ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

31 Ιουλ 2016

ΤΑ … ΑΜΙΜΗΤΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ «ΣΚΟΠΙΑ»!


Έντυπα της Οργάνωσης των ΜτΙ, από τα οποία «αλιεύσαμε» τα … αμίμητα της Σκοπιάς

Ασχολούμενοι για πάνω από 20 χρόνια με τα έντυπα και τις εκδόσεις της Οργάνωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά «Σκοπιά», δεν ήταν και λίγες οι φορές, όπου κυριολεκτικά «καραφλιάζαμε» μ’ αυτά που διαβάζαμε σ’ αυτά. Έτσι σκεφτήκαμε να δημοσιεύσουμε μερικά από αυτά, που είτε διακρίνονται για την απιθανότητά τους, είτε προκαλούν άφθονο γέλιο. Ελπίζοντας πως θα αποζημιωθείτε διαβάζοντάς τα, σας αφήνουμε να τα απολαύσετε. Καλό διάβασμα λοιπόν. 

1. Ο Χριστός είναι κυβερνητικός εκπρόσωπος του Πατέρα του!
“Προτού έρθει στη γη ο Ιησούς ονομαζόταν ο Λόγος του Θεού. Αυτός ο τίτλος δείχνει ότι υπηρετούσε στον ουρανό ως εκείνος που μιλούσε εκ μέρους του Θεού”.
Βιβλίο της Σκοπιάς, «Μπορείτε να ζείτε» σελ. 58.

Σχόλιο: Σε λίγο θα βγάλουν και μουγγό τον Θεό - Πατέρα!...

                                               

2. Ο Χριστός εργοστασιάρχης «μπίζνεσμαν»!
Ο τρόπος με τον οποίο σώζει ο Ιησούς τους απογόνους του Αδάμ μπορεί να παρομοιαστεί με την περίπτωση κατά την οποία ένας πλούσιος ευεργέτης πληρώνει τα χρέη μιας επιχείρησης (που είχαν δημιουργηθεί από κάποιον ανέντιμο διευθυντή) και ανοίγει ξανά το εργοστάσιο, φέρνοντας έτσι οφέλη στους πολλούς εργαζόμενους της”.
Περιοδικό «Σκοπιά» 1 Σεπτεμβρίου 2002, σελ.23.

Σχόλιο: Αν τόξερε ο «Μαρινόπουλος» θα είχε λύσει το πρόβλημά του!


3. Η «Βιονική» γιαγιά!
“Αλλά ένα πρόβλημα αντιμετώπισε η ογδόντα ετών ηλικίας Κα Χάλσυ, όταν έχασε το λεωφορείο που είχε ορισθεί να μεταφέρει τους αδελφούς της εκκλησίας της από το Γκρέϊτ Γιάρμουθ 140 μιλίων απόσταση, στη συνέλευση. Τι θα έκανε; Με σταθερή αποφασιστικότητα άρχισε διατρέχοντας αυτά τα 140 μίλια με ΠΟΔΗΛΑΤΟ, και πραγματικά εκάλυψε ογδόντα μίλια!!! (δηλαδή100 χιλιόμετρα!) ώσπου ένα λεωφορείο από άλλη εκκλησία σταμάτησε και την παρέλαβε”.
Περιοδικό «Σκοπιά» 1 Μαρτίου 1965, σελ.131.

Σχόλιο:  Ωχ, μανούλα μου! Τέτοια πεθερά να σου τύχει, σώθηκες!


4. Ο Θεός ως πρόεδρος μεγάλης εταιρείας, λόγω φόρτου εργασίας, αναθέτει και σε άλλους τις ευθύνες του!
“Ο πρόεδρος μιας μεγάλης εταιρείας έχει πολλές ευθύνες. Ο ίδιος αποφασίζει ποια ζητήματα θα χειρίζεται προσωπικά και ποια θα αναθέτει σε άλλους. Παρόμοια, ο Υπέρτατος Κυρίαρχος του σύμπαντος έχει την δυνατότητα να επιλέγει με ποια ζητήματα θα ασχολείται ο ίδιος και ποια θα αναθέτει σε άλλους”. 
Περιοδικό «Σκοπιά» 15 Δεκεμβρίου 2002, σελ. 16.

Σχόλιο:  Το μόνο που απομένει τώρα, είναι να κάνει τον Θεό χρηματιστή η «Σκοπιά»!


5. Η Παναγία της Τήνου ΑΝΩΤΕΡΗ από την Παναγία της Σουμελά; !
“Στην Τήνο, μια συγκεκριμένη εικόνα που αναπαριστάνει τη Μαρία  έχει τους δικούς της αφοσιωμένους Ορθόδοξους οπαδούς, σε αντιδιαστολή με τους αντίστοιχους ζηλωτές  πιστούς μιας εικόνας της Μαρίας της Σουμελά, στη βόρεια Ελλάδα. Η κάθε ομάδα πιστεύει ότι η δική της εικόνα είναι ανώτερη, ότι κάνει πιο εντυπωσιακά θαύματα από την άλλη.”
Περιοδικό «Σκοπιά» 1 Ιουλίου 2002, σελ.8.

Κάλεσμα «Αντιαιρετικού»:  Φτιάχνω δικιά μου ομάδα για την Παναγία την Προυσιώτισσα. Όσοι πιστοί προσέλθετε!


6. Να μην μιλάνε πολύ οι ΜτΙ γιατί σπαταλούν ενέργεια!
“Εφόσον η δύναμίς σας είναι περιωρισμένη, θα θελήσετε να είσθε προσεκτικός να μη τη σπαταλάτε με καταχρήσεις σε τροφή ή ποτό, με το να παραμένετε αργά τη νύχτα ή με υπερβολική διέγερσι. Μπορείτε, επίσης, να σπαταλήσετε ένα μεγάλο μέρος της νευρικής ενέργειας, όταν ομιλείτε πάρα πολύ, μολονότι οι μυς της γλώσσης πιθανόν να μην κουρασθούν ποτέ!”
Περιοδικό «Σκοπιά» 1965, σελ. 748.

Σχόλιο: Να αναπνέουν μπορούν;


7. Ο Θεός δεν έχει σύζυγο και μήτρα!
“Εν τούτοις, υπάρχουν πολλοί σπουδασταί της Άγιας Γραφής οι οποίοι δυσκολεύονται να καταλάβουν ότι «ο μονογενής Υιός τού Θεού» είναι, επίσης, και μια κτίσις. Λέγουν ότι εγεννήθη από τον Θεό αλλά δεν έχει κτισθή και ότι ήταν ο αρχίσας η πηγή τής κτίσεως μάλλον παρά η «αρχή τής κτίσεως τού Θεού» (Αποκάλυψις γ΄ 14). Ναι, αλλά υπήρχε τότε κάποιο θήλυ στον  ουρανό, μέσω τού οποίου ο Ιεχωβά Θεός εγέννησε τον μονογενή του Υιό; Αν υπήρχε, τότε το θήλυ αυτό θα έπρεπε να υπάρχει πριν από τον μονογενή Υιό τού Θεού. Αλλά η Άγια Γραφή δεν διδάσκει κάτι τέτοιο. Μάλλον ο μονογενής Υιός ήταν η αρχική και πρώτη απ’ ευθείας δημιουργία από τον Θεό δίχως τη χρησιμοποίηση μεσάζοντος όπως μια σύζυγος ή ένα θηλυκό πρόσωπο. Επίσης, λόγω τής γεννήσεως, δεν πρέπει να φαντασθούμε ότι ο Θεός έχει μήτρα όπως ένα θήλυ. Ο Θεός δεν είναι θηλυκού γένους.
Βιβλίο της Σκοπιάς, «Πράγματα εις τα Οποία είναι αδύνατο να ψευσθή ο Θεός», σελ. 123

Σχόλιο: Ναι, αλλά μαιευτήριο υπάρχει στον Ουρανό; Πως θα γεννιόνταν ο Υιός του Θεού;


8. Δεν προξένησαν βλάβη στο Χριστό οι κοσμικές ακτίνες του διαστήματος κατά την στιγμή της ανάληψής του!
“Ο Ιησούς αφήνοντας το υλικό του σώμα πού είχε προσλάβει κι’ επιστρέφοντας στην αόρατη πνευματική του κατάσταση με την ανάληψή του, δεν διέτρεξε κίνδυνο της ζωής του, όπως λόγου χάριν από τις ζώνες ακτινοβολίας γύρω από τη γη ή από τις κοσμικές ακτίνες τού έξω διαστήματος”.
Βιβλίο της Σκοπιάς «Αγιασθήτω το Όνομά σου», σελ. 273.

Σχόλιο:  Πιθανόν να του έδωσε η «Σκοπιά» στολή αστροναύτη!


9. Ο κόσμος είναι σεξουαλικά ανώμαλος!
“Και όσο περισσότερες είναι οι δεκάδες χιλιάδων που έρχονται μέσα σ’ αυτή την Κοινωνία από τον σεξουαλικώς ανώμαλο αυτό κόσμο κάθε χρόνο, τόσο η Κοινωνία  σαν ένα σύνολο υπόκειται σε μια πίεσι ανηθικότητος, λόγω των ανηθίκων τάσεων του αυξανομένου αριθμού των εισερχομένων”.
Περιοδικό «Σκοπιά» 1965, σελ. 177.

Σχόλιο: Ανωμαλιάρηδες μου, εσείς!


10. Συνελεύσεις στον Ουρανό!
Συνελεύσεις αυτών των ‘υιών του Θεού’ λαμβάνουν χώρα κατά καιρούς και προΐσταται σ’ αυτές ο Ύψιστος Θεός. Αυτός μας απεκάλυψε το γεγονός αυτό στον Γραπτό του Λόγο. Οι παλαιότερες δηλώσεις που βρίσκομε γι’ αυτές τις ουράνιες συνελεύσεις αναγράφονται στα πρώτα δύο κεφάλαια του βιβλίου του Ιώβ. «Ημέραν δε τινά,» στη διάρκεια της πρώτης περιόδου της ζωής του Ιώβ, «ήλθον οι υιοί του Θεού δια να παρασταθώσιν ενώπιον του Ιεχωβά, και μεταξύ αυτών ήλθε και ο Σατανάς”.
Βιβλίο της Σκοπιάς, «Το Άγιον Πνεύμα» σελ. 22.

Σχόλιο: Πιθανόν οι Άγγελοι προετοιμάζονται για απεργία!


11. Ο κόσμος είναι παράφρονας!
“Μόνο τα αγαθά αυτά νέα όσον αφορά τη βασιλεία του Θεού μπορούν να οδηγήσουν τους ανθρώπους έξω από το σκότος του παράφρονος αυτού κόσμου στο ένδοξο φως και την ενότητα που απολαμβάνει η οικογένεια του Θεού στον ουρανό και τη γη”.
Περιοδικό «Σκοπιά» 1960, σελ. 205.

Σχόλιο: Άσ’ τον τρελό στην τρέλα του!


12. Κανένας άνθρωπος δεν έχει δει, να λειτουργούν τα φωνητικά όργανα του Ιεχωβά!
“Συνεπώς, κανείς άνθρωπος από σάρκα και αίμα δεν μπόρεσε ποτέ να ιδή να λειτουργούν τα φωνητικά όργανα του Ιεχωβά, αλλά μερικοί άνθρωποι έχουν ακούσει τη φωνή του”.
Περιοδικό «Σκοπιά» 1960, σελ. 383.

Σχόλιο: Θα μας τρελάνουν τελείως! Σε λίγο θα μας πουν πως ο Θεός έχει και … γεννητικά όργανα!


13. Οι ΜτΙ πρέπει να είναι πλυμένοι και λουσμένοι, για να είναι καθαρή και η Οργάνωσή τους!
“Για τούτο, αν είσθε ένας αφιερωμένος δούλος του Ιεχωβά, είναι σπουδαίο να φροντίζετε να είσθε πλυμένος και λουσμένος, να είσθε κόσμια ντυμένος με καθαρά ενδύματα, για να φαίνεσθε ευϋπόληπτος και ευπαρουσίαστος προτού ενασχοληθήτε στο έργο της μαρτυρίας ή προτού πάτε στην Αίθουσα Βασιλείας. Έτσι οι θεαταί που παρατηρούν προσεκτικά θ’ αναγνωρίσουν από την προσωπική σας ακόμη εμφάνισι ότι αυτή είναι η καθαρή οργάνωσις του Θεού. – Β΄ Κορ. ζ΄ 1”.
Περιοδικό «Σκοπιά» 1960, σελ. 522.

Σχόλιο: Τα νύχια να τα κόψουν ή να κάνουν μανικιούρ;


14. Ο Θεός δεν ήταν εκεί για να τον ρωτήσει ο Αδάμ!
“Αυτή του πρόσφερε τον απαγορευμένο καρπό, επιβεβαιώνοντας την αμαρτία της. Τότε ο Αδάμ αντιμετώπισε το πρώτο του πρόβλημα του γάμου! Ο Θεός δεν ήταν εκεί για να τον ερωτήση”.
Περιοδικό «Σκοπιά» 1961, σελ. 128.

Σχόλιο: Πιθανόν να είχε φύγει για … διακοπές!


15. Οι άγγελοι δεν είναι σαν τα παιδιά για τα θελήματα!
“Και έπειτα υπάρχει το μεγάλο σώμα των αγγέλων ή πνευματικών αγγελιοφόρων. Δεν πρέπει να σκεφθούμε γι’ αυτούς ότι απλώς είναι κάτι  σαν τα παιδιά για τα θελήματα, αλλά ότι είναι αντιπρόσωποι και απεσταλμένοι, όχι μόνο υπηρετώντας ως μέσα επικοινωνίας, αλλά επίσης διεκπεραιώνοντας τον σκοπό του Θεού, είτε αυτός είναι η προστασία και απελευθέρωσις του λαού του είτε η καταστροφή των πονηρών”.
Περιοδικό «Σκοπιά» 1961, σελ. 266.

Σχόλιο: Ε, ψιτ μικρέ, πιάσε δυο μπύρες!


16. Οι άγγελοι ταξιδεύουν με καταπληκτικές ταχύτητες!
“Μπορούμε, επίσης, ασφαλώς να συμπεράνωμε ότι οι άγγελοι , οι πνευματικοί αυτοί αγγελιοφόροι του Θεού, ταξιδεύουν με καταπληκτικές ταχύτητες ”.
Περιοδικό «Σκοπιά» 1961, σελ. 267.

Σχόλιο: Φαίνεται πως έχουν μηχανές τούρμπο!


17. Το Άγιο Πνεύμα είναι σαν τον ηλεκτρισμό!
“Από αυτή την άποψι το άγιο πνεύμα του Ιεχωβά παρωμοιώθη με τον ηλεκτρισμό, ο οποίος μπορεί να χρησιμεύση για φωτισμό,  ή ως μέσον επικοινωνίας, ή ως μια ισχυρή δύναμις που επιτελεί μεγάλες ποσότητες έργου”.
Περιοδικό «Σκοπιά» 1961, σελ. 609.

Σχόλιο: Αν καεί η ασφάλεια, τι κάνουμε; Όχι ασφάλεια, όχι ηλεκτρισμός;


18. Κυνήγι σε ΜτΙ με τη σκούπα!
“Τι σημαίνει αν οι άνθρωποι δεν ήθελαν ν’ ακούσουν; Και τι αν μου έκλειαν χτυπώντας την πόρτα κατά πρόσωπον, ή με κυνηγούσαν με τη σκούπα; Δεν έδειχνα εγκαρτέρησι; Και για τι άλλο μ’ ενδιέφερε πραγματικά;”.
Περιοδικό «Σκοπιά» 1961, σελ. 614.

Σχόλιο: Και με το σφουγγαρόπανο! Ξέχασες το σφουγγαρόπανο!


19. Ο Χριστός το 1914 κατέρριψε τον Σατανά και τους δαίμονες στα γειτονικά μέρη της γης!
“Διότι ο Ιησούς Χριστός είναι τώρα ενθρονισμένος στα δεξιά του Θεού στους ουρανούς, ώστε είναι αδύνατο για τα έθνη να τον πλησιάσουν ακόμη και με διαστημόπλοια. Αφού εγεννήθη η βασιλεία του στους ουρανούς το 1914, αυτός αμέσως άρχισε να κυβερνά εν μέσω των εχθρών του. Εξέβαλε τον Σατανά ή Διάβολο και τους δαιμονικούς του αγγέλους από τον ουρανό και τους κατέρριψε στα γειτονικά μέρη της γης μας, για να μην επιστρέψουν ποτέ στους ουρανούς της αγίας οργανώσεως του Θεού”.
Περιοδικό «Σκοπιά» 1962, σελ. 270.

Σχόλιο: Φαίνεται πως ο Χριστός και οι άγγελοι είχαν καλύτερα αντιαεροπορικά συστήματα!


20. Μια παντρεμένη γυναίκα που θέλει να τρυπήσει τα αυτιά της, θα πρέπει να ρωτήσει τον άντρα της!
“Μερικές γυναίκες, εφαρμόζοντας τις ανωτέρω αρχές, μπορεί να μη θέλουν να τρυπήσουν τα αυτιά των άλλες μπορεί να έχουν τη γνώμη ότι μπορούν κατά συνείδησιν να το κάμουν αυτό. Μια έγγαμος γυναίκα που θέλει να τρυπήση τα αυτιά της πρέπει ορθώς να συμβουλευθή πρώτα τη συζυγική κεφαλή της”.
Περιοδικό «Σκοπιά» 1974, σελ. 511.


Σχόλιο: Για να βάψει τα χείλη της, θα ρωτήσει τον … κουμπάρο;
 
 
 
 
 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου.

5 σχόλια:

Alexia Kriniti είπε...

Δεν ξέρω με τι γέλασα περισσότερο, με τα παράλογα διδάγματα της Σκοπιάς ή με τα σχόλια του Χρήστου.

Έχω όμως και μια απορία που μου δημιούργησαν τα όσα γράφει η Σκοπιά για τις εικόνες της Σουμελά και της Μεγαλόχαρης Τήνου: αυτή η παραποίηση των διδασκαλιών της Εκκλησίας και των θρησκευτικών πεποιθήσεων των χριστιανών είναι σκόπιμη ή οφείλεται σε άγνοια;

Νικόλαος είπε...

Γέλια μέχρι δακρύων, κ. Χρήστο! Κάτι τέτοια άρθρα και σχόλια είναι το αλατοπίπερο στο πολύ πετυχημένο ιστολόγιό σας!

Γιώργος είπε...

Συνεχίστε να μας συκοφαντείτε τους μάρτυρες του Ιεχωβά!Οσο πιο δυνατά μας επιτιθεστε τόσο πιο πολύ θα ενωνωμαστε!

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο, ποιο είναι το ψέμα;
Εμείς δεν λέμε τα δικά μας, ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ γραφόμενα είναι αυτά.
Αν είχατε την αλήθεια θα είχατε τα κότσια να έρθετε σε δημόσιο διάλογο.
Γνωρίζετε ότι λέτε ψέματα και γι' αυτό κρύβεστε και χτυπάτε ύπουλα σαν τα φίδια. Αν και τα περισσότερα φίδια δεν έχουν δηλητήριο, εσείς είστε μοναδική ράτσα.






Ονήσιμος

Βασίλης Ταβουλάρης είπε...

Δεν διαφωνώ ότι το Κυβερνών Σώμα έχει γράψει αυτά τα ''διαμάντια''.

Αλλά για να είμαστε δίκαιοι φίλε Χρήστο-Αντιαιρετικέ ας δούμε και μερικά Ορθόδοξα ''διαμάντια'' που είναι για περισσότερο γέλιο από τα ήδη δικά σου γραφόμενα.

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΤΟΥ ΣΑΟΛΙΝ:

https://www.youtube.com/watch?v=5CvnyBsZ5eo

Ἦρθε στό Ἅγιον Ὄρος καί γύριζε στά µοναστήρια ἕνας νέος ἡλικίας 16-17 χρόνων, ὁ Γιωργάκης. Ἀπό ἡλικίας τριῶν ἐτῶν οἱ γονεῖς του τόν ἔβαλανσέ βουδδιστικό µοναστήρι στό Θιβέτ. Προχώρησε πολύ στήν Γιόγκα, ἔγινε τέ-λειος µάγος, µποροῦσε νά καλῆ ὅποιον δαίµονα ἤθελε. Εἶχε µαύρη ζώνη...



...καί ἤξερε τέλεια καράτε. Μέ τήν δύναµη τοῦ Σατανᾶ ἔκανε ἐπιδείξεις πού προ-ξενοῦσαν ἐντύπωση. Χτυποῦσε µέ τό χέρι του µεγάλες πέτρες καί ἔσπαζανσάν καρύδια. Μποροῦσε νά διαβάζη κλειστά βιβλία. Ἔσπαζε στήν παλάµητου φουντούκια, ἔπεφταν κάτω τά τσόφλια καί οἱ καρποί ἔµεναν κολληµέ- νοι στό χέρι του.Κάποιοι µοναχοί ἔφεραν τόν Γιωργάκη στόν Γέροντα γιά νά τόν βοηθήση.Ρώτησε τόν Γέροντα, τί δυνάµεις εἶχε καί τί µποροῦσε νά κάνη. Ἀπάντησε ὅτι ὁ ἴδιος δέν ἔχει καµµιά δύναµη καί ὅτι ὅλη ἡ δύναµη εἶναι τοῦ Θεοῦ.

Ὁ Γιωργάκης θέλοντας νά ἐπιδείξη τήν δύναµή του συγκέντρωσε τό βλέµµα του σέ µιά µεγάλη πέτρα πού ἦταν σέ ἀπόσταση καί ἡ πέτρα ἔγινεθρύψαλα. Τότε ὁ Γέροντας σταύρωσε µιά µικρή πέτρα καί τοῦ εἶπε νάτήν σπάση καί αὐτή. Αὐτός συγκεντρώθηκε, ἔκανε τά µαγικά του, ἀλ-λά δέν κατάφερε νά τήν σπάση. Τότε ἄρχισε νά τρέµη, καί οἱ σατανι-κές δυνάµεις, πού νόµιζε ὅτι ἔλεγχε, µή µπορώντας νά σπάσουν τήνπέτρα, στράφηκαν ἐναντίον του καί τόν ἐκσφενδόνισαν στήν ἄλληὄχθη τοῦ ρέµατος. Ὁ Γέροντας τόν µάζεψε σέ ἄθλια κατάσταση.«Ἄλλη φορά», διηγήθηκε ὁ Γέροντας, «ἐνῶ συζητούσαµε, ξαφνικάσηκώθηκε, µοῦ ἔπιασε τά χέρια καί µοῦ τά γύρισε πρός τά πίσω. «Ἄνµπορῆ, ἄς ἔρθη νά σ᾿ ἐλευθερώση ὁ Χατζεφεντῆς», µοῦ εἶπε. Τό αἰ-σθάνθηκα σάν βλασφηµία. Κούνησα ἔτσι λίγο τά χέρια µου καί τινά-χθηκε πέρα. Μετά σάν ἀντίδραση πήδησε ψηλά καί πῆγε νά µέ χτυπήση µέ τόπόδι του, ἀλλά τό πόδι του σταµάτησε κοντά στό πρόσωπό µου, σάν νά βρῆκεἕνα ἀόρατο ἐµπόδιο! Μέ φύλαξε ὁ Θεός.»Τή νύχτα τόν κράτησα καί κοιµήθηκε στό Κελλί µου. Οἱ δαίµονες τόν ἔσυ-ραν µέχρι κάτω στόν λάκκο καί τόν ἔδειραν γιά τήν ἀποτυχία του. Τό πρωί σέκακή κατάσταση, τραυµατισµένος, γεµᾶτος ἀγκάθια καί χώµατα, ὡµολογοῦσε:«Μέ ἔδειρε ὁ Σατάν, γιατί δέν µπόρεσα νά σέ νικήσω».Ἔπεισε τόν Γιωργάκη νά τοῦ φέρη τά µαγικά του βιβλία καί τά ἔκαψε.Ὁ Γέροντας τόν κράτησε λίγο κοντά του καί τόν βοήθησε, ὅσο ἔκανε ὑπακοή.Ἐνδιαφέρθηκε νά µάθη, ἄν εἶναι βαπτισµένος, καί µάλιστα ἔµαθε καί σέ ποιάἘκκλησία εἶχε βαπτισθῆ. Ὁ Γιωργάκης συγκλονισµένος ἀπό τήν δύναµη καί τήνχάρι τοῦ Γέροντα, ἐπιθυµοῦσε νά γίνη µοναχός ἀλλά δέν µπόρεσε.Ὁ Γέροντας χρησιµοποιοῦσε τήν περίπτωση τοῦ Γιωργάκη γιά νά ἀποδείξηπόσο µεγάλη εἶναι ἡ πλάνη αὐτῶν πού νοµίζουν ὅτι ὅλες οἱ θρησκεῖες εἶναι ἴ-διες, ὅλες τόν ἴδιο Θεό πιστεύουν, καί ὅτι δέν διαφέρουν οἱ Θιβετιανοί µοναχοί ἀπό τούς Ὀρθοδόξους.

Μιλάμε για πολύ γέλιο!!! Ένας Άθεος..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...