ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ,
ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚ
Α
ΟΠ
ΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ. ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 19 - 12 - 2012 ΑΝΑΡΤΟΥΣΑΜΕ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΜΕ.

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Διαβάστε το καινούργιο άρθρο μας «ΜΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΗΡΩΔΗ ΤΟΝ ΜΕΓΑ, ΤΟΝ ΣΦΑΓΕΑ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ»…...Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που αναδείξατε τον "Αντιαιρετικό" σε πεδίο ελεύθερης έκφρασης και διαλόγου. Ήδη τα σχόλια ξεπέρασαν τις 18.000!!!...ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 19 - 12 - 2012 ΑΝΑΡΤΟΥΣΑΜΕ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΜΕ.

23 Απρ 2011

ΟΙ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

του Στέλιου Μπαφίτη     Η Ελευθέρα Αποστολική Εκκλησία Πεντηκοστής (ΕΑΕΠ), όπως και όλες οι θρησκευτικές ομάδες που προέρχονται από την Μεταρρύθμιση, δεν έχουν και δεν ακολουθούν διατεταγμένες εορτές ως επί το πλείστον.
     Κάποιες άλλες, όπως και η ΕΑΕΠ, αν και δεν ακολουθούν κάποιο ετήσιο εορτολόγιο, δεν έχουν πρόβλημα στο να εορτάσουν το Πάσχα. Τούτο, πολλές φορές χάρη προσηλυτισμού και για να δείχνουν στους νέους στην ‘’πίστη’’ ότι δεν είναι αιρετικοί όπως π.χ. οι Μάρτυρες της εταιρείας «Σκοπιά». Και ενώ εορτάζουν το Πάσχα που είναι διατεταγμένη εορτή, δεν εορτάζουν τους αγίους...
     Για μας τους Ορθοδόξους Χριστιανούς, η πηγή της πίστης δεν είναι μόνο η Αγία Γραφή καθώς κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται πουθενά στην Βίβλο, αλλά η Αγία Γραφή σε συνδυασμό με την υπόλοιπη Ιερή Παράδοση που είναι η ‘’μνήμη’’ θα λέγαμε και η ζωντανή εμπειρία της Εκκλησίας. Επομένως, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, όπως έχουν αυτοί, στο να προσπαθούμε δηλαδή να τα στηρίζουμε όλα σε ένα- έστω και θεόπνευστο- βιβλίο.
     Στην εφημερίδα «Χριστιανισμός», στο τεύχος Απριλίου του 2008, στην στήλη ‘’Τι λέει ο Λόγος του θεού’’, οι Πεντηκοστιανοί της ΕΑΕΠ μεταξύ των άλλων είχαν γράψει· «Από το θρησκευτικό σύστημα έχουμε μάθει, ότι είναι καθήκον μας σε ορισμένα χρονικά διαστήματα να τηρούμε τα "διατεταγμένα" αν θέλουμε να ευχαριστήσουμε με τον τρόπο αυτό το Θεό. Επίσης ότι μεταξύ άλλων, υπάρχει μια σειρά από νηστείες οι οποίες πρέπει να τηρούνται. Πίσω από τη "σειρά" αυτή υπάρχει ένα ολόκληρο σχέδιο και συλλογισμός για το ποια φαγητά επιτρέπονται και ποια όχι. Ολόκληρη η επιστήμη της γαστρονομίας έχει επιστρατευθεί για να ικανοποιήσει αυτή μας την ανάγκη. Συχνά ακούμε, με περίλυπο ύφος, ότι ο τάδε νηστεύει ή για τον δείνα δεν έχουν προβλέψει "κατάλληλο" φαγητό, λες και ο άνθρωπος εξαρτάται μόνο, από το ποιες τροφές καταναλώνει.  Όλα αυτά δεν προέρχονται από το Λόγο του Θεού».
     Βέβαια, αγνοούν ότι στην Αγία Γραφή, εκτός από πλήρη αποχή τροφών και ποτών, υπάρχει και η μερική αποχή. Για παράδειγμα, ο Θεός στον κήπο της Εδέμ είχε προστάξει μερική νηστεία, όταν είπε στους πρωτόπλαστους ότι μπορούσαν να φάνε από όλους τους καρπούς εκτός από αυτόν της γνώσεως του καλού και του κακού, καθώς δεν ήταν ακόμα έτοιμοι.
    Αργότερα, ο Θεός πάλι είχε διατάξει μερική νηστεία, όταν είχε πει στους Ισραηλίτες να εορτάζουν το Πάσχα τους μόνο με πικρά χόρτα, αρνί, και άζυμα. Τα διατεταγμένα και η μερική νηστεία είναι από τον Θεό επομένως. Ο καθηγητής Βλ. Φειδάς, αναφέρει ότι η εορτή του Πάσχα ήταν αρχαιότατη στην Εκκλησία· «Το Πάσχα και η Πεντηκοστή υπήρξαν οι πρώτες μεγάλες εορτές του ετήσιου κύκλου της Εκκλησίας, στις οποίες συμπυκνώνονταν η πνευματική εμπειρία της όγδοης ‘’ημέρας’’ της δημιουργίας, ήτοι από την Ανάσταση του Κυρίου μέχρι την ένδοξη Παρουσία Του κατά τα έσχατα» Εκκλησιαστική Ιστορία Α΄  Τόμος, σελ. 272.
   Ενώ παρακάτω, αναφέρει πάλι σχετικά· «Αρχαιότερες ετήσιες εορτές υπήρξαν το Πάσχα, κατά το οποίο εορταζόταν το πάθος και η ανάσταση του Κυρίου».
   Σχετικά με την νηστεία, αναφέρει και πάλι ο Φειδάς· «Ο Ευσέβιος Καισαρείας, αναφερόμενος στο Πάσχα, τονίζει ότι ‘’δη και ημείς το κεφάλαιον της εορτής κύκλων περιόδοις καθ’ έκαστον έτος αναζωπυρούμεν, προεόρτια μεν, προπαρασκευής ένεκα, την τεσσαρακονθήμερον άσκησιν παραλαβόντες κατά τον αγίων ζήλον Μωυσέως και Ηλίου, την δε οερτήν αυτήν εις άληστον αιώνα ανανεούμενοι’’. Η νηστεία θεσπίστηκε κατά το πρότυπο της τεσσαρακονθήμερης νηστείας του Κυρίου και των νηστειών του Μωυσή και του προφήτη Ηλίου. Η χριστοκεντρική ερμηνεία της Μ. Τεσσαρακοστής αποτελεί κοινή έκφραση της εκκλησιαστικής συνειδήσεως, όπως διατυπώθηκε στην καθ’ όλου πατερική παράδοση (Μ. Αθανάσιος, Μ. Βασίλειος, Γρηγόριος ο Θεολόγος, Ιωάννης Χρυσόστομος, Γρηγόριος Νύσσης. Επιφάνιος Κων/ντιας, Ιερώνυμος, Αμβρόσιος, Αυγουστίνος, Κασσιανός, Κύριλλος Αλεξανδρείας κα). Και στην ειδικότερη υμνολογία του Τριωδίου» Εκκλησιαστική Ιστορία σελ.951-952.
   Στους αρχαίους Εκκλησιαστικούς συγγραφείς, παρατηρούμε δύο ξεχωριστές περιόδους νηστείας· της Μ. Τεσσαρακοστής και της Μ. Εβδομάδας. Σταδιακά, η νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας αφομοιώθηκε με την νηστεία της Τεσσαρακοστής λόγο της εννοιολογικής συνάφειά τους.
     Η ΕΑΕΠ, όπως όλες οι αιρέσεις, ενεργεί υποκριτικά. Διότι, δέχεται μεν το Πάσχα ως διατεταγμένη εορτή αλλά δεν δέχεται και την εορτή των αγίων που δέχονταν η αρχαία Εκκλησία ήδη από τον β΄ αιώνα. Κατά τις ημέρες αυτές, γίνεται κήρυγμα από τους άμβωνες της ΕΑΕΠ, σχετικά με τις διηγήσεις των ευαγγελίων για τα γεγονότα, και πολλές φορές ο ομιλητής επεκτείνεται και σε άλλα θέματα με σκοπό να στηλιτεύσει τις Ορθόδοξες πρακτικές. Η στηλίτευση, εξαρτάται από τον ομιλητή κατά πόσο έχει ή δεν έχει εμπάθεια προς την Ορθοδοξία, καθώς άλλοι αδιαφορούν και άλλοι συστηματικά καταφέρονται εναντίων της. Για παράδειγμα, κοροϊδεύουν την αναπαράσταση της αποκαθήλωσης μην αποδίδοντας τιμή στον τίμιο σταυρό του Χριστού. «Οι άνθρωποι ανεβοκατεβάζουν μια σανίδα, και περιμένουν το Μ. Σάββατο μόλις πάει 12 το βράδυ να την αναστήσουν. Ο Θεός να ελεήσει τους ανθρώπους». Κασέτα 2002, από κήρυγμα στην κεντρική Αθηνών.
    Δεν έχουν διαβάσει, όπως φαίνεται, ότι η τιμή πάει στον Κύριο και όχι στο υλικό. «Προσκυνούμε μάλιστα και το σχήμα του τιμίου και ζωοποιού σταυρού, ακόμη κι αν είναι κατασκευασμένο από διαφορετικό υλικό· διότι, αλίμονο, δεν τιμάμε την ύλη, αλλά το σχήμα σαν σύμβολο του Χριστού. Αφού στη διαθήκη του προς τους μαθητές του είπε: «Τότε το σημείο του Υιού του ανθρώπου θα φανερωθεί στον ουρανό», και εννοούσε το σταυρό. Γι’ αυτό και ο άγγελος, που παρουσιάσθηκε στις γυναίκες μετά την Ανάσταση, τις είπε: «Ψάχνετε τον Ιησού το Ναζωραίο, τον σταυρωμένο;»· και ο Απόστολος είπε επίσης: «Εμείς κηρύσσουμε τον σταυρωμένο Χριστό». Πολλοί δηλαδή είναι οι «Χριστοί» και οι «Μεσσίες», αλλά ένας ο σταυρωμένος. Και δεν είπε λογχισμένο, αλλά σταυρωμένο. Πρέπει, λοιπόν, να προσκυνάμε το σημείο του Σταυρού. Διότι όπου είναι αυτό το σημείο, και Αυτός εκεί θα είναι. Απόσπασμα από το 84 κεφάλαιο, ‘Εκδοσις ακριβής της Ορθοδόξου Πίστεως, Ι. Δαμασκηνού.
   Έτσι, όχι απλά αγνοούν την Ορθόδοξη πίστη, αλλά την διαστρεβλώνουν κιόλας. Φυσικά, ούτε ψάλλονται οι υπέροχοι ύμνοι που ψάλλονται στην Εκκλησία κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, όπως λόγου χάρη «Τα Εγκώμια» της Μεγάλης Παρασκευής, ούτε υπάρχει αληθινά κατανυχτικό κλίμα. Αυτά, δυστυχώς, δεν μπορεί να τα νιώσει κανένας αιρετικός. Δεν μπορεί να νοιώσει τι αισθάνεται ο Ορθόδοξος πιστός όταν ψάλλει το «Ω, γλυκύ μου έαρ» ή «Αι γενεαί αι πάσαι» και τα άλλα μοναδικά τροπάρια από άποψης όχι μόνο μουσικότητας αλλά κυρίως δογματικής, αλλά πολύ περισσότερο δεν μπορεί να νοιώσει την μοναδική στιγμή που βιώνει όταν το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου ψάλλει θριαμβευτικά το «Χριστός Ανέστη».
    Και μιλάμε εκ προσωπικής πείρας αφού στο παρελθόν ανήκαμε στην Ελευθέρα Αποστολική Εκκλησία Πεντηκοστής. Δεν μπορούσαμε να νιώσουμε αυτό το μεγαλείο όπως το βιώνουν οι κατ’ επίγνωση Ορθόδοξοι Χριστιανοί.
     Κάθε αίρεση βάζει τους πιστούς της σε έναν φανταστικό κόσμο. Σε έναν κόσμο ψεύτικο, και αυτό συμβαίνει ακόμα περισσότερο στους Πεντηκοστιανούς, που ανήκουν στην ψευδοχαρισματική κίνηση. Γι’ αυτό λοιπόν – την περίοδο εκείνη – θεωρώντας  ότι ήμασταν στην αλήθεια, δεν ασχολούμασταν με τα της Ορθοδοξίας. Δεν μας άγγιζαν τίποτα από όλα αυτά, και είναι λογικό κατά την Προτεσταντική λογική, εφόσον αυτά ήταν (δήθεν) ‘’αντιβιβλικά’’, προϊόντα μιας ‘’αποστατημένης’’ Εκκλησίας.
      Η διδασκαλία καθορίζει και την στάση του πιστού της κάθε ομάδας. Εκεί πρέπει να κτυπηθεί η κάθε αίρεση, και η Ορθόδοξη Εκκλησία μπορεί να απαντήσει σε κάθε ένσταση που προβάλλουν οι αιρετικοί, πάντα με βάση την μαρτυρία της αρχαίας Εκκλησίας.
     Παλαιότερα, δεν επέτρεπαν στα σπίτια των Πεντηκοστιανών ούτε το έθιμο των κόκκινων αυγών, ούτε τίποτα άλλο ‘’εξωβιβλικό’’ και ‘’κοσμικό’’, ενώ σήμερα άνετα μπορούν να βρεθούν κόκκινα αυγά στα σπίτια τους. Ακόμα και σε διάφορα blog που διατηρούν, χρησιμοποιούν εικόνες με τον Σταυρό, αλλά και με κόκκινα αυγά, όπως έχει αποκαλύψει και το blog «Αντιαιρετικό Εγκόλπιο» στο http://egolpio.wordpress.com/2010/04/06/trojan_horse_2/ Οι αιρετικοί, χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους προσηλυτισμού, και πολλές φορές αποκρύπτουν το ποιοι είναι.
   Σε όλους αυτούς όμως, εμείς έχουμε να τους κάνουμε ένα δώρο. Και αυτό δεν είναι άλλο από τον περίφημο Αναστάσιμο Κατηχητικό Λόγο του Ιωάννη Χρυσοστόμου που διαβάζεται λίγο πριν το τέλος της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας. Τον παραθέτουμε στο πρωτότυπο για να μην χαλάσουμε την μαγεία και μουσικότητα της αρχαίας Ελληνικής γλώσσα μας:

«Εί τις ευσεβής και φιλόθεος, απολαυέτω της καλής ταύτης και λαμπράς πανηγύρεως.
Εί τις ευγνώμων, εισελθέτω χαίρων εις την χαράν του Κυρίου αυτού.
Εί τις έκαμε νηστεύων, απολαυέτω νύν το δηνάριον.
Εί τις από της πρώτης ώρας ειργάσατο, δεχέσθω σήμερον το δίκαιον όφλημα.
Εί τις μετά την τρίτην ήλθεν, ευχαρίστως εορτασάτω.
Εί τις μετά την έκτην έφθασε, μηδέν αμφιβαλλέτω και γάρ ουδέν ζημειούται.
Εί τις υστέρησεν εις την ενάτην, προσελθέτω, μηδέν ενδοιάζων.
Εί τις εις μόνην έφθασε την ενδεκάτην, μη φοβηθή την βραδύτητα˙ φιλότιμος γάρ ων ο Δεσπότης, δέχεται τον έσχατον καθάπερ και τον πρώτον˙ αναπαύει τον της ενδεκάτης, ως τον εργασάμενον από της πρώτης˙ και τον ύστερον ελεεί και τον πρώτον θεραπεύει˙ κακείνω δίδωσι και τούτω χαρίζεται˙ και τα έργα δέχεται και την γνώμην ασπάζεται˙ και την πράξιν τιμά και την πρόθεσιν επαινεί.
Ουκούν εισέλθετε πάντες εις την χαράν του Κυρίου υμών˙ και πρώτοι και δεύτεροι τον μισθόν απολαύετε.
Πλούσιοι και πένητες μετ' αλλήλων χορεύσατε˙
εγκρατείς και ράθυμοι την ημέραν τιμήσατε˙ νηστεύσαντες και μη νηστεύσαντες, ευφράνθητε σήμερον.
Η τράπεζα γέμει, τρυφήσατε πάντες.
Ο μόσχος πολύς, μηδείς εξέλθη πεινών.
Πάντες απολαύσατε του συμποσίου της πίστεως˙ πάντες απολαύσατε του πλούτου της χρηστότητος. Μηδείς θρηνείτω πενίαν˙ εφάνη γάρ η κοινή Βασιλεία.
Μηδείς οδυρέσθω πταίσματα˙ συγνώμη γάρ εκ του τάφου ανέτειλε.
Μηδείς φοβείσθω θάνατον˙ ηλευθέρωσε γάρ ημάς ο του Σωτήρος θάνατος.
Έσβεσεν αυτόν, υπ' αυτού κατεχόμενος.
Εσκύλευσε τον άδην ο κατελθών εις τον άδην. Επίκρανεν αυτόν, γευσάμενον της σαρκός αυτού.
Και τούτο προλαβών Ησαϊας εβόησεν˙ ο άδης φησίν, επικράνθη, συναντήσας σοι κάτω.
Επικράνθη˙ και γάρ κατηργήθη.
Επικράνθη˙ και γάρ ενεπαίχθη.
Επικράνθη˙ και γάρ ενεκρώθη.
Επικράνθη˙ και γάρ καθηρέθη.
Επικράνθη˙ και γάρ εδεσμεύθη.
Έλαβε σώμα και Θεώ περιέτυχεν.
Έλαβε γήν και συνήντησεν ουρανώ.
Έλαβεν όπερ έβλεπε και πέπτωκεν όθεν ουκ έβλεπε.
Πού σου, θάνατε, το κέντρον;
Πού σου, άδη, το νίκος;
Ανέστη Χριστός και σύ καταβέβλησαι.
Ανέστη Χριστός και πεπτώκασι δαίμονες.
Ανέστη Χριστός και χαίρουσιν άγγελοι.
Ανέστη Χριστός, και ζωή πολιτεύεται.
Ανέστη Χριστός και νεκρός ουδείς επί μνήματος.
Χριστός γάρ εγερθείς εκ νεκρών, απαρχή των κεκοιμημένων εγένετο.
Αυτώ η δόξα και το κράτος εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.»

66 σχόλια:

ASSOS είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
The most Dangerous Internetic Shark είπε...

Τι κρίμα.
Έγραψε ψέματα ο κ.Στέλιος;;;
Δεν το ήξερα!

Έχεις όρεξη για κουβεντούλα ή έτσι μπήκες να γράψεις και να φύγεις;

Στελιος είπε...

Αγαπητέ Assos, παρακαλώ να μου πεις σε ποιο σημείο λέω ψέμματα.

Υγ.
Για όσους δεν ξέρουν, ο Assos είναι εκείνος που διατηρούσε την σελίδα greek biblos, με τις απάτες για τον ιερό Χρυσόστομο που ξεσκέπασε ο Pilotos.
http://www.egolpion.com/apath_greekbiblos.print.el.aspx

Είναι η ιστοσελίδα του οποίου αποκαλεί την θ. Ευχαριστία μας...''πα...ρα''.
http://www.greekbiblos.gr/airet4.htm

Και φυσικά ανήκε στην Εαεπ. Τώρα δεν ξέρω που.

Λοιπόν, αναμένω να μου υποδείξετε κ. Assos ΠΟΥ ΓΡΆΦΩ ΨΈΜΜΑΤΑ. Εμπρός...

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !

Ευχαριστούμε τον αδελφό, για το ωραίο και επίκαιρο άρθρο.

Η Αγία Τριάδα να τον ευλογεί, και να τον ενδυναμώνει, στο Θεάρεστο έργο του.

Θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο για το άρθρο.

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, δεν είναι Χριστιανοί, δεν πιστεύουν πως Ο Ιησούς Χριστός είναι
Ο Θεός, Ο Υιός Του Πατρός.

Σχετικά με τους Πεντηκοστιανούς, θα ήθελα να ρωτήσω τον αγαπητό αρθρογράφο και αδελφό εν Χριστώ, από όσο τους γνωρίζει, είναι όλοι τόσο δειλοί όσο φαίνονται;

Εγώ νόμιζα, πως δεν ξεπερνά κανείς αιρετικός σε δειλία τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, αλλά τώρα βλέπω πως, και οι Πεντηκοστιανοί είναι και αυτοί, το ίδιο θρασύδειλοι σαν τους Μάρτυρες του Ιεχωβά!

Τόσες χιλιάδες αιρετικοί στην Ελλάδα μας, και δεν υπάρχουν ούτε καμιά δεκαριά άντρες, ανάμεσα τους, να έρθουν σε διάλογο;

Καλά δεν έχω πρόβλημα, αν δεν υπάρχουν άντρες, δεχόμαστε να κάνουμε διάλογο, και με γυναίκες, αρκεί να έχουν επιχειρήματα, και να μη φεύγουν σαν όρνιθες, (κοινώς κότες),
μόλις δουν πως δεν τα βγάζουν πέρα με την αλήθεια, που λέγεται Ορθοδοξία.

ΑΝΤΙΧΙΛΙΑΣΤΙΚΟΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΝ

ASSOS είπε...

Επειδή βλέπω πως κάποια πράγματα στο greekbiblos έχουν ενοχλήσει και προσβάλει πολλούς πράγμα που πραγματικά δεν θέλω διότι ο καθένας έχει δικαίωμα να πιστεύει όπου θέλει και δεν θα το κρίνω εγώ. Επειδή πλέον δεν πρεσβεύω πλέον την Ε.Α.Ε.Π. υπόσχομαι θέματα δογματικά να διαγράφουν από το greekbiblos.gr και να μείνουν μόνο κείμενα της Αγίας Γραφής, γνωρίζοντας τον Παπά Δημήτρη (http://www.facebook.com/papadimitris) από μοναστήρι στα μετέωρα έχω αναθεωρήσει πολλά για κάποιους Ορθοδόξους π.χ. του ΟΟΔΕ που μόνο φανατισμό και μίσος είχαν.

Στελιος είπε...

Αγαπητέ μου αδελφέ, όπως σίγουρα θα ξέρεις, υπάρχουν άνθρωποι ειλικρινείς σε όλες τις αιρέσεις. Οι περισσότεροι είναι άνθρωποι ειλικρινείς αλλά παραπληροφορημένοι. Η θρασυδειλία χαρακτηρίζει κυρίως τους πρεσβυτέρους τους, οι οποίοι όταν δεν έχουν τι να πουν, απειλούν με μηνύσεις εμμέσως πλην σαφώς.
http://exprotestant.blogspot.com/2010/04/blog-post_214.html
http://exprotestant.blogspot.com/2010/04/blog-post_15.html

Επιτέλους, πρέπει να συζητήσουμε ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

Ας σταματήσουν να το παίζουν θύματα διότι δεν είναι, και ας δουν την αλήθεια κατάματα. Προσωπικά, δεν φοβάμαι κανέναν διάλογο γιατί την Ορθόδοξη πίστη δεν την δέχτηκα ούτε σε μέσα σε μία μέρα, ούτε μέσα σε ένα χρόνο, αλλά μέσα σε 4 ολόκληρα χρόνια. Έχουμε στοιχεία.

Στελιος είπε...

Αληθώς ανέστη!!

Στελιος είπε...

Ασσος,καλά θα κάνεις να καταργήσεις και να ζητήσεις συγνώμη απο την Εκκλησία του Χριστού που πρόσβαλες κατάφορα με τα ανυπόστατα που είχες γράψει. Ωστόσο, περιμένω να μου πεις που λέω ψέμματα. Διαφορετικά, ανακάλεσε.

Στελιος είπε...

Η ΟΟΔΕ απαντούσε με στοιχεία. Θυμάσαι το φόρουμ που έκλεισε το christianity. gr? Μπορείς να μας πεις τον λόγο?

ASSOS είπε...

Αναφέρομαι σε αυτό που λες «Τούτο, πολλές φορές χάρη προσηλυτισμού και για να δείχνουν στους νέους στην ‘’πίστη’’ ότι δεν είναι αιρετικοί» … όπως καλά ξέρετε έχω περάσει πολλά χρόνια στην Ε.Α.Ε.Π. και το Πάσχα δεν το κάνουν για αυτό, και Πεντηκοστιανοί εορτάζουν το Πάσχα αλλά με τον τρόπο τους που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός από κάποιον ορθόδοξο καθαρά για δογματικούς λόγους.

Στελιος είπε...

"Κάποιες άλλες, όπως και η ΕΑΕΠ, αν και δεν ακολουθούν κάποιο ετήσιο εορτολόγιο, δεν έχουν πρόβλημα στο να εορτάσουν το Πάσχα. Τούτο, πολλές φορές χάρη προσηλυτισμού και για να δείχνουν στους νέους στην ‘’πίστη’’ ότι δεν είναι αιρετικοί όπως π.χ. οι Μάρτυρες της εταιρείας «Σκοπιά». Και ενώ εορτάζουν το Πάσχα που είναι διατεταγμένη εορτή, δεν εορτάζουν τους αγίους...".

Αυτό έγραψα, κ Assos. Που το βρήκαν αυτό στην Γραφή? Που λέει η Γραφή για διατεταγμένες εορτές?

Στελιος είπε...

Πείτε μας λοιπόν, στην Εαεπ ακολουθούν ναί ή όχι διατεταγμένες γιορτές? Μην απομονώνετε φράσεις μου, παρακαλώ. Δεν είναι εδώ πεντηκοστιανό μπλόγκ.

Ανώνυμος είπε...

Στέλιο συμφωνώ με όσα λες, δεν έχω αντίρρηση.

Αλλά θα ήθελα να πω, πως, ΟΛΟΙ όσοι έχουν διαβάσει άρθρα μας, άρθρα όλων των Ορθόδοξων Χριστιανών, που ασχολούνται με τις αιρέσεις και την καταπολέμησή τους, ΟΛΟΙ αυτοί οι αιρετικοί, είναι θρασύδειλοι, και εξακολουθούν να εμμένουν στην πλάνη και το ψεύδος, δείχνοντας πως είναι γνήσια τέκνα του πατέρα τους, του Σατανά.

Επίσης και οι πρεσβύτεροι είναι θύματα, γιατί ακολουθούν εντολές, και δεν έχουν προσωπική κρίση και γνώμη.

Υπάρχουν οι ανεγκέφαλοι, καθώς και οι βλάκες.

Όλους μας θα μας κρίνει Ο Χριστός, και έτσι θα δούμε σε ποια κατηγορία ανήκει ο καθένας.
Αν δεν κάνω λάθος, στην αίρεση που αναφέρεις στο άρθρο σου, ενεργεί άμεσα ο διάβολος, μπαίνει στον άνθρωπο και τον εξουσιάζει, τον κάνει να μιλά "ξένες γλώσσες" και άλλα τέτοια δαιμονικά...

Είναι αλήθεια πως πιστεύουν ότι έγινε ανάσταση νεκρού;

Το ρωτώ γιατί ίσως δεν πρέπει να τους πάρουμε όλους, πολύ στα σοβαρά, ίσως ανήκουν οι περισσότεροι, στην κατηγορία...του...βλάκα..


ΑΝΤΙΧΙΛΙΑΣΤΙΚΟΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΝ

Στελιος είπε...

Ακριβώς, των "Ορθοδόξων", όπως γράφεις. Οι αιρετικοί, όταν είναι για την αίρεσή τους λένε "να βλέπουμε μόνο στον Κύριο". Για την Ορθόδοξη εκκλησία "βλέπε τι κάνει ο ένας και ο άλλος". Ποτέ δεν μιλάνε για την ΠΙΣΤΗ, αλλά για ανθρώπους άσχετους! Δύο μέτρα και δύο σταθμά!! Αν θες να δεις το Πάσχα των Ορθοδόξων, αγαπητέ, δες οι άγιοι τι μας παρέδωσαν και τι είχε η αρχαία Εκκλησία στην πράξη της, και σύγκρινε.

Στελιος είπε...

Αγαπητέ ΑΝΤΙΧΙΛΙΑΣΤΙΚΟΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΝ,υπάρχουν δύο περιπτώσεις. Η μια είναι η αυθυποβολή και η άλλη (και η πιο επικίνδυνη) είναι αυτό που αναφέρεις. Το θέμα είναι τεράστιο. Σκέψου οτι ακόμα και ο Πάρχαμ (ο παππούς των πεντηκοστιανών) είχε διακρίνει τέτοια πράγματα, κατά την γέννηση της πεντηκοστιανής κίνησης. Έχω αποδείξεις και απο άτομο που γνωρίζω.

Το βιβλίο του π Αλεξίου, "Εν ειρήνην του κυρίου δεηθώμεν", έχει αποκαλυπτικές ενότητες. Μερικές απο τις οποίες μπορεί κανείς να δει εδώ

http://exprotestant.blogspot.com/search/label/Από%20το%20βιβλίο%20%27%27Εν%20ειρήνη%20του%20Κυρίου%20δεηθώμεν%27%27.

Ανώνυμος είπε...

Αδελφέ Στέλιο, πιστεύω πως τα πρόσωπα που αποτελούν όλες αυτές τις ομάδες, είναι εξ ολοκλήρου υπό την εξουσία του άρχοντος του αιώνος τούτου, και δεν υπάρχει διαφορετική ερμηνεία.

Η Αγία Τριάς, δεν είναι δυνατόν να ενεργεί στον ίδιο χώρο, όπου επικρατεί η δαιμονική επιρροή.
Επίσης πιστεύω πως, τα πρόσωπα αυτά, είναι ακατάλληλα για την ανατροφή και διαπαιδαγώγηση τέκνων.

Είχα ακούσει μια "ομολογία" που κάποιος "αναγεννημένος" άφησε μερικά παιδάκια να παίξουν σε ένα υπόγειο, και οι γονείς ήταν στο ισόγειο.

Ξαφνικά μερικά παιδιά άρχισαν να ουρλιάζουν και άλλα να κλαίνε.

Το "άγιο πνεύμα" είχε ενεργήσει στα παιδιά, και αυτά σε κατάσταση έκστασης, άρχισαν να μιλούν ξένες γλώσσες, καθώς ήταν εκτός εαυτού, και δόξαζαν με τα χέρια ψηλά, καθώς τα έλουζε το "άγιο πνεύμα".

Κάθε νορμάλ και λογικός άνθρωπος, αντιλαμβάνεται πόσο επικίνδυνο είναι όλο αυτό το σκηνικό, για παιδάκια του δημοτικού.

Επίσης ο Σατανάς τους έχει τόσο πολύ εγκλωβίσει, που δεν αντιλαμβάνονται ούτε το κακό που κάνουν στα ανήλικα παιδάκια τους.

Όταν πρόκειται για παιδιά, και διανοητικά καθυστερημένους, δεν είναι απλά τα πράγματα, πρέπει να επέμβει ο εισαγγελέας ανηλίκων.
Άρα άλλοι είναι αυτοί που πρέπει να κάνουν τις μηνύσεις που έλεγες παραπάνω....


ΑΝΤΙΧΙΛΙΑΣΤΙΚΟΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΝ

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Αν και σέβομαι την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης αναγκάστηκα να βάλω φραγή στα σχόλια, επειδή κάποιος κύριος – προφανώς ΜτΙ – ονόματι Ηλιού, έγραφε άσχετα σχόλια με το υπό διαπραγμάτευση θέμα στο «Η πλάνη της Σκοπιάς εις τα άζυμα τού αναμνηστικού δείπνου τού Κυρίου.»
Την φραγή αυτή δεν την κράτησα ούτε δύο μέρες γιατί πίστεψα πως ο κύριος αυτός θα συμμορφώνονταν, μιας και έγινε αιτία να διακόπτεται ο ζωντανός διάλογος.
Δυστυχώς ο κύριος αυτός ξανακτύπησε και στο παρόν άρθρο ως Δήκτης πλέον με άσχετα σχόλια για μία ακόμη φορά με το υπό διαπραγμάτευση θέμα. Γι’ αυτό και τα σχόλιά του διέγραψα καθώς και τα συναφή και ξανάβαλα φραγή. Ελπίζω πως θα συμμορφωθεί στο μέλλον για να μπορεί και ο διάλογος να είναι ζωντανός αλλά και τα σχόλια να έχουν σχέση με το υπό διαπραγμάτευση θέμα.

Χρήστος – αντιαιρετικός

Χρήστος - αντιαιρετικός είπε...

Τι έγινε ρε παιδιά; Γιατί ο κ. Άσσος διέγραψε το πρώτο σχόλιό του, με αφορμή να ξεκινήσει ο διάλογος με τον κ. Στέλιο τον συγγραφέα του παρόντος άρθρου; Για λόγους κατανόησης του διαλόγου το δημοσιεύουμε εμείς:


"Ο/Η ASSOS άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "ΟΙ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ":

Είστε εκτός τόπου και χρόνου και μάλιστα γράφετε συκοφαντίες και ψέματα, ακόμα και έτσι να ήταν τα πράγματα, που δεν είναι εσείς δεν ακολουθείτε το παράδειγμα του Χριστού που αγαπούσε τους πάντες ακόμα και τους αμαρτωλούς, το μόνο που κάνετε είναι να σπείρετε διχόνοια μεταξύ των Χριστιανικών δογμάτων … ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ !!!Ανάρτηση από τον/τη ASSOS στο ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ τη 24 Απριλίου 2011 10:02 π.μ."


Και για την αντιγραφή
Χρήστος - αντιαιρετικός

The most Dangerous Internetic Shark είπε...

Πολύ καλά έκανες «Αντιαιρετικε» που έσβησες τα σχόλια του.
Δεν περιμέναμε και τίποτα καλύτερο από τον κατεγνωσμενο Ιεχωβίτη τον υψηλόβαθμο Β…, που έχει κατεξεφτιλιστεί εδώ μέσα στο διάλογο με αποτέλεσμα να φύγει άρον άρον.
Η ΟΔΔΕ τον έχει πάρει χαμπάρι για τα καλά και έχει αναιρέσει ουκ ολίγες πλάνες του με έγκυρα άρθρα.Δεν τοποθετήθηκε στο θέμα των Αζύμων στο προηγούμενο άρθρο , ούτε και πρόκειται να το κάνει εδώ.

Όσο για τα άσχετα σχόλια που επικολλάει στα άρθρα είναι επειδή έχει δοκιμάσει τα «δόντια μου» σε διάλογο μεταξύ μας αλλά και με άλλους εδώ στο Blog.
Τι άλλο του έμεινε να γράψει εκτός από αηδίες;

Για τον κ.Asso πολύ καλά έκανες και δημοσίευσες το πρώτο σχόλιό του ώστε να βλέπει ο αναγνώστης ότι μπαίνουν εδώ μέσα και φεύγουν άρον άρον έντρομοι γενόμενοι οι κάθε είδους πλανεμένοι , όπως είχε μπει και ο Αστρολόγος σε κάποιο άρθρο μας και έφυγε πανικόβλητος !

Και μην χρησιμοποιήσει κανείς το αστείο λογοπαίγνιο nickname μου για να πει ότι είμαστε φανατικοί.

The most Dangerous Internetic Shark είπε...

Που είναι ο Assos, γιατί εξαφανίστηκε;

Γιατι δεν μπαίνει μέσα να υποστηρίξει τα όσα έγραψε;

Γιατί δεν μπαίνει μέσα στο διάλογο να τον μετατρέψουμε σε Nτάμα σπαθί;

Στελιος είπε...

Εύχομαι ο Κύριος να μας φωτίζει όλους. Δυστυχώς για τον Assos, ήμουν στους πεντηκοστιανούς απο τα 17 μου και ξέρω απέξω και ανακατωτά την διδασκαλία τους. Για αυτό και γράφω επώνυμα και με στοιχεία (όσο μπορώ). Αυτό με την σανίδα, μπορώ ΑΝΕΤΑ να το αναρτήσω σε ηχητικό αρχείο, αλλά δεν νομίζω ότι θα ωφελήσει. Δυστυχώς για μένα, ήμουν εκεί πολλά χρόνια.

ASSOS είπε...

Δεν γουστάρω να κάτσω να τσακώνομαι μαζί σας διότι ξέρω πως με πολλούς από σας δεν βγαίνει άκρη διότι έχετε πολύ θρησκευτικό φανατισμό. Έσβησα το πρώτο μήνυμα αλλά όπως σας έγραψα παρακάτω

«Αναφέρομαι σε αυτό που λες «Τούτο, πολλές φορές χάρη προσηλυτισμού και για να δείχνουν στους νέους στην ‘’πίστη’’ ότι δεν είναι αιρετικοί» … όπως καλά ξέρετε έχω περάσει πολλά χρόνια στην Ε.Α.Ε.Π. και το Πάσχα δεν το κάνουν για αυτό, και Πεντηκοστιανοί εορτάζουν το Πάσχα αλλά με τον τρόπο τους που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός από κάποιον ορθόδοξο καθαρά για δογματικούς λόγους.»

όχι πως έφυγα άρον άρον η σας φοβάμαι όπως θέλει να ενοηθει ο The most Dangerous Internetic Shark απλά δεν γουστάρω τους φανατισμούς με έχουν κουράσει και δεν βγάζουν πουθενά.

Όπως σας υποσχέθηκα έφυγαν όλα τα δογματικά από το greekbiblos.gr .

Με αγάπη ΧΡΙΣΤΟΥ.

The most Dangerous Internetic Shark είπε...

Μα δεν θα τσακωθούμε μαζί σας!
Απλά θα σας «μασήσουμε» λιγάκι δηλαδή θα διορθώσουμε τις πλάνες σας.Έχουμε καιρό να «φάμε».

Φυσικά και δεν βγαίνει άκρη όπως λέτε. Πως να βγει άλλωστε από αυτοίδρυτες Εκκλησίες του 18 αιώνα και μετά;

Πολύ καλά κάνατε και τα σβήσατε.Σας συγχαίρω για αυτή σας την κίνηση. Αρκετά σας εξέθεταν εσάς και το Ιστολόγιό σας οι Εαεπίτικες χυλοπίττες που ήταν αναρτημένες στο χώρο σας!

Φύγατε ξαφνικά και σβήσατε το πρώτο σας σχόλιο δηλώνοντας πως με την πράξη σας αυτή δεν επιθυμείτε το διάλογο. Αυτό είναι ένδειξη φόβου με αντικειμενικά κριτήρια ενώ συγχρόνως σας προφυλάσσει απο δύσκολες καταστάσεις που έζησαν κάποιοι άλλοι εδώ http://antiairetikos.blogspot.com/2010/10/blog-post_25.html εξαιτίας των ανυπόστατων ισχυρισμών τους.

Τώρα αν εσάς δεν σας συμφέρει να παραδεχθείτε ότι φύγατε από το Ιστολόγιο εδώ, αυτό είναι άλλο θέμα.

ASSOS είπε...

Μαζί μας ;;;... με πόσους και με ποίους νομίζεις πως μιλάς ;;; ... ξεκολλά !!!

Στελιος είπε...

Είπατε κ Assos μεταξύ των άλλων οτι,

"Είστε εκτός τόπου και χρόνου και μάλιστα γράφετε συκοφαντίες και ψέματα...".

Και το κάνατε πιο συγκεκριμένο λέγοντας "το Πάσχα δεν το κάνουν για αυτό" (εννοείτε τον προσηλυτισμό).

Στο άρθρο είχα γράψει, "Κάποιες άλλες, όπως και η ΕΑΕΠ, αν και δεν ακολουθούν κάποιο ετήσιο εορτολόγιο, δεν έχουν πρόβλημα στο να εορτάσουν το Πάσχα. Τούτο, πολλές φορές χάρη προσηλυτισμού και για να δείχνουν στους νέους στην ‘’πίστη’’ ότι δεν είναι αιρετικοί όπως π.χ. οι Μάρτυρες της εταιρείας «Σκοπιά». Και ενώ εορτάζουν το Πάσχα που είναι διατεταγμένη εορτή, δεν εορτάζουν τους αγίους...".

Και ρώτησα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, που στην Καινή Διαθήκη αναφέρεται το Πάσχα ως διατεταγμένη εορτή των Χριστιανών. Αν αναφέρεται όντως, τότε καλώς και το εορτάζουν ως διατεταγμένη εορτή στην ΕΑΕΠ. Δεν αναφέρεται όμως και το ΞΈΡΕΤΕ καλά. Αν στηρίζονται σε εξωβιβλικές πηγές, τότε γιατί δεν εορτάζουν και στους αγίους που μάλιστα οι Χριστιανοί απο την αρχή εόρταζαν? Γιατί η διάκριση αυτή?

Ρωτάω λοιπόν, εορτάζουν στην Εαεπ διατεταγμένες εορτές ναί ή όχι? Αν όχι, τότε γιατί εορτάζουν το πάσχα και όχι τους αγίους? Απλά πράγματα.

Για τον εορτασμό του Πάσχα, ήδη έχω γράψει στο άρθρο. Για τον εορτασμό των αγίων αναφέρω οτι μαρτυρείται απο τους Τερτυλλιανό, Κυπριανό κτλ.

Αν θέλετε διάλογο επι της ουσίας (και όχι απλά για να γράψετε κάτι), απαντήστε παρακαλώ και μην πετάτε πυροτεχνήματα. Αν δεν θέλετε, τότε μην απαντάτε, αλλά μην λέτε όμως οτι είμαστε δήθεν "φανατικοί". Έχουμε στοιχεία κ Assos.

The most Dangerous Internetic Shark είπε...

ASSOS είπε...
Μαζί μας ;;;... με πόσους και με ποίους νομίζεις πως μιλάς ;;; ... ξεκολλά !!!
26 Απριλίου 2011 11:12 μ.μ.

Με έναν νομίζω ότι μιλάω εξ’αρχής, με εσάς.Αssos «ονομάζεστε», όχι τράπουλα για να είστε πολλοί!

Απλά ο πληθυντικός ως συνήθως δηλώνει ΕΥΓΕΝΕΙΑ και γι'αυτό σας μιλάω στον πληθυντικό. Ή δεν σας έχουν μιλήσει ποτέ στον πληθυντικό και γι’αυτό απορείτε , ή έχετε ήδη ζαλιστεί με το που μπήκατε εδώ μέσα.Κρίμα όμως διότι είναι αρχή ακόμα.

The most Dangerous Internetic Shark είπε...


Αγαπητέ Αssos.
Είχα κάνει χθες ένα σχόλιο στο blog σας, στο άρθρο σας με τίτλο :

"Και νέο Κοινωνικό Ιατρείο". http://assosgreek.blogspot.com/2011/04/blog-post_26.html

το οποίο σας το παραθέτω παρακάτω :

Δημοσίευση σχολίου για: ASSOS ... blog from GREECE !!!
"Και νέο Κοινωνικό Ιατρείο"
1 Σχόλιο - Εμφάνιση αρχικής ανάρτησης

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Αγαπητέ κύριε Γιώργο.
Σβήσατε ένα σχόλιο στο blog του ''Αντιαιρετικού'' το οποίο ο ιδιοκτήτης του αναδημοσιεύσε.

Επίσης έχετε αφήσει στη μέση μια συζήτηση εκεί http://antiairetikos.blogspot.com/2011/04/blog-post_23.html
26 Απριλίου 2011 5:14 μ.μ.

Σήμερα που μπήκα στο άρθρο σας,αγαπητέ Assos, είδα ότι δεν υπάρχει το σχόλιό μου!


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτή η ανάρτηση έχει καταργηθεί από ένα διαχειριστή του ιστολογίου.
26 Απριλίου 2011 5:14 μ.μ.
Δημοσίευση σχολίου


Γιατί έχετε σβήσει το σχόλιό μου;
Γιατί σβήσατε το πρώτο σχόλιό σας εδώ μέσα;

Έχετε άσχημη συνήθεια,αγαπητέ Assos!

Ξέρετε , ο «Αντιαιρετικός» απεχθάνεται αυτούς που σβήνουν τα σχόλια των άλλων, ειδικά όταν αυτά δεν είναι υβριστικά και δεν θίγουν κανέναν.

Έχει πέσει θύμα ο ίδιος στο παρελθόν, όταν του έσβησε τα σχόλιά του[…]

Ρωτήστε τον να σας πει ποιός του έσβησε τα σχόλιά του.

Χρήστος - αντιαιρετικός είπε...

Κύριοι, έβγαλα τη φραγή για να μπορεί ο διάλογος να είναι ζωντανός. Παράκληση, τα σχόλια να είναι επί του θέματος, όπως πράγματι συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Όποιο σχόλιο θα είναι άσχετο θα διαγράφεται.

Χρήστος - αντιαιρετικός

Χρήστος - αντιαιρετικός είπε...

Κύριε The most Dangerous Internetic Shark αν όντως συνέβη αυτό που γράφετε, πως ο κ. ASSOS σας διέγραψε το σχόλιο είναι πράγματι πολύ λυπηρό.
Και μετά πειράζει τον κ. ASSOS ο δικός μας φανατισμός που βέβαια μέχρι στιγμής μόνο στην φαντασία του υπάρχει.
Αυτός που είναι αφανάτιστος γιατί τότε σβήνει τα σχόλια;

Χρήστος - αντιαιρετικός

The most Dangerous Internetic Shark είπε...

Μα και βέβαια συνέβη αυτό που λέω κ. "Αντιαιρετικέ"!

Έσβησε το σχόλιό μου παρότι δεν ήταν υβριστικό. Προφανώς δεν θέλει να έχουν γνώση οι αναγνώστες του.

The most Dangerous Internetic Shark είπε...

Μάλλον θα τον τρόμαξε το nickname μου τον Assos και γι'αυτό εξαφανίστηκε.Άλλωστε ο διάλογος δεν του αρέσει.Μας το έδειξε αυτό όταν έσβησε το σχόλιό μου στο blog του καθώς και το σχόλιό του εδώ!!!

Πρέπει να το αλλάξω το nickname μου να το κάνω πιό "γλυκό" ώστε να δείχνω εύκολος στο διάλογο και να μην φοβούνται να μπουν μέσα να συζητήσουν.

Θα χρησιμοποιώ το "Τhe Little Fish Nemo" για καμουφλάζ...

Κοσμάς ο Αιτωλός. είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
The Little Fish Nemo είπε...

Αυτό θα είναι το nickname μου ώστε να μπαίνει μέσα ο άλλος και να νομίζει πως είναι της πλάκας το Blog και ότι μπορεί να "επιζήσει" εδώ μέσα.

Στρουμφίτα είπε...

Συμφωνώ πως πρέπει κάτι να γίνει, κάτι να κάνουμε, για να μη φοβούνται οι αιρετικοί, και να μπαίνουν για να κάνουμε διάλογο.
Αλλάζω και εγώ το ψευδώνυμο, και το κάνω πιο γλυκό...περισσότερο δεν γίνεται!!!
Ελπίζω να μη φοβούνται την Στρουμφίτα!!!

Ανώνυμος είπε...

Έχω κάποιες απορίες στο

"Η πλάνη της Σκοπιάς εις τα
άζυμα του αναμνηστικού δείπνου
του Κυρίου."

Μήπως θα μπορούσατε να βοηθήσετε,
μιας και σας βλέπω ορεξάτους για
διάλογο;


Δήκτης.

The Little Fish Nemo είπε...

Τι δεν σας τις έλυσε τις απορίες ο κ.Τσιμπιρίδης;

Απαντήστε του πρώτα εσείς σε αυτά που καταλογίζει στην Εταιρεία Σκοπιά, στα γραφόμενα του, ώστε να κάνετε διάλογο πρώτα εσείς μαζί του και ύστερα, αν υπάρξει κάποια εξέλιξη και χρειασθεί να παρέμβουμε θα το κάνουμε.

Στελιος είπε...

Όποιος θέλει, ας μπει επώνυμα (όπως επώνυμα γράφω και εγώ, χωρίς να "εκμεταλλεύομαι" την δυνατότητα της ανωνυμίας του Internet), και αν διαφωνεί, να μας πει ΣΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ.
Απλά, θα ενημερώσω ότι ήμουν στην Πεντηκοστή κατά ένα μεγάλο μέρος της μέχρι τώρα ζωής μου, και μάλιστα σε ένα αρκετά κρίσιμο στάδιο της ζωής μου. Απο τα 17 μέχρι και τα 27 περίπου, ενώ τώρα βαδίζω αισίως στα 29. Πριν γράψετε ανώνυμα, διαβάστε εδώ για να έχετε μια πρώτη εικόνα....
http://www.oodegr.com/oode/pentikostianoi/empeiries/stelios_1.htm

Νίκος είπε...

Φιλε Στελιο εγω αυτο που θελω να σου πω ειναι οτι με στεναχώρησε παρα πολυ αυτο που ειπες οτι ησουν στην ΕΑΕΠ αλλα τωρα δεν εισαι. Εφυγες απο το φως για να πας που? Σιγουρα δεν ειμαι αξιος να σε κρινω σε καμμια περιπτωση, επειδη εγω ημουν ο χειροτερος ολων πριν δωσω την καρδια μου Στον Ιησού Χριστό, και γνωριζω οτι στα ιδια χαλια και χειροτερα θα πεσω εαν απομακρυνθω απο Τον Κύριο. Απλως θελω να πω οτι ειναι πολυ ασχημο να εχεις γνωρισει την αληθεια, να σου εχει αποκαλυφθει Ο Κύριος στην ζωη σου, και τελικα καποια στιγμη να Του γυρισεις την πλατη και να πεις, εγω δεν μπορω να ακολουθησω, ειναι ασχημο ενω βρισκοσουν μεσα στην παρουσια Του Κυρίου, μεσα στην αγκαλια Του Πατερα, μεσα στην ευλογια, να καταληγεις τελικα να Κραζει σε σενα ο Χριστός και να σου λεει "ιδου ισταμαι εις την θυρα και κρουω", να εχεις βγαλει δηλαδη Τον Χριστό εξω απο την καρδια σου. Οτι και αν ειναι αυτο που σε εκανε να απομακρυνθεις απο την εκκλησια πηγαινε το Στον Κύριο, προσευχησου, μην εγκαταλειπεις Τον Χριστό,μην Του γυριζεις την πλατη, ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΛΟΓΟ! Αυτα ειχα να σου πω φιλε μου, και ζητω συγνωμη αν κατι δεν εχω καταλαβει καλα, αν εχω βγαλει λαθος συμπερασμα. Ο Κύριος να σε οδηγησει.

Ανώνυμος είπε...

Ο Νίκος έγραψε:

"Φιλε Στελιο ... ησουν στην ΕΑΕΠ ... αυτο που σε εκανε να απομακρυνθεις απο την εκκλησια"

Αγαπητέ φίλε.
Επισημαίνω τα παραπάνω για να πω ότι ο Στέλιος είπε πως ήταν στην ΕΑΕΠ και όχι στην Εκκλησία!
Ο Χριστός έφτιαξε την Εκκλησία του πριν από 2.000 χρόνια και τότε ΕΑΕΠ δεν υπήρχε... Σίγουρα πράγματα...


Δεν υπάρχει καμία άλλη Εκκλησία που να φτάνει σε χρονική διάρκεια ίση με την ιστορική εμφάνιση του Χριστού, εκτός από αυτήν που βρίσκεται τώρα ο Στέλιος και οι Ορθόδοξοι.

Η ΕΑΕΠ είναι γέννημα της αιματοβαμμένης κίνησης του Προτεστάντη και προσκυνητή των φεουδαρχών Λούθηρου, 16 αιώνες ΜΕΤΑ τον Χριστό.

Όσο για τις κατηγόριες που ο Προτεσταντισμός ρίχνει ενάντια στην Εκκλησία του Κυρίου, χρησιμοποιώντας τα νεο-παγανιστικά ψεύδη περί Βυζαντίου και Εκκλησίας, έχουν απαντηθεί εδώ και αρκετά χρόνια και εκθέτουν την ΕΑΕΠ και τα υπόλοιπα "εκκλησιαστικά" υποκαταστήματα του Προτεσταντισμού.

Η φαρέτρα του ψέματος έχει πλέον εξαντληθεί. Οι δήθεν "προοδευτικοί" εικονομάχοι, ξέρουν όλοι πλέον ότι ήταν οι ανελέητοι σφαγείς των Ορθοδόξων, οι δήθεν¨"προοδευτικοί" Παυλικιανοί και Βογόμιλοι δεν ήταν τίποτε άλλο παρά θρησκευτικές ομάδες κακοποιών με πολλά αιματηρά επεισόδια εις βάρος των Ορθοδόξων.

Τα ευφυολογήματα περί δήθεν απουσίας τιμής στις Εικόνες, στη Θεοτόκο, στους Αγίους, στα Ιερά Λείψανα στην εποχή της αρχαίας Εκκλησίας, ή η δήθεν απουσία του νηπιοβαπτισμού και δεκάδες άλλα παρόμοια, έχουν πλέον τελειώσει οριστικά.

Το διαδίκτυο, ευτυχώς, δεν ωφελεί μόνο στην κυριαρχία της προτεσταντικής προπαγάνδας, αλλά βοηθά και την διάδοση της αλήθειας με στοιχεία και τεκμηρίωση, αναιρώντας βουνά από συσσωρευμένα ψεύδη αιώνων που συγκέντρωσε ο Προτεσταντισμός σε συμμαχία με τον Διαφωτισμό ενάντια στην Εκκλησία.

Ο δρόμος για έναν καλοπροαίρετο άνθρωπο είναι ένας και οδηγεί στην Εκκλησία του Χριστού και στην κάθε ΕΑΕΠ...

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Νίκος είπε...

Φιλε μου Παναγιώτη θελω να σου πω οτι δεν ειναι αναγκη να ακουλουθησεις καμια ΕΑΕΠ ή οτιδηποτε αλλο. Το μονο που εχεις να κάνεις ειναι να παρεις μια Καινη Διαθηκη, να αρχισεις να την διαβαζεις και να προσευχεσαι στον Ιησού Χριστό να σε οδηγει. Οσο για τις εικονες μιας και το ανεφερες θα ηθελα να διαβασεις απο το βιβλιο του Ησαΐα, στο κεφαλαιο 44 (μδ΄)και εδαφια 14 εως 17, ειμαι σιγουρος οτι κατι θα καταλαβεις.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Νίκο,

αν το μόνο που είχα να κάνω είναι "να παρω μια Καινη Διαθηκη, να αρχισω να την διαβαζω και να προσευχομαι στον Ιησού Χριστό να με οδηγει", δεν θα υπήρχαν οι αμέτρητες προτεσταντικές και άλλες αιρέσεις που έχουν δημιουργηθεί και συνεχίζουν να εμφανίζονται διαρκώς. Και μάλιστα, όλοι ισχυρίζονται ότι κάνουν αυτό που λες εσύ.

Είναι προφανές ότι αυτό δεν δουλεύει με τον τρόπο που το περιγράφεις και για το πρόβλημα αυτό, δεν ευθύνεται ο Χριστός φυσικά.

Οι κατευθύνσεις που ο νους του ανθρώπου μπορεί να εφεύρει για την ερμηνεία της Αγίας Γραφής, έχουν αποδειχθεί άπειρες, και στο παρελθόν και σήμερα.

Κατά συνέπεια, όταν γνωρίζω πως ο ανθρώπινος νους μοιάζει με αχανή έρημο που αδυνατεί να χαράξει εγγυημένη πορεία, κάνω το πιο λογικό:

Πιάνω το αρχαίο μονοπάτι που έχει χαραχτεί από εκατομμύρια ανθρώπους εδώ και 2.000 χρόνια, και το ακολουθώ ώστε να παραμείνω στον ασφαλή δρόμο.

Ακόμα και οι μέγιστοι των Πατέρων της Εκκλησίας, όταν δίδασκαν την Αλήθεια έλεγαν πάντα: "Αυτά διδαχθήκαμε από τους Πατέρες".

Και όταν στηλίτευαν τις ψευδοδιδασκαλίες, έλεγαν πάντα: "Αυτά ουδέποτε τα δίδαξαν οι Πατέρες".

Και αυτό το έλεγαν όλοι, από τον αρχαιότερο μέχρι τον πιο σύγχρονο.

Έτσι χαράχτηκε το μονοπάτι που ονομάστηκε Κανόνας της Πίστεως και έτσι προστάτεψαν την Εκκλησία από τον χείμαρρο των απόκρυφων και αιρετικών κειμένων και διδασκαλιών όλων των αιώνων, και πριν ακόμα πάρει σάρκα και οστά ο Κανόνας της Κ.Δ.

Και από τη στιγμή που ο Θεός έδωσε τη φώτιση στους ανθρώπους αυτούς, τους μέγιστους Πατέρες της Εκκλησίας, ώστε να δώσουν κατά τον 4ο αιώνα στην ανθρωπότητα τον ασφαλή κανόνα των 27 βιβλίων της Κ.Δ., καλό είναι να ακούμε τη γνώμη τους.

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

Νίκος είπε...
Οσο για τις εικονες μιας και το ανεφερες θα ηθελα να διαβασεις απο το βιβλιο του Ησαΐα, στο κεφαλαιο 44 (μδ΄)και εδαφια 14 εως 17, ειμαι σιγουρος οτι κατι θα καταλαβεις.

(11 Δεκεμβρίου 2011 7:21 μ.μ.)

Αγαπητέ, παναγιώτη, συγχώρεσε με που παίρνω το λόγο. Ο φίλος Νίκος, δεν μας τα λέει καλά. Εμείς οι Ορθόδοξοι δεν λέμε ποτέ ότι ο τάδε « Άγιος»
είναι Θεός μου ή Παναγία μας Θεά μας . Μήπως δεν μπορούμε να εικονίσου με τον ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ ΧΡΙΣΤΟ . Φίλε μου Διάβασε ( Ιωάννης 1,1-14.) Να δούμε κάτι άλλο, διαβάζουμε στην «ΕΞΟΔΟ» στο κεφ. ( 7 και στοίχο 1)." Και είπε Κύριος προς Μωυσήν λέγων ιδού δέδωκά σε θεόν φαραώ,…». Αν ο Θεός έκανε είδος θεού τον
Μωυσή, τις Λες, Νίκο; Nα αμάρτησε; Ασφαλώς όχι.


Το ερώτημα μου είναι, αν σε εσένα εμφανίζονταν ο Μωυσής, θα τον προσκυνούσες;!

GEORGIOS.

Νίκος είπε...

Φιλε Γιωργο τετοιες συζητησεις μπορουμε να κανουμε για ωρες ολοκληρες και για ημερες,ειμαι σιγουρος πως γνωριζεις και συ και το εχεις διαβασει οτι "και δεν υπάρχει δι' ουδενός άλλου η σωτηρία· διότι ούτε όνομα άλλο είναι υπό τον ουρανόν δεδομένον μεταξύ των ανθρώπων, διά του οποίου πρέπει να σωθώμεν" πραξεις , κεφαλαιο 4 (δ΄) εδαφιο 12 και "Διοτι ειναι εις Θεος, εις και μεσιτης Θεου και ανθρωπων,ανθρωπος Χριστός Ιησούς, οστις εδωκεν εαυτον αντιλυτρον υπερ παντων," προς Τιμοθεον Α΄,κεφαλαιο 2 (β¨)εδαφιο 5,6. Η προσκυνηση ανηκει ΜΟΝΟ Στον Πατέρα Θεό,Στον Ιησού Χριστό και στο Πνέυμα Το Άγιο, τους αγίους πρεπει να τους τιμουμε με το να βλεπουμε τον τροπο που περπατησανε σ΄αυτον τον κοσμο, να τους μνημονευουμε, και οχι να προσκηνουμε και να δινουμε φιλημα στα ειδωλα τους, αυτη την στιγμη που μιλαμε δεν βρισκονται σε αυτον τον κοσμο, βρισκονται στον ουρανο ειναι κοντα Στον Κυριο, ομως δεν εχουν καμμια ιδιοτητα ουτε δυναμη να μεσιτευσουν για εμας Στον Πατερα, ΜΟΝΟ Ο Χριστός ειναι Ο Μεσίτης μεταξυ Θεού και ανθρωπων, δεν ανεβηκε στον σταυρο του γολγοθα ουτε ο αγιος Γεωργιος, ουτε ο αγιος Νικολαος ουτε η κατα σαρκα μητερα Του Κυρίου μας Μαρια, ΟΥΤΕ Ο Μωυσης. Ο Ιησούς Χριστός σταυρωθηκε επανω στον σταυρο του γολγοθα, και πηρε επανω του ολη την αμαρτια σου και ολη την αμαρτια μου και ολου του κοσμου,ΜΟΝΟ Ο Ιησούς Χριστός εγεινε επικαταρατος επι ξυλου στην θεση τη δικη μας, για να μπορουμε εμεις αυτη τη στιγμη να γινουμε ευλογεια, «Αλλ' αυτός ετραυματίσθη διά τας παραβάσεις ημών, εταλαιπωρήθη διά τας ανομίας ημών. η τιμωρία, ήτις έφερε την ειρήνην ημών, ήτο επ' αυτόν. και διά των πληγών αυτού ημείς ιάθημεν» Ησαΐας, κεφαλαιο 53(νγ΄)εδαφιο 5. δεν θελω να σας κουραζω αλλο με αυτα που πιστευω,που ειναι το ευαγγελιο Του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. θελω μονο να πω λιγα πραγματα για εμενα και δεν θα σας ξαναενοχλησω. Ειναι σιγουρο πως δεν ειμαι και πολυ εξυπνος ανθρωπος,μαλλον θα ελεγα οτι ειμαι λιγο φτωχος στην εξυπναδα, λιγα πραγματα καταλαβαινω, λιγα πραγματα γνωριζω, ομως αυτο που γνωριζω σιγουρα ειναι οτι καποτε απολαμβανα να πραττω την αμαρτια,μου αρεσε, ημουν πληρης ασεβιας,ακαθαρσιας,πορνειας,πονηριας, εως που καποια στιγμη στην ζωη μου Ο Κυριος εκανε ελεος και με καλεσε να Τον ακολουθησω, αρχιζα να διαβαζω την Καινή Διαθήκη, και αρχιζε να με αλλαζει, εκεινα τα οποια πριν μου αρεσαν (πληρης ασεβιας,ακαθαρσιας,πορνειας,πονηριας,) τωρα πλεον τα μισησα,με ειχε αλλαξει εντελως, εγινα πραγματικα ενας αλλος ανθρωπος, πριν εβριζα, αντιμιλουσα, σκευτομουν συνεχεια εγωιστικα, πονηρα, πριν βλασφημουσα Τον Χριστό, τωρα Τον δοξαζω, και θα Τον δοξαζω αιωνια γιατι ξερω οτι Ο Κύριος με ελεησε και με συγχωρησε, ηρθε και εδωσε φως στην ζωη μου,εδωσε φως μεσα στο σκοταδι, μεσα στον θανατο που βρισκομουν, ημουν χαμενος αλλα τωρα βρεθηκα, ημουν τυφλος αλλα τωρα βλεπω, ημουν νεκρος αλλα τωρα ζω Στον Χριστό, Δοξασμένο το ονομα Του το Αγιο. και εφοσον ολοι μας πιστευουμε και ελπιζουμε Στον Ιησού Χριστό νομιζω πως δεν μας χωριζουν και πολλα πραγματα φιλοι μου. Ο Κυριος Ιησούς Χριστός να σας ευλογει παντοτε, να προσευχεσθε και για εμενα αν θελετε,αυτα ειχα να σας πω, δεν θα σας ξαναενοχλησω και συγνωμη για το μακροσκελες κειμενο

Στέλιος είπε...

Λόγο διαφόρων υποχρεώσεων μου αυτές τις ημέρες , δεν είχα την ευκαιρία να σου απαντήσω Νίκο σε όσα μου γράφεις.


Μου γράφεις· «Φιλε Στελιο εγω αυτο που θελω να σου πω ειναι οτι με στεναχώρησε παρα πολυ αυτο που ειπες οτι ησουν στην ΕΑΕΠ αλλα τωρα δεν εισαι».

Σου απαντώ.
Σε στεναχώρησε το γεγονός ότι έφυγα από την ΕΑΕΠ και δεν σε στενοχώρησαν οι λόγοι που ήταν ΚΑΘΑΡΑ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΙ? Δεν σου έκανε εντύπωση ότι απέρριψα την ΕΑΕΠ εξ αιτίας των ψεύτικων διδασκαλιών και των ψεύτικων προφητειών ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΑ?

*************************************************************


Μου γράφεις· «Εφυγες απο το φως για να πας που?».

Σου απαντώ.
Ποιο είναι το φως? Μία ανθρωποποίητη θρησκευτική ομάδα που αφαιρεί 10 ολόκληρα βιβλία από την Αγία Γραφή κατά την Προτεσταντική παράδοση που έχει υιοθετήσει από το έτος ίδρυσής της που είναι μόλις το 1965? Ποιο φώς? Μία ανθρωποποίητη θρησκευτική ομάδα που κατά το παρελθόν έχει ‘’προφητεύσει’’ για δύο μεγάλα γεγονότα που θα ελάμβαναν μέρος στην δεκαετία του 1990? Μία ανθρωποποίητη θρησκευτική ομάδα που αρνείται την εκκλησία του Κυρίου και που οι ηγέτες της δεν έχουν ιδέα για την πρώτη αποστολική εκκλησία που λένε ότι ακολουθούν? Που κρατάει τους αφελείς συνανθρώπους μας με ψεύτικες προφητείες? Που έχει αιρετικές διδασκαλίες στα δόγματά της ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ και τους ΠΑΤΕΡΕΣ της αρχαίας Εκκλησίας? Όχι φίλε μου, ο Χριστός είναι το φως και η εκκλησία που Εκείνος ίδρυσε, έδωσε υποσχέσεις ότι θα είναι μαζί της ΠΑΣΑΣ τας ημέρας και θα την οδηγεί ΕΙΣ ΠΑΣΑΝ την αλήθεια μέχρι την συντέλεια. Που την βρήκατε άραγε την αποστασία της Εκκλησίας από την αλήθεια? Πως διδάσκετε μια τέτοια ΑΣΕΒΕΣΤΑΤΗ διδασκαλία και παραπλανάτε ανθρώπους που αγαπούν τον Κύριο, δίδοντάς τους το ‘’άλλο ευαγγέλιο’’ και τον ‘’άλλο Χριστό’’? Η Εκκλησία είναι ο στύλος που εδραιώνει την αλήθεια του Ιησού Χριστού και όχι μία οργάνωση που ξεφύτρωσε από το πουθενά. Εκεί πήγα και εγώ. Από την αίρεση, στην Εκκλησία του Ιησού Χριστού. Από το κλάμπ των ψευτοαναγεννημένων, στο πνευματικό νοσοκομείο του Κυρίου.
**************************************************************

Στέλιος είπε...

Μου γράφεις· «Σιγουρα δεν ειμαι αξιος να σε κρινω σε καμμια περιπτωση, επειδη εγω ημουν ο χειροτερος ολων πριν δωσω την καρδια μου Στον Ιησού Χριστό, και γνωριζω οτι στα ιδια χαλια και χειροτερα θα πεσω εαν απομακρυνθω απο Τον Κύριο.


Σου απαντώ.
Ότι κρίνεις αυτό είναι βέβαιο. Απόδειξη είναι ότι κρίνεις αρνητικά την επιλογή μου να απορρίψω την διδασκαλία της ΕΑΕΠ και να εκλέξω ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΜΟΥ ΕΡΕΥΝΑΣ, την Ορθόδοξη εκκλησία του Κυρίου. Δικαίωμά σου , μόνο που ΔΕΝ προσκομίζεις κανένα επιχείρημα για αυτό, παρά μόνο συναισθηματισμούς περί γνωριμίας με τον Κύριο και άλλα τέτοια. Για παράδειγμα, δεν σε βλέπω να απαντάς στο παραπάνω μικρό άρθρο. Να έχεις υπόψη σου ότι ακριβώς τα ίδια λένε όλες οι Πεντηκοστιανές και Ευαγγελικές ομάδες, παρόλο που μεταξύ τους πιστεύουν ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ. Τι κάνει επιτέλους το Άγιο Πνεύμα? Οδηγεί την εκκλησία σε ΟΛΗ την αλήθεια, ναι ή όχι? Εμείς την απάντηση την γνωρίζουμε από τα λόγια του ίδιου του Χριστού. Εσείς? Και πριν την ΕΑΕΠ, που ήταν το φως? Και αν ήταν εκεί, τότε γιατί δημιουργήθηκε η ΕΑΕΠ? Η εμμονή σας να ταυτίζετε την ΕΑΕΠ με τον Κύριο και οτιδήποτε ΕΚΤΟΣ ΕΑΕΠ με τον ‘’κόσμο’’ και την απώλεια είναι ΕΩΣΦΟΡΙΚΑ αλαζονική, ειδικά όταν έχουμε ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ για την ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΚΚΛΗΣΊΑ του Χριστού.

*************************************************************


Μου γράφεις· «Απλως θελω να πω οτι ειναι πολυ ασχημο να εχεις γνωρισει την αληθεια, να σου εχει αποκαλυφθει Ο Κύριος στην ζωη σου, και τελικα καποια στιγμη να Του γυρισεις την πλατη και να πεις, εγω δεν μπορω να ακολουθησω, ειναι ασχημο ενω βρισκοσουν μεσα στην παρουσια Του Κυρίου, μεσα στην αγκαλια Του Πατερα, μεσα στην ευλογια, να καταληγεις τελικα να Κραζει σε σενα ο Χριστός και να σου λεει "ιδου ισταμαι εις την θυρα και κρουω", να εχεις βγαλει δηλαδη Τον Χριστό εξω απο την καρδια σου».

Σου απαντώ.
Αυτά που λες είναι απατηλοί συναισθηματισμοί που φυσικά δεν αποδεικνύουν τίποτα. Και εγώ μπορώ να ισχυριστώ το ίδιο για την Ορθόδοξη εκκλησία, όπως και ο κάθε Προτεστάντης ακριβώς το ίδιο για κάθε μία από τις 23.000 ομάδες του που πιστεύουν ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ. Ότι δηλαδή, όποιος φύγει από εκεί , απαρνείται τον Κύριο κτλ…Ευχαριστώ τον Θεό που ποτέ ΔΕΝ ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΤΗΚΑ με Εκείνον! Ευχαριστώ τον Θεό που σκανδαλίστηκα με τις ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ διδασκαλίες της ΕΑΕΠ και με τις ΨΕΥΤΟΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ της. Τον ευχαριστώ που με δέχτηκε στην Ορθόδοξη Εκκλησία που τόσο απεχθανόμουν ΧΩΡΙΣ να την γνωρίζω εξ αιτίας των ‘’πνευματικών’’ σας κηρυγμάτων! Δεν έφυγα επειδή ‘’αποστάτησα’’ δήθεν από τον Χριστό, αλλά επειδή έχετε ΑΙΡΕΣΕΙΣ στην πίστη σας ΜΕ ΒΑΣΗ την Αγία Γραφή.

*************************************************************

Στέλιος είπε...

Μου γράφεις· «Οτι και αν ειναι αυτο που σε εκανε να απομακρυνθεις απο την εκκλησια πηγαινε το Στον Κύριο, προσευχησου, μην εγκαταλειπεις Τον Χριστό,μην Του γυριζεις την πλατη, ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΛΟΓΟ! Αυτα ειχα να σου πω φιλε μου, και ζητω συγνωμη αν κατι δεν εχω καταλαβει καλα, αν εχω βγαλει λαθος συμπερασμα. Ο Κύριος να σε οδηγησε».

Σου απαντώ.
Ποια αποκαλείς ‘’εκκλησία’’? Μια ανθρωποποίητη οργάνωση που ιδρύθηκε μετά από απόσχιση το 1965? Όχι φίλε μου. Ούτε ‘’εκκλησία’’ είναι αυτή η οργάνωση, ούτε έφυγα από τον Κύριο, ούτε εγκατέλειψα τον Χριστό, ούτε τίποτα από αυτά. Αυτό που με έκανε να απομακρυνθώ είναι οι ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΣ, και οι ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ. Αυτό που με έκανε να προσκολληθώ στην Ορθόδοξη πίστη είναι ότι συμφωνεί απόλυτα με την πίστη της αρχαίας Εκκλησίας και είμαι σε θέση να στο αποδείξω με πλήθος ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΩΝ τα οποία μπορώ να παραθέσω όποτε θέλεις.

Και για να εννοήσεις ότι όντως δεν κατάλαβες καλά, σου κάνω μια πρόταση. Θέσε ένα θέμα προς συζήτηση. Διάλεξε το πιο ισχυρό σου επιχείρημα, και θα να δούμε πόση αλήθεια έχετε στην ΕΑΕΠ.

Υγ. Έχεις όσο χρόνο θέλεις για να σκεφτείς. Άλλωστε, σε δυό μέρες , πρώτα ο Θεός, θα είμαι σε θέση να ασχοληθώ διεξοδικά. Αυτά που σου έγραψα ήταν πολύ περιληπτικά. Καλή φώτιση!

Ανώνυμος είπε...

Νίκο,
όσο για την προσκύνηση:

Ο Λώτ προσκυνεί τους δύο αγγέλους ( Γεν. 19, 1)

Ο Ιακώβ προσκυνεί στη γη εφτά φορές πρίν πλησιάσει τον αδελφό του Ησαύ . ( Γεν. 33, 3). Ο « Αβραάμ σηκώθηκε, προσκύνησε το λαό της χώρας,…» ( Γεν. 23, 7).

H Επιστολή στην εκκλήσια της Φιλαδέλφειας . ( Αποκ. 3,7- 9). Εδώ τί βλέπουμε; Επιτρέπει ο Θεός να προσκυνήσουν οι άνθρωποι τον ( επίσκοπο) της Φιλάδέλφιας!

Γιατί εμείς δεν κάνει τιμητικά να προσκυνήσουμε τους Αγίους; Εφόσον ο Θεός του τίμησε ή αλλιώς τους δόξασε σύμφωνα με την υπόσχεση του. « Τους δοξάζοντά με δοξάσω…» (Α’ Βασ ή Σαμ. Β’ 30). Οι Άγιοι προσεύχονται και μετά θάνατον. ( Αποκ. 5 ,8 και 8, 3-4). Βλέπεις κ. Νίκο, το Ευαγγέλιο δεν αλλάζει, αλλοίμονο σε αυτόν που θα τα αλλάξει, θα έχει το ανάθεμα του Αποστόλου Παύλου . ( Γαλ. α’ 8-9).
GEORGIOS.

Y.Γ για τη Μεσιτεία των Αγίων θα μιλήσουμε άλλη φορά.

Νίκος είπε...

" Ως δε εισήλθεν ο Πέτρος, ελθών ο Κορνήλιος εις συνάντησιν αυτού, έπεσεν εις τους πόδας αυτού και προσεκύνησεν.
26 Αλλ' ο Πέτρος εσήκωσεν αυτόν, λέγων· Σηκώθητι· και εγώ αυτός άνθρωπος είμαι." πραξεις 10, 25-26. "8 Και εγώ ο Ιωάννης είμαι ο ιδών ταύτα και ακούσας. Και ότε ήκουσα και είδον, έπεσα να προσκυνήσω έμπροσθεν των ποδών του αγγέλου του δεικνύοντος εις εμέ ταύτα.
9 Και λέγει προς εμέ· Πρόσεχε μη κάμης τούτο· διότι εγώ είμαι σύνδουλός σου και των αδελφών σου των προφητών και των φυλαττόντων τους λόγους του βιβλίου τούτου· τον Θεόν προσκύνησον." αποκαλυψη 22, 8-9.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Aγαπητέ φίλε Νίκο

Διάβασα τον διάλογό σου με ορισμένους αναγνώστες τού Αντιαιρετικού και θα ήθελα να σε ρωτήσω κι εγώ, για αρχή, μία πολύ απλή ερώτηση. Είπες εις τον φίλο Παναγιώτη τα εξής: «Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις μία Καινή Διαθήκη, να αρχίσεις να την διαβάζεις και να προσεύχεσαι στον Ιησού Χριστό να σε οδηγεί. Όσο για τις εικόνες μιας και το ανέφερες θα ήθελα να διαβάσεις από το βιβλίο του Ησαΐα, στο κεφάλαιο 44 (μδ΄) και εδάφια 14 εως 17, είμαι σίγουρος ότι κάτι θα καταλάβεις»

Aυτό δηλαδή Νίκο που με εξέπληξε εις την απάντησή σου είναι, ότι από την μια προτρέπεις κάποιον χριστιανό να διαβάσει την Καινή Διαθήκη ώστε να εύρη τον σωστό δρόμο που οδηγεί εις τον Χριστό, αλλά από την άλλη, εάν κάποιος θέλει να πληροφορηθεί για το εάν οι εικόνες είναι είδωλα θα πρέπει να ανατρέξει εις την Παλαιά Διαθήκη!!!

Κι εδώ αγαπητέ μου Νίκο τίθεται το ερώτημα το οποίο σού προανέφερα: Η Καινή Διαθήκη δεν σε καλύπτει προκειμένου να αποδείξεις ότι οι χριστιανικές εικόνες είναι είδωλα και πρέπει να καταφύγεις εις την Παλαιά Διαθήκη; Εάν λοιπόν αναφέρεται κάπου εις την Καινή Διαθήκη, ότι κάθε αναπαράστασις που ΔΕΝ απεικονίζει την θεϊκή φύση ή είναι αποτύπωσις οράσεων που μάς έχει δώσει ο Θεός, είναι είδωλο, θα ήθελα σε παρακαλώ πολύ να το εκθέσεις δημοσίως και να το αναλύσουμε διεξοδικώς.

Πρόσεξε όμως σε παρακαλώ πολύ τί ακριβώς σε ρωτάω και τί χωρίο θα πρέπει να παραθέσεις (από την Καινή Διαθήκη επαναλαμβάνω) προκειμένου να καλύψεις την ερώτηση που σού έθεσα.

Όσο για τα χωρία που παρέπεμψες περί (τιμητικής) προσκυνήσεως αγίων προσώπων θα τα εξετάσουμε διεξοδικώς μόλις τελειώσουμε το θέμα ‘εικόνων-ειδώλων’.

Με αγάπη Χριστού


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ

Στελιος είπε...

Αγαπητέ μου Νίκο, παραπάνω σου έκανα μια πρόταση, επειδή θεώρησες την απομάκρυνσή μου από την ΕΑΕΠ και την προσκόλλησή μου στην Ορθόδοξη Εκκλησία ως δήθεν απομάκρυνσή μου από τον Κύριο Ιησού Χριστό. Η πρότασή μου εξακολουθεί να ισχύει. Τα χωρία που παράθεσες, δεν νομίζω να είναι η απάντηση στην πρόσκλησή μου για διάλογο. Εσύ νομίζεις ότι στην Ελευθέρα Αποστολική Εκκλησία της Πεντηκοστής έχετε την αλήθεια. Καλώς ποιείς! Το ίδιο θεωρούσα θερμά και ο ίδιος επί 10 χρόνια. Θέσε κάποιο θέμα να συζητήσουμε ενώπιον όλων, και θα δούμε πόση αλήθεια έχετε στην ΕΑΕΠ. Μόνο και μόνο γιατί στο αρχικό σου μήνυμα απευθύνθηκες σε μένα. Ελπίζω σε σοβαρό και ειλικρινή διάλογο. Προφανώς να με πέρασες για κανένα παιδάκι. Λάθος κάνεις αγαπητέ μου. Ο Θεός να σε φωτίσει, και εξακολουθεί να ισχύει η πρόσκληση- πρόκληση σε διάλογο. Με εμένα, που σπατάλησα 10 χρόνια από την πολύτιμη ζωή που χαρίζει ο Θεός, σε μία αίρεση, μακρυά από τον Θεό και ζώντας σε αυταπάτες με τις δαιμονικές υπερφυσικές καταστάσεις που ζείτε εκεί μέσα.

Ανώνυμος είπε...

Νίκο, μου ανάφερες δύο χωρία.( το ένα (Πραξ. ι’ 25-26) και το άλλο (Αποκ. κβ’ 8-9) για να τα αναλύσουμε.
Το πρώτο, μου λες, ότι αρνήθηκε ο «Πέτρος» την προσκύνηση του ¨ «Κορνηλίου». Κατά αρχάς, ξέρουμε ο Κορνήλιος ήταν ειδωλολάτρης και ως ειδωλολάτρης ήταν συνηθισμένος να προσκυνεί ανθρώπους ως « θεούς», γι’ αυτό ο Πέτρος τον εμπόδισε σε μια τέτοια προσκύνηση. Ο ίδιος ο Κύριος επιτρέπει την τιμητική προσκύνηση ( Αποκάλυψη γ’ 8-9). Γιατί ο Πέτρος τον εμπόδισε τον Κορνήλιο;! Διότι ο Κορνήλιος γνώριζε μόνο την λατρευτική προσκύνηση, και όχι την τιμητική.
Στο δεύτερο φίλε μου, με παραπέμπεις στην ( Αποκ. 22, 8-9). Γιατί δεν ανέφερες και στο (κεφ. ιθ’ 10 στην Αποκάλυψη;).Θα ήθελα να ρωτήσω, ο Ιωάννης ήταν Ιουδαίος και γνώστης του Θεού; Ασφαλώς, γνώριζε την εντολή του Θεού, η οποία απαγορεύει την προσκύνηση άλλων προσώπων εκτός του Θεού.
Τότε γιατί πέφτει και τον προσκυνεί τον Άγγελο;
Είναι δυνατόν ποτέ ο Ιωάννης να πέφτει σε ένα τέτοιο μεγάλο σφάλμα; Μάλιστα την πρώτη φορά που προσκύνησε τον Άγγελο ο Ιωάννης ( Αποκ. ιθ’ 10) όπως διαβάζουμε, τον εμπόδισε ο Άγγελος απ’ αυτήν την πράξη.
Όμως τον προσκυνεί και δεύτερη φορά τον Άγγελο ( Αποκ. κβ’8 ) . Πως είναι δυνατόν, ο Ιωάννης, ύστερα από την ρητή υπόδειξη του Αγγέλου να ξαναπέφτει και δεύτερη φορά να τον προσκυνεί εν γνώσει του;! Πώς το εξηγείτε αυτό; Τι λέτε; Έκανε λάθος ο Ιωάννης;!GEORGIOS

Ανώνυμος είπε...

Λάθος έκανε, γι’ αυτό και ο άγγελος και τη ΔΕΥΤΕΡΗ φορά τον εμποδίζει:
«και λέγει μοι, όρα μη, σύνδουλός σου ειμί και των αδελφών σου των προφητών και των τηρούντων τους λόγους του βιβλίου τούτου. Τω Θεώ προσκύνησον.» [Αποκ. 22:9]
Ο άγγελος τού ξαναλέει ό,τι του είπε και την πρώτη φορά («όρα μη, σύνδουλός σου ειμί και των αδελφών σου των εχόντων την μαρτυρίαν Ιησού. Τω Θεώ προσκύνησον.» [19:10])
Έτσι και το έκανε και τρίτη φορά, ε μάλλον θα την έτρωγε τη σφαλιάρα του ο Ιωάννης.
Μη μου πεις τώρα πως ο άγγελος αγνοούσε (!!!) ότι η προσκύνηση του Ιωάννη ήταν τιμητική γι’ αυτό και τον απέτρεψε δις.


Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορεί, κ.Δήκτη, ένας Θεόπνευστος και μάλιστα πολέμιος της «ειδωλολατρίας» ( Α’ Ιωάννου ε’ 21), να έκανε ένα τέτοιο λάθος! Ο Απ.Ιωάννης θέλησε να προσκύνηση τον άγγελο τιμητικά και από σεβασμό, είχε αυτό το δικαίωμα. Σε παρακαλώ διάβασε προσεχτικά ( Αριθμοί κβ’ 31 και Ιησούς του Ναυή ε’ 14). Η προσκύνησης του δεν ήταν λατρευτική, αλλά τιμητική. Το ότι αρνήθηκε ο άγγελος την προσκύνηση θα ήταν ένδειξη ταπεινοφροσύνης. Όπως και εμείς πολλές φόρες δεν δεχόμαστε τις ευχαριστίες των ανθρώπων για κάτι καλό που τους κάναμε, αλλά τους λέμε τον Θεό να ευχαριστείς από ταπείνωση τον παραπέμπουμε στο Θεο . Έτσι πιθανότατα να έκανε και ο άγγελος όταν έλεγε, όχι εμένα, «τον Θεόν προσκύνησον».
Ο Θεόπνευστος και Απόστολος Ευαγγελιστής Ιωάννης, ήξερε τι έκανε ( Αποκ. κβ’ 8-9).
Εσείς δεν ξέρετε τι λέτε!GEORGIOS

Ανώνυμος είπε...

Μα αγαπητέ μου Γεώργιε, δυο φορές τον προσκύνησε και δυο φορές τον απέτρεψε. Μήπως ο άγγελος έλεγε κρυφά στον Ιωάννη ... “μην ακούς τι λέω, προσκύνα εσύ”;
Και τέλος πάντων, γιατί δεν σέβεστε την επιθυμία και την ταπεινοφροσύνη των αγίων (δεν φαντάζομαι να είναι λιγότερο ταπεινόφρονες από τον άγγελο ώστε να επιθυμούν την προσκύνηση);
Αλλά έστω, αν συναντήσεις άγγελο ή κάποιον άγιο, προσκύνησέ τον. Εσείς όμως προσκυνάτε μια κορνιζαρισμένη ζωγραφιά που κάποιος σας είπε ότι απεικονίζει τον τάδε άγιο. Αρκεί να είναι βυζαντινής τεχνοτροπίας απεικόνιση φανταστικού προσώπου που εντελώς αυθαίρετα ταυτίζεται με την εικόνα κάποιου αγίου. Πρόκειται για ΤΗΝ αυθαιρεσία και ΤΟΝ παραλογισμό.

Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

Εσείς όμως προσκυνάτε μια κορνιζαρισμένη ζωγραφιά που κάποιος σας είπε ότι απεικονίζει τον τάδε άγιο. Αρκεί να είναι βυζαντινής τεχνοτροπίας απεικόνιση φανταστικού προσώπου που εντελώς αυθαίρετα ταυτίζεται με την εικόνα κάποιου αγίου. Πρόκειται για ΤΗΝ αυθαιρεσία και ΤΟΝ παραλογισμό.

Δήκτης.


Μήπως κ. Δήκτη, ο Άγιος Γεράσιμος, στην Κεφαλονιά είναι φανταστικό πρόσωπο; Μήπως ο Άγιος Σπυρίδωνος, στην Κέρκυρα είναι φανταστικό πρόσωπο; Μήπως ο Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως, του αιώνα μας είναι φανταστικό πρόσωπο; Μας λέει, ό Μέγας Άγιος Βασίλειος, ( 330- 379):
«Αυτός που θλίβετε καταφεύγει εις τους σαράντα, αυτός που ευφραίνεται προς αυτούς σπεύδει. Ο ένας μεν δια να εύρη λύσιν εις τα δυσκολίας, ο άλλος δε δια να διαφυλάξη εις τον εαυτόν του τα πιο καλά αγαθά… τα αιτήματά σας ας γίνουν μαζί με τους μάρτυρας» ( Μ. Βασιλείου, Ομιλ. 5, εις τους Αγίους Τεσσαράκοντα 8). Η τιμή των αγίων τεσσαράκοντα, μας πληροφορεί ο Μ. Βασίλειος, είχε διαδοθεί σε πολλές περιοχές και οι άγιοι αυτοί « κοσμούν πολλάς πατρίδας» .( Εις τους Αγ. Τεσσαράκοντα 8). Βλέπεις κ. Δήκτη, δεν είναι τίποτα φανταστικό. Αν μου πεις ότι οι ψεύτικη θεοί του Ολύμπου είναι φανταστικά πρόσωπα, τότε θα συμφωνήσω μαζί σου.GEORGIOS

Ανώνυμος είπε...

Γεώργιε, φαίνεται πως δεν κατάλαβες. Φανταστικό πρόσωπο, είναι αυτό της εικόνας που εντελώς αυθαίρετα το ταυτίζετε με το πρόσωπο κάποιου αγίου, του Χριστού, της Παναγίας κλπ. Δεν υπάρχουν περιγραφές ή πορτραίτα του Χριστού, της Παναγίας και των περισσότερων αγίων σας. Προϊόντα φαντασίας είναι οι προσωπογραφίες των εικόνων σας.
Εσύ θα δεχόσουν τη φωτογραφία ενός τυχαίου ανθρώπου, ως φωτογραφία του πατέρα σου;

Ζωγραφίζετε ένα πρόσωπο και εντελώς αυθαίρετα το βαφτίζετε Ιησού, ή Γρηγόριο ή Γεώργιο ή Στέφανο ή αρχάγγελο Μιχαήλ, και απαιτείτε να το προσκυνούν οι πιστοί σας.

Οι θεοί του Ολύμπου φυσικά και ήταν φανταστικά πρόσωπα.
Αυτοί που πίστευαν στους θεούς του Ολύμπου και γέμιζαν τα ιερά τους και τις πόλεις τους με αγάλματα των θεών, δεν θα ενστερνίζονταν μια νέα θρησκεία χωρίς αγάλματα, χωρίς εικόνες, χωρίς μεσίτες. Το πάνθεον του Ολύμπου αντικαταστάθηκε από αστερισμό αγίων.

Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

Ξέρω, κ. Δήκτη, ότι και να σου πω δεν θα πιστέψεις.
Η Ζ’ Οικουμενική Σύνοδος διατύπωσε την πίστη της Ορθοδοξίας, δεύτερος και τρίτος… δεν Χρειάζεται να την διατυπώσει. Αν ο παππούς ο δικός σου, σου παρουσίασε μια φωτογραφία του προπάππου σου που δεν τον είδες ποτέ στην ζωή σου θα πίστευες ότι είναι αυτός; Ή θα έλεγες είναι φανταστικό πρόσωπο;!GEORGIOS

Ανώνυμος είπε...

Τι θέλετε να πείτε; Ότι τα πρόσωπα των εικόνων αποτυπώνουν τα πραγματικά πρόσωπα των αγίων, του Ιησού, της Παναγίας; Ειλικρινά το πιστεύετε αυτό;
Και ειδικά για τον Ιησού και την Παναγία, έχουμε πολλά διαφορετικά πρόσωπα. Μπορείτε νσ πείτε με βεβαιότητα για μια εικόνα πως απεικονίζει όντως τον Ιησού ή την Παναγία;

Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

Είναι τελευταίο σχόλιο, κ.Δήκτη, που κάνω μαζί σου στο θέμα μας αυτό. Επειδή ότι και να σου πω δεν θα το πιστέψεις.
Όσο αφορά για τα πρόσωπα των αγίων εικόνων, έχουμε αγίους νέους που τα πρόσωπα τους είναι αληθινά, όπως του Αγίου Νεκταρίου, του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, ( 1877-1961) κ.τ.
Δεν μας ενδιαφέρει τόσο, το ωραίο κάλος του προσώπου τις εικόνας ενός αγίου, που αγιογραφούν οι αγιογράφοι, αλλά το εορτολόγιο, δηλαδή την μνήμη του αγίου, το υπαρκτό πρόσωπο. Να γίνω ποιο κατανοητός:
Όπως ξέρουμε από την ιστορία του (1821), αγωνίστηκαν ο Κολοκοτρώνης και άλλοι. Επειδή οι ζωγράφοι ζωγράφισαν, τον Κολοκοτρώνη, ο καθένας με την δίκη του τέχνη, πάει να πει ότι είναι φανταστικό πρόσωπο; Το ουσιώδες θέμα είναι ότι οι Άγιοι μας είναι υπαρκτά πρόσωπα.Αν ενδιαφέρεσαι να μάθεις περισσότερο για τις εικόνες, διάβασε ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΠΡΟΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟ (783 μ.Χ) ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ ΤΟΥ ΠΗΔΑΛΙΟΥ.Να σου πω και κάτι άλλο το οποίο δυσκολεύομε να το ερμηνεύσω, εσύ ΣΙΓΟΥΡΑ θα μπορέσεις. Είπεν άφρων εν καρδία αυτού ουκ έστι Θεός.( Ψαλμός 14 [ 13].


GEORGIOS

Ανώνυμος είπε...

Μα αγαπητέ μου Γεώργιε, δεν έθεσα θέμα για το αν ήταν ή όχι υπαρκτά πρόσωπα οι άγιοι της Ορθοδοξίας.
Όπως πολύ καλά γνωρίζεις, δεν προσκυνάμε τα πορτραίτα των αγωνιστών του ’21 οπότε δεν τίθεται θέμα ποιο απ’ όλα τα πορτραίτα του Θ. Κολοκοτρώνη απεικονίζει όντως τον Θ. Κολοκοτρώνη.
Τίθεται όμως θέμα όταν σου παρουσιάζουν μια εικόνα της Παναγίας ή του Χριστού ενώ δεν έχουμε καμιά απολύτως περιγραφή των προσώπων τους από καμία αξιόπιστη πηγή. Πόσο μάλλον όταν εικονίζετε τον Ιησού μακρυμάλλη (άλλοτε μελαχρινό άλλοτε καστανόξανθο κι άλλοτε κατάξανθο με γαλανά μάτια) ενώ ο Παύλος έλεγε «ανήρ μεν εάν κομά, ατιμία αυτώ έστι».

Ακόμα όμως κι όταν υπάρχει περιγραφή, συμβαίνει το τραγελαφικό, οι εικόνες να μην ανταποκρίνονται ούτε στην περιγραφή αυτή.
Για παράδειγμα ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος: «Ο μεν θείος Χρυσόστομος, ήτον μικρός κατά το ανάστημα του σώματος, είχε μεγάλην κεφαλήν, ήτον ξηρός και πολλά λεπτόσαρκος, ήτον μακρομύτης, και πλατέα έχων τα ρωθώνια, ήτον κίτρινος ομού και άσπρος, είχε βαθουλωτούς τους οφθαλμούς, και μεγάλους τους βολβούς.»
Ή ο άγιος Κύριλλος Αλεξανδρείας: «O δε Άγιος Κύριλλος, ολίγον τι είχε πλέον εύμορφον το χρώμα του προσώπου, είχε τα οφρύδια δασέα και μεγάλα και στρογγυλά με ευαρμοστίαν. Ήτον μακρομύτης, είχε τα μάγουλα μακρά, και τα χείλη παχέα, ήτον φαλακρός, είχε το μέτωπον μικρόν, και το γένειον δασύ και μακρόν, είχε τα μαλλία συνεστραμμένα και σκαντζουρά, ήτον ολίγον ξανθός, είχε τας τρίχας μεμιγμένας, ήτοι άσπρας με μαύρας.»
(Αγίου Νικοδήμου Αγιορείτου Συναξαριστής των δώδεκα μηνών του ενιαυτού).

Συγγνώμη αλλά καμία εικόνα των συγκεκριμένων αγίων δεν ανταποκρίνεται στις περιγραφές αυτές. Πώς λοιπόν καλείτε τους πιστούς να προσκυνήσουν εικόνες που δεν είναι “εικόνες” των αγίων που υποτίθεται πως προσκυνούν;
Το να παρουσιάζετε τις εικόνες σας ως εικόνες κάποιων αγίων (πόσο μάλλον του Ιησού και της Παναγίας) αποτελεί απόλυτη αυθαιρεσία και ασυδοσία.
Δυστυχώς, το ουσιώδες θέμα για εσάς δεν είναι αυτό που λες αλλά η προσκύνηση των εικόνων. Και αυτό το αποδεικνύουν τα πρακτικά της Συνόδου στην οποία με παραπέμπεις:

«τας τιμίας εικόνας ασπαζόμεθα. Οι μη ούτως έχοντες, ανάθεμα έστωσαν. Οι μη ούτως φρονούντες, πόρρω της εκκλησίας εκδιωχθήτωσαν».


Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

Τίθεται όμως θέμα όταν σου παρουσιάζουν μια εικόνα της Παναγίας ή του Χριστού ενώ δεν έχουμε καμιά απολύτως περιγραφή των προσώπων τους από καμία αξιόπιστη πηγή.

Δήκτης.
Στη βιβλιοθήκη Ταεζαρίνι της Ρώμης, κ. Δήκτη, φυλάσσεται η κατωτέρω επιστολή προς τον αυτοκράτορα της Ρώμης Τιβέριο σταλμένη από τον Πόπλιο Λεντούλο κυβερνήτη της Ιουδαiας, πριν τον Πιλάτο, «γιατί φυσιογνωμία του Χριστού, πως ήταν»:

« Ηκουσα , ω Καίσαρ, ότι επιθυμείς να μάθεις ό,τι σοι γράφω νυν περί ανθρώπου τινός λίαν εναρέτου , καλουμένου Ιησού Χριστού, ον ο λαός θεωρεί προφήτη και οι μαθηταί του Θεόν, λέγοντες ότι είναι Υιός Θεού, πλάστου του ουρανού και της γης και παντός ό,τι εν αυτή ευρίσκεται και υπάρχει.
Τη αλήθεια ω Καίσαρ, ακούονται καθ' ημέραν θαυμαστά πράγματα υπέρ του Χριστού αυτού, ανεγείρει νεκρούς και ιατρεύει ασθενείς δια μιας μόνης λέξεως. Είναι ανήρ αναστήματος Μετρίου, καλός την όψιν και μεγαλοπρέπεια περιβεβλημένος, ιδίως κατά το πρόσωπο, ώστε όλοι όσοι τον ατενίζουν, αναγκάζονται να τον αγαπούν και να τον φοβούνται. 'Εχει την κόμη χρώματος καρύου ωρίμου , εξικνουμένην μέχρι των ώμων του. Εκείθεν δε μέχρι των ωμοπλατών του καταντά γαιόχρους αλλά μάλλον στιλπνή, διχάζεται δε αυτή εν τω μέσω άνωθεν, κατά το σύστημα των Ναζαρηνών. Τα μέτωπον του είναι λείο και γαλήνιο, το πρόσωπο του άνευ ρυτίδας ή κηλίδος , η ρίς και τα χείλη του κανονικότατα. Το γένειόν του είναι πυκνό, και του αυτού χρώματος της κώμης, δεν είναι δε μακρόν και διχάζεται εις το μέσον. Το βλέμμα του είναι σοβαρό και εμποιούν φόβο, έχει δε δύναμη ακτίνος ηλιακής. Ουδείς δύναται να τον παρατηρήσει ατενώς. Όταν επιτιμά φοβίζει, όταν δε πράττει τούτο κλαίει. Είναι αξιαγάπητος και χαρίεις μετά σοβαρότητος. λέγουσι ότι ουδέποτε ώφθη γελών, αλλά πλειστάκις κλαίων. Έχει ωραίας τας χείρας και τους βραχίονας.
Εν τη συνομιλία ευαρεστεί πάντας, δυσκόλως όμως φαίνεται. Όταν όμως φανεί κάπου εiναι μετριόφρων και έχει, το ωραιότερο παράστημα του κόσμου. Είναι ωραίος ως τη μητέρα του , η οποία είναι η ωραιοτέρα γυνή ήτις εθεάθη εις τα μέρη ταύτα,
Εάν όμως η Ση μεγαλειότης ω καίσαρ , ποθεί να ιδή αυτόν , πληροφόρησόν με διότι θα σοι τον στείλω πάραυτα. Πάντες εν τη Ιερουσαλήμ θαυμάζουσι την σοφία του καίτοι ουδέποτε εσπούδασε τι και όμως είναι κάτοχος πάσης επιστήμης .Περιπατεί ανυπόδητος και ασκεπής την κεφαλήν. Πολλοί βλέποντες αυτόν γελώσιν, αλλά όταν ευρίσκονται προ αυτού τρέμουσι και θαυμάζουσι αυτόν. Λέγουσι, ότι ουδέποτε άνθρωπος ως αυτός ανεφάνει εις τα μέρη ταύτα. Τη αληθεία ως μοι λέγουσι οι εβραίοι, ουδέποτε εκυρήχθη διδασκαλία ως η δική του.
Πολλοί των Ιουδαίων θεωρούσιν αυτόν Θεόν. Άλλοι πάλιν μοι λέγουσιν, ότι είναι εχθρός της Σης μεγαλειότητος ω Καίσαρ. Πολλαχώς με παρενοχλούσι οι μοχθηροί αυτοί εβραίοι . Λέγεται , ότι αυτός ουδέποτε δυσαρέστησε τινά αλλά, ότι μάλλον εποίησε το αγαθόν. Όλοι όσοι εγνώρισαν αυτόν λέγουσι ότι ευεργετήθηκαν παρ' αυτού.
Όμως εις την Σην μεγαλειότητα ω Kαiσαρ, την προς την Σην υπακοή ειμί πρόθυμος. Ότι διατάξεις θέλει εκτελεστεί».(Εν Ιερουσαλήμ Ινδικτιώνος 7 Σελήνη 11
Της Σης μεγαλειότητας πιστότατος και ευπειθέστατος
ΠΟΠΛΙΟΣ ΛΕΝΤΟΥΛΟΣ
Κυβερνήτης της Ιουδαίας)GEORGIOS

Ανώνυμος είπε...

Στο βιβλίο του Γέροντος Πα΅ι΅ σίου, του αγιορείτη, του συγγραφέως Ιερομονάχου Χριστοδούλου, Άγιος όρος το (1994), στην σελ. 270-271 μας περιγράφει το πρόσωπο του Χριστού, όπως τον είδε. Στην σελ. 272-273 μας λέει και εκεί, πως ήταν το πρόσωπο της Παναγίας που είδε.

Το παρακάτω επιχείρημα, κ. Δήκτη, λέει πολλά, όσο αναφορά το πρόσωπο της εικόνας της Παναγίας.

Σε ένα Μοναστήρι, κ. Δήκτη, δυτικές πλαγιές του Ταϋγέτου κοντά στο χωριό Μεγάλη Αναστάσοβα (νυν Νέδουσα) του τέως Δήμου Αλαγονίας της επαρχίας Καλαμάτας βρίσκεται η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΑΡΔΑΚΙΟΥ.
Σύμφωνα με το ιστορικό της Μόνης:

Το Μαρδάκι χτίστηκε στα μέσα του δεκάτου εβδόμου αιώνα (1640-1645) από τον Θεόδωρο Χανδρινό που καταγόταν από τη Σίτσοβα (νυν Αλαγονία). Η εικόνα της Παναγίας που βρέθηκε το 1867 από τον τότε Δήμαρχο Αλαγονίας Αναστάσιο Θεοφιλόπουλο. «Η σπανιότητα της εικόνας πηγάζει από το ότι είναι μία από τις μόλις εβδομήντα που ζωγράφησε ο ίδιος ο Ευαγγελιστης Λουκάς».


GEORGIOS

Ανώνυμος είπε...

Έλεος καλέ μου Γεώργιε!!!
Την επιστολή αυτή, ακόμη και το Βατικανό την έχει απορρίψει ως πλαστή. Δεν υπάρχει ούτε ένας σοβαρός άνθρωπος που να την θεωρεί γνήσια. Μέγιστη απατεωνιά, όπως και η περίφημη σινδόνη του Τορίνο και τόσα άλλα.

Αυτή η εικόνα της Παναγίας που λες, το πρόσωπο είναι ίδιο με την άλλη εικόνα που έχει ζωγραφίσει ο Λουκάς, της Τήνου;
O άγγελος πρόσφερε κρίνο στην Παναγία;

Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η εικόνα της Παναγίας που λες, το πρόσωπο είναι ίδιο με την άλλη εικόνα που έχει ζωγραφίσει ο Λουκάς, της Τήνου;
O άγγελος πρόσφερε κρίνο στην Παναγία;

Δήκτης.Κ.Δήκτη, είσαι ελεύθερος να πιστεύεις ότι θέλεις, δικαίωμα σου. Όσα και επιχειρήματα να παρουσιάσω, δεν θα πιστέψεις. Θα είναι το τελευταίο σχόλιο μου αυτό. Στο «ΠΗΔΑΛΙΩΝ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ», διαβάζουμε στην «Ζ’ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ» και σελίδα 316:
«…Ανατίθεσθαι τας σεπτάς και αγίας εικόνας τας εκ χρωμάτων, ή ψηφίδος, και ετέρας ύλης επιτηδείως εχούσης, εν ταις αγίαις του Θεού Εκκλησίαις, επί ιεροίς σκεύει και εσθήσει, τοίχοις τε και σανίσιν, και οδοίς, της τε του «ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΙΚΟΝΟΣ, ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΧΡΑΝΤΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΗΣ ΗΜΩΝ, ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ, ΤΙΜΙΩΝ ΤΕ ΑΓΓΕΛΩΝ, ΚΑΙ ΠΑΝΤΩΝ ΑΓΙΩΝ». Εδώ βλέπουμε, μας επιτρέπουν οι Άγιοι αυτοί άνθρωποι της Ζ΄ οικουμενικής Συνόδου, που έγινε το (783), να αγιογραφούμε, είτε σε τοίχο, είτε σε ξύλο, τα πρόσωπα τα οποία αναφέρθηκαν. Αυτό λέει πολλά για μένα, κ. Δήκτη.GEORGIOS

Ανώνυμος είπε...

Εχει 2 μερες που ανακαλυψα το site σας...

Καθομαι και διαβαζω ή μαλλον ρουφαω τις απαντησεις σας με τις οποιες εκμηδενιζετε οποιονδηποτε αιρετικο...

Μεσα απο τη καρδια μου ο Χριστος να σας δινει δυναμη να συνεχισετε το εργο σας...

Και μονο στη σκεψη οτι υπαρχουν ανθρωποι σαν κι εσας να προστατευουν την Ορθοδοξη Πιστη με κανει περηφανο!!!

Πρεπει η πλανη και ο εγωισμος των αιρετικων να ειναι υπερβολικα μεγαλος για να συνεχιζουν να προσπαθουν μετα απο τις απαντησεις που δινετε και τα στοιχεια που παραθετετε...

Βεβαια ειναι θα μου πειτε ειναι ευκολο για εσας, αφου εχετε την αληθεια με το μερος σας και τις αναλογες ωρες μελετης για να μπορειτε να την τεκμηριωσετε...

Οπως και να εχει καλη συνεχεια και συγνωμη για το Post εκτος θεματος...

Μετα τιμης, Μηνασιδης Χαριλαος.

Ενας αναξιος Ορθοδοξος Χριστιανος.

Χρήστος - αντιαιρετικός είπε...

Αγαπητέ Χαρίλαε, οι συνεργάτες μου και εγώ σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας για τα καλά σας λόγια. Θα πω κάτι τετριμμένο αλλά πιστέψτε με είναι πέρα για πέρα αληθινό. Σχόλια σαν τα δικά σας μας δίνουν μεγάλη χαρά και κουράγιο να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Πιστεύω πάντως, πως τίποτα δεν θα είχαμε καταφέρει χωρίς τη χάρη του Θεού.

Μετά τιμής
Χρήστος Παλάντζας - αντιαιρετικός

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...