ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

20 Αυγ 2008

Απάντηση σε σχόλια Μαρτύρων του Ιεχωβά από «Αντιαιρετικός», μέρος 2ο

Το βιβλίο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου "Η Δευτέρα Παρουσία", το οποίο απετέλεσε την "πέτρα του σκανδάλου" και την αφορμή του διαλόγου με τον Μάρτυρα του Ιεχωβά με την επωνυμία "Αντί - Αντιαιρετικός"

Ο συγκεκριμένος Μάρτυρας του Ιεχωβά έκανε τρία (3) σχόλια στο άρθρο μας “Απάντηση σε σχόλια Μαρτύρων του Ιεχωβά από «Αντιαιρετικός»” της 3ης Ιουλίου 2008. Τα σχόλια αυτά τα απέστειλε στα εξής χρονικά διαστήματα: Το πρώτο στις 8 Ιουλίου 2008, το δεύτερο στις 10 Ιουλίου 2008 και το τρίτο στις 17 Ιουλίου 2008.

Πριν ξεκινήσουμε την απάντησή μας, προς διευκόλυνση του αναγνώστη για την κατανόηση του άρθρου μας οφείλουμε κάποιες απαραίτητες διευκρινίσεις:...

1. Όταν από εδώ και στο εξής θα αναφερόμαστε στον συγκεκριμένο Μάρτυρα του Ιεχωβά, θα τον ονομάζομαι αντι – αντιαιρετικό, μιας και ο ίδιος επέλεξε αυτό το όνομα, προφανώς κάνοντας λογοπαίγνιο με τον τίτλο του blogspot μας.
2. Όταν θα απαντάμε στα σχόλια του για να μην μπερδεύεται ο αναγνώστης θα χρησιμοποιούμε την ημερομηνία που τα απέστειλε.
3. Όπως και στην προηγούμενη απάντησή μας στις 20 Ιουνίου 2008, θα δανειστούμε κάποιες φράσεις από τα σχόλια του στις οποίες θα απαντήσουμε γιατί είναι αδύνατον να τα εκθέσουμε ολόκληρα, αφού το μέγεθός τους είναι τεράστιο. Άλλωστε όποιος επιθυμεί μπορεί να τα διαβάσει στον αντίστοιχο χώρο.

ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΕ ΚΑΘΗΓΗΤΗ;
Ο αντι – αντιαιρετικός λοιπόν ως γνήσιος Μάρτυρας του Ιεχωβά, ξεκινά το σχόλιό του στις 8 Ιουλίου 2008, συκοφαντώντας τα γραπτά μας και το πρόσωπό μας. Παρά την έκθεση εκ μέρους μας στα άρθρα μας άφθονων ντοκουμέντων και από τα έντυπα της Οργάνωσής του προς στήριξη των λεγομένων μας – άλλωστε ο αναγνώστης μπορεί να το διαπιστώσει αυτό – διακρίνει «αδυναμία κατάθεσης ουσιαστικών επιχειρημάτων», χωρίς βέβαια να προσδιορίζει που υπάρχει η αδυναμία αυτή. Έτσι γενικώς και αορίστως, χάριν εντυπωσιασμού.
Γι' αυτό λοιπόν στην παρατήρησή μας – με την παράθεση αντίστοιχων ντοκουμέντων – στο άρθρο μας της 3ης Ιουλίου 2008, πως ή ίδια η Οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά έβαλε 7000 φορές το τεχνητό όνομα Ιεχωβά στην Αγία Γραφή απαντά με τα εξής ατράνταχτα επιχειρήματα! «Αυτό είναι πασίγνωστο γεγονός, ώστε αμφιβάλλω πολύ αν είσαι καν θεολόγος, όπως ισχυρίζεσαι». Αυτά λοιπόν είναι τα ατράνταχτα επιχειρήματα του αντι – αντιαιρετικού. Πως είναι πασίγνωστο γεγονός (από που δεν μας το λέει) και η αμφιβολία του αν είμαστε θεολόγοι!
Αμέσως μετά αναλίσκεται σε δεκάδες αναφορές (σχεδόν οι αναφορές αυτές είναι το μισό της απάντησής του) από το βιβλίο του επίκουρου καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Αθανασίου Παπαρνάκη «Η επίκληση του Ονόματος του Θεού στην Παλαιά Διαθήκη» για να δείξει πως τα γραπτά μας έρχονται σε σύγκρουση με το βιβλίο του καθηγητή. Και ενώ περιμέναμε να δούμε τον καθηγητή να γράφει, αυτά που υποστηρίζει ο αντι – αντιαιρετικός, πως η Γραφή χρησιμοποιεί το όνομα Ιεχωβά 7000 φορές δεν είδαμε φυσικά τίποτα. Ο καθηγητής το μόνο που γράφει είναι, το πόσο σπουδαίο ήταν για τους Ισραηλίτες το όνομα του Θεού. Προσοχή όμως! Όχι το τεχνητό όνομα Ιεχωβά αλλά αυτό που είναι γνωστό σήμερα ως τετραγράμματο ΓΧΒΧ (περισσότερα μπορεί να δει ο αναγνώστης στο άρθρο μας της 30ης Μαρτίου 2008 με τίτλο «Ιεχωβά: ένα τεχνητό όνομα για το Θεό»).Άλλωστε το ίδιο είχαμε επισημάνει και εμείς στο άρθρο μας της 30ης Μαρτίου 2008 όταν γράφαμε πως εξαιτίας της ιερότητας του ονόματος αυτού οι Ισραηλίτες ούτε καν το πρόφεραν. Η δε χρησιμοποίηση του τεχνητού ονόματος Γιαχβέ ή Ιεχωβά από τον καθηγητή γίνεται γιατί έχει πλέον επικρατήσει στην Χριστιανική Γραμματολογία. Ούτε πάλι διαφωνούμε με τον καθηγητή γιατί στις 30 Μαρτίου 2008 γράφαμε: «Καταχρηστικά και χάριν κατανόησης χρησιμοποιείται από τον αιώνα αυτό και μετά, πολλές φορές δε, και από διάφορους Χριστιανούς συγγραφείς και θεολόγους όπως π.χ. από τον Άγιο Νεκτάριο Αιγίνης, χωρίς να του δίνεται ιδιαίτερα βαρύτητα, μιας και όπως σημειώσαμε παραπάνω δεν του αξίζει.» Προς τι λοιπόν η έκθεση από τον αντι – αντιαιρετικό τόσων δεκάδων χωρίων από το βιβλίο του εν λόγω καθηγητή για να φανεί πως διαφωνούμε;
Άλλωστε ο ίδιος ο αντι – αντιαιρετικός αντιφάσκοντας με όσα αναφέρει παραπάνω και συμφωνώντας μαζί μας όσον αφορά τα τεχνητά ονόματα Γιαχβέ και Ιεχωβά γράφει πιο κάτω: «Αμφότερες οι μορφές είναι τεχνητές. Καμία μορφή δεν μπορεί να αποδειχθεί με τα υπάρχοντα στοιχεία ως αυτή που άκουσε και χρησιμοποιούσε ο Μωυσής.» Όπως όμως έχουμε σημειώσει στο άρθρο μας στις 3 Ιουλίου 2008 ο Χριστιανός δεν έχει ανάγκη από τεχνητά ονόματα για να επικαλεστεί και να προσευχηθεί στον Θεό. Γράφαμε λοιπόν τότε γι’ αυτό το ζήτημα: «Εμείς βέβαια ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν έχουμε διάθεση να εφεύρουμε ανύπαρκτα ονόματα για το Θεό, για να τον νοιώσουμε κοντά μας. Ακολουθούμε αυτό που μας δίδαξε ο Χριστός μέσα από τις σελίδες της Καινής Διαθήκης, όταν μας φανέρωσε για το Θεό ένα από τα γλυκύτερα ονόματα που υπάρχουν στον κόσμο. Το όνομα του Πατέρα. Έτσι μας είπε να προσευχόμαστε: «Πατέρα που είσαι στους ουρανούς, ας είναι άγιο το όνομά σου…».

ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ
Η Οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά έχει καταφέρει να ελέγχει πλήρως τον τρόπο σκέψης των οπαδών της. Το παρακάτω γεγονός είναι ενδεικτικό των όσων υποστηρίζομε. Γιατί στην Καινή Διαθήκη που αυτή χρησιμοποιεί και η οποία ελάχιστη σχέση έχει με την αληθινή, υποκαθιστώντας κυριολεκτικά τον Απόστολο Παύλο, αντικατέστησε την λέξη Χριστός που αναφέρει ο Παύλος στην Πρώτη προς Κορινθίους επιστολή του, κεφάλαιο 10, στίχος 9, με τη λέξη Ιεχωβά. Το ανόσιο και πρωτάκουστο αυτό τερατούργημα όχι μόνο δεν έβαλε σε σκέψεις τον αντι – αντιαιρετικό αλλά προσπάθησε να το δικαιολογήσει γράφοντας: «Το δε παράδειγμα που δείχνεις από το εδάφιο 1 Κορινθίους 10:9 είναι παντελώς άστοχο, διότι οι Ισραηλίτες δεν επείραζαν τον Χριστό στην έρημο αλλά τον Θεό του Αβραάμ, του Ισαάκ και του Ιακώβ, δηλ. τον Ιεχωβά».Εδώ βέβαια αξίζει να σημειώσουμε, πως η Οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά «Σκοπιά» διαστρεβλώνει το συγκεκριμένο χωρίο, γιατί δεν δέχεται τον Χριστό σαν ίσο Θεό με τον Πατέρα του. Επειδή όμως το συγκεκριμένο χωρίο αν και είναι της Καινής Διαθήκης αναφέρεται σε γεγονότα της Παλαιάς, άρα αποδεικνύει, ότι ο Χριστός, είναι και αυτός ο Θεός της Παλαιάς Διαθήκης –μαζί με τον Πατέρα και το Άγιο Πνεύμα βεβαίως – είναι πιο εύκολο για τη «Σκοπιά» να καταφύγει στην παραπάνω απάτη αλλάζοντας τα ονόματα, παρά να βάλει σε κίνδυνο τα πιστεύω της.
Δεκάδες χωρία (κομμάτια) της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης, πιστοποιούν πως ο Χριστός, είναι και αυτός ο Θεός της Παλαιάς Διαθήκης. Από τις δεκάδες αυτές θα αναφέρουμε το πιο αντιπροσωπευτικό που δεν αφήνει την παραμικρή αμφιβολία για την αλήθεια των λεγομένων μας. Αναφερόμαστε στο όραμα που είδε ο προφήτης Ησαΐας (Ησαΐας κεφάλαιο 6, στίχοι 1 – 3 και 9 – 10) όταν είδε τον ένδοξο Κύριο (Γιαχβέ) με μορφή ανθρώπου – βασιλέως, δοξολογούμενο από τους αγγέλους Σεραφείμ, και άκουσε από αυτόν λόγια για την πνευματική πώρωση και τύφλωση του Ισραηλιτικού λαού. Σύμφωνα λοιπόν με τον ευαγγελιστή Ιωάννη στο εν λόγω όραμα ο Ησαΐας είδε τον Χριστό: «Αυτά είπε ο Ησαΐας όταν είδε την δόξα αυτού και μίλησε γι’ αυτόν. Εν τούτοις και από τους άρχοντες πολλοί επίστεψαν σ’ αυτόν, αλλ’ εξαιτίας των Φαρισαίων δεν το ομολογούσαν, για να μην γίνουν αποσυνάγωγοι». Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο κεφάλαιο 12, στίχοι 41 – 42.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ Η ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΗΣ
Λίγο πριν τελειώσει το σχόλιο του ο αντι – αντιαιρετικός και θέλοντας να δικαιολογήσει τα συχνά «είπα – ξείπα» (αντιφάσεις) της Οργάνωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά γράφει: «Εμείς οι Μάρτυρες του Ιεχωβά είμαστε περήφανοι όχι για τα λάθη μας αλλά για το θάρρος μας να τα διορθώσουμε και να κάνουμε πρόοδο. Δεν είμαστε προσκολλημένοι σε καμία παράδοση αλλά στην Αγία Γραφή». Ας μας επιτρέψει όμως ο αντι – αντιαιρετικός να του θυμίσουμε πως η Γραφή όποιον κάνει λάθη σε ζητήματα πίστης ανεξάρτητα αν τα διορθώνει ή όχι, δεν τον αποκαλεί … προοδευτικό αλλά ψευδοπροφήτη, στον οποίο αξίζει λιθοβολισμός. (Δευτερονόμιο, κεφάλαιο 18, στίχοι 20 – 22). Όπως ψευδοπροφήτης αναδείχτηκε η Οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά όταν όρισε αλλεπάλληλες ημερομηνίες της Δευτέρας Παρουσίας του Χριστού και την έναρξη της Χιλιετούς βασιλείας του που έγινε αιτία να γελάσει κάθε πικραμένος.
Είπε λοιπόν κατά καιρούς η Εταιρία “Σκοπιά”:
Ο Χριστός θα έρθει το … 1878, ω συγνώμη το … 1914 εννοούσαμε, χμ … δεν ακούσατε καλά το … 1925 είπαμε, και βεβαίως – βεβαίως όταν λέμε 1925 σίγουρα εννοούμε το … 1975.
Όσο για το αν είναι προσκολλημένοι στην Γραφή και όχι στην παράδοση ας μας επιτρέψει να διαφωνήσουμε για μία ακόμη φορά. Γιατί όταν η Οργάνωσή του ισχυρίζονταν πως «οι ανώτερες κυβερνήσεις» είναι οι κοσμικοί κυβερνήτες, στην Γραφή στηρίζονταν, και πιο συγκεκριμένα στην προς Ρωμαίους επιστολή του Απόστολου Παύλου, και όχι στην παράδοση. Και όταν μετά από καιρό διόρθωνε το λάθος της και έλεγε πως «οι ανώτερες κυβερνήσεις» είναι o Ιεχωβά Θεός και ο Ιησούς Χριστός πάλι στην Γραφή στηρίζονταν. Και όταν ξαναπέρναγε και άλλος καιρός και διαπίστωνε πως είχε κάνει πάλι λάθος! και διόρθωνε την … διόρθωσή της λέγοντας πως «οι ανώτερες κυβερνήσεις» είναι οι κοσμικοί κυβερνήτες! στην Γραφή για μια ακόμη φορά στηρίζονταν και όχι στην παράδοση (περισσότερα γι’ αυτό το θέμα μπορεί να βρει ο αναγνώστης στο άρθρο μας «Φέξε μου και γλίστρησα» της 10 – 5 – 2008).
Ο … ΦΙΛΟΣΙΩΝΙΣΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
Τελειώνοντας το σχόλιό του ο αντι – αντιαιρετικός ρίχνει και ένα πυροτέχνημα. Ανακαλύπτει φιλοσιωνισμό στο πρόσωπο του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Το να ισχυριστεί κάποιος πως ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ήταν φιλοσιωνιστής, μοιάζει με ανέκδοτο, σαν κι’ αυτά με τα οποία συνήθιζε να διανθίζει τις ομιλίες του ο εκλιπών αρχιεπίσκοπος.
Πριν όμως αναλύσουμε διεξοδικά το θέμα, καλό είναι να δούμε τι είναι ο σιωνισμός. Σύμφωνα λοιπόν με την Πάπυρο – Λαρούς «σιωνισμός είναι το εβραϊκό εθνικιστικό κίνημα, το οποίο είχε ως στόχο του τη δημιουργία και την υποστήριξη ενός εβραϊκού κράτους στην Παλαιστίνη, αρχαία πατρίδα των Εβραίων». Ανήκε λοιπόν ο Χριστόδουλος σε κανένα εβραϊκό εθνικιστικό κίνημα και δεν το ξέραμε;
Που στηρίζεται λοιπόν ο αντι – αντιαιρετικός και κατηγορεί για φιλοσιωνισμό τον Χριστόδουλο; Στο μόνο που στηρίζεται είναι μια αποστροφή από το βιβλίο του με τον τίτλο «Η Δευτέρα Παρουσία». Πριν αναφέρουμε το επίμαχο σημείο, καλό είναι να διευκρινίσουμε, με τι ασχολείται το βιβλίο αυτό. Όπως το λέει και ο τίτλος του αναφέρεται στην Δευτέρα Παρουσία του Χριστού και στα γεγονότα που θα συμβούν πριν και μετά από αυτήν. Πουθενά μα πουθενά στις 112 σελίδες του βιβλίου δεν ασχολείται ο Χριστόδουλος με κανένα εβραϊκό εθνικιστικό κίνημα ούτε δείχνει καμιά ιδιαίτερη συμπάθεια για το κράτος του Ισραήλ. Τότε τι συμβαίνει; Πολύ απλά σε ένα κεφάλαιο του βιβλίου ασχολείται με αυτό που προείπε ο Απόστολος Παύλος στην προς Ρωμαίους επιστολή του, για την επιστροφή των Ιουδαίων στον Χριστιανισμό ως ένα από τα σημεία για την έλευση της Δευτέρας Παρουσίας του Χριστού. Άλλωστε και ο τίτλος του συγκεκριμένου κεφαλαίου τιτλοφορείται ως εξής: «Η επιστροφή του Ισραηλιτικού λαού στην αλήθεια του Ευαγγελίου». Αν ήταν σιωνιστής όπως ισχυρίζεται ο αντι – αντιαιρετικός θα έγραφε: Η επιστροφή του Ισραηλιτικού λαού στη γη της Παλαιστίνης.
Και ολοκληρώνει ο Χριστόδουλος το εν λόγω κεφάλαιο αναφέροντας δύο γεγονότα που ίσως δείχνουν πως το σχέδιο του Θεού για την επιστροφή των Ιουδαίων στο Χριστιανισμό έχει μπει σε εφαρμογή. Το πρώτο γεγονός έχει να κάνει με τους μικτούς γάμους μεταξύ Χριστιανών και Εβραίων της Διασποράς και της μεταστροφής των τέκνων απ’ αυτούς τους γάμους στον Χριστιανισμό. Το δεύτερο γεγονός είναι το επίμαχο σημείο που αναφέρει ο αντι – αντιαιρετικός. Το δημοσιεύουμε αυτούσιο και σας αφήνουμε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας: «Ορισμένοι αναλυτές της σύγχρονης κατάστασης οι οποίοι γνωρίζουν αυτά που αναγράφονται στην προς Ρωμαίους Επιστολήν, έχουν διατυπώσει ορισμένες απόψεις σύμφωνα με τις οποίες το σχέδιο αυτό του Θεού αρχίζει σιγά σιγά να πραγματοποιείται. Και λέγουν ότι η ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948, μετά το τέλος δηλαδή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, σηματοδοτεί μια αφετηρία η οποία είναι πολύ σημαντική και μπορεί να θεωρηθεί ως μία αφετηρία για την πραγματοποίηση εν συνεχεία όλων των άλλων επαγγελιών που έχουν σχέση με το θέμα με το οποίο ασχολούμαστε».Επειδή λοιπόν ο Χριστόδουλος επικαλείται ορισμένους αναλυτές που διατύπωσαν την άποψη πως η ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948 ίσως να είναι το σημάδι για την επιστροφή των Ιουδαίων στο Χριστιανισμό, ο αντι – αντιαιρετικός σ’ αυτήν την αποστροφή διακρίνει τον … φιλοσιωνισμό του Χριστόδουλου.

ΑΠΙΘΑΝΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Την αδυναμία του συγκεκριμένου αποσπάσματος – το οποίο βρίσκεται στο 2ο σχόλιο του αντι – αντιαιρετικού – για να κατηγορηθεί για φιλοσιωνισμό ο Χριστόδουλος την αντιλαμβάνεται και ο ίδιος ο αντι – αντιαιρετικός.
Έτσι στο μεγαλύτερο μέρος του 2ου σχολίου του αποδίδεται σ’ ένα αγώνα για να πείσει για τον φιλοσιωνισμό του Χριστόδουλου, συσχετίζοντας άσχετα μεταξύ τους πράγματα και φθάνοντας σε απίθανα συμπεράσματα.
Εισάγει και μια παγκόσμια πρωτοτυπία πως όποιος συνεργάζεται, συνδιαλέγεται ή κάνει διάλογο με κάποιον ή κάποιους, αυτόματα χρεώνεται την ιδεολογία τους, την πίστη τους, τις επιθυμίες τους τις πράξεις τους.
Γράφει για τον Βαβύλη πως αγόραζε λέει όπλα από το Ισραήλ άρα ήταν φιλοσιωνιστής, γράφει πως όλοι εμείς είμαστε φιλοσιωνιστές επειδή τάχα συνεργαζόμαστε με την Ευαγγελική Εκκλησία ή συμμετέχουμε στον διάλογο που γίνεται στο Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών, στο οποίο συμμετέχουν προτεσταντικές ομολογίες φιλοσιωνιστικές.
Εμείς θα ακολουθήσουμε την σκέψη του και θα φέρουμε αντίστοιχα παραδείγματα για να του δείξουμε το παράλογο των επιχειρημάτων του.
Επειδή ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος και εθνάρχης της Κύπρου Μακάριος αγόραζε όπλα από την τότε Σοβιετική Ένωση ήταν … φιλοκομμουνιστής;
Και όταν συνεργάστηκαν και ήρθαν σε διάλογο κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου οι πρόεδροι Ρούσβελτ των ΗΠΑ, Τσώρτσιλ της Βρετανίας και Στάλιν της Σοβιετικής Ένωσης, αυτόματα οι δύο πρώτοι ήταν κρυπτοκομμουνιστές και ο τρίτος κρυπτοκαπιταλιστής;
Και αν σήμερα αρκετοί από τους συμπατριώτες μας είτε είναι φίλοι και συνεργάτες Αράβων που μπορεί να βλέπουν φιλικά τις θέσεις και τις ενέργειες του Μπίν Λάντεν, αυτόματα αυτό τους κάνει τρομοκράτες;
Να φωνάξουμε τότε την αντιτρομοκρατική υπηρεσία να τους συλλάβει όλους αυτούς!
Ο ΑΝΤΙΣΙΩΝΙΣΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
Τελικά τι ήταν ο Χριστόδουλος. Δεν θα απαντήσουμε εμείς, αλλά κατά την προσφιλή μας τακτική θ’ αφήσουμε τα ντοκουμέντα ν’ απαντήσουν για μας. Ντοκουμέντα που επειδή θέλαμε να είμαστε αντικειμενικοί αλιεύσαμε όχι από ένα βιβλίο φιλικό προς το Χριστόδουλο, αλλά ένα από τα πιο εχθρικά που βγήκαν ποτέ. Άλλωστε ο τίτλος του βιβλίου τα λέει όλα: «Η μάστιγα του Θεού» του Μανώλη Βασιλάκη, εκδόσεις Γνώσεις, Αθήνα 2006. Στις 666 σελίδες του βιβλίου (συμβολικός αριθμός λόγω του θέματος των ταυτοτήτων), ο συγγραφέας έχει συλλέξει και εκδώσει σχεδόν όλες τις ομιλίες, συνεντεύξεις και πράξεις του Χριστόδουλου. Απ’ αυτές λοιπόν τις σελίδες θα πάρουμε και εμείς αποσπάσματα για το θέμα που μας απασχολεί.
Ας μας συγχωρέσει ο αντι – αντιαιρετικός αλλά ο συγγραφέας μόνο για φιλοσιωνισμό δεν κατηγορεί τον Χριστόδουλο. Ίσα – ίσα τον κατηγορεί σαν ένα από τους πιο φανατικούς αντισιωνιστές που φάνηκαν ποτέ στον Ελλαδικό χώρο. Και για να μην αερολογούμε παραπέμπομε αμέσως στις σελίδες που γράφουν για τον αντισιωνισμό του Χριστόδουλου. Αυτές είναι οι σελίδες: 77,90,176,178,326,388,405,498,499,516,639.Έτσι στην σελίδα 176 έχει απόσπασμα από ομιλία του που καταγγέλλει τον «διεθνή σιωνισμό» για προσπάθεια συρρίκνωσης του ελληνισμού:



Βιβλίο "Η μάστιγα του Θεού", σελίδα 176, ο Χριστόδουλος καταγγέλει τον διεθνή σιωνισμό

Στην σελίδα 325 και στο κεφάλαιο που επιγράφεται «Οι Εβραίοι πίσω από τις ταυτότητες!» καταγγέλλει τους Εβραίους πως βρίσκονται πίσω από το θέμα των ταυτοτήτων σε συνέντευξη που έδωσε στο «Βήμα» και σε ομιλία του στο Πολεμικό Μουσείο:








Βιβλίο, "Η μάστιγα του Θεού", σελίδα 325, ο Χριστόδουλος καταγγέλει πως οι Εβραίοι βρίσκονται πίσω από το θέμα των ταυτοτήτων

Στην σελίδα 326 έχει ολόκληρη επιστολή του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου που την απηύθηνε στον Χριστόδουλο στις 20/3/2001 και διαμαρτύρεται γι’ αυτή του την στάση, απέναντι στους Εβραίους. Και στο τέλος της σελίδας 327 σε υποσημείωση αναφέρει πως ο Χριστόδουλος δεν παραβρέθηκε στα αποκαλυπτήρια μνημείου για τους Έλληνες Εβραίους που χάθηκαν στα Ναζιστικά στρατόπεδα «λόγω φόρτου εργασίας»!
Αυτός λοιπόν ήταν ο Χριστόδουλος. Ένας αντισιωνιστής μέχρι κόκαλο.

Ο ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ ΡΩΣΣΕΛ
Και ενώ ο αντι – αντιαιρετικός έχει ανακαλύψει … «φιλοσιωνισμό» στον μακαριστό αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, έρχεται στο 2ο σχόλιο του να υπερασπιστεί τον ιδρυτή και πρώτο πρόεδρο της Οργάνωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά, Κάρολο Ρώσσελ (1884 – 1916), πως ο σιωνισμός που πρέσβευε, ήταν πνευματικού χαρακτήρα και όχι κοσμικού. Γράφει λοιπόν: «Για να επιστρέψω στον "σιωνισμό" του Ρώσσελ, ο Ρώσσελ δεν πίστευε ότι κάποιο επίγειο, κοσμικό κράτος του Ισραήλ θα σώσει τον κόσμο. Ο Ρώσσελ πίστευε ότι τον κόσμο θα τον σώσει η Βασιλεία του Θεού με αρχηγό τον αναληφθέντα στους ουρανούς Ιησού Χριστό. Ο Ρώσσελ θεωρούσε όλες τις επίγειες κυβερνήσεις μέρος του κόσμου του Σατανά οι οποίες πρέπει να αντικατασταθούν από τη Βασιλεία του Θεού. Ο Ρώσσελ δεν έκανε ουσιαστικά κάποιο πολιτικό κήρυγμα, αλλά έλεγε ότι ο νέος άρχοντας της Γης είναι ο Ιησούς Χριστός».Δεν έχουμε καμιά διάθεση να διαφωνήσουμε με τον αντι – αντιαιρετικό και επιθυμούμε να δεχτούμε ως αληθινά αυτά που υποστηρίζει. Δυστυχώς όμως δεν μας αφήνουν τα γραπτά της Οργάνωσής του, που αλλιώς μας τα παρουσιάζουν και αποδεικνύουν πως ο αντι – αντιαιρετικός μας λέει την μισή αλήθεια. Γιατί το βιβλίο της Οργάνωσής του με τον τίτλο «Το τετελεσμένο μυστήριο», σελίδα 698, παρουσιάζει τον Ρώσσελ ως άλλον … προφήτη Ιεζεκιήλ να έχει αναλάβει να πει στους Εβραίους οι οποίοι ήταν αιχμάλωτοι! του Χριστιανικού κόσμου! πως θα συγκεντρωθούν στα Ιεροσόλυμα και θα ιδρύσουν εκεί παγκόσμια εβραϊκή κυριαρχία!!




Βιβλίο, "Το τετελεσμένο μυστήριο", σελίδα 698, ο Ρώσσελ υπόσχεται στους Εβραίους παγκόσμια εβραϊκή κυριαρχία

Στο δε άλλο έντυπο της Οργάνωσής του πάλι, που φέρει τον τίτλο «Διαγγελείς της Βασιλείας» και στην σελίδα 142, έχει την φωτογραφία ενός ανώτερου στελέχους των Μαρτύρων του Ιεχωβά εκείνης της εποχής, του Α.Χ. Μακμίλαν που στάλθηκε στην Παλαιστίνη για να βρει πατρίδα για τους Ιουδαίους!

Ελπίζουμε την επόμενη φορά ο αντι - αντιαιρετικός να είναι πιο προσεκτικός, γιατί όπως έλεγαν και οι Λατίνοι, τα λόγια πετούν αλλά τα γραπτά μένουν.




ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου. 

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ορθοδοξία ή Θάνατος (των αιρετικών και γενικά όλων των ετερόδοξων)!!!

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ:

http://www.bulgarmak.org/srebrenica_church.htm

Sokrates είπε...

Αρχίζει αύριο το μεγαλύτερο επιστημονικό «στοίχημα»- οι στόχοι, οι ελπίδες και οι ανησυχίες
Ξεκινά το «πείραμα του Θεού»
Θ. ΛΑΪΝΑΣ

Αρχίζει αύριο το πρωί το μεγαλύτερο επιστημονικό πείραμα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Σε μια υπόγεια κυκλική σήραγγα μήκους 27 χιλιομέτρων κάτω από τα γαλλοελβετικά σύνορα το μεγαλύτερο μηχάνημα που κατασκεύασε ποτέ ο άνθρωπος θα προσπαθήσει να αναδημιουργήσει τη γέννηση του Σύμπαντος. Από τα πειράματα που θα λάβουν χώρα στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Ερευνας (CΕRΝ) οι επιστήμονες ευελπιστούν να βρουν απαντήσεις σε μια σειρά κοσμικά μυστήρια, που ξεκινούν από την «αποκρυπτογράφηση» της μάζας στην ύλη και φθάνουν ως και την ανακάλυψη νέων διαστάσεων. Τα πειράματα θα γίνουν στο εσωτερικό ενός γιγαντιαίου επιταχυντή σωματιδίων όπου δέσμες σωματιδίων θα συγκρούονται μέσα σε περιβάλλον (θερμοκρασία κ.ά.) που θα προσομοιάζει με αυτό που υπήρχε όταν έγινε η Μεγάλη Εκρηξη, από την οποία προέκυψε το Σύμπαν. Χιλιάδες επιστήμονες από πολλές χώρες θα συμμετέχουν στα πειράματα, τα οποία χαρακτηρίζουν απολύτως ασφαλή και ακίνδυνα. Ιδού λοιπόν τα χαρακτηριστικά του πειράματος, οι στόχοι και οι ελπίδες των επιστημόνων και οι φημολογούμενοι κίνδυνοι που προβάλλουν συνωμοσιολόγοι και ευφάνταστοι καταστροφολόγοι.

Ο ΣΤΟΧΟΣ

Οι επιστήμονες έχουν στόχο την αναπαραγωγή των συνθηκών που επικράτησαν αμέσως μετά τη Μεγάλη Εκρηξη σε μια προσπάθεια να κατανοήσουν τις θεμελιώδεις δυνάμεις της φύσης αλλά και να εντοπίσουν όλα τα υπο-ατομικά σωματίδια που συνθέτουν το Σύμπαν. Οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι το πείραμα θα δώσει απαντήσεις σε ορισμένα από τα μεγάλα μυστήρια της φυσικής, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τη διατύπωση της περίφημης «ενοποιημένης θεωρίας» ή «Θεωρίας των Πάντων» που θα περιγράφει τη σχέση και τις αλληλεπιδράσεις του μακρόκοσμου με τον μικρόκοσμο και θα ενοποιεί τη σχέση των τεσσάρων θεμελιωδών φυσικών δυνάμεων (βαρύτητα, ηλεκτρομαγνητισμός, ισχυρή πυρηνική δύναμη, ασθενής πυρηνική δύναμη).
Πηγή: Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Φθιώτιδος.

Υ.Γ Γνωρίζω ότι δεν έχει σχέση με το δημοσίευμά σας, απλά το στέλνω για να έχω και τη δική σας θεολογική άποψη, πέρα από τις επιστημονικές εικασίες.

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω ότι η τρόμπα πάει σύννεφο...

Ανώνυμος είπε...

Να σε ρωτήσω κάτι, Χρήστο; Γιατί δείχνεις μόνο τη μισή σελίδα του βιβλίου στην εικόνα και όχι ολόκληρη; Τη σελίδα μόνος σου τη σκάναρες ή απλώς πήρες τη φώτο από κάπου αλλού; (Υποθέτω από τον Αλεβιζόπουλο.) Γιατί αν τη σκάναρες μόνος σου, τότε επίτηδες έκοψες τη σελίδα στη συγκεκριμένη αράδα. Αν όμως την πήρες από αλλού (π.χ. Αλεβιζόπουλο), τότε καταλαβαίνω ότι εμπιστεύεσαι για την πληροφόρησή σου λάθος άτομα...

ΧΡΗΣΤΟΣ είπε...

Αγαπητέ αντι – αντιαιρετικέ, σαν γνήσιο παιδί της Οργάνωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά «Σκοπιά», βλέπεις παντού συνωμοσίες. Το κόψιμο του ντοκουμέντου από το «Τετελεσμένο Μυστήριο» οφείλονταν για καθαρά λόγους οικονομίας του κειμένου, αφού άλλωστε το άρθρο μας είναι τεράστιο και όχι σε άλλους λόγους. Άλλωστε είχαμε δεχτεί, και το σημειώνουμε στο άρθρο μας, το ένα σκέλος της επιχειρηματολογίας σου για πνευματικό σιωνισμό του Ρώσσελ. Γι’ αυτό θεωρήσαμε απαραίτητο να εκθέσουμε και να σταματήσουμε το ντοκουμέντο μας εκεί που μιλάει για τον πολιτικό σιωνισμό του Ρώσσελ. Παρόλα αυτά για να δεις πως δεν φοβόμαστε τίποτα, ξαναδημοσιεύουμε το ντοκουμέντο και με τον πνευματικό σιωνισμό του Ρώσσελ. Για τον … φιλοσιωνιστή Χριστόδουλο δεν βλέπω να γράφεις τίποτε. Πιστεύω πως σε κάλυψα σ’ αυτό το θέμα και ελπίζω στο μέλλον να είσαι πιο προσεκτικός. Σαν γνήσιο επίσης παιδί της Οργάνωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά «Σκοπιά» βλέπω δεν σου λείπει η διάθεση για μια ακόμη φορά για συκοφαντία. Εσύ και οι άλλοι μάρτυρες του Ιεχωβά συκοφαντείτε τον Αλεβιζόπουλο πάντοτε χωρίς στοιχεία, γενικώς και αορίστως, παρόλο που σας είχε προκαλέσει τόσες φορές σε διάλογο και μέσα από τα βιβλία του όταν ήταν εν ζωή. Αφού ισχυρίζεσαι πως ακολουθώ λάθος άνθρωπο, δημοσίευσε λοιπόν αυτά τα στοιχεία που φαίνεται πως κάνει λάθος απέναντί σας ο Αλεβιζόπουλος, να τα συζητήσουμε ευχαρίστως. Αν αποφύγεις να τα δημοσιεύσεις θα αποδειχτείς ένας κοινός συκοφάντης.

Μετά τιμής αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Οι μεγάλοι συνωμοσιολόγοι είναι ο Αλεβιζόπουλος και η διάδοχος Μπουρδάκου, φίλτατε Χρήστο, ούτε εγώ ούτε η Σκοπιά. Για τον Αλεβιζόπουλο, θα γίνει το θέλημά σου, θα δεις τι σημαίνει ανακρίβεια, προχειρότητα, ίσως και απόκρυψη/διαστρέβλωση στοιχείων.

Σε σχέση γενικά με τα λεγόμενά σου, μερικά είναι τόσο ευάλωτα, ώστε δεν χρειάζεται καν να τα σχολιάσω. Ωστόσο, θα πω δυο λόγια όμως σχετικά με το θέμα του Χριστόδουλου, επειδή το λες και το ξαναλές.

Το ότι κατέγραψα τα σχόλια του Χριστόδουλου από το βιβλίο του ήταν για να αποδείξω ότι ο αντιαιρετικός αγώνας έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά στα λεγόμενά του.

Επειδή στη χώρα μας υπάρχουν έντονα αντισημιτικά αισθήματα, ο αντιαιρετικός το έχει εκμεταλλευτεί αυτό και προσπαθεί να στιγματίσει τον Ρώσσελ συσχετίζοντάς τον με το εβραϊκό έθνος ή με τον σιωνισμό. Είναι γνωστή η μπαρούφα που παλιότερα γραφόταν και λεγόταν, και μάλιστα, αν θυμάμαι καλά, υφίστατο ελέω Μεταλληνού στο παλαιότερο βιβλίο των θρησκευτικών, ότι ο Ρώσσελ ήταν "αμερικανο-εβραίος"!!!

Ο Ρώσσελ, λοιπόν, ήταν υπέρμαχος του "σιωνισμού" αλλά όχι με την πολιτική και στρατιωτική έννοια που κυριαρχεί σήμερα. Ο Ρώσσελ πίστευε πως ήταν προφητευμένο να επιστρέψουν οι Εβραίοι στην πατρίδα τους και ότι συνέχιζαν να έχουν μια ειδική θέση στον σκοπό του Θεού.

Από την άλλη πλευρά, ο Χριστόδουλος δεν θεωρούσε, από όσο ξέρω, το ότι οι Εβραίοι συνεχίζουν να έχουν την ειδική θέση που είχαν κάποτε ενώπιον του Θεού, αλλά και αυτός επίσης έγραψε θετικά για την επιστροφή των Εβραίων ως προφητευμένο σημείο των εσχάτων ημερών.

Καταλαβαίνεις όμως τι σημαίνει πραγματικά αυτό; Την εποχή του Ρώσσελ ο "σιωνισμός" είχε καθαρά θεωρητικό χαρακτήρα, ενώ αντιθέτως τα τελευταία 50 χρόνια έχει αποκτήσει πολιτική και στρατιωτική διάσταση. Ως εκ τούτου, το να συνεχίζει κάποιος μέχρι σήμερα να λέει ότι είναι σχέδιο του Θεού η επιστροφή των Εβραίων είναι σαν να λέει ότι οι στρατιωτικές και πολιτικές επιχειρήσεις του σημερινού κράτους του Ισραήλ είναι από τον Θεό.

Επιπλέον, ο συσχετισμός του Χριστόδουλου με τύπους σαν τον Βαβύλη, ο οποίος εμπορευόταν ισραηλινά όπλα, σαφώς δεν έχει καμία σχέση με τη διαγωγή και τις πεποιθήσεις του Ρώσσελ.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, το να βλέπει κανείς τύπους σαν τον Αλεβιζόπουλο να χλευάζουν τον Ρώσσελ για τον "σιωνισμό" του ώστε να στιγματίσουν τους Μάρτυρες του Ιεχωβά για μια θέση που οι ίδιοι εγκατέλειψαν πριν από 70 χρόνια, ενώ τα πρόσφατα χρόνια ο Χριστόδουλος συσχετίζει την επιστροφή των Εβραίων στο Ισραήλ με το σχέδιο του Θεού αποτελεί για μένα υποκρισία. Αν για σένα δεν είναι, δικαίωμά σου. Τα συμπεράσματα ανήκουν στους αναγνώστες.

Ως κατακλείδα, θα πω ότι γενικά αν πάρουμε μία-μία τις κατηγορίες του αντιαιρετικού αγώνα της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά των Μαρτύρων του Ιεχωβά, θα διαπιστώσουμε, πέρα από την ύπαρξη ανακριβειών, μισοαληθειών ή και παντελώς ανυπόστατων θέσεων, ότι αυτά ακριβώς τα ίδια τα έχουν κάνει οι Ορθόδοξοι ιεράρχες σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό.

Μετά τιμής, Αντι-αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Αντιαιρετικέ, έπεσες σε επιχειρηματολογικό ολίσθημα λέγοντας "σαν γνήσιο παιδί της Οργάνωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά «Σκοπιά»". Κανείς δεν ζήτησε ούτε νοιάστηκε για την ταυτότητά σου, το ίδιο και για του συνομιλητή σου. Με έμμεσο τρόπο κάνεις επίθεση στο πρόσωπο και όχι στα επιχειρήματα του συνομιλητή σου. Κατά τα άλλα, βρίσκω πράγματι ενδιαφέροντα το διάλογό σας.
Φιλικά, e-Κίρκεγκωρ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ αντι – αντιαιρετικέ, ο σοφός λαός λέει πως «ότι δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια». Η αποφυγή λοιπόν κριτικής εκ μέρους σου των επιχειρημάτων του άρθρου μου, με χαροποιεί ιδιαίτερα γιατί δείχνει πόσο τεκμηριωμένα είναι. Όσο για τον … φιλοσιωνισμό του Χριστόδουλου ας αφήσουμε πράγματι τους αναγνώστες να το κρίνουν αυτό. Το ότι ο «σιωνισμός» στην εποχή του Ρώσσελ είχε θεωρητικό χαρακτήρα, αυτό είναι δική σου διαπίστωση και μένει στην σφαίρα του υποκειμενικού και του φαντασιακού, από την στιγμή που δεν παραπέμπεις σε βιβλιογραφία. Όπως μπαρούφα (δική σου η έκφραση) παραμένει και αυτό που αναφέρεις για τον πατέρα Μεταλληνό από την στιγμή που πάλι δεν παραπέμπεις σε συγκεκριμένο βιβλίο των Θρησκευτικών και μιλάς γενικώς και αορίστως. Γιατί τα ίδια μου έλεγε και ένας αδελφός σου για το βιβλίο των Θρησκευτικών της Γ΄ Γυμνασίου και μετά μου τα «μάσαγε» (βλ. άρθρο μας «Προσπάθειες θρησκευτικού διαλόγου με Χιλιαστές» της 21/12/2007). Περιμένω τα στοιχεία για τον Αλεβιζόπουλο – με παραπομπή σε βιβλιογραφία φυσικά – για να δω και εγώ σε ποιο σημείο ο μακαριστός πατέρας είναι ανακριβής, προχειρολόγος, και αποκρύπτει ή διαστρεβλώνει στοιχεία.

Μετά τιμής αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ e – Κίρκεγκωρ, σ’ ευχαριστώ πολύ για την παρατήρησή σου. Θα μπορούσα να δικαιολογηθώ για το επιχειρηματολογικό μου ολίσθημα λέγοντας πως και ο αντι – αντιαιρετικός έχει κάνει επίθεση στο πρόσωπό μου λέγοντας «αμφιβάλλω πολύ αν είσαι καν θεολόγος, όπως ισχυρίζεσαι», αλλά δεν το κάνω. Πράγματι δεν θα ενδιέφερε τον αναγνώστη ούτε η ταυτότητα του συνομιλητή μου ούτε η δικιά μου. Όμως ο συγκεκριμένος συνομιλητής ανήκει σε Οργάνωση. Και όποιος ανήκει σε Οργάνωση αυτόματα ασπάζεται την φιλοσοφία και την πρακτική της Οργάνωσης. Έτσι και η Οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά έχει συνωμοτικό χαρακτήρα από την στιγμή που διαθέτει μυστικά βιβλία («Λάμπετε ως φωστήρες», «Οργάνωση για κήρυγμα και μαθήτευση» κ.λ.π.) στα οποία δεν έχουν πρόσβαση τα μη μέλη της Οργάνωσης. Και η συνομωσιολογία αυτή επιτείνεται από την στιγμή που τους υποχρεώνει να συντάσσουν κρυφά διάφορα δελτία τις περίφημες «εκθέσεις υπηρεσίας», με διάφορα προσωπικά και άλλα στοιχεία του ενδιαφερόμενου σπουδαστή. Αυτό ήθελα να καταδείξω στο σχόλιό μου, επειδή ο αντι – αντιαιρετικός στη μη δημοσίευση ολόκληρου του συγκεκριμένου ντοκουμέντου, λόγω οικονομίας χώρου, έπλασε διάφορα σενάρια συνωμοσίας.

Φιλικά αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Χρήστο, αλλάζεις θέμα. Και ίσως να μην ξέρεις και για ποιο πράγμα μιλάς. Αυτά που αποκαλείς "κρυφά" βιβλία αποτελούν εγχειρίδια που δίνονται σε συγκεκριμένους διορισμούς εντός της εκκλησίας και δεν αφορούν όλους τους Μάρτυρες και πολύ δε περισσότερο το ευρύ κοινό. Τώρα, αν κάποιος είναι πολύ περίεργος να δει τι λένε τα "κρυφά" βιβλία, όλα υπάρχουν στο ίντερνετ εδώ και πολλά χρόνια, συνήθως σε μορφή pdf. Προς απογοήτευση των καχύποπτων, δεν προέκυψε κανένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο, παρά μόνο θέματα που νουθετούν τους πρεσβυτέρους και τους "σκαπανείς" να προσφέρουν υπηρεσία με γνήσια αγάπη για τον Θεό και τον συνάθρωπό τους. Μακάρι στις θεολογικές σχολές σας να υπήρχαν τέτοια εγχειρίδια για τους ποιμένες σας.

Για τα υπόλοιπα, εν ευθέτω χρόνω...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ αντι – αντιαιρετικέ, είσαι βέβαιος πως διαβάζεις σωστά τα σχόλιά μου. Ποιο θέμα αλλάζω και δεν το ξέρω. Μα δεν είδες πως η απάντηση για τα μυστικά βιβλία απευθύνεται στον e – Κίρκεγκωρ και όχι σε σένα; Πάντως αφού τα βιβλία αυτά είναι τόσο σπουδαία που ούτε στις θεολογικές σχολές μας δεν υπάρχουν τέτοια εγχειρίδια για τους ποιμένες μας, και δεν είναι μυστικά, δεν μου τα στέλνεις και μένα να ωφεληθώ ή μήπως θα αρνηθείς φοβούμενος τίποτα; Δέχομαι και φωτοαντίγραφα. Και για να δεις την διαφορά μας, πες μου ποιο βιβλίο της Ορθόδοξης Εκκλησίας θέλεις και θα το έχεις αμέσως. Πάντως από όσους Μάρτυρες του Ιεχωβά τα ζήτησα εδώ στη Λαμία ποτέ δεν μου τα έδωσαν, ούτε για μια ματιά. Καταλαβαίνεις τι σημαίνει να είσαι ελεύθερος και τι όχι; Και ξέρω επίσης, πως ποτέ δεν πρόκειται να μου τα στείλεις, γιατί φοβάσαι και θα βρίσκεις ένα σωρό δικαιολογίες. Η δικιά μου προσφορά πάντως ισχύει.


Μετά τιμής αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Άμα κάνεις μιας αναζήτηση λέξεων με το google, θα τα βρεις αμέσως.

Ανώνυμος είπε...

Όταν ο "AGION OROS REAL ESTATE CORPORATION" είπε...Ορθοδοξία ή Θάνατος (των αιρετικών και γενικά όλων των ετερόδοξων)!!!

τι εννοεί λέγοντας "θάνατος όλων των ετερόδοξων";

Unknown είπε...

Δεν ξέρω πως εννοείται μια τμηματική οικονομική επανίδρυση της Σοβιετικής Ένωσης με την ονομασία Ευρωασιατική Ένωση με μέλη τη Ρωσία, την Λευκορωσία και το Καζακστάν, αλλά ήδη έχει γίνει πραγματικότητα την περασμένη Πέμπτη, όπως είναι πραγματικότητα η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το κείμενο που διάβασα στα γερμανικά έχει ως εξής: "Am Donnerstag erst hatten Russland, Weißrussland und Kasachstan den Gründungsvertrag der sogenannten Eurasischen Union unterzeichnet. Sie soll den Handel zwischen den drei Ländern vereinfachen und ein wirtschaftliches Gegengewicht zur Europäischen Union, China und den USA schaffen" ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ:
" Την Πέμπτη μόλις, Η Ρωσία, η Λευκορωσία και το Καζακστάν υπέγραψαν το Συμβόλαιο Ιδρυσης της λεγομένης Ευρασιατικής Ενωσης. Αυτή έχει ως στόχο να απλοποιήσει το Εμπόριο ανάμεσα ανάμεσα στις τρεις χώρεςδημιουργήσει ένα Οικονομικό Αντίβαρο προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Κίνα και τις ΗΠΑ".
Το γράφω, επειδή κάποια συζήτηση έγινε με τον Αντιαιρετικό στο θέμα Διάλυσης της Σοβιετικής Ένωσης σε αντίθεση με τον προφητικό της ρόλο που της απέδωσε η 'Σκοπιά'. Μήπως πρόκειται για μια αναβίωση της Σοβιετικής Ένωσης, αρχικά στον Οικονομικό Τομέα, εφόσον αποτελεί το 'Αντίβαρο' στην Ευρωπαϊκή Ένωση;

φιλικά
Γιώργος

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...