ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

13 Ιουλ 2009

«ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

Η εικόνα που κοσμεί το εξώφυλλο της «Μαχόμενης Ορθοδοξίας»

Όταν ξεκινούσαμε πριν ενάμιση χρόνο περίπου τον «Αντιαιρετικό», αρχή μας και κανόνας μας ήταν και είναι, να φιλοξενεί στις σελίδες του αποκλειστικά, μόνο δικά μας άρθρα και όχι ξένες δημοσιεύσεις.
Όμως, όπως είναι γνωστό, κάθε κανόνας έχει και τις εξαιρέσεις του. Και δύο τέτοιες εξαιρέσεις θα φιλοξενήσουμε σήμερα από τις σελίδες του.
Η πρώτη και σημαντικότερη είναι για να τιμήσουμε έναν ακαταπόνητο μαχητή των αιρέσεων τον κ. Ευθύμιο Ζουλιανίτη.Ο κ. Ευθύμιος Ζουλιανίτης είναι ο εκδότης – ιδρυτής του μηνιαίου οκτασέλιδου περιοδικού «Μαχόμενη Ορθοδοξία». Στις σελίδες του περιλαμβάνονται ανοιχτές επιστολές προς τους αιρετικούς και ιδιαίτερα τους «μάρτυρες του Ιεχωβά»....

Σε χειρόγραφη επιστολή που μας απέστειλε, μας επισημαίνει πως αποστέλλει την «Μαχόμενη Ορθοδοξία» σε 120 αιρετικούς μηνιαίως, στα κεντρικά γραφεία των Αθηνών και του Brooklyn, αλλά και σε γραφεία των Τρικάλων, Καρδίτσας και όπου αλλού οι «μάρτυρες» έχουν τοπικές «εκκλησίες».
Σύμφωνα με δήλωσή του ουδείς «μάρτυρας του Ιεχωβά» έχει απαντήσει στις επιστολές του.Για να τιμήσουμε λοιπόν τον άνδρα αυτό δημοσιεύουμε μια επιστολή του που απευθύνεται στους «μάρτυρες του Ιεχωβά» και έχει ως θέμα της, την σύνδεση της Σκοπιάς με τον ΟΗΕ, τον οποίο η ίδια παρομοιάζει με το θηρίο της Αποκάλυψης.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύεται – σύμφωνα με δήλωση – του κ. Ευθύμιου Ζουλιανίτη, με αποκλειστικά δική του ευθύνη.
Την «Μαχόμενη Ορθοδοξία» μπορεί να ανεύρει κάποιος και στην παρακάτω διεύθυνση: http://mahomeni-orthodoxia.blogspot.com

Η δεύτερη εξαίρεση μας, αφορά την δημοσίευση ενός σχολίου που έλαβε χώρα στο άρθρο μας «Μάρτυρες του Ιεχωβά: Οι πλασιέ του Θεού», από κάποιον εσχάτως τακτικό αναγνώστη του «Αντιαρετικού», ο οποίος από λόγους ταπεινοφροσύνης προφανώς αλλά και θέλοντας να μας τιμήσει – και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό – υπογράφει ως «ο ολίγων ωρών φίλος του Χρήστου». Στο σχόλιο αυτό, ο συγγραφέας του, με ένα μοναδικά ευφυή αλλά ταυτόχρονα και απλό τρόπο αναιρεί την διδασκαλία της Σκοπιάς που αφορά τον «αόρατο ψευτοερχομό» του Χριστού το 1914 και την αποτυχία της ψευτοπροφητείας της Δευτέρας Παρουσίας του Χριστού το 1975, που ανέδειξε την Σκοπιά τον μεγαλύτερο ψευτοπροφήτη όλων των εποχών. Ελπίζουμε να το απολαύσετε όπως το απολαύσαμε και εμείς.
Ανοιχτή Επιστολή 8η
Προς τους «μάρτυρες του Ιεχωβά», Κηφισίας 77, 15124 ΜΑΡΟΥΣΙ.
Κοινοποίηση Watchtower 25 Columbia Heights, Brooklyn, N.Y. 11201

Θέμα: Η «Σκοπιά» και το «θηρίο».

Αγαπητοί κύριοι
Η οργάνωση των «μαρτύρων του Ιεχωβά» που υπάρχει και λειτουργεί από το 1931, αποκαλεί τον Ιεχωβά, Δαρείο και τον Ιησού Χριστό, Κύρο. Πρόκειται για δυο ονόματα που μας οδηγούν ιστορικά στους Μήδους και τους Πέρσες της προχριστιανικής εποχής (Δαρείο 521 – 484 π.Χ. και Κύρο 538 – 529 π.Χ.). Και όσοι βρίσκονται με το μέρος της «Σκοπιάς» θα απολαύσουν τα υλικά αγαθά της γης.
Λένε λοιπόν : «…εκείνοι που τώρα τάσσονται με το μέρος του μεγαλύτερου Δαρείου, του Ιεχωβά Θεού, και του μεγαλύτερου Κύρου, του Χριστού Ιησού, εισέρχονται σε μια θαυμαστή ευημερία. Είσασθε ένας απ’ αυτούς»; («Ελθέτω η βασιλεία σου» σελ. 165, έκδοσις μαρτύρων του Ιεχωβά 1982).
Αν δεν είστε … τυχεροί ν’ ανήκετε στην ανωτέρω κατηγορία του Δαρείου Ιεχωβά και του Κύρου Χριστού, και τυχόν ανήκετε στην Χριστιανική Εκκλησία, τότε, σύμφωνα με τη «Σκοπιά» δεν ανήκετε στον Ιεχωβά, αλλά στο:

«Θηρίο με τα κέρατα»
Αυτό το θηρίο έχει «επτά κεφαλές και δέκα κέρατα» (Αποκ. 17:2). Ποιο είναι αυτό το θηρίο; Την απάντηση θα την πάρουμε απ’ την Οργάνωση των «μαρτύρων» απ’ το ανωτέρω βιβλίο τους που γράφει:
«Σε μια διεθνή συνέλευση των μαρτύρων του Ιεχωβά το 1942 … ο ομιλητής, ο πρόεδρος της Σκοπιάς Ν.Χ. Νορρ απέδειξε «το θηρίο το οποίο … ήτο». Ήταν η Κοινωνία των Εθνών»! …
Ο πρόεδρος Νορρ προχώρησε και έδειξε ότι … «το θηρίο εκείνο αναζωογονήθηκε το 1945 σαν Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών» δηλαδή ο ΟΗΕ. Και συνεχίζει: «Αυτό το διεθνές «θηρίο» … είναι στην πραγματικότητα «γέμον ονομάτων βλασφημίας» (Δείτε στο παραπάνω βιβλίο σελ. 166).

Σημ. Μ.Ο.
Αγαπητοί μας «μάρτυρες», για τα ανωτέρω ευτράπελα και παιδαριώδη που γράφετε στα βιβλία σας και στη «Σκοπιά» σας , δεν θα σας κατηγορήσει κανείς. Μπορείτε να γράφετε και άλλα πιο … γλαφυρά και πιο … κωμικοτραγικά, αφού με τον Άλφα λόγο ή Βήτα τρόπο καταφέρετε και πείθετε τους ατυχείς οπαδούς της «Σκοπιάς» και τους κάνετε να πιστέψουν ότι δήθεν αυτά προέρχονται απ’ το Δαρείο Ιεχωβά ως «εύπεπτη τροφή».
Εκείνο για το οποίο μπορεί να κατηγορηθείτε απ’ τους οπαδούς της «Σκοπιάς» είναι ότι, εν αγνοία τους, και πίσω απ’ τις πλάτες τους παίξατε κάποτε μια ατιμία σε βάρος τους υποτιμώντας τη νοημοσύνη τους και θεωρώντας τους για χαχόλους. Είναι ότι ζητήσατε επιμόνως να γίνετε μέλος του «θηρίου» δηλαδή σ’ ένα θηρίο «γέμον ονομάτων βλασφημίας», του ΟΗΕ. Το ζητήσατε και το πετύχατε. Να και το σχετικό απόσπασμα κειμένου της σύνδεσης με το «θηρίο» σε μετάφραση:
«ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ»
«Τελευταίως το τμήμα NGO είχε λάβει έναν μεγάλο αριθμό αιτήσεων που αφορούσαν την σύνδεση της Watchtower Bible and Tract Society of New York με τα τμήμα δημοσίων πληροφοριών (Department of Public Information (DPI). Αυτή η Οργάνωση έκανε αίτηση για σύνδεση με το DPI το 1991 και της χορηγήθηκε η σύνδεση το 1992. Δεχόμενη την σύνδεση με το DPI, η οργάνωση συμφώνησε να πληροί τα κριτήρια που απαιτούνται για την σύνδεση, όπως υποστήριξη και σεβασμό στις αρχές του Χάρτη των Ενωμένων Εθνών και υποχρέωση και μέσα για να διεξάγουν αποτελεσματικά προγράμματα πληροφοριών με τα μέλη που συνιστούν τον Οργανισμό, και σε ένα ευρύτερο, ακροατήριο σχετικά με τις δραστηριότητες των Ενωμένων Εθνών …» (μεταφρασμένο απόσπασμα από αγγλόγλωσσο κείμενο).

Γιατί λέτε ψέματα;;;
Αγαπητοί μας «μάρτυρες» σας ερωτούμε, και αν θέλετε, απαντήστε μας:
Πρώτον. Το Μπέθελ Αθηνών γνωρίζει ότι κάποτε (1992) συνδέθηκε η «Σκοπιά» με το θηρίο «το γέμον ονομάτων βλασφημίας»; Αν το γνώριζε, τότε για ποιο λόγο, εσείς δεχτήκατε αυτήν την ατιμία; Και αν εσείς σκεπάσατε αυτήν την μπαμπεσιά του Κυβερνώντος Σώματος της «Σκοπιάς», τότε γιατί δεχόσασταν να διδάσκετε στους άτυχους οπαδούς ότι τα Χριστιανικά και άλλα έθνη θα τα καταστρέψει ο Δαρείος Ιεχωβά στη μάχη του Αρμαγεδδώνα; Φοβάσθε μήπως φύγουν από τη «Σκοπιά»;
Δεύτερον. Όταν εν γνώσει σας διδάσκετε το ψέμα μήπως έχετε την εντύπωση ότι έχετε μεράδι στην αγάπη του Αληθινού Θεού ή απλώς εμπορεύεσθε τις ελπίδες αφελών και άτυχων ανθρώπων με τα πολλά ψέματά σας! …

Με αγάπη Χριστού
Ευθύμιος Ζουλιανίτης


Το σχόλιο του Ανωνύμου στο άρθρο μας «ΜτΙ, οι πλασιέ του θεού»

Αγαπητοί μου ΜτΙ,

Μπορώ να ασπασθώ 2 μέρη από το δόγμα σας; Ευχαριστώ!!!

1. Ο Χριστός είναι ο μεγαλύτερος άνθρωπος (και Υιός του ΘΕΟΥ) που έζησε ποτέ.

2. Η Σκοπιά είναι η Οργάνωση που επικαλείται ότι είναι ο Αγωγός του Θεού.

Επιτρέψτε μου όμως να αναιρέσω

1. Ο Χριστός ήλθε αοράτως το 1914 και

2. Να ερευνήσω την πιθανότητα μήπως είστε Ψευδοπροφήτες.
Είμαι δίκαιος, δύο (2) δέχομαι δύο (2) αναιρώ. Ωραία μέχρι εδώ;

Έχω όμως κάτι ερωτησουλες…

1. Γιατί ο Χριστός ως Υιός του Θεού και ως ο μεγαλύτερος άνθρωπος που έζησε ποτέ δεν μας είπε ακριβώς την χρονολογία της Β΄ Παρουσίας Του ενώ εσείς – που δεν είστε ούτε οι Μεγαλύτεροι άνθρωποι που έζησαν ποτέ ούτε Υιοί του Θεού – την ξέρετε;
Αν την ήξερε ο Χριστός γιατί δεν την είπε ευθέως και σαφώς όπως η Σκοπιά και άφησε τόσους και τόσους μετά από Αυτόν, αιώνες τώρα, να ορίζουν ημερομηνίες παραπλανώντας τον κόσμο;
Γιατί άφησε ο Ιεχωβά τον Υιό του τόσα χρόνια – πριν να έρθει στη Γη έως τη χρονολογία που έδωσε η Σκοπιά – ανενημέρωτο; Μήπως Του είπε κάτσε εδώ να την μάθεις από την Σκοπιά!!!
Ποιος είναι πιο κοντά στον Ιεχωβά, ο Χριστός ο Υιός Του που δεν την ξέρει ή εσείς που την ξέρετε
Είναι ανώτερη η Σκοπιά από τον Χριστό;
Τι έχει περισσότερη αξία από τα δύο, η Α.Γ που μας αφήνει να συμπεράνουμε το πότε – εφόσον εσείς από την ΑΓ. βρήκατε την χρονολογία – η το περιοδικό Σκοπιά που γράφει ακριβώς την ημερομηνία;
Μα φυσικά η Σκοπιά διότι βρήκε την ημερομηνία !!!.Αν αυτό ισχύει τότε η ΑΓ. είναι ελλιπής!!!.
Και χρειάζεται η Α.Γ. την Σκοπιά για να την συμπληρώνει!!! συνεπώς οι συγγραφείς της Σκοπιάς είναι ανώτεροι από τους Ευαγγελιστές!!! Διότι οι Ευαγγελιστές δεν μπόρεσαν να το συμπεράνουν!!! Επειδή δεν κατάλαβαν την Α.Γ. όσο εσείς !!!
Τίθεται λοιπόν το ερώτημα, γιατί να διαβάσει κάποιος τη Α.Γ και να κινδυνέψει να κάνει λάθος ερμηνεία, ενώ μπορεί κάλλιστα να μάθει ασφαλέστερα και σίγουρα τα ίδια πράγματα και πιο έγκυρα μάλιστα από την Σκοπιά;
Μην ανησυχείτε καθόλου για το τι θα απαντήσετε…. Θα πλάσσω εγώ τώρα δυο ιστοριούλες που όταν τις διαβάσετε θα μου πείτε τύφλα νάχει η Σκοπιά μπροστά σου.
1η. Ο Χριστός ήξερε και δεν μας το είπε αλλά άφησε την Σκοπιά μέσα από την ερμηνεία της Α. Γραφής να το βρει. Εσκεμμένα λοιπόν δεν αποκάλυψε το πότε για να κάνει τη Σκοπιά Προφήτη και να της δώσει κύρος. Έτσι με αυτό τον τρόπο οι μετά τον Χριστό άνθρωποι θα αναγνωρίσουν τη Σκοπιά και θα πιστέψουν σ’ αυτή.
2η. Ο Χριστός όντως δεν ήξερε το πότε, γιατί ο Ιεχωβά δεν του το αποκάλυψε. Αργότερα όμως ο Ιεχωβά το αποκάλυψε στη Σκοπιά (έστειλε νέο φως).
Ο Χριστός τότε θεώρησε προσβλητικό να περιμένει από τη Σκοπιά να του πει πότε θα εμφανισθεί και ετσι αποφάσισε να εκδικηθεί τη Σκοπιά!!
Έτσι όταν η Σκοπιά είπε ότι το 1975 θα έλθει ο Χριστός τότε Αυτός δεν εμφανίστηκε επίτηδες με αποτέλεσμα η Σκοπιά να ρεζιλευτεί.
Αργότερα όταν προφήτευε η Σκοπιά για το 1914 τότε ο Χριστός ήλθε Αόρατος ενώ τον περίμεναν ΟΡΑΤΟ.
Τι να κάνει τότε η Σκοπιά είπε κι αυτή ότι ήλθε Αόρατος και είναι στον Ουρανό πάνω.
Ετσι άρχισε να κυβερνάει από τον Ουρανό. Ωραίες οι ιστοριούλες; Πως είπατε αυτά δεν τα λέει η Α.Γ;
Γιατί μήπως λέει τα δικά σας;;;

Ξαναρωτάω εγώ με τη σειρά μου. Πως ήλθε ο Χριστός αφού από τον Ουρανό δεν έφυγε. Τι σόι Δευτέρα Παρουσία είναι αυτή όταν εγώ δεν μπορώ να την δω; Μήπως εσείς οι ΜτΙ την εννοείται ως Δευτέρα Φαντασία…Μήπως πάθατε κι εσείς όπως οι Αυλικοί του Βασιλιά στο παραμύθι που ενώ ήταν γυμνός και νόμιζε ότι φορεί ρούχα αυτοί τον χειροκροτούσαν – από υποκρισία – λες και φόραγε στ’ αλήθεια. Μήπως νομίζετε ότι έγινε η Δευτέρα Παρουσία αλλά στην ουσία δεν έχει γίνει και απλά φωνάζετε ότι έγινε επειδή σας εξαναγκάζουν; Μήπως εδώ η Σκοπιά είναι ο Βασιλιάς που νομίζει ότι έγινε η Δευτέρα Παρουσία και εσείς οι Αυλικοί του που δεν της λέτε να συνέρθει επιτέλους;
Θα μου πείτε εσείς οι Ορθόδοξοι… ποιοι τον είδαν αόρατο;
Μα όλοι οι γέροι της σειράς του 1914 που πίστευαν ότι δεν θα πεθάνουν.

ΔΙΑΛΕΧΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ !!!

1. Η Προφητεία της Σκοπιάς πραγματοποιήθηκε κι ετσι ο Χριστός ήρθε το 1914 αοράτως. Αν ισχύει αυτό τότε τι είναι πιο βάσιμο να πιστέψω, εσάς που μου λέτε για Έναν Χριστό που ήρθε και δεν φαίνεται η την Α.Γ. που λέει ότι θα τον δουν όλοι όταν έρθει αλλά δεν γράφει ημερομηνία;
Μα φυσικά την Α.Γ διότι είναι πιθανόν ο Χριστός να μην ήρθε το 1914 και έτσι εσείς με κοροϊδέψατε ενώ η Α.Γ δεν μπορεί να με κοροϊδέψει για κάτι που δεν γράφει. Δεν γράφει το πότε θα έρθει δεν λέει π.χ. το 2012. Άρα δεν μπορεί να θεωρηθεί ανακριβής για κάτι που δεν ισχυρίζεται. Κανένας μας δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι λέει ψέματα ή αλήθεια για κάτι που δεν είπε, διότι απλά δεν το είπε

2. Ο Χριστός δεν ήξερε πότε θα εμφανισθεί ενώ η Σκοπιά ήξερε. Συγγνώμη αλλά τότε εσείς είστε ανώτεροι από τον Χριστό!!! Και η Σκοπιά Ανώτερη από την Α.Γ.

3. Η Α.Γ εγράφη λάθος και η Σκοπιά βασισμένη στην Α.Γ έκανε λάθος με την σειρά της περί χρονολογίας. Νο comments.

4. Η Α.Γ δεν είπε ακριβώς το πότε!!! και η ημερομηνία είναι Προφητεία της Σκοπιάς συνεπώς η Σκοπιά έκανε λάθος. Αν συμβαίνει το τελευταίο μήπως τότε σας ταιριάζει ο ρόλος του χωρίου: «ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΗ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΕΙΣ ΠΑΝ ΠΝΕΥΜΑ ΑΛΛΑ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΕ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΑΙ ΕΞΗΛΘΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΝ» 1 Ιωαν 4:1

Υ.Γ. Αρκετά με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά. Θα πάω σε ένα μοναστήρι για καμία 20αριά μέρες να βάλω τον Ηγούμενο εκεί να προβλέψει πότε θα γίνει η 2α Παρουσία. Ευκαιρία θα’ ναι για μένα να κοιτάξω τον εαυτό μου ούτως ώστε να αρέσω στο Θεό και όχι σε ορισμένους ανθρώπους. Σας χαιρετώ όλους.

Ο ολίγων ωρών φίλος του Χρήστου. 







ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου.

4.691 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   1401 – 1600 από 4691   Νεότερο›   Νεότερο»
Γιώργος είπε...

Ιννερανίστ:
Θὰ σὲ ἐρευνήσω καλλιτερα μήπως καὶ μπορέσω νὰ καταλάβω σὲ ποιά/πόσες Αἵρεση/σεις ἀνήκεις!!!

Εσύ Ιννερανίστ σε ποιά αίρεση ανήκεις;
Στην 'τριαδική';
Στην 'Αντιφιλιοκβιστική';
Στην 'αθανατοψυχική';
Στην 'Μαριολατρική';
Στην 'Εικονολατρική';
Στην 'νηπιοβαφτιστική';

Η σε όλες αυτές μαζί με τους καθολικούς, ευαγγελικούς κ.α. που συμφωνείτε στο 80% [εσύ βάλε 95% αν θές] παρά τις εμφανείς και αγεφύρωτες διαφορές μεταξύ σας;

Γιώργος

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...



Ἀνήκεις στοὺς Ἔμμεσους Ἀρνητὲς τῆς Θεοτόκου.
Πιὸ λιανὰ λένε ὅτι ἡ Μαρία δὲν γέννησε Θεὸ Ἄρα δὲν εἶναι Θεοτόκος.
Ἀρνοῦνται ὄχι εὐθέως ὅτι εἶναι Θεοτόκος ἀλλὰ ἐμμέσως δὴλ ἀρνοῦνται ὅτι ἐσαρκωθη ὁ Υἱὸς διὰ τῆς Μαρίας.
Ἐφόσον ὁ Υἱὸς δὲν ἐγεννηθη ἀπὸ τὴν Μαρία ἄρα ἡ Μαρία δὲν εἶναι Θεοτόκος!!!

Κατάλαβες τώρα γιατί εἶστε στὴν ἴδια ὁμάδα(?)

Νικόλαος είπε...

Εσείς, κ. Γιώργο, σε ποια έκδοση (αίρεση) της Σκοπιάς ανήκετε; Σε αυτήν που έλεγε να μην λατρεύουμε τον Χριστό, σε αυτήν που έλεγε μετά να τον λατρεύουμε, ή σε αυτήν που ξαναείπε να μην τον λατρεύουμε;

Γιώργος είπε...

Ιννερανίστ:
Νομίζεις ὅτι τάχα θὰ μπλοκάρω ἐγὼ μὲ ὅτι ἐφυολόγημα λὲς ἐσύ…

Εδώ ο Χριστός δεν μπλόκαρε τους Φαρισσαίους,
εγώ θα μπλοκάρω εσένα;

Δεν βρίσκω τον λόγο.
Άλλωστε το ψέμα δεν μπλοκάρει μπροστά στην αλήθεια επειδή παρουσιάζεται καμουφλαρισμένο και παραπλανά την πλειονότητα των ανθρώπων.

Συμφωνείς Ιννερανίστ ότι στο ψέμα βρίσκονται οι περισσότεροι των ανθρώπων, 'κολυμπώντας' και κάνοντας 'μακροβούτια σε αυτό' και τους αρέσει;
Αποκ. 22:15
15 "ἔξω ... καὶ πᾶς φιλῶν καὶ ποιῶν ψεῦδος"
Άρα οι ποιό πολλοί αγαπούν / τους αρέσει και πράττουν το ψέμα [ζούν μέσα στο ψέμα δηλαδή - το βιώνουν]

Ο Χριστός το είπε ότι οι περισσότεροι εξαπατούνται από το 'ψέμα' επειδή το θεωρούν - χωρίς να το πολυσκέφτονται - 'αλήθεια' με αποτέλεσμα τελικό την 'απώλεια'.

Ματθαίος 7:13
"πλατεῖα [ἡ πύλη] καὶ εὐρύχωρος ἡ ὁδὸς ἡ ἀπάγουσα εἰς τὴν ἀπώλειαν καὶ πολλοί εἰσιν οἱ εἰσερχόμενοι δι' αὐτῆς"

Ποιός 'σπρώχνει' τους ΄πολλούς' στην οδό της 'απώλειας' / καταστροφής;
Β Κορ. 4:4
"ὁ θεὸς τοῦ αἰῶνος τούτου ἐτύφλωσεν τὰ νοήματα τῶν ἀπίστων εἰς τὸ μὴ αὐγάσαι τὸν φωτισμὸν τοῦ εὐαγγελίου τῆς δόξης τοῦ Χριστοῦ ὅς ἐστιν εἰκὼν τοῦ θεοῦ"

Εδώ Ιννερανίστ γίνονται 'μονομαχίες ανώτερων δυνάμεων' όχι απλώς ανθρώπων μεταξύ τους:
Εφεσίους 6:12
"οὐκ ἔστιν ἡμῖν ἡ πάλη πρὸς αἷμα καὶ σάρκα ἀλλὰ ... πρὸς τοὺς κοσμοκράτορας τοῦ σκότους τούτου, πρὸς τὰ πνευματικὰ τῆς πονηρίας ἐν τοῖς ἐπουρανίοις"

Οι 'κοσμοκράτορες του σκότους τούτου' δεν είναι απλώς άνθρωποι αλλά ουράνια πνευματικά πλάσματα - οι δαίμονες:
Αποκάλυψη 16:16
"εἰσὶν γὰρ πνεύματα δαιμονίων ποιοῦντα σημεῖα, ἃ ἐκπορεύεται ἐπὶ τοὺς βασιλεῖς τῆς οἰκουμένης ὅλης συναγαγεῖν αὐτοὺς εἰς τὸν πόλεμον τῆς ἡμέρας τῆς μεγάλης τοῦ θεοῦ τοῦ παντοκράτορος ...
καὶ συνήγαγεν αὐτοὺς εἰς τὸν τόπον τὸν καλούμενον Ἑβραϊστὶ Ἁρμαγεδών"

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος

τελικα ειναι να μη σου γινει κατι εμμονη ιδεα....

αν σου γινει παει την ψωνισες....

και μονο γι αυτο μιλας...

Παραδειγμα:

1ον Αρμαγεδδων

2ον Ενεργος δυναμις του Ιεχωβα Θεου

Περαστικα......

Νικόλαος είπε...

κ. Γιώργος: «Ο Χριστός το είπε ότι οι περισσότεροι εξαπατούνται από το 'ψέμα' επειδή το θεωρούν - χωρίς να το πολυσκέφτονται - 'αλήθεια' με αποτέλεσμα τελικό την 'απώλεια'.»


Όπως ακριβώς γίνεται με το «νέο φως». (Δεν μου απαντήσατε στην προηγούμενη ερώτησή μου.)

Το παίρνει ο καημένος ο Μάρτυρας του Ιεχωβά το «νέο φως», για τον Χριστό, τις μεταγγίσεις κ.λπ. Το χάφτει σαν «αλήθεια» από την «ενεργό δύναμη του Ιεχωβά» (η οποία έχει σταματήσει να ενεργεί από τον 1ο αιώνα!), χωρίς να το πολυσκέφτεται όπως λέτε και εσείς. Κοιμάται ήσυχος· τα έχει κανονίσει όλα η Σκοπιά για τον δίκαιο αυτό άνθρωπο.

Μέχρι να έρθει η κρίση συνείδησης... Ο εσωτερικός Αρμαγεδδώνας ;-)

Γιώργος είπε...

Ιννερανίστ:
"λένε ὅτι ἡ Μαρία δὲν γέννησε Θεὸ Ἄρα δὲν εἶναι Θεοτόκος"

Ε γιατί Ιννερανίστ, πρέπει όλοι οι άλλοι σε όλα να έχουν άδικο;

Και φυσικά
ένα υλικό πλάσμα 'εκ φύσεως' δεν μπορεί να γεννήσει ένα πνευματικό πλάσμα που προϋπήρχε.

Όλες οι γυναίκες του κόσμου 'εκ φύσεως' γεννούν παιδιά σύμφωνα με την φύση τους, ανθρώπους.
[Η μοναδική εξαίρεση - της Μαρίας - ήταν στον τρόπο σύλληψης, ΟΧΙ στο αποτέλεσμά της που ήταν γέννηση τέλειου ανθρώπου όπως ήταν και ο άνθρωπος Αδάμ πριν αμαρτήσει]

Πόσο μάλλον να γεννήσει κάτι που ισχυρίζεστε ότι υπήρχε και πάντα και παντού και συνεπώς - κατά την φιλοσοφικοτριαδική αντίληψή σας - ποτέ δεν γεννήθηκε.

Άρα και πάλι έχουμε 'ορθόδοξη' ΗΘΟΠΟΙΙΑ /προσποίηση / υποκριτική τέχνη ανεπτυγμένη σε πλήρη βαθμό και σε όλο της το μεγαλείο.
Φωταγωγείστε και τη σκηνή, αλλά όχι τόσο πολύ όσο το φώς ... που τυφλώνει τον Στέλιο ... και χρειάζεται γυαλιά.

Είπαμε ... χωρίς ... προβολείς.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Νικόλαος:
Μέχρι να έρθει η κρίση συνείδησης... Ο εσωτερικός Αρμαγεδδώνας ;-)

Ο εσωτερικός 'Αρμαγεδδώνας' Νικόλαε έρχεται πολύ τακτικά,

ο πραγματικός Αρμαγεδδώνας θα έρθει μια φορά ως πόλεμος του Θεού
[μόλις το έγραψα Νικόλαε]
που θα τακτοποιήσει τα πράγματα στη γη μια για πάντα[, επειδή μετά θα έχουμε την Παλιγγενεσία / Αναδημιουργία όπως είπε ο Χριστός]:

Αποκάλυψη 16:16
"εἰσὶν γὰρ πνεύματα δαιμονίων ποιοῦντα σημεῖα,
ἃ ἐκπορεύεται ἐπὶ τοὺς βασιλεῖς τῆς οἰκουμένης ὅλης
συναγαγεῖν αὐτοὺς εἰς τὸν
πόλεμον τῆς ἡμέρας τῆς μεγάλης
τοῦ θεοῦ τοῦ παντοκράτορος
...
καὶ συνήγαγεν αὐτοὺς εἰς τὸν τόπον τὸν καλούμενον Ἑβραϊστὶ Ἁρμαγεδών"

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Inneranist:
Ἂχ βρὲ Γιῶργο εἶσαι βαθιὰ νυχτωμένος!!!
Τόσο βαθιὰ ποὺ ἰσχυρίσθηκες δυὸ θεοὺς!!!

Και ας έγραψα Ιννερανίστ 100 φορές το "είς Θεός ο Πατήρ".

Και επειδή ανέφερα και από τον προφήτη Ησαϊα για τον Γιο του Θεού ως 'ισχυρό θεό',
πήρες και εσύ παρόμοια άποψη με των Φαρισσαίων που
επειδή ο Χριστός είπε ότι είναι Γιός του Θεού,
οι Φαρισσαίοι το παρεξήγησαν ότι ο Ιησούς έκανε τον εαυτό του ίσο με τον Θεό.
Ο Χριστός έκανε χρήση του Ψαλμού - και όχι αντίστοιχη παράθεση από τον Ησαϊα - ότι άνθρωποι αναφερόταν ως 'θεοί',
συνεπώς γιατί να μη μπορεί να πεί ο Χριστός ότι ήταν Γιός του Θεού;

{Εδώ ο 'είς Θεός ο Πατήρ'
τον Μωϋσή τον έκανε
'θεό για τον Φαραώ' -
χωρίς να αλλάξει η ανθρώπινη φύση του Μωϋσή!!!}

Έδειξα επίσης ότι η έννοια 'θεός' περιλαμβάνει εξουσία και κυριαρχία - ίσως και ένα ξεχωριστά μεγάλο χάρισμα - και όχι αυτόματα ουσία και φύση.

Μια πανέμορφη τη λένε 'θεά',
για κάποιον που αγαπάει υπερβολικά τα χρήματα λένε:
'θεός του είναι το χρήμα',
για άλλους λένε ότι έχουν 'θεϊκή φωνή' [Καζαντζίδη, Ξυλούρη]

Έτσι η λέξη 'θεός' χρησιμοποιείται με διαφόρους τρόπους, χωρίς να εννοείται αυτόματα ο "εις Θεός ο Πατήρ" ο Υψιστος, Υπέρτατος και μοναδικά παντοδύναμος και παντογνώστης.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

ορθογραφική διόρθωση:
Αποκ. 22:15
"ἔξω ... καὶ πᾶς φιλῶν καὶ ποιῶν ψεῦδος"
Άρα οι πιό πολλοί αγαπούν / τους αρέσει και πράττουν το ψέμα [ζούν μέσα στο ψέμα δηλαδή - το βιώνουν]

Νικόλαος είπε...

κ. Γιώργος: «Ο εσωτερικός 'Αρμαγεδδώνας' Νικόλαε έρχεται πολύ τακτικά»


Και ο εξωτερικός Αρμαγεδδώνας έρχεται ―κατά τη Σκοπιά― τακτικά (1878, 1914, 1925, 1975), μόνο που ―να πάρει η ευχή― τη διαψεύδει η πραγματικότητα.

Ο εξωτερικός Αρμαγεδδώνας «έρχεται» τακτικά λοιπόν, κ. Γιώργο, ο εσωτερικός δεν βλέπω να έρχεται για το «Κυβερνών Σώμα». Πώς να έρθει άλλωστε όταν υπάρχουν μαρτυρίες ότι λένε εν γνώσει τους ψευδοπροφητείες! Δεν πειράζει· υπάρχει και ο Αρμαγεδδώνας που λέγεται διαδίκτυο, καθώς και ο κ. Χρήστος να τους ξεσκεπάζει.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Γιωργος’’
Όλες οι γυναίκες του κόσμου 'εκ φύσεως' γεννούν παιδιά σύμφωνα με την φύση τους, ανθρώπους.
[Η μοναδική εξαίρεση - της Μαρίας - ήταν στον τρόπο σύλληψης, ΟΧΙ στο αποτέλεσμά της που ήταν γέννηση τέλειου ανθρώπου όπως ήταν και ο άνθρωπος Αδάμ πριν αμαρτήσει]

Ἂχ Γιῶργο μου

Ἀπὸ τὴ μία τονίζεις τὸ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ (Ὅλες οἱ γυναῖκες τοῦ κόσμου 'εκ φύσεως' γεννοῦν παιδιὰ σύμφωνα μὲ τὴν φύση τους, ἀνθρώπους)

γιὰ νὰ ἀναιρέσεις τὸ ὑπέρλογο ποὺ λέει ἡ Ἐκκλησία (ἐκ Πνεύματος Ἅγιου καὶ Μαρίας τῆς Παρθένου).

Μόλις ἀναιρέσεις τὸ Ὑπερλογο ποὺ λέει ἡ Ἐκκλησία (ἐκ Πνεύματος Ἅγιου καὶ Μαρίας τῆς Παρθένου).

τότε τοποθετεῖς τὸ Ὑπέρλογο ποὺ λέει ἡ Ἑταιρεία σου [Ἡ μοναδικὴ ἐξαίρεση - τῆς Μαρίας - ἦταν στὸν τρόπο σύλληψης,]

στὴ θέση αὐτοῦ ποὺ λέει ἡ ὀρθοδοξία (ἐκ Πνεύματος Ἅγιου καὶ Μαρίας τῆς Παρθένου).

Ἔτσι ἡ λογικὴ (Ὅλες οἱ γυναῖκες τοῦ κόσμου 'εκ φύσεως' γεννοῦν παιδιὰ σύμφωνα μὲ τὴν φύση τους, ἀνθρώπους.)

πάει πάλι περίπατο!!!

Πιὸ λιανὰ λὲς ὅτι ἔγινε ἐξαίρεση στὴ γέννηση ἑνὸς ἀνθρώπου τοῦ Ἰησοῦ!!!Κτίσμα ἦταν κτίσμα γεννήθηκε.

Καὶ ἐμεῖς λεμὲ ὅτι ἔγινε ἐξαίρεση στὴ Γέννηση τοῦ Θεανθρώπου Ἰησοῦ!!!Θεὸς ἦταν καὶ προσέλαβε τὴν ἀνθρώπινη !!!

Δὲν τὸ λεμὲ ἐμεῖς ὅμως μόνο ότι δὴλ εἶναι Θεὸς ὁ Υἱὸς.

Οἱ Φαρισαῖοι τοῦ λένε
(Ιωαν10, 33 απεκρίθησαν αυτω οι Ιουδαιοι, Περι καλου εργου ου λιθάζομέν σε αλλα περι βλασφημίας, και οτι συ ανθρωπος ων ποιεις σεαυτον θεόν.)

Και η Α.Γραφὴ ὅμως λέει ὅτι εἶναι Θεὸς
[ Τίτον 2,13 Προσδεχόμενοι τὴν μακαρίαν ἐλπίδα καὶ ἐπιφάνειαν τῆς δόξης τοῦ μεγάλου Θεοῦ καὶ σωτῆρος ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ.]


Ὁ ἴδιος ὁ Ἰησοῦς δὲν τὸ ἀρνήθηκε ποτέ!!!
Ἀντίθετα

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...


Ὁ ἴδιος ὁ Ἰησοῦς δὲν τὸ ἀρνήθηκε ποτέ!!!

Ἀντίθετα


Στὴν Κ.Δ ὁ Ἰησοῦς Χριστὸς ἀντικαθιστᾷ πλήρως τὴν ἔννοια καὶ τὴ χρήση τοῦ Ὀνόματος τοῦ Θεοῦ στὴν Π.Δ προσλαμβάνοντας ὁ ἴδιος καὶ τὸ δικὸ του Ὄνομα τὴ θέση ποὺ εἶχε τὸ Ὄνομα Γιαχβε στὴν Π.Δ.
Ὁ Ἰησοῦς ταυτίζεται μὲ τὸν Γιαχβε τόσο φιλολογικὰ προσλαμβάνοντας ὅλες τὶς ἐκφράσεις καὶ τὰ Ὀνόματα ποὺ χρησιμοποιοῦνται γιὰ ἐκεινον ὅσο καὶ οὐσιαστικὰ ἐπιδεικνύοντας ὅλες τὶς θεῖες ἰδιότητες ποὺ τοῦ ἀποδίδονται.

Πιὸ συγκεκριμένα ὁ Ἰησοῦς προσλαμβάνει τὴ θέση τοῦ Γιαχβε σὲ ἐκφράσεις ὅπως π.χ

«Εγω ειμι»


Κ.Δ
Ιωαν 8,28 ειπεν ουν αυτοις ο Ιησους, Οταν υψώσητε τον υιον του ανθρώπου, τότε γνώσεσθε οτι εγώ ειμι, και απ' εμαυτου ποιω ουδέν, αλλα καθως εδίδαξέν με ο πατηρ ταυτα λαλω 8,58 ειπεν αυτοις Ιησους, Αμην αμην λέγω υμιν, πριν Αβρααμ γενέσθαι εγω ειμί.

59 ηραν ουν λίθους ινα βάλωσιν επ' αυτόν. Ιησους δε εκρύβη και εξηλθεν εκ του ιερου.

Πάλι ἐδῶ γιὰ νὰ τὸν λιθοβολήσουν ἑτοιμάζονται οἱ Ἰουδαῖοι ἀκριβῶς ἐπειδὴ χρησιμοποιεῖ λόγια τοῦ Γιαχβε τῆς Π.Δ καὶ τὰ ἀποδίδει στὸν Ἑαυτὸ τοῦ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ὁ Γιαχβε τῆς Κ.Δ!!!


Π.Δ
Εξοδ 3,14 καὶ εἶπεν ὁ Θεὸς πρὸς Μωυσῆν λέγων· ἐγώ εἰμι ὁ ὤν. καὶ εἶπεν· οὕτως ἐρεῖς τοῖς υἱοῖς ᾿Ισραήλ· ὁ ὢν ἀπέσταλκέ με πρὸς ὑμᾶς

Δευτ32,39 ἴδετε ἴδετε ὅτι ἐγώ εἰμι, καὶ οὐκ ἔστι Θεὸς πλὴν ἐμοῦ· ἐγὼ ἀποκτενῶ καὶ ζῆν ποιήσω, πατάξω κἀγὼ ἰάσομαι, καὶ οὐκ ἔστιν ὃς ἐξελεῖται ἐκ τῶν χειρῶν μου.

Ησαιας43,10 γίνεσθέ μοι μάρτυρες, καὶ ἐγὼ μάρτυς, λέγει Κύριος ὁ Θεός, καὶ ὁ παῖς μου, ὃν ἐξελεξάμην, ἵνα γνῶτε καὶ πιστεύσητε καὶ συνῆτε ὅτι ἐγώ εἰμι.

Ησαιας 46, 4 ἕως γήρους· ἐγώ εἰμι, καὶ ἕως ἂν καταγηράσητε, ἐγώ εἰμι· ἐγὼ ἀνέχομαι ὑμῶν, ἐγὼ ἐποίησα καὶ ἐγὼ ἀνήσω, ἐγὼ ἀναλήψομαι καὶ σώσω ὑμᾶς

Ησαιας 48,12 ῎Ακουέ μου, ᾿Ιακὼβ καὶ ᾿Ισραήλ, ὃν ἐγὼ καλῶ· ἐγώ εἰμι πρῶτος, καὶ ἐγώ εἰμι εἰς τὸν αἰῶνα

Ησαιας 41,4 τίς ἐνήργησε καὶ ἐποίησε ταῦτα; ἐκάλεσεν αὐτὴν ὁ καλῶν αὐτὴν ἀπὸ γενεῶν ἀρχῆς· ἐγὼ Θεὸς πρῶτος, καὶ εἰς τὰ ἐπερχόμενα ἐγώ εἰμι

Ξεκίνᾳ τώρα νὰ ταυτίζεις τὸν Θεὸ μὲ τὸν Πατέρα δὴλ Φύση καὶ Πρόσωπο καὶ πὲς ὅτι ὁ Γιαχβε εἶναι ὁ Πατὴρ Μόνο

Ὅταν ὅμως ἡ Α.Γραφὴ ταυτίζει τὸν θεὸ μὲ τὸν Υἱὸ καὶ λέει ὅτι εἶναι Θεὸς ὁ Υἱὸς τότε δὲν σοῦ ἀρέσει!!!

Τί νὰ κάνουμε ὅμως …Μόνο ἡ Σκοπιὰ ἔχει δικαίωμα νὰ θέτει κανόνες.
Ὅλοι οἱ ἄλλοι συγγραφεῖς τῆς Α.Γραφῆς δὲν ἔχουν τὰ προνόμια τῆς Ἑταιρείας σου !!!!
.

Νικόλαος είπε...

κ. Γιώργος: «Όλες οι γυναίκες του κόσμου 'εκ φύσεως' γεννούν παιδιά σύμφωνα με την φύση τους, ανθρώπους.»


Ενώ ο Πατέρας δεν γεννά τον Υιό του σύμφωνα με τη φύση του;

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Inneranist:
Ἂχ βρὲ Γιῶργο εἶσαι βαθιὰ νυχτωμένος!!!
Τόσο βαθιὰ ποὺ ἰσχυρίσθηκες δυὸ θεοὺς!!!

Γιωργος’’
Και ας έγραψα Ιννερανίστ 100 φορές το "είς Θεός ο Πατήρ".

Καὶ ὄχι μόνο ΕΝΑΣ.
Εἶπες καὶ δυὸ τὸ ξέχασες (?)


Γιωργος’’
Ο Χριστός είναι
ισχυρός θεός
αλλά ΔΕΝ είναι ο παντοδύναμος Θεός.

Ιννερανίστ:
Πουθενὰ δὲν μιλάει γιὰ δυὸ Θεοὺς ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ἡ Α.Γραφή!!!


Γιωργος’’
Φυσικά μιλάει:
Ιωάννης 20:17
"ἀ__ν__α__β__α__ί__ν__ω πρὸς
τὸν π_α_τ_έ_ρ_α μ_ο_υ
καὶ πατέρα ὑμῶν
καὶ θ_ε_ό_ν μ_ο_υ
καὶ θεὸν ὑμῶν" 23 Οκτώβριος 2009 11:04 πμ

Γιωργος’’
Και επειδή ανέφερα και από τον προφήτη Ησαϊα για τον Γιο του Θεού ως 'ισχυρό θεό',
πήρες και εσύ παρόμοια άποψη με των Φαρισσαίων που
επειδή ο Χριστός είπε ότι είναι Γιός του Θεού,
οι Φαρισσαίοι το παρεξήγησαν ότι ο Ιησούς έκανε τον εαυτό του ίσο με τον Θεό.
Ο Χριστός έκανε χρήση του Ψαλμού - και όχι αντίστοιχη παράθεση από τον Ησαϊα - ότι άνθρωποι αναφερόταν ως 'θεοί',
συνεπώς γιατί να μη μπορεί να πεί ο Χριστός ότι ήταν Γιός του Θεού;


Εἶπε ἐγὼ εἰμι ὅπως ἀκριβῶς ἔλεγε ὁ Πατὴρ στὴν Παλαιά.
Δὲς στὸ προηγούμενο σχόλιο ποὺ τὸ ἀναλύω!!!
Ὄχι τίποτα ἄλλο ἀλλὰ λὲς στὸν Θεόδωρο ὅτι δὲν ἔχει ἐπιχειρήματα (λὲς κι ἀπάντησες στὸν Θεόδωρο σὲ αὐτὰ ποὺ σὲ ρώτησε…) λὲς καὶ ἀκοῦς τοὺς ἄλλους ποὺ ἔχουν ….!!!
Τίποτα δὲν μπορεῖς νὰ παραδεχθεῖς ἐδῶ μέσα Γιῶργο μου.
Μἐχρι κι ἀπὸ τὸ Brooklin μᾶς κοιτάζει ἡ ΜΑΜΑ σου.
Ἀπὸ τὰ κεντρικὰ μάλιστα Γιῶργο μου.

Γιὰ πὲς κάτι κακὸ γιαυτήν…!!!Δὲν ἔχει μὰμ τὸ μεσημέρι!!!

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...


Γιῶργο
Αὐτὸ τὸ σχόλιο τὸ γράφω χωρὶς νὰ ἔχω μπεῖς μέσα στὸ blog πρῶτα καὶ νὰ δῶ τί ἔγραψες περὶ τοῦ «ἐγὼ εἰμι»

Εἶμαι σίγουρος ὅτι δὲν τὸ δέχεσαι ὅπως ἐπίσης ὅτι δὲν δέχεσαι τὴν χρήση τοῦ «ἐγὼ εἰμι» τῆς Π.Δ ἀπὸ τὸν Χριστὸ τῆς Κ.Δ γιὰ νὰ δείξει ὅτι εἶναι Θεός!!!
Δὲν δέχεσαι δὴλ τὴν σύνδεση τοῦ «ἐγὼ εἰμι» τῆς Π.Δ μὲ τὸ «ἐγὼ εἰμι» τῆς Κ.Δ.

Ὅμως δὲν εἶναι ἡ μόνη φράση ποὺ χρησιμοποίησε ὁ Πατὴρ στὴν Π.Δ καὶ τὴν πῆρε ὁ Χριστὸς στὴν Κ.Δ.Ὑπάρχουν κι ἄλλες πολλές.

Αὐτὸ «ἐγὼ εἰμι» ἦταν μόνον ἕνα ἀπὸ τὰ πολλά!!!

Τὸ πιὸ παράλογο ὅμως εἶναι ὅτι ενω ἀναιρεῖς τὸ ὀφθαλμοφανέστατο ἐπιχείρημα ποὺ ἐξέθεσα δέχεσαι παράλληλα τὸ ἑξῆς

Μὲ βάση τὸ χωρίο
(Ματθ24, 29 Ευθέως δε μετα την θλιψιν των ημερων εκείνων, ο ηλιος σκοτισθήσεται, και η σελήνη ου δώσει το φέγγος αυτης, και οι αστέρες πεσουνται απο του ουρανου, και αι δυνάμεις των ουρανων σαλευθήσονται. 30 και τότε φανήσεται το σημειον του υιου του ανθρώπου εν ουρανω, και τότε κόψονται πασαι αι φυλαι της γης και οψονται τον υιον του ανθρώπου ερχόμενον επι των νεφελων του ουρανου μετα δυνάμεως και δόξης πολλης. 31 και αποστελει τους αγγέλους αυτου μετα σάλπιγγος μεγάλης, και επισυνάξουσιν τους εκλεκτους αυτου εκ των τεσσάρων ανέμων απ' ακρων ουρανων εως των ακρων αυτων. 32 Απο δε της συκης μάθετε την παραβολήν. οταν ηδη ο κλάδος αυτης γένηται απαλος και τα φύλλα εκφύη, γινώσκετε οτι εγγυς το θέρος. 33 ουτως και υμεις, οταν ιδητε πάντα ταυτα, γινώσκετε οτι εγγύς εστιν επι θύραις. 34 αμην λέγω υμιν οτι ου μη παρέλθη η γενεα αυτη εως αν πάντα ταυτα γένηται.)

1ον]Ἡ γενεὰ ποὺ δὲν θὰ παρέλθει ὅπως λέει ὁ Ἰησοῦς ἐδῶ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑ οἱ Σημερινοὶ Ὑπερήλικες ποὺ γεννήθηκαν τὸ 1914.

2ον]Ἐπίσης στὸ Ὄνειρο τοῦ Ναβουχοδονόσωρ (Δανιηλ4,10-44) λέτε ὅτι τὸ Δέντρο ποὺ ξαναβλάστησε εἶναι ἡ δίκη σας Κυβέρνηση ποὺ εἶναι ἡ Κυβέρνηση τοῦ Θεοῦ.

Ὁ Θεὸς μετὰ δὲν εἶχε κάποια Κυβέρνηση ἐδῶ στὴ Γῆ ποὺ νὰ ἀντιπροσωπευιε τὴν Κυριαρχία του ἐπειδὴ εἶχε κοπεῖ τὸ Ὄνειρο τοῦ Ναβουχοδονόσωρ.
Τὸ στέμμα τοῦ θεοῦ εἶχε χαθεῖ ἀπὸ τὸ 607 π.χ.

Ὅλα αὐτὰ ἐσὺ τὰ λὲς ἑρμηνεία τῆς Α.Γραφῆς.

Πολὺ ἁπλὰ γιὰ ἄλλο Κείμενο μιλᾶμε.

Ἐμεῖς μιλᾶμε γιὰ τὴν Α.Γραφὴ καὶ ἐσὺ γιὰ τὰ Ὄνειρα τῆς ΜΝΚ ποὺ ἑρμηνεύονται μὲ τὴν τακτικὴ τῆς χαρτορίχτρας.!!!
Δὴλ δέντρο βλέπω (λέει ἡ χαρτορίχτρα) τί νὰ σημαίνει….

Ἀααα τὸ βρῆκα …Κυβέρνηση εἶναι…

Συγγνώμη ἀλλὰ ἐγὼ δὲν πάω σὲ

Μέντιουμ ὅπως ἡ Ἑταιρεία σου πού
χρησιμοποίησε τὴν γυναῖκα του Γιοχάννες Γκραίμπερ γιὰ νὰ ἑρμηνεύσει δύσκολα χωρία τῆς Α.Γραφῆς!!!

Νὰ γιατί δὲν μποροῦμε νὰ συνεννοηθοῦμε τόσον καιρὸ.!!!!

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

Γιωργος’’
Σου έδειξα επίσης ότι
τόσο ο Χριστός (και πριν την ανάσταση και μετά)
όσο και οι άγγελοι
δεν γνωρίζουν ημέρα και ώρα:

Η Σκοπιά όμως γνωρίζει και μέρα και ώρα. Άρα, κατά πολύ ανώτερη (για σένα) από αγγέλους και από τον ίδιο το Χριστό η εταιρία.

Γιώργο, ξύπνα..

Συγνώμη για τον τρόπο που στο λέω αλλά πρέπει να σε ταρακουνήσει κάποιος, αλλιώς δεν πρόκειται να βγεις από το κανάλι που σε έχουν μπλεξει.

ΠΙΤΕΡ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

Γιώργος:
Εσάς πάλι σας μπερδεύει η θεωρία της πανταχού παρουσίας επειδή
αν ήταν πανταχού παρών ο Χριστός θα κατοικούσε παντού, άρα και στους απίστους.

Γιώργο είπα να μη στο ξαναπώ αλλά το τραβάει ο οργανισμός σου.

Άστο βρε Γιώργο παράτα τα, δε κάνεις βρε παιδί μου δε το΄χεις..

Μα σοβαρολογείς τώρα;
Τα αγάλματα και τα είδωλλά δεν μπορούν να είναι πανταχού παρόντα, ο αληθινός Θεός όμως ΕΙΝΑΙ.

Αν έπρεπε να πιστέψω ότι ο Θεός δεν είναι Πανταχού Παρόν, δεν θα υπήρχε κανένας λόγος να προσεύχομαι.

Διότι θα με βασάνιζαν οι σκέψεις, "περνάει τώρα από δω; - δεν περνάει; Να προσευχηθώ; Να μην προσευχηθώ; Κι αν δε με ακούει;

Στ΄αλήθεια απορώ, με αυτά που διαβάζω από σένα, πόσο μικρό έχεις στη συνείδησή σου τον Θεό;

Και πώς γίνεται ένας τέτοιος θεούλης όπως αυτός που πιστεύεις να σε εμπνέει;

ΠΙΤΕΡ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

Γιώργος:

"Εννοείς ότι χρειάζεστε και συμπλήρωμα για 'τας παραχαραγμένας Γραφάς' που έχετε."

Γιώργο, σκέφτηκα πολύ αυτό που είπες και θέλω αδερφέ να συμφωνήσω μαζί σου.
Πράγματι σκέφτομαι, μπορεί να έχει και δίκιο ο φίλος μας ο Γιώργος.

Γιατί όχι ε;
Μέσα σε τόσους αιώνες, σίγουρα η Γραφή παραχαράχτηκε.

Εγώ όμως απλός μια σκέψη έκανα επ΄ατού.
Βλέπω όμως ότι εσύ εμφανίζεσαι σίγουρος για το θέμα αυτό.

Μπορείς να μου πεις αγαπητέ Γιώργο:

1. ΠΟΙΟΣ ή ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΑΝ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΣ; - (με ονόματα)

2. ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ; ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΟΛΗ;

3. ΣΕ ΠΟΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΕΓΙΝΕ ΠΑΑΧΑΡΑΞΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΔΑΦΙΑ;

Εύχομαι να έχεις τις ανάλογες απαντήσεις για αυτά τα βασικά ερωτηματα, διότι αν μιλάς για παραχάξη δίχως να έχεις στοιχεία, στη καλύτερη περίπτωση να σε χαρακτιρήσει κανείς συκοφάντη.

Περιμένω να μου στείλεις τις απαντήσεις σου.

ΠΙΤΕΡ

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος

παρακαλω μην πυροβολειτε τον Γιωργο...

Η τρομοκρατια δεν θα περασει!!!


καλημερα σας

Θεοδωρος

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

ΠΙΤΕΡ:
Γιώργο, τελικά ποιό είναι το όνομα του Αγίου Πνεύματος, θα μας πεις;

Γιώργος:
Με αυτή την ερώτηση είχα ασχοληθεί παλιά και βρήκα ΓΕΝΙΚΗ απάντηση.

Διάβασέ την από την αρχή μέχρι το τέλος.

Η ερώτηση αυτή αντιστοιχεί με το ερώτημα:
"Γιώργο, τελικά ποιό είναι το όνομα του νόμου, θα μας πεις;

Ο 'νόμος' έχει όνομα;
Τότε γιατί λέγεται: "Εν ονόματι του νόμου";
______________

Μα εσύ Γιώργο, όταν σε στρίμωξε ο κύριος Θεόδωρος (νομίζω ο κύριος Θεόδωρος ήταν) με το γνωστό:

"Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος", για να ξεγλιστρήσεις απάντησες ότι ο Χριστός εννοούσε:

"Εις στο όνομα του Πατρός
και εις το όνομα του Υιού
και εις το όνομα του Αγίου Πνεύματος".

Τώρα που σου βάζω πιο δύσκολα, αποφάσισες να ξε-ονοματίσεις το Άγιο Πνεύμα γιατί διαπιστωσες πλέον ότι δε σε συμφέρει να δεχτείς ούτε και την ερμηνεία που εσύ μονάχος σου έδωσες.

Από σχόλιο σε σχόλιο αυτοκυρώνεσαι, το έχεις καταλάβει;

Τη μία παρουσιάζεις όνομα για το Άγιο Πνέυμα, την άλλη λες δεν έχει όνομα το Άγιο Πνεύμα.

Άρα δέχεσαι ότι Πατέρας - Υιός - Άγιο Πνεύμα έχουν ένα όνομα;

Τί δέχεσαι τελικά Γιώργο;
Τα έχεις κάνει σαλάτα το ξέρεις;

ΠΙΤΕΡ

Γιώργος είπε...

Ιννερανίστ:
"Ἔτσι ἡ λογικὴ (Ὅλες οἱ γυναῖκες τοῦ κόσμου 'εκ φύσεως' γεννοῦν παιδιὰ σύμφωνα μὲ τὴν φύση τους, ἀνθρώπους.)
πάει πάλι περίπατο!!!

Δεν πάει περίπατο Ιννερανίστ.
Είναι μια γενική διαπίστωση που εξακολουθεί να ισχύει στους ανθρώπους.

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος

Αγαπητοι φιλοι,

Επειδη βλεπω πως εξακολουθει ο κ. χιλιατης να επιμενει στον ανοητο ισχυρισμο οτι το Αγ.Πνευμα δεν εχει ονομα και φερνει ως παραδειγμα το "ονομα" του νομου, εχω να επισημανω κατι που και αλλοτε ειπα.

Οταν λεμε εν ονοματι του νομου πισω απο αυτη την εκφραση βρισκεται ο νομοθετης.

Ακουσατε ομως ποτε να λεει κανεις εν ονοματι του νομου και του νομοθετη;

Ποτε.

Ομως ο Χριστος λεει:

"εις το ονομα του Πατρος και του Υιου και του Αγιου Πνευματος".


Θεοδωρος

Γιώργος είπε...

Ιννερανίστ:
"Πιὸ λιανὰ λὲς ὅτι ἔγινε ἐξαίρεση στὴ γέννηση ἑνὸς ἀνθρώπου τοῦ Ἰησοῦ!!!Κτίσμα ἦταν κτίσμα γεννήθηκε.
Καὶ ἐμεῖς λεμὲ ὅτι ἔγινε ἐξαίρεση στὴ Γέννηση τοῦ Θεανθρώπου Ἰησοῦ!!!Θεὸς ἦταν καὶ προσέλαβε τὴν ἀνθρώπινη !!!"

Δεν υπάρχει ούτε η λέξη 'θεάνθρωπος' [ούτε 'ημίθεος'] παρά μόνο στην φιλοσοφικοτριαδιστική 'μεθυσμένη' φαντασία [Σου αφιερώνω το τραγούδι 'μεθυσμένη πολιτεία'].

Ετσι με το:
'Θεὸς ἦταν καὶ προσέλαβε τὴν ἀνθρώπινη'
είναι σαν να λές:

'πνεύμα με εξουσία επί της ύλης ήταν' [όπως και οι άγγελοι έχουν εξουσία επί της ύλης]
και
προσέλαβε το 'κτιστό' δημιουργημένο 'χώμα' στον εαυτό του ώστε η δημιουργημένη εκ του ιδίου ύλη να γίνει μέρος του εαυτού του, δηλαδή να γίνει "διφυσητικός πνευματοάνθρωπος" [δική μου λέξη] ή 'Δημιουργοδημιουργούμενος'.

Πως το λέμε αυτό Ιννερανίστ;

Μετατράπηκε με λίγα λόγια η φύση του σε 'κτιστοκτιζόμενη'.
Άρα κάνεις τον Θεό τρεπτό ή μάλλον 'αυτοτρεπτόμενο'.

Έγινε δηλαδή - με βάση την αντίληψή σου - 'αυτοκτιζόμενος κτίστης' δηλαδή κτίζει τον εαυτό του με κατώτερα του εαυτού του υλικά [και άρα 'τρεπτός' στο 'κατώτερο του εαυτού του'].

Είναι σαν να λες με λίγα λόγια ότι ένας κτίστης που κτίζει με τούβλα παίρνει και τη φύση των τούβλων.
Γίνεται δηλαδή ένας "τουβλοποιημένος τουβλοκτίστης".

Πως το λένε αυτό Ιννερανίστ;

Αν ο άνθρωπος μπορούσε να αλλάξει τη φύση του Ιννερανίστ τι φύση θα προτιμούσε να πάρει;

Ανώτερη αγγελική ή των κατώτερών του ζώων;
θα ήθελε να γίνει ζώο [και να καταλήξει σε κανένα 'σφαγείο'] ή άγγελος;
Η Θα προτιμούσε να γίνει - προσθετικά -
'ανθρωπάγγελος'/'αγγελάνθρωπος'
η 'Ζωάνθρωπος'/'ανθρωπόζωο';

Αν προτιμούσε 'ανθρωπόζωο' δεν θα υποβίβαζε τον εαυτό του;
Και μερικές φορές θα το έπαιζε ζώο και θα μούγκριζε και άλλες φορές θα μιλούσε με λογική ανθρώπου;

Τι συνέβει Ιννερανίστ στον Ναβουχοδονόσορα που είχε υπερηφανευτεί;
Το θυμάσαι;
(Δανιήλ 4:31‐33)
"μια φωνή ήρθε από τους ουρανούς: «Σε εσένα αναγγέλλεται, Ναβουχοδονόσορ βασιλιά: “Η βασιλεία έφυγε από εσένα, και σε διώχνουν από τους ανθρώπους, και με τα ζώα του αγρού θα είναι η κατοικία σου. Χόρτο θα σου δίνουν να τρως όπως οι ταύροι, και εφτά καιροί θα περάσουν από πάνω σου, ώσπου να γνωρίσεις ότι ο Ύψιστος είναι Άρχοντας στη βασιλεία των ανθρώπων και ότι σε όποιον θέλει τη δίνει”». Εκείνη τη στιγμή εκπληρώθηκε αυτός ο λόγος στον Ναβουχοδονόσορα, και τον έδιωξαν από τους ανθρώπους, και χόρτο άρχισε να τρώει όπως οι ταύροι, και με τη δροσιά των ουρανών βρεχόταν το σώμα του, ώσπου οι τρίχες του μεγάλωσαν σαν τα φτερά των αετών και τα νύχια του σαν τα νύχια των πουλιών"

Τι συνέβει στον Ναβουχοδονόσορα Ιννερανίστ;
Έγινε 'σαν ζώο' και σαν ταύρος έτρωγε χόρτο.
Αν δουν έναν άνθρωπο να τρώει χόρτο όπως οι ταύροι τι θα του πουν Ιννερανίστ;
"πρόοδος... χορταράκι; χορταράκι;"

Στο Σύμπαν Ιννερανίστ υπάρχουν καθαρές 'φύσεις' όχι μπερδεμένες.
1.
'Εις Θεός ο Πατήρ" ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ υπεράνω όλων Δημιουργός των πάντων,
2.
δημιουργημένα πνευματικά πλάσματα αγγελικής φύσης ως Γιών του Θεού, περιλαμβανομένου και του πρωτότοκου και μονογενούς Γιού του Θεού
3.
υλικά πλάσματα ανθρώπινης φύσης
4.
υλικά πλάσματα φύσης ζώων.

Και μη ξεχνάς Ιννερανίστ:
1.
Ιωάννης 1:14
"ὁ λόγος σὰρξ ἐ_γ_έ_ν_ε_τ_ο"
Άρα έχουμε μετατροπή του Λόγου σε 'σάρκα', δεν έλαβε 'σάρκα' όπως λές.
2.
(Ιωάννης 3:16)
"ο Θεός [ο 'είς Θεός ο Πατήρ'] αγάπησε τον κόσμο τόσο πολύ, ώστε έ_δ_ω_σ_ε τον μ_ο_ν_ο_γ_ε_ν_ή του Γ__ι__ο, για να μην καταστραφεί όποιος ασκεί πίστη σε αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή"

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Θεόδωρος:
"Επειδη βλεπω πως εξακολουθει ο κ. χιλιατης να επιμενει στον ανοητο ισχυρισμο οτι το Αγ.Πνευμα δεν εχει ονομα και φερνει ως παραδειγμα το "ονομα" του νομου, εχω να επισημανω κατι που και αλλοτε ειπα.
Οταν λεμε εν ονοματι του νομου πισω απο αυτη την εκφραση βρισκεται ο νομοθετης.
Ακουσατε ομως ποτε να λεει κανεις εν ονοματι του νομου και του νομοθετη;
Ποτε."

Λέμε όμως
'εν ονόματι του νόμου και του βασιλιά'

Βέβαια ούτε ο Χριστός έδωσε όνομα στο άγιο πνεύμα επειδή απλώς δεν θεωρείται ούτε από τον Χριστό ως πρόσωπο:
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 3:12
"ὁ νικῶν ποιήσω αὐτὸν
στῦλον ἐν τῷ ναῷ τοῦ θεοῦ μου
...καὶ γράψω ἐπ' αὐτὸν
τὸ ὄνομα τοῦ θεοῦ μου
καὶ
τὸ ὄνομα τῆς πόλεως τοῦ θεοῦ μου, τῆς καινῆς Ἰερουσαλήμ ἡ καταβαίνουσα ἐκ τοῦ οὐρανοῦ ἀπὸ τοῦ θεοῦ μου,
καὶ τὸ ὄνομά μου τὸ καινόν
."

Σε όποιον νικά λοιπόν γράφει ο Χριστός τα επόμενα ονόματα:
1.
το 'όνομα του Θεού μου'
2.
το 'όνομα της πόλεως του Θεού μου' και
3.
το 'όνομά μου το νέον'.

Eτσι δεν υπάρχει όνομα για το άγιο πνεύμα για να το γράψει ο Χριστός πάνω στους νικητές.

Γράφει ο Χριστός λοιπόν
μόνο
1. το όνομα του Θεού
2. το δικό του το καινούριο
3. της πόλης του Θεού του.

Ο Χριστός λοιπόν
ξεχωρίζει
το όνομα το δικό του
από
το όνομα του Θεού του.

Αυτά τα δύο ονόματα λαβαίνει υπόψη - (1.) το δικό του και (2.) του Θεού του όπως και (3.) της πόλης του Θεού του.

Έτσι, δεν υπάρχει προσωπικό όνομα για το άγιο πνεύμα, επειδή αυτό ΑΠΛΩΣ δεν είναι πρόσωπο - και έτσι δεν ονομάζεται.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

ΠΙΤΕΡ:
Διότι θα με βασάνιζαν οι σκέψεις, "περνάει τώρα από δω; - δεν περνάει; Να προσευχηθώ; Να μην προσευχηθώ; Κι αν δε με ακούει;

Εσύ όταν έχεις δια τηλεφώνου ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας διερωτάσαι "θα περάσει δεν θα περάσει" εφόσον μπορείς και από το τηλέφωνο να τον μιλάς;

Έτσι και ο Θεός ΠΙΤΕΡ.
Μέσω προσευχής σε ακούει χωρίς να ψάχνει να σε βρεί.

Παράδειγμα:
Μήπως διερωτάσαι:
"Περνάει ο σταθμός τηλεόρασης από εδώ - δεν περνάει;... Να ανοίξω την τηλεόραση για να ακούσω/δώ ειδήσεις;... να μη την ανοίξω;... είναι κοντά; ... είναι μακριά;"

Έτσι και ο Θεός φτάνει με την παντοδυναμία του παντού χωρίς να περάσει δίπλα σου,
όπως και ο σταθμός τηλεόρασης - ή ο δορυφόρος - δεν περνάει από το σπίτι σου για να μπορείς να δείς τηλεόραση.

Απλά στέλνει 'παντού' τα ηλεκτρομαγνητικά του κύμματα χωρίς να μετακινηθεί προς εσένα.

Και τι νομίζεις ΠΙΤΕΡ τον Θεό;
Θεωρείς τον παντοδύναμο Θεό
'Λιγότερο ικανό επικοινωνίας' με τα δημιουργήματά του
από τις δυνατότητες επικοινωνίας που έδωσε στα δημιουργήματά του να επικοινωνούν και 'εκ του μακρόθεν' μέσω τηλεφώνου;

Και ενώ μέσω τηλεφώνου καλείς με αριθμό και μιλάς με το άτομο που θέλεις... είτε βρίσκεται μακριά είτε κοντά,

τον Θεό τον καλείς μέσω προσευχής ...

και μη στενοχωριέσαι... είναι σε θέση να ακούει... είτε 'πολύ μακριά' βρίσκεσαι... είτε 'λίγο πιο κοντά'.

Καλεί όμως 'ειδικά' δια της Α.Γ. τους ανθρώπους:
(Ιακώβου 4:8)
"Πλησιάστε τον Θεό
[άρα δεν είναι 'δίπλα σας', ο Χριστός είναι 'δίπλα' του],
και αυτός θα πλησιάσει
[άρα δεν είναι πανταχού παρών] εσάς
"

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος

Εχουμε ακουσει εξυπναδες εδω μεσα, αλλα τελος δεν υπαρχει σ εκεινες που εκπορευονται απο τον θιασωτη της ΣΚΟΠΙΑΣ.

Μας ειπε τελευταιως οτι δεν λεμε στο "ονομα του νομου και του νομοθετη", αλλα λεμε "στο ονομα του νομου και του Βασιλια".

Αγαπητοι φιλοι,

Καθε φορα που επικαλουμαστε το ονομα του νομου επικαλουμαστε τον νομοθετη, δηλαδη την νομοθετικη εξουσια ενος κρατους.

Οταν λεμε στο ονομα του νομου εννοουμε τον κυριαρχο λαο που δια των εκπροσωπων του νομοθετει.

Οταν λεμε ο Νομος της Π.Δ. ή ο νομος του Μωυσεως εννοουμε τον Θεο που εδωσε τον Νομο.

Αρα πισω και απο το ονομα του Αγ. Πνευματος υπαρχει ενα Προσωπο.

Και μαλιστα αγνοει ο κ. χιλιαστης οτι "πασα βλασφημια αφεθησεται τοις ανθρωποις", ενω η βλασφημια κατα του Αγιου Πνευματος δεν θα αφεθει (συγχωρηθει) "ουτε εν τω νυν ουτε εν τω μελλοντι αιωνι";

Λετε να ειναι αυτο γραμμενο στην Κ.Δ. και να αφορα απλως σε μια ενεργο δυναμι που επαψε μαλιστα να ενεργει απο τον 1ο αιωνα;

Συνελθετε κυριοι χιλιαται.

Το Αγιον Πνευμα ειναι Θεος και Θεοποιουν και πηγη αγαθοτητος, δι ου Πατηρ γνωριζεται, και Υιος δοξαζεται.

Αυτο μας οδηγει εις πασαν την αληθειαν.

Θεοδωρος

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος

Ωραιο το σοφισμα και το συμπερασμα του κ. χιλιαστου το μεταφερω αυτουσιο:

"Καλεί όμως 'ειδικά' δια της Α.Γ. τους ανθρώπους:
(Ιακώβου 4:8)
"Πλησιάστε τον Θεό
[άρα δεν είναι 'δίπλα σας', ο Χριστός είναι 'δίπλα' του],
και αυτός θα πλησιάσει
[άρα δεν είναι πανταχού παρών] εσάς".

Βραβειον Νομπελ φιλοσοφιας και εξυπναδος!!!!

Υπαρχει τετοιο βραβειο;

Αν δεν υπαρχει, πρεπει να δημιουργηθει για να δοθει στον κ. που εβγαλε αυτο το συμπερασμα απο τον Ιακωβο.

Σας ευχομαι καλη διασκεδαση με τις χοντρες αυτες εξυπναδες ......

Θεοδωρος

Νικόλαος είπε...

Μου αρέσει που τονίζετε το «μ_ο_ν_ο_γ_ε_ν_ή». Δηλαδή το ότι ο Χριστός είναι ο μόνος Υιός του Πατρός. (Αφήνω τον/την αναγνώστη/ρια να κρίνει αν ένας άνθρωπος-πατέρας και ένας άνθρωπος-μονογενής_γιος έχουν διαφορετική φύση και να κάνει τη σύγκριση με τους Πατέρα και Υιό.)


κ. Γιώργος: «Έγινε δηλαδή - με βάση την αντίληψή σου - 'αυτοκτιζόμενος κτίστης' δηλαδή κτίζει τον εαυτό του με κατώτερα του εαυτού του υλικά»


Κ. Γιώργο, ευχαριστούμε για την προσπάθεια ερμηνείας των δογμάτων της Εκκλησίας, αλλά δεν θα πάρουμε. Εδώ έχουμε πάρει (καταχρηστικά εμείς οι Ορθόδοξοι) σαν βάση της συζήτησής μας μόνο την Αγία Γραφή ―ναι την Αγία Γραφή της οποίας την εγκυρότητα αρνείστε όποτε σας συμφέρει. Σας υπενθυμίζω μόνο δύο χωρία της που απαντάνε άμεσα στους προβληματισμούς σας:

5 τούτο φρονείσθω εν υμίν ο και εν Χριστώ Ιησού, 6 ος εν μορφή Θεού υπάρχων ουχ αρπαγμόν ηγήσατο το είναι ίσα Θεώ, 7 αλλ' εαυτόν εκένωσε μορφήν δούλου λαβών, εν ομοιώματι ανθρώπων γενόμενος, 8 και σχήματι ευρεθείς ως άνθρωπος εταπείνωσεν εαυτόν γενόμενος υπήκοος μέχρι θανάτου, θανάτου δε σταυρού. (Φιλ. 2, 5-8)

Εφόσον ο Χριστός καταδέχτηκε να πάρει μορφή κατώτερη (δούλου), εσείς τι πρόβλημα έχετε; Ναι, λοιπόν αυτό είναι το μεγαλείο της ταπείνωσης: ο Χριστός ταπεινώθηκε μέχρι εξευτελισμού. Και αυτό μας καλεί η Εκκλησία Του να κάνουμε και εμείς. Άλλες όμως «εκκλησίες» φασκιώνουν τα μέλη τους ότι είναι «όσια» και «ανώτερα από θεολόγους» (βλ. Σκοπιά, 15/8/2007 και Βιβλίο Έτους 1985, 3/3). Αυτό τους κάνει και... διαφέρουν.

15 εάν δε βραδύνω, ίνα ειδής πως δει εν οίκω Θεού αναστρέφεσθαι, ήτις εστίν εκκλησία Θεού ζώντος, στύλος και εδραίωμα της αληθείας. 16 Και ομολογουμένως μέγα εστί το της ευσεβείας μυστήριον· Ος εφανερώθη εν σαρκί, εδικαιώθη εν Πνεύματι, ώφθη αγγέλοις, εκηρύχθη εν έθνεσιν, επιστεύθη εν κόσμω, ανελήφθη εν δόξη. (Α' Τιμ. 3, 15-16)

Αφού απαντήσαμε τώρα στα ερωτήματά σας, βρείτε μου και εσείς τώρα ένα μόνο χωρίο που να λέει ότι ο Χριστός είναι ο... Μιχαήλ και εγώ θα πάω αύριο στην Κηφισίας μαζί με τον Θεόδωρο να μοιράζουμε Σκοπιές.

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος

Και μιας και ο κ. χιλιαστης μας παρεπεμψε στον Ιακωβο για να μας πεισει οτι ο Θεος δεν ειναι πανταχου παρων, ο Ιακωβος λεει και κατι που τον ενδιαφερει σχετικα με την υποσταση του ονοματος του νομου και ποιος ειναι πισω απο τον νομο.

Λεει λοιπον ο Ιακωβος ο αδελφοθεος:

"Μὴ καταλαλεῖτε ἀλλήλων, ἀδελφοί, ὁ καταλαλῶν ἀδελφοῦ καὶ κρίνων τὸν ἀδελφὸν αὐτοῦ καταλαλεῖ νόμου καὶ κρίνει νόμον· εἰ δὲ νόμον κρίνεις, οὐκ εἶ ποιητὴς νόμου, ἀλλὰ κριτής. 12 εἷς ἐστιν ὁ νομοθέτης καὶ κριτής, ὁ δυνάμενος σῶσαι καὶ ἀπολέσαι· σὺ δὲ τίς εἶ ὃς κρίνεις τὸν ἕτερον;"

Να λοιπον που και οταν μιλαμε για το ονομα του νομου μιλαμε για τον νομοθετη και τον κριτη. Που ειναι στην περιπτωση μας ο Θεος.

Εχεις λοιπον κ. χιλιαστα και Βιβλικη τεκμηριωση των οσων ειπα παραπανω!!!

Θεοδωρος

Γιώργος είπε...

ΠΙΤΕΡ:
"Μέσα σε τόσους αιώνες, σίγουρα η Γραφή παραχαράχτηκε.
Εγώ όμως απλός μια σκέψη έκανα επ΄ατού.
Βλέπω όμως ότι εσύ εμφανίζεσαι σίγουρος για το θέμα αυτό.
Μπορείς να μου πεις αγαπητέ Γιώργο:
1. ΠΟΙΟΣ ή ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΑΝ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΣ; - (με ονόματα)
2. ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ; ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΟΛΗ;
3. ΣΕ ΠΟΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΕΓΙΝΕ ΠΑΑΧΑΡΑΞΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΔΑΦΙΑ;

ΠΙΤΕΡ, έχει πέσει ποτέ κάποιο κάλπικο χαρτονόμισμα στα χέρια σου;

Ημουν στη Θεσσαλονίκη, στην κεντρική αγορά.
Πάω να πληρώσω με 10 € και μου λέει ο πωλητής που το εξέτασε: "είναι 'πλαστό'.
Δίπλα ήταν το άλλο κατάστημα που το πήρα ως 'ρέστα' και ευτυχώς το δέχτηκε και το άλλαξε με γνήσιο.

Τώρα στις ερωτήσεις σου.
Για πές,
αν πέσει ένα πλαστό χαρτονόμισμα στα χέρια σου τι κάνεις αν δεν γίνεται δεκτό σε ένα κατάστημα;

Μήπως αμφιβάλλεις και λες:
"Δεν το δέχομαι γιατί δεν μπορείς να μου αποδείξεις:
1. ΠΟΙΟΣ ή ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΑΝ το χαρτονόμισμα - (με ονόματα)
2. ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ; ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΟΛΗ;
3. ΣΕ ΠΟΙΑ χαρτονομίσματα ΕΓΙΝΕ ΠΑΑΧΑΡΑΞΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ σημεία τους;"

Θα δεχτεί ο καταστηματάρχης το πλαστό ως γνήσιο επειδή ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ στις ερωτήσεις σου;

Φυσικά αν 'δείξεις' στον καταστηματάρχη ένα μάτσο 'κάλπικα' χαρτονομίσματα, δεν θα παραξενευτείς αν κάποιος αστυνομικός σε συλλάβει, χωρίς να χρειαστεί ο αστυνομικός να σου εξηγήσει ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΡΩΤΆΣ:
1. ΠΟΙΟΣ ή ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΑΝ τα χαρτονομίσματα - (με ονόματα)
2. ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ; ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΟΛΗ;
3. ΣΕ ΠΟΙΑ χαρτονομίσματα ΕΓΙΝΕ ΠΑΑΧΑΡΑΞΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ σημεία τους;

Ο Αστυνόμος δεν θα σου απαντήσει αλλά μάλλον λίγο μετά θα λες το τραγούδι "Τα σίδερα της φυλακής είναι για τους λεβέντες - 'παραχαράκτες'"

Κατάλαβες τώρα τι θέλω να πω;

Αν εσύ πέσεις σε 'νόθο εδάφιο' - αν σου το αποδείξει κάποιος - ή αν δείχνει το 'μηχάνημα',
μήπως αντιδράς ζητώντας εξηγήσεις;
[Αυτό θα το έκαναν ΜΟΝΟ οι ίδιοι οι πλαστογράφοι για να δικαιολογήσουν 'παντί τρόπω' την πλαστογραφία τους]

Γιώργος

Νικόλαος είπε...

Εσείς καλά κάνατε, κ. Γιώργο, και επιστρέψατε το πλαστό δεκάευρο. Δεν μας είπατε όμως τι έκανε η Σκοπιά με την «πλαστή» (υποτίθεται) Αγία Γραφή που παρέλαβε τον 19ο αιώνα.

Αντί να επιστρέψει αυτό το «πλαστό χαρτονόμισμα» (όπως θέλετε να την παρουσιάσετε), πήγε και εξαγόρασε με αυτό το «πλαστό χαρτονόμισμα» τις ψυχές χιλιάδων ανθρώπων. Αυτό δεν λένε οι Μάρτυρες του Ιεχωβά στο έργο; «Εμείς λέμε μόνο ό,τι γράφει η Αγία Γραφή.» Ποια Γραφή; Μα φυσικά η «πλαστή» Αγία Γραφή!!

Εφόσον λοιπόν, κ. Γιώργο, η Αγία Γραφή είναι «παραχαραγμένη» να την επιστρέψει πίσω η Σκοπιά και όχι να την «μπαλώνει» (διάβαζε «κατακρεουργεί») με Μεταφράσεις Νέου Κόσμου. Δεν υπάρχουν μπακαλίστικες και ψευτοεπιστημονικές μέσες λύσεις. Ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο τη μία να του λέει η Σκοπιά για «ενεργό δύναμη του Ιεχωβά» που έπαψε να... λειτουργεί από τον 1ο αιώνα και την άλλη να του λέει για «νέα φώτα».

Νικόλαος είπε...

Quiz για τον κ. Γιώργο.

Πώς μπορεί να χαρακτηριστεί κάποιος που διδάσκει, υπενθυμίζει, βοηθά, εκείνος που οδηγεί, λαλεί, αναγγέλει, δοξάζει, λαμβάνει, έχει εαυτό, μιλάει, διατάζει, προσκαλεί, ζητά για τον εαυτό του, έχει γνώμη, φρόνιμα, αντίληψη, θέληση, ερευνά, γνωρίζει, ενεργεί, εμποδίζει, προσεύχεται και λυπάται.

Α. Πρόσωπο
Β. Δύναμη
Γ. «Τελικά μόνο ένας Αρμαγεδδώνας μπορεί να τα ξεχωρίσει»!!

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

Γιώργος:

"Έτσι και ο Θεός φτάνει με την παντοδυναμία του παντού χωρίς να περάσει δίπλα σου.."

Μάλιστα, για σένα λοιπόν, δεν είναι παντού ο Θεός, αλλά αν θέλει κι αν το αποφασίσει, μπορεί μέσω της παντοδυναμίας του να βρεθεί παντού.

Θα πρέπει να χρησιμοποιήσει δύναμη δηλαδή ο Θεός για να βρεθεί παντού.

Με αυτή τη λογική Γιώργο, τότε μπορώ και να κρύβομαι από τον Θεό.

Να πάω σε ένα σπήλαιο μέσα και να κρυφτό.
Δε μπορεί να με βρει εκεί ο Θεός.

Μπορεί;

Τι λες;

ΠΙΤΕΡ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

ΠΙΤΕΡ:
Μπορείς να μου πεις αγαπητέ Γιώργο:
1. ΠΟΙΟΣ ή ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΑΝ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΣ; - (με ονόματα)
2. ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ; ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΟΛΗ;
3. ΣΕ ΠΟΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΕΓΙΝΕ ΠΑΑΧΑΡΑΞΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΔΑΦΙΑ;

ΓΙΩΡΓΟΣ:
ΠΙΤΕΡ, έχει πέσει ποτέ κάποιο κάλπικο χαρτονόμισμα στα χέρια σου;

Ημουν στη Θεσσαλονίκη, στην κεντρική αγορά.
Πάω να πληρώσω με 10 € και μου λέει ο πωλητής που το εξέτασε: "είναι 'πλαστό'.
Δίπλα ήταν το άλλο κατάστημα που το πήρα ως 'ρέστα' και ευτυχώς το δέχτηκε και το άλλαξε με γνήσιο.

Τώρα στις ερωτήσεις σου.
Για πές,
αν πέσει ένα πλαστό χαρτονόμισμα στα χέρια σου τι κάνεις αν δεν γίνεται δεκτό σε ένα κατάστημα;

Μήπως αμφιβάλλεις και λες:
"Δεν το δέχομαι γιατί δεν μπορείς να μου αποδείξεις:
1. ΠΟΙΟΣ ή ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΑΝ το χαρτονόμισμα - (με ονόματα)
2. ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ; ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΟΛΗ;
3. ΣΕ ΠΟΙΑ χαρτονομίσματα ΕΓΙΝΕ ΠΑΑΧΑΡΑΞΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ σημεία τους;"

Θα δεχτεί ο καταστηματάρχης το πλαστό ως γνήσιο επειδή ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ στις ερωτήσεις σου;
________________________________

Γιώργο, δεν με ενδιαφέρουν τα φθηνά σου παραδείγματα, με ενδιαφέρει να πάρω απάντηση σε εκείνα ΑΚΡΙΒΩΣ που σε ρωτώ.

Όταν απαντας με ερώτήσεις εκείνα που σε ρώτησα παραδέχεσαι πώς δεν έχεις επιχειρήματα.

ΑΡΑ ΕΙΣΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ

Και αφού όπως λες παραχάρηκτηκαν οι Γραφές, ΠΟΥ ΒΡΗΚΕΣ ΕΣΥ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΚΙ ΕΚΑΝΕΣ ΤΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ.;

Διότι πώς καταλαβαίνει κανείς ότι ένα χαρτονόμισμα είναι πλαστό;

Με βάση το γνήσιο, το οποίο υπάρχει.

Εσυ που βρήκες τη γνήσια Γραφή κι έκανες σύγκριση με την παραχαραγμένη;

ΠΙΤΕΡ

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος

Θαυμαζω αγαπητοι φιλοι,
το θρασος του κ. χιλιαστου να υποστηριζει οτι ο Θεος δεν ειναι πανταχου παρων.

Για να υποστηριζεις μια τετοια αποψη χρειαζεται οντως θρασος.

Ιδου ομως τι λεγει ο προφηταναξ Δαβιδ

Ψαλμος 139.

"ποῦ πορευθῶ ἀπὸ τοῦ πνεύματός σου καὶ ἀπὸ τοῦ προσώπου σου ποῦ φύγω

8 ἐὰν ἀναβῶ εἰς τὸν οὐρανόν σὺ εἶ ἐκεῖ ἐὰν καταβῶ εἰς τὸν ᾅδην πάρει

9 ἐὰν ἀναλάβοιμι τὰς πτέρυγάς μου κατ' ὄρθρον καὶ κατασκηνώσω εἰς τὰ ἔσχατα τῆς θαλάσσης

10 καὶ γὰρ ἐκεῖ ἡ χείρ σου ὁδηγήσει με καὶ καθέξει με ἡ δεξιά σου"


Αυτα λεει εν Πνευματι Αγιω ο Δαβιδ.

Και εις εις τον ουρανον και εις την γην και εις τα εσχατα της θαλασσης παρων ο Θεος.

Θεοδωρος.

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΚΟΙΝΟΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ.

1. ΠΟΙΟΣ ή ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΑΝ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΣ; - (με ονόματα)

2. ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ; ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΟΛΗ;

3. ΣΕ ΠΟΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΕΓΙΝΕ ΠΑΑΧΑΡΑΞΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΔΑΦΙΑ;

4.Εσυ που βρήκες τη γνήσια Γραφή κι έκανες σύγκριση με την παραχαραγμένη;

ΠΙΤΕΡ

Γιώργος είπε...

«Έγινε δηλαδή - με βάση την αντίληψή σου - 'αυτοκτιζόμενος κτίστης' δηλαδή κτίζει τον εαυτό του με κατώτερα του εαυτού του υλικά»

Νικόλαος:
Κ. Γιώργο, ευχαριστούμε για την προσπάθεια ερμηνείας των δογμάτων της Εκκλησίας, αλλά δεν θα πάρουμε.

Γιώργος:
Η απάντησή σου είναι 'Επιχείρημα μηδέν'

Νικόλαος:
Εδώ έχουμε πάρει (καταχρηστικά εμείς οι Ορθόδοξοι) σαν βάση της συζήτησής μας μόνο την Αγία Γραφή ―ναι την Αγία Γραφή της οποίας την εγκυρότητα αρνείστε όποτε σας συμφέρει.

Γιώργος:
Δεν σας καλύπτει λοιπόν ο λόγος του Θεού, θέλετε 'ανθρώπινο στήριγμα'.

Αναφέρεσαι μετά -καταχρηστικά κατά την άποψή σου - στο εδάφιο:

5 τούτο φρονείσθω εν υμίν ο και εν Χριστώ Ιησού, 6 ος εν μορφή Θεού υπάρχων ουχ αρπαγμόν ηγήσατο το είναι ίσα Θεώ, 7 αλλ' εαυτόν εκένωσε μορφήν δούλου λαβών, εν ομοιώματι ανθρώπων γενόμενος, 8 και σχήματι ευρεθείς ως άνθρωπος εταπείνωσεν εαυτόν γενόμενος υπήκοος μέχρι θανάτου, θανάτου δε σταυρού. (Φιλ. 2, 5-8)

Τα εδάφια δείχνουν καθαρά την μετατροπή του Χριστού:

"εν μορφή Θεού υπάρχων"
υπήρχε σε μορφή Θεού,
αλλά δεν κράτησε τη 'μορφή θεού'
Τι έκανε;

"εαυτόν εκένωσε"
"ε__α__υ__τ__ό__ν ε_κ_έ_ν_ω_σ_ε":
εκένωσε = άδειασε:
άρα δεν έμεινε τίποτα από τον εαυτό του, εφόσον από πνευματικό πρόσωπο που ήταν έγινε σάρξ, δηλαδή ΜΟΝΟ -τέλειος- άνθρωπος.
Ιωάννης 1:14
"ὁ λόγος σὰρξ ἐ_γ_έ_ν_ε_τ_ο"

Αφού 'εαυτόν εκένωσε' και δεν κράτησε το 'εν μορφή Θεού υπάρχων'
τι έγινε;

"μορφήν δούλου λαβών"
Εγκατέλειψε λοιπόν
το 'έν μορφή Θεού υπάρχων'
και 'έλαβε μορφή δούλου'

Δεν έμεινε λοιπόν και θεός και άνθρωπος [θεάνθρωπος]
όπως άστοχα ισχυρίζονται κάποιοι.

Τι ακριβώς έγινε δηλαδή;

"εν ομοιώματι ανθρώπων γενόμενος"
"έγινε όμοιος με τους ανθρώπους"
Εφόσον 'εξομοιώθηκε' με τους ανθρώπους δεν ήταν ανώτερης φύσης από την ανθρώπινη.
Έγινε 'όμοιος' με τους ανθρώπους και όχι 'ανόμοιος', επειδή για να γίνει όμοιος με τους ανθρώπους
"ε__α__υ__τ__ό__ν ε_κ_έ_ν_ω_σ_ε" [άδειασε]

Άρα δεν έμεινε τίποτα από τον εαυτό του, εφόσον από πνευματικό πρόσωπο που ήταν έγινε σάρξ, δηλαδή ΜΟΝΟ -τέλειος- άνθρωπος.
Ιωάννης 1:14
"ὁ λόγος σὰρξ ἐ_γ_έ_ν_ε_τ_ο"

Επίσης το εδάφιο αναφέρει:

και σχήματι ευρεθείς ως άνθρωπος
[Δεν ήταν ούτε υπεράνθρωπος ούτε θεάνθρωπος ούτε ημίθεος]

Τελικά:
"εταπείνωσεν εαυτόν γενόμενος υπήκοος μέχρι θανάτου"
Δηλαδή:
1.
ο Χριστός ήταν υπάκουος μέχρι το θάνατό του.
Ο Χριστός Π_Ε_Θ_Α_Ν_Ε.
Ποιός πέθανε:
Ο Ιησούς Χριστός που
1.
"εν μορφή Θεού υπάρχων"
2.
"εαυτόν εκένωσε"
3.
"μορφήν δούλου λαβών
εν ομοιώματι ανθρώπων γενόμενος, και σχήματι ευρεθείς ως άνθρωπος"

'Τέρμα' λοιπόν το διφυσητικό 'θεάνθρωπος'.

Δεν τελειώνει όμως εδώ η περιγραφή για τον Χριστό:
Μετά γίνεται μια ΑΛΛΗ ΑΛΛΑΓΗ για τον Χριστό που θυσιάστηκε και πέθανε:
1.
αναστήθηκε από τους νεκρούς
2.
(Φιλιππησίους 2:9)
"ὁ θεὸς αὐτὸν ὑπερύψωσε"
[ο Θεός τον εξύψωσε σε ανώτερη θέση]

Ποιός 'υπερύψωσε' τον Χριστό που έγινε άνθρωπος, πέθανε και αναστήθηκε;
Φυσικά ο "εις Θεός ο Πατήρ".

Μόνο ο "εις Θεός ο Πατήρ" είχε και έχει την εξουσία να 'εξυψώνει' όπως προσεύθηκε η Μαρία:
Λουκάς 1:52
"καθεῖλεν [Έχει καθαιρέσει] δυνάστας ἀπὸ θρόνων καὶ ὕψωσεν ταπεινούς"

Ο "είς Θεός ο Πατήρ" εξύψωσε τον Χριστό, του έδωσε 'πάσα' εξουσία, και τον ΔΙΟΡΙΣΕ:
1.
Ματθαίος 28:18
"ἐ_δ_ό_θ_η [δόθηκε] μ__ο__ι [σε μένα] πᾶσα ἐξουσία ἐν οὐρανῷ καὶ ἐπὶ τῆς γῆς"
2.
Πράξεις 17:31
"καθότι ἔστησεν [προσδιόρισε ο "είς Θεός ο Πατήρ"] ἡμέραν ἐν ᾗ μέλλει κρίνειν τὴν οἰκουμένην ἐν δικαιοσύνῃ ἐν ἀνδρὶ ᾧ ὥ_ρ_ι_σ_ε_ν
[μέσω ενός άντρα τον οποίο διόρισε]
,
πίστιν παρασχὼν πᾶσιν ἀναστήσας αὐτὸν [τον Χ_Ρ_Ι_Σ_Τ_Ο] ἐκ νεκρῶν"

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος

Θαυμαζω αγαπητοι κυριοι, θαυμαζω λεγω την ευκολια με τη οποια ο θιασωτης της ΣΚΟΠΙΑΣ για να περιγραψει την "πλαστογραφια" της Κ.Δ. εφερε για παραδειγμα ενα 10ευρω.

Αν μπορει να συγκριθει η Κ.Δ. με ενα 10ευρω το αφηνω στην κριση σας.

Και εν παση περιπτωσει με ενα 10ευρω ξεμπερδευεις ευκολα, αφου σε τελικη αναλυση το πετας στα σκουπιδια αν ειναι πλαστο και δεν εγινε και τιποτα. Σιγα να μη χασει η Βενετιά βελονι.... για ενα 10ευρω...

Ομως αν η Κ.Δ. ειναι πλαστη;

Ποιος μας λεει οτι δεν ειναι πλαστη;

Ποιος μας εγκυαται για το γνησιο του κειμενου της;

Ποιος μας λεει οτι εχει 27 βιβλια;

Ποιος μας διαβεβαιωνει οτι δεν εχουν γινει κατα καιρους σφαλματα απο τους αντιγραφεις εσκεμενα ή εκ παραδρομης;

Ας απαντησει σε αυτα τα ερωτηματα ο κ. χιλιαστης για λογαριασμο του.

Εμεις γνωριζουμε και Εκκλησιαστικως και επιστημονικως ποιες ειναι οι απαντησεις επι των ως ανω ερωτηματων.

Αυτα ... και να αφησει τις εξυπναδες για αλλου... αυτα τα παραδειγματα που φερνει να παει να τα πει αλλου.... εδω δεν περνανε...


Θεοδωρος.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Ιννερανίστ:
"Ἔτσι ἡ λογικὴ (Ὅλες οἱ γυναῖκες τοῦ κόσμου 'εκ φύσεως' γεννοῦν παιδιὰ σύμφωνα μὲ τὴν φύση τους, ἀνθρώπους.)
πάει πάλι περίπατο!!!

Γιώργος είπε...
Δεν πάει περίπατο Ιννερανίστ.
Είναι μια γενική διαπίστωση που εξακολουθεί να ισχύει στους ανθρώπους.

Ὄχι γιὰ ὅλους στὸν Χριστὸ ἔγινε ἐξειρεση καὶ κατ’ἔσας ὡς πρὸς τὴν σύλληψη!!!

Μὰ καλὰ Γιῶργο μου δὲν μπορεῖς οὔτε ἕνα σχόλιο νὰ διαβάσεις ἐπιτέλους!!!
Ποιὸ εἶναι τὸ Ὑποκείμενο /θέμα τὸ ὁποῖο συζητήσαμε.

Μὰ φυσικὰ ἡ Γέννηση τοῦ Υἱοῦ.
Αὐτὸ ποὺ ἐννοῶ λοιπὸν ὅτι ἡ λογικὴ πάει περίπατο ἀναφέρεται στὴ Γέννηση τοῦ Υἱοῦ.
Περίπατο ἐννοῶ ὅτι εἶναι Ὑπερλογο γεγονός!!!
Μὰ καὶ σὲ ἐσᾶς λοιπὸν ἡ λογικὴ
(Ὅλες οἱ γυναῖκες τοῦ κόσμου 'εκ φύσεως' γεννοῦν παιδιὰ σύμφωνα μὲ τὴν φύση τους, ἀνθρώπους.) πάει περοπατο διότι καὶ ἐσὺ ΑΠΟΔΕΧΕΣΘΑΙ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΤΗΣΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ.
Ἰσχυριζεσθαι ὅτι εἶναι Μία ξεχωριστὴ Γέννηση ὅπως κι ἐμεῖς.

Μὲ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ὅτι ἐσεῖς ΔΕΧΕΣΘΕ διαφορετικὸ Τρόπο σύλληψης.
Ἄρα λοιπὸν κανένας ἀπὸ τοὺς δυό μας δὲν δέχεται στὴν περίπτωση τοῦ Υἱοῦ τὴν
ἀπολύτως Φυσιολογικὴ Γέννηση ὅπως Γεννηθήκαμε ὅλοι ἐμεῖς!!!

Διάβασε σκέψου ἐπεξεργάσου ἀπάντησε !!!

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Γιώργος
Ετσι με το:
'Θεὸς ἦταν καὶ προσέλαβε τὴν ἀνθρώπινη'
είναι σαν να λές:
'πνεύμα με εξουσία επί της ύλης ήταν' [όπως και οι άγγελοι έχουν εξουσία επί της ύλης]

Ὄχι κ.Μαθητὴ καὶ ὁμοειδεάτη τοῦ Ἀπολλιναρίου Λαοδικείας!!!
Καὶ ἄλλων βέβαια...

Ἡ δεύτερη ὁμάδα ἦταν οἱ αὐστηροὶ Ἀρειανοὶ ὑπὸ τὴν ἡγεσίαν τοῦ Εὐσεβείου Νικομηδείας ἀργότερα ὅμως ὑπὸ τὴν ἡγεσία τοῦ Εὐνομίου ἐπισκόπου Κυζίκου[320-390].

Κύρια δοξασία τους ἦταν ὅτι ὁ Θεὸς εἶναι ἡ ἀνώτατη δύναμη ἡ ὁποία κατέχει τὴν ἀγεννησία ἀποκλειστικὰ περικλείοντας τίς ἰδιότητες-ἄναρχον αἰώνιον- ἀμέριστον- ἀναλλοίωτον.

Ὁ ὅρος ἀγέννητος χαρακτηρίζει τὴν Θεία οὐσία τοῦ Πατρὸς ἐν ἀντιθέσει μὲ τοῦ Υἱοῦ ποὺ εἶναι γεννητή κάνοντας τούς αὐστηροὺς Ἀρειανοὺς νὰ πιστεύουν ὅτι ἐφόσον ἔχουν διαφορετικὴ οὐσία ἄρα εἶναι Ἀνόμοιοι καὶ ἀντίθετοι μεταξύ τους.

Καὶ ὡμίλει μὲν ὁ Ἄρειος περὶ Τριάδος ἤτοι περὶ τριῶν προσώπων ἀλλ ἐξ αὐτῶν μόνον τὸν Πατέρα ἀναγνωρίζει ὡς προαιώνιον, διαφέρων εἰς τοῦτο ἀπὸ τὸν Ὠριγένη».

Ὁ Υἱὸς καταχρηστικῶς δύναται νὰ κληθῆ Θεὸς, ὅπως δύνανται νὰ κληθοῦν καὶ οἱ ἄνθρωποι, ὅταν φθάσουν εἰς ὁρισμένον σημεῖον πνευματικῆς καὶ ἠθικῆς τελειώσεως.

Δευτέρα συνέπεια εἶναι ὅτι αἱ δοξασίαι ἀποκλείουν ριζικὴν μεταβολὴν εἰς τὸν ἄνθρωπον διὰ τοῦ ἔργου τοῦ Χριστοῦ Κάρπωσις τῶν ἀποτελεσμάτων τῆς ἐνανθρωπήσεως τοῦ Λόγου δὲν δύναται νά φέρῃ τὴν θέωσιν, καθ ὅσον οὔτε ὁ Λόγος εἶναι Θεὸς ἀλλὰ κάποιαν πνευματικὴν ἀνύψωσιν‶.


Γιώργος
και
προσέλαβε το 'κτιστό' δημιουργημένο 'χώμα' στον εαυτό του ώστε η δημιουργημένη εκ του ιδίου ύλη να γίνει μέρος του εαυτού του, δηλαδή να γίνει "διφυσητικός πνευματοάνθρωπος"

Ὄχι κ.Μαθητὴ καὶ ὁμοειδεάτη του
Ἐν συνεχείᾳ ἔχουμε τὸν Παῦλο Σαμοσατέα ὡς κυριώτερο ἐκπρόσωπο τῶν Υἱοθετιστῶν, οἱ ὁποῖοι ἐθεώρουν τὸν Ἰησοῦ ὡς ἕναν θεόπνευστο ἄνθρωπο ἴσο μὲ ἐμᾶς φωτισθέντα τὴν στιγμὴ τοῦ βαπτίσματος ὑπὸ τοῦ Ἁγίου Πνεύματος14 κατόπιν καθόδου μιᾶς θείας Δυνάμεως τοῦ Λόγου.


Γιώργος
[δική μου λέξη] ή 'Δημιουργοδημιουργούμενος'.
Πως το λέμε αυτό Ιννερανίστ;
Μετατράπηκε με λίγα λόγια η φύση του σε 'κτιστοκτιζόμενη'.
Άρα κάνεις τον Θεό τρεπτό ή μάλλον 'αυτοτρεπτόμενο'.

Ὄχι Ὄχι Ὄχι .Ἐδῶ τοὺς ξεπέρασες ὅλους τοὺς προηγούμενους καὶ ὡσὰν μπαλόνι ἡ σκέψη σου πετάει στὸν Οὐρανό!!!

Μὰ πῶς σας φωτίζει ἔτσι ἡ Ἑταιρεία σας βρὲ παιδί μου…(?)

Δὲς παρακάτω λίγο ἂν μπορεῖς νὰ καταλάβεις
«Εἰ αὐτὸς θεὸς τὴν φύσιν ὑπάρχων ὡς τοῦ θεοῦ μονογενὴς Υἱὸς ἐν προσλήψει τῆς δούλου μορφῆς γενόμενος καὶ πρωτότοκος Υἱὸς τῆς Ἁγίας Παρθένου κληθῆναι καταξιώσας ἀντίλυτρον ἑαυτὸν ὑπὲρ πάντων δέδωκε προσεπάγει δὲ τούτοις.
Ἤδη μὲν ἔδειξα τὴν ἀσέβειαν ᾗ περιπίπτουσιν οἱ Ἀρειανοὶ λέγοντες χρείαν ἐσχηκέναι τὴν Θεοτόκον Μαρίαν τὸν κατὰ τὸν νόμον τότε προσφερομένων θυσιῶν ὑπὲρ τῶν τικτουσῶν γυναικῶν». Ἄμμωμος Ἀνδριανουπόλεως, PG 76,1213D.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Γιώργος
Δεν υπάρχει ούτε η λέξη 'θεάνθρωπος' [ούτε 'ημίθεος'] παρά μόνο στην φιλοσοφικοτριαδιστική 'μεθυσμένη' φαντασία [Σου αφιερώνω το τραγούδι 'μεθυσμένη πολιτεία'].

Στὴν Ἑταιρεία σου νὰ τὸ Ἀφιερώσεις ποὺ θὰ πεθάνουν οἱ Ὑπερήλικες χωρὶς νὰ δοῦν Ἀρμαγεδδών!!!


Γιώργος
Δὲν ὑπάρχει οὔτε ἡ λέξη 'θεάνθρωπος'

Θεὸ τὸν θεωρεῖ ἡ Α.Γραφὴ σὲ ἕνα ἀπὸ τὰ πολλὰ χωρία

[ Τίτον 2,13 Προσδεχόμενοι τὴν μακαρίαν ἐλπίδα καὶ ἐπιφάνειαν τῆς δόξης τοῦ μεγάλου Θεοῦ καὶ σωτῆρος ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ.]

Ὅσο γιὰ τὸ ἄνθρωπος καὶ ἐσὺ τὸ πιστεύεις

Ποῦ ὑπάρχει ἡ λέξη Ὀργάνωση στὴν Α.Γραφή(?)


Γιώργος
Είναι σαν να λες με λίγα λόγια ότι ένας κτίστης που κτίζει με τούβλα παίρνει και τη φύση των τούβλων.
Γίνεται δηλαδή ένας "τουβλοποιημένος τουβλοκτίστης".

Εἶναι σὰν νὰ λέω πόσα τοῦβλα θὰ πετάξεις ἀκόμα!!!
.

Γιώργος
Αν ο άνθρωπος μπορούσε να αλλάξει τη φύση του Ιννερανίστ τι φύση θα προτιμούσε να πάρει;
Ανώτερη αγγελική ή των κατώτερών του ζώων;
θα ήθελε να γίνει ζώο [και να καταλήξει σε κανένα 'σφαγείο'] ή άγγελος;
Η Θα προτιμούσε να γίνει - προσθετικά -
'ανθρωπάγγελος'/'αγγελάνθρωπος'
η 'Ζωάνθρωπος'/'ανθρωπόζωο';
Αν προτιμούσε 'ανθρωπόζωο' δεν θα υποβίβαζε τον εαυτό του;
Και μερικές φορές θα το έπαιζε ζώο και θα μούγκριζε και άλλες φορές θα μιλούσε με λογική ανθρώπου;

Αὐτὰ νὰ τὰ ρωτήσεις σὲ κανέναν ποὺ πιστεύει στὴ Μετενσάρκωση.
Αὐτὸς ισως λύσει τὶς ἀπορίες σου
.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Γιώργος
Τι συνέβει Ιννερανίστ στον Ναβουχοδονόσορα που είχε υπερηφανευτεί;
Το θυμάσαι;
(Δανιήλ 4:31‐33)
"μια φωνή ήρθε από τους ουρανούς: «Σε εσένα αναγγέλλεται, Ναβουχοδονόσορ βασιλιά: “Η βασιλεία έφυγε από εσένα, και σε διώχνουν από τους ανθρώπους, και με τα ζώα του αγρού θα είναι η κατοικία σου. Χόρτο θα σου δίνουν να τρως όπως οι ταύροι, και εφτά καιροί θα περάσουν από πάνω σου, ώσπου να γνωρίσεις ότι ο Ύψιστος είναι Άρχοντας στη βασιλεία των ανθρώπων και ότι σε όποιον θέλει τη δίνει”».

Ποῦ λέει ἐδῶ ὅτι ὁ Θεὸς δὲν εἶχε Κυβέρνηση (?)

Ἐδῶ λέει ὅτι ἡ βασιλεία ἔφυγε ἀπὸ τὸν Ναβουχοδομοσωρ καὶ ὄχι ὅτι ὁ Θεὸς ἔπαψε νὰ κυβερνάει τὸν Κόσμο!!!!

Σὲ ΟΠΟΙΟΝ θέλει δίνει τὴν Βασιλεία ὅπως ὁ Δαβὶδ χρίσθηκε Βασιλιὰς.
.

Γιώργος
Εκείνη τη στιγμή εκπληρώθηκε αυτός ο λόγος στον Ναβουχοδονόσορα, και τον έδιωξαν από τους ανθρώπους, και χόρτο άρχισε να τρώει όπως οι ταύροι, και με τη δροσιά των ουρανών βρεχόταν το σώμα του, ώσπου οι τρίχες του μεγάλωσαν σαν τα φτερά των αετών και τα νύχια του σαν τα νύχια των πουλιών"
Τι συνέβει στον Ναβουχοδονόσορα Ιννερανίστ;
Έγινε 'σαν ζώο' και σαν ταύρος έτρωγε χόρτο.
Αν δουν έναν άνθρωπο να τρώει χόρτο όπως οι ταύροι τι θα του πουν Ιννερανίστ;
"πρόοδος... χορταράκι; χορταράκι;"

Μὰ ἐσεῖς θεωρεῖτε πρόοδο τὸ ὅτι σας ταιζει χορταράκι ἡ Ἑταιρεία σας.
Σᾶς ΤΑΙΖΕΙ μὲ Ὄνειρα Τρελὰ Ὄνειρα Ἀπατηλά….!!!!
.

Γιώργος
Στο Σύμπαν Ιννερανίστ υπάρχουν καθαρές 'φύσεις' όχι μπερδεμένες.

Δὲν λέμε ἐμεῖς ὅτι εἶναι μπερδεμένες
.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Γιώργος
1.
'Εις Θεός ο Πατήρ" ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ υπεράνω όλων Δημιουργός των πάντων,

Θεὸ θεωρεῖ ΚΑΙ τὸν Υἱὸ ἡ Α.Γραφὴ σὲ ἕνα ἀπὸ τὰ πολλὰ χωρία
. [ Τίτον 2,13 Προσδεχόμενοι τὴν μακαρίαν ἐλπίδα καὶ ἐπιφάνειαν τῆς δόξης τοῦ μεγάλου Θεοῦ καὶ σωτῆρος ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ.] .

Γιώργος
2.
δημιουργημένα πνευματικά πλάσματα αγγελικής φύσης ως Γιών του Θεού, περιλαμβανομένου και του πρωτότοκου και μονογενούς Γιού του Θεού

Δὲν λέει τὸ Ἰωαν1,1 ὅτι κτίσθηκε ἀλλὰ λέει ὅτι ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ
.

Γιώργος
3.
υλικά πλάσματα ανθρώπινης φύσης
4.
υλικά πλάσματα φύσης ζώων.
Και μη ξεχνάς Ιννερανίστ:
1.
Ιωάννης 1:14
"ὁ λόγος σὰρξ ἐ_γ_έ_ν_ε_τ_ο"
Άρα έχουμε μετατροπή του Λόγου σε 'σάρκα', δεν έλαβε 'σάρκα' όπως λές.

Τὸ ἐγένετο δὲν σημαίνει Μετατροπή!!!
Δὲν μετετράπη διότι ἔτσι θὰ ἔχανε τὴν Θεική του Φύση
(Μπ.Χαρνερ Οἱ Χριστιανικὲς Γραφὲς Ἀπόδοση ἀπὸ τὴν Μετάφραση Νέου Κόσμου σὲλ 414.
‘Ο Φίλιππ Μπ.Χάρνερ στὸ ἄρθρο του «Ποιοτικά ἄναρθρα κατηγορούμενα Ἰωὰν 1,1» ποὺ δημοσιεύτηκε στὸ Περιοδικὸ τῆς Βιβλικῆς Λογοτεχνίας Τὸμ 92 Φιλαδέλφεια 1973 σὲλ 85 εἶπε ὅτι προτάσεις ὅπως αὐτὴ τοῦ ἐδαφίου Ἰωάννης 1,1 «μὲ ἄναρθρο κατηγορούμενο ποὺ προηγεῖται τοῦ ρήματος ἔχουν κυρίως ποιοτικὴ σημασία.Ὑποδηλώνουν ὅτι ὁ λόγος ἔχει φύση θεοῦ.)
.

Γιώργος
2.
(Ιωάννης 3:16)
"ο Θεός [ο 'είς Θεός ο Πατήρ'] αγάπησε τον κόσμο τόσο πολύ, ώστε έ_δ_ω_σ_ε τον μ_ο_ν_ο_γ_ε_ν_ή του Γ__ι__ο, για να μην καταστραφεί όποιος ασκεί πίστη σε αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή"

Πῶς εἶναι Μονογενὴς ἀφοῦ μετὰ ἀπὸ Αὐτὸν δημιούργησε κι ΑΛΛΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ ὅπως ὁ Υἱός του(?)
.

Γιώργος
Σε όποιον νικά λοιπόν γράφει ο Χριστός τα επόμενα ονόματα:
1.
το 'όνομα του Θεού μου'
Ὁμιλεῖ ὡς ἄνθρωπος ἐδῶ ὅπως στὸ χωρίο Ιωάννης 20:17
"ἀ__ν__α__β__α__ί__ν__ω πρὸς
τὸν π_α_τ_έ_ρ_α μ_ο_υ
καὶ πατέρα ὑμῶν
καὶ θ_ε_ό_ν μ_ο_υ
καὶ θεὸν ὑμῶν
2.
το 'όνομα της πόλεως του Θεού μου' και
3.
το 'όνομά μου το νέον'.
Eτσι δεν υπάρχει όνομα για το άγιο πνεύμα για να το γράψει ο Χριστός πάνω στους νικητές.

Μὰ δὲν ἀναφέρεται ἐδῶ ὡς Δύναμη οὔτε ἀναφέρεται χωρὶς Ὄνομα!!!

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Γιώργος
Βέβαια ούτε ο Χριστός έδωσε όνομα στο άγιο πνεύμα επειδή απλώς δεν θεωρείται ούτε από τον Χριστό ως πρόσωπο:

Κάνεις λάθος διότι τὸ Ἅγιο Πνεῦμα εἶναι Πρόσωπο
Ὁδηγει καὶ κατευθύνει τὸ Ἁγιο Πνεῦμα Γιωργο μοῦ ἀλλὰ καὶ ὁμιλεῖ ἀλλὰ καὶ ΛΥΠΑΤΑΙ Γιωργο μου!!!
Ξέρεις ἐσὺ καμμία δύναμη νὰ λυπᾶται ἤ νὰ χαίρεται (?).


Εφες4,30 και μη λυπειτε το πνευμα. το αγιον του θεου

Ιωαν16,13 οταν δε ελθη εκεινος, το πνευμα της αληθείας, οδηγήσει υμας εν τη αληθεία πάση. ου γαρ λαλήσει αφ' εαυτου, αλλ οσα ακούσει λαλήσει, και τα ερχόμενα αναγγελει υμιν

Πραξ13,2 λειτουργούντων δε αυτων τω κυρίω και νηστευόντων ειπεν το πνευμα το αγιον, Αφορίσατε δή μοι τον Βαρναβαν και Σαυλον εις το εργον ο προσκέκλημαι αυτούς.
Β΄Κορ3,15 αλλ εως σήμερον ηνίκα αν αναγινώσκηται Μωϋσης κάλυμμα επι την καρδίαν αυτων κειται. 16 ηνίκα δε εαν επιστρέψη προς κύριον, περιαιρειται το κάλυμμα. 17 ο δε κύριος το πνευμά εστιν. ου δε το πνευμα κυρίου, ελευθερία.


Σταμάτᾳ λοιπὸν νὰ προκαλεῖς ἐντυπώσεις καὶ διάβασε τὴν Α.Γραφὴ ὅπως εἶναι γραμμένη καὶ ὄχι ὅπως τὴν κατάντησε ἡ Ἑταιρεία σoυ

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...


Ἐρωτήσεις πρὸς Γιῶργο

1] Μπορεῖς νὰ μοῦ πεῖς ΠΟΙΟΣ σᾶς ὁδηγεῖ εἰς πᾶσαν τὴν ἀλήθειαν ἀφοῦ τὸ Ἅγιο Πνεῦμα σταμάτησε νὰ ἐνεργεῖ ἀπὸ τὸν Πρῶτο Αἰῶνα καὶ κατὰ συνέπεια δὲν ἐνεργεῖ ὁ Ἴδιος ὁ Ἰεχωβᾶ ἀφοῦ τὸ Ἅγιο Πνεῦμα κατ’ἐσᾶς εἶναι ἡ Δύναμή του (?)

2]Στὴν Ἅγια Γραφὴ λέει(Ματθ12,28 και ους μεν εθετο ο θεος εν τη εκκλησία πρωτον αποστόλους, δεύτερον προφήτας, τρίτον διδασκάλους, επειτα δυνάμεις, επειτα χαρίσματα ιαμάτων, αντιλήμψεις, κυβερνήσεις, γένη γλωσσων)

Ἐσᾶς ποιός σας ἔθεσε ὡς Ἐκκλησία τὸν 19ο Αἰῶνα ἐφόσον ὁ Ἰεχωβὰ διὰ τῆς Δυνάμεως του δὲν ἐνεργεῖ πλέον (?)

Πῶς εἶναι δυνατὸν νὰ εἶναι ὀρθὴ ἡ Ἑρμηνεία σας τῆς Α.Γραφῆς τὸν 19ο Αἰῶνα ὅταν τὸ Ἅγιο Πνεῦμα δὲν ἐνεργοῦσε ἀπὸ τὸν 1ο Αἰῶνα καὶ μετὰ (?)

3]Στὸ χωρίο (Α΄Κορινθ12,11 πάντα δε ταυτα ενεργει το εν και το αυτο πνευμα, διαιρουν ιδία εκάστω καθως βούλεται)

Πῶς εἶναι δυνατὸν τὸ Ἅγιο Πνεῦμα νὰ μὴν εἶναι πρόσωπο καὶ νὰ ἔχει θέληση καὶ μάλιστα χωρὶς κανένα περιορισμὸ (Ὅπως θέλει,καθὼς βούλεται) (?)

Ξέρεις ἐσὺ κανέναν ποὺ ἡ δύναμή του νὰ ἔχει θέληση (?)

4] Μὲ βάση τὸ χωρίο
(Ματθ24, 29 Ευθέως δε μετα την θλιψιν των ημερων εκείνων, ο ηλιος σκοτισθήσεται, και η σελήνη ου δώσει το φέγγος αυτης, και οι αστέρες πεσουνται απο του ουρανου, και αι δυνάμεις των ουρανων σαλευθήσονται. 30 και τότε φανήσεται το σημειον του υιου του ανθρώπου εν ουρανω, και τότε κόψονται πασαι αι φυλαι της γης και οψονται τον υιον του ανθρώπου ερχόμενον επι των νεφελων του ουρανου μετα δυνάμεως και δόξης πολλης. 31 και αποστελει τους αγγέλους αυτου μετα σάλπιγγος μεγάλης, και επισυνάξουσιν τους εκλεκτους αυτου εκ των τεσσάρων ανέμων απ' ακρων ουρανων εως των ακρων αυτων. 32 Απο δε της συκης μάθετε την παραβολήν. οταν ηδη ο κλάδος αυτης γένηται απαλος και τα φύλλα εκφύη, γινώσκετε οτι εγγυς το θέρος. 33 ουτως και υμεις, οταν ιδητε πάντα ταυτα, γινώσκετε οτι εγγύς εστιν επι θύραις. 34 αμην λέγω υμιν οτι ου μη παρέλθη η γενεα αυτη εως αν πάντα ταυτα γένηται.)


Πως η γενεὰ ποὺ δὲν θὰ παρέλθει ὅπως λέει ὁ Ἰησοῦς ἐδῶ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑ οἱ Σημερινοὶ Ὑπερήλικες ποὺ γεννήθηκαν τὸ 1914(?)

Ἐπίσης στὸ Ὄνειρο τοῦ Ναβουχοδονόσωρ (Δανιηλ4,10-44) λέτε ὅτι τὸ Δέντρο ποὺ ξαναβλάστησε εἶναι ἡ δίκη σας Κυβέρνηση ποὺ εἶναι ἡ Κυβέρνηση τοῦ Θεοῦ.

Ποιός σας ἔθεσε Κυβέρνηση τοῦ Θεοῦ τὸν 19ο Αἰῶνα ἀφοῦ ὁ Θεὸς δὲν ἐνεργεῖ ἀπὸ τὸν Πρῶτο Αἰῶνα (?)

5]Πῶς εἶναι δυνατὸν νὰ ἐμπιστεύεσαι
Τὴν Ἑταιρεία σου ποὺ συμβουλεύτηκε Μέντιουμ γιὰ νὰ ἑρμηνεύσει τὰ δύσκολα χωρία τῆς Α.Γραφῆς (?)

Μπορεῖ σήμερα ἕνα Μέντιουμ νὰ ἑρμηνεύσει τὴν Α.Γραφὴ(?)

6] Ἀπὸ ποῦ τὸ παίρνετε τὸ καινούργιο «Φῶς» ἀφοῦ ὁ Ἰεχωβὰ δὲν ἐνεργεῖ διότι ἂν ἐνεργοῦσε μετὰ τὸν 1ο Αἰῶνα θὰ ΕΝΕΡΓΟΥΣΕ διὰ τῆς Δυνάμεως του δὴλ διὰ τοῦ Ἁγίου Πνεύματος κατ’ἐσᾶς(?)
Παρακαλῶ μιὰ ἀπάντηση σὲ ὅλα αὐτά!!!

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟ είπε...

Θεοδωρος

Θαυμαζω αγαπητοι φιλοι,
το θρασος του κ. χιλιαστου να υποστηριζει οτι ο Θεος δεν ειναι πανταχου παρων.

Για να υποστηριζεις μια τετοια αποψη χρειαζεται οντως θρασος.

Ιδου ομως τι λεγει ο προφηταναξ Δαβιδ

Ψαλμος 139.
_______________________________

Αγαπητέ Θεόδωρε εγώ είπα και ελάλησα..

"Εάν ο Θεός δεν είναι πανταχού παρόν, τότε μπορούμε και να του κρυβόμαστε.

ΠΙΤΕΡ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

Γιώργος:
[Σου αφιερώνω το τραγούδι 'μεθυσμένη πολιτεία'].
__________________________________
Αγαπητέ Γιώργο, μου αρέσει που κάθε φορά όλο και κάποιο τραγουδάκι θα αφιερώσεις σε κάποιον.

Μου αρέσει αυτό. Δείχνεις κατά βάθος να είσαι καλός άνθρωπος.

Ποιός είναι ο αγαπημένος σου τραγουδιστής;

ΠΙΤΕΡ

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Γιωργος΄΄
Ημουν στη Θεσσαλονίκη, στην κεντρική αγορά.
Πάω να πληρώσω με 10 € και μου λέει ο πωλητής που το εξέτασε: "είναι 'πλαστό'.


Ἄλλος σου εἶπε ὅτι ἦταν πλαστὸ καὶ δὲν τὸ κατάλαβες μόνος σου.

Ἔτσι καὶ στὴν Α.Γραφὴ ἄλλοι σου εἶπαν ὅτι εἶναι παραχαραγμένη.

Αὐτοὶ οἱ ἄλλοι ὅμως τοῦ 19ου Αἰῶνα δὲν ὁμιλοῦν ἐν Ἁγιῳ Πνευματι ἐπειδὴ σήμερα δὲν ἐνεργεῖ τὸ Ἅγιο Πνεῦμα!!!

Αὐτοὶ οἱ ἄλλοι 18 Αἰῶνες μετὰ δὲν ἔχουν καμμία σχέση μὲ τὸ Ἅγιο Πνεῦμα τὸ ὁποῖο ἔθεσε τὴν Ἐκκλησία τοῦ ὅσο ἐνεργοῦσε.

Αὐτοὶ οἱ ἄλλοι εἶναι ἔξω ἀπὸ τὴν Ἐνεργὸ δράση τοῦ Ἅγιου Πνεύματος.
Κανένας δὲν ἐδεχθη ἐνέργεια τοῦ Ἅγιου Πνεύματος ἀπὸ Αὐτοὺς τοὺς Ὑπερήλικες τοῦ 1914 διότι τὸ Ἅγιο Πνεῦμα δὲν ἐνεργεῖ ἀπὸ τὸν 1Ο Αἰῶνα!!!

Ἄρα ἡ παραχάραξη εἶναι στὴ Φαντασία σου καὶ μάλιστα χωρὶς ἀποδείξεις!!!

Πάψε ἐπιτέλους νὰ λὲς ἀνούσια παραδείγματα.
Ἂν εἶναι δυνατὸν νὰ βάλουμε ἀπὸ τὴν Μία μεριὰ τὴν Α.Γραφὴ καὶ ἀπὸ τὴν ἄλλη 10 εὐρώ!!!

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

διότι τὸ Ἅγιο Πνεῦμα δὲν ἐνεργεῖ ἀπὸ τὸν 1Ο Αἰῶνα!!!

Διορθωση
διότι τὸ Ἅγιο Πνεῦμα δὲν ἐνεργεῖ ἀπὸ τὸν 1ο Αἰῶνα!!!

Γιώργος είπε...

Θεόδωρος:
Ψαλμος 139.
"ποῦ πορευθῶ ἀπὸ τοῦ πνεύματός σου καὶ ἀπὸ τοῦ προσώπου σου ποῦ φύγω
8 ἐὰν ἀναβῶ εἰς τὸν οὐρανόν σὺ εἶ ἐκεῖ ἐὰν καταβῶ εἰς τὸν ᾅδην πάρει
9 ἐὰν ἀναλάβοιμι τὰς πτέρυγάς μου κατ' ὄρθρον καὶ κατασκηνώσω εἰς τὰ ἔσχατα τῆς θαλάσσης
10 καὶ γὰρ ἐκεῖ ἡ χείρ σου ὁδηγήσει με καὶ καθέξει με ἡ δεξιά σου"

Τι λέει το εδάφιο;
"ποῦ πορευθῶ ἀπὸ τοῦ πνεύματός σου καὶ ἀπὸ τοῦ προσώπου σου ποῦ φύγω;"

Δεν μπορεί λοιπόν κανένας να ξεφύγει από τον Θεό.
Ο άνθρωπος είναι ανά πάσα στιγμή στο 'πεδίο' όρασης και δράσης - δια της χειρός / πνεύματος - του Θεού.

Παρόμοιες σκέψεις έχει και το:
(Αμώς 9:1‐4)
"Κανείς τους που τρέπεται σε φυγή δεν θα κατορθώσει να φύγει και κανείς τους που διαφεύγει δεν θα γλιτώσει.
2 Αν σκάψουν προς τα κάτω μέχρι τον Σιεόλ, από εκεί θα τους πάρει το χέρι μου· και αν ανεβούν στους ουρανούς, από εκεί θα τους κατεβάσω.
3 Και αν κρυφτούν στην κορυφή του Καρμήλου, θα ψάξω προσεκτικά και θα τους πάρω από εκεί. Και αν καλυφτούν από τα μάτια μου στον πυθμένα της θάλασσας, εκεί κάτω θα διατάξω το φίδι και θα τους δαγκώσει.
4 Και αν πάνε σε αιχμαλωσία μπροστά από τους εχθρούς τους, από εκεί θα διατάξω το σπαθί και θα τους θανατώσει· και θα στρέψω τα μάτια μου πάνω τους
για κακό, και όχι για καλό"

Έχουν βγεί συστήματα πλοήγησης που εντοπίζουν τη θέση ενός αυτοκινήτου από το δορυφόρο.

Γιατί να ΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ο παντοδύναμος Θεός να βλέπει τον καθένα, όπως κάποιος που έχει ενυδρείο παρατηρεί τα ψαράκια που έχει εκεί;

Τα αναφερόμενα εδάφια ανήκουν στο ΠΑΖΛ των εδαφίων που αλληλοσυμπληρώνονται:
1.
(1 Βασιλέων 8:49)
"τότε να ακούσεις από τους ουρανούς, το σταθερό τόπο της κατοίκησής σου, την προσευχή τους"
2.
(Ιωάννης 16:28)
"ἀφίημι [αφήνω] τὸν κόσμον
καὶ πορεύομαι [πηγαίνω] πρὸς τὸν πατέρα
"
Δεν θα είχε νόημα η πορεία του Χριστού Π_Ρ_Ο_Σ τον Πατέρα, αν ο 'Εις Θεός ο Πατήρ' ήταν παντού.
Το εδάφιο δείχνει επιπρόσθετα ότι άλλη υπαρξιακή οντότητα είναι ο Χριστός, εφόσον Π_Ο_Ρ_Ε_Υ_Ε_Τ_Α_Ι προς τον Πατέρα.
3.
(Εβραίους 9:24)
"εἰσῆλθεν [μπήκε] Χριστός ... εἰς αὐτὸν [στον ίδιο] τὸν οὐρανόν, νῦν ἐμφανισθῆναι [για να εμφανιστεί τώρα μπροστά] τῷ προσώπῳ τοῦ θεοῦ"
4.
(Ησαΐας 66:1) "Οι ουρανοί είναι ο θρόνος μου και η γη το υποπόδιό μου"
5.
(Ψαλμός 11:4)
"στους ουρανούς είναι ο θρόνος του. Τα μάτια του βλέπουν, τα ακτινοβόλα μάτια του εξετάζουν τους γιους των ανθρώπων"
6.
(Πράξεις 17:24)
"Ο Θεός που έκανε τον κόσμο και όλα όσα υπάρχουν σε αυτόν, καθώς Αυτός είναι Κύριος ουρανού και γης, δεν κατοικεί σε χειροποίητους ναούς"
7.
(Πράξεις 7:48)
"ο Ύψιστος δεν κατοικεί σε οίκους φτιαγμένους από χέρια"
8.
(Εβραίους 4:13)
"οὐκ ἔστιν κτίσις ἀφανὴς ἐνώπιον αὐτοῦ, πάντα δὲ γυμνὰ καὶ τετραχηλισμένα τοῖς ὀφθαλμοῖς αὐτοῦ"
["δεν υπάρχει δημιουργία που να μην είναι φανερή ενώπιόν του, αλλά τα πάντα είναι γυμνά και τελείως εκτεθειμένα στα μάτια αυτού"]
9.
(2 Χρονικών 16:9) "τα μάτια του Ιεχωβά περιτρέχουν όλη τη γη"

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος

δηλαδη για να καταλαβω αγαπητοι φιλοι κατα τον κ. χιλιαστη:

"τα μάτια του Ιεχωβά περιτρέχουν όλη τη γη"

και αυτο το χωριο δεν εννοει οτι ο Θεος ειναι πανταχου παρων αλλα οτι εχει ματια.....

τελεια ερμηνεια....

συγχαρητηρια!!!

Ολα τα χωρια που μας παρεθεσε ο κ. χιλιαστης σκοπον εχουν να δωσουν στον ανθρωπο να καταλαβει ενα πραγμα, οτι ο Θεος πληρει τα παντα δια της ακτιστου ενεργειας Του.

Ειναι "ο πανταχου παρων και τα παντα πληρων".

Τα υπολοιπα που λεει, ο φιλος μας, ειναι "κολοκυθια με τη ριγανη" κατα τη λαικη μας σοφια.

Αν ο Θεος δεν ειναι πανταχου παρων δεν ειναι Θεος.

Διοτι πως καλειται ο Θεος παντοκρατωρ αν δεν ειναι συν τοις αλλοις και πανταχου παρων;

Θεοδωρος.

Γιώργος είπε...

Ιννερανίστ:
"Πάψε ἐπιτέλους νὰ λὲς ἀνούσια παραδείγματα.
Ἂν εἶναι δυνατὸν νὰ βάλουμε ἀπὸ τὴν Μία μεριὰ τὴν Α.Γραφὴ καὶ ἀπὸ τὴν ἄλλη 10 εὐρώ!!!"

Δες και λίγο τα παραδείγματα του Χριστού Ιννερανίστ:
Λουκάς 15:8
"ἢ τίς γυνὴ δραχμὰς ἔχουσα δέκα ἐὰν ἀπολέσῃ δραχμὴν μίαν, οὐχὶ ἅπτει λύχνον καὶ σαροῖ τὴν οἰκίαν καὶ ζητεῖ ἐπιμελῶς ἕως οὗ εὕρῃ;
καὶ εὑροῦσα συγκαλεῖ τὰς φίλας καὶ γείτονας λέγουσα· συγχάρητέ μοι, ὅτι εὗρον τὴν δραχμὴν ἣν ἀπώλεσα"

Αλλά βέβαια Ιννερανίστ
δεν έπρεπε να βάλω 10 αλλά 100 €
επειδή η δραχμή που ανέφερε στην παραβολή του ο Χριστός είχε μεγαλύτερη αξία από τα 10 €!!!

Μήπως και οι επόμενες παραβολές του Χριστού είναι ανούσιες;
1.
(Ματθαίος 13:31)
"παραβολὴν παρέθηκεν αὐτοῖς λέγων· ὁμοία ἐστὶν ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν κόκκῳ σινάπεως"
["παραβολή τούς παρουσίασε, λέγοντας: Η βασιλεία των ουρανών μοιάζει με κόκκο σιναπιού"]
2.
(Ματθαίος 13:33)
"Άλλη παραβολή τούς είπε: Η βασιλεία των ουρανών μοιάζει με προζύμι"

Ανούσιο είναι ο Βασιλιάς της Βασιλείας του Θεού, της επόμενης ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ κυβέρνησης 'εν τη παλιγγενεσία', να συγκρίνει τη Βασιλεία με κόκκο συνάπεως και με προζύμι;

Φιλικά
Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος

Θα πληροφορησει επιτελους κανεις τον κ. χιλιαστη οτι ο Θεος ειναι αδιαστατος και ως εκ τουτου δεν κατοικει σε ενα συγκεριμενο τοπο.

Θα πληροφορησει κανεις τον κ. χιλιαστη οτι ο Θεος οπως ειναι υπερανω χρονου ειναι και υπερανω τοπου ήγουν δεν χωραει στον χωρο και στον χρονο.

'Η μηπως ζηταω πολλα;

Πεστε στον ανθρωπο αυτο οτι δεν μπορει να κρινει τον Θεο με τα ανθρωπινα δεδομενα.

Ο Θεος δεν εχει ουτε ματια, ουτε αφτια, ουτε χερια, ουτε ποδια.

Ο Θεος δημιουργει, εργαζεται, ομιλει δια της ακτιστου ενεργειας Αυτου.

Ειπα και αλλοτε εν τω Θεω υφισταται ουσια και ενεργεια. Και η μεν ενεργεια ειναι μεθεκτη απο τους ανθρωπους και εν μερει απο την κτιση, η δε ουσια αμεθεκτος.

Της ουσιας του Θεου μετεχει μονον ο Υιος και το Αγ. Πνευμα.

Θεοδωρος

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος

Ειναι να κλαιει κανεις βλεποντας τον κ. χιλιαστη να συγκρινει τον εαυτο του με τον Χριστο και τις ανοητες ιστοριες, με τις οποιες θελει να μας παραμυθιασει, με τις παραβολες του Κυριου.

Ελεος ... επι τελους.

Σε λιγο μαλλον θα εχουμε και το κατα Γιωργον Ευαγγελιον.... αν δεν το εχουμε ηδη.....

Θεοδωρος

Γιώργος είπε...

Θεόδωρος:
Διοτι πως καλειται ο Θεος παντοκρατωρ αν δεν ειναι συν τοις αλλοις και πανταχου παρων;"

Γιατί τότε δεν κατοικεί ο Θεός σε χειροποίητους ναούς;
1.
(Πράξεις 17:24)
"Ο Θεός που έκανε τον κόσμο και όλα όσα υπάρχουν σε αυτόν, καθώς Αυτός είναι Κύριος ουρανού και γης, δεν κατοικεί σε χειροποίητους ναούς"
2.
(Πράξεις 7:48)
"ο Ύψιστος δεν κατοικεί σε οίκους φτιαγμένους από χέρια"

Άρα ο Θεός είναι απών από ναούς και συνεπώς όχι πανταχού π.

Γιώργος

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...


Ἄσε τὴν δημιουργία ἐντυπώσεων

Οἱ παραβολὲς τοῦ Χριστοῦ δὲν ἔχουν καμία σχέση μὲ τὰ δικά σου ἀνόητα παραδείγματα!!!

Ἐσένα σου εἶπε ὁ πωλητὴς ὅτι εἶναι πλαστὸ καὶ τὸ ἀποδέχθηκες.Πολὺ καλὰ ἔκανες κατὰ τὴ γνώμη σου.

Ἂν ὅμως ὁ πωλητὴς αὐτὸς σοῦ ἔλεγε κ.Γιῶργο ἔχεις Μιὰ πλαστὴ Ψευτογραφή τὴν ΜΝΚ πέταξε τὴν σὲ παρακαλῶ κι αὐτὴν τί θὰ τοῦ ἔλεγες(?)

Φυσικὰ ὄχι.

Μὴν κάνεις τὸν ἔξυπνο λοιπὸν καὶ μὴν συγκρίνεις τὶς Παραβολὲς τοῦ Κυρίου μὲ ὅτι πιὸ παλαβὸ εἶπες.

Ἀπάντησε στὰ παραπάνω ἐρωτήματα ποὺ σοὺ ἔθεσα καὶ συνεχίζουμε!!!

Ἐπίσης τίποτα δὲν εἶπες γιὰ τὸ χωρίο Πράξ,20,28 πού σου εἶπε ὁ Πιτερ!!!

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος

Ιδου αγαπητοι φιλοι, τι λεει ο κ. χιλιαστης για να αποδειξει οτι ο Θεος δεν ειναι πανατχου παρων:

"Γιατί τότε δεν κατοικεί ο Θεός σε χειροποίητους ναούς;
1.
(Πράξεις 17:24)
"Ο Θεός που έκανε τον κόσμο και όλα όσα υπάρχουν σε αυτόν, καθώς Αυτός είναι Κύριος ουρανού και γης, δεν κατοικεί σε χειροποίητους ναούς"
2.
(Πράξεις 7:48)
"ο Ύψιστος δεν κατοικεί σε οίκους φτιαγμένους από χέρια"

Άρα ο Θεός είναι απών από ναούς και συνεπώς όχι πανταχού παρων".


Εν πρωτοις πληροφορω τον εν λογω κυριο που ισχυριζεται και σκεφτεται ετσι, οτι και η ανοησια και η βλακεια εχουν ορια.

Δικαιολογουμε ολοι εδω την ασχετοσυνη του και την ανοησια του αλλα μεχρι ενα βαθμο.

Ανοιξε τα ματια σου κυριε χιλιαστα και διαβασε τι λεει ακριβως το ιερο κειμενο που παραθετεις και μετα μιλα.

Το χωριο που παραθετεις αναφερεται στην απολογια του Στεφανου του Πρωτομαρτυρος και Πρωτοδιακονου, ενωπιον του Μ.Συνεδριου των Ιουδαιων.

Εκει λοιπον μεταξυ των αλλων που αν θελεις διαβασε απο την αρχη το 7ο κεφαλαιο ο Στεφανος απολογειται για την πιστη του εις τον Ιησουν Χριστον. Και αναφερει το συγκεκριμενο χωριο που λες για να αποδειξει ακριβως αυτο που αρνησαι εσυ, οτι ο Θεος δεν κατοικει σε ναους διοτι ειναι πανταχου παρων.

Με τον λογο του αυτο στηλιτευει τους Ιουδαιους που πιστευαν οτι μονο στον Ναο των Ιεροσολυμων κατοικει ο Θεος και πουθενα αλλου.

Εις επιρρωσιν δε αυτων ανοιξε τα ματια σου και δες τον παραλληλο λογο του Ιησου προς την Σαμαρειτιδα, που τον ρωταει που πρεπει να λατρευεται ο Θεος στον ναο των Ιεροσολυμων ή στο ορος που ελεγαν οι Σαμαρειτες.

Τι λεει ο Χριστος:

"Γύναι, πίστευσόν μοι ὅτι ἔρχεται ὥρα ὅτε οὔτε ἐν τῷ ὄρει τούτῳ οὔτε ἐν Ἱεροσολύμοις προσκυνήσετε τῷ πατρί. 22 ὑμεῖς προσκυνεῖτε ὃ οὐκ οἴδατε, ἡμεῖς προσκυνοῦμεν ὃ οἴδαμεν· ὅτι ἡ σωτηρία ἐκ τῶν Ἰουδαίων ἐστίν. 23 ἀλλ’ ἔρχεται ὥρα, καὶ νῦν ἐστιν, ὅτε οἱ ἀληθινοὶ προσκυνηταὶ προσκυνήσουσι τῷ πατρὶ ἐν πνεύματι καὶ ἀληθείᾳ· καὶ γὰρ ὁ πατὴρ τοιούτους ζητεῖ τοὺς προσκυνοῦντας αὐτόν. 24 πνεῦμα ὁ Θεός, καὶ τοὺς προσκυνοῦντας αὐτὸν ἐν πνεύματι καὶ ἀληθείᾳ δεῖ προσκυνεῖν".

Επειδη οι Ιουδαιοι ειχαν την αισθηση οτι ο Ναος ειναι οικος του Θεου και κατοικει εκει ο Θεος ο Στεφανος τους λεει οτι, οχι κυριοι, ο Θεος δεν κατοικει σε χειροποιητους ναους διοτι ειναι παναχου παρων.

Το ιδιο λεει και ο Χριστος, "Πνευμα ο Θεος..."

Αυτο ειναι το νοημα και των λογων του Χριστου και του Στεφανου.

Αν θες να διαστρευλωνεις τα ιερα κειμενα καντο αλλου, εδω δεν σε περνει....

Θεοδωρος

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Προς τους κ. Ορθόδοξους συνομιλητές.

Με συγχωρείτε μην το πάρετε στραβά αυτό που θα γράψω, αλλά κάθεστε και κάνετε κουβέντα με αυτό το άτομο που δεν έχει αφήσει άρα – μάρα – κουκουνάρα και κατακρεουργεί τα πάντα μέσα στην ασχετοσύνη του.

Θαυμάστε για μια ακόμη φορά τις άρες – μάρες – κουκουνάρες του:

«1.
(Πράξεις 17:24)
"Ο Θεός που έκανε τον κόσμο και όλα όσα υπάρχουν σε αυτόν, καθώς Αυτός είναι Κύριος ουρανού και γης, δεν κατοικεί σε χειροποίητους ναούς"
2.
(Πράξεις 7:48)
"ο Ύψιστος δεν κατοικεί σε οίκους φτιαγμένους από χέρια"

Άρα ο Θεός είναι απών από ναούς και συνεπώς όχι πανταχού π.

Γιώργος»


Ακούστε τι γράφει ο άνθρωπος: Πως επειδή δεν κατοικεί σε χειροποίητους ναούς δεν είναι πανταχού παρών!!!!!!!

Μα και η κουτσή Μαρία γνωρίζει πως σαν πνεύμα που είναι δεν έχει ανάγκη να κατοικεί κάπου. Και το γράφει αυτό η Γραφή γιατί και πάλι η κουτσή Μαρία γνωρίζει πως και οι Ισραηλίτες αλλά και οι ειδωλολάτρες πίστευαν πως ο Θεός ή οι Θεοί κατοικούσαν κυριολεκτικά στους Ναούς.

Ως πότε λοιπόν θα προσβάλετε την νοημοσύνη σας συζητώντας με ένα άτομο που έχει και παντελή άγνοια και της Γραφής αλλά και της Σκοπιάς όπως επανειλλημένα έχω αποδείξει.

Χρήστος – αντιαιρετικός

Γιώργος είπε...

Θεοδωρος
Θα πληροφορησει επιτελους κανεις τον κ. χιλιαστη οτι ο Θεος ειναι αδιαστατος και ως εκ τουτου δεν κατοικει σε ενα συγκεριμενο τοπο.

Είναι σαν να λες ότι ο Χριστός που είπε ότι πηγαίνει προς τον Πατέρα του πήγαινε στο 'αδιάστατο' πουθενά και δεν πήγαινε παντού:
Ιωάννης 20:17
"ἀ__ν__α__β__α__ί__ν__ω πρὸς
τὸν π_α_τ_έ_ρ_α μ_ο_υ
καὶ πατέρα ὑμῶν
καὶ θ_ε_ό_ν μ_ο_υ
και θεὸν ὑμῶν
"

Πήγαινε ο Χριστός στο πουθενά ή στον Πατέρα του;

Και το 'αδιάστατος θεός' αντιφάσκει με το 'πανταχού παρών', που θα σήμαινε ότι θα ήταν [α__π__λ__ω__μ__έ__ν__ο__ς στον ήλιο, φεγγάρι, ηλιακό σύστημα, γαλαξία μας και στα δισεκατομμύρια αστέρια στους δισεκατομμύρια γαλαξίες και σε κάθε ενδιάμεσο χώρο και σε κάθε στερεό-υγρό-ρευστό-αέριο - μέσα και έξω από όλα - και "στο πυρ το αιώνιον"]

Άραγε γιατί πήγαινε και πορευόταν για αλλού ο Χριστός εφόσον ο Θεός είναι εδώ και παντού - με βάση τη φιλοσοφική αντίληψη της πανταχού π.;
"ἀ__ν__α__β__α__ί__ν__ω πρὸς
τὸν π_α_τ_έ_ρ_α μ_ο_υ
"

Και γιατί να πεί ο Χριστός:
"πορεύεσθε ἀπ' ἐμοῦ κατηραμένοι εἰς τὸ πῦρ τὸ αἰώνιον";
Εφόσον - σύμφωνα με την φιλοσοφική εκτίμησή σας - είναι παντού άρα και στο 'πύρ το αιώνιο';

Και πως πήγε ο Χριστός στα δεξιά του Θεού, αν ο 'Είς Θεός ο Πατήρ' ήταν παντού;
1 Πέτρου 3:22
"ὅς ἐστιν ἐν δ__ε__ξ__ι__ᾷ τοῦ θεοῦ πορευθεὶς εἰς οὐρανόν"

[όπου και τον είδε ο Στέφανος]

Και ποιό νόημα θα είχε να πορευτεί ο Χριστός και να ετοιμάσει Τ__Ο__Π__Ο και να Ξ_Α_Ν_Α_Ρ_Θ_Ε_Ι για να τους πάρει Π_Ρ_Ο_Σ_ τον _Ε_Α_Υ_Τ_Ο του ώστε και αυτοι να είναι Ο__Π__Ο__Υ είναι ο Χριστός;
Ιωάννης 14:3
"καὶ ἐὰν π_ο_ρ_ε_υ_θ_ῶ
καὶ ἑ_τ_ο_ι_μ_ά_σ_ω τ__ό__π__ο__ν ὑ_μ_ῖ_ν,
πάλιν ἔ__ρ__χ__ο__μ__α__ι καὶ
π__α__ρ__α__λ__ή__μ__ψ__ο__μ__α__ι
ὑμᾶς π__ρ__ὸ__ς ἐ_μ_α_υ_τ_ό_ν,
ἵνα ὅ_π_ο_υ
ε_ἰ_μ_ὶ
ἐ_γ_ὼ
κ__α__ὶ
ὑ_μ_ε_ῖ_ς
ἦ__τ__ε
"


Γιώργος

Γιώργος είπε...

Θεόδωρος:
ο Θεος δεν κατοικει σε ναους διοτι ειναι πανταχου παρων.

Αν ο Θεός ήταν π.π.
τότε θα ήταν και στους ναούς.

Είναι πολύ απλό:
Δεν είναι στους ναούς
= δεν είναι παντού.

Και φυσικά δεν θα χρειαζόταν ο Χριστός να Π_Ο_Ρ_Ε_Υ_Τ_Ε_Ι προς τον Πατέρα του, αν ήταν παντου.
Και πάλι απλό.

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος

Συμμεριζομενος την αποψη του Χρηστου σταματω τον διαλογο μετα του κ. χιλιαστου και τον αφηνω να παραληρει....

Αλλωστε "συνηθισμενα τα βουνα απο τα χιονια".

"Τι ειχες Γιαννη μ' τι ειχα παντα".

Αφηνω στον κ. χιλιαστη να μας πει σε ποιο ακριβως μερος του ουρανου ειναι το σπιτι του θεου του, τι ωρα ξυπναει ο θεος του το πρωι, με ποιον πινει καφε, τι ωρα διαβαζει εφημεριδα, και τα υπολοιπα που νομιζει οτι κανει ο θεος του...

Παντως ενας τετοιος θεος δεν ειναι εκεινος στον οποιο πιστευουμε εμεις.

Ο δικος μας Θεος ειναι ο μονος Θεος "ο παναταχου παρων και τα παντα πληρων".

Θεοδωρος

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Θεοδωρος’’
Επειδη οι Ιουδαιοι ειχαν την αισθηση οτι ο Ναος ειναι οικος του Θεου και κατοικει εκει ο Θεος ο Στεφανος τους λεει οτι, οχι κυριοι, ο Θεος δεν κατοικει σε χειροποιητους ναους διοτι ειναι παναχου παρων.

Γιωργος’’
Αν ο Θεός ήταν π.π.
τότε θα ήταν και στους ναούς.

Είναι πολύ απλό:
Δεν είναι στους ναούς
= δεν είναι παντού.

Διάβασες τί σου εἶπε ὁ Θεόδωρος ἐδῶ πιὸ πάνω!!!

Ὁ Στέφανος λέει ὑποστήριζε ὅτι ὁ Θεὸς δὲν κατοικεῖ σὲ Ναοὺς ἀλλὰ εἶναι πανταχοῦ παρών.

Ἐσύ μας λὲς ὅτι δὲν κατοικεῖ στοὺς Ναοὺς ἀλλὰ ΔΕΝ εἶναι πανταχοῦ παρών!!!

Ἄρα αὐτὸ ποὺ ἔγραψες παραπάνω
Δὲν εἶναι στοὺς ναούς= δὲν εἶναι παντοῦ.
Δὲν συμφωνεῖ μὲ τὸν Στέφανο ποὺ λέει
Δὲν εἶναι στοὺς ναούς=Εἶναι παντοῦ.

Ἡ διαφωνία σου εἶναι ΚΑΙ μὲ τὸν Στέφανο καὶ ὄχι μόνον μὲ τὸν Θεόδωρο!!!

Ἐκτὸς ἂν ἑρμηνεύεις διαφορετικὰ τὰ λόγια τοῦ Στεφάνου καὶ θεωρεῖς ὅτι συμφωνεῖ μαζί σου ὅτι ΔΕΝ κατοικεῖ στοὺς ναοὺς = Δὲν εἶναι πανταχοῦ παρών.

Αὐτὸ πρέπει νὰ τὸ ξεκαθαρίσεις…!!!

Νικόλαος είπε...

κ. Γιώργος: «Η απάντησή σου είναι 'Επιχείρημα μηδέν'»


Ενώ η σιωπή σας στα δεκάδες ερωτήματά μας είναι... εκκωφαντική. Θα σας θυμίσω μόνο τις δικές μου ερωτήσεις του τελευταίου 48ώρου μόνο, που «περιμένουν τον... Αρμαγεδδώνα για να ξεκαθαριστούν».


1. Εσείς που ξέρετε από δικαστήρια, δεν μου λέτε, αν σε μια διαμάχη για ένα κτήμα δεχτούν οι διάδικοι να βασιστούν μόνο σε ένα συγκεκριμένο συμβόλαιο, γίνεται στη συνέχεια του διαλόγου να πει ο ένας διάδικος ότι το συμβόλαιο είναι πλαστό; Και επίσης πόσο σοβαρός μπορεί να είναι αυτός ο διάδικος όταν λέει ότι ο συμβολαιογράφος που εγγυήθηκε την εγκυρότητα του συμβολαίου (όπως η Εκκλησία εγγυήθηκε τον κανόνα της Καινής Διαθήκης) είναι απατεώνας;


2. κ. Γιώργος: «Απεναντίας παρά τα θαύματά του κάποιοι μαθητές του προς το τέλος της διακονίας του τον εγκατέλειψαν - επειδή τα λόγια του τους φάνηκαν... ασήκωτα»

Εσείς δηλαδή, κ. Γιώργο, δέχεστε τα παρακάτω λόγια του Κυρίου, ή Τον εγκαταλείψατε παρά τα θαύματα που γίνονται στην Εκκλησία Του;

Τότε ο Ιησούς τους είπε «Αλήθεια, αλήθεια σας λέγω, εάν δεν φάτε τη σάρκα του Υιού του ανθρώπου και δεν πιείτε το αίμα του, δεν έχετε ζωή μέσα σας. Εκείνος που τρώει τη σάρκα μου και πίνει το αίμα μου έχει ζωή αιώνιο και εγώ θα τον αναστήσω την έσχατη ημέρα. [...] Διότι η σάρκα μου είναι στα αλήθεια βρώση και το αίμα μου είναι στα αλήθεια πόση.» [...] Πολλοί από τους μαθητές του όταν τα άκουσαν είπαν «Είναι σκληρός ο λόγος αυτός· ποιος μπορεί να τον ακούσει;» [...] Γι' αυτόν τον λόγο πολλοί από τους μαθητές του έφυγαν και δεν πήγαιναν πλέον μαζί του. (Ιωάν. 6, 53-66)


3. Γιατί έτρεξε η Σκοπιά να «διορθώσει» το Θεός και Κύριος σε «Ιεχωβά» στην Καινή Διαθήκη (ενώ δεν ήταν σίγουρη για αυτή τη «διόρθωση» όπως ομολογείτε και εσείς, κ. Γιώργο) και τόσες δεκαετίες δεν έχει αξιωθεί να πετάξει τις δαιμονικές μεταφράσεις του Γκραίμπερ έξω από τη Μετάφραση Νέου Κόσμου (για τις οποίες είναι σίγουρη ότι προέρχονται από δαίμονες); Θέλετε να σας θυμίσω ένα κείμενο του κ. Χρήστου σε σχετικό σχόλιο;


4. Μπορείτε να ρωτήσετε τη Σκοπιά πότε θα βγάλει τις δαιμονικές μεταφράσεις του Γκραίμπερ από τη Μετάφραση Νέου Κόσμου;


Προσπερνώ κάτι άλλες ερωτήσεις και πάω σε μία που δεν χρειάζεται πολύ κόπο να την απαντήσετε. Ένα γράμμα από το Α ως το Γ θέλω να μου δώσετε.

5. Πώς μπορεί να χαρακτηριστεί κάποιος που διδάσκει, υπενθυμίζει, βοηθά, εκείνος που οδηγεί, λαλεί, αναγγέλει, δοξάζει, λαμβάνει, έχει εαυτό, μιλάει, διατάζει, προσκαλεί, ζητά για τον εαυτό του, έχει γνώμη, φρόνιμα, αντίληψη, θέληση, ερευνά, γνωρίζει, ενεργεί, εμποδίζει, προσεύχεται και λυπάται.

Α. Πρόσωπο
Β. Δύναμη
Γ. «Τελικά μόνο ένας Αρμαγεδδώνας μπορεί να τα ξεχωρίσει»!!


Αυτά τα ολίγα από το τελευταίο 48ωρο μόνο, γιατί στερέψαμε από επιχειρήματα και θέλουμε τα (νέα) φώτα για να συνεχίσουμε.


Υ.Γ.: Οι Άγιοι Ανάργυροι να πρεσβεύουν υπέρ φωτισμού του κ. Γιώργου και υπέρ σωτηρίας και υγείας όλων μας. Καλό μήνα και συγχαρητήρια στους συνομιλητές για τα σχόλιά τους!

Γιώργος είπε...

κ.Χρήστος:
Μα και η κουτσή Μαρία γνωρίζει πως σαν πνεύμα που είναι δεν έχει ανάγκη να κατοικεί κάπου.

Τότε κ.Χρήστο ποιό νόημα θα είχε να πορευτεί ο Χριστός
να ετοιμάσει Τ__Ο__Π__Ο και
να Ξ_Α_Ν_Α_Ρ_Θ_Ε_Ι
για να τους πάρει
Π_Ρ_Ο_Σ_ τον _Ε_Α_Υ_Τ_Ο του
ώστε και αυτοι να είναι Ο__Π__Ο__Υ είναι ο Χριστός;

Ιωάννης 14:3
"καὶ ἐὰν π_ο_ρ_ε_υ_θ_ῶ
καὶ ἑ_τ_ο_ι_μ_ά_σ_ω τ_ό_π_ο_ν___ὑ_μ_ῖ_ν,
πάλιν ἔ__ρ__χ__ο__μ__α__ι καὶ
π_α_ρ_α_λ_ή_μ_ψ_ο_μ_α_ι
ὑμᾶς π__ρ__ὸ__ς___ἐ_μ_α_υ_τ_ό_ν,
ἵνα ὅ_π_ο_υ___ε_ἰ_μ_ὶ__ἐ_γ_ὼ
κ__α__ὶ___ὑ_μ_ε_ῖ_ς___ἦ_τ_ε"

Ακόμα 'ετοιμάζει τόπο' ή τους έχει ήδη στον ετοιμασμένο από τον Χριστό τόπο μαζί του;

[και ΟΛΟΙ οι επόμενοι που θα πήγαιναν αργότερα θα έμεναν στο 'αδιάστατο άτοπο';]

Μήπως και ο Χριστός λοιπόν - όπως γράφεις για εμένα -
"δεν έχει αφήσει άρα – μάρα – κουκουνάρα και κατακρεουργεί τα πάντα μέσα στην ασχετοσύνη του μιλώντας για ετοιμασία 'τόπου'";

Μήπως και ο Πέτρος έγραφε 'άρες – μάρες – κουκουνάρες';

1 Πέτρου 3:22
"ὅς ἐστιν ἐν δ__ε__ξ__ι__ᾷ τοῦ θεοῦ π_ο_ρ_ε_υ_θ_ε_ὶ_ς εἰς οὐρανόν"

Γιατί ο Πέτρος δεν έλεγε ότι όλοι οι πιστοί παιρνουν 'κατεύθυνση' για 'δεξιά' του Θεού;

Μήπως και ο Στέφανος έβλεπε 'άρες – μάρες – κουκουνάρες';
Πράξεις 7:55
"ἀτενίσας εἰς τὸν οὐρανὸν εἶδεν δόξαν θεοῦ καὶ Ἰησοῦν ἑστῶτα ἐκ δεξιῶν τοῦ θεοῦ καὶ εἶπεν· ἰδοὺ θεωρῶ τοὺς οὐρανοὺς διηνοιγμένους καὶ τὸν υἱὸν τοῦ ἀνθρώπου ἐκ δεξιῶν ἑστῶτα τοῦ θεοῦ"

Τι ήθελε ο Στέφανος και 'έβλεπε' τον Ιησού στα δεξιά του Θεού και όχι πανταχού ολόγυρα από τον ίδιο τον Στέφανο και τον Χριστό;

Μήπως έβλεπε κάτι άλλο - ή δεν έβλεπε καλά - και έλεγε και αυτός
'άρες – μάρες – κουκουνάρες';

Τι ήθελε ο Χριστός και τόλμησε να μιλήσει για την οικία του Πατέρα του στην οποία υπάρχουν 'πολλαί μοναί' [τόποι διαμονής, κατοικίες];
Αυτό 'σκοτώνει' την π.π.

Ιωάννης 14:2
"ἐν τῇ οἰκίᾳ τοῦ πατρός μου μοναὶ πολλαί εἰσιν... πορεύομαι ἑτοιμάσαι τόπον ὑμῖν"


Γιώργος

Γιώργος είπε...

«Απεναντίας παρά τα θαύματά του κάποιοι μαθητές του προς το τέλος της διακονίας του τον εγκατέλειψαν - επειδή τα λόγια του τους φάνηκαν... ασήκωτα»

Νικόλαος:
Εσείς δηλαδή, κ. Γιώργο, δέχεστε τα παρακάτω λόγια του Κυρίου, ή Τον εγκαταλείψατε παρά τα θαύματα που γίνονται στην Εκκλησία Του;
Τότε ο Ιησούς τους είπε «Αλήθεια, αλήθεια σας λέγω, εάν δεν φάτε τη σάρκα του Υιού του ανθρώπου και δεν πιείτε το αίμα του, δεν έχετε ζωή μέσα σας.


Συμβολικά μιλούσε ο Χριστός.
Κανένας δεν ήπιε το κατά γράμμα αίμα του Χριστού
ούτε έφαγε την κατά γράμμα σάρκα του.

Όσοι εγκατέλειψαν τον Χριστό έπαιρναν τα λόγια του κατά γράμμα όπως εσείς, γι' αυτό και τα παρεξηγούσαν.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Νικόλαος:
"Εσείς που ξέρετε από δικαστήρια, δεν μου λέτε, αν σε μια διαμάχη για ένα κτήμα δεχτούν οι διάδικοι να βασιστούν μόνο σε ένα συγκεκριμένο συμβόλαιο, γίνεται στη συνέχεια του διαλόγου να πει ο ένας διάδικος ότι το συμβόλαιο είναι πλαστό;"

Όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχουν πολλά χειρόγραφα της Α.Γ. που παρουσιάζουν διαφορές μεταξύ τους.

Στο παράδειγμά σου:

Αν ένα συμβόλαιο δοθεί σε 15 δικαιούχους και ο καθένας παρουσιάζει μια εκδοχή του συμβολαίου που διαφέρει από κάποια άλλη εκδοχή, είναι αυτονόητο ότι 'απατεώνες πλαστογράφοι' έβαλαν το χεράκι τους.

[Και αν κάποιος έχει και μεγάλα μέσα όπως ο Εφραίμ, τότε για πότε βγαίνουν νέα πλαστά συμβόλαια 'έναντι καλής αμοιβής' και πουλιούνται και λίμνες ολόκληρες δια πλαστών συμβολαίων!!!]

Οι δε αλλαγές στο κείμενο μερικών χειρογράφων που έγιναν επίσημα γνωστές είναι αδιαμφισβήτητες.

Γιώργος

Νικόλαος είπε...

Αφού μιλούσε «συμβολικά» ο Χριστός για το Σώμα και το Αίμα Του, τότε γιατί οι «μη συμβολικοί» 144.000 «χρισμένοι» Μάρτυρες του Ιεχωβά παίρνουν από τα... εμβλήματα; «Συμβολικό» δεν είπατε ότι είναι το Σώμα και το Αίμα Του; Τότε γιατί στήνει η Σκοπιά ολόκληρο θέατρο με τα εμβλήματα;

Εσείς δεν μας μιλήσατε για θέατρα; Μα αν δεχτούμε (κόντρα στο Ιωάν. 6, 55) ότι το Σώμα και το Αίμα Του είναι «συμβολικά», τότε ο Μυστικός Δείπνος είναι ένα θέατρο!

Ή θα δεχτείτε ότι

Α. η σάρκα του είναι στα αλήθεια βρώση και το αίμα του είναι στα αλήθεια πόση (Ιωάν. 6, 55), ή θα ομολογήσετε ότι

Β. ο Μυστικός Δείπνος είναι ένα θέατρο (το οποίο έδωσε εντολή ο Κύριος να επαναλαμβάνεται)! Διαλέξτε και πάρτε. Η τρίτη επιλογή εξακολουθεί να είναι

Γ. «Τελικά μόνο ένας Αρμαγεδδώνας μπορεί να τα ξεχωρίσει»!!

Γιώργος είπε...

Νικόλαος:
τόσες δεκαετίες δεν έχει αξιωθεί να πετάξει τις δαιμονικές μεταφράσεις του Γκραίμπερ έξω από τη Μετάφραση Νέου Κόσμου

Ιδέα σου είναι.
Διάβασε και λιγο το Ματθαίος 4ο κεφάλαιο και τα ξαναλέμε, ελπίζοντας να κατάλαβες.

Στο παρόν αναφέρεσαι συγκεκριμμένα στο Ματθ. κζ' 51-53
"Καὶ ἰδοὺ
τὸ καταπέτασμα τοῦ ναοῦ ἐσχίσθη ἀπ’ ἄνωθεν ἕως κάτω εἰς δύο,
καὶ ἡ γῆ ἐσείσθη,
καὶ αἱ πέτραι ἐσχίσθησαν,
καὶ τὰ μνημεῖα ἀνεῴχθησαν
καὶ πολλὰ σώματα τῶν κεκοιμημένων ἁγίων ἠγέρθησαν,
καὶ ἐξελθόντες ἐκ τῶν μνημείων μετὰ τὴν ἔγερσιν αὐτοῦ εἰσῆλθον εἰς τὴν ἁγίαν πόλιν καὶ ἐνεφανίσθησαν πολλοῖς."

Θεωρείς και πιστεύεις ότι τότε έγινε ανάσταση νεκρών;
Ναί ή όχι;
Πώς καταλαβαίνεις την περικοπή αυτή;
Μπορείς να απαντήσεις προσωπικά Ε_Σ_Υ τι πιστεύεις
και θα σου πω και Ε_Γ_Ω τι πιστεύω χωρίς να με ενδιαφέρει τι λένε άλλοι.

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος

Πριν παω για υπνο συνομολογω ακομη μια φορα μαζι με τον Χρηστο, οτι η ανοησια και η πνευματικη ανεπαρκεια του κ. χιλιαστου ειναι ανευ προηγουμενου.

Οντως δεν αξιζει να ασχολειται κανεις μαζι του.

"Και γαρ η λαλιαν του (γραφε τα κειμενα του) δηλον αυτον ποιει...."

Καλο βραδυ και ακλη συνεχεια σε οσους συνεχισουν μαζι του...

Οι αγιοι Αναργυροι βοηθεια μας.

Θεοδωρος

Νικόλαος είπε...

Μην αλλάζετε θέμα. Εγώ δέχομαι ό,τι λέει η Σκοπιά και ειδικότερα στο θέμα της μετάφρασης της τέθηκε η ερώτηση γιατί δεν χρησιμοποιεί πλέον την μετάφραση του Γιοχάννες Γκραίμπερ. Και απαντάει:

Σκοπιά 1/8/1983, σελ. 31: «Αυτή η μετάφραση είχε χρησιμοποιηθεί μερικές φορές για να υποστηρίζει την απόδοση των εδαφίων Ματθ. Κζ΄ 52-53 και Ιωάννης α΄ 1, όπως αποδίδονται στην Μετάφραση Νέου Κόσμου... Αλλά όπως φαίνεται από τον πρόλογο στην έκδοση 1980 της «Καινής Διαθήκης» από τον Γιοχάννες Γκραίμπερ, αυτός ο μεταφραστής βασίστηκε στον κόσμο των πνευμάτων του θεού.» Και καταλήγει η Σκοπιά: «Η Σκοπιά δεν θεώρησε κατάλληλο να χρησιμοποιεί μια μετάφραση που έχει τόσο στενή σχέση με τον πνευματισμό (Δευτερ. Ιη΄ 10-12).»

Εφόσον η Σκοπιά ομολογεί τα παραπάνω μπορείτε να μου εξηγήσετε εσείς, κ. Γιώργο, προσωπικά ―προσπερνώντας έστω τους νόμους της θεοκρατικής Σκοπιάς που επιβάλλουν συνταύτιση με το «Κυβερνών Σώμα»― γιατί συνεχίζει να χρησιμοποιεί δαιμονικές μεταφράσεις για το εδάφιο που σκοπεύετε να ερμηνέψετε; Έχετε ανάγκη από δαιμονικές μεταφράσεις για να σας βοηθήσουν;


κ. Γιώργος: «Αν ένα συμβόλαιο δοθεί σε 15 δικαιούχους και ο καθένας παρουσιάζει μια εκδοχή του συμβολαίου που διαφέρει από κάποια άλλη εκδοχή, είναι αυτονόητο ότι 'απατεώνες πλαστογράφοι' έβαλαν το χεράκι τους.»


Ειδικά αν παρουσιάσουν μία έκδοσή του που δεν έχει απάνω τους μεταφραστές του, όπως ακριβώς κάνει η Μετάφραση Νέου Κόσμου που δεν αναφέρει καν τους συγγραφείς της!

Και για να μην παίζουμε την κολοκυθιά εδώ πέρα, οφείλετε να μας πείτε σαν τίμιος συνομιλητής που είστε ποια Καινή Διαθήκη να χρησιμοποιήσουμε για τη συζήτησή μας. Δεν μπορεί τη μία να μας λέτε για τους Westcott & Hort, την άλλη για τους Nestle-Aland και την παράλλη για την άγνωστη επιτροπή Μετάφρασης Νέου Κόσμου. Αποφασίστε ποια Καινή Διαθήκη θα χρησιμοποιήσουμε για τη συνέχεια της συζήτησής μας.

Εσείς δεν ωρυόσασταν να σας πούμε μία μετάφραση στη Νεοελληνική της Καινής Διαθήκης; Και σας απάντησε ο κ. Χρήστος. Εσείς δεν θέλατε να ορίσουμε μία μετάφραση της Καινής Διαθήκης; Εμείς τώρα δεν μπορούμε δηλαδή να σας ζητήσουμε να κάνετε το ίδιο για την Καινή Διαθήκη; Πώς το βλέπετε;

Εκτός και αν δεν θέλετε να μιλήσουμε βάσει της Αγίας Γραφής. Ο κ. Χρήστος σας έχει ξαναπεί ότι ούτε και εκεί έχουμε πρόβλημα. Θα μιλήσουμε βάσει της Σκοπιάς μόνο, όπως έκανα και εγώ στην αρχή του σχολίου μου!


κ. Γιώργος: «[Και αν κάποιος έχει και μεγάλα μέσα όπως ο Εφραίμ, τότε για πότε βγαίνουν νέα πλαστά συμβόλαια 'έναντι καλής αμοιβής' και πουλιούνται και λίμνες ολόκληρες δια πλαστών συμβολαίων!!!]»


Γιώργος, έχει τη μπάλα, Γιώργος ανεβαίνει, ντριμπλάρει, ο Γιώργος συνεχίζει απτόητος (βάλτο αγόρι μου!) και η μπάλα στην εξέδρα της... Ριζούπολης!

Νικόλαος είπε...

Κ. Γιώργο, δεν προσέχετε πάντως καθόλου τον εαυτό σας. Καθίσατε και απαντήσατε στις υπόλοιπες ερωτήσεις μου γράφοντας κάποιες παραγράφους και δεν απαντήσατε στην πιο εύκολη (που χρειαζόταν απλά να πείτε ένα γράμμα από το Α ως το Γ).

Εγώ πάντως ―για να δείτε τι καλός που είμαι― ζήτησα τη βοήθεια του κοινού, πήρα και το 50-50 για σας και τελικά έμειναν μόνο οι εκδοχές Α και Β για να επιλέξετε. (Αν και έχω την εντύπωση ότι τη Γ είχατε στο μυαλό σας.)


Quiz: Πώς μπορεί να χαρακτηριστεί κάποιος που διδάσκει, υπενθυμίζει, βοηθά, εκείνος που οδηγεί, λαλεί, αναγγέλει, δοξάζει, λαμβάνει, έχει εαυτό, μιλάει, διατάζει, προσκαλεί, ζητά για τον εαυτό του, έχει γνώμη, φρόνιμα, αντίληψη, θέληση, ερευνά, γνωρίζει, ενεργεί, εμποδίζει, προσεύχεται και λυπάται.

Α. Πρόσωπο
Β. Δύναμη

(σ.σ. Οποιαδήποτε ομοιότητα με αληθινά πρόσωπα ή καταστάσεις δεν είναι συμπτωματική.)

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

Γιωργος’’
Αν ο Θεός ήταν π.π.
τότε θα ήταν και στους ναούς.

Είναι πολύ απλό:
Δεν είναι στους ναούς
= δεν είναι παντού.
_____________________________________
Γιώργο, έχεις χάσει τη μπάλα τελείως.

ΠΙΤΕΡ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

Νικόλαος:
Τότε ο Ιησούς τους είπε «Αλήθεια, αλήθεια σας λέγω, εάν δεν φάτε τη σάρκα του Υιού του ανθρώπου και δεν πιείτε το αίμα του, δεν έχετε ζωή μέσα σας.

Γιώργος:
Συμβολικά μιλούσε ο Χριστός.
Κανένας δεν ήπιε το κατά γράμμα αίμα του Χριστού
ούτε έφαγε την κατά γράμμα σάρκα του.
___________________________________

Γιώργο, ως εδώ και μη παρ΄έκει..

ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΣΤΗ ΓΡΑΦΗ ΟΤΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ;

ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΝ ΗΤΑΝ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΟΠΩΣ ΛΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΕΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ;

Γιώργο, η πλάνη σου σε έχει κάνει αντίχριστο.

ΠΙΤΕΡ

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...


Ἐρωτήσεις πρὸς Γιῶργο

1] Μπορεῖς νὰ μοῦ πεῖς ΠΟΙΟΣ σᾶς ὁδηγεῖ εἰς πᾶσαν τὴν ἀλήθειαν ἀφοῦ τὸ Ἅγιο Πνεῦμα σταμάτησε νὰ ἐνεργεῖ ἀπὸ τὸν Πρῶτο Αἰῶνα(ὅπως εἴπατε σὲ προηγούμενο σχόλιό σας) καὶ κατὰ συνέπεια δὲν ἐνεργεῖ ὁ Ἴδιος ὁ Ἰεχωβᾶ ἀφοῦ τὸ Ἅγιο Πνεῦμα κατ’ἐσᾶς εἶναι ἡ Δύναμή του (?)

2]Στὴν Ἅγια Γραφὴ λέει (Ματθ12,28 και ους μεν εθετο ο θεος εν τη εκκλησία πρωτον αποστόλους, δεύτερον προφήτας, τρίτον διδασκάλους, επειτα δυνάμεις, επειτα χαρίσματα ιαμάτων, αντιλήμψεις, κυβερνήσεις, γένη γλωσσων)

Ἐσᾶς ποιός σας ἔθεσε ὡς Ἐκκλησία τὸν 19ο Αἰῶνα ἐφόσον ὁ Ἰεχωβὰ διὰ τῆς Δυνάμεως του δὲν ἐνεργεῖ
πλέον (?)

3]Στὸ χωρίο (Α΄Κορινθ12,11 πάντα δε ταυτα ενεργει το εν και το αυτο πνευμα, διαιρουν ιδία εκάστω καθως βούλεται)

Πῶς εἶναι δυνατὸν τὸ Ἅγιο Πνεῦμα νὰ μὴν εἶναι πρόσωπο καὶ νὰ ἔχει θέληση καὶ μάλιστα χωρὶς κανένα περιορισμὸ (Ὅπως θέλει,καθὼς βούλεται) (?)

Ξέρεις ἐσὺ κανέναν ποὺ ἡ δύναμή του νὰ ἔχει θέληση (?)

4] Μὲ βάση τὸ χωρίο
(Ματθ24, 29 Ευθέως δε μετα την θλιψιν των ημερων εκείνων, ο ηλιος σκοτισθήσεται, και η σελήνη ου δώσει το φέγγος αυτης, και οι αστέρες πεσουνται απο του ουρανου, και αι δυνάμεις των ουρανων σαλευθήσονται. 30 και τότε φανήσεται το σημειον του υιου του ανθρώπου εν ουρανω, και τότε κόψονται πασαι αι φυλαι της γης και οψονται τον υιον του ανθρώπου ερχόμενον επι των νεφελων του ουρανου μετα δυνάμεως και δόξης πολλης. 31 και αποστελει τους αγγέλους αυτου μετα σάλπιγγος μεγάλης, και επισυνάξουσιν τους εκλεκτους αυτου εκ των τεσσάρων ανέμων απ' ακρων ουρανων εως των ακρων αυτων. 32 Απο δε της συκης μάθετε την παραβολήν. οταν ηδη ο κλάδος αυτης γένηται απαλος και τα φύλλα εκφύη, γινώσκετε οτι εγγυς το θέρος. 33 ουτως και υμεις, οταν ιδητε πάντα ταυτα, γινώσκετε οτι εγγύς εστιν επι θύραις. 34 αμην λέγω υμιν οτι ου μη παρέλθη η γενεα αυτη εως αν πάντα ταυτα γένηται.)


Πως η γενεὰ ποὺ δὲν θὰ παρέλθει ὅπως λέει ὁ Ἰησοῦς ἐδῶ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑ οἱ Σημερινοὶ Ὑπερήλικες ποὺ γεννήθηκαν τὸ 1914(?)

Ἐπίσης στὸ Ὄνειρο τοῦ Ναβουχοδονόσωρ (Δανιηλ4,10-44) λέτε ὅτι τὸ Δέντρο ποὺ ξαναβλάστησε εἶναι ἡ δίκη σας Κυβέρνηση ποὺ εἶναι ἡ Κυβέρνηση τοῦ Θεοῦ.
Ποιός σας ἔθεσε Κυβέρνηση τοῦ Θεοῦ τὸν 19ο Αἰῶνα ἀφοῦ ὁ Θεὸς δὲν ἐνεργεῖ ἀπὸ τὸν Πρῶτο Αἰῶνα (?)

5]Πῶς εἶναι δυνατὸν νὰ ἐμπιστεύεσαι
Τὴν Ἑταιρεία σου ποὺ συμβουλεύτηκε Μέντιουμ γιὰ νὰ ἑρμηνεύσει τὰ δύσκολα χωρία τῆς Α.Γραφῆς (?)

Μπορεῖ σήμερα ἕνα Μέντιουμ νὰ ἑρμηνεύσει τὴν Α.Γραφὴ(?)

Παρακαλῶ γιὰ 2η φορὰ μιὰ ἀπάντηση σὲ ὅλα αὐτὰ

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...


Περὶ τῆς Πανταχοῦ παρουσίας τοῦ ΘΕΟΥ ἀπὸ τὸν Ἅγιο Ἰωάννη τὸν Δαμασκηνὸ(Ἔκδοσις Ἀκριβῆς τῆς Ὀρθόδοξου Πίστεως PG 94,850 C-851C)


Τόπος ἐστὶ σωματικὸς πέρας τοῦ περιέχοντος,καθ’ ὅ περιέχεται τὸ περιεχόμενον , οἷον ὁ ἀὴρ περιέχει τὸ δὲ σῶμα περιέχεται.Οὐχ ὅλος δὲ ὁ περιέχων ἀὴρ τόπος ἐστὶ τοῦ περιεχομένου σώματος, ἀλλὰ τὸ τέλος τοῦ περιέχοντος ἀέρος, τὸ ἐφαπτόμενον τοῦ περιεχομένου σώματος.
Πάντως δέ, ὅτι τὸ περιέχον οὔκ ἔστιν ἐν τῷ περιεχομένῳ.

Ἔστι δὲ καὶ νοητὸς τόπος, ἔνθα νοεῖται καὶ ἔστιν ἡ νοητὴ καὶ ἀσώματος φύσις, ἔνθαπερ πάρεστι καὶ ἐνεργεῖ καὶ οὐ σωματικῶς περιέχεται ἀλλὰ νοητῶς, οὐ γὰρ ἔχει σχῆμα, ἵνα σωματικῶς περισχεθῇ.

Ὁ μὲν οὖν Θεὸς αὐλὸς ὢν καὶ ἀπερίγραπτος ἐν τόπῳ οὐκ ἔστιν, αὐτὸς γὰρ ἑαυτοῦ τόπος ἐστί, τὰ πάντα πληρῶν καὶ ὑπὲρ τὰ πάντα ὢν καὶ αὐτὸς συνέχων τὰ πάντα.

Λέγεται δὲ ἐν τόπῳ εἶναι, καὶ λέγεται τόπος Θεοῦ, ἔνθα ἔκδηλος ἡ ἐνέργεια αὐτοῦ γίνεται.Αὐτὸς μὲν γὰρ διὰ πάντων ἀμιγῶς διήκει καὶ πᾶσι μεταδίδωσι τῆς ἑαυτοῦ ἐνεργείας κατὰ τὴν ἐκάστου ἐπιτηδειότητα καὶ δεκτικήν δύναμιν,φημὶ δὲ τήν τε φυσικὴν καὶ προαιρετικὴν καθαρότητα, καθαρώτερα γὰρ τὰ ἂυλα τῶν ὑλικῶν καὶ τὰ ἐνάρετα τῶν κακίᾳ συνεζευγμένων.

Λέγεται τοιγαροῦν Θεοῦ τόπος ὁ πλέον μετέχων τῆς ἐνεργείας καὶ τῆς χάριτος αὐτοῦ.Διὰ τοῦτο ὁ οὐρανὸς αὐτοῦ θρόνος- ἐν αὐτῷ γάρ εἰσιν οἱ ποιοῦντες τὸ θέλημα αὐτοῦ ἄγγελοι καὶ ἀεὶ δοξάζοντες αὐτόν,αὔτη γὰρ αὐτῷ ἀνάπαυσις- καὶ ἡ γῆ ὑποπόδιον τῶν ποδῶν αὐτοῦ- ἐν αὐτῇ γὰρ διὰ σαρκὸς τοῖς ἀνθρώποις συνανεστράφη.

Ποὺς δὲ τοῦ Θεοῦ ἡ ἁγία αὐτοῦ σὰρξ διαφόρως ὠνόμασται.Λέγεται δὲ καὶ ἡ Ἐκκλησία τόπος Θεοῦ, τοῦτον γὰρ εἰς δοξολογίαν αὐτοῦ ὥσπερ τι τέμενος ἀφωρίσαμεν, ἐν ᾧ καὶ τάς πρὸς αὐτὸν ἐντεύξεις ποιούμεθα.
Ὁμοίως καὶ οἱ τόποι, ἐν οἷς ἔκδηλος ἡμῖν ἡ αὐτοῦ ἐνέργεια εἴτε διὰ σαρκὸς εἴτε ἄνευ σώματος γέγονε, τόποι Θεοῦ λέγονται.

Ἰστεον δέ, ὅτι τὸ θεῖον ἀμερές ἐστιν, ὅλον ὁλικῶς πανταχοῦ ὂν καὶ οὐ μέρος ἐν μέρει σωματικῶς διαιρούμενον, ἀλλὰ ὅλον ἐν πᾶσι καὶ ὅλον ὑπὲρ τὸ πᾶν.

Λοιπὸν ἀγαπητοὶ Φίλοι ποὺ λέει καὶ ὁ Θεόδωρος!!!

Θὰ μποροῦσε κάποιος νὰ ρωτήσει γιατί παραθέτεις τὸ κείμενο χωρὶς νὰ τὸ ἔχεις μεταφράσει ἤ τέλος πάντων γιατί δὲν μᾶς το παρέθεσες μεταφρασμένο ἀπὸ ἄλλη ἔκδοση.
Λογικὴ ἡ ἐρώτησή σας.

Νομίζει κανένας ἐδῶ μέσα ὅτι ὁ Γιῶργος
1]θὰ καταλάβει τί λέει ὁ Δαμασκηνὸς ἔστω μὲ μεταφρασμένο τὸ κείμενο (?)
2]Ἂν καταλάβει ὑπάρχει ἔστω καὶ ΕΝΑΣ ποὺ νὰ πιστεύει ὅτι θὰ τὸ παραδεχτεῖ ὅταν βρίσκεται ὑπὸ τὴν ἐπίβλεψη τῆς «Μαμᾶς» του (?)

Τότε τί εἶναι καλύτερο γιὰ μένα
Νὰ μὲ ζαλίσει ὁ Γιῶργος καὶ νὰ μὴν βγεῖ τίποτα ἤ νὰ μὲ πεῖτε ὅλοι ἐσεῖς κακῶς τὸ παρέθεσες σὲ Ἀρχαῖο Κείμενο.

Φυσικὰ προτιμάω τὰ ἀρνητικὰ σχόλια ἐκ μέρους σας ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΖΑΛΑΔΑ τοῦ Γιώργου.

Ἂν ὅμως ἔχει ἐνδιαφέρον ὁ Γιῶργος νά βρεῖ τὴν ἀλήθεια ἤ ἂν ἔχει ἐγωισμὸ καὶ θέλει νὰ ἀναιρέσει τὸν Δαμασκηνὸ ἂς μεταφράσει τὸ κείμενο ἂς τὸ μελετήσει καὶ ἂς ἀποφανθεῖ μὲ ἐπιχειρήματα ΟΧΙ τοῦ τύπου 10ευρω….

Πάντως τὸ κείμενο ἀξίζει τὸν κόπο καθὼς τὰ ἐπιχειρήματα τοῦ Δαμασκηνοῦ ἔχουν πλήρη βάση στὴν Α.Γραφὴ καὶ ἀναιροῦν κάθε κακοδοξία σὰν τοῦ Γιώργου!!!
Καλημέρα σας .

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

αὐλὸς(λάθος)

Διορθωση

ἂυλος

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

Αγαπητέ Γιώργο καλησπέρα.

Σου υπενθυμίζω ότι «χρωστάς» απαντήσεις στα εξής ερωτήματα που σου έχω θέση:

1-Ποιος ή ποιοι παραχάραξαν την Αγία Γραφή; (ονόματα).

2-Πότε έγινε αυτό; (χρονολογικά)

3-Σε ποια περιοχή έγιναν αυτά τα οποία με τόση βεβαιότητα μας λες;
(χώρα – πόλη).

4- Πού λέει στη Γραφή ότι το σώμα και το αίμα του Χριστού είναι συμβολικά;

5- Στο ΠΡΑΞΕΙΣ 20.28
Πού ανακάλυψε η εταιρία: «ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ» ;;;


Αυτά τα 5 ερωτήματα πρέπει να τα απαντήσεις, και σου υπενθυμίζω ότι δεν με ενδιαφέρει η προσωπική σου άποψη αλλά οι Γραφικές αποδείξεις τις οποίες εσύ και η εταιρία σου υποστηρίζετε πως έχετε και που εγώ,

ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ.

ΠΙΤΕΡ

Γιώργος είπε...

Νικόλαος:
«Συμβολικό» δεν είπατε ότι είναι το Σώμα και το Αίμα Του; Τότε γιατί στήνει η Σκοπιά ολόκληρο θέατρο με τα εμβλήματα;
Εσείς δεν μας μιλήσατε για θέατρα; Μα αν δεχτούμε (κόντρα στο Ιωάν. 6, 55) ότι το Σώμα και το Αίμα Του είναι «συμβολικά», τότε ο Μυστικός Δείπνος είναι ένα θέατρο!

Νικόλαε να σου το εξηγήσω.
Η αναφορά του Χριστού στο αίμα και το σώμα του ήταν συμβολική.

Ο Ιησούς εγκαινίασε την επέτειο/ ανάμνηση του θανάτου του ως εξής:
Λουκάς 22:19
"καὶ λ_α_β_ὼ_ν ἄ_ρ_τ_ο_ν εὐχαριστήσας ἔκλασεν καὶ ἔδωκεν αὐτοῖς λέγων· τ_ο_ῦ_τ_ό ἐ_σ_τ_ι_ν τὸ σ_ῶ_μ_ά μου τὸ ὑπὲρ ὑμῶν διδόμενον· τ___ο___ῦ___τ___ο
π_ο_ι_ε_ῖ_τ_ε εἰς τὴν ἐμὴν ἀνάμνησιν
"

Ακολουθώντας λοιπόν την οδηγία του Χριστού κάνουμε:
'τ___ο___ῦ___τ___ο'

Δηλαδή ποιό;

Αυτό που έκανε ο Χριστός:
Τι έκανε ο Χριστός;
1.
καὶ λ_α_β_ὼ_ν ἄ_ρ_τ_ο_ν

Τι πήρε ο Χριστός; "ἄ_ρ_τ_ο_ν"

Αυτό κάνουμε και εμείς.

Τι έκανε μετά ο Χριστός;
2.
"εὐχαριστήσας"

Έκανε προσευχή προς τον "είς Θεός ο Πατήρ"

Αυτό κάνουμε και εμείς.

Μετά
3.
"ἔκλασεν" [=τεμάχισε, έκοψε το ψωμί]
καὶ
4.
"ἔδωκεν αὐτοῖς"

Τι έδωσε ο Χριστός στους μαθητές του;

"ἄ_ρ_τ_ο_ν"

Τι είπε μετά αφού τους έδωσε "ἄ_ρ_τ_ο_ν";

τ_ο_ῦ_τ_ό [ο άρτος] ἐ_σ_τ_ι_ν τὸ σ_ῶ_μ_ά μου τὸ ὑπὲρ ὑμῶν διδόμενον· τ___ο___ῦ___τ___ο
π_ο_ι_ε_ῖ_τ_ε εἰς τὴν ἐμὴν ἀνάμνησιν"

Τι περιλάμβανε λοιπόν το:

"τ___ο___ῦ___τ___ο
π_ο_ι_ε_ῖ_τ_ε εἰς τὴν ἐμὴν ἀνάμνησιν
";
1.
"ἄ_ρ_τ_ο_ν"
2.
Προσευχή ["εὐχαριστήσας"]
3.
τεμαχισμό/κόψιμο του άρτου
4.
Τους το έδωσε "λάβετε φάγετε"

Η οδηγία του Χριστού ήταν:
"τ___ο___ῦ___τ___ο
π_ο_ι_ε_ῖ_τ_ε εἰς τὴν ἐμὴν ἀνάμνησιν"


[Παρόμοια έγινε και με το κρασί]

Ο Χριστός χρησιμοποίησε λοιπόν το κρασί και τον άρτο ως αντίστοιχα σύμβολα.

Τόσο δύσκολο είναι;

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Ιννερανίστ:
Περὶ τῆς Πανταχοῦ παρουσίας τοῦ ΘΕΟΥ ἀπὸ τὸν Ἅγιο Ἰωάννη τὸν Δαμασκηνὸ(Ἔκδοσις Ἀκριβῆς τῆς Ὀρθόδοξου Πίστεως PG 94,850 C-851C)
Τόπος ἐστὶ σωματικὸς πέρας τοῦ περιέχοντος,καθ’ ὅ περιέχεται τὸ περιεχόμενον , οἷον ὁ ἀὴρ περιέχει τὸ δὲ σῶμα περιέχεται.Οὐχ ὅλος δὲ ὁ περιέχων ἀὴρ τόπος ἐστὶ τοῦ περιεχομένου σώματος, ἀλλὰ τὸ τέλος τοῦ περιέχοντος ἀέρος, τὸ ἐφαπτόμενον τοῦ περιεχομένου σώματος.
Πάντως δέ, ὅτι τὸ περιέχον οὔκ ἔστιν ἐν τῷ περιεχομένῳ.

Πώ πώ, πολύ εξυπνάδα αυτός ο Δαμασκηνός.
Ό,τι καταλαβαίνουν τα μικρά παιδάκια καθώς παίζουν με το 'τόπι' το καταφέρνει και το εξηγεί.

Πώ πώ τι λέει!!!!!
Εν συντομία λέει / διαπιστώνει ότι ο αέρας περιέχει το σώμα και δεν περιέχεται υπό του σώματος επειδή είναι εκτός του σώματος και μόνο εφάπτεται με το περιεχόμενον σώμα και τον τόπο που καταλαμβάνει.
[Δεν μεταφράζω αλλά εξηγώ περιληπτικά]

Αν δώσετε μια καραμέλα [και αφήνω την μπάλα για να μη μπερδευτείτε με το 'μέσα αέρας, έξω αέρας' και ... πάθει τίποτα ο Δαμασκηνός!!!] σε ένα παιδί θα το καταλάβει.

Ο τόπος της καραμέλας διαχωρίζεται από τον αέρα και το παιδί όταν τρώει την καραμέλα δεν τρώει και τον αέρα που είναι εκτός 'του τόπου' της καραμέλας.

Μπράβο λοιπόν τον Δαμασκηνό που τα σκέφτηκε όλα αυτά!!!!!

Το παιδάκι όμως τρώει την καραμέλα του και δεν το νοιάζει ο αέρας απ' έξω.

Και δεν σκέφτεται τις μεγάλες αερολογίες του Δαμασκηνού.

Βέβαια ο Δαμασκηνός συνεχίζει όχι με δαμάσκηνα αλλά με 'αχλάδια'
Γιατί 'πίσω έχει η αχλάδα την ουρά'


Τα αρχικά του μόνο λόγια ήταν 'αερολογίες'.
Τα επόμενα ήταν 'στερεολογίες'
Σωστά λοιπόν 'πίσω έχει η αχλάδα την ουρά'

Γιώργος

Γιώργος είπε...

...Αλλά τα αρχικά του μόνο λόγια ήταν 'αερολογίες'.

Τα επόμενα ήταν 'στερεολογίες'

Σωστά λοιπόν 'πίσω έχει η αχλάδα την ουρά'

Νάτος ο Δαμασκηνός με "την ουρά της αχλάδας":


"Ἔστι δὲ καὶ νοητὸς τόπος, ἔνθα νοεῖται καὶ ἔστιν ἡ νοητὴ καὶ ἀσώματος φύσις, ἔνθαπερ πάρεστι καὶ ἐνεργεῖ καὶ οὐ σωματικῶς περιέχεται ἀλλὰ νοητῶς, οὐ γὰρ ἔχει σχῆμα, ἵνα σωματικῶς περισχεθῇ."

Πάλι πώ πώ!!!

Όχι 'αερότοπος' λοιπόν, αλλά 'νοητός' και η 'νοητή και ασώματος φύση' δεν περιέχεται σωματικώς !!! πώ πώ !!! [αλλά 'ασωμάτως'!!!]... και εγώ νόμιζα το αντίθετο πώ πώ!!! εεεε ... δεν έχει σχήμα!!!! πώ πώ...

Και εγώ νόμιζα πως έχει σχήμα, !!! σκεπτόμενος 'άραγε η σκέψη του Δαμασκηνού έχει σχήμα';
Η είναι 'άσχημάτιστος';
Και αυτή χωρίς 'σχήμα' είναι!!!

Αλλά 'πιό πίσω έχει η αχλάδα την ουρά'

Πού;;;;;
Εδώ!!!:


"Ὁ μὲν οὖν Θεὸς αὐλὸς ὢν καὶ ἀπερίγραπτος ἐν τόπῳ οὐκ ἔστιν, αὐτὸς γὰρ ἑαυτοῦ τόπος ἐστί, τὰ πάντα πληρῶν καὶ ὑπὲρ τὰ πάντα ὢν καὶ αὐτὸς συνέχων τὰ πάντα."

Πώ πώ τι λέει και πάει να κοντράρει τον Χριστό που έλεγε άλλα.
Αλλά είπαμε ο Χριστός δεν φιλοσοφούσε, ενώ ο Δαμασκηνός !!!!!
και ήξερε και φιλοσοφούσε.

Ενώ ο Χριστός ούτε ήξερε καλύτερα από τον Δαμασκηνό ούτε φιλοσοφούσε.

Δυστυχώς ο Χριστός δεν πρόλαβε να έχει δάσκαλό του τον Δαμασκηνό, επειδή είχε τον Πατέρα του δάσκαλο.

Και ο "είς Θεός ο Πατήρ" δεν ήξερε τόοοοοσα πολλάααα όσο ο Δαμασκηνός!!!!

Γιατί λοιπόν έλεγε άλλα ο Χριστός;

Ιωάννης 14:2
"ἐν τῇ ο_ἰ_κ_ί_ᾳ τοῦ πατρός μου μ_ο_ν_α_ὶ πολλαί εἰσιν... πορεύομαι ἑ_τ_ο_ι_μ_ά_σ_α_ι τ_ό_π_ο_ν ὑμῖν"

Ο Δαμασκηνός φαίνεται είχε δασκάλους φιλοσόφους και όχι τον Χριστό.
Το 'φιλοσοφούσε' το πράγμα.

Και επειδή ο Χριστός δεν φιλοσοφούσε έλεγε:

Ιωάννης 14:3
"καὶ ἐὰν π_ο_ρ_ε_υ_θ_ῶ
καὶ ἑ_τ_ο_ι_μ_ά_σ_ω τ_ό_π_ο_ν___ὑ_μ_ῖ_ν,
πάλιν ἔ__ρ__χ__ο__μ__α__ι καὶ
π_α_ρ_α_λ_ή_μ_ψ_ο_μ_α_ι
ὑμᾶς π__ρ__ὸ__ς___ἐ_μ_α_υ_τ_ό_ν,
ἵνα ὅ_π_ο_υ___ε_ἰ_μ_ὶ__ἐ_γ_ὼ
κ__α__ὶ___ὑ_μ_ε_ῖ_ς___ἦ_τ_ε
"

Που θα πήγαινε ο Χριστός για να ετοιμάσει 'τόπο' στην 'οικία του πατέρα του';

(Εβραίους 9:24)
"εἰσῆλθεν [μπήκε] Χριστός ... εἰς αὐτὸν [στον ίδιο] τὸν οὐρανόν, νῦν ἐμφανισθῆναι [για να εμφανιστεί τώρα μπροστά] τῷ προσώπῳ τοῦ θεοῦ"

Μπήκε / εισήλθε ο Χριστός στον ουρανό για να ε_μ_φ_α_ν_ι_σ_τ_ε_ί μ_π_ρ_ο_σ_τ_ά στο π_ρ_ό_σ_ω_π_ο του Θεού.

Άρα ο Χριστός κόντραρε την π.π. επειδή δεν πήγε 'παντού' αλλά 'εισήλθε ο Χριστός στον ουρανό για να ε_μ_φ_α_ν_ι_σ_τ_ε_ί μ_π_ρ_ο_σ_τ_ά στο π_ρ_ό_σ_ω_π_ο του Θεού'.

Την 'εσβησε' την π.π. ο Χριστός.


Γιώργος

Γιώργος είπε...

Τι 'στερεολογία' είπε ο Δαμασκηνός;
"ἐν τόπῳ οὐκ ἔστιν, αὐτὸς γὰρ ἑαυτοῦ τόπος ἐστί"

Εδώ ο Δ. ταυτίζει τον τόπο του Θεού με τον εαυτό του.

Αρα - λέει ο Δ. - ότι ο Θεός δεν μπορεί να βγεί από τον τόπο του επειδή θα έβγαινε από τον εαυτό του που είναι ο τόπος του.

Πώ πώ φιλοσοφία!!!

[Βγήτε και εσείς ...
από τον εαυτό σας ... !!!
να δούμε που θα πάτε ...
χωρίς τον εαυτό σας...!!!]

Τι λέει ο Δ.;

Λέει - μετάφραση - ότι
'ο Θεός δεν είναι σε τόπο, επειδή ο ίδιος είναι ο τόπος του εαυτού του'

Ο δικός σας ο τόπος δεν είναι βέβαια ... ο εαυτός σας... αλλά ξεχάστε το αυτό για λίγο...

Επειδή λοιπόν ο ίδιος - ο Θεός - είναι τόπος του εαυτού του
[σύμφωνα με τον Δ.]
δεν υπάρχει άλλος τόπος εκτός του ιδίου εαυτού του.

Πώ πώ!!!

[Ή υπάρχει;]

Λέει δηλαδή - ή δεν λέει - ότι η υλική Δημιουργία του Θεού είναι μέσα του και όχι έξω του.(;)

Σαν να λέει - η δεν λέει - ότι ο ζωγράφος με το χέρι του ζωγραφίζει μέσα στον εαυτό του, μέσα του. (;)

Πώ πώ!!!

Λέει δηλαδή ότι η υλική Δημιουργία είναι 'εσωτερικό τμήμα του Θεού' και συνεπώς έχουμε ΜΕΤΑΒΟΛΗ του ΕΑΥΤΟΥ του... Δεν σας πάει αυτό ε;

Πώ πώ!!! σκέψη ο Δαμασκηνός!!! ... αφάνταστη!!! και ... άτοπη...

Λέει δηλαδή ότι ο Θεός δημιούργησε 'υλικό τόπο' στον 'άτοπο εαυτό του'
[Ή δίπλα;]
- επειδή δεν υπήρχε άλλος τόπος εκτός του Θεού - άρα μεταβλήθηκε 'γινόμενος αυτομεταβαλόμενος' και ενώ δεν είχε τόπο μέσα του απέκτησε 'υλικό τόπο' μέσα στον 'άυλο εαυτό' του και ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ.

[Αλλιώς δεν είναι π.π. - αν δηλαδή δεν εγκαταλείπει τον εαυτό του που είναι ταυτόσημος με τον τόπο του - όπως λέει ο Δ. - άρα ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΤΟΠΟ, ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥ, ΤΟΥ 'ΤΟΠΟΥ ΤΟΥ']

Η ΜΉΠΩΣ
τα άστρα,
ο Ηλιος,
το Φεγγάρι
ΚΑΙ ΌΛΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ
έγιναν επέκταση του τόπου του Θεού ώστε να μπεί και μέσα σε αυτά, άρα έχουμε υλική επέκταση του εαυτού του;

Πιστεύετε ότι
ο υλικός κόσμος είναι τμήμα του εαυτού του Θεού;
ή
ότι ο υλικός κόσμος δεν είναι τμήμα του εαυτού του Θεού που ταυτίζεται με τον τόπο του, τον εαυτό του;

- άρα δεν αποχωρίζεται από τον τόπο του, τον εαυτό του; και συνεπώς δεν είναι π.π.;

Η Μήπως όλα τα υλικά είναι - ως τμήμα του εαυτού του - ο ίδιος ο μεταβαλόμενος και υλοποιημένος εντός του εαυτού του Θεός;

Η μήπως δεν το λέει αυτό;
Η μήπως δεν σκεφτόταν ο Δ. τι έλεγε;

Γιώργος
συνεχίζω

Γιώργος είπε...

Πάμε τώρα στον Ιησού.

Και που πήγε ο Χριστός;
(Εβραίους 9:24)
"ε_ἰ_σ_ῆ_λ_θ_ε_ν [μπήκε] Χριστός ... εἰς αὐτὸν [στον ίδιο] τὸν ο_ὐ_ρ_α_ν_ό_ν, νῦν ἐμφανισθῆναι [για να ε_μ_φ_α_ν_ι_σ_τ_ε_ί τώρα μπροστά] τῷ προσώπῳ τοῦ θεοῦ"

Άρα προηγουμένως δεν ήταν μπροστά στο πρόσωπο του Θεού ο Χριστός και έπρεπε να ε_ι_σ_έ_λ_θ_ε_ι στον ουρανό για να εμφανιστεί μπροστά στο πρόσωπο του Θεού.

Άρα ο Δαμασκηνός έλεγε όπως λέει και ο κ.Χρήστος 'άρες μάρες κουκουνάρες'

Γιατί ο Χριστός θα έπρεπε να πάει εκεί που δεν ήταν [αν ήταν γιατί να χρειαστεί να π__ά__ε__ι]: να εμφανιστεί μπροστά στο πρόσωπο του Θεού.

Ξαναπέστο μεγάλε Δαμασκηνέ:
ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ "ἐν τόπῳ οὐκ ἔστιν, αὐτὸς γὰρ ἑαυτοῦ τόπος ἐστί"

[σε τόπο δεν είναι, επειδή ο ίδιος είναι Ο τόπος του εαυτού του]

Λέει δηλαδή ο Δ. - και πάλι - Ο άτοπος
["ἐν τόπῳ οὐκ ἔστιν"]
Θεός έχει αποκτήσει
υλικό τόπο μέσα του'!!! (;;;)

[η ΜΉΠΩΣ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ Ή ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ;

Η μήπως εσύ για να δείς τα γράμματα που διαβάζεις...
και στα άλλα που γράφεις...
μπαίνεις μέσα στα γράμματα;

Γιατί λοιπόν ο Θεός που έφτιαξε τον κόσμο να χρειάζεται να μπεί μέσα στον κόσμο για να τον δεί;]

Αλλά 'πάμε' πάλι στον Δ.

Όλες οι καταστροφές δηλαδή - με το σκεπτικό του Δ. - γίνονται μέσα στον εαυτό του
- μέσα του έριξε φωτιά στα Σόδομα
- μέσα του έκανε τον κατακλυσμό του Νώε,
- μέσα του εγκληματούν οι άνθρωποι,
- μέσα του ήταν ο κήπος της Εδέμ,
- μέσα του κυκλοφορεί ο διάβολος
- μέσα του είναι ο 'Αδης'

ΠΩΣ το λένε αυτό; Δυσκολεύομαι να το βρώ!!!

[Η 'εκτός' όλων αυτών, οπότε 'παω πάσο']

Να το επαναλάβω: πώ πώ πώ !!!

Αν δεν συμφωνείτε με το έντός',
άρα
συμφωνείτε ότι ο Θεός έκανε 'τόπο' εκτός του εαυτού του και συνεπώς ο τόπος του - ο εαυτός του σύμφωνα με τη φιλοσοφία του Δ. - είναι εκτός του υλικού δημιουργημένου κόσμου / Σύμπαντος επειδή ο Θεός δεν βγαίνει από τον τόπο του - από τον εαυτό του δηλαδή.

Αφού λοιπόν
- πάντα σύμφωνα με τον Δ. -
ο εαυτός του Θεού είναι ο τόπος του
πως θα βγεί από τον εαυτό του
ώστε να μην είναι πλέον ο εαυτός του εκτός του τόπου του, δηλαδή του εαυτού του;

Ο Θεός λοιπόν παραμένει στον τόπο του, στον εαυτό του δηλαδή.

Η όχι;

Μήπως δημιούργησε ξεχωριστά έξω από τον εαυτό του - τον τόπο του - και συνεπώς ο Δημιουργός έχοντας τόπο τον εαυτό του - δεν είναι π.π.

[Διαφορετικά υλοποιήθηκε και μεταβλήθηκε που είναι 'άτοπο' επειδή ο Θεός μένει αμετάβλητος και δεν αυτοδημιουργείται δια του εαυτού του]

Για να μη σας παραμπερδέψω:

Διαλέξτε και πάρτε:

1.
Έκανε 'τόπο' εκτός του εαυτού του ο Θεός;
Τότε δεν είναι π.π.

2.
Έκανε τόπο εντός του ο Θεός;
Άρα είναι αυτομεταβαλλόμενος και αυτοδημιουργοποιούμενος.

Αρα τέρμα το φιλοσοφικό σας π.π.

Γιώργος

Υ.Γ. Αν καταλάβατε - εκτός ολίγων - τηλεφωνήστε μου... ή μάλλον ...καλέστε τον Δαμασκηνό... να σας τα εξηγήσει!!!
Αυτός τα είπε...

Υ.Γ.2 Αυτά τα γράφω για τους 'παίζοντας' με τον Δ. τον 'φιλοσοφίζοντα εις άτοπον'

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος

Αγαπητοι φιλοι,

εναν αγραμματον που αγνοει την λεξη "φιλοσοφων" και χρησιμοποιει την ανυπαρκτη και κακοηχη λεξη "φιλοσοφιζων", για να χαρακτηρισει τα κειμενα του ιερου Δαμασκηνου, νομιζω οτι δεν πρεπει να τον παιρνουμε στα σοβαρα...

Το ειπα και αλλοτε:

"και γαρ η λαλια του, δηλον αυτον ποιει..." ήγουν απο αυτα που γραφει καταλαβαινουμε και το επιπεδο του και την καταρτηση του.

Ειπα, και επαναλαμβανω:

"ειδομεν και αθεολογητον θεολογουντα".

Θα μου επιτρεψετε να κλεισω με το Απολυτικιον του Οσιου Πατρος ημων Ιωαννου του Δαμασκηνου

"Ορθοδοξιας οδηγε, ευσεβειας διδασκαλε και σεμνοτητος, των μοναστων η καλλονη, των Θεολογων υπερμαχος απροσμαχητος, Ιωαννη Δαμασκηνε, ταις διδαχαις σου παντας εφωτισας, λυρα του Πνευματος, ικετευε δια παντος σωθηναι τας ψυχας ημων"

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Ιννερανίστ:
Περὶ τῆς Πανταχοῦ παρουσίας τοῦ ΘΕΟΥ ἀπὸ τὸν Ἅγιο Ἰωάννη τὸν Δαμασκηνὸ(Ἔκδοσις Ἀκριβῆς τῆς Ὀρθόδοξου Πίστεως PG 94,850 C-851C)
Τόπος ἐστὶ σωματικὸς πέρας τοῦ περιέχοντος,καθ’ ὅ περιέχεται τὸ περιεχόμενον , οἷον ὁ ἀὴρ περιέχει τὸ δὲ σῶμα περιέχεται.Οὐχ ὅλος δὲ ὁ περιέχων ἀὴρ τόπος ἐστὶ τοῦ περιεχομένου σώματος, ἀλλὰ τὸ τέλος τοῦ περιέχοντος ἀέρος, τὸ ἐφαπτόμενον τοῦ περιεχομένου σώματος.
Πάντως δέ, ὅτι τὸ περιέχον οὔκ ἔστιν ἐν τῷ περιεχομένῳ.

Γιωργος''
Πώ πώ, πολύ εξυπνάδα αυτός ο Δαμασκηνός.
Ό,τι καταλαβαίνουν τα μικρά παιδάκια καθώς παίζουν με το 'τόπι' το καταφέρνει και το εξηγεί.

Καταρχὴν νὰ σὲ εὐχαριστήσω ποὺ ἀσχολήθηκες.

1]Εἶναι ὅμως φανερὸ ὅτι ἐσὺ δὲν ἔχεις τέτοια παιδεία νὰ μεταφράσεις τέτοια κείμενα ἀλλὰ οὔτε καὶ νὰ τὰ ἐπεξεργασθεῖς ἑρμηνευτικά!!!

2]Ἄρα λοιπὸν κάποιος ἄλλος τὸ ἔκανε πού μας βλέπει τώρα ἀπὸ ἄλλο IP ὁ ὁποῖος πολὺ πιθανὸν εἶναι ὁ ἴδιος ποὺ ὑπέγραφε ὡς Θ.Β σὲ διπλανὸ μπλόγκ.Ἀκόμα βέβαια περιμένει ἐκεῖ κάποιος ἀθανάσιος νὰ πάρει ἀπαντήσεις.

Δώστου χαιιρετίσματα λοιπὸν ποὺ τρέχει ἀκόμα σὰν λαγὸς καὶ δὲν ξαναμπῆκε μὲ τὸ ἴδιο ΙP ἀπὸ τότε!!!

Ἀλήθεια γιατί δὲν μεταφράζεις καὶ τὴν λέξη Μονογενὴς μπᾶς καὶ συνεννοηθοῦμε(?)

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Γιωργος’’
Πώ πώ τι λέει!!!!!
Εν συντομία λέει / διαπιστώνει ότι ο αέρας περιέχει το σώμα και δεν περιέχεται υπό του σώματος επειδή είναι εκτός του
σώματος και μόνο εφάπτεται με το περιεχόμενον σώμα και τον τόπο που καταλαμβάνει.
[Δεν μεταφράζω αλλά εξηγώ περιληπτικά]
Αν δώσετε μια καραμέλα [και αφήνω την μπάλα για να μη μπερδευτείτε με το 'μέσα αέρας, έξω αέρας' και ... πάθει τίποτα ο Δαμασκηνός!!!] σε ένα παιδί θα το καταλάβει.
Ο τόπος της καραμέλας διαχωρίζεται από τον αέρα και το παιδί όταν τρώει την καραμέλα δεν τρώει και τον αέρα που είναι εκτός 'του τόπου' της καραμέλας.
Μπράβο λοιπόν τον Δαμασκηνό που τα σκέφτηκε όλα αυτά!!!!!
Το παιδάκι όμως τρώει την καραμέλα τουκαι δεν το νοιάζει ο αέρας απ' έξω.Και δεν σκέφτεται τις μεγάλες αερολογίες του Δαμασκηνού.

Καταρχὴν εὐχαριστῶ ποὺ συμφωνεῖς μὲ τὸν Δαμασκηνὸ ὅτι αὐτὸ ποὺ λέει εἶναι εὐκόλως κατανοητὸ καὶ ἀπὸ μικρὰ παιδιά.

Παρακάτω ὅμως θὰ σοῦ δείξω ὅτι ἐσὺ εἶσαι μικρότερος ἀπὸ τὰ παιδιὰ καὶ γιαυτό δὲν καταλαβαίνεις τὸ παράδειγμα!!!


Γιωργος’’
Βέβαια ο Δαμασκηνός συνεχίζει όχι με δαμάσκηνα αλλά με 'αχλάδια'
Γιατί 'πίσω έχει η αχλάδα την ουρά'

Σοὺ εἶπα πολλὲς φορὲς νὰ μὴν προσβάλεις κανέναν ἀπὸ τοὺς ὀρθόδοξους.
Δὲν πειράζει ὅμως ἕτοιμα τὰ ἔχω τὰ Οὐαὶ!!!


Γιωργος΄΄
Τα αρχικά του μόνο λόγια ήταν 'αερολογίες'.
Τα επόμενα ήταν 'στερεολογίες'
...Αλλά τα αρχικά του μόνο λόγια ήταν 'αερολογίες'.

Δὲν ἦταν ἀερολογίες ἀφοῦ πρὶν εἶπες ὅτι καὶ ἕνα μικρὸ παιδιὰ τὰ καταλαβαίνει ἐπειδὴ εἶναι ἁπλά!!!


Γιωργος’’
Τα επόμενα ήταν 'στερεολογίες'
Σωστά λοιπόν 'πίσω έχει η αχλάδα την ουρά'
Νάτος ο Δαμασκηνός με "την ουρά της αχλάδας":
"Ἔστι δὲ καὶ νοητὸς τόπος, ἔνθα νοεῖται καὶ ἔστιν ἡ νοητὴ καὶ ἀσώματος φύσις, ἔνθαπερ πάρεστι καὶ ἐνεργεῖ καὶ οὐ σωματικῶς περιέχεται ἀλλὰ νοητῶς, οὐ γὰρ ἔχει σχῆμα, ἵνα σωματικῶς περισχεθῇ."
Πάλι πώ πώ!!!
oχι 'αερότοπος' λοιπόν, αλλά 'νοητός' και
η 'νοητή και ασώματος φύση' δεν περιέχεται σωματικώς !!! πώ πώ !!! [αλλά 'ασωμάτως'!!!]... και εγώ νόμιζα το αντίθετο πώ πώ!!! εεεε ... δεν έχει σχήμα!!!! πώ πώ...

Μὰ τὸ ἀντίθετο νομίζεις!!!
Ὁ Θεὸς εἶναι ἔξω ἀπὸ τὸ χωροχρόνο καὶ δὲν εἶναι μέρος τοῦ χρόνου ὡς πρὸς τὴν Φύση του.
Ἂν ἦταν μέσα θὰ τὸν ἐπηρέαζε ὁ χρόνος καὶ ὁ θάνατος!!!.
Ὅμως δρᾷ μέσα στὸ χρόνο καὶ στην Κτίση(μὲ τὴν ἔννοια ὅτι ὁ θάνατος εἶναι «μικρότερος ἀπὸ τὸν Θεὸ καὶ δὲν τὸν ἐπηρεάζει)διὰ τῆς ἄκτιστου ἐνέργειάς του


Γιωργος’’
Και εγώ νόμιζα πως έχει σχήμα, !!! σκεπτόμενος 'άραγε η σκέψη του Δαμασκηνού έχει σχήμα';
Η είναι 'άσχημάτιστος';
Και αυτή χωρίς 'σχήμα' είναι!!!

Ἔλα τώρα σὲ παρακαλῶ.Τί θὰ πεῖ νόμιζες ὅτι ἔχει σχῆμα.Δὲν νομίζεις ἁπλὰ ἀλλὰ τὸ πιστεύεις.

Ἄλλωστε ἡ ἴδια ἡ Ἑταιρεία σου γράφει ὅτι ὁ Θεὸς ἔχει σχῆμα (Καμάρωσε Θεόδωρε)
«Βιβλίο Μτι Μπορείτε να ζείτε για πάντα στον παράδεισο στη γη΄΄ σελ. 36,37: "Όπως καταλαβαίνουμε, εκεί που υπάρχει νοημοσύνη, υπάρχει και διάνοια. Και ξέρουμε, ότι εκεί που υπάρχει διάνοια, υπάρχει εγκέφαλος σ' ένα σώμα συγκεκριμένου σχήματος... Επειδή ο θεός είναι ένα πρόσωπο με πνευματικό σώμα, κάπου πρέπει να μένει... ζει σε ορισμένο τόπο στον ουρανό... Για να δημιουργήσει αυτά τα πράγματα, ο θεός δεν χρειάστηκε να είναι σωματικά παρών. Μπορεί να εξαποστείλει το πνεύμα του, την ενεργό δύναμή του, και να κάνει ό,τι θέλει, ακόμη κι όταν βρίσκεται πολύ μακρυά".»

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Γιωργος’’
Αλλά 'πιό πίσω έχει η αχλάδα την ουρά'
Πού;;;;;
Εδώ!!!:

Ναὶ πιὸ πάνω ποὺ λέει ἡ Ἑταιρεία σου ὅτι ἔχει σχῆμα!!!
Γιωργος’’
"Ὁ μὲν οὖν Θεὸς αὐλὸς ὢν καὶ ἀπερίγραπτος ἐν τόπῳ οὐκ ἔστιν, αὐτὸς γὰρ ἑαυτοῦ τόπος ἐστί, τὰ πάντα πληρῶν καὶ ὑπὲρ τὰ πάντα ὢν καὶ αὐτὸς συνέχων τὰ πάντα." Πώ πώ τι λέει και πάει να κοντράρει τον Χριστό που έλεγε άλλα.
Αλλά είπαμε ο Χριστός δεν φιλοσοφούσε, ενώ ο Δαμασκηνός !!!!!
και ήξερε και φιλοσοφούσε.

Γιατί δὲν τὸ μεταφράζεις καὶ αὐτὸ τὸ κομμάτι (?) ἀφοῦ ὅλα εἶναι τόσο ἁπλὰ και κατανοητὰ ἀκόμη καὶ σὲ μικρὰ παιδιὰ (?)

Δὲν ἔλεγε ἀλλὰ ὁ Χριστὸς οἱ ἀνθρωπομορφικὲς ἐκφράσεις (πηγαίνω ,ἀνεβαίνω) δὲν σημαίνουν ὅτι ἀνεβαίνει καὶ πηγαίνει στὸν Οὐρανὸ κ.λ.π ἀλλὰ σημαίνουν ὅτι ἀπὸ μία στιγμὴ καὶ μετὰ δὲν θὰ εἶναι μαζὶ μὲ τοὺς μαθητὲς ὡς ἄνθρωπος!!!Δηλώνει τὸ τέλος τῆς ἐπίγειου ζωῆς του ὡς ἀνθρώπου!!!


Γιωργος’’
Ενώ ο Χριστός ούτε ήξερε καλύτερα από τον Δαμασκηνό ούτε φιλοσοφούσε.
Δυστυχώς ο Χριστός δεν πρόλαβε να έχει δάσκαλό του τον Δαμασκηνό, επειδή είχε τον Πατέρα του δάσκαλο.
Και ο "είς Θεός ο Πατήρ" δεν ήξερε τόοοοοσα πολλάααα όσο ο Δαμασκηνός!!!!

Καταρχὴν αὐτὴ τὴν καραμέλα κόψτην.
Η Α.Γράφῃ λέει στὸ χωρίο ὅτι ΄΄εἰς Θεὸς καὶ Πατήρ΄΄ ἀλλὰ λέει καὶ στὸ ἄλλο
[ Τίτον 2,13 Προσδεχόμενοι τὴν μακαρίαν ἐλπίδα καὶ ἐπιφάνειαν τῆς δόξης τοῦ μεγάλου Θεοῦ καὶ σωτῆρος ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ.].
Ἄρα ἂν εἶναι μόνον ὁ Πατὴρ Θεὸς τότε γιατί λέει ὅτι καὶ ὁ Υἱὸς εἶναι Θεός(?)΄
Γιατί λέει ἐδῶ στὸ χωρίο ὅτι εἶναι καὶ Σωτῆρας ὁ Χριστός(?),Ποιὸς ἄνθρωπος σῴζει κάποιον ἄνθρωπο μὲ τὶς δικές του δυμαμεις(?)
Ἄρα λοιπὸν κατὰ τὴν λογική σου ἕνας Θεὸς ὁ Πατὴρ καὶ ἀκόμη ἕνας ὁ Χριστός!!!
Τέτοια μπουρδολογήματα ὅτι μιλάει ἡ Α.Γραφή γιὰ δυὸ ΘΕΟΥΣ μόνο ἐσὺ τὰ εἶπες.

Μάλιστα ἡ Πεθερά μου ἔχει μία φίλη της Μτί.Θὰ τὴν ρωτήσω ὅταν τὴν βρῶ (Πεθερά μου)καί θὰ δώσω αὐτούσια τὰ σχόλιά σου(στὴν Μτὶ διὰ μέσου τῆς Πεθερᾶς μου) περὶ 2 θεῶν νὰ τὰ πάει στὸ «Σπίτι τῆς Βασιλείας τοῦ Θεοῦ» νὰ γελᾶνε οἱ Μτὶ μαζί σου!!!

Μὴν μοῦ πεῖς πάλι ὅτι καλεῖται ἁπλὰ θεὸς διότι σου ἔδειξα ἕνα παράδειγμα μὲ τὸ « ἐγὼ εἰμι».
Γιαυτὸ παρὰ τὸ ὅτι ἦταν ἄνθρωπος στὴ γῆ, εἶπε «ἐὰν γὰρ μὴ πιστεύσητε ὅτι ἐγὼ εἰμι, ἀποθανεῖσθε ἐν ταὶς ἁμαρτίαις ὑμῶν» (Ἰωὰν 8, 24). Καὶ «εἶπεν οὒν αὐτοὶς ὁ Ἰησοῦς• ὅταν ὑψώσητε τὸν υἱὸν τοῦ ἀνθρώπου, τότε γνώσεσθε ὅτι ἐγὼ εἰμι, καὶ ἀπ' ἐμαυτοῦ ποιῶ οὐδέν, ἀλλὰ καθὼς ἐδίδαξε μὲ ὁ πατήρ μου, ταῦτα λαλῶ» (Ἰωάννης 8,28).
Τὴν Φράση «ἐγὼ εἰμι» στὴν Παλαιὰ Διαθήκη την λέει μόνο ὁ Γιαχβὲ ὁ Θεός! Σὲ Ἐνεστῶτα χρόνο γιὰ νὰ δείξει τὸ αἰώνιο παρὼν τῆς ἄχρονης κατάστασης τοῦ Θεοῦ.
Οἱ Ἰουδαῖοι λοιπὸν ποὺ δὲν μπροῦσαν νὰ διανοηθοῦν ὅτι ὁ Χριστὸς ὀνομάζει τὸν ἑαυτὸ Του Γιαχβέ, «ἔλεγον οὒν αὐτῶ Ἐσὺ ποιὸς εἶσαι (?)» (Ἰωὰν 8,25).
Ἄρα λοιπὸν ὁ ἴδιος ὀνομάζει καὶ θεώρει τὸν ἑαυτὸ τοῦ Θεὸ ἐνῷ εἶναι μπροστὰ σὲ ὅλους καὶ ὡς Ἄνθρωπος!!! Εἶναι λοιπὸν Θεάνθρωπος!!!.
Αὐτό μας ἐδιξε καὶ μᾶς εἶπε ὅτι εἶναι καὶ θεὸς καὶ ἄνθρωπος!!!
Ὁ ἴδιος ὁ Χριστὸς ἄφηνε νὰ ἐννοηθῆ καὶ ἔλεγε ὅτι ἦταν Θεός.Γιαυτό παραλίγο νὰ τὸν λιθοβολήσουν!!! Ἐπαναλαμβάνω ποῦ λέει στὴν Α.Γραφή τὴν λέξη ὀργανώση(?)

Μὴν ξεχνᾷς ὅτι πρὶν ἀπὸ μισὸ Αἰῶνα τὸν Λατρεύατε ὡς ΘΕΟ τὸν ΧΡΙΣΤΟ ἄλλα αὐτὰ τὰ «Νέα Φῶτα» τοῦ Γκραιμπερ καὶ τῶν διαμόνων του Σας ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ κάνατε λάθος.
Σταμάτᾳ λοιπὸν τὰ ἐφυολογήματα καὶ δὲς τὰ χάλια τῆς Ἑταιρείας σου ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΤΕΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΙΩΝΑ!!!

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Γιωργος’’
Γιατί λοιπόν έλεγε άλλα ο Χριστός;
Ιωάννης 14:2
"ἐν τῇ ο_ἰ_κ_ί_ᾳ τοῦ πατρός μου μ_ο_ν_α_ὶ πολλαί εἰσιν... πορεύομαι ἑ_τ_ο_ι_μ_ά_σ_α_ι τ_ό_π_ο_ν ὑμῖν"’
Ο Δαμασκηνός φαίνεται είχε δασκάλους φιλοσόφους και όχι τον Χριστό.
Το 'φιλοσοφούσε' το πράγμα.

Μὰ καὶ ἡ Σκοπιὰ τὸ φιλοσοφεῖ!!!.
Δὲν ἔλεγε ΑΛΛΑ.

Ἐσὺ τὸν παίρνεις ΜΟΝΟΝ ὡς ἄνθρωπο καὶ λὲς ὅτι ὅπως ὁ κάθε ἄνθρωπος πάει στὸ Θεὸ ὅταν πεθάνει ἔτσι καὶ ὁ Ἰησοῦς πάει στὸ Θεό!!!Ὁ Ἰησοῦς ἦταν πάντα μὲ τὸ Πάτερά του καὶ δὲν χωρίστηκε πότε.

Ἐπίσης τὸ ὅτι λέει ‘’πολλαι μοναι εἰσιν’’ δὲν σημαίνει ὅτι ἔχει πολλὲς μονές(σπίτια) ἡ οἰκία τοῦ Πατρός του.

Παρτὲ τὸ χαμπάρι ὅτι ἑρμηνεύετε τὸν Θεὸ μὲ τὰ Ἰουδαικὰ δεδομένα ποὺ ὅπως ἔδειξε ὁ Θεόδωρος εἶναι ἀντίθετα μὲ τὰ δεδομένα τοῦ Στέφανου.

Ἂν ὁ Θεὸς κατοικεῖ κάπου συγκεκριμένα τότε δὲν εἶναι ΟΥΤΕ Παντοδύναμος ἀλλὰ πρέπει ἀναγκαστικὰ νὰ λατρεύεται κάπου συγκεκριμένα διότι δὲν μπορεῖ νὰ ἀκούσει τὶς προσευχὲς ἀπὸ παντοῦ ἐπειδὴ δὲν ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ!!!


Γιωργος’’
Και επειδή ο Χριστός δεν φιλοσοφούσε έλεγε:
Ιωάννης 14:3
"καὶ ἐὰν π_ο_ρ_ε_υ_θ_ῶ
καὶ ἑ_τ_ο_ι_μ_ά_σ_ω τ_ό_π_ο_ν___ὑ_μ_ῖ_ν,
πάλιν ἔ__ρ__χ__ο__μ__α__ι καὶ
π_α_ρ_α_λ_ή_μ_ψ_ο_μ_α_ι
ὑμᾶς π__ρ__ὸ__ς___ἐ_μ_α_υ_τ_ό_ν,
ἵνα ὅ_π_ο_υ___ε_ἰ_μ_ὶ__ἐ_γ_ὼ
κ__α__ὶ___ὑ_μ_ε_ῖ_ς___ἦ_τ_ε"

Εἶπα πιὸ πάνω τί σημαίνουν ὅλα αὐτά.

Σαφῶς λοιπὸν ἡ Σκοπιὰ φιλοσοφεῖ καὶ λέει ὅτι δὲν εἶπε ὁ Χριστὸς ἤ μᾶλλον ξέρει ἡ Σκοπιὰ πότε θὰ ἐμφανισθεῖ ὁ Χριστὸς στὴν 2α Παρουσία του ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ.

Τὸ ἔμαθε ἀπὸ τὸν ἰεχωβὰ ἡ Σκοπιὰ τὸν 19ο ἰσχυρίζεται ΕΝΩ ὁ Ἰεχωβὰ ἔχει νὰ ἐνεργήσει στοὺς Μτὶ ἀπὸ τὸν Πρῶτο Αἰῶνα!!!..

Ἄρα λοιπὸν δὲν ἐνέργει ὁ Ἰεχωβὰ καὶ ὅλα αὐτὰ εἶναι ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ἀνθρώπινες καὶ γιαυτό δὲν ἐκπληρώνονται!!!Γιαυτό καὶ γελοιοποιηθήκατε πολλάκις!!!


Γιωργος’’
Που θα πήγαινε ο Χριστός για να ετοιμάσει 'τόπο' στην 'οικία του πατέρα του';
(Εβραίους 9:24)
"εἰσῆλθεν [μπήκε] Χριστός ... εἰς αὐτὸν [στον ίδιο] τὸν οὐρανόν, νῦν ἐμφανισθῆναι [για να εμφανιστεί τώρα μπροστά] τῷ προσώπῳ τοῦ θεοῦ"
Μπήκε / εισήλθε ο Χριστός στον ουρανό για να ε_μ_φ_α_ν_ι_σ_τ_ε_ί μ_π_ρ_ο_σ_τ_ά στο π_ρ_ό_σ_ω_π_ο του Θεού.
Άρα ο Χριστός κόντραρε την π.π. επειδή δεν πήγε 'παντού' αλλά 'εισήλθε ο Χριστός στον

Τὸν ἑαυτό σου κοντράρεις.Ὅταν λέει ὁ Χριστὸς ὅτι εἰσῆλθε δὲν ἐννοεῖ σῴνει καὶ καλὰ ἕναν συγκεκριμένο τόπο!!!

Ἂν πάει σὲ κάποιο συγκεκριμένο τόπο τότε καὶ ὁ Πατέρας του ΚΑΤΟΙΚΕΙ σὲ κάποιο συγκεκριμένο τόπο!!!

Ἐκτὸς ἂν ὅταν πάει ὁ Χριστὸς στὸν συγκεκριμένο τόπο δὲν βρεῖ τὸν Πάτερα τοῦ ἐκεῖ ἐπειδὴ θὰ λείπει σὲ ἄλλο τόπο ἐκείνη τὴν στιγμή.Ἄρα θὰ ἀνταμωθοῦν μετά!!!

Θλῖψις Γιῶργο μου θλῖψις….

Δὲν μποροῦμε νὰ πάρουμε σῴνει καὶ καλὰ τὴν ἔκφραση στὸ Οὐρανὸ ὅτι κατοίκει ὄντως στὸν Οὐρανό.
Ὁ Οὐρανὸς πάντα ἦταν οἱ κατοικία ὅλων τῶν Θεῶν τῶν εἰδωλολατρῶν!!!Ἔτσι καὶ ἐδῶ δηλώνει ὅτι ὁ Θεὸς εἶναι ὑπεράνω ἀλλὰ ὄχι ὅτι ΚΑΤΟΙΚΕΙ σῴνει καὶ καλὰ στὸν Οὐρανὸ καὶ σὲ συγκεκριμένο τόπο ὅπως π.χ ὁ Ὄλυμπος!!!.

Βέβαια ἐσεῖς τὸ μόνο ποὺ δὲν ξέρετε εἶναι ἡ διεύθυνση ὅπως γράφετε ἐδῶ!!!( Βιβλίο Μτι Μπορείτε να ζείτε για πάντα στον παράδεισο στη γη΄΄ σελ. 36,37: ... Επειδή ο θεός είναι ένα πρόσωπο με πνευματικό σώμα, κάπου πρέπει να μένει... ζει σε ορισμένο τόπο στον ουρανό... )

Ρώτᾳ λοιπὸν νὰ μάθεις ποὺ μένει καὶ ΞΑΝΑΕΛΑ!!!

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

Γιώργος:
"Ακολουθώντας λοιπόν την οδηγία του Χριστού κάνουμε:
'τ___ο___ῦ___τ___ο'

Δηλαδή ποιό;

Αυτό που έκανε ο Χριστός:
Τι έκανε ο Χριστός;
1.
καὶ λ_α_β_ὼ_ν ἄ_ρ_τ_ο_ν

Τι πήρε ο Χριστός; "ἄ_ρ_τ_ο_ν"

Αυτό κάνουμε και εμείς."
_________________________________

Ο Χριστός Γιώργο μου πήρε ΑΡΤΟ δεν πήρε ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ.

ΠΙΤΕΡ

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Γιωργος’’
Τι 'στερεολογία' είπε ο Δαμασκηνός;
"ἐν τόπῳ οὐκ ἔστιν, αὐτὸς γὰρ ἑαυτοῦ τόπος ἐστί"
Εδώ ο Δ. ταυτίζει τον τόπο του Θεού με τον εαυτό του.

Κανεὶς λάθος.
Γιατο ἀκριβῶς εἶπε ὁ Δαμασκηνὸς πρὶν τὸ παράδειγμα γιὰ τὰ μικρὰ παιδιά.

Δυστυχῶς ὅμως δὲν τὸ εἶπε καὶ γιὰ "μεγάλα" παιδιὰ ὅπως ἐσύ!!!

Σαφῶς καὶ δὲν καταλαβαίνεις τί λέει ἤ ἐθελοτυφλεῖς!!!!

Μᾶλλον δὲν καταλαβαίνεις!!!
Παραθέτεις μισὸ τὸ χωρίο διότι τὸ πλῆρες νόημα του εἶναι τὸ ἑξῆς ὅπως ἀκριβῶς τὸ λέει δὴλ «Ὁ Θεὸς λοιπὸν ὡς ΑΥΛΟΣ καὶ ἀπερίγραπτος δὲν βρίσκεται σὲ τόπο…».

Καταλαβαίνεις μέχρι ἐδῶ ποὺ λέει ὅτι ἐφόσον δὲν εἶναι ὕλη-κτίσμα ἄρα δὲν μπορεῖ νὰ βρίσκεται σὲ τόπο(ἡ Οὐσία του) ὅπως ἀντίθετα βρίσκονται ὅλα τὰ κτίσματα σὲ κάποιο τόπο(π.χ ΕΓΩ εἶμαι μπροστὰ στὸ laptop)

«…Γιατί εἶναι ὁ ἴδιος τόπος τοῦ ΕΑΥΤΟΥ του ἐνῷ γεμίζει τὰ πάντα καὶ βρίσκεται πάνω ἀπὸ αὐτὰ καὶ ὁ ἴδιος τὰ συνέχει»

Τὸ προηγούμενο παράδειγμα πού σου φάνηκε ἁπλὸ δὲν τὸ εἶπε στὴν τύχη ὁ Δαμασκηνὸς ἀλλὰ τὸ παρέθεσε γιὰ νὰ δείξει τὴν ἔννοια τοῦ Τόπου γιὰ τὸν ἄνθρωπο ΣΕ ΑΝΤΙΔΙΑΣΤΟΛΗ μὲ τὴν ἔννοια τοῦ Τόπου γιὰ τὸν Θεό.

Ἄλλωστε ὁ Δαμασκηνὸς σὲ ἄλλο ἔργο τοῦ διαχώριζει τὴν Φύση τοῦ Ἀνθρώπου ποὺ ὑπόκειται στὰ συμβεβηκότα ἀπὸ αὐτὴ τοῦ Θεοῦ ποὺ δὲν ὑπόκειται!!!


Γιωργος’’
Αρα - λέει ο Δ. - ότι ο Θεός δεν μπορεί να βγεί από τον τόπο του επειδή θα έβγαινε από τον εαυτό του που είναι ο τόπος του.

Ἐδῶ ἔχεις χάσει ὄχι μόνον τὸ τί λέει ὁ Δαμασκηνὸς ἀλλὰ τὸ μυαλό σου!!!Σίγουρα ὅταν ἔγραφες τὸ σχόλιο αὐτὸ δὲν ἦταν τὸ μυαλό σου στὸν ΤΟΠΟ του!!!
Ἄρα εἶναι φανερὸ ὅτι αὐτὸ ποὺ ἰσχυρίζεσαι δὲν τὸ λένε οὔτε στὸ (…)
Ποῦ εἶδες ἐσὺ νὰ λέει ὅτι δὲν μπορεῖ νὰ βγεῖ ἀπὸ τὸν τόπο του.
Μὰ ἂν ἔλεγε ὅτι δὲν μπορεῖ νὰ βγεῖ ἀπὸ τὸν τόπο του ἀπὸ κάποιον τόπο δὴλ τότε θὰ δεχόταν ὅτι ὄντως ΚΑΤΟΙΚΕΙ κάπου καὶ ὄχι παντοῦ.Ἂν τὸ ἔλεγε αὐτὸ τότε θὰ συμφωνοῦσε (ΟΤΙ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΚΑΠΟΥ) μαζί σου καὶ δὲν θὰ ὑπῆρχε λόγος νὰ τὸν κατηγορεῖς.

Ὁ Δαμασκηνὸς δέχεται ὅτι εἶναι παντοῦ στὴ Κτίση καὶ ὅτι εἶναι «Μεγαλύτερος» ἀπὸ τὴν Κτίση!!!
Ἄρα δὲν βγαίνει καὶ δὲν πάει πουθενά!!!
Ἡ κτίση εἶναι μικρότερή του καὶ ὄχι ὁ Θεὸς μικρότερος ἀπὸ τὴν Κτίση του!!!
Ἡ κτίση δὲν χωράει τὸν Κτίσαντα καὶ ὄχι ὁ Κτίσας τὴν Κτίση!!!

Νὰ λοιπὸν μία ἀκόμη περίπτωση ἐσφαλμένης κατανόησης τῶν κείμενων.

Ἀλλὰ πῶς νὰ τὰ κατανοήσεις αὐτὰ ἐσύ.Ἐσὺ μόνον «Νέο Φῶς» δέχεσαι καὶ μάλιστα ἀπὸ ἀνθρώπους καὶ ὄχι ἀπὸ τὸν Ἰεχωβὰ ποὺ δὲν ἐνεργειῖ ἀπὸ τὸν Πρῶτο Αἰῶνα!!!

Μέχρι καὶ ὁ Ἰεχωβὰ δὲν ἐνεργεῖ πάνω σας.Ντροπή σας!!!

Μόνον τὰ δαιμόνια σας βοηθᾶνε στὴν κατανόηση τῆς Α.Γραφῆς


Γιωργος’’
Πώ πώ φιλοσοφία!!!
[Βγήτε και εσείς ...
από τον εαυτό σας ... !!!
να δούμε που θα πάτε ...
χωρίς τον εαυτό σας...!!!]

Ἀαα καλά.Ὅτι ἔχει βγεῖ τὸ μυαλό σου ἀπὸ τὸν ἑαυτό σου αὐτὸ εἶναι σίγουρο

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Γιωργος’’
Τι λέει ο Δ.;
Λέει - μετάφραση - ότι
'ο Θεός δεν είναι σε τόπο, επειδή ο ίδιος είναι ο τόπος του εαυτού του'

Ναὶ ἄνθρωπέ μου ὅπως ὁ καθένας μας εἶναι τόπος τοῦ ἑαυτοῦ τοῦ δὴλ ὅσο τόπο καταλαμβάνει ὁ ἐαυτος τοῦ τόσος τόπος καταλαμβάνεται ὓπ αὐτοῦ.

Μὲ τὸν Θεὸ ὅμως δὲν συμβαίνει τὸ ἴδιο διότι δὲν «ἐμπεριέχεται» στὴν κτίση (στὸν τόπο)δὲν μπορεῖ ἡ κτίση νὰ χωρέσει τὸν Κτισαντα ἀλλὰ ἡ κτίση «ἐμπεριέχεται» σ’αὐτὸν ὡς μέρος καὶ δημιούργημα τοῦ γιαυτο ἔχει τὴν δυνατότητα νὰ ἐνέργει μέσα στὴν Κτίση καὶ νὰ μὴν ἐνέργει ἡ κτίση πάνω τοῦ(χρόνος,συμβεβηκότα..)!!!

Γιαυτο ἔχει τὴν δυνατότητα νὰ ἐνέργει καὶ μὴν ΑΝΑΜΙΓΝΥΕΙ τὴν Οὐσία του μὲ τὴν ΚΤΙΣΗ!!!

Θὰ στὸ πῶ πιὸ λιανὰ μὲ δικά μου λόγια προσπαθώντας νὰ στὸ ἐξηγήσω.

Ἐπαναλαμβάνω ὅτι μία προσέγγιση κάνω καὶ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ἡ γνώμη μου γνώμη τοῦ Δαμασκηνοῦ!!!Ὅπως πᾷς καὶ βγάζεις ἀκτῖνες (Χ) καὶ οἱ ἀκτῖνες διαπερνοῦν τὸ σῶμα σου ( χωρὶς νὰ τὶς καταλαβαίνεις ὅτι περνᾶνε ἀπὸ μέσα σου καὶ χωρὶς νὰ εἶναι μέρος τοῦ σώματός σου καὶ νὰ ἀλλάζει ἡ σύσταση τοὺς) ΚΑΠΩΣ ἔτσι καὶ ὁ Θεὸς «συνέχει» καὶ ΠΛΗΡΟΙ τὰ Πάντα χωρὶς νὰ ΑΝΑΜΙΓΝΥΕΤΑΙι ἡ Οὐσία του μὲ αὐτὴ τῶν κτισμάτων!!!

Μὲ τὴν διαφορὰ ὅτι οἱ Ἀκτῖνες εἶναι κτιστές(ὑλικές) ἐνώπιον τοῦ Θεοῦ ἄλλο ἐὰν σὲ ἐμᾶς εἶναι Ἀόρατες.

Εἶπα καὶ πάλι ὅτι εἶναι ἕνα δικό μου παράδειγμα μὲ πάσα ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ.

Ἀλοίμονο δὲν θὰ πῶ ἐγὼ οὔτε θὰ ἐξηγήσω πὼς ἀκριβῶς ΕΝΕΡΓΕΙ καί πληροῖ τὰ πάντα ὁ Θεός!!!


Γιωργος’’
Ο δικός σας ο τόπος δεν είναι βέβαια ... ο εαυτό
ςΕπειδή λοιπόν ο ίδιος - ο Θεός - είναι τόπος του εαυτού του
[σύμφωνα με τον Δ.]
δεν υπάρχει άλλος τόπος εκτός του ιδίου εαυτού του.
Πώ πώ!!!
[Ή υπάρχει;]
Λέει δηλαδή - ή δεν λέει - ότι η υλική Δημιουργία του Θεού είναι μέσα του και όχι έξω του.(;)
Σαν να λέει - η δεν λέει - ότι ο ζωγράφος με το χέρι του ζωγραφίζει μέσα στον εαυτό του, μέσα του.(;)

Ὄχι!!!


Γιωργος’’
Πώ πώ!!! Λέει δηλαδή ότι ο Θεός δημιούργησε 'υλικό τόπο' στον 'άτοπο εαυτό του'

Μὴν ταυτίζεις τὴν Οὐσία τοῦ ΘΕΟΥ μὲ τὴν κτίση.

Ὁ Θεόδωρος σου εἶπε ὅτι ἔχει καὶ ἄκτιστες ἐνέργειες ὁ Θεὸς μὲ τὶς ὁποῖες μας δίνει μερικὴ «ἀντίληψη’ γιαυτόν ὄχι τῆς Οὐσίας τοῦ Φυσικά»!!!

Ἡ κτίση δὲν εἶναι μέρος τοῦ Θεοῦ ἀλλὰ δημιούργημά του.


Γιωργος’’
[Ή δίπλα;]
- επειδή δεν υπήρχε άλλος τόπος εκτός του Θεού - άρα μεταβλήθηκε 'γινόμενος αυτομεταβαλόμενος' και ενώ δεν είχε τόπο μέσα του απέκτησε 'υλικό τόπο' μέσα στον 'άυλο εαυτό' του και ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ.
[Αλλιώς δεν είναι π.π. - αν δηλαδή δεν εγκαταλείπει τον εαυτό του που είναι ταυτόσημος με τον τόπο του - όπως λέει ο Δ.(ὄχι ὁ Δαμασκηνὸς ἀλλὰ ὅπως τὸ ἑρμηνεύει τὸ θολωμένο σου μυαλό-Καζαντζιδης) - άρα ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΤΟΠΟ, ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥ, ΤΟΥ 'ΤΟΠΟΥ ΤΟΥ']

Δὲν χρειάζεται νὰ πάει πουθενὰ σὲ κανένα ἄλλο τόπο.
Ἂν δὲν εἶναι πανταχοῦ παρὼν σημαίνει ὅτι μετακινεῖται γιὰ νὰ πάει ἀπὸ τὸ ἕνα μέρος στὸ ἄλλο.Αὐτό μας λὲς ἐσύ!!!

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Γιωργος’’
Η ΜΉΠΩΣ
τα άστρα,
ο Ηλιος,
το Φεγγάρι
ΚΑΙ ΌΛΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ
έγιναν επέκταση του τόπου του
Ξαναπέστο μεγάλε Δαμασκηνέ:
ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ "ἐν τόπῳ οὐκ ἔστιν, αὐτὸς γὰρ ἑαυτοῦ τόπος ἐστί"

Καλὰ ὅτι τάχεις χαμένα τὸ ξέρουν ὅλοι ἐδῶ!!!

Ἀλλὰ λένε ἀλλὰ διαβάζεις ἀλλὰ συμπεράσματα βγάζεις καὶ στὸ τέλος λὲς ὅτι αὐτὸ τὸ συμπέρασμά μου ἀποτέλει γνώμη τοῦ Δαμασκηνοῦ ,δική μου ,τοῦ Χρῆστου ,του Πιτερ ,τοῦ Θεόδωρου…!!!


Γιωργος’’
[σε τόπο δεν είναι, επειδή ο ίδιος είναι Ο τόπος του εαυτού του]
Λέει δηλαδή ο Δ. - και πάλι - Ο άτοπος
["ἐν τόπῳ οὐκ ἔστιν"]
Θεός έχει αποκτήσει
υλικό τόπο μέσα του'!!! (;;;)

Ἡ Σκέψη τοῦ κάθε πατρὸς καὶ ἡ θεολογία του δὲν εἶναι παῖξε γέλασε γιὰ ἀδαὴς ὅπως ἐσύ!!!

Μὴν ξεχνᾷς ὅτι εἶσαι μαλωμένος μὲ τὰ Ἑλληνικὰ ἀπὸ χρόνια.

Ἄρα τὸ κείμενο ἄλλος στὸ μετέφρασε καὶ τὸν εὐχαριστῶ γιαυτό κι ἂς μὴν τὸν ξέρω!!!


Γιωργος’’
[η ΜΉΠΩΣ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ Ή ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ;
Η μήπως εσύ για να δείς τα γράμματα που διαβάζεις...
και στα άλλα που γράφεις...
μπαίνεις μέσα στα γράμματα;

Λοιπὸν ὅτι ἄλλο γραφεῖς παρακάτω ἀποτέλει ἐφυολόγημα ποὺ ἤδη ἀπάντησα καὶ κακῶς σου ἔκανα τὴ χάρη!!!
Γιὰ νὰ δοῦμε ὅμως ἐσὺ πότε θὰ ἀπαντήσεις σὲ αὐτὰ ποὺ σὲ ρωτάω.
Θὰ ἀπαντήσεις πότε (?)

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...


Ἐρωτήσεις πρὸς Γιῶργο

1] Μπορεῖς νὰ μοῦ πεῖς ΠΟΙΟΣ σᾶς ὁδηγεῖ εἰς πᾶσαν τὴν ἀλήθειαν ἀφοῦ τὸ Ἅγιο Πνεῦμα σταμάτησε νὰ ἐνεργεῖ ἀπὸ τὸν Πρῶτο Αἰῶνα(ὅπως εἴπατε σὲ προηγούμενο σχόλιό σας) καὶ κατὰ συνέπεια δὲν ἐνεργεῖ ὁ Ἴδιος ὁ Ἰεχωβᾶ ἀφοῦ τὸ Ἅγιο Πνεῦμα κατ’ἐσᾶς εἶναι ἡ Δύναμή του (?)

2]Στὴν Ἅγια Γραφὴ λέει (Ματθ12,28 και ους μεν εθετο ο θεος εν τη εκκλησία πρωτον αποστόλους, δεύτερον προφήτας, τρίτον διδασκάλους, επειτα δυνάμεις, επειτα χαρίσματα ιαμάτων, αντιλήμψεις, κυβερνήσεις, γένη γλωσσων)

Ἐσᾶς ποιός σας ἔθεσε ὡς Ἐκκλησία τὸν 19ο Αἰῶνα ἐφόσον ὁ Ἰεχωβὰ διὰ τῆς Δυνάμεως του δὲν ἐνεργεῖ πλέον (?)

3]Στὸ χωρίο (Α΄Κορινθ12,11 πάντα δε ταυτα ενεργει το εν και το αυτο πνευμα, διαιρουν ιδία εκάστω καθως βούλεται)

Πῶς εἶναι δυνατὸν τὸ Ἅγιο Πνεῦμα νὰ μὴν εἶναι πρόσωπο καὶ νὰ ἔχει θέληση καὶ μάλιστα χωρὶς κανένα περιορισμὸ (Ὅπως θέλει,καθὼς βούλεται)(?)

Ξέρεις ἐσὺ κανέναν ποὺ ἡ δύναμή του νὰ ἔχει θέληση (?)

4]Μὲ βάση τὸ χωρίο
(Ματθ24, 29 Ευθέως δε μετα την θλιψιν των ημερων εκείνων, ο ηλιος σκοτισθήσεται, και η σελήνη ου δώσει το φέγγος αυτης, και οι αστέρες πεσουνται απο του ουρανου, και αι δυνάμεις των ουρανων σαλευθήσονται. 30 και τότε φανήσεται το σημειον του υιου του ανθρώπου εν ουρανω, και τότε κόψονται πασαι αι φυλαι της γης και οψονται τον υιον του ανθρώπου ερχόμενον επι των νεφελων του ουρανου μετα δυνάμεως και δόξης πολλης. 31 και αποστελει τους αγγέλους αυτου μετα σάλπιγγος μεγάλης, και επισυνάξουσιν τους εκλεκτους αυτου εκ των τεσσάρων ανέμων απ' ακρων ουρανων εως των ακρων αυτων. 32 Απο δε της συκης μάθετε την παραβολήν. οταν ηδη ο κλάδος αυτης γένηται απαλος και τα φύλλα εκφύη, γινώσκετε οτι εγγυς το θέρος. 33 ουτως και υμεις, οταν ιδητε πάντα ταυτα, γινώσκετε οτι εγγύς εστιν επι θύραις. 34 αμην λέγω υμιν οτι ου μη παρέλθη η γενεα αυτη εως αν πάντα ταυτα γένηται.)


Πως η γενεὰ ποὺ δὲν θὰ παρέλθει ὅπως λέει ὁ Ἰησοῦς ἐδῶ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑ οἱ Σημερινοὶ Ὑπερήλικες ποὺ γεννήθηκαν τὸ 1914(?)

Ἐπίσης στὸ Ὄνειρο τοῦ Ναβουχοδονόσωρ (Δανιηλ4,10-44) λέτε ὅτι τὸ Δέντρο ποὺ ξαναβλάστησε εἶναι ἡ δίκη σας Κυβέρνηση ποὺ εἶναι ἡ Κυβέρνηση τοῦ Θεοῦ.Ποιός σας ἔθεσε Κυβέρνηση τοῦ Θεοῦ τὸν 19ο Αἰῶνα ἀφοῦ ὁ Θεὸς δὲν ἐνεργεῖ ἀπὸ τὸν Πρῶτο Αἰῶνα (?)

5]Πῶς εἶναι δυνατὸν νὰ ἐμπιστεύεσαι
Τὴν Ἑταιρεία σου ποὺ συμβουλεύτηκε Μέντιουμ γιὰ νὰ ἑρμηνεύσει τὰ δύσκολα χωρία τῆς Α.Γραφῆς (?)
Μπορεῖ σήμερα ἕνα Μέντιουμ νὰ ἑρμηνεύσει τὴν Α.Γραφὴ(?)
Παρακαλῶ γιὰ 3η φορὰ μιὰ ἀπάντηση σὲ ὅλα αὐτὰ

ΠΙΤΕΡ είπε...

Γιώργος
συνεχίζω
__________________________________

Ωχ! Αυτό που φοβόμουν..

ΠΙΤΕΡ

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...


Ὅσο γιὰ κάτι ἄλλες βλακώδεις ἐρωτήσεις ποὺ εἶχες κάνει παλιὰ σὲ ἄλλους ὅτι δὴλ
Ἂν εἶναι πανταχοῦ παρὼν ὁ θεὸς τότε εἶναι μέσα στὰ βλήματα μέσα στὰ τάδε κλπ…
Ἔχω τὴν Ἀπάντηση

Παρτὴν


ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΥ
«Τη μάχη αυτή οι Μ. του Ιεχωβά την εκλαμβάνουν κυριολεκτικά. Δηλ. ότι θα χρησιμοποιηθούν από τα έθνη, που σύμφωνα με τη Οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά ανήκουν στο διάβολο, κανόνια, τανκς, αεροπλάνα κ.λ.π. εναντίον του Χριστού!
Ναι καλά διαβάσατε! Δεν αστειευόμαστε! Σας είχαμε προειδοποιήσει άλλωστε. Βέβαια επειδή και η ίδια η «Σκοπιά» καταλαβαίνει το ανέφικτο και γελοίο του πράγματος, προσπαθεί να «χρυσώσει το χάπι», λέγοντας, πως επειδή τα όπλα δεν μπορούν να χτυπήσουν τον Χριστό στον Ουρανό, θα στραφούν στους ακολούθους του εδώ στη Γη δηλαδή στους Μάρτυρες του Ιεχωβά.
Εκεί όμως που δεν «χρυσώνει το χάπι» καθόλου και κυριολεκτεί, είναι στην αντιμετώπιση των επιτιθεμένων από το Χριστό. Η γελοιότητα της περιγραφής από τη «Σκοπιά» υπέρ – περισσεύει: «Θα σαπίσουν οι γλώσσες τους! … θα τυφλωθούν! …θα παραλύσουν οι μυς των ισχυρών πολεμιστών! … θα αστοχήσουν τα ηλεκτρονικά συστήματα των κατευθυνόμενων βλημάτων!!».
Που μπορεί να τα βρει κάποιος όλα αυτά τα φαιδρά; Μα που αλλού. Στο επίσημο περιοδικό της Οργάνωσης την «Σκοπιά».
Τα συγκεκριμένα, μας έρχονται από τη «Σκοπιά» της 15ης Ιανουαρίου 1976, σελίδες 61 και 62:

«Σκοπιά» της 15ης Ιανουαρίου 1976, σελίδες 61 και 62: Τα έθνη θα επιτεθούν στο Χριστό και αυτός θα σαπίσει τις γλώσσες τους και θα «τυφλώσει» τα κατευθυνόμενα βλήματα!»


Νὰ λοιπὸν ποὺ ἐδῶ ὁ Θεὸς θὰ μπεῖ μέσα στὰ βλήματα γιὰ νὰ τὰ ὁδηγήσει ἀλλοῦ καὶ ὄχι στὸ στόχο τους!!!!

Νικόλαος είπε...

κ. Γιώργος: «Ακολουθώντας λοιπόν την οδηγία του Χριστού κάνουμε:
'τ___ο___ῦ___τ___ο'

»Δηλαδή ποιό;

»Αυτό που έκανε ο Χριστός:
Τι έκανε ο Χριστός;»



Θέατρο. Αυτό έκανε ο Χριστός. Έτσι λέει η Σκοπιά, αφού όλα ήταν συμβολικά. Δεν απαντήσατε όμως στον Πίτερ:

28 Ας εξετάζει ο άνθρωπος τον εαυτόν του και έτσι ας τρώει από τον άρτο και ας πίνει από το ποτήριον, 29 διότι εκείνος που τρώει και πίνει κατά τρόπον ανάξιο, τρώει και πίνει από την καταδίκη του εαυτού του, επειδή δεν διακρίνει το σώμα του Κυρίου. 30 Γι' αυτό μεταξύ σας υπάρχουν πολλοί αδύνατοι και άρρωστοι και αρκετοί πέθαναν. (Α' Κορ. 11, 28-30)

Πού φαίνεται ότι εδώ το Σώμα και το Αίμα είναι συμβολικά; Αν ήταν συμβολικά, δεν θα πάθαιναν τίποτα αυτοί που μεταλάμβαναν αναξίως!

Εκτός και αν δεν πιστεύετε στην Αγία Γραφή. Σας ζήτησα να μου πείτε βάσει ποιας Αγίας Γραφής να συζητήσουμε και ειδικότερα βάσει ποιας Καινής Διαθήκης ―για να έχουμε έναν τίμιο διάλογο― και ακόμα να μου απαντήσετε. Επαναλαμβάνω πάντως ότι αν θέλετε, συζητάμε και βάσει της Σκοπιάς μόνο. Απλά πείτε μας ένα συγκεκριμένο κείμενο για να το έχουμε σαν βάση να συνεχίσουμε τη συζήτησή μας. Εκτός αν δεν δέχεστε ούτε την Καινή Διαθήκη, αλλά ούτε και τη... Σκοπιά!

Τέλος, το πανεύκολο ερώτημα που σας έθεσα ακόμα περιμένει απάντηση. Σας προειδοποιώ ότι αν δεν απαντήσετε θα θέσω το ερώτημα σε διάφορα παιδάκια να μου πουν. (Μιας που κάτι είπατε για «παιδάκια» όσον αφορά το κείμενο του αγίου Δαμασκηνού.)


Ερώτηση προς τον κ. Γιώργο: Πώς μπορεί να χαρακτηριστεί κάποιος που διδάσκει, υπενθυμίζει, βοηθά, εκείνος που οδηγεί, λαλεί, αναγγέλει, δοξάζει, λαμβάνει, έχει εαυτό, μιλάει, διατάζει, προσκαλεί, ζητά για τον εαυτό του, έχει γνώμη, φρόνιμα, αντίληψη, θέληση, ερευνά, γνωρίζει, ενεργεί, εμποδίζει, προσεύχεται και λυπάται.

Α. Πρόσωπο
Β. Δύναμη


Υ.Γ.: Συγχαρητήρια για το νέο άρθρο!

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

Γιώργος:

"Και που πήγε ο Χριστός;
(Εβραίους 9:24)
"ε_ἰ_σ_ῆ_λ_θ_ε_ν [μπήκε] Χριστός ... εἰς αὐτὸν [στον ίδιο] τὸν ο_ὐ_ρ_α_ν_ό_ν, νῦν ἐμφανισθῆναι [για να ε_μ_φ_α_ν_ι_σ_τ_ε_ί τώρα μπροστά] τῷ προσώπῳ τοῦ θεοῦ"
____________________________________

Γιώργο, ευτυχώς που ο Θεός υπάρχει μόνο στον ουρανό κι έτσι μπορώ να αμαρτάνω όσο θέλω, να κάνω ότι θέλω στα κρυφά.

Σα τους μουσουλμάνους κι εσύ. Τα βράδια τρώμε σε καιρό νηστείας, δε μας βλέπει ο Θεός.

Σκέφτεσαι πολλές ώρες για να σκεφτείς αυτές τις κοτσάνες;

Αλήθεια, στην τελική κρίση, πώς θα γνωρίζει ο Θεός τα "άπλυτα" όλων μας;

Βρε μπας και έχει βάλει τίποτα ρουφιάνους να μας παρακολουθούν;

Γιώργο, όταν πηγαίνεις στα σπίτια, τί λες στον κακόμοιρο τον κοσμάκι;

Ο Θεός είναι παντοδύναμος αλλά δεν μπορεί να είναι παντού;

χα χα χα χα χα χα χα

ΠΙΤΕΡ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

Γιωργος’’
Γιατί λοιπόν έλεγε άλλα ο Χριστός;
Ιωάννης 14:2
"ἐν τῇ ο_ἰ_κ_ί_ᾳ τοῦ πατρός μου μ_ο_ν_α_ὶ πολλαί εἰσιν... πορεύομαι ἑ_τ_ο_ι_μ_ά_σ_α_ι τ_ό_π_ο_ν ὑμῖν"’
_____________________________________
"ΕΞΗΓΗΣΗ":

Ο Χριστός ξεκαθάρισε τη θέση του Γιώργο μου.
Όταν σας φέρω στον ουρανό μή νομίζετε πως θα μου πάρετε το σπίτι.

Εσείς θα κατοικήσετε αλλού.

Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις;

ΠΙΤΕΡ

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

...ἡ κτίση νὰ χωρέσει τὸν Κτισαντα ἀλλὰ ἡ κτίση «ἐμπεριέχεται» σ’αὐτὸν ὡς μέρος καὶ δημιούργημα τοῦ γιαυτο ἔχει τὴν…

Διορθωση
...ἡ κτίση νὰ χωρέσει τὸν Κτισαντα ἀλλὰ ἡ κτίση «ἐμπεριέχεται» σ’αὐτὸν ὡς δημιούργημα τοῦ γιαυτο ἔχει τὴν…

Unknown είπε...

Δεν ξέρω αν ο Θεός είναι πανταχού παρών, οι πιστοί πάντως ήδη από τους πρωτοχριστιανικούς χρόνους, βόλευε να είναι βαθύτατα πεπεισμένοι πως ο Θεός είναι πράγματι πανταχού παρών. Μια τέτοια πίστη, θα προσέφερε τα μάλα στη μείωση τής παραβατικότητας και στην επικράτηση τής νομιμοφροσύνης. Μπορεί τα όργανα του νόμου και της τάξης να μη σε βλέπουν, σε βλέπει όμως ο Θεός. Εγγυημένη αστυνόμευση 24 ώρες το 24ωρο. Aρκετά βολικό και εξυπηρετικό για κάθε εξουσία, γι αυτό και δεν άργησε να υιοθετηθεί ο χριστιανισμός ως επίσημη κρατική θρησκεία.
Επίσης, δεν ξέρω αν όσοι πιστεύουν πως ο Θεός είναι πανταχού παρών, αντιλαμβάνονται με το σωστό τρόπο τόσο το «πανταχού» όσο και το «παρών» διότι, μου είναι κάπως δύσκολο να πιστέψω πως ο Θεός είναι εκεί την ώρα που χέζω ή την ώρα που απλώς κοιμάμαι. Για να μην αναρωτηθώ τι δουλειά έχει ο Θεός να παίρνει μάτι όσους κάνουν έρωτα.


ΠΙΤΕΡ: Ο Θεός είναι παντοδύναμος αλλά δεν μπορεί να είναι παντού;

Ως παντοδύναμος, φυσικά και μπορεί να είναι παντού. Ο άνθρωπος στην ιδιότητα «παντοδύναμος» που προσδίδει στο Θεό, περιλαμβάνει τα πάντα. Ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Από το να δημιουργεί το Σύμπαν εκ του μηδενός μέχρι να είναι πανταχού παρών. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως ο παντοδύναμος Θεός ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ παντού.
Ως παντοδύναμος όπως λες, μπορεί να ΜΗΝ είναι παντού; Φυσικά και μπορεί αλλιώς δεν θα ήταν παντοδύναμος.

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

ΝΙΚΟΣ:
"Δεν ξέρω αν ο Θεός είναι πανταχού παρών, οι πιστοί πάντως ήδη από τους πρωτοχριστιανικούς χρόνους, βόλευε να είναι βαθύτατα πεπεισμένοι πως ο Θεός είναι πράγματι πανταχού παρών."
____________________________________

Τί σε νοιάζει εσένα βρε άθεε - άθρησκε - άνθρωπε του χάους τί πιστεύουμε εμείς και τί όχι;

Εσύ να πάρεις να διαβάσεις το "Ευαγγέλιο" από το Σείριο για να μάθεις περισσότερα για τον τόπο καταγωγής σου.

Συμπαντικέ τύπε...

Παράτα τα. Δε κάνεις βρε παιδάκι μου δε το΄χεις πώς να στο πω;
Άστο καλύτερα.

Διαβασε για το Σείριο τον αστερισμό σου. Αυτός σίγουρα είναι πανταχού παρών για σένα.

ΠΙΤΕΡ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ "ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ" ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΟΥ ΑΘΗΣΚΟΥ:

"Το μυστηριώδες άστρο ο ΣΕΙΡΙΟΣ και οι Μακεδόνες : επιστρέφει να φωτίσει ξανά την Ελλάδα ;

Ο Σείριος. το μυστηριώδες άστρο που κυβέρνησε το πνεύμα των αρχαίων Μακεδόνων, ξαναστρέφει το πρόσωπο του στην Ελλάδα, τώρα που μπαίνουμε στον Υδροχόο. Αιγύπτιοι, Βαβυλώνιοι, Ασσυριοι, Σουμέριοι, Ετρούσκοι και Ρωμαίοι έχουν στο πάνθεον τους μία θέση για το αστέρι εκείνο που, περισσότερο από τ' άλλα, λάμπει στο βράδυνα ουρανό."

ΣΕ ΑΥΤΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΝΙΚΟ;

ΧΑ!

ΑΣΤΟ ΝΙΚΟ - ΠΑΡΑΤΑ ΤΑ - ΔΕ ΚΑΝΕΙΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΔΕ ΤΟ΄ΧΕΙΣ ΠΩΣ ΝΑ ΣΤΟ ΠΩ;

ΠΙΤΕΡ

Unknown είπε...

ΠΙΤΕΡ: Ο Σείριος. το μυστηριώδες άστρο που κυβέρνησε το πνεύμα των αρχαίων Μακεδόνων, ξαναστρέφει το πρόσωπο του στην Ελλάδα, τώρα που μπαίνουμε στον Υδροχόο. Αιγύπτιοι, Βαβυλώνιοι, Ασσυριοι, Σουμέριοι, Ετρούσκοι και Ρωμαίοι έχουν στο πάνθεον τους μία θέση για το αστέρι εκείνο που, περισσότερο από τ' άλλα, λάμπει στο βράδυνα ουρανό."

ΣΕ ΑΥΤΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΝΙΚΟ;

ΧΑ
!

Σ’ αυτά πιστεύεις εσύ και όχι εγώ. Απλώς, στη θέση του Σείριου βάλε το άστρο της Βηθλεέμ και στη θέση των Ελλήνων, το άγιο έθνος των χριστιανών. ;-)

«Λάβε μοι δάμαλιν τριών ετών, και αίγα τριών ετών, και κριόν τριών ετών, και τρυγόνα, και περιστεράν. Και έλαβεν εις αυτόν πάντα ταύτα, και διέσχισεν αυτά εις το μέσον, και έθεσεν έκαστον τμήμα απέναντι του ομοίου αυτού, τα πτηνά όμως δεν διέσχισε. Κατέβησαν δε όρνεα επί τα πτώματα, και ο Άβραμ εδίωξεν αυτά. Περί δε την δύσιν του ηλίου, επέπεσεν έκστασις επί τον Αβραμ και ιδού, φόβος σκοτεινός μέγας επιπίπτει επ' αυτόν. » [Γένεσις 15:9-12]

Έτσι άρχισε το αντίστοιχο δικό σας παραμύθι. Με τελετουργικά του Αβραάμ και του Γιαχβέ επί ανοιγμένων πτωμάτων ζώων ενώ έπεφτε το σκοτάδι και οι υπογραφές στη συμφωνία-διαθήκη.

Γιώργος είπε...

Inneranist:
"Ὁ Θεὸς εἶναι ἔξω ἀπὸ τὸ χωροχρόνο καὶ δὲν εἶναι μέρος τοῦ χρόνου ὡς πρὸς τὴν Φύση του.
Ἂν ἦταν μέσα θὰ τὸν ἐπηρέαζε ὁ χρόνος καὶ ὁ θάνατος!!!.

Τι είναι αυτά που λές Ιννερανίστ;
Τι σχέση έχει η ικανότητα αντίληψης του χρόνου με το θάνατο;
Οι άγγελοι που δεν πεθαίνουν δεν πεθαίνουν εξαιτίας της έλλειψης αντίληψης του χρόνου ή λόγω της φύσης τους
Απατάς τον εαυτό σου με αυτά που γράφεις.


Inneranöist;
"Ὅμως δρᾷ μέσα στὸ χρόνο καὶ στην Κτίση(μὲ τὴν ἔννοια ὅτι ὁ θάνατος εἶναι «μικρότερος ἀπὸ τὸν Θεὸ καὶ δὲν τὸν ἐπηρεάζει)διὰ τῆς ἄκτιστου ἐνέργειάς του"

Σου ανάφερα το παράδειγμα των αγγέλων που δεν πεθαίνουν.
Άρα ασχετολογείς με την άποψη παιδιών "ο θάνατος είναι μικρότερος [πώ πώ !!!] από τον Θεό", λές και είναι μεγαλύτερος σπό τους αγγέλους!!!


Γιώργος

Γιώργος είπε...

Ιννερανίστ:
1]Εἶναι ὅμως φανερὸ ὅτι ἐσὺ δὲν ἔχεις τέτοια παιδεία νὰ μεταφράσεις τέτοια κείμενα ἀλλὰ οὔτε καὶ νὰ τὰ ἐπεξεργασθεῖς ἑρμηνευτικά!!!
2]Ἄρα λοιπὸν κάποιος ἄλλος τὸ ἔκανε πού μας βλέπει τώρα ἀπὸ ἄλλο IP ὁ ὁποῖος πολὺ πιθανὸν εἶναι ὁ ἴδιος ποὺ ὑπέγραφε ὡς Θ.Β σὲ διπλανὸ μπλόγκ.Ἀκόμα βέβαια περιμένει ἐκεῖ κάποιος ἀθανάσιος νὰ πάρει ἀπαντήσεις.

Τα φανταστικά επιχειρήματά σου πείθουν: Το άλλο IP... ο θ.Β. ..κάποιος αθανάσιος ... αυτά είναι δυνατά επιχειρήματα!!!

Πολύ επιχείρημα 'εξ ανώτερης' πολύ εξυπνότατης πηγής. Πάλι θαυμάζω ... πώ πώ!!!

Αυτός είναι ο εποικοδομητικός αντίλογός σου!!!
Σου αφιερώνω το τραγούδι του Μ. Μητσιά: "Τι να πούμε τι... τι να τραγουδήσουμε"!!!

Γιώργος είπε...

Ιννερανίστ:
"«Βιβλίο Μτι Μπορείτε να ζείτε για πάντα στον παράδεισο στη γη΄΄ σελ. 36,37: "Όπως καταλαβαίνουμε, εκεί που υπάρχει νοημοσύνη, υπάρχει και διάνοια. Και ξέρουμε, ότι εκεί που υπάρχει διάνοια, υπάρχει εγκέφαλος σ' ένα σώμα συγκεκριμένου σχήματος... Επειδή ο θεός είναι ένα πρόσωπο με πνευματικό σώμα, κάπου πρέπει να μένει... ζει σε ορισμένο τόπο στον ουρανό... Για να δημιουργήσει αυτά τα πράγματα, ο θεός δεν χρειάστηκε να είναι σωματικά παρών. Μπορεί να εξαποστείλει το πνεύμα του, την ενεργό δύναμή του, και να κάνει ό,τι θέλει, ακόμη κι όταν βρίσκεται πολύ μακρυά»"

(Εβραίους 9:24)
"ε_ἰ_σ_ῆ_λ_θ_ε_ν [μπήκε] Χριστός ... εἰς αὐτὸν [στον ίδιο] τὸν ο_ὐ_ρ_α_ν_ό_ν, νῦν ἐμφανισθῆναι [για να ε_μ_φ_α_ν_ι_σ_τ_ε_ί τώρα μπροστά] τῷ προσώπῳ τοῦ θεοῦ"

Συμφωνείς με τα λόγια του απ. Παύλου;

Ιωάννης 14:3
"καὶ ἐὰν π_ο_ρ_ε_υ_θ_ῶ
καὶ ἑ_τ_ο_ι_μ_ά_σ_ω τ_ό_π_ο_ν ὑμῖν,
πάλιν ἔ__ρ__χ__ο__μ__α__ι καὶ
π_α_ρ_α_λ_ή_μ_ψ_ο_μ_α_ι
ὑμᾶς π__ρ__ὸ__ς___ἐ_μ_α_υ_τ_ό_ν,
ἵνα ὅ_π_ο_υ εἰμὶ ἐ_γ_ὼ
κ_α_ὶ ὑμεῖς ἦ_τ_ε
"

Συμφωνείς με αυτά τα λόγια του Χριστού;

Γιώργος

Γιώργος είπε...

"Ὁ μὲν οὖν Θεὸς αὐλὸς ὢν καὶ ἀπερίγραπτος ἐν τόπῳ οὐκ ἔστιν, αὐτὸς γὰρ ἑαυτοῦ τόπος ἐστί, τὰ πάντα πληρῶν καὶ ὑπὲρ τὰ πάντα ὢν καὶ αὐτὸς συνέχων τὰ πάντα."

Γιώργος
Πώ πώ τι λέει και πάει να κοντράρει τον Χριστό που έλεγε άλλα.
Αλλά είπαμε ο Χριστός δεν φιλοσοφούσε, ενώ ο Δαμασκηνός !!!!!
και ήξερε και φιλοσοφούσε.


Ιννερανίστ:
"Γιατί δὲν τὸ μεταφράζεις καὶ αὐτὸ τὸ κομμάτι (?) ἀφοῦ ὅλα εἶναι τόσο ἁπλὰ και κατανοητὰ ἀκόμη καὶ σὲ μικρὰ παιδιὰ (?)"

Είπα να αφήσω να μεταφράσεις κάτι και εσύ.
Γιατί το αποφεύγεις;

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

ΝΙΚΟΣ:

"Σ’ αυτά πιστεύεις εσύ και όχι εγώ. Απλώς, στη θέση του Σείριου βάλε το άστρο της Βηθλεέμ και στη θέση των Ελλήνων, το άγιο έθνος των χριστιανών. ;-)"
_____________________________________

Τελικά έχεις πολύ πλάκα εσύ.
Θέλεις να αρνηθούμε την ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ και να δεχτούμε τη Σειριάδα σου.

χαχαχαχα...

Ωραίες θεωρίες πιστεύεις ρε Νίκο τι να σου πω;

Παράτα τα Νίκο, δε κάνεις.
Δε το΄χεις βρε παιδί μου πώς να στο πω;

Για θεωρίες τύπου "ΣΕΙΡΙΟΣ" είσαι και ο πρώτος.

Να σου πω, το Λιακόπουλο τί τον έχεις ρε συ;

χα χα χα χα χα χα χ α... :-)

ΠΙΤΕΡ

Γιώργος είπε...

Inneranist:
Δὲν ἔλεγε ἀλλὰ ὁ Χριστὸς οἱ ἀνθρωπομορφικὲς ἐκφράσεις (πηγαίνω ,ἀνεβαίνω) δὲν σημαίνουν ὅτι ἀνεβαίνει καὶ πηγαίνει στὸν Οὐρανὸ κ.λ.π ἀλλὰ σημαίνουν ὅτι ἀπὸ μία στιγμὴ καὶ μετὰ δὲν θὰ εἶναι μαζὶ μὲ τοὺς μαθητὲς ὡς ἄνθρωπος!!!Δηλώνει τὸ τέλος τῆς ἐπίγειου ζωῆς του ὡς ἀνθρώπου!!!

Μπράβο!!!
Κοντράρεις στον ίδιο τον Χριστό που είπε:

Ματθαίος 28:20
"ἰδοὺ ἐ___γ___ὼ μεθ' ὑ_μ_ῶ_ν εἰμι π_ά_σ_α_ς τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος"

Και δέχεσαι ότι θα έπαιρνε - σύμφωνα με την αντίληψή σου - το ανθρώπινο σώμα εκτός τόπου και χρόνου
και θα το έκανε άχρονο και αδιάστατο εξαφανίζοντάς το από το χωροχρόνο.

Η τέλεια αντίφαση της - αναπόδεικτης [και 'άτοπης'] - θεωρείας σου.

Τα επιχειρήματά σου είναι μόνο υπεκφυγές-φαντασιώσεις.

Γιώργος είπε...

Ιννερανίστ:
"Γιατί λέει ἐδῶ στὸ χωρίο ὅτι εἶναι καὶ Σωτῆρας ὁ Χριστός(?),Ποιὸς ἄνθρωπος σῴζει κάποιον ἄνθρωπο μὲ τὶς δικές του δυμαμεις(?)"


Ο Χριστός είναι διορισμένος από τον "είς Θεός ο Πατήρ" σωτήρας, όπως και άλλοι άνθρωποι διορίστηκαν από τον 'είς Θεός ο Πατήρ' σωτήρες.

Ο [κριτής] Αώδ χαρακτηρίζεται “σωτήρας”. (Κρ 3:15)
Ο [κριτής] Γοθονιήλ αποκαλούνταν επίσης “σωτήρας”
(Κρ 3:9, 10)

Στην ουσία ο πραγματικός σωτήρας είναι ο 'εις Θεός ο Πατήρ' ο οποίος έχει δ_ι_ο_ρ_ί_σ_ε_ι όλους τους άλλους 'σωτήρες' ως απεσταλμένους του.

Γιώργος είπε...

Ιννερανίστ:
"Τὴν Φράση «ἐγὼ εἰμι» στὴν Παλαιὰ Διαθήκη την λέει μόνο ὁ Γιαχβὲ ὁ Θεός! Σὲ Ἐνεστῶτα χρόνο γιὰ νὰ δείξει τὸ αἰώνιο παρὼν τῆς ἄχρονης κατάστασης τοῦ Θεοῦ"

Σου αφιερώνω το τραγούδι "ποιός χτυπάει την πόρτα;"

-Άνοιξε, εγώ είμαι [«ἐγὼ εἰμι»].
{!!!δείχνοντας το αιώνιο παρών της άχρονης ... κατάστασης...'μπρός στην πόρτα'}

Ιννερανίστ, σε καταλαβαίνω... !!!

Γιώργος είπε...

Ιννερανίστ:
"Αὐτό μας ἐδιξε καὶ μᾶς εἶπε ὅτι εἶναι καὶ θεὸς καὶ ἄνθρωπος!!!"


Κατά την άποψή σου είναι
Και άχρονος και άτοπος ως πνεύμα - όπως οι άγγελοι -
και 'εν χρόνω' και 'εν τόπω' ως υλικό Δημιούργημα.

'Αυτοδημιουργοποιούμενος υλικά' - ισχυρίζεσαι - με ένα λόγο, άρα όχι αμετάβλητος.

Αυτό λέγεται "το άκρον άωτο της αντίφασης".

Νικόλαος είπε...

κ. Γιώργος: «Στην ουσία ο πραγματικός σωτήρας είναι ο 'εις Θεός ο Πατήρ' ο οποίος έχει δ_ι_ο_ρ_ί_σ_ε_ι όλους τους άλλους 'σωτήρες' ως απεσταλμένους του.»


Πού την είδατε αυτή την υπογραμμισμένη λέξη γραμμένη στην Αγία Γραφή και τη λέτε συνέχεια; Μόνο δημόσιο υπάλληλο δεν τον κάνατε τον Χριστό, διορισμένο από τον... ΑΣΕΠ!


Υ.Γ.: Ξέρω, ξέρω, «επιχείρημα μηδέν». Κόντρα στη σιωπή σας, δεν έχω να πω και πολλά επιχειρήματα.

Γιώργος είπε...

Ιννερανίστ:
"Γιαυτό παραλίγο νὰ τὸν λιθοβολήσουν!!! Ἐπαναλαμβάνω ποῦ λέει στὴν Α.Γραφή τὴν λέξη ὀργανώση(?)"

Με εκπλήσσεις Ιννερανίστ.
Προσπαθώ να εντοπίσω τη σχέση ανάμεσα στο 'λιθοβολήσουν' και 'οργάνωση' και ... να... ξέρεις... με δυσκολεύεις...

Όταν έστελνε ο Χριστός τους μαθητές του δύο - δύο δεν τους είχε 'οργανώσει' σε ομάδες;

Αν εσύ αντί της 'οργάνωσης' συστήνεις την 'έλλειψη οργάνωσης' ως κάτι πιο σωστό και πιο γραφικό πές μου!!!

Αλλωστε 'οργάνωση' είναι 'ή αρμονική συγκρότηση ομάδας ατόμων που συνδέονται με κοινές πεποιθήσεις με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία της'

Γιώργος είπε...

Inneranist:
"Ὁ Ἰησοῦς ἦταν πάντα μὲ τὸ Πάτερά του καὶ δὲν χωρίστηκε πότε"


Η Α.Γ. δείχνει κάτι άλλο:
1.
(Ματθαίος 27:46)
"ο Ιησούς φώναξε με δυνατή φωνή...
Θεέ μου, Θεέ μου, γιατί με εγκατέλειψες;"
2.
(Ιωάννης 20:17)
"δεν έχω ανεβεί ακόμη στον Πατέρα... Ανεβαίνω στον Πατέρα μου και Πατέρα σας και στον Θεό μου και Θεό σας"

Ο Χριστός έλεγε ο ίδιος ότι τον έστειλε ο Πατέρας του στη γη:
3.
Ιωάννης 8:42
"ἐγὼ γὰρ ἐκ τοῦ θεοῦ ἐξῆλθον καὶ ἥκω· οὐδὲ γὰρ ἀπ' ἐμαυτοῦ ἐλήλυθα, ἀλλ' ἐκεῖνός με ἀπέστειλεν"

["εγώ από τον Θεό ήρθα και είμαι εδώ. Ούτε έχω έρθει με δική μου πρωτοβουλία, αλλά Εκείνος με απέστειλε"]
4.
(Γαλάτες 4:4)
"ο Θεός απέστειλε τον Γιο του, ο οποίος γεννήθηκε από γυναίκα και ο οποίος βρέθηκε κάτω από νόμο"
5.
(1 Ιωάννη 4:9‐10)
"... ο Θεός απέστειλε τον μονογενή του Γιο στον κόσμο για να αποκτήσουμε εμείς ζωή μέσω αυτού... απέστειλε τον Γιο του ως θυσία για τις αμαρτίες μας"

Κάποια στιγμή μετά την ανάστασή του πήγε δίπλα στον Θεό:
1.
(Πράξεις 2:33) "εξυψώθηκε στα δεξιά του Θεού"
2.
(Ρωμαίους 8:34)
"Ο Χριστός Ιησούς είναι εκείνος που πέθανε, ... εγέρθηκε από τους νεκρούς, ο οποίος είναι στα δεξιά του Θεού, ο οποίος και συνηγορεί για εμάς"
3.
(1 Πέτρου 3:22)
"Αυτός είναι στα δεξιά του Θεού, γιατί πήγε στον ουρανό· και άγγελοι και εξουσίες και δυνάμεις υποτάχθηκαν σε αυτόν"
4.
(Πράξεις 7:55)
[ο Στέφανος] "ατένισε τον ουρανό και είδε τη δόξα του Θεού και τον Ιησού να στέκεται στα δεξιά του Θεού"

Γιώργος

Γιώργος είπε...

«Στην ουσία ο πραγματικός σωτήρας είναι ο 'εις Θεός ο Πατήρ' ο οποίος έχει δ_ι_ο_ρ_ί_σ_ε_ι όλους τους άλλους 'σωτήρες' ως απεσταλμένους του.»

Νικόλαος:
Πού την είδατε αυτή την υπογραμμισμένη λέξη γραμμένη στην Αγία Γραφή και τη λέτε συνέχεια; Μόνο δημόσιο υπάλληλο δεν τον κάνατε τον Χριστό, διορισμένο από τον... ΑΣΕΠ!

Ο Χριστός διορίστηκε πριν ... εμφανιστεί ο ... ΑΣΕΠ.

Πράξεις 17:31
"καθότι ἔστησεν [προσδιόρισε ο "είς Θεός ο Πατήρ"] ἡμέραν ἐν ᾗ μέλλει κρίνειν τὴν οἰκουμένην ἐν δικαιοσύνῃ ἐν ἀνδρὶ ᾧ ὥ_ρ_ι_σ_ε_ν
[μέσω ενός άντρα τον οποίο διόρισε],
πίστιν παρασχὼν πᾶσιν ἀναστήσας αὐτὸν [τον Χ_Ρ_Ι_Σ_Τ_Ο] ἐκ νεκρῶν
"

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Inneranist:
"δὲν μπορεῖ νὰ ἀκούσει τὶς προσευχὲς ἀπὸ παντοῦ ἐπειδὴ δὲν ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ!!!"


Και όμως και τα δικά σου 'γράμματα' φτάνουν - με ένα πλήκτρο που πατάς [το ENTER] - και σε μένα και σε 'όλο τον κόσμο' μέσω του Ιντερνετ χωρίς να είσαι παντού.

Και τι λές:
Ο Θεός είναι λιγότερο ικανός
απ' ότι άνθρωποι
που μέσω του Ιντερνετ
ή
μέσω δορυφορικής τηλεόρασης να ... φτάνουν ΠΑΝΤΟΥ, χωρίς να είναι παντού;

Τόσο 'λίγο' παντοδύναμος είναι ο Θεός ώστε να υπάρχει κάτι αδύνατο σε Αυτόν;
1.
Ματθαίος 19:26
"ὁ Ἰησοῦς εἶπεν ... παρὰ δὲ θεῷ πάντα δυνατά"
2.
Μάρκος 10:27
"ὁ Ἰησοῦς λέγει... πάντα γὰρ δυνατὰ παρὰ τῷ θεῷ"

Δεν υπάρχει λοιπόν τίποτα που να θέλει να κάνει ο Θεός και να μη μπορεί.


Γιώργος

Γιώργος είπε...

... άρα εφόσον
θέλει να ακούει προσευχές
δεν μπορεί να τον εμποδίσει τίποτα ώστε να μην ακούει
.
- ούτε ο χώρος [η 'απόσταση' με βάση τη δική μας αντίληψη] ούτε ο χρόνος.

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

Γιώργος:

"Αυτός είναι ο εποικοδομητικός αντίλογός σου!!!
Σου αφιερώνω το τραγούδι του Μ. Μητσιά: "Τι να πούμε τι... τι να τραγουδήσουμε"!!!"
___________________________________

Αγαπητέ Γεώργιε, τί βλέπω;
Ακούμε και Μητσιά;

Αλήθεια, πώς καταδέχεσαι να ακούς τραγούδια τα οποία τραγουδούν "ειδωλολάτρες" Τριαδιστές;

Το ξέρεις φαντάζομαι ότι ο Μητσιάς είναι Χριστιανος Ορθόδοξος.

Άρα, κατ΄εσένα ειδωλολάτρης.

Να σου πω;!

Ουτε τραγυδιστές δεν έχετε εσείς οι Μάρτυρες του Ιεχωβά;
Όλο εμάς θα αντιγράφετε, έλεος πια!

Πάντως είμαι σίγουρος, πως και το:
"Τι να πούμε τι... τι να τραγουδήσουμε" αλλιώς θα το αντιλαμβάνεσαι. Ακόμη και αυτό είσαι σε θέση να παρερμνεύσεις εσύ.

Η συνήθεια βλέπεις.

"Πλάκωσες" την Αγία Γραφή, τώρα πας να τα βάλεις και με τα τραγούδια του Μητσια.

Να μας κάνεις τη χάρη αγαπητέ Γεώργιε.

Άλλη φορά να τραγουδάς τραγούδια από τραγουδιστές Μάρτυρες του Ιεχωβά και να αφήσεις τους τριαδιστές Μητσιάδες. Τ΄ακούς;

Αν όμως επιμένεις τόσο πολύ.. ορίστε, να σου στείλω να ακούσεις κι ένα τραγουδάκι από τον Μητσιά που είμαι σίγουρος οτι θα σου αρέσει πάρα πολύ.

ΣΤΟ ΑΦΙΕΡΩΝΩ:
http://www.youtube.com/watch?v=2yW39rHxW2c

ΠΙΤΕΡ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ... είπε...

Κύριοι, το γελοίο της υπόθεσης με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά ξέρετε ποιό είναι;

Κάποτε έτυχε να παρεβρεθώ στο τραπέζι ενός γάμου Μαρτύρων του Ιεχωβά, οι οποίοι παρακαλώ,,,

ΓΛΕΝΤΟΥΣΑΝ ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ.

Και σα να μην φτάνει αυτό ακούστε το "χειρότερο".

Τραγουδούσαν όλοι μαζί αγαπημένα τραγούδια του Νότι Σφακιανάκη ο οποίος ,,,

ΕΙΝΑΙ "ΔΗΛΩΜΕΝΟΣ" ΑΘΕΟΣ.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΠΙΤΕΡ

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Inneranist:
Δὲν ἔλεγε ἀλλὰ ὁ Χριστὸς οἱ ἀνθρωπομορφικὲς ἐκφράσεις (πηγαίνω ,ἀνεβαίνω) δὲν σημαίνουν ὅτι ἀνεβαίνει καὶ πηγαίνει στὸν Οὐρανὸ κ.λ.π ἀλλὰ σημαίνουν ὅτι ἀπὸ μία στιγμὴ καὶ μετὰ δὲν θὰ εἶναι μαζὶ μὲ τοὺς μαθητὲς ὡς ἄνθρωπος!!!Δηλώνει τὸ τέλος τῆς ἐπίγειου ζωῆς του ὡς ἀνθρώπου!!!

Γιωργος΄΄
Μπράβο!!!
Κοντράρεις στον ίδιο τον Χριστό που είπε:
Ματθαίος 28:20
"ἰδοὺ ἐ___γ___ὼ μεθ' ὑ_μ_ῶ_ν εἰμι π_ά_σ_α_ς τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος"
Και δέχεσαι ότι θα έπαιρνε - σύμφωνα με την αντίληψή σου - το ανθρώπινο σώμα εκτός τόπου και χρόνου
και θα το έκανε άχρονο και αδιάστατο εξαφανίζοντάς το από το χωροχρόνο.
Η τέλεια αντίφαση της - αναπόδεικτης [και 'άτοπης'] - θεωρείας σου.

Τὰ ἐπιχειρήματά σου εἶναι μόνο ὑπεκφυγές-φαντασιώσεις.

Εἶπα ὅτι δηλώνει πὼς κάποια στιγμὴ δὲν θὰ εἶναι μαζί τους.
Ἔτσι καὶ σήμερα δὲν τὸν βλέπουμε.Αὐτὸ ὅμως δὲν σημαίνει ὅτι πράγματι ἐπειδὴ δὲν εἶναι ὁρατὸς μᾶς ἐγκατέλειψε.

Ἄλλωστε καὶ ἡ δική σας ἐκδοχὴ εἶναι ὅτι βασιλεύει ἀπὸ τὸ 1914.

Τὸ σημεῖο ποὺ διαφωνοῦμε δὲν εἶναι ὅτι δὲν πῆγε στὸν πατέρα τοῦ ἀλλὰ ὅτι πῆγε σὲ κάποιο συγκεκριμένο σημεῖο ποὺ ἦταν ὁ Πατέρας του.

Ἐσεῖς ἐντοπίζετε ἕνα συγκεκριμένο μέρος κατοικίας τοῦ Πατέρα.
Αὐτὴ εἶναι ἡ κυριωτερη διαφωνία μας.

Δεύτερο σημεῖο εἶναι ὅτι ἐσεῖς τὸν Θεωρεῖται τὸν Χριστὸ Μόνον Σὰν ἄνθρωπο μὲ τὴν ἀνθρώπινη Φύση τοῦ Μόνο καὶ γιαυτο λέτε ὅτι πηγαίνει κ.λ.π.

Αὐτὸ ποὺ λέτε ὑφίσταται καὶ σὲ ἐμᾶς καὶ εἶναι λάθος νὰ λὲς ὅτι καοντραρω τὸν Χριστό!!! Ναὶ ὡς ἄνθρωπος μετέβη ἀλλὰ ὡς Θεὸς πάντα ἦταν ἐν τῷ πατρί καὶ τῷ Πατρί ἢν ἐν αὐτῳ!!!

Εἶναι λεπτὴ ἡ διαφορὰ καὶ δὲν τὴν καταλαβαίνεις ὅπως τὴν λέω.
Ἄλλωστε ἡ φράση πηγαίνω σημαίνει καί…. ὅτι ἡ ἔλευση ΠΡΟΣ τὸν Πατέρα, εἶναι ἡ ἄνοδος τῆς ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΦΥΣΗΣ τὴν ὁποία εἶχε ὁ Χριστός, στὸ ὕψος τῆς ΑΝΩΤΕΡΗΣ (= οὐρανός) Θεϊκῆς τοῦ φύσης μετὰ τὴν ἀνάστασή Του.!!!

Μὲ τὸν ἴδιο τρόπο, «οὐρανός», σημαίνει τὴν ΑΝΩΤΕΡΗ μορφὴ ζωῆς τοῦ Θεοῦ σὲ ἀντιπαράθεση μὲ τὴ «γῆ» τῶν ἀνθρώπων καὶ ὄχι κατὰ γράμμα σωματικὰ χαρακτηριστικὰ τοῦ Θεοῦ.
Διαφορετικὰ πρέπει νὰ πάρεςι κατὰ γράμμα χωρία ὅπως:

Ψαλμοὶ 14:2 Ὁ Κύριος ἔσκυψε ἀπὸ τὸν οὐρανὸ ἐπάνω στοὺς γιοὺς τῶν ἀνθρώπων, γιὰ νὰ δεῖ ἂν ὑπάρχει κάποιος ποὺ νὰ ἔχει σύνεση, ποὺ νὰ ζητάει τὸν Θεό.

Αὐτὸ σημαίνει ὅτι ΔΕΝ εἶναι Παντογνώστης γιατί πρέπει «νὰ σκύψει» γιὰ νὰ δεῖ καὶ νὰ μάθει τί γίνεται ἐδῶ στὴ γῆ.
Δηλαδὴ ὁ «θεός» τῶν Μτι εἶναι ἕνας θεὸς σὰν τοὺς Παγανιστικοὺς μὲ μέση (ποὺ σκύβει) μὲ ΜΑΤΙΑ καθόλου Παντογνώστης καθόλου Παντοδύναμος ἐφ’ ὅσον ἐξαρτᾶται ἀπὸ τὸν χῶρο καὶ τὸν χρόνο. Πεπερασμένος καὶ προβληματικός.!!!

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Γιωργος΄΄
Ο Χριστός είναι διορισμένος από τον "είς Θεός ο Πατήρ" σωτήρας, όπως και άλλοι άνθρωποι διορίστηκαν από τον 'είς Θεός ο Πατήρ' σωτήρες.
Ο [κριτής] Αώδ χαρακτηρίζεται “σωτήρας”. (Κρ 3:15)
Ο [κριτής] Γοθονιήλ αποκαλούνταν επίσης “σωτήρας”
(Κρ 3:9, 10)

Ὅλοι αὐτοὶ εἶναι σωτῆρες ἑνὸς λαοῦ ἑνὸς ἔθνους ἂν θέλεις ὡς πρὸς κάποια ἐπιβολὴ ἤ ἀπὸ ὁτιδήποτε ἄλλο ἀνθρώπινο.

Ὁ Πατὴρ δὲν εἶναι σωτῆρας μόνον εἶναι ὁ Σωτῆρας ποὺ χαρίζει τὴν κατὰ χάρη Υἱοθεσία καὶ Θέωση ὡς ἀντίδοτο κατὰ τοῦ Θανάτου.

Πιὸ λιανὰ κανένας ἀπὸ τοὺς παραπάνω ποὺ εἶπες δὲν μᾶς γλυτώνει ἀπὸ τὸν θάνατο.
Ἄλλωστε καὶ ὁ Δαβὶδ λέει (Ψαλμ 145,3 μὴ πεποίθατε ἐπ᾿ ἄρχοντας, ἐπὶ υἱοὺς ἀνθρώπων, οἷς οὐκ ἔστι σωτηρία.)


Γιωργος΄΄
Στην ουσία ο πραγματικός σωτήρας είναι ο 'εις Θεός ο Πατήρ' ο οποίος έχει δ_ι_ο_ρ_ί_σ_ε_ι όλους τους άλλους 'σωτήρες' ως απεσταλμένους του.

Βρὲ μὲ αὐτὸ τὸν διορισμὸ ποὺ σοῦ κόλλησε.
Μὰ καὶ βέβαια εἶναι ἕνας ὁ Σωτῆρας ὁ Θεός!!!

Οἱ ἄλλοι ποὺ εἶπες δὲν εἶναι σωτῆρες μὲ τὴν ἔννοια τοῦ Θεοῦ!!!Κανένας ἀπὸ αὐτοὺς

(Ο [κριτής] Αώδ χαρακτηρίζεται “σωτήρας”. (Κρ 3:15)
Ο [κριτής] Γοθονιήλ αποκαλούνταν επίσης “σωτήρας”)
δὲν συγχωρεῖ ἁμαρτίες ἀλλὰ ὁ Ἰησοῦς.

Αὐτὸ γίνεται διότι εἶναι Καὶ Θεὸς ὅπως 10000 φορὲς ἔχω πεῖ!!!
Σωτῆρες δὲν ὑπάρχουν Σωτῆρας ὑπάρχει!!!

Ἐσὺ ὅμως μᾶς λὲς ‘’δὲν μ’ἀρέσουν οἱ Σωτῆρες δὲν γουστάρω νὰ σωθῶ’’!!!

Ἐεε μεῖνε στὴν πλάνη σου λοιπὸν καὶ ἀρνήσου τὸν Χριστὸ ὅπως τὸν ἀναφέρει ἡ Α.Γραφή!!!


Ιννερανίστ:
"Τὴν Φράση «ἐγὼ εἰμι» στὴν Παλαιὰ Διαθήκη την λέει μόνο ὁ Γιαχβὲ ὁ Θεός! Σὲ Ἐνεστῶτα χρόνο γιὰ νὰ δείξει τὸ αἰώνιο παρὼν τῆς ἄχρονης κατάστασης τοῦ Θεοῦ"

Γιωργος΄΄
Σου αφιερώνω το τραγούδι "ποιός χτυπάει την πόρτα;"
-Άνοιξε, εγώ είμαι [«ἐγὼ εἰμι»].
{!!!δείχνοντας το αιώνιο παρών της άχρονης ... κατάστασης...'μπρός στην πόρτα'}
Ιννερανίστ, σε καταλαβαίνω... !!!

Τίποτα δὲν καταλαβαίνεις Γιῶργο μου.

Τὸ «ἐγὼ εἰμι» εἶναι μόνο μία φράση.

Ὑπάρχουν πάρα πολλὲς φράσεις ποὺ εἶπε ὁ Χριστὸς γιὰ νὰ δείξει ὅτι εἶναι Θεὸς ὅπως Κύριος παρὰ Κύριου, ὁδὸς Κύριου κ.λ.π
Ἄλλωστε νὰ μὴν ξαναλέμε τὰ ἴδια.
Σκέψη δική σου δὲν ἔχεις πέρα ἀπὸ τὴν «Μαμά» σου.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Ιννερανίστ:
"Αὐτό μας ἐδιξε καὶ μᾶς εἶπε ὅτι εἶναι καὶ θεὸς καὶ ἄνθρωπος!!!"

Γιωργος΄΄
Κατά την άποψή σου είναι
Και άχρονος και άτοπος ως πνεύμα - όπως οι άγγελοι -
και 'εν χρόνω' και 'εν τόπω' ως υλικό Δημιούργημα.
Αυτοδημιουργοποιούμενος υλικά' - ισχυρίζεσαι - με ένα λόγο, άρα όχι αμετάβλητος.
Αυτό λέγεται "το άκρον άωτο της αντίφασης".

Αὐτὸ λέγεται ΑΚΡΟΝ ΑΩΤΟΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΗΣΗΣ ΣΟΥ Γιῶργο μου.

Ὅτι εἶχα νὰ πῶ περὶ Θεανθρώπου τὸ εἶπα καὶ τὸ ἐξήγησα.Τώρα ἂν ἡ Ἑταιρεία σου τὸ δεχόταν κάποτε καὶ τώρα δὲν τὸ δέχεται αὐτὸ καὶ μόνον ἔπρεπε νὰ σὲ προβληματίζει.Ἀλλὰ (….)


Ιννερανίστ:
"Γιαυτό παραλίγο νὰ τὸν λιθοβολήσουν!!! Ἐπαναλαμβάνω ποῦ λέει στὴν Α.Γραφή τὴν λέξη ὀργανώση(?)"

Γιωργος΄΄
Με εκπλήσσεις Ιννερανίστ.
Προσπαθώ να εντοπίσω τη σχέση ανάμεσα στο 'λιθοβολήσουν' και 'οργάνωση' και ... να... ξέρεις... με δυσκολεύεις...
Όταν έστελνε ο Χριστός τους μαθητές του δύο - δύο δεν τους είχε 'οργανώσει' σε ομάδες;
Αν εσύ αντί της 'οργάνωσης' συστήνεις την 'έλλειψη οργάνωσης' ως κάτι πιο σωστό και πιο γραφικό πές μου!!!
Αλλωστε 'οργάνωση' είναι 'ή αρμονική συγκρότηση ομάδας ατόμων που συνδέονται με κοινές πεποιθήσεις με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία της'

Μὴν κάνεις τὸν κουτό.

Ὀργάνωση ἔχει καὶ ὁ κουλουρὰς ποὺ πουλάει κουλούρια ὅπως ἀκριβῶς καὶ ὁ ἐπαγγελματίας ζητιάνος ὀργανωμένος εἶναι.

Αὐτὸ ποὺ λέω ἐγὼ εἶναι πολὺ ἁπλὸ καὶ τὸ καταλαβαίνεις ἄσχετα ἂν κάνεις τὸν Ἀλεκο.

Ποῦ ὀνόμασε Ὀργάνωση ὁ Χριστὸς τὴν Ἐκκλησία του (?) καὶ ὄχι ἂν ἦταν ὀργανωμένη ἂν εἶχαν δὴλ ἕνα συγκεκριμένο πλαίσιο δράσης οἱ Ἀπόστολοι!!!

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Inneranist:
"Ὁ Ἰησοῦς ἦταν πάντα μὲ τὸ Πάτερά του καὶ δὲν χωρίστηκε πότε"

Γιωργος΄΄
Η Α.Γ. δείχνει κάτι άλλο:
1.
(Ματθαίος 27:46)
"ο Ιησούς φώναξε με δυνατή φωνή...
Θεέ μου, Θεέ μου, γιατί με εγκατέλειψες;"

Μὴν λὲς κουταμάρες!!!

Ἐγὼ ἡ ἐσὺ εἶναι δυνατὸν νὰ ἐγκαταλείψουμε τὸ παιδί μας ἐννοῶ ὑπάρχει πιθανότητα.

Ὁ Οὐράνιος Πατέρας ὅμως δὲν ἐγκαταλείπει κανέναν ἀπὸ ἐμᾶς πόσο μᾶλλον τὸν Υἱὸ τοῦ τὸν Μονογενῆ.

Ἡ Ἑρμηνεία εἶναι ἄλλη ἐδῶ τοῦ χωρίου καὶ λέει ἔτσι ὀΧριστος ὑπὸ ἄλλο ἑρμηνευτικὸ πρῖσμα.

Ὡς ἄνθρωπος ὁμιλεῖ καὶ ὡς ἄνθρωπος ἐξέφρασε τὴν φράση νὰ ἀπέλθει τὸ πικρὸ ποτήριο ἀπὸ αὐτόν!!!

Ἄλλωστε ἤξερε ὅτι θὰ σταυρωθεῖ καὶ τὸ δήλωσε πολλὲς φορὲς στὴν Καινὴ Διαθήκη εἰδικά.

Τί θὲς νὰ πεῖς δὴλ ὅτι ἐνῷ ἤξερε ἀπὸ τὴν ἀρχὴ ὅτι θὰ πεθάνει γιὰ μᾶς πρὶν ἄλλαξε γνώμη μετὰ καὶ εἶπε -Κοίταξε Πατέρα μου ἂν εἶναι δυνατὸν νὰ μὴν σταυρωθῶ διότι τὸ μετάνοιωσα!!!-.
Ἔλα τώρα σὲ παρακαλῶ.

Βάλε τὰ πράγματα μὲ τὴν σειρὰ καὶ σκεψου τὰ χωρία ὄχι μεμονωμένα ἀλλὰ συνολικά!!!


Inneranist:
"δὲν μπορεῖ νὰ ἀκούσει τὶς προσευχὲς ἀπὸ παντοῦ ἐπειδὴ δὲν ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ!!!"

Γιωργος΄΄
Και όμως και τα δικά σου 'γράμματα' φτάνουν - με ένα πλήκτρο που πατάς [το ENTER] - και σε μένα και σε 'όλο τον κόσμο' μέσω του Ιντερνετ χωρίς να είσαι παντού.
Και τι λές:
Ο Θεός είναι λιγότερο ικανός
απ' ότι άνθρωποι
που μέσω του Ιντερνετ
ή
μέσω δορυφορικής τηλεόρασης να ... φτάνουν ΠΑΝΤΟΥ, χωρίς να είναι παντού;
Τόσο 'λίγο' παντοδύναμος είναι ο Θεός ώστε να υπάρχει κάτι αδύνατο σε Αυτόν;
1.
Ματθαίος 19:26
"ὁ Ἰησοῦς εἶπεν ... παρὰ δὲ θεῷ πάντα δυνατά"
2.
Μάρκος 10:27
"ὁ Ἰησοῦς λέγει... πάντα γὰρ δυνατὰ παρὰ τῷ θεῷ"
Δεν υπάρχει λοιπόν τίποτα που να θέλει να κάνει ο Θεός και να μη μπορεί.

Νὰ ἕνα ἀπὸ τὰ σπάνια σχόλια ποὺ συμφωνοῦμε!!!

Βέβαια!!!

Πολὺ σωστὰ τὸ εἶπες «Δὲν ὑπάρχει λοιπὸν τίποτα ποὺ νὰ θέλει νὰ κάνει ὁ Θεὸς καὶ νὰ μὴ μπορεῖ.»

Σύμφωνο ἀπόλυτα μὲ ὅτι εἶπες.Τὸ θέμα ὅμως τῆς Πανταχοῦ παρουσίας εἶναι ποὺ δὲν τὸ ἐννοεῖς ὅπως σου τὸ λέω!!!

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...


Παρακαλῶ γιὰ 4η φορὰ μιὰ ἀπάντηση σὲ ὅλα αὐτὰ

Ἐρωτήσεις πρὸς Γιῶργο

1] Μπορεῖς νὰ μοῦ πεῖς ΠΟΙΟΣ σᾶς ὁδηγεῖ εἰς πᾶσαν τὴν ἀλήθειαν ἀφοῦ τὸ Ἅγιο Πνεῦμα σταμάτησε νὰ ἐνεργεῖ ἀπὸ τὸν Πρῶτο Αἰῶνα(ὅπως εἴπατε σὲ προηγούμενο σχόλιό σας) καὶ κατὰ συνέπεια δὲν ἐνεργεῖ ὁ Ἴδιος ὁ Ἰεχωβᾶ ἀφοῦ τὸ Ἅγιο Πνεῦμα κατ’ἐσᾶς εἶναι ἡ Δύναμή του (?)

2]Στὴν Ἅγια Γραφὴ λέει (Ματθ12,28 και ους μεν εθετο ο θεος εν τη εκκλησία πρωτον αποστόλους, δεύτερον προφήτας, τρίτον διδασκάλους, επειτα δυνάμεις, επειτα χαρίσματα ιαμάτων, αντιλήμψεις, κυβερνήσεις, γένη γλωσσων)

Ἐσᾶς ποιός σας ἔθεσε ὡς Ἐκκλησία τὸν 19ο Αἰῶνα ἐφόσον ὁ Ἰεχωβὰ διὰ τῆς Δυνάμεως του δὲν ἐνεργεῖ πλέον (?)

3]Στὸ χωρίο (Α΄Κορινθ12,11 πάντα δε ταυτα ενεργει το εν και το αυτο πνευμα, διαιρουν ιδία εκάστω καθως βούλεται)

Πῶς εἶναι δυνατὸν τὸ Ἅγιο Πνεῦμα νὰ μὴν εἶναι πρόσωπο καὶ νὰ ἔχει θέληση καὶ μάλιστα χωρὶς κανένα περιορισμὸ (Ὅπως θέλει,καθὼς βούλεται) (?)

Ξέρεις ἐσὺ κανέναν ποὺ ἡ δύναμή του νὰ ἔχει θέληση (?)

4] Μὲ βάση τὸ χωρίο
(Ματθ24, 29 Ευθέως δε μετα την θλιψιν των ημερων εκείνων, ο ηλιος σκοτισθήσεται, και η σελήνη ου δώσει το φέγγος αυτης, και οι αστέρες πεσουνται απο του ουρανου, και αι δυνάμεις των ουρανων σαλευθήσονται. 30 και τότε φανήσεται το σημειον του υιου του ανθρώπου εν ουρανω, και τότε κόψονται πασαι αι φυλαι της γης και οψονται τον υιον του ανθρώπου ερχόμενον επι των νεφελων του ουρανου μετα δυνάμεως και δόξης πολλης. 31 και αποστελει τους αγγέλους αυτου μετα σάλπιγγος μεγάλης, και επισυνάξουσιν τους εκλεκτους αυτου εκ των τεσσάρων ανέμων απ' ακρων ουρανων εως των ακρων αυτων. 32 Απο δε της συκης μάθετε την παραβολήν. οταν ηδη ο κλάδος αυτης γένηται απαλος και τα φύλλα εκφύη, γινώσκετε οτι εγγυς το θέρος. 33 ουτως και υμεις, οταν ιδητε πάντα ταυτα, γινώσκετε οτι εγγύς εστιν επι θύραις. 34 αμην λέγω υμιν οτι ου μη παρέλθη η γενεα αυτη εως αν πάντα ταυτα γένηται.)

Πως η γενεὰ ποὺ δὲν θὰ παρέλθει ὅπως λέει ὁ Ἰησοῦς ἐδῶ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑ οἱ Σημερινοὶ Ὑπερήλικες ποὺ γεννήθηκαν τὸ 1914(?)

Ἐπίσης στὸ Ὄνειρο τοῦ Ναβουχοδονόσωρ (Δανιηλ4,10-44) λέτε ὅτι τὸ Δέντρο ποὺ ξαναβλάστησε εἶναι ἡ δίκη σας Κυβέρνηση ποὺ εἶναι ἡ Κυβέρνηση τοῦ Θεοῦ.

Ποιός σας ἔθεσε Κυβέρνηση τοῦ Θεοῦ τὸν 19ο Αἰῶνα ἀφοῦ ὁ Θεὸς δὲν ἐνεργεῖ ἀπὸ τὸν Πρῶτο Αἰῶνα (?)

5]Πῶς εἶναι δυνατὸν νὰ ἐμπιστεύεσαι
Τὴν Ἑταιρεία σου ποὺ συμβουλεύτηκε Μέντιουμ γιὰ νὰ ἑρμηνεύσει τὰ δύσκολα χωρία τῆς Α.Γραφῆς (?)

Μπορεῖ σήμερα ἕνα Μέντιουμ νὰ ἑρμηνεύσει τὴν Α.Γραφὴ(?)

Παρακαλῶ γιὰ 4η φορὰ μιὰ ἀπάντηση σὲ ὅλα αὐτὰ

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Γιωργος’’
Άραγε γιατί πήγαινε και πορευόταν για αλλού ο Χριστός εφόσον ο Θεός είναι εδώ και παντού - με βάση τη φιλοσοφική αντίληψη της πανταχού π.;
"α__ν__α__β__α__ι__ν__ω προς
τον π_α_τ_ε_ρ_α μ_ο_υ"

Λὲς καὶ ξαναλὲς ὅτι διαβάζεις στὴ Σκοπιὰ σὰν γραμμόφωνο-φερέφωνό της!!!

Ποιὸς εἶπε στὴ Σκοπιὰ ὅτι ἡ Ἀντίληψη περὶ πανταχοῦ παρουσίας τοῦ Θεοῦ εἶναι Φιλοσοφική(?)

Ἀφοῦ δὲν ἔχεις ἰδέα περὶ Φιλοσοφίας γιατί «Τουφεκᾷς» ὅτι σου κατέβει.

Τόχεις κάνει σχοινὶ κορδόνι ὅτι δὲν εἶναι τῆς Ἑταιρείας σῴνει καὶ καλὰ εἶναι Φιλοσοφικὸ καὶ εἰσῆλθε στὸν Χριστιανισμό!!!

Παρακάτω θὰ σοῦ γράψω ὁρισμένες διαφορὲς μεταξὺ Φιλοσοφίας καὶ Πατερικῆς Θεολογίας
1] Στὸν Εἰδωλολατρικὸ κόσμο ΔΕΝ ὑπῆρχε ἡ διάκριση Κτιστοῦ καὶ Ἄκτιστου.
Ὁ Θεὸς στοὺς εἰδωλολάτρες ἦταν μέρος τοῦ κόσμου καὶ δημιούργησε τὸν κόσμο ἀπὸ ὕλη ποὺ προυπῆρχε!!!
Στὸν Χριστιανισμὸ ὁ Θεὸς δὲν εἶναι μέρος τοῦ Κόσμου.Δὲν βρῆκε ἕτοιμη ὕλη γιὰ νὰ φτιάξει τὸν κόσμο!!!
Ἡ ὕλη δὲν προυπῆρχε!!!

2] Ὁ Θεὸς τῶν εἰδωλολατρῶν ἔπρεπε κάπου νὰ μένει π.χ στὸν Ὄλυμπο.
Στὸν Χριστιανισμὸ δὲν εἶναι μέρος τοῦ Κόσμου καὶ δὲν μένει κάπου συγκεκριμένα.

Δὲν ἀποτελεῖται ἀπὸ ὕλη κτιστή.Εἶναι ἄγνωστη ἡ Φύση του ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ σὲ Ταῦρο ὅπως ὁ Δίας καὶ Φυσικὰ δὲν μπαίνει ἀπὸ χαραμάδες ὡς βροχὴ γιὰ νὰ ζευγαρώσει μὲ κάποια θνητὴ ποὺ τοῦ Ἄρεσε.

Στὸ Χριστιανισμὸ ὁ Θεὸς εἶναι Ὑπεράνω τοῦ χρόνου καὶ Πανταχοῦ παρὼν!!!

3] Στὴν Ἀρχαία Ἑλληνικὴ Φιλοσοφία τὰ ἄτομα διακρίνονται ἀπὸ τὸ ἀπρόσωπο εἶναι καὶ ἀπορρέουν ἀπὸ αὐτὸ μὲ κάποια διαδικασία ἀπομονώσεως.

Στὴν Ἐκκλησία τὸ εἶναι δὲν εἶναι ἀπρόσωπο ἀλλὰ προσωπικό.Τὸ ἀπόλυτο εἶναι βρίσκεται στὸν Τριαδικὸ Θεό.

Γκέκε μέχρι ἐδῶ(?) ἤ πρέπει νὰ συμφωνήσουμε ὅτι τὸ Α εἶναι Ἄλφα ΚΑΙ τὸ Β εἶναι Βήτα(?)
Μπράβο θὰ τὸ κατάλαβες φαντάζομαι.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...


Ὑπάρχουν ΟΜΩΣ καὶ ἀλλὰ στοιχεῖα τὰ ὁποῖα νε μὲν ὀνομάζονται ὡς πρὸς τὴν Ὁρολογία τὸ ἴδιο ἀλλὰ διαφέρουν ὡς πρὸς τὴ σημασία ὄχι μόνο μὲ τὸν Χριστιανισμὸ ἀλλὰ ΚΑΙ μεταξὺ τῶν Φιλοσόφων ὅπως π.χ ἡ Ἀθανασία τῆς Ψυχῆς.

Ὅμως πουθενὰ δὲν ὑπάρχει Ἀθανασία τοῦ σώματος στοὺς Εἰδωλολάτρες.
Γιαυτό ὁ Ἄπ.Παῦλος χλευάσθηκε στὴν Α΄Κορινθίους.Ἐπειδὴ κήρυξε Ἀθανασία Σώματος!!!

Ὅμως καὶ αὐτὴ ἡ Ἀθανασία διαφέρει σὲ μεγάλο ποσοστὸ ἀπὸ τὴν Χριστιανικὴ διότι εἶναι ἄλλος ὁ στόχος τῶν Φιλοσόφων καὶ ἄλλος τῶν Χριστιανῶν παρότι ἀναφέρεται ἡ λέξη Ἀθανασία.

Γιὰ παράδειγμα
Ἡ θεολογία τοῦ Ἀριστοτέλη ἔχει διανοητικὸ χαρακτῆρα καὶ τοποθετεῖ τὸ ἀντικείμενό της ἔξω ἀπὸ τὸν ἄνθρωπο.
Ὁ ἄνθρωπος ὡς ἑνιαία ὑπάρξῃ δὲν εἶναι δυνατὸν νὰ εὐδαιμονήσει γιατί προσδιορίζεται ἀπὸ τὴν φθορὰ καὶ τὸν θάνατο.

Ἀθανασία κατὰ τὸν Ἀριστοτέλη εἶναι μόνον ὁ νοῦς τοῦ Ἀνθρώπου ἀλλὰ ἡ ἀθανασία τοῦ νοῦ δὲν εἶναι ἀθανασία τοῦ ἀνθρώπου ὅπως καὶ στὸν Πλάτωνα ἡ ἀθανασία τῆς ψυχῆς δὲν εἶναι ἀθανασία ὁλόκληρου τοῦ ἀνθρώπου ἔτσι ἡ εὐδαιμονία ποὺ εἶναι ὁ σκοπὸς τοῦ ἀνθρώπου παραμένει μετέωρη σύλληψη.

Ὁ Πλάτων χαρακτήριζε τὴν ἀρετὴ ὡς ὑγεία καὶ ἔβλεπε τὴν φρόνηση ὡς ἐπιμέρους ἀρετή.

Διέκρινε στὴν ἀνθρώπινη ψυχὴ τρία μέρη τὸ λογιστικὸ μὲ ἀρετὴ τὴ φρόνηση τὴν σοφία ὡς ἀρετὴ τοῦ θυμοειδοῦς καὶ τὴν σωφροσύνη ὡς ἀρετὴ τοῦ ἐπιθυμητικοῦ.

Ὁ Πλάτων θεωρώντας τὸ φθαρτὸ σῶμα ὡς φυλακὴ τῆς ψυχῆς ἀναζήτησε τὴν εὐδαιμονία ἔξω ἀπὸ αὐτὸ στὸν κόσμο τῶν ἰδεῶν.

Βλέπεις λοιπὸν ὅτι νὲ μὲν ὅλοι αὐτοὶ λένε γιὰ Ψυχὴ ἀλλὰ ὁ καθένας ἀπὸ τὴν δικὴ του Σκοπιὰ ὅπως ἀκριβῶς καὶ ἐσὺ μᾶς τὰ λὲς ἀπὸ τὴν δική σου «Σκοπιά».

Τὸ σῶμα στὴ Συντριπτικὴ τοῦ πλειοψηφία εἶναι ἄχρηστο μάλιστα εἶναι ἐμπόδιο στὸν Πλάτωνα τόσο ποὺ ὁ Πλάτων ρίχνει ὅλο τὸ βάρος στὴν Ἀρετὴ καὶ παραμελεῖ τὸ σῶμα.

Ὁ Πλάτων ἀρχίζει καὶ κάνει νηστεία!!!Ἡ νηστεία τοῦ Πλάτωνα όμως δεν εἶναι οὔτε ἴδια μὲ τῶν Χριστιανῶν ἀλλὰ καὶ δὲν γίνεται γιὰ τὸν ἴδιο σκοπό!!!

Συνελθε λοιπὸν καὶ μέτρᾳ τί λές.
Ἂν διαπιστώσεις ἐσὺ προσωπικὰ κάτι τότε ἐρεύνησε τί καὶ πῶς καὶ μὴν χάφτεις στὰ γκαβὰ ὅτι σὲ ΤΑΙΖΕΙ ἡ «Μαμά» σου.

Ἐπίσης μὴν ξεχνᾷς ὅτι ὅλοι μιλᾶμε ἐδῶ γιὰ Παράδεισο.
Χρησιμοποιοῦμε μάλιστα τὴν ἴδια λέξη μὲ ἐντελῶς διαφορετικὸ νόημα.

Ἐσεῖς τὸν φαντάζεστε μὲ Ἴντερνετ μὲ θέσεις Δημάρχων καὶ μὲ κάθε Κοσμικὴ ἐξουσία.Γιὰ τὸν Γιὰ τὸν Πλάτωνα ὁ Παράδεισος εἶναι ἡ Ἀπελευθέρωση ἀπὸ τὸ σῶμα καὶ ἡ ἐπιστροφὴ στὸν κόσμο τῶν ἰδεῶν.

Ἐμεῖς ὅλοι ποὺ θὰ σωθοῦμε θὰ εἴμαστε ὅλοι ἐνώπιον τοῦ Θεοῦ καὶ ὄχι σὲ δυὸ μέρη ὅπως ἐσεῖς Κεχρισμένοι μαζὶ μὲ τὸν Θεὸ καὶ Πολὺς ὄχλος κάτω στὴ Γῆ.
Γιὰ μερικοὺς Φιλοσόφους ἡ «σωτηρία» νοεῖται ὡς εὐδαιμονία μὲ τὸ νὰ πλησιάσουν τὸ Ὄντος Ὄν.

Καταλαβαίνεις λοιπὸν ὅτι ὅλοι χρησιμοποιοῦμε λέξεις σχεδὸν ὁμόηχες ἀλλὰ ἡ σημασία τους εἶναι μέρα μὲ τὴν νύχτα!!!

Ἡ Φιλοσοφία λοιπὸν δὲν εἶναι εὔκολη ὑπόθεση ὅπως ἀκριβῶς τὸ ἴδιο εἶπε γιὰ τὴν θεολογία ὁ Θεόδωρος.

Μὴν παπαγαλίζεις λοιπὸν ὅτι ἀκοῦς χωρὶς μάλιστα νὰ γνωρίζεις καθόλου ἀπὸ Φιλοσοφία καὶ τὸ κυριότερο χωρὶς νὰ ἔχεις μελετήσει κάτι ἐπ’αὐτοῦ.

Τέλος θὰ ἤθελα νὰ προσθέσω ὅτι ὅλα αὐτὰ στὰ εἶπα ὄχι νὰ σοῦ ἀποδείξω ὅτι εἶμαι ξερόλας ἀλλὰ νὰ σοῦ ΔΕΙΞΩ ὅτι δὲν ἔχεις καμμία σχέση μὲ αὐτὰ ποὺ λὲς ὡς πρὸς τὴν Φιλοσοφία.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...


Βιβλίο Μτι Μπορεῖτε νὰ ζεῖτε γιὰ πάντα στὸν Παράδεισο στὴ Γῆ σὲλ 36.

«ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
Ἐνῷ οἱ περισσότεροι λένε ὅτι πιστεύουν στὸ Θεό, πολλοὶ δὲν τὸν θεωροῦν σὰν πνευματικὸ πρόσωπο.Εἶναι; Ὅπως καταλαβαίνουμε ἐκεῖ ποὺ ὑπάρχει νοημοσύνη ὑπάρχει καὶ διάνοια.Καὶ ξέρουμε ὅτι ἐκεῖ ποὺ ὑπάρχει διάνοια ὑπάρχει ἐγκέφαλος σ’ἕνα σῶμα συγκεκριμένου σχήματος.Γι’αὐτό, λοιπόν, ἡ μεγάλη διάνοια ποὺ εἶναι ὑπεύθυνη γιὰ ὅλη τὴ δημιουργία ἀνήκει στὴ μεγάλη προσωπικότητα, τὸν Παντοδύναμο Θεό.Ἂν καὶ δὲν ἔχει ὑλικὸ σῶμα, ἔχει πνευματικό.Ἕνα πνευματικὸ πρόσωπο ἔχει σῶμα ; Ναί, γιατί ἡ Βίβλος λέει : «Εἶναι σῶμα ζωικόν, καὶ εἶναι σῶμα πνευματικόν»-Α΄Κορινθιους ιε΄ 44 ,Ἰωάννης δ΄24.
Ἐπειδὴ ὁ Θεὸς εἶναι ἕνα πρόσωπο μὲ πνευματικὸ σῶμα, κάπου πρέπει νὰ μένει.Ἡ Βίβλος μᾶς λέει ὅτι οἱ οὐρανοὶ εἶναι ‘ὁ τόπος τῆς κατοικήσεως’ τοῦ Θεοῦ. (Α΄Βασιλέων η΄43) Μᾶς λέει ἀκόμη ὅτι «ὁ Χριστὸς …εἰσῆλθεν…εἰς αὐτὸν τὸν οὐρανόν, διὰ νὰ ἐμφανισθῆ τώρα ἐνώπιον τοῦ Θεοῦ ὑπὲρ ἡμῶν» (Ἐβραίους θ΄ 24) Μερικοὶ ἄνθρωποι θὰ ἀνταμειφθοῦν μὲ ζωὴ στὸν οὐρανὸ κοντὰ στὸ Θεό, καὶ τότε θὰ λάβουν πνευματικὰ σώματα.Θὰ μποροῦν τότε νὰ βλέπουν τὸν Θεό, λέει ἡ Βίβλος, καὶ θὰ εἶναι κι’αὐτοὶ σὰν κι’ αὐτόν.(Ἅ΄Ἰωάννου γ΄2) Αὐτὸ δείχνει ἐπίσης ὅτι ὁ Θεὸς εἶναι πρόσωπο καὶ ἔχει σῶμα.
‘Αλλα ἂν κάποιος μπορεῖ νὰ ρωτήσει: ‘’Ἂν ὁ Θεὸς εἶναι πραγματικὸ πρόσωπο ποῦ ζεῖ σὲ ὁρισμένο τόπο στὸν οὐρανό, πῶς μπορεῖ νὰ βλέπει τὸ κάθε τί πού συμβαίνει παντοῦ;Καὶ πῶς μπορεῖ νὰ γίνει αἰσθητὴ ἡ δύναμή του σὲ κάθε μέρος τοῦ σύμπαντος ; (Β΄Χρονικῶν κθ΄11-13) Τὸ γεγονὸς ὅτι ὁ Θεὸς εἶναι πρόσωπο μὲ κανέναν τρόπο δὲν περιορίζει τὴ δύναμη ἡ τὴ μεγαλειότητά του.»

Λοιπὸν γιὰ νὰ τελειώνουμε μιὰ καὶ καλὴ μὲ τὸ τί εἶναι καὶ τὸ τί δὲν εἶναι ὁ Θεός!!!

Συμφωνοῦμε ὅτι εἶναι Πρόσωπο.
Δὲν συμφωνοῦμε ὅτι ἔχει σῶμα πνευματικὸ
(Δευτερονόμιον 4, 12-19 ΄΄Καὶ ἐλάλησε Κύριος πρὸς ἐσᾶς... ἀλλὰ δὲν εἴδετε οὐδὲν ὁμοίωμα. Μόνον φωνὴν ἠκούσατε. Καὶ ἐφανέρωσεν εἰς ἐσᾶς ...τᾶς δέκα ἐντολᾶς... Φυλάττετε λοιπὸν καλῶς τᾶς ψυχᾶς σας, (διότι δὲν εἴδετε οὐδὲν ὁμοίωμα ἐν τὴ ἡμέρα καθ' ἢν ὁ Κύριος ἐλάλησε πρὸς ἐσᾶς ἐν Χωρὴβ ἐκ μέσου τοῦ πυρός.)

Δὲν συμφωνοῦμε ἐπίσης μὲ τὸ πῶς χρησιμοποιῆτε ἐσεῖς τὴν ἀναφορὰ στὸ χωρίο Α΄Κορινθίους περὶ Πνευματικοῦ Σώματος καὶ τὴν ἀποδίδετε στὸν Θεό.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...


Ξεκινᾶτε λέγοντας ὅτι ἐφόσον ΕΦΤΙΑΞΕ ὅλη τὴν πλάση ἄρα ἔχει διάνοια.

Σοφία θὰ ἔλεγα ἐγὼ τέλος πάντων.
Μετὰ μὲ βάση τὰ ἀνθρώπινα κριτήρια πρόσεξε μὲ βάση τὰ ἀνθρώπινα κριτήρια ὑποχρεώνεις τὴν διάνοια-Σοφία τοῦ θεοῦ σῴνει καὶ καλὰ νὰ κατοικήσει κάπου σὲ ἕνα σῶμα.
Ἐδῶ τί σου μένει…Νὰ πεῖς ὅτι ἔχει πνευματικὸ σῶμα!!!

Καθαρὸ παράδειγμα ἀδαοῦς φιλοσοφίας καὶ μάλιστα γνωστικῆς Φιλοσοφίας ὄχι παῖξε γέλασε!!!

Δὲν μᾶς εἶπε ἀπὸ τί Εἶναι τὸ Εἶναι του.
Ὁ Θεὸς δὲν ἀπεκάλυψε τὸ Εἶναι τῆς Οὐσίας του.Κακῶς προσδιορίζεται τὴν Οὐσία τοῦ ὡς Πνευματικὴ καὶ κακῶς τὴν περιορίζετε σὲ ἕνα τόπο.

Δὲν συμφωνοῦμε μὲ τὴν ἔννοια Πνευματικὸν

Διαφωνοῦμε κάθετα μὲ τὴν παραπάνω προσέγγιση διότι ἐμφανίζει ἕναν Θεὸ λὲς κι ἔχει διεύθυνση στὸν οὐρανό.

Σὰν νὰ ἦταν Ἀστροναύτης κάποτε καὶ νὰ εἶχε φτιάξει ἕνα σπίτι ἐκεῖ!!!

Αὐτὸς ὁ Θεὸς ἐδῶ μᾶλλον γιὰ Δίας μοῦ φέρνει.
Δὲν ἔχει καμία σχέση μὲ τὸν θεὸ τῆς Α.Γραφῆς.

Ξεκάθαρα πράγματα νὰ τελειώνει ἡ συζήτηση ἐπὶ τοῦ αὐτοῦ θέματος.
Τέτοιον Θεὸ εἴχαμε στὴν Ἀρχαία Ἑλλάδα καὶ ἔμενε στὸν Ὄλυμπο!!!

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος

Αγαπητοι φιλοι,

Για να μπορεσει να γινει και η παραμικρη θεολογικη συζητηση πρεπει απαραιτητως οι συνομιληται να συυνομολογησουν την διακριση μεταξυ ουσιας και ενεργειας στο Θεο, αλλα και την διακριση μεταξυ κτιστου και ακτιστου.

Χωρις αυτες τις δυο αρχες θεολογικος διαλογος δεν γινεται.

Αν δεν καταννοησεις και δεν αποδεχτεις οτι αλλο πραγμα η κτισις και ο ανθρωπος και αλλο ο ακτιστος Θεος, το μονο που θα καταφερεις θα ειναι να ψαχνεις τη διευθυνση του Θεου μεταξυ Κρονου και σεληνης.....

Η Αγια Γραφη χρησιμοποιει αρκετες ανθρωπομορφικες εκφρασεις για το Θεο για να μας δοσει να καταλαβουμε οτι ο Θεος ειναι κοντα μας, μας ακουει και μας βοηθα.

Ομως ο Θεος δεν εχει ματια, δεν εχει αφτια δεν εχει χερια, δεν εχει τοπο, αφου ειναι υπερουσιος και αδιαστατος.

Οταν λεμε ο Θρονος του Θεου, το λεμε για να αναφερθουμε στην δοξα του Θεου. Λετε να εχει μαρμαρινο θρονο ή ξυλινο ο Θεος; και μαλιστα να βαζει και τους αγγελους να τον ξεσκονιζουν;

Οταν λεμε οτι Θεος κατοικει στον ουρανο, το λεμε παλι σχηματικα για να καταλαβει ο ανθρωπος οτι ο Θεος ειναι ανωτερος απο τον ανθρωπο και βρισκεται σε ψηλοτερο επιπεδο.

Το οτι ο Θεος ειναι στον ουρανο, χρησιμοποιειται συμφωνα με το κοσμοειδωλο της εποχης της Α.Γ. στο οποιο στη γη ειναι οι ανθρωποι, στον ουρανο ο Θεος και κατω απο τη γη οι νεκροι.

Αυτες ολες οι εκφρασεις ειναι σχηματικες και θελουν να μας δειξουν το μεγαλειο του Θεου.

Αν τα παρουμε αυτα κατα γραμμα κανουμε το Θεο κατι σαν το ανθρωπο, ομως ο Θεος ειναι διαφορετικο μεγεθος απο τον ανθρωπο, πανω απο χρονο και χωρο.

Αντιλαμβανεσθε βεβαια οτι αυτα δεν καταννοουνται απο τους χιλιαστας που περιμενουν σαν τους μουσουλμανους μια επιγεια βασιλεια....

Θεοδωρος

Νικόλαος είπε...

κ. Γιώργος: «Ο Χριστός διορίστηκε πριν ... εμφανιστεί ο ... ΑΣΕΠ.

»Πράξεις 17:31
"καθότι ἔστησεν [προσδιόρισε ο "είς Θεός ο Πατήρ"] ἡμέραν ἐν ᾗ μέλλει κρίνειν τὴν οἰκουμένην ἐν δικαιοσύνῃ ἐν ἀνδρὶ ᾧ ὥ_ρ_ι_σ_ε_ν
[μέσω ενός άντρα τον οποίο διόρισε],
πίστιν παρασχὼν πᾶσιν ἀναστήσας αὐτὸν [τον Χ_Ρ_Ι_Σ_Τ_Ο] ἐκ νεκρῶν"»



Άλλο «ορίζω» και άλλο «διορίζω». Το ρήμα «διορίζω» ―αν ρίξετε και μια ματιά στον αγαπημένο σας... Μπαμπινιώτη― αφορά κυρίως εργασιακές σχέσεις και χρησιμοποιείται σκόπιμα από τη Σκοπιά για να υποβιβάσει το πρόσωπο του Χριστού. Είπαμε ότι ο Χριστός δεν είναι δημόσιος υπάλληλος· λίγος σεβασμός δεν βλάπτει.

Α, επί τη ευκαιρία, βλέπω ότι δεν χρησιμοποιείτε στις παραθέσεις σας τη Μετάφραση Νέου Κόσμου και πολύ χαίρομαι για αυτό. (Φαίνεται ότι παραδέχεστε εμμέσως πλην σαφώς την παραχάραξη που έχει κάνει.) Οπότε θα ήθελα ―για πολλοστή φορά― να σας ζητήσω σαν τίμιος συνομιλητής που είστε να μου πείτε ποιο κείμενο της Καινής Διαθήκης χρησιμοποιείτε για να το έχουμε σαν βάση για τη συνέχεια της συζήτησής μας. (Εμείς όταν μας ζητήσατε να σας πούμε μία μετάφραση που χρησιμοποιούμε, σας είπαμε.)

Εκτός αν δεν θέλετε να συζητήσουμε βάσει της Καινής Διαθήκης. Εντάξει τότε, θα συζητήσουμε βάσει μόνο της Σκοπιάς. Ούτε και έτσι έχουμε πρόβλημα. Απλά απαντήστε ποια είναι η βάση της συζήτησης μας για να μπορέσει να συνεχιστεί ένας τίμιος και ισότιμος διάλογος.


Υ.Γ.: Καλά, κορυφαίο το κομμάτι του Μητσιά στο YouTube· συμφωνείτε, κ. Γιώργο;

Νικόλαος είπε...

Τέλος παραθέτω δύο από τις βασικές τελευταίες ερωτήσεις μου που ακόμα περιμένουν απάντηση. Επίσης θυμίστε μου σε ποιες δικές σας ερωτήσεις δεν έχουμε απαντήσει.


1. κ. Γιώργος: «Απεναντίας παρά τα θαύματά του κάποιοι μαθητές του προς το τέλος της διακονίας του τον εγκατέλειψαν - επειδή τα λόγια του τους φάνηκαν... ασήκωτα»


Νικόλαος: Εσείς δηλαδή, κ. Γιώργο, δέχεστε τα παρακάτω λόγια του Κυρίου, ή Τον εγκαταλείψατε παρά τα θαύματα που γίνονται στην Εκκλησία Του;

Τότε ο Ιησούς τους είπε «Αλήθεια, αλήθεια σας λέγω, εάν δεν φάτε τη σάρκα του Υιού του ανθρώπου και δεν πιείτε το αίμα του, δεν έχετε ζωή μέσα σας. Εκείνος που τρώει τη σάρκα μου και πίνει το αίμα μου έχει ζωή αιώνιο και εγώ θα τον αναστήσω την έσχατη ημέρα. [...] Διότι η σάρκα μου είναι στα αλήθεια βρώση και το αίμα μου είναι στα αλήθεια πόση.» [...] Πολλοί από τους μαθητές του όταν τα άκουσαν είπαν «Είναι σκληρός ο λόγος αυτός· ποιος μπορεί να τον ακούσει;» [...] Γι' αυτόν τον λόγο πολλοί από τους μαθητές του έφυγαν και δεν πήγαιναν πλέον μαζί του. (Ιωάν. 6, 53-66)


κ. Γιώργος: «Συμβολικά μιλούσε ο Χριστός.
Κανένας δεν ήπιε το κατά γράμμα αίμα του Χριστού
ούτε έφαγε την κατά γράμμα σάρκα του.

»Όσοι εγκατέλειψαν τον Χριστό έπαιρναν τα λόγια του κατά γράμμα όπως εσείς, γι' αυτό και τα παρεξηγούσαν.»



Νικόλαος: Δεν απαντήσατε όμως στον Πίτερ:

28 Ας εξετάζει ο άνθρωπος τον εαυτόν του και έτσι ας τρώει από τον άρτο και ας πίνει από το ποτήριον, 29 διότι εκείνος που τρώει και πίνει κατά τρόπον ανάξιο, τρώει και πίνει από την καταδίκη του εαυτού του, επειδή δεν διακρίνει το σώμα του Κυρίου. 30 Γι' αυτό μεταξύ σας υπάρχουν πολλοί αδύνατοι και άρρωστοι και αρκετοί πέθαναν. (Α' Κορ. 11, 28-30)

Πού φαίνεται ότι εδώ το Σώμα και το Αίμα είναι συμβολικά; Αν ήταν συμβολικά, δεν θα πάθαιναν τίποτα αυτοί που μεταλάμβαναν αναξίως!




2. Πώς μπορεί να χαρακτηριστεί κάποιος που διδάσκει, υπενθυμίζει, βοηθά, εκείνος που οδηγεί, λαλεί, αναγγέλει, δοξάζει, λαμβάνει, έχει εαυτό, μιλάει, διατάζει, προσκαλεί, ζητά για τον εαυτό του, έχει γνώμη, φρόνιμα, αντίληψη, θέληση, ερευνά, γνωρίζει, ενεργεί, εμποδίζει, προσεύχεται και λυπάται.

Α. Πρόσωπο
Β. Δύναμη
Γ. «Τελικά μόνο ένας Αρμαγεδδώνας μπορεί να τα ξεχωρίσει»!!

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Inneranist:
"Ὁ Θεὸς εἶναι ἔξω ἀπὸ τὸ χωροχρόνο καὶ δὲν εἶναι μέρος τοῦ χρόνου ὡς πρὸς τὴν Φύση του.
Ἂν ἦταν μέσα θὰ τὸν ἐπηρέαζε ὁ χρόνος καὶ ὁ θάνατος!!!.

Γιωργος’’
Τι είναι αυτά που λές Ιννερανίστ;
Τι σχέση έχει η ικανότητα αντίληψης του χρόνου με το θάνατο;
Οι άγγελοι που δεν πεθαίνουν δεν πεθαίνουν εξαιτίας της έλλειψης αντίληψης του χρόνου ή λόγω της φύσης τους
Απατάς τον εαυτό σου με αυτά που γράφεις.

Ἐσὺ ἀπατᾷς τὸν ἑαυτό σου διότι ὁ Θεὸς εἶναι ὁ μόνος(Α’Τιμοθ 6,16 ο μόνος εχων αθανασίαν, φως οικων απρόσιτον, ον ειδεν ουδεις ανθρώπων ουδε ιδειν δύναται. ω τιμη και κράτος αιώνιον. αμήν.)

Ὁ μόνος ΦΥΣΗ Ἀθάνατος εἶναι ὁ θεός.

Ὁ ἄνθρωπος ἐνδύεται ἀθανασία(Α’Κορινθ15.53 δει γαρ το φθαρτον τουτο ενδύσασθαι αφθαρσίαν και το θνητον τουτο ενδύσασθαι αθανασίαν. 54 οταν δε το φθαρτον τουτο ενδύσηται αφθαρσίαν και το θνητον τουτο ενδύσηται αθανασίαν, τότε γενήσεται ο λόγος ο γεγραμμένος, Κατεπόθη ο θάνατος εις νικος. 55 που σου, θάνατε, το νικος; που σου, θάνατε, το κέντρον;)καὶ δὲν τὴν ἔχει ἀφεαυτοῦ.

Θὰ τὴν ἔχει κατ’Υἱοθεσία δὴλ κατὰ χάρη.

Οἱ Ἄγγελοι ὅμως δὲν εἶναι Ἀθάνατοι ἐκ Φύσεως ὅπως ὁ θεός!!!


Inneranöist;
"Ὅμως δρᾷ μέσα στὸ χρόνο καὶ στην Κτίση(μὲ τὴν ἔννοια ὅτι ὁ θάνατος εἶναι «μικρότερος ἀπὸ τὸν Θεὸ καὶ δὲν τὸν ἐπηρεάζει)διὰ τῆς ἄκτιστου ἐνέργειάς του"
Σου ανάφερα το παράδειγμα των αγγέλων που δεν πεθαίνουν.
Άρα ασχετολογείς με την άποψη παιδιών "ο θάνατος είναι μικρότερος [πω πω !!!] από τον Θεό", λες και είναι μεγαλύτερος σπο τους αγγέλους!!!

Ἐδῶ θέλω νὰ σοὺ πῶ ὅτι δὲν εἶναι ἐν χρονῳ ὁ Θεὸς καὶ δὲν ὑπόκειται στὸ χρόνο.Δὲν μετράει ὁ χρόνος γιὰ τὸ Θεό.

Εἶναι ὁ θάνατος «μικρότερος» δὴλ δὲν τὸν ἐπηρεάζουν τὰ συμβεβηκότα τῆς ἀνθρώπινης Φύσεως!!!

Unknown είπε...

Νικόλαος: Πού φαίνεται ότι εδώ το Σώμα και το Αίμα είναι συμβολικά; Αν ήταν συμβολικά, δεν θα πάθαιναν τίποτα αυτοί που μεταλάμβαναν αναξίως!

Παθαίνουν κάτι αυτοί που μεταλαμβάνουν αναξίως; Σαν τι δηλαδή;
Σίγουρα δεν παθαίνουν αυτά που ισχυρίζεται ο Παύλος «Διά τούτο υπάρχουσι μεταξύ σας πολλοί ασθενείς και άρρωστοι, και αποθνήσκουσιν ικανοί.» Εκτός κι αν μιλά «ανθρωπομορφικά» κι αυτός.
Το σώμα και το αίμα παύουν να είναι συμβολικά στη φαντασία σας και μόνο, καθόσον κανενός το αίμα δεν έχει τη γεύση Μαυροδάφνης Πατρών και καμιά σάρκα δεν έχει γεύση και εμφάνιση άρτου. Μια εργαστηριακή ανάλυση θα σας πείσει πως τόσο ο ένζυμος άρτος όσο και ο οίνος, ύδατι κεκραμένος, δεν παρουσιάζουν καμιά μεταβολή, καμιά μεταστοιχείωση καμιά μετουσίωση. Απλώς, έτσι θέλετε να πιστεύετε. Μεγάλο πράγμα η αυθυποβολή.

«Η μεταβολή και μεταποίηση γίνεται στην ουσία των φυσικών στοιχείων. Χάνουν δηλαδή τα στοιχεία τη δική τους ουσία, και τη θέση της καταλαμβάνουν το άχραντο σώμα και το τίμιο αίμα του Χριστού. Φυσικά διατηρούν τα συμβεβηκότα, όσα υπάρχουν περί την ουσία, δηλαδή τις φυσικές τους ποιότητες του βάρους, του χρώματος, της οσμής, της γεύσεως, της οξύτητος (του οίνου) κ.α.»
(Απαντήσεις σε ερωτήματα δογματικά
Ανδρέα Θεοδώρου, εκδ. Αποστολικής Διακονίας, 1997, σελ. 165)

Eννοείται πως αυτά, είναι αποκλειστικά και μόνο στη σφαίρα της φαντασίας και θα έκαναν έναν χημικό τροφίμων να φρίξει.

Νικόλαος είπε...

Πάντως, δεν μπορώ να πω, και εσείς φρίξατε όταν σας πρότειναν να πιείτε κανονικό κρασάκι (όχι Θεία Κοινωνία) μαζί με τους φυματικούς. Να τι σας πρότεινε ο π. Καλλικράτης και... φρίξατε:

► Όταν ο ιερέας κοινωνεί τους πιστούς, το υπόλοιπο το καταλύει. Δηλαδή τρώει ό,τι έχει μείνει στο άγιο ποτήριο. Το ίδιο κάνει και όταν έχει φυματικούς ή αρρώστους με μεταδοτικότατες ασθένειες στις κλινικές.
Προσωπικά το έχω επαναλάβει εκατοντάδες φορές, όπως χιλιάδες άλλοι ιερείς.

► Σε προκαλώ λοιπόν να βάλεις σε ένα ποτήρι ψωμάκι και κρασάκι να πάμε σε μία κλινική π.χ. για φυματικούς, να τους "κοινωνήσεις" και μετά να φας το υπόλοιπο. Το ίδιο θα κάνω και εγώ.


κ. Nikos: «Μια εργαστηριακή ανάλυση θα σας πείσει πως τόσο ο ένζυμος άρτος όσο και ο οίνος, ύδατι κεκραμένος, δεν παρουσιάζουν καμιά μεταβολή, καμιά μεταστοιχείωση καμιά μετουσίωση.»


Τις εργαστηριακές αναλύσεις που έκανε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τη Θεία Κοινωνία του Lanciano του 8ου αιώνα, που μεταβλήθηκε με θαυματουργικό τρόπο σε Σάρκα και Αίμα τις έχετε λάβει υπόψη; Αλλά τι λέω, και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εγκάθετος του... Χριστοδούλου ήταν.

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος

Επειδη υπο αδαων και αμαθων και απερισκεπτων, τιθεται το θεμα της Θ.Κοινωνιας, του μυστηριου των μυστηριων, εκεινο το οποιο εχω να πω προς ολους τους σκεπτικιστας και αθεους και απιστους ειναι το εξης:

Κυριοι, φερτε μας εναν που να κοινωνησε και μετα να προσβληθηκε απο καμια ασθενεια μεταδοτικη.

Φερτε μας ενα ιερεα που μετα την καταλυση το τιμιου σωματος και αιματος του Κυριου να επαθε και το παραμικρο. Μαλιστα οι ιερεις ειναι εκ των μακροβιοτερων ανθρωπων.

Εγω προσωπικα εχω στο σπιτι μου ενα μπουκαλακι αγιασμο απο τα Θεοφανεια του ετους 1998 και ειναι το νερο φρεσκο, για κρατηστε και εσεις ενα μπουκαλακι νερο της βρυσης και αν δεν βρωμισει σε 3 μηνες ελατε να μου το δειξετε....

Τα θαυματα κυριοι δεν μπορειτε να τα διαγραψετε με κανενα επιχειρημα. Οσο λυσσαλεα και να πολεματε η αληθεια βοα και κραξει...

Θεοδωρος

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος

διορθωσις

"η αληθεια κραζει και βοα..."

Νικόλαος είπε...

Όπως είχε πει και ο ι. Αυγουστίνος: «Άπιστοι, δεν είσθε δύσπιστοι. Είσθε οι πλέον εύπιστοι. Δέχεσθε τα πιο απίθανα, τα πιο παράλογα, τα πιο αντιφατικά, για να αρνηθείτε το θαύμα!»

Unknown είπε...

Η επιτροπή που όρισε η Π.Ο.Υ. απλώς πιστοποίησε πως επρόκειτο για ιστό μυοκαρδίου και θρόμβους αίματος. Ούτε την παλαιότητα των δειγμάτων πιστοποίησε (αφού δεν έγινε ραδιοχρονολόγηση) ούτε τα περί δήθεν μετουσίωσης.
Άξιον απορίας ήταν το πώς διατηρήθηκαν τα λείψανα, αν όντως προέρχονταν από τον 8ο αιώνα. Το βέβαιο είναι πως κάποιου ξερίζωσαν την καρδιά. Ο χριστιανικός μεσαίωνας της Δύσης ήταν αρκετά σκοτεινός.
Το αίμα ήταν ίδιας ομάδας με αυτό που η παράδοση των Καθολικών λέει πως βρέθηκε στη Σινδόνη του Τορίνο. Βέβαια, σχετικά πρόσφατα έγινε αποδεκτό και από το Βατικανό πως η συγκεκριμένη Σινδόνη είναι πολύ μεταγενέστερη από την εποχή του Χριστού, κοινώς … απάτη.

Αν κατάλαβα καλά, λέτε πως μία μόνο φορά συνέβη πραγματικά η περίφημη ματουσίωση (της Άγιας Όστιας και του Οίνου) κι αυτή συνέβη σε μια λειτουργία κατά το λατινικό τυπικό.


Θεόδωρος: Φερτε μας ενα ιερεα που μετα την καταλυση το τιμιου σωματος και αιματος του Κυριου να επαθε και το παραμικρο. Μαλιστα οι ιερεις ειναι εκ των μακροβιοτερων ανθρωπων.

Και από τους πιο ευτραφείς θα έλεγα. Όλοι τους κοιλαράδες. Αυτό είναι όντως θαύμα και μάλιστα διπλό! Αφενός … η νηστεία παχαίνει κι αφετέρου αν και τετράπαχοι εν τούτοις υγιείς και μακρόβιοι!
Με εξαίρεση βέβαια τον Χριστόδουλο, που δυστυχώς πολύ νωρίς, παρά την επιθυμία του και τις προσπάθειές του, δεν κατάφερε να αποφύγει τη συνάντηση με τον Δημιουργό του.

Unknown είπε...

Νικόλαος: Όπως είχε πει και ο ι. Αυγουστίνος: «Άπιστοι, δεν είσθε δύσπιστοι. Είσθε οι πλέον εύπιστοι. Δέχεσθε τα πιο απίθανα, τα πιο παράλογα, τα πιο αντιφατικά, για να αρνηθείτε το θαύμα!»

Σίγουρα για τους άθεους τα έλεγε αυτά; Ή για τους χριστιανούς που όπως και ο Τερτυλλιανός ασπάζονται το Credo quia absurdum «πιστεύω γιατί είναι παράλογο». ;-)

Unknown είπε...

Θεόδωρος: Εγω προσωπικα εχω στο σπιτι μου ενα μπουκαλακι αγιασμο απο τα Θεοφανεια του ετους 1998 και ειναι το νερο φρεσκο, για κρατηστε και εσεις ενα μπουκαλακι νερο της βρυσης και αν δεν βρωμισει σε 3 μηνες ελατε να μου το δειξετε....

Tι μου λέτε; O Θεός δηλαδή θαυματουργεί και το θαύμα του είναι το εμφιαλωμένο νερό μακράς διάρκειας! Την ίδια στιγμή χιλιάδες παιδιά πεθαίνουν από έλλειψη νερού ή από δηλητηριασμένο νερό.
Ευτελίζετε το Θεό μετατρεποντάς τον σε θαυματοποιό τσέπης.

Νικόλαος είπε...

Συζήτηση επιπέδου καφενείου...


κ. Nikos: «Αν κατάλαβα καλά, λέτε πως μία μόνο φορά συνέβη πραγματικά η περίφημη ματουσίωση (της Άγιας Όστιας και του Οίνου) κι αυτή συνέβη σε μια λειτουργία κατά το λατινικό τυπικό.»


Όντως, δεν καταλάβατε καλά. Δεν είπα ότι έγινε μια φορά, αλλά αυτή είναι η πιο γνωστή «μεταλαβή». Στην Εκκλησία έχουν σημειωθεί και άλλες φορές παρόμοια θαύματα (π.χ. κάτι αντίστοιχο περιγράφει ο όσιος Αναστάσιος ο Σιναΐτης).

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

Νίκος:
"Παθαίνουν κάτι αυτοί που μεταλαμβάνουν αναξίως; Σαν τι δηλαδή;
Σίγουρα δεν παθαίνουν αυτά που ισχυρίζεται ο Παύλος «Διά τούτο υπάρχουσι μεταξύ σας πολλοί ασθενείς και άρρωστοι, και αποθνήσκουσιν ικανοί.»"
_____________________________________

Ρε άθρησκε τί θες κι ανακατεύσεσαιεσύ;

Τράβα διάβασε για το Σείριο τον αστερισμό σου και πήγαινε μετά να εξηγήσεις στο Γιώργο αν το άστρο στη Βηθλεέμ ήταν από το Θεό ή από το Διάβολο.

Εσείς οι Σείριοι ξέρετε από τέτοια.

Άσε τη Γραφή δεν είναι για σένα.
Παράτα τα βρε παιδάκι μου δε κάνεις

Δε το΄χεις πώς να στο πω;

Να.! Κοίτα δω..

"Στην αρχαία Αίγυπτο, σύμφωνα με τις απόψεις των μελετητών, ο Σεί­ριος ταυτιζόταν με τη θεά Ίσιδα, που αναπαριστάνονταν ως αγελάδα ξαπλωμένη πάνω σ' ένα πλοίο, και στ' αγάλματα την απεικόνιζαν συχνά με κέρατα αγελάδας και με την κόμμωση της σαν ουρά ψαριού."

Για τέτοια κάνεις. Το΄χεις!
Είσαι ειδικός βρε παιδάκι μου πώς να στο πω;

ΠΙΤΕΡ

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος

Επειδη ο γνωστος αρνητης της πιστεως βρισκεται σε πολυ χαμηλο επιπεδο και για να τον συναντησω πρεπει να πεσω και γω σε αυτο το επιπεδο του κανω το χατηρι....

Λοιπον ακου ρε Νικο ή οπως αλλιως σε λενε...

αμα τα καμπανακια σου βροντανε και τα χεις οχι για ομορφια αλλα ως δειγμα του αντρισμου σου απαντησε ισια και σαν αντρας και ασε τις εξυπναδες οτι οι παπαδες ειναι χροντροι και τετοια....

απαντησε σε αυτα που σε ρωτησα ειδες κανενα να αρωσταινει απο τι Θ.Κοινωνια;

Ειναι ο αγιασμος ενα θαυμα ναι ή οχι;

Και αν οχι, εσυ μπορεις να διατηρησεις νερο χωρις να βρωμισει;


Αυτο ειναι το θεμα τα υπολοιπα να πα να πεις σε κανενα αλλο.... σε μενα δεν περνανε

Και απαντω σε αυτο το υφος γιατι αυτο και χειροτερο σου ταιριαζει....

Θεοδωρος

Υ.Γ

Ζητω συγγνωμη απο τους αγαπητους φιλους αλλα σε κατι αθλια υποκειμενα σαν το συγκεκριμενο κυριο μονο ετσι πρεπει να απαντα κανεις....

Και για να τον προλαβω.... αν θελει ας με εγαλεσει για αναρμοστη συμπεριφορα.....

Θεοδωρος

Γιώργος είπε...

Ιννερανίστ:
Τὸ σημεῖο ποὺ διαφωνοῦμε δὲν εἶναι ὅτι δὲν πῆγε στὸν πατέρα τοῦ ἀλλὰ ὅτι πῆγε σὲ κάποιο συγκεκριμένο σημεῖο ποὺ ἦταν ὁ Πατέρας του.


Αυτό δεν είναι το σημαντικό.
Σημασία έχει ότι πήγε εκεί που ήταν ο Πατέρας του και δεν πήγε ο Πατέρας του προς αυτόν:
Αποδείξεις:
1.
Ιωάννης 20:17
"ἀ__ν__α__β__α__ί__ν__ω πρὸς
τὸν π_α_τ_έ_ρ_α μ_ο_υ
καὶ πατέρα ὑμῶν
καὶ θ_ε_ό_ν μ_ο_υ
καὶ θεὸν ὑμῶν
"
2.
1 Πέτρου 3:22
"ὅς ἐστιν ἐν δεξιᾷ τοῦ θεοῦ π_ο_ρ_ε_υ_θ_ε_ὶ_ς εἰς οὐρανόν"
3.
Ιωάννης 14:3
"καὶ ἐὰν π_ο_ρ_ε_υ_θ_ῶ
καὶ ἑτοιμάσω τ_ό_π_ο_ν ὑμῖν,
πάλιν ἔ__ρ__χ__ο__μ__α__ι καὶ
π_α_ρ_α_λ_ή_μ_ψ_ο_μ_α_ι
ὑμᾶς π__ρ__ὸ__ς ἐ_μ_α_υ_τ_ό_ν,
ἵνα ὅ_π_ο_υ εἰμὶ ἐγὼ
κ_α_ὶ ὑ_μ_ε_ῖ_ς ἦτε"
4.
Ιωάννης 14:2
"ἐν τῇ ο_ἰ_κ_ί_ᾳ τοῦ πατρός μου μ_ο_ν_α_ὶ π_ο_λ_λ_α_ί εἰσιν... π_ο_ρ_ε_ύ_ο_μ_α_ι [πηγαίνω] ἑτοιμάσαι τόπον ὑμῖν"
5.
(Εβραίους 9:24)
"ε__ἰ__σ__ῆ__λ__θ__ε__ν
[μπήκε] Χριστός ... εἰς αὐτὸν [στον ίδιο] τὸν οὐρανόν, νῦν ἐ_μ_φ_α_ν_ι_σ_θ_ῆ_ν_α_ι [για να εμφανιστεί τώρα μπροστά] τῷ προσώπῳ τοῦ θεοῦ"

Συνεπώς ο Χριστός πήγε προς τον Πατέρα του και 'εμφανίστηκε μπροστά του'.


Γιώργος

Γιώργος είπε...

Innerenist:
Δεύτερο σημεῖο εἶναι ὅτι ἐσεῖς τὸν Θεωρεῖται τὸν Χριστὸ Μόνον Σὰν ἄνθρωπο μὲ τὴν ἀνθρώπινη Φύση τοῦ Μόνο καὶ γιαυτο λέτε ὅτι πηγαίνει κ.λ.π.

Αυτό δεν αληθεύει.
Τουναντίον ο Χριστός αναστήθηκε όπως ήταν προτού έλθει στη γη: Ως ο ίδιος 'Λόγος' αναστήθηκε - του οποίου είχε μεταβιβαστεί προηγουμένως η δύναμη της ζωή του στη μήτρα της παρθένου Μαρίας και γεννήθηκε αλλά και πέθανε ως τέλειος άνθρωπος στη γη.

Ο Χριστός λοιπόν όταν αναστήθηκε είχε πνευματική φύση και ως πνευματικό πλάσμα πήγε στον ουρανό δίπλα στον Πατέρα του.


Εσύ λες ακριβώς το - ανυπόστατο - αντίθετο.

Γιώργος

Γιώργος είπε...


Αλήθειες για τον Χριστό:
1.
Ιωάννης 20:17
Ο Χριστός δήλωσε:
"ἀ__ν__α__β__α__ί__ν__ω πρὸς
τὸν π_α_τ_έ_ρ_α μ_ο_υ
καὶ πατέρα ὑμῶν
καὶ θ_ε_ό_ν μ_ο_υ
καὶ θεὸν ὑμῶν"
2.
Ο Πέτρος διαβεβαίωσε:
1 Πέτρου 3:22
"ὅς ἐστιν ἐν δεξιᾷ τοῦ θεοῦ π_ο_ρ_ε_υ_θ_ε_ὶ_ς εἰς οὐρανόν"
3.
Ο Χριστός ξαναείπε:
Ιωάννης 14:3
"καὶ ἐὰν π_ο_ρ_ε_υ_θ_ῶ
καὶ ἑτοιμάσω τ_ό_π_ο_ν ὑμῖν,
πάλιν ἔ__ρ__χ__ο__μ__α__ι καὶ
π_α_ρ_α_λ_ή_μ_ψ_ο_μ_α_ι
ὑμᾶς π__ρ__ὸ__ς ἐ_μ_α_υ_τ_ό_ν,
ἵνα ὅ_π_ο_υ εἰμὶ ἐγὼ
κ_α_ὶ ὑ_μ_ε_ῖ_ς ἦτε"
4.
Ιωάννης 14:2
"ἐν τῇ ο_ἰ_κ_ί_ᾳ τοῦ πατρός μου μ_ο_ν_α_ὶ π_ο_λ_λ_α_ί εἰσιν... π_ο_ρ_ε_ύ_ο_μ_α_ι [πηγαίνω] ἑτοιμάσαι τόπον ὑμῖν"
5.
Ο απόστ. Παύλος πιστοποιεί:
(Εβραίους 9:24)
"ε__ἰ__σ__ῆ__λ__θ__ε__ν
[μπήκε] Χριστός ... εἰς αὐτὸν [στον ίδιο] τὸν οὐρανόν, νῦν ἐ_μ_φ_α_ν_ι_σ_θ_ῆ_ν_α_ι [για να εμφανιστεί τώρα μπροστά] τῷ προσώπῳ τοῦ θεοῦ"

Ο ίδιος Χριστός που πέθανε ως άνθρωπος,
ο ίδιος αναστήθηκε ως πνεύμα,
ο ίδιος αναλήφθηκε
ο ίδιος πήγε στον ουρανό
ο ίδιος πήγε στα δεξιά του Θεού ως πνεύμα όπως ήταν πριν έλθει στη γη ως ο 'Λόγος'.


Γιώργος

Νικόλαος είπε...

κ. Γιώργος: «ο ίδιος αναστήθηκε ως πνεύμα»


Μπορείτε να μου πείτε πού ακριβώς λέει στην Αγία Γραφή ότι ο Κύριος αναστήθηκε «ως πνεύμα»; Επίσης, αν αναστήθηκε «ως πνεύμα», το σώμα του τι έγινε;


Υ.Γ.: Τέλος, μπορείτε να απαντήσετε έστω στις τελευταίες ερωτήσεις μας;

Γιώργος είπε...


Ο Χριστός μετά την ανάστασή του είχε μόνο πνευματική άϋλη φύση και έτσι πήγε στον ουρανό.
Ο 'εις Θεός ο Πατήρ' δεν έκανε την ανθρώπινη φύση
για τους πνευματικούς ουρανούς αλλά για την υλική γη.

Έτσι
ούτε τα υλικά περιορισμένα μάτια,
ούτε η υλική μύτη,
ούτε το υλικό στόμα,
ούτε το υλικό στομάχι,
ούτε υλικά πνευμόνια
ούτε η καρδιά που προωθεί το αίμα με οξυγόνο στα κύτταρα του αργανισμού,
ούτε η κοιλιά,
ούτε τα έντερα,
ούτε υλικά τα πόδια,
ούτε υλικά τα χέρια
είναι για τον ουρανό.

Και φυσικά Ούτε και ό,τι πίνει και τρώει ο άνθρωπος είναι για τον ουρανό.

Ο 'εις Θεός ο Πατήρ' δεν έκανε την ανθρώπινη φύση
για τους πνευματικούς ουρανούς αλλά για την υλική γη.


Γιώργος

Γιώργος είπε...

Ψαλμοὶ 14:2 Ὁ Κύριος ἔσκυψε ἀπὸ τὸν οὐρανὸ ἐπάνω στοὺς γιοὺς τῶν ἀνθρώπων, γιὰ νὰ δεῖ ἂν ὑπάρχει κάποιος ποὺ νὰ ἔχει σύνεση, ποὺ νὰ ζητάει τὸν Θεό.

Αυτό σημαίνει ότι για τον Θεό 'μετράνε' ιδιαίτερα όσοι τον 'αναζητούν': σε αυτούς 'στρέφει' την προσοχή του.

Νικόλαος είπε...

Πολλοί πλάνοι βγήκαν στον κόσμο, οι οποίοι δεν ομολογούν Ιησού Χριστό ερχόμενο σε σάρκα· αυτός είναι ο πλάνος και ο αντίχριστος. (Β' Ιωάν. 7)

Γιώργος είπε...

Το αντίδοτο κατὰ τοῦ Θανάτου είναι η ανάσταση.

Μόνο η ανάσταση
αντιστρέφει το θάνατο και
'θεραπεύει' από το θάνατο.

Μέσω της ανάστασης - ως αντίδοτο - νικάται ο θάνατος.

Γιώργος είπε...

Ιννερανίστ:
Τὸ «ἐγὼ εἰμι» εἶναι μόνο μία φράση.

Πάλι καλά που το καταλαβαίνεις.

Από κεί και πέρα:

Μπερδεύεις τον 'εις Θεός ο Πατήρ' με τον Χριστό ως διορισμένο Γιό του 'είς Θεός ο Πατήρ'.

Γιώργος είπε...

Ιννερανίστ πότε θα καταλάβεις ότι στο Σύμπαν δεν υπάρχει κανένας φιλοσοφικός 'θεάνθρωπος' ούτε η Γραφή λέει ένα τέτοιο πράγμα;

Νικόλαος είπε...

Εσείς, κ. Γιώργο, πότε θα καταλάβετε ότι η Γραφή δεν αναφέρει πουθενά τη ρωσσελική φράση «διορισμένος Γιος»;

Γιώργος είπε...

Ιννερανίστ:
Ὀργάνωση ἔχει καὶ ὁ κουλουρὰς ποὺ πουλάει κουλούρια ὅπως ἀκριβῶς καὶ ὁ ἐπαγγελματίας ζητιάνος ὀργανωμένος εἶναι.

Ενώ η ορθόδοξη οργάνωση δεν είναι... οργάνωση... δεν είναι οργανωμένη... έστω κι' αν
δεν ζητιανεύει με ...δίσκο
δεν κάνει εράνους...
ούτε πουλάει κουλούρια
αλλά κεριά και εικόνες... όπως ο πάπας
που πουλούσε συγχωροχάρτια

Γιώργος είπε...

Νικόλαος:
Εσείς, κ. Γιώργο, πότε θα καταλάβετε ότι η Γραφή δεν αναφέρει πουθενά τη ρωσσελική φράση «διορισμένος Γιος»;

Η Αγία Γτραφή λέει ότι ο Χριστός διορίστηκε από τον 'εις Θεός ο Πατήρ'.
Ιδού:
Πράξεις 17:31
"καθότι ἔστησεν [προσδιόρισε ο "είς Θεός ο Πατήρ"] ἡμέραν ἐν ᾗ μέλλει κρίνειν τὴν οἰκουμένην ἐν δικαιοσύνῃ ἐν ἀνδρὶ ᾧ ὥ_ρ_ι_σ_ε_ν
[μέσω ενός άντρα τον οποίο διόρισε],

πίστιν παρασχὼν πᾶσιν ἀναστήσας αὐτὸν [τον Χ_Ρ_Ι_Σ_Τ_Ο] ἐκ νεκρῶν"

Γιώργος είπε...

...
Η Αγία Γραφή λέει ότι ο Χριστός διορίστηκε από τον 'εις Θεός ο Πατήρ'.
Ιδού:
Πράξεις 17:31
"ἐν ἀνδρὶ ᾧ ὥ_ρ_ι_σ_ε_ν
[μέσω ενός άντρα τον οποίο διόρισε]"

Νικόλαος είπε...

Αν θέλετε, αγαπητέ κ. Γιώργο, να μάθετε την ακριβή σημασία της λέξης «διορισμένος», ανοίξτε τον Μπαμπινιώτη. Μην τον θυμάστε μόνο όταν ασχολείστε με τη λέξη «σταυρός». Αγοράσατε ολόκληρο λεξικό για να ενημερωθείτε για μία μόνο λέξη;

Γιώργος είπε...

Νικόλαος:
Πολλοί πλάνοι βγήκαν στον κόσμο, οι οποίοι δεν ομολογούν Ιησού Χριστό ερχόμενο σε σάρκα· αυτός είναι ο πλάνος και ο αντίχριστος. (Β' Ιωάν. 7)


Ακριβώς έτσι είναι:
Το 'θεάνθρωπος' το σοφίστηκαν πλάνοι και αντίχριστοι.

Γιώργος είπε...

Ιννερανίστ:
Ποῦ ὀνόμασε Ὀργάνωση ὁ Χριστὸς τὴν Ἐκκλησία του (?) καὶ ὄχι ἂν ἦταν ὀργανωμένη ἂν εἶχαν δὴλ ἕνα συγκεκριμένο πλαίσιο δράσης οἱ Ἀπόστολοι!!!

...Έτσι η Εκκλησία ενεργούσε ως οργάνωση με 'συγκεκριμένο πλαίσιο δράσης' καθώς είχε ιδρυθεί την Πεντηκοστή του 33 κ.Χ. και 'επικυρωθεί' με άγιο πνεύμα

Νικόλαος είπε...

Μα η Σκοπιά δεν δέχεται Ιησού Χριστό ΕΡΧΟΜΕΝΟ σε σάρκα!


κ. Γιώργος: «Ενώ η ορθόδοξη οργάνωση δεν είναι... οργάνωση... δεν είναι οργανωμένη... έστω κι' αν
δεν ζητιανεύει με ...δίσκο»



Άλλοι ζητιανεύουν σε κουτιά του Ιεχωβά και οργανώνουν ακόμα και μικρά παιδάκια να δίνουν λεφτά στην εταιρεία Σκοπιά (βλ. Οι Νεαροί Ρωτούν 1 και 2).

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος

Αγαπητε Νικολαε,

μην περιμενεις απαντησεις απο τον κ. χιλιαστη σε αυτα που τον ρωτησες.

Απαντα επιλεκτικα, εκει που τον συμφερει... στα αλλα ποιει την νησσαν... κοινως κανει την παπια!

λοιπον και γω της ευκαιριας να του θεσω μερικα ερωτηματα.

Λες κ. χιλιαστα, οτι ο Χριστος μετα την ανασταση του ειχε πνευματικο σωμα.

Τοτε πως εξηγεις:

1ον. Οτι λεει προς τους μαθητας του τα ακολουθα:

"Τί τεταραγμένοι ἐστέ, καὶ διατί διαλογισμοὶ ἀναβαίνουσιν ἐν ταῖς καρδίαις ὑμῶν; 39 ἴδετε τὰς χεῖράς μου καὶ τοὺς πόδας μου, ὅτι αὐτὸς ἐγώ εἰμι· ψηλαφήσατέ με καὶ ἴδετε, ὅτι πνεῦμα σάρκα καὶ ὀστέα οὐκ ἔχει καθὼς ἐμὲ θεωρεῖτε ἔχοντα. 40 καὶ τοῦτο εἰπὼν ἐπέδειξεν αὐτοῖς τὰς χεῖρας καὶ τοὺς πόδας. 41 ἔτι δὲ ἀπιστούντων αὐτῶν ἀπὸ τῆς χαρᾶς καὶ θαυμαζόντων εἶπεν αὐτοῖς· Ἔχετέ τι βρώσιμον ἐνθάδε; 42 οἱ δὲ ἐπέδωκαν αὐτῷ ἰχθύος ὀπτοῦ μέρος καὶ ἀπὸ μελισσίου κηρίου, 43 καὶ λαβὼν ἐνώπιον αὐτῶν ἔφαγεν".

Πως λοιπον εχει σαρκα και οστεα, πως τρωει αφου εχει πνευματικο σωμα με το οποιο οπως λες ανεβαινει στον ουρανο;
Πως γινεται στο πνευματικο σωμα να φαινονται οι τρυπες απο τα καρφια του σταυρου και στην πλευρα η πληγη απο την λογχη;

2ον. στο κατα Ιωαννην:

"λέγει αὐτοῖς ὁ Ἰησοῦς· Δεῦτε ἀριστήσατε. οὐδεὶς δὲ ἐτόλμα τῶν μαθητῶν ἐξετάσαι αὐτόν σὺ τίς εἶ, εἰδότες ὅτι ὁ Κύριός ἐστιν. 13 ἔρχεται οὖν ὁ Ἰησοῦς καὶ λαμβάνει τὸν ἄρτον καὶ δίδωσιν αὐτοῖς καὶ τὸ ὀψάριον ὁμοίως. 14 Τοῦτο ἤδη τρίτον ἐφανερώθη ὁ Ἰησοῦς τοῖς μαθηταῖς αὐτοῦ ἐγερθεὶς ἐκ νεκρῶν.

15 Ὅτε οὖν ἠρίστησαν, λέγει τῷ Σίμωνι Πέτρῳ ὁ Ἰησοῦς..."

Παλι ο Χριστος τρωει.

Πως τρωει με πνευματικο σωμα οπως λες;

3ον. Στο βιβλιο των Πραξεων λεει ο Λουκας:

"οἷς καὶ παρέστησεν ἑαυτὸν ζῶντα μετὰ τὸ παθεῖν αὐτὸν ἐν πολλοῖς τεκμηρίοις, δι’ ἡμερῶν τεσσαράκοντα ὀπτανόμενος αὐτοῖς καὶ λέγων τὰ περὶ τῆς βασιλείας τοῦ Θεοῦ. 4 καὶ συναλιζόμενος παρήγγειλεν αὐτοῖς ἀπὸ Ἱεροσολύμων μὴ χωρίζεσθαι"

ξερεις κ. Γιωργο, τι σημαινει το ρημα "συναλιζομαι";

τι θα πει οτι ο Ιησους ηταν "συναλιζομενος";

Απαντησε λοιπον σε αυτα τα ερωτηματα και δες τι λεει η Κ.Δ για το τι σωμα ειχε ο Ιησους.


Θεοδωρος.

Νικόλαος είπε...

κ. Γιώργος: «...Έτσι η Εκκλησία ενεργούσε ως οργάνωση με 'συγκεκριμένο πλαίσιο δράσης' καθώς είχε ιδρυθεί την Πεντηκοστή του 33 κ.Χ. και 'επικυρωθεί' με άγιο πνεύμα»


Σε λίγο θα μας πείτε ότι ο απόστολος Παύλος μοίραζε Σκοπιές και Ξύπνα.

Πού αναφέρει στην Αγία Γραφή τη λέξη «οργάνωση»;

► Πού αναφέρει στην Αγία Γραφή τη λέξη «ΔΙορισμένος» για τον Χριστό (και όχι «ορισμένος»); (Σε λίγο θα μας πείτε ότι έβαλε και... μέσο.)

► Πού αναφέρει στην Αγία Γραφή ότι το Σώμα και το Αίμα είναι συμβολικά;

► Πού αναφέρει στην Αγία Γραφή ότι ο Χριστός αναστήθηκε «ως πνεύμα» και ότι δεν είναι ερχόμενος σε σάρκα;

Γιώργος είπε...

(Ματθαίος 27:46)
"ο Ιησούς φώναξε με δυνατή φωνή...
Θεέ μου, Θεέ μου, γιατί με εγκατέλειψες;"

Ιννερανίστ:
Μὴν λὲς κουταμάρες!!!
Ἐγὼ ἡ ἐσὺ εἶναι δυνατὸν νὰ ἐγκαταλείψουμε τὸ παιδί μας ἐννοῶ ὑπάρχει πιθανότητα.
Ὁ Οὐράνιος Πατέρας ὅμως δὲν ἐγκαταλείπει κανέναν ἀπὸ ἐμᾶς πόσο μᾶλλον τὸν Υἱὸ τοῦ τὸν Μονογενῆ.


Μόλις το διάβασες:
(Ματθαίος 27:46)
"ο Ιησούς φώναξε με δυνατή φωνή...
Θεέ μου, Θεέ μου, γιατί με εγκατέλειψες;"

Ο ίδιος ο Χριστός που φώναξε
"Θεέ μου, Θεέ μου, γιατί με εγκατέλειψες;"
ήταν
Ο ίδιος ο Χριστός που πέθανε
ήταν ό ίδιος ο Χριστός που αναστήθηκε.

Είπαμε ότι ο Χριστός είχε μόνο μία φύση.

Ο καθένας στο Σύμπαν έχει μόνο μία φύση,
είτε πνευματική είτε υλική
- είτε είναι 'πνεύμα'
είτε είναι 'σάρκα',
ΟΧΙ 'πνευματόσαρκα'.

Οι άγγελοι όταν εμφανιζόταν ως άνθρωποι
δεν μεταβαλλόταν σε
'πνευματόσαρκα'
['θεανθρώπους' / 'αγγελανθρώπους'] δύο φύσεων.

Παρέμεναν πάντα ως άγγελοι πνευματικά πλάσματα μιας φύσης.


Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος

Παρακαλειται ο κ. Γιωργος να απαντησει χωρις υπεκφυγες στα ανωτερω ερωτηματα του Νικολαου, αλλα και στα δικα μου οπου ερωτω περι του αβασιμου ισχυρισμου του περι της "πνευματικης αϋλης φυσης" του Χριστου μετα την ανασταση.

Νικόλαος είπε...

κ. Γιώργος: «Οι άγγελοι όταν εμφανιζόταν ως άνθρωποι
δεν μεταβαλλόταν σε
'πνευματόσαρκα'
['θεανθρώπους' / 'αγγελανθρώπους'] δύο φύσεων.»



Και τι σχέση έχει ο Χριστός με τους αγγέλους;

Σε ποιον δε από τους αγγέλους είπε ποτέ [αυτό που αναφέρεται στον Χριστό:] Κάθισε στα δεξιά μου, έως ότου κάνω τους εχθρούς σου υποπόδιο των ποδιών σου; (Εβρ. 1, 13)


Υ.Γ.: Κ. Θεόδωρε, θαυμάζω το κουράγιο σας! Πάντως να ξέρετε ότι μαθαίνουμε πολλά πράγματα από τα σχόλια σας, τα δικά σας και του κ. Inneranist, έστω και αν κάποιοι κωφεύουν. Ο Θεός να σας έχει καλά! Όσον για τις ερωτήσεις μας, να 'ναι καλά ο... Αρμαγεδδώνας...

Γιώργος είπε...

Νικόλαος:
Πού αναφέρει στην Αγία Γραφή τη λέξη «ΔΙορισμένος» για τον Χριστό (και όχι «ορισμένος»);


Ο «ορισμένος» για μια υπηρεσία Χριστός είναι ο «διορισμένος» Χριστός.

Ο «ορισμένος» για μια υπηρεσία Χριστός είναι ο «διορισμένος» για να εκτελεί την υπηρεσία αυτή Χριστός:

Πράξεις 10:42
"οὗτός ἐστιν ὁ ὡρισμένος ὑπὸ τοῦ θεοῦ κριτὴς"

"Αυτός είναι ο «ορισμένος» από τον Θεό κριτής"
σημαίνει ότι
"Αυτός είναι ο «διορισμένος» από τον Θεό να είναι / να ενεργεί ως κριτής"

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Νικόλαος:
Και τι σχέση έχει ο Χριστός με τους αγγέλους;

Ο Χριστός είναι ο αρχηγός των αγγέλων, είναι ο 'αρχάγγελος Μιχαήλ'.

Νικόλαος είπε...

Χωρίο από την Αγία Γραφή που να λέει ακριβώς αυτό το πράγμα, παρακαλώ.

Σε ποιον δε από τους αγγέλους είπε ποτέ [αυτό που αναφέρεται στον Χριστό:] Κάθισε στα δεξιά μου, έως ότου κάνω τους εχθρούς σου υποπόδιο των ποδιών σου; (Εβρ. 1, 13)

Άρα ο Χριστός δεν είναι άγγελος.

Νικόλαος είπε...

Επίσης, κ. Γιώργο, χρωστάτε μία απάντηση όσον αφορά το σε ποιο κείμενο της Καινής Διαθήκης θα βασιστούμε για να κάνουμε τον διάλογό μας. (Σαν τίμιος συνομιλητής που είστε, οφείλετε να κάνετε ό,τι και εμείς όταν μας ρωτήσατε ποια μετάφραση χρησιμοποιούμε.)

Αν επιμένετε να μη μας λέτε σε ποιο κείμενο της Καινής Διαθήκης να βασιστούμε, η συζήτησή μας είναι στον αέρα και αυτά που λέτε δεν βασίζονται στην Αγία Γραφή. Οι επιστήμονες ―για τους οποίους μιλήσατε με τόσο κολακευτικά λόγια― παραθέτουν λεπτομερώς τις πηγές τους.

Εκτός και αν η πίστη σας τελικά δεν βασίζεται στην Αγία Γραφή.

Γιώργος είπε...

Inneranist:
Ὡς ἄνθρωπος ὁμιλεῖ καὶ ὡς ἄνθρωπος ἐξέφρασε τὴν φράση νὰ ἀπέλθει τὸ πικρὸ ποτήριο ἀπὸ αὐτόν!!!

επειδή ήταν άνθρωπος, όπως διαβεβαίωνε και ο ίδιος:
Ιωάννης 8:40
"νῦν δὲ ζητεῖτέ με ἀποκτεῖναι ἄ_ν_θ_ρ_ω_π_ο_ν ὃς τὴν ἀλήθειαν ὑμῖν λελάληκα ἣν ἤ_κ_ο_υ_σ_α παρὰ τοῦ θεοῦ"

Νικόλαος είπε...

κ. Γιώργος, 4/11/2009: «Ο Χριστός είναι ο αρχηγός των αγγέλων, είναι ο 'αρχάγγελος Μιχαήλ'.»

κ. Γιώργος, 31/10/2009: «Ο Χριστός Π_Ε_Θ_Α_Ν_Ε.»

κ. Γιώργος, 3/11/2009: «Σου ανάφερα το παράδειγμα των αγγέλων που δεν πεθαίνουν.»



Ουδέν σχόλιον.

Γιώργος είπε...

Ιννερανίστ:
Ἐρωτήσεις πρὸς Γιῶργο
1] Μπορεῖς νὰ μοῦ πεῖς ΠΟΙΟΣ σᾶς ὁδηγεῖ εἰς πᾶσαν τὴν ἀλήθειαν ἀφοῦ τὸ Ἅγιο Πνεῦμα σταμάτησε νὰ ἐνεργεῖ ἀπὸ τὸν Πρῶτο Αἰῶνα(ὅπως εἴπατε σὲ προηγούμενο σχόλιό σας) καὶ κατὰ συνέπεια δὲν ἐνεργεῖ ὁ Ἴδιος ὁ Ἰεχωβᾶ ἀφοῦ τὸ Ἅγιο Πνεῦμα κατ’ἐσᾶς εἶναι ἡ Δύναμή του (?)

[... είναι η ΕΝΕΡΓΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ, όχι απλώς η 'δύναμή του', επειδή 'ενεργεί' και έχει ενεργήσει με πολλούς τρόπους]
Το άγιο πνεύμα σήμερα ενεργεί για να επιτελεστεί το θέλημα του Θεού:
1 Τιμόθεο 2:4
"ὃς πάντας ἀνθρώπους θ_έ_λ_ε_ι σωθῆναι καὶ εἰς ἐ_π_ί_γ_ν_ω_σ_ι_ν ἀληθείας ἐλθεῖν"

Όσον αφορά τον τρόπο ενεργείας του αγιου πνεύματος του Θεού είναι αυτονόητο ότι είναι κατά περιόδους διαφορετική:
π.χ.
1.
Περίπτωση Σαμψών: Δια του πνεύματος είχε αποκτήσει υπερφυσική σωματική δύναμη [σήμερα δεν ενεργεί έτσι το α.π.].
2.
Περίπτωση Δαβίδ / Δανιήλ κ.α.: έγραψαν τμήματα του θεόπνευστου λόγου του Θεού.
[σήμερα δεν ενεργεί έτσι το α.π.]
3.
Περίπτωση ομαδικής επιφοίτησης την Πεντηκοστή του 33 κ.Χ. με ξαφνική ικανότητα να μιλούν ξένες γλώσσες. {Πράξεις 2:4 "ἐπλήσθησαν πάντες πνεύματος ἁγίου καὶ ἤρξαντο λαλεῖν ἑτέραις γλώσσαις"}
[σήμερα δεν ενεργεί έτσι το α.π.]

Σήμερα το α.π. παράγει - καθώς ενεργεί σε κάποιους - τον καρπό του:
Γαλάτας 5:22
"ὁ δὲ καρπὸς τοῦ πνεύματός ἐστιν ἀγάπη, χαρά, εἰρήνη, μακροθυμία, χρηστότης, ἀγαθωσύνη, πίστις, πραΰτης, ἐγκράτεια"


Γιώργος

Γιώργος είπε...

Ιννερανίστ:
2]Στὴν Ἅγια Γραφὴ λέει (Ματθ12,28 και ους μεν εθετο ο θεος εν τη εκκλησία πρωτον αποστόλους, δεύτερον προφήτας, τρίτον διδασκάλους, επειτα δυνάμεις, επειτα χαρίσματα ιαμάτων, αντιλήμψεις, κυβερνήσεις, γένη γλωσσων)
Ἐσᾶς ποιός σας ἔθεσε ὡς Ἐκκλησία τὸν 19ο Αἰῶνα ἐφόσον ὁ Ἰεχωβὰ διὰ τῆς Δυνάμεως του δὲν ἐνεργεῖ πλέον (?)

Ενεργεί... ενεργεί όπως έγραψα στο προηγούμενο σχόλιο αλλά με άλλους τρόπους και επιπρόσθετα βοηθάει/ στηρίζει/ δίνει δύναμη/ ενισχύει στο κήρυγμα που αποσκοπεί στην σωτηρία όσο το δυνατό περισσότερων ανθρώπων.


Γιώργος

Νικόλαος είπε...

Δηλαδή θέλετε να πείτε ότι τις (ψευδο)προφητείες της Σκοπιάς δεν τις λέει το Άγιο Πνεύμα (αφού «σήμερα δεν ενεργεί έτσι» όπως λέτε), αλλά είναι διδασκαλίες ανθρώπων και συγκεκριμένα του «Κυβερνώντος Σώματος»;

Και μιας που μιλήσατε για «ενεργό δύναμη», θα ήθελα λίγο να εμβαθύνουμε σε αυτή την (αντιγραφική επίσης, όπως το «διορισμένος Χριστός») φράση.

Κάποιον που διδάσκει, υπενθυμίζει, βοηθά, εκείνον που οδηγεί, λαλεί, αναγγέλει, δοξάζει, λαμβάνει, έχει εαυτό, μιλάει, διατάζει, προσκαλεί, ζητά για τον εαυτό του, έχει γνώμη, φρόνιμα, αντίληψη, θέληση, ερευνά, γνωρίζει, ενεργεί, εμποδίζει, προσεύχεται και λυπάται, μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε ως:

Α. Πρόσωπο
Β. Δύναμη

Μην πάει ο νους σας στο Άγιο Πνεύμα. Γενικά μιλάω. Θέλω να μάθω Ελληνικά και πότε να χρησιμοποιώ τη λέξη «δύναμη».

Γιώργος είπε...

Ιννερανίστ:
3]Στὸ χωρίο (Α΄Κορινθ12,11 πάντα δε ταυτα ενεργει το εν και το αυτο πνευμα, διαιρουν ιδία εκάστω καθως βούλεται)
Πῶς εἶναι δυνατὸν τὸ Ἅγιο Πνεῦμα νὰ μὴν εἶναι πρόσωπο καὶ νὰ ἔχει θέληση καὶ μάλιστα χωρὶς κανένα περιορισμὸ (Ὅπως θέλει,καθὼς βούλεται) (?)
Ξέρεις ἐσὺ κανέναν ποὺ ἡ δύναμή του νὰ ἔχει θέληση (?)


Επειδή αποστέλλεται και κατευθύνεται από τον Θεό

Νικόλαος είπε...

Και έλεγα και εγώ, γιατί χάνω συνέχεια στο μπράντεφερ; Μα φυσικά επειδή η δύναμη του χεριού μου έχει άλλη θέληση από τη δική μου. Εγώ θέλω να νικήσω, αλλά η δύναμή μου θέλει να χάσω...

Γιώργος είπε...

Ιννερανίστ:
4] Μὲ βάση τὸ χωρίο (Ματθ24, 29 Ευθέως δε μετα την θλιψιν των ημερων εκείνων, ο ηλιος σκοτισθήσεται, και η σελήνη ου δώσει το φέγγος αυτης, και οι αστέρες πεσουνται απο του ουρανου, και αι δυνάμεις των ουρανων σαλευθήσονται. 30 και τότε φανήσεται το σημειον του υιου του ανθρώπου εν ουρανω, και τότε κόψονται πασαι αι φυλαι της γης και οψονται τον υιον του ανθρώπου ερχόμενον επι των νεφελων του ουρανου μετα δυνάμεως και δόξης πολλης. 31 και αποστελει τους αγγέλους αυτου μετα σάλπιγγος μεγάλης, και επισυνάξουσιν τους εκλεκτους αυτου εκ των τεσσάρων ανέμων απ' ακρων ουρανων εως των ακρων αυτων. 32 Απο δε της συκης μάθετε την παραβολήν. οταν ηδη ο κλάδος αυτης γένηται απαλος και τα φύλλα εκφύη, γινώσκετε οτι εγγυς το θέρος. 33 ουτως και υμεις, οταν ιδητε πάντα ταυτα, γινώσκετε οτι εγγύς εστιν επι θύραις. 34 αμην λέγω υμιν οτι ου μη παρέλθη η γενεα αυτη εως αν πάντα ταυτα γένηται.)

Πως η γενεὰ ποὺ δὲν θὰ παρέλθει ὅπως λέει ὁ Ἰησοῦς ἐδῶ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑ οἱ Σημερινοὶ Ὑπερήλικες ποὺ γεννήθηκαν τὸ 1914(?)

Το
"ου μη παρέλθη η γενεα αυτη [των πιστών Χρισμένων] εως αν πάντα ταυτα γένηται"
δείχνει ότι θα υπάρχουν Χρισμένοι που θα ζούν ακόμη όταν γίνουν όλα αυτά.
Συνεπώς από τις 10.000 περίπου που ζούν σήμερα 'δεν θα παρέλθουν όλοι' αλλά θα υπάρχουν αρκετοί ώστε να αποτελούν μια 'γενεά' [με 'ανοιχτό' αριθμό] που ΔΕΝ θα παρέλθει μέχρι να γίνουν όλα αυτά.
Αυτό δείχνει ότι το 'τέλος' - που περιλαμβάνει τον Αρμαγεδδώνα - είναι κοντά.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Ιννερανίστ:

Ἐπίσης στὸ Ὄνειρο τοῦ Ναβουχοδονόσωρ (Δανιηλ4,10-44) λέτε ὅτι τὸ Δέντρο ποὺ ξαναβλάστησε εἶναι ἡ δίκη σας Κυβέρνηση ποὺ εἶναι ἡ Κυβέρνηση τοῦ Θεοῦ.
Ποιός σας ἔθεσε Κυβέρνηση τοῦ Θεοῦ τὸν 19ο Αἰῶνα ἀφοῦ ὁ Θεὸς δὲν ἐνεργεῖ ἀπὸ τὸν Πρῶτο Αἰῶνα (?)

Το α.π. ενεργεί για να επιτελεστεί το θέλημα του Θεού.
Οι χρισμένοι στη γη - υπόλοιπο περ. 10.000 - ΔΕΝ κυβερνούν τώρα αλλά είναι υποψήφιοι για κυβερνήτες στη Χιλιετή Βασιλεία - από τον ουρανό - σύμφωνα με την Αποκάλυψη.

Νικόλαος είπε...

Το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης θα διατηρηθεί σε εκείνην την κυβέρνηση;


Υ.Γ.: Αλλά τι ρωτάω, αφού η Σκοπιά λέει την ΠΓΔΜ «Μακεδονία» ―κόντρα στο θέλημα όλων των Ελλήνων και κόντρα σε όλα τα κόμματα.

Γιώργος είπε...

Στο: "5]Πῶς εἶναι δυνατὸν νὰ ἐμπιστεύεσαι... "

Αναφέρεσαι στο Ματθ. κζ' 51-53
"Καὶ ἰδοὺ
τὸ καταπέτασμα τοῦ ναοῦ ἐσχίσθη ἀπ’ ἄνωθεν ἕως κάτω εἰς δύο,
καὶ ἡ γῆ ἐσείσθη,
καὶ αἱ πέτραι ἐσχίσθησαν,
καὶ τὰ μνημεῖα ἀνεῴχθησαν
καὶ πολλὰ σώματα τῶν κεκοιμημένων ἁγίων ἠγέρθησαν,
καὶ ἐξελθόντες ἐκ τῶν μνημείων μετὰ τὴν ἔγερσιν αὐτοῦ εἰσῆλθον εἰς τὴν ἁγίαν πόλιν καὶ ἐνεφανίσθησαν πολλοῖς."

Αν το θεωρείς 'δύσκολο' [ή όχι, όπως και εγώ] το συζητούμε.
Μπορώ να ακούσω την άποψή σου που δεν 'προεξοφλώ' ότι θα είναι λάθος [αν δεν είναι 'προκατασκευασμένη' - ή είναι;] επειδή δεν είσαι ΜτΙ.
Απλώς θα σου ζητήσω μετά να την αιτιολογήσεις - όπως θα κάνω και εγώ - για να δούμε ποιά εκδοχή θα ταίριαζε περισσότερο με την πραγματικότητα.


Γιώργος

Γιώργος είπε...

Ιννερανίστ:
Ποιὸς εἶπε στὴ Σκοπιὰ ὅτι ἡ Ἀντίληψη περὶ πανταχοῦ παρουσίας τοῦ Θεοῦ εἶναι Φιλοσοφική(?)

Το είπα απλώς εγώ.
Και το θεωρώ έτσι - έχω το δικαίωμα.

Νικόλαος είπε...

Καλά λέτε, κ. Γιώργο. Να πείτε εσείς την εκδοχή σας για το Ματθ. κζ' 51-53, να πει και ο κ. Inneranist τη δικιά του και μετά να κάνουμε ό,τι και η (άγνωστη) επιτροπή Μετάφρασης Νέου Κόσμου: να συμβουλευτούμε τον κόσμο των πνευμάτων. Κάτι παραπάνω θα ξέρουν αυτοί οι ευσεβείς και ηθικοί άνθρωποι που τα εμπιστεύτηκαν:

Σκοπιά 1/8/1983, σελ. 31: «Αυτή η μετάφραση είχε χρησιμοποιηθεί μερικές φορές για να υποστηρίζει την απόδοση των εδαφίων Ματθ. Κζ΄ 52-53 και Ιωάννης α΄ 1, όπως αποδίδονται στην Μετάφραση Νέου Κόσμου... Αλλά όπως φαίνεται από τον πρόλογο στην έκδοση 1980 της «Καινής Διαθήκης» από τον Γιοχάννες Γκραίμπερ, αυτός ο μεταφραστής βασίστηκε στον κόσμο των πνευμάτων του θεού.» Και καταλήγει η Σκοπιά: «Η Σκοπιά δεν θεώρησε κατάλληλο να χρησιμοποιεί μια μετάφραση που έχει τόσο στενή σχέση με τον πνευματισμό (Δευτερ. Ιη΄ 10-12).»


Υ.Γ.: Εν τω μεταξύ, ας δει όποιος αναγνώστης δεν το έχει κάνει την ερώτηση του κ. Inneranist (που δεν παρέθεσε ο κ. Γιώργος) και ας κρίνει αν του απάντησε ο κ. Γιώργος.

Γιώργος είπε...

Ιννερανίστ:
Ἀφοῦ δὲν ἔχεις ἰδέα περὶ Φιλοσοφίας γιατί «Τουφεκᾷς» ὅτι σου κατέβει.


Μάλλον εσύ τα μπέρδεψες.

Σχετικά με τις φιλοσοφικές θεωρείες του Δαμασκηνού:
"ἐν τόπῳ οὐκ ἔστιν, αὐτὸς γὰρ ἑαυτοῦ τόπος ἐστί"
[σε τόπο δεν είναι, επειδή ο ίδιος είναι Ο τόπος του εαυτού του]

έθεσα το ερώτημα:
1.
Έκανε 'τόπο' εκτός του εαυτού του ο Θεός;
Τότε δεν είναι π.π.
2.
Έκανε τόπο εντός του ο Θεός;
Άρα είναι αυτομεταβαλλόμενος και αυτοδημιουργοποιούμενος.

Αρα τέρμα το φιλοσοφικό σας π.π. [ή διαλέγετε το 2.;]


Γιώργος

Νικόλαος είπε...

Και κάτι ακόμα. Κ. Γιώργο, βλέπω ότι τελικά δεν χρησιμοποιήσατε τη (δαιμονική κατά τη Σκοπιά) μετάφραση του Ματθ. κζ' 51-53 της Μετάφρασης Νέου Κόσμου, αλλά προτιμήσατε το πρωτότυπο κείμενο ―και καλά κάνατε.

Άρα η απάντηση στην ερώτηση του κ. Inneranist...

5]Πῶς εἶναι δυνατὸν νὰ ἐμπιστεύεσαι
Τὴν Ἑταιρεία σου ποὺ συμβουλεύτηκε Μέντιουμ γιὰ νὰ ἑρμηνεύσει τὰ δύσκολα χωρία τῆς Α.Γραφῆς (?)


...είναι ότι δεν εμπιστεύεστε τη Μετάφραση Νέου Κόσμου, αφού δεν την χρησιμοποιήσατε.


Απλά θα ήθελα να μου αναφέρετε ποιο κείμενο της Καινής Διαθήκης χρησιμοποιείτε και αν θα θέλατε να το χρησιμοποιήσουμε σαν βάση της συζήτησής μας. Αν δεν το κάνετε ―μετά τις επαναλαμβανόμενες παρακλήσεις―, πάει να πει ότι η συζήτησή μας είναι στον αέρα και ότι δεν πιστεύετε στην Αγία Γραφή.



κ. Γιώργος: «Συνεπώς από τις 10.000 περίπου που ζούν σήμερα 'δεν θα παρέλθουν όλοι' αλλά θα υπάρχουν αρκετοί ώστε να αποτελούν μια 'γενεά' [με 'ανοιχτό' αριθμό] που ΔΕΝ θα παρέλθει μέχρι να γίνουν όλα αυτά.»


Συγγνώμη, αλλά μέσα στις 10.000 δεν έχουμε μόνο τη γενιά του 1914 για την οποία σας ρώτησε ο κ. Inneranist, αλλά προστίθενται συνεχώς νέα άτομα (Σκοπιά 1/5/2007). Επομένως, το συμπέρασμα από την «προφητεία» είναι ότι όσο δεν συμπληρώνεται ο αριθμός των «χρισμένων» ―δηλαδή όσα χρόνια και αν περάσουν―, τόσο θα περιμένουμε τον Αρμαγεδδώνα. Οπότε το συμπέρασμά σας ότι «το 'τέλος' - που περιλαμβάνει τον Αρμαγεδδώνα - είναι κοντά» είναι λάθος. Αφού για να έρθει ο Αρμαγεδδώνας θα περιμένουμε να πεθάνουν όλοι εκείνοι που η Σκοπιά τους βαπτίζει (ακατάπαυστα) «χρισμένους».

Γιώργος είπε...

Inneranist:
"Ἂν ὁ Θεὸς κατοικεῖ κάπου συγκεκριμένα τότε δὲν εἶναι ΟΥΤΕ Παντοδύναμος"

Δεν το σκέφτηκες καλά.
Είναι σαν να λες το αντίστοιχο:
"Ἂν ὁ Θεὸς ΔΕΝ κατοικεῖ κάπου συγκεκριμένα τότε ΕΙΝΑΙ Παντοδύναμος"

Δηλαδή κάποιος μόνο και μόνο που δεν κατοικεί κάπου συγκεκριμένα - κατά την άποψή σου - είναι παντοδύναμος;
Δηλαδή ο διάβολος που δεν κατοικεί κάπου συγκεκριμένα είναι - μόνο και μόνο γι' αυτό - παντοδύναμος;

Η παντοδυναμία ξέρεις δεν εξαρτάται από την κατοίκηση ή την 'μη κατοίκηση' κάπου.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Και επειδή ο Χριστός δεν φιλοσοφούσε έλεγε:
Ιωάννης 14:3
"καὶ ἐὰν π_ο_ρ_ε_υ_θ_ῶ
καὶ ἑ_τ_ο_ι_μ_ά_σ_ω τ_ό_π_ο_ν___ὑ_μ_ῖ_ν,
πάλιν ἔ__ρ__χ__ο__μ__α__ι καὶ
π_α_ρ_α_λ_ή_μ_ψ_ο_μ_α_ι
ὑμᾶς π__ρ__ὸ__ς___ἐ_μ_α_υ_τ_ό_ν,
ἵνα ὅ_π_ο_υ___ε_ἰ_μ_ὶ__ἐ_γ_ὼ
κ__α__ὶ___ὑ_μ_ε_ῖ_ς___ἦ_τ_ε"

Ιννερανίστ:
Σαφῶς λοιπὸν ἡ Σκοπιὰ φιλοσοφεῖ καὶ λέει ὅτι δὲν εἶπε ὁ Χριστὸς ἤ μᾶλλον ξέρει ἡ Σκοπιὰ πότε θὰ ἐμφανισθεῖ ὁ Χριστὸς στὴν 2α Παρουσία του ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ.

Γιώργος
Σαφώς άσχετα με το εδάφιο αυτά που γράφεις

Γιώργος είπε...

Ιννερανίστ:
«…Γιατί εἶναι ὁ ἴδιος τόπος τοῦ ΕΑΥΤΟΥ του ἐνῷ γεμίζει τὰ πάντα καὶ βρίσκεται πάνω ἀπὸ αὐτὰ καὶ ὁ ἴδιος τὰ συνέχει»

... και δεν ξέρει τι λέει...
Αυτό είναι 'το άκρον άωτο της αντίφασης' του Δαμασκηνού.
Το καταλαβαίνεις τι λέει;

"ἐν τόπῳ οὐκ ἔστιν, αὐτὸς γὰρ ἑαυτοῦ τόπος ἐστί"

[σε τόπο δεν είναι, επειδή ο ίδιος είναι Ο τόπος του εαυτού του]
"Γιατί εἶναι ὁ ἴδιος τόπος τοῦ ΕΑΥΤΟΥ του"

'ΣΕ ΤΟΠΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ' λέει.
Άρα αποκλείει να είναι σε άλλο τόπο πλην του εαυτού του.

Άρα κόβει το π.π. σας.


"Σε τόπο δεν είναι, γιατί εἶναι ὁ ἴδιος τόπος τοῦ ΕΑΥΤΟΥ του, ἐνῷ γεμίζει τὰ πάντα καὶ βρίσκεται πάνω ἀπὸ αὐτὰ καὶ ὁ ἴδιος τὰ συνέχει»

Εδώ δεν ξέρει τι λέει ο Δ.
Γιατί;
Επειδή γράφει:

"αὐτὸς γὰρ ἑαυτοῦ τόπος ἐστί"

Εφόσον ο εαυτός του είναι άϋλος και αδιάστατος (ή όχι;) και αυτός ο άϋλος και αδιάστατος 'τόπος' είναι ο εαυτός του τότε
γιατί λέει ότι "γεμίζει τα πάντα" εννοώντας τα υλικά που όμως τα αποκλείει από τον εαυτό του ως πνευματική οντότητα στον 'τόπο του τον εαυτό του' που προϋπήρχε της υλικής δημιουργίας;

Άρα ο τόπος που είναι ο εαυτός του δεν περιλαμβάνει την υλική Δημιουργία επειδή ο ίδιος υπήρχε ΠΡΙΝ την υλική δημιουργία και δεν δημιούργησε τον εαυτό του.

Αρα ο εαυτός του δεν σχετίζεται με την αργότερα δημιουργημένη υλική δημιουργία, επειδή o ίδιος ΗΔΗ ΠΡΟΫΠΉΡΧΕ της υλικής του δημιουργίας.

[Αν δεν προϋπήρχε o ίδιος στον 'τοπο του' τον εαυτό του και αν δεν την δημιουργούσε την υλική δημιουργία, τότε πως θα ήταν δημιουργός της;]

Άρα ο Δαμασκηνός αντιφάσκει στον εαυτό του και δεν ξέρει τι λέει.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Νικόλαος:
Απλά θα ήθελα να μου αναφέρετε ποιο κείμενο της Καινής Διαθήκης χρησιμοποιείτε και αν θα θέλατε να το χρησιμοποιήσουμε σαν βάση της συζήτησής μας. Αν δεν το κάνετε ―μετά τις επαναλαμβανόμενες παρακλήσεις―, πάει να πει ότι η συζήτησή μας είναι στον αέρα και ότι δεν πιστεύετε στην Αγία Γραφή.

Το κείμενο το έκανα COPY από σένα. [Ματθ. κζ 51-53]

Οπότε ρωτήστε τον εαυτό σας ποιό κείμενο χρησιμοποίησε.

Στα εδάφια αυτά εντοπίσατε κάποια διαφορά;
Αν ναι να την πείτε.

Αν όχι άσκοπα ρωτάτε ποιό κείμενο παρέθεσα εφόσον είναι ακριβώς το δικό σας.
Τότε μόνο για εντυπώσεις γράφετε, χωρίς να κάνετε καμιά σύγκριση.


Γιώργος

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

"Θεόδωρος: Φερτε μας ενα ιερεα που μετα την καταλυση το τιμιου σωματος και αιματος του Κυριου να επαθε και το παραμικρο. Μαλιστα οι ιερεις ειναι εκ των μακροβιοτερων ανθρωπων.

ΝΙΚΟΣ Ο ΑΣΧΕΤΟΣ (αντι άθρησκος)
"Και από τους πιο ευτραφείς θα έλεγα. Όλοι τους κοιλαράδες. Αυτό είναι όντως θαύμα και μάλιστα διπλό"
_____________________________________

Ενώ εσείς που έρχεστε από το ΣΕΙΡΙΟ είστε όλοι στέκα από μπιλιάρδο.

Και μάλιστα είσαι τόσο άσχετος που λες: "όλοι τους κοιλαράδες" - "ΟΛΟΙ"..

Κι εγώ απορώ ρε Νίκο, εκεί στο Άγιο Όρος για παράδειγμα, πώς χωράνε μωρέ παιδί μου;

ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΣΧΕΤΟΣ

ΠΙΤΕΡ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

Νικόλαος: Όπως είχε πει και ο ι. Αυγουστίνος: «Άπιστοι, δεν είσθε δύσπιστοι. Είσθε οι πλέον εύπιστοι. Δέχεσθε τα πιο απίθανα, τα πιο παράλογα, τα πιο αντιφατικά, για να αρνηθείτε το θαύμα!»

Σίγουρα για τους άθεους τα έλεγε αυτά; Ή για τους χριστιανούς που όπως και ο Τερτυλλιανός ασπάζονται το Credo quia absurdum «πιστεύω γιατί είναι παράλογο». ;-)
___________________________________

Όχι για τους ΣΕΙΡΙΟΥΣ τα έλεγε.

ΠΙΤΕΡ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

ΝΙΚΟΣ:

"Ευτελίζετε το Θεό μετατρεποντάς τον σε θαυματοποιό τσέπης."
____________________________________

Ενώ εσύ ο ΣΕΙΡΙΟΣ τον σέβεσαι;
Που αντί να δοξάζεις το Θεό που σου΄δωσε μυαλό το χρησιμοποιείς εναντίον του.

Άσε ρε ΝΙΚΟ να μιλήσει και κανένας άλλος.
Ειδικά εσένα δε σε παίρνει να μιλάς για σεβασμό στο Θεό.

Παράτα τα δε κάνεις - δε το΄χεις βρε παιδάκι μου πώς να στο πω;

ΠΙΤΕΡ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

ΓΙΩΡΓΟΣ:
"Ο Χριστός μετά την ανάστασή του είχε μόνο πνευματική άϋλη φύση και έτσι πήγε στον ουρανό".
_____________________________________

Τί λες άνθρωπέ μου;
Αυτά σας μαθαίνουν στις στάνες του Μπρούκλιν;

Ποιός σταυρώθηκε Γιώργο το σώμα ή το πνεύμα;

Όταν ο Θωμάς ζητούσε τα "ρέστα" τί του είπε ο Χριστός;

Βάλε το χέρι σου στην τρύπα των χεριών μου για να δεις και να πιστέψεις. (με δικά μου λόγια).

Ποιανού τις τρύπες παρουσίαζε ο Χριστός του σώατός του ή του πνεύματός του;

Μου αρέσει που μοιράζεις και "ξύπνα" ενώ στην πραγματικότητα κοιμάσαι.

Γιώργο, συνηθίζεται οι ξύπνιοι να ξυπνάνε εκείνους που κοιμούνται.

ΠΙΤΕΡ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

Γώργος:
"Ψαλμοὶ 14:2 Ὁ Κύριος ἔσκυψε ἀπὸ τὸν οὐρανὸ ἐπάνω στοὺς γιοὺς τῶν ἀνθρώπων, γιὰ νὰ δεῖ ἂν ὑπάρχει κάποιος ποὺ νὰ ἔχει σύνεση, ποὺ νὰ ζητάει τὸν Θεό.

Αυτό σημαίνει ότι για τον Θεό 'μετράνε' ιδιαίτερα όσοι τον 'αναζητούν': σε αυτούς 'στρέφει' την προσοχή του."
__________________________________

Άρα ο Θεός παρατηρεί μόνο εκείνους που τον αναζητούν. Οι άλλοι ότι κι αν κάνουν δεν τους βλέπει δεν τους ακούει ο Θεός.

Ακόμα δεν μου έχει απαντήσει όμως στα ερωτήματα που σου έχω θέση.

Από το Θεό μπορώ ή δεν μπορώ να κρυφτώ Γιώργο;

ΠΙΤΕΡ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

Γιώργος:
"Ο Χριστός είναι ο αρχηγός των αγγέλων, είναι ο 'αρχάγγελος Μιχαήλ'.
4 Νοέμβριος 2009 2:08 πμ"
____________________________________

ΣΕ ΠΟΙΟ ΕΔΑΦΙΟ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΑΥΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΣ;

ΠΙΤΕΡ

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος

Προς Νικολαο,

Εγραψες αγαπητε:

"Κ. Θεόδωρε, θαυμάζω το κουράγιο σας! Πάντως να ξέρετε ότι μαθαίνουμε πολλά πράγματα από τα σχόλια σας, τα δικά σας και του κ. Inneranist, έστω και αν κάποιοι κωφεύουν. Ο Θεός να σας έχει καλά! Όσον για τις ερωτήσεις μας, να 'ναι καλά ο... Αρμαγεδδώνας..."

Μη νομιζει και μεις διδασκομαστε απο σας.

Εμενα που εχουν περασει καπως και τα χρονια μου χαιρομαι που βλεπω προσωπα σοβαρα και με ευφυια, που δεν χαφτουν μυγες....

Η Εκκλησια εχει ιστορια 2000 ετη. Δεν πτοειται απο τις ανοησιες των αιρετικων.

Η Εκκλησια επολεμηθη μα αντεξε γιατι καθοδηγειται απο το Αγ. Πνευμα.

Και καθως βλεπω οτι ρωτας τον κ. χιλιαστη να σου πει που λεει η Κ.Δ. για "οργανωση" μην περιμενεις καμια απαντηση.... γιατι δεν υπαρχει κατι τετοιο στην Κ.Δ.

Πες του "χαιρετισματα" απο μενα οτι ο Χριστος ιδρυσε Εκκλησια και οχι οργανωση.

Ειναι γνωστος ο διαλογος με τους μαθητας Του περι του "τινα με λεγουσιν οι ανθρωποι ειναι τον υιον του ανθρωπου"

Οταν ο Σιμων Πετρος ειπε: "συ ει ο Χριστος ο Υιος του Θεου"

Ο Ιησους απαντησε: "μακαριος ει Σιμων βαρ Ιωνα, οτι σαρξ και αιμα ουκ απεκαλυψε σοι, αλλ' ο Πατηρ μου ο εν ουρανοις, συ ει Πετρος και επι ταυτην την πετραν οικοδομησω μου την Εκκλησιαν και πυλαι αδου ου κατισχυσουσιν αυτης".

Σε ποια πετρα οικοδομει ο Χριστος την Εκκλησιαν και οχι καμια Οργανωση;

Στην πετρα της πιστεως και της ομολογιας οτι ο Χριστος ειναι ο Υιος του Θεου και Σωτηρ του κοσμου.

Το λενε αυτο οι χιλιασται;

Ομολογουν με τον Πετρο, με τον Θωμα και με τους αλλους αποστολους, οτι ο Χριστος ειναι "ο Κυριος και ο Θεος";

Θεοδωρος

Γιώργος είπε...

"Ο Χριστός μετά την ανάστασή του είχε μόνο πνευματική άϋλη φύση και έτσι πήγε στον ουρανό".

Π|ΙΤΕΡ:
Τί λες άνθρωπέ μου;...
Ποιός σταυρώθηκε Γιώργο το σώμα ή το πνεύμα;

Φυσικά ο Χριστός - ολόκληρος - σταυρώθηκε και πέθανε ως υπαρξιακή οντότητα.

Όταν πέθανε δεν ζούσε.
Χρειάστηκε να αναστηθεί.

Δεν γινόταν όμως να αναστηθεί ως αυτό που ήταν - ως άνθρωπος δηλαδή - επειδή Θ_Υ_Σ_Ι_Α_Σ_Ε την ανθρώπινη ζωή του και δεν μπορούσε να τη ξαναπάρει πίσω, αλλιώς θα καταργούσε τη θυσία που έκανε.

Αν εσύ κάνεις σε κάποιον ένα πανάκριβο και μοναδικό δώρο
και μετά τρείς μέρες το ξαναπάρεις πίσω,
πως μπορείς να πείς και να διαδίδεις ότι έκανες σε κάποιον αυτό το πανάκριβο και μοναδικό δώρο;
Με το να το ξαναπάρεις 'ακυρώνεις' το δώρο


Εσένα αν σου χαρίσουν κάτι και μετά τρείς μέρες σου το ξαναπάρουν, πως θα μπορούσε ο 'δωρητής' να ισχυρίζεται ότι σου το δώρησε αν σου το ξαναπήρε πίσω το δώρο;

Έτσι και ο Θεός δεν πήρε πίσω το δώρο που έκανε στην ανθρωπότητα - τη θυσία του Γιού του.

Η τέλεια ανθρώπινη ζωή του Χριστού ήταν μοναδική.
Έτσι ο Ιησούς θυσίασε το δικαίωμα της μοναδικής ανθρώπινης ζωής του.

Όταν αναστήθηκε δεν αναστήθηκε πάλι ως άνθρωπος αλλά ως αυτό που ήταν πριν μεταφερθεί η δύναμη της ζωής του στη μήτρα της παρθένου Μαρίας.

Τι ήταν ο Χριστός πριν έλθει στη γη ως άνθρωπος;

Ήταν πνευματική οντότητα, ήταν ο 'Λόγος' του Θεού.

Ο 'Λόγος' σύμφωνα με το Ιωάννης 1ο κεφάλαιο 'Έ_Γ_Ι_Ν_Ε σάρκα' δηλαδή άνθρωπος και παρέδωσε τη 'σάρκα' - τον εαυτό του δηλαδή - στο θάνατο και επειδή την θυσίασε δεν γινόταν να τον ξαναπάρει πίσω.
Η ανάσταση του Χριστού ήταν εύλογο να γίνει ως αυτό που ήταν προηγουμένως στον ουρανό - πριν έλθει στη γη ως 'σάρκα'-, δηλαδή ο 'Λόγος'
επειδή ΚΑΙ ΕΣΥ το είπες: δεν θυσιάστηκε κάποιο πνεύμα αλλά ο τέλειος άνθρωπος Χριστός.

Εφόσον ο 'Λόγος' έ_γ_ι_ν_ε 'σάρκα', άρα δεν υπήρχε πλέον στον ουρανό,
Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΎ ΈΓΙΝΕ ΠΆΛΙ ως ο ίδιος 'Λόγος' που υπήρχε πριν έλθει ως άνθρωπος στη γη.

Επειδή ο Χριστός αναστήθηκε ως πνευματική οντότητα, μπορούσε στη γη να εμφανίζεται ως άνθρωπος -όπως είχαν κάνει άγγελοι εμφανιζόμενοι ως άνθρωποι στο παρελθόν - παίρνοντας όποια ανθρώπινη εξωτερική εμφάνιση ήθελε.

Έτσι στην περίπτωση της απιστίας του Θωμά στην ανάσταση, ο Χριστός για να διασφαλίσει στον Θωμά ότι δεν ήταν κάποιος άλλος παρά ο ίδιος ο αναστημένος Ιησούς, πήρε επιλεκτικά παρόμοιο σώμα με αυτό που ήταν καρφωμένο στο ξύλο - με πληγές από καρφιά και ξίφος.
Διαφορετικά έπαιρνε άλλα σώματα ώστε δεν μπορούσαν να τον αναγνωρίσουν σε άλλες περιπτώσεις.

Ως πνευματική οντότητα ο Χριστός που αναστήθηκε μπορούσε να εμφανίζεται ξαφνικά όπως και οι άγγελοι.

Όπως οι άγγελοι έτσι και ο αναστημένος Χριστός εξακολουθούσε να είναι πνευματικό πρόσωπο και όχι υλικό όπως είναι ο άνθρωπος.


Γιώργος

Γιώργος είπε...

Θεόδωρος:
Ειναι γνωστος ο διαλογος με τους μαθητας Του περι του "τινα με λεγουσιν οι ανθρωποι ειναι τον υιον του ανθρωπου"
Οταν ο Σιμων Πετρος ειπε: "συ ει ο Χριστος ο Υιος του Θεου"

Το ίδο λέμε και εμείς:
Ο Χριστός που θυσίασε την ανθρωπινη ζωή του για εμάς και αναστήθηκε ως πνευματική οντότητα
και στον οποίο δόθηκε -
από τον παντοδύναμο Πατέρα του και Θεό του -
πάσα εξουσία και αθανασία είναι ο Γ_Ι_Ο_Σ του ζωντανού Θεού.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Ιννερανίστ:
Τὸ σημεῖο ποὺ διαφωνοῦμε δὲν εἶναι ὅτι δὲν πῆγε στὸν πατέρα τοῦ ἀλλὰ ὅτι πῆγε σὲ κάποιο συγκεκριμένο σημεῖο ποὺ ἦταν ὁ Πατέρας του.

Γιωργος’’
Αυτό δεν είναι το σημαντικό.

Εἶναι πολὺ σημαντικὸ νὰ πεῖς ὅτι ὁ Θεὸς κατοικεῖ κάπου συγκεκριμένα!!!

Εἶναι πολὺ σημαντικὸ διότι αὐτὸ ποὺ λὲς ἀνταποκρίνεται στὸ κοσμοείδωλο τῶν Ἀρχαίων θεῶν ποὺ τοὺς ἤθελαν νὰ μένουν κάπου!!!

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   1401 – 1600 από 4691   Νεότερο› Νεότερο»
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...