ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

13 Ιουλ 2009

«ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

Η εικόνα που κοσμεί το εξώφυλλο της «Μαχόμενης Ορθοδοξίας»

Όταν ξεκινούσαμε πριν ενάμιση χρόνο περίπου τον «Αντιαιρετικό», αρχή μας και κανόνας μας ήταν και είναι, να φιλοξενεί στις σελίδες του αποκλειστικά, μόνο δικά μας άρθρα και όχι ξένες δημοσιεύσεις.
Όμως, όπως είναι γνωστό, κάθε κανόνας έχει και τις εξαιρέσεις του. Και δύο τέτοιες εξαιρέσεις θα φιλοξενήσουμε σήμερα από τις σελίδες του.
Η πρώτη και σημαντικότερη είναι για να τιμήσουμε έναν ακαταπόνητο μαχητή των αιρέσεων τον κ. Ευθύμιο Ζουλιανίτη.Ο κ. Ευθύμιος Ζουλιανίτης είναι ο εκδότης – ιδρυτής του μηνιαίου οκτασέλιδου περιοδικού «Μαχόμενη Ορθοδοξία». Στις σελίδες του περιλαμβάνονται ανοιχτές επιστολές προς τους αιρετικούς και ιδιαίτερα τους «μάρτυρες του Ιεχωβά»....

Σε χειρόγραφη επιστολή που μας απέστειλε, μας επισημαίνει πως αποστέλλει την «Μαχόμενη Ορθοδοξία» σε 120 αιρετικούς μηνιαίως, στα κεντρικά γραφεία των Αθηνών και του Brooklyn, αλλά και σε γραφεία των Τρικάλων, Καρδίτσας και όπου αλλού οι «μάρτυρες» έχουν τοπικές «εκκλησίες».
Σύμφωνα με δήλωσή του ουδείς «μάρτυρας του Ιεχωβά» έχει απαντήσει στις επιστολές του.Για να τιμήσουμε λοιπόν τον άνδρα αυτό δημοσιεύουμε μια επιστολή του που απευθύνεται στους «μάρτυρες του Ιεχωβά» και έχει ως θέμα της, την σύνδεση της Σκοπιάς με τον ΟΗΕ, τον οποίο η ίδια παρομοιάζει με το θηρίο της Αποκάλυψης.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύεται – σύμφωνα με δήλωση – του κ. Ευθύμιου Ζουλιανίτη, με αποκλειστικά δική του ευθύνη.
Την «Μαχόμενη Ορθοδοξία» μπορεί να ανεύρει κάποιος και στην παρακάτω διεύθυνση: http://mahomeni-orthodoxia.blogspot.com

Η δεύτερη εξαίρεση μας, αφορά την δημοσίευση ενός σχολίου που έλαβε χώρα στο άρθρο μας «Μάρτυρες του Ιεχωβά: Οι πλασιέ του Θεού», από κάποιον εσχάτως τακτικό αναγνώστη του «Αντιαρετικού», ο οποίος από λόγους ταπεινοφροσύνης προφανώς αλλά και θέλοντας να μας τιμήσει – και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό – υπογράφει ως «ο ολίγων ωρών φίλος του Χρήστου». Στο σχόλιο αυτό, ο συγγραφέας του, με ένα μοναδικά ευφυή αλλά ταυτόχρονα και απλό τρόπο αναιρεί την διδασκαλία της Σκοπιάς που αφορά τον «αόρατο ψευτοερχομό» του Χριστού το 1914 και την αποτυχία της ψευτοπροφητείας της Δευτέρας Παρουσίας του Χριστού το 1975, που ανέδειξε την Σκοπιά τον μεγαλύτερο ψευτοπροφήτη όλων των εποχών. Ελπίζουμε να το απολαύσετε όπως το απολαύσαμε και εμείς.
Ανοιχτή Επιστολή 8η
Προς τους «μάρτυρες του Ιεχωβά», Κηφισίας 77, 15124 ΜΑΡΟΥΣΙ.
Κοινοποίηση Watchtower 25 Columbia Heights, Brooklyn, N.Y. 11201

Θέμα: Η «Σκοπιά» και το «θηρίο».

Αγαπητοί κύριοι
Η οργάνωση των «μαρτύρων του Ιεχωβά» που υπάρχει και λειτουργεί από το 1931, αποκαλεί τον Ιεχωβά, Δαρείο και τον Ιησού Χριστό, Κύρο. Πρόκειται για δυο ονόματα που μας οδηγούν ιστορικά στους Μήδους και τους Πέρσες της προχριστιανικής εποχής (Δαρείο 521 – 484 π.Χ. και Κύρο 538 – 529 π.Χ.). Και όσοι βρίσκονται με το μέρος της «Σκοπιάς» θα απολαύσουν τα υλικά αγαθά της γης.
Λένε λοιπόν : «…εκείνοι που τώρα τάσσονται με το μέρος του μεγαλύτερου Δαρείου, του Ιεχωβά Θεού, και του μεγαλύτερου Κύρου, του Χριστού Ιησού, εισέρχονται σε μια θαυμαστή ευημερία. Είσασθε ένας απ’ αυτούς»; («Ελθέτω η βασιλεία σου» σελ. 165, έκδοσις μαρτύρων του Ιεχωβά 1982).
Αν δεν είστε … τυχεροί ν’ ανήκετε στην ανωτέρω κατηγορία του Δαρείου Ιεχωβά και του Κύρου Χριστού, και τυχόν ανήκετε στην Χριστιανική Εκκλησία, τότε, σύμφωνα με τη «Σκοπιά» δεν ανήκετε στον Ιεχωβά, αλλά στο:

«Θηρίο με τα κέρατα»
Αυτό το θηρίο έχει «επτά κεφαλές και δέκα κέρατα» (Αποκ. 17:2). Ποιο είναι αυτό το θηρίο; Την απάντηση θα την πάρουμε απ’ την Οργάνωση των «μαρτύρων» απ’ το ανωτέρω βιβλίο τους που γράφει:
«Σε μια διεθνή συνέλευση των μαρτύρων του Ιεχωβά το 1942 … ο ομιλητής, ο πρόεδρος της Σκοπιάς Ν.Χ. Νορρ απέδειξε «το θηρίο το οποίο … ήτο». Ήταν η Κοινωνία των Εθνών»! …
Ο πρόεδρος Νορρ προχώρησε και έδειξε ότι … «το θηρίο εκείνο αναζωογονήθηκε το 1945 σαν Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών» δηλαδή ο ΟΗΕ. Και συνεχίζει: «Αυτό το διεθνές «θηρίο» … είναι στην πραγματικότητα «γέμον ονομάτων βλασφημίας» (Δείτε στο παραπάνω βιβλίο σελ. 166).

Σημ. Μ.Ο.
Αγαπητοί μας «μάρτυρες», για τα ανωτέρω ευτράπελα και παιδαριώδη που γράφετε στα βιβλία σας και στη «Σκοπιά» σας , δεν θα σας κατηγορήσει κανείς. Μπορείτε να γράφετε και άλλα πιο … γλαφυρά και πιο … κωμικοτραγικά, αφού με τον Άλφα λόγο ή Βήτα τρόπο καταφέρετε και πείθετε τους ατυχείς οπαδούς της «Σκοπιάς» και τους κάνετε να πιστέψουν ότι δήθεν αυτά προέρχονται απ’ το Δαρείο Ιεχωβά ως «εύπεπτη τροφή».
Εκείνο για το οποίο μπορεί να κατηγορηθείτε απ’ τους οπαδούς της «Σκοπιάς» είναι ότι, εν αγνοία τους, και πίσω απ’ τις πλάτες τους παίξατε κάποτε μια ατιμία σε βάρος τους υποτιμώντας τη νοημοσύνη τους και θεωρώντας τους για χαχόλους. Είναι ότι ζητήσατε επιμόνως να γίνετε μέλος του «θηρίου» δηλαδή σ’ ένα θηρίο «γέμον ονομάτων βλασφημίας», του ΟΗΕ. Το ζητήσατε και το πετύχατε. Να και το σχετικό απόσπασμα κειμένου της σύνδεσης με το «θηρίο» σε μετάφραση:
«ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ»
«Τελευταίως το τμήμα NGO είχε λάβει έναν μεγάλο αριθμό αιτήσεων που αφορούσαν την σύνδεση της Watchtower Bible and Tract Society of New York με τα τμήμα δημοσίων πληροφοριών (Department of Public Information (DPI). Αυτή η Οργάνωση έκανε αίτηση για σύνδεση με το DPI το 1991 και της χορηγήθηκε η σύνδεση το 1992. Δεχόμενη την σύνδεση με το DPI, η οργάνωση συμφώνησε να πληροί τα κριτήρια που απαιτούνται για την σύνδεση, όπως υποστήριξη και σεβασμό στις αρχές του Χάρτη των Ενωμένων Εθνών και υποχρέωση και μέσα για να διεξάγουν αποτελεσματικά προγράμματα πληροφοριών με τα μέλη που συνιστούν τον Οργανισμό, και σε ένα ευρύτερο, ακροατήριο σχετικά με τις δραστηριότητες των Ενωμένων Εθνών …» (μεταφρασμένο απόσπασμα από αγγλόγλωσσο κείμενο).

Γιατί λέτε ψέματα;;;
Αγαπητοί μας «μάρτυρες» σας ερωτούμε, και αν θέλετε, απαντήστε μας:
Πρώτον. Το Μπέθελ Αθηνών γνωρίζει ότι κάποτε (1992) συνδέθηκε η «Σκοπιά» με το θηρίο «το γέμον ονομάτων βλασφημίας»; Αν το γνώριζε, τότε για ποιο λόγο, εσείς δεχτήκατε αυτήν την ατιμία; Και αν εσείς σκεπάσατε αυτήν την μπαμπεσιά του Κυβερνώντος Σώματος της «Σκοπιάς», τότε γιατί δεχόσασταν να διδάσκετε στους άτυχους οπαδούς ότι τα Χριστιανικά και άλλα έθνη θα τα καταστρέψει ο Δαρείος Ιεχωβά στη μάχη του Αρμαγεδδώνα; Φοβάσθε μήπως φύγουν από τη «Σκοπιά»;
Δεύτερον. Όταν εν γνώσει σας διδάσκετε το ψέμα μήπως έχετε την εντύπωση ότι έχετε μεράδι στην αγάπη του Αληθινού Θεού ή απλώς εμπορεύεσθε τις ελπίδες αφελών και άτυχων ανθρώπων με τα πολλά ψέματά σας! …

Με αγάπη Χριστού
Ευθύμιος Ζουλιανίτης


Το σχόλιο του Ανωνύμου στο άρθρο μας «ΜτΙ, οι πλασιέ του θεού»

Αγαπητοί μου ΜτΙ,

Μπορώ να ασπασθώ 2 μέρη από το δόγμα σας; Ευχαριστώ!!!

1. Ο Χριστός είναι ο μεγαλύτερος άνθρωπος (και Υιός του ΘΕΟΥ) που έζησε ποτέ.

2. Η Σκοπιά είναι η Οργάνωση που επικαλείται ότι είναι ο Αγωγός του Θεού.

Επιτρέψτε μου όμως να αναιρέσω

1. Ο Χριστός ήλθε αοράτως το 1914 και

2. Να ερευνήσω την πιθανότητα μήπως είστε Ψευδοπροφήτες.
Είμαι δίκαιος, δύο (2) δέχομαι δύο (2) αναιρώ. Ωραία μέχρι εδώ;

Έχω όμως κάτι ερωτησουλες…

1. Γιατί ο Χριστός ως Υιός του Θεού και ως ο μεγαλύτερος άνθρωπος που έζησε ποτέ δεν μας είπε ακριβώς την χρονολογία της Β΄ Παρουσίας Του ενώ εσείς – που δεν είστε ούτε οι Μεγαλύτεροι άνθρωποι που έζησαν ποτέ ούτε Υιοί του Θεού – την ξέρετε;
Αν την ήξερε ο Χριστός γιατί δεν την είπε ευθέως και σαφώς όπως η Σκοπιά και άφησε τόσους και τόσους μετά από Αυτόν, αιώνες τώρα, να ορίζουν ημερομηνίες παραπλανώντας τον κόσμο;
Γιατί άφησε ο Ιεχωβά τον Υιό του τόσα χρόνια – πριν να έρθει στη Γη έως τη χρονολογία που έδωσε η Σκοπιά – ανενημέρωτο; Μήπως Του είπε κάτσε εδώ να την μάθεις από την Σκοπιά!!!
Ποιος είναι πιο κοντά στον Ιεχωβά, ο Χριστός ο Υιός Του που δεν την ξέρει ή εσείς που την ξέρετε
Είναι ανώτερη η Σκοπιά από τον Χριστό;
Τι έχει περισσότερη αξία από τα δύο, η Α.Γ που μας αφήνει να συμπεράνουμε το πότε – εφόσον εσείς από την ΑΓ. βρήκατε την χρονολογία – η το περιοδικό Σκοπιά που γράφει ακριβώς την ημερομηνία;
Μα φυσικά η Σκοπιά διότι βρήκε την ημερομηνία !!!.Αν αυτό ισχύει τότε η ΑΓ. είναι ελλιπής!!!.
Και χρειάζεται η Α.Γ. την Σκοπιά για να την συμπληρώνει!!! συνεπώς οι συγγραφείς της Σκοπιάς είναι ανώτεροι από τους Ευαγγελιστές!!! Διότι οι Ευαγγελιστές δεν μπόρεσαν να το συμπεράνουν!!! Επειδή δεν κατάλαβαν την Α.Γ. όσο εσείς !!!
Τίθεται λοιπόν το ερώτημα, γιατί να διαβάσει κάποιος τη Α.Γ και να κινδυνέψει να κάνει λάθος ερμηνεία, ενώ μπορεί κάλλιστα να μάθει ασφαλέστερα και σίγουρα τα ίδια πράγματα και πιο έγκυρα μάλιστα από την Σκοπιά;
Μην ανησυχείτε καθόλου για το τι θα απαντήσετε…. Θα πλάσσω εγώ τώρα δυο ιστοριούλες που όταν τις διαβάσετε θα μου πείτε τύφλα νάχει η Σκοπιά μπροστά σου.
1η. Ο Χριστός ήξερε και δεν μας το είπε αλλά άφησε την Σκοπιά μέσα από την ερμηνεία της Α. Γραφής να το βρει. Εσκεμμένα λοιπόν δεν αποκάλυψε το πότε για να κάνει τη Σκοπιά Προφήτη και να της δώσει κύρος. Έτσι με αυτό τον τρόπο οι μετά τον Χριστό άνθρωποι θα αναγνωρίσουν τη Σκοπιά και θα πιστέψουν σ’ αυτή.
2η. Ο Χριστός όντως δεν ήξερε το πότε, γιατί ο Ιεχωβά δεν του το αποκάλυψε. Αργότερα όμως ο Ιεχωβά το αποκάλυψε στη Σκοπιά (έστειλε νέο φως).
Ο Χριστός τότε θεώρησε προσβλητικό να περιμένει από τη Σκοπιά να του πει πότε θα εμφανισθεί και ετσι αποφάσισε να εκδικηθεί τη Σκοπιά!!
Έτσι όταν η Σκοπιά είπε ότι το 1975 θα έλθει ο Χριστός τότε Αυτός δεν εμφανίστηκε επίτηδες με αποτέλεσμα η Σκοπιά να ρεζιλευτεί.
Αργότερα όταν προφήτευε η Σκοπιά για το 1914 τότε ο Χριστός ήλθε Αόρατος ενώ τον περίμεναν ΟΡΑΤΟ.
Τι να κάνει τότε η Σκοπιά είπε κι αυτή ότι ήλθε Αόρατος και είναι στον Ουρανό πάνω.
Ετσι άρχισε να κυβερνάει από τον Ουρανό. Ωραίες οι ιστοριούλες; Πως είπατε αυτά δεν τα λέει η Α.Γ;
Γιατί μήπως λέει τα δικά σας;;;

Ξαναρωτάω εγώ με τη σειρά μου. Πως ήλθε ο Χριστός αφού από τον Ουρανό δεν έφυγε. Τι σόι Δευτέρα Παρουσία είναι αυτή όταν εγώ δεν μπορώ να την δω; Μήπως εσείς οι ΜτΙ την εννοείται ως Δευτέρα Φαντασία…Μήπως πάθατε κι εσείς όπως οι Αυλικοί του Βασιλιά στο παραμύθι που ενώ ήταν γυμνός και νόμιζε ότι φορεί ρούχα αυτοί τον χειροκροτούσαν – από υποκρισία – λες και φόραγε στ’ αλήθεια. Μήπως νομίζετε ότι έγινε η Δευτέρα Παρουσία αλλά στην ουσία δεν έχει γίνει και απλά φωνάζετε ότι έγινε επειδή σας εξαναγκάζουν; Μήπως εδώ η Σκοπιά είναι ο Βασιλιάς που νομίζει ότι έγινε η Δευτέρα Παρουσία και εσείς οι Αυλικοί του που δεν της λέτε να συνέρθει επιτέλους;
Θα μου πείτε εσείς οι Ορθόδοξοι… ποιοι τον είδαν αόρατο;
Μα όλοι οι γέροι της σειράς του 1914 που πίστευαν ότι δεν θα πεθάνουν.

ΔΙΑΛΕΧΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ !!!

1. Η Προφητεία της Σκοπιάς πραγματοποιήθηκε κι ετσι ο Χριστός ήρθε το 1914 αοράτως. Αν ισχύει αυτό τότε τι είναι πιο βάσιμο να πιστέψω, εσάς που μου λέτε για Έναν Χριστό που ήρθε και δεν φαίνεται η την Α.Γ. που λέει ότι θα τον δουν όλοι όταν έρθει αλλά δεν γράφει ημερομηνία;
Μα φυσικά την Α.Γ διότι είναι πιθανόν ο Χριστός να μην ήρθε το 1914 και έτσι εσείς με κοροϊδέψατε ενώ η Α.Γ δεν μπορεί να με κοροϊδέψει για κάτι που δεν γράφει. Δεν γράφει το πότε θα έρθει δεν λέει π.χ. το 2012. Άρα δεν μπορεί να θεωρηθεί ανακριβής για κάτι που δεν ισχυρίζεται. Κανένας μας δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι λέει ψέματα ή αλήθεια για κάτι που δεν είπε, διότι απλά δεν το είπε

2. Ο Χριστός δεν ήξερε πότε θα εμφανισθεί ενώ η Σκοπιά ήξερε. Συγγνώμη αλλά τότε εσείς είστε ανώτεροι από τον Χριστό!!! Και η Σκοπιά Ανώτερη από την Α.Γ.

3. Η Α.Γ εγράφη λάθος και η Σκοπιά βασισμένη στην Α.Γ έκανε λάθος με την σειρά της περί χρονολογίας. Νο comments.

4. Η Α.Γ δεν είπε ακριβώς το πότε!!! και η ημερομηνία είναι Προφητεία της Σκοπιάς συνεπώς η Σκοπιά έκανε λάθος. Αν συμβαίνει το τελευταίο μήπως τότε σας ταιριάζει ο ρόλος του χωρίου: «ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΗ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΕΙΣ ΠΑΝ ΠΝΕΥΜΑ ΑΛΛΑ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΕ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΑΙ ΕΞΗΛΘΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΝ» 1 Ιωαν 4:1

Υ.Γ. Αρκετά με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά. Θα πάω σε ένα μοναστήρι για καμία 20αριά μέρες να βάλω τον Ηγούμενο εκεί να προβλέψει πότε θα γίνει η 2α Παρουσία. Ευκαιρία θα’ ναι για μένα να κοιτάξω τον εαυτό μου ούτως ώστε να αρέσω στο Θεό και όχι σε ορισμένους ανθρώπους. Σας χαιρετώ όλους.

Ο ολίγων ωρών φίλος του Χρήστου. 







ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου.

4.691 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   2601 – 2800 από 4691   Νεότερο›   Νεότερο»
Ανώνυμος είπε...

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ

Ειναι αντιδεοντολογικο και ανανδρο , να απανταει κανεις , διχως να αναφερει το ονομα του .
Στην βια καταφευγουν αυτοι που δεν εχουν επιχειρηματα να αντιπαρατεθουν.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...


Φίλτατε ἀναγνῶστα Πίτερ.
Ὁ γράψας τὰ τοιαῦτα ἀνώνυμος περὶ τῆς σημασίας τῶν εἰδώλων οὐ γινώσκει ἃ ἀναγινώσκει καὶ ἀποδέκτης ψεύδους παρὰ τῆς τῶν Ἰεχωβιτῶν Ὁμηγύρεως τυγχάνει.

Διάφορον ἐστί τὸ εἴδωλον τῆς εἰκόνος.

Ἐν πυρὶ τετελειωμένος χάρτος ἐστὶ καὶ δι’οὐδένα ἄλλον λόγον ἐνεφανίσθη εἰ μὴ μόνον τὴν ἀλλαγὴν τοῦ θέματος (1914).

Δέον ὅπως μὴ σπεύσῃς πρὸς ἀπάντησιν αὐτοῦ ἀλλὰ πάριδε τάς ὑπ’αὐτοῦ προκλήσεις ἄχρι τῆς τοῦ Γεωργίου ἀποκρίσεως εἰς τὰ ἤδη τιθέμενα ἐρωτήματα τοῦ Veriefs!!!

Φίλτατε καὶ ἐπωνομαζόμενε ὡς «Χριστιανός» συγχαίρομεν ὑμᾶς διὰ τὴν ἀταλάντευτον Πιστὴν εἰς Χριστὸν Ἰησοῦν καὶ εὐχόμεθα ἐκ βάθους καρδίας ὅπως Κύριος Ἰησοῦς Χριστὸς ὁ Θεὸς ὑμῶν δῴη σοι ὑγείαν πάσας τάς ἡμέρας τῆς ζωῆς σου!!!.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Αἱ ὑπὸ τοῦ Veriefs τιθεῖσαι ἐρωτήσεις τεσσάρων ἡμερῶν ἄνευ ἀποκρίσεως τυγχάνουσι!!!.

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ

Αγαπητε κ.Γιωργο γεια σας .

Αληθεια ειναι πως ειμαι χριστιανος και δεν το δηλωνω μονο στην ταυτοτητα οπως εσυ .
Εσυ ειναι σιγουρο οτι δεν εισαι χριστιανος , και το δηλωνεις .
Πιστευεις οτι Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ειναι αγγελος και οχι Ο ΘΕΟΣ .
Οι χριστιανοι πιστευουν σε ΕΝΑΝ ΘΕΟ ΚΥΡΙΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ , Στον οποιον κατοικει το πληρωμα της Θεοτητος .
Εσεις ονομαστηκατε απο τον ροδερφορντ ""σκετα"" Μ.τ.Ι ,μηπως κανω λαθος ???
Γιατι τα τελευταια χρονια ζητατε να λεγεστε ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ???
Πιστευετε σε 2 Θεους ??? Στον ΧΡΙΣΤΟ και στον ιεχωβα ???
Τον ΧΡΙΣΤΟ δεν τον πιστευετε σαν ΘΕΟ αλλα σαν αρχιδουλο του ιεχωβα , ετσι δεν ειναι ???
Γιατι λοιπον θελετε να λεγεστε ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ Μ.τ.Ι ???.
Μηπως για να ξεγελατε τους χριστιανους , και να μπαινετε στα σπιτια τους ???
Μηπως ψαχνετε για ενα ενδυμα προβατου ???
Το συγκεκριμενο ενδυμα δεν σας πηγαινει , και σας ερχεται μικρο , βλεπουμε καθαρα τα αστραφτερα δοντια του λυκου που ειναι απο μεσα .
Τωρα , για τα ειδωλα , θα μιλησουμε μια αλλη φορα .
Πρωτα θα αρχισουμε , απο ποιον Θεο πιστευει ο καθενας μας , και μετα θα μιλησουμε και για τα ειδωλα .
25 Ιανουαρίου 2010 3:30 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ

Αγαπητοι μου , άς αφησουμε το θεμα ""ειδωλα"" , να δουμε πρωτα σε ποιον Θεο πιστευει Ο Γιωργος , γιατι , άν δεν εξηγησουμε τον λογο , που οι οπαδοι της σκοπιας θελουν να αποκαλουντε , """Χ Ρ Ι Σ Τ Ι Α Ν Ο Ι """, χωρις να πιστευουν οτι Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ,ειναι ΑΥΤΟΣ στον οποιον κατοικει ΟΛΟ το πληρωμα της Θεοτητος , χωρις αυτη την διευκρινηση , δεν προκειτε να βγαλουμε ακρη ....

ΠΡΟΣ" ΚΟΛΟΣΣΑΕΙΣ Α" 19 , 20 . -
25 Ιανουαρίου 2010 4:56 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Veriefs
ΑΓαπητέ Γιώργο, ΔΕΝ σου ζήτησα κατάλογο τών ΑΣΧΕΤΩΝ με τις ερωτήσεις μου αναρτήσεών σου, αλλά σου έκανα μια συγκεκριμένη απάντηση, στην οποία ΠΟΥΘΕΝΑ δεν έχεις απαντήσει.

Για μια φορά ακόμα, ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ, προσπαθείς να αποπροσανατολίσεις τη συζήτηση σε άσχετα θέματα ΕΚΤΟΣ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ.

Επαναλαμβάνω αυτό που ρώτησα, στο οποίο ΔΕΝ έχεις απαντήσει πουθενά:

Στο ερώτημα:
«Τελικά ο άγγελος στο Ζαχαρίας 1/α: 12, μιλούσε για 70 χρόνια αγανάκτησης του Θεού, ή για 70 χρόνια ερήμωσης τη Ιερουσαλήμ;»

Υπάρχουν ΜΟΝΟ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ δυνατές απαντήσεις:

Α. Μιλούσε για 70 χρόνια αγανάκτησης του Θεού.
Β. Μιλούσε για 70 χρόνια ερήμωσης της Ιερουσαλήμ.
Γ. Τίποτα από τα δύο.
Δ. Και για τα δύο».

Εσύ Γιώργο αν και σαφώς μέσα στην πολυλογία σου, μας υπέδειξες την Δ, και ακόμα παλαιότερα μας υπέδειξες την Β, και ακόμα παλαιότερα μας υπέδειξες την Α, τώρα αρνείσαι να ξεκαθαρίσεις οριστικά και τελικά και αμετάκλητα, ποια από τις παραπάνω 4 περιπτώσεις σε εκφράζει.

Το ακόμα πιο συγκεκριμένο ερώτημα στο οποίο οφείλεις ΤΩΡΑ να απαντήσεις, εξ αιτίας τής άρνησής σου, είναι το εξής:

Εκτός από τις 4 ανωτέρω απαντήσεις, ποια άλλη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ απάντηση μπορεί να υπάρξει στην ανωτέρω λογική πρόταση;

Τόσο δύσκολο είναι να μας γράψεις μια πρόταση Γιώργο; Θεωρείς τόσο δύσκολη την ερώτησή μου, που βρήκες ευκολότερο να μας παραθέσεις κατάλογο τών δημοσιεύσεών σου, αντί για μια απλή πρόταση που σου ζητάω;;;

Παναγιώτης είπε...

Κύριε Χρήστο καλησπέρα.

Έχω πολλούς λόγους για να σας ευχαριστήσω.

Σε τούτο το μήνυμά μου όμως, σας ευχαριστώ ιδιαιτέρως για τα καλά σας λόγια που δημοσιεύσατε για το άτομό μου. (24 Ιανουαρίου 2010 9:39 π.μ)

Σε ότι αφορά τον κύριο Γιώργο, εγώ που τον γνώρισα και προσωπικά έχω να καταθέσω για αυτόν ότι πρόκειται για έναν πολύ καλό και εξαίρετο κύριο.

Φτάνει να μην συζητά κανείς μαζί του για θεολογικά ζητήματα.

Είναι όπως λέμε: «Οι Ολυμπιακοί είναι τα καλύτερα παιδιά, αρκεί να μην μιλάς μαζί τους για την ομάδα».

Βέβαια, κατανοώ ότι το Blog του «ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ», ασχολείται ειδικευμένα με θεολογικά ζητήματα, οπότε εσείς μοιραία θα γνωρίζεται την «««κακή»»» πλευρά του κυρίου Γιώργου, και το λέω αυτό με κάθε επιφύλαξη.

Παρακολουθώ τις συζητήσεις σας, αν και ο χρόνος μου είναι αρκετά περιορισμένος, καθώς μεταξύ άλλων πρέπει να επιμελούμαι τον «ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΑΠΟΛΟΓΗΤΗ».

Με αφορμή την ειδωλολατρία που θίχτηκε από τους αναγνώστες σας, σας ενημερώνω ότι πολύ σύντομα ίσως και σήμερα, στον «Ορθόδοξο Απολογητή» θα δημοσιεύσουμε ένα καινούριο άρθρο το οποίο διαπραγματεύεται την Τιμή στους Αγίους, τα θαυματουργικά οστά των Αγίων, με βάση την Αγία Γραφή και μόνο την Γραφή, για χάρη των αιρετικών εφόσον αυτοί δεν δέχονται κανένα άλλο βιβλίο, όπως ψευδώς υποστηρίζουν.

Και λέγω ψευδώς, διότι άθελά τους ή και ηθελημένα δεν ξέρω, όταν η Αγία Γραφή πλέον δεν τους βοηθά, προστρέχουν σε εγκυκλοπαίδειες και λεξικά.

Σας συγχαίρω για το έργο σας, καλή συνέχεια σε εσάς και στους αναγνώστες σας και εύχομαι σύντομα ο κύριος Γιώργος, να σας απαντήσει για το «607». Ένας αριθμός που φαίνεται, να αποδεικνύεται 607 πληγές για την Οργάνωση.

Με αγάπη Χριστού,

Παναγιώτης

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Ἀντιαιρετικέ ἐπειδὴ ἔβαλες φωτογραφία μὲ σουβλάκια στὸ νέο ἄρθρο σου ἅμα σὲ βρῶ θὰ πληρώσεις μία ντουζίνα ἀπὸ αὐτά.

Ἡ τυχὸν γνωριμία μας (ἂν συμβεῖ) θὰ σοῦ κοστίσει.

Τρώω μέχρι σκασμοῦ.

Ανώνυμος είπε...

.

Γιώργος είπε...

Στη δήλωση:
"Εσυ ειναι σιγουρο οτι δεν εισαι χριστιανος , και το δηλωνεις"

αναφέρω τα ακόλουθα:
Το να είναι κάποιος πραγματικός Χριστιανός δεν είναι απλώς θέμα ισχυρισμού με προσωπικά κριτήρια.

Αυτά τα καθορίζει η Αγία Γραφή.

Και στην ουσία το αν είναι κάποιος 'Χριστιανός' με την πλήρη σημασία της λέξεως το γνωρίζει ιδιαίτερα πολύ καλά ο Θεός.
Ούτε για τον Χριστό ούτε για τον Πατέρα του 'μετρούν' τέτοιοι ισχυρισμοί.

Εξάλλου ο Χριστός το δήλωσε:
(Ματθαίος 7:21-23)
"Δεν θα μπει στη βασιλεία των ουρανών ο καθένας που μου λέει “Κύριε, Κύριε”, αλλά εκείνος που κάνει το θέλημα του Πατέρα μου που είναι στους ουρανούς.
22 Πολλοί θα μου πουν εκείνη την ημέρα: “Κύριε, Κύριε, δεν προφητεύσαμε στο όνομά σου, και δεν εκβάλαμε δαίμονες στο όνομά σου, και δεν εκτελέσαμε πολλά δυναμικά έργα στο όνομά σου;”
23 Και όμως, τότε θα ομολογήσω σε αυτούς: Ποτέ δεν σας γνώρισα! Φύγετε από εμένα, εργάτες της ανομίας"

Εφόσον πολλοί θα πούν στον Χριστό "Κύριε Κύριε..." βγαίνει το συμπέρασμα ότι ενώ οι ίδιοι αποκαλώντας τον Χριστό ΚΥΡΙΕ θεωρούν τον εαυτό τους ως Χριστιανό, ο Χριστός δεν τους θεωρεί 'δικούς του' - παρά τον ισχυρισμό τους - αλλά άγνωστους ξένους προς αυτόν.

Το δεύτερο σημείο είναι ότι το να πεί κάποιος ότι είναι 'Χριστιανός'
δεν προσδιορίζει καθόλου την πίστη του, επειδή το ίδιο λένε και οι καθολικοί / ευαγγελικοί και άλλοι που διαφέρουν στο 'πιστεύω' και γενικότερα στις απόψεις μεταξύ τους.

Είναι αλήθεια ότι ο Θεός γνωρίζει ποιοί είναι μαζί του,
το να λέει όμως κάποιος ότι είναι Μάρτυρας του Ιεχωβά - αυτονόητα ανάμεσα στους αποκαλούμενους 'Χριστιανούς' - προσδιορίζεται γενικά από τους ανθρώπους και είναι διευκρινιστικό για ανθρώπους - όχι για τον Θεό -
[γι' αυτό και σε διάφορα κράτη, όπως π.χ. στη Γερμανία πρέπει κάποιος να δηλώσει αν είναι καθολικός ή ευαγγελικός ώστε οι αντίστοιχοι φόροι που πληρώνει να πάνε στη δική του θρησκεία και όχι σε κάποια άλλη που δεν δέχεται.]

Άρα έχει 'πρακτική σημασία' να δηλώσει κάποιος ότι ως Χριστιανός είναι Καθολικός, Ευαγγελικός, Ορθόδοξος κλπ. ή Μάρτυρας του Ιεχωβά.

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ .

Αγαπητε Γιωργο ,

Για αλλη μια φορα προσπαθεις να ξεφυγεις , με την γνωστη πολυλογια των επιχειρηματων της εταιριας που εισαι οπαδος .
Για αλλη μια φορα ΔΕΝ λες καθαρα άν εισαι χριστιανος ή οχι .
Οι καθολικοι - ορθοδοξοι - πεντηκοστιανοι και ολοι οι αλλοι , λενε οτι ειναι χριστιανοι , αλλα δεν εχουν αλλον Θεο στον τιτλο που τους χαρακτηριζει .
Εσεις εχετε 2 Α" ΧΡΙΣΤΟΣ,Β" ιεχωβα
. Πρεπει να διαλεξετε σε ποιον Θεο πιστευετε , ή στον ιεχωβα ή στον ΧΡΙΣΤΟ .
Δεν μπορειτε να λεγεστε και χριστιανοι , αλλα και μαρτυρες του ιεχωβα , ενα απο τα δυο ειναι αληθινο , οχι και τα δυο . Εκτος και παραδεχεσαι οτι πιστευετε σε 2 θεους .
Οι πρωτοι μαθητες ονομαστηκαν ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ , ειχαν εναν Θεο και Κυριο , και αυτο ηταν ξεκαθαρο .
Εφοσον λετε οτι Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ειναι αρχιδουλος και υπηρετης του ιεχωβα , γιατι θελετε να βαζετε πρωτο το ονομα Του , και να λεγεστε ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ , εφοσον δεν πιστευετε στα λογια του ευαγγελιου = ΠΡΟΣ ΚΟΛΟΣΣΑΕΙΣ Α" 19 , 20 .
Η πρωτη και μεγαλυτερη Θεαρεστη πραξη ειναι η ομολογια Του ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ και η αποδοχη Του ώς ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΘΕΟΥ συμφωνα με το = Α" ΙΩΑΝΝΟΥ Ε" 20 .
Εαν δεν ομολογεις Κυριον και Θεον σου ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ , δεν εχεις το γραφικο δικαιωμα να λεγεσαι χριστιανος , γιατι Τον αρνησε , και τον υβριζεις ώς αγγελον τον δημιουργο των παντων . ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ Α" 3 .

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...


Τὸ ῥητὸν «ἦλθον εἶδον καὶ ἀπῆλθον» ἀληθές ἐστι και βέβαιον ἄχρι κεραίας!!!.

Ἦλθεν εἶδεν τάς ἐρωτήσεις τοῦ Veriefs καὶ ἀπῆλθεν (…)!!!
Μήτι ἑωράκατε τὸν Παναῆ-Γεώργιον;

Φίλτατε «Χριστιανέ» παρακαλῶ σὲ ἐκ βάθους καρδίας μὴ δῴης εὐκαιρίαν τῷ πονηρῷ Γεωργίῳ καὶ ὁδὸν διαφυγῆς ἐκ τῆς δυσμενοῦς θέσεως εἰς ἣν εὑρίσκεται.

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ .

Εχεις δικαιο μεγαλο , καλε μου ελλην , θελω και γω να μας πει για το 607 , ο Γιωργος .
Αλλα εδω φοβαται να πει άν ειναι χριστιανος , για το 607 που δεν μπορει να απαντησει , θα βγαλει εισιτηριο για το πρωτο αεροπλανο ...

Γιώργος είπε...

Στο:
"Πιστευεις οτι Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ειναι αγγελος και οχι Ο ΘΕΟΣ":

Πιστεύω ότι
ο Χριστός είναι ο Γιός του Θεού
και συνεπώς έχει και Θεό και Πατέρα, όπως είπε μετά την ανάστασή του. [Ο Χριστός τον Πατέρα του τον αποκαλεί Θεό του ]:
Ιωάννης 20:17
"ἀναβαίνω πρὸς τὸν πατέρα μου καὶ πατέρα ὑμῶν καὶ θεόν μου καὶ θεὸν ὑμῶν"

Ο Χριστός μπορούσε να παρακαλέσει τον Πατέρα να τον προστατεύσει μέσω αγγέλων [φυσικά δεν θα παρακαλούσε τον εαυτό του]:
Ματθαίος 26:53
"ἢ δοκεῖς ὅτι οὐ δύναμαι παρακαλέσαι τὸν πατέρα μου, καὶ παραστήσει μοι ἄρτι πλείω δώδεκα λεγιῶνας ἀγγέλων;"

O Ιωάννης ο Βαπτιστής πίστευε ότι ο Χριστός ήταν ο Γιός του Θεού:
Ιωάννης 1:34
"καγὼ ἑώρακα καὶ μεμαρτύρηκα ὅτι οὗτος ἐστιν ὁ υἱὸς τοῦ θεοῦ"

Το ίδιο πίστευε και ο Ναθανιήλ:
Ιωάννης 1:49
"ῥαββί, σὺ εἶ ὁ υἱὸς τοῦ θεοῦ"

Το ίδιο πίστευε και ο Πέτρος:
Ματθαίος 16:16
"Πέτρος εἶπεν· σὺ εἶ ὁ Χριστὸς ὁ υἱὸς τοῦ θεοῦ τοῦ ζῶντος"

Το ίδιο πίστευε και ο απόστ. Ιωάννης:
1 Ιωάννη 4:14
"ὁ πατὴρ ἀπέσταλκεν τὸν υἱὸν"

Το ίδιο πίστευαν όλοι οι μαθητές του Χριστού - όταν τον είδαν να περπατάει πάνω στη θάλασσα - αναγνώρισαν για τον Χριστό ότι είναι αληθινά ΓΙΟΣ του Θεού:
Ματθαίος 14:33
"ἀληθῶς θεοῦ υἱὸς εἶ"

Το ίδιο πίστευε και ο απόστολος Παύλος:
Γαλάτας 4:4
"ἐξαπέστειλεν ὁ θεὸς τὸν υἱὸν αὐτοῦ"

Πολλοί άλλοι είχαν ακούσει τον Χριστό να λέει ότι είναι ο Γιός του Θεού:
Ματθαίος 27:43
"πέποιθεν ἐπὶ τὸν θεόν... εἶπεν γὰρ ὅτι θεοῦ εἰμι υἱός"
Μάρκος 15:39
"ἀληθῶς οὗτος ὁ ἄνθρωπος υἱὸς θεοῦ ἦν"

Ο άγγελος Γαβριήλ αποκάλεσε τον Χριστό ως Γιό του Υψίστου και Γιό του Θεού:
Λουκάς 1:32,35
"οὗτος [ο Χριστός]...
υἱὸς ὑψίστου κληθήσεται...
κληθήσεται υἱὸς θεοῦ. "

Γιώργος
συνεχίζω

Γιώργος είπε...


Ο Χριστός αναγνώρισε ότι ήταν σε αποστολή από τον Πατέρα του:
Ιωάννης 3:16
"ἠγάπησεν ὁ θεὸς τὸν κόσμον, ὥστε τὸν υἱὸν τὸν μονογενῆ ἔδωκεν...ἀπέστειλεν ὁ θεὸς τὸν υἱὸν εἰς τὸν κόσμον"

Ο Χριστός αναγνώριζε ότι έλαβε εξουσία από τον Πατέρα του::
Ιωάννης 3:35
"ὁ πατὴρ ἀγαπᾷ τὸν υἱὸν καὶ πάντα δέδωκεν ἐν τῇ χειρὶ αὐτοῦ"
Ματθαίος 28:18
"ἐδόθη μοι πᾶσα ἐξουσία ἐν οὐρανῷ καὶ ἐπὶ τῆς γῆς"

Μεταξύ αυτών που ο Πατέρας έδωσε στον Γιό του τον Χριστό είναι και η εξουσία να κρίνει τους ανθρώπους:
Ιωάννης :22
"τὴν κρίσιν πᾶσαν δέδωκεν τῷ υἱῷ"

Η κρίση του και πάλι είναι με βάση τις οδηγίες του Θεού - από μόνος του δεν μπορούσε να κάνει τίποτα:
Ιωάννης 5:30
"Οὐ δύναμαι ἐγὼ ποιεῖν ἀπ’ ἐμαυτοῦ οὐδὲν· καθὼς ἀκούω κρίνω"

Ο Χριστός αναγνώρισε την κατωτερότητά του αλλά και την εξάρτησή του από τον Πατέρα του με το να πεί ότι δεν μπορεί να κάνει ΤΙΠΟΤΑ 'ἀφ’ ἑαυτοῦ'
"οὐ δύναται ὁ υἱὸς ποιεῖν ἀφ’ ἑαυτοῦ οὐδὲν ἐὰν μή τι βλέπῃ τὸν πατέρα ποιοῦντα"

Ο Ιησούς αναγνώριζε ότι ο Πατέρας του είναι μεγαλύτερός του [και ότι θα 'πήγαινε' σε αυτόν]:
Ιωάννης 14:28
"πορεύομαι πρὸς τὸν πατέρα, ὅτι ὁ πατὴρ μείζων μού ἐστιν"

Ο ίδιος ο Θεός αναγνώριζε τον Χριστό ως δικό του Γιό με τα λόγια "Α_Υ_Τ_Ο_Σ είναι ο αγαπητός μου Γιός..."
Ματθαίος 17:5
"οὗτός ἐστιν ὁ υἱός μου ὁ ἀγαπητός ἐν ᾧ εὐδόκησα· ἀκούετε αὐτοῦ"

Ο Θεός απευθυνόταν στον Γιό του λέγοντας "Ε_Σ_Υ είσαι ο Γιός μου ο αγαπητός":
Μάρκος 1:11
"σὺ εἶ ὁ υἱός μου ὁ ἀγαπητός, ἐν σοὶ εὐδόκησα"

Και φυσικά κανένας δεν είναι ο ίδιος Γιός του εαυτού του.
[Ο καθένας είναι Γιός κάποιου άλλου]

Ο Χριστός αναγνώριζε ότι δεν τα γνώριζε όλα:
Μάρκος 13:32
"Περὶ δὲ τῆς ἡμέρας ἐκείνης ἢ τῆς ὥρας οὐδεὶς οἶδεν, οὐδὲ οἱ ἄγγελοι ἐν οὐρανῷ οὐδὲ ὁ υἱός εἰ μὴ ὁ πατήρ"

Ούτε επίσης μετά την ανάστασή του ο Χριστός τα γνώριζε όλα, εφόσον 'έλαβε' την Αποκάλυψη από τον Πατέρα του:
Αποκάλυψη 1:1
"Ἀποκάλυψις Ἰησοῦ Χριστοῦ ἣν ἔδωκεν αὐτῷ ὁ θεὸς"

Γίνεται κατανοητό λοιπόν με βάση την Αγία Γραφή και είναι πεντακάθαρο ότι ο Χριστός είναι πράγματι Γιός του Υψιστου Θεού.

[και δεν είναι Γιός του εαυτού του καθώς είναι Γιός του Υψιστου Θεού, του Πατέρα του]

Είναι αυτονόητο ότι ο Υψιστος Θεός, ο Πατέρας του Χριστού είναι ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ του Γιού, και ο Γιός είναι υπάκουος και εκτελεί το θέλημα του Πατέρα του.


Γιώργος
συνεχίζω

Γιώργος είπε...


Το ζήτημα του να αναφέρεται o Χριστός ως Γιός του Θεού το παρεξήγησαν μερικοί.

Τι απάντησε ο Χριστός;

(Ιωάννης 10:34-36)
"Ο Ιησούς τούς απάντησε:
«Δεν είναι γραμμένο στο Νόμο σας: “Εγώ είπα: «Είστε θεοί»”;
Αν αποκάλεσε “θεούς” εκείνους ενάντια στους οποίους ήρθε ο λόγος του Θεού, και όμως η Γραφή δεν μπορεί να ακυρωθεί,
λέτε σε εμένα τον οποίο ο Πατέρας αγίασε και απέστειλε στον κόσμο: “Βλασφημείς”, επειδή είπα: Είμαι Γιος του Θεού;"

Αυτονόητα ένας 'Γιός' ξεχωρίζει από τον 'Πατέρα' του,
αλλιώς ούτε Γιός θα ήταν [αν δεν είχε Πατέρα]
ούτε πατέρα θα είχε [αν δεν ήταν 'Γιός']

Για το αν ο Χριστός είναι ο αρχάγγελος
[με την ονομασία Μιχαήλ]
με την μοναδικότητα να είναι ο πρώτος Δημιουργημένος Γιός στο Υπερσύμπαν
[ως πρωτότοκος όλης της 'κτίσης']
και με εξουσία που - δεν είχε αρχικά αλλά - δόθηκε ΜΟΝΟ στον Χριστό, το έχουμε ΗΔΗ συζητήσει [Μια επανάληψη δεν είναι ανεπίτρεπτη!].

Γιώργος

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

ΓΙΩΡΓΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ 607;

ΞΕΡΕΙΣ ΝΑΙ Ή ΟΥ;

ΠΙΤΕΡ

Γιώργος είπε...

Στο:
"Δεν μπορειτε να λεγεστε και χριστιανοι , αλλα και μαρτυρες του ιεχωβα , ενα απο τα δυο ειναι αληθινο , οχι και τα δυο"

Κάποιος μπορεί να είναι - όπως και να αποκαλείται - και Έλληνας και Θεσσαλονικιός.
Και τα δυό είναι αληθινά, εφόσον ισχύουν. Αυτά αλληλοσυμπληρώνονται.

Και ο Χριστός αποκαλεί τον εαυτό του πιστό και αληθινό μάρτυρα:

Αποκάλυψη 1:5
"Ἰησοῦ Χριστοῦ, ὁ μάρτυς, ὁ πιστός"

Αποκάλυψη 3:14
"ὁ μάρτυς ὁ πιστὸς καὶ ἀληθινός, ἡ ἀρχὴ τῆς κτίσεως τοῦ θεοῦ"

Και ο Αντύπας επειδή έδινε μαρτυρία χαρακτηρίζεται από τον Χριστό ως 'πιστός μάρτυράς' του
Αποκάλυψη 2:13
"Ἀντιπᾶς ὁ μάρτυς μου ὁ πιστός μου"

Και ο απόστολος Παύλος καλείται να είναι Μάρτυρας αυτών που είδε και άκουσε - θα έδινε μαρτυρία για τον Χριστό [χωρίς να κάνει εξαίρεση κάποια αλήθεια του Θεού].

Πράξεις 22:15
"ἔσῃ μάρτυς αὐτῷ πρὸς πάντας ἀνθρώπους"

Γενικότερα πολλοί θα γινόταν μάρτυρες αυτών που διαβεβαίωναν σχετικά με τον Χριστό:
Πράξεις 13:31
"οἵτινες νῦν εἰσιν μάρτυρες αὐτοῦ"

Και εμείς λεγόμαστε Μάρτυρες του Ιεχωβά
[με βάση το Πράξεις 15:14
"Συμεὼν ἐξηγήσατο καθὼς πρῶτον ὁ θεὸς ἐπεσκέψατο λαβεῖν ἐξ ἐθνῶν λαὸν τῷ ὀνόματι αὐτοῦ]

- όπως ο Χριστός ήταν 'μάρτυς' του Πατέρα του -

αλλά δίνουμε μαρτυρία
για όλα όσα αναφέρονται στην Αγία Γραφή και
συνεπώς για τον Πατέρα του Χριστού -όπως έκανε και ο Χριστός - αλλά
ιδιαίτερα για τον Χριστό ως 'μέσο σωτηρίας' και Βασιλιά της Βασιλείας του Θεού
[όλος ο σκοπός του Θεού για τους ανθρώπους περιστρέφεται γύρω από τον διορισμένο με κάθε εξουσία Χριστό].


Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ

Αγαπητε Γιωργο εκανες καλη δουλεια , αλλα για ακομα μια φορα δεν απαντησες ποιος ειναι Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ .
Επειδη δεν ξερεις με ποιον μιλας , γιαυτο καταφευγεις στο τεχνασμα της σκοπιας , να απομονωνεις φρασεις μου , χωρις να αναφερεσαι στο συνολικο σχολιο μου .

Δεν σε παρεξηγω , γιατι εισαι ασχετος εντελως θεολογικα , και αντιλαμβανεσαι με την υλικη τους μορφη ολα τα θεματα .

Ολα αυτα που γραφεις , Ο ΧΡΙΣΤΟΣ τα ελεγε με την ιδιοτητα του σαν ανθρωπος και οχι με την Θείκη Του υποσταση .

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ειναι εξω απο αυτα που Ο Ιδιος εφτιαξε , και αυτα ειναι , ο χωρος και ο χρονος , και κατα συνεπεια , δεν τον χαρακτηριζουν ουτε τον δεσμευουν αυτες οι εννοιες , οπως τους ανθρωπους .

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ειναι γιος του Θεου , κατα την "αιτια" και μονο , και οχι με την ανθρωπινη εννοια , γεννημενος απο τον Θεο πατερα Του.

Αυτο σημαινει οτι Ο ΧΡΙΣΤΟΣ δεν γεννηθηκε καποτε στο παρελθον , γιατι τον "χρονο" και τον "χωρο" τα εφτιαξε Ο Ιδιος , ειναι κτισματα δικα Του , και Αυτος ειναι εξω απο αυτα , και οχι υπο την εξουσια τους .

Αυτα δεν μπορεις να τα καταλαβεις , γιατι δεν γνωριζεις απο Θεολογια Ορθοδοξη , αλλα τρως μονο την τροφη του δουλου σας .

Εχουν δικιο , οι αδελφοι μου , που λενε οτι αποφευγεις να απαντησεις στον veriefs , για το 607 , δεν θελω να σε χαρακτηρησω , η σταση σου τα λεει ολα .

Να απαντησεις λοιπον , για το 607,
και οταν θα ξανα μιλησεις με εμενα , να απαντας στο συνολο των σχολιων μου , και οχι οπου σε συμφερει , γιατι άν θες να σε περνουμε στα σοβαρα , πρεπει να κανεις τιμια συζητηση και οχι υπουλη και πισωπλατη , οπως εκανες μεχρι τωρα , απομονονωντας , τα λεγομενα μου .

Τωρα απαντησε στον veriefs , και ασε τα θεολογικα στους θεολογους ορθοδοξους , που τρεφοντε απο την Αγια Εκκλησια Του Ιησου Χριστου , εδω και 2000 χρονια , και λενε παντα τα ιδια , γιατι η πιστη απαξ παρεδωθει εις τους αγιους .

Γιώργος είπε...

Στο:
"αντιλαμβανεσαι με την υλικη τους μορφη ολα τα θεματα"

έχω να πω ότι εντελώς το αντίθετο συμβαίνει.
Οι εικόνες σας και τα κόκκαλα των νεκρών και όλα τα ξύλινα αντικείμενα που χρειάζεστε, χρησιμοποιείτε, προσκυνάτε και φιλάτε
δείχνουν ότι αυτό που λες σας πάει 'γάντι': "αντιλαμβανεσαι με την υλικη τους μορφη ολα τα θεματα - γι' αυτό και οι ναοί σας είναι γεμάτοι από υλικά αντικείμενα που τα προσκυνάτε - σας ζηλεύουν όλοι οι ειδωλολάτρες του κόσμου για την αφοσίωσή σας στα υλικά αντικείμενα καθώς αντιπροσωπεύετε την ειδωλολατρικότητα σε όλο της το φάσμα.
Και αυτό σε αντίθεση με τα λόγια του Χριστού:
Ιωάννης 4:23
"οἱ ἀληθινοὶ προσκυνηταὶ προσκυνήσουσιν τῷ πατρὶ ἐν πνεύματι καὶ ἀληθείᾳ· καὶ γὰρ ὁ πατὴρ τοιούτους ζητεῖ τοὺς προσκυνοῦντας αὐτόν...
πνεῦμα ὁ θεός, καὶ τοὺς προσκυνοῦντας αὐτὸν ἐν πνεύματι καὶ ἀληθείᾳ [ΟΧΙ ΜΕ ΥΛΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ] δεῖ προσκυνεῖν."


Γιώργος

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

Γιώργο, από αυτά που γράφεις, φαίνεται πόσο άσχετος είσαι με την Αγία Γραφή.

Τα οστά του Ελισσαίου θα τρίζουν με αυτά που γράφεις.

Πίτερ

Γιώργος είπε...

Το:
"Ο ΧΡΙΣΤΟΣ τα ελεγε με την ιδιοτητα του σαν ανθρωπος και οχι με την Θείκη Του υποσταση"

που γράφεις είναι μια φιλοσοφική παρανόηση που δεν σχετίζεται με την Αγία Γραφή και αποτελεί εξωπραγματική αντίφαση σε όλο της το μεγαλείο.

Για παράδειγμα το Ματθαίος 26:53
λέει:
"ἢ δοκεῖς ὅτι οὐ δύναμαι παρακαλέσαι τὸν πατέρα μου, καὶ παραστήσει μοι ἄρτι πλείω δώδεκα λεγιῶνας ἀγγέλων;"

Εδώ
αντιφάσκετε γιατί
από τη μια θα λέγατε ότι ο Χριστός θα μπορούσε να παρακαλέσει τον Πατέρα του, τον Υψιστο Θεό να στείλει αγγέλους
[Αυτό είναι σωστό!].

Από την άλλη όμως
αν ο Χριστός ήταν ο ίδιος ο Θεός που πιστεύετε αλλοπρόσαλλα και λανθασμένα
ποιόν 'άλλον' θα χρειαζόταν να παρακαλέσει για να στείλει 72.000 αγγέλους για να του συμπαρασταθούν;
Τον εαυτό του;

Να προχωρήσουμε στην Αντίφαση αριθμός 2;
Πως αναστήθηκε ο Χριστός;
Ποιός αναστήθηκε;
Όχι αυτός που πέθανε;
Αν δεν πέθανε, ποιός αναστήθηκε;
Ποιός δεν είχε πάει ακόμα στον Πατέρα του;
Και που θα πήγαινε;
Σε αυτόν που πιστεύετε λανθασμένα ότι ήταν ο ίδιος; [θα 'έφερνε μια βόλτα γύρω από τον εαυτό του';]

Εφόσον ο Χριστός όταν αναστήθηκε είπε ότι δεν είχε πάει ακόμα στον Πατέρα του - εδώ πέφτετε και σε άλλη αντίφαση.
Αν την καταλάβατε να μου την πείτε.
Άν όχι σιωπήστε - και μάλλον αυτό αναμένεται να κάνετε.

Αντίφαση αριθμός 3:
Κάνετε τον Θεό τμήμα της ύλης που ποτέ δεν υπήρξε επειδή πάντα ήταν και παρέμεινε πνεύμα
[και προϋπήρχε της δημιουργημένης απ' Αυτόν ύλης
- άρα δεν υπάρχει κάποιος υλικοαυτοεπεκτανόμενος Θεός -
όπως χωρίς να το αντιλαμβάνεστε ισχυρίζεστε
{και όσοι το αντιλαμβάνονται σιωπούν}].

Ο Χριστός είπε για τον Πατέρα του:
"Ο Θεός είναι πνεύμα" [και όχι ύλη]

Αυτές οι αντιφάσεις σας ανήκουν στα ατελείωτα 'Άκρα άωτα των αντιφάσεὠν σας'.


Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Κ. Γιώργο καλή η προσπάθεια να ξεφύγεις από το φάντασμα του 607 που σε καταδιώκει, αλλά προσωπικά δεν θα σου κάνω την χάρη. Ώσπου να απαντήσεις υπεύθυνα και χωρίς άρες – μάρες – κουκουνάρες, τραγούδια και αναμεταδόσεις ποδοσφαιρικών αγώνων για το 607, οι αναπάντητες ερωτήσεις μου για το 607 θα ακολουθούν κάθε σχόλιό σου.
Πάρτες πάλι μην τυχόν φιλοτιμηθείς και απαντήσεις:

«Κ. Γιώργο για μία ακόμα φορά, απέφυγες να δώσεις έστω και την παραμικρή απάντηση για το 607 π.Χ. και προσπαθείς να στρέψεις την κουβέντα αλλού. Άρα δέχεσαι πως αυτά που έγραψες για το 607 π.Χ. είναι ψευδή και πως η σωστή ημερομηνία πτώσης της Ιερουσαλήμ είναι το 587/6 π.Χ.
Συνεπώς ΜΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΣΟΥ ΟΜΟΛΟΓΕΙΣ πως το «ευαγγέλιο» της Σκοπιάς για το 1914 είναι ένα παραμύθι, χειρότερο και από την Κοκκινοσκουφίτσα, γεγονός που έχω επισημάνει και στο άρθρο μου «Ο Χριστός σε διακοπές ή το Ευαγγέλιο της Σκοπιάς».

Ξαναβάζω όμως τα ερωτήματα για το 607 π.Χ., μήπως και φιλοτιμηθείς να απαντήσεις:

«Κ. Γιώργο μέχρι τις ως τώρα απαντήσεις σου για το 607 π.Χ. βγαίνουν τα εξής συμπεράσματα.

1. Στις ανταπαντήσεις του Veriefs για τους κοσμικούς ιστορικούς, δεν έδωσες ΟΥΔΕΜΙΑ απάντηση μέχρι στιγμής. Άρα δέχεσαι – αφού δεν το διαψεύδεις – ως σωστό το 587/6 π.Χ. και λάθος το 607 π.Χ. που υποστηρίζει η Σκοπιά.
2. Δέχεσαι ομοίως ως σωστό – αφού πάλι δεν το διαψεύδεις – πως τα στοιχεία που έδωσες για τους κοσμικούς ιστορικούς από το έντυπο της Σκοπιάς για το 607 π.Χ. τα έγραψε ο πρώην ΜτΙ Ρέιμοντ Φρανζ, ο οποίος δήλωσε πως τα στοιχεία πως παρέθεσε είναι ΨΕΥΔΗ και τα παρέθεσε ΓΙΑ ΝΑ ΘΟΛΩΣΕΙ ΤΑ ΝΕΡΑ.
3. Δεν μας εξήγησες ακόμα με στοιχεία, γιατί δέχεσαι ΩΣ ΣΩΣΤΟ τον καθορισμό του 537 π΄Χ. από τους κοσμικούς ιστορικούς, ενώ τον καθορισμό του 587/6 π΄Χ. από τους ίδιους κοσμικούς ιστορικούς τον θεωρείς λάθος.

Αναμένουμε λοιπόν να ξεκαθαρίσεις το ζήτημα αυτό πριν προχωρήσεις σε άλλα ζητήματα, ώστε οι τυχόν αναγνώστες σχηματίσουν επιτέλους μια ξεκάθαρη γνώμη και μ’ αφήσει και εμένα ο πονόλαιμος όπως ισχυρίζεται ο Ανώνυμος Παρατηρητής πως διακατέχομαι.»


Είναι πλέον φανερό σε όλους πως από της στιγμή που ο κ. Γιώργος ως ΜτΙ αποφεύγει να απαντήσει για το 607 π.Χ., δείχνει πως η Σκοπιά ψεύδεται και πως το 607 π.Χ., είναι ένα ακόμη καλοστημένο παραμύθι της, όπως τόσα άλλα, για να τρέχουν οι δυστυχείς ΜτΙ να «πλασάρουν» το εμπόρευμά της, τις Σκοπιές και τα Ξύπνα.

Αρας – μάρας - κουκουνάρας

Υ.Γ. 1. Αλήθεια κ. Γιώργο. Φέτος πόσες νεκραναστάσεις «χρισμένων» Μαρτύρων του Ιεχωβά θα έχουμε; Τι λέει επ’ αυτού η «Διακονία της Βασιλείας μας»;

Χρήστος - αντιαιρετικός είπε...

Προς «ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ»

Δεν είναι του χαρακτήρα μου να λέω κομπλιμέντα – άλλωστε τα άρθρα μου και τα σχόλιά μου το αποδεικνύουν αυτό – αλλά χαίρομαι ειλικρινά που σας έχουμε στην παρέα μας για την θεολογία των σχολίων σας και την νηφαλιότητα των γραπτών σας.

Μετά τιμής Χρήστος - αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Προς κ. Ανώνυμο - Nikos

Και να θέλεις να το «παίξεις» ανώνυμος η επιθετική σου φρασεολογία εναντίον της Εκκλησίας σε προδίδει.

Αντί - ανώνυμος

Ανώνυμος είπε...

Veriefs
Προσπερνώ αυτόν τον ανώνυμο που μπήκε ΒΑΛΤΟΣ για να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση από το 607 στο θέμα τών εικόνων, και επαναλαμβάνω:

Veriefs
ΑΓαπητέ Γιώργο, ΔΕΝ σου ζήτησα κατάλογο τών ΑΣΧΕΤΩΝ με τις ερωτήσεις μου αναρτήσεών σου, αλλά σου έκανα μια συγκεκριμένη απάντηση, στην οποία ΠΟΥΘΕΝΑ δεν έχεις απαντήσει.

Για μια φορά ακόμα, ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ, προσπαθείς να αποπροσανατολίσεις τη συζήτηση σε άσχετα θέματα ΕΚΤΟΣ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ.

Επαναλαμβάνω αυτό που ρώτησα, στο οποίο ΔΕΝ έχεις απαντήσει πουθενά:

Στο ερώτημα:
«Τελικά ο άγγελος στο Ζαχαρίας 1/α: 12, μιλούσε για 70 χρόνια αγανάκτησης του Θεού, ή για 70 χρόνια ερήμωσης τη Ιερουσαλήμ;»

Υπάρχουν ΜΟΝΟ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ δυνατές απαντήσεις:

Α. Μιλούσε για 70 χρόνια αγανάκτησης του Θεού.
Β. Μιλούσε για 70 χρόνια ερήμωσης της Ιερουσαλήμ.
Γ. Τίποτα από τα δύο.
Δ. Και για τα δύο».

Εσύ Γιώργο αν και σαφώς μέσα στην πολυλογία σου, μας υπέδειξες την Δ, και ακόμα παλαιότερα μας υπέδειξες την Β, και ακόμα παλαιότερα μας υπέδειξες την Α, τώρα αρνείσαι να ξεκαθαρίσεις οριστικά και τελικά και αμετάκλητα, ποια από τις παραπάνω 4 περιπτώσεις σε εκφράζει.

Το ακόμα πιο συγκεκριμένο ερώτημα στο οποίο οφείλεις ΤΩΡΑ να απαντήσεις, εξ αιτίας τής άρνησής σου, είναι το εξής:

Εκτός από τις 4 ανωτέρω απαντήσεις, ποια άλλη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ απάντηση μπορεί να υπάρξει στην ανωτέρω λογική πρόταση;

Μία προτασούλα αρκεί αγαπητέ Γιώργο. Τόσο δύσκολη είναι; Τι σόι "Χριστιανός" είσαι, αν φοβάσαι να απαντήσεις με μία απλή προτασούλα;

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...


Οἱ μυσαροὶ Χιλιασταί ὅλην τὴν ἡμέραν λαλεῖν καί μελετᾶν τὴν ἀνομίαν καὶ δυσωδίαν ἐκ τῶν βδελυρῶν καὶ μυσαρῶν φυλλαδίων τῆς Ὀργανώσεως καὶ ποιοῦν τὰ φαῦλα ἐναντίον τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ.

Ὁσάκις εὑρίσκει ὁ Γεώργιος νέα «θύματα» σπεύδει ταχέως εἰς ἄγραν ψυχῶν πρὸς ἀπώλειαν καὶ ἀπομάκρυνσιν ἐκ τῆς τῶν Πατέρων ἡμῶν Ὀρθοδόξου Πίστεως.

Περὶ Φιλοσοφίας ὁμιλεῖ περὶ Εἰκόνων μωρολογεῖ καὶ δι’ἄλλα τινά ἃ οὐκ οἶδεν καὶ οὐκ ἤκουσεν ὀρθῶς ὁ ἄμοιρος.

Οὐχ οἶδεν ὁ δόλιος τῷ βάθει τῶν εἰρημένων καὶ τὸ διάφορον περὶ Εἰκόνων καὶ Εἰδώλων.

Μηρυκάζει τὴν «τροφὴν τοῦ Δούλου» και ἀστόχως κύκλους ποιεῖ ὡσεὶ ἀλέτης ὄνος φέρων τὸν ζυγὸν τῶν Ψευδοπροφητειῶν !!!

Παντίω τρόπῳ ἀποφεύγει ὡσὰν ὁ διάβολος τὸ θυμίαμα ἐπὶ τῷ ἀκούσματι καὶ μόνον τοῦ 1914 ὁ ἄμοιρος!!!.

Ανώνυμος είπε...

Άρα μάρα κουκουνάρα, ο φιλεύσπλαχνος και πανάγαθος Θεός τα πάντα εν σοφία εποίησε. Τους σεισμούς για παράδειγμα.
Να τον χαίρεστε και να τον ευλογείτε πάνω από τα πτώματα 200.000 ανθρώπων.

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ

Κυριε Χρηστο , Καλημερα σας .

Σας ευχαριστω παρα πολυ για τα καλα σας λογια .
Σας ευχαριστω επισης και για την θερμη φιλοξενια σας .
Και εγω χαιρομαι πολυ , που ειμαι στην παρεα σας .

Δεν λεω τιποτα περισσοτερο απο αυτα που πιστευω , καθως και εμενα με βοηθησαν καποιοι αλλοι , με την Χαρη και το μεγα ελεος Του Κυριου.

Σε καθε εποχη απο την ιδρυση της Εκκλησιας Του Ιησου Χριστου , παντα υπηρχαν τα οργανα του πονηρου , που σκοπο ειχαν , να υποβιβασουν , Το Υπερπαν ονομα , το ονομα Του Κυριου μας .

Χρεος ολων των πιστων χριστιανων , ειναι η υπερασπιση Του ονοματος Του Κυριου ,
Οχι γιατι Ο Κυριος χρειαζεται εμας , αλλα για να δειξουμε την εκτιμηση μας , στο μεγαλο Του ελεος και τα οσα Εκανε για εμας .

Σας εξομολογουμαι καποιες τυψεις που εχω , σχετικα με αυτους τους διαλογους που εχω με τους αιρετικους , αυτες οι τυψεις μου , εχουν σχεση , με τα λογια Του Κυριου μας : ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 7:6.

Κυριε Χρηστο , και παλι σας ευχαριστω .
Καλη σας μερα .

Ανώνυμος είπε...

Veriefs
Ο ανώνυμος που γράφει για τον σεισμό, και κατηγορεί τον Θεό αντί να νιώθει ευγνώμων για το ότι υπάρχει αυτός και όλοι οι άνθρωποι, ας ρίξει μια ματιά στο εξής άρθρο:

http://www.oodegr.com/oode/a8eismos/epembasi1.htm

Γιώργος είπε...

Στο
"Ὁσάκις εὑρίσκει ὁ Γεώργιος νέα «θύματα»"
:

ο Χριστός μέσω του προφητευμένου έργου κηρύγματος για τις 'Έσχατες μέρες' (Ματθαίος 24:14) φροντίζει και απελευθερώνει πολλούς ανθρώπους από τα δεσμά και την καταδυνάστευση της 'Βαβυλώνας της Μεγάλης' που φέρνει 'ευθύνη αίματος' καθώς εύθύνεται για τον πνευματικό θάνατο και συνεπώς και για τον κατά γράμμα.

Αυτή χαρακτηρίζεται από τον Θεό ως πόρνη λόγω των σχέσεών της με τους βασιλιάδες της γης και η οποία φοράει τα πιο όμορφα ενδύματα και έχει πολύ πλούτο - χρυσό, μαργαριτάρια - πολύτιμους λίθους.

Αποκάλυψη 17:1,4
"πόρνης τῆς μεγάλης... μεθ’ ἧς ἐπόρνευσαν οἱ βασιλεῖς τῆς γῆς...
ἡ γυνὴ ἦν ... κεχρυσωμένη χρυσίῳ καὶ λίθῳ τιμίῳ καὶ μαργαρίταις, ἔχουσα ποτήριον χρυσοῦν..."

Αυτή η πάμπλουτη 'πόρνη' που χαρακτηρίζεται ως 'Βαβυλώνα η Μεγάλη' βασιλεύει - άρα επιβάλλεται - πάνω στους βασιλείς της γης.
"ἡ γυνὴ ἣν εἶδες ἔστιν ἡ πόλις ἡ μεγάλη ἡ ἔχουσα βασιλείαν ἐπὶ τῶν βασιλέων τῆς γῆς" (Αποκ. 17:18)

Αυτή η εξωτερικά όμορφη και πάμπλουτη πόρνη
θα επισύρει μίσος πάνω της, θα ληστευτεί και θα κατακαεί.

Μελλοντικά 'κάποιοι' ισχυροί θα
"μισήσουσιν τὴν πόρνην καὶ ἠρημωμένην ποιήσουσιν αὐτὴν καὶ γυμνὴν καὶ τὰς σάρκας αὐτῆς φάγονται καὶ αὐτὴν κατακαύσουσιν ἐν πυρὶ." (Αποκ. 17:16)

Αυτή θα είναι ενέργεια του Θεού σε βάρος της 'μεγάλης πόρνης' (Αποκ. 17:17)
Στην ανθρωπότητα το παγκόσμιο σύστημα ψεύτικων θρησκειών
[αποκαλείται πόρνη επειδή 'συνάπτει' σχέσεις με κυβερνήτες [πολιτικούς αρχηγούς και τους ισχυρούς της γης {Βασιλείς της γης, που κατευθύνουν τις τύχες των λαών}]
ενώ υποτίθεται
ότι είναι σε 'σχέση Διαθήκης'
(συμφωνίας) με τον Θεό - το έχει 'δίπορτο' δηλαδή]
επιβάλλεται πάνω στους ηγέτες της γης επηρεάζοντας τους με κολακείες και έχει θησαυρίσει.

Αυτός ο μεγάλος πλούτος της θα αφανιστεί σε 'μια ώρα':
"μίᾳ ὥρᾳ ἠρημώθη ὁ τοσοῦτος πλοῦτος" (Αποκ. 18:17)

Αυτή η - συμβολική - πόρνη έχει παγκόσμια επιρροή πάνω στα κράτη.

Εφόσον φέρνει το όνομα
'Βαβυλώνα η Μεγάλη η μητέρα των πορνών'
υποδηλώνει
ως προς το πρώτο [Βαβυλώνα] 'σύγχυση' και
ως προς το δεύτερο 'δίπορτο' σχέσεων [με Θεό και 'βασιλείς' της γης - κυβερνήτες]

Αυτό το υποκριτικό 'δίπορτο' σχέσεων μαζί με την ευθύνη 'αίματος' λόγω της παραπλάνησης των ανθρώπων είναι απαράδεκτο για τον Θεό και την καταδικάζει σε αφανισμό:
Αποκ. 18:23,24
"ἐπλανήθησαν πάντα τὰ ἔθνη,
καὶ ἐν αὐτῇ αἷμα προφητῶν καὶ ἁγίων εὑρέθη καὶ πάντων τῶν ἐσφαγμένων ἐπὶ τῆς γῆς"

Αντιλαμβάνεται κάποιος γιατί ο Θεός μέσω αγγέλου δίνει την προσταγή εγκατάλειψης της πόρνης με το όνομα 'Βαβυλώνα η Μεγάλη' για να μη υποστούν την τιμωρία του 'θανάτου' και αφανισμού που θα υποστεί η ίδια:
"Ἐξέλθατε ὁ λαός μου ἐξ αὐτῆς
ἵνα μὴ συγκοινωνήσητε ταῖς ἁμαρτίαις αὐτῆς
καὶ ἐκ τῶν πληγῶν αὐτῆς ἵνα μὴ λάβητε" (Αποκ. 18:4)

Τα 'θύματα' λοιπόν της πόρνης "Βαβυλώνας της Μεγάλης" χρειάζονται απελευθέρωση.

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμος είπε:
"Άρα μάρα κουκουνάρα, ο φιλεύσπλαχνος και πανάγαθος Θεός τα πάντα εν σοφία εποίησε. Τους σεισμούς για παράδειγμα.
Να τον χαίρεστε και να τον ευλογείτε πάνω από τα πτώματα 200.000 ανθρώπων".

ΓΕΝΕΣΗ ΚΕΦ. 3, ΣΤΙΧΟΣ 17

"ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΗ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΣΟΥ"

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ προς ΑΝΩΝΥΜΟ :

Γιατι εφοσον δεν σου αρεσει ο Θεος , διαβαζεις Την Αγια Γραφη ???
o veriefs σου εδωσε μια σελιδα , να διαβασεις , ως απαντηση , την διαβασες ???

Εμεις που μιλαμε εδω , πιστευουμε στον Θεο [ ισως οχι ολοι , σωστα , αλλα πιστευουμε .]

Άν νομιζεις οτι εχεις δικιο , δωσε ενα ονομα , και πες την αποψη σου πολιτισμενα , και οχι ριχνοντας λασπη , σε αυτο που ειναι ιερο για καποιους αλλους.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...


Οἴμοι καὶ οἷον τί τὸ κοινὸν ἔχουσι ἡ διάδοσις τῆς εἰς Χριστὸν Ἰησοῦν Πίστεως μετὰ τοῦ Ἄρχοντος τοῦ Αἰῶνος τούτου.Ὁ Ἄρχων τοῦ Αἰῶνος τούτου ὑμέτερος Ἀρχηγὸς τυγχάνει.

Μεταξὺ Κυρίου Ἰησοῦ καὶ τῶν Ψευδοπροφητειῶν τοῦ Ῥώσσελ (1914) χάσμα μέγα ἐστήρικται!!!.
Τὶ γὰρ τὸ κοινὸν μεταξὺ τοῦ Κυρίου Ἰησοῦ καὶ τῆς καινοφανείσας Ὀργανώσεως τῶν Ἰεχωβιτῶν.

Ἄρα γε γινώσκεις ἃ ἀναγινώσκεις ἄμοιρε Γεώργιε.
Ποῦ ἐστι γεγραμμένον ὅτι αὐτὴ αὔτη ἡ Ὀργάνωσις θεόσταλτος ἐστί!!!
Πόθεν ἔσχεν τοιαύτην Ὀργάνωσιν ὁ Κύριος Ἰησοῦς.

Εὑρέθης Γεώργιε γλεύκους μεμεστωμένος ἐν μεσημβρίᾳ!!!

Αἱ τιθεῖσαι ὑπὸ τοῦ Veriefs ἐρωτήσεις πέντε (5) ἡμερῶν ἤδη γεγόνασι!!!

Ανώνυμος είπε...

Verefs
Τόσο δύσκολο είναι Γιώργο να γράψεις μια προτασούλα ως απάντηση στις ερωτήσεις μου;

Αυτή τη γραμμή σου έδωσε η πνευματική πόρνη Σκοπιά που υπηρετείς, ψευδόμενος για το 607;

Όταν υπηρετείς το ψέμα εν γνώσει σου, (όπως κάνεις εσύ, αποφεύγοντας να απαντήσεις για να μην εκτεθεί το ψέμα τής ψεύτικης θρησκείας σου), όλα αυτά για τα οποία κατηγορείς τους άλλους πέφτουν στο δικό σου κεφάλι!

Μια προτασούλα ως απάντηση! Άντε, δεν θα εκτεθείς πολύ! Στις επόμενες ερωτήσεις μου θα αρχίσουν τα δύσκολα για εσένα...

Ανώνυμος είπε...

Εγω αγαπητε Veriefs , δηλωνω οτι , άν ο γιωργος μου αποδειξει , το 607 , που στηριζει την ψευδοπροφητεια του 1914 , θα αρχισω γραφικη μελετη με τον γιωργο , και θα σε καλεσω και στο βαπτισμα μου να βγαλεις φωτογραφιες ! ! !

Γιώργος είπε...

Veriefs:
Στο ερώτημα:
«Τελικά ο άγγελος στο Ζαχαρίας 1/α: 12, μιλούσε για 70 χρόνια αγανάκτησης του Θεού, ή για 70 χρόνια ερήμωσης τη Ιερουσαλήμ;»
Υπάρχουν ΜΟΝΟ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ δυνατές απαντήσεις:
Α. Μιλούσε για 70 χρόνια αγανάκτησης του Θεού.
Β. Μιλούσε για 70 χρόνια ερήμωσης της Ιερουσαλήμ.
Γ. Τίποτα από τα δύο.
Δ. Και για τα δύο».
...
ποια από τις παραπάνω 4 περιπτώσεις σε εκφράζει.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Καμία δεν με εκφράζει.


Γιατί;

Καταρχήν δεν προκειται για δύο πράγματα αλλά μόνο ΓΙΑ Ε__Ν__Α.
Τα 70 προφητευμένα χρόνια. Αυτά δεν χωρίζονται σε δύο.

Γιατί;

Απλά επειδή ο άγγελος - που ρωτάει στο Ζαχαρίας 1:12 - δεν έκανε ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ.

Τελικά για ποιό θέμα πρόκειται;
Για το πότε θα τελείωναν τα 70 προφητευμένα χρόνια.

Σε αυτό καταλυτικής σημασίας είναι η προφητεία του Ιερεμία:
(Ιερεμίας 25:12)
"Και όταν συμπληρωθούν εβδομήντα χρόνια, θα ζητήσω λογαριασμό από το βασιλιά της Βαβυλώνας και από εκείνο το έθνος, λέει ο Ιεχωβά, για το σφάλμα τους"

Άπό ποιό έθνος ζήτησε λογαριασμό ο Θεός μετά τη συμπλήρωση των 70 ετών;
Φυσικά από τη Βαβυλωνιακή αυτοκρατορία που κρατούσε σε αιχμαλωσία τους Ιουδαίους.
Αυτή κατακτήθηκε το 539 π.κ.χ. από τη Μηδοπερσία.

Και αυτό είχε επίσης προφητευτεί.

ΟΡΟΣΗΜΟ λοιπόν για το συμπλήρωμα των προφητευμένων 70 ετών είναι το 539 π.κ.χ.

Ο ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ Δανιήλ το περιγράφει ως εξής αυτό που ζούσε:
(Δανιήλ 9:1-2)
"Το πρώτο έτος του Δαρείου,...
ο οποίος είχε κατασταθεί βασιλιάς του βασιλείου των Χαλδαίων [καθώς κατέκτησε τη Βαβυλώνα το 539 π.κ.χ.],
... εγώ ο Δανιήλ διέκρινα από τα βιβλία τον αριθμό των χρόνων σχετικά με τα οποία είχε έρθει ο λόγος του Ιεχωβά στον Ιερεμία τον προφήτη για τη συμπλήρωση των ερημώσεων της Ιερουσαλήμ, δηλαδή εβδομήντα χρόνια"

Δεν θα είχε νόημα ο Δανιήλ να κάνει μια 'επαλήθευση' 17 χρόνια νωρίτερα λες και αυτά επρόκειτο να τελειώσουν 17 χρόνια αργότερα, ώστε να επαλήθευε ο Δανιήλ τον αριθμό των 70 ετών προτού συμπληρωθούν ούτε τα 58.

[Κανείς δεν λέει ότι πλησιάζει την ηλικία των 70 ετών όταν δεν έχει φτάσει ούτε τα 58]

Έτσι λοιπόν, ο προφήτης Δανιήλ, ο οποίος έζησε τουλάχιστον μέχρι «το τρίτο έτος του Κύρου, του βασιλιά της Περσίας», ήταν σε θέση να ξέρει ότι είχε υπολογίσει το μήκος αυτής της χρονικής περιόδου σωστά. (Δανιήλ 10:1)

Καταλυτικής σημασίας είναι και το Έσδρας 1:1-4 που αναφέρει τι έγινε όταν ανέλαβε ο Κύρος την εξουσία στη Μηδοπερσία:

“στο πρώτο έτος του Κύρου [το 537 π.κ.χ.], του βασιλιά της Περσίας — για να εκπληρωθεί ο λόγος του Ιεχωβά που ειπώθηκε από το στόμα του Ιερεμία... από εσάς...Ας ανεβεί στην Ιερουσαλήμ...και ας ανοικοδομήσει τον οίκο του Ιεχωβά...”

(Έσδρας 1:5) “Τότε [το 537 π.κ.χ.] σηκώθηκαν...για να ανεβούν και να ανοικοδομήσουν τον οίκο του Ιεχωβά, ο οποίος βρισκόταν στην Ιερουσαλήμ”

(Έσδρας 3:1) “Όταν έφτασε ο έβδομος μήνας, [τον Οκτώβριο του 537 π.k.x.] οι γιοι του Ισραήλ ήταν στις πόλεις τους. Και ο λαός άρχισε να συγκεντρώνεται σαν ένας άνθρωπος στην Ιερουσαλήμ

ΗΔΗ λοιπόν από το 537 π.κ.χ. είχαν επιστρέψει οι Ιουδαίοι στην Ιερουσαλήμ ώστε αυτή να μην είναι πλέον 'έρημωμένη'.
ΣΥΝΕΠΩΣ το 537 τελείωσαν τα 70 προφητευμένα χρόνια ερήμωσης της Ιερουσαλήμ - αυτό σημαίνει ότι άρχισαν το 607 π.κ.χ.

Γιώργος
συνεχίζω

Γιώργος είπε...


Τι έγινε αργότερα και έρχεται στο προσκήνιο ο προφήτης Ζαχαρίας - περί του οποίου γίνεται λόγος;

Ο Έσδρας αναφέρει:
(Έσδρας 4:24)
“Τότε σταμάτησε το έργο για τον οίκο του Θεού, ο οποίος βρισκόταν στην Ιερουσαλήμ· και παρέμεινε σταματημένο μέχρι το δεύτερο έτος της βασιλείας του Δαρείου, του βασιλιά της Περσίας”

Το 2ο έτος του Δαρείου ήταν το 520/519 π.κ.χ.

Τότε στάλθηκε ο
Ζαχαρίας ο προφήτης:

(Έσδρας 5:1)
“ο Αγγαίος ο προφήτης και ο Ζαχαρίας ο προφήτης,
προφήτευσαν προς τους Ιουδαίους που ήταν [ΗΔΗ επί χρόνια] στον Ιούδα και στην Ιερουσαλήμ”

(Έσδρας 5:2)
„Τότε ... άρχισαν να ανοικοδομούν τον οίκο του Θεού, ο οποίος βρισκόταν στην Ιερουσαλήμ·
και μαζί τους ήταν οι προφήτες του Θεού"

Συνεπώς η προφητεία του Ζαχαρία συνδέεται με τη συνέχιση
μετά τη διακοπή [επί 17 χρόνια] μέχρι το 2ο έτος του Δαρείου [το 520/519 π.κ.χ.] -
της ανοικοδόμησης του Ναού και
όχι με το τέλος των 70 ετών 'ερήμωσης' που ήταν το 537 π.κ.χ. και οδηγεί στο 607 π.κ.χ.
[όπως και το προφητευμένο 1914 κ.χ. οδηγεί στο 607 π.κ.χ.]

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Κ. Γιώργο, καλώς ήλθες πάλι. Έχεις αφήσει κάτι «ρέστα» για το παραμύθι της Σκοπιάς για το 607 π.Χ. Και επειδή έχεις αδύναμη μνήμη σου τα ξαναθυμίζω, ευελπιστώντας για απαντήσεις:

«Κ. Γιώργο για μία ακόμα φορά, απέφυγες να δώσεις έστω και την παραμικρή απάντηση για το 607 π.Χ. και προσπαθείς να στρέψεις την κουβέντα αλλού. Άρα δέχεσαι πως αυτά που έγραψες για το 607 π.Χ. είναι ψευδή και πως η σωστή ημερομηνία πτώσης της Ιερουσαλήμ είναι το 587/6 π.Χ.
Συνεπώς ΜΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΣΟΥ ΟΜΟΛΟΓΕΙΣ πως το «ευαγγέλιο» της Σκοπιάς για το 1914 είναι ένα παραμύθι, χειρότερο και από την Κοκκινοσκουφίτσα, γεγονός που έχω επισημάνει και στο άρθρο μου «Ο Χριστός σε διακοπές ή το Ευαγγέλιο της Σκοπιάς».

Ξαναβάζω όμως τα ερωτήματα για το 607 π.Χ., μήπως και φιλοτιμηθείς να απαντήσεις:

«Κ. Γιώργο μέχρι τις ως τώρα απαντήσεις σου για το 607 π.Χ. βγαίνουν τα εξής συμπεράσματα.

1. Στις ανταπαντήσεις του Veriefs για τους κοσμικούς ιστορικούς, δεν έδωσες ΟΥΔΕΜΙΑ απάντηση μέχρι στιγμής. Άρα δέχεσαι – αφού δεν το διαψεύδεις – ως σωστό το 587/6 π.Χ. και λάθος το 607 π.Χ. που υποστηρίζει η Σκοπιά.
2. Δέχεσαι ομοίως ως σωστό – αφού πάλι δεν το διαψεύδεις – πως τα στοιχεία που έδωσες για τους κοσμικούς ιστορικούς από το έντυπο της Σκοπιάς για το 607 π.Χ. τα έγραψε ο πρώην ΜτΙ Ρέιμοντ Φρανζ, ο οποίος δήλωσε πως τα στοιχεία πως παρέθεσε είναι ΨΕΥΔΗ και τα παρέθεσε ΓΙΑ ΝΑ ΘΟΛΩΣΕΙ ΤΑ ΝΕΡΑ.
3. Δεν μας εξήγησες ακόμα με στοιχεία, γιατί δέχεσαι ΩΣ ΣΩΣΤΟ τον καθορισμό του 537 π΄Χ. από τους κοσμικούς ιστορικούς, ενώ τον καθορισμό του 587/6 π΄Χ. από τους ίδιους κοσμικούς ιστορικούς τον θεωρείς λάθος.

Αναμένουμε λοιπόν να ξεκαθαρίσεις το ζήτημα αυτό πριν προχωρήσεις σε άλλα ζητήματα, ώστε οι τυχόν αναγνώστες σχηματίσουν επιτέλους μια ξεκάθαρη γνώμη και μ’ αφήσει και εμένα ο πονόλαιμος όπως ισχυρίζεται ο Ανώνυμος Παρατηρητής πως διακατέχομαι.»


Είναι πλέον φανερό σε όλους πως από της στιγμή που ο κ. Γιώργος ως ΜτΙ αποφεύγει να απαντήσει για το 607 π.Χ., δείχνει πως η Σκοπιά ψεύδεται και πως το 607 π.Χ., είναι ένα ακόμη καλοστημένο παραμύθι της, όπως τόσα άλλα, για να τρέχουν οι δυστυχείς ΜτΙ να «πλασάρουν» το εμπόρευμά της, τις Σκοπιές και τα Ξύπνα.

Αρας – μάρας - κουκουνάρας

Υ.Γ. 1. Αλήθεια κ. Γιώργο. Φέτος πόσες νεκραναστάσεις «χρισμένων» Μαρτύρων του Ιεχωβά θα έχουμε; Τι λέει επ’ αυτού η «Διακονία της Βασιλείας μας»;

Ανώνυμος είπε...

Nikaki, ρούφα το γαλατάκι σου αγόρι μου φάε και τους λουκουμάδες σου και μετά όταν μεγαλώσεις ασχολείσαι με σοβαρά ζητήματα.
Αλήθεια δεν μας είπες φέτος. Τι έγραψε για τον αγιασμό η Λούπου; Πάλι για τον βασιλικό είπε ή για καμιά μολόχα;

Αντί – ανώνυμος

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Για κύριο Veriefs


Ο Ανώνυμος που ασχολείται με το σεισμό της Αϊτής είναι αυτός που είχες συζητήσει παλιότερα ονόματι Nikos που του είχες πει πως χρειάζεται ψυχίατρο.

Χρήστος – αντιαιρετικός

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Για ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ

Επειδή είστε καινούργιος στην συζήτηση, σας ενημερώνω πως ο Ανώνυμος που ασχολείται με το σεισμό της Αϊτής είναι παλιός γνώριμος. Χτυπάει μια στο καρφί και μια στο πέταλο. Σοβαρή συζήτηση δεν μπορείς να κάνεις μαζί του. Ειδικότης του το copy – paste. Προσόν του η βωμολοχία, γι’ αυτό και παλιότερα είχα βάλει φραγή στα σχόλια για να μην εμφανίζονται τα αισχρά σχόλιά του.

Πάρτε μία γεύση από τα κατορθώματά του. Σημειωτέον πως εγώ έκοψα τις λέξεις. Αυτός τις είχε ολόκληρες. Έχει μονομανία με το σεξ και το «παίζει αντράκλας».

«Για για ορθόδοξα ζευγάρια τα τσι….κια είναι οκέυ; Τα γλυφο…νια;
Μια ορθόδοξη χριστιανή αν παίρνει πί….ς στον άντρα της θα πρέπει να εξομολογηθεί την πράξη της αυτή ή ανάμεσα σε παντρεμένα ορθόδοξα ζευγάρια όλα επιτρέπονται;
Να τη χ….ει ο άντρας της στη μούρη είναι οκέυ ή υποπίπτει στο αμάρτημα του Αυνάν;

Δεν κατάλαβα, επικρίνεται την ενοχοποίηση του στοματικού σεξ από τους μάρτυρες του ιεχωβά ή τον big brother της κρεβατοκάμαράς τους;

Ομολογώ ότι ερεθίστηκα.
Ανάρτηση από τον/τη Ανώνυμος στο ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ τη 28 Ιανουάριος 2009 9:37 μμ»


Μετά τιμής Χρήστος – αντιαιρετικός

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Ἤδη ἡ γενεὰ τοῦ 1914 ἑκατὸν ἐννέα ἐτῶν γέγονεν.

Ἐλέχθη παρὰ τῆς Ὀργανώσεως ὅτι ἡ γενεὰ τοῦ 1914 δεν θέλει παρέλθει ἄχρι ταῦτα πάντα πληρωθῶσι.

Μεγαλυτέρα ἀπόδειξις τῆς ἀπάτης δεν ὑπάρχει!!!

Ανώνυμος είπε...

Veriefs
Γιώργο, σου υπενθυμίζω ότι ΔΕΝ σου ζήτησα ανάλυση στο πώς λογαριάζει η Σκοπιά τα 70 χρόνια. Και άσε τη γνωστή τακτική τού όγκου πληροφοριών, για να μπερδεύεις τον κόσμο.

Επίσης σου θυμίζω ότι ΔΕΝ σου ζήτησα ΟΥΤΕ να μας πεις αν σε εκφράζουν ή όχι οι 4 ερωτήσεις.

Η ερώτηση που σου έκανα ήταν η εξής:

Το ακόμα πιο συγκεκριμένο ερώτημα στο οποίο οφείλεις ΤΩΡΑ να απαντήσεις, εξ αιτίας τής άρνησής σου, είναι το εξής:

Εκτός από τις 4 ανωτέρω απαντήσεις, ποια άλλη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ απάντηση μπορεί να υπάρξει στην ανωτέρω λογική πρόταση;

Μία πρόταση, συγκεκριμένη, χωρίς τη γνωστή πολυλογία τής Σκοπιάς που πάντα είναι εκτός θέματος.

Μια προτασούλα που να σε εκφράζει, ως 5η λογική πρόταση που δεν καλύπτουν οι ανωτέρω 4 που παρουσιάσα.

Ανώνυμος είπε...

Κ. Χρηστο
ευχαριστω για την ενημερωση , πραγματι ηταν χρησιμη δεν γνωριζα το ατομο , καθως εφοσον δεν βαζει ονομα , μπορει να υποθεσουμε οτι ειναι ο οποιοσδηποτε ...!

Με την επισυμανση σας , αντιλαμβανομαι , πώς επροκειτε για ατομο σεξουαλικα διεστραμενο καθως και ανωμαλο .

Ετσι εξηγειται και η εχθρα του , προς Το Προσωπο Του Κυριου .

Εις το εξης , θα το λαβω σοβαρα υπ`οψην , και θα προσεχω σε ποιον θα ομιλω , άν και ειναι λιγο δυσκολο , γιατι κρυβεται στην ανανδρη και θρασυδειλη , κρυπτη, της ανωνυμιας .

Και παλι ευχαριστω .

Γιώργος είπε...

Στο:
"Ποῦ ἐστι γεγραμμένον ὅτι αὐτὴ αὔτη ἡ Ὀργάνωσις θεόσταλτος ἐστί!!!"

Μερικά πράγματα λέει ή κάνει ο Θεός χωρίς να τα γράψει κάποιος την περίοδο που συμβαίνουν.

Ποιά;

Π.χ.
1.
Πριν τον κατακλυσμό στις ημέρες του Νώε.
Αν ρωτούσαν τον Νώε κάποιοι συγγενείς του:
"Που είναι γραμμένο ότι σου μίλησε ο Θεός;"
Τι θα απαντούσε ο Νώε;

[Πόσοι αναγνώρισαν ως θεόσταλτο τον Νώε πριν τον κατακλυσμό;]

2.
Όταν ο Λώτ πήγε στους υποψήφιους γαμπρούς του στα Σόδομα για να τους προειδοποιήσει για την καταστροφή,
πού ήταν 'γραμμένο' ότι εκτελούσε εντολή / οδηγία από 'ανώτερη πηγή';

[Αναγνώρισαν ως θεόσταλτο τον Λώτ πριν την καταστροφή;]

Και η καταστροφή και το έτος του Αρμαγεδδώνα... μετά τον Αρμαγεδδώνα θα καταγραφεί.

Τότε θα 'φανεί' ο θεόσταλτος χαρακτήρας αυtών που τον γνωστοποιούσαν
[όπως και στην περίπτωση των Νώε και Λώτ]
- αλλά μόνο οι επιζώντες θα έχουν συνειδητοποιήσει τι έγινε και θα μπορούν να πιστοποιήσουν τα γεγονότα.

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος: "ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΗ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΣΟΥ"

Πας καλά ή το ‘χασες τελείως; Ο άνθρωπος αμάρτησε, η γη την πλήρωσε; Δικαιοσύνη το λέει αυτό ο Πανάγαθος;


Αντί – ανώνυμος: Αλήθεια δεν μας είπες φέτος. Τι έγραψε για τον αγιασμό η Λούπου; Πάλι για τον βασιλικό είπε ή για καμιά μολόχα;

Δεν ξέρω. Πάντως δεν είδα ούτε και φέτος κάποιον πιστό να γεμίζει μπουκαλάκια με τ’ αγιασμένα βοθρόνερα του λιμανιού του Πειραιά και να το πίνει. Εκείνο δεν αγιάστηκε;
Άντε λοιπόν ρούφα κανά σφινάκι αγιασμένο βοθρόνερο και όχι χλωριωμένο νεράκι της βρύσης.


Veriefs: http://www.oodegr.com/oode/a8eismos/epembasi1.htm

Aπίστευτες γελοιότητες. Εκτός κι αν ο Ιώβ έλεγε σαχλαμάρες:
«Αυτός σείει την γην από του τόπου αυτής, και οι στύλοι αυτής σαλεύονται.»
[Ιώβ 9:6] Βγάλτε τώρα ψεύτη τον Ιώβ.
Ο σεισμός στην Αϊτή έγινε με το θέλημα του Θεού ναι ή όχι; Ο Θεός εν προκειμένω αποδεικνύεται είτε απών είτε εκδικητικός.

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ: ευχαριστω για την ενημερωση , πραγματι ηταν χρησιμη δεν γνωριζα το ατομο , καθως εφοσον δεν βαζει ονομα , μπορει να υποθεσουμε οτι ειναι ο οποιοσδηποτε ...!

Ενώ όταν βάζεις ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ή Έλλην Ορθόδοξος, είσαι κάποιος συγκεκριμένος!!! Αϊντέεεε

Ανώνυμος είπε...

Nikaki, ληγμένα χάπια παίρνεις και δεν ξέρεις τι λες και τι γράφεις; Τι είναι αυτό που έγραψες πάλι;

"Δεν ξέρω. Πάντως δεν είδα ούτε και φέτος κάποιον πιστό να γεμίζει μπουκαλάκια με τ’ αγιασμένα βοθρόνερα του λιμανιού του Πειραιά και να το πίνει. Εκείνο δεν αγιάστηκε;
Άντε λοιπόν ρούφα κανά σφινάκι αγιασμένο βοθρόνερο και όχι χλωριωμένο νεράκι της βρύσης."

Ξέρεις πολλούς βρε Nikaki να πίνουν νερό της θάλασσας αντί για νερό της βρύσης. Κοίτα αγόρι μου, την άλλη φορά που θα πάρεις τα χάπια σου να μην είναι ληγμένα και μου πάθεις τίποτα και μετά τι θα κάνω εγώ χωρίς Nikaki;

Περαστικά σου αγόρι μου, πιες το γαλατάκι σου και φάε τις λουκουμάδες σου!

Αντί - ανώνυμος

Ανώνυμος είπε...

Να υποθέσω πως αν είναι γλυκά βοθρόνερα αγιασμένα θα πιείς. Το αλμυρό του νερού είναι το πρόβλημα δηλαδή!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε Γιωργο , αντιλαμβανομαι
την ασχημη θεση που σε φερνουν , τα ερωτηματα αυτα που εισπρατεις , γιαυτο τον λογο , θελησα να σου πω οτι θα βαπτιστω εαν με πεισεις για το 607 .
Επειδη ειμαι "νεος" στην συζητηση , αλλα οχι στα θεματα αυτα , [ισως να ειμαι αρχαιοτερος απο εσενα ..]

Αυτος ειναι και ο λογος που εχω την σιγουρια και την πεποιθηση , οτι δεν θα μπορεσεις να με πεισεις για κατι , που ειναι ηδη γνωστο παγκοσμιως , και που ΜΟΝΟ η εταιρια σκοπια πιστευει , επανω στην γη .

Ειμαι τοσο σιγουρος , που καλω και ολους οσους παρακολουθουν αυτην την δημοσια συζητηση , να ερθουν ολοι μαζι μου , να κανουμε ομαδικο βαπτισμα , μονο εαν και εφοσον , μας δειξεις την αληθινοτητα του ισχυρισμου της σκοπιας , για το 607 και την προφητεια του 1914 .

Μας θεωρεις , τοσο τυφλωμενους και τοσο ηληθιους , που δεν καταλαβαινουμε τι λεμε , και τα εχουμε βαλει μαζι σου , χωρις κανεναν απολυτως λογο ???

Σκεψου και το ενδεχομενο , να πιστευουμε οτι αυτο που λεμε ειναι η αληθεια .

Οταν θα αποδειξεις , το 607 που σου λεει ο veriefs , τοτε θα σου λυσω και εγω , την μεγαλη σου απορεια , σχετικα με την ταυτοτητα μου ως χριστιανου .

Αλλα δημοσια διακυρηξη της πιστεως μου και των φρονιματων μου , χωρις ορους , δεν προκειτε να με αναγκασεις να κανω , χωρις την θεληση μου .

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Ματθ16,28 ἀμὴν λέγω ὑμῖν, εἰσί τινες τῶν ὧδε ἑστηκότων, οἵτινες οὐ μὴ γεύσωνται θανάτου ἕως ἂν ἴδωσι τὸν υἱὸν τοῦ ἀνθρώπου ἐρχόμενον ἐν τῇ βασιλείᾳ αὐτοῦ.

Έλα τώρα Γιώργο τα έχουμε ξαναπεί.

Μη βλέπεις καινούργιο αίμα μέσα στο μπλογκ και ξερογλύφεσαι.

Αυτό το χωρίο λέτε εσείς ότι ο Χριστός το είπε για τη γενεά του 1914 των Ιεχωβιτών και όχι για τους μαθητές του που ηταν ηδη εστηκότες .

Αν είναι πότε δυνατόν.Μετά εσείς είπατε ότι όσοι ήταν αρκετά ενήλικες το 1914 δεν θα πέθαιναν μέχρι να έρθει η συντέλεια του Κόσμου.

Μετά όσο περνούσε ο καιρός και μεγάλωναν οι ανήκοντες στη γενεά του 1914 είπατε ότι αφορούσε αυτούς που ήταν ενός έτους το 1914 και όχι ενήλικες.

Σήμερα η Εταιρεία σας δίνει άλλη ερμηνεία στη γενεάν και λέει ότι δεν αφορά μια χρονική περίοδο . Αποδίδει το φταίξιμο στους Μτι ότι αυτοί δήθεν νόμιζαν πως η λέξη γενεά αφορά τους ενήλικες του 1914 και η Σκοπιά δεν είπε τίποτα τέτοιο.

Είναι γνωστά αυτά και δεν περνάνε εδώ μέσα.

Άλλωστε πίστεψες εσύ ότι ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ θα βαπτισθεί Μτι αν είναι δυνατόν.
Σου μιλάω τόσο καιρό σε άλλη γλώσσα για να κάνω πλακά διότι δεν μπορεί να συζητήσει κανένας σοβαρά μαζί σου πλέον.

Δες τι απαντήσεις έδωσες στα διαφορά ερωτήματα και τι μπούρδες έχεις πει κατά καιρούς.

Απάντησε επί του θέματος στις ερωτήσεις του Veriefs και αυτό φτάνει.

Ανώνυμε είστε ηλίθιος.
Τα βοθρόνερα δεν αγιάζονται .
Ποτέ δεν ήπιε κανένας από θαλασσινό αγιασμένο νερό και ειδικά στον Πειραιά.

Αλλά τέτοιο βορθο που έχετε στο κεφάλι σας πως να ξεχωρίσετε το νερό από τα σκατά και την βλακεία σας από την λογική.

Ανώνυμος είπε...

Τι να περιμένεις από ανθρώπους που θρασύτατα υποστηρίζουν πως ο Θεός κάνει τραβεστί θαύματα, λες και εμπορεύεται εμφιαλωμένο νεράκι της Holy Water A.E. την ώρα που χιλιάδες παιδιά πεθαίνουν από τη δίψα ή από μολυσμένο νερό. Η αποθέωση και ιεροποίηση της καφρίλας.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Πρέπει αμμέσως να υποβληθείτε σε back up και επανεκκίνηση Ανώνυμε. Τα υπόλοιπα είναι περιττά.

Ανώνυμος είπε...

Ελληνικό ορθόδοξο θεοκρατικό ανδράποδο: Αλλά τέτοιο βορθο που έχετε στο κεφάλι σας πως να ξεχωρίσετε το νερό από τα σκατά και την βλακεία σας από την λογική.

Τώρα όμως πες μου πως μ’ αγαπάς βαθύτατα ως αδελφό σου και πως προσεύχεσαι για μένα, διαφορετικά, π@π@ρια χριστιανός είσαι. Κι αύριο στον πνευματικό σου για εξομολόγηση.

Ανώνυμος είπε...

Ελληνικό Ορθόδοξο θεοκρατικό ανδράποδο: Τα βοθρόνερα δεν αγιάζονται.

Μάλλον αγνοείς παντελώς τη χημική ανάλυση των υδάτων του λιμανιού του Πειραιά που αγιάζει κάθε χρόνο ο μητροπολίτης (αυτός που αποκάλεσε πόρνους και πόρνες τους Έλληνες και τις Ελληνίδες).
ΒΟΘΡΟΝΕΡΑ αγιάζει.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

''Τώρα όμως πες μου πως μ’ αγαπάς βαθύτατα ως αδελφό σου και πως προσεύχεσαι για μένα, διαφορετικά, π@π@ρια χριστιανός είσαι. Κι αύριο στον πνευματικό σου για εξομολόγηση.''

Είμαστε υποχρεωμένοι να ελέγχουμε την πλάνη.

Ο Πνευματικός μου ο πατήρ Χρυσόστομος μου είπε να συζητάω για την πίστη μας.

Όταν πάω θα τον ρωτήσω :
Γέροντα με τα άλογα όντα τι γίνεται;
Αν τους πούμε ότι είναι άλογα και ότι πρέπει να πάνε σε γιατρό είναι αμαρτία να το επισημάνουμε;
Τι γίνεται όταν προσβάλλουν την πίστη μας και υβρίζουν τον Θεό μας;
Για να δούμε τι θα μου πει.

Ανώνυμος είπε...

Γέροντα με τα άλογα όντα τι γίνεται;

Αυτό φυσικά είναι κορυφαίο.
Οι κήρυκες της αλογίας, του παραλόγου, οι φανατικοί πολέμιοι του ορθολογισμού και χονδρέμποροι της δεισιδαιμονίας και κάθε λογής φυλαχτών και αγιασμένων μπιχλιμπιδιών, να επικαλούνται τη λογική!

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε :
Σε παρακαλω παρα πολυ , σταματα αυτη την κοντρα και το μισος που εχεις , και προσπαθησε , άν εμεις δεν ειμαστε , σωστοι και καλοι χριστιανοι , να μας πεις εσυ τί ειναι σωστο , και πώς να λατρευουμε τον Θεο , αφου πρωτα τον βρεις εσυ .

Αυτη η κοντρα και τα ασχημα λογια , δεν βγαζουν σε κανενα αποτελεσμα κανεναν , σε παρακαλω αλλαξε σταση , και μιλησε σε πιο ηρεμους τονους , γιατι δεν υπαρχει λογος διαμαχης μεταξυ μας .
Με αυτον τον τροπο χανουμε ολοι !!

Άν και πιστευω , οτι και εσυ πιστευεις , αλλα κατι πηγε στραβα,
Θα σου αρεσε εσενα , να σου βριζουν τα ιερα σου και τον Θεο σου ???

Κανε μια προσπαθεια να χαμηλωσεις τους τονους , σε παρακαλω .

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Ἐγὼ ἀπὸ τὴν πλευρά μου θὰ τὸ κάνω ἀγαπητὲ ΧΡΙΣΤΙΑΝΕ πρὸς ἐκτόνωση τῆς συζητήσεως.Θὰ πάψω ἀνὰ ἀσχολοῦμαι μὲ ἄλογους που δὲν μποροῦν νὰ καταλάβουν οὔτε τί σημαίνει ὁ Ἁγιασμός.

Θὰ ἐπανέλθω πάλι στὴν ἀρχαΐζουσα γλῶσσα.

Γιὰ μία ἀκόμη φορὰ ἀπέδειξα στὸν ἑαυτό μου ὅτι δὲν ἀξίζει νὰ συζητᾷ κανεὶς μαζί τους.
.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος είπε:
Τώρα όμως πες μου πως μ’ αγαπάς βαθύτατα ως αδελφό σου και πως προσεύχεσαι για μένα, διαφορετικά, π@π@ρια χριστιανός είσαι. Κι αύριο στον πνευματικό σου για εξομολόγηση.

Απάντηση:
Να΄χα εκατό καρδιές να σ΄αγαπώ εκατό φορές!!!

Γιώργος είπε...

Σto:
"Αυτος ειναι και ο λογος που εχω την σιγουρια και την πεποιθηση , οτι δεν θα μπορεσεις να με πεισεις για κατι , που ειναι ηδη γνωστο παγκοσμιως , και που ΜΟΝΟ η εταιρια σκοπια πιστευει , επανω στην γη"

Χαίρομαι που διαπιστώνεις ότι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά ξεχωρίζουν από όλους τους άλλους.

Άλλωστε είναι και οι μοναδικοί στον κόσμο που αρνούνται να πάρουν όπλα και να κάνουν στρατιωτική θητεία - ενώ υπηρετούν την πολιτεία στην οποία ανήκουν με άλλους, αποδεκτούς από τον Θεό τρόπους.

Και αν κάποιοι γείτονές σας ήταν όλοι Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν θα είχατε κανένα πρόβλημα
είτε με κάποιες περιοχές που - ανήκοντας σε άλλες θρησκείες και δείχνοντας μεγαλύτερη δύναμη - τις άρπαξαν
είτε με εγκλήματα που διέπραξαν σε βάρος άλλων και χωρίς εξαίρεση.

Θα παρακαλούσατε λοιπόν ΟΛΟΙ οι γείτονες σας να ήταν Μάρτυρες του Ιεχωβά
και
αν τελικά ήταν όλος ο κόσμος Μάρτυρες του Ιεχωβά
τελικά θα σταματούσαν εντελώς τουλάχιστο οι πόλεμοι,
τουλάχιστο θα σταματούσε ο ανταγωνισμός στον εξοπλισμό και οι τεράστιες στρατιωτικές δαπάνες
με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούνται οικονομικές δυνατότητες
για περισσότερη βοήθεια των φτωχών του κόσμου,
περισσότερη ισότητα και δικαιοσύνη
και περισσότερη συμπαράσταση σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.

Βλέπεις λοιπόν ότι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά ζούν τις διδασκαλίες του Χριστού και δεν τις 'νερώνουν' με ευλογίες όπλων για αφανισμό - όσο κρατούν τα 'κότσια' - υποτιθέμενων ή μη εχθρών.

Και εφόσον ο Χριστός ήταν ειρηνοποιός και αναφέρεται ως 'Άρχων ειρήνης' που αγαπά την ειρήνη
μάλλον θα αποδεχόταν και θα επικροτούσε τους Μάρτυρες του Ιεχωβά λέγοντας "ΕΥΓΕ"
επειδή
ΜΟΝΟ αυτοί θα ήταν σε θέση να τον υπακούν στο θέμα της ειρήνης

Προφανώς ο Χριστός θα καταδίκαζε την ανικανότητα άλλων να είναι ειρηνοποιοί και έμπρακτα ειρηνικοί.

Αυτή η ανικανότητα οφείλεται 'εν μέρει' στο θεληματικό
'δίπορτο' των περισσότερων θρησκειών
καθώς
'ερωτοτροπούν' με το κράτος
ενώ ισχυρίζονται ότι βρίσκονται
σε σχέση Διαθήκης με τον Θεό,
εκδηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο
την συμπεριφορά της 'Βαβυλώνας της Μεγάλης'
της οποίας την καταστροφή και τον τελειωτικό αφανισμό περιγράφει η Αποκάλυψη.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Στο:
"Πρέπει αμμέσως να υποβληθείτε σε back up και επανεκκίνηση Ανώνυμε. Τα υπόλοιπα είναι περιττά."


Τι τα θέλεις και ασχολείσαι με ξένα θέματα
για σένα;
Άσχετο το 'back up' με την επανεκκίνηση, επειδή αυτό δεν την αλλάζει ούτε την επηρεάζει - αν το καταλαβαίνεις!!!
Μάλλον άλλο ήθελες να πείς και άλλο λες - αλλά τα μαργαριτάρια ανήκουν στους μαθητευόμενους.

Ανώνυμος είπε...

Γιωργο καλησπερα , μετα απο τα σχολια που καναμε , και επειδη αναφερεσαι στο ατομο μου , ελπιζω να μου επιτρεπεις τον ενοικο !!

Μου εφτιαξες το κεφι αποψε !!!
Τωρα αρχιζω λιγο-λιγο , να καταλαβαινω πώς σκεπτεσαι [γιατι ειμαι "νεος" στην κουβεντα αυτη..]

Αγαπητε μου , δεν ειπα ΤΙΠΟΤΑ απο ολα αυτα που μου λες , ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ .
Αυτο μπορει να το δει οποιος ξερει ελληνικα , και διαβασει τα σχολια μου .....

Μηπως θελεις να κανεις εργο ??
εισαι σκαπανεας και συμπληρωνεις τις ωρες σου ???
Δεν υπαρχει αλλη εξηγηση , για το οτι λες ασχετα με τα λεγομενα μου , πραγματα ....εντελως ασχετα ομως..!!!!

Εγω μιλησα για την επιστημη της ιστοριας και της αρχαιολογιας , που και οι 2 δεν αναγνωριζουν ουτε κάν αναφερουν πουθενα το ετος 607!!!

Τωρα αυτο που λεω εγω τί σχεση εχει με αυτα που απαντας εσυ ???

Ή εγω ειμαι "καθυστερημενος" ή εσυ πάς να με τρελανεις !!! ενα απο τα δυο γινεται σιγουρα ...

Ευτυχως που διαβαζει και αλλος κοσμος , αυτα που γραφουμε !! γιατι αλλιως θα πηγαινα σε γιατρο αυριο πρωί-πρωί !!!

Δεν ξερεις πως ο Θεος , ταπεινωνει τους εγωιστες ??
Προσεξε γιατι τα βαζετε με τον Θεο , με την αλαζονεια και την υπεροψια που σας διακατεχει .

Γιατι δεν λες ταπεινα , ενα απλο , [δεν ξερω ] , να τελειωσει το θεμα εδω , και να παμε σε αλλα θεματα ....για ποσο καιρο θα μιλαμε για το 607 ???

Τοσο κακο ειναι να πεις ενα = [δεν ξερω?]

Να εισαι σιγουρος οτι άν το κανεις αυτο , θα "ανεβεις " παρα πολυ στα ματια ολων μας , αλλα ειδικα στα ματια ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...


Γινώσκω τὶ ἐστὶ «back up» καὶ τὶ ἐστὶ «ἐπανεκκίνησις» ὡς καί τί ἐστί «κινοῦν ἀεικίνητον» κατὰ τὸν Ἀριστοτέλην.

Οὐδόλως ὑπῆρξε σύγχυσις ἐννοιῶν ὡς εἴρηκας ἀλλ’ τουναντίον ὡς διάφορα ἐξετέθησαν.

Γιώργος είπε...

Στο:
"Εγω μιλησα για την επιστημη της ιστοριας και της αρχαιολογιας , που και οι 2 δεν αναγνωριζουν ουτε κάν αναφερουν πουθενα το ετος 607!!!"

Αν ήσουν λίγο περισσότερο ενημερωμένος αρχαιολογικά θα γνώριζες για τις 'μετακινήσεις' ετών και εποχών που κάνουν οι αρχαιολόγοι κάθε φορά που ανακαλύπτουν καινούρια στοιχεία και αναθεωρούν τις απόψεις τους.

Εξάλλου μη μου πείς ότι σε όλα τα θέματα που περιγράφει η Αγία Γραφή, συμφωνούν και οι αρχαιολόγοι και γενικότερα οι επιστήμονες, όπως π.χ. για το 'άνοιγμα των νερών της ερυθράς θάλασσας' ή για την 'πτώση του τείχους' της πόλης Ιεριχώ.

Ή μήπως συμφωνούν για το έτος γέννησης του Χριστού;

Πόσο μάλλον να ασχολείται η αρχαιολογία με ερμηνεία και εκπλήρωση προφητικών δηλώσεων.

Ανώνυμος είπε...

Η οργάνωση της Σκοπιάς, εξαναγκάζει τους οπαδούς της με την απειλή της αποκοπής, να μείνουν ουδέτεροι στο θέμα της στράτευσης, και να αρνηθούν να γίνουν στρατιώτες, ακόμα και όταν η συνείδησή τους δεν τους απαγορεύει τη στράτευση. Έτσι όμως, το θέμα αυτό παύει να είναι θέμα συνείδησης, και αποτελεί "θρησκευτικό καθήκον", και μάλιστα "θρησκευτικό εξαναγκασμό". Ο γράφων, αντιρρησίας συνείδησης και ο ίδιος, και έχοντας φυλακισθεί γι' αυτό, όταν ήταν μέλος της Σκοπιάς, γνώρισε αρκετούς συγκρατουμένους του, που ήταν εκεί μέσα, όχι επειδή τους το απαγόρευε η συνείδησή τους, αλλά για το φόβο της αποκοπήςΈχουν βρεθεί επιτύμβιες στήλες, που δείχνουν ότι πολλοί Χριστιανοί όχι μόνο ήταν στρατιώτες, αλλά και ότι ήταν ικανοποιημένοι από την επαγγελματική τους επιλογή αυτή. Ομοίως οι Χριστιανικές τους οικογένειες δήλωναν την ίδια ικανοποίηση, που μέλη τους είχαν συχνά πολυετή σταδιοδρομία στο Ρωμαϊκό στρατό, ή είχαν διακριθεί στα πεδία των μαχών.

Για παράδειγμα, ο Αυρήλιος Γάιος που καταγόταν από τη Γαλατία, κατοικούσε στη Φρυγία και ήταν Χριστιανός στρατιώτης στα τέλη του 3ου αιώνα. Ο ίδιος ετοίμασε μια επιτύμβια στήλη για τη γυναίκα του την Αρέσκουσα, η οποία στήλη έχει διασωθεί (Thomas Drew-Bear, “Les voyages d’ Aurelius Gaius, soldat de Diocletien”. La geographie administrative e politique d’ Alexandre a. Mahomet: Actes du Colloque de Strasbourg, 14-16 Juin 1979, Στρασβούργο 1981, σσ. 93-141 Ειδικότερα, σελ. 97-8). Υπάρχει εκεί η φράση: "έως της αναστάσεως", καθώς και το στεφάνι της στήλης, αποδεικνύουν ότι πρόκειται για Χριστιανούς. Και παρά το δεν ήταν υποχρεωμένος ο Αυρήλιος Γάιος να αναφερθεί στο επάγγελμά του ή στην πίστη του, τα αναφέρει και τα δύο στη στήλη με καμάρι. Είχε πολυετή υπηρεσία στο στρατό και πολλά αξιώματα. Στη στήλη παρουσιάζει τρεις καταλόγους με τις λεγεώνες στις οποίες υπηρέτησε, τα αξιώματα που έλαβε και τα μέρη που πήγε κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του σταδιοδρομίας. Μάλιστα χρησιμοποιεί για τη στρατιωτική του σταδιοδρομία τη λέξη: "προκόψας".

Από τις 30 γραμμές της επιγραφής, οι πρώτες 23 μιλούν για τη στρατιωτική του σταδιοδρομίατο θέμα της στράτευσης είναι ένα θέμα ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ του κάθε Χριστιανού, σύμφωνα με τη συνείδησή του. Δεν δικαιολογείται ούτε η επιβολή στράτευσης, αλλά αντίθετα ούτε η άρνησή της, με μεθόδους φυσικής βίας (φυλάκιση ή βασανιστήρια), ή ψυχολογικής και κοινωνικής βίας (αποκοπή με τα συνακόλουθά της). Γιατί τότε, παύει να είναι θέμα συνείδησης, και αποτελεί επιβεβλημένο θρησκευτικό καθήκον.

Και η ιστορία των πρώτων αιώνων του Χριστιανισμού, έχει να μας διδάξει πολλά σε αυτό το θέμα ελευθερίας της συνείδησης των Χριστιανών.

Γιώργος είπε...

Στο
"Γινώσκω τὶ ἐστὶ «back up» καὶ τὶ ἐστὶ «ἐπανεκκίνησις» "

Μπράβο σου!
Τότε παραδέξου ότι ... άλλα ήθελες να πείς!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Ο Γιωργος ειπε :
Αν ήσουν λίγο περισσότερο ενημερωμένος αρχαιολογικά θα γνώριζες για τις 'μετακινήσεις' ετών και εποχών που κάνουν οι αρχαιολόγοι κάθε φορά που ανακαλύπτουν καινούρια στοιχεία και αναθεωρούν τις απόψεις τους.

Εξάλλου μη μου πείς ότι σε όλα τα θέματα που περιγράφει η Αγία Γραφή, συμφωνούν και οι αρχαιολόγοι και γενικότερα οι επιστήμονες, όπως π.χ. για το 'άνοιγμα των νερών της ερυθράς θάλασσας' ή για την 'πτώση του τείχους' της πόλης Ιεριχώ.

Ή μήπως συμφωνούν για το έτος γέννησης του Χριστού;

Πόσο μάλλον να ασχολείται η αρχαιολογία με ερμηνεία και εκπλήρωση προφητικών δηλώσεων.

27 Ιανουαρίου 2010 12:52 π.μ.

Άρα Γιωργο τί μας λές ?

Οτι ειναι λαθος ολες οι επιστημες και ολοι οι επιστημονες , ιστορικοι - αρχαιολογοι και ολοι οι αλλοι ....
Και σωστοι ειναι ΜΟΝΟ οι μαρτυρες της σκοπιας , και ΚΑΝΕΝΑΣ αλλος!!!

Τοτε να φυγετε να πατε σε αλλον πλανητη να εγκατασταθειτε , γιατι στην γη , ζουν κατωτερα οντα , και δεν μπορειτε να ζησετε μαζι τους!!!

Και περιμενεις με αυτην την προσεγγιση , να ερθουν οι ανθρωποι κοντα σας ???

Αυτες ειναι οι διδαχες και ο τροπος επικοινωνιας Του Ιησου Χριστου , και των πρωτων χριστιανων ???

Αλλα τοτε , υπηρχαν οι ρωμαιοι , και οποιος τολμουσε να σηκωσει κεφαλι , τον ετρωγαν τα λιονταρια...

Ενω εσεις μπορειτε να λετε οτι θελετε , χωρις συνεπειες .

Δηλαδη με την λογικη σου αυτη , σαν να λες , οτι : εφοσον [κατα την γνωμη σας ]

ΟΛΟΙ οι επιστημονες ειναι ΛΑΘΟΣ
ετσι και το 607 ειναι ΣΩΣΤΟ .

Και περιμενες τοσο καιρο για να το σκεφτεις και να μας το πεις αυτο ??
ή περασες απο την πυραμιδα , και στο ειπε ο αδελφος ρωσσελ ???

Δεν θελω να πω τιποτα αλλο ,
οι αγαπητοι αναγνωστες , άς βγαλουν τα συμπερασματα τους . -

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

Ρε Γιώργο άσχετε.

Αφού δεν παραδέχεστε την αρχαιολογία τότε στο "ΞΥΠΝΑ" γιατί έχετε ολόκληρα αφιερώματα με αρχαιολογικά θέματα;

Άρα και το "ΞΥΠΝΑ" μπούρδες λέει, σύμφωνα με αυτά που μας λες.

Πίτερ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

Κι αφού οι Αρχαιολόγοι είναι για τα "μπάζα" όπως λες, μπορείς να μας πεις τουλάχιστον με ποιό τρόπο η εταιρία σου βρήκε την χρονολογία της πτώσης;

Είσαι πολύ άσχετος τελικά.
Ήμουν σίγουρος πως αν ποτέ αποφάσιζες να απαντήσεις θα πέταγες κοτσάνα, αλλά όχι κι έτσι αδερφέ μου!!!

Πιτερ

Ανώνυμος είπε...

Πιτερ :
Οταν διαβασα το σχολιο του Γιωργου για την αρχαιολογια και την απαντηση του για το 607.....

Ραγισε η οθονη απο το τουβλο ....!!!

Αυριο ειμαι για καινουργια οθονη...!!!!!!

Γιώργος είπε...

PITER:
Αφού δεν παραδέχεστε την αρχαιολογία τότε στο "ΞΥΠΝΑ" γιατί έχετε ολόκληρα αφιερώματα με αρχαιολογικά θέματα;

Για ενημέρωση καινούργιων ευρημάτων που επιβεβαιώνουν την Αγία Γραφή και... αναθεωρούν τις απόψεις των αρχαιολόγων!!!!

Ανώνυμος είπε...

Κ. Γιώργο, ενδιαφέρουσα η κουβέντα σου με τον ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ και τον ΠΗΤΕΡ, και διαπιστώνω πως έχει σχέση με τις ερωτήσεις που σου έχω θέσει με το παραμύθι της Σκοπιάς για το 607. Βλέπω λοιπόν πως είσαι έτοιμος να τις απαντήσεις. Γι’ αυτό σου τις βάζω για πολλοστή φορά και εύχομαι να είναι η τελευταία επειδή θα τις απαντήσεις. Με την νεκρανάσταση των χρισμένων ΜτΙ, τι γίνεται. «Μούγκα» και σ’ αυτό το θέμα.

«Κ. Γιώργο για μία ακόμα φορά, απέφυγες να δώσεις έστω και την παραμικρή απάντηση για το 607 π.Χ. και προσπαθείς να στρέψεις την κουβέντα αλλού. Άρα δέχεσαι πως αυτά που έγραψες για το 607 π.Χ. είναι ψευδή και πως η σωστή ημερομηνία πτώσης της Ιερουσαλήμ είναι το 587/6 π.Χ.
Συνεπώς ΜΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΣΟΥ ΟΜΟΛΟΓΕΙΣ πως το «ευαγγέλιο» της Σκοπιάς για το 1914 είναι ένα παραμύθι, χειρότερο και από την Κοκκινοσκουφίτσα, γεγονός που έχω επισημάνει και στο άρθρο μου «Ο Χριστός σε διακοπές ή το Ευαγγέλιο της Σκοπιάς».

Ξαναβάζω όμως τα ερωτήματα για το 607 π.Χ., μήπως και φιλοτιμηθείς να απαντήσεις:

«Κ. Γιώργο μέχρι τις ως τώρα απαντήσεις σου για το 607 π.Χ. βγαίνουν τα εξής συμπεράσματα.

1. Στις ανταπαντήσεις του Veriefs για τους κοσμικούς ιστορικούς, δεν έδωσες ΟΥΔΕΜΙΑ απάντηση μέχρι στιγμής. Άρα δέχεσαι – αφού δεν το διαψεύδεις – ως σωστό το 587/6 π.Χ. και λάθος το 607 π.Χ. που υποστηρίζει η Σκοπιά.
2. Δέχεσαι ομοίως ως σωστό – αφού πάλι δεν το διαψεύδεις – πως τα στοιχεία που έδωσες για τους κοσμικούς ιστορικούς από το έντυπο της Σκοπιάς για το 607 π.Χ. τα έγραψε ο πρώην ΜτΙ Ρέιμοντ Φρανζ, ο οποίος δήλωσε πως τα στοιχεία πως παρέθεσε είναι ΨΕΥΔΗ και τα παρέθεσε ΓΙΑ ΝΑ ΘΟΛΩΣΕΙ ΤΑ ΝΕΡΑ.
3. Δεν μας εξήγησες ακόμα με στοιχεία, γιατί δέχεσαι ΩΣ ΣΩΣΤΟ τον καθορισμό του 537 π΄Χ. από τους κοσμικούς ιστορικούς, ενώ τον καθορισμό του 587/6 π΄Χ. από τους ίδιους κοσμικούς ιστορικούς τον θεωρείς λάθος.

Αναμένουμε λοιπόν να ξεκαθαρίσεις το ζήτημα αυτό πριν προχωρήσεις σε άλλα ζητήματα, ώστε οι τυχόν αναγνώστες σχηματίσουν επιτέλους μια ξεκάθαρη γνώμη και μ’ αφήσει και εμένα ο πονόλαιμος όπως ισχυρίζεται ο Ανώνυμος Παρατηρητής πως διακατέχομαι.»


Είναι πλέον φανερό σε όλους πως από της στιγμή που ο κ. Γιώργος ως ΜτΙ αποφεύγει να απαντήσει για το 607 π.Χ., δείχνει πως η Σκοπιά ψεύδεται και πως το 607 π.Χ., είναι ένα ακόμη καλοστημένο παραμύθι της, όπως τόσα άλλα, για να τρέχουν οι δυστυχείς ΜτΙ να «πλασάρουν» το εμπόρευμά της, τις Σκοπιές και τα Ξύπνα.

Αρας – μάρας - κουκουνάρας

Υ.Γ. . Αλήθεια κ. Γιώργο. Φέτος πόσες νεκραναστάσεις «χρισμένων» Μαρτύρων του Ιεχωβά θα έχουμε; Τι λέει επ’ αυτού η «Διακονία της Βασιλείας μας»;

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΚΥΡΙΟ «ΚΑΘΗΓΗΤΗ» ΓΙΩΡΓΟ

Τελικά κ. Γιώργο το θράσος σου και η εγωπάθειά σου είναι το κάτι άλλο!

Γράφεις:
«Μάλλον άλλο ήθελες να πείς και άλλο λες - αλλά τα μαργαριτάρια ανήκουν στους μαθητευόμενους.»

Βρε απαίδευτε και άσχετε μιλάνε στο σπίτι του κρεμασμένου για σκοινί!!! Θέλεις να σου θυμίσω τα δικά σου «μαργαριτάρια» που έκανες να γελάσει κάθε πικραμένος! Και έχεις το θράσος να εγκαλείς τον άλλο για μαργαριτάρια; Ξέχασες τι έγραφες για να καλύψεις την ασχετοσύνη σου, την απαιδευσία σου και την άγνοια σου για την Ελληνική γλώσσα; Πως είσαι χρόνια στην Γερμανία και δεν χρησιμοποιείς την Ελληνική, γι’ αυτό και κάνεις λάθη;

Άσχετε, ε άσχετε.

Μπαμπινιώτης

Ανώνυμος είπε...

Πήτερ είπε σε κ. Γιώργο:


«Κι αφού οι Αρχαιολόγοι είναι για τα "μπάζα" όπως λες, μπορείς να μας πεις τουλάχιστον με ποιό τρόπο η εταιρία σου βρήκε την χρονολογία της πτώσης;»


Κ. Πήτερ δεν σας περίμενα τόσο άσχετο με το εν λόγω θέμα. Είναι γνωστό τοις πάσι, πως την βρήκε στα σακουλάκια του ΚΛΙΝ!!!

Άρας – μάρας – κουκουνάρας

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Προς ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ

Σαν καινούργιος που είστε στην συζήτηση πράγματι σας κάνουν εντύπωση τα «τούβλα» του κ. Γιώργου. Εμείς όμως οι παλιότεροι έχουμε προμηθευτεί κράνη και μπορούμε και επιβιώνουμε. Άλλωστε γι’ αυτό τον λόγο τον βάπτισα και άρα – μάρα – κουκουνάρα.

Απολαύστε ένα ακόμη «λουλούδι» του από παλιότερη συζήτηση για το 607 για την …..επιστημονική του τεκμηρίωση που μόνο ένα κύριος Γιώργος μπορεί να προσφέρει:

«Εγώ συμφωνώ με το 607 π.Χ. για την έναρξη των καιρών των εθνών (2520 χρόνια) και που έληξαν το 1914.
Αισθάνομαι χαρά όταν μεταξύ άλλων 'πολέμων' μας πολεμούν και στο '607'. Αν ήταν λάθος δεν θα μας πολεμούσαν έτσι.

Ανάρτηση από τον/τη Γιώργος στο ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ τη 8 Δεκέμβριος 2008 2:42 πμ»


Εδώ ο κ. Γιώργος υποστηρίζει …..ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΤΑΤΑ πως το 607 είναι σωστό επειδή τους πολεμούν οι άλλοι!!!!!

Αν διάβασα καλά σε σχόλιό σας είστε πρώην ΜτΙ. Αν όντως αληθεύει αυτό θα ήταν μεγάλη χαρά και τιμή να φιλοξενήσει ο «Αντιαιρετικός» όποτε και αν το επιθυμούσατε άρθρο σας με οποιοδήποτε θέμα από την εμπειρία σας στις τάξεις των ΜτΙ, που θα ωφελούσε τα μέγιστα τους αναγνώστες του.

Όποτε αποφασίσετε οτιδήποτε μπορείτε να νε ενημερώσετε και στο ιμέηλ μου palchristos@yahoo.gr

Μετά τιμής Χρήστος – αντιαιρετικός

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

Γιώργο, πέρα από την πλάκα, νομίζω πως αρκετά κράτησε αυτό το αστείο.

Μήπως αδερφέ μου είναι σιγά σιγά καιρός να κάνεις κι εσύ τη δική σου αυτοκριτική;

Τα βλέπεις τα πράγματα, 1 κι 1 κάνουν 2.

Τί θα γίνει τώρα;

Είναι δυνατόν να σου έχουμε αποδείξει τόσα λάθη της Οργάνωσης κι εσύ να επιμένεις ακόμη να είσαι εκεί;
Το θέλει ο Θεός αυτό;

Πίτερ

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...


Οὐχί Γεώργιε!!!.

Ὑπέδειξα τὶ μέλλει γένεσθαι περὶ τῆς ἐν τῷ κρανίῳ τρικυμίας τοῦ Ἀνωνύμου.

Ὡς κατεπείγουσα λύσις ὑπεδείχθη ἡ ἐπανεκκίνησις τοῦ σκέπτεσθαι τοῦ Ἀνωνύμου ἐν συνδυασμῷ μὲ τὴν ἐκ βάθρων ἐκκένωσιν (Back up) τῶν ἤδη ὑπαρχόντων κετεστραμμενων ἀρχείων καὶ τὴν φύλαξιν τῶν εἰς CD (ἐκτὸς κρανίου).

Ανώνυμος είπε...

Veriefs
Μερικές ενδεικτικές απαντήσεις προς τον Νίκο, για να μη νομίζει ότι λέει σοβαρά πράγματα:

1. Σχετικά με τον Ιώβ: Δεν έχεις ακούσει ποτέ δηλαδή την έννοια τών "μεταφορικών εκφράσεων"; Αν πούμε δηλαδή, (για να δείξουμε τη δύναμη κάποιου), ότι "αυτός πιάνει την πέτρα και τη στίβει", κατά τη γνώμη σου το εννοούμε; Και θέλουμε διάψευση; Τόσο μυαλό έχεις! Και παρά το ότι σε προηγούμενες συζητήσεις με αποδείξεις σου εξήγησα την έννοια παρόμοιων εκφράσεων, εσύ εμμένεις (προφανώς επειδή είσαι κολλημένος με την αρχαία ειδωλολατρεία, έστω και αν το κρύβεις).


2. "Καταραμένη η γη εξ αιτίας σου". Δηλαδή κατά τη γνώμη σου, έπρεπε για να είναι δίκαιος ο Θεός να καταρασθεί τον άνθρωπο; Αλλά αυτό που αγνοείς (και δεν θέλεις να μάθεις κιόλας), είναι ότι η κτίση ακολουθεί τον άνθρωπο στην αφθαρσία ή στη φθορά, γιατί είναι ο βασιλιάς της. Αν ο ΑΔάμ δεν είχε αμαρτήσει, ΗΔΗ θα είχαμε άφθαρτη την κτίση. Αλλά επειδή αμάρτησε, η κτίση παρέμεινε στη φθορά, (κάτι που ισοδυναμεί με κατάρα).

3. Περί αγιασμού τών υδάτων: Μάλλον μπερδεύεις τη μετάδοση χάρης στην υλική κτίση, με τις εγκαταστάσεις καθαρισμού λυμμάτων τής Ψυτάλειας. Ένας ψυχίατρος θα σου είναι χρήσιμος.

Αυτά ενδεικτικά τής ανοησίας τών γραπτών σου, γιατί δεν σκοπεύω να ασχοληθώ περισσότερο μαζί σου.

Ανώνυμος είπε...

Veriefs
Γιώργο, (έτσι για να μη νομίζεις ότι θα λες βλακείες χωρίς επιπτώσεις), πράγματι η Σκοπιά είναι η μοναδική θρησκεία που ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΩΝ ΗΠΑ, ενώ λέει στα θύματά της ότι είναι "ειρηνική": http://www.oodegr.com/paratir/istoria/war1.htm

Επίσης λές ψέματα ότι δήθεν ΜΟΝΟ οι ΜτΙ δεν πολεμάνε. Να σου πω για τους Κουάκερους, και για τους Εναπομείναντες ΣΤαθερούς, τους οποίους η Σκοπιά απέκοψε στις αρχές τού 20ού αιώναμ, (μεταξύ άλλων), επειδή αρνούνταν να πολεμήσουν!

Και για πες μας ποιες αλλαγές έκανε η επιστήμη ως προς το 586/587 τα τελευταία 100 χρόνια, όπως ισχυρίζεσαι. Και πες μας έστω και έναν ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ που δεν είναι ΜτΙ που να διαφωνεί για την ημερομηνία αυτή.

Ανώνυμος είπε...

Veriefs
Και για να μην ξεχνιόμαστε Γιώργο, (επειδή δεν απάντησες πάλι):

"Εκτός από τις 4 ανωτέρω απαντήσεις, ποια άλλη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ απάντηση μπορεί να υπάρξει στην ανωτέρω λογική πρόταση;"

Γιατί εγώ πιστεύω ότι οι 4 προτάσεις μου, είναι ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ λογικές εκδοχές τής ερώτησης. Μπορείς να μας γράψεις ποια είναι η δική σου, αφού δεν σε εκφράζουν αυτές οι 4;

Μια απλή προτασούλα! Τόσο πολύ ζορίζεσαι; Τι χάλια οργάνωση είναι αυτή, όταν τα μέλη της δεν μπορούν να αρθρώσουν ούτε μια πρόταση που τους ρωτούν, εδώ και τόσες εβδομάδες;

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...


Πολλάκις ἐλέχθη ὅτι ὁ Ἀνώνυμος χάρτος τετελειωμένος ἐν πυρὶ τυγχάνει καὶ οἱ λόγοι αὐτοῦ κεκονιαμένοι καὶ γλεύκους μεμεστωμενοί εἰσὶ ἐκ τῶν τῆς Εἰδωλολατρίας μυθευμάτων καὶ ἐπιπνοιῶν.

Οὕτω καὶ ἡ ἐν τῷ κρανίῳ αὐτοῦ τρυκιμία καλὰ κρατεῖ καὶ εἰς βόρβορον αὐτὸν ὁδηγεῖ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ Κ. ΧΡΗΣΤΟ¨:

κ. Χρηστο καλημερα σας .

Το γεγονος οτι ειμαι "νεος" , στην συζητηση που γινεται , ειναι και η αιτια , που πολλες φορες , δεν αντιλαμβανομαι γρηγορα , την ποιοτητα του ατομου με το οποιο μιλαω ,

Αυτο δεν σημαινει σε καμια περιπτωση , πώς , ολοι οι ανθρωποι δεν εχουν δικαιωμα λογου , προς Θεου ! θα ημουν ο τελευταιος που θα ελεγα κατι τετοιο.

Οταν ομως , εχεις την εντυπωση , πως μιλας με ενα ατομο , γνωστη , της πιστεως του , και καταβαλλεις προσπαθεια , να απαντησεις στο ανα λογο επιπεδο , διαπιστωνοντας στο τελος , οτι εκανες λαθος , απογοητευεσαι! .

Εγω , μετα την συζητηση που ειχα , με τον κυριο Γιωργο , ειδα , πώς δεν πιστευει στους επιστημονες , και στην επιστημη της αρχαιολογιας καθως και της ιστοριας , αλλα και παντων των λοιπων επιστημων ...
θεωρωντας υπερτατη επιστημην , την εταιρεια σκοπια και τους , εις τα δαχτυλα των δυο χεριων , μετρημενους αξιωματουχους της .

Περαν τουτου , βρισκομαι εις την δυσαρεστη για εμενα θεση , να βγω εις αναζητηση , ατομου ή καλυτερα ατομων , τα οποια να εχουν ικανη ηλικια , και να εχουν ζησει τα εν λογω γεγονοτα , που ελαβαν χωρα , τα ετη 607 π.χ , πριν και μετα την χρονολογια αυτη .

Η Αναζητησης μου αυτη , πολυ φοβαμαι , πως θα με καταστησει περιγελον εις τους παρατηρητας , καθως και θα κινδυνευσω , να μεταφερθω αμμεσα , εις το πλησιεστερο ψυχιατρικον καταστημα του τοπου οπου θα εβρισκομαι .

Για τους ανωτερω λογους , αλλα και για το οτι , με το λιγοστο , κατωτερο του κ. Γιωργου , μυαλο που διαθετω , πιστευω πως ειναι πρεπον να δωσει καποιος απο τους αναγνωστες , την δικη του νηφαλια και αξιοπιστη ερμηνεια , εξηγωντας τα επιχειρηματα του ανδρος .

Κ. Χρηστο ,
το αποσπασμα , απο το οποιο ειδατε και βγαλατε το συμπερασμα για το παρελθον μου , ανηκει εις την αριστη και αξιολογοτατη σελιδα θρησκευτικου περιεχομενου , της ΟΟΔΕ.

Δεν ειμαι εγω ο συγγραφεας αυτης της δημοσιευσεως στην εν λογω σελιδα , αλλα τυχαινει , να εχω ζησει , παρομοια γεγονοτα , με αυτα του συγγραφεως .

Για παραπανω λεπτομερειες , θα μεταβω γραπτως εις την ηλεκτρονικη διευθυνση που δημοσιευσατε εις το σχολιο σας .
Ευχαριστω θερμα , για το αμμεσο ενδιαφερον σας , προς δημοσιευση της εμπειριας μου , για βοηθεια αναγνωστων μας .

Ευχαριστω για τον χρονο σας ,
Καλη σας μερα .

Ανώνυμος είπε...

Veriefs
1. Σχετικά με τον Ιώβ: Δεν έχεις ακούσει ποτέ δηλαδή την έννοια τών "μεταφορικών εκφράσεων";

«ο σείων την υπ’ ουρανόν εκ θεμελίων, οι δε στύλοι αυτής σαλεύονται» [Ιώβ 9:6]

Η έννοια των “μεταφορικών εκφράσεων” έχει να κάνει με το “εκ θεμελίων” και “οι στύλοι αυτής” καθόσον η γη ούτε θεμέλια έχει ούτε στηρίζεται σε στύλους, αν και οι χριστιανοί μέχρι πριν 4 αιώνες το πίστευαν αυτό κατά γράμμα, στέλνοντας στην πυρά όποιον υποστήριζε κάτι διαφορετικό. Το ότι ο Θεός κατά τον Ιώβ ελέγχει τα φυσικά φαινόμενα ΔΕΝ είναι μεταφορικό. Εκτός κι αν εσείς πιστεύετε πως ο Θεός δεν είναι παντοδύναμος. Με το θέλημα του Θεού επομένως λαμβάνουν χώρα τα φυσικά φαινόμενα όπως ο πρόσφατος σεισμός ή το τσουνάμι στην Ινδονησία, που αφαίρεσαν χιλιάδες ζωές και πρόσθεσαν δυστυχία, αρφανά και σακατεμένους. Έχουμε λοιπόν έναν Θεό θεατή αν όχι αυτουργό και τους χριστιανούς να ευχαριστούν το Θεό που ΔΕΝ απέτρεψε αυτήν την καταστροφή διότι ως γνωστόν μεγάλη η χάρη Του και θαυμαστά τα έργα Του.


2. "Καταραμένη η γη εξ αιτίας σου". Δηλαδή κατά τη γνώμη σου, έπρεπε για να είναι δίκαιος ο Θεός να καταρασθεί τον άνθρωπο; …..η κτίση ακολουθεί τον άνθρωπο στην αφθαρσία ή στη φθορά, γιατί είναι ο βασιλιάς της.

Τον άνθρωπο, τον καταδίκασε στη φθορά και στο θάνατο, δεν τον καταράστηκε απλώς. Τα ζώα στον παράδεισο ήταν φυτοφάγα όπως μας πληροφορεί η Γένεση. Ο Θεός τα μετέτρεψε σε σαρκοβόρα εξαιτίας τής πτώσης του ανθρώπου κι αυτό εσάς σας φαίνεται λογικό και δίκαιο. Προφανώς έχετε διαταραγμένη αίσθηση τόσο περί δικαίου όσο και περί λογικής.
Επίσης, αυτές οι αλαζονικές ατάκες “ο άνθρωπος βασιλιά της κτίσης” καταδικάζονται από όλους τους πολιτισμένους ανθρώπους αφού είναι γνωστό πως οδήγησαν στην καταστροφή και στην ασύδοτη εκμετάλλευση της φύσης. Ο άνθρωπος οφείλει να ακολουθεί την “κτίση” και όχι η “κτίση” να ακολουθεί τον άνθρωπο όπως επιτάσσει η πρωτόγονη οπισθοδρομική ιουδαιοχριστιανική αλαζονία.

3. Περί αγιασμού τών υδάτων: Μάλλον μπερδεύεις τη μετάδοση χάρης στην υλική κτίση, με τις εγκαταστάσεις καθαρισμού λυμμάτων

Aν o αγιασμός των υδάτων έχει καθαρά συμβολικό–τελετουργικό χαρακτήρα όπως είχε εξαρχής ως παγανιστική τελετή την οποία ο χριστιανισμός υιοθέτησε στο ακέραιο επειδή ήταν βαθιά ριζωμένη στις συνειδήσεις και την παράδοση των λαών, έχει καλώς.
Αν όμως υποστηρίζετε πως λαμβάνει χώρα κάποιο θαύμα και το θαύμα αυτό είναι η διατήρηση του αγιασμένου (καθαρού) νερού …καθαρού επί μακρόν, τότε βρισκόμαστε μπροστά σ’ ένα κωμικοτραγικό γεγονός: ο Θεός επεμβαίνει και το αποτέλεσμα της επέμβασής του είναι η μετατροπη του καθαρού νερού σε … καθαρό νερό μακράς διάρκειας, μένοντας παγερά αδιάφορος μπροστά στο θάνατο χιλιάδων παιδιών από μολυσμένο νερό ή αδυναμία πρόσβασης σε πόσιμο νερό. Φαντάζομαι ότι πίνετε τον αγιασμό … στην υγειά τους.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος:
«Ο Θεός επεμβαίνει και το αποτέλεσμα της επέμβασής του είναι η μετατροπη του καθαρού νερού σε … καθαρό νερό μακράς διάρκειας, μένοντας παγερά αδιάφορος μπροστά στο θάνατο χιλιάδων παιδιών από μολυσμένο νερό ή αδυναμία πρόσβασης σε πόσιμο νερό. Φαντάζομαι ότι πίνετε τον αγιασμό … στην υγειά τους.»

Αγαπητέ ανώνυμε, φαντάζομαι ότι δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να αφήνεις στο τέλος ένα ψευδώνυμο προς διευκόλυνση του διαλόγου.
Τέλος πάντων, αν αυτό σου είναι ΤΟΣΟ δύσκολο, άφησε τουλάχιστον έναν αριθμό.
Μοιάζει με τον Οδυσσέα και τον Κύκλωπα που μιλούσε στον "κανένα".
Θα σε παρακαλούσα λοιπόν εάν έχεις αυτή την καλοσύνη, την επόμενη φορά άφησε ένα ψευδώνυμο.

Σε ότι αφορά το παραπάνω σχόλιό σου τώρα, αν δεν απατώμαι, ρίχνεις την ευθύνη στον Θεό για τις χώρες οι οποίες έχουν προβλήματα με το πόσιμο νερό.
Εάν κατάλαβα λάθος παρακαλώ να με διορθώσεις. (Ευχαριστώ)
Δεν είσαι ο πρώτος που σκέφτεται έτσι.
Κάποτε τα έλεγα κι εγώ αυτά. Γιατί να το κρύψω άλλωστε;
Θέλω όμως να σε ρωτήσω κάτι αγαπητέ.
Για ποιο λόγο ευθύνεται ο Θεός που οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν πόσιμο νερό;
Μήπως στερείται ο πλανήτης μας του νερού;
Δεν το νομίζω.

Ο πλανήτης έχει ακόμη πάρα πολλά αποθέματα νερού να ξεδιψάσουν πολλές γενεές ακόμη.
Όμως ο άνθρωπος με την πτώση του, μιας και αναφέρθηκε και το θέμα αυτό, πήρε την απόφαση να ζήσει μακριά από το Θεό.
Ο Θεός από την άλλη τον άφησε ελεύθερο εφόσον ο άνθρωπος μετά την πτώση του δεν φιλοτιμήθηκε να ζητήσει έστω μια συγνώμη.

Εμείς λοιπόν σήμερα, ζούμε τα αποτελέσματα της «ξεροκεφαλιάς» μας, που νομίσαμε όλους αυτούς τους αιώνες πως θα τα καταφέρουμε και χωρίς τον Θεό.

Έτσι, φτάσαμε σε μια εποχή, στην εποχή μας, το νεράκι που απλόχερα έδωσε και δίνει ο Θεός από τις κρυστάλλινες πηγές της γης, να το έχουν «μαντρώσει» ιδιωτικές επιχειρήσεις και να πρέπει πλέον να το αγοράζουμε. (βλ. ΕΥΔΑΠ, ΚΟΡΠΗ, ΑΥΡΑ..)

Δεν φταίει ο Θεός αγαπητέ.
Εμείς φύγαμε από τον Θεό, δεν έφυγε ο Θεός από εμάς.
Ζούμε τα αποτελέσματα της δικής μας διακυβέρνησης.

Ο Θεός θα σε βοηθήσει όταν υπάρχει μεγάλη ανάγκη. Όχι όταν υπάρχουν γύρω σου όλα πλούσια κι εσύ τα στερείς από τους συνανθρώπους σου.
(βλ. 5 άρτους και ο πολλαπλασιασμός αυτών)
Αν για όσες αδικίες που γίνονται κάθε μέρα στον πλανήτη έφταιγε ο Θεός, τότε έπρεπε κάθε στιγμή, κάθε δευτερόλεπτο να γίνεται κι ένα θαύμα.

Δεν ξέρω αν βοήθησα.

Καλή σου νύχτα.

R. Watters

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Οὐδεὶς δύναται ἐξορύξασθαι τὸν Ἀνώνυμον ἐκ τοῦ βαθέος ῥύακος τῆς εἰδωλολατρίας εἰς τὸ ὁποῖον ἑκουσίως περιέπεσεν!!!

Ἡ εἰδωλομανία τετύφλωκεν τοὺς ὀφθαλμοὺς τῆς διανοίας αὐτοῦ καὶ πεπώρωκεν τὴν καρδίαν του καὶ κετέστησεν αὐτὸν ὡς ἄλλον Πολύφημον περιφερόμενον τηδε κακίσε.

Σκότος μέγα ὑφίσταται ἔνδοθεν αὐτοῦ καὶ εἰς ἀπώλειαν ὑπάγει μὴ βλέπων τὸ Φῶς τῆς Ἀληθείας τὸ συντρῖψαν τοὺς βωμοὺς τῶν Εἰδώλων!!!

Οὐδεὶς R. Watters οὐδεὶς …

Ανώνυμος είπε...

Ο πλανήτης έχει ακόμη πάρα πολλά αποθέματα νερού να ξεδιψάσουν πολλές γενεές ακόμη.
Όμως ο άνθρωπος με την πτώση του, μιας και αναφέρθηκε και το θέμα αυτό, πήρε την απόφαση να ζήσει μακριά από το Θεό.
Ο Θεός από την άλλη τον άφησε ελεύθερο εφόσον ο άνθρωπος μετά την πτώση του δεν φιλοτιμήθηκε να ζητήσει έστω μια συγνώμη.


Δεν ξέρω αν βοήθησα.

Καλή σου νύχτα.

R. Watters
.

Mε το σκεπτικό το δικό σου προκύπτει η εξής εικόνα, χιλιάδες παιδιά διψασμένα στις υποσαχάριες χώρες της Αφρικής να αργοπεθαίνουν και η απάντηση του Θεού: Τι να σας κάνω που οι πατεράδες σας δεν θέλουν να γίνουν πιστοί χριστιανοί; Καλό ψόφο να ‘χετε.
Δηλαδή το “αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα” αποτελεί το μέτρο της δικαιοσύνης του Θεού κατ’ εσένα. Και έστω ότι ο άνθρωπος σπατάλησε τα αποθέματα νερού, ο Θεός είναι εκδικητικός αφήνοντας αθώους να πληρώνουν ακόμη και με τη ζωή τους την απερισκεψία και την απληστία άλλων; (ή μήπως αποδίδεις ευθύνες και στα παιδιά που υποφέρουν;)
Για τους καταστροφικούς σεισμούς καταλογίζεις κάποια ευθύνη στους ανθρώπους; Νομίζω ότι είναι αποκλειστικά έργο του πανάγαθου και φιλεύσπλαχνου Θεού.

Nikos.

Ανώνυμος είπε...

Έλλην Ορθόλοξος: Ἡ εἰδωλομανία τετύφλωκεν τοὺς ὀφθαλμοὺς τῆς διανοίας αὐτοῦ καὶ πεπώρωκεν τὴν καρδίαν του καὶ κετέστησεν αὐτὸν ὡς ἄλλον Πολύφημον περιφερόμενον τηδε κακίσε.

Για ειδωλομανία καλύτερα να μη μιλάς εσύ που στοιχηματίζω πως δεν έχει αφήσει κάδρο,κορνίζα, λείψανο, ζώνη, μεσοφόρι, τρίχα δόντι δάκτυλο αγίου και αγίας που να μην το έχεις προσκυνήσει.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Ὢ ὢ... Οἴμοι καὶ Οἷόν τί τὸ ὁρώμενον ἀγραμμάτως ἐδείχθη ὁ ὅρος εἰκὼν παρά τινος τετυφλωμένου…

Οὐ γινώσκει ὁ ἄμοιρος ὡς καὶ ὁ Ἰεχωβίτης πλησθέντες ὅμου ἐξ ἰδίων τερατουργημάτων κρινοῦσι τὰ ἀλλοτρία.

Μανθανέτω τί ἐστι εἰκὼν ἐν τῇ Εἰδωλολατρίᾳ καί τί ἐστι ἐν τῷ Χριστιανισμῶ ….

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...


Ἰδοὺ ὁ νέος τετυφλωμένος Ἀνώνυμος Πολύφημος ὅστις κατέστη θῦμα οὐχὶ τοῦ Ὀδυσσέως ἀλλὰ τοῦ σκότους τῆς Εἰδωλολατρίας.

Ἐτυρώθη ὡς γάλα ἡ καρδία αὐτοῦ καὶ κατέστη κακοδοξιῶν συμπίλημα !!!.

Ὁ γίγας Πολύφημος ἐναντίον τοῦ Ὀδυσσέως λίθους ἔρριπτε καὶ εἰς τὴν θάλασσαν ἐβυθίζοντο οὕτω καὶ ὁ Ἀνώνυμος Πολύφημος λίθους ῥίπτει ἐναντίον τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ καὶ εἰς τὴν ἰδικήν του κεφαλὴν ἐπιστρέφουσι.

Ανώνυμος είπε...

Οταν ο Μωυσης ανεβηκε στο ορος σινα για να παρει τις δεκα εντολες , αργησε λιγο περισσοτερο , και οι ισραηλιτες που περιμεναν , στους προποδες του βουνου , "κουραστηκαν" να περιμενουν , και εφτιαξαν με την ανοχη του ααρων , ενα χρυσο μοσχαρι , και αρχισαν να το λατρευουν σαν Θεο , και πιστευαν οτι ΑΥΤΟ τους εβγαλε απο την αιγυπτο και τους οδηγει .

ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΗΤΑΝ ΕΙΔΩΛΟ

Πιστευαν οτι ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΗΤΑΝ Ο ΘΕΟΣ .
ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ , ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ .

Εγω οταν βλεπω την φωτογραφια της μανα μου ΔΕΝ πιστευω οτι ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ
πιστευω οτι , ειναι εικονα της μανας .
Ειναι ειδωλο η φωτογραφια της μανας μου ???
[ και η μανα μου δεν ειναι αγια , ουτε θεος ]
παρολα αυτα , εχω εικονες της μανα μου και τις κρεμαω στο σπιτι μου , αλλα δεν πιστευω οτι τα χαρτια ειναι η μανα μου , αλλα η εικονα της , το χαρτι χωρις την εικονα , δεν εχει καμια αξια .

R. Watters είπε...

Κύριος Νίκος είπε:
«Mε το σκεπτικό το δικό σου προκύπτει η εξής εικόνα, χιλιάδες παιδιά διψασμένα στις υποσαχάριες χώρες της Αφρικής να αργοπεθαίνουν και η απάντηση του Θεού: Τι να σας κάνω που οι πατεράδες σας δεν θέλουν να γίνουν πιστοί χριστιανοί; Καλό ψόφο να ‘χετε.
Δηλαδή το “αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα” αποτελεί το μέτρο της δικαιοσύνης του Θεού κατ’ εσένα. Και έστω ότι ο άνθρωπος σπατάλησε τα αποθέματα νερού, ο Θεός είναι εκδικητικός αφήνοντας αθώους να πληρώνουν ακόμη και με τη ζωή τους την απερισκεψία και την απληστία άλλων; (ή μήπως αποδίδεις ευθύνες και στα παιδιά που υποφέρουν;)
Για τους καταστροφικούς σεισμούς καταλογίζεις κάποια ευθύνη στους ανθρώπους; Νομίζω ότι είναι αποκλειστικά έργο του πανάγαθου και φιλεύσπλαχνου Θεού.

Nikos.»

Αγαπητέ Νίκο πρώτα πρώτα να σε ευχαριστήσω που δέχτηκες να βάλεις ένα ψευδώνυμο.
Νομίζω πως είναι πιο εύκολα τώρα.

Πάμε στο σχόλιό σου.
Νομίζεις ότι αυτά που λες δεν με αγγίζουν καθόλου;
Νομίζεις ότι δεν κατανοώ την πίκρα την οποία αισθάνεσαι για τα παιδιά, για τον κόσμο για την αδικία;

Ας δούμε όμως λιγάκι γύρω μας.
Τι είναι για σένα αδικία;
Είναι άδικο μόνο για τα παιδιά που δεν μπορούν να βρουν νερό ή υπάρχουν και άλλες αδικίες;
Παράδειγμα.
Ποιος σου εγγυάται, ότι εκεί που περπατάς ξαφνικά δυο «τρελοί» που ανταλλάσουν πιστολιές σου ρίχνουν μία κατά λάθος και σε σκοτώνουν;

Λοιπόν;
Ποιος θα φταίει τότε;
Θα είναι σωστό να σκεφτούμε κατά τον τρόπο τον οποίο μας προτείνεις και να πούμε αυτό που λες;

«Τι να σας κάνω που οι πατεράδες σας δεν θέλουν να γίνουν πιστοί χριστιανοί; Καλό ψόφο να ‘χετε».

Εγώ καταλαβαίνω πώς το λες και σου λέω πως έχεις δίκιο, απόλυτο δίκιο.
Ο Θεός, μας έχει βάλει τη δικαιοσύνη μέσα μας γι΄ αυτό και την επιζητούμε, γι΄ αυτό την επιζητάς κι εσύ πίστεψέ με!
Όμως, πόσα τέτοια περιστατικά περιγράφονται στην Αγία Γραφή την εποχή που ο άνθρωπος ήταν στον Παράδεισο κοντά στον Θεό;

Μα θα μου πεις ίσως, τότε δεν υπήρχαν άλλοι άνθρωποι γι΄ αυτό δεν υπήρχε αδικία.

Ναι, αλλά ας δούμε τα άλλα που υπήρχαν.
Περιγράφονται στον Παράδεισο σεισμοί;
Όχι.
Περιγράφονται στον Παράδεισο φωτιές;
Όχι.
Ζώα που το ένα να τρώει το άλλο;
Όχι.
Ζώα που να ψοφάνε;
Όχι.

Όλα ξεκίνησαν αγαπητέ από την πτώση του ανθρώπου και μετά.
Ο άνθρωπος θέλησε να τα βγάλει πέρα μόνος του, μακριά από το Θεό.
Μακριά από το Θεό όμως η ζωή είναι αφόρητη.
Ή μάλλον, δεν υπάρχει ζωή μακριά από το Θεό.

Εμείς, αυτό το έχουμε δεχτεί.
Βεβαίως δεν μπορεί κανείς να σε πείσει να το δεχτείς κι εσύ με το ζόρι.

Εγώ το μόνο που θέλω να σου τονίσω και που θα ήθελα να δεχτείς γιατί νομίζω πως αξίζει να το δεχτείς.
Είναι ότι μακριά από το Θεό, πάντα θα είμαστε ταλαίπωροι.
Θα ταλαιπωρούμε τους εαυτούς μας και θα ταλαιπωρούμε και τους άλλους.

Ας καμαρώσουμε λοιπόν τα αποτελέσματα του εγωισμού μας.

Αγαπητέ Νίκο, σε ευχαριστώ για τον ωραίο διάλογο.

Καλή σου νύχτα.

Υ.Γ Μην νομίσεις ότι προσπαθώ να σε πείσω σε αυτά που λέω.
Ποιος είμαι εγώ για να σε πείσω;
Αν θες όμως, αν θες….
Άνοιξε λίγο την καρδιά σου και μη λαμβάνεις υπόψη σου μόνο τη μία πλευρά του κέρματος.
Υπάρχει και η άλλη.
Φτάνει να θες να τη δεις.
Ο Θεός μαζί σου!

R. Watters

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...


Ὁ Ἰεχωβίτης ποῦ εἶ;

Αἱ τιθεῖσαι ἐρωτήσεις ὑπὸ τοῦ Veriefs ἔξ ἡμερῶν ἤδη γεγόνασι!!!

Ὡς ἀλώπηξ ὕπουλος διαφεύγει τῶν ἐρωτήσεων …

Δεῦτε οὖν ἅπαντες ὅπως θηρεύσωμεν τὸν Ψευδοκήρυκα τοῦ 1914 καὶ διὰ τῆς βίας ἀγάγωμεν αὐτὸν ἐνθάδε.

Ανώνυμος είπε...

Veriefs
Μέχρι να ευδοκήσει ο Γιώργος να μου γράψει τη μία (μικρούλα! Τόση δα!) προτασούλα που του ζητάω τόσο καιρό, και φοβάται να μιλήσει, ας πω δυο λογάκια στον έτερο φωστήρα τής συζήτησης, τον Ανώνυμο (μάλλον Νίκο):

1. Ψεύδεσαι όταν λες ότι δήθεν οι Χριστιανοί έκαψαν κάποιον για το πώς είναι η γη. Αυτό το έκαναν Παπικοί και όχι Χριστιανοί. Αν δεν κατανοείς τη διαφορά, τι να πω;

2. Ψεύδεσαι όταν λες ότι δεν γνώριζαν οι Χριστιανοί για τη γη. Τα αγάλματα τού Ηράκλειτου, πολύ πριν από τον Γαλιλαίο, δείχνουν σαφέστατα τον Ηράκλειτο να κρατάει την (ολοστρόγγυλη) γη. Και ακόμα πιο πίσω, ο ίδιος ο Ιώβ, (για να δεις πόσο άσχετος είσαι, και δεν κατανοείς τις μεταφορές), γράφει ξεκάθαρα: "κρεμά την γην επί το μηδέν" (Ιώβ 26/κστ: 7). Ξεκάθαρα λοιπόν μεταφορική η έκφρασή του για τους στύλους της γης.

3. Και για τα ζώα πάλι ψεύδεσαι. Γιατί όχι μόνο ο Θεός δεν τα έκανε σαρκοφάγα, (αυτό ήταν αποτέλεσμα τής φυσικής επιλογής), αλλά αντιθέτως στον Παράδεισο, (και όσο ο άνθρωπος ήταν προπτωτικός), τα μετέτρεψε σε φυτοφάγα: "και επλασεν ο θεος ετι εκ της γης παντα τα θηρια του αγρου και παντα τα πετεινα του ουρανου" (Γένεση 2/β: 19). "έτι" (ξανά = ανάπλαση) έπλασε τα "θηρία" και τα "πτηνά", όχι και τα φυτοφάγα, επειδή αυτά ήταν σαρκοφάγα.

Για τον αγιασμό ήδη σου είπα, ότι άλλο καθαρισμός, άλλο μετάδοση Χάριτος.

Ανώνυμος είπε...

Θα ηθελα να τελειωσει , με την απαντηση βεβαιως !, του Γιωργου ,
το θεμα του 607 , γιατι εχω καποια ερωτηματα να του κανω ,
σε παρακαλουμε Γιωργο τελειωνε με το θεμα του 607 , και δωσε μια απαντηση στον veriefs , για να πουμε και κατι αλλο . [ και το {δεν ξερω} απαντηση ειναι ! ] .

Μην καθυστερεις το εργο του θεου , φανταζεσαι σε ποσους ανθρωπους κανεις εργο , και γραφικη μελετη , με αυτες τις απαντησεις που δινεις ???

Ανώνυμος είπε...

Χριστιανός: Εγω οταν βλεπω την φωτογραφια της μανα μου ΔΕΝ πιστευω οτι ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ
πιστευω οτι , ειναι εικονα της μανας .
Ειναι ειδωλο η φωτογραφια της μανας μου
???

H φωτογραφία ΕΙΝΑΙ είδωλο. Εσύ όμως -πάντα σε σχέση με τη φωτογραφία της μάνας σου- ΔΕΝ είσαι ειδωλολάτρης. ΑΝ όμως τελούσες λατρευτικές θρησκευτικές εκδηλώσεις με επίκεντρο την εικόνα της μάνας σου, αν προσκυνούσες την εικόνα της μάνας σου ή αν περίμενες επί ώρες σε μια ουρά μόνο και μόνο για την αγγίξεις ελπίζοντας σε κάποιο θαύμα, αν πίστευες πως σου ανοιγοκλείνει το μάτι ή πως δακρύζει ή αιμορραγεί ή πως η συγκεκριμένη φωτογραφία θεραπεύει, τότε θα ήσουν ειδωλολάτρης του ειδώλου της μάνας σου.
Το οξύμωρο είναι πως ενώ χαρακτηρίζετε ειδωλολάτρες τους αρχαίους έλληνες, αυτοί σπανίως απέδιδαν τέτοιες ιδιότητες στα είδωλα των θεών τους. Οι εικόνες αγίων της Ορθοδοξίας θαυματουργούν, κλαίνε, αιμορραγούν και ενίοτε μετακινούνται με απείρως μεγαλύτερη συχνότητα απ’ ότι συνέβαινε με τα αγάλματα των αρχαίων. Είστε τόσο ειδωλολάτρες όσο ήταν και εκείνοι. Φυσικά δεν είστε ειδωλολάτρες με την έννοια που ήταν οι ισραηλίτες ή οι βαβυλώνιοι που ταύτιζαν το θεό με το άγαλμά του κι όταν οι κατακτητές έκλεβαν το συγκεκριμένο άγαλμα έλεγαν πως τους έκλεψαν τον θεό τους.

Nikos.

Ανώνυμος είπε...

Veriefs: Ψεύδεσαι όταν λες ότι δήθεν οι Χριστιανοί έκαψαν κάποιον για το πώς είναι η γη. Αυτό το έκαναν Παπικοί και όχι Χριστιανοί. Αν δεν κατανοείς τη διαφορά, τι να πω;

Eίναι δική σου (αιρετική) άποψη ή αποτελεί επίσημη θέση της ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ή μη αναγνώριση ως χριστιανών των παπικών;


Veriefs:Ψεύδεσαι όταν λες ότι δεν γνώριζαν οι Χριστιανοί για τη γη. Τα αγάλματα τού Ηράκλειτου, πολύ πριν από τον Γαλιλαίο, δείχνουν σαφέστατα τον Ηράκλειτο να κρατάει την (ολοστρόγγυλη) γη.

Κι όχι μόνο αυτό. Και ο Ιπποκράτης έλεγε για την επιληψία πως είναι νόσος σαν όλες τις άλλες «φύσιν έχει και πρόφασιν» αλλά ο Ιησούς όταν θεράπευσε έναν επιληπτικό, έβγαλε δαιμόνιο από μέσα του και με την επικράτηση του χριστιανισμού οι επιστήμες μπήκαν στον πάγο κάτω από τον χριστιανικό δεισιδαιμονικό μανδύα για περισσότερο από 10 αιώνες.
Από το θεόπνευστο Λευϊτικό (κεφ.14) μαθαίνουμε πως η λέπρα για να γιατρευτεί έπρεπε ο λεπρός να φέρει στον ιερέα δυο πουλιά, ο ιερέας να σφάξει το ένα, να βυθίσει στο αίμα το ζωντανό πουλί και στη συνέχεια να ραντίσει μ’ αυτό επτά φορές τον άρρωστο. Έτσι θεραπεύεται η λέπρα φίλτατε Veriefs;
Η χρήση της νάρκωσης στην ιατρική θεωρήθηκε ασεβής, ιδιαίτερα στη γέννα, διότι η Βίβλος αποφάνθηκε πως οι ωδίνες του τοκετού είναι τιμωρία για το αμάρτημα της Εύας, «εν λύπαις τέξη τέκνα». Η χρήση του χλωροφόρμιου καταδικάστηκε από τους ιερείς τον 19ο αι. Ευτυχώς κατάφεραν να πείσουν τους ιερείς πως δεν υπάρχει πρόβλημα να ναρκώνουμε τους άντρες αφού και ο Θεός νάρκωσε τον Αδάμ «και επέβαλεν ο Θεός έκστασιν επί τον Αδάμ, και ύπνωσε και έλαβε μίαν των πλευρών αυτού».
Η χριστιανική πίστη σε δαιμόνια, έκανε εύλογο ακόμα και τον βασανισμό των ψυχικά ασθενών (αυτοί κι αν ήταν … δαιμονισμένοι) ώστε να εξοστρακιστεί ο δαίμονας από μέσα τους.


Veriefs:Και για τα ζώα πάλι ψεύδεσαι. Γιατί όχι μόνο ο Θεός δεν τα έκανε σαρκοφάγα, (αυτό ήταν αποτέλεσμα τής φυσικής επιλογής), αλλά αντιθέτως στον Παράδεισο, (και όσο ο άνθρωπος ήταν προπτωτικός), τα μετέτρεψε σε φυτοφάγα: "και επλασεν ο θεος ετι εκ της γης παντα τα θηρια του αγρου και παντα τα πετεινα του ουρανου" (Γένεση 2/β: 19) .

Σύμφωνα με τη Γένεση ΟΛΑ τα ζώα εξ αρχής πλάστηκαν φυτοφάγα: «και πάσι τοις θηρίοις της γης και πάσι τοις πετεινοίς του ουρανού και παντί ερπετώ έρποντι επί της γης, ό έχει εν εαυτω ψυχήν ζωής, και πάντα χόρτον χλωρόν εις βρώσιν. Και εγένετο ούτως.»[1:30]
Η ερμηνεία που δίνεις εσύ βασιζόμενος στο [2:19] είναι αυτή που υποστηρίζουν οι (αιρετικοί) οπαδοί της Εξελικτικής Δημιουργίας. Κατανοείς φαντάζομαι, πως αν ο Θεός αρχικά έπλασε τα ζώα σαρκοβόρα, αυτό δεν είναι και τόσο καλό για την υπόληψή Του. Δεν συνάδει με την παναγαθότητα και τη φιλευσπλαχνία του. Κι αν μετά την πτώση του ανθρώπου, άφησε τη φυσική επιλογή όπως λες να τα μετατρέψει σε σαρκοβόρα, δείχνει απλώς Θεία κτηνωδία.

Nikos.

Ανώνυμος είπε...

Veriefs
Νίκο έγραψες:
"Eίναι δική σου (αιρετική) άποψη ή αποτελεί επίσημη θέση της ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ή μη αναγνώριση ως χριστιανών των παπικών;"

Απαντώ:
Δια στόματος όχι μόνο αγίων, αλλά και Οικουμενικών συνόδων:
http://www.oodegr.com/oode/oikoymen/airesi1.htm
http://www.oodegr.com/oode/papismos/airesi1.htm
http://www.oodegr.com/oode/dogma/synodoi/8synodos1.htm

Ανώνυμος είπε...

Veriefs
Νίκο έγραψες:
"Σύμφωνα με τη Γένεση ΟΛΑ τα ζώα εξ αρχής πλάστηκαν φυτοφάγα: «και πάσι τοις θηρίοις της γης και πάσι τοις πετεινοίς του ουρανού και παντί ερπετώ έρποντι επί της γης, ό έχει εν εαυτω ψυχήν ζωής, και πάντα χόρτον χλωρόν εις βρώσιν. Και εγένετο ούτως.»[1:30]
Η ερμηνεία που δίνεις εσύ βασιζόμενος στο [2:19] είναι αυτή που υποστηρίζουν οι (αιρετικοί) οπαδοί της Εξελικτικής Δημιουργίας. Κατανοείς φαντάζομαι, πως αν ο Θεός αρχικά έπλασε τα ζώα σαρκοβόρα, αυτό δεν είναι και τόσο καλό για την υπόληψή Του. Δεν συνάδει με την παναγαθότητα και τη φιλευσπλαχνία του."

Απαντώ:
1. Ποια ακριβώς Οικουμενική Σύνοδος χαρακτήρισε "αιρετικούς" τους ερμηνευτές τής Εξελικτικής Δημιουργίας; Περιμένω να μου την αναφέρεις, διαφορετικά ψεύδεσαι, δεδομένου ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία εκφράζεται Συνοδικώς.

2. Μέχρι να τη βρεις, κάτσε να διαβάσεις λίγο περί τού θέματος:
http://www.exeldim.bravehost.com/grafi/fytofaga2.htm

3. Περί τής πλάσης τού Θεού, όπως έγραψα, στην κτίση "τρέχει" ένα πρόγραμμα φυσικής επιλογής, που διαμορφώνει τα ζώα κατά τις ανάγκες επιβίωσής τους σε έναν φθαρτό (ακόμα) κόσμο. Συνεπώς, ο Θεός είναι τόσο υπεύθυνος για την δημιουργία τών σαρκοφάγων, όσο για τους σεισμούς. Όλα αυτά, είναι επενέργειες φυσικών νόμων σε μία φθαρτή δημιουργία, καλή λίαν, που υπολείπεται τού τελείου, το οποίο έρχεται με την αφθαρσία.

Όσο για τις ασθένειες, ΠΟΥΘΕΝΑ δεν θα βρεις στην Αγία Γραφή ότι ΟΛΕΣ οι ασθένειες προκαλούνται από δαιμόνια, αλλά μερικές φορές. Ούτε πουθενά θα βρεις να αναφέρεται ότι οι θαυματουργικές επεμβάσεις τού Θεού ήταν οι μοναδικά συνιστάμενες.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΝΙΚΟΣ ειπε:

H φωτογραφία ΕΙΝΑΙ είδωλο. Εσύ όμως -πάντα σε σχέση με τη φωτογραφία της μάνας σου- ΔΕΝ είσαι ειδωλολάτρης. ΑΝ όμως τελούσες λατρευτικές θρησκευτικές εκδηλώσεις με επίκεντρο την εικόνα της μάνας σου, αν προσκυνούσες την εικόνα της μάνας σου ή αν περίμενες επί ώρες σε μια ουρά μόνο και μόνο για την αγγίξεις ελπίζοντας σε κάποιο θαύμα, αν πίστευες πως σου ανοιγοκλείνει το μάτι ή πως δακρύζει ή αιμορραγεί ή πως η συγκεκριμένη φωτογραφία θεραπεύει, τότε θα ήσουν ειδωλολάτρης του ειδώλου της μάνας σου.
Το οξύμωρο είναι πως ενώ χαρακτηρίζετε ειδωλολάτρες τους αρχαίους έλληνες, αυτοί σπανίως απέδιδαν τέτοιες ιδιότητες στα είδωλα των θεών τους. Οι εικόνες αγίων της Ορθοδοξίας θαυματουργούν, κλαίνε, αιμορραγούν και ενίοτε μετακινούνται με απείρως μεγαλύτερη συχνότητα απ’ ότι συνέβαινε με τα αγάλματα των αρχαίων. Είστε τόσο ειδωλολάτρες όσο ήταν και εκείνοι. Φυσικά δεν είστε ειδωλολάτρες με την έννοια που ήταν οι ισραηλίτες ή οι βαβυλώνιοι που ταύτιζαν το θεό με το άγαλμά του κι όταν οι κατακτητές έκλεβαν το συγκεκριμένο άγαλμα έλεγαν πως τους έκλεψαν τον θεό τους.

Nikos.
28 Ιανουαρίου 2010 5:29 μ.μ.

Εσυ δεν καταλαβα ακομα τί το `παιζεις` ,κρινοντας τους παντες !
Εγω , οπως και οι αλλοι , εχουμε παρει `μερος` και ο καθενας καπου πιστευει , εσυ τί πιστευεις ? Μηπως λιγο απ`ολα ?
Μια, δεν βαζεις ονομα , τωρα εβαλες ονομα , και μια, κανεις επιθεση σε μενα , και μια στον veriefs .
Πες μας λιγο , που πιστευεις ,
[ εστω και μια λεξη, πχ = αθεος ή = μουσουλμανος ].

Το θεμα για τα `ειδωλα` , το εβαλε [απο τσοντα] ο Γιωργος , για να αποφυγει να μιλησει και να απαντησει για το 607 , εσυ πηρες το θεμα των ειδωλων , για να υπερασπισεις τις αποψεις των μαρτυρων της σκοπιας ?

Παντως αμα θες τοσο πολυ , να σου πω για την φωτογραφια της μανα μου
σου λεω τουτο : Καμια σχεση δεν εχει με τον μοσχο που λατρευαν οι ισραηλιτες .

Οταν περνω την φωτογραφια της μανα μου , ΚΛΑΙΩ , ΤΗΝ ΦΙΛΑΩ , ΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ , ΤΗΝ ΣΚΕΠΤΟΜΑΙ, ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΛΑΩ , και άν ερθεις να την σκισεις , θα σου βγαλω τα ματια .

Αυτο γινεται και με την εικονα του ΧΡΙΣΤΟΥ ,
τουλαχιστον εμεις Τον σεβομαστε , και δεν Τον εχουμε οπως στην σκοπια , δεμενο με σχοινι και ξυρισμενο , πανω σε ενα δοκαρι ,
Καταλαβαινεις οτι υποστηριζεις τους μαρτυρες, που υποβιβαζουν τον Ιησου Χριστο ?
Άν εισαι μαρτυρας να το πεις , εμεις `μιλαμε` και στους μαρτυρες.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...


Μανθανέτω τὶ ἐστὶ εἴδωλον καὶ τὶ εἰκὼν Ἀνώνυμε Πολύφημε.

Εἴδωλα τάς Ἁγίας Εἰκόνας σὺ λέγεις ὡς φασί τινες Ἰεχωβῖται μὴ εἰδότες τὰ Θαυμάσια ἃ ἐποίησεν ὁ Κύριος διὰ τῶν Εἰκόνων!!!

Οὐ γὰρ οἶδᾳς τὶ λέγεις τὶ ποιεῖς!!!.

Μηρυκάζεις ματαίως ἃ οὐ γινώσκεις καὶ εἰς βαττολογίαν ὁ ὑμέτερος λόγος ἐρείδεται.

Σύγχυσις καὶ ἀβεβαιότης ὑπάρχει ἐν τοῖς φρένοις ὑμῶν καὶ τρυκιμία ἐν κρανίῳ.

Εἰ γὰρ οὐ λαμβάνεις τὸ διάφορον τὶ ὧδε ταῦτα λέγεις;

Οὐδέποτε ἀσέλγειαν ὁ Κύριος διέταξεν και οὐδέποτε ὁ Ἀπ.Παῦλος τὴν περιτομὴν κατήργησεν ὡς εἴρηκας.

Διὰ τοῦτο οὐ μόνον τὴν κοινὴν Νέαν γλῶτταν ὁμιλῶ καὶ εἰς διάλογον μετὰ σοῦ οὐκ ἔρχομαι ἀλλὰ καὶ πεπεισμένος ἤδη τυγχάνω ἐκ τῶν προτέρων διὰ τὴν ἔκβασιν τῶν πραγμάτων.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΝΙΚΟΣ ειπε:

δεν είστε ειδωλολάτρες με την έννοια που ήταν οι ισραηλίτες ή οι βαβυλώνιοι που ταύτιζαν το θεό με το άγαλμά του κι όταν οι κατακτητές έκλεβαν το συγκεκριμένο άγαλμα έλεγαν πως τους έκλεψαν τον θεό τους.



Δηλαδη κατα την γνωμη σου ποσα ειδη ειδωλολατρειας υπαρχουν ?
Εφοσον λες οτι "δεν ταυτιζουμε τον Θεο μας , με την εικονα "
Τοτε ειμαστε ειδωλολατρες?

Λες οτι ειμαστε χειροτεροι και κατηγορουμε τους αρχαιους ελληνες για ειδωλολατρεια ,
δηλαδη θες να πεις , πώς , υπαρχει μεσο συγκρισης μεταξυ Του αληθινου Θεου και των αρχαιων ελληνων Θεων ???
Μηπως ισχυριζεσαι και οτι ο `διας` εφτιαξε τον κοσμο ?
Οταν εχεις καποιο προβλημα εσυ , στον θεο δια προσβλεπεις ???
ή μηπως λες " ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ ΣΩΣΕ ΜΕ "

Ανώνυμος είπε...

μια, κανεις επιθεση σε μενα , και μια στον veriefs .

Πρωτόγονε ταλιμπάν της Ορθοδοξίας, διάλογο κάνουμε. Αν εσύ το αντιλαμβάνεσαι ως επίθεση μάλλον ήρθε η ώρα να εκπολιτιστείς. Καιρός να συνηθίσεις το διάλογο.

Καταλαβαινεις οτι υποστηριζεις τους μαρτυρες, που υποβιβαζουν τον Ιησου Χριστο ?

Καταλαβαίνεις ότι δεν διαφέρετε σε τίποτα επί της ουσίας από τους μάρτυρες του Ιεχωβά; Αυτοί είναι παραμάγαζο και σεις πολυκατάστημα.


Έλλην Ορθόδοξος: Εἴδωλα τάς Ἁγίας Εἰκόνας σὺ λέγεις

Ποια είναι η Αγία Εικόνα;

Πότε έζησε και πότε μαρτύρησε;

Τα σχόλια περιττεύουν από τη στιγμή που αποκαλείς άγιες(!) τις εικόνες.

Ανώνυμος είπε...

Χριστιανός(;):“άν ερθεις να την σκισεις , θα σου βγαλω τα ματια(!) .

Αυτο γινεται και με την εικονα του ΧΡΙΣΤΟΥ


Γι αυτό και οι θρησκείες είναι όλεθρος για την ανθρωπότητα. Τη μολύνουν με παράνοια. Εκατομμύρια άνθρωποι είναι πρόθυμοι να βγάλουν τα μάτια όποιου φτιάξει μια εικόνα του Θεού τους (βλέπε μουσουλμάνους) και εκατομμύρια άλλοι είναι πρόθυμοι να σου βγάλουν τα μάτια αν πειράξεις αυτή την εικόνα! (βλέπε χριστιανούς σαν και σένα).

Ανώνυμος είπε...

Veriefs,

Όταν ο Χριστόδουλος συναντήθηκε με τον Πάπα, συναντήθηκε με χριστιανό ναι ή όχι;

Οι έλληνες ορθόδοξοι συμμερίζονται την θέση πως οι Καθολικοί δεν είναι χριστιανοί;

Η Εκκλησία της Ελλάδος ασπάζεται την Εξελικτική Δημιουργία; Από πότε;

Ανώνυμος είπε...

Veriefs
Περί βγαλσίματος ματιών: Εξακολουθείς βλέπω Νίκο να μην κατανοείς τις μεταφορικές εκφράσεις.

Περί δε θρησκευτικών εγκλημάτων:
Τόσο καιρό Νίκο, δεν σε είδα να μας δίνεις ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ εγκλημάτων που να τα έκαναν Ειδωλολάτρες, ή Αθεϊστές. Ούτε σε είδα να γενικεύεις τα εγκλήματα κάποιων απ' αυτούς, όπως κάνεις με ΤΟΥΣ Χριστιανούς, (έστω και αν είναι αιρετικοί), ή με ΤΙΣ θρησκείες, έτσι γενικά και αόριστα, λες και εσύ δεν είσαι θρήσκος. Γιατί ο δογματισμός σου και ο αντιχριστιανισμός σου, άλλα μαρτυρούν.

Δες μερικά εγκλήματα Παγανιστών: http://www.oodegr.com/neopaganismos/arxaio_xali/arxaio_xali.htm

Δες και μερικά Αθεϊστών: http://www.oodegr.com/oode/a8eismos/a8eismos.htm#eglimata

Και περιμένω να καταδικάσεις (έτσι γενικά και αόριστα) με τον ίδιο τρόπο και αυτούς. Διαφορετικά θα είσαι μονομερής.

Ανώνυμος είπε...

Veriefs
Ανώνυμος (Νίκος):
"Όταν ο Χριστόδουλος συναντήθηκε με τον Πάπα, συναντήθηκε με χριστιανό ναι ή όχι;

Οι έλληνες ορθόδοξοι συμμερίζονται την θέση πως οι Καθολικοί δεν είναι χριστιανοί;

Η Εκκλησία της Ελλάδος ασπάζεται την Εξελικτική Δημιουργία; Από πότε;"


Απαντώ:
1. Την Ορθόδοξη Εκκλησία ΔΕΝ την εκφράζει κανένας Χριστόδουλος, ακόμα και ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΙΟΣ, αν δεν εκφρασθεί το δόγμα αυτό σε ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ.

2. Η Εκκλησία ΔΕΝ εκφράζεται ποτέ για ζητήματα επιστήμης, παρά μόνο για ζητήματα θρησκευτικών δογμάτων. Αν μπερδεύεις την Εκκλησία με επιστημονικά ιδρύματα, μάλλον και εδώ θέλεις γιατρό.

3. Και επειδή στα ζητήματα πίστης, (όπως οι Παπικοί αιρετικοί), η Εκκλησία έχει εκφρασθεί ΣΥΝΟΔΙΚΑ, και σου έδωσα πλήρη στοιχεία γι' αυτό, μην κάνεις τον κουτό, και μην πας να αλλάξεις συζήτηση σαν τον Γιώργο.

Οφείλεις λοιπόν, να μας δείξεις:

α. σε ποια ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ η Εκκλησία αποδέχθηκε ως Χριστιανούς τους Παπικούς, ακυρώνοντας τις συνόδους που τους χαρακτήρισαν αιρετικούς, και

β. σε ποια ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ η Εκκλησία δογμάτισε κατά τής Εξελικτικής Δημιουργίας.

Διαφορετικά να παραδεχθείς την αυθαιρεσία σου και να μην κάνεις τον έξυπνο για πράγματα που αγνοείς.

Περιμένω να μας δείξεις τις Συνόδους αυτές, ή να παραδεχθείς τη λάθος σου. (Γιώργο Νο 2).

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...


Ἀληθῶς εἴρηκας περιττὸν ἐστί. Ὁ Πολύφημος γίγας τῆς Εἰδωλομανίας ταῦτα ἃ λέγει οὐ γινώσκει.

Ἀλλοτρία ἡ εἰκὼν τοῦ εἰδώλου.

Δέον ὅπως ἀναζητηθῶσι αἱ ἔννοιαι «Εἰκὼν» καὶ «Εἴδωλον» εἰς τάς τοῦ Θεοφίλου ῥήσεις ἐν τῇ Ἑλληνικῇ Πατρολογία.

Ἄχρι τοῦδε εὐχόμεθα ὅπως ἡ ὑμετέρα διανοίᾳ εὕρῃ τὸ διάφορον αὐτῶν.

Ὁ Ὄρος Ἅγιαι Εἰκόνες οὐχὶ τὴν ὑμετέραν ἔννοιαν προσεπιδηλοῖ.

Ἡ ζημία εἰς ἣν καὶ περιέπεσεν ὁ ὑμέτερος Νοῦς ἀποτρέπει τὸν γράφοντα ἵνα προβῇ εἰς πλείονας ἐξηγήσεις.

Ταῦτα ἃ λέγω οὐδόλως ἐλήφθησαν ὡς ἔπρεπε ἀλλὰ τουναντίον ὡς ἀλλότρια ἐλήφθησαν ὑπὸ τοῦ σκοτεινοῦ ὄμματος τῆς ὑμετέρας διανοίας.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΝΙΚΟΣ ειπε :

Πρωτόγονε ταλιμπάν της Ορθοδοξίας, διάλογο κάνουμε. Αν εσύ το αντιλαμβάνεσαι ως επίθεση μάλλον ήρθε η ώρα να εκπολιτιστείς. Καιρός να συνηθίσεις το διάλογο.

“Καταλαβαινεις οτι υποστηριζεις τους μαρτυρες, που υποβιβαζουν τον Ιησου Χριστο ?

Καταλαβαίνεις ότι δεν διαφέρετε σε τίποτα επί της ουσίας από τους μάρτυρες του Ιεχωβά; Αυτοί είναι παραμάγαζοΧριστιανός(;):“άν ερθεις να την σκισεις , θα σου βγαλω τα ματια(!) .

Αυτο γινεται και με την εικονα του ΧΡΙΣΤΟΥ”

Γι αυτό και οι θρησκείες είναι όλεθρος για την ανθρωπότητα. Τη μολύνουν με παράνοια. Εκατομμύρια άνθρωποι είναι πρόθυμοι να βγάλουν τα μάτια όποιου φτιάξει μια εικόνα του Θεού τους (βλέπε μουσουλμάνους) και εκατομμύρια άλλοι είναι πρόθυμοι να σου βγάλουν τα μάτια αν πειράξεις αυτή την εικόνα! (βλέπε χριστιανούς σαν και σένα). #####################



Εγω το βλεπω σαν επιθεση ???
ΝΑ ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ""ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ""
αυτο δεν ειναι επιθεση ???

Αγαπητε συνομιλητη Νικο , εάν δεν υπηρχαν `ταλιμπαν` , [οπως υβριστικα ονομαζεις τους χριστιανους , γιατι εσυ δεν εισαι],
και αυτοι οι ταλιμπαν [εκ των οποιων και οι προγονοι μου ]
δεν εδιναν το αιμα τους και την ζωη τους , στους εθνικοαπελευθερωτικους αγωνες του ελληνικου εθνους , αγκαλια με την ορθοδοξια και την εικονα του ΧΡΙΣΤΟΥ , εσυ τωρα δεν θα ειχες την πολυτελεια , να εισαι μπροστα σε ενα πληκτρολογιο , και να βριζεις , την θρησκεια , και τα ιερα και οσια , του ελληνικου εθνους .

Θα ειχαμε την οθωμανικη μποτα στο λαιμο , και θα ειχε εξαληφθει το ελληνικο στοιχειο .

Απο τα λεγομενα σου , αντιλαμβανομαστε , πως δεν ανηκεις σε καποια θρησκεια χριστιανικη ή παραχριστιανικη ,
άρα ευλογα βγαινει το λογικο συμπερασμα , οτι εισαι ή αθεος ή αρχαιολατρης .

Ή υπαρχει και αλλη μια πιθανοτητα , να εισαι καποιος , που εκτελει υπηρεσια , καποιων δυσφημηστικων προς την ορθοδοξη πιστη , κεντρων.

Παντως κατι κρυβεις , ή απο φοβο ή απο συμφερον , διαφορετικα , θα ελεγες απο την αρχη , τί ακριβως πιστευεις .

Εσυ αντιθετα , μή λεγοντας τί ειναι αυτο που πιστευεις , λασπολογεις και συκοφαντεις και υβριζεις , αυτο που πιστευουμε ολοι εμεις .

Εφτασες στο σημειο της εμπαθειας , να συγκρινεις την ορθοδοξη εκκλησια , με την αιρεση των χιλιαστων !!!!και να ομιλεις , για μπακαλικα και σουπερ μαρκετ .....

Οι αναγνωστες , άς κρινουν ....

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

<
Τέκνον ἡμέτερον τοῦ ὁμοίου φυράματος «ΧΡΙΣΤΙΑΝΕ» Χάρις ὑμῖν καὶ εἰρήνη ἀπὸ Θεοῦ Πατρὸς καὶ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ.

Ἔφριξεν ὁ Ἥλιος ἐκ τῶν ῥηθεισῶν ὕβρεων τοῦ βαθέος κεκονιαμένου ἐκ τῆς τῶν εἰδώλων μανίας Πολυφήμου – Ἀνωνύμου γίγαντος.

Προσεπιδηλοῦμεν σοὶ «ΧΡΙΣΤΙΑΝΕ» ὅτι ἤδη ὡς κατεγνωσμένος πολέμιος τῆς εἰς Χριστὸν Ἰησοῦν Πίστεως μεμέτρηται ὁ Πολύφημος.

Κατεγνωσμένος τοῖς πᾶσι ὡς ὑπηρέτης τῶν Νέο-Παγανιστῶν βρύει οὐχὶ (…) ἀλλὰ (…) ὡς σεσυπωμένος σκώληξ.

Οἱ Πιστοὶ Χριστιανοί ὡς σῖτος ὑπὸ τοὺς ὀδόντας τοῦ Πολυφήμου θηρίου ἠλέσθησαν ἵνα εὑρεθῶσι καθαροὶ «Ἄρτοι» ἐνώπιον τοῦ Θεοῦ.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...


Ὁ Ἰεχωβίτης κ.Γεώργιος ποῦ εἶ;

Βέβαιος εἰμὶ εἰς τάς ὁδοὺς καὶ εἰς τάς δρυμοὺς τὸν Ἀρμαγεδδών κηρύττει και ἐπίγειον βασίλειον ἑτοιμάζει καὶ οὐδόλως ἐσκέφθη τὸν Veriefs!!!

Γιώργος είπε...

Πάλι περί "back up"
Στο:
"Πρέπει αμμέσως να υποβληθείτε σε back up και επανεκκίνηση Ανώνυμε. Τα υπόλοιπα είναι περιττά."

είχα γράψει:
"Τι τα θέλεις και ασχολείσαι με ξένα θέματα για σένα;
Άσχετο το 'back up' με την επανεκκίνηση, επειδή αυτό δεν την αλλάζει ούτε την επηρεάζει - αν το καταλαβαίνεις!!!
Μάλλον άλλο ήθελες να πείς και άλλο λες - αλλά τα μαργαριτάρια ανήκουν στους μαθητευόμενους.

26 Ιανουαρίου 2010 11:49 μ.μ."

για να έρθει ως απάντηση:

"Γινώσκω τὶ ἐστὶ «back up» καὶ τὶ ἐστὶ «ἐπανεκκίνησις» ὡς καί τί ἐστί «κινοῦν ἀεικίνητον» κατὰ τὸν Ἀριστοτέλην.
Οὐδόλως ὑπῆρξε σύγχυσις ἐννοιῶν ὡς εἴρηκας ἀλλ’ τουναντίον ὡς διάφορα ἐξετέθησαν.
27 Ιανουαρίου 2010 12:32 π.μ."

και να απαντήσω:
Στο
"Γινώσκω τὶ ἐστὶ «back up» καὶ τὶ ἐστὶ «ἐπανεκκίνησις» "
Μπράβο σου!
Τότε παραδέξου ότι ... άλλα ήθελες να πείς!

27 Ιανουαρίου 2010 12:56 π.μ.

...και να λάβω την απάντηση:
"Οὐχί Γεώργιε!!!.
Ὑπέδειξα τὶ μέλλει γένεσθαι περὶ τῆς ἐν τῷ κρανίῳ τρικυμίας τοῦ Ἀνωνύμου.
Ὡς κατεπείγουσα λύσις ὑπεδείχθη ἡ ἐπανεκκίνησις τοῦ σκέπτεσθαι τοῦ Ἀνωνύμου ἐν συνδυασμῷ μὲ τὴν ἐκ βάθρων ἐκκένωσιν (Back up) τῶν ἤδη ὑπαρχόντων κετεστραμμενων ἀρχείων καὶ τὴν φύλαξιν τῶν εἰς CD (ἐκτὸς κρανίου).
27 Ιανουαρίου 2010 10:08 π.μ."


Το 'back up' γίνεται ΠΡΙΝ καταστραφούν τα αρχεία.
Αν καταστραφούν τα αρχεία... ξέχνα
το 'back up'.
Εσύ όμως αυτό γράφεις:

"ἐκκένωσιν (Back up) τῶν ἤδη ὑπαρχόντων κετεστραμμενων ἀρχείων καὶ τὴν φύλαξιν τῶν εἰς CD"

Στο ξαναλέω:
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ 'back up'
σε ήδη υπάρχοντα κατεστραμμένα αρχεία ούτε φυλάσσονται τα κατεστραμμένα αρχεία σε CD.

To 'back up' γίνεται για να 'σώσει' κάποιος τα σωστά/χρήσιμα αρχεία ΠΡΙΝ καταστραφούν,
ώστε στην περίπτωση που καταστραφούν τα - σωστά - υπάρχοντα στον υπολογιστή, να τα ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ από εκεί που μέσω του 'back up' τα έσωσε (συνήθως είτε σε CD, DVD, Stick κλπ. είτε σε εξωτερικό σκληρό δίσκο κλπ).

Το "ἐκκένωσιν (Back up) τῶν ἤδη ὑπαρχόντων κετεστραμμενων ἀρχείων καὶ τὴν φύλαξιν τῶν εἰς CD (ἐκτὸς κρανίου)"
που εσύ προτείνεις δεν έχει νόημα.
Γιατί;
Δεν υπάρχει λόγος διαφύλαξης κατεστραμμένων αρχείων σε CD (εκτός εγκεφάλου - στο παράδειγμα).
Το κατεστραμμένο μάλλον το πετάς και παίρνεις καινούργιο.

Στην περίπτωση κατεστραμμένων αρχείων σε Computer ή τα σβήνεις (DELETE) ή αν υπάρχει πρόβλημα εκκίνησης στον υπολογιστή κάνεις ένα FORMAT ... και τελείωσε... η υπόθεση - και άντε πάλι ...όλα από την αρχή.
Αυτό δεν το λέμε 'back up' αλλά
delete/format που αντιστοιχεί με
σχετική/απόλυτη 'πλύση εγκεφάλου')

Γιώργος
συνεχίζω

Γιώργος είπε...


Η Αγία Γραφή στην ουσία προτείνει ΑΝΑΝΕΩΣΗ των σκέψεων με βάση ακριβή γνώση των σκοπών του Θεού:

(Εφεσίους 4:22-24)
"πρέπει να αποβάλετε την παλιά προσωπικότητα [DELETE - απομάκρυνση/'σβήσιμο' και όχι 'back up' - αποθήκευση κάπου αλλού του παλιού]
που είναι σύμφωνη με την προηγούμενη πορεία διαγωγής σας και διαφθείρεται σύμφωνα με τις απατηλές της επιθυμίες·
[=DELETE - απομάκρυνση/'σβήσιμο' των κατεστραμμένων 'αρχείων' και όχι 'back up' - αποθήκευση κάπου αλλού]
αλλά ότι πρέπει να ανανεώνεστε στη δύναμη που ενεργοποιεί το νου σας,
[επανεκκίνηση μετά από 'ανανέωση' / επανεγκατάσταση του 'λειτουργικού συστήματος']
και πρέπει να ντυθείτε τη νέα προσωπικότητα "

Αυτό αντιστοιχεί με τα επόμενα γραφικά εδάφια:
(Ψαλμός 51:10)
"Αγνή καρδιά δημιούργησε μέσα μου, Θεέ, Και νέο πνεύμα... βάλε μέσα μου"

(Ιεζεκιήλ 11:19)
"θα τους δώσω μία καρδιά, και νέο πνεύμα θα βάλω μέσα τους· και
θα αφαιρέσω την πέτρινη καρδιά
[DELETE - FORMAT]
από τη σάρκα τους και θα τους δώσω σάρκινη καρδιά
[NEW-INSTALLATION]"

(Ιεζεκιήλ 18:31)
"Πετάξτε από πάνω σας όλες τις παραβάσεις σας...
[DELETE / FORMAT]
και κάντε για τον εαυτό σας μια νέα καρδιά και ένα νέο πνεύμα
[επανεγκατάσταση με NEW-INSTALLATION]"

(Ρωμαίους 12:2)
"να μεταμορφώνεστε ανακαινίζοντας το νου σας [ΑΝΑΝΕΩΣΗ]"

Γιώργος

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

Γιώργο, πες μας για το 607 και άσε τα άσχετα.

Ξέρεις για το 607 ναί ή ού;

Πίτερ

Ανώνυμος είπε...

Καλώς τον κ. Γιώργο τον «φαντομά». Κ. Γιώργο, προφανώς έχετε κάνει delete στο παραμύθι της Σκοπιάς για το 607. Αλλά μην ανησυχείτε οι φίλοι για τις δύσκολες στιγμές είναι. Επειδή όμως εγώ, έχω κάνει αποθήκευση στο παραμύθι της Σκοπιάς για το 607, σας ξαναβάζω τις ερωτησούλες μου για μυριοστή φορά, μήπως φιλοτιμηθείτε και απαντήσετε.

«Κ. Γιώργο για μία ακόμα φορά, απέφυγες να δώσεις έστω και την παραμικρή απάντηση για το 607 π.Χ. και προσπαθείς να στρέψεις την κουβέντα αλλού. Άρα δέχεσαι πως αυτά που έγραψες για το 607 π.Χ. είναι ψευδή και πως η σωστή ημερομηνία πτώσης της Ιερουσαλήμ είναι το 587/6 π.Χ.
Συνεπώς ΜΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΣΟΥ ΟΜΟΛΟΓΕΙΣ πως το «ευαγγέλιο» της Σκοπιάς για το 1914 είναι ένα παραμύθι, χειρότερο και από την Κοκκινοσκουφίτσα, γεγονός που έχω επισημάνει και στο άρθρο μου «Ο Χριστός σε διακοπές ή το Ευαγγέλιο της Σκοπιάς».

Ξαναβάζω όμως τα ερωτήματα για το 607 π.Χ., μήπως και φιλοτιμηθείς να απαντήσεις:

«Κ. Γιώργο μέχρι τις ως τώρα απαντήσεις σου για το 607 π.Χ. βγαίνουν τα εξής συμπεράσματα.

1. Στις ανταπαντήσεις του Veriefs για τους κοσμικούς ιστορικούς, δεν έδωσες ΟΥΔΕΜΙΑ απάντηση μέχρι στιγμής. Άρα δέχεσαι – αφού δεν το διαψεύδεις – ως σωστό το 587/6 π.Χ. και λάθος το 607 π.Χ. που υποστηρίζει η Σκοπιά.
2. Δέχεσαι ομοίως ως σωστό – αφού πάλι δεν το διαψεύδεις – πως τα στοιχεία που έδωσες για τους κοσμικούς ιστορικούς από το έντυπο της Σκοπιάς για το 607 π.Χ. τα έγραψε ο πρώην ΜτΙ Ρέιμοντ Φρανζ, ο οποίος δήλωσε πως τα στοιχεία πως παρέθεσε είναι ΨΕΥΔΗ και τα παρέθεσε ΓΙΑ ΝΑ ΘΟΛΩΣΕΙ ΤΑ ΝΕΡΑ.
3. Δεν μας εξήγησες ακόμα με στοιχεία, γιατί δέχεσαι ΩΣ ΣΩΣΤΟ τον καθορισμό του 537 π΄Χ. από τους κοσμικούς ιστορικούς, ενώ τον καθορισμό του 587/6 π΄Χ. από τους ίδιους κοσμικούς ιστορικούς τον θεωρείς λάθος.

Αναμένουμε λοιπόν να ξεκαθαρίσεις το ζήτημα αυτό πριν προχωρήσεις σε άλλα ζητήματα, ώστε οι τυχόν αναγνώστες σχηματίσουν επιτέλους μια ξεκάθαρη γνώμη και μ’ αφήσει και εμένα ο πονόλαιμος όπως ισχυρίζεται ο Ανώνυμος Παρατηρητής πως διακατέχομαι.»


Είναι πλέον φανερό σε όλους πως από της στιγμή που ο κ. Γιώργος ως ΜτΙ αποφεύγει να απαντήσει για το 607 π.Χ., δείχνει πως η Σκοπιά ψεύδεται και πως το 607 π.Χ., είναι ένα ακόμη καλοστημένο παραμύθι της, όπως τόσα άλλα, για να τρέχουν οι δυστυχείς ΜτΙ να «πλασάρουν» το εμπόρευμά της, τις Σκοπιές και τα Ξύπνα.

Αρας – μάρας - κουκουνάρας

Υ.Γ. 1. Αλήθεια κ. Γιώργο. Φέτος πόσες νεκραναστάσεις «χρισμένων» Μαρτύρων του Ιεχωβά θα έχουμε; Τι λέει επ’ αυτού η «Διακονία της Βασιλείας μας»;

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Προς ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ

Μπορεί αυτά που γράψατε να τα πήρατε από την ΟΟΔΕ όπως είπατε, αλλά εγώ είχα φτάσει στο συμπέρασμα για σας πολύ πριν από τα σχόλια. Έτσι ο χαρακτηρισμός μου για σας ισχύει στο ακέραιο ειδικά για την ευγένεια των λόγων σας. Θυμίζετε έντονα ένα συνομιλητή μας τον κ. Νικόλαο που δεν συμμετέχει πλέον στον διάλογο, ένα σπάνιο άτομο, όπως είχε χαρακτηρισθεί από όλους τους συμμετέχοντας στον διάλογο.
Πάντως η πρόσκλησή μου, να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας ως ΜτΙ με τους αναγνώστες του Αντιαιρετικού ισχύει εις το ακέραιο.

Μετά τιμής Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ κ.ΧΡΗΣΤΟ:

Καλημερα σας ,
Ευχαριστω και παλι για τα καλα σας λογια , τα αισθηματα ειναι αμοιβαια ,
""καλα λογια"" δεν ειναι μονο τα ευχαριστα λογια , αλλα `τα αληθινα` , και πιστευω οτι τα πιστευετε αυτα που λετε , και αυτος ειναι ο λογος που με τιμα , το να τα λετε .

Εφοσον θελουμε να μας σεβοντε οι αλλοι , πρεπει να σεβομαστε , εμεις, πρωτα τους εαυτους μας , και αυτος ο λογος ειναι που με υποχρεωνει , να ειμαι εντιμος με την συνηδειση μου , Τον Θεο ,και τους αλλους .
Άρα δεν θα μπορουσα να αποκρυψω την αληθεια ,σχετικα με τις πηγες των ιστορικων στοιχειων , τα οποια ανεφερα ,για το θεμα των πρωτων χριστιανων στο ζητημα της στρατευσης ,κατα την διαρκεια των νηπιακων αιωνων της χριστιανοσυνης.

Το συμπερασμα ,που ειπα πως βγαλατε σε σχεση με το παρελθον μου , δεν ειχε να κανει με την εκτιμηση που τρεφετε για το ταπεινο προσωπο μου , αλλα για την διαπιστωση σας , οτι , κατα την διαρκεια της περιοδου στρατευσεως μου, ειχα εμπλακει εις το αποκαλουμενο θεμα της `ουδετεροτητος` προς την στρατευση των ελληνοπαιδων .
Και αβιαστα αποκαλυψα , οτι πραγματι ειχα παρομοιες εμπειριες με αυτες του συγγραφεως , των αναλογων , με το εν λογω θεμα ,σχολιων.

Ευχαριστω ,για ακομα μια φορα ,που με τιματε δημοσια ,με την προσκληση σας ,προς δημοσιευση της βιωματικης μου αναφορας ,στους εν λογω χωρους θρησκευτικης μισαλοδοξιας και πλανης .

Θα μεταβω γραπτως ,στην ηλεκτρονικη σας διευθυνση ,για τις λεπτομεριες.
Και βεβαια ολες οι δημοσιοποιουμενες βιωματικες εμπειριες ,εχουν μεγιστη ισχυ ,προς αποτροπη εις τα διχτυα της πλανης , αλλα ισχυροτερη ειναι η ισχυς των γραφικων -ιστορικων-επιστημονικων-και εκ της παραδοσεως αντληθεντων στοιχειων , που παρουσιαζοντε στην αξιολογοτατη θρησκευτικου περιεχομενου σελιδα σας .

Και παλι ευχαριστω και ανταποδιδω.

Καλη σας μερα .

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Γιώργος
«Εσύ όμως αυτό γράφεις:
"ἐκκένωσιν (Back up) τῶν ἤδη ὑπαρχόντων κετεστραμμενων ἀρχείων καὶ τὴν φύλαξιν τῶν εἰς CD"»

Νὰ μιλήσω λίγο «Ἑλληνικά» γιατί βλέπω ὅτι δὲν μὲ καταλαβαίνεις;

Ἐννοῶ τὶς διδασκαλίες τῶν Νεοπαγανιστῶν πού ὑπάρχουν στὴ μνήμη τοῦ Nikos ὅπως ἀκριβῶς ἕνα pc ἔχει ἀποθηκευμένα ἀρχεῖα στὴ μνήμη του.

Αὐτὰ λοιπὸν θέλουν ἐκκένωση (back up) ἀπὸ τὸ pc δηλ νὰ τὰ βγάλει ἀπὸ τὴ σκέψη του σήμερα ὁ Nikos (νὰ μὴν ἐνεργεῖ σύμφωνα μὲ αὐτά) ἀλλὰ προτοῦ νὰ γίνει αὐτὸ νὰ γίνει ἕνα ἀντίγραφο cd ἀπὸ τὸ pc (ἡ ἀλλιῶς νὰ θυμᾶται ὁ Νikos σὲ τί περιπέτεια εἶχε μπλέξει) καὶ νὰ κάνει ἐπανεκκίνηση τῆς ζωῆς του.

Ὅταν ἀκούει Νεοπαγανισμό δηλ νὰ μὴν ἀντιδρᾶ ἀναλόγως ἀλλὰ ἔχοντας ἤδη ζήσει τί σημαίνει νὰ φεύγει 100μίλια μακριά.

Αὐτὸ ἤθελα νὰ πῶ τώρα ἂν δὲν τὸ εἶπα μὲ ὅρους τεχνικοῦ ὑπολογιστῶν τὸ κατανοῶ.
Ἄλλωστε δὲν εἶμαι τεχνικὸς ὑπολογιστῶν καὶ ἴσως ἔχω κάνει λάθος.

Τὸ ζητούμενο ὅμως εἶναι ἄλλο ἐδῶ μέσα.

Θὰ ἀπαντήσεις ἐπιτέλους στὸν Veriefs προτοῦ νὰ γυρίσει ὁ Μπροὺς Γουίλις τὴν Ταινία Ἀρμαγεδδών Νο 2 ἤ δὲν θὰ μπεῖς καθόλου στὸν κόπο οὕτως ὥστε νὰ μὴν ἀποκαλυφθεῖ ἡ πλάνη καὶ σὲ κράξουνε ἀπὸ τὴ Σκοπιὰ πού ἀνοίγεις τέτοιες συζητήσεις.

Μὴν ξεχνᾶς ὅτι ὅλοι ἐδῶ ξέρουμε ὅτι ξέρεις τὴν μοῦφα τοῦ 1914 καὶ κανένας δὲν περιμένει νὰ βεβαιωθεῖ ἀπὸ τὴν συζήτηση.

Ἂν ὅμως ἀποκαλυφθεῖ (καὶ διὰ τῆς συζητήσεως) ἡ πλάνη ἐσὺ θὰ φταὶς πού θὰ ξεσκεπασθοῦν οἱ ἀπατεῶνες σου καὶ σίγουρα θὰ σὲ κράξουνε πού ἔκανες τὸ μάγκα νὰ ἀνοίξεις τέτοια συζήτηση.

Ἐδῶ μέσα δὲν εἶσαι γιὰ κανένα back up ἀλλὰ οὔτε καὶ σὲ φώναξαν νὰ συζητήσεις γιὰ αὐτά.

Ἄσε λοιπὸν τὴν τακτικὴ τοῦ ἀποπροσανατολισμοῦ καὶ μπὲς στὸ παρασύνθημα.

Νικόλαος είπε...

Αγαπητέ κ. Χρήστο,


Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια, αλλά μην τα λέτε αυτά, γιατί ―όπως έλεγε και ο γέροντας Παΐσιος για τον εαυτό του― για τους επαίνους που μας κάνουν θα δώσουμε λόγο ενώπιον Θεού :-) Χαιρετώ και εγώ τον Χριστιανό και τον καλωσορίζω!

Πάντως την κουβέντα την παρακολουθώ, αλλά από απόσταση είναι η αλήθεια, λόγω και νέων προσωπικών προθεσμιών που προέκυψαν για τον επόμενο μήνα. Δεν γράφω προς το παρόν γιατί ούτως ή άλλως οι υπόλοιποι συνομιλητές είναι πολύ καλύτεροι εμού, αφήστε που κάποιοι θα το παρουσιάσουν ―και το έχουν κάνει πολλές φορές― ως μειονέκτημά μας το ότι είμαστε πολλοί που τους ερωταπαντάμε ―συνεπώς τους μισούμε δήθεν, είμαστε φανατισμένοι κ.λπ.


Εύχομαι οι Τρεις Ιεράρχες που γιορτάζουν αύριο να φωτίζουν το ιστολόγιο, αφού τόσες φορές τους έχετε τιμήσει με τα άρθρα σας. Χαιρετώ την ομήγυρη!

Ανώνυμος είπε...

Veriefs: Η Εκκλησία ΔΕΝ εκφράζεται ποτέ για ζητήματα επιστήμης, παρά μόνο για ζητήματα θρησκευτικών δογμάτων. Αν μπερδεύεις την Εκκλησία με επιστημονικά ιδρύματα, μάλλον και εδώ θέλεις γιατρό .


Είναι ολοφάνερο πως εσύ χρειάζεσαι γιατρό καθόσον αγνοείς τα στοιχειώδη, όπως το γεγονός πως η Εκκλησία της Ελλάδος έχει εκφραστεί πολλάκις για ζητήματα επιστήμης π.χ. για την εξελικτική θεωρία του Δαρβίνου, για τα βλαστοκύτταρα, την ευθανασία κ.ά. Συμμετέχει άλλωστε (εμμέσως πλην σαφώς) στην επιτροπή Βιοηθικής.
Εκτός κι αν θεωρείς ότι η Εκκλησία “εκφράζεται” αποκλειστικά και μόνο με τις οικουμενικές συνόδους, οι οποίες και να ήθελαν, θα ήταν αδύνατο να εκφραστούν για ζητήματα της επιστήμης αφού όταν έγινε η τελευταία οικουμενική σύνοδος οι επιστήμες ήταν απλώς έργα του διαβόλου, υπό καθεστώς διωγμού.


Veriefs: σε ποια ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ η Εκκλησία δογμάτισε κατά τής Εξελικτικής Δημιουργίας.

Καμιά οικουμενική σύνοδος δεν δογμάτισε κατά της αλλαγής φύλου. Αυτό σημαίνει ότι η Εκκλησία την αποδέχεται;
Άλλωστε καμιά οικουμενική σύνοδος δεν θα μπορούσε να δογματίσει κατά της Εξελικτικής Δημιουργίας αφού πρόκειται για σύγχρονη θεωρία, πολλούς αιώνες μετά την τελευταία οικουμενική σύνοδο, για μια απόπειρα προσαρμογής της χριστιανικής κοσμοθεωρίας στις σύγχρονες επιστημονικές ανακαλύψεις ώστε να μην φαντάζει γραφική και ανόητη.
Κάποιοι στην ΟΟΔΕ σ’ ένα βαθμό ασπάζονται την Εξελικτική Δημιουργία φτάνοντας στο σημείο να ισχυρίζονται πως ο Αδάμ δεν ήταν ο πρώτος άνθρωπος στην γη και πως ίσως να κατάγεται από κάποιο πιθηκοειδές, ενώ πριν από μια δεκαετία η Εκκλησία αντιδρούσε λυσσαλέα στην εισαγωγή της διδασκαλίας της θεωρίας του Δαρβίνου στο σχολείο. Όπως παλιότερα έλεγαν για τους κεραυνούς πως θα ρίξει φωτιά ο Θεός να σε κάψει αλλά ήρθε η εποχή που και οι εκκλησίες τοποθέτησαν αλεξικέραυνα. Μάλλον και σε σας το “Φως” έρχεται σε δόσεις, όπως λέτε και σεις για τους μτΙ.
Υπάρχουν δηλώσεις μητροπολιτών και άλλων, ψηλά στην ιεραρχία, που απορρίπτουν μετά βδελυγμίας την “Εξελικτική Δημιουργία”. Τρικυμία εν κρανίω;


Veriefs: σε ποια ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ η Εκκλησία αποδέχθηκε ως Χριστιανούς τους Παπικούς, ακυρώνοντας τις συνόδους που τους χαρακτήρισαν αιρετικούς;

Μάλλον ανήκεις σε τίποτα σκληροπυρηνικούς, παραεκκλησιαστικών οργανώσεων, διότι μπορώ να σε παραπέμψω στο επίσημη ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος όπου οι Kαθολικοί αποκαλούνται “χριστιανοί”. Μάντεψε ποιον προσφωνούν Αγιότατο και σε ποιον αναφέρονται επικαλούμενοι την Αυτού Αγιότητα. Στον Πάπα.

Πόσοι από τους έλληνες ορθόδοξους πιστεύεις ότι συμμερίζονται την πίστη σου αυτή;

Nikos.

R. Watters είπε...

Veriefs: ….μάλλον και εδώ θέλεις γιατρό …

Νίκος:
Είναι ολοφάνερο πως εσύ χρειάζεσαι γιατρό…

R. Watters

Αγαπητοί φίλοι, δεν έχω ακόμη καταλάβει γιατί πρέπει οπωσδήποτε να παρέμβει γιατρός προκειμένου να κάνουμε διάλογο;

Είναι τόσο δύσκολο πραγματικά να ομιλούμε βάση επιχειρημάτων σεβόμενοι παράλληλα ο ένας τη γνώμη του άλλου;

Στο κάτω κάτω της γραφής, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δεχτούμε ο ένας τις θεωρίες του άλλου.

Νομίζω ότι ο διάλογος θα ήταν πιο εποικοδομητικός εάν ο διάλογος κυλούσε ως εξής:

Αγαπητέ Veriefs, δεν θα συμφωνήσω με αυτό που λέτε για αυτό και το και το και το…
Και το αντίστροφο.
Αγαπητέ Νίκο, δεν συμφωνώ με την άποψή σου, διότι έτσι, έτσι, έτσι, έτσι..

Και να τελειώνει το θέμα εκεί.
Μπορούμε αμέσως να πηγαίνουμε παρακάτω.

Υπάρχουν τόσα άλλα θέματα που μπορούν να συζητηθούν.
Απλά να ξεκαθαρίζεται και από τις δυο πλευρές - ευγενικά πάντα - για ποιο λόγο δεν δέχεται ο ένας τη θεωρία του άλλου και ας προχωράμε παρακάτω.

Τα ονόματα του κυρίου Νίκου και του κυρίου Veriefs, απλά τα δανείστηκα για το παράδειγμα.

Όσα προτείνω, για όλους μας τα προτείνω.

Συγνώμη γα την παρέμβαση.

Ο Θεός μαζί μας,

R. Watters

Ανώνυμος είπε...

Veriefs
Νίκος:
"Εκτός κι αν θεωρείς ότι η Εκκλησία “εκφράζεται” αποκλειστικά και μόνο με τις οικουμενικές συνόδους"

Απαντώ:
Η Εκκλησία εκφράζεται δεσμευτικά για όλους, αποκλειστικά και μόνο με τις οικουμενικές συνόδους, και ΜΟΝΟ για ζητήματα δογματικά και όχι επιστημονικά.

π.χ. το ζήτημα με την επιτροπή Βιοηθικής, έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα, και ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΕΙ κανέναν Ορθόδοξο να έχει διαφορετική άποψη, εκτός αν βρίσκεται σε απόλυτη εξάρτηση από σαφώς διατυπωμένα Θεολογικά δόγματα στις Συνόδους, όπως η έκτρωση, και η σύλληψη ως αρχή τής ζωής.

Νίκος:
"όταν έγινε η τελευταία οικουμενική σύνοδος οι επιστήμες ήταν απλώς έργα του διαβόλου, υπό καθεστώς διωγμού"

Απαντώ:
Και πάλι ψεύδεσαι, και σε καλώ να μας δώσεις αποφάσεις Οικουμενικής Συνόδου που να λένε αυτά που ισχυρίζεσαι περί "διωγμού" τών επιστημών. Αντιθέτως εγώ σου δίνω στοιχεία ότι ψεύδεσαι, εδώ: http://www.oodegr.com/neopaganismos/romi/epist1.htm

Νίκος:
"Καμιά οικουμενική σύνοδος δεν δογμάτισε κατά της αλλαγής φύλου"

Απαντώ:
Ψεύδεσαι. Η "αλλαγή φύλου" είναι ομοφυλοφιλία, και έχει καταδικασθεί συνοδικά.

Νίκος:
"Άλλωστε καμιά οικουμενική σύνοδος δεν θα μπορούσε να δογματίσει κατά της Εξελικτικής Δημιουργίας αφού πρόκειται για σύγχρονη θεωρία"

Απαντώ:
Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, είσαι αδικαιολόγητος να μιλάς περί "αίρεσης", για κάτι που ΔΕΝ έχει δογματισθεί από την Εκκλησία, και κινείται αυστηρά στα πλαίσια τής Ορθόδοξης δογματικής.
...

Ανώνυμος είπε...

Veriefs
...
Νίκος:
"ενώ πριν από μια δεκαετία η Εκκλησία αντιδρούσε λυσσαλέα στην εισαγωγή της διδασκαλίας της θεωρίας του Δαρβίνου στο σχολείο"

Απαντώ:
Όχι "η εκκλησία", αλλά ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ στην Εκκλησία. Γιατί στην Εκκλησία υπάρχουν ΔΥΟ τάσεις επί του θέματος. Η Δημιουργιστική και η Εξελικτική, και αμφότερες βρίσκονται αυστηρά μέσα στα πλαίσια τής Ορθόδοξης Δογματικής. Το δε θέμα αυτό, ως επιστημονικό, βρίσκεται στην αρμοδιότητα τής επιστήμης και όχι της Εκκλησίας.

Νίκος:
"σε σας το “Φως” έρχεται σε δόσεις, όπως λέτε και σεις για τους μτΙ."

Απαντώ:
Σε επισημονικά θέματα βεβαίως. Όχι όμως στα δογματικά, γιατί "το Ευαγγέλιο παρεδόξη ΑΠΑΞ στους Αγίους" κατά την Αγία Γραφή. Και επί δογματικών θεμάτων δεν έχεις να αντιτείνεις τίποτα. Στις επιστήμες όμως, φυσικά περιμένουμε από τους επιστήμονες να μας διδάξουν.

Νίκος:
"Μάντεψε ποιον προσφωνούν Αγιότατο και σε ποιον αναφέρονται επικαλούμενοι την Αυτού Αγιότητα. Στον Πάπα"

Απαντώ:
Γνωστές παρασπονδίες Οικουμενιστών Επισκόπων. Που όπως σου απέδειξα, βρίσκονται σε αντίθεση με την Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΙΚΩΣ έχει καταδικάσει τον Παπισμό ως αίρεση, επί ποινή αφορισμού.

Το αν αυτό όμως ακολουθείται ή όχι από ορισμένους, είναι άλλη δουλειά. Η Εκκλησία όπως ξαναέγραψα, ΜΟΝΟ ΣΥΝΟΔΙΚΩΣ έχει καθολική ισχύ για τις αποφάσεις της.

Συνεπώς, παραδέχεσαι:
1. Ότι ΔΕΝ υπάρχει καταδίκη τής Εξελικτικής Δημιουργίας από Οικουμενική Σύνοδο, (άρα δεν έχεις κανένα δικαίωμα να αποκαλείς "αιρετικούς" αυτούς που σου χαλάνε τη συνταγή τών επιχειρημάτων κατά τής Εκκλησίας), και
2. Ότι δεν υπάρχει Οικουμενική Σύνοδο που να έχει ανατρέψει την καταδίκη τών αιρέσεων τού Παπισμού, από Οικουμενικές Συνόδους.

Αυτό σημαίνει ότι σου χαλάει και η γνωστή συνταγή όλων τών αντι-χριστιανών, να χρησιμοποιείτε παρασπονδίες Ορθοδόξων, ή ακραία στοιχεία, για να χαρακτηρίσετε "αιρετικούς" αυτούς που σας χαλάνε τα επιχειρήματα.
...

Ανώνυμος είπε...

Veriefs
Και ολοκληρώνω εκθέτοντας ποιο είναι εδώ το πρόβλημα τού Νίκου:

Όλοι αυτοί οι Αθεο-παγανιστές σαν τον Νίκο (που δεν υπογράφει εδώ και εμφανίζεται ως Ανώνυμος), το μόνο που κάνουν εδώ στην Ελλάδα, είναι να ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΝ τα επιχειρήματα τών Δυτικών Αθεϊστών και Αντιχριστιανών.

Τα επιχειρήματα αυτά έχουν τρεις άξονες:

1. Χτυπάνε την κατά γράμμα Θεοπνευστία τής Αγίας Γραφής, μια και οι Δυτικοί (Προτεστάντες όντες στο μεγαλύτερο μέρος τους), δέχονται κατά γράμμα Θεοπνευστία.

2. Κατηγορούν τα εγκλήματα τού Παπισμού, ή τα σκάνδαλα σημαινόντων προσώπων τής ηγεσίας τών Προτεσταντών, για να σκανδαλίσουν.

3. Εκθέτουν τον Δημιουργισμό τών Δυτικών Προτεσταντών, οι οποίοι έχουν μεγάλο πρόβλημα με τις σύγχρονες επιστήμες, γιατί αυτές δεν κολλάνε με τα δόγματά τους.

Τύποι λοιπόν σαν τον Ανώνυμο - Νίκο, έρχονται και τα αντιγράφουν αυτά εδώ, για να χτυπήσουν την Ορθόδοξη Εκκλησία τού Χριστού, με όπλα ΞΕΝΑ, κατασκευασμένα για Προτεστάντες και Παπικούς!

Όμως εδώ αυτά ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ, επειδή:

1. Εδώ δεν έχουμε "κατά γράμμα" Θεοπνευστία και αλάθητο Αγίας Γραφής, αλλά η Αγία Γραφή είναι Θεόπνευστη ΜΟΝΟ όταν ερμηνεύεται Ορθόδοξα.

2. Δεν έχομε μετοχή στα εγκλήματά τών Παπικών, επειδή για εμάς είναι ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.

3. Δεν μας θίγουν οι παρασπονδίες Επισκόπων μας, επειδή έχουμε ΣΥΝΟΔΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, και αυτό που έχει για εμάς αξία, είναι οι αποφάσεις τών Οικουμενικών Συνόδων, και όχι το τι λέει και τι κάνει ο ένας και ο άλλος.
...

Ανώνυμος είπε...

...

Veriefs
Συνεπώς, αθεο-παγανιστές σαν τον Νίκο, λυσσάνε, επειδή βλέπουν ότι ό,τι και αν πουν, σ' εμάς δεν έχει εφαρμογή, μια και η Εκκλησία μας, ούτε υπήρξε ποτέ, ούτε είναι εχθρός τής επιστήμης, και επί πλέον τα δόγματα τής Ορθόδοξης πίστης συμφωνούν απόλυτα με τις επιστήμες, έστω και αν σε θέματα επιστήμης υπάρχουν και διαφορετικές θέσεις, (πάντα στα Συνοδικά πλαίσια τής Ορθόδοξης δογματικής).

Το επόμενο βήμα λοιπόν τών αθεο-παγανιστών, είναι να προσπαθήσουν να βγάλουν "αιρετικούς", αυτούς που με τις απαντήσεις τους, τους χαλάνε τη συνταγή, χρησιμοποιώντας είτε παρασπονδίες επισκόπων, (βλέπε Οικουμενιστές), είτε ακραία στοιχεία (βλέπε Δημιουργιστές που μάχονται την επιστήμη). Όμως χωρίς αποφάσεις Οικουμενικών Συνόδων, στην Ορθόδοξη Εκκλησία ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορεί να θεωρηθεί αιρετικός, ακόμα και Οικουμενιστής αν είναι!

Άσ' τα Νικολάκη, αυτά τα έχουμε δει από πολλούς σαν εσένα. Και τα περιμένουμε ακόμα και ΠΡΙΝ τα πεις και τα γράψεις. Γι' αυτό και όπως θα πρόσεξες, σε ό,τι είπες, σου έδωσα και έτοιμα άρθρα με τις απαντήσεις.

Αυτά άντε να τα πεις στους Φονταμενταλιστές τής Δύσης. Εδώ έχουμε Ορθοδοξία, και αυτά δεν περνάνε!

Ανώνυμος είπε...

Veriefs
Και για να μην ξεχνιόμαστε:

Νίκο, περιμένω ακόμα από εσένα να μας πεις:

1. Ποια Οικουμενική Σύνοδος καταδίκασε τις επιστήμες, όπως ισχυρίστηκες;

2. Να καταδικάσεις τον Αθεϊσμό και τον Παγανισμό ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ για τα εγκλήματα που έκαναν στην ιστορία, για τα οποία σου έδωσα επαρκή ντοκουμέντα, (μέχρι καννιβαλισμούς), όπως κάνεις για τους Χριστιανούς.

Γιώργο:
Περιμένω εκείνη την καημένη την προτασούλα! Άντε, θα γίνει ο Αρμαγεδώνας μέχρι να μας τη γράψεις! Στη Σκοπιά 15 Απριλίου που θα πάρετε αυτές τις ημέρες, έχει και "Νέο Φως" για τη γενιά τού 1914, η ΤΡΙΤΗ ΑΛΛΑΓΗ στα τελευταία λίγα χρόνια! (Φαίνεται η Σκοπιά δεν έχει ακόμα απωλέσει την προχειρότητα τών σοφών ερμηνειών της, που γίνονται από το Πνεύμα τού Θεού).

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

Γιώργο, σου αφιερώσω αυτό το τραγούδι.

http://www.youtube.com/watch?v=zYH0s13fVJQ

Τι να σου πω; τι να σου πω; αφού σου τα΄παν άλλοι;
Σου άφησαν πόδια και ουρά, σου πήραν το κεφάλι!

Πίτερ

Γιώργος είπε...

στο δικό σου:
"ἐκκένωσιν (Back up) τῶν ἤδη ὑπαρχόντων κετεστραμμενων ἀρχείων καὶ τὴν φύλαξιν τῶν εἰς CD"»

ΑΠΑΝΤΑΣ:
Νὰ μιλήσω λίγο «Ἑλληνικά» γιατί βλέπω ὅτι δὲν μὲ καταλαβαίνεις;
Ἐννοῶ τὶς διδασκαλίες τῶν Νεοπαγανιστῶν πού ὑπάρχουν στὴ μνήμη τοῦ Nikos ὅπως ἀκριβῶς ἕνα pc ἔχει ἀποθηκευμένα ἀρχεῖα στὴ μνήμη του.
Αὐτὰ λοιπὸν θέλουν ἐκκένωση (back up) ἀπὸ τὸ pc δηλ νὰ τὰ βγάλει ἀπὸ τὴ σκέψη του σήμερα ὁ Nikos (νὰ μὴν ἐνεργεῖ σύμφωνα μὲ αὐτά) ἀλλὰ προτοῦ νὰ γίνει αὐτὸ νὰ γίνει ἕνα ἀντίγραφο cd ἀπὸ τὸ pc (ἡ ἀλλιῶς νὰ θυμᾶται ὁ Νikos σὲ τί περιπέτεια εἶχε μπλέξει) καὶ νὰ κάνει ἐπανεκκίνηση τῆς ζωῆς του.

ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΩ:
«Ἑλληνικά» θες να μιλήσεις και ξέρεις αλλά από ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ δεν δείχνεις ότι καταλαβαίνεις.

Όσο γράφεις για
'back up' τόσο δείχνεις
ότι πέφτεις έξω και
ότι δεν καταλαβαίνεις.

Αδιόρθωτος φαίνεται ότι είσαι επειδή σου το έγραψα τόσες φορές.

Δεν το καταλαβαίνεις ότι με ένα 'back up' δεν γίνεται 'ἐκκένωση' του υπολογιστή;

Εσύ όταν κάνεις μια φωτοτυπία από ένα βιβλίο, πιστεύεις ότι κάνεις ταυτόχρονα και 'ἐκκένωση' του βιβλίου;

[Η σελίδα του Βιβλίου που κάνεις φωτοτυπία δεν καταστρέφεται επειδή τη φωτοτυπείς]

Δεν καταλαβαίνεις ότι 'back up` σημαίνει COPY πληροφοριών - όχι 'ἐκκένωση' - και αποθήκευσή τους σε άλλο 'μέρος' [CD, DVD, άλλο σκληρό δίσκο κλπ] για 'ασφάλεια', ώστε να ξαναχρησιμοποιηθούν σε περίπτωση που θα καταστραφούν στον υπολογιστή;

Παραδέξου τουλάχιστο το λάθος σου και ότι δεν καταλαβαίνεις Α_Π_Λ_Ο_Υ_Σ_Τ_Α_Τ_Α θέματα πληροφορικής.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

περί 1914.

Χαίρομαι αφάνταστα που το 1914 ο Χριστός ανέλαβε Βασιλεία και 'κατακυριεύει εν μέσω εχθρών' και 'νικάει' ιδιαίτερα μέσω του έργου που προφητεύτηκε στο Ματθαίος 24:14.

Όταν αυτό ολοκληρωθεί στο βαθμό που θέλει ο Θεός θα έρθει το προφητευμένο 'τέλος'.

Ανώνυμος είπε...

Άς με βοηθησει καποιος χριστιανος να καταλαβω και εγω ο αγραμματος , τί σχεση εχουν ολα αυτα τα ασχετα που διαβαζω !!!!

Μιλαμε θεολογικα , και επι θεματων πιστεως

ή μιλαμε για οτιδηποτε αλλο ???

Ισως να μη το αντιληφθηκα , αλλα το 607 και τα σχετικα θεματα , θεολογικου περιεχομενου , απαντηθηκαν ???

Γιατι ή θα μιλαμε για σοβαρα θεματα , ή καλυτερα να μην χαλαμε και ενεργεια , με ασχετα με την συζητηση πραγματα ....

και παλι συγνωμη....

Ανώνυμος είπε...

To ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟ 24 - 14 ΛΕΕΙ , ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ """ΜΕΧΡΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΘΕΟΣ ???"""

Η ΙΝΔΙΑ ΚΑΙ Η ΚΙΝΑ , ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΜΙΣΟ ΠΛΥΘΗΣΜΟ ΤΗΣ ΓΗΣ , ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΕΚΕΙ ΤΟ `ΕΡΓΟ` , ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ???

ΜΗΠΩΣ ΘΑ [[ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΑ]]
ΓΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΘΕΟΣ , ΚΑΙ ΘΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ 3,5 ΔΙΣ . ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ , ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΣ ΤΙΣ ΣΚΟΠΙΑΣ , ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ???

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...


Πολλοὶ ζητοῦσι τὸν λόγον τοῦ Γεωργίου περὶ τῶν συμβεβηκότων τοῦ 1914.

Ὁ περισπούδαστος καὶ καθ’ ὅλα λαλήστατος Χιλιαστής οὐδόλως θορυβῆται καὶ εἰς τὸν ἀγρὸν ἀπερισπάστως ἐργάζεται.

Ὡς μέλος τῆς Ὀργανώσεως εἰς ἀπώλειαν ὑπάγει.

Οἱ Μαθηταὶ τοῦ Κυρίου ὡς ἁλιεῖς εἰργάζοντο ἄχρι τῆς τοῦ Κυρίου κλήσεως ὅστις μετέστρεψεν αὐτοὺς εἰς ἁλιεῖς ψυχῶν.

Οὗτος ὁ Χιλιαστής οὐχὶ παρὰ τοῦ Κυρίου ὡς ἁλιεὺς ψυχῶν ἀπεστάλη ἀλλὰ παρὰ τῆς τῶν Χιλιαστῶν Ὁμηγύρεως ὡς φαλαγγίτης ἱστὸν βάλλει εἰς τάς ὁδοὺς καὶ τάς συλληφθείσας ἐν τῷ ἱστῷ ψυχὰς ἐκ τῆς Οὐρανίου Βασιλείας ὑφαρπάζει.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Γεώργιος

ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΩ:
«Ἑλληνικά» θες να μιλήσεις και ξέρεις αλλά από ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ δεν δείχνεις ότι καταλαβαίνεις.

Γεώργιε Γεώργιε μεριμνᾷς καὶ τυρβάζῃ περὶ πολλῶν ἑνὸς δέ ἐστι χρεία (1914) !!!

Ἀσε τὸ back up ἄκομα καὶ λάθος νὰ ἔκανα τεχνικὸς ὑπολογιστῶν δὲν εἶμαι.

Στὸν Veriefs θὰ ἀπαντήσεις φέτος ἤ τὸ 2011;

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

κ.Γιωργο , οι χριστιανοι παραδεχοντε το σφαλμα , εσυ δεν θελουμε να παραδεχτεις την αγνοια σου, απλα να τελειωνεις με καθε θεμα που ανοιγεις , γιατι άν δεν το κανεις αυτο , παει να πει πώς μας δουλευεις και μας εμπαιζεις , μας θεωρεις τοσο χαζους να μην καταλαβαινουμε την τακτικη σου , να μιλας για ασχετα θεματα , για να θολωνεις τα νερα και να μην απαντας στα ανοιχτα ζητηματα , οπως το 607 , και τα παρομοια με αυτο θεματα ???

Εδω δεν εισαι στο , απο πορτα σε πορτα , εργο , να λες οτι θελεις και να φευγεις οταν τα βρεις δυσκολα .
Εδω θα απαντας , γιατι δεν μιλας με παιδακια , αλλα με γνωστες του αντικειμενου .

Εγω άν ηθελα θα σου εκανα μια και μοναδικη ερωτηση , και σου μιλαω στον λογο της αντρικης μου τιμης , θα σε εβγαζα αμεσως νοκ-αουτ .

Αλλα κανω υπομονη χαρην της συζητησης , και απο σεβασμο σε ολους τους αναγνωστες μας .

Γιαυτο ασε τα αγγλικα σχεδιακια με τους υπολογιστες , και αρχισε να μιλας επι του θεματος , άν θες να εχει ενα επιπεδο η κουβεντα μας .

Και επειδη εχουμε και εμεις αγια γραφη , αυτο το ψεμα που εγραψες για το ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟ 24\14 , ΔΕΝ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ , ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΑΥΤΟ.

Καλω ολους τους αναγνωστες μας , να διαβασουν προσεκτικα το εδαφιο ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟ 24/14 , ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΑΣ.

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

Ας δούμε λοιπόν τί λέει η Γραφή και τί ο Γιώργος:

Α. Γραφή Ματθ. 24. 14
Και τούτο το ευαγγέλιο της βασιλείας θα κηρυχθεί σε ολόκληρη την οικουμένη, για μαρτυρία σε όλα τα έθνη· και, τότε, θάρθει το τέλος.


Γιώργος
Χαίρομαι αφάνταστα που το 1914 ο Χριστός ανέλαβε Βασιλεία και 'κατακυριεύει εν μέσω εχθρών' και 'νικάει' ιδιαίτερα μέσω του έργου που προφητεύτηκε στο Ματθαίος 24:14.

Όταν αυτό ολοκληρωθεί στο βαθμό που θέλει ο Θεός θα έρθει το προφητευμένο 'τέλος'.

Γιώργο, έχεις βάλει ποτέ δίπλα δίπλα αυτά που γράφεις εσύ με αυτά που γράφει η Γραφή;

Πίτερ

Γιώργος είπε...

Veriefs:
Στο ερώτημα:
«Τελικά ο άγγελος στο Ζαχαρίας 1/α: 12, μιλούσε για 70 χρόνια αγανάκτησης του Θεού, ή για 70 χρόνια ερήμωσης τη Ιερουσαλήμ;»
Υπάρχουν ΜΟΝΟ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ δυνατές απαντήσεις:
Α. Μιλούσε για 70 χρόνια αγανάκτησης του Θεού.
Β. Μιλούσε για 70 χρόνια ερήμωσης της Ιερουσαλήμ.
Γ. Τίποτα από τα δύο.
Δ. Και για τα δύο».
...
ποια από τις παραπάνω 4 περιπτώσεις σε εκφράζει.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Καμία δεν με εκφράζει.

Γιατί;

Καταρχήν δεν προκειται για δύο πράγματα αλλά μόνο ΓΙΑ
Ε__Ν__Α.
Τα 70 προφητευμένα χρόνια. Αυτά δεν χωρίζονται σε δύο.

Γιατί;

Απλά επειδή ο άγγελος - που ρωτάει στο Ζαχαρίας 1:12 - δεν έκανε ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ.

Τελικά για ποιό θέμα πρόκειται;
Για το πότε θα τελείωναν τα 70 προφητευμένα χρόνια.

Σε αυτό καταλυτικής σημασίας είναι η προφητεία του Ιερεμία:
(Ιερεμίας 25:12)
"Και όταν συμπληρωθούν εβδομήντα χρόνια, θα ζητήσω λογαριασμό από το βασιλιά της Βαβυλώνας και από εκείνο το έθνος, λέει ο Ιεχωβά, για το σφάλμα τους"

Άπό ποιό έθνος ζήτησε λογαριασμό ο Θεός μετά τη συμπλήρωση των 70 ετών;
Φυσικά από τη Βαβυλωνιακή αυτοκρατορία που κρατούσε σε αιχμαλωσία τους Ιουδαίους.
Αυτή κατακτήθηκε το 539 π.κ.χ. από τη Μηδοπερσία.

Και αυτό είχε επίσης προφητευτεί.

ΟΡΟΣΗΜΟ λοιπόν για το συμπλήρωμα των προφητευμένων 70 ετών είναι το 539 π.κ.χ.

Ο ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ Δανιήλ το περιγράφει ως εξής αυτό που ζούσε:
(Δανιήλ 9:1-2)
"Το πρώτο έτος του Δαρείου,...
ο οποίος είχε κατασταθεί βασιλιάς του βασιλείου των Χαλδαίων [καθώς κατέκτησε τη Βαβυλώνα το 539 π.κ.χ.],
... εγώ ο Δανιήλ διέκρινα από τα βιβλία τον αριθμό των χρόνων σχετικά με τα οποία είχε έρθει ο λόγος του Ιεχωβά στον Ιερεμία τον προφήτη για τη συμπλήρωση των ερημώσεων της Ιερουσαλήμ, δηλαδή εβδομήντα χρόνια"

Δεν θα είχε νόημα ο Δανιήλ να κάνει μια 'επαλήθευση' 17 χρόνια νωρίτερα λες και αυτά επρόκειτο να τελειώσουν 17 χρόνια αργότερα, ώστε να επαλήθευε ο Δανιήλ τον αριθμό των 70 ετών προτού συμπληρωθούν ούτε τα 58.

[Κανείς δεν λέει ότι πλησιάζει την ηλικία των 70 ετών όταν δεν έχει φτάσει ούτε τα 58]

Έτσι λοιπόν, ο προφήτης Δανιήλ, ο οποίος έζησε τουλάχιστον μέχρι «το τρίτο έτος του Κύρου, του βασιλιά της Περσίας», ήταν σε θέση να ξέρει ότι είχε υπολογίσει το μήκος αυτής της χρονικής περιόδου σωστά. (Δανιήλ 10:1)

Καταλυτικής σημασίας είναι και το Έσδρας 1:1-4 που αναφέρει τι έγινε όταν ανέλαβε ο Κύρος την εξουσία στη Μηδοπερσία:

"στο πρώτο έτος του Κύρου [το 537 π.κ.χ.], του βασιλιά της Περσίας — για να εκπληρωθεί ο λόγος του Ιεχωβά που ειπώθηκε από το στόμα του Ιερεμία... από εσάς...Ας ανεβεί στην Ιερουσαλήμ...και ας ανοικοδομήσει τον οίκο του Ιεχωβά...”

(Έσδρας 1:5)
"Τότε [το 537 π.κ.χ.] σηκώθηκαν...για να ανεβούν και να ανοικοδομήσουν τον οίκο του Ιεχωβά, ο οποίος βρισκόταν στην Ιερουσαλήμ"

(Έσδρας 3:1)
"Όταν έφτασε ο έβδομος μήνας, [τον Οκτώβριο του 537 π.k.x.] οι γιοι του Ισραήλ ήταν στις πόλεις τους. Και ο λαός άρχισε να συγκεντρώνεται σαν ένας άνθρωπος στην Ιερουσαλήμ"

ΗΔΗ λοιπόν από το 537 π.κ.χ. είχαν επιστρέψει οι Ιουδαίοι στην Ιερουσαλήμ ώστε αυτή να μην είναι πλέον 'έρημωμένη'.

ΣΥΝΕΠΩΣ το 537 τελείωσαν τα 70 προφητευμένα χρόνια ερήμωσης της Ιερουσαλήμ - αυτό σημαίνει ότι άρχισαν το 607 π.κ.χ.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Ας δούμε λοιπόν τί λέει η Γραφή και τί ο Γιώργος:
Α. Γραφή Ματθ. 24. 14
Και τούτο το ευαγγέλιο της βασιλείας θα κηρυχθεί σε ολόκληρη την οικουμένη, για μαρτυρία σε όλα τα έθνη· και, τότε, θάρθει το τέλος.

Γιώργος
Χαίρομαι αφάνταστα που το 1914 ο Χριστός ανέλαβε Βασιλεία και 'κατακυριεύει εν μέσω εχθρών' και 'νικάει' ιδιαίτερα μέσω του έργου που προφητεύτηκε στο Ματθαίος 24:14.
Όταν αυτό ολοκληρωθεί στο βαθμό που θέλει ο Θεός θα έρθει το προφητευμένο 'τέλος'.


Γιώργο, έχεις βάλει ποτέ δίπλα δίπλα αυτά που γράφεις εσύ με αυτά που γράφει η Γραφή;
Πίτερ


ΠΙΤΕΡ το 'πάζλ' του θέματος οδηγεί - μεταξύ άλλων - στην Αποκάλυψη... Εκεί θα βρείς ... τη συνέχεια:
Aποκ. 6:2
"ἐδόθη αὐτῷ [στον Χριστό] στέφανος [Βασιλική εξουσία] καὶ ἐξῆλθεν νικῶν [εχθρούς] καὶ ἵνα νικήσῃ [τελειωτικά όλους τους εχθρούς]"

Όταν ήταν ο Χριστός στη γη είχε δηλώσει ότι νίκησε τον κόσμο:

Iωάννης 16:33
"...θαρσεῖτε, ἐγὼ νενίκηκα τὸν κόσμον"

Αποκ 3:21
"ὁ νικῶν δώσω αὐτῷ καθίσαι μετ' ἐμοῦ ἐν τῷ θρόνῳ μου, ὡς κἀγὼ ἐνίκησα"

Ιδιαίτερα οι Φαρισσαίοι αντιδρούσαν στο κήρυγμά του.

Αν ο Χριστός το σταματούσε θα είχε νικηθεί, επειδή θα είχαν καταφέρει να τον σταματήσουν και δεν θα έφερνε σε πέρας την αποστολή του.

[Μέσω πίστης άλλωστε νικούσαν και οι μαθητές του
Α Ιωάννου 5:4
"αὕτη ἐστὶν ἡ νίκη ἡ νικήσασα τὸν κόσμον, ἡ πίστις ἡμῶν"

Κύριο χαρακτηριστικό της Νίκης μέσω πίστης είναι η συνέχιση του έργου κηρύγματος - επειδή σε αυτό υπάρχει πρωτίστως αντίδραση / πόλεμος]


Γιώργος

Ανώνυμος είπε...


Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΕΙΠΕ :

Veriefs:
Στο ερώτημα:
«Τελικά ο άγγελος στο Ζαχαρίας 1/α: 12, μιλούσε για 70 χρόνια αγανάκτησης του Θεού, ή για 70 χρόνια ερήμωσης τη Ιερουσαλήμ;»
Υπάρχουν ΜΟΝΟ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ δυνατές απαντήσεις:
Α. Μιλούσε για 70 χρόνια αγανάκτησης του Θεού.
Β. Μιλούσε για 70 χρόνια ερήμωσης της Ιερουσαλήμ.
Γ. Τίποτα από τα δύο.
Δ. Και για τα δύο».
...
ποια από τις παραπάνω 4 περιπτώσεις σε εκφράζει.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ :

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Καμία δεν με εκφράζει.

ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΓΙΩΡΓΟΥ :


ΣΥΝΕΠΩΣ το 537 τελείωσαν τα 70 προφητευμένα χρόνια ερήμωσης της Ιερουσαλήμ - αυτό σημαίνει ότι άρχισαν το 607 π.κ.χ.

Γιώργος

30 Ιανουαρίου 2010 1:31 π.μ.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΕΙΠΕ :

To ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟ 24 - 14 ΛΕΕΙ , ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ """ΜΕΧΡΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΘΕΟΣ ???"""

Η ΙΝΔΙΑ ΚΑΙ Η ΚΙΝΑ , ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΜΙΣΟ ΠΛΥΘΗΣΜΟ ΤΗΣ ΓΗΣ , ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΕΚΕΙ ΤΟ `ΕΡΓΟ` , ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ???

ΜΗΠΩΣ ΘΑ [[ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΑ]]
ΓΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΘΕΟΣ , ΚΑΙ ΘΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ 3,5 ΔΙΣ . ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ , ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΣ ΤΙΣ ΣΚΟΠΙΑΣ , ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ???

Ανώνυμος είπε...

Aσε που οδηγει το παζλ της σκοπιας , και λεγε , που λεει το ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟ 24/14 , οτι θα γινει το εργο ,""" ΕΩΣ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΙΕΧΩΒΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ """

Το ευαγγελιο ειναι γραμμενο στα ελληνικα , και αυτα που κανει η σκοπια , σε αλλες δυτικες χωρες , παραπλανωντας τον κοσμο , που δεν ξερει ελληνικα , εδω στην ελλαδα δεν περνανε κυριε Γιωργο .

Και εφοσον δεν παραδεχεσαι το αναγνωρισμενο απο την ορθοδοξη εκκλησια , βυζαντινο κειμενο , μην μας κανεις τα γνωστα κολπα , και παραθετεις απο αυτο , δεν μας ξεγελας ...να παραθετεις ΜΟΝΟ απο την μεταφραση νεου κοσμου , για να δεις , για ποτε θα την βαλεις στην ντουλαπα .

Ανώνυμος είπε...

Veriefs
Γιώργος:
"Χαίρομαι αφάνταστα που το 1914 ο Χριστός ανέλαβε Βασιλεία και 'κατακυριεύει εν μέσω εχθρών' και 'νικάει' ιδιαίτερα μέσω του έργου που προφητεύτηκε στο Ματθαίος 24:14"

Απαντώ:
Βεβαίως η Αγία Γραφή έχει πολύ διαφορετική άποψη από τους Μάρτυρες τής Σκοπιάς για το πότε ο Χριστός άρχισε να κατακυριεύει εν μέσω τών εχθρών του:

"Και όποιος νικάει, και όποιος φυλάττει μέχρι τέλους τα έργα μου, θα του δώσω εξουσία επάνω στα έθνη·
27 και θα «τους ποιμάνει με μια σιδερένια ράβδο· θα συντριφτούν, σαν τα σκεύη τού κεραμέα»· όπως και εγώ έλαβα από τον Πατέρα μου" (Αποκάλυψη 2/β: 26,27). Χρησιμοποιεί ΑΟΡΙΣΤΟ, που δείχνει ότι ΗΔΗ τον 1ο αιώνα που γράφτηκαν αυτά τα λόγια, είχε την εξουσία που οι ΜτΙ λένε ότι έλαβε το... 1914!

Επίσης ενώ οι ΜτΙ λένε ότι ο Χριστός το 1914 ήρθε ΑΟΡΑΤΑ (επειδή φυσικά αυτό ήταν μόνο στη φαντασία τους), έρχονται σε αντίθεση με το ξεκάθαρο χωρίο:

"Και θα σας πουν: Να! εδώ είναι, ή: Να! εκεί· μη πάτε ούτε να ακολουθήσετε.
24 Επειδή, όπως η αστραπή, που αστράφτει από το ένα μέρος κάτω από τον ουρανό, λάμπει προς το άλλο μέρος κάτω από τον ουρανό, έτσι θα είναι και ο Υιός τού ανθρώπου κατά τη δική του ημέρα.
" (Λουκάς 17/ιζ: 23,24).

Άρα θα τον δουν ΟΛΟΙ, και όχι "αόρατη" παρουσία.

Και ακόμα, όταν θα έρθει με νεφέλες, (όπως έφυγε, κατά την υπόσχεση τού αγγέλου στο Πράξεις 1/α: 11: "ούτος ο Ιησούς, όστις ανελήφθη αφ' υμών εις τον ουρανόν, θέλει ελθεί ούτω καθ' ον τρόπον είδετε αυτόν πορευόμενον εις τον ουρανόν"),

δείτε τι άλλο λέει στην Αποκάλυψη:

"Προσέξτε, έρχεται μαζί με τα σύννεφα, και θα τον δει κάθε μάτι, και εκείνοι που τον λόγχισαν· και θα θρηνήσουν σ' αυτόν όλες οι φυλές τής γης" (Αποκ. 1/α: 7).

Και δείτε σε ποιον εφαρμόζει αυτά τα λόγια ο Ζαχαρίας:

"Έτσι λέει ο Γιαχβέ... 'και θα επιβλέψουν σε μένα, τον οποίο διατρύπησαν· και θα πενθήσουν γι' αυτόν, όπως κάποιος πενθεί για τον μονογενή του, και θα λυπηθούν γι' αυτόν, όπως αυτός που λυπάται για τον πρωτότοκό του'" (Ζαχαρίας 12/ιβ: 1,10).

Οι ΜτΙ όμως σε αντίθεση με τα σαφέστατα αυτά εδάφια, με τους ιστορικούς για το 587 και με την ίδια την ΑΓία Γραφή που βγάζει 587 με δύο διαφορετικούς τρόπους από τον Ζαχαρία, εμμένει ότι ο Χριστός ήρθε... αόρατα το... 1914!

Ανώνυμος είπε...

Veriefs
Και για να μην ξεχνιόμαστε Γιώργο, (επειδή δεν απάντησες πάλι), επειδή άλλο σε ρώτησα εγώ, και άλλα έγραψες:

"Εκτός από τις 4 ανωτέρω απαντήσεις, ποια άλλη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ απάντηση μπορεί να υπάρξει στην ανωτέρω λογική πρόταση;"

Γιατί εγώ πιστεύω ότι οι 4 προτάσεις μου, είναι ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ λογικές εκδοχές τής ερώτησης. Μπορείς να μας γράψεις ποια είναι η δική σου, αφού δεν σε εκφράζουν αυτές οι 4;

Μια απλή προτασούλα! Τόσο πολύ ζορίζεσαι; Τι χάλια οργάνωση είναι αυτή, όταν τα μέλη της δεν μπορούν να αρθρώσουν ούτε μια πρόταση που τους ρωτούν, εδώ και τόσες εβδομάδες;

Χρήστος - αντιαιρετικός είπε...

Κύριε Γιώργο, είδες τι σου κάνει η «άτιμη» η Σκοπιά. Σε γελοιοποιεί τελείως και σε ρεζιλεύει. Το έχεις καταλάβει και ο ίδιος βέβαια αλλά τι να κάνεις, σκύβεις το κεφάλι και αναγκάζεσαι να σε περιπαίζει ο οιοσδήποτε – δεν εξαιρούμαι και εγώ βέβαια – αρκεί να μην πας κόντρα στη μαμά Σκοπιά. Θυμίζεις πνιγμένο που πιάνεται από τα μαλλιά. Είσαι για λύπηση. Και δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα να σε λυπάται ο άλλος. Όσο δεν παραδέχεσαι πως το 607 είναι παραμύθι της Σκοπιάς, τόσο ο εξευτελισμός σου και η αξιοπρέπειά σου αγγίζουν τα κατώτατα όρια.
Και όλα αυτά που σου λέω δεν είναι λόγια του αέρα. Τόσο καιρό γνωριζόμαστε. Ξέρει πλέον ο ένας τον άλλον. Έχεις διαπιστώσει πως ποτέ δεν μιλάω χωρίς στοιχεία. Βρες μου ένα σχόλιο από τα εκατοντάδες που έχω κάνει, που να μην το στήριξα επαρκώς και να ρεζιλεύτηκα. Όσο και να επιμένεις πως η Σκοπιά έχει δίκαιο για το 607, τόσο εκτίθεσαι και γελιοποιείσαι. Γιατί όλα αυτά που υποστηρίζει η Σκοπιά είναι παράλογα και ισχύουν μόνο για τους Μάρτυρες της Σκοπιάς (έτσι είπε ο πρώην ΜτΙ Ονήσιμος Ελευθεριάδης να σας αποκαλούμε). Και θα σου αποδείξω πως είναι παράλογα αμέσως τώρα. Θα βασιστώ στα έντυπα της Σκοπιάς και μόνο.
Στην σελίδα 4 της Σκοπιάς του 15/7/1981 η Σκοπιά μας καλεί να ερευνήσουμε από όλες τις πλευρές αν η θρησκεία μας, μας οδηγεί στην αλήθεια. Έγώ συμφωνώ επ’ αυτού. Πιστεύω πως δεν διαφωνείς και εσύ. Εμπρός λοιπόν. Ούτε Ορθόδοξος Χριστιανός είμαι εγώ, ούτε Μάρτυρας της Σκοπιάς εσύ. Ας βάλουμε λοιπόν κάτω τα πράγματα και ας τα δούμε ψύχραιμα και λογικά. Αν δεν αντιφάσκουν τα πράγματα μεταξύ τους τότε είναι σωστά. Αν αντιφάσκουν τότε είναι λάθος. Γιατί όπως έχει γράψει πάλι η Σκοπιά της 1ης Αυγούστου 2003, σελίδα 14, πως η αλήθεια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ. Και πως για κάτι υπάρχει πάντα ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Δεν είναι δυνατόν να ισχύει το ίδιο και το αντίθετό του.
Ας δούμε τώρα τι λέει η Σκοπιά για το 607.
Στο βιβλίο της «Διαγγελείς της Βασιλείας», σελ. 46 – 47, γράφει πως
ο Κάρολος Ρώσσελ εξέδωσε το 1877, μαζί με κάποιον Μπάρμπουρ, ένα βιβλίο με τίτλο «Τρεις Κόσμοι και η Σοδειά αυτού του Κόσμου». Σ’ αυτό λοιπόν το βιβλίο υποστήριζε πως η ίδρυση της βασιλείας είχε γίνει το 1874. . Άρα προσθέτοντας 2520 χρόνια ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΠΩΣ Η ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΕΠΕΣΕ ΤΟ 647 π.Χ.!!!
Στο ίδιο βιβλίο γράφει σελ. 62 – 63 πως το 1914 δεν περίμεναν να εγκαθιδρυθεί η βασιλεία του Χριστού, αλλά να μεταλλαχτούν και αποκτώντας πνευματικά σώματα να αναληφθούν στον ουρανό!!!
Και το κερασάκι στη τούρτα αγαπητέ Γεώργιε. Το 1914 «ανακαλύπτεται» ΜΕΤΑ ΑΠΟ 11 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ 1925!!!!!!! «Οι Διαγγελείς της Βασιλείας», σελ. 138 – 139

Συνεχίζεται...

Χρήστος - αντιαιρετικός είπε...

Από την έρευνά μας λοιπόν φτάνουμε στα έξής συμπεράσματα:
Πρώτον. Υπάρχει αντίφαση στα γραπτά της Σκοπιάς; Και βέβαια υπάρχει. Την μια φορά υποστήριζε πως η Ιερουσαλήμ έπεσε το 647 και την άλλη το 607. Άρα ψεύδεται αφού υποστηρίζει ταυτόχρονα δυο αντιφατικά πράγματα.
Δεύτερον. Τι αποδείξεις χειροπιαστές έχουμε για την ίδρυση της Ουράνιας Βασιλείας και το 647 και το 607; ΟΥΔΕΜΙΑ! Μόνο προσωπικούς ισχυρισμούς την μεν πρώτη φορά του πιστού και φρόνιμου δούλου Κάρολου Ρώσσελ και την δεύτερη των συγγραφέων της Σκοπιάς του 1925. Μπορούν λοιπόν οι προσωπικοί ισχυρισμοί κάποιων, να είναι αποδεικτικά στοιχεία; Και βέβαια όχι.
Τρίτον. Μήπως τότε έχουμε μαρτυρίες από την επιστήμη της Ιστορίας; Υπάρχει άραγε ιστορικός που να υποστηρίζει πως η πτώση της Ιερουσαλήμ έγινε το 647 ή το 607; ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ!! Όλοι υποστηρίζουν πως έγινε το 587/6. Πως δικαιολογείτε η Σκοπιά; Λέγοντας πως ΟΛΟΙ οι ιστορικοί έχουν κάνει λάθος, επειδή και άλλες φορές είχαν κάνει λάθη. Είναι λογικό αυτό; Όχι βέβαια. Γιατί τότε οδηγούμαστε στην παράλογη υπόθεση πως όλες οι ιστορικές ημερομηνίες είναι λάθος!! Το δέχεται αυτό κανένας εχέφρων άνθρωπος; Όχι βέβαια. Παράφρων και παράλογος, ναι.

Όλα λοιπόν τα παραπάνω αποδεικνύουν πως το 607 είναι ένα μεγάλο παραμύθι της Σκοπιάς. Το ξέρεις βέβαια και εσύ αυτό, γι’ αυτό είτε κρύβεσαι εξαφανιζόμενος για κάποιες μέρες – κάτι που δεν έκανες στο παρελθόν – είτε προσπαθείς να στρέψεις την κουβέντα αλλού, είτε το χειρότερο από όλα μην αντέχοντας την χλεύη μας και το δούλεμά μας γράφεις ακαταλαβίστικα πράγματα, κοινώς άρες – μάρες – κουκουνάρες.

Το ξέρω πως όλα αυτά που γράφω δεν θα σε αγγίξουν, γιατί η μαμά Σκοπιά έχει φροντίσει γι’ αυτό μέσω των πενθήμερων συγκεντρώσεών σας, αλλά ξέρω επίσης πως κατά βάθος ξέρεις ποιος έχει δίκαιο.

Με συμπάθεια για την «κατάντια» σου
Χρήστος - αντιαιρετικός

Μπάγεβιτς είπε...

Νίκο άθεε και Γιώργο υπηρέτη φυλλαδικής εταιρίας, για ελάτε εδώ να μιλήσουμε λιγάκι έξω από τα δόντια.

Η κακή για εσάς ορθόδοξη εκκλησία της Ελλάδας, έστειλε ανθρωπιστική βοήθεια στην Αϊτή.

http://troktiko.blogspot.com/2010/01/blog-post_9925.html

Εσείς οι άθεοι τι στείλατε Νικολάκη;

Εσείς οι Γιαχουβάδες τι στείλατε Γιωργάκη;

Ποια η προσφορά σας;

Μπάγεβιτς

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Επειδη ειμαι ενα βαθια συναισθηματικο και ευαισθητο ατομο , πραγματικα , ασχετα με τις διαφορετικες πεποιθησεις που εχω με τον αγαπητο Γιωργο , τον λυπαμαι ειλικρινα .


Λυπαμαι και ολους αυτους τους μαρτυρες της σκοπιας , που απο αγνη και ειλικρινη διαθεση , πιστεψαν σε ενα ψεμα .


Ξερω πολυ καλα , ποσο πονανε και στενοχωριουντε , με ολα αυτα που βγαινουν στην επιφανεια .


Αλλα η αληθεια , ειναι αδυνατον να κρυφτει , οσο και άν προσπαθησουμε να την κρυψουμε , ο Θεος θα σηκωσει τις πετρες για να μιλησουν για την αληθεια Του .


Για αυτους , και αλλους πολλους λογους , ηρθε η ωρα να κανουν ολοι την αυτοκριτικη τους , και να δουν καταματα την αληθεια , και να ζητησουμε την συγχωρεση Του Θεου .


Καλω και ολους τους μαρτυρες της σκοπιας , να σκεφτουν σοβαρα , και να κανουν αντικειμενικη ερευνα εφ ολης της υλης , και να δουν άν αυτα που τους εμαθαν ολα αυτα τα χρονια , αντεχουν στην συγκριση με την αληθεια Του Θεου .


Εμεις ως χριστιανοι δεν μισουμε κανεναν , αγαπουμε ολους τους ανθρωπους , και τον αγαπητο Γιωργο , και ολους τους μαρτυρες της σκοπιας , ειμαστε ομως υποχρεωμενοι απο την συνειδηση μας , να πουμε την αληθεια σχετικα με την πιστη μας , Στον Ιησου Χριστο.


Και επισης να βοηθησουμε ολα τα θυματα αυτα , που Ο Θεος εκανε χαρη , και βγηκαν απο οργανωσεις οπως αυτη της σκοπιας .


Δεν εχουμε σκοπο να μιλαμε σκληρα και ασχημα , άν αυτο γινεται καποιες φορες , ειναι γιατι και εμεις ειμαστε ανθρωποι και εχουμε τα ορια μας .


Καλουμε λοιπον ολους , να αρχισουν απο την αρχη και να δουν άν αυτα που πιστευαν εως τωρα ειναι σωστα.
Οχι για να το πουν στον κοσμο , αλλα για να ζητησουν την συγχωρεση Του Θεου .

Γιώργος είπε...

Veriefs:
"Και θα σας πουν: Να! εδώ είναι, ή: Να! εκεί· μη πάτε ούτε να ακολουθήσετε.
24 Επειδή, όπως η αστραπή, που αστράφτει από το ένα μέρος κάτω από τον ουρανό, λάμπει προς το άλλο μέρος κάτω από τον ουρανό, έτσι θα είναι και ο Υιός τού ανθρώπου κατά τη δική του ημέρα.
" (Λουκάς 17/ιζ: 23,24).
Άρα θα τον δουν ΟΛΟΙ, και όχι "αόρατη" παρουσία.

Tην πρώτη παρουσία την 'είδαν' και την αναγνώρισαν μόνο οι πιστοί - όχι οι άπιστοι.
Το ίδιο και η δευτέρα παρουσία γίνεται 'ορατή' με τα πνευματικά μάτια της πίστης μόνο στους πιστούς.


ΓΡΑΦΕΙΣ:
Και ακόμα, όταν θα έρθει με νεφέλες, (όπως έφυγε, κατά την υπόσχεση τού αγγέλου στο Πράξεις 1/α: 11: "ούτος ο Ιησούς, όστις ανελήφθη αφ' υμών εις τον ουρανόν, θέλει ελθεί ούτω καθ' ον τρόπον είδετε αυτόν πορευόμενον εις τον ουρανόν")


Και αυτό το εδάφιο δεν το πρόσεξες καλά.
Το
"ούτος ο Ιησούς, όστις ανελήφθη αφ' υμών εις τον ουρανόν, θέλει ελθεί ούτω"
σημαίνει ότι ο τρόπος ["ούτω"] θα ήταν ο ίδιος όπως όταν 'ανελήφθη αφ' υμών εις τον ουρανόν' - άρα εξαφανίστηκε από τα κατά γράμμα μάτια τους -
και όχι όπως ήταν όταν βρισκόταν μεταξύ τους.

2ον:
Το ανελήφθη αφ' υμών τι σημαίνει;
Ποιοί είδαν τον Ιησού όταν ανελήφθη;
ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ [αφ' υμών].

Δεν τον είδαν όταν ανελήφθη
ούτε οι Φαρισσαίοι
ούτε οι θρησκευτικοί ηγέτες των ημερών του
ούτε ο κοινός λαός.

Ο άγγελος όμως δήλωσε ότι
"θέλει ελθεί ούτω καθ' ον τρόπον είδετε αυτόν πορευόμενον εις τον ουρανόν"
καθώς τον κάλυψε νεφέλη,
άρα και πάλι αόρατα .

Η νεφέλη είναι σύμβολο αορασίας:

[Όταν δεν αναφέρεται κατά γράμμα όπως στο Λουκάς 12:54
"ἔλεγεν δὲ καὶ τοῖς ὄχλοις· ὅταν ἴδητε νεφέλην ἀνατέλλουσαν ἐπὶ δυσμῶν, εὐθέως λέγετε ὅτι ὄμβρος ἔρχεται, καὶ γίνεται οὕτως"]

π.χ. Νεφέλη ως σύμβολο αορασίας:
1 Θεσσαλονικείς 4:17
"ἔπειτα ἡμεῖς οἱ ζῶντες οἱ περιλειπόμενοι ἅμα σὺν αὐτοῖς ἁρπαγησόμεθα ἐν νεφέλαις εἰς ἀπάντησιν τοῦ κυρίου εἰς ἀέρα"

Το ότι η νεφέλη είναι σύμβολο αορασίας φαίνεται και από το επόμενο εδάφιο:
Ματθαίος 17:5
"ἔτι αὐτοῦ λαλοῦντος ἰδοὺ νεφέλη φωτεινὴ ἐπεσκίασεν αὐτούς καὶ ἰδοὺ φωνὴ ἐκ τῆς νεφέλης λέγουσα· οὗτός ἐστιν ὁ υἱός μου ὁ ἀγαπητός ἐν ᾧ εὐδόκησα· ἀκούετε αὐτοῦ"

Καταλαβαίνεις ότι όταν λέει ότι ακούστηκε: "φωνὴ ἐκ τῆς νεφέλης"
δεν έβλεπε κανένας Αυτόν που μιλούσε "ἐκ τῆς νεφέλης"

Παρόμοια το περιγράφει και ο Μάρκος:
Μάρκος 9:7
"καὶ ἐγένετο νεφέλη ἐπισκιάζουσα αὐτοῖς καὶ ἐγένετο φωνὴ ἐκ τῆς νεφέλης· οὗτός ἐστιν ὁ υἱός μου ὁ ἀγαπητός, ἀκούετε αὐτοῦ"

To ίδιο ξεκάθαρα το περιγράφει ο Λουκάς στις Πράξεις των Αποστόλων:
Πράξεις 1:9
"καὶ ταῦτα εἰπὼν βλεπόντων αὐτῶν ἐπήρθη καὶ νεφέλη ὑπέλαβεν αὐτὸν ἀπὸ τῶν ὀφθαλμῶν αὐτῶν"

[Η νεφέλη τον έκρυψε δηλαδή από τα μάτια τους]

Εδώ παρατηρούμε:
1. Τον έβλεπαν
2. "ἐπήρθη"
3. "νεφέλη ὑπέλαβεν αὐτὸν ἀπὸ τῶν ὀφθαλμῶν αὐτῶν" που σημαίνει ότι ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΒΛΕΠΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΕΦΕΛΗ.

Γιώργος
συνεχίζω

Γιώργος είπε...

Veriefs:
"δείτε τι άλλο λέει στην Αποκάλυψη:
"Προσέξτε, έρχεται μαζί με τα σύννεφα, και θα τον δει κάθε μάτι, και εκείνοι που τον λόγχισαν· και θα θρηνήσουν σ' αυτόν όλες οι φυλές τής γης" (Αποκ. 1/α: 7).

Αυτό έχει άλλη σημασία
εφόσον ο απόστολος Παύλος δήλωσε για τον αναστημένο Ιησού ότι «κατοικεί σε απρόσιτο φως, όπου κανείς από τους ανθρώπους δεν τον έχει δει
[όπως ήταν μετά την ανάστασή του - η υλοποίησή του {όπως και των αγγέλων που υλοποιούνταν}
δεν ήταν η 'πραγματική' του φύση]
ούτε μπορεί να τον δει»
[οι άνθρωποι δεν μπορούν να τον δούν όπως είναι]. (1 Τιμ. 6:14-16)

Αν θέλεις θα σου εξηγήσω άλλη φορά το τι σημαίνει πως οι στρατιώτες που τον εξεκέντισαν θα τον 'έβλεπαν'.

Γιώργος

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

Γιώργος:
Tην πρώτη παρουσία την 'είδαν' και την αναγνώρισαν μόνο οι πιστοί - όχι οι άπιστοι.
Το ίδιο και η δευτέρα παρουσία γίνεται 'ορατή' με τα πνευματικά μάτια της πίστης μόνο στους πιστούς.

Και αυτό το εδάφιο δεν το πρόσεξες καλά.
Το
"ούτος ο Ιησούς, όστις ανελήφθη αφ' υμών εις τον ουρανόν, θέλει ελθεί ούτω"
σημαίνει ότι ο τρόπος ["ούτω"] θα ήταν ο ίδιος όπως όταν 'ανελήφθη αφ' υμών εις τον ουρανόν' - άρα εξαφανίστηκε από τα κατά γράμμα μάτια τους -
και όχι όπως ήταν όταν βρισκόταν μεταξύ τους.

2ον:
Το ανελήφθη αφ' υμών τι σημαίνει;
Ποιοί είδαν τον Ιησού όταν ανελήφθη;
ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ [αφ' υμών].

Δεν τον είδαν όταν ανελήφθη
ούτε οι Φαρισσαίοι
ούτε οι θρησκευτικοί ηγέτες των ημερών του
ούτε ο κοινός λαός.

Ο άγγελος όμως δήλωσε ότι
"θέλει ελθεί ούτω καθ' ον τρόπον είδετε αυτόν πορευόμενον εις τον ουρανόν"
καθώς τον κάλυψε νεφέλη,
άρα και πάλι αόρατα .

Η νεφέλη είναι σύμβολο αορασίας:
___________________________________

Γιώργοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο….

Ξύπναααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα…

Πού τα βρήκες αυτά στη Γραφή καημένεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε;;;;;;;;;;;;;;;;;

Πίτερ

Υ.Γ ΚΟΙΤΑ ΡΕ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΙ ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΣΚΙΣΩ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ.

ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΑΛΛΟ...

Γιώργος είπε...

συνέχεια του ...πιο προηγούμενου:

[Για γενικότερη κατανόηση 'των ματιών και της όρασης']

Εκτός από τη φυσική όραση με τα φυσικά μάτια που εμποδίζονται να δουν 'δια της νεφέλης'
υπάρχει και
η πνευματική όραση
και τα μάτια της καρδιάς
αλλά και η 'έλλειψη' αυτών.

Όταν ο απόστολος Ιωάννης είπε: «Αυτός που κάνει το κακό δεν έχει δει τον Θεό» (3 Ιω 11)

εννοούσε ότι κάποιος βλέπει τον Θεό, όχι με τα φυσικά του μάτια, αλλά με αυτό που ο απόστολος Παύλος αποκάλεσε «τα μάτια της καρδιάς». (Εφ 1:18)

Εκείνοι που βλέπουν με τα μάτια της καρδιάς φτάνουν στο σημείο να γνωρίσουν τον Θεό με το να μάθουν για τις ιδιότητές του και να τις αναγνωρίζουν /αποδεχτούν [όπως την αγάπη του],
γι’ αυτό και ο Ιωάννης μπορούσε να πει:
«Αυτός που δεν αγαπάει δεν έχει γνωρίσει τον Θεό, επειδή ο Θεός είναι αγάπη».—1Ιω 4:8.

Κατ’ αναλογία, δεδομένου ότι ο Ιησούς είπε πως
"ο κόσμος δεν θα τον έβλεπε πια" (Ιωα 14:19)
τότε η δήλωση του εδαφίου Αποκάλυψη 1:7:
«Θα τον δει [τον Ιησού Χριστό] κάθε μάτι»
αναφέρεται,
όχι στο κατά γράμμα μάτι,
αλλά στην επίδραση που θα έχουν στη διάνοια των ανθρώπινων παρατηρητών οι αποδείξεις τις οποίες θα μπορούν να δουν με τα κατά γράμμα μάτια τους όταν εκείνος αρχίσει να καταστρέφει τους εχθρούς του.

Άλλο ένα εδάφιο που μιλάει για πνευματική όραση /αντίληψη και πνευματικά μάτια είναι το:
Ρωμαίους 11:8,9
"όπως είναι γραμμένο: «Ο Θεός τούς έδωσε πνεύμα βαθύ ύπνου, μάτια για να μη βλέπουν και αφτιά για να μην ακούν»"

Και ο ίδιος ο Ιησούς μίλησε για την πνευματική όραση:
"Το λυχνάρι του σώματος είναι το μάτι. Αν, λοιπόν, το μάτι σου είναι απλό όλο το σώμα σου θα είναι φωτεινό· αλλά αν το μάτι σου είναι πονηρό, όλο το σώμα σου θα είναι σκοτεινό. Αν ... το φως που είναι μέσα σου είναι σκοτάδι, πόσο μεγάλο είναι αυτό το σκοτάδι!» (Ματ 6:22,23)

Άλλη περίπτωση που ο Χριστός χρησιμοποίησε το μάτι και την ικανότητα όρασης μεταφορικά είναι
όταν κάποιος να προθυμοποιείται να βγάλει ένα απλό «άχυρο»
[μικρό λάθος/σφάλμα/ελάττωμα]
από το μάτι του αδελφού του,
αλλά η δική του ικανότητα να κρίνει σωστά παρακωλύεται από ένα «δοκάρι»
[μεγάλο λάθος/σφάλμα/ελάττωμα]
.—Ματ 7:3-5.
Υπάρχουν λοιπόν και οι πνευματικά τυφλοί που δεν βλέπουν τίποτα, επειδή τους λείπουν τα μάτια της πίστης και γενικότερα η πνευματική όραση για διάκριση πνευματικών πραγμάτων.

Εξάλλου αν έβλεπαν τον Χριστό στη δευτέρα παρουσία του με τα κατά γράμμα μάτια OΛOI,
δεν θα ρωτούσαν οι μαθητές του να μάθουν ΠΟΙΟ ΘΑ ΗΤΑΝ το ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Πίτερ
...ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΣΚΙΣΩ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ.
ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΑΛΛΟ...


Μου θύμισες το τραγούδι του Νταλάρα
"Κλάψε καρδιά μου πικραμένη"

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

Γιώργο, δε ξέρω ποιός σε έκανε Γιαχουβά, πάντως όποιος κι αν είναι αυτός, σε έχει πάρει στο λαιμό του.

Δεν ξέρω αν υπάρχει "φάρμακο" για σένα.

Μοιάζεις με προβατάκι που έχασε το δρόμο του, ενώ το κακόμοιρο νομίζει πως περπατάει σωστά.

Όταν κάποια στιγμή γυρίσει πίσω το κεφάλι του και δει ότι αλλού η μάνα του αλλού εκείνο..

πολύ φοβάμαι πως...

Λυπάμαι πραγματικά Γιώργο.
Πολύ λυπάμαι.
Τί να πω;
Δεν έχω λόγια τούτη την ώρα, μόνο πίκρα.

Μπήκε ο Σατανάς και τους τα ξερίζωσε όλα.

Σταυρούς - Χριστό - Αγία Γραφή όλα όλα όλα δεν άφησε τίποτα.

Πίτερ

Ανώνυμος είπε...

Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΕΙΠΕ :

Ο Ρωσσελ για δεκαετιες ελεγε οτι το 1914 ολοι οι τοτε σπουδαστες της γραφης , θα αναληφθουν στον ουρανο και θα λαβει χωρα το χωριο : 1 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ 4/17.

Τολμας να μιλας για το παραχαραγμενο εδαφιο της Μ.Ν.Κ ?
Γιατι δεν το αναφερεις απο την δικη σας μεταφραση ???

Καλω τους αναγνωστες να διαβασουν , την Μ.Ν.Κ και το βυζαντινο κειμενο της εκκλησιας , 1 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ 4/17 .

Η λεξουλα ""αμα"" κυριε Γιωργο σημαινει " ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ " ,

Τι εχεις να πεις γιαυτο ?
Πώς εγινε η πρωτη ανασταση το 1918?

Ποσες "αναστασεις"και ποσες "ταξεις πιστων " υπαρχουν ?

Εγω δεν εχω προβλημα άν απαντας οπου σε βολευει , γιατι οπου και να απαντησεις , χαμενος θα βγεις !

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

Γιώργο,

τί να σου πω; τί να σου πω; αφού σου τα΄παν άλλοι, σου άφησαν πόδια και ουρά σου πήραν το κεφάλι.

Έβαλε ο διαβολάκος την ουρά του πάλι, και σου πήρε τα μυαλά σου μέσα απ΄το κεφάλι

Ξεσηκώθηκες να φύγεις στη "Σκοπιά" να πας, και ρωτώ ποιά να΄ναι η αιτία που δεν απαντάς;

πίτερ

Ανώνυμος είπε...

Veriefs
Γιώργο, ενώ είσαι "λαλίστατος", για εκείνη την προτασούλα που σου είπα ως 5η εκδοχή τών περιπτώσεων ούτε κουβέντα έ; Προφανώς έχεις πάρει γραμμή από το Μπέθελ να κάνεις τον Κινέζο...

Σχετικά με την παρουσία τώρα και όσα έγραψες,

Α. Την αστραπή την βλέπουν ΜΟΝΟ οι πιστοί;

Β. Όταν λέει ότι θα τον δούν ΟΛΟΙ, είναι μόνο οι πιστοί;

Γ. Όταν λέει "αυτοί που τον εξεκέντησαν" είναι... οι πιστοί;

Δ. Όταν τον πήρε νεφέλη και τον έχασαν οι μαθητές από τα μάτια τους, ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΒΛΕΠΑΝ ΩΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ; Αυτό δεν σημαίνει ότι όταν θα εμφανισθεί ξανά, ΘΑ ΤΟΝ ΔΟΥΝ, όπως τον ΕΒΛΕΠΑΝ ως τη στιγμή που τον πήραν οι νεφέλες; Εκεί οι νεφέλες δεν ήταν σύμβολο αορασίας; Γιατί τον έβλεπαν;

Ε. Και γιατί στην Α΄ Θεσσαλονικείς 4/δ΄ 15-17 λέει: "Τούτο γαρ υμίν λέγομεν εν λόγω Κυρίου: ότι ημείς οι ζώντες οι περιλειπόμενοι εις την παρουσίαν τού Κυρίου, ου μη φθάσωμεν τους κεκοιμηθέντας. Ότι αυτός ο Κύριος εν κελεύσματι, εν φωνή αρχαγγέλου και εν σάλπιγγι Θεού, καταβήσεται απ' ουρανού, και οι νεκροί εν Χριστώ αναστήσονται πρώτον. Έπειτα ημείς οι ζώντες οι περιλειπόμενοι, άμα συν αυτοίς αρπαγησόμεθα εν νεφέλαις εις απάντησιν τού Κυρίου εις αέρα. Και ούτως πάντοτε συν Κυρίω εσόμεθα";

Αρπάχθηκαν οι ζώντες με τους κεκοιμημένους στην Παρουσία τού Χριστού Γιώργο; Αρπάχθηκαν "ΑΜΑ συν αυτοίς" (ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ μαζί μ' αυτούς), όπως λέει το εδάφιο;

Επειδή η Σκοπιά λέει ότι αναστήθηκαν οι κεκοιμημένοι το 1918 (3,5 χρόνια ΜΕΤΑ την υποτιθέμενη "αόρατη" παρουσία), και οι ζώντες ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΑΡΠΑΧΘΗΚΑΝ!

Φυσικά αυτό η Σκοπιά το ξέρει καλά, γι' αυτό από τη ΜΝΚ εξαφάνισε τη λεξούλα "άμα", για να μη φαίνεται το "ταυτόχρονα".
http://www.oodegr.com/paratir/mnk/ama.htm

Γιατί δεν αρπάχθηκαν ακόμα οι ζώντες Γιώργο;

Με αλλοιώσεις της Αγίας Γραφής Γιώργο και ΑΠΑΤΕΣ, ο καθένας αποδεικνύει ό,τι θέλει!

Ανώνυμος είπε...

Μπα(κλαβά)γιεβιτς:Η κακή για εσάς ορθόδοξη εκκλησία της Ελλάδας, έστειλε ανθρωπιστική βοήθεια στην Αϊτή.

Η Εκκλησία δεν έστειλε τίποτα. Δίσκο έβγαλε για πολλοστή φορά (αυτό λέει και η είδηση άλλωστε). Τόσα εκατομμύρια τσέπωσε η Εκκλησία από το παιγνίδι με τη μετοχή της Εθνικής και δεν δίνει ούτε ένα ευρώ από αυτά.
Η δε “Αλληλεγγύη” εκ της οποίας αναδύεται ακόμη βρώμα και δυσωδία ένεκα του σκανδάλου των σαπισμένων κοτόπουλων, χρωστά εκατομμύρια ευρώ στο υπουργείο Εξωτερικών. Αδικαιολόγητα ελλείμματα, κακοδιαχείριση και κατασπατάληση επιδοτήσεων που έλαβε ως ΜΚΟ, αυτή είναι η “ανθρωπιστική βοήθεια” της Εκκλησίας.

Nikos.

Ανώνυμος είπε...

Veriefs:Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, είσαι αδικαιολόγητος να μιλάς περί "αίρεσης", για κάτι που ΔΕΝ έχει δογματισθεί από την Εκκλησία, και κινείται αυστηρά στα πλαίσια τής Ορθόδοξης δογματικής.

Το στρουθοκαμηλίζειν ουκ ανδρός σοφού εστί. Το 1984 όταν μπήκε στην ύλη της Α’ Λυκείου ένα βιβλίο για την ιστορία του ανθρώπινου γένους, στο οποίο γινόταν αναφορά στη θεωρία της Εξέλιξης, αντέδρασε η ίδια η Ιερά Σύνοδος και με επιστολές της προς τον τότε υπουργό Παιδείας απαίτησε την απόσυρση του βιβλίου. Η Εκκλησία λοιπόν, στο πρόσφατο παρελθόν, είχε επισήμως καταδικάσει κάθε Εξελικτική θεωρία.
Κάποιοι εντός της Ορθόδοξης Εκκλησίας, η οποία ως προϊόν 11 αιώνων θεοκρατικού ολοκληρωτισμού και 4 αιώνων εθελοδουλίας στην οθωμανική κυριαρχία παραμένει απολιθωμένη και δυσκίνητη, τα τελευταία χρόνια ενστερνίζονται επιστημονικές ανακαλύψεις για να μη χάσει η Εκκλησία την επαφή με την πραγματικότητα και λακίσουν τα πρόβατα απ’ το μαντρί. Αντιθέτως η Καθολική, ήδη από το 1996 άνοιξε την πόρτα στη θεωρία της Εξέλιξης με δήλωση του τότε Πάπα.


Veriefs:Όχι "η εκκλησία", αλλά ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ στην Εκκλησία. Γιατί στην Εκκλησία υπάρχουν ΔΥΟ τάσεις επί του θέματος. Η Δημιουργιστική και η Εξελικτική, και αμφότερες βρίσκονται αυστηρά μέσα στα πλαίσια τής Ορθόδοξης Δογματικής.

Η “Εκκλησία” και όχι ορισμένοι όπως είδες, είχε καταδικάσει ακόμη και την παραμικρή αναφορά σε Εξελικτικές θεωρίες.
Παρεμπιπτόντως, διάβασε και λίγο Παΐσιο. Εκτός κι αν ο γέροντας επί του θέματος (η καταγωγή του ανθρώπου) στερούνταν της θείας φώτισης κι έλεγε αρλούμπες.


Veriefs:Γνωστές παρασπονδίες Οικουμενιστών Επισκόπων. Που όπως σου απέδειξα, βρίσκονται σε αντίθεση με την Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΙΚΩΣ έχει καταδικάσει τον Παπισμό ως αίρεση, επί ποινή αφορισμού.

Όπως σου είπα, η Εκκλησία της Ελλάδος στην επίσημη ιστοσελίδα της προσφωνεί τον Πάπα Βενέδικτο “Αγιότατο” και αναφέρεται στην “Αυτού Αγιότητά του” και σε σχετικά άρθρα αποκαλεί “χριστιανούς” τους Kαθολικούς. Μάλλον οι “παρασπονδίες” δεν είναι κάποιων Επισκόπων, αλλά σύσσωμης της ηγεσίας της ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Προφανώς δεν εκφράζεις τη σημερινή άποψη της επίσημης Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Όταν ο Χριστόδουλος συναντήθηκε με τον Πάπα, άραγε ακολούθησε την προτροπή του Άγιου Κοσμά του Αιτωλού; “ο ένας ο Αντίχριστος είναι ο Πάπας. Τον Πάπα να καταράσθε διότι αυτός είναι η αιτία”.


Veriefs:Ποια Οικουμενική Σύνοδος καταδίκασε τις επιστήμες, όπως ισχυρίστηκες;

Ο νόμος του λεπρού: «και προστάξει ο ιερεύς, και σφάξουσι το ορνίθιον το εν εις αγγείον οστράκινον εφ’ ύδατι ζώντι. Και το ορνίθιον το ζων λήψεται αυτό και το ξύλον το κέδρινον και το κλωστόν κόκκινον και τον ύσσωπον, και βάψει αυτά και το ορνίθιον το ζων εις το αίμα του ορνιθίου του σφαγέντος εφ’ ύδατι ζώντι. και περιρρανεί επί τον καθαρισθέντα από της λέπρας επτάκις, και καθαρός έσται» [Λευΐτικό 14:5-7]
Δεν γίνεται κάποιος να ασπάζεται αυτές τις αηδίες και ταυτοχρόνως και την επίστημη. Αν τα δέχεσαι αυτά, γίνεσαι εχθρός της επιστήμης.
Μν ξεχνάτε, πως όταν η Σύνοδος του Πατριαρχείου της Κων/πόλεως αφόρισε τον Μεθόδιο Ανθρακίτη, έριξαν στην πυρά τα βιβλία Μαθητικών, Φυσικής και Ευκλείδιας Γεωμετρίας. Τον έβαλαν να ομολογήσει πως για τη διδισκαλία τους παρακινήθηκε από σατανικήν συνεργείαν, εθελοκακίαν και φρενοβλάβειαν και να τα αναθεματίσει ως δυσσεβή και γέμοντα πάσης βλασφημίας. Σας αρκεί αυτό;

Nikos.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Πολύφημος:''Δεν γίνεται κάποιος να ασπάζεται αυτές τις αηδίες και ταυτοχρόνως και την επίστημη. Αν τα δέχεσαι αυτά, γίνεσαι εχθρός της επιστήμης.''

Πολλάκις εἴρηκα περὶ τοῦ μαλθακοῦ ὄμματος τῆς διανοίας τοῦ Πολυφήμου.

Οὐ γὰρ συγχρῶνται αἱ ἐπιστῆμαι μετὰ τῆς ὀρθοδόξου Γραφῆς καὶ πίστεως λέγει ὁ Μωρὸς Πολύφημος καὶ οὐδεὶς δύναται ὀμοῦ τά αὐτὰ πιστεύειν.

Λέγει ὁ Πολύφημος ἐν ὀλίγοις : «Ὁ Πιστὸς τυγχάνει ἐχθρὸς τῆς ἐπιστήμης»

Οὐχ οἶδεν ὁ ἄμοιρος τὴν θύραθεν παιδείαν ἣν ἐδιδάχθησαν πλεῖστοι ὅσοι Πατέρες ἐκ τῶν εἰδωλολατρῶν διδασκάλων.

Ὁ μέγας διδάσκαλος Ἰωάννης ὁ ἐκ Δαμασκοῦ ὁρμώμενος ἔσχεν διδάσκαλον Ἕλληνά τινα μοναχὸν ἐξ Ἰταλίας ὅστις κατέσχεν λιπαρᾶν παιδείαν.

Ἐδιδάχθη ὁ Ἰωάννης καὶ ὁ ἀδελφὸς αὐτοῦ Κοσμᾶς ὁ ἀποκληθείς μετέπειτα καὶ Μελῳδὸς παρὰ τοῦ Ἕλληνος μοναχοῦ ἀριθμητικὴν , γεωμετρίαν ,μουσικὴν , ῥητορικήν, ἀστρονομίαν καθὼς καὶ λοιπὰς ἄλλας τέχνας.

Πῶς Σὺ λέγεις Πολύφημε οἱ Πατέρες ἐχθροὶ τῆς Ἐπιστήμης τυγχάνουσι.
Πεφίμωσο Ἀνώνυμε Πολύφημε καὶ μὴ ἄλλας νόσους καὶ βλακείας λαλεῖς ὡς ἀγράμματος ὢν καὶ καῦσον εἰς τὴν πυρὰν τάς βδελυρὰς Νέο-Παγανιστικάς γραφὰς .

Οὐ μόνον ταύτας ἀλλὰ καὶ ἄλλας πολλὰς μαλθακίας εἶπας αἵτινες ἐν γράφηται καθ’ἕν (….)

Ανώνυμος είπε...

“μανθάνωσιν αριθμούς και αλγέβρας και κύβους και κυβοκύβους και τρίγωνα και τριγωνοτετράγωνα και λογαρίθμους και άτομα και κενά και δίνας και δυνάμεις και έλξεις και βαρύτητας, του φωτός ιδιότητας και βόρεια σέλα και θετικά τινά και ακουστικά και μύρια ταύτα και άλλα τερατώδη” έλεγε ο Άγιος Γρηγόριος ο Ε’.
Ο Άγιος Αυγουστίνος έλεγε πως όσοι διδάσκουν μαθηματικά έχουν κάνει συμφωνία με το Σατανά και ο Θεοδοσιανός Κώδικας απαγόρευσε τη διδασκαλία τους.
Ο Αριστοτέλης όμως και ειδικά ο μεταφυσικός (αθανασία της ψυχής) και δεισιδαίμων Πλάτωνας (κάποιοι του αποδίδουν και προφητεία για τον Χριστό) είχαν την τιμητική τους. Ήταν επιλεκτικοί οι ιουδαιοχριστιανοί, δεν είπα πως έκαναν γιουρούσι και τα έκαψαν όλα.

Nikos.

Μπακλαβάγιεβιτς είπε...

Νίκος
"Η Εκκλησία δεν έστειλε τίποτα. Δίσκο έβγαλε για πολλοστή φορά (αυτό λέει και η είδηση άλλωστε). Τόσα εκατομμύρια τσέπωσε η Εκκλησία από το παιγνίδι με τη μετοχή της Εθνικής και δεν δίνει ούτε ένα ευρώ από αυτά.
Η δε “Αλληλεγγύη” εκ της οποίας αναδύεται ακόμη βρώμα και δυσωδία ένεκα του σκανδάλου των σαπισμένων κοτόπουλων, χρωστά εκατομμύρια ευρώ στο υπουργείο Εξωτερικών. Αδικαιολόγητα ελλείμματα, κακοδιαχείριση και κατασπατάληση επιδοτήσεων που έλαβε ως ΜΚΟ, αυτή είναι η “ανθρωπιστική βοήθεια” της Εκκλησίας."



Εγώ Νικολάκη δεν είπα αν έστειλε πολλά η λίγα η Εκκλησία, είπα ότι ΕΣΤΕΙΛΕ.

Εσείς ως άθεοι που είστε πιο ανθρωπιστές από εμάς τους κακούς ορθοδόξους,

ΤΙ ΣΤΕΙΛΑΤΕ;

Θα στο πω εγώ άστο.

ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!!! Ούτε ένα ταψί μπακλαβά!

Μπακλαβάγιεβιτς

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...


Αἱ ὑπὸ τοῦ Veriefs τιθεῖσαι ἐρωτήσεις δέκα ἡμερῶν γεγόνασι καὶ ὡς πεπαλαιωμένος Οἶνος λογίζονται εἰς τάς ἀποθήκας τοῦ Ἀντιαιρετικοῦ blog.

Ποῦ εἶ ὁ καθ’ὅλα εἰδικευθείς Ἰεχωβίτης κ.Γεώργιος;

Εἰς ποίαν Πόλιν εἰς ποίαν Χώραν εἰς ποίαν θάλασσαν ὁδεύει τώρα;

Ανώνυμος είπε...

Ενα ειναι σιγουρο , πώς ακουει πολυ ΝΤΑΛΑΡΑ , άν και δεν ειναι μαρτυρας της σκοπιας , και κανει συναυλιες , για την Κυπρο μας .

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Καληνύχτα ΧΡΙΣΤΙΑΝΕ.

Κύριος, ὁ Θεός ἡμῶν δώη σοὶ, γρήγορον νοῦν, σώφρονα λογισμόν, καρδίαν νήφουσαν , ὕπνον ἐλαφρόν καὶ πάσης σατανικῆς φαντασίας ἀπηλλαγμένον.

Ανώνυμος είπε...


ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΝΥΧΤΑ ΕΛΛΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΕ ,
ΝΑ ΣΕ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΛΑ .

Ανώνυμος είπε...

Μπακλαβάγιεβιτς, η Εκκλησία δεν έστειλε τίποτα. Δίσκο έβγαλε. Από τον κουμπαρά, δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ. Με τα λεφτά των άλλων, κάνω και γω τον φιλάνθρωπο.
Οι άθρησκοι και οι άθεοι δεν εκπροσωπούνται από κάποιο ΝΠΙΔ ή ΝΠΔΔ. Αλλά ακόμη κι αν εκπροσωπούνταν, δεν θα διατυμπάνιζαν ούτε θα έβγαζαν ανακοίνωση για την προσφορά τους. Αντιλαμβάνεσαι πόσο τιποτένιο είναι κάτι τέτοιο. Εσύ ως χριστιανός θα 'πρεπε να το γνωρίζεις καλύτερα.
Είναι πάντως ξεφτίλα για την ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, ένας και μόνο άνθρωπος (π.χ. η Sandra Bullock) να έχει προσφέρει περισσότερα (1 εκ. δολ.) από την Εκκλησία που διαθέτει πολλαπλάσια περιουσία.

Nikos.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε , το προβλημα σου δεν ειναι άν εδωσε η εκκλησια βοηθεια στον λαο της α`ι`τής , και να εδινε και να μην εδινε , εσυ παλι θα κατηγορουσες .

Εσενα σε ενδιαφερει να κατηγορησεις , δεν σε νοιαζει να κανεις τα πραγματα καλυτερα , ουτε σε επιασε η αγαπη για την Sandra Bullock .

Εδω για να κατηγορησεις , πηρες μεχρι και το μερος του μαρτυρα της σκοπιας !!
Δεν κοιταζεις λιγο , μηπως ειναι καπου αλλου το προβλημα ?

Μπακλαβάγιεβιτς είπε...

Νίκος:
"Μπακλαβάγιεβιτς, η Εκκλησία δεν έστειλε τίποτα. Δίσκο έβγαλε. Από τον κουμπαρά, δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ. Με τα λεφτά των άλλων, κάνω και γω τον φιλάνθρωπο.
Οι άθρησκοι και οι άθεοι δεν εκπροσωπούνται από κάποιο ΝΠΙΔ ή ΝΠΔΔ. Αλλά ακόμη κι αν εκπροσωπούνταν, δεν θα διατυμπάνιζαν ούτε θα έβγαζαν ανακοίνωση για την προσφορά τους. Αντιλαμβάνεσαι πόσο τιποτένιο είναι κάτι τέτοιο. Εσύ ως χριστιανός θα 'πρεπε να το γνωρίζεις καλύτερα.
Είναι πάντως ξεφτίλα για την ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, ένας και μόνο άνθρωπος (π.χ. η Sandra Bullock) να έχει προσφέρει περισσότερα (1 εκ. δολ.) από την Εκκλησία που διαθέτει πολλαπλάσια περιουσία."


Νικολάκη, άσε τώρα τί είναι σωστό να λέγεται και τί όχι, εγώ δεν σου έκανα το σωστό χριστιανό.
Εγώ είμαι ο τελευταίος και μιλάω για τις προσφορές της εκκλησίας μου σε κάτι ανάγωγους όπως εσένα.

Αφού σε πείραξε τόσο που αντί να βγάλει η Εκκλησία από τον κουμπαρά έβγαλε δίσκο, κάτι που θα μπορούσες κι εσύ με τα λεφτά των άλλων να κάνεις, τότε γιατί δεν μαζευτήκατε μια επιτροπή αθεων να μαζέψετε τα χρήματα των άλλων να στείλετε στην Αϊτή;

Γιατί απλά "χεστ...τε" για τον συνάνθρωπο.

Και θέλεις τώρα εσύ να μιλήσεις σε εμάς για το ποιοί είναι η ξεφτίλα;

Σοβαρομιλάς τώρα;

Αυτοί είστε, όλο λόγια λόγια λόγια.
Κι ο Μανόλης με τα λόγια χτίζει ανώγεια και κατώγεια.

Μετά έχεις και το θράσος να μιλάς για την ορθοδοξία.

Κι εσύ σαν καλός ανθρωπιστής που το παίζεις, θα έπρεπε να γνωρίζεις τουλάχιστον τα πιο βασικά.

Ότι δεν έχει σημασία τί σου προσφέρει ο άλλος.
Αλλά ότι σου προσφέρει κάτι.

Κατάλαβες ασεβή εκπρόσωπε του διαβόλου, που δεν ανήκεις σε καμία ομάδα και είσαι στα αζήτητα και δε προσφέρεις ούτε με λεφτά των άλλων;

Κατάλαβα να λες.

Μπακλαβάγιεβιτς

Υ.Γ Σου θυμίζω, ούτε ένα ταψί μπακλαβά δε στείλατε εσείς οι άθεοι.
Όχι ταψί, ούτε μια μερίδα μπακλαβά, "σωστοί" άνθρωποι. "Ευτυχώς" που υπάρχετε κι εσείς ρε, "ευτυχώς".

Μπακλαβάγιεβιτς είπε...

Γιωργάκη, εσύ κάνεις την πάπια;
Κάτι σε ρώτησα.

Τί έστειλε στην Αϊτή η Οργάνωση Γιώργο;
Η Εκκλησία της Ελλάδας έβγαλε δίσκο και έστειλε τα λεφτά των άλλων - που λέει και ο ασεβείς άθεος.

Εσείς τί στείλατε;

Ούτε ένα περιοδικό;

Το είπα στον άθεο θα το πω και σε σένα γιατί έτσι κι αλλιώς δεν διαφέρετε και πολύ.

Κι ο Μανόλης με τα λόγια χτίζει ανώγεια και κατώγεια.

Μπακλαβάγιεβιτς

Ανώνυμος είπε...

Μια ερωτηση , στον αγαπητο Γιωργο , [ δεν νομιζω να απαντησει , αλλα δεν πειραζει !].

Εδαφιο , ΓΕΝΕΣΗ 19 / 24 , Απο την Μ.Ν.Κ .

""Τοτε ο Ιεχωβα εκανε να βρεξει θειαφι και φωτια απο τον Ιεχωβα, απο τους ουρανους, πανω στα Σοδομα και πανω στα Γομορρα.""

Αγαπητε Γιωργο , καθως και στο παρελθον , εχω παραδεχτει , την μικροτερη και φτωχοτερη μορφωση μου , σε σχεση με εσενα , μηπως θα μπεις στον κοπο , να μου εξηγησεις αυτο το εδαφιο , της Μ.Ν.Κ , Χωρις εγω να κανω κανενα σχολιο , απλα και μονο καταθετωντας το ???.

Ευχαριστω εκ των προτερων για την απαντηση σου .

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Nikos.
Μπακλαβάγιεβιτς, η Εκκλησία δεν έστειλε τίποτα. Δίσκο έβγαλε.
Από τον κουμπαρά, δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ. Με τα λεφτά των άλλων, κάνω και γω τον φιλάνθρωπο.
Οι άθρησκοι και οι άθεοι δεν εκπροσωπούνται από κάποιο ΝΠΙΔ ή ΝΠΔΔ.
Αλλά ακόμη κι αν εκπροσωπούνταν, δεν θα διατυμπάνιζαν ούτε θα έβγαζαν ανακοίνωση για την προσφορά τους.
Αντιλαμβάνεσαι πόσο τιποτένιο είναι κάτι τέτοιο.
Εσύ ως χριστιανός θα 'πρεπε να το γνωρίζεις καλύτερα.
Είναι πάντως ξεφτίλα για την ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, ένας και μόνο άνθρωπος (π.χ. η Sandra Bullock) να έχει προσφέρει περισσότερα (1 εκ. δολ.) από την Εκκλησία που διαθέτει πολλαπλάσια περιουσία.

NIKO ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΟΥ ΕΧΩ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΗΡΙΚΤΑ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΑ ΜΥΘΕΥΜΑΤΑ.

ΘΥΜΙΖΩ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΙΑΣΜΟ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ.

ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΕΣΕΝΑ ΘΑ ΑΝΑΙΡΕΣΩ ΟΤΙ ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΧΕΙΣ ΠΕΙ.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Nikos .Μπακλαβάγιεβιτς, η Εκκλησία δεν έστειλε τίποτα

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΙ ΑΠΡΟΣΩΠΟ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΥΝΕΙΣΕΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ.
ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΛΑΙΚΟΙ.
Η ΙΔΙΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.

Nikos Δίσκο έβγαλε.

ΠΑΝΤΑ ΣΥΝΕΙΣΕΦΕΡΕ ΜΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ.
ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΟΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ.ΟΤΑΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ Ο ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗ ΛΟΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΕΚΡΙΝΑΝ ΣΚΟΠΙΜΟ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΩΣ «ΥΠΗΡΕΤΗΝ» (ΠΡΑΞ 13,5) ΔΗΛ ΩΣ ΒΟΗΘΟ ΚΑΙ «ΣΥΝΕΡΓΟΝ» (Β΄ΤΙΜ 4,11 ΚΑΙ ΦΙΛΗΜ 24) ΟΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΤΟΝ ΜΑΡΚΟ.

Nikos Από τον κουμπαρά, δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ. Με τα λεφτά των άλλων, κάνω και γω τον φιλάνθρωπο.

ΕΙΠΑ ΠΡΙΝ ΟΤΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΜΟΝΟΝ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ.

Nikos. Με τα λεφτά των άλλων, κάνω και γω τον φιλάνθρωπο.

ΕΣΥ ΜΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΤΟΝ ΑΛΛΩΝ (ΨΕΥΤΟΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ) ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΔΩ ΤΟΝ ΒΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ.
ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΧΩ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΞΕΝΑ ΛΕΦΤΑ ΑΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟ ΔΗΛ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΒΕΒΑΙΟ.

Nikos .Οι άθρησκοι και οι άθεοι δεν εκπροσωπούνται από κάποιο ΝΠΙΔ ή ΝΠΔΔ. Αλλά ακόμη κι αν εκπροσωπούνταν, δεν θα διατυμπάνιζαν ούτε θα έβγαζαν ανακοίνωση για την προσφορά τους.

ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΙ ΑΘΕΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣΑΝ ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΤΙ ΛΕΦΤΑ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΙΤΗ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΣΕΠΡΑΞΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΣΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ.

ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΟΙ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ.
ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΑΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ.

Nikos .Αντιλαμβάνεσαι πόσο τιποτένιο είναι κάτι τέτοιο. Εσύ ως χριστιανός θα 'πρεπε να το γνωρίζεις καλύτερα.

ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕΝΙΟ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΑΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ (ΕΚΚΛΗΣΙΑ) ΟΤΑΝ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΩΣ ΠΟΛΥΦΗΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΩΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

Nikos .Εσύ ως χριστιανός θα 'πρεπε να το γνωρίζεις καλύτερα.

ΌΧΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ.
Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΙ ΚΟΥΜΑΣΙ ΕΙΣΑΙ.
ΤΩΡΑ ΣΕ ΜΑΘΑΙΝΕΙ.ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΤΙ ΜΠΟΥΡΔΑ ΘΕΛΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΑΝ ΑΝΑΙΡΕΘΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΕΙΣ.ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΔΙΟΤΙ Η ΜΠΟΥΡΔΑ ΑΝ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΕΠΙΣΥΡΕΙ ΞΕΦΤΙΛΑ ΜΑΖΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΓΡΑΨΕ ΕΝΩ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΕΙΤΕ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΓΡΑΨΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΟ.

Nikos .Είναι πάντως ξεφτίλα για την ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, ένας και μόνο άνθρωπος (π.χ. η Sandra Bullock) να έχει προσφέρει περισσότερα (1 εκ. δολ.) από την Εκκλησία που διαθέτει πολλαπλάσια περιουσία.

ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΤΕ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΟ ΔΙΣΚΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΝΤΡΑ ΜΠΟΥΛΟΚ.
ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΙΣΤΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΔΩΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Η ΣΑΝ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΩΡΟΛΟΓΩΝ ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΜΑ ΘΕΛΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ.

ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ.

ΟΣΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΔΩ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΘΑ ΥΦΙΣΤΑΣΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΠΡΣΩΠΙΚΑ + ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΙΞΕ ΓΕΛΑΣΕ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ Ο ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ 10 ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΜΟΝΟ.

ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ.ΑΣ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΑΝΑΡΘΩ.
ΓΡΑΨΕ ΕΣΥ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ERASE ΟΛΑ ΕΝ ΡΙΠΗ ΟΦΘΑΛΜΟΥ!!!

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Nikos.Μν ξεχνάτε, πως όταν η Σύνοδος του Πατριαρχείου της Κων/πόλεως αφόρισε τον Μεθόδιο Ανθρακίτη, έριξαν στην πυρά τα βιβλία Μαθητικών, Φυσικής και Ευκλείδιας Γεωμετρίας. Τον έβαλαν να ομολογήσει πως για τη διδισκαλία τους παρακινήθηκε από σατανικήν συνεργείαν, εθελοκακίαν και φρενοβλάβειαν και να τα αναθεματίσει ως δυσσεβή και γέμοντα πάσης βλασφημίας.

ΆΛΛΗ ΜΙΑ ΒΛΑΚΕΙΑ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΤΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΕΣ ΠΡΟΤΟΥ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΙΣ.

Nikos.Σας αρκεί αυτό;

ΡΩΤΑΣ ΑΜΑ ΜΑΣ ΑΡΚΕΙ ΑΥΤΟ.ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΑΩ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΡΚΟΥΝ ΤΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΠΕΙ.ΑΜΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΒΛΑΚΕΙΑ ΑΚΟΜΑ ΣΟΥ ΑΡΚΕΙ ΑΥΤΟ;.ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΠΩΣ ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΓΙΝΑ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΜΕΘΟΔΙΟ ΑΝΘΡΑΚΙΤΗ.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

«Η μέθοδος διδασκαλίας του Ανθρακίτη και πολύ περισσότερο το ίδιο το περιεχόμενο των παραδόσεών του –κυρίως μαθηματικά και νεότερη ευρωπαϊκή φιλοσοφία- συνετέλεσαν στην εδραίωση της φήμης της σχολής, αν και επέφεραν τη δυσαρέσκεια εκκλησιαστικών και άλλων εκπαιδευτικών κύκλων. Έτσι, στα 1719 ο Ιερόθεος Ιβηρίτης έχοντας παρακολουθήσει τις παραδόσεις των μαθημάτων του, διαφωνεί με τη διδασκαλία του και προβαίνει σε επίσημη καταγγελία του στο Πατριαρχείο. Για να υποστηρίξει τις κατηγορίες του παρουσιάζει στη Σύνοδο τετράδια με σημειώσεις του Ανθρακίτη από μεταφράσεις κειμένων του Malebranche. Εξαιτίας αυτών των εξελίξεων ο Ανθρακίτης εγκαταλείπει την Καστοριά το 1719 για να μεταβεί στη Σιάτιστα, όπου πρόκειται να διδάξει για τα επόμενα δύο περίπου χρόνια [Μπόμπου-Σταμάτη, 1995: 113-114].

Κατά την περίοδο της εκεί παραμονής του θα κληθεί από το Πατριαρχείο να μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να απολογηθεί για τις κατηγορίες εναντίον του, πράγμα που ο ίδιος αρνείται. Θα επιστρέψει στην Καστοριά, όπου τον Ιούλιο του 1723 παρουσιάζεται στον Αρχιεπίσκοπο Αχριδών Ιωάσαφ και τη σύνοδο της περιοχής και προβαίνει σε ομολογία πίστης. Αμέσως μετά φεύγει για τα Ιωάννινα και εκεί –πιθανότατα μετά από νέα ομολογία στον κλήρο- του ανατίθεται η σχολαρχεία της Γκιουμείου Σχολής [Χατζής, 1962: 305]. Την ίδια περίοδο συμπατριώτες του από τα Γιάννενα -πρόκριτοι και λογίοι- στέλνουν επιστολή (15 Αυγούστου 1723) υπέρ του Ανθρακίτη στον μητροπολίτη Νικομηδείας Παΐσιο, σημαντικού μέλους της Συνόδου στο Πατριαρχείο. Ωστόσο, στις 23 Αυγούστου του 1723 η Ιερά Σύνοδος της Κωνσταντινούπολης εκδίδει εναντίον του καταδικαστική απόφαση, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η διδασκαλία και διάδοση των ιδεών του και ο ίδιος καθαιρείται από κληρικός [Μπόμπου-Σταμάτη, 1995: 115].

Παρόλο που η απόφαση του Πατριαρχείου δεν επηρέασε άμεσα τη δράση του στη Γκιούμειο Σχολή, στην οποία θα παραμείνει έως και το 1725, ο Ανθρακίτης αποφασίζει να μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη. Έπειτα από την ομολογία του μπροστά στη Σύνοδο και την δημόσια καύση των χειρογράφων του, στην οποία ο ίδιος προβαίνει, η προηγούμενη απόφαση ανακαλείται (1725) υπό τον όρο η διδασκαλία του να περιλαμβάνει μόνο την περιπατητική φιλοσοφία κατά τα πρότυπα της κορυδαλλικής παράδοσης [Μπόμπου-Σταμάτη, 1995: 116-117]. Μετά το 1725 φέρεται να αναλαμβάνει τη διεύθυνση της Επιφανείου Σχολής, όπου το πρόγραμμα της διδασκαλίας του περιλαμβάνει εκτός της περιπατητικής φιλοσοφίας, λογική, μεταφυσική και ηθική. Στη θέση αυτή θα παραμείνει πιθανότατα έως και το θάνατό του περίπου στα 1736.»

ΧΟΡΕΨΕ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΕΡΝΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΙ ΑΛΛΟ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΖΙΛΙΚΙ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΣΑΙ.

ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΒΑΘΥΤΕΡΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΡΩ ΠΑΛΙ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΣΟΥ ΞΑΝΑΓΡΑΨΩ.ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΟ ΜΥΑΛΟ ΔΙΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΟΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Μια ερωτηση , στον αγαπητο Γιωργο , [ δεν νομιζω να απαντησει , αλλα δεν πειραζει !].

Εδαφιο , ΓΕΝΕΣΗ 19 / 24 , Απο την Μ.Ν.Κ .

""Τοτε ο Ιεχωβα εκανε να βρεξει θειαφι και φωτια απο τον Ιεχωβα, απο τους ουρανους, πανω στα Σοδομα και πανω στα Γομορρα.""

Ποιος ηταν ο ιεχωβα , που ηταν στην γη , και ποιος ο ιεχωβα που ηταν στον ουρανο ?

Αγαπητε Γιωργο , καθως και στο παρελθον , εχω παραδεχτει , την μικροτερη και φτωχοτερη μορφωση μου , σε σχεση με εσενα , μηπως θα μπεις στον κοπο , να μου εξηγησεις αυτο το εδαφιο , της Μ.Ν.Κ , Χωρις εγω να κανω κανενα σχολιο , απλα και μονο καταθετωντας το ???.

Ευχαριστω εκ των προτερων για την απαντηση σου .

Ανώνυμος είπε...

Έλληνα Ορθόδοξε, ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΒΛΑΚΕΙΑ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΤΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΕΣ ΠΡΩΤΟΥ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΙΣ. Διάβασες αυτά που έκανες copy-paste; Επιβεβαιώνουν αυτά που έγραψα.

Ο Μεθόδιος Ανθρακίτης ήταν κατά κάποιο τρόπο ο Έλληνας Γαλιλαίος. Υποχρεώθηκε να ομολογήσει ( αλήθεια τι; Γιατί δεν μας λες;) και να κάψει τα συγγράμματά του (κι ύστερα σου λένε πως οι χριστιανοί της Ανατολής δεν έκαψαν βιβλία σαν τους ιεροεξεταστές της Δύσης).
Και στον Γαλιλαίο, μετά την ομολογία του πως η Γη ΔΕΝ γυρίζει, του επιτράπηκε να επιστρέψει στο έργο του. Κάτι παρόμοιο συνέβη και με τον Ανθρακίτη.

Ούτε αυτά που παραθέτεις δεν διαβάζεις:
Έπειτα από την ομολογία του μπροστά στη Σύνοδο και την δημόσια καύση των χειρογράφων του, στην οποία ο ίδιος προβαίνει,η προηγούμενη απόφαση ανακαλείται (1725) υπό υπό τον όρο η διδασκαλία του να περιλαμβάνει μόνο την περιπατητική φιλοσοφία κατά τα πρότυπα της κορυδαλλικής παράδοσης
Αυτό ξέρεις τι σημαίνει; Του απαγόρευσαν να διδάσκει Μαθηματικά Φυσική και Γεωμετρία, επιστήμες οι οποίες ήταν αποκλεισμένες από τα πρότυπα διδασκαλίας του Θεόφιλου Κορρυλλέως (εξ ου και “κορυδαλλική παράδοση”).

Nikos.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

ΔΕΝ ΤΟ ΣΩΖΕΙΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΛΥΦΗΜΕ- Nikos OXI ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ TΟΣΕΣ ΑΛΛΛΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΠΕΙ «ΩΝ ΟΥΚ ΕΣΤΙΝ ΑΡΙΘΜΟΣ».

ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ.

ΟΡΙΣΤΕ ΠΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΣΕ ΒΓΑΖΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΝΟΚ ΑΟΥΤ ..

«Παρόλο που η απόφαση του Πατριαρχείου δεν επηρέασε άμεσα τη δράση του στη Γκιούμειο Σχολή, στην οποία θα παραμείνει έως και το 1725, ο Ανθρακίτης αποφασίζει να μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη. Έπειτα από την ομολογία του μπροστά στη Σύνοδο και την δημόσια καύση των χειρογράφων του, στην οποία ο ίδιος προβαίνει, η προηγούμενη απόφαση ανακαλείται (1725) υπό τον όρο η διδασκαλία του να περιλαμβάνει μόνο την περιπατητική φιλοσοφία κατά τα πρότυπα της κορυδαλλικής παράδοσης [Μπόμπου-Σταμάτη, 1995: 116-117]. Μετά το 1725 φέρεται να αναλαμβάνει τη διεύθυνση της Επιφανείου Σχολής, όπου το πρόγραμμα της διδασκαλίας του περιλαμβάνει εκτός της περιπατητικής φιλοσοφίας, λογική, μεταφυσική και ηθική.
Στη θέση αυτή θα παραμείνει πιθανότατα έως και το θάνατό του περίπου στα 1736.»

ΝΑ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΛΑΒΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ.
ΠΕΦΙΜΩΣΟ ΠΟΛΥΦΗΜΕ-Nikos!!!

Υ.Γ.ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ.ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΓΩ ΘΑ ΣΟΥ ΧΑΙΔΕΨΩ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΕΝΩ ΕΣΥ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΒΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΓΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ (ΣΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΗΠΙΑ ΚΑΙ ΕΥΓΕΝΙΚΑ) ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΕΣΕΝΑ.

ΘΑ ΣΕ ΕΞΕΥΤΙΛΙΖΩ ΟΠΟΤΕ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΠΕΙΔΗ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΑ.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΔΕΣ ΕΔΩ http://www.oodegr.com/neopaganismos/arxaio_xali/kapsimo1.htm

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΑ ΔΕΙΞΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΟΣ Nikos -Πολυφημε

ΕΙΠΕΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΟΥ ΣΧΟΛΙΟ...
«Nikos.Μν ξεχνάτε, πως όταν η Σύνοδος του Πατριαρχείου της Κων/πόλεως αφόρισε τον Μεθόδιο Ανθρακίτη, έριξαν στην πυρά τα βιβλία Μαθητικών, Φυσικής και Ευκλείδιας Γεωμετρίας. Τον έβαλαν να ομολογήσει πως για τη διδισκαλία τους παρακινήθηκε από σατανικήν συνεργείαν, εθελοκακίαν και φρενοβλάβειαν και να τα αναθεματίσει ως δυσσεβή και γέμοντα πάσης βλασφημίας.»ΟΤΙ ΤΟΥ ΕΡΙΞΑΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ.

ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΟΜΩΣ ΓΡΑΦΕΙΣ «Nikos.Ο Μεθόδιος Ανθρακίτης ήταν κατά κάποιο τρόπο ο Έλληνας Γαλιλαίος. Υποχρεώθηκε να ομολογήσει ( αλήθεια τι; Γιατί δεν μας λες;) και να κάψει τα συγγράμματά του (κι ύστερα σου λένε πως οι χριστιανοί της Ανατολής δεν έκαψαν βιβλία σαν τους ιεροεξεταστές της Δύσης).
Και στον Γαλιλαίο, μετά την ομολογία του πως η Γη ΔΕΝ γυρίζει, του επιτράπηκε να επιστρέψει στο έργο του. Κάτι παρόμοιο συνέβη και με τον Ανθρακίτη.» ΟΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΑ ΕΚΑΨΕ!!!

ΜΙΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΤΟΥ ΤΑ ΕΚΑΨΑΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΟΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΑ ΕΚΑΨΕ.ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΟΥ ΣΧΟΛΙΟ ΕΝΩ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΕΝΙΚΟ.ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΕΙΝΑΙ « η Σύνοδος » ΕΝΩ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ «Ο Μεθόδιος».ΑΡΑ ΤΟΥ ΤΑ ΕΚΑΨΑΝ-ΤΑ ΕΡΙΞΕ!!!.

ΕΙΔΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΖΕΨΕΣ ΚΑΚΗΝ ΚΑΚΩΣ.ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ.ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΟΤΑΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ ΘΑ ΒΟΥΤΑΣ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΙΣ( ΑΝ ΣΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΗ ΠΛΥΣΗ)!!!


ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ??? (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΩΡΓΟ).

ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΗΠΩΣ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΣΑ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗ ΜΙΑ ΛΕΕΙ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ.

ΑΡΑ Η ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΑΨΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ ΕΚΟΥΣΙΩΣ ΤΟ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΣ Η ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΤΟ ΑΠΕΚΡΥΨΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΕΡΕΙΣΜΑΤΑ ΕΝΑΤΙΟΝ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ!!!


Υ.Γ.ΧΡΙΣΤΙΑΝΕ ΕΙΣΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΣ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ Ο ΘΕΟΣ.ΣΕ ΠΡΟΤΙΜΑΩ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΨΕΥΤΟΧΑΖΑΔΑΚΙΑ (…) .ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΑΚΑΘΕΚΤΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε , Ελλην Ορθοδοξε , θα ηθελα να σου κανω δωρο , ενα αγαπημένο μου χωρίο , απο την Παλαιά Διαθήκη , διαβασε το , και θα δεις πως κανω προσπαθεια να το ακολουθω .

ΠΑΡΟΙΜΙΑΙ Α" 5,6,7 .

Επειτα πιστευω οτι , πρεπει να μιλαμε με καποια θεματα στο μυαλο μας , και οχι να πηγαινουμε οπου μας οδηγει η μισαλλοδοξια και ο φανατισμος.

Άν μιλαμε , σοβαροι ανθρωποι , και δεν βγαζουμε , ενα λογικο συμπερασμα , τοτε δεν υπαρχει
λογος να μιλαμε .

Επειτα , ατομα σαν τον κυριο που επιασες κουβεντα , εγω προσωπικα αδυνατω να τον παρακολουθησω .
Ισως ο λογος να ειναι οτι δεν ειμαι τοσο εξυπνος !!!

Αλλα άν ειναι να γινω εξυπνος σαν αυτον τον κυριο , τοτε θα ηθελα καλυτερα να μεινω χαζος .

Ανώνυμος είπε...

Μια ερωτηση , στον αγαπητο Γιωργο , [ δεν νομιζω να απαντησει , αλλα δεν πειραζει !].

Εδαφιο , ΓΕΝΕΣΗ 19 / 24 , Απο την Μ.Ν.Κ .

""Τοτε ο Ιεχωβα εκανε να βρεξει θειαφι και φωτια απο τον Ιεχωβα, απο τους ουρανους, πανω στα Σοδομα και πανω στα Γομορρα.""

Ποιος ηταν ο ιεχωβα , που ηταν στην γη , και ποιος ο ιεχωβα που ηταν στον ουρανο ?

Αγαπητε Γιωργο , καθως και στο παρελθον , εχω παραδεχτει , την μικροτερη και φτωχοτερη μορφωση μου , σε σχεση με εσενα , μηπως θα μπεις στον κοπο , να μου εξηγησεις αυτο το εδαφιο , της Μ.Ν.Κ , Χωρις εγω να κανω κανενα σχολιο , απλα και μονο καταθετωντας το ???.

Ευχαριστω εκ των προτερων για την απαντηση σου .

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ: «Μια ερωτηση , στον αγαπητο Γιωργο , [ δεν νομιζω να απαντησει , αλλα δεν πειραζει !].»

Εεε ΧΡΙΣΤΙΑΝΕ θὰ μαλώσουμε τώρα.

Μὰ δὲν βλέπεις ὅτι ὁ καημένος ὁ Veriefs παρακαλάει «από φυλακης πρωιας μεχρι νυκτος γονυπετης» νὰ πάρει ἀπάντηση σ’αὐτὰ ποὺ ρώτησε.

Δὲν βλέπεις ὅτι πέρασαν 12 ἡμέρες ἀπὸ τότε ποῦ ἔβαλε τὴν ἐρώτηση;

Μία προτασούλα ζητάει ὁ ἄνθρωπος.

Μόνο μία προτασούλα!!!.
Μόνο μία προτασούλα!!!.

Ἔτσι λέει καὶ ἡ γυναῖκα μου στὴν κόρη μας ὅταν τὴ βοηθάει νὰ διαβάσει :«Γράψε μου μία προτασούλα καὶ θὰ σὲ ἀφήσω νὰ παίξεις».

Ἂς περιμένουμε νὰ δοῦμε, τί θὰ γίνει πρῶτα, ὁ Ἀρμαγεδδών θὰ ἔρθει ἤ ὁ κ.Γιῶργος θὰ ἀπαντήσει.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Καληνύχτα ΧΡΙΣΤΙΑΝΕ.

Ανώνυμος είπε...

Ελλην Ορθοδοξε ,

Εχω παρει σταθερη αποφαση , να μην αλλαξω , την ερωτηση αυτη , άν δεν παρω απαντηση , το εχω υποσχεθει στον εαυτο μου .

Δεν θα ενοχλησω την "προτασουλα" του Veriefs ,
απλα , θα παρακαλω και εγω για μια "λεξουλα" τον Γιωργο .

Καλη σου νυχτα .

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Ὅπως θέλεις ΧΡΙΣΤΙΑΝΕ ἄλλωστε γιὰ πλάκα στὸ εἶπα.

Ἔπαψε ἐδῶ μέσα ἀπὸ πολὺ καιρὸ νὰ γίνεται συζήτηση ἐπὶ τοῦ θέματος ἀπὸ τὴν πλευρὰ τοῦ Γιώργου.

Ανώνυμος είπε...




Ποτε δεν ξερεις τι γινεται ....

Μπορει να ρθει το " Νεο φως " και να αρχισει να μιλαει παλι!!!

Ανώνυμος είπε...



ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !!!


Πίτερ είπε...

Ο Γιώργος δεν θα ξανά΄ρθει.
Κατάλαβε ίσως, το λάθος του.

Μακάρι.

Πιτέρ

Ανώνυμος είπε...



Αγαπητε μου ,
ο Γιωργος θα ξανα ερθει , αλλα , για να απαντησει , οπου τον βολευει .

Εγω άν καταλαβαινα πραγματικα οτι εχω λαθος, θα ελεγα αντρικια , ΝΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΕΧΩ ΛΑΘΟΣ !!!

Ειναι η τακτικη στην οποια εκπαιδευοντε καθε εβδομαδα στις συναθροισεις τους ,

δηλαδη , να λενε απομονωμενα , συγκεκριμενα , πραγματα , και να μην μιλανε ποτε , για το "ζουμι" της υποθεσης .

Σε μενα δεν μιλαει , άν εχεις προσεξει , γιατι τον ρωταω συγκεκριμενα και στοχευμενα μεσα απο την Αγια Γραφη θεματα , που εκθετουν τα λογοπαιγνια που κανουν .
Σου λεω για παραδειγμα , αυτο το εδαφιο που , τον ρωταω , για το "ΓΕΝΕΣΗ 19 / 24 " , Σε αυτο δεν θα απαντησει , [ με λογικη ] , θα πει κατι ασχετο .....

Άν απαντησει καποτε , θα δεις οτι εχω δικαιο !!!

Ανώνυμος είπε...

Veriefs:
Νίκος αθεο-παγανιστής:
"Η Εκκλησία δεν έστειλε τίποτα. Δίσκο έβγαλε για πολλοστή φορά (αυτό λέει και η είδηση άλλωστε). "

Απαντώ:
Τι λες άνθρωπέ μου; Και ποιος άραγε έριξε τα χρήματα στον δίσκο; Αρειανοί τα ρίξανε, ή Παγανιστές; Δεν τα ρίξαμε εμείς η Εκκλησία; Τι σαχλαμάρες λες; Από τις τσέπες μας δεν βγήκαν όλα αυτά; Εκκλησία δεν είμαστε; Τι είμαστε; Βουδιστές;

Ανώνυμος είπε...

Veriefs
Νίκος Αθεο-παγανιστής:
"Η “Εκκλησία” και όχι ορισμένοι όπως είδες, είχε καταδικάσει ακόμη και την παραμικρή αναφορά σε Εξελικτικές θεωρίες"

Απαντώ:
1. Όπως σου ξαναείπα, (και ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ), Δεσμευτική για όλους τους Χριστιανούς είναι ΜΟΝΟ η Οικουμενική Σύνοδος.

2. Αν το βιβλίο αυτό υποστήριζε την ΑΘΕΪΣΤΙΚΗ Εξέλιξη, καλά έκαναν και το απέσυραν. Η Εξέλιξη είναι ο τρόπος δημιουργίας τού Θεού.

3. Είναι ΔΙΕΘΝΩΣ γνωστό, ότι όπως σου ξαναέγραψα, η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει ΔΥΟ ΤΑΣΕΙΣ στο συγκεκριμένο θέμα, μία Δημιουργιστική, και μία Εξελικτική, που και οι δύο βρίσκονται σαφώς ΜΕΣΑ στα πλαίσια τής Ορθόδοξης Δογματικής. Συνεπώς και πάλι ψεύδεσαι όταν θέλεις να παρουσιάσεις δήθεν όλη την Εκκλησία Δημιουργιστική, για να μπορείς να τη χτυπάς με επιστημονικά επιχειρήματα όπως κάνεις με τους Φονταμενταλιστές Προτεστάντες.

Ορίστε και ανάλυση τών δύο αυτών διεθνών τάσεων:
α. Από την Ορθόδοξη Wiki: http://orthodoxwiki.org/Evolution
β. Μετάφρασή σε Ελληνικό άρθρο: http://www.oodegr.com/oode/genesis/exelixi1.htm

Συνεπώς, πρέπει κάποτε να μάθεις, ότι ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΕΣΥ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ, για να βολεύεσαι στα επιχειρήματά σου, αλλά ΕΜΕΙΣ θα σου πούμε τι πιστεύουμε, για να συζητήσουμε σε πραγματικά ζητήματα, και όχι φαντασιώδη τού μυαλού σου.

Νίκος (Αθεο-παγανιστής):
"Παρεμπιπτόντως, διάβασε και λίγο Παΐσιο. Εκτός κι αν ο γέροντας επί του θέματος (η καταγωγή του ανθρώπου) στερούνταν της θείας φώτισης κι έλεγε αρλούμπες"

Απαντώ:
Έχεις την εντύπωση ότι δεν έχω διαβάσει; Και βέβαια επί ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ δεν είχε πάντοτε Θεία Φώτιση, η οποία δίνεται σε Πνευματικά - σωτηριολογικά - δογματικά ζητήματα, και μόνο σπάνια σε άλλα ζητήματα.

Ο γέροντας Παϊσιος λοιπόν, πράγματι στο θέμα τής Εξέλιξης δεν είχε ιδέα, (αν και στα Πνευματικά ήταν φωτισμένος άγιος), και έγραψε τα εξής άσχετα: http://www.oodegr.com/oode/genesis/paisios1.htm

Στα οποία άσχετα, η απάντηση ημών τών Ορθοδόξων που πιστεύουμε στην Εξέλιξη, εν ολίγοις βρίσκεται εδώ:
http://www.exeldim.bravehost.com/pateres/lathi1.htm

Εκεί θα δεις ότι εμείς οι Ορθόδοξοι δεν δεχόμαστε κανένα αλάθητο επί μεμονωμένων ανθρώπων και αγίων, αλλά μόνο σε Οικουμενικές Συνόδους.

Αυτά λοιπόν μη τα λες σ' εμάς, αλλά σε Παπικούς και Προτεστάντες, όπως σου είπα.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Veriefs:
Νίκος αθεο-παγανιστής:
"Η Εκκλησία δεν έστειλε τίποτα. Δίσκο έβγαλε για πολλοστή φορά (αυτό λέει και η είδηση άλλωστε). "

Απαντώ:
Τι λες άνθρωπέ μου; Και ποιος άραγε έριξε τα χρήματα στον δίσκο; Αρειανοί τα ρίξανε, ή Παγανιστές; Δεν τα ρίξαμε εμείς η Εκκλησία; Τι σαχλαμάρες λες; Από τις τσέπες μας δεν βγήκαν όλα αυτά; Εκκλησία δεν είμαστε; Τι είμαστε; Βουδιστές;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΣ ΤΥΠΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Veriefs
"Η εκκλησία αρχικά είχε την έννοια της συνέλευσης.
Στην Αρχαία Αθήνα υπήρχε η Εκκλησία του δήμου, αντίστοιχη με την σπαρτιατική Απέλλα, όπου οι πολίτες, οι κάτοικοι της πόλης που είχαν πολιτικά δικαιώματα, συγκεντρώνονταν και έκαναν συνέλευση για να πάρουν αποφάσεις για την πόλη. Επίσης, στην αρχαιότητα ο όρος εκκλησία περιέγραφε την συνάθροιση του συνόλου του στρατού για να γίνει κάποια ανακοίνωση ή σύσκεψη. Στη συνέχεια με τον όρο εκκλησία περιγράφεται το σύνολο των χριστιανών.

Στα νεότερα χρόνια, ο όρος εκκλησία περιγράφει επίσης την αυτοκέφαλη εκκλησιαστική εξουσία που μπορεί να υπάρχει σε μία χώρα, βλέπε για παράδειγμα Εκκλησία της Ελλάδας, αλλά και τον χριστιανικό ναό. Ακόμη, με τον όρο εκκλησία περιγράφεται η εκκλησιαστική ακολουθία που τελείται σε ένα ναό.''

ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟ ΠΗΡΑ.
ΤΙ ΛΕΤΕ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΟΠΩΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Veriefs
Νίκος Αθεο-παγανιστής:
"Όπως σου είπα, η Εκκλησία της Ελλάδος στην επίσημη ιστοσελίδα της προσφωνεί τον Πάπα Βενέδικτο “Αγιότατο” και αναφέρεται στην “Αυτού Αγιότητά του” και σε σχετικά άρθρα αποκαλεί “χριστιανούς” τους Kαθολικούς. Μάλλον οι “παρασπονδίες” δεν είναι κάποιων Επισκόπων, αλλά σύσσωμης της ηγεσίας της ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Προφανώς δεν εκφράζεις τη σημερινή άποψη της επίσημης Ορθόδοξης Εκκλησίας"

Απαντώ:
1. Όπως σου ξαναείπα, ΜΟΝΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ μπορεί να μιλήσει επί ζητημάτων σαν αυτό, που έχει καθορισθεί από Οικουμενική Σύνοδο, και καμία ιστοσελίδα κανενός.

2. Επίσης, ΚΑΘΕ νεότερη Οικουμενική Σύνοδος, για να είναι αποδεκτή από την Εκκλησία ως Οικουμενική, ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ να αποδεχθεί και να επικυρώσει ΟΛΕΣ τις αποφάσεις προγενεστέρων Οικουμενικών Συνόδων, διαφορετικά είναι ψευδοσύνοδος σαν της Φεράρας - Φλωρεντίας, που αν και υπογράφηκε από ΟΛΟΥΣ τους Ιεράρχες, υπέρ τού Πάπα και τών δογμάτων του, το ότι ο μοναδικός άγιος τής Συνόδου ο άγιος Μάρκος ο Ευγενικός αρνήθηκε να υπογράψει, την ακύρωσε και η Εκκλησία την ονόμασε "ληστρική ψευδοσύνοδο". Ορίστε λοιπόν η επίσημη θέση τής Εκκλησίας, αντίθετα από ατασθαλίες ιεραρχών. ΆΡα και αυτά που λες περί "σύγχρονης άποψης", είναι άκυρα, γιατί αλλαγές στην Εκκλησία ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ επί προηγούμενων αποφάσεων.

3. Η ιστοσελίδα που λες, δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις ούτε καν της ιεραρχίας όπως ισχυρίζεσαι, αλλά μόνο αυτών που την κατασκευάζουν. Και τα όσα γράφει δεν είναι καν αποφασισμένα από την Ιερά Σύνοδο, πολύ δε περισσότερο ικανά να ακυρώσουν Οικουμενικές Αποφάσεις τής Εκκλησίας.

4. Αλλά ούτε καν υπάρχει όπως ψευδώς ισχυρίζεσαι, σύμφωνη γνώμη τής σύγχρονης Εκκλησίας, που να στηρίζει τους Παπικούς ως Χριστιανούς, όπως σε διαψεύδουν οι παρακάτω:

Άγιο Όρος: http://www.oodegr.com/oode/oikoymen/agio_oros1.htm

Πατριάρχης Βαρθολομαίος:
http://www.oodegr.com/oode/oikoymen/patriarxis1.htm

Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας τής Ελλάδος: http://www.oodegr.com/oode/papismos/eksagelies/anakoinwthen_I_S_gia_Kypro_1.htm

Ιερά Σύνδος Βουλγαρίας:
http://www.oodegr.com/oode/papismos/Boulgariko_oxi_1.htm

Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ:
http://www.oodegr.com/oode/papismos/ounia/serafeim_1.htm

Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Στυλιανός:
http://www.oodegr.com/oode/papismos/stylianos_papikoi1.htm

Εάν τώρα, κάποιοι ιεράρχες θέλουν να έρχονται σε αντίθεση με την Ορθόδοξη Εκκλησία και τις Οικουμενικές Συνόδους, πήγαινε πες τα σε αυτούς, και όχι σ' εμάς.

Αλλά είσαι τόσο ισχυρογνώμων, που ξέρω ότι ούτε τώρα θα παραδεχθείς το λάθος σου.

Ανώνυμος είπε...

Veriefs
Νίκος Αθεο-Παγανιστής:
"μανθάνωσιν αριθμούς και αλγέβρας και κύβους και κυβοκύβους και τρίγωνα και τριγωνοτετράγωνα και λογαρίθμους και άτομα και κενά και δίνας και δυνάμεις και έλξεις και βαρύτητας, του φωτός ιδιότητας και βόρεια σέλα και θετικά τινά και ακουστικά και μύρια ταύτα και άλλα τερατώδη” έλεγε ο Άγιος Γρηγόριος ο Ε’"

Απαντώ:
Για μια φορά ακόμα τα αρχαία κείμενα ΔΙΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ από τον Παγανιστή Νίκο, κατά τη συνήθεια τών ομοθρήσκων του. Επειδή στο ανωτέρω κείμενο τού αγίου, ΔΕΝ καταδικάζονται τα μαθηματικά και οι επιστήμες, αλλά η ολοτελής αφοσίωση εις ΜΟΝΑ τα Μαθηματικά.

Ορίστε και η πλήρης ΑΝΑΛΥΣΗ τού γνωστού διαστρεβλωμένου από Παγανιστές κειμένου: http://www.oodegr.com/neopaganismos/pateres/grigoriosE1.htm

Θα έπρεπε να ντρέπεστε ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ Νεοπαγανιστές!

Ανώνυμος είπε...

Veriefs:
Νίκος Αθεο-Παγανιστής:
"Ο Άγιος Αυγουστίνος έλεγε πως όσοι διδάσκουν μαθηματικά έχουν κάνει συμφωνία με το Σατανά και ο Θεοδοσιανός Κώδικας απαγόρευσε τη διδασκαλία τους."

Απαντώ:
Δεν μας δίνεις και το ακριβές σημείο για να το δούμε από το ίδιο το κείμενο; Γιατί αν είναι σαν αυτά που λες για τον άγιο Γρηγόριο, πάλι κάποια διαστρέβλωση θα παίζει. (Αν και για τον άγιο Αυγουστίνο δεν θα με παραξένευε να έχει πει κάτι τέτοιο, μια και έχει πει πολύ χειρότερα για Δόγματα τής Εκκλησίας, καθώς ο συγκεκριμένο άγιος, αγίασε λόγω διαγωγής και όχι λόγω φωτισμού θείας Αποκάλυψης).

Δώσε μας λοιπόν παραπομπή να δούμε αν κι εγώ γράφεις ψευτιές.

Για τον Μεθόδιο Ανθρακίτη, με κάλυψε ο "Έλλην Ορθόδοξος", μια και σαφέστατα αποκαλύφθηκε μία ακόμα απάτη τών αθεο-παγανιστών και οι αντιφάσεις τους. Γιατί η φιλοσοφική διδασκαλία του και τα Δυτικά αντιχριστιανικά βιβλία που μετέφρασε καταδικάσθηκαν, και όχι οι επιστήμες.

Ορίστε και ένας κατάλογος σχολών τού Βυζαντίου για του λόγου το αληθές, ότι η Εκκλησία ποτέ δεν είχε πρόβλημα με τις επιστήμες:
http://www.oodegr.com/neopaganismos/romi/epist2.htm

Ορίστε και το είδος τών μαθημάτων:
http://www.oodegr.com/neopaganismos/romi/synaxaria1.htm

Ορίστε και μερικά ακόμα στοιχεία για τα ψεύδη τών Νεοπαγανιστών σαν τον Νίκο περί επιστήμης στη Χριστιανική Ρώμη (Βυζάντιο): http://www.oodegr.com/oode/epistimi/xrist_epist1.htm

Ανώνυμος είπε...

Veriefs
Και γιατί αγαπητέ αθεο-παγανιστή Νίκο, αντί να μας γράψεις όλες αυτές τις διαστρεβλώσεις για την Εκκλησία και τις επιστήμες, δεν μας έγραψες τα κείμενα που δείχνουν πόσο ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΗ ήταν η Αρχαία Ελλάδα; Ορίστε μερικά παραδείγματα:

Απόσπασμα του Διογένη Λαέρτη «Φιλοσόφων βίοι, IX 52:
«Εξαιτίας της δήλωσης του Πρωταγόρα στο βιβλίο του Περί θεών ότι δεν ξέρει αν υπάρχουν θεοί, οι Αθηναίοι τον έδιωξαν από την πόλη και ΕΚΑΨΑΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ στην Αγορά, αφού πρώτα έβγαλαν κήρυκα και ΤΑ ΜΑΖΕΨΑΝ ΕΝΑ-ΕΝΑ από όσους είχαν αντίτυπα». (Το ίδιο λένε και οι: Φιλόστρατος, Βίοι Σοφιστών, I 10, 3. Ησύχιος, Ονοματολόγος. Σέξτος Εμπειρικος, Προς μαθηματικούς, IX 55)

Επίσης: «Ο Αναξαγόρας μηνύθηκε για ασέβεια επειδή διακήρυσσε ότι ο ήλιος είναι μια διάπυρη μεταλλική μάζα, και καταδικάστηκε σε πρόστιμο 35 ταλάντων και εξορία. Κατά άλλους καταδικάστηκε ερήμην σε θάνατο» ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΛΑΕΡΤΙΟΣ II, 7

«Ο Πρόδικος ο Κείος, φιλόσοφος και σοφιστής, σύγχρονος του Δημοκρίτου, μαθητής του Πρωταγόρα, πέθανε στην Αθήνα, αφού του έδωσαν να πιεί κώνειο, με το αιτιολογικό ότι διέφθειρε τους νέους.» ΣΟΥΔΑ

Επίσης: Ο Θεόδωρος ο Κυρηναίος, ο επονομαζόμενος Άθεος, που έζησε στο α΄ μισό του 3ου π.Χ. αι. κατά τον Διογένη Λαέρτη (2, 101-102) αφού εξορίστηκε για τη διδασκαλία του από την Αθήνα, κατέφυγε στην αυλή του Πτολεμαίου, και έπειτα στην Κυρήνη, όπου επίσης εξορίστηκε, για να καταφύγει ξανά στην Ελλάδα.

Ο Διαγόρας ο Μήλιος εξορίστηκε από τους Αθηναίους επειδή έλεγε πως οι θεότητες του Ολύμπου είναι ανύπαρκτες και επειδή διακωμωδούσε τα απόκρυφα των μυστηρίων, και τον καταδίκασαν σε θάνατο, επικηρύσσοντας το κεφάλι του με ανταμοιβή ένα τάλαντο. (Λυσίας 6.17, Σούδα)

Ο Στίλπων ο Μεγαρεύς δικάστηκε και καταδικάστηκε για ασέβεια προς τα μνημεία των θεών, και η ποινή ήταν εξορία.

Επίσης κατηγορήθηκαν (δικάστηκαν) επί ασέβεια προς τον Παγανισμό οι Ασπασία και Ευριπίδης (από τον Κλέωνα).

Παρ’ όλο που είναι άγνωστο στους περισσότερους, τον 5ο αι. π.Χ. ψηφίστηκε (Ψήφισμα του μάντη Διοπείθη) από τους Παγανιστές νόμος στην Αρχαία Αθήνα κατά εκείνων (=φιλοσόφων) που «δεν πίστευαν στα θεία και διέδιδαν θεωρίες για τα ουράνια φαινόμενα» (Πλουτάρχου Περικλής, 32) με ποινές την εξορία, το θάνατο και το κάψιμο των συγγραμμάτων (Nauk, Fragm. Trag. Gracc. 2η έκδοση, σελ. 771). Βάσει αυτού του νόμου (κι όχι αυθαίρετα ή παράνομα) καταδικάστηκαν οι παραπάνω φιλόσοφοι και ο Σωκράτης.

Συνεπώς, όταν ο Δαυλός γράφει (Δημήτρης Λάμπρου,τεύχος 199, Ιούλιος 1998): «οι Έλληνες ουδέποτε έκαψαν ή κατέστρεψαν τους άλλα φρονούντες και τα έργα τους», μάλλον δεν θα άνοιξε ποτέ στη ζωή του τον Διογένη Λαέρτη, ή τον Λυσία. Παράδοξον αρχαιολάτρες να μη διαβάζουν αρχαίους. Μάλλον γι’ αυτόν τον λόγο δεν γνωρίζουν τις διώξεις κατά των «άλλων φρονούντων» στον δημοκρατική Αθήνα του «Χρυσού Αιώνα», για να μην τους αναφέρουμε και την φρικτή μοίρα των άλλων, εκτός Αθηνών, φιλοσόφων (Πυθαγόρας, Ίππασος, Ανάξαρχος).

-Το 83 μ.Χ. ο Παγανιστής αυτοκράτορας Δομιτιανός εξόρισε από τη Ρώμη όλους τους φιλοσόφους, τους μαθηματικούς και τους αστρολόγους. Γιατί το έκανε αφού ήταν Παγανιστής;

-Για την εξαφάνιση του έργου του Δημόκριτου αναφέρεται από αρχαίους συγγραφείς ότι πρωτοστατούσε ο ίδιος ο Πλάτωνας. Συγκέντρωσε τα βιβλία του Δημόκριτου και θέλησε να τα κάψει. "Μα ο Αμύλκας και ο Κλεινίας, δύο Πυθαγόρειοι, το εμπόδιζαν, λέγοντάς του ότι δεν έχει τίποτα να ωφεληθεί επειδή πολλοί τώρα πια έχουν στα χέρια τους βιβλία του Δημόκριτου." (Διογένης Λαέρτιος ΙΧ 40).

-Ο Πρόκλος ήθελε να αποσύρει από την κυκλοφορία όλα τα βιβλία εκτός από τα Τίμαιος και Χαλδαϊκά Λόγια, ώστε να εμποδίσει να βλάψουν τους ανεκπαίδευτους. (Μαρίνος, Βίος Πρόκλου, 38)
...

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   2601 – 2800 από 4691   Νεότερο› Νεότερο»
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...