ξέρεις κι εσύ αρκετά πράγματα για μένα.
Σε αφήνω να ξεκουραστείς.
Με εκτίμηση,
Παναγιώτης.»
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή
κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι
υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου.
Κύριε Χρήστο καλησπέρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστώ πάρα πολύ για την τιμή που μου κάνατε δημοσιεύοντας κάτι από τη δική μου ασήμαντη ίσως για τους άλλους, σημαντική όμως για εμένα εμπειρία.
Έτσι για την ιστορία θέλω να συμπληρώσω το εξής:
Ο κύριος Γιώργος (καλή του ώρα όπου κι αν είναι), τον καιρό που με επισκεπτόταν και τον ακολουθούσα ως ενδιαφερόμενος ήταν ένας πολύ καλός φίλος και μάλιστα σχεδόν κολλητός.
Μιλούσαμε στο τηλέφωνο για πάρα πολύ ώρα.
ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΦΗ
Από τότε που κατάλαβε μάλλον ότι ο Παναγιώτης δεν πρόκειται να γίνει Μάρτυρας του Ιεχωβά έκοψε κάθε νήμα επαφής μαζί μου.
Όπως είπατε κι εσείς, τότε στα σχόλια εξέφρασε όντως μεγάλη εμπάθεια για εμένα.
Θεώρησε μάλλον ότι έπρεπε να έχω γνώσεις πανεπιστημίου για να κάνω διάλογο μαζί του.
Δεν πειράζει όμως, ο Θεός δικαίωσε την αναζήτησή μου και με οδήγησε στην Εκκλησία του.
Εμείς κύριε Χρήστο συνεχίζουμε και κηρύττουμε την αλήθεια του Χριστού με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, εκείνος όμως εξαφανίστηκε αφήνοντας ένα σωρό αναπάντητα ερωτήματα.
Τα τελευταία χρόνια και κυρίως από τον καιρό που σας γνώρισα έχω κάνει μεγάλα θεολογικά βήματα.
Σήμερα σκέπτομαι πώς ήταν δυνατόν να παρασυρθώ / να πιστέψω έναν αιρετικό που ούτε τον ήξερα ούτε με ήξερε.
Από έναν άνθρωπο που τον ρωτάς ποιος έγραψε τη ΜΝΚ και σου απαντά: «δεν ξέρω».
Σήμερα που μιλάμε, είμαι σίγουρος ότι ο κύριος Γιώργος μετά από τόσα πράγματα που έχει διαβάσει εδώ στον ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ γνωρίζει και ο ίδιος ότι η Οργάνωσή του είναι στην κυριολεξία Οργάνωση και ουδεμία σχέση έχει με την Εκκλησία του Θεού.
Διότι άλλο Εκκλησία – άλλο Οργάνωση.
Όσο για τη μόρφωση μιας και αναφερθήκατε και σε αυτό το ζήτημα.
Παραδέχομαι ότι μου λείπει το ένα χαρτί.
Αυτό μόνο!
Και πάλι σας ευχαριστώ για αυτήν την τιμή καλή συνέχεια στον ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ ΜΑΣ και ο Θεός να σας δίνει δύναμη στο έργο που επιτελείτε.
Με αγάπη Χριστού Παναγιώτης.
Πολὺ ὡραῖο ἄρθρο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια!
Ἡ προσωπικὴ ἐξομολόγηση ἑνὸς ἀνθρώπου ποὺ ζύγισε καλὰ τὰ πράγματα καὶ ἀποφάσισε μετὰ ἀπὸ σκέψη καὶ ἔρευνα νὰ μείνει στὴν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία.
Δυστυχῶς ὅμως, πόσοι εἶναι αὐτοὶ ποὺ ἐπιπόλαια «μασᾶνε» τὸ χορταράκι ποὺ τοὺς δίνουν οἱ Αἱρέσεις γιὰ τροφή, καὶ χωρὶς καθόλου νὰ ξέρουν τί πιστεύουν, ἐγκαταλείπουν τὴν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία καὶ ὁδηγοῦνται σὲ περιπέτειες;
Μὲ ἱκανοποιεῖ τὸ γεγονὸς ὅτι ἔψαξες Παναγιώτη καὶ δὲν ἀποδέχθηκες ἀμάσητα τὰ ὅσα σου ἔλεγαν.
Ἀλήθεια μήπως ὁ Γιῶργος μπορεῖ νὰ μου χαρίσει κι ἐμένα μιὰ δερμάτινη τσάντα πού θέλω;
Πειράζει πού δὲν θὰ τὴν χρησιμοποιήσω γιὰ νὰ γίνω πλασιέ!
Τη ελευθερία ουν, η Χριστός ημάς ηλευθέρωσε, στήκετε, και μη πάλιν ζυγώ δουλείας ενέχεσθε. (Γαλ. 5, 1)
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια, Παναγιώτη, για το άρθρο σου και για το θάρρος σου να μας μιλήσεις για αυτά που έζησες. Νομίζω ότι και πολλοί άλλοι από εμάς ―όπως εγώ για παράδειγμα― έτυχε να μπούμε στο παρόν ιστολόγιο, αναζητώντας πληροφορίες για τις αιρέσεις και γενικότερα αναζητώντας τον δρόμο του Θεού κι έναν τόπο για να συζητήσουμε ελεύθερα γι' αυτόν.
Αυτός είναι ο λόγος που το άρθρο σου είναι και θα είναι ιδιαίτερα αγαπητό στις αναγνώστριες και στους αναγνώστες του ιστολογίου. Ιδιαίτερα για όσους έχουν διαβάσει τα σχόλια στα οποία πριν από δύο περίπου χρόνια ο κ. Γιώργος σου επετίθετο προσωπικά, θα λυθούν οι απορίες που είχαμε για την (υπερβολική νόμιζα τότε) λύπη σου απέναντι στη στάση του.
Αγαπητέ κ. Γιώργο, δεν πειράζει που μας στεναχωρείτε εμάς. Το Θεό σας παρακαλώ μη στεναχωρείτε, γιατί είναι ο Θεός του Φωτός, της Αλήθειας, της Αγάπης, της Ελευθερίας.
Άλλος ένας συνάνθρωπος μας που ξέφυγε απο το στόμα του λύκου. Δόξα στον Κύριο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχει κόστος το να παραδεχτεί κάποιος οτι ήταν σε αίρεση ή οτι αυτά που πίστευε δεν ηταν αληθινά. Πέρα απο τον κόπο προς ανεύρεση της αλήθειας (προσωπικό ψάξιμο αλλά περισσότερο ρωτώντας ανθρώπους που ξέρουν παραπάνω πράγματα απο αυτόν, είναι ο εγωισμός που πρέπει να ξεπεράσει στο σημείο αυτό εκείνος που βρίσκεται στην πλάνη, ώστε να αποδεχτεί αυτό το γεγονός, και ως ένας νέος γραμματεύς να εκβάλει απο τον θησαυρό του νέα και παλαιά. Να οικοδομήσει σε νέες γερές βάσεις που προσφέρει η διδασκαλία της εκκλησίας που είναι απο τότε που ιδρύθηκε μέχρι την συντέλεια ο στύλος και το εδραίωμα της αλήθειας.
ΑπάντησηΔιαγραφήἈκριβῶς αὐτὸ φίλε Στυλιανέ. Ἔχει κόστος νὰ πεῖς πὼς ἔκανες λάθος ποὺ ἤσουνα στὴν Αἵρεση.Αὐτὸ ὅμως δὲν εἶναι ἀρκετὸ γιατί τὸ δεύτερο βῆμα εἶναι σημαντικότερο, τὸ νὰ μπεῖς στὴν Ἐκκλησία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘέλει πολὺ θάρρος γιὰ νὰ μπορέσεις νὰ ἀπορρίψεις ἔμπρακτα τὴν πλάνη καὶ νὰ ἐνταχθεῖς στὴν Ἐκκλησία.Ἐκεῖ εἶναι ποὺ σκόνταφτε ὁ φίλος μας ὁ Γιῶργος.Δὲν εἶχε τὸ θάρρος νὰ ἀποκηρύξει τὴν πλάνη καὶ νὰ ἐνταχθεῖ στὴν Ἐκκλησία παρ’ὅτι κατάλαβε ἀπὸ τὶς ἀπαντήσεις ὅλων μας, πὼς ἡ Ἀλήθεια πόρρω ἀπέχει ἀπὸ τοὺς ΜΤΙ.
Σημ: Ἀλήθεια μήπως ὁ Γιῶργος μπορεῖ νὰ μου χαρίσει κι ἐμένα μιὰ δερμάτινη τσάντα πού θέλω;
Πειράζει πού δὲν θὰ τὴν χρησιμοποιήσω γιὰ νὰ γίνω πλασιέ!
Τόσα σχόλια τοῦ ἔγραφα ὅταν συζητούσαμε καὶ δὲν ἀξίζω μιὰ τσάντα ὡς δῶρο;;;
Είναι αλήθεια ότι κανείς δεν μπορεί να γίνει Μάρτυρας του Ιεχωβά από μόνος του όσο κι αν το θέλει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ Αγία Γραφή έχει μια βασική προϋπόθεση: Να τον ελκύσει ο Πατέρας του Χριστού και να 'ανοίξει' την καρδιά του.
Εμείς οι άνθρωποι όταν βλέπουμε κάποιον που δεν γίνεται Μάρτυρας του Ιεχωβά και επειδή δεν μπορούμε να διαβάσουμε καρδιές, συμπεραίνουμε δύο πράγματα:
1. Οτι δεν είναι του θέλοντος αλλά του ελεούντος Θεού. Όσο και να μιλάμε, ο αρμόδιος για την 'αύξηση΄ είναι ο Θεός. Η 'αύξηση' είναι προφητευμένη και υπάρχει στους Μάρτυρες του Ιεχωβά - αλλά όχι στους ορθόδοξους, αλλά δεν σημαίνει ότι γίνεται εφαρμογή σε ένα ή σε κάθε άτομο.
2. Δεν γνωρίζουμε τον χρόνο στον οποίο πιθανώς ο Θεός να ανοίξει την καρδιά ενός ατόμου που μπορεί να είναι ειλικρινές, αλλά ο Θεός γνωρίζει τις περιστάσεις του και την κατάστασή του.
Ακόμα ο Θεός δεν δεσμεύει κανέναν.
Υπάρχει ελευθερία επιλογών για τον καθένα.
Πως βλέπω εγώ προσωπικά ως Γιώργος το ζήτημα;
Ο Παναγιώτης είναι καλό παιδί, όπως και πολλοί άλλοι είτε ορθόδοξοι είτε καθολικοί είτε μουσουλμάνοι είτε άλλων θρησκειών.
Η επιλογή του όμως δεν αφορά εμένα αλλά τον ίδιο.
Πιστεύω ακόμη ότι όχι μόνο δεν ήταν προετοιμασμένος για να αναλάβει κάποια σχετική πρωτοβουλία αλλά και δεν έχει ακόμη διορατικότητα για να ξεχωρίσει μερικά πράγματα που άλλοι έχουν ξεχωρίσει.
Δεν γνωρίζει το ρόλο της ψεύτικης θρησκείας όπως λειτουργεί πίσω από τα παρασκήνια - δηλαδή δεν καταλαβαίνει γιατί είπε ο Χριστός ότι οι Φαρισαίοι με το καθιερωμένο θρησκευτικό σύστημά τους έμοιαζαν - και μοιάζουν οι σημερινοί αντίστοιχοί τους - με ασβεστωμένους τάφους.
Αντιλήφτηκα ότι τέτοια κατανόηση - τουλάχιστο για τον καιρό αυτό - δεν ήταν για τον Παναγιώτη, ούτε και μπορώ να πω αν - και πως - έχει διακρίνει κάτι τέτοιο π.χ. στους καθολικούς, στους μουσουλμάνους κλπ.
Αν δεν το διακρίνει τότε ... δεν το είπε ο Χριστός ώστε να το καταλάβει ο Παναγιώτης και όλοι που δεν το καταλαβαίνουν επειδή δεν εμβαθύνουν σε τέτοιες πραγματικότητες, άρα οι διδασκαλίες του Χριστού φαίνεται ότι δεν τον αγγίζουν ούτε - προς το παρόν - τις καταλαβαίνει.
Επειδή 'η αγάπη πάντα ελπίζει',
δεν μπορώ να πω για το μέλλον ότι δεν θα ανοίξουν οι δυνάμεις κατανόησης ώστε να αντιληφθεί καλύτερα και με βάση τις διδασκαλίες του Χριστού την πλήρη αλήθεια.
Το ότι η ορθόδοξη θρησκεία - όπως και παρόμοιες - έχουν πάμπολλες ειδωλολατρικές και αντιγραφικές δοξασίες είναι 'Ηλίου φαενότερον'.
Πολλοί τις έχουν αντιληφτεί, άλλοι ίσως αργότερα. Όπως λέει η Παροιμία "Μηδένα προ του τέλους μακάριζε"
Εφόσον η αριθμητική αύξηση εκείνων που ελκύονται από τον Θεό είναι 'ενέργεια' του ίδιου του Θεού,
δεν μπορεί κάποιος να κατακρίνει τον Θεό που γνωρίζει τα πάντα.
Το αντίθετο, οι αποφάσεις του Θεού φέρνουν χαρά, επειδή είναι εντελώς δίκαιες.
Γιώργος
Ερευνητής: "Ἐκεῖ εἶναι ποὺ σκόνταφτε ὁ φίλος μας ὁ Γιῶργος.Δὲν εἶχε τὸ θάρρος νὰ ἀποκηρύξει τὴν πλάνη καὶ νὰ ἐνταχθεῖ στὴν Ἐκκλησία παρ’ὅτι κατάλαβε ἀπὸ τὶς ἀπαντήσεις ὅλων μας, πὼς ἡ Ἀλήθεια πόρρω ἀπέχει ἀπὸ τοὺς ΜΤΙ."
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάλλον φίλε Ερευνητή θα αστειεύεσαι.
Μιλάς για 'ορθόδοξη' Εκκλησία;
Που την βρήκες; Από πού κι ως πού;
Στο 'κλίν' την πέτυχες;
Τα λόγια του Χριστού για 'ασβεστωμένους τάφους' σίγουρα τα διάβασες.
Έγώ δεν βλέπω μόνο το 'ασβεστωμένοι' αλλά έμαθα και βίωσα και το 'τάφοι'.
Πιστεύω πολλοί είναι οι 'άτυχοι' που δεν τα γνώρισαν ούτε τα βίωσαν.
[Αν και δεν είναι και τόσο δύσκολο να το αντιληφτεί κανείς]
Οπότε δύο τινά συμβαίνουν:
Είτε
1.
έχεις φαντασιώσεις και πλήρη τυφλότητα μετά από τόσες συζητήσεις.
ή
2.
το λες επίτηδες - για το 'θεαθήναι' που θυμίζει την φαρισαϊκή υποκρισία.
Πάντως οι υποκριτές Φαρισαίοι τόσο ειδωλολάτρες όσο είστε εσείς, δεν διαπίστωσα από τα λόγια του Χριστού ότι ήταν. Σε αυτό θα σας ζήλευαν. Τους ξεπεράσατε.
Στις πρωτοκαθεδρίες όμως, ό,τι είπε ο Χριστός για τους Φαρισαίους, έχει πλήρη εφαρμογή στους δικούς σας θρησκευτικούς ηγέτες, οπότε σε αυτό ταυτίζεστε.
Γιώργος
Κ. Γιώργο καλώς όρισες και πάλι μετά την για μία ακόμη φορά άτακτη φυγή σου όταν δεν έχεις τι να μου απαντήσεις. Επ’ ευκαιρία για θύμισέ μου πότε εγώ το έχω βάλει στα πόδια σε διάλογο μαζί σου όπως συνηθίζεις να κάνεις εσύ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι αφού έβαλες το ζήτημα, ποιος από τους δύο, η Ορθόδοξη Εκκλησία ή οι Μάρτυρες του Ιεχωβά λένε αλήθεια, είναι ευκαιρία λοιπόν να το ξεκαθαρίσουμε για μία ακόμη φορά και να δούμε τελικά ποιος θα παραμείνει στον διάλογο και ποιος θα φύγει.
Κατ’ αρχάς λοιπόν ας δούμε τι είναι αλήθεια και τι ψέμα.
Εμπρός λοιπόν έχεις το λόγο. Πες μας λοιπόν τι λέει η Σκοπιά, για το τι είναι αλήθεια και τι ψέμα και μετά συνεχίζουμε τον διάλογό μας.
Και κάτι άλλο ακόμα. Γράφεις: «Το ότι η ορθόδοξη θρησκεία - όπως και παρόμοιες - έχουν πάμπολλες ειδωλολατρικές και αντιγραφικές δοξασίες είναι 'Ηλίου φαενότερον'.»
Σε ρωτάω λοιπόν. Η τιμή που αποδίδουμε στον Σταυρό είναι ειδωλολατρία ή όχι; Και όποιος χρησιμοποιεί το Σταυρό στα βιβλία του, τα κτίριά του ή τον φορά πάνω του είναι ειδωλολάτρης ή όχι;
Χρήστος – αντιαιρετικός
k.Χρήστο, ο καθένας που έχει μια ετικέτα ότι είναι κάτι[π.χ. 'Χριστιανός'],
ΑπάντησηΔιαγραφήδύσκολα - αν όχι ποτέ - παραδέχεται ότι είναι αυτό που δεν το γράφει η ετικέτα [π.χ. 'ειδωλολάτρης'], αλλιώς θα είχε αλλάξει την ετικέτα.
Παρακαλώ μόνο μη το παίρνετε προσωπικά επειδή εσείς δεν φταίτε για αυτά που καθιέρωσαν άλλοι.
Το δικό σας το φταίξιμο είναι μόνο η αποδοχή του 'λάθους' αλλά και η εμμονή στο 'ψέμα'.
Ιδού και η απόδειξη περί του 'ψέματος' των εικόνων.
Στον Ησαϊα 44:16-20 αναφέρεται για κάποιον που κόβει ξύλα από το δάσος:
«Το ήμισυ αυτού καίει εν πυρί·
με το άλλο ήμισυ τρώγει το κρέας·
ψήνει το ψητόν και χορταίνει·
και θερμαίνεται ... και το εναπολειφθέν [το υπόλοιπο] αυτού κάμνει θεόν, το γλυπτόν αυτού· γονατίζει έμπροσθεν αυτού και προσκυνεί αυτό και προσεύχεται εις αυτό και λέγει, Λύτρωσόν με, διότι είσαι ο θεός μου.» Ένα τέτοιο άτομο ποτέ δεν θα παραδεχθή ότι ‘Τούτο, το εν τη δεξιά μου, είναι ψεύδος.’
Έτσι πως να παραδεχθείτε εσείς αυτό που είναι ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ ότι είστε ειδωλολατρικότεροι των ειδωλολατρών;
Ακόμα και σε βιβλία του Δημοτικού σχολείου απεικονίζονται παραστάσεις προσκύνησης και προσευχής μπροστά σε εικόνες.
Ποια λοιπόν είναι η διαφορά σας με ειδωλολάτρες, αν και δεν το παραδέχεστε; [Μήπως επειδή εκείνοι χρησιμοποιούν ειδωλολατρικά π.χ. τον ήλιο κατευθείαν και όχι απλώς μια ξύλινη εικόνα;]
Έχετε ένα ειδωλοκεντρικό σύστημα λατρείας:
Για σταυρούς μιλάτε, για εικόνες μιλάτε, λείψανα μεταφέρετε εδώ κι εκεί για προσκύνηση, σταυρούς και εικόνες προσκυνάτε και φιλάτε.
Επίσης προσδίδετε σε σταυρούς και εικόνες μαγικές / φυλακτικές / προστατευτικές - όχι μόνο θαυματοποιές - ιδιότητες.
Δεν είστε λοιπόν ειδωλολατρικότεροι των ειδωλολατρών;
Σε εσάς υπάρχει το "άκρον άωτο του χάους της προσκυνητικής χρήσης εικόνων".
Μια μικρή ερωτησούλα μόνο:
Ο Χριστός έκανε τέτοια πράγματα;
Ασχολιόταν ο Χριστός με εικόνες όπως εσείς;
Θα μου πείτε: ΟΧΙ, δεν ασχολιόταν με εικόνες. Το ξέρετε πολύ καλά αυτό.
Μήπως λοιπόν ο Χριστός δίδαξε τέτοια πράγματα που κάνετε εσείς;
Μήπως δίδαξε ο Χριστός εικονοσυγκέντρωση σε εικονοστάσια;
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΧΙ. Δεν δίδαξε ούτε μίλησε ποτέ υπέρ χρήσης εικόνων και άλλων υλικών αντικειμένων.
Εσείς είστε ΥΠΕΡ της Χρήσης εικόνων που δεν δίδαξε ο Χριστός.
Τουναντίον ο Χριστός εξήγησε γιατί πρέπει να λατρεύεται ο Θεός χωρίς τη βοήθεια υλικών αντικειμένων:
"οι αληθινοί προσκυνηταί θέλουσι προσκυνήσει τον Πατέρα εν πνεύματι και αληθεία· διότι ο Πατήρ τοιούτους ζητεί τους προσκυνούντας αυτόν. Ο Θεός είναι Πνεύμα, και οι προσκυνούντες αυτόν εν πνεύματι και αληθεία πρέπει να προσκυνώσι"
(Ιωάννης 4:23, 24)
Άρα μέσω της χρήσης εικόνων δεν ξεφεύγετε από τις διδασκαλίες του Χριστού; Φυσικότατα.
Γιώργος
Κ. Γιώργο για μια ακόμη φορά απέδειξες πως δεν μπορείς παρά να γράφεις άρες μάρες κουκουνάρες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια δείξε μου στο σχόλιο που έκανα σε σένα που γράφω για τις εικόνες.
Αντίθετα ήμουν πολύ συγκεκριμένος γιατί μίλησα για τον Σταυρό.
Ορίστε τι έγραψα:
«Και κάτι άλλο ακόμα. Γράφεις: «Το ότι η ορθόδοξη θρησκεία - όπως και παρόμοιες - έχουν πάμπολλες ειδωλολατρικές και αντιγραφικές δοξασίες είναι 'Ηλίου φαενότερον'.»
Σε ρωτάω λοιπόν. Η τιμή που αποδίδουμε στον Σταυρό είναι ειδωλολατρία ή όχι; Και όποιος χρησιμοποιεί το Σταυρό στα βιβλία του, τα κτίριά του ή τον φορά πάνω του είναι ειδωλολάτρης ή όχι;»
Περιμένω λοιπόν να μου απαντήσεις σ’ αυτό που σε ρώτησα για να συνεχιστεί ο διάλογος.
Χρήστος – αντιαιρετικός
Σοῦ θυμίζω κ.Γιῶργο, ὅτι στὶς 16 Μαρτίου εἶχες ἰσχυρισθεῖ ὅτι στὸ Πρ8,39 δὲν ἐννοεῖ τὸ Ἅγιο Πνεῦμα μὲ τὴ φράση «Πνεῦμα Κυρίου»
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιώργος : “Πρ8,39 ὅτε δὲ ἀνέβησαν ἐκ τοῦ ὕδατος, πνεῦμα Κυρίου ἥρπασε τὸν Φίλιππον, καὶ οὐκ εἶδεν αὐτὸν οὐκέτι ὁ εὐνοῦχος·
Εδώ λέει 'πνεύμα Κυρίου'
ΔΕΝ ΛΕΕΙ 'ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΞΥΜΑ'.
Ούτε καν έχει οριστικό άρθρο που να προσδιορίζει ΤΟ ΄πνεύμα'
Ο Α__Γ__Γ__Ε__Λ__Ο__Σ λοιπόν του Θεού έφερε σε πέρας την αποστολή του και
ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν χρειάζονταν άλλη βοήθεια. 16 Μαρτίου 2010 5:57 μ.μ.’’
To σχόλιό σου αὐτὸ εἶναι στὸ ἄρθρο http://antiairetikos.blogspot.com/2009/07/blog-post_13.html?commentPage=19’’
Ἀμέσως μετά σου ἔδειξα μετάφραση ἀπὸ τὴ ΜΝΚ ποὺ γράφει ὅτι τὸ «πνεῦμα Κύριου» ἐκεῖ εἶναι τὸ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ δηλ. γιὰ ἐσᾶς τὸ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ καὶ ὄχι Ἄγγελος Κυρίου.Αὐτὸ. ὅπως καταλαβαίνεις σὲ ἔφερε σὲ ἀντίθεση μὲ τὴν Ἑταιρεία σου.Αὐτὴ λέει ὅτι τὸ τὸ «πνεῦμα Κύριου» ἐκεῖ εἶναι τὸ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ γιὰ σᾶς τοὺς ΜΤΙ «ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ» ἐνῷ ἐσὺ στὸ σχόλιό σου ἔλεγες ὅτι ἐπειδὴ γράφει «πνεῦμα Κύριου» ΔΕΝ ΛΕΕΙ 'ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΞΥΜΑ'.
Σου ζήτησα μετὰ νὰ μοῦ δείξεις μιὰ Σκοπιὰ ἤ ἔστω ὁποιοδήποτε ἔγγραφο τῆς Ἑταιρείας σου ποὺ νὰ ὑποστηρίζει τὴν Ἄποψή σου.Δὲν μᾶς ἔδειξες καὶ ἐξαφανίστηκες.Τὸ ἐρώτημα αὐτὸ ἐπικολλήθηκε 23 φορὲς καὶ ἀπὸ τὶς 16 Μαρτίου μέχρι σήμερα εἶναι ἀναπάντητο ἀπὸ σενα.Ἂς δεῖ ὁ ἀναγνώστης τὸ ἑπόμενο σχόλιό μου, ἀλλὰ καὶ τὰ ὑπόλοιπα τοῦ Ἀντιαιρετικου ποὺ τὸν ρωτοῦσε συνεχῶς ἐπικολλώντας ξανὰ καὶ ξανὰ τὸ ἴδιο ἐρώτημα.
Καὶ κάτι τελευταῖο.Ἐσεῖς κ.Γιῶργο εἶστε αὐτὸς ποὺ πάντα ἔφευγε ἀπὸ τὸν διάλογο.Ὅλοι οἱ ἄλλοι συμμετέχοντες ἔμεναν πίσω περιμένοντάς σας νὰ ἀπαντήσετε.
Ἐπίσης κι ἄλλες φορὲς ἔχετε συλληφθεῖ ἀπὸ τὸν ἰδιοκτήτη τοῦ blog ἐδῶ νὰ ἐκφέρετε ἀπόψεις δικές σας ποὺ ἔρχονταν σὲ ἀντίθεση μὲ τὶς ἐπίσημες ἀπόψεις τῆς Ἑταιρείας σας.
Αὐτὰ γιὰ νὰ μὴν νομίζεις ὅτι οἱ καινούργιοι ἀναγνῶστες θὰ χάψουν τὸ χάπι σου.
Αντιαιρετικός: Η τιμή που αποδίδουμε στον Σταυρό είναι ειδωλολατρία ή όχι; Και όποιος χρησιμοποιεί το Σταυρό στα βιβλία του, τα κτίριά του ή τον φορά πάνω του είναι ειδωλολάτρης ή όχι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΌποιος χρησιμοποιεί το Σταυρό ως διακοσμητικό στοιχείο δεν είναι βέβαια ειδωλολάτρης.
Όποιος όμως προσκυνά το Σταυρό, είναι ειδωλολάτρης.
Ποιο είναι το πρωτότυπο στο οποίο μεταβαίνει η προσκύνηση; Στις εικόνες είναι ο Χριστός ή ο άγιος ο οποίος εικονίζεται. Στον Σταυρό ποιο είναι το πρωτότυπο αν όχι η ξύλινη κατασκευή πάνω στην οποία σταυρώθηκε ο Χριστός; Αποδίδετε λοιπόν τιμή και προσκύνηση σ’ ένα αντικείμενο. Και όχι μόνο το προσκυνάτε αλλά απευθύνεστε σ’ αυτό και σε πρώτο πρόσωπο, λες και είναι πρόσωπο, στους ύμνους σας (Χαιρετισμοί Τιμίου Σταυρού).
Χαιρετισμούς σε όλους.
Nikos.
Κύριε Γιώργο καλησπέρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα λοιπόν που ήρθε ξανά η στιγμή να μιλήσουμε έστω και μέσω του ιστολογίου.
Στο σχόλιό σου έγραψες:
«Το ότι η ορθόδοξη θρησκεία - όπως και παρόμοιες - έχουν πάμπολλες ειδωλολατρικές και αντιγραφικές δοξασίες είναι 'Ηλίου φαενότερον'.»
Κύριε Γιώργο σου κάνω εξαρχής σαφές ότι δεν μπορώ να λάβω ΠΛΕΟΝ σοβαρά υπόψη μου το πώς βλέπει ένας Μάρτυρας του Ιεχωβά την Ορθόδοξη Εκκλησία και ποια είναι η γνώμη του για Αυτήν.
Από νωρίς έμαθα ότι τυφλός δεν μπορεί να σου δείξει το δρόμο εφόσον ούτε ο ίδιος δεν μπορεί να τον δει.
Όταν αναφέρεσαι όμως στην Ορθόδοξη Εκκλησία θα σε παρακαλέσω να μην αναφέρεις τον όρο θρησκεία.
Η Ορθοδοξία δεν είναι θρησκεία είναι η Εκκλησία του Θεού όπως αυτή παραδόθηκε στους Αποστόλους από τον ίδιο τον Χριστό..
Αν όμως επιμένεις να χρησιμοποιείς τον όρο θρησκεία για την Ορθόδοξη Εκκλησία, θα σε παρακαλέσω να αναφέρεις και το όνομα εκείνου που την ίδρυσε καθώς και την ημερομηνία ιδρύσεώς της.
Πέρα από τα θεολογικά εύχομαι να είσαι καλά.
Παναγιώτης
1. Ο Χριστός δεν είχε ακόμα επικυρώσει την Καινή Διαθήκη στο αίμα Του, αλλά ίσχυε ακόμα ο Νόμος τής Παλαιάς Διαθήκης, που ήταν η Σκιά, και όχι η Εικόνα τής Καινής Διαθήκης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓι' αυτό και κατά το Εβραίους 10/ι: 1, μόνο στη Χριστιανική εποχή τής Εικόνας, η λατρεία τού Θεού γίνεται με εικόνες, και όχι στην εποχή τής Σκιάς.
2. Οι Απόστολοι, στη Νέα Διαθήκη, τιμούσαν τα υλικά αντικείμενα ως φορείς τής Θείας Χάριτος. Και τη μετέδιδαν με τα ρούχα τους, ακόμα και με τη σκιά τους, πόσο μάλλον με την εικόνα τους:Πράξ. 15, 15-16: «ώστε κατά τας πλατείας εκφέρειν τους ασθενείς και τιθέναι επί κλινών και κραβάττων, ίνα ερχομένου Πέτρου καν η σκιά επισκιάση τινί αυτών. συνήρχετο δε και το πλήθος των πέριξ πόλεων εις Ιερουσαλήμ φέροντες ασθενείς και οχλουμένους υπό πνευμάτων ακαθάρτων, οίτινες εθεραπεύοντο άπαντες
3. Ας μας δείξεις έστω και ένα χωρίο που αναφέρει ως "είδωλο" οτιδήποτε δεν προσκυνείται ως θεός. Και ας μας πεις από πού προκύπτει ότι το: "εν πνεύματι" σημαίνει "χωρίς εικόνες".
Χριστιανός.
Παναγιώτη καταρχήν γειά σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτο θέμα που αναφέρεις και αρνείσαι τη χρήση της λέξης Θρησκείας για τη δική σου 'θρησκεία',
διάβασε αν θες να διαπιστώσεις ότι η ίδια η Αγία Γραφή, η οποία αναφέρεται στη λέξη Θρησκεία, την εφαρμόζει και στους αληθινούς Υπηρέτες του Θεού και συνεπώς και σε Χριστιανούς:
"Εἴ τις δοκεῖ θρησκὸς [αν κάποιος νομίζει ότι είναι 'θρήσκιος'] εἶναι μὴ χαλιναγωγῶν γλῶσσαν ἑαυτοῦ ἀλλὰ ἀπατῶν καρδίαν ἑαυτοῦ, τούτου μάταιος ἡ θρησκεία. 27 θρησκεία καθαρὰ καὶ ἀμίαντος παρὰ τῷ θεῷ καὶ πατρὶ αὕτη ἐστίν..." (Ιακ. 1:26,27)
Σωστά λοιπόν αναφέρθηκα σε αυτό που είναι κοινώς γνωστό και το ξέρουν όλοι.
Νομίζω ότι επ' αυτού δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο για να προσαρμόσεις την άποψή σου σύμφωνα με την Αγία Γραφή.
Γιώργος
τυπογραφική μικροδιόρθωση και μετάφραση:
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτο θέμα που αναφέρεις και αρνείσαι τη χρήση της λέξης Θρησκεία για τη δική σου 'θρησκεία',
διάβασε αν θες να διαπιστώσεις ότι η ίδια η Αγία Γραφή, η οποία αναφέρεται στη λέξη Θρησκεία, την εφαρμόζει και στους αληθινούς Υπηρέτες του Θεού και συνεπώς και σε Χριστιανούς:
"Εἴ τις δοκεῖ θρησκὸς εἶναι μὴ χαλιναγωγῶν γλῶσσαν ἑαυτοῦ ἀλλὰ ἀπατῶν καρδίαν ἑαυτοῦ, τούτου μάταιος ἡ θρησκεία. 27 θρησκεία καθαρὰ καὶ ἀμίαντος παρὰ τῷ θεῷ καὶ πατρὶ αὕτη ἐστίν..." (Ιακ. 1:26,27)
(Ιακώβου 1:26-27) "Αν κανείς θεωρεί τον εαυτό του θρήσκο και εντούτοις δεν χαλιναγωγεί τη γλώσσα του αλλά εξακολουθεί να απατάει την καρδιά του, η θρησκεία αυτού του ανθρώπου είναι μάταιη. 27 Η θρησκεία που είναι καθαρή και αμόλυντη από την άποψη του Θεού και Πατέρα μας είναι αυτή:... [ΜΝΚ]
κ.Χρήστος:
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ρωτάω λοιπόν. Η τιμή που αποδίδουμε στον Σταυρό είναι ειδωλολατρία ή όχι; Και όποιος χρησιμοποιεί το Σταυρό στα βιβλία του, τα κτίριά του ή τον φορά πάνω του είναι ειδωλολάτρης ή όχι;»
Νίκος:
Όποιος χρησιμοποιεί το Σταυρό ως διακοσμητικό στοιχείο δεν είναι βέβαια ειδωλολάτρης.
Όποιος όμως προσκυνά το Σταυρό, είναι ειδωλολάτρης.
Ποιο είναι το πρωτότυπο στο οποίο μεταβαίνει η προσκύνηση; Στις εικόνες είναι ο Χριστός ή ο άγιος ο οποίος εικονίζεται. Στον Σταυρό ποιο είναι το πρωτότυπο αν όχι η ξύλινη κατασκευή πάνω στην οποία σταυρώθηκε ο Χριστός; Αποδίδετε λοιπόν τιμή και προσκύνηση σ’ ένα αντικείμενο. Και όχι μόνο το προσκυνάτε αλλά απευθύνεστε σ’ αυτό και σε πρώτο πρόσωπο, λες και είναι πρόσωπο, στους ύμνους σας (Χαιρετισμοί Τιμίου Σταυρού).
Εγώ θα αναφέρω ένα παράδειγμα υπό τη μορφή ερώτησης, σε αντιδιαστολή με το ερώτημα του κ.Χρήστου.
[Έχοντας υπόψη - προς αποφυγή παρεξήγησης - ότι και η Βαβυλώνα η Μεγάλη αποκαλείται πόρνη στην Αποκάλυψη του Ιωάννη]
[Ρωτάω λοιπόν σε αντιστοιχία - όχι 1 προς 1]
Κάποιος ο οποίος
απατά [ασκεί ειδωλολατρία]
τη γυναίκα του έχοντας
σεξουαλικές σχέσεις [προσκυνώντας το σταυρό]
με άλλη γυναίκα,
θα μπορούσε (;) να χαρακτηριστεί 'άπιστος' [ειδωλολάτρης]
ΚΑΙ ΟΤΑΝ συζητάει [φοράει σταυρό] με μια άλλη γυναίκα
ΚΑΙ ΟΤΑΝ πίνει καφέ με μια άλλη γυναίκα απέναντί του [χρησιμοποιεί το σταυρό]
ΚΑΙ ΟΤΑΝ βλέπει μια άλλη γυναίκα [όταν ο σταυρός υπάρχει π.χ. σε ένα βιβλίο];
Ποιό είναι ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ της 'συζυγικής απιστίας' [της ειδωλολατρίας];
Οι εξωσυζυγικές σεξουαλικές σχέσεις [η προσκύνηση του σταυρού] και όχι κατ' ανάγκην η συζήτηση με μια γυναίκα ή το να πιεί καφέ μαζί με κάποια.
Άρα η ερώτηση: "Είναι 'απιστία' αν πιεί κάποιος καφέ ή συζητάει με μια γυναίκα ή βλέπει γυναίκες;"
αποπροσανατολίζει από την ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΑΠΙΣΤΙΑΣ.
Το ίδιο συμβαίνει με την προσκύνηση του σταυρού: Αυτή είναι η ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΑΣ και οι άλλες ερωτήσεις απλώς αποπροσανατολίζουν από το ΒΑΣΙΚΟ ΑΥΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΑΣ.
[Φυσικά και αποσκοπούν - αυτονόητα - οι ερωτήσεις κάπου]
Πέρα όμως από το παράδειγμα, αναφορικά με τον σταυρό, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που λαμβάνονται υπόψη:
Π.χ. το να φορά κάποιος έναν σταυρό φανερώνει σε άλλους με ΠΟΙΟΥΣ ΤΑΥΤΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ, επειδή ο σταυρός είναι ένα ΣΥΜΒΟΛΟ που προσδιορίζει κάποιους.
Αν όμως κάποιος ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να ταυτίζεται με 'σταυροφόρους' που ανήκουν σε μια συγκεκριμένη ΟΜΑΔΑ ή φανερώνουν μια συγκεκριμένη νοοτροπία - οποιαδήποτε κι αν είναι αυτή-, είναι αυτονόητο ότι δεν φοράει αυτό δια του οποίου θα ταυτιζόταν με την ομάδα με την οποία δεν θέλει να ταυτίζεται.
Φυσικά είναι εντελώς διαφορετικό το να διαβάζει κάποιος ένα περιοδικό, όπως Σκοπιά, Ξύπνα όπου - ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΡΕΥΝΑ επ' αυτού - χρησιμοποιούνται και αντίστοιχες αναπαραστάσεις [όπως πριν λίγο καιρό και στο γερμανικό περιοδικο FOCUS, όπου αποδεικνυόταν η ειδωλολατρικότητα του σταυρού ] ακριβώς όπως ένα ΑΝΤΙΧΙΤΛΕΡΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ μπορεί να έχει σε φωτογραφία το ΣΥΜΒΟΛΟ των Χιτλερικών χωρίς να το υποστηρίζει.
Αυτό διαφέρει φυσικά από το να έχει κάποιος στο ρουχισμό του και να επιδεικνύει σε άλλους το χιτλερικό σύμβολο, ταυτίζοντας τον εαυτό του με τους Χιτλερικούς.
Άρα στο ζήτημα του σταυρού δεν πρόκειται απλώς για κάποια διακόσμιση αλλά για ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ. Είναι αυτονόητο ότι κάποιος που δεν θέλει να τον ταυτίσουν με ειδωλολάτρες που προσκυνούν το σταυρό, αποφεύγει να δίνει κάθε τέτοια εντύπωση.
Γίνεται κατανοητή συνεπώς η αντιστοιχία των διαφόρων συμβόλων με το μήνυμα που 'εκπέμπουν', τον ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ και τη ΤΑΥΤΙΣΗ μέσω αυτών.
Γιώργος
Κ. Γιώργο έγραψες πολύ ωραία και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου:
ΑπάντησηΔιαγραφή«Πέρα όμως από το παράδειγμα, αναφορικά με τον σταυρό, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που λαμβάνονται υπόψη:
Π.χ. το να φορά κάποιος έναν σταυρό φανερώνει σε άλλους με ΠΟΙΟΥΣ ΤΑΥΤΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ, επειδή ο σταυρός είναι ένα ΣΥΜΒΟΛΟ που προσδιορίζει κάποιους.
Αν όμως κάποιος ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να ταυτίζεται με 'σταυροφόρους' που ανήκουν σε μια συγκεκριμένη ΟΜΑΔΑ ή φανερώνουν μια συγκεκριμένη νοοτροπία - οποιαδήποτε κι αν είναι αυτή-, είναι αυτονόητο ότι δεν φοράει αυτό δια του οποίου θα ταυτιζόταν με την ομάδα με την οποία δεν θέλει να ταυτίζεται.
Άρα στο ζήτημα του σταυρού δεν πρόκειται απλώς για κάποια διακόσμιση αλλά για ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ. Είναι αυτονόητο ότι κάποιος που δεν θέλει να τον ταυτίσουν με ειδωλολάτρες που προσκυνούν το σταυρό, αποφεύγει να δίνει κάθε τέτοια εντύπωση.
Γίνεται κατανοητή συνεπώς η αντιστοιχία των διαφόρων συμβόλων με το μήνυμα που 'εκπέμπουν', τον ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ και τη ΤΑΥΤΙΣΗ μέσω αυτών.
Γιώργος»
Επιπλέον σύμφωνα και με τη Σκοπιά του 1968 σελ. 437 – 439 στο άρθρο «Ο Σταυρός έχει παγανιστική προέλευσι»:
«Ο Σταυρός που βλέπετε στο κωδωνοστάσιο της γειτονικής εκκλησίας, στο βωμό της και κρεμασμένο γύρω στο λαιμό πολλών γειτόνων σας, είναι στην πραγματικότητα ένα παγανιστικό θρησκευτικό σύμβολο. Απελάμβανε σεβασμό σ’ όλο τον ειδωλολατρικό κόσμο προτού εμφανισθεί η Χριστιανοσύνη»
Και
«Αν ανήκετε σε μια από τις εκκλησίες του «Χριστιανικού κόσμου», σας έχει πει ποτέ η εκκλησία ότι ο σταυρός είναι ένα παγανιστικό ΄συμβολο»
Και
«Οι αληθινοί Χριστιανοί ουδέποτε εσεβάσθησαν τον σταυρό ή τον εθεώρησαν ως σύμβολο της αληθινής Χριστιανοσύνης»
Και
«Ο σταυρός που χρησιμοποιείται από τις εκκλησίες του «Χριστιανικού κόσμου» δεν έχει ούτε την πιο απομακρυσμένη σχέσι με την Χριστιανοσύνη. Αντιθέτως είναι το ιερό σύμβολο που ανήκει σε αρχαίες παγανιστικές θρησκείες, θρησκείες οι οποίες ήσαν αποκρουστικές στον Θεό της αλήθειαςκαι εναντίον των οποίων είχε προειδοποιήσει το έθνος Ισραήλ»
Συνεπώς κ. Γιώργο σύμφωνα με αυτά που γράφεις εσύ και η Σκοπιά όποιος χρησιμοποιεί τον Σταυρό ως σύμβολο και προσδιορισμό του ως Χριστιανού ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΚΟΠΙΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΘΕΟ.
Συνεπώς και πάλι κ. Γιώργο ο Ρώσσελ ο οποίος εξέδωσε το περιοδικό Σκοπιά «για να υψώσει το σύμβολο του Σταυρού»!!!!!(Βιβλίο Έτους 1983, σελ. 38) - κοσμεί άλλωστε και τον τάφο του!!! – και οι υπόλοιποι ΜτΙ οι οποίοι φορούσαν πάνω τους τον Σταυρό, κοσμούσε για 60 χρόνια το εξώφυλλο της Σκοπιάς, ήταν αναρτημένος στα κτίρια της Σκοπιάς ήταν ειδωλολάτρες και δεν ήταν αληθινοί Χριστιανοί.
Άρα κ. Γιώργο η ίδρυσή σας ως Οργάνωση είναι ειδωλολατρική αφού ο ιδρυτή σας και οι συν αυτώ ήταν ειδωλολάτρες και όχι αληθινοί Χριστιανοί.
Και η απορία μου που δεν μου την έχεις λύσει ποτέ γιατί όλο «ξεχνάς» να την απαντήσεις.
Πως δέχεται ο Χριστός δίπλα του ως συμβασιλέα έναν ειδωλολάτρη και μη αληθινό Χριστιανό και μάλιστα αποκρουστικού είδους – σύμφωνα με τη Σκοπιά – αφού ο Ρώσσελ θεωρείται ως ένας χρισμένος από τους 144.000;
Χρήστος – αντιαιρετικός
Ό,τι να ναι λέτε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο απόσπασμα της Σκοπιάς για τη μη χρήση του σταυρού από τους αληθινούς χριστιανούς δεν αναφέρεται στη σύγχρονη ιστορία των Μαρτύρων του Ιεχωβά αλλά στους αρχαίους χριστιανούς.
Γιατί δεν βάζετε και την προηγούμενη πρόταση ώστε να φανεί το νόημα, παρά μόνο κομματάκια από δω κι από κει;;;
Επίσης, ο Ρώσσελ δεν ήταν ειδωλολάτρης επειδή δεν προσκυνούσε σταυρούς.
Δεν είχε κομματάκια από τίμιο ξύλο.
Ούτε φορούσε τον σταυρό πάνω του για να φοβούνται τα δαιμόνια και να κάνει εξορκισμούς.
Συνέλθετε.
Η περίπτωση του σταυρού είναι το πιο κλασικό δείγμα ειδωλολατρίας στη θρησκεία σας.
Και δεν μιλάμε για το σχήμα απλώς.
Αλλά κυρίως μιλάμε για το γεγονός ότι:
ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑΚΗ ΑΞΙΑ ΣΤΟ ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ.
Η διδασκαλία σας για τη σπουδαιότητα του σχήματος και του υλικού του σταυρού ουσιαστικά λέει ότι αν ο Ιησούς είχε πεθάνει με τα χέρια του σε άλλη στάση, ο θάνατός του θα είχε λιγότερη αξία.
Αυτά είναι πέρα για πέρα παγανιστικές δισιδαιμονίες παρμένες ατόφιες από την αιγυπτιακή θρησκεία των ελληνιστικών χρόνων.
Γιωργάρας the Original
Γαλ3/18 πολλοὶ γὰρ περιπατοῦσιν, - οὓς πολλάκις ἔλεγον ὑμῖν, νῦν δὲ καὶ κλαίων λέγω, τοὺς ἐχθροὺς τοῦ σταυροῦ τοῦ Χριστοῦ,
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτά είναι πέρα για πέρα παγανιστικές δισιδαιμονίες παρμένες ατόφιες από την αιγυπτιακή θρησκεία των ελληνιστικών χρόνων.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιωργάρας the Original
Aυτά τί είναι
Γιωργάρα the Original?
http://oodegr.com/paratir/istoria/apokryf.htm
http://oodegr.com/paratir/istoria/apokryf2.htm
http://oodegr.com/paratir/istoria/pyramida_1.htm
http://oodegr.com/paratir/istoria/apokryf3.htm
Και ακόμα, "περιποιόταν" μαζί με τη γυναίκα του, και ένα κοριτσάκι που είχε στο σπίτι του, και την υπηρέτρια: http://oodegr.com/paratir/istoria/medousa1.htm
Να χαίρεστε τον "εκλεκτό" Πιστό και Φρόνιμο Δούλο σας!
Χριστιανός.
Ανώνυμε, άμα απαντήσεις στο ζήτημα που έθεσα, δεν έχω κανένα πρόβλημα να σου απαντήσω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο να στρέφεις την κουβέντα στον Ρώσσελ δεν κάνει εσάς λιτότερο ειδωλάτρες...
Αλλά δεν το έχεις πιάσει αυτό το νόημα...
Γιωργάρας the Original
Γιωργάρας the Original
ΑπάντησηΔιαγραφή''Επίσης, ο Ρώσσελ δεν ήταν ειδωλολάτρης επειδή δεν προσκυνούσε σταυρούς''
Γιωργάρα the Original
εσύ μίλησες για τον Ρώσσελ ΄στο προηγούμενο μήνυμά σου και για τον Ρώσσελ αναφέρουν οι δεσμοί που σου έδωσα.
Ωραία με τον Ρώσσελ,
ΑπάντησηΔιαγραφήγια τον Ορθόδοξο σταυρό έχεις να προσθέσεις κάτι;
Γιωργάρας the Original
Ανώνυμος είπε...
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία με τον Ρώσσελ,
για τον Ορθόδοξο σταυρό έχεις να προσθέσεις κάτι;
Γιωργάρας the Original
Τα παραδέχεστε αυτά που αναφέρουν οι δεσμοί για τον Ρώσσελ?
Xριστιανός.
Γιωργάρα ορίντζιναλ καλώς όρισες και ελπίζω να μην φύγεις πάλι άρον – άρον όπως τις άλλες φορές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπειδή έχω διαπιστώσει πως μπερδεύεσαι όταν σου βάζω πολλά, θα σου βάλω μόνο δύο ερωτησούλες:
1. Σύμφωνα με την Σκοπιά ο Σταυρός είναι χριστιανικό ή ειδωλολατρικό σύμβολο;
2. Όποιος εκδίδει περιοδικό «για να υψώσει το σύμβολο τους Σταυρού» και το «μοστράρει» μάλιστα και στο εξώφυλλο είναι Χριστιανός ή ειδωλολάτρης;
Και κάτι ακόμα, μιας και είσαι Μ. του Ιεχωβά. Η έκφραση «θα υψωνόνταν το σύμβολο του Σταυρού» τι σημαίνει;
Αυτά προς το παρόν για μην σε κουράζω, απάντα και τα ξαναλέμε.
Χρήστος – αντιαιρετικός
Ωραία με τον Ρώσσελ,
ΑπάντησηΔιαγραφήγια τον Ορθόδοξο σταυρό έχεις να προσθέσεις κάτι;
Γιωργάρας the Original
Για τον Σταυρό, δεν έχω να απαντήσω τίποτα, επειδή δεν είναι ειδωλολατρεία να προσκυνάς το σχήμα τού Σταυρού, ούτε την ύλη.
Εάν θεωρείς ότι αυτό είναι ειδωλολατρεία, τότε ΕΣΥ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ότι η τιμητική προσκύνηση είναι ειδωλολατρεία, (πράγμα που αποτελεί δικό Σου αυθαίρετο ισχυρισμό), προσκομμίζοντας ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ χωρίο τής ΑΓίας Γραφής, όπου να λέει ότι η τιμητική προσκύνηση είναι ειδωλολατρεία, και ότι η προσκύνηση τιμητικά κτισμάτων, είναι επίσης ειδωλολατρεία.
Διαφορετικά οφείλεις να ζητήσεις συγνώμη που συκοφάντησες ως ειδωλολατρεία μία πράξη κατά πάντα Χριστιανική.
Το βάρος τής απόδειξης, πέφτει στον ισχυριζόμενο κάτι. Όχι στον αποδέκτη τής συκοφαντίας.
Χριστιανός.
Κ. Γιώργος
ΑπάντησηΔιαγραφή"Στο θέμα που αναφέρεις και αρνείσαι τη χρήση της λέξης Θρησκείας για τη δική σου 'θρησκεία',
διάβασε αν θες να διαπιστώσεις ότι η ίδια η Αγία Γραφή, η οποία αναφέρεται στη λέξη Θρησκεία, την εφαρμόζει και στους αληθινούς Υπηρέτες του Θεού και συνεπώς και σε Χριστιανούς:"
Κ. Γιώργο δεν θυμάμαι να σε ρώτησα τί λέει στην Αγία Γραφή για τις θρησκείες.
Άλλωστε έχω πάψει προ πολλού να δίνω σημασία στο πώς ερμηνεύει ένας Μάρτυρας του Ιεχωβά την Αγία Γραφή.
Στο σχόλιό μου σου έγραψα τα εξής:
"Αν όμως επιμένεις να χρησιμοποιείς τον όρο θρησκεία για την Ορθόδοξη Εκκλησία, θα σε παρακαλέσω να αναφέρεις και το όνομα εκείνου που την ίδρυσε καθώς και την ημερομηνία ιδρύσεώς της".
Στο σχόλιό σου δεν είδα ούτε να αναφέρεις ποιός την ίδρυσε αλλά ούτε και την ημερομηνία.
Προφανώς δεν γνωρίζεις, κι έτσι με την πάγια τακτική του Μάρτυρα του Ιεχωβά σκόπιμα προσπάθησες να αποπροσανατολίσεις την κουβέντα.
Εγώ όμως για σένα ξέρω και ποιός ίδρυσε τη Σκοπιά και πότε, εσύ όμως όχι.
Όπως επίσης ξέρω ότι επί Τουρκοκρατίας αν ήθελα να γίνω Μάρτυρας του Ιεχωβά δεν θα σας έβρισκα ΠΟΥΘΕΝΑ..
Ορθόδοξο Ναό όμως και Ορθόδοξο ποίμνιο θα έβρισκα ΠΑΝΤΟΥ.
Για ποιά θρησκεία μιλάς λοιπόν;
Κι αν για σένα ο όρος θρησκεία είναι όρος που αντιπροσωπεύει τους αληθινούς Χριστιανούς τότε εσείς γιατί δεν ονομάζεστε θρησκεία και ονομάζεστε Οργάνωση;
Παναγιώτης
k.Χρήστος:
ΑπάντησηΔιαγραφήΚ. Γιώργο έγραψες πολύ ωραία και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου:
...
Άρα στο ζήτημα του σταυρού δεν πρόκειται απλώς για κάποια διακόσμιση αλλά για ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ. Είναι αυτονόητο ότι κάποιος που δεν θέλει να τον ταυτίσουν με ειδωλολάτρες που προσκυνούν το σταυρό, αποφεύγει να δίνει κάθε τέτοια εντύπωση.
...
Γιώργος»
Επιπλέον σύμφωνα και με τη Σκοπιά του 1968 σελ. 437 – 439 στο άρθρο «Ο Σταυρός έχει παγανιστική προέλευσι»:
...
«Ο σταυρός που χρησιμοποιείται από τις εκκλησίες του «Χριστιανικού κόσμου» δεν έχει ούτε την πιο απομακρυσμένη σχέσι με την Χριστιανοσύνη. Αντιθέτως είναι το ιερό σύμβολο που ανήκει σε αρχαίες παγανιστικές θρησκείες, θρησκείες οι οποίες ήσαν αποκρουστικές στον Θεό της αλήθειαςκαι εναντίον των οποίων είχε προειδοποιήσει το έθνος Ισραήλ»
...
Συνεπώς και πάλι κ. Γιώργο ο Ρώσσελ ο οποίος εξέδωσε το περιοδικό Σκοπιά «για να υψώσει το σύμβολο του Σταυρού»!!!!!(Βιβλίο Έτους 1983, σελ. 38) - κοσμεί άλλωστε και τον τάφο του!!! – και οι υπόλοιποι ΜτΙ οι οποίοι φορούσαν πάνω τους τον Σταυρό, κοσμούσε για 60 χρόνια [Γιώργος: Βιβλίο Έτους 1983 σ. 158: "το 1928 στο Ντητρόιτ του Μίτσιγκαν: «Στη συνέλευση δείχτηκε ότι τα εμβλήματα του σταυρού και του στέμματος ήταν όχι μόνο άχρηστα αλλά απαράδεκτα. Έτσι πετάξαμε αυτά τα κοσμήματα.» Περίπου τρία χρόνια μετά απ’ αυτό, αρχίζοντας με το τεύχος της 15ης Οκτωβρίου 1931, «Η Σκοπιά» δεν έφερε πια το σύμβολο του σταυρού και του στέμματος στο εξώφυλλό της
] το εξώφυλλο της Σκοπιάς, ήταν αναρτημένος στα κτίρια της Σκοπιάς ήταν ειδωλολάτρες και δεν ήταν αληθινοί Χριστιανοί.
Και πάλι, ο Θεός γνώριζε οπωσδήποτε τις ενέργειες που έκαναν διάφορα άτομα τα οποία ερευνούσαν το λόγο του και είχε προφητεύσει τον ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ εκείνων που θα 'ανεγνώριζε' με τα δικά του κριτήρια και θα τους χρησιμοποιούσε ως Υπηρέτες του.
[Σημειώνοντας ότι και στο λαό Ισραήλ υπήρχαν κάποιοι που κατέκριναν τον Μωϋσή ο οποίος ήταν διορισμένος από τον ίδιο τον Θεό - και φυσικά έβρισκαν 'σφάλματα' σε αυτόν. Τα σφάλματα του Μωϋσή δεν ακύρωναν το διορισμό του από τον Θεό. Και ο Δαβίδ έκανε μεγάλα λάθη, αλλά δεν απορρίφθηκε από τον Θεό]
O Ρώσσελ βγήκε από έναν 'χριστιανοποιημένο' ειδωλολατρικό βούρκο με πάμπολλες αντιγραφικές δοξασίες και άρχισε να 'καθαρίζει σιγά - σιγά' αλλά διαδοχικά και σταθερά τα ειδωλολατρικά και αντιγραφικά 'στίγματα' στα οποία είχε εκτεθεί.
Εννοείται ότι ο 'πνευματικός' καθαρισμός δεν σταμάτησε μετά τον Ρώσσελ - και αυτός περιλαμβάνει και τον 'σταυρό'.
Ο Ρώσσελ ήταν απασχολημένος σε μεγάλο βαθμό στο να προχωρήσει σε κατανόηση σε θέματα διδασκαλιών της Γραφής καθώς συγχρόνως ερχόταν σε αντιπαράθεση με διαφόρους - αν και ειδωλολατρικοποιημένους - 'Χριστιανούς' σε θέματα που αφορούσε τη σημασία του 'Λύτρου' και αντιγραφικές δοξασίες όπως την 'κόλαση'.
Φυσικά ο Ρώσσελ δεν μπορούσε να τα κάνει ΟΛΑ μόνος του αλλά έκανε μια καλή αρχή για την ΑΠ0ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΓΝΗΣΙΩΝ Διδασκαλιών του Χριστού.
Ετσι ο Ρώσσελ κρίνεται όχι από τη 'αρχικά βήματά του' αλλά από το αποτέλεσμα των προσπαθειών του που είναι η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑΣ, την οποία συνέχισαν οι διάδοχοί του.
Σε αντίθεση, τι μπορεί κάποιος να παρατηρήσει στο λεγόμενο 'ορθόδοξο' θρησκευτικό σύστημα;
Μια εξακολουθητικά μανιώδη υπεράσπιση της ειδωλολατρικότητας.
Και τι προβλέπεται; Ότι η ειδωλολατρία θα εξακολουθήσει να υφίσταται μέχρι το ανθρωπίνως αδύνατο αλλά δυνατό 'εκ των άνω' τελειωτικό ξερίζωμά της.
Γιώργος
Παναγιώτης:
ΑπάντησηΔιαγραφήξέρω ότι επί Τουρκοκρατίας αν ήθελα να γίνω Μάρτυρας του Ιεχωβά δεν θα σας έβρισκα ΠΟΥΘΕΝΑ..
Τώρα όμως που μπορείς δεν γίνεσαι.
Άρα δεν σου φταίει η Τουρκοκρατία σε τίποτα.
Και φυσικά ούτε Χριστιανός θα μπορούσες να γίνεις αν ζούσες στην αρχαία Ελλάδα.
Ούτε θα γινόσουν Χριστιανός αν ήσουν στρατιώτης του Μ. Αλεξάντρου.
Ειδωλολάτρης όμως πάντα θα μπορούσες να γίνεις, και επί Τουρκοκρατίας και πριν τον Χριστό και σήμερα, και είναι και το μόνο εύκολο.
Μια εικόνα να προσκυνήσεις και έναν σταυρό ... και αν δεν μετανοήσεις και αλλάξεις πορεία ζωής ... ΗΔΗ έγινες ειδωλολάτρης με άλλη ετικέτα.
Οπότε ...
σκέψου επίσης Παναγιώτη
ΑπάντησηΔιαγραφήτο πλεονέκτημα που θα είχες αν ζούσες επί Τουρκοκρατίας:
Θα είχες εξασφαλισμένη Ανάσταση
ενώ σήμερα
δεν την έχεις εξασφαλίσει.
Παναγιώτη, δεν πρόσεξες τι έγραψα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα επαναλάβω:
ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑΚΗ ΑΞΙΑ ΣΤΟ ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ.
Να σε βοηθήσω λίγο να καταλάβεις τι εννοώ.
Πετάχτηκε πιο πριν ένας και έγραψε:
Γαλ3/18 πολλοὶ γὰρ περιπατοῦσιν, - οὓς πολλάκις ἔλεγον ὑμῖν, νῦν δὲ καὶ κλαίων λέγω, τοὺς ἐχθροὺς τοῦ σταυροῦ τοῦ Χριστοῦ,
(όχι Γαλάτας, αλλά Φιλιπισσίους 3:18 είναι!!!!)
Αυτές είναι οι "καραμέλες" των αντιαιρετικών.
Νομίζουν ότι αν κάποιος δεν δέχεται το σχήμα + για τον σταυρό είναι εχθρός του σταυρού!!!
Μια τέτοια εφαρμογή του εδαφίου είναι βλακώδης και αποδεικνύει πόσο άσχετοι είναι από το πνεύμα του Ευαγγελίου και πόσο επηρεασμένοι από τον παγανισμό.
Η λέξη σταυρός σε αυτό το εδάφιο σημαίνει όχι το όργανο θανάτωσης αλλά τον θυσιαστικό θάνατο του Ιησού.
Στο λεξικό του Μητροπολίτη Σωφρονίου Ευστρατιάδη λέει ότι πολλές φορές η λέξη σταυρός σημαίνει μεταφορικά τον "σταυρικό θάνατο του Χριστού" και συγκεκριμένα στο Φιλιππισίους 3:18 η λέξη "σταυρός" σημαίνει "την απολυτρωτικήν δύναμιν του σταυρικού θανάτου του Χριστού". (σελ. 767)
Ο ίδιος ο Παύλος στα συμφραζόμενα εξηγεί ποιοι είναι οι εχθροί του σταυρού: είναι εκείνοι που ζουν υλιστικά, ηδονιστικά. Αυτοί απαξιώνουν μέσα τους την απολυτρωτική αξία του θανάτου του Χριστού.
Φυσικά, η απολυτρωτική αξία του θανάτου του Χριστού ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ Ή ΑΠΟ ΤΙ ΥΛΙΚΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ.
Είτε βάζανε τα χέρια του από πάνω είτε από κάτω, ο θάνατος του Χριστού θα είχε την ίδια απολυτρωτική αξία.
Φαντάζομαι ότι είναι περιττό να πω πως ούτε το ξύλο του οργάνου εκτέλεσης του σταυρού δεν προσέδωσε αξία στην θυσία του Ιησού...
Η φαγωμάρα που πιάνει τους Ορθοδόξους επειδή οι Μάρτυρες δεν δέχονται ότι ο σταυρός είχε σχήμα + και ότι τάχα δεν είναι χριστιανοί όσοι δεν δέχονται το σχήμα + οφείλεται στο ότι λόγω του παγανισμού έχετε προσδώσει σωτηριακή αξία στο σχήμα και στο υλικό του οργάνου!!! Ενώ η αξία της θυσίας είναι στο πρόσωπο και όχι στο όργανο!!!
Νομίζεται ότι άρνηση του ΣΧΗΜΑΤΟΣ του οργάνου σημαίνει άρνηση της θυσίας!!!
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ!
Γιωργάρας the ORIGINAL
Κ. Γιώργο χαίρομαι που συμφωνούμε για μία ακόμη φορά αφού δέχτηκες πως ο Ρώσσελ και οι παλιοί ΜτΙ ήταν ειδωλολάτρες. Άλλωστε και τα Χριστούγεννα και τα γενέθλια που γιόρταζαν δεν αφήνει καμιά αμφιβολία επ’ αυτού.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυνεπώς η ίδρυσή σας ανάγεται στην ειδωλολατρία.
Εκεί που μου τα μπέρδεψες όμως, είναι πως παρά την ειδωλολατρία του ο Ρώσσελ είναι δίπλα στο Χριστό.
Επειδή είσαι ΜτΙ και σου αρέσει να μιλάς μέσα από την Αγία Γραφή για πες μου, που ακριβώς γράφει πως οι ειδωλολάτρες θα κληρονομήσουν την Βασιλεία του Θεού.
Γιατί εγώ άλλα ξέρω: «Μην πλανάσθε! Ούτε οι πόρνοι, ούτε οι ειδωλολάτρες, ούτε οι μοιχοί, ούτε οι εκθηλυμένοι, ούτε οι αρσενοκοίτες (δηλ. σοδομίτες, αυτοί που κοιμούνται με άντρες), ούτε οι πλεονέκτες, ούτε οι κλέφτες, ούτε οι μέθυσοι, ούτε οι υβριστές, ούτε οι άρπαγες δεν πρόκειται να κληρονομήσουν τη βασιλεία του Θεού. Και τέτοιοι ήσασταν κάποιοι από σας. Αλλά πλυθήκατε, αλλά αγιασθήκατε, αλλά δικαιωθήκατε με την επίκληση του ονόματος του Κυρίου Ιησού Χριστού και με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος (Α΄ Κορ. στ΄ 9-11).»
Σύμφωνα λοιπόν με τον Παύλο οι ειδωλολάτρες δεν πρόκειται να κληρονομήσουν την Βασιλεία του Θεού.
Γράφει η Γραφή πως θα γίνει εξαίρεση στον Ρώσσελ και στους άλλους ΜτΙ και δεν το ξέρω;
Και τον Μωϋσή και τον Δαβίδ τι τους ανέφερες. Ήταν ειδωλολάτρες και δεν το ξέρω; Έκανε ο Μωϋσής καμιά ειδωλολατρική πράξη και δεν το γνωρίζω;
Χρήστος – αντιαιρετικός
Γιωργάρα original: Για τον Σταυρό, δεν έχω να απαντήσω τίποτα, επειδή δεν είναι ειδωλολατρεία να προσκυνάς το σχήμα τού Σταυρού, ούτε την ύλη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕάν θεωρείς ότι αυτό είναι ειδωλολατρεία, τότε ΕΣΥ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ότι η τιμητική προσκύνηση είναι ειδωλολατρεία, (πράγμα που αποτελεί δικό Σου αυθαίρετο ισχυρισμό), προσκομμίζοντας ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ χωρίο τής ΑΓίας Γραφής, όπου να λέει ότι η τιμητική προσκύνηση είναι ειδωλολατρεία, και ότι η προσκύνηση τιμητικά κτισμάτων, είναι επίσης ειδωλολατρεία.
Διαφορετικά οφείλεις να ζητήσεις συγνώμη που συκοφάντησες ως ειδωλολατρεία μία πράξη κατά πάντα Χριστιανική.
Το βάρος τής απόδειξης, πέφτει στον ισχυριζόμενο κάτι. Όχι στον αποδέκτη τής συκοφαντίας.
Περί του σχήματος του Σταυρού :
http://www.oodegr.com/paratir/meletes/stavros2.htm
http://www.oodegr.com/oode/orthod/stavr1.htm
http://www.oodegr.com/oode/biblia/alavizop_dogma_1/24.htm
Κάντε το το σχήμα όπως το έκαναν στην Π.Διαθήκη. Γιατί δεν το κάνετε;
Χριστιανός.
Προς κ. Γιωργάρας the ORIGINAL
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρώτα πρώτα δεν θυμάμαι να άρχισα κάποιο διάλογο μαζί σου και δεύτερον είσαι Μάρτυρας του Ιεχωβά;
Έτσι για να ξέρω με ποιόν μιλάω.
Είσαι και ΑΕΚτζής; :-)
Παναγιώτης
Παναγιώτη έγραψες:
ΑπάντησηΔιαγραφήΌταν αναφέρεσαι όμως στην Ορθόδοξη Εκκλησία θα σε παρακαλέσω να μην αναφέρεις τον όρο θρησκεία.
Η Ορθοδοξία δεν είναι θρησκεία είναι η Εκκλησία του Θεού όπως αυτή παραδόθηκε στους Αποστόλους από τον ίδιο τον Χριστό..
Αν όμως επιμένεις να χρησιμοποιείς τον όρο θρησκεία για την Ορθόδοξη Εκκλησία, θα σε παρακαλέσω να αναφέρεις και το όνομα εκείνου που την ίδρυσε καθώς και την ημερομηνία ιδρύσεώς της.
Σου έδειξα μετά από την Αγία Γραφή ότι η λέξη 'θρησκεία' έχει γραφική βάση και αναφέρεται σε κάθε σύστημα ή τρόπο λατρείας είτε σωστό είτε εσφαλμένο, με βάση τα εδάφια:
"Εἴ τις δοκεῖ θρησκὸς εἶναι μὴ χαλιναγωγῶν γλῶσσαν ἑαυτοῦ ἀλλὰ ἀπατῶν καρδίαν ἑαυτοῦ, τούτου μάταιος ἡ θρησκεία. θρησκεία καθαρὰ καὶ ἀμίαντος παρὰ τῷ θεῷ καὶ πατρὶ αὕτη ἐστίν..." (Ιακ. 1:26,27)
(Ιακώβου 1:26-27) "Αν κανείς θεωρεί τον εαυτό του θρήσκο και εντούτοις δεν χαλιναγωγεί τη γλώσσα του αλλά εξακολουθεί να απατάει την καρδιά του, η θρησκεία αυτού του ανθρώπου είναι μάταιη.
Η θρησκεία που είναι καθαρή και αμόλυντη από την άποψη του Θεού και Πατέρα μας είναι αυτή:..."[ΜΝΚ]
Ανταπαντάς με το σκεπτικό:
"Κ. Γιώργο δεν θυμάμαι να σε ρώτησα τί λέει στην Αγία Γραφή για τις θρησκείες.
Άλλωστε έχω πάψει προ πολλού να δίνω σημασία στο πώς ερμηνεύει ένας Μάρτυρας του Ιεχωβά την Αγία Γραφή."
Σου απαντώ λοιπόν ότι εδώ δεν πρόκειται για ερμηνεία. Που την βλέπεις εσύ την ερμηνεία;
Και ένα παράδειγμα απλό:
Tο "1+1 = 2", μήπως χρειάζεσαι κάποια ερμηνεία;
Η Αγία Γραφή το ξεκαθαρίζει ΧΩΡΙΣ να δοθεί ούτε καν κάποια ερμηνεία.
Δεν δέχεσαι λοιπόν την Αγία Γραφή;
Αν τη δέχεσαι γιατί δεν δέχεσαι το συγκεκριμένο σημείο;
Αν δεν δέχεσαι την Αγία Γραφή και αναγκαστικά ΚΑΙ το συγκεκριμένο σημείο / εδάφιο, γιατί ισχυρίζεσαι ότι είσαι Χριστιανός;
Μετά γράφεις:
"Αν όμως επιμένεις να χρησιμοποιείς τον όρο θρησκεία για την Ορθόδοξη Εκκλησία, θα σε παρακαλέσω να αναφέρεις και το όνομα εκείνου που την ίδρυσε καθώς και την ημερομηνία ιδρύσεώς της".
Στο σχόλιό σου δεν είδα ούτε να αναφέρεις ποιός την ίδρυσε αλλά ούτε και την ημερομηνία"
Να σε ρωτήσω κι εγώ ΠΟΤΕ έγινες εσύ Χριστιανός, ενώ δεν πιστεύεις ούτε και δέχεσαι όσα λέει η Αγία Γραφή;
Μήπως όταν 'ψαχνιόσουν' όπως έγραψες; Μήπως μετά από τις αμφιβολίες σου αν υπάρχει θεός;
Η μήπως θα γίνεις μελλοντικά Χριστιανός, όταν θα πιστέψεις έστω και τα απλά πράγματα της Αγίας Γραφής τα οποία τώρα σου φαίνονται κάπως παράξενα;
Στο δε ερώτημα που έκανες και που δεν αφορά εμένα, όπως και δεν αφορά ούτε τον Θεό ούτε τον Χριστό ούτε τους Αποστόλους και συνεπώς ούτε και τους Χριστιανούς
αν νομίζεις ότι αφορά εσένα, έχεις όλο το δικαίωμα να το ψάξεις στη δική σου Γραφή.
Γιώργος
Χριστιανός: Για τον Σταυρό, δεν έχω να απαντήσω τίποτα, επειδή δεν είναι ειδωλολατρεία να προσκυνάς το σχήμα τού Σταυρού, ούτε την ύλη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌταν απευθύνεσαι σ’ ένα κομμάτι ξύλο και του μιλάς σε πρώτο πρόσωπο λέγοντάς του “Ω τριμακάριστε και πανσεβάσμιε, σε προσκυνούμεν οι πιστοί ... Πανάγιε, σώζε κινδύνων, και του λοιμού και λιμού, βοώντας σοι ... Διάσωσον Σταυρέ Κυρίου την ποίμνην σου από βλάβης ”, τότε ναι, είσαι ειδωλολάτρης ως το μεδούλι.
Ειδωλολατρικό ντελίριο:
«Έχομεν πιστοί, προστασίαν προς τον Κύριον, την Παναγίαν Παρθένον και τον Σταυρόν, ων καταπλήττει και τους δαίμονας η δύναμις.
Του Βασιλέως των Ουρανών την Μητέρα, και Σταυρόν του Σωτήρος εν πίστει, πάντες προσκυνούμεν, ώσπερ κοινούς προστάτας.»
Ένα αντικείμενο, ένα κομμάτι ξύλο στην ίδια θέση μ’ ένα πρόσωπο, την Παναγία.
Μια παντόφλα του οσίου Εφραίμ προσκυνούσαν προ ημερών οι ορθόδοξοι στην Κάλυμνο μέχρι που αποκαλύφθηκε πως ουδέποτε η συγκεκριμένη παντόφλα είχε έρθει σε επαφή με τα ιερά ποδάρια του.
Nikos.
Ανώνυμος: "Γαλ3/18 πολλοὶ γὰρ περιπατοῦσιν, - οὓς πολλάκις ἔλεγον ὑμῖν, νῦν δὲ καὶ κλαίων λέγω, τοὺς ἐχθροὺς τοῦ σταυροῦ τοῦ Χριστοῦ"
ΑπάντησηΔιαγραφήΈτσι μπράβο, τους εχθρούς του σταυρού του Χριστού να τους ψάξετε μέσα στους ορθόδοξους και όχι μόνο στους ορθόδοξους που βρίζουν 'σταυρούς' και 'παναγίες'
αλλά και σε ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως τους υπόλοιπους που δεν σηκώνουν το 'ξύλο βασανισμού' του Χριστού αλλά παίρνουν τον κατήφορο τον αμαρτωλό όπως και το παραδέχεστε kαι το διατυμπανίζετε, αντί τον 'Γολγοθά' - με πρώτους - πρώτους, όπως και το δέχεστε, τους ιερείς σας.
Να λοιπόν και μια καλή 'ορθόδοξη' εφαρμογή για το τραγούδι της Βίκυ Μασχολιού - X.Αλεξίου:
Όταν παίρνω φόρα φόρα κατηφόρα κι ο Θεός ο ίδιος δεν με σταματά
Να λοιπόν ποιοι είναι οι εχθροί του σταυρού του Χριστού στις τάξεις των ορθοδόξων [και εννοείται και στις τάξεις των καθολικών, ευαγγελικών και όσων τυπικά κουβαλούν διάφορα θρησκευτικά 'μπιχλιμπίδια' κάνοντας τον 'θεοσεβή'].
Όσοι αντιθέτως νικούν τον κόσμο - καθώς δεν συμβαδίζουν με τον κόσμο ούτε θρησκευτικοπολιτικά ούτε στρατιωτικά ούτε ηθικά -
όπως και ο Χριστός νίκησε τον κόσμο, αυτοί έχουν αποδείξει ότι αποδέχονται το να είναι ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ Κ_Α_Ι στο 'ΓΟΛΓΟΘΑ'.
Γιώργος
κ. Χρήστος: "Συνεπώς η ίδρυσή σας ανάγεται στην ειδωλολατρία. "
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυνεπώς δέχεσαι και παραδέχεσαι κ. Χρήστο εμμέσως πλήν σαφώς ότι εσείς είστε ακόμα στην ειδωλολατρία που την αποτίναξαν και την εξαφάνισαν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά.
Και ως γνωστόν αυτό ακριβώς είναι το θέλημα του Θεού: Να ΕΛΘΟΥΝ Ο_Λ_Ο_Ι σε ΑΚΡΙΒΗ Γ_Ν_Ω_Σ_Η της αλήθειας.
Εσείς όμως;
Εξακολουθείτε να είστε ακόμα ειδωλολάτρες / σταυρολάτρες / εικονολάτρες / κοκαλολάτρες;
κ.Χρήστος:
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπειδή είσαι ΜτΙ και σου αρέσει να μιλάς μέσα από την Αγία Γραφή για πες μου, που ακριβώς γράφει πως οι ειδωλολάτρες θα κληρονομήσουν την Βασιλεία του Θεού.
Γιατί εγώ άλλα ξέρω: «Μην πλανάσθε! Ούτε οι πόρνοι, ούτε οι ειδωλολάτρες, ούτε οι μοιχοί, ούτε οι εκθηλυμένοι, ούτε οι αρσενοκοίτες (δηλ. σοδομίτες, αυτοί που κοιμούνται με άντρες), ούτε οι πλεονέκτες, ούτε οι κλέφτες, ούτε οι μέθυσοι, ούτε οι υβριστές, ούτε οι άρπαγες δεν πρόκειται να κληρονομήσουν τη βασιλεία του Θεού. Και τέτοιοι ήσασταν κάποιοι από σας. Αλλά πλυθήκατε, αλλά αγιασθήκατε, αλλά δικαιωθήκατε με την επίκληση του ονόματος του Κυρίου Ιησού Χριστού και με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος (Α΄ Κορ. στ΄ 9-11).»
Σύμφωνα λοιπόν με τον Παύλο οι ειδωλολάτρες δεν πρόκειται να κληρονομήσουν την Βασιλεία του Θεού.
Και πάλι μπράβο κ.Χρήστο που κρέμεστε από το αν ο Ρώσσελ θα έχει ή όχι την εύνοια του Θεού ή θα κριθεί με βάση τη δήλωσή του το 1878, ενώ πέθανε το 1916.
Γνωρίζεις εσύ όμως ότι κριτής όλων είναι ο Θεός και ότι οι αμετανόητοι ειδωλολάτρες είναι καταδικαστέοι.
Πως κρίνεις τον Ρώσσελ από μια δήλωσή του το 1878;
Μήπως είσαι κριτής - ενώ είσαι κρινόμενος - στη θέση του διορισμένου από τον Θεό κριτή;
Πως το ξέρεις ότι ο Ρώσσελ ήταν ειδωλολάτρης;
Γνωρίζεις κάποια ειδωλολατρική του πράξη;
Γνωρίζεις ότι προσκυνούσε σταυρούς όπως προσκυνάτε εσείς;
Γνωρίζεις όπως και το είπες: "Και τέτοιοι ήσασταν κάποιοι από σας. Αλλά πλυθήκατε, αλλά αγιασθήκατε, αλλά δικαιωθήκατε"
Τι καταλαβαίνεις κάτω από το προηγούμενο;
Ποιοι ήταν ειδωλολάτρες κλπ. αλλά ΠΛΥΘΗΚΑΝ, ΑΓΙΑΣΤΗΚΑΝ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ;
Οχι αυτοί που παρέμειναν και παραμένουν ειδωλολάτρες αλλά αυτοί που ΑΛΛΑΞΑΝ.
Εσείς ΑΛΛΑΖΕΤΕ ή παραμένετε αθεράπευτα ειδωλολάτρης;
Όπως κρίνεις θα κριθείς, ακόμα και ως άθεος και ως αθεόφοβος - επειδή εμφανίζεσαι ως κριτής ανθρώπων και όχι ως κρινόμενος.
Εσύ λοιπόν σταματάς την ειδωλολατρία μετανοώντας για την ειδωλολατρική πορεία σου;
Δεν φαίνεται καθόλου αυτό, επειδή συνεχίζεις να υποστηρίζεις την ειδωλολατρία.
Δικαιολογία δεν θα μπορέσεις να βρείς στο Θεό με αυτό που διάβασες για το Ρώσσελ, όπως δεν θα μπορέσεις να δικαιολογηθείς με βάση τις πράξεις του Σαύλου ΠΡΙΝ γίνει Χριστιανός.
Η κρίση σου θα γίνει με βάση αυτό που είσαι τώρα και όχι με βάση αυτό που ήταν κάποτε ο Σαύλος και ο Ρώσσελ. Ούτε και ο Σαύλος κρίθηκε ως Σαύλος αλλά κρίθηκε ως απόστολος Παύλος.
Κι εσύ δεν θα κριθείς με βάση το 'χθές σου' αλλά με βάση το 'τώρα' που αν μείνει έτσι δεν προβλέπεται ευνοϊκή κρίση επειδή παραμένεις υποστηρικτής της ειδωλολατρίας.
Γιώργος
Κ. Γιώργος έγραψε:
ΑπάντησηΔιαγραφή«Πως το ξέρεις ότι ο Ρώσσελ ήταν ειδωλολάτρης;
Γνωρίζεις κάποια ειδωλολατρική του πράξη;»
Ναι γνωρίζω. Χρησιμοποιούσε το σταυρό που σύμφωνα με τη Σκοπιά είναι ειδωλολατρικό σύμβολο και γιόρταζε γιορτές που σύμφωνα με τη Σκοπιά είναι ειδωλολατρικές π.χ. Χριστούγεννα, γενέθλια κ.λ.π.
Συνεπώς αφού δεν τα αποκήρυξε μέχρι τον θάνατό του ζητώντας συγχώρεση από τον Θεό, δηλαδή δεν «πλύθηκε», παρέμεινε ειδωλολάτρης.
Εκτός αν τα αποκήρυξε και δεν το γνωρίζω.
Γιατί ο Παύλος τον οποίο επικαλείσαι αποκήρυξε το παρελθόν του. Μήπως κάνω λάθος;
Αποκήρυξε λοιπόν ο Ρώσσελ το ειδωλολατρικό παρελθόν του με το Σταυρό, Χριστούγεννα, γενέθλια κ.λ.π.;
Δείξε μου λοιπόν τώρα αυτό που σ’ έχω ξαναρωτήσει. Που γράφει η Γραφή πως οι ειδωλολάτρες θα κληρονομήσουν την Βασιλεία των Ουρανών ώστε ο Ρώσσελ να είναι τώρα δίπλα στον Χριστό;
Γιατί σύμφωνα με τον Παύλο (Α΄ Κορ. στ΄ 9-11) οι ειδωλολάτρες δεν θα κληρονομήσουν την Βασιλεία των Ουρανών
Εκτός αν η Γραφή γράφει πως στην περίπτωση του Ρώσσελ και των παλιών ΜτΙ που ήταν ειδωλολάτρες θα γίνει εξαίρεση.
Δείξε μου λοιπόν στην Γραφή που είναι αυτή η εξαίρεση.
Χρήστος – αντιαιρετικός
Καλημέρα σας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΒλέπω τον κ. Γιώργο να σχολιάζει τον Ρώσσελ! Πολύ ενδιαφέροντα αυτά που λέει, αλλά θα ήθελα να τον ρωτήσω αν πράγματι πιστεύει ότι ανήκει στους "144,000"
http://rwssel.pblogs.gr/2009/06/o-masonikos-tafos-toy-rwssel-moygka-to-maroysi-update.html
1. Όσον αφορά το ότι απευθύνεται κάποιος προς τον Σταυρό, είναι προφανές ότι οι κατηγορούντες δεν έχουν ακούσει ποτέ για ποιητικές εκφράσεις και προσωποποιήσεις, ούτε ότι έχουν διανοηθεί, ότι στην ουσία η προσευχή επευθύνεται προς τον Κύριο, που ενεργεί δια τού Σταυρού, έχοντας αποθέσει σ' αυτόν τη Χάρη Του. Όπως ακριβώς δεν απευθυνόμαστε άμεσα σε κάθε άγιο, μια και δεν είναι πανταχού παρών για να ακούει τις προσευχές μας, αλλά προς το Πνεύμα το Άγιο που τον πληροφορεί γι' αυτές.
ΑπάντησηΔιαγραφή2. Για τον ίδιο λόγο, το να βάλουμε στη ίδια προσευχή την Παναγία και τον Σταυρό, δεν αποτελεί υποτίμηση, εφ' όσον η προσευχή ουσιαστικά στον Θεό πάει, και την μεν Παναγία πληροφορεί να πρεσβεύσει, για τον δε Σταυρό ενεργεί άμεσα δια τής Χάρης Του.
3. Περί δε της παντόφλας, (εάν είναι τού αγίου πράγματι), δεν νομίζω ότι το είδος τού αντικειμένου αλλάζει κάτι, από τη ζώνη τού αποστόλου: Πράξεις 19: 11,12: "Και ο Θεός, διαμέσου τού Παύλου, έκανε μεγάλα θαύματα• ώστε και επάνω στους ασθενείς φέρνονταν από το σώμα του μαντήλια ή περιζώματα, και έφευγαν απ' αυτούς οι ασθένειες, και τα πονηρά πνεύματα έβγαιναν απ' αυτούς". Δηλαδή το μαντήλι είναι παραδεκτό ως φορέας τής Χάριτος, ενώ οι παντόφλες όχι; (Τώρα αν είναι πράγματι δικές του ή όχι, άλλο καπέλο, και δεν έχει σχέση με το θέμα μας).
Χριστιανός.
Καλησπέρα σας. Αυτό που δεν θέλουν να καταλάβουν στις οργανώσεις που σχετίζονται με τον Προτεσταντισμό σχετικά με την Προσκύνηση και την ειδωλολατρία, είναι ότι στην Αγία Γραφή είδωλο είναι η απεικόνιση του Άκτιστου Θεού ή η απεικόνιση κτισμάτων που λατρεύονται ως θεοί. Οι λοιπές απεικονίσεις οχι απλά επιτρέπονται, αλλά επιβάλλονται απο τον ίδιο τον Θεό στην Αγία Γραφή. Ακόμα σε πολλά σημεία της Αγίας Γραφής βλέπουμε την τιμητική προσκύνηση που διακρίνεται απο την λατρευτική που αρμόζει μόνο στον Θεό. Αν δεν κατανοηθούν αυτά σωστά απο τους αιρετικούς, άκρη δεν θα βγάλουμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥγ. Καλό θα ήταν πριν οι αιρετικοί κατηγορήσουν την Εκκλησία, να μάθουν τι πιστεύει πρώτα. Θα τους συνιστούσα να διαβάσουν λίγο απο Ιωάννη Δαμασκηνό (ο οποίος ερμηνεύει αγιογραφικά χωρία επι του θέματος), να διαβάσουν τα προλεγόμενα της Ζ Οικουμενικής, και να δουν και λίγο την Ιστορία και ας διαπιστώσουν απο μόνοι τους απο πότε η Εκκλησία έκανε χρήση των εικόνων κτλ. Διαφορετικά θα μιλάνε αυθεραιτα.
Απευθύνομαι στους ετερόδοξους που έχουν ανοιχτό πνεύμα και κρίση. Οι υπόλοιποι θα προτιμήσουν να ακούνε την οργάνωσή τους, παρά την Αρχαία Εκκλησία.
1. «Πάντες προσκυνούμεν πανευλαβώς, και φόβω και πόθω, συν αγάπη τε και χαρά, τιμώντες υμνούμεν το Πανάγιον ξύλον, χείλεσιν αναξίοις κατασπαζόμενοι.”
ΑπάντησηΔιαγραφήΠοιητική έκφραση είναι αυτό;
Προσκυνάτε με ευλάβια και φόβο ένα κομμάτι ξύλο ... ποιητική αδεία;
Αφού το προσκυνάτε κανονικότατα στην πράξη.
Η προσκύνηση του Σταυρού, δεν μεταβαίνει στον Κύριο, μεταβαίνει στο πρωτότυπο, το οποίο είναι ο Σταυρός που κατασκεύασαν οι Ρωμαίοι.
2. Δεν βάζετε απλώς την Παναγία και το Σταυρό στην ίδια προσευχή. Αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα. Εξισώνετε ένα αντικείμενο με ένα πρόσωπο. Αναγνωρίζετε εξίσου ένα ξύλινο κατασκεύασμα κι ένα πρόσωπο ως προστάτες σας και ως ισάξια στην προσκύνηση.
3. Για την Ορθοδοξία όλα είναι παραδεκτά. Ακόμη και οι θαυματουργικές παντόφλες αγίων. Αρκεί να υπάρχουν ευκολόπιστα θύματα προς εκμετάλλευση, διότι ευσεβοφανείς κερδοσκόποι θεομπαίχτες ανέκαθεν υπήρχαν.
Η προσκύνηση λειψάνων και αξεσουάρ αγίων ήταν άλλη μια ειδωλολατρική παράδοση που ενδύθηκε χριστιανικό μανδύα. Ως γνωστόν οι Ιουδαίοι δεν τα συνήθιζαν κάτι τέτοια, διαφορετικά το Ιουδαϊκό ιερατείο θα είχε κάνει χρυσές δουλειές με καμιά παντόφλα του Αβραάμ, με τα οστά του Ελισαίου και τη σφεντόνα του Δαβίδ.
Nikos.
«Πρέπει λοιπόν να προσκυνούμε ως αληθινά σεβαστό αυτό το τίμιο ξύλο,
ΑπάντησηΔιαγραφήπάνω στο οποίο ο Χριστός πρόσφερε για μας θυσία τον εαυτό του,
διότι αγιάσθηκε με την αφή του αγίου σώματος και αίματός του· πρέπει να
προσκυνούμε τα καρφιά, τη λόγχη, τα ενδύματα
και τους αγίους τόπους του, όπως είναι η φάτνη, το σπήλαιο,
ο σωτήριος Γολγοθάς, ο ζωοοποιός τάφος, η Σιών, η μητέρα των εκκλησιών
και τα παρόμοια, όπως λέει ο θεοπάτορας Δαβίδ:
«Θα εισέλθουμε στα σκηνώματά του, θα προσκυνήσουμε στον τόπο
όπου καρφώθηκαν τα πόδια του». Ότι εννοεί το σταυρό, το φανερώνει
και το επόμενο: «Αναστήσου, Κύριε, από το τόπο όπου έχεις αναπαυθεί»·
διότι η ανάσταση ακολουθεί το σταυρό. Και αν οι ερωτευμένοι ποθούν πολύ
το σπίτι, το κρεβάτι και το σκέπασμά τους, πόσο πολύ περισσότερο (δεν θα
ποθούμε) τα πράγματα του Θεού και Σωτήρα μας, με τα οποία έχουμε σωθεί;
Προσκυνούμε μάλιστα και το σχήμα του τιμίου και ζωοποιού σταυρού,
ακόμη κι αν είναι κατασκευασμένο από διαφορετικό υλικό· διότι, αλίμονο,
δεν τιμάμε την ύλη, αλλά το σχήμα σαν σύμβολο του Χριστού. Αφού στη
διαθήκη του προς τους μαθητές του είπε: «Τότε το σημείο του Υιού
του ανθρώπου θα φανερωθεί στον ουρανό», και εννοούσε το σταυρό.
Γι’ αυτό και ο άγγελος, που παρουσιάσθηκε στις γυναίκες μετά
την Ανάσταση, τίς είπε: «Ψάχνετε τον Ιησού το Ναζωραίο, τον σταυρωμένο;»·
και ο Απόστολος είπε επίσης: «Εμείς κηρύσσουμε τον σταυρωμένο Χριστό».
Πολλοί δηλαδή είναι οι «Χριστοί» και οι «Μεσίες», αλλά ένας ο σταυρωμένος.
Και δεν είπε λογχισμένο, αλλά σταυρωμένο. Πρέπει, λοιπόν, να προσκυνάμε
το σημείο του Σταυρού. Διότι όπου είναι αυτό το σημείο,
και Αυτός εκεί θα είναι. Και την ύλη πάλι, από την οποία είναι φτιαγμένο
το σχήμα του σταυρού, είτε είναι χρυσάφι είτε πολύτιμοι λίθοι, μετά τη
διάλυση του σχήματος, εάν τυχόν συμβεί, δεν πρέπει να το προσκυνάμε. Διότι
προσκυνάμε όλα τα αφιερώματα στο Θεό απονέμοντας το σεβασμό σ’ Αυτόν.
Αυτόν τον τίμιο σταυρό προτύπωσε το ξύλο της ζωής που ο Θεός
φύτευσε μέσα στον παράδεισο· επειδή, δηλαδή, ο θάνατος προήλθε από (τη
γεύση) του ξύλου, έπρεπε και η ζωή και η ανάσταση να δοθεί μέσω ξύλου».
(Απόσπασμα από την Έκδοση Ακριβής της Ορθοδόξου πίστεως του αγίου Ιωάννη του Δαμασκηνού, κεφάλαιο 84).
«Πρέπει να τιμάμε τους αγίους σαν φίλους του Χριστού, σαν τέκνα
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι κληρονόμους του Θεού, όπως λέει ο θεολόγος Ιωάννης ο ευαγγελιστής:
«όσοι τον αποδέχθηκαν, τους έδωσε τη χάρη να γίνουν παιδιά του Θεού».
«Επομένως, καθόλου δεν είναι δούλοι, αλλά παιδιά· και εφόσον είναι παιδιά,
είναι και κληρονόμοι· είναι κληρονόμοι του Θεού και συγκληρονόμοι
του Χριστού. Και ο Κύριος, επίσης, στα ιερά ευαγγέλια
λέει στους αποστόλους: «Εσείς είστε φίλοι μου.
Δεν σας καλώ πλέον δούλους· διότι ο δούλος δεν γνωρίζει τί κάνει
ο Κύριός του». Και αν ο Δημιουργός του σύμπαντος και Κύριος ονομάζεται
«Βασιλιάς των βασιλέων, Κύριος των αρχόντων και Θεός των θεών»,
τότε οπωσδήποτε οι Άγιοι ονομάζονται θεοί, κύριοι και βασιλείς.
Ο Θεός και Κύριος και βασιλιάς είναι και ονομάζεται Θεός αυτών
(των αγίων). Λέει στο Μωϋσή: «Εγώ είμαι ο Θεός του Αβραάμ, ο Θεός
του Ισαάκ και ο Θεός του Ιακώβ. Επίσης, ο Θεός ανέδειξε το Μωϋσή Θεό
του Φαραώ. Λέγοντας θεούς, βασιλείς και κυρίους δεν εννοώ ότι είναι
από τη φύση τους. Επειδή όμως εξουσίασαν και κυριάρχησαν στα πάθη
και διαφύλαξαν απείραχτη τη θεία εικόνα, σύμφωνα με την οποία πλάσθηκαν
–διότι και η εικόνα του βασιλιά βασιλιάς καλείται– και επειδή ενώθηκαν
με το Θεό με τη θέλησή τους και τον δέχθηκαν ένοικό τους και έγιναν
κατά χάρη, με την κοινωνία τους μ’ αυτόν, ό,τι είναι ο ίδιος στη φύση του,
(γι’ αυτό τους ονομάζω έτσι). Πώς, λοιπόν, δεν πρέπει να τιμάμε αυτούς
που έγιναν υπηρέτες, φίλοι και παιδιά του Θεού; Διότι η τιμή
προς τους άξιους συνδούλους μας αποδείχνει την καλή διάθεσή μας
προς τον κοινό Δεσπότη.
Αυτοί έχουν αναδειχθεί καθαρά κατοικητήρια και καταλύματα του Θεού.
Διότι ο Θεός λέει, «θα εγκατασταθώ μέσα τους, θα περπατήσω και θα είμαι
Θεός τους». Και ακόμη η Αγία Γραφή βεβαιώνει ότι «οι ψυχές των δικαίων
είναι στα χέρια του Θεού και ο θάνατος δεν τις αγγίζει· διότι ο θάνατος
των αγίων είναι περισσότερο ύπνος παρά θάνατος. «Κόπιασαν δηλαδή
στη ζωή τους και στο τέλος θ’ απολαύσουν τη ζωή»· και ακόμη (λέει η Αγία
Γραφή): «ο θάνατος των αγίων του Κυρίου είναι πολύτιμος».
Διότι τι πολυτιμότερο υπάρχει από το να βρίσκεται κανείς στα χέρια
του Θεού; Ο Θεός, λοιπόν, είναι ζωή και φως και όσοι βρίσκονται στα χέρια
του Θεού, ζουν μέσα στη ζωή και το φως.
Επίσης, ο απόστολος βεβαιώνει ότι ο Θεός κατοίκησε στα σώματά τους
μέσω του νου: «Δεν γνωρίζετε, λέει, ότι τα σώματά σας είναι ναός
του Αγίου Πνεύματος που ενοικεί μέσα σας;». Επίσης (λέει): «Ο Κύριος
είναι πνεύμα» και «αν κάποιος καταστρέφει το ναό του Θεού, θα τον
καταστρέψει με τη σειρά του ο Θεός». Πώς, λοιπόν, δεν πρέπει να τιμάμε
τους έμψυχους ναούς του Θεού, τα έμψυχα κατοικητήριά του; Αυτοί, όντας
στη ζωή, στέκονται με παρρησία μπροστά στο Θεό.
Ο Δεσπότης Χριστός μάς χάρισε τα λείψανα των αγίων σαν πηγές σωτηρίας,
επειδή παρέχουν τις ευεργεσίες με πολλούς τρόπους και αναβλύζουν
ευωδιαστό μύρο. Και κανείς να μην αμφιβάλλει. Διότι, αν ο απόκρημνος
και σκληρός βράχος, με τη θέληση του Θεού, ανάβλυσε νερό στην έρημο,
και το ίδιο η σιαγόνα του γαϊδουριού, όταν ο Σαμψών δίψασε, πώς είναι
απίστευτο τα λείψανα των μαρτύρων να μην αναβλύζουν ευωδιαστό μύρο;
Καθόλου δεν είναι, γι’ αυτούς που γνωρίζουν τη δύναμη του Θεού
και την τιμή που Αυτός αποδίδει στους αγίους».
(Απόσπασμα από την Έκδοση Ακριβής της Ορθοδόξου πίστεως του αγίου Ιωάννη του Δαμασκηνού, κεφάλαιο 88).
Ο Θεός δια των λειψάνων του Ελισαιέ ανέστησε νεκρό. Αναφέρεται στην Αγία Γραφή και δίνει την εξής ερμηνεία ο Κύριλλος Ιεροσολύμων…
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατήχηση ΙΗ
«Δεν ανέφερα τον προφήτη Ηλία και για τον γιό της χήρας που αναστήθηκε από αυτόν, και τον Ελισσαίο, ο οποίος δύο φορές ανέστησε νεκρούς, και όταν ζούσε και μετά τον θάνατό του. Όταν ζούσε ανέστησε τον νεκρό με την δύναμη της ψυχής του. Για να μην τιμηθούν όμως μόνο οι ψυχές των δικαίων, και για να γίνει πιστευτό, ότι τα σώματα των δικαίων έχουν δύναμη, ο νεκρός που έριξαν στον τάφο του Ελισσαίου, όταν ακούμπησε το νεκρό σώμα του προφήτη, αναστήθηκε. Και έτσι το νεκρό σώμα του που έκανε έργο ζωντανής ψυχής, και το πεθαμένο σώμα, που ήταν θαμμένο στο χώμα, χάρισε στον νεκρό την ζωή, και ενώ αυτό χάρισε την ζωή, έμεινε το ίδιο νεκρό. Γιατί? Για να μη θεωρηθεί, μετά την ανάσταση, ότι η ψυχή μόνο του Ελισσαίου έκανε αυτό το θαύμα, αλλά να αποδειχθεί πως, και όταν δεν είναι παρούσα η ψυχή, υπάρχει δύναμη μέσα στα σώματα των αγίων, λόγω της παραμονής, επί τόσα χρόνια μέσα σε αυτά, της δίκαιας ψυχής, την οποία υπηρετούσε»
( σελ. 501, Β τόμος Κατηχήσεων, Γ. Μαυρομάτη).
«Η μνήμη των μαρτύρων εωρτάζετο κατά την επέτειον του θανάτου αυτών και ωνομάζετο επίσης ‘’γενέθλιος΄΄ αυτών ημέρα (Μαρτύριον Πολυκάρπου 18, 2. Τερτυλλιανού, De corona. Κυπριανού, Επιστολή 12,2. 39, 3), εξ εθνικής συνήθειας, αλλά έπειτα εδόθη και χριστιανική εξήγησις (επέτειος την εις τους ουρανούς αναγεννήσεως αυτών). Οι χριστιανοί ετίμων προς τούτοις τα λείψανα των μαρτύρων και επεκαλούντο την παρά τω Θεώ μεσιτείαν αυτών. Ο Ιππόλυτος επεκαλείτο τους τρείς παίδας (Εις Δανιήλ 2, 30), οι δε επισκέπται των κατακομβών κατά την εποχήν ταύτην επεκαλούντο τους εκεί ενταφιασμένους μάρτυρας δι’ εγκεχαραγμένων επι των τοίχων ευχών και δεήσεων, σωζομένων μέχρι σήμερον» (Σελ. 120-121, 6η Έκδοση Εκκλησιαστική Ιστορία Στεφανίδη).
ΑπάντησηΔιαγραφή«Στους τάφους των μαρτύρων οι χριστιανοί των πλησιοτέρων κοινοτήτων τελούσαν τη θεία ευχαριστία κατά την γενέθλιον ημέραν του μάρτυρα. Κατά τον Γ αιώνα ο εορτασμός της μνήμης των μαρτύρων συνδεόταν συνήθως με ολονύχτια ακολουθία (Παννυχίς) και με συμπόσια των πιστών (αγάπες) από τις προσφορές εδεσμάτων των πλουσιοτέρων μελών των χριστιανικών κοινοτήτων. Έτσι αναπτύχθηκε ο τοπικός κύκλος των θρησκευτικών εορτών των χριστιανικών κοινοτήτων, αφού όλες οι πλουσιότερες κοινότητες τιμούσαν την γενέθλιον ημέραν των κοινών μαρτύρων τους. Γρηγόριος ο Θαυματουργός, ‘’τας υπέρ των ενηθληκότων τη πίστει πανηγύρεις νομοθετήσας’’, συγκέντρωσε τα λείψανα πολλών μαρτύρων, οι δε πιστοί, ‘’κατά την ετήσιαν του ενιαυσίου κύκλου περίοδον συνιόντες, ηγάλλοντο τη τιμή των μαρτύρων πανηγυρίζοντες…’’ (P.G 46, 953). (σελ. 286, Α τόμος, Τρίτη Έκδοση, Βλ. Φειδάς).
Τα περί της τιμής των ιερών λειψάνων είναι επι εποχής κατακομβών, δηλαδή την εποχή του Χριστιανισμού ΠΡΙΝ αναγνωριστεί. Αρχαιότατη πίστη και παράδοση της Εκκλησίας επομένως.
1. Το ποιητική αδεία πάει στην έκφραση, και όχι στην προσκύνση, αν καταλαβαίνεις Ελληνικά.
ΑπάντησηΔιαγραφή2. Μπορείς να μας δείξεις σε ποιο ακριβώς σημείο τής υμνολογίας που μας υπέδειξες, αναγράφεται ότι εξισώνουμε το πρόσωπο με το ξύλο;
3. Όπως σου προαναφέραμε, το "ισάξια" πάει στην Χάρη που ενεργεί μέσω και τής Παναγίας και τού ΣΤαυρού.
4. Παρ' όλα αυτά που λες, το γεγονός είναι ότι ΠΡΑΓΜΑΤΙ και ΑΠΟΔΕΙΔΕΙΓΜΕΝΑ, μέσω τών υλικών αυτών μέσων, η Χάρη τού Κυρίου θαυματουργεί.
Χριστιανός.
Χα χα χα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή"Πρέπει λοιπόν να προσκυνούμε ως αληθινά σεβαστό αυτό το τίμιο ξύλο,
πάνω στο οποίο ο Χριστός πρόσφερε για μας θυσία τον εαυτό του,
διότι αγιάσθηκε με την αφή του αγίου σώματος και αίματός του· πρέπει να προσκυνούμε τα καρφιά, τη λόγχη, τα ενδύματα και τους αγίους τόπους του, όπως είναι η φάτνη, το σπήλαιο"
Φοβερός ο Δαμασκηνός.
Τι έχουμε εδώ; Υψηλού επιπέδου θεολογια ή κουκούλωμα των παγανιστικών εθίμων που αδυνατούσαν να ξεριζώσουν από τον λαό οι "εκχριστιανιστές" της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας;
Δηλαδή όπου ακουμπάει το σώμα του Χριστού και όπου πιτσιλιέται το αίμα του, αυτό αγιάζεται και είναι άξιο προσκύνησης!
Άρα: εκτός από καρφιά, ίσως πρέπει να προσκυνάτε και το σφυρί που τα κάρφωσε,
μήπως επίσης και τα χέρια που τα κρατούσαν,
μπορεί να πιτσιλίθηκε από το αίμα του Χριστού και ο στρατιώτης που τον σταύρωνε...
σίγουρα πρέπει να προσκυνάτε και το φραγγέλιο που τον άγγιξε και πλύθηκε στο αίμα του...
φυσικά...
και αν τα όργανα (σταυρός, καρφιά, σφυριά, μαστίγια) είναι άγια και άξια τιμητικής προσκύνησης επειδή έγιναν όργανα σωτηρίας, τότε και οι ηθικοί αυτουργοί πρέπει να είναι άγιοι και άξιοι τιμητικής προσκύνησης, δηλαδή ο Πιλάτος που έδωσε την εντολή της εκτέλεσης και οι Φαρισαίοι, που πίεσαν τον Πιλάτο.
Ουάου!
Συμπέρασμα;;;;
ΜΗΝ ΠΕΡΝΕΤΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!
Γιωργάρας the Original
Xριστιανός.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιώργος:
ΑπάντησηΔιαγραφή"Σου έδειξα μετά από την Αγία Γραφή ότι η λέξη 'θρησκεία' έχει γραφική βάση και αναφέρεται σε κάθε σύστημα ή τρόπο λατρείας είτε σωστό είτε εσφαλμένο, με βάση τα εδάφια:
"Εἴ τις δοκεῖ θρησκὸς εἶναι μὴ χαλιναγωγῶν γλῶσσαν ἑαυτοῦ ἀλλὰ ἀπατῶν καρδίαν ἑαυτοῦ, τούτου μάταιος ἡ θρησκεία. θρησκεία καθαρὰ καὶ ἀμίαντος παρὰ τῷ θεῷ καὶ πατρὶ αὕτη ἐστίν..." (Ιακ. 1:26,27)
''''''
Πολύ ωραία λοιπόν αφού θέλεις να μιλήσουμε σε αυτή τη βάση τότε εσύ χρωστάς απαντήσεις και όχι εγώ.
Ποιος είναι Γιώργο ο ιδρυτής της Ορθόδοξης θρησκείας;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ;
Διότι εφόσον ισχυρίζεσαι ότι η Ορθοδοξία είναι θρησκεία άρα ξέρεις ποιος είναι και ο ιδρυτής.
Ξέρεις ναι ή όχι;
Γιατί Γιώργο ονομάζεστε Οργάνωση και όχι θρησκεία;
θρησκεία καθαρὰ καὶ ἀμίαντος παρὰ τῷ θεῷ καὶ πατρὶ αὕτη ἐστίν..." (Ιακ. 1:26,27)
Εσύ τα λες!
Μήπως δεν δέχεσαι αυτά που λες;
Γιώργος είπε:
«Σου απαντώ λοιπόν ότι εδώ δεν πρόκειται για ερμηνεία. Που την βλέπεις εσύ την ερμηνεία;
Και ένα παράδειγμα απλό:
Tο "1+1 = 2", μήπως χρειάζεσαι κάποια ερμηνεία;
Η Αγία Γραφή το ξεκαθαρίζει ΧΩΡΙΣ να δοθεί ούτε καν κάποια ερμηνεία.»
'''''''
Για ποια Αγία Γραφή μιλάς κύριε Γιώργο;
Από κι ως που μιλάς εσύ για Αγία Γραφή;
Για θυμήσου κύριε Γιώργο από ποιόν την έχεις την Αγία Γραφή;
Είναι σα να πάρω εγώ τη Σκοπιά και να κηρύττω μέσα από τα περιοδικά τα περί Ορθοδοξίας..
Τόσο παράλογο είναι αυτό που προσπαθείς να κάνεις.
Γιώργος είπε:
«Να σε ρωτήσω κι εγώ ΠΟΤΕ έγινες εσύ Χριστιανός, ενώ δεν πιστεύεις ούτε και δέχεσαι όσα λέει η Αγία Γραφή;
Μήπως όταν 'ψαχνιόσουν' όπως έγραψες; Μήπως μετά από τις αμφιβολίες σου αν υπάρχει θεός;»
'''''''
Εγώ αμφισβήτησα την Ορθοδοξία ως εκεί που δεν πάει.
Η "Ορθοδοξία" όμως
ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΕΚΟΨΕ ΠΟΤΕ!!!
Με περίμενε υπομονετικά και με κέρδισε δια παντός.
Εσύ τολμάς να αμφισβητήσεις την Οργάνωση;
Για τόλμα και θα δεις που θα βρεθείς.
Εμένα δεν με πλάκωναν οι γονείς μου στο ξύλο ούτε μου στέρησαν να παίζω σαν παιδί για να πηγαίνω στη συνάθροιση θέλω δεν θέλω.
ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ
Θα μπορούσα να σου πω πάρα πολλά γύρω από αυτό αλλά ξέρω πως δεν θα καταλάβεις.
Δεν έχει νόημα λοιπόν.
Περιμένω να μου απαντήσεις ποιος είναι ο ιδρυτής της ορθόδοξης θρησκείας και πότε έγινε αυτό;
Επίσης με βάση το εδάφιο που μου έστειλες «θρησκεία καθαρὰ καὶ ἀμίαντος παρὰ τῷ θεῷ καὶ πατρὶ αὕτη ἐστίν..." (Ιακ. 1:26,27)», χρωστάς να μου απαντήσεις για ποιο λόγο εσείς ονομάζεστε Οργάνωση και όχι θρησκεία.
Και μιας και καυχιέσαι για τις Γραφικές γνώσεις πες μας πού την είδες τη λέξη Οργάνωση στην Αγία Γραφή;
Παναγιώτης
Στέλιος: προσκυνούμε τα καρφιά, τη λόγχη, τα ενδύματα
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι τους αγίους τόπους του, όπως είναι η φάτνη, το σπήλαιο,
ο σωτήριος Γολγοθάς, ο ζωοοποιός τάφος, η Σιών, η μητέρα των εκκλησιών
και τα παρόμοια..
Αυτό συμβαίνει όταν το ποίμνιο συγκροτείται από πρόβατα και η ποιότητα της θρησκευτικής λατρείας είναι άθλια. Φυσικό επακόλουθο να προσκυνούνται σε ορθόδοξες -και όχι μόνο- εκκλησίες και μονές ανά τον κόσμο μπουκιά απ’ το ψωμί που ο Χριστός έδωσε στον Ιούδα, αίμα του Χριστού, τρίχες απ’ τα γένια και τα μαλλιά του, αγκάθια απ’ το στέφάνι του, η αιχμή της λόγχης του Λογγίνου, τμήμα του σπόγγου, δεκάδες καρφιά, ο στύλος της μαστίγωσης, το στόμιο του πηγαδιού που ακούμπησε ο Χριστός συνομιλώντας με την Σαμαρείτιδα, η φάτνη της Γέννησης, σταγόνες απ’ το γάλα της Παναγίας, τα σπάργανα του νεογέννητου Ιησού, ύφασμα απ’ το μαντήλι που η Μαρία φορούσε την ώρα της Γέννησης και φυσικά … πετσάκι απ’ την ακροβυσθία της περιτομής του Ιησού.
Για να αντιληφθείς την αθλιότητα της θρησκευτικής σας λατρείας, αντικατέστησε στην Ακολουθία της Τιμίας Ζώνης, τη ζώνη με μια παντόφλα. Όπως είπε κι ένας χριστιανός, οποιοδήποτε αντικείμενο μπορεί να είναι φορέας της θείας Χάριτος ..
“Πανάγαθε Δέσποινα ελπίς, των πιστών και στήριγμα, καταφυγή και διάσωσμα, και τείχος άρρηκτον, σην τιμίαν Παντόφλα, δέδωκας τη Ποίμνη σου, εις πάντων ευσεβών περιποίησιν, και καταφύγιον..
Μόνη σου Σεμνή η ευκλεής, έχουσα την Παντόφλα σου, ως Θησαυρόν αδαπάνητον..
Σήμερον αγνή Παρθένος και Θεοτόκος Μαρία, άνωθεν οπτανομένη, προτίθησιν ημίν εις προσκύνησιν, και αγιασμόν ως άφθορος, την άφθαρτον και παναγίαν αυτής Παντόφλα..
Ως πηγής θησαυρόν, τοις πιστοίς κατέλιπες, την Παντόφλα σου την σεπτήν Παρθένε άχραντε.
Δια ταύτης γαρ της παναφθάρτου Παντόφλας, η της μεταστάσεως Αυτής πίστωσις γέγονεν, ην προσκυνούντες αγιαζόμεθα.”
Στέλιος: “αλίμονο, δεν τιμάμε την ύλη, αλλά το σχήμα σαν σύμβολο του Χριστού.”
Κι όμως, τιμάτε την ΥΛΗ, τον πρωτότυπο ξύλινο σταυρό και μόνο αυτόν. Δεν το λέω εγώ, ο άγιος Νικόδημος το λέει.
Nikos.
Παναγιώτη,
ΑπάντησηΔιαγραφήαυτά με την ελεύθερη επιλογή να τα έλεγες τον καιρό του Βυζαντίου και θα σου έλεγα εγώ σε ποιο χαντάκι θα κατέληγες...
Ή νομίζεις ότι η Ορθοδοξία έγινε επίσημη κρατική θρησκεία της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και απαγορεύτηκαν οι άλλες θρησκείες από δημοψήφισμα;
Τώρα είναι large οι παπάδες γιατί δεν τους παίρνει να κάνουν και διαφορετικά.
Εδώ παντρεύουν έγκυες και αγιολογούν δημοσίως γνωστούς ομοφυλόφιλους και δεν λένε κουβέντα.
Εδώ πάνε και κάνουν αγιασμούς σε επιχειρήσεις γνωστών μεγαλοκαρχαριών των επιχειρήσεων και των ποδοσφαιρικών ομάδων.
Γιωργάρας the Original
Χριστιανός: Μπορείς να μας δείξεις σε ποιο ακριβώς σημείο τής υμνολογίας που μας υπέδειξες, αναγράφεται ότι εξισώνουμε το πρόσωπο με το ξύλο;
ΑπάντησηΔιαγραφή«Του Βασιλέως των Ουρανών την Μητέρα, και Σταυρόν του Σωτήρος εν πίστει, πάντες προσκυνούμεν, ώσπερ κοινούς προστάτας.»
Ένα πρόσωπο, η Παναγία, κι ένα αντικείμενο ξύλινο, ο σταυρός, είναι οι προστάτες σας.
Επίσης:
Χαίρε, του Αδάμ και της Εύας ανάκλησις (ο σταυρός)
Χαίρε, του πεσόντος Αδάμ η ανάκλησις (η Παναγία)
Χαίρε, ο τον Σωτήρα των απάντων βαστάσας (ο σταυρός)
Χαίρε, ότι βαστάζεις τόν βαστάζοντα πάντα. (η Παναγία)
Χαίρε, δι' ου ευλογείται η κτίσις (ο σταυρός)
Χαίρε, δι’ ης νεουργείται η κτίσις (η Παναγία)
Λέγονται τα ίδια πράγματα για μία ξύλινη κατασκευή και για την Θεοτόκο.
Nikos.
Γιωργάρας: Υψηλού επιπέδου θεολογια ή κουκούλωμα των παγανιστικών εθίμων που αδυνατούσαν να ξεριζώσουν από τον λαό οι "εκχριστιανιστές" της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας;
ΑπάντησηΔιαγραφήΔηλαδή όπου ακουμπάει το σώμα του Χριστού και όπου πιτσιλιέται το αίμα του, αυτό αγιάζεται και είναι άξιο προσκύνησης!
Kι όπως είχε γράψει κάποιος ...“έτσι βρήκαν και στον Άι Γιώργη έναν άλλον Ηρακλή. Λίγο ακόμα και θα λατρέψουν και τ’ άλογό του …”
Nikos.
Νikos.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρε, του Αδάμ και της Εύας ανάκλησις (ο σταυρός)
Χαίρε, του πεσόντος Αδάμ η ανάκλησις (η Παναγία)
Χαίρε, ο τον Σωτήρα των απάντων βαστάσας (ο σταυρός)
Χαίρε, ότι βαστάζεις τόν βαστάζοντα πάντα. (η Παναγία)
Χαίρε, δι' ου ευλογείται η κτίσις (ο σταυρός)
Χαίρε, δι’ ης νεουργείται η κτίσις (η Παναγία)
Τελικά πίστευα ότι έχεις μια άλφα λογική σκέψη. Αλλά η ψυχική σου πόρωση δεν σου αφήνει περιθώρια.
Είανι το ίδιο πράγμα που η Παναγία είχε μέσα στα σπλάχνα της τον Ιησού Χριστό ( βαστάζει ), και το ίδιο ο Σταυρός που σήκωσε τον Ιησού Χριστό ; Όταν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί απευθυνόμαστε στον "άψυχο" Σταυρό μεταφορικά, εννοούμε και βλέπουμε πάνω του τον Εσταυρωμένο. Και ο Σταυρός αγιάστηκε και όλη η φύση αγιάστηκε από τον Ιησού Χριστό. Γι'αυτό και οι πιστοί επαιρναν τα μαντίλια και τα ενδύματα των Αποστόλων και με αυτά γιάτρευαν αρρώστους...
Επιτέλους, αφήστε τον αντιθρησκευτικό φανατισμό που έχετε και την ψυχική πόρωση να διαστρεβλώνετε όλα όσα λέει η Εκκλησία. Αλλά είναι λογικό, όταν κάποιος βρίσκεται έξω από την Εκκλησία, να μην βλέπει την αγιαστική δύναμη του Θεού, που αγιάζει όλη τη Κτίση. Και σε αυτό συμφωνούν όλοι οι εχθροί του Σταυρού, άθεοι, παγανιστές και οι πλασιέ της Σκοπιάς. Το ίδιο ΣΑΤΑΝΙΚΟ και ΕΩΣΦΟΡΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ στη σκέψη τους και στη δράση τους. Γι'αυτό και πάνε κατά ΔΙΑΟΛΟΥ,αυτοί και τα έργα τους...
«Γιωργάρας the Original
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαναγιώτη,
αυτά με την ελεύθερη επιλογή να τα έλεγες τον καιρό του Βυζαντίου και θα σου έλεγα εγώ σε ποιο χαντάκι θα κατέληγες...»
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Γιωργάρα the Original. Ενώ αντίθετα στους Μάρτυρες του Ιεχωβά υπάρχει απόλυτη ελεύθερη επιλογή πράγμα που τους κάνει αξιοζήλευτους σαν και αυτή που περιγράφεται στη Σκοπιά του 1972 σελ. 223:
Ερώτηση ΜτΙ προς Σκοπιά:
«Πράξεις ομοφυλοφιλίας εκ μέρους ενός εγγάμου ατόμου αποτελούν Γραφική βάσι για διαζύγιο, ελευθερώνοντας το αθώο μέλος για να νυμφευθή και πάλι;»
Και απαντά η Σκοπιά:
«Μολονότι και η ομοφυλοφιλία και η κτηνοβασία είναι αηδιαστικές διαστροφές σε καμιά από αυτές τις περιπτώσεις δεν διαλύεται ο δεσμός του γάμου»
Ρε Γιωργάρα the Original μήπως τελικά είσαι κτηνοβάτης και μας τόκρυβες πονηρούλη;
Έτσι τελικά που λες Γιωργάρα the Original. Τέτοια μεγάλη και αξιοζήλευτη ελευθερία υπάρχει στους ΜτΙ.
Να μην μπορούν να αποφασίσουν μόνοι τους αν θα πρέπει να χωρίσουν τον κτηνοβάτη σύζυγό τους ή την λεσβία γυναίκα τους και να ρωτάν την Σκοπιά.
Οπότε – δεν ξέρω αν είσαι παντρεμένος – αλλά και λεσβία να είναι η γυναίκα σου μην την χωρίσεις. Δεν έγινε δα και τίποτα! Το πολύ – πολύ να κάνετε τρίο με την φίλη της!
«Ο Original ελεύθερη επιλογή»
κ.Χρήστος:
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιατί ο Παύλος τον οποίο επικαλείσαι αποκήρυξε το παρελθόν του. Μήπως κάνω λάθος;
Αποκήρυξε λοιπόν ο Ρώσσελ το ειδωλολατρικό παρελθόν του με το Σταυρό, Χριστούγεννα, γενέθλια κ.λ.π.;
Αυτό κ.Χρήστο να το ρωτήσεις τον ίδιο τον Ρώσσελ. Ο ίδιος θα γνωρίζει καλύτερα απ' όλους, αν έχει δικαιωθεί ή όχι [Ασχέτως αν ένας νεκρός απαλλάσσεται από κάθε αμαρτία - εννοείται 'εκτός γέεννας'].
Αλλά επειδή κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό,
σου προτείνω να κάνετε καμιά ανάσταση νεκρών (π.χ. του Χριστόδουλου) από κόκαλα δικών σας {και όχι μόνο του Ελισσαιέ} - για να σας διαβεβαιώσει αν υπάρχει δική σας κόλαση που βάζετε κάποιους σαν τον Ρώσσελ και να σας πει επίσης γιατί δεν μπορούν οι πεθαμένες ψυχές να μιλήσουν.
[Μήπως χρειάζονται ειδική αίτηση με ειδικό χαρτόσημο; - Η μήπως δεν καταλαβαίνουν τίποτα όπως διαβεβαιώνει ο Θεός στην Αγία Γραφή για όσους κοιμούνται τον ύπνο του θανάτου;]
Αν όμως πετύχετε την ανάσταση του Χριστοδούλου ή και οποιουδήποτε δικού σας, θα πετύχετε μ' έναν σμπάρο όχι μόνο δυό τρυγόνια αλλά θα δικαιώσετε τον εαυτό σας παμψηφεί.
Τότε θα σας προσκυνάει όλος ο κόσμος.
Θα σας πιστέψουν και όλοι οι ειδωλολάτρες του κόσμου.
Θα αποδείξετε ότι δεν είστε ειδωλολατρικότεροι των ειδωλολατρών, αλλά 'μια χαρά'.
Θα κυριαρχήσετε στους καθολικούς, στους ευαγγελικούς, στους μουσουλμάνους και σε όλους.
Θα κάθεστε σε 'θρόνο θεού'.
Δεν θα έχετε 'κρίση ταυτότητας'.
Θα σας ακολουθούν όλοι.
Οι Τούρκοι θα σας παραχωρήσουν οικειοθελώς την Κωνσταντινούπολη και την Κύπρο.
Θα διαπιστώσετε και την κρίση του Θεού για τον Ρώσσελ - που τόσο πολύ σας ταλαιπώρησε πριν από 100 και πλέον χρόνια που δεν μπορείτε να μη αναφέρεστε σε αυτόν μέχρι σήμερα [Τι σας έκανε τέλος πάντων αυτός ο Ρώσσελ - σας 'έψησε το ψάρι στα χείλη'].
Βέβαια γιατί δεν το κάνατε μέχρι τώρα;
Ίσως ντρεπόσαστε να μη αποτύχετε παταγωδώς ή δεν σας είχε έρθει ακόμα η ιδέα.
Ιδού όμως σας δίνετε η ευκαιρία να δικαιωθείτε.
Διαφορετικά την πετάξατε την μεταθανάτια κόλαση στο καλάθι των αχρήστων αλλά και ο μεταθανάτιος 'Κήπος' [ο δικός σας παράδεισος] σας, καταλήγει να είναι αποκύημα της φαντασίας σας.
Η δεν πιστεύετε άλλο σε τέτοια αλλά ούτε και οι νεκροί σας ζουν πουθενά;
[Αν ζούσαν, θα σας ήταν πολύ εξυπηρετικοί. Μήπως όμως οι νεκροί σας είναι μουγγοί / κουλοί / κουφοί / τυφλοί / ανίσχυροι / 'αναίσθητοι'/ 'άσκεφτοι' / χωρίς συνειδητότητα και γενικά ανίκανοι στα πάντα; Δεν σας ακούν που τους φωνάζετε; Μήπως κάνουν κρουαζιέρες σε άλλους γαλαξίες και δεν σας ακούν;]
Γιώργος
Αγαπητέ Γιώργο, τα ψυχοφάρμακα τής Σκοπιάς είναι προφανές ότι σου έχουν κάνει μεγάλο κακό στην διανοητική ικανότητα. Γιατί δεν είναι ίσα κι όμοια ένα αντικείμενο, στο οποίο ευδόκησε να κατοικήσει η Χάρις τού Κυρίου, με τον εκτελεστή που σκότωσε τον Κύριο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτός ο εκτελεστής, (επειδή σ' αυτόν ενυπάρχει η ηθική ευθύνη), μόνο αν μετανοήσει (όπως ο Σαούλ που έγινε απόστολος τών εθνών), κατοικεί σ' αυτόν η Χάρις τού Κυρίου.
-
Αυτα είναι μερικά παραδείγματα τής αθεο-παγανιστικής "λογικής" σου Νίκο. Καλό είναι βουτάς το πληκτρολόγιο στο μυαλό πριν μιλήσεις.
1. Εάν δηλαδή κάποιο παιδί έχει "προστάτη" τον πατέρα του, και τον Θεό, σημαίνει κατά τη γνώμη σου Νίκο, ότι εξισώνουμε τον Θεό με τον πατέρα του; Τόση λογική έχεις;
2. Εάν ανακαλέσει κάποιον ένας φίλος του, και η Αστυνομική αρχή, σημαίνει ότι εξισώνεται ο πολίτης φίλος του με την Αστυνομική αρχή;
3. Εάν κάποιος βαστάζεται από ένα σωσίβιο όταν πνίγεται, και μετά τον βαστάσει και ο ναυαγοσώστης, σημαίνει ότι εξισώνεται ο ναυαγοσώστης με το σωσίβιο;
4. Εάν ευλογηθεί μία γυναίκα από τον Θεό, και αυτή η γυναίκα πάει και κάνει "μπότοξ" και "νεουργηθεί", και φανεί νεότερη, σημαίνει ότι εξισώνεται ο πλαστικός χειρούργος με τον Θεό;
Περισσότερα για το θέμα των προσφωνήσεων εδώ : http://www.oodegr.com/oode/orthod/panagia1.htm
Χριστιανός.
Γιωργάρα original για 4η φορα : Για τον Σταυρό, δεν έχω να απαντήσω τίποτα, επειδή δεν είναι ειδωλολατρεία να προσκυνάς το σχήμα τού Σταυρού, ούτε την ύλη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕάν θεωρείς ότι αυτό είναι ειδωλολατρεία, τότε ΕΣΥ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ότι η τιμητική προσκύνηση είναι ειδωλολατρεία, (πράγμα που αποτελεί δικό Σου αυθαίρετο ισχυρισμό), προσκομμίζοντας ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ χωρίο τής ΑΓίας Γραφής, όπου να λέει ότι η τιμητική προσκύνηση είναι ειδωλολατρεία, και ότι η προσκύνηση τιμητικά κτισμάτων, είναι επίσης ειδωλολατρεία.
Διαφορετικά οφείλεις να ζητήσεις συγνώμη που συκοφάντησες ως ειδωλολατρεία μία πράξη κατά πάντα Χριστιανική.
Το βάρος τής απόδειξης, πέφτει στον ισχυριζόμενο κάτι. Όχι στον αποδέκτη τής συκοφαντίας.
Περί του σχήματος του Σταυρού :
http://www.oodegr.com/paratir/meletes/stavros2.htm
http://www.oodegr.com/oode/orthod/stavr1.htm
http://www.oodegr.com/oode/biblia/alavizop_dogma_1/24.htm
Κάντε το το σχήμα όπως το έκαναν στην Π.Διαθήκη. Γιατί δεν το κάνετε;
Χριστιανός.
Παναγιώτης:
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεριμένω να μου απαντήσεις ποιος είναι ο ιδρυτής της ορθόδοξης θρησκείας και πότε έγινε αυτό;
Δική σου θρησκεία είναι, ρώτα τους δικούς σου, θα σου πουν.
Επίσης με βάση το εδάφιο που μου έστειλες «θρησκεία καθαρὰ καὶ ἀμίαντος παρὰ τῷ θεῷ καὶ πατρὶ αὕτη ἐστίν..." (Ιακ. 1:26,27)», χρωστάς να μου απαντήσεις για ποιο λόγο εσείς ονομάζεστε Οργάνωση και όχι θρησκεία.
Κάθε θρησκεία είναι οργάνωση.
Κάθε θρησκεία αποτελεί ένα οργανωμένο σύστημα.
Η μήπως η δική σου θρησκεία δεν είναι οργανωμένη;
Δεν έχει όργανα η θρησκεία σου;
Δεν εχει διοίκηση;
Δεν έχει διοικητικά όργανα και διοικητικούς παράγοντες;
Δεν έχει ιερείς, ψάλτες, Μητροπολίτες;
Δεν έχει Συνοδικά όργανα;
Μήπως σε εσάς κάνει ο καθένας ό,τι θέλει;
Μήπως γίνεται παπάς / Μητροπολίτης κλπ. όποιος θέλει και όποτε θέλει και πάει σε όποιον ναό θέλει και όπ0οτε θέλει χωρίς να τον ενδιαφέρει αν υπάρχει άλλος παπάς εκεί;
Μήπως δεν έχετε έναν διορισμένο παπά; Μήπως αλλάζετε τον παπά κάθε εβδομάδα ή μήπως παπάς γίνεται κάθε μέρα όποιος θέλει;
Άρα και η ορθόδοξη θρησκεία είναι μια οργανωμένη θρησκεία άρα είναι οργάνωση.
Γιώργος
Ντεμέκ χριστιανέ,
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπειδή επαναλαμβάνεσαι, να σε ενημερώσω.
Πολλά από αυτά που γράφει η ΟΟΔΕ για τον Ρώσσελ είναι τρίχες κατσαρές καραμελωμένες σε καταϊφι.
1) Ήταν ο Ρώσσελ Μασόνος;
Δεν υπάρχει κανένα ντοκουμέντο για αυτό. Αυτό το παραδέχεται και ο εμπνευστής αυτής της θεωρίας, ο Φριτζ Σπρινγκέγερ. Ο Ρώσσελ δεν αναφέρεται σε κανένα μασονικό έντυπο ως μέλος, δεν υπάρχει καμία φωτογραφία που να τον παριστάνει με μασονική ποδίτσα, οι μασόνοι αρνούνται πως ήταν μέλος τους. Αρνούμενος την αθανασία της ψυχής και τον αμερικάνικο πατριωτισμό, δίδασκε πράγματα αντίθετα στον μασονισμό. Επίσης, στα έργα του ο Ρώσσελ καταδικάζει τον μασονισμό, αλλά σιγά μην σας τα έδειχναν οι φωστήρες της ΟΟΔΕ αυτά. Το σύμβολο του σταυρού και του στέματος το χρησιμοποιούσε, αλλά δεν είναι μασονικό σύμβολο. Ο εμμονή με την πυραμίδα του Χέοπα δεν είχε καμία σχέση με τον μασονισμό, αλλά με τις μελέτες του αστρονόμου Τσαρλς Πιάτζι Σμάιθ. Το ότι ο τάφος του Ρώσσελ φτιάχτηκε δίπλα στο Μασονικό Κέντρο του Πίτσμπουργκ είναι κουτόχορτο για να το τρώτε αμάσητο, διότι όταν πέθανε ο Ρώσσελ εκεί δεν υπήρχε κανένα μασονικό κέντρο αλλά βόσκανε ελαφάκια. Το μασονικό κτίριο χτίστηκε μόλις στην δεκαετία του 1990.
Άρα γιαλατζί ντολμά τα περί μασονισμού.
2) Λάτρευε ο Ρώσσελ το σταυρό;
Ο Ρώσσελ μεγάλωσε σαν προτεστάντης, και αυτά δεν συνηθίζονται εκεί, ξέρετε. Προσκυνήματα και φιλιά σε σταυρούς δεν είναι της μόδας στους προτεστάντες. Ούτε λειψανολατρείες, ούτε λιτανίες, ούτε τα σχετικά.
3) Προώθησε ο Ρώσσελ αποκρυφιστικό βιβλίο;
Ο Ρώσσελ ήταν κατά του αποκρυφισμού και του πνευματισμού και αυτό αναφέρεται στον πρόλογο του βιβλίου Άγγελοι και Γυναίκες. Ωστόσο, έπεσε σε παγίδα επειδή πίστευε ότι οι δαίμονες θα μπόρουσαν να μετανοήσουν και να ξαναγίνουν δεκτοί στην οικογένεια του Θεού με βάση το εδάφιο που λέει ότι ο Χριστός κήρυξε στα εν τη φυλακή πνεύματα. Το εν λόγω βιβλίο που γράφτηκε από κάποιο μέντιουμ, υποτίθεται ότι έδινε πληροφορίες από κάποιον δαίμονα που μετανόησε και έδινε πληροφορίες σχετικά με την προκατακλυσμιαία εποχή και ενημέρωνε τους αναγνώστες του για τις μεθόδους που χρησιμοποίησαν οι δαίμονες ώστε να ξεγελάσουν τους ανθρώπους. Το βιβλίο το έμαθαν κάποιοι από τους Σπουδαστές της Γραφής και ύστερα κυκλοφόρησε στους Σπουδαστές της Γραφής με καλό σκοπό, δηλαδή την προστασία από τις μεθόδους των δαιμόνων, αλλά βέβαια ήταν το ίδιο παγίδα τόσο για τον Ρώσσελ όσο και για όσους το διάβασαν. Ευτυχώς, που η κυκλοφορία του ήταν περιορισμένη και γρήγορα κατάλαβαν το λάθος τους.
Βλέπεις κύριε Ντεμέκ Χριστιανέ ότι λέω τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη. Εσύ κάνεις το ίδιο;
Όταν γυροφέρνετε τη ζώνη της Παναγίας στα πανηγύρια, το κάνετε αυτό για να ανεβάσετε την πνευματικότητά τους ή για την κονόμα; Αλήθεια, πιστεύεις ότι όντως αυτή είναι η αληθινή ζώνη της Παναγίας ή ότι πρόκεται για απάτη παγανιστικής έμπνευσης με σκοπό πάντα την κονόμα;
Επιπλέον, εμείς διορθωνόμαστε από τις Γραφές και αλλάζουμε πορεία σε αυτά που καταλαβαίνουμε ότι είμαστε λάθος, εσείς κάνετε το ίδιο;;;
Γιωργάρας the Original
Αγαπητοί συνομιλητές και αναγνώστες του παρόντος διαλόγου. Θαυμάστε επίπεδο διαλόγου από τον k. Γιώργο που είναι Μάρτυρας του Ιεχωβά όταν δεν έχει τι να μου απαντήσει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤον είχα ρωτήσει αν ο ιδρυτής των Μαρτύρων του Ιεχωβά Κάρολος Ρώσσελ μετανόησε για το ειδωλολατρικό παρελθόν του.
Και κοιτάξτε τι μου απάντησε:
«Αυτό κ.Χρήστο να το ρωτήσεις τον ίδιο τον Ρώσσελ. Ο ίδιος θα γνωρίζει καλύτερα απ' όλους, αν έχει δικαιωθεί ή όχι»
Μου λέει δηλαδή να πάω να ρωτήσω πεθαμένο άνθρωπο!!!!!
Αυτοί λοιπόν είναι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά. Θρασύδειλοι λαγοί που το βάζουν στα πόδια όταν δεν έχουν τι να πουν.
Μια συμβουλή λοιπόν κ. Γιώργο. Αφού δεν μπορείς να τα βγάλεις πέρα μαζί μου τι ξεκινάς τον διάλογο; Δεν έχεις βαρεθεί να εκτίθεσαι και να εξαφανίζεσαι από τον διάλογο;
Και δεν χρειάζεται να ρωτήσω τον Ρώσσελ. Έχω την Σκοπιά η οποία μου λέει πως Ο ΡΩΣΣΕΛ ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ αφού οι ΜτΙ εξακολούθησαν να χρησιμοποιούν τον Σταυρό και να γιορτάζουν τα Χριστούγεννα, γενέθλια κ.λ.π. για αρκετά χρόνια μετά τον θάνατό του.
Άρα ξαναγυρνάμε σ’ αυτό που σε έχω ρωτήσει επανειλημμένα και απάντηση δεν έχω πάρει ακόμα.
Αφού σύμφωνα με την Σκοπιά ο Ρώσσελ είναι τώρα συμβασιλέας δίπλα στον Χριστό, πως είναι δυνατόν ο Χριστός να δέχεται δίπλα του ειδωλολάτρες;
Που γράφει η Γραφή πως ο Χριστός δέχεται δίπλα του ειδωλολάτρες;
Χρήστος – αντιαιρετικός
Γιωργάρα original : Θα μας ενδιέφερε, εκτός από τους ισχυρισμούς σου παραπάνω, να μας παρουσιάσεις τα εξής στοιχεία:
ΑπάντησηΔιαγραφή1. Στοιχεία τεκμηριωμένα, όχι για το Μασονικό κτίριο που γράφεις, αλλά για το Μασονικό κοιμητήριο που είναι ο Ρώσσελ.
2. Σε ποιο έντυπό του ακριβώς ο Ρώσσελ κατηγορεί τη Μασονία, και τι ακριβώς λέει εκεί.
Στείλε αυτά τα ντοκουμέντα, (γιατί ο λόγος σου δεν μας αρκεί), και αύριο που θα έχω λιγότερη δουλειά θα σου απαντήσω κι εγώ σε όσα φαιδρά γράφεις.
Το "μασονικό κοιμητήριο" σε ποιο όνειρο το είδες;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιωργάρας the Original
Τελικα ολες οι αποφασεις των Ορθοδοξων Συνοδων ειναι αλανθαστες;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑς ξεκινησουμε απο εκει.
Πχ ο αφορισμος του Βενιζελου επειδη ηταν κατα του βασιλια η του Υψηλαντη ηταν καρπος του Αγιου Πνευματος;
Αληθεια κ. Χρηστο και οι υπολοιποι
πιστευετε οτι στην Εκκλησια ενεργει παντα το Αγιο Πνευμα;
Αγαπητέ κ. Ανώνυμε ΜτΙ, σας παρακαλώ βάλτε ένα ψευδώνυμο για να καταλαβαίνουμε και οι υπόλοιποι ποιανού είναι το σχόλιο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο θέμα μας αυτή τη στιγμή είναι ο Σταυρός και αν ο Ρώσσελ ήταν μασόνος, αποκρυφιστής και ειδωλολάτρης.
Συνεπώς είστε εκτός θέματος.
Χρήστος – αντιαιρετικός
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΩ ΦΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΑΝΕΚΤΙΚΟΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΟΠΟΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΟΝΟΜΑ Ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ.
Χρήστος – αντιαιρετικός
Δεν απαντατε κ Χρηστο και οι υπολοιποι στην ερωτηση μου
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε τιμη και σεβασμο
ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ
Και εχει σημασια η ερωτηση μου
ΑπάντησηΔιαγραφήγιατι αν δεν ενεργει παντα το
Αγιο Πνευμα στην Εκκλησια
ποιος μας εγγυαται την εγκυροτητα
πχ της τιμης των εικονων, προσκυνησης του σταυρου και αλλων εθιμων;
Και πιστευω οτι το Αγιο Πνευμα δεν ειναι Χαμαιλεωντας.
ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ
Κ. Λουδοβίκο και βέβαια δεν απαντάμε στην ερώτησή σας γιατί συζητάμε άλλο θέμα. Αν έχετε να καταθέσετε κάτι επ' αυτού που συζητάμε ευχαρίστως να σας ακούσουμε. Άλλωστε ο ΜτΙ κ. Γιωργάρας ο ορίντζιναλ με εμέμφετο προσωπικά και μου απέδιδε προμολετημένο δόλο μόλις κάποιος Ορθόδοξος έγραφε κάτι άλλο από αυτό που εσυζητείτο στον διάλογο,επειδή τάχα δεν είχα τι ....να του απαντήσω!, λες και είχα την δυνατότητα να ελέγχω το τι γράφει ο κάθε Ορθόδοξος. Άλλωστε και η σπουδή η δική σας να πάτε τον διάλογο αλλού αν ήμουν ο Γιωργάρας ο ορίντζιναλ θα την θεωρούσα κατευθυνόμενη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια να τελειώνουμε λοιπόν. Αν όπως είπα έχετε κάτι να πείτε σ' αυτά που συζητούνται θα σας ακούσουμε ευχαρίστως.
Χρήστος - αντιαιρετικός
Χρήστο, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌχι άλλα θέματα, να βγάλουμε καμιά άκρη.
Georgio originale
Ο διαλογος ΜΤΙ και Ορθοδοξιας
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν οδηγει πουθενα.
Οι ΜΤΙ στηριζονται στην Αγια Γραφη
και δεν δεχονται την Παραδοση.
Οι Ορθοδοξοι εχουν και την παραδοση
στην οποια υποτασσουν την Αγια Γραφη.
Ετσι προκυπτουν και διαφορετικες ερμηνειες.
Το ερωτημα μου ειναι ,ποσο εγκυρη τελικα ειναι αυτη η παραδοση και κατ επεκταση τα εθιμα αφου κατα καιρους η Εκκλησια πεφτει σε πολλα σφαλματα;
Eναι ξεκαθαρο οτι η Ορθοδοξη Εκκλησια ενσωματωσε πολλα στοιχεια
ειδωλολατρικων θρησκειων για να γινει αρεστη στον κοσμο.
Το θεμα ειναι οτι απεκτησαν σωτηριολογικη σημασια τα διαφορα
ειδολολατρικης προελευσης εθιμα
πχ εικονες η η τηρηση εορτων.
Ξεχνουν βεβαια οι Ελλαδιτες Ορθοδοξοι οτι καποτε ηταν ενωμενοι με τη Ρωμη η οποια ειχε πολυ διαφορετικα εθιμα απ αυτους.
Οποτε προκυπτει αμεσως και η σχετικοτητα των εθιμων.
Απο κει και περα φυσικα ο καθενας πιστευει οτι θελει...
ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ
ΑπάντησηΔιαγραφή(Σορρυ ξεχασα το ονομα...)
Στον κ.Χρήστο να κάνω μια μικρή ερωτησούλα:
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίσαι διορισμένος κριτής του Ρώσσελ;
Προφανώς όχι. Και σύ θα λογοδοτήσεις σε άλλον διορισμένο κριτή του Ρώσσελ, στον Χριστό.
Το θέμα μας είναι η ειδωλολατρία που πρακτικοποιούν συνεχώς οι ορθόδοξοι.
Από τα λεγόμενά σου δεν αμφιβάλλεις καθόλου - άσχετα με την 'τεχνική' που παρουσιάζεις - ότι εσείς οι ορθόδοξοι είστε στο φούλ ειδωλολατρικότεροι των ειδωλολατρών.
Συνομιλητές έφεραν ακαταμάχητες αποδείξεις περί αυτών.
Τι κάνεις λοιπόν ενώ παραδέχεσαι την ειδωλολατρία των ορθοδόξων;
Τη δικαιολογείς λέγοντας ότι και ο Ρώσσελ δεχόταν το σταυρό.
Στην ουσία καλύπτεις την ειδωλολατρία των ορθοδόξων πίσω από τον Ρώσσελ και μετά στην απόγνωσή σου ξεφεύγεις αναφέροντας τα γενέθλια και τα Χριστούγεννα, άρα και πάλι έμμεσα αποδέχεσαι ότι και αυτά είναι εσφαλμένα.
[Άσχετο αν και πάλι θα το έπαιζες δίπορτο λέγοντας ότι το παρουσιάζεις από την θέση και άποψη των Μαρτύρων του Ιεχωβά]
Τίποτα όμως από αυτά που αναφέρεις δεν είναι απόδειξη ειδωλολατρίας επειδή ο Ρώσσελ δεν προσκυνούσε εικόνες και σταυρούς όπως εσείς.
Τα δε γενέθλια και τα Χριστούγεννα υπάγονται σε άλλη κατηγορία που θα εξηγήσω παρακάτω.
Θα πω τώρα πως βλέπω το έργο του Ρώσσελ με ένα παράδειγμα.
Θα το ονομάσω "Το πρωτοποριακό 'Αντιϊκό Πρόγραμμα ΕΚΔΟΣΗ 1.0 του Ρώσσελ και το γεμάτο Ιούς Κομπιούτερ'"
Καταλαβαίνεις λοιπόν προτού το πω.
Οι 'Ιοί' αντιστοιχούν με τις ψευδείς και καταστροφικές διδασκαλίες και τις ειδωλολατρικές συνήθειες.
Το Κομπιούτερ αντιστοιχεί με το λεγόμενο Χριστιανικό κόσμο.
Το Κομπιούτερ λοιπόν, δηλαδή ο Χριστιανικός κόσμος, γέμισε άχρηστες, ψευδείς και καταστροφικές δοξασίες και ειδωλολατρικές συνήθειες σαν κακόβουλους και καταστροφικούς 'Ιούς'
[= μικρά κρυφά προγραμματάκια που ενσωματώνονται σε άλλα 'χρήσιμα', είτε μπαίνουν στον Υπολογιστή από την 'πίσω πόρτα' είτε εκμεταλλεύονται διάφορα 'κενά' σε άλλα προγράμματα και 'εισέρχονται' και δρουν στον Υπολογιστή κρυφά και απαρατήρητα προκαλώντας βλάβη]
Γιώργος
συνεχίζω
Οι όμοιες με βλαβερούς 'Ιούς' ψεύτικες διδασκαλίες και συνήθειες προήλθαν πρωτίστως από τα 'ζιζάνια' - τους κατ' απομίμηση 'Χριστιανούς' - που έσπειρε ο διάβολος και συγχωνεύτηκαν με τους γνήσιους Χριστιανούς, το 'σιτάρι' όπως είπε στην παραβολή του ο Χριστός (Ματθαίος κεφ. 13).
ΑπάντησηΔιαγραφήO Rώσσελ ενήργησε πρωτοποριακά ως 'καθαριστής' των 'Ιών' που γέμισε το 'Κομπιούτερ' και ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΡΧΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, 'εκδίδοντας' το "ΑΝΤΙΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΟΣΗ 1.0",
ενώ άλλοι πριν από αυτόν έκαναν κάποιες προσπάθειες και είχαν καλές ιδέες και συνέβαλαν στον εντοπισμό και στην καταπολέμηση κάποιων 'Ιών'.
Ο Ρώσσελ ΉΤΑΝ ο πρώτος που 'καθάρισε' το 60 % [μη παίζετε με τα ποσοστά, δεν κάνω στατιστική] των 'Ιών' στην ΕΚΔΟΣΗ 1.0.
Ο Ρώσσελ ιδιαίτερα ήταν ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ σε αυτόν τον Τομέα: Του ΕΞΑΓΝΙΣΜΟΥ του γεμάτου 'βλαβερούς Ιούς' - ψεύτικες δοξασίες - στο Κομπιούτερ - τον Χριστιανικό κόσμο.
Η ΑΡΧΗ που έκανε ο Ρώσσελ ήταν ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ.
Φυσικά μετά την "ΕΚΔΟΣΗ 1.0 του ΑΝΤΙΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ" ακολούθησαν οι επόμενες ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΕΣ εκδόσεις, η ΕΚΔΟΣΗ 2.0 και 3.0
Αυτά που αναφέρεις κ.Χρήστο περί γενεθλίων και Χριστουγέννων ήταν 'κακόβουλοι και βλαβεροί Ιοί' που τους 'ανέλαβαν' οι επόμενες 'εκδόσεις 2.0 και 3.0 του Αντιϊκού προγράμματος' που ξεκίνησε και καθιέρωσε ο Ρώσσελ.
Έτσι ο Ρώσσελ ως ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ στην μάχη κατά των 'Ιών' κρίνεται με βάση τη μεγάλη έναρξη της επιτυχούς αντιμετώπισης των βλαβερών και καταστροφικών 'Ιών' με την ΕΚΔΟΣΗ 1.0, όπως είπα των κακόβουλων ψεύτικων δοξασιών και ειδωλολατρικών δοξασιών που όπως είπε ο Χριστός μπήκαν στα κρυφά με ενέργεια του εχθρού Διαβόλου.
Συνεπώς ο Ρώσσελ είναι άξιος επαίνου για το ανεπανάληπτο και πρωτοποριακό έργο του.
Γιώργος
Από το έργο του αγίου Ιωάννη του Δαμασκηνού.
ΑπάντησηΔιαγραφή«Και μίλησε σέ σάς ό Κύριος μέσα άπό ή φωτιά• άκούσατε τή φωνή τών λόγων καί όμοίωμα δέν είδατε, έκτός άπό τή φωνή», καί λίγο παρακάτω• «καί φυλάξτε καλά τίς ψυχές σας, τό ότι δέν είδατε όμοίωμα τήν ήμέρα πού μίλησε ό Κύριος σέ σάς στό όρος Χωρήβ μέσα άπό τή φωτιά, νά μή παρανομίσετε καί κατασκευάσετε γιά τόν έαυτό σας κανένα γλυπτό όμοίωμα, κάνενός είδους εικόνα, κανένα όμοίωμα άρσενικοϋ ή θηλυκού, κανένα όμοίωμα ζώου άπά αύτά πού ύπάρχουν πάνω σή γή, κανένα όμοίωμα φτερωτού άρπακτικού» καί τά λοιπά• καί ύστερα άπό μερικά άλλα• «ούτε ποτέ, κοιτάζοντας τόν ούρανό καί βλέποντας τόν ήλιο καί τό φεγγάρι καί τά άστέρια καί όλη ήν όμορφιά τού ούρανού, νά παρασυρθείς καί νά τά προσκυνήσεις αύτά καί νά Τά λατρεύσεις». Καί πάλι• «δέν θά κάνεις θεούς χυτούς γιά τόν έαυτό σου».
Βλέπεις πώς ένας εΙναι ό σκοπός, νά μή λατρεύσουν τήν κτίση άντί γιά τόν κτίστη, ούτε νά τής προσφέρουν λατρευτική προσκύνηση, παρά μόνο στό δημιουργό. Γι’ αύτό παντού συνδυάζει τή λατρεία μέ ή προσκύνηση. Λέει λοιπόν πάλι• «δέ θά ύπάρχόυν γιά σένα θεοί άλλοι έκτός άπό μένα. Δέ θά κατασκευάσεις γιά τόν έαυτό σου κανένα γλυπτό ούτε κανένα όμοίωμα καί πάλι• «καί θεούς χυτούς δέ θά κάνεις γιά τόν έαυτό σου»
Βλπεις ότι έξαιτ•ιας τής ειδωλολατριας απαγορευει την εικονογραφίά καί οτι είναι άδϋνατο νά εΙκονίζεται ό άποσος καί άπερίγραπτώς καί άόρατος Θεός…
Καί όταν ό Θεός πράσταξε αύτά, «κατασκεύασαν», λέει, τό παραπέτασμα τής σκηνής τού μαρτυρίου άπό ύάκυνθο καί πορφύρα καί κόκκινο κλωσμένο καί λινό κλωσμένο, μέ ύφαντά χερουβίμ», καί «έκαναν τό κάλυμμα πάνω στήν κιβωτό καί τά δύο χερουβίμ άπό καθαρό χρυσάφι». Τί κάνεις, Μωϋσή; Εσύ λές, «δέ θά κάνεις γιά τόν έαυτό σου άγαλμα, ούτε κανένα όμοίωμα», καί σύ κατασκευάζεις παραπέτασμα, «έργο ύφαντό μέ χερουβίμ» καί «δύο χερουβίμ άπό καθαρό χρυσάφι»;
Ακουσε όμως τί άπαντά σέ σένα ό λειτουργός τού Θεού Μωϋσής μέ τά πράγματα. Τυφλοί καί άνόητοι, κατανοήστε τή δύναμη τών λεγομένων «καί φυλάξετε καλά τίς ψυχές σας». Είπα «ότι δέν είδατε κανένα όμοίωμα τήν ήμέρα πού σάς μίλησε ό Κύριος στό όρος Χωρήβ μέσα άπό τή φωτιά, γιά νά μή παρανομήσετε καί κατασκευάσετε γιά τόν έαυτό σας γλυπτό όμοίωμα καί όποιαδήποτε εικόνα» καί «νά μή κατεσκευάσετε θεούς χυτούς γιά τόν έαυτό σας». Δέν ειπα, ‘Δέ θά κάνεις είκόνα τών χερουβίμ Πού ώς ύπηρέτες παραστέκουν στό ίλαστήριο’, αλλά ως θεό, ούτε Θά λατρεύσεις την κτίση αντί του κτίστη. Εγω δεν έκανα κανένα ομοίωμα Θεού, ούτε κανενός άλλου, σαν να ηταν Θεός, ούτε λάτρευσα την κτίση αντί του Κτίστη. Αυτά να κάνετε και σεις».
Επίσης από τον άγιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό….
ΑπάντησηΔιαγραφή«Κατηγορείς τήν ύλη καί τήν άποκαλεϊς άτιμη; Τό ιδιο κάνουν καί οι Μανιχαίοι- όμως ή θεία Γραφή τήν άνακηρύττει καλή• γιατί λέει• «καί είδε ό Θεός όλα όσα δημιούργησε καί ήταν πολύ κάλάέ. ‘Εγώ λοιπόν όμολογώ ότι ή ύλη είναι δημιούργημα τού Θεού, καί καλή, •ένώ έσύ, έάν τήν άποκαλεϊς
κακή, ή όμολογεϊς ότι δέν προέρχεται άπό τό Θεό, ή κάνεις αίτιο τών κακών τό Θεό
Κοίταζε τί λέει ή Θεία Γραφή γιά τήν ύλη, ήν όποια σύ άποκαλεϊς άτιμη. «Καί εΙπε ό Μωύσής μπροστά σ’ όλη τή συγκέντρωση τών ισραηλιτών• αύτά τά λόγια προστάζει ό Κύριος λέγοντας• πάρτε άπό τά ύπάρχοντά σας καί δώστε στόν Κύριο• καθένας, άνάλογα μέ ό,τι τού λέει ή καρδιά του, προσφέροντας τίς άπαρχές στόν Κύριο, χρυσάφι, άσήμι, χαλκό, ύφάσματα γαλάζια καί πορφυρένια, κόκκινα δίμιτα καί λινά πολυτελή, καί μαλλί κατοικιών καί δέρματα κριαριών βαμμένα μέ έρυθρόδανο καί δέρματα χρώματος γαλάζιου (υακίνθινα) καί ξύλα πού δέν σαπίζουν, καί λάδι γιά χρίσμα καί θυμίαμα εύωδιαστό καί πετράδια σαρδίου καί άλλα πολύτιμα πετράδια γιά σκάλισμα καί χρησιμοποίησή τους στήν έπωμίδα καί στόν ποδήρη χιτώνα. Καί όποιος άπό σάς ειναι ικανόσ νά έρθει καί νά έργασθεί γιά τήν κατασκευή όλων αύτών πού παράγγειλε ό Κύριος, δηλαδή τή σκηνή.
Νά λοιπόν πού καί ή ύλη τιμάται, αύτή πού σεϊς τήν θεωρείτε άτιμη. Γιατί τί ειναι φθηνότερο άπό τό μαλλί τών κατοικιών καί άπό τά χρώματα; ‘Η μήπως δέν εΙναι χρώματα τό κόκκινο καί ή πορφύρα καί ό ύάκινθος; Νά λοιπόν πού καί τά έργα τών άνθρώπινων χεριών καί τά όμοιώματα τών χερουβίμ καί ή ίδια ή σκηνή όλόκληρη ήταν εΙκόνα. Πρόσεξε» λέει ό Θεός στόν Μωϋσή, «νά τά κατασκευάσεις όλα σύμφωνα μέ τό ύπόδειγμα πού σού έπιδείχθηκε στό όρος». Καί όμως τή σκηνή τήν προσκυνούσε τριγύρω όλος ό Ίσραηλιτικός λαός. Καί τα χερουβίμ τί εΙναι; Δέν ήταν μπροστά στό λαό; Καί ή κιβωτός καί ή λυχνία καί ή τράπεζα καί ή στάμνα ή χρυσή καί ή ράβδος, ώ όποια έβλεπε και προσκυνοϋσε ό λαός;»
«Άλλο είναι είδωλον, άλλο άγαλμα, και άλλο εικών. Το γαρ είδωλον διαφέρει από την εικόνα, καθ΄ο η μεν εικών ΑΛΗΘΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ είναι ομοιότης, το δε είδωλον, ΨΕΥΔΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ πράγματος, και πρωτοτύπου ομοιόσις εστί, κατά τον Ωριγένην και Θεοδώρητον, καθώς ητο ΤΑ ΕΙΔΩΛΑ των ΨΕΥΔΩΝ και ΑΝΥΠΑΡΚΤΩΝ θεών των Ελλήνων». (Πηδάλιο, σελ 314-315)
ΑπάντησηΔιαγραφήΣαφέστατη διάκριση μεταξύ ΕΙΔΩΛΟΥ και ΕΙΚΟΝΑΣ.
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό που απαγορεύει ο Θεός με ΠΛΗΘΟΣ αγιογραφικών εδαφίων, είναι η απεικόνιση του ιδίου του Θεού και η απεικόνιση κτισμάτων που λατρεύονται ως θεοί. .Ο Θεός απαγόρευσε την απεικόνισή Του ή την απεικόνιση οποιουδήποτε κτίσματος με σκοπό την λατρεία. Όμως ο ίδιος ο Θεός, έδωσε εντολή στον Μωυσή να απεικονίσει χρυσά χερουβίμ και να τα βάλει μέσα στην σκηνή του Μαρτυρίου.
ΑπάντησηΔιαγραφή«Και θέλεις κάμει ιλαστήριον εκ χρυσίου καθαρού• δύο πηχών και ημισείας το μήκος αυτού, και μιας πήχης και ημισείας το πλάτος αυτού.
Και θέλεις κάμει δύο χερουβείμ εκ χρυσίου• σφυρήλατα θέλεις κάμει αυτά, επί των δύο άκρων του ιλαστηρίου•
και κάμε εν χερούβ επί του ενός άκρου, και εν χερούβ επί του άλλου άκρου• εκ του ιλαστηρίου θέλεις κάμει τα χερουβείμ επί των δύο άκρων αυτού•
και θέλουσιν εκτείνει τα χερουβείμ επάνωθεν τας πτέρυγας, επικαλύπτοντα με τας πτέρυγας αυτών το ιλαστήριον• και τα πρόσωπα αυτών θέλουσι βλέπει το εν προς το άλλο• προς το ιλαστήριον θέλουσιν είσθαι τα πρόσωπα των χερουβείμ».
(Εξοδος κε, 17-20)
Κάτι που επανέλαβε και ο βασιλιάς Σολομώντας όταν κατασκεύασε τον Ναό των Εβραίων μετά από εντολή του Θεού. Εκεί, γέμισε τους τοίχους με ανάγλυφα Χερουβίμ αλλά και με μορφές διαφόρων ζώων.
«Και εν τω τετρακοσιοστώ και ογδοηκοστώ έτει από της εξόδου των υιών Ισραήλ εκ γης Αιγύπτου, το τέταρτον έτος της βασιλείας του Σολομώντος επί τον Ισραήλ, κατά τον μήνα Ζιφ, όστις είναι ο δεύτερος μην, ήρχισε να οικοδομή τον οίκον του Κυρίου….Και έθεσε τα χερουβείμ εν μέσω του ενδοτάτου οίκου• και είχον τα χερουβείμ τας πτέρυγας αυτών εξηπλωμένας, ώστε η πτέρυξ του ενός ήγγιζε τον ένα τοίχον• και η πτέρυξ του άλλου χερούβ ήγγιζε τον άλλον τοίχον• και αι πτέρυγες αυτών ήγγιζον, η μία την άλλην, εν τω μέσω του οίκου. Και εσκέπασε τα χερουβείμ με χρυσίον. Και πάντας τους τοίχους του οίκου κύκλω ενέγλυψε με γλυπτά σχήματα χερουβείμ και φοινίκων και ανοικτών ανθέων, έσωθεν και έξωθεν….Ούτως έκαμε και εις την πύλην του ναού παραστάτας εκ ξύλου ελαίας, εν τετράγωνον. Και αι δύο θύραι ήσαν εκ ξύλου πευκίνου• τα δύο φύλλα της μιας θύρας εδιπλόνοντο, και τα δύο φύλλα της άλλης θύρας εδιπλόνοντο. Και ενέγλυψεν επ’ αυτάς χερουβείμ και φοίνικας και ανοικτά άνθη…» (Α Βασιλέων 6, 1.27-29.34-35).
Δεν το αναφέρεις ΟΛΟΚΛΗΡΟ όμως….
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπικόλλησα απόσπασμα από τον άγιο Δαμασκηνό. Το εξής… «Πρέπει λοιπόν να προσκυνούμε ως αληθινά σεβαστό αυτό το τίμιο ξύλο,
πάνω στο οποίο ο Χριστός πρόσφερε για μας θυσία τον εαυτό του,
διότι αγιάσθηκε με την αφή του αγίου σώματος και αίματός του• πρέπει να
προσκυνούμε τα καρφιά, τη λόγχη, τα ενδύματα
και τους αγίους τόπους του, όπως είναι η φάτνη, το σπήλαιο,
ο σωτήριος Γολγοθάς, ο ζωοποιός τάφος, η Σιών, η μητέρα των εκκλησιών
και τα παρόμοια, ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ο θεοπάτορας Δαβίδ:
«Θα εισέλθουμε στα σκηνώματά του, θα προσκυνήσουμε στον τόπο
όπου καρφώθηκαν τα πόδια του». Ότι εννοεί το σταυρό, το φανερώνει
και το επόμενο: «Αναστήσου, Κύριε, από το τόπο όπου έχεις αναπαυθεί»•
διότι η ανάσταση ακολουθεί το σταυρό».
Αν γελάς με τον Δαμασκηνό, γέλα και με τον προφήτη Δαβίδ αν θες. Διότι ο Δαμασκηνός από τις Γραφές μιλάει. Ακόμα να σε πληροφορήσω, για να μην εκτίθεσαι με την άγνοια που έχεις για τον Δαμασκηνό, ότι με την θεολογία του που στηρίζεται στην Αγία Γραφή ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ πλήθος αιρετικών δοξασιών που εχετε στον Προτεσταντισμό, συνδέοντας την ΠΡΟΤΕΡΗ Ιερά Παράδοση με την Αγια Γραφή στο θέμα των ιερών εικόνων αλλά και του τιμίου Σταυρού. Στη θεολογία του επίσης θα δεις τα είδη των προσκυνήσεων που υπάρχουν. Μελέτησε λοιπόν πριν κοροιδέψεις.
Ο σταυρός, από ΦΟΝΙΚΟ μέσο καταδίκης μετεβλήθη σε ΣΥΜΒΟΛΟ ΝΙΚΗΣ του Χριστού πάνω στον θάνατο και την αιώνια απώλεια. Και μαζί με τον Χριστό, ΥΠΕΡΝΙΚΟΥΜΕ και οι πιστοί. Και η προσκύνησή του σταυρού είναι σεβαστή κατά τον Δαμασκηνό. Μιλάμε για τιμητική προσκύνηση επομένως. «Πρέπει λοιπόν να προσκυνούμε ΩΣ ΑΛΗΘΙΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟ αυτό το τίμιο ξύλο, πάνω στο οποίο ο Χριστός πρόσφερε για μας θυσία τον εαυτό του…».
Το παραπάνω ηταν για τον Γιωργάρα the Original.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρος Γιωργάρας the Original πάλι....
ΑπάντησηΔιαγραφήΣαφώς και αγιάζεται οτιδήποτε ακουμπάει στο Σώμα του Χριστού. Ο Ίδιος ο Θεός εξαγίασε την ύλη, που κατά τους Γνωστικούς ήταν κάτι αμαρτωλό. Και την εξαγίασε με το να γίνει άνθρωπος. Πρόσεξε μην τυχών και οι Προτεσταντικές σου καταβολές είναι Γνωστικίζουσες.
Αν οι μεμολυσμένοι στην Παλαιά διαθήκη αγιάζονταν κατά τρόπο τινά με το αίμα των ζώων, δεν μπορεί το τίμιο αίμα του Χριστού να αγιάσει τα πάντα?
«Διότι εάν το αίμα των ταύρων και τράγων και η σποδός της δαμάλεως ραντίζουσα τους μεμολυσμένους αγιάζη προς την καθαρότητα της σαρκός, πόσω μάλλον το αίμα του Χριστού, όστις διά του Πνεύματος του αιωνίου προσέφερεν εαυτόν άμωμον εις τον Θεόν, θέλει καθαρίσει την συνείδησίν σας από νεκρών έργων εις το να λατρεύητε τον ζώντα Θεόν;» (Εβραίους, θ 13-14).
Ακόμα και τα αντικείμενα στην Παλαιά Διαθήκη αγιάζονταν με αίμα ζώων. Αναφέρει ο απ Παύλος… «Όθεν ουδέ η πρώτη δεν ήτο εγκαινιασμένη χωρίς αίματος•
διότι αφού πάσα εντολή του νόμου ελαλήθη υπό του Μωϋσέως προς πάντα τον λαόν, λαβών το αίμα των μόσχων και των τράγων με ύδωρ και μαλλίον κόκκινον και ύσσωπον, ερράντισε και αυτό το βιβλίον και πάντα τον λαόν, λέγων• Τούτο είναι το αίμα της διαθήκης, την οποίαν διέταξεν εις εσάς ο Θεός• και την σκηνήν δε και πάντα τα σκεύη της υπηρεσίας με το αίμα ομοίως ερράντισε. Και σχεδόν με αίμα καθαρίζονται ΠΑΝΤΑ κατά τον νόμον, και χωρίς χύσεως αίματος δεν γίνεται άφεσις».(Εβραίους, θ 18-22).
Πόσο πολύ περισσότερο το αίμα του Χριστού. Εκτός και αν θεωρείς ότι το αίμα των ζώων έχει μεγαλύτερη αξία από το αίμα του Κυρίου Ιησού Χριστού. Επομένως πέφτεις σε ασέβεια.
Ο Θεός είχε ορίσει στην Παλαιά Διαθήκη, ότι ο ιερέας έπρεπε να αγιάζεται δια αίματος πριν προσφέρει θυσία. Και όχι μόνο αυτός αλλά και οι στολές τους με αίμα ζώου.
«Και θέλεις λάβει εκ του αίματος, του επί του θυσιαστηρίου, και εκ του ελαίου του χρίσματος, και θέλεις ραντίσει επί τον Ααρών, και επί τας στολάς αυτού και επί τους υιούς αυτού και επί τας στολάς των υιών αυτού μετ' αυτού• και θέλουσιν αγιασθή, αυτός, και αι στολαί αυτού, και οι υιοί αυτού, και αι στολαί των υιών αυτού μετ' αυτού». (Έξοδος, κθ 21)
Πόσο πολύ περισσότερο αγιάζει το αίμα του Χριστού! Αν τα λέει αυτά ο Θεός από την Παλιά Διαθήκη, πόσο περισσότερο στην ΑΝΩΤΕΡΗ Καινή Διαθήκη, όπου το αίμα του Χριστού εξαγίασε ακόμα και τα επουράνια!! Εκτός και αν είναι άλλος θεός στην Παλαιά και άλλος στην Καινή Διαθήκη.
Ο απ Παύλος αναφέρει ότι η θυσία του Κυρίου ήταν τόσο δυνατή που ακόμα και αυτά τα επουράνια αγιάστηκαν! Και το αναφέρει, για να δείξει την αγιαστική δύναμη του αίματος του Χριστού.
«Ανάγκη λοιπόν ήτο οι μεν τύποι των επουρανίων να καθαρίζωνται διά τούτων, αυτά όμως τα επουράνια με θυσίας ανωτέρας παρά ταύτας» (Εβραίους θ 23).
Αν οι τύποι (αντικείμενα) αγιάζονται με το αίμα των ζώων, τα επουράνια με το αίμα του Χριστού. Αν καθαρίζονται τα επουράνια (δείχνοντας ο απ Παύλος την δύναμη του αίματος του Χριστού), πόσο περισσότερο τα επίγεια!!
Αν ότι ακουμπάει το Σώμα του Κυρίου θεραπεύεται από την ασθένεια του σώματος (πχ αιμορροούσα) ,πόσο περισσότερο από την αμαρτία που είναι ασθένεια της ψυχής.
Όσο για τους ηθικούς αυτουργούς, ΕΠΡΑΞΑΝ με πλήρη ελευθερία αυτό που είχαν στις καρδιές τους, και έδειξαν την αδικία που είχαν σε όλη της την ‘’δόξα’’. Όμως, αν συνεχίσω, θα ξεφύγουμε περισσότερο από το θέμα του άρθρου.
Aγαπητε Στελιο
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ αγαλμα εχεις η εικονα ειναι το
ιδιο.
Εαν ηταν διαφορετικα θα επρεπε να υπηρχε με τη Δυση σχισμα απο τους πρωτους αιωνες.
Απλα η Ανατολη ηταν αδυναμη
και αποδεχονταν σιωπηρα τα δυτικα εθιμα και την Παπικη ανωτερωτητα .
Πολυ μετα (και φυσικα μετα το Σχισμα)
οι Ανατολικοι θυμιθηκαν τα αγαλματα των Καθολικων.
Επηρεαστηκαν δε απο τους προτεσταντες και αρχισαν να διδασκουν ορισμενοι οτι ο Παπας δεν ειναι διαδοχος του Πετρου ενω
μεχρι το 1054 τον ελεγαν Αγιο Πατερα και τον προσκυνουσαν ως διαδοχο του Πετρου!!!!!
Ειναι ξεκαθαρο , η Ορθοδοξια
ειναι -οπως την ξερουμε σημερα
καθαρο προιον του 1054 και μετα.
Οπως ο Προτεσταντισμος του 16ου
αι.
ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ
Κύριε Γιώργο δεν με εκπλήσσουν οι «απαντήσεις» σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν λυπάμαι για κάτι είναι που κινδύνευσα να την πατήσω από εσένα και που ευτυχώς Παναγία μου δεν πρόλαβες να με βγάλεις πλασιέ της εταιρίας σου.
Πάμε να σου θυμίσω τι σε ρώτησα:
«Περιμένω να μου απαντήσεις ποιος είναι ο ιδρυτής της ορθόδοξης θρησκείας και πότε έγινε αυτό;»
Και απάντησες:
«Δική σου θρησκεία είναι, ρώτα τους δικούς σου, θα σου πουν.»
Απάντησες σύμφωνα με τις γνώσεις σου γι αυτό άλλωστε δεν σε παρεξηγώ.
Αγαπητέ μου γιατί να ρωτήσω τους δικούς μου;
Εσύ αποκαλείς την Ορθοδοξία «θρησκεία», όχι εγώ.
Δεν είσαι σε θέση να στηρίξεις τα λεγόμενά σου;
Έτσι σας μαθαίνουν εκεί στις συναθροίσεις να μιλάτε χωρίς στοιχεία;
Πάντως αν θες υπάρχουν περιθώρια να παραδεχτείς ότι έκανες λάθος και πως πράγματι η Ορθοδοξία δεν είναι θρησκεία.
Ειδάλλως πες μας τον ιδρυτή και την εποχή της ιδρύσεώς της.
Σου θυμίζω ότι εγώ ΞΕΡΩ για την Οργάνωσή σου και το πότε αλλά και το ποιος την ίδρυσε.
Εσύ όμως για την Ορθοδοξία ΟΧΙ!
Πάμε στην άλλη ερώτηση που σου έθεσα:
«με βάση το εδάφιο που μου έστειλες:
«θρησκεία καθαρὰ καὶ ἀμίαντος παρὰ τῷ θεῷ καὶ πατρὶ αὕτη ἐστίν..." (Ιακ. 1:26,27)», για ποιο λόγο ονομάζεστε Οργάνωση και όχι θρησκεία;»
Και απάντησες:
«Κάθε θρησκεία είναι οργάνωση.
Κάθε θρησκεία αποτελεί ένα οργανωμένο σύστημα… κ.α..»
Κύριε Γιώργο δεν θυμάμαι να σε ρώτησα ποια είναι η γνώμη σου για την Ορθοδοξία όπως φυσικά δεν θυμάμαι πότε έχουμε αποκαλέσει την Ορθόδοξη Εκκλησία Οργάνωση του Θεού.
Αυτά είναι δικά σας «ευαγγέλια», και οι «ευαγγελιστές» ????
Η ερώτηση είναι ξεκάθαρη και σου την ξαναθέτω εκ νέου:
ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΕΔΑΦΙΟ ΠΟΥ ΕΣΥ ΕΣΤΕΙΛΕΣ
«θρησκεία καθαρὰ καὶ ἀμίαντος παρὰ τῷ θεῷ καὶ πατρὶ αὕτη ἐστίν..." (Ιακ. 1:26,27)»
για ποιο λόγο ονομάζεστε Οργάνωση και όχι θρησκεία;»
Ξέρεις ναι ή όχι;
Εσείς μιλάτε ΜΟΝΟ μέσα από την Αγία Γραφή..
Σε ρωτάω λοιπόν πού είδες στη Γραφή γραμμένο «Η Οργάνωση του Θεού;»
Ίδρυσαν η Απόστολοι καμιά Οργάνωση και δεν το ξέρω;
Αν δεν κατάλαβες και πάλι τι σε ρωτάω, βρες κάποιον να σου εξηγήσει την ερώτηση και μετά να απαντήσεις διαφορετικά άστο δεν πειράζει…
Έτσι κι αλλιώς το καταλάβαμε, δεν έχεις απαντήσεις.
Μπορείς όμως αν θες να ψάξεις στην εγκυκλοπαίδεια του κ. Μπαμπινιώτη.
Εκεί ίσως να βρεις κάτι.
Έπειτα σε ρώτησα για ποια Αγία Γραφή μιλάς;
Πού την βρήκες εσύ την Αγία Γραφή και προσπαθείς να μας κρίνεις με βάση τα κείμενά της;
Αυτό που προσπαθείς να κάνεις εσύ και η Οργάνωσή σου, είναι τόσο παράλογο, όσο το να πάρω κι εγώ τα περιοδικά της Σκοπιάς και να προσπαθώ να σου διδάξω μέσα από τα κείμενά τους τα της Ορθοδοξίας και επι πλέον να σε κρίνω μέσα από αυτά.
Όσο το σκέφτομαι είναι πραγματικά απίστευτο πώς εσύ με αυτές τις «απαντήσεις» λίγο έλειψε να καταφέρεις να με κάνεις Μάρτυρα του Ιεχωβά.
Ήμουν εύκολος στόχος τότε βλέπεις.
Ήξερα μόνον να σε ακούω, δεν γνώριζα την Ορθοδοξία και πήγα να την πατήσω.
Δοξάζω όμως τον Θεό που με οδήγησε.
Διάβασε ο Θεός την δίψα μου και με πότισε λίγο πριν την απώλεια.
Κύριε Γιώργο δεν πρόκειται να σου κάνω άλλο σχόλιο αν δεν μου απαντήσεις σε ό,τι σε έχω ρωτήσει.
Καλό σου βράδυ.
Παναγιώτης
Προς Νίκο
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ άγιος Νικόδημος αναφέρει για τον Σταυρό σχολιάζοντας τον ΟΓ’ κανόνα της ΣΤ Οικουμενικής συνόδου… «Δια μέσου του ζωοποιού Σταυρού εσώθημεν και της δουλείας και της αμαρτίας ηλευθερώθημεν· όθεν πρέπει (λέγει ο απρών κανών) να σπουδάζωμεν εις το να αποδίδωμεν εις αυτόν την πρέπουσα τιμή και προσκύνηση, και με τον νουν, ενθυμούμενοι όσων αγαθών δι αυτού ετύχομεν, και με τον λόγο, διηγούμενοι ταύτα εις τους άλλους, και ευχαριστούντες τω εν αυτώ σταυρωθέντι Χριστώ, και με την αίσθησιν, ασπαζόμενοι και τιμώντες, όπου αυτόν βλέπομεν…». (Πηδάλιο, σελ. 284)
«…ισοδυναμούσιν αι τίμιαι εικόνες τω Ευαγγελίω, και τω Τιμίω Σταυρώ, καθ’ ο δηλαδή με σχετικήν προσκύνησιν άπαντα προσκυνούνται…αι άγιαι εικόνες δε προσκυνούνται δια την ύλην, αλλά δια την ομοίωσιν που έχουν εις το εικονιζόμενον. Όθεν οι Πατέρες της παρούσης συνόδου εις μερικάς διαλαλιάς είπον ότι όταν τα ξύλα διαλυθούν από του τύπου του Σταυρού, καίεται, και όταν ο χρωματισμός και ο χαρακτήρ των εικόνων διαφθαρή παντελώς, καίεται το σανίδι ως ξύλον αργόν» (Πηδάλιο, σελ. 318-319).
Δεν λέει ότι μας έσωσε ο Σταυρός ως ξύλο, αλλά λέει «Δια μέσου του ζωοποιού Σταυρού εσώθημεν», «ενθυμούμενοι όσων αγαθών δι αυτού ετύχομεν», καταλήγοντας «ευχαριστούντες τω εν αυτώ σταυρωθέντι Χριστώ». Ήταν το μέσο δια του οποίου ο Χριστός μας έσωσε. Ο σταυρός είναι όπως και οι εικόνες. Η Προσκύνηση είναι σχετική και όχι λατρευτική. Δεν προσκυνείται το ξύλο (ύλη), αλλά όπως αναφέρει σε άλλο σημείο για τις εικόνες, ‘’η επι της εικόνος τιμή πάει στο πρωτότυπο’’. Στην περίπτωση του Σταυρού πάει στην θυσία του Χριστού, στο πρόσωπο του Χριστού, στο έργο του Χριστού. «με σχετικήν προσκύνησιν άπαντα προσκυνούνται».
Απόδειξη ότι δεν λατρεύουμε την ύλη…. «Όθεν οι Πατέρες της παρούσης συνόδου εις μερικάς διαλαλιάς είπον ότι όταν τα ξύλα διαλυθούν από του τύπου του Σταυρού, καίεται, και όταν ο χρωματισμός και ο χαρακτήρ των εικόνων διαφθαρή παντελώς, καίεται το σανίδι ως ξύλον αργόν» (Πηδάλιο, σελ. 318-319).
Δεν νομίζω να λέει ο άγιος Νικόδημος αυτά που μας είπες εσύ (δήθεν για τον άγιο Νικόδημο).
Κ. Γιώργο μπορεί να γράφεις ολόκληρα κατεβατά για να ξεφύγεις από την παγίδα που ο ίδιος έστησες και έπεσες μέσα, το ζήτημα όμως δεν αλλάζει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν χρειάζεται να σε ρωτήσω πολλά, μόνο τούτο.
Σύμφωνα με τη Σκοπιά όποιος χρησιμοποιεί το Σταυρό, γιορτάζει τα Χριστούγεννα, γενέθλια κ.λ.π. είναι Χριστιανός ή ειδωλολάτρης.
Απάντα μου και συνεχίζουμε.
Χρήστος – αντιαιρετικός
Στο Πηδάλιο εξηγούνται οι διαφορές.
ΑπάντησηΔιαγραφή''Στο Πηδάλιο εξηγούνται οι διαφορές''
ΑπάντησηΔιαγραφήTo Πηδαλιο αγαπητε κ Στελιο
ειναι η ματια της Ανατολης
για τα πραγματα.
Αληθεια ποτε αληθεια ,σε ποια χρονολογια αποδοκιμαστηκαν τα αγαλματα;
ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ
Χριστιανός: 1. Εάν δηλαδή κάποιο παιδί έχει "προστάτη" τον πατέρα του, και τον Θεό, σημαίνει κατά τη γνώμη σου Νίκο, ότι εξισώνουμε τον Θεό με τον πατέρα του;
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα σου δώσω ένα πιο απλό παράδειγμα για να καταλάβεις τι κάνετε.
Είσαι στη βροχή και σε προστατεύει ο πατέρας σου με την ομπρέλλα.
Αποκαλείς προστάτη τον πατέρα σου αλλά ΚΑΙ την ομπρέλλα. Ευχαριστείς τον πατέρα σου και στη συνέχεια στρέφεσαι προς την ομπρέλλα και την ευχαριστείς κι εκείνην.
2. Εάν ανακαλέσει κάποιον ένας φίλος του, και η Αστυνομική αρχή, σημαίνει ότι εξισώνεται ο πολίτης φίλος του με την Αστυνομική αρχή;
Η αστυνομική αρχή (αλλά και ο κάποιος) το πιο πιθανό είναι να τον ανακαλέσει
παίρνοντάς τον τηλέφωνο ή στέλνοντάς του μια επιστολή. Θα έδινες κάποια αξία στην τηλεφωνική συσκευή ή στην επιστολή σε σχέση με την ανάκληση, όπως δίνετε εσείς στο σταυρό σε σχέση με τη σωτηρία;
3. Εάν κάποιος βαστάζεται από ένα σωσίβιο όταν πνίγεται, και μετά τον βαστάσει και ο ναυαγοσώστης, σημαίνει ότι εξισώνεται ο ναυαγοσώστης με το σωσίβιο;
Εσείς αυτό κάνετε. Σε σώζει ο ναυαγοσώστης και εκτός από το ναυαγοσώστη εκφράζεις την ευγνωμοσύνη σου και τις ευχαριστίες σου και στο σωσίβιο. Και μάλιστα απευθυνόμενος στο σωσίβιο σε πρώτο πρόσωπο λες και σε ακούσει.
Κάνεις μια επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση και εκτός από το γιατρό, σπεύδεις στο χειρουργείο να βρεις και το νυστέρι που χρησιμοποίησε για να το ευχαριστήσεις κι εκείνο.
“Καυχώμαι την δυάδα, προβαλλόμενος πρέσβεις προς τον Σωτήρα Χριστόν, Μητέρα και το σκήπτρον.”
Την δυάδα. Τη Μητέρα και το σκήπτρον, τον μπαμπά και την ομπρέλλα, το χειρουργό και το νυστέρι.
Δεν γνωρίζω πάντως κανέναν που να προσκυνά μια ομπρέλλα, ένα σωσίβιο ή ένα ιατρικό εργαλείο.
4. Εάν ευλογηθεί μία γυναίκα από τον Θεό, και αυτή η γυναίκα πάει και κάνει "μπότοξ" και "νεουργηθεί", και φανεί νεότερη, σημαίνει ότι εξισώνεται ο πλαστικός χειρούργος με τον Θεό;
Εδώ δεν σε καταλαβαίνω.
Nikos.
Στέλιος: Δεν προσκυνείται το ξύλο (ύλη), αλλά όπως αναφέρει σε άλλο σημείο για τις εικόνες, ‘’η επι της εικόνος τιμή πάει στο πρωτότυπο’’. Στην περίπτωση του Σταυρού πάει στην θυσία του Χριστού, στο πρόσωπο του Χριστού, στο έργο του Χριστού.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν νομίζω να λέει ο άγιος Νικόδημος αυτά που μας είπες εσύ (δήθεν για τον άγιο Νικόδημο).
Κι όμως το λέει:
«Λέγει γαρ ο Άγιος Νικηφόρος (εν τοις δέκα κεφαλαίοις όπου γράφει περί των αγίων εικόνων, εν χειρογράφοις σωζομένοις), ότι, διά μεν της εικόνος του Χριστού, προσκυνούμεν αυτόν τον Χριστόν, διά δε του αζωγραφήτου Σταυρού, ου προσκυνούμεν το Χριστόν αλλά τον Σταυρόν εκείνον τον πρωτότυπον, εν ω εσταυρώθη ο Χριστός. Ταυτόν ειπείν, διά του Σταυρού προσκυνούμεν τον Σταυρόν.»
[Πηδάλιον σελ. 262]
Διά του σταυρού προσκυνάτε το σταυρό, το πρωτότυπο εκείνο ξύλινο κατασκεύασμα εν ω εσταυρώθη ο Χριστός και όχι το Χριστό.
Στέλιος: Απόδειξη ότι δεν λατρεύουμε την ύλη…. «Όθεν οι Πατέρες της παρούσης συνόδου εις μερικάς διαλαλιάς είπον ότι όταν τα ξύλα διαλυθούν από του τύπου του Σταυρού, καίεται, και όταν ο χρωματισμός και ο χαρακτήρ των εικόνων διαφθαρή παντελώς, καίεται το σανίδι ως ξύλον αργόν» (Πηδάλιο, σελ. 318-319).
Το ίδιο έκαναν και οι αρχαίοι έλληνες. Όταν το άγαλμα ενός θεού καταστρεφόταν (π.χ. από σεισμό ή κατακτητές) το αντικαθιστούσαν. Εκείνους γιατί τους λέτε ειδωλολάτρες;
Υπάρχουν δεκάδες κομμάτια του Τιμίου Σταυρού. Μάλιστα η ιερά μονή Ξηροποτάμου ισχυρίζεται πως κατέχει το “μέγιστον ανά τον κόσμο” τμήμα του. Πώς γίνεται όλοι όσοι έχουν τμήμα τού (πρωτότυπου) τιμίου σταυρού, το τμήμα αυτό να είναι σε σχήμα σταυρού; Προφανώς είχαν δυο κομμάτια από τον διαλυμένο σταυρό και έφτιαξαν έναν καινούργιο σταυρό. Ο αρχικός πραγματικός σταυρός, δεν υφίσταται. Μόνο ένας μπορεί να έχει το κεντρικό τμήμα το σταυρού (εκεί που τέμνονται τα δύο ξύλα και σχηματίζουν το σταυρό). Εκτός κι αν το έκοψαν σε φέτες κατά τον οβελιαίο άξονα.
Οι σκλήθρες από τίμιο ξύλο γιατί είναι τόσο δημοφιλείς μεταξύ των ορθοδόξων αφού δεν υφίσταται ο τύπος του σταυρού;
Nikos.
k.Χρήστος:
ΑπάντησηΔιαγραφήΣύμφωνα με τη Σκοπιά όποιος χρησιμοποιεί το Σταυρό, γιορτάζει τα Χριστούγεννα, γενέθλια κ.λ.π. είναι Χριστιανός ή ειδωλολάτρης.
Κ.Χρήστο, από δω το πας, από κει το πας, στον Ρώσσελ θέλεις να καταλήξεις πάλι.
Γι' αυτό σου ανέφερα το παράδειγμα: "Το πρωτοποριακό 'Αντιϊκό Πρόγραμμα ΕΚΔΟΣΗ 1.0 του Ρώσσελ και το γεμάτο Ιούς Κομπιούτερ'"
Οι 'Ιοί' αντιστοιχούν με τις ψευδείς διδασκαλίες και τις ειδωλολατρικές συνήθειες.
Το Κομπιούτερ αντιστοιχεί με το λεγόμενο Χριστιανικό κόσμο.
Το Κομπιούτερ, δηλαδή ο Χριστιανικός κόσμος, γέμισε άχρηστες και ψευδείς δοξασίες και ειδωλολατρικές συνήθειες σαν κακόβουλους και καταστροφικούς 'Ιούς'
O Rώσσελ ενήργησε πρωτοποριακά ως 'καθαριστής' των 'Ιών' που γέμισε το 'Κομπιούτερ' και ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΡΧΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, 'εκδίδοντας' το "ΑΝΤΙΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΟΣΗ 1.0".
Ο Ρώσσελ ΉΤΑΝ ο πρώτος που 'καθάρισε' το 60 % των 'Ιών' στην ΕΚΔΟΣΗ 1.0, ήταν ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ σε αυτόν τον Τομέα: Του ΕΞΑΓΝΙΣΜΟΥ του γεμάτου 'βλαβερούς Ιούς' - ψεύτικες δοξασίες - στο Κομπιούτερ - τον Χριστιανικό κόσμο.
Φυσικά μετά την "ΕΚΔΟΣΗ 1.0 του ΑΝΤΙΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ" ακολούθησαν οι επόμενες ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΕΣ εκδόσεις, η ΕΚΔΟΣΗ 2.0 και 3.0
Τα γενέθλια και τα Χριστούγεννα ήταν 'κακόβουλοι και βλαβεροί Ιοί' που τους 'ανέλαβαν' οι επόμενες 'εκδόσεις 2.0 και 3.0 του Αντιϊκού προγράμματος' που ξεκίνησε και καθιέρωσε ο Ρώσσελ.
Έτσι ο Ρώσσελ ως ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ στην μάχη κατά των 'Ιών' κρίνεται με βάση τη μεγάλη έναρξη της επιτυχούς αντιμετώπισης των βλαβερών 'Ιών' με την ΕΚΔΟΣΗ 1.0, όπως είπα των κακόβουλων ψεύτικων και αντιγραφικών δοξασιών και ειδωλολατρικών συνηθειών.
Δεν κρίνεται με βάση τις μελλοντικές εκδόσεις 2.0 και 3.0, όπως δεν μπορούσε να κριθεί ο κατασκευαστής ΙΝΤΕΛ σήμερα με βάση τους υπολογιστές του 'χθές' “80186” και “80286”.
Έτσι και ο Ρώσσελ κρίνεται με βάση αυτά που πέτυχε στην εποχή του.
Ο Ρώσσελ ήταν αποδεκτός ως συνεργάτης του Θεού που αγωνιζόταν – σύμφωνα με την τότε γνώση – ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ να κάνει το θέλημα του Θεού.
Έτσι αν δίνονταν βραβεία, το ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ συνεργασίας θα το έπαιρνε ο Ρώσσελ, καθώς οι επόμενοι βρήκαν πολλά έτοιμα.
Ο Θεός αναγνώριζε τον Ρώσσελ με βάση την τότε γνώση.
Σήμερα όμως η γνώση έχει αυξηθεί και τα κριτήρια είναι διαφορετικά.
Αυτά που ανεχόταν ο Θεός στο παρελθόν δεν ισχύουν για σήμερα.
Π.χ. Στο παρελθόν ο Θεός επέτρεπε και την Πολυγαμία σε αποδεκτούς υπηρέτες του.
Σήμερα αυτό δεν γίνεται. Σήμερα δεν το επιτρέπει.
Έτσι το ερώτημά σου αν θα ήταν:
“Σύμφωνα με τη Σκοπιά όποιος έχει δυο ή τρείς συζύγους είναι Υπηρέτης του Θεού;”
Τι θα έλεγες για τον Αβραάμ, τον Ιακώβ, τον Δαβίδ και τον Σολομώντα;
Θα ήταν αναγνωρισμένοι ως Υπηρέτες του Θεού σήμερα αν είχαν πολλές γυναίκες ή θα τους έβλεπε ο Θεός όπως τους – πολύγαμους - μουσουλμάνους;
Γιώργος
Κ. Γιώργο γράφεις :
ΑπάντησηΔιαγραφή«Κ.Χρήστο, από δω το πας, από κει το πας, στον Ρώσσελ θέλεις να καταλήξεις πάλι.»
Μα και βέβαια κ. Γιώργο στον Ρώσσελ θέλω να καταλήξω. Αυτός άλλωστε δεν είναι το θέμα μας;
Επειδή αν ο Ρώσσελ που χρησιμοποιούσε το Σταυρό, γιόρταζε τα Χριστούγεννα, γενέθλια κ.λ.π. ήταν ειδωλολάτρης πως είναι δυνατόν να συμβασιλεύει αυτή την στιγμή με τον Χριστό;
Αν όμως δεν ήταν ειδωλολάτρης, αφού τον έχει δεχτεί ο Χριστός ως συμβασιλέα τότε δεν είμαστε και εμείς.
Γράφεις λοιπόν:
«Οι 'Ιοί' αντιστοιχούν με τις ψευδείς διδασκαλίες και τις ειδωλολατρικές συνήθειες.
Τα γενέθλια και τα Χριστούγεννα ήταν 'κακόβουλοι και βλαβεροί Ιοί'»
Συνεπώς μ’ αυτά που υποστηρίζεις όποιος γιορτάζει τα γενέθλια και τα Χριστούγεννα είναι ειδωλολάτρης.
Αφού λοιπόν ο Ρώσσελ τα γιόρταζε αυτά γιατί κατ’ εσένα δεν είναι ειδωλολάτρης;
Και τι σχέση έχει αν καθάρισε άλλες ειδωλολατρικές δοξασίες όπως υποστηρίζεις; Αφού εξακολουθούσε να τηρεί τις ειδωλολατρικές δοξασίες του Σταυρού, Χριστουγέννων, γενεθλίων κ.λ.π. γιατί να μην είναι ειδωλολάτρης;
Γιατί αυτά που λες είναι σαν να υποστηρίζεις πως κάποιος δεν είναι εγκληματίας επειδή δεν λέει ψέματα, δεν κλέβει, δεν μοιχεύει, αλλά σκοτώνει μόνο.
Αφ’ ης στιγμής λοιπόν που κάποιος τηρεί έστω και ένα ειδωλολατρικό έθιμο είναι ειδωλολάτρης.
Συνεπώς αφού ο Ρώσσελ τηρούσε ειδωλολατρικές συνήθειες ήταν ειδωλολάτρης.
Οπότε σε ξαναρωτάω για χιλιοστή φορά.
Πως είναι δυνατόν ο Ρώσσελ – και αντίθετα μ’ αυτά που γράφει η Γραφή – να συμβασιλεύει αυτή την στιγμή με τον Χριστό;
Και κάτι ακόμα. Υποστηρίζεις πως όλα αυτά τα τηρούσε ο Ρώσσελ επειδή δήθεν αγνοούσε πως ήταν ειδωλολατρικά. Για δείξε μου λοιπόν Σκοπιά που να λέει πως «ο πιστός και φρόνιμος δούλος του Θεού» αγνοούσε πως όλα αυτά ήταν ειδωλολατρικά.
Χρήστος – αντιαιρετικός
Συμπληρωματικό για κ. Γιώργο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔηλαδή κ. Γιώργο ο Ρώσσελ και οι τότε ΜτΙ αγνοούσαν πως ο Σταυρός ήταν σύμβολο προχριστιανικών πολιτισμών συνεπώς ειδωλολατρικών; Δεν κυκλοφορούσαν την εποχή του Ρώσσελ εγκυκλοπαίδειες ή βιβλία που να το τονίζουν αυτό; Ή ακόμα και προγενεστέρων ετών από την εποχή του Ρώσσελ;
Ομοίως αγνοούσαν πως η ημερομηνία των Χριστουγέννων δεν ήταν η σωστή και πως τα Χριστούγεννα και τα έθιμά τους π.χ. το Χριστουγενιάτικο δέντρο που στόλιζε την τραπεζαρία του Μπέθελ ήταν ειδωλολατρικά;
Πως λοιπόν συμπεραίνεις πως ο Ρώσσελ αγνοούσε πως όλα αυτά ήταν ειδωλολατρικά;
Απάντα όμως σ' αυτά που σε ρώτησα και σ' αυτό και στο άλλο σχόλιο και τα λέμε.
Χρήστος - αντιαιρετικός
Για τον Γιωργάρα original.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑς δούμε τώρα πόσο σωστά είναι αυτά που μας έγραψε ο ψευτόμαγκας φίλος μας Μάρτυρας της Σκοπιάς, σε μια προσπάθεια να «χρυσώσει το χάπι» της Αποκρυφιστικής υστερίας του Ρώσσελ:
Γράφεις φίλε ψευτόμαγκα:
1) Ήταν ο Ρώσσελ Μασόνος; Δεν υπάρχει κανένα ντοκουμέντο για αυτό.
Απαντώ:
Δηλαδή δεν είναι ντοκουμέντο το ότι έχει τα Μασονικά σύμβολα στον τάφο του, ούτε ότι οι Μασόνοι βάζουν δίπλα στο όνομά του τρεις τελείες, σήμα των ανώτερων Μασόνων; Σαν να λέμε, ότι ο Τάδε, έχει ως έμβλημά του την Σβάστικα, χαιρετάει Ναζιστικά, αλλά… δεν είναι Ναζιστής!
Έχουμε έναν Ρώσσελ που ΕΚΤΟΣ από τα υπόλοιπα πνευματιστικά του κουσούρια, χρησιμοποιεί Μασονικά σύμβολα (αλλά δεν είναι Μασόνος), κάποιος Μασόνος έχει το όνομά του σε βιβλίο του σεσημασμένο με τις τρεις τελείες ως Μασόνου, (αλλά ο Ρώσσελ δεν είναι Μασόνος), ο τάφος του είναι δίπλα σε Μασονικό κέντρο και Μασονική οδό, (αλλά αυτά έγιναν μετά, και δεν είναι Μασόνος), υπάρχει το μνημείο του στολισμένο με Πυραμίδα πλήρη Μασονικών συμβόλων (αλλά δεν είναι Μασόνος). Και κατ’ εσένα, οι ΟΟΔΕίτες και όσοι άλλοι τον έχουν εκλάβει ως Μασόνο, κακώς τον έχουν εκλάβει ως Μασόνο! Γιατί όπως γράφεις, δεν… υπάρχουν ντοκουμέντα! Μετά απ’ όλα αυτά, φταίνε οι άλλοι, αν τον θεωρούν Μασόνο;
Αλλά το θέμα του αν ο Ρώσσελ είναι ή όχι αποκρυφιστής, είναι ανεξάρτητο από το αν ήταν Μασόνος ή όχι. Και μην προσπαθείς να το αποπροσανατολίσεις.
Γράφεις:
Αυτό το παραδέχεται και ο εμπνευστής αυτής της θεωρίας, ο Φριτζ Σπρινγκέγερ
Απαντώ:
Τόσο καλά τον ξέρεις, (και μας τον υποδεικνύεις), που δεν ξέρεις ούτε το όνομά του να πεις! Γιατί στην πραγματικότητα λέγεται: «Λέγεται Φριτς Σπρινγκμάιερ». (Fritz Springmeier).
Γράφεις:
Ο Ρώσσελ δεν αναφέρεται σε κανένα μασονικό έντυπο ως μέλος, δεν υπάρχει καμία φωτογραφία που να τον παριστάνει με μασονική ποδίτσα. Οι μασόνοι αρνούνται πως ήταν μέλος τους.
Απαντώ:
Σαν να λέμε: Ο Τάδε, κυκλοφορεί με Σβάστικα και χαιρετάει Ναζιστικά, αλλά κανείς δεν τον είδε ποτέ παρέα με τον Χίτλερ, άρα… δεν είναι Ναζιστής!
(Ναι, ξέρω, θα μου πεις ως αντίθετο παράδειγμα, για τον δεύτερο αρχηγό της Σκοπιάς, τον Ρόδερφορδ, που έγλυφε τον Χίτλερ, ύψωνε σβάστικες και έψελνε στο ρυθμό του εθνικού ύμνου της Χιτλερικής Γερμανίας, χωρίς να είναι Ναζιστής. Αλλά αυτός αποτελεί εξαίρεση, καθότι ήταν τυχοδιώκτης και απατεώνας και επιχειρούσε να εξαπατήσει τον Χίτλερ που δεν μασούσε http://oodegr.com/paratir/istoria/xitler_2.htm και http://oodegr.com/paratir/istoria/xitler.htm).
Δεν μας παρέθεσες όμως ούτε την άρνηση των Μασόνων ότι δεν ήταν μέλος τους, ούτε παραπομπή σ’ αυτή ώστε να την δούμε κι εμείς, ούτε μας είπες για ποια από τις πολλές Μασονικές στοές αναφέρεσαι. Δηλαδή δεν μας είπες ΤΙΠΟΤΑ ουσιαστικό. Γιατί δηλαδή να δεχθούμε κάτι που λέει ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ένας ψευτόμαγκας Μάρτυρας της Σκοπιάς, μιας αποδεδειγμένα ψευδοπροφητικής θρησκείας , που αλλάζει διαρκώς ακόμα και τα δόγματά της; Δηλαδή: «Ρώτα τον μπάρμπα μου τον ψεύτη!» Αν έχεις να πεις κάτι, πες το με ντοκουμέντα. Και εκεί θα το δεχθούμε. Εμείς οι Χριστιανοί δεν έχουμε πρόβλημα να δεχθούμε κάτι σωστό, ακόμα και από έναν Μάρτυρα της Σκοπιάς με όλη την προχειρότητα που τον διακρίνει.
Από την άλλη μεριά πάλι, εγώ έχω και κάποια άλλα ντοκουμέντα! Γιατί ενώ εσύ ισχυρίζεσαι ότι οι Μασόνοι αρνούνται ότι ήταν μέλος τους, θα σου δώσω ντοκουμέντο για το αντίθετο:
Το Μασονικό βιβλίο του Lady Kingsbourou “Occult Theocracy” (Vol. I., σ. 539-540), μας δίνει πληροφορίες για το θέμα μας. Στους πίνακες (σ. 737), στο όνομα του Ρώσσελ, έχουν βάλει τρεις τελείες, για να δηλώσουν την Μασονική του ιδιότητα. Άρα, είναι ψέμα αυτό που λες, ότι οι Μασόνοι αρνούνται την Μασονική του ιδιότητα.
Χριστιανός
Για τον Γιωργάρα original
ΑπάντησηΔιαγραφήΓράφεις:
Αρνούμενος την αθανασία της ψυχής και τον αμερικάνικο πατριωτισμό, δίδασκε πράγματα αντίθετα στον μασονισμό.
Απαντώ:
Κατ’ αρχήν ο Ρώσσελ, αν αρνιόταν τον αμερικάνικο πατριωτισμό, δεν θα έπαιρνε ΣΥΝΗΘΩΣ στα Ιεραποστολικά ταξίδια του μαζί του, τον στρατηγό του Πενταγώνου P. Hall, ο οποίος έκανε και ομιλίες για το πώς μπορεί κάποιος να είναι Χριστιανός και στρατιωτικός, παρουσία του Ρώσσελ! (Pastor Russell’s Convention Discourses 1912 World Missionary Tour, σ. 204-206).
Αλλά και έτσι που λες αν ήταν, δεν λέγεται: «Αμερικανο-Μασονία», ώστε ως Μασονία να στηρίζει την Αμερική, αλλά «Φραγγο-Μασονία».
Περί δε της αθανασίας της ψυχής ΘΕΛΕΙΣ να σου διαφεύγει, ότι η Μασονία δεν είναι σαν τις γνωστές θρησκείες με κλειστά και απόλυτα δόγματα, αλλά φιλοσοφικο-πολιτικο-θρησκευτικό σύστημα, (ανάλογα με τον βαθμό του μέλους του), και υπάρχει ανοχή στις δογματικές θέσεις μελών της. Πολύ δε περισσότερο, όταν το μέλος τους είναι αρχηγός θρησκείας, και αποσκοπούν στον έλεγχό της!
Αλλά για να μην αφήσω ούτε το σημείο αυτό ασχολίαστο, όχι μόνο τα δόγματα περί ψυχής του Ρώσσελ, δεν είναι αντίθετα με τις αποκρυφιστικές ιδέες της Μασονίας, αλλά ταιριάζουν γάντι με την αρχαία Αιγυπτιακή ειδωλολατρεία, με την οποία είχε ψύχωση ο Ρώσσελ. Γιατί οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ειδωλολάτρες ήταν αυτοί που πίστευαν τα ίδια με τον Αποκρυφιστή Ρώσσελ, για «δύναμη της ζωής» που φεύγει από τον νεκρό. Θα είναι ενδιαφέρον κάποτε να ερευνήσουμε, πόσο επηρέασαν τις διδασκαλίες τού Ρώσσελ οι αρχαίες Αιγυπτιακές δοξασίες τών πιστών τού ψεύτικου "θεού" Ρα, για ανάσταση με παραδείσια τρυφή με την επαναφορά τής "δύναμης τής ζωής" (τού "Κα" στα Αιγυπτιακά), κάτι δηλαδή που και σήμερα διδάσκει η οργάνωση τής Σκοπιάς.
Γράφεις:
Επίσης, στα έργα του ο Ρώσσελ καταδικάζει τον μασονισμό, αλλά σιγά μην σας τα έδειχναν οι φωστήρες της ΟΟΔΕ αυτά. Το σύμβολο του σταυρού και του στέμματος το χρησιμοποιούσε, αλλά δεν είναι μασονικό σύμβολο.
Απαντώ:
Το ότι αυτά είναι Μασονικά σύμβολα είναι σίγουρο. Το γιατί τα χρησιμοποίησε ο Ρώσσελ, είναι άλλη δουλειά.
Εάν υπάρχουν τέτοια έργα του Ρώσσελ, γιατί δεν μας τα δίνεις; Και τι σε κάνει να πιστεύεις, (αν πράγματι υπάρχουν τέτοια στοιχεία), ότι «οι φωστήρες της ΟΟΔΕ» τα γνωρίζουν; Τους θεωρείς παντογνώστες; Εάν υπάρχουν τέτοια στοιχεία, έκανες τον κόπο να τους τα παρουσιάσεις; Και αν αρνηθούν να τα δημοσιεύσουν, τότε θα ήσουν δικαιολογημένος να τους κατηγορήσεις για απόκρυψη. Αλλά αν δεν έχεις κάνει τέτοια προσπάθεια, πώς είσαι σίγουρος και κατηγορείς; Εκτός αν δεν υπάρχουν! Εάν όμως έχεις τέτοια στοιχεία, δώστα μας, και θα τους τα στείλω εγώ ο ίδιος. Και τότε θα δούμε αν έχεις δίκιο.
Και για να αντιστρέψω το θέμα, εάν σε πειράζει το ότι η ΟΟΔΕ «δεν τα δείχνουν αυτά», (χωρίς να γνωρίζεις αν τα ξέρουν, και χωρίς να τα έχεις αποδείξει), θα έπρεπε να σε πειράζει πολύ περισσότερο, το ότι η οργάνωσή σου η Σκοπιά, ΚΡΥΒΕΙ αυτά τα στοιχεία και δεν τα λέει στους οπαδούς της. Ή μήπως λέει ότι ο Ρώσσελ πίστευε σε πυραμίδες και τι δίδασκε τότε, ότι έχει μνημείο – πυραμίδα, ότι πουλούσε αποκρυφιστικά βιβλία από δαίμονες, ότι πριν λίγα χρόνια είχε γίνει μέρος του ΟΗΕ, και άλλα τέτοια; Γιατί τα κρύβει από τους οπαδούς της; Γιατί σε όποιον Μάρτυρα του Ιεχωβά μίλησα για τη Σκοπιά ότι έγινε μέλος του ΟΗΕ, ΟΛΟΙ το αρνήθηκαν, πράγμα που σημαίνει ότι η Σκοπιά δεν έχει τη στοιχειώδη ευαισθησία να τους το πει και να τους ζητήσει συγνώμη!
Αυτά δεν σε ενοχλούν; Υποκριτή! Βγάλε πρώτα το παλούκι από το μάτι σου, και μετά πες στον άλλον: «άσε να βγάλω το ξυλαράκι από το μάτι σου».
Για τον Γιωργάρα original
ΑπάντησηΔιαγραφήΓράφεις:
Η εμμονή με την πυραμίδα του Χέοπα δεν είχε καμία σχέση με τον μασονισμό, αλλά με τις μελέτες του αστρονόμου Τσαρλς Πιάτζι Σμάιθ.
Απαντώ:
Μπα; Από πότε οι μελέτες της αστρονομίας, έχουν σχέση με τις διαστάσεις πυραμίδων και με την ερμηνεία της Αγίας Γραφής, και με τον πρόγνωση του τέλους του κόσμου; Εγώ αυτά δεν τα ξέρω ως «αστρονομία», αλλά ως «αστρολογία» και ως «πνευματισμό» και ως «αποκρυφισμό».
Είτε είχε σχέση με τον Μασονισμό είτε όχι ο Ρώσσελ, η ψευδοπροφητεία του και ο Πνευματισμός του με τις πυραμίδες δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Και ο πνευματισμός του αυτός, είναι ανεξάρτητος από το αν ήταν Μασόνος ή όχι. Μπροστά σε αυτό, το να είναι κάποιος Μασόνος είναι πταίσμα.
Ουσιαστικά εδώ κάνεις το εξής: Ενώ το θέμα είναι αν ο Ρώσσελ ήταν Αποκρυφιστής και ειδωλολάτρης, προσπαθείς να αποπροσανατολίσεις τη συζήτηση στο θέμα της Μασονίας, λες και αυτό είναι το πρόβλημα! Το ότι μοίραζε αποκρυφιστικά βιβλία, το ότι ψευδοπροφήτευε με βάση Αιγυπτιακές πυραμίδες, δεν σε πείραξε.
Στο βιβλίο: Ο καιρός του τέλους είναι κοντά (The Time at Hand) σελίδα 188, αναφέρει ότι η έλευση του Κυρίου έγινε το 1874, το 1914 θα ήταν το τέλος των καιρών των εθνών με αποκορύφωμα των Αρμαγεδώνα, και τότε ο Χριστός θα εγκαθίδρυε τη Βασιλεία του. Στο βιβλίο «Ελθέτω η Βασιλεία σου», αναφέρει ότι «Η Μεγάλη Πυραμίδα της Αιγύπτου είναι ο μεγάλος Μάρτυρας του Ιεχωβά για το παρελθόν και το μέλλον».
Στο βιβλίο του αυτό, βλέπουμε επίσης αστρολογία, ευθυγράμμιση αστεριών για εκπλήρωση προφητείων, και νουμερολογία. Μετρώντας το μήκος της Πυραμίδας, βγάζει τις εξής χρονολογίες: 1874 επάνοδος του Ιησού, 1878 επάνοδος των φυσικών Ισραηλίτων στην Παλαιστίνη, 1914 Αρμαγεδδών, και ότι ο θρόνος του Θεού είναι στης Πλειάδες, και του Σατανά στον Δράκοντα. Είναι φανερό ότι όλα αυτά που διδάσκει η Σκοπιά δεν τα βασίζει στη Γραφή, αλλά στην Πυραμιδομετρία και στο πρώιμο κίνημα της Νέας Εποχής που ακόμα βάση του έχει της Πυραμίδες και κατ’ επέκτασιν τον πνευματισμό.
Γράφεις:
Το ότι ο τάφος του Ρώσσελ φτιάχτηκε δίπλα στο Μασονικό Κέντρο του Πίτσμπουργκ είναι κουτόχορτο για να το τρώτε αμάσητο, διότι όταν πέθανε ο Ρώσσελ εκεί δεν υπήρχε κανένα μασονικό κέντρο αλλά βόσκανε ελαφάκια. Το μασονικό κτίριο χτίστηκε μόλις στην δεκαετία του 1990.
Απαντώ:
Σου ζήτησα κάποια στοιχεία και γι’ αυτό, αλλά δεν μου έδωσες!
Στοιχεία ζήτησα, όχι ειρωνίες. Αν έχεις να παρουσιάσεις κάτι αποδεδειγμένο, γιατί δεν το κάνεις;
Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι λες αλήθεια, και θα μας δώσεις κάποια στιγμή τα ντοκουμέντα που ζητάμε. Τότε τι έχουμε;
Τότε έχουμε, εκτός από τον τυχοδιώκτη Ρόδερφορδ, (που πήγαινε όπου φυσούσε ο άνεμος), άλλον έναν (αποκρυφιστή) τυχοδιώκτη, τον Ρώσσελ, που απομιμείτο τους Μασόνους, (αλλά χωρίς να είναι Μασόνος). Μήπως για να έχει την εύνοιά τους;;; Λέω, μήπως;;;
Περιμένω λοιπόν τα στοιχεία που μας οφείλεις για το θέμα, για να διαπιστώσουμε αν ο Ρώσσελ ήταν Μασόνος ή Τυχοδιώκτης που επιχειρούσε να τους εξαπατήσει.
Προχωράω στο δεύτερο θέμα που θέτεις. Γράφεις:
2) Λάτρευε ο Ρώσσελ το σταυρό;
Ο Ρώσσελ μεγάλωσε σαν προτεστάντης, και αυτά δεν συνηθίζονται εκεί, ξέρετε. Προσκυνήματα και φιλιά σε σταυρούς δεν είναι της μόδας στους προτεστάντες. Ούτε λειψανολατρείες, ούτε λιτανίες, ούτε τα σχετικά.
Απαντώ:
Είσαι εκτός θέματος. Εμείς δεν ισχυρισθήκαμε ότι ο Ρώσσελ «λάτρευε» τον σταυρό. Όπως δεν τον λατρεύει και κανένας Χριστιανός. Αυτό που είπαμε είναι ότι ο Ρώσσελ τον τιμούσε, όπως κι εμείς τον τιμάμε σήμερα. Και τον τιμούσε, με τον Προτεσταντικό τρόπο, κάνοντάς του την τιμή, να τον έχει στην πρώτη σελίδα του περιοδικού του Σκοπιά, ακόμα και στον τάφο του!
Μη διαστρέφεις λοιπόν τα λόγια μας, συγχέοντας λατρεία και τιμή. Δεν σε παίρνει.
Και με την ευκαιρία να σου υπενθυμίσω, ότι εσύ και οι ομοϊδεάτες σου, μας χρωστάτε ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΔΑΦΙΟ της Αγίας Γραφής, που να αποκαλεί είδωλο οποιαδήποτε απεικόνιση που δεν απεικονίζει Θεό. Την ερώτηση αυτή την έχουμε κάνει αμέτρητες φορές αλλά κάνετε ότι δεν τη διαβάζετε.
Χριστιανός.
Για τον Γιωργάρα original
ΑπάντησηΔιαγραφήΓράφεις:
3) Προώθησε ο Ρώσσελ αποκρυφιστικό βιβλίο;
Ο Ρώσσελ ήταν κατά του αποκρυφισμού και του πνευματισμού και αυτό αναφέρεται στον πρόλογο του βιβλίου Άγγελοι και Γυναίκες. Ωστόσο, έπεσε σε παγίδα επειδή πίστευε ότι οι δαίμονες θα μπόρουσαν να μετανοήσουν και να ξαναγίνουν δεκτοί στην οικογένεια του Θεού με βάση το εδάφιο που λέει ότι ο Χριστός κήρυξε στα εν τη φυλακή πνεύματα. Το εν λόγω βιβλίο που γράφτηκε από κάποιο μέντιουμ, υποτίθεται ότι έδινε πληροφορίες από κάποιον δαίμονα που μετανόησε και έδινε πληροφορίες σχετικά με την προκατακλυσμιαία εποχή και ενημέρωνε τους αναγνώστες του για τις μεθόδους που χρησιμοποίησαν οι δαίμονες ώστε να ξεγελάσουν τους ανθρώπους. Το βιβλίο το έμαθαν κάποιοι από τους Σπουδαστές της Γραφής και ύστερα κυκλοφόρησε στους Σπουδαστές της Γραφής με καλό σκοπό, δηλαδή την προστασία από τις μεθόδους των δαιμόνων, αλλά βέβαια ήταν το ίδιο παγίδα τόσο για τον Ρώσσελ όσο και για όσους το διάβασαν. Ευτυχώς, που η κυκλοφορία του ήταν περιορισμένη και γρήγορα κατάλαβαν το λάθος τους.
Απαντώ:
Ο Ρώσσελ δεν ήταν Μασόνος, όμως είχε Μασονικά σύμβολα. Δεν ήταν πνευματιστής ή αποκρυφιστής, όμως δίδασκε πυραμιδολογία και προωθούσε αποκρυφιστικά βιβλία. Δεν ήταν ψευδοπροφήτης, όμως διαρκώς διαψευδόταν για τις προρρήσεις του για το τέλος. Δεν ήταν μοιχός, όμως απατούσε τη γυναίκα του με δύο τουλάχιστον άλλες γυναίκες. Δεν ήταν «πατριώτης», όμως κυκλοφορούσε διαρκώς με έναν στρατιωτικό του Πενταγώνου στις περιοδείες του. Δεν ήταν υπερήφανος, όμως πίστευε ότι είναι ο Πιστός και Φρόνιμος Δούλος που ο Κύριος κατέστησε επί των υπαρχόντων του. Δεν ήταν πλανημένος, όμως τα δόγματά του έχουν αλλαχθεί στο μεγαλύτερο μέρος τους από τη σημερινή ηγεσία της Σκοπιάς. Δεν τιμούσε τον σταυρό, όμως τον έβαζε στην πρώτη σελίδα του περιοδικού του. Είχε το πνεύμα του θεού, όμως τα περισσότερα που έλεγε ήταν λάθος, αν και ήταν «Φως από τον Θεό». Δεν ήταν αιρεσιάρχης, όμως δημιούργησε μια αίρεση, που δεν πιστεύει πλέον σε όλα όσα δίδαξε, η οποία αίρεση λέει ότι ο Ρώσσελ αποκατέστησε την… αλήθεια μεταξύ των θρησκειών του Χριστιανικού κόσμου!
Τι να πει κανείς; Είσαστε τόσο αλλοπρόσαλλοι, που τέτοιος ηγέτης σας άξιζε!
Σχετικά με το κατά πόσον και ΠΟΤΕ κατάλαβαν το λάθος τους, (αυτού που υποτίθεται ότι είχαν το… πνεύμα του Θεού ως «πιστός και φρόνιμος δούλος», και δεν θα έπρεπε να κάνουν τέτοιες ΒΛΑΚΕΙΕΣ που δεν κάνουν ούτε οι νεοκατήχητοι), έχω να πω τα εξής:
Όταν μερικοί οπαδοί της Σκοπιάς έγραψαν στην Σκοπιά και ρώτησαν: «γιατί να προωθείτε ένα βιβλίο που ήταν φανερά δαιμονικό;». Η Σκοπιά όχι μόνο δεν υπεράσπισε την θέση της αλλά το έκανε πιο προσιτό στους αναγνώστες της με δωροκουπόνια!!! Τόση πνευματική ευαισθησία είχαν, αυτοί οι «κατευθυνόμενοι από τον θεό» ανταποκριτές δαιμονίων!
Και εσείς οι τυφλοί οπαδοί τους, όχι μόνο δεν το καταδικάζετε αυτό ως πνευματισμό και αποκρυφισμό, αλλά ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΕ ΚΙΟΛΑΣ, προσπαθώντας να μειώσετε τη σημασία αυτής της χοντράδας! «Ένα λάθος έκανε» λες, αλλά εξακολουθείς να πιστεύεις ότι αυτοί οι άνθρωποι, αυτοί οι ανταποκριτές δαιμονίων, ήταν «Πιστός και Φρόνιμος Δούλος» από τον Θεό. Εκατομμύρια Χριστιανούς όμως που δεν είναι Μάρτυρες του Ιεχωβά, πιστεύεις ότι θα πεθάνουν στον Αρμαγεδδώνα, επειδή δεν πιστεύουν τις αρλούμπες της Σκοπιάς, έστω και αν ποτέ τους δεν έκαναν τέτοιες πνευματιστικές ανοησίες. Για τους μεν, πιστεύεις ότι έκαναν ένα «λάθος» και τους δικαιολογείς. (Και μακάρι να είχαν κάνει μόνο αυτό). Τους άλλους όμως, τους καταδικάζεις στη συνείδησή σου σε θάνατο, ως άξιους αιώνιας απώλειας! Φαρισσαίοι υποκριτές! (που και το «Φαρισσαίοι» πάλι σας τιμά, γιατί τουλάχιστον οι Φαρισσαίοι είχαν την αληθινή πίστη, σε αντίθεση μ’ εσάς, που ταυτίζεστε με τους αιρετικούς Σαδουκαίους).
Χριστιανός.
Για τον Γιωργάρα original
ΑπάντησηΔιαγραφήΈγραψες:
Βλέπεις κύριε Ντεμέκ Χριστιανέ ότι λέω τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη. Εσύ κάνεις το ίδιο;
Απαντώ:
Ναι; Τότε πες τον Ρώσσελ πνευματιστή, ψευδοπροφήτη, πλανημένο, αιρεσιάρχη, μοιχό…
Πες το εδώ δημόσια, και θα παραδεχθώ κι εγώ ότι λες τα πράγματα με το όνομά τους.
Έγραψες:
Όταν γυροφέρνετε τη ζώνη της Παναγίας στα πανηγύρια, το κάνετε αυτό για να ανεβάσετε την πνευματικότητά τους ή για την κονόμα; Αλήθεια, πιστεύεις ότι όντως αυτή είναι η αληθινή ζώνη της Παναγίας ή ότι πρόκεται για απάτη παγανιστικής έμπνευσης με σκοπό πάντα την κονόμα;
Απαντώ:
Τις κακοπροαίρετες θεωρίες σου, να τις διατυπώνεις για την οργάνωσή σου, και όχι για τους Χριστιανούς. Για τον Ρώσσελ, που πουλούσε μετοχές της Σκοπιάς για δολάρια! Και που εδώ στην Ελλάδα πούλησε το κτήμα στον Ελαιώνα για το οποίο είχαν εργασθεί αμέτρητες δωρεάν εργατοώρες οι οπαδοί της.
Και το ποιος έχει παγανιστικές εμπνεύσεις, να το δεις από τα Αιγυπτιακά σύμβολα του Ρώσσελ, και από τις πυραμίδες του, και από τις ανταποκρίσεις δαιμονίων που έκαναν προωθώντας βιβλίο από μέντιουμ.
Έγραψες:
Επιπλέον, εμείς διορθωνόμαστε από τις Γραφές και αλλάζουμε πορεία σε αυτά που καταλαβαίνουμε ότι είμαστε λάθος, εσείς κάνετε το ίδιο;;;
Απαντώ:
Για να παραδεχθείς ότι έχεις λάθος, και να διορθώσεις το λάθος σου, πρέπει ΝΑ ΕΧΕΙΣ λάθος. Η Ορθόδοξη Εκκλησία όμως, δεν αποτελείται από τσαρλατάνους τύπου Σκοπιάς, για να αλλάζει δόγματα και απόψεις. Πιστεύουμε το ίδιο ακριβώς που πίστευαν οι Απόστολοι, για 2000 χρόνια συνεχώς, και δεν αλλάξαμε ποτέ τίποτα. Γιατί το Ευαγγέλιο «παραδόθηκε ΑΠΑΞ (μία φορά) στους αγίους». Και το ίδιο είναι «ευαγγέλιο αιώνιο», και δεν αλλοιώνεται.
Η Σκοπιά που ΠΟΤΕ δεν είχε την αλήθεια, διαρκώς αλλάζει, και αλλάζει, και θα αλλάζει απόψεις, σαν μαθητευόμενος μάγος.
Χώρια που ΠΟΤΕ δεν ζητάει η Σκοπιά συγνώμη για τις ψευδοπροφητείες της, για τις αλλαγές της, και για τις ανοησίες της. Στο τέλος, τα βάζει και με του.. οπαδούς της, επειδή πίστεψαν αυτά που τους… έλεγε! (ή μάλλον που τους ανάγκαζε να τα πιστέψουν, ή να λένε ότι τα πιστεύουν). Όπως έκανε για τις ψευδοπροφητείες του 1925, του 1975 και ένα σωρό άλλα. Δείξε μου, ΠΟΤΕ Η ΣΚΟΠΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΩΜΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΗΣ, για να παραδεχθώ ότι αναγνωρίζει το λάθος της.
Στην ουσία, κανένα λάθος δεν αναγνωρίζει, αλλά εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι τις διαρκείς αλλαγές της, τις κατευθύνει το… πνεύμα του Θεού! «Το πνεύμα που μου έδωσες (σαν να λέει στον Θεό), ευθύνεται για τις ψευτιές που κηρύττω»!!! Ας πουν ευθέως, ότι δεν έχουν ίχνος πνεύματος, και ότι όλα αυτά είναι δικές τους ιδέες, και τότε θα μιλήσουμε για παραδοχή λάθους.
Εμείς οι Χριστιανοί, μόνο σε προσωπικό επίπεδο διορθώνουμε τις απόψεις μας, για να τις προσαρμόζουμε με την ΑΠΑΞ αποκαλυμμένη αλήθεια της Εκκλησίας. Η Εκκλησία ΠΟΤΕ!
Άλλη φορά λοιπόν, να σκέφτεσαι πριν γράψεις και πριν κάνεις τις μαγκιές σου.
Και είτε μου δώσεις τα στοιχεία που ζήτησα για τον Ρώσσελ, είτε όχι, εγώ θα τα ψάξω, και αν έχεις άδικο, θα σου τα τρίψω στη μούρη. Αν όμως έχεις δίκιο, θα στείλω εγώ ο ίδιος σε φίλο μου της ΟΟΔΕ για ενημέρωση για να τα διορθώσουν. Γιατί εμείς είμαστε φορείς αλήθειας, και όχι συγκάλυψης και απόκρυψης όπως η Σκοπιά του Πνευματιστή Ρώσσελ.
Χριστιανός.
Καλησπέρα κύριε Γιωργάρα ORIGINAL..
ΑπάντησηΔιαγραφήΠριν από μέρες έθεσες σε εμένα προσωπικά κάποια ερωτήματα σε ότι αφορά στο θέμα Σταυρός.
Σε ρώτησα αν είσαι Μάρτυρας του Ιεχωβά και ακόμα να απαντήσεις.
Γιατί δεν απάντησες;
Εύχομαι να μην είσαι κι εσύ από εκείνους τους κρυφούς τους αποκαλουμένους κρυφογιαχωβάδες.
Περιμένω να μου απαντήσεις λοιπόν για να ξεκινήσει ο διάλογος.
Παναγιώτης
Υ.Γ Είσαι ΑΕΚτζής; Τί εννοείς με το ORIGINAL;
2) Λάτρευε ο Ρώσσελ το σταυρό;
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιωργάρας the Original
17 Δεκεμβρίου 2010 11:29 π.μ.
Απάντησε πρώτα αν είσαι Μάρτυρας του Ιεχωβά και ΑΕΚτζής και θα σου παντήσω εγώ ποιά ήταν η θέση του Ρώσσελ για το Σταυρό.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Ζητώ συγνώμη για κάποια λάθη που πληκτρολογώ.. Έχω αλλάξει πληκτρολόγιο και μέχρι να του πάρω τον αέρα καταλαβαίνετε :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
'' Εμείς δεν ισχυρισθήκαμε ότι ο Ρώσσελ «λάτρευε» τον σταυρό. Όπως δεν τον λατρεύει και κανένας Χριστιανός. Αυτό που είπαμε είναι ότι ο Ρώσσελ τον τιμούσε, όπως κι εμείς τον τιμάμε σήμερα. Και τον τιμούσε, με τον Προτεσταντικό τρόπο, κάνοντάς του την τιμή, να τον έχει στην πρώτη σελίδα του περιοδικού του Σκοπιά, ακόμα και στον τάφο του!''
ΑπάντησηΔιαγραφήΟχι . Ο Ρωσσελ δεν τιμουσε το σταυρο οπως οι Ορθοδοξοι.
Το χρησιμοποιησε απλα ως συμβολο.
Στον Προτεσταντισμο γενικοτερα
ο σταυρος ειναι απλα συμβολο
και δεν προστατευει κανενα
ουτε εχει ιδιοτητες.
Ειναι απλα ενα σημα που δηλωνει
Χριστιανισμο.
Πολλες φορες αντι σταυρου εχουνε
το μονογραμμα ΧΡ.
Καμια σχεση λοιπον η σημασια του σταυρου στους Ορθοδοξους σε σχεση με τους Προτεσταντες.
ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ
''Η Ορθόδοξη Εκκλησία όμως, δεν αποτελείται από τσαρλατάνους τύπου Σκοπιάς, για να αλλάζει δόγματα και απόψεις. Πιστεύουμε το ίδιο ακριβώς που πίστευαν οι Απόστολοι, για 2000 χρόνια συνεχώς, και δεν αλλάξαμε ποτέ τίποτα.''
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ Ορθοδοξη Εκκλησια αγαπητε ''Χριστιανε'' δεν εχει τα ιδια δογματα με αυτα των πρωτων Χριστιανων αλλα εκτος απ αυτο
εχει και την ταση να αλλαζει τα δογματα της πχ συμμετοχη στο
παμπροτεσταντικο ΠΣΕ , αναιρεση
αποφασεων συνοδων κλπ
Εκτος απ αυτο κατα καιρους εχει πεσει σε ολεθρια σφαλματα πχ αφορισμος επαναστατων το 21
Ελ Βενιζελου κλπ
Και μαλιστα επικαλεσθηκε και το Αγιο Πνευμα γι αυτα!!
ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ
Δεν πειράζει που δεν καταλαβαίνεις. Γενικά ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ να καταλάβεις. Γι' αυτό και χρησιμοποιείς ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΑ πραδείγματα για το θέμα, που δεν έχουν καμία σχέση με το πνεύμα με το οποίο οι Χριστιανοί χρησιμοποιούμε τις εκφράσεις μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌταν υπάρχουν παραδείγματα που εξηγούν πολύ καλά τι σκεφτόμαστε όταν λέμε κάτι, αλλά εσύ προτιμάς παραδείγματα που δεν αποδίδουν αυτό το πνεύμα, δείχνεις ότι κάνεις κακοπροαίρετη κριτική.
Το τι σκέφτεται κάποιος όταν λέει ή κάνει κάτι, θα σου το εξηγήσει ο ίδιος, για να καταλάβεις το πνεύμα με το οποίο ενεργεί. Και δεν θα ψάξεις να βρεις αταίριαστα με αυτό το πνεύμα παραδείγματα, για να διαστρέψεις το πνεύμα του, όπως κάνετε όλοι εσείς οι εχθροί τής αληθινής πίστης.
Και τελειώνοντας, θα κλείσω το θέμα με ένα γνωστό τραγουδάκι που μας έμαθαν στο Δημοτικό, (μήπως και φιλοτιμηθείς να καταλάβεις από ποιητικές εκφράσεις):
Μάνα μου τα κλεφτόπουλα,
τρώνε και τραγουδάνε
άιντε πίνουν και γλεντάνε.
Μό' να μικρό κλεφτόπουλο
δεν τρώει δεν τραγουδάει
βάι δεν πίνει δεν γλεντάει.
...
του τουφεκιού του λέει: "Άιντε Κίτσο μου λεβέντη"
πόσες φορές με γλίτωσες
απ' τών εχθρών τα χέρια
από σπαθιά κι από μαχαίρια
...
Μήπως τώρα κατάλαβες, με ποια έννοια μιλάμε στον Σταυρό; Στο όπλο κατά τών δαιμόνων;
Χριστιανός.
Για τον Νikos το προηγούμενο σχόλιο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧριστιανός.
1. Σύμφωνοι, εγώ δεν είπα ότι τιμούσε ο Ρώσσελ τον Σταυρό όπως εμείς οι Χριστιανοί. Αλλοίμονο! Ίσα κι όμοια θα είμαστε με τους αιρετικούς; Είπα ξεκάθαρα ότι τον τιμούσε με τον Προτεσταντικό τρόπο. Γιατί το να τον θέσεις ως σύμβολο τής Χριστιανικής πίστης στο εξώφυλλο τού περιοδικού σου, σίγουρα τιμή είναι.
ΑπάντησηΔιαγραφή2. Εάν σε ενοχλεί η συμμετοχή και οι συζητήσεις που έχουμε με το ΠΣΕ, τότε γιατί δεν σε ενοχλεί η συμμετοχή τής Σκοπιάς στο CESNUR, δηλαδή με άλλα λόγια, στο Συμβούλιο τών ΣΕΚΤΩΝ; Ρίξε μια ματιά εδώ, για να δεις με τα μάτια σου για τις κοινές συνελεύσεις τής Σκοπιάς με άλλες Σέκτες παρόμοιας υποστάθμης: http://oodegr.com/paratir/eidiseis/sygkrit.htm
3. Σχετικά με τον ισχυρισμό σου ότι η Εκκλησία αφόρισε τους επαναστάτες τού 21, μάλλον δεν ξέρεις ιστορία, και καλό είναι να μην αντιγράφεις τα επιχειρήματα τών Παγανιστών, όταν δεν το έχεις ψάξει. Ρίξε μια ματιά εδώ, για να καταλάβεις: http://oodegr.com/neopaganismos/pateres/grigoriosE2.htm
Χριστιανός.
4. Μπορείς να μου δείξεις ένα τουλάχιστον παράδειγμα, αλλαγής αποφάσεων έγκυρων Οικουμενικών συνόδων από την Ορθόδοξη Εκκλησία, όπως ισχυρίζεσαι; (Για να σε προλάβω και να μην ξαναεκτεθείς, σου λέω ότι έγκυρη είναι η Οικουμενική εκείνη Σύνοδος, η οποία έχει όλα τα χαρακτηριστικά Οικουμενικής Συνόδου, και γίνεται αποδεκτή από την Εκκλησία διαχρονικά).
ΑπάντησηΔιαγραφή5. Μπορείς να μου παρουσιάσεις με ντοκουμέντα, έστω και ένα δόγμα τής Εκκλησίας, που άλλαξε από τον πρώτο αιώνα ως σήμερα η Ορθόδοξη Εκκλησία;
Xριστιανός.
1. Κατ' αρχήν άλλη είναι η τιμή αυτού καθεαυτού τού σταυρού που πάνω του σταυρώθηκε ο Χριστός, και που κατέστη θυσιαστήριο τού Κυρίου, και άλλη η τιμή τών "εικόνων" τού Σταυρού αυτού, λόγω τού σχήματός τους. Στον Σταυρό τού Κυρίου, υπάρχει διαρκής η Χάρη, ακόμα και στο επί μέρους. Επειδή έτσι ευδόκησε ο Κύριος, για το αντικείμενο εκείνο πάνω στο Οποίο επιτελέσθηκε η Σωτηρία. Στο στις εικόνες του όμως, κατοικεί η Χάρις όσο υπάρχει το σχήμα τού εικονιζόμενου θυσιαστηρίου. Και κατ' εξαίρεσιν, σε όσες εικόνες Του θελήσει να κατοικήσει η Χάρις τού Θεού.
ΑπάντησηΔιαγραφή2. Στα είδωλα τών αρχαίων ειδωλολατρών δεν συμβαίνει το ίδιο. Γιατί αυτοί ήταν ΠΑΝΘΕΪΣΤΕΣ, και δεν έκαναν τη σαφή διάκριση που κάνουμε εμείς, μεταξύ κτιστού και Ακτίστου. Αλλά πίστευαν ότι όλα είναι ΜΕΡΟΣ τού Θεού, και μετείχαν τής θεότητας. Γι' αυτό και προσκυνούνταν, όχι ως ΚΤΙΣΤΑ αντικείμενα που φέρουν την Χάρη, (όπως πιστεύουμε εμείς για τα δικά μας ιερά αντικείμενα), αλλά ως ΤΜΗΜΑΤΑ τής Θεότητας, τού Απόλυτου Ενός. Και ως εκφράσεις τής ίδιας τής Θεότητας που αναπαριστούσαν, όχι ως ομοιώματά της, αλλά ως αυτή καθεαυτή η ύλη τής Θεότητας. Περισσότερα εδώ: http://oodegr.com/neopaganismos/pseftotheoi/agalmata_ermitismou1.htm και εδώ: http://oodegr.com/neopaganismos/pagan/eidwlolatreia.htm
Σας έδωσα απάντηση σε όσα θέματα γράψατε. Μην ξεχνιόμαστε όμως. Ένα Ένα τα θέματα, ώστε να καταλάβει ο αναγνώστης τι λέμε. Λοιπόν, με Ρωσσελ ξεκινήσαμε και για τον Ρωσσελ θα συζητήσουμε. Για οτιδήποτε άλλο που θα γράψετε δεν θα σας απαντήσω, και θα θεωρήσω ότι αποπροσανατολίζετε τη συζήτηση με Νέα Θέματα.
Χριστιανός.
Μην ανησυχείς αγαπητέ Χριστιανέ. Εφόσον και ο Γιωργάρας ο ορίτζιναλ συμφωώνησε για τον Σταυρό και τον Ρώσσελ μόνο αυτά τα σχόλια θα κάμω δεκτά. Οτιδήποτε άλλο που θα πάει την κουβέντα αλλού ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ και αν κάποιος επιμένει σ' αυτό θα αναγκαστώ να βάλω φραγή κάτι που το απεχθάνομαι. Ο κ. Γιώργος με τον Παναγιώτη μπορούν όμως να συνεχίσουν τον δικό τους διάλογό τους γιατί έγινε εξ' αρχής.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρήστος - αντιαιρετικός
Από εχθές έψαξα αρκετά το θέμα τού κατά πόσον υπήρξε ή όχι Μασόνος ο Ρώσσελ.Και παρά το ότι βρήκα ακόμα και δήλωσή του, όπου αποκαλεί τον εαυτό του Μασόνο, σε ομιλία του μέσα σε Μασονική στοά, μελετώντας ολόκληρη την ομιλία του, κατέληξα ότι στην πραγματικότητα δεν ήταν παρά ένας τυχοδιώκτης που ΔΕΝ ήταν Μασόνος, αλλά παρίστανε τον Μασόνο, για να κερδίσει την εύνοια τής Μασονίας. Έδωσα τα στοιχεία που μάζεψα στην ΟΟΔΕ, και μου είπαν ότι θα τα μελετήσουν, και θα ασχοληθούν με αυτά σε προσεχές άρθρο τους.
ΑπάντησηΔιαγραφήXριστιανός.
«Κ.Χρήστο, από δω το πας, από κει το πας, στον Ρώσσελ θέλεις να καταλήξεις πάλι.»
ΑπάντησηΔιαγραφήκ.Χρήστος:
Μα και βέβαια κ. Γιώργο στον Ρώσσελ θέλω να καταλήξω. Αυτός άλλωστε δεν είναι το θέμα μας;
Επειδή αν ο Ρώσσελ που χρησιμοποιούσε το Σταυρό, γιόρταζε τα Χριστούγεννα, γενέθλια κ.λ.π. ήταν ειδωλολάτρης πως είναι δυνατόν να συμβασιλεύει αυτή την στιγμή με τον Χριστό;
Αν όμως δεν ήταν ειδωλολάτρης, αφού τον έχει δεχτεί ο Χριστός ως συμβασιλέα τότε δεν είμαστε και εμείς.
Γι' αυτό κ.Χρήστο σου ανέφερα το παράδειγμα με την πολυγαμία, για να δεις ότι ό,τι ίσχυε για τον Αβραάμ, τον Ιακώβ, τον Δαβίδ k.a. δεν ισχύει και σήμερα.
Και όπως δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τους ανωτέρω ως δικαιολογία για πιθανή πολυγαμία που κάποτε ανεχόταν ο Θεός, έτσι δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τον Ρώσσελ ως δικαιολογία για να ασκείς ειδωλολατρία.
Γι' αυτό άλλωστε σου ανέφερα και το παράδειγμα με το "ΑΝΤΙΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΟΣΗ 1.0, 2.0 και 3.0"
Ο Θεός επίσης θα διαπίστωσες ότι Α_Λ_Λ_Α_Ζ_Ε_Ι κριτήρια αποδοχής για υπηρέτες του ανά τους αιώνες.
Για τον Νώε, τον Αβραάμ, τον Ιακώβ καί άλλους δεν ίσχυε κάτι αντίστοιχο του Μωσαϊκού Νόμου που ίσχυε από τον Μωϋσή και μετά και επίσης με τον Χριστό έληξε η ισχύ του Μωσαϊκού νόμου με τα διατάγματά του.
Επιπρόσθετα ο Θεός παραβλέπει την άγνοια σε ορισμένες περιπτώσεις αλλά όχι επ' άπειρον.
Π.χ. τι είπε ο απόστολος Παύλος για το πως έβλεπε ο Θεός τους Ελληνες;
«Τους καιρούς λοιπόν της αγνοίας παραβλέψας ο Θεός, τώρα παραγγέλλει εις πάντας τους ανθρώπους πανταχού να μετανοώσι»
(Πράξ. 17:30)
Παράβλεψε λοιπόν ο Θεός την άγνοια του Ρώσσελ αναφορικά με τη σημασία του σταυρού, των γενεθλίων κλπ. όπως παράβλεψε και την άγνοια χιλιάδων Ελλήνων μέχρι που πήγε σε αυτούς ο απόστολος Παύλος.
Και όπως είπα, ο Ρώσσελ που ήταν ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ στο να αρχίσει την κάθαρση του 'Υπολογιστή'- του Χριστιανικού κόσμου - που ήταν και είναι γεμάτος 'Ιούς' - αντιγραφικές διδασκαλίες και ειδωλολατρικές συνήθειες - αξίζει ένα μεγάλο έπαινο [όμοιός του δεν υπήρχε στην εποχή του!].
Γιώργος
Κ. Γιώργο κάνε όσες «ντρίμπλες» θέλεις. Το ξέρεις πως εγώ δεν κουράζομαι με τίποτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ρωτάω ξανά λοιπόν αυτά που δήθεν ξέχασες:
«Και κάτι ακόμα. Υποστηρίζεις πως όλα αυτά τα τηρούσε ο Ρώσσελ επειδή δήθεν αγνοούσε πως ήταν ειδωλολατρικά. Για δείξε μου λοιπόν Σκοπιά που να λέει πως «ο πιστός και φρόνιμος δούλος του Θεού» αγνοούσε πως όλα αυτά ήταν ειδωλολατρικά.
Δηλαδή κ. Γιώργο ο Ρώσσελ και οι τότε ΜτΙ αγνοούσαν πως ο Σταυρός ήταν σύμβολο προχριστιανικών πολιτισμών συνεπώς ειδωλολατρικών; Δεν κυκλοφορούσαν την εποχή του Ρώσσελ εγκυκλοπαίδειες ή βιβλία που να το τονίζουν αυτό; Ή ακόμα και προγενεστέρων ετών από την εποχή του Ρώσσελ;
Ομοίως αγνοούσαν πως η ημερομηνία των Χριστουγέννων δεν ήταν η σωστή και πως τα Χριστούγεννα και τα έθιμά τους π.χ. το Χριστουγενιάτικο δέντρο που στόλιζε την τραπεζαρία του Μπέθελ ήταν ειδωλολατρικά;
Πως λοιπόν συμπεραίνεις πως ο Ρώσσελ αγνοούσε πως όλα αυτά ήταν ειδωλολατρικά;»
Χρήστος - αντιαιρετικός
Και κάτι για την πολυγαμία που μου τσαμπουνάς. Αφού λοιπόν με την Καινή Διαθήκη απαγορεύτηκε η πολυγαμία γιατί η Σκοπιά την επέτρεπε στα μέλη της; Ακολουθούσε την Παλαιά Διαθήκη ακόμα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρήστος - αντιαιρετικός
Κ. Λουδοβίκο σας διέγραψα το σχόλιο, όπως υποσχέθηκα γιατί ήταν εκτός θέματος. Μην με αναγκάσετε να βάλω φραγή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρήστος - αντιαιρετικός
K. Xρηστο
ΑπάντησηΔιαγραφήΗταν λιγο εκτος θεματος ειναι
αληθεια-και ζητω συγνωμη γι αυτο
Ομως ωφειλα να απαντησω στον
κ Χριστιανο.
Και νομιζω εδωσα ενδιαφερουσα απαντηση.
ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ
κ.Χρήστος:
ΑπάντησηΔιαγραφήΔηλαδή κ. Γιώργο ο Ρώσσελ και οι τότε ΜτΙ αγνοούσαν πως ο Σταυρός ήταν σύμβολο προχριστιανικών πολιτισμών συνεπώς ειδωλολατρικών; Δεν κυκλοφορούσαν την εποχή του Ρώσσελ εγκυκλοπαίδειες ή βιβλία που να το τονίζουν αυτό; Ή ακόμα και προγενεστέρων ετών από την εποχή του Ρώσσελ;
Δηλαδή κ.Χρήστο, εσείς γνωρίζετε ποιές εγκυκλοπαίδειες κυκλοφορούσαν στην αγγλική γλώσσα πριν 140 και 150 χρόνια;
Απαντήστε σε αυτό για να σας κάνω το επόμενο σχετικό ερώτημα.
Και κάτι ακόμα:
Σήμερα γνωρίζετε αν όλα τα βιβλία και όλες οι εγκυκλοπαίδειες έχουν τις ίδιες πληροφορίες σε σχετικά θέματα; Δεν υπάρχουν σε κανένα θέμα αντιφάσεις και διαφορετικές απόψεις;
κ.Χρήστος:
ΑπάντησηΔιαγραφήΟμοίως αγνοούσαν πως η ημερομηνία των Χριστουγέννων δεν ήταν η σωστή και πως τα Χριστούγεννα και τα έθιμά τους π.χ. το Χριστουγενιάτικο δέντρο που στόλιζε την τραπεζαρία του Μπέθελ ήταν ειδωλολατρικά;
Ομοίως σήμερα αγνοούν κάποιοι ότι η ημερομηνία των Χριστουγέννων δεν είναι σωστή;
Αγνοούν κάποιοι ότι το χριστουγενιάτικο δέντρο είναι ειδωλολατρικό;
Και από πότε τα γνωρίζετε αυτά;
Τότε γιατί εφόσον τα γιορτάζετε
1. δεν τα γιορτάζετε στη σωστή ημερομηνία;
2. Δεν εγκαταλείπετε τις ειδωλολατρικές συνήθειες;
Κ. Γιώργο πριν σου πω αν γνωρίζω τι εγκυκλοπαίδειες κυκλοφορούσαν στην Αγγλική πριν 100 – 150 χρόνια, οφείλεις να μου πεις αυτό που σε ρώτησα και όχι να μου το γυρίσεις με ερώτηση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ξαναρωτάω λοιπόν:
Αγνοούσαν οι τότε ΜτΙ πως η ημερομηνία των Χριστουγέννων δεν ήταν η σωστή και πως ο Χριστός δεν γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου;
Οπότε αν το αγνοούσαν σωστά τα γιόρταζαν και δεν έχω να πω τίποτα.
Αν όμως δεν το αγνοούσαν τότε εν γνώσει τους γιόρταζαν μια ειδωλολατρική γιορτή.
Περιμένω.
Χρήστος – αντιαιρετικός
Υ.Γ. Για την πολυγαμία των ΜτΙ δεν σε είδα να διαμαρτύρεσαι; Άλλη μια «γαργάρα» λοιπόν.
Μὰ καλὰ δὲν ντρέπεσαι κ.Χρῆστο.
ΑπάντησηΔιαγραφήἈκόμα δὲν τοῦ ἔστειλα μήνυμα νὰ μπεῖ στὸ διάλογο καὶ τὸν πῆρες μὲ τὰ μοῦτρα τὸν ἄνθρωπο.Ἄφησέ τον νὰ γράφει , μὴν τὸν πιέζεις, ἔχει πλάκα. Εἶδες τί ὡραῖα τὰ λέει μὲ τὸ παράδειγμα τῶν Ὑπολογιστῶν;
Εἶδες πόσο κατανοητὸ ἦταν αὐτὸ ποὺ εἶπε, ἀσχέτως ἂν δὲν εἶχε καμία σχέση μὲ αὐτὸ ποὺ τὸν ρώτησες ἐσύ.
Ἅμα φύγει δὲν θὰ μπορεῖς μετὰ νὰ γραφεῖς φαρδιὰ πλατιὰ πάνω πάνω ὅτι τὰ σχόλια ξεπέρασαν τὶς 10.000
Σκέψου ὅτι τὰ 6000+ εἶναι τοῦ κ.Γιώργου!
Υ.Γ.Εἶναι ἄσχετο μὲ τὸ θέμα τὸ σχόλιό μου , τὸ ξέρω καὶ ζητάω συγγνώμη. Ὅμως δὲν ὑπάρχει ἐνδιαφέρον γιὰ συζήτηση ἀφοῦ λὲς «Α» καὶ καταλαβαίνουν «Β».Ἄσε ποὺ οἱ παραπομπὲς τοῦ Nikos στὸ Πηδάλιο (σελ.321) δὲν εἶναι οὔτε κὰν στὴ σωστὴ σελίδα!. Ἐπίσης οὔτε κὰν ξέρει τί λέει ὁ Νικηφόρος στὸν 100 τῆς Πατρολογίας στὴ συνάφεια τοῦ νοήματος, πῶς νὰ ξέρει ἄλλωστε, ἀφοῦ φέρει τὸν καταπληκτικό τύπο : Νεοπαγανιστής μαλωμένος μὲ τὰ Ἀρχαία Ἑλληνικά.
Nikos.Κι όμως το λέει:«Λέγει γαρ ο Άγιος Νικηφόρος (εν τοις δέκα κεφαλαίοις όπου γράφει περί των αγίων εικόνων, εν χειρογράφοις σωζομένοις), ότι, διά μεν της εικόνος του Χριστού, προσκυνούμεν αυτόν τον Χριστόν, διά δε του αζωγραφήτου Σταυρού, ου προσκυνούμεν το Χριστόν αλλά τον Σταυρόν εκείνον τον πρωτότυπον, εν ω εσταυρώθη ο Χριστός. Ταυτόν ειπείν, διά του Σταυρού προσκυνούμεν τον Σταυρόν.»
ΑπάντησηΔιαγραφή[Πηδάλιον σελ. 262].
Αὐτὸ εἶναι στὴ σελ.321, καὶ ὄχι στὴ σελ.(262).Ἀκόμη καὶ γιὰ ἄλλη ἔκδοση νὰ μιλᾶμε εἶναι ἀδύνατον νὰ ἔχουν τόση διαφορὰ οἱ σελίδες.
Nikos “Το ίδιο έκαναν και οι αρχαίοι έλληνες. Όταν το άγαλμα ενός θεού καταστρεφόταν (π.χ. από σεισμό ή κατακτητές) το αντικαθιστούσαν. Εκείνους γιατί τους λέτε ειδωλολάτρες;’’
ΑπάντησηΔιαγραφήΒέβαια “Το ίδιο έκαναν και οι αρχαίοι έλληνες. Όταν το άγαλμα ενός θεού καταστρεφόταν" Η τὸ ἀντικαθιστοῦσαν ἀπὸ μπιντέ…
"Ἀναφερόμενος συγκεκριμένως στους: Νερυλλῖνο, Ἀλέξανδρο καὶ Πρωτέα, για τοὺς ὁποίους εἴχαν κατασκευασθεῖ ἀγάλματα ἐρωτᾷ: «πότερον οὖν Νερυλλῖνος καὶ o Πρωτεὺς καὶ o Ἀλέξανδρος [= ὁ Πάρις] εἰσὶν οἳ ταῦτα [= τὰ θαύματα καὶ ἄλλες ἐνέργειες] ἐνερ-γοῦντες περὶ τὰ ἀγάλματα ἤ τῆς ὕλης ἡ σύστασις; Ἀλλ’ ἡ μὲν ὕλη χαλκός ἐστιν, τὶ δὲ χαλκὸς δύναται καθ’αὐτόν, ὃν μεταποιῆσαι πάλιν εἰς ἕτερον σχῆμα ἔξεστιν, ὣς τὸν ποδονιπτῆρα ὁ παρὰ τῷ Ἡροδότῳ Ἄμασις; , ὁ δὲ Νερυλλῖνος καὶ ὁ Πρωτεὺς καὶ ὁ Ἀλέξανδρος τί πλέον τοῖς νοσοῦσιν; ἃ γὰρ ἡ εἰκὼν λέγεται νῦν ἔνεργειν, ἐνήργει καὶ ζῶντος καὶ νοσοῦντος τοῦ Νερυλλίνου»
ΒΕΠ4, 303,12-19. Βλ. καὶ Ἡροδότου, Ἰστορία: Β', 172: Ὁ Ἄμασις κομμάτιασε χρυσὴ λεκάνη, μέσα στὴν ὅποια o ἴδιος καὶ οἱ συνδαιτυμόνες του συνήθιζαν νὰ πλένουν κάθε φορὰ τὰ πόδια τους, καὶ ἀπὸ τὰ κομμάτια της κατασκεύασε ἄγαλμα ἑνὸς θε¬οῦ, τὸ ὅποιο ἔστησε σὲ κεντρικὸ σημεῖο τῆς πόλης. Στὸ ἄγαλμα αὐτὸ ἔρχονταν συχνὰ οἱ Αἰγύπτιοι καὶ ἐκδήλωναν τὸν σεβασμό τους. Ὅ-ταν ὁ Ἄμασις πληροφορήθηκε τὸ γεγονός, κάλεσε τοὺς Αἰγύπτιους καὶ τοὺς ἀποκάλυψε ὅτι τὸ ἄγαλμα εἶχε κατασκευασθεῖ ἀπὸ τὴ λε-κάνη, μέσα στὴν ὅποια «πρότερον μὲν τοὺς Αἰγυπτίους ἔνεμέειν τε καὶ ἐνουρέειν καὶ πόδας ἐναπονίζεσθαι» τώρα, ὅμως, «μεγάλως σέβεσθαι». Τὸ περιστατικὸ ἀναφέρει μεταξὺ ἄλλων καὶ ὁ Ἀριστοτέλης καὶ Πατέρες τῆς Ἐκκλησίας".
Τὸ ἔχω ξαναπεῖ, ὅτι ὁ χρόνος μαζί σου εἶναι χαμένος.
Scrooge Mac Duck: Ἄσε ποὺ οἱ παραπομπὲς τοῦ Nikos στὸ Πηδάλιο (σελ.321) δὲν εἶναι οὔτε κὰν στὴ σωστὴ σελίδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑὐτὸ εἶναι στὴ σελ.321, καὶ ὄχι στὴ σελ.(262).Ἀκόμη καὶ γιὰ ἄλλη ἔκδοση νὰ μιλᾶμε εἶναι ἀδύνατον νὰ ἔχουν τόση διαφορὰ οἱ σελίδες.
.
Αφού δεν ξέρεις, γιατί δεν ρωτάς πρώτα κάποιον που ξέρει αλλά πετάς την κοτσάνα σου;
Άκου λοιπόν ανόητε ημιμαθή. Η πρώτη έκδοση του Πηδαλίου έγινε το 1800 από τον αρχιμανδρίτη Θεοδώρητο. Η δεύτερη από τον εκδότη Κωνσταντίνο Γκαρπολά το 1841 και η παράγραφος που ανέφερα είναι στη σελίδα 183.
Η τρίτη έκδοση ήταν του Σέργιου Ραφτάνη το 1864.
Η τέταρτη ήταν του Στ. Γεωργίου και Απ. Φερετόπουλου το 1886. Σ’ αυτήν την έκδοση η εν λόγω παράγραφος βρίσκεται στη σελίδα 262 ( η έκδοση αυτή εχει 656 σελίδες). Έκτοτε ακολούθησαν κι άλλες εκδόσεις (1908, 1957, 1970, 1976, 1990). Τα περιεχόμενα κάθε έκδοσης και οι υποσημειώσεις δεν είναι οι ίδιες, ούτε και η διάταξη των κεφαλαίων, γι’ αυτό και έχουμε μεγάλες διαφορές στις σελίδες. Κατάλαβες τώρα ανόητε, που κάθομαι και χάνω το χρόνο μου να σου εξηγώ τα στοιχειώδη;
υγ. Πέρασαν πάνω από 2500 χρόνια και δυστυχώς τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει δραματικά. Τότε προσκυνούσαν αγάλματα θεών κατασκευασμένα από μπιτέδες όπως λες, τώρα προσκυνούν παντόφλες, ζώνες από καμηλότριχες, μισοσαπισμένες σάρκες “αγίων” και τεμαχισμένα πτώματα σε χρυσοστόλιστες θήκες.
Πριν αρκετούς αιώνες σε κάποια εκκλησία έσπευδαν οι πιστοί επειδή είχε στην κατοχή της το νερό από το ποδόλουτρο που έκανε ο Ιησούς στους μαθητές του.
Nikos.
k.Χρήστος:
ΑπάντησηΔιαγραφήΓράφεις λοιπόν: «Οι 'Ιοί' αντιστοιχούν με τις ψευδείς διδασκαλίες και τις ειδωλολατρικές συνήθειες.
Τα γενέθλια και τα Χριστούγεννα ήταν 'κακόβουλοι και βλαβεροί Ιοί'»
Συνεπώς μ’ αυτά που υποστηρίζεις όποιος γιορτάζει τα γενέθλια και τα Χριστούγεννα είναι ειδωλολάτρης.
Θα ήθελα να το δω από μια άλλη οπτική γωνία.
Αν κάποιος έχει μάθει να πιστεύει π.χ.
1. στην Αγία Γραφή ως το θεόπνευστο λόγο του Θεού
2. στον Χριστό ως τον Γιο του Θεού
3. στη σωτηρία μέσω του Χριστού
σίγουρα όλα αυτά δεν τον κάνουν αυτόματα να βρίσκεται στην οδό της Αλήθειας επειδή περιλαμβάνονται πολύ περισσότερα [Όλα αυτά τα αποδέχονται διάφορα αντιμαχόμενα χριστιανικά θρησκευτικά συστήματα].
Τι γίνεται αν κάποιος δέχεται τα προηγούμενα αλλά ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ και να γιορτάζει γενέθλια και Χριστούγεννα;
Δεν πρέπει να ερευνήσει με βάση την Αγία Γραφή και να πάρει κάποια απόφαση μετά την έρευνα;
Τι λέγει η Αγία Γραφή;
Σε ποιούς έγραφε ο απόστολος Ιωάννης: «Φυλάξατε εαυτούς από των ειδώλων»; (1 Ιωάννου 5:21)
Φυσικά οι ΑΛΗΘΙΝΟΙ, οι ΓΝΗΣΙΟΙ Χριστιανοί θα έπρεπε να φυλάγονται από τα είδωλα.
Σε ποιούς έγραψε ο απόστολος Παύλος:
«Νεκρώσατε ...τα μέλη σας τα επί της γης, ...την πλεονεξίαν, ήτις είναι ειδωλολατρεία» (Κολοσσαείς 3:5);
Δεν έπρεπε οι Χριστιανοί να νεκρώσουν την πλεονεξία η οποία είναι ειδωλολατρία;
Το δέχεστε εσείς αυτό που έγραψε ο απόστολος Παύλος;
Δέχεστε ότι - και - η ΠΛΕΟΝΕΞΙΑ είναι ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΑ;
Το ερευνήσατε ή δεν θέλετε να το ερευνήσετε σαν να μη σας ενδιαφέρει;
Και γιατί θα έπρεπε να φυλάγονται οι ΓΝΗΣΙΟΙ Χριστιανοί από τα είδωλα;
Γιατί να είναι η πλεονεξία ειδωλολατρία;
Και οι ορθόδοξοι, οι βουτηγμένοι στην ειδωλολατρία, γίνονται οι πιο αυθάξεις στη γη στο να ισχυρίζονται περήφανα ότι δεν καταλαβαίνουν τίποτα από ειδωλολατρία ή μάλλον κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.
Η Αγία Γραφή είναι εξωπραγματική στο θέμα της ειδωλολατρίας γι' αυτούς τους δήθεν 'ορθόδοξους'. Όλο δικαιολογίες ψάχνουν.
Την Αγία Γραφή την κάνουν συνεχώς 'μπαλάκι' και την πετούν όπου βρούν. Ποτέ δεν είδα ορθόδοξο να υπερασπίζεται τα εδάφια που μόλις έγραψα. Σε αυτά κάνουν την 'πάπια'.
Γιατί άραγε; Αυτό λέει πολλά.
Και το παίζουν δήθεν 'Χριστιανοί'.
Άλλοι τους φταίνε συνεχώς και ιδιαίτερα ο Ρώσσελ, τον οποίο μισεί ο διάβολος ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠ ΟΛΟΥΣ τους άλλους.
Γιώργος
k. Χρήστος:
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυνεπώς μ’ αυτά που υποστηρίζεις όποιος γιορτάζει τα γενέθλια και τα Χριστούγεννα είναι ειδωλολάτρης.
Αν κάποιος έχει απελευθερωθεί από πολλές αντιγραφικές δοξασίες και ειδωλολατρικές συνήθειες έστω κι αν δεν έχει αντιληφτεί ακόμη ότι και αυτές υπάγονται στην ίδια κατηγορία επειδή τις συνήθισε από μικρό παιδί αλλά έχει αποδείξει ότι επιθυμεί να αλλάξει τη ζωή του με βάση την Αγία Γραφή - εννοώ πάλι για τον Ρώσσελ - τότε αναγνωρίζεται τόσο η προσπάθειά του όσο και οι όλες ενέργειες που έκανε υπέρ της προσαρμογής στις βιβλικές απαιτήσεις.
Έτσι προσωπικά όχι μόνο χαίρομαι για τον Ρώσσελ - για όλα όσα πέτυχε - αλλά και τον θαυμάζω.
Κ. Γιώργο γράψε όσα θες και ότι θες άσχετα με το θέμα που συζητάμε. Εσύ εκτίθεσαι στους αναγνώστες και όχι εγώ με το να ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΑ πως ο Ρώσσελ είχε άγνοια της ειδωλολατρικής προέλευσης του Σταυρού, Χριστουγέννων, γενεθλίων κ.λ.π.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάμε τώρα να δούμε αν όντως είχε άγνοια ο Ρώσσελ όλων των παραπάνω. Και δεν χρειάζεται να ιδρώσω καθόλου αφού για μία ακόμη φορά θα με βοηθήσει η Σκοπιά. Με ρώτησες αν ξέρω τι εγκυκλοπαίδειες κυκλοφορούσαν στα Αγγλικά πριν 100 με 150 χρόνια.
Ορίστε λοιπόν. Σκοπιά 1968 σελ. 438:
«Η Καθολική Εγκυκλοπαίδεια, στην έκδοσί της του 1908, λέγει στον τόμο 4, σελίς 517: «Το σημείον του σταυρού, που αντιπροσωπεύεται στην απλούστερη μορφή του από τη διασταύρωση δύο γραμμών σε ορθές γωνίες, προηγείται πολύ, τόσο σε Ανατολή όσο και στην Δύσι, από την είσοδο της Χριστιανοσύνης. Ανευρίσκεται πίσω σε μια πολύ μακρινή περίοδο του ανθρώπινου πολιτισμού».
Συνεπώς κ. Γιώργο το 1908 που ήταν εν ζωή ο Ρώσσελ υπήρχε η Καθολική Εγκυκλοπαίδεια που έγραφε για την ειδωλολατρική προέλευση του Σταυρού.
Τελειώσαμε; Όχι έχει και άλλο. Στους Διαγγελείς της Βασιλείας γράφει πως ο Ρώσσελ ασχολήθηκε με τις ανατολικές θρησκείες. Στον Ινδουισμό και στον Βουδισμό ο σταυρός είναι ένα ευνοούμενο έμβλημα και σήμα που χρησιμοποιείται από αυτούς. Στον δε Ζαϊνισμό το σήμα του είναι ο αγκυλωτός σταυρός «Ο άνθρωπος σε αναζήτηση του Θεού» σελ. 104.
Ασχολούμενος ο Ρώσσελ με την πυραμίδα της Γκίζας «τον λίθινο προφήτη»!!!!! (άλλη απάτη αυτό) και την Αρχαία Αίγυπτο δεν διάβασε τίποτε για τον Αιγυπτιακό σταυρό;
Για τα Χριστούγεννα. Διαγγελείς της Βασιλείας σελ. 198 – 199: «Αυτή την γιορτή τη γιόρταζαν κάθε χρόνο ακόμη και τα μέλη του προσωπικού των κεντρικών γραφείων της Εταιρείας Σκοπιά στον Οίκο Μπέθελ στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. ΕΠΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ότι η 25η Δεκεμβρίου ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΣΩΣΤΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ, αλλά έκαναν τη σκέψη ότι η ημερομηνία αυτή ήταν πολλά χρόνια συνδεδεμένη στο μυαλό του κόσμου με την γέννηση του Σωτήρα».
Εντάξει κ. Γιώργο με το αν γνώριζε ή όχι ο Ρώσσελ και οι λοιποί ΜτΙ αν τα Χριστούγεννα ήταν η σωστή μέρα γέννησης του Χριστού;
Και το κερασάκι στην τούρτα.
Ο Αλεξάντερ Χίσλοπ τον οποίο επικαλείται η Σκοπιά άπειρες φορές! εκδίδει το 1853 το βιβλίο το οποίο επικαλείται η Σκοπιά άπειρες φορές! «Οι Δύο Βαβυλώνες» και το οποίο σύμφωνα με την Wikipedia (στην οποία με είχες παραπέμψει όταν μιλούσαμε για το «Κόμμα Ιωάννου») γράφει πως «Η υποδοχή του κοινού στο βιβλίο, ξεπέρασε τα αναμενόμενα και έκτοτε κυκλοφόρησε σε δεκάδες εκδόσεων στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Στην Ελλάδα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Β. Γιαννίκος.»
Βλέπεις τι γράφει κ. Γιώργο. Αλλεπάλληλες εκδόσεις από το 1853 και σε ΗΠΑ.
Σ’ αυτό λοιπόν το βιβλίο ο Χίσλοπ μιλάει για τα Χριστούγεννα και τα έθιμά τους είναι ειδωλολατρικά όπως επίσης και για τον Σταυρό.
Άρα όσο ζούσε ο Ρώσσελ υπήρχαν εγκυκλοπαίδειες και βιβλία που μιλούσαν πως ο Σταυρός και τα Χριστούγεννα ήταν ειδωλολατρικά.
Συνεπώς ήταν γνήσιος ειδωλολάτρης – σύμφωνα πάντα μ’ εσένα και τη Σκοπιά – και δεν είχε άγνοια όπως υποστηρίζεις εσύ.
Περιμένω να μου φέρεις αποδείξεις από τη Σκοπιά πως ο Ρώσσελ αγνοούσε πως ο Σταυρός, τα Χριστούγεννα και τα γενέθλια ήταν ειδωλολατρικής προέλευσης.
Οπότε το ερώτημα ξαναγυρίζει αμείλικτο:
Πως δέχεται ο Χριστός δίπλα του ως συμβασιλέα έναν ειδωλολάτρη;
Χρήστος – αντιαιρετικός
Ανώνυμος είπε...
ΑπάντησηΔιαγραφήScrooge Mac Duck: Ἄσε ποὺ οἱ παραπομπὲς τοῦ Nikos στὸ Πηδάλιο (σελ.321) δὲν εἶναι οὔτε κὰν στὴ σωστὴ σελίδα!Αὐτὸ εἶναι στὴ σελ.321, καὶ ὄχι στὴ σελ.(262).Ἀκόμη καὶ γιὰ ἄλλη ἔκδοση νὰ μιλᾶμε εἶναι ἀδύνατον νὰ ἔχουν τόση διαφορὰ οἱ σελίδες.
Nikos.Αφού δεν ξέρεις, γιατί δεν ρωτάς πρώτα κάποιον που ξέρει αλλά πετάς την κοτσάνα σου;
Άκου λοιπόν ανόητε ημιμαθή. Η πρώτη έκδοση του Πηδαλίου έγινε το 1800 από τον αρχιμανδρίτη Θεοδώρητο. Η δεύτερη από τον εκδότη Κωνσταντίνο Γκαρπολά το 1841 και η παράγραφος που ανέφερα είναι στη σελίδα 183.
Η τρίτη έκδοση ήταν του Σέργιου Ραφτάνη το 1864.
Η τέταρτη ήταν του Στ. Γεωργίου και Απ. Φερετόπουλου το 1886. Σ’ αυτήν την έκδοση η εν λόγω παράγραφος βρίσκεται στη σελίδα 262 ( η έκδοση αυτή εχει 656 σελίδες). Έκτοτε ακολούθησαν κι άλλες εκδόσεις (1908, 1957, 1970, 1976, 1990). Τα περιεχόμενα κάθε έκδοσης και οι υποσημειώσεις δεν είναι οι ίδιες, ούτε και η διάταξη των κεφαλαίων, γι’ αυτό και έχουμε μεγάλες διαφορές στις σελίδες. Κατάλαβες τώρα ανόητε, που κάθομαι και χάνω το χρόνο μου να σου εξηγώ τα στοιχειώδη;
Αὐτά μας εἶναι γνωστὰ καὶ μάλιστα καλύτερα ἀπὸ ἐσένα. Γνωρίζω ἐπακριβῶς καὶ τὴ διαδικασία ποὺ πέρασε τὸ «Πηδάλιον» γιὰ νὰ ἐγκριθεῖ ἀπὸ τὸ Πατριαρχεῖο καθὼς καὶ τὶς 21 ἐπιστολὲς ποὺ ἀνταλλάχθηκαν. Ἔχω ἐπίσης στὸ σπίτι μου καὶ τὸ ἄλλο συγγενὲς σύγγραμμα μὲ τὸ «Πηδάλιον» τὸ «Κανονικόν» ποὺ ἐκδόθηκε τὴν ἴδια χρονολογία. Τὸ θέμα ὅμως εἶναι ἄλλο. Ὅταν παραθέτεις ἀπὸ ἕνα βιβλίο , τότε ἀναφέρεις καὶ τὴν ἔκδοσή του ὥστε νὰ μπορεῖ ὁ ἄλλος ποῦ συζητᾷς νὰ τὸ βρεῖ.
Αὐτὸ γίνεται μὲ 2 τρόπους, ἤ γράφεις «Ἔκδοση 3η», ἤ ὅταν γράφεις λ.χ «Θεσσαλονίκη 2003» βάζεις στὴν χρονολογία ἕναν ἐκθέτη, ὥστε νὰ φαίνεται καὶ ἡ ἔκδοση. Τὰ παραπάνω εἶναι ἀπὸ τὴ θεωρία τῶν παραπομπῶν.
Ὅταν συζητᾷς μὲ κάποιον πάντα τὰ ἀναφέρεις αὐτὰ γιατί ὁ ἄλλος δὲν εἶναι ὑποχρεωμένος νὰ ψάχνει στὴ δική του Ἔκδοση νά βρεῖ, ποῦ εἶναι γραμμένα αὐτὰ ποὺ λὲς ἐσύ.Στὴ συγκεκριμένη περίπτωση θὰ ἔπρεπε νὰ μπεῖ καὶ ἡ ἐπισήμανση ὅτι τὸ κείμενο βρίσκεται στὰ ὅσα λέγει ὁ Ἅγιος Νικόδημος γιὰ τὴν 7η Οἰκ.Σύνοδο, ὥστε ἀκόμη κι ἂν περάσουν 200 χρόνια , νὰ εἶναι δυνατὸν νὰ βρεθεῖ αὐτὸ ποὺ λὲς σὲ ὅποια ΕΚΔΟΣΗ μελλοντική.
Αὐτὰ ὅσον ἀφόρᾳ τὸ ποιὸς ξέρει καὶ παραθέτει καὶ ποιὸς ὄχι, ποιὸς εἶναι ἡμιμαθὴς καὶ ποιὸς τὸ ἔχει χαμένο ἐδῶ μέσα ἀπὸ τὰ Νεοπαγανιστικά Παραμύθια. Ἡ τακτικὴ τῶν μισῶν παραπομπῶν χαρακτηρίζει ΜΟΝΟΝ τοὺς ὁμοειδεάτες σου.
Τώρα ὅσα γιὰ τὰ κοσμητικὰ ἐπίθετα ποὺ μὲ στολίζεις, αὐτὰ δὲν εἶναι τίποτε ἄλλο ἀπὸ τὸ ἄχτι πού σου βγαίνει ἐξαιτίας τῶν πάμπολλων «χαστουκιῶν» ποὺ «ἔφαγες» στὶς συζητήσεις μας.
Ὅσο γιὰ τὸν μπιντέ, ἅμα χαλάσουν κανέναν ἐδῶ ποὺ εἶμαι, θὰ τὸν δώσω σὲ ἕνα ἐργοστάσιο νὰ μοῦ τὸν φτιάξουν Ἄγαλμα νὰ σοῦ τὸν στείλω. Ἔξοδα ἀποστολῆς δικά μου μὴν ἀνησυχεῖς!
Αὐτὰ πρὸς τὸ πάρον!Ἄντε μπαγάσα, σήμερα ἔμαθες πῶς νὰ παραπέμπεις σωστά, χθὲς ἔμαθες τί προσκυνοῦσαν οἱ Παγανιστές, αὔριο ποιὸς ξέρει τί ἐκπλήξη σὲ περιμένει…
Άλλοι τους φταίνε συνεχώς και ιδιαίτερα ο Ρώσσελ, τον οποίο μισεί ο διάβολος ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠ ΟΛΟΥΣ τους άλλους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιώργος
19 Δεκεμβρίου 2010 2:53 π.μ.
Τί εἶναι αὐτὰ πού λὲς κ.Γιῶργο;
Ὁ διάβολος μισεῖ τὸν Ρώσσελ; Δηλαδὴ ὁ Ρώσσελ σώθηκε τελικὰ μετὰ ἀπὸ τὰ τόσα Χριστούγεννα ποὺ γιόρτασε, πανηγυρικὰ κιόλας (μόνο σὲ ὀρθόδοξο ἑσπερινὸ δὲν πῆγε).
Ὁ Διάβολος τὸν ἀγαπάει τὸν Ρώσσελ, ἀφοῦ χαίρεται νὰ ἔχει ψευδοπροφῆτες!.
Λάθος κάνεις ποὺ τὰ γράφεις αὐτά.
Προς scrooce mac dack
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια το πηδαλιο αγαπητε θα μπορουσα να γραψω πολλα
και το πως οι ιερεις το καταπατουν οι ιδιοι
με συμπροσευχες , αναγνωριση
βαπτισματος ετεροδοξων κλπ
Αληθεια αγαπητε πιστευεις οτι
καθε αποφαση της Εκκλησιας ειναι αλανθαστη;
Δε θελω να γραψω περισσοτερα
μιας και σχετικα σχολια μου ο κ
Χρηστος τα θεωρησε εκτος θεματος.
Ωστοσο εαν μου το επιτρεψει θα γραψω περισσοτερα γυρω απο το πηδαλιο.
ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ
ΑπάντησηΔιαγραφήTo Κανονικὸ Δίκαιο φίλε δὲν εἶναι ἄϊντε ἄϊντε νὰ τὸ πιάνει ὁ καθένας καὶ νὰ τὸ βλέπει μὲ τὰ δικά του μάτια.Θὰ μποροῦσα κι ἐγὼ νὰ σοῦ ἀπαντήσω ἐπὶ τῆς οὐσίας σὲ ὅτι λὲς, μόνο μὲ ἕνα σχόλιο, ἀλλὰ θὰ ἐπικαλεστῶ τὸ ἴδιο ὅπως κι ἐσύ. Ἐπιπλέον , εἶναι φανερὸ ὅτι δὲν θὰ καταλάβεις, ἀφοῦ εἶναι ἕνα πολὺ δύσκολο θέμα ποὺ καὶ ἀπὸ ἐμᾶς πολλοὶ δὲν τὸ καταλαβαίνουν.
ΑπάντησηΔιαγραφήScrooge Mac Duck: Αὐτὰ ὅσον ἀφόρᾳ τὸ ποιὸς ξέρει καὶ παραθέτει καὶ ποιὸς ὄχι, ποιὸς εἶναι ἡμιμαθὴς καὶ ποιὸς τὸ ἔχει χαμένο ἐδῶ μέσα
ΑπάντησηΔιαγραφήΑὐτὸ εἶναι στὴ σελ.321, καὶ ὄχι στὴ σελ.(262). Ἀκόμη καὶ γιὰ ἄλλη ἔκδοση νὰ μιλᾶμε εἶναι ἀδύνατον νὰ ἔχουν τόση διαφορὰ οἱ σελίδες.
Eίναι αδύνατον ε;
Scrooge Mac Duck: Ὅσο γιὰ τὸν μπιντέ, ἅμα χαλάσουν κανέναν ἐδῶ ποὺ εἶμαι, θὰ τὸν δώσω σὲ ἕνα ἐργοστάσιο νὰ μοῦ τὸν φτιάξουν Ἄγαλμα νὰ σοῦ τὸν στείλω.
Πάντως να ξέρεις ότι οι χριστιανοί ξεπέρασαν τους ειδωλολάτρες. Τουλάχιστον εκείνοι απλώς ανακύκλωναν την πρώτη ύλη. H ανακύκλωση θα πρέπει να είναι θεάρεστη. Ή μήπως όχι; Κι έπειτα, αν μια παντόφλα ή ένα μαντήλι ποτισμένο με σωματικά υγρά μπορεί να είναι φορέας της θείας Χάριτος όπως συμβαίνει στο χριστιανισμό, γιατί όχι και ο ανακυκλωμένος μπιντές;
Οι χριστιανοί όμως προχώρησαν ακόμη παραπέρα και ανέδειξαν έναν μπιντέ σε ιερόν. Ο ιερός νιπτήρ με τον οποίο ο Ιησούς έκανε ποδόλουτρο στους μαθητές του. Ιερό μπιντέ δε νομίζω να συναντάμε αλλού.
Και στη συνέχεια έκαναν ακριβώς αυτό που λες. Όπως οι ειδωλολάτρες από τον μπιντέ έφτιαξαν άγαλμα θεού, έτσι και οι χριστιανοί από τον ιερό μπιντέ έφτιαξαν σταυρό και τον προσκυνούσαν. Στην εκκλησία του Ιωάννη του Βαπτιστή μέσα στο Κάστρο της Ρόδου το 1385, βρισκόταν ένας μπρούτζινος σταυρός φτιαγμένος από τη λεκάνη στην οποία έπλυνε ο Ιησούς τα πόδια των αποστόλων, όπως μαρτυρεί ο γάλλος Ogier d'Anglure, που πέρασε από εκεί κατά το ταξίδι του στους Άγιους Τόπους εκείνη την εποχή. [“Le saint voyage de Jherusalem du seigneur d'Anglure” σελ. 9]
Nikos.
Ανώνυμος είπε...
ΑπάντησηΔιαγραφήScrooge Mac Duck: Αὐτὰ ὅσον ἀφόρᾳ τὸ ποιὸς ξέρει καὶ παραθέτει καὶ ποιὸς ὄχι, ποιὸς εἶναι ἡμιμαθὴς καὶ ποιὸς τὸ ἔχει χαμένο ἐδῶ μέσα
Αὐτὸ εἶναι στὴ σελ.321, καὶ ὄχι στὴ σελ.(262). Ἀκόμη καὶ γιὰ ἄλλη ἔκδοση νὰ μιλᾶμε εἶναι ἀδύνατον νὰ ἔχουν τόση διαφορὰ οἱ σελίδες.
Νikos.Eίναι αδύνατον ε;
Scrooge Mac Duck: Φυσικὰ καὶ εἶναι ἀδύνατον νὰ βρίσκεται σὲ ὅλες τὶς ἐκδόσεις σὲ αὐτὴ τὴ σελίδα, ἀφοῦ δὲν μᾶς δήλωσες σὲ ποιὰ ἔκδοση εἶναι. Πῶς εἶναι δυνατὸν νὰ εἶναι στὴ σελίδα ποὺ λὲς ὅταν δὲν ἀναφέρεις τὴν ἔκδοση;Δὲν μυρίσαμε ἐμεῖς τὰ νύχια μας γιὰ νὰ ξέρουμε σὲ ποιὰ σελίδα εἶναι. Ἄντε , τώρα τὴν ἄλλη φορά, νὰ παραθέτεις σωστὰ ὅπως σου ἔμαθα, ἔτσι γιὰ νὰ μὲ θυμᾶσαι.
Scrooge Mac Duck: Ὅσο γιὰ τὸν μπιντέ, ἅμα χαλάσουν κανέναν ἐδῶ ποὺ εἶμαι, θὰ τὸν δώσω σὲ ἕνα ἐργοστάσιο νὰ μοῦ τὸν φτιάξουν Ἄγαλμα νὰ σοῦ τὸν στείλω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝikos.Πάντως να ξέρεις ότι οι χριστιανοί ξεπέρασαν τους ειδωλολάτρες. Τουλάχιστον εκείνοι απλώς ανακύκλωναν την πρώτη ύλη. H ανακύκλωση θα πρέπει να είναι θεάρεστη. Ή μήπως όχι; Κι έπειτα, αν μια παντόφλα ή ένα μαντήλι ποτισμένο με σωματικά υγρά μπορεί να είναι φορέας της θείας Χάριτος όπως συμβαίνει στο χριστιανισμό, γιατί όχι και ο ανακυκλωμένος μπιντές; Οι χριστιανοί όμως προχώρησαν ακόμη παραπέρα και ανέδειξαν έναν μπιντέ σε ιερόν. Ο ιερός νιπτήρ με τον οποίο ο Ιησούς έκανε ποδόλουτρο στους μαθητές του. Ιερό μπιντέ δε νομίζω να συναντάμε αλλού. Και στη συνέχεια έκαναν ακριβώς αυτό που λες. Όπως οι ειδωλολάτρες από τον μπιντέ έφτιαξαν άγαλμα θεού, έτσι και οι χριστιανοί από τον ιερό μπιντέ έφτιαξαν σταυρό και τον προσκυνούσαν. Στην εκκλησία του Ιωάννη του Βαπτιστή μέσα στο Κάστρο της Ρόδου το 1385, βρισκόταν ένας μπρούτζινος σταυρός φτιαγμένος από τη λεκάνη στην οποία έπλυνε ο Ιησούς τα πόδια των αποστόλων, όπως μαρτυρεί ο γάλλος Ogier d'Anglure, που πέρασε από εκεί κατά το ταξίδι του στους Άγιους Τόπους εκείνη την εποχή. [“Le saint voyage de Jherusalem du seigneur d'Anglure” σελ. 9]
Scrooge Mac Duck:
1.Ἀκόμα κι ἂν εἶναι ἀλήθεια, μὴν ξεχνᾷς ὅτι ἤξεραν τί ἀσπαζόντουσαν καὶ ἀπὸ τί ἦταν κατασκευασμένο, ἐνῷ στὴν περίπτωση τοῦ ἀγάλματος , πρῶτα οὐροῦσε μέσα ὁ ὁποιοσδήποτε ««πρότερον μὲν τοὺς Αἰγυπτίους ἔνεμέειν τε καὶ ἐνουρέειν καὶ πόδας ἐναπονίζεσθαι»» καὶ μετὰ ἔγινε ἄγαλμα ἐν ἄγνοιᾳ τῶν παγανιστῶν.Ἄρα ὅσοι τὸ προσκύνησαν πρὶν δὲν ἤξεραν τί προσκυνοῦσαν ἐνῷ στὴν περίπτωση ποὺ λὲς ἤξεραν ἀπὸ τί ὑλικὸ ἦταν φτιαγμένος ὁ Σταυρός, ἔστω κι ἂν εἶναι λάθος ἡ κίνηση τῆς μεταποίησης.
2.Μὴν ξεχνᾷς ὅτι μιλᾷς γιὰ τὴν περίοδο τῆς Φραγκοκρατίας.Δὲν εἶναι τὸ ἴδιο ἡ Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία μὲ τὴν P/K.
3. Παρόλα αὐτὰ ἡ προσφορά μου ἰσχύει.Στεῖλε μου ἐσὺ αὐτὸν τὸν Σταυρὸ νὰ τὸν βάλλω στὸν τοῖχο τοῦ σπιτιοῦ μου,καὶ ἐγὼ θὰ χαλάσω τὸν μπιτέ μου καὶ τὴ λεκάνη τῆς τουαλέτας μου νὰ στὰ στείλω σὲ μορφὴ ἀγάλματος νὰ τὰ προσκυνᾷς ὅπως οἱ Πρόγονοί σου.
Τότε στὰ ἀλήθεια θὰ προσκυνᾷς κατουρ…ποδιὲς-λεκάνες τοῦ ὁποιουδήποτε ποὺ λέει καὶ ὁ λαός. Νὰ δοῦμε τότε θὰ καταλάβεις τί μποῦρδες λὲς.
Συνέχισε ὅμως ἐσὺ νὰ γραφεῖς ὥστε οἱ ἀναγνῶστες νὰ βλέπουν καὶ ἐγγράφως καὶ νὰ καταλαβαίνουν τὸ μέγεθος τῆς ζημιᾶς ποὺ παθαίνουν ὅσοι μπλέκουν μὲ Νεοπαγανιστές.Δὲν μπορῶ νὰ πῶ, ἔργο κάνω κι ἐδῶ ἀφοῦ πληροφορῶ ἐγγράφως τοὺς ἀναγνῶστες σὲ τί λοῦμπα πρόκειται νὰ πέσουν ἂν μπλέξουν μὲ Νεοπαγανιστές!
Συνέχισε γιὰ λίγο ἀκόμα μέχρι νὰ σὲ βαρεθῶ πάλι.
Υ.Γ.Δὲς ἐδῶ ἕναν πρώην ὅμοιό σου ποὺ εὐτυχῶς ἐλευθερώθηκε : http://www.oodegr.com/neopaganismos/epistoles/k_a_b_1.htm
Ἀαα καὶ ποῦ εἶσαι; μὴν ξεχνᾷς ὅτι προσκυνοῦσαν τὸν μπιτέ γιὰ θεὸ καὶ ὄχι τιμητικὰ ὡς κτίσμα ὅπως ἐμεῖς.Νὰ σὲ δῶ νὰ κάνεις μετάνοιες στὸν μπιτέ καὶ νὰ τοῦ προσφέρεις νεοπαγανιστικές σπονδὲς ἐσὺ κι οἱ ὅμοιοί σου κι ἂς ξοδέψω καὶ 1000 εὐρὼ νὰ ἔρθω νὰ ΣΑΣ δῶ, ὅπου κι ἂν εἶστε.
ΑπάντησηΔιαγραφήScrooge Mac Duck: Μὴν ξεχνᾷς ὅτι μιλᾷς γιὰ τὴν περίοδο τῆς Φραγκοκρατίας.Δὲν εἶναι τὸ ἴδιο ἡ Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία .
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτην Ορθόδοξη Εκκλησία θα γινόταν ανάρπαστο και αντικείμενο λατρείας όχι μόνο ο ιερός νιπτήρ ή ο εξ αυτού κατασκευασμένος σταυρός αλλά και το περιεχόμενο του νιπτήρος αν κάποιος είχε φροντίσει να το διαφυλάξει. Οι ορθόδοξοι καταλαμβάνονται από υστερία για μια ακίδα από τίμιο ξύλο ή ένα “δάκρυ” από εικόνα της Παναγίας. Κάποιοι έχουν ως φυλαχτό βαμβάκι με το οποίο σκούπισαν το γυαλί μιας “θαυματουργής” εικόνας. Φαντάσου να είχαν πρόσβαση στο νερό στο οποίο βούτηξε τα χέρια του ο Κύριος και πλύθηκαν τα πόδια των αποστόλων. Πανζουρλισμός.
Nikos.
Scrooge Mac Duck: μὴν ξεχνᾷς ὅτι προσκυνοῦσαν τὸν μπιτέ γιὰ θεὸ καὶ ὄχι τιμητικὰ ὡς κτίσμα ὅπως ἐμεῖς..
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι αρχαίοι έλληνες προσκυνούσαν τα αγάλματα όπως ακριβώς προσκυνάτε εσείς τις εικόνες.
Aυτοί είχαν έναν κατσικοπόδαρο θεό, εσείς έχετε έναν άγιο σκυλομούρη. Υπάρχουν αρκετές εικόνες του σε ναούς με κεφάλι σκύλου.
Επίσης, οι εικόνες οι δικές σας μετακινούνται, κλαίνε, αιμορραγούν και γενικότερα είναι αρκετά ζωντανές, δραστήριες και κοινωνικές εν αντιθέσει με τα αγάλματα εκείνων.
υγ. Εμένα δεν θα με δεις ποτέ να προσκυνώ. Εσένα αν ήθελα, θα ήταν εύκολο να σε πετύχω σε καμιά λιτανεία πεσμένο στα τέσσερα να σέρνεσαι (τιμητικώς) κάτω από καμιά εικόνα.
Nikos.
Scrooge Mac Duck: Νὰ σὲ δῶ νὰ κάνεις μετάνοιες στὸν μπιτέ καὶ νὰ τοῦ προσφέρεις νεοπαγανιστικές σπονδὲς
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι γιατί δεν πας σ’ έναν δικό σας ναό, σε μια βάπτιση; Και μπιντέ διαθέτει (κολυμπήθρα), και μετάνοιες, και σπονδές.
Nikos.
Scrooge Mac Duck: Μὴν ξεχνᾷς ὅτι μιλᾷς γιὰ τὴν περίοδο τῆς Φραγκοκρατίας.Δὲν εἶναι τὸ ἴδιο ἡ Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία .
ΑπάντησηΔιαγραφήNikos : Στην Ορθόδοξη Εκκλησία θα γινόταν ανάρπαστο και αντικείμενο λατρείας όχι μόνο ο ιερός νιπτήρ ή ο εξ αυτού κατασκευασμένος σταυρός αλλά και το περιεχόμενο του νιπτήρος αν κάποιος είχε φροντίσει να το διαφυλάξει. Οι ορθόδοξοι καταλαμβάνονται από υστερία για μια ακίδα από τίμιο ξύλο ή ένα “δάκρυ” από εικόνα της Παναγίας. Κάποιοι έχουν ως φυλαχτό βαμβάκι με το οποίο σκούπισαν το γυαλί μιας “θαυματουργής” εικόνας. Φαντάσου να είχαν πρόσβαση στο νερό στο οποίο βούτηξε τα χέρια του ο Κύριος και πλύθηκαν τα πόδια των αποστόλων. Πανζουρλισμός.
Scrooge Mac Duck: Ἂν , ἂν, ἄν, αὐτὸ λές.
Ἐπίσης παρουσίασε ἱκανὰ τεκμήρια ἀπὸ τὴν Α.Γ ὁ σχολιαστὴς ὀνόματι «Χριστιανός» σχετικὰ μὲ τὴν τιμητική προσκύνηση .
===
Scrooge Mac Duck: μὴν ξεχνᾷς ὅτι προσκυνοῦσαν τὸν μπιτέ γιὰ θεὸ καὶ ὄχι τιμητικὰ ὡς κτίσμα ὅπως ἐμεῖς..
Nikos : Οι αρχαίοι έλληνες προσκυνούσαν τα αγάλματα όπως ακριβώς προσκυνάτε εσείς τις εικόνες.
Aυτοί είχαν έναν κατσικοπόδαρο θεό, εσείς έχετε έναν άγιο σκυλομούρη. Υπάρχουν αρκετές εικόνες του σε ναούς με κεφάλι σκύλου.
Επίσης, οι εικόνες οι δικές σας μετακινούνται, κλαίνε, αιμορραγούν και γενικότερα είναι αρκετά ζωντανές, δραστήριες και κοινωνικές εν αντιθέσει με τα αγάλματα εκείνων.
Scrooge Mac Duck: Αὐτὸ τὸ ὅτι τὰ λατρεύουν εἶναι δική σου θέση καὶ διαπίστωση καὶ ὄχι τῆς Ἐκκλησίας.Τὰ πρακτικὰ τῆς 7ης Οἴκ.Συνόδου μιλᾶνε γιὰ προσκύνηση τιμητική.
===
Scrooge Mac Duck: Νὰ σὲ δῶ νὰ κάνεις μετάνοιες στὸν μπιτέ καὶ νὰ τοῦ προσφέρεις νεοπαγανιστικές σπονδὲς
Nikos : υγ. Εμένα δεν θα με δεις ποτέ να προσκυνώ. Εσένα αν ήθελα, θα ήταν εύκολο να σε πετύχω σε καμιά λιτανεία πεσμένο στα τέσσερα να σέρνεσαι (τιμητικώς) κάτω από καμιά εικόνα. Και γιατί δεν πας σ’ έναν δικό σας ναό, σε μια βάπτιση; Και μπιντέ διαθέτει (κολυμπήθρα), και μετάνοιες, και σπονδές.
Scrooge Mac Duck: Σίγουρα θὰ μὲ πετύχεις καὶ ὅτι ὥρα θέλεις μάλιστα ἀφοῦ τὸ κάνω κάθε μέρα αὐτό. Ἐγὼ ὅμως ἐσένα θέλω νὰ σὲ πετύχω νὰ προσκυνᾷς κατουρημένους μπιτεδες ὅπως οἱ πρόγονοί σου καὶ νὰ προσφέρεις θυσίες!.Τὸ θέμα εἶναι ποῦ θὰ σὲ βρῶ νὰ σοῦ φέρω τὸν μπιτέ μου καὶ τὴ λεκάνη μου μεταποιημένη σὲ εἴδωλο;
Ἄλλη χαζομάρα ἔχεις νὰ πεῖς γιὰ ἀπόψε ἤ τελειώσαμε;
Μπιντές είναι...
ΑπάντησηΔιαγραφήΟουουου αγράμματοι
Γιωργάρας the Original
Άλλοι τους φταίνε συνεχώς και ιδιαίτερα ο Ρώσσελ, τον οποίο μισεί ο διάβολος ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠ ΟΛΟΥΣ τους άλλους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιώργος
19 Δεκεμβρίου 2010 2:53 π.μ.
Scrooge Mac Duck:
Τί εἶναι αὐτὰ πού λὲς κ.Γιῶργο;
Ὁ διάβολος μισεῖ τὸν Ρώσσελ; Δηλαδὴ ὁ Ρώσσελ σώθηκε τελικὰ μετὰ ἀπὸ τὰ τόσα Χριστούγεννα ποὺ γιόρτασε, πανηγυρικὰ κιόλας (μόνο σὲ ὀρθόδοξο ἑσπερινὸ δὲν πῆγε).
Ὁ Διάβολος τὸν ἀγαπάει τὸν Ρώσσελ, ἀφοῦ χαίρεται νὰ ἔχει ψευδοπροφῆτες!.
Αυτονόητα ο Διάβολος μισούσε και μισεί όχι μόνο τον Ρώσσελ αλλά και τον επόμενο τον Ρόδερφορντ.
Ο Διάβολος αρχικά την πάτησε και παγίδευτηκε από τον Ρώσσελ. Το φυσάει και δεν κρυώνει.
Γιατί παγιδεύτηκε;
Επειδή τα γενέθλια και τα Χριστούγεννα λειτουργούσαν ώς αρχικό Καμουφλάζ για τον Ρώσσελ.
Αν δεν υπήρχε αυτό το 'καμουφλάζ' [που το επέτρεψς ο Θεός - για να νομίζει ο Διάβολος ότι ο Ρώσσελ ήταν σαν τους άλλους και δεν αποτελούσε κίνδυνο] ο Διάβολος θα τον έβγαζε στα γρήγορα από τη μέση.
Και στην περίπτωση του Χριστού ο Διάβολος μέσω του Ηρώδη προσπάθησε να τον βγάλει από τη μέση ενόσω ήταν μικρό παιδάκι - επειδή ο ρόλος του Χριστού, μετά τις αναγγελίες αγγέλων ήταν φανερός - ενώ ο Ρώσσελ δεν προκάλεσε 'εξ αρχής τις υποψίες' του Διαβόλου.
Όταν παρατηρούσε ο Διάβολος τις αρχικές ενέργειες του Ρώσσελ ίσως να διατήρησε κάποιες επιφυλάξεις για τον Ρώσσελ και δεν έκανε άμεση επίθεση κατά του Ρώσσελ.
Αργότερα όμως όταν ο Διάβολος μπορούσε να αντιληφτεί ως παμπόνηρος ότι 'κάτι παίζεται στην περίπτωσή του' και παρατηρούσε τις ενέργειές του, καθώς ήταν μοναδικές σε ολόκληρη τη γη, άρχισε τις προσπάθειές του για παρεμπόδιση του έργου του.
Ο Διάβολος δεν παρατηρούσε κανέναν άλλον σε ολόκληρη τη γη να στρέφεται με επιτυχία κατά της ειδωλολατρικής δοξασίας της κόλασης, ενώ όλα τα άλλα θρησκευτικά συστήματα
(τους λεγόμενους 'Χριστιανούς', περισσότερο τους Μουσουλμάνους και πολύ περισσότερο τους βουδιστές κλπ.)
τα είχε υπό τον έλεγχό του.
Οπως και να έχει το ζήτημα ο Διάβολος εξαπέλυσε την πιο μεγάλη επίθεση μέσω διωγμών από Καθολικούς - με ψευδείς κατηγορίες - στην ομάδα του Ρώσσελ που οδήγησε σε φυλάκιση του Ρόδερφορντ και των συνεργατών του (το 1918) λίγο μετά το θάνατο του Ρώσσελ (το 1916).
Το ότι ο Διάβολος τους πολεμούσε φάνηκε από τις ψευδείς κατηγορίες - καθώς ο Διάβολος είναι ο πρώτος ψεύτης - που οδήγησαν στη φυλάκιση του Ρόδερφορντ.
Οι ψεύτικες αυτές κατηγορίες ήρθαν στο φως και μετά από ένα χρόνο απελευθερώθηκαν όλοι.
Έτσι ο Διάβολος έχασε το πρώτο μέρος του 'παιχνιδιού' χωρίς όμως να σταματήσει τους διωγμούς και τις επιθέσεις με κάθε τρόπο.
Οι διωγμοί συνεχίστηκαν και επεκτάθηκαν στην Ευρώπη.
Στην Ελλάδα οι φυλακίσεις άρχισαν με πολλά προσχήματα και έγιναν προσπάθειες εναντίον τους μέσω νόμων όπως κατά του 'αθέμιτου' προσηλυτισμού που έβρισκε εφαρμογή στους Μάρτυρες του Ιεχωβά, ενώ αργότερα καταδίκες της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο οδήγησαν σε μείωση της έντασης - και σε χάσιμο της ορθόδοξης θρησκείας.
Ποιοι κέρδισαν στις νομικές αντιπαραθέσεις στην Ελλάδα; Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά.
Ποιοι έχασαν; Οι Ορθόδοξοι:
Γιατί;
Επειδή ήταν προφητευμένο στην Αποκάλυψη: Ο Χριστός "εξήλθε νικών και δια να νικήση [να ολοκληρώσει τη νίκη του, ΜΝΚ]». (Αποκάλυψις 6:2)
Γιώργος
κ.Χρήστος:
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεριμένω να μου φέρεις αποδείξεις από τη Σκοπιά πως ο Ρώσσελ αγνοούσε πως ο Σταυρός, τα Χριστούγεννα και τα γενέθλια ήταν ειδωλολατρικής προέλευσης.
Ας το αντιστρέψουμε:
Περιμένω να μου φέρεις αποδείξεις από τη Σκοπιά πως ο Ρώσσελ ΔΕΝ αγνοούσε πως ο Σταυρός, τα Χριστούγεννα και τα γενέθλια ήταν ειδωλολατρικής προέλευσης.
Εν τω μεταξύ, Στη Σκοπιά w95 15/5/1995 σ. 20 στο θέμα "Εκλάμψεις Φωτός—Μεγάλες και Μικρές (Μέρος Πρώτο)" αναφέρεται:
Ο Σταυρός—Δεν Είναι Χριστιανικό Σύμβολο.
Επί πολλά χρόνια οι Σπουδαστές της Γραφής έδιναν εξέχουσα θέση στο σταυρό ως σύμβολο της Χριστιανοσύνης. Μάλιστα φορούσαν ως κόσμημα μια καρφίτσα που απεικόνιζε ένα σταυρό και ένα στέμμα. Σύμφωνα με τη Νεοελληνική Μετάφραση των Αγίων Γραφών, ο Ιησούς ζήτησε από τους ακολούθους του να σηκώσουν το ‘σταυρό’ τους, και πολλοί έφτασαν στο σημείο να πιστεύουν ότι εκείνος εκτελέστηκε πάνω σε σταυρό. (Ματθαίος 16:24· 27:32) Επί δεκαετίες αυτό το σύμβολο εμφανιζόταν επίσης στο εξώφυλλο του περιοδικού Σκοπιά.
Το βιβλίο Πλούτη, το οποίο εκδόθηκε από την Εταιρία το 1936, κατέστησε σαφές ότι ο Ιησούς Χριστός δεν εκτελέστηκε πάνω σε σταυρό, αλλά πάνω σε όρθιο πάσσαλο, ή ξύλο. Σύμφωνα με μια αυθεντία, η λέξη σταυρός της κοινής ελληνικής «δηλώνει, κυρίως, έναν όρθιο πάσσαλο ή ένα ξύλο. [Πρέπει να] διαφοροποιηθεί από τον εκκλησιαστικό τύπο σταυρού με τα δυο ξύλα...Ο τελευταίος είχε την προέλευσή του στην αρχαία Χαλδαία και χρησιμοποιούνταν ως σύμβολο του θεού Θαμμούζ ή Ταμμούζ». Αντί να ειδωλοποιείται, το όργανο πάνω στο οποίο κρεμάστηκε ο Ιησούς θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με αποστροφή"
Η Σκοπιά 15/5/1995 σ. 19 Εκλάμψεις Φωτός—Μεγάλες και Μικρές (Μέρος Πρώτο) αναφέρει:
Χριστούγεννα—Μια Ειδωλολατρική Γιορτή
Λίγο αργότερα [ΜΕΤΑ το 1926], μια έκλαμψη φωτός έκανε τους Σπουδαστές της Γραφής να πάψουν να γιορτάζουν τα Χριστούγεννα. Πριν από εκείνον τον καιρό οι Σπουδαστές της Γραφής σε όλο τον κόσμο γιόρταζαν τα Χριστούγεννα, και ο εορτασμός τους στα κεντρικά γραφεία του Μπρούκλιν αποτελούσε πολύ χαρωπή περίσταση. Όμως, τότε διέκριναν ότι η γιορτή της 25ης Δεκεμβρίου στην πραγματικότητα ήταν ειδωλολατρική, και την είχε επιλέξει ο αποστάτης Χριστιανικός κόσμος για να διευκολύνει τη μεταστροφή ειδωλολατρών. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν δυνατόν να είχε γεννηθεί ο Ιησούς μέσα στο χειμώνα, εφόσον την εποχή της γέννησής του οι ποιμένες έβοσκαν τα ποίμνιά τους στους αγρούς — κάτι που δεν θα έκαναν τη νύχτα στα τέλη Δεκεμβρίου. (Λουκάς 2:8) Αντίθετα, οι Γραφές καταδεικνύουν ότι ο Ιησούς γεννήθηκε γύρω στην 1η Οκτωβρίου. Οι Σπουδαστές της Γραφής αντιλήφτηκαν επίσης ότι οι δήθεν σοφοί, οι οποίοι επισκέφτηκαν τον Ιησού περίπου δύο χρόνια μετά τη γέννησή του, ήταν ειδωλολάτρες μάγοι.
Γιώργος
Κ. Γιώργος:
ΑπάντησηΔιαγραφή«Ας το αντιστρέψουμε:
Περιμένω να μου φέρεις αποδείξεις από τη Σκοπιά πως ο Ρώσσελ ΔΕΝ αγνοούσε πως ο Σταυρός, τα Χριστούγεννα και τα γενέθλια ήταν ειδωλολατρικής προέλευσης.»
Να με συγχωρείς κ. Γιώργο αλλά κάποιος πρέπει να σου πει πως τάχεις λίγο μπερδεμένα.
Το γεγονός πως ο Ρώσσελ χρησιμοποιούσε το Σταυρό γιόρταζε τα Χριστούγεννα και τα γενέθλια που είναι ειδωλολατρικής προέλευσης είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο.
Συνεπώς σύμφωνα με την Σκοπιά και εσένα ήταν ειδωλολάτρης.
Εσύ όμως τα αμφισβήτησες λέγοντας ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΑ πως αγνοούσε πως αυτά είναι ειδωλολατρικής προέλευσης.
Οπότε εσύ είσαι υποχρεωμένος να φέρεις αποδείξεις γιατί εσύ αμφισβήτησες τα γεγονότα αυτά.
Εγώ παρόλο που δεν ήμουν υποχρεωμένος σου έφερα άφθονες αποδείξεις παρόλο που δεν ήμουν υποχρεωμένος που έκανες πως δεν τις είδες.
Σου τις ξαναβάζω λοιπόν μήπως τις δεις τώρα:
«Ορίστε λοιπόν. Σκοπιά 1968 σελ. 438:
«Η Καθολική Εγκυκλοπαίδεια, στην έκδοσί της του 1908, λέγει στον τόμο 4, σελίς 517: «Το σημείον του σταυρού, που αντιπροσωπεύεται στην απλούστερη μορφή του από τη διασταύρωση δύο γραμμών σε ορθές γωνίες, προηγείται πολύ, τόσο σε Ανατολή όσο και στην Δύσι, από την είσοδο της Χριστιανοσύνης. Ανευρίσκεται πίσω σε μια πολύ μακρινή περίοδο του ανθρώπινου πολιτισμού».
Συνεπώς κ. Γιώργο το 1908 που ήταν εν ζωή ο Ρώσσελ υπήρχε η Καθολική Εγκυκλοπαίδεια που έγραφε για την ειδωλολατρική προέλευση του Σταυρού.
Τελειώσαμε; Όχι έχει και άλλο. Στους Διαγγελείς της Βασιλείας γράφει πως ο Ρώσσελ ασχολήθηκε με τις ανατολικές θρησκείες. Στον Ινδουισμό και στον Βουδισμό ο σταυρός είναι ένα ευνοούμενο έμβλημα και σήμα που χρησιμοποιείται από αυτούς. Στον δε Ζαϊνισμό το σήμα του είναι ο αγκυλωτός σταυρός «Ο άνθρωπος σε αναζήτηση του Θεού» σελ. 104.
Ασχολούμενος ο Ρώσσελ με την πυραμίδα της Γκίζας «τον λίθινο προφήτη»!!!!! (άλλη απάτη αυτό) και την Αρχαία Αίγυπτο δεν διάβασε τίποτε για τον Αιγυπτιακό σταυρό;
Για τα Χριστούγεννα. Διαγγελείς της Βασιλείας σελ. 198 – 199: «Αυτή την γιορτή τη γιόρταζαν κάθε χρόνο ακόμη και τα μέλη του προσωπικού των κεντρικών γραφείων της Εταιρείας Σκοπιά στον Οίκο Μπέθελ στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. ΕΠΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ότι η 25η Δεκεμβρίου ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΣΩΣΤΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ, αλλά έκαναν τη σκέψη ότι η ημερομηνία αυτή ήταν πολλά χρόνια συνδεδεμένη στο μυαλό του κόσμου με την γέννηση του Σωτήρα».
Ο Αλεξάντερ Χίσλοπ τον οποίο επικαλείται η Σκοπιά άπειρες φορές! εκδίδει το 1853 το βιβλίο το οποίο επικαλείται η Σκοπιά άπειρες φορές! «Οι Δύο Βαβυλώνες» και το οποίο σύμφωνα με την Wikipedia (στην οποία με είχες παραπέμψει όταν μιλούσαμε για το «Κόμμα Ιωάννου») γράφει πως «Η υποδοχή του κοινού στο βιβλίο, ξεπέρασε τα αναμενόμενα και έκτοτε κυκλοφόρησε σε δεκάδες εκδόσεων στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Στην Ελλάδα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Β. Γιαννίκος.»
Βλέπεις τι γράφει κ. Γιώργο. Αλλεπάλληλες εκδόσεις από το 1853 και σε ΗΠΑ.
Σ’ αυτό λοιπόν το βιβλίο ο Χίσλοπ μιλάει για τα Χριστούγεννα και τα έθιμά τους είναι ειδωλολατρικά όπως επίσης και για τον Σταυρό.
Άρα όσο ζούσε ο Ρώσσελ υπήρχαν εγκυκλοπαίδειες και βιβλία που μιλούσαν πως ο Σταυρός και τα Χριστούγεννα ήταν ειδωλολατρικά.»
Οπότε κ. Γιώργο το ερώτημα ξαναγυρίζει αμείλικτο.
Πως δέχεται ο Χριστός δίπλα του ως συμβασιλέα έναν ειδωλολάτρη;
Χρήστος – αντιαιρετικός
Και κάτι ακόμα κ. Γιώργο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπανέρχεσαι σε ζητήματα που όχι μόνο δεν τα απάντησες αλλά κατά την λαϊκή ρήση «τα έκανες γαργάρα». Τελευταία και μεγαλειώδης «γαργάρα» σου ήταν αυτή πρίν 3 ημέρες με την πολυγαμία των ΜτΙ. Μήπως κάνω λάθος;
Για να δούμε τώρα ποιος εξυπηρετεί τα σχέδια του διαβόλου εμείς ή η Σκοπιά;
Ποιος χρησιμοποιούσε επί χρόνια εν γνώσει του την δαιμονική μετάφραση του Γκρέμπερ; Εμείς ή η Σκοπιά;
Ποιος πρόεδρος κατηγορούσε τον άλλο πρόεδρο ως παιδί του Σατανά; Ο Ρώσσελ τον Ρόδερφορντ και αντιστρόφως, δεν ήταν; Που λοιπόν ήταν πρόεδροι τα παιδιά αυτά του Σατανά, σε εμάς ή στην Σκοπιά;
Και για τυχόν αντιρρήσεις σου:
Γραφικαί Μελέται, τόμος Γ΄ , σελ. 319 (στην Αγγλική) όπου ο Ρώσσελ δηλώνει πως η μαρτυρία «του λίθινου προφήτη» δηλ. της πυραμίδας της Γκίζας θα αμφισβητηθεί από αυτόν που τον έχει τυφλώσει ο Σατανάς. Ποιος λοιπόν αμφισβήτησε την πυραμίδα της Γκίζας; Ο Ρόδερφορντ δεν ήταν.
Σκοπιά 1 Δεκ. 1928, σελ. 359 (στην Αγγλική) όπου ο Ρόδερφορντ δηλώνει πως είναι του Σατανά όποιος είναι αφοσιωμένος στην πυραμίδα της Γκίζας. Ποιος λοιπόν ήταν αφοσιωμένος στην πυραμίδα της Γκίζας; Ο Ρώσσελ δεν ήταν;
Είναι δυνατόν ο Σατανάς λοιπόν να θέλει να κάνει κακό στα παιδιά του και να τα μισεί όπως ισχυρίζεσαι εσύ;
Που να ξαναβρεί τέτοιους πιστούς υπηρέτες;
Χρήστος – αντιαιρετικός
Υ.Γ. Για δοκίμασέ με να δεις. Τα έχω τα ντοκουμέντα που σου παραθέτω ή όχι; Και ελπίζω να μην εφεύρεις το «παραμύθι» πως παραπέμπω σε Αγγλικές Σκοπιές γιατί θα σου φέρω δεκάδες παραπομπές της Σκοπιάς στα Αγγλικά. Εκτός αν έχει το δικαίωμα μόνο «ο πιστός και φρόνιμος δούλος του Θεού» να παραπέμπει σε Αγγλικές Σκοπιές και όχι εμείς.
Ανώνυμος είπε...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπιντές είναι...
Οουουου αγράμματοι
Γιωργάρας the Original
21 Δεκεμβρίου 2010 12:09 π.μ.
Καὶ λάθος νὰ τὸ λέγαμε δὲν θὰ κρινόμασταν ὡς ἀγράμματοι ἀπὸ αὐτὸ καὶ μόνον.
Καὶ ἐγὼ καὶ ὁ συνομιλητής μου τὸ ἔχουμε γράψει καὶ ὡς «μπιντέ» καὶ ὡς «μπιτέ».
Ἀναφέρω ἐνδεικτικὰ ὁρισμένα ἀπὸ τὰ σχόλια ποὺ καὶ ἐγὼ καὶ ὁ Nikos τὸ ἔχουμε γράψει «μπιντὲ».
Scrooge Mac Duck: 18 Δεκεμβρίου 2010 11:21 μ.μ., 19 Δεκεμβρίου 2010 11:51 π.μ.
Νikos: 20 Δεκεμβρίου 2010 8:50 μ.μ. , 20 Δεκεμβρίου 2010 11:13 μ.μ.
Ἄρα καὶ οἱ δυὸ τὸ εἴπαμε ἄλλοτε σωστὰ καὶ ἄλλοτε λάθος, ὑποπίπτοντες σὲ λάθη τοῦ πληκτρολογίου.
Φαίνεται ὅτι ἔδωσες τὶς ἀπαντήσεις στὸν «Ἀντιαιρετικό» καὶ στὸν «Χριστιανὸ» καὶ τὸ μόνο πού σου ἔμεινε τώρα εἶναι νὰ ἀσχοληθεῖς μὲ τὰ λάθη τοῦ πληκτρολογίου!
Ἔτσι ἔγινε; ἤ ἀκόμα περιμένουν οἱ ἄνθρωποι νὰ ἐμφανισθεῖς, ἀλλὰ καὶ ὅταν ἐμφανίσθηκες οὐδόλως ἀσχολήθηκες μὲ ὅτι σου ρώτησαν;
Γιώργος είπε...
ΑπάντησηΔιαγραφήΆλλοι τους φταίνε συνεχώς και ιδιαίτερα ο Ρώσσελ, τον οποίο μισεί ο διάβολος ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠ ΟΛΟΥΣ τους άλλους.
Scrooge Mac Duck:
Τί εἶναι αὐτὰ πού λὲς κ.Γιῶργο;
Ὁ διάβολος μισεῖ τὸν Ρώσσελ; Δηλαδὴ ὁ Ρώσσελ σώθηκε τελικὰ μετὰ ἀπὸ τὰ τόσα Χριστούγεννα ποὺ γιόρτασε, πανηγυρικὰ κιόλας (μόνο σὲ ὀρθόδοξο ἑσπερινὸ δὲν πῆγε).
Ὁ Διάβολος τὸν ἀγαπάει τὸν Ρώσσελ, ἀφοῦ χαίρεται νὰ ἔχει ψευδοπροφῆτες!.
Γιώργος είπε...
Αυτονόητα ο Διάβολος μισούσε και μισεί όχι μόνο τον Ρώσσελ αλλά και τον επόμενο τον Ρόδερφορντ.
Ο Διάβολος αρχικά την πάτησε και παγίδευτηκε από τον Ρώσσελ. Το φυσάει και δεν κρυώνει.
Scrooge Mac Duck:Ὁ διάβολος κ.Γιῶργο ὄχι μόνον δὲν τὸ φυσάει καὶ δὲν κρυώνει, ἀλλὰ χαίρεται αὐτὴ τὴ στιγμὴ διότι χρησιμοποίησε τὸν Ρώσσελ ὡς παίγνιο ὑποβάλλοντας τὸν κάθε τόσο σὲ λανθασμένες προβλέψεις.Χαίρεται ὁ διάβολος ποὺ ἔβγαλε ἕναν Αἱρεσιάρχη ἄξιό του, ἀλλὰ καὶ διαδόχους τοῦ Αἱρεσιάρχη ἄξιους καθ’ὅλα.
Scrooge Mac Duck: μὴν ξεχνᾷς ὅτι προσκυνοῦσαν τὸν μπιτέ γιὰ θεὸ καὶ ὄχι τιμητικὰ ὡς κτίσμα ὅπως ἐμεῖς..
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό που προσκυνούσαν, ήταν το χάλκινο άγαλμα ενός θεού, κατασκευασμένο από τον χαλκό ενός νιπτήρα. Αν επιμένεις ότι προσκυνούσαν έναν μπιντέ -λόγω της προέλευσης του υλικού- τότε και σεις προσκυνάτε κούτσουρα, μπογιές, χρυσό κι ασήμι. Προσκυνάτε τις τρίχες μιας καμήλας (πιθανότατα απ’ την ουρά της με την οποία έδιωχνε τις μύγες απ’ τον πισινό της) όταν προσκυνάτε την Ζώνη της Παναγίας (κατασκευασμένη από την ίδια με καμηλότριχες σύμφωνα με την παράδοση).
Ειδικά οι πρώτοι χριστιανοί, προσκυνούσαν τους φαλλούς σατύρων και τους βωμούς της Αφροδίτης αφού υλικά από αγάλματα και παγανιστικούς ναούς, χρησιμοποιήθηκαν για την ανέγερση και την κατασκευή χριστιανικών ναών.
Όταν κατηγορήθηκαν οι αρχαίοι έλληνες από τους χριστιανούς ως ειδωλολάτρες, απάντησαν με συγκεκριμένα επιχειρήματα για να αποδείξουν ότι δεν είναι ειδωλολάτρες. Αιώνες αργότερα, τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα χρησιμοποίησαν οι χριστιανοί ώστε να υπερασπιστούν τις εικόνες από τους εικονομάχους.
Ο χαρακτηρισμός των αρχαίων ελλήνων ως “ειδωλολατρών” από την Εκκλησία, αποτελεί ξετσίπωτη αγυρτεία, φίλτατε.
Nikos.
Scrooge Mac Duck: μὴν ξεχνᾷς ὅτι προσκυνοῦσαν τὸν μπιτέ γιὰ θεὸ καὶ ὄχι τιμητικὰ ὡς κτίσμα ὅπως ἐμεῖς..
ΑπάντησηΔιαγραφήNikos.Αυτό που προσκυνούσαν, ήταν το χάλκινο άγαλμα ενός θεού, κατασκευασμένο από τον χαλκό ενός νιπτήρα. Αν επιμένεις ότι προσκυνούσαν έναν μπιντέ -λόγω της προέλευσης του υλικού- τότε και σεις προσκυνάτε κούτσουρα, μπογιές, χρυσό κι ασήμι. Προσκυνάτε τις τρίχες μιας καμήλας (πιθανότατα απ’ την ουρά της με την οποία έδιωχνε τις μύγες απ’ τον πισινό της) όταν προσκυνάτε την Ζώνη της Παναγίας (κατασκευασμένη από την ίδια με καμηλότριχες σύμφωνα με την παράδοση).
Ειδικά οι πρώτοι χριστιανοί, προσκυνούσαν τους φαλλούς σατύρων και τους βωμούς της Αφροδίτης αφού υλικά από αγάλματα και παγανιστικούς ναούς, χρησιμοποιήθηκαν για την ανέγερση και την κατασκευή χριστιανικών ναών.
Όταν κατηγορήθηκαν οι αρχαίοι έλληνες από τους χριστιανούς ως ειδωλολάτρες, απάντησαν με συγκεκριμένα επιχειρήματα για να αποδείξουν ότι δεν είναι ειδωλολάτρες. Αιώνες αργότερα, τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα χρησιμοποίησαν οι χριστιανοί ώστε να υπερασπιστούν τις εικόνες από τους εικονομάχους.
Ο χαρακτηρισμός των αρχαίων ελλήνων ως “ειδωλολατρών” από την Εκκλησία, αποτελεί ξετσίπωτη αγυρτεία, φίλτατε.
Scrooge Mac Duck:Ὑπάρχει ξεκάθαρη ἀναφορὰ στὰ πρακτικὰ τῆς 7ης Οἴκ.Συνόδου ἡ ὁποία μας λέει ὅτι ὅσο εἶναι ἡ μορφὴ πάνω στὴν εἰκόνα προσκυνεῖται, ἐὰν σβηστεῖ τότε δὲν προσκυνεῖται…
«Εἰ γὰρ ὡς Θεὸν προσεκύνουν τὸ ξύλον τῆς εἰκόνος, ἔμελλον πάντως καὶ τὰ λοιπὰ ξύλα προσκυνεῖν.Εἰ γὰρ ὡς θέον προσεκύνουν τὸ ξύλον τῆς εἰκόνος, οὐκ ἂν πάντως λειανθέντος τοῦ χαρακτῆρος τὴν εἰκόνα κατέκαιον, καὶ πάλιν ἕως μέν ἐστι συμπεπεδημένα τὰ δύο ξύλα τοῦ σταυροῦ, προσκυνῶ τὸν τύπον διὰ Χριστὸν τὸν ἐν αὐτῷ σταυρωθέντα.Ἐπὰν δὲ διαιρεθῶσιν ἐξ’ἀλλήλων,ῥίπτω αὐτὰ καὶ κατακαίω».
Τώρα τὸ τί λὲς ἐσὺ καὶ πῶς τὸ ἀντιλαμβάνεσαι ἐμένα λίγο μὲ ἐνδιαφέρει καὶ φυσικὰ δὲν προτίθεμαι νὰ σοῦ τὸ ἐξηγήσω περισσότερο διότι ἡ βλάβη ποὺ ἔχεις ὑποστει δὲν σὲ ἀφήνει νὰ τὸ καταλάβεις.Οἱ Ἕλληνες λάτρευαν ψεύτικους θεούς καὶ ἀναπαριστοῦσαν στὰ ἀγάλματα τους [φτιαγμένα ἀπὸ μπιντὲ ποὺ «πρότερον μὲν τοὺς Αἰγυπτίους ἔνεμέειν τε καὶ ἐνουρέειν καὶ πόδας ἐναπονίζεσθαι»]μορφὲς ποὺ δὲν ὑπῆρχαν ἐνῷ οἱ Χριστιανοὶ τιμοῦν μορφὲς ποὺ ὑπῆρξαν, ὑπάρχουν καὶ θὰ ὑπάρχουν.
Θὰ μοῦ πεῖς τώρα ποῦ θὰ βγεῖς γιὰ νὰ προσκυνήσεις τὸν μπιντέ μου γιατί θέλω νὰ ἀλλάξω τὰ εἴδη ὑγιεινῆς στὸ μπάνιο μου;
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήNikos : Ειδικά οι πρώτοι χριστιανοί, προσκυνούσαν τους φαλλούς σατύρων και τους βωμούς της Αφροδίτης αφού υλικά από αγάλματα και παγανιστικούς ναούς, χρησιμοποιήθηκαν για την ανέγερση και την κατασκευή χριστιανικών ναών.
ΑπάντησηΔιαγραφήScrooge Mac Duck: Δηλαδὴ ἐδῶ μας λὲς ὅτι ἐπειδὴ (ἄν) οἱ Χριστιανοὶ πῆραν μιὰ πέτρα ἀπὸ ἕναν Εἰδωλολατρικὸ Ναὸ καὶ στὴ συνέχεια τὴν ἔβαλαν σε ἕναν Χριστιανικὸ Ναό ὅταν ἔχτιζαν, τότε αὐτοὶ προσκυνοῦν κάτι τὸ εἰδωλολατρικό καὶ ἐπιλήψιμο.Σταλίζεις καλὰ παιδάκι μου ἤ τὸ’χεις χάσει ἐντελῶς;;;;
Ἐδῶ μιλᾶμε ὅτι ὁ ἄνθρωπος πῆρε τὴ λεκάνη τοῦ ἀποχωρητηρίου καὶ τὸν μπιντὲ (πρέπει νὰ τὸ γράφω σωστὰ τώρα, γιατί ἔχω καὶ τὸν Ἰεχωβίτη πού περιμένει στὴ γωνία νὰ μὲ πεῖ ἀγράμματο ) καὶ τὰ ἐφτίαξε ἄγαλμα ἑνὸς ψεύτικου θεοῦ καὶ οἱ ἄλλοι ἔπεσαν μὲ τὰ μοῦτρα καὶ τὸ ΛΑΤΡΕΥΑΝ τὸ ἄγαλμα αὐτὸ ὡς θεό. Θέλεις νὰ σοῦ φτιάξω κι ἐγὼ τὸν Μίκυ Μάους σὲ ἀφίσα καὶ νὰ σοῦ τὸν φέρω νὰ τοῦ κάνεις μετάνοιες καὶ σπονδὲς ὅπως ἔκαναν οἱ Παγανιστὲς πρόγονοί σου στὶς μορφὲς τῶν ἀνύπαρκτων θεῶν σας;;;Φέρε μου ἐσὺ εἰς ἀνταπόδοση μιὰ εἰκόνα ΟΠΟΙΟΥ ΑΓΙΟΥ θέλεις καὶ ἐγὼ θὰ τὴν προσκυνήσω τιμητικά.
Βέβαια θὰ μοῦ πεῖς πάλι ὅτι ἐγὼ κάνω μετάνοιες σὲ μορφὲς ἅγιων ποὺ εἶναι στὶς Εἰκόνες, δὲν θὰ διαφωνήσω μαζί σου ἀλλά, ἡ διαφορά μας εἶναι ὅτι ἐγὼ δὲν τοὺς λατρεύω καὶ δὲν προσκυνῶ πράγματα ποὺ δὲν εἶναι πραγματικὰ ἐν ἀντιθέσει μὲ τοὺς πρόγονούς σου ποὺ λάτρευαν καὶ προσκυνοῦσαν μὴ πραγματικὲς μορφές.
Scrooge Mac Duck: Δηλαδὴ ἐδῶ μας λὲς ὅτι ἐπειδὴ (ἄν) οἱ Χριστιανοὶ πῆραν μιὰ πέτρα ἀπὸ ἕναν Εἰδωλολατρικὸ Ναὸ καὶ στὴ συνέχεια τὴν ἔβαλαν σε ἕναν Χριστιανικὸ Ναό ὅταν ἔχτιζαν, τότε αὐτοὶ προσκυνοῦν κάτι τὸ εἰδωλολατρικό καὶ ἐπιλήψιμο.Σταλίζεις καλὰ παιδάκι μου ἤ τὸ’χεις χάσει ἐντελῶς;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚύριε McDuck, διάβασε περισσότερο τη Γραφή άμα θες να πιάσεις το πνεύμα της.
Θα μπορούσαν οι χριστιανοί να χρησιμοποιήσουν υλικά ειδωλολατρικών ναών για να φτιάξουν τους δικούς τους; (άσε που δεν έπρεπε να έχουν ναούς γενικά)
Θα μπορούσαν μάλιστα να ανακαινίσουν και να "εκχριστιανίσουν" παγανιστικούς ναούς;
Είναι βιβλικό όλο αυτό το σκεπτικό ότι τάχα μπορούν να καθαγιαστούν πράγματα αφιερωμένα σε ψεύτικους θεούς και να χρησιμοποιηθούν στη χριστιανικη λατρεία ή μήπως στην πραγματικότητα κάνατε ένα σωρό οπισθοχωρήσεις απέναντι στο ρωμαϊκό λαό για να ονομασθεί έστω τυπικά "χριστιανικός" και "πλήρωμα εκκλησίας" χωρίς όμως να υπάρχει ουσιαστική μεταστροφή;;;
Να η βιβλική τακτική αντιμετώπισης των παγανιστικών υλικών λατρείας:
τὰ γλυπτὰ τῶν θεῶν αὐτῶν καύσετε πυρί· οὐκ ἐπιθυμήσεις ἀργύριον οὐδὲ χρυσίον ἀπ᾿ αὐτῶν σὺ λήψῃ σεαυτῷ, μὴ πταίσῃς δι᾿ αὐτό, ὅτι βδέλυγμα Κυρίῳ τῷ Θεῷ σού ἐστι· καὶ οὐκ εἰσοίσεις βδέλυγμα εἰς τὸν οἶκόν σου καὶ ἀνάθεμα ἔσῃ ὥσπερ τοῦτο· προσοχθίσματι προσοχθιεῖς καὶ βδελύγματι βδελύξῃ, ὅτι ἀνάθημά ἐστι. (Δευτερονόμιο 7:25,26)
Όταν μπήκαν οι Ισραηλίτες στη Χαναάν, ο Θεός δεν τους είπε να εξιουδαϊσουν (τάχα) τα Χαναανιτικά έθιμα βάζοντας ιουδαϊκά ονοματάκια σε χαναανιτικές γιορτές και χαναανιτικές θεότητες και τους χαναανιτικούς ναούς να τους αφιερώσουν στον Γιαχβέ, αλλά να τα εξαλείψουν. Ούτε τα υλικά να μην κρατήσουν.
Καλά Σατουρνάλια!
Ο Βάαλ μεθ' ημών!
Γιωργάρας the Original
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήScrooge Mac Duck: Δηλαδὴ ἐδῶ μας λὲς ὅτι ἐπειδὴ (ἄν) οἱ Χριστιανοὶ πῆραν μιὰ πέτρα ἀπὸ ἕναν Εἰδωλολατρικὸ Ναὸ καὶ στὴ συνέχεια τὴν ἔβαλαν σε ἕναν Χριστιανικὸ Ναό ὅταν ἔχτιζαν, τότε αὐτοὶ προσκυνοῦν κάτι τὸ εἰδωλολατρικό καὶ ἐπιλήψιμο.Σταλίζεις καλὰ παιδάκι μου ἤ τὸ’χεις χάσει ἐντελῶς;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιωργάρας the Original : Κύριε McDuck, διάβασε περισσότερο τη Γραφή άμα θες να πιάσεις το πνεύμα της.Θα μπορούσαν οι χριστιανοί να χρησιμοποιήσουν υλικά ειδωλολατρικών ναών για να φτιάξουν τους δικούς τους; (άσε που δεν έπρεπε να έχουν ναούς γενικά)Θα μπορούσαν μάλιστα να ανακαινίσουν και να "εκχριστιανίσουν" παγανιστικούς ναούς;
Είναι βιβλικό όλο αυτό το σκεπτικό ότι τάχα μπορούν να καθαγιαστούν πράγματα αφιερωμένα σε ψεύτικους θεούς και να χρησιμοποιηθούν στη χριστιανικη λατρεία ή μήπως στην πραγματικότητα κάνατε ένα σωρό οπισθοχωρήσεις απέναντι στο ρωμαϊκό λαό για να ονομασθεί έστω τυπικά "χριστιανικός" και "πλήρωμα εκκλησίας" χωρίς όμως να υπάρχει ουσιαστική μεταστροφή;;;
Να η βιβλική τακτική αντιμετώπισης των παγανιστικών υλικών λατρείας:
τὰ γλυπτὰ τῶν θεῶν αὐτῶν καύσετε πυρί· οὐκ ἐπιθυμήσεις ἀργύριον οὐδὲ χρυσίον ἀπ᾿ αὐτῶν σὺ λήψῃ σεαυτῷ, μὴ πταίσῃς δι᾿ αὐτό, ὅτι βδέλυγμα Κυρίῳ τῷ Θεῷ σού ἐστι· καὶ οὐκ εἰσοίσεις βδέλυγμα εἰς τὸν οἶκόν σου καὶ ἀνάθεμα ἔσῃ ὥσπερ τοῦτο· προσοχθίσματι προσοχθιεῖς καὶ βδελύγματι βδελύξῃ, ὅτι ἀνάθημά ἐστι. (Δευτερονόμιο 7:25,26)
Όταν μπήκαν οι Ισραηλίτες στη Χαναάν, ο Θεός δεν τους είπε να εξιουδαϊσουν (τάχα) τα Χαναανιτικά έθιμα βάζοντας ιουδαϊκά ονοματάκια σε χαναανιτικές γιορτές και χαναανιτικές θεότητες και τους χαναανιτικούς ναούς να τους αφιερώσουν στον Γιαχβέ, αλλά να τα εξαλείψουν. Ούτε τα υλικά να μην κρατήσουν.
Καλά Σατουρνάλια!
Ο Βάαλ μεθ' ημών!
Scrooge Mac Duck:Τὸ χωρίο τοῦ Δευτερονομίου σὲ μετάφραση ἔχει ὡς ἑξῆς : «θὰ κάψετε τὰ εἴδωλα τῶν θεῶν τους.Δὲν θὰ ἐπιθυμήσετε τὸ ἀσῆμι καὶ τὸ χρυσάφι πού εἶναι πάνω σ’αὐτὰ οὔτε θὰ τὸ πάρετε δικό σας, γιὰ νὰ μὴν προκαλέσετε τὴ δυστυχία σας.Καθετὶ ποὺ ἔχει σχέση μὲ τὰ εἴδωλα εἶναι μισητὸ στὸν Κύριο.Δὲν θὰ φέρετε στὰ σπίτια σας κανένα ἀπὸ αὐτὰ τὰ εἴδωλα γιατί θὰ καταστραφεῖτε κι ἐσεῖς μαζί τους.Τέτοια πράγματα πρέπει νὰ καταστρέφονται.Θὰ τὰ ἀποστρέφεστε τελείως καὶ θὰ τὰ μισεῖτε».
Ὅπως καταλαβαίνετε ἄλλο συζητᾶμε ἐμεῖς κι ἄλλο μας λέτε ἐσεῖς, διότι δὲν φέραμε ἐμεῖς κανένα εἴδωλο τῶν ἐθνικῶν στὸ σπίτι μας οὔτε τὸ λατρέψαμε .Ἐπιτρέψτε μου νὰ εἶμαι ἐπιφυλακτικὸς ἀναφορικὰ μὲ τὸ κατὰ πόσο καταλαβαίνετε τὸ Πνεῦμα τῆς Γραφῆς ἐσεῖς οἱ ΜΤΙ, ἀφοῦ μέχρι τώρα ἔχετε σπάσει ρεκὸρ ψευδοπροφητειῶν.
Μὴν προσπαθεῖτε νὰ προκαλέσετε ἐντύπωση στοὺς ἀναγνῶστες κ.Γιωργάρα original γιατί θὰ τοὺς θυμίσω πού φύγατε ἀρον ἀρον καὶ δὲν ἀπαντήσατε στὸ ἐρώτημα τοῦ Ἀντιαιρετικοῦ στὸ ἄρθρο του : ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ.
Αὐτὰ καὶ νὰ θυμᾶστε ὅτι χρωστᾶτε ἀπαντήσεις ἀλλοῦ τὶς ὁποῖες σ’αὐτοὺς πρῶτα πρέπει νὰ τὶς δώσετε, καὶ τότε, ἴσως πιάσουμε καὶ μαζὶ κουβέντα.
Καλὰ Χριστούγεννα ἀπὸ τὸν Ρώσσελ ἔχετε, τώρα μιλήσαμε μαζὶ καὶ μοῦ εἶπε νὰ σᾶς μεταφέρω τὶς εὐχές του : ««Ὁ κατ’ἔθος καὶ ἐν πλήρει συνειδήσει καὶ ἐπιγνώσει ἐορτάζων τάς παγανιστικάς τελετὰς τῶν Χριστουγέννων, κ. Κάρολος Ρώσσελ, ἀσπάζομαι Τῷ εὐτραπελεστάτῳ Γεωργίῳ original, φιλήματι ἑορτίῳ»¨
Κύριε McDuck
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίτε νομίζεις ότι έφυγα άρον άρον είτε όχι δεν μου καίγεται καρφί. Εσύ θα λες μονίμως το ποίημά σου.
Να σας ενημερώσω ωστόσο ότι σας έγραψα όλους σας σε εκείνο το θέμα για δύο λόγους.
Ο πρώτος είναι επειδή συζητητούσατε ένα κάρο άσχετα θέματα και επομένως ήταν εντελώς άσκοπο να σχολιάσω, τη στιγμή που ο μέσος αναγνώστης είναι απίθανο να καθίσει να διαβάσει 200 μηνύματα για να βγάλει μια άκρη. Το βίτσιο με τα εκατοντάδες μηνύματα (ή και χιλιάδες) και μάλιστα σε άσχετα θέματα από το αρχικό ίσως να το έχετε εσείς, αλλά δεν είναι δικό μου.
Και ο δεύτερος λόγος είναι οι απανωτές λαθάρες του Χρήστου ήταν τόσο φανερές, που ο δικό μου λόγος δεν είχε να προσθέσει τίποτα. Μόνος του ακυρώθηκε.
Και όσο για αυτά που έγραψες για τη σημασία του Δευτερονομίου, ρίξε ξανά μια ανάγνωση, μπας και μπεις στο νόημα.
Ασπάζομαι την δεξιάν σας
Γιωργάρας the Original
Γιωργάρας the Original : Κύριε McDuck.Είτε νομίζεις ότι έφυγα άρον άρον είτε όχι δεν μου καίγεται καρφί. Εσύ θα λες μονίμως το ποίημά σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα σας ενημερώσω ωστόσο ότι σας έγραψα όλους σας σε εκείνο το θέμα για δύο λόγους.
Ο πρώτος είναι επειδή συζητητούσατε ένα κάρο άσχετα θέματα και επομένως ήταν εντελώς άσκοπο να σχολιάσω, τη στιγμή που ο μέσος αναγνώστης είναι απίθανο να καθίσει να διαβάσει 200 μηνύματα για να βγάλει μια άκρη. Το βίτσιο με τα εκατοντάδες μηνύματα (ή και χιλιάδες) και μάλιστα σε άσχετα θέματα από το αρχικό ίσως να το έχετε εσείς, αλλά δεν είναι δικό μου.
Και ο δεύτερος λόγος είναι οι απανωτές λαθάρες του Χρήστου ήταν τόσο φανερές, που ο δικό μου λόγος δεν είχε να προσθέσει τίποτα. Μόνος του ακυρώθηκε.
Scrooge Mac Duck:Δὲν εἶναι ποίημα ἡ ἀναπάντητη ἐρώτηση τοῦ Ἀντιαιρετικοῦ ἐκεῖ, ἡ ὁποία μέχρι σήμερα στέκει ἀκλόνητη.Σᾶς θυμίζω τό «12 Οκτωβρίου 2010 6:37 μ.μ.» σχόλιο τοῦ Ἀντιαιρετικοῦ, ὅπως καὶ τὸ δικό σας, ποὺ ὅταν σας ἐγκαλοῦσε νὰ τοῦ ἀπαντήσετε τὸν ρωτούσατε « Δε με λε, ρε Χρηστάρα, γιατί ξαναγράφεις τα ίδια και τα ίδια.
Κόλλησε η βελόνα του μυαλού σου;Γιωργάρας .12 Οκτωβρίου 2010 12:30 μ.μ.
Ἄρα τὸ ποιὸς λέει ποιήματα καὶ μάλιστα γλυκανάλατα , φαίνεται ξεκάθαρα.
Γιωργάρας the Original : Και όσο για αυτά που έγραψες για τη σημασία του Δευτερονομίου, ρίξε ξανά μια ανάγνωση, μπας και μπεις στο νόημα.
Scrooge Mac Duck:Τὸ χωρίο εἶναι ξεκάθαρο ,τόσο πολὺ ποὺ ὁ μέσος γιὰ νὰ νὰ μὴν πῶ ὁ κατώτερος ἀναγνώστης τὸ καταλαβαίνει πανεύκολα.
Γιωργάρας the Original : Καλά Σατουρνάλια!
Ο Βάαλ μεθ' ημών!
Scrooge Mac Duck:Στὸ προηγούμενο σχόλιό σου ποὺ ἔγραψες «Ὁ Βάαλ μεθ' ἡμῶν!» ἤθελες νὰ πεῖς «ὁ Βάαλ νὰ εἶναι μαζὶ ΣΑΣ(ΜΕ ΕΜΑΣ), ἀλλὰ γλῶσσα λανθάνουσα ἀλήθεια ὁμιλεῖ, ὅπως ξέρουμε. Δυστυχῶς ὅμως ἔγραψες ἀντὶ «ὑμῶν» τὸ «ἡμῶν» τὸ ὁποῖο δίνει τὴν μετάφραση «Ο ΒΑΑΛ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ» , ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΣΑΣ ΔΗΛΑΔΗ!.
Θὰ συμφωνήσω μαζί σου πού λές ὅτι «ὁ Βάαλ εἶναι ΜΕ ΕΣΑΣ» διότι «ΥΜΕΙΣ ΕΚ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΕΣΤΕ».Αὐτὸ ὅμως μὲ ὑποχρεώνει νὰ μὴν σὲ ἀφήσω νὰ ἀσπασθεῖς τὴ δεξιά μου γιατί δὲν μπορῶ νὰ δώσω τὸ χέρι μου σὲ κάποιον ποὺ λέει «Ὁ Βάαλ εἶναι μαζί μας».
Τί δουλειὰ ἔχω ἐγὼ μὲ τὸν Βάαλ ὥστε νὰ σοῦ δώσω τὸ χέρι μου ἐσένα;;;
Ἐγὼ ὅμως γιὰ νὰ δεῖς ὅτι εἶμαι καλὸ παιδὶ, δὲν θὰ σοῦ εὐχηθῶ «ὁ Βάαλ μεθ’ὑμῶν», ὅπως ἤθελες νὰ μᾶς εὐχηθεῖς ἐσὺ,διότι οὔτε στὸν ἐχθρό μας δὲν πρέπει νὰ τὸ λέμε αὐτό.
Οὔτε ἀγράμματο θὰ σὲ πῶ ποὺ μόνος σου διέστρεψες τὸ νόημα, οὔτε καὶ «ουουουουου» θὰ σοῦ φωνάξω ὅπως μας εἶπες ἐσὺ. Θὰ σὲ ἀφήσω ὅμως κι ἐσένα καὶ τὸν κ.Nikos τέτοιες μέρες ποὺ εἶναι καὶ θὰ ἀσχοληθῶ περισσότερο μὲ τὴν Οἰκογένειά μου.Ἅμα δῶ ὅτι βάλατε μυαλὸ καὶ θέλετε νὰ μιλήσουμε σοβαρά, τότε τὰ ξαναλέμε.
Νὰ εἶστε καλὰ ὅλοι σας θὰ σᾶς πῶ ἐγώ.
Πω πω πω, μου κανες την καρδιά κομμάτια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιωργάρας the Original
Scrooge Mac Duck: Ἐδῶ μιλᾶμε ὅτι ὁ ἄνθρωπος πῆρε τὴ λεκάνη τοῦ ἀποχωρητηρίου καὶ τὸν μπιντὲ (πρέπει νὰ τὸ γράφω σωστὰ τώρα, γιατί ἔχω καὶ τὸν Ἰεχωβίτη πού περιμένει στὴ γωνία νὰ μὲ πεῖ ἀγράμματο) καὶ τὰ ἐφτίαξε ἄγαλμα ἑνὸς ψεύτικου θεοῦ καὶ οἱ ἄλλοι ἔπεσαν μὲ τὰ μοῦτρα καὶ τὸ ΛΑΤΡΕΥΑΝ τὸ ἄγαλμα αὐτὸ ὡς θεό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια να φτιάξει το άγαλμα, ανακύκλωσε τον χαλκό από τον μπιντέ. Τι το κακό βρίσκεις σ΄αυτό; (Οι χριστιανοί βέβαια, οικολογικές ανησυχίες και ευαισθησίες δεν είχαν ποτέ. Άλλωστε ο βασιλιάς τους, ξέρανε ένα δέντρο μόνο και μόνο για να κάνει πιο παραστατική μια ιστοριούλα.)
Και το ξύλο που θα χρησιμοποιήσει ένας αγιογράφος για μια εικόνα, μπορεί να προέρχεται από ένα δέντρο που επί χρόνια κατουρούσαν και αποπατούσαν στον κορμό του. Ένα δέντρο-ουρητήριο. Τουλάχιστον ο χάλκινος μπιντές δεν “ποτίζει” κατρουλίλα όπως το ξύλο. Θα μπορούσες να ισχυριστείς ότι όσοι προσκυνούν αυτή την εικόνα, προσκυνούν κάτουρα. Αυτή είναι η λογική σου.
Το ότι οι αρχαίοι έλληνες προσκυνούσαν τα αγάλματα ως θεούς είναι μόνο στη φαντασία σου. Η διαστρέβλωση αυτή αποτελεί απλώς αγυρτεία αλητήριων.
Nikos.
Scrooge Mac Duck: Ἐδῶ μιλᾶμε ὅτι ὁ ἄνθρωπος πῆρε τὴ λεκάνη τοῦ ἀποχωρητηρίου καὶ τὸν μπιντὲ (πρέπει νὰ τὸ γράφω σωστὰ τώρα, γιατί ἔχω καὶ τὸν Ἰεχωβίτη πού περιμένει στὴ γωνία νὰ μὲ πεῖ ἀγράμματο) καὶ τὰ ἐφτίαξε ἄγαλμα ἑνὸς ψεύτικου θεοῦ καὶ οἱ ἄλλοι ἔπεσαν μὲ τὰ μοῦτρα καὶ τὸ ΛΑΤΡΕΥΑΝ τὸ ἄγαλμα αὐτὸ ὡς θεό.
ΑπάντησηΔιαγραφήNikos : Για να φτιάξει το άγαλμα, ανακύκλωσε τον χαλκό από τον μπιντέ. Τι το κακό βρίσκεις σ αὐτό; (Οι χριστιανοί βέβαια, οικολογικές ανησυχίες και ευαισθησίες δεν είχαν ποτέ. Άλλωστε ο βασιλιάς τους, ξέρανε ένα δέντρο μόνο και μόνο για να κάνει πιο παραστατική μια ιστοριούλα.)
Scrooge Mac Duck: Ε, μετὰ νὰ προσκυνήσεις καὶ τὸν δικό μου τὸν μπιντὲ, ἀφοῦ ἐσὺ δὲν τὸ βρίσκεις κακό!Γιατί δὲν ἔρχεσαι, δὲν μὲ λυπᾶσαι νέον ἄνθρωπο ποὺ θέλω νὰ ἀλλάξω τὰ εἴδη ὑγιεινῆς στὸ σπίτι μου καὶ δὲν μπορῶ νὰ βρῶ μιὰ καλὴ δικαιολογία.Βοήθησε μέ, γιατί ἂν πεῖς ὅτι θὰ τὰ προσκυνήσεις θὰ συμφωνήσουν πολλοὶ καὶ μάλιστα ἔχω βρεῖ ἤδη κάποιους γνωστούς μου ποὺ θὰ συμβάλλουν νὰ ἀγοράσω καινούργια, ἐὰν ἐσὺ προσκυνήσεις αὐτὰ ποὺ ἔχω.(Φοβᾶμαι νὰ τὸ πῶ στὴ γυναῖκα μου ὅτι θὰ σου δώσω τὸ μπιντὲ καί τή λεκάνη γι’αὐτὸ τὸ λόγο μήπως καὶ δὲν μὲ ἀφήσει νὰ τὸν χαλάσω, καὶ ἔτσι δὲν καταφέρω νὰ ἀλλάξουμε τὰ εἴδη ὑγιεινῆς). Ἔχω βρεῖ ἐπίσης καὶ τὸ ἐργοστάσιο ποὺ θὰ κάνει τὴ μεταποίηση.Αὐτὸ φτιάχνει ἀγάλματα ἀπὸ κάθε εἴδους ὑλικό. Ἒλα καλέ, τὸν Ἄτλαντα νὰ κρατάει τὴ γῆ θὰ σοῦ φτιάξω, νὰ τὸν βαλεῖς στὴν εἴσοδο τοῦ σπιτιοῦ σου!.Ἔτσι ὅσοι Νεοπαγανιστές ἔρχονται στὸ σπίτι σου θὰ προσκυνοῦν καὶ αὐτοὶ τὸ ἄγαλμα (Ἄτλαντα) χωρὶς νὰ ξέρουν τί ἦταν πρῶτα. Ἔπειτα ἐσὺ θὰ μὲ καλέσεις σπίτι σου μιὰ μέρα ποὺ θὰ εἶναι καὶ οἱ Νεοπαγανιστες μαζί, καὶ ἐγὼ θὰ τοὺς ἀποκαλύψω ὅτι ἦταν ἡ τουαλέτα μου! Θὰ γυρίσουμε ταινία δήλ. μὲ ἐμένα στὸ ρόλο τοῦ Ἄμαση.Ἒλα βρὲ σύ, καλὸ ἔργο θὰ γίνει, ἴσως καὶ νὰ τὰ οἰκονομήσουμε κιόλας ἂν τὸ δώσουμε σὲ κανένα κανάλι , ποῦ ξέρεις! .
Υ.Γ.Φοβᾶμαι νὰ τὸ πῶ στὴ γυναῖκα μου ὅτι θὰ σου δώσω τὸ μπιντὲ καί τή λεκάνη γι’αὐτὸ τὸ λόγο μήπως καὶ δὲν μὲ ἀφήσει νὰ τὸν χαλάσω, καὶ ἔτσι δὲν καταφέρω νὰ ἀλλάξουμε τὰ εἴδη ὑγιεινῆς.Φοβᾶμαι ἐπίσης μὴ μὲ περάσουν γιὰ παρανοϊκό στὸ ἐργοστάσιο, ἂν τοὺς πῶ ὅτι θέλω ἀπὸ τὸν μπιντὲ καὶ τὴ λεκάνη νὰ μοῦ φτιάξουν ἄγαλμα τοῦ Ἄτλαντα. Ἄντε νὰ ἐξηγῶ ἐγὼ μετὰ στὸν ἰδιοκτήτη ὅτι ἦταν κάποιος Ἀμασις κάποτε….
Nikos : Και το ξύλο που θα χρησιμοποιήσει ένας αγιογράφος για μια εικόνα, μπορεί να προέρχεται από ένα δέντρο που επί χρόνια κατουρούσαν και αποπατούσαν στον κορμό του. Ένα δέντρο-ουρητήριο. Τουλάχιστον ο χάλκινος μπιντές δεν “ποτίζει” κατρουλίλα όπως το ξύλο. Θα μπορούσες να ισχυριστείς ότι όσοι προσκυνούν αυτή την εικόνα, προσκυνούν κάτουρα. Αυτή είναι η λογική σου.
Το ότι οι αρχαίοι έλληνες προσκυνούσαν τα αγάλματα ως θεούς είναι μόνο στη φαντασία σου. Η διαστρέβλωση αυτή αποτελεί απλώς αγυρτεία αλητήριων.
Scrooge Mac Duck: Ἔ, βέβαια, ποὺ ξέρεις. Καὶ τὸ κουζινομάχαιρο ποὺ ἔχει ἡ γυναίκα μου μπορεῖ νὰ ἦταν μύτη ἀπὸ βέλος στὸν Τρωϊκὸ πόλεμο καὶ νὰ σκότωσε τὸν Ἕκτορα, ποῦ ξέρεις;
Ἂν καταλάβαινες ὅτι γράφεις χαζομάρες θὰ εἶχες σταματήσει, ἀφοῦ εἶναι καλλίτερα νὰ φύγεις ἀπὸ τὴ συζήτηση διατηρώντας τὸ κῦρος σου, παρὰ νὰ ἐξευτελιστεῖς παταγωδῶς μὲ αὐτὰ τὰ χαζὰ ποὺ γράφεις.Ἔχεις φτάσει πλέον στὸ χαμηλότερο ἐπίπεδο καὶ ἐκθέτεις ὄχι μόνον τὸν ἑαυτό σου ἄλλα καὶ τοὺς ὁμοπίστους σου.
«ἡμεῖς δὲ οἱ Χριστιανοί, οὔτε βωμόν, οὔτε θυσίαν, πῶς ἤ τί ἐστιν ἐπιστάμεθα.Οἱ μὲν γὰρ Ἕλληνες μοιχοῖς ἀνθρώποις καὶ φονευταῖς καὶ ἀκαθάρτοις καὶ μιαροῖς τοὺς ναοὺς ὠνόμαζον καὶ τὰ εἴδωλα, καὶ αὐτοὺς ἐθεοποίουν…τὰ δὲ εἰς θεραπείαν δαιμόνων , οὕτω καὶ ἐπὶ εἰκόνων Ἑλληνικῶν καὶ Χριστιανικῶν νοήσωμεν, ὅτι ἐκεῖνοι μὲν εἰς λατρείαν τοῦ διαβόλου, ἡμεῖς δὲ εἰς δόξαν Θεοῦ καὶ ὑπόμνησιν…». Πρακτικὰ 7ης Οἰκ.Συνόδου.
Διὰ τοῦ ἀγάλματος λάτρευαν οἱ Ἀρχαῖοι Ἕλληνες τοὺς εἰδωλολατρικοὺς θεοὺς τοὺς ἀνύπαρκτους ἀφοῦ τὸ εἰκονιζόμενο δὲν εἶχε ὑπόσταση, ἦταν μὴ πραγματικό.
Διὰ τῆς εἰκόνας τιμᾶμε τοὺς Ἁγίους τους ὑπαρκτοὺς ἀφοῦ τὸ εἰκονιζόμενο ἔχει ὑπόσταση καὶ εἶναι πρόσωπο πραγματικό.
Scrooge Mac Duck.
Nikos : Το ότι οι αρχαίοι έλληνες προσκυνούσαν τα αγάλματα ως θεούς είναι μόνο στη φαντασία σου. Η διαστρέβλωση αυτή αποτελεί απλώς αγυρτεία αλητήριων.
ΑπάντησηΔιαγραφήScrooge Mac Duck :θὰ σοῦ πῶ ἐγὼ ἂν τὰ λάτρευαν ὡς θεοὺς.
Ὁ Θεόφιλος Ἀντιοχείας θέτει στὸν Αὐτόλυκο τὸ κρίσιμο γιὰ τὴν εἰδωλολατρικὴ πίστη του ἐρώτημα: «Εἴτα πιστεύεις τὰ ὑπὸ ἀνθρώπων γινόμενα ἀ¬γάλματα θεοὺς εἶναι καὶ ἀρετὰς ποιεῖν. Τῷ δὲ ποιήσαντὶ σὲ θεῷ ἀπιστεῖς δύνασθαί σε καὶ μεταξὺ ποιῆσαι;».Β.Ε.Π 5.17,13-18.
Τὸ τελευταῖο ἐρώτημα ὁδηγεῖ τὸν Θεόφιλο νὰ διατυπώσει μὲ βεβαιότητα τὴν ἄποψη ὅτι τὰ ὀνόματα τῶν ἀρχαιοελληνικῶν θεῶν «ὀνόματα ἐστιν νεκρῶν ἀνθρώπων» σὲ κάθε περίπτωση, βεβαίως, εἶναι ὀνόματα τῶν θεῶν, τοὺς ὅποιους ὁ Αὐτόλυκος λέγει ὅτι σέβεται.
Ἕνα σημεῖο, λοιπόν, τὸ ὅποιο θεωρεῖ γελοῖο ὁ Θεόφιλος εἶναι ὅτι οἱ λιθοξόοι (= γλύπτες) καὶ οἱ πλάστες ἤ ζωγράφοι ἤ χωνευτὲς (= χύτες μετάλλων) κατασκευάζουν θεούς, τοὺς ὅποιους πρῶτοι οἱ κατασκευαστὲς τοὺς ἀπορρίπτουν («οὐδὲν αὐτοὺς ἡγοῦνται»). Ὡστόσο, ὅταν ἀγορασθοῦν ἀπὸ κάποιους καὶ ἀνατεθοῦν εἴτε σὲ ναὸ εἴτε σὲ κάποιο οἶκο, τότε «τούτοις οὐ μόνον θύουσιν οἱ ὠνησάμενοι, ἄλλα καὶ οἱ ποιήσαντες καὶ πωλήσαντες ἔρχονται μετὰ σπουδῆς καὶ παρατάξεως θυσιῶν τε καὶ σπονδῶν εἰς τὸ προσκυνεῖν αὐτοὺς καὶ ἡγοῦνται θεοὺς αὐτούς, οὐκ εἰδότες ὅτι τοιοῦτοι εἰσιν ὁποῖοι καὶ ὅτε ἑγένοντο ὑπ' αὐτῶν, ἤτοι λίθος ἤ χαλκὸς ἤ ξύλον ἤ χρῶμα, ἤ καὶ ἑτέρα τις ὕλη. Τοῦτο δὴ καὶ ὑμῖν συμβέβηκεν τοῖς ἀναγινώσκουσι τάς ἱστορίας καὶ γενεαλογίας τῶν λεγομένων θεῶν. Ὁπόταν γὰρ ἐντυγχάνητε ταῖς γενέσεων αὐτῶν, ὡς ἀνθρώπους αὐτοὺς νοεῖτε ὕστερον δὲ θεούς προσαγορεύετε καὶ θρησκεύετε αὐτοῖς, οὐκ ἐφιστᾴνοντες οὐδὲ συνιέντες ὅτι οἵους αὐτοὺς ἀνέγνωτε γεγονέναι τοιοῦτοι καὶ ἐγεννήθησαν».B.E.Π 5.21,18-28.
Scrooge Mac Duck :Ἀπὸ ποιοὺς πῆραν τὰ ὀνόματα τοὺς οἱ θεοί μας πληροφορεῖ ὁ Ἀθηναγορας ὁ πρώην ἐθνικὸς ἀλλὰ καὶ ἄλλοι Ἐθνικοὶ!.
Καθώς, λοιπόν, ἐπιχειρεῖ τὴν ἱστορικὴ διαδρομὴ του στὸ παρελθόν, ὁμολογεῖ τὴν ἀνάγκη, ἐνῷ ἀπολογεῖται, νὰ προσφέρει στοὺς ἀναγνῶστες του «ἀκριβεστέρους... λογισμοὺς καὶ περὶ τῶν ὀνομάτων, ὅτι νεώτερα, καὶ περὶ τῶν εἰκόνων, ὅτι χθὲς καὶ πρῴην γεγόνασιν».
Τὸ τελευταῖο εἶναι κατανοητό, ἂν σκεφθοῦμε ὅτι τὰ γένη καὶ τὰ ὀνόματα στοὺς θεοὺς τῶν Ἑλλήνων τὰ ἔδωσαν οἱ: Ὀρφεύς, Ὅμηρος, Ἡσίοδος, ἐνῷ συμφωνεῖ σ' αὐτὸ καὶ σχετικὴ μαρτυρὶα τοῦ Ἡροδότου.ΒΕΠ4,292.30-35.Βλ. καὶ Ἡροδότου, Ἱστορίαι B΄, 53: «Οὗτοι δὲ εἰσι [=Ἡσίοδος καί Ὅμηρος ] οἱ ποιήσαντες θεογονίην Ἕλλησι καὶ τοῖς θεοῖσι τάς ἐπωνυμίας δόντες καὶ τιμάς τε καὶ τέχνας διελόντες καὶ εἴδεα αὐτῶν σημήναντες. Οἱ δὲ πρότερον ποιηταὶ [π.χ. ὁ Ὀρφεύς] λεγόμενοι τούτων τῶν ἀνδρὼν ὕστερον, ἐμοί γε δοκέειν, ἑγένοντο».
Τὸ συμπέρασμα τοῦ Ἀθηναγόρα εἶναι ὅτι οἱ θεοὶ τῶν ἀρχαίων Ἑλλήνων εἶναι ΝΕΟΤΕΡΟΙ τῶν δημιουργῶν τους, ἀφοῦ γεννήθηκαν ἀπὸ ἀνθρώπους καὶ ἀπὸ τὴν τέχνη.
Ὅλα, ἑπομένως, τὰ δημιουργήματα τῆς τέχνης ποὺ ἀφοροῦν σὲ θεοὺς εἶναι «γη...και λίθοι και ύλη και περίεργος τεχνη».
Δηλαδή, οἱ εἰκόνες δὲν εἶναι γνήσιες, ἀφοῦ οἱ θεοὶ δὲν ὑπάρχουν.
Πάει λοιπὸν καὶ ἡ τελευταῖα χαζομάρα ποὺ εἶπες.Τώρα τὸ μόνο ποὺ σου ἀπομένει εἶναι νὰ γεμίσεις τὴ μπανιέρα σου κρύο νερὸ (ναὶ, κρύο νερὸ χειμῶνα καιρό) καὶ νὰ μπεῖς μέσα, καὶ νὰ παραμείνεις τουλάχιστον 20 λεπτὰ σὲ πρώτη φάση, μπᾶς καὶ συσφίξει τὸ μυαλό σου καὶ ἔρθει στὴ θέση του ἀπὸ τὴν Νεοπαγανιστική κάτω βόλτα ποὺ ἔχει πάρει.
Scrooge Mac Duck
«Ας το αντιστρέψουμε:
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεριμένω να μου φέρεις αποδείξεις από τη Σκοπιά πως ο Ρώσσελ ΔΕΝ αγνοούσε πως ο Σταυρός, τα Χριστούγεννα και τα γενέθλια ήταν ειδωλολατρικής προέλευσης.»
κ.Χρήστος:
Να με συγχωρείς κ. Γιώργο αλλά κάποιος πρέπει να σου πει πως τάχεις λίγο μπερδεμένα.
Το γεγονός πως ο Ρώσσελ χρησιμοποιούσε το Σταυρό γιόρταζε τα Χριστούγεννα και τα γενέθλια που είναι ειδωλολατρικής προέλευσης είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο.
Συνεπώς σύμφωνα με την Σκοπιά και εσένα ήταν ειδωλολάτρης.
[Άρα και σύμφωνα με τη Σκοπιά και όλους τους 'μη ειδωλολάτρες' εξακολουθείτε εσείς να είστε ειδωλολάτρες]
Εσύ όμως τα αμφισβήτησες λέγοντας ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΑ πως αγνοούσε πως αυτά είναι ειδωλολατρικής προέλευσης.
Οπότε εσύ είσαι υποχρεωμένος να φέρεις αποδείξεις γιατί εσύ αμφισβήτησες τα γεγονότα αυτά.
[Δεν απέδειξες ότι ο Ρώσσελ δεν αγνοούσε, επειδή δεν απέδειξες ότι είχε αυτές τις γνώσεις - κάποιος μπορεί να αγνοεί 10.000 πράγματα που υπάρχουν γραμμένα κάπου και να μην αγνοεί 1000 - αυτό είναι και το πραγματικό για όλους. Επίσης εσύ, αν είσαι ορθόδοξος θεολόγος όπως λες και δεν έχω λόγους να το αμφισβητήσω, δεν είσαι όλα τα άλλα {δεν είσαι μουσουλμάνος ούτε βουδιστής θεολόγος κλπ.} ούτε είσαι Φυσικός / μαθηματικός / δικηγόρος / γιατρός / γεωλόγος κλπ. ]
Εγώ παρόλο που δεν ήμουν υποχρεωμένος σου έφερα άφθονες αποδείξεις παρόλο που δεν ήμουν υποχρεωμένος που έκανες πως δεν τις είδες.
[Βέβαια ούτε μισή απόδειξη δεν έφερες που να δείχνει ότι αποδέχεται ο Ρώσσελ ότι γνώριζε την ειδωλολατρικότητα των γενεθλίων και των Χριστουγέννων - Άλλωστε εσείς παρά την ύπαρξη των εγκυκλοπαιδειών ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ δεν αποδέχεστε ότι τα γενέθλια και τα Χριστούγεννα είναι ειδωλολατρικής προέλευσης. Αν όμως το γνωρίζετε γιατί τα γιορτάζετε;]
Σου τις ξαναβάζω λοιπόν μήπως τις δεις τώρα:
«Ορίστε λοιπόν. Σκοπιά 1968 σελ. 438: «Η Καθολική Εγκυκλοπαίδεια, στην έκδοσί της του 1908, λέγει στον τόμο 4, σελίς 517: «Το σημείον του σταυρού, που αντιπροσωπεύεται στην απλούστερη μορφή του από τη διασταύρωση δύο γραμμών σε ορθές γωνίες, προηγείται πολύ, τόσο σε Ανατολή όσο και στην Δύσι, από την είσοδο της Χριστιανοσύνης. Ανευρίσκεται πίσω σε μια πολύ μακρινή περίοδο του ανθρώπινου πολιτισμού».
Συνεπώς κ. Γιώργο το 1908 που ήταν εν ζωή ο Ρώσσελ υπήρχε η Καθολική Εγκυκλοπαίδεια που έγραφε για την ειδωλολατρική προέλευση του Σταυρού.
Λυπάμε κ.Χρήστο που θα σε απογοητεύσω.
Το βάρος της απόδειξης είναι αντίστροφο.
Δεν απέδειξες ότι ο Ρώσσελ γνώριζε αυτό που ανάφερες.
Η ύπαρξη εγκυκλοπαίδειας που αναφέρει κάτι δεν σημαίνει τίποτα, όπως δεν σημαίνει ότι εσείς που γνωρίζετε τα όσα γράφουν οι εγκυκλοπαίδειες, αποδέχεστε την ειδωλολατρικότητα του σταυρού, των γενεθλίων και των Χριστουγέννων.
Είναι το ίδιο σαν να λες ότι επειδή είναι γνωστό το ότι υπάρχει η σελήνη θα αποτελούσε αυτό απόδειξη ότι εσύ ήσουν αστρονόμος που πήγες στη σελήνη.
Η ότι επειδή αποδεδειγμένα υπάρχει η Χονολουλού θα έπρεπε εσύ να έχεις πάει εκεί.
Έτσι η ύπαρξη εγκυκλοπαίδειας που αναφέρει ότι ο σταυρός, τα γενέθλια και τα Χριστούγεννα είναι ειδωλολατρικής προέλευσης, δεν σημαίνει ότι και ο Ρώσσελ και όλοι οι άλλοι άνθρωποι της εποχής του θα έπρεπε να το γνωρίζουν αυτό.
Οπότε δεν αληθεύει αυτό που λες κ.Χρηστο.
Η δε Σκοπιά σωστά το αναφέρει αυτό που λες το 1968 - αλλά και μετά το 1935 να το ανέφερε δεν θα άλλαζε τίποτα επειδή ο Ρώσσελ είχε ήδη πεθάνει το 1916.
Εσύ όμως που γνωρίζεις αυτά που γράφουν οι εγκυκλοπαίδειες, δεν αποδέχεσαι ότι είσαι παγιδευμένος στην ειδωλολατρία 'εν γνώση σου';
Γιώργος
... Εσύ όμως που γνωρίζεις αυτά που γράφουν οι εγκυκλοπαίδειες, δεν αποδέχεσαι ότι είσαι παγιδευμένος στην ειδωλολατρία 'εν γνώσει' σου';
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιώργος είπε...
ΑπάντησηΔιαγραφήΛυπάμε κ.Χρήστο που θα σε απογοητεύσω.
Το βάρος της απόδειξης είναι αντίστροφο.
Αὐτὸ τί σόϊ «λυπάμε» εἶναι;;;
Scrooge Mac Duck
Κ. Γιώργο ότι και να γράψεις είσαι εκτεθειμένος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Ρώσσελ γιόρταζε τα Χριστούγεννα και τα γενέθλια και χρησιμοποιούσε τον Σταυρό.
Αυτά είναι γεγονότα αδιαμφισβήτητα.
Συνεπώς αφού κατ’ εσένα και τη Σκοπιά όποιος αποδέχεται τα παραπάνω είναι ειδωλολάτρης, το ερώτημα που σου έχω κάνει χιλιάδες φορές ξαναμπαίνει.
Πως είναι δυνατόν ο Χριστός να δέχεται δίπλα του ως συμβασιλέα ένα ειδωλολάτρη;
Χρήστος – αντιαιρετικός
Υ.Γ. Για την πολυγαμία των ΜτΙ καθώς και την δαιμονοκρατία που επικρατεί μέσα στην Σκοπιά τσιμουδιά δεν έβγαλες είδα. Να προσέχεις λοιπόν άλλη φορά τι λες.
Ευχαριστώ Scrooge Mac Duck
ΑπάντησηΔιαγραφήΛυπάμαι και για το 'λυπάμε'
Για ποιό απ' όλα όσα γράφεις κ.Χρήστο κατηγορείς ότι ο Ρώσσελ ήταν ειδωλολάτρης όπως είστε εσείς;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑναφέρατε ότι ο Ρώσσελ 'χρησιμοποιούσε' τον σταυρό.
Μήπως όμως προσκυνούσε το 'είδωλο' σταυρό όπως κάνετε εσείς;
Φυσικά ΟΧΙ, ο Ρώσσελ δεν προσκυνούσε τον σταυρό.
Εσείς όμως φυσικά ΝΑΙ και το δέχεστε ότι προσκυνάτε το 'είδωλο' σταυρό.
Κ. Γιώργο έχω βαρεθεί να σε εκθέτω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓράφει η Σκοπιά του 68 πως όποιος χρησιμοποιεί τον Σταυρό είναι ειδωλολάτρης ή όχι;
Γιόρταζε τα Χριστούγεννα και τα γενέθλια ο Ρώσσελ ναι ή όχι;
Συνεπώς σύμφωνα με την Σκοπιά και εσένα όποιος γιορτάζει τα Χριστούγεννα, γενέθλια και χρησιμοποιεί τον Σταυρό είναι ειδωλολάτρης ή όχι;
Τα παρακάτω ποιος τα έγραψε εγώ ή εσύ;:
«Π.χ. το να φορά κάποιος έναν σταυρό φανερώνει σε άλλους με ΠΟΙΟΥΣ ΤΑΥΤΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ, επειδή ο σταυρός είναι ένα ΣΥΜΒΟΛΟ που προσδιορίζει κάποιους.
Αν όμως κάποιος ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να ταυτίζεται με 'σταυροφόρους' που ανήκουν σε μια συγκεκριμένη ΟΜΑΔΑ ή φανερώνουν μια συγκεκριμένη νοοτροπία - οποιαδήποτε κι αν είναι αυτή-, είναι αυτονόητο ότι δεν φοράει αυτό δια του οποίου θα ταυτιζόταν με την ομάδα με την οποία δεν θέλει να ταυτίζεται.
Γίνεται κατανοητή συνεπώς η αντιστοιχία των διαφόρων συμβόλων με το μήνυμα που 'εκπέμπουν', τον ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ και τη ΤΑΥΤΙΣΗ μέσω αυτών.
Γιώργος
Ανάρτηση από τον/τη Γιώργος στο ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ τη 15 Δεκεμβρίου 2010 2:22 π.μ.»
Γιατί λοιπόν κάνεις τον χαζό και ρωτάς τάχα για ποιο πράγμα κατηγορούμαι τον Ρώσσελ σαν ειδωλολάτρη;
Συνεπώς για χιλιοστή φορά σε ρωτάω.
Πως δέχεται ο Χριστός δίπλα του ως συμβασιλέα έναν ειδωλολάτρη;
Χρήστος – αντιαιρετικός
Υ.Γ. Για την πολυγαμία των ΜτΙ καθώς και την δαιμονοκρατία που επικρατεί μέσα στην Σκοπιά τσιμουδιά δεν έβγαλες είδα. Να προσέχεις λοιπόν άλλη φορά τι λες.
κ.Χρήστος:
ΑπάντησηΔιαγραφήΥ.Γ. Για την πολυγαμία των ΜτΙ καθώς και την δαιμονοκρατία που επικρατεί μέσα στην Σκοπιά τσιμουδιά δεν έβγαλες είδα. Να προσέχεις λοιπόν άλλη φορά τι λες.
Σου πιστοποιώ ότι δεν υπάρχει πολυγαμία στους Μάρτυρες του Ιεχωβά - ούτε και το λέω αυτό για ορθόδοξους, επειδή κάτι τέτοιο δεν το παρατηρώ στην Ελλάδα και στη Γερμανία, χωρίς να γνωρίζω αν υπάρχουν εξαιρέσεις.
Για το άλλο που λες - τη δαιμονοκρατία - κάνεις σαν να ΜΗ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΛΑ ΤΗ ΓΡΑΦΗ.
Γιατί λοιπόν να χρειαστεί να σε πληροφορήσω ότι όπου πήγαινε ο Χριστός και ο διάβολος βρισκόταν κοντά του - φυσικά με σκοπό να κάνει κάποιο κακό;
Μετά το βάφτισμα του Χριστού, τον επισκέφθηκε ο Διάβολος στην έρημο ναι ή όχι;
Μήπως πήγε για να 'παίξει' μαζί του ή για να τον παρασύρει σε εσφαλμένες ενέργειες;
Οι Φαρισαίοι που ήταν επίσημοι θρησκευόμενοι της αληθινής θρησκείας διδάσκοντας άλλους για τον Θεό και καθορίζοντες θρησκευτικές συμπεριφορές
μήπως δεν είχαν πατέρα τους τον Διάβολο όπως είπε ο Χριστός;
(Ιωάννης 8:44) "Εσείς είστε από τον πατέρα σας τον Διάβολο και θέλετε να κάνετε τις επιθυμίες του πατέρα σας. Εκείνος ήταν ανθρωποκτόνος τότε που άρχισε, και δεν έμεινε σταθερός στην αλήθεια, επειδή δεν υπάρχει αλήθεια σε αυτόν. Όταν λέει το ψέμα, μιλάει σύμφωνα με τις δικές του διαθέσεις, επειδή είναι ψεύτης και ο πατέρας του ψέματος"
Δεν 'μπήκε' ο Διάβολος ακόμα και στον Ιούδα τον Ισκαριώτη που ήταν εκλεγμένος μαθητής του Χριστού;
Ο Διάβολος επίσης, όπως ανέφερε στην παραβολή του ο Χριστός, δεν έσπειρε 'ζιζάνια' εκεί που ήταν το 'σιτάρι' που έσπειρε ο Χριστός;
Μήπως εσείς σε Ναούς σας δεν ισχυρίζεστε ότι 'βγάζετε' - ως 'εξορκιστές' - ασταμάτητα δαίμονες από ορθόδοξους - υποτίθεται μόνους - δαιμονιζόμενους;
Η μήπως θα πρέπει να σας υπενθυμίσω το ότι όλος ο κόσμος είναι στην εξουσία του πονηρού;
(1 Ιωάννη 5:19) "Γνωρίζουμε ότι προερχόμαστε από τον Θεό, αλλά ολόκληρος ο κόσμος βρίσκεται στην εξουσία του πονηρού"
Δεν αποκαλείται ο Διάβολος θεός αυτού του κόσμου;
«Των οποίων απίστων όντων ο θεός του κόσμου τούτου ετύφλωσε τον νουν, δια να μη επιλάμψη εις αυτούς ο φωτισμός του ευαγγελίου"
(2 Κορινθίους 4:4)
Δεν παροδηγεί ο Διάβολος την ανθρωπότητα γενικά;
(Αποκάλυψη 12:9) "Σατανάς, ο οποίος παροδηγεί ολόκληρη την κατοικημένη γη"
Αυτό δεν το λέτε 'δαιμονοκρατία';
Γιώργος
Κ. Γιώργο, υπήρχαν πολύγαμοι ΜτΙ ή όχι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠοιος χρησιμοποιούσε δαιμονική μετάφραση;
Ποιος πρόεδρος κατηγορούσε τον άλλο πρόεδρο ότι τον τύφλωσε ο Σατανάς;
Και τελευταίο. Είσαι βέβαιος πως δεν υπάρχουν ΜτΙ δαιμονοκρατούμενοι;
Χρήστος – αντιαιρετικός
κ.Χρήστος:
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιατί λοιπόν κάνεις τον χαζό και ρωτάς τάχα για ποιο πράγμα κατηγορούμαι τον Ρώσσελ σαν ειδωλολάτρη;
Κατηγορείτε τον Ρώσσελ ή τον υπερασπίζεστε;
Κατηγορώντας τον Ρώσσελ, δεν κατηγορείτε τον εαυτό σας μάλλον ως ειδωλολάτρη;
Ενώ απλώς και μόνο η εσφαλμένη χρήση του σταυρού ως συμβόλου δεν έκανε τον Ρώσσελ αυτό που είστε εσείς που προσκυνάτε επίσημα ομοιώματα σταυρού.
Και που αναφέρεται ότι ο Ρώσσελ είπε για τον σταυρό αυτό που λέτε εσείς οι 'ορθόδοξοι';
Δεν δέχεστε ότι αληθεύει αυτό που έγραψε ο συνομιλητής Νίκος;
"Όταν απευθύνεσαι σ’ ένα κομμάτι ξύλο και του μιλάς σε πρώτο πρόσωπο λέγοντάς του “Ω τριμακάριστε και πανσεβάσμιε, σε προσκυνούμεν οι πιστοί ... Πανάγιε, σώζε κινδύνων, και του λοιμού και λιμού, βοώντας σοι ... Διάσωσον Σταυρέ Κυρίου την ποίμνην σου από βλάβης ”, τότε ναι, είσαι ειδωλολάτρης ως το μεδούλι.
Ειδωλολατρικό ντελίριο:
«Έχομεν πιστοί, προστασίαν προς τον Κύριον, την Παναγίαν Παρθένον και τον Σταυρόν, ων καταπλήττει και τους δαίμονας η δύναμις.
Του Βασιλέως των Ουρανών την Μητέρα, και Σταυρόν του Σωτήρος εν πίστει, πάντες προσκυνούμεν, ώσπερ κοινούς προστάτας.»...
Nikos.
16 Δεκεμβρίου 2010 12:00 π.μ.
Ποτέ δεν προσκυνούσε ο Ρώσσελ έναν ξύλινο / σταυρό ούτε απέβλεπε σε σταυρούς για προστασία.
Έτσι ο Ρώσσελ δεν ήταν σταυρολάτρης, άρα δεν ήταν ειδωλολάτρης.
Εσείς όμως όχι μόνο προσκυνάτε σταυρούς αλλά και προσδίδετε σε τέτοια ξύλινα αντικείμενα - ακόμα και στη μπογιά τους - προστατευτικές ιδιότητες.
Γιώργος
Κ. Γιώργο, υπήρχαν πολύγαμοι ΜτΙ ή όχι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Αβραάμ, ο Ιακώβ, ο Δαβίδ, ο Σολομών ήταν πολύγαμοι.
Άρα και μερικοί που έγιναν Μάρτυρες του Ιεχωβά και ήταν πολύγαμοι θα έπρεπε να κρατήσουν μόνο μία σύζυγο, αλλιώς δεν θα μπορούσαν να είναι Μάρτυρες του Ιεχωβά.
Κ. Γιώργο επειδή κάνεiw πως δεν καταλαβαίνεις μία – μία λοιπόν οι ερωτήσεις:
ΑπάντησηΔιαγραφήΣύμφωνα με την Σκοπιά του 68 όποιος χρησιμοποιεί τον Σταυρό είναι ειδωλολάτρης ή όχι;
Χρήστος – αντιαιρετικός
Κ. Γιώργο, έγραψες:
ΑπάντησηΔιαγραφή«Ο Αβραάμ, ο Ιακώβ, ο Δαβίδ, ο Σολομών ήταν πολύγαμοι.
Άρα και μερικοί που έγιναν Μάρτυρες του Ιεχωβά και ήταν πολύγαμοι θα έπρεπε να κρατήσουν μόνο μία σύζυγο, αλλιώς δεν θα μπορούσαν να είναι Μάρτυρες του Ιεχωβά.»
Παρόλο που κάνεις και εδώ πως δεν καταλαβαίνεις σε ξαναρατάω.
Ανέχονταν η Σκοπιά να υπάρχουν πολύγαμοι ΜτΙ, παρόλο που απαγορεύονταν από τη Γραφή;
Και δεν μου απάντησες και σ’ αυτό που σε ρώτησα και αποδεικνύεις πόσο με φοβάσαι.
Υπάρχουν ΜτΙ δαιμονοκρατούμενοι;
Χρήστος – αντιαιρετικός
Μὴ , βρὲ σὺ Ἀντιαιρετικέ, μὴν παίρνεις τὸν καημένο τὸν κ.Γιῶργο μὲ τὸ ἄγριο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜὴν τὸν ρωτᾷς δύσκολες ἐρωτήσεις καὶ τὸν ἐξαναγκάζεις νὰ ἀπαντήσει.
Ἅμα φύγει, μετὰ δὲν θὰ μπορεῖς νὰ ἐπικολλᾷς ταμπέλα πάνω πάνω στὸ blog σου, ὅπως στὰ λεωφορεῖα ποὺ γράφουν «ἑπόμενη στάση Ἀντιγονιδῶν», ποὺ νὰ λέει «τὰ σχόλια ἔφτασαν τὶς 10.000».
Ὅσο γιὰ αὐτὸ ποὺ ἰσχυρίσθηκε ὁ κ.Nikos ἀγαπητὲ κ.Γιῶργο εἶναι τὸ πῶς τὸ ἀντιλαμβάνεται αὐτός.
Τὸν περιμένω νὰ μοῦ ἐπικολλήσει ὡς ἀπάντηση, κάτι ποὺ τὸ ἔχει ξαναγράψει σὲ προηγούμενο σχόλιό του σὲ προηγούμενο ἄρθρο.
Δὲν θὰ ἀναπτύξω ὅμως τώρα τὸ πόσες φορὲς ἔχουμε τιμητικὲς προσκυνήσεις στὴν Α.Γ γιὰ νὰ μὴν σᾶς ἀποσυντονίσω ἀπὸ τὸ θέμα σας.
Scrooge Mac Duck
Ναι βέβαια, πολλές τιμητικές προσκυνήσεις σωστά,
ΑπάντησηΔιαγραφήαλλά...
είχανε εικονοστάσια στα σπίτια τους;
μπαίνανε στον ναό να προσκυνήσουν τις εικόνες;
είχανε ναούς σε κάθε πόλη και χωριό και πλατεία;
βάζανε εικονίτσες στα ταμεία των μαγαζιών τους;
φοράγανε εικονίτσες πάνω τους;
βάζανε εικονίτσες στα κάρα τους για να μην τρακάρουν;
Κύριε Σκρουτζ,
στο να βάζετε σκουλικάκια πάνω από τα γράμματα είστε καλός,
αλλά από Βίβλο ξέρετε μόνο το εξώφυλλο.
Γιωργάρας the Original
ΥΓ: Η προσέγγισή σας γύρω από τα είδωλα για το εδάφιο του Δευτερονομίου επίσης το έδειξε αυτό. Αν και επιστρατεύσατε την ευστροφία σας για να μη φανεί αυτό, μάλλον αποτύχατε. Εκεί, φίλτατε, μιλάει για τη μη χρήση του ΥΛΙΚΟΥ από τα οποία είχαν φτιαχτεί τα χρυσά είδωλα σε άλλες κατασκευές, όχι για τα είδωλα καθαυτά. Δεν έπρεπε να λιώσουν τα είδωλα για να πάρουν το χρυσάφι τους αλλά έπρεπε να απαλλαγούν από αυτά εντελώς. Συνεπώς, η εν γένει χρήση των υλικών των παγανιστικών ναών ως οικοδομικών και κοσμητικών υλικών σε άλλες κατασκευές, πόσο μάλλον στην κατασκευή του γνήσιου Ναού, ήταν απαράδεκτη, και ακόμη πιο απαράδεκτη η μεταποίηση ενός παγανιστικού ναού σε "ορθόδοξο" ναό.
Γιωργάρα ορίτζιναλ για λύσε μου μια απορία. Πότε η Σκοπιά άρχισε να χρησιμοποιεί εικόνες του Χριστού με γένεια;
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρήστος - αντιαιρετικός
Scrooge Mac Dυck: H προσέγγιση τοῦ συγκεκριμένου χωρίου τοῦ Δευτερονομίου κ.Γιωργάρα original εἶναι ξεκάθαρη , ἀφοῦ καὶ τὸ ἴδιο τὸ χωρίο εἶναι ξεκάθαρο νοηματικὰ καὶ ἑρμηνευτικὰ , ὅπως ἀκριβῶς τὸ δείχνει ἡ μετάφραση τῆς Βιβλικῆς Ἑταιρείας : «θὰ κάψετε τὰ εἴδωλα τῶν θεῶν τους.Δὲν θὰ ἐπιθυμήσετε τὸ ἀσῆμι καὶ τὸ χρυσάφι πού εἶναι πάνω σ’αὐτὰ οὔτε θὰ τὸ πάρετε δικό σας, γιὰ νὰ μὴν προκαλέσετε τὴ δυστυχία σας.Καθετὶ ποὺ ἔχει σχέση μὲ τὰ εἴδωλα εἶναι μισητὸ στὸν Κύριο.Δὲν θὰ φέρετε στὰ σπίτια σας κανένα ἀπὸ αὐτὰ τὰ εἴδωλα γιατί θὰ καταστραφεῖτε κι ἐσεῖς μαζί τους.Τέτοια πράγματα πρέπει νὰ καταστρέφονται.Θὰ τὰ ἀποστρέφεστε τελείως καὶ θὰ τὰ μισεῖτε».
ΑπάντησηΔιαγραφήἘπιτρέψτε μου νὰ εἶμαι ἐπιφυλακτικὸς ἀναφορικὰ μὲ τὸ κατὰ πόσο καταλαβαίνετε τὸ Πνεῦμα τῆς Γραφῆς ἐσεῖς οἱ ΜΤΙ, ἀφοῦ μέχρι τώρα ἔχετε σπάσει ρεκὸρ ψευδοπροφητειῶν.
Γιὰ τὰ ὅσα λές σου ἔχω ἤδη ἕτοιμες ἀπαντήσεις, ἀλλὰ δὲν θὰ ἀνοίξω Χριστουγεννιάτικα καινούργιο θέμα.Εἶναι νομίζω μιὰ ἀπὸ τὶς συνηθισμένες τακτικές σου νὰ ἀνοίγεις ἕνα θέμα, καὶ μετά, ὅταν φτάνει στὸ ζουμί του, νὰ φεύγεις ὅπως ὅπως….
Πάμπολλα παραδείγματα ἔχουμε εἰδικὰ στὰ τελευταῖα ἄρθρα τοῦ Ἀντιαιρετικοῦ.Ἀπάντησε πρῶτα σὲ ἐκεῖνες τὶς ἐρωτήσεις καὶ μετὰ βλέπουμε.
Ἂν ψάχνεις τρόπο νὰ ξελασπώσεις τὸν κ.Γιῶργο ρίχνοντας ἄλλο θέμα συζήτησης, καὶ μετὰ ἐσὺ ὁ ἴδιος νὰ τὰ ἀφήσεις ὅλα καὶ νὰ φύγεις γράφοντας πὼς οἱ λόγοι ποὺ ἔφυγες εἶναι : «Ο πρώτος είναι επειδή συζητητούσατε ένα κάρο άσχετα θέματα και επομένως ήταν εντελώς άσκοπο να σχολιάσω, τη στιγμή που ο μέσος αναγνώστης είναι απίθανο να καθίσει να διαβάσει 200 μηνύματα για να βγάλει μια άκρη. Το βίτσιο με τα εκατοντάδες μηνύματα (ή και χιλιάδες) και μάλιστα σε άσχετα θέματα από το αρχικό ίσως να το έχετε εσείς, αλλά δεν είναι δικό μου Γιωργάρας the Original 22 Δεκεμβρίου 2010 3:54 μ.μ.ΣΧΟΛΙΟ ΕΔΩ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΑΡΘΡΟ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ».
Σὲ ρωτάω λοιπὸν εὐθέως γιατί ἡ κουτοπονηριὰ ἔχει καὶ ὅρια.
Ἂν μιλήσουμε τώρα γιὰ τὸ θέμα ποὺ θὲς νὰ ἀνοίξεις , δεν θὰ μποῦμε πάλι στὴ λογικὴ νὰ συζητᾶμε «συζητητούσατε ένα κάρο άσχετα θέματα», λογικὴ ποὺ ὁ ἴδιος καταδίκασε;;;.
Ἂν μιλήσουμε τώρα γιὰ τὸ θέμα ποὺ θὲς νὰ ἀνοίξεις, θὰ καταντήσουμε νὰ γράψουμε 200 μηνύματα καὶ νὰ ἔρθουμε πάλι στὴν κατάσταση ποὺ καταδίκασες πρὶν : «τη στιγμή που ο μέσος αναγνώστης είναι απίθανο να καθίσει να διαβάσει 200 μηνύματα για να βγάλει μια άκρη»
Δήλ.τώρα τὰ σχόλια θὰ γίνουν λιγότερα , ἂν πέσει κι ἄλλο θέμα στὸ τραπέζι;;;; ἤ οἱ ἀναγνῶστες πού παρακολουθοῦν τὸ ἄρθρο ΕΔΩ θὰ καθίσουν νὰ διαβάσουν τὰ 200 σχόλια πού θὰ φτάσουμε:;;
Δήλ. ἐκεῖ στὸ ἄρθρο πού ἔφυγες http://antiairetikos.blogspot.com/2008/03/blog-post_17.html ἦταν ἀδύνατο νὰ τὰ διαβάσουν τὰ 200 ΣΧΟΛΙΑ ,ἐνῷ ἐδῶ ἅμα φτάσουν τὰ 200 σχόλια γιατί πιστεύεις ὅτι θὰ τὰ διαβάσουν:;;
Ἂν μιλήσουμε τώρα γιὰ τὸ θέμα ποὺ θὲς νὰ ἀνοίξεις, θὰ μποῦμε πάλι στὴ κατάσταση ποὺ καταδίκασες πρὶν : «Το βίτσιο με τα εκατοντάδες μηνύματα (ή και χιλιάδες) και μάλιστα σε άσχετα θέματα από το αρχικό ίσως να το έχετε εσείς, αλλά δεν είναι δικό μου».Πῶς λὲς ὅτι ἔχουμε ἐμεῖς τὸ βίτσιο αὐτὸ , ὅταν ἐδῶ συζητᾶμε 2 θέματα, καὶ ἔρχεσαι ἐσὺ καὶ θέλεις νὰ ἀνοίξεις κι ἄλλο.Μήπως τὸ ἔχεις ἐσὺ τὸ βίτσιο αὐτὸ νὰ ἀνοίγεις θέματα καινούργια , ἤ θέλεις νὰ τὸ εἰσάγεις ἐδῶ καὶ μετὰ νὰ φύγεις ἂν στριμωχθεῖς ,καὶ ἔπειτα μετὰ ἀπὸ καιρὸ νὰ ρίξεις τὴν εὐθύνη σὲ ἐμᾶς, ὅπως ἔκανες τώρα ἐδῶ;;;
Αὐτὰ κ.Γιωργάρα μου, γιὰ νὰ καταλάβεις ὅτι , οὔτε τὶς δῆθεν ἐρωτήσεις σου εἴδαμε πρώτη φορὰ οὔτε καὶ θὰ καταντήσεις ἐσὺ μπάχαλο τὴ συζήτηση ἐδῶ μέσα, ὥστε νὰ δικαιολογηθεῖς ΞΑΝΑ στὸ μέλλον ὅταν θὰ ἀφήσεις ΞΑΝΑ ἀναπάντητες ἐρωτήσεις ἐδῶ, ὅπως ἔκανες στὸ ἄρθρο : ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ.
Γιὰ τοὺς ἀναγνῶστες ὅμως, γιὰ νὰ μὴν τοὺς μείνει κάποια μομφή στὸ θέμα τῶν εἰκόνων, παραθέτω τὸ ἐπίκαιρο ἄρθρο τοῦ Ἀντιαιρετικοῦ http://antiairetikos.blogspot.com/2008/03/blog-post_17.html ὅπου ἐκεῖ μποροῦν νὰ διαβάσουν γιὰ τὸ συγκεκριμένο θέμα οἱ ἀναγνῶστες μας.
Scrooge Mac Dυck
Νὰ συμπληρώσω κάτι πολὺ βασικό Γιωργάρα the Original.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤὸ τελευταῖο σχόλιό σου [25 Δεκεμβρίου 2010 6:53 μ.μ.]εἶναι τὸ Νο. 178 στὸ ἄρθρο, ποὺ μὲ αὐτὸ θέλεις νὰ ἀνοίξεις κι ἄλλο θέμα συζήτησης.
Ἡ ἀπάντησή μου εἶναι τὸ Νο.180 σχόλιο. Τὸ σχόλιο ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ εἶναι τὸ Νο.181.
Δηλαδὴ εἴμαστε σὲ ἀπόσταση ἀναπνοῆς ἀπὸ τὰ 200 σχόλια!
Καὶ ἂν ἀνοίξουμε τὸ θέμα ὅπως λὲς τότε θὰ πέσουμε σὲ ὅλα αὐτὰ ποὺ ἔχεις καταδικάσει σὲ προηγούμενο σχόλιό σου : [Γιωργάρας the Original 22 Δεκεμβρίου 2010 3:54 μ.μ.ΣΧΟΛΙΟ ΕΔΩ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΑΡΘΡΟ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ : «Ο πρώτος είναι επειδή συζητητούσατε ένα κάρο άσχετα θέματα και επομένως ήταν εντελώς άσκοπο να σχολιάσω, τη στιγμή που ο μέσος αναγνώστης είναι απίθανο να καθίσει να διαβάσει 200 μηνύματα για να βγάλει μια άκρη. Το βίτσιο με τα εκατοντάδες μηνύματα (ή και χιλιάδες) και μάλιστα σε άσχετα θέματα από το αρχικό ίσως να το έχετε εσείς, αλλά δεν είναι δικό μου»]
Σὺ εἶπας
Scrooge Mac Duck.
Καὶ ἐπιτέλους Γιωργάρα original δεν ἔχεις καταλάβει τί θέλω να πῶ καί μου προσάπτεις ὅ,τι θέλεις ἐσύ. Ἐγὼ δεν εἶπα ὅτι πρέπει να πάρουμε τὸ χρυσάφι ποὺ εἶναι πάνω στα εἴδωλα ἀπὸ τὰ διάφορα ἀναθήματα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜὲ τὰ εἴδωλα ἔχουν σχέση τὰ χρυσὰ ἀντικείμενα ποὺ τὰ ἀφοροῦν καὶ τὰ ὅσα πράγματα χρησιμοποιοῦνται στὴ λατρεία τους.
Scrooge Mac Duck.
@Χρήστος
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν θυμάμαι καλά, η όψη του αγένειου Ιησού υπήρχε κατά τη δεκαετία του 50. Πρωτύτερα και μεταγενέστερα εικονογραφείται ως γενειοφόρος.
Υπάρχει και σχετικό άρθρο για αυτή την αλλαγή.
Γιωργάρας the Original
Γιωργάρα the Original μπορείς να μου δώσεις περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτό το άρθρο, δηλαδή πότε δημοσιεύτηκε και τι λέει περίπου;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ
Χρήστος – αντιαιρετικός
κ.Χρήστος:
ΑπάντησηΔιαγραφήΣύμφωνα με την Σκοπιά του 68 όποιος χρησιμοποιεί τον Σταυρό είναι ειδωλολάτρης ή όχι;
Πάντα στον Ρώσσελ το πας k.Xρήστο.
Την άποψή μου για τον Ρώσσελ την εξήγησα ξεκάθαρα.
Ο Ρώσσελ ήταν πρωτοπόρος στην εποχή του στην έρευνα θεολογικών ζητημάτων όταν οι άλλοι 'κοιμάταν' και οι περισσότεροι εξακολουθούν να 'κοιμούνται' και να βρίσκονται σε βαθιά μεσάνυχτα τρέχοντας πίσω από ξύλινες ζωγραφισμένες εικόνες που είναι εντελώς άχρηστες και ανίκανες όπως και οι απεικονίσεις τους.
Προσκυνείστε λοιπόν όπως και κάνετε άχρηστες εικόνες και άλλα - σταυρωτά και μη - αντικείμενα, προσευχηθείτε πίσω από εικόνες και σταυρούς, ίσως σας ακούσουν και σας σώσουν από την κατηφόρα που παίρνετε από κάθε άποψη. Η μήπως δεν αντιλαμβάνεστε τι γίνεται και συνεχίζετε να ρωτάτε για τον Ρώσσελ;
Που να οφείλεται άραγε αυτή η αποπροσανατολιστική κίνηση;
Ποιος σας τυφλώνει και σας αποπροσανατολίζει από τις σημερινές καταστάσεις;
Γιώργος
«Ο Αβραάμ, ο Ιακώβ, ο Δαβίδ, ο Σολομών ήταν πολύγαμοι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΆρα και μερικοί που έγιναν Μάρτυρες του Ιεχωβά και ήταν πολύγαμοι θα έπρεπε να κρατήσουν μόνο μία σύζυγο, αλλιώς δεν θα μπορούσαν να είναι Μάρτυρες του Ιεχωβά.»
k.Xρήστος:
Παρόλο που κάνεις και εδώ πως δεν καταλαβαίνεις σε ξαναρατάω.
Ανέχονταν η Σκοπιά να υπάρχουν πολύγαμοι ΜτΙ, παρόλο που απαγορεύονταν από τη Γραφή;
Και δεν μου απάντησες και σ’ αυτό που σε ρώτησα και αποδεικνύεις πόσο με φοβάσαι.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει καθόλου κάποιος θεολόγος που θα πρέπει να φοβάμαι.
Στο ερώτημά σου,
γνωρίζω και ήδη έγραψα ότι ο Θεός ανεχόταν την πολυγαμία και τώρα δεν την ανέχεται.
Άλλαξε λοιπόν ο Θεός την ανοχή του, ναι ή όχι;
Και τι έχει σημασία;
Αν ανεχόταν ή
αν δεν ανέχεται τώρα;
Δεν συμφωνείς ότι και η Σκοπιά προσαρμόστηκε στην 'μη ανοχή' του Θεού;
Και η Σκοπιά έχει την άποψη του Θεού.
Scrooge Mac Duck:
ΑπάντησηΔιαγραφήΔὲν θὰ ἀναπτύξω ὅμως τώρα τὸ πόσες φορὲς ἔχουμε τιμητικὲς προσκυνήσεις στὴν Α.Γ γιὰ νὰ μὴν σᾶς ἀποσυντονίσω ἀπὸ τὸ θέμα σας.
Έχεις δει πουθενά στην Αγία Γραφή 'τιμητικές προσκυνήσεις' ξύλων, κοκάλων, υφασμάτων κλπ. από Χριστιανούς;
Η εσείς δεν ξεχωρίζετε πρόσωπα και άχρηστα άψυχα αντικείμενα;
Κ. Γιώργο ειλικρινά δεν θέλω να σε προσβάλω, αλλά μ’ αυτά που γράφεις με αναγκάζεις να σε ρωτήσω το εξής:
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχουν τίποτα τα μάτια σου ή είσαι μειωμένης αντίληψης;
Για ποιο λόγο έγραψα πως πρέπει να με φοβάσαι;
Για την πολυγαμία ή γι’ αυτό που υποστήριξες πως μόνο στην Ορθοδοξία βρίσκουμε δαιμονοκρατούμενους, ενώ στην Σκοπιά όχι;
Αφού λοιπόν μου απαντήσεις σ’ αυτό που σε ρωτάω, μετά απάντα σ’ αυτό που σ’ έχω ρωτήσει και ΦΟΒΑΣΑΙ Ν’ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙ ΑΛΛΩΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΠΟΣΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΜΕ ΦΟΒΑΣΑΙ:
Βρίσκουμε ή όχι ΜτΙ δαιμονοκρατούμενους;
Χρήστος – αντιαιρετικός
Υ.Γ. Και μην ανησυχείς. Τον Ρώσσελ και τον Σταυρό δεν το ξέχασα. Θα επανέλθω, όπως και στην πολυγαμία.
Στο θέμα σας περί ειδωλολατρίας λέτε:
ΑπάντησηΔιαγραφή"Πότε ένας ορθόδοξος Χριστιανός όταν στέκεται μπροστά σε μια εικόνα, είπε ποτέ, ότι αυτή είναι ο Θεός του;"
Αντιρωτώ:
Πότε κάποιος λέει ότι έχει την κοιλιά θεό του;
Αυτοί που έχουν την κοιλιά θεό τους ΠΟΤΕ δεν το λένε, την έχουν όμως θεό, έστω κι αν δεν το καταλαβαίνουν.
(Φιλιππησίους 3:19) "το τέλος τους είναι καταστροφή, και ο θεός τους είναι η κοιλιά τους"
Aν λοιπόν κάποιος έχει την κοιλιά θεό του, πόσο μάλλον οι ορθόδοξοι που έχουν μια εικόνα θεό τους και ΠΟΤΕ δεν λένε ότι η εικόνα είναι θεός τους, είναι όμως θεός τους και χωρίς να το λένε και χωρίς να το καταλαβαίνουν [λατρεύοντας την 'ξύλινη' κτίση παρά τον Δημιουργό (Ρωμαίους 1:25)].
Scrooge Mac Duck:
ΑπάντησηΔιαγραφήΔὲν θὰ ἀναπτύξω ὅμως τώρα τὸ πόσες φορὲς ἔχουμε τιμητικὲς προσκυνήσεις στὴν Α.Γ γιὰ νὰ μὴν σᾶς ἀποσυντονίσω ἀπὸ τὸ θέμα σας.
Γιώργος : Έχεις δει πουθενά στην Αγία Γραφή 'τιμητικές προσκυνήσεις' ξύλων, κοκάλων, υφασμάτων κλπ. από Χριστιανούς;
Η εσείς δεν ξεχωρίζετε πρόσωπα και άχρηστα άψυχα αντικείμενα;
Scrooge Mac Duck:
Ναὶ κ.Γιῶργο, ἔχω δεῖ στὴν Α.Γ ὅλα αὐτὰ ποὺ λές, ἀλλὰ ὅπως εἶπα, δὲν θὰ ἀναπτύξω τώρα τὸ θέμα αὐτὸ γιατί ἔχεις ἄλλη συζήτηση μὲ τὸν Ἀντιαιρετικό.
Ἄλλωστε , πρὶν ἀπὸ λίγο εἶπα στὸν Γιωργάρα original ὅτι δὲν θὰ τὸ κάνω, καὶ μάλιστα τὸν κατηγόρησα ὅτι προσπαθεῖ αὐτὸς νὰ ΑΝΟΙΞΕΙ καινούργιο θέμα συζήτησης.
Νομίζεις ὅτι θὰ εἶμαι ἐντάξει ἂν ἀπαντήσω σὲ ἐσένα, ἐνῷ ἔχω ἤδη ἀγνοήσει καὶ ἐπικρίνει τὸν Γιωργάρα original ποῦ μου ἔθεσε τὸ ἴδιο ζήτημα;;; Ἂν μὲ ἀφήσει νὰ συνεχίσω ὁ Ἀντιαιρετικός, τότε δὲν θὰ μπορεῖ νὰ ἐπικαλεστεῖ ὅτι εἶναι ἀμερόληπτος καὶ ἀντικειμενικὸς ,γιατί ἔσβησε τὸ σχόλιο τοῦ «Λουδοβίκου, ἤ Εὐστρατίου, ἤ valo» ὅταν προσπάθησε νὰ ἀνοίξει κι αὐτὸς καινούργιο θέμα συζήτησης.
Σταμάτᾳ λοιπὸν τὸν ἐντυπωσιασμό, γιατί ἐγὼ δὲν ἔχω ἀνάγκη νὰ σκεφτῶ κάτι εὔστροφο ἤ ἔξυπνο γιὰ νὰ ἀπαντήσω.Δόξᾳ τὸ Θεῷ, ἔχω μπροστά μου τὰ Πρακτικὰ τῆς 7ης Οἰκ.Συνόδου καὶ μπορῶ νὰ τὰ διαβάσω ἀπευθείας, χωρὶς νὰ μὲ ἐμποδίσει καθόλου ὁ καλλιγραφικὸς χαρακτῆρας τῆς ἀρχαίας Ἑλληνικῆς γλώσσας ποὺ εἶναι γραμμένα.
Δεῖγμα τῶν καλλιγραφικῶν χαρακτήρων τῶν Πρακτικῶν σὲ ἄρθρο μου στὴν ΟΟΔΕ : http://www.oodegr.com/oode/orthod/praktikes/notheia_sporeas_1.htm
Scrooge Mac Duck.
κ.Χρήστος:
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια την πολυγαμία ή γι’ αυτό που υποστήριξες πως μόνο στην Ορθοδοξία βρίσκουμε δαιμονοκρατούμενους, ενώ στην Σκοπιά όχι;...
Βρίσκουμε ή όχι ΜτΙ δαιμονοκρατούμενους;
Αυτό που γνωρίζω για το θέμα 'δαιμονοκρατούμενους' που αναφέρεις είναι το εξής:
1.
Ο Χριστός είχε έρθει σε αντιπαράθεση όχι μόνο με ενοχλητικούς σε ανθρώπους δαίμονες αλλά και - όσοι ήταν δαιμονιζόμενοι - τους απελευθέρωνε με ένα του λόγο και χωρίς μεγάλη διαδικασία ούτε 'θεατρικές παραστάσεις'.
Από την άλλη ο Χριστός που ήταν εναντίον των δαιμόνων κατηγορήθηκε για το αντίθετο:
(Ιωάννης 8:48) "οι Ιουδαίοι τού είπαν: «Σωστά δεν λέμε ότι είσαι Σαμαρείτης και έχεις δαίμονα;»"
2.
Θεωρώ ότι:
'Δαιμονοκρατούμενος' δεν σημαίνει 'δαιμονιζόμενος' που έχει χάσει τον έλεγχο του εαυτού του εμφανώς από δαίμονες - μολονότι μια τέτοια κατάσταση μπορεί να οφείλεται και σε παθήσεις όπως επιληψία.
Ο κόσμος μπορεί να θεωρηθεί ελεύθερα "Δαιμονοκρατούμενος σε 'ελαφρά' μορφή" επειδή - χωρίς να έλέγχει' τον καθένα προσωπικά -, 'εξουσιάζεται', 'δεσμεύεται' και παροδηγείται από δαίμονες ΣΑΝ ΣΥΝΟΛΟ, αλλά δεν μπορεί να θεωρηθεί 'δαιμονιζόμενος' που είναι μια 'ειδική μορφή κυριαρχίας', έστω και περιστασιακής.
Ενα παράδειγμα:
α)
Η γη κινείται με μεγάλη ταχύτητα αλλά κανένας δεν αντιλαμβάνεται την κίνησή της - πρόκειται για φυσιολογική κατάσταση.
β)
Αν γίνει όμως ένας δυνατός σεισμός 'με ειδικές κινήσεις' τότε όλοι αντιλαμβάνονται αυτές τις ιδιαίτερες 'δονήσεις'.
Το α) θα αντιστοιχούσε στο 'δαιμονοκρατούμενος' [δεν υπάρχει αντίληψη - η κατάσταση φαίνεται φυσιολογική] και
το β) με 'δαιμονιζόμενο' [υπάρχουν δυσάρεστα αποτελέσματα - έστω και περιστασιακά]
συνεχίζω
Γιώργος
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ στρατηγική του Διαβόλου και των δαιμόνων είναι: Εκτός από το ότι ενοχλούν ανθρώπους ατομικά, μεταχειρίζονται τις ανθρώπινες μάζες σαν να πρόκειται για κοπάδι βοοειδών. Δεν κατευθύνουν τον καθένα προσωπικά. Απλώς κατευθύνουν τους λίγους που ηγούνται του κοπαδιού, και η πλειονότητα ακολουθεί.
3.
Γνωρίζω κάποιον που προτού γίνει Μάρτυρας του Ιεχωβά ήταν 'μάγος' / 'Μέντιουμ', όπως υπάρχουν και πολλοί 'ορθόδοξοι' στην Ελλάδα που ασχολούνται παρόμοια.
Αυτός αφού είχε γίνει Μάρτυρας του Ιεχωβά αφηγούνταν μια περίπτωση στην οποία εμφανίστηκε κάποιος δαίμονας σε αυτόν αλλά μετά ποτέ ξανά - όπως είπε ο ίδιος.
Και άλλοι κινδύνευσαν στη ζωή τους ασχολούμενοι με τον Αποκρυφισμό, όπως αναφέρεται στη Σκοπιά 15/12/1978 σ. 7 στο θέμα:
'Βρήκαμε την Αληθινή Οδό της Αγάπης, Χαράς και Ειρήνης':
Μια νύχτα, ενώ ήμασταν και οι δυο υπό την επήρεια ναρκωτικών, η σύζυγός μου ξαφνικά είχε την έμμονη ιδέα ότι εγώ επρόκειτο να τη φονεύσω. Και πραγματικά εγώ αισθανόμουν μια ακατανίκητη δύναμη να πιάνει το βραχίονά μου και να με ωθεί να διαπράξω το έγκλημα αυτό, παρά τη θέλησή μου. Μολονότι αντιστεκόμουν μ’ όλη τη δύναμή μου, αυτή η δύναμη με έσπρωχνε αμείλικτα. Μόνο με το να προφέρω το όνομα του Θεού «Ιεχωβά» χωρίς διακοπή, μπόρεσα να συγκρατηθώ".
Αργότερα αυτοί έγιναν Μάρτυρες του Ιεχωβά.
4.
Γενικά οι Μάρτυρες του Ιεχωβά είναι προστατευμένοι από δαίμονες, αν και βρίσκονtαι σε διαρκή μάχη εναντίον τους και αυτό έχει γραφική βάση:
(Εφεσίους 6:12) "διεξάγουμε πάλη, ... ενάντια στους κοσμοκράτορες αυτού του σκοταδιού, ενάντια στις πονηρές πνευματικές δυνάμεις στους ουράνιους τόπους"
Επίσης:
(Ιακώβου 4:7-8) "υποταχθείτε, λοιπόν, στον Θεό· αλλά εναντιωθείτε στον Διάβολο, και θα φύγει από εσάς. Πλησιάστε τον Θεό, και αυτός θα πλησιάσει εσάς"
Ο απόστολος Παύλος λέει επίσης:
«δια να μη υπερισχύση καθ’ ημών ο Σατανάς· διότι δεν αγνοούμεν τα διανοήματα αυτού» (2 Κορινθίους 2:11)
Άρα ο Διάβολος κάνει συνεχείς επιθέσεις ενάντια σε υπηρέτες του Θεού ενώ τους άλλους γενικά τους παροδηγεί μέσω ενός συστήματος που έχει δημιουργήσει και ελάχιστους ειδικά τους σπρώχνει σε εγκληματικές ενέργειες.
5.
Αν κάποιος δείξει με τις ενέργειές του ότι δεν υπακούει στον Θεό, τότε είναι παγιδευμένος - και συνεπώς 'δαιμονοκρατούμενος' [με τη γενική σημασία - άρα χωρίς να το αντιλαμβάνεται] - από τον Διάβολο και αυτό ισχύει για τη μεγάλη πλειονότητα των ανθρώπων μέσω ενός συστήματος που έχουν δημιουργήσει και το οποίο θα αντικατασταθεί από τη Βασιλεία του Θεού.
Γιώργος
κ.Χρήστος:
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια την πολυγαμία ή γι’ αυτό που υποστήριξες πως μόνο στην Ορθοδοξία βρίσκουμε δαιμονοκρατούμενους, ενώ στην Σκοπιά όχι;...
Βρίσκουμε ή όχι ΜτΙ δαιμονοκρατούμενους;
Γιώργος: Αυτό που γνωρίζω για το θέμα 'δαιμονοκρατούμενους' που αναφέρεις είναι το εξής:
1.Ο Χριστός είχε έρθει σε αντιπαράθεση όχι μόνο με ενοχλητικούς σε ανθρώπους δαίμονες αλλά και - όσοι ήταν δαιμονιζόμενοι - τους απελευθέρωνε με ένα του λόγο και χωρίς μεγάλη διαδικασία ούτε 'θεατρικές παραστάσεις'.
Από την άλλη ο Χριστός που ήταν εναντίον των δαιμόνων κατηγορήθηκε για το αντίθετο:
(Ιωάννης 8:48) "οι Ιουδαίοι τού είπαν: «Σωστά δεν λέμε ότι είσαι Σαμαρείτης και έχεις δαίμονα;»"
Scrooge Mac Dυck: Ξέρουμε ὅτι ἦρθε σὲ ἀντιπαράθεση ὁ Χριστὸς στὴν Α.Γ.Ἀπαντᾶνε ὅλα αὐτὰ πού λές στὸ ἂν βρίσκουμε δαιμονοκρατούμενους ΜΤΙ ἡ ὄχι:;;
Γιώργος: 2.Θεωρώ ότι:'Δαιμονοκρατούμενος' δεν σημαίνει 'δαιμονιζόμενος' που έχει χάσει τον έλεγχο του εαυτού του εμφανώς από δαίμονες - μολονότι μια τέτοια κατάσταση μπορεί να οφείλεται και σε παθήσεις όπως επιληψία.
Ο κόσμος μπορεί να θεωρηθεί ελεύθερα "Δαιμονοκρατούμενος σε 'ελαφρά' μορφή" επειδή - χωρίς να έλέγχει' τον καθένα προσωπικά -, 'εξουσιάζεται', 'δεσμεύεται' και παροδηγείται από δαίμονες ΣΑΝ ΣΥΝΟΛΟ, αλλά δεν μπορεί να θεωρηθεί 'δαιμονιζόμενος' που είναι μια 'ειδική μορφή κυριαρχίας', έστω και περιστασιακής.
Ενα παράδειγμα:
α)
Η γη κινείται με μεγάλη ταχύτητα αλλά κανένας δεν αντιλαμβάνεται την κίνησή της - πρόκειται για φυσιολογική κατάσταση.
β)
Αν γίνει όμως ένας δυνατός σεισμός 'με ειδικές κινήσεις' τότε όλοι αντιλαμβάνονται αυτές τις ιδιαίτερες 'δονήσεις'.
Το α) θα αντιστοιχούσε στο 'δαιμονοκρατούμενος' [δεν υπάρχει αντίληψη - η κατάσταση φαίνεται φυσιολογική] και
το β) με 'δαιμονιζόμενο' [υπάρχουν δυσάρεστα αποτελέσματα - έστω και περιστασιακά]
Scrooge Mac Dυck: Σὲ ρώτησε κανένας ἂν ὀφείλεται σὲ παθήσεις ἡ κατάσταση τῆς ἐπιληψίας κάποιου ποὺ μπορεῖ νὰ εἶναι καὶ δαιμονοκρατούμενος:;;; Ἀπαντᾶνε ἐδῶ αὐτὰ πού λὲς στὸν ἂν ὑπάρχουν ΜΤΙ δαιμονοκρατούμενοι;;;; Ἀφοῦ δὲν χρησιμοποιεῖς κὰν τὴ λέξη ΜΤΙ πῶς μπορεῖ κάποιος νὰ ἐκλάβει τὰ γραφόμενά σου ὡς ἀπάντηση στὸ ἐρώτημα τοῦ Ἀντιαιρετικοῦ;;;
Γιώργος :Η στρατηγική του Διαβόλου και των δαιμόνων είναι: Εκτός από το ότι ενοχλούν ανθρώπους ατομικά, μεταχειρίζονται τις ανθρώπινες μάζες σαν να πρόκειται για κοπάδι βοοειδών. Δεν κατευθύνουν τον καθένα προσωπικά. Απλώς κατευθύνουν τους λίγους που ηγούνται του κοπαδιού, και η πλειονότητα ακολουθεί.
Scrooge Mac Dυck: Ἡ ἀναφορά σου στὴ στρατηγικὴ τοῦ διαβόλου ἀπαντάει στὸ ἐρώτημα ἂν ὑπάρχουν ΜΤΙ δαιμονοκρατούμενοι;;;
Γιώργος :3.Γνωρίζω κάποιον που προτού γίνει Μάρτυρας του Ιεχωβά ήταν 'μάγος' / 'Μέντιουμ', όπως υπάρχουν και πολλοί 'ορθόδοξοι' στην Ελλάδα που ασχολούνται παρόμοια.
Αυτός αφού είχε γίνει Μάρτυρας του Ιεχωβά αφηγούνταν μια περίπτωση στην οποία εμφανίστηκε κάποιος δαίμονας σε αυτόν αλλά μετά ποτέ ξανά - όπως είπε ο ίδιος.
Και άλλοι κινδύνευσαν στη ζωή τους ασχολούμενοι με τον Αποκρυφισμό, όπως αναφέρεται στη Σκοπιά 15/12/1978 σ. 7 στο θέμα:
'Βρήκαμε την Αληθινή Οδό της Αγάπης, Χαράς και Ειρήνης':
Μια νύχτα, ενώ ήμασταν και οι δυο υπό την επήρεια ναρκωτικών, η σύζυγός μου ξαφνικά είχε την έμμονη ιδέα ότι εγώ επρόκειτο να τη φονεύσω. Και πραγματικά εγώ αισθανόμουν μια ακατανίκητη δύναμη να πιάνει το βραχίονά μου και να με ωθεί να διαπράξω το έγκλημα αυτό, παρά τη θέλησή μου. Μολονότι αντιστεκόμουν μ’ όλη τη δύναμή μου, αυτή η δύναμη με έσπρωχνε αμείλικτα. Μόνο με το να προφέρω το όνομα του Θεού «Ιεχωβά» χωρίς διακοπή, μπόρεσα να συγκρατηθώ".
Αργότερα αυτοί έγιναν Μάρτυρες του Ιεχωβά.
Scrooge Mac Dυck: Ὅλοι αὐτοί μας λένε τί ἔκαναν προτοῦ γίνουν ΜΤΙ.Ἀπὸ τὴ στιγμὴ πού ἔγιναν εἶναι δαιμονοκρατούμενοι ἀκόμα ναὶ ἤ ὄχι;;;Ὑπάρχουν ΜΤΙ δαιμονοκρατούμενοι ἤ θὰ ἀναφέρεις μιὰ ἀκόμα ἱστοριοῦλα ἄσχετη μὲ τὸ ἐρώτημα;;;
Γιώργος :4.Γενικά οι Μάρτυρες του Ιεχωβά είναι προστατευμένοι από δαίμονες, αν και βρίσκονtαι σε διαρκή μάχη εναντίον τους και αυτό έχει γραφική βάση:
ΑπάντησηΔιαγραφή(Εφεσίους 6:12) "διεξάγουμε πάλη, ... ενάντια στους κοσμοκράτορες αυτού του σκοταδιού, ενάντια στις πονηρές πνευματικές δυνάμεις στους ουράνιους τόπους"
Επίσης:
(Ιακώβου 4:7-8) "υποταχθείτε, λοιπόν, στον Θεό· αλλά εναντιωθείτε στον Διάβολο, και θα φύγει από εσάς. Πλησιάστε τον Θεό, και αυτός θα πλησιάσει εσάς"
Ο απόστολος Παύλος λέει επίσης:
«δια να μη υπερισχύση καθ’ ημών ο Σατανάς· διότι δεν αγνοούμεν τα διανοήματα αυτού» (2 Κορινθίους 2:11)
Άρα ο Διάβολος κάνει συνεχείς επιθέσεις ενάντια σε υπηρέτες του Θεού ενώ τους άλλους γενικά τους παροδηγεί μέσω ενός συστήματος που έχει δημιουργήσει και ελάχιστους ειδικά τους σπρώχνει σε εγκληματικές ενέργειες.
5.
Αν κάποιος δείξει με τις ενέργειές του ότι δεν υπακούει στον Θεό, τότε είναι παγιδευμένος - και συνεπώς 'δαιμονοκρατούμενος' [με τη γενική σημασία - άρα χωρίς να το αντιλαμβάνεται] - από τον Διάβολο και αυτό ισχύει για τη μεγάλη πλειονότητα των ανθρώπων μέσω ενός συστήματος που έχουν δημιουργήσει και το οποίο θα αντικατασταθεί από τη Βασιλεία του Θεού.
Scrooge Mac Dυck: Ἀπὸ τὰ παραπάνω , μόνο μιὰ φράση – πρόταση ἔχει ἀξία. Λὲς ὅτι οἱ ΜΤΙ εἶναι προστατευόμενοι.Ἄρα δὲν ὑπάρχουν ΜΤΙ δαιμονοκρατούμενοι, ἐπειδὴ ὡς προστατευόμενοι πού εἶναι τὰ δαιμόνια δὲν ἐνεργοῦν πάνω τους;;;; Ὑπάρχουν ΜΤΙ δαιμονοκρατούμενοι, ναὶ ἤ ὄχι;;;
Τὸ νὰ γράψεις ἄλλο ἕνα κάρο σχόλια , χωρὶς νὰ ἀγγίξεις τὸ θέμα, δὲν εἶναι τίποτε ἄλλο ἀπὸ μιὰ ἐπίδειξη ὑπεκφυγῆς καὶ προσπάθεια νὰ ἐπιφέρεις σύγχυση στὸν ἀναγνώστη , ἀφοῦ τὰ 200+ σχόλια μόνον ἐλαφρὰ δὲν θὰ τοῦ καθίσουν ἂν θελήσει νὰ βγάλει ἄκρη.
Σέβεσαι τὸν ἀναγνώστη;;; Τότε ἀπάντᾳ σύντομα μὲ ἕνα ΝΑΙ ἤ ΟΧΙ.
Δὲν τὸν σέβεσαι καὶ θέλεις νὰ δείξεις ὅτι ἀπαντᾷς ἀποφεύγοντας μὲ αὐτὸν τὸν τρόπο τὶς δύσκολες ἐρωτήσεις, συνέχισε ἔτσι ἐσύ.Ὅμως νὰ ξέρεις ὅτι ὁ μέσος ἀναγνώστης δὲν εἶναι χαζός…
Scrooge Mac Dυck.
Scrooge Mac Duck: Διὰ τοῦ ἀγάλματος λάτρευαν οἱ Ἀρχαῖοι Ἕλληνες τοὺς εἰδωλολατρικοὺς θεοὺς τοὺς ἀνύπαρκτους ἀφοῦ τὸ εἰκονιζόμενο δὲν εἶχε ὑπόσταση, ἦταν μὴ πραγματικό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν δηλαδή οι θεοί των αρχαίων ελλήνων ήταν υπαρκτοί, τότε δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Θα ήταν όλα ok και με την προσκύνηση και με τα αγάλματα. Ε βέβαια! Οι παγανιστικές συνήθειες παρέμειναν αυτούσιες. Απλώς οι χριστιανοί αντικατέστησαν τα αγάλματα με τις εικόνες “υπαρκτών” προσώπων. Δηλαδή με πραγματικά “είδωλα”. Με είδωλα αγίων, με το είδωλο του Χριστού, της Μαρίας και φυσικά του Σταυρού. Και ο πολυθεϊσμός διατηρήθηκε αυτούσιος. Τρία πρόσωπα συμπυκνωμένα σε ένα, δεν αρκούσαν, γι’ αυτό και ο χριστιανισμός προκειμένου να ικανοποιήσει τις πολυθεϊστικές απαιτήσεις του ποιμνίου, πλαισίωσε το θεϊκό Τρίγωνο με αστερισμό αγίων. Τον Ποσειδώνα, διαδέχτηκε ο Νικόλαος, τον Ασκληπιό οι Ανάργυροι, τον Διόνυσο ο Τρύφωνας, την Ειλειθυΐα ο Ελευθέριος και τελειωμό δεν έχει ο κατάλογος. Άλλωστε οι ισραηλίτες που κατέστρεψαν τον όφιν τον χαλκούν τι κατάλαβαν; Γι αυτό και σήμερα οι ορθόδοξοι προσκυνούν και φιλούν ακίδες από ξύλο που τους λένε πως προέρχεται από ξύλο που είχε τοποθετηθεί πάνω στο Τίμιο Ξύλο.
Κι όσο για το τι πραγματικά πίστευαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ανόητε λοβοτομημένε ιουδαιοχριστιανέ, που οι όμοιοί σου περίμεναν τον Γιαχβέ να τους πει πού να χέζουν και πώς να σκεπάζουν τα σκατά τους [Δευτ. 23:13-14], λες, αυτοί που έθεσαν τα θεμέλια του σύγχρονου πολιτισμού, των τεχνών και των επιστημών, να έπαιρναν κυριολεκτικά τους μύθους; Λες να μην είχαν ανέβει ποτέ στον Όλυμπο;
«Έλληνες τους μύθους έπλασσαν υπέρ των θεών απίστους και τερατώδεις ... Τον γαρ όφιν τον διαλεγόμενον προς την Εύαν ποδαπή τινι χρήσθαι φήσομεν διαλέκτω; άρα ανθρωπεία. Και τι διαφέρει των παρά τοις Έλλησι πεπλασμένων μύθων τα τοιαύτα;
[Ιουλιανός “Κατά Γαλιλαίων”]
Scrooge Mac Duck: Οἱ μὲν γὰρ Ἕλληνες μοιχοῖς ἀνθρώποις καὶ φονευταῖς καὶ ἀκαθάρτοις καὶ μιαροῖς τοὺς ναοὺς ὠνόμαζον καὶ τὰ εἴδωλα, καὶ αὐτοὺς ἐθεοποίουν..
Ενώ οι ιουδαιοχριστιανοί που προσκυνούν το ισραηλιτικό πάνθεον μοιχών μαστρωπών και δολοφόνων (Μωϋσή, Αβραάμ, Δαβίδ, Σαμψών, Ηλία, Ελισαιέ) είναι καλύτεροι;
Ήταν καλύτεροι αυτοί που δολοφονούσαν τις νιόπαντρες κοπέλες όταν δεν εύρισκαν τα “παρθένια” αυτών;
Εσείς έναν βιαστή και δολοφόνο παιδιών τον ονομάσατε άγιο.
Nikos.
Κ. Σκρουτζ πολύ σωστά σημειώσατε πως ο κ. Γιώργος αποφεύγει να απαντήσει αν υπάρχουν δαιμονισμένοι ΜτΙ, γιατί ξέρει τι τον περιμένει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφού λοιπόν κάνει πως δεν καταλαβαίνει τι τον ρωτάω ας γίνω πιο συγκεκριμένος.
Κ. Γιώργο υπάρχουν δαιμονισμένοι ΜτΙ που ζητάνε από τη Σκοπιά τρόπους να απαλλαγούν από τους δαίμονες, ακούνε φωνές, ασθενούν σοβαρά όπως π.χ. παράλυση κ.λ.π.;
Ορίστε λοιπόν. Σε ακούμε. Μέχρι τώρα επέμενες πως μόνο Ορθόδοξοι υπάρχουν και όχι ΜτΙ.
Εξακολουθείς να το ισχυρίζεσαι αυτό ή μήπως άλλαξες γνώμη;
Χρήστος – αντιαιρετικός
Scrooge Mac Duck: Διὰ τοῦ ἀγάλματος λάτρευαν οἱ Ἀρχαῖοι Ἕλληνες τοὺς εἰδωλολατρικοὺς θεοὺς τοὺς ἀνύπαρκτους ἀφοῦ τὸ εἰκονιζόμενο δὲν εἶχε ὑπόσταση, ἦταν μὴ πραγματικό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝikos : Αν δηλαδή οι θεοί των αρχαίων ελλήνων ήταν υπαρκτοί, τότε δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Θα ήταν όλα ok και με την προσκύνηση και με τα αγάλματα. Ε βέβαια! Οι παγανιστικές συνήθειες παρέμειναν αυτούσιες. Απλώς οι χριστιανοί αντικατέστησαν τα αγάλματα με τις εικόνες “υπαρκτών” προσώπων. Δηλαδή με πραγματικά “είδωλα”. Με είδωλα αγίων, με το είδωλο του Χριστού, της Μαρίας και φυσικά του Σταυρού. Και ο πολυθεϊσμός διατηρήθηκε αυτούσιος. Τρία πρόσωπα συμπυκνωμένα σε ένα, δεν αρκούσαν, γι’ αυτό και ο χριστιανισμός προκειμένου να ικανοποιήσει τις πολυθεϊστικές απαιτήσεις του ποιμνίου, πλαισίωσε το θεϊκό Τρίγωνο με αστερισμό αγίων. Τον Ποσειδώνα, διαδέχτηκε ο Νικόλαος, τον Ασκληπιό οι Ανάργυροι, τον Διόνυσο ο Τρύφωνας, την Ειλειθυΐα ο Ελευθέριος και τελειωμό δεν έχει ο κατάλογος. Άλλωστε οι ισραηλίτες που κατέστρεψαν τον όφιν τον χαλκούν τι κατάλαβαν; Γι αυτό και σήμερα οι ορθόδοξοι προσκυνούν και φιλούν ακίδες από ξύλο που τους λένε πως προέρχεται από ξύλο που είχε τοποθετηθεί πάνω στο Τίμιο Ξύλο.
Scrooge Mac Duck: Εἶναι ἐμφανέστατος ὁ ἐκνευρισμός σου, ἀφοῦ συνοδεύεται ἀπὸ ἔλλειψη ἐπιχειρημάτων.
Ἂν οἱ θεοὶ τοῦ Ὀλύμπου ἦταν ὑπαρκτοὶ καὶ ἦταν Θεοὶ πραγματικοὶ , τότε θὰ εἴχαμε ἀληθινοὺς θεούς.Σὲ αὐτὴ τὴν περίπτωση δὲν θὰ μποροῦσαν νὰ ἀπεικονιστοῦν σὲ ἀγάλματα καὶ εἰκόνες. Ἄρα ἡ ὅποια ἀπεικόνισή τους θὰ ἦταν ἀτελὴς ἐπειδὴ εἶναι ἀδύνατο νὰ ἀπεικονίσεις τὸν Θεό/Θεούς. Ἡ ἀπεικόνιση ἀφορᾷ μόνον τὰ κτίσματα.Ἀκόμα καὶ τότε, πάλι εἰδωλολάτρες θὰ ἦταν ἀφοῦ θὰ ἀπεικόνιζαν τοὺς θεοὺς μὲ ἀγάλματα.
Ὅμως οἱ θεοὶ εἶναι ψεύτικοι καὶ αὐτὸ εἶναι τὸ νόημα. Ἔτσι, εἴτε τιμητικὴ προσκύνηση δέχονται εἴτε λατρευτικὴ διὰ τῶν ἀγαλμάτων ἤ καὶ χωρὶς αὐτά, εἶναι τιμὴ καὶ λατρεία ἀνύπαρκτων πραγμάτων/θεῶν, πού ἀποδίδεται σὲ αὐτὰ ἀντὶ νὰ ἀποδοθεῖ στὸν ἀληθινό Θεό.
Στὴν ὀρθόδοξη Ἐκκλησία ,ἂν δεχθοῦν λατρεία οἱ εἰκονιζόμενοι Ἅγιοι τότε ἐμεῖς λατρεύουμε τὰ κτίσματα καὶ ὄχι τὸν κτίση.
Ὅμως αὐτὸ δὲν συμβαίνει γιατί ἐμεῖς δὲν ἀποδίδουμε λατρεία στοὺς Εἰκονιζόμενους Ἅγιους ἀλλὰ τιμή. Λατρεία ἀποδίδουμε μόνον στὸν Θεό.
Scrooge Mac Duck.
Νikos : Κι όσο για το τι πραγματικά πίστευαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ανόητε λοβοτομημένε ιουδαιοχριστιανέ, που οι όμοιοί σου περίμεναν τον Γιαχβέ να τους πει πού να χέζουν και πώς να σκεπάζουν τα σκατά τους [Δευτ. 23:13-14], λες, αυτοί που έθεσαν τα θεμέλια του σύγχρονου πολιτισμού, των τεχνών και των επιστημών, να έπαιρναν κυριολεκτικά τους μύθους; Λες να μην είχαν ανέβει ποτέ στον Όλυμπο;
ΑπάντησηΔιαγραφή«Έλληνες τους μύθους έπλασσαν υπέρ των θεών απίστους και τερατώδεις ... Τον γαρ όφιν τον διαλεγόμενον προς την Εύαν ποδαπή τινι χρήσθαι φήσομεν διαλέκτω; άρα ανθρωπεία. Και τι διαφέρει των παρά τοις Έλλησι πεπλασμένων μύθων τα τοιαύτα;
[Ιουλιανός “Κατά Γαλιλαίων”]
Scrooge Mac Duck: Φανερὸς καὶ ἐδῶ ὁ ἐκνευρισμός σου ἀπὸ τὶς ἐκφράσεις σου : «ανόητε λοβοτομημένε ιουδαιοχριστιανέ». Στοιχεῖο ποὺ ἐπιβεβαιώνει ὅτι εἶσαι Νεοπαγανιστής , ἀφοῦ τέτοιες βρισιὲς μόνον αὐτοὶ τὶς χρησιμοποιοῦν. Ἄρα τόσο καιρὸ προσπαθοῦσες νὰ τὸ κρύψεις!
Τὸν ἄθεο δὲν τὸν τσούζει ἂν τοῦ ποῦνε ὅτι οἱ θεοὶ τοῦ Ὀλύμπου εἶναι ψεύτικοι!
Δὲν ἐξέλαβαν ποτὲ τὸν Ὄφη ὡς Θεὸ οἱ Ἰσραηλῖτες.Ἐπιπλέον ὁ Ἰουλιανὸς ἐπιβεβαιώνει ὅτι «Έλληνες τους μύθους έπλασσαν». Τὸ τί πίστευαν οἱ Ἀρχαῖοι ἐθνικοὶ εἶναι μιὰ μεγάλη Ἱστορία.Θὰ σὲ διαφωτίσω ὅμως ἔτσι γιὰ νὰ πάρεις μιὰ γνώση.
"Η περιγραφή που δίνει ο Δαμάσκιος για την ταφή του θείου Ηραΐσκου, της μείζονος αυτής μορφής του παγανισμού στην Αλεξάνδρεια του τέλους του 5ου αιώνα, απεικονίζει την απίστευτη εγγύτητα του στους θεούς. Ήταν ικανός, για παράδειγμα, να ανακαλύψει ποια από τα αγάλματα των θεών κατοικούνταν προσωρινά ή μόνιμα από τη θεότητα και ποια ήταν απλώς αναπαραστάσεις που δεν αποτελούσαν ζωντανές ενσαρκώσεις του θείου. Αρκούσε μια ματιά σε κάποιο άγαλμα για να τον ρίξει σε κατάσταση φυσικής και πνευματικής έκστασης, αν στο άγαλμα κατοικούσε κάποια θεότητα, ενώ, αν δεν έπεφτε σε τέτοια έκσταση, δεν υπήρχε αμφιβολία ότι ο θεός δεν ήταν παρών." (Bowersock Glen Warren,
ΑπάντησηΔιαγραφή'Ο ελληνισμός στην ύστερη αρχαιότητα', 2η έκδ., ΜΙΕΤ, Αθήνα 2000, σελ. 123-124)
Αυτό αναφέρεται στη Σούδα, λήμμα 'Ηραΐσκος':
"O μεν δη Ηραΐσκος αυτοφυής εγένετο διαγνώμων των τε ζώντων και των μη ζώντων ιερών αγαλμάτων"
"Οι Έλληνες και οι εξελληνισμένοι πιστοί των αιγυπτιακών θεών εξακολούθησαν και κατά την αυτοκρατορική εποχή να τελούν, σύμφωνα με το αιγυπτιακό τυπικό, δύο καθημερινές ακολουθίες, μια πρωινή και μια εσπερινή. Η πρωινή τουλάχιστον άρχιζε με καθαρμούς, που γίνονταν με νερό, άναμμα πυρός και καύση λιβανωτού και άλλων αρωματικών ουσιών. Έπειτα ξυπνούσαν τα αγάλματα των θεών, που πίστευαν ότι ήταν ζωντανά, με ψαλμούς που συνόδευαν αυλοί [...] Σε ορισμένες μεγάλες εορτές οι ιερείς έλουζαν το άγαλμα της θεάς, κτένιζαν και αρωμάτιζαν την κόμη της, την έντυναν πάλι με τα βαρύτιμα ενδύματα της και την στόλιζαν με ακριβά κοσμήματα."
(Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, τόμ. ΣΤ', 'Ελληνισμός και Ρώμη 30 π.Χ.-324 μ.Χ.', Εκδοτική Αθηνών Α.Ε., σελ. 497β-498α)
Γνωστικό κείμενο "Ασκληπιός", της βιβλιοθήκης Ναγκ Χαμαντί:
"just as the Father and Lord made the gods eternal so as to be like him, / so humanity would represent its gods with / the likeness of its own countenance." / "Do you mean statues, Trisraegistus?" [326,10] "Statues, Asclepius—do you see to what extent you yourself / are an unbeliever? —animated statues, full of intellect and spirit, / which accomplish such great things; statues which have foreknowledge of future things / and which predict them through lots, oracles, dreams, and many other things, / which cause illnesses for men and cure them, which cause [326,15] sadness and joy according to one's deserts."
(James McConkey Robinson, "The Coptic Gnostic Library: A Complete Edition of the Nag Hammadi Codices", BRILL 2000, σελ. 417)
Μετάφραση:
Όπως ακριβώς ο Πατέρας και Κύριος κατέστησε τους Θεούς αιώνιους ώστε να είναι όπως εκείνος, έτσι και η ανθρωπότητα θα αναπαριστούσε τους Θεούς της με τη δική της ομοιότητα.
- Εννοείτε τα αγάλματα, Τρισμέγιστε;
- Τα αγάλματα, Ασκληπιέ, βλέπεις μέχρι ποιου σημείου είσαι δύσπιστος; Ζωντανά αγάλματα, πλήρη νόησης και πνεύματος, που πραγματοποιούν τέτοια μεγάλα πράγματα. Αγάλματα που προγνωρίζουν τα μέλλοντα και τα προβλέπουν με κλήρους, χρησμούς, όνειρα, και πολλά άλλα, που προκαλούν τις ασθένειες στους ανθρώπους και τους θεραπεύουν, που προκαλούν τη θλίψη και τη χαρά κατά πως αξίζει στον καθένα.
Scrooge Mac Duck
Scrooge Mac Duck: Οἱ μὲν γὰρ Ἕλληνες μοιχοῖς ἀνθρώποις καὶ φονευταῖς καὶ ἀκαθάρτοις καὶ μιαροῖς τοὺς ναοὺς ὠνόμαζον καὶ τὰ εἴδωλα, καὶ αὐτοὺς ἐθεοποίουν..
ΑπάντησηΔιαγραφήNikos:Ενώ οι ιουδαιοχριστιανοί που προσκυνούν το ισραηλιτικό πάνθεον μοιχών μαστρωπών και δολοφόνων (Μωϋσή, Αβραάμ, Δαβίδ, Σαμψών, Ηλία, Ελισαιέ) είναι καλύτεροι;
Ήταν καλύτεροι αυτοί που δολοφονούσαν τις νιόπαντρες κοπέλες όταν δεν εύρισκαν τα “παρθένια” αυτών;
Εσείς έναν βιαστή και δολοφόνο παιδιών τον ονομάσατε άγιο.
Scrooge Mac Duck:Κανένας δὲν θεοποιήθηκε ὅπως οἱ «μὲν γὰρ Ἕλληνες μοιχοῖς ἀνθρώποις καὶ φονευταῖς καὶ ἀκαθάρτοις καὶ μιαροῖς τοὺς ναοὺς ὠνόμαζον καὶ τὰ εἴδωλα, καὶ αὐτοὺς ἐθεοποίουν..»
Μὲ τὸν μπιντὲ καὶ τὴν τουαλέτα μου τί θὰ γίνει;;; νὰ στὰ κάνω ἄγαλμα νὰ βγεῖς νὰ τά προσκυνήσεις;;;
Scrooge Mac Duck.