ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

13 Ιουλ 2009

«ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

Η εικόνα που κοσμεί το εξώφυλλο της «Μαχόμενης Ορθοδοξίας»

Όταν ξεκινούσαμε πριν ενάμιση χρόνο περίπου τον «Αντιαιρετικό», αρχή μας και κανόνας μας ήταν και είναι, να φιλοξενεί στις σελίδες του αποκλειστικά, μόνο δικά μας άρθρα και όχι ξένες δημοσιεύσεις.
Όμως, όπως είναι γνωστό, κάθε κανόνας έχει και τις εξαιρέσεις του. Και δύο τέτοιες εξαιρέσεις θα φιλοξενήσουμε σήμερα από τις σελίδες του.
Η πρώτη και σημαντικότερη είναι για να τιμήσουμε έναν ακαταπόνητο μαχητή των αιρέσεων τον κ. Ευθύμιο Ζουλιανίτη.Ο κ. Ευθύμιος Ζουλιανίτης είναι ο εκδότης – ιδρυτής του μηνιαίου οκτασέλιδου περιοδικού «Μαχόμενη Ορθοδοξία». Στις σελίδες του περιλαμβάνονται ανοιχτές επιστολές προς τους αιρετικούς και ιδιαίτερα τους «μάρτυρες του Ιεχωβά»....

Σε χειρόγραφη επιστολή που μας απέστειλε, μας επισημαίνει πως αποστέλλει την «Μαχόμενη Ορθοδοξία» σε 120 αιρετικούς μηνιαίως, στα κεντρικά γραφεία των Αθηνών και του Brooklyn, αλλά και σε γραφεία των Τρικάλων, Καρδίτσας και όπου αλλού οι «μάρτυρες» έχουν τοπικές «εκκλησίες».
Σύμφωνα με δήλωσή του ουδείς «μάρτυρας του Ιεχωβά» έχει απαντήσει στις επιστολές του.Για να τιμήσουμε λοιπόν τον άνδρα αυτό δημοσιεύουμε μια επιστολή του που απευθύνεται στους «μάρτυρες του Ιεχωβά» και έχει ως θέμα της, την σύνδεση της Σκοπιάς με τον ΟΗΕ, τον οποίο η ίδια παρομοιάζει με το θηρίο της Αποκάλυψης.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύεται – σύμφωνα με δήλωση – του κ. Ευθύμιου Ζουλιανίτη, με αποκλειστικά δική του ευθύνη.
Την «Μαχόμενη Ορθοδοξία» μπορεί να ανεύρει κάποιος και στην παρακάτω διεύθυνση: http://mahomeni-orthodoxia.blogspot.com

Η δεύτερη εξαίρεση μας, αφορά την δημοσίευση ενός σχολίου που έλαβε χώρα στο άρθρο μας «Μάρτυρες του Ιεχωβά: Οι πλασιέ του Θεού», από κάποιον εσχάτως τακτικό αναγνώστη του «Αντιαρετικού», ο οποίος από λόγους ταπεινοφροσύνης προφανώς αλλά και θέλοντας να μας τιμήσει – και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό – υπογράφει ως «ο ολίγων ωρών φίλος του Χρήστου». Στο σχόλιο αυτό, ο συγγραφέας του, με ένα μοναδικά ευφυή αλλά ταυτόχρονα και απλό τρόπο αναιρεί την διδασκαλία της Σκοπιάς που αφορά τον «αόρατο ψευτοερχομό» του Χριστού το 1914 και την αποτυχία της ψευτοπροφητείας της Δευτέρας Παρουσίας του Χριστού το 1975, που ανέδειξε την Σκοπιά τον μεγαλύτερο ψευτοπροφήτη όλων των εποχών. Ελπίζουμε να το απολαύσετε όπως το απολαύσαμε και εμείς.
Ανοιχτή Επιστολή 8η
Προς τους «μάρτυρες του Ιεχωβά», Κηφισίας 77, 15124 ΜΑΡΟΥΣΙ.
Κοινοποίηση Watchtower 25 Columbia Heights, Brooklyn, N.Y. 11201

Θέμα: Η «Σκοπιά» και το «θηρίο».

Αγαπητοί κύριοι
Η οργάνωση των «μαρτύρων του Ιεχωβά» που υπάρχει και λειτουργεί από το 1931, αποκαλεί τον Ιεχωβά, Δαρείο και τον Ιησού Χριστό, Κύρο. Πρόκειται για δυο ονόματα που μας οδηγούν ιστορικά στους Μήδους και τους Πέρσες της προχριστιανικής εποχής (Δαρείο 521 – 484 π.Χ. και Κύρο 538 – 529 π.Χ.). Και όσοι βρίσκονται με το μέρος της «Σκοπιάς» θα απολαύσουν τα υλικά αγαθά της γης.
Λένε λοιπόν : «…εκείνοι που τώρα τάσσονται με το μέρος του μεγαλύτερου Δαρείου, του Ιεχωβά Θεού, και του μεγαλύτερου Κύρου, του Χριστού Ιησού, εισέρχονται σε μια θαυμαστή ευημερία. Είσασθε ένας απ’ αυτούς»; («Ελθέτω η βασιλεία σου» σελ. 165, έκδοσις μαρτύρων του Ιεχωβά 1982).
Αν δεν είστε … τυχεροί ν’ ανήκετε στην ανωτέρω κατηγορία του Δαρείου Ιεχωβά και του Κύρου Χριστού, και τυχόν ανήκετε στην Χριστιανική Εκκλησία, τότε, σύμφωνα με τη «Σκοπιά» δεν ανήκετε στον Ιεχωβά, αλλά στο:

«Θηρίο με τα κέρατα»
Αυτό το θηρίο έχει «επτά κεφαλές και δέκα κέρατα» (Αποκ. 17:2). Ποιο είναι αυτό το θηρίο; Την απάντηση θα την πάρουμε απ’ την Οργάνωση των «μαρτύρων» απ’ το ανωτέρω βιβλίο τους που γράφει:
«Σε μια διεθνή συνέλευση των μαρτύρων του Ιεχωβά το 1942 … ο ομιλητής, ο πρόεδρος της Σκοπιάς Ν.Χ. Νορρ απέδειξε «το θηρίο το οποίο … ήτο». Ήταν η Κοινωνία των Εθνών»! …
Ο πρόεδρος Νορρ προχώρησε και έδειξε ότι … «το θηρίο εκείνο αναζωογονήθηκε το 1945 σαν Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών» δηλαδή ο ΟΗΕ. Και συνεχίζει: «Αυτό το διεθνές «θηρίο» … είναι στην πραγματικότητα «γέμον ονομάτων βλασφημίας» (Δείτε στο παραπάνω βιβλίο σελ. 166).

Σημ. Μ.Ο.
Αγαπητοί μας «μάρτυρες», για τα ανωτέρω ευτράπελα και παιδαριώδη που γράφετε στα βιβλία σας και στη «Σκοπιά» σας , δεν θα σας κατηγορήσει κανείς. Μπορείτε να γράφετε και άλλα πιο … γλαφυρά και πιο … κωμικοτραγικά, αφού με τον Άλφα λόγο ή Βήτα τρόπο καταφέρετε και πείθετε τους ατυχείς οπαδούς της «Σκοπιάς» και τους κάνετε να πιστέψουν ότι δήθεν αυτά προέρχονται απ’ το Δαρείο Ιεχωβά ως «εύπεπτη τροφή».
Εκείνο για το οποίο μπορεί να κατηγορηθείτε απ’ τους οπαδούς της «Σκοπιάς» είναι ότι, εν αγνοία τους, και πίσω απ’ τις πλάτες τους παίξατε κάποτε μια ατιμία σε βάρος τους υποτιμώντας τη νοημοσύνη τους και θεωρώντας τους για χαχόλους. Είναι ότι ζητήσατε επιμόνως να γίνετε μέλος του «θηρίου» δηλαδή σ’ ένα θηρίο «γέμον ονομάτων βλασφημίας», του ΟΗΕ. Το ζητήσατε και το πετύχατε. Να και το σχετικό απόσπασμα κειμένου της σύνδεσης με το «θηρίο» σε μετάφραση:
«ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ»
«Τελευταίως το τμήμα NGO είχε λάβει έναν μεγάλο αριθμό αιτήσεων που αφορούσαν την σύνδεση της Watchtower Bible and Tract Society of New York με τα τμήμα δημοσίων πληροφοριών (Department of Public Information (DPI). Αυτή η Οργάνωση έκανε αίτηση για σύνδεση με το DPI το 1991 και της χορηγήθηκε η σύνδεση το 1992. Δεχόμενη την σύνδεση με το DPI, η οργάνωση συμφώνησε να πληροί τα κριτήρια που απαιτούνται για την σύνδεση, όπως υποστήριξη και σεβασμό στις αρχές του Χάρτη των Ενωμένων Εθνών και υποχρέωση και μέσα για να διεξάγουν αποτελεσματικά προγράμματα πληροφοριών με τα μέλη που συνιστούν τον Οργανισμό, και σε ένα ευρύτερο, ακροατήριο σχετικά με τις δραστηριότητες των Ενωμένων Εθνών …» (μεταφρασμένο απόσπασμα από αγγλόγλωσσο κείμενο).

Γιατί λέτε ψέματα;;;
Αγαπητοί μας «μάρτυρες» σας ερωτούμε, και αν θέλετε, απαντήστε μας:
Πρώτον. Το Μπέθελ Αθηνών γνωρίζει ότι κάποτε (1992) συνδέθηκε η «Σκοπιά» με το θηρίο «το γέμον ονομάτων βλασφημίας»; Αν το γνώριζε, τότε για ποιο λόγο, εσείς δεχτήκατε αυτήν την ατιμία; Και αν εσείς σκεπάσατε αυτήν την μπαμπεσιά του Κυβερνώντος Σώματος της «Σκοπιάς», τότε γιατί δεχόσασταν να διδάσκετε στους άτυχους οπαδούς ότι τα Χριστιανικά και άλλα έθνη θα τα καταστρέψει ο Δαρείος Ιεχωβά στη μάχη του Αρμαγεδδώνα; Φοβάσθε μήπως φύγουν από τη «Σκοπιά»;
Δεύτερον. Όταν εν γνώσει σας διδάσκετε το ψέμα μήπως έχετε την εντύπωση ότι έχετε μεράδι στην αγάπη του Αληθινού Θεού ή απλώς εμπορεύεσθε τις ελπίδες αφελών και άτυχων ανθρώπων με τα πολλά ψέματά σας! …

Με αγάπη Χριστού
Ευθύμιος Ζουλιανίτης


Το σχόλιο του Ανωνύμου στο άρθρο μας «ΜτΙ, οι πλασιέ του θεού»

Αγαπητοί μου ΜτΙ,

Μπορώ να ασπασθώ 2 μέρη από το δόγμα σας; Ευχαριστώ!!!

1. Ο Χριστός είναι ο μεγαλύτερος άνθρωπος (και Υιός του ΘΕΟΥ) που έζησε ποτέ.

2. Η Σκοπιά είναι η Οργάνωση που επικαλείται ότι είναι ο Αγωγός του Θεού.

Επιτρέψτε μου όμως να αναιρέσω

1. Ο Χριστός ήλθε αοράτως το 1914 και

2. Να ερευνήσω την πιθανότητα μήπως είστε Ψευδοπροφήτες.
Είμαι δίκαιος, δύο (2) δέχομαι δύο (2) αναιρώ. Ωραία μέχρι εδώ;

Έχω όμως κάτι ερωτησουλες…

1. Γιατί ο Χριστός ως Υιός του Θεού και ως ο μεγαλύτερος άνθρωπος που έζησε ποτέ δεν μας είπε ακριβώς την χρονολογία της Β΄ Παρουσίας Του ενώ εσείς – που δεν είστε ούτε οι Μεγαλύτεροι άνθρωποι που έζησαν ποτέ ούτε Υιοί του Θεού – την ξέρετε;
Αν την ήξερε ο Χριστός γιατί δεν την είπε ευθέως και σαφώς όπως η Σκοπιά και άφησε τόσους και τόσους μετά από Αυτόν, αιώνες τώρα, να ορίζουν ημερομηνίες παραπλανώντας τον κόσμο;
Γιατί άφησε ο Ιεχωβά τον Υιό του τόσα χρόνια – πριν να έρθει στη Γη έως τη χρονολογία που έδωσε η Σκοπιά – ανενημέρωτο; Μήπως Του είπε κάτσε εδώ να την μάθεις από την Σκοπιά!!!
Ποιος είναι πιο κοντά στον Ιεχωβά, ο Χριστός ο Υιός Του που δεν την ξέρει ή εσείς που την ξέρετε
Είναι ανώτερη η Σκοπιά από τον Χριστό;
Τι έχει περισσότερη αξία από τα δύο, η Α.Γ που μας αφήνει να συμπεράνουμε το πότε – εφόσον εσείς από την ΑΓ. βρήκατε την χρονολογία – η το περιοδικό Σκοπιά που γράφει ακριβώς την ημερομηνία;
Μα φυσικά η Σκοπιά διότι βρήκε την ημερομηνία !!!.Αν αυτό ισχύει τότε η ΑΓ. είναι ελλιπής!!!.
Και χρειάζεται η Α.Γ. την Σκοπιά για να την συμπληρώνει!!! συνεπώς οι συγγραφείς της Σκοπιάς είναι ανώτεροι από τους Ευαγγελιστές!!! Διότι οι Ευαγγελιστές δεν μπόρεσαν να το συμπεράνουν!!! Επειδή δεν κατάλαβαν την Α.Γ. όσο εσείς !!!
Τίθεται λοιπόν το ερώτημα, γιατί να διαβάσει κάποιος τη Α.Γ και να κινδυνέψει να κάνει λάθος ερμηνεία, ενώ μπορεί κάλλιστα να μάθει ασφαλέστερα και σίγουρα τα ίδια πράγματα και πιο έγκυρα μάλιστα από την Σκοπιά;
Μην ανησυχείτε καθόλου για το τι θα απαντήσετε…. Θα πλάσσω εγώ τώρα δυο ιστοριούλες που όταν τις διαβάσετε θα μου πείτε τύφλα νάχει η Σκοπιά μπροστά σου.
1η. Ο Χριστός ήξερε και δεν μας το είπε αλλά άφησε την Σκοπιά μέσα από την ερμηνεία της Α. Γραφής να το βρει. Εσκεμμένα λοιπόν δεν αποκάλυψε το πότε για να κάνει τη Σκοπιά Προφήτη και να της δώσει κύρος. Έτσι με αυτό τον τρόπο οι μετά τον Χριστό άνθρωποι θα αναγνωρίσουν τη Σκοπιά και θα πιστέψουν σ’ αυτή.
2η. Ο Χριστός όντως δεν ήξερε το πότε, γιατί ο Ιεχωβά δεν του το αποκάλυψε. Αργότερα όμως ο Ιεχωβά το αποκάλυψε στη Σκοπιά (έστειλε νέο φως).
Ο Χριστός τότε θεώρησε προσβλητικό να περιμένει από τη Σκοπιά να του πει πότε θα εμφανισθεί και ετσι αποφάσισε να εκδικηθεί τη Σκοπιά!!
Έτσι όταν η Σκοπιά είπε ότι το 1975 θα έλθει ο Χριστός τότε Αυτός δεν εμφανίστηκε επίτηδες με αποτέλεσμα η Σκοπιά να ρεζιλευτεί.
Αργότερα όταν προφήτευε η Σκοπιά για το 1914 τότε ο Χριστός ήλθε Αόρατος ενώ τον περίμεναν ΟΡΑΤΟ.
Τι να κάνει τότε η Σκοπιά είπε κι αυτή ότι ήλθε Αόρατος και είναι στον Ουρανό πάνω.
Ετσι άρχισε να κυβερνάει από τον Ουρανό. Ωραίες οι ιστοριούλες; Πως είπατε αυτά δεν τα λέει η Α.Γ;
Γιατί μήπως λέει τα δικά σας;;;

Ξαναρωτάω εγώ με τη σειρά μου. Πως ήλθε ο Χριστός αφού από τον Ουρανό δεν έφυγε. Τι σόι Δευτέρα Παρουσία είναι αυτή όταν εγώ δεν μπορώ να την δω; Μήπως εσείς οι ΜτΙ την εννοείται ως Δευτέρα Φαντασία…Μήπως πάθατε κι εσείς όπως οι Αυλικοί του Βασιλιά στο παραμύθι που ενώ ήταν γυμνός και νόμιζε ότι φορεί ρούχα αυτοί τον χειροκροτούσαν – από υποκρισία – λες και φόραγε στ’ αλήθεια. Μήπως νομίζετε ότι έγινε η Δευτέρα Παρουσία αλλά στην ουσία δεν έχει γίνει και απλά φωνάζετε ότι έγινε επειδή σας εξαναγκάζουν; Μήπως εδώ η Σκοπιά είναι ο Βασιλιάς που νομίζει ότι έγινε η Δευτέρα Παρουσία και εσείς οι Αυλικοί του που δεν της λέτε να συνέρθει επιτέλους;
Θα μου πείτε εσείς οι Ορθόδοξοι… ποιοι τον είδαν αόρατο;
Μα όλοι οι γέροι της σειράς του 1914 που πίστευαν ότι δεν θα πεθάνουν.

ΔΙΑΛΕΧΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ !!!

1. Η Προφητεία της Σκοπιάς πραγματοποιήθηκε κι ετσι ο Χριστός ήρθε το 1914 αοράτως. Αν ισχύει αυτό τότε τι είναι πιο βάσιμο να πιστέψω, εσάς που μου λέτε για Έναν Χριστό που ήρθε και δεν φαίνεται η την Α.Γ. που λέει ότι θα τον δουν όλοι όταν έρθει αλλά δεν γράφει ημερομηνία;
Μα φυσικά την Α.Γ διότι είναι πιθανόν ο Χριστός να μην ήρθε το 1914 και έτσι εσείς με κοροϊδέψατε ενώ η Α.Γ δεν μπορεί να με κοροϊδέψει για κάτι που δεν γράφει. Δεν γράφει το πότε θα έρθει δεν λέει π.χ. το 2012. Άρα δεν μπορεί να θεωρηθεί ανακριβής για κάτι που δεν ισχυρίζεται. Κανένας μας δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι λέει ψέματα ή αλήθεια για κάτι που δεν είπε, διότι απλά δεν το είπε

2. Ο Χριστός δεν ήξερε πότε θα εμφανισθεί ενώ η Σκοπιά ήξερε. Συγγνώμη αλλά τότε εσείς είστε ανώτεροι από τον Χριστό!!! Και η Σκοπιά Ανώτερη από την Α.Γ.

3. Η Α.Γ εγράφη λάθος και η Σκοπιά βασισμένη στην Α.Γ έκανε λάθος με την σειρά της περί χρονολογίας. Νο comments.

4. Η Α.Γ δεν είπε ακριβώς το πότε!!! και η ημερομηνία είναι Προφητεία της Σκοπιάς συνεπώς η Σκοπιά έκανε λάθος. Αν συμβαίνει το τελευταίο μήπως τότε σας ταιριάζει ο ρόλος του χωρίου: «ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΗ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΕΙΣ ΠΑΝ ΠΝΕΥΜΑ ΑΛΛΑ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΕ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΑΙ ΕΞΗΛΘΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΝ» 1 Ιωαν 4:1

Υ.Γ. Αρκετά με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά. Θα πάω σε ένα μοναστήρι για καμία 20αριά μέρες να βάλω τον Ηγούμενο εκεί να προβλέψει πότε θα γίνει η 2α Παρουσία. Ευκαιρία θα’ ναι για μένα να κοιτάξω τον εαυτό μου ούτως ώστε να αρέσω στο Θεό και όχι σε ορισμένους ανθρώπους. Σας χαιρετώ όλους.

Ο ολίγων ωρών φίλος του Χρήστου. 







ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου.

4.691 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   4401 – 4600 από 4691   Νεότερο›   Νεότερο»
Ανώνυμος είπε...

Θερμή παράκληση. Αν ξαναγράψετε βάλτε ένα οποιοδήποτε ψευδώνυμο.
Ευχαριστώ.
Χρήστος – αντιαιρετικός
15 Μαΐου 2010 5:51 μ.μ.

ὠὡὢὣὤὥὦὧᾠᾡᾢᾣᾤᾥᾦᾧ!!!


Μπορῶ νὰ βάλω ἀκόμη καὶ ἕνα ὁμαλὸ ἐπίθετο ὡς Ψευδώνυμο;

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Κ. Nikos καλημέρα σας

Επιτρέψτε μου και μένα να συμμετάσχω στην τόσο ενδιαφέρουσα συζήτηση. Διαπίστωσα από τα γραφόμενά σας πως δέχεστε τον «άνθρωπο – δημιουργό». Ελπίζω λοιπόν αυτός ο «άνθρωπος – δημιουργός» να μου λύσει κάποιες απορίες που έχω εδώ και χρόνια. Θα ξεκινήσω για αρχή με δύο μόνο ερωτήσεις:

1. Γιατί να υπάρχει το Είναι και να μην υπάρχει το μη Είναι;
2. Ο κόσμος έγινε από προϋπάρχουσα ύλη;

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.

Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Θερμή παράκληση. Αν ξαναγράψετε βάλτε ένα οποιοδήποτε ψευδώνυμο.
Ευχαριστώ.
Χρήστος – αντιαιρετικός
15 Μαΐου 2010 5:51 μ.μ.

ὠὡὢὣὤὥὦὧᾠᾡᾢᾣᾤᾥᾦᾧ!!!


ΡΩΤΑΩ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ.
Μπορῶ νὰ βάλω ἀκόμη καὶ ἕνα ὁμαλὸ ἐπίθετο ὡς Ψευδώνυμο;
Ἐπίρρημα ἤ μετοχὴ ἤ ὁποιoδηποτε μέρος τοῦ λόγου;

15 Μαΐου 2010 9:49 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Αιρετικός :Οι συνοδικές αποφάσεις, είναι αυτές, που εκφράζουν την Εκκλησία,

και ΌΧΙ οι απόψεις, του οποιουδήποτε ιεράρχη ή άλλου πιστού
...

Ακριβώς. Αυτό σου λέω εδώ και καιρό αλλά εσύ λειτουργείς με χρονοκαθυστέρηση, όπως τα χρηματοκιβώτια στις τράπεζες.

Κι ας έρθουμε στην ΟΟΔΕ. Στην ιστοσελίδα της, υπάρχει ένα άρθρο του Ν.Μ. με τίτλο «Ήταν ο κατακλυσμός παγκόσμιος;» όπου υποστηρίζει πως ο κατακλυσμός του Νώε ήταν τοπικός.
Η ΟΟΔΕ ταυτίζεται με αυτή τη θέση διότι ΔΕΝ φιλοξενεί κάποιο άλλο άρθρο με θέμα τον κατακλυσμό, που να υποστηρίζει το αντίθετο, δηλαδή πως ο κατακλυσμός ήταν πράγματι παγκόσμιος.
Η επίσημη τοποθέτηση της ΟΟΔΕ, είναι πως επρόκειτο για τοπικό και όχι για παγκόσμιο κατακλυσμό:

http://www.oodegr.com/oode/genesis/katak1.htm

Πάμε τώρα στη σελίδα των υποστηρικτών της Εξελικτικής Δημιουργίας (των χριστιανών που ασπάζονται τη θεωρία της Εξέλιξης, ως μέρος του θεϊκού σχεδίου φυσικά). Εκεί υπάρχει ένα άρθρο που τα “χώνει” στους λεγόμενους Δημιουργιστές (αυτούς που ισχυρίζονται πως ο πρώτος βιολογικός άνθρωπος ήταν ο Αδάμ) και μεταξύ άλλων, λέει τα εξής:

“Περί του ύψους του Κατακλυσμού:
Γιατί δεν δέχονται (όπως εμείς), την κατά γράμμα έννοια των λόγων της Γένεσης, που λέει σαφώς ότι το ύψος του Κατακλυσμού ήταν (μόνο) 15 πήχες; (Γένεση 7: 20).”

Αν κάνεις κλικ στο «όπως εμείς» θα αποκαλυφθεί το άρθρο του Ν.Μ. που υπάρχει και στην ΟΟΔΕ. !!!

http://exeldim.bravehost.com/grafi/kyriolekt_genesi_a.htm

Αν ανοίξεις όλους τους συνδέσμους που υπάρχουν στη συγκεκριμένη σελίδα, θα δεις πως πρόκειται για άρθρα που υπάρχουν αυτούσια και στην ΟΟΔΕ.

Επίσης, σε ανυπόγραφο άρθρο (δηλαδή επίσημη θέση της ΟΟΔΕ και όχι άποψη αρθρογράφου της) υποστηρίζεται πως ο άνθρωπος προϋπήρχε τής τοποθέτησης του Αδάμ στον Παράδεισο.

http://www.oodegr.com/oode/genesis/adam5.htm


υγ1. Στην κεντρική σελίδα της ΟΟΔΕ υπάρχει το ακόλουθο μήνυμα:

Η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή τών άρθρων που γράφτηκαν από μέλη τής ΟΟΔΕ, επιτρέπεται ελεύθερα, αρκεί να διατηρείται το αρχικό νόημα χωρίς περικοπές που πιθανόν να το αλλοιώνουν, και να αναφέρεται η πηγή τους.

Καλά θα κάνεις γάιδαρε, να μην ξαναπείς τον πετεινό κεφάλα. Όλες οι απαντήσεις σου στον Γιώργο ήταν copy-paste από την ΟΟΔΕ και ούτε μία φορά δεν ανέφερες την πηγή σου.


υγ2. Κύριε Χρήστο, δεν είμαι ο κατάλληλος για να απαντήσω στις ερωτήσεις σας. Δεν έχω σπουδάσει ούτε Φιλοσοφία ούτε Αστροφυσική.
Άλλωστε η συζήτηση επικεντρώνεται κυρίως στο αν η Εξελικτική θεωρία είναι συμβατή με τις Γραφές και την ύπαρξη Θεού-Δημιουργού ή η δημιουργία της ζωής και του ανθρώπου είναι ιστορία τύπου πλάθω κουλουράκια με τα δυο χεράκια (σιγοτραγουδά ο Γιαχβέ).

Nikos.

Ανώνυμος είπε...

=================



Ο ΝΙΚΟΣ ΕΙΠΕ:




Αιρετικός :Οι συνοδικές αποφάσεις, είναι αυτές, που εκφράζουν την Εκκλησία,

και ΌΧΙ οι απόψεις, του οποιουδήποτε ιεράρχη ή άλλου πιστού...


___________

Ακριβώς. Αυτό σου λέω εδώ και καιρό αλλά εσύ λειτουργείς με χρονοκαθυστέρηση, όπως τα χρηματοκιβώτια στις τράπεζες.



===========================


ΑΠΑΝΤΗΣΗ:



Νομίζεις ότι μόνο εσύ και εγώ, διαβάζουμε αυτά που γράφουμε;

Όλοι αυτοί που διαβάζουν, τα αστεία επιχειρήματα σου, γελάνε με την καρδιά τους!

Εσύ ισχυριζόσουν, ότι θέση της εκκλησίας, είναι οι απόψεις, του ιεράρχη που ανάφερες και της ΟΟΔΕ..

Εγώ, από την αρχή, έλεγα,
πως ΜΟΝΟ οι συνοδικές αποφάσεις,
αποτελούν, θέση και πίστη, της Εκκλησίας!

Όσα άρθρα της ΟΟΔΕ, έχουν υπογραφή, ή ''αρχικά'',
αυτά ΔΕΝ είναι θέση, ούτε της ΟΟΔΕ, ούτε της Εκκλησίας.


Αυτός ο δεσμός, που έδωσες,
δεν αναφέρει θέσεις της ΟΟΔΕ,
αλλά, αναφέρεται, στον:



1.Άγιο Σεραφείμ του Σαρώφ

2.απόσπασμα από το εκπληκτικό βιβλίο τού Αλεξάνδρου Καλόμοιρου, "Οι 6 αυγές", (Εκδόσεις Ζέφυρος, Θεσσαλονίκη 1993, 1η έκδοση):

3.Και στα άρθρα, τα υπογεγραμμένα από τους αρθρογράφους της ΟΟΔΕ.



Αλλά και αν ακόμη,
σε κάποιο τέτοιο άρθρο της,
η ΟΟΔΕ, παρέλειψε να βάλει το όνομα του αρθρογράφου,

δεν θα απολογηθώ εγώ, για την ΟΟΔΕ,

και δεν με νοιάζει, αυτό που λέει η ΟΟΔΕ!

Εγώ πιστεύω, Στον Ιησού Χριστό, και Στην Εκκλησία Του,
που αποφασίζει, μέσω Του Αγίου Πνεύματος, στις συνόδους Της.

Δεν πιστεύω στην ΟΟΔΕ.


Θα εξακολουθήσω, να γράφω ή να επικολλώ, άρθρα, και από την ΟΟΔΕ, αλλά και από όλες τις Ορθόδοξες σελίδες, για να απαντώ σε εχθρούς Του Χριστού, σαν εσένα!

Όσο για το, αν αναφέρω, τις πηγές μου,
έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου,
να μιλάω για την ΟΟΔΕ...!

Μη ξανά πεις, ότι δε λέω τις πηγές μου, γιατί έχεις καταντήσει γραφικός!


Υ.Γ: Με την Λούπου, τι έγινε;

γιατί δεν έγραψες το όνομα σου;

Από δειλία;

Φοβούνται και οι άλλοι άθεοι,
έτσι όπως εσύ;

Λογικό είναι!

εφόσον δεν πιστεύουν στον Θεό...ποιος θα τους σώσει;

οι χιμπατζήδες...? !.!.!.....


Αυτό που ισχυρίζεσαι, πως ο δημιουργός, είναι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ,
το σκέφτηκες πολύ, ή ξαφνικά σου ήρθε ;;;

=============================

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Κ. Nikos μπορεί να μην έχετε σπουδάσει Φιλοσοφία και Αστροφυσική αλλά προφανώς έχετε σπουδάσει Βιολογία αφού ασχολείστε με την Εξέλιξη. Για να φτάσουμε όμως στην Εξέλιξη και στην εμφάνιση του ανθρώπου που είναι και το τελευταίο στάδιο της Δημιουργίας προηγούνται όλα τα υπόλοιπα που ζητούν απάντηση. Γιατί η εμφάνιση του ανθρώπου είναι π.χ. σαν τον έκτο ή έβδομο όροφο μιας πολυκατοικίας. Εσείς λοιπόν ξεκινάτε να χτίζετε από έκτο ή έβδομο όροφο και όχι από τα θεμέλια;
Γι’ αυτό σας ξαναβάζω τα ερωτήματά μου για να ξεκινήσουμε απ’ αρχής και θα φτάσουμε και στην εξέλιξη όπου μην ανησυχείτε έχω και εκεί αρκετά ερωτήματα.

1. Γιατί να υπάρχει το Είναι και να μην υπάρχει το μη Είναι;
2. Ο κόσμος έγινε από προϋπάρχουσα ύλη;

Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

-------------

Ο ΝΙΚΟΣ ΕΙΠΕ:

-------------


Επίσης, σε ανυπόγραφο άρθρο (δηλαδή επίσημη θέση της ΟΟΔΕ και όχι άποψη αρθρογράφου της) υποστηρίζεται πως ο άνθρωπος προϋπήρχε τής τοποθέτησης του Αδάμ στον Παράδεισο.

http://www.oodegr.com/oode/genesis/adam5.htm

Nikos.
16 Μαΐου 2010 4:40 μ.μ.


=========================



Νίκο,

ανακάλυψα ακόμη ένα ψεματάκι
σου!

Είπες ότι η ΟΟΔΕ, σε αυτό το άρθρο της, ΔΕΝ έχει υπογραφή,
οπότε αποτελεί θέση της, το περιεχόμενο του.

Νίκο, ΛΕΣ ΨΕΜΑΤΑ!!!

http://www.oodegr.com/oode/genesis/adam5.htm





Το άρθρο τελειώνει ως εξής:


Η απόκτηση αυτής της δωρεάς του αγίου Πνεύματος είναι ο σκοπός της ζωής μας, όπως τόσο παραστατικά το δίδαξε ο άγιος Σεραφείμ στό μαθητή του Μοτοβίλωφ. Γι’ αυτό είμαστε δημιουργημένοι και σ’ αυτό είμαστε καλεσμένοι.

" N. M. "



Υ.Γ:

Νίκο,

ο ψεύτης και ο κλέφτης, τον πρώτο χρόνο, χαίρονται.......

Αχ! βρε ψεύτη Νικολάκη...θα σου το τραβήξω το αυτάκι....!





=================================

Ανώνυμος είπε...

Θερμή παράκληση. Αν ξαναγράψετε βάλτε ένα οποιοδήποτε ψευδώνυμο.
Ευχαριστώ.
Χρήστος – αντιαιρετικός
15 Μαΐου 2010 5:51 μ.μ.

ὠὡὢὣὤὥὦὧᾠᾡᾢᾣᾤᾥᾦᾧ!!!


ΡΩΤΑΩ ΓΙΑ 3η ΦΟΡΑ.

Μπορῶ νὰ βάλω ἀκόμη καὶ ἕνα ὁμαλὸ ἐπίθετο ὡς Ψευδώνυμο;
Ἐπίρρημα ἤ μετοχὴ ἤ ὁποιoδήποτε μέρος τοῦ λόγου;

ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΤΟ «Αν ξαναγράψετε βάλτε ένα οποιοδήποτε ψευδώνυμο.» ΤΟ ΟΠΟΙΟ («οποιοδήποτε ψευδώνυμο») ΧΩΡΑΕΙ ΜΕΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ (ΜΕΤΟΧΗ, ΕΠΙΡΡΗΜΑ Κ.Λ.Π).
ΑΡΑ Η ΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗΛΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΑΣ .

Ανώνυμος είπε...

Αιρετικέ, σχετικά με το ανυπόγραφο άρθρο της ΟΟΔΕ, από τη στιγμή που παραθέτω την ιστοσελίδα και σε παραπέμπω σ’ αυτό, θα ήταν ανόητο να λέω ψέματα αφού μπορείς αμέσως να το ελέγξεις.
Το άρθρο ήταν ανυπόγραφο.
Προφανώς κάποιος το διόρθωσε. Αρκεί να κοιτάξεις στο τέλος …

Δημιουργία αρχείου: 19-4-2001.
Τελευταία ενημέρωση: 17-5-2010.

Άραγε τι είδους ενημέρωση έκαναν χθες (αποκλειστικά στο συγκεκριμένο άρθρο) εκτός απ’ το να προσθέσουν την υπογραφή;


H ουσία πάντως είναι πως ο αρθρογράφος των περισσοτέρων άρθρων της ΟΟΔΕ, ο Ν.Μ. είναι υποστηρικτής της Εξελικτικής Δημιουργίας.

Όπως και συ είπες, η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έχει καταδικάσει την Εξελικτική θεωρία, γι΄αυτό … respect! Σεμνά και ταπεινά και όχι ειρωνίες.



Χρήστος: H εμφάνιση του ανθρώπου είναι π.χ. σαν τον έκτο ή έβδομο όροφο μιας πολυκατοικίας. Εσείς λοιπόν ξεκινάτε να χτίζετε από έκτο ή έβδομο όροφο και όχι από τα θεμέλια;

Γιατί το λέτε αυτό; Ο άνθρωπος μελέτησε το κοντινό σύμπαν και στη συνέχεια το απώτερο. Είναι δυνατόν να αναζητήσεις το πώς δημιουργήθηκε ο πρώτος ζωντανός οργανισμός χωρίς να έχεις μελετήσει πρώτα τα σημερινά έμβια όντα και τη μεταξύ τους σχέση;


Χρήστος: 1. Γιατί να υπάρχει το Είναι και να μην υπάρχει το μη Είναι;
2. Ο κόσμος έγινε από προϋπάρχουσα ύλη
;

1. Αν και δεν είμαι σίγουρος τι εννοείτε, τουλάχιστον για την επιστήμη, το «Είναι» ανιχνεύεται, προσδιορίζεται, παρατηρείται. Το «μη Είναι», είναι θέμα πίστης. Eίναι δε η πίστη …«ελπιζομένων πεποίθησις, βεβαίωσις πραγμάτων μη βλεπομένων».

2. Yπάρχουν επιστήμονες όπως ο νομπελίστας φυσικός Steven Weinberg που υποστηρίζουν πως η ύλη και η ακτινοβολία προήλθαν από το απόλυτο κενό. «Διακυμάνσεις του κενού», «εικονικά σωματίδια», «φυσσαλίδες του κενού και του ψευδοκενού», καταλαβαίνετε πως αυτά είναι δυσνόητα έως ακατανόητα για μας τους αδαείς.

Αυτά τα ζητήματα πάντως, όπως είπε και ο δικός μας Δ. Νανόπουλος, κορυφαίος φυσικός και καθηγητής αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, σε πρόσφατη συνέντευξή του, δεν αποτελούν μεταφυσική κουζίνα αλλά εξετάζονται με πειραματικά δεδομένα.


υγ. Ούτε Βιολογία έχω σπουδάσει.

Nikos.

Ανώνυμος είπε...


----------------------------



Νικολάκη,

ρούφα το αυγό σου!!!

το άρθρο έχει, υπογραφή του αρθρογράφου!!!!

Με το άρθρο της Λούπου, τι έγινε;;;

Δε σέβομαι την εξέλιξη ούτε εγώ, ούτε η Ορθοδοξία!!!


Γεια σου Νικολάκη ψεύτη!



--------------------------

Ανώνυμος είπε...

Επειδή, κατά το ιερόν Πηδάλιον, η μ@λ@κία ασθενεί την όρασιν των οφθαλμών, ας το γράψω για δεύτερη φορά, μην τυχόν και σου διέφυγε:

Δημιουργία αρχείου: 19-4-2001.
Τελευταία ενημέρωση: 17-5-2010.

Τι ακριβώς περιλάμβανε η τελευταία ενημέρωση στο συγκεκριμένο άρθρο αν όχι την πρόσθεση της υπογραφής;

Είναι τυχαίο το ότι η ενημέρωση έγινε την επόμενη μέρα από τη δημοσίευση του δικού μου σχόλιου;

Nikos

Ανώνυμος είπε...





Νικολάκη,

(όπως λες και εσύ)


Επειδή, κατά το ιερόν Πηδάλιον, η μ@λ@κία ασθενεί την όρασιν των οφθαλμών, ας το γράψω για δεύτερη φορά, μην τυχόν και σου διέφυγε:


Για αυτό:



Νικολάκη,

ρούφα το αυγό σου!!!

το άρθρο έχει, υπογραφή του αρθρογράφου!!!!

Με το άρθρο της Λούπου, τι έγινε;;;

Δε σέβομαι την εξέλιξη ούτε εγώ, ούτε η Ορθοδοξία!!!


Γεια σου Νικολάκη ψεύτη!


=================================

Ανώνυμος είπε...

Σᾶς εὐχαριστῶ πάρα πολὺ κ.Χρῆστο που μου ἐπιτρέπεται ἐκ μέρους σας νὰ χρησιμοποιήσω ὡς Ψευδώνυμο ἕνα Ὁμαλὸ Ἐπίθετο.

Αὐτὸ εἶναι τὸ :
ΔΟΜΗ ( Ανώνυμος )
Λέξη : Ανώνυμος
Θέμα- κατάληξη : ανωνυμ-ος
Αριθμός συλλαβών : 4
Μέρος του λόγου : ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΜΑΛΟ

Κλίση : 2η κλίνεται όπως : σοφός
Γένος : ΑΡΣΕΝΙΚΟ
Αριθμός : ΕΝΙΚΟΣ
Πτώση : Ονομαστική

Σᾶς εὐχαριστῶ πάρα πολὺ που μὲ ἀπαλλάξατε ἀπὸ τὸ νὰ ὑπογράφω μιᾶς καὶ τὸ ΝΕΟ Ψευδώνυμό μου ΘΑ φαίνεται αὐτόματα σὲ κάθε σχόλιό μου μὲ bold γράμματα στὴν ἀρχὴ.
Καλημέρα σας.

Γιώργος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΟΣ:
Είναι προφανες σε ολους ότι ότι ο Γιωργος μη εχοντας τη δυνατοτητα να απαντησει στα ερωτηματα που του υπεβληθησαν την κανει κοπανα για καμποσο καιρο.
Η τακτικη του εχει ως εξης :
1.Δεν απανταει ποτε αμεσως σε μια δυσκολη ερωτηση αλλα προσπαθει να την αποφυγει.

Δεν νομίζω... Ιδέα σου είναι. Ποια δύσκολη ερώτηση συνάντησα; Οι δύσκολες ερωτήσεις είναι για όλους οι ίδιες.
Π.χ. αν με ρωτήσεις
"Μέχρι που φτάνει το υλικό Σύμπαν;"
τι είδους ερώτηση θα ήταν αυτή ώστε να περιμένεις απάντηση;
Η μήπως θα χρειαστεί να απαντήσω στην ερώτηση: "Ποιες είναι οι χωρικές διαστάσεις του πνευματικού 'τόπου' πριν τη δημιουργία του υλικού Σύμπαντος;"
Τέτοιου 'είδους' ερωτήσεις χρειάζεται να απαντήσω;



2.Δεν απανταει στη δυσκολη ερωτηση και περιμενει να σταματησει να τον ρωταει ο άλλος.

Πάλι ιδέα σου είναι. Δεν νοιώθω υποχρεωμένος να απαντάω σε 'κάθε είδους' ερωτήσεις, μεταξύ των οποίων είναι και μερικές αυτονόητες ή χωρίς νόημα.

Εξάλλου πρόκειται για έναν ζωντανό και ανοιχτό διάλογο που προχωράει ασταμάτητα χωρίς να μπαίνει σε όρια.
Εφόσον πολλοί συμμετέχουν στον διάλογο ο καθένας αποφασίζει να ασχοληθεί με το ένα ή με το άλλο θέμα που ίσως τον εκφράζει περισσότερο ή στο οποίο θα μπορούσε να εκφραστεί συγκεκριμένα και όχι απλώς γενικευμένα.


3.Αν μπαινει η ερωτηση κάθε μερα η μετα από κάθε σχολιο του Γιωργου (βλεπε περιπτ.Αντιαιρετικου που εφτασε να ξαναμπει για 20η φορα η ερωτηση) τοτε αρχιζει και εξαφανιζεται με γεωμετρικη προοδο.Αρχικα εκει που γραφει κάθε μερα αρχιζει και εξαφανιζεται για μια μερα.Αν ξαναμπει η ερωτηση τοτε εξαφανιζεται για δυο.Αν ξαναμπει η ερωτηση για 3,4,5,6,7 κ.ο.κ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ.

Μάλλον αυτό που παρατηρώ είναι ότι γίνεται προσπάθεια οι απαντήσεις μου να 'σκεπαστούν' από ένα σωρό 'διαφορετικά' αποπροσανατολιστικά αν και θεμιτά σχόλια.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΟΣ:
Γραφει στο τελευταιο του σχολιο ο Γιωργος ότι : « Φταίω εγώ που όσο βλέπω στην ΙΔΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ αυτά που γράφετε, συνεχώς λάθη ανακαλύπτω;Δεν προλαβαίνω να βλέπω λάθη, πόσο μάλλον να τα επιμελούμαι!!!
13 Μαΐου 2010 3:26 π.μ.»

Αυτό που γραφει ο Γιωργος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙΝ ΤΥΧΑΙΟ ΑΛΛΑ εξυπηρετει έναν σημαντικο σκοπο .

Μελετημένη υπόθεση οι απαντήσεις μου δηλαδή!!!


Δινει εμμεση απαντηση στο ερωτημα του κάθε Αναγνωστη «που είναι ο Γιωργος γιατι χαθηκε;» ΚΑΙ διασκεδαζει το συμπερασμα του κάθε Αναγνωστη «Ισως δε θα΄χει να απαντησει και γιαυτο εγινε Λουις».

Λίγο δύσκολο... Βρήκατε άλλον με τόση υπομονή;

Βλεποντας μετα ο αναγνωστης αυτό που εγραψε ο Γιωργος : « Φταίω εγώ που όσο βλέπω στην ΙΔΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ αυτά που γράφετε, συνεχώς λάθη ανακαλύπτω; Δεν προλαβαίνω να βλέπω λάθη, πόσο μάλλον να τα επιμελούμαι!!!» του διαλυεται η προηγουμενη εντυπωση του («Ισως δε θα΄χει να απαντησει και γιαυτο εγινε Λουις») σκεπτομενος και καλα ότι ο Γιωργος ως σοβαρος ΜΤΙ εδωσε απαντησεις αλλα εμεις δεν καταλαβαμε.Να λοιπον γιατι δε γραφει τωρα και εξαφανιζεται.
Τι να κανει πλεον εδώ ΜΕΣΑ.Τοσα λαθη υπαρχουν εδώ που δεν μπορει ο Γιωργος να τα επιμελειται… και να χανει το χρονο του βεβαιως βεβαιως!!!

Αληθεύει όμως!!!
Λίγο παραπάνω να μιλήσετε 'εκ του περισσεύματος της καρδίας' ... όλο λάθη κάνετε.


Ετσι ο Αναγνωστης Καταληγει στο συμπερασμα ότι καλως εφυγε ο Γιωργος και όχι ότι δεν ειχε τι να απαντησει!!!
Ωραια τακτικη Γιωργο.Παιζεις σκακι;
15 Μαΐου 2010 4:54 μ.μ.

Μερικές φορές πράγματι
δεν κάνω καλό συντονισμό του ελεύθερου χρόνου μου
ώστε να απαντώ άμεσα και να χειρίζομαι τα θέματα που τίθενται...
προτού το διαστημόπλοιο του διαλόγου
με ιλιγγιώδη ταχύτητα...
πιάσει άλλους γαλαξίες.

Από απαντήσεις όμως δεν έχω δώσει και λίγες
εφόσον αυτές έγιναν εκατοντάδες
επί πολλών θεμάτων.

Και αν και μπήκα σε ένα χώρο όπου στον διάλογο
γίνονται τόσα πολλά 'φάουλ'
και τόσα 'κολπάκια'
και χρήση κάθε 'λεκτικού μέσου'
χωρίς ουδέτερο 'διαιτητή'
που αν επρόκειτο για ποδοσφαιρικό αγώνα...
με διαιτητή
θα έμεναν στο τέλος να παίζουν μόνο οι... αναπληρωματικοί τερματοφύλακες... λόγω των πολλών ανατροπών στη μικρή περιοχή...
άντεξα και αντέχω στον 'καταιγισμό πυρών'.

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Γιῶργο δὲν χρειάζεται νὰ γράφεις πάρα πολλά.
Αὐτὰ ποὺ λὲς εἶναι ἀστήρικτα.
Ὁ Χρῆστος σὲ ρώτησε κάτι γιὰ 22η φορὰ στὶς «27 Απριλίου 2010 6:45 π.μ.»
.

[Ο/Η Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...
Κ. Γιώργο «Φαντομά» έχεις αφήσει αναπάντητες ερωτήσεις. Ελπίζω τώρα που ξαναμπήκες στον διάλογο να τις απαντήσεις επιτέλους.

Γιώργο, όπως κατάλαβαν όλοι «οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ» δηλ. οι συμμετέχοντες στον διάλογο, από τις μέχρι τώρα απαντήσεις σου, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ Η ΓΡΑΦΗ ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ «ΕΝΕΡΓΟ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ», ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΒΡΗΚΕΣ ΣΚΟΠΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ, ΠΩΣ Η ΦΡΑΣΗ «το πνεύμα του Ιεχωβά» στο Πράξεις 8,39 ΕΙΝΑΙ ΑΓΓΕΛΟΣ.

Μία ακόμα λοιπόν από τις γνωστές σου άρες – μάρες – κουκουνάρες σου.

Μέχρι να παραδεχτείς λοιπόν το λάθος σου, θα βάζω συνέχεια το σχόλιο, γιατί δεν έχει πλέον νόημα ο διάλογος να συνεχιστεί.

Στο μεταξύ γι’ αυτό που γράφεις πως θα σου πέταγα «μπανάνες, γιαούρτια, αβγά, λάσπες», σου απαντώ γι’ αυτό, πίστευε ότι θέλεις λίγο με ενδιαφέρει. Δεν είναι του στυλ μου να αποδεικνύω πως είμαι ή δεν είμαι ελέφαντας.

Παραθέτω για 22η φορά το αναπάντητο σχόλιό μου:


«Γιώργο τελικά γράφεις, γράφεις, γράφεις και κανένας δεν καταλαβαίνει τι γράφεις!!
Επειδή σε λυπήθηκα και έκανα ηθελημένα «το κορόιδο» με τους αρχαίους μάρτυρες, αυτό δεν σημαίνει πως θα σ’ αφήνω να αλωνίζεις στο μπλογκσπότ μου και να γράφεις τα ακαταλαβίστικά σου.
Τι θέλεις και ασχολείσαι με το άγιο Πνεύμα αφού ούτε καν την διδασκαλία της Σκοπιάς δεν ξέρεις και χρησιμοποιείς και ψέματα από πάνω για να βγεις από τη δύσκολη θέση που έχεις περιέλθει.
Πολλές φορές δεν συνεχίζω επίτηδες τον διάλογο μαζί σου γιατί σε λυπάμαι. Τόσες αναπάντητες ερωτήσεις έχεις αφήσει και παριστάνεις και τον σπουδαίο και από πάνω!
Τώρα λοιπόν αφού το θέτεις έτσι το ζήτημα θα σε «κυνηγάω» συνέχεια - και ξέρεις πόσο επίμονος είμαι – μέχρι να μου απαντήσεις.

Για το Άγιο Πνεύμα λοιπόν.

1. Που ακριβώς η Γραφή ονομάζει το Άγιο Πνεύμα «ενεργό δύναμη του Θεού» όπως διατείνεται η Σκοπιά. ΘΕΛΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΑΚΡΙΒΗ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ.
2. Στο Πράξεις 8,39 η ΜΝΚ λέει πως «το πνεύμα του Ιεχωβά» πήρε τον Φίλιππο μακριά και όχι άγγελος του Ιεχωβά όπως διατείνεσαι εσύ. Παρέπεμψέ με σε Σκοπιά που να λέει πως στο Πράξεις 8,39 είναι άγγελος και όχι το Άγιο Πνεύμα.


Και σούχω υποσχεθεί και κάτι όσον αφορά το Άγιο Πνεύμα. Πως εν γνώσει της η Σκοπιά απέρριψε την λέξη Πνεύμα της μετάφρασης των Εβδομήκοντα - μια μετάφραση στην οποία παρέπεμπαν οι Απόστολοι και οι συγγραφείς της Κ.Δ. – και ακολούθησε την …… μετάφραση ενός Αμερικανικού Πανεπιστημίου!!!!!!!!!!! για να αποδώσει την λέξη ρούαχ (Πνεύμα κατά τους Ο΄) ως ενεργό δύναμη του Θεού!!!!!! ΑΥΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΤΗΣ Κ.Δ. Δεν τους κάνει η καταξιωμένη μετάφραση των Ο΄ που χρησιμοποίησαν κατά κόρο οι Απόστολοι και οι συγγραφείς της Κ.Δ, αλλά τους κάνει η μετάφραση ενός Αμερικανικού Πανεπιστημίου!!!!!!!!!!!

Στο μεταξύ σε «περιμένω και στη γωνία» για το τι λέει η Σκοπιά για την εγκυρότητα ή μη της μετάφρασης των Ο΄.

Τα φαιδρά περί της Αμερικάνικης μετάφρασης και πως επηρέασε τη Σκοπιά μπορεί να τα βρεις στο «Άγιο Πνεύμα» σελ. 12 – 13.»

Χρήστος – αντιαιρετικός

Υ. Γ. Αυτά τα «αλαμπουρνέζικα» που γράφεις για την μετάφραση των Ο΄ μπορείς να μου πεις και σε μένα σε ποια Σκοπιά τα βρήκες;
27 Απριλίου 2010 6:45 π.μ.]

Μετὰ ἐσὺ εἶπες στὶς « 29 Απριλίου 2010 7:48 μ.μ.» ὅτι θὰ ἐπανέλθεις!!!.

[Ο/Η Γιώργος είπε...
κ.Χρήστος:
Παραθέτω για 22η φορά το αναπάντητο σχόλιό μου:


κ.Χρήστο Ρεκόρ έγινε.
Θα επανέλθω όμως στο θέμα.
29 Απριλίου 2010 7:48 μ.μ.]

Ἀντὶ νὰ ἐπανέλθεις ὅμως ἄφησες καὶ πέρασαν τόσες μέρες καὶ ἔτσι ἐχουθμε σήμερα 2ο Μαιου καὶ ἀκόμα νὰ ἀπαντήσεις.
Μὴν κοκορεύεσαι λοιπὸν ὅτι εἶναι ἰδέα μου ὅλα αὐτά.
Ἀπάντησε ἐδῶ στὸν Ἀντιαιρετικό ὥστε νὰ ἀποδείξεις ὅτι ἀπαντᾷς.

Σταύρος Στ. είπε...

Καλησπέρα σας. Επεσα τυχαία σε αυτό το Blog. Kαι έκανα τον κόπο να διαβάσω ένα μεγάλο μέρος τον σχολίων του παρόντος δημοσιευματος. Οι κύριοι Μαρτυρες του Ιεχωβά είναι πολυ καλοί με τα λόγια...Θα μπορούσαν άνετα να αγορέυουν στον Αρειο Πάγο. Αυτό όμως δεν τους ανυψώνει καθόλου απο το επίπεδο του "Γυμνοσάλιαγκα" στα μάτια μου. Και θα εξηγηθώ αμέσως γιατί τους εξισώνω με αυτά τα κατά τα άλλα συμπαθή μαλάκια!
Πριν έναν χρόνο είχα ένα πολύ σοβαρό "ατύχημα", χωρίς να φταίω στο παραμικρό. Χρειάστηκα 26 φυάλες αίμα. Αίμα από 26 άγνωστους "καλούς σαμαρείτες" συνανθώπους, που τους οφείλω την ζωή μου. Αίμα το οποίο οι Γιατροί μου το διοχετευαν από πέντε βασικές αρτηρίες στο σώμα μου με υπερπίεση για να εξισορωπουν την απώλεια. Μου έδειναν 10 με 15 % πιθανότητα επιβίωσης. Όταν παρόλα αυτά μετά από 24 ώρες ξεπέρασα το θάνατο, ο χειρουργος που με είχε μία ολοκληρη νύχτα στο χειρουργίο, μου είπε ότι επέζησα από θαυμα.
Το πολύτιμο αυτό, για μένα, αίμα, δεν ξέρω τι είδους ανθρωποι το πρόσφεραν. Είμαι όμως σηγουρος ότι 100% δεν ήταν Ιαχωβάδες!! Αυτοί δεν δίνουν ούτε σταγώνα αίμα στους συναθρώπους τους. Τους το απαγορευει λέει η θρησκεία τους.
Εάν είμουν ένας από αυτούς, θα είχα αφήσει πίσω 3 ορφανα και μία χήρα.
Στα μάτια τους θα πρέπει τώρα να είμαι ένα "αμαρτωλό τέρας"...Τους ευχομαι να μην έρθουν ποτέ στην θέση μου.

Τι σόι θρησκεία είναι αυτή που έχουν, που τους απαγορεύει να βοηθούν έναν συνάνθρωπο τους δίνοντας μίσό λιτρο αίμα; Αυτό δεν είναι θρησκεία αλλά ύβρυ στο πρόσωπο του δημιουργού και της ανθρωπιάς.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Ο/Η Σταύρος Στ. είπε...
Καλησπέρα σας.....

Καλησπέρα σας.
Ἐλπίζω (καὶ τὸ εὔχομαι) νὰ ἔχετε ἀναρρώσει πλήρως ἀπὸ τὸ ἀτύχημα ποὺ εἴχατε.

Ανώνυμος είπε...



Σταύρος Στ. είπε...
Καλησπέρα σας.


-------

Αγαπητέ Κύριε,
καλησπέρα σας.

Δόξα Τον Τριαδικό Θεό, των αληθινών Χριστιανών, που έκανε αυτό το θαύμα στην ζωή σας.

Οι ψευδομάρτυρες της Σκοπιάς, όχι αίμα δεν θα σας έδινα, αλλά ούτε ένα ποτήρι νερό!

Ας είναι η Αγία Τριάδα μαζί μας, και ας βρούμε Χάρη, να ανοίξουν τα μάτια του πιστού λαού, και να μη γίνει ούτε ένας, ούτε μισός, μάρτυρας του μίσους και του σκότους,
αλλά να επιστρέψουν ΟΛΟΙ στην ΜΟΝΑΔΙΚΗ οδό σωτηρίας, την Ορθόδοξη Εκκλησία, που ο Χριστός αγόρασε με το ίδιο Του το Αίμα!!!

Θα χαρούμε να σε έχουμε στην παρέα μας.

Ο Θεός μαζί σου,
και μαζί μας.


----------------------

Ανώνυμος είπε...

`

Νεαρή μητέρα στη Βρετανία και αγόρι δεκατεσσάρων χρόνων στο Seattle των Ηνωμένων Πολιτειών, έχασαν τη ζωή τους, διότι αρνήθηκαν τη μετάγγιση αίματος.

Ανήκαν και οι δυο στην «Εταιρεία Σκοπιά» των λεγομένων «Μαρτύρων του Ιεχωβά», που απαγορεύει στα μέλη της, τη μετάγγιση αυτού του πολύτιμου αγαθού που σώζει ζωές.

Η 22 χρόνων Emma Gough πέθανε τον περασμένο Οκτώβριο στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Shrewsbury, λίγες ώρες μετά τη γέννα διδύμων.

Η Emma όπως έγραψαν οι βρετανικές εφημερίδες, ήταν σε θέση να σφίξει στην αγκαλιά της το γιο και την κόρη της, μετά τη φυσική γέννα τους, αλλά μια ξαφνική αιμορραγία, την ανάγκασε να χάσει αρκετή ποσότητα αίματος.

Ως «Μάρτυρας του Ιεχωβά» η Gough είχε υπογράψει μια γραπτή δήλωση πριν τον τοκετό, εμμένοντας ότι σε περίπτωση αιμορραγίας, δεν θα της χορηγηθεί αίμα.

Με έντονη την αγωνία στα πρόσωπά του, το προσωπικό του Βασιλικού Νοσοκομείου του Shrewsbury παρακαλούσε τον 24χρονο σύζυγό της Antony, ο οποίος επίσης είναι «Μάρτυρας του Ιεχωβά» καθώς και συγγενείς της Emma, να επιτρέψουν τη μετάγγιση αίματος, διότι η ζωή της βρισκόταν σε θανάσιμο κίνδυνο.

Μάταια όμως.

Ούτε ο σύζυγος, ούτε οι συγγενείς, επέτρεψαν στους γιατρούς τη χορήγηση αίματος στη νεαρή μητέρα, η οποία έσβησε λίγες ώρες μετά τον τοκετό.

«Οι μεταγγίσεις αίματος απαγορεύονται από τη Βίβλο και η οικογένεια δεν θα συγκατατεθεί σε μια τέτοια θεραπευτική αγωγή» ανέφεραν στο αποσβολωμένο προσωπικό του Νοσοκομείου, που δεν μπορούσε να πράξει τίποτε.



`

Ανώνυμος είπε...

`


Υπέκυψε και 14χρονος

Ο μόλις 14 ετών Dennis Lindberg ο οποίος έδινε μάχη κατά της λευχαιμίας, πέθανε τον περασμένο Νοέμβριο στο Παιδικό Νοσοκομείο και τοπικό ιατρικό κέντρο του Seattle, διότι αρνήθηκε και αυτός τη μετάγγιση αίματος, λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων, παρά τις διαγνώσεις των γιατρών ότι μια τέτοια διαδικασία ήταν απαραίτητη.

Οι γιατροί στο εν λόγω Νοσοκομείο, είχαν διαγνώσει αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, ότι, το παιδί έπασχε από Λευχαιμία και άρχισαν να το υποβάλλουν σε χημειοθεραπεία.


Έπρεπε όμως να του χορηγηθεί και αίμα, λόγω της υπερβολικής αύξησης των λευκών αιμοσφαιρίων.


Το αγόρι, είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη, προκειμένου να αποφασίσει κατά πόσον δικαιούται ή όχι να έχει επιλογή στην προτεινόμενη από τους ιατρούς μετάγγιση αίματος.

Ο ανώτατος δικαστής John Meyer, αποφάνθηκε ότι ο Dennis, δεδομένου ότι βρισκόταν στην ογδόη τάξη, ήταν αρκετά μεγάλος ν' αντιληφθεί, ότι, η άρνησή του να μεταγγιστεί, πιθανόν να τον οδηγούσε στο θάνατο.

Εξέδωσε λοιπόν διάταγμα, που επικύρωνε το δικαίωμα του μικρού ασθενή να αρνηθεί τη μετάγγιση αίματος.


Η θεία και κηδεμόνας του Dennis Lindberg, η οποία επίσης είναι «Μάρτυρας του Ιεχωβά» συμφώνησε με την απόφαση του Δικαστηρίου, σε αντίθεση με τους φυσικούς γονείς του 14χρονου, που διαφώνησαν με το γιο τους και την κηδεμόνα του.

Η πρωτοφανής απόφαση του Δικαστηρίου, σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως.


Ειδικοί σε θέματα ηθικής καθώς και «Μάρτυρες του Ιεχωβά» ανέφεραν, ότι, τέτοια δικαστική απόφαση είναι ασυνήθιστη στις μέρες μας.


Τα προηγούμενα χρόνια, όπως δήλωσαν, το Δικαστήριο υποστήριζε τις μεταγγίσεις σε παιδιά, παρά την άρνηση των γονιών τους, οι οποίοι ενώ έχουν το δικαίωμα ν' αρνηθούν οποιαδήποτε ιατρική θεραπεία, το δικαίωμα αυτό δεν επεκτείνεται και στα παιδιά τους.


`

Ανώνυμος είπε...

`


Η εταιρεία Σκοπιά στηρίζει την πλανεμένη θέση της περί μεταγγίσεως, στα χωρία της Αγίας Γραφής Γεν. 9΄ 3-4, Λευιτ. 17΄14 και Πραξ. 15΄28-29.

Πάντοτε κατά την Σκοπιά, ο Θεός απαγορεύει τη μετάγγιση αίματος.

Στα έντυπά της (Σκοπιά 1961, σελ. 100) γράφει ότι «Η ζωή μας εξαρτάται από το να πληροφορηθούμε γι' αυτό το νόμο και να τον τηρήσουμε.

Δίνει μάλιστα τη διαταγή όποιος παραβιάσει την εντολή αυτή να αποκόπτεται από την οργάνωση (Σκοπιά 1961 σελ. 270).

Μπορούμε όμως να εμπιστευθούμε την Εταιρεία σε αυτή την ερμηνεία που δίνει; Φυσικά όχι!

Γράφει στη σελ. 354 ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος στο μοναδικό στο είδος του Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό Θρησκειών και Αιρέσεων.

«Μέχρι το 1951 (η Εταιρεία Σκοπιά) δεν έθετε καθόλου θέμα μετάγγισης του αίματος (βιβλίο του έτους 1975, γερμανικά σελ. 221).



Το έτος 1958 δημοσίευσε πως αν κάποιος «άγιος» της εταιρείας, δηλαδή από το κεχρισμένο υπόλοιπο» δεχθεί με τη θέληση του μετάγγιση αίματος, δεν πρέπει να αποκόπτεται από τη χιλιαστική «εκκλησία».


Οι εκκλησίες ποτέ δεν έλαβαν οδηγίες να αποκόπτουν μέλη τους που έκαναν μεταγγίσεις αίματος (Σκοπιά 1958 σελ. 503).


Ο «άγιος» που θα προβεί στη μετάγγιση αίματος χαρακτηρίζεται απλώς ως «ανώριμος», μπορεί όμως ελεύθερα να λάβει μέρος στο χιλιαστικό εορτασμό του «Δείπνου του Κυρίου» (Σκοπιά 1958 σελ. 503-504).

Έτσι, η εταιρεία μέχρι το 1951 δίδασκε πως οι «Θεόπνευστες Γραφές» δεν μας λένε τίποτε σχετικά με τη μετάγγιση αίματος και επέτρεπε στους οπαδούς της να κάνουν τη μετάγγιση (Η αλήθεια ελευθερώσει υμάς σελ. 133).

Το 1951 άλλαξε διδαχή και μας είπε πως η μετάγγιση συμπεριλαμβάνεται στην απαγορευτική εντολή του Θεού.

Το 1958 δίδασκε ότι οι «Θεόπνευστες Γραφές» δεν επιτρέπουν την αποκοπή ενός «αγίου» επειδή θέλησε να κάμει μετάγγιση αίματος.

Αυτό όμως δεν την εμπόδισε να αλλάξει μετά από τρία χρόνια γραμμή.

Το 1961 η ηγεσία των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» διατάσσει την αποκοπή εκείνων που θα παραβούν την εντολή σχετικά με τη μετάγγιση αίματος.



`

Ανώνυμος είπε...

`



Δεν μπορούμε λοιπόν να εμπιστευθούμε την ανύπαρκτη αυθεντία της «Σκοπιάς» και να αφήσουμε τα παιδιά μας να πεθαίνουν γιατί κάποιοι θέλουν να πλουτίζουν.

Αλλά και η Αγία Γραφή δεν διδάσκει αυτά τα οποία ισχυρίζεται η οργάνωση.


Τα χωρία που χρησιμοποιεί (Γεν. 9΄ 3-4, Λευιτ. 17΄14 και Πραξ. 15΄28-29), δεν κάνουν λόγο για μετάγγιση αίματος, (τέτοια πρακτική δεν υφίστατο στους βιβλικούς χρόνους) αλλά για βρώση αίματος, προς ηδονική ικανοποίηση και για σκανδαλισμό των αδελφών.


Στην Παλαιά Διαθήκη το αίμα αναφέρεται ως έδρα της ζωής, γι' αυτό και απαγορεύεται η βρώση του.


Εάν το αίμα είναι η έδρα της ζωής και πρέπει να το σεβόμαστε και να μην το χρησιμοποιούμε προς τέρψιν και ηδονισμό, τότε η μετάγγιση αίματος, αφού προσφέρει ζωή και μεταδίδει ζωή, όχι μόνο δεν απαγορεύεται αλλά και επιβάλλεται.

Διότι όταν κάνουμε μετάγγιση αίματος σώζουμε ζωή και όταν την απαγορεύουμε τότε φονεύουμε ζωή.

Εξάλλου εμείς οι Χριστιανοί πρότυπο και παράδειγμά μας έχουμε τον δωρεοδότη Χριστό, ο οποίος έχυσε το πανάγιο αίμα του στο Σταυρό, για τη δική μας σωτηρία.


Τη νύχτα δε του μυστικού δείπνου «...λαβών το ποτήριον και ευχαριστήσας έδωκεν αυτοίς λέγων πίετε εξ αυτού πάντες τούτο εστι το αίμα μου το της καινής διαθήκης το περί πολλών εκχυνόμενον εις άφεσιν αμαρτιών» (Ματθ. 26΄27).

Και «ο τρώγων μου τη σάρκα και πινων μου το αίμα έχει ζωήν αιώνιον, και εγώ αναστήσω αυτόν εν τη εσχάτη μέρα.

Η γαρ σαρξ μου αληθώς εστί βρώσις, και το αίμα μου αληθώς εστί πόσις ( Ιωάν 6΄54-55).

πηγες:
http://news.bbc.co.uk/go/fr/-/1/hi/e...re/7078455.stm

http://seattletimes.nwsourse.com/htm...fusion29m.html



`

Σταύρος Στ. είπε...

Ευχαριστώ για τις ευχές σας. Τώρα είμαι πλήρως καλά, εργάζομαι κανονικά και φροντίζω την οικογένειά μου. Η όλη εμπειρία ήταν για μένα σταθμός για την ζωή μου. Είχα απομακρυνθεί από την εκκλησία, έτρεχα για την δουλειά για τα λεφτά και δεν είχα χρόνο για μένα και για την οικογένειά μου. Η εμπειρία αυτή μου άνοιξε τα μάτια. Γύρισα την ζωή μου 180 μοίρες. Τώρα πάω κάθε Κυριακή στην εκκλησία. Έχω κόψει την πολλή δουλειά και αφιερώνω περισσότερο χρόνο στην οικογένεια. Είμαι συνειδητά εθελοντής αιμοδότης και σκέπτομαι να γίνω και δωρητής σώματος. Προσπαθώ περισσότερο να ακούω τους συνανθρώπους μου και να προσπαθώ να τους βοηθώ. Δεν είμαι όμως τέλειος. Είμαι αμαρτωλός. Πολλές φορές προσπαθώ να βρω τον σωστό δρόμο και μπερδεύομαι. Έχω όμως εμπιστοσύνη στο θεό.

Υ.Γ.: Αλήθεια. Ποια είναι η θέση των Ιεχωβάδων, για την δωρεά σώματος; Ή εφαρμόζουν μόνο το «Ο έχων δύο χιτώνες, να δίνει το έναν»….. στα ρούχα τους μόνο; Για να λέω την αλήθεια, δεν ξέρω αν και εγώ θα έδινα τον ένα νεφρό μου σε κάποιον που θα το είχε ανάγκη. Μάλλον είμαι ακόμη αρκετά εγωιστής και δεν θα το έκανα εν ζωή. Αλλά μετά θάνατον, άχρηστοι θα μου είναι. Ας ζήσει και κάποιος άλλος συνάνθρωπος. Έτσι και αποφασίσει ο Θεός να μου κόψει το νήμα της ζωής.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Ἀγαπητὲ φίλε.
Ἡ γνώμη μου εἶναι ὅτι δεν πρέπει νὰ ἀσχολεῖσαι καὶ τόσο μὲ τοὺς ΜΤΙ.

Καμμένα χαρτιὰ εἶναι ἔτσι κι ἀλλιῶς.Στὸ λέω αὐτὸ γιατί ἐγὼ προσωπικὰ ἔχω βαρεθεῖ ἐδῶ μέσα ἕνα χρόνο περίπου.Ἔχω ἀκούσει ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΟΤΙ ΠΙΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ θέλεις χωρὶς νὰ ἔχει καμία ἐπιστημονικὴ βάση.

Σήμερα τοὺς λένε ἐπιτρέπεται ἡ μετάγγιση αὔριο τοὺς λένε ὅτι ἀπαγορεύεται κ.ο.κ.
Σὲ ὅλα τὰ θέματα λένε τὴ μία λένε ἔτσι καὶ τὴν ἄλλη γιουβέτσι.

Τὸ θέμα εἶναι νὰ περνᾶς ὅσο τὸ δυνατὸν περισσότερο καιρὸ ὅπως λὲς μὲ τὴν οἰκογένειά σου.
Καὶ τὸ σημαντικότερο ΕΙΝΑΙ νὰ εἶσαι ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ τοῦ Χριστοῦ καὶ νὰ κοινωνεῖς συνειδητὰ ἔχοντας ἐξομολογηθεῖ πρῶτα.

Καὶ πάλι σου εὔχομαι ὅτι ἐπιθυμεῖς.

Σταύρος Στ. είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
«
ΡΩΤΑΩ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ.
Μπορῶ νὰ βάλω ἀκόμη καὶ ἕνα ὁμαλὸ ἐπίθετο ὡς Ψευδώνυμο;
Ἐπίρρημα ἤ μετοχὴ ἤ ὁποιoδηποτε μέρος τοῦ λόγου;»

Ανώνυμε σου απαντώ εγώ. Μπορείς να πάρεις ότι μέρος του λόγου θέλεις. Ακόμη και μόριο. Το «Θα», σας ταιριάζει. Σας ερωτώ όμως κάτι ποιο ουσιώδες από το ρήμα «παίρνω» που επιμένετε να χρησιμοποιείτε. Μπορείτε, έχετε τα κότσια, να χρησιμοποιήσετε ουσιαστικά το ρήμα «δίνω» ; ; ;

Ανώνυμος είπε...

===============================



Υ.Γ.: Αλήθεια. Ποια είναι η θέση των Ιεχωβάδων, για την δωρεά σώματος; Ή εφαρμόζουν μόνο το «Ο έχων δύο χιτώνες, να δίνει το έναν»….. στα ρούχα τους μόνο;

=====================

Αγαπητέ,

το σώμα και τα μέλη μας, έχουν αίμα.

Οι μάρτυρες, δεν δίνουν ούτε λαμβάνουν αίμα.

Σύμφωνα με τους μάρτυρες, το αίμα πρέπει να χύνεται στο χώμα.

Τώρα τελευταία, έχουν διαιρέσει και ''τεμαχίσει'', το αίμα, στα συστατικά του, και λαμβάνουν όποιο κομμάτι θέλουν, λέγοντας, ότι δεν είναι αίμα, αλλά τμήμα του αίματος.

Σχετικά με την δωρεά οργάνων και σώματος,
κήρυτταν, ότι όποιος γίνει λήπτης, είναι ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΟΣ.

Πάρε τώρα, και κατάλαβε τι γίνεται....

Άμα τολμήσει, και γράψει, ένας εκ' των δυο λαγών, ο κ. Γιώργος, (μάρτυς του Ιεχωβά),
τότε θα δεις ότι έχω δίκαιο, και θα ρίξεις πολύ γέλιο! ή κλάμα...


============================

Ανώνυμος είπε...

=============================


Γιώργο,

πως πάει ρε φίλε;

Δε κάνει έτσι ο κόσμος...!

Μας παράτησες λόγω έρευνας για στοιχεία,

ή απλώς τα βρήκες μπαστούνια;

Σε περιμένω μην αργείς, που λέει και το τραγούδι..

Καιρός είναι, να σκεφτείς σοβαρά, και να δεις το ενδεχόμενο, να γίνεις Χριστιανός Ορθόδοξος,
γιατί αλλιώς δεν σε βλέπω καλά...

Όσο και να ψάξεις, η αλήθεια βρίσκεται στην Ορθοδοξία φίλε μου!

Για αυτό δεν βρίσκεις απαντήσεις, στους μάρτυρες, και ούτε έχεις ελπίδες να βρεις..

Να στέλνεις και κανένα μήνυμα, μέσα μέσα, να ξέρουμε αν ζεις,
εκτός και είσαι, από τους 144.000
και φύγεις ξαφνικά, να πας να μας κυβερνήσεις από τον ουρανό.

Φαντάζομαι αν θα με κυβερνούσες εσύ, τι θα πάθαινα....


=============================

Γιώργος είπε...

Σταύρος Στ. είπε...
Πριν έναν χρόνο είχα ένα πολύ σοβαρό "ατύχημα", χωρίς να φταίω στο παραμικρό. Χρειάστηκα 26 φυάλες αίμα. Αίμα από 26 άγνωστους "καλούς σαμαρείτες" συνανθώπους, που τους οφείλω την ζωή μου.

Δηλαδή δεν οφείλεις στον Θεό τη ζωή σου, αλλά σε άλλους ανθρώπους;
Αυτοί σε έσωσαν, όχι ο Θεός;

Τελικά
αν δεν σώσει κάποιον ο Θεός,
δεν θα βρει πουθενά σωτηρία.
(Ψαλμός 146:3)
«Μη πεποίθατε επ’ άρχοντας, επί υιόν ανθρώπου, εκ του οποίου δεν είναι σωτηρία.
Το πνεύμα αυτού εξέρχεται·
αυτός επιστρέφει εις την γην αυτού· εν εκείνη τη ημέρα οι διαλογισμοί αυτού αφανίζονται»

(Ψαλμ. 25:5)
«...εσύ είσαι ο Θεός της σωτηρίας μου. Σε εσένα ελπίζω όλη την ημέρα».

Γιώργος είπε...

Στο Μοντερέντσιο της Ιταλίας, ζητήθηκε από μαθητές του γυμνασίου να γράψουν μια έκθεση για τη σπουδαιότητα της δωρεάς αίματος. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν η Μπενεντέτα, μια Μάρτυρας του Ιεχωβά, η οποία έγραψε τα εξής:
«Όλοι γνωρίζουν ότι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά αρνούνται τη μετάγγιση αίματος επειδή προσκολλούνται στις Γραφικές αρχές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν δέχονται άλλες θεραπείες. Στην πραγματικότητα, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά θεωρούν πολύτιμη την υγεία τους. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να εξασφαλίζουν την καλύτερη διαθέσιμη ιατρική περίθαλψη για τους ίδιους και για τα παιδιά τους. Είναι πολύ πρόθυμοι να συνεργάζονται με τους γιατρούς, υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνονται σεβαστές οι πεποιθήσεις τους».
Κατόπιν, η Μπενεντέτα πρόσθεσε: «Κάθε ασθενής έχει το δικαίωμα να επιλέξει τη θεραπεία που πιστεύει ότι εξυπηρετεί τα καλύτερα συμφέροντά του, το δικαίωμα να τον σέβονται και το δικαίωμα να γνωρίζει τους κινδύνους και τα οφέλη της θεραπείας στην οποία θα υποβληθεί».

Γιώργος είπε...

Μολονότι η στάση των Μαρτύρων του Ιεχωβά σχετικά με το αίμα είναι «ενάντια στο ρεύμα», πολλοί γιατροί σήμερα διακρίνουν ότι η θέση τους είναι αξιόλογη. Η στάση των Μαρτύρων έχει αποτελέσει σημαντικό έναυσμα για πολλές πρωτοποριακές ιατρικές διαδικασίες οι οποίες μειώνουν την απώλεια αίματος κατά την εγχείρηση.

Γιώργος είπε...

«Οι μεταγγίσεις αποθηκευμένου ανθρώπινου αίματος μπορεί να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό στην πλειονότητα των ασθενών», αναφέρει μια έκθεση του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Ντιουκ, στο Ντέραμ της Βόρειας Καρολίνας των ΗΠΑ. Μελέτες έχουν αποκαλύψει ότι «η συχνότητα εμφάνισης καρδιακής προσβολής, καρδιακής ανεπάρκειας, εγκεφαλικού, ακόμη και θανάτου [ήταν] μεγαλύτερη» σε ασθενείς που είχαν κάνει μετάγγιση παρά σε εκείνους που δεν είχαν κάνει. Γιατί; «Το οξείδιο του αζώτου που υπάρχει στα ερυθρά αιμοσφαίρια αρχίζει να διασπάται σχεδόν αμέσως μετά την έξοδό τους από το σώμα». Το οξείδιο του αζώτου παίζει ζωτικό ρόλο στο να διατηρούνται τα αιμοφόρα αγγεία ανοιχτά επιτρέποντας έτσι στα ερυθρά αιμοσφαίρια να μεταφέρουν οξυγόνο στους ιστούς του σώματος. «Φαίνεται ότι εκατομμύρια ασθενείς μεταγγίζονται με αίμα που έχει μειωμένη ικανότητα μεταφοράς οξυγόνου», αναφέρει η έκθεση.

Γιώργος είπε...

Τι θα συνέβαινε αν εμφανιζόταν ένας νέος μολυσματικός παράγοντας—ο οποίος, σαν το AIDS, υπάρχει σε φορείς αλλά δεν ανιχνεύεται για μεγάλη χρονική περίοδο και μεταδίδεται εύκολα μέσω του αίματος; Μιλώντας σε κάποιο ιατρικό συνέδριο στην Πράγα της Τσεχίας τον Απρίλιο του 2005, ο Δρ Χάρβεϊ Τζ. Κλάιν, από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ, αποκάλεσε αυτό το ενδεχόμενο σοβαρό, και πρόσθεσε: «Εκείνοι που συλλέγουν τα συστατικά του αίματος δεν είναι καλύτερα προετοιμασμένοι ώστε να αποτρέψουν κάποια επιδημία που μεταδίδεται με τη μετάγγιση από ό,τι ήταν τον καιρό που πρωτοεμφανίστηκε το AIDS».

Γιώργος είπε...

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες απειλές που σχετίζονται με τη μετάγγιση για τους ασθενείς στις αναπτυγμένες χώρες; Τα λάθη και οι ανοσολογικές αντιδράσεις. Η εφημερίδα Γκλόουμπ εντ Μέιλ (Globe and Mail) ανέφερε ότι, σύμφωνα με μια καναδική μελέτη που έγινε το 2001, χιλιάδες μεταγγίσεις αίματος περιλάμβαναν περιπτώσεις κατά τις οποίες ο ασθενής παραλίγο να χάσει τη ζωή του επειδή «συλλέχθηκαν δείγματα αίματος από λάθος ασθενή, τοποθετήθηκαν λάθος ετικέτες στα δείγματα ή ζητήθηκε αίμα για λάθος ασθενή». Τέτοια λάθη στοίχισαν τη ζωή τουλάχιστον σε 441 ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 1995 ως το 2001.

Γιώργος είπε...

Σε μερικές περιπτώσεις, οι μεταγγίσεις αίματος μπορούν στην πραγματικότητα να εμποδίσουν την ενεργοποίηση των φυσιολογικών ανοσολογικών αντιδράσεων. Τέτοιου είδους ανοσοκαταστολή κάνει τον ασθενή ευπρόσβλητο σε μετεγχειρητικές λοιμώξεις και σε ιούς οι οποίοι στο παρελθόν ήταν σε αδράνεια.

Γιώργος είπε...

ο καθηγητής Μπρους Σπις είπε τα ακόλουθα αναφορικά με τη μετάγγιση κύριου συστατικού του αίματος σε ασθενείς που κάνουν εγχείρηση καρδιάς: «Υπάρχουν λίγα, αν όχι καθόλου, [ιατρικά] άρθρα τα οποία υποστηρίζουν ότι η μετάγγιση όντως βελτιώνει την τελική κατάσταση του ασθενούς». Μάλιστα, γράφει ότι πολλές τέτοιες μεταγγίσεις «μπορεί να προξενήσουν περισσότερο κακό παρά καλό ουσιαστικά σε κάθε περίπτωση εκτός από τις περιπτώσεις τραυματισμού», αυξάνοντας «τον κίνδυνο πνευμονίας, λοιμώξεων, καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών επεισοδίων».

Γιώργος είπε...

...το κόστος των εναλλακτικών λύσεων αντί της μετάγγισης είναι πολύ υψηλό, αν και τα στοιχεία που προκύπτουν αποδεικνύουν το αντίθετο. Πολλοί γιατροί, όμως, θα συμφωνήσουν με τον ιατρικό διευθυντή Δρ Μάικλ Ρόουζ, ο οποίος λέει: «Οποιοσδήποτε ασθενής λαβαίνει αναίμακτη ιατρική περίθαλψη στην πραγματικότητα δέχεται χειρουργική επέμβαση της καλύτερης δυνατής ποιότητας».

Ανώνυμος είπε...

-
Γιώργο, έχω κάποια ερωτήματα, σε αυτά που λες,

1. Αν κάποιος Μ.τ.Ι έχει το ανήλικο τέκνο του, στο νοσοκομείο, και πεθαίνει από ακατάσχετη ροή αίματος,
λόγω κάποιου τροχαίου,
και πουν οι γιατροί ότι το παιδί θα πεθάνει σε λίγα λεπτά, αν δεν βάλει αμέσως αίμα,
οι γονείς θα δεχθούν να βάλει αίμα το παιδί τους, ναι ή όχι;

2. Ο λόγος που δεν βάζετε αίμα, είναι ιατρικός, ή μήπως είναι καθαρά, θρησκευτικός, δογματικός;

3.Δίνει η Οργάνωση σας, μια κάρτα-δήλωση-ταυτότητα, σε όλους τους βαπτισμένους μάρτυρες, που αφαιρεί από τους γιατρούς το δικαίωμα να βάλουν αίμα, σε περίπτωση που ο ασθενής, δεν έχει, τις αισθήσεις του;

-

Γιώργος είπε...

Η οξεία πνευμονική βλάβη που σχετίζεται με τη μετάγγιση (TRALI), η οποία αναφέρθηκε για πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίας του 1990, είναι μια απειλητική για τη ζωή ανοσολογική αντίδραση έπειτα από μετάγγιση αίματος. Σήμερα είναι γνωστό ότι η TRALI προκαλεί εκατοντάδες θανάτους κάθε χρόνο.

Γιώργος είπε...

...έκθεση αναφέρει ότι η TRALI βρίσκεται τώρα κοντά στην κορυφή του καταλόγου με τις αιτίες θανάτου που σχετίζονται με μεταγγίσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη Βρετανία, γεγονός που την καθιστά «μεγαλύτερο πρόβλημα για τις τράπεζες αίματος από ό,τι οι γνωστές ασθένειες όπως ο ιός HIV».

Γιώργος είπε...

Από το 1990, οι πόλεμοι—55 από αυτούς εμφύλιοι—έχουν κοστίσει τη ζωή 3,6 εκατομμυρίων ανθρώπων, από τους οποίους σχεδόν οι μισοί ήταν παιδιά.
...
Ο υποσιτισμός είναι ανεξέλεγκτος και η ιατρική περίθαλψη είναι συνήθως ανύπαρκτη.
...
ενώ οι ετήσιες στρατιωτικές δαπάνες έφτασαν τα 740 δισεκατομμύρια ευρώ, η καταπολέμηση της φτώχειας θα κόστιζε μόνο 30 ως 50 δισεκατομμύρια ευρώ.

Γιώργος είπε...

Ο ιός του Δυτικού Νείλου, ο οποίος μεταδόθηκε στον άνθρωπο αρχικά από κουνούπια, απομονώθηκε για πρώτη φορά το 1937 στην Ουγκάντα και αργότερα εμφανίστηκε στη Μέση Ανατολή, στην Ασία, στην Ωκεανία και στην Ευρώπη. Μόλις το 1999 εντοπίστηκε ο ιός στο Δυτικό Ημισφαίριο.
Από τότε, όμως, έχουν αναφερθεί πάνω από 3.000 λοιμώξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχουν πεθάνει 200 και πλέον άτομα.
Οι περισσότεροι από αυτούς που μολύνονται δεν το αντιλαμβάνονται ποτέ, αν και μερικοί ίσως εμφανίσουν συμπτώματα σαν αυτά της γρίπης.
Αλλά ένα μικρό ποσοστό παρουσιάζουν σοβαρές ασθένειες, μεταξύ των οποίων εγκεφαλίτιδα και νωτιαία μηνιγγίτιδα.
Μέχρι τώρα δεν υπάρχει προληπτικός εμβολιασμός ή συγκεκριμένη μέθοδος θεραπείας για τον ιό του Δυτικού Νείλου. Τα Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών στις ΗΠΑ προειδοποιούν ότι μπορεί κάποιος να κολλήσει τον ιό του Δυτικού Νείλου και από μεταμοσχεύσεις οργάνων ή από μετάγγιση αίματος κάποιου μολυσμένου δότη. «Προς το παρόν δεν υπάρχει τρόπος ανίχνευσης του ιού του Δυτικού Νείλου στο αίμα», ανέφερε το 2002 το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερ.

Ανώνυμος είπε...

`


Γιώργο, διατύπωσα 3 ερωτήματα, γιατί δεν απαντάς;

Μονόλογο κάνεις;

Ο Κόσμος δεν είναι χαζός, βλέπει τα παιχνίδια που παίζεις,

Αν μπορείς απάντησε στα ερωτήματα μου!

Α! και κάτι ακόμα,

πριν το 1945, που άρχισε η απαγόρευση για το αίμα, όλοι οι μάρτυρες πριν αυτή την ημερομηνία, γιατί έβαζαν αίμα;

Δεν γνώριζαν τις Γραφικές εντολές, για 80 ολόκληρα χρόνια;


Για απάντησε Γιώργο....



-

Ανώνυμος είπε...


Γιώργο, έχω κάποια ερωτήματα, σε αυτά που λες,

1. Αν κάποιος Μ.τ.Ι έχει το ανήλικο τέκνο του, στο νοσοκομείο, και πεθαίνει από ακατάσχετη ροή αίματος,
λόγω κάποιου τροχαίου,
και πουν οι γιατροί ότι το παιδί θα πεθάνει σε λίγα λεπτά, αν δεν βάλει αμέσως αίμα,
οι γονείς θα δεχθούν να βάλει αίμα το παιδί τους, ναι ή όχι;

2. Ο λόγος που δεν βάζετε αίμα, είναι ιατρικός, ή μήπως είναι καθαρά, θρησκευτικός, δογματικός;

3.Δίνει η Οργάνωση σας, μια κάρτα-δήλωση-ταυτότητα, σε όλους τους βαπτισμένους μάρτυρες, που αφαιρεί από τους γιατρούς το δικαίωμα να βάλουν αίμα, σε περίπτωση που ο ασθενής, δεν έχει, τις αισθήσεις του;

Γιώργο, διατύπωσα 3 ερωτήματα, γιατί δεν απαντάς;

Μονόλογο κάνεις;

Ο Κόσμος δεν είναι χαζός, βλέπει τα παιχνίδια που παίζεις,

Αν μπορείς απάντησε στα ερωτήματα μου!

Α! και κάτι ακόμα,

πριν το 1945, που άρχισε η απαγόρευση για το αίμα, όλοι οι μάρτυρες πριν αυτή την ημερομηνία, γιατί έβαζαν αίμα;

Δεν γνώριζαν τις Γραφικές εντολές, για 80 ολόκληρα χρόνια;


Για απάντησε Γιώργο....

Γιώργος είπε...

...
ΒΡΙΣΚΟΜΟΥΝ στην αίθουσα διαλέξεων του νοσοκομείου, συνοψίζοντας τα αποτελέσματα μιας νεκροψίας σε κάποια ομάδα γιατρών.
Ο ασθενής που πέθανε είχε κακοήθη όγκο.
Είπα λοιπόν:
«Μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η άμεση αιτία θανάτου αυτού του ασθενούς ήταν η αιμόλυση [η καταστροφή των ερυθρών αιμοσφαιρίων]
και η οξεία νεφρική ανεπάρκεια η οποία προκλήθηκε από εκτεταμένη μετάγγιση αίματος
».

Κάποιος καθηγητής σηκώθηκε όρθιος και φώναξε θυμωμένος: «Θέλετε να πείτε ότι χορηγήσαμε λάθος τύπο αίματος;»
Εγώ απάντησα: «Δεν εννοούσα αυτό».
Προβάλλοντας κάποιες διαφάνειες που απεικόνιζαν μικροσκοπικά τμήματα του νεφρού του ασθενούς, πρόσθεσα:
«Μπορούμε να διακρίνουμε λύση [αποσύνθεση] πολλαπλών ερυθρών αιμοσφαιρίων στο νεφρό και, επομένως, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι αυτό προκάλεσε την οξεία νεφρική ανεπάρκεια».
Η ατμόσφαιρα φορτίστηκε...

Όταν συνέβη αυτό το περιστατικό, δεν ήμουν Μάρτυρας του Ιεχωβά. ...
Καθώς έκανα νεκροψίες σε ασθενείς που είχαν πεθάνει από καρκίνο, άρχισα να τρέφω αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα των μεταγγίσεων αίματος.

Ασθενείς σε προχωρημένο στάδιο καρκίνου μπορεί να εμφανίζουν αναιμία ως αποτέλεσμα αιμορραγίας.

Επειδή η χημειοθεραπεία εντείνει την αναιμία, οι γιατροί συνήθως συστήνουν μεταγγίσεις αίματος.
Ωστόσο, εγώ άρχισα να υποπτεύομαι ότι οι μεταγγίσεις μπορεί απλώς να εξαπλώνουν τον καρκίνο.
Ούτως ή άλλως, σήμερα είναι γνωστό ότι οι μεταγγίσεις προξενούν ανοσοκαταστολή, η οποία μπορεί να αυξήσει το ενδεχόμενο επανεμφάνισης του καρκίνου και να μειώσει το ποσοστό επιβίωσης των καρκινοπαθών.

Το 1975, αντιμετώπισα το συμβάν που ανέφερα στην αρχή. Ο καθηγητής ήταν εκείνος που είχε αναλάβει τον ασθενή και ειδικευόταν στην αιματολογία. Έτσι λοιπόν, δεν ήταν παράξενο που εξεμάνη όταν με άκουσε να λέω ότι η μετάγγιση αίματος προκάλεσε το θάνατο του ασθενούς!
Ωστόσο, εγώ συνέχισα τη διάλεξή μου, και εκείνος σιγά σιγά ηρέμησε.

Ανώνυμος είπε...

`

Υπάρχουν χιλιάδες, εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο που γεννιούνται με παθήσεις του αίματος και χρειάζονται μεταγγίσεις αίματος σε όλη τους τη ζωή :

παιδιά με μεσογειακή αναιμία, αιμορροφιλικά,
παιδιά με λευχαιμίες κλπ.

Σε ρωτώ λοιπόν :

Τι γίνεται με αυτά τα παιδιά ;

Θα σωθούν στον Αρμαγεδώνα;

Βλέπεις ότι η Εταιρεία Σκοπιά , με τις αντιγραφικές ερμηνείες της, παρουσιάζει ένα Θεό τιμωρό,
που αποκλείει από την ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ , όσους κάνουν μετάγγιση Αίματος, η οποία δίνει ΖΩΗ!

Μπορούμε να πιστεύουμε στο Θεό της Σκοπιάς;

Εμείς πιστεύουμε στο Χριστιανικό Θεό που θέλει ΟΛΟΙ οι άνθρωποι να σωθούν και να έρθουν σε επίγνωση της αλήθειας.

Εκείνο που απαγορεύει η Αγία Γραφή είναι το αίμα ειδωλατρικών θυσιών και το αίμα ανθρωποθυσιών!


`

Γιώργος είπε...

Στη δεκαετία του 1970, τα Κέντρα για τον Έλεγχο των Ασθενειών στις Η.Π.Α. υπολόγισαν ότι κάθε χρόνο πέθαιναν 3.500 άτομα από ηπατίτιδα που οφειλόταν στις μεταγγίσεις. Άλλοι υπολογισμοί έδιναν δεκαπλάσιο αριθμό

Γιώργος είπε...

...
σκάνδαλα για αίμα μολυσμένο από τον HIV. Υπολογίζεται ότι στη Γαλλία 6.000 ως 8.000 άνθρωποι μολύνθηκαν από αυτόν τον ιό εξαιτίας μεταγγίσεων που έγιναν από το 1982 ως το 1985.
Στις μεταγγίσεις αίματος αποδίδεται το 10 τοις εκατό των μολύνσεων από τον HIV σε όλη την Αφρική και το 40 τοις εκατό των κρουσμάτων AIDS στο Πακιστάν.
Σήμερα, λόγω των βελτιωμένων τεστ, η μετάδοση του HIV μέσω των μεταγγίσεων αίματος είναι σπάνια στα αναπτυγμένα κράτη.
Ωστόσο, η μετάδοση αυτού του ιού εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα στα αναπτυσσόμενα κράτη στα οποία δεν γίνονται τεστ.

Εύλογα, λοιπόν, τα πρόσφατα χρόνια έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον για την αναίμακτη ιατρική και χειρουργική.

Γιώργος είπε...

«Δεν απορρίπτουν όλοι οι ασθενείς τη μετάγγιση ομόλογου αίματος, όπως κάνουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά», δηλώνει το Περιοδικό Αγγειοχειρουργικής (Journal of Vascular Surgery). «Ωστόσο, οι κίνδυνοι μετάδοσης ασθενειών και ανοσοτροποποιητικών επιδράσεων αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι πρέπει να βρούμε εναλλακτικές λύσεις για όλους τους ασθενείς μας».

Γιώργος είπε...

γράφεις:
Εμείς πιστεύουμε στο Χριστιανικό Θεό που θέλει ΟΛΟΙ οι άνθρωποι να σωθούν...


Φυσικά ούτε το αίμα ούτε άλλη ιατρική μέθοδος σώζει αιώνια κανέναν.
Ο Θεός έχει άλλη μέθοδο αιώνιας σωτηρίας.

Ανώνυμος είπε...

`

Τόσο απελπισμένος είσαι;

Δεν έχεις το σθένος να απαντήσεις σε ερωτήματα, απλής λογικής, και κάνεις έναν μονόλογο, που μόνο εσύ αντιλαμβάνεσαι και κατανοείς.

Ξεφτιλίζεις όλους τους μάρτυρες με αυτόν τον τρόπο.

Τόσο δειλός είσαι;

Τρέμεις και τον ίσκιο σου και δεν μπορείς να αρθρώσεις λέξη!

Στο έργο τι λες στους ανθρώπους που σε ρωτάνε;

Έχετε υποστεί τόσο ισχυρή πλύση εγκεφάλου, που δεν σας ενδιαφέρει καθόλου, η προσωπική αξιοπρέπεια,
έχετε εθιστεί στο φτύσιμο και στο βρίσιμο, ειδικά σε δημόσιους χώρους,
αν και τώρα τελευταία, σας απαγορεύουν να μιλάτε δημοσίως,
γιατί γίνεστε τόσο ρεζίλι, που δεν λέγεται....

Αν σε έβρισκα στο δρόμο, και μου έδινες καμιά Σκοπιά, θα έτρωγες τέτοιο ρεζιλίκι και τέτοια ξεφτίλα, που θα ξανά έβγαινες στο ''έργο'' μετά από δυο χρόνια, αφού σου πέρναγε το τσούξιμο πρώτα.

Ρε άνανδρε, υποκριτή, παιδιά έχεις;

Θα θυσίαζες τα παιδιά σου, και θα τα θανάτωνες, για χάρη της Σκοπιάς;

Είσαι τόσο διεστραμμένος που θα άφηνες το παιδάκι σου, να πεθάνει, και θα τσακωνόσουν πάνω από το πτώμα του, για να μη βάλει ο γιατρός, λίγο αίμα και το γλιτώσει;

Τόσο αναίσθητοι και αδίστακτοι, είστε όλοι σας;

Ποια τιμωρία, είναι αρκετή, για καθάρματα σαν εσάς;

Ο Θεός ξέρει μόνο!


`

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...


Γιώργο, έχω κάποια ερωτήματα, σε αυτά που λες,

1. Αν κάποιος Μ.τ.Ι έχει το ανήλικο τέκνο του, στο νοσοκομείο, και πεθαίνει από ακατάσχετη ροή αίματος,
λόγω κάποιου τροχαίου,
και πουν οι γιατροί ότι το παιδί θα πεθάνει σε λίγα λεπτά, αν δεν βάλει αμέσως αίμα,
οι γονείς θα δεχθούν να βάλει αίμα το παιδί τους, ναι ή όχι;

2. Ο λόγος που δεν βάζετε αίμα, είναι ιατρικός, ή μήπως είναι καθαρά, θρησκευτικός, δογματικός;

3.Δίνει η Οργάνωση σας, μια κάρτα-δήλωση-ταυτότητα, σε όλους τους βαπτισμένους μάρτυρες, που αφαιρεί από τους γιατρούς το δικαίωμα να βάλουν αίμα, σε περίπτωση που ο ασθενής, δεν έχει, τις αισθήσεις του;

Γιώργο, διατύπωσα 3 ερωτήματα, γιατί δεν απαντάς;

Μονόλογο κάνεις;

Ο Κόσμος δεν είναι χαζός, βλέπει τα παιχνίδια που παίζεις,

Αν μπορείς απάντησε στα ερωτήματα μου!

Α! και κάτι ακόμα,

πριν το 1945, που άρχισε η απαγόρευση για το αίμα, όλοι οι μάρτυρες πριν αυτή την ημερομηνία, γιατί έβαζαν αίμα;

Δεν γνώριζαν τις Γραφικές εντολές, για 80 ολόκληρα χρόνια;


Για απάντησε Γιώργο....


Υπάρχουν χιλιάδες, εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο που γεννιούνται με παθήσεις του αίματος και χρειάζονται μεταγγίσεις αίματος σε όλη τους τη ζωή :

παιδιά με μεσογειακή αναιμία, αιμορροφιλικά,
παιδιά με λευχαιμίες κλπ.

Σε ρωτώ λοιπόν :

Τι γίνεται με αυτά τα παιδιά ;

Θα σωθούν στον Αρμαγεδώνα;

Βλέπεις ότι η Εταιρεία Σκοπιά , με τις αντιγραφικές ερμηνείες της, παρουσιάζει ένα Θεό τιμωρό,
που αποκλείει από την ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ , όσους κάνουν μετάγγιση Αίματος, η οποία δίνει ΖΩΗ!

Μπορούμε να πιστεύουμε στο Θεό της Σκοπιάς;

Εμείς πιστεύουμε στο Χριστιανικό Θεό που θέλει ΟΛΟΙ οι άνθρωποι να σωθούν και να έρθουν σε επίγνωση της αλήθειας.

Εκείνο που απαγορεύει η Αγία Γραφή είναι το αίμα ειδωλατρικών θυσιών και το αίμα ανθρωποθυσιών!

Γιώργος είπε...

γράφεις:
Εκείνο που απαγορεύει η Αγία Γραφή είναι το αίμα ειδωλατρικών θυσιών και το αίμα ανθρωποθυσιών!

Η Α.Γ. δείχνει άλλα πράγματα σχετικά:
1.
(Γένεση 9:4)
"κρέας με την ψυχή του — το αίμα του — δεν πρέπει να φάτε"
2.
(Λευιτικό 17:10-12)
"θα προσηλώσω το πρόσωπό μου εναντίον της ψυχής που τρώει το αίμα και θα την εκκόψω...
Καμιά ψυχή από εσάς δεν πρέπει να φάει αίμα και κανένας πάροικος που παροικεί ανάμεσά σας δεν πρέπει να φάει αίμα"
3.
(Πράξεις 15:29)
"...να απέχετε
από πράγματα θυσιασμένα σε είδωλα
και από αίμα
και από πνιχτά ['από το κρέας πνιγμένων ζώων']
και από πορνεία ['αθέμιτες σεξουαλικές σχέσεις']"

Ανώνυμος είπε...

Ο λόγος τής απαγόρευσης στο Νώε να τρώει αίμα

Είναι όμως Χριστιανικό κάτι τέτοιο;

Ας αρχίσουμε από τον καιρό τού Νώε. Μία προσεκτική ανάγνωση τού εδαφίου, θα μας αποκαλύψει το λόγο για τον οποίο ο Θεός απαγόρευσε στο Νώε τη βρώση αίματος.

Το εδάφιο Γένεσις 9/θ΄ 4 λέει τα εξής: "κρέας όμως με την ζωήν αυτού, με το αίμα αυτού, δεν θέλετε φάγει".

Παρατηρούμε, ότι το αίμα είναι σύμβολο τής ζωής, συνεπώς πρέπει να έχουμε γι' αυτό τον απαραίτητο σεβασμό. Όμως, είναι άραγε συνετό και ευπρόσδεκτο στο Θεό, (σε περίπτωση κινδύνου), να θυσιάσουμε την ίδια τη ζωή για χάρη τού συμβόλου της; Τι είναι ιερότερο τη στιγμή εκείνη; η ζωή, ή το σύμβολό της; Τι θα θυσιάζαμε, τη σημαία ή τη χώρα μας;

Γιατί όμως ο Θεός απαγορεύει τη βρώση αίματος μαζί με το κρέας;

Εφ' όσον ο Θεός είναι ο δοτήρας τής ζωής, (Ιώβ 33/λγ΄ 4), και "η γη το υποπόδιο τών ποδών του", (Πράξεις 7/ζ΄ 49), χύνοντας στη γη ο Νώε το αίμα, το σύμβολο τής ζωής τού ζώου, είναι σαν να του λέει: "Θεέ μου, εγώ χρησιμοποιώ το κρέας τού ζώου για να συντηρήσω τη ζωή μου, (όπως μου επέτρεψες), όμως η ζωή του ανήκει σ' εσένα. Χύνω λοιπόν το αίμα του, (το σύμβολο τής ζωής του) στη γη, στα πόδια σου, δείχνοντάς σου έτσι ότι αναγνωρίζω την αποκλειστική εξουσία σου πάνω στη ζωή του".

Η απαγόρευση τού αίματος λοιπόν, δεν γίνεται για κανέναν άλλο λόγο, παρά μόνο για τη συμβολική αυτή αποδοχή τής εξουσίας τού Θεού, πάνω στη ζωή τού πλάσματός του, που είναι πλέον νεκρό.

Όταν όμως γίνεται μετάγγιση, ο δότης τού αίματος, δεν είναι νεκρός! Ζει ακόμα, και ενώ διατηρεί ακόμα τη ζωή του, δίνει λίγο από το αίμα του, για να διατηρήσει και τη ζωή τού αδελφού του. Εφ' όσον όμως ζει ακόμα, δεν τίθεται θέμα επιστροφής τής ζωής του στο υποπόδιο τού Θεού. Την ζωή του την έχει ακόμα! Δεν τίθεται λοιπόν και θέμα απαγόρευσης για τη μετάγγιση αίματος.

Το ίδιο συμβαίνει, και με τα σημεία τού Μωσαϊκού Νόμου, όπου απαγορεύεται η βρώση αίματος, και που έπρεπε να χύνεται στη γη, πριν τη βρώση τού ζώου, ή πριν από τη θυσία.

Ανώνυμος είπε...

Η λέξη: "απέχετε" τής αποστολικής συνόδου

Τι θα πούμε όμως για την Καινή Διαθήκη; Τι ενοούσε η απόφαση τών αποστόλων, όταν επέβαλαν την "αποχή" από το αίμα; Μιλούσαν μόνο για βρώση, ή χρησιμοποιήθηκε η λέξη με απόλυτο τρόπο;

Η Εταιρία Σκοπιά, πιστεύει ότι η λέξη, χρησιμοποιείται με απόλυτο τρόπο, και σημαίνει: "κρατώ απόσταση" από το αίμα.

Αν είναι έτσι, πράγματι η μετάγγιση, θα έπρεπε να απαγορεύεται. Αν όμως η λέξη χρησιμοποιήθηκε με απόλυτο τρόπο, ένας "Μάρτυρας τού Ιεχωβά", δεν θα έπρεπε να γίνεται χασάπης! Ένας χασάπης, δεν απέχει από το αίμα! "Απέχω", σημαίνει κρατώ απόσταση! Δηλαδή, ούτε καν το αγγίζω!

Αν πάλι η λέξη δεν χρησιμοποιείται με αυτό τον απόλυτο τρόπο, μπορεί να σημαίνει μόνο τη βρώση, κι όχι τη μετάγγιση, δεδομένου ότι τότε που γράφτηκαν τα λόγια τών αποστόλων, δεν υπήρχε μετάγγιση, συνεπώς εννοούσαν μόνο τη βρώση.

Με αυθαιρεσία λοιπόν, η Εταιρία Σκοπιά ερμηνεύει τη λέξη: "απέχετε", απόλυτα για τη μετάγγιση, ενώ όχι απόλυτα, για το άγγιγμα τού αίματος, το οποίο επιτρέπει.

Γιατί όμως χρησιμοποιείται η λέξη "απέχετε", και όχι "μην τρώτε", αν εννοούσε μόνο τη βρώση;

Ο λόγος είναι, ότι η απαγόρευση μιλάει για τέσσερα πράγματα: "ειδωλόθυτα, πνικτά, αίμα, και πορνεία". Αν χρησιμοποιείτο η φράση: "μην τρώτε", δεν θα μπορούσε να περιλαμβάνει την "πορνεία". Αν πάλι χρησιμοποιούντο οι φράσεις: "μη διαπράττετε", ή "μη συμμετέχετε", δεν θα ήταν ταιριαστό για τα τρία πρώτα. Έτσι, γίνεται σαφές, ότι η καταλληλότερη λέξη για να αναφερθούν και οι τέσσερεις αυτές απαγορεύσεις σε μία πρόταση, ήταν η λέξη: "απέχετε"!

Η λέξη αυτή λοιπόν, χρησιμοποιήθηκε για καθαρά συντακτικούς λόγους, και εννοεί τη βρώση.

"Μα το ίδιο δεν είναι αν πάρεις το αίμα μέσα σου από το στόμα, ή από τη φλέβα;" Ίσως ρωτήσει κάποιος.

Όχι! η διαφορά είναι τεράστια. Δεν είναι σαν το οινόπνευμα, που είτε το πάρεις από το στόμα, είτε από τη φλέβα, γίνεται τροφή για τον οργανισμό.

Το αίμα, όταν το πάρεις από το στόμα, γίνεται τροφή. Από τη φλέβα όμως, γίνεται "πιάτο"! Η λειτουργία τού αίματος στη φλέβα, είναι να μεταφέρει στα κύταρα οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά. Δεν γίνεται το αίμα τροφή. Η μετάγγιση λοιπόν, είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα από τη βρώση αίματος.

Ανώνυμος είπε...

Η αυστηρότητα τής απαγόρευσης

Πόσο δεσμευτική όμως είναι η απαγόρευση τής βρώσης τού αίματος; Ας δούμε:

Στην ίδια απαγόρευση, αναφέρεται και η αποχή από ειδωλόθυτα. Άραγε, είναι αυτή μία απαγόρευση, για την οποία αξίζει ακόμα και να πεθάνεις;

Ο απόστολος Παύλος, ένας από τους αποστόλους που συμμετείχαν στην αποστολική σύνοδο που επέβαλε αυτή την απόφαση, σε άλλο σημείο τής Αγίας Γραφής λέει τα εξής:

Α΄ Κορινθίους 10/ι΄ 25 - 29: "Ότι πουλιέται στο χασάπη, τρώτε το, μη εξετάζοντας τίποτα για τη συνείδηση ...τρώγετε ότι βάζεται μπροστά σας, μη εξετάζοντας τίποτα για τη συνείδηση. Εάν όμως κάποιος σας πει: "Αυτό είναι ειδωλόθυτο", μη το φάτε, για εκείνον που το φανέρωσε, και για την συνείδηση... όχι τη δική σου, αλλά τού άλλου".

Παρατηρούμε το εξής εκπληκτικό: Αν και τα ειδωλόθυτα απαγορεύονται ρητά από τη Σύνοδο τών Αποστόλων, ο απόστολος Παύλος, επιτρέπει τη βρώση τους, αν αυτό δεν σκανδαλίζει κάποιον. Εκείνο δηλαδή που απαγορεύεται μαζί με το αίμα, η Αγία Γραφή αλλού το επιτρέπει! Πόσο μάλλον η μετάγγιση, που γίνεται όχι για ένα απλό γεύμα, αλλά για τη σωτηρία μιας ζωής!

Μάλιστα λέει ο απόστολος, να μην ελέγχουμε αν αυτό που τρώμε είναι ειδωλόθυτο! Αυτό είναι εντελώς αντίθετο από την πρακτική τής Εταιρίας Σκοπιά, που καλεί τους οπαδούς της, να ψάχνουν από πριν αν αυτό που τρώνε είναι πνιχτό, ή αν σε κάποια εγχείρηση θα χρησιμοποιηθεί αίμα.



Ο λόγος τής απαγόρευσης τής συνόδου

Ας δούμε όμως πιο προσεκτικά, το λόγο για τον οποίο απαγορεύτηκαν αυτά τα τέσσερα πράγματα από την Αποστολική Σύνοδο, και γιατί ο απόστολος Παύλος δεν τα τηρεί τόσο αυστηρά.

Αν προσέξουμε, θα παρατηρήσουμε ότι τα αποκαλεί "αναγκαία βάρη" (Πράξεις 15/ιε΄ 28). Γιατί άραγε, αν "οι εντολές τού Θεού δεν είναι βαρειές"; (Α΄ Ιωάννου 5/ε΄ 3). Επίσης, λέει ότι "εκτός από αυτά τα τέσσερα αναγκαία", τα άλλα δεν απαγορεύονται (Πράξεις 15/ιε΄ 28). Δηλαδή, εκτός από το πνιχτό, την πορνεία, το αίμα και τα ειδωλόθυτα, όλα τα άλλα επιτρέπονται; Επιτρέπεται ο φόνος; Η κλοπή; Η βλασφημία; Φυσικά όχι! Τότε, γιατί το γράφει αυτό;

Από ποιον απαγορεύονται αυτά; Από το Μωσαϊκό Νόμο! Ας μην ξεχνάμε, ότι η Αποστολική αυτή Σύνοδος, έγινε για το πρόβλημα τής Περιτομής, δηλαδή, για το αν θα έπρεπε να περιτέμνονται κατά το Μωσαϊκό Νόμο οι εθνικοί. Αυτά τα τέσσερα πράγματα λοιπόν, είναι τα μόνα βάρη, στα οποία υποχρεούντο οι εθνικοί να τηρούν το Νόμο! Είναι τα μόνα πράγματα που ο Νόμος πρόσταζε να τηρούν οι μη Εβραίοι που ζούσαν ανάμεσά τους, σύμφωνα με το χωρίο Λευϊτικό 17/ιζ΄ 7 - 18/ιη΄.

Είναι ενδιαφέρον, ότι αν προσέξουμε τη σειρά με την οποία αναφέρονται τα τέσσερα απαγορευόμενα πράγματα, καταλαβαίνουμε ότι οι απόστολοι είχαν υπ' όψιν τους το Λευϊτικό κεφάλαια 17/ιζ΄,18/ιη΄, όταν επέβαλαν τις τέσσερεις αυτές απαγορεύσεις.

Όταν ο πρώτος Επίσκοπος Ιεροσολύμων ο Ιάκωβος μιλάει στο εδάφιο Πράξεις 15/ιε΄ 20, λέει από μνήμης τις τέσσερεις απαγορεύσεις: "να απέχωσι από τών μιασμάτων τών ειδώλων, και από τής πορνείας, και τού πνικτού, και τού αίματος".

Στο τέλος τής Συνόδου όμως, προφανώς είχαν ανοίξει το Νόμο στο Λευϊτικό, και είχαν διαβάσει τη σωστή σειρά, και έτσι στην τελική εντολή τα έγραψαν με την ίδια σειρά που τα διέταζε ο Μωυσής: "Να απέχητε από ειδωλοθύτων, και αίματος, και πνικτού και πορνείας" (Πράξεις 15/ιε΄ 29). Αυτό φαίνεται και στο εδάφιο 21, όπου αναφέρεται ότι αυτά θα έπρεπε να τηρούνται, "επειδή σε κάθε πόλη, οι Εβραίοι έχουν συναγωγές, που διαβάζεται ο νόμος..." Συνεπώς, η απαγόρευση έγινε, όχι τόσο επειδή είναι κακό να φας ειδωλόθυτα ή αίμα ως Χριστιανός, αλλά για να μη σκανδαλιστούν οι Εβραίοι, και εμποδιστούν στην πορεία τους προς τον Χριστό!

Αυτός είναι και ο λόγος που ο απόστολος Παύλος, είναι τόσο χαλαρός στην εφαρμογή τής απαγόρευσης τών ειδωλοθύτων: Επειδή το βασικό πρόβλημα είναι ο σκανδαλισμός τών άλλων.

Ας τα προσέξει λοιπόν όλα αυτά το κάθε θύμα τής Σκοπιάς, και ας αποφασίσει τις ενέργειές του, γιατί η ζωή είναι ιερή και ανεπανάληπτη, και πρέπει να την προστατεύουμε, αν θέλουμε να είμαστε ευάρεστοι ενώπιον τού Θεού.

Γιώργος είπε...

Γιώργο, έχω κάποια ερωτήματα, σε αυτά που λες,

1. Αν κάποιος Μ.τ.Ι έχει το ανήλικο τέκνο του, στο νοσοκομείο, και πεθαίνει από ακατάσχετη ροή αίματος,
λόγω κάποιου τροχαίου,
και πουν οι γιατροί ότι το παιδί θα πεθάνει σε λίγα λεπτά, αν δεν βάλει αμέσως αίμα,
οι γονείς θα δεχθούν να βάλει αίμα το παιδί τους, ναι ή όχι;

Οι γονείς θα κάνουν το καλύτερο που μπορούν για να σωθεί το παιδί τους με εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας
[χωρίς να κάνω νομική επέκταση του θέματος].

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο, έχω κάποια ερωτήματα, σε αυτά που λες,

1. Αν κάποιος Μ.τ.Ι έχει το ανήλικο τέκνο του, στο νοσοκομείο, και πεθαίνει από ακατάσχετη ροή αίματος,
λόγω κάποιου τροχαίου,
και πουν οι γιατροί ότι το παιδί θα πεθάνει σε λίγα λεπτά, αν δεν βάλει αμέσως αίμα,
οι γονείς θα δεχθούν να βάλει αίμα το παιδί τους, ναι ή όχι;

2. Ο λόγος που δεν βάζετε αίμα, είναι ιατρικός, ή μήπως είναι καθαρά, θρησκευτικός, δογματικός;

3.Δίνει η Οργάνωση σας, μια κάρτα-δήλωση-ταυτότητα, σε όλους τους βαπτισμένους μάρτυρες, που αφαιρεί από τους γιατρούς το δικαίωμα να βάλουν αίμα, σε περίπτωση που ο ασθενής, δεν έχει, τις αισθήσεις του;

Γιώργο, διατύπωσα 3 ερωτήματα, γιατί δεν απαντάς;

Μονόλογο κάνεις;

Ο Κόσμος δεν είναι χαζός, βλέπει τα παιχνίδια που παίζεις,

Αν μπορείς απάντησε στα ερωτήματα μου!

Α! και κάτι ακόμα,

πριν το 1945, που άρχισε η απαγόρευση για το αίμα, όλοι οι μάρτυρες πριν αυτή την ημερομηνία, γιατί έβαζαν αίμα;

Δεν γνώριζαν τις Γραφικές εντολές, για 80 ολόκληρα χρόνια;


Για απάντησε Γιώργο....


Υπάρχουν χιλιάδες, εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο που γεννιούνται με παθήσεις του αίματος και χρειάζονται μεταγγίσεις αίματος σε όλη τους τη ζωή :

παιδιά με μεσογειακή αναιμία, αιμορροφιλικά,
παιδιά με λευχαιμίες κλπ.

Σε ρωτώ λοιπόν :

Τι γίνεται με αυτά τα παιδιά ;

Θα σωθούν στον Αρμαγεδώνα;

Βλέπεις ότι η Εταιρεία Σκοπιά , με τις αντιγραφικές ερμηνείες της, παρουσιάζει ένα Θεό τιμωρό,
που αποκλείει από την ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ , όσους κάνουν μετάγγιση Αίματος, η οποία δίνει ΖΩΗ!

Μπορούμε να πιστεύουμε στο Θεό της Σκοπιάς;

Εμείς πιστεύουμε στο Χριστιανικό Θεό που θέλει ΟΛΟΙ οι άνθρωποι να σωθούν και να έρθουν σε επίγνωση της αλήθειας.

Εκείνο που απαγορεύει η Αγία Γραφή είναι το αίμα ειδωλατρικών θυσιών και το αίμα ανθρωποθυσιών!

Ανώνυμος είπε...

Οι γονείς θα κάνουν το καλύτερο που μπορούν για να σωθεί το παιδί τους με εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας [χωρίς να κάνω νομική επέκταση του θέματος].
26 Μαΐου 2010 3:33 π.μ.

=====================

Δεν σε ρώτησα αυτό!

Σε ρώτησα:

1. Αν κάποιος Μ.τ.Ι έχει το ανήλικο τέκνο του, στο νοσοκομείο, και πεθαίνει από ακατάσχετη ροή αίματος,
λόγω κάποιου τροχαίου,
και πουν οι γιατροί ότι το παιδί θα πεθάνει σε λίγα λεπτά, αν δεν βάλει αμέσως αίμα,
οι γονείς θα δεχθούν να βάλει αίμα το παιδί τους, ναι ή όχι;

2. Ο λόγος που δεν βάζετε αίμα, είναι ιατρικός, ή μήπως είναι καθαρά, θρησκευτικός, δογματικός;

3.Δίνει η Οργάνωση σας, μια κάρτα-δήλωση-ταυτότητα, σε όλους τους βαπτισμένους μάρτυρες, που αφαιρεί από τους γιατρούς το δικαίωμα να βάλουν αίμα, σε περίπτωση που ο ασθενής, δεν έχει, τις αισθήσεις του;

Ανώνυμος είπε...

`


Και γιατί, δεν βαφτίζετε τα παιδιά σας, με την αιτιολογία ότι ''δεν έχουν ηλικία να αποφασίσουν'',

αλλά, στο θέμα του αίματος, δεν επιτρέπετε στα παιδιά σας, να ''μεγαλώσουν για να αποφασίσουν μόνα τους'',

αλλά, αποφασίζετε ΕΣΕΙΣ για την ζωή ή τον θάνατο τους;

ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!


`

Γιώργος είπε...

γράφεις:
2. Ο λόγος που δεν βάζετε αίμα, είναι ιατρικός, ή μήπως είναι καθαρά, θρησκευτικός, δογματικός;


Βλέπω καίγεσαι τόσο πολύ - σαν να μη ξέρεις!

Μήπως εγώ καίγομαι τόσο πολύ αν κάποιος αποφασίσει να πάει στον πόλεμο όπου θα κινδυνεύσει να χάσει τη ζωή του, χωρίς να σημαίνει απαραίτητα αυτό ότι θα γίνει αυτό - ενώ σε αντιστοιχία οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν διακινδυνεύουν τη ζωή τους σε πολέμους ούτε θέλουν να αφαιρούν τις ζωές άλλων;

[Άρα οι Μάρτυρες του Ιεχωβά σέβονται τη ζωή περισσότερο από όλους τους άλλους, που πάνε σε πόλεμο για να σκοτώσουν όσο περισσότερους μπορούν και να σκοτωθούν]

Γιατί όμως διακινδυνεύει ένας στρατιώτης τη δική του ζωή και 'απειλεί' τις ζωές άλλων;
Για θρησκευτικούς ή εθνικούς / πατριωτικούς λόγους - επειδή το προστάζει η 'πατρίδα';

Ποιος ήταν ο λόγος που οι τριακόσιοι με τον Λεωνίδα έμειναν στη μάχη στις θερμοπύλες αποφασίζοντας να πεθάνουν... και όσους κατάφερναν να σκοτώσουν;

Η υπακοή στην 'πατρίδα' με κίνδυνο της ζωής
είναι ανώτερης 'ποιότητας' και αξίας
από την υπακοή στον Θεό
σχετικά με την αποχή από μετάγγιση αίματος αλλά ελεύθερη χρήση κάθε εναλλακτικής θεραπευτικής μεθόδου;

Εξάλλου

1.
πολλοί σώζονται χωρίς μετάγγιση αίματος

και πολλοί πεθαίνουν παρά τη μετάγγιση αίματος που τους κάνουν.
2.
Η χρήση εναλλακτικών μεθόδων θεραπείας αντί μετάγγισης αίματος έχει ιατρικά πλεονεκτήματα για έναν ασθενή, άρα αποτελεί καλύτερη και πιο ασφαλή μέθοδο θεραπείας.

Άρα - στο ερώτημά σου - ενώ ο λόγος αποχής από αίμα είναι καθαρά θρησκευτικός έχει και ιατρικά πλεονεκτήματα.

Γιώργος είπε...

Γράφεις:
Και γιατί, δεν βαφτίζετε τα παιδιά σας, με την αιτιολογία ότι ''δεν έχουν ηλικία να αποφασίσουν'',
αλλά, στο θέμα του αίματος, δεν επιτρέπετε στα παιδιά σας, να ''μεγαλώσουν για να αποφασίσουν μόνα τους'',
αλλά, αποφασίζετε ΕΣΕΙΣ για την ζωή ή τον θάνατο τους;
ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!


Αυτά είναι άσχετα μεταξύ τους.
Το βάφτισμα αποτελεί προσωπική απόφαση.
Δεν κινδυνεύει η ζωή ενός παιδιού χωρίς βάφτισμα όπως και δεν κινδύνευε η ζωή του Ιησού μέχρι την ηλικία των 30 ετών που βαφτίστηκε.

Το άλλο ζήτημα αφορά την επιλογή εναλλακτικής θεραπευτικής μεθόδου όταν υπάρχει ανάγκη θεραπείας.

Οι γονείς φροντίζουν για το παιδί από κάθε άποψη.

Αλλά
ούτε παντρεύουν το παιδί τους όταν είναι 2 χρονών
ούτε το βαφτίζουν
.

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Γιῶργο δὲν χρειάζεται νὰ γράφεις πάρα πολλά.
Αὐτὰ ποὺ λὲς εἶναι ἀστήρικτα.
Ὁ Χρῆστος σὲ ρώτησε κάτι γιὰ 22η φορὰ στὶς «27 Απριλίου 2010 6:45 π.μ.»
.
[Ο/Η Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...
Κ. Γιώργο «Φαντομά» έχεις αφήσει αναπάντητες ερωτήσεις. Ελπίζω τώρα που ξαναμπήκες στον διάλογο να τις απαντήσεις επιτέλους.

Γιώργο, όπως κατάλαβαν όλοι «οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ» δηλ. οι συμμετέχοντες στον διάλογο, από τις μέχρι τώρα απαντήσεις σου, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ Η ΓΡΑΦΗ ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ «ΕΝΕΡΓΟ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ», ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΒΡΗΚΕΣ ΣΚΟΠΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ, ΠΩΣ Η ΦΡΑΣΗ «το πνεύμα του Ιεχωβά» στο Πράξεις 8,39 ΕΙΝΑΙ ΑΓΓΕΛΟΣ.

Μία ακόμα λοιπόν από τις γνωστές σου άρες – μάρες – κουκουνάρες σου.

Μέχρι να παραδεχτείς λοιπόν το λάθος σου, θα βάζω συνέχεια το σχόλιο, γιατί δεν έχει πλέον νόημα ο διάλογος να συνεχιστεί.

Στο μεταξύ γι’ αυτό που γράφεις πως θα σου πέταγα «μπανάνες, γιαούρτια, αβγά, λάσπες», σου απαντώ γι’ αυτό, πίστευε ότι θέλεις λίγο με ενδιαφέρει. Δεν είναι του στυλ μου να αποδεικνύω πως είμαι ή δεν είμαι ελέφαντας.

Παραθέτω για 22η φορά το αναπάντητο σχόλιό μου:


«Γιώργο τελικά γράφεις, γράφεις, γράφεις και κανένας δεν καταλαβαίνει τι γράφεις!!
Επειδή σε λυπήθηκα και έκανα ηθελημένα «το κορόιδο» με τους αρχαίους μάρτυρες, αυτό δεν σημαίνει πως θα σ’ αφήνω να αλωνίζεις στο μπλογκσπότ μου και να γράφεις τα ακαταλαβίστικά σου.
Τι θέλεις και ασχολείσαι με το άγιο Πνεύμα αφού ούτε καν την διδασκαλία της Σκοπιάς δεν ξέρεις και χρησιμοποιείς και ψέματα από πάνω για να βγεις από τη δύσκολη θέση που έχεις περιέλθει.
Πολλές φορές δεν συνεχίζω επίτηδες τον διάλογο μαζί σου γιατί σε λυπάμαι. Τόσες αναπάντητες ερωτήσεις έχεις αφήσει και παριστάνεις και τον σπουδαίο και από πάνω!
Τώρα λοιπόν αφού το θέτεις έτσι το ζήτημα θα σε «κυνηγάω» συνέχεια - και ξέρεις πόσο επίμονος είμαι – μέχρι να μου απαντήσεις.

Για το Άγιο Πνεύμα λοιπόν.

1. Που ακριβώς η Γραφή ονομάζει το Άγιο Πνεύμα «ενεργό δύναμη του Θεού» όπως διατείνεται η Σκοπιά. ΘΕΛΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΑΚΡΙΒΗ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ.
2. Στο Πράξεις 8,39 η ΜΝΚ λέει πως «το πνεύμα του Ιεχωβά» πήρε τον Φίλιππο μακριά και όχι άγγελος του Ιεχωβά όπως διατείνεσαι εσύ. Παρέπεμψέ με σε Σκοπιά που να λέει πως στο Πράξεις 8,39 είναι άγγελος και όχι το Άγιο Πνεύμα.


Και σούχω υποσχεθεί και κάτι όσον αφορά το Άγιο Πνεύμα. Πως εν γνώσει της η Σκοπιά απέρριψε την λέξη Πνεύμα της μετάφρασης των Εβδομήκοντα - μια μετάφραση στην οποία παρέπεμπαν οι Απόστολοι και οι συγγραφείς της Κ.Δ. – και ακολούθησε την …… μετάφραση ενός Αμερικανικού Πανεπιστημίου!!!!!!!!!!! για να αποδώσει την λέξη ρούαχ (Πνεύμα κατά τους Ο΄) ως ενεργό δύναμη του Θεού!!!!!! ΑΥΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΤΗΣ Κ.Δ. Δεν τους κάνει η καταξιωμένη μετάφραση των Ο΄ που χρησιμοποίησαν κατά κόρο οι Απόστολοι και οι συγγραφείς της Κ.Δ, αλλά τους κάνει η μετάφραση ενός Αμερικανικού Πανεπιστημίου!!!!!!!!!!!

Στο μεταξύ σε «περιμένω και στη γωνία» για το τι λέει η Σκοπιά για την εγκυρότητα ή μη της μετάφρασης των Ο΄.

Τα φαιδρά περί της Αμερικάνικης μετάφρασης και πως επηρέασε τη Σκοπιά μπορεί να τα βρεις στο «Άγιο Πνεύμα» σελ. 12 – 13.»

Χρήστος – αντιαιρετικός

Υ. Γ. Αυτά τα «αλαμπουρνέζικα» που γράφεις για την μετάφραση των Ο΄ μπορείς να μου πεις και σε μένα σε ποια Σκοπιά τα βρήκες;
27 Απριλίου 2010 6:45 π.μ.]

Μετὰ ἐσὺ εἶπες στὶς « 29 Απριλίου 2010 7:48 μ.μ.» ὅτι θὰ ἐπανέλθεις!!!.

[Ο/Η Γιώργος είπε...
κ.Χρήστος:
Παραθέτω για 22η φορά το αναπάντητο σχόλιό μου:


κ.Χρήστο Ρεκόρ έγινε.
Θα επανέλθω όμως στο θέμα.
29 Απριλίου 2010 7:48 μ.μ.]

Ἀντὶ νὰ ἐπανέλθεις ὅμως ἄφησες καὶ πέρασαν τόσες μέρες καὶ ἔτσι ἐχουμε σήμερα 26 Μαιου καὶ ἀκόμα νὰ ἀπαντήσεις.
Μὴν κοκορεύεσαι λοιπὸν ὅτι εἶναι ἰδέα μου ὅλα αὐτά.
Ἀπάντησε ἐδῶ στὸν Ἀντιαιρετικό ὥστε νὰ ἀποδείξεις ὅτι ΑΠΑΝΤΑΣ.

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Αγαπητέ Γιώργο καλή σου μέρα,

Έχω καιρό να σου απευθύνω το λόγο γιατί όπως σου έχω πει και παλιότερα σε λυπάμαι. Άλλωστε αυτό που ήθελα να αποδείξω το απέδειξα. Πως είναι δυνατόν να ισχυρίζεσαι πως κατέχεις την αλήθεια και να κρύβεσαι αποφεύγοντας τον διάλογο; Σου το έχω γράψει και παλιότερα. Δεν σε προβληματίζει που δεν έχεις απαντήσεις στις ερωτήσεις μας και άλλες φορές απαντάς με άρες – μάρες – κουκουνάρες, άλλες φορές προσπαθείς να πας αλλού την κουβέντα και άλλες φορές κρύβεσαι και απέχεις επί μακρόν από το διάλογο και επανέρχεσαι μετά με αφορμή την διαπραγμάτευση άλλου θέματος ώστε να ξεχαστεί η αδυναμία σου να απαντήσεις, όπως έγινε τώρα με το αίμα;

Γιώργο γράφει ο «Μάρτυρας του Ιησού Χριστού»:
«Καιρός είναι, να σκεφτείς σοβαρά, και να δεις το ενδεχόμενο, να γίνεις Χριστιανός Ορθόδοξος,
γιατί αλλιώς δεν σε βλέπω καλά...

Όσο και να ψάξεις, η αλήθεια βρίσκεται στην Ορθοδοξία φίλε μου!

Για αυτό δεν βρίσκεις απαντήσεις, στους μάρτυρες, και ούτε έχεις ελπίδες να βρεις..»


Πράγματι αγαπητέ Γιώργο η αλήθεια βρίσκεται στην Ορθοδοξία. Και ξέρεις γιατί; Επειδή εμείς έχουμε κάτι που δεν έχετε εσείς. Την Ιερά Παράδοση! Αυτό που εσείς θεωρείτε αδυναμία για μας είναι δύναμη.
Γιατί Γιώργο, ΠΡΩΤΑ ΕΓΙΝΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ, όπως ισχυρίζεστε εσείς!
Και θα σου το αποδείξω αμέσως αυτό, κάνοντάς σου δύο ερωτήσεις που όπως θα δεις δεν θα μπορέσεις πάλι να τις απαντήσεις.
Ισχυρίζεστε εσείς οι Μάρτυρες του Ιεχωβά πως στηρίζεστε μόνο σε ότι γράφει η Αγία Γραφή. Πολύ ωραία. Σε ερωτώ λοιπόν:

1. ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Η ΓΡΑΦΗ ποιοι έγραψαν τα Ευαγγέλια;
2. ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Η ΓΡΑΦΗ πόσα και ποια πρέπει να είναι τα βιβλία της Καινής Διαθήκης;

Όπως θα δεις δεν έχεις απαντήσεις γι’ αυτά ΤΑ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ γιατί σου λείπει η Ιερά Παράδοση την οποία εσείς απορρίπτετε, ενώ εγώ έχω. Κατάλαβες τώρα το μεγαλείο της Ορθοδοξίας;


Χρήστος – αντιαιρετικός

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

Γιωργάαααααακιιιιι...

έχω κι εγώ κάτι να ρωτήσω...

Σου αρέσει να τρως κρέας με λίπος ή χωρίς λίπος;

Πίτερ

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...
Γιωργάαααααακιιιιι...

έχω κι εγώ κάτι να ρωτήσω...

Σου αρέσει να τρως κρέας με λίπος ή χωρίς λίπος;

Πίτερ
26 Μαΐου 2010 9:32 π.μ.


------------------



Ο Πίτερ, όπως πάντα, σωστός και επί του σημείου!

Γιώργο, για να δούμε, ξέρεις τι λέει η Αγία Γραφή;

Τρως λίπος, με την μπριζόλα σου, ή το καθαρίζεις;


Και μην αρχίσεις ξανά, να μου λες για τον Α' Παγκόσμιο, την ώρα που σου μιλώ, για τις ανθρωποκτονίες,
των ανήλικων παιδιών σας, από την άρνηση χρήσης αίματος...



----------

Γιώργος είπε...

Και μην αρχίσεις ξανά, να μου λες για τον Α' Παγκόσμιο, την ώρα που σου μιλώ, για τις ανθρωποκτονίες,
των ανήλικων παιδιών σας, από την άρνηση χρήσης αίματος...

Τι σημασία έχουν αυτά που γράφεις;
Δηλαδή χωρίς αίμα πεθαίνουν παιδιά και με αίμα δεν πεθαίνουν;
Δηλαδή όλα τα ορθόδοξα / καθολικά/ μουσουλμανικά κλπ. παιδιά ζούν επειδή βάζουν αίμα; Τι μας λες τώρα;
Γιώργος

Γιώργος είπε...

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...
Γιωργάαααααακιιιιι...
έχω κι εγώ κάτι να ρωτήσω...
Σου αρέσει να τρως κρέας με λίπος ή χωρίς λίπος;

Και πάλι: Δεν υπάρχει απαγόρευση σχετικά με αυτό που γράφεις.
Άρα ούτε μπορεί κανείς να το απαγορεύσει ούτε και μπορεί να το επιβάλει.
Ανήκει στην επιλογή του καθένα.
Και αν αποφεύγει κάποιος το πολύ λίπος είναι πάλι προσωπικό.
Η Κ.Δ. δεν δίνει οδηγίες σχετικά με αυτό όπως δίνει ξεκάθαρα για το αίμα.

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Γιώργος είπε...
ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...
Γιωργάαααααακιιιιι...
έχω κι εγώ κάτι να ρωτήσω...
Σου αρέσει να τρως κρέας με λίπος ή χωρίς λίπος;

Και πάλι: Δεν υπάρχει απαγόρευση σχετικά με αυτό που γράφεις.
Άρα ούτε μπορεί κανείς να το απαγορεύσει ούτε και μπορεί να το επιβάλει.
Ανήκει στην επιλογή του καθένα.
Και αν αποφεύγει κάποιος το πολύ λίπος είναι πάλι προσωπικό.
Η Κ.Δ. δεν δίνει οδηγίες σχετικά με αυτό όπως δίνει ξεκάθαρα για το αίμα.

Γιώργος
26 Μαΐου 2010 2:48 μ.μ.


==========================


Θα σου απαντήσει ο Πίτερ, για αυτό το θέμα.

Αν δεν το κάνει, θα σου απαντήσω, εγώ.

===========================

Ανώνυμος είπε...

Γιώργος είπε...
Και μην αρχίσεις ξανά, να μου λες για τον Α' Παγκόσμιο, την ώρα που σου μιλώ, για τις ανθρωποκτονίες,
των ανήλικων παιδιών σας, από την άρνηση χρήσης αίματος...

Τι σημασία έχουν αυτά που γράφεις;
Δηλαδή χωρίς αίμα πεθαίνουν παιδιά και με αίμα δεν πεθαίνουν;
Δηλαδή όλα τα ορθόδοξα / καθολικά/ μουσουλμανικά κλπ. παιδιά ζούν επειδή βάζουν αίμα; Τι μας λες τώρα;
Γιώργος
26 Μαΐου 2010 2:39 μ.μ.


===========================

Υπάρχουν χιλιάδες, εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο που γεννιούνται με παθήσεις του αίματος και χρειάζονται μεταγγίσεις αίματος σε όλη τους τη ζωή :

παιδιά με μεσογειακή αναιμία, αιμορροφιλικά,
παιδιά με λευχαιμίες κλπ.

Σε ρωτώ λοιπόν :

Τι γίνεται με αυτά τα παιδιά ;

Θα σωθούν στον Αρμαγεδώνα;

Τι κάνουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, σε αυτά τα παιδιά τους, που γεννιούνται με αυτές τις παθήσεις;

Αυτά τα παιδιά, ΠΡΕΠΕΙ για όλη τους την ζωή, να κάνουν, μεταγγίσεις αίματος.

Εσείς τι κάνετε;

Τα αφήνεται και πεθαίνουν;



-----------------------------

Σταύρος Στ. είπε...

Κύριε Γιώργο, εάν ο θεός δεν φώτιζε τους 26 αυτούς ανθρώπους, δεν θα έδιναν αίμα. Και για μένα δεν θα υπήρχε ελπίδα με καμία εναλλακτική ιατρική θεραπεία. Ο άνθρωπος έχει 5,5 λίτρα αίμα. Εγώ χρειάστηκα 13 λίτρα! Δυόμισι φορές πάνω. Έχασα το αίμα δυόμισι ανθρώπων. Αλλιώς χωρίς αυτό το αίμα θα πέθαινα δυόμισι φορές. Ο θεός, στον οποίο πιστεύω, φρόντισε και έστειλε 26 συνανθρώπους, αδελφούς, και έδωσαν αίμα για έναν άγνωστο. Ο δικός σου τι θα έκανε; Και κάτι ακόμη. Δεν έπαθα ούτε HIV, ούτε ηπατίτιδα, Ούτε trali ούτε tralala… ή πως αλλιώς το λένε.
Υ.Γ.: Αλήθεια. Η θρησκεία σου, σου επιτρέπει να συνομιλείς με νεκρούς; Διότι βάσει αυτής θα έπρεπε να είμαι νεκρός!

Ανώνυμος είπε...

Γιῶργο δὲν χρειάζεται νὰ γράφεις πάρα πολλά.
Αὐτὰ ποὺ λὲς εἶναι ἀστήρικτα.
Ὁ Χρῆστος σὲ ρώτησε κάτι γιὰ 22η φορὰ στὶς «27 Απριλίου 2010 6:45 π.μ.»
.
[Ο/Η Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...
Κ. Γιώργο «Φαντομά» έχεις αφήσει αναπάντητες ερωτήσεις. Ελπίζω τώρα που ξαναμπήκες στον διάλογο να τις απαντήσεις επιτέλους.

Γιώργο, όπως κατάλαβαν όλοι «οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ» δηλ. οι συμμετέχοντες στον διάλογο, από τις μέχρι τώρα απαντήσεις σου, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ Η ΓΡΑΦΗ ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ «ΕΝΕΡΓΟ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ», ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΒΡΗΚΕΣ ΣΚΟΠΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ, ΠΩΣ Η ΦΡΑΣΗ «το πνεύμα του Ιεχωβά» στο Πράξεις 8,39 ΕΙΝΑΙ ΑΓΓΕΛΟΣ.

Μία ακόμα λοιπόν από τις γνωστές σου άρες – μάρες – κουκουνάρες σου.

Μέχρι να παραδεχτείς λοιπόν το λάθος σου, θα βάζω συνέχεια το σχόλιο, γιατί δεν έχει πλέον νόημα ο διάλογος να συνεχιστεί.

Στο μεταξύ γι’ αυτό που γράφεις πως θα σου πέταγα «μπανάνες, γιαούρτια, αβγά, λάσπες», σου απαντώ γι’ αυτό, πίστευε ότι θέλεις λίγο με ενδιαφέρει. Δεν είναι του στυλ μου να αποδεικνύω πως είμαι ή δεν είμαι ελέφαντας.

Παραθέτω για 24η φορά το αναπάντητο σχόλιό μου:


«Γιώργο τελικά γράφεις, γράφεις, γράφεις και κανένας δεν καταλαβαίνει τι γράφεις!!
Επειδή σε λυπήθηκα και έκανα ηθελημένα «το κορόιδο» με τους αρχαίους μάρτυρες, αυτό δεν σημαίνει πως θα σ’ αφήνω να αλωνίζεις στο μπλογκσπότ μου και να γράφεις τα ακαταλαβίστικά σου.
Τι θέλεις και ασχολείσαι με το άγιο Πνεύμα αφού ούτε καν την διδασκαλία της Σκοπιάς δεν ξέρεις και χρησιμοποιείς και ψέματα από πάνω για να βγεις από τη δύσκολη θέση που έχεις περιέλθει.
Πολλές φορές δεν συνεχίζω επίτηδες τον διάλογο μαζί σου γιατί σε λυπάμαι. Τόσες αναπάντητες ερωτήσεις έχεις αφήσει και παριστάνεις και τον σπουδαίο και από πάνω!
Τώρα λοιπόν αφού το θέτεις έτσι το ζήτημα θα σε «κυνηγάω» συνέχεια - και ξέρεις πόσο επίμονος είμαι – μέχρι να μου απαντήσεις.

Για το Άγιο Πνεύμα λοιπόν.

1. Που ακριβώς η Γραφή ονομάζει το Άγιο Πνεύμα «ενεργό δύναμη του Θεού» όπως διατείνεται η Σκοπιά. ΘΕΛΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΑΚΡΙΒΗ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ.
2. Στο Πράξεις 8,39 η ΜΝΚ λέει πως «το πνεύμα του Ιεχωβά» πήρε τον Φίλιππο μακριά και όχι άγγελος του Ιεχωβά όπως διατείνεσαι εσύ. Παρέπεμψέ με σε Σκοπιά που να λέει πως στο Πράξεις 8,39 είναι άγγελος και όχι το Άγιο Πνεύμα.


Και σούχω υποσχεθεί και κάτι όσον αφορά το Άγιο Πνεύμα. Πως εν γνώσει της η Σκοπιά απέρριψε την λέξη Πνεύμα της μετάφρασης των Εβδομήκοντα - μια μετάφραση στην οποία παρέπεμπαν οι Απόστολοι και οι συγγραφείς της Κ.Δ. – και ακολούθησε την …… μετάφραση ενός Αμερικανικού Πανεπιστημίου!!!!!!!!!!! για να αποδώσει την λέξη ρούαχ (Πνεύμα κατά τους Ο΄) ως ενεργό δύναμη του Θεού!!!!!! ΑΥΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΤΗΣ Κ.Δ. Δεν τους κάνει η καταξιωμένη μετάφραση των Ο΄ που χρησιμοποίησαν κατά κόρο οι Απόστολοι και οι συγγραφείς της Κ.Δ, αλλά τους κάνει η μετάφραση ενός Αμερικανικού Πανεπιστημίου!!!!!!!!!!!

Στο μεταξύ σε «περιμένω και στη γωνία» για το τι λέει η Σκοπιά για την εγκυρότητα ή μη της μετάφρασης των Ο΄.

Τα φαιδρά περί της Αμερικάνικης μετάφρασης και πως επηρέασε τη Σκοπιά μπορεί να τα βρεις στο «Άγιο Πνεύμα» σελ. 12 – 13.»

Χρήστος – αντιαιρετικός

Υ. Γ. Αυτά τα «αλαμπουρνέζικα» που γράφεις για την μετάφραση των Ο΄ μπορείς να μου πεις και σε μένα σε ποια Σκοπιά τα βρήκες;
27 Απριλίου 2010 6:45 π.μ.]

Μετὰ ἐσὺ εἶπες στὶς « 29 Απριλίου 2010 7:48 μ.μ.» ὅτι θὰ ἐπανέλθεις!!!.

[Ο/Η Γιώργος είπε...
κ.Χρήστος:
Παραθέτω για 22η φορά το αναπάντητο σχόλιό μου:


κ.Χρήστο Ρεκόρ έγινε.
Θα επανέλθω όμως στο θέμα.
29 Απριλίου 2010 7:48 μ.μ.]

Ἀντὶ νὰ ἐπανέλθεις ὅμως ἄφησες καὶ πέρασαν τόσες μέρες καὶ ἔτσι ἐχουμε σήμερα 26 Μαιου καὶ ἀκόμα νὰ ἀπαντήσεις.
Μὴν κοκορεύεσαι λοιπὸν ὅτι εἶναι ἰδέα μου ὅλα αὐτά.
Ἀπάντησε ἐδῶ στὸν Ἀντιαιρετικό ὥστε νὰ ἀποδείξεις ὅτι ΑΠΑΝΤΑΣ.

Γιώργος είπε...

Σταύρος:
Η θρησκεία σου, σου επιτρέπει να συνομιλείς με νεκρούς; Διότι βάσει αυτής θα έπρεπε να είμαι νεκρός!

Δηλαδή επειδή ο κάθε άνθρωπος είναι 'υποψήφιος' νεκρός δεν πρέπει να μιλάμε με αυτούς με βάση το υποτιθέμενο μέλλον τους;
Γι' αυτό ο Χριστός - m;hpvw - δεν μιλούσε με τους ζωντανούς 'νεκρούς';

Ανώνυμος είπε...

Γιῶργο δὲν χρειάζεται νὰ γράφεις πάρα πολλά.
Αὐτὰ ποὺ λὲς εἶναι ἀστήρικτα.
Ὁ Χρῆστος σὲ ρώτησε κάτι γιὰ 22η φορὰ στὶς «27 Απριλίου 2010 6:45 π.μ.»

.
[Ο/Η Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...
Κ. Γιώργο «Φαντομά» έχεις αφήσει αναπάντητες ερωτήσεις. Ελπίζω τώρα που ξαναμπήκες στον διάλογο να τις απαντήσεις επιτέλους.

Γιώργο, όπως κατάλαβαν όλοι «οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ» δηλ. οι συμμετέχοντες στον διάλογο, από τις μέχρι τώρα απαντήσεις σου, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ Η ΓΡΑΦΗ ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ «ΕΝΕΡΓΟ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ», ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΒΡΗΚΕΣ ΣΚΟΠΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ, ΠΩΣ Η ΦΡΑΣΗ «το πνεύμα του Ιεχωβά» στο Πράξεις 8,39 ΕΙΝΑΙ ΑΓΓΕΛΟΣ.

Μία ακόμα λοιπόν από τις γνωστές σου άρες – μάρες – κουκουνάρες σου.

Μέχρι να παραδεχτείς λοιπόν το λάθος σου, θα βάζω συνέχεια το σχόλιο, γιατί δεν έχει πλέον νόημα ο διάλογος να συνεχιστεί.

Στο μεταξύ γι’ αυτό που γράφεις πως θα σου πέταγα «μπανάνες, γιαούρτια, αβγά, λάσπες», σου απαντώ γι’ αυτό, πίστευε ότι θέλεις λίγο με ενδιαφέρει. Δεν είναι του στυλ μου να αποδεικνύω πως είμαι ή δεν είμαι ελέφαντας.

Παραθέτω για 25η φορά το αναπάντητο σχόλιό μου:


«Γιώργο τελικά γράφεις, γράφεις, γράφεις και κανένας δεν καταλαβαίνει τι γράφεις!!
Επειδή σε λυπήθηκα και έκανα ηθελημένα «το κορόιδο» με τους αρχαίους μάρτυρες, αυτό δεν σημαίνει πως θα σ’ αφήνω να αλωνίζεις στο μπλογκσπότ μου και να γράφεις τα ακαταλαβίστικά σου.
Τι θέλεις και ασχολείσαι με το άγιο Πνεύμα αφού ούτε καν την διδασκαλία της Σκοπιάς δεν ξέρεις και χρησιμοποιείς και ψέματα από πάνω για να βγεις από τη δύσκολη θέση που έχεις περιέλθει.
Πολλές φορές δεν συνεχίζω επίτηδες τον διάλογο μαζί σου γιατί σε λυπάμαι. Τόσες αναπάντητες ερωτήσεις έχεις αφήσει και παριστάνεις και τον σπουδαίο και από πάνω!
Τώρα λοιπόν αφού το θέτεις έτσι το ζήτημα θα σε «κυνηγάω» συνέχεια - και ξέρεις πόσο επίμονος είμαι – μέχρι να μου απαντήσεις.

Για το Άγιο Πνεύμα λοιπόν.

1. Που ακριβώς η Γραφή ονομάζει το Άγιο Πνεύμα «ενεργό δύναμη του Θεού» όπως διατείνεται η Σκοπιά. ΘΕΛΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΑΚΡΙΒΗ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ.
2. Στο Πράξεις 8,39 η ΜΝΚ λέει πως «το πνεύμα του Ιεχωβά» πήρε τον Φίλιππο μακριά και όχι άγγελος του Ιεχωβά όπως διατείνεσαι εσύ. Παρέπεμψέ με σε Σκοπιά που να λέει πως στο Πράξεις 8,39 είναι άγγελος και όχι το Άγιο Πνεύμα.


Και σούχω υποσχεθεί και κάτι όσον αφορά το Άγιο Πνεύμα. Πως εν γνώσει της η Σκοπιά απέρριψε την λέξη Πνεύμα της μετάφρασης των Εβδομήκοντα - μια μετάφραση στην οποία παρέπεμπαν οι Απόστολοι και οι συγγραφείς της Κ.Δ. – και ακολούθησε την …… μετάφραση ενός Αμερικανικού Πανεπιστημίου!!!!!!!!!!! για να αποδώσει την λέξη ρούαχ (Πνεύμα κατά τους Ο΄) ως ενεργό δύναμη του Θεού!!!!!! ΑΥΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΤΗΣ Κ.Δ. Δεν τους κάνει η καταξιωμένη μετάφραση των Ο΄ που χρησιμοποίησαν κατά κόρο οι Απόστολοι και οι συγγραφείς της Κ.Δ, αλλά τους κάνει η μετάφραση ενός Αμερικανικού Πανεπιστημίου!!!!!!!!!!!

Στο μεταξύ σε «περιμένω και στη γωνία» για το τι λέει η Σκοπιά για την εγκυρότητα ή μη της μετάφρασης των Ο΄.

Τα φαιδρά περί της Αμερικάνικης μετάφρασης και πως επηρέασε τη Σκοπιά μπορεί να τα βρεις στο «Άγιο Πνεύμα» σελ. 12 – 13.»

Χρήστος – αντιαιρετικός

Υ. Γ. Αυτά τα «αλαμπουρνέζικα» που γράφεις για την μετάφραση των Ο΄ μπορείς να μου πεις και σε μένα σε ποια Σκοπιά τα βρήκες;
27 Απριλίου 2010 6:45 π.μ.]

Μετὰ ἐσὺ εἶπες στὶς « 29 Απριλίου 2010 7:48 μ.μ.» ὅτι θὰ ἐπανέλθεις!!!.

[Ο/Η Γιώργος είπε...
κ.Χρήστος:
Παραθέτω για 22η φορά το αναπάντητο σχόλιό μου:


κ.Χρήστο Ρεκόρ έγινε.
Θα επανέλθω όμως στο θέμα.
29 Απριλίου 2010 7:48 μ.μ.]

Ἀντὶ νὰ ἐπανέλθεις ὅμως ἄφησες καὶ πέρασαν τόσες μέρες καὶ ἔτσι ἐχουμε σήμερα 26 Μαιου καὶ ἀκόμα νὰ ἀπαντήσεις.
Μὴν κοκορεύεσαι λοιπὸν ὅτι εἶναι ἰδέα μου ὅλα αὐτά.
Ἀπάντησε ἐδῶ στὸν Ἀντιαιρετικό ὥστε νὰ ἀποδείξεις ὅτι ΑΠΑΝΤΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

`


Γιώργο, τι θα γίνει;

θα απαντήσεις σε καμιά ερώτηση;

Μέσα από την Α.Γραφή, ρωτάμε και επιχειρηματολογούμε, δεν τα λέμε ούτε από το κεφάλι μας, ούτε από τα συγγράμματα των ανθρώπων.

Δεν εννοείς ότι, για να μην έχεις απαντήσεις σε ερωτήματα από την Α.Γραφή, κάτι κακό παίζεται,και κάτι άσχημο γίνεται με τις διδασκαλίες της Σκοπιάς...?!


Μήπως είναι καιρός, να κάνεις μια σοβαρή έρευνα, για το αν είσαι πράγματι στην ''αλήθεια'' ή αν είσαι σε ένα σημείο, που ήρθε η ώρα να πεις ΣΤΟΠ!

Και να γυρίσεις , Στην Μια Ορθόδοξη αληθινή και μοναδική, Εκκλησία Του Θεού, που αγόρασε με το ίδιο Του το Αίμα.

Άντε βρε Γιώργη! ποτέ δεν είναι αργά,
Θα σε συγχωρέσει ο Χριστός, και θα βρεις το φως το αληθινό,που είναι μόνο ένα, Ο Κύριος Ιησούς Χριστός.


Εφόσον βλέπεις ότι, αδυνατείς να απαντήσεις σε βασικές ερωτήσεις, που στην Ορθοδοξία, απαντούν τα μικρά παιδιά!

Άντε! άσε τους εγωισμούς και προχώρησε στο δρόμο Του Θεού.

Και όλοι θα σε δεχτούμε, με ανοιχτή την αγκαλιά, και πρώτος απ' όλους, Ο Ιησούς Χριστός.


`

Γιώργος είπε...

κ. Χρήστος:
Σε ερωτώ λοιπόν:
1. ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Η ΓΡΑΦΗ ποιοι έγραψαν τα Ευαγγέλια;

Ούτε το γράφει ούτε προφανώς χρειάστηκε να γραφεί - επειδή ό,τι θεωρήθηκε απαραίτητο γράφηκε.
Όταν όμως π.χ. ο Ματθαίος είχε αρχίσει να γράφει το ευαγγέλιο που φέρει το όνομά του, δεν το έγραφε στα κρυφά. Και αυτό δεν θα το ήξερε μόνο ένας στη Χριστιανική Εκκλησία.
Είναι προφανές ότι όλοι οι αδελφοί που ανήκαν στη δική του τοπική Εκκλησία θα το γνώριζαν - το ίδιο ισχύει για όλα τα θεόπνευστα συγγράματα των Παύλου / Πέτρου / Ιωάννη κλπ.
Άρα όταν συμπληρώθηκε η συγγραφή των θεόπνευστων συγγραμμάτων όλοι οι Χριστιανοί θα γνώριζαν από τους άλλους Χριστιανούς - που έβλεπαν από κοντά και ήταν αυτόπτες μάρτυρες - και θα αναγνώριζαν όλοι τα συγγράματα αυτά στον ίδιο βαθμό ως θεόπνευστα, όπως θα γνώριζαν και τους συγγραφείς των.
Αυτό φυσικά γινόταν δεκτό επειδή είχαν εμπιστοσύνη ο ένας προς τον άλλο και γνώριζαν ότι οι έμπιστοι αδελφοί τους τους έλεγαν την αλήθεια.
Έτσι από 'έμπιστο σε έμπιστο' όλοι οι Χριστιανοί γνώριζαν ποιοί ήταν οι συγγραφείς των γνήσιων και θεόπνευστων Ευαγγελίων.
Εξάλλου οι πρώτοι Χριστιανοί είχαν ήδη ανεπτυγμένη την γνώση της αλήθειας και τα θεόπνευστα συγγράμματα αυτά αποτελούσαν επιβεβαίωση των όσων γνώριζαν, στις δε 'καινούριες θεόπνευστες αποκαλύψεις' είχαν εμπιστοσύνη στους αδελφούς τους που όλοι γνώριζαν στην αρχικά μικρή κοινότητα των πρώτων Χριστιανών.

Ετσι το ότι μερικοί συγγραφείς θεόπνευστων συγγραμμάτων δεν κατονομάζονται δεν είχε καμιά αρνητική επίδραση στους Χριστιανούς, τουναντίον αποδείκνυε αλλά και 'δοκίμαζε' του πόσο καλά γνώριζαν την αλήθεια του Θεού, όπως ήταν τότε προοδευτικά γνωστή.

Γιώργος

Χρήστος - αντιαιρετικός είπε...

Κ. Γιώργο γράφετε: "Ούτε το γράφει ούτε προφανώς χρειάστηκε να γραφεί - επειδή ό,τι θεωρήθηκε απαραίτητο γράφηκε.
Όταν όμως π.χ. ο Ματθαίος είχε αρχίσει να γράφει το ευαγγέλιο που φέρει το όνομά του, δεν το έγραφε στα κρυφά. Και αυτό δεν θα το ήξερε μόνο ένας στη Χριστιανική Εκκλησία.
Είναι προφανές ότι όλοι οι αδελφοί που ανήκαν στη δική του τοπική Εκκλησία θα το γνώριζαν - το ίδιο ισχύει για όλα τα θεόπνευστα συγγράματα των Παύλου / Πέτρου / Ιωάννη κλπ.
Άρα όταν συμπληρώθηκε η συγγραφή των θεόπνευστων συγγραμμάτων όλοι οι Χριστιανοί θα γνώριζαν από τους άλλους Χριστιανούς - που έβλεπαν από κοντά και ήταν αυτόπτες μάρτυρες - και θα αναγνώριζαν όλοι τα συγγράματα αυτά στον ίδιο βαθμό ως θεόπνευστα, όπως θα γνώριζαν και τους συγγραφείς των.
Αυτό φυσικά γινόταν δεκτό επειδή είχαν εμπιστοσύνη ο ένας προς τον άλλο και γνώριζαν ότι οι έμπιστοι αδελφοί τους τους έλεγαν την αλήθεια."



Δηλαδή κύριε Γιώργο μας λέτε εδώ πως μάθαμε πως το Ευαγγέλιο το έγραψε ο Ματθαίος γιατί καποιοι Χριστιανοί από το κύκλο του το είπανε σε κάποιους άλλους Χριστιανούς και αυτοί σε κάποιους άλλους και πάει λέγοντας. Δηλαδή μεταδόθηκε από στόμα σε στόμα. Ξέρετε πως λέγεται αυτό κ. Γιώργο; ΠΑΡΑΔΟΣΗ!

Για να καταλάβω λοιπόν κ. Γιώργο. Δέχεται η Σκοπιά και εσείς κ. Γιώργο την ΠΑΡΑΔΟΣΗ και δεν το έχω υπόψη μου;



Χρήστος - αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...


Γιῶργο δὲν χρειάζεται νὰ γράφεις πάρα πολλά.
Αὐτὰ ποὺ λὲς εἶναι ἀστήρικτα.
Ὁ Χρῆστος σὲ ρώτησε κάτι γιὰ 1η φορὰ στὶς « 18 Μαρτίου 2010 7:09 μ.μ.» καὶ συνέχιζε νὰ σὲ ρωτάει μέχρι τὴν 22η φορὰ καὶ δὲν εἶχες ἀπαντήσει μέχρι τότε.

.
[Ο/Η Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...
Κ. Γιώργο «Φαντομά» έχεις αφήσει αναπάντητες ερωτήσεις. Ελπίζω τώρα που ξαναμπήκες στον διάλογο να τις απαντήσεις επιτέλους.

Γιώργο, όπως κατάλαβαν όλοι «οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ» δηλ. οι συμμετέχοντες στον διάλογο, από τις μέχρι τώρα απαντήσεις σου, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ Η ΓΡΑΦΗ ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ «ΕΝΕΡΓΟ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ», ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΒΡΗΚΕΣ ΣΚΟΠΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ, ΠΩΣ Η ΦΡΑΣΗ «το πνεύμα του Ιεχωβά» στο Πράξεις 8,39 ΕΙΝΑΙ ΑΓΓΕΛΟΣ.

Μία ακόμα λοιπόν από τις γνωστές σου άρες – μάρες – κουκουνάρες σου.

Μέχρι να παραδεχτείς λοιπόν το λάθος σου, θα βάζω συνέχεια το σχόλιο, γιατί δεν έχει πλέον νόημα ο διάλογος να συνεχιστεί.



Παραθέτω για 22η φορά το αναπάντητο σχόλιό μου:


«Γιώργο τελικά γράφεις, γράφεις, γράφεις και κανένας δεν καταλαβαίνει τι γράφεις!!
Επειδή σε λυπήθηκα και έκανα ηθελημένα «το κορόιδο» με τους αρχαίους μάρτυρες, αυτό δεν σημαίνει πως θα σ’ αφήνω να αλωνίζεις στο μπλογκσπότ μου και να γράφεις τα ακαταλαβίστικά σου.
Τι θέλεις και ασχολείσαι με το άγιο Πνεύμα αφού ούτε καν την διδασκαλία της Σκοπιάς δεν ξέρεις και χρησιμοποιείς και ψέματα από πάνω για να βγεις από τη δύσκολη θέση που έχεις περιέλθει.
Πολλές φορές δεν συνεχίζω επίτηδες τον διάλογο μαζί σου γιατί σε λυπάμαι. Τόσες αναπάντητες ερωτήσεις έχεις αφήσει και παριστάνεις και τον σπουδαίο και από πάνω!
Τώρα λοιπόν αφού το θέτεις έτσι το ζήτημα θα σε «κυνηγάω» συνέχεια - και ξέρεις πόσο επίμονος είμαι – μέχρι να μου απαντήσεις.

Για το Άγιο Πνεύμα λοιπόν.

1. Που ακριβώς η Γραφή ονομάζει το Άγιο Πνεύμα «ενεργό δύναμη του Θεού» όπως διατείνεται η Σκοπιά. ΘΕΛΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΑΚΡΙΒΗ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ.
2. Στο Πράξεις 8,39 η ΜΝΚ λέει πως «το πνεύμα του Ιεχωβά» πήρε τον Φίλιππο μακριά και όχι άγγελος του Ιεχωβά όπως διατείνεσαι εσύ. Παρέπεμψέ με σε Σκοπιά που να λέει πως στο Πράξεις 8,39 είναι άγγελος και όχι το Άγιο Πνεύμα.


Και σούχω υποσχεθεί και κάτι όσον αφορά το Άγιο Πνεύμα. Πως εν γνώσει της η Σκοπιά απέρριψε την λέξη Πνεύμα της μετάφρασης των Εβδομήκοντα - μια μετάφραση στην οποία παρέπεμπαν οι Απόστολοι και οι συγγραφείς της Κ.Δ. – και ακολούθησε την …… μετάφραση ενός Αμερικανικού Πανεπιστημίου!!!!!!!!!!! για να αποδώσει την λέξη ρούαχ (Πνεύμα κατά τους Ο΄) ως ενεργό δύναμη του Θεού!!!!!! ΑΥΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΤΗΣ Κ.Δ. Δεν τους κάνει η καταξιωμένη μετάφραση των Ο΄ που χρησιμοποίησαν κατά κόρο οι Απόστολοι και οι συγγραφείς της Κ.Δ, αλλά τους κάνει η μετάφραση ενός Αμερικανικού Πανεπιστημίου!!!!!!!!!!!

Στο μεταξύ σε «περιμένω και στη γωνία» για το τι λέει η Σκοπιά για την εγκυρότητα ή μη της μετάφρασης των Ο΄.

Τα φαιδρά περί της Αμερικάνικης μετάφρασης και πως επηρέασε τη Σκοπιά μπορεί να τα βρεις στο «Άγιο Πνεύμα» σελ. 12 – 13.»

Χρήστος – αντιαιρετικός

Υ. Γ. Αυτά τα «αλαμπουρνέζικα» που γράφεις για την μετάφραση των Ο΄ μπορείς να μου πεις και σε μένα σε ποια Σκοπιά τα βρήκες;
27 Απριλίου 2010 6:45 π.μ.]

Μετὰ ἐσὺ εἶπες στὶς « 29 Απριλίου 2010 7:48 μ.μ.» ὅτι θὰ ἐπανέλθεις!!!.

[Ο/Η Γιώργος είπε...
κ.Χρήστος:
Παραθέτω για 22η φορά το αναπάντητο σχόλιό μου:


κ.Χρήστο Ρεκόρ έγινε.
Θα επανέλθω όμως στο θέμα.
29 Απριλίου 2010 7:48 μ.μ.]


Ἀντὶ νὰ ἐπανέλθεις ὅμως ἄφησες καὶ πέρασαν τόσες μέρες καὶ ἔτσι ἐχουμε σήμερα 28 ΜΑΙΟΥ καὶ ἀκόμα νὰ ἀπαντήσεις ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΤΕΘΗ ΣΤΙΣ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ.

Μὴν κοκορεύεσαι λοιπὸν ὅτι εἶναι ἰδέα μου ὅλα αὐτά.
Ἀπάντησε ἐδῶ στὸν Ἀντιαιρετικό ὥστε νὰ ἀποδείξεις ὅτι ΑΠΑΝΤΑΣ.

Γιώργος είπε...

κ.Χρήστος:
Δηλαδή κύριε Γιώργο μας λέτε εδώ πως μάθαμε πως το Ευαγγέλιο το έγραψε ο Ματθαίος γιατί καποιοι Χριστιανοί από το κύκλο του το είπανε σε κάποιους άλλους Χριστιανούς και αυτοί σε κάποιους άλλους και πάει λέγοντας. Δηλαδή μεταδόθηκε από στόμα σε στόμα. Ξέρετε πως λέγεται αυτό κ. Γιώργο; ΠΑΡΑΔΟΣΗ!

Για να καταλάβω λοιπόν κ. Γιώργο. Δέχεται η Σκοπιά και εσείς κ. Γιώργο την ΠΑΡΑΔΟΣΗ και δεν το έχω υπόψη μου;

Κ.Χρήστο, την μετάδοση μιας πληροφορίας δεν θα την έλεγα ΠΑΡΑΔΟΣΗ,
με την έννοια της 'παράδοσης' όπως την χρησιμοποιούν οι ορθόδοξοι κλπ και όπως την χρησιμοποιούσαν και οι Φαρισσαίοι την εποχή που ήταν ο Χριστός στη γη ως άνθρωπος, ο οποίος καταδίκασε τέτοιες παραδόσεις.

Αυτούσια όμως η λέξη 'παράδοση'
δεν γενικεύεται
ούτε επεκτείνεται σε άλλες εφαρμογές της,
επειδή η σημασία της είναι κάθε φορά διαφορετική.

Άλλο η παράδοση της 'πίστης' και 'τρόπων λατρείας',
άλλο
η παράδοση / μετάδοση / γνωστοποίηση μιας πληροφορίας που δεν αφορά την πίστη, όπως π.χ. οργανωτικών πληροφοριών,
άλλο
η παράδοση ενός ελέγχου σε κάποιον μαθητή,
άλλο
η παράδοση ενός Σπιτιού στον αγοραστή.

Αν σε εσένα κ.Χρήστο 'παραδώσει' ο πωλητής ένα νεοκατασκευασμένο σπίτι,
μήπως αυτή η 'παράδοση'
έχει την ίδια βαρύτητα και σημασία
με την 'παράδοση' / γνωστοποίηση της πληροφορίας ποιος είναι ο χτίστης ή ο κατασκευαστής του σπιτιού;

Αν κάποιος που σας χρωστάει χρήματα,
αποφασίσει να σας τα 'παραδώσει'
μια συγκεκριμένη ώρα και
σε έναν συγκεκριμένο τόπο με κάποιον 'κομιστή', τον οποίο σας περιγράφει ώστε να τον αναγνωρίσετε
μήπως
η 'παράδοση' των χρημάτων
έχει την ίδια αξία με την γνωστοποίηση του ονόματος του ΄κομιστή';
Αν μάθετε το όνομα ή αν δεν το μάθετε,
μεταβάλει μήπως αυτή η γνώση την αξία αυτών που σας παραδίδει;

Έτσι και η γνώση ότι
π.χ. ο Ματθαίος έγραψε το ομώνυμο ευαγγέλιο
(στο παράδειγμα η αντιστοιχία με τον χτίστη / κατασκευαστή του σπιτιού ή τον ΄κομιστή΄των χρημάτων)
δεν έχει την ίδια αξία
με το ίδιο το ευαγγέλιο (στα παραδείγματα:
το ίδιο το σπίτι / τα χρήματα).

Άρα άλλο η παράδοση μιας 'αξίας' (σπιτιού ή χρημάτων)
και άλλο η 'παράδοση' / γνωστοποίηση μιας πληροφορίας
του ποιος χρησιμοποιήθηκε για την 'πραγματοποίηση / μεταφορά' της 'αξίας' (ποιος έχτισε 'κατ' εντολή' το σπίτι ή σας 'παρέδωσε' τα χρήματα).

Το ένα είναι
'παράδοση' ουσιαστικής αξίας
και το άλλο απλώς
'παράδοση' / γνωστοποίηση μιας πληροφορίας.

Άρα η έκφραση
'Παράδοση'
αποκτά ανάλογα με την περίπτωση διαφορετικό νόημα που δεν πρέπει να συγχέεται.

Γιώργος
συνεχίζω

Γιώργος είπε...


Και ο Χριστός ξεχώριζε
τις πληροφορίες που 'παρέδιδε' στους μαθητές του
από τις 'παραδόσεις' των Φαρισσαίων τις οποίες καταδίκαζε:
(Μάρκος 7:3-8)
"οι Φαρισαίοι και όλοι οι Ιουδαίοι δεν τρώνε αν δεν πλύνουν τα χέρια τους μέχρι τον αγκώνα, κρατώντας την παράδοση των παλαιοτέρων,
και όταν γυρίζουν από την αγορά δεν τρώνε αν δεν καθαριστούν με ράντισμα· και υπάρχουν πολλές άλλες παραδόσεις τις οποίες έχουν λάβει για να κρατούν: βαφτίσματα ποτηριών και κανατιών και χάλκινων σκευών·—
αυτοί οι Φαρισαίοι και οι γραμματείς τον ρώτησαν: «Γιατί δεν βαδίζουν οι μαθητές σου σύμφωνα με την παράδοση των παλαιοτέρων, αλλά γευματίζουν με μολυσμένα χέρια;»
Εκείνος τους είπε: «Σωστά προφήτευσε ο Ησαΐας για εσάς, υποκριτές, όπως είναι γραμμένο:
“Αυτός ο λαός με τιμάει με τα χείλη, αλλά η καρδιά τους είναι πολύ απομακρυσμένη από εμένα. Μάταια με λατρεύουν, επειδή διδάσκουν ως δόγματα εντολές ανθρώπων”.
Έχοντας αφήσει την εντολή του Θεού,
κρατάτε την παράδοση των ανθρώπων
»

(Μάρκος 7:13) "καθιστάτε το λόγο του Θεού άκυρο μέσω της παράδοσής σας, την οποία παραδώσατε"

Και ο Σαούλ προτού γίνει Χριστιανός και Aπόστολος (Παύλος) κρατούσε 'παραδόσεις' που μετά εγκατέλειψε ως ΑΧΡΗΣΤΕΣ και επιζήμιες.
(Γαλάτες 1:14)
"ήμουν πολύ πιο ζηλωτής για τις παραδόσεις των πατέρων μου"

Ο ίδιος όμως παρέδιδε τις σωστές και χρήσιμες 'παραδόσεις' ως Χριστιανός:
(1 Κορινθίους 11:2)
"Σας επαινώ επειδή σε όλα τα πράγματα με έχετε στο νου σας και κρατάτε γερά τις παραδόσεις όπως σας τις παρέδωσα"

Αυτές οι "χρήσιμες" 'παραδόσεις' που αργότερα καταγράφηκαν στον θεόπνευστο λόγο του Θεού
δεν ήταν όμοιες
με τις "άχρηστες" 'παραδόσεις' των Φαρισσαίων:

(2 Θεσσαλονικείς 2:15) "Έτσι λοιπόν, αδελφοί, να μένετε σταθεροί και να συνεχίσετε να κρατάτε τις παραδόσεις που διδαχτήκατε,
είτε
μέσω προφορικού αγγέλματος
είτε
μέσω δικής μας επιστολής
"

Φυσικά οι αναγκαίες 'παραδόσεις' που επί χρόνια είχαν οι Χριστιανοί ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΑΝ στον θεόπνευστο λόγο του Θεού,
ώστε όλοι να μπορούν να τις γνωρίζουν και να τις ακολουθούν.
Π.χ. το έργο κηρύγματος που έκανε ο Χριστός ΑΡΧΙΚΑ μεταδιδόταν προφορικά και 'παραδιδόταν' στους πρώτους Χριστιανούς.

Η 'καταγραφή' τους έγινε αρκετά χρόνια αργότερα και αποτέλεσε τον - αρχικά προφορικά μεταδιδόμενο - θεόπνευστο γραπτό λόγο του Θεού.

Άρα 'παραδόσεις' - με πολλές διαφορετικές εφαρμογές - μπορεί να υπάρχουν,
1.
χρήσιμες,
2.
άχρηστες και επιζήμιες,
3.
απλώς πληροφοριακές.

Στην τρίτη κατηγορία υπάγεται και το ποιος έγραψε το ευαγγέλιο του 'Ματθαίου'.

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

`




Γιώργο,

ο λόγος που αυξήθηκαν τα σχόλια κατά χιλιάδες, στον ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ, έχει την εξήγηση του.

Ο λόγος που έγινε αυτό, είναι ότι, δεν απαντάς στα ερωτήματα, δεν απαντάς, και όταν απαντάς, λες αυτό που θέλεις και όχι αυτό που σε ρωτήσαμε, και αυτό που λες, σκοπό έχει να δικαιολογήσει τα δόγματα της Σκοπιάς, και όχι τα δόγματα της Γραφής.

Δεν έχω πρόβλημα που δεν απαντάς και ''πηδάς'' από το ένα αναπάντητο θέμα στο άλλο αναπάντητο θέμα, κανένα πρόβλημα!

Όποιο θέμα και να πιάσεις, δεν πρόκειται να τα βγάλεις πέρα!

Η Ορθοδοξία είναι και έχει την αλήθεια, είναι το σώμα Του Χριστού και έχει το Άγιο Πνεύμα, άρα έχει όλη την αλήθεια, γιατί την οδηγεί ο παράκλητος.

Στο τελευταίο σχόλιο σου, μιλάς και με έντεχνο τρόπο, προσπαθείς να βάλεις στο στόμα και στο γράμμα, των αποστόλων, το φαρμάκι και τα δόγματα της Σκοπιάς.

Γράφεις:

''Εξάλλου οι πρώτοι Χριστιανοί είχαν ήδη ανεπτυγμένη την γνώση της αλήθειας και τα θεόπνευστα συγγράμματα αυτά αποτελούσαν επιβεβαίωση των όσων γνώριζαν, στις δε 'καινούριες θεόπνευστες αποκαλύψεις' είχαν εμπιστοσύνη στους αδελφούς τους που όλοι γνώριζαν στην αρχικά μικρή κοινότητα των πρώτων Χριστιανών.

Ετσι το ότι μερικοί συγγραφείς θεόπνευστων συγγραμμάτων δεν κατονομάζονται δεν είχε καμιά αρνητική επίδραση στους Χριστιανούς, τουναντίον αποδείκνυε αλλά και 'δοκίμαζε' του πόσο καλά γνώριζαν την αλήθεια του Θεού, όπως ήταν τότε προοδευτικά γνωστή.''


------

Με αυτό που γράφεις, τι εννοείς;

τα θεόπνευστα συγγράμματα αυτά αποτελούσαν επιβεβαίωση των όσων γνώριζαν, στις δε 'καινούριες θεόπνευστες αποκαλύψεις' είχαν εμπιστοσύνη στους αδελφούς τους που όλοι γνώριζαν στην αρχικά μικρή κοινότητα των πρώτων Χριστιανών.
την αλήθεια του Θεού, όπως ήταν τότε προοδευτικά γνωστή.''

--------

Θέλεις να πεις, ότι η αλήθεια, γίνεται, ''προοδευτικά γνωστή'';;;

δηλαδή, αναφέρεσαι στο δόγμα της Σκοπιάς, για το ζωηρότερο φως, όπως παρερμηνεύει το εδάφιο:

(Παρ. 4:18) Η οδός όμως των δικαίων είναι ως το λαμπρόν φως, το φέγγον επί μάλλον και μάλλον, εωσού γείνη τελεία ημέρα.

------

Και τολμάς να βάζεις, αυτό το δόγμα της Σκοπιάς, και να το χρεώνεις, στους αποστόλους και στους συγγραφείς της Α.Γραφής;

Μεγάλη βλασφημία!!!

------

Και το εδάφιο:

(Ιούδ. 1:3) Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Αυτό το εδάφιο, πως το εξηγεί η Σκοπιά;





`

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Κ. Γιώργο η Παράδοση είναι Παράδοση. Είτε πληροφοριακή την πεις ή οτιδήποτε άλλο την ονομάσεις δεν είναι τίποτα άλλο από Παράδοση. Η Σκοπιά λοιπόν αυτή την Παράδοση την ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ. Μόνο εσύ την δέχεσαι. Άρα ή η Σκοπιά έχει λάθος ή εσύ δεν είσαι Μάρτυρας του Ιεχωβά. Και κάτι άλλο. Το ποιος έγραψε τα Ευαγγέλια και πόσα πρέπει να είναι τα βιβλία της Κ.Δ. ΤΑ ΠΗΡΑΤΕ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΕΣΑΣ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ. Γιατί ο κανόνας της Κ.Δ. έγινε αποδεκτός από την Εκκλησία το 367 μ.Χ. με την 39η εορταστική επιστολή του Μ. Αθανασίου. Δηλαδή χρησιμοποιείτε αποστατικά βιβλία. Γκέγκε κ. Γιώργο; Κατάλαβες τώρα κ. Γιώργο ποιος έχει δίκαιο και ποιος άδικο και πως δεν είναι δυνατόν να στηρίζεσαι μόνο στην Αγία Γραφή, γιατί δεν έχεις τι να απαντήσεις; Εκτός αν ισχυριστείς αυτό που έλεγες και παλιότερα. Πως δεν σε νοιάζει ποιος έγραψε τα Ευαγγέλια.

Χρήστος – αντιαιρετικός

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

κ. Χρήστος:
Σε ερωτώ λοιπόν:
1. ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Η ΓΡΑΦΗ ποιοι έγραψαν τα Ευαγγέλια;

Γιώργος:
Ούτε το γράφει ούτε προφανώς χρειάστηκε να γραφεί - επειδή ό,τι θεωρήθηκε απαραίτητο γράφηκε.
Όταν όμως π.χ. ο Ματθαίος είχε αρχίσει να γράφει το ευαγγέλιο που φέρει το όνομά του, δεν το έγραφε στα κρυφά. Και αυτό δεν θα το ήξερε μόνο ένας στη Χριστιανική Εκκλησία.
Είναι προφανές ότι όλοι οι αδελφοί που ανήκαν στη δική του τοπική Εκκλησία θα το γνώριζαν - το ίδιο ισχύει για όλα τα θεόπνευστα συγγράματα των Παύλου / Πέτρου / Ιωάννη κλπ.
Άρα όταν συμπληρώθηκε η συγγραφή των θεόπνευστων συγγραμμάτων όλοι οι Χριστιανοί θα γνώριζαν από τους άλλους Χριστιανούς - που έβλεπαν από κοντά και ήταν αυτόπτες μάρτυρες - και θα αναγνώριζαν όλοι τα συγγράματα αυτά στον ίδιο βαθμό ως θεόπνευστα, όπως θα γνώριζαν και τους συγγραφείς των.
Αυτό φυσικά γινόταν δεκτό επειδή είχαν εμπιστοσύνη ο ένας προς τον άλλο και γνώριζαν ότι οι έμπιστοι αδελφοί τους τους έλεγαν την αλήθεια.
Έτσι από 'έμπιστο σε έμπιστο' όλοι οι Χριστιανοί γνώριζαν ποιοί ήταν οι συγγραφείς των γνήσιων και θεόπνευστων Ευαγγελίων.
Εξάλλου οι πρώτοι Χριστιανοί είχαν ήδη ανεπτυγμένη την γνώση της αλήθειας και τα θεόπνευστα συγγράμματα αυτά αποτελούσαν επιβεβαίωση των όσων γνώριζαν, στις δε 'καινούριες θεόπνευστες αποκαλύψεις' είχαν εμπιστοσύνη στους αδελφούς τους που όλοι γνώριζαν στην αρχικά μικρή κοινότητα των πρώτων Χριστιανών.

Ετσι το ότι μερικοί συγγραφείς θεόπνευστων συγγραμμάτων δεν κατονομάζονται δεν είχε καμιά αρνητική επίδραση στους Χριστιανούς, τουναντίον αποδείκνυε αλλά και 'δοκίμαζε' του πόσο καλά γνώριζαν την αλήθεια του Θεού, όπως ήταν τότε προοδευτικά γνωστή.
___________________________________

Αγαπητέ Γιώργο, σε καλωσορίζουμε στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Υπερασπίστηκες την Ιερά Παράδοση με τρόπο τέτοιο, που ούτε Ορθόδοξος δεν θα μπορούσε τόσο καλά να το κάνει.

Πραγματικά μπράβο σου!!!

Κατά βάθος πιστεύω, κρύβεις έναν Χριστιανό Ορθόδοξο μέσα σου που σιγά σιγά βγαίνει και έξω σου.

Είσαι o δικός μας άνθρωπος.

Γίνεται πλέον φανερό από τα γραπτά σου.

Όσο κι αν προσπαθείς να κρυφτείς δε γίνεται.

Είσαι Ορθοδοξάρας –πάει και τελείωσε.

Δε σε πειράζει που θα αποθηκεύσω το σχόλιό σου να το δείχνω σε άλλους Μάρτυρες του Ιεχωβά!

Σε πειράζει;

Πίτερ

Ανώνυμος είπε...

Ο χρήστης Χρήστος – αντιαιρετικός
Κ. Γιώργο η Παράδοση είναι Παράδοση. Είτε πληροφοριακή την πεις ή οτιδήποτε άλλο την ονομάσεις δεν είναι τίποτα άλλο από Παράδοση. Η Σκοπιά λοιπόν αυτή την Παράδοση την ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ. Μόνο εσύ την δέχεσαι. Άρα ή η Σκοπιά έχει λάθος ή εσύ δεν είσαι Μάρτυρας του Ιεχωβά.

††††††††††††††††††††††††††††

Ἔχω πεῖ ἀπὸ τὶς 15 Μαρτίου ὅτι δὲν εἶναι ΜΤΙ ὁ Γιῶργος.
Ἔχουμε ἐπισημάνει καὶ μαζὶ ὅτι ὁ Γιῶργος φύσει τε καὶ θέσει «πόρρω ἀπέχει» ἀπὸ τὰ δόγματα τῆς Σκοπιᾶς.
Και μόνος σου ΘΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ καταλάβει ἀπὸ τὴν πρώτη στιγμὴ ποὺ ὁ Γιῶργος μπῆκε στὸ μπλόγκ σου ὅτι πολλὲς θέσεις του διαφέρουν....!!!

Ανώνυμος είπε...

`



Αγαπητοί μου,

σας πάω ένα στοίχημα, πως ο Γιώργος, θα δεχθεί λάμψη του ζωηρότερου φωτός της Σκοπιάς, και θα αλλάξει, το σχόλιο του, περί της Αγίας Παραδόσεως.

Εκτός και αν, οι θερμές προσευχές μου, έγιναν πραγματικότητα, και δούμε τον Γιώργο, την Κυριακή, στην Ορθόδοξη Εκκλησία!

(όχι απ' έξω..μέσα εννοώ!)



Ανώνυμος είπε...

?

Ανώνυμος είπε...

Γιωργος ειπε........................................................................................................................................"

απαντηση
Σύνδεσμος

Γιώργος είπε...

Ανώνυμος:
Εκτός και αν, οι θερμές προσευχές μου, έγιναν πραγματικότητα, και δούμε τον Γιώργο, την Κυριακή, στην Ορθόδοξη Εκκλησία!

Έχετε Εκκλησία εσείς;
Και τι τους μαθαίνετε;
Την Αγία Γραφή;
Τις εντολές του Θεού;
Γι' αυτό όλοι τους τα ξέρουν ΟΛΑ απ' έξω και ανακατωτά;
Γι' αυτό;

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος:
Εκτός και αν, οι θερμές προσευχές μου, έγιναν πραγματικότητα, και δούμε τον Γιώργο, την Κυριακή, στην Ορθόδοξη Εκκλησία!

Γιώργος : Έχετε Εκκλησία εσείς;
Και τι τους μαθαίνετε;
Την Αγία Γραφή;
Τις εντολές του Θεού;
Γι' αυτό όλοι τους τα ξέρουν ΟΛΑ απ' έξω και ανακατωτά;
Γι' αυτό;
30 Μαΐου 2010 12:55 μ.μ.


Γιῶργο τὸ σχόλιο ποὺ δῆθεν ἀπαντᾶς δὲν εἶναι ΑΝΩΝΥΜΟ καὶ συνεπῶς δὲν τὸ ἔγραψα ἐγώ.
Κοίτᾳ καλύτερα.
Μέρα μεσημέρι εἶναι μὴ ζαλίζεσαι τόσο νωρὶς γιατί μέχρι τὸ βράδυ μπορεῖ νὰ ἔχεις ἐφιάλτες Ἀρμαγεδδωνικούς!!!

Γιώργος είπε...

Ανώνυμος:
Κ. Γιώργο η Παράδοση είναι Παράδοση. Είτε πληροφοριακή την πεις ή οτιδήποτε άλλο την ονομάσεις δεν είναι τίποτα άλλο από Παράδοση. Η Σκοπιά λοιπόν αυτή την Παράδοση την ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ. Μόνο εσύ την δέχεσαι. Άρα ή η Σκοπιά έχει λάθος ή εσύ δεν είσαι Μάρτυρας του Ιεχωβά.


"Τα παιδία παίζει".
Τα συμπεράσματά σου υπάγονται σε αυτή την κατηγορία.

Μήπως γι' αυτό και συ
δεν μπορείς να ξεχωρίσεις
τον χωροφύλακα
από το μπουζούκι;
Μήπως ισοπεδώνεις κάθε λέξη σε μια σημασία;

Επειδή είναι
και o ένας όργανο
και το άλλο όργανο
που δεν τα ξεχωρίζεις
όπως
και δεν ξεχωρίζεις τη μια παράδοση από την άλλη.

Και ο Χριστός ξεχώριζε
τις πληροφορίες που 'παρέδιδε' στους μαθητές του
από τις 'παραδόσεις' των Φαρισαίων τις οποίες καταδίκαζε:
(Μάρκος 7:3-8)
"οι Φαρισαίοι και όλοι οι Ιουδαίοι δεν τρώνε αν δεν πλύνουν τα χέρια τους μέχρι τον αγκώνα, κρατώντας την παράδοση των παλαιοτέρων,
και όταν γυρίζουν από την αγορά δεν τρώνε αν δεν καθαριστούν με ράντισμα· και υπάρχουν πολλές άλλες παραδόσεις τις οποίες έχουν λάβει για να κρατούν: βαφτίσματα ποτηριών και κανατιών και χάλκινων σκευών·—
αυτοί οι Φαρισαίοι και οι γραμματείς τον ρώτησαν: «Γιατί δεν βαδίζουν οι μαθητές σου σύμφωνα με την παράδοση των παλαιοτέρων, αλλά γευματίζουν με μολυσμένα χέρια;»
Εκείνος τους είπε: «Σωστά προφήτευσε ο Ησαΐας για εσάς, υποκριτές, όπως είναι γραμμένο:
“Αυτός ο λαός με τιμάει με τα χείλη, αλλά η καρδιά τους είναι πολύ απομακρυσμένη από εμένα. Μάταια με λατρεύουν, επειδή διδάσκουν ως δόγματα εντολές ανθρώπων”.
Έχοντας αφήσει την εντολή του Θεού,
κρατάτε την παράδοση των ανθρώπων
»

(Μάρκος 7:13) "καθιστάτε το λόγο του Θεού άκυρο μέσω της παράδοσής σας, την οποία παραδώσατε"

Και ο Σαούλ προτού γίνει Χριστιανός και Aπόστολος (Παύλος) κρατούσε 'παραδόσεις' που μετά εγκατέλειψε ως ΑΧΡΗΣΤΕΣ και επιζήμιες.
(Γαλάτες 1:14)
"ήμουν πολύ πιο ζηλωτής για τις παραδόσεις των πατέρων μου"

Ο ίδιος όμως παρέδιδε τις σωστές και χρήσιμες 'παραδόσεις' ως Χριστιανός:
(1 Κορινθίους 11:2)
"Σας επαινώ επειδή σε όλα τα πράγματα με έχετε στο νου σας και κρατάτε γερά τις παραδόσεις όπως σας τις παρέδωσα"

Αυτές οι "χρήσιμες" 'παραδόσεις' που αργότερα καταγράφηκαν στον θεόπνευστο λόγο του Θεού
δεν ήταν όμοιες
με τις "άχρηστες" 'παραδόσεις' των Φαρισαίων:

(2 Θεσσαλονικείς 2:15) "Έτσι λοιπόν, αδελφοί, να μένετε σταθεροί και να συνεχίσετε να κρατάτε τις παραδόσεις που διδαχτήκατε,
είτε
μέσω προφορικού αγγέλματος
είτε
μέσω δικής μας επιστολής
"

Γι' αυτό έγραψα:
Άρα 'παραδόσεις' - με πολλές διαφορετικές εφαρμογές - μπορεί να υπάρχουν,
1.
χρήσιμες,
2.
άχρηστες και επιζήμιες,
3.
απλώς πληροφοριακές.

Στην τρίτη κατηγορία υπάγεται και το ποιος έγραψε το ευαγγέλιο του 'Ματθαίου'.

Μη μπερδεύετε λοιπόν το ζήτημα με την πολύπλευρη σημασία της λέξης 'Παράδοση' και την βλέπετε μονόπλευρα.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Ανώνυμος:
Γιῶργο τὸ σχόλιο ποὺ δῆθεν ἀπαντᾶς δὲν εἶναι ΑΝΩΝΥΜΟ καὶ συνεπῶς δὲν τὸ ἔγραψα ἐγώ.

Μάλιστα!!!
Έχεις δίκαιο.

Μόνο τώρα έγινες ανώνυμος.
Προηγουμένως ήσουν ΕΠΩΝΥΜΟΣ και ξεχωριστός στον προσδιορισμό του εαυτού σου.

Πάντως η απάντηση η ίδια θα ήταν σε κάθε περίπτωση!!!

Ανώνυμος είπε...

`



Γιώργος είπε...
Ανώνυμος:
Εκτός και αν, οι θερμές προσευχές μου, έγιναν πραγματικότητα, και δούμε τον Γιώργο, την Κυριακή, στην Ορθόδοξη Εκκλησία!

Έχετε Εκκλησία εσείς;
Και τι τους μαθαίνετε;
Την Αγία Γραφή;
Τις εντολές του Θεού;
Γι' αυτό όλοι τους τα ξέρουν ΟΛΑ απ' έξω και ανακατωτά;
Γι' αυτό;
30 Μαΐου 2010 12:55 μ.μ.

===============================



Γιώργο,

ξέρω καλά, ότι θα ήθελες, να ήμουν, όχι μόνο ''ανώνυμος''
αλλά και ''ανύπαρκτος'' (!)

αλλά δυστυχώς για σένα, και για άλλους σαν εσένα, μάρτυρες του Ιεχωβά, είμαι ναι μεν, ''ανώνυμος'', αλλά ΟΧΙ ''ανύπαρκτος''...!


Σχετικά, με αυτό που λες, αν μαθαίνουν οι χριστιανοί στις εκκλησίες τους,
μια ζωντανή απόδειξη, είμαι εγώ!

Σε έχω προκαλέσει και αποστομώσει, αρκετές φορές!

Αντί να απαντήσεις σε αναπάντητες ερωτήσεις μου, μέσα από την Α.Γραφή,
έχεις την αφέλεια να αναφέρεσαι σε επιχείρημα, που ταπεινώνει, εσένα τον ίδιο, και τους ομοίους σου!

Μήπως θέλεις να σου φρεσκάρω λίγο την μνήμη σου;


(Αποκ. 1:8) Ἐγώ εἰμι τὸ Α καὶ τὸ Ω, λέγει Κύριος ὁ Θεός, ὁ ὢν καὶ ὁ ἦν καὶ ὁ ἐρχόμενος, ὁ παντοκράτωρ.




`

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος:
Γιῶργο τὸ σχόλιο ποὺ δῆθεν ἀπαντᾶς δὲν εἶναι ΑΝΩΝΥΜΟ καὶ συνεπῶς δὲν τὸ ἔγραψα ἐγώ.

Μάλιστα!!!
Έχεις δίκαιο.

Μόνο τώρα έγινες ανώνυμος.
Προηγουμένως ήσουν ΕΠΩΝΥΜΟΣ και ξεχωριστός στον προσδιορισμό του εαυτού σου.

Πάντως η απάντηση η ίδια θα ήταν σε κάθε περίπτωση!!!
30 Μαΐου 2010 1:43 μ.μ.

Τὰ ἀναπάντητα ἐρωτήματά μου πρὸς ἐσένα συνεχίζουν νὰ μένουν ἀναπάντητα.

Δὲν εἶμαι ἀνώνυμος οὔτε τώρα.
Ἀλλὰ ποῦ νὰ καταλάβεις ἐσύ.
Καὶ πάλι ὅμως ἐπὶ τοῦ θέματος ἀπευθύνεσαι σὲ λάθος ἄνθρωπο καὶ ἀπαντᾶς σὲ κάτι ποὺ δὲν σὲ ρώτησα ἐγώ.

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Κ. Γιώργο προφανώς ζαλιστήκατε. Αυτό με την Παράδοση το έγραψα εγώ και όπως ξέρετε κάθε άλλο παρά ανώνυμος είμαι. Ορίστε και η απόδειξη:

«Κ. Γιώργο η Παράδοση είναι Παράδοση. Είτε πληροφοριακή την πεις ή οτιδήποτε άλλο την ονομάσεις δεν είναι τίποτα άλλο από Παράδοση. Η Σκοπιά λοιπόν αυτή την Παράδοση την ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ. Μόνο εσύ την δέχεσαι. Άρα ή η Σκοπιά έχει λάθος ή εσύ δεν είσαι Μάρτυρας του Ιεχωβά. Και κάτι άλλο. Το ποιος έγραψε τα Ευαγγέλια και πόσα πρέπει να είναι τα βιβλία της Κ.Δ. ΤΑ ΠΗΡΑΤΕ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΕΣΑΣ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ. Γιατί ο κανόνας της Κ.Δ. έγινε αποδεκτός από την Εκκλησία το 367 μ.Χ. με την 39η εορταστική επιστολή του Μ. Αθανασίου. Δηλαδή χρησιμοποιείτε αποστατικά βιβλία. Γκέγκε κ. Γιώργο; Κατάλαβες τώρα κ. Γιώργο ποιος έχει δίκαιο και ποιος άδικο και πως δεν είναι δυνατόν να στηρίζεσαι μόνο στην Αγία Γραφή, γιατί δεν έχεις τι να απαντήσεις; Εκτός αν ισχυριστείς αυτό που έλεγες και παλιότερα. Πως δεν σε νοιάζει ποιος έγραψε τα Ευαγγέλια.

Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανάρτηση από τον/τη Χρήστος – αντιαιρετικός στο ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ τη 28 Μαΐου 2010 4:11 μ.μ.»


Στο μεταξύ αφήστε τα μπουζούκια και τα κλαρίνα και απαντήστε σε αυτά που σας ρωτάω. Αν η Σκοπιά δέχονταν οποιαδήποτε είδους Παράδοση – την οποία δέχεστε εσείς – θα το έγραφε. Στο περιοδικό Σκοπιά στη δεύτερη σελίδα έχει το μότο: « Θεωρεί αυθεντία την Αγία Γραφή». Δεν βλέπω πουθενά να γράφει πως δέχεται την πληροφοριακή Παράδοση όπως ισχυρίζεστε εσείς. Οπότε το ερώτημα παραμένει. Ή η Σκοπιά έχει λάθος ή εσύ δεν είστε Μάρτυρας του Ιεχωβά.
Δεν μου απαντήσατε επίσης πως δέχεστε να χρησιμοποιείτε τα αποστατικά βιβλία της Αγίας Γραφής.

Αναμένω λοιπόν σοβαρές απαντήσεις εκ μέρους σας. Γιατί οι αστεϊσμοί σας και κρύοι είναι και δείχνουν αδυναμία απάντησης εκ μέρους σας.

Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

NA TΙ ΘΑ ΠΑΘΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΟΝ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΑ

εδω

Γιώργος είπε...

k.Χρήστος:
Η Σκοπιά λοιπόν αυτή την Παράδοση την ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ.

Φυσικά την παράδοση που εσείς και κάθε θρησκεία βγάζει όπως οι Φαρισαίοι την απορρίπτει
ασυζητητί
ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΆΤΕΥΤΑ
και
αποφασιστικά και καλά / κάλλιστα κάνει.

ΔΕΝ είναι παιχνίδι το θέμα, σαν να παίζουμε.

Όσοι θέλουν να παίζουν παιδικά παιχνιδάκια με τις παραδόσεις τους και με τις εικόνες τους και με όλα τα σχετικά, έχουν το κάθε δικαίωμα.

Όμως όλοι δεν είναι παιδάκια για τέτοια παιχνιδάκια.
Για μένα δεν είναι αυτά.

Χαίρομαι που έμαθα την αλήθεια σχετικά με το ζήτημα αυτό... εξέφρασα την άποψή μου και παραμένω επειδή έχει γραφική βάση, την οποία και παρουσίασα.

Γιώργος είπε...

Ανώνυμος:
NA TΙ ΘΑ ΠΑΘΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΟΝ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΑ.

Τη βροχή δεν τη φοβάμαι...

Φυσικά κριτής - δίκαιος - διορισμένος είναι ο Χριστός.
Αντίπραξη του κάνεις;

Γιώργος είπε...

κ.Χρήστος:
Δεν μου απαντήσατε επίσης πως δέχεστε να χρησιμοποιείτε τα αποστατικά βιβλία της Αγίας Γραφής.

κ.Χρήστο ποια Βιβλία της Α.Γ. θεωρείς αποστατικά;
[Επ' αυτού...
πέφτω λίγο από τα σύννεφα]


Προσωπικά όλα τα Βιβλία της Κ.Δ. - για να παραμείνω πρώτα σε αυτά, για να ξεκαθαριστεί πρώτα η Κ.Δ. - που υπάρχουν στον κανόνα της είναι θεόπνευστα.

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ

ΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΜΕ ΤΑ emation
ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΩΣ ΕΙΡΩΝΙΚΟ.

Γιώργος είπε...

κ.Χρήστος:
Αν η Σκοπιά δέχονταν οποιαδήποτε είδους Παράδοση – την οποία δέχεστε εσείς – θα το έγραφε. Στο περιοδικό Σκοπιά στη δεύτερη σελίδα έχει το μότο: « Θεωρεί αυθεντία την Αγία Γραφή». Δεν βλέπω πουθενά να γράφει πως δέχεται την πληροφοριακή Παράδοση όπως ισχυρίζεστε εσείς. Οπότε το ερώτημα παραμένει.

Επειδή γι' αυτό έγινε λόγος:
Το ευαγγέλιο που ονομάζεται
"Το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο"
δεν νομίζω ότι αμφισβητούν κάποιοι ότι το έγραψε ο Ματθαίος.

Ούτε γίνεται λόγος αμφισβήτησης επιβεβαιωμένων ιστορικών ή επιστημονικών στοιχείων μόνο και μόνο επειδή δεν υπάρχουν καταγραμμένα στην Αγία Γραφή - εφόσον δεν έρχονται σε αντίθεση με την ίδια τη Γραφή [Αυτό το γράφω επειδή έγινε θέμα στο παρελθόν - οπότε δεν σκοπεύω ...επανάληψη]

Δεν αμφισβητούνται π.χ. τα μαθηματικά ή άλλες εφευρέσεις επειδή απλώς και μόνο δεν τα γράφει η Γραφή.
Άρα υπάρχουν και ζητήματα που γίνονται αποδεκτά και δεν απορρίπτονται όλα.


Έτσι γιατί να παίζονται παιχνιδάκια για παιδιά σχετικά με κάποιες πληροφοριακές παραδόσεις;

Γιατί να λέμε κάθε φορά ότι 1 + 1 = 2 (στο δεκαδικό σύστημα);

Ανώνυμος είπε...

`




Για να υπερασπίζεται τον Άγιο Αθανάσιο, ο Γιώργος, ή κάποιο θαύμα έγινε, ή έχει πυρετό...



`

Γιώργος είπε...

κ.Χρήστος:
Στο περιοδικό Σκοπιά στη δεύτερη σελίδα έχει το μότο: « Θεωρεί αυθεντία την Αγία Γραφή».

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν λαμβάνονται υπόψη και άλλα στοιχεία εκτός της Γραφής, η οποία όμως παραμένει αυθεντία
και ως τέτοια
παίζει τον πρώτο,
κύριο και αποφασιστικό λόγο
σε κάθε αναφορά
για οποιοδήποτε θέμα
που εφάπτεται των αναφορών της.

Αν δεν γράφει κάτι η Α.Γ. - η αυθεντία - είναι φυσικό ότι λαμβάνονται και άλλα στοιχεία από άλλες πηγές υπόψη, τα οποία και 'ζυγίζονται' στο φως και στο γενικό πλαίσιο της Α.Γ.

Γιώργος είπε...

...Για να υπερασπίζεται τον Άγιο Αθανάσιο, ο Γιώργος, ή κάποιο θαύμα έγινε, ή έχει πυρετό...

Λες να είπε ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ κάτι σωστό και να συμφωνεί σε αυτό με μένα;
Δεν είναι απαραίτητο να είναι λάθος ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ και έγραψε.

Ανώνυμος είπε...

`


''Αυτός'', δεν είπε απλώς, κάτι σωστό...
Σου έδωσε και την Α.Γραφή!



ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

ΓΙΩΡΓΟΣ:
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν λαμβάνονται υπόψη και άλλα στοιχεία εκτός της Γραφής..
_____________________________________

Το έχω πει εγώ...

ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΑΡΑΣ ΕΣΥ!!!

Πίτερ

Ανώνυμος είπε...



Μα δεν είναι τρελό, οι ΜτΙ, να δέχονται ως Άγιο, τον Ρώσσελ, και όχι, τον Άγιο Αθανάσιο, που έδωσε, (εντός της συνόδου),
τον κανόνα της Α.Γραφής, εις την ανθρωπότητα;




`

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Κ. Γιώργο καταλαβαίνω την δεινή θέση που έχετε περιέλθει στο ζήτημα της Παράδοσης, με αποτέλεσμα όχι μόνο να αυτοαναιρείστε εν ριπή οφθαλμού είτε δεχόμενος αυτή σε ένα σχόλιό σας και απορρίπτοντάς τη στο επόμενο!!!!!! είτε να δέχεστε εν μέρει τον Μ. Αθανάσιο!!!!, το γεγονός όμως είναι ένα και δεν πρόκειται να αλλάξει.
ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ.
Και δεν το λέω μόνο εγώ αυτό το λέει και η Σκοπιά.
Σκοπιά 15/4/2001 σελ. 17:
«Η Αγία Γραφή δεν είναι ο πλήρης λόγος του Θεού διατείνεται ο Ορθόδοξος καθηγητής Θεολογίας Δ. Κωνσταντέλος. Το Άγιο Πνεύμα που αποκαλύπτει το λόγο του Θεού δεν μπορεί να περιοριστεί στις σελίδες ενός βιβλίου. Ποια θα μπορούσε να είναι πιθανώς μια άλλη αξιόπιστη πηγή θεϊκής αποκάλυψης; Στο βιβλίο του Κατανοώντας την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία ο Κωνσταντέλος ισχυρίζεται: Η Ιερά Παράδοση και οι Άγιες Γραφές θεωρούνται οι δυο πλευρές του ίδιου νομίσματος.
Στην καρδιά της «Ιεράς Παραδόσεως» βρίσκονται μεταξύ άλλων οι διδασκαλίες και τα συγγράμματα των Πατέρων της Εκκλησίας. Αυτοί ήταν επιφανείς θεολόγοι και «Χριστιανοί» φιλόσοφοι που έζησαν μεταξύ του δεύτερου και του πέμπτου αιώνα Κ.Χ. »


Από τα συγγράμματα και τις διδασκαλίες των Πατέρων αυτών της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΤΕ ΟΡΙΣΤΗΚΕ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ.

Εσείς όμως κ. Γιώργο ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΕ αυτή ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ γιατί ΔΕΧΕΣΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ.

Σας ερωτώ λοιπόν δια μία εισέτι φορά βάσει των ανωτέρω:
1. Που γράφει η Γραφή ποιοι έγραψαν τα Ευαγγέλια.
2. Που γράφει η Γραφή πόσα και ποια βιβλία πρέπει να την αποτελούν. Πότε δηλαδή και ποιοι όρισαν από εσάς τον αντίστοιχο κανόνα της Καινής Διαθήκης.

Ευχαριστώ

Χρήστος – αντιαιρετικός

Υ.Γ. Την Τετάρτη το απόγευμα πιθανώς θα ανεβάσω άρθρο με την «περιπέτεια» του κανόνα της Καινής Διαθήκης. Αν έχετε την καλοσύνη διαβάστε το, γιατί θα δείτε πράγματα που όχι μόνο αγνοείται αλλά ούτε μπορούσατε να τα είχατε φανταστεί. Το άρθρο βέβαια θα συνοδεύεται με την αντίστοιχη βιβλιογραφία.

Χρήστος - αντιαιρετικός είπε...

Συμπληρωματικό, για το πως βλέπει η Σκοπιά την Παράδοση των Πατέρων.

Στη Σελ. 19 αφού αναφέρει τα ονόματα μεγάλων Πατέρων, Ευσέβιο, Τρείς Ιεράρχες, Αυγουστίνο κ.λ.π. γράφει:"Ωστόσο υπάρχουν σημαντικά ερωτήματα. Προσκολήθηκαν πιστά στην Αγία Γραφή εκείνοι οι Πατέρες της Εκκλησίας;Ήταν η διδασκλία τους εναρμονισμένη με τις Θείες Γραφές; Αποτελούν τα συγγράματά τους ασφαλή οδηγό προς την ακριβή γνώση για τον Θεό;"

Σελ. 21: "Πρέπει να βασίζει ένας ειλικρινής Χριστιανός τις πεποιθήσεις του στις διδασκαλίες των Πατέρων της Εκκλησίας;"

Σελ. 21:"Ο γραπτός Λόγος του Θεού ολοκληρώθηκε γύρω στο 98 Κ.Χ. με τα συγγράμματα του απόστολου Ιωάννη. Συνεπώς οι αληθινοί Χριστιανοί δεν χρειάζεται να αποβλέπουν σε κανένα άνθρωπο ως την πηγή της θεόπνευστης αποκάλυψης ...το να επιτρέπει κανείς στην ανθρώπινη παράδοση να υποσκελίζει το λόγο του Θεού είναι πνευματικά θανάσιμο"

Σελ. 21:"Χρειάζεται ο Χριστιανός οποιαδήποτε αποκάλυψη εκτός από το λόγο του Θεού όπως περιέχεται στην Αγία Γραφή;Όχι"

Σελ. 21:"Η Χριστιανική αλήθεια είναι ενσωματωμένη στο γραπτό Λόγο του Θεού, την Αγία Γραφή"



Όπως ΄βλεπετε κ. Γιώργο η Σκοπιά απορρίπτει συλλήβδην την Ιερά Παράδοση. Δεν είδα να γράφει πουθενά πως δέχεται κάποιο τμήμα αυτής το ....."πληροφοριακό" κατ' εσάς!!!! Οπότε τα ερωτήματά μου παραμένουν και ζητούν επιτακτικά απάντηση.

Χρήστος - αντιαιρετικός

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Και ένα τελευταίο σχόλιο κ. Γιώργο όσον αφορά την μερική ή όχι αποδοχή της Παράδοσης από τη Σκοπιά, για να μην νομίσετε πως μασάμε «κουτόχορτο» όποτε πάτε να παρουσιάσετε το μαύρο – άσπρο για να ξεφύγετε από την δεινή θέση που έχετε περιέλθει:

Από το έντυπο «οι Μάρτυρες του Ιεχωβά στην Ελλάδα» σελ. 12, τίτλος κεφαλαίου «Τι πιστεύουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά»:

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ: «Ως διεθνής Χριστιανική κοινωνία, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά πιστεύουν ότι ολόκληρη η Αγία Γραφή είναι ο εμπνευσμένος λόγος του Θεού. Αντί να ακολουθούν κάποιο σύμβολο πίστης που βασίζεται στην ανθρώπινη παράδοση, ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΣΚΟΛΛΩΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΩΣ ΤΗΝ ΑΥΘΕΝΤΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥΣ»

Είδατε κ. Γιώργο τι γράφει η Σκοπιά, που βασίζετε ΟΛΑ τα πιστεύω σας; Στην Αγία Γραφή. Βλέπετε πουθενά να γράφει κάτι για αποδοχή εν μέρει της Ιεράς Παράδοσης;

Οπότε σας ξαναβάζω τα ερωτήματα μήπως τα ξεχάσατε και δεν τα θυμάστε:

1. Που γράφει η Γραφή ποιοι έγραψαν τα Ευαγγέλια.
2. Που γράφει η Γραφή πόσα και ποια βιβλία πρέπει να την αποτελούν. Πότε δηλαδή και ποιοι όρισαν από εσάς τον αντίστοιχο κανόνα της Καινής Διαθήκης.

Χρήστος – αντιαιρετικός

Γιώργος είπε...

κ.Χρήστος:
ένα τελευταίο σχόλιο κ. Γιώργο όσον αφορά την μερική ή όχι αποδοχή της Παράδοσης από τη Σκοπιά, για να μην νομίσετε πως μασάμε «κουτόχορτο»


Αυτό δεν το νομίζω και δεν κάνετε τίποτα για να μη το θεωρώ δυστυχώς πλέον ως δεδομένο... Αλλά το παραβλέπω και προχωρώ πέρα από αυτό.

Γιώργος είπε...

κ.Χρήστος:
1. Που γράφει η Γραφή ποιοι έγραψαν τα Ευαγγέλια.


Εφόσον δεν το γράφει δεν ανήκει σε κάτι θεόπνευστο.

Στα θεόπνευστα ανήκει και το επόμενο που σχετίζεται με τη σωτηρία που είναι και το ζητούμενο:
(2 Τιμόθεο 3:15-17)
"από τη βρεφική ηλικία γνωρίζεις τα άγια συγγράμματα, τα οποία μπορούν να σε κάνουν σοφό για σωτηρία μέσω της πίστης που είναι σε σχέση με τον Χριστό Ιησού. Όλη η Γραφή είναι θεόπνευστη και ωφέλιμη για διδασκαλία, για έλεγχο, για τακτοποίηση ζητημάτων, για διαπαιδαγώγηση στη δικαιοσύνη,
ώστε ο άνθρωπος του Θεού να είναι πλήρως ικανός, απόλυτα εξοπλισμένος για κάθε καλό έργο"

[Συνεπώς η Α.Γ. δεν θα ήταν συνολικά δυνατόν να παρουσιάζει κάποια έλλειψη, εφόσον είναι θεόπνευστη και απαραίτητη για ΚΑΘΕ ΚΑΛΟ ΕΡΓΟ]

Θεόπνευστο είναι και αυτό:
(Ρωμαίους 15:4)
"όλα όσα γράφτηκαν παλιότερα γράφτηκαν για τη διδασκαλία μας, ώστε, μέσω της υπομονής μας και μέσω της παρηγοριάς από τις Γραφές, να έχουμε ελπίδα"

[Ο θεόπνευστος λόγος του Θεού δίνει ελπίδα, όχι κάποιες παραδόσεις]

Θεόπνευστο είναι και αυτό:
(Ιωάννης 17:3)
"Αυτό σημαίνει αιώνια ζωή, το να αποκτούν γνώση για εσένα, τον μόνο αληθινό Θεό, και για αυτόν που απέστειλες, τον Ιησού Χριστό"

Αν κάποιος νομίζει ότι δεν επαρκεί η Α.Γ.
για την απόκτηση της γνώσης που οδηγεί στην αιώνια ζωή,
τότε βάζει τον εαυτό του
- και τις ιδέες του -
υπεράνω του Θεού που στο λόγο του δίνονται οι οδηγίες και η κατεύθυνση των οποίων η εφαρμογή οδηγεί στην αιώνια ζωή.

Αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να έχει η Α.Γ. και σε αυτό κατευθύνει - στην απόκτηση της αιώνιας ζωής -, όχι κάποιες παραδόσεις.

Ο Θεός στο λόγο του δεν χρειάζεται συμπληρώματα από παραδόσεις.

Ο Θεός προσφέρει την αιώνια ζωή,
ο Θεός έχει καθορίσει και τις προϋποθέσεις στο λόγο του, χωρίς να χρειάζεται συμπλήρωμα από παραδόσεις.

Η Α.Γ. περιέχει ΟΛΑ ΟΣΑ χρειάζεται κάποιος για να αποκτήσει το δώρο της αιώνιας ζωής.

Ο Θεός δεν κάνει μισές δουλειές ώστε να τον συμπληρώσουν βοηθητικά διάφοροι άνθρωποι με παραδόσεις και άλλα τέτοια.

Το ερώτημα
[και η απάντηση σε αυτό]
συνεπώς

"1. Που γράφει η Γραφή ποιοι έγραψαν τα Ευαγγέλια."

είναι καθαρά πληροφοριακής φύσης και
όχι ουσιαστικής
- γι' αυτό και δεν αναφέρεται στην Α.Γ. -
που θα μπορούσε
να οδηγήσει στην αιώνια ζωή
η οποία προσφέρεται από τον Θεό ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με βάση τις οδηγίες που υπάρχουν στο λόγο του.

Γιώργος

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Κ. Γιώργος είπε:

«Το ερώτημα
[και η απάντηση σε αυτό]
συνεπώς
"1. Που γράφει η Γραφή ποιοι έγραψαν τα Ευαγγέλια."

είναι καθαρά πληροφοριακής φύσης και
όχι ουσιαστικής
- γι' αυτό και δεν αναφέρεται στην Α.Γ. -
που θα μπορούσε
να οδηγήσει στην αιώνια ζωή
η οποία προσφέρεται από τον Θεό ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με βάση τις οδηγίες που υπάρχουν στο λόγο του.

Γιώργος»

Δηλαδή κ. Γιώργο υποστηρίζετε πως είναι άνευ ουσίας και δεν έχει σημασία ποιος έγραψε τα Ευαγγέλια;

Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...





Γιώργο,

με την ευκαιρία, καθώς μιλάς για την Αγία Γραφή, σου κάνω και εγώ, ένα απλό και εύκολο, ερώτημα:

''Πιστεύεις ότι αν κάποιος έχει την Γραφή και κανένα άλλο έντυπο, μπορεί να την κατανοήσει και να σωθεί; ''


Περιμένω την απάντηση...




`

Γιώργος είπε...

Κ. Γιώργος είπε:
«Το ερώτημα
[και η απάντηση σε αυτό]
συνεπώς
"1. Που γράφει η Γραφή ποιοι έγραψαν τα Ευαγγέλια."

είναι καθαρά πληροφοριακής φύσης και
όχι ουσιαστικής
- γι' αυτό και δεν αναφέρεται στην Α.Γ. -
που θα μπορούσε
να οδηγήσει στην αιώνια ζωή
η οποία προσφέρεται από τον Θεό ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με βάση τις οδηγίες που υπάρχουν στο λόγο του.
Γιώργος»

κ.Χρήστος:
Δηλαδή κ. Γιώργο υποστηρίζετε πως είναι άνευ ουσίας και δεν έχει σημασία ποιος έγραψε τα Ευαγγέλια;

Έγραψα μεταξύ άλλων:
είναι καθαρά πληροφοριακής φύσης και όχι ουσιαστικής.

Εσείς όταν πάτε σε ένα Σούπερ Μάρκετ
για να αγοράσετε μήλα
μήπως θα αλλάζει η ποιότητα και η διατροφική αξία των μήλων
αν μάθετε ποιος τα μάζεψε
ή ποιος τα έφερε στο Σούπερ Μάρκετ;

Αν στο γραμματοκιβώτιό σας αφήσουν ένα διαφημιστικό,
εξαρτάται η αξία του περιεχομένου
από τη γνώση του
ποιος το έγραψε
ή ποιος σας το έφερε;

Αν εσείς διαβάσετε τις οδηγίες χρήσης ενός μηχανήματος
αξιολογείτε τις πληροφορίες που είναι καταγραμμένες
με βάση το περιεχόμενό τους - κατά πόσο σας βοηθούν στην χρήση του μηχανήματος -
ή
με βάση τον γραμματέα που τις έχει καταγράψει;

(Το να γνωρίζετε τον γραμματέα είναι απλώς πληροφοριακής φύσης και όχι ουσιαστικής στην αξιολόγηση του περιεχομένου).

Εφόσον οι πληροφορίες που είναι καταγραμμένες στην Α.Γ. αναγνωρίζονται ως θεόπνευστες,
δεν παίζει ουσιαστικό ρόλο του ποιοι χρησιμοποιήθηκαν ως γραμματείς για την καταγραφή τους.

Η θεοπνευστία και συνεπώς η αξία της Γραφής δεν εξαρτάται από τους γραμματείς που την κατέγραψαν, συνεπώς η γνώση του ποιοι έχουν χρησιμοποιηθεί για την καταγραφή έχει μόνο πληροφοριακή αξία.

Αν πάτε σε ένα αγρόκτημα και ζητήσετε να σας δώσουν ένα κιλό μήλα, δεν αξιολογείται η ποιότητα και η αξία των μήλων με βάση το άτομο που θα σας τα φέρει, έστω κι αν πληροφοριακά το μάθετε.


Γιώργος

Χρήστος - αντιαιρετικός είπε...

Κ. Γιώργο σας ρώτησα:

«κ.Χρήστος:
Δηλαδή κ. Γιώργο υποστηρίζετε πως είναι άνευ ουσίας και δεν έχει σημασία ποιος έγραψε τα Ευαγγέλια;»


Και εσείς απαντήσατε:

«Εφόσον οι πληροφορίες που είναι καταγραμμένες στην Α.Γ. αναγνωρίζονται ως θεόπνευστες,
δεν παίζει ουσιαστικό ρόλο του ποιοι χρησιμοποιήθηκαν ως γραμματείς για την καταγραφή τους.»


Κ. Γιώργο ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΠΩΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΙΣΤΕ ΑΣΧΕΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΑΣ «ΣΚΟΠΙΑ», ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΕΙΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΑΥΤΗΣ.


Σκοπιά 1 Μαρτίου 2010: Στο άρθρο που δημοσιεύει η Σκοπιά με τίτλο «Είναι η Αγία Γραφή ο λόγος του Θεού;» υπάρχει στη σελίδα 6 το υποκεφάλαιο με τίτλο «Έχει καμιά Σημασία;».
Γράφει λοιπόν η Σκοπιά: «Εν τέλει, όμως ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΙΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ;» ίσως ρωτήσετε;

Δηλαδή κ. Γιώργο η Σκοπιά ΡΩΤΑΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΥ ΡΩΤΗΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΣΑΣ.

Για να δούμε λοιπόν τι απαντάει η Σκοπιά κ. Γιώργο:
«ΝΑΙ, ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ»!!!!!!!!!!

Πως είπατε κ. Γιώργο;

Περαστικά σας λοιπόν κ. Γιώργο και ότι απορία έχετε επ’ αυτού απευθυνθείτε πλέον στη Σκοπιά.

Χρήστος - αντιαιρετικός

Γιώργος είπε...

'Μάρτυρας Χριστού':
''Πιστεύεις ότι αν κάποιος έχει την Γραφή και κανένα άλλο έντυπο, μπορεί να την κατανοήσει και να σωθεί; ''

Η διαδικασία σωτηρίας
δεν είναι ανεξάρτητη από το περιεχόμενο της Α.Γ.

Εκεί καθορίζεται ο τρόπος της σωτηρίας.

Αυτός περιλαμβάνει την αναγνώριση
και την συνταύτιση με τη γνήσια Χριστιανική Εκκλησία με τους όρους και τις προϋποθέσεις που προσδιορίζει και καθορίζει η Κ.Δ.
όπως και την αναγνώριση
του προσδιοριζόμενου ως 'Πιστού και φρόνιμου δούλου':
(Ματθαίος 24:45)
"Ποιος άραγε είναι ο πιστός και φρόνιμος δούλος τον οποίο ο κύριός του διόρισε υπεύθυνο στο υπηρετικό προσωπικό του για να τους δίνει την τροφή τους [εννοείται πνευματική τροφή] στον κατάλληλο καιρό;"

Περιλαμβάνει ιδιαίτερα
την αναγνώριση του Χριστού
ως Κεφαλή της Χριστιανικής Εκκλησίας
και υποταγή / υπακοή στη δική του κατεύθυνση.

Αυτά και όλα τα απαραίτητα τα περιγράφει η Κ.Δ.

Επειδή εκεί το πας:
Τα έντυπα του Πιστού και φρόνιμου δούλου ανήκουν στην δικαιοδοσία του ως διορισμένου από τον Χριστό.
Άρα αυτός αποφασίζει περί αυτού σχετικά ως διορισμένος και υπεύθυνος.

Γιώργος είπε...

κ.Χρήστος:
Γράφει λοιπόν η Σκοπιά: «Εν τέλει, όμως ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΙΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ;» ίσως ρωτήσετε;
Δηλαδή κ. Γιώργο η Σκοπιά ΡΩΤΑΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΥ ΡΩΤΗΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΣΑΣ.
Για να δούμε λοιπόν τι απαντάει η Σκοπιά κ. Γιώργο:
«ΝΑΙ, ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ»!!!!!!!!!!
Πως είπατε κ. Γιώργο;
Περαστικά σας λοιπόν κ. Γιώργο


Σκοπιά 15/6/2006 σ. 12
"...μεγαλύτερη σημασία από το να γνωρίζουμε την ταυτότητα των συγγραφέων έχει το να γνωρίζουμε ότι αυτό το βιβλίο γράφτηκε υπό την έμπνευση του καλύτερου Φίλου της ανθρωπότητας, του Ιεχωβά.
Μπορούμε, λοιπόν, να είμαστε βέβαιοι ότι περιέχει θεϊκή καθοδηγία για το καλό μας και δείχνει το δρόμο για την ευτυχία"

Ανώνυμος είπε...

`



Γιώργο, δηλαδή είπες ότι:


Τα έντυπα του Πιστού και φρόνιμου δούλου ανήκουν στην δικαιοδοσία του ως διορισμένου από τον Χριστό.
Άρα αυτός αποφασίζει περί αυτού σχετικά ως διορισμένος και υπεύθυνος.
-----------------


Άρα ως διορισμένος από τον Χριστό, γράφει τα έντυπα, και δίνει την πνευματική τροφή, που του δίνει ο Χριστός, μέσω Αγίου Πνεύματος.

---------

Ο Χριστός λοιπόν,μέσω του διορισμένου, πιστού και φρόνιμου δούλου Του, είπε:


ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΣΟΔΟΜΩΝ;"

1. ΝΑΙ... Γραφικαί Μελέται - τόμος Α΄ σελ. 121.

2. ΝΑΙ... Σκοπιά 7-1879 σελ. 8 (Αγγλική έκδοση).

3. ΟΧΙ... Σκοπιά 1-6-1952 σελ. 338 (Αγγλική έκδοση).

4. ΟΧΙ... Σκοπιά 15-2-1954 σελ. 61.

5. ΝΑΙ... Σκοπιά 1-8-1965 σελ. 479 (Αγγγλική έκδοση).

6. ΝΑΙ... Σκοπιά 1965 σελ. 364.

7. ΟΧΙ... Σκοπιά 1-6-1988 σελ. 31.

8. ΝΑΙ... Μπορείτε να Ζείτε για Πάντα (Παλαιά Έκδοση) σελ. 179.

9. ΟΧΙ... Μπορείτε να Ζείτε για Πάντα (Νέα Έκδοση) σελ. 179.

10. ΝΑΙ... Ενόραση - τόμος 2ος, σελ. 985 (Αγγλική έκδοση).

11. ΟΧΙ... Αποκάλυψη, σελ. 273.



`

Προς κύριο Χρήστο και κύριο Γιώργο είπε...

"Έφαγα φλασιά".

Μετά τις παραθέσεις του κυρίου Χρήστου με ντοκουμέντα από την ίδια τη Σκοπιά περί της Ιεράς Παραδόσεως.

Έχω μπερδευτεί τελείως.

Ποιός από τους δυο σας είναι ο Μάρτυρας του Ιεχωβά ο Γιώργος ή εσείς κύριε Χρήστο;

Κύριε Γιώργο, πώς γίνεται ο κύριος Χρήστος να γνωρίζει καλύτερα από εσάς τη Σκοπιά;

Ξεμπερδέψτε με!!!

Πίτερ

Χρήστος - αντιαιρετικός είπε...

«κ.Χρήστος:
Γράφει λοιπόν η Σκοπιά: «Εν τέλει, όμως ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΙΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ;» ίσως ρωτήσετε;
Δηλαδή κ. Γιώργο η Σκοπιά ΡΩΤΑΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΥ ΡΩΤΗΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΣΑΣ.
Για να δούμε λοιπόν τι απαντάει η Σκοπιά κ. Γιώργο:
«ΝΑΙ, ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ»!!!!!!!!!!
Πως είπατε κ. Γιώργο;
Περαστικά σας λοιπόν κ. Γιώργο


Σκοπιά 15/6/2006 σ. 12
"...μεγαλύτερη σημασία από το να γνωρίζουμε την ταυτότητα των συγγραφέων έχει το να γνωρίζουμε ότι αυτό το βιβλίο γράφτηκε υπό την έμπνευση του καλύτερου Φίλου της ανθρωπότητας, του Ιεχωβά.
Μπορούμε, λοιπόν, να είμαστε βέβαιοι ότι περιέχει θεϊκή καθοδηγία για το καλό μας και δείχνει το δρόμο για την ευτυχία"»



Συγχαρητήρια κ. Γιώργο για την καινούργια γκάφα που έκανες! Μόλις μου έδειξες μια ακόμη αντίφαση της Σκοπιάς!!!!! Να την χαίρεσαι λοιπόν την Σκοπιά που την «μια φορά τα λέει έτσι και την άλλη γκιουβέτσι»!!!!!

Χα - Χα -Χα. Δεν περίμενα να βγάλεις ο ίδιος τα μάτια σου με τα ίδια σου τα χέρια.

Ευχαριστώ πολύ.


Χρήστος - αντιαιρετικός

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

ΓΙΩΡΓΟΣ:
Λες να είπε ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ κάτι σωστό και να συμφωνεί σε αυτό με μένα;
Δεν είναι απαραίτητο να είναι λάθος ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ και έγραψε(Ο Άγιος Αθανάσιος δηλαδή.
_____________________________________

ΕΙΣΑΙ ΓΙΓΑΝΤΑΣ!!!

Πίτερ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

Δεν είναι απαραίτητο να είναι λάθος ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ και έγραψε(Ο Άγιος Αθανάσιος δηλαδή.
_____________________________________
ΤΙ ΕΓΡΑΨΕΣ ΓΙΓΑΝΤΑ?????????

ΕΙΣΑΙ ΓΙΓΑΝΤΑΣ!!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=ndwkgSWg-zE&feature=related

Ανώνυμος είπε...

Γιώργος: Εσείς όταν πάτε σε ένα Σούπερ Μάρκετ
για να αγοράσετε μήλα
μήπως θα αλλάζει η ποιότητα και η διατροφική αξία των μήλων
αν μάθετε ποιος τα μάζεψε ή ποιος τα έφερε στο Σούπερ Μάρκετ;

Η ποιότητα και η διατροφική αξία των μήλων δεν θα άλλαζε αλλά σίγουρα δεν θα τα αγόραζες αν μάθαινες πως ο προμηθευτής είναι καταδικασμένος χονδρέμπορος σάπιων προϊόντων και πως πουλάει εισαγόμενα μήλα αγνώστου προελεύσεως ως φρέσκα Ζαγοράς Πηλίου.


Γιώργος: Αν στο γραμματοκιβώτιό σας αφήσουν ένα διαφημιστικό,
εξαρτάται η αξία του περιεχομένου
από τη γνώση του
ποιος το έγραψε
ή ποιος σας το έφερε;

Θες να πεις πως η Εκκλησία έκανε απλώς τον ταχυδρόμο;
Διέσωσε, σεβάστηκε φύλαξε, διατήρησε αναλλοίωτο και μετέφερε το λόγο του Θεού, μέχρι να τον παραλάβατε κι εσείς
;


Γιώργος: Αν εσείς διαβάσετε τις οδηγίες χρήσης ενός μηχανήματος
αξιολογείτε τις πληροφορίες που είναι καταγραμμένες
με βάση το περιεχόμενό τους - κατά πόσο σας βοηθούν στην χρήση του μηχανήματος -
ή
με βάση τον γραμματέα που τις έχει καταγράψει;

(Το να γνωρίζετε τον γραμματέα είναι απλώς πληροφοριακής φύσης και όχι ουσιαστικής στην αξιολόγηση του περιεχομένου).

Ατυχές το παράδειγμα καθόσον στην προκειμένη περίπτωση ο “γραμματέας” (Πατέρες της Εκκλησίας) είναι συγγραφέας του manual αλλά και κατασκευαστής του “μηχανήματος” (αυτοί επέλεξαν ποια βιβλία θα περιλαμβάνει η “Καινή Διαθήκη”). Εκτός κι αν πιστεύεις πως οι Πατέρες της Εκκλησίας διατήρησαν τα αρχαία συγγράμματα της πρωτοχριστιανικής περιόδου αναλλοίωτα και απαράλλαχτα.


Γιώργος: Εφόσον οι πληροφορίες που είναι καταγραμμένες στην Α.Γ. αναγνωρίζονται ως θεόπνευστες,
δεν παίζει ουσιαστικό ρόλο του ποιοι χρησιμοποιήθηκαν ως γραμματείς για την καταγραφή τους.

Ως θεόπνευστες χαρακτηρίζονται από τους “γραμματείς”. Αυτοί είναι που παρουσίασαν κάποιες επιστολές και κάποια βιβλία και τα απέδωσαν στους αποστόλους και στους μαθητές του Ιησού. Επίσης αυτοί οι “γραμματείς” αντέγραψαν και ξαναέγραψαν την Αγία Γραφή ουκ ολίγες φορές. Αν δεν τους θεωρείς έντιμους κι αξιόπιστους, πώς είσαι βέβαιος για το έργο που σου παραδίδουν;


Γιώργος: Η θεοπνευστία και συνεπώς η αξία της Γραφής δεν εξαρτάται από τους γραμματείς που την κατέγραψαν, συνεπώς η γνώση του ποιοι έχουν χρησιμοποιηθεί για την καταγραφή έχει μόνο πληροφοριακή αξία.

Τι εννοείς; Θα μπορούσαν αυτοί που την κατέγραψαν να ήταν π.χ. ρωμαίοι λεγεωνάριοι ειδωλολάτρες;
Τι εγγυάται την αυθεντικότητα και την αξία ενός κειμένου αν όχι η αξιοπιστία και φερεγγυότητα αυτών που το έχουν γράψει
;


Γιώργος: Αν πάτε σε ένα αγρόκτημα και ζητήσετε να σας δώσουν ένα κιλό μήλα, δεν αξιολογείται η ποιότητα και η αξία των μήλων με βάση το άτομο που θα σας τα φέρει, έστω κι αν πληροφοριακά το μάθετε.

Μπα! τι μας λες; Το άτομο αυτό το θεωρείς έμπιστο και τίμιο; Κι αν το άτομο που θα μας τα φέρει, δεν τα έχει κόψει από τα δέντρα του αγροκτήματος αλλά τα έφερε από κρυμμένα καφάσια με μήλα Τουρκίας; Tον είδες να τα κόβει; Δεν τον είδες.

Πώς λοιπόν εμπιστεύεστε τους Πατέρες της Εκκλησίας πως παρέδωσαν πράγματι το λόγο του Θεού και δεν τον κατασκεύασαν ή δεν τον παραχάραξαν;

Πολύ απλά, δεν μπορείτε να κάνετε αλλιώς. Χωρίς αυτούς, γιοκ ιερές γραφές. Θα σας μείνει μόνο η Ιουδαϊκή Βίβλος
.

Ανώνυμος είπε...

`



Βρε παιδιά, ο Γιώργος δεν τα ξέρει όλα αυτά, και λογικό είναι, του ήρθε κεραμίδα απότομα στο κεφάλι...!

Οι μάρτυρες, δεν διδάσκουν τέτοια πράγματα.

Περιμένεις από τους μάρτυρες, να πούνε στους οπαδούς τους, ότι τον κανόνα της Γραφής, τον έδωσε η Ορθόδοξη Εκκλησία, και ο Άγιος Αθανάσιος;;;


Εδώ τους απαγορεύουν, να διαβάζουν σελίδες, στο ίντερνετ, και απαγορεύεται ο υπολογιστής, να είναι
μέσα σε δωμάτιο, αλλά ΜΟΝΟ στον διάδρομο, και σε κοινή θέα!!!


Πάρε και κατάλαβε, τι σημαίνει, πλύση εγκεφάλου, το έτος 2010μ.χ.





`

Ανώνυμος είπε...

Κατόπιν ἐμφάνισης κι ἄλλου Ἀνώνυμου σχολιαστή καὶ πρὸς ἀποφύγη σύγχυσης ἀπὸ τώρα καὶ εἰς τὸ ἑξῆς ὁτιδήποτε κι ἂν γράψω θὰ εἶναι σὲ Πολυτονικὸ ὥστε νὰ ξεχωρίζουμε μεταξύ μας.

Γιώργος είπε...

κ.Χρήστος:
Χα - Χα -Χα. Δεν περίμενα να βγάλεις ο ίδιος τα μάτια σου με τα ίδια σου τα χέρια.
Ευχαριστώ πολύ.

Α, γι' αυτό τώρα δεν μπορώ να δω.
Τώρα έχω την εξήγηση!!!

Ανώνυμος είπε...

(Γιώργος 28 Μαΐου 2010 11:51 π.μ.)Αυτό φυσικά γινόταν δεκτό επειδή είχαν εμπιστοσύνη ο ένας προς τον άλλο και γνώριζαν ότι οι έμπιστοι αδελφοί τους τους έλεγαν την αλήθεια.
Έτσι από 'έμπιστο σε έμπιστο' όλοι οι Χριστιανοί γνώριζαν ποιοί ήταν οι συγγραφείς των γνήσιων και θεόπνευστων Ευαγγελίων.

Κάπως ἔτσι ἔγινε δηλαδὴ.

Γιώργος είπε...

«κ.Χρήστος:
Γράφει λοιπόν η Σκοπιά: «Εν τέλει, όμως ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΙΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ;» ίσως ρωτήσετε;
Δηλαδή κ. Γιώργο η Σκοπιά ΡΩΤΑΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΥ ΡΩΤΗΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΣΑΣ.
Για να δούμε λοιπόν τι απαντάει η Σκοπιά κ. Γιώργο:
«ΝΑΙ, ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ»!!!!!!!!!!
Πως είπατε κ. Γιώργο;
Περαστικά σας λοιπόν κ. Γιώργο

Γιώργος:
Σκοπιά 15/6/2006 σ. 12
"...μεγαλύτερη σημασία από το να γνωρίζουμε την ταυτότητα των συγγραφέων έχει το να γνωρίζουμε ότι αυτό το βιβλίο γράφτηκε υπό την έμπνευση του καλύτερου Φίλου της ανθρωπότητας, του Ιεχωβά.
Μπορούμε, λοιπόν, να είμαστε βέβαιοι ότι περιέχει θεϊκή καθοδηγία για το καλό μας και δείχνει το δρόμο για την ευτυχία"»

κ.Χρήστος:
Συγχαρητήρια κ. Γιώργο για την καινούργια γκάφα που έκανες! Μόλις μου έδειξες μια ακόμη αντίφαση της Σκοπιάς!!!!!

Βέβαια δεν υπάρχει ούτε η παραμικρή αντίφαση.
Όλοι γνωρίζουν ή μπορούν να μάθουν ποιοι έγραψαν τις ευαγγελικές περικοπές του Χριστού.

Δεν θα σωθούν όμως από τη γνώση των ονομάτων των συγγραφέων αλλά από τη γνώση (περιλαμβανομένης και της εφαρμογής) των περιεχομένων των Ευαγγελίων.
(Ιωάννης 3:16 & 17:3)

Άρα μεγαλύτερης σημασίας είναι αυτό που γράφει η Σκοπιά 15/6/2006 σ. 12
"...μεγαλύτερη σημασία από το να γνωρίζουμε την ταυτότητα των συγγραφέων έχει το να γνωρίζουμε ότι αυτό το βιβλίο γράφτηκε υπό την έμπνευση του καλύτερου Φίλου της ανθρωπότητας, του Ιεχωβά."
Η σπουδαιότητα καθορίζεται πρωταρχικά από την αποδοχή της θεοπνευστίας της Α.Γ.

Αν λείπει η αποδοχή της θεοπνευστίας (όπως συμβαίνει με άθεους ή άθρησκους ή ντεϊστές),
η γνώση των ονομάτων των συγγραφέων δεν ωφελεί καθόλου.
Αν υπάρχει η αναγνώριση της θεοπνευστίας, μπορεί να οδηγήσει στα άλλα απαραίτητα βήματα για σωτηρία.


Γιώργος

Γιώργος είπε...

Κύριε Γιώργο, πώς γίνεται ο κύριος Χρήστος να γνωρίζει καλύτερα από εσάς τη Σκοπιά;
Ξεμπερδέψτε με!!!
Πίτερ

Ο κ.Χρήστος τη γνωρίζει απέξω και ανακατωτά.

Εγώ ..από μέσα....

Εξάλλου διαφέρει ο τρόπος 'γνώσης'.
Π.χ.
ο ένας παρατηρεί τα μήλα σε ένα Σούπερ Μάρκετ με σκοπό απλώς και μόνο την κριτική 'εξέταση'
και ο άλλος
τα αγοράζει για να τα χρησιμοποιήσει ως τροφή.

Σίγουρα από τα μήλα ωφελείται
όχι εκείνος που παρατηρεί μερικά σημεία μόνο και μόνο για κριτική
αλλά εκείνος που τα χρησιμοποιεί στη διατροφή του.

Έτσι ενώ ο κ.Χρήστος κριτικάρει
εγώ χρησιμοποιώ τη Σκοπιά για πνευματική διατροφή και μου αρέσει ιδιαίτερα.

[Στο παράδειγμα: Εγώ τρώω το μήλο και ο κ.Χρήστος ... το βλέπει γύρω - γύρω]

Γιώργος είπε...

Μάρτυρας Ιησού:
τον κανόνα της Γραφής, τον έδωσε η Ορθόδοξη Εκκλησία, και ο Άγιος Αθανάσιος.


Όταν ζούσε ο Αθανάσιος, δεν υπήρχε καμιά Εκκλησία με την ονομασία 'Ορθόδοξη'.

Γιώργος είπε...

Γιώργος: Εσείς όταν πάτε σε ένα Σούπερ Μάρκετ
για να αγοράσετε μήλα
μήπως θα αλλάζει η ποιότητα και η διατροφική αξία των μήλων
αν μάθετε ποιος τα μάζεψε ή ποιος τα έφερε στο Σούπερ Μάρκετ;

Ανώνυμος:
Η ποιότητα και η διατροφική αξία των μήλων δεν θα άλλαζε αλλά σίγουρα δεν θα τα αγόραζες αν μάθαινες πως ο προμηθευτής είναι καταδικασμένος χονδρέμπορος σάπιων προϊόντων και πως πουλάει εισαγόμενα μήλα αγνώστου προελεύσεως ως φρέσκα Ζαγοράς Πηλίου.

Αυτό είναι άσχετο.
Όταν πας στο Σούπερ Μάρκετ δεν ρωτάς ποιος είναι ο έμπορος ή ο προμηθευτής.
Η δυνατότητα να πουλιούνται ξένα προϊόντα ως εγχώρια υπάρχει, αλλά εσύ αγοράζεις αφού αποφασίσεις με βάση αυτό που παρατηρείς.

Η δε προέλευση των φρούτων δεν παίζει το βασικό ρόλο στην απόφαση για αγορά όσο η εμφανής ποιότητα.

Σε αντιστοιχία ο Χριστός στο παράδειγμα δεν μίλησε για το είδος κάποιου εμπόρου αλλά για την ποιότητα των φρούτων σε σχέση με το δέντρο που τα παράγει:

(Ματθαίος 7:17-20)
"κάθε καλό δέντρο παράγει καλούς καρπούς, αλλά κάθε σάπιο δέντρο παράγει άχρηστους καρπούς·
ένα καλό δέντρο δεν μπορεί να κάνει άχρηστους καρπούς, ούτε ένα σάπιο δέντρο μπορεί να παράγει καλούς καρπούς.
Κάθε δέντρο που δεν παράγει καλό καρπό κόβεται και ρίχνεται στη φωτιά. Πράγματι, λοιπόν, από τους καρπούς τους θα τους αναγνωρίσετε αυτούς"

Έστω κι αν εδώ η εφαρμογή είναι άλλη, εγώ δίνω σημασία στην ποιότητα των μήλων και όχι στον μεταφορέα!!!

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

`



Γιώργος είπε...

Μάρτυρας Ιησού:
τον κανόνα της Γραφής, τον έδωσε η Ορθόδοξη Εκκλησία, και ο Άγιος Αθανάσιος.


Όταν ζούσε ο Αθανάσιος, δεν υπήρχε καμιά Εκκλησία με την ονομασία 'Ορθόδοξη'.

01 Ιουνίου 2010 1:22 π.μ.

----------------




Αγαπητέ Γιώργο,

σε έχει φέρει σε δεινή θέση, η διδασκαλία της εταιρείας, η οποία σου άφησε μεγάλα κενά, γνώσεων και κριτικής σκέψης.

Έχεις άγνοια, μα παρ' όλα αυτά, επιμένεις να αναφέρεσαι σε θέματα, σοβαρά, και άγνωστα σε εσένα.

Σε ενημερώνω λοιπόν, πως η Ορθόδοξη Εκκλησία, δεν έχει κάποια αρχή, σαν την αρχή των αιρέσεων, και της μητέρας των αιρέσεων, τον παπισμό.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία, αποτελεί την αρχέγονη αποστολική καθολική, Εκκλησία Του Χριστού, που Ο Χριστός, την αγόρασε με το Άγιο αίμα Του.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία, δεν έχει αρχή και ούτε τέλος, είναι η Νύφη Του Νυμφίου.

Απλώς, Ο Κύριος Ιησούς Χριστός, ανέχεται τις σατανικές αιρέσεις, για να δώσει χρόνο για μετάνοια, στα πρόβατα Του, που έχουν χαθεί.

Ελπίζω να δεις το λάθος σου, και να επιστρέψεις και εσύ, στην αγκαλιά της Ορθόδοξης Εκκλησίας, πριν να είναι πολύ αργά.

Ο Σκοπός που γράφω, και προσπαθώ,
είναι αν μπορέσω, να βοηθήσω κάποιο πρόβατο, να βρει το δρόμο της σωτηρίας.

Αν καταφέρω έστω, να κάνω κάποιον, να σκεφτεί, τότε έχω καταφέρει, πολλά!




`

Ανώνυμος είπε...





Γιώργο,

επειδή αναφέρεσαι συνέχεια, σε μανάβικα και σε φρούτα,

για σχολίασε λίγο, και τα φρούτα του μπρούκλιν.

Στα παραθέτω, παρακάτω...(τα έχω πλύνει καλά).

+ + + + +


Ο Χριστός λοιπόν,μέσω του διορισμένου, πιστού και φρόνιμου δούλου Του, είπε:


ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΣΟΔΟΜΩΝ;"


1. ΝΑΙ... Γραφικαί Μελέται - τόμος Α΄ σελ. 121.

2. ΝΑΙ... Σκοπιά 7-1879 σελ. 8 (Αγγλική έκδοση).

3. ΟΧΙ... Σκοπιά 1-6-1952 σελ. 338 (Αγγλική έκδοση).

4. ΟΧΙ... Σκοπιά 15-2-1954 σελ. 61.

5. ΝΑΙ... Σκοπιά 1-8-1965 σελ. 479 (Αγγγλική έκδοση).

6. ΝΑΙ... Σκοπιά 1965 σελ. 364.

7.ΟΧΙ...Σκοπιά 1-6-1988 σελ. 31.

8. ΝΑΙ... Μπορείτε να Ζείτε για Πάντα (Παλαιά Έκδοση) σελ. 179.

9. ΟΧΙ... Μπορείτε να Ζείτε για Πάντα (Νέα Έκδοση) σελ. 179.

10. ΝΑΙ... Ενόραση - τόμος 2ος, σελ. 985 (Αγγλική έκδοση).

11. ΟΧΙ... Αποκάλυψη, σελ. 273.



`

Γιώργος είπε...

Γιώργος: Αν στο γραμματοκιβώτιό σας αφήσουν ένα διαφημιστικό,
εξαρτάται η αξία του περιεχομένου
από τη γνώση του
ποιος το έγραψε
ή ποιος σας το έφερε;

Ανώνυμος:
Θες να πεις πως η Εκκλησία έκανε απλώς τον ταχυδρόμο;
Διέσωσε, σεβάστηκε φύλαξε, διατήρησε αναλλοίωτο και μετέφερε το λόγο του Θεού, μέχρι να τον παραλάβατε κι εσείς;

Ζήλο Θεού δεν είχαν πάντα μόνο οι γνήσιοι Χριστιανοί αλλά και άλλοι, όπως π.χ. ο Σαούλ που αργότερα έγινε ο Απόστολος Παύλος.
Τα μετέπειτα χρόνια, μετά το θάνατο των Αποστόλων, φάνηκε αυτό.

Για να μιλήσουμε συγκεκριμένα και όχι αόριστα, όταν ο Ματθαίος έγραψε το Ευαγγέλιο που φέρει το όνομά του, αυτό κυκλοφόρησε πρώτα στα μέλη της αρχικής γνήσιας Εκκλησίας.
Ο Ματθαίος υπηρέτησε όπως ακριβώς
ο γραμματέας τον οποίο υπαγορεύει ο Διευθυντής.

Έτσι και το Ευαγγέλιο του Ματθαίου αποτελεί
το λόγο του Θεού και
όχι το λόγο του Ματθαίου.
Άρα αυτό που μετράει είναι το περιεχόμενο του λόγου του Θεού, ο οποίος και μεταφέρθηκε στα μέλη της Εκκλησίας.
Το τι έγινε τα μετέπειτα χρόνια, το ξεκαθάρισε ο Χριστός προφητικά στην παραβολή των ζιζανίων [που έσπειρε 'αθόρυβα' ο διάβολος ως "κατ' απομίμηση" Χριστιανούς] και του σίτου και αναφέρεται στο 13ο κεφάλαιο του Ματθαίου.
Μόνο στη συντέλεια θα γινόταν ο διαχωρισμός.

Άρα μέχρι τότε την Α.Γ. θα την είχαν και τα 'ζιζάνια' που θα συναυξάνονταν μαζί με τον 'σίτο' στο ίδιο χωράφι.

Γιατί λοιπόν και σ' αυτούς να μην υπήρχε ζήλος μετάδοσης και διαφύλαξης της Α.Γ. που υπήρχε και στον Σαούλ αλλά και στους Φαρισαίους επί πολλά χρόνια;

Γιώργος

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Κ. Γιώργο από γκάφα σε γκάφα πέφτεις. Γράφεις:

«Όταν ζούσε ο Αθανάσιος, δεν υπήρχε καμιά Εκκλησία με την ονομασία 'Ορθόδοξη'.»

Και σε ρωτώ. Είσαι βέβαιος πως η Εκκλησία τότε δεν καλούνταν Ορθόδοξη;

Και ξέρεις κάτι. Με φοβάσαι τόσο πολύ που και ψέματα να σου λέω θα φοβηθείς και θα αρχίζεις πάλι να μιλάς για φρούτα και αγγούρια.

Πριν λοιπόν σου απαντήσω σου δίνω την ευκαιρία να ανακαλέσεις.

Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

`



Ο Γιώργος είπε:


Ο Ματθαίος υπηρέτησε όπως ακριβώς
ο γραμματέας τον οποίο υπαγορεύει ο Διευθυντής.

Έτσι και το Ευαγγέλιο του Ματθαίου αποτελεί
το λόγο του Θεού και
όχι το λόγο του Ματθαίου.



---------------------


Και πως, αγαπητέ Γιώργο, έκανε λάθος ο Ματθαίος;



Γράφει ο Ματθαίος στο 27:9:

"Τότε επληρώθη το ρηθέν δια Ιερεμίου του προφήτου λέγοντος: Και έλαβον τα τριάκοντα αργύρια, την τιμήν του τετιμημένου ον ετιμήσαντο από υιών Ισραήλ"

Λοιπόν, ψάξε όσο θέλεις τον Ιερεμία. Αυτό το εδάφιο δεν θα το βρεις!
Και ας γράφει ο Ματθαίος ότι το λέει ο Ιερεμίας.

Πού είναι αυτό το εδάφιο;

Βρίσκεται στον προφήτη Ζαχαρία!



Γράφει ο Ζαχαρίας:

"και ερώ προς αυτούς: Ει καλόν ενώπιον υμών εστι, δότε στήσαντες τον μισθόν μου ή απείπασθε· και έστησαν τον μισθόν μου τριάκοντα αργυρούς" (Ζαχαρίας 11:12).

Είναι προφανές εδώ, ότι ο Ματθαίος έγραψε από μνήμης την προφητεία, και έκανε λάθος!


Νόμιζε ότι την είχε διαβάσει στον Ιερεμία, αλλά την είχε διαβάσει στον Ζαχαρία!

Συνεπώς, αυτά που έγραφε, δεν του τα υπαγόρευε ο Θεός. Δικά του ήταν!

Δεν είναι δυνατόν ο Θεός να του υπαγόρευσε λάθος πληροφορία.


Λες ο Θεός να μην ήξερε ποιος έγραψε την προφητεία στην πραγματικότητα;

Όμως ο Θεός τον άφησε να κάνει αυτό το λάθος, για να είναι αυτό το λάθος σήμερα, ατράνταχτη απόδειξη, απέναντι στην αιρετική Προτεσταντική άποψη της αλάθητης Αγίας Γραφής!"


Άρα Γιώργο, ή Ο Θεός έκανε λάθος, ή ο Ματθαίος!

Διάλεξε και πάρε....





`

Ανώνυμος είπε...

Γιώργος: Αυτό είναι άσχετο.
Όταν πας στο Σούπερ Μάρκετ δεν ρωτάς ποιος είναι ο έμπορος ή ο προμηθευτής.
Η δυνατότητα να πουλιούνται ξένα προϊόντα ως εγχώρια υπάρχει, αλλά εσύ αγοράζεις αφού αποφασίσεις με βάση αυτό που παρατηρείς.

Η δε προέλευση των φρούτων δεν παίζει το βασικό ρόλο στην απόφαση για αγορά όσο η εμφανής ποιότητα.

Δεν ρωτάς ποιος είναι ο προμηθευτής, επειδή εμπιστεύεσαι το Σούπερ Μάρκετ από το οποίο ψωνίζεις.

Με βάση αυτό που παρατηρείς, μπορείς να κρίνεις αν τα μήλα δεν έχουν απαγορευμένα φυτοφάρμακα; Μπορείς να κρίνεις αν είναι ή όχι μεταλλαγμένα;
Συνήθως αυτά με την καλύτερη εμφάνιση είναι και τα πιο επικίνδυνα αφού συνήθως την αποκτούν με όχι και τόσο φυσικές μεθόδους. Έχεις δει βιολογικά μήλα; Κάθε άλλο παρά σκίζουν από εμφάνιση και άρωμα.

Η προέλευση των φρούτων δεν παίζει βασικό ρόλο; Θα μας τρελλάνεις; Εσύ θα αγόραζες φρούτα από μια χώρα που επιτρέπει φυτοφάρμακα απαγορευμένα στην Ε.Ε. και που επιτρέπει την καλλιέργεια μεταλλαγμένων;
Όταν έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε μήλα ελληνικά και μήλα Μπαγκλαντές, εσύ διαλέγεις με κριτήριο την εμφάνιση;
Σου είναι αδιάφορη η προέλευσή τους;

Δυστυχώς για σας, στο θέμα της Καινής Διαθήκης δεν είχατε επιλογή, όπως είχατε με την Παλαιά Διαθήκη που μπορούσατε να διαλέξετε ανάμεσα στη Μασοριτική και σ’ αυτή των Ο’. Θέλοντας και μη, πήρατε αυτήν της ψεύτικης θρησκείας. Έτσι όμως αναγκαστικά παραδέχεστε πως η ψεύτικη θρησκεία διαφύλαξε το λόγο του Θεού και τον διατήρησε αναλλοίωτο και ανόθευτο, πράγμα ασυμβίβαστο με ψεύτικη θρησκεία. Δε νομίζεις
;

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

Κύριος Χρήστος είπε:

Κ. Γιώργο από γκάφα σε γκάφα πέφτεις. Γράφεις:

«Όταν ζούσε ο Αθανάσιος, δεν υπήρχε καμιά Εκκλησία με την ονομασία 'Ορθόδοξη'.»

Και σε ρωτώ. Είσαι βέβαιος πως η Εκκλησία τότε δεν καλούνταν Ορθόδοξη;

Και ξέρεις κάτι.

Με φοβάσαι τόσο πολύ που και ψέματα να σου λέω θα φοβηθείς και θα αρχίζεις πάλι να μιλάς για φρούτα και αγγούρια.

Πριν λοιπόν σου απαντήσω σου δίνω την ευκαιρία να ανακαλέσεις.
_____________________________

Αααααμμμάααααν…. Γιώργο τι γίνεται εδώ σήμερα;

Πώς επιτρέπεις να σου τη λέει έτσι ο κύριος Χρήστος;

Σε προκαλεί ανοιχτά και δε μιλάς;

Γιώργο απάντησέ του αμέσως μπας και το σώσεις.

Έχω μια ιδέα.

Πάρε το λεξικό του κυρίου Μπαμπινιώτη που το αποδέχεστε ΟΛΟΙ οι Μάρτυρες του Ιεχωβά και ψάξε βρες τη λέξη «Ορθοδοξία» σκίσε τη γάτα από την αρχή!!!

ΕΛΑ ΓΙΩΡΓΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ!!!

Εσύ όμως Γιώργο ξέρεις τι θα πει «Ορθοδοξία» δε ξέρεις;

Πρόσεξε τί θα πεις...

Πίτερ

Ανώνυμος είπε...

`



Έλα ρε Γιώργο, μη το πάρεις κατάκαρδα, για όλα υπάρχει, η πρώτη φορά!

Αναζήτησε την αλήθεια, και θα την βρεις,
αρκεί να αφήσεις τον εαυτό σου ελεύθερο, και να ζητήσεις την βοήθεια Της Αγίας Τριάδας, και είμαι σίγουρος, πως θα βρεις την αλήθεια, η οποία υπάρχει, μόνο, στην Ορθοδοξία!




`

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Γιώργος είπε...

k.Xρήστος:
Κ. Γιώργο από γκάφα σε γκάφα πέφτεις. Γράφεις:
«Όταν ζούσε ο Αθανάσιος, δεν υπήρχε καμιά Εκκλησία με την ονομασία 'Ορθόδοξη'.»
Και σε ρωτώ. Είσαι βέβαιος πως η Εκκλησία τότε δεν καλούνταν Ορθόδοξη;

k.Χρήστο, μπορείς να μου πεις από πότε έγινε έναρξη της ονομασίας 'Ορθόδοξη';

Οι αρχικοί γνήσιοι Χριστιανοί του πρώτου αιώνα δεν ονομάζονταν 'ορθόδοξοι'.

Η αρχική γνήσια Χριστιανική Εκκλησία των ημερών που ζούσαν οι Απόστολοι - άρα μέχρι το τέλος του 1ου αιώνα - δεν ονομάζονταν 'ορθόδοξη'.

Η θεόπνευστη Κ.Δ. δεν χρησιμοποιεί
ούτε τη λέξη 'ορθόδοξη'
ούτε τη λέξη 'ορθοδοξία' ως προσδιοριστική της Χριστιανικής Εκκλησίας.

Μπορείς να μου πεις από πότε άρχισαν οι αποστάτες (φυσικά όχι σύμφωνα με σας)
Χριστιανοί να ονομάζονται 'ορθόδοξοι';

Μπορείτε να μου αναφέρετε ένα βιβλίο θρησκευτικών
- οποιασδήποτε τάξης Γυμνασίου ή Λυκείου - που να γράφει από πότε και στο εξής κάποιοι λεγόμενοι Χριστιανοί άρχισαν να αυτοαποκαλούνται 'ορθόδοξοι';

Γιώργος

Χρήστος - αντιαιρετικός είπε...

Κ. Γιώργος είπε:


"Μάρτυρας Ιησού:
τον κανόνα της Γραφής, τον έδωσε η Ορθόδοξη Εκκλησία, και ο Άγιος Αθανάσιος.


Όταν ζούσε ο Αθανάσιος, δεν υπήρχε καμιά Εκκλησία με την ονομασία 'Ορθόδοξη'.

01 Ιουνίου 2010 1:22 π.μ."


Κανείς λάθος. Την ίδια εποχή που ζούσε ο Μέγας Αθανάσιος ΖΟΥΣΕ και ο Θεοφιλος Αλεξανδρείας δηλ. στα μέσα του 4ου αιώνα. Για να δούμε τι λέει άραγε σε ένα κανόνα του Ο Θεόφιλος Αλεξανδρείας:

Κανών β΄ του Θεοφίλου Αλεξανδρείας : «Περί των κοινωνησάντων τοις Αρειανοίς και μέχρι του νυν τας εκκλησίας κατεχόντων, ως έχει το έθος γινέσθω. Ούτω μεν τοι, ώστε ετέρους καταστήναι, μαρτυρουμένους εν ορθοδοξία, κακείνους αυλίζεσθαι. Ούτως οικονομουμένων και τούτων, ώσπερ και εν ταις άλλαις πόλεσι πεποιήκασιν οι εν τη Θηβαΐδι ορθόδοξοι επίσκοποι, οι καταστάντες παρά Απόλλωνος του επισκόπου και κοινωνήσαντες τοις έχουσι τας εκκλησίας Αρειανοίς επιτιμάσθωσαν, ει γε γνώμη εαυτών πεποιήκασι τούτο. Ει δε υπήκοοι γεγόνασι τω οικείω επισκόπω, αυλιζέσθωσαν ως μη επεγνωκότες το εύλογον. Και ει μεν πάντες οι λαοί τούτους αποποιούνται μετά των άλλων, έτεροι χειροτονείσθωσαν· ει δε αντιποιούνται αυτών μετ' εκείνων, οις κεκοινωνήκασι, ταύτης και ούτοι αποπειράσθωσαν της συνηθείας, η εχρήσαντο οι εν Θηβαΐδι πάντες ορθόδοξοι επίσκοποι.»


Λέει ποτέ κάτι ο "Αντιαιρετικός" Κ. Γιώργο, χωρίς αποδείξεις;

Και αν θες να δεις αν υπάρχει αυτός ο κανόνας ή τον έβγαλα από το μυαλό μου πήγαινε στο "Πηδάλιο" σελίδα 678.


Χρήστος - αντιαιρετικός

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

Α, ρε Γιώργο δε με ακούς.

Με απογοήτευσες για μια ακόμη φορά.

Πίτερ

Γιώργος είπε...

κ.Χρήστος
...μαρτυρουμένους εν ορθοδοξία... οι εν Θηβαΐδι πάντες ορθόδοξοι επίσκοποι.»
Λέει ποτέ κάτι ο "Αντιαιρετικός" Κ. Γιώργο, χωρίς αποδείξεις;

Εννοείτε κ.Χρήστο ότι και οι αργότερα ονομαζόμενοι 'καθολικοί' λεγόταν 'ορθόδοξοι' και μαζικά σας πρόδωσαν και σας εγκατέλειψαν όλοι μαζί αλλάζοντας το όνομά τους;

Δεν μου απαντήσατε όμως:

Βάλατε έναν κανόνα που αποκαλείται:
Κανών β΄ του Θεοφίλου Αλεξανδρείας
Δηλαδή πρόκειται για δικές του ιδέες χωρίς γενικό χαρακτήρα και χωρίς να υπάρχει επίσημη και γενική ονομασία

Πότε όμως
αναγνωρίστηκαν, επικυρώθηκαν και
καθιερώθηκαν επίσημα οι ιδέες του
αυτές,
ώστε να προκύψει ένα επίσημο όνομα από τις περιγραφές του;

Η αναφορά / χαρακτηρισμός του Θεόφιλου δεν σημαίνει τίποτα.
Απλώς τους διαχωρίζει - ως αντίθεση - από τους αποκαλούμενους 'Αρειανούς'

Αυτό που σας ρώτησα είναι:
Από πότε και στο εξής άρχισαν να αυτοχαρακτηρίζονται επίσημα πλέον οι αποστάτες (όχι για τους ίδιους) Χριστιανοί ως 'ορθόδοξοι'

Εξάλλου σας ρώτησα επίσης
αν υπάρχουν σύγχρονα σχολικά θρησκευτικά βιβλία
(Γυμνασίου και Λυκείου)
που να αναφέρουν
από πότε και στο εξής άρχισαν
μερικοί Χριστιανοί να αυτοαποκαλούνται επίσημα 'ορθόδοξοι'

Σε αυτό δεν έχετε απαντήσει.

Γιατί δεν απαντάτε και ξεφεύγετε σε αοριστολογίες;


Γιώργος

Γιώργος είπε...

Α, ρε Γιώργο δε με ακούς.
Με απογοήτευσες για μια ακόμη φορά.
Πίτερ

Α, ρε Πίτερ, με κάνεις και γελάω.

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

Πίτερ:
Α, ρε Γιώργο δε με ακούς.
Με απογοήτευσες για μια ακόμη φορά.

Γιώργος:
Α, ρε Πίτερ, με κάνεις και γελάω.
_____________________________________

A, ρε Γιώργο με κάνεις και κλαίω. :-(

Τελικά δεν είπες ο Μπαμπινιώτης τί λέει στο λεξικό του για την Ορθδοξία;

Το΄ψαξες καθόλου;

Πίτερ

Γιώργος είπε...

θα επανέλθω με το θέμα:
ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΣΟΔΟΜΩΝ;"

Προκαταρκτικά αναφέρω, ότι δεν πρόκειται μόνο για αυτούς όσον αφορά την ανάσταση.

Υπάρχουν και
όσοι δεν επέζησαν από τον 'κατακλυσμό του Νώε',

η γυναίκα του Λωτ,

οι Αιγύπτιοι που πνίγηκαν στην Ερυθρά θάλασσα,

οι Φαρισαίοι και άλλοι θρησκευτικοί ηγέτες,

ο Ιούδας Ισκαριώτης

ο Ανανίας και η γυναίκα του
κλπ.

Ανώνυμος είπε...

`


Γιώργο,

εγώ μίλησα, ΜΟΝΟ, για τους Σοδομίτες,
και έδειξα και τα ντοκουμέντα, από την οργάνωση.

Μη το ανοίξεις αυτό το θέμα, γιατί το έχεις χαμένο, από τώρα!


`

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Χα – Χα – Χα κ. Γιώργο την πάτησες για μία ακόμη φορά και πας να καλύψεις την γκάφα σου γράφοντας ως γνωστόν άρες –μάρες – κουκουνάρες και πηγαίνοντας αλλού την κουβέντα. Αλλά θα συμφωνήσω μαζί σου. Οι Ορθόδοξοι Επίσκοποι του 4ου αιώνα δεν είναι Χριστιανοί αλλά Μουσουλμάνοι οπότε δεν έχουμε Ορθοδοξία επί εποχής Μ. Αθανασίου.. Επίσης θα συμφωνήσω μαζί σου και για τον Θεόφιλο Αλεξανδρείας. Ένας άγνωστος ήταν και άσχετος με τα θέματα του Χριστιανισμού. Βρε άσχετε που πας να κρυφτείς πίσω από τις άρες –μάρες – κουκουνάρες σου. Ολόκληρος Πατριάρχης Αλεξανδρείας ήταν. Άσχετε, ε άσχετε. Πάρε λοιπόν για μια ακόμη φορά την γκάφα σου για να μην τα ξαναβάλεις με τον «Αντιαιρετικό»:

«Κ. Γιώργος είπε:


"Μάρτυρας Ιησού:
τον κανόνα της Γραφής, τον έδωσε η Ορθόδοξη Εκκλησία, και ο Άγιος Αθανάσιος.


Όταν ζούσε ο Αθανάσιος, δεν υπήρχε καμιά Εκκλησία με την ονομασία 'Ορθόδοξη'.

01 Ιουνίου 2010 1:22 π.μ."


Κανείς λάθος. Την ίδια εποχή που ζούσε ο Μέγας Αθανάσιος ΖΟΥΣΕ και ο Θεοφιλος Αλεξανδρείας δηλ. στα μέσα του 4ου αιώνα. Για να δούμε τι λέει άραγε σε ένα κανόνα του Ο Θεόφιλος Αλεξανδρείας:

Κανών β΄ του Θεοφίλου Αλεξανδρείας : «Περί των κοινωνησάντων τοις Αρειανοίς και μέχρι του νυν τας εκκλησίας κατεχόντων, ως έχει το έθος γινέσθω. Ούτω μεν τοι, ώστε ετέρους καταστήναι, μαρτυρουμένους ΕΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, κακείνους αυλίζεσθαι. Ούτως οικονομουμένων και τούτων, ώσπερ και εν ταις άλλαις πόλεσι πεποιήκασιν οι εν τη Θηβαΐδι ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ, οι καταστάντες παρά Απόλλωνος του επισκόπου και κοινωνήσαντες τοις έχουσι τας εκκλησίας Αρειανοίς επιτιμάσθωσαν, ει γε γνώμη εαυτών πεποιήκασι τούτο. Ει δε υπήκοοι γεγόνασι τω οικείω επισκόπω, αυλιζέσθωσαν ως μη επεγνωκότες το εύλογον. Και ει μεν πάντες οι λαοί τούτους αποποιούνται μετά των άλλων, έτεροι χειροτονείσθωσαν• ει δε αντιποιούνται αυτών μετ' εκείνων, οις κεκοινωνήκασι, ταύτης και ούτοι αποπειράσθωσαν της συνηθείας, η εχρήσαντο οι εν Θηβαΐδι ΠΑΝΤΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ.»


Λέει ποτέ κάτι ο "Αντιαιρετικός" Κ. Γιώργο, χωρίς αποδείξεις;

Και αν θες να δεις αν υπάρχει αυτός ο κανόνας ή τον έβγαλα από το μυαλό μου πήγαινε στο "Πηδάλιο" σελίδα 678.»

Και πάμε τώρα στο άλλο ερώτημα που μου άφησες αναπάντητο.

Που γράφει η Γραφή πόσα και ποια πρέπει να είναι τα βιβλία της Καινής Διαθήκης.

Χρήστος – αντιαιρετικός

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Κ. Γιώργο, αφού ξέρετε πως τίποτα δεν λέω τυχαία. Όταν σας είπα να ανακαλέσετε έπρεπε να το κάνετε πριν να είναι αργά και εκτεθείτε. Θα έλεγα εγώ κάτι χωρίς να έχω αδιάσειστα ντοκουμέντα στα χέρια μου;

Ισχυριστήκατε πως την εποχή του Μ. Αθανασίου ούτε Ορθοδοξία υπήρχε, ούτε οι Χριστιανοί ονομάζονταν Ορθόδοξοι.

Σας παρουσίασα τον β΄ κανόνα του Θεοφίλου Αλεξανδρείας που μιλάει για Ορθοδοξία και Ορθόδοξους Επισκόπους και ισχυριστήκατε πως ήταν δικές του ιδέες χωρίς γενικό χαρακτήρα και χωρίς να υπάρχει επίσημη και γενική ονομασία.

Όλοι καταλαβαίνουν πως όλα αυτά που ισχυρίζεστε είναι σπασμωδικά και παράλογα για να ξεφύγετε από την δεινή θέση που έχετε περιέλθει και γράφετε αστειότητες. Πρώτον γιατί ο Θεόφιλος Αλεξανδρείας δεν ήταν κανένας τυχαίος αλλά ολόκληρος Πατριάρχης. Και δεύτερον μιλάει για Ορθόδοξους Επισκόπους. Αυτοί λοιπόν τι ποιμαίνουν; Μουσουλμάνους ή Βουδιστές πιστούς; Και αφού αυτοί αποκαλούνται Ορθόδοξοι, οι πιστοί τι θα είναι; Δεν θα είναι Ορθόδοξοι; Άρα και η Εκκλησία που αποτελείται από ιερείς Ορθοδόξους και λαϊκούς Ορθοδόξους τι θα είναι; Δεν θα είναι Ορθόδοξη;

Και βρήκατε σωσίβιο σ’ αυτό που ανέφερα και πιο πάνω. Αυτό δηλ. που ισχυριστήκατε, πως όλα αυτά είναι χωρίς γενικό χαρακτήρα και χωρίς να υπάρχει επίσημη και γενική ονομασία, αλλά προσωπικές απόψεις του Θεοφίλου Αλεξανδρείας.

Και σας ρωτώ. Ολόκληρος Πατριάρχης θα χρησιμοποιούσε όρους που ήταν μη επίσημοι και μη γενικοί;

Για να μην σας παιδεύω άλλο κ. Γιώργο, θα σας πω, πως ο Θεόφιλος Αλεξανδρείας χρησιμοποίησε όρους που ήταν και γενικού χαρακτήρα και υπήρχε και επίσημη και γενική ονομασία.

Και ξέρετε γιατί; ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Πάμε λοιπόν να τους δούμε:
Κανόνας ΣΤ «Επειδή πολλοί την εκκλησιαστική ευταξία ανατρέπουν θέλοντας να βρούν αιτίες εναντίον ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ» Πηδάλιο σελ. 159.

Κανόνας Ζ: «Όσοι προστίθενται στην ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και όσοι σώζονται από τις αιρέσεις τους δεχόμαστε κατά την προβλεπομένη ακολουθία και συνήθεια ….. όλους όσους θελήσουν να προστεθούν στην ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ σαν Έλληνες τους δεχόμεθα.»
Πηδάλιο σελ. 163.

Έτσι που λες κ. Γιώργο έχουν τα πράγματα. Γι’ αυτό λέει και ο σοφός λαός: «Δεν ήξερες; Δεν ρώταγες;»

Χρήστος – αντιαιρετικός

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

Γιώργο ξέρεις τι σκέφτομαι;

Μη ξαναράψεις σχόλια το μήνα Μάιο με αρχές Ιουνίου.

Όλο σε γκάφες πέφτεις.

Δεν είναι οι μήνες σου βρε παιδάκι μου.

Τώρα θα μου πεις, " τους άλλους μήνες δεν εκανα γκάφες;"

Βρε και τους άλλους μήνες έκανες, έχεις δυνατή παράδοση σε αυτό αλλά όχι τόσες βρε Γιώργο.

Παράτα τα βρε Γιώργο δε το΄χεις.

Πίτερ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

Γιώργο αλήθεια δε σε έχω ρωτήσει ποτέ.

Εχεις διαβάσει ποτέ στη ζωή σου κανένα χριστιανικό ορθόδοξο βιβλίο ή έτσι στα ψέματα μας κάνεις ότι ερεύνησες;

Εκτός της Αγίας Γραφής εννοώ.

Θα ήθελα να μάθω επειδή εσείς οι Μάρτυρες δεν βαπτίζεστε παρά τη θέλησή σας, τότε που οι γονείς σου σε βοηθούσαν να γνωρίσεις ανάμεσα στις θρησκείες του κόσμου την καλύτερη, ποιά χριστιανικά Ορθόδοξα βιβλία μελετήσατε τότε θυμάσαι μήπως;

Πίτερ

Γιώργος είπε...

κ.Χρήστος:
Και αν θες να δεις αν υπάρχει αυτός ο κανόνας ή τον έβγαλα από το μυαλό μου πήγαινε στο "Πηδάλιο" σελίδα 678.»

Καλά, από "Πηδάλιο" τι να λέμε τώρα.
Εσείς οι ίδιοι τα λέγατε!!!

Ακόμα και σε ένας κάλαθος των αχρήστων περιέχει μερικές φορές και πιο χρήσιμα πράγματα.

Γι' αυτό και οι ίδιοι οι ορθόδοξοι έχουν το "Πηδάλιο" σε χειρότερη θέση από έναν κάλαθο των αχρήστων.

Γι' αυτό και ένας κάλαθος των αχρήστων είναι σε ΕΜΦΑΝΕΣ ΜΕΡΟΣ παντού,
ενώ
το "Πηδάλιο" είναι χαντακωμένο... για να μη φαίνεται... και πάθουν οι ίδιοι οι ορθόδοξοι τίποτα... αν διαβάσουν όσα γράφει.

Γιώργος είπε...

k.Χρήστος:
Και σας ρωτώ. Ολόκληρος Πατριάρχης θα χρησιμοποιούσε όρους που ήταν μη επίσημοι και μη γενικοί;

Όχι,
ρωτήστε καλύτερα και λίγο τον Οικουμενικό σας (Υπερ-) Πατριάρχη Βαρθολομαίο να σας πει σχετικά.
Μόλις πριν τον κατηγορούσατε ως αιρετικό.
Τόση αξία προσδίδετε σε όλα όσα λέει και πράττει!!!

Γιώργος είπε...

ΠΙΤΕΡ:
Γιώργο αλήθεια δε σε έχω ρωτήσει ποτέ.
Εχεις διαβάσει ποτέ στη ζωή σου κανένα χριστιανικό ορθόδοξο βιβλίο ή έτσι στα ψέματα μας κάνεις ότι ερεύνησες;

Ηθελα να ρωτήσω τι θρησκευτικά μαθαίνουν οι μαθητές στο Σχολείο επί 12 χρόνια.

Εγώ τουλάχιστο επί 12 τα μάθαινα - τότε ήταν υποχρεωτικά τα θρησκευτικά στο Σχολείο.
Έτσι μάθαινα θέλοντας και μη τα των ορθοδόξων... από πρώτο χέρι... από πολλούς θεολόγους καθηγητές.

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

ΠΙΤΕΡ:
Γιώργο αλήθεια δε σε έχω ρωτήσει ποτέ.
Εχεις διαβάσει ποτέ στη ζωή σου κανένα χριστιανικό ορθόδοξο βιβλίο ή έτσι στα ψέματα μας κάνεις ότι ερεύνησες;

Γιώργος:
Ηθελα να ρωτήσω τι θρησκευτικά μαθαίνουν οι μαθητές στο Σχολείο επί 12 χρόνια.

Εγώ τουλάχιστο επί 12 τα μάθαινα - τότε ήταν υποχρεωτικά τα θρησκευτικά στο Σχολείο.

Έτσι μάθαινα θέλοντας και μη τα των ορθοδόξων... από πρώτο χέρι... από πολλούς θεολόγους καθηγητές.
___________________________________

xa xa xa..

Τί ήταν τώρα αυτό απάντηση;

Άστο Γιώργο, κατάλαβα.

Όχι βιβλίο αλλά ούτε επικεφαλίδα χριστιανικού ορθόδοξου βιβλίου δεν έχεις διαβάσει.

Και δε μου λες;

Αφού έχουν έτσι τα πράγματα, με ποιά κριτήρια σε έβαλαν οι γονείς σου να διαλέξεις την καλύτερη θρησκεία;

Διαβάζοντας μόνο τη ΣΚΟΠΙΑ;

Ωραία ελευθερία ρε συ να τη χαίρεσαι.

Με τέτοια πλύση εγκεφάλου κι εγώ αργά η γρήγορα θα γινόμουν πλασιέ.

Α, ρε Γιώργο είσαι σκέτη απογοήτευση.

Μα ούτε ένα χριστανικό Ορθόδοξο βιβλίο ρε Γιώργο;

Ούτε ένα;

Και μιλάς κι από πάνω;

Εμείς που σου μιλάμε για την Οργάνωση, έχουμε ολόκληρες βιβλιοθήκες σπίτια μας από δικά σας βιβλία.

Μη σου πω ότι περισσότερα έχουμε από τη Σκοπιά παρά δικά μας χα χα χα (που λέει ο λόγος)

Κόσκινο την κάναμε τη Σκοπιά.(κυριολεκτικά αυτό)

Άρα, μετα από έρευνα λέμε όσα λέμε.

Κρίμα Γιώργο και σε είχα γα ερευνητή αλλά δε το΄χεις.

Μα ούτε ένα βιβλίο ρε Γιώργο;

Ούτε ένα;

Α, ρε Γιώργο..

Τί κάνεις ρε Γιώργο;

Πίτερ

Ανώνυμος είπε...

Γιώργος: Όταν ζούσε ο Αθανάσιος, δεν υπήρχε καμιά Εκκλησία με την ονομασία 'Ορθόδοξη'.

Χρήστος: Την ίδια εποχή που ζούσε ο Μέγας Αθανάσιος ΖΟΥΣΕ και ο Θεοφιλος Αλεξανδρείας δηλ. στα μέσα του 4ου αιώνα.

ο Θεόφιλος Αλεξανδρείας δεν ήταν κανένας τυχαίος αλλά ολόκληρος Πατριάρχης.

ο Θεόφιλος Αλεξανδρείας χρησιμοποίησε όρους που ήταν και γενικού χαρακτήρα και υπήρχε και επίσημη και γενική ονομασία.

Και ξέρετε γιατί; ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ! Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ
!


“Τους προστιθεμένους τη ορθοδοξία και τη μερίδι των σωζομένων, από αιρετικών, δεχόμεθα κατά την υποτεταγμένην ακολουθίαν και συνήθειαν.”
Από τον κανόνα ζ’ της Β’ Οικουμενικής Συνόδου (Κων/πολη 381 μ.Χ.)

Η “Ορθοδοξία” ήταν επίσημος όρος ήδη από τη δεύτερη Οικουμενική Σύνοδο αν και η Εκκλησία εξακολουθούσε να ονομάζεται Αγία του Θεού Καθολική και Αποστολική και όχι Ορθόδοξη.

Η δεύτερη Οικουμενική Σύνοδος έγινε το 381 μ.Χ. ΟΜΩΣ ο Μέγας Αθανάσιος έζησε μέχρι το 373 μ.Χ.
Αν δεν έχετε άλλη αναφορά για την επίσημη χρήση των όρων “ορθοδοξία” και “ορθόδοξοι” πριν το 373 μ.Χ., έτος θανάτου του Αθανασίου, νομίζω ότι κερδίζει ο Γιώργος (από καθαρή τύχη βέβαια).

Ο Θεόφιλος Αλεξανδρείας, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, όσο ζούσε ο Αθανάσιος και μέχρι το 399 μ.Χ. ήταν Ωριγενιστής, οπότε και υποχρεώθηκε, σε Σύνοδο στην Αλεξάνδρεια, να καταδικάσει τον Ωριγενισμό και τους οπαδούς του. Υπήρξε φιλάργυρος, συκοφάντης, δολοπλόκος, φανατικός πολέμιος και διώκτης του Ιωάννη του Χρυσόστομου, διά τούτο μισητός παρά πάσιν εγένετο, όπως λέει και το Πηδάλιο και ως γνωστόν η “Ορθοδοξία” δεν τιμά τη μνήμη του. Τυχαίο; Δε νομίζω.

Nikos.

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

Νικολάκη, πού είσαι ρε μεγάλε;

Ζεις;

Τελικά τί έκανες βρήκες ποιός δημιούργησε τα ψάρια που έγιναν πιθήκα που έγιναν αρχάνθρωπος που έγιναν αστρναύτες ή το ψάχνεις ακόμα μαζί με τη επιστήμη σου;

Πιτερ

Ανώνυμος είπε...

Φίλτατε Πίτερ, κατόπιν εκτενούς έρευνας και ωρίμου σκέψεως, θεωρώ πιθανότερο πως ο Κύριος Σαβαώθ λαβών γην πηλόν, έπλασε ζώον και λαλητόν αυτόν έθετο επί γης. Λίγο χώμα, πλούσιο σε ούρα και κόπρανα της ήδη δημιουργημένης πανίδος και μια θεϊκή ροχάλα, ήταν η γενεσιουργός αιτία του ανθρώπου. Η Επιστήμη φυσικά πλανάται πλάνην οικτράν.

Nikos.

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

Φίλτατε Πίτερ, κατόπιν εκτενούς έρευνας και ωρίμου σκέψεως, θεωρώ πιθανότερο πως ο Κύριος Σαβαώθ λαβών γην πηλόν, έπλασε ζώον και λαλητόν αυτόν έθετο επί γης. Λίγο χώμα, πλούσιο σε ούρα και κόπρανα της ήδη δημιουργημένης πανίδος και μια θεϊκή ροχάλα, ήταν η γενεσιουργός αιτία του ανθρώπου. Η Επιστήμη φυσικά πλανάται πλάνην οικτράν.
__________________________________

Ροχάλα τα λένε τώρα τα ψαράκια Νίκο;

Πίτερ

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Κ. Nikos καλησπέρα σας,
Που ήσασταν μας λείψατε τόσο καιρό. Νομίζω πως είναι φανερό πως όταν ο κ. Γιώργος ισχυρίζεται πως δεν υπήρχε η Ορθοδοξία όσο ζούσε ο Μ. Αθανάσιος δεν εννοεί ακριβώς την ημερομηνία του θανάτου του, αλλά θέλει να το διαφοροποιήσει από την Ορθοδοξία μετά το Σχίσμα. Γι’ αυτό μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε.

Παρόλα αυτά δεν έχω πρόβλημα να σας απαντήσω. Γιατί δεν θα σας δώσω μόνο μία αναφορά περί της Ορθοδοξίας αλλά πολλές. Και όχι από τυχαίο πρόσωπο, αλλά από τον Ευσέβιο Καισαρείας (280 – 340 μ.Χ.) τον πατέρα της Εκκλησιαστικής Ιστορίας. Ας αρχίσουμε λοιπόν:

«Ότι δε επέζη τότε, αρκεί να επιβεβαιωθεί υπό δύο μαρτύρων, είναι δε τούτοι αξιόπιστοι διότι εκπροσωπούν ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, αφού πρόκειται περί του Ειρηναίου και του Κλήμεντος Αλεξανδρείας» 3,23, 2.

«Πουθενά εκκλησιαστικός κατά την διαδοχή άνδρας δεν αξίωσε να μνημονεύσει κανένα από αυτά τα κείμενα στα συγγράμματά του, ενώ εξ’ άλλου ο χαρακτήρας της εκφράσεως αυτών παραλλάσσει πάρα πολύ από το αποστολικό ήθος, και η τάσις των περιεχομένων αυτών, απομακρυνομένη υπερβολικώς από την ΑΛΗΘΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, σαφώς αποδεικνύει ότι είναι πλάσματα αιρετικών ανδρών». 3,25, 7.

«Από αυτές η επιστολή προς την εκκλησία των Λακεδαιμονίων είναι κατηχητική της
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ και έχει υπόθεση την ειρήνη και ενότητα».4,23, 2.

«Στην επιστολή αυτή φαίνεται σαν επακριβή εικόνα η ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΙΣΤΗ του Πινυτού ….» 4,23,8.

«Είναι όμως φυσικό ότι ονομαστί μνημονεύουμε εκείνους των οποίων η ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΙΣΤΗ έφθασε σε μας εγγράφως». 5,22.

«Αφού λοιπόν ο Παύλος εξέπεσε μαζί με την ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΙΣΤΗ και από την επισκοπή, το λειτούργημα της Εκκλησίας Αντιόχειας διεδέχθη ο Δόμνος, όπως έχει λεχθεί». 7,30,18.

Πιστεύω πως είναι αρκετά αυτά κ. Κ. Nikos.

Όσο για τον Θεόφιλο Αλεξανδρείας μας τα μπερδεύετε λίγο. Δεν ήταν Ωριγενιστής όπως γράφετε αλλά όπως γράφει και το Πηδάλιο το οποίο αναφέρατε ότι ήταν ωφέλιμο από τον Ωριγένη το έπαιρνε ότι όχι το απέρριπτε. Το ίδιο περίπου λέει και ο Φειδάς στην Πάπυρος – Λαρούς. Μετά πράγματι έγιναν τα άλλα όπως τα λέτε.

Καλό σας βράδυ.

Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

`



Όποτε τα βρει σκούρα, ο Γιώργος,

τότε ξυπνάει, ο Νίκος,

τυχαίο...;

Είδα καλά, ή έκανα λάθος;

Ο Νίκος ο αντίχριστος, μιλάει και επικαλείται, το ιερό πηδάλιο;;;


Να μη τρελαθούμε, έτσι..; !!!!


Μήπως κάποιος τρώει τον εμετό του, εδώ μέσα..;


Λέω ''μήπως''....(!)



`

Ανώνυμος είπε...

Ο άνθρωπος, Πίτερ, θέλει παραμυθία στη ζωή του και κυρίως στο θάνατό του. Χρειάζεται Πατέρα παντοδύναμο. Απαιτεί η ύπαρξή του να είναι ο λόγος της ύπαρξης του σύμπατος. Απαιτεί επιβράβευση, “μισθό”, αιωνιότητα.
Η αθεϊστική Εξελικτική θεωρία τον αποστερεί απ’ όλα αυτά, που ο ίδιος επινόησε. Τον καθιστά ταπεινό, ορφανό. Δεν είναι πια ο σταρ της Δημιουργίας, με του οποίου τη ζωή, τις πράξεις και τις σκέψεις, ασχολείται ο ίδιος ο Δημιουργός. Ξαφνικά νιώθει ξένος, ασήμαντος, ματαιόδοξος.
Είναι απόλυτα φυσικό να πολεμά με νύχια και με δόντια μία θεωρία που του αποστερεί κάθε παρηγοριά. Αυτό συμβαίνει επειδή η ανθρωπότητα δεν έχει ακόμη ενηλικιωθεί. Πιάνεται απ’ τη φούστα της μαμάς, κρύβεται στην αγκαλιά του Πατρός, επειδή φοβάται να αποδεχθεί την πραγματικότητα.

Αν και δικαιολογημένο, είναι ανώριμο και δειλό να επαφίεται σε μυθικούς, υπερφυσικούς ποιητές - κριτές των πάντων. Ο άνθρωπος μπορεί και χωρίς υπέρτατο προστάτη, χωρίς υπέρτατο νομοθέτη, μπορεί και χωρίς ανταμοιβή, χωρίς απειλές για αιώνια τιμωρία, μπορεί χωρίς Παράδεισο. Αυτά είναι παιδικά βοηθήματα – κάτι σαν “security blanket”, μαξιλάρι, λούτρινο ζωάκι που κάποιοι δεν αποχωρίζονται ποτέ. Είναι φυσικό και κατανοητό πολλοί να παραμένουν προσκολλημένοι στη νηπιακή ηλικία, να δυσανασχετούν με μια θεωρία που απομυθοποιεί και ξεγυμνώνει. Που τους στερεί τον αιώνιο παράδεισο, καθιστώντας τους προσωρινούς και αναλώσιμους.

Κάποτε η ανθρωπότητα θα ενηλικιωθεί, θα συνετιστεί και θα συμφιλιωθεί με τη θέση της στη γη και το σύμπαν, ο άνθρωπος θα αποδεχθεί το πεπερασμένο, το προσωρινό τής ύπαρξής του. Ήρεμος και ακομπλεξάριστος, θα βρει τον ανθρωπισμό του και τον ορθολογισμό του.


«δος αυτοίς Κύριε, τι δώσεις αυτοίς; δος αυτοίς μήτραν ατεκνούσαν και μαστούς ξηρούς.» [Ωσηέ 9:14]

«εν ρομφαία πεσούνται αυτοί, και τα υποτίτθια αυτών εδαφισθήσονται, και αι εν γαστρί έχουσαι αυτών διαρραγήσονται.» [Ωσηέ 14:1]

Nikos.

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

ΝΙΚΟΣ:
Ο άνθρωπος, Πίτερ, θέλει παραμυθία στη ζωή του..
_____________________________________

Εγώ σου λέω είναι παραμύθια όλα αυτά και συμφωνώ με όσα λες.

Αν όμως δεν είναι;

Μετά τι κάνεις Νίκο;

Πίτερ

Γιώργος είπε...

Μα ούτε ένα βιβλίο ρε Γιώργο;
Ούτε ένα;
Α, ρε Γιώργο..
Τί κάνεις ρε Γιώργο;
Πίτερ

Καλά, εσύ σε πόσα εστιατόρια τρως ταυτόχρονα;
Και αν έχεις φάει ένα βραδάκι σε ένα και χόρτασες,
πηγαίνεις το ίδιο βράδυ και σε άλλο για να ξαναφάς;

Έτσι και εγώ,
πέρασα απ' έξω από άλλα 'εστιατόρια',
είδα περί τίνος πρόκειται
και κατέληξα στο καλύτερο 'Εστιατόριο' - πνευματικής τροφής - στη Σκοπιά.

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

ΠΙΤΕΡ
Μα ούτε ένα βιβλίο ρε Γιώργο;
Ούτε ένα;
Α, ρε Γιώργο..
Τί κάνεις ρε Γιώργο;
Πίτερ

ΓΙΩΡΓΟΣ
Καλά, εσύ σε πόσα εστιατόρια τρως ταυτόχρονα;
Και αν έχεις φάει ένα βραδάκι σε ένα και χόρτασες,
πηγαίνεις το ίδιο βράδυ και σε άλλο για να ξαναφάς;

Έτσι και εγώ,
πέρασα απ' έξω από άλλα 'εστιατόρια',
είδα περί τίνος πρόκειται
και κατέληξα στο καλύτερο 'Εστιατόριο' - πνευματικής τροφής - στη Σκοπιά.
___________________________________

ΠΕΡΑΣΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΕΣ..

ΔΕΝ ΔΟΚΙΜΑΣΕΣ ΟΜΩΣ!!!

ΔΕ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΧΑΝΕΙΣ!!!

Πίτερ

Γιώργος είπε...

κ.Χρήστος:
...Ευσέβιο Καισαρείας (280 – 340 μ.Χ.) τον πατέρα της Εκκλησιαστικής Ιστορίας. Ας αρχίσουμε λοιπόν:
«Ότι δε επέζη τότε, αρκεί να επιβεβαιωθεί υπό δύο μαρτύρων, είναι δε τούτοι αξιόπιστοι διότι εκπροσωπούν ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, αφού πρόκειται περί του Ειρηναίου και του Κλήμεντος Αλεξανδρείας» 3,23, 2.
«Πουθενά εκκλησιαστικός κατά την διαδοχή άνδρας δεν αξίωσε να μνημονεύσει κανένα από αυτά τα κείμενα στα συγγράμματά του, ενώ εξ’ άλλου ο χαρακτήρας της εκφράσεως αυτών παραλλάσσει πάρα πολύ από το αποστολικό ήθος, και η τάσις των περιεχομένων αυτών, απομακρυνομένη υπερβολικώς από την ΑΛΗΘΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, σαφώς αποδεικνύει ότι είναι πλάσματα αιρετικών ανδρών». 3,25, 7.
«Από αυτές η επιστολή προς την εκκλησία των Λακεδαιμονίων είναι κατηχητική της
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ και έχει υπόθεση την ειρήνη και ενότητα».4,23, 2.
«Στην επιστολή αυτή φαίνεται σαν επακριβή εικόνα η ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΙΣΤΗ του Πινυτού ….» 4,23,8.
«Είναι όμως φυσικό ότι ονομαστί μνημονεύουμε εκείνους των οποίων η ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΙΣΤΗ έφθασε σε μας εγγράφως». 5,22.
«Αφού λοιπόν ο Παύλος εξέπεσε μαζί με την ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΙΣΤΗ και από την επισκοπή, το λειτούργημα της Εκκλησίας Αντιόχειας διεδέχθη ο Δόμνος, όπως έχει λεχθεί». 7,30,18.

Τι είναι αυτά που αναφέρετε κ.Χρήστο;
Σας διαψεύδουν πανηγυρικά.

Αυτά βρήκατε για να υπονοήσετε τη χρήση του επιθέτου 'ορθόδοξος' και του ουσιαστικού 'ορθοδοξία' ως επίσημα αναγνωρισμένο και καθιερωμένο όνομα μιας θρησκείας;

Δεν απαντάτε λοιπόν:
ΑΠΟ ΠΟΤΕ άρχισαν να ονομάζονται έτσι ΕΠΙΣΗΜΑ;

Σας ρώτησα επίσης:
Σε ποιο θρησκευτικό βιβλίο (Γυμνασίου ή Λυκείου) αναφέρεται
πότε άρχισε να χρησιμοποιείται ΕΠΙΣΗΜΑ
το ΟΝΟΜΑ
'ορθόδοξος'
για μερίδα ονομαζόμενων Χριστιανών
-ΟΧΙ η λέξη 'ορθόδοξος' με το αντίστοιχο ουσιαστικό - όπως
ανεπιτυχώς προσπαθήτε πλαγίως να 'περάσετε'.

Ρώτησα για την ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ!!!

Δεν απαντάτε;

Γιώργος

Γιώργος είπε...

ΠΙΤΕΡ
Μα ούτε ένα βιβλίο ρε Γιώργο;
Ούτε ένα;
Α, ρε Γιώργο..
Τί κάνεις ρε Γιώργο;
Πίτερ

ΓΙΩΡΓΟΣ
Καλά, εσύ σε πόσα εστιατόρια τρως ταυτόχρονα;
Και αν έχεις φάει ένα βραδάκι σε ένα και χόρτασες,
πηγαίνεις το ίδιο βράδυ και σε άλλο για να ξαναφάς;

Έτσι και εγώ,
πέρασα απ' έξω από άλλα 'εστιατόρια',
είδα περί τίνος πρόκειται
και κατέληξα στο καλύτερο 'Εστιατόριο' - πνευματικής τροφής - στη Σκοπιά.
__________________

ΠΕΡΑΣΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΕΣ..
ΔΕΝ ΔΟΚΙΜΑΣΕΣ ΟΜΩΣ!!!
ΔΕ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΧΑΝΕΙΣ!!!
Πίτερ

Ε όχι και 'ΠΕΡΑΣΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΕΣ'!!!
Τα υποχρεωτικά θρησκευτικά στο σχολείο τι ήταν;

Και όχι απλώς τα τα διαβάζεις!!!
Να τα μαθαίνεις και να τα λες στην τάξη!!!
Εκτός και αν θεωρείς τους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου 'στουρνάρια' όσον αφορά τα θρησκευτικά.
Σαν να λες ότι
12 χρόνια στο σχολείο
δεν μαθαίνουν τίποτα
και
παρόλα αυτά τους έχουν εκ των προτέρων νηπιοβαφτίσει και κάτω των 2 ετών.

Και αν δεν μαθαίνουν θρησκευτικά όταν τα κάνουν στο σχολείο,
πότε τα μαθαίνουν;
Όταν δεν τα κάνουν
;

Γιώργος

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

Αυτά βρήκατε για να υπονοήσετε τη χρήση του επιθέτου 'ορθόδοξος' και του ουσιαστικού 'ορθοδοξία' ως επίσημα αναγνωρισμένο και καθιερωμένο όνομα μιας θρησκείας;
_____________________________________

Γιώργο τί είναι αυτά που γράφεις;

Η Ορθοδοξία πρώτα πρώτα δεν είναι θρησκεία γιατί αν ήταν θρησκεία θα είχε και ημερομηνία έναρξης.

Όταν μιλάς λοιπόν για την Ορθδοξία θα πρέπει να έχεις πάντα κατά νου ότι μιλάμε για την Εκκλησία που παραλάβαμε από το ίδιο το Χριστό και τους μαθητες του.

Διαφορετικα πες μας εσύ, ποιό έτος δημιουργήθηκε η Ορθόδοξη θρησκεία.

ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Εσεις για παράδειγμα είστε μια Οργάνωση που άρχισε 13 με 15 Δεκεμβρίου του 1884..

Η Ορθόδοξη θρησκεία εσύ που τα έμαθες 12 χρόνια στο σχολείο πότε ξεκίνησε;

Τώρα θα δουμε πόσο καλός μαθητής ήσουν.

Πίτερ

Ανώνυμος είπε...

`


Ρε Γιώργο, άσε τα φτηνά κολπάκια, και τα λογοπαίγνια, που πήρε θάρρος, και αυτός ο βλάκας ο Νίκος,

και απάντησε στα αναπάντητα θέματα που έχεις στην ντουλάπα, τόσο καιρό...

Η Τροφή της Σκοπιάς, έχει να κάνει, και με το τελευταίο ντοκουμέντο, για τις απαντήσεις, σχετικά με την ανάσταση των Σοδομιτών;

Ούτε προ-πο να παίζατε.... ναι- όχι- ναι όχι-όχι- ναι-ναι..
τι τροφή είναι αυτή ρε Γιώργη;

Το Άγιο Πνεύμα του δούλου σας, έγινε φλας, και αναβοσβήνει.....


Γιώργο, δε σε βλέπω καλά...άλλαξε ομάδα όσο είναι καιρός!




`

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Κ. Γιώργο καλημέρα σας,

Ρωτάτε «ΑΠΟ ΠΟΤΕ άρχισαν να ονομάζονται έτσι ΕΠΙΣΗΜΑ;»

Γιατί ρωτάτε εμένα δεν κατάλαβα. Ρωτήστε καλύτερα κάποιον κ. Γιώργο:

«Ο/Η Γιώργος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ: ΑΠΟΦΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο … ΑΣΤΕΓΟΣ ...":

Απαντάω στον κύριο Χρήστο

Το ίδιο είχε καταντήσει η λεγόμενη χριστιανική θρησκεία επί 1858 χρόνια (Για να βάλω την έναρξη περ. από το 150 μ.Χ., δηλ. 50 χρόνια μετά τον θάνατο και του τελευταίου αυθεντικού ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΟΣ της αυθεντικής χριστιανικής Εκκλησίας).

Μαζεύτηκαν ένα σωρό ψεύτικες δοξασίες, διδασκαλίες, παραδόσεις, ειδωλολατρικά έθιμα, γιορτές. (Δεν θέλω να τα απαριθμήσω όλα... τα γνωρίζετε)»


Ανάρτηση από τον/τη Γιώργος στο ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ τη 31 Οκτώβριος 2008 9:52 μμ»

«Ο/Η Γιώργος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "«ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ":


Παραβλέπω λοιπόν οτιδήποτε σχετικό γράφεις
και αντί της αναφοράς σου 'εκκλησία' αναφερόμενος στην ΕΤΙΚΕΤΑ: ορθόδοξη 'εκκλησία' που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με την αρχική ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΘΕΥΤΗ Χριστιανική Εκκλησία,
ταιριάζει ο χαρακτηρισμός:
'ετικέτα με άλλο περιεχόμενο' εφόσον προστέθηκαν ξένες προς τον Χριστό και την αρχική ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΘΕΥΤΗ Χριστιανική Εκκλησία διδασκαλίες,
όπως:
1. φιλοσοφική ακατανόητη τριάδα
2. αθανασία - της θνητής - ψυχής
3. ορθόδοξο ιουδαϊζον ιερατείο
4. εμφάνιση 'καλογέρων' και μοναστηριών
5. νηπιοβαφτισμός
6. γενέθλια του Χριστού
7. 'αειπάρθενη θεοτόκος'
8. 'αντι-Filioque' [αργότερα: τριαδιστικές διαμάχες με καθολικούς]

και ένα σωρό άλλα.

Ανάρτηση από τον/τη Γιώργος στο ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ τη 18 Αύγουστος 2009 2:45 μμ»

Ρωτήστε λοιπόν κ. Γιώργο τον γνωστό σας κ. Γιώργο γι’ αυτό που ρωτάτε εμένα και όταν σας απαντήσει έρχεστε και συνεχίζουμε την κουβέντα.

Σας ευχαριστώ και καλημέρα σας και πάλι

Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

`




Θα απαντήσω, εγώ στον Γιώργο, για το πότε πήρε η Εκκλησία τον τίτλο ''ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ'',

αν μου πει και αυτός, πως αποκαλούσαν τον Ιεχωβά, πριν πει ο Ίδιος το όνομα του(;)

Γιώργο, ο Αδάμ, που δεν γνώριζε το όνομα ''ΙΕΧΩΒΑ'',

πως μιλούσε με τον Θεό;

Στην Γένεση, αναφέρεται, ότι ο Αδάμ, μιλούσε με τον Θεό.

Πως τον φώναζε;


Έ...Ψίτ...κύριος....




Υ.Γ: Γιώργο απάντησε στα αναπάντητα, ερωτήματα, και άσε τις ανόητες ερωτήσεις, που κάνεις, για να αποφύγεις να απαντήσεις.




`

Ανώνυμος είπε...

Εἰσί τινες ὡσὰν τοὺς Ἰεχωβίτας οἵτινες πιστεύουσι ὅτι...

ΕΔΩ

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΤΕΡ:

ΝΙΚΟΣ:
Ο άνθρωπος, Πίτερ, θέλει παραμυθία στη ζωή του..
___________________________________

Εγώ σου λέω είναι παραμύθια όλα αυτά και συμφωνώ με όσα λες.

Αν όμως δεν είναι;

Μετά τι κάνεις Νίκο;

Πίτερ


Μετά … θα προκύψει μια πολύ ενδιαφέρουσα κατάσταση.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, σε παραπέμπω στο … “Η ζωή μετά” του Αρκά!


Nikos.

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Κύριε Γιώργο καλησπέρα σας.

Σας παρακαλώ κάντε μου μία ακόμη χάρη. Όταν ρωτήσετε τον κ. Γιώργο τι εννοεί με αυτά που γράφει, ρωτήστε και κάποια Οργάνωση που αποκαλείται Σκοπιά το εξής. Όταν κάποιοι Χριστιανοί αποκαλούν τους εαυτούς τους Ορθόδοξους η Εκκλησία στην οποία ανήκουν πως λέγεται; Δεν μπορώ δυστυχώς να το βρω εγώ, γι’ αυτό βοηθήστε με σας παρακαλώ πολύ εσείς.

Σκοπιά 15 Ιουλίου 2001 σελ. 31, αφιέρωμα στον Ωριγένη (185 – 254 μ.Χ) :

«Στην πραγματικότητα όταν ξέσπασαν οι «αιρέσεις» στην Ανατολή, ζητήθηκαν οι υπηρεσίες του προκειμένου να πείσει τους επισκόπους που έσφαλλαν να επιστρέψουν στα ΟΡΘΑ ΔΟΓΜΑΤΑ (σημείωση Χρήστου: η Αγγλική Σκοπιά έχει την λέξη ORTHODOXY = ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ !!!!!!!!).
Ο Ωριγένης δεν ήταν ο μόνος που οδηγήθηκε σε πλάνη. Μάλιστα η Γραφή προείπε μια γενική απόκλιση από τις αγνές διδασκαλίες του Χριστού. Αυτή η αποστασία άρχισε να αναπτύσσεται στα τέλη του πρώτου αιώνα αφού είχαν πεθάνει οι απόστολοι του Ιησού. Τελικά, ορισμένοι καθ’ ομολογία Χριστιανοί ΑΠΕΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ «ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ»!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, ανακηρύσσοντας όλους τους άλλους «αιρετικούς».

Γι’ αυτό κ. Γιώργο σας ικετεύω. Αφού ρωτήσετε τον κ. Γιώργο, ρωτήστε μετά και αυτή την Σκοπιά πως λέγεται η Εκκλησία που τα μέλη της αποκαλούν τους εαυτούς τους Ορθόδοξους; Θα «σκάσω» αν δεν το μάθω.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων από τα βάθη της καρδιάς μου.

Χρήστος – αντιαιρετικός

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

ΝΙΚΟΣ:
Ο άνθρωπος, Πίτερ, θέλει παραμυθία στη ζωή του..
___________________________________

Γι΄ αυτό έφτιαξες κι εσύ ένα με ψαράκια και αρχανθρώπους;

Μάλιστα στο νέο σου σχόλιο βλέπω
σου αρέσουν και τα παραμυθάκια του Αρκά.

Μη νομίζεις ότι αυτά του Αρκά διαφέρουν και πολύ με αυτά που εσύ πιστεύεις.

Καλά ξεμπερδέματα Νίκοοοοοοοοο...

Πίτερ.

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

ΚΥΡΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ:
Σκοπιά 15 Ιουλίου 2001 σελ. 31, αφιέρωμα στον Ωριγένη (185 – 254 μ.Χ) :

«Στην πραγματικότητα όταν ξέσπασαν οι «αιρέσεις» στην Ανατολή, ζητήθηκαν οι υπηρεσίες του προκειμένου να πείσει τους επισκόπους που έσφαλλαν να επιστρέψουν στα ΟΡΘΑ ΔΟΓΜΑΤΑ (σημείωση Χρήστου: η Αγγλική Σκοπιά έχει την λέξη ORTHODOXY = ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ !!!!!!!!).
Ο Ωριγένης δεν ήταν ο μόνος που οδηγήθηκε σε πλάνη. Μάλιστα η Γραφή προείπε μια γενική απόκλιση από τις αγνές διδασκαλίες του Χριστού. Αυτή η αποστασία άρχισε να αναπτύσσεται στα τέλη του πρώτου αιώνα αφού είχαν πεθάνει οι απόστολοι του Ιησού. Τελικά, ορισμένοι καθ’ ομολογία Χριστιανοί ΑΠΕΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ «ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ»!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, ανακηρύσσοντας όλους τους άλλους «αιρετικούς».
___________________________________

Γιώργο είσαι σίγουρος ότι είσαι Μάρτυρας του Ιεχωβά;

Με αυτό που παρέθεσε εδώ ο κύριος Χρήστος ουσιαστικά η ίδια η ΣΚΟΠΙΑ παραδέχεται από μόνη της ότι είναι

ΑΙΡΕΣΗ!!!

Ρε Γιώργο, τί τα θέλεις τα σχόλια βρε παιδάκι μου αφού σου είπα Μάιο και Ιούνιο δεν το΄χεις.

Μα να σου φέρει απόδειξη από την ίδια τη Σκοπιά;

Η ΣΚΟΠΙΑ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΝ ΕΤΗ (185 – 254 μ.Χ)

κι έρχεσαι εσύ το 2010 να μας πεις οτι δεν υπήρχε Ορθοδοξία το 350 - 400 μ.Χ ???

Βρε Γιώργο, καλά εμείς τα φτιάχνουμε όπως μας βολέυουν.

Η ΣΚΟΠΙΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΜΩΡΕ ΠΑΙΔΑΚΙ Μοοοοο...

Γιώργο καταλαβαίνεις γιατί χρονολογίες μιλάει η ΣΚΟΠΙΑ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΣ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙΣ;

ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (185 – 254 μ.Χ)

Α, ρε Γιώργο ήθελα να΄ξερα τόσα χρόνια πΟυ σε κρατούσαν μακριά από το βάπτισμα και σε έβαζαν να διαλέξεις την καλύτερη θρησκεία, τί σου μάθαιναν βρε Γιώργο μοοοοοο;

Τα καλύτερα της ΣΚΟΠΙΑΣ σου τα κρύψανε μου φαίνεται.

Γιώργο ξέρεις τι θα ήθελα.

Να ήμουν στη συνάθροιση ρε συ εκείνη την ημέρα που διαβαζόταν αυτή η περικοπή.

Έτσι να άκουγα τί θα λέγανε βρε παιδί μοοοοοοοο...

Παράτα τα Γιώργο.

Όχι τα σχόλια.

Από τη ΣΚΟΠΙΑ τούτη τη φορά.

Παράτα τους και φύγε μεγάλε.

Φύγε μας και γλιτώσεις από την πλάνη.

Μόνοι τους παραδέχονται ότι είναι αίρεση.

Τί άλλη απόδειξη ψάχνεις καημένε;

Αυτό βγάζει μάτι.

Κύριε Χρήστο ο Θεός να σας έχει καλά.

Τί ντοκουμέντα είναι αυτά που μας παραθέτετε σήμερα.

Γιώργο - ΞΥΠΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ...

Όχι μόνο να κουβαλάς τα περιοδικά αλλά να ξυπνήσεις κιόλας..

ΞΥΠΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!

Πίτερ

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΤΕΡ: Μάλιστα στο νέο σου σχόλιο βλέπω
σου αρέσουν και τα παραμυθάκια του Αρκά.

Μη νομίζεις ότι αυτά του Αρκά διαφέρουν και πολύ με αυτά που εσύ πιστεύεις
.

Προφανώς δεν έχεις διαβάσει ποτέ σου Αρκά και ειδικά το “Η ζωή μετά”. Για το δικό σου παραμύθι πρόκειται και μάλιστα εικονογραφημένο, σε σατυρική βέβαια version.

Διάλογοι στον Παράδεισο …
Άγγελος: Λοιπόν δεν σας καταλαβαίνω. Αφού ζήσατε τη ζωή σας, τι άλλο θέλετε; Μόνο εσείς ζητάτε ανάσταση νεκρών. Kανένα άλλο πλάσμα της γης δεν έχει τέτοιες απαιτήσεις.
Άνθρωπος: Μα εμείς είμαστε άνθρωποι!!!
Άγγελος: Ακριβώς. Το πιο άπληστο είδος του ζωϊκού βασιλείου!
Άνθρωπος: Δεν είμαστε άπληστοι κύριε. Απλώς θέλουμε και μια δεύτερη ευκαιρία.
Κάποιος φωνάζει: Και τρίτη!!! Και τρίτη!!!
Άνθρωπος: Ποιος είναι αυτός;
Άγγελος: Ο Λάζαρος.


Άνθρωπος: Άγγελε, γίνεται πάντα λόγος για το Σταυρό και το Τίμιο Ξύλο αλλά δεν έχω ακούσει τίποτα για τα καρφιά του Ιησού.
Άγγελος: Λένε πάντως, πως ο Ιούδας στο Μυστικό Δείπνο ζήτησε η σαλάτα του να μην έχει κρεμμύδι και τότε του είπε ο Ιησούς …”Γιατί Ιούδα δεν τρως κρεμμύδι; Θα φιλήσεις κανέναν;
Άνθρωπος: Τι είναι αυτό;
Άγγελος: Ένα από τα καρφιά του Ιησού.

Nikos

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΙΚΟ είπε...

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗ ΜΑΣ!!!

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟ..

NIKOΣ:

Προφανώς δεν έχεις διαβάσει ποτέ σου Αρκά και ειδικά το “Η ζωή μετά”. Για το δικό σου παραμύθι πρόκειται και μάλιστα εικονογραφημένο, σε σατυρική βέβαια version.

Διάλογοι στον Παράδεισο …
Άγγελος: Λοιπόν δεν σας καταλαβαίνω. Αφού ζήσατε τη ζωή σας, τι άλλο θέλετε; Μόνο εσείς ζητάτε ανάσταση νεκρών. Kανένα άλλο πλάσμα της γης δεν έχει τέτοιες απαιτήσεις.
Άνθρωπος: Μα εμείς είμαστε άνθρωποι!!!
Άγγελος: Ακριβώς. Το πιο άπληστο είδος του ζωϊκού βασιλείου!
Άνθρωπος: Δεν είμαστε άπληστοι κύριε. Απλώς θέλουμε και μια δεύτερη ευκαιρία.
Κάποιος φωνάζει: Και τρίτη!!! Και τρίτη!!!
Άνθρωπος: Ποιος είναι αυτός;
Άγγελος: Ο Λάζαρος.


Άνθρωπος: Άγγελε, γίνεται πάντα λόγος για το Σταυρό και το Τίμιο Ξύλο αλλά δεν έχω ακούσει τίποτα για τα καρφιά του Ιησού.
Άγγελος: Λένε πάντως, πως ο Ιούδας στο Μυστικό Δείπνο ζήτησε η σαλάτα του να μην έχει κρεμμύδι και τότε του είπε ο Ιησούς …”Γιατί Ιούδα δεν τρως κρεμμύδι; Θα φιλήσεις κανέναν;”
Άνθρωπος: Τι είναι αυτό;
Άγγελος: Ένα από τα καρφιά του Ιησού.

Nikos
___________________________________

"ΜΠΡΑΒΟ!!!" ΝΙΚΟ "ΜΠΡΑΒΟ!!!"

Αυτο δεν περίμενες να ακούσεις;

Δε φταίς εσύ όμως γι΄ αυτά που γράφεις.

Φταίω εγώ που έπρεπε από την αρχή να σε έχω "γράψει".

Όσο μιλάω μαζί σου τόσο περισσότερο προσβάλεις την πίστη μου και τον ίδιο τον Θεό.

ΣΕ ΛΥΠΑΜΑΙ!!!

Και ξέρεις γιατί;

Γιατί ακόμη και οι Νεάντερταλ που πιστεύεις έδειχναν σεβασμό στο Θεό.

Όσο κι αν δεν γνώριζαν για Αυτόν.

Ούτε τους Νεάντερταλ λοιπόν δεν φτάνεις.

Είσαι αξιολύπητος και δε στο λέω

για να σε νευριάσω.

Στο λέω γιατί το πιστεύω.

Κρίμα σε εσένα.

Πίτερ

Ανώνυμος είπε...

`



Δεν είναι τυχαίο, που βρίζω τον Νίκο, και τον λέω `βλάκα`!

μόνο ένας βλάκας θα έγραφε, τέτοιες βλακείες, και θα διάβαζε ανέκδοτα, αντί να πιστεύει στον Θεό.

Μόνο ένας βλάκας, κάθεται και στέλνει τόσα μηνύματα, σχολιάζοντας, κάτι που ούτε καν το πιστεύει!

Εκτός και πιστεύει, και είναι ανώμαλος και ανισόρροπος, που πάει κόντρα, στην πίστη του...

Εγώ, δεν ασχολούμαι μαζί του,
απλώς καμία φορά, όταν πει πολλές βλακείες,
τον βρίζω λίγο, για να ξεθυμαίνω για να κάνω διάλειμμα, από τις άλλες ασχολίες μου.

Ο Άνθρωπος, το έχει χαμένο, αυτό φαίνεται, με την πρώτη ματιά!

Είναι ανισόρροπος, αν ήταν στα καλά του, δεν θα ασχολούνταν καν, με τον Θεό, για τον απλούστατο λόγο, πως δεν τον πιστεύει!





`

Ανώνυμος είπε...

Εἶχα μεγάλη τύχη ΠΙΤΕΡ ποὺ ὑπῆρξα μαθητὴς του κάποτε
Σύνδεσμος

Ανώνυμος είπε...

- Άγγελε, είναι αλήθεια ότι ο άπιστος Θωμάς έβαλε το δάκτυλό του στις πληγές του Χριστού για να βεβαιωθεί ότι αναστήθηκε;
- Όχι. Ήθελε να το κάνει αλλά ο Χριστός δεν τον άφησε. Του είπε: “Μόνον ο Πόντιος Πιλάτος μπορεί να αγγίξει τις πληγές μου”.
- Γιατί μόνο ο Πόντιος Πιλάτος;
- Γιατί είχε πλύνει τα χέρια του.

:-)

Πάντως δεν φταίτε εσείς. Είναι δευτέρα φύση κάθε θρησκόληπτου και θεοφοβούμενου. Δεν μπορείτε να την αποφύγετε:

«Είπα περί του γέλωτος, είναι μωρία, και περί της χαράς, τι ωφελεί αύτη;»
[Εκκλησιαστής 2:2]

«εμίσησα την ζωήν, διότι μοχθηρά εφάνησαν εις εμέ τα έργα τα γενόμενα υπό τον ήλιον, επειδή τα πάντα ματαιότης και θλίψις πνεύματος.»
[Εκκλησιαστής 2:17]

«ο φιλών την ψυχήν αυτού απολέσει αυτήν, και ο μισών την ψυχήν αυτού εν τω κόσμω τούτω, εις ζωήν αιώνιον φυλάξει αυτήν.» [Ιωάννη 12:25]

Nikos.

Ανώνυμος είπε...

`



ΠΡΟΣ κ. ΧΡΗΣΤΟ:

Κύριε Χρήστο, καθώς θα διάβασετε, τα σχόλια, του Nikos, θα δείτε, ότι υβρίζει και θίγει, με τον αισχρότερο τρόπο, τα ιερά και όσια, όλου του χριστιανικού κόσμου, και ιδιαίτερα, των Ορθοδόξων Χριστιανών.

Σας καλώ, να διαβάσετε τα σχόλια, που χτυπούν ευθέως, και υβρίζουν, Τον ΚΥΡΙΟΝ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ, δεύτερο πρόσωπο, της ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ, και ΘΕΟΝ και ΣΩΤΗΡ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

Δεν ανέχομαι, να συνομιλώ και να ταυτίζω τον διάλογο, με έναν τέτοιον ''άνθρωπο'', (αν είναι άνθρωπος, που πολύ αμφιβάλλω).

Σας καλώ, να πάρετε θέση, και το λιγότερο, να διαγράφεται τα σχόλια, που προσβάλουν κατάφωρα, τον ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ.





`

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

Νίκο επειδή δεν κατάλαβες τί σου είπα:

Ακόμη και οι Νεάντερταλ που πιστεύεις έδειχναν σεβασμό στο Θεό.

Όσο κι αν δεν γνώριζαν για Αυτόν.

Ούτε τους Νεάντερταλ λοιπόν δεν φτάνεις.

Είσαι αξιολύπητος!!!

Πίτερ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

Ρε ΄σεις τί του κάνατε του Γιώργου;

Γατί εξαφανίστηκε;

Δεν άντεξε το ΣΟΚ που έπαθε από την ίδια τη ΣΚΟΠΙΑ ε;

Λογικό!

Γιώργοοοοοοοοοοο...

Την έκανες με ελαφρά;;;;;;

Πότε θα μας ξανά΄ρθεις τον άλλο μήνα πάλι με κανένα άσχετο θέμα για να ξεχαστούν αυτά που έπαθες;

Εσύ θέλεις να τα ξεχάσεις όχι εμείς.

Πρόσεχε μόνο γιατί από εδώ και μπρος όταν πηγαίνεις στο "έργο" να διδάξεις τα περί ΣΚΟΠΙΑΣ αιρετικές διδασκαλίες, ΠΛΕΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ.

Επομένος έχεις πάψει να είσαι θύμα.

Εις γνώσιν σου πλέον λες τα όσα λες.

Πολλάκις σου έχουμε αποδείξει ότι η ΣΚΟΠΙΑ είναι αίρεση.

Άλωστε το παραέχετε και μόνη της αυτο - το είδες με τα ίδια σου τα άτια,

και ότι οι διδασκλίες της άρες μάρες κουκουνάρες.

Πίτερ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

Γιωργάαααααακιιιιιιι...

Πού είσαιεεεεε...;;;;;

Κατάπιες τη γλωσσιτσα σου..;;;

Μέχρι προχθές δε σε προλαβαίναμε από τα σχόλια, τώρα τί γίνετε..;;;;

Έχασες τη μιλιά σου ή τη μηλιά σου..;;;;

Σε ρωτάω γιατί κάτι για μήλα και για αχλάδια μας έλεγες..

Που είσαι...;;;;

Γιωργάααααακιιιιιι....

Η Σκοπιά σου την πάτησε και μαζί με αυτήν κι εσύιιιι...

Γιωργάααααααακιιιιιιι...

Μή κρύβεσαιεεεεεεεε...

Η ΣΚΟΠΙΑ ΣΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (185 – 254 μ.Χ)

ΠΑΡΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ
ΣΚΟΠΙΑ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2001..

Στην πραγματικότητα παραδέχεται ότι και η ίδια της είναι αίρεση εφόσον αρνήθηκε τις Ορθόδοξες Χριστιανικές θέσεις.

Γιωργάααααααακιιιιιι...

Δεν είσαι πια θύμα.

Εις γνώσιν σου διδάσκεις αιρετικές διδασκαλίες.

Στον κύριο Χρήστο χρωστάς το ότι σου ανοιξε τα μάτια.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις τώρα είναι να παραδεχτείς την αλήθεια.

Η ΣΚΟΠΙΑ σου γκρεμίστηκε σαν χάρτινος πύργος.

Εκείνος ο πύργος που είναι ζωγραφισμένος στο εξώφυλλο της ΣΚΟΠΙΑΣ είναι χάρτινος ΚΙ ΕΣΥ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ.

Έλα μη κρύβεσαι.

Γιωργαααααακιιιιιιι....

Πίτερ

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

ΓΙΩΡΓΟΣ
Καλά, εσύ σε πόσα εστιατόρια τρως ταυτόχρονα;
Και αν έχεις φάει ένα βραδάκι σε ένα και χόρτασες,
πηγαίνεις το ίδιο βράδυ και σε άλλο για να ξαναφάς;

Έτσι και εγώ,
πέρασα απ' έξω από άλλα 'εστιατόρια',
είδα περί τίνος πρόκειται
και κατέληξα στο καλύτερο 'Εστιατόριο' - πνευματικής τροφής - στη Σκοπιά.
__________________

Ὁ Γιῶργος παλαιότερα ἦταν πολὺ πεινασμένος !.Ἦταν σὰν αὐτὸν ΕΔΩ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

Γιωργάαααααακιιιιιιι...

Μή κρύβεσαι!

Κοίτα δω τί επαθες:

Σκοπιά 15 Ιουλίου 2001 σελ. 31, αφιέρωμα στον Ωριγένη (185 – 254 μ.Χ) :

«Στην πραγματικότητα όταν ξέσπασαν οι «αιρέσεις» στην Ανατολή, ζητήθηκαν οι υπηρεσίες του προκειμένου να πείσει τους επισκόπους που έσφαλλαν να επιστρέψουν στα ΟΡΘΑ ΔΟΓΜΑΤΑ (σημείωση Χρήστου: η Αγγλική Σκοπιά έχει την λέξη ORTHODOXY = ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ !!!!!!!!).
Ο Ωριγένης δεν ήταν ο μόνος που οδηγήθηκε σε πλάνη. Μάλιστα η Γραφή προείπε μια γενική απόκλιση από τις αγνές διδασκαλίες του Χριστού. Αυτή η αποστασία άρχισε να αναπτύσσεται στα τέλη του πρώτου αιώνα αφού είχαν πεθάνει οι απόστολοι του Ιησού. Τελικά, ορισμένοι καθ’ ομολογία Χριστιανοί ΑΠΕΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ «ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ»!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, ανακηρύσσοντας όλους τους άλλους «αιρετικούς».
___________________________________

Τώρα όταν ξαναμιλήσεις με Ορθόδοξο θα ξαναπείς ότι δεν υπήρχε Ορθοδοξία το 350 μ.Χ;

Σου ξαναθυμίζω ότι έχεις πάψει από καιρό να είσαι θύμα της οργάνωσης.

Πλέον ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ότι η ΣΚΟΠΙΑ είναι πλάνη.

Τι θα κάνεις λοπόν από εδώ και μπρος;

Θα κλείσεις τα μάτια και θα πεις δε με νοιάζει ή θα κοιτάξεις την αλήθεια κατάματα;

Η ΣΚΟΠΙΑ στην παραπάνω παράγραφω παραδέχεται ανοιχτά ότι είναι αίρεση εφόσον η διδασκαλία της ουδεμίαν σχέση με τους Ορθοδόξους Χριστιανούς έχει οι οποίοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί διαχώρισαν τους εαυτούς τους από τις αιρέσεις που είχαν ξεσπάσει.

(βλ. ΣΚΟΠΙΑ 15 Ιουλίου 2001 σελ. 31, αφιέρωμα στον Ωριγένη (185 – 254 μ.Χ)

Αν κρύψεις μέσα σου αυτό το στοιχείο και συνεχίσεις να λες στον κόσμο που δε ξέρει ότι δεν υπήρχε Ορθοδοξία το 350 μ.Χ ποιός από τους δυο μας Γιώργο θα πρέπει να φοβάται τον Αρμαγεδώννα εγώ ή εσύ;

Πίτερ

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΤΕΡ: Ακόμη και οι Νεάντερταλ που πιστεύεις έδειχναν σεβασμό στο Θεό.

Όσο κι αν δεν γνώριζαν για Αυτόν.

Ούτε τους Νεάντερταλ λοιπόν δεν φτάνεις.

Είσαι αξιολύπητος
!!!


1. Ο homo Neanderthalensis δεν είναι θέμα πίστης. Απολιθώματα οστών και σκελετών του βρέθηκαν αρχικά στη Γερμανία σε μια κοιλάδα ονόματι Nεάντερταλ και αργότερα σε διάφορες περιοχές της Ευρώπης. Έζησε μέχρι πριν 40.000 χρόνια και είναι παλαιότερος του homo sapiens, πράγματα ασυμβίβαστα με τη Βίβλο και την πίστη σου αλλά μη δίνεις σημασία, ανοησίες επιστημόνων, ανθρώπων του Διαβόλου.

2. Φόβο έδειχναν, στους κεραυνούς, στον ήλιο, στη σελήνη, στη θάλασσα, στο θάνατο, στα φυσικά φαινόμενα και τα απέδιδαν σε κάποιο θεό ή θεούς. Ο σεβασμός αυτός που λες, είχε την πηγή του στο φόβο. Αργότερα σέβονταν – καλόπιαναν και τη θεά-μάνα Γη, η οποία τους έθρεφε όταν από απλοί κυνηγοί και τροφοσυλλέκτες έγιναν γεωργοί - καλλιεργητές.
Ο φόβος, η άγνοια, η ανασφάλεια, ήταν οι λόγοι που ο πρωτόγονος άνθρωπος κατασκεύαζε θεούς και ήταν θεοφοβούμενος και θεοσεβής.

3. Αξιολύπητος είσαι εσύ που έχεις παραμείνει Νεάντερταλ.

Nikos.

Ανώνυμος είπε...

Γιώργος: Έτσι και εγώ,
πέρασα απ' έξω από άλλα 'εστιατόρια',
είδα περί τίνος πρόκειται
και κατέληξα στο καλύτερο 'Εστιατόριο' - πνευματικής τροφής - στη Σκοπιά
.

Ναι αλλά τα υλικά τα κλέψατε από την κουζίνα άλλου εστιατορίου.
Γιώργο είναι απλό. Ντομάτες (Καινή Διαθήκη) είχαν μόνο οι μάγειροι της Ορθόδοξης κουζίνας. Από κει τις πήρατε.
Εκείνοι έφτιαξαν χωριάτικη σαλάτα, εσείς φτιάξατε γεμιστά στο φούρνο. Θέμα γούστου (ερμηνείας).

Nikos.

Ανώνυμος είπε...





ΠΡΟΣ κ. ΧΡΗΣΤΟ:

Κύριε Χρήστο, καθώς θα διάβασετε, τα σχόλια, του Nikos, θα δείτε, ότι υβρίζει και θίγει, με τον αισχρότερο τρόπο, τα ιερά και όσια, όλου του χριστιανικού κόσμου, και ιδιαίτερα, των Ορθοδόξων Χριστιανών.

Σας καλώ, να διαβάσετε τα σχόλια, που χτυπούν ευθέως, και υβρίζουν, Τον ΚΥΡΙΟΝ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ, δεύτερο πρόσωπο, της ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ, και ΘΕΟΝ και ΣΩΤΗΡ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

Δεν ανέχομαι, να συνομιλώ και να ταυτίζω τον διάλογο, με έναν τέτοιον ''άνθρωπο'', (αν είναι άνθρωπος, που πολύ αμφιβάλλω).

Σας καλώ, να πάρετε θέση, και το λιγότερο, να διαγράφεται τα σχόλια, που προσβάλουν κατάφωρα, τον ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ.



Προς όλους τους Χριστιανούς, που συμμετέχουν στον διάλογο, και πιστεύουν στον ΚΥΡΙΟ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ και στην ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ, να μη κάνουν διάλογο, με τον υβριστή των ιερών και του Υιού Του Θεού Του Ζώντος.

Σκοπός του άθεου, Nikos, είναι να εξευτελίζει, το όνομα Του Κυρίου, και να προσβάλει βάναυσα τους πιστούς Χριστιανούς.

Δεν έχουμε ανάγκη, να κάνουμε διάλογο, με άθεους, που δεν σέβονται την πίστη και τις πεποιθήσεις μας, και υβρίζουν, εμάς και Τον Θεό μας.

Αηδιάσαμε και βαρεθήκαμε, σιχαθήκαμε και κουραστήκαμε, να ακούμε ύβρεις για Τον Θεό, και Την Εκκλησία Του.

Φτάνει πια!!!

Τέλος!!!






`

Ανώνυμος είπε...

`




ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ




"H ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ ΑΘΕΟΥΣ"





ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ



`

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Κ. Μάρτυρα του Ιησού Χριστού καλημέρα σας.

Ο «Αντιαιρετικός» αν έχει καταξιωθεί αυτά τα χρόνια που είναι στο διαδίκτυο είναι γιατί υπηρετεί την αλήθεια. Και αλήθεια χωρίς ελευθερία είναι αδύνατο να υπάρξει. Γι’ αυτό και ο ιδιοκτήτης του επιτρέπει όλα τα σχόλια και διαγράφει μόνα όσα βωμολοχούν. Κάτι τέτοιο από τον κ. Nikos δεν διαπιστώθηκε. Άλλωστε ο καθένας είναι υπεύθυνος γι’ αυτά που γράφει και κρίνεται από τους αναγνώστες. Αυτή είναι η πάγια τακτική του «Αντιαιρετικός». Όποιος νομίζει πως δεν μπορεί να διαλεχτεί με τους όρους του «Αντιαιρετικού» ας μην συμμετάσχει στον διάλογο.

Σας ευχαριστώ Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

ΜτΙΧ: Σας καλώ, να πάρετε θέση, και το λιγότερο, να διαγράφεται τα σχόλια, που προσβάλουν κατάφωρα, τον ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ.

Είτε σ’ αρέσει είτε δεν σ’ αρέσει, η ελευθερία έκφρασης δεν αναγνωρίζει “ιερά και όσια” σαν τα δικά σου.
Επειδή ο Θεός σου και οι ιδεοληψίες σου, είναι για σένα “ιερά και όσια” αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείς να απαιτείς λογοκρισία για κάποιον που δεν υιοθετεί τα δικά σου “ιερά και όσια”.
Στον δικό σου φασιστικό και θεοκρατικό κόσμο που φαντασιώνεσαι, μπορείς να ονειρεύεσαι την πραγματοποίηση αυτής της επιθυμίας σου.
Δεν διαφέρεις και πολύ από τους φανατικούς μουσουλμάνους που απαγορεύουν τα σκίτσα του Αλλάχ και του Μωάμεθ. Η θέση σου είναι εκεί, στο σκοταδιστικό Ιράν, στο στυγνό θεοκρατικό Αφγανιστάν. Έχεις πιο πολλά κοινά μ’ αυτούς παρά με ανθρώπους του ελεύθερου διαλόγου.
Επιπροσθέτως, ένας Καθολικός, κάλλιστα θα θεωρούσε εσένα υβριστή του Ιησού Χριστού αφού πιστεύεις ότι το Άγιο Πνεύμα δεν εκπορεύεται και από αυτόν, παρά μόνο εκ του Πατρός. Αντίχριστε!


ΜτΙΧ: Ο επαίτης, ανυπόμονος, θρασύς και πεινασμένος, ζητούσε με πιεστικό τρόπο μερίδα και ως εκ τούτου, επιτίθετο λεκτικά στον τελεστή της θυσίας χρησιμοποιώντας αισχρές εκφράσεις. Άρχιζε τότε μία απρεπής και μη κόσμια συνομιλία μεταξύ επαίτη και υπεύθυνου των θυσιών, που κατέληγε σε χυδαίες εκφράσεις και τσακωμούς.

Αυτή ακριβώς η αισχρή και χυδαία στιχομυθία, ονομάστηκε βωμολοχία.

Βωμολόχος είναι λοιπόν ο περί τους βωμούς λοχών (παραμονεύων, ενεδρεύων) επαίτης, με σκοπό να λάβει κάτι από τα κρέατα των θυσιών
.

Εν προκειμένω, εγώ είμαι με τον φτωχό και πεινασμένο βωμολόχο. Εσύ φαντάζομαι είσαι με τον απατεώνα ιερέα και τις ψευτοθυσίες του.
Δώστε το κρέας στους επαίτες, να μη σας πάρει και σας σηκώσει αλητήριοι ιερόδουλοι των θυσιαστηρίων!!!
Αυτό ήταν βωμολοχία, και με βρίσκει απολύτως σύμφωνο. Υπ’ αυτή την έννοια … Ζήτω στους βωμολόχους!!!

Nikos.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

ΜτΙΧ: [ ''η βρωμιάρα παρθένα, έπρεπε να πάει, και να αποβάλλει το μωρό, σε μια χέστρα του χωριού της, για γλιτώσουμε''].

Παραληρείς και διαστρέφεις. Πότε δεν έγραψα κάτι τέτοιο.

Αυτό που είχα γράψει ήταν πως αν ο Ιησούς ήξερε τι αλλόφρονες μισαλλόδοξοι κομπλεξικοί φασίστες ρατσιστές σαν κι εσένα θα μιλούσαν στον όνομά του, θα προτιμούσε η μάνα του να μην τον είχε γεννήσει ποτέ αλλά να είχε αποβάλει σε μια χέστρα της Παλαιστίνης.
Προσωπικά και γω στη θέση του αυτό θα επιθυμούσα.

Nikos.

Ανώνυμος είπε...

Όσο για το βιντεάκι με τη συγκέντρωση για τις ταυτότητες, το κάνατε γαργάρα το θέμα μόλις εξσφάλισε η αρχιερατική κλίκα απόλυτη φορολογική ασυλία και υποσχέσεις για χοντρά κόλπα στο real estate.
Είδες εσύ κανέναν σήμερα να κόπτεται για το αν η ταυτότητά του γράφει ή όχι Χ.Ο.; Ουδείς.

Nikos.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   4401 – 4600 από 4691   Νεότερο› Νεότερο»
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...