ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

13 Ιουλ 2009

«ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

Η εικόνα που κοσμεί το εξώφυλλο της «Μαχόμενης Ορθοδοξίας»

Όταν ξεκινούσαμε πριν ενάμιση χρόνο περίπου τον «Αντιαιρετικό», αρχή μας και κανόνας μας ήταν και είναι, να φιλοξενεί στις σελίδες του αποκλειστικά, μόνο δικά μας άρθρα και όχι ξένες δημοσιεύσεις.
Όμως, όπως είναι γνωστό, κάθε κανόνας έχει και τις εξαιρέσεις του. Και δύο τέτοιες εξαιρέσεις θα φιλοξενήσουμε σήμερα από τις σελίδες του.
Η πρώτη και σημαντικότερη είναι για να τιμήσουμε έναν ακαταπόνητο μαχητή των αιρέσεων τον κ. Ευθύμιο Ζουλιανίτη.Ο κ. Ευθύμιος Ζουλιανίτης είναι ο εκδότης – ιδρυτής του μηνιαίου οκτασέλιδου περιοδικού «Μαχόμενη Ορθοδοξία». Στις σελίδες του περιλαμβάνονται ανοιχτές επιστολές προς τους αιρετικούς και ιδιαίτερα τους «μάρτυρες του Ιεχωβά»....

Σε χειρόγραφη επιστολή που μας απέστειλε, μας επισημαίνει πως αποστέλλει την «Μαχόμενη Ορθοδοξία» σε 120 αιρετικούς μηνιαίως, στα κεντρικά γραφεία των Αθηνών και του Brooklyn, αλλά και σε γραφεία των Τρικάλων, Καρδίτσας και όπου αλλού οι «μάρτυρες» έχουν τοπικές «εκκλησίες».
Σύμφωνα με δήλωσή του ουδείς «μάρτυρας του Ιεχωβά» έχει απαντήσει στις επιστολές του.Για να τιμήσουμε λοιπόν τον άνδρα αυτό δημοσιεύουμε μια επιστολή του που απευθύνεται στους «μάρτυρες του Ιεχωβά» και έχει ως θέμα της, την σύνδεση της Σκοπιάς με τον ΟΗΕ, τον οποίο η ίδια παρομοιάζει με το θηρίο της Αποκάλυψης.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύεται – σύμφωνα με δήλωση – του κ. Ευθύμιου Ζουλιανίτη, με αποκλειστικά δική του ευθύνη.
Την «Μαχόμενη Ορθοδοξία» μπορεί να ανεύρει κάποιος και στην παρακάτω διεύθυνση: http://mahomeni-orthodoxia.blogspot.com

Η δεύτερη εξαίρεση μας, αφορά την δημοσίευση ενός σχολίου που έλαβε χώρα στο άρθρο μας «Μάρτυρες του Ιεχωβά: Οι πλασιέ του Θεού», από κάποιον εσχάτως τακτικό αναγνώστη του «Αντιαρετικού», ο οποίος από λόγους ταπεινοφροσύνης προφανώς αλλά και θέλοντας να μας τιμήσει – και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό – υπογράφει ως «ο ολίγων ωρών φίλος του Χρήστου». Στο σχόλιο αυτό, ο συγγραφέας του, με ένα μοναδικά ευφυή αλλά ταυτόχρονα και απλό τρόπο αναιρεί την διδασκαλία της Σκοπιάς που αφορά τον «αόρατο ψευτοερχομό» του Χριστού το 1914 και την αποτυχία της ψευτοπροφητείας της Δευτέρας Παρουσίας του Χριστού το 1975, που ανέδειξε την Σκοπιά τον μεγαλύτερο ψευτοπροφήτη όλων των εποχών. Ελπίζουμε να το απολαύσετε όπως το απολαύσαμε και εμείς.
Ανοιχτή Επιστολή 8η
Προς τους «μάρτυρες του Ιεχωβά», Κηφισίας 77, 15124 ΜΑΡΟΥΣΙ.
Κοινοποίηση Watchtower 25 Columbia Heights, Brooklyn, N.Y. 11201

Θέμα: Η «Σκοπιά» και το «θηρίο».

Αγαπητοί κύριοι
Η οργάνωση των «μαρτύρων του Ιεχωβά» που υπάρχει και λειτουργεί από το 1931, αποκαλεί τον Ιεχωβά, Δαρείο και τον Ιησού Χριστό, Κύρο. Πρόκειται για δυο ονόματα που μας οδηγούν ιστορικά στους Μήδους και τους Πέρσες της προχριστιανικής εποχής (Δαρείο 521 – 484 π.Χ. και Κύρο 538 – 529 π.Χ.). Και όσοι βρίσκονται με το μέρος της «Σκοπιάς» θα απολαύσουν τα υλικά αγαθά της γης.
Λένε λοιπόν : «…εκείνοι που τώρα τάσσονται με το μέρος του μεγαλύτερου Δαρείου, του Ιεχωβά Θεού, και του μεγαλύτερου Κύρου, του Χριστού Ιησού, εισέρχονται σε μια θαυμαστή ευημερία. Είσασθε ένας απ’ αυτούς»; («Ελθέτω η βασιλεία σου» σελ. 165, έκδοσις μαρτύρων του Ιεχωβά 1982).
Αν δεν είστε … τυχεροί ν’ ανήκετε στην ανωτέρω κατηγορία του Δαρείου Ιεχωβά και του Κύρου Χριστού, και τυχόν ανήκετε στην Χριστιανική Εκκλησία, τότε, σύμφωνα με τη «Σκοπιά» δεν ανήκετε στον Ιεχωβά, αλλά στο:

«Θηρίο με τα κέρατα»
Αυτό το θηρίο έχει «επτά κεφαλές και δέκα κέρατα» (Αποκ. 17:2). Ποιο είναι αυτό το θηρίο; Την απάντηση θα την πάρουμε απ’ την Οργάνωση των «μαρτύρων» απ’ το ανωτέρω βιβλίο τους που γράφει:
«Σε μια διεθνή συνέλευση των μαρτύρων του Ιεχωβά το 1942 … ο ομιλητής, ο πρόεδρος της Σκοπιάς Ν.Χ. Νορρ απέδειξε «το θηρίο το οποίο … ήτο». Ήταν η Κοινωνία των Εθνών»! …
Ο πρόεδρος Νορρ προχώρησε και έδειξε ότι … «το θηρίο εκείνο αναζωογονήθηκε το 1945 σαν Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών» δηλαδή ο ΟΗΕ. Και συνεχίζει: «Αυτό το διεθνές «θηρίο» … είναι στην πραγματικότητα «γέμον ονομάτων βλασφημίας» (Δείτε στο παραπάνω βιβλίο σελ. 166).

Σημ. Μ.Ο.
Αγαπητοί μας «μάρτυρες», για τα ανωτέρω ευτράπελα και παιδαριώδη που γράφετε στα βιβλία σας και στη «Σκοπιά» σας , δεν θα σας κατηγορήσει κανείς. Μπορείτε να γράφετε και άλλα πιο … γλαφυρά και πιο … κωμικοτραγικά, αφού με τον Άλφα λόγο ή Βήτα τρόπο καταφέρετε και πείθετε τους ατυχείς οπαδούς της «Σκοπιάς» και τους κάνετε να πιστέψουν ότι δήθεν αυτά προέρχονται απ’ το Δαρείο Ιεχωβά ως «εύπεπτη τροφή».
Εκείνο για το οποίο μπορεί να κατηγορηθείτε απ’ τους οπαδούς της «Σκοπιάς» είναι ότι, εν αγνοία τους, και πίσω απ’ τις πλάτες τους παίξατε κάποτε μια ατιμία σε βάρος τους υποτιμώντας τη νοημοσύνη τους και θεωρώντας τους για χαχόλους. Είναι ότι ζητήσατε επιμόνως να γίνετε μέλος του «θηρίου» δηλαδή σ’ ένα θηρίο «γέμον ονομάτων βλασφημίας», του ΟΗΕ. Το ζητήσατε και το πετύχατε. Να και το σχετικό απόσπασμα κειμένου της σύνδεσης με το «θηρίο» σε μετάφραση:
«ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ»
«Τελευταίως το τμήμα NGO είχε λάβει έναν μεγάλο αριθμό αιτήσεων που αφορούσαν την σύνδεση της Watchtower Bible and Tract Society of New York με τα τμήμα δημοσίων πληροφοριών (Department of Public Information (DPI). Αυτή η Οργάνωση έκανε αίτηση για σύνδεση με το DPI το 1991 και της χορηγήθηκε η σύνδεση το 1992. Δεχόμενη την σύνδεση με το DPI, η οργάνωση συμφώνησε να πληροί τα κριτήρια που απαιτούνται για την σύνδεση, όπως υποστήριξη και σεβασμό στις αρχές του Χάρτη των Ενωμένων Εθνών και υποχρέωση και μέσα για να διεξάγουν αποτελεσματικά προγράμματα πληροφοριών με τα μέλη που συνιστούν τον Οργανισμό, και σε ένα ευρύτερο, ακροατήριο σχετικά με τις δραστηριότητες των Ενωμένων Εθνών …» (μεταφρασμένο απόσπασμα από αγγλόγλωσσο κείμενο).

Γιατί λέτε ψέματα;;;
Αγαπητοί μας «μάρτυρες» σας ερωτούμε, και αν θέλετε, απαντήστε μας:
Πρώτον. Το Μπέθελ Αθηνών γνωρίζει ότι κάποτε (1992) συνδέθηκε η «Σκοπιά» με το θηρίο «το γέμον ονομάτων βλασφημίας»; Αν το γνώριζε, τότε για ποιο λόγο, εσείς δεχτήκατε αυτήν την ατιμία; Και αν εσείς σκεπάσατε αυτήν την μπαμπεσιά του Κυβερνώντος Σώματος της «Σκοπιάς», τότε γιατί δεχόσασταν να διδάσκετε στους άτυχους οπαδούς ότι τα Χριστιανικά και άλλα έθνη θα τα καταστρέψει ο Δαρείος Ιεχωβά στη μάχη του Αρμαγεδδώνα; Φοβάσθε μήπως φύγουν από τη «Σκοπιά»;
Δεύτερον. Όταν εν γνώσει σας διδάσκετε το ψέμα μήπως έχετε την εντύπωση ότι έχετε μεράδι στην αγάπη του Αληθινού Θεού ή απλώς εμπορεύεσθε τις ελπίδες αφελών και άτυχων ανθρώπων με τα πολλά ψέματά σας! …

Με αγάπη Χριστού
Ευθύμιος Ζουλιανίτης


Το σχόλιο του Ανωνύμου στο άρθρο μας «ΜτΙ, οι πλασιέ του θεού»

Αγαπητοί μου ΜτΙ,

Μπορώ να ασπασθώ 2 μέρη από το δόγμα σας; Ευχαριστώ!!!

1. Ο Χριστός είναι ο μεγαλύτερος άνθρωπος (και Υιός του ΘΕΟΥ) που έζησε ποτέ.

2. Η Σκοπιά είναι η Οργάνωση που επικαλείται ότι είναι ο Αγωγός του Θεού.

Επιτρέψτε μου όμως να αναιρέσω

1. Ο Χριστός ήλθε αοράτως το 1914 και

2. Να ερευνήσω την πιθανότητα μήπως είστε Ψευδοπροφήτες.
Είμαι δίκαιος, δύο (2) δέχομαι δύο (2) αναιρώ. Ωραία μέχρι εδώ;

Έχω όμως κάτι ερωτησουλες…

1. Γιατί ο Χριστός ως Υιός του Θεού και ως ο μεγαλύτερος άνθρωπος που έζησε ποτέ δεν μας είπε ακριβώς την χρονολογία της Β΄ Παρουσίας Του ενώ εσείς – που δεν είστε ούτε οι Μεγαλύτεροι άνθρωποι που έζησαν ποτέ ούτε Υιοί του Θεού – την ξέρετε;
Αν την ήξερε ο Χριστός γιατί δεν την είπε ευθέως και σαφώς όπως η Σκοπιά και άφησε τόσους και τόσους μετά από Αυτόν, αιώνες τώρα, να ορίζουν ημερομηνίες παραπλανώντας τον κόσμο;
Γιατί άφησε ο Ιεχωβά τον Υιό του τόσα χρόνια – πριν να έρθει στη Γη έως τη χρονολογία που έδωσε η Σκοπιά – ανενημέρωτο; Μήπως Του είπε κάτσε εδώ να την μάθεις από την Σκοπιά!!!
Ποιος είναι πιο κοντά στον Ιεχωβά, ο Χριστός ο Υιός Του που δεν την ξέρει ή εσείς που την ξέρετε
Είναι ανώτερη η Σκοπιά από τον Χριστό;
Τι έχει περισσότερη αξία από τα δύο, η Α.Γ που μας αφήνει να συμπεράνουμε το πότε – εφόσον εσείς από την ΑΓ. βρήκατε την χρονολογία – η το περιοδικό Σκοπιά που γράφει ακριβώς την ημερομηνία;
Μα φυσικά η Σκοπιά διότι βρήκε την ημερομηνία !!!.Αν αυτό ισχύει τότε η ΑΓ. είναι ελλιπής!!!.
Και χρειάζεται η Α.Γ. την Σκοπιά για να την συμπληρώνει!!! συνεπώς οι συγγραφείς της Σκοπιάς είναι ανώτεροι από τους Ευαγγελιστές!!! Διότι οι Ευαγγελιστές δεν μπόρεσαν να το συμπεράνουν!!! Επειδή δεν κατάλαβαν την Α.Γ. όσο εσείς !!!
Τίθεται λοιπόν το ερώτημα, γιατί να διαβάσει κάποιος τη Α.Γ και να κινδυνέψει να κάνει λάθος ερμηνεία, ενώ μπορεί κάλλιστα να μάθει ασφαλέστερα και σίγουρα τα ίδια πράγματα και πιο έγκυρα μάλιστα από την Σκοπιά;
Μην ανησυχείτε καθόλου για το τι θα απαντήσετε…. Θα πλάσσω εγώ τώρα δυο ιστοριούλες που όταν τις διαβάσετε θα μου πείτε τύφλα νάχει η Σκοπιά μπροστά σου.
1η. Ο Χριστός ήξερε και δεν μας το είπε αλλά άφησε την Σκοπιά μέσα από την ερμηνεία της Α. Γραφής να το βρει. Εσκεμμένα λοιπόν δεν αποκάλυψε το πότε για να κάνει τη Σκοπιά Προφήτη και να της δώσει κύρος. Έτσι με αυτό τον τρόπο οι μετά τον Χριστό άνθρωποι θα αναγνωρίσουν τη Σκοπιά και θα πιστέψουν σ’ αυτή.
2η. Ο Χριστός όντως δεν ήξερε το πότε, γιατί ο Ιεχωβά δεν του το αποκάλυψε. Αργότερα όμως ο Ιεχωβά το αποκάλυψε στη Σκοπιά (έστειλε νέο φως).
Ο Χριστός τότε θεώρησε προσβλητικό να περιμένει από τη Σκοπιά να του πει πότε θα εμφανισθεί και ετσι αποφάσισε να εκδικηθεί τη Σκοπιά!!
Έτσι όταν η Σκοπιά είπε ότι το 1975 θα έλθει ο Χριστός τότε Αυτός δεν εμφανίστηκε επίτηδες με αποτέλεσμα η Σκοπιά να ρεζιλευτεί.
Αργότερα όταν προφήτευε η Σκοπιά για το 1914 τότε ο Χριστός ήλθε Αόρατος ενώ τον περίμεναν ΟΡΑΤΟ.
Τι να κάνει τότε η Σκοπιά είπε κι αυτή ότι ήλθε Αόρατος και είναι στον Ουρανό πάνω.
Ετσι άρχισε να κυβερνάει από τον Ουρανό. Ωραίες οι ιστοριούλες; Πως είπατε αυτά δεν τα λέει η Α.Γ;
Γιατί μήπως λέει τα δικά σας;;;

Ξαναρωτάω εγώ με τη σειρά μου. Πως ήλθε ο Χριστός αφού από τον Ουρανό δεν έφυγε. Τι σόι Δευτέρα Παρουσία είναι αυτή όταν εγώ δεν μπορώ να την δω; Μήπως εσείς οι ΜτΙ την εννοείται ως Δευτέρα Φαντασία…Μήπως πάθατε κι εσείς όπως οι Αυλικοί του Βασιλιά στο παραμύθι που ενώ ήταν γυμνός και νόμιζε ότι φορεί ρούχα αυτοί τον χειροκροτούσαν – από υποκρισία – λες και φόραγε στ’ αλήθεια. Μήπως νομίζετε ότι έγινε η Δευτέρα Παρουσία αλλά στην ουσία δεν έχει γίνει και απλά φωνάζετε ότι έγινε επειδή σας εξαναγκάζουν; Μήπως εδώ η Σκοπιά είναι ο Βασιλιάς που νομίζει ότι έγινε η Δευτέρα Παρουσία και εσείς οι Αυλικοί του που δεν της λέτε να συνέρθει επιτέλους;
Θα μου πείτε εσείς οι Ορθόδοξοι… ποιοι τον είδαν αόρατο;
Μα όλοι οι γέροι της σειράς του 1914 που πίστευαν ότι δεν θα πεθάνουν.

ΔΙΑΛΕΧΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ !!!

1. Η Προφητεία της Σκοπιάς πραγματοποιήθηκε κι ετσι ο Χριστός ήρθε το 1914 αοράτως. Αν ισχύει αυτό τότε τι είναι πιο βάσιμο να πιστέψω, εσάς που μου λέτε για Έναν Χριστό που ήρθε και δεν φαίνεται η την Α.Γ. που λέει ότι θα τον δουν όλοι όταν έρθει αλλά δεν γράφει ημερομηνία;
Μα φυσικά την Α.Γ διότι είναι πιθανόν ο Χριστός να μην ήρθε το 1914 και έτσι εσείς με κοροϊδέψατε ενώ η Α.Γ δεν μπορεί να με κοροϊδέψει για κάτι που δεν γράφει. Δεν γράφει το πότε θα έρθει δεν λέει π.χ. το 2012. Άρα δεν μπορεί να θεωρηθεί ανακριβής για κάτι που δεν ισχυρίζεται. Κανένας μας δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι λέει ψέματα ή αλήθεια για κάτι που δεν είπε, διότι απλά δεν το είπε

2. Ο Χριστός δεν ήξερε πότε θα εμφανισθεί ενώ η Σκοπιά ήξερε. Συγγνώμη αλλά τότε εσείς είστε ανώτεροι από τον Χριστό!!! Και η Σκοπιά Ανώτερη από την Α.Γ.

3. Η Α.Γ εγράφη λάθος και η Σκοπιά βασισμένη στην Α.Γ έκανε λάθος με την σειρά της περί χρονολογίας. Νο comments.

4. Η Α.Γ δεν είπε ακριβώς το πότε!!! και η ημερομηνία είναι Προφητεία της Σκοπιάς συνεπώς η Σκοπιά έκανε λάθος. Αν συμβαίνει το τελευταίο μήπως τότε σας ταιριάζει ο ρόλος του χωρίου: «ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΗ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΕΙΣ ΠΑΝ ΠΝΕΥΜΑ ΑΛΛΑ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΕ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΑΙ ΕΞΗΛΘΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΝ» 1 Ιωαν 4:1

Υ.Γ. Αρκετά με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά. Θα πάω σε ένα μοναστήρι για καμία 20αριά μέρες να βάλω τον Ηγούμενο εκεί να προβλέψει πότε θα γίνει η 2α Παρουσία. Ευκαιρία θα’ ναι για μένα να κοιτάξω τον εαυτό μου ούτως ώστε να αρέσω στο Θεό και όχι σε ορισμένους ανθρώπους. Σας χαιρετώ όλους.

Ο ολίγων ωρών φίλος του Χρήστου. 







ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου.

4.691 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   4201 – 4400 από 4691   Νεότερο›   Νεότερο»
Ανώνυμος είπε...

ΟΙ "ΦΑΠΕΣ'' ΠΟΥ ΡΙΧΝΕΙΣ ΣΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΡΕΖΙΛΙΚΙ ΠΟΥ ΕΠΑΘΕ Η ΣΚΟΠΙΑ ΕΔΩ

Γιώργος
Αν είναι δυνατόν ο διάβολος να ρίχνει φάπες στον Ιεχωβά Θεό.
Ο διάβολος μόνο ο χαμένος της υπόθεσης μπορεί να είναι.
Τίποτα παραπάνω.

ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΕΣΕΝΑ ΟΤΙ ΟΙ ΜΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ;

ΜΑ Η ΞΕΥΤΙΛΑ ΣΤΟΥΣ ΜΤΙ ΕΓΙΝΕ!!!

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΝΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΕΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ. ΑΡΑ ΟΙ ΜΤΙ ΠΟΥ ΕΠΑΘΑΝ ΤΟ ΡΕΖΙΛΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ.ΑΝ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΤΑΝ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΗΞΕΡΑΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ!!!

ΑΝΑΠΟΔΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΙΡΜΟΥΣ.
ΟΙ ΜΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΜΩΣΑΝΤΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.


Γιώργος
Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά
είναι σε άριστη κατάσταση,
είναι ευτυχισμένοι στη ζωή
και παρά τις οποιεσδήποτε δυσκολίες,
δεν αλλάζουν την ευτυχία τους με τίποτα και με κανέναν.
Δεν συγκρίνονται και με κανέναν.
Είναι όλοι τους υπέροχοι.
Το τι λένε οι άλλοι ούτε που παίζει κάποιον παραμικρό ρόλο. Ζήλιες είναι!!!

1]ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΤΙ;
ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΜΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ Ο ΜΤΙ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΓΝΩΜΕΣ ΑΛΛΑ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΝ ΙΕΧΩΒΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ.

ΕΣΥ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡ8,29-8,39.ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗ ΣΚΟΠΙΑ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΔΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΙΣΟΥΝ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ;

ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΙΠΕΣ ΕΣΥ ΕΔΩ

ΣΧΟΛΙΑ-ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΟΥ.

ΑΝ ΤΟΛΜΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΤΑ Η ΔΙΑΨΕΥΣΕ ΤΑ.

2]ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΣ ΕΣΥ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΛΟΙ.
ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ.
ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΧΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΤΟΥ «ΞΥΠΝΑ» ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΟΙΜΙΖΕΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΞΥΠΝΑΕΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.

3]ΕΒΑΛΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΟΥ ΚΙΟΛΑΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΡΕΖΙΛΕΥΤΕΙΣ…


Κατεγνωσμένος ὡς
«ὁ ἀρχισυνάγωγος» @.

Ανώνυμος είπε...

`



Γιώργο, σου λέω ειλικρινά, πως, θέλω να πιστέψω, οτι είσαι "θύμα",
αλλά το γεγονός, οτι απαντάς επιλεκτικά, και όπου σε συμφέρει,
δεν μου αφήνει περιθώριο, να σε δικαιολογήσω, και να πω, οτι είσαι, αδαής.

Δυστύχως έχεις μεγάλη ευθύνη, και χρέος, στους αδελφούς σου, μάρτυρες της Σκοπιά, να πείς την αλήθεια.

Ο Ιησούς Χριστός, και οι μαθητές Του,
δεν δίσταζαν, να αποκαλύψουν ΟΛΗ την αλήθεια.

Εάν δεν πιστεύεις, οτι έχεις ΟΛΗ την αλήθεια, τότε καλύτερα ψάξε να την βρείς,

άν θεωρείς, πως την έχεις, τότε, να απαντάς, όχι επιλεκτικά, αλλά, πλήρως, σε οτι σε ρωτάνε.

Άν έχεις την αλήθεια, θα σου είναι πανεύκολο, να απαντάς, και να κάνεις "σκόνη" όλους τους αντίθετους, με την Σκοπιά.

Εαν δεν σε νοιάζει, η προσωπική υπερηφάνεια, τότε σκέψου, το κακό και την ζημιά, που κάνεις, στην εταιρεία, καθώς διαβάζουν τα σχόλια σου πάρα πολλοί ενδιαφερόμενοι, με τα θέματα της Σκοπιά, άνθρωποι.

Εγώ, τουλάχιστον, αλλά και οι άλλοι συνομιλητές, δεν σου κάνουν, ερωτήσεις-παγίδες, και "στολισμένες" με ψεύδη,

σου αναφέρουμε θέματα, που η ίδια η Σκοπιά, αναφέρει, στα έντυπα της,
και υποστηρίζει.

Σίγουρα, εδω είναι δύσκολα για σένα, διότι είσαι σε δημόσιο, διάλογο, και οχι σε κάποιο σπίτι, με ενα απομονωμένο, άτομο, λέγοντας, οτι εσυ θέλεις.

Αλλά είπαμε....άν έχεις την αλήθεια...κάνε μας "ΣΚΟΝΗ"....!!!






`

Πίτερ είπε...

Για ποιό λόγο εξαφανίστηκαν ο Γιώργος και ο Νίκος ο άθρησκος;

Όταν βλέπουν τα σκούρα κάνουν την πάπια;

Πίτερ

Ανώνυμος είπε...

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΙΠΕ:

"Εξυπηρετεί τον διάβολο
όταν όλοι μπαίνουν
στο ίδιο κοσμικό καζάνι,
όπως θρησκείες ενσωματωμένες στον κόσμο
που δεν έχουν την αγάπη του Χριστού και του Πατέρα του."

06 Απριλίου 2010 12:11 π.μ.


____________________

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Αυτός που τα βάζει όλα και όλους, σε ένα τσουβάλι, και λέει οτι θα καούν, άπαντες, στον αρμαγεδών,
αυτή, είναι η Σκοπιά.

Και σχετικά, με το ποιά θρησκεία, είναι "ενσωματωμένη" με το κοσμικό σύστημα,
μη με προκαλείς, γιατί θα βγάλω τις αποδείξεις, για τα 11 χρόνια, που ήταν, η εταιρεία Σκοπιά, μέλος του Ο.Η.Ε.

Για να μη το πάμε και πάρα πέρα, και πούμε, για τις επιστολές στήριξης, στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, πρός τον Χίτλερ.
Μάλιστα, την ώρα, που βασανίζονταν, οι μάρτυρες της Σκοπιάς, στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης(!!!)....



`

Ανώνυμος είπε...

`


Γιώργο, σου τράβηξαν το αυτάκι, και σου είπαν, να μήν γράφεις, ή έκανες "πίσω" απο καθαρή δειλία ;

Ζώ για την στιγμή, που θα παραδεχτείς,
το λάθος σου !



`

ΠΙΤΕΡ είπε...

Που είναι ο Γιώργος οέο;

Πού είναι ο Νίκος ο άθρησκος;

Πού είναι οι απαντήσεις τους;

Χαίρομαι ιδιαίτερα για την άρον άρον φυγή τους.

Το έχουμε πει και πάλι θα το πούμε,

Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΟΒΗΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!

Ευχαριστούμε το Γιώργο και το Νίκο που το επιβεβαιώνουν αυτό με τον καλύτερο τρόπο.

Άντε γεια...

Πίτερ

Ανώνυμος είπε...

___________




Για τον Γιώργο, το περίμενα να "την κάνει, με ελαφρά πηδηματάκια"

για τον Νίκο, δεν το περίμενα,
νόμιζα οτι εχει λίγο, εγωισμό!




_________________

Ανώνυμος είπε...


___________________




ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΙΚΗΣΕ

ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ ΔΙΑΛΥΘΗΚΑΝ

Ο ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΚΑΙ

Ο ΑΘΕΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ

ΕΦΥΓΑΝ ΝΤΡΟΠΙΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΛΑΜΨΕ

ΕΥΓΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΗΣ

ΑΛΗΘΕΙΑΣ.

ΤΟ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΙΚΗΣΕ

ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΛΑΜΨΕ !!!!!!!!!!!!!!!







_________________

Ανώνυμος είπε...

Το μόνο που λάμπει στην Ορθοδοξία είναι τα πλουμιστά και χρυσοποίκιλτα ράσα του παπαδαριού.
Δικαιολογημένα διαμαρτύρεται ο Τζερόνυμο πως δεν του φτάνουν τα 2.300 ευρώ το μήνα. Μια καινούργια αλλαξιά να πάρει, πάει το μηνιάτικο.


Αιρετικός: Μας ερώτησε κανείς εμάς , άν θέλουμε , όλους αυτούς , τούς άπιστους υπάνθρωπους , στήν χώρα μας ;

Να φύγουν ΟΛΟΙ, οι λαθρομετανάστες,
και να μείνουν ΜΟΝΟ, αυτοί τούς οποίους, αντέχει η χώρα.

Και να μήν ξαναρθούνε ,άλλοι.

Εγώ αγαπώ και τούς εχθρούς μου
..

Μ’ άλλα λόγια … “Εγώ τους αγαπώ τους άπιστους υπάνθρωπους. Δεν είμαι ρατσιστής, αυτοί είναι υπάνθρωποι πακιστανοί, άπιστοι αραπάδες και βρωμοαφγανοί.
Να μείνουν μόνο όσοι χρειάζονται για να ξεσκατίζουν τις γιαγιάδες μας, ν' αλλάζουν τον ουροσυλλέκτη του παππού, να καθαρίζουν τα σπίτια μας, να μαζεύουν τα πορτοκάλια μας και να κάνουν τις βρωμοδουλειές μας. Όλοι οι υπολοιποι να εξαφανιστούν. Δεν μας νοιάζει τι θ' απογίνουν, να παν' αλλού!”.

Τα βλέπεις Πίτερ;

Αυτό είναι το μεγαλείο της χριστιανικής αγάπης, της χριστιανικής φιλανθρωπίας: Εθνοφυλετισμός, ρατσισμός και μισανθρωπισμός. Έτσι μεταφράζουν σήμερα οι χριστιανοί το … “ο έχων δύο χιτώνας μεταδότω τω μη έχοντι, και ο έχων βρώματα ομοίως ποιείτω.

Όσο για τους άθρησκους, γνωρίζεις πως δεν έχουν μαντριά και ποιμένες όπως έχετε εσείς τα πρόβατα (έτσι δεν σας αποκαλούν;) του χριστιανισμού αλλά και κάθε θρησκευτικής οργάνωσης που ισχυρίζεται για τον εαυτό της πως είναι η Αλήθεια και η Αγάπη.
Υπάρχουν χιλιάδες εξωεκκλησιαστικές φιλανθρωπικές οργανώσεις τις οποίες ενισχύουν. Έπειτα, μπορείς να βοηθάς απευθείας κάποιον που έχει ανάγκη και όχι μέσω διαμεσολαβητών και μεσαζόντων.
Στο παγκάρι πάντως, δεν θα άφηνα ποτέ ούτε μισό ευρώ. Είναι γνωστό πού καταλήγουν τα έσοδα απ’ τα παγκάρια, όπως κατά καιρούς έχουν αποκαλύψει ακόμα και κληρικοί.

Nikos.

Ανώνυμος είπε...

_____________


Γειά σου, Νίκο!

Έφαγες το αρνί, δυνάμωσες, και άρχισες τις πονηρές απαντησούλες σου;

Ναι!
Αγαπώ όλους τούς ανθρώπους,
και εσένα τον άθεο!
Το πρόβλημα μου, δεν είναι οι μετανάστες,
το πρόβλημα, είναι ο ρατσισμός, εναντίον των Ελλήνων,

και την ευθύνη, για τον ρατσισμό,
κατά των Ελλήνων,
έχουν, τα φιλαράκια σου,
οι ψευτοκουλτουριάρηδες,
δηλαδή, τα "τσιπράκια".

Εσυ άν θέλεις, πάρε έναν αράπη, να σου κάνει παρέα, τα μοναχικά σου βράδια!!!

Εγώ δεν θα πάρω....




________________

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

Νίκος ο άθρησκος είπε:

Τα βλέπεις Πίτερ;

Αυτό είναι το μεγαλείο της χριστιανικής αγάπης, της χριστιανικής φιλανθρωπίας: Εθνοφυλετισμός, ρατσισμός και μισανθρωπισμός. Έτσι μεταφράζουν σήμερα οι χριστιανοί το … “ο έχων δύο χιτώνας μεταδότω τω μη έχοντι, και ο έχων βρώματα ομοίως ποιείτω.”
______________________________

Νίκο,
δε μπορώ να γνωρίζω μέχρι που φτάνουν οι γραμματικές σου γνώσεις, από τις άσχετες απαντήσεις σου πάντως, ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι αυτές είναι προφανώς περιορισμένες.

Καταλήγω στο συμπέρασμα αυτό, διότι πολλάκις σε έχω ρωτήσω κάτι συγκεκριμένο και εξακολουθείς να μην απαντάς εσκεμμένα ίσως ή επειδή δεν είσαι σε θέση να κατανοήσεις τι είναι εκείνο που εγώ σε ρωτώ.

Από τη μέρα πού άρχισα να σε προκαλώ να μας υποδείξεις (με αποδείξεις) εδώ δημόσια να το δούμε όλοι, ποιο το κοινωνικό έργο των αθρήσκων, ποια η φιλανθρωπική τους προσφορά;

Αντί να επιστρέψεις στο διάλογο με αποδείξεις, ώστε να δούμε κι εμείς πόσο σημαντικό είναι επιτέλους στον άνθρωπο όταν αυτός είναι άθρησκος όπως εσύ, όχι μοναχά δεν μας παρουσιάζεις αποδείξεις, αλλά συνεχίζεις το χλευαστικό σου έργο κατά των ιερέων και της Εκκλησίας.

Με λίγα λόγια είσαι φανατικά άθρησκος από την άλλη όμως δεν είσαι σε θέση / δε μπορείς να υπερασπιστείς αυτό που είσαι!!!

Μου γράφεις:
«Τα βλέπεις Πίτερ;
Αυτό είναι το μεγαλείο της χριστιανικής αγάπης, της χριστιανικής φιλανθρωπίας:»

Σε ρώτησα εγώ άνθρωπέ μου ποιο είναι το μεγαλείο της χριστιανικής αγάπης, της χριστιανικής φιλανθρωπίας;

Ή μήπως νομίζεις αν ήθελα να μάθω θα ρωτούσα εσένα;

Πας καλά;

Να σου θυμίσω λοιπόν την ερώτηση μπας και βγάλουμε ποτέ άκρη με σένα:

Παρουσίασέ μας εδώ δημοσίως να το δούμε όλοι, ποιο το έργο των αθρήσκων;

Ποια η προσφορά των αθρήσκων στους πονεμένους λαούς;

Ποιο το κοινωνικό και φιλανθρωπικό τους έργο;

Όχι άλλες θεωρίες, έχουμε βαρεθεί.

Περιμένουμε από σένα κάτι χειροπιαστό, διότι οι οργανωμένες προσπάθειες φέρνουν και αποτελέσματα, ενώ τα σκορποχώρια όπως οι άθρησκοι, πιάνουν στο σπιτάκι τους την πολυθρόνα του δικαίου όπως η αφεντιά σου π.χ, και το παίζουν δίκαιοι και φιλάνθρωποι.

Όχι άλλες θεωρίες Νίκο, φτάνει.
Περιμένω με αποδείξεις αυτά που γράφεις στο σχόλιό σου, ότι:

« Προσφέρεις, βοηθάς συνανθρώπους σου, παλεύεις να κάνεις τον κόσμο καλύτερο, και ξέρεις πως δεν σε περιμένει τίποτα..»

Πίτερ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

Νίκος είπε:
Όσο για τους άθρησκους, γνωρίζεις πως δεν έχουν μαντριά και ποιμένες όπως έχετε εσείς τα πρόβατα (έτσι δεν σας αποκαλούν;) του χριστιανισμού αλλά και κάθε θρησκευτικής οργάνωσης που ισχυρίζεται για τον εαυτό της πως είναι η Αλήθεια και η Αγάπη.
__________________________

Για τους άθρησκους Νίκο, γνωρίζω ότι είστε ένα σκορποχώρι, και με τα παραπάνω σου λόγια το επιβεβαιώνεις αυτό!!!

Άλλος για Χίο τράβηξε κι άλλος για Μυτιλήνη..

Όσο δεν μας παρουσιάζεις εδώ δημόσια να δούμε μια οργανωμένη φιλανθρωπική κίνηση / προσφορά, οργανωμένο κοινωνικό έργο από πλευράς αθρήσκων, θα δικαιώνεις τον Πίτερ (δηλαδή εμένα), που σας αποκαλεί σκορποχώρι.

Νίκο, εσείς οι άθρησκοι δεν έχετε να προσφέρετε ΤΙΠΟΤΑ στο συνάνθρωπο.

Όχι οργάνωση, αλλά ούτε «πηγαδάκι» δεν έχετε σχηματίσει εσείς οι άθρησκοι.

Πίτερ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

Νίκος είπε:
Υπάρχουν χιλιάδες εξωεκκλησιαστικές φιλανθρωπικές οργανώσεις τις οποίες ενισχύουν.
_________________________

Νίκο, τι είναι αυτά που λες τώρα;

Επειδή είστε άχρηστοι εσείς οι άθρησκοι να μαζευτείτε να φτιάξετε μια δική σας οργάνωση, να δραστηριοποιηθείτε σε κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο, «δανείζεσαι» τώρα εξωεκκλησιαστικές οργανώσεις;

Εκεί κατάντησες;

Αυτές οι εξωεκκλησιαστικές οργανώσεις όπως λες, έχουν όνομα.

Άλλη λέγεται Μήτσος, άλλη Φρίξος, άλλη Κίτσος κ.ο.κ

Και αν ενισχύουν καθώς λες, καλώς καμωμένο!!!

Εγώ όμως δεν ενδιαφέρομαι να μου πεις τι κάνουν κάποιες οργανώσεις κάπου..

Εγώ θέλω την επίσημη θέση των αθρήσκων, αυτή την οποία υπερασπίζεσαι εδώ και τόσο καιρό και μας έχεις πρήξει τα συκώτια.

Ποιό το φιλανθρωπικό έργο των αθρήσκων Νίκο;

Ποια η κοινωνική σας προσφορά;

Ποια η ενίσχυσή σας στον πονεμένο συνάνθρωπο;

Περιμένω…

Πίτερ

Ανώνυμος είπε...

________________



Ο ΝΙΚΟΣ ΕΙΠΕ:

''Αυτό είναι το μεγαλείο της χριστιανικής αγάπης, της χριστιανικής φιλανθρωπίας: Εθνοφυλετισμός, ρατσισμός και μισανθρωπισμός. Έτσι μεταφράζουν σήμερα οι χριστιανοί το … “ο έχων δύο χιτώνας μεταδότω τω μη έχοντι, και ο έχων βρώματα ομοίως ποιείτω.''
_______________

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Αναρχοκουμούνι, ψευτοπροοδευτικέ,
Νίκο,
αυτά να τα πείς αλλού, και όχι σε μένα!

Εγω ποτέ, δεν δήλωσα, χριστιανός φιλάνθρωπος.

Είμαι ο ελεεινότερος, και ο μικρότερος, χριστιανός, που θα μπορούσες, να φανταστείς.

Εσυ και το υπόλοιπο, αριστερών φρονημάτων, σκυλολόι σας, ευθύνεται, για το κατάντημα της χώρας, της ένδοξης μητρόπολης, της δημοκρατίας του πολιτισμού και των γραμμάτων, την χώρα των χωρών, την αθάνατη Ελλάδα!!!

Και μετά την καταστροφή της Ελλάδας, και όλο αυτό το ανίερο μπουλούκι, των άθλιων, αντίχριστων,
κάθε φυλής και λαού, που μαστίζει την φτωχή χώρα μας,

έρχεσαι εσυ, ο καλός και φιλάνθρωπος, αριστερός διανοούμενος,

να μας κάνεις μαθήματα, χριστοφιλίας και συμπεριφοράς, πρός τούς ξένους εισβολείς, που καταφθάνουν, απο κάθε βρομερό καθεστώς, και επικάθονται στόν σβέρκο μας, και μας κάνουν τα χίλια δυό κακά...!

Θα έρθει, η ώρα, που ο Ελληνικός λαός, θα αποτινάξει, απο πάνω του, την μάστιγα, της ψευτοδιανόησης, και της κουλτούρας του νεκρού αριστερισμού, και θα κάνει την επανάσταση του, ενάντια, σε όλους εσάς, και στούς ξένους εισβολείς, που κατατρώγουν τις σάρκες, του ηρωικού ετούτου αθάνατου, Ελληνικού έθνους!!!

Μέχρι να γίνει αυτό,
μπορείς να εκφράζεις, τις ανθελληνικές σου, απόψεις, ΑΝΕΤΑ.


________________

Ανώνυμος είπε...

Ναι, μέχρι τότε...

Μετά αλίμονό σου...

Η Ορθόδοξη ακροδεξία θα σε στείλει μια ώρα αρχύτερα στα καζάνια της Κόλασεως...

Ανώνυμος είπε...

________________


Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΙΠΕ:


Ναι, μέχρι τότε...

Μετά αλίμονό σου...

Η Ορθόδοξη ακροδεξία θα σε στείλει μια ώρα αρχύτερα στα καζάνια της Κόλασεως...

12 Απριλίου 2010 12:27 μ.μ.

______________


ΑΠΑΝΤΗΣΗ:


Αγαπητέ Ανώνυμε,

γράψε το όνομα (ψευδόνυμο) σου,
για να ξέρω σε ποιόν μιλάω!

Εγώ δεν είπα, τίποτα, σχετικό με τον όρο: ''ορθόδοξη ακροδεξιά'',
που μου βάζεις στο στόμα.

Άν δεν είσαι δειλός,
γράψε ενα όνομα, και μπές στον διάλογο.

Τότε θα δούμε, ποιός έχει δίκαιο!!!

__________________

Πίτερ προς Γιώργο και Νίκο είπε...

Δηλώνω επίσημα την εξαφάνιση Γιώργου και Νίκου στην κυρία Νικολούλη.

Γιώργο, γιατί δεν απαντάς αυτά που σε ρωταω;
Ακόμα ψάχνεις τις απαντήσεις;

Μας κατηγορείς για ειδωλολάτρες και δεν είσαι σε θέση να μας υποδείξεις ένα είδωλο;

χα χα χα χα χα χα

Πώς την πάτησες έτσι καημένε;

Νίκο, εσύ που κρύβεσαι;
Μέχρι χθες γλώσσα δεν έβαζες μέσα σου, τώρα βρήκες τα σκούρα και κάνεις την πάπια;

χα χα χα χα χα χα

Πίτερ

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΡΕΤΙΚΕ χρυσαυγίδη, συγνώμη αλλά νόμιζα ότι είσαι χριστιανός. Η σχέση σου βέβαια με το χριστιανισμό είναι ίδια με τη σχέση του βέλγου Ντιτρού με τα παιδιά. Βιασμός κατ’ εξακολούθηση και βάναυση κακοποίηση. Ίδια ακριβώς είναι και η σχέση σου με τη δημοκρατία και την ελευθερία του λόγου: “Μέχρι να γίνει αυτό,
μπορείς να εκφράζεις, τις ανθελληνικές σου, απόψεις, ΑΝΕΤΑ.”
. Κατά τα άλλα επικαλείσαι την αθάνατη Ελλάδα της δημοκρατίας, του πολιτισμού και των γραμμάτων, με την οποία φυσικά δεν έχεις καμιά απολύτως σχέση, ως κλασικός homo stupidus χειρίστου είδους (κομπλεξικό μισαλλόδοξο ρατσιστικό χουντόσκυλο).
Επειδή δεν συνηθίζω να συνδιαλέγομαι με άτομα που το περιεχόμενο του κεφαλιού τους είναι ίδιο μ’ αυτό των σωληνώσεων του αποχετευτικού δικτύου, μην περιμένεις να ξανασχοληθώ μαζί σου.



ΠΙΤΕΡ, κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις ή αδυνατείς να καταλάβεις λόγω περιορισμένης νοημοσύνης;
Πόσες φορές πρέπει να στο πω πως οι άθρησκοι δεν έχουν μαντριά; Δεν είναι πρόβατα σαν κι εσάς.
Δεν πιστεύω ν' αμφισβητείς πως θα βρεις άθρησκους εθελοντές αιμοδότες, εθελοντές διασώστες, εθελοντές γιατρούς, εθελοντές στο Χαμόγελο του παιδιού, στο actionaid και σε δεκάδες άλλες οργανώσεις.
Κυρίως όμως οραματίζονται και παλεύουν για μια κοινωνία όπου κανένας άνθρωπος δεν θα έχει ανάγκη τη “φιλανθρωπία”.
Aπ’ την άλλη η Εκκλησία αφενός δεν έχει κανένα πρόβλημα με τη φτώχεια των ανθρώπων (άλλωστε ήταν στο πλευρό κάθε εξουσίας που την προκαλούσε ή την επιδείνωνε) κι αφετέρου αποσκοπεί ξεκάθαρα στον προσηλυτισμό και την αύξηση της επιρροής της μέσω της επίδειξης του φιλάνθρωπου προσωπείου της (ειδικά στον Τρίτο κόσμο) και στη δημιουργία “στρατευμένου” φανατισμένου πλήθους ευεγερτημένων πιστών (χρήσιμο ως σκύλος που θα γαυγίσει αλλά και θα δαγκώσει αν απειληθεί ο πλουτισμός και τα “κεκτημένα” του ιερατείου).


υγ. Μην το παίρνετε προσωπικά αλλά ο διάλογος μαζί σας είναι προτελευταία (αν όχι τελευταία) προτεραιότητά μου. Αραιά και πού θα τα λέμε.

Nikos.

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

Νίκος ο άθρησκος είπε:

«ΠΙΤΕΡ, κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις ή αδυνατείς να καταλάβεις λόγω περιορισμένης νοημοσύνης;
Πόσες φορές πρέπει να στο πω πως οι άθρησκοι δεν έχουν μαντριά;» ____________________________
Ισχυρίστηκα εγώ ποτέ ότι οι άθρησκοι έχουν μαντριά Νίκο;

Δείξε μου πού σε ποιο σχόλιό μου είπα εγώ κάτι τέτοιο..

Πίτερ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

Νίκος είπε:
«Δεν είναι πρόβατα σαν κι εσάς.» (εννοεί οι άθρησκοι)
_______________________

Άρα Νίκο μου το παραδέχεσαι – οι άθρησκοι είστε λύκοι.

Πίτερ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

Δεν πιστεύω ν' αμφισβητείς πως θα βρεις άθρησκους εθελοντές αιμοδότες, εθελοντές διασώστες, εθελοντές γιατρούς, εθελοντές στο Χαμόγελο του παιδιού, στο actionaid και σε δεκάδες άλλες οργανώσεις.
Κυρίως όμως οραματίζονται και παλεύουν για μια κοινωνία όπου κανένας άνθρωπος δεν θα έχει ανάγκη τη “φιλανθρωπία”.
_________________________

Πήξαμε στη θεωρία..

Ρε Νίκο καταλαβαίνεις τι σε ρωτάω ή θα παίζουμε με τις λέξεις;

Τουλάχιστον, παραδέξου το αδερφέ μου, βγες μπροστά και πες το:

«Εμείς οι άθρησκοι ήμαστε σκορποχώρι».

Το παραδέχεσαι ναι ή όχι;

Αν όχι, φέρε μας ντοκουμέντα, ποιο το κοινωνικό σας έργο ποιες οι φιλανθρωπίες σας;..

Φέρε μας κάτι επίσημο εκ μέρους των αθρήσκων.

Έχεις;

Αν δεν έχεις παραδέξου ότι είστε σκορποχώρι.

Πίτερ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

Νίκος είπε:
Aπ’ την άλλη η Εκκλησία αφενός δεν έχει κανένα πρόβλημα με τη φτώχεια των ανθρώπων (άλλωστε ήταν στο πλευρό κάθε εξουσίας που την προκαλούσε ή την επιδείνωνε) κι αφετέρου αποσκοπεί ξεκάθαρα στον προσηλυτισμό και την αύξηση της επιρροής της μέσω της επίδειξης του φιλάνθρωπου προσωπείου της (ειδικά στον Τρίτο κόσμο) και στη δημιουργία “στρατευμένου” φανατισμένου πλήθους ευεγερτημένων πιστών (χρήσιμο ως σκύλος που θα γαυγίσει αλλά και θα δαγκώσει αν απειληθεί ο πλουτισμός και τα “κεκτημένα” του ιερατείου).
__________________________

Μην αλλάζεις θέμα.. μη νομίζεις ότι με τέτοια θα ξεφύγεις.
Η Εκκλησία του Χριστού που εσύ κατηγορείς δεν έχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ σκάνδαλο.

Κάποιοι παραστρατημένοι ιερείς ίσως..

Προσπαθείς να μας πείσεις ότι για τα φακελάκια που παίρνει ο γιατρός φταίει η ιατρική αλλά αυτά πες τα αλλού.

Τόσο αφελείς δεν είμαστε εδώ γα να μας μπερδέψει ένας σκορποχωρίτης.
Τα λογικοφανή σου «επιχειρήματα» είναι σα το μήλο.
Απ΄ έξω κατακκόκινο κι από μέσα σάπιο.

Εγώ θέλω την επίσημη θέση των αθρήσκων.

Είστε σύνολο οργανωμένο με όραμα όπως λες με κοινωνικό έργο, με φιλανθρωπική δραστηριότητα ή σκορποχώρι;

Πάρε θέση εδώ δημόσια,

περιμένω..

Πίτερ

Ανώνυμος είπε...

Ο ΝΙΚΟΣ ΕΙΠΕ:


ΑΙΡΕΤΙΚΕ χρυσαυγίδη, συγνώμη αλλά νόμιζα ότι είσαι χριστιανός. Η σχέση σου βέβαια με το χριστιανισμό είναι ίδια με τη σχέση του βέλγου Ντιτρού με τα παιδιά. Βιασμός κατ’ εξακολούθηση και βάναυση κακοποίηση. Ίδια ακριβώς είναι και η σχέση σου με τη δημοκρατία και την ελευθερία του λόγου: “Μέχρι να γίνει αυτό,
μπορείς να εκφράζεις, τις ανθελληνικές σου, απόψεις, ΑΝΕΤΑ.”. Κατά τα άλλα επικαλείσαι την αθάνατη Ελλάδα της δημοκρατίας, του πολιτισμού και των γραμμάτων, με την οποία φυσικά δεν έχεις καμιά απολύτως σχέση, ως κλασικός homo stupidus χειρίστου είδους (κομπλεξικό μισαλλόδοξο ρατσιστικό χουντόσκυλο).
Επειδή δεν συνηθίζω να συνδιαλέγομαι με άτομα που το περιεχόμενο του κεφαλιού τους είναι ίδιο μ’ αυτό των σωληνώσεων του αποχετευτικού δικτύου, μην περιμένεις να ξανασχοληθώ μαζί σου.

υγ. Μην το παίρνετε προσωπικά αλλά ο διάλογος μαζί σας είναι προτελευταία (αν όχι τελευταία) προτεραιότητά μου. Αραιά και πού θα τα λέμε.

Nikos.
13 Απριλίου 2010 12:19 π.μ.
___________________


ΑΠΑΝΤΗΣΗ:


Το μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι να βρίζεις, γιατί δεν έχεις
επιχειρήματα, να παραθέσεις, στα όσα εχω πει.

Είσαι δειλός, ρίχνεις λάσπη, και φεύγεις, μπαίνεις στην τρύπα σου λίγες μέρες και ξανά βγαίνεις, για να πείς την βλακεία σου, και μετά ξανά εξαφανίζεσαι.

Δεν θέλουμε, ούτε να συζητάμε ούτε να σου απαντάμε,
εσυ είσαι αυτός, που έρχεσαι, και μιλάς, μαγαρίζεις, τον διάλογο, και εμείς πρέπει, να απαντήσουμε ξανά.

Να μήν ξανά εμφανιστείς στον διάλογο ποτέ.
Σε έχω σκυλοβρίσει, και παλιότερα,
αλλά δεν βάζεις μυαλό.

Σήμερα έπιασε η αστυνομία, και ένα φιλαράκι σου, τον είδες στίς ειδήσεις?

Πρέπει να σας βάλουν όλους "μέσα"
και να μη ξανά δείτε ήλιο, για 20 χρόνια.

Να έχουν και τα φιλαράκια σου, τους αραπάδες, να σου κάνουν παρέα,
και να περνάς φίνα!

Δεν σου φτάνει τόση ξεφτίλα, που έφαγες εδω?

Θέλεις περισσότερη?

Σχεδόν, έχεις φάει, περισσότερα χωνιά, απο τον βλάκα, τον μάρτυρα της Σκοπιάς.

Είσαι ένα τελειωμένο κατακάθι, αριστερών πεποιθήσεων, και ένας σιχαμερός, άθεος, εχθρός Του Χριστού, και της εκκλησίας Του.

Εσύ ασχολήσε μαζί μου ; ή εγώ μαζί σου ;
Ηλίθιο απομεινάρι του ανίερου κομμουνιστικού ιδεώδους.

Εσύ είσαι ο κομπλεξικός, και όχι εγώ,
δεν πιστεύεις πουθενά,
όταν θα πεθαίνεις, δεν θα βγαίνει η ψυχή σου,
και ο τρόμος, θα είναι ζωγραφισμένος, στα τυφλά μάτια σου,
για να σε παραλάβει, ο πατέρας σου,
ο άρχων του σκότους.

Ποτέ μη σώσεις, και μου ξαναμιλήσεις, κομμουνιστικό απόβρασμα.

Και μάθε να το γράφεις, άν θέλεις,
να το λές,

η λέξη, είναι:ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΗΣ.

Εγώ δεν είμαι απο αυτούς,
ποτέ δεν ήμουν.

Είμαι χειρότερος.

Αλλά εδώ δεν κρίνομαι, για τα πιστεύω μου,
κρίνομαι για τις απόψεις μου,
και αυτές, είσαι ανίκανος, να τις αντιπαλέψεις,
γιαυτό καταφεύγεις, στην λασπολογία, και στίς ύβρεις.

Άλλωστε, είσαι βλάκας,
αυτός είναι και ο λόγος, που είσαι άθεος.



_________________



________________

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ: Σήμερα έπιασε η αστυνομία, και ένα φιλαράκι σου, τον είδες στίς ειδήσεις?

Δεν έχω σχέση με Τσίπρες και κομμουνισμούς.
Δεν είναι κανείς “δικός” μου, ούτε φιλαράκι μου.
Περιέργως όμως, οι αδελφοί Ξηροί, της 17 Νοέμβρη, ήταν παπαδοπαίδια κι ο Ν. Μαζιώτης είναι αδελφός παπά. ;-)

Nikos.

Χρήστος - αντιαιρετικός είπε...

Nikos σε παρακαλώ μη χαλάς το διάλογο βωμολοχώντας. Σου έσβησα το σχόλιο και ελπίζω να μην βωμολοχίσεις ξανά. Θα αναγκαστώ να βάλω φραγή κάτι που όπως ξέρεις δεν μου αρέσει.
Σ' ευχαριστώ

Χρήστος - αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΝΙΚΟ:


Πολύ ωραία!

Έβγαλες την μάσκα σου.
Άρχισες να μιλάς, όπως οι άλλοι σύντροφοί σου,
αλλά τις αδερφές τους απο το ανατολικό μπλόγκ, δεν τις μάζεψαν, απο το πεζοδρόμιο, και τα κρεβάτια των καπιταλιστών, πρώην κακών, λύκων.

Με βρίζεις, γιατί έχασες την ψυχραιμία σου, σου έσπασα τον τσαμπουκά, και τα νεύρα σου !

Κάτι, που δεν κατάφερε ο διάλογος για την θρησκεία,
το κατάφερα, εγώ, με ελάχιστα σχόλια!!!

Είσαι εκτός εαυτού, και εκτός ελέγχου!!!

Πολύ γουστάρω....την βρίσκω τρελά!!!

Βέβαια, αυτά, μπορείς να τα κάνεις,
μόνο απο την ασφάλεια, της ανωνυμίας, πίσω απο ένα πληκτρολόγιο.

Μέχρι εκεί και τέλος.

Άν ήξερα, ποιός είσαι, και που θα σε βρώ,
δεν νομίζω, να σε κράταγαν τα πόδια σου, όρθιο, όταν θα με έβλεπες, μπροστά σου...άν θα προλάβενες, να με δείς.

Νίκο, κάνε τον άντρα, πίσω απο το πληκτρολόγιο,
και να προσεύχεσαι, να μη σε βρώ, ποτέ, στην ζωή μου.

Αλλά άν νομίζεις, οτι, θα μπορέσεις, να τα πείς αυτά, και μπροστά μου, υπάρχει τρόπος, να βρεθούμε, και να το λύσουμε εκτός, ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΥ, το προβληματάκι μας...

Εγώ, δεν θα πέσω, στο επίπεδο σου, και δεν θα βρίσω, με χυδαίο τρόπο, όπως εσυ,
επειδή σέβομαι, τον εαυτό μου,
και τον ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ, που με φιλοξενεί.



_______________

Ανώνυμος είπε...


__________



ΚΥΡΙΕ ΝΙΚΟ,

Σχετικά με το ανορθόγραφο, σχόλιο μου,

''ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΗΣ''

Το έγραψα, καθαρά για πλάκα!!!

''ΧΡΥΣΑ - ΑΥΓΑ''

Και κουραφέξαλα,
αυτοί είναι παιδάκια,
μπροστά στούς αληθινούς πατριώτες.

_________________


Ανώνυμος είπε...

O ΑΘΕΟΣ ΝΙΚΟΣ ΕΙΠΕ:


Δεν έχω σχέση με Τσίπρες και κομμουνισμούς.
Δεν είναι κανείς “δικός” μου, ούτε φιλαράκι μου.
Περιέργως όμως, οι αδελφοί Ξηροί, της 17 Νοέμβρη, ήταν παπαδοπαίδια κι ο Ν. Μαζιώτης είναι αδελφός παπά. ;-)

Nikos.
13 Απριλίου 2010 7:15 μ.μ.

_______________

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Σε λίγο, θα μας πείς, πως οι ιερείς,
έχουν σχέση, με την τρομοκρατία!!!

Τι να πείς,
το είπες ήδη...

Απο εκείνα τα ληγμένα, να μη ξανά πάρεις,
σε χαλάνε πολύ..!

Έχεις πάθει, τέτοιο αμόκ, με το μίσος πρός Τον Θεό, και την Εκκλησία,
που έβγαλες, και τούς ιερείς, τρομοκράτες!!!

Πρέπει, να έχεις ακούσει, πολλές, ομιλίες, του τσίπρα, και των άλλων, ψυχασθενών, εκεί μέσα.

______________




Πίτερ προς Νίκο Σκορποχωρίτη είπε...

Σκορποχωρίτη Νίκο, αν είσαι τόσο δυνατός στο διάλογο όσο θες να παρουσιάζεις πάρε θέση σε αυτά που σε ρωτάω για 7η φορά.

Ποια η προσφορά των αθρήσκων στους πονεμένους λαούς;

Ποιο το κοινωνικό και φιλανθρωπικό σας έργο;

Περιμένουμε από σένα κάτι χειροπιαστό, διότι οι οργανωμένες προσπάθειες φέρνουν και αποτελέσματα, ενώ τα σκορποχώρια όπως οι άθρησκοι, πιάνουν στο σπιτάκι τους την πολυθρόνα του δικαίου όπως η αφεντιά σου π.χ, και το παίζουν δίκαιοι και φιλάνθρωποι.

Περιμένω με αποδείξεις αυτά που γράφεις στο σχόλιό σου, ότι:

« Προσφέρεις, βοηθάς συνανθρώπους σου, παλεύεις να κάνεις τον κόσμο καλύτερο, και ξέρεις πως δεν σε περιμένει τίποτα..»

Όσο δεν μας παρουσιάζεις εδώ δημόσια να δούμε μια οργανωμένη φιλανθρωπική κίνηση / προσφορά, οργανωμένο κοινωνικό έργο από πλευράς αθρήσκων, θα δικαιώνεις τον Πίτερ (δηλαδή εμένα), που σας αποκαλεί σκορποχώρι.

Νίκο, εσείς οι άθρησκοι δεν έχετε να προσφέρετε ΤΙΠΟΤΑ στο συνάνθρωπο.

Όχι οργάνωση, αλλά ούτε «πηγαδάκι» δεν είστε άξιοι να φτιάξετε.

Ποια είναι η επίσημη θέση των αθρήσκων, αυτή την οποία υπερασπίζεσαι εδώ και τόσο καιρό και μας έχεις πρήξει τα συκώτια Νίκο;

Ποιό το φιλανθρωπικό έργο των αθρήσκων;

Ποια η κοινωνική σας προσφορά;

Ποια η ενίσχυσή σας στον πονεμένο συνάνθρωπο;

Επίσης χρωστάς να μου δείξεις, πότε είπα εγώ ότι οι άθρησκοι έχουν μαντριά;

Περιμένω…

Πίτερ

Πίτερ προς λαγογιώργο είπε...

Γιώργο αν καθυστερείς να ξαναμπείς στο διάλογο για να ξεχαστούν οι ερωτήσεις που σου έχω κάνει, τότε μάλλον η αποχή σου θα είναι αορίστου χρόνου έως και μονίμου, διότι εγώ θα σου υπενθυμίζω συνεχώς τα ερωτήματα που σε έκαναν
λαγό.

Σε ρωτάω για 4η φορά:

Δεν με ενδιαφέρει τί γινόταν στους αρχαίους λαούς και με ποιό τρόπο λάτρευαν τα τριαδικά τους δόγματα.

Εγώ σε ρωτάω συγκεκριμένα για την Αγία Τριάδα στην Ορθόδοξη Εκκλησία την οποία απεκάλεσες:

«φιλοσοφικο-ειδωλολατρική ανυπόστατη θεωρία».

Με βάση αυτό, μπορείς τώρα να μου δείξεις πού είναι το είδωλο;

Με τη στάση σου, με αναγκάζεις επίσης για 9η φορά να σου θυμίσω και τα άλλα δυο ερωτήματα τα οποία έχεις αφήσει εδώ και καιρό πλέον αναπάντητα.

Γιώργο για 9η φορά:

Δεν έχεις ΚΑΜΙΑ απόδειξη ότι οι ορθόδοξοι δεχτήκαμε έστω μια εικόνα ως Θεό μας.

Αν έχεις κάτι συγκεκριμένο δείξε μου.

Πού υπάρχει η εικόνα Θεός των ορθοδόξων, θέλω να τη δω.

ΚΑΙ…

Στο τρίτομο έργο του, ο Αλεβιζόπουλος αναφέρει κάπου ότι:

«η εταιρία «Σκοπιά» σύμφωνα με την αυτοσυνειδησία του 1894, ήταν κερδοσκοπική επιχείρηση».

«This is a Business Association!»

Αυτό είναι αλήθεια που έγραψε ο Αλεβιζόπουλος ή ψέματα;

Περιμένω...

Πίτερ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

Τελικά Γιώργο έκανες την καλύτερη επιλογή.

Με την αποχώρησή σου, γνωστοποιείς σε όλους μας την παραδοχή σου.

Είναι λογικό!

Άλλο θα ήταν εάν η οργάνωσή σου ήταν προβληματική μόνο σε ένα ζήτημα κι άλλο τώρα που είναι σε χίλια δυο.

Καλά έκανες κι αποχώρησες από το διάλογο.

Πάρε χρόνο για τον εαυτό σου και βάλε μια τάξη στις σκέψεις σου.

Πάρε τη σωστή απόφαση για τη σωτηρία της ψυχής σου.

Όσα φυλλάδια και να μοιράσει κανείς, δεν τον σώζουν.

Η σωτηρία της ψυχής προϋποθέτει μετάνοια.

Μετάνοια με ειλικρινή καρδιά.

Καλή τύχη αγαπητέ Γιώργο.

Θα μας λείψεις!

Είθε ο Κύριος να σε οδηγήσει.

Πίτερ

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ: Με βρίζεις, γιατί έχασες την ψυχραιμία σου, σου έσπασα τον τσαμπουκά, και τα νεύρα σου !

Βέβαια, αυτά, μπορείς να τα κάνεις,
μόνο απο την ασφάλεια, της ανωνυμίας, πίσω απο ένα πληκτρολόγιο.

Άν ήξερα, ποιός είσαι, και που θα σε βρώ,
δεν νομίζω, να σε κράταγαν τα πόδια σου, όρθιο, όταν θα με έβλεπες, μπροστά σου...άν θα προλάβενες, να με δείς
.

Το ποιος έχασε την ψυχραιμία του, είναι ολοφάνερο, ανεκδιήγητε χρυσαυγίδη.

Πάντως, η ανορθογραφία σου ( π.χ. “προλάβενες”) είναι διαπιστωμένο πλέον πως δεν οφείλεται στην ταραχή σου ή τη βιασύνη σου αλλά στο γεγονός πως είσαι ξένος με την των Ελλήνων μόρφωση και παιδεία (τον πολιτισμό των οποίων επικαλέστηκες τρομάρα σου).
Άλλωστε ο φανατισμός, ο τραμπουκισμός και η μισαλλοδοξία που σε διακρίνουν, είναι χαρακτηριστικά γνωρίσματα αστοιχείωτων κι εύκολα χειραγωγήσιμων ανθρωποειδών.
Απ’ την άλλη, ο κυρ Χρήστος, συνεπέστατος με το φαρισαϊσμό και τη σεμνοτυφία της θρησκείας του, σκανδαλίστηκε με τη λέξη ”αρ..δι” (ή μήπως με τη λέξη “γίδι”;) ενώ την ίδια στιγμή δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να παρέχει βήμα ώστε να εκτοξεύουν απειλές διάφοροι τραμπούκοι.
Ίσως να αποτελεί μύχιο πόθο του ο συγκεκριμένος τραμπούκος ν’ αποτελέσει πρότυπο μαχόμενου χριστιανού, προτύπωση των οποίων υπήρξε ο ιερέας Φινεές. Ίσως να του προκαλεί έναν μικρό ηδονισμό η συμπεριφορά του ΑΙΡΕΤΙΚΟΥ.

Nikos.

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

Νίκο Σκορποχωρίτη, όλο μιλάς αλλά στην ουσία δε λες ΤΙΠΟΤΑ..

Περιμένω...

Πίτερ

Ανώνυμος είπε...

_____________




Ο Άθεος Νικολάκης, θέλει να γίνει, η προσωπική μου, δασκαλίτσα, και να με μάθει ορθογραφία....

Τι είδους ανωμαλία είναι αυτή;
Καινούργιο φρούτο;
Μήπως σε μάλωνε η μάνα σου, μικρό;

Γράψε όσες βρισιές θέλεις!

Αυτό είναι το επίπεδό σου, δεν έχεις τίποτα άλλο να παραθέσεις, και βρίζεις.

Για αυτά τα προσβλητικά λόγια, που λές, για τον κύριο Xρήστο, θα σου απαντήσει ο ίδιος.

Πάντως, εμένα, ΔΕΝ μου έσβησε, κανένα, σχόλιο, γιατί δεν βρίζω, και δεν συμπεριφέρομαι, σαν εσένα, που δεν έχεις επιχειρήματα, και τυφλωμένος, απο το μίσος, πρός όλους τούς χριστιανούς, βρίζεις, με αισχρό τρόπο, τούς πάντες και τα πάντα.

Είσαι, ο μόνος, στον διάλογο, που δεν συμφώνησε, με ΚΑΝΕΝΑΝ !!!

Είσαι, ο ανεπιθύμητος, ο λεπρός, το έκτρωμα, που κανείς, δεν θέλει να μιλάει, και να ταυτίζεται, με αυτόν.

Εσύ, που είσαι, ο σούπερ σωστός, γιατί, μιλάς μαζί μας;;;

Θα σε έστελνα, στον πατέρα σου, τον διάολο, αλλά είσαι, ήδη, μέσα στην αγκαλιά του.

Εφόσον, άρχισες να βρίζεις, και να προσβάλλεις, ακόμη, και τον κύριο Χρήστο, που τον σέβονται, φίλοι και εχθροί, σταμάτα λοιπόν, τον διάλογο, μαζί μας!!!


______________

Ανώνυμος είπε...

_________________


Ο ΑΘΕΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ΕΙΠΕ:


ο κυρ Χρήστος, συνεπέστατος με το φαρισαϊσμό και τη σεμνοτυφία της θρησκείας του, σκανδαλίστηκε με τη λέξη ”αρ..δι” (ή μήπως με τη λέξη “γίδι”;) ενώ την ίδια στιγμή δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να παρέχει βήμα ώστε να εκτοξεύουν απειλές διάφοροι τραμπούκοι.

Ίσως να αποτελεί μύχιο πόθο του ο συγκεκριμένος τραμπούκος ν’ αποτελέσει πρότυπο μαχόμενου χριστιανού, προτύπωση των οποίων υπήρξε ο ιερέας Φινεές.

Ίσως να του προκαλεί έναν μικρό ηδονισμό η συμπεριφορά του ΑΙΡΕΤΙΚΟΥ.

Nikos.

14 Απριλίου 2010 11:37 π.μ.

________________


ΑΠΑΝΤΗΣΗ:


Βρομερέ υβριστή Του Χριστού, και της Εκκλησίας, δεν θα σταματήσεις, να βρίζεις ;;;

Ο ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ο κύριος Χρήστος, τι σου φταίει, και άρχισες, να τον προσβάλλεις, και να τον υποτιμάς;;;

Τα έβαλες, και με τον ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ,
τον κύριο Χρήστo, που τον σέβονται, ΟΛΟΙ,
ποτέ, ΚΑΝΕΝΑΣ, δεν τον έθιξε, με αυτόν τον τρόπο, που τον θίγεις, εσύ!!!

Έχεις μαλώσει, με όλους, τώρα θα μαλώσεις, και με τον οικοδεσπότη, του μπλόγκ, που σε φιλοξενεί;;;

Πάρτο χαμπάρι, εδώ είναι Ελλάδα, δεν γουστάρουμε τούς άθεους, σαν τα μούτρα σου.

Όσο για τις ''απειλές'',
κάνεις λάθος,
εγώ, ΠΟΤΕ, δεν σε απείλησα,
το λέω ευθέως!

Θα έδινα, τα πάντα, να σε έβρισκα.
Τα πάντα, όμως!!!

______________

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ: Όσο για τις ''απειλές'',
κάνεις λάθος,
εγώ, ΠΟΤΕ, δεν σε απείλησα,
το λέω ευθέως!

Θα έδινα, τα πάντα, να σε έβρισκα.
Τα πάντα, όμως
!!!


Είπα εγώ ότι με απείλησες …“πλαγίως”;
Ευθέως με απείλησες και ευθέως με απειλείς.
Μήπως αγνοείς τι σημαίνει η λέξη “απειλή”;
Ρε μπας κι είσαι αλλοδαπός και δεν γνωρίζεις ελληνικά;

Τον κυρ Χρήστο τον έβρισα; Πώς σου ‘ρθε αυτό;

Κυρ Χρήστο, κάτι πρέπει να κάνεις μ’ αυτόν τον ψυχοπαθή.


ΠΙΤΕΡ, οι άθρησκοι δεν είναι … θρησκεία. Επομένως δεν οργανώνονται και δεν δραστηριοποιούνται με ταμπέλα την κοσμοθεωρία τους. Θα ήταν παρανοϊκό. Δεν σε προσδιορίζει αυτό που απορρίπτεις αλλά αυτό που επιδιώκεις. Φιλανθρωπική οργάνωση άθρησκων δεν υπάρχει, δεν κάνουμε φιλανθρωπία για να αυξήσουμε την ιδεολογική μας επιρροή όπως εσείς. Αντιθέτως θα βρεις άθρησκους σε εκατοντάδες οργανώσεις, όπως για την υποστήριξη των άστεγων της Αθήνας, των συγγενών καρκινοπαθών, προστασίας κακοποιημένων γυναικών και παιδιών, μέχρι και για το δικαίωμα ανεξαρτησίας του Θιβέτ και την προστασία της αρκούδας της Πίνδου. Εσείς, το κάνετε μεμονωμένα για να κερδίσετε τον παράδεισο και συλλογικά ως Εκκλησία για λόγους προσηλυτισμού (δείτε τι καλή που είναι η Ορθοδοξία που σας βοηθά κλπ. κλπ.). Εσείς το κάνετε για να κερδίσετε την μετά θάνατον ζωή, εμείς απλώς επειδή πιστεύουμε πως υπάρχει ζωή ΠΡΙΝ το θάνατο και πως όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα σ’ αυτήν, χωρίς πόνο, χωρίς στερήσεις, χωρίς διακρίσεις.

Nikos.

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΤΕΡ: Επίσης χρωστάς να μου δείξεις, πότε είπα εγώ ότι οι άθρησκοι έχουν μαντριά;

Η ερώτηση την οποία επιμένεις να επαναλαμβάνεις, είναι … “γιατί οι άθρησκοι δεν έχουν μαντριά, όπως εμείς οι χριστιανοί”.
Νομίζω ότι σου απάντησα.

Nikos.

Ανώνυμος είπε...

_________________


Ο ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ Ο ΑΘΕΟΣ ΕΙΠΕ:

''Εσείς το κάνετε για να κερδίσετε την μετά θάνατον ζωή, εμείς απλώς επειδή πιστεύουμε πως υπάρχει ζωή ΠΡΙΝ το θάνατο και πως όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα σ’ αυτήν, χωρίς πόνο, χωρίς στερήσεις, χωρίς διακρίσεις.''

__________________

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:


Αυτό ακριβώς, είπε, ο Σατανάς, για τον Ιώβ.

''Δωρεάν φοβάται ο Ιώβ, τον Θεό;''

Ναι αντίχριστε, Νίκο!
ΔΩΡΕΑΝ!

Αγαπάμε Τον Θεό, ΔΩΡΕΑΝ!


Για αυτό, που λές, ότι: πιστεύεις, οτι υπάρχει,

''ζωή, πρίν τον θάνατο''

Μόνο, ένας βλάκας, του δικού σου, επιπέδου, θα το έλεγε...!!!

__________________


Ο Αντίχριστος, Νίκος, είπε:



Ρε μπας κι είσαι αλλοδαπός και δεν γνωρίζεις ελληνικά;

Τον κυρ Χρήστο τον έβρισα; Πώς σου ‘ρθε αυτό;

Κυρ Χρήστο, κάτι πρέπει να κάνεις μ’ αυτόν τον ψυχοπαθή.

________________

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Και μόνο, το γεγονός, ότι τον αποκαλείς: ''κυρ Χρήστο''
είναι 100% ειρωνικό, και προσβλητικό.

εκτός του ότι, είπες, ότι ''ηδονίζεται''
να με βλέπει, να γράφω, για έναν, αντίχριστο, (εσένα).

Προσπαθείς, να τον βγάλεις, και διεστραμμένο, (τι σημαίνει, ''ηδονίζεται'')(;;;)

______________

Και το ανέκδοτο, που λές, ότι είσαι: ΑΘΡΗΣΚΟΣ, να μη το λές, σε μένα, γιατί, εγω δεν τα μασάω, αυτά....

ΕΙΣΑΙ ΑΘΕΟΣ, ΟΧΙ, ΑΘΡΗΣΚΟΣ !!!

Είσαι ένας, ΑΘΕΟΣ που βρίζει Τον Θεό, απο το πρωί, εώς το βράδυ.

Θέλεις, να αλλάξεις, και τον κόσμο,
εσύ, ένας άθεος, ένας γιός, του Σατανά, θα αλλάξεις τον κόσμο...

__________

Για αυτό που είπες, ότι, είμαι:''ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ΄''
σε αυτό θα συμφωνήσω μαζί σου,
Ναί είμαι!

Αλλοδαπός, όμως, ΔΕΝ είμαι.



________________

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

Νίκος Σκορποχωρίτης:
ΠΙΤΕΡ, οι άθρησκοι δεν είναι … θρησκεία.
____________________________

Σοβαρά;
Τι μας λες;
Πρώτη φορά το ακούω ρε Νίκο.
Λες να μη ξέρω τι σκορποχώρι είσαστε;

Πίτερ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

Νίκος Σκορποχωρίτης:
Επομένως δεν οργανώνονται και δεν δραστηριοποιούνται με ταμπέλα την κοσμοθεωρία τους. Θα ήταν παρανοϊκό.
______________________________

Παρανοϊκό πλανεμένο μου λυκάκι, είναι να μιλάς για κοσμοθεωρία η οποία εκφράζει τους αθρήσκους τη στιγμή που είστε σκορποχώρι.

Για ποια κοσμοθεωρία των αθρήσκων μιλάς; Ποιόν πας να δουλέψεις;
Για πες μας Νίκο.

Πού συγκεντρώνεστε και μιλάτε για τις θεωρίες σας;
Μήπως στα μπαράκια και τις καφετέριες με «γκομενάκια;»

Αλλά αφού το χοντραίνεις το θέμα και επιμένεις, θέλω να μου πεις ποια είναι η κοσμοθεωρία σας και με ποιο τρόπο εργάζεστε γι΄ αυτήν και που συγκεντρώνεστε;
Θέλω να έρθω να σας ακούσω.

Πίτερ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

Νίκος Σκορποχωρίτης:
Δεν σε προσδιορίζει αυτό που απορρίπτεις αλλά αυτό που επιδιώκεις. Φιλανθρωπική οργάνωση άθρησκων δεν υπάρχει, δεν κάνουμε φιλανθρωπία.. Αντιθέτως θα βρεις άθρησκους σε εκατοντάδες οργανώσεις, όπως για την υποστήριξη των άστεγων της Αθήνας, των συγγενών καρκινοπαθών, προστασίας κακοποιημένων γυναικών και παιδιών, μέχρι και για το δικαίωμα ανεξαρτησίας του Θιβέτ και την προστασία της αρκούδας της Πίνδου.
______________________________

Αυτά τώρα γιατί μας τα λες για να συγκινηθούμε;

Μήπως θέλεις να πιστέψω ότι σε αυτές τις οργανώσεις που ανέφερες εργάζονται μόνο άθρησκοι;

Το βλέπεις τώρα σκορποχωρίτη πόσο τυφλά φανατικά πολέμιος του Χριστού είσαι;

Δηλαδή σε αυτές τις οργανώσεις που ανέφερες δεν υπάρχουν Ορθόδοξοι;

Μήπως ΚΑΙ αυτές οι Οργανώσεις έχουν «στηθεί» από Ορθόδοξα χέρια;

Λέω αν έχεις τη δυνατότατα να σκεφτείς έως εκεί διότι οι πωρωμένοι όπως εσύ ξέρεις είναι και περιορισμένης αντιλήψεως.

Λοιπόν έχουμε και λέμε:
Κέτρο καρκινοπαθών ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

http://www.anasta.de/TOPOS/index.php?option=com_content&task=view&id=375&Itemid=1

Σύλλογος Καρκινοπαθών Βέροιας & Ημαθίας «ΑΓΙΟΣ ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ»

http://www.veriorama.com/special_info_details.php?company=458

Σύλλογος Καρκινοπαθών Ν. Κιλκίς
«ΑΓΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ»

http://www.anticancer.gov.gr/Resource.aspx?page=142

Μήπως σε τέτοιες οργανώσεις εργάζονται οι άθρησκοι σκορποχωρίτη;
Θες κι άλλα;

Χτύπα στο Google και θα βρεις πάααααρα πολλά.

Κατάλαβες γιατί εδώ και τόσο καιρό σου λέω φέρε μας κάτι επίσημο από πλευράς αθρήσκων;

Γιατί η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει ΜΕΓΑΛΟ κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ.

Αλλά εσύ μόνο τα σκάνδαλα βλέπεις. Αυτά σε βολεύουν. Ότι κάνουν οι Γιαχωβάδες αυτό κάνεις κι εσύ δε με εκπλήσσεις.

Τουλάχιστον στο σχόλιό σου παραδέχτηκες: «Φιλανθρωπική οργάνωση άθρησκων δεν υπάρχει, δεν κάνουμε φιλανθρωπία».

Και ρωτώ.

Από τη στιγμή που δεν προσφέρεις γιατί κατηγορείς την Εκκλησία του Χριστού που κατ΄ εσένα ούτε και αυτή προσφέρει;

Ούτε κι εσύ προσφέρεις ούτε και η εκκλησία. Άρα οι άθρησκοι με την εκκλησία έχετε περισσότερα κοινά σε σχέση με εμάς τους θρησκευόμενους.

Προς τι λοιπόν αυτό το μίσος σου;

Κι αφού παραδέχτηκες ότι ούτε θρησκεία είστε ούτε οργάνωση έχετε, ομολογείς ότι είστε

ΣΚΟΡΠΟΧΩΡΙ.

Πίτερ

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ: Αυτό ακριβώς, είπε, ο Σατανάς, για τον Ιώβ.

''Δωρεάν φοβάται ο Ιώβ, τον Θεό;''

Ναι αντίχριστε, Νίκο!
ΔΩΡΕΑΝ!

Αγαπάμε Τον Θεό, ΔΩΡΕΑΝ
!


Μπα! Τι μας λες;

«έδωκε δε ο Κύριος διπλά όσα ην έμπροσθεν Ιώβ εις διπλασιασμόν.» [Ιώβ 42:10]

«ο δε Κύριος ευλόγησε τα έσχατα Ιώβ ή τα έμπροσθεν, ην δε τα κτήνη αυτού πρόβατα μύρια τετρακισχίλια, κάμηλοι εξακισχίλιαι, ζεύγη βοών χίλια, όνοι θήλειαι νομάδες χίλιαι. Γεννώνται δε αυτώ υιοί επτά και θυγατέρες τρεις» [Ιώβ 43:12-13]

«ος γαρ αν ποτίση υμάς ποτήριον ύδατος εν τω ονόματι μου, ότι Χριστού έστε, αμήν λέγω υμίν, ου μη απολέση τον μισθόν αυτού.» [Μαρκ. 9:41]

«αγαπάτε τους εχθρούς υμών και αγαθοποιείτε και δανείζετε μηδέν απελπίζοντες, και έσται ο μισθός υμών πολύς, και έσεσθε υιοί του υψίστου» [Λουκ. 6:35]


Ο δε Παύλος ήταν ακόμη πιο σαφής:

«ει κατά άνθρωπον εθηριομάχησα εν Εφέσω, τι μοι το όφελος; ει νεκροί ουκ εγείρονται, φάγωμεν και πίωμεν, αύριον γαρ αποθνήσκομεν.» [Α’ Κορ. 15:32]

Aν οι νεκροί δεν ανασταίνονται (αν δηλαδή δεν πρόκειται να απολαύσουμε την αιωνιότητα και τον παράδεισο) ας φάμε κι ας πιούμε, χέστα όλα Χαράλαμπεεε!

«κατά σκοπόν διώκω επί το βραβείον της άνω κλήσεως του Θεού εν Χριστώ Ιησού.» [Φιλιπ. 3:14]

Όλα για το βραβείο Χαράλαμπεεε, για το βραβείο!!!



ΠΙΤΕΡ, δεν είπα ποτέ πως δεν υπάρχουν χριστιανικές φιλανθρωπικές οργανώσεις ή πως δεν υπάρχουν χριστιανοί φιλάνθρωποι και σε εξωεκκλησιαστικές οργανώσεις. Για την ηγεσία τής Εκκλησίας όμως, όλο αυτό το χριστιανικό φιλανθρωπικό έργο, είναι ο φερετζές της, ο οποίος καλύπτει το φιλάργυρο και εξουσιολάγνο πρόσωπό της. Είναι η επίφαση ώστε να απαιτεί να μένει στο απυρόβλητο η τεράστια περιουσία της και να λαμβάνει κρατικές επιδοτήσεις για τις ΜΚΟ της.

Οι άθρησκοι φυσικά και είναι σκορποχώρι. Όλοι όμως συμφωνούν απόλυτα σ’ ένα πράγμα: Οι θρησκείες είναι αφελή συστήματα ερμηνείας του κόσμου, που γεννήθηκαν όταν η ανθρωπότητα διένυε τη βρεφική της ηλικία και επιζούν κυρίως χάρη στην παράδοση και την “κρατικοποίησή” τους. Διαφορετικά, δεν θα αυτοπροσδιορίζονταν ως άθρησκοι. Αντιθέτως οι χριστιανοί, αν και όχι σκορποχώρι, αμφιβάλλω αν μπορούν να συμφωνήσουν στο σύνολό τους έστω και σ' ένα μόνο πράγμα.

Nikos.

Πίτερ προς κ.Χρήστο & Νίκο είπε...

Νίκος Σκορποχωρίτης:
ΠΙΤΕΡ, δεν είπα ποτέ πως δεν υπάρχουν χριστιανικές φιλανθρωπικές οργανώσεις ή πως δεν υπάρχουν χριστιανοί φιλάνθρωποι και σε εξωεκκλησιαστικές οργανώσεις.
_________________________

Κύριε Χρήστο βοηθήστε με λίγο.
Με τον άθρησκο μιλάω ή μπήκε κάποιος άλλος στη γραμμή;
Έχει πει ποτέ ο Σκορποχωρίτης ότι η Εκκλησία του Χριστού έχει φιλανθρωπικές οργανώσεις;

Εξέφρασε αυτός ο πολέμιος του Χριστού έστω και έναν καλό λόγο για την Εκκλησία Του και το έχασα;

Πότε Νικολάκη μου τα έχεις πει εσύ αυτά;

Άστο θα στο πω εγώ.

ΤΩΡΑ ΤΑ ΛΕΣ ΑΥΤΑ!!!

Τώρα που σε στρίμωξα με τα επιχειρήματά μου και δε μπορείς να τα αμφισβητήσεις διότι όλος ο κόσμος γνωρίζει την προσφορά της Εκκλησίας.

Πίτερ

Πίτερ προς Νίκο Σκορποχωρίτη είπε...

Νίκος Σκορποχωρίτης:
Για την ηγεσία τής Εκκλησίας όμως, όλο αυτό το χριστιανικό φιλανθρωπικό έργο, είναι ο φερετζές της, ο οποίος καλύπτει το φιλάργυρο και εξουσιολάγνο πρόσωπό της. Είναι η επίφαση ώστε να απαιτεί να μένει στο απυρόβλητο η τεράστια περιουσία της και να λαμβάνει κρατικές επιδοτήσεις για τις ΜΚΟ της.
___________________________

Εδώ κατανοείς τι γράφεις Νικολάκη;

ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΑΙ / ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΝΕΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ!!!

Τα άλλα που λες, ότι η Εκκλησία εκμεταλλεύεται καταστάσεις και χρησιμοποιεί φερετζέδες και όλα αυτά τα «κουλά» που μας λες είναι δικά σου συμπεράσματα και βεβαίως από μένα πέρα για πέρα σεβαστά.

Αν αυτά πιστεύεις είναι δικαίωμά σου, εμένα μου φτάνει ότι παραδέχτηκες εδώ δημόσια ότι η Εκκλησία του Χριστού δραστηριοποιείται σε φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο και σε συγχαίρω για την ειλικρίνειά σου!!!

Θα σου έλεγα όμως και τούτο.

Μαζευτείτε κι εσείς οι σκορποχωρίτες, φτιάξτε μια οργάνωση αθρήσκων, δραστηριοποιηθείτε σε φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο, και όταν το καταφέρετε αυτό, μετά κρυφτείτε κι εσείς πίσω από το έργο σας κάντε το φερετζέ και διεκδικήστε κρατικές επιδοτήσεις..

Από τη στιγμή όμως που δε σας καίγεται καρφί και έχετε κάνει τον καναπέ κολλητό σας φίλο,

ε – έλεος πια, μη κατακρίνεις και τους άλλους που τουλάχιστον από εσένα προσφέρουν περισσότερα.

Πίτερ

Πιτερ προς Νίκο Σκορποχωρίτη είπε...

Νίκος Σκορποχωρίτης:
Οι άθρησκοι φυσικά και είναι σκορποχώρι.
________________________________

Από τη μια σε συγχαίρω για την ειλικρίνειά σου, από την άλλη όμως σε συμβουλεύω να μην τα βάζεις με την Εκκλησία που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΡΠΟΧΩΡΙ αλλά είναι η Εκκλησία του Θεού και προσφέρει στην κοινωνία και το έργο της είναι τεράστιο. Άλλο που εσύ εθελοτυφλείς.
Αυτό είναι δικό σου πρόβλημα.

Πότε στην ιστορία σκορποχωρίτες πρόσφεραν κοινωνικό / φιλανθρωπικό έργο;

ΠΟΤΕ!

Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα προσφέρεις σήμερα;

Δηλαδή τι;

Να εγκαταλείψω την Εκκλησία του Χριστού γιατί;
Για να ακολουθήσω εσένα και τις ξεκάρφωτες θεωρίες σου;

Θα αστειεύεσαι σίγουρα.

Κι αν κάποιοι κληρικοί όπως λες έχουν μπλέξει με εξουσίες και καρέκλες σε τι με ζημιώνει αυτό εμένα ή εσένα;

Μια μέρα όλοι θα δώσουμε λόγο.
Από τον σατανιστή μέχρι τον Αρχιεπίσκοπο.

Διαφωνείς;

Πίτερ

Πίτερ προς Νίκο Σκορποχωρίτη είπε...

Νίκος Σκορποχωρίτης:
Όλοι όμως (οι άθρησκοι) συμφωνούν απόλυτα σ’ ένα πράγμα: Οι θρησκείες είναι αφελή συστήματα ερμηνείας του κόσμου, που γεννήθηκαν όταν η ανθρωπότητα διένυε τη βρεφική της ηλικία και επιζούν κυρίως χάρη στην παράδοση και την “κρατικοποίησή” τους. Διαφορετικά, δεν θα αυτοπροσδιορίζονταν ως άθρησκοι.

_____________________________

Όλοι; χα χα χα χα..
Ποιοι όλοι ρε Νίκο;
Πόσοι είστε ξέρεις;

Αφού είστε σκορποχώρι, δε γνωρίζετε ο ένας τον άλλον.
Συμπτωματικά αν θα συναντηθείτε και φυσικά άλλα θα λέει ο ένας άλλα θα λέει ο άλλος.

Ο καθένας για πάρτη του είσαστε.
Ποιες κοσμοθεωρίες τώρα;
Αφού δεν υπάρχει κοινή γραμμή μεταξύ σας, εκτός κι αν υπάρχει και δε το ξέρω.
Σε προηγούμενο σχόλιό μου σου ζήτησα να μου πεις ποια είναι η κοσμοθεωρία σας αλλά δεν απαντάς, τι να πεις;
Αφού ούτε και ο ίδιος γνωρίζεις, έτσι δεν είναι;

Πίτερ

Χρήστος - αντιαιρετικός είπε...

Ησυχάστε κ. Πήτερ και μην ανησυχείτε. Με τον Nikos τον άθρησκο μιλάτε. Άλλωστε δεν θάπρεπε να σας εκπλήσσουν οι Οβιδιακές μεταμορφώσεις του, αφού έχετε αρκετό διάστημα στον διάλογο. Δεν είναι πρώτη φορά που το κάνει αυτό. Αυτή είναι άλλωστε η τακτική του. Μια στο καρφί και μια στο πέταλο. Θυμίζω ενδεικτικά κάποιες από τις παλινωδίες του που σε κάποιες από αυτές ήσασταν και εσείς παρόν:

Ο Μ. Κων/νος κατήργησε την Σύγκλητο - Ο Μ. Κων/νος ΔΕΝ κατήργησε την Σύγκλητο.

Η Γραφή μιλάει συμβολικά σε κάποια σημεία της - Η Γραφή ΔΕΝ μιλάει ΠΟΤΕ συμβολικά.

Άλλες φορές δέχεται την ύπαρξη του Θεού, άλλες ΔΕΝ την δέχεται.

Ενώ παριστάνει τον ορθολογιστή για να ξεφύγει από την δύσκολη θέση καταφεύγει σε ανορθολογιστικά επιχειρήματα.

Υποστήριξε π.χ. πως οι μη έχοντες γραφή λαοί είναι ανώτεροι πολιτιστικά από τους έχοντας γραφή!!
Υποστήριξε πως η ηθική του δυτικού κόσμου οφείλεται κατά μεγάλο μέρος της στον Βούδα !!!! εξ ου και το προσωνύμιο που του κόλλησα Βουδο - Nikaki.

Κ. Πήτερ αν και έχετε διαφορετική γραφή η επιχειρηματολογία σας θυμίζει τον κ. Αναστάσιο που έκανε κυριολεκτικά «ρόμπα» τον Βουδο - Nikaki. Γι’ αυτό το λόγο τα έχει χαμένα και δεν ξέρει τι γράφει για να ξεφύγει από την δύσκολη θέση που τον έχετε οδηγήσει.

Για ΑΙΡΕΤΙΚΟ

Σας ευχαριστώ που με υπερασπιστήκατε, αλλά όταν γράφει εναντίον μου ο Nikos χαίρομαι ιδιαίτερα, διότι δείχνει το απύθμενο κόμπλεξ που έχει προς το πρόσωπό μου. Αποφεύγω το διάλογο μαζί του γιατί είναι σαν να παίζω χωρίς αντίπαλο. Εδώ τον έκανε «ρόμπα» ο κ. Αναστάσιος που δεν είχε βγάλει ούτε το εξατάξιο Γυμνάσιο και θα καταδεχτώ εγώ να ασχοληθώ μαζί του;

Χρήστος - αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

____________________




Όλοι, σε αυτόν τον διάλογο, έχουν μια ξεκάθαρη στάση, και ξέρουμε, μέσα από τα σχόλια τούς, που ακριβώς, πιστεύουν.

Εγώ εξήγησα, σε παλιότερο σχόλιο μου,
τον λόγο, που διάλεξα, το ψευδώνυμο,
''αιρετικός''.

Είμαι Χριστιανός, και πιστεύω, στον, ολοζώντανο, Κύριο των πάντων, Ιησού Χριστό.

Ο Νίκος, έχει ''περάσει'' με έντεχνο τρόπο, τον ψευδέστατο χαρακτηρισμό: ''άθρησκος'',
αυτό είναι, μεγάλο ψέμα!

Από τα σχόλια του, και ένας άσχετος, με τον διάλογο μας,
αντιλαμβάνεται αμέσως, πως, ο Νίκος, είναι 100% Α Θ Ε Ο Σ.

Ο ίδιος, διατηρεί, τον χαρακτηρισμό: ''άθρησκος'',
επειδή, αυτό τον συμφέρει, και επειδή, εκτός, από άθεος, είναι και δειλός, και φοβάται, να πει, ξεκάθαρα, ότι είναι, άθεος.

Εγώ, θα συνεχίσω, να τον αποκαλώ, με την αληθινή του, ιδιότητα, δηλαδή, θα τον προσφωνώ: ''άθεο''.



__________________

Ανώνυμος είπε...

`


Σχετικά, με αυτά, που γράφει,
ο Νίκος,

για τον Ιώβ, και για τον απόστολο Παύλο,

είναι τόσο άσχετα, που δεν χρειάζεται, να απαντήσω!

ΟΛΟΙ, γνωρίζουν, πως ο Ιώβ, αν και έχασε, ΤΑ ΠΑΝΤΑ, και έφτασε, λίγο πριν τον θάνατο,

παρ' όλα αυτά, ΠΟΤΕ, δεν έχασε, την πίστη στον Θεό,

αν και ΔΕΝ γνώριζε, αν θα ανταμειφθεί, από Αυτόν, αργότερα.


`

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΤΕΡ:

Nikos: ΠΙΤΕΡ, δεν είπα ποτέ πως δεν υπάρχουν χριστιανικές φιλανθρωπικές οργανώσεις ή πως δεν υπάρχουν χριστιανοί φιλάνθρωποι και σε εξωεκκλησιαστικές οργανώσεις.

Εξέφρασε αυτός ο πολέμιος του Χριστού έστω και έναν καλό λόγο για την Εκκλησία Του και το έχασα;

Πότε Νικολάκη μου τα έχεις πει εσύ αυτά;

Άστο θα στο πω εγώ.

ΤΩΡΑ ΤΑ ΛΕΣ ΑΥΤΑ
!!!


Είναι μεταδοτική η ανοησία; Από ποιον την κόλλησες; Από τον αιρετικό ή τον αντιαιρετικό;

ΠΙΤΕΡ: Πότε Νικολάκη μου τα έχεις πει εσύ αυτά;

Πότε έχω πει …ποια;;
Μα αυτό ακριβώς σου λέω. Ποτέ!

Ποτέ δεν είπα πως ΔΕΝ υπάρχουν χριστιανικές φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Μήπως έγραψα κάποια στιγμή πως ΔΕΝ υπάρχουν χριστιανικές φιλανθρωπικές οργανώσεις και πως ΔΕΝ υπάρχουν χριστιανοί φιλάνθρωποι;
Πότε έγινε αυτό;;

Πού την είδατε λοιπόν την …οβιδιακή μεταμόρφωση;;;


ΠΙΤΕΡ: Από τη στιγμή όμως που δε σας καίγεται καρφί και έχετε κάνει τον καναπέ κολλητό σας φίλο, έλεος πια, μη κατακρίνεις και τους άλλους που τουλάχιστον από εσένα προσφέρουν περισσότερα.

Το πρώτο, να το πεις στους χοντρομπαλάδες προκαθήμενους της Εκκλησίας σας που έχουν γίνει τετράπαχοι απ’ την πολύ νηστεία. Nα το πεις σ’ αυτούς, που αρνούνται να δώσουν έστω κι ένα ευρώ ενώ ο ελληνικός λαός χαρατσώνεται κι αιμορραγεί οικονομικά. Να το πεις σ’ αυτούς που λαμβάνουν μισθό λες κι η ιεροσύνη είναι επάγγελμα, στερώντας αυτόν το μισθό από μια νοσοκόμα, έναν γιατρό ή μια δασκάλα.
Κι όσον αφορά το δεύτερο, δεν είσαι σε θέση να γνωρίζεις ποιος είμαι, τι προσφέρω και τι έχω προσφέρει. Έτσι δεν είναι;

Επίσης, μην επαναλαμβάνεις διαρκώς τα περί σκορποχωρίου, διότι οι χριστιανοί, ενώ ΜΙΑ Βίβλο έχουν, αποτελούν έναν αχταρμά από εκατοντάδες δογματικά κι αιρετικά παραμάγαζα, που το καθένα την ερμηνεύει κατά το δοκούν. Και επιπροσθέτως, είναι γνωστό πως κάθε έλληνας χριστιανός πιστεύει στο “δικό του Θεό”, ο καθένας έχει φτιάξει το δικό του δόγμα περί Θεού, δημιουργίας, παραδείσου κολάσεως και αμαρτίας.

Nikos

Ανώνυμος είπε...

Christos,John, lampis.

Στο τεύχος του έτους 1992, με τίτλο «Η αλήθεια ενώνει και χαλυβδώνει», διαβεβαιώνει τους αναγνώστες του ότι : «Δεν υπάρχει καμμιά προκατάληψη κατά του Χριστιανισμού καθ’εαυτόν…Ο Δαυλός …είναι ο τελευταίος που θα μπορούσε να διανοηθή οποιαδήποτε διάσταση μεταξύ Ελληνισμού και Ορθοδοξίας ..Έλληνες Ορθόδοξοι είναι άπαντες οι συνεργάτες του Δαυλού, πολλοί μάλιστα είναι παιδιά η εγγόνια κληρικών και εν πασει περιπτωσει κανένας δεν ανήκει σε άλλο δόγμα η θρησκεία.Αυτά έγραφε το Περιοδικό δαυλός στο «Μετέωρος,Μετεωρισμοί,Η αλήθεια ενώνει και χαλυβδώνει, Δ,τ.133,σ.7686.

Ανώνυμος είπε...

________________


Ο ΑΘΕΟΣ ΝΙΚΟΣ ΕΙΠΕ:

''Είναι μεταδοτική η ανοησία; Από ποιον την κόλλησες; Από τον αιρετικό ή τον αντιαιρετικό;''

_________________________

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Πάλι άρχισες να βρίζεις ?

Τον ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ, γιατί, τον αποκαλείς : ΑΝΟΗΤΟ ?

Επειδή, είναι καλός, χριστιανός, και δεν σου τα λέει, έξω από τα δόντια, όπως εγώ ?

Σου μοιάζει, για ΒΛΑΚΑΣ, ο Κύριος Χρήστος ?

Ανόητος, είσαι εσύ!
Που μας λες, ότι, είσαι άθρησκος,
την στιγμή, που ακολουθείς, την θρησκεία, που Θεό, έχει τον Σατανά.


____________________

Ανώνυμος είπε...

Αιρετικέέέέέ,

Άντε πάνε προσκύνα κάνα λείψανο και κάνα ξόανο


Παγάναααααα, έ παγάνα

Ανώνυμος είπε...

Christos, John, lampis.

H «ενώπιον των ανθρώπων» δημόσια ομολογία κάθε «Δωδεκαθεїστή» είναι λοιπόν απολύτως αναγκαία ,διότι «η δημοσία ομολογία όχι μόνον αποτελεί το κρηπίδωμα της πνευματικότητος αλλ’ακόμη και σήμερον – που ακόμη γίνεται υπό αντιξοότητας – εξασφαλίζει εις τον πιστόν ικανήν αντιμισθίαν» .
Γι’αυτό, στους αρνητές της «Δημοσίας ομολογίας … βαρύς θα πέση ο πέλεκυς των Κριτών του Άδου.Δεν θα επιθυμούσαμε να γνωρίσωμε καν το είδος της τιμωρίας των, καλύτερα θα ήτο να έπιπτον εις την θάλασσαν με μια μυλόπετρα στον λαιμό, θα έλεγαν οι χριστιανοί (Μαρκ.θ 42)».

Π.Μαρίνη,Είναι απαραίτητος δια την σωτηρίαν η δημόσια ομολογία;,ΕΠ,τ.22,σ.34.

Γιώργος είπε...

Νίκος-Τάκης-Κώστας-Γιώργος και Λίτσα.
... ότι 13.000 κληρικοί της μισθοδοτούνται από το ελληνικό Δημόσιο με πάνω από 200.000.000 ευρώ ετησίως, σαν να επρόκειτο για δημοσίους υπαλλήλους.
28 Μαρτίου 2010 12:35 π.μ.

Η υπηρεσία των κληρικών είναι θεϊκή ή κρατική;
Αν είναι θεϊκή γιατί να πληρώνονται από το κράτος σαν να προσφέρουν θρησκευτικά ουδέτερες κρατικές υπηρεσίες;

Ανώνυμος είπε...

_______________



O Ανώνυμος είπε...


Αιρετικέέέέέ,

Άντε πάνε προσκύνα κάνα λείψανο και κάνα ξόανο


Παγάναααααα, έ παγάνα

16 Απριλίου 2010 4:32 μ.μ.


_____________________


ΑΠΑΝΤΗΣΗ:


Δειλέ, ανώνυμε,
δεν το έκανα ΠΟΤΕ στην ζωή μου,
αυτό,
ούτε και θα το κάνω!

Δείξε μου, έστω και ένα, σχόλιο μου,
που να λέω κάτι παρόμοιο, με αυτό που με κατηγορείς.

Κάποτε οι άντρες, μέσα στο παντελόνι,
είχαν ''κάτι'',

σήμερα, οι ανώνυμοι σχολιαστές, δεν το έχουν, αυτό το, ''κάτι'',

τους το έφαγε η γάτα!

Ανώνυμε, δειλέ, σχολιαστή, μιλάς σε λάθος άνθρωπο, κούνα λίγο, το κεφάλι σου, να δεις, αν θα φτιάξεις φραπέ...

και μετά, τα ξαναλέμε!


___________________

Ανώνυμος είπε...

_________________

O ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΙΠΕ:

Η υπηρεσία των κληρικών είναι θεϊκή ή κρατική;
Αν είναι θεϊκή γιατί να πληρώνονται από το κράτος σαν να προσφέρουν θρησκευτικά ουδέτερες κρατικές υπηρεσίες;

16 Απριλίου 2010 7:31 μ.μ.

___________________

AΠΑΝΤΗΣΗ:


Καλά ρε Γιώργο, ήρθες στο χωριό, για Πάσχα, και δεν είπες τίποτα ?

Να βρεθούμε από κοντά, να πιούμε κανένα κρασάκι!

Δε πειράζει, να είσαι καλά...

________________

Με τα λεγόμενα σου, συμφωνώ, απόλυτα!!!!!!!

Είσαι ατελείωτος...............

Είσαι άρχοντας.................

______________________

Πιτερ προς Νίκο Σκορποχωρίτη είπε...

Νίκος Σκορποχωρίτης:
Πότε έχω πει …ποια;;
Μα αυτό ακριβώς σου λέω. Ποτέ!

Ποτέ δεν είπα πως ΔΕΝ υπάρχουν χριστιανικές φιλανθρωπικές οργανώσεις.
____________________________

Νικολάκη δεν θα μου γυρνάς εμένα την κουβέντα σύμφωνα με το πώς σε βολεύει.
Μέχρι χθες μόνο χολή έβγαζες για την Εκκλησία.
Πράγματι όπως λες, ποτέ δεν είπες ότι ΔΕΝ υπάρχουν χριστιανικές φιλανθρωπικές οργανώσεις..
Επίσης ΠΟΤΕ όμως ΔΕΝ έχεις αναφερθεί σε αυτές.
Μόνο για κακή εκκλησία μας έχεις συνηθίσει να μιλάς.
Πότε παραδέχτηκες έστω ένα καλό της εκκλησίας;
Ποτέ Νίκο Σκορποχωρίτη.

Πότε θα μας παρουσιάσεις να δούμε όλοι εδώ δημόσια την κοσμοθεωρία των αθρήσκων;

Πίτερ

Πιτερ προς Νίκο Σκορποχωρίτη είπε...

Νίκος Σκορποχωρίτης:
Μήπως έγραψα κάποια στιγμή πως ΔΕΝ υπάρχουν χριστιανικές φιλανθρωπικές οργανώσεις και πως ΔΕΝ υπάρχουν χριστιανοί φιλάνθρωποι;
Πότε έγινε αυτό;;
_____________________________

Ποτέ δεν έγραψες Νίκο ότι υπάρχουν χριστιανικές φιλανθρωπικές οργανώσεις.
Ποτέ δεν παραδέχτηκες ότι η Εκκλησία επιτελεί έργο.

Πότε θα μας παρουσιάσεις να δούμε όλοι εδώ δημόσια την κοσμοθεωρία των αθρήσκων;

Πίτερ

Γιώργος είπε...

Ο Γιώργος είπε:
Και ο Χριστός χρειαζόταν το άγιο πνεύμα
όπως και
ο Σαμψών,
ο Δαβίδ,
ο Μωϋσής,
ο Στέφανος
και πολλοί άλλοι.

_____________
Πώς μπορεί να γίνει αυτό ;
Ο Χριστός , είναι ο δημιουργός των πάντων και τα πρόσωπα αυτά που αναφέρεις , είναι "άνθρωποι" δημιουργήματα , Του Χριστού !.....
Ο Θεός , δεν περιορίζεται στο χώρο και στο χρόνο.
Είναι παντού, και υπάρχει πάντα! Δεν έχει κανενός είδους σώμα, το οποίο θα χρειαζόταν χώρο.

Ο Χριστός όταν ήρθε στη γη ως άνθρωπος επί 33 σχεδόν χρόνια ήταν περιορισμένος στον χώρο και στον χρόνο όπως όλοι οι άνθρωποι.
Φυσικά
ο ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ
ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ
και
Π Α Ν Τ Α ΑΘΑΝΑΤΟΣ Ύψιστος Θεός
ως ο Δημιουργός και ζωοδότης του Χριστού και όλων ήταν και είναι ο ΠΑΤΕΡΑΣ του Χριστού.
Ποτέ δεν υπάρχει ταύτιση
Πατέρα (ο Πλάστης) και
Γιου (πλάσμα)
στην ίδια υπαρξιακή οντότητα.


Γιώργος

Πιτερ προς Νίκο Σκορποχωρίτη είπε...

ΠΙΤΕΡ: Από τη στιγμή όμως που δε σας καίγεται καρφί και έχετε κάνει τον καναπέ κολλητό σας φίλο, έλεος πια, μη κατακρίνεις και τους άλλους που τουλάχιστον από εσένα προσφέρουν περισσότερα.

Νίκος Σκορποχωρίτης απάντησε:
Το πρώτο, να το πεις στους χοντρομπαλάδες προκαθήμενους της Εκκλησίας σας που έχουν γίνει τετράπαχοι απ’ την πολύ νηστεία. Nα το πεις σ’ αυτούς, που αρνούνται να δώσουν έστω κι ένα ευρώ ενώ ο ελληνικός λαός χαρατσώνεται κι αιμορραγεί οικονομικά. Να το πεις σ’ αυτούς που λαμβάνουν μισθό λες κι η ιεροσύνη είναι επάγγελμα, στερώντας αυτόν το μισθό από μια νοσοκόμα, έναν γιατρό ή μια δασκάλα.
____________________________

Νίκο, ώστε είσαι και τέεεετοιος;

Πριν από λίγο ήσουν έτοιμος να αρπαχτείς επειδή σε θίξαμε ότι ποτέ ΔΕΝ είπες πως δεν υπάρχουν χριστιανικές οργανώσεις, παρακάτω στο ίδιο κιόλας σχόλιό σου λες τα ακριβώς αντίθετα:

«…αρνούνται να δώσουν έστω κι ένα ευρώ ενώ ο ελληνικός λαός χαρατσώνεται κι αιμορραγεί οικονομικά. Να το πεις σ’ αυτούς που λαμβάνουν μισθό λες κι η ιεροσύνη είναι επάγγελμα, στερώντας αυτόν το μισθό από μια νοσοκόμα, έναν γιατρό ή μια δασκάλα».

Σκορποχωρίτη, έχεις μεγάλο πρόβλημα τελικά.

Από τη μια λες υπάρχουν χριστιανικές οργανώσεις
από την άλλη λες δεν δίνουν ούτε ένα ευρώ.

Αφού δεν δίνουν ούτε ένα ευρώ τότε πώς υπάρχουν χριστιανικές οργανώσεις;

Τα έχεις πλέον χαμένα είναι ολοφάνερο.

Πότε θα μας παρουσιάσεις να δούμε όλοι εδώ δημόσια την κοσμοθεωρία των αθρήσκων;

Πίτερ

Πιτερ προς Νίκο Σκορποχωρίτη είπε...

Νίκος Σκορποχωρίτης:
Επίσης, μην επαναλαμβάνεις διαρκώς τα περί σκορποχωρίου, διότι οι χριστιανοί, ενώ ΜΙΑ Βίβλο έχουν, αποτελούν έναν αχταρμά από εκατοντάδες δογματικά κι αιρετικά παραμάγαζα, που το καθένα την ερμηνεύει κατά το δοκούν. ___________________________

Όλα αυτά που γράφεις είναι αποτέλεσμα της ασχετοσύνης σου.

Σκορποχώρια έχουν γίνει εκείνοι που έφυγαν από την Εκκλησία του Θεού.
Εμείς δεν φύγαμε από ΚΑΝΕΝΑΝ.
Αυτοί έφυγαν από εμάς όχι εμείς από εκείνους., γι΄ αυτό αυτοί είναι αιρετικοί όχι εμείς.

Απόδειξη;

Πώς σε λένε αγόρι μου;

Νίκο!

Ξέρεις από βγαίνει το όνομα Νίκος;
Από το «Άγιος Νικόλαος» ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΡΙΖΑ!!!

Εσύ σήμερα είσαι εναντίον της Εκκλησίας και των Αγίων αυτής.

Ποιος έφυγε;

Εσύ Νίκο!

Ποιος διάλεξε να ζει σκορποχωρίτικα;

Εσύ Νίκο μου!

Τη Βίβλο που αναφέρεις στο σχόλιό σου σκορποχωρίτη μου, από εμάς την πήραν.

Με τη διαφορά ότι εμείς παραμένουμε σταθεροί στα δόγματά μας και την πίστη μας ενώ οι αιρετικοί συν αυτών και εσείς, ζείτε την απόλυτη σύγχυση.

Σκορποχώρι γίνατε Νίκο μου!

Πότε θα μας παρουσιάσεις να δούμε όλοι εδώ δημόσια την κοσμοθεωρία των αθρήσκων;

Πίτερ

Πιτερ προς Νίκο Σκορποχωρίτη είπε...

Νίκος Σκορποχωρίτης:
Και επιπροσθέτως, είναι γνωστό πως κάθε έλληνας χριστιανός πιστεύει στο “δικό του Θεό”, ο καθένας έχει φτιάξει το δικό του δόγμα περί Θεού, δημιουργίας, παραδείσου κολάσεως και αμαρτίας.
_____________________________

Από πού είναι γνωστό;

Τι είναι αυτά που λες;

Αυτά είναι δικά σου συμπεράσματα.

Πετάς ένα: «είναι γνωστό» και νομίζεις ότι συμφωνήσαμε κιόλας ότι έχεις δίκιο;

Όχι βέβαια.

Αυτό που είπες είναι βλακεία.

Μόνο στο μυαλό σου είναι γνωστό σε κανέναν άλλον.

Πότε θα μας παρουσιάσεις να δούμε όλοι εδώ δημόσια την κοσμοθεωρία των αθρήσκων;

Πίτερ

Γιώργος είπε...

Στήν Αγία Γραφή, ο ίδιος ο Θεός ενέπνευσε τον σοφό βασιλιά Σολωμώντα να πει: μ΄΄Οι ουρανοί τών ουρανών δεν μπορούν να σε χωρέσουν΄΄

Φυσικά ο Γιος του Θεού,
ο Χριστός
όταν έγινε άνθρωπος
χωρούσε
τόσο στην κοιλιά της παρθένου Μαρίας
όσο και στη φάτνη όταν γεννήθηκε
καθώς και στο σπίτι όπου μεγάλωσε, όπως και στο ξύλο που σταυρώθηκε.

Αυτό - το ότι έγινε άνθρωπος (και συγχρόνως ΤΜΗΜΑ της ύλης) - δείχνει ξεκάθαρα ότι
ο Χριστός δεν ήταν ο πατέρας του ο Θεός
(ο α ν α λ λ ο ι ω τ ο ς Δημιουργός της ζωής και της ύλης)
αλλά
ο Γιος του Θεού που στάλθηκε στον κόσμο.

Ανώνυμος είπε...

_____________________



Όλα αυτά, που γράφεις, Γιώργο,
είναι ένα λογοπαίγνιο, που εφαρμόζει, η Σκοπιά, και σκοπό έχει, την υποβάθμιση Του Κυρίου μας.
Επιχειρείς να εξηγήσεις με την ανθρώπινη λογική, τα πνευματικά θέματα,
και δεν σκέφτεσαι ότι ο Παύλος είπε,
πως η πίστη, αναφέρεται σε πράγματα,
που ΔΕΝ βλέπουμε, και όχι στα πράγματα που βλέπουμε, με τα ανθρώπινα μάτια μας.

Ο Χριστός, αυτά που αναφέρεις, τα έκανε σαν άνθρωπος, και όχι σαν Θεός,
ο Ίδιος, ''έλαβε δούλου μορφή''
και ήρθε να πεθάνει, για τον κάθε έναν μας, ξεχωριστά, και για όλους τούς ανθρώπους μαζί.

Αν ο Χριστός, δεν ήταν ο Γιος Του Θεού,
τότε ποια αξία θα είχε,
η θυσία Του;

Λέτε, ότι ο Χριστός, ήταν: ''τέλειος άνθρωπος''
και όχι Θεάνθρωπος,

πως μπορείς να με πείσεις, ότι ήταν, πράγματι, ''τέλειος άνθρωπος'' ;

Λέτε ότι ο Χριστός, ΔΕΝ είχε ο Ίδιος,
δύναμη, αλλά την έπαιρνε από τον Πατέρα,

με την λογική αυτή,
να μου αποδείξεις, τον ισχυρισμό,
ότι, ο Χριστός, ήταν ΜΟΝΟ, ''τέλειος άνθρωπος''.

________________

Ανώνυμος είπε...

__________


Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΙΠΕ:


Ποτέ δεν υπάρχει ταύτιση
Πατέρα (ο Πλάστης) και
Γιου (πλάσμα)
στην ίδια υπαρξιακή οντότητα.

Γιώργος

16 Απριλίου 2010 9:03 μ.μ.

_________________


Γιατί το κάνεις αυτό;

Ονομάζεις Τον Δημιουργό, του σύμπαντος, και των πάντων, ειρωνικά, ''ΠΛΑΣΜΑ'',

έχεις μεγάλη, αμαρτία!

Για να υπάρξει, ''πλάσμα'',
πρέπει να υπάρχει, ''χρόνος''
και ''χώρος'',
αυτά, είναι δημιουργήματα, Του Χριστού.

Ο Χριστός, είναι γιος Του Πατέρα Θεού,
ΜΟΝΟ, κατά την ''αιτία'',
και όχι κατά τον ''χρόνο''.

_____________

Ανώνυμος είπε...

____________


Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΙΠΕ:

Φυσικά
ο ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ
ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ
και
Π Α Ν Τ Α ΑΘΑΝΑΤΟΣ Ύψιστος Θεός
ως ο Δημιουργός και ζωοδότης του Χριστού και όλων ήταν και είναι ο ΠΑΤΕΡΑΣ του Χριστού.
Ποτέ δεν υπάρχει ταύτιση
Πατέρα (ο Πλάστης) και
Γιου (πλάσμα)
στην ίδια υπαρξιακή οντότητα.

Γιώργος

16 Απριλίου 2010 9:03 μ.μ.

__________________

Η Αγία Γραφή, λέει, ότι ο Θεός έφτιαξε, τον κόσμο,
και λέει, και ποιός, ΑΚΡΙΒΩΣ, είναι, Αυτός, που έφτιαξε τον κόσμο.
______
1 Εν αρχή ήτο ο Λόγος, και ο Λόγος ήτο παρά τω Θεώ, και Θεός ήτο ο Λόγος.
2 Ούτος ήτο εν αρχή παρά τω Θεώ.

3 Πάντα δι' αυτού έγειναν, και χωρίς αυτού δεν έγεινεν ουδέ εν, το οποίον έγεινεν.

4 Εν αυτώ ήτο ζωή, και η ζωή ήτο το φως των ανθρώπων.

5 Και το φως εν τη σκοτία φέγγει και η σκοτία δεν κατέλαβεν αυτό.


ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ 1:1-5.

Υ.Γ: Όπως βλέπεις, η Σκοπιά, δεν συμφωνεί με την Γραφή!___________________

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Γιώργο έχεις αφήσει αναπάντητες ερωτήσεις πριν εξαφανιστείς κατά την πάγια τακτική σου από τον διάλογο για να ξεχαστεί η αδυναμία σου να τις απαντήσεις. Ελπίζω τώρα που ξαναμπήκες στον διάλογο να τις απαντήσεις επιτέλους.

Γιώργο, όπως κατάλαβαν όλοι «οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ» δηλ. οι συμμετέχοντες στον διάλογο, από τις μέχρι τώρα απαντήσεις σου, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ Η ΓΡΑΦΗ ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ «ΕΝΕΡΓΟ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ», ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΒΡΗΚΕΣ ΣΚΟΠΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ, ΠΩΣ Η ΦΡΑΣΗ «το πνεύμα του Ιεχωβά» στο Πράξεις 8,39 ΕΙΝΑΙ ΑΓΓΕΛΟΣ.

Μία ακόμα λοιπόν από τις γνωστές σου άρες – μάρες – κουκουνάρες σου.

Μέχρι να παραδεχτείς λοιπόν το λάθος σου, θα βάζω συνέχεια το σχόλιο, γιατί δεν έχει πλέον νόημα ο διάλογος να συνεχιστεί.

Στο μεταξύ γι’ αυτό που γράφεις πως θα σου πέταγα «μπανάνες, γιαούρτια, αβγά, λάσπες», σου απαντώ γι’ αυτό, πίστευε ότι θέλεις λίγο με ενδιαφέρει. Δεν είναι του στυλ μου να αποδεικνύω πως είμαι ή δεν είμαι ελέφαντας.

Παραθέτω για 18η φορά το αναπάντητο σχόλιό μου:


«Γιώργο τελικά γράφεις, γράφεις, γράφεις και κανένας δεν καταλαβαίνει τι γράφεις!!
Επειδή σε λυπήθηκα και έκανα ηθελημένα «το κορόιδο» με τους αρχαίους μάρτυρες, αυτό δεν σημαίνει πως θα σ’ αφήνω να αλωνίζεις στο μπλογκσπότ μου και να γράφεις τα ακαταλαβίστικά σου.
Τι θέλεις και ασχολείσαι με το άγιο Πνεύμα αφού ούτε καν την διδασκαλία της Σκοπιάς δεν ξέρεις και χρησιμοποιείς και ψέματα από πάνω για να βγεις από τη δύσκολη θέση που έχεις περιέλθει.
Πολλές φορές δεν συνεχίζω επίτηδες τον διάλογο μαζί σου γιατί σε λυπάμαι. Τόσες αναπάντητες ερωτήσεις έχεις αφήσει και παριστάνεις και τον σπουδαίο και από πάνω!
Τώρα λοιπόν αφού το θέτεις έτσι το ζήτημα θα σε «κυνηγάω» συνέχεια - και ξέρεις πόσο επίμονος είμαι – μέχρι να μου απαντήσεις.

Για το Άγιο Πνεύμα λοιπόν.

1. Που ακριβώς η Γραφή ονομάζει το Άγιο Πνεύμα «ενεργό δύναμη του Θεού» όπως διατείνεται η Σκοπιά. ΘΕΛΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΑΚΡΙΒΗ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ.
2. Στο Πράξεις 8,39 η ΜΝΚ λέει πως «το πνεύμα του Ιεχωβά» πήρε τον Φίλιππο μακριά και όχι άγγελος του Ιεχωβά όπως διατείνεσαι εσύ. Παρέπεμψέ με σε Σκοπιά που να λέει πως στο Πράξεις 8,39 είναι άγγελος και όχι το Άγιο Πνεύμα.


Και σούχω υποσχεθεί και κάτι όσον αφορά το Άγιο Πνεύμα. Πως εν γνώσει της η Σκοπιά απέρριψε την λέξη Πνεύμα της μετάφρασης των Εβδομήκοντα - μια μετάφραση στην οποία παρέπεμπαν οι Απόστολοι και οι συγγραφείς της Κ.Δ. – και ακολούθησε την …… μετάφραση ενός Αμερικανικού Πανεπιστημίου!!!!!!!!!!! για να αποδώσει την λέξη ρούαχ (Πνεύμα κατά τους Ο΄) ως ενεργό δύναμη του Θεού!!!!!! ΑΥΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΤΗΣ Κ.Δ. Δεν τους κάνει η καταξιωμένη μετάφραση των Ο΄ που χρησιμοποίησαν κατά κόρο οι Απόστολοι και οι συγγραφείς της Κ.Δ, αλλά τους κάνει η μετάφραση ενός Αμερικανικού Πανεπιστημίου!!!!!!!!!!!

Στο μεταξύ σε «περιμένω και στη γωνία» για το τι λέει η Σκοπιά για την εγκυρότητα ή μη της μετάφρασης των Ο΄.

Τα φαιδρά περί της Αμερικάνικης μετάφρασης και πως επηρέασε τη Σκοπιά μπορεί να τα βρεις στο «Άγιο Πνεύμα» σελ. 12 – 13.»


Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

16 Απρ 2010
Επεστράφη το κλαπέν Ιερό Λείψανο του Αγίου Νικοδήμου στη Μονή του

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010
Μέσα σέ κατάνυξη καί συγκίνηση, χθές, Πέμπτη 15 Ἀπριλίου 2010, οἱ Πατέρες τοῦ Ἱεροῦ Κοινοβίου Ὁσίου Νικοδήμου παρέλαβαν τό ἱερό λείψανο πού εἶχε κλαπεῖ στίς 15 Μαρτίου 2010. Ὁ δράστης ἀντίκρυσε ὁλοζώντανο τόν Ἅγιο τέσερεις φορές, ὁ οποῖος τοῦ εἶπε: «Παιδί μου, πήγαινέ με στό σπίτι μου ἀπό ὅπου μέ πῆρες, ἀρκετά μέ ταλαιπώρησες». Συγκλονισμένος ὁ δράστης ἔτρεξε καί βρῆκε ἕναν Ἱερέα τῆς Μητροπόλεως Ἐδέσσης, Πέλλης καί Ἀλμωπίας, στόν ὁποῖο ἐξομολογήθηκε μέ λυγμούς καί δάκρυα, λέγοντας «ἁμάρτησα πάτερ, έγινα ιερόσυλος» καί τοῦ παρέδωσε τό ἱερό λείψανο. Ὁ Ἱερεύς παρέλαβε τό ἱερό λείψανο καί συγκλονισμένος αμέσως τό ἔφερε στή Μονή. Όλα τά ανωτέρω αναφέρονται στην κατάθεση που έδωσε ο Ιερεύς ενώπιον της Αστυνομικής Αρχής. Ὁ δράστης διεμήνυσε ὅτι σύντομα θά ἐπισκεφθεῖ τόν Ἡγούμενο γιά νά ζητήσει συγγνώμη.
Τό Σάββατο 17 Ἀπριλίου καί ὥρα 6μ.μ. θά τελεσθεῖ ἐπίσημη ὑποδοχή τοῦ ἱεροῦ λειψάνου καί Πανηγυρικός Ἑσπερινός. Τό ἱερό λείψανο θά τεθεῖ σέ προσκύνηση τῶν πιστῶν.

Ἐκ τοῦ Ἱεροῦ Κοινοβίου
Τηλέφωνο Ἱεροῦ Κοινοβίου: 23430 42314 12-2μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

________________


Ο Ανώνυμος είπε...

16 Απρ 2010
Επεστράφη το κλαπέν Ιερό Λείψανο του Αγίου Νικοδήμου στη Μονή του

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010
Μέσα σέ κατάνυξη καί συγκίνηση, χθές, Πέμπτη 15 Ἀπριλίου 2010, οἱ Πατέρες τοῦ Ἱεροῦ Κοινοβίου Ὁσίου Νικοδήμου παρέλαβαν τό ἱερό λείψανο πού εἶχε κλαπεῖ στίς 15 Μαρτίου 2010. Ὁ δράστης ἀντίκρυσε ὁλοζώντανο τόν Ἅγιο τέσερεις φορές, ὁ οποῖος τοῦ εἶπε: «Παιδί μου, πήγαινέ με στό σπίτι μου ἀπό ὅπου μέ πῆρες, ἀρκετά μέ ταλαιπώρησες». Συγκλονισμένος ὁ δράστης ἔτρεξε καί βρῆκε ἕναν Ἱερέα τῆς Μητροπόλεως Ἐδέσσης, Πέλλης καί Ἀλμωπίας, στόν ὁποῖο ἐξομολογήθηκε μέ λυγμούς καί δάκρυα, λέγοντας «ἁμάρτησα πάτερ, έγινα ιερόσυλος» καί τοῦ παρέδωσε τό ἱερό λείψανο. Ὁ Ἱερεύς παρέλαβε τό ἱερό λείψανο καί συγκλονισμένος αμέσως τό ἔφερε στή Μονή. Όλα τά ανωτέρω αναφέρονται στην κατάθεση που έδωσε ο Ιερεύς ενώπιον της Αστυνομικής Αρχής. Ὁ δράστης διεμήνυσε ὅτι σύντομα θά ἐπισκεφθεῖ τόν Ἡγούμενο γιά νά ζητήσει συγγνώμη.
Τό Σάββατο 17 Ἀπριλίου καί ὥρα 6μ.μ. θά τελεσθεῖ ἐπίσημη ὑποδοχή τοῦ ἱεροῦ λειψάνου καί Πανηγυρικός Ἑσπερινός. Τό ἱερό λείψανο θά τεθεῖ σέ προσκύνηση τῶν πιστῶν.

Ἐκ τοῦ Ἱεροῦ Κοινοβίου
Τηλέφωνο Ἱεροῦ Κοινοβίου: 23430 42314 12-2μ.μ.

17 Απριλίου 2010 10:49 π.μ.

___________________


ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Αγαπητέ ανώνυμε, μπράβο σου, για το ωραίο θέμα!

Πάρα πολύ ωραίο!

Γιατί δεν γράφεις, και το ονοματάκι σου;

Να σου πω το μπράβο, και ολοκληρωμένα!


__________________

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΤΕΡ: Πριν από λίγο ήσουν έτοιμος να αρπαχτείς επειδή σε θίξαμε ότι ποτέ ΔΕΝ είπες πως δεν υπάρχουν χριστιανικές οργανώσεις, παρακάτω στο ίδιο κιόλας σχόλιό σου λες τα ακριβώς αντίθετα:

«…αρνούνται να δώσουν έστω κι ένα ευρώ ενώ ο ελληνικός λαός χαρατσώνεται κι αιμορραγεί οικονομικά. Να το πεις σ’ αυτούς που λαμβάνουν μισθό λες κι η ιεροσύνη είναι επάγγελμα, στερώντας αυτόν το μισθό από μια νοσοκόμα, έναν γιατρό ή μια δασκάλα»
.

Αναφέρομαι στην αρχιερατική κλίκα, στην ηγεσία της Εκκλησίας σας που διαχειρίζεται τη μεγάλη περιουσία και στους ρασοφόρους κρατικοδίαιτους κηφήνες. Οι εξαιρέσεις απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα.


ΠΙΤΕΡ: Από τη μια λες υπάρχουν χριστιανικές οργανώσεις
από την άλλη λες δεν δίνουν ούτε ένα ευρώ.

Αφού δεν δίνουν ούτε ένα ευρώ τότε πώς υπάρχουν χριστιανικές οργανώσεις
;

Δεν δίνουν ούτε ένα ευρώ στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. Διεκδικούν πλήρη φορολογική ασυλία τη στιγμή που όλοι οι υπόλοιποι χαρατσώνονται αγρίως. Δεν ανοίγουν το σεντούκι οι ψευτοπατριώτες -που θυμούνται τον πατριωτισμό μόνο όταν τους συμφέρει οικονομικά- ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα χρεωκοπίας.

ΠΙΤΕΡ: Σκορποχώρια έχουν γίνει εκείνοι που έφυγαν από την Εκκλησία του Θεού.
Εμείς δεν φύγαμε από ΚΑΝΕΝΑΝ.
Αυτοί έφυγαν από εμάς όχι εμείς από εκείνους., γι΄ αυτό αυτοί είναι αιρετικοί όχι εμείς
.

Ναι καλά. Αυτά τα λέτε για να αυτοθαυμάζεστε και να αυτοπεποιθιάζεστε. Εν τω μεταξύ, είστε μια αισχρή μειοψηφία σε σχέση με τους Καθολικούς. Δεν φύγατε εσείς, αυτοί έφυγαν …και μείνατε πεντ’ έξι.
Και οι παλαιοημερολογίτες, τα ίδια λένε για σας τους αιρετικούς.


ΠΙΤΕΡ: Ξέρεις από βγαίνει το όνομα Νίκος;
Από το «Άγιος Νικόλαος» ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΡΙΖΑ
!!!

Η ορθόδοξη ρίζα είναι στο μάτι σου. Βγάλ’ την για να δεις καλύτερα. Το όνομα “Νικόλαος” είναι αρχαιοελληνικό. Άνοιξε κανένα λεξικό αρχαίας ελληνικής γλώσσας.



ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ: Σχετικά, με αυτά, που γράφει, ο Νίκος, για τον Ιώβ, και για τον απόστολο Παύλο, είναι τόσο άσχετα, που δεν χρειάζεται, να απαντήσω!
ΟΛΟΙ, γνωρίζουν, πως ο Ιώβ, αν και έχασε, ΤΑ ΠΑΝΤΑ, και έφτασε, λίγο πριν τον θάνατο, παρ' όλα αυτά, ΠΟΤΕ, δεν έχασε, την πίστη στον Θεό, αν και ΔΕΝ γνώριζε, αν θα ανταμειφθεί, από Αυτόν, αργότερα
.

Σημασία δεν έχει τι πίστευε και τι γνώριζε ο Ιώβ, αλλά αυτό που εσύ μαθαίνεις στο τέλος:
Ο Θεός τον ευλόγησε και του έδωσε διπλά και τρίδιπλα όλα όσα του είχε πάρει.
Αν διάβαζες πως παρά την πίστη και την αφοσίωσή του, τελικά τον έφαγαν τα σκουλίκια, μάλλον θα ‘ξυνες το κεφάλι σου απορημένος.
Άλλωστε ο Ιώβ ήταν της άποψης …«ει τα αγαθά εδεξάμεθα εκ χειρός Κυρίου, τα κακά ουχ υποίσομεν;» [Ιώβ 2:10].

“Ανταλλάγματα” υποσχόταν και ο Χριστός: «πας ος αφήκεν οικίας ή αδελφούς ή αδελφάς ή πατέρα ή μητέρα ή γυναίκα ή τέκνα ή αγρούς ένεκεν του ονόματος μου, εκατονταπλασίονα λήψεται και ζωήν αιώνιον κληρονομήσει.» [Ματθ. 19:29]

O Παύλος, όπως ομολογεί, αν “νεκροί ουκ εγείρονται”, θα ‘τρωγε, θα ‘πινε και θα τα ‘χε όλα χεσμένα. [Α’ Κορ. 15:32]

Το ότι η αγάπη προς τον Θεό δεν είναι δωρεάν (όπως και η ανυπακοή) γίνεται σαφές στο Δευτερονόμιο. Αν με υπακούς, θα είσαι ευλογημένος [28:1-14]. Αν δεν με υπακούς, θα σε ξεσκίσω πατόκορφα [28:15-68].

Nikos.

Ανώνυμος είπε...

__________

Νικολάκη:

Νομίζεις, ότι θα κάτσω να κάνω, καμιά δεκαριά χρόνια, διάλογο μαζί σου,
για να σου εξηγήσω, τα αυτονόητα;

Όχι, δεν πέφτω στην παγίδα αυτή!

Ούτε θα κρίνω, εγώ, Τον Θεό, για αυτό, που θα δώσει, στους πιστούς, ή ποια, τιμωρία, θα επιτρέψει, για τους άπιστους...

Σε εσένα, δεν αρέσει αυτό!

Αλλά, έτσι είναι τα πράγματα!!!



________________

Ανώνυμος είπε...

Paganus

Ένας μάλιστα από τους «Ιερούς Κανόνες» της «Ελληνικής Θρησκείας» είναι ότι «Εάν κάποιος Έλλην δεν μυηθεί στα Ελληνικά Μυστήρια η τιμωρία του εν ζωή είναι ανίατη αρρώστια του σώματος και της ψυχής .Μετά θάνατον τιμωρείται με βασανιστήρια της ψυχής.
Ιεροί Κανόνες,Κανών 1ος


Την «περί αμοιβών και τιμωριών» διδασκαλία τους επιδιώκουν να στηρίξουν οι «Αρχαιόθρησκοι» στα έργα του Πλάτωνα υπενθυμίζοντας ότι η θεία δικαιοσύνη αποδίδεται από τους «δικαστές του Άδου» θύματα δε «επ’ασεβεία» αυτής της δικαιοσύνης υπήρξαν ο Σίσυφος ο Τάνταλος και οι Δαναΐδες.
Κ.Σταυρόπουλου, Περί των Ορφικών, Τετρακτύς Αείγνητος,τευχ.34.σελ.4.

Ανώνυμος είπε...

Paganus

Ένας μάλιστα από τους «Ιερούς Κανόνες» της «Ελληνικής Θρησκείας» είναι ότι «Εάν κάποιος Έλλην δεν μυηθεί στα Ελληνικά Μυστήρια η τιμωρία του εν ζωή είναι ανίατη αρρώστια του σώματος και της ψυχής .Μετά θάνατον τιμωρείται με βασανιστήρια της ψυχής.
Ιεροί Κανόνες,Κανών 1ος


Την «περί αμοιβών και τιμωριών» διδασκαλία τους επιδιώκουν να στηρίξουν οι «Αρχαιόθρησκοι» στα έργα του Πλάτωνα υπενθυμίζοντας ότι η θεία δικαιοσύνη αποδίδεται από τους «δικαστές του Άδου» θύματα δε «επ’ασεβεία» αυτής της δικαιοσύνης υπήρξαν ο Σίσυφος ο Τάνταλος και οι Δαναΐδες.
Κ.Σταυρόπουλου, Περί των Ορφικών, Τετρακτύς Αείγνητος,τευχ.34.σελ.4.
17 Απριλίου 2010 8:36 μ.μ.

___________________

Νικολάκη,

για σχολίασε και αυτό το θέμα,

μήπως σε ''πονάει'' αυτό ?.....


______________________


Ανώνυμος είπε...

Paganus

Κατά τη γνώμη άλλου εκπροσώπου,
«Η ενσωμάτωση της ψυχής στους ανθρώπους γίνεται για να τους χαριστεί ο ΛΟΓΟΣ και να τον χρησιμοποιούν κατά τα πρέποντα σε άνθρωπο, που θα υψωθεί ως ενσυνείδητη στο όλο της οντότητα,στην ένωσή του με τους Θεούς»

Κ.Κεχαγιά, Τα δε πάντα οιακίζει κεραυνός, Διϊπετές, τευχ.41, σ.12.


Βεβαίως , εκείνοι που σε προηγούμενη ενσάρκωσή τους «παραβίασαν τους Νόμους της Φύσεως και έκαναν κακή χρήση αυτών των αγαθών στερούνται ορισμένων αγαθών σε επόμενες ενσαρκώσεις, ώστε με την στέρηση και τον πόνο διδαχθούν ώστε να πράττουν το ορθό και το πρέπον»

Λυκ.Τάκα ,Μετενσάρκωση – Μετεμψύχωση…

Ανώνυμος είπε...

Paganus

Κατά τη γνώμη άλλου εκπροσώπου,
«Η ενσωμάτωση της ψυχής στους ανθρώπους γίνεται για να τους χαριστεί ο ΛΟΓΟΣ και να τον χρησιμοποιούν κατά τα πρέποντα σε άνθρωπο, που θα υψωθεί ως ενσυνείδητη στο όλο της οντότητα,στην ένωσή του με τους Θεούς»

Κ.Κεχαγιά, Τα δε πάντα οιακίζει κεραυνός, Διϊπετές, τευχ.41, σ.12.


Βεβαίως , εκείνοι που σε προηγούμενη ενσάρκωσή τους «παραβίασαν τους Νόμους της Φύσεως και έκαναν κακή χρήση αυτών των αγαθών στερούνται ορισμένων αγαθών σε επόμενες ενσαρκώσεις, ώστε με την στέρηση και τον πόνο διδαχθούν ώστε να πράττουν το ορθό και το πρέπον»

Λυκ.Τάκα ,Μετενσάρκωση – Μετεμψύχωση…

18 Απριλίου 2010 12:22 π.μ.

_______________________

Νίκο,
δεν σε βλέπω καλά....
έμπλεξες τώρα.....

Για απάντησε, στα δικά σας, γραπτά!!!!

Θα πέσει, πολύ γέλιο!

Νίκο, σε βλέπω, ''να διδάσκεσαι, με την στέρηση, και τον πόνο, για να κάνεις το πρέπον''........!

ε! ρε κάτι γλέντια.....!

________________________

Ανώνυμος είπε...

Paganus

Στα περιοδικά μεγάλων ρευμάτων συναντώνται ακόμη και εκφράσεις όπως : «Φραγμό στον φιλελεύθερο κοσμοπολιτισμό. Φωτιά και τσεκούρι , στους νοθευτές της ράτσας. Για να ανήκει πραγματικά και οριστικά πλέον η Ελλάδα στους Έλληνες…».

Ι.Χαραλαμπόπουλου, Εθνοφυλετική αναγέννηση, σ.45. Πρβλ.και Κ.Ιωάννου, Περί της φυλής και του Έθνους, Απολλώνειο Φως, τευχ.61, σελ.76. «Γιατί δεν είμαι δημοκράτης»,αντηχεί η φωνή του Αριστοτέλους.


Συνθήματα όπως : «Απαιτήστε την απέλαση δια παντός των Αλβανών από την Ελλάδα, το πλείστον εγκληματικών στοιχείων , οχιές που ενεδρεύουν, μισούν άσβηστα τους Έλληνες και εποφθαλμιούν εδάφη της πατρίδος μας … να αποδιωχθούν όλοι οι λαθρομετανάστες από την χώρα μας ολίγον κατ’ολίγον»

Θ.Παπουλάκου, Έλληνες, απόγονοι ενδόξων προγονών, Απολλώνειο Φως, τευχ.43, σσ.36,42.

Ανώνυμος είπε...

Paganus

Δεν λείπουν και εκείνοι που κάνουν λόγο για την «ιδιαιτερότητα» του DNA του Έλληνα.Για να είναι κανείς γνήσιος Έλληνας , απαραίτητη προϋπόθεση είναι το «όμαιμον δηλ. η συγγένεια του Αίματος και το ιερό Ιχώρ που ρέει στο αίμα του πραγματικού Έλληνα δίνοντας μια ιδιαιτερότητα στο DNA του, την οποία η σύγχρονη επιστήμη έχει επιβεβαιώσει».
Ήδη όπως υποστηρίζεται, «από το 1997 με τη συνοδό των πλανητών Ουρανού – Δια στις αρχές του Ζωδίου του Υδροχόου (οπότε) ξεκινά μια περίοδος ενεργοποίησης γονιδίων του Ελληνικού DNA τα οποία σε πρώτη φάση θα λειτουργήσουν σε επίπεδο αφύπνισης των συνειδήσεων στον Ελληνικό χώρο»

Αρισταίου, Η ενεργοποίηση του Ελληνικού ΔΝΑ (Ιχώρ), Απολλώνειο Φως, τευχ.25, σελ.33.

Ανώνυμος είπε...

____________________


Λάθος!!!

Το Ελληνικό έθνος, μοιάζει με το Κινέζικο,
καθώς είχαμε, πολλά χρόνια, κινέζο πρωθυπουργό....

Άλλωστε, σε λίγα χρόνια, θα υπάρχουν,
περισσότεροι κινέζοι στην Ελλάδα, από ότι Έλληνες!!!!


__________________

Γιώργος είπε...

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΙΠΕ:
Ποτέ δεν υπάρχει ταύτιση
Πατέρα (ο Πλάστης) και
Γιου (πλάσμα)
στην ίδια υπαρξιακή οντότητα.
Γιώργος
16 Απριλίου 2010 9:03 μ.μ.
_________________
Γιατί το κάνεις αυτό;
Ονομάζεις Τον Δημιουργό, του σύμπαντος, και των πάντων, ειρωνικά, ''ΠΛΑΣΜΑ''.

Ποτέ ένας Γιος δεν ταυτίζεται
ούτε χρονικά
ούτε υπαρξιακά
με τον Πατέρα του.

Αλλιώς δεν θα ονομαζόταν ο Χριστός ΓΙΟΣ του Θεού,
ούτε ο Θεός ΠΑΤΕΡΑΣ του Χριστού.

Ένας Γιος προέρχεται από έναν πατέρα, το αντίθετο αυτονόητα δεν ισχύει.

Εκτός και αν ο Γιος σου - αν είχες - γέννησε εσένα, πράγμα ΑΤΟΠΟ, επειδή δεν θα μπορούσες να είσαι γιός του γιού σου.

Έτσι αναγκαστικά ο Δημιουργός όλων είναι ο ΠΑΤΕΡΑΣ και του Χριστού και όλων.

Ο Χριστός ανεγνώριζε τον Πατέρα του ως Κύριο / Κυρίαρχο του Ουρανού και της Γης:
Ματθαίος 11:25
"ὁ Ἰησοῦς εἶπεν· ἐξομολογοῦμαί σοι, πάτερ, κύριε τοῦ οὐρανοῦ καὶ τῆς γῆς"

Ο Χριστός ανεγνώρισε ότι ο Πατέρας του ήταν και Πατέρας άλλων ανθρώπων {όπως είναι και αγγέλων}
Ματθαίος 6:9
"προσεύχεσθε ὑμεῖς· πάτερ ἡμῶν ὁ ἐν τοῖς οὐρανοῖς· ἁγιασθήτω τὸ ὄνομά σου"

ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΌΣ ΠΡΟΣΕΥΧΌΤΑΝ και παρακαλούσε ΤΟΝ ΠΑΤΈΡΑ ΤΟΥ:
Ματθαίος 26:39
"προσευχόμενος καὶ λέγων· πάτερ μου, εἰ δυνατόν ἐστιν, παρελθάτω ἀπ' ἐμοῦ τὸ ποτήριον τοῦτο· πλὴν οὐχ ὡς ἐγὼ θέλω ἀλλ' ὡς σύ"

Ο Χριστός ευχαριστούσε τον Πατέρα του:
Ιωάννης 11:41
"ὁ δὲ Ἰησοῦς ἦρεν τοὺς ὀφθαλμοὺς ἄνω καὶ εἶπεν· πάτερ. εὐχαριστῶ σοι ὅτι ἤκουσάς μου"

Ο Χριστός ταραγμένος στην ψυχή παρακαλούσε τον Πατέρα του να τον σώσει:
Ιωάννης 12:27
"πάτερ σῶσόν με"

Ο Χριστός αναγνώριζε τον Πατέρα του ως ξεχωριστό και Ανώτερό του:
Ιωάννης 14:28
"πορεύομαι πρὸς τὸν πατέρα, ὅτι ὁ πατὴρ μείζων μού ἐστιν"

Ο Χριστός εκτελούσε τις εντολές του Πατέρα του:
Ιωάννης 14:31
"ἀγαπῶ τὸν πατέρα καὶ καθὼς ἐντολὴν ἔδωκεν μοι ὁ πατήρ, οὕτως ποιῶ"

Ο Χριστός θα πήγαινε στον Πατέρα του, όχι στον - δεύτερο - εαυτό του.
Ιωάννης 16:10,17
"πρὸς τὸν πατέρα ὑπάγω ... ὑπάγω πρὸς τὸν πατέρα"
Ιωάννης 16:28
"πορεύομαι πρὸς τὸν πατέρα"

Έτσι αυτονόητα
και ο Χριστός
και ο Θεός
ΔΕΝ είναι πανταχού παρών.

Αν ο Χριστός ήταν πανταχού παρών
δεν θα χρειαζόταν να πάει κάπου
εφόσον υποθετικά θα ήταν παντού
αλλά ούτε και ο Θεός είναι πανταχού παρών
επειδή ο Χριστός θα χρειαζόταν να πάει σε Αυτόν, άρα δεν είναι παντού ούτε ο ένας ούτε ο άλλος.

Ακόμα και μετά την ανάστασή του ο Χριστός δεν είχε πάει ακόμα στον Πατέρα του ΚΑΙ ΘΕΟΝ ΤΟΥ.
Ιωάννης 20:17
"οὔπω γὰρ ἀναβέβηκα πρὸς τὸν πατέρα· πορεύου δὲ πρὸς τοὺς ἀδελφούς μου καὶ εἰπὲ αὐτοῖς ἀναβαίνω πρὸς τὸν πατέρα μου καὶ πατέρα ὑμῶν καὶ θεόν μου καὶ θεὸν ὑμῶν.

Ο Χριστός αναγνώριζε ότι ο Θεός είναι ο ΜΟΝΟΣ / ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ:

Ματθαίος 24:36
"Περὶ δὲ τῆς ἡμέρας ἐκείνης καὶ ὥρας οὐδεὶς οἶδεν, οὐδὲ οἱ ἄγγελοι τῶν οὐρανῶν οὐδὲ ὁ υἱός, εἰ μὴ ὁ πατὴρ μόνος"

Επίσης ο Χριστός διδασκόταν από τον Πατέρα του άρα και πάλι γεν ήταν παντογνώστης:
Ιωάννης 8:28
"καθὼς ἐδίδαξέν με ὁ πατὴρ ταῦτα λαλῶ"

Ο Χριστός δεν τα είχε πάντα όλα δικά του. Ο Θεός του τα έδωσε.
Ιωάννης 3:35
"ὁ πατὴρ ἀγαπᾷ τὸν υἱόν καὶ πάντα δέδωκεν ἐν τῇ χειρὶ αὐτοῦ"

Και φυσικά ο ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ και πατέρας όλων ξεχωρίζει από τον Γιο του Χριστό.
Εφεσίους 4:6
"εἷς θεὸς καὶ πατὴρ πάντων"

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

________________


Ωραίο το σχόλιο σου!

Δεν ταιριάζει, όμως, στον διάλογο μας!

Είναι καλό, μόνο, για το έργο, από πόρτα σε πόρτα...

Με τα πολλά εδάφια, δεν με εντυπωσιάζεις, όπως ίσως, θα νομίζεις.

Απλώς, δείχνεις, πόσο ανασφαλής είσαι, και πόσο φοβάσαι, τον διάλογο.

Όλα αυτά, που αναφέρεις, ισχύουν,
για Τον Χριστό, ''ως άνθρωπο''.

Θα σταθώ, μόνο, στο πρώτο σχόλιο σου, όπου λέγεις τα εξής:
________
''Ποτέ ένας Γιος δεν ταυτίζεται
ούτε χρονικά
ούτε υπαρξιακά
με τον Πατέρα του.''
________

Κάνεις το ίδιο σφάλμα, και εδώ!

Για να υπάρξει ''πλάσμα''...''δημιούργημα'',
πρέπει να υπάρχει, ο ''χώρος''
και ο ''χρόνος'',
διαφορετικά, δεν γίνεται, να υπάρξει, οποιοδήποτε δημιούργημα.

Εφόσον, σύμφωνα με την αγία γραφή,
''τα πάντα'' έγιναν, από, Τον Χριστό,

άρα ο Χριστός, δεν είναι δυνατόν να δημιουργήθηκε,
γιατί,
ο χρόνος, και ο χώρος, δεν τον εξουσιάζουν, επειδή, είναι δικές Του, δημιουργίες.

Οπότε, ο Χριστός, δεν έχει, ημερομηνία, και ώρα, γέννησης, όπως έχεις, εσύ, και εγώ...

Καταλαβαίνεις, πόσο γελοίος γίνεσαι, στα μάτια, όλων, των αναγνωστών μας,

όταν ισχυρίζεσαι, πως, ο Ιησούς Χριστός, ο δημιουργός, των πάντων,
έχει γενέθλια ???....!!!

Γελάει μαζί σου, και το ''παρδαλό κατσίκι''.

_________________

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Γιώργο έχεις αφήσει αναπάντητες ερωτήσεις. Ελπίζω τώρα που ξαναμπήκες στον διάλογο να τις απαντήσεις επιτέλους.

Γιώργο, όπως κατάλαβαν όλοι «οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ» δηλ. οι συμμετέχοντες στον διάλογο, από τις μέχρι τώρα απαντήσεις σου, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ Η ΓΡΑΦΗ ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ «ΕΝΕΡΓΟ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ», ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΒΡΗΚΕΣ ΣΚΟΠΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ, ΠΩΣ Η ΦΡΑΣΗ «το πνεύμα του Ιεχωβά» στο Πράξεις 8,39 ΕΙΝΑΙ ΑΓΓΕΛΟΣ.

Μία ακόμα λοιπόν από τις γνωστές σου άρες – μάρες – κουκουνάρες σου.

Μέχρι να παραδεχτείς λοιπόν το λάθος σου, θα βάζω συνέχεια το σχόλιο, γιατί δεν έχει πλέον νόημα ο διάλογος να συνεχιστεί.

Στο μεταξύ γι’ αυτό που γράφεις πως θα σου πέταγα «μπανάνες, γιαούρτια, αβγά, λάσπες», σου απαντώ γι’ αυτό, πίστευε ότι θέλεις λίγο με ενδιαφέρει. Δεν είναι του στυλ μου να αποδεικνύω πως είμαι ή δεν είμαι ελέφαντας.

Παραθέτω για 19η φορά το αναπάντητο σχόλιό μου:


«Γιώργο τελικά γράφεις, γράφεις, γράφεις και κανένας δεν καταλαβαίνει τι γράφεις!!
Επειδή σε λυπήθηκα και έκανα ηθελημένα «το κορόιδο» με τους αρχαίους μάρτυρες, αυτό δεν σημαίνει πως θα σ’ αφήνω να αλωνίζεις στο μπλογκσπότ μου και να γράφεις τα ακαταλαβίστικά σου.
Τι θέλεις και ασχολείσαι με το άγιο Πνεύμα αφού ούτε καν την διδασκαλία της Σκοπιάς δεν ξέρεις και χρησιμοποιείς και ψέματα από πάνω για να βγεις από τη δύσκολη θέση που έχεις περιέλθει.
Πολλές φορές δεν συνεχίζω επίτηδες τον διάλογο μαζί σου γιατί σε λυπάμαι. Τόσες αναπάντητες ερωτήσεις έχεις αφήσει και παριστάνεις και τον σπουδαίο και από πάνω!
Τώρα λοιπόν αφού το θέτεις έτσι το ζήτημα θα σε «κυνηγάω» συνέχεια - και ξέρεις πόσο επίμονος είμαι – μέχρι να μου απαντήσεις.

Για το Άγιο Πνεύμα λοιπόν.

1. Που ακριβώς η Γραφή ονομάζει το Άγιο Πνεύμα «ενεργό δύναμη του Θεού» όπως διατείνεται η Σκοπιά. ΘΕΛΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΑΚΡΙΒΗ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ.
2. Στο Πράξεις 8,39 η ΜΝΚ λέει πως «το πνεύμα του Ιεχωβά» πήρε τον Φίλιππο μακριά και όχι άγγελος του Ιεχωβά όπως διατείνεσαι εσύ. Παρέπεμψέ με σε Σκοπιά που να λέει πως στο Πράξεις 8,39 είναι άγγελος και όχι το Άγιο Πνεύμα.


Και σούχω υποσχεθεί και κάτι όσον αφορά το Άγιο Πνεύμα. Πως εν γνώσει της η Σκοπιά απέρριψε την λέξη Πνεύμα της μετάφρασης των Εβδομήκοντα - μια μετάφραση στην οποία παρέπεμπαν οι Απόστολοι και οι συγγραφείς της Κ.Δ. – και ακολούθησε την …… μετάφραση ενός Αμερικανικού Πανεπιστημίου!!!!!!!!!!! για να αποδώσει την λέξη ρούαχ (Πνεύμα κατά τους Ο΄) ως ενεργό δύναμη του Θεού!!!!!! ΑΥΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΤΗΣ Κ.Δ. Δεν τους κάνει η καταξιωμένη μετάφραση των Ο΄ που χρησιμοποίησαν κατά κόρο οι Απόστολοι και οι συγγραφείς της Κ.Δ, αλλά τους κάνει η μετάφραση ενός Αμερικανικού Πανεπιστημίου!!!!!!!!!!!

Στο μεταξύ σε «περιμένω και στη γωνία» για το τι λέει η Σκοπιά για την εγκυρότητα ή μη της μετάφρασης των Ο΄.

Τα φαιδρά περί της Αμερικάνικης μετάφρασης και πως επηρέασε τη Σκοπιά μπορεί να τα βρεις στο «Άγιο Πνεύμα» σελ. 12 – 13.»


Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ: Ένας μάλιστα από τους «Ιερούς Κανόνες» της «Ελληνικής Θρησκείας».........

για σχολίασε και αυτό το θέμα,

μήπως σε ''πονάει'' αυτό ?..........

Για απάντησε, στα δικά σας, γραπτά
!!!!

Γιατί θα έπρεπε να με “πονάει” το θέμα αυτό; Παγανιστής είμαι ή μήπως δωδεκαθεϊστής;
Υπάρχουν μόνο δικά ΜΟΥ γραπτά. Δεν έχω καμιά σχέση με γραπτά κι ανοησίες αρχαιόπληκτων.

Εσάς όμως, θα έπρεπε όντως να σας πονάει, διαπιστώνοντας τις ομοιότητες της θρησκείας σας με την “ειδωλολατρική” θρησκεία.
Η Παναγία, δανείστηκε από την Αθηνά εκτός από την παρθενία και τη σοφία («Χαίρε, σοφών υπερβαίνουσα γνώσιν, χαίρε πιστών καταυγάζουσα φρένας»). Ο Παρθενώνας, από ναός της Αθηνάς (δηλαδή της σοφίας) έγινε ναός της … του Θεού σοφίας.
Οι αρχαίοι ημίθεοι, θεοποιημένοι ήρωες ή δαίμονες, που είχαν πάντα συγκεκριμένη αποστολή (προστάτες πόλεων, επαγγελμάτων), αντικαταστάθηκαν από αγίους, μάρτυρες κι οσιομάρτυρες με αντίστοιχα καθήκοντα (ο καθένας με συγκεκριμένο πεδίο ευθύνης και την υποχρέωση της διαμεσολάβησης για την ευτυχή κατάληξη των υποθέσεων των πιστών). Ο Άγιος Νικόλαος αντικατέστησε τον Ποσειδώνα, ο Άγιοι Ανάργυροι τον Ασκληπιό, ο Άγιος Ελευθέριος την Ειλειθυία, ο καθολικός Βαλεντίνος και το ορθόδοξον ζεύγος Ακύλα και Πρισκίλλας, την Αφροδίτη. Και φυσικά, οι εικόνες δεν άργησαν να αντικαταστήσουν τα αγάλματα, οι λιτανείες τις πομπές και τα τάματα τις σπονδές. Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Τήνου γνωρίζει τις μέρες δόξας τού θαυματουργού αγάλματος του Θεαγένη της Θάσου κλπ. κλπ. κλπ.

Nikos.

Ανώνυμος είπε...

____________________


Κατάλαβα Νίκο,

εσύ δεν είσαι ΤΙΠΟΤΑ και με ΚΑΝΕΝΑΝ,

φύτρωσες μια ωραία μέρα, στον κήπο,
δίπλα σε κάτι μαρούλια....

Και σταμάτα, να με ταυτίζεις, με όποια ''εκκλησία'', δεν σου κάθεται καλά στο μάτι !

Σου είπα, είμαι Χριστιανός, και υποστηρίζω, αυτά που λέει, ο Χριστός, και κανέναν άλλον!


_____________________

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

ΠΙΤΕΡ: Από τη μια λες υπάρχουν χριστιανικές οργανώσεις
από την άλλη λες δεν δίνουν ούτε ένα ευρώ.

Αφού δεν δίνουν ούτε ένα ευρώ τότε πώς υπάρχουν χριστιανικές οργανώσεις;

Νίκος Σκορποχωρίτης:
Δεν δίνουν ούτε ένα ευρώ στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. Διεκδικούν πλήρη φορολογική ασυλία τη στιγμή που όλοι οι υπόλοιποι χαρατσώνονται αγρίως. Δεν ανοίγουν το σεντούκι οι ψευτοπατριώτες -που θυμούνται τον πατριωτισμό μόνο όταν τους συμφέρει οικονομικά- ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα χρεωκοπίας.
____________________________

Εκτός από σκορποχωρίτης είσαι και ΑΣΧΕΤΟΣ!!!

Παραδέχεσαι ότι η εκκλησία δραστηριοποιείται σε κοινωνικές και φιλανθρωπικές οργανώσεις αλλά λες δεν δίνει ούτε ένα ευρώ στο ελληνικό κράτος.

Χα χα χα χα χα …

Και ποιος είναι το ελληνικό κράτος Νίκο μου, ο φούφουτος;

Καλά είσαι άπαιχτος δε το συζητώ :-)

Πίτερ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

ΠΙΤΕΡ: Ξέρεις από που βγαίνει το όνομα Νίκος;
Από το «Άγιος Νικόλαος» ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΡΙΖΑ!!!

Νίκος Σκορποχωρίτης:
Η ορθόδοξη ρίζα είναι στο μάτι σου. Βγάλ’ την για να δεις καλύτερα. Το όνομα “Νικόλαος” είναι αρχαιοελληνικό. Άνοιξε κανένα λεξικό αρχαίας ελληνικής γλώσσας.
____________________________

Δηλαδή οι γονείς σου σε βάπτισαν Νικόλαο με βάση την αρχαία ελληνική έννοια;

Χα χα χα χα χα…

Είσαι απίθανος!!!

Δε μου λες,,,

Του Αγίου Νικολάου όταν είναι η ονομαστική σου εορτή, όταν οι φίλοι και οι συγγενείς σου λένε χρόνια πολλά τι τους λες;

Τους «πλακώνεις» στα σεμινάρια περί λεξικών της αρχαίας ελληνικής;

Χα χα χα χα χα …

Όταν ο ιερέας σε βάπτιζε τί έλεγε;

Βαπτίζεται ο δούλος του Θεού Νικόλαος με βάση την αρχαία ελληνική έννοια;

χα χα χα χα

Για λέγε Νίκο…

Πίτερ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

Νίκο τελικά πότε θα μας παρουσιάσεις την κοσμοθεωρία των αθρήσκων;

Εσύ έχεις πει ότι έχετε και από αυτό,εγώ από να το ήξερα;

Παρ΄ όλα αυτά όμως άκρα του τάφου σιωπή.

Και είναι η 3η φορά που σε ρωτάω αν δε κάνω λάθος.

Πόσες φορές θα πρέπει να σε ρωτήσω για να απαντήσεις;

Πες μου: "10 - 20 - 30 φορες" αν είναι να σου κάνω την ίδια ερώτηση 30 φορές σε ένα σχόλιο, να μη κουραζόμαστε και άδικα.

Περιμένω..

Πίτερ

Γιώργος είπε...

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΙΠΕ:
Ποτέ δεν υπάρχει ταύτιση
Πατέρα (ο Πλάστης) και
Γιου (πλάσμα)
στην ίδια υπαρξιακή οντότητα.

Γιώργος
16 Απριλίου 2010 9:03 μ.μ.

Ποτέ ένας Γιος δεν ταυτίζεται
ούτε χρονικά
ούτε υπαρξιακά
με τον Πατέρα του.


Αλλιώς δεν θα ονομαζόταν ο Χριστός ΓΙΟΣ του Θεού,
ούτε ο Θεός ΠΑΤΕΡΑΣ του Χριστού.

Ένας Γιος προέρχεται από έναν πατέρα, το αντίθετο αυτονόητα δεν ισχύει.

Εκτός και αν ο Γιος σου - αν είχες - γέννησε εσένα, πράγμα ΑΤΟΠΟ, επειδή δεν θα μπορούσες να είσαι γιός του γιού σου.

Έτσι αναγκαστικά ο Δημιουργός όλων είναι ο ΠΑΤΕΡΑΣ και του Χριστού και όλων.

Ο Χριστός ανεγνώριζε τον Πατέρα του ως Κύριο / Κυρίαρχο του Ουρανού και της Γης:
Ματθαίος 11:25
"ὁ Ἰησοῦς εἶπεν· ἐξομολογοῦμαί σοι, πάτερ, κύριε τοῦ οὐρανοῦ καὶ τῆς γῆς"

Ο Χριστός ανεγνώρισε ότι ο Πατέρας του ήταν και Πατέρας άλλων ανθρώπων {όπως είναι και αγγέλων}
Ματθαίος 6:9
"προσεύχεσθε ὑμεῖς· πάτερ ἡμῶν ὁ ἐν τοῖς οὐρανοῖς· ἁγιασθήτω τὸ ὄνομά σου"

ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΌΣ ΠΡΟΣΕΥΧΌΤΑΝ και παρακαλούσε ΤΟΝ ΠΑΤΈΡΑ ΤΟΥ:
Ματθαίος 26:39
"προσευχόμενος καὶ λέγων· πάτερ μου, εἰ δυνατόν ἐστιν, παρελθάτω ἀπ' ἐμοῦ τὸ ποτήριον τοῦτο· πλὴν οὐχ ὡς ἐγὼ θέλω ἀλλ' ὡς σύ"

Ο Χριστός ευχαριστούσε τον Πατέρα του:
Ιωάννης 11:41
"ὁ δὲ Ἰησοῦς ἦρεν τοὺς ὀφθαλμοὺς ἄνω καὶ εἶπεν· πάτερ. εὐχαριστῶ σοι ὅτι ἤκουσάς μου"

Ο Χριστός ταραγμένος στην ψυχή παρακαλούσε τον Πατέρα του να τον σώσει:
Ιωάννης 12:27
"πάτερ σῶσόν με"

Ο Χριστός αναγνώριζε τον Πατέρα του ως ξεχωριστό και Ανώτερό του:
Ιωάννης 14:28
"πορεύομαι πρὸς τὸν πατέρα, ὅτι ὁ πατὴρ μείζων μού ἐστιν"

Ο Χριστός εκτελούσε τις εντολές του Πατέρα του:
Ιωάννης 14:31
"ἀγαπῶ τὸν πατέρα καὶ καθὼς ἐντολὴν ἔδωκεν μοι ὁ πατήρ, οὕτως ποιῶ"

Γιώργος
(συνεχίζω)

Γιώργος είπε...

Ο Χριστός θα πήγαινε στον Πατέρα του, όχι στον - δεύτερο - εαυτό του.
Ιωάννης 16:10,17
"πρὸς τὸν πατέρα ὑπάγω ... ὑπάγω πρὸς τὸν πατέρα"
Ιωάννης 16:28
"πορεύομαι πρὸς τὸν πατέρα"

Έτσι αυτονόητα
και ο Χριστός
και ο Θεός
ΔΕΝ είναι πανταχού παρών.

Αν ο Χριστός ήταν πανταχού παρών
δεν θα χρειαζόταν να πάει κάπου
εφόσον υποθετικά θα ήταν παντού
αλλά ούτε και ο Θεός είναι πανταχού παρών
επειδή ο Χριστός θα χρειαζόταν να πάει σε Αυτόν, άρα δεν είναι παντού ούτε ο ένας ούτε ο άλλος.

Ακόμα και μετά την ανάστασή του ο Χριστός δεν είχε πάει ακόμα στον Πατέρα του ΚΑΙ ΘΕΟΝ ΤΟΥ.
Ιωάννης 20:17
"οὔπω γὰρ ἀναβέβηκα πρὸς τὸν πατέρα· πορεύου δὲ πρὸς τοὺς ἀδελφούς μου καὶ εἰπὲ αὐτοῖς ἀναβαίνω πρὸς τὸν πατέρα μου καὶ πατέρα ὑμῶν καὶ θεόν μου καὶ θεὸν ὑμῶν".

Ο Χριστός αναγνώριζε
ότι
ο Θεός είναι ο ΜΟΝΟΣ / ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ:

Ματθαίος 24:36
"Περὶ δὲ τῆς ἡμέρας ἐκείνης καὶ ὥρας οὐδεὶς οἶδεν, οὐδὲ οἱ ἄγγελοι τῶν οὐρανῶν οὐδὲ ὁ υἱός, εἰ μὴ ὁ πατὴρ μόνος"

Επίσης ο Χριστός διδασκόταν από τον Πατέρα του άρα και πάλι γεν ήταν παντογνώστης:
Ιωάννης 8:28
"καθὼς ἐδίδαξέν με ὁ πατὴρ ταῦτα λαλῶ"

Ο Χριστός δεν τα είχε πάντα όλα δικά του. Ο Θεός του τα έδωσε.
Ιωάννης 3:35
"ὁ πατὴρ ἀγαπᾷ τὸν υἱόν καὶ πάντα δέδωκεν ἐν τῇ χειρὶ αὐτοῦ"

Και φυσικά ο ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ και πατέρας όλων ξεχωρίζει από τον Γιο του Χριστό.
Εφεσίους 4:6
"εἷς θεὸς καὶ πατὴρ πάντων"

Γιώργος
18 Απριλίου 2010 10:15 μ.μ.

Ο Α Ι Ρ Ε Τ Ι Κ Ο Σ είπε...
________________
Ωραίο το σχόλιο σου!
...Με τα πολλά εδάφια, δεν με εντυπωσιάζεις, όπως ίσως, θα νομίζεις.
[άσχετο]
Απλώς, δείχνεις, πόσο ανασφαλής είσαι, και πόσο φοβάσαι, τον διάλογο.
[άσχετο]
Όλα αυτά, που αναφέρεις, ισχύουν,
για Τον Χριστό, ''ως άνθρωπο''.

Αυτή η σκέψη αποτελεί δική σου
φαντασίωση που ομοιάζει με τη σκέψη ότι
ο λυκάνθρωπος των παραμυθιών
μιλάει και ενεργεί
πότε σαν λύκος και
πότε σαν άνθρωπος
.

Ο Χριστός δεν είπε τέτοια παραμυθένια λόγια
και
ΔΕΝ μιλούσε για κάποιο ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ,
παρά μόνο
μιλούσε
για τον Π Α Τ Ε Ρ Α του

ως τον ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗ και ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟ ΘΕΟ
]

Γιώργος

Γιώργος είπε...

''Ποτέ ένας Γιος δεν ταυτίζεται
ούτε χρονικά
ούτε υπαρξιακά
με τον Πατέρα του.''

________

Κάνεις το ίδιο σφάλμα, και εδώ!
Για να υπάρξει ''πλάσμα''...''δημιούργημα'',
πρέπει να υπάρχει, ο ''χώρος''
και ο ''χρόνος'',
διαφορετικά, δεν γίνεται, να υπάρξει, οποιοδήποτε δημιούργημα.

Εσύ αναφέρεσαι στον τρισδιάστατα προσδιοριζόμενο υλικό χώρο μέσα στον οποίο βρίσκεται το επεκτανόμενο υλικό Σύμπαν.
Άρα πάλι στη φαντασία σου βγάζεις το φιλοσοφικό σου συμπέρασμα.

Γιατί;
Επειδή υπάρχει και ο εκτός υλικών διαστάσεων προηγούμενος χρονικά / υπαρξιακά πνευματικός χώρος τον οποίο προφανώς θέλεις να αγνοείς.

Τα άλλα περί χρόνου είναι φιλοσοφικές εκτιμήσεις.

Και είναι κάτι άλλο ο χρόνος
και
κάτι άλλο
η σχετική και περιορισμένη αντίληψη του χρόνου,
όπως κάτι άλλο είναι ο χώρος και άλλο η σχετική και περιορισμένη αντίληψή του.

Αν δεν κατάλαβες τα όσα γράφω,
ένα παραδειγματάκι θα σε βοηθήσει να το καταλάβεις.

Αλλιώς
ή το καταλαβαίνεις
ή παραμένεις στην άγνοιά σου να ασχολείσαι με πράγματα που δεν καταλαβαίνεις.

Και όπως δεν καταλαβαίνεις τι είναι πνευματικός χώρος έτσι και δεν καταλαβαίνεις τι είναι πνευματικός χρόνος.
Έτσι τι κάθεσαι και παπαγαλίζεις πράγματα που δεν καταλαβαίνεις;

Γιώργος

Γιώργος είπε...

...
και το ότι δεν καταλαβαίνεις τι λες και σε τι αναφέρεσαι επιβεβαιώνεται από τα ακόλουθα λόγια σου:

ο Χριστός, δεν είναι δυνατόν να δημιουργήθηκε,
γιατί,
ο χρόνος, και ο χώρος, δεν τον εξουσιάζουν, επειδή, είναι δικές Του, δημιουργίες.

Φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν καταλαβαίνεις τι λες.

Θέλεις και εξήγηση;
Αν θέλεις πρόθυμα να σου εξηγήσω.
Αν όχι μείνε στην άγνοιά σου.
Στο προηγούμενο σχόλιο
εξήγησα κάτι για να μπεις λίγο στο νόημα.

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

Γιώργο, σήκω φύγε από το διάλογο.

Μη μας ενοχλείς.

Όταν ήταν η σειρά σου να μιλήσεις δεν την εκτίμησες.

Εξαφανίστηκες πολλές φορές από το διάλογο για να σε ξαναδεχτούμε με ανοιχτές αγκάλες.

Τώρα φύγε τί θες;

Πήγαινε αλλού σε άλλο μπλογκ.

Δε βλέπεις ότι έχουμε συζήτηση;

Πίτερ

Ανώνυμος είπε...

_______________________



Γιώργο, καλώς όρισες..!!!

Μήπως με πέρασες, για κάποιον, από αυτούς τους, αξιολύπητους ανθρώπους,
που σε ακούν, να λες ανεμπόδιστα, τις ανεκδιήγητες βλακείες σου;

Όποτε εσύ γουστάρεις, θα έρχεσαι και θα αναστατώνεις, τον διάλογο,
και εμείς θα περιμένουμε, το πότε θα σου γουστάρει, εσένα, να μας απευθύνεις, τον λόγο;

Πρώτα απ' όλα, δεν τεκμηριώνεις τα λεγόμενα σου, και λες ότι σου κατέβει...

Μιλάς για ''φιλοσοφία'', την στιγμή, που σου μιλώ, για την επιστήμη της "φυσικής", και με αποκαλείς άσχετο, βασίζοντας, τις απόψεις σου, στο απόλυτο κενό!

Ο Πίτερ, στα είπε πολύ καλά!

Συμφωνώ μαζί του.

Δεν δείχνεις κανέναν σεβασμό, ούτε σε εμάς, ούτε στον διάλογο, και χάνεσαι για μέρες, και μετά, έχεις το θράσος να ζητάς, απαντήσεις.

Όχι φίλε, κάνεις λάθος, στρίψε αλλιώς, γιατί θα βρεις....



_________________________

Ανώνυμος είπε...

___________________________

http://antiairetikos.blogspot.com/search/label/%CE%9D%CE%97%CE%A0%CE%99%CE%9F%CE%92%CE%91%CE%A0%CE%A4%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%A3%3A%20%CE%A3%CF%89%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%82%20%CE%AE%20%CE%BB%CE%AC%CE%B8%CE%BF%CF%82%3B

Και για αυτούς, που δεν κατάλαβαν,
ο διάλογος, άρχισε, και στο θέμα, με τίτλο: ''Νηπιοβαπτισμός, σωστό ή λάθος;''


__________________________

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Κ. Γιώργο «Φαντομά» έχεις αφήσει αναπάντητες ερωτήσεις. Ελπίζω τώρα που ξαναμπήκες στον διάλογο να τις απαντήσεις επιτέλους.

Γιώργο, όπως κατάλαβαν όλοι «οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ» δηλ. οι συμμετέχοντες στον διάλογο, από τις μέχρι τώρα απαντήσεις σου, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ Η ΓΡΑΦΗ ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ «ΕΝΕΡΓΟ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ», ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΒΡΗΚΕΣ ΣΚΟΠΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ, ΠΩΣ Η ΦΡΑΣΗ «το πνεύμα του Ιεχωβά» στο Πράξεις 8,39 ΕΙΝΑΙ ΑΓΓΕΛΟΣ.

Μία ακόμα λοιπόν από τις γνωστές σου άρες – μάρες – κουκουνάρες σου.

Μέχρι να παραδεχτείς λοιπόν το λάθος σου, θα βάζω συνέχεια το σχόλιο, γιατί δεν έχει πλέον νόημα ο διάλογος να συνεχιστεί.

Στο μεταξύ γι’ αυτό που γράφεις πως θα σου πέταγα «μπανάνες, γιαούρτια, αβγά, λάσπες», σου απαντώ γι’ αυτό, πίστευε ότι θέλεις λίγο με ενδιαφέρει. Δεν είναι του στυλ μου να αποδεικνύω πως είμαι ή δεν είμαι ελέφαντας.

Παραθέτω για 20η φορά το αναπάντητο σχόλιό μου:


«Γιώργο τελικά γράφεις, γράφεις, γράφεις και κανένας δεν καταλαβαίνει τι γράφεις!!
Επειδή σε λυπήθηκα και έκανα ηθελημένα «το κορόιδο» με τους αρχαίους μάρτυρες, αυτό δεν σημαίνει πως θα σ’ αφήνω να αλωνίζεις στο μπλογκσπότ μου και να γράφεις τα ακαταλαβίστικά σου.
Τι θέλεις και ασχολείσαι με το άγιο Πνεύμα αφού ούτε καν την διδασκαλία της Σκοπιάς δεν ξέρεις και χρησιμοποιείς και ψέματα από πάνω για να βγεις από τη δύσκολη θέση που έχεις περιέλθει.
Πολλές φορές δεν συνεχίζω επίτηδες τον διάλογο μαζί σου γιατί σε λυπάμαι. Τόσες αναπάντητες ερωτήσεις έχεις αφήσει και παριστάνεις και τον σπουδαίο και από πάνω!
Τώρα λοιπόν αφού το θέτεις έτσι το ζήτημα θα σε «κυνηγάω» συνέχεια - και ξέρεις πόσο επίμονος είμαι – μέχρι να μου απαντήσεις.

Για το Άγιο Πνεύμα λοιπόν.

1. Που ακριβώς η Γραφή ονομάζει το Άγιο Πνεύμα «ενεργό δύναμη του Θεού» όπως διατείνεται η Σκοπιά. ΘΕΛΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΑΚΡΙΒΗ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ.
2. Στο Πράξεις 8,39 η ΜΝΚ λέει πως «το πνεύμα του Ιεχωβά» πήρε τον Φίλιππο μακριά και όχι άγγελος του Ιεχωβά όπως διατείνεσαι εσύ. Παρέπεμψέ με σε Σκοπιά που να λέει πως στο Πράξεις 8,39 είναι άγγελος και όχι το Άγιο Πνεύμα.


Και σούχω υποσχεθεί και κάτι όσον αφορά το Άγιο Πνεύμα. Πως εν γνώσει της η Σκοπιά απέρριψε την λέξη Πνεύμα της μετάφρασης των Εβδομήκοντα - μια μετάφραση στην οποία παρέπεμπαν οι Απόστολοι και οι συγγραφείς της Κ.Δ. – και ακολούθησε την …… μετάφραση ενός Αμερικανικού Πανεπιστημίου!!!!!!!!!!! για να αποδώσει την λέξη ρούαχ (Πνεύμα κατά τους Ο΄) ως ενεργό δύναμη του Θεού!!!!!! ΑΥΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΤΗΣ Κ.Δ. Δεν τους κάνει η καταξιωμένη μετάφραση των Ο΄ που χρησιμοποίησαν κατά κόρο οι Απόστολοι και οι συγγραφείς της Κ.Δ, αλλά τους κάνει η μετάφραση ενός Αμερικανικού Πανεπιστημίου!!!!!!!!!!!

Στο μεταξύ σε «περιμένω και στη γωνία» για το τι λέει η Σκοπιά για την εγκυρότητα ή μη της μετάφρασης των Ο΄.

Τα φαιδρά περί της Αμερικάνικης μετάφρασης και πως επηρέασε τη Σκοπιά μπορεί να τα βρεις στο «Άγιο Πνεύμα» σελ. 12 – 13.»


Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΤΕΡ: Ξέρεις από που βγαίνει το όνομα Νίκος;
Από το «Άγιος Νικόλαος» ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΡΙΖΑ!!!

Δηλαδή οι γονείς σου σε βάπτισαν Νικόλαο με βάση την αρχαία ελληνική έννοια
;

Έτερον εκάτερον. Το όνομα “Νικόλαος” υπάρχει από την αρχαιότητα. Δεν έχει καμιά ορθόδοξη ρίζα, παρά μόνο αρχαιοελληνική. Οι γονείς μου κι ο παπάς, εννοείται πως τον άγιο Νικόλαο είχαν υπόψη τους.
Βέβαια, στο άκουσμα του ονόματος “Αλέξανδρος” δε νομίζω να πηγαίνει κανενός το μυαλό στον άγιο Αλέξανδρο αλλά στο έναν και Μέγα.
Επίσης, ονόματα όπως … Ασπασία, Αφροδίτη, Πηνελόπη, Αθηνά, Κεοπάτρα, Αντιγόνη, Θάλεια, Ευτέρπη, Μελπομένη, Ουρανία, Καλλιόπη, στο άκουσμά τους, φέρνουν στη μνήμη όλων τις γνωστές γυναικείες μορφές τής αρχαιότητας και όχι κάποιες από τις σαράντα άγιες παρθένες.


ΠΙΤΕΡ: Νίκο τελικά πότε θα μας παρουσιάσεις την κοσμοθεωρία των αθρήσκων;

Η κοσμοθεωρία των αθρήσκων είναι ο Λόγος, ενώ των θρήσκων ο Μύθος.
Ο χώρος του Μύθου κυριαρχείται από τη θρησκεία, από την προσπάθεια του ανθρώπου να χωρέσει και να εξηγήσει την προσωρινότητά του σ’ ένα απρόσωπο και διαχρονικό Σύμπαν (η πίστη στην ανάσταση των νεκρών και την αιώνια ζωή καθώς και η θεώρηση της αφεντιάς του ως σκοπό της ύπαρξης του Σύμπαντος).
Απ’ την άλλη, ο χώρος του Λόγου κυριαρχείται από τη γνώση, από την προσπάθεια του ανθρώπου να “μετρήσει”, να εξηγήσει και να δράσει σ' αυτό το απρόσωπο και διαχρονικό Σύμπαν.
Μύθος και Λόγος έχουν μια θεμελιώδη διαφορά. Στο Μύθο η αλήθεια είναι “εξ αποκαλύψεως”, ενώ αντίθετα στον Λόγο θα παραμένει σε εκκρεμότητα όσο οι αποδείξεις της, διαρκώς αμφισβητούνται και ανατρέπονται.
Προβλήματα βέβαια δημιουργήθηκαν όταν κοσμοθεωρίες επιχείρησαν να εντάξουν τον ένα στις διαδικασίες του άλλου, με τραγικές συνέπειες. Λαοί υπέφεραν, ως “μη καθαροί”, λόγω της επιλογής διαφορετικού Μύθου από το Μύθο εκείνων που παράλληλα τον επέβαλαν και ως Λόγο.

Nikos.

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

ΠΙΤΕΡ: Νίκο τελικά πότε θα μας παρουσιάσεις την κοσμοθεωρία των αθρήσκων;

Νίκος Σκορποχωρίτης:
Η κοσμοθεωρία των αθρήσκων είναι ο Λόγος, ενώ των θρήσκων ο Μύθος.
Ο χώρος του Μύθου κυριαρχείται από τη θρησκεία, από την προσπάθεια του ανθρώπου να χωρέσει και να εξηγήσει την προσωρινότητά του σ’ ένα απρόσωπο και διαχρονικό Σύμπαν (η πίστη στην ανάσταση των νεκρών και την αιώνια ζωή καθώς και η θεώρηση της αφεντιάς του ως σκοπό της ύπαρξης του Σύμπαντος).
Απ’ την άλλη, ο χώρος του Λόγου κυριαρχείται από τη γνώση, από την προσπάθεια του ανθρώπου να “μετρήσει”, να εξηγήσει και να δράσει σ' αυτό το απρόσωπο και διαχρονικό Σύμπαν.
Μύθος και Λόγος έχουν μια θεμελιώδη διαφορά. Στο Μύθο η αλήθεια είναι “εξ αποκαλύψεως”, ενώ αντίθετα στον Λόγο θα παραμένει σε εκκρεμότητα όσο οι αποδείξεις της, διαρκώς αμφισβητούνται και ανατρέπονται.
Προβλήματα βέβαια δημιουργήθηκαν όταν κοσμοθεωρίες επιχείρησαν να εντάξουν τον ένα στις διαδικασίες του άλλου, με τραγικές συνέπειες. Λαοί υπέφεραν, ως “μη καθαροί”, λόγω της επιλογής διαφορετικού Μύθου από το Μύθο εκείνων που παράλληλα τον επέβαλαν και ως Λόγο.
___________________________________

Δε σε ρώτησα να μου πεις ποιά είναι η άποψή σου για το Λόγο και το Μύθο.

Σου ζήτησα να μας παραθέσεις εδώ δημόσια την κοσμοθεωρία των αθήσκων την οποία υπερασπίζεσαι.

Απελπισμένα...
Αλλά την υπερασπίζεσαι!

Επί της ουσίας λοιπόν αγαπητέ σκορπωχωρίτη.

Περιμένω...

Πίτερ

Ανώνυμος είπε...

________________________

Λέω ξανά, ότι, ο Νίκος, είναι, ''άθεος'', και όχι, ''άθρησκος''.

Επίσης, ξανά λέω, ότι, ο διάλογος, γίνεται, στον ''νηπιοβαπτισμό''
και καλό, είναι, να ''μαζευτούμε'', όλοι, εκεί.

__________________________

Γιώργος είπε...

k.Χρήστος:
Στο μεταξύ σε «περιμένω και στη γωνία» για το τι λέει η Σκοπιά για την εγκυρότητα ή μη της μετάφρασης των Ο΄.

Δεν τίθεται θέμα εγκυρότητας μιας μετάφρασης.

Φυσικά και δεν υπάρχει στον κόσμο μόνο μια μετάφραση, είτε των Ο΄, είτε άλλη.

Μερικές σχετικές σκέψεις:
1ον:
Η μετάφραση των Ο΄ είναι πεπαλαιωμένη και δεν εξυπηρετεί πλέον τις γλωσσικές ανάγκες των ανθρώπων, ούτε καν των Ελλήνων.
Γι' αυτό και υπάρχουν πολλές μεταφράσεις.
2ον:
Η μετάφραση των Ο΄ δεν είναι στην αρχική της μορφή εφόσον έχει αφαιρεθεί σε μετέπειτα εκδόσεις της το όνομα του Θεού με τη μορφή του Εβραϊκού ΤΕΤΡΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥ
και το έχουν απαράδεκτα μετατρέψει σε κύριος που αντιστοιχεί με το Αδωνάϊ και όχι με το ΤΕΤΡΑΓΡΑΜΜΑΤΟ (Ιεχωβά / Γιαχβέ).
3ον:
Η προφητεία του Χριστού:
Ματθαίος 24:14
"καὶ κηρυχθήσεται τοῦτο τὸ εὐαγγέλιον τῆς βασιλείας ἐν ὅλῃ τῇ οἰκουμένῃ εἰς μαρτύριον πᾶσιν τοῖς ἔθνεσιν, καὶ τότε ἥξει τὸ τέλος"
και
η οδηγία / εντολή του Χριστού:
Ματθαίος 28:19,20
"πορευθέντες οὖν μαθητεύσατε πάντα τὰ ἔθνη, βαπτίζοντες αὐτοὺς εἰς τὸ ὄνομα τοῦ πατρὸς καὶ τοῦ υἱοῦ καὶ τοῦ ἁγίου πνεύματος, διδάσκοντες αὐτοὺς τηρεῖν πάντα ὅσα ἐνετειλάμην ὑμῖν"

δεν καλύπτεται από τη
μετάφραση των Ο΄.
4ον:
Όποια μετάφραση και αν χρησιμοποιείται
είτε τώρα είτε στο παρελθόν ισχύει το ότι:
ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΗ.
Θεόπνευστο είναι μόνο το απευθείας κείμενο το Εβραϊκό / Αραμαϊκό για την Π.Δ. και το Ελληνικό για την Κ.Δ.
Οι μεταφράσεις αποτελούν απλώς αναγκαία ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ για κατανόηση του ORIGINAL κειμένου στην αρχική του γλώσσα.
Γι αυτό και οι μεταφράσεις ποικίλουν με παραπλήσιες αποδόσεις του ίδιου γενικά (Εβραϊκού και Ελληνικού) κειμένου.
Έτσι μια μεταφορά / μετάφραση ενός κειμένου σε άλλη γλώσσα δεν απαιτεί ειδική θεοπνευστία.
Π.χ. Θεόπνευστος ήταν ο προφήτης Δανιήλ, ΟΧΙ ΟΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ σε οποιαδήποτε γλώσσα του κόσμου κι αν έχουν μεταφράσει το βιβλίο του.
Σ' αυτό συμπεριλαμβάνονται και οι μεταφραστές της μετάφρασης των Εβδομήκοντα.

Εξάλλου ΟΛΟΙ οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να έχουν μια μετάφραση στη δική τους γλώσσα, επειδή το άγγελμα της Α.Γ. είναι προσδιορισμένο για όλους τους ανθρώπους κάθε γλώσσας.

Για ποιο λόγο να θεωρούνται λοιπόν όλοι, ή οι μισοί, ή μερικοί μεταφραστές θεόπνευστοι;

Το θέμα του
πως βλέπουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά τη μετάφραση των Εβδομήκοντα
και γιατί προτίμησαν κατευθείαν το ORIGINAL κείμενο από κάθε μετάφραση
- αν τίθεται θέμα -
μπορούμε να το συζητήσουμε.

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά
έχουν αξιολογήσει γραπτά στοιχεία κατόπιν έρευνας και σύγκρισης με - όσο είναι δυνατόν στα πλαίσια της έρευνας - πρωτότυπα κείμενα και έχουν κάνει τις σχετικές επιλογές.


Γιώργος

Γιώργος είπε...

Μιλάς για ''φιλοσοφία'', την στιγμή, που σου μιλώ, για την επιστήμη της "φυσικής", και με αποκαλείς άσχετο, βασίζοντας, τις απόψεις σου, στο απόλυτο κενό!

Πάλι έξω πέφτεις
γιατί βάζεις τον αόρατο και Υπερφυσικό Θεό
σε 'φυσικά' πλαίσια "Φυσικών Επιστημών"
που δεν ισχύουν ούτε και έχουν εφαρμογή στον Θεό - ούτε και σε ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΑ πνευματικά πλάσματα - παρά μόνο
στο Δημιουργημένο - χωρικά τρισδιάστατο - Υ Λ Ι Κ Ο Σύμπαν.

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΤΕΡ: Σου ζήτησα να μας παραθέσεις εδώ δημόσια την κοσμοθεωρία των αθήσκων την οποία υπερασπίζεσαι.

Απελπισμένα...
Αλλά την υπερασπίζεσαι!

Επί της ουσίας λοιπόν αγαπητέ σκορπωχωρίτη
.


Πίτερ, επανάληψις μήτηρ πάσης μαθήσεως:
Στο Μύθο η αλήθεια είναι “εξ αποκαλύψεως”, ενώ αντίθετα στον Λόγο θα παραμένει σε εκκρεμότητα όσο οι αποδείξεις της διαρκώς αμφισβητούνται και ανατρέπονται.

Προφανώς δεν το κατάλαβες.

Περί δημιουργίας του κόσμου και του ανθρώπου, βασίζομαι στο λόγο της Επιστήμης. Η κοσμοθεωρία μου συγκροτείται από την επικρατούσα επιστημονική άποψη. Επιλέγω ως υλικά διαμόρφωσής της τις επιστημονικές τεκμηριώσεις και όχι τα αρχαία κείμενα κάποιων νομάδων γιδοβοσκών της Παλαιστίνης όπως εσύ.
Η θρησκεία είναι αυτή που απελπισμένα υπερασπίζεται την κοσμοθεωρία της. Προσπαθεί να συμβιβάσει τη δική της κοσμοαντίληψη με τις επιστημονικές ανακαλύψεις, γι’ αυτό και τελευταία ακούγονται συχνά ορθόδοξες φωνές (οι Καθολικοί το έχουν ισχυριστεί προ πολλού) να ισχυρίζονται πως ο Αδάμ δεν ήταν ο πρώτος άνθρωπος. (Ο Αδάμ καταγόταν από τον πίθηκο, τουτέστιν … ο πίθηκος, βιολογικός πρόγονος του Ιησού). Η θρησκεία είναι αυτή που απελπισμένα προσπαθεί να υπερασπιστεί το αφελές και αστείο ιδεολόγημά της πως ο άνθρωπος υπάρχει εδώ και επτά μόλις χιλιετίες.

Nikos.

Ανώνυμος είπε...

_____________________


O ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΙΠΕ:





Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά
έχουν αξιολογήσει γραπτά στοιχεία κατόπιν έρευνας και σύγκρισης με - όσο είναι δυνατόν στα πλαίσια της έρευνας - πρωτότυπα κείμενα και έχουν κάνει τις σχετικές επιλογές.


Γιώργος
26 Απριλίου 2010 2:20 μ.μ.

____________________________


ΑΠΑΝΤΗΣΗ:



Άσχετε Γιώργο,
για πες μας, ποια είναι η ομάδα, συγγραφής, και ποια είναι τα ονόματα, της ομάδος αυτής.

Με ποια γνώση, και εμπειρία, μιλάς, για πράγματα, που δεν ξέρεις;

Υ.Γ: Αργότερα, θα σου απαντήσω, και στην δεύτερη βλακεία σου, που αναφέρεσαι, στο σχόλιο μου.


_____________________

Ανώνυμος είπε...

`



Η Μετάφραση Νέου Κόσμου, αποτελεί, το χειρότερο ανίερο έκτρωμα, όλων των αιώνων, και δεν έχει, καμία, απολύτως σχέση, με τον γραπτό, λόγο, Του Θεού.




`

Ανώνυμος είπε...

_________________________


O ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΙΠΕ:


Πάλι έξω πέφτεις
γιατί βάζεις τον αόρατο και Υπερφυσικό Θεό
σε 'φυσικά' πλαίσια "Φυσικών Επιστημών"
που δεν ισχύουν ούτε και έχουν εφαρμογή στον Θεό - ούτε και σε ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΑ πνευματικά πλάσματα - παρά μόνο
στο Δημιουργημένο - χωρικά τρισδιάστατο - Υ Λ Ι Κ Ο Σύμπαν.
26 Απριλίου 2010 2:30 μ.μ.



________________________


ΑΠΑΝΤΗΣΗ:



Εσύ και η οργάνωση που είσαι μέλος,
μιλάτε για Τον Θεό, με όρους φυσικής,
και λέτε, ότι είναι γιος, και ότι, ο Χριστός, έχει ημέρα και ώρα, που Τον ''γέννησε'' ο Θεός.

Αυτά που υποστηρίζεις, εσύ, τα ρίχνεις, ως κατηγορίες, σε εμένα...

Έχασες την μπάλα, φίλε...!



_______________________

Γιώργος είπε...

O ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΙΠΕ:
Πάλι έξω πέφτεις
γιατί βάζεις τον αόρατο και Υπερφυσικό Θεό
σε 'φυσικά' πλαίσια "Φυσικών Επιστημών"
που δεν ισχύουν ούτε και έχουν εφαρμογή στον Θεό - ούτε και σε ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΑ πνευματικά πλάσματα - παρά μόνο
στο Δημιουργημένο - χωρικά τρισδιάστατο - Υ Λ Ι Κ Ο Σύμπαν.
26 Απριλίου 2010 2:30 μ.μ.
________________________
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Εσύ και η οργάνωση που είσαι μέλος,
μιλάτε για Τον Θεό, με όρους φυσικής,
και λέτε, ότι είναι γιος, και ότι, ο Χριστός, έχει ημέρα και ώρα, που Τον ''γέννησε'' ο Θεός.

Αυτά που υποστηρίζεις, εσύ, τα ρίχνεις, ως κατηγορίες, σε εμένα...

Έχασες την μπάλα, φίλε...!

Λες ότι για τον Χριστό
"λέτε, ότι είναι γιος"

Η Α.Γ. το λέει, δεν το λέμε εμείς.
Ο ίδιος ο Θεός αποκαλεί τον Χριστό ΓΙΟ ΤΟΥ:
Ματθαίος 3:17
"φωνὴ ἐκ τῶν οὐρανῶν λέγουσα οὗτός ἐστιν ὁ υἱός μου ὁ ἀγαπητός"

Ο ίδιος ο Χριστός αποκαλεί τον εαυτό του ΓΙΟ:
Ματθαίος 11:27
"πάντα μοι παρεδόθη ὑπὸ τοῦ πατρός μου, καὶ οὐδεὶς ἐπιγινώσκει τὸν υἱὸν εἰ μὴ ὁ πατήρ, οὐδὲ τὸν πατέρα τις ἐπιγινώσκει εἰ μὴ ὁ υἱὸς καὶ ᾧ ἐὰν βούληται ὁ υἱὸς ἀποκαλύψαι"

Οι μαθητές του Χριστού τον αποκάλεσαν Γιό του Θεού:
Ματθαίος 14:33
"ἀληθῶς θεοῦ υἱὸς εἶ"
Ματθαίος 16:16
"Πέτρος εἶπεν· σὺ εἶ ὁ Χριστὸς ὁ υἱὸς τοῦ θεοῦ τοῦ ζῶντος"

Γράφεις:
"λέτε, ότι είναι γιος, και ότι, ο Χριστός, έχει ημέρα και ώρα, που Τον ''γέννησε'' ο Θεός"

Εμείς το λέμε ή η Α.Γ.;

Εβραίους 1:5
"υἱός μου εἶ σύ,
ἐγὼ σ ή μ ε ρ ο ν γεγέννηκά σε"

Εβραίους 5:5
"υἱός μου εἶ σύ, ἐγὼ σήμερον γεγέννηκά σε"

Δεν αναφέρεται μόνο ο Χριστός ως γεννημένος από τον Θεό αλλά και άλλοι που ΗΔΗ είχαν γεννηθεί ως άνθρωποι από φυσικούς πατέρες και μητέρες:
1 Ιωάννη 5:18
"πᾶς ὁ γεγεννημένος ἐκ τοῦ θεοῦ οὐχ ἁμαρτάνει, ἀλλ' ὁ γεννηθεὶς ἐκ τοῦ θεοῦ τηρεῖ αὐτόν"

Iωάννης 1:13
"ἐκ θεοῦ ἐγεννήθησαν"

Υπάρχει και η συμβολική γέννηση - με την έννοια της σημαντικής αλλαγής σε κάτι που ήδη υπάρχει:
1 Κορινθίους 4:15
"ἐν γὰρ Χριστῷ Ἰησοῦ διὰ τοῦ εὐαγγελίου ἐγὼ ὑμᾶς ἐγέννησα"


Γιώργος

Γιώργος είπε...

Υπάρχει ΣΥΝΕΠΩΣ και η συμβολική γέννηση - με την έννοια της σημαντικής αλλαγής σε κάτι που ήδη υπάρχει.

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Κ. Γιώργο «Φαντομά» έχεις αφήσει αναπάντητες ερωτήσεις. Ελπίζω τώρα που ξαναμπήκες στον διάλογο να τις απαντήσεις επιτέλους.

Γιώργο, όπως κατάλαβαν όλοι «οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ» δηλ. οι συμμετέχοντες στον διάλογο, από τις μέχρι τώρα απαντήσεις σου, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ Η ΓΡΑΦΗ ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ «ΕΝΕΡΓΟ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ», ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΒΡΗΚΕΣ ΣΚΟΠΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ, ΠΩΣ Η ΦΡΑΣΗ «το πνεύμα του Ιεχωβά» στο Πράξεις 8,39 ΕΙΝΑΙ ΑΓΓΕΛΟΣ.

Μία ακόμα λοιπόν από τις γνωστές σου άρες – μάρες – κουκουνάρες σου.

Μέχρι να παραδεχτείς λοιπόν το λάθος σου, θα βάζω συνέχεια το σχόλιο, γιατί δεν έχει πλέον νόημα ο διάλογος να συνεχιστεί.

Στο μεταξύ γι’ αυτό που γράφεις πως θα σου πέταγα «μπανάνες, γιαούρτια, αβγά, λάσπες», σου απαντώ γι’ αυτό, πίστευε ότι θέλεις λίγο με ενδιαφέρει. Δεν είναι του στυλ μου να αποδεικνύω πως είμαι ή δεν είμαι ελέφαντας.

Παραθέτω για 21η φορά το αναπάντητο σχόλιό μου:


«Γιώργο τελικά γράφεις, γράφεις, γράφεις και κανένας δεν καταλαβαίνει τι γράφεις!!
Επειδή σε λυπήθηκα και έκανα ηθελημένα «το κορόιδο» με τους αρχαίους μάρτυρες, αυτό δεν σημαίνει πως θα σ’ αφήνω να αλωνίζεις στο μπλογκσπότ μου και να γράφεις τα ακαταλαβίστικά σου.
Τι θέλεις και ασχολείσαι με το άγιο Πνεύμα αφού ούτε καν την διδασκαλία της Σκοπιάς δεν ξέρεις και χρησιμοποιείς και ψέματα από πάνω για να βγεις από τη δύσκολη θέση που έχεις περιέλθει.
Πολλές φορές δεν συνεχίζω επίτηδες τον διάλογο μαζί σου γιατί σε λυπάμαι. Τόσες αναπάντητες ερωτήσεις έχεις αφήσει και παριστάνεις και τον σπουδαίο και από πάνω!
Τώρα λοιπόν αφού το θέτεις έτσι το ζήτημα θα σε «κυνηγάω» συνέχεια - και ξέρεις πόσο επίμονος είμαι – μέχρι να μου απαντήσεις.

Για το Άγιο Πνεύμα λοιπόν.

1. Που ακριβώς η Γραφή ονομάζει το Άγιο Πνεύμα «ενεργό δύναμη του Θεού» όπως διατείνεται η Σκοπιά. ΘΕΛΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΑΚΡΙΒΗ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ.
2. Στο Πράξεις 8,39 η ΜΝΚ λέει πως «το πνεύμα του Ιεχωβά» πήρε τον Φίλιππο μακριά και όχι άγγελος του Ιεχωβά όπως διατείνεσαι εσύ. Παρέπεμψέ με σε Σκοπιά που να λέει πως στο Πράξεις 8,39 είναι άγγελος και όχι το Άγιο Πνεύμα.


Και σούχω υποσχεθεί και κάτι όσον αφορά το Άγιο Πνεύμα. Πως εν γνώσει της η Σκοπιά απέρριψε την λέξη Πνεύμα της μετάφρασης των Εβδομήκοντα - μια μετάφραση στην οποία παρέπεμπαν οι Απόστολοι και οι συγγραφείς της Κ.Δ. – και ακολούθησε την …… μετάφραση ενός Αμερικανικού Πανεπιστημίου!!!!!!!!!!! για να αποδώσει την λέξη ρούαχ (Πνεύμα κατά τους Ο΄) ως ενεργό δύναμη του Θεού!!!!!! ΑΥΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΤΗΣ Κ.Δ. Δεν τους κάνει η καταξιωμένη μετάφραση των Ο΄ που χρησιμοποίησαν κατά κόρο οι Απόστολοι και οι συγγραφείς της Κ.Δ, αλλά τους κάνει η μετάφραση ενός Αμερικανικού Πανεπιστημίου!!!!!!!!!!!

Στο μεταξύ σε «περιμένω και στη γωνία» για το τι λέει η Σκοπιά για την εγκυρότητα ή μη της μετάφρασης των Ο΄.

Τα φαιδρά περί της Αμερικάνικης μετάφρασης και πως επηρέασε τη Σκοπιά μπορεί να τα βρεις στο «Άγιο Πνεύμα» σελ. 12 – 13.»


Χρήστος – αντιαιρετικός

Υ. Γ. Αυτά τα «αλαμπουρνέζικα» που γράφεις για την μετάφραση των Ο΄ μπορείς να μου πεις και σε μένα σε ποια Σκοπιά τα βρήκες;

Γιώργος είπε...

k.Χρήστος:
"Υ. Γ. Αυτά τα «αλαμπουρνέζικα» που γράφεις για την μετάφραση των Ο΄ μπορείς να μου πεις και σε μένα σε ποια Σκοπιά τα βρήκες;"

κ.Χρήστο,
ένα 'Βιβλίο οδηγιών' το χρειάζεται κάποιος όταν θέλει να συναρμολογήσει έναν περίπλοκο μηχανισμό.
Όταν πρόκειται για να βάλει κάποιος
ένα καρφί στον τοίχο,
δεν χρειάζεται βιβλίο οδηγιών.

Τα όσα έγραψα εγώ για τη μετάφραση των Ο΄ και για άλλες μεταφράσεις αντιστοιχούν
με 'το καρφί στον τοίχο' για το οποίο δεν χρειάζεται βιβλίο οδηγιών.

Αντίστοιχα σε ένα βιβλίο ανώτερων μαθηματικών
δεν θα βρείτε εξήγηση απλών μαθηματικών πράξεων όπως πρόσθεση και πολλαπλασιασμό
των οποίων η γνώση εκεί θεωρείται αυτονόητη.

Γιατί λοιπόν να ανατρέξω σε κάποια Σκοπιά για τα αυτονόητα;

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

-----------------------
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΙΠΕ:



Υπάρχει ΣΥΝΕΠΩΣ και η συμβολική γέννηση - με την έννοια της σημαντικής αλλαγής σε κάτι που ήδη υπάρχει.
26 Απριλίου 2010 5:59 μ.μ.


______________________

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:


Άρα, για εσένα, και την οργάνωση, που είσαι μέλος,
η γέννηση, Του Χριστού,
(όπως λες),
είναι, ''συμβολική'' ή ''πραγματική'' ?


_____________________

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

Γιώργο, σήκω φύγε από το διάλογο.

O χρόνος σου τελείωσε.

Πλέον μας ενοχλείς.

Όταν ήταν η σειρά σου να μιλήσεις δεν την εκτίμησες.

Εξαφανίστηκες πολλές φορές από το διάλογο για να σε ξαναδεχτούμε με ανοιχτές αγκάλες.

Τώρα φύγε τί θες;

Πήγαινε αλλού σε άλλο μπλογκ.

Δε βλέπεις ότι έχουμε συζήτηση;

Πίτερ

Ανώνυμος είπε...

__________________________

O ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΙΠΕ:



Γιατί λοιπόν να ανατρέξω σε κάποια Σκοπιά για τα αυτονόητα;

Γιώργος
26 Απριλίου 2010 7:17 μ.μ.


_______________________


ΑΠΑΝΤΗΣΗ:


Εγώ, ξέρω πολύ καλά, ότι, ''αφορίστηκαν''
δηλαδή, εφαρμόσατε το μεσαιωνικό, εξαναγκασμό, και εκφοβισμό, της ''αποκοπής'',
σε πάρα πολλούς,

απλά και μόνο,

για την σεξουαλική στάση,
για τον τρόπο, που έκαναν
σεξ, τα παντρεμένα ζευγάρια, μεταξύ τους...!

Η Σκοπιά, διατάζει, τον τρόπο, που ''το κάνεις'' με την γυναίκα σου,

και μετά μας λες, πως υπάρχουν και αυτονόητα θέματα, που έχεις, προσωπική κρίση;;;

________________________

Ανώνυμος είπε...

+++++++++++++++++++++++++




O Χριστός όταν ήταν στη γη, δεν ονομαζόταν μόνο: "Υιός του Ανθρώπου", αλλά και "Υιός του Θεού".


Ας το δούμε αυτό: "αποκριθείς δε Σίμων Πέτρος είπε· συ ει ο Χριστός ο υιος του Θεού του ζώντος.

17 και αποκριθείς ο Ιησούς είπεν αυτώ· μακάριος ει, Σίμων Βαριωνά, ότι σάρξ και αίμα ουκ απεκάλυψέ σοι, αλλ’ ο πατήρ μου ο εν τοις ουρανοίς" (Ματθαίος 16/ις: 16,17).

Ο Χριστός δέχθηκε αυτόν τον τίτλο. Πώς τον δέχθηκε, αν ήταν μόνο άνθρωπος;

Ο Υιός του ανθρώπου είναι άνθρωπος. Και ο Υιός του Θεού είναι Θεός!

Ο Χριστός έφερε ταυτόχρονα και τους δύο αυτούς χαρακτηρισμούς. Άρα ήταν και Θεός και άνθρωπος. Ήταν Θεάνθρωπος.

Προσέλαβε ΚΑΙ την ανθρώπινη φύση, χωρίς να πάψει να κατέχει και τη Θεϊκή.


+++++++++++++++++++++++++

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Κ. Γιώργο «Φαντομά» έχεις αφήσει αναπάντητες ερωτήσεις. Ελπίζω τώρα που ξαναμπήκες στον διάλογο να τις απαντήσεις επιτέλους.

Γιώργο, όπως κατάλαβαν όλοι «οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ» δηλ. οι συμμετέχοντες στον διάλογο, από τις μέχρι τώρα απαντήσεις σου, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ Η ΓΡΑΦΗ ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ «ΕΝΕΡΓΟ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ», ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΒΡΗΚΕΣ ΣΚΟΠΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ, ΠΩΣ Η ΦΡΑΣΗ «το πνεύμα του Ιεχωβά» στο Πράξεις 8,39 ΕΙΝΑΙ ΑΓΓΕΛΟΣ.

Μία ακόμα λοιπόν από τις γνωστές σου άρες – μάρες – κουκουνάρες σου.

Μέχρι να παραδεχτείς λοιπόν το λάθος σου, θα βάζω συνέχεια το σχόλιο, γιατί δεν έχει πλέον νόημα ο διάλογος να συνεχιστεί.

Στο μεταξύ γι’ αυτό που γράφεις πως θα σου πέταγα «μπανάνες, γιαούρτια, αβγά, λάσπες», σου απαντώ γι’ αυτό, πίστευε ότι θέλεις λίγο με ενδιαφέρει. Δεν είναι του στυλ μου να αποδεικνύω πως είμαι ή δεν είμαι ελέφαντας.

Παραθέτω για 22η φορά το αναπάντητο σχόλιό μου:


«Γιώργο τελικά γράφεις, γράφεις, γράφεις και κανένας δεν καταλαβαίνει τι γράφεις!!
Επειδή σε λυπήθηκα και έκανα ηθελημένα «το κορόιδο» με τους αρχαίους μάρτυρες, αυτό δεν σημαίνει πως θα σ’ αφήνω να αλωνίζεις στο μπλογκσπότ μου και να γράφεις τα ακαταλαβίστικά σου.
Τι θέλεις και ασχολείσαι με το άγιο Πνεύμα αφού ούτε καν την διδασκαλία της Σκοπιάς δεν ξέρεις και χρησιμοποιείς και ψέματα από πάνω για να βγεις από τη δύσκολη θέση που έχεις περιέλθει.
Πολλές φορές δεν συνεχίζω επίτηδες τον διάλογο μαζί σου γιατί σε λυπάμαι. Τόσες αναπάντητες ερωτήσεις έχεις αφήσει και παριστάνεις και τον σπουδαίο και από πάνω!
Τώρα λοιπόν αφού το θέτεις έτσι το ζήτημα θα σε «κυνηγάω» συνέχεια - και ξέρεις πόσο επίμονος είμαι – μέχρι να μου απαντήσεις.

Για το Άγιο Πνεύμα λοιπόν.

1. Που ακριβώς η Γραφή ονομάζει το Άγιο Πνεύμα «ενεργό δύναμη του Θεού» όπως διατείνεται η Σκοπιά. ΘΕΛΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΑΚΡΙΒΗ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ.
2. Στο Πράξεις 8,39 η ΜΝΚ λέει πως «το πνεύμα του Ιεχωβά» πήρε τον Φίλιππο μακριά και όχι άγγελος του Ιεχωβά όπως διατείνεσαι εσύ. Παρέπεμψέ με σε Σκοπιά που να λέει πως στο Πράξεις 8,39 είναι άγγελος και όχι το Άγιο Πνεύμα.


Και σούχω υποσχεθεί και κάτι όσον αφορά το Άγιο Πνεύμα. Πως εν γνώσει της η Σκοπιά απέρριψε την λέξη Πνεύμα της μετάφρασης των Εβδομήκοντα - μια μετάφραση στην οποία παρέπεμπαν οι Απόστολοι και οι συγγραφείς της Κ.Δ. – και ακολούθησε την …… μετάφραση ενός Αμερικανικού Πανεπιστημίου!!!!!!!!!!! για να αποδώσει την λέξη ρούαχ (Πνεύμα κατά τους Ο΄) ως ενεργό δύναμη του Θεού!!!!!! ΑΥΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΤΗΣ Κ.Δ. Δεν τους κάνει η καταξιωμένη μετάφραση των Ο΄ που χρησιμοποίησαν κατά κόρο οι Απόστολοι και οι συγγραφείς της Κ.Δ, αλλά τους κάνει η μετάφραση ενός Αμερικανικού Πανεπιστημίου!!!!!!!!!!!

Στο μεταξύ σε «περιμένω και στη γωνία» για το τι λέει η Σκοπιά για την εγκυρότητα ή μη της μετάφρασης των Ο΄.

Τα φαιδρά περί της Αμερικάνικης μετάφρασης και πως επηρέασε τη Σκοπιά μπορεί να τα βρεις στο «Άγιο Πνεύμα» σελ. 12 – 13.»


Χρήστος – αντιαιρετικός

Υ. Γ. Αυτά τα «αλαμπουρνέζικα» που γράφεις για την μετάφραση των Ο΄ μπορείς να μου πεις και σε μένα σε ποια Σκοπιά τα βρήκες;

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

Νίκος:
«Περί δημιουργίας του κόσμου και του ανθρώπου, βασίζομαι στο λόγο της Επιστήμης».
__________________________

Χα χα χα τα σκέφτεσαι και τα λες ή σου ξεφεύγουν;
Μα η επιστήμη ακόμη το ψάχνει και άκρη δε βρίσκει..

Άσε το άλλο το κουφό που είπες.
Η επιστήμη έφτιαξε τον άνθρωπο Νίκο;
Τόσο άσχετος είσαι τελικά;

Δε σου φτάνει το μυαλό σου να καταλάβεις ότι ο άνθρωπος έφτιαξε την επιστήμη;
Ε, βέβαια πού να σου μείνει μυαλό με αυτά τα περιοδικά που διαβάζεις;

Η επιστήμη θα είναι πάντα κατώτερη του ανθρώπου Νίκο, αυτό να το θυμάσαι από μένα τον Πίτερ.
Πάντα θα βρίσκει πράγματα και πάντα θα αυτοαναιρείται σε κάθε της καινούρια ανακάλυψη.

Πίτερ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

Νίκος:
Η κοσμοθεωρία μου συγκροτείται από την επικρατούσα επιστημονική άποψη. Επιλέγω ως υλικά διαμόρφωσής της τις επιστημονικές τεκμηριώσεις και όχι τα αρχαία κείμενα κάποιων νομάδων γιδοβοσκών της Παλαιστίνης όπως εσύ.
__________________________

Αν θες να δεις αληθινό Γιδοβοσκό κοίτα στον καθρέπτη σου.
Τις ασυναρτησίες που πετάς, ούτε γιδοβοσκός δε θα τις έλεγε Νικολάκη.

Πίτερ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

Νίκος:
Η θρησκεία είναι αυτή που απελπισμένα υπερασπίζεται την κοσμοθεωρία της. Προσπαθεί να συμβιβάσει τη δική της κοσμοαντίληψη με τις επιστημονικές ανακαλύψεις, γι’ αυτό και τελευταία ακούγονται συχνά ορθόδοξες φωνές (οι Καθολικοί το έχουν ισχυριστεί προ πολλού) να ισχυρίζονται πως ο Αδάμ δεν ήταν ο πρώτος άνθρωπος. (Ο Αδάμ καταγόταν από τον πίθηκο, τουτέστιν … ο πίθηκος, βιολογικός πρόγονος του Ιησού).
____________________________

Από τον πίθηκο σίγουρα προέρχεσαι εσύ Νίκο.

Και φαίνεται πόσο ανώμαλα είναι αυτά που λες για τον εξής απλούστατο λόγο.

Αν ο πίθηκος εξελίχθηκε σε άνθρωπο πριν από χιλιάδες ή εκατομμύρια χρόνια όπως λές, τότε εσύ πού το ξέρεις ότι υπήρξε πίθηκος; Έζησες εκείνα τα χρόνια και δε το ξέρω;

Πήγαινε στο ζωολογικό κήπο λοιπόν, εσύ και η παρέα σου, και απαιτήστε να βγουν οι «άνθρωποι» (πίθηκοι) από τα κλουβιά.

Νίκο, γι΄ αυτές τις σαχλαμάρες αρνήθηκες το Θεό;
Κρίμα σε σένα.

Και δε μου λες, ας το δούμε και αλλιώς αφού το θες.

Τον πίθηκο ποιος τον δημιούργησε;

Πίτερ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

Νίκος
Η θρησκεία είναι αυτή που απελπισμένα προσπαθεί να υπερασπιστεί το αφελές και αστείο ιδεολόγημά της πως ο άνθρωπος υπάρχει εδώ και επτά μόλις χιλιετίες.
____________________________

Δε σε υποχρέωσε ΚΑΝΕΝΑΣ να το πιστέψεις αυτό.

Πίτερ

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΤΕΡ: Μα η επιστήμη ακόμη το ψάχνει και άκρη δε βρίσκει..

Πάντα θα βρίσκει πράγματα και πάντα θα αυτοαναιρείται σε κάθε της καινούρια ανακάλυψη
.


Αργείς λιγάκι ρε μπαγάσα αλλά τελικά τα πιάνεις. Τι σου έγραψα ΔΥΟ φορές; Στο Μύθο η αλήθεια είναι “εξ αποκαλύψεως”, ενώ αντίθετα στο Λόγο θα παραμένει σε εκκρεμότητα όσο οι αποδείξεις της διαρκώς αμφισβητούνται και ανατρέπονται.”

Όπως έχουν πει πολλοί επιστήμονες, πάντα θα υπάρχει κάτι το σκοτεινό για την επιστήμη. Όταν περπατάς στο σκοτάδι, ξέρεις τι υπάρχει μόνο μέχρι εκεί που φτάνει το φως του φακού σου. Όπου έχει ρίξει φως η επιστήμη, ξέρουμε τι συμβαίνει και δεν το αποδίδουμε σε Θεούς.
Απ’ την άλλη, οι θρήσκοι, οι πιστοί του Μύθου, προσφεύγουν σε αξιωματικές αυθαίρετες αποφάνσεις, εμπειρικά και ορθολογικά αναπόδεικτες αλλά ψυχολογικά ικανές να ανταποκριθούν στη φυσική τους ανάγκη για βεβαιότητες και σιγουριά, όπως λέει ο Γιανναράς. Έτσι επινοείται μια “αντικειμενικά” αλάθητη πηγή της αλήθειας, η οποία μετατρέπεται σε ιερό ταμπού όπως σε όλες τις πρωτόγονες θρησκείες. “Πηγή” της αλήθειας αναδείχνεται ένα γραπτό κείμενο, η Αγία Γραφή, η Παλαιά και Καινή Διαθήκη. Μια χαρά τα λέει ο Γιανναράς.


ΠΙΤΕΡ: Αν θες να δεις αληθινό Γιδοβοσκό κοίτα στον καθρέπτη σου.


Αφού γιδοβοσκοί ήταν. Μήπως δεν ήταν;

«Κύριος δε ηυλόγησε τον κύριόν μου σφόδρα, και υψώθη, και έδωκεν αυτώ πρόβατα και μόσχους και αργύριον και χρυσίον, παίδας και παιδίσκας, καμήλους και όνους.»

Ένας Θεός που θεωρούσε την τσίκνα …ευωδία (οσμήν ευωδίας Κυρίω) και απολάμβανε τη μυρωδιά από το ξεροψημένο ξύγκι, φυσικό ήταν να επιλέξει γιδοβοσκούς ως περιούσιο λαό του. Βλέπεις, είχαν πάντα εύκαιρη την πρώτη ύλη:

« και ανοίσει απ’ αυτού κάρπωμα Κυρίω το στέαρ το κατακαλύπτον την κοιλίαν και παν το στέαρ το επί της κοιλίας και αμφοτέρους τους νεφρούς και παν το στέαρ το επ’ αυτών, το επί των μηρίων, και τον λοβόν του ήπατος συν τοις νεφροίς περιελεί. Και ανοίσει ο ιερεύς επί το θυσιαστήριον, κάρπωμα, οσμή ευωδίας τω Κυρίω, παν το στέαρ τω Κυρίω.» [Λευϊτικό 3:14-16].


ΠΙΤΕΡ: Αν ο πίθηκος εξελίχθηκε σε άνθρωπο πριν από χιλιάδες ή εκατομμύρια χρόνια όπως λές, τότε εσύ πού το ξέρεις ότι υπήρξε πίθηκος; Έζησες εκείνα τα χρόνια και δε το ξέρω;

Για την ακρίβεια, ο άνθρωπος και ο πίθηκος έχουν κοινό πρόγονο, σ’ αυτό συνηγορούν όλες οι τελευταίες επιστημονικές ανακαλύψεις αλλά δεν σκοπεύω να σου κάνω μάθημα βιολογίας ή ανθρωπολογίας, ούτε να σε παραπέμψω να βγάλεις μια ακτινογραφία του κωλαράκου σου ώστε να παρατηρήσεις τα απομεινάρια της ουράς αυτού του προγόνου σου. Ο Veriefs που συμμετείχε στο διάλογο αλλά και πολλοί ορθόδοξοι θεολόγοι υιοθετούν την Εξέλιξη, ως θεϊκό σχεδιασμό φυσικά.

Nikos.

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

ΠΙΤΕΡ: Αν ο πίθηκος εξελίχθηκε σε άνθρωπο πριν από χιλιάδες ή εκατομμύρια χρόνια όπως λές, τότε εσύ πού το ξέρεις ότι υπήρξε πίθηκος; Έζησες εκείνα τα χρόνια και δε το ξέρω;

Για την ακρίβεια, ο άνθρωπος και ο πίθηκος έχουν κοινό πρόγονο, σ’ αυτό συνηγορούν όλες οι τελευταίες επιστημονικές ανακαλύψεις αλλά δεν σκοπεύω να σου κάνω μάθημα βιολογίας ή ανθρωπολογίας, ούτε να σε παραπέμψω να βγάλεις μια ακτινογραφία του κωλαράκου σου ώστε να παρατηρήσεις τα απομεινάρια της ουράς αυτού του προγόνου σου.
___________________________________

Νίκο, το μήλο και το αχλάδι έχουν κι αυτά ρε συ κοινό πρόγονο.
Δεν σκοπεύω όμως να σου κάνω μάθημα ούτε θα σε παραπέμψω να τα βγάλεις ακτινογραφία να δεις τα κοτσάνια τους πόσο μοιάζουν.

Πίτερ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

Νικολάκη, απο αυτά που σε ρωτάω πάντα τα μισά θα απαντάς;

Σε ρώτησα, τον πίθηκο ποιός τον δημιούργησε;

Μήπως οι γνώσεις της επιστήμης σου σηκώνει τα χέρια σε αυτό;

Ή θα με κουφάνεις με τίποτα θαλάσσια σκουλίκια που έχασαν τα νερά τους και πετάχτηκαν στη στεριά και άρχισαν να τους πετάγονται πόδια χέρια κ.τ.λ για να επιβώσουν;

Ε πες το μου κι αυτό να γελάσει και ο κάθε πικραμένος με το κάθε παρδαλό κατσίκι.

Περιμένω...

Πίτερ

Γιώργος είπε...

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΙΠΕ:
Υπάρχει ΣΥΝΕΠΩΣ και η συμβολική γέννηση - με την έννοια της σημαντικής αλλαγής σε κάτι που ήδη υπάρχει.
26 Απριλίου 2010 5:59 μ.μ.
______________________
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Άρα, για εσένα, και την οργάνωση, που είσαι μέλος,
η γέννηση, Του Χριστού,
(όπως λες),
είναι, ''συμβολική'' ή ''πραγματική'' ?

Η διαφορά με άλλους γενικά ανθρώπους είναι ως γνωστό στον τρόπο σύλληψης του Ιησού στη μήτρα της παρθένου Μαρίας.
Φυσικά η γέννηση του Ιησού ως τέλειος άνθρωπος ήταν ακριβώς όπως είναι όλες οι γεννήσεις όλων των ανθρώπων, μόνο που ο Ιησούς γεννήθηκε αναμάρτητος.
Τόσο όμως η σύλληψη όσο και η γέννηση του Ιησού ως ανθρώπου στη γη ήταν ένα πραγματικό γεγονός.

Γιώργος είπε...

κ.Χρήστος:
Παραθέτω για 22η φορά το αναπάντητο σχόλιό μου:


κ.Χρήστο Ρεκόρ έγινε.
Θα επανέλθω όμως στο θέμα.

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΤΕΡ: Σε ρώτησα, τον πίθηκο ποιός τον δημιούργησε;

Μήπως οι γνώσεις της επιστήμης σου σηκώνει τα χέρια σε αυτό;

Ή θα με κουφάνεις με τίποτα θαλάσσια σκουλίκια που έχασαν τα νερά τους και πετάχτηκαν στη στεριά και άρχισαν να τους πετάγονται πόδια χέρια κ.τ.λ για να επιβώσουν
;

Φαντάζομαι πως οι συγγραφείς της μυθιστορίας των εβραίων γιδοβοσκών και οι χριστιανοί ρασοφόροι είναι πιο ειδικοί επί του θέματος και θα πρέπει να βασιστώ σ’ αυτούς και στις ανοησίες τους και όχι στα όσα λένε βιολόγοι, παλαιοντολόγοι και λοιποί επιστήμονες.

Μήπως γνωρίζεις έστω και ένα πανεπιστημιακό τμήμα Βιολογίας, όπου αντί για την Εξέλιξη, να διδάσκεται η μπουρδολογία της Γενέσεως;

Nikos.

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

ΠΙΤΕΡ: Σε ρώτησα, τον πίθηκο ποιός τον δημιούργησε;

Μήπως οι γνώσεις της επιστήμης σου σηκώνει τα χέρια σε αυτό;

Ή θα με κουφάνεις με τίποτα θαλάσσια σκουλίκια που έχασαν τα νερά τους και πετάχτηκαν στη στεριά και άρχισαν να τους πετάγονται πόδια χέρια κ.τ.λ για να επιβώσουν;

Νίκος Σκορποχωρίτης "απάντησε":

Φαντάζομαι πως οι συγγραφείς της μυθιστορίας των εβραίων γιδοβοσκών και οι χριστιανοί ρασοφόροι είναι πιο ειδικοί επί του θέματος και θα πρέπει να βασιστώ σ’ αυτούς και στις ανοησίες τους και όχι στα όσα λένε βιολόγοι, παλαιοντολόγοι και λοιποί επιστήμονες.

Μήπως γνωρίζεις έστω και ένα πανεπιστημιακό τμήμα Βιολογίας, όπου αντί για την Εξέλιξη, να διδάσκεται η μπουρδολογία της Γενέσεως;
___________________________________

Τί γίνεται Νικολάκη, δε ξέρεις να απαντήσεις αυτό που σε ρωτάω και άρχισες τις άρες μάρες κουκουνάρες;

Μήπως οι γνώσεις σου δεν φτάνουν να κατανοήσεις τί σε ρώτησα;

Δεν το νομίζω, δείχνεις για πιο ξύπνιος.

Λοιπόν σε ρωτάω για 3η φορά.

Τον πίθηκο στον οποίο πιστεύεις ποιός τον δημιούργησε;

Ακόμη κι αν το βιβλίο της Γενέσεως λέει ανοησίες όπως λες, εγώ τουλάχιστον έχω κάτι να σου απαντήσω.

Εσένα η επιστήμη σου τί λέει;

Μήπως σε εγκατέλειψε;

Πριν τον Πίθηκό σου το χάος Νικολάκη;

Ξέρεις ναί ή ου;

Περιμένω..

Πίτερ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

Γιώργο, εξαφανίσου από το διάλογο ΤΩΡΑ!

Να φύγεις από δω να πας αλλού.

Ο χρόνος σου τελείωσε.

Για να παραμείνεις στο διάλογο θα πρέπει πρώτα να απαντήσεις σε αυτά που σε ρωτάμε εδώ και τόσες εβδομάδες.

Σήκω και φύγε λέμε..

Πίτερ

Γιώργος είπε...

Εβραίους 1:5
"υἱός μου εἶ σύ,
ἐγὼ σ ή μ ε ρ ο ν γεγέννηκά σε
"

Εβραίους 5:5
"υἱός μου εἶ σύ, ἐγὼ σήμερον γεγέννηκά σε"

Δεν αναφέρεται μόνο ο Χριστός ως γεννημένος από τον Θεό αλλά και άλλοι που ΗΔΗ είχαν γεννηθεί ως άνθρωποι από φυσικούς πατέρες και μητέρες:
1 Ιωάννη 5:18
"πᾶς ὁ γεγεννημένος ἐκ τοῦ θεοῦ οὐχ ἁμαρτάνει, ἀλλ' ὁ γεννηθεὶς ἐκ τοῦ θεοῦ τηρεῖ αὐτόν"

Iωάννης 1:13
"ἐκ θεοῦ ἐγεννήθησαν"

Γράφεις ότι ο Υιός του ανθρώπου είναι άνθρωπος.

Φυσικά ο Χριστός όταν ήταν στη γη πριν την ανάστασή του ήταν τέλειος άνθρωπος όπως ο Αδάμ πριν αμαρτήσει.
Παρέδωσε όμως την ανθρώπινη ζωή του μια για πάντα ως παντοτινή θυσία.

Όταν αναστήθηκε δεν υπήρχε λόγος ούτε και μπορούσε να παραμείνει άνθρωπος.
Αναστήθηκε ανώτερος των ανθρώπων, ενώ - ο Χριστός - ως τέλειος άνθρωπος στη γη ήταν κατώτερος των αγγέλων.

Στο θέμα των Γιων του Θεού:
Ο Θεός έχει πολλούς Γιούς
τόσο αγγελικούς
όσο και ανθρώπινους
.
Έτσι το να είναι ή να χαρακτηρίζεται κάποιος Γιος του Θεού δεν σημαίνει ότι γίνεται θεός.

Και φυσικά δεν υπάρχει κανένας Θεάνθρωπος στο Σύμπαν.

Ο ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΟΣ ΘΕΟΣ παραμένει ΘΕΟΣ και
ούτε οι ανθρώπινοι Γιοί του
ούτε οι αγγελικοί Γιοί του
είναι θεοί.

Επιπρόσθετα ο Θεός δεν είναι μεταβαλλόμενος για να γίνει υλικό ΚΤΙΣΜΑ όπως είναι οι άνθρωποι.

[Όπως ο ζωγράφος δεν γίνεται τμήμα της ζωγραφιάς του,
έτσι και ο Θεός δεν έγινε τμήμα της ύλης την οποία ο ίδιος δημιούργησε
]

Ο δε Χριστός είναι ξεχωριστή προσωπικότητα από τον Πατέρα του.
Ο Χριστός όταν ήλθε στη γη ως άνθρωπος πειράστηκε από τον Σατανά και πέτυχε στη δοκιμή πιστότητας προς τον Πατέρα του.
Πρόκειται λοιπόν για τη δεύτερη μεγαλύτερη προσωπικότητα στο Σύμπαν.

Όσο για τους ανθρώπους ισχύει ότι ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ
- χωρίς να μπορούν να σώσουν τον εαυτό τους -
με μοναδική ελπίδα την ανάσταση από τους νεκρούς.
Χωρίς ανάσταση οι νεκροί έχουν σβήσει για πάντα, όπως αυτοί που καταλήγουν στην Γέεννα, τον δεύτερο θάνατο χωρίς δικαίωμα ανάστασης.

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

`

Εβρ. 1:8-12

1:8 για το Γιο λέει:

«Ο θρόνος σου Θεέ μένει στους αιώνες των αιώνων. Σκήπτρο δικαιοσύνης είναι το βασιλικό σου σκήπτρο.

1:9

Αγάπησες τη δικαιοσύνη και μίσησες την παρανομία. Γι' αυτό σ' έχρισε εσένα Θεέ μου, ο Θεός Πατέρας σου με λάδι αγαλλίασης και όχι τους κληρονόμους σου».

1:10

Κι αλλού λέει: «Εσύ, Κύριε, θεμελίωσες αρχικά τη γη και έργο των χεριών σου είναι οι ουρανοί.

1:11

Αυτοί θα καταστραφούν, εσύ όμως παραμένεις αμετάβλητος. Και όλοι γενικά σαν ρούχο θα παλιώσουν

1:12

και σαν περικάλυμμα θα τους τυλίξεις και θα αλλοιωθούνε, εσύ όμως παραμένεις ο ίδιος και τα χρόνια σου τελειωμό δε θάχουν».


_______________________


Γιώργο,

σίγουρα, δεν συμφωνείς με την μετάφραση, που παραθέτω, αν και δεν είναι Ορθόδοξη μετάφραση...!

Το έκτρωμα της Μ.Ν.Κ, το έχουν φτιάξει τα αφεντικά σου,
έτσι ώστε, να αλλάζει εντελώς το νόημα της Καινής Διαθήκης,
και να βγάζετε τα δογματικά συμπεράσματα, που σας βολεύουν.

Αλλά δεν πρόσεξες την καταδίκη και την τιμωρία, που περιμένει, όλους όσους, προσθέτουν και αφαιρούν, από τα γραφόμενα, του λόγου Του Θεού.

_________________________

Αποκάλυψη: 22:18-21.

18 Διαβεβαιώνω εγώ όλους εκείνους που ακούν τα λόγια της προφητείας του βιβλίου αυτού, ότι αν κανείς προσθέσει κάτι σ' αυτά, ο Θεός θα προσθέσει πάνω σ' αυτόν τις πληγές που αναγράφονται στο βιβλίο αυτό.

19 Αν, πάλι, αφαιρέσει κανείς κάτι από τις προφητείες αυτές του βιβλίου, θα αφαιρέσει ο Θεός το μερίδιό του από το δέντρο της ζωής και από την άγια πόλη, που αναγράφονται μέσα σε τούτο το βιβλίο.

20 Λέει αυτός που τα επιβεβαιώνει αυτά: «Ναι, έρχομαι ξαφνικά». Αμήν! Ναι, έλα, Κύριε Ιησού.

21 Η χάρη του Κυρίου Ιησού Χριστού ας είναι με όλους τους πιστούς. Αμήν.

________________________

Οι Χριστιανοί περιμένουμε να έρθει Ο Χριστός,
για εσάς βέβαια, ήρθε το 1914...

________________________

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιώργος είπε:



Η διαφορά με άλλους γενικά ανθρώπους είναι ως γνωστό στον τρόπο σύλληψης του Ιησού στη μήτρα της παρθένου Μαρίας.
Φυσικά η γέννηση του Ιησού ως τέλειος άνθρωπος ήταν ακριβώς όπως είναι όλες οι γεννήσεις όλων των ανθρώπων, μόνο που ο Ιησούς γεννήθηκε αναμάρτητος.
Τόσο όμως η σύλληψη όσο και η γέννηση του Ιησού ως ανθρώπου στη γη ήταν ένα πραγματικό γεγονός.
29 Απριλίου 2010 7:45 μ.μ.

__________________________


ΕΡΩΤΗΣΗ:


Δηλαδή, Γιώργο,

Η Παρθένος Μαρία, η μητέρα Του Κυρίου,
είχε έναν κανονικό τοκετό, σαν τους φυσιολογικούς τοκετούς,
όλων των κοινών θνητών ανθρώπων;

Και στην συνέχεια, η μητέρα Του Κυρίου,
έζησε μια ζωή σαν όλες τις κοινές γυναίκες, κάνοντας παιδιά;

Για ανάλυσε το, και αυτό το θέμα...



__________________________

Ανώνυμος είπε...

__________________________

O ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΙΠΕ:



Γιατί λοιπόν να ανατρέξω σε κάποια Σκοπιά για τα αυτονόητα;

Γιώργος
26 Απριλίου 2010 7:17 μ.μ.


_______________________


ΑΠΑΝΤΗΣΗ:


Εγώ, ξέρω πολύ καλά, ότι, ''αφορίστηκαν''
δηλαδή, εφαρμόσατε το μεσαιωνικό, εξαναγκασμό, και εκφοβισμό, της ''αποκοπής'',
σε πάρα πολλούς,

απλά και μόνο,

για την σεξουαλική στάση,
για τον τρόπο, που έκαναν
σεξ, τα παντρεμένα ζευγάρια, μεταξύ τους...!

Η Σκοπιά, διατάζει, τον τρόπο, που ''το κάνεις'' με την γυναίκα σου,

και μετά μας λες, πως υπάρχουν και αυτονόητα θέματα, που έχεις, προσωπική κρίση;;;





`

Ανώνυμος είπε...

`


O Χριστός όταν ήταν στη γη, δεν ονομαζόταν μόνο: "Υιός του Ανθρώπου", αλλά και "Υιός του Θεού".


Ας το δούμε αυτό: "αποκριθείς δε Σίμων Πέτρος είπε· συ ει ο Χριστός ο υιος του Θεού του ζώντος.

17 και αποκριθείς ο Ιησούς είπεν αυτώ· μακάριος ει, Σίμων Βαριωνά, ότι σάρξ και αίμα ουκ απεκάλυψέ σοι, αλλ’ ο πατήρ μου ο εν τοις ουρανοίς" (Ματθαίος 16/ις: 16,17).

Ο Χριστός δέχθηκε αυτόν τον τίτλο. Πώς τον δέχθηκε, αν ήταν μόνο άνθρωπος;

Ο Υιός του ανθρώπου είναι άνθρωπος. Και ο Υιός του Θεού είναι Θεός!

Ο Χριστός έφερε ταυτόχρονα και τους δύο αυτούς χαρακτηρισμούς. Άρα ήταν και Θεός και άνθρωπος. Ήταν Θεάνθρωπος.

Προσέλαβε ΚΑΙ την ανθρώπινη φύση, χωρίς να πάψει να κατέχει και τη Θεϊκή.




`

Ανώνυμος είπε...





Η Μετάφραση Νέου Κόσμου, αποτελεί, το χειρότερο ανίερο έκτρωμα, όλων των αιώνων, και δεν έχει, καμία, απολύτως σχέση, με τον γραπτό, λόγο, Του Θεού.



Ανώνυμος είπε...

________________



Γιώργο,

όπως κατ' επανάληψη, έχω πει,
εγώ μιλώ,
μόνο, για τον εαυτό μου,
και αναλαμβάνω,
στο ακέραιο, την ευθύνη των λεγομένων μου.

Σε εμένα προσωπικά,

μου είπε, ένας πρεσβύτερος και σκαπανέας, μάρτυρας του Ιεχωβά,
το εξής:

''Περιμένω να δω, τους Ορθόδοξους να ψήνονται σαν τα σκουλήκια, στο Αρμαγεδδών,
και μετά δεν θέλω, τίποτα άλλο,
ας πεθάνω και εγώ.''


Οι Ορθόδοξοι, δεν ξέρουν, αυτά που λέτε μεταξύ σας, για αυτούς....

αν ήξεραν αυτά που λέτε μεταξύ σας, για αυτούς,
τότε, όταν θα πηγαίνατε στα σπίτια τους, θα φεύγατε με σπασμένα τα κεφάλια σας.

Κατάλαβες αδελφέ Γιώργο;;;



___________________________

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

Γιώργο, ο χρόνος σου τελείωσε.

Δεν σε θέλουμε άλλο στο διάλογό μας.

Πλέον μας ενοχλείς δε το καταλαβαίνεις;

Σήκω και φύγε από δω.

Τα μπογαλάκια σου και δρόμο.

Δε θα μπαίνεις όποτε γουστάρεις εσύ και θα λες Α.Μ. Κουκουνάρες και όταν σε ρωτάμε εμείς μετά να εξαφανίζεσαι.

Για να παραμείνεις στο διάλογο θα πρέπει πρώτα να απαντήσεις αυτα που σε ρωτάμε και κάνεις την πάπια.
Σε ρωτάω για 5η φορά:

Δεν με ενδιαφέρει τί γινόταν στους αρχαίους λαούς και με ποιό τρόπο λάτρευαν τα τριαδικά τους δόγματα.

Εγώ σε ρωτάω συγκεκριμένα για την Αγία Τριάδα στην Ορθόδοξη Εκκλησία την οποία απεκάλεσες:

«φιλοσοφικο-ειδωλολατρική ανυπόστατη θεωρία».

Με βάση αυτό, μπορείς τώρα να μου δείξεις πού είναι το είδωλο;

Με τη στάση σου, με αναγκάζεις επίσης για 10η φορά να σου θυμίσω και τα άλλα δυο ερωτήματα τα οποία έχεις αφήσει εδώ και καιρό πλέον αναπάντητα.

Γιώργο για 10η φορά:

Δεν έχεις ΚΑΜΙΑ απόδειξη ότι οι ορθόδοξοι δεχτήκαμε έστω μια εικόνα ως Θεό μας.

Αν έχεις κάτι συγκεκριμένο δείξε μου.

Πού υπάρχει η εικόνα Θεός των ορθοδόξων, θέλω να τη δω.

ΚΑΙ…

Στο τρίτομο έργο του, ο Αλεβιζόπουλος αναφέρει κάπου ότι:

«η εταιρία «Σκοπιά» σύμφωνα με την αυτοσυνειδησία του 1894, ήταν κερδοσκοπική επιχείρηση».

«This is a Business Association!»

Αυτό είναι αλήθεια που έγραψε ο Αλεβιζόπουλος ή ψέματα;

Περιμένω...διαφορετικά..

Σήκω και ΦΥΓΕ!!!

ΝΑ ΠΑΣ ΑΛΛΟΥ!

Πίτερ

PITER PROS NIKO είπε...

SIGNOMI GIA TA GREEKLISH GRAFO APO ALLO UIPOLOGISTI
___________________________________

NIKOLAKI AN DE MPOREIS NA APANTISIS SE AUTA POU SE ROTAME LOGO TOU OTI DEN EXEIS NTOKOUMENTA, TOTE STAMATA NA SIKOFANTIS TIN EKKLISIA TOU THEOU POU POTE SOU DE GNORISES.

I ALLIOS SIKO KAI FIGE KI ESI APO TO DIALOGO.

ATOMA ME A.M.KOYKOUNARES MPOROUME NA BROUME POLLA.
ATOMA ME NTOKOUMENTA MAS LIPOUN KAI DISTIXOS SE AUTI TIN KATIGORIA EISAI KAI ESI.

PIGENE NA KENEIS PAREA TOU GIORGOU NA KRIBESTE MAZI.

PITER

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΤΕΡ: Λοιπόν σε ρωτάω για 3η φορά.

Τον πίθηκο στον οποίο πιστεύεις ποιός τον δημιούργησε;

Ακόμη κι αν το βιβλίο της Γενέσεως λέει ανοησίες όπως λες, εγώ τουλάχιστον έχω κάτι να σου απαντήσω.

Εσένα η επιστήμη σου τί λέει
;

Όπως σου έχω ήδη απαντήσει, δεν προτίθεμαι να σου κάνω μάθημα βιολογίας. Αν θες, είναι εύκολο να πληροφορηθείς τι λέει η επιστήμη.

Στη Χαλκιδική, στο σπήλαιο των Πετραλώνων, έχει βρεθεί το κρανίο ενός αρχανθρώπου, προ-sapiens (homo erectus trigliensis), ο οποίος έζησε πριν από 700.000 χρόνια. Να πεταχτείς μέχρι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, με τη Γένεση παραμάσχαλα, να τους πεις ότι λένε βλακείες.


ΠΙΤΕΡ: Ή θα με κουφάνεις με τίποτα θαλάσσια σκουλίκια που έχασαν τα νερά τους και πετάχτηκαν στη στεριά και άρχισαν να τους πετάγονται πόδια χέρια κ.τ.λ για να επιβώσουν;


Κοντά έπεσες. Δεν ήταν όμως θαλάσσια σκουλίκια. Ψάρια ήταν.

«Και είπεν ο Θεός, εξαγαγέτω τα ύδατα ερπετά ψυχών ζωσών και πετεινά πετόμενα επί της γής κατά το στερέωμα του ουρανού» (Γένεσις 1: 20). Η φράση «εξαγαγέτω τα ύδατα» σημαίνει καθαρά μια διαταγή που δόθηκε στα νερά από το Θεό, να βγάλουν έξω στη γη κάτι που ήδη το είχαν μέσα τους, δηλαδή τα ερπετά. «Εξ-άγω» σημαίνει «οδηγώ κάτι πρός τα έξω». Τι έβγαλαν λοιπόν «τα ύδατα, επί της γης»; Τίποτε άλλο από αυτό που είχαν: Τα ψάρια. Με την εντολή του Θεού, ψάρια άρχισαν να βγαίνουν από τη θάλασσα στην ξηρά. Σιγά και παραπατώντας πάνω στα πτερύγιά τους και τις ουρές τους έβγαιναν μια έξω από το νερό και έμπαιναν ξανά πάλι μέσα.
Έτσι, τα ψάρια έδωσαν αμφίβια ερπετά την πέμπτη ημέρα της δημιουργίας. Αλλά δεν σταματούσε εκεί ο λόγος του Θεού. Έλεγε: «Εξαγαγέτω τα ύδατα ερπετά ψυχών ζωσών και πετεινά πετόμενα επί της γής κατά το στερέωμα του ουρανού». Τα ψάρια δεν έδωσαν μόνον ερπετά, έδωσαν και «πετεινά πετόμενα επί της γης». Σύμφωνα με την Αγία Γραφή, τα πρώτα πετεινά, τα πρώτα πουλιά της πέμπτης μέρας είχαν άμεση σχέση με τα ερπετά που εξήγαγαν τα ύδατα. Ήταν, δηλαδή, ιπτάμενα ερπετά.”

ΟΟΔΕ (Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας)
Η Εξέλιξη των ζώων στη Γένεση
http://www.oodegr.com/oode/genesis/ktisis2.htm

Αααχαχαχαχαχαχα!

Nikos

Γιώργος είπε...

o 'ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ' είπε:
Σε εμένα προσωπικά,
μου είπε, ένας πρεσβύτερος και σκαπανέας, μάρτυρας του Ιεχωβά,
το εξής:
''Περιμένω να δω, τους Ορθόδοξους να ψήνονται σαν τα σκουλήκια, στο Αρμαγεδδών,
και μετά δεν θέλω, τίποτα άλλο, ας πεθάνω και εγώ.''

Απάντηση:

Αυτό που λες δεν αντιστοιχεί με τίποτα που θα μπορούσε να πει κάποιος Μάρτυρας του Ιεχωβά.
Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά ενδιαφέρονται για το καλό όλων.
Η κρίση του τι θα γίνει με τους ανθρώπους ανήκει στον Χριστό που είναι διορισμένος κριτής από τον Θεό.
Κανένας Μάρτυρας του Ιεχωβά δεν είναι διορισμένος κριτής κανενός.

Εξάλλου ο καθένας θα δώσει λογαριασμό για τον εαυτό του στον Θεό και όχι για άλλους.

Γιώργος είπε...

Η διαφορά με άλλους γενικά ανθρώπους είναι ως γνωστό στον τρόπο σύλληψης του Ιησού στη μήτρα της παρθένου Μαρίας.
Φυσικά η γέννηση του Ιησού ως τέλειος άνθρωπος ήταν ακριβώς όπως είναι όλες οι γεννήσεις όλων των ανθρώπων, μόνο που ο Ιησούς γεννήθηκε αναμάρτητος.
Τόσο όμως η σύλληψη όσο και η γέννηση του Ιησού ως ανθρώπου στη γη ήταν ένα πραγματικό γεγονός.
29 Απριλίου 2010 7:45 μ.μ.
__________________________
ΕΡΩΤΗΣΗ:
Δηλαδή, Γιώργο,
Η Παρθένος Μαρία, η μητέρα Του Κυρίου,
είχε έναν κανονικό τοκετό, σαν τους φυσιολογικούς τοκετούς,
όλων των κοινών θνητών ανθρώπων;
Και στην συνέχεια, η μητέρα Του Κυρίου,
έζησε μια ζωή σαν όλες τις κοινές γυναίκες, κάνοντας παιδιά;
Για ανάλυσε το, και αυτό το θέμα...


Φυσικότατα.
Ο νόμιμος γάμος είναι θεϊκή διευθέτηση.
Ο Θεός δεν απαγόρευσε τον Ιωσήφ να έχει σχέσεις με τη νόμιμη γυναίκα του, τη Μαρία.
Ο Ιησούς μεγάλωσε σε μια φυσιολογική ανθρώπινη οικογένεια με αρκετούς ετεροθαλείς αδελφούς και αδελφές. Δεν ήταν μοναχοπαίδι.

Γιώργος είπε...

PITER:
Δεν με ενδιαφέρει τί γινόταν στους αρχαίους λαούς και με ποιό τρόπο λάτρευαν τα τριαδικά τους δόγματα.
Εγώ σε ρωτάω συγκεκριμένα για την Αγία Τριάδα στην Ορθόδοξη Εκκλησία την οποία απεκάλεσες:

«φιλοσοφικο-ειδωλολατρική ανυπόστατη θεωρία».

Με βάση αυτό, μπορείς τώρα να μου δείξεις πού είναι το είδωλο;

Όταν οι αρχαίοι ειδωλολάτρες λάτρευαν τριάδες θεών οι Ισραηλίτες δεν είχαν καμιά τριάδα.
Οι διάφορες τριάδες είναι καθαρά ειδωλολατρικής προέλευσης.

Και εφόσον πρόκειται για εξωπραγματική φιλοσοφική αντίληψη - με ειδωλολατρικές βάσεις - είναι φυσικό ότι πρόκειται για
«φιλοσοφικο-ειδωλολατρική ανυπόστατη θεωρία».

Ανώνυμος είπε...


____________________________

Απάντηση, στον αδελφό Γιώργο:

____________________________


Αναφέρει η Αγία Γραφή ότι η Παναγία δεν είχε άλλα παιδιά;

Και βέβαια το αναφέρει!

Στην προφητεία που υπάρχει στο Ιεζεκιήλ 44/μδ΄ 1-2, γράφει προφητικά για την Παναγία:
«και επέστρεψέ με κατά την οδόν της πύλης των αγίων της εξωτέρας της βλεπούσης κατά ανατολάς, και αύτη ήν κεκλεισμένη.

Και είπε Κύριος προς με: ΄΄Η πύλη αύτη κεκλεισμένη έσται, ουκ ανοιχθήσεται, και ουδείς μη διέλθη δι’ αυτής, ότι Κύριος ο Θεός του Ισραήλ, εισελεύσεται δι’ αυτής, και έσται κεκλεισμένη΄΄».


Ώστε λοιπόν: Από ποια πύλη «ήρθε στον κόσμο ο Κύριος ο Θεός του Ισραήλ ο Ιησούς Χριστός, και αυτή η πύλη παρέμεινε κεκλεισμένη, και κανείς άλλος δεν πέρασε απ’ αυτήν»; Δεν ήταν η μήτρα τής Παναγίας;

Επίσης, Στις Παροιμίες 4/δ΄ 3, λέει για τον Ιησού προφητικά:

«διότι εστάθην υιός του Πατρός μου, και μονογενής ενώπιον της μητρός μου».
Κι εδώ λοιπόν η μητέρα του Κυρίου φαίνεται ότι δεν είχε άλλα παιδιά!

Και δεν είναι λόγια του Σολομώντα για τον εαυτό του αυτά, καθώς εδώ μιλάει ο Χριστός, η ενυπόστατη Σοφία του Θεού (π.χ. 8/η΄ 12 – 22).

Επίσης ο Σολομών δεν ήταν μονογενής της μητρός του, καθώς η μητέρα του η Βηθσαβεέ, είχε τέσσερα παιδιά!
(Α΄ Παραλ. ή Χρονικών 3/γ΄ 5). Μιλάει σαφώς για τον Χριστό.

_______________________________

Ανώνυμος είπε...

Γιώργος είπε...


o 'ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ' είπε:

Σε εμένα προσωπικά,
μου είπε, ένας πρεσβύτερος και σκαπανέας, μάρτυρας του Ιεχωβά,
το εξής:
''Περιμένω να δω, τους Ορθόδοξους να ψήνονται σαν τα σκουλήκια, στο Αρμαγεδδών,
και μετά δεν θέλω, τίποτα άλλο, ας πεθάνω και εγώ.''

Απάντηση:

Αυτό που λες δεν αντιστοιχεί με τίποτα που θα μπορούσε να πει κάποιος Μάρτυρας του Ιεχωβά.
Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά ενδιαφέρονται για το καλό όλων.
Η κρίση του τι θα γίνει με τους ανθρώπους ανήκει στον Χριστό που είναι διορισμένος κριτής από τον Θεό.
Κανένας Μάρτυρας του Ιεχωβά δεν είναι διορισμένος κριτής κανενός.

Εξάλλου ο καθένας θα δώσει λογαριασμό για τον εαυτό του στον Θεό και όχι για άλλους.

02 Μαΐου 2010 2:55 π.μ.


________________________

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:


Σαφώς και είναι αλήθεια αυτό που είπα!

Ξέρεις πολύ καλά, ότι μισείτε απείρως, κυρίως τους Ορθόδοξους, και μετά όλους όσους δεν είναι μέλη της Σκοπιάς, και πιστεύουν σε κάποιο άλλο Χριστιανικό δόγμα ή ομολογία.

Ειδικά για το Άγιο Όρος, λέτε στις κατ' ιδίαν συζητήσεις σας, ότι είναι ''πύργος δαιμονίων'', οι μοναχοί είναι ''Σατανιστές'',
Ο Σατανάς έχει τα γραφεία του στου Άγιο Όρος,
τα δαιμόνια συνομιλούν με τους καλόγερους κάθε μέρα,
και πολλά άλλα....

Τους μητροπολίτες τους αποκαλείτε ''οι χήρες με τα μαύρα''
και ισχυρίζεστε πως ο Ιεχωβά, θα τους ''κάψει με λιωμένη λάβα, στον Αρμαγεδδών, και εσείς, θα μαζευτείτε σε μία πλαγιά, και θα κοιτάζετε με απέραντη ηδονή, το ωραίο αυτό θέαμα...''

Με αυτές τις άρρωστες εικόνες, διασκεδάζετε μεταξύ σας.

Πες μου, ότι αγαπάς τους παπάδες, και θα γελάω μέχρι αύριο!
_________________________________

Ανώνυμος είπε...

`

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΙΠΕ:


''Η κρίση του τι θα γίνει με τους ανθρώπους ανήκει στον Χριστό που είναι διορισμένος κριτής από τον Θεό.''


02 Μαΐου 2010 2:55 π.μ.

_____________________________

AΠΑΝΤΗΣΗ:


Και σε αυτό, ψέματα λες, και προσπαθείς να εξαπατήσεις, όσους δεν ξέρουν την αλήθεια.

Κύριο δόγμα της σέκτας του μπρούκλιν, είναι ότι:

''η κιβωτός, είναι η οργάνωση, και όποιος είναι εκτός οργάνωσης, θα καταστραφεί στον Αρμαγεδδών.''


Σε εμένα αδελφέ Γιώργο, δεν περνάνε αυτά τα ψεματάκια...


_________________________

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

ΠΙΤΕΡ: Λοιπόν σε ρωτάω για 3η φορά.

Τον πίθηκο στον οποίο πιστεύεις ποιός τον δημιούργησε;
Ή θα με κουφάνεις με τίποτα θαλάσσια σκουλήκια που έχασαν τα νερά τους και πετάχτηκαν στη στεριά και άρχισαν να τους πετάγονται πόδια χέρια κ.τ.λ για να επιβιώσουν;

Νίκος Σκορποχωρίτης:
Κοντά έπεσες. Δεν ήταν όμως θαλάσσια σκουλήκια. Ψάρια ήταν.

“«Και είπεν ο Θεός, εξαγαγέτω τα ύδατα ερπετά ψυχών ζωσών και πετεινά πετόμενα επί της γής κατά το στερέωμα του ουρανού» (Γένεσις 1: 20). Η φράση «εξαγαγέτω τα ύδατα» σημαίνει καθαρά μια διαταγή που δόθηκε στα νερά από το Θεό, να βγάλουν έξω στη γη κάτι που ήδη το είχαν μέσα τους, δηλαδή τα ερπετά. «Εξ-άγω» σημαίνει «οδηγώ κάτι πρός τα έξω». Τι έβγαλαν λοιπόν «τα ύδατα, επί της γης»; Τίποτε άλλο από αυτό που είχαν: Τα ψάρια. Με την εντολή του Θεού, ψάρια άρχισαν να βγαίνουν από τη θάλασσα στην ξηρά. Σιγά και παραπατώντας πάνω στα πτερύγιά τους και τις ουρές τους έβγαιναν μια έξω από το νερό και έμπαιναν ξανά πάλι μέσα.
Έτσι, τα ψάρια έδωσαν αμφίβια ερπετά την πέμπτη ημέρα της δημιουργίας. Αλλά δεν σταματούσε εκεί ο λόγος του Θεού. Έλεγε: «Εξαγαγέτω τα ύδατα ερπετά ψυχών ζωσών και πετεινά πετόμενα επί της γής κατά το στερέωμα του ουρανού». Τα ψάρια δεν έδωσαν μόνον ερπετά, έδωσαν και «πετεινά πετόμενα επί της γης». Σύμφωνα με την Αγία Γραφή, τα πρώτα πετεινά, τα πρώτα πουλιά της πέμπτης μέρας είχαν άμεση σχέση με τα ερπετά που εξήγαγαν τα ύδατα. Ήταν, δηλαδή, ιπτάμενα ερπετά.”

ΟΟΔΕ (Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας)
Η Εξέλιξη των ζώων στη Γένεση
http://www.oodegr.com/oode/genesis/ktisis2.htm

Αααχαχαχαχαχαχα!

_______________________________

Νίκο, κάτσε να συνεχίσω εγώ τώρα τα γέλια σου..

Χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα …

Είμαι μέλος της ΟΟΔΕ και δεν το θυμάμαι Νίκο;

Μήπως η ΟΟΔΕ ανήκει στην Εκκλησία της Ελλάδος και δεν το θυμάμαι;

Ή μήπως επικαλέστηκες τα Γραφικά χωρία για να αποδείξεις τις βλακείες σου;

Χα χα χα χα χα χα χα χα χα …

Από τη μια βρίζεις τη Βίβλο και από την άλλη παραθέτεις εδάφια για να αποδείξεις τις σκορποχωρίτικες «θεωρίες» σου;

Επομένως η ερώτησή μου παραμένει αναπάντητη διότι ακόμη δεν μου έχεις παραθέσει ποια είναι η θέση της επιστήμης σου στο ερώτημα:

Ποιος δημιούργησε τον πίθηκο;

Και αν όντως πιστεύεις στα ψαράκια που βγήκαν από τη θάλασσα και έγιναν πιθήκια που έγιναν αρχάνθρωποι που έγιναν άνθρωποι…

Τότε πες μας.

Ποιος δημιούργησε τα ψάρια;

Τι λέει η επιστήμη σου σε αυτό;

Να δεις που θα με πάει στη μεγάλη έκρηξη τώρα κοίτα :-)

Περιμένω…

Πίτερ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

PITER:
Δεν με ενδιαφέρει τί γινόταν στους αρχαίους λαούς και με ποιό τρόπο λάτρευαν τα τριαδικά τους δόγματα.
Εγώ σε ρωτάω συγκεκριμένα για την Αγία Τριάδα στην Ορθόδοξη Εκκλησία την οποία απεκάλεσες:

«φιλοσοφικο-ειδωλολατρική ανυπόστατη θεωρία».

Με βάση αυτό, μπορείς τώρα να μου δείξεις πού είναι το είδωλο;

Γιώργος:

Όταν οι αρχαίοι ειδωλολάτρες λάτρευαν τριάδες θεών οι Ισραηλίτες δεν είχαν καμιά τριάδα.
Οι διάφορες τριάδες είναι καθαρά ειδωλολατρικής προέλευσης.

Και εφόσον πρόκειται για εξωπραγματική φιλοσοφική αντίληψη - με ειδωλολατρικές βάσεις - είναι φυσικό ότι πρόκειται για
«φιλοσοφικο-ειδωλολατρική ανυπόστατη θεωρία».
___________________________________

Γιώργο, πού είναι το είδωλο στο Τριαδικό δόγμα της Ορθοδοξίας;

Απάντησε σε αυτό που σε ρωτάω!

Δε θα πετάς μια λέξη «είδωλο» και μετά θα σε ψάχνουμε.

Είπες κάτι και πρέπει να το στηρίξεις με αποδείξεις.

Περιμένω…

Και για να μη ξεχνιόμαστε.

Στο θέμα εικόνες, και Αλεβιζόπουλος για 11η φορά:

Δεν έχεις ΚΑΜΙΑ απόδειξη ότι οι ορθόδοξοι δεχτήκαμε έστω μια εικόνα ως Θεό μας.

Αν έχεις κάτι συγκεκριμένο δείξε μου.

Πού υπάρχει η εικόνα Θεός των ορθοδόξων, θέλω να τη δω.

ΚΑΙ…

Στο τρίτομο έργο του, ο Αλεβιζόπουλος αναφέρει κάπου ότι:

«η εταιρία «Σκοπιά» σύμφωνα με την αυτοσυνειδησία του 1894, ήταν κερδοσκοπική επιχείρηση».

«This is a Business Association!»

Αυτό είναι αλήθεια που έγραψε ο Αλεβιζόπουλος ή ψέματα;

Περιμένω...

Πίτερ

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΤΕΡ: Ή μήπως επικαλέστηκες τα Γραφικά χωρία για να αποδείξεις τις βλακείες σου;


Τα γραφικά χωρία τα επικαλείται η ΟΟΔΕ και όχι εγώ. Οι βλακείες, δεν είναι δικές μου αλλά της ΟΟΔΕ, για την οποία ο Γ. Μεταλληνός λέει τα ακόλουθα:

θέλω να σας συγχαρώ για την ορθότητα των θέσεών σας στα θέματα της Ορθοδόξου πίστεως και θεολογικής μας παραδόσεως. Δεν έχω επισημάνει αστοχία ακόμη και εύχομαι να μην γίνει αυτό ούτε στο μέλλον. Θεολογείτε ορθοδόξως και προσεγγίζετε την πατερική μας παράδοση με ορθά κριτήρια, ερμηνεύοντας, όχι απλώς μεταφράζοντάς την, με ακρίβεια και σαφήνεια. Χαίρω, λοιπόν, διότι ορθοδοξείτε και σας εύχομαι να συνεχίσετε έτσι.

http://www.oodegr.com/oode/.../metallinos1.htm

Αχαχαχαχαχαχα!


Όσο για το ερώτημά σου, που να χτυπιέσαι κάτω, μάθημα βιολογίας δεν παραδίδω. ;-)
Εσύ φαντάζομαι πιστεύεις πως τον πίθηκο τον δημιούργησε ο Γιαχβέ … «και εποίησεν ο Θεός τα θηρία της γης κατά γένος, και τα κτήνη κατά γένος αυτών και πάντα τα ερπετά της γης κατά γένος αυτών».
Τα έντομα δεν τα αναφέρει καθόλου, αλλά φαντάζομαι … κι αυτά ο Γιαχβέ τα δημιούργησε. Όπως και τα 1000 διαφορετικά είδη βακτηρίων που κατοικοεδρεύουν στο παχύ σου έντερο.
Όπως και τον ιό της ευλογιάς. Ε, Πίτερ;

Nikos.

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

Νικολάκη σε ευχαριστώ για την «πάσα» στα γέλια κάτσε να τα συνεχίσω..

Χα χα χα χα χα χα χα χα…

Είμαι μέλος της ΟΟΔΕ και δεν το θυμάμαι;

Σε ξαναρώτησα αλλά δεν απαντάς.
Τι να απαντήσεις;

Είναι η ΟΟΔΕ της Εκκλησίας της Ελλάδος και δε το ξέρω;

Σε ξαναρώτησα αλλά πάλι δεν απαντάς.

Ήρθες, να μου πεις τι είπε ο Γ. Μεταλληνός.

Σε ρώτησα εγώ για το Μεταλληνό; ΑΣΧΕΤΟ!!!

Αποφεύγεις να απαντήσεις σε αυτά που σε ρωτάω όχι γιατί δεν θέλεις να παραδώσεις μαθήματα, άλλωστε κάτι τέτοιο και ειδικά από σένα ούτε που θα το δεχόμουν.

Σκορποχωρίτης να κάνει μαθήματα στον Πίτερ; Πας καλά; :-)

Απλούστατο Νίκο μου, δεν έχεις καμία απάντηση σε αυτό που σε ρωτάω.

Ψάξε περισσότερο στη Βίβλο βρε κρυφο-fan της Βίβλου για αποδείξεις των θεωριών σου, μιας κι εσύ έτσι κι αλλιώς δεν έχεις.

Αυτός είσαι μία έτσι μια γιουβέτσι.

Ευτυχώς οι αναγνώστες βλέπουν τι σε ρωτάω εγώ και τι απαντάς εσύ αλλά και πως απαντώ εγώ.

Επομένως η ερώτησή μου παραμένει αναπάντητη διότι ακόμη δεν μου έχεις παραθέσει ποια είναι η θέση της επιστήμης σου στο ερώτημα:

Ποιος δημιούργησε τον πίθηκο;

Και αν όντως πιστεύεις στα ψαράκια που βγήκαν από τη θάλασσα και έγιναν πιθήκια που έγιναν αρχάνθρωποι που έγιναν άνθρωποι…

Τότε πες μας.

Σε ρωτάω για 4η φορά.

Ποιος δημιούργησε τα ψάρια;

Τι λέει η επιστήμη σου σε αυτό;

Μήπως η μεγάλη έκρηξη Νίκο;

Χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα..

Περιμένω…

Πίτερ

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΤΕΡ: Τι λέει η επιστήμη σου σε αυτό;

Μήπως η μεγάλη έκρηξη Νίκο;

Χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα
..


Ποια επιστήμη μου; Δες το ιντερνετικό προπύργιο της Ορθοδοξίας τι λέει:

Η αιτία του σύμπαντος είναι το Big Bang, (ή το «πληθωρισμικό σύμπαν», ή οτιδήποτε άλλο προβλέπει η κάθε θεωρία). Και ποια είναι η αιτία του Big Bang; Ο Θεός. Και ποια είναι η αιτία του Θεού; Ο Θεός δεν έχει αιτία. Μα κάθε αποτέλεσμα έχει μια αιτία. Ο Θεός αποτελεί την εξαίρεση.”

http://www.oodegr.com/oode/…/theos4.htm

Όπως βλέπεις, η “Μεγάλη Έκρηξη” είναι αποδεκτή και από ορθόδοξους χριστιανούς. Άλλωστε, ένας ιερέας την πρωτοδιατύπωσε, ο βέλγος Lemaitre.


ΠΙΤΕΡ: Και αν όντως πιστεύεις στα ψαράκια που βγήκαν από τη θάλασσα και έγιναν πιθήκια που έγιναν αρχάνθρωποι που έγιναν άνθρωποι

Όπως είδες, αυτά τα πιστεύουν οι ορθόδοξοι χριστιανοί της ΟΟΔΕ αλλά και ο μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος ο οποίος όταν ρωτήθηκε σε συνέντευξή του αν συμβιβάζεται η θεωρία του Δαρβίνου με τη θρησκεία, αυτός απάντησε …“ Μου επιτρέπετε να ρωτήσω, πού ΔΕΝ συμβιβάζεται; ” (BHMA 24-12-06).

“Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν καταδίκασε ποτέ τις απόψεις του Δαρβίνου.” Δεν το λέω εγώ Πίτερ, ο αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Άνθης, γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Τύπου, Δημοσίων Σχέσεων και Διαφωτίσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος, το λέει.

Γι’ αυτό μη γελάς καθόλου Πίτερ, μη γελάς καθόλου!

Χααχαχαχαχαχαχα!

Nikos

Ανώνυμος είπε...

________________________________


Νίκο,
η ίδια η ΟΟΔΕ, λέει για τον εαυτό της,
τα εξής:




''Για τις Ορθόδοξες θέσεις μας, μαρτυρά όχι μόνο το όνομά μας, αλλά κυρίως τα άρθρα μας!

Και συνεργάτες μας είναι όχι μόνο θεολόγοι, αλλά και ιερείς!

Και όποιος γνωρίζει την Ορθόδοξη πίστη, δεν έχει αμφιβολία για τις θέσεις μας.
Οι θέσεις μας λοιπόν, είναι βεβαίως Ορθόδοξες.

Και κινούμαστε πάντοτε στα πλαίσια των επικυρωμένων από την Εκκλησία Χριστιανικών δογμάτων.

Οι συγγραφείς των άρθρων μας είναι πολλοί. Και σε θέματα για τα οποία η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έχει δογματίσει, υπάρχει περίπτωση να διατυπώνονται και προσωπικές θέσεις, πάντοτε όμως στα πλαίσια της Ορθόδοξης δογματικής.

Τέτοια θέματα που δεν έχουν δογματισθεί επίσημα από την Εκκλησία,

λέγονται: "θεολογούμενα", και παρουσιάζονται ως ερμηνευτικές προτάσεις, και ως αφορμές γόνιμης μελέτης και συζήτησης.

Τέτοια θέματα είναι ο τρόπος μελλοντικής εκπλήρωσης προφητειών, ερμηνείες που περιλαμβάνουν επιστημονικές ανακαλύψεις όπως η βιολογική εξέλιξη ή αστροφυσικές και φυσικές θεωρίες,
αρχαιολογικές έρευνες για ζητήματα χρονολογιών και ιστορικών τοποθετήσεων ζητημάτων της Αγίας Γραφής, ή φιλοσοφικές προτάσεις.

Τα θέματα αυτά, για τα οποία η Εκκλησία δεν έχει αποφανθεί επίσημα, αποτελούν προσωπικές τοποθετήσεις του κάθε αρθρογράφου.

Και αναμένουμε τον καιρό που και τα ζητήματα αυτά θα δογματισθούν Συνοδικά.

Οι απόψεις ενός από τον άλλο αρθρογράφο σε τέτοια θέματα μπορεί να διαφέρουν.
Μια και δεν είμαστε οργάνωση, αλλά μια παρέα, ένα διαδικτυακό Ορθόδοξο περιοδικό, οι θέσεις του κάθε αρθρογράφου, αντικατοπτρίζουν τις δικές του εμπειρίες/γνώσεις και όχι απαραίτητα των υπολοίπων. Εμείς τις προσφέρουμε, ως απλές "ερμηνευτικές προτάσεις" και τίποτα παραπάνω.''





_________________________________

Πίτερ προς κρυφο-fan της Βίβλου! είπε...

Νίκο σε ρωτάω για 5η φορά, είμαι μέλλος της ΟΟΔΕ και δεν το θυμάμαι;

Σε ρώτησα εγώ ποια είναι η άποψη της ΟΟΔΕ και δεν το θυμάμαι ούτε και αυτό;

Θα απολογηθώ εγώ νομίζεις για τις απόψεις που εκφέρει ο κάθε χριστιανός;

Σε ρώτησα εγώ για τον Δαρβίνο;
Για τον αρχιμανδρίτη Τιμόθεο Άνθης;
Για τον μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαος;

Είναι ολοφάνερο σε όλους πλέον Νίκο.

Επειδή δεν έχεις αποδείξεις για αυτά που πιστεύεις, προσπαθείς να βρεις αποδείξεις μέσα από Ορθόδοξα πρόσωπα και ορθόδοξα μπλογκς μπας και βρεις τρόπο να πεις πείσεις τον εαυτό σου μάλλον.

Κρυφο-fan της Βίβλου.

Η ερώτησή μου παραμένει αναπάντητη διότι ακόμη δεν μου έχεις παραθέσει ποια είναι η θέση της επιστήμης σου στο ερώτημα:

Ποιος δημιούργησε τον πίθηκο;

Και αν όντως πιστεύεις στα ψαράκια που βγήκαν από τη θάλασσα και έγιναν πιθήκια που έγιναν αρχάνθρωποι που έγιναν άνθρωποι…

Τότε πες μας.

Σε ρωτάω για 5η φορά.

Ποιος δημιούργησε τα ψάρια;

Τι λέει η επιστήμη σου σε αυτό;

Μήπως η μεγάλη έκρηξη Νίκο;

Χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα..

Περιμένω… τις θέσεις της επιστήμης σου, όχι γνώμες..

Πίτερ

Ανώνυμος είπε...

_______________________________



O ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ,

ΣΧΕΤΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ

“ΘΕΟΣ”,

“ΑΛΗΘΕΙΑ”,

“ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ”

ΚΑΙ «ΚΑΤΑΡΓΕΙ»
ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ.



ΚΑΤΑ

ΜΑΤΘΑΙΟΝ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ




«Πορευθέντες µαθητεύσατε
(=ἐκχριστιανίσετε) πάντα τά ἔθνη,
βαπτίζοντες αὐτούς εἰς τό ὄνοµα τοῦ Πατρός
καί τοῦ Υἱοῦ καί τοῦ Ἁγίου Πνεύµατος,
διδάσκοντες αὐτούς τηρεῖν πάντα ὅσα
ἐνετειλάµην ὑµῖν» (Ματθ. 28:19-20)

Βλ. καί τό: «Πορευθέντες εἰς τόν
κόσµον ἅπαντα κηρύξατε τό εὐαγγέλιον
πάσῃ τῇ κτίσει. Ὁ πιστεύσας καί
βαπτισθείς σωθήσεται, ὁ δέ ἀπιστήσας
κατακριθήσεται» (Μάρκ. 16:16)


Ἰησοῦς Χριστός


+ + + + + + + + + + + + + + + + +


ΚΑΤΑ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ»


«Ἡ Ὀρθόδοξος Ἐκκλησία δέν ἐπιδιώκει νά πείσῃ τούς ἄλλους περί
συγκεκριµένης τινός ἀντιλήψεως τῆς ἀληθείας ἤ τῆς
ἀποκαλύψεως, οὔτε ἐπιδιώκει νά τούς µεταστρέψῃ
εἰς συγκεκριµένον τινά τρόπον σκέψεως. […]
Ὁποτεδήποτε οἱ ἄνθρωποι ἀντιδροῦν εἰς τάς τοποθετήσεις καί τά
πιστεύω τῶν ἄλλων µέ βάσιν τόν φόβον καί τήν αὐτοδικαίωσιν,
παραβιάζουν τό θεόσδοτον δικαίωµα καί τήν ἐλευθερίαν τῶν
ἄλλων νά γνωρίσουν τόν Θεόν καί τόν συνάνθρωπόν των µέ
τρόπον πού προσιδιάζει εἰς τήν ταυτότητά των ὡς λαῶν»


Οἰκουµενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολοµαῖος

( Ἀπό µήνυµα πού ἔστειλε στήν «Παγκόσµια ∆ιάσκεψη ἐνάντια στό ρατσισµό» τό 2001
στη Νότια Ἀφρική. Βρίσκεται καί στήν ἰστοσελίδα τῆς Ὀρθόδοξης Ἐκκλησίας τῆς
Ἐσθονίας: www.orthodoxa.org/GB/patriarchate/speech/statement.htm (ἀγγλικά,))



______________________________

Ανώνυμος είπε...

______________________________


03/06/2009

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

Κατά του Οικουμενισμού (ολόκληρο το κείμενο)

πηγή: Ιερἀ Μονή Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

Κατά του Οικουμενισμού

Σύναξη Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών

Απρίλιος 2009



_______________________________



Διακηρύσσουμε ότι ό Παπισμός είναι μήτρα αιρέσε ων καί πλανών· η διδασκαλία του Filioque, της εκπορεύσεως δηλαδή του Άγιου Πνεύματος και εκ του Υιού, είναι αντί θετη προς όσα ο ίδιος ο Χριστός εδίδαξε περί του Αγίου Πνεύματος.

Σύνολος ο χορός των Πατέρων και σε συνόδους και ξεχωριστά θεωρούν τον Παπισμό ως αίρεση, διότι εκτός του Filioque παρήγαγε πλήθος άλλων πλανών, όπως το πρωτείο και το αλάθητο του πάπα, τα άζυμα, το καθαρτήριο πυρ, την άσπιλο σύλληψη της Θεοτόκου, την κτιστή Χά ρη, την εξαγορά των αφέσεων (indulgentiae)·

άλλαξε όλη σχεδόν την διδασκαλία και πράξη για το Βάπτισμα, το Χρί σμα, τη Θεία Ευχαριστία και τα άλλα μυστήρια και μετέ τρεψε την Εκκλησία σε κοσμικό κράτος.


Ο σημερινός Παπισμός παρεξέκλινε πολύ περισσότερο του μεσαιωνικού Παπισμού από την διδασκαλία της Εκκλη σίας, ώστε δεν αποτελεί πλέον συνέχεια της αρχαίας Δυτικής Εκκλησίας.


Εισήγαγε πλήθος νέων υπερβολών στην «Μαριολογία», όπως την διδασκαλία περί της Θεοτόκου ως «συλλυτρώτριας» (corredemptrix) του ανθρωπίνου γένους.


Ενίσχυσε την «Χαρισματική Κίνηση» πεντηκοστιανικών ομάδων, δήθεν πνευματοκεντρικών. Υιοθέτησε ανατολικές πνευμα τικές μεθόδους προσευχής και διαλογισμού.


Εισήγαγε νέες καινοτομίες στη Θεία Λατρεία, όπως τους χορούς και τα μουσικά όργανα.


Εσυντόμευσε και ουσιαστικά κατάστρεψε την Θεία Λειτουργία. Στον χώρο του Οικουμενισμού έθεσε τις βάσεις για την Πανθρησκεία με την Β' Βατικάνειο Σύνοδο, αναγνωρίζοντας την «πνευματική ζωή» των αλλο θρήσκων.


Ο δογματικός μινιμαλισμός οδήγησε και σε μεί ωση των ηθικών απαιτήσεων λόγω του δεσμού δόγματος και ήθους, με συνέπεια τις ηθικές πτώσεις κορυφαίων κλη ρικών και την αύξηση μεταξύ των κληρικών των ηθικών εκτροπών της ομοφυλοφιλίας και της παιδοφιλίας.


Γενικώς υπάρχει ριζική αλλαγή του Παπισμού και στρο­φή προς τον Προτεσταντισμό μετά την Β' Βατικάνειο Σύνο δο, ως και υιοθέτηση διαφόρων "πνευματικών" κινημά των της «Νέας Εποχής».


Κατά τον Άγιο Συμεών Θεσσαλονίκης, τον Μυσταγωγό, ο Παπισμός προκάλεσε στην Εκκλησία μεγαλύτερη ζημία από όση προκάλεσαν όλες μαζί οι αιρέσεις και τα σχίσματα.

Οι Ορθόδοξοι έχουμε κοινωνία με τους προ του σχίσματος πάπες και πολλούς πάπες τους εορτάζουμε ως αγίους.

Οι μετά το σχίσμα πάπες είναι αιρετικοί· έπαυσαν να είναι διάδοχοι στον θρόνο της Ρώμης, δεν έχουν απο στολική διαδοχή, επειδή δεν έχουν την πίστη των Α ποστόλων και των Πατέρων.

Για τον λόγο αυτό τον εκά στοτε πάπα «ου μόνον ου κοινωνικόν έχομεν, αλλά καί αίρετικόν άποκαλούμεν».

Λόγω της βλασφημίας εναντίον του Άγιου Πνεύματος με την διδασκαλία περί του Filioque έχασαν το Άγιο Πνεύμα, και όλα σ' αυτούς είναι αχαρίτωτα.

Κανένα μυστήριο τους δεν είναι έγκυρο κατά τον Άγιο Συμεών.

«Βλασφημούσιν άρα οί καινοτόμοι καί πόρρω του Πνεύματος είσι, βλασφημούντες κατά του Αγίου Πνεύματος, καί ουκ εν αύτοίς όλως τό Πνεύμα τό ‘Αγιον διό καί τά αυτών άχαρίτωτα, ώς τήν χάριν τον Πνεύματος άθετούντων καί υποβιβαζόντων αυτό... διό καί τό Πνεϋμα ουκ έν αύτοίς τό Άγιον, καί ουδέν πνευματικόν έν αύτοίς καί καινά πάντα καί έξηλλαγμένα τά έν αύτοίς καί παρά τήν Θείαν παράδοσιν»




________________________________



Έφ' όσον οι αιρετικοί εξακολουθούν να παραμένουν στην πλάνη, αποφεύγουμε την μετ' αυτών κοινωνία, ιδι αίτερα τις συμπροσευχές.

Οι ιεροί κανόνες στο σύνολο τους απαγορεύουν όχι μόνο τα συλλείτουργα και τις εντός των ναών συμπροσευχές, αλλά και τις απλές συμπροσευχές σε ιδιωτικούς χώρους.



___________________________

Ανώνυμος είπε...

______________________________


ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ,

ΚΑΤΑ ΤΟ «ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ»!

ΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΑΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ.





ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ

κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ:



«Σήµερα, ὅποιος ὁµιλεῖ δέν θά ἦτο δυνατόν νά µή
ἀναφερθῇ στήν ἀπώλεια τῆς Αὐτοῦ Ἁγιότητος, τοῦ Πάπα
Ἰωάννου Παύλου Β'...

Τόν µακαριστόν Πάπαν τόν συνήντησα τέσσερις φορές ἀπό τό 1995 µέχρι σήµερα καί µαζί µέ
ὅλον τόν κόσµον εἶχα τήν εὐκαιρία νά διαπιστώσω καί ἐγώ
καί νά ἐκτιµήσω τά πολλά του χαρίσµατα.

Ἦτο ὄντως µία
χαρισµατική προσωπικότης.

Ἐταξίδευσε περισσότερο ἀπό
κάθε ἄλλον προκάτοχόν του γιά νά µεταφέρῃ τό µήνυµα
τοῦ Εὐαγγελίου, τῆς εἰρήνης καί τῆς δικαιοσύνης, τῆς
ἀγάπης, τῆς συναδελφώσεως καί τῆς συνεργασίας τῶν
ἀνθρώπων καί τῶν λαῶν».


«Ἐπίσκεψις», ἀρ. 647, 30-4-2005, σελ. 2






Ἱστοσελίδα:
www.augoustinos-kantiotis.gr

akaplanoglou@augoustinos-kantiotis.gr
Ὑπεύθ. Ἀ. Καπλάνογλου
Τηλ 6974931881

________________________



ΓΕΡΩN

ΠΑΪΣΙΟΣ:





«Ἡ κατάσταση στήν πρώην Γιουγκοσλαβία εἶναι προϊόν
του Βατικανοῦ.

Εἶναι οἱ “εὐλογίες” τοῦ Πάπα, τοῦ “µεγάλου
χριστιανοῦ”

!».



(Λόγοι Σοφίας καί Χάριτος τοῦ Γέροντος Παϊσίου τοῦ Ἁγιορείτου,
Μακαρίου Ἱεροµονάχου, Ἱεροῦ Κελίου Κοιµήσεως τῆς Θεοτόκου Ἁγίου Ὅρους,

Ἐκδόσεις:

«Ἡ Ἁγία Ἄννα», Θεσσαλονίκη 2004, σελ. 104)
______________________________



ΠΑΠΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΠΑΥΛΟΣ Ο Β΄



[ Ἀπευθυνόµενος σέ συγκέντρωση ξένων διπλωµατῶν στό
Βατικανό, τό 1992, κατά τή διάρκεια τοῦ πολέµου στή Γιου-
γκοσλαβία]:


«Ἀφοπλίστε τούς Σέρβους ἤ ἐξοπλίστε τούς
Μουσουλµάνους!»



31/1/1993,

σύµφωνα µέ τή µαρτυρία τοῦ τέως
εὐρωβουλευτῆ κ. Γεωργίου Ρωµαίου.



_________________________________

Ανώνυμος είπε...


_______________________________


«ΝΑ ΚΑΘΑΙΡΕΘΕΙ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ» .


_______________________________



Ευχάριστο και ευτυχές το γεγονός, ότι επιτέλους κάποιος Επίσκοπος μίλησε και είπε αυτό που οι Ιεροί Κανόνες συνιστούν για την περίπτωση.

Όμως, «κάλλιο αργά παρά ποτέ».

Καιρός να αναλάβει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και πρωτοβουλία στην Ιερά Σύνοδο, για να προχωρήσει η Εκκλησία της Ελλάδος σε ΕΠΙΣΗΜΗ καταγγελία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου,
ο οποίος έχει πάψει από καιρό να εκφράζει τις Ορθόδοξες θέσεις, αφού έχει γίνει ο κύριος εκφραστής και πάτρωνας και προαγωγός της αιρέσεως του Οικουμενισμού στην πιο επιθετική του μορφή,

δολίως εκμαυλίζοντας το πλήρωμα της μίας και αληθινής Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού.

Είχε μάλιστα πρόσφατα το «θάρρος» να ζητήσει από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας μας, την τιμωρία όσων καταγγέλλουν τις παρανομίες του.


Μικρό απόσπασμα από το κείμενο του Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου, δια του οποίου καταγγέλλει τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο,

είναι το παρακάτω:

«…την υπερηφάνεια των Ορθοδόξων πιστών …επλήγωσε μια άστοχη… ενέργεια του Πατριάρχου μας.


Επισκέφθηκε την Εβραϊκή Συναγωγή East Park της Ν. Υόρκης,

όπου έτυχε επισήμου υποδοχής… Δεν γνωρίζουμε την σκοπιμότητα της επισκέψεως αυτής… ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ότι μπορεί να έχει κάποιο καλό αποτέλεσμα.


Διότι "ο λύκος τρίχα αλλάζει, γνώμη δεν αλλάζει”… Αλλά από το σημείο αυτό μέχρι του να επισκέπτεται ο Κορυφαίος Πατριάρχης των Ορθοδόξων το Ναό των Εβραίων

(η Συναγωγή είναι ο εβραϊκός τόπος λατρείας του Θεού)

το θέμα παίρνει πολύ σοβαρές διαστάσεις.

Φαντασθήτε το αντίθετο για να κατανοήσετε το πρόβλημα.

Θα μπορούσε άραγε ο Αρχισυνάγωγος των Εβραίων των Αθηνών να επισκεφθή τον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών και να τύχει μεγάλης υποδοχής και μάλιστα σε ώρα χριστιανικής λατρείας;

…το βήμα αυτό ήταν πολύ-πολύ τολμηρό εκ μέρους του Πατριάρχου μας και μόνον ζημίαν θα επιφέρει στην Ορθοδοξία μας…

Το ερώτημα που τίθεται ενώπιόν μας είναι:

με ποια ιδιότητα ο Πατριάρχης μας επισκέφθηκε την Εβραϊκή Συναγωγή;

Ως προσκυνητής;

…Ως ικέτης;

Με διατεταγμένη αποστολή;



______________________________

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΤΕΡ: Σε ρώτησα εγώ για τον Δαρβίνο;
Για τον αρχιμανδρίτη Τιμόθεο Άνθης;
Για τον μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαος;

Θα απολογηθώ εγώ νομίζεις για τις απόψεις που εκφέρει ο κάθε χριστιανός
;

O αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Άνθης, δεν εκφέρει την προσωπική του άποψη. Ως γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Τύπου εκφράζει την επίσημη θέση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος. Και η Εκκλησία της Ελλάδος ΔΕΝ καταδίκασε ποτέ τη Δαρβινική Εξελικτική θεωρία.

Ο μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος έχει σπουδάσει στο Harvard και στο MIT, έχει μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών και διδακτορικό, έχει σπουδάσει και Θεολογία και είναι καθηγητής στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ.
Φαντάζομαι πως εσύ γνωρίζεις καλύτερα από αυτόν και τις Γραφές και Θεολογία και Επιστήμες.

Περί Δημιουργίας λοιπόν και Big Bang και πώς έγιναν τα ψάρια κι ο πίθηκος και όλα, ρώτα τους ομοδόξους σου. Θα στα εξηγήσουν μια χαρά!

Nikos.

Γιώργος είπε...

ο ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ έγραψε:
Εβρ. 1:8-12
1:8 για το Γιο λέει:
«Ο θρόνος σου Θεέ μένει στους αιώνες των αιώνων. Σκήπτρο δικαιοσύνης είναι το βασιλικό σου σκήπτρο.
1:9
Αγάπησες τη δικαιοσύνη και μίσησες την παρανομία. Γι' αυτό σ' έχρισε εσένα Θεέ μου, ο Θεός Πατέρας σου με λάδι αγαλλίασης και όχι τους κληρονόμους σου».
...».
_______________________
Γιώργο,
σίγουρα, δεν συμφωνείς με την μετάφραση, που παραθέτω, αν και δεν είναι Ορθόδοξη μετάφραση...!


Η μετάφραση από την οποία παραθέτεις περιέχει λάθη.

1ο Λάθος:
Η μετάφρασή σου γράφει:
(Εβρ. 1:8)
"για το Γιο λέει:
«Ο θρόνος σου Θεέ μένει στους αιώνες των αιώνων"

ΤΟ αντίστοιχο αμετάφραστο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ γράφει:
"πρὸς δὲ τὸν υἱόν,
ὁ θρόνος σου ὁ θεός εἰς τὸν αἰῶνα τοῦ αἰῶνος"

Τι λέει εδώ για τον Γιό;
Ότι ο θρόνος του Γιου είναι ο Θεός,
δηλαδή
τη βάση και το στήριγμα για την εξουσία του Χριστού αποτελεί ο Θεός ή αλλιώς δείχνει το εδάφιο ότι ο Θεός δίνει αιώνια - βασιλική - εξουσία (αιώνιο θρόνο) στον Γιο του τον Χριστό.

Αυτό ακριβώς συμφωνεί με τα προηγούμενα εδάφια που ακριβώς περιγράφουν ότι ο Θεός έθεσε τον Χριστό κληρονόμο όλων [Εβρ. 1:2 "ὃν ἔθηκεν κληρονόμον πάντων"]
και ότι ο Χριστός έγινε ανώτερος / μεγαλύτερος των αγγέλων και ότι κληρονόμησε ξεχωριστό 'όνομα' σε σχέση με τους αγγέλους.
[Εβρ. 1:4 "κρείττων γενόμενος τῶν ἀγγέλων ὅσῳ διαφορώτερον παρ' αὐτοὺς κεκληρονόμηκεν ὄνομα"

Ιδού λοιπόν το πρώτο λάθος της μετάφρασης που παρουσίασες.

Πάμε τώρα στο
2ο λάθος:
Η μετάφρασή σου γράφει:

Εβρ. 1:9
"Αγάπησες τη δικαιοσύνη και μίσησες την παρανομία. Γι' αυτό σ' έχρισε εσένα Θεέ μου [λάθος, ο Θεός έχρισε τον Χριστό], ο Θεός Πατέρας σου [ΠΡΟΣΘΗΚΗ αποτελεί η λέξη 'πατέρας' που δεν υπάρχει ΚΑΘΟΛΟΥ στο αμετάφραστο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ] με λάδι αγαλλίασης"

Εδώ εξηγείται ο λόγος για τον οποίο ο Θεός έχρισε τον Χριστό.

Που είναι το λάθος;
Στην εξής απόδοση:
"Γι' αυτό σ' έχρισε εσένα Θεέ μου, ο Θεός Πατέρας"

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ το αμετάφραστο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ γράφει:
"διὰ τοῦτο ἔχρισέν σε ὁ θεός ὁ θεός σου"
δηλαδή
τον Χριστό τον έχρισε ο Θεός - και διευκρινίζει ότι πρόκειται για τον Θεό ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.
Δείχνει ξεκάθαρα ότι ο Χριστός έχει το δικό του Θεό που είναι Θεός όλων.

Αυτό συμφωνεί με το εδάφιο Αποκάλυψη 3:12 όπου ο Χριστός αποκαλεί τον Θεό ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΟ:
"ὁ νικῶν ποιήσω αὐτὸν στῦλον ἐν τῷ ναῷ τοῦ θεοῦ μου καὶ ἔξω οὐ μὴ ἐξέλθῃ ἔτι καὶ γράψω ἐπ' αὐτὸν τὸ ὄνομα τοῦ θεοῦ μου καὶ τὸ ὄνομα τῆς πόλεως τοῦ θεοῦ μου, τῆς καινῆς Ἰερουσαλήμ ἡ καταβαίνουσα ἐκ τοῦ οὐρανοῦ ἀπὸ τοῦ θεοῦ μου"

Άρα αυτό που γράφεις για τη ΜΝΚ
επιστρέφεται και εφαρμόζεται
στη δική σου μετάφραση
η οποία
"αλλάζει εντελώς το νόημα της Καινής Διαθήκης,
και ... βγάζετε τα δογματικά συμπεράσματα, που σας βολεύουν"

Άρα αυτό που γράφεις:
"δεν πρόσεξες την καταδίκη και την τιμωρία, που περιμένει, όλους όσους, προσθέτουν και αφαιρούν, από τα γραφόμενα, του λόγου Του Θεού"
έχει πλήρη εφαρμογή στη δική σου μετάφραση, που
αν και παραδέχεσαι ότι δεν είναι ορθόδοξη μετάφραση
εντούτοις
την έχεις χρησιμοποιήσει
βασιζόμενος στα λάθη της
και την προσθήκη που διαστρεβλώνει το νόημα της Κ.Δ.

Γιώργος

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

Νίκος:

Περί Δημιουργίας λοιπόν και Big Bang και πώς έγιναν τα ψάρια κι ο πίθηκος και όλα, ρώτα τους ομοδόξους σου. Θα στα εξηγήσουν μια χαρά!
_____________________________________
Είναι φανερό σου έχω βάλει τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι.

Ούτε και ο ίδιος σου δε ξέρεις μου φαίνεται τί πιστεύεις.

Ποιά είναι η θέση της επιστήμης σου Νικολάκη;???

χα χα χα χα

Έχει μεγάλη πλάκα που δεν ξέρεις

Περιμένω..

Πίτερ

Γιώργος είπε...

PITER:
Γιώργο για 9η φορά:
Δεν έχεις ΚΑΜΙΑ απόδειξη ότι οι ορθόδοξοι δεχτήκαμε έστω μια εικόνα ως Θεό μας.

Παραδεχτείτε βέβαια ότι οι εικόνες και τα λείψανα που έχετε και προσκυνάτε ξεπερνούν την προσκύνηση προς τον Θεό.

Για να μη πω ότι αποκλειστική αιτία προσκύνησης αποτελούν οι εικόνες και τα λείψανα και όχι ο Θεός.

Όταν μιλούσα με μια ορθόδοξη χρειάστηκε να τη σταματήσει άλλος ορθόδοξος - καθώς πήγαινε να φέρει μια εικόνα από το σπίτι της -, λέγοντας ότι εμείς δεν πιστεύουμε ούτε προσκυνούμε εικόνες.

Άρα για εσάς μετρούν πιο πολύ οι εικόνες απ' ότι ο ίδιος ο Θεός.
Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα λόγια του Χριστού:

Ιωάννης 4:23
"οἱ ἀληθινοὶ προσκυνηταὶ προσκυνήσουσιν τῷ πατρὶ ἐν πνεύματι καὶ ἀληθείᾳ· καὶ γὰρ ὁ πατὴρ τοιούτους ζητεῖ τοὺς προσκυνοῦντας αὐτόν"
("Οι αληθινοί προσκυνητές θα προσκυνήσουν ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΕ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ, επειδή ο Πατέρας τέτοιους αναζητά να τον προσκυνούν [δηλαδή με πνεύμα και αλήθεια]")

Ο Χριστός δεν μίλησε καθόλου για προσκύνηση του Θεού μέσω εικόνων και λειψάνων που ήταν ειδωλολατρική εφεύρεση.

Ούτε τα δέχεται αυτά - τα είδωλα - ο Θεός ούτε και τα θέλει,
ούτε και ο χριστός κουβαλούσε εικόνες για 'έκθεση προσκύνησης ζωγραφισμένων ξύλων και γλυπτών' καθώς γνώριζε ότι αυτά είναι ένα ψέμα, ως άφωνα και ανίσχυρα έργα κατασκευής ανθρώπων.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

...ούτε και ο Χριστός κουβαλούσε εικόνες ...

Ανώνυμος είπε...



Γιώργο, γεια σου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:


Ο Ιησούς είναι ο αναλλοίωτος Δημιουργός

Στην προς Εβραίους επιστολή 1:8 διαβάζουμε: «Για τον Υιό, όμως, λέει: ‘Ο θρόνος σου, ω Θεέ, είναι στον αιώνα του αιώνα, σκήπτρο ευθύτητας είναι το σκήπτρο της βασιλείας σου’».

Ο Ιησούς αποκαλείται Θεός, ο οποίος έχει αιώνια βασιλεία.

Ο ίδιος ο Πατέρας μάλιστα αποκαλεί τον Χριστό Θεό, διότι αυτός είναι που μιλάει σε όλο το πρώτο κεφάλαιο (εδάφια 5-6).

Αν ο Θεός Πατήρ αποκαλεί τον Ιησού Θεό, ποιοι είμαστε εμείς που θα τολμήσουμε να το αρνηθούμε; Και συνεχίζει στα εδάφια 10-12: «Κι ‘Εσύ, Κύριε, καταρχάς, θεμελίωσες τη γη, και οι ουρανοί είναι έργα των χεριών σου.

Αυτοί θα απολεστούν, εσύ όμως παραμένεις, και όλοι θα παλιώσουν σαν ιμάτιο, και θα τους τυλίξεις σαν περικάλυμμα, και θα αλλαχτούν.

Εσύ όμως, είσαι ο ίδιος, και τα χρόνια σου δεν θα εκλείψουν’».

Αυτή η περικοπή είναι απόσπασμα του Ψαλμού 102:25-27.

Ο Ψαλμός είναι μία προσευχή προς τον Γιαχβέ, τον αληθινό Θεό του Ισραήλ. Και όμως, δι’ Αγίου Πνεύματος ο απόστολος Παύλος ταυτίζει τον Γιαχβέ, τον Δημιουργό των πάντων, με τον Κύριο Ιησού Χριστό!

Ο Χριστός είναι ο Κύριος, ο Γιαχβέ που δημιούργησε τα πάντα και αν και όλα θα χαλάσουν κάποια μέρα, Αυτός είναι αιώνιος και αναλλοίωτος!

Ο Λόγος του Θεού δεν ψεύδεται!

Τα εδάφια αυτά δείχνουν ότι ο Ιησούς δεν είναι ένας υποδεέστερος Θεός, αλλά είναι αληθινός Θεός, και Δημιουργός όπως ο Θεός Πατήρ.

Ο Ιησούς είναι ό,τι Θεός είναι ο Θεός για τον οποίο μιλάει ο
Ψαλμωδός!


__________________________________

Ανώνυμος είπε...

Γιώργος είπε:

"...ούτε και ο Χριστός κουβαλούσε εικόνες ..."


Ναι, αλλά κουβαλούσε Σκοπιές και Ξύπνα!

Δημήτρης

Ανώνυμος είπε...

_________________________________

Δημήτρη,

εδώ κάνεις ένα λάθος!

Οι Σκοπιές και τα Ξύπνα,
είναι γραμμένα, από το Άγιο πνεύμα,
που έχει, ο Πιστός και Φρόνιμος Δούλος.

Άρα, είναι τα λόγια Του Θεού!


_______
__________________________

Ανώνυμος είπε...

Είναι ο Θεός... "θρόνος";

Μία σημαντική και πολύ πονηρή διαστρέβλωση της ΜΝΚ της Σκοπιάς, είναι ένα εδάφιο, το οποίο διαστρεβλώνει, με το να το... διατηρεί ακριβώς όπως είναι στην αρχαία του μορφή!!!

Η ομοιότητα Κλητικής και Ονομαστικής

Πρόκειται για το εδάφιο Εβραίους 1/α: 8. Το εδάφιο αυτό, λέει περί του Ιησού Χριστού: "ο θρόνος σου, ο Θεός, εις τον αιώνα του αιώνος". Έτσι, η Σκοπιά, το μεταφράζει: "Ο Θεός είναι ο θρόνος σου".

-"Και λοιπόν; Σωστά δεν το μεταφράζει;" θα ρωτήσει κάποιος ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ. Γιατί εδώ, η Σκοπιά ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ, έχει κάνει μεγάλη παγαποντιά!

Με μια πρώτη ματιά, η μετάφραση φαίνεται σωστή. Μόνο που υπάρχει ένα ερώτημα: Η φράση: "ο Θεός", είναι στην Ονομαστική ή στην Κλητική; Γιατί η Αγία Γραφή γράφτηκε στα αρχαία Ελληνικά, και στα αρχαία Ελληνικά, και η ονομαστική, και η Κλητική ενός Ουσιαστικού, είναι: "ο Θεός"! Αν λοιπόν θέλαμε να μεταφράσουμε στην Κλητική, τη φράση αυτή, στη σύγχρονη απλή γλώσσα που μιλάμε σήμερα, τι θα λέγαμε; Θα λέγαμε: "Αλλά προς τον γιο: Ο θρόνος σου Θεέ". Γιατί η Κλητική στην αρχαία Ελληνική, δεν ήταν όπως είναι σήμερα: "ω Θεέ", αλλά ήταν: "ο Θεός". Όμοια ακριβώς με την Ονομαστική. (π.χ. Ιωάννης 20/κ: 28). Και αυτό ακριβώς θέλησε να εκμεταλλευθεί η Σκοπιά, μεταφράζοντας όπως τη βόλευε το εδάφιο, χωρίς να φαίνεται η διαστροφή του, για κάποιον που δεν ξέρει.

Όπως αντιλαμβάνεστε, μια τέτοια μετάφραση, (ω Θεέ), θα ήταν μεγάλος μπελάς για την Εταιρία Σκοπιά, καθώς έτσι, θα έβλεπαν οι οπαδοί της, σε άλλο ένα χωρίο, ότι ο Χριστός είναι Θεός, κάτι που δεν θέλουν να φαίνεται, μια και τον υποβιβάζουν βλάσφημα σε "κτίσμα". Και ειδικά το σημείο αυτό της προς Εβραίους επιστολής κεφάλαιο 1/α΄, θα τους έφερνε σε πολύ δύσκολη θέση, αν ο αναγνώστης συνδύαζε αυτά τα λόγια περί Θεότητας του Χριστού, με τα συμφραζόμενα, που δείχνουν την ανωτερότητα του Χριστού από τους Αγγέλους, και την ομοιότητά του με τον Θεό Πατέρα. Για τον λόγο αυτό, στη δική τους μετάφραση της Αγίας Γραφής, έβαλαν τη φράση: "ο Θεός είναι ο θρόνος σου", μεταφράζοντας τη λέξη σε Ονομαστική, και όχι σε Κλητική, που είναι στην πραγματικότητα.

Γιατί όμως Κλητική και όχι Ονομαστική;

Ίσως κάποιος εύλογα ρωτήσει: "-Και γιατί θα έπρεπε να μεταφράσει κάποιος τη φράση σε Κλητική, και όχι σε Ονομαστική, όπως έκανε η Σκοπιά;"

Ας απαντήσουμε λοιπόν σε αυτό το σημαντικό ερώτημα. Και δεν θα αναλύσουμε τον παραλογισμό, να γίνεται ο Θεός... "θρόνος", δεχόμενοι καλόπιστα, ότι θα μπορούσε να είναι μια μεταφορική έκφραση, για να δείξει τον υπόβαθρο της εξουσίας του Χριστού, όπως το ερμηνεύει η Σκοπιά. Δεν θα μιλήσουμε λοιπόν για το θέμα αυτό. Θα πούμε κάτι πιο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, και πιο ΞΕΚΑΘΑΡΟ, που δείχνει, ότι στο εδάφιο αυτό, έπρεπε να μεταφραστεί η λέξη "Θεός" σε Κλητική.

Το εδάφιο αυτό, είναι παρμένο ολοκληρο από τον Ψαλμό 45/με: 6,7. Εκεί, στα Εβραϊκά, λέει: «ο θρόνος σου ΘΕΕ». Εκεί το εδάφιο πρέπει να τεθεί σε Κλητική. Δεν είναι Ονομαστική, όπως θέλει να το παρουσιάζει η Σκοπιά.

Ανώνυμος είπε...

Το κείμενο του Ψαλμού στα Εβραϊκά

Ας δούμε λοιπόν, γιατί πρέπει να θεωρήσουμε το Εβραϊκό κείμενο στην Κλητική.

Το Ψαλμοί 45:7 στα Εβραϊκά λέει: כִּסְאֲךָ אֱלֹהִים עוֹלָם וָעֶד Προφέρεται: «κισ-αχά ελοχίμ ολάμ βαέντ», και όπως είπαμε, η μετάφρασή του, όπως γίνεται στους Εβδομήκοντα και στην προς Εβραίους επιστολή, είναι: "ο θρόνος σου, ο Θεός, εις τον αιώνα του αιώνος".



Ας δούμε λοιπόν τις λέξεις του Εβραϊκού αυτού κειμένου:



כִּסְאֲךָ = (κισ-αχά) : από το «κισά» = θρόνος με κτητικό 2ου ενικού (χα)

אֱלֹהִים = (ελοχίμ) : Θεός

עוֹלָם וָעֶד = (ολάμ βαέντ) : η φράση χρησιμοποιτείται ως έμφαση στο ολάμ = αιώνιος, αιωνιότητα (μεταφράζεται συνήθως με το: «εις τον αιώνα του αιώνος»)

Και στα Εβραϊκά δεν υπάρχει γραμματική διαφορά μεταξύ της Ονομαστικής και της Κλητικής στην ίδια τη λέξη. Όμως η Κλητική φαίνεται από ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ. Η σύνταξη που λέει η Σκοπιά ότι δήθεν χρησιμοποιεί το εδάφιο, ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ στην Εβραϊκή γλώσσα.
Αν ο ψαλμωδός ήθελε να ταυτίσει το θρόνο με το Θεό τότε θα χρησιμοποιούσε την αναφορική αντωνυμία «ασέρ» (ο οποίος) λέγοντας: «κισ-αχα, ασέρ ελοχιμ, ολάμ βαέντ» ("ο θρόνος σου, ο οποίος είναι ο Θεός, εις τον αιώνα του αιώνος"). Αντίθετα, η θεώρηση του «ελοχίμ» ως κλητική έχει βάση και στον πασίγνωστο 50ο Ψαλμό (51ο στο Εβραϊκό κείμενο):

«Ελέησόν με, ο Θεός, κατά το μέγα έλεός σου και κατά το πλήθος των οικτιρμών σου εξάλειψον...» («חָנֵּנִי אֱלֹהִים כְּחַסְדֶּךָ כְּרֹב רַחֲמֶיךָ מְחֵה פְשָׁעָי»). Δηλαδή, εκεί ο Θεός είναι το: «ελέησόν με»;;;; Βλέπετε τον ίδιο ακριβώς τύπο, με το εδάφιο που εξετάζουμε, για τη λέξη: "ο Θεός"; Είναι σαφέστατα ΚΛΗΤΙΚΗ. Λέει εδώ: "ελέησέ με Θεέ", όπως εκεί λέει: "ο θρόνος σου Θεέ".

Είναι βέβαια προφανές, ότι η Σκοπιά αντιμετώπισε αυτή την αντίφαση, όταν μετέφραζε την Παλαιά Διαθήκη στη ΜΝΚ (Μετάφραση Νέου Κόσμου), μια και αν το μετέφραζε σωστά, θα έμενε εκτεθειμένη, για τη νοθεία που έκανε στη μετάφραση της προς Εβραίους επιστολής. Γι' αυτό, όταν μετέφρασε τον Ψαλμό 45: 7, άλλαξε ΚΑΙ ΕΚΕΙ τη διατύπωση.

Η Σκοπιά στη ΜΝΚ, αποδίδει το εδάφιο ως εξής, και στους Ψαλμούς: "Ο Θεός είναι ο θρόνος σου στον αιώνα, και μάλιστα για πάντα". Δηλαδή, για να μπορέσει να περάσει τη δική της παρερμηνεία, έκανε μια εντελώς ασύνταχτη μετάφραση από τα Εβραϊκά, γνωρίζοντας ότι ελάχιστοι οπαδοί της γνωρίζουν Εβραϊκά, ώστε να την αντιληφθούν.

Πράγματι, μια πονηρή και αόρατη ΔΙΠΛΗ νοθεία από τη Σκοπιά. Και στα Ελληνικά, και στα Εβραϊκά. Όμως ατύχησε, γιατί η Αγία Γραφή δεν επιδέχεται απάτες. Η ίδια δείχνει πάντοτε τη σωστή ερμηνεία, προς μεγάλη ντροπή των απανταχού αιρετικών που εκτίθενται όταν τη νοθεύουν! Και οι Χριστιανοί δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε τέτοιες νοθείες χωρίς να τις εκθέτουμε.

Ανώνυμος είπε...

_______________________________


Βρε Γιωργάκη, γιατί ανακατεύεσαι με θέματα, που δεν γνωρίζεις;

Πήγαινε να βρεις καμιά αγράμματη γριούλα και να εξασκήσεις επάνω της,

την αιρετική προπαγάνδα,
της οργάνωσης,

και άσε μας εμάς,

με εμάς δεν θα τα καταφέρεις....



____________________________

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ είπε...

Κύριε "Αιρετικέ", τα τελευταία σας σχόλια είναι καταπληκτικά.

Μπράβο σας!!!

Πίτερ

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ είπε...
Κύριε "Αιρετικέ", τα τελευταία σας σχόλια είναι καταπληκτικά.

Μπράβο σας!!!

Πίτερ
11 Μαΐου 2010 10:46 μ.μ.

______________________________


Σε ευχαριστώ Πίτερ!

Ένας ταπεινός αμαρτωλός είμαι, που παρακαλώ Τον Κύριο, για την χάρη Του.

_________________________________

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΤΕΡ: Κύριε "Αιρετικέ", τα τελευταία σας σχόλια είναι καταπληκτικά.

Μπράβο σας
!!!

Τα τελευταία σχόλια του Αιρετικού, δεν είναι δικά του. Είναι copy-paste από την ΟΟΔΕ.

www.oodegr.com/.../thronos1.htm

Το μπράβο να το απευθύνεις στην ΟΟΔΕ, σ’ αυτούς που λένε πως … “η αιτία του σύμπαντος είναι το Big Bang” και πως …“ψάρια άρχισαν να βγαίνουν από τη θάλασσα στην ξηρά. Σιγά και παραπατώντας πάνω στα πτερύγιά τους και τις ουρές τους έβγαιναν μια έξω από το νερό και έμπαιναν ξανά πάλι μέσα. Έτσι, τα ψάρια έδωσαν αμφίβια ερπετά”.

http://www.oodegr.com/oode/genesis/ktisis2.htm

Γι’ αυτό σου είπα, ρώτα τους ομοδόξους σου, να σου λυθούν οι απορίες. Ή άνοιξε ένα βιβλίο Βιολογίας, έστω Λυκείου, για μια πιο επιστημονική απάντηση.
;-)

Nikos.

Ανώνυμος είπε...

________________________________


Νίκο,

δεν είμαι τόσο ''ψώνιο'' σαν εσένα,

για να αποδέχομαι τα ''μπράβο''
για κάτι που δεν έγραψα εγώ!!!

Ο Πίτερ, όταν μου έλεγε ''μπράβο'',

αναφέρονταν για αυτά τα σχόλια:


''Βρε Γιωργάκη, γιατί ανακατεύεσαι με θέματα, που δεν γνωρίζεις;

Πήγαινε να βρεις καμιά αγράμματη γριούλα και να εξασκήσεις επάνω της,

την αιρετική προπαγάνδα,
της οργάνωσης,

και άσε μας εμάς,

με εμάς δεν θα τα καταφέρεις....



____________________________
11 Μαΐου 2010 10:48 π.μ.''



Όσο για τα σχόλια που μιλάς εσύ,

ναι! από την ΟΟΔΕ είναι, και συμφωνώ μαζί τους.

Όπως διαφωνώ για κάποια άλλα.....

Δεν είναι ντροπή, να συμφωνώ και να με εκφράζουν, απόψεις κάποιων, με τους οποίους ίσως, κάπου αλλού, να διαφωνώ!!!

Άρα, σωστά είπε ''μπράβο'' ο Πίτερ!

_________________________________
___________________________

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

Νίκος Σκορποχωρίτης κρυφο-fan της Βίβλου είπε:

Το μπράβο να το απευθύνεις στην ΟΟΔΕ, σ’ αυτούς που λένε πως … “η αιτία του σύμπαντος είναι το Big Bang” και πως …“ψάρια άρχισαν να βγαίνουν από τη θάλασσα στην ξηρά. Σιγά και παραπατώντας πάνω στα πτερύγιά τους και τις ουρές τους έβγαιναν μια έξω από το νερό και έμπαιναν ξανά πάλι μέσα. Έτσι, τα ψάρια έδωσαν αμφίβια ερπετά”.

http://www.oodegr.com/oode/genesis/ktisis2.htm

Γι’ αυτό σου είπα, ρώτα τους ομοδόξους σου, να σου λυθούν οι απορίες. Ή άνοιξε ένα βιβλίο Βιολογίας, έστω Λυκείου, για μια πιο επιστημονική απάντηση.
;-)
___________________________________

Δε θυμάμαι να σε ρώτησα τί λέει η ΟΟΔΕ.

Ποιά είναι η θέση της επιστήμης σου για τη δημιουργία των ψαριών σε ρώτησα.

Ποιός δημιούργησε τα ψάρια στα οποία ΕΣΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ;

Περιμένω...

Πίτερ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ είπε...

Κύριε ΑΙΡΕΤΙΚΕ...

Ο Νικολάκης, ξέρεις ποιόν λέω ε;

Τον κρυφο-fan της Βίβλου, που για να αποδείξει τις μπουρδαρολογίες του, ψάχνει στη Βίβλο για αποδείξεις, τελευταία είναι λιγάκι ταραγμένος.

Του ζήτησα να μας πει κάποια πράγματα για τις "θεωρίες" που πιστεύει και ξαφνικά ανακάλυψε πώς ούτε και ο ίδιος δε ξέρει για ποιο λόγο τις πιστεύει αφού δεν μπορεί να τα αποδείξει μέσα από την επιστήμη του αυτά τα οποία μας λεέι.

Εγώ σου είπα μπράβο και πάλι θα στο ξανα πώ για τις ωραίες τοποθετήσεις σου πάνω σε θεολογικά ζητήματα στο διάλογο που έχεις με το Γιώργο.

Δε χρειάζεται να απολογείσαι στο Σκορποχωρίτη ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ.

Ο Νικολάκης πιστεύει σε πιθήκια που βγήκαν από ψαράκια που έγιναν αρχάνθρωποι κ.ο.κ

Το μόνο που πρέπει να κάνει ο Σκορποχωρίτης είναι να μας αποδείξει αυτές τις ανοησίες του μέσα από την ανθρώπινη επιστήμη στην οποία δήλωσε ότι πιστεύει.

Και να τα αφήσει τα ψόφια του στιλ:

"Εγώ δεν πρόκειται να παραδώσω μαθήματα ανθρωπολογίας" γιατί αν το πάει έτσι, ούτε κι εμείς θα του παραδώσουμε μαθήματα θεολογίας.

Γι΄ αυτό σου λεω, μην του δίνεις και πολύ σημασία.

Τον έχω στριμώξει άσχημα τελευταία για να μας φέρει τις περιβόητες αποδείξεις του από την επιστήμη του...

Ψάχνει ... ψάχνει ... ψάχνει και τελικά καταλήγει στην ΟΟΔΕ γιατί απλούστατα δεν μπορεί να βρει επίσημες θέσεις για τις μπουρδαρολογίες του.

Τον περιμένω...

Πίτερ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

Γιώργος:
Παραδεχτείτε βέβαια ότι οι εικόνες και τα λείψανα που έχετε και προσκυνάτε ξεπερνούν την προσκύνηση προς τον Θεό.

Για να μη πω ότι αποκλειστική αιτία προσκύνησης αποτελούν οι εικόνες και τα λείψανα και όχι ο Θεός.

Όταν μιλούσα με μια ορθόδοξη χρειάστηκε να τη σταματήσει άλλος ορθόδοξος - καθώς πήγαινε να φέρει μια εικόνα από το σπίτι της -, λέγοντας ότι εμείς δεν πιστεύουμε ούτε προσκυνούμε εικόνες.
________________________________

Γιώργο είναι φανερό ότι από αυτά που γράφεις, εκεί στις συναθροίσεις που πας σε έχουν κάνει να ξεχάσεις τα ελληνικά.

Ότι βλέπεις στην Ορθοδοξία το αποκαλείς είδωλο. :-)

Εξακολουθείς να μην απαντάς σε αυτά που σε ρωτάω και πλέον έχεις γίνει πολύ εκνευριστικός.
Δε θυμάμαι να σε ρώτησα τι έκανε μια ορθόδοξη όταν μιλούσες μαζί της. Η απάντησή σου είναι ΑΣΧΕΤΗ με αυτά που εγώ σε ρωτώ.

Έχουμε και ξαναλέμε λοιπόν.

Σε παλαιότερο σχόλιό σου αποκάλεσες την Αγία Τριάδα:

«φιλοσοφικο-ειδωλολατρική ανυπόστατη θεωρία».

Εγώ εκείνο που σου επισήμανα ήταν τα εξής:

Σου είπα δεν με ενδιαφέρει τί γινόταν στους αρχαίους λαούς και με ποιό τρόπο λάτρευαν τα τριαδικά τους δόγματα.
Εγώ σε ρωτάω συγκεκριμένα για την Αγία Τριάδα στην Ορθόδοξη Εκκλησία την οποία απεκάλεσες:

«φιλοσοφικο-ειδωλολατρική ανυπόστατη θεωρία».

Με βάση αυτό, μπορείς τώρα να μου δείξεις πού είναι το είδωλο;

Αν δε σου φτάνουν οι γνώσεις να καταλάβεις τι ακριβώς σε ρωτάω, μπορείς να μου το πεις να σου κάνω αν είναι την ίδια ερώτηση με άλλες λέξεις μπας και το καταλάβεις.

Γιώργο, πού είναι το είδωλο στο Τριαδικό δόγμα της Ορθοδοξίας;

Απάντησε σε αυτό που σε ρωτάω!

Δε θα πετάς μια λέξη «είδωλο» και μετά μην το είδατε...

Είπες κάτι και πρέπει να το στηρίξεις με αποδείξεις.

Περιμένω…

Και για να μη ξεχνιόμαστε.

Στο θέμα εικόνες, και Αλεβιζόπουλος για 12η φορά:

Δεν έχεις ΚΑΜΙΑ απόδειξη ότι οι ορθόδοξοι δεχτήκαμε έστω μια εικόνα ως Θεό μας.

Αν έχεις κάτι συγκεκριμένο δείξε μου.

Πού υπάρχει η εικόνα Θεός των ορθοδόξων, θέλω να τη δω.

ΚΑΙ…

Στο τρίτομο έργο του, ο Αλεβιζόπουλος αναφέρει κάπου ότι:

«η εταιρία «Σκοπιά» σύμφωνα με την αυτοσυνειδησία του 1894, ήταν κερδοσκοπική επιχείρηση».

«This is a Business Association!»

Αυτό είναι αλήθεια που έγραψε ο Αλεβιζόπουλος ή ψέματα;

Περιμένω...

Πίτερ

Ανώνυμος είπε...

__________________________________

Πίτερ,
σε παρακαλώ να μη με λες κύριο,
ένας ταπεινός αμαρτωλός είμαι,
και μου δίνεις αξία που δεν έχω!

Ο Νίκος, βρίσκεται σε δύσκολη θέση,
γιατί η ψυχή, δεν αναπαύεται από θεωρίες ανθρώπων, αλλά μόνο, από την αγάπη Του Χριστού.

Ούτε αυτός, πιστεύει, ότι τα ψάρια, έκαναν βόλτες στο βουνό, και μετά πήγαιναν για βουτιές στη θάλασσα.... μέχρι που έγιναν φίδια, και κατοίκησαν μόνιμα στις ερημιές....!

Ο Άνθρωπος αυτός, χρειάζεται αγάπη,
δεν νομίζω να πιστεύει αυτά τα πράγματά!
Απλώς, θέλει να μας κάνει κόντρα,
γιατί τα έχει με τους ''κακούς''
παπάδες...

Αλλά, δεν είναι όλα τα δάχτυλα ίδια!

Και στο φινάλε, αν φταίνε πέντε παπάδες,
δεν φταίει σε τίποτα, ο Χριστός!!!

Ο Νίκος, στο τέλος, θα γίνει χριστιανός.

Το πιστεύω!


_________________________________

________________________________

Γιώργος είπε...

Ανώνυμος:
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΝΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΕΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ.
Κατεγνωσμένος ὡς
«ὁ ἀρχισυνάγωγος» @.
06 Απριλίου 2010 11:09 π.μ.


Η Α.Γ. δεν δείχνει κάτι τέτοιο.
Το αντίθετο από αυτό που λες ισχύει:

1ον:
Αναφέρεται για τον Χριστό:
(1 Πέτρου 2:23)
"λοιδορούμενος οὐκ ἀντελοιδόρει"
["Όταν τον εξύβριζαν,
δεν ανταπέδιδε εξυβρίζοντας"]

2ον:
Οι Χριστιανοί υφίσταντο παρόμοια δυσφημιστική μεταχείριση:
(1 Κορινθίους 4:12,13)
"λοιδορούμενοι ...
διωκόμενοι...
δυσφημούμενοι ...
ὡς περικαθάρματα τοῦ κόσμου ἐγενήθημεν,
πάντων περίψημα ἕως ἄρτι"
["μας εξυβρίζουν...
μας διώκουν ...
μας δυσφημούν...
έχουμε γίνει σαν τα σκουπίδια {"περικαθάρματα"} του κόσμου,
τα απόβλητα όλων των πραγμάτων, μέχρι τώρα"]

1 Πέτρου 3:9
" μὴ ἀποδιδόντες κακὸν ἀντὶ κακοῦ ἢ λοιδορίαν ἀντὶ λοιδορίας"
["μην ανταποδίδετε κακό αντί κακού ή εξύβριση αντί εξύβρισης"]

Πόσο λοιπόν διαψεύδει τον ισχυρισμό σου η Α.Γ.

Άλλωστε και τον ίδιο τον Χριστό τον κορόϊδευαν:
(Ματθαίος 26:67,68)
"τότε ἐνέπτυσαν [τον έφτυσαν] εἰς τὸ πρόσωπον αὐτοῦ
καὶ ἐκολάφισαν [χτύπησαν] αὐτόν,
οἱ δὲ ἐράπισαν [χαστούκισαν]
λέγοντες
προφήτευσον ἡμῖν, Χριστέ, τίς ἐστιν ὁ παίσας σε;"

["Τότε
έφτυσαν στο πρόσωπό του
και τον χτύπησαν με τις γροθιές τους.
Άλλοι τον χαστούκισαν,
λέγοντας:
«Προφήτευσε σε εμάς, Χριστέ. Ποιος είναι αυτός που σε χτύπησε;»"]

Ανυπόστατος συνεπώς ο ισχυρισμός σου
(ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΝΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΕΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ),
επειδή
πράγματι ο Διάβολος ήθελε να εξευτελίσει όχι μόνο τον Χριστό αλλά και τους ακολούθους του και το πραγματοποίησε με πολλούς τρόπους.

Ας μη ξεχνάει κάποιος επίσης τον Ιωάννη τον βαφτιστή του οποίου το κεφάλι είχε ζητήσει ΕΠΙ ΠΙΝΑΚΙ η κόρη της Ηρωδιάδας:
(Μάρκος 6:25-28)
"υπέβαλε το αίτημά της, λέγοντας:
«Θέλω να μου δώσεις τώρα αμέσως σε έναν δίσκο το κεφάλι του Ιωάννη του Βαφτιστή».
... εκείνος πήγε και τον αποκεφάλισε στη φυλακή
και έφερε το κεφάλι του σε έναν δίσκο
και το έδωσε στο κορίτσι,
και το κορίτσι το έδωσε στη μητέρα της"

Άλλωστε γενικότερα οι διωγμοί κατά των Χριστιανών (ακόμα και από άλλους λεγόμενους 'Χριστιανούς') συνοδευόταν από εξευτελισμούς.


Γιώργος

Γιώργος είπε...

ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ:
Γιώργο, σου τράβηξαν το αυτάκι, και σου είπαν, να μήν γράφεις, ή έκανες "πίσω" απο καθαρή δειλία ;
Ζώ για την στιγμή, που θα παραδεχτείς,
το λάθος σου !
08 Απριλίου 2010 5:53 μ.μ.

Μεγάλη η προσδοκία σου.
Παράξενο που ζεις για
'τη στιγμή παραδοχής...'
...
δεν φαίνεται στον ορίζοντα τέτοια στιγμή...
ούτε και υπάρχει λόγος...
το αντίθετο αληθεύει.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος:
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΝΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΕΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ.
Κατεγνωσμένος ὡς
«ὁ ἀρχισυνάγωγος» @.



06 Απριλίου 2010 11:09 π.μ.

________________

ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ:
Γιώργο, σου τράβηξαν το αυτάκι, και σου είπαν, να μήν γράφεις, ή έκανες "πίσω" απο καθαρή δειλία ;
Ζώ για την στιγμή, που θα παραδεχτείς,
το λάθος σου !



08 Απριλίου 2010 5:53 μ.μ.

___________________________


Ξέρεις την ημερομηνία που έχουμε;;;

Αντιλαμβάνεσαι ότι είσαι, εκτός χρόνου και τόπου;;;


13 - 5 - 2010



_________________________

Γιώργος είπε...

ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ:
Γιατί η Κλητική στην αρχαία Ελληνική, δεν ήταν όπως είναι σήμερα: "ω Θεέ", αλλά ήταν: "ο Θεός". Όμοια ακριβώς με την Ονομαστική.

Δεν είναι όπως ισχυρίζεσαι:

Ονομαστική: ο Θεός
Κλητική: ὦ Θεέ

όπως
Ονομαστική: ο πατήρ
Κλητική: ὦ πάτερ
και
Ονομαστική: ο κύριος
κλητική: ὦ κύριε
επίσης
ονομαστική: ο άγιος
κλητική: ὦ άγιε
κλπ.

Απόδειξη ύπαρξης της κλητικής
'θεέ'
στο ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ:
Ματθαίος 27:46
"...εβόησεν ὁ Ἰησοῦς φωνῇ μεγάλῃ λέγων...
θεέ μου θεέ μου, ἱνατί με ἐγκατέλιπες;"

σε αντιστοιχία με το
πατήρ (ονομαστική)
πάτερ (κλητική)

Μερικά παραδείγματα της κλητικής 'πάτερ':
Ματθαίος 6:9
"πάτερ ἡμῶν ὁ ἐν τοῖς οὐρανοῖς"

Ματθαίος 11:25
"ὁ Ἰησοῦς εἶπεν· ἐξομολογοῦμαί σοι, πάτερ, κύριε τοῦ οὐρανοῦ καὶ τῆς γῆς"

Ματθαίος 26:39
"προσευχόμενος καὶ λέγων· πάτερ μου, εἰ δυνατόν ἐστιν, παρελθάτω ἀπ' ἐμοῦ τὸ ποτήριον τοῦτο"

Λουκάς 23:34
"ὁ δὲ Ἰησοῦς ἔλεγεν· πάτερ, ἄφες αὐτοῖς, οὐ γὰρ οἴδασιν τί ποιοῦσιν"

Ιωάννης 11:41
"ὁ δὲ Ἰησοῦς...εἶπεν· πάτερ. εὐχαριστῶ σοι ὅτι ἤκουσάς μου"

Ιωάννης 12:27
"πάτερ σῶσόν με"

Ιωάννης 17:11
"πάτερ ἅγιε"

Παρόμοια και η κλητική της λέξης κύριος:

Ματθαίος 7:21
"Οὐ πᾶς ὁ λέγων μοι· κύριε κύριε εἰσελεύσεται εἰς τὴν βασιλείαν τῶν οὐρανῶν"

ΜΑτθαίος 8:25
"λέγοντες· κύριε, σῶσον, ἀπολλύμεθα"

Παρόμοια και η κλητική της λέξης Υιός:
Μάρκος 5:7
"Ἰησοῦ υἱὲ τοῦ θεοῦ"

Λουκάς 8:28
"Ἰησοῦ υἱὲ τοῦ θεοῦ τοῦ ὑψίστου"

Πάμε και λίγο στην ονομαστική 'o πατήρ';

Ματθαίος 11:27
"πάντα μοι παρεδόθη ὑπὸ τοῦ πατρός μου, καὶ οὐδεὶς ἐπιγινώσκει τὸν υἱὸν εἰ μὴ ὁ πατήρ"

Ματθαίος 5:48
"ἔσεσθε οὖν ὑμεῖς τέλειοι ὡς ὁ πατὴρ ὑμῶν ὁ οὐράνιος τέλειός ἐστιν"

Πάμε και λίγο στην ονομαστική 'Υιός';

Ματθαίος 3:17
"οὗτός ἐστιν ὁ υἱός μου ὁ ἀγαπητός"


Γιώργος
συνεχίζω

Γιώργος είπε...


Άλλα παραδείγματα:
Ονομαστική: 'γυνή'
Κλητική: 'γύναι'

Ματθαίος 15:28
"ἀποκριθεὶς ὁ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτῇ· ὦ γύναι"

Ματθαίος 15:28
"ὁ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτῇ· ὦ γύναι, μεγάλη σου ἡ πίστις"

Ιωάννης 4:21
"λέγει αὐτῇ ὁ Ἰησοῦς· πίστευέ μοι, γύναι"

Ματθαίος 22:27
"ὕστερον δὲ πάντων ἀπέθανεν ἡ γυνή"

Το ίδιο ισχύει αναφορικά με την κλητική και για κύρια ονόματα, ουσιαστικά κλπ:
Πράξεις 1:1
" ὦ Θεόφιλε "

Ρωμαίους 9:20
" ὦ ἄνθρωπε "

Έχουμε λοιπόν τις αντίστοιχες κλητικές από π.χ.
πατήρ - πάτερ
Θεός - Θεέ
Κύριος - Κύριε
γυνή - γύναι
υιός - υιέ
Θεόφιλος - Θεόφιλε
άνθρωπος - άνθρωπε
κλπ.

Άρα ο ισχυρισμός σου δεν ισχύει και αποδεικνύεται ανακριβής.
Έτσι τα όσα έγραψα είναι ακριβή:
Εβρ. 1:9
"Αγάπησες τη δικαιοσύνη και μίσησες την παρανομία. Γι' αυτό σ' έχρισε εσένα Θεέ μου [λάθος, ο Θεός έχρισε τον Χριστό], ο Θεός Πατέρας σου [ΠΡΟΣΘΗΚΗ αποτελεί η λέξη 'πατέρας' που δεν υπάρχει ΚΑΘΟΛΟΥ στο αμετάφραστο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ] με λάδι αγαλλίασης"

Εδώ εξηγείται ο λόγος για τον οποίο ο Θεός έχρισε τον Χριστό.

Που είναι το λάθος;
Στην εξής απόδοση:
"Γι' αυτό σ' έχρισε εσένα Θεέ μου, ο Θεός Πατέρας"

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ το αμετάφραστο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ γράφει:
"διὰ τοῦτο ἔχρισέν σε ὁ θεός ὁ θεός σου"

δηλαδή
τον Χριστό τον έχρισε ο Θεός - και διευκρινίζει ότι πρόκειται για τον Θεό ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.
Δείχνει ξεκάθαρα ότι ο Χριστός έχει το δικό του Θεό που είναι Θεός όλων.

Αυτό συμφωνεί με το εδάφιο Αποκάλυψη 3:12 όπου ο Χριστός αποκαλεί τον Θεό ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΟ:
"ὁ νικῶν ποιήσω αὐτὸν στῦλον ἐν τῷ ναῷ τοῦ θεοῦ μου καὶ ἔξω οὐ μὴ ἐξέλθῃ ἔτι καὶ γράψω ἐπ' αὐτὸν τὸ ὄνομα τοῦ θεοῦ μου καὶ τὸ ὄνομα τῆς πόλεως τοῦ θεοῦ μου, τῆς καινῆς Ἰερουσαλήμ ἡ καταβαίνουσα ἐκ τοῦ οὐρανοῦ ἀπὸ τοῦ θεοῦ μου"


Γιώργος

Γιώργος είπε...

ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ:
08 Απριλίου 2010 5:53 μ.μ.
_________________________
Ξέρεις την ημερομηνία που έχουμε;;;
Αντιλαμβάνεσαι ότι είσαι, εκτός χρόνου και τόπου;;;
13 - 5 - 2010


Ένα τραγούδι λέει
Τι σήμερα τι αύριο τι χθες...

Φταίω εγώ που όσο βλέπω στην ΙΔΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ αυτά που γράφετε, συνεχώς λάθη ανακαλύπτω;
Δεν προλαβαίνω να βλέπω λάθη, πόσο μάλλον να τα επιμελούμαι
!!!

Ανώνυμος είπε...

Πίτερ και Αιρετικέ, στοιχειώδης εντιμότητα και δεοντολογία, επιβάλλουν όταν κάνεις copy-paste να παραθέτεις την πηγή.


ΠΙΤΕΡ: για να αποδείξει τις μπουρδαρολογίες του, ψάχνει στη Βίβλο για αποδείξεις, τελευταία είναι λιγάκι ταραγμένος.

Ο Νικολάκης πιστεύει σε πιθήκια που βγήκαν από ψαράκια που έγιναν αρχάνθρωποι κ.ο.κ
.

Να σου υπενθυμίσω ότι αποκαλείς “μπουρδαρολογίες” την άποψη του μητροπολίτη Μεσογαίας και καθηγητή Θεολογίας Νικόλαου και την άποψη της ΟΟΔΕ.
Να σου υπενθυμίσω επίσης ότι η Ιερά Σύνοδος ΔΕΝ έχει καταδικάσει - απορρίψει τη θεωρία της Εξέλιξης. Αλλά πού να φτουρίσουν όλοι αυτοί μπροστά στην αυθεντία σου.


ΠΙΤΕΡ: Τον έχω στριμώξει άσχημα τελευταία για να μας φέρει τις περιβόητες αποδείξεις του από την επιστήμη του...

Ψάχνει ... ψάχνει ... ψάχνει και τελικά καταλήγει στην ΟΟΔΕ γιατί απλούστατα δεν μπορεί να βρει επίσημες θέσεις για τις μπουρδαρολογίες του
.

Άνοιξε ένα οποιοδήποτε βιβλίο Βιολογίας αγράμματε, που νομίζεις πως στρίμωξες την Επιστήμη.
Εν τω μεταξύ, μήπως να μας έφερνες εσύ καμιά απόδειξη για τη ροχάλα που έφτυσε στη χούφτα του ο Γιαχβέ και το χώμα που πήρε, ώστε να πλάσει τον άνθρωπο;

Nikos.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος:
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΝΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΕΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ.
Κατεγνωσμένος ὡς
«ὁ ἀρχισυνάγωγος» @.
06 Απριλίου 2010 11:09 π.μ.


Γιώργος είπε... ΜΕΤΑ ΑΠΟ 40+ ΗΜΕΡΕΣ!!!

Η Α.Γ. δεν δείχνει κάτι τέτοιο.
Το αντίθετο από αυτό που λες ισχύει:

1ον:
Αναφέρεται για τον Χριστό:
(1 Πέτρου 2:23)
"λοιδορούμενος οὐκ ἀντελοιδόρει"
["Όταν τον εξύβριζαν,
δεν ανταπέδιδε εξυβρίζοντας"]

2ον:
Οι Χριστιανοί υφίσταντο παρόμοια δυσφημιστική μεταχείριση:
(1 Κορινθίους 4:12,13)
"λοιδορούμενοι ...
διωκόμενοι...
δυσφημούμενοι ...

1 Πέτρου 3:9
" μὴ ἀποδιδόντες κακὸν ἀντὶ κακοῦ ἢ λοιδορίαν ἀντὶ λοιδορίας"
["μην ανταποδίδετε κακό αντί κακού ή εξύβριση αντί εξύβρισης"]

Πόσο λοιπόν διαψεύδει τον ισχυρισμό σου η Α.Γ.

Άλλωστε και τον ίδιο τον Χριστό τον κορόϊδευαν:
(Ματθαίος 26:67,68)
"τότε ἐνέπτυσαν [τον έφτυσαν] εἰς τὸ πρόσωπον αὐτοῦ
καὶ ἐκολάφισαν [χτύπησαν] αὐτόν,
οἱ δὲ ἐράπισαν [χαστούκισαν]
λέγοντες
προφήτευσον ἡμῖν, Χριστέ, τίς ἐστιν ὁ παίσας σε;"

Ανυπόστατος συνεπώς ο ισχυρισμός σου (ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΝΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΕΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ),
επειδή
πράγματι ο Διάβολος ήθελε να εξευτελίσει όχι μόνο τον Χριστό αλλά και τους ακολούθους του και το πραγματοποίησε με πολλούς τρόπους.

Ας μη ξεχνάει κάποιος επίσης τον Ιωάννη τον βαφτιστή του οποίου το κεφάλι είχε ζητήσει ΕΠΙ ΠΙΝΑΚΙ η κόρη της Ηρωδιάδας:
(Μάρκος 6:25-28)

Άλλωστε γενικότερα οι διωγμοί κατά των Χριστιανών (ακόμα και από άλλους λεγόμενους 'Χριστιανούς') συνοδευόταν από εξευτελισμούς.


Κ.Γιωργο μου , μην νομιζεις ότι επειδη εχω διαβασμα , δεν βλεπω τι μπουρδες λες.


Τα χωρια που αναφερεις ομιλουν για εμπαιγμο και λοιδορια των ανθρωπων προς τους μαθητες του Ιησου και δεν ομοιαζουν καθολου με την περιπτωση της Κονιτσας που η ΜΤΙ δεν ειχαν τι να απαντησουν.

Δεν τους λοιδορουσαν τους ΜΤΙ οι Ορθοδοξοι ΟΥΤΕ και οι ΜΤΙ τους Ορθοδοξους. Διαλογο εκαναν μαζι τους. Οι ΜΤΙ δεν ειχαν τι να πουν προς απαντηση στα ερωτηματα που τους ετεθησαν ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ.

Ακυρο το σχολιο σου και καθυστερημενο, θαλεγε καποιος ότι περιμενεις να περασουν οι ημερες όταν δεν εχεις τι να απαντησεις και ερχεσαι μετα και απαντας όταν ο άλλος εχει φυγει προ πολλου για να καλυψεις την αδυναμια σου.

Σου διαφευγει φαινεται το χωριο «Λουκ 21,14 θέτε οὖν εἰς τὰς καρδίαις ὑμῶν μὴ προμελετᾶν ἀπολογηθῆναι· 15 ἐγὼ γὰρ δώσω ὑμῖν στόμα καὶ σοφίαν, ᾗ οὐ δυνήσονται ἀντειπεῖν οὐδὲ ἀντιστῆναι πάντες οἱ ἀντικείμενοι ὑμῖν.» οπου ο Χριστος λεει ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ να μην ψαχνουν να βρουν τι θα απαντησουν στους αντικειμενους γιατι ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΟΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΜΑ και κανενας ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥΣ δεν θα μπορεσει να τους ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ.
Στην Κονιτσα όμως οι ΜΤΙ ηταν αφωνοι παρακαλω και όχι οι Ορθοδοξοι!!!

Αν δεν σου φτανει αυτό το χωριο σε παραπεμπω στην Απολογια του Στεφανου, οπου και εκει δεν ειχαν τιποτα να πουν οι Αντικειμενοι στον Στεφανο.

Αλλου αυτά όχι εδώ μεσα, σε εμαθε ακομη και ο κάθε αναγνωστης ως καλπικη δεκαρα .

Ανώνυμος είπε...

______________________________


Νίκο,

όταν θα αναφέρεσαι στο πρόσωπο μου,
να με διαχωρίζεις, και να αναφέρεσαι
ΜΟΝΟ σε εμένα!

Όσο για το αν έγραψα σχόλια,
παρμένα από την ΟΟΔΕ,
αυτό δεν το αρνήθηκα,
και είναι πολλές οι φορές,
που το είπα....

Η ΟΟΔΕ, είναι μια τεράστια βιβλιοθήκη του διαδικτύου,
που δύσκολα θα βρεις, σε παγκόσμιο επίπεδο, για Θρησκευτικά θέματα.

Αυτό σε καμία περίπτωση,
δεν σημαίνει, πως συμφωνώ με ΟΛΑ όσα, γράφουν και υποστηρίζουν, τα μέλη της,
θέματα τα οποία, αντιπροσωπεύουν, ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ απόψεις.


''ΑΡΧΗ ΦΑΣΙΣΜΟΥ Η ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ''



___________
______________________

Ανώνυμος είπε...





6 Ο θρόνος σου, Θεέ, είναι εις τον αιώνα του αιώνος· σκήπτρον ευθύτητος είναι το σκήπτρον της βασιλείας σου.

7 Ηγάπησας δικαιοσύνην και εμίσησας αδικίαν· διά τούτο έχρισέ σε ο Θεός, ο Θεός σου, έλαιον αγαλλιάσεως υπέρ τους μετόχους σου.

ΨΑΛΜΟΙ 45:6,7


_____________


Είναι το χωρίο, στο οποίο αναφέρθηκε ο Απόστολος Παύλος,
στην ΠΡΟΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ 1:8


περί δε του Υιού·

Ο θρόνος σου, ω Θεέ,

είναι εις τον αιώνα του αιώνος· σκήπτρον ευθύτητος είναι το σκήπτρον της βασιλείας σου. 9 Ηγάπησας δικαιοσύνην και εμίσησας ανομίαν·

διά τούτο έχρισέ σε, ο Θεός,

ο Θεός σου,

έλαιον αγαλλιάσεως υπέρ τους μετόχους σου· 10 καί·

Συ κατ' αρχάς,

Κύριε, την γην εθεμελίωσας,

και έργα των χειρών σου είναι οι ουρανοί·

11 αυτοί θέλουσιν απολεσθή, συ δε διαμένεις· και πάντες ως ιμάτιον θέλουσι παλαιωθή, 12 και ως περιένδυμα θέλεις τυλίξει αυτούς, και θέλουσιν αλλαχθή· Συ όμως είσαι ο αυτός, και τα έτη σου δεν θέλουσιν εκλείψει.

___________________



Μετάφραση του Βάμβα, που χρησιμοποιούσαν οι μάρτυρες του Ιεχωβά, για πολλές δεκαετίες...
πριν κατασκευάσουν, το ανίερο έκτρωμα, την Μ.Ν.Κ.



Γιώργο, διαφωνείς και με αυτή την μετάφραση?




Αν ο ''ΘΕΟΣ'' στο 6 χωρίο, είναι ο Ιεχωβά,

τότε, στο 7 χωρίο,

ποιος 'έχρισε', τον ''Ιεχωβά''???





_______________________________

Ανώνυμος είπε...

________________________________


Νίκο,

και για να μη νομίσεις, πως ''τρώω'' ανώδυνα, αυτά που λες....
σου θυμίζω το κλεμμένο αρθράκι της Μ.Λούπου.....

_____________________________


Ο/Η Ανώνυμος είπε...


O κυρ Χρήστος εκνευρίστηκε ή είναι ιδέα μου; Για δεν απαντάτε κυρ Χρήστο; Πιστεύετε σ έναν Θεό - γονιμοποιημένο ωάριο στη μήτρα μιας γυναίκας; Σ έναν Θεό που μπουσουλούσε; Σ έναν Θεό που κάποτε άλλαζε δοντάκια, τον ξεσκάτιζαν και του άλλαζαν πάνες;

Μέρα που είναι ... σας το αφιερώνω:

Mιά από τις σπουδαιότερες γιορτές της Ορθοδοξίας είναι τα Θεοφάνεια. Όχι μόνον ιαματικές, αλλά και υπερφυσικές ιδιότητες αποδίδονται από τους ορθόδοξους στα νερά, που αγιάζονται από κληρικούς κάθε χρόνο την ημέρα των Θεοφανείων.

Το νερό, που έχει αγιασθεί πιστεύεται, ότι δεν χαλάει σε αντίθεση με το κοινό –μη αγιασμένο- νερό. Ας εξετάσουμε όμως, τι πραγματικά συμβαίνει κάνοντας κατ’ αρχήν ωρισμένες παρατηρήσεις:

Στο αγιασμένο νερό αποδίδονται ιδιότητες «κολλητικές». Αν αδειάσουμε, δηλαδή, μια μικρή φιάλη αγιασμένου νερού σε μια μεγάλη δεξαμενή, τότε και τα νερά της δεξαμενής αγιάζονται. Δεν αναφέρεται όμως, η ταχύτητα διάδοσης του αγιάσματος, οπότε πρέπει μάλλον να θεωρήσουμε, ότι γίνεται σε χρόνο μηδέν. Όταν επομένως αγιάζεται κάποια ποσότητα νερού ο αγιασμός μεταδίδεται αστραπιαία σε κάθε άλλη ποσότητα νερού με την οποία έρχεται αυτή σ’ επαφή.

Κάθε χρόνο την ημέρα των Θεοφανείων αγιάζονται τα νερά δεξαμενών, λιμνών, ποταμών και θαλασσών. Όλα αυτά όμως επικοινωνούν και καταλήγουν στη θάλασσα και στα πελάγη κι αυτά με τη σειρά τους καταλήγουν στους ωκεανούς, οπότε αμέσως αγιάζονται όλες οι θάλασσες, τα πελάγη κι οι ωκεανοί του πλανήτη.
Θα αρκούσε ένας μόνον αγιασμός σε ένα ποτάμι, προκειμένου να παραχθεί το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα.

Με τη διαδικασία της εξάτμισης παράγονται αγιασμένοι υδρατμοί, αγιασμένα σύννεφα και αγιασμένη βροχή κι έτσι σύντομα σε κάθε απομονωμένο σημείο της γης (λίμνη, σπηλιά κ.τ.λ.) φθάνει το αγιασμένο νερό οπότε αγιάζονται όλα τα νερά της Γης. Παίρνοντας επομένως νερό από την βρύση της οικίας μας είναι κι αυτό έμμεσα αγιασμένο και δεν έχει καμμία διαφορά από το νερό που αγιάσθηκε άμεσα από τον ιερέα.

Δεν αναφέρεται επίσης ο χρόνος που το νερό διατηρεί την αγιασμένη του ιδιότητα. Είναι δυνατόν να χάνει την αγιαστική του δύναμη με την πάροδο του χρόνου; Αδιανόητο για τους «χριστιανούς». Εφ’ όσον όμως δεν την χάνει, γιατί το νερό που αγιάσθηκε φέτος πρέπει να ξανά-αγιασθεί και του χρόνου; Θα αρκούσε ένας αγιασμός άπαξ κι έκτοτε όλα τα νερά της Γης θα ήταν για πάντα αγιασμένα.

Είναι όμως γεγονός, ότι εάν πάρετε μία φιάλη νερού από την εκκλησία και μία φιάλη νερού από την βρύση του σπιτιού σας το νερό της «αγιασμένης» φιάλης μπορεί να διατηρηθεί περισσότερο. Τι συμβαίνει λοιπόν; Ποιο μέσο χρησιμοποιεί η εκκλησία; Η απάντηση είναι απλούστατη: Στο αγιασμένο νερό οι ιερείς βουτούν βασιλικό.

Ο βασιλικός έχει αντισηπτικές ιδιότητες, γνωστές ήδη από την αρχαιότητα. Οι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν βασιλικό στις ταριχεύσεις. Το βάπτισμα των φύλλων του βασιλικού μέσα στο νερό το κάνει να διατηρείται περισσότερο κι όχι οι ψαλμωδίες κι οι αγιασμοί των ιερέων.

Αυτός είναι ο λόγος που η εκκλησία διάλεξε το συγκεκριμένο αυτό φυτό για τον αγιασμό των υδάτων κι όχι επειδή, όπως παραδίδεται, η «αγία» Ελένη μυρίζοντας δήθεν το άρωμα βασιλικού που είχε φυτρώσει στον τόπο που είχε ταφεί ο σταυρός, τον «ανακάλυψε» 300 χρόνια μετά τη σταύρωση.
___ ______________________________
06 Ιανουαρίου 2009 12:41 μ.μ.
_______________________________


Μήπως είναι ψέματα πως, από την Μαρία Λούπου του press.gr.blogspot.com, από την οποία έκλεψες το εν λόγω, άρθρο της,
δεν είπες, ποιες είναι οι πηγές σου;



________________________________


Αντίθετα με εμένα, που είπα κατ` επανάληψη, ότι σέβομαι, πολλές, Θεολογικές έρευνες, της ΟΟΔΕ.



_____________________________

Ανώνυμος είπε...

================================

Νίκο,

για ρίξε μια ματιά, και τι λέει ένας άλλος Ορθόδοξος,
για την εξέλιξη.

================================

Η άποψη του γέροντος Παϊσίου για τη θεωρία της Εξέλιξης*

Πηγή: Γεροντος Παϊσίου Αγιορείτου, Λογοι, τ. Α'



Τι ανοησίες λένε τώρα στα σχολεία με την θεωρία του Δαρβίνου κ.λπ.! Ενώ οι ίδιοι αυτές τις ανοησίες δεν τις πιστεύουν, τις λένε όμως, για να μολύνουν τα παιδιά, να τα απομακρύνουν από την Εκκλησία.

Μου είπε κάποιος: «Αν πούμε ότι το χώμα είχε διάφορα συστατικά, διάφορους οργανισμούς, και ο Θεός πήρε από αυτά και έκανε τον άνθρωπο...» «Δηλαδή, λέω, αν δεν υπήρχαν αυτά, δεν μπορούσε ο Θεός να κάνη τον άνθρωπο; Δύσκολο πράγμα!» «Αν πούμε, μου λέει, ότι πήρε πρώτα από τον πίθηκο και τον τελειοποίησε;» «Καλά, του λέω, δεν μπορούσε ο Θεός να κάνη το τέλειο δημιούργημα, τον άνθρωπο, που διέθεσε γι’ αυτόν ολόκληρη ημέρα; Έπρεπε να βρη ανταλλακτικά; Διάβασε να δης τι λέει η Προφητεία του Ιώβ , στο Ανάγνωσμα της Μεγάλης Πέμπτης. Τώρα αυτά για τον πίθηκο ούτε η επιστήμη τα παραδέχεται. Πόσα χρόνια έχει που οι άνθρωποι ανέβηκαν στο φεγγάρι; Οι πίθηκοι τόσα χρόνια δεν εξελίχθηκαν να κάνουν αν όχι ένα ποδήλατο τουλάχιστον ένα πατίνι. Είδες κανέναν πίθηκο με πατίνι; Άλλο, αν πάρης έναν πίθηκο και του μάθης να κάνη πατίνι!...» «Αν πούμε, λέει, εκείνο, αν πούμε εκείνο...;» «Μη λες τίποτε, του λέω, για νάσαι πιο σίγουρος».

Αυτή την θεωρία δίδασκε και ένας καθηγητής του Πανεπιστημίου. Του είπα μια φορά: «Σιγά-σιγά, με την περιποίηση, η φασολιά θα γίνη καλύτερη φασολιά, η μελιτζανιά καλύτερη μελιτζανιά. Ο πίθηκος, άμα τον ταΐσης, άμα τον περιποιηθής, θα γίνη καλύτερος πίθηκος· δεν μπορεί να γίνη άνθρωπος. Αν ένας μαύρος είναι σε ψυχρό κλίμα και δεν βγαίνη στον ήλιο, λιγάκι θα διορθωθή το δέρμα του· δεν θα πάψη όμως να είναι μαύρος». Και ύστερα, αν σκεφθής ότι από άνθρωπο, την Παναγία μας, γεννήθηκε ο Χριστός! Δηλαδή απόγονος του Χριστού ήταν ο πίθηκος; Τι βλασφημία! Και δεν το καταλαβαίνουν ότι βλασφημούν. Ρίχνουν μια πέτρα και δεν κοιτούν πόσα κεφάλια θα σπάση. Σου λέει: «Εγώ την έρριξα πιο μακριά από τον άλλον». Αυτό κάνουν σήμερα· θαυμάζουν ποιος θα πετάξη πιο μακριά την πέτρα. Πόσα κεφάλια θα σπάση από αυτούς που περνάνε εκεί κάτω, δεν τον σκέφτονται.

- Γέροντα, μερικοί νομίζουν ότι με αυτές τις θεωρίες θα κάνουν τους Μαρξιστές να πλησιάσουν στην Εκκλησία.

- Στην αρχή, μπορεί να πλησιάσουν οι Μαρξιστές, αλλά μετά θα έρθουν σαν κόμμα. Θα λένε: «Τώρα να εκκλησιάζεσθε, τώρα όχι. Τώρα να κάνετε αυτό, τώρα εκείνο». Θ κανοναρχούν δηλαδή· και στο τέλος θα πουν: «»Ποιος σας είπε ότι υπάρχει Θεός; Δεν υπάρχει Θεός. Σας γελούν οι παπάδες». Και έτσι, χωρίς να το καταλαβαίνουν, τους χρησιμοποιούν οι Μαρξιστές, για να πετύχουν τον σκοπό τους. Όσοι Μαρξιστές έχουν καλή διάθεση, έρχονται, μετανοούν, εξομολογούνται. Όσοι δεν έχουν καλή διάθεση, δεν πρόκειται να αλλάξουν.

Πηγή: Γεροντος Παϊσίου Αγιορείτου, Λογοι, τ. Α'



=================================

Α! Να μη το ξεχάσω!

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΟΔΕ ΤΟ ΠΗΡΑ.

=================================

Ανώνυμος είπε...

===============================

Νίκο,

αυτό το άρθρο στο επικόλλησα ξανά,
αλλά θα το ξανά κάνω,
επειδή την πρώτη φορά,
δεν το κατάλαβες καλά.....

===============================

Είναι οι θέσεις σας Ορθόδοξες;

===============================


Για τις Ορθόδοξες θέσεις μας, μαρτυρά όχι μόνο το όνομά μας, αλλά κυρίως τα άρθρα μας! Και συνεργάτες μας είναι όχι μόνο θεολόγοι, αλλά και ιερείς! Και όποιος γνωρίζει την Ορθόδοξη πίστη, δεν έχει αμφιβολία για τις θέσεις μας. Οι θέσεις μας λοιπόν, είναι βεβαίως Ορθόδοξες. Και κινούμαστε πάντοτε στα πλαίσια των επικυρωμένων από την Εκκλησία Χριστιανικών δογμάτων.

Οι συγγραφείς των άρθρων μας είναι πολλοί. Και σε θέματα για τα οποία η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έχει δογματίσει, υπάρχει περίπτωση να διατυπώνονται και προσωπικές θέσεις, πάντοτε όμως στα πλαίσια της Ορθόδοξης δογματικής. Τέτοια θέματα που δεν έχουν δογματισθεί επίσημα από την Εκκλησία, λέγονται: "θεολογούμενα", και παρουσιάζονται ως ερμηνευτικές προτάσεις, και ως αφορμές γόνιμης μελέτης και συζήτησης. Τέτοια θέματα είναι ο τρόπος μελλοντικής εκπλήρωσης προφητειών, ερμηνείες που περιλαμβάνουν επιστημονικές ανακαλύψεις όπως η βιολογική εξέλιξη ή αστροφυσικές και φυσικές θεωρίες, αρχαιολογικές έρευνες για ζητήματα χρονολογιών και ιστορικών τοποθετήσεων ζητημάτων της Αγίας Γραφής, ή φιλοσοφικές προτάσεις. Τα θέματα αυτά, για τα οποία η Εκκλησία δεν έχει αποφανθεί επίσημα, αποτελούν προσωπικές τοποθετήσεις του κάθε αρθρογράφου. Και αναμένουμε τον καιρό που και τα ζητήματα αυτά θα δογματισθούν Συνοδικά.

Οι απόψεις ενός από τον άλλο αρθρογράφο σε τέτοια θέματα μπορεί να διαφέρουν. Μια και δεν είμαστε οργάνωση, αλλά μια παρέα, ένα διαδικτυακό Ορθόδοξο περιοδικό, οι θέσεις του κάθε αρθρογράφου, αντικατοπτρίζουν τις δικές του εμπειρίες/γνώσεις και όχι απαραίτητα των υπολοίπων. Εμείς τις προσφέρουμε, ως απλές "ερμηνευτικές προτάσεις" και τίποτα παραπάνω.




=================================

ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΟΔΕ.

==================================




`

Ανώνυμος είπε...

=================================



Νίκο,


πάρε και άλλη μια Ορθόδοξη άποψη, για το θέμα της εξέλιξης....

Και αυτό, είναι άρθρο της ΟΟΔΕ.



===============================



Ο π. Ιωάννης Κοστώφ
για τη θεωρία της Εξέλιξης*


Μ.Μ: Ας επανέλθουμε, τώρα, στο θέμα της σχέσεως ανθρώπου- ζώων, από το οποίο σας είχα διακόψει.

π. Ι: Ναι. Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι τα ζώα είναι υποχείρια του ανθρώπου για τις διάφορες ανάγκες του: ιατρικές (πειράματα για ασθένειες, για φάρμακα), διατροφικές, ενδυματολογικές κ.λ.π. Για όλες αυτές τις χρήσεις, ο άνθρωπος έχει πλήρη ευλογία από τον Κύριο.

Μ.Μ: Με την απάντησή σας τίθεται εμμέσως και το θέμα της ιστορίας της εξελίξεως…

Λένε, λοιπόν, πολλοί: Κοιτάξτε.

Υπάρχει μεγάλη ομοιότητα στα άκρα των πιθήκων π.χ. και του ανθρώπου. Αυτό αποδεικνύει εξέλιξη. Πως εμείς μπορούμε να δικαιολογήσουμε αυτή την ομοιότητα ή να την αντικρούσουμε;

π. Ι: Μα δεν αντικρούουμε την ομοιότητα, αλλά τον ισχυρισμό ότι η ομοιότητα είναι απόδειξη μεταβάσεως από το ένα είδος στο άλλο. Και πως γίνεται αυτή η αντίκρουση; Με ένα απλούστατο παράδειγμα: Υπάρχουν ορισμένα βιβλία ,τα οποία βγαίνουν και σε δεύτερη έκδοση βελτιωμένη και επηυξημένη. Είναι παράλογο να πει κάποιος ότι το δεύτερο βιβλίο είναι... αυτοεξέλιξη του πρώτου. Υπάρχει ένας νους έξω από το βιβλίο, ο οποίος το επαυξάνει, το διαφοροποιεί κ.λ.π. Δεν βγήκε το ένα βιβλίο… σωματικώς από το άλλο. Το διεμόρφωσε ο συγγραφέας, ο οποίος είναι εκτός του βιβλίου. Έφτιαξε κάτι άλλο, δηλαδή, παρόμοιο με το πρώτο. Στην περίπτωση τη δική μας, στην περίπτωση του ανθρώπου και των ζώων, ο Λογικός Νους, ο εκτός και των δύο, είναι ο Θεός, ο οποίος δεν θέλησε να βγάλει τον άνθρωπο από τους πιθήκους, έστω κι αν τον έπλασε όμοιο με αυτούς. Έτσι θέλησε!

Μια και θίξαμε όμως προηγουμένως το θέμα της κρεωφαγίας, ας το συνδέσουμε και με την θεωρία της Εξελίξεως. Εδώ μάλιστα εμφανίζεται ένα καταλυτικό επιχείρημα εναντίον κάποιων ανίδεων Χριστιανών, οι οποίοι είναι φίλα προσκείμενοι προς τη θεωρία αυτή, επειδή- όπως λένε- δεν συγκρούεται δήθεν με τη Βίβλο! Σύμφωνα με τη Γένεση, λοιπόν, όλα ανεξαιρέτως τα ζώα ήσαν (όπως και ο άνθρωπος) χορτοφάγα πριν από την πτώση των Πρωτοπλάστων. Έτσι λέει ο Ίδιος ο Θεός ( Γεν. α΄ 29-30 ) . Δεν υπάρχει συνεπώς προ της πτώσεως ο περίφημος, κατά τους δαρβινιστές ,αγώνας περί υπάρξεως, ο οποίος πυροδοτεί δήθεν την αλλαγή από είδος σε είδος, την εξέλιξη με άλλα λόγια. Σύμφωνα με τη διαδικασία αυτή, τόσο τα ζώα- κυνηγοί, όσο και τα ζώα-θύματα πιεζόμενα τα μεν από την πείνα τα δε από την προσπάθεια να ξεφύγουν και να σωθούν, "αναγκάζονταν" να προσαρμοσθούν σωματικώς και να εξελιχθούν. Σύμφωνα, όμως με τη Γένεση, όλο το σενάριο αυτό περί του τρόπου εμφανίσεως των ζώων καταπίπτει, εφόσον όλα τα ζώα δημιουργήθηκαν χορτοφάγα. Ταλαίπωροι όσοι Χριστιανοί υποστηρίζετε ακόμη ότι η Βίβλος δεν απορρίπτει τη θεωρία της Εξελίξεως!


ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ»
Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ & ΦΥΣΙΚΟΣ π. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΩΦ
ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΜΕΛΙΝΟΥ


«Δεν μπορεί ποτέ να αποδειχθεί ότι έλαβε χώρα η εξέλιξη, διότι αναγκαία προϋπόθεση της αποδείξεως είναι η ύπαρξη εκείνου ο οποίος αποδεικνύει. Εφόσον όμως, σύμφωνα με τις εξελικτικές αντιλήψεις, ο άνθρωπος (ο οποίος θα έπρεπε να αποδείξει το ζητούμενο) είναι ο τελευταίος κρίκος της βιοσφαιρικής αλυσίδας, αυτό σημαίνει ότι δεν ήταν παρών στα προηγούμενα στάδια και συνεπώς ούτε τα παρατήρησε ούτε τα κατέγραψε». (σελ. 194-5) και «Ακόμα και η απόδειξη -η οποία βέβαια ούτε έχει ούτε πρόκειται να επιτευχθεί- της θεωρίας της εξελίξεως δεν σημαίνει κατανάγκην ότι δεν υπάρχει Θεός. Για τον απλούστατο λόγο ότι ο Θεός θα μπορούσε κάλλιστα να φέρει στην ύπαρξη όλο το βιόκοσμο μέσω της εξελικτικής διαδικασίας». (σελ. 293)

Από το βιβλίο "Συμβολή στην τελετή λήξεως της θεωρίας της εξέλιξης" (εκδόσεις Αποστολικής Διακονίας, β' έκδοση 1996).



=================================


Νίκο,

από την ΟΟΔΕ το πήρα και αυτό το άρθρο!

==================================
==================================

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με τη διαδικασία αυτή, τόσο τα ζώα- κυνηγοί, όσο και τα ζώα-θύματα πιεζόμενα τα μεν από την πείνα τα δε από την προσπάθεια να ξεφύγουν και να σωθούν, "αναγκάζονταν" να προσαρμοσθούν σωματικώς και να εξελιχθούν.

Αιρετικέ, μπορείς να μου περιγράψεις την εμφάνιση ενός λιονταριού φυτοφάγου;
Πριν αναγκαστεί να προσαρμοστεί σωματικώς και να εξελιχθεί λόγω έλλειψης τροφής, με τι έμοιαζε; Με αγελάδα;
Ένας φυτοφάγος κροκόδειλος;

Για να καταλάβεις πόσο γελοίες είναι αυτές οι απόπειρες απόρριψης της Εξέλιξης, φαντάσου πώς θα ήταν η γη αν ο Αδάμ και η Εύα δεν είχαν παρακούσει την εντολή του Θεού και είχαν παραμείνει στον Παράδεισο. Ολόκληρη η γη θα γινόταν παράδεισος, δηλαδή θα είχε κατακλυστεί από τρισεκατομμύρια φυτοφάγα ζώα αφού δεν θα υπήρχαν σαρκοβόρα ώστε να μειώνεται ο πληθυσμός τους.
Η Γη-Παράδεισος θα έπρεπε να είναι μια πυκνή ζούγκλα βλάστησης, απείρως πυκνότερη κι απ’ αυτήν του Αμαζονίου, για να μη γεμίσει κουφάρια εκατομμυρίων νεκρών ζώων λόγω έλλειψης φυτικής τροφής.
Είναι απίθανο να περίσσευε χώρος για να σταθεί ο άνθρωπος. Αλλά ακόμη κι αν περίσσευε χώρος για τους ανθρώπους, θα τους έπνιγε το σκατό κι η κοπριά των ζώων.
Στην παραδεισένια γη, τα ζώα θα ήταν φυτοφάγα αλλά και πάλι το μεγάλο ψάρι θα έτρωγε το μικρό. Εκτός κι αν όλα τα ψάρια θα τρέφονταν με πλακτόν και φύκια. Τότε όμως οι θάλασσες θα ξεχείλιζαν από ψάρια, θα έμοιαζαν με τα γεμάτα δίχτυα του ψαρά αφού ο πληθυσμός των ψαριών θα αυξανόταν με ασύλληπτους ρυθμούς. Ο υιός του Θεού αν μας επισκεπτόταν, θα περπατούσε πάνω σε ψάρια και όχι στο νερό.


υγ1. Το κείμενο της Λούπου το είχα σε εισαγωγικά. Ήταν φανερό πως δεν ήταν δικό μου. Εξού και η αφιέρωση. Την πηγή όντως δεν την ανέφερα, από παράλειψη όμως και όχι από σύστημα, όπως κάνεις εσύ.

υγ2. Ένας ορθόδοξος χριστιανός, ο Veriefs, που συμμετείχε παλιότερα στον διάλογο, για τον Παΐσιο είχε πει πως έλεγε ανοησίες για την Εξέλιξη.
Η ΟΟΔΕ υποστηρίζει ως θέση της και όχι ως άποψη κάποιου αρθρογράφου της, πως ο κατακλυσμός του Νώε ήταν τοπικός και όχι παγκόσμιος. Ποια είναι η θέση της Ορθοδοξίας;

Nikos.

Ανώνυμος είπε...

==============================

Ο Νίκος είπε:



υγ1. Το κείμενο της Λούπου το είχα σε εισαγωγικά. Ήταν φανερό πως δεν ήταν δικό μου. Εξού και η αφιέρωση. Την πηγή όντως δεν την ανέφερα, από παράλειψη όμως και όχι από σύστημα, όπως κάνεις εσύ.

υγ2. Ένας ορθόδοξος χριστιανός, ο Veriefs, που συμμετείχε παλιότερα στον διάλογο, για τον Παΐσιο είχε πει πως έλεγε ανοησίες για την Εξέλιξη.
Η ΟΟΔΕ υποστηρίζει ως θέση της και όχι ως άποψη κάποιου αρθρογράφου της, πως ο κατακλυσμός του Νώε ήταν τοπικός και όχι παγκόσμιος. Ποια είναι η θέση της Ορθοδοξίας;

Nikos.


==========================


Νίκο,

όταν θα μιλάς μαζί μου, θα έχεις και θα παραθέτεις, ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.

Δεν έχω ''σύστημα'' τίποτα!
Για το ότι πήρα άρθρα, από την ΟΟΔΕ, το είπα 300 φορές!

Για την Λούπου, το έκανες γαργάρα,
για το παίξεις ''έξυπνος'',
αλλά σε ''πιάσανε'',
και αναγκάστηκες να το παραδεχθείς!!!



Με ποια ΑΠΟΔΕΙΞΗ λες ότι: ''η εξέλιξη είναι επίσημη θέση της ΟΟΔΕ'' ;;;



Αν ήταν έτσι, ΔΕΝ θα είχε άρθρα,

με θέματα, που υποστηρίζουν,

το ΑΝΤΙΘΕΤΟ!!!



Σου είπα επίσης, να μη ανακατεύεις στα σχόλια σου, πρόσωπα άλλα,
εκτός από το δικό μου!

Δεν με ενδιαφέρει τι λένε άλλοι...

Εγώ ευθύνομαι, για τα ΔΙΚΑ ΜΟΥ σχόλια!


Για τα σαρκοφάγα λιοντάρια και τις τσιπούρες,
να ρωτήσεις εκείνον, με τον οποίο έχεις τον διάλογο...

Αν θες να μιλήσεις μαζί μου,
να μου πεις,

βάσει επιστημονικών μελετών και αποδείξεων,

πόσο είναι το ποσοστό, του ανθρώπινου εγκεφάλου,
που λειτουργεί κανονικά.

Αν μου απαντήσεις, θα σου πω και εγώ,
για τα λιοντάρια που τρώνε,
μαλλί της γριάς.


================================

Ανώνυμος είπε...

===========================


Ο Νίκος είπε:




Η ΟΟΔΕ υποστηρίζει ως θέση της και όχι ως άποψη κάποιου αρθρογράφου της, πως ο κατακλυσμός του Νώε ήταν τοπικός και όχι παγκόσμιος. Ποια είναι η θέση της Ορθοδοξίας;

Nikos.




==============================




Από την εξέλιξη, το ''πήγες''

στον κατακλυσμό του Νώε ;;;

Ρε φιλαράκι, πλάκα μας κάνεις ;;;

Όποτε τα βρεις σκούρα, την κάνεις με ελαφρά....

Σου απέδειξα, πως η ΟΟΔΕ, ΔΕΝ υποστηρίζει την εξέλιξη,

και τώρα ''θυμήθηκες'' τον Νώε....


Να βάλω τις φωνές ή τα γέλια ; !!!


===================

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

Α, ρε κρυφο-fan της Βίβλου τί έπαθες.

Λάτρεψες το δημιούργημα και μίσησες τον δημιουργό.

Πίτερ

Ανώνυμος είπε...

--------------------------------




Ο ΝΙΚΟΣ ΕΙΠΕ:







υγ1. Το κείμενο της Λούπου το είχα σε εισαγωγικά. Ήταν φανερό πως δεν ήταν δικό μου. Εξού και η αφιέρωση. Την πηγή όντως δεν την ανέφερα, από παράλειψη όμως και όχι από σύστημα, όπως κάνεις εσύ.


Nikos.

14 Μαΐου 2010 12:31 π.μ.





==============================




ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ:





Ο/Η Ανώνυμος είπε...


O κυρ Χρήστος εκνευρίστηκε ή είναι ιδέα μου; Για δεν απαντάτε κυρ Χρήστο; Πιστεύετε σ έναν Θεό - γονιμοποιημένο ωάριο στη μήτρα μιας γυναίκας; Σ έναν Θεό που μπουσουλούσε; Σ έναν Θεό που κάποτε άλλαζε δοντάκια, τον ξεσκάτιζαν και του άλλαζαν πάνες;

Μέρα που είναι ... σας το αφιερώνω:

Mιά από τις σπουδαιότερες γιορτές της Ορθοδοξίας είναι τα Θεοφάνεια. Όχι μόνον ιαματικές, αλλά και υπερφυσικές ιδιότητες αποδίδονται από τους ορθόδοξους στα νερά, που αγιάζονται από κληρικούς κάθε χρόνο την ημέρα των Θεοφανείων.

Το νερό, που έχει αγιασθεί πιστεύεται, ότι δεν χαλάει σε αντίθεση με το κοινό –μη αγιασμένο- νερό. Ας εξετάσουμε όμως, τι πραγματικά συμβαίνει κάνοντας κατ’ αρχήν ωρισμένες παρατηρήσεις:

Στο αγιασμένο νερό αποδίδονται ιδιότητες «κολλητικές». Αν αδειάσουμε, δηλαδή, μια μικρή φιάλη αγιασμένου νερού σε μια μεγάλη δεξαμενή, τότε και τα νερά της δεξαμενής αγιάζονται. Δεν αναφέρεται όμως, η ταχύτητα διάδοσης του αγιάσματος, οπότε πρέπει μάλλον να θεωρήσουμε, ότι γίνεται σε χρόνο μηδέν. Όταν επομένως αγιάζεται κάποια ποσότητα νερού ο αγιασμός μεταδίδεται αστραπιαία σε κάθε άλλη ποσότητα νερού με την οποία έρχεται αυτή σ’ επαφή.

Κάθε χρόνο την ημέρα των Θεοφανείων αγιάζονται τα νερά δεξαμενών, λιμνών, ποταμών και θαλασσών. Όλα αυτά όμως επικοινωνούν και καταλήγουν στη θάλασσα και στα πελάγη κι αυτά με τη σειρά τους καταλήγουν στους ωκεανούς, οπότε αμέσως αγιάζονται όλες οι θάλασσες, τα πελάγη κι οι ωκεανοί του πλανήτη.
Θα αρκούσε ένας μόνον αγιασμός σε ένα ποτάμι, προκειμένου να παραχθεί το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα.

Με τη διαδικασία της εξάτμισης παράγονται αγιασμένοι υδρατμοί, αγιασμένα σύννεφα και αγιασμένη βροχή κι έτσι σύντομα σε κάθε απομονωμένο σημείο της γης (λίμνη, σπηλιά κ.τ.λ.) φθάνει το αγιασμένο νερό οπότε αγιάζονται όλα τα νερά της Γης. Παίρνοντας επομένως νερό από την βρύση της οικίας μας είναι κι αυτό έμμεσα αγιασμένο και δεν έχει καμμία διαφορά από το νερό που αγιάσθηκε άμεσα από τον ιερέα.

Δεν αναφέρεται επίσης ο χρόνος που το νερό διατηρεί την αγιασμένη του ιδιότητα. Είναι δυνατόν να χάνει την αγιαστική του δύναμη με την πάροδο του χρόνου; Αδιανόητο για τους «χριστιανούς». Εφ’ όσον όμως δεν την χάνει, γιατί το νερό που αγιάσθηκε φέτος πρέπει να ξανά-αγιασθεί και του χρόνου; Θα αρκούσε ένας αγιασμός άπαξ κι έκτοτε όλα τα νερά της Γης θα ήταν για πάντα αγιασμένα.

Είναι όμως γεγονός, ότι εάν πάρετε μία φιάλη νερού από την εκκλησία και μία φιάλη νερού από την βρύση του σπιτιού σας το νερό της «αγιασμένης» φιάλης μπορεί να διατηρηθεί περισσότερο. Τι συμβαίνει λοιπόν; Ποιο μέσο χρησιμοποιεί η εκκλησία; Η απάντηση είναι απλούστατη: Στο αγιασμένο νερό οι ιερείς βουτούν βασιλικό.

Ο βασιλικός έχει αντισηπτικές ιδιότητες, γνωστές ήδη από την αρχαιότητα. Οι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν βασιλικό στις ταριχεύσεις. Το βάπτισμα των φύλλων του βασιλικού μέσα στο νερό το κάνει να διατηρείται περισσότερο κι όχι οι ψαλμωδίες κι οι αγιασμοί των ιερέων.

Αυτός είναι ο λόγος που η εκκλησία διάλεξε το συγκεκριμένο αυτό φυτό για τον αγιασμό των υδάτων κι όχι επειδή, όπως παραδίδεται, η «αγία» Ελένη μυρίζοντας δήθεν το άρωμα βασιλικού που είχε φυτρώσει στον τόπο που είχε ταφεί ο σταυρός, τον «ανακάλυψε» 300 χρόνια μετά τη σταύρωση.

06 Ιανουαρίου 2009 12:41 μ.μ.



-------------------------



Νίκο,

ΛΕΣ ΨΕΜΑΤΑ!

Το μήνυμα ΔΕΝ το είχες σε εισαγωγικά....

Και δεν αναφέρεις την πηγή,

και η ''αφιέρωση'' είναι, για ΔΙΚΟ ΣΟΥ κείμενο...!!!






================================

Ανώνυμος είπε...

--------------------------------




Ο ΝΙΚΟΣ ΕΙΠΕ:







υγ1. Το κείμενο της Λούπου το είχα σε εισαγωγικά. Ήταν φανερό πως δεν ήταν δικό μου. Εξού και η αφιέρωση. Την πηγή όντως δεν την ανέφερα, από παράλειψη όμως και όχι από σύστημα, όπως κάνεις εσύ.


Nikos.

14 Μαΐου 2010 12:31 π.μ.





==============================




ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ:






Ο/Η Ανώνυμος είπε...


O κυρ Χρήστος εκνευρίστηκε ή είναι ιδέα μου; Για δεν απαντάτε κυρ Χρήστο; Πιστεύετε σ έναν Θεό - γονιμοποιημένο ωάριο στη μήτρα μιας γυναίκας; Σ έναν Θεό που μπουσουλούσε; Σ έναν Θεό που κάποτε άλλαζε δοντάκια, τον ξεσκάτιζαν και του άλλαζαν πάνες;

Μέρα που είναι ... σας το αφιερώνω:

Mιά από τις σπουδαιότερες γιορτές της Ορθοδοξίας είναι τα Θεοφάνεια. Όχι μόνον ιαματικές, αλλά και υπερφυσικές ιδιότητες αποδίδονται από τους ορθόδοξους στα νερά, που αγιάζονται από κληρικούς κάθε χρόνο την ημέρα των Θεοφανείων.

Το νερό, που έχει αγιασθεί πιστεύεται, ότι δεν χαλάει σε αντίθεση με το κοινό –μη αγιασμένο- νερό. Ας εξετάσουμε όμως, τι πραγματικά συμβαίνει κάνοντας κατ’ αρχήν ωρισμένες παρατηρήσεις:

Στο αγιασμένο νερό αποδίδονται ιδιότητες «κολλητικές». Αν αδειάσουμε, δηλαδή, μια μικρή φιάλη αγιασμένου νερού σε μια μεγάλη δεξαμενή, τότε και τα νερά της δεξαμενής αγιάζονται. Δεν αναφέρεται όμως, η ταχύτητα διάδοσης του αγιάσματος, οπότε πρέπει μάλλον να θεωρήσουμε, ότι γίνεται σε χρόνο μηδέν. Όταν επομένως αγιάζεται κάποια ποσότητα νερού ο αγιασμός μεταδίδεται αστραπιαία σε κάθε άλλη ποσότητα νερού με την οποία έρχεται αυτή σ’ επαφή.

Κάθε χρόνο την ημέρα των Θεοφανείων αγιάζονται τα νερά δεξαμενών, λιμνών, ποταμών και θαλασσών. Όλα αυτά όμως επικοινωνούν και καταλήγουν στη θάλασσα και στα πελάγη κι αυτά με τη σειρά τους καταλήγουν στους ωκεανούς, οπότε αμέσως αγιάζονται όλες οι θάλασσες, τα πελάγη κι οι ωκεανοί του πλανήτη.
Θα αρκούσε ένας μόνον αγιασμός σε ένα ποτάμι, προκειμένου να παραχθεί το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα.

Με τη διαδικασία της εξάτμισης παράγονται αγιασμένοι υδρατμοί, αγιασμένα σύννεφα και αγιασμένη βροχή κι έτσι σύντομα σε κάθε απομονωμένο σημείο της γης (λίμνη, σπηλιά κ.τ.λ.) φθάνει το αγιασμένο νερό οπότε αγιάζονται όλα τα νερά της Γης. Παίρνοντας επομένως νερό από την βρύση της οικίας μας είναι κι αυτό έμμεσα αγιασμένο και δεν έχει καμμία διαφορά από το νερό που αγιάσθηκε άμεσα από τον ιερέα.

Δεν αναφέρεται επίσης ο χρόνος που το νερό διατηρεί την αγιασμένη του ιδιότητα. Είναι δυνατόν να χάνει την αγιαστική του δύναμη με την πάροδο του χρόνου; Αδιανόητο για τους «χριστιανούς». Εφ’ όσον όμως δεν την χάνει, γιατί το νερό που αγιάσθηκε φέτος πρέπει να ξανά-αγιασθεί και του χρόνου; Θα αρκούσε ένας αγιασμός άπαξ κι έκτοτε όλα τα νερά της Γης θα ήταν για πάντα αγιασμένα.

Είναι όμως γεγονός, ότι εάν πάρετε μία φιάλη νερού από την εκκλησία και μία φιάλη νερού από την βρύση του σπιτιού σας το νερό της «αγιασμένης» φιάλης μπορεί να διατηρηθεί περισσότερο. Τι συμβαίνει λοιπόν; Ποιο μέσο χρησιμοποιεί η εκκλησία; Η απάντηση είναι απλούστατη: Στο αγιασμένο νερό οι ιερείς βουτούν βασιλικό.

Ο βασιλικός έχει αντισηπτικές ιδιότητες, γνωστές ήδη από την αρχαιότητα. Οι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν βασιλικό στις ταριχεύσεις. Το βάπτισμα των φύλλων του βασιλικού μέσα στο νερό το κάνει να διατηρείται περισσότερο κι όχι οι ψαλμωδίες κι οι αγιασμοί των ιερέων.

Αυτός είναι ο λόγος που η εκκλησία διάλεξε το συγκεκριμένο αυτό φυτό για τον αγιασμό των υδάτων κι όχι επειδή, όπως παραδίδεται, η «αγία» Ελένη μυρίζοντας δήθεν το άρωμα βασιλικού που είχε φυτρώσει στον τόπο που είχε ταφεί ο σταυρός, τον «ανακάλυψε» 300 χρόνια μετά τη σταύρωση.

06 Ιανουαρίου 2009 12:41 μ.μ.



-------------------------



Νίκο,

ΛΕΣ ΨΕΜΑΤΑ!

Το μήνυμα ΔΕΝ το είχες σε εισαγωγικά....

Και δεν αναφέρεις την πηγή,

και η ''αφιέρωση'' είναι, για ΔΙΚΟ ΣΟΥ κείμενο...!!!


Και για αυτόν το λόγο, ΔΕΝ ΒΑΖΕΙΣ ΟΝΟΜΑ,

για να ΒΡΙΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΑ,

και με κλεμμένο σχόλιο !!!



================================

Ανώνυμος είπε...


===============================




Γιώργο,

τι περιμένεις;

Να περάσει ένας μήνας και να μου απαντήσεις μετά;

Η Αγία Γραφή, και σε ένα μήνα και σε ένα αιώνα, πάλι τα ίδια θα λέει...

Μόνο η Σκοπιά θα τα αλλάξει!

Για τον λόγο αυτό, αν αγαπάς την αλήθεια, και δεν υποκρίνεσαι,
ψάξε αλλού να την βρεις,
γιατί σε βεβαιώνω με όλη την δύναμη της ψυχής μου,
πως δεν είναι στην Σκοπιά, η αλήθεια και ο Χριστός.



Αν βρεις απάντηση, για το θέμα με το εδάφιο ΕΒΡΑΙΟΥΣ 1:8 και ΨΑΛΜΟΙ 45:6.
Πολύ ευχαρίστως να την ακούσω!

Αλλά δυστυχώς για σένα και τους ομοίους σου, η Βίβλος, δεν παίζει τα παιχνίδια της Σκοπιάς, και λέει την αλήθεια,
αρκεί να την μελετάς εν πνεύματι και αλήθεια και όχι με δόλια καρδιά.



================================

Ανώνυμος είπε...

Αιρετικέ, όσο και να χτυπιέστε, κι εσύ κι ο Πίτερ, η Εκκλησία και η ΟΟΔΕ και πολλοί άλλοι επιφανείς ορθόδοξοι χριστιανοί, κάθε άλλο παρά έχουν απορρίψει και καταδικάσει τη θεωρία της Εξέλιξης. Βρες επίσημη καταδίκη της από την ελληνική ορθόδοξη Εκκλησία και τότε έλα να τα ξαναπούμε.

Η ΟΟΔΕ φιλοξενεί άρθρα που υιοθετούν την Εξέλιξη και σαφέστατα δεν την καταδικάζει.

Σε μερικές δεκαετίες, όταν η θεωρία της Εξέλιξης θα είναι καθολικώς αποδεκτή και πλήρως τεκμηριωμένη, τότε και η Ορθόδοξη Εκκλησία θα συρθεί στην επίσημη αποδοχή της και θα προσαρμόσει τις ερμηνείες της, για να μη φαντάζουν ανόητες και παρωχημένες.

Σε παρέπεμψα στην άποψη της ΟΟΔΕ για τον κατακλυσμό, διότι εκεί η ΟΟΔΕ αφήνει να εννοηθεί πως η γυναίκα του Κάιν δεν ανήκε στη φυλή του Αδάμ. Καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό.

http://www.oodegr.com/oode/genesis/katak1.htm

Τα περί λειτουργίας του ανθρώπινου εγκεφάλου και των ανεκμετάλλευτων ακόμη δυνατοτήτων του, είναι ένα τυπικό επιχείρημα των μαρτύρων του Ιεχωβά (συχνά πυκνά ταυτίζεστε) αλλά φαντάζομαι αγνοείς και τα περί δυνατοτήτων του εγκεφάλου ακόμη κι ενός ταπεινού χιμπατζή. Με τον οποίο διαφέρεις μόλις κατά 1,8%. Έχεις το ίδιο ακριβώς dna σε ποσοστό 98,2%.


Πίτερ: Λάτρεψες το δημιούργημα και μίσησες τον δημιουργό.

Αυτό το έκαναν και το κάνουν πολλοί χριστιανοί Πίτερ. Λάτρεψαν το δημιούργημα των νομάδων γιδοβοσκών της Παλαιστίνης (τον Γιαχβέ) και μίσησαν τον δημιουργό, δηλαδή τον άνθρωπο. Συχνά μίσησαν και στοχοποίησαν κυριολεκτικά τον δημιουργό, δηλαδή το ίδιο το εβραϊκό έθνος.

υγ1. Κι όπως είχε πει κάποιος «…“I would never die for my beliefs because I might be wrong” Bertrand Russell.
Στην περίπτωση των χριστιανών θα ήταν δέον να τηρούσαν το παραπάνω απόφθεγμα αντικαθιστώντας την λέξη die, με την λέξη kill»
. Θα είχαν κάνει μεγάλη χάρη στην ανθρωπότητα.

υγ2. Αιρετικέ, έχω γράψει δεκάδες σχόλια. Κι αν σ’ ένα απ’ αυτά έκανα copy-paste χωρίς ν’ αναφέρω την πηγή, είσαι ο τελευταίος που θα με κρίνει καθόσον εσύ εκτός από copy-paste δεν κάνεις τίποτα άλλο.

Nikos.

Ανώνυμος είπε...

==========================



Νίκο,

νόμιζα πως είχες, ένα κάποιο επίπεδο,
αν και άθεος θα μπορούσες να υπερασπιστείς έστω και τυπικά, την ιδεολογία σου!

Αλλά δυστυχώς......


Σου έδωσα όλα τα ντοκουμέντα που χρειάζονταν, για τα θέματα που με κατηγορείς και εσύ αντί να μιλήσεις έστω για ένα, με αποδείξεις,
κάθεσαι και λες όλες αυτές τις ανοησίες, και τολμάς να λες ότι ''ταυτίζομαι'' με τις απόψεις των αντίχριστων μαρτύρων της Σκοπιάς!!!

Εγώ που είμαι ο κυριότερος και οξύτερος από των συνομιλητών, στα θέματα αυτά!!!

Είσαι για λύπηση, σε λίγο θα περάσεις και τον Γιώργο...


Και αν θες να κρατήσεις λίγο την αξιοπρέπεια σου,
τότε πες μου ΕΝΑ σημείο, που να λέει η ΟΟΔΕ πως όλα αυτά περί εξέλιξης και κατακλυσμού, είναι επίσημες θέσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Η ΟΟΔΕ υποστηρίζει τις απόψεις των άρθρων που δεν έχουν υπογραφή.

Δεν δογματίζει επί δογματικών θεμάτων που δογμάτισε η Εκκλησία.

Αν κάνει κάτι τέτοιο, να το πεις, και θα την κατηγορήσω για αίρεση, πρώτος εγώ!

Έχεις χάσει στα μάτια όλων, ειδικά με το ψέμα για το άρθρο της Λούπου...

Ούτε το όνομα σου δεν έβαλες και έκλεψες το άρθρο, για να κατηγορήσεις εκ' του ασφαλούς!!!

Τόσο δειλοί είναι οι άθεοι, σαν εσένα;;;

Και έρχεσαι εσύ, ένα δειλό ανθρωπάκι, να κατηγορήσεις την Εκκλησία και Τον Χριστό;

Είσαι για κλάματα....



=================================

Ανώνυμος είπε...

===============================


O NIKOS ΕΙΠΕ:


Πίτερ: Λάτρεψες το δημιούργημα και μίσησες τον δημιουργό.

Αυτό το έκαναν και το κάνουν πολλοί χριστιανοί Πίτερ. Λάτρεψαν το δημιούργημα των νομάδων γιδοβοσκών της Παλαιστίνης (τον Γιαχβέ) και

μίσησαν τον δημιουργό,

δηλαδή τον άνθρωπο.

Συχνά μίσησαν και στοχοποίησαν κυριολεκτικά τον δημιουργό,

δηλαδή το ίδιο το εβραϊκό
έθνος.




============================



Θα σου απαντήσει ο Πίτερ,
αλλά δεν άντεξα στην βλακεία μαμούθ,

κατάλαβες τι είπες;;;

Ποιος είναι ο ''δημιουργός'';;;

Είσαι και για κλάματα και για γέλια....!!!

Χειρότερος απ' τον Γιώργο!!!


==========================

Ανώνυμος είπε...

Αιρετικέ, η ΟΟΔΕ αλλά και η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία ΔΕΝ έχει καταδικάσει ούτε έχει απορρίψει τη θεωρία της Εξέλιξης.
Αν υπάρχει επίσημη απόρριψη ή καταδίκη τόσο από την ΟΟΔΕ όσο και από την Εκκλησία, να μου τη φέρεις να τη δω, αλλιώς λες παρλαπίπες.
Αντιθέτως, κορυφαίοι ιεράρχες αδιαμφισβήτητου κύρους όπως ο Νικόλαος Μεσογαίας, δηλώνουν πως μια χαρά συμβιβάζεται η Εξελικτική θεωρία με τις Γραφές.

υγ. Όσο για τα περί δημιουργού και δημιουργήματος που έγραψα και αδυνατείς να αντιληφθείς, είναι φανερό πως είσαι πτωχός τω πνεύματι (με την κακή έννοια).

Nikos.

Ανώνυμος είπε...

================================


Ο ΝΙΚΟΣ ΕΙΠΕ:



Ανώνυμος είπε...
Αιρετικέ, η ΟΟΔΕ αλλά και η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία ΔΕΝ έχει καταδικάσει ούτε έχει απορρίψει τη θεωρία της Εξέλιξης.
Αν υπάρχει επίσημη απόρριψη ή καταδίκη τόσο από την ΟΟΔΕ όσο και από την Εκκλησία, να μου τη φέρεις να τη δω, αλλιώς λες παρλαπίπες.
Αντιθέτως, κορυφαίοι ιεράρχες αδιαμφισβήτητου κύρους όπως ο Νικόλαος Μεσογαίας, δηλώνουν πως μια χαρά συμβιβάζεται η Εξελικτική θεωρία με τις Γραφές.

υγ. Όσο για τα περί δημιουργού και δημιουργήματος που έγραψα και αδυνατείς να αντιληφθείς, είναι φανερό πως είσαι πτωχός τω πνεύματι (με την κακή έννοια).

Nikos.
15 Μαΐου 2010 1:28 μ.μ.

=========================


Για κακή σου τύχη, ξέρω καλά τι λέω και ακόμα καλύτερα, τι γράφω!

Χαίρομαι που δεν απορρίπτεις το γεγονός,
ότι είπες ψέματα με το άρθρο της Λούπου,
και παραδέχεσαι, πως επίτηδες δεν έγραψες το όνομα σου, γιατί είσαι και ψεύτης, αλλά και δειλός!

Με έναν ανθρωπάκο σαν εσένα,
δεν γίνεται σοβαρή συζήτηση...!

Επαναλαμβάνω: Η ΟΟΔΕ, εκφράζει τις απόψεις της, και ΜΟΝΟ τα άρθρα ΔΙΧΩΣ υπογραφή, εκφράζουν τις θέσεις της!

Η Ορθόδοξη Εκκλησία, ΠΟΤΕ δεν δογμάτισε, για την εξέλιξη,
και ΟΛΑ, όσα λέγονται είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ, αυτών που τα λένε!


Όσο για το θέμα ''δημιουργός'',
εσύ είπες εχθές, στον Πίτερ, πως, ο δημιουργός είναι Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

==============================


Για όποια άλλη βλακεία, εκφράσεις, ευχαρίστως να σου απαντήσω!

Όλοι κατάλαβαν, ποιος, μιλά, με ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, και ποιος, κρύβεται πίσω από κλεμμένα άρθρα!!!


================================

Ανώνυμος είπε...

===============================


Ο ΝΙΚΟΣ ΕΙΠΕ:



Αντιθέτως, κορυφαίοι ιεράρχες αδιαμφισβήτητου κύρους όπως ο Νικόλαος Μεσογαίας, δηλώνουν πως μια χαρά συμβιβάζεται η Εξελικτική θεωρία με τις Γραφές.


==================================



ΑΠΑΝΤΗΣΗ:


Και να σου και κάτι, που
αγνοείς...

Στην Ορθοδοξία, δεν υπάρχουν Πάπες,
να έχουν το ''αλάθητο''
και να υπακούμε σε αυτούς, σαν να μιλά ο Θεός, μέσω αυτών!

Οι συνοδικές αποφάσεις, είναι αυτές, που εκφράζουν την Εκκλησία,

και ΌΧΙ οι απόψεις, του οποιουδήποτε ιεράρχη ή άλλου πιστού...



===============================

Ανώνυμος είπε...

Είναι προφανες σε ολους ότι ότι ο Γιωργος μη εχοντας τη δυνατοτητα να απαντησει στα ερωτηματα που του υπεβληθησαν την κανει κοπανα για καμποσο καιρο.

Η τακτικη του εχει ως εξης :
1.Δεν απανταει ποτε αμεσως σε μια δυσκολη ερωτηση αλλα προσπαθει να την αποφυγει.
2.Δεν απανταει στη δυσκολη ερωτηση και περιμενει να σταματησει να τον ρωταει ο άλλος.
3.Αν μπαινει η ερωτηση κάθε μερα η μετα από κάθε σχολιο του Γιωργου (βλεπε περιπτ.Αντιαιρετικου που εφτασε να ξαναμπει για 20η φορα η ερωτηση) τοτε αρχιζει και εξαφανιζεται με γεωμετρικη προοδο.Αρχικα εκει που γραφει κάθε μερα αρχιζει και εξαφανιζεται για μια μερα.Αν ξαναμπει η ερωτηση τοτε εξαφανιζεται για δυο.Αν ξαναμπει η ερωτηση για 3,4,5,6,7 κ.ο.κ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ.
Καποια στιγμη σταματαει ο άλλος να τον ρωταει ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙ και τα σχολια θαβονται μαζι με τα ερωτηματα.
4.Επειτα εμφανιζεται ο Γιωργος μετα από ένα μηνα , κοβει ένα κομματι από τα ερωτηματα η μια φραση και κοτσαρει μια δηθεν απαντηση.

Γραφει στο τελευταιο του σχολιο ο Γιωργος ότι : « Φταίω εγώ που όσο βλέπω στην ΙΔΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ αυτά που γράφετε, συνεχώς λάθη ανακαλύπτω;Δεν προλαβαίνω να βλέπω λάθη, πόσο μάλλον να τα επιμελούμαι!!!
13 Μαΐου 2010 3:26 π.μ.»

Αυτό που γραφει ο Γιωργος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙΝ ΤΥΧΑΙΟ ΑΛΛΑ εξυπηρετει έναν σημαντικο σκοπο .
Δινει εμμεση απαντηση στο ερωτημα του κάθε Αναγνωστη «που είναι ο Γιωργος γιατι χαθηκε;» ΚΑΙ διασκεδαζει το συμπερασμα του κάθε Αναγνωστη «Ισως δε θα΄χει να απαντησει και γιαυτο εγινε Λουις».
Βλεποντας μετα ο αναγνωστης αυτό που εγραψε ο Γιωργος : « Φταίω εγώ που όσο βλέπω στην ΙΔΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ αυτά που γράφετε, συνεχώς λάθη ανακαλύπτω; Δεν προλαβαίνω να βλέπω λάθη, πόσο μάλλον να τα επιμελούμαι!!!» του διαλυεται η προηγουμενη εντυπωση του («Ισως δε θα΄χει να απαντησει και γιαυτο εγινε Λουις») σκεπτομενος και καλα ότι ο Γιωργος ως σοβαρος ΜΤΙ εδωσε απαντησεις αλλα εμεις δεν καταλαβαμε.Να λοιπον γιατι δε γραφει τωρα και εξαφανιζεται.
Τι να κανει πλεον εδώ ΜΕΣΑ.Τοσα λαθη υπαρχουν εδώ που δεν μπορει ο Γιωργος να τα επιμελειται… και να χανει το χρονο του βεβαιως βεβαιως!!!

Ετσι ο Αναγνωστης Καταληγει στο συμπερασμα ότι καλως εφυγε ο Γιωργος και όχι ότι δεν ειχε τι να απαντησει!!!

Ωραια τακτικη Γιωργο.Παιζεις σκακι;

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε πολύ εύστοχες οι παρατηρήσεις σας που αφορούν τον κ. Γιώργο. Απλά όσο αφορά το πρόσωπό μου, τον λυπάμαι τον καημένο και κάνω το «κορόιδο» κάποιες φορές. Αφού να φανταστείτε πολλές φορές του μαθαίνω εγώ τι γράφει μέσα η Σκοπιά. Θερμή παράκληση. Αν ξαναγράψετε βάλτε ένα οποιοδήποτε ψευδώνυμο. Ευχαριστώ.

Χρήστος – αντιαιρετικός

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   4201 – 4400 από 4691   Νεότερο› Νεότερο»
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...