ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

13 Ιουλ 2009

«ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

Η εικόνα που κοσμεί το εξώφυλλο της «Μαχόμενης Ορθοδοξίας»

Όταν ξεκινούσαμε πριν ενάμιση χρόνο περίπου τον «Αντιαιρετικό», αρχή μας και κανόνας μας ήταν και είναι, να φιλοξενεί στις σελίδες του αποκλειστικά, μόνο δικά μας άρθρα και όχι ξένες δημοσιεύσεις.
Όμως, όπως είναι γνωστό, κάθε κανόνας έχει και τις εξαιρέσεις του. Και δύο τέτοιες εξαιρέσεις θα φιλοξενήσουμε σήμερα από τις σελίδες του.
Η πρώτη και σημαντικότερη είναι για να τιμήσουμε έναν ακαταπόνητο μαχητή των αιρέσεων τον κ. Ευθύμιο Ζουλιανίτη.Ο κ. Ευθύμιος Ζουλιανίτης είναι ο εκδότης – ιδρυτής του μηνιαίου οκτασέλιδου περιοδικού «Μαχόμενη Ορθοδοξία». Στις σελίδες του περιλαμβάνονται ανοιχτές επιστολές προς τους αιρετικούς και ιδιαίτερα τους «μάρτυρες του Ιεχωβά»....

Σε χειρόγραφη επιστολή που μας απέστειλε, μας επισημαίνει πως αποστέλλει την «Μαχόμενη Ορθοδοξία» σε 120 αιρετικούς μηνιαίως, στα κεντρικά γραφεία των Αθηνών και του Brooklyn, αλλά και σε γραφεία των Τρικάλων, Καρδίτσας και όπου αλλού οι «μάρτυρες» έχουν τοπικές «εκκλησίες».
Σύμφωνα με δήλωσή του ουδείς «μάρτυρας του Ιεχωβά» έχει απαντήσει στις επιστολές του.Για να τιμήσουμε λοιπόν τον άνδρα αυτό δημοσιεύουμε μια επιστολή του που απευθύνεται στους «μάρτυρες του Ιεχωβά» και έχει ως θέμα της, την σύνδεση της Σκοπιάς με τον ΟΗΕ, τον οποίο η ίδια παρομοιάζει με το θηρίο της Αποκάλυψης.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύεται – σύμφωνα με δήλωση – του κ. Ευθύμιου Ζουλιανίτη, με αποκλειστικά δική του ευθύνη.
Την «Μαχόμενη Ορθοδοξία» μπορεί να ανεύρει κάποιος και στην παρακάτω διεύθυνση: http://mahomeni-orthodoxia.blogspot.com

Η δεύτερη εξαίρεση μας, αφορά την δημοσίευση ενός σχολίου που έλαβε χώρα στο άρθρο μας «Μάρτυρες του Ιεχωβά: Οι πλασιέ του Θεού», από κάποιον εσχάτως τακτικό αναγνώστη του «Αντιαρετικού», ο οποίος από λόγους ταπεινοφροσύνης προφανώς αλλά και θέλοντας να μας τιμήσει – και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό – υπογράφει ως «ο ολίγων ωρών φίλος του Χρήστου». Στο σχόλιο αυτό, ο συγγραφέας του, με ένα μοναδικά ευφυή αλλά ταυτόχρονα και απλό τρόπο αναιρεί την διδασκαλία της Σκοπιάς που αφορά τον «αόρατο ψευτοερχομό» του Χριστού το 1914 και την αποτυχία της ψευτοπροφητείας της Δευτέρας Παρουσίας του Χριστού το 1975, που ανέδειξε την Σκοπιά τον μεγαλύτερο ψευτοπροφήτη όλων των εποχών. Ελπίζουμε να το απολαύσετε όπως το απολαύσαμε και εμείς.
Ανοιχτή Επιστολή 8η
Προς τους «μάρτυρες του Ιεχωβά», Κηφισίας 77, 15124 ΜΑΡΟΥΣΙ.
Κοινοποίηση Watchtower 25 Columbia Heights, Brooklyn, N.Y. 11201

Θέμα: Η «Σκοπιά» και το «θηρίο».

Αγαπητοί κύριοι
Η οργάνωση των «μαρτύρων του Ιεχωβά» που υπάρχει και λειτουργεί από το 1931, αποκαλεί τον Ιεχωβά, Δαρείο και τον Ιησού Χριστό, Κύρο. Πρόκειται για δυο ονόματα που μας οδηγούν ιστορικά στους Μήδους και τους Πέρσες της προχριστιανικής εποχής (Δαρείο 521 – 484 π.Χ. και Κύρο 538 – 529 π.Χ.). Και όσοι βρίσκονται με το μέρος της «Σκοπιάς» θα απολαύσουν τα υλικά αγαθά της γης.
Λένε λοιπόν : «…εκείνοι που τώρα τάσσονται με το μέρος του μεγαλύτερου Δαρείου, του Ιεχωβά Θεού, και του μεγαλύτερου Κύρου, του Χριστού Ιησού, εισέρχονται σε μια θαυμαστή ευημερία. Είσασθε ένας απ’ αυτούς»; («Ελθέτω η βασιλεία σου» σελ. 165, έκδοσις μαρτύρων του Ιεχωβά 1982).
Αν δεν είστε … τυχεροί ν’ ανήκετε στην ανωτέρω κατηγορία του Δαρείου Ιεχωβά και του Κύρου Χριστού, και τυχόν ανήκετε στην Χριστιανική Εκκλησία, τότε, σύμφωνα με τη «Σκοπιά» δεν ανήκετε στον Ιεχωβά, αλλά στο:

«Θηρίο με τα κέρατα»
Αυτό το θηρίο έχει «επτά κεφαλές και δέκα κέρατα» (Αποκ. 17:2). Ποιο είναι αυτό το θηρίο; Την απάντηση θα την πάρουμε απ’ την Οργάνωση των «μαρτύρων» απ’ το ανωτέρω βιβλίο τους που γράφει:
«Σε μια διεθνή συνέλευση των μαρτύρων του Ιεχωβά το 1942 … ο ομιλητής, ο πρόεδρος της Σκοπιάς Ν.Χ. Νορρ απέδειξε «το θηρίο το οποίο … ήτο». Ήταν η Κοινωνία των Εθνών»! …
Ο πρόεδρος Νορρ προχώρησε και έδειξε ότι … «το θηρίο εκείνο αναζωογονήθηκε το 1945 σαν Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών» δηλαδή ο ΟΗΕ. Και συνεχίζει: «Αυτό το διεθνές «θηρίο» … είναι στην πραγματικότητα «γέμον ονομάτων βλασφημίας» (Δείτε στο παραπάνω βιβλίο σελ. 166).

Σημ. Μ.Ο.
Αγαπητοί μας «μάρτυρες», για τα ανωτέρω ευτράπελα και παιδαριώδη που γράφετε στα βιβλία σας και στη «Σκοπιά» σας , δεν θα σας κατηγορήσει κανείς. Μπορείτε να γράφετε και άλλα πιο … γλαφυρά και πιο … κωμικοτραγικά, αφού με τον Άλφα λόγο ή Βήτα τρόπο καταφέρετε και πείθετε τους ατυχείς οπαδούς της «Σκοπιάς» και τους κάνετε να πιστέψουν ότι δήθεν αυτά προέρχονται απ’ το Δαρείο Ιεχωβά ως «εύπεπτη τροφή».
Εκείνο για το οποίο μπορεί να κατηγορηθείτε απ’ τους οπαδούς της «Σκοπιάς» είναι ότι, εν αγνοία τους, και πίσω απ’ τις πλάτες τους παίξατε κάποτε μια ατιμία σε βάρος τους υποτιμώντας τη νοημοσύνη τους και θεωρώντας τους για χαχόλους. Είναι ότι ζητήσατε επιμόνως να γίνετε μέλος του «θηρίου» δηλαδή σ’ ένα θηρίο «γέμον ονομάτων βλασφημίας», του ΟΗΕ. Το ζητήσατε και το πετύχατε. Να και το σχετικό απόσπασμα κειμένου της σύνδεσης με το «θηρίο» σε μετάφραση:
«ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ»
«Τελευταίως το τμήμα NGO είχε λάβει έναν μεγάλο αριθμό αιτήσεων που αφορούσαν την σύνδεση της Watchtower Bible and Tract Society of New York με τα τμήμα δημοσίων πληροφοριών (Department of Public Information (DPI). Αυτή η Οργάνωση έκανε αίτηση για σύνδεση με το DPI το 1991 και της χορηγήθηκε η σύνδεση το 1992. Δεχόμενη την σύνδεση με το DPI, η οργάνωση συμφώνησε να πληροί τα κριτήρια που απαιτούνται για την σύνδεση, όπως υποστήριξη και σεβασμό στις αρχές του Χάρτη των Ενωμένων Εθνών και υποχρέωση και μέσα για να διεξάγουν αποτελεσματικά προγράμματα πληροφοριών με τα μέλη που συνιστούν τον Οργανισμό, και σε ένα ευρύτερο, ακροατήριο σχετικά με τις δραστηριότητες των Ενωμένων Εθνών …» (μεταφρασμένο απόσπασμα από αγγλόγλωσσο κείμενο).

Γιατί λέτε ψέματα;;;
Αγαπητοί μας «μάρτυρες» σας ερωτούμε, και αν θέλετε, απαντήστε μας:
Πρώτον. Το Μπέθελ Αθηνών γνωρίζει ότι κάποτε (1992) συνδέθηκε η «Σκοπιά» με το θηρίο «το γέμον ονομάτων βλασφημίας»; Αν το γνώριζε, τότε για ποιο λόγο, εσείς δεχτήκατε αυτήν την ατιμία; Και αν εσείς σκεπάσατε αυτήν την μπαμπεσιά του Κυβερνώντος Σώματος της «Σκοπιάς», τότε γιατί δεχόσασταν να διδάσκετε στους άτυχους οπαδούς ότι τα Χριστιανικά και άλλα έθνη θα τα καταστρέψει ο Δαρείος Ιεχωβά στη μάχη του Αρμαγεδδώνα; Φοβάσθε μήπως φύγουν από τη «Σκοπιά»;
Δεύτερον. Όταν εν γνώσει σας διδάσκετε το ψέμα μήπως έχετε την εντύπωση ότι έχετε μεράδι στην αγάπη του Αληθινού Θεού ή απλώς εμπορεύεσθε τις ελπίδες αφελών και άτυχων ανθρώπων με τα πολλά ψέματά σας! …

Με αγάπη Χριστού
Ευθύμιος Ζουλιανίτης


Το σχόλιο του Ανωνύμου στο άρθρο μας «ΜτΙ, οι πλασιέ του θεού»

Αγαπητοί μου ΜτΙ,

Μπορώ να ασπασθώ 2 μέρη από το δόγμα σας; Ευχαριστώ!!!

1. Ο Χριστός είναι ο μεγαλύτερος άνθρωπος (και Υιός του ΘΕΟΥ) που έζησε ποτέ.

2. Η Σκοπιά είναι η Οργάνωση που επικαλείται ότι είναι ο Αγωγός του Θεού.

Επιτρέψτε μου όμως να αναιρέσω

1. Ο Χριστός ήλθε αοράτως το 1914 και

2. Να ερευνήσω την πιθανότητα μήπως είστε Ψευδοπροφήτες.
Είμαι δίκαιος, δύο (2) δέχομαι δύο (2) αναιρώ. Ωραία μέχρι εδώ;

Έχω όμως κάτι ερωτησουλες…

1. Γιατί ο Χριστός ως Υιός του Θεού και ως ο μεγαλύτερος άνθρωπος που έζησε ποτέ δεν μας είπε ακριβώς την χρονολογία της Β΄ Παρουσίας Του ενώ εσείς – που δεν είστε ούτε οι Μεγαλύτεροι άνθρωποι που έζησαν ποτέ ούτε Υιοί του Θεού – την ξέρετε;
Αν την ήξερε ο Χριστός γιατί δεν την είπε ευθέως και σαφώς όπως η Σκοπιά και άφησε τόσους και τόσους μετά από Αυτόν, αιώνες τώρα, να ορίζουν ημερομηνίες παραπλανώντας τον κόσμο;
Γιατί άφησε ο Ιεχωβά τον Υιό του τόσα χρόνια – πριν να έρθει στη Γη έως τη χρονολογία που έδωσε η Σκοπιά – ανενημέρωτο; Μήπως Του είπε κάτσε εδώ να την μάθεις από την Σκοπιά!!!
Ποιος είναι πιο κοντά στον Ιεχωβά, ο Χριστός ο Υιός Του που δεν την ξέρει ή εσείς που την ξέρετε
Είναι ανώτερη η Σκοπιά από τον Χριστό;
Τι έχει περισσότερη αξία από τα δύο, η Α.Γ που μας αφήνει να συμπεράνουμε το πότε – εφόσον εσείς από την ΑΓ. βρήκατε την χρονολογία – η το περιοδικό Σκοπιά που γράφει ακριβώς την ημερομηνία;
Μα φυσικά η Σκοπιά διότι βρήκε την ημερομηνία !!!.Αν αυτό ισχύει τότε η ΑΓ. είναι ελλιπής!!!.
Και χρειάζεται η Α.Γ. την Σκοπιά για να την συμπληρώνει!!! συνεπώς οι συγγραφείς της Σκοπιάς είναι ανώτεροι από τους Ευαγγελιστές!!! Διότι οι Ευαγγελιστές δεν μπόρεσαν να το συμπεράνουν!!! Επειδή δεν κατάλαβαν την Α.Γ. όσο εσείς !!!
Τίθεται λοιπόν το ερώτημα, γιατί να διαβάσει κάποιος τη Α.Γ και να κινδυνέψει να κάνει λάθος ερμηνεία, ενώ μπορεί κάλλιστα να μάθει ασφαλέστερα και σίγουρα τα ίδια πράγματα και πιο έγκυρα μάλιστα από την Σκοπιά;
Μην ανησυχείτε καθόλου για το τι θα απαντήσετε…. Θα πλάσσω εγώ τώρα δυο ιστοριούλες που όταν τις διαβάσετε θα μου πείτε τύφλα νάχει η Σκοπιά μπροστά σου.
1η. Ο Χριστός ήξερε και δεν μας το είπε αλλά άφησε την Σκοπιά μέσα από την ερμηνεία της Α. Γραφής να το βρει. Εσκεμμένα λοιπόν δεν αποκάλυψε το πότε για να κάνει τη Σκοπιά Προφήτη και να της δώσει κύρος. Έτσι με αυτό τον τρόπο οι μετά τον Χριστό άνθρωποι θα αναγνωρίσουν τη Σκοπιά και θα πιστέψουν σ’ αυτή.
2η. Ο Χριστός όντως δεν ήξερε το πότε, γιατί ο Ιεχωβά δεν του το αποκάλυψε. Αργότερα όμως ο Ιεχωβά το αποκάλυψε στη Σκοπιά (έστειλε νέο φως).
Ο Χριστός τότε θεώρησε προσβλητικό να περιμένει από τη Σκοπιά να του πει πότε θα εμφανισθεί και ετσι αποφάσισε να εκδικηθεί τη Σκοπιά!!
Έτσι όταν η Σκοπιά είπε ότι το 1975 θα έλθει ο Χριστός τότε Αυτός δεν εμφανίστηκε επίτηδες με αποτέλεσμα η Σκοπιά να ρεζιλευτεί.
Αργότερα όταν προφήτευε η Σκοπιά για το 1914 τότε ο Χριστός ήλθε Αόρατος ενώ τον περίμεναν ΟΡΑΤΟ.
Τι να κάνει τότε η Σκοπιά είπε κι αυτή ότι ήλθε Αόρατος και είναι στον Ουρανό πάνω.
Ετσι άρχισε να κυβερνάει από τον Ουρανό. Ωραίες οι ιστοριούλες; Πως είπατε αυτά δεν τα λέει η Α.Γ;
Γιατί μήπως λέει τα δικά σας;;;

Ξαναρωτάω εγώ με τη σειρά μου. Πως ήλθε ο Χριστός αφού από τον Ουρανό δεν έφυγε. Τι σόι Δευτέρα Παρουσία είναι αυτή όταν εγώ δεν μπορώ να την δω; Μήπως εσείς οι ΜτΙ την εννοείται ως Δευτέρα Φαντασία…Μήπως πάθατε κι εσείς όπως οι Αυλικοί του Βασιλιά στο παραμύθι που ενώ ήταν γυμνός και νόμιζε ότι φορεί ρούχα αυτοί τον χειροκροτούσαν – από υποκρισία – λες και φόραγε στ’ αλήθεια. Μήπως νομίζετε ότι έγινε η Δευτέρα Παρουσία αλλά στην ουσία δεν έχει γίνει και απλά φωνάζετε ότι έγινε επειδή σας εξαναγκάζουν; Μήπως εδώ η Σκοπιά είναι ο Βασιλιάς που νομίζει ότι έγινε η Δευτέρα Παρουσία και εσείς οι Αυλικοί του που δεν της λέτε να συνέρθει επιτέλους;
Θα μου πείτε εσείς οι Ορθόδοξοι… ποιοι τον είδαν αόρατο;
Μα όλοι οι γέροι της σειράς του 1914 που πίστευαν ότι δεν θα πεθάνουν.

ΔΙΑΛΕΧΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ !!!

1. Η Προφητεία της Σκοπιάς πραγματοποιήθηκε κι ετσι ο Χριστός ήρθε το 1914 αοράτως. Αν ισχύει αυτό τότε τι είναι πιο βάσιμο να πιστέψω, εσάς που μου λέτε για Έναν Χριστό που ήρθε και δεν φαίνεται η την Α.Γ. που λέει ότι θα τον δουν όλοι όταν έρθει αλλά δεν γράφει ημερομηνία;
Μα φυσικά την Α.Γ διότι είναι πιθανόν ο Χριστός να μην ήρθε το 1914 και έτσι εσείς με κοροϊδέψατε ενώ η Α.Γ δεν μπορεί να με κοροϊδέψει για κάτι που δεν γράφει. Δεν γράφει το πότε θα έρθει δεν λέει π.χ. το 2012. Άρα δεν μπορεί να θεωρηθεί ανακριβής για κάτι που δεν ισχυρίζεται. Κανένας μας δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι λέει ψέματα ή αλήθεια για κάτι που δεν είπε, διότι απλά δεν το είπε

2. Ο Χριστός δεν ήξερε πότε θα εμφανισθεί ενώ η Σκοπιά ήξερε. Συγγνώμη αλλά τότε εσείς είστε ανώτεροι από τον Χριστό!!! Και η Σκοπιά Ανώτερη από την Α.Γ.

3. Η Α.Γ εγράφη λάθος και η Σκοπιά βασισμένη στην Α.Γ έκανε λάθος με την σειρά της περί χρονολογίας. Νο comments.

4. Η Α.Γ δεν είπε ακριβώς το πότε!!! και η ημερομηνία είναι Προφητεία της Σκοπιάς συνεπώς η Σκοπιά έκανε λάθος. Αν συμβαίνει το τελευταίο μήπως τότε σας ταιριάζει ο ρόλος του χωρίου: «ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΗ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΕΙΣ ΠΑΝ ΠΝΕΥΜΑ ΑΛΛΑ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΕ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΑΙ ΕΞΗΛΘΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΝ» 1 Ιωαν 4:1

Υ.Γ. Αρκετά με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά. Θα πάω σε ένα μοναστήρι για καμία 20αριά μέρες να βάλω τον Ηγούμενο εκεί να προβλέψει πότε θα γίνει η 2α Παρουσία. Ευκαιρία θα’ ναι για μένα να κοιτάξω τον εαυτό μου ούτως ώστε να αρέσω στο Θεό και όχι σε ορισμένους ανθρώπους. Σας χαιρετώ όλους.

Ο ολίγων ωρών φίλος του Χρήστου. 







ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου.

4.691 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   401 – 600 από 4691   Νεότερο›   Νεότερο»
Γιώργος είπε...

Inneranist
Ὅταν ἡ Ἁγία Γραφὴ λέει στὴν Γεννεση μία ἡμέρα δὲν ἐννοεῖ μία ἡμέρα δική μας ἀλλὰ μία περίοδο.
Ἄλλες φορὲς πάλι στὴν Καινὴ Διαθήκη λέει μία ἡμέρα καὶ εἶναι ὄντως μία ἡμέρα.


Συμφωνούμε λοιπόν για τη σημασία της 'ήμέρας' στην Α.Γ.

Πολλές φορές εννοεί την κατά γράμμα ημέρα.
Π.χ.
(Ματθαίος 6:34) "Αρκετό είναι για την κάθε ημέρα το δικό της κακό"
(Ιωνάς 4:7) "χάραξε η αυγή την επόμενη ημέρα"
(Ματθαίος 6:11) |"Δώσε μας σήμερα το ψωμί μας για αυτή την ημέρα"
(Ματθαίος 13:1) "Εκείνη την ημέρα ο Ιησούς... καθόταν κοντά στη θάλασσα"
(Ματθαίος 16:21) "την τρίτη ημέρα να εγερθεί"
(Ματθαίος 26:55) "Κάθε ημέρα καθόμουν στο ναό"

Γιατί και τα 1000 χρόνια της Βασιλείας του Χριστού να μην είναι κατά γράμμα, εφόσον σχεδόν όλες οι κάθε είδους αναφορές που περιλαμβάνουν τον αριθμό χίλια στην Α.Γ. είναι κατά γράμμα;
Π.χ.
(Εκκλησιαστής 6:6) "Ακόμη και αν υποθέσουμε ότι έζησε δύο φορές χίλια χρόνια και όμως δεν είδε το καλό, δεν πηγαίνουν όλοι στον ίδιο τόπο;"
(1 Χρονικών 19:6) "έστειλε ο Ανούν και οι γιοι του Αμμών χίλια τάλαντα ασήμι για να μισθώσουν άρματα και ιππείς"
(Ιώβ 42:12)"αυτός απέκτησε ... χίλια ζευγάρια βόδια και χίλια θηλυκά γαϊδούρια"
(Έσδρας 1:9-11) "χίλια ασημένια σκεύη ... χίλια άλλα σκεύη"

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Inneranist:

Δὲν προβλέψατε κάτι ὅμως
Ὅταν ὅλοι αὐτοὶ καταλάβουν στὴν Μέλλουσα ζωὴ ὅτι τοὺς κοροιδέψατε τότε ὁ Θεὸς ἴσως ἐπιτρέψει σὲ ὅλους αὐτοὺς νὰ σᾶς κυνηγᾶνε γιὰ 1000 χρόνια.
Ἔτσι γιὰ νὰ τιμωρηθεῖτε λοιπὸν θὰ σᾶς κυνηγᾶνε ὅλα τὰ θύματά σας!!!
12 Σεπτέμβριος 2009 11:52 μμ

Γιωργος’’
Πόσο έξω πέφτεις με το σκεπτικό σου!!!
Μόνο και μόνο που θα περάσουν στη Βασιλεία του Θεού θα χαίρονται με αιώνια χαρά και ευτυχία.

Ἐγὼ ἀγαπητέ μου δὲν πέφτω ἔξω διότι δὲν εἶπα ὅτι δὲν θὰ χαίρονται.
Πιὸ λιανὰ ἐγὼ εἶπα ὅτι θὰ διαψευσθοῦν ἐπειδὴ ἐσεῖς τοὺς τάξατε γεννήσεις παιδιῶν ποὺ δὲν θὰ τις βροῦν ἐπειδὴ δὲν Ὑπάρχει τεκνοποίηση στὴ Μέλλουσα Ζωή.
Ἂρα λοιπὸν τοὺς ἐμπαίζεται σὲ ἐτούτη τὴ ζωὴ ξέροντας τὸν πόνο τους!!!


Inneranist
Ἀφοῦ ἡ Ἁγία Γραφὴ δὲν λέει γιὰ τὴν σειρὰ τῆς Ἀναστάσεως(σύμφωνα μὲ τὸν δικό σας ἰσχυρισμό) γιατί ἐσεῖς οἱ Μτι λέτε ὅτι ἡ ἀνάσταση θὰ γίνει ἀντίστροφα μὲ τὸν χρόνο τοῦ θανάτου κάποιου.

Γιωργος’’
Επειδή απλώς είναι λογικό.

Μὴν μᾶς τρελάνεις πάλι σὲ παρακαλῶ.
Τὸ ὅτι δὲν λέει γιὰ σειρὰ σημαίνει τὸ ἀκριβῶς ἀντίθετο ἀπὸ αὐτὸ ποὺ λὲς ἐσὺ λογικό.
Δὲν θὰ ὑπάρξει σειρὰ ἐπειδὴ δὲν τὴν ἀναφέρει (ὅπως πολὺ σωστὰ εἶπες σὲ προηγούμενο σχόλιό σου).

Δὲν εἶναι δημόσια ὑπηρεσία ὁ Οὐρανὸς νὰ κλείσει ραντεβοὺ μὲ τὸν ἄνθρωπο πότε θὰ τὸν Ἀναστήσει.

Ἔλεος!!!

Τὸ θέλεις ἀλλιῶς.Ἀκόμη καὶ λογικὸ νὰ ἦταν δὲν ἀποτελεῖ διδασκαλία τῆς Ἅγιας Γραφῆς ἀλλὰ διδασκαλία τῆς Σκοπιᾶς.
Ἐσεῖς δὲν μᾶς λέτε ὅτι μιλᾶτε μέσα ἀπὸ τὴν Ἅγια Γραφή!!! !!!


Βιβλίο των Μτι «Επιβίωση σε μια Νέα Γη»
Σελ 147
(1)Οι πεποιθησεις των Μαρτύρων του Ιεχωβά βασίζονται όλες στη Βίβλο-όχι απλώς σε μεμονωμένα εδάφια αλλά σ’ολόκληρο το Λόγο του Θεού. Αντί να διδάσκουν πράγματα που είναι δικής τους επινόησης οι Μάρτυρες του Ιεχωβά απαντούν σε ερωτήματα δείχνοντας τι λέει η Βίβλος.Τιμούν τον Ιεχωβά με το να αφήσουν αυτόν να μιλάει. (Παράβαλε Ιωάν.ζ΄ 16-18).

Ἐπιτέλους τιμῆστε καὶ λίγο τὸν Ἰεχωβᾶ μὲ τὸ νὰ τὸν ἀφήσετε νὰ μιλήσει!!! !!!

Ανώνυμος είπε...

Inneranist
Ὅταν ἡ Ἁγία Γραφὴ λέει στὴν Γεννεση μία ἡμέρα δὲν ἐννοεῖ μία ἡμέρα δική μας ἀλλὰ μία περίοδο.
Ἄλλες φορὲς πάλι στὴν Καινὴ Διαθήκη λέει μία ἡμέρα καὶ εἶναι ὄντως μία ἡμέρα.

Γιωργος’’
Συμφωνούμε λοιπόν για τη σημασία της 'ήμέρας' στην Α.Γ.

Εὐχαριστῶ ποὺ συμφωνοῦμε ὡς πρὸς τὸν Ὁρισμὸ τῆς ἡμέρας.

Μὲ χαροποιεῖ ἰδιαίτερα αὐτό.

Ὅπως λοιπὸν ἡ λέξη ἡμέρα δὲν ὁρίζεται χρονικὰ σὲ σταθερὴ βάση ἔτσι καὶ τὰ 1000 ἔτη δὲν ὁρίζονται ἤ ἂν θέλεις δὲν μποροῦμε νὰ τὰ ἐκλάβουμε κατὰ γράμμα ὡς 1000 ἔτη.
Πιὸ λιανὰ ἡ ἀποδοχὴ τῆς λέξεως «1000 ἔτη» ὡς 1000 ἔτη δὲν μπορεῖ νὰ ἐκληφθεῖ ἐπειδὴ ὅταν ἡ ἡμέρα ὁρίζεται σὲ ἀναφορὰ μὲ τὸν Θεὸ ποτὲ δὲν ξέρουμε ὅτι εἶναι ὄντως μία δική μας ἡμέρα.
Ἀντίθετα ἔχουμε ἀποδείξεις ὅτι δὲν εἶναι μία ἡμέρα ὅπως στὴν Γέν. ἀλλὰ καὶ ἀλλοῦ ποὺ ὁρίζεται ὡς ἡμέρα Θεοῦ.

Ὁμοίως καὶ τὰ Χίλια ἔτη ἔχουν διαφορετικὴ ἔννοια

Ἐπικαλέστηκες τὸ χωρίο
(Ψαλμός 90:4) "χίλια [κατά γράμμα] χρόνια είναι ενώπιόν σου σαν το χθες που έχει περάσει Και σαν φυλακή της νύχτας"
Κοίτᾳ ἐδῶ τί συμπέρασμα βγαίνει

Χίλια χρόνια ἐνώπιόν σου εἶναι σὰν τὸ χθὲς
Χίλια χρόνια ἐνώπιόν σου εἶναι Καί σὰν φυλακὴ τῆς νύχτας

Ἡ φυλακὴ τῆς νύχτας εἶναι 4 ὧρες ἐδῶ ποὺ λέει ὁ ψαλμῳδὸς
Τὸ χθὲς ὅμως εἶναι μία ἡμέρα δηλ 24 ὧρες.
Ἂς τὸ δοῦμε ἑρμηνευτικὰ
Ότι χίλια έτη εν οφθαλμοίς σου Κύριε ως η ημέρα η εχθες ητις διήλθε και φυλακή εν νυκτι.
Ὁ στίχος αὐτὸς ἔχει τὴν ἔννοια τῆς παρακλήσεως καὶ συνεχίζει μὲ τὸν προηγούμενο.
Παρακαλάει λοιπὸν ὁ ψαλμῳδὸς καὶ λέει( Ἰδοὺ μία χιλιετία γιὰ ἐσένα Κύριε εἶναι πρᾶγμα τόσο ἀσήμαντο ὅσον ἡ χθεσινὴ εἰκοσιτετράωρος ἡμέρα μᾶλλον ὡς ἡ τετράωρος φυλακὴ τῆς νυκτός).
Τετράωρος φυλακὴ ἐννοεῖ 4 ὧρες.
Ἐπίσης φυλακὴ λέγεται στὴν Κ.Δ ἡ σκοπιὰ (ὄχι ἡ Ἑταιρεία) ποὺ κάνουν οἱ Ρωμαῖοι οἱ ὁποῖοι εἶχαν χωρίσει τὴν ἡμέρα σὲ φυλακὲς
( μεσονυκτικον, οψια, αλεκτωροφωνια, τριτη ωρα, εκτη κ.λ.π).
Μὲ λίγα λόγια φυλακὴ εἶναι μία ὁρισμένη χρονικὴ περίοδος.

Ὁ Ψαλμῳδὸς λοιπὸν λέει τὰ 1000 ἔτη τοῦ Θεοῦ εἶναι σὰν τὸ χθὲς (ἡμέρα) ἀλλὰ καὶ σὰν φυλακὴ (βάρδια-σκοπιά-ἡμερινο χρονικὸ διάστημα) μικρότερη τῆς ἡμέρας.

Ἄρα λοιπὸν δὲν μποροῦν τὰ 1000 ἔτη νὰ εἶναι πραγματικὰ διότι ἰσοδυναμοῦν μὲ δύο ἄνισα μεγέθη τὴν Ἡμέρα καὶ τὴν τετράωρη Φυλακὴ τῆς Νυκτός.

Τέλος πάντων δὲν περιμένω νὰ δεχθεῖς αὐτὰ ποὺ ἀναφέρω.Εἶπα καὶ σὲ ἄλλο σχόλιό μου.
Ἐσὺ πᾶρε τὰ 1000 ἔτη ὡς πραγματικὰ ἀφοῦ αὐτὸ σὲ ἱκανοποιεῖ!!!

Ἐγὼ νόμιζα ὅτι ἐδῶ στὸ blog συζητοῦν σοβαρὰ μὲ ἀναφορὰ στὴν Ἁγία Γραφή.
Ἐσὺ χρησιμοποιεῖς τὴν Ἁγία Γραφὴ ὅποτε θέλεις καὶ πάντοτε μετὰ ἀπὸ τὶς δικές σου σκέψεις.
Τί θὰ συζητήσουν ἐδῶ οἱ bloggers τὴν Ἁγία Γραφὴ ἤ τὶς προσωπικές σου ἀπόψεις ἐπὶ τῶν θεμάτων τῆς Ἁγίας Γραφῆς!!!

Χρόνο γιὰ χάσιμο ἐγὼ δὲν ἔχω εἰδικὰ μὲ τὶς προσωπικές σκέψεις- ἀπόψεις κανενὸς!!! !!!

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος

Αγαπητε Γιωργο

Η απαντηση σου στα λιγα ζητηματα που σου εθεσα ηταν αρετα μακροσκελης και εν πολλοις ανουσια. Αντιπαρεχομαι δε ως γελοια τα σχολια σου περι πρωτοπλαστων και κινητων τηλεφωνων.

Μην λησμονεις δε, οτι τα πολλα λογια ειναι φτωχεια.

Αγαπητε επιμενω οτι μπορει να σωθει ο ανθρωπος και χωρις τη γνωση της Γραφης. Ο Ευαγγελιστης λεγει οτι "ο πιστευσας και βαπτισθεις σωθησεται". Μπορει λοιπον να σωθει αν πιστευσει εις το ονομα του Χριστου, χωρις να εχει διαβασει καν την Π.Δ. ή τις επιστολες του Παυλου.

Σκεψου οτι ο ληστης ο συσταυρωθεις με τον Χριστο σωθηκε μονο με ενα "μνησθητι μου Κυριε" που ειπε στον Ιησου.
Δεν ξερω αν ειχε καν γνωση τι ηταν η Π.Δ.
Τι λες επ αυτου;

Πως σωθηκε ο ληστης; με την γνωση της Γραφης ή με την πιστη του στο οτι ο Χριστος ειναι ο Σωτηρας και Λυτρωτης του κοσμου;

Και επαναλαμβανω λιγα λογια και σταρατα.

με ειλικρινεις χαιρετισμους

Θεοδωρος.

Γιώργος είπε...

Θεόδωρος:
"Σκεψου οτι ο ληστης ο συσταυρωθεις με τον Χριστο σωθηκε μονο με ενα "μνησθητι μου Κυριε" που ειπε στον Ιησου.
Δεν ξερω αν ειχε καν γνωση τι ηταν η Π.Δ. Τι λες επ αυτου;
Πως σωθηκε ο ληστης; με την γνωση της Γραφης ή με την πιστη του στο οτι ο Χριστος ειναι ο Σωτηρας και Λυτρωτης του κοσμου;"

Ποιός σου είπε ότι ο Ληστής 'σώθηκε';
Κάνεις λάθος.
Ο Χριστός τον υοσχέθηκε να είναι μαζί του στον παράδεισο.
Πότε;
Όταν θα γίνει η ανάσταση 'δικαίων και αδίκων' (Ιωάννης 5:28,29)
Ο ληστής δεν ήταν μαθητής του Χριστού. Ηταν κακοποιός.
Δεν ήταν βαφτισμένος Χριστιανός.
Συνεπώς συγκαταλέγεται στους 'άδικους'.
Θα αναστηθεί στον παράδεισο στη γη.

Στην ανάσταση θα του δοθεί ευκαιρία να μάθει για κάθε λεπτομέρεια του σκοπού του Θεού.

Συνεπώς ΔΕΝ σώθηκε όπως δεν σώθηκαν και όλοι οι άδικοι που ΘΑ αναστηθούν. Όλους αυτούς θα τους δοθεί ευκαιρία να 'σωθούν' στη Χιλιετή Βασιλεία του Χριστού.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Θεόδωρος:
Ο Ευαγγελιστης λεγει οτι "ο πιστευσας και βαπτισθεις σωθησεται"

1.
Με αυτό που γράφεις 'χτυπάς' το νηπιοβαφτισμό επειδή ένα νήπιο ούτε καν καταλαβαίνει τι θα πεί Θεός, Χριστός, αλήθεια, πίστη, Βάφτισμα.
Ένα νήπιο δεν μπορεί να πιστεύσει εφόσον δεν καταλαβαίνει. Συνεπώς το νηπιοβάφτισμα είναι άκυρο λόγω έλλειψης πίστης.
2.
Ο Χριστός είπε:
"ὁ δὲ ὑπομείνας εἰς τέλος οὗτος σωθήσεται" (Ματθ. 24:13)

Άρα ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ το 'πίστη+βάφτισμα=σωτηρία'

Πρέπει να επακολουθήσουν και ΕΡΓΑ, επειδή η πίστη χωρίς έργα είναι ΝΕΚΡΗ, μάταιη και κενή / άδεια / χωρίς αξία και χωρίς νόημα:
Ιάκωβος 2:17
"ἡ πίστις, ἐὰν μὴ ἔχῃ ἔργα, νεκρά ἐστιν καθ' ἑαυτήν"
Ιάκωβος 2:20
"θέλεις δὲ γνῶναι, ὦ ἄνθρωπε κενέ, ὅτι ἡ πίστις χωρὶς τῶν ἔργων ἀργή ἐστιν;"

[Ένα νήπιο που το βαφτίζουν υποχρεωτικά
χωρίς να ξέρει
χωρίς να πιστεύει και
χωρίς ΕΡΓΑ συνοδευτικά της πίστης
ΤΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ το δικαίωμα της προσωπικής απόφασης να βαφτιστεί ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΣΕΙ]
3.
Ο απόστολος Παύλος θεόπνευστα έγραψε πως - ενεργώντας με συγκεκριμένο τρόπο - θα σωζόταν ο ήδη πιστός και βαφτισμένος Τιμόθεος:
Α Τιμ. 4:16
"τοῦτο γὰρ ποιῶν καὶ σεαυτὸν σώσεις"

Συνεπώς αυτό που γράφεις δεν ισχύει όταν δεν περιλαμβάνονται και τα υπόλοιπα ΠΟΥ ΑΝΆΦΕΡΕΙ Η ΓΡΑΦΗ.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Inneranist:
"Ἀκόμη καὶ λογικὸ νὰ ἦταν δὲν ἀποτελεῖ διδασκαλία τῆς Ἅγιας Γραφῆς ἀλλὰ διδασκαλία τῆς Σκοπιᾶς."

Η αναφορά για κάτι ότι είναι 'λογικό' δεν σημαίνει ότι αποτελεί διδασκαλία - ούτε της Γραφής ούτε της 'Σκοπιάς'.

Απλώς πρόκειται για ένα λογικό συμπέρασμα με βάση όλη την κατανόηση για το σκοπό του Θεού.

Γιώργος είπε...

Inneranist:
"Ἐπικαλέστηκες τὸ χωρίο
(Ψαλμός 90:4) "χίλια [κατά γράμμα] χρόνια είναι ενώπιόν σου σαν το χθες που έχει περάσει Και σαν φυλακή της νύχτας"
Κοίτᾳ ἐδῶ τί συμπέρασμα βγαίνει
Χίλια χρόνια ἐνώπιόν σου εἶναι σὰν τὸ χθὲς
Χίλια χρόνια ἐνώπιόν σου εἶναι Καί σὰν φυλακὴ τῆς νύχτας
Ἡ φυλακὴ τῆς νύχτας εἶναι 4 ὧρες ἐδῶ ποὺ λέει ὁ ψαλμῳδὸς
Τὸ χθὲς ὅμως εἶναι μία ἡμέρα δηλ 24 ὧρες.
Ἂς τὸ δοῦμε ἑρμηνευτικὰ
Ότι χίλια έτη εν οφθαλμοίς σου Κύριε ως η ημέρα η εχθες ητις διήλθε και φυλακή εν νυκτι.
...Παρακαλάει λοιπὸν ὁ ψαλμῳδὸς καὶ λέει( Ἰδοὺ μία χιλιετία γιὰ ἐσένα Κύριε εἶναι πρᾶγμα τόσο ἀσήμαντο ὅσον ἡ χθεσινὴ εἰκοσιτετράωρος ἡμέρα μᾶλλον ὡς ἡ τετράωρος φυλακὴ τῆς νυκτός).
Τετράωρος φυλακὴ ἐννοεῖ 4 ὧρες."


Γιώργος:
Να σου φέρω ένα παράδειγμα:
Δίνουν σε κάποιον 1000 Ευρώ.
Αν αυτός ο κάποιος είναι:
1.
πάμπλουτος: τα 1000 Ευρώ τα θεωρεί 'πενταροδεκάρες' / μηδαμινό ποσό / σχεδόν 'τίποτα' / 'ψίχουλα'
2.
πλούσιος: τα 1000 Ευρώ τα θεωρεί 'ψιλά' / 'κάτι είναι'
3.
φτωχός: τα 1000 Ευρώ τα θεωρεί 'σημαντικό ποσό' / 'αρκετά χρήματα'
4.
φτωχότατος: τα 1000 Ευρώ τα θεωρεί 'μεγάλο ποσό' / 'πολλά χρήματα'

Το 'σταθερό ποσό' των 1000 Ευρώ αλλιώς το 'υπολογίζει'
ο πάμπλουτος
ο πλούσιος
ο φτωχός
ο φτωχότατος.

Έτσι και τα 1000 χρόνια: αλλιώς μετρούν για τον Θεό και αλλιώς για τον άνθρωπο.

Το να ειπωθεί λοιπόν ότι:
(Ψαλμός 90:4)
"χίλια [κατά γράμμα ανθρώπινα] χρόνια είναι ενώπιόν σου
σαν το χθες που έχει περάσει Και
σαν φυλακή της νύχτας"

σημαίνει ότι τα 1000 χρόνια για τον Θεό που εξουσιάζει στο χρόνο - σαν τον πάμπλουτο του παραδείγματος -
είναι 'ψίχουλα' ('σαν το χθές'),
είναι πάρα πολύ λίγα / 'μηδαμινά' ('φυλακή νυχτός')
ενώ για τον άνθρωπο (που είναι 'φτωχός / φτωχότατος' από χρόνια) τα 1000 χρόνια είναι 'σημαντικά' / 'πολλά'.

Έτσι τα 1000 χρόνια της Βασιλείας του Χριστού είναι μια 'μεγάλη' / υπολογίσιμη χρονική περίοδος για τον άνθρωπο ώστε να υπάρχει επαρκώς διαθέσιμος χρόνος για να τελειοποιηθεί.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Inneranist:
Δὲν προβλέψατε κάτι ὅμως
Ὅταν ὅλοι αὐτοὶ καταλάβουν στὴν Μέλλουσα ζωὴ ὅτι τοὺς κοροιδέψατε τότε ὁ Θεὸς ἴσως ἐπιτρέψει σὲ ὅλους αὐτοὺς νὰ σᾶς κυνηγᾶνε γιὰ 1000 χρόνια.
Ἔτσι γιὰ νὰ τιμωρηθεῖτε λοιπὸν θὰ σᾶς κυνηγᾶνε ὅλα τὰ θύματά σας!!!
12 Σεπτέμβριος 2009 11:52 μμ

Γιωργος:
Πόσο έξω πέφτεις με το σκεπτικό σου!!!
Μόνο και μόνο που θα περάσουν στη Βασιλεία του Θεού θα χαίρονται με αιώνια χαρά και ευτυχία.

Inneranist:
Ἐγὼ ἀγαπητέ μου δὲν πέφτω ἔξω διότι δὲν εἶπα ὅτι δὲν θὰ χαίρονται.
Πιὸ λιανὰ ἐγὼ εἶπα ὅτι θὰ διαψευσθοῦν ἐπειδὴ ἐσεῖς τοὺς τάξατε γεννήσεις παιδιῶν ποὺ δὲν θὰ τις βροῦν ἐπειδὴ δὲν Ὑπάρχει τεκνοποίηση στὴ Μέλλουσα Ζωή.
Ἂρα λοιπὸν τοὺς ἐμπαίζεται σὲ ἐτούτη τὴ ζωὴ ξέροντας τὸν πόνο τους!!!

Γιώργος:
Ο Θεός δεν θα στερήσει κάτι καλό από τα πιστά πλάσματά του.

Ίσως να φαίνεται 'λογικό' να μη τεκνοποιούν οι αναστημένοι στη γη (ενω στον ουρανό δεν υπάρχει τεκνοποίηση) ως γενικός κανόνας.

Ο Θεός έκανε στο παρελθόν 'επιλεγμένες' επεμβάσεις στο ζήτημα των γεννήσεων (οικογένειες Αβραάμ/Σάρρα, Ιωσήφ/Μαρία) χωρίς να μεταβάλει γενικούς κανόνες τεκνοποίησης.

Η διαφορά μας όμως έγκειται στο ότι
η γενική ανάσταση 'δικαίων' (συμπεριλαμβανομένων όλων των πριν τον Χριστό και μετά μόνο των 'άλλων προβάτων')
και 'αδίκων'
θα γίνει στη γη υπό τη Βασιλεία του Χριστού,
ενώ η 'πρώτη ανάσταση' (που αφορά ήδη 'δεδικαιωμένους' - όλοι οι 'χρισμένοι' [εκ των 144.000] Χριστιανοί) είναι στον ουρανό για τη συμμετοχή τους ως συμβασιλείς με τον Χριστό.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Inneranist:
Ἀφοῦ ἡ Ἁγία Γραφὴ δὲν λέει γιὰ τὴν σειρὰ τῆς Ἀναστάσεως(σύμφωνα μὲ τὸν δικό σας ἰσχυρισμό) γιατί ἐσεῖς οἱ Μτι λέτε ὅτι ἡ ἀνάσταση θὰ γίνει ἀντίστροφα μὲ τὸν χρόνο τοῦ θανάτου κάποιου.

Γιωργος:
Επειδή απλώς είναι λογικό.

Inneranist:
Μὴν μᾶς τρελάνεις πάλι σὲ παρακαλῶ.
Τὸ ὅτι δὲν λέει γιὰ σειρὰ σημαίνει τὸ ἀκριβῶς ἀντίθετο ἀπὸ αὐτὸ ποὺ λὲς ἐσὺ λογικό.
Δὲν θὰ ὑπάρξει σειρὰ ἐπειδὴ δὲν τὴν ἀναφέρει (ὅπως πολὺ σωστὰ εἶπες σὲ προηγούμενο σχόλιό σου).
Δὲν εἶναι δημόσια ὑπηρεσία ὁ Οὐρανὸς νὰ κλείσει ραντεβοὺ μὲ τὸν ἄνθρωπο πότε θὰ τὸν Ἀναστήσει.
Ἔλεος!!!

Γιώργος:
Στο προηγούμενο σχόλιό μου είπα για τη διαφορά:
Δεν μίλησα για την 'πρώτη ανάσταση' στον ουρανό αλλά για τη γενική ανάσταση 'δικαίων και αδίκων' στη γη υπό τη Χιλιετή Βασιλεία του Χριστού.

Επειδή στη γη θα γίνει 'υποδοχή' των νεκρών που θα αναστηθούν, γι' αυτό είπα ότι είναι λογικό - και εύλογο - το να αναστηθούν αρχίζοντας από τους τελευταίους που πέθαναν ώστε να μην υπάρχει με τους ζωντανούς 'χάσμα γενεών', χάσμα γλωσσικό, χάσμα πολιτιστικό και χάσμα νοοτροπίας αλλά και έλλειψη 'γνωριμίας' των παιδιών προς τους γονείς τους γενικά. [Δηλαδή ανασταίνεται πρώτα ο γιός, θα γνωρίσει τον πατέρα του όταν θα αναστηθεί μετά και εκείνος με τη σειρά τον δικό του πατέρα κλπ]

Φυσικά αυτά δεν ισχύουν για την ανάσταση των 144.000 στον ουρανό.

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Inneranist

Γιωργος’’
Γιατί και τα 1000 χρόνια της Βασιλείας του Χριστού να μην είναι κατά γράμμα, εφόσον σχεδόν όλες οι κάθε είδους αναφορές που περιλαμβάνουν τον αριθμό χίλια στην Α.Γ. είναι κατά γράμμα;

Ἐδῶ τὸ θέμα μας εἶναι σὲ σχέση μὲ ποιὸν μπαίνουν ἐνώπιον τὰ χίλια χρόνια.

Ἐνώπιον τοῦ Θεοῦ τὰ χίλια ἔτη εἶναι Συμβολικὰ καὶ ὄχι πραγματικά.

Γιὰ τὶς κάθε εἴδους ἀναφορὲς δεσμεύομαι νὰ σοῦ ἐξηγήσω σὲ ἄλλο σχόλιο ποιὰ διαφορὰ ὑπάρχει.

Ἐπικαλέστηκες τὸ χωρίο
(Ψαλμός 90:4) "χίλια [κατά γράμμα] χρόνια είναι ενώπιόν σου σαν το χθες που έχει περάσει Και σαν φυλακή της νύχτας"

Κοίτᾳ ἐδῶ τί συμπέρασμα βγαίνει
1ον Χίλια χρόνια ἐνώπιόν σου εἶναι σὰν τὸ χθὲς
2ον Χίλια χρόνια ἐνώπιόν σου εἶναι Καί σὰν φυλακὴ τῆς νύχτας
3ον Ἡ ἡμέρα εἶναι μεγαλύτερο διαστήματα ἀπὸ τὴν Φυλακὴ τῆς νυκτὸς

Ἡ Ἁγία Γραφὴ λέει ὅτι τὰ 1000 ἔτη ἐνώπιον τοῦ Θεοῦ εἶναι καὶ 24 ὧρες(ἡμέρα) καὶ λιγότερο ἀπὸ 24 ὧρες(φυλακὴ τῆς νυκτός).
Δὲν μπορεῖ τὰ 1000 ἔτη νὰ ταυτίζονται μὲ 2 πραγματικὰ διαφορετικὰ χρονικὰ διαστήματα μεταξύ τους.
Ἂν εἶναι πραγματικὰ τὰ 1000 χρόνια τότε ΠΡΕΠΕΙ νὰ εἶναι ἴσα ἤ μὲ τὴν Ἡμέρα ἤ μὲ τὴν Φυλακὴ τῆς νύκτας!!!

Ὁπωσδήποτε ἡ Ἁγία Γραφὴ δέχεται σὲ αὐτὸ τὸ χωρίο καὶ τὶς δύο ἐκδοχες(1ον ,2ον).

Μόνο στὴν περίπτωση ποὺ εἶναι συμβολικὰ τὰ 1000 χρόνια τότε στέκεται ἑρμηνευτικὰ τὸ χωρίο καὶ δὲν ἔρχεται σὲ σύγκρουση μὲ τὸ χωρίο (2 Πέτρου 3:8-10) "μία ημέρα είναι για τον Ιεχωβά σαν χίλια [κατά γράμμα] χρόνια και χίλια [κατά γράμμα] χρόνια σαν μία ημέρα)

Στέκεται τὸ χωρίο μόνον ἂν ἐκλάβουμε μὲ συμβολικὴ ἔννοια τὰ 1000 ἔτη τὰ ὁποῖα μποροῦν νὰ προσδιορισθοῦν εἴτε ὡς ἡμέρα εἴτε ὡς φυλακὴ τῆς νυκτὸς ἐδῶ ὅπως ἀκριβῶς ἡ Ἔννοια ἡμέρα προσδιορίζεται συμβολικὰ καὶ ὡς (24 ὧρες Κ.Δ) καὶ ὡς μία περίοδος χρονικὴ (Γένεση) διάφορη τῆς ἡμέρας!!!

Ἀλλὰ ἂν τὸ ἐκλάβουμε ὅτι τὰ 1000 ἔτη εἶναι ἴσα με 24 ὧρες (μία ἡμέρα) + φυλακὴ νυκτὸς(πραγμ.ἔννοια) τότε μιλᾶμε γιὰ μεγαλύτερο διάστημα τῆς μιᾶς ἡμέρας καὶ αὐτὸ ἔρχεται σὲ ἀντίθεση μὲ τὸ χωρίο (2 Πέτρου 3:8-10) "μία ημέρα είναι για τον Ιεχωβά σαν χίλια [κατά γράμμα] χρόνια και χίλια [κατά γράμμα] χρόνια σαν μία ημέρα) πού λέει ὅτι μία ἡμέρα(24 ὧρες) εἶναι σὰν 1000 ἔτη.

Ἂν πάλι θεωρήσουμε τὰ 1000 ἔτη ἴσα μὲ τὴν «φυλακὴ τῆς νυκτός»(πραγμ.ἔννοια) τότε δὲν εἶναι ἴσα μὲ τὴν ἡμέρα (24 ὧρες) καὶ ἐρχόμαστε σὲ ἀντίθεση μὲ τὸ χωρίο(2 Πέτρου 3:8-10) "μία ημέρα είναι για τον Ιεχωβά σαν χίλια [κατά γράμμα] χρόνια και χίλια [κατά γράμμα] χρόνια σαν μία ημέρα).

Ἐν τέλει ἡ παρουσία τοῦ «Καὶ σὰν φυλακὴ τῆς νύχτας» στὸ χωρίο διαλύει τὶς αἰτιάσεις σου ὅτι τὰ 1000 ἔτη εἶναι πραγματικὸ χρονικὸ διάστημα.

Ἀντίθετα ἡ συμβολικὴ ἔννοια τῶν 1000 ἐτῶν στὸν Ψαλμὸ 90:4 (ἐμπερικλείει τό χωρίο Β΄ Πέτρου 3:8-10) ἐπειδὴ συμφωνεῖ μὲ αὐτό ὅτι 1000 ἔτη εἶναι σὰν μία ἡμέρα) καὶ ἐπιπλέον προσθέτει ἀκόμη μία συμβολικὴ θεώρηση τῶν 1000 ἐτῶν ὡς Φυλακὴ τῆς νυκτός.

Σοὺ ἔδειξα ὅτι τὰ 1000 ἔτη δὲν προσδιορίζονται μόνον ὡς μία ἡμέρα ἐνώπιον τοῦ Θεοῦ.
Πιὸ λιανὰ ὁ συμβολισμὸς συμφωνεῖ μὲ ὅλα τὰ μεγέθη!!! ΕΝΩ ὁ πραγματικὸς ὄχι!!!.

Σὲ εὐχαριστῶ διότι εἶναι τὸ μόνο θέμα(Χιλιετής Βασιλεία) ποὺ μοῦ παρέθεσες Γραφικὰ Χωρία καὶ ἔτσι ἡ συζήτηση ἔγινε μέσα ἀπὸ αὐτά.
Ἡ διαφωνία μας εἶναι ξεκάθαρη διότι ἐσυ ἐκλαμβάνεις τὰ 1000 ἔτη ὡς Πραγματικὰ ἐνῶ ἐγὼ τὰ ἐκλαμαβανω ὡς Συμβολικά.

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος

Διαβαζοντας, αγαπητε Γιωργο, τις απαντησεις σου οχι μονο σε μενα αλλα και σε αλλους κυριους, βλεπω τελικα οτι η παραδοξολογια των χιλιαστων στο προσωπο σου, δεν εχει ορια. Μπορεις να κατασκευασεις τα πιο ευφανταστα σεναρια μονο και μονο για να αμαυρωσεις την αληθεια του Ευαγγελιου. Ερχεσαι σε αντιθεση με τον ιδιο τον Χριστο που λεει στον ληστη "σημερον μετ' εμου εση εν τω παραδεισω" για να μου πεις οτι δεν σωθηκε ο ληστης.

Μα επιτελους αγαπητε, ΣΥΝΕΛΘΕ!!! λες ο ληστης να ειναι με το Χριστο στον παραδεισο και να μην ειναι σωσμενος; Ελεος επιτελους τι αλλο θα πεις; Που τα βρηκες αυτα γραμμενα;

Ποιος σου ειπε οτι ο νηπιοβαπτισμος δεν ειναι γνωστος κατα την αποστολικη περιοδο. Αγαπητε και κατα την πρωιμη χριστιανικη εποχη εχουμε και βαπτισματα ενηλικων αλλα και νηπιων.

Για παραδειγμα οταν εβαπτισθη υπο του Παυλου και του Σιλα ο δεσμοφυλαξ και οι αυτου παντες(Πραξ. 16, 33) δηλαδη η οικογενεια του απεκλεισθησαν τα παιδια που ειχαν;

Επισης ο Παυλος λεει οτι εβαπτισε τον Σταφανα οικον (Α.Κορ. 1,16) δηλαδη ολη την οικογενεια, σκεψου δε οτι τοτε οι οικογενειες ηταν πατριαρχικες, δηλαδη πατερας παιδια εγγονια και μαλιστα πολλα διοτι η πολυτεκνια θεωρειτο ευλογια. Αρα βλεπεις πως ο νηπιοβαπτισμος δεν ειναι αγνωστος στην Κ.Δ.

Ποιος σου ειπε οτι μονο τους ενηλικους αφορα το βαπτισμα. Οταν μιλησε ο Πετρος κατα την ημερα της Πεντηκοστης οι ακροατες ηταν ολοι ενηλικες; και μετα οταν βαπτισθηκαν ο Πετρος ζητουσε ληξιαρχικη πραξη γεννησεως για να πιστοποιηθει η ηλικια και μετα βαπτιζε;
Δηλαδη αν συμβει να πεθανει καποιος πριν τα 18 του χρονια πρεπει να παει στην κολαση αφου δεν θα εχει δυνατοτητα βαπτισμου;

Ποιος επισης σου ειπε οτι η σωτηρια ειναι υποθεση καταννοησης της Βιβλου; Αν ειναι ετσι οπως λες και κοπτεσαι μαλιστα επ αυτου τι θα γινει με τους διανοητικα καθυστεριμενους; θα καιγονται στην κολαση ε;

Η σωτηρια ειναι υποθεση της πιστεως και της χαριτος του Θεου χωρις αυτα δεν υπαρχει σωτηρια και μαλιστα μονο με το να εχεις στο τραπεζακι του σαλονιου σου την Κ.Δ. και να την ερμηνευεις οπως θελεις παραχαρασσοντας και αλοιωνοντας τα νοηματα της.

Η σωτηρια επιτυγχανεται εν Χριστω Ιησου και βεβαια μπορω αν θες να το αποδειξω και μαλιστα βασει της Κ.Δ.

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος

και συνεχιζουμε.....
λες:
Ένα νήπιο που το βαφτίζουν υποχρεωτικά
χωρίς να ξέρει
χωρίς να πιστεύει και
χωρίς ΕΡΓΑ συνοδευτικά της πίστης
ΤΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ το δικαίωμα της προσωπικής απόφασης να βαφτιστεί ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΣΕΙ]

επισης αγαπητε ενα νηπιο το ταιζουμε του δινουμε να πιει γαλα και νερο παρολο που δεν ξερει οτι ειναι απαραιτητο να φαει για να διατηρηθει στη ζωη. Χωρις επισης να το ρωτησουμε αν του αρεσει ή οχι το γαλα.

Και αν τα κανουμε αυτα για να το διατηρησουμε στη βιολογικη ζωη δεν πρεπει να κανουμε και ο,τι πρεπει για να το ετοιμασουμε για την αιωνιο ζωη;

αυτα για την ωρα σκεψου και αν θες μου απαντας, οχι βεβαια για να πεις οτι απαντησες, αλλα για να προαχθει ο διαλογος επι τη βασει της αληθειας.

θεοδωρος.

Ανώνυμος είπε...

Inneranist

Ἀφοῦ ἡ Ἁγία Γραφὴ δὲν λέει γιὰ τὴν σειρὰ τῆς Ἀναστάσεως(σύμφωνα μὲ τὸν δικό σας ἰσχυρισμό) γιατί ἐσεῖς οἱ Μτι λέτε ὅτι ἡ ἀνάσταση θὰ γίνει ἀντίστροφα μὲ τὸν χρόνο τοῦ θανάτου κάποιου.

Γιωργος΄΄
Επειδή απλώς είναι λογικό.
[Δηλαδή ανασταίνεται πρώτα ο γιός, θα γνωρίσει τον πατέρα του όταν θα αναστηθεί μετά και εκείνος με τη σειρά τον δικό του πατέρα κλπ]
Φυσικά αυτά δεν ισχύουν για την ανάσταση των 144.000 στον ουρανό.

Ἐπαναλαμβάνω ὅτι ἡ Ἁγία Γραφὴ δὲν μιλάει γιὰ 1η καὶ 2η Ἀνάσταση οὔτε γιὰ σειρά!!!
Αὐτὰ εἶναι λογικὰ συμπεράσματα τῆς Σκοπιᾶς καὶ δικά σου καὶ καλὸ εἶναι νὰ μείνουν δικά σας μόνον.
Ἂν τὰ θεωρεῖτε λογικὰ πιστέψτε τα.
Σᾶς ὑπενθυμίζω γιὰ πολλοστὴ φορὰ ὅτι εἶναι Ἐξωγραφικά καὶ Ἀντίθετα μὲ τὴν διδασκαλία τῆς Ἁγίας Γραφῆς!!!


Inneranist:
Ἐγὼ ἀγαπητέ μου δὲν πέφτω ἔξω διότι δὲν εἶπα ὅτι δὲν θὰ χαίρονται.
Πιὸ λιανὰ ἐγὼ εἶπα ὅτι θὰ διαψευσθοῦν ἐπειδὴ ἐσεῖς τοὺς τάξατε γεννήσεις παιδιῶν ποὺ δὲν θὰ τις βροῦν ἐπειδὴ δὲν Ὑπάρχει τεκνοποίηση στὴ Μέλλουσα Ζωή.
Ἂρα λοιπὸν τοὺς ἐμπαίζεται σὲ ἐτούτη τὴ ζωὴ ξέροντας τὸν πόνο τους!!!

Γιώργος:
Ο Θεός δεν θα στερήσει κάτι καλό από τα πιστά πλάσματά του.
Ίσως να φαίνεται 'λογικό' να μη τεκνοποιούν οι αναστημένοι στη γη (ενω στον ουρανό δεν υπάρχει τεκνοποίηση) ως γενικός κανόνας.

Ο Θεός έκανε στο παρελθόν 'επιλεγμένες' επεμβάσεις στο ζήτημα των γεννήσεων (οικογένειες Αβραάμ/Σάρρα, Ιωσήφ/Μαρία) χωρίς να μεταβάλει γενικούς κανόνες τεκνοποίησης.

Οἱ ἐπεμβάσεις αὐτὲς δὲν ἔχουν σχέση μὲ τὴν Μέλλουσα Περίοδο οὔτε ὑποχρεώνουν ἂν θέλεις τὸν Θεὸ νὰ τὶς ξανακάνει.
Ἦταν ὅπως πολὺ σωστὰ εἶπες «ἐπεμβάσεις» καὶ ὄχι γενικὸς κανόνας ποὺ θὰ ἐφαρμοσθεῖ σὲ ὅλους.

Οἱ ἐπεμβάσεις αὐτὲς ἔγιναν γιὰ εἰδικοὺς σκοποὺς καὶ γεννήθηκαν τέκνα ξεχωριστὰ ὅπως ὁ Ἰωάννης ὁ Πρόδρομος ἤ ἂν θέλεις γεννήθηκαν γιὰ νὰ ἐξυπηρετήσουν τὸν Θεὸ ὡς πρὸς τὴν σωτηρία τοῦ ἀνθρώπου.

Ἐπαμαλαμβανω ὅτι οἱ ἐπεμβάσεις ἔγιναν ἐδῶ στὴν Μετὰ τὸν Παράδεισο ἐποχή.Τὸ νὰ ἰσχυρίζεσαι ὅτι ἐφόσον ὁ Θεὸς ἔκανε ἐπεμβάσεις ἐδῶ σὲ ἐτοῦτον τὸν κόσμο θὰ κάνει καὶ στὴν Μέλλουσα ζωὴ μόνον λογικὸ δὲν εἶναι!!!

Ἐπίσης ὅπως εἶπα ἔγιναν γιὰ τὴν σωτηρία τοῦ ἀνθρώπου.Στὴν Μέλλουσα ἐποχὴ ὁ ἄνθρωπος θὰ εἶναι σὲ κατάσταση σωτηρίας.
Οἱ ἐπεμβάσεις αὐτὲς δὲν χρειάζονται ἤ ἂν θέλεις δὲν μιλάει ἡ Ἁγία Γραφὴ γιὰ ἐπεμβάσεις ἄλλου εἴδους!!!

Λογικὸ εἶναι ὅτι τὸ χωρίο Μὰρκ ἴβ΄19-25 συμφωνεῖ μὲ τὴν Προπτωτικη Περίοδο ποὺ δὲν ἔχουμε τέτοιου εἴδους ἐπεμβάσεις ὅπως ἐπίσης εἶναι καὶ ἀπόλυτα ἐναρμονισμένο μὲ τὴν Ἅγια Γραφή!!!

Σοὺ ξαναυπενθυμίζω τὸ ἑξῆς πάλι Μαρκ ιβ΄24 εφη αυτοις ο Ιησους, Ου δια τουτο πλανασθε μη ειδότες τας γραφας μηδε την δύναμιν του θεου; 25 οταν γαρ εκ νεκρων αναστωσιν, ουτε γαμουσιν ουτε γαμίζονται, αλλ εισιν ως αγγελοι εν τοις ουρανοις.
Κανένα πρόβλημα ὅμως ἀφοῦ ἔτσι πιστεύετε ἔτσι τὸ θέλετε….Παροτι ἡ Ἁγία Γραφὴ ὑποστηρίζει τὸ ἀντίθετο !!!

Ἀφοῦ ὅμως θέλετε σῴνει καὶ καλὰ νὰ τεκνοποιήσετε ἐμεῖς θὰ περιμένουμε νὰ δοῦμε ἐὰν θὰ γαμεῖτε ἤ θὰ γαμεῖσθε.

Γιὰ νὰ μὴν νομίζετε ὅτι χυδαιολογῶ ὁρίστε τί ἐννοῶ


ΔΟΜΗ ( γαμείτε )
ΑΡΧΑΙΑ Λέξη : γαμείτε ( του ρήματος : γαμώ = παίρνω γυναίκα, νυμφεύομαι )
Θέμα- κατάληξη : γαμειτ- ε
Αριθμός συλλαβών : 3
Μέρος του λόγου : ΡΗΜΑ A ' Συζυγίας
Φωνή : ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ
Διάθεση : Ενεργητική
Χρόνος : Ενεστώτας
Εγκλιση : Οριστική
Πρόσωπο : B '
Αριθμός : ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟΣ

ΔΟΜΗ ( γαμείσθε )
ΑΡΧΑΙΑ Λέξη : γαμείσθε ( του ρήματος : γαμώ = παίρνω γυναίκα, νυμφεύομαι )
Θέμα- κατάληξη : γαμεισθ- ε
Αριθμός συλλαβών : 3
Μέρος του λόγου : ΡΗΜΑ A ' Συζυγίας
Φωνή : ΜΕΣΗ
Διάθεση : Μέση
Χρόνος : Ενεστώτας
Εγκλιση : Οριστική
Πρόσωπο : B '
Αριθμός : ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Inneranistic

Συγγνώμη ἀλλὰ δὲν καταλαβαίνεις τὰ χωρία Μάρκ.ιβ΄ (19-25)!!!

Φοβᾶμαι νὰ σοὺ πῶ τὴν ἑρμηνεία του!!!
Θὰ διαφωνήσεις κάθετα!!!

Μόνον ἂν γνωρίζεις ἄπταιστα Ἀρχαία Ἑλληνικὰ μπορεῖς νὰ τὴν βρεῖς!!! (δὲν θέλω νὰ σὲ ὑποτιμήσω ἀλλὰ ἂν συμφωνήσαμε σὲ ἕνα 00001% ἀπὸ ὅσα εἴπαμε ἐδῶ θὰ φρίξεις καὶ δὲν θὰ συμφωνήσεις ἀκόμη καὶ ἂν εἶσαι μεθυσμένος).

Συγγνώμη γιὰ τὸ σχόλιό μου αὐτὸ ἂν τὸ θεωρεῖς καυστικὸ.

Γιώργος είπε...

Σχετικά με τα 1000 χρόνια υπάρχουν μερικά δεδομένα:
1.
[Δέσιμο του διαβόλου για 1000 χρόνια στην Άβυσσο]
Αποκάλυψη 20:2,3 "ἔδησεν αὐτὸν χίλια ἔτη ... εἰς τὴν ἄβυσσον ...ἄχρι τελεσθῇ τὰ χίλια ἔτη"
2.
[Βασιλεία με τον Χριστό για 1000 χρόνια]
Αποκάλυψη 20:4
"...ἐβασίλευσαν μετὰ τοῦ Χριστοῦ χίλια ἔτη"
3.
[Με τη συμπλήρωση των 1000 ετών θα έχουν 'ζήσει' όλοι οι νεκροί]
Αποκάλυψη 20:5
"οἱ λοιποὶ τῶν νεκρῶν οὐκ ἔζησαν ἄχρι τελεσθῇ τὰ χίλια ἔτη"
Το "ἄχρι τελεσθῇ τὰ χίλια ἔτη" ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ συμβολικής λήψης του αριθμού 1000 επειδή μιλάει για Σ_Υ_Μ_Π_Λ_Η_Ρ_Ω_Σ_Η των 1000 ετών / μέχρι να φτάσουν στο ΤΕΛΟΣ τους τα 1000 χρόνια.
4.
[Συμβασιλεία 1000 χρόνια με τον Χριστό]
Αποκάλυψη 20:6
"βασιλεύσουσιν μετ' αὐτοῦ τὰ χίλια ἔτη"
5.
{Μετά τα 1000 χρόνια της Βασιλείας του Χριστού θα ελευθερωθεί ο διάβολος από τη 'φυλακή' του.}
Αποκάλυψη 20:7
"ὅταν τελεσθῇ {Ο_Τ_Α_Ν Τ_Ε_Λ_Ε_Ι_Ω_Σ_Ο_Υ_Ν / όταν συμπληρωθούν} τὰ χίλια ἔτη, λυθήσεται [θα λυθεί] ὁ Σατανᾶς ἐκ τῆς φυλακῆς αὐτοῦ"

Τα γεγονότα που περιγράφονται έχουν ως εξής:
1. Δέσιμο του διαβόλου για 1000 χρόνια
2. Βασιλεία του Χριστού για 1000 χρόνια
3. με το συμπλήρωμα των 1000 ετών ζουν όλοι οι 'νεκροί'
4. Λύνεται ο διάβολος μετά τα 1000 χρόνια.

Εφόσον για όλα αυτά τα γεγονότα αναφέρονται ρητά "ΧΙΛΙΑ ΕΤΗ", σε τι θα αποσκοπεί να τα πάρει κάποιος συμβολικά;
Να τα μετατρέψει δηλαδή σε τι άλλο κατά γράμμα;
Να τα μετατρέψει σε 10;
Σε 50 κατά γράμμα έτη;
Σε 100 κατά γράμμα έτη;
σε 500 κατά γράμμα έτη;
Σε 2000 κατά γράμμα έτη;
Σε 5000 κατά γράμμα έτη;
Σε 10000 κατά γράμμα έτη ('μύρια έτη', 'μυριάς');
Αν ήταν έτσι θα είχαμε αντίστοιχα:
50 - 100 - 500 - 2000 - 5000 - 10000 έτη που θα διαρκούσε το δέσιμο του διαβόλου στην Άβυσσο και η Βασιλεία του Χριστού.

Η αναφορά 1000 έτη κάτι θέλει να δείξει.
Αλλιώς θα έλεγε
"ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ"
ή "όπως τα άστρα του ουρανού"
ή "όπως η άμμος της θάλασσας"
όπως αναφέρεται
1. στο Εβραίους 11:12
"καθὼς τὰ ἄστρα τοῦ οὐρανοῦ τῷ πλήθει καὶ ὡς ἡ ἄμμος ἡ παρὰ τὸ χεῖλος τῆς θαλάσσης ἡ ἀναρίθμητος"
2. στο Ρωμαίους 9:27
"ᾖ ὁ ἀριθμὸς τῶν υἱῶν Ἰσραὴλ ὡς ἡ ἄμμος τῆς θαλάσσης" και
3. στο Αποκάλυψη 20:8
"...συναγαγεῖν αὐτοὺς εἰς τὸν πόλεμον, ὧν ὁ ἀριθμὸς αὐτῶν ὡς ἡ ἄμμος τῆς θαλάσσης"
δηλώνοντας το ΑΓΝΩΣΤΟ, το ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΟ και το ΜΗ προσδιορίσιμο (αλλά σημαντικό / υπολογίσιμο σε αριθμό).

Η θα έλεγε "ΟΥΚ ΟΛΙΓΟΝ χρόνον"
Πράξεις 14:28
"διέτριβον δὲ χρόνον οὐκ ὀλίγον σὺν τοῖς μαθηταῖς"
Η θα έλεγε "ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ"
[σε αντιδιαστολή με τον "ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ" (Αποκ. 20:7) που θα λυθεί ο διάβολος - αυτός ο ΛΙΓΟΣ ΚΑΙΡΟΣ είναι απροσδιόριστος έστω και "λίγος"

Εφόσον το γράφει η Αποκάλυψη ότι ο διάβολος θα λυθεί για "ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ", το γνωρίζει αυτός με τον ίδιο τρόπο όπως γνωρίζει σύμφωνα με το Αποκ. 12:12 ότι "ΕΧΕΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ"
"κατέβη ὁ διάβολος πρὸς ὑμᾶς ἔχων θυμὸν μέγαν, εἰδὼς [καθώς γνωρίζει] ὅτι ὀλίγον καιρὸν ἔχει"

Επίσης στο Αποκάλυψη 17:10 δηλώνεται προφητικά:
"οἱ πέντε ἔπεσαν, ὁ εἷς ἔστιν, ὁ ἄλλος ... ὅταν ἔλθῃ ὀλίγον αὐτὸν δεῖ μεῖναι"
Με το "ολίγον" γίνεται αναφορά για κάποιο απροσδιόριστο διάστημα.

Συνεπώς αν επρόκειτο η ΧΙΛΙΕΤΗΣ Βασιλεία του Χριστού να μην είναι κατά γράμμα διαρκείας χιλίων ετών, δεν θα υπήρχε λόγος να προσδιοριστεί έτσι εφόσον υπάρχουν ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ πολλοί τρόποι για να γίνει περιγραφή ενος ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ, είτε μικρού είτε μεγάλου.

Η αναφορά στα ΧΙΛΙΑ ΕΤΗ λοιπόν της 'χιλιετους' Βασιλείας του Χριστού αποτελεί μια Αποκάλυψη που δεν θα είχε νόημα αν ήταν συμβολική και ως εκ τούτου απροσδιόριστη.

Διαφορετικά στην Αποκάλυψη θα χρησιμοποιούνταν ΑΝΑΛΟΓΩΣ με τη χρονική διάρκεια ΚΑΙ για τη Βασιλεία του Χριστού οι εκφράσεις
"ολίγον καιρόν",
"ουκ ολίγον καιρόν"
"πολύ καιρό" κλπ.

Στην Αποκάλυψη όμως γνωστοποιείται ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ Ως ΧΙΛΙΕΤΉΣ.

ΔΕΝ υπάρχει λοιπόν κανένας λόγος να γίνει μετατροπή της γνωστοποίησης 'χίλια έτη' σε κάτι άλλο χωρίς νόημα.

Γιώργος

Χρήστος - antiairetikos είπε...

Κ. Γιώργο, επειδή ξανάβαλες το ζήτημα του νηπιοβαπτισμού, είναι καιρός να μας διευκρινίσεις κάποια πραγματάκια.

1. Ποια θεωρεί η Σκοπιά σαν ιδανική ηλικία να βαπτίζετε κάποιος ώστε να έχει επίγνωση της πίστης του;
2. Η μετάγγιση αίματος η οποία εκλαμβάνεται φυσικά από τη Σκοπιά με θρησκευτική έννοια, όταν χρειαστεί να γίνει σε νήπιο, σύμφωνα με τη Σκοπιά ποιος πρέπει να αποφασίσει γι’ αυτό. Το νήπιο ή οι γονείς; Αν είναι οι γονείς δεν καταπατείται η ελευθερία του;

Θα ήθελα φυσικά όχι τις προσωπικές σου απαντήσεις, αφού πλέον τις ξεχωρίζεις από τη Σκοπιά, λες και δεν είσαι Μάρτυρας του Ιεχωβά, αλλά της Σκοπιάς και οπωσδήποτε με παραπομπές.

Χρήστος – αντιαιρετικός

Unknown είπε...

Σχετικά με την τεκνοποίηση σ’ έναν επίγειο, υλικό (και τεχνολογικά αναπτυγμένο όπως μας διαβεβαιώνει ο Γιώργος) παράδεισο, θα ήταν κακοήθεια, θα ήταν τρισάθλια φάρσα ενός μίζερου και χαιρέκακου Θεού, οι θνητοί κι αμαρτωλοί άνθρωποι αυτού του κόσμου να έχουν γευτεί την ανυπέρβλητη ευτυχία τής μητρότητας και της πατρότητας και οι άνθρωποι του παραδείσου, να την στερηθούν. Συνεπώς, ένας υλικός παράδεισος, σημαίνει ανθρώπους που τεκνοποιούν αλλιώς ΔΕΝ θα είναι παράδεισος. Σημαίνει υπερπληθυσμό, αφού οι άνθρωποι θα ζουν αιώνια. Τις υπόλοιπες συνέπειες, δεν χρειάζεται να τις αναφέρω, είναι αυτονόητες. Σε σύντομο χρονικό διάστημα ο παράδεισος θα μετατραπεί σε κόλαση. Όλη η Γη, σαν την αποβάθρα του μετρό στο Σύνταγμα στις τρεις το μεσημέρι.

Σ’ έναν παράδεισο με όλες τις τεχνολογικές ανέσεις, υποθέτω πως θα υπάρχουν και οι μονάδες παραγωγής αυτών των τεχνολογικών μέσων. Θα είναι αναγκαίες και οι πρώτες ύλες για την κατασκευή τους. Θα υπάρχουν χειρώνακτες και διανοούμενοι; Εργάτες ορυχείων και διευθυντές (διορισμένοι από τον Ιησού άραγε);
Θα υπάρχουν αυτοί που θα κατασκευάζουν Ferrari και αυτοί που θα τις οδηγούν; Θα έχουν όλοι τη δυνατότητα να αποκτήσουν Ferrari;
Αν όχι, ο παράδεισος θα είναι πολλών ταχυτήτων, ταξικός και με ανισότητες;
Μήπως Γιώργο ο παράδεισος που ευαγγελίζεσαι είναι η σημερινή πραγματικότητα απείρως εξιδανικευμένη, συν τα κερασάκια της αθανασίας και της σωματικής τελειότητας; Ένας παράδεισος, έτσι όπως τον φαντάζεται ένα μικρό παιδί;


Γιώργος: Η Βασιλεία του Θεού δεν θα λειτουργεί με κανόνες του σημερινού 'χάους'.

Θα λειτουργεί με δημοκρατικές διαδικασίες ή με «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» της Τριανδρίας; («Τριανδρία» την αποκαλώ καταχρηστικά, διότι πλην του Υιού, οι άλλοι δύο είναι αγνώστου φύλου).

Γιώργος: Ποιός σου είπε ότι ο Ληστής 'σώθηκε';
Κάνεις λάθος.
Ο Χριστός τον υποσχέθηκε να είναι μαζί του στον παράδεισο
.

Εσύ κάνεις λάθος. Σε κανέναν ληστή δεν υποσχέθηκε τίποτα ο Χριστός.
Ο Λουκάς λέει ψέματα. Ρώτα τον Μάρκο και τον Ματθαίο αν δεν με πιστεύεις.

Ανώνυμος είπε...

Inneranist

Γιωργος’’Το "ἄχρι τελεσθῇ τὰ χίλια ἔτη" ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ συμβολικής λήψης του αριθμού 1000 επειδή μιλάει για Σ_Υ_Μ_Π_Λ_Η_Ρ_Ω_Σ_Η των 1000 ετών / μέχρι να φτάσουν στο ΤΕΛΟΣ τους τα 1000 χρόνια.

Καὶ ἐδῶ γιὰ διάστημα 1000 ἐτῶν μιλάει συμβολικό!!!
Τὸ μέχρι νὰ τελεσθεῖ δὲν ἐπηρεάζει οὔτε ἀλλάζει τὴν ἑρμηνεία ἐπειδὴ πάλι γιὰ 1000 ἔτη μιλάει!!!
Εἴτε πρόκειται γιὰ χίλια ἔτη εἴτε γιὰ λιγότερα ἤ περισσότερα ἡ ἔννοια εἶναι συμβολική!!!(Πάντα ἐνώπιον τοῦ Θεοῦ)
Ἔτσι καὶ ἡ Χιλετης Βασιλεία εἶναι μέγεθος ποὺ ἀφορᾷ τὸν Θεό!!!

Ἀντίθετα ἡ συμβολικὴ ἔννοια τῶν 1000 ἐτῶν στὸν Ψαλμὸ 90:4 (ἐμπερικλείει τό χωρία της Α.Γ) ἐπειδὴ συμφωνεῖ μὲ αὐτό ὅτι 1000 ἔτη εἶναι σὰν μία ἡμέρα) καὶ ἐπιπλέον προσθέτει ἀκόμη μία συμβολικὴ θεώρηση τῶν 1000 ἐτῶν ὡς Φυλακὴ τῆς νυκτός καὶ ὅποιο ἄλλο διάστημα!!!.


Συνεπώς αν επρόκειτο η ΧΙΛΙΕΤΗΣ Βασιλεία του Χριστού να μην είναι κατά γράμμα διαρκείας χιλίων ετών, δεν θα υπήρχε λόγος να προσδιοριστεί έτσι εφόσον υπάρχουν ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ πολλοί τρόποι για να γίνει περιγραφή ενος ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ, είτε μικρού είτε μεγάλου.

Αὐτὸς εἶναι ἀκόμη ἕνας τρόπος περιγραφῆς ἑνὸς ἀόριστου διαστήματος ὡς 1000 ἐτῶν!!!.
Καληνυχτα

Ανώνυμος είπε...

Κ. Γιώργο, με συγχωρείς που ξαναεπεμβαίνω αλλά νομίζω πως έχεις χάσει την συναίσθηση των γραπτών σου.

Σου γράφει πεντακάθαρα ο Inneranist :

«Ἐπικαλέστηκες τὸ χωρίο
(Ψαλμός 90:4) "χίλια [κατά γράμμα] χρόνια είναι ενώπιόν σου σαν το χθες που έχει περάσει Και σαν φυλακή της νύχτας"

Κοίτᾳ ἐδῶ τί συμπέρασμα βγαίνει
1ον Χίλια χρόνια ἐνώπιόν σου εἶναι σὰν τὸ χθὲς
2ον Χίλια χρόνια ἐνώπιόν σου εἶναι Καί σὰν φυλακὴ τῆς νύχτας
3ον Ἡ ἡμέρα εἶναι μεγαλύτερο διαστήματα ἀπὸ τὴν Φυλακὴ τῆς νυκτὸς

Ἡ Ἁγία Γραφὴ λέει ὅτι τὰ 1000 ἔτη ἐνώπιον τοῦ Θεοῦ εἶναι καὶ 24 ὧρες(ἡμέρα) καὶ λιγότερο ἀπὸ 24 ὧρες(φυλακὴ τῆς νυκτός).
Δὲν μπορεῖ τὰ 1000 ἔτη νὰ ταυτίζονται μὲ 2 πραγματικὰ διαφορετικὰ χρονικὰ διαστήματα μεταξύ τους.
Ἂν εἶναι πραγματικὰ τὰ 1000 χρόνια τότε ΠΡΕΠΕΙ νὰ εἶναι ἴσα ἤ μὲ τὴν Ἡμέρα ἤ μὲ τὴν Φυλακὴ τῆς νύκτας!!!

Ὁπωσδήποτε ἡ Ἁγία Γραφὴ δέχεται σὲ αὐτὸ τὸ χωρίο καὶ τὶς δύο ἐκδοχες(1ον ,2ον).

Μόνο στὴν περίπτωση ποὺ εἶναι συμβολικὰ τὰ 1000 χρόνια τότε στέκεται ἑρμηνευτικὰ τὸ χωρίο καὶ δὲν ἔρχεται σὲ σύγκρουση μὲ τὸ χωρίο (2 Πέτρου 3:8-10) "μία ημέρα είναι για τον Ιεχωβά σαν χίλια [κατά γράμμα] χρόνια και χίλια [κατά γράμμα] χρόνια σαν μία ημέρα)»


Και κοίτα τι του απαντάς:

«Σχετικά με τα 1000 χρόνια υπάρχουν μερικά δεδομένα:
1.
[Δέσιμο του διαβόλου για 1000 χρόνια στην Άβυσσο]
Αποκάλυψη 20:2,3 "ἔδησεν αὐτὸν χίλια ἔτη ... εἰς τὴν ἄβυσσον ...ἄχρι τελεσθῇ τὰ χίλια ἔτη"
2.
[Βασιλεία με τον Χριστό για 1000 χρόνια]
Αποκάλυψη 20:4
"...ἐβασίλευσαν μετὰ τοῦ Χριστοῦ χίλια ἔτη"
3.
[Με τη συμπλήρωση των 1000 ετών θα έχουν 'ζήσει' όλοι οι νεκροί]
Αποκάλυψη 20:5
"οἱ λοιποὶ τῶν νεκρῶν οὐκ ἔζησαν ἄχρι τελεσθῇ τὰ χίλια ἔτη"
Το "ἄχρι τελεσθῇ τὰ χίλια ἔτη" ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ συμβολικής λήψης του αριθμού 1000 επειδή μιλάει για Σ_Υ_Μ_Π_Λ_Η_Ρ_Ω_Σ_Η των 1000 ετών / μέχρι να φτάσουν στο ΤΕΛΟΣ τους τα 1000 χρόνια.
4.
[Συμβασιλεία 1000 χρόνια με τον Χριστό]
Αποκάλυψη 20:6
"βασιλεύσουσιν μετ' αὐτοῦ τὰ χίλια ἔτη"
5.
{Μετά τα 1000 χρόνια της Βασιλείας του Χριστού θα ελευθερωθεί ο διάβολος από τη 'φυλακή' του.}
Αποκάλυψη 20:7
"ὅταν τελεσθῇ {Ο_Τ_Α_Ν Τ_Ε_Λ_Ε_Ι_Ω_Σ_Ο_Υ_Ν / όταν συμπληρωθούν} τὰ χίλια ἔτη, λυθήσεται [θα λυθεί] ὁ Σατανᾶς ἐκ τῆς φυλακῆς αὐτοῦ"

Τα γεγονότα που περιγράφονται έχουν ως εξής:
1. Δέσιμο του διαβόλου για 1000 χρόνια
2. Βασιλεία του Χριστού για 1000 χρόνια
3. με το συμπλήρωμα των 1000 ετών ζουν όλοι οι 'νεκροί'
4. Λύνεται ο διάβολος μετά τα 1000 χρόνια.

Εφόσον για όλα αυτά τα γεγονότα αναφέρονται ρητά "ΧΙΛΙΑ ΕΤΗ", σε τι θα αποσκοπεί να τα πάρει κάποιος συμβολικά;
Να τα μετατρέψει δηλαδή σε τι άλλο κατά γράμμα;
Να τα μετατρέψει σε 10;
Σε 50 κατά γράμμα έτη;
Σε 100 κατά γράμμα έτη;
σε 500 κατά γράμμα έτη;
Σε 2000 κατά γράμμα έτη;
Σε 5000 κατά γράμμα έτη;
Σε 10000 κατά γράμμα έτη ('μύρια έτη', 'μυριάς');
Αν ήταν έτσι θα είχαμε αντίστοιχα:
50 - 100 - 500 - 2000 - 5000 - 10000 έτη που θα διαρκούσε το δέσιμο του διαβόλου στην Άβυσσο και η Βασιλεία του Χριστού.


ΣΥΝΕΧΕΙΑ ……

Ανώνυμος είπε...

Inneranist

Nikos’’
Συνεπώς, ένας υλικός παράδεισος, σημαίνει ανθρώπους που τεκνοποιούν αλλιώς ΔΕΝ θα είναι παράδεισος. Σημαίνει υπερπληθυσμό, αφού οι άνθρωποι θα ζουν αιώνια. Τις υπόλοιπες συνέπειες, δεν χρειάζεται να τις αναφέρω, είναι αυτονόητες. Σε σύντομο χρονικό διάστημα ο παράδεισος θα μετατραπεί σε κόλαση. Όλη η Γη, σαν την αποβάθρα του μετρό στο Σύνταγμα στις τρεις το μεσημέρι.

Φίλτατε κ.Νίκο ἐμεῖς δὲν περιμένουμε ὑλικὸ Παράδεισο!!!

Αὐτὰ ἰσχύουν γιὰ τὸν Γιῶργο!!!.

Χρήστος - antiairetikos είπε...

Η αναφορά 1000 έτη κάτι θέλει να δείξει.
Αλλιώς θα έλεγε
"ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ"
ή "όπως τα άστρα του ουρανού"
ή "όπως η άμμος της θάλασσας"
όπως αναφέρεται
1. στο Εβραίους 11:12
"καθὼς τὰ ἄστρα τοῦ οὐρανοῦ τῷ πλήθει καὶ ὡς ἡ ἄμμος ἡ παρὰ τὸ χεῖλος τῆς θαλάσσης ἡ ἀναρίθμητος"
2. στο Ρωμαίους 9:27
"ᾖ ὁ ἀριθμὸς τῶν υἱῶν Ἰσραὴλ ὡς ἡ ἄμμος τῆς θαλάσσης" και
3. στο Αποκάλυψη 20:8
"...συναγαγεῖν αὐτοὺς εἰς τὸν πόλεμον, ὧν ὁ ἀριθμὸς αὐτῶν ὡς ἡ ἄμμος τῆς θαλάσσης"
δηλώνοντας το ΑΓΝΩΣΤΟ, το ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΟ και το ΜΗ προσδιορίσιμο (αλλά σημαντικό / υπολογίσιμο σε αριθμό).

Η θα έλεγε "ΟΥΚ ΟΛΙΓΟΝ χρόνον"
Πράξεις 14:28
"διέτριβον δὲ χρόνον οὐκ ὀλίγον σὺν τοῖς μαθηταῖς"
Η θα έλεγε "ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ"
[σε αντιδιαστολή με τον "ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ" (Αποκ. 20:7) που θα λυθεί ο διάβολος - αυτός ο ΛΙΓΟΣ ΚΑΙΡΟΣ είναι απροσδιόριστος έστω και "λίγος"

Εφόσον το γράφει η Αποκάλυψη ότι ο διάβολος θα λυθεί για "ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ", το γνωρίζει αυτός με τον ίδιο τρόπο όπως γνωρίζει σύμφωνα με το Αποκ. 12:12 ότι "ΕΧΕΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ"
"κατέβη ὁ διάβολος πρὸς ὑμᾶς ἔχων θυμὸν μέγαν, εἰδὼς [καθώς γνωρίζει] ὅτι ὀλίγον καιρὸν ἔχει"

Επίσης στο Αποκάλυψη 17:10 δηλώνεται προφητικά:
"οἱ πέντε ἔπεσαν, ὁ εἷς ἔστιν, ὁ ἄλλος ... ὅταν ἔλθῃ ὀλίγον αὐτὸν δεῖ μεῖναι"
Με το "ολίγον" γίνεται αναφορά για κάποιο απροσδιόριστο διάστημα.

Συνεπώς αν επρόκειτο η ΧΙΛΙΕΤΗΣ Βασιλεία του Χριστού να μην είναι κατά γράμμα διαρκείας χιλίων ετών, δεν θα υπήρχε λόγος να προσδιοριστεί έτσι εφόσον υπάρχουν ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ πολλοί τρόποι για να γίνει περιγραφή ενος ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ, είτε μικρού είτε μεγάλου.

Η αναφορά στα ΧΙΛΙΑ ΕΤΗ λοιπόν της 'χιλιετους' Βασιλείας του Χριστού αποτελεί μια Αποκάλυψη που δεν θα είχε νόημα αν ήταν συμβολική και ως εκ τούτου απροσδιόριστη.

Διαφορετικά στην Αποκάλυψη θα χρησιμοποιούνταν ΑΝΑΛΟΓΩΣ με τη χρονική διάρκεια ΚΑΙ για τη Βασιλεία του Χριστού οι εκφράσεις
"ολίγον καιρόν",
"ουκ ολίγον καιρόν"
"πολύ καιρό" κλπ.

Στην Αποκάλυψη όμως γνωστοποιείται ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ Ως ΧΙΛΙΕΤΉΣ.

ΔΕΝ υπάρχει λοιπόν κανένας λόγος να γίνει μετατροπή της γνωστοποίησης 'χίλια έτη' σε κάτι άλλο χωρίς νόημα.

Γιώργος»


ΚΑΙ ΣΕ ΡΩΤΩ. ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο Inneranist.

ΠΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΣΟΥ, ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ, ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΕ ΡΩΤΗΣΕ Ο Inneranist.

ΠΕΣ π.χ. ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΕΚΕΙ ΑΠΑΝΤΩ Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟΥ Inneranist.

ΕΧΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΓΡΑΨΕ Ο Inneranist;


Χρήστος – αντιαιρετικός

Γιώργος είπε...

Inneranistic:
Συγγνώμη ἀλλὰ δὲν καταλαβαίνεις τὰ χωρία Μάρκ.ιβ΄ (19-25)!!!

Για να πω αυτό που σκέφτομαι
τους Σαδδουκαίους [δεν πίστευαν στην ανάσταση] που έκαναν την ερώτηση στον Χριστό
ΔΕΝ πρέπει να τους έκοβε και πολύ.
Γιατί;
Επειδή με το θάνατο λύνονται τα δεσμά του γάμου.
Κάθε γάμος 'διαλύεται' όταν πεθάνει ένας από τους δυό.

Γιατί ρώτησαν λοιπόν οι Σαδουκαίοι ΤΙΝΟΣ θα είναι από τους 7 αδελφούς -που υποθετικά παντρεύτηκαν 'εν ζωή' την ίδια γυναίκα , εφόσον σε ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ "εν τη αναστάσει" λόγω του θανάτου;

Οι Σαδδουκαίοι βρίσκονταν σε πλάνη, επειδή δεν γνώριζαν τις γραφές ούτε και τη δύναμη του Θεού:
Μάρκος 12:24
"ἔφη αὐτοῖς ὁ Ἰησοῦς· οὐ διὰ τοῦτο πλανᾶσθε μὴ εἰδότες τὰς γραφὰς μηδὲ τὴν δύναμιν τοῦ θεοῦ;"

Και τους εξήγησε ο Χριστός:

Μάρκος 12:25
"ὅταν γὰρ ἐκ νεκρῶν ἀναστῶσιν οὔτε γαμοῦσιν οὔτε γαμίζονται, ἀλλ' εἰσὶν ὡς ἄγγελοι ἐν τοῖς οὐρανοῖς"
[Ο_Τ_Α_Ν θα Α_Ν_Α_Σ_Τ_Η_Θ_Ο_Υ_Ν... ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο_Π_Ω_Σ οι άγγελοι {που δεν παντρεύονται}- Ο__Χ__Ι Π_Ρ_Ο_Τ_Ο_Υ αναστηθούν]
ΜΝΚ:
"Διότι όταν ανασταίνονται από τους νεκρούς, ούτε οι άντρες παντρεύονται ούτε οι γυναίκες δίνονται σε γάμο, αλλά είναι όπως οι άγγελοι στους ουρανούς"

Μετά ο Χριστός βεβαιώνει για την ανάσταση:
Μάρκος 12:26
"περὶ δὲ τῶν νεκρῶν ὅτι ἐγείρονται οὐκ ἀνέγνωτε ἐν τῇ βίβλῳ Μωϋσέως ...πολὺ πλανᾶσθε [λόγω του ότι οι Σαδδουκαίοι δεν πίστευαν στην ανάσταση]"

Γιώργος

Γιώργος είπε...

κΧρήστος:
"ΚΑΙ ΣΕ ΡΩΤΩ. ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο Inneranist."

Απλώς έδειξα ότι το να πάρει κάποιος συμβολικά τα 1000 χρόνια δεν οδηγείται πουθενά και φαίνεται άσκοπο και γραφικά αβάσιμο.

Η Αποκάλυψη δεν αφήνει μια συμβολική / μεταφορική εκδοχή του αριθμού των ετών της χιλιετούς Βασιλείας.
Από την άλλη υπάρχουν επαρκείς λόγοι για την άποψη ότι πρόκειται για 1000 κατά γράμμα χρόνια.
Σε αυτούς αναφέρθηκα αναλυτικά.

Φιλικά
Γιώργος

Γιώργος είπε...

Inneranist:
Nikos’’
Συνεπώς, ένας υλικός παράδεισος, σημαίνει ανθρώπους που τεκνοποιούν αλλιώς ΔΕΝ θα είναι παράδεισος. Σημαίνει υπερπληθυσμό, αφού οι άνθρωποι θα ζουν αιώνια. Τις υπόλοιπες συνέπειες, δεν χρειάζεται να τις αναφέρω, είναι αυτονόητες. Σε σύντομο χρονικό διάστημα ο παράδεισος θα μετατραπεί σε κόλαση. Όλη η Γη, σαν την αποβάθρα του μετρό στο Σύνταγμα στις τρεις το μεσημέρι.

Φίλτατε κ.Νίκο ἐμεῖς δὲν περιμένουμε ὑλικὸ Παράδεισο!!!
Αὐτὰ ἰσχύουν γιὰ τὸν Γιῶργο!!!.

Γιώργος:
Ο Θεός είχε πεί στον Αδάμ και στην Εύα: "Γ_Ε_Μ_Ι_Σ_Α_Τ_Ε την γην"

Οταν εσύ λές σε κάποιον
"γέμισέ μου από τη βρύση ένα ποτήρι νερό"
μήπως πρέπει να του πεις μετά να κλείσει και τη βρύση εφόσον γέμισε το ποτήρι;
Και εφόσον η τεκνοποίηση είναι από τον Θεό, θα ήταν πιο δύσκολο να τη σταματήσει από το να την κάνει να λειτουργεί; {Ούτως ή άλλως είναι θέμα χρόνου για μια γυναίκα να μη μπορεί να τεκνοποιήσει πλέον}
Μήπως ο Θεός τελικά που τα δημιούργησε ΟΛΑ, δεν θα μπορούσε να τη σταματήσει, ακριβώς όπως την έκανε να αρχίσει και να 'λειτουργεί' για κάποιο διάστημα;

Γιώργος

Γιώργος είπε...

κ.Χρήστος:
Σου γράφει πεντακάθαρα ο Inneranist :
«Ἐπικαλέστηκες τὸ χωρίο
(Ψαλμός 90:4) "χίλια [κατά γράμμα] χρόνια είναι ενώπιόν σου σαν το χθες που έχει περάσει Και σαν φυλακή της νύχτας"
Κοίτᾳ ἐδῶ τί συμπέρασμα βγαίνει
1ον Χίλια χρόνια ἐνώπιόν σου εἶναι σὰν τὸ χθὲς
2ον Χίλια χρόνια ἐνώπιόν σου εἶναι Καί σὰν φυλακὴ τῆς νύχτας
3ον Ἡ ἡμέρα εἶναι μεγαλύτερο διαστήματα ἀπὸ τὴν Φυλακὴ τῆς νυκτὸς"

Το σκεπτικό του Inneranist αποτελεί παρανόηση.
Ο ισχυρισμός του στρέφεται εναντίον του επειδή:
τα 1000 χρόνια παραμένουν 1000 χρόνια άσχετα αν για τον Θεό είναι ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ / παρομοιάζονται ΩΣ
1. μία ημέρα
2. φυλακή νυχτός
3. η και το 1/4 της φυλακής νυχτός [μία ώρα]

Το να πεί κάποιος
"Αυτός είναι ψηλός σαν κυπαρίσι"
και να ξαναπεί
"αυτός είναι ψηλός σαν καμηλοπάρδαλη"
δεν μεταβάλλει η παρομοίωση το ΣΤΑΘΕΡΟ ύψος του αναφερόμενου.
Το υψος του παραμένει σε όλες τις περιπτώσεις ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ.

Το ίδιο συμβαίνει με τα 1000 χρόνια.
Όπως και να παρομοιαστούν ["ΩΣ"]
παραμένουν 1000 χρόνια "τοις μετρητοίς".

Είτε πεί κάποιος ότι ο άνθρωπος
μαραίνεται "σαν λουλούδι"
είτε ότι περνάει "σαν σκιά"
είτε ότι σβήνει "σαν ανάσα"
η παρομοίωση δεν μεταβάλλει την πραγματικότητα.
(Ιώβ 14:2)
"Σαν άνθος βγαίνει και κόβεται, Φεύγει σαν σκιά και παύει να υπάρχει"
(Ψαλμός 102:11) "Οι ημέρες μου είναι σαν σκιά που έχει μικρύνει Και εγώ έχω ξεραθεί σαν τη βλάστηση"
(Ψαλμός 144:4) "Ο άνθρωπος μοιάζει με εκπνοή· Οι ημέρες του είναι σαν σκιά που παρέρχεται"

Είτε σαν "εκπνοή" είτε σαν "σκιά" ΔΕΝ μεταβάλλεται η πραγματικότητα της ζωής του ανθρώπου.

Γιώργος

Unknown είπε...

Γιώργος: Μήπως ο Θεός τελικά που τα δημιούργησε ΟΛΑ, δεν θα μπορούσε να τη σταματήσει, ακριβώς όπως την έκανε να αρχίσει και να 'λειτουργεί' για κάποιο διάστημα;

Κάποια στιγμή δηλαδή ο Θεός θα διακόψει τη λειτουργία της τεκνοποίησης των ανθρώπων ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα υπερπληθυσμού στη γη;
Πώς ακριβώς φαντάζεσαι ότι θα γίνει αυτό; Οι ωοθήκες των γυναικών θα πάψουν να παράγουν ωάρια ή οι όρχεις των αντρών σπέρμα;
Οι γυναίκες θα συνεχίσουν στην αιωνιότητα να διαθέτουν μια άχρηστη μήτρα και δυο άχρηστα στήθη (πλην της ηδονικής λειτουργίας τους);
Όπως καταλαβαίνεις, όταν ο Θεός σταματήσει αυτή τη «λειτουργία» κάποιοι από τους ανθρώπους θα είναι άτεκνοι. Όλοι οι υπόλοιποι θα έχουν προλάβει να αποκτήσουν παιδιά. Αυτό δεν είναι αδικία και άνιση μεταχείριση; Παράδεισο το λες εσύ αυτό; Προσωπικά δεν θα άλλαζα με τίποτα την εμπειρία της πατρότητας με μια «παραδεισένια» αιωνιότητα ατεκνίας.

Ανώνυμος είπε...

Inneranist

Γιῶργο ἂν δὲν καταλάβεις κι αὐτὸ τὸ σχόλιό μου δὲν μπορῶ νὰ σὲ βοηθήσω ἄλλο δυστυχῶς

Καταρχὴν ἂς πάρουμε τὰ πράγματα ἀπὸ τὴν ἀρχὴ

Ὅπως συμφωνήσαμε ἡ λέξη ἡμέρα στὴν Ἁγία Γραφὴ ἔχει διαφορετικὴ χρονικὴ διάρκεια(Γενεση. ἡ ἡμέρα ὡς περίοδος ἀκαθόριστη) καὶ στὴν Κ.Δ (24 ωρο)

Γιατί ἀλλάζει ἡ ἡμέρα διάρκεια καὶ δὲν εἶναι πάντα εἰκοσιτετράωρο!!!

Σοὺ ἐξηγῶ ὅτι καὶ ὁ ἄνθρωπος καὶ ἡ ἡμέρα ὑπόκεινται στὸ χρόνο καὶ εἶναι σταθερὰ ἀπέναντι στὸ χρόνο.
Σαφῶς ὁ χρόνος μπορεῖ νὰ μετρηθεῖ μὲ ἡμέρες ἀνθρώπινες(π.χ ἡ μετὰ Χριστὸν ἐποχὴ ποὺ ζοῦμε εἶναι 2009 χρόνια)Ἀκόμη καὶ τόσα νὰ μὴν εἶναι(2009)πάλι ὑποδιαιροῦνται σὲ ἡμέρες.
Πολὺ ἁπλὰ ὅταν ὁ Ἄνθρωπος προσδιορίζει τὴν ἡμέρα ἡ ἂν τὸ θέλεις ἀναφέρεται στὸν Ἄνθρωπο ἡ ἡμέρα τότε εἶναι 24 ὧρες!!!

Ὅταν ἀναφέρεται ὅμως στὸν Θεὸ δὲν εἶναι ποτὲ μετρησιμη ἡ ἡμέρα ἡ ἂν καὶ δὲν ἔχει σταθερὸ χρονικὸ ὁρισμό.

Γιατί ἄραγε!!!
Δυὸ τινὰ συμβαίνουν
ἤ λέει ἡ ἡμέρα ἂς ἀλλάξω κι ἂς γίνω 30ωρη ἡ ἀκοθόριστη καὶ ἂς ἀφήσω τὸ Θεὸ νὰ εἶναι ἴδιος ὡς πρὸς τὸ χρόνο !!!
ἤ ἡ ἡμέρα δὲν μπορεῖ νὰ ὁρίσει τὸν Θεὸ καὶ τὶς ἐνέργειές του ἐπειδὴ εἶναι ἐκτὸς χρόνου μὲ ἀποτέλεσμα νὰ χάσει ἡ ἡμέρα τὴν σταθερὴ διάρκειά της!!!

Μόνο ἀπέναντί του καὶ μόνο ἐπειδὴ δὲν μετριέται χρονικὰ ὁ Θεὸς!!!.

Γιαυτό ἡ Α.Γ λέει Ἡμέρα Θεοῦ καὶ Ἡμέρα Ἀνθρώπου!!!
Ἄλλοτε θεωρεῖται 24 ὧρες καὶ ἄλλοτε Ἀκαθόριστη.

Πιὸ λιανὰ ἕνα λεπτὸ τοῦ ἀνθρώπου εἶναι ἕνα λεπτὸ ὄντως διότι γίνεται +1 λεπτὸ μεγαλύτερος.
Ἔτσι τὸ λεπτὸ προστέθηκε στὸ χρόνο του.

Πιὸ λιανὰ τὸ ἕνα λεπτὸ γιὰ τὸν Θεὸ δὲν εἶναι ἕνα λεπτὸ γιαυτόν ἐπειδὴ δὲν γίνεται +1 λεπτὸ μεγαλύτερος .Ἔτσι τὸ λεπτὸ δὲν προστέθηκε στὸ χρόνο του ἐπειδὴ εἶναι ἀναλλοίωτος.
Ἔχασε τὴν ἀξία του ἐπειδὴ τὸ χρονικὸ ὅριο(λεπτὸ )δὲν μπορεῖ νὰ ὁρίσει-ἀλλοιώσει τὸν ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΟ ΘΕΟ.

Ὁμοίως ἂν πάει νὰ προστεθεῖ καὶ ἡ ἡμέρα(24 ὧρες) στὸ χρόνο τοῦ Θεοῦ πάλι δὲν θὰ προστεθεῖ σὲ αὐτὸν διότι ὁ Θεὸς θὰ μείνει πάλι ἀναλλοίωτος.

Ανώνυμος είπε...

Inneranist

Ἄρα εἴτε ἡμέρα εἴτε ὥρα εἴτε 1 ἔτος εἴτε Χίλια ἔτη(καὶ ὅσο ἐσεῖς ἡ ἀναγνῶστες θέλετε βάλτε)εἶναι γιὰ τὸ Θεὸ ΤΙΠΟΤΑ.
Δηλαδὴ γιαυτόν εἶναι ἴσα ὅλα καὶ δὲν διαφέρουν μεταξὺ τοὺς ἐπειδὴ δὲν ἔχουν θέση στὴν ἄχρονη καὶ ἀναλλοίωτη ὕπαρξή Του.

Πιὸ ἁπλὰ τὸ λεπτὸ πέρασε μόνον γιὰ τὸν Ἄνθρωπο ἐνῷ γιὰ τὸν Θεὸ ἔχασε τὸ νόημα τοῦ(τὸ λεπτό) ἐπειδή δὲν μπορεῖ νὰ ὁρισθεῖ χρονικὰ ἀπέναντι τοῦ(δὲν μπορεῖ νὰ βρεῖ τὴ θέση τοῦ ἀπέναντι στὸ Θεό).

Δὲν μπορεῖ νὰ πεῖ τὸ λεπτὸ ὅτι ὁ Θεὸς εἶναι 34567 λεπτῶν.

Ὁμοίως καὶ ἡ δημιουργικὴ ἐνέργεια τοῦ Θεοῦ(ὅλα ὅσα ἔκανε στὴ Γένεση) δὲν μπορεῖ νὰ μετρηθεῖ μὲ κανένα ἀνθρώπινο ἡ κοσμικὸ χρονικὸ ὅριο ἤ μέτρο!!!.
(Γιαυτό ἡ ἐνέργειες του Θεοῦ ἀλλάζουν ὄχι μόνον τὴν ἡμέρα ὅπως εἶπα ἀλλὰ καὶ ὅτι ἄλλο χρονικό βροῦν)

Τὸ συμπέρασμα εἶναι ὅτι Οὔτε τὸν ἴδιο(Θεό) ἠλικιακα μποροῦμε νὰ προσδιορίσουμε οὔτε καὶ τὶς ἐνέργειες τοῦ(δημιουργία, Σταύρωση, Ἀνάσταση, Πεντηκοστή, Ἀποκάλυψη, Βασιλεία).
Εἶναι ὅλα αὐτὰ γιαυτόν σὰν νὰ ἔγιναν ΤΩΡΑ.

Ἀνάποδα
Χίλια ἔτη εἶναι σὰν μία ἡμέρα μπροστὰ στὸ Θεό.

Τὰ ἔτη προσδιορίζουν τὸν ἄνθρωπο καὶ μποροῦν νὰ εἶναι πράγματι 1000 ἔτη μόνον στὴν περίπτωση ποὺ ἡ ἡμέρα Θεοῦ εἶναι ἴδια KAI μὲ τὴν ἡμέρα τοῦ ἀνθρώπου.

Ἂν δηλαδὴ τὰ μεγέθη τοῦ χωρίου(1000ἔτη,Μία Ἡμέρα) μπορέσουν καὶ πάρουν θέση χρονική(νὰ ὁρισθοῦν) καὶ στὸν Θεὸ καὶ Στὸν Ἄνθρωπο τότε ναί…θὰ μπορέσουμε νὰ μάθουμε καὶ πόση εἶναι ἡ ἡμέρα τοῦ Θεοῦ!!!
Ἀλλὰ καὶ πόση εἶναι ἡ Χιλιετὴς Βασιλεία ποὺ τότε θὰ ἀποκτήσει Πραγματικὸ Χρονικὸ Διάστημα!!!

Αὐτὸ ὅμως Γιωργάκη δὲν τὸ ξέρουμε(χρονικὴ διάρκεια τῆς ἡμέρας τοῦ Θεοῦ)!!!

Πόση εἶναι μία ἡμέρα Θεοῦ!!!(Ὡς πρὸς τὶς ἐνέργειές του).
Παράδειγμα πόσες ὧρες ἔκανε ὅταν δημιούργησε τοὺς Οὐρανούς…στὴ Γένεση.

Εἶναι ἡ ἡμέρα Θεοῦ ὅσο εἶναι τὰ 1000 ἔτη γιὰ τὸν Ἄνθρωπο.
Ὄχι διότι ὅλα τὰ μέτρα χάνουν τὴ σημασία τοὺς Ἀπέναντί του.
Εἴτε χίλια ἔτη περάσουν σὲ Αὐτὸν εἴτε 10000000000000000 ἔτη ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Inneranist

Γιαυτό λέει ὁ Ψαλμῳδὸς ὅτι τὰ 1000 ἔτη εἶναι καὶ σὰν ἡμέρα καὶ σὰν Φυλακὴ τῆς Νυκτός.Ἐπειδὴ εἴτε ἡμέρα εἴτε ὥρα εἴτε νυκτὰ εἴτε κ.o.κ εἶναι ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΥΤΟΝ!!!

Σαφῶς ἡ Χιλιετὴς Βασιλεία του ἀνήκει στὶς Ἐνέργειες του(ὅπως ἡ Δημιουργία στὴ Γένεση κ.λ.π)
Εἶπα πρὶν Ὁμοίως καὶ ἡ Δημιουργικὴ Ἐνέργεια τοῦ Θεοῦ(ὅλα ὅσα ἔκανε στὴ Γένεση) δὲν μπορεῖ νὰ μετρηθεῖ μὲ κανένα ἀνθρώπινο ἤ κοσμικὸ χρονικὸ ὅριο ἤ μέτρο!!!.
(Γιαυτό ἡ ἐνέργειες του ἀλλάζουν ὄχι μόνον τὴν ἡμέρα ἀλλὰ καὶ ὅτι ἄλλο χρονικὰ σταθερό βροῦν).

Ἐπιπλέον κ.Γιῶργο ἀνάμεσα σὲ ἐσᾶς καὶ σὲ ἐμένα ὁ μόνος ποὺ δὲν μπορεῖ νὰ προσδιορίσει χρονικὰ κάτι εἶστε ἐσεῖς!!!

Τοῦτο εὔκολα συμπεραίνεται ἐφόσον ἀποτύχατε Ἀμέτρητες φορὲς νὰ ὁρίσετε τὴν ΑΦΙΞΗ τῆς Δευτέρας Παρουσίας.

Ἄρα στοὺς δυό μας ὁ πιὸ ἀναξιόπιστος ὡς πρὸς τὸν καθορισμὸ τοῦ χρόνου εἶστε ἐσεῖς!!!

Ο Χρονος δεν σας παει ακριβως επειδη και εσεις σαν την ωρα, ημερα, λεπτο, Χιλιετια προσπαθειτε να ορισετε τις Αοριστες Ενεργειες του Θεου!!!

Τελευταῖο παράδειγμα
Χίλια ἔτη ἐνώπιον τοῦ Θεοῦ εἶναι σὰν μία Ἡμέρα γιαυτόν.

Σὰν τὴν Ἡμέρα τοῦ Θεοῦ δὴλ σὰν μία ἡμέρα Δημιουργικὴ στὴ Γένεση!!!
Ἂν εἶναι ἔτσι τότε 1000 ἔτη = 1Ημερα Θεοῦ = 1 Δημιουργικὴ Ἡμέρα στὴ Γένεση = Χιλιετὴς Βασιλεία!!!
Ἄρα ἔκανε 1000 ἔτη εἶχε 1000 ἔτη διάρκεια ἡ κάθε Δημιουργικὴ Ἡμέρα τοῦ Ἀνθρώπου.

Ἀνυπόστατο πέρα γιὰ πέρα νὰ ὁρίσουμε ἐμεῖς τὶς Δημιουργικὲς ἐνέργειες τοῦ Θεοῦ!!!

Ὡραῖα πολὺ ὡραῖα τὰ ὅτι ἀναφέρετε χρονικὰ στὴν Α.Γ τὸ ἔχουμε καθορίσει ἐμεῖς ἀκριβῶς.
Τίποτα δὲν μᾶς ξέφυγε!!!

Χάρηκα γιὰ τὴ συζήτηση.

Δυστυχῶς δὲν μπορῶ νὰ βοηθήσω περισσότερο.Ἀφήνω τοὺς ἀναγνῶστες μας νὰ κρίνουν!!!

Γιώργος είπε...

Νίκο, τελικά είσαι 'περισσότερο' παρών απ' ο΄τι υπολόγιζα.
Παρών όμως είναι προτιμότερο παρά νεκρός.
Μιλάς για τεκνοποίηση που προϋποθέτει ζωή.
Εσύ δεν θα άλλαζες την πατρότητα, ενόσω ζείς.
Δεν γνωρίζω μόνο αν εκπλήρωσες όλες τις επιθυμίες σου ως γονέας ή τι σε εμπόδισε να εκπληρώσεις τα όνειρά σου.

Εφόσον νιώθεις 'ελευθερος' γιατί δεσμεύεσαι να έχεις λιγότερα από 10...20...30...100...200 παιδιά;

Φοβάσαι το... χάσιμο της... αρίθμησης ή σου καθορίζει η κοινωνία πόσα παιδιά θα ανεχτεί να έχεις;
Η οφείλεται αλλού η δέσμευσή σου;
Μπορείς να την προσδιορίσεις ή περιορίζεις με τις σκέψεις σου τον εαυτό σου;
Γιατί σταμάτησες την 'παραγωγή παιδιών' σε αντίθεση με όσα γράφεις;
'Αχρηστεύτηκες' από τώρα;

[Αυτό ισχύει για τον καθένα που υποστηρίζει το ίδιο]
Μήπως λοιπόν αντιλέγεις στον εαυτό σου;

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Inneranist:
Ὅταν ἀναφέρεται ὅμως στὸν Θεὸ δὲν εἶναι ποτὲ μετρησιμη ἡ ἡμέρα ἡ ἂν καὶ δὲν ἔχει σταθερὸ χρονικὸ ὁρισμό. Γιατί ἄραγε!!!
Δυὸ τινὰ συμβαίνουν
ἤ λέει ἡ ἡμέρα ἂς ἀλλάξω κι ἂς γίνω 30ωρη ἡ ἀκοθόριστη καὶ ἂς ἀφήσω τὸ Θεὸ νὰ εἶναι ἴδιος ὡς πρὸς τὸ χρόνο !!!
ἤ ἡ ἡμέρα δὲν μπορεῖ νὰ ὁρίσει τὸν Θεὸ καὶ τὶς ἐνέργειές του ἐπειδὴ εἶναι ἐκτὸς χρόνου μὲ ἀποτέλεσμα νὰ χάσει ἡ ἡμέρα τὴν σταθερὴ διάρκειά της!!!

Γιώργος:
Μάλλον δεν 'έπιασες' το νόημα της ημέρας για τον Θεό.
Μάλλον και το "Μάλλον" που γράφω δεν το καταλαβαίνεις.

Θα φανεί τελικά μετά την εξήγηση που θα δώσω αν είσαι σε θέση να καταλάβεις από εδώ και πέρα.
Αν όχι ... άστο μη ψάχνεσαι και "χάνεσαι σε ό,τι νάναι".

Η δεν μπορείς ή δεν θέλεις ή και τα δυό.

Από αυτά που γράφεις:
"Γιατί ἄραγε!!! Δυὸ τινὰ συμβαίνουν"
Να στο πώ είτε το καταλαβαίνεις είτε όχι:
ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ.
Οι 'ημέρες του Θεού' δεν σχετίζονται με κινήσεις πλανητών και με εναλλαγές "φως - σκοτάδι" και 'χάνεσαι' σε μέτρημα ωρών.

Είναι "προσανατολισμένες" σε "αρχή και τέλος" κάποιας ενέργειας.

Αυτό αν το καταλάβεις και αν το εντοπίσεις, έληξε το θέμα.
Δεν θα μπερδεύεσαι συνέχεια όπως μέχρι τώρα με όσα 'βγάζεις' υποθέτοντας "ό,τι νάναι"
Δεν θα "φυλακίζεις" μετά τον εαυτό σου σε "φυλακές νυχτός" και σε ό,τι άλλο δεν καταλαβαίνεις.

Αν δεν κατάλαβες αυτά που σε έγραψα... άστο... μη ψάχνεσαι... δεν είναι για σένα.... υπάρχουν και άλλα θέματα... πιό βατά...

[Παρόλα αυτά ελπίζω να κατάλαβες... αλλιώς ξέχνατο... και τα ανώτερα μαθηματικά δεν είναι για όλους]

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Inneranist:
Τελευταῖο παράδειγμα
Χίλια ἔτη ἐνώπιον τοῦ Θεοῦ εἶναι σὰν μία Ἡμέρα γιαυτόν.
Σὰν τὴν Ἡμέρα τοῦ Θεοῦ δὴλ σὰν μία ἡμέρα Δημιουργικὴ στὴ Γένεση!!!
Ἂν εἶναι ἔτσι τότε 1000 ἔτη = 1Ημερα Θεοῦ = 1 Δημιουργικὴ Ἡμέρα στὴ Γένεση = Χιλιετὴς Βασιλεία!!!
Ἄρα ἔκανε 1000 ἔτη εἶχε 1000 ἔτη διάρκεια ἡ κάθε Δημιουργικὴ Ἡμέρα τοῦ Ἀνθρώπου."

Γιώργος:
Κάτι σωστό πήγες να σκεφτείς στην αρχή, μετά πάλι τα έκανες θάλασσα.
Πάλι μπερδεύτηκες με τα ανθρώπινα χρόνια.
Τι τα μπερδεύεις μεταξύ τους αυτά τα πράγματα;
Τι μπλέκεσαι με φιλοσοφήματα και άσχετες καταμετρήσεις που δεν καταλαβαίνεις και μετράς από δώ και από εκεί ΑΣΧΕΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ;

Γράφεις:
"Ἂν εἶναι ἔτσι τότε 1000 ἔτη = 1Ημερα Θεοῦ = 1 Δημιουργικὴ Ἡμέρα στὴ Γένεση = Χιλιετὴς Βασιλεία!!!"

ΑΣΧΕΤΟΤΑΤΟ το συμπέρασμά σου.

Ποιός σου είπε ότι η κάθε δημιουργική ημέρα του Θεού μετριόταν με ΧΙΛΙΕΣ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΕΣ της γης γύρω από τον Ήλιο;

ΚΑΙ Ποιός σου είπε ότι η ΚΑΘΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΗΜΕΡΑ έπρεπε να διαρκεί ΧΙΛΙΕΣ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΕΣ της γης γύρω από τον ήλιο, δηλαδή περ. 365.242 μερόνυχτα;
Ποιός σου είπε ότι το επόμενο:
(Γένεση 1:3‐5) "Και είπε ο Θεός: «Ας γίνει φως». Και έγινε φως. Έπειτα από αυτό, ο Θεός είδε ότι το φως ήταν καλό, και ο Θεός έκανε να υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα στο φως και στο σκοτάδι. Και ο Θεός ονόμασε το φως Ημέρα, ενώ το σκοτάδι το ονόμασε Νύχτα. Και έγινε βράδυ και έγινε πρωί, πρώτη ημέρα."
Διήρκησε 365.242 μερόνυχτα;

Για να μη αναφέρω την κάθε Δημιουργική ημέρα, ποιός σου είπε ότι η καθεμιά διαρκούσε ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ 365.242 μερόνυχτα;

Στο ξαναλέω και πάλι:
Οι ημέρες του Θεού έχουν να κάνουν με αρχή / έναρξη και τέλος / αποπεράτωση έργων του Θεού, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΕΣ ΠΛΑΝΗΤΩΝ μέσω των οποίων οι άνθρωποι μετρούν το χρόνο, ΟΥΤΕ ΜΕ ΓΑΛΑΞΙΑΚΕΣ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΕΣ.

Αυτά τα έργα δεν μετριούνται με κινήσεις πλανητών που καθορίζουν ανθρώπινες ημέρες και χρόνια.

Η δε ΧΙΛΙΕΤΗΣ Βασιλεία ως ειδική περίοδος ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΑΤΗ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ - ΑΣΧΕΤΟΤΑΤΑ με ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ [ΜΌΝΟ στη διάρκεια της 6ης δημιουργήθηκε ο άνθρωπος] και οποιεσδήποτε άλλες συγκρίσεις - είναι ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ και ΑΦΟΡΑ ανθρώπους, εφόσον άνθρωποι θα συμβασιλεύσουν με τον Χριστό για ΧΙΛΙΑ χρόνια και άνθρωποι στη γη θα είναι υπήκοοι αυτής της Βασιλείας για ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Inneranist:
"ἀποτύχατε Ἀμέτρητες φορὲς νὰ ὁρίσετε τὴν ΑΦΙΞΗ τῆς Δευτέρας Παρουσίας."

Εφόσον
1. γίνεται το παγκόσμιο έργο κηρύγματος και θα συνεχίσει μέχρι το τέλος (Ματθ. 24:14) και εφόσον
2. ο Χριστός μέσω του έργου κηρύγματος 'ΚΑΤΑΚΥΡΙΕΥΕΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΕΧΘΡΩΝ' (Ψαλμος 2, Αποκάλυψη 6:2, 12:10),
είναι ΗΔΗ στη δεύτερη παρουσία του ως διορισμένος Βασιλιάς (Δανιήλ 7:14) "σε αυτόν δόθηκε εξουσία διακυβέρνησης ... και βασιλεία"

Άρα το επόμενο που έχει να γίνει - συνεχιζομένου μέχρι τότε του παγκόσμιου έργου κηρύγματος - είναι η μεγάλη θλίψη Αποκ. 7:14, Ματθαίος 24:21 "θα γίνει μεγάλη θλίψη, τέτοια που δεν έχει συμβεί από την αρχή του κόσμου μέχρι τώρα ούτε πρόκειται να ξανασυμβεί")
με αποκορύφωμα τον Αρμαγεδδώνα (Αποκ. 16:14,16)
για να επακολουθήσει η Χιλιετής Βασιλεία (Αποκ. 20:6) του Χριστού.

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος

Αγαπητοι φιλοι,

παρακολουθω την απελπιδα προσπαθεια των χιλιαστων να αποδειξουν με καθε τροπο το δογμα που εχουν περι επιγειου χιλιετους Βασιλειας. Μην σας εκπλησσει καθολου το τι μεσα και τι σοφισματα χρησιμοποιουν για να επιτυχουν το στοχο τους που δεν ειναι αλλος, απο το να πεισουν οτι τελικα ο Χριστος θα βασιλευσει με τους δικαιους 144.000 τον αριθμο για 1000 χρονια επι της γης.

Το δογμα αυτο των Μαρτυρων του Ιεχωβα στηριζεται σε εσφαλμενη ερμηνεια του 20ου κεφαλαιου της Αποκαλυψεως. Επιτρεψτε μου να κανω μια προσεγγιση σε γενικες γραμμες του ιερου κειμενου αφου εκτενης δεν μπορει να γινει σε ενα σχολιο. Βεβαια αργοτερα αν χρειαστει μπορω να δωσω και αλλες επεξηγησεις.

Κατ' αρχας πρεπει να σημειωθει οτι το βιβλιο της αποκαλυψεως ειναι προφητικο και αλληγορικο και η ερμηνεια του δεν ειναι ζητημα εμπειριας και πιστεως, οπως συμβαινει με τα αλλα βιβλια της Κ.Δ. αλλα ζητημα χρονου. Δηλαδη πραγματα που προφητευονται πριν πραγματοποιηθουν ειναι ακατανοητα. Πρωτα εκπληρωνεται η προφητεια και μετα την εξηγεις. Για παραδειγμα διαβαζουμε στο κατα Ματθαιον 2,17-18 για την εκπληρωση της προφητειας του Ιερεμιου "φωνη εν Ραμα ηκουσθη..." Ποιος μπορουσε να καταλβει τι εννοουσε ο Ιερεμιας πριν εκπληρωθει η προφητεια του;

Η Αποκαλυψη επισης ως αλληγορικο βιβλιο εμπεριεχει πολλα συμβολα. Δεν πρεπει ολα να εκλαμβανονται κατα γραμμα. Λεει για 7 σφραγιδες που σφραγιζουν ενα εγγραφο αυτο σημαινει κατι το ακρως απορρητο που γνωριζει μονο ο Θεος. Μιλαει για 144.000 εκλεκτους, με αυτον τον αριθμο συμβολιζει την πληροτητα ενος πληθους εκλεκτων. Αλλωστε εκεινοι που μαρτυρησαν και εδωσαν τη ζωη τους για το Χριστο κατα τους διωγμους ειναι πανω απο 2 εκατομυρια. Οι αριθμοι λοιπον ειναι συμβολικοι.

Πρεπει ακομη να επισημανθει οτι η Αποκαλυψις δεν προφητευει μονο για τα μελλοντα, οπως κακως νομιζεται, αλλα μιλαει και για τα παρελθοντα και για τα παροντα.

Μετα απο αυτες τις απαραιτητες διευκρινησεις μπορουμε να εισελθουμε στην ερμηνευτικη προσεγγιση του 20ου κεφαλαιου

Ανώνυμος είπε...

θεοδωρος

συνεχεια

Το πρωτο πραγμα που παρουσιαζει το 20 κεφαλαιο ειναι το δεσιμο του διαβολου απο εναν αγγελο στην αβυσσο για 1000 ετη. Αυτο οπως καταλαβαινετε ειναι μια σκηνη συμβολικη. Ο διαβολος ως πνευματικη υποσταση που ειναι δεν μπορει να δεθει με αλυσιδες και χειροπεδες. Σκοπος του συγγραφεα ειναι με αυτην την εικονα να μας παρουσιασει την αληθεια της κατατροπωσεως του διαβολου. Συλαμβανεται ο διαβολος, δενεται αλλα δεν εκτελειται.

Το γεγονος του δεσιματος του διαβολου εχει τρεις φασεις. Μια που εγινε στο παρελθον και που περιγραφεται στο 12 κεφαλαιο της Αποκαλυψως (7-9). Δευτερη φαση στο παρον, στην εποχη που ηρθε ο Χριστος και ιδρυσε την Εκκλησια οπως περιγραφεται στο 20ο κεφαλαιο.

Στην εικονα αυτη του δεσιματος του σατανα κρυβεται εκεινο που πολλες φορες διαβαζουμε στα Ευαγγελια οτι εφτασε η βασιλεια του Θεου. Ματθ.12,28 Λουκ. 11,20. Οταν ο Ιησους απεστειλε τους 70 λεει οτι ειδε "τον σαταναν ως αστραπην πεσοντα εκ των ουρανων". Και πιο χαρακτηριστικο ειναι το χωριο Ιω.12,31 "Νυν κρισις εστι του κοσμου και ο αρχων του κοσμου τουτου εκβληθησεται εξω" Ποτε ειναι το "νυν"; Τωρα λεγει ο Κυριος που ηρθα εγω και αρχιζω το εργο μου.

Οπως ο Χριστος στο κηρυγμα του συνδεει την εναρξη της βασιλειας με το δεσιμο του σατανα "εβληθη εξω", ετσι και ο Ιωαννης στην αποκαλυψη συνδεει το δεσιμο του σατανα με τα χιλια χρονια. Αρα με τον ερχομο του Χριστου στον κοσμο αρχιζει το δεσιμο του διαβολου και η βασιλεια του Θεου.

Το δεσιμο του διαβολου το περιγραφει ο Ιωαννης με την εικονα του αγγελου που πιανει τον διαβολο τον δενει και τον κλεινει στην αβυσσο. Και την βασιλεια του Θεου την εκφραζει με τα 1000 χρονια.

Η εννοια της βασιλειας του Θεου στη Γραφη δεν ειναι μονοδιαστατη και δεν σημαινει μονο τη μετα θανατο ζωη.

Βασιλεια του θεου ειναι:

1. Η Εκκλησια του Χριστου απο της ιδρυσεως της μεχρι της συντελειας του αιωνος τουτου και εις τους αιωνας των αιωνων
2. Η μετα θανατον ζωη
3. Η μετα την ανασταση και β' παρουσια του Κυριου
4. Η ζωη που ζει ο ανθρωπος απο την ημερα που βαπτιζεται και πιστευει και ζει εν Χριστω. Η χριστιανικη ζωη.

Αυτη η χριστιανικη ζωη ειναι εκεινη που αναφερεται στην αποκαλυψη ως 1000 ετη. Στο κατα Ιωαννην ονομαζεται αιωνιος ζωη. Τον ορισμο δε της αιωνιου ζωης τον δινει ο ιδιος ο Χριστος: "Αυτη εστι η αιωνος ζωη ινα γινωσκωσι σε τον μονον αληθινον θεον και ον απεστειλας Ιησουν Χριστον" Ιω.17,3.

Αυτα τα 1000 χρονια λοιπον ειναι η ζωη που θα ζησει η Εκκλησια απο της ιδρυσεως της μεχρι της συντελειας του αιωνος.

Στη συνεχεια το ιερο κειμενο λεγει:"μετα ταυτα δει αυτον λυθηναι μικρον χρονον"

Αυτο το "μικρον χρονον" σκανδαλισε πολλους, ομως τονιζει την εξης αληθεια:

Ο Χριστος εφερε τη σωτηρια για ολους, εδεσε το σατανα για ολους, εφερε τα 1000 χρονια(με την εννοια που ειπαμε παραπανω) για ολους. Για αυτο ονομαζεται Σωτηρ του κοσμου. Ομως αυτη τη σωτηρια ο καθενας πρεπει να την κανει κτημα του, με το βαπτισμα, την μετανοια, την πιστη και την εν γενει χριστιανικη ζωη. Σωζονται οσοι πιστευουν, οσοι δεν πιστευουν ειναι στη διαθεση του διαβολου.

"το μικρον" δεν εχει να κανει με χρονικο διαστημα αλλα για μια νοητη περιοχη κατα καποιο τροπο, αν και δεν μπορει να γινει κατα γραμμα οπως ειπαμε ερμηνεια.

Προκειται για πνευματικη περιοχη και οχι για μια χρονικη περιοδο της παγκοσμιου ιστοριας.

Ανώνυμος είπε...

θεοδωρος

συνεχεια

Η χιλιετια λοιπον τρεχει τωρα αυτη τη στιγμη που μιλαμε αρχιζοντας απο την ανασταση του Χριστου και τελειωνοντας στη δευτερα παρουσια του.

Γι αυτη τη χιλιετια ο σατανας ειναι δεμενος, δηλαδη γι αυτους που ειναι συνειδητα μελη της εκκλησιας υπαρχει δυνατοτητα σωτηριας και δεν βρισκονται υπο την κυριαρχια του διαβολου και βρισκονται στο φως της αληθειας μακρυα απο την πλανη και το ψευδος.

Στον 4ο στιχο του 20ου κεφαλαιου ο ευαγγελιστης μας λεγει οτι οσοι δεν προσκυνησαν και δεν παρασυρθηκαν απο την πλανες του διαβολου ειναι εκεινοι που ζουν τα 1000 χρονια τη βασιλεια του Θεου.

Οι αλλοι που δεν εζησαν ειναι εκεινοι που πλανηθηκαν απο το σατανα και δεν εζησαν χριστιανικα. Αντι να πει δεν εζησαν χριστιανικα λεει δεν εζησαν 1000 χρονια. Το νοημα ειναι οτι οσοι εζησαν κατα Χριστον εζησαν 1000 χρονια, ασχετο αν η ζωη τους ηταν 20 η 100 χρονια. Το 1000 δειχνει τη γλυκεια την τελεια ζωη, την ολοκληρωμενη.

Οσοι δεν εζησαν τα 1000 χρονια, δεν εζησαν δηλαδη ετσι, θα πεθανουν στον κοσμο αυτο τον θανατο τον πρωτο,
αφου στον στιχο 5 γινεται λογος περι αναστασεως της πρωτης.

Γινεται λοιπον διακρισις περι πρωτου και δευτερου θανατου περι πρωτης και δευτερας αναστασεως.

Για να γινουν κατανοητες αυτες οι αληθεις της Βιβλου πρεπει να ανατρεξουμε στο κατα Ιωαννην Ευαγγελιο στο 5ο κεφαλαιο λεγει εκει ο ιδιος ο Χριστος: "Αμην, αμην λεγω υμιν, ο τον λογον μου ακουων και πιστευων τω πεμπψαντι με εχει ζωην αιωνιον και εις κρισιν ουκ ερχεται αλλα μεταβεβηκεν εκ του θανατου εις την ζωην. Αμην αμην λεγω υμιν, οτι ερχεται ωρα, και νυν εστιν, οτε οι νεκροι ακουσονται της φωνης του υιου του Θεου και οι ακουσοντες ζησονται".

Να λοιπον ποια ειναι η πρωτη ανασταση που ζουν οι χριστιανοι, η χριστιανικη ζωη. Λεει ο Χριστος καθαρα, οσοι πιστευσατε σε μενα εχετε αιωνια ζωη και μεταβαινετε απο το θανατο της αμαρτιας, του κοσμου τουτου, στη βασιλεια που ειναι η ζωη στην εκκλησια, ειναι τα 1000 χρονια, η τελεια ζωη. Και ο Ιησους δεν λεει οτι αυτο θα γινει αλλα λεει "ερχεται ωρα και νυν εστι" τωρα δηλαδη θα γινει αυτο. Τωρα που ακουτε το κηρυγμα μου και ειστε νεκροι απο την αμαρτια.

Ομως υπαρχει και δευτερη ανασταση που ειναι η ανασταση των σωματων λεγει ο Ιησους στον στιχο 28 του κατα Ιωαννην. "Μη θαυμαζεται τουτο, οτι ερχεται ωρα (χωρις να λεει και νυν εστι, αγνωστη ωρα) εν η παντες οι εν τοις μνημειοις (οι φυσικοι νεκροι) ακουσονται της φωνης αυτου και εκπορευσονται....." ιδου λοιπον ο δευτερος θανατος και η δευτερη ανασταση.

Πρωτος θανατος ο πνευματικος, η απιστια και η αμετανοησια. Πρωτη ανασταση οταν ερχεται ο Χριστος και μας σωζει απο την αμαρτια βαπτιζομαστε και ακολουθουμε τις εντολες του.
Δευτερος θανατος ο φυσικος και ανασταση δευτερη κατα την β παρουσια, σε αγνωστο χρονο.

Ολοκληρωνεται η διηγηση περι χιλιετους βασιλειας στην αποκαλυψη με το λυσιμο του σατανα στους στιχους 7 και 8 του 20ου κεφαλαιου της αποκαλυψεως.

Εκει παλι βλεπουμε ενα σημειο που αποδυκνυει οτι τους αριθμους και τα συμβολα δεν πρεπει να τα παιρνουμε κατα λεξη. Λεει για στρατο που θα ειναι σαν την αμμο της θαλασσης δηλαδη; για πειτε ποσος θα ειναι ο στρατος;

Επισης τα ονοματα Γωγ και Μαγωγ ειναι συμβολικα.

Βασιλευς και λαος ειναι συμβολο των σκοτεινων δυναμεων που πολεμουν την εκκλησια.
Τα θηρια αυτα τελικα θα τα υποταξει ο Ιησους του Θεου, η Εκκλησια, τα παιδια του Θεου.

Στο τελος στους στιχους 11-15 γινεται λογος για την δευτερα παρουσια και την τελικη κριση.

Θα ηθελα να ζητησω συγγνωμη διοτι αυτο το σχολιο μου ηταν τοσο μακροσκελες αλλα αυτο ηταν επιβεβλημενο για να γινει μια κατα τροπο ορθοδοξο ερμηνευτικη προσεγγιση του 20 ου κεφαλαιου της Αποκαλυψεως, το οποιο ως ελεχθη κακοποιουν και παρερμηνευουν οι χιλιασται.

Με πολλους χαιρετισμους

Θεοδωρος.

Γιώργος είπε...

Θεόδωρος:
"Το γεγονος του δεσιματος του διαβολου εχει τρεις φασεις. Μια που εγινε στο παρελθον και που περιγραφεται στο 12 κεφαλαιο της Αποκαλυψως (7-9). Δευτερη φαση στο παρον, στην εποχη που ηρθε ο Χριστος και ιδρυσε την Εκκλησια οπως περιγραφεται στο 20ο κεφαλαιο."

Γενικές, Αστήρικτες και άσχετες φαντασίες στο μυαλό σου Θεόδωρε οι θεωρείες σου για κάποιες "τρείς φάσεις"
επειδή το Δ_Ε_Σ_Ι_Μ_Ο του διαβόλου είναι Μ_Ο_Ν_Ο Ε__Ν__Α - χωρίς "φανταστικές" φάσεις.
Τα όσα γράφεις είναι άσχετα μεταξύ τους.
Τι λέει το 12ο κεφάλαιο της Αποκάλυψης;
Μιλάει για Π_Ο_Λ_Ε_Μ_Ο στον ουρανό.
Ποιό είναι το αποτέλεσμα;
Ηττα για τον διάβολο και επακόλουθο Θ_Υ_Μ_Ο_ του.
(Αποκάλυψη 12:7) "ξέσπασε πόλεμος στον ουρανό"
(Αποκάλυψη 12:9)
"Σατανάς, ο οποίος παροδηγεί ολόκληρη την κατοικημένη γη· ρίχτηκε κάτω στη γη, και οι άγγελοί του ρίχτηκαν μαζί του"

Πως Ε_Ν_Η_Ρ_Γ_Η_Σ_Ε ο διάβολος που έχασε τον ουράνιο πόλεμο;
(Αποκάλυψη 12:12) "Αλίμονο στη γη και στη θάλασσα, επειδή ο Διάβολος κατέβηκε σε εσάς, έχοντας μεγάλο θυμό, καθώς γνωρίζει ότι έχει μικρό χρονικό διάστημα»

Εδώ ο διάβολος στρέφεται Ε_Ν_Α_Ν_Τ_Ι_Ο_Ν των ανθρώπων με μεγάλο θυμό.

Ας δούμε τώρα τι συμβαίνει ΑΡΓΟΤΕΡΑ με το εντελώς διαφορετικό περιστατικό, το Δ_Ε_Σ_Ι_Μ_Ο του διαβόλου και τα αποτελέσματα όπως περιγράφει η Αποκάλυψη 20:1‐3
"Και είδα έναν άγγελο να κατεβαίνει από τον ουρανό έχοντας το κλειδί της αβύσσου και μια μεγάλη αλυσίδα στο χέρι του. Και έπιασε το δράκοντα, το αρχικό φίδι, ο οποίος είναι ο Διάβολος και ο Σατανάς, και τον έδεσε για χίλια χρόνια. Και τον έριξε στην άβυσσο και την έκλεισε και τη σφράγισε από πάνω του, για να μην παροδηγήσει πια αυτός τα έθνη μέχρι να τελειώσουν τα χίλια χρόνια. Έπειτα από αυτά, πρέπει να λυθεί για λίγο καιρό"

Σε αυτή την περίπτωση ο διάβολος Ρ_Ι_Χ_Ν_Ε_Τ_Α_Ι στην Α_Β_Υ_Σ_Σ_Ο [σε τόπο αδράνειας δηλαδή].
Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί πλέον να παροδηγήσει την ανθρωπότητα για 1000 χρόνια.

Συνοψίζοντας, το 12ο κεφάλαιο της Αποκάλυψης περιγράφει:
1. Π_Ο_Λ_Ε_Μ_Ο στον ουρανό
2. Η_Τ_Τ_Α και Πτώση του διαβόλου και των αγγέλων του (δαίμονες) στη γη
3. Ο_Ρ_Γ_Η / θυμό του διαβόλου και Α_Λ_Ι_Μ_Ο_Ν_Ο για τους ανθρώπους στη γη.
4. Δ_Ρ_Α_Σ_Η του διαβόλου και Δ_Ι_Ω_Γ_Μ_Ο των δούλων του Θεού
5. γνώση του διαβόλου ότι έχει μικρό χρονικό διάστημα στη διάθεσή του για να δράσει.

[Ενδιάμεσα - στο 13ο κεφάλαιο της Αποκάλυψης - γίνεται λόγος για το Θηρίο με το όνομα-αριθμό ΧΞΣ - 666 στο οποίο ο διάβολος δίνει μεγάλη Ε_Ξ_Ο_Υ_Σ_Ι_Α (Αποκάλυψη 13:2) "ο δράκοντας [ο διάβολος / Σατανάς] έδωσε στο θηρίο τη δύναμή του και το θρόνο του και μεγάλη εξουσία"]

Το 20ο κεφάλαιο της Αποκάλυψης περιγράφει κάτι άλλο:
1. Δ_Ε_Σ_Ι_Μ_Ο (αυτονόητα συμβολικά - περιορισμό) του διαβόλου από άγγελο
2. Ρ_Ι_Ψ_Ι_Μ_Ο του διαβόλου στην Άβυσσο (τίθεται σε κατάσταση ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ όσον αφορά την επίδρασή του σε ανθρώπους - 'γίνεται' Α_Ν_Ι_Κ_Α_Ν_Ο_Σ για δράση)
3. Η κατάσταση αδράνειας διαρκεί 1000 χρόνια - όσο και η διάρκεια της χιλιετούς Βασιλείας του Χριστού
4. Λ_Υ_Ν_Ε_Τ_Α_Ι ο διάβολος, αρχίζει τη Δ_Ρ_Α_Σ_Η του κατά των ανθρώπων και Π_Α_Ρ_Ο_Δ_Η_Γ_Ε_Ι πολλούς (αριθμός όμως απροσδιόριστος σαν την άμμο της θάλασσας)
(Αποκάλυψη 20:7‐8) "μόλις τελειώσουν τα χίλια χρόνια, ο Σατανάς θα λυθεί από τη φυλακή του 8 και θα βγει για να παροδηγήσει"

5. Μετά επακολουθεί ο ΠΛΗΡΗΣ ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ του διαβόλου στη λίμνη της φωτιάς [χωρίς καμιά δυνατότητα επαναφοράς στη ζωή]
(Αποκάλυψη 20:10) "Και ο Διάβολος που τους παροδηγούσε ρίχτηκε στη λίμνη της φωτιάς"

Συνεπώς πολύ άσχετη και ΑΝΤΙΓΡΑΦΙΚΗ Θεόδωρε η θεωρεία σου όπως γράφεις: "Το γεγονος του δεσιματος του διαβολου εχει τρεις φασεις"
επειδή το ΔΕΣΙΜΟ δεν έχει "φάσεις".

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

θεοδωρος

Δεν περιμενα διαφορετικη αντιδραση απο αυτην που επεδειξες στο σχολιο μου αγαπητε Γιωργο.

Μα οπως θα διαβαζες στην αρχη του σχολιου μου, δεν απευθυνομαι σε σενα. Λεω "αγαπητο φιλοι"

Βεβαια για το οτι μου εκανες την τιμη να απαντησεις, σε ευχαριστω. Αλλα παρακαλω να μελετησεις αυτα που λεω. Δεν ειναι αυθαιρετα αλλα τα στηριζω στη Κ.Δ.

Οσο δε για τα συμπερασματα που βιαστηκες να βγαλεις σε παραπεμπω στον παραλογοσμο του Πιραντελλο που σου ταιριαζει απολυτα "cosi e' se vi pare". Και επειδη ισως δεν γνωριζεις ιταλικα στο μεταφραζω
"ετσι ειναι αν ετσι νομιζετε"!!!!

Αυτα αν και εκερεμει απαντηση σου σε προηγουμενο σχολιο μου και σε ερωτησεις που σου εθεσα.

χαιρε

Θεοδωρος

Ανώνυμος είπε...

θεοδωρος

εκ παραδρομης δεν εγραψα σωστα την λεξη "παραλογισμος".
Παραλογισμος του Πιραντελλο.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος-Αυτόκλητος Απολογητής

Τα 1000 έτη Κυριοι οροδοξοι και Μαρτυρες του Ιεχωβα είναι συμβολικά

Στην επιστολή Β΄ Πέτρου 3/γ΄ 8, βρίσκεται το κλειδί τής κατανόησης τού αριθμού 1000.
Εκεί λέει: "Εν δε τούτω μη λανθανέτω υμάς, αγαπητοί, ότι μία ημέρα παρά Κυρίω ως 1000 έτη και 1000 έτη ως ημέρα μία".
Ας σκεφθούμε όμως: ο Θεός μετράει το χρόνο πράγματι σε ημέρες;

Σύμφωνα με το χωρίο Εβραίους 1/α΄ 2,ο Θεός δια τού γιού και Λόγου Του, "έκανε και τους αιώνες".
Πώς θα ήταν αυτό δυνατόν, εφ' όσον ο Θεός έφτιαξε το χρόνο και δεν εξαρτάται απ' αυτόν ώστε να τον μετράει;

Στην Αγία Γραφή η λέξη "ημέρα", έχει για το Θεό πολλές έννοιες. Π.χ. στην Έξοδο 20/κ΄ 11, μας λέει πως ο Θεός διαμόρφωσε τη γη και τη θάλασσα σαν κατοικία τού ανθρώπου "σε 6 ημέρες".
Όμως στη Γένεση 2/β΄ 4, λέει ότι ο Θεός τα έκανε αυτά σε μια ημέρα: "καθ' ην ημέραν εποίησε ο Θεός γην και ουρανόν".

Η λέξη "ημέρα" λοιπόν, έχει για το Θεό μεταβλητή διάρκεια, και σημαίνει "περίοδο χρόνου".
Οι 6 δημιουργικές ημέρες λοιπόν, σημαίνουν 6 δημιουργικές περιόδους, και όταν λέει: "την ημέρα που έκανε γη και ουρανό", εννοεί "την περίοδο που έκανε γη και ουρανό".

Κατά τον ίδιο τρόπο και ο απόστολος Πέτρος στη Β΄ Πέτρου 3/γ΄ 8, εννοεί πως μία περίοδος τόσο μεγάλη για εμάς όσο τα 1000 έτη, για το Θεό είναι τόσο ασήμαντη, όσο για εμάς μια μικρή περίοδος μίας ανθρώπινης ημέρας.

Ο Θεός δε μετράει το χρόνο σε ημέρες!
Kαι στο συμφραζόμενο όμως αυτού τού εδαφίου, ο απόστολος Πέτρος μας δείχνει ακριβώς το ίδιο πράγμα.

Από το χωρίο Β΄ Πέτρου 3/γ΄ 3, μας λέει πως στις έσχατες ημέρες (που άρχισαν στον καιρό τού Χριστού), θα υπήρχαν άνθρωποι που θα κορόϊδευαν τη Χριστιανική ελπίδα τής 2ης Παρουσίας τού Χριστού, και θα έλεγαν: "Πού είναι η υπόσχεση τής Παρουσίας του τόσα χρόνια;" Και συνεχίζει στο εδάφιο 5: "Επειδή εκουσίως αγνοούσι τούτο..."
(Ο απόστολος Πέτρος εδώ, χρησιμοποιεί Ενεστώτα χρόνο, πράγμα που δείχνει πως μιλούσε για εμπαίκτες τής εποχής του, και συνεπώς την εποχή του ονομάζει εδώ: "έσχατες ημέρες".

Αυτό το λέμε επειδή αν υπήρχε μία τελευταία μελλοντική περίοδος 1000 ετών αργότερα από την παρούσα περίοδο, δεν θα ονομαζόταν η Χριστιανική περίοδος "έσχατες ημέρες").

"Γι' αυτό", (λέει ο απόστολος στα εδάφια 8 και 9), "επειδή για το Θεό ακόμα και μια περίοδος 1000 ετών είναι ασήμαντη σαν μια ημέρα, μη νομίζετε ότι ο Θεός αργεί να εκπληρώσει την υπόσχεση τής Παρουσίας Του".

Ο απόστολος Πέτρος λοιπόν, χρησιμοποιεί εδώ τα 1000 έτη ως σύμβολο μιας μακράς περιόδου από την εποχή του, ως την Παρουσία τού Χριστού, δηλαδή ενός χρονικού διαστήματος που στην πραγματικότητα είναι ως τώρα 2000 έτη και όχι 1000.

Ένα ακόμα παράδειγμα ότι ο αριθμός 1000 χρησιμοποιείται συμβολικά, και όχι ως συγκεκριμμένο μέτρο χρόνου, μπορούμε να δούμε στο χωρίο Ψαλμός κεφάλαιο 90 και εδάφιο 4: "Διότι 1000 έτη ενώπιόν σου, είναι ως ημέρα η εχθές, ήτις παρήλθε, και ως φυλακή νυκτός".

Ο Ψαλμωδός εδώ, μας δίνει δύο διαφορετικά μέτρα για τα 1000 έτη. Μας λέει μεν ότι είναι "ως μία ημέρα", αλλά επίσης και "ως φυλακή νυκτός", που είναι χρονικό διάστημα τής αρχαιότητας μικρότερο από ολόκληρη νύχτα (Ματθαίος 24/κδ΄ 43, Λουκάς 12/ιβ΄ 38).

Δεν είναι δυνατόν για τον άχρονο Θεό τα 1000 χρόνια να είναι μια ημέρα, και ταυτόχρονα μια 4ωρη περίοδος όπως μια φυλακή νυκτός. Δεν μιλάει λοιπόν για κάποιο σταθερό χρονικό διάστημα, αλλά για μια συμβολικά μακρά περίοδο.

Τα 1000 έτη είναι μεν μια μακρά περίοδος, αλλά όχι μια υπερβολικά μεγάλη περίοδος όσο τα "μύρια" (10.000 έτη), όπως φαίνεται στο Α΄ Σαμουήλ 18/ιη΄ 7: "Ο Σαούλ επάταξε τας χιλιάδας αυτού, και ο Δαβίδ τας μυριάδας αυτού".

Δεν είναι επίσης ούτε μια μικρή περίοδος 10 ετών: Αποκάλυψις 2/β΄ 10: "...και έξετε θλίψιν ημερών δέκα".

Ο αριθμός 1000 έχει την ίδια έννοια τού "μεγάλου αριθμού" αν και όχι υπερβολικού, οπουδήποτε σχεδόν τον βρίσκουμε, ακόμα και στις σημερινές εκφράσεις τής καθημερινής μας ζωής.

Κατόπιν αυτού καταλαβαίνουμε ότι τα 1000 έτη είναι συμβολικά, και δεν είναι παράξενο που από την αρχή τους ως σήμερα πέρασαν περίπου 2000 έτη.

Unknown είπε...

Γιώργος: Επειδή στη γη θα γίνει 'υποδοχή' των νεκρών που θα αναστηθούν, γι' αυτό είπα ότι είναι λογικό - και εύλογο - το να αναστηθούν αρχίζοντας από τους τελευταίους που πέθαναν ώστε να μην υπάρχει με τους ζωντανούς 'χάσμα γενεών', χάσμα γλωσσικό, χάσμα πολιτιστικό και χάσμα νοοτροπίας αλλά και έλλειψη 'γνωριμίας' των παιδιών προς τους γονείς τους γενικά. [Δηλαδή ανασταίνεται πρώτα ο γιός, θα γνωρίσει τον πατέρα του όταν θα αναστηθεί μετά και εκείνος με τη σειρά τον δικό του πατέρα κλπ]

Και πώς θα καλυφθεί αυτό το χάσμα; Ο αναστημένος που έζησε το 600 μ.Χ. πώς θα συνυπάρξει με τον αναστημένο που έζησε το 2060 μ.Χ.; Θα γίνει update στον εγκέφαλό του; Πώς θα δεχθεί το νέο εντελώς άγνωστο περιβάλλον; Πώς θα συνεννοούνται; Τι γλώσσα θα μιλάνε;
Το update θα περιλαμβάνει και γλωσσική εκμάθηση;
Ο αναστημένος που θα συναντήσει τον (αναστημένο) δολοφόνο του ή η γυναίκα που θα συναντήσει τον βιαστή και δολοφόνο της, πώς θα αντιδράσουν; Τα δολοφονημένα βρέφη (γιατί όχι και τα έμβρυα που διακόπηκε η κύησή τους, άνθρωποι δεν είναι;) σε τι «φάση» θα αναστηθούν; Πάλι ως βρέφη; O Χίτλερ θα αναστηθεί; Ω ρε γλέντια! Κάτι εκατομμύρια εβραίοι θα τον ψάχνουν.

Όταν λέμε για ανάσταση δικαίων και αδίκων, για πόσα δισεκατομμύρια μιλάμε; Όλοι αυτοί τι θα τρώνε και πού θα χωρέσουν;
Όταν αναστηθεί κάποιος σ' αυτήν την ανάσταση δικαίων και αδίκων, θα μπορεί να αυτοκτονήσει; Ή θα ξανα-αναστηθεί;

Ο Σατανάς, έκανε ποτέ κάτι χωρίς να του το επιτρέψει ο Θεός;

Γιώργος είπε...

Νίκος:
"Και πώς θα καλυφθεί αυτό το χάσμα; Ο αναστημένος που έζησε το 600 μ.Χ. πώς θα συνυπάρξει με τον αναστημένο που έζησε το 2060 μ.Χ.; Θα γίνει update στον εγκέφαλό του; Πώς θα δεχθεί το νέο εντελώς άγνωστο περιβάλλον; Πώς θα συνεννοούνται; Τι γλώσσα θα μιλάνε;
Το update θα περιλαμβάνει και γλωσσική εκμάθηση;"

Γι' αυτό είπα ότι η ανάσταση θα γίνει αντίστροφα από το χρόνο θανάτου.
Π.χ. θα αναστηθεί ο τελευταίος που πέθανε, ας τον πούμε "Α". Εφόσον ζούσε τον τελευταίο καιρό θα μπορεί να μιλήσει με τους συγχρόνους του στη γλώσσα του π.χ. ένας Έλληνας. Θα αναστηθεί και θα διδαχτεί αυτά που είχε ήδη ακούσει από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά - επειδή λίγο - πολύ όλοι αυτή την εποχή κάτι έχουν ακούσει για ΜτΙ.
[Εννοείται ότι το ίδιο θα γίνει με όλους της τελευταίας γενιάς που θα αναστηθούν]
Εφόσον αυτοί θα διδαχτούν μετά θα αναστηθούν οι της προηγούμενης γενιάς.
Στο παράδειγμα θα αναστηθεί ο πατέρας του "Α", ας τον πούμε "Β".
Ο Α γνωρίζει τον Β τον καιρό του θανάτου του, άρα θα τον αναγνωρίσει στην ανάσταση. [Δεν νομίζω να μη γνωρίζεις τον πατέρα σου - ούτε να μην έχετε συνενοηθεί με την ίδια γλώσσα].
Θα εξηγήσει λοιπόν ο Α (ο γιός) στον Β (πατέρα του) τα σχετικά ΚΑΙ με την επιβεβαίωση όλων των άλλων.
Κατόπιν έρχεται η γενιά "Γ" του πατέρα του Β.
Ο Β θα μπορεί να του εξηγήσει γιατί μιλάει τη γλώσσα του και τον γνωρίζει.
Επαναλαμβάνεται το ίδιο με όλες τις γενιές επειδή ο καθένας μιλάει και τη γλώσσα του πατέρα του και μπορεί να συνενοηθεί μαζί του [όπως και με το παιδί του].
Έτσι ενώ ο Α δεν μπορεί να αναγνωρίσει τον προπάππου του Δ, ο Γ και θα τον αναγνωρίσει και θα μιλάει τη γλώσσα του και θα μπορεί να τον συστήσει στα δικά του παιδιά και εγγόνια.
'Ετσι δεν θα υπάρχει ούτε γλωσσικό κενό ούτε κενό αναγνώρισης των νεκρών, ούτε και πολιτιστικό κενό, καθώς θα γίνεται "αλυσιδωτά' η ανάσταση.
Έτσι με τη σειρά
Α - Β - Γ - Δ - Ε - Ζ - Η - Θ...
δεν θα υπάρχει κανένα κενό.

Αν ξαφνικά στον Β ερχόταν ο "Η" [και η αντίστοιχη γενιά του] ούτε που θα ήξερε ότι ήταν προπαραπροπάππος του [δική μου λέξη]
Αν η ανάσταση γινόταν "ανάποδα" ως τι θα αναγνώριζε η τελευταία γενιά την πρώτη πριν χιλιάδες χρόνια και πως θα υπήρχε συνενόηση;
Θα υπήρχαν "άγνωστοι" αναστημένοι με άγνωστες γλώσσες και νοοτροπίες μεταξύ αγνώστων ζωντανών.
Δεν θα υπήρχαν "οικογενειακοί δεσμοί" μεταξύ τους.
Θα υπήρχαν και άλλες διαφορές μεταξύ τους.

Π.χ. όταν αναστηθεί ο πατέρας μου θα τον γνωρίσω εγώ, τα αδέλφια μου, οι συγγενείς μας και όλοι οι γνωστοί του / μας.
Όταν αναστηθεί ο πάτερας του - ο παππούς μου - εγώ δεν θα τον γνωρίσω [επειδή δεν τον έχω προλάβει ζωντανό] αλλά θα μου τον συστήσει ο πατέρας μου / και φυσικά θα τον αναγνωρίσουν όλοι οι συγγενείς του, οι φίλοι του και οι γνωστοί του της ίδιας γενεάς που θα αναστηθούν.

Εφόσον θα γίνει "αλυσιδωτή" η ανάσταση θα υπάρχουν "κρίκοι" επικοινωνίας και "γνωριμίας".
Θα υπάρχει ακόμα και η χαρά της ανάστασης συγγενών που θα τους γίνεται υποδοχή στη ζωή από "γνωστούς" τους.

Γράφεις:
"Ο αναστημένος που έζησε το 600 μ.Χ. πώς θα συνυπάρξει με τον αναστημένο που έζησε το 2060 μ.Χ.; Θα γίνει update στον εγκέφαλό του;"

Όπως "συνυπάρχω" εγώ και εσύ με κάτι δισεκατομμύρια αγνώστους - κινέζους / αφρικανούς / Ινδούς / νοτιαμερικανούς / ασιάτες κλπ. - που ποτέ δεν έχω δεί [και χωρίς να τους κάνει κάποιος update στον εγκέφαλό τους].
Και πιστεύω να τα "πάω" ακόμα καλύτερα με κάποιους αρχαίους Έλληνες [είτε του 500 π.Χ είτε του 600 μ.Χ. - άλλωστε θα υπάρχουν 'συνδετικοί κρίκοι'] που θα αναστηθούν σε σχέση με κάποιους αγνώστους σήμερα. [και μάλλον καταφέρνω καλύτερα τα αρχαία Ελληνικά απ' ότι τα σημερινά κινέζικα ή αραβικά κλπ.]

Φιλικά
Γιώργος

Γιώργος είπε...

Νίκος:
"Πώς θα δεχθεί το νέο εντελώς άγνωστο περιβάλλον; Πώς θα συνεννοούνται; Τι γλώσσα θα μιλάνε;
Το update θα περιλαμβάνει και γλωσσική εκμάθηση;"

Δεν νομίζω εσύ να μη γνωρίζεις καμιά περιοχή με διαμορφώσεις εδαφών!
Αν αναστηθεί κάποιος στην περιοχή που μεγάλωσε, ίσως αρχικά να εκπλαγεί με τις αλλαγές αλλά θα αναγνωρίσει το φυσικό περιβάλλον... κάποιο βουνό... κάποια παραλία... κάποιο τοπικό χαρακτηριστκό...

Γράφεις:
"Πώς θα συνεννοούνται; Τι γλώσσα θα μιλάνε;"

Αρχικά τη δική τους με 'τους δικούς τους' στο χώρο τους.
Φυσικά εφόσον θα υπάρχει οργανωμένη κοινωνία, όπως και εσύ θα φρόντιζες - αν ήσουν αρμόδιος - να διδαχτούν όλοι μια 'συνδυαστική' κοινή γλώσσα με ειδικά μαθήματα, είναι και αυτό αυτονόητο.

Αν αυτή η γλώσσα θα είναι η κοινή Ελληνική ως η γλώσσα της Κ.Δ., ώστε όλοι να τη διδαχτούν, προχωρώντας στο γλωσσικό παρελθόν μέχρι 2.500 χρόνια δεν γνωρίζω - αν και θα το προτιμούσα.

Αν θα γίνει εκμάθηση - διαδοχικά ή ταυτόχρονα - πολλών γλωσσών όπως
Αγγλικά (Διεθνής σήμερα),
'Κοινή Ελληνική' της Κ.Δ.(Διεθνής επί αιώνες παλιότερα) και
Εβραϊκή της Π.Δ.(φτάνει πιθανώς μέχρι την αρχή της ανθρωπότητας)
πάλι δεν είναι του παρόντος.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Νίκος:
"Ο αναστημένος που θα συναντήσει τον (αναστημένο) δολοφόνο του ή η γυναίκα που θα συναντήσει τον βιαστή και δολοφόνο της, πώς θα αντιδράσουν;"

Πράγματι πολλά λυπηρά γεγονότα συνέβησαν στην ανθρώπινη ιστορία, όπως τα περιγράφεις.
Αλλους τους "σούβλισαν",
άλλους τους έδωσαν το 'κώνιο',
άλλους τους έκαιγαν στη φωτιά,
άλλους τους αποκεφάλισαν,
άλλους τους έχουν κατασπαράξει άγρια ζώα,
άλλους τους τσίμπησαν δηλητηριώδη φίδια,
άλλοι ως στρατιώτες σκότωναν για να σκοτωθούν μετά και οι ίδιοι από άλλους.

Αθηναίοι με Σπαρτιάτες και αυτοί με τους Πέρσες και στη σειρά ο Μ.Αλέξαντρος:
είχαν συνηθισει την αλληλοεξόντωση.

Θα μάθουν όμως όταν αναστηθούν να ζούν ειρηνικά όπως μαθαίνουν πολλοί σήμερα στην Βοσνία που συναντούν δολοφόνους συγγενών τους και μετατρέπουν τα αρχικά συναισθήματά τους παραδεχόμενοι ότι οι δολοφονίες ανθρώπων από ανθρώπους ήταν σε καθημερινή διάταξη και όχι κάτι το πρωτοφανές.

Άλλωστε η Α.Γ. λέει ότι ΔΕΝ θα μάθουν πλέον τον πόλεμο και θα μάθουν να ζούν ειρηνικά.

Η 'πρώην' ζωή τους θα ήταν σαν έναν τρομακτικό εφιάλτη από τον οποίο ξυπνούν ΄λουσμένοι στον ιδρώτα' για να διαπιστώσουν ότι ανήκει πλέον στο παρελθόν.

Θα επέλθει διαδοχικά παγκόσμια συμφιλίωση εφόσον θα υπάρχει παγκόσμια ειρήνη και θα έχει τερματιστεί το κακό παρελθόν.
Θα αρχίσουν όλοι να χαίρονται τη ζωή τους.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Νίκος:
"Τα δολοφονημένα βρέφη (γιατί όχι και τα έμβρυα που διακόπηκε η κύησή τους, άνθρωποι δεν είναι;) σε τι «φάση» θα αναστηθούν; Πάλι ως βρέφη;"

Νίκο, δύσκολες ερωτήσεις κάνεις.
Τι θα περίμενες σχετικά με τα βρέφη;
Να μεγαλώνουν στο θάνατό τους πίνοντας 'κρυφά' γαλατάκι;

Είναι φυσικό τα βρέφη να αναστηθούν ως βρέφη για να μεγαλώσουν μετά τη ... διακοπή λόγω θανάτου [και φυσικά ούτε πρόλαβαν να καταλάβουν τι θα πεί "δολοφονία" - αν 'δολοφονήθηκαν'].

Π.χ. θα αναστηθεί η αδελφή μου που πέθανε δύο ετών - όταν εγώ ήμουν τεσσάρων. Δεν θα αναστηθεί ούτε 15 ούτε 30 ούτε 50 χρονών. Δεν θα αναστηθεί με τα χρόνια που ... δεν έζησε.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Νίκος:
"Όταν λέμε για ανάσταση δικαίων και αδίκων, για πόσα δισεκατομμύρια μιλάμε; Όλοι αυτοί τι θα τρώνε και πού θα χωρέσουν;"

εε! βάλε καμια Εικοσαριά δις.
Άρα σχεδόν τριπλάσιοι απ' όσοι είναι σήμερα.
Στην Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων τα 4 ζούν στην Αττική [χωριά σε 'ακριτικές' περιοχές έχουν αδειάσει].
Η Ελλάδα σίγουρα 'σηκώνει' 50 εκατομμύρια.
Σήμερα πόσοι ζούν στην Κίνα και πόσοι στην 'άδεια' Σιβηρία;
Πιστεύω πενταπλάσιοι του σημερινού πληθυσμού της γης άνετα χωρούν.

Και δεν νομίζω να χρειαστούν να κάνουν 'δίαιτα' - αν και ως τελειοποιούμενοι θα δαμάζουν την 'λαιμαργία' τους όσοι σήμερα δεν μπορούν. [ευκαιρία για 'σιλουέτα']

Εφόσον στη Βασιλεία του Θεού θα υπάρχει υπεραφθονία δεν θα χρειάζεται ούτε 'μάνα' ούτε 'ορτύκια' από τον ουρανό.
(Ψαλμός 72:16)
"Θα υπάρχει πληθώρα σιτηρών στη γη· Στην κορυφή των βουνών θα υπάρχει υπεραφθονία"
Θα αξιοποιηθούν επίσης έρημες περιοχές:
(Ησαΐας 35:1) "Η έρημος και η άνυδρη περιοχή ... η έρημη πεδιάδα ... θα ανθίσει"
(Ησαΐας 35:6) "στην έρημο θα αναβλύσουν νερά, και χείμαρροι στην έρημη πεδιάδα"
Από κάθε άποψη:
(Αποκάλυψη 7:16) "Δεν θα πεινάσουν πια ούτε θα διψάσουν πια"

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Νίκος:
"Όταν αναστηθεί κάποιος σ' αυτήν την ανάσταση δικαίων και αδίκων, θα μπορεί να αυτοκτονήσει;"

Η αυτοκτονία είναι αποτέλεσμα απόγνωσης, υπερβολικής πίεσης,
απειλών, φόβου,
οικογενειακών προβλημάτων,
χάσιμο του νοήματος της ζωής,
απογοήτευσης - ακόμα και ερωτικής -,
διανοητικών παθήσεων,
το να νιώθει κάποιος ότι βρίσκεται σε αδιέξοδο,
οικονομική κατάρρευση κλπ.

Παρά τα πολλά προβλήματα και τις δύσκολες καταστάσεις σχετικά λίγοι αυτοκτονούν όταν συνυπάρχουν διανοητικές παθήσεις και διαταραχές.

Στη Βασιλεία του Θεού δεν θα υπάρχουν αυτά εφόσον θα υπάρχει αποκατάσταση της υγείας, διαρκής χαρά και η ζωή θα αποκτά πραγματικό νόημα.
Έτσι δεν θα υπάρχει καθόλου λόγος για αυτοκτονία.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Θεόδωρος:
Τα 1000 έτη είναι μεν μια μακρά περίοδος, αλλά όχι μια υπερβολικά μεγάλη περίοδος όσο τα "μύρια" (10.000 έτη), όπως φαίνεται στο Α΄ Σαμουήλ 18/ιη΄ 7: "Ο Σαούλ επάταξε τας χιλιάδας αυτού, και ο Δαβίδ τας μυριάδας αυτού".

Γιώργος:
Ασχετολογείς καθώς μπερδεύεις
"τας χιλιάδας" και
"τας μυριάδας"
που είναι ΑΟΡΙΣΤΑ και ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΑ

με το συγκεκριμένο και ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ προσδιορισμένο:
"Ο Χριστός βασίλευσε χίλια έτη".

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος

Αγαπητε Γιωργο απο που εγαψες παραπανω και το οποιο αντιγραφω εδω:

Θεόδωρος:
Τα 1000 έτη είναι μεν μια μακρά περίοδος, αλλά όχι μια υπερβολικά μεγάλη περίοδος όσο τα "μύρια" (10.000 έτη), όπως φαίνεται στο Α΄ Σαμουήλ 18/ιη΄ 7: "Ο Σαούλ επάταξε τας χιλιάδας αυτού, και ο Δαβίδ τας μυριάδας αυτού".

ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΟ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙΣ

Εγω δεν εγραψα τιποτα τετοιο. Αν το λαθος απο μεριας σου εγινε απο παραδρομη δεν πειραζει συγχωρητεον αλλα αν εγινε εσκεμενα τι να πω. Ποση παραποιηση ακομη της αληθειας θα παρακολουθησουμε.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ

ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ

ΔΕΝ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΕΓΩ


Θεοδωρος.

Γιώργος είπε...

Θεόδωρος:
"Δεν είναι επίσης ούτε μια μικρή περίοδος 10 ετών: Αποκάλυψις 2/β΄ 10: "...και έξετε θλίψιν ημερών δέκα".

Πάλι μπερδεύτηκες;
Γιατί λές
μικρή περίοδος "10 Ε__Τ__Ω__Ν"
ενώ το έδάφιο λέει "10 ημερών";

Τι τα μπερδεύεις;
Η θλίψη 10 ημερών δεν συγκρίνεται ούτε με τις 6 ημέρες της Δημιουργίας.

Οι 10 ημέρες της θλίψης
δεν είναι περισσότερες
από τις 6 ημέρες της Δημιουργίας.

Αυτές οι 10 ημέρες της θλίψης είναι σύμβολο πληρότητας επιγείων πραγμάτων.
Αναφέρονται σε πληρότητα θλίψης - όσο διαρκεί η πορεία πιστότητας ενός Χριστιανού, από τη στιγμή που θα γνωρίσει την αλήθεια του Χριστού και ακολουθήσει την πορεία του Χριστού.

Αυτό λένε τα λόγια του Χριστού
που τα άφησες μισά στο Αποκ. 2:10

"ἔχητε θλῖψιν ἡμερῶν δέκα. γίνου πιστὸς ἄχρι θανάτου καὶ δώσω σοι τὸν στέφανον τῆς ζωῆς"

[το λέει το εδάφιο από ΜΟΝΟ του ότι πρέπει να ολοκληρώσουν την πίστη τους ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ - αυτό σημαίνει θλίψη 10 ημερών-, ώστε μετά να τους δοθεί το στεφάνι της ζωής]
και σε σθμφωνία με το
Ματθ. 24:13 "ὁ δὲ ὑπομείνας εἰς τέλος οὗτος σωθήσεται"

Πάλι μπερδεύτηκες με τους αριθμούς.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Θεόδωρος:
Τα 1000 έτη είναι μεν μια μακρά περίοδος, αλλά όχι μια υπερβολικά μεγάλη περίοδος όσο τα "μύρια" (10.000 έτη), όπως φαίνεται στο Α΄ Σαμουήλ 18/ιη΄ 7: "Ο Σαούλ επάταξε τας χιλιάδας αυτού, και ο Δαβίδ τας μυριάδας αυτού".
ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΟ
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙΣΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ
ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ
ΔΕΝ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΕΓΩ

Γιώργος
Ανακαλώ Θεόδωρε
όπως και το μετέπειτα που εκ παραδρομής απέδωσα σε εσένα.

ΔΕΝ το έγραψες εσύ αλλά ο αναφερόμενος ως
"Ανώνυμος-Αυτόκλητος Απολογητής"
με ημερομηνία:
15 Σεπτέμβριος 2009 11:09 μμ

Ανώνυμος-Αυτόκλητος Απολογητής
...Τα 1000 έτη είναι μεν μια μακρά περίοδος, αλλά όχι μια υπερβολικά μεγάλη περίοδος όσο τα "μύρια" (10.000 έτη), όπως φαίνεται στο Α΄ Σαμουήλ 18/ιη΄ 7: "Ο Σαούλ επάταξε τας χιλιάδας αυτού, και ο Δαβίδ τας μυριάδας αυτού".
Δεν είναι επίσης ούτε μια μικρή περίοδος 10 ετών: Αποκάλυψις 2/β΄ 10: "...και έξετε θλίψιν ημερών δέκα".
15 Σεπτέμβριος 2009 11:09 μμ

Αυτός λοιπόν τα έγραψε και όχι εσύ Θεόδωρε.
Έτσι ΑΝΑΚΑΛΩ επειδή δεν τα έγραψες εσύ.
Ο "Ανώνυμος-Αυτόκλητος Απολογητής"
τα έγραψε.
Ζητώ συγγνώμη που σου απέδωσα εκ παραδρομής λόγια που δεν είπες εσύ.

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος

Αγαπητε Γιωργο,

Ευχαριστω για την διευκρινιση, ομως και αυτο που αποδιδεις σε μενα και το αντιγραφω:

Θεόδωρος:
"Δεν είναι επίσης ούτε μια μικρή περίοδος 10 ετών: Αποκάλυψις 2/β΄ 10: "...και έξετε θλίψιν ημερών δέκα".

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ


Αρα και τα σχολια σου οτι μπερδευτικα και χαθηκα στις ημερομηνιες δεν αφορουν σε μενα

Παρακαλω για μια ακομη δικη σου διορθωση

Ευχαριστω

Θεοδωρος.

Γιώργος είπε...

Ανώνυμος-Αυτόκλητος Απολογητής:
"Δεν είναι επίσης ούτε μια μικρή περίοδος 10 ετών: Αποκάλυψις 2/β΄ 10: "...και έξετε θλίψιν ημερών δέκα".

Πάλι μπερδεύτηκες;
Γιατί λές
μικρή περίοδος "10 Ε__Τ__Ω__Ν"
ενώ το έδάφιο λέει "10 ημερών";

Τι τα μπερδεύεις;
Η θλίψη 10 ημερών δεν συγκρίνεται ούτε με τις 6 ημέρες της Δημιουργίας.

Οι 10 ημέρες της θλίψης
δεν είναι περισσότερες
από τις 6 ημέρες της Δημιουργίας.

Αυτές οι 10 ημέρες της θλίψης είναι σύμβολο πληρότητας επιγείων πραγμάτων.
Αναφέρονται σε πληρότητα θλίψης - όσο διαρκεί η πορεία πιστότητας ενός Χριστιανού, από τη στιγμή που θα γνωρίσει την αλήθεια του Χριστού και ακολουθήσει την πορεία του Χριστού.

Αυτό λένε τα λόγια του Χριστού
που τα άφησες μισά στο Αποκ. 2:10

"ἔχητε θλῖψιν ἡμερῶν δέκα. γίνου πιστὸς ἄχρι θανάτου καὶ δώσω σοι τὸν στέφανον τῆς ζωῆς"

[το λέει το εδάφιο από ΜΟΝΟ του ότι πρέπει να ολοκληρώσουν την πίστη τους ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ - αυτό σημαίνει θλίψη 10 ημερών-, ώστε μετά να τους δοθεί το στεφάνι της ζωής]
και σε σθμφωνία με το
Ματθ. 24:13 "ὁ δὲ ὑπομείνας εἰς τέλος οὗτος σωθήσεται"

Πάλι μπερδεύτηκες με τους αριθμούς.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

ο 'Ανώνυμος-Αυτόκλητος Απολογητής' έγραψε:
"Τα 1000 έτη είναι μεν μια μακρά περίοδος, αλλά όχι μια υπερβολικά μεγάλη περίοδος όσο τα "μύρια" (10.000 έτη), όπως φαίνεται στο Α΄ Σαμουήλ 18/ιη΄ 7: "Ο Σαούλ επάταξε τας χιλιάδας αυτού, και ο Δαβίδ τας μυριάδας αυτού".

Γιώργος:
Ασχετολογείς καθώς μπερδεύεις
"τας χιλιάδας" και
"τας μυριάδας"
που είναι ΑΟΡΙΣΤΑ και ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΑ

με το συγκεκριμένο και ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ προσδιορισμένο:
"Ο Χριστός βασίλευσε χίλια έτη".

Γιώργος είπε...

Θεόδωρος:
"Δεν είναι επίσης ούτε μια μικρή περίοδος 10 ετών: Αποκάλυψις 2/β΄ 10: "...και έξετε θλίψιν ημερών δέκα".
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ
Αρα και τα σχολια σου οτι μπερδευτικα και χαθηκα στις ημερομηνιες δεν αφορουν σε μενα

Γιώργος:
Και πάλι διορθώνω επειδή ο
"Ανώνυμος-Αυτόκλητος Απολογητής"
τα έγραψε και όχι ο Θεόδωρος.

Άρα τα σχόλιά μου δεν αφορούν σ΄αυτό τον Θεόδωρο αλλά τον παρουσιαζόμενο ως
"Ανώνυμος-Αυτόκλητος Απολογητής"

Γιώργος είπε...

ο "Ανώνυμος-Αυτόκλητος Απολογητής"
έγραψε:
"Από το χωρίο Β΄ Πέτρου 3/γ΄ 3, μας λέει πως στις έσχατες ημέρες (που άρχισαν στον καιρό τού Χριστού), θα υπήρχαν άνθρωποι που θα κορόϊδευαν τη Χριστιανική ελπίδα τής 2ης Παρουσίας τού Χριστού, και θα έλεγαν: "Πού είναι η υπόσχεση τής Παρουσίας του τόσα χρόνια;" Και συνεχίζει στο εδάφιο 5: "Επειδή εκουσίως αγνοούσι τούτο..."
(Ο απόστολος Πέτρος εδώ, χρησιμοποιεί Ενεστώτα χρόνο, πράγμα που δείχνει πως μιλούσε για εμπαίκτες τής εποχής του, και συνεπώς την εποχή του ονομάζει εδώ: "έσχατες ημέρες"

Γιώργος:
Εδώ γίνεται λόγος για μελλοντικές έσχατες ημέρες [Δεν γίνεται λόγος για εκπλήρωση της προφητείας του Ιωήλ την Πεντηκοστή]
Το κείμενο λέει:
Β Πέτρου 3:3
"τοῦτο πρῶτον γινώσκοντες ὅτι ἐλεύσονται ἐπ' ἐσχάτων τῶν ἡμερῶν ἐν ἐμπαιγμονῇ ἐμπαῖκται κατὰ τὰς ἰδίας ἐπιθυμίας αὐτῶν πορευόμενοι 4 καὶ λέγοντες, ποῦ ἐστιν ἡ ἐπαγγελία τῆς παρουσίας αὐτοῦ; ἀφ' ἧς γὰρ οἱ πατέρες ἐκοιμήθησαν, πάντα οὕτως διαμένει ἀπ' ἀρχῆς κτίσεως. 5 λανθάνει γὰρ αὐτοὺς τοῦτο θέλοντας ὅτι οὐρανοὶ ἦσαν ἔκπαλαι..."

Εδώ λέει ότι Να γνωρίζετε ότι ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ στις έσχατες ημέρες
["ἐλεύσονται ἐπ' ἐσχάτων τῶν ἡμερῶν "]
εμπαίκτες οι οποίοι θα ενεργούν σύμφωνα με τις επιθυμίες τους και θα λένε: που είναι η υπόσχεση της παρουσίας του;
Επειδή θεληματικά [ΤΟΥΣ ΕΜΠΑΊΚΤΕΣ που θα έλθουν στις έσχατες ημέρες: ΜΕΛΛΩΝ] τους διαφεύγει (ΕΝΕΣΤΩΤΑΣ - δεν χρειάζεται να λέει ότι "ΘΑ τους διαφύγει" ΕΦΟΣΟΝ ΗΔΗ γνωστοποίησε ότι ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ στις έσχατες ημέρες ΘΑ ΕΡΧΟΤΑΝ)

Παρόμοια ΕΝΕΣΤΩΤΑ λέγοντας "ΙΔΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ μετά των νεφελών" χρησιμοποιεί ο Ιωάννης στην Αποκάλυψη 1:7
"ἰδοὺ ἔρχεται μετὰ τῶν νεφελῶν".

Δεν σημαίνει το ΙΔΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ (Ενεστώτας) ότι ο Ιωάννης τον ΕΒΛΕΠΕ εκείνη τη στιγμή να έρχεται στην Δευτέρα παρουσία του.
Αυτό θα εσήμαινε ότι ήδη είχε έλθει στη δευτέρα παρουσία του.

Αυτό θα σήμαινε και πολλά άλλα.
[Στα οποία δεν χρειάζεται να γίνει επέκταση - εκτός αν δέχεσαι και επιμένεις ότι η Δευτέρα Παρουσία έγινε τον πρώτο αιώνα, μαζ'ι με όλα όσα προηγούνται της 2ας Παρουσίας]

Και ο απόστολος Πάυλος αναφέρεται επίσης μελλοντικά για τις έσχατες ημέρες γράφοντας στην Β Τιμ. 3:1-2:
"Τοῦτο δὲ γίνωσκε, ὅτι ἐν ἐσχάταις ἡμέραις ἐνστήσονται καιροὶ χαλεποί· 2 ἔσονται γὰρ οἱ ἄνθρωποι φίλαυτοι..."
Αυτό να γνωρίζεις ότι στις έσχατες ημέρες ΘΑ έρθουν καιροί δύσκολοι / κακοί διότι ΘΑ είναι οι άνθρωποι φίλαυτοι..."

Οποιοσδήποτε λοιπόν "Ενεστώτας" δεν αλλάζει την μελλοντικότητα των αναφερόμενων εσχάτων ημερών.

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος-Αυτόκλητος Απολογητής

Γιώργος
Οποιοσδήποτε λοιπόν "Ενεστώτας" δεν αλλάζει την μελλοντικότητα των αναφερόμενων εσχάτων ημερών.

Όχι βέβαια αλλά αντίθετα δείχνει πόσο αγράμματος είσαι.

Ο ενεστώτας είναι για μία πράξη που γίνεται ΤΩΡΑ.

Σαφῶς συνεχίζει νὰ γίνεται καὶ αὐτὴ τὴν στιγμὴ καὶ στὸ μέλλον.

Εσύ όμως μας λές μόνον για τό μέλλον.

Άν δέν σου αρέσει η Ελληνική Γραμματική τότε άλλαξέ την.

Χα Χα Χα!!! Με έκανες και γέλασα ρε μπαγάσα!!!

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος

Εχθες σε σχολιο που δημοσιευσα εκανα μια προσπαθεια ερμηνευτικης προσεγγισης απο ορθοδοξου εποψεως του 20ου κεφαλαιου της Αποκαλυψεως, το οποιο ηθελημενα ή απο αγνοια παραχαρασσεται και παρερμηνευται απο τους χιλιαστας. Ο αγαπητος Γιωργος, παροτι το σχολιο δεν απευθυνοταν σε εκεινον, εσπευσε γρηγορα και οπως - οπως να μου απαντησει. Τον ευχαριστω για ακομη μια φορα. Ομως δυστυχως ανεγνωσε το κειμενο μου αλλα δεν το κατανοησε απολυτα, διοτι αν το κατανοουσε δεν θα εκανε τα σχολια που εκανε. Ετσι λοιπον σημερα επιτρεψτε μου απευθυνομενος σ εκεινον να του θεσω μερικα ερωτηματα βασει των οσων εγραψα χθες και απο τις απαντησεις που θα δωσει αν δωσει θα φανει αν εχω δικιο σε οτι λεω ή αν εχω αδικο, παντα βασει της Βιβλικης Παραδοσεως.

Εγραψα χτες, αγαπητε Γιωργο,

1ον) "Κατ' αρχας πρεπει να σημειωθει οτι το βιβλιο της αποκαλυψεως ειναι προφητικο και αλληγορικο και η ερμηνεια του δεν ειναι ζητημα εμπειριας και πιστεως, οπως συμβαινει με τα αλλα βιβλια της Κ.Δ. αλλα ζητημα χρονου. Δηλαδη πραγματα που προφητευονται πριν πραγματοποιηθουν ειναι ακατανοητα. Πρωτα εκπληρωνεται η προφητεια και μετα την εξηγεις. Για παραδειγμα διαβαζουμε στο κατα Ματθαιον 2,17-18 για την εκπληρωση της προφητειας του Ιερεμιου "φωνη εν Ραμα ηκουσθη..." Ποιος μπορουσε να καταλβει τι εννοουσε ο Ιερεμιας πριν εκπληρωθει η προφητεια του;"

Επ' αυτου που διαφωνεις αγαπητε Γιωργο; Τι δεν ειναι σωστο απο αυτην την παραγραφο; ειναι ετσι ή δεν ειναι τα πραγματα;

Αφου λοιπον η Αποκαλυψη ειναι ενα προφητικο βιβλιο η ερμηνεια της δεν ειναι ευκολη υποθεση και επ ουδενι πρεπει να λαμβανεται κατα γραμμα διοτι αλλιως θα βγαλουμε εσαλμενα συμπερασματα.

2ον) "Η Αποκαλυψη επισης ως αλληγορικο βιβλιο εμπεριεχει πολλα συμβολα. Δεν πρεπει ολα να εκλαμβανονται κατα γραμμα. Λεει για 7 σφραγιδες που σφραγιζουν ενα εγγραφο αυτο σημαινει κατι το ακρως απορρητο που γνωριζει μονο ο Θεος. Μιλαει για 144.000 εκλεκτους, με αυτον τον αριθμο συμβολιζει την πληροτητα ενος πληθους εκλεκτων. Αλλωστε εκεινοι που μαρτυρησαν και εδωσαν τη ζωη τους για το Χριστο κατα τους διωγμους ειναι πανω απο 2 εκατομυρια. Οι αριθμοι λοιπον ειναι συμβολικοι"

Ειναι ή δεν ειναι συμβολικοι οι αριθμοι; Για παραδειγμα για σκεψου ποσο μικρος ειναι ο αριθμος 144.000 απο τοτε που ηρθε ο Χριστος και κηρυξε μεχρι σημερα. Αν δεχθουμε κατα γραμμα τον αριθμο εσυ και οι συναδελφοι σου χιλιαστες δεν θα σωθειτε με τιποτα, γιατι τις θεσεις και τον αριθμο τον εχουν συμπληρωσει αλλοι που εζησαν πριν απο σας.
Αν αναγωγικα παρουμε οτι απο την καθε γενια σωσονται 700 ατομα σε ολο τον κοσμο δεν εχει πλεον αλλες θεσεις οποτε ποιος ο κοπος σας και ο αγωνας σας; Ματαιος κοπος!!!
Βλεπεις αγαπητε που μπορει να οδηγησει η αποψη περι ακριβειας του αριθμου 144.000;

Επισης το ιδιο συμβαινει και μετον αριθμο 1000 ετη.

Μπορεις να αντιληφθεις οτι τα 1000 ετη μπροστα στην αιωνιοτητα ειναι απλα σταγονα στον ωκεανο;

Η αιωνιοτητα ειναι κατι που δεν μπορει να συλλαβει ο ανθρωπινος νους γιατι απλα δεν υπαρχει μετρο συγκρισης.

Μελετησε αυτα τα δυο σημεια απο την αρχη του χθεσινου μου σχολιου και απαντησε μου συγκεκριμενα και επειτα μπορουμε να συνεχισουμε και να δουμε και τα υπολοιπα σημεια που εμπεριεχονται στην ερμηνευτικη προσεγγιση του 20ου κεφαλαιου που εκανα.

ευχαριστω για τον χρονο σου να αναγνωσεις το σχολιο μου
σε χαιρετω

Θεοδωρος.

Unknown είπε...

Γιώργος: Όπως "συνυπάρχω" εγώ και εσύ με κάτι δισεκατομμύρια αγνώστους - κινέζους / αφρικανούς / Ινδούς / νοτιαμερικανούς / ασιάτες κλπ. - που ποτέ δεν έχω δεί [και χωρίς να τους κάνει κάποιος update στον εγκέφαλό τους].

Λες δηλαδή πως κάποιος π.χ. πολύγαμος δουλέμπορος της ρωμαϊκής εποχής, όταν θα αναστηθεί, δεν θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα προσαρμογής στη σύγχρονη εποχή; Θα του φανούν όλα απολύτως φυσιολογικά και κατανοητά; Η σύγχρονη Ρώμη θα του θυμίσει τη Ρώμη και τους ανθρώπους της εποχής του; Νομίζω πως με δεδομένη τη δεισιδαιμονία που θα κουβαλάει, θα πρέπει ο Θεός να επέμβει άμεσα στο μυαλό του για να μην παρανοήσει και σαλτάρει.

Πάρε μια γυναίκα από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα και βάλε την να ζήσει σε κάποιο χωριό του Αφγανιστάν ακολουθώντας τα έθιμά τους και τον τρόπο ζωής τους, και θα δεις τι εστί «συνύπαρξη». Το ίδιο ισχύει και για τον ισπανό ιεροεξεταστή που έκαψε μερικές εκατοντάδες «μάγισσες» και θα βρεθεί ξαφνικά να συνυπάρχει με τις σύγχρονες ισπανίδες.


Γιώργος: Θα αναστηθεί και θα διδαχτεί αυτά που είχε ήδη ακούσει από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά.

Θα χρειαστεί όμως και η διδασκαλία σας κάποιο update. Διότι αν ο Κύριος καθυστερήσει πολύ ακόμα τον ερχομό του, μια διδασκαλία με λέξεις όπως «βασιλιάς» «βασιλεία» «δούλοι» «σπαθιά» θα φαντάζει κάπως γελοία, ειδικά σε νεώτερες γενιές που τέτοιο λεξιλόγιο θυμίζει μόνο παραμύθια της γιαγιάς.


Γιώργος: Η Ελλάδα σίγουρα 'σηκώνει' 50 εκατομμύρια.
Σήμερα πόσοι ζούν στην Κίνα και πόσοι στην 'άδεια' Σιβηρία;
Πιστεύω πενταπλάσιοι του σημερινού πληθυσμού της γης άνετα χωρούν
.

Στριμόκωλα μου τα παρουσιάζεις τα πράγματα και δε μ’ αρέσει. Στα φυλλάδιά σας όλο ζωγραφιές με μονοκατοικίες σε απέραντα λιβάδια έχετε. Έτσι όπως τα λες, σε βλέπω σε δυαράκι σε πολυκατοικία εντός μεγαλουπόλεως. Το κατοικίδιο λιονταράκι που θα το βγάζεις βόλτα; Θέλει άπλα αυτό ξέρεις, αλλιώς θα είναι δυστυχισμένο.

Αντιλαμβάνεσαι φαντάζομαι πως για να γίνει φιλόξενη και κατοικήσιμη η Σιβηρία ή η Σαχάρα, ο Θεός θα πρέπει να ανατρέψει τους φυσικούς νόμους.
Γενικότερα στη γη θα πρέπει να πάψουν να ισχύουν κάποιοι φυσικοί νόμοι. Ο Ισημερινός της γης δεν γίνεται να είναι δροσερός, ούτε η Σιβηρία λιγότερο παγωμένη το χειμώνα. Μια σφαιρική γη δεν γίνεται να έχει «παραδεισένιες» κλιματικές συνθήκες και βλάστηση σε όλη της την έκταση. Η αλήθεια είναι πως μόνο λίγες περιοχές μπορούν να έχουν ιδανικές κλιματικές συνθήκες.


Γιώργος: Εφόσον αυτοί θα διδαχτούν μετά θα αναστηθούν οι της προηγούμενης γενιάς.

Είναι φυσικό τα βρέφη να αναστηθούν ως βρέφη για να μεγαλώσουν μετά τη ... διακοπή λόγω θανάτου [και φυσικά ούτε πρόλαβαν να καταλάβουν τι θα πεί "δολοφονία" - αν 'δολοφονήθηκαν']
.

Δηλαδή, πρώτα θα αναστηθούν τα βρέφη και μετά οι μανάδες τους; Και μέχρι να εμφανιστούν οι μανάδες τους, τι γίνεται; Δεν είναι και λίγα τα βρέφη ξέρεις. Κάποτε η βρεφική θνησιμότητα ήταν στα ύψη. Πού θα εμφανιστούν όλα αυτά τα αναστημένα βρέφη; Ένας ενήλικας που ανασταίνεται, σηκώνεται περπατάει. Η ανάσταση των βρεφών πού θα λάβει χώρα; Σίγουρα όχι στην αγκαλιά της μάνας τους, αφού όπως λες, αυτές θα αναστηθούν μετά από αυτά. Επίσης, μια μάνα μπορεί να έχει χάσει και δύο και τρία και τέσσερα παιδιά σε γέννες. Όταν θα αναστηθεί θα βρεθεί ξαφνικά να νταντεύει 4 μωρά;
Θα έχει μεριμνήσει η κυβέρνηση της βασιλείας του Χριστού ώστε να υπάρχει επάρκεια σε πάνες και παιδικές τροφές; Μην έχουμε κανέναν πανικό όπως με τα ταμιφλού και τα εμβόλια γρίπης.

Ανώνυμος είπε...

Inneranist

Θεοδωρος προς Γιωργο’’
Ο αγαπητος Γιωργος, παροτι το σχολιο δεν απευθυνοταν σε εκεινον, εσπευσε γρηγορα και οπως - οπως να μου απαντησει.
Τον ευχαριστω για ακομη μια φορα. Ομως δυστυχως ανεγνωσε το κειμενο μου αλλα δεν το κατανοησε απολυτα, διοτι αν το κατανοουσε δεν θα εκανε τα σχολια που εκανε.

Μοῦ φαίνεται ὅτι δὲν καταλαβαίνεις κ.Γιῶργο τί σοὺ γράφει καὶ τί σοὺ ἀπεθυνει ὁ καθένας ἐδῶ μέσα.
Καὶ ὄχι μόνον αὐτὸ ἀλλὰ διαβάζεις ὅτι θέλεις καὶ τὸ λαμβάνεις ὅπως ἐσὺ θέλεις ἄσχετα ἂν τὸ κείμενο λέει ἀλλά!!!

Τὸ ἴδιο λοιπὸν ἔπαθα κι ἐγὼ μὲ ἐσένα ὅπως ὁ Θεόδωρος

Δὲς τί ἔγραψα

«Τελευταῖο παράδειγμα
Χίλια ἔτη ἐνώπιον τοῦ Θεοῦ εἶναι σὰν μία Ἡμέρα γιαυτόν.
Σὰν τὴν Ἡμέρα τοῦ Θεοῦ δὴλ σὰν μία ἡμέρα Δημιουργικὴ στὴ Γένεση!!!
Ἂν εἶναι ἔτσι τότε 1000 ἔτη = 1Ημερα Θεοῦ = 1 Δημιουργικὴ Ἡμέρα στὴ Γένεση = Χιλιετὴς Βασιλεία!!!
Ἄρα ἔκανε 1000 ἔτη εἶχε 1000 ἔτη διάρκεια ἡ κάθε Δημιουργικὴ Ἡμέρα τοῦ Ἀνθρώπου. Ἀνυπόστατο πέρα γιὰ πέρα νὰ ὁρίσουμε ἐμεῖς τὶς Δημιουργικὲς ἐνέργειες τοῦ Θεοῦ!!!
Ὡραῖα πολὺ ὡραῖα τὰ ὅτι ἀναφέρετε χρονικὰ στὴν Α.Γ τὸ ἔχουμε καθορίσει ἐμεῖς ἀκριβῶς.
Τίποτα δὲν μᾶς ξέφυγε!!!
Χάρηκα γιὰ τὴ συζήτηση.
Δυστυχῶς δὲν μπορῶ νὰ βοηθήσω περισσότερο.Ἀφήνω τοὺς ἀναγνῶστες μας νὰ κρίνουν.»

Κοίτα τί μοῦ ἀπάντησες!!! .»


ΑΣΧΕΤΟΤΑΤΟ το συμπέρασμά σου.

Ποιός σου είπε ότι η κάθε δημιουργική ημέρα του Θεού μετριόταν με ΧΙΛΙΕΣ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΕΣ της γης γύρω από τον Ήλιο;

ΚΑΙ Ποιός σου είπε ότι η ΚΑΘΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΗΜΕΡΑ έπρεπε να διαρκεί ΧΙΛΙΕΣ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΕΣ της γης γύρω από τον ήλιο, δηλαδή περ. 365.242 μερόνυχτα;

Εἶπα ὅτι ἂν ἡ Ἡμέρα εἶναι σταθερὴ χρονικὰ στὴν Ἅγια Γραφὴ ἐνώπιον τοῦ Θεοῦ τότε καὶ τὰ 1000 ἔτη εἶναι πραγματικὰ καὶ τότε ἰσχύουν τὰ ἀκόλουθα

«Ἂν εἶναι ἔτσι τότε 1000 ἔτη = 1Ημερα Θεοῦ = 1 Δημιουργικὴ Ἡμέρα στὴ Γένεση = Χιλιετὴς Βασιλεία!!!»
Τὸ ἂν δηλώνει ὑπόθεση εἶναι ὑποθετικὸς σύνδεσμος καὶ δὲν εἶναι Κατάφαση!!!.

Σαφῶς καὶ δὲν τὸν δέχομαι τὸν ὑπολογισμὸ ποὺ προανέφερα.

Θὰ _ἐπαναλαμβάνω_ θὰ τὸν δεχτῶ ὅταν ὅλα τὰ χρονικὰ μεγέθη θὰ λάβουν σταθερὴ διάρκεια ἀπέναντι στὶς Ἐνέργειες τοῦ Θεοῦ.
Ἔτσι θὰ μάθουμε πόση διάρκεια εἶχε ἡ (κάθε ἐνέργεια) π.χ μία ἡμέρα τῆς δημιουργίας στὴ Γένεση κ.ὁ.κ.

Ὧρες ὧρες μοῦ φαίνεται ὅτι συζητάω μὲ κανέναν ἀλλοδαπὸ ποὺ ἔχει λίγες ὧρες ἤ μῆνες στὴν Ἑλλάδα!!!
Ἀλλιῶς ἡ τελευταῖα λογικὴ ἐξήγηση εἶναι ὅτι τὸ μυαλό σου «πετάει» ἀλλοῦ ὅταν διαβάζεις!!! .»

Γιώργος είπε...

Θεόδωρε
οι 144.000 είναι μαζί με τον Χριστό και συμβασιλεύουν μαζί του για "χίλια έτη".

Η Αποκάλυψη μιλάει ΚΑΙ για τον "πολύ όχλο",
το αναρίθμητο μεγάλο πλήθος από κάθε φυλή, λαό και γλώσσα που οφείλουν τη σωτηρία τους
1.
στον Θεό που κάθεται στον -αιώνιο [βασιλικό] - θρόνο [σύμβολο αιώνιας Εξουσίας στο Σύμπαν]
και
2.
στό αρνί [στον Χριστό που υπάκουα θυσίασε σαν αρνί την ανθρώπινη ζωή του]

Έτσι υπάρχει σωτηρία για
1.
την ειδική Βασιλική & Ιερατική τάξη των 144.000 που θα συμβασιλεύσουν με τον Χριστό στη Χιλιετή Βασιλεία του.
και για
2.
το αναρίθμητο μεγάλο πλήθος.
(Αποκάλυψη 7:9‐10)
"είδα ένα μεγάλο πλήθος, το οποίο κανένας άνθρωπος δεν μπορούσε να αριθμήσει, από όλα τα έθνη και τις φυλές και τους λαούς και τις γλώσσες, οι οποίοι στέκονταν ενώπιον του θρόνου και ενώπιον του Αρνιού, ντυμένοι με λευκές στολές· και είχαν φοινικόκλαδα στα χέρια τους. Και κραυγάζουν με δυνατή φωνή, λέγοντας: «Τη σωτηρία την οφείλουμε στον Θεό μας, που κάθεται στο θρόνο, και στο Αρνί».

Αυτοί "ερχονται" από τη μεγάλη θλίψη:
(Αποκάλυψη 7:14) "έρχονται από τη μεγάλη θλίψη"
Ο Χριστός μίλησε για συγκέντρωση των 'άλλων προβάτων' του:
(Ιωάννης 10:16) "Και άλλα πρόβατα έχω, που δεν είναι από αυτή τη μάντρα· και εκείνα πρέπει να τα φέρω, και θα ακούσουν τη φωνή μου και θα γίνουν ένα ποίμνιο, ένας ποιμένας"


Οι 144.000 ξεχωρίζουν ως
1.
σφραγισμένοι
(Αποκάλυψη 7:4) "άκουσα τον αριθμό εκείνων που ήταν σφραγισμένοι, εκατόν σαράντα τέσσερις χιλιάδες"
2.
είναι μαζί με τον Χριστό και έχουν
Α) το όνομά του και
Β) το όνομα του Θεού
γραμμένο στα μέτωπά τους
(Αποκάλυψη 14:1) "είδα το Αρνί να στέκεται πάνω στο Όρος Σιών, και μαζί του εκατόν σαράντα τέσσερις χιλιάδες που είχαν το όνομά του και το όνομα του Πατέρα του γραμμένα στα μέτωπά τους"
3.
είναι αγορασμένοι από τη γη ως ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΡΠΟΙ από την ανθρωπότητα:
(Αποκάλυψη 14:3)
"εκατόν σαράντα τέσσερις χιλιάδες, οι οποίοι έχουν αγοραστεί από τη γη"
(Αποκάλυψη 14:4) "Αυτοί αγοράστηκαν ανάμεσα από την ανθρωπότητα ως πρώτοι καρποί για τον Θεό και το Αρνί"
4.
Αναφέρονται ως "μικρό ποίμνιο" που λαβαίνει Βασιλεία:
(Λουκάς 12:32) "Μη φοβάσαι, μικρό ποίμνιο, επειδή ο Πατέρας σας έχει επιδοκιμάσει το να σας δώσει τη βασιλεία"
(Λουκάς 22:29) "και εγώ κάνω διαθήκη με εσάς, όπως ο Πατέρας μου έχει κάνει διαθήκη με εμένα, για μια βασιλεία"
(Εβραίους 12:28) "Γι’ αυτό, εφόσον θα λάβουμε μια βασιλεία που δεν μπορεί να κλονιστεί"
(Αποκάλυψη 1:6) "και μας έκανε να είμαστε βασιλεία, ιερείς στον Θεό και Πατέρα του"
5.
Συμμετέχουν στην ΠΡΩΤΗ Ανάσταση και θα βασιλεύσουν με τον Χριστό ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ:
(Αποκάλυψη 20:6) "Ευτυχισμένος και άγιος είναι όποιος έχει μέρος στην πρώτη ανάσταση· πάνω σε αυτούς ο δεύτερος θάνατος δεν έχει εξουσία, αλλά θα είναι ιερείς του Θεού και του Χριστού και θα βασιλέψουν μαζί του τα χίλια χρόνια"

Έτσι η Α.Γ. μιλάει ξεκάθαρα για
1.
144.000 συμβασιλείς με τον Χριστό ως "μικρό ποίμνιο"
και
2.
ένα αναρίθμητο μεγάλο πλήθος από κάθε φυλή λαό και γλώσσα που σώζονται από τη "μεγάλη θλίψη"

Σημειωτέον ότι πρόκειται να γίνει και η γενική ΑΝΑΣΤΑΣΗ δικαίων και αδίκων με ευκαιρία και αυτοί να σωθούν με βάση τη θυσία του Χριστού.

Έτσι πρόκειται για ΠΟΛΛΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ανθρώπων που έχουν την προοπτική της αιώνιας ζωής και της σωτηρίας.

Γιώργος

Unknown είπε...

Επίσης, έκτρωση=φόνος. Αφού η έκτρωση είναι φόνος κι αφού το έμβρυο είναι άνθρωπος, υποθέτω πως κι αυτό δικαιούται να αναστηθεί. Αφενός ... ως τι; Ως ο άνθρωπος που ο Θεός θα διαβλέψει πως θα γινόταν αν το άφηναν να γεννηθεί; Κι αφετέρου, αντιλαμβάνεσαι για πόσα δισεκατομμύρια μιλάμε; (Μόνο στην Ελλάδα ετησίως γίνονται τουλάχιστον 100.000 εκτρώσεις χωρίς να υπολογίσουμε και τις αποβολές.

Ανώνυμος είπε...

Inneranist

Περίμενε 2 μέρες κ.Niko καὶ θὰ σοὺ ξεκαθαρίσω ἀπὸ τὴν Ἁγία Γραφὴ τί συμβαίνει καὶ γιατί εἶναι ἐντελῶς ἀνυπόστατο τὸ δόγμα τοὺς περὶ τεκνοποίησης.

Προκαταβολικὰ σου λέω ὅτι ὅλα τὰ βγάζουν ἀπὸ τὸ μυαλό τους καὶ πουθενὰ δὲν λέει ἡ Ἁγία Γραφὴ γιὰ Τεκνοποίηση.

Ἄλλωστε ἅμα κοιτάξεις τὰ προηγούμενα σχόλιά του σὲ κανένα δὲν παρέθεσε Γραφικὸ χωρίο ποὺ νὰ λέει κάτι τέτοιο!!!.


Inneranist:
"ἀποτύχατε Ἀμέτρητες φορὲς νὰ ὁρίσετε τὴν ΑΦΙΞΗ τῆς Δευτέρας Παρουσίας."

Γιωργος’’
Εφόσον
1. γίνεται το παγκόσμιο έργο κηρύγματος και θα συνεχίσει μέχρι το τέλος (Ματθ. 24:14) και εφόσον
2. ο Χριστός μέσω του έργου κηρύγματος 'ΚΑΤΑΚΥΡΙΕΥΕΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΕΧΘΡΩΝ' (Ψαλμος 2, Αποκάλυψη 6:2, 12:10),
είναι ΗΔΗ στη δεύτερη παρουσία του ως διορισμένος Βασιλιάς (Δανιήλ 7:14) "σε αυτόν δόθηκε εξουσία διακυβέρνησης ... και βασιλεία"
Άρα το επόμενο που έχει να γίνει - συνεχιζομένου μέχρι τότε του παγκόσμιου έργου κηρύγματος - είναι η μεγάλη θλίψη Αποκ. 7:14, Ματθαίος 24:21 "θα γίνει μεγάλη θλίψη, τέτοια που δεν έχει συμβεί από την αρχή του κόσμου μέχρι τώρα ούτε πρόκειται να ξανασυμβεί")
με αποκορύφωμα τον Αρμαγεδδώνα (Αποκ. 16:14,16)
για να επακολουθήσει η Χιλιετής Βασιλεία (Αποκ. 20:6) του Χριστού.

Ἀφοῦ ἀποτύχατε τόσες φορὲς περί προβλέψεων καὶ χρόνων γιατί νὰ σᾶς πιστέψουμε τώρα …!!!.Ἀφῆστε νὰ προβλέψει καὶ κανένας ἄλλος ἐπιτέλους δὲν κάνετε γιὰ Μέντιουμ.
Ἐσένα ἅμα σου ὑποσχεθεῖ κάποιος ὅτι θὰ ἔρθει ἐνῷ στὸ παρελθὸν δὲν ἦρθε ποτὲ θὰ τὸν πιστέψεις ξανὰ!!!

Ὄχι πές μου δηλαδὴ γιὰ νὰ καταλάβω ἀπόλυτα μὲ τί εἴδους ἄνθρωπο μιλοῦσα τόσον καιρό!!!

Unknown είπε...

Πιστεύω πως τους μτΙ εσείς οι ορθόδοξοι τους παίζετε σε λάθος γήπεδο. Η αντιπαράθεση σε δογματικά και ερμηνευτικά ζητήματα είναι περιττή. Μια συζήτηση για το πώς αντιλαμβάνονται τον Παράδεισο είναι άκρως αποκαλυπτική και διασκεδαστική θα έλεγα. Αυτογελοιοποιούνται προθυμότατα.

Ανώνυμος είπε...

Inneranist

Δὲν ἔχεις κι ἄδικο k.Niko ἀρκεῖ νὰ λάβω ὑπόψιν αὐτὰ ποὺ τοῦ εἶπες πρίν.
Σημείωσε ἕνα μόνον ἐγὼ προσωπικὰ δὲν θέλω νὰ αὐτογελοιοποιηθοῦν!!!
Ἁπλὰ νὰ καταλάβουν ὅτι ὁ «Πιστὸς καὶ Φρόνιμος Δοῦλος» τοὺς ἐμπαίζει!!!.

Γιώργος είπε...

Inneranist:
«Ἂν εἶναι ἔτσι τότε 1000 ἔτη = 1Ημερα Θεοῦ = 1 Δημιουργικὴ Ἡμέρα στὴ Γένεση = Χιλιετὴς Βασιλεία!!!»
Τὸ ἂν δηλώνει ὑπόθεση εἶναι ὑποθετικὸς σύνδεσμος καὶ δὲν εἶναι Κατάφαση!!!.
Σαφῶς καὶ δὲν τὸν δέχομαι τὸν ὑπολογισμὸ ποὺ προανέφερα.

Εφόσον ξεκαθάρισες αυτόν τον συλλογισμό σου, θα αναφέρω εγώ το συμπέρασμά μου:
1.
Οι δημιουργικές "Ημέρες" δεν είναι 1000 ετών η καθεμιά.
Η δημιουργική "ημέρα" δεν αναφέρεται σε μια συγκεκριμένη περίοδο αλλά στην Ο_Λ_Ο_Κ_Λ_Η_Ρ_Ω_Σ_Η μιας δημιουργικής πράξης του Θεού.
2.
Οι 6 Δημιουργικές πράξεις του Θεού χαρακτηρίζονται ως ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ Ο_Λ_Ο_Κ_Λ_Η_Ρ_Ω_Σ_Η_Σ____Ο_Λ_Ω_Ν των Δημιουργικών του έργων όσον αφορά τη γη και τον άνθρωπο.
3.
Εφόσον αυτές οι ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ αναφέρονται στην ολοκλήρωση Δημιουργικών πράξεων του Θεού ΔΕΝ αναφέρονται με σκοπό να καθορίσουν κάποια χρονική διάρκεια των εν λόγω έργων.
Έτσι οι Δημιουργικές Ημέρες δεν προσδιορίζουν καμιά χρονική διάρκεια παρά μόνο την επί μέρους ολοκλήρωση Δημιουργικών έργων [Γι' αυτό συμπεριλαμβάνονται όλες οι Δημιουργικές πράξεις του Θεού ως "ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ"]

Είχα γράψει ότι δεν θα ήταν απαραίτητο η ΚΑΘΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΗΜΕΡΑ να διαρκεί ΧΙΛΙΕΣ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΕΣ της γης γύρω από τον ήλιο, δηλαδή περ. 365.242 μερόνυχτα, εφόσον η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ (1. επί μέρους και 2. συνολική) ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ δηλώνεται δια της έκφρασης "ΗΜΕΡΑ" και όχι η - απροσδιόριστη - χρονική της διάρκεια.

Αυτά έχοντας υπόψη:
1.
Έξοδος 20:11 "σε έ_ξ_ι η_μ_έ_ρ_ε_ς έκανε ο Ιεχωβά τους ουρανούς και τη γη, τη θάλασσα και καθετί που υπάρχει σε αυτά, και άρχισε να αναπαύεται την έβδομη ημέρα"
2.
Γένεση 2:4 "Αυτή είναι η ιστορία των ουρανών και της γης τον καιρό που δημιουργήθηκαν, τ_η_ν η_μ_έ_ρ_α που ο Ιεχωβά Θεός έκανε τη γη και τον ουρανό"
3.
(Ψαλμός 90:4) "χίλια χρόνια είναι ενώπιόν σου σ_α_ν το χθες που έχει περάσει Και σ_α_ν φυλακή της νύχτας"
4.
2 Πέτρου 3:8,9
"ἓν δὲ τοῦτο μὴ λανθανέτω ὑμᾶς ἀγαπητοί, ὅτι μία ἡμέρα παρὰ κυρίῳ ὡς χίλια ἔτη καὶ χίλια ἔτη ὡς ἡμέρα μία. οὐ βραδύνει κύριος"

Αυτό στο οποίο ΚΑΝΕΝΑΣ δεν αναφέρθηκε είναι το επόμενο:
2 Πέτρου 3:10
"ἥξει δὲ ἡ_μ_έ_ρ_α ... κ_υ_ρ_ί_ο_υ ὡς κλέπτης ἐν ᾗ οἱ οὐρανοὶ ῥοιζηδὸν παρελεύσονται στοιχεῖα δὲ καυσούμενα λυθήσεται καὶ γῆ καὶ τὰ ἐν αὐτῇ ἔργα εὑρεθήσεται"

[η ημέρα του "Κυρίου" θα έρθει σαν κλέφτης κατά την οποία οι ουρανοί θα παρέλθουν με σφυριχτό θόρυβο, και τα στοιχεία καθώς θα είναι πυρακτωμένα θα διαλυθούν, και η γη και τα έργα σε αυτήν θα αποκαλυφτούν]

Ποιά είναι αυτή η ΗΜΕΡΑ "του Κυρίου" που ΘΑ ΕΛΘΕΙ - ξαφνικά - ΣΑΝ Κ_Λ_Ε_Φ_Τ_Η_Σ και στη διάρκεια της οποίας θα "παρέλθουν" οι 'ουρανοί';

[Πρόκειται για καθορισμό της διάρκειάς της ή για την επιτέλεση / ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ενός ΕΡΓΟΥ στη μη προσδιοριζόμενη διάρκειά της;]

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Νίκος:
"Επίσης, έκτρωση=φόνος. Αφού η έκτρωση είναι φόνος κι αφού το έμβρυο είναι άνθρωπος, υποθέτω πως κι αυτό δικαιούται να αναστηθεί. Αφενός ... ως τι; Ως ο άνθρωπος που ο Θεός θα διαβλέψει πως θα γινόταν αν το άφηναν να γεννηθεί;"


Γράφεις τουλάχιστο "υποθέτω" και αυτό σε τιμά.
Εγώ δεν υποθέτω τίποτα. Το αφήνω για "αρμόδιους" το ζήτημα που δεν με αφορά.

Μήπως είμαι ο Δημιουργός της ζωής ή ο Δημιουργός του Σύμπαντος;

Άρα δεν με απασχολεί το ζήτημα / πρόβλημα
[παρόλο που είναι στα 'υπόψη' - αλλά εμπιστεύομαι στην ΥΠΕΡΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ της ΥΠΕΡΣΟΦΙΑΣ του Θεού, οπότε ΧΑΙΡΟΜΑΙ από τώρα για τις ΥΠΕΡΤΕΛΕΙΕΣ και θαυμαστότατες ενέργειές του και όσον αφορά το αναφερόμενο θέμα που δυσκολεύει μερικούς αλλά είναι Μ_Ι_Κ_Ρ_Ο_Π_Ρ_Α_Γ_Μ_Α_Τ_Α_Κ_Ι για τον Υπέρτατο Θεό],
όπως και δεν με απασχολεί τι θα γίνει μετά από δισεκατομμύρια χρόνια που προβλέπουν οι επιστήμονες την "καταστροφή" του Ήλιου.

Υπάρχουν μερικά πράγματα στη δικαιοδοσία κάποιου άλλου "ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ" πλήρως και απεριόριστα.

Αν λοιπόν θέλεις να δεχτείς Νίκο, ο Θεός που έφτιαξε το Σύμπαν ΞΕΡΕΙ 'λίγα παραπάνω' από σένα και άλλους που ψάχνονται με τη ζωή τους και το νόημά της.

Εξ άλλου ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θέλει να πεθάνει και όμως ΟΛΟΙ πεθαίνουν.

Οι εμφανιζόμενοι ως 'έξυπνοι' τίνων τη ζωή μπορούν να διατηρήσουν;
Η ισχύει για πολλούς το τραγούδι του Πασχάλη: "Χαμένος μέσα στο χρόνο..." καθώς τελικά μαραίνονται και χάνονται - άθελά τους - σαν άνθος;

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Νίκος:
"Πιστεύω πως τους μτΙ εσείς οι ορθόδοξοι τους παίζετε σε λάθος γήπεδο. Η αντιπαράθεση σε δογματικά και ερμηνευτικά ζητήματα είναι περιττή. Μια συζήτηση για το πώς αντιλαμβάνονται τον Παράδεισο είναι άκρως αποκαλυπτική και διασκεδαστική θα έλεγα."

Τελικά Νίκο σε αρέσει και σε διασκεδάζει η συζήτηση για "παράδεισο" επειδή το ίδιο είχες δηλώσει πριν πολύ καιρό.

[για παιχνίδι σε λάθος γήπεδο - είπες όμως και κάτι άλλο αν θυμάσαι που τώρα δεν το ξαναείπες. Το ξέχασες;]

Γιώργος είπε...

Inneranist:
"ἀποτύχατε Ἀμέτρητες φορὲς νὰ ὁρίσετε τὴν ΑΦΙΞΗ τῆς Δευτέρας Παρουσίας."

Γιωργος"
Εφόσον
1. γίνεται το παγκόσμιο έργο κηρύγματος και θα συνεχίσει μέχρι το τέλος (Ματθ. 24:14) και εφόσον
2. ο Χριστός μέσω του έργου κηρύγματος 'ΚΑΤΑΚΥΡΙΕΥΕΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΕΧΘΡΩΝ' (Ψαλμος 2, Αποκάλυψη 6:2, 12:10),
είναι ΗΔΗ στη δεύτερη παρουσία του ως διορισμένος Βασιλιάς (Δανιήλ 7:14) "σε αυτόν δόθηκε εξουσία διακυβέρνησης ... και βασιλεία"
Άρα το επόμενο που έχει να γίνει - συνεχιζομένου μέχρι τότε του παγκόσμιου έργου κηρύγματος - είναι η μεγάλη θλίψη Αποκ. 7:14, Ματθαίος 24:21 "θα γίνει μεγάλη θλίψη, τέτοια που δεν έχει συμβεί από την αρχή του κόσμου μέχρι τώρα ούτε πρόκειται να ξανασυμβεί")
με αποκορύφωμα τον Αρμαγεδδώνα (Αποκ. 16:14,16)
για να επακολουθήσει η Χιλιετής Βασιλεία (Αποκ. 20:6) του Χριστού.

Inneranist:
Ἀφοῦ ἀποτύχατε τόσες φορὲς περί προβλέψεων καὶ χρόνων γιατί νὰ σᾶς πιστέψουμε τώρα …!!!...
Ἐσένα ἅμα σου ὑποσχεθεῖ κάποιος ὅτι θὰ ἔρθει ἐνῷ στὸ παρελθὸν δὲν ἦρθε ποτὲ θὰ τὸν πιστέψεις ξανὰ!!!

Γιώργος:
Μου θύμισες το βοσκό που φώναζε επανειλημμένα:
"Λύκοοοος στο μαντρίιιιιι"
κάνοντας "πειράματα", "πειράγματα" και ... "δοκιμές ετοιμότητας".

Όταν όμως ήλθε ο Λύκος στο μαντρί και πάλι φώναζε:
"Λύκοοοος στο μαντρίιιιιι"
κανένας δεν τον πίστεψε, παρά την αλήθεια που έλεγε.

Αργοπορεί λοιπόν ο Αρμαγεδδώνας;
(2 Πέτρου 2:3) "η από παλιούς καιρούς κρίση δεν αργοπορεί"
(2 Πέτρου 3:9‐10) "δεν αργοπορεί όσον αφορά την υπόσχεσή του, όπως μερικοί θεωρούν την αργοπορία, αλλά είναι υπομονετικός μαζί σας επειδή δεν θέλει να καταστραφεί κανείς αλλά όλοι να φτάσουν σε μετάνοια. Εντούτοις, η ημέρα του 'Κυρίου' θα έρθει σαν κλέφτης"

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να θέσω ένα ερώτημα στον κήρυκα της Σκοπιάς κύριο Γιώργο.

Σύμφωνα με την εταιρία, η Δευτέρα παρουσία του Κυρίου έλαβε χώρα το έτος 1914.

Ερώτηση:
Δηλαδή εμείς σήμερα ζουμε εντός της Δευτέρας Παρουσίας;

ΠΙΤΕΡ

ΓΚΑΦΑ είπε...

Κήρυκας της Σκοπιάς κύριος Γιώργος:
"Εντούτοις, η ημέρα του 'Κυρίου' θα έρθει σαν κλέφτης"


Εσείς τότε πώς είδατε την Δευτέρα του Παρουσία;

Θα έρθει σαν κλέφτης για τους άλλους εκτός από εσάς;

ΠΙΤΕΡ

Γιώργος είπε...

Θεοδωρος
Ερχεσαι σε αντιθεση με τον ιδιο τον Χριστο που λεει στον ληστη "σημερον μετ' εμου εση εν τω παραδεισω" για να μου πεις οτι δεν σωθηκε ο ληστης.14 Σεπτέμβριος 2009 5:16 μμ

Δεν είπε ο Χριστός έτσι.
Συμπλήρωσε τα προηγούμενα:
Λουκάς 23:43
"ἀμήν σοι λέγω σήμερον μετ' ἐμοῦ ἔσῃ ἐν τῷ παραδείσῳ"

[Αλήθεια σου λέω σήμερα, θα είσαι μαζί μου στον παράδεισο ή
"αυτό που σου λέω σήμερα είναι αλήθεια: θα είσαι μαζί μου στον παράδεισο"]

Εφόσον ο Χριστός δεν πήγε εκείνη τη μέρα σε κανέναν παράδεισο, ούτε ο λήστής πήγε.

Η ανάσταση του Χριστού μετά 3 μέρες δεν έγινε από κάποιον μεταθανάτιο παράδεισο αλλά από τον άδη.
Πράξεις 2:27
"οὐκ ἐγκαταλείψεις τὴν ψυχήν μου εἰς ᾅδην"

Που πήγε λοιπόν ο Χριστός;
Στον Α_Δ_Η, όχι σε παράδεισο.

Οταν αναστήθηκε από τον άδη που πήγε μετά 40 ημέρες; Δίπλα στον πατέρα του στον ουρανό.
[Ο ληστής δεν πήγε μαζί με τον Χριστό στον ουρανό δίπλα στον Θεό]
Πράξεις 2:31-32
"προϊδὼν ἐλάλησεν περὶ τῆς ἀναστάσεως τοῦ Χριστοῦ ὅτι
οὔτε ἐγκατελείφθη εἰς ᾅδην
οὔτε ἡ σὰρξ αὐτοῦ εἶδεν διαφθοράν.
τοῦτον τὸν Ἰησοῦν ἀνέστησεν ὁ θεός... τῇ δεξιᾷ οὖν τοῦ θεοῦ ὑψωθεὶς"

Καμιά αναφορά λοιπόν ότι ο Χριστός και ο Ληστής συναντήθηκαν σε κάποιο μεταθανάτιο παράδεισο μετά και τον θάνατο του Ληστή.

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Ο_Υ_Τ_Ε και στον άδη "συναντήθηκαν" ο Ιησούς με το Ληστή, εφόσον οι νεκροί δεν έχουν καμια συναίσθηση / καμια συνειδητότητα ύπαρξης, ούτε λογισμό / ούτε σκέψη, ούτε γνώση στη "νεκρή" κατάστασή τους.
(Εκκλησιαστής 9:10)

Επιπρόσθετα, η ανάσταση γίνεται από τον Α_Δ_Η, όχι από κάποιο παράδεισο:
Αποκάλυψη 20:13
"καὶ ὁ θάνατος καὶ ὁ ᾅδης ἔδωκαν τοὺς νεκροὺς τοὺς ἐν αὐτοῖς"

[Όταν αναστηθούν ΟΛΟΙ από τον άδη, αυτός θα αφανιστεί εντελώς:
Αποκάλυψη 20:14
"καὶ ὁ θάνατος καὶ ὁ ᾅδης ἐβλήθησαν εἰς τὴν λίμνην τοῦ πυρός. οὗτος ὁ θάνατος ὁ δεύτερός ἐστιν, ἡ λίμνη τοῦ πυρός"]

Έτσι
ούτε ο Χριστός
ούτε ο Ληστής πήγαν σε κάποιο παράδεισο όταν πέθαναν,
ούτε και συναντήθηκαν για "καφέ" ή για "φραπέ" στον άδη
όπου δεν υπάρχει καμιά πράξη, καμιά ενέργεια, καμιά συνειδητότητα, καμιά σκέψη.

Σωνεπώς το:
"ἀμήν σοι λέγω σήμερον μετ' ἐμοῦ ἔσῃ ἐν τῷ παραδείσῳ"
είναι μια διαβεβαίωση του Χριστού ότι ΚΑΙ Ο ΛΗΣΤΗΣ θα αναστηθεί ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ - στη γενική ανάσταση - για να ζήσει στον παράδεισο στη γη.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

"Εντούτοις, η ημέρα του 'Κυρίου' θα έρθει σαν κλέφτης"

ΠΙΤΕΡ:
Εσείς τότε πώς είδατε την Δευτέρα του Παρουσία; Θα έρθει σαν κλέφτης για τους άλλους εκτός από εσάς;

Δεν αναφέρθηκα στη 2α Παρουσία του Χριστού αλλά στην ενέργεια δράσης "εκ του Θεού" την ημέρα απόδοσης λογαριασμού για ΟΛΟΥΣ.

Με την έκφραση "σαν κλέφτης" εννοεί ξαφνικά και απροσδόκητα και θα επηρεάσει ΟΛΟΥΣ.

Αυτό θα γίνει ως αποκορύφωμα της "Μεγάλης θλίψης" που είπε ο Χριστός και αντιστοιχεί με τον Αρμαγεδδώνα.

«Η ημέρα του 'Κυρίου' έρχεται, αμείλικτη με σφοδρή οργή αλλά και φλογερό θυμό». (Ησ 13:9)

«Εκείνη η ημέρα είναι ημέρα σφοδρής οργής, ημέρα στενοχώριας και οδύνης, ημέρα θύελλας και ερήμωσης, ημέρα σκοταδιού και ζοφερότητας, ημέρα σύννεφων και ζόφου». (Σοφ 1:15)

Γιώργος

Unknown είπε...

Γιώργος: όπως και δεν με απασχολεί τι θα γίνει μετά από δισεκατομμύρια χρόνια που προβλέπουν οι επιστήμονες την "καταστροφή" του Ήλιου.

Καλά μην ακούτε και σεις τι λένε οι επιστήμονες. Τον ήλιο άλλωστε δεν τον έχουμε ανάγκη. Ας καταστραφεί. Όπως λέει και η Γένεση … και φως υπήρχε και φυτά υπήρχαν στη γη πριν ο Θεός δημιουργήσει τον ήλιο. (Γένεση 1:3-19)
Όταν ... «εστάθη ο ήλιος εν τω μέσω του ουρανού, και δεν έσπευσε να δύση έως μιας ολοκλήρου ημέρας.» στην πραγματικότητα σταμάτησε η γη, έτσι δεν είναι;
Και για να το γράφει ο Ιασήρ, έτσι θα ‘ναι. «Δεν είναι τούτο γεγραμμένον εν τω βιβλίω του Ιασήρ; (Ιησούς του Ναυή 10:13). Αλήθεια, αυτός ο Ιασήρ ποιος ήταν;

Unknown είπε...

Γιώργος: Αργοπορεί λοιπόν ο Αρμαγεδδώνας;
(2 Πέτρου 2:3) "η από παλιούς καιρούς κρίση δεν αργοπορεί"
(2 Πέτρου 3:9‐10) "δεν αργοπορεί όσον αφορά την υπόσχεσή του, όπως μερικοί θεωρούν την αργοπορία, αλλά είναι υπομονετικός μαζί σας επειδή δεν θέλει να καταστραφεί κανείς αλλά όλοι να φτάσουν σε μετάνοια. Εντούτοις, η ημέρα του 'Κυρίου' θα έρθει σαν κλέφτης
"

Mα είναι ξεκάθαρο πως ο Πέτρος πίστευε ότι ο ερχομός του Κυρίου θα γινόταν επι΄των ημερών τους. Ο Κύριος δεν αργοπορεί αλλά είναι υπομονετικός επειδή θέλει όλοι να φτάσουν σε μετάνοια. Ποιοι όλοι; Κι αυτοί που θα γεννηθούν 2000 χρόνια μετά ;;;

Γιώργος είπε...

ΠΙΤΕΡ
Σύμφωνα με την εταιρία, η Δευτέρα παρουσία του Κυρίου έλαβε χώρα το έτος 1914.
Ερώτηση:
Δηλαδή εμείς σήμερα ζουμε εντός της Δευτέρας Παρουσίας;

ΝΑΙ,
ΣΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΆ ΤΗΣ ο Χριστός ΚΑΤΑΚΥΡΙΕΥΕΙ -
εφόσον
"ἐδόθη αὐτῷ στέφανος [ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ]
καὶ ἐξῆλθεν / "βγήκε" [ως διορισμένος Βασιλιάς]
νικῶν / "νικώντας"
καὶ ἵνα νικήσῃ / "για να συνεχίσει να νικάει" (Αποκ. 6:2)
εν μέσω εχθρών ΟΧΙ "ως ΑΔΡΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ" ΑΛΛΆ φροντίζει για την σωτηρία των ανθρώπων μέσω του παγκόσμιου έργου κηρύγματος - πριν έλθει το "τέλος" (Ματθ 24:14)

Το "τέλος" περιλαμβάνει τον
Αρμαγεδδώνα μετά την ολοκλήρωση του παγκόσμιου έργου κηρύγματος.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Αργοπορεί λοιπόν ο Αρμαγεδδώνας;
(2 Πέτρου 2:3) "η από παλιούς καιρούς κρίση δεν αργοπορεί"
(2 Πέτρου 3:9‐10) "δεν αργοπορεί όσον αφορά την υπόσχεσή του, όπως μερικοί θεωρούν την αργοπορία, αλλά είναι υπομονετικός μαζί σας επειδή δεν θέλει να καταστραφεί κανείς αλλά όλοι να φτάσουν σε μετάνοια. Εντούτοις, η ημέρα του 'Κυρίου' θα έρθει σαν κλέφτης"

Νίκος:
Mα είναι ξεκάθαρο πως ο Πέτρος πίστευε ότι ο ερχομός του Κυρίου θα γινόταν επι΄των ημερών τους. Ο Κύριος δεν αργοπορεί αλλά είναι υπομονετικός επειδή θέλει όλοι να φτάσουν σε μετάνοια. Ποιοι όλοι; Κι αυτοί που θα γεννηθούν 2000 χρόνια μετά ;;;

Γιώργος:
Και στους θεόπνευστους συγγραφείς και αποστόλους δεν είχε αποκαλυφθεί "ημέρα και ώρα".

Άρα ούτε ο Πέτρος γνώριζε το "πότε" ακριβώς και το "πόσους" περιλάμβανε αυτό το "ΟΛΟΙ" που ο ίδιος θεόπνευστα έγραψε και μέχρι πότε. - Και μάλλον ούτε θα έφτανε 2000 χρόνια μετά μέχρι και σήμερα ούτε θα σκεφτόταν κάτι τέτοιο.

[Το δεν αργοπορεί έχει και την έννοια ότι δεν θα καθυστερήσει αναφορικά με τον προσδιορισμένο καιρό του, ενώ πάντα στους ανθρώπους - εκάστοτε - θα δημιουργόταν αυτή η εντύπωση της καθυστέρησης - άρα πρόκειται για διαχρονική αναφορά μεν αλλά με απόλυτη εφαρμογή μόνο στον καιρό της εκπλήρωσης / πραγματοποίησης της υπόσχεσης]

Όμως σήμερα ζούμε αυτό που δεν ζούσε τότε ο Πέτρος.
Βλέπουμε ότι διεξάγεται στον δικό μας καιρό το παγκόσμιο έργο κηρύγματος που συνδέεται με το "Τέλος" (Ματθ. 24:14)

Ποιούς λοιπόν λόγους έχω να μη δέχομαι τις πραγματικότητες που παρατηρώ [όσον αφορά το δεν αργοπορεί] και να προχωρώ αντιγνωστικά και εξωπραγματικά άλλα 2000 χρόνια μετά - λαβαίνοντας υπόψη και τη 'μετρημένη' πριν τη Βασιλεία ζωή μου;

Γιώργος

Χρήστος - antiairetikos είπε...

Κύριε Γιώργο, δράττομαι της ευκαιρίας, μιας και ο κ. Θεόδωρος αναφέρθηκε στους 144.000 – μια «πονεμένη ιστορία» για σας, οι απαντήσεις σας για τους οποίους είχε προκαλέσει αρκετή ιλαρότητα στην αγαπητή ομήγυρη – να σας κάνω μία ερώτηση την οποία πάντα ήθελα άλλα όλο την ξεχνούσα.

Από πού γνωρίζει η Σκοπιά τον ΑΚΡΙΒΗ ΑΡΙΘΜΟ των χρισμένων Χριστιανών των προηγούμενων αιώνων, ώστε να ισχυρίζεται πως το ΑΚΡΙΒΕΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟ τους συμπληρώθηκε τον δέκατο ένατο και εικοστό αιώνα και έφτασε ο αριθμός τους, τους 144.000, που φυσικά αποτελείται – κατ’ εσάς – από τους σπουδαστές της Γραφής ή Μάρτυρες του Ιεχωβά. Είχε από τον πρώτο αιώνα η Σκοπιά κάποιον αντιπρόσωπο που καθόταν και μετρούσε μέχρι κεραίας κιόλας!!! ποιοι είναι οι χρισμένοι και ποιοι όχι;

1. Αναφέρει η Γραφή τον αριθμό αυτό και δεν το είδαμε;
2. Το αναφέρει κάποιος ιστορικός, από τον οποίο αντλεί η Σκοπιά τις πληροφορίες της;
3. Ή βάσει κάποιων άλλων αποδείξεων που εμείς οι υπόλοιποι μη Μάρτυρες του Ιεχωβά αγνοούμε.


Θα ήθελα λοιπόν την απάντησή σας, όχι βέβαια την προσωπική σας, διότι ως υποκειμενική δεν έχει ουδεμία αποδεικτική αξία, αλλά της Σκοπιάς.

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΚΑΣΙΕΣ ΑΛΛΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΟΠΙΑ Ή ΤΗ ΓΡΑΦΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ.

Ελπίζω να μην με «ξεχάσετε», όπως με «ξεχάσατε» με το νηπιοβαπτισμό. Εδώ θα είμαι να σας το θυμίζω κάθε μέρα και ώρα.

Χρήστος – αντιαιρετικός

Χρήστος - antiairetikos είπε...

Κύριε Γιώργο, γράφεις:

"Εφόσον ξεκαθάρισες αυτόν τον συλλογισμό σου, θα αναφέρω εγώ το συμπέρασμά μου:
1.
Οι δημιουργικές "Ημέρες" δεν είναι 1000 ετών η καθεμιά.
Η δημιουργική "ημέρα" δεν αναφέρεται σε μια συγκεκριμένη περίοδο αλλά στην Ο_Λ_Ο_Κ_Λ_Η_Ρ_Ω_Σ_Η μιας δημιουργικής πράξης του Θεού.
2.
Οι 6 Δημιουργικές πράξεις του Θεού χαρακτηρίζονται ως ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ Ο_Λ_Ο_Κ_Λ_Η_Ρ_Ω_Σ_Η_Σ____Ο_Λ_Ω_Ν των Δημιουργικών του έργων όσον αφορά τη γη και τον άνθρωπο.
3.
Εφόσον αυτές οι ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ αναφέρονται στην ολοκλήρωση Δημιουργικών πράξεων του Θεού ΔΕΝ αναφέρονται με σκοπό να καθορίσουν κάποια χρονική διάρκεια των εν λόγω έργων.
Έτσι οι Δημιουργικές Ημέρες δεν προσδιορίζουν καμιά χρονική διάρκεια παρά μόνο την επί μέρους ολοκλήρωση Δημιουργικών έργων [Γι' αυτό συμπεριλαμβάνονται όλες οι Δημιουργικές πράξεις του Θεού ως "ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ"] "




Κύριε Γιώργο τι θες και τα γράφεις αυτά και εκτίθεσαι, αφού ξέρεις πως γράφεις τα σχόλιά σου στον Αντιαιρετικό, ο οποίος σου έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές πως γνωρίζει τη Σκοπιά πολύ καλύτερα από εσένα.

Λέμε και ψεματάκια τώρα! Πράγματι δεν γνωρίζουμε τη χρονική διάρκεια κάθε δημιουργικής μέρας;

Να με συγχωρείς κ. Γιώργο ή δεν διαβάζεις τη Σκοπιά ή είσαι αιρετικός της Σκοπιάς.

Επειδή η Σκοπιά κάπως αλλιώς μας τα λέει από σένα. Γιατί αυτή ισχυρίζεται πως γνωρίζουμε και παραγνωρίζουμε μάλιστα την χρονική διάρκεια κάθε δημιουργικής μέρας όπως και την χρονική διάρκεια της δημιουργικής «εβδομάδας» .

Σκοπιά 1973, σελίδα 274:

«Εφόσον η καθεμιά από τις δημιουργικές «ημέρες» ή περιόδους ΔΙΑΡΚΟΥΣΕ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΠΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ, η όλη δημιουργική «εβδομάς» περιλαμβάνει 49.000 χρόνια».

Και στη σελίδα 275 για να μην αφήσει καμιά αμφιβολία η Σκοπιά έχει μια φωτογραφία με ένα ελλειψοειδή κύκλο που παριστάνει τη δημιουργική «εβδομάδα» και τον έχει χωρίσει σε 7 μέρη επί 7000 χρόνια.

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ Κ. ΓΙΩΡΓΟ ΕΣΕΙΣ Ή Η ΣΚΟΠΙΑ;


Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε Γιωργο,

Βλεπω οτι με δυο σχολια σου προσπαθεις να απαντησεις στα ερωτηματα που σου εθεσα αλλα δυστυχως η συγχυση σου ειναι καταφανης. Αυτο βεβαια δεν με εκπλησσει αφου βλεπω το ολο σκεπικο που χρησιμοπεις για να απαντησεις οχι μονο σε μενα αλλα και σε αλλους συνομιλητες.

Σου εγραψα στο πρωτο μου κειμενο το οποιο και απευθυνοταν σε σενα οτι σκοπος της επικοινωνιας μου μαζι σου απο αυτο το μπλογκ δεν ειναι η αντιδικια αλλα ο προβληματισμος. Θελησα και θελω να δημιουργησω εκεινη την κατασταση, ωστε να σκεφτεις οτι υπαρχει και η αλλη πλευρα της σεληνης και οτι τα πραγματα δεν ειναι μονο ετσι οπως τα παρουσιαζει η ΣΚΟΠΙΑ, μαλιστα τοτε εγραψα οτι ειμαι στη διαθεση σου για καθε επεξηγηση και για καθε βοηθεια ακομη και για προσωπικη επικοινωνια.
Τα επαναλαμβανω ολα αυτα και σημερα μετα απο περιπου ενα μηνα επικοινωνιας. Ομως βλεπω μετα λυπης οτι δεν εχεις και την παραμικρη σκεψη εστω και στο πισω μερος του εγκεφαλου σου, οτι ισως και αυτα που μου λενε να εχουν ενα μερος αληθειας.
Ο,τι πω εγω ή αλλοι ορθοδοξοι ειναι ψεμα, ειναι λαθος και πρεπει οποσδηποτε να το καταρριψεις. Αυτη ειναι η λογικη σου. Δυστυχως. Και εξηγουμε, σε ρωτησα:

1ον) "Κατ' αρχας πρεπει να σημειωθει οτι το βιβλιο της αποκαλυψεως ειναι προφητικο και αλληγορικο και η ερμηνεια του δεν ειναι ζητημα εμπειριας και πιστεως, οπως συμβαινει με τα αλλα βιβλια της Κ.Δ. αλλα ζητημα χρονου. Δηλαδη πραγματα που προφητευονται πριν πραγματοποιηθουν ειναι ακατανοητα. Πρωτα εκπληρωνεται η προφητεια και μετα την εξηγεις. Για παραδειγμα διαβαζουμε στο κατα Ματθαιον 2,17-18 για την εκπληρωση της προφητειας του Ιερεμιου "φωνη εν Ραμα ηκουσθη..." Ποιος μπορουσε να καταλβει τι εννοουσε ο Ιερεμιας πριν εκπληρωθει η προφητεια του;"

Επ' αυτου που διαφωνεις αγαπητε Γιωργο; Τι δεν ειναι σωστο απο αυτην την παραγραφο; ειναι ετσι ή δεν ειναι τα πραγματα;"

Απαντηση δεν ελαβα. Απλα διοτι επ αυτου δεν διαφωνεις αλλα παλι δεν θελεις να πεις και οτι συμφωνεις.
Ωραια τακτικη ε; τι λες;

Στο δευτερο ερωτημα:

2ον) "Η Αποκαλυψη επισης ως αλληγορικο βιβλιο εμπεριεχει πολλα συμβολα. Δεν πρεπει ολα να εκλαμβανονται κατα γραμμα. Λεει για 7 σφραγιδες που σφραγιζουν ενα εγγραφο αυτο σημαινει κατι το ακρως απορρητο που γνωριζει μονο ο Θεος. Μιλαει για 144.000 εκλεκτους, με αυτον τον αριθμο συμβολιζει την πληροτητα ενος πληθους εκλεκτων. Αλλωστε εκεινοι που μαρτυρησαν και εδωσαν τη ζωη τους για το Χριστο κατα τους διωγμους ειναι πανω απο 2 εκατομυρια. Οι αριθμοι λοιπον ειναι συμβολικοι"

Η απαντηση σου ηταν η εξης:

"Έτσι η Α.Γ. μιλάει ξεκάθαρα για
1.
144.000 συμβασιλείς με τον Χριστό ως "μικρό ποίμνιο"
και
2.
ένα αναρίθμητο μεγάλο πλήθος από κάθε φυλή λαό και γλώσσα που σώζονται από τη "μεγάλη θλίψη"

Σημειωτέον ότι πρόκειται να γίνει και η γενική ΑΝΑΣΤΑΣΗ δικαίων και αδίκων με ευκαιρία και αυτοί να σωθούν με βάση τη θυσία του Χριστού.

Έτσι πρόκειται για ΠΟΛΛΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ανθρώπων που έχουν την προοπτική της αιώνιας ζωής και της σωτηρίας".

Αυτη η απαντηση με χαροποιει κατα καποιο τροπο γιατι προ καιρου οταν μιλουσα με καποιον συναδελφο σου χιλιαστη μου ελεγε οτι μονο 144.000 θα σωθουν, εσυ παλι ανεβαζεις τον αριθμο σε πολλα εκατομμυρια. Κατι ειναι και αυτο! Ομως αγαπητε, εσεις της ΣΚΟΠΙΑΣ αποφασιστε ποια ειναι η διδασκαλια σας για να ξερουμε και μεις πως θα απανταμε!!!

συνεχιζεται...

Ανώνυμος είπε...

θεοδωρος

Τωρα στο θεμα του ληστου.

αγαπητε, κανεις λαθος και μαλιστα εσκεμενο και ηθελημενο και προμελετημενο με ακριβεια μαθηματικη.

Ο Χριστος στο Ληστη ειπε (Λουκ23,43):
"ΑΜΗΝ ΛΕΓΩ ΣΟΙ, ΣΗΜΕΡΟΝ ΜΕΤ' ΕΜΟΥ ΕΣΗ ΕΝ ΤΩ ΠΑΡΑΔΕΙΣΩ".

το κομμα αγαπητε μου ειναι μετα το "λεγω σοι," και οχι μετα το "σημερον" σε ολα τα κειμενα της Κ.Δ. εκτος απο την μεταφραση του νεου κοσμου, η οποια αποτελει το μεγαλυτερο εγκλημα των αιωνων, την παραχαραξη το ιερου κειμενου κατι που δεν διανοηθηκε να κανει κανενας αιρετικος σε ολους τους αιωνες εκτος απο τους χιλιαστας.

Αν το κομμα ειναι εκει που λες εσυ βεβαια σε εξηπηρετει και μπορεις μετα να λες αυτα που λες. Ομως το κομμα βρισκεται αμεσως μετα το "σοι"
"αμην λεγω σοι, σημερον μετ' εμου εση εν τω παραδεισω".

Η εκφραση "αμην λεγω υμιν" ή "αμην λεγω σοι" ειναι εκφραση που χρησιμοποιει ο Χριστος για να βεβαιωσει για καποιο γεγονος. Συνανταται στα ευαγγελια πανω απο 70 φορες. Παντου ο Ιησους λεγει "αμην λεγω υμιν" ή "αμην αμην λεγω υμιν" κυριως στο κατα Ιωαννην, ποτε ουτε μια φορα δεν λεει "αμην λεγω υμιν σημερον", αν και θεωρητικα θα ταιριαζε πολλες φορες με τη συναφεια να το πει, ομως ποτε δεν το λεει. Βρες εσυ μια φορα να λεει "αμην λεγω υμιν σημερον" και φερτη μου να τη δω.

Να λοιπον κυριοι χιλιασται, με τετοια τρυκ προσπαθειτε να αλοιωσετε τα ιερα κειμενα και να τα φερετε στα μετρα σας για να επιβεβαιωνουν τις πλανες σας. Ομως ολα τα χειρογραφα και ολοι οι κωδικες της Κ.Δ. σας διαψευδουν. Ψαξτε, ανοιξτε τα χειρογραφα, μελετηστε και δεστε επιτελους ποια ειναι η αληθεια.

Αυτα προς το παρον διοτι με το θεμα του ληστου θα συνεχισω εχω και αλλα να γραψω για να καταφανει το μεγεθος της πλανης των χιλιαστων.


Θεοδωρος.

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος

συνεχεια περι ληστου.

αγαπητε Γιωργο, γραφεις στο σχολιο σου:

"Που πήγε λοιπόν ο Χριστός;
Στον Α_Δ_Η, όχι σε παράδεισο.

Οταν αναστήθηκε από τον άδη που πήγε μετά 40 ημέρες; Δίπλα στον πατέρα του στον ουρανό.
[Ο ληστής δεν πήγε μαζί με τον Χριστό στον ουρανό δίπλα στον Θεό]"

Ακουσε, ο Χριστος ως τελειος Θεος και ως τελειος ανθρωπος,οταν πεθανε βρισκοταν ταυτοχρονα "εν ταφω σωματικως", το αψυχο σωμα του δηλαδη, "εν αδη μετα ψυχης ως Θεος" δηλαδη η ψυχη με τη Θεοτητα στον Αδη, "εν παραδεισω μετα ληστου", και "εν θρονω μετα Πατρος και Πνευματος". Αυτο ειναι το μυστηριο της Θεοτητος να μπορει να ειναι "πανταχου παρων". Αντιλαμβανομαι οτι αυτα ειναι πολυ βαρυα για να τα χωνεψεις αλλα τι να κανουμε αυτη ειναι η ορθοδοξη διδασκαλια περι του θεματος. Αλλα μια τετοια διδασκαλια δεν μπορει να εχει θεση στις αιθουσες της ΣΚΟΠΙΑΣ, διοτι εκει μιλατε για υλικους παραδεισους που θα περνατε καλα και θα εχετε λυμενα ολα τα προβληματα.

Επισης κανεις δεν λεει οτι ο χριστος ανεληφθη μαζι με τον ληστη, εμεις πιστευουμε οτι ο παραδεισος ανοιξε με την εισοδο αυθημερον του ληστου.

Αλλα και παλι ΑΝ επαναλαμβανω ΑΝ αυτα που εγω λεω ειναι παραμυθια και οντως ο Χριστος ειπε στον ληστη, σημερα σου λεω θα εισαι μαζι μου στον παραδεισο, η ουσια ειναι η ιδια, αφου ο ληστης θα ειναι με το Χριστο στον παραδεισο αρα ο ληστης σωθηκε, πηγε στον παραδεισο χωρις να εχει καμια γνωση της Γραφης, διοτι απο κει ξεκινησε η κουβεντα μας περι ληστου. Οπως θα θυμασαι εγω εφερα τον ληστη ως παραδειγμα οτι καποιος μπορει να σωθει και να παει στον παραδεισο χωρις να χρειαζεται να εχει την γνωση της Γραφης. Να τι λες και συ επι του θεματος:

"ωνεπώς το:
"ἀμήν σοι λέγω σήμερον μετ' ἐμοῦ ἔσῃ ἐν τῷ παραδείσῳ"
είναι μια διαβεβαίωση του Χριστού ότι ΚΑΙ Ο ΛΗΣΤΗΣ θα αναστηθεί ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ - στη γενική ανάσταση - για να ζήσει στον παράδεισο στη γη.

Αρα συμφωνεις μαζι μου εμμεσα διοτι ποτε απεκτησε την γνωση της Γραφης ο ληστης; στον Αδη μηπως;

και συνεχιζουμε παρακατω γραφεις:

"ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Ο_Υ_Τ_Ε και στον άδη "συναντήθηκαν" ο Ιησούς με το Ληστή, εφόσον οι νεκροί δεν έχουν καμια συναίσθηση / καμια συνειδητότητα ύπαρξης, ούτε λογισμό / ούτε σκέψη, ούτε γνώση στη "νεκρή" κατάστασή τους.
(Εκκλησιαστής 9:10)"

Αν ειναι ετσι οπως λες και που εγω βεβαια διαφωνω με αυτη την αποψη,οπως και καθε σοβαρος μελετητης της Βιβλου, πως τοτε κυριε, συνομιλει ο πλουσιος της παραβολης με τον Αβρααμ. Διαβασε τι λεει στο Λουκα 16,23

"και εν τω αδη επαρας τους οφθαλμους αυτου,υπαρχων εν βασανοις, ορα τον Αβρααμ απο μακροθεν και τον Λαζαρον εν τοις κολποις αυτου. και αυτος φωνησας ειπε πατερ Αβρααμ ελεησον με...".

Αφου λοιπον οι νεκροι δεν εχουν καμια συναισθηση πως γινονται αυτα που περιγραφει ο ιδιος παρακαλω ο Ιησους στην παραβολη του πλουσιου και του πτωχου Λαζαρου;

και εξακολουθουμε στο σχολιο σου περι ληστου:

λες

"Έτσι
ούτε ο Χριστός
ούτε ο Ληστής πήγαν σε κάποιο παράδεισο όταν πέθαναν,
ούτε και συναντήθηκαν για "καφέ" ή για "φραπέ" στον άδη
όπου δεν υπάρχει καμιά πράξη, καμιά ενέργεια, καμιά συνειδητότητα, καμιά σκέψη"

Ιδου αγαπητοι φιλοι, ο τροπος με τον οποιο οι χιλιασται προσεγγιζουν τα ιερα ζητηματα!! Ο Χριστος επι του σταυρου διδει την διαβεβαιωση στον ληστη οτι θα ειναι απο σημερα μαζι του στον Παραδεισο και ο αγαπητος Γιωργος μας λεει για ενα θεμα σημαντικο οπως η μετανοια και η σωτηρια ενος ανθρωπου και εν προκειμενω του ληστου οτι, "ούτε και συναντήθηκαν για "καφέ" ή για "φραπέ" στον άδη".

Μα με συγχωρεις ειναι επιπεδο αυτο; ειναι τροπος προσεγγισεως των βιβλικων πραγματων;
Επιτελους τι αλλες βλασφημιες σκεφτεσαι να συμπεριλαβεις στα σχολια σου;

Επ αυτου δεν εχω να πω τιποτα περισσοτερο, την συμπεριφορα σου την αφηνω στην κριση των αναγνωστων μας.


Θεοδωρος.

Ανώνυμος είπε...

Inneranist

Inneranist:
Ἀφοῦ ἀποτύχατε τόσες φορὲς περί προβλέψεων καὶ χρόνων γιατί νὰ σᾶς πιστέψουμε τώρα …!!!...
Ἐσένα ἅμα σου ὑποσχεθεῖ κάποιος ὅτι θὰ ἔρθει ἐνῷ στὸ παρελθὸν δὲν ἦρθε ποτὲ θὰ τὸν πιστέψεις ξανὰ!!!

Γιώργος:
Μου θύμισες το βοσκό που φώναζε επανειλημμένα:
"Λύκοοοος στο μαντρίιιιιι"
κάνοντας "πειράματα", "πειράγματα" και ... "δοκιμές ετοιμότητας".

Όταν όμως ήλθε ο Λύκος στο μαντρί και πάλι φώναζε:
"Λύκοοοος στο μαντρίιιιιι"
κανένας δεν τον πίστεψε, παρά την αλήθεια που έλεγε.

Αἳ καλὰ μοῦ φαίνεται ὅτι τάχεις χαμένα ἐντελῶς!!!
Τέτοια νὰ λὲς ἐσὺ νὰ μὲ βγάζεις ἐμένα ἀσπροπρόσωπο!!!
Τὸ Θέμα ὅμως ξέρεις πιὸ εἶναι ξέρεις τί μποῦρδα μᾶς λὲς πάλι
Πέραν τοῦ ὅτι ἐδῶ μιλᾶμε γιὰ σοβαρὰ πράγματα καὶ ἐσὺ τὸ ἔριξες στὰ Παραμύθια θεωρώντας ὅτι μὲ τὸ παραμύθι μοῦ ἀπαντᾷς λὲς καὶ οἱ bloggers βόσκουν κουτόχορτο!!!.
Μὰ φυσικὸ εἶναι νὰ ἔρθει κάποια στιγμὴ ὁ Λύκος στὰ πρόβατα ὅπως καὶ ὁ Χριστὸς ἂν θέλεις θὰ ἔρθει(2α Παρουσία) κάποια στιγμὴ
Ὅπως φυσικὸ εἶναι ὅτι ἅμα ἀρχίσουμε κι ἐμεῖς νὰ δίνουμε ἡμερομηνίες τῆς (2ας Παρουσίας) κάποια ἀπὸ αὐτὲς μπορεῖ νὰ βγεῖ ἀληθινὴ.

Ἄλλαξε ἄνθρωπέ μου παιχνίδι.Δὲν σου πάει αὐτό!!!
Δὲν ἔρχεται ὁ Χριστὸς γιὰ 2η φορὰ ὅταν ἡ ἡμερομηνία εἶναι ὁρισμένη ἀπὸ τοὺς Χιλιαστὲς!!!

Ανώνυμος είπε...

Inneranist

Γιωργος προς Νικο’’
Τελικά Νίκο σε αρέσει και σε διασκεδάζει η συζήτηση για "παράδεισο" επειδή το ίδιο είχες δηλώσει πριν πολύ καιρό.

Δὲν τοῦ ἀρέσει(Niko) ἡ συζήτηση γιὰ τὸν Παράδεισο ἐδῶ καὶ εἶναι εὔκολο νὰ τὸ καταλάβεις.
Τοῦ ἀρέσει ποὺ γελοιοποιεῖσαι κάθε στιγμὴ μὲ τὸ Θέμα τοῦ Παραδείσου!!!
Ἂν πάθαινες τὸ ἴδιο μὲ ἄλλο θέμα θὰ τοῦ ἄρεσε τοῦ Νίκου αὐτὸ τὸ ἄλλο θέμα κ.ο.κ!!!

Ανώνυμος είπε...

Inneranist

Γιώργος
"Εφόσον ξεκαθάρισες αυτόν τον συλλογισμό σου, θα αναφέρω εγώ το συμπέρασμά μου:

Πάντα ξεκάθαρος ἦταν ὁ συλλογισμός μου ἐμένα καὶ μάλιστα φροντίζω νὰ ὁμιλῶ μέσα ἀπὸ τὴν Ἁγία Γραφὴ!!!
Σοῦ τὸ ξαναλέω λοιπὸν ὅτι ἐσὺ τὸ ἐξέλαβες λάθος τὸ σχόλιό μου πρὶν καὶ τώρα ἀντὶ νὰ πεῖς ὅτι ξεθάμπωσε τὸ δικό σου μυαλὸ καὶ τὸ διάβασες σωστὰ ἀντιθέτως μου λὲς ὅτι ἐγὼ ξεκαθάρισα τὸν λογισμό μου!!!
Βγάλε μὲ ἐσὺ συνέχεια ἀσπροπρωσοπο μὲ αὐτὰ ποὺ γραφεῖς καὶ μὴν σταματᾷς!!!

Γιώργος είπε...

κ.Χρήστος:
"Από πού γνωρίζει η Σκοπιά τον ΑΚΡΙΒΗ ΑΡΙΘΜΟ των χρισμένων Χριστιανών των προηγούμενων αιώνων, ώστε να ισχυρίζεται πως το ΑΚΡΙΒΕΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟ τους συμπληρώθηκε τον δέκατο ένατο και εικοστό αιώνα και έφτασε ο αριθμός τους, τους 144.000, που φυσικά αποτελείται – κατ’ εσάς – από τους σπουδαστές της Γραφής ή Μάρτυρες του Ιεχωβά. Είχε από τον πρώτο αιώνα η Σκοπιά κάποιον αντιπρόσωπο που καθόταν και μετρούσε μέχρι κεραίας κιόλας!!! ποιοι είναι οι χρισμένοι και ποιοι όχι;"

Αντιπρόσωπο δεν είχε ούτε και θα χρειαζόταν να έχει επειδή τον αριθμό των 144.000 όλοι τον γνωρίζουν.

Ένα παράδειγμα:
Αν εσύ κ.Χρήστο γνώριζες από επίσημες πηγές ότι ο παππούς σου είχε κάποτε μια περιουσία [σε αντιστοιχία] 5.000.000 Ευρώ
και ως ο μοναδικός κληρονόμος [αν ήσουν - θα χαιρόσουν] έλαβες 500.000 Ευρώ, δεν μπορείς να υπολογίσεις, ότι τα 4.500.000 Ευρώ κάπου αλλού "διατέθηκαν";

Έτσι εφόσον το "Πιστό Υπόλοιπο" περνώντας στον 20ο αιώνα μειώθηκε από τις 40.000 περίπου στις 10.000 περίπου, δεν μπορεί να υπολογιστεί "τι έγινε" στο παρελθόν για να συμπληρωθούν οι 144.000;

Στη Γραφή υπάρχει ο σταθερός αριθμός 144.000 και αυτός είναι δεδομένος.
Εύκολο είναι λοιπόν να διαπιστωθεί [κατά προσέγγιση] ο αριθμός τών "τότε" εκ των υπολοίπων που είναι "τώρα" (η ΄κληρονομιά' των 500.000 € από τα 5.000.000 € στο παράδειγμα).

Βιβλίο Διαγγελείς κεφ. 16 σ. 243:
"Το 1938 οι παρόντες ήταν συνολικά 73.420, ενώ αυτοί που πήραν από τα εμβλήματα (ψωμί, κρασί) αριθμούσαν 39.225 άτομα.
Στην Ανάμνηση οι παρόντες:
το 1938 ήταν 73.420.
Το 2008 ήταν 17.790.631 [6.829.455 ΜτΙ].

Πήραν από τα εμβλήματα:
Το 1938 39.225 άτομα
Το 2008 9.986 άτομα

Παρατηρούνται λοιπόν τα εξής δεδομένα:
Ο αριθμός των "Χρισμένων" κατέβηκε από σχεδόν
40.000 στους 10.000
[μείωση 400%]
ενώ οι ΜτΙ (δεν βάζω απλώς τους πολύ περισσότερους παρόντες) ανέβηκαν από σχεδόν
70.000 σε 7.000.000 σήμερα.
[αύξηση 9900%]

Αν υπήρχε διατήρηση της ΤΟΤΕ [1938] "Αναλογίας"
Χρισμένων προς "Αλλα πρόβατα" σχεδόν 1 στους 2 (39.225 προς 73.420)
θα έπρεπε να είχαμε
3.500.000 (χρισμένους) προς 7.000.000 (Συνολο ΜτΙ)

Εντούτοις υπάρχει αναλογία:
1 προς 700
(10.000 προς 7.000.000 )
λόγω της μείωσης των χρισμένων κατά 400%
και αύξησης του συνόλου κατά 9900%.

Συνεπώς η αναλογία των χρισμένων "έπεσε"
από 1:2 (50%)
σε 1:700 (ο,14% ή 1,4%%) "επί του συνόλου"
σε αντιδιαστολή με την συνολική αύξηση των ΜτΙ
της τάξης του 9900%,
ήτοι εκατονταπλασιάστηκαν
από 70.000 (1938) σε 7.000.000 (2008)

Έτσι 'δεν κάνει μόνο ένα' "ΜΠΑΜ" το ότι ο αριθμός 144.000 είναι πραγματικός.
[Διαφορετικά - αν συνέχιζε η αναλογία "1 : 2" - θα είχαμε 'άλλα μεγάλα' "ΜΠΑΜ" τα οποία τώρα σιωπούν λόγω 'αφλογιστίας']

Γιώργος

Υ.Γ. Σας μπέρδεψα λίγο με αναλογίες, ποσοστά και αυξομειώσεις αλλά τι να κάνουμε, και οι αριθμοί στο 'πρόγραμμα' είναι!!!

Ανώνυμος είπε...

Inneranist(Επεξηγηση ομοιου σχολιου)

Γιωργος προς Νικο’’
Τελικά Νίκο σε αρέσει και σε διασκεδάζει η συζήτηση για "παράδεισο" επειδή το ίδιο είχες δηλώσει πριν πολύ καιρό.

Δὲν τοῦ ἀρέσει(δεν αρεσει στον Niko) ἡ συζήτηση γιὰ τὸν Παράδεισο ἐδῶ καὶ εἶναι εὔκολο νὰ τὸ καταλάβεις(εσυ να το καταλαβεις Γιωργο).
Τοῦ ἀρέσει ποὺ γελοιοποιεῖσαι κάθε στιγμὴ μὲ τὸ Θέμα τοῦ Παραδείσου!!!
Ἂν πάθαινες τὸ ἴδιο μὲ ἄλλο θέμα θὰ τοῦ ἄρεσε τοῦ Νίκου αὐτὸ τὸ ἄλλο θέμα κ.ο.κ!!!

Γιώργος είπε...

θεοδωρος:
"Τωρα στο θεμα του ληστου.
...Ο Χριστος στο Ληστη ειπε (Λουκ23,43): "ΑΜΗΝ ΛΕΓΩ ΣΟΙ, ΣΗΜΕΡΟΝ ΜΕΤ' ΕΜΟΥ ΕΣΗ ΕΝ ΤΩ ΠΑΡΑΔΕΙΣΩ". το κομμα αγαπητε μου ειναι μετα το "λεγω σοι"

Θεόδωρε διαστρέφεις την πραγματικότητα.
Ο Χριστός δεν μίλησε βάζοντας κάπου ","
Το ξέρεις ότι "θεόπνευστο ΚΟΜΜΑ" πουθενά στην Κ.Δ. δεν υπήρχε.
Λουκάς 23:43
"ἀμήν σοι λέγω σήμερον μετ' ἐμοῦ ἔσῃ ἐν τῷ παραδείσῳ"
"Αλήθεια σου λέω σήμερα μαζί μου θα είσαι στον παράδεισο"

Στο γνήσιο κείμενο δεν υπήρχε πουθενά κόμμα.
Έτσι η κατανόηση γίνεται μετά από εξήγηση και ΓΝΩΣΗ των πραγμάτων.

1.
Που πήγε ο Χριστός όταν πέθανε;
ΔΕΝ πήγε σε παράδεισο. Πήγε στον άδη.
2.
Που πήγε ο ληστής όταν πέθανε;
Δεν πήγε σε παράδεισο. Πήγε στον άδη.
3.
Δεν συναντήθηκε λοιπόν όταν πέθανε ο ληστής με τον Χριστό σε κανένα παράδεισο.

Εφόσον ο Χριστός δεν πήγε τη μέρα που πέθανε σε κανέναν παράδεισο, ούτε ο λήστής πήγε.

Η ανάσταση του Χριστού μετά 3 μέρες δεν έγινε από κάποιον μεταθανάτιο παράδεισο αλλά από τον άδη.
Πράξεις 2:27
"Δεν θα εγκαταλείψεις την ψυχή μου στον άδη"

Που πήγε λοιπόν ο Χριστός όταν πέθανε;
Στον Α_Δ_Η, όχι σε παράδεισο.

Οταν αναστήθηκε από τον άδη που πήγε μετά 40 ημέρες; Δίπλα στον πατέρα του στον ουρανό.
[Ο ληστής δεν πήγε μαζί με τον Χριστό στον ουρανό δίπλα στον Θεό]

Πράξεις 2:31-32
"μίλησε για την ανάσταση τοῦ Χριστοῦ ὅτι δεν εγκαταλείφθηκε στον άδη ...Αυτόν τὸν Ἰησοῦν ἀνέστησεν ὁ θεός... τώρα υψώθηκε στα δεξιά τοῦ θεοῦ"

Έτσι δεν συναντήθηκε ο Χριστός και ο Ληστής ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ μετά τον θάνατό τους.

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Ο_Υ_Τ_Ε και στον άδη "συναντήθηκαν" ο Ιησούς με το Ληστή, εφόσον οι νεκροί δεν έχουν καμια συναίσθηση / καμια συνειδητότητα ύπαρξης, ούτε λογισμό / ούτε σκέψη, ούτε γνώση στη "νεκρή" κατάστασή τους.
(Εκκλησιαστής 9:10)

Επιπρόσθετα, η ανάσταση γίνεται από τον Α_Δ_Η, όχι από κάποιο παράδεισο:
Αποκάλυψη 20:13
"καὶ ὁ θάνατος καὶ ὁ ᾅδης ἔδωσαν τοὺς νεκροὺς που ήταν σε αυτούς"

Έτσι
ούτε ο Χριστός
ούτε ο Ληστής πήγαν σε κάποιο παράδεισο όταν πέθαναν,
ούτε και συναντήθηκαν για "φραπέ" στον άδη, όπου δεν υπάρχει καμιά πράξη, καμιά ενέργεια, καμιά συνειδητότητα, καμιά σκέψη.

Σωνεπώς το:
"Αλήθεια σου λέω σήμερα μαζί μου θα είσαι στον παράδεισο"
είναι μια διαβεβαίωση του Χριστού ότι ΚΑΙ Ο ΛΗΣΤΗΣ θα αναστηθεί ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ - στη γενική ανάσταση - για να ζήσει στον παράδεισο στη γη.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Συνεπώς το:
"Αλήθεια σου λέω σήμερα μαζί μου θα είσαι στον παράδεισο"
είναι μια διαβεβαίωση του Χριστού ότι ΚΑΙ Ο ΛΗΣΤΗΣ θα αναστηθεί ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ - στη γενική ανάσταση - για να ζήσει στον παράδεισο στη γη.

Unknown είπε...

Θεόδωρος:

1. Δηλαδη αν συμβει να πεθανει καποιος πριν τα 18 του χρονια πρεπει να παει στην κολαση αφου δεν θα εχει δυνατοτητα βαπτισμου;

2. ο Χριστος ως τελειος Θεος και ως τελειος ανθρωπος,οταν πεθανε βρισκοταν ταυτοχρονα "εν ταφω σωματικως", το αψυχο σωμα του δηλαδη, "εν αδη μετα ψυχης ως Θεος" δηλαδη η ψυχη με τη Θεοτητα στον Αδη, "εν παραδεισω μετα ληστου", και "εν θρονω μετα Πατρος και Πνευματος".

Επισης κανεις δεν λεει οτι ο χριστος ανεληφθη μαζι με τον ληστη, εμεις πιστευουμε οτι ο παραδεισος ανοιξε με την εισοδο αυθημερον του ληστου
.


1. Αν κατάλαβα καλά, ο αβάπτιστος πηγαίνει στην κόλαση δίχως να ληφθούν υπόψιν άλλα πράγματα; Ένας αγαθός ταπεινός καλοσυνάτος και ελεήμων άνθρωπος καταδικάζεται μόνο και μόνο επειδή είναι αβάπτιστος; Λέτε ο Θεός να είναι τόσο τυπολάτρης; Νομίζω ότι Τον αδικείτε.

2. Ο άδης τι είναι;
Αλλού ο παράδεισος αλλού ο θρόνος;
Ποδαρικό στον παράδεισο ο ληστής έκανε;
Μέχρι τότε όλοι οι άγιοι και οι προφήτες, πού βρίσκονταν; Στον άδη μαζί με κάθε κατακάθι της ανθρωπότητας; Και καλά, ο Ιωάννης ο Βαπτιστής και ο Συμεών,δεν παρέμειναν και πολύ σ' αυτό το κολαστήριο. Ο Αβραάμ όμως και τόσοι άλλοι αρχαιότεροι;
Όταν ο Σατανάς φιλονικούσε με τον Μιχαήλ για το σώμα τού Μωϋσή, τι ήθελε να το κάνει;

Unknown είπε...

Γιώργο ερώτηση sos:

Στον τεχνολογικά προηγμένο υλικό παράδεισο επί γης, σκουπιδιάρηδες θα υπάρχουν;
Ποιοι τυχεροί θα επιφορτιστούν εις την αιωνιότητα με την αποκομιδή και ταφή των σκουπιδιών;

Unknown είπε...

Γιώργος: ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Ο_Υ_Τ_Ε και στον άδη "συναντήθηκαν" ο Ιησούς με το Ληστή, εφόσον οι νεκροί δεν έχουν καμια συναίσθηση / καμια συνειδητότητα ύπαρξης, ούτε λογισμό / ούτε σκέψη, ούτε γνώση στη "νεκρή" κατάστασή τους.

O ΑΔΗΣ τι είναι; Ο Άδης των αρχαίων ελλήνων;
Ως τι πήγε ο Χριστός στον Άδη; Ως πτώμα; Τα πτώματα είναι στον τάφο.

Πού είναι ο Άδης; Tι υπόσταση έχει; Τι υπάρχει εκεί; Πτώματα; Ψυχές; Υπάρχει ζωή οποιασδήποτε μορφής (π.χ. πνευματικής) στον άδη;

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος.

Αγαπητε Γιωργο,

Επιτελους πρεπει να σοβαρευτεις και να απαντησεις σε οτι ερωτασαι και οχι να υπεκφευγεις με ανοητα βερμπαλιστικα σχολια και φτηνους εντυπωσιασμους.

Οταν ξεκινησαμε τον διαλογο εθεσα τα εξης ερωτηματα:

"Που βρηκαν οι χιλιστες την Κ.Δ.";

"Πως ξερουν οτι η Κ.Δ. εχει 27 και 15 βιβλια";

Σ αυτα το ερωτηματα δεν ελαβα ακομη απαντηση απο μερους σου

Σημερα για αλλο θεμα μου γραφεις:

"Ο Χριστός δεν μίλησε βάζοντας κάπου ","
Το ξέρεις ότι "θεόπνευστο ΚΟΜΜΑ" πουθενά στην Κ.Δ. δεν υπήρχε.
Λουκάς 23:43
"ἀμήν σοι λέγω σήμερον μετ' ἐμοῦ ἔσῃ ἐν τῷ παραδείσῳ"
"Αλήθεια σου λέω σήμερα μαζί μου θα είσαι στον παράδεισο"

Στο γνήσιο κείμενο δεν υπήρχε πουθενά κόμμα.
Έτσι η κατανόηση γίνεται μετά από εξήγηση και ΓΝΩΣΗ των πραγμάτων".

Αγαπητε οντως ο Χριστος ουτε κομμα εβαλε ουτε εγραψε τιποτα.
Ομως αυτο το "γνησιο κειμενο" που αναφερεις στο σχολιο σου, εσυ που το βρηκες;

ειχε κομματα ή δεν ειχε;

τα περισσσοτερα τα διατηρησε ή οχι η Σκοπια, οπως τα βρηκε στο γνησιο κειμενο ναι ή οχι;

το κομμα στο 23,43 γιατι το αλλαξε;

Η Εκκλησια, αγαπητε Γιωργο, μας πιστοποιει ποιο ειναι το γνησιο κειμενο της Κ.Δ. απο ποσα βιβλια αποτελειται και που υπαρχει κομμμα, τελεια, ανω τελεια και τα σχετικα.

Βεβαια αυτα εσας πολλες φορες δεν σας αρεσουν οποτε τα αλλαζετε κατα το δοκουν για να στηριξετε τις παραδοξολογιες της Σκοπιας.

Απο την Εκκλησια θελετε δεν θελετε, κυριοι χιλιασται, πηρατε τα ιερα κειμενα και τα κατακρεουργησατε και τα φερατε στα μετρα σας.

Και ολες αυτες τις ερωτησεις τις εκανα για ενα λογο για να αποδειχτει οτι η Κ.Δ. ειναι ενα μεσον το οποιον εδοθη στον κοσμο για να επιτυχει την σωηρια.

Ποια ειναι η γνησια Κ.Δ. το οτι εχει 27 βιβλια το λεει η Εκκλησια και μονο η Εκκλησια και συγκεκριμενα η ΠΑΡΑΔΟΣΗ της εκκλησιας, την οποια εσεις οι χιλιασται, την απορριπτετε απολυτα. Να λοιπον που λογω της παραδοσεως της Εκκλησιας εχουμε Κ.Δ. αν δεν υπηρχε παραδοση δεν θα ειχες εσυ σημερα την Κ.Δ. στο τραπεζακι του σαλονιου σου.

επισης σχετικα με το περιβοητο κομμα στο λουκ.23,43 ρωτησα και το εξης:

Η εκφραση "αμην λεγω υμιν" ή "αμην λεγω σοι" ειναι εκφραση που χρησιμοποιει ο Χριστος για να βεβαιωσει για καποιο γεγονος. Συνανταται στα ευαγγελια πανω απο 70 φορες. Παντου ο Ιησους λεγει "αμην λεγω υμιν" ή "αμην αμην λεγω υμιν" κυριως στο κατα Ιωαννην, ποτε ουτε μια φορα δεν λεει "αμην λεγω υμιν σημερον", αν και θεωρητικα θα ταιριαζε πολλες φορες με τη συναφεια να το πει, ομως ποτε δεν το λεει. Βρες εσυ μια φορα να λεει "αμην λεγω υμιν σημερον" και φερτη μου να τη δω."

και σ αυτο το σημειο δεν ελαβα απαντηση.

και κλεινω οπως εκλεισα στο προηγουμενο σχολιο μου διοτι και συ στο τελευταιο σχολιο σου συμπεριελαβες τα βλασφημα σου λογια ανερυθρυαστως:

και εξακολουθουμε στο σχολιο σου περι ληστου:

λες αγαπητε Γιωργο,

"Έτσι
ούτε ο Χριστός
ούτε ο Ληστής πήγαν σε κάποιο παράδεισο όταν πέθαναν,
ούτε και συναντήθηκαν για "καφέ" ή για "φραπέ" στον άδη
όπου δεν υπάρχει καμιά πράξη, καμιά ενέργεια, καμιά συνειδητότητα, καμιά σκέψη"

Ιδου αγαπητοι φιλοι, ο τροπος με τον οποιο οι χιλιασται προσεγγιζουν τα ιερα ζητηματα!! Ο Χριστος επι του σταυρου διδει την διαβεβαιωση στον ληστη οτι θα ειναι απο σημερα μαζι του στον Παραδεισο και ο αγαπητος Γιωργος μας λεει για ενα θεμα σημαντικο οπως η μετανοια και η σωτηρια ενος ανθρωπου και εν προκειμενω του ληστου οτι, "ούτε και συναντήθηκαν για "καφέ" ή για "φραπέ" στον άδη".

Μα με συγχωρεις ειναι επιπεδο αυτο; ειναι τροπος προσεγγισεως των βιβλικων πραγματων;
Επιτελους τι αλλες βλασφημιες σκεφτεσαι να συμπεριλαβεις στα σχολια σου;

Επ αυτου δεν εχω να πω τιποτα περισσοτερο, την συμπεριφορα σου την αφηνω στην κριση των αναγνωστων μας.


Θεοδωρος.

Unknown είπε...

Γιώργος: Οταν αναστήθηκε από τον άδη, που πήγε μετά 40 ημέρες;

To σώμα του ήταν στον τάφο. Στον Άδη (πού βρίσκεται o Άδης;) ποιο μέρος ακριβώς του Ιησού ήταν εκεί και σε τι κατάσταση;

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος

αγαπητε Γιωργο,

επισης δεν μου απαντησες στο εξη το οποιο και επαναλαμβανω:

γραφεις:

"ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Ο_Υ_Τ_Ε και στον άδη "συναντήθηκαν" ο Ιησούς με το Ληστή, εφόσον οι νεκροί δεν έχουν καμια συναίσθηση / καμια συνειδητότητα ύπαρξης, ούτε λογισμό / ούτε σκέψη, ούτε γνώση στη "νεκρή" κατάστασή τους.
(Εκκλησιαστής 9:10)"

Αν ειναι ετσι οπως λες και που εγω βεβαια διαφωνω με αυτη την αποψη,οπως και καθε σοβαρος μελετητης της Βιβλου, πως τοτε κυριε, συνομιλει ο πλουσιος της παραβολης με τον Αβρααμ. Διαβασε τι λεει στο Λουκα 16,23

"και εν τω αδη επαρας τους οφθαλμους αυτου,υπαρχων εν βασανοις, ορα τον Αβρααμ απο μακροθεν και τον Λαζαρον εν τοις κολποις αυτου. και αυτος φωνησας ειπε πατερ Αβρααμ ελεησον με...".

Αφου λοιπον οι νεκροι δεν εχουν καμια συναισθηση πως γινονται αυτα που περιγραφει ο ιδιος παρακαλω ο Ιησους στην παραβολη του πλουσιου και του πτωχου Λαζαρου;


παρακαλω απαντησε μια φορα επι των ερωτησεων και ασε τις υπεκφυγες.

Θεοδωρος.

Χρήστος - antiairetikos είπε...

Κ. Γιώργο, σας το ξαναείπα πως είστε απολαυστικός όταν δεν έχετε απάντηση και παριστάνετε το «χαζό».

Εγώ δεν σας ρώτησα βάσει ποιου συλλογισμού η Σκοπιά υπολόγισε το υπόλοιπο των 144.000, αλλά βάσει ποιών ιστορικών στοιχείων η Σκοπιά γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των χρισμένων Χριστιανών των προηγούμενων αιώνων.

Καλή η προσπάθειά σας να θολώσετε τα νερά με το ατέλειωτο κατεβατό που γράψατε αλλά όπως γνωρίζετε δεν είμαστε και χθεσινοί για να «τσιμπήσουμε» με τα άσχετα που γράψατε.

Και όπως σας ξαναείπα. Δεν με ενδιαφέρει η προσωπική σας γνώμη. «Τζάμπα» κουράζεστε.

Περιμένω λοιπόν βάσει ποιών ιστορικών στοιχείων η Σκοπιά γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των χρισμένων Χριστιανών των προηγούμενων αιώνων. Ποιον ιστορικό ή ιστορικούς του παρελθόντος ή του παρόντος επικαλείται η Σκοπιά για τον ακριβή αριθμό των χρισμένων Χριστιανών των προηγούμενων αιώνων.

Αναμένω. Και μετά γράψτε όσα κατεβατά επιθυμείτε.

Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος.

Προς τον αγαπητο Νικο

Φιλτατε αν προσεχες το νοημα του σχολιου στο οποιο εμπεριεχεται το σημειο στο οποιο αναφερεσαι θα εβλεπες οτι προκειται για ρητορικο ερωτημα επι τη βασει του τι πιτευουν οι χιλιασται.

Αν θες τωρα μια απαντηση απο μερους μου στο πρωτο σου ερωτημα πολυ απλα σου λεω οτι ο ιδιος ο Χριστος λεγει οτι "εαν μη τις γεννηθει εξ υδατος και πνευματος ου δυναται εισελθειν εις την βασιλειαν του Θεου".

Αν με ρωτας με τι κριτηρια θα κρινει ο Θεος και ποιοι τελικα θα πανε στον παραδεισο δεν ξερω δεν μπορω να ξερω αυτα ειναι υποθεση του Θεου.

Στο δευτερο ζητημα που θετεις

"τι ειναι ο αδης"

ο αδης ειναι ο τοπος οπου βρισκοταν οι ψυχες ολων των ανθρωπων που ειχαν πεθανει απο αδαμ εως και Ιωαννη Προδρομου. Οι ψυχες ηταν δεσμιες στον Αδη μεχρι την ανασταση του Χριστου, οποτε και νικηθηκε ο αδης και ελευθερωθηκαν οι ψυχες απο την καταδυναστεια του.

Βεβαια εκει βρισκοταν στον αδη και οι ψυχες των δικαιων της Π.Δ. και λυτρωθηκαν με τον θανατο και την ανασταση του Κυριου.

Τωρα, μετα την ανασταση του Χριστου, ο αδης δεν εχει καμια δυναμη, δια του θανατου ο καθε ανθρωπος μεταβαινει σε μια αλλη πραγματικοτητα. Και αν μεν ειναι δικαιος προγευεται τα αγαθα της Βασιλειας, ενω αν ειναι αμετανοητα αμαρτωλος προγευεται την κολαση, εως της τελικης κρισεως που θα γινει με τη Β' Παρουσια.

"Αλλου ο θρονος του Θεου αλλου ο παραδεισος";

ακουσε ο Θεος ειναι πανταχου παρων. Ο Χριστος, ως τελειος Θεος μπορει να βρισκεται μαζι με τον ληστη ως Θεος στον παραδεισο και παλι σαν Θεος μαζι με τον Πατερα και το Αγιο Πνευμα στο Θρονο δηλαδη στη δοξα του.

ευχαριστω για την προσοχη σου

Θεοδωρος.

Ανώνυμος είπε...

Inneranist

κ.Χρήστος:
"Από πού γνωρίζει η Σκοπιά τον ΑΚΡΙΒΗ ΑΡΙΘΜΟ των χρισμένων Χριστιανών των προηγούμενων αιώνων, ώστε να ισχυρίζεται πως το ΑΚΡΙΒΕΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟ τους συμπληρώθηκε τον δέκατο ένατο και εικοστό αιώνα και έφτασε ο αριθμός τους, τους 144.000, που φυσικά αποτελείται – κατ’ εσάς – από τους σπουδαστές της Γραφής ή Μάρτυρες του Ιεχωβά. Είχε από τον πρώτο αιώνα η Σκοπιά κάποιον αντιπρόσωπο που καθόταν και μετρούσε μέχρι κεραίας κιόλας!!! ποιοι είναι οι χρισμένοι και ποιοι όχι;"

Γιώργος
Αντιπρόσωπο δεν είχε ούτε και θα χρειαζόταν να έχει επειδή τον αριθμό των 144.000 όλοι τον γνωρίζουν.

Ἄσχετη ἡ ἀπάντησή σου.

Δὲν σὲ ρώτησε ὁ Χρηστὸς ἂν ξέρεις τὸν ἀριθμὸ 144χιλ ἀλλὰ ἀπὸ ποῦ ξέρεις πόσοι ἀπὸ τοὺς 144χιλ σώθηκαν τότε στοὺς πρωτοχριστιανικους αἰῶνες!!!


Γιώργος
Ένα παράδειγμα:
Αν εσύ κ.Χρήστο γνώριζες από επίσημες πηγές ότι ο παππούς σου είχε κάποτε μια περιουσία [σε αντιστοιχία] 5.000.000 Ευρώ
και ως ο μοναδικός κληρονόμος [αν ήσουν - θα χαιρόσουν] έλαβες 500.000 Ευρώ, δεν μπορείς να υπολογίσεις, ότι τα 4.500.000 Ευρώ κάπου αλλού "διατέθηκαν";

Ναὶ ἀλλὰ δὲν θὰ ἤξερε πότε διατέθηκαν τὰ 4.500.000 σαφῶς ἐδῶ λοιπὸν πάλι στὸ λέω.
Σὲ ρωτάει πὼς ξέρεις πόσοι ἀπὸ τοὺς 144χιλ σώθηκαν τοὺς πρώτους αἰῶνες ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΕΣΥ!!!
Ἐπίσης στὸ παράδειγμά σου ὅπως λὲς ὁ Χρῆστος κληρονομεῖ μετὰ τὸν Θάνατο τοῦ Παπποῦ του.
Σαφῶς μαθαίνει πόσα λεφτὰ (ξοδεύτηκαν) μόνο ὅταν κληρονομεῖ τὸν Παπποῦ του.
Ἐσεῖς δὲν ξέρετε πόσοι σώθηκαν στοὺς πρωτοχριστιανικους αἰῶνες ( τὸ ποσὸ τῶν 4,5 ἐκ,κατὰ τὸ παράδειγμά σου) ἐπειδὴ ἀντίθετα μὲ τὸ παράδειγμά σου δὲν ἦρθε τὸ Τέλος(ὥρα τῆς κληρονομίας ).
Σαφῶς ὅπως ὁ Χρῆστος ξέρει ἀπὸ πρὶν γιὰ τὰ 5 ἑκατ. Εὐρὼ ἔτσι καὶ ἐσὺ ξέρεις γιὰ τὸν ἀριθμὸ 144χιλ πρὶν τὴν τελικὴ κρίση.
Ὅμως ὅπως ὁ Χρῆστος θὰ μάθει στὸ τέλος πόσα ξοδεύτηκαν ἔτσι κι ἐσὺ θὰ μάθεις στὸ τέλος πόσοι σώθηκαν στοὺς πρώτους αἰῶνες.
Ἔτσι ὁ Χρῆστος θὰ βρεῖ τὴν ὥρα τῆς κληρονομίας ὅτι 5 ἐκ – 4,5 ἐκ ἄρα ἔχω 500 χιλ στὸ χέρι ΤΩΡΑ.
Ὅπως ὁ Χρῆστος θὰ μάθει κατὰ τὴν ὥρα τῆς κληρονομίας πόσα ἀπὸ τὰ λεφτὰ ξοδεύτηκαν πρὶν ἔτσι κι ἐσὺ τὴν ὥρα τῆς κρίσεως θὰ μάθεις πόσοι σώθηκαν πρὶν οὕτως ὥστε νὰ πεῖς μὲ βεβαιότητα ὅτι ΤΩΡΑ κρατάω-εἴμαστε π.χ 8000 χρισμένοι!!!.

Τώρα ποὺ μιλᾶμε ὅμως δὲν ἔγινε ἡ κρίση!!!
(Ἅμα τὸ καταλάβεις αὐτὸ νὰ μοῦ γράψεις μὲ κίτρινο μελάνι!!!!)


Γιώργος
Έτσι εφόσον το "Πιστό Υπόλοιπο" περνώντας στον 20ο αιώνα μειώθηκε από τις 40.000 περίπου στις 10.000 περίπου, δεν μπορεί να υπολογιστεί "τι έγινε" στο παρελθόν για να συμπληρωθούν οι 144.000;

Ἄτοπο τὸ παράλογο συμπέρασμά σου.

Πουθενὰ δὲν λέει γιὰ μειώση ἡ Ἅγια Γράφῃ τῶν σεσωσμένων.

Δὲν ὑπάρχει κάπου ἀναφορὰ γιὰ κάποιον ποὺ σώθηκε καὶ μετὰ ξεσώθηκε!!!

Ανώνυμος είπε...

Inneranist

Γιώργος
Στη Γραφή υπάρχει ο σταθερός αριθμός 144.000 και αυτός είναι δεδομένος.
Εύκολο είναι λοιπόν να διαπιστωθεί [κατά προσέγγιση] ο αριθμός τών "τότε" εκ των υπολοίπων που είναι "τώρα" (η ΄κληρονομιά' των 500.000 € από τα 5.000.000 € στο παράδειγμα)

Πρέπει νὰ ξέρεις πόσοι σώθηκαν τότε ποὺ σὲ ρώτησε ὁ Χρηστὸς οὕτως ὥστε νὰ πεῖς ὅτι π.χ 1000 ἦταν τότε + 8000 σήμερα ἄρα μένουν ἀκόμα 135χιλ.
Ἂν δὲν ξέρεις πόσοι σώθηκαν τότε δὲν μπορεῖς νὰ κάνεις οὔτε ἀφαίρεση οὔτε πρόσθεση!!!


Γιώργος
Βιβλίο Διαγγελείς κεφ. 16 σ. 243:
"Το 1938 οι παρόντες ήταν συνολικά 73.420, ενώ αυτοί που πήραν από τα εμβλήματα (ψωμί, κρασί) αριθμούσαν 39.225 άτομα.
Στην Ανάμνηση οι παρόντες:
το 1938 ήταν 73.420.
Το 2008 ήταν 17.790.631 [6.829.455 ΜτΙ].

Πάλι γιὰ μείωση μιλᾷς καὶ στὸ ξαναλέω μείωση δὲν ὑπάρχει στὴν Ἅγια Γράφῃ τῶν σεσωσμένων.

Ἐπίσης αὐτὸ ποὺ παραθέτεις ἐδῶ εἶναι δικό σου κείμενο καὶ δὲν εἶναι ἀπόδειξη μέσα ἀπὸ τὴν Ἅγια Γράφῃ!!!


Γιώργος
Πήραν από τα εμβλήματα:
Το 1938 39.225 άτομα
Το 2008 9.986 άτομα

Ποῦ λέει τὸ Εὐαγγέλιο ὅτι τὸ σῶμα καὶ τὸ αἷμα τοῦ Χριστοῦ εἶναι ἐμβλήματα!!!

Γιώργος
Παρατηρούνται λοιπόν τα εξής δεδομένα:
Ο αριθμός των "Χρισμένων" κατέβηκε από σχεδόν
40.000 στους 10.000
[μείωση 400%]
ενώ οι ΜτΙ (δεν βάζω απλώς τους πολύ περισσότερους παρόντες) ανέβηκαν από σχεδόν
70.000 σε 7.000.000 σήμερα.
[αύξηση 9900%]

Οἱ Χρισμένοι Χριστιανοὶ δὲν εἶναι Μετοχὲς Χρηματιστηριακὲς ἀλλὰ ΜΕΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

Γιώργος
Αν υπήρχε διατήρηση της ΤΟΤΕ [1938] "Αναλογίας"
Χρισμένων προς "Αλλα πρόβατα" σχεδόν 1 στους 2 (39.225 προς 73.420)
θα έπρεπε να είχαμε
3.500.000 (χρισμένους) προς 7.000.000 (Συνολο ΜτΙ)

Αὐτὸς εἶναι ὑπολογισμὸς δικός σου καὶ συμπέρασμα ἀπὸ τὰ Βιβλία σας καὶ ΟΧΙ ἀπὸ τὴν Βίβλο!!!!

Ανώνυμος είπε...

Inneranist

Γιώργος
Εντούτοις υπάρχει αναλογία:
1 προς 700
(10.000 προς 7.000.000 )
λόγω της μείωσης των χρισμένων κατά 400%
και αύξησης του συνόλου κατά 9900%.

Ποῦ λέει ἡ Ἅγια Γραφὴ ὅτι σώθηκε κάποιος καὶ μετὰ ξεσώθηκε

Γιώργος
Συνεπώς η αναλογία των χρισμένων "έπεσε"
από 1:2 (50%)
σε 1:700 (ο,14% ή 1,4%%) "επί του συνόλου"
σε αντιδιαστολή με την συνολική αύξηση των ΜτΙ
της τάξης του 9900%,
ήτοι εκατονταπλασιάστηκαν
από 70.000 (1938) σε 7.000.000 (2008)

Ἐγὼ ξέρω ἀπὸ ἐδῶ ἀπὸ τὸ Κομπιοῦτερ ποὺ κάθομαι ὅτι σίγουρα οἱ Μετοχὲς τῆς Σκοπιᾶς ὄντως Ἐκαντοταπλασιαστηκαν.
Αὐτὰ νὰ τὰ πεῖς σὲ κανένα Χρηματιστήριο.!!!


Γιώργος
Έτσι 'δεν κάνει μόνο ένα' "ΜΠΑΜ" το ότι ο αριθμός 144.000 είναι πραγματικός.
[Διαφορετικά - αν συνέχιζε η αναλογία "1 : 2" - θα είχαμε 'άλλα μεγάλα' "ΜΠΑΜ" τα οποία τώρα σιωπούν λόγω 'αφλογιστίας']

Ἂν σοῦ πῶ ὅτι ἀπόψε εἶπες τὶς περισσότερες μποῦρδες ἀπὸ ποτὲ καὶ ὡς ἐκ τούτου ἔκανες πάλι ΜΠΑΜ.

Ἀπόψε κάνεις Μπὰμ(τραγουδι)!!!


Γιώργος

Υ.Γ. Σας μπέρδεψα λίγο με αναλογίες, ποσοστά και αυξομειώσεις αλλά τι να κάνουμε, και οι αριθμοί στο 'πρόγραμμα' είναι!!!

Δὲν πειράζει μαθημένοι εἴμαστε νὰ μᾶς μπερδεύετε τὴν μία φορὰ ἔτσι τὴν ἄλλη γιουβέτσι!!!
Νὰ βγάζατε καὶ καμία φορὰ γιουβέτσι ἀντὶ γιὰ ΝΕΟ ΦΩΣ ὅλοι θὰ τὸ θέλαμε!!!


Γιώργος
Θεόδωρε διαστρέφεις την πραγματικότητα.
Ο Χριστός δεν μίλησε βάζοντας κάπου ","
Το ξέρεις ότι "θεόπνευστο ΚΟΜΜΑ" πουθενά στην Κ.Δ. δεν υπήρχε.
Λουκάς 23:43
"ἀμήν σοι λέγω σήμερον μετ' ἐμοῦ ἔσῃ ἐν τῷ παραδείσῳ"
"Αλήθεια σου λέω σήμερα μαζί μου θα είσαι στον παράδεισο"

Εἶπα καὶ πάλι ὅτι πρέπει νὰ ξέρεις καλὰ γραμματικὴ γιὰ νὰ κάνεις ἑρμηνεία!!!
Δὲν θὰ τὸ σχολιάσω τώρα τὸ χωρίο αὐτό.Θὰ τὸ ἀφήσω στὸ Θεόδωρο!!!


Γιώργος
Στο γνήσιο κείμενο δεν υπήρχε πουθενά κόμμα.

Σαφῶς νὰ καὶ κάτι σωστό!!!
Την σαμπάνια γρήγορα Ἀντιαιρετικέ-Θεόδωρε-ὅλοι οἱ bloggers νὰ τὸ γιορτάσουμε.!!!

Τελικὰ θέλεις ἄνθρωπο ἀπὸ κοντὰ κ.Γιῶργο!!!

Δὲν προλαβαίνω νὰ μετράω τὰ ἄτοπα.
Πρέπει νὰ παρατήσω τὴ δουλειά μου καὶ νὰ ἀσχολοῦμαι μόνο μαζί σου!!!

Unknown είπε...

Θεόδωρος: ο αδης ειναι ο τοπος οπου βρισκοταν οι ψυχες ολων των ανθρωπων που ειχαν πεθανει απο αδαμ εως και Ιωαννη Προδρομου. Οι ψυχες ηταν δεσμιες στον Αδη μεχρι την ανασταση του Χριστου, οποτε και νικηθηκε ο αδης και ελευθερωθηκαν οι ψυχες απο την καταδυναστεια του.

Βεβαια εκει βρισκοταν στον αδη και οι ψυχες των δικαιων της Π.Δ. και λυτρωθηκαν με τον θανατο και την ανασταση του Κυριου.

Τωρα, μετα την ανασταση του Χριστου, ο αδης δεν εχει καμια δυναμη, δια του θανατου ο καθε ανθρωπος μεταβαινει σε μια αλλη πραγματικοτητα. Και αν μεν ειναι δικαιος προγευεται τα αγαθα της Βασιλειας, ενω αν ειναι αμετανοητα αμαρτωλος προγευεται την κολαση, εως της τελικης κρισεως που θα γινει με τη Β' Παρουσια.


Ευχαριστώ για την απάντηση κι αν κατάλαβα καλά ο άδης ήταν μια μεσοβέζικη κατάσταση, ούτε παράδεισος ούτε κόλαση. Ίσως έφερνε λίγο προς την κόλαση.
Αν είναι έτσι όπως τα λέτε, γιατί ο Ιωάννης στην Αποκάλυψη λέει πως … «έδωκεν η θάλασσα τους εν αυτή νεκρούς, και ο θάνατος και ο άδης έδωκαν τους εν αυτοίς νεκρούς, και εκρίθησαν έκαστος κατά τα έργα αυτών» [Αποκ. 20:13].

Ο άδης εξακολουθεί να έχει νεκρούς.

Γιατί αναφέρει τη θάλασσα; H θάλασσα είχε τους νεκρούς της; Όσοι πνίγονταν στη θάλασσα δεν πήγαιναν στον άδη; Παρέμεναν στο βυθό;

Unknown είπε...

Θεόδωρος: "Η Αποκαλυψη επισης ως αλληγορικο βιβλιο εμπεριεχει πολλα συμβολα. Δεν πρεπει ολα να εκλαμβανονται κατα γραμμα. Λεει για 7 σφραγιδες που σφραγιζουν ενα εγγραφο αυτο σημαινει κατι το ακρως απορρητο που γνωριζει μονο ο Θεος. Μιλαει για 144.000 εκλεκτους, με αυτον τον αριθμο συμβολιζει την πληροτητα ενος πληθους εκλεκτων. Αλλωστε εκεινοι που μαρτυρησαν και εδωσαν τη ζωη τους για το Χριστο κατα τους διωγμους ειναι πανω απο 2 εκατομυρια. Οι αριθμοι λοιπον ειναι συμβολικοι"

Νομίζω ότι η ΟΟΔΕ έχει λίγο διαφορετική άποψη. Γι αυτήν οι 144.000 είναι μεν συμβολικός αριθμός αλλά είναι όλοι τους ισραηλίτες, ανήκουν στο ιστορικό-φυλετικό έθνος του Ισραήλ. Είναι «κατά γράμμα ισραηλίτες» όπως ακριβώς τους αποκαλεί. Οι 144.000 έχουν φυλετική καταγωγή από τις 12 ισραηλιτικές φυλές. Είναι όλοι τους εβραίοι στην καταγωγή.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε Νικο,

Στην τελευταια σου ερωτηση, απλα θα μεταφερω οτι εχω γραψει σε αλλα σχολια σχετικα με το βιβλιο της Αποκαλυψεως.

Κατ' αρχας πρεπει να σημειωθει οτι το βιβλιο της αποκαλυψεως ειναι προφητικο και αλληγορικο και η ερμηνεια του δεν ειναι ζητημα εμπειριας και πιστεως, οπως συμβαινει με τα αλλα βιβλια της Κ.Δ. αλλα ζητημα χρονου. Δηλαδη πραγματα που προφητευονται πριν πραγματοποιηθουν ειναι ακατανοητα. Πρωτα εκπληρωνεται η προφητεια και μετα την εξηγεις. Για παραδειγμα διαβαζουμε στο κατα Ματθαιον 2,17-18 για την εκπληρωση της προφητειας του Ιερεμιου "φωνη εν Ραμα ηκουσθη..." Ποιος μπορουσε να καταλβει τι εννοουσε ο Ιερεμιας πριν εκπληρωθει η προφητεια του;

Η Αποκαλυψη επισης ως αλληγορικο βιβλιο εμπεριεχει πολλα συμβολα. Δεν πρεπει ολα να εκλαμβανονται κατα γραμμα. Λεει για 7 σφραγιδες που σφραγιζουν ενα εγγραφο αυτο σημαινει κατι το ακρως απορρητο που γνωριζει μονο ο Θεος. Μιλαει για 144.000 εκλεκτους, με αυτον τον αριθμο συμβολιζει την πληροτητα ενος πληθους εκλεκτων. Αλλωστε εκεινοι που μαρτυρησαν και εδωσαν τη ζωη τους για το Χριστο κατα τους διωγμους ειναι πανω απο 2 εκατομυρια. Οι αριθμοι λοιπον ειναι συμβολικοι.

Πρεπει ακομη να επισημανθει οτι η Αποκαλυψις δεν προφητευει μονο για τα μελλοντα, οπως κακως νομιζεται, αλλα μιλαει και για τα παρελθοντα και για τα παροντα.

δεν ξερω αν σε καλυψε η απαντηση μου, αλλα οπως κατανοεις μια ερμηνεια της Αποκαλυψεως δεν ειναι ευκολη υποθεση.

σε χαιρετω

Θεοδωρος.

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος

οσον εχει να κανει αγαπητε Νικο, με το τι λεει το βιβλιο του ΟΟΔΕ δεν το εχω μπροστα μου, αλλα παλι δεν καταλαβαινω, συμφωνα με αυτα που λες στο τελευταιο σου σχολιο, γιατι ερχονται σε αντιθεση με οτι εγω εχω πει περι συμβολισμων.

ευχαριστω

Θεοδωρος.

Γιώργος είπε...

Θεόδωρος:
"πως τοτε κυριε, συνομιλει ο πλουσιος της παραβολης με τον Αβρααμ. Διαβασε τι λεει στο Λουκα 16,23 "και εν τω αδη επαρας τους οφθαλμους αυτου,υπαρχων εν βασανοις, ορα τον Αβρααμ απο μακροθεν και τον Λαζαρον εν τοις κολποις αυτου. και αυτος φωνησας ειπε πατερ Αβρααμ ελεησον με...".
Αφου λοιπον οι νεκροι δεν εχουν καμια συναισθηση πως γινονται αυτα που περιγραφει ο ιδιος παρακαλω ο Ιησους στην παραβολη του πλουσιου και του πτωχου Λαζαρου;

Πρόκειται για Π_Α_Ρ_Α_Β_Ο_Λ_Η που έχει τη σημασία της και την εξήγησή της.
Προτού ασχοληθώ με την σημασία της επισημαίνω:

Ο ίδιος ο Ιησούς ΔΕΝ ΒΑΣΑΝΙΖΟΤΑΝ στον άδη όταν πέθανε.
Η μήπως βασανιζόταν;
Πράξεις 2:24
"ὃν ὁ θεὸς ἀνέστησεν λύσας τὰς ὠδῖνας τοῦ θανάτου"
["τον οποίον ο Θεός ανέστησε λύνοντας [σταματώντας/διακόπτοντας]
τις ωδίνες [σφοδρούς - δυνατούς πόνους]
του θανάτου"]

Βασανιζόταν λοιπόν ο Χριστός στον άδη υποφέροντας με σφοδρούς πόνους;

Γιώργος

Γιώργος είπε...

κ.Χρήστος:
"Εγώ δεν σας ρώτησα βάσει ποιου συλλογισμού η Σκοπιά υπολόγισε το υπόλοιπο των 144.000, αλλά βάσει ποιών ιστορικών στοιχείων η Σκοπιά γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των χρισμένων Χριστιανών των προηγούμενων αιώνων."

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Η Σκοπιά δεν χρειάζεται να "ψάχνεται" σε ιστορικά στοιχεία.
Την επιβεβαιώνουν οι σημερινές καταστάσεις για τους 144.000 και δεν χρειάζεται ιστορικά στοιχεία.
Τα στοιχεία του 20ου αιώνα σχετικά μιλούν από μόνα τους.

Γι' αυτό έγραψα:
Παρατηρούνται λοιπόν τα εξής δεδομένα:
Ο αριθμός των "Χρισμένων" κατέβηκε από σχεδόν
40.000 στους 10.000 [μείωση 400%]
ενώ οι ΜτΙ ανέβηκαν από σχεδόν
70.000 σε 7.000.000 σήμερα.
[αύξηση 9900%]

Αν υπήρχε διατήρηση της ΤΟΤΕ [1938] "Αναλογίας"
Χρισμένων προς "Αλλα πρόβατα" σχεδόν 1 στους 2 (39.225 προς 73.420)
θα έπρεπε να είχαμε σχεδόν
3.500.000 (χρισμένους) προς 7.000.000 (Συνολο ΜτΙ)

Εντούτοις υπάρχει αναλογία:
1 προς 700
(10.000 προς 7.000.000 )
λόγω της μείωσης των χρισμένων κατά 400%
και αύξησης του συνόλου κατά 9900%.

Συνεπώς η αναλογία των χρισμένων "έπεσε"
από 1:2 σε 1:700 (0,14%) "επί του συνόλου"
σε αντιδιαστολή με την συνολική αύξηση των ΜτΙ
της τάξης του 9900%,
ήτοι εκατονταπλασιάστηκαν
από 70.000 (1938) σε 7.000.000 (2008)

Έτσι 'δεν κάνει μόνο ένα' "ΜΠΑΜ" το ότι ο αριθμός 144.000 είναι πραγματικός.
[Διαφορετικά - αν συνέχιζε η αναλογία "1 : 2" - θα είχαμε 'άλλα μεγάλα' "ΜΠΑΜ" τα οποία τώρα σιωπούν λόγω 'αφλογιστίας']

Σας λείπει λοιπόν το "ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΑΜ" για να δείξετε ότι οι 144.000 ως πραγματικός αριθμός δεν εκπληρώνεται στους Μάρτυρες του Ιεχωβά.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Νίκος:
Όταν ... «εστάθη ο ήλιος εν τω μέσω του ουρανού, και δεν έσπευσε να δύση έως μιας ολοκλήρου ημέρας.» στην πραγματικότητα σταμάτησε η γη, έτσι δεν είναι;

ΝΑΙ, έτσι είναι.
Από τη μεριά του ανθρώπινου παρατηρητή.
Και εσύ αν έβλεπες τον Ηλιο επί 12 ώρες στο ίδιο σημείο θα άκουγες από πολλούς να λένε έκπληκτοι:
"σταμάτησε ο ήλιος εκεί ψηλά!!!",
άσχετα αν εσύ
που καταλάβαινες λίγα παραπάνω θα έλεγες "κάποιο πρόβλημα έχει η γη και όχι ο ήλιος"

Γιώργος είπε...

Θεόδωρος:
Η Εκκλησια, αγαπητε Γιωργο, μας πιστοποιει ποιο ειναι το γνησιο κειμενο της Κ.Δ. απο ποσα βιβλια αποτελειται και που υπαρχει κομμμα, τελεια, ανω τελεια και τα σχετικα.

Έτσι σε εξαπατά η θρησκεία σου.
Τα κατεβάζεις "όλα αμάσητα" χωρίς εξέταση.
Γι' αυτό και βγάζεις άσχετα συμπεράσματα για τον ληστή που δεν πήγε όταν πέθανε σε κανένα παράδεισο - ούτε και αναστήθηκε μέχρι τώρα.
Η υπόσχεση του Χριστού είναι για ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ανάσταση του ληστή, όταν θα αναστηθούν ΟΛΟΙ οι δίκαιοι και οι άδικοι.

Πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις;
Τόσο σε εξαπατά η θρησκεία σου σε αυτά τα Α_Π_Λ_Α;

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Θεόδωρος:
"2ον) "Η Αποκαλυψη επισης ως αλληγορικο βιβλιο εμπεριεχει πολλα συμβολα. "

ΤΡΟΜΕΡΗ διαπίστωση. Τώρα το κατάλαβες και το ανακοινώνεις για αυτοπροβολή εξυπνάδας;

Χρήστος - antiairetikos είπε...

«κ.Χρήστος:
"Εγώ δεν σας ρώτησα βάσει ποιου συλλογισμού η Σκοπιά υπολόγισε το υπόλοιπο των 144.000, αλλά βάσει ποιών ιστορικών στοιχείων η Σκοπιά γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των χρισμένων Χριστιανών των προηγούμενων αιώνων."

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Η Σκοπιά δεν χρειάζεται να "ψάχνεται" σε ιστορικά στοιχεία.
Την επιβεβαιώνουν οι σημερινές καταστάσεις για τους 144.000 και δεν χρειάζεται ιστορικά στοιχεία.

Τα στοιχεία του 20ου αιώνα σχετικά μιλούν από μόνα τους.»


Σας ευχαριστώ κ. Γιώργο, για την ομολογία σας, πως η Σκοπιά δεν στηρίζεται σε ιστορικά στοιχεία για τον ακριβή αριθμό των χρισμένων Χριστιανών των προηγούμενων αιώνων.

Άρα ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΩΝ 144000 που δέχεται, αφού είναι ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΟ βρίσκεται στη φαντασία της, κοινώς είναι «μπαρούφα».

Σας ευχαριστώ πολύ για το μεγάλο δώρο που μου κάνατε.


Περιμένω τώρα την απάντησή σας για το αν γνωρίζουμε ή όχι την διάρκεια μιας δημιουργικής μέρας.

Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος

Το ποιος εξαπαταται αγαπητε Γιωργο, φαινεται απο το γεγονος οτι σε καμια απο τις ερωτησεις που σου εθεσα δεν απαντησες.

Αναμενω να σοβαρευτεις και να απαντησεις επι των οσων εχεις ερωτηθει. Δεν φανταζομαι να θελεις να επαναλαβω τις ερωτησεις.

Αντι λοιπον απαντησεως στο θεμα της παραβολης του πλουσιου και του πτωχου Λαζαρου να τι μου εγραψες:

"Ο ίδιος ο Ιησούς ΔΕΝ ΒΑΣΑΝΙΖΟΤΑΝ στον άδη όταν πέθανε.
Η μήπως βασανιζόταν;
Πράξεις 2:24
"ὃν ὁ θεὸς ἀνέστησεν λύσας τὰς ὠδῖνας τοῦ θανάτου"
["τον οποίον ο Θεός ανέστησε λύνοντας [σταματώντας/διακόπτοντας]
τις ωδίνες [σφοδρούς - δυνατούς πόνους]
του θανάτου"]

Βασανιζόταν λοιπόν ο Χριστός στον άδη υποφέροντας με σφοδρούς πόνους;"

Αγαπητε παρερμηνευεις το χωριο 2,24 των Πραξεων χωρις να υπαρχει λογος.

Ακουσε και ανοιξε και κανενα λεξικο της Αγιας Γραφης και οχι μονο τη Σκοπια.

Ο ορος "ωδιναι θανατου" στην Α.Γ. εχει την ενοια του κινδυνου.

Σχετικα λεει στο βιβλιο των Ψαλμων:

114 ψαλμος στιχος 3

" περιεσχον με ωδιναι θανατου, κινδυνοι αδου ευρωσαν με, θλιψιν και οδυνην ευρον"

Λοιπον αγαπητε εδω στον στιχο 3 εχουμε το φαινομενο του συννωνυμικου παραλληλισμου δηλαδη λεει ο συγραφεας δυο φορες το ιδιο πραγμα με διαφορετικα λογια

θανατος - Αδης

Ωδιναι - Κινδυνοι

Θλιψις - Οδυνη

οτι σημαινει το θανατος σημαινει και το Αδης

οτι το Ωδιναι και το Κινδυνοι

οτι το θλιψις και το Οδυνη

αυτο ειναι ο συννωνυμικος παραλληλισμος και ρωτα αν θες και κανενα φιλολογο

αρα καταληγουμε στη γλωσσα της Γραφης η εννοια "ωδιναι θανατου" σημαινει τον κινδυνο.

Αυτα προς το παρον και περιμενω απαντησεις στα ερωτηματα που εθεσα και οχι εξυπναδες σαν αυτη με τις ωδινες του θανατου

Θεοδωρος

Γιώργος είπε...

Θεόδωρος:
"εκεινοι που μαρτυρησαν και εδωσαν τη ζωη τους για το Χριστο κατα τους διωγμους ειναι πανω απο 2 εκατομυρια."

Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν ψευτοχριστιανοί.
Και με τον Βασίλειο τον Βουλγαροκτόνο "μαρτύρησαν" πολλοί Βούλγαροι.
Και όταν οι Τούρκοι κατέκτησαν την Κωνσταντινούπολη "μαρτύρησαν" πολλοί.
ΚΑΙ κομμουνιστές "μαρτύρησαν" - και όχι μόνο - όταν τους κυνηγούσαν "δεξιότεροι".

Και στις σταυροφορίες του Μεσαίωνα αλληλοσκοτώνονταν και αργότερα καθολικοί και προτεστάντες σφαγιάζονταν.
Τι σημασία έχουν αυτά;
Μήπως όσοι "μαρτύρησαν" πρέπει να υπάγονται στους αληθινούς Χριστιανούς; Οχι βέβαια.

Τουλάχιστο οι περισσότεροι από όλους αυτούς θα αναστηθούν στη Χιλιετή Βασιλεία για να μάθουν για τους 144.000 που θα τους κυβερνούν μαζί με τον Χριστό στην ουράνια Βασιλεία του.

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος.

αγαπητε Γιωργο γραφεις στο τελευταιο σχολιο προς εμενα:

Θεόδωρος:
"2ον) "Η Αποκαλυψη επισης ως αλληγορικο βιβλιο εμπεριεχει πολλα συμβολα. "

ΤΡΟΜΕΡΗ διαπίστωση. Τώρα το κατάλαβες και το ανακοινώνεις για αυτοπροβολή εξυπνάδας;

Δεν γραφω μονο αυτα, γραφω και αλλα παρακατω με τα οποια ακομη δεν εχεις ασχοληθει.

Οσο για την αυτοπροβολη δεν εχει νοημα απο μερους μου διοτι οπως βλεπεις γραφω μονο με το μικρο μου ονομα οποτε πως να προβληθω; Ποιος μπορει να ξερει ποιος ειναι ο Θεοδωρος, τι ειναι και απο που κραταει η σκουφια του!

παρακαλω για μια ακομη φορα μπες στην ουσια των ερωτηματων και ασε τις εξυπναδες.

Θεοδωρος.

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος

αγαπητε Γιωργο,

'Η δεν καταλαβαινεις ή κανεις τον χαζο. Ενα απο τα δυο συμβαινει.

Εγω ομιλησα για κεινους που μαρτυρησαν για το ονομα του Χριστου, οχι για τους κομουνιστας που μαρτυρησαν για μια ιδεα.

Για τους μαρτυρες της πιστεως εγραψα που μαρτυρησαν και δεν προσκυνησαν τα ειδωλα.

Θεοδωρος.

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμος-Αυτοκλητος Απολογητης

Ξένον τόκον ἰδόντες,ξενωθῶμεν τοῦ κόσμου,τὸν νοῦν εἰς οὐρανὸν μεταθέντες • Διὰ τοῦτο γὰρ ὁ ὑψηλὸς Θεὸς ἐπὶ γῆς ἐφάνη ταπεινὸς ἄνθρωπος,βουλόμενος ἑλκύσαι πρὸς τὸ ὕψος τοὺς αὐτῷ βοῶντας• Ἀλληλούϊα.
Μόνον αὐτὸς ὁ οἶκος περιγράφει σὲ τρεῖς σειρὲς ὅλο τὸ μυστήριο τῆς ἐνανθρωπήσεως, τὸν ξένον τόκο λόγῳ τῆς εἰς οὐρανοὺς μεταθέσεώς μας, τὴν ταπεινότητα τοῦ Κυρίου καὶ τὴν θέληση γιὰ τὴν σωτηρία τῶν ἀνθρώπων εἰδικὰ αὐτῶν ποὺ ἀπευθύνονται πρὸς τὸν Θεό.
Ἐκθέτει τὴν ἐπιθυμία τοῦ Θεοῦ πρὸς τὸν ἄνθρωπο γιὰ τὴν ἐπανάκτηση τῆς ἀρχαίας κοινωνίας μαζί του .
Ὄντως ξένος ὁ τόκος διότι δὲν ἔγινε μεταξὺ ἀνθρώπων ἀλλὰ μεταξὺ ἀνθρώπου καὶ Θεοῦ σύμφωνα μὲ τὸ πρῶτο σχέδιο τοῦ Θεοῦ ὅπως ξαναείπαμε.
Ἔγινε αἰτία ἡ Θεοτόκος ἐπιστροφῆς τοῦ ἀνθρώπου «ἐφ’ ᾗ τὸ πλανηθὲν ἐπιστρέψαι βουληθεὶς ὁ Λόγος τὴν σάρκα νενύμφευται τοὺς ἤδη οἰκεία βουλήσει διενηνεγμένους καταλλάσσων243» ἐφόσον «Ταύτην ὡς ὑπερκόσμιον ὁ ναὸς οὗτος ὑπεδέξατο κόσμον244». Ἔγινε αἰτία ἡ Θεοτόκος νὰ φύγουμε ἀπὸ αὐτὸν τὸν κόσμο καὶ τὴν πλάνη του δείχνοντας τὸν καλλίτερο κόσμο διὰ τοῦ Υἱοῦ.
Θεομήτωρ ἐχρημάτισας λέει ὁ Γρηγόριος ὁ Παλαμᾶς ἐπειδὴ «ἥνωσας τὸν νοῦν Θεῷ, ἥνωσας Θεὸν σαρκὶ, υἱὸν ἐποίησας Θεὸν ἀνθρώπου..καὶ τὸν ἄνθρωπον υἱὸν Θεοῦ...245».

243] Γερμανοῦ Κωνσταντινουπόλεως, Εἰς τὴν εἴσοδον τῆς ὑπεραγίας Θεοτόκου,15, PG 98,305C.
244]Ἰακώβου Μοναχοῦ,Λόγος Γ΄ ἐκλεγεὶς ἀπὸ τῶν θείων Γραφῶν εἰς τὸ ἐγένετο τριετὴς ἡ παῖς,18, PG 127,620ΑΒ.
245]Γρηγορίου Παλαμᾶ,Ὁμιλία ΝΒ΄ ἐκφωνηθεῖσα κατὰ τὴν εἰς τὰ Ἅγια τῶν ἁγίων εἴσοδον τῆς πανυπεράγνου Δεσποίνης ἡμῶν Θεοτόκου,Ε.Π.Ε.11 σελ. 238-256.

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμος-Αυτοκλητος Απολογητης

Ὅλος ἧν ἐν τοῖς κάτω,καὶ τῶν ἄνω οὐδόλως ἀπῆν ὁ ἀπερίγραπτος Λόγος • συγκατάβασις γὰρ θεϊκὴ, οὐ μετάβασις τοπικὴ γέγονε,καὶ Τόκος ἐκ Παρθένου θεολήπτου, ἀκουούσης ταῦτα•

Ὅλος ἦταν κάτω ὁ Λόγος χωρὶς νὰ λείπει ἀπὸ τὸν Πατέρα ἐφόσον κατὰ τὴν ἐνανθρώπηση δὲν μειώθηκε ἡ θεότητα, διότι ἀτρέπτως,ἀσυγχύτως, ἀδιαιρέτως καὶ ἀχωρίστως ἐνηνθρώπησε.
Σαφῶς μετὰ τὴν Ἐνσάρκωση ὁ Υἱὸς τοῦ Θεοῦ δὲν ἔχασε τὴν θεότητά του, δὲν ἐγκατέλειψε τὸν οὐρανὸ καὶ δὲν ἀποχωρίστηκε τήν Ἁγία Τριάδα διότι ἂν θεωρήσουμε ὅτι χωρίστηκε ἀπὸ τὸν Πατέρα κατὰ τὴν διάρκεια τῆς ἐπίγειας παρουσίας αὐτομάτως δὲν εἶναι πλήρης ἡ Ἐνσάρκωση διότι δὲν κατάφερε στὴν πραγματικότητα νὰ ἑνώσει πλήρως τὴν θεία καὶ τὴν ἀνθρώπινη φύση.
Ἔτσι ὁ Λόγος τοῦ Θεοῦ μὲ τὴν μορφὴ δούλου ἔζησε πάνω στὴν γῆ, ἐνῷ παράλληλα ἡ δόξα τῆς θεότητός του πληροῦσε τοὺς οὐρανοὺς, ὅπως πρὶν, καὶ συνδιέμενε μαζὶ μὲ τὸν Πατέρα του ὅπως καὶ πρὶν246.
Αὐτὸ ἀκριβῶς ἐννοεῖ ἐν συνεχείᾳ ὁ ποιητὴς ὅταν γράφει «συγκατάβασις γὰρ θεικὴ οὗ μετάβασις τοπικὴ γέγονε» βρίσκοντας σύμφωνο τὸν Γερμανό Κωνσταντινουπόλεως στὰ ἔργα τοῦ ὁποίου διαβάζουμε «δι’ ἧς ὁ Θεὸς καταβὰς ἀμεταβάτως μᾶλλον δὲ συγκαταβὰς ἐπὶ τῆς γῆς ὤφθη247».
Ἂν σκεφτοῦμε τὸ Ἀπολυτρωτικὸ ἔργο τοῦ Κυρίου θὰ δοῦμε ὅτι σὲ ὅλη τὴν πορεία του συγκαταβαίνει, ἐφόσον ὁ ἴδιος παθαίνει κατ’ ἄνθρωπον γιὰ νὰ πατήσει τὸν θάνατο, ὁ ἴδιος κτίζεται γιὰ νὰ ξανακτίσει καὶ νὰ ἀνακαινίσει τὴν φύση, καταδέχεται καὶ προσλαμβάνει ἀνθρώπινο σῶμα ποὺ δὲν ἁρμόζει οὔτε στὴν δόξα του οὔτε στὴν Θεία φύση του λόγῳ τῆς φιλανθρωπίας Του γιὰ χάρη τοῦ ἀνθρώπου.
Συγκατάβαση ἀποδέχεται καὶ ὁ Ἰὰκωβος ὁ Μοναχὸς ἀπευθυνόμενος πρὸς τὸν Κύριο γράφοντας «Δέσποτα προέστησας αὐτὴν τοῦ ἡμετέρου γένους δι’ αὐτῆς τὴν πρὸς ἡμᾶς ἀπορρήτως ἐνήργησας συγκατάβασιν....248».


246] Γεωργίου Φλορόφσκι,Οἱ Βυζαντινοὶ Πατέρες τοῦ 5ου αἰώνα,Θεσσαλονίκη 1992, σελ. 499-500.
247] Ἰωάννου Δαμασκηνοῦ,Ὁμιλία εἰς τὸν Εὐαγγελισμὸν.....,6,3, PG96,665ΑΒ.
248]Ἰακώβου Μοναχοῦ,Εἰς τὴν γέννησιν τῆς ὑπεραγίας...,20, PG 127,597ΑΒ.

Ανώνυμος είπε...

Inneranist

Γιώργος είπε...
κ.Χρήστος:
"Εγώ δεν σας ρώτησα βάσει ποιου συλλογισμού η Σκοπιά υπολόγισε το υπόλοιπο των 144.000, αλλά βάσει ποιών ιστορικών στοιχείων η Σκοπιά γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των χρισμένων Χριστιανών των προηγούμενων αιώνων."

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Η Σκοπιά δεν χρειάζεται να "ψάχνεται" σε ιστορικά στοιχεία.
Την επιβεβαιώνουν οι σημερινές καταστάσεις για τους 144.000 και δεν χρειάζεται ιστορικά στοιχεία.
Τα στοιχεία του 20ου αιώνα σχετικά μιλούν από μόνα τους.

Γι' αυτό έγραψα:
Παρατηρούνται λοιπόν τα εξής δεδομένα:
Ο αριθμός των "Χρισμένων" κατέβηκε από σχεδόν
40.000 στους 10.000 [μείωση 400%]
ενώ οι ΜτΙ ανέβηκαν από σχεδόν
70.000 σε 7.000.000 σήμερα.
[αύξηση 9900%]

Αν υπήρχε διατήρηση της ΤΟΤΕ [1938] "Αναλογίας"
Χρισμένων προς "Αλλα πρόβατα" σχεδόν 1 στους 2 (39.225 προς 73.420)
θα έπρεπε να είχαμε σχεδόν
3.500.000 (χρισμένους) προς 7.000.000 (Συνολο ΜτΙ)

Εντούτοις υπάρχει αναλογία:
1 προς 700
(10.000 προς 7.000.000 )
λόγω της μείωσης των χρισμένων κατά 400%
και αύξησης του συνόλου κατά 9900%.

Συνεπώς η αναλογία των χρισμένων "έπεσε"
από 1:2 σε 1:700 (0,14%) "επί του συνόλου"
σε αντιδιαστολή με την συνολική αύξηση των ΜτΙ
της τάξης του 9900%,
ήτοι εκατονταπλασιάστηκαν
από 70.000 (1938) σε 7.000.000 (2008)

Έτσι 'δεν κάνει μόνο ένα' "ΜΠΑΜ" το ότι ο αριθμός 144.000 είναι πραγματικός.
[Διαφορετικά - αν συνέχιζε η αναλογία "1 : 2" - θα είχαμε 'άλλα μεγάλα' "ΜΠΑΜ" τα οποία τώρα σιωπούν λόγω 'αφλογιστίας']

Σας λείπει λοιπόν το "ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΑΜ" για να δείξετε ότι οι 144.000 ως πραγματικός αριθμός δεν εκπληρώνεται στους Μάρτυρες του Ιεχωβά.

Κανένα ἀπὸ τὰ ἐπιχειρήματά σου δὲν ὑπάρχει στὴν Ἁγία Γραφή!!!
Ἡ Σκοπιὰ κερνάει ἡ Σκοπιὰ πίνει!!!
Δὲν εἶναι ἐδῶ Σπίτι τῆς Βασιλείας.
Ἐδῶ εἶναι Ἴντερνετ.
Ὑπάρχει ἀπὸ πλευρᾶς θρησκειῶν κάθε καρυδιᾶς καρύδι.
Ἔτσι ὁ Μορμόνος μπορεῖ νὰ ἐπικαλεστεῖ δικὰ του Βιβλία καὶ νὰ μᾶς πεῖ ὅτι ἐγὼ ἔχω δίκιο!!!

Γιώργος είπε...

Νίκος:
"Και για να το γράφει ο Ιασήρ, έτσι θα ‘ναι. «Δεν είναι τούτο γεγραμμένον εν τω βιβλίω του Ιασήρ; (Ιησούς του Ναυή 10:13). Αλήθεια, αυτός ο Ιασήρ ποιος ήταν;
17 Σεπτέμβριος 2009 12:56 πμ"

Πληροφορίες για τον ίδιο δεν αναφέρει η Α.Γ.
Το Ξύπνα 8.2.1967 σελ. 30 κάνει αναφορά - μεταξύ άλλων - στο Βιβλίο του Ιασήρ - όχι στον Ιασήρ - που το γνώριζαν οι Ισραηλίτες
(2 Σαμουήλ 1:18‐19)
"Είναι γραμμένο στο βιβλίο του Ιασήρ: «Η ωραιότητα, Ισραήλ, κείτεται σκοτωμένη πάνω στους υψηλούς σου τόπους. Πώς έπεσαν οι κραταιοί!"
[Ήταν η περίπτωση του θανάτου του Σαούλ και του Ιωνάθαλ από τους Φιλισταίους]

Γιώργος είπε...

Θεοδωρος
αγαπητε Γιωργο,
'Η δεν καταλαβαινεις ή κανεις τον χαζο. Ενα απο τα δυο συμβαινει.

Αν αρχίσουμε στο "έτσι" σύστημα Θεόδωρε ξέρω να απαντώ.
Ασε καλύτερα αυτές τις αναφορές γιατί δεν σου βγαίνουν.
Είστε ως ορθόδοξοι - ό,τι και να κάνετε - χαμένοι και παραμπερδεμένοι από πρώτο χέρι.

Και ας ισχυρίζονται ότι είναι αθάνατοι δια εξαφανιζόμενης και ανίκανης αυτοφανταζόμενης μηδενικής και μηδενιζόμενης δήθεν αθάνατης αλλά μουγγής, τυφλής και κουφής ψυχής.

Οι νεκροί σας δεν ζούν πουθενά. Είναι στο μηδέν και στο τίποτα.

Ασε τα ψέματα που σας ξεφούρνησαν περί αθάνατης ψυχής που δεν βλέπει ούτε ακούει ούτε μπορεί να κουνήσει το δακτυλάκι της που δεν έχει.

Να στο πω και αλλιώς;
Πιό δαιμονική διδασκαλία από την αθανασία ψυχής δεν υπάρχει - μόνο η ακατανόητη τριπλομπερδεμένη τριάδα σας τη συναγωνίζεται.
Γιατί;
Επειδή έτσι ξεγέλασε ο διάβολος την Εύα: "ΔΕΝ θα πεθάνετε" της είπε και αυτή εξαπατήθηκε και το πίστεψε.
Ο διάβολος άλλαξε το "παιχνίδι" και το γύρισε αλλιώς για να πιάσει κορόΙδα: "Τελικά η ψυχή σας δεν πεθαίνει με τίποτα Είστε αθάνατοι δια της ψυχής σας".
... το ίδιο παραμύθι που "έπιασε" στην Εύα...σε άλλη συσκευασία.

Αλλά ξέχασα... ορθόδοξοι είστε... δεν τα 'πιάνετε' αυτά...τόσο απότομα.
Γι' αυτό και μιλάς σε ... ορθόδοξους και τους εξηγεις ότι "η Αποκάλυψη έχει συμβολισμούς..." επειδή είναι στο ... θρησκευτικό νηπιαγωγείο.
Πρέπει να μάθουν για "συμβολισμούς" αφού δεν τελείωσαν ακόμα το "νηπιαγωγείο" ...στα γεράματα ... προτού πεθάνουν κιόλας.

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος

Αγαπητε Γιωργο, με το τελευταιο σου σχολιο δειχνεις ποσο εχεις χασει την ψυχραιμια σου. Δεν πειραζει, ετσι συνηθως γινεται με εκεινους που δεν ειναι σιγουροι με αυτα που πιστευουν.

Με το εντονο σχολιο σου εναντιον της αθανασιας της ψυχης δεν μου απαντησες επι του ερωτηματος

Πως συνομιλει ο πλουσιος με τον Αβρααμ;

Προσεξε την παραβολη δεν την ειπα εγω την ειπε ο ιδιος ο Χριστος.

Επ αυτου λοιπον αναμενω απαντηση.

Και αν θες πες μου, με την ησυχια σου μπορω να περιμενω, που λεει η Α.Γ. οτι η ψυχη ειναι θνητη;

εγω μεχρι τωρα δεν το ειδα πουθενα.

Σε χαιρετω

Θεοδωρος.

Γιώργος είπε...

Ανωνυμος-Αυτοκλητος Απολογητης:
"Σαφῶς μετὰ τὴν Ἐνσάρκωση ὁ Υἱὸς τοῦ Θεοῦ δὲν ἔχασε τὴν θεότητά του, δὲν ἐγκατέλειψε τὸν οὐρανὸ"

Σαφώς τα προηγούμενα είναι κόντρα στην θεόπνευστη Κ.Δ. που λέει ότι ο Χριστός έγινε ως άνθρωπος κατώτερος των αγγέλων.
Εβραίους 2:9
"τὸν δὲ βραχύ τι παρ' ἀγγέλους ἠλαττωμένον, βλέπομεν Ἰησοῦν"
Εβραίους 2:7
"ἠλάττωσας αὐτὸν βραχύ τι παρ' ἀγγέλους, δόξῃ καὶ τιμῇ ἐστεφάνωσας αὐτόν"

Σαφώς κόντρα στην θεόπνευστη Κ.Δ. που λέει ότι ο Χριστός κατέβηκε στη γη ως απεσταλμένος του Θεού και έγινε άνθρωπος.
Ιωάννης 3:34
"ὃν γὰρ ἀπέστειλεν ὁ θεὸς τὰ ῥήματα τοῦ θεοῦ λαλεῖ"
Ιωάννης 6:57
"ἀπέστειλέν με ὁ ζῶν πατὴρ"
Ιωάννης 8:42
"ἐκεῖνός με ἀπέστειλεν"
Ιωάννης 10:36
"ὃν ὁ πατὴρ ...ἀπέστειλεν εἰς τὸν κόσμον"
Ιωάννης 20:17
"λέγει αὐτῇ Ἰησοῦς· μή μου ἅπτου, οὔπω γὰρ ἀναβέβηκα πρὸς τὸν πατέρα· πορεύου δὲ πρὸς τοὺς ἀδελφούς μου καὶ εἰπὲ αὐτοῖς ἀναβαίνω πρὸς τὸν πατέρα μου καὶ πατέρα ὑμῶν καὶ θεόν μου καὶ θεὸν ὑμῶν"

Σαφώς ο Χριστός εγκατέλειψε τον ουρανό, κατέβηκε στη γη και
σαφώς μετά εγκατέλειψε τη γη και ξαναανέβηκε δίπλα στον πατέρα του

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Θεόδωρος:
Και αν θες πες μου, με την ησυχια σου μπορω να περιμενω, που λεει η Α.Γ. οτι η ψυχη ειναι θνητη;
εγω μεχρι τωρα δεν το ειδα πουθενα.

(Ιεζεκιήλ 18:4)
"Η ψυχή που αμαρτάνει—αυτή θα πεθάνει"
(Γένεση 2:7)
"ο άνθρωπος έγινε ζωντανή ψυχή"

Έτσι η ψυχή, ο άνθρωπος, απλώς πεθαίνει.
Συνεπώς η ψυχή είναι θνητή.

Ο θάνατος είναι αποτέλεσμα της αμαρτίας.
(Ρωμαίους 6:23)
"Διότι ο μισθός που πληρώνει η αμαρτία είναι θάνατος"

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Θεόδωρος:
"Πως συνομιλει ο πλουσιος με τον Αβρααμ;"

Για να καταλάβεις την παραβολή πρέπει να σου την εξηγήσω ΟΛΗ και όχι το ένα εκατοστό της.
Θέλεις;

[Μετά θα σου πώ και πως γνώρισε ο πλούσιος τον Αβραάμ στη "γειτονιά" και πως τον κατάλαβε [χωρίς ρούχα και σώμα] και τον εντόπισε [χωρίς μάτια] -
Θα σου πω επίσης - σύμφωνα με το σκεπτικό σου -
γιατί στην "παρέα του Αβραάμ"
ήταν σχεδόν όλοι πιστοί Ιουδαίοι
ενώ
στην "παρέα του πλούσιου"
ήταν και πολλοί - πολλοί αρχαίοι Έλληνες "συν γυναιξί και τέκνοις" (και ο Μ.Αλέξαντρος, οι στρατηγοί του και όλοι οι στρατιώτες του, οι Σπαρτιάτες, Αθηναίοι κλπ, όλοι οι φιλόσοφοι με τον Αριστοτέλη, Πλάτωνα, Σωκράτη, οι Περικλής, Λεωνίδας, Θεμιστοκλής, Αριστείδης), Αιγύπτιοι, Βαβυλώνιοι, Μηδοπέρσες, Φιλισταίοι, Σοδομίτες, όλοι οι 'πνιγμένοι' από τον κατακλυσμό του Νώε - ξέρεις εσύ -
Είσαι 'έτοιμος';]

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Inneranist

Ἐρωτήσεις

Ποῦ λέει ἡ Ἁγία Γραφὴ γιὰ τεκνοποίηση στὴν Μέλλουσα Ἐποχὴ στὸν Παράδεισο

Ποῦ λέει ἡ Ἁγία Γραφὴ γιὰ μείωση καὶ αὔξηση Κεχρισμένων

Ποιὸς σοβαρὸς μελετητὴς τῆς Βίβλου ἀνεξαρτήτου θρησκείας ἑρμηνεύει κάτι χωρὶς πρῶτα νὰ κάνει σύνταξη

Ποῦ λέει ἡ Ἁγία Γραφὴ ὅτι τὸ Νέο Φῶς(ἔστω) πρέπει νὰ μὴν συμφωνεῖ ἀπαραίτητα μὲ τὸ προηγούμενο.

Ποῦ λέει ἡ Ἁγία Γραφὴ ὅτι κάποιος σώθηκε καὶ μετὰ ξεσώθηκε

Ποῦ ἔχει μέσα στὴν Ἁγία Γραφὴ λογικὰ συμπεράσματα (σὰν αὐτὰ ποὺ βγάζεις ἐσύ) ποὺ ἀντιτίθενται μὲ τὴν ὅλη διδασκαλία της.Ἀκόμα κι ἂν ὑπάρχουν τότε σίγουρα καταδικάσθηκαν

Ποῦ ὀνομάζει Ἐμβλήματα ἡ Ἁγία Γραφὴ τὸ σῶμα καὶ τὸ Αἷμα τοῦ Χριστοῦ

Πότε στὴν Ἁγία Γραφὴ κάθησαν οἱ Πρεσβύτεροι καὶ μέτρησαν πόσα ἄτομα πῆραν ἀπὸ τὸ Σῶμα καὶ τὸ Αἷμα τοῦ Χριστοῦ ἤ ἔστω ἀπὸ τὰ ἐμβλήματα ὅπως μᾶς λὲς ἐσὺ

Πότε ἔκανε κάποιος Ἀπόστολος μαθηματικὸ ὑπολογισμὸ τῶν Κεχρισμενων μέσα στὴν Ἁγία Γραφὴ σὲ σχέση μὲ τὸ πόσοι πῆραν ἀπὸ τὰ Ἐμβλήματα

Γιατί κανένας Ἀπόστολος δὲν προσδιόρισε μὲ ἀριθμὸ πόσοι Κεχρισμενοι(ἔστω) ὑπῆρξαν στὴν Ἐποχή του

Ἡ Ἑταιρεία Σκοπιὰ γράφει ὅτι οἱ Μτι ἀφήνουν τὸν Ἰεχωβὰ νὰ μιλήσει καὶ πάντοτε μιλᾶνε μέσα ἀπὸ τὴν Ἁγία Γραφὴ

Ἡ ἰδία Ἑταιρεία ἀπαγορεύει στοὺς Μτι(ὅπως παρετέθη σὲ προηγούμενα σχόλια ἀπὸ τὰ κείμενά της) νὰ λένε δίκες τοὺς ἀπόψεις ποὺ διαφοροποιοῦνται ἀπὸ τὴν Ἑταιρεία
Ἐσὺ ποὺ διαφοροποιεῖσαι ἀπὸ τὴν Ἑταιρεία λέγοντας δικές σου ἀπόψεις αἰσθάνεσαι ὅτι σέβεσαι τὴν Σκοπιά

Πότε ἔκτισαν στὴν Ἁγία Γραφὴ σπίτι γιὰ κάποιον ὅπως κάνατε ἐσεῖς μὲ τὸν Ἀβραὰμ

Ὁ Ρώσσελ ἀπὸ τὴν ἀρχὴ ὅρισε ἡμερομηνίες τῆς 2ας Παρουσίας καὶ ἐν συνεχείᾳ ἔκαναν τὸ ἴδιο καὶ οἱ διάδοχοι του δηλ νὰ ὁρίσουν ἡμερομηνία διαφορετικὴ ἀπὸ τὸν προκάτοχό του.
Ἔχουμε τουλάχιστον 5 ἡμερομηνίες στὸ σύνολο.
Ἂν ἡ ἡμερομηνία 1914 εἶναι σωστὴ τότε ὁ Ρώσσελ βρισκόταν σὲ πλάνη ὅταν Προφήτευε.Ἄρα ὁ ἴδιος ὁ Πατέρας σᾶς διαψεύσθηκε- δὲν ἔγινε πιστευτὸς ἀπὸ ἐσᾶς τοὺς σημερινούς.
Ἐμεῖς γιατί νὰ πιστέψουμε σὲ κάποιον Προφήτη ποὺ οἱ ἴδιοι οἱ μετέπειτα ὀπαδοὶ του(ἐσεῖς) τὸν ἔβγαλαν λάθος

Τί εἶναι αὐτὸ ποὺ μᾶς βεβαιώνει ὅτι πχ τὸ 1914 ὄντως ἔγινε

Ποιὰ ἡ ἀπόδειξη ποὺ φαίνεται σ’ἐμᾶς καὶ μᾶς δείχνει ὅτι οἱ Προβλέψαντες τὸ 1914 ἔχουν δίκιο

Ανώνυμος είπε...

Inneranist

Ἐρωτήσεις

Ποῦ λέει ἡ Ἁγία Γραφὴ γιὰ τεκνοποίηση στὴν Μέλλουσα Ἐποχὴ στὸν Παράδεισο

Ποῦ λέει ἡ Ἁγία Γραφὴ γιὰ μείωση καὶ αὔξηση Κεχρισμένων

Ποιὸς σοβαρὸς μελετητὴς τῆς Βίβλου ἀνεξαρτήτου θρησκείας ἑρμηνεύει κάτι χωρὶς πρῶτα νὰ κάνει σύνταξη

Ποῦ λέει ἡ Ἁγία Γραφὴ ὅτι τὸ Νέο Φῶς(ἔστω) πρέπει νὰ μὴν συμφωνεῖ ἀπαραίτητα μὲ τὸ προηγούμενο.

Ποῦ λέει ἡ Ἁγία Γραφὴ ὅτι κάποιος σώθηκε καὶ μετὰ ξεσώθηκε

Ποῦ ἔχει μέσα στὴν Ἁγία Γραφὴ λογικὰ συμπεράσματα (σὰν αὐτὰ ποὺ βγάζεις ἐσύ) ποὺ ἀντιτίθενται μὲ τὴν ὅλη διδασκαλία της.Ἀκόμα κι ἂν ὑπάρχουν τότε σίγουρα καταδικάσθηκαν

Ποῦ ὀνομάζει Ἐμβλήματα ἡ Ἁγία Γραφὴ τὸ σῶμα καὶ τὸ Αἷμα τοῦ Χριστοῦ

Πότε στὴν Ἁγία Γραφὴ κάθησαν οἱ Πρεσβύτεροι καὶ μέτρησαν πόσα ἄτομα πῆραν ἀπὸ τὸ Σῶμα καὶ τὸ Αἷμα τοῦ Χριστοῦ ἤ ἔστω ἀπὸ τὰ ἐμβλήματα ὅπως μᾶς λὲς ἐσὺ

Πότε ἔκανε κάποιος Ἀπόστολος μαθηματικὸ ὑπολογισμὸ τῶν Κεχρισμενων μέσα στὴν Ἁγία Γραφὴ σὲ σχέση μὲ τὸ πόσοι πῆραν ἀπὸ τὰ Ἐμβλήματα

Γιατί κανένας Ἀπόστολος δὲν προσδιόρισε μὲ ἀριθμὸ πόσοι Κεχρισμενοι(ἔστω) ὑπῆρξαν στὴν Ἐποχή του

Ἡ Ἑταιρεία Σκοπιὰ γράφει ὅτι οἱ Μτι ἀφήνουν τὸν Ἰεχωβὰ νὰ μιλήσει καὶ πάντοτε μιλᾶνε μέσα ἀπὸ τὴν Ἁγία Γραφὴ

Ἡ ἰδία Ἑταιρεία ἀπαγορεύει στοὺς Μτι(ὅπως παρετέθη σὲ προηγούμενα σχόλια ἀπὸ τὰ κείμενά της) νὰ λένε δίκες τοὺς ἀπόψεις ποὺ διαφοροποιοῦνται ἀπὸ τὴν Ἑταιρεία
Ἐσὺ ποὺ διαφοροποιεῖσαι ἀπὸ τὴν Ἑταιρεία λέγοντας δικές σου ἀπόψεις αἰσθάνεσαι ὅτι σέβεσαι τὴν Σκοπιά

Πότε ἔκτισαν στὴν Ἁγία Γραφὴ σπίτι γιὰ κάποιον ὅπως κάνατε ἐσεῖς μὲ τὸν Ἀβραὰμ

Ὁ Ρώσσελ ἀπὸ τὴν ἀρχὴ ὅρισε ἡμερομηνίες τῆς 2ας Παρουσίας καὶ ἐν συνεχείᾳ ἔκαναν τὸ ἴδιο καὶ οἱ διάδοχοι του δηλ νὰ ὁρίσουν ἡμερομηνία διαφορετικὴ ἀπὸ τὸν προκάτοχό του.
Ἔχουμε τουλάχιστον 5 ἡμερομηνίες στὸ σύνολο.
Ἂν ἡ ἡμερομηνία 1914 εἶναι σωστὴ τότε ὁ Ρώσσελ βρισκόταν σὲ πλάνη ὅταν Προφήτευε.Ἄρα ὁ ἴδιος ὁ Πατέρας σᾶς διαψεύσθηκε- δὲν ἔγινε πιστευτὸς ἀπὸ ἐσᾶς τοὺς σημερινούς.
Ἐμεῖς γιατί νὰ πιστέψουμε σὲ κάποιον Προφήτη ποὺ οἱ ἴδιοι οἱ μετέπειτα ὀπαδοὶ του(ἐσεῖς) τὸν ἔβγαλαν λάθος

Τί εἶναι αὐτὸ ποὺ μᾶς βεβαιώνει ὅτι πχ τὸ 1914 ὄντως ἔγινε

Ποιὰ ἡ ἀπόδειξη ποὺ φαίνεται σ’ἐμᾶς καὶ μᾶς δείχνει ὅτι οἱ Προβλέψαντες τὸ 1914 ἔχουν δίκιο

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος

Περιμενω αγαπητε Γιωργο, να μου εξηγησεις την παραβολη του πλουσιου και του πτωχου Λαζαρου. Περιμενω να δω πως ολες αυτες τις ανοησιες που προαναφερεις θα τις τεκμηριωσεις Γραφικα.

Βαβαια τιποτα δεν προκειται να με εκπληξει, διοτι γνωριζω καλα την τακτικη της Σκοπιας, οποτε μην νομισεις οτι θα κομισεις "γλαυκα ες Αθηνας".

Και σε προειδοποιω οτι τα πραγματα στην παραβολη αυτη ειναι ξεκαθαρα τα λεει ξεκαθαρα ο ιδιος ο Ιησους Χριστος και δεν αφηνει κανενα περιθωριο για αμφιβολιες.

Εμπρος λοιπον αναμενω

Θεοδωρος

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος

Περι ψυχης

αγαπητε Γιωργο, η πιστη στην αθανασια της ψυχης υπαρχει σε ολα τα θρησκευματα, απο τον Μουσουλμανισμο, μεχρι και τα αφρικανικα θρησκευματα, αφου ειναι μια πανανθρωπινη αληθεια, απουσιαζει μονο απο την διδασκαλια του χιλιασμου και του υλισμου.

Η Α.Γ. απευθυνεται σε ανθρωπους που πιστευουν σε δυο πραγματα, ως προαπαιτουμενα για την κατανοηση της Α.Γ. ειναι δυο πραγματα.

1ον. Η υπαρξη του Θεου

2ον. Η αθανασια τς ψυχης

Αυτα τα δυο η Α.Γ. θα θεωρει δεδομενα.

Σε σχολιο σου μου παραθετεις καποια χωρια που μιλανε για θανατο της ψυχης. Ομως σε ρωτω, αγαπητε,

εχει μονο μια σημασια η λεξη ψυχη στην Α.Γ. ή εχει και αλλες;

και αν ναι ποιες ειναι οι αλλες σημασιες;

Ευχαριστω


Θεοδωρος.

Γιώργος είπε...

Inneranist:
"Ποῦ λέει ἡ Ἁγία Γραφὴ ὅτι κάποιος σώθηκε καὶ μετὰ ξεσώθηκε"

Επιστολή Ιούδα 5
"ἅπαξ λαὸν ἐκ γῆς Αἰγύπτου σώσας τὸ δεύτερον τοὺς μὴ πιστεύσαντας ἀπώλεσεν"
(Ιούδα 5) "...αν και έσωσε έναν λαό από τη γη της Αιγύπτου, ύστερα κατέστρεψε εκείνους που δεν έδειξαν πίστη"

Χαρακτηριστική περίπτωση η γυναίκα του Λωτ:
Σώθηκε πρώτα από την καταστροφή των Σοδόμων,
μετά έγινε "στήλη άλατος" λόγω ανυπακοής.

Ο Χριστός είπε: (Λουκάς 17:32)
"'ἐξῆλθεν' Λὼτ ἀπὸ τα Σόδομα, ἔβρεξε πῦρ καὶ θεῖον ἀπ' τον οὐρανό καὶ 'ἀπώλεσεν πάντας'...Να θυμάστε τη γυναίκα του Λωτ"

(Γένεση 19:15‐17)
"Πάρε τη γυναίκα σου και τις δύο κόρες σου ...έπιασαν το χέρι του και το χέρι της γυναίκας του και τα χέρια των δύο θυγατέρων του...τους έβγαλαν στα περίχωρα"
(Γένεση 19:25‐26)
"κατέστρεψε αυτές τις πόλεις... Και η γυναίκα του άρχισε να κοιτάζει γύρω, καθώς ήταν πίσω του, και έγινε στήλη αλατιού."

Υπάρχουν και πολλά άλλα εδάφια.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Inneranist:
"Ποῦ ἔχει μέσα στὴν Ἁγία Γραφὴ λογικὰ συμπεράσματα (σὰν αὐτὰ ποὺ βγάζεις ἐσύ) ποὺ ἀντιτίθενται μὲ τὴν ὅλη διδασκαλία της."

Τα λογικά συμπεράσματα δεν αντιτίθενται στην Αγία Γραφή.
Αλλιώς πες ένα που αντιτίθεται.

Γιώργος είπε...

Inneranist:
"Γιατί κανένας Ἀπόστολος δὲν προσδιόρισε μὲ ἀριθμὸ πόσοι Κεχρισμενοι(ἔστω) ὑπῆρξαν στὴν Ἐποχή του"

Προσδιορισμοί, καταγραφές και καταμετρήσεις γίνονταν πάντα και σε κάθε εποχή - και στην εποχή των Αποστόλων:
1.
(Πράξεις 2:41)
"εκείνοι που ασπάστηκαν εγκάρδια τα λόγια του ['ἀποδεξάμενοι τὸν λόγον αὐτοῦ'] βαφτίστηκαν, και εκείνη την ημέρα προστέθηκαν περίπου τρεις χιλιάδες ψυχές"
['προσετέθησαν ἐν τῇ ἡμέρᾳ ἐκείνῃ ψυχαὶ ὡσεὶ τρισχίλιαι']
2.
Πράξεις 4:4
"πολλοί από εκείνους που είχαν ακούσει την ομιλία πίστεψαν, και ο αριθμός των αντρών έγινε περίπου πέντε χιλιάδες"
['πολλοὶ δὲ τῶν ἀκουσάντων τὸν λόγον ἐπίστευσαν καὶ ἐγενήθη ὁ ἀριθμὸς τῶν ἀνδρῶν ὡς χιλιάδες πέντε']

Είναι εύλογο λοιπόν και γραφικό να γίνονται καταμετρήσεις και προσδιορισμοί με αριθμούς και σήμερα.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Inneranist:
"Ἂν ἡ ἡμερομηνία 1914 εἶναι σωστὴ τότε ὁ Ρώσσελ βρισκόταν σὲ πλάνη ὅταν Προφήτευε.Ἄρα ὁ ἴδιος ὁ Πατέρας σᾶς διαψεύσθηκε- δὲν ἔγινε πιστευτὸς ἀπὸ ἐσᾶς τοὺς σημερινούς."

Ο Χριστός ζητάει διόρθωση - αν κάποιος έχει εσφαλμένες απόψεις -, μετάνοια και αλλαγή πορείας:
(Αποκάλυψη 2:15‐16)
[εκκλησίας στην Πέργαμο]
"και εσύ έχεις αυτούς που παρόμοια κρατούν γερά τη διδασκαλία της αίρεσης του Νικολάου. Μετανόησε λοιπόν"
(Αποκάλυψη 2:20‐21)
[εκκλησίας στα Θυάτειρα]
"ανέχεσαι τη γυναίκα Ιεζάβελ, η οποία αυτοαποκαλείται προφήτισσα, και διδάσκει και παροδηγεί τους δούλους μου ... Και της έδωσα χρόνο να μετανοήσει, αλλά δεν είναι διατεθειμένη να μετανοήσει"

Και ο Ρώσσελ ως άτομο που προόδευε πρωτοποριακά και αλματωδώς σε κατανόηση [επειδή κανένας από την αρχή δεν τα γνωρίζει όλα], θα αποδεχόταν την αύξηση του πνευματικού φωτός δια του οποίου κατανοείται πληρέστερα η Α.Γ. και ο σκοπός του Θεού.
Προεωπικά χαίρομαι αφάνταστα για τον Ρώσσελ που διέθεσε τον εαυτό του στο σκοπό του Θεού.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Inneranist:
"Τί εἶναι αὐτὸ ποὺ μᾶς βεβαιώνει ὅτι πχ τὸ 1914 ὄντως ἔγινε
Ποιὰ ἡ ἀπόδειξη ποὺ φαίνεται σ’ἐμᾶς καὶ μᾶς δείχνει ὅτι οἱ Προβλέψαντες τὸ 1914 ἔχουν δίκιο"

Ηταν το έτος "στροφής" στην ανθρώπινη ιστορία.
Το σημείο της Παρουσίας του Χριστού άρχισε να εκπληρώνεται από τότε, συμπεριλαμβανομένου του παγκόσμιου έργου κηρύγματος (Ματθ. 24:14).
Ο 2ος παγκόσμιος πόλεμος - παρά την μεγαλύτερη καταστροφικοτητά του - ήταν η συνέχεια αυτής της "στροφής" του 1914.

Και οι προφητείες της Αποκάλυψης άρχισαν να εκπληρώνονται από το 1914 και μετά.
(Αποκάλυψη 6:2‐8)
"λευκό άλογο· και εκείνος που καθόταν ... του δόθηκε στέμμα [ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ στον ΧΡΙΣΤΟ], και προχώρησε νικώντας και για να ολοκληρώσει τη νίκη...

άλογο, πυρόχρωμο·
...επιτράπηκε να αφαιρέσει την ειρήνη από τη γη για να σφάξουν ο ένας τον άλλον...
μαύρο άλογο·
...είχε ζυγαριά στο χέρι του. ...«Ένα λίτρο σιταριού για ένα δηνάριο...
ωχρό άλογο· ...όνομα Θάνατος.
Και ο Άδης τον ακολουθούσε από κοντά. Και τους δόθηκε εξουσία πάνω στο ένα τέταρτο της γης, για να σκοτώσουν"

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Θεόδωρος:
"Σε σχολιο σου μου παραθετεις καποια χωρια που μιλανε για θανατο της ψυχης. Ομως σε ρωτω, αγαπητε,
εχει μονο μια σημασια η λεξη ψυχη στην Α.Γ. ή εχει και αλλες;
και αν ναι ποιες ειναι οι αλλες σημασιες;"

Έχει πολλές σημασίες η έννοια "ψυχή"
1.
Ψυχή [Εβραϊκά Νέφες - όπως πρωτοέγινε γνωστή] σημαίνει τον ίδιο τον ζωντανό άνθρωπο:
(Γένεση 2:7)
"ο άνθρωπος έγινε ζωντανή ψυχή"
2.
Ο άνθρωπος χαρακτηρίζεται ως ψυχή που μπορεί να πεθάνει πρόωρα:
(Γένεση 17:14) "εκείνη η ψυχή [το άτομο] πρέπει να εκκοπεί από το λαό της"
3.
Σώζω τη ψυχή μου = σώζω τον εαυτό μου [σωτηρία της ψυχής του Λώτ από την καταστροφή των Σοδόμων]:
(Γένεση 19:17)
"Διάφυγε για την ψυχή σου"
(Γένεση 19:19) "να διατηρήσεις την ψυχή μου ζωντανή"
(Γένεση 19:20) "σε παρακαλώ, να διαφύγω εκεί... και η ψυχή μου θα συνεχίσει να ζει"
4.
Ψυχές είναι και τα ζώα ως ζωντανές υπάρξεις:
(Γένεση 1:20)
"είπε ο Θεός: «Ας βγάλουν τα νερά πλήθος ζωντανών ψυχών"
(Γένεση 1:24)
"είπε ο Θεός: «Ας βγάλει η γη ζωντανές ψυχές ['Νέφες'] κατά τα είδη τους, κατοικίδια ζώα και κινούμενα ζώα και θηρία της γης κατά το είδος τους». Και έγινε έτσι"
5.
Ψυχή σημαίνει την ίδια την ΖΩΗ:
(Έξοδος 21:23) "αν συμβεί θανατηφόρο ατύχημα, τότε πρέπει να δώσεις ψυχή αντί ψυχής"
6.
Ψυχή σημαίνει το αίμα ως σύμβολο της ζωής:
(Λευιτικό 17:11) "η ψυχή της σάρκας είναι στο αίμα"
(Γένεση 9:4) "κρέας με την ψυχή του, το αίμα του, δεν πρέπει να φάτε"
(Γένεση 9:5) "το αίμα σας των ψυχών σας θα ζητήσω πίσω"
(Δευτερονόμιο 12:23)
"το αίμα είναι η ψυχή και δεν πρέπει να τρως και την ψυχή μαζί με το κρέας"
(Λευιτικό 17:10‐12)
"θα προσηλώσω το πρόσωπό μου εναντίον της ψυχής που τρώει το αίμα και θα την εκκόψω ανάμεσα από το λαό της... Καμιά ψυχή από εσάς δεν πρέπει να φάει αίμα"
7.
επιθυμεί η ψυχή = επιθυμεί το άτομο:
(2 Σαμουήλ 3:21) "θα γίνεις βασιλιάς όλων όσων ποθεί η ψυχή σου"
(Παροιμίες 23:1‐3)
"Αν καθήσεις να φας με βασιλιά, ... αν έχεις επιθυμία στην ψυχή. Μην εκδηλώσεις λαχτάρα για τα νόστιμα φαγητά του"
8.
παγιδευεται η ψυχή = παγιδεύεται το άτομο:
(Παροιμίες 22:24‐25)
"Μην κάνεις συντροφιά με άνθρωπο θυμώδη· και με άνθρωπο οργίλο δεν πρέπει να συμπορεύεσαι, για να μην εξοικειωθείς με τους δρόμους του και πέσει σε παγίδα η ψυχή σου"
9.
ψυχή = ανθρώπινη ζωή [το ίδιο το άτομο]:
(Ματθαίος 2:20) "εκείνοι που ζητούσαν την ψυχή του παιδιού έχουν πεθάνει"
(Ματθαίος 6:25)
"Μην ανησυχείτε για την ψυχή σας σχετικά με το τι θα φάτε ή τι θα πιείτε, ή για το σώμα σας σχετικά με το τι θα φορέσετε. Δεν αξίζει η ψυχή περισσότερο από την τροφή, και το σώμα από τα ρούχα;"
(Λουκάς 14:26)
"Αν κανείς έρχεται σε εμένα και δεν μισεί τον πατέρα και τη μητέρα και τη γυναίκα και τα παιδιά και τους αδελφούς και τις αδελφές του, ναι, ακόμη και την ίδια του την ψυχή [ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΩΣ ζωντανό ΑΤΟΜΟ], δεν μπορεί να είναι μαθητής μου"
(Ιωάννης 10:11)
"Εγώ είμαι ο καλός ποιμένας· ο καλός ποιμένας παραδίδει την ψυχή του [την ίδια τη ζωή του ως ξεχωριστή οντότητα] για χάρη των προβάτων"
(Ιωάννης 10:15)
"παραδίδω την ψυχή μου [τη ίδια τη ζωή] για χάρη των προβάτων"
(Ιωάννης 13:37‐38)
"Ο Πέτρος τού είπε: «Κύριε...Την ψυχή μου [τη ζωή του, το άτομό του] θα παραδώσω για χάρη σου». Ο Ιησούς απάντησε: «Την ψυχή σου θα παραδώσεις για χάρη μου; Αληθινά, αληθινά σου λέω: Δεν πρόκειται να λαλήσει πετεινός ώσπου να με απαρνηθείς τρεις φορές».
10.
ψυχή = ολόκληρο το ζωντανό άτομο με επιθυμίες, αγάπη, βούληση κλπ
(Μάρκος 8:35)
"Διότι όποιος θέλει να σώσει την ψυχή του θα τη χάσει· αλλά όποιος χάσει την ψυχή του για χάρη δική μου και των καλών νέων θα τη σώσει"

Υπάρχουν και άλλες σημασίες για την ψυχή που είναι πιο "ειδικές" με μεταφορική σημασία.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Θεόδωρος:
"1ον. Η υπαρξη του Θεου
2ον. Η αθανασια τς ψυχης
Αυτα τα δυο η Α.Γ. θα θεωρει δεδομενα."

Αυτό είναι και το βασικό λάθος, το να μη δέχεται κάποιος την Α.Γ. και να βγάζει συμπεράσματα που ταυτίζονται με ειδωλολατρικές απόψεις, όπως η δήθεν αθανασία ψυχής που φανερώνει πληρη άγνοια για το τι είναι ο άνθρωπος και γιατί πεθαίνει.

Αποτελεί άγνοια επίσης "νομικών προδιαγραφών" του Θεού.
Είναι γραμμένο, ότι αν παρήκουε στην εντολή του Θεού ΘΑ ΠΕΘΑΙΝΕ:
(Γένεση 2:17) [αν] φας από αυτό οπωσδήποτε θα πεθάνεις"

Η τιμωρία για την ανυπακοή ήταν ο θάνατος, όχι συνέχιση της ζωής αλλού.
1.
(Γένεση 3:19)
"Με τον ιδρώτα του προσώπου σου θα τρως ψωμί μέχρι να επιστρέψεις στη γη, γιατί από αυτήν πάρθηκες. Διότι χώμα είσαι και στο χώμα θα επιστρέψεις"
2.
(Ιεζεκιήλ 18:4)"Η ψυχή που αμαρτάνει αυτή θα πεθάνει"
3.
(Ρωμαίους 5:12) "μέσω ενός ανθρώπου μπήκε η αμαρτία στον κόσμο και μέσω της αμαρτίας ο θάνατος"
4.
(Ρωμαίους 6:23) "ο μισθός που πληρώνει η αμαρτία είναι θάνατος, αλλά το δώρο που δίνει ο Θεός είναι αιώνια ζωή μέσω του Χριστού Ιησού"

Ο Χριστός ήλθε για να δοθεί από τον Θεό το δώρο της αιώνιας ζωής και να καταργηθεί ο θάνατος που επήλθε λόγω της αμαρτίας.

Γιώργος

Χρήστος - antiairetikos είπε...

Κύριε Γιώργο, από ότι είδα ισχυρίζεστε πως δεν υπάρχει ζωή μετά θάνατο.

Αν πράγματι συμβαίνει αυτό τότε πως εξηγείτε αυτά που γράφει η Γραφή:

1. Στην Π.Δ. και συγκεκριμένα στο βιβλίο του προφήτη Ιεζεκιήλ, περιγράφεται η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ του ΣΚΟΤΩΜΕΝΟΥ ΦΑΡΑΩ με τους ΑΛΛΟΥΣ ΣΚΟΤΩΜΕΝΟΥΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΟΝ ΆΔΗ:

«Εκεί (δηλ. στον Άδη) είναι ο Εδώμ, οι βασιλείς αυτού … οι σκοτωμένοι με μαχαίρι … εκεί είναι οι ηγεμόνες του βορρά … μεταξύ των σκοτωμένων με μαχαίρι … ο Φαραώ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙ όλους αυτούς και θα παρηγορηθεί για όλο το πλήθος του, ο Φαραώ και όλο το στράτευμά του, οι σκοτωμένοι με μαχαίρι, λέγει Κύριος ο Θεός». Ιεζεκιήλ, κεφάλαιο 32, στίχοι 29-31

ΕΡΩΤΗΣΗ: Που λοιπόν τους βρήκε ο Φαραώ όλους αυτούς; Και αν θα προσέξατε η Π.Δ., είναι σαφέστατη και δεν αφήνει καμία ευκαιρία για παρερμηνεία ή αλληγορική ερμηνεία, γιατί διευκρινίζει τον τρόπο θανάτου τους, ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ!


2. Σας παραθέτω την απάντησή μου που βρίσκεται γι’ αυτό το θέμα, στο άρθρο μου «Απάντηση από αντιαιρετικός σε σχόλια ΜτΙ»:

« Το δεύτερο είναι από το βιβλίο 1 Σαμουήλ ή 1 Βασιλειών, κεφάλαιο 28, στίχοι 3-20 και περιγράφει την ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ του βασιλιά Σαούλ με τον ΝΕΚΡΟ προφήτη Σαμουήλ, όταν πήγε ο βασιλιάς Σαούλ σε ένα μέντιουμ για να μάθει μέσω αυτού, την έκβαση της μάχης που θα έδινε την άλλη μέρα . Το ότι ο Σαούλ συνάντησε πράγματι τον ΝΕΚΡΟ προφήτη Σαμουήλ και ΟΧΙ ΕΝΑ ΠΟΝΗΡΟ ΠΝΕΥΜΑ φαίνεται και από το χωρίο (κομμάτι) του βιβλίου1 Παραλειπομένων κεφάλαιο 10, στίχος13 κατά τους Ο΄ (μετάφραση των εβδομήκοντα), που σαφέστατα βεβαιώνει «ότι ρώτησε ο Σαούλ την εγγαστρίμυθο για να μάθει, και του αποκρίθηκε Ο ΣΑΜΟΥΗΛ Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ».

3. Οι ψυχές των εσφαγμένων που βλέπει ο Ιωάννης στον ΟΥΡΑΝΟ, στην Αποκάλυψη. Και δεν είναι αυτοί που θα πέθαιναν αργότερα αλλά αυτοί που είχαν πεθάνει. Για ακούστε τι λέει η Σκοπιά της 15/1/1976, σελ. 46:

«Κάτω από μια τέτοια θλίψη μπορούμε να θυμούμεθα την κραυγή ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ του Κυρίου Ιεχωβά Θεού ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ οι οποίοι υπέφεραν ακόμη και μέχρι θανάτου: Έως πότε, ω Δέσποτα άγιε και αληθινέ, κρίνεις και εκδικείς ΤΟ ΑΙΜΑ ΗΜΩΝ ΑΠΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΤΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ; Τους δόθηκε διαβεβαίωση ότι θα έπρεπε να περιμένουν έτι ολίγον καιρόν’’ ώσπου να γίνει αυτό». Αποκάλυψη 6, 10 – 11.

Τελικά ποιος έχει δίκαιο εσείς ή η Σκοπιά;

Χρήστος – αντιαιρετικός

Χρήστος - antiairetikos είπε...

Κύριε Γιώργο προφανώς ξέχασες να μου απαντήσεις για την χρονική διάρκεια μιας δημιουργικής ημέρας. Μην ανησυχείς όμως. Εγώ είμαι εδώ να σου το θυμίζω.


Κύριε Γιώργο, γράφεις:

"Εφόσον ξεκαθάρισες αυτόν τον συλλογισμό σου, θα αναφέρω εγώ το συμπέρασμά μου:
1.
Οι δημιουργικές "Ημέρες" δεν είναι 1000 ετών η καθεμιά.
Η δημιουργική "ημέρα" δεν αναφέρεται σε μια συγκεκριμένη περίοδο αλλά στην Ο_Λ_Ο_Κ_Λ_Η_Ρ_Ω_Σ_Η μιας δημιουργικής πράξης του Θεού.
2.
Οι 6 Δημιουργικές πράξεις του Θεού χαρακτηρίζονται ως ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ Ο_Λ_Ο_Κ_Λ_Η_Ρ_Ω_Σ_Η_Σ____Ο_Λ_Ω_Ν των Δημιουργικών του έργων όσον αφορά τη γη και τον άνθρωπο.
3.
Εφόσον αυτές οι ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ αναφέρονται στην ολοκλήρωση Δημιουργικών πράξεων του Θεού ΔΕΝ αναφέρονται με σκοπό να καθορίσουν κάποια χρονική διάρκεια των εν λόγω έργων.
Έτσι οι Δημιουργικές Ημέρες δεν προσδιορίζουν καμιά χρονική διάρκεια παρά μόνο την επί μέρους ολοκλήρωση Δημιουργικών έργων [Γι' αυτό συμπεριλαμβάνονται όλες οι Δημιουργικές πράξεις του Θεού ως "ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ"] "




Κύριε Γιώργο τι θες και τα γράφεις αυτά και εκτίθεσαι, αφού ξέρεις πως γράφεις τα σχόλιά σου στον Αντιαιρετικό, ο οποίος σου έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές πως γνωρίζει τη Σκοπιά πολύ καλύτερα από εσένα.

Λέμε και ψεματάκια τώρα! Πράγματι δεν γνωρίζουμε τη χρονική διάρκεια κάθε δημιουργικής μέρας;

Να με συγχωρείς κ. Γιώργο ή δεν διαβάζεις τη Σκοπιά ή είσαι αιρετικός της Σκοπιάς.

Επειδή η Σκοπιά κάπως αλλιώς μας τα λέει από σένα. Γιατί αυτή ισχυρίζεται πως γνωρίζουμε και παραγνωρίζουμε μάλιστα την χρονική διάρκεια κάθε δημιουργικής μέρας όπως και την χρονική διάρκεια της δημιουργικής «εβδομάδας» .

Σκοπιά 1973, σελίδα 274:

«Εφόσον η καθεμιά από τις δημιουργικές «ημέρες» ή περιόδους ΔΙΑΡΚΟΥΣΕ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΠΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ, η όλη δημιουργική «εβδομάς» περιλαμβάνει 49.000 χρόνια».

Και στη σελίδα 275 για να μην αφήσει καμιά αμφιβολία η Σκοπιά έχει μια φωτογραφία με ένα ελλειψοειδή κύκλο που παριστάνει τη δημιουργική «εβδομάδα» και τον έχει χωρίσει σε 7 μέρη επί 7000 χρόνια.

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ Κ. ΓΙΩΡΓΟ ΕΣΕΙΣ Ή Η ΣΚΟΠΙΑ;


Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

θεοδωρος

αγαπητε Γιωργο, πολυ ορθα απαντας στην ερωτηση που σου εθεσα οτι υπαρχουν πολλες σημασιες για την λεξη ψυχη στην Α.Γ

Γιατι ομως συγχεεις καθε φορα τις σημασιες για να μας πεισεις οτι η ψυχη ειναι θνητη;

Ακομη αναμενω την απαντηση για τον διαλογο του προφητου Αβρααμ με τον πλουσιο στην γνωστη παραβολη.

Επισης μπορεις να μου πεις πως γινεται να εμφανιζεται κατα την ωρα της Μεταμορφωσεως του Κυριου ο Μωυσης και ο Ηλιας και μαλιστα να συνομιλουν με τον Ιησου;

Δεν ειχε πεθανει ο Μωυσης;


εν αναμονη των απαντησεων σου

Θεοδωρος.

Ανώνυμος είπε...

Inneranist:

"Ποῦ ἔχει μέσα στὴν Ἁγία Γραφὴ λογικὰ συμπεράσματα (σὰν αὐτὰ ποὺ βγάζεις ἐσύ) ποὺ ἀντιτίθενται μὲ τὴν ὅλη διδασκαλία της."

Γιωργος΄΄
Τα λογικά συμπεράσματα δεν αντιτίθενται στην Α. Γ.
Αλλιώς πες ένα που αντιτίθεται.

Τὰ λογικὰ συμπεράσματα κ.Γιῶργο φυσικὰ καὶ δὲν ἀντιτίθενται στὴν Α. Γραφή.

Ὄχι Ὅλα ὅμως.

Ὑπάρχουν συμπεράσματα ποὺ ἀντιτίθενται.
Νὰ ἕνα δικό σου «λογικὸ συμπέρασμα» ποὺ ἀντιτίθεται
Μᾶς εἶπες ὅτι θὰ τεκνοποιοῦν στὸν Παράδεισο ὅταν ἡ Α. Γραφὴ τοποθετεῖται ἀρνητικὰ στὸ γεγονός.
Μάλιστα χρησιμοποιεῖ τὴν ἀρνητικὴ λέξη «ουτε» γαμοῦσιν οὔτε γαμίζονται!!!

Τὸ λογικὸ συμπέρασμα ἐδῶ εἶναι ὅτι ἀφοῦ μᾶς λέει ὅτι δέν… ἐμεῖς πρέπει νὰ θεωρήσουμε ὅτι δέν…

Τὸ παράλογο εἶναι νὰ πάρεις τὴν ἄρνηση ὡς κατάφαση καὶ νὰ τὴν θεωρήσεις λογικὴ ὅπως ἀκριβῶς ἔκανες ἐσύ!!!

Ναὶ ἄνθρωπε μοῦ ἀντιτίθεται τὸ δῆθεν λογικὸ συμπέρασμα σοῦ στὴν Α. Γραφή!!!

Ανώνυμος είπε...

Inneranist:

"Γιατί κανένας Ἀπόστολος δὲν προσδιόρισε μὲ ἀριθμὸ πόσοι Κεχρισμενοι(ἔστω) ὑπῆρξαν στὴν Ἐποχή του"

Γιωργος''
Προσδιορισμοί, καταγραφές και καταμετρήσεις γίνονταν πάντα και σε κάθε εποχή - και στην εποχή των Αποστόλων:
1.
(Πράξεις 2:41)
"εκείνοι που ασπάστηκαν εγκάρδια τα λόγια του ['ἀποδεξάμενοι τὸν λόγον αὐτοῦ'] βαφτίστηκαν, και εκείνη την ημέρα προστέθηκαν περίπου τρεις χιλιάδες ψυχές"
['προσετέθησαν ἐν τῇ ἡμέρᾳ ἐκείνῃ ψυχαὶ ὡσεὶ τρισχίλιαι']
2.
Πράξεις 4:4
"πολλοί από εκείνους που είχαν ακούσει την ομιλία πίστεψαν, και ο αριθμός των αντρών έγινε περίπου πέντε χιλιάδες"
['πολλοὶ δὲ τῶν ἀκουσάντων τὸν λόγον ἐπίστευσαν καὶ ἐγενήθη ὁ ἀριθμὸς τῶν ἀνδρῶν ὡς χιλιάδες πέντε']

Είναι εύλογο λοιπόν και γραφικό να γίνονται καταμετρήσεις και προσδιορισμοί με αριθμούς και σήμερα.

Μοῦ φαίνεται ὅτι κάνεις ὅτι δὲν κατάλαβες γιὰ νὰ μὴν σὲ καταλάβουν ὅτι κατάλαβες ὅμως ὅλοι ξέρουν ὅτι καταλαβαίνεις ὅταν θέλεις νὰ καταλάβεις!!!

Ναὶ τέτοιες καταμετρήσεις ἔχουμε στὴν Α. Γραφὴ ἀλλὰ καὶ ἔξω ἀπὸ αὐτὴν πολλὲς ἀλλὰ εἶναι ἄσχετες μὲ αὐτὸ ποὺ ρώτησα.

Ἐγὼ ρώτησα ἁπλὰ πότε οἱ Ἀπόστολοι κάθησαν καὶ μέτρησαν πόσοι πῆραν ἀπὸ Τὰ Ἐμβλήματα οὕτως ὥστε νὰ καταγράψουν πόσοι εἶναι οἱ Κεχρισμενοι (τότε) μὲ σκοπὸ νὰ βροῦν πόσοι Κεχρισμένοι ἀπομένουν ἀκόμα γιὰ νὰ συμπληρωθεῖ ὁ ἀριθμὸς 144 χιλ.

Ανώνυμος είπε...

Inneranist:

"Ποῦ λέει ἡ Ἁγία Γραφὴ ὅτι κάποιος σώθηκε καὶ μετὰ ξεσώθηκε"

Γιωργος΄΄
Επιστολή Ιούδα 5
"ἅπαξ λαὸν ἐκ γῆς Αἰγύπτου σώσας τὸ δεύτερον τοὺς μὴ πιστεύσαντας ἀπώλεσεν"
(Ιούδα 5) "...αν και έσωσε έναν λαό από τη γη της Αιγύπτου, ύστερα κατέστρεψε εκείνους που δεν έδειξαν πίστη"

Χαρακτηριστική περίπτωση η γυναίκα του Λωτ:
Σώθηκε πρώτα από την καταστροφή των Σοδόμων,
μετά έγινε "στήλη άλατος" λόγω ανυπακοής.

Ο Χριστός είπε: (Λουκάς 17:32)
"'ἐξῆλθεν' Λὼτ ἀπὸ τα Σόδομα, ἔβρεξε πῦρ καὶ θεῖον ἀπ' τον οὐρανό καὶ 'ἀπώλεσεν πάντας'...Να θυμάστε τη γυναίκα του Λωτ"

(Γένεση 19:15‐17)
"Πάρε τη γυναίκα σου και τις δύο κόρες σου ....έπιασαν το χέρι του και το χέρι της γυναίκας του και τα χέρια των δύο θυγατέρων του...τους έβγαλαν στα περίχωρα"
(Γένεση 19:25‐26)
"κατέστρεψε αυτές τις πόλεις... Και η γυναίκα του άρχισε να κοιτάζει γύρω, καθώς ήταν πίσω του, και έγινε στήλη αλατιού."

Υπάρχουν και πολλά άλλα εδάφια.

Ναὶ ὑπάρχουν πολλὰ ἐδάφια ἀλλὰ ἄσχετα μὲ τὴν ἐρώτησή μου ὅπως ὑπάρχουν καὶ σήμερα ἄνθρωποι ποὺ σωζωνται ἀσπο τέτοιες καταστάσεις

Ἐγὼ ρωτάω πόσοι σώθηκαν δηλ πόσοι ἔγιναν Μέτοχοι τῆς Βασιλείας τοῦ Θεοῦ ἐπειδὴ πῆραν ἀπὸ τὰ Ἐμβλήματα καὶ μετὰ ξεσωθηκαν καὶ ὄχι πόσοι σώθηκαν ἀπὸ κάθε εἴδους καταστροφὲς κ.λ.π.

Πές μου ἕναν ποὺ πῆρε Ἔμβλημα τότε καὶ καταμετρήθηκε από τούς Πρεσβυτέρους καὶ μετὰ Ἀφαιρέθηκε ἀπὸ τὴν λίστα.

Ανώνυμος είπε...

Inneranist:

"Τί εἶναι αὐτὸ ποὺ μᾶς βεβαιώνει ὅτι πχ τὸ 1914 ὄντως ἔγινε
Ποιὰ ἡ ἀπόδειξη ποὺ φαίνεται σ’ἐμᾶς καὶ μᾶς δείχνει ὅτι οἱ Προβλέψαντες τὸ 1914 ἔχουν δίκιο"

Ηταν το έτος "στροφής" στην ανθρώπινη ιστορία.
Το σημείο της Παρουσίας του Χριστού άρχισε να εκπληρώνεται από τότε, συμπεριλαμβανομένου του παγκόσμιου έργου κηρύγματος (Ματθ. 24:14).
Ο 2ος παγκόσμιος πόλεμος - παρά την μεγαλύτερη καταστροφικοτητά του - ήταν η συνέχεια αυτής της "στροφής" του 1914.

Ὁ Παγκόσμιος πόλεμος τοῦ 1914 καὶ οἱ μετέπειτα εἶναι πόλεμοι φοβεροὶ γιὰ τὴν ἐποχή τους.
Ὅσο προχωράει ἡ ἀνθρωπότητα ἔχει νὰ ἐπιδείξει σημεῖα ἂν θέλεις ἤ καταστροφὲς μὲ περισσότερα θύματα ἀπὸ τὶς προηγούμενες.

Εἰλικρινὰ κανένα σημεῖο δὲν βλέπω ὑπὲρ τῆς προφητείας του 1914 ἔναντι τῆς Προφητείας του 1879 ἤ δὲν ξέρω πότε!!!

Ἐπίσης δὲν ἀναφέρεται οὔτε συμπεραίνεται τὸ ἔτος 1914 μέσα ἀπὸ τὴν Ἅγια Γραφὴ!!!
Σαφῶς τὰ ὅσα γραφεῖς ἔρχονται καὶ σὲ ἀντίθεση μὲ τὴν θεωρία τοῦ Ρῶσσελ.

Ἄρα τὸν Πατέρα τῆς Σκοπιᾶς πᾷς νὰ ἀναιρέσεις!!!

Δὲν μπορεῖ νὰ προόδευσε κάποιος ἄνθρωπος ποὺ προέβλεψε τὴν 2α Παρουσία ἐνῷ δὲν ἔγινε.Δὲν προόδευσε κ.Γιῶργο ἁπλὰ ἐπιβεβαιώθηκε ὡς Ψευδοπροφήτης!!!


Γιωργος''
Και οι προφητείες της Αποκάλυψης άρχισαν να εκπληρώνονται από το 1914 και μετά.
(Αποκάλυψη 6:2‐8)
"λευκό άλογο· και εκείνος που καθόταν ... του δόθηκε στέμμα [ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ στον ΧΡΙΣΤΟ], και προχώρησε νικώντας και για να ολοκληρώσει τη νίκη...
άλογο, πυρόχρωμο·….

Και ο Ρώσσελ ως άτομο που προόδευε πρωτοποριακά και αλματωδώς σε κατανόηση [επειδή κανένας από την αρχή δεν τα γνωρίζει όλα], θα αποδεχόταν την αύξηση του
Πρόοδος μπορεῖ νὰ γίνει σὲ ὅλα τὰ ἀλλὰ ἀκτος ἀπὸ τὸ νὰ γνωρίσεις πότε θὰ ἔρθει ὁ Χριστὸς γιὰ 2η φορά.

Τέτοια πρόοδο δὲν ἔγινε στὰ χρόνια τῆς Ἅγιας Γραφῆς!!!
Μόνο ἐσεῖς «προοδεύσατε» τόσο πολὺ ποὺ ὄντως παραμορφωθήκατε!!!Ποτὲ κάποιος ποὺ πρόβλεψε κάτι τόσο σημαντικὸ ὅσο ἡ 2α Παρουσία καὶ δὲν ἐκπληρώθηκε θεωρήθηκε ἀπὸ τοὺς ἄλλους ὅτι Προόδευσε(Ρώσσελ).

Ἅμα εἶναι ἔτσι τότε ὅλοι οἱ Ἄλλοι σαν τον Ρώσσελ ποὺ προέβλεψαν τὴν 2α Παρουσία καὶ δὲν ἔγινε θεωροῦνται προοδευτικά ἄτομα καὶ Ὄχι Ψευδοπροφῆτες.

Συνεπῶς ὅλοι ἔχουν δίκιο πρᾶγμα ἐντελῶς παράλογο!!!

Ζητῶ τὴν κατανόησή σας ἐπειδὴ παρουσιάσθηκε κάποιο πρόβλημα στὸν Ὑπολογιστή μου.
Νομίζω ὅτι σὲ 5 μέρες τὸ πολὺ θὰ μπορέσω νὰ ξαναγράψω!!!

Ανώνυμος είπε...

Παράτα Γιώργο. Ρεζιλεύεσαι δε το βλέπεις;

ΠΙΤΕΡ

Unknown είπε...

Γιώργος:
Νίκος: Όταν ... «εστάθη ο ήλιος εν τω μέσω του ουρανού, και δεν έσπευσε να δύση έως μιας ολοκλήρου ημέρας.» στην πραγματικότητα σταμάτησε η γη, έτσι δεν είναι;

ΝΑΙ, έτσι είναι.
Από τη μεριά του ανθρώπινου παρατηρητή.
Και εσύ αν έβλεπες τον Ηλιο επί 12 ώρες στο ίδιο σημείο θα άκουγες από πολλούς να λένε έκπληκτοι:
"σταμάτησε ο ήλιος εκεί ψηλά!!!",
άσχετα αν εσύ που καταλάβαινες λίγα παραπάνω θα έλεγες "κάποιο πρόβλημα έχει η γη και όχι ο ήλιος"
.

Μάλλον κάποιο πρόβλημα έχεις εσύ, αν όντως πιστεύεις πως ο Θεός σταμάτησε τη γη για να μπορέσει να νικήσει ο Ιησούς του Ναυή υπό το φως του ήλιου!


Γιώργος: Χαρακτηριστική περίπτωση η γυναίκα του Λωτ:
Σώθηκε πρώτα από την καταστροφή των Σοδόμων,
μετά έγινε "στήλη άλατος" λόγω ανυπακοής
.

Η γυναίκα είναι το αλάτι της ζωής. Αυτό ήθελε να πει ο ποιητής.
Τη γυναίκα του Λωτ την τιμώρησε ο Κύριος για την περιέργειά της αλλά τις ανώμαλες κόρες του που βίασαν τον πατέρα τους δεν τις πείραξε καθόλου. Μάλλον έδειξε επιείκεια χάρη στο sex show που του πρόσφεραν.


Γιώργος: "το αίμα είναι η ψυχή και δεν πρέπει να τρως και την ψυχή μαζί με το κρέας".

Το αίμα αποτελείται από το πλάσμα στο οποίο εναιωρούνται τα ερυθρά αιμοσφαίρια, τα λευκά αιμοσφαίρια και τα αιμοπετάλια. Το αίμα περιέχει αέρια όπως το οξυγόνο, το διοξείδιο του άνθρακα, το άζωτο και σε μικρές ποσότητες μια μεγάλη ποικιλία διαλυμένων χημικών ουσιών μεταξύ των οποίων γλυκόζη, πρωτεΐνες, ορμόνες και λιπίδια. Αποτελείται κατά 22 % από στερεά σωματίδια και κατά 78 % από νερό. Τα περί αίματος-ψυχής είναι απλώς σαχλαμάρες αδαών ημιπρωτόγονων ανθρώπων.

Unknown είπε...

Αγαπητέ Θεόδωρε

Η ΟΟΔΕ (Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικού Ελέγχου) στην οποία καταφεύγουν αρκετοί ορθόδοξοι χριστιανοί (και ο φίλτατος Inneranist έχει κάνει κάποια πραγματάκια copy paste απ’ αυτήν σ’ αυτόν το διάλογο) ισχυρίζεται πως ναι μεν οι 144.000 είναι συμβολικός αριθμός, είναι όμως Ισραηλίτες, ανήκουν στον εθνικό φυλετικό Ισραήλ όχι στον πνευματικό, είναι δηλαδή εβραίοι. Συμφωνείτε μ’ αυτό; Διότι αν οι εκλεκτοί οι «χρισμένοι» είναι μόνο εβραίοι τότε έχουμε να κάνουμε με σκάνδαλο. Ο περιούσιος λαός παραμένει περιούσιος λαός. Ο Θεός εξακολουθεί να έχει τους εβραίους πάνω από τα υπόλοιπα έθνη.

Ανώνυμος είπε...

Inneranist

Δυστυχῶς εἶμαι γιὰ λίγο σὲ ἕνα Ἴντερνετ καφὲ ἐπειδὴ ὁ Ὑπολογιστής μου ἔχει βλάβη.

Ἀγαπητὲ κ.Niko

Ἐγὼ δὲν εἶμαι ἕνας φτηνὸς σχολιαστὴς τῆς πλάκας ποὺ ἔτυχε νὰ μπῶ χωρὶς νὰ ἔχω κατάρτιση γιὰ τὰ θέματα ποὺ μιλάω.
Οἱ σπουδὲς μου μοῦ ἐπιτρέπουν νὰ ὁμιλῶ εἰδικὰ γιὰ δογματικὰ θέματα.
Ὅμως γιὰ νὰ ἀποδείξω (τις σπουδές μου)ἀπὸ τὸ μπλὸγκ θὰ πρέπει νὰ ἀναφέρω τὸ ὄνομά μου.Πρᾶγμα ποὺ δὲν θέλω νὰ τὸ κάνω!!!
Γιὰ παράδειγμα στὴν βιβλιοθήκη μου ὑπάρχουν πολλὰ βιβλία καὶ ἕνα ἀπὸ αὐτὰ εἶναι μία Μεταπτυχιακὴ Ἐργασία (Μaster) γιὰ τὴν Αἵρεση τῶν Σαδδουκαίων(250 σελ. γραφουν μονον περι Σαδδουκαιων).
Ὅπως ἐπίσης ἔχω σχεδὸν πολλούς τοὺς τόμους τῆς Patrologia Migne κ.α

Ἐπίσης ἔχω πρόσβαση στὴν βιβλιοθήκη τοῦ Πανεπιστημίου(καί online ἂν θέλω νὰ ἀντιγράψω κάτι)
Μόνον τοὺς λόγους τοῦ Θεοφίλου Ἀντιοχειας (Patrologia Migne τόμος 6)νὰ σοῦ πῶ περὶ Δωδεκαθέου εἶναι ἀρκετό!!!

Δὲν μπῆκα ὡς ἔλαχε οὔτε ἐμφανίζομαι ὡς Ψευτοδιανοούμενος ἡμιμαθὴς ὅπως ἐσύ .
Κανένας δὲν μπορεῖ κάνει διάλογο μόνο μὲ copy-paste διότι ἀργὰ ἤ γρήγορα δὲν θὰ μπορέσει νὰ ἀπαντήσει ἐπειδὴ δὲν θὰ γνωρίζει τὰ θέματα!!!

Ὅσο γιὰ τὴν ΟΟΔΕ σοῦ λέω ὅτι τὴν ξέρω τὴν σελίδα ἀλλὰ δὲν μπορῶ νὰ Υἱοθετήσω ἄκριτα ὅτι λέει ἐὰν δὲν τὸ ἐξετάσω πρῶτα μόνος μου.

Θέλεις νὰ στὸ πῶ ἀλλιῶς.Καμία πηγὴ ἤ κείμενο δὲν λέει μὴν μὲ χρησιμοποιήσεις ἀκόμα καί ἡ ΟΟΔΕ.

Δεῖτε τὸ ἄρθρο τοῦ Ἀντιαιρετικου γιὰ τὸν Ἰουλιανὸ τὸν Παραβάτη ποὺ εἶναι καταπέλτης.

Ἐπίσης σὲ διαβεβαιώνω ὅτι τίποτα δὲν ἀντέγραψα.Ὅμως τὸ ἐρευνητικό μου καθῆκον-ἐνδιαφέρον μὲ ὠθεῖ ἂν θέλεις μὲ ὑποχρεώνει νὰ μελετήσω πολλὰ κείμενα εἴτε ὀρθόδοξα εἴτε ὄχι ἀκόμα καὶ κείμενα τῶν μαρτύρων τοῦ Ἰεχωβᾶ!!!

Ὅλα μπαίνουν στὸ μικροσκόπιο γιὰ νὰ βγεῖ ἕνα συμπέρασμα ἀπολύτως τεκμηριωμένο.
Δὲν μπορεῖ ἕνας ἐρευνητὴς νὰ πεῖ αὐτὸ εἶναι λάθος χωρὶς νὰ τὸ ἐρευνήσει!!!

Κύριοι πρέπει νὰ διαλέξετε ἕνα ἀπὸ τὰ δυὸ ἡ θὰ μελετήσετε ὅλα τὰ κείμενα γιὰ νὰ ἔχετε ἀνὰ τεκμηριωμενο συμπέρασμα ἡ θὰ πάρετε ὅτι σᾶς ἀρέσει ἐσᾶς καὶ μετὰ θὰ κατηγορεῖτε ὁποῖον ἔχει ἀντίθετη γνώμη μόνο καὶ μόνο ἐπειδὴ τὴν ἔχει!!!

Φανατισμένη ἔρευνα καὶ μὲ σκοπὸ νὰ φτάσεις ὅπου θέλεις ἐσὺ δὲν ὑπάρχει

Κ.Γιῶργο

Ἀναγνωρίζω μέχρι ἐδῶ τὸν ζῆλο σας καὶ τὴν διαλεκτικὴ σᾶς ἱκανότητα!!!
Ὅμως τὸ ὅτι ἔρχεσαι σὲ ἀδιέξοδο καὶ δὲν μπορεῖς νὰ ἀπαντήσεις στὶς ἐρωτήσεις αὐτὸ δὲν ὀφείλεται σὲ ἐσένα!!!
Ὀφείλεται στὸ γεγονὸς ὅτι ἡ Ἑταιρεία σου ἀλλάζει τὰ δόγματά της σὰν τὰ πουκάμισα!!!Ἔτσι ὅταν ἐσὺ μᾶς λὲς (Α) τότε ὁ Ἀντιαιρετικός σοῦ παρουσιάζει τὴν ἴδια στιγμὴ βιβλία τῆς Ἑταιρείας σου ποὺ λένε (Β) γιὰ τὸ ἰδο ζήτημα τὴν ἴδια στιγμή!!!
Καταλαβαίνω ὅτι δὲν φταὶς ἐσὺ .Τὸ μόνο πρᾶγμα ποὺ ἔχω νὰ σοῦ πῶ ὡς συμβουλὴ ἂν μοῦ ἐπιτρέπεις εἶναι ἕνα.Σκεψου καὶ αὐτὰ πού σου γράφουμε ὅλοι ἐδῶ μέσα καὶ ἁπλὰ ἀξιολόγησε τά.
Μὴν ἐγκλωβίζεσαι μονόπλευρα μόνον στὴν Σκοπιά.

Δυστυχῶς δὲν βγαίνει ἄκρη μαζί σας .
Καλημέρα σας καὶ συγγνώμη ἀλλὰ ἐσεῖς μὲ προκαλέσατε.

Χρήστος - antiairetikos είπε...

Κύριε Inneranist σ’ αυτά που σας προσάπτει ο κ. Nikos, ταιριάζει αυτό που έχει πει ο σοφός λαός μας: «Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα!»

Ο «πρωταθλητής» του copy – paste να εγκαλεί κάποιον για …. copy – paste !!!

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει κάτι τέτοιο. Το ίδιο ακριβώς κατηγόρησε και εμένα για το άρθρο μου για τον Μ. Κων/νο. Ότι το είχα αντιγράψει από την ΟΟΔΕ και ιδιαίτερα από τον πατέρα Μεταλληνό!!

Όταν βέβαια του έκανα φύλλο και φτερό τους ανήθικους αυτούς ισχυρισμούς του, αναγκάστηκε να συμμαζευτεί κοινώς να κάνει τους ισχυρισμούς του «γαργάρα».

Την «γαργάρα» του αυτή μπορείτε να την διαπιστώσετε «ιδίοις όμμασι» στα σχόλια που υπάρχουν στο άρθρο μου για τον Μ. Κων/νο.

Βέβαια αμέσως διέκοψα τον διάλογο μαζί του γιατί τι διάλογο μπορεί να έχεις με ένα κοινό συκοφάντη.

Σιγά να μην είχα πρόβλημα να αντιμετωπίσω τα copy – paste του «χαμαιλέοντα» κ. Nikos!

Άλλωστε σε όσους παρακολουθούν από παλιά τον διάλογο στα άρθρα του Αντιαιρετικού, είναι γνωστές και απολαυστικές οι γκάφες που κατά καιρούς έκανε ο κ. Nikos π.χ. με τον σταυρό, αγιασμό κ.λ.π.

Κάποιον μάλιστα συνονόματο του, τον έστειλε στο … νοσοκομείο από τα γέλια !!! από τη μεγαλοπρεπή γκάφα που είχε κάνει στα σχόλια του άρθρου «Αποφατισμός».

Χρήστος - αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος.

Αγαπητε Νικο,

θα ηθελα αν μου επιτρεπεις να σου δωσω μια απαντηση σε οσα λες σε σχολιο σου, αν και δεν μπορω να απαντησω ουτε να παρω επανω μου τα οσα λενε αλλοι ορθοδοξοι, και βεβαια και εκεινα που ανφερονται σε κειμενα του ΟΟΔΕ. Για να μπορεσεις αλλωστε να εκφραστεις για ενα κειμενο πρεπει να το εχεις ολοκληρο μπροστα σου και οχι καποια αποσπασματικα του μερη.

Ως προς το θεμα που θετεις, αν δηλαδη ο Ισραηλ ειναι ακομα ο περιουσιος λαος, εχω να επισημανω τα ακολουθα.

Ο Θεος οντως επελεξε τον Ισραηλ, για να αποκαλυφθει στα εθνη, μαλιστα συνηψε με τον Ισραηλ μια συμφωνια - διαθηκη, την λεγομενη Παλαια Διαθηκη. Συμφωνα με αυτη τη διαθηκη, ο Ισραηλ επρεπε να ειναι πιστος προς τον Θεο και να εφαρμοζει τις εντολες του, και εκεινος θα τον ειχε ως περιουσιο λαο. Ομως απο νωρις ο Ισραηλ αρχισε να αθετει τους ορους της διαθηκης και ο Θεος εξαπεστειλε Προφητας και αλλους απεσταλμενους για να συνετισει τον Ισραηλ, και οπως βλεπουμε στην ιερα ιστορια αλλοτε συνετιζετο, αλλοτε οχι. Τελος ο Θεος εξαπεστειλε τον Υιον αυτου, ομως ο σκληροτραχηλος Ισραηλ τον εσταυρωσε. Αυτη ακριβως την ιστορια περιγραφει ο Ιησους στην παραβολη του αμπελωνος (Ματθ. 21, 33-44)

Οταν λοιπον σταυρωθηκε ο Χριστος και πεθανε επι του σταυρου, αμεσως το καταπετασμα του Ναου των Ιεροσολυμων εσχισθη (Ματθ. 27, 51). Με τον τροπο αυτο, ο Θεος ακυρωσε τη συμφωνια - διαθηκη του με τον Ισραηλ και συνηψε μια νεα - καινη συμφωνια - διαθηκη, η οποια ειναι υπογεγραμενη με το αιμα του Χριστου και αυτη η διαθηκη εχει συναφθει οχι μονο με τον Ισραηλ αλλα με ολοκληρη την ανθρωποτητα, ετσι η Εκκλησια του Χριστου, ειναι ο νεος Ισραηλ, ειναι ο νεος περιουσιος λαος.

Ο Ισραηλ ειχε τις επαγγελιες του Θεου αλλα δεν τις αξιοποιησε οπως επρεπε δεν τηρησε το θελημα του Θεου και για τον λογο αυτον εξεπεσε, δεν ειναι πλεον ο περιουσιος λαος του Θεου.

Αυτα σε γενικες γραμμες γιατι ενα τετοιο θεμα δεν μπορει να εξαντληθει σε ενα σχολιο. Βεβαια στη διαθεση σου για περαιτερω διευκρινισεις.

ευχαριστω

Θεοδωρος.

Unknown είπε...

Προς τι ο εκνευρισμός και οι χαρακτηρισμοί φίλτατε Inneranist ; To ότι κάνετε copy paste από άλλη ιστοσελίδα (χωρίς απαραίτητα αυτό να είναι αξιοκατάκριτο) είναι εύκολο να το διαπιστώσει κανείς.

Είχατε γράψει το εξής:

Ο Ψαλμωδός εδώ, μας δίνει δύο διαφορετικά μέτρα για τα 1000 έτη. Μας λέει μεν ότι είναι "ως μία ημέρα", αλλά επίσης και "ως φυλακή νυκτός", που είναι χρονικό διάστημα τής αρχαιότητας μικρότερο από ολόκληρη νύχτα (Ματθαίος 24/κδ΄ 43, Λουκάς 12/ιβ΄ 38).

Δεν είναι δυνατόν για τον άχρονο Θεό τα 1000 χρόνια να είναι μια ημέρα, και ταυτόχρονα μια 4ωρη περίοδος όπως μια φυλακή νυκτός. Δεν μιλάει λοιπόν για κάποιο σταθερό χρονικό διάστημα, αλλά για μια συμβολικά μακρά περίοδο.

Τα 1000 έτη είναι μεν μια μακρά περίοδος, αλλά όχι μια υπερβολικά μεγάλη περίοδος όσο τα "μύρια" (10.000 έτη), όπως φαίνεται στο Α΄ Σαμουήλ 18/ιη΄ 7: "Ο Σαούλ επάταξε τας χιλιάδας αυτού, και ο Δαβίδ τας μυριάδας αυτού".

Δεν είναι επίσης ούτε μια μικρή περίοδος 10 ετών: Αποκάλυψις 2/β΄ 10: "...και έξετε θλίψιν ημερών δέκα".

Ο αριθμός 1000 έχει την ίδια έννοια τού "μεγάλου αριθμού" αν και όχι υπερβολικού, οπουδήποτε σχεδόν τον βρίσκουμε, ακόμα και στις σημερινές εκφράσεις τής καθημερινής μας ζωής.

Κατόπιν αυτού καταλαβαίνουμε ότι τα 1000 έτη είναι συμβολικά, και δεν είναι παράξενο που από την αρχή τους ως σήμερα πέρασαν περίπου 2000 έτη.



Το κείμενο αυτό το αντιγράψατε από άρθρο της ιστοσελίδας της ΟΟΔΕ (http://www.oodegr.com/oode/esxata/xilietis1.htm) με τίτλο «Η Χιλιετής Βασιλεία είναι παρούσα» χωρίς καν να το εξετάσετε όπως λέτε, διαφορετικά θα βλέπατε το λάθος, το οποίο φυσικά ο Γιώργος δεν έχασε την ευκαιρία να επισημάνει:

Γιώργος: Πάλι μπερδεύτηκες;
Γιατί λές
μικρή περίοδος "10 Ε__Τ__Ω__Ν"
ενώ το έδάφιο λέει "10 ημερών"
;

Τέτοιες επιπολαιότητες συνηθίζονται μόνο από ημιμαθείς ψευτοδιανοούμενους. ;-)

Unknown είπε...

Αντιαιρετικός: Την «γαργάρα» του αυτή μπορείτε να την διαπιστώσετε «ιδίοις όμμασι» στα σχόλια που υπάρχουν στο άρθρο μου για τον Μ. Κων/νο.

Τη μόνη γαργάρα που θα διαπιστώσει είναι η δική σας, όταν σας παρέπεμψα σε φωτογραφίες νομισμάτων του Πτολεμαίου του Γ’ όπου το περίφημο XP του Κων/νου αποδεικνύεται πως ήταν παγανιστικό σύμβολο τουλάχιστον από το 280 π.Χ. Το εντυπωσιακό είναι πως το ΧΡ, τόσο στα νομίσματα του Πτολεμαίου όσο και σε αυτά του Κων/νου, έχει ακριβώς τις ίδιες διαστάσεις, είναι πανομοιότυπο.
Έκτοτε, μούγκα ο κυρ Χρήστος.

Unknown είπε...

Θεόδωρε, να επισημάνω απλώς πως σε άρθρο της ΟΟΔΕ (http://www.oodegr.com/oode/esxata/ypol1.htm) με τίτλο «Οι 144.000 Εσφραγισμένοι» αναφέρονται τα εξής:

«Μία πρώτη παρατήρηση, είναι ότι οι “144.000” είναι Ισραηλίτες, και μάλιστα μοιρασμένοι, από “12.000” σε κάθε φυλή από τις 12 τού Ισραήλ …… Δεν ισχύει λοιπόν το επιχείρημα κάποιων κύκλων, ότι εφ' όσον λείπει η φυλή τού Δαν, δήθεν οι 144.000 δεν είναι κατά γράμμα Ισραηλίτες, αλλά όλος ο “Πνευματικός Ισραήλ”, δηλαδή η Εκκλησία. Άλλωστε η Εκκλησία, δεν έχει 12 φυλές! …… Το ότι οι 144.000 είναι κατά γράμμα Ισραηλίτες, είναι η φυσική και αβίαστη ερμηνεία τής Αποκάλυψης 7/ζ΄, και αυτή θα πρέπει να δεχθούμε. Αν όμως κάποιος έχει αποδείξεις (και όχι ικασίες) ότι η όραση αυτή εκπληρώνεται και με άλλον τρόπο, θα ήταν ενδιαφέρον να το δούμε, καθώς οι προφητείες τής Αγίας Γραφής έχουν συχνά περισσότερες από μία εκπληρώσεις.»

Κατ’ αυτούς, οι εκλεκτοί και χρισμένοι είναι εβραίοι και μόνο εβραίοι.

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος


Αγαπητε Νικο,

Βλεπω πως στο κειμενο του ΟΟΔΕ που μου παραθετεις υπαρχουν αποσιωποιητικα (...), οποτε δεν εχω πλρη εικονα του τι ακριβως λεει το κειμενο.

Εν παση δε περιπτωσει, επ αυτων που υποστηριζω εγω αν εχεις κατι που θελεις να το συζητησουμε ευχαριστως.

Θεοδωρος.

Ανώνυμος είπε...

Inneranist

Φίλτατε κ.Nikο
Πληροφορήθηκα τὸ ἄστοχο σχόλιό σας διὰ τηλεφώνου καὶ εἶμαι πάλι σὲ Ἴντερνετ καφὲ γιὰ νὰ σᾶς ἐπισημανῶ ὅτι

1]Τὸ κείμενο ποὺ παραθέτετε καὶ λέτε ὅτι τὸ ἔκανα ἀντιγραφὴ δὲν εἶναι ἀπὸ σχόλιό μου. Εἶναι ἀπὸ κάποιον ἄλλο ποὺ τὸ ὑπογράφει ὡς Ἀνώνυμος-Αὐτόκλητος Ἀπολογητής στις 15 Σεπτεμβρίου 2009 ὥρα 11.09μμ.
Ξανακοιτάξτε το!!!

2]Ἢ στὸ μυαλό σου ἔχει κολλήσει σῴνει καὶ καλὰ νὰ μὲ βγάλεις ἀντιγραφέα
3]Ἢ χρειάζεσαι ὀφθαλμίατρο!!!

Unknown είπε...

Έχετε δίκιο φίλτατε Inneranist. Συγγνώμη. Με μπέρδεψε το ότι χρησιμοποιεί την ίδια γραμματοσειρά (πολυτονική) με εσάς σε κάποια μηνύματά του.
Οφθαλμίατρο θα χρειαστώ έτσι κι αλλιώς μ’ αυτή τη γραμματοσειρά που χρησιμοποιείτε.

Θεόδωρε, έχω παραθέσει την ιστοσελίδα της ΟΟΔΕ όπου μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο. Κατά την ΟΟΔΕ οι 144.000 είναι συμβολικός αριθμός αλλά η καταγωγή τους από τις 12 φυλές του Ισραήλ δεν είναι καθόλου συμβολική. Πρόκειται για εβραίους. Είναι αυτή η ερμηνευτική άποψη της Ορθοδοξίας ή απλώς υπάρχει σύγχυση και ο καθένας έχει τη δική του ερμηνεία, κοινώς … λέει το μακρύ και το κοντό του;
Το κωμικοτραγικό είναι πως οι ορθόδοξοι δέχονται ως συμβολικό τον αριθμό των 144.000 και ως πραγματικό την καταγωγή τους από τις 12 φυλές του Ισραήλ ενώ οι μτΙ ακριβώς το αντίθετο, πραγματικός ο αριθμός και συμβολικός ο Ισραήλ.

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος.

Αγαπητε Νικο,

Εχω εξ υπαρχης καταθεσει οτι το θεμα της ερμηνευτικης προσεγγισεως των προφητικων βιβλιων της Α.Γ. δεν ειναι ευκολη υποθεση. Οποτε αντιλαμβανεσαι οτι δεν μπορω να μπω στην λογικη να παιρνω κατα γραμμα το τι λεει η Αποκαλυψη,κατι τετοιο θα ηταν παρανοια.

Σε επουσιωδη ζητηματα οπως αυτο του αριθμου των 144.000 μπορουν να υπαρχουν πολλες ερμηνειες, οχι βεβαια οπως λες οτι ο καθενας λεει το μακρυ του και το κοντο του. Καποια ζητηματα στην Παραδοση της Εκκλησιας ονομαζονται θεολογουμενα διοτι δεν μπορει να δοθει μια απαντηση αλλα γινονται αποπειρες για την εξηγηση τους. Καπως ετσι εχει το θεμα των προφητικων κειμενων.

Βεβαια σε θεματα πιστεως και σωτηριας δεν υπαρχει χωρος για πολλες αποψεις. Τα δογματα της πιστεως απο τα οποια εξαρταται η σωτηρια ειναι δεδομενα απαξ δια παντος.

Δεν τιθεται λοιπον εν αμφιβολω η σωτηρια κανενος αν ο αριθμος 144.000 χιλιαδες εχει να κανει με Εβραιους, η με τον νεο Ισραηλ. Δεν εξαρταται η σωτηρια κανενος απο το αν ο αριθμος 144.000 ειναι συμβολικος ή πραγματικος.

Γινονται καποιες προσπαθειες ερμηνευτικης προσεγγισεως, απο κει και περα σε ενα προφητικο κειμενο δεν εχεις την πολυτελεια να πεις και πολλα.

Επαναλαμβανω για να μην παρεξηγηθω, σε θεματα δογματικα, σε θεματα πιστεως, και σωτηριας δεν μπορουν να υπαρχουν πολλες αποψεις, σε αλλα επουσιωδη και εκει που δεν βλαπτεται η γενικη διδασκαλια της Εκκλησιας μπορουν να υπαρξουν διαφορετικες της μιας αποψεις.

Με αυτο συν τοις αλλοις βλεπεις οτι στην Εκκλησια δεν εχουμε παροπιδες αλλα μπορουμε να διαλεγομαστε και να ερευνουμε για διαφορα ζητηματα, βεβαια εκει που χωραει και μπορει να γινει διαλογος.

ευχαριστω

Θεοδωρος.

Γιώργος είπε...

"Ο ίδιος ο Ιησούς ΔΕΝ ΒΑΣΑΝΙΖΟΤΑΝ στον άδη όταν πέθανε.
Η μήπως βασανιζόταν;
Πράξεις 2:24
"ὃν ὁ θεὸς ἀνέστησεν λύσας τὰς ὠδῖνας τοῦ θανάτου"
["τον οποίον ο Θεός ανέστησε λύνοντας [σταματώντας/διακόπτοντας]
τις ωδίνες [σφοδρούς - δυνατούς πόνους]
του θανάτου"]

Βασανιζόταν λοιπόν ο Χριστός στον άδη υποφέροντας με σφοδρούς πόνους;"

Θεόδωρος:
Αγαπητε παρερμηνευεις το χωριο 2,24 των Πραξεων χωρις να υπαρχει λογος.
Ακουσε και ανοιξε και κανενα λεξικο της Αγιας Γραφης και οχι μονο τη Σκοπια.
Ο ορος "ωδιναι θανατου" στην Α.Γ. εχει την ενοια του κινδυνου.
Σχετικα λεει στο βιβλιο των Ψαλμων:
114 ψαλμος στιχος 3
" περιεσχον με ωδιναι θανατου, κινδυνοι αδου ευρωσαν με, θλιψιν και οδυνην ευρον"
Θεοδωρος
17 Σεπτέμβριος 2009 10:17 μμ

Γιώργος:
Συνεπώς Σ_Υ_Μ_Φ_Ω_Ν_Ε_Ι_Σ και εσύ ότι οι νεκροί δεν βασανίζονται ούτε στον άδη ούτε πουθενά μετά το θάνατο.
Σκέψου επίσης:
Ποιός μιλάει στον Ψαλμό 114:3;
"περιεσχον με ωδιναι θανατου, κινδυνοι αδου ευρωσαν με, θλιψιν και οδυνην ευρον"
Μιλάει εδώ κάποιος ΝΕΚΡΟΣ ή ΖΩΝΤΑΝΟΣ που κινδύνευε από εχθρούς;
Ζ_Ω_Ν_Τ_Α_Ν_Ο_Σ μιλάει, ο ψαλμωδός.
"κινδυνοι αδου ['Σιεόλ'] ευρωσαν με", δηλαδή κίνδυνος να πεθάνει [αλλά δεν είχε πεθάνει].

Τι αναφορά γίνεται για τον Χριστό που Ε_Ι_Χ_Ε ... Η_Δ_Η ... Π_Ε_Θ_Α_Ν_Ε_Ι;
(Πράξεις 2:24) "ο Θεός τον ανέστησε λύνοντας τις οδύνες του θανάτου, επειδή δεν ήταν δυνατόν να συνεχίσει να κρατείται από το θάνατο"
Είναι δυο ξεχωριστές περιπτώσεις:
Α.)
Τον ΖΩΝΤΑΝΟ Ψαλμωδό τον Π_Ε_Ρ_Ι_Κ_Υ_Κ_Λ_Ω_Σ_Α_Ν "ωδίνες θανάτου", άρα ήταν αντιμέτωπος με το θάνατο [πλησίαζε στο θάνατο]
Β.)
Τον ΝΕΚΡΟ Χριστό ανέστησε ο Θεός Λ_Ϋ_Ν_Ο_Ν_Τ_Α_Σ τις ωδίνες του θανάτου - που τον είχαν βρεί ως ΗΔΗ ΝΕΚΡΟ.
Στο Α.) έχουμε: "υποψήφιος" ωδίνων θανάτου
Στο Β.) απελευθέρωση από "ωδίνες θανάτου"

Για το Α.): παρόμοια περίπτωση:
1.
(Ψαλμός 55:3‐5) "Εξαιτίας της φωνής του εχθρού, λόγω της πίεσης του πονηρού. Διότι ρίχνουν πάνω μου ό,τι είναι βλαβερό Και με θυμό τρέφουν εχθρότητα εναντίον μου. Η καρδιά μου πονάει βαριά μέσα μου, Και οι φόβοι του θανάτου έχουν πέσει πάνω μου. Φόβος, ναι, τρόμος μπαίνει μέσα μου, Και με καλύπτει ανατριχίλα."
[Το κατάλαβες ή θέλεις εξήγηση;]
2.
[Ψαλμός του ΔΑΒΙΔ - ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΗΤΑΝ]
(Ψαλμός 18:4‐6) "Με περικύκλωσαν [περιέσχον με] ωδίνες θανάτου Και χείμαρροι άχρηστων ανθρώπων με τρομοκρατούσαν [κατετρόμαξαν]. "ωδίνες άδου" με έζωσαν· Με πρόφτασαν παγίδες θανάτου... 'Εν τη στενοχωρία μου' προς τον Θεό μου κραύγαζα για βοήθεια"

Το συμπέρασμα σε κάθε περίπτωση είναι:
ΔΕΝ ΒΑΣΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ. - Αν το αντιλήφθηκες το εξηγεί το Πράξεις 2:24 με τη 2η πρόταση.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Χαρακτηριστική περίπτωση η γυναίκα του Λωτ:
Σώθηκε πρώτα από την καταστροφή των Σοδόμων,
μετά έγινε "στήλη άλατος" λόγω ανυπακοής.

Νίκος:
Η γυναίκα είναι το αλάτι της ζωής. Αυτό ήθελε να πει ο ποιητής.

Γιώργος:
Αλάτι "της γης" [και το φώς του κόσμου] είναι οι μαθητές του Χριστού:
(Ματθαίος 5:13‐14) "Εσείς είστε το αλάτι της γης· ...Εσείς είστε το φως του κόσμου"

Η γυναίκα του Λώτ είναι παράδειγμα προς αποφυγή.
Ο Χριστός είπε: (Λουκάς 17:32)
"'ἐξῆλθεν' Λὼτ ἀπὸ τα Σόδομα, ἔβρεξε πῦρ καὶ θεῖον ἀπ' τον οὐρανό καὶ 'ἀπώλεσεν πάντας'...Να θυμάστε τη γυναίκα του Λωτ"

Γιώργος είπε...

κ.Χρήστος:
"1. Στην Π.Δ. και συγκεκριμένα στο βιβλίο του προφήτη Ιεζεκιήλ, περιγράφεται η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ του ΣΚΟΤΩΜΕΝΟΥ ΦΑΡΑΩ με τους ΑΛΛΟΥΣ ΣΚΟΤΩΜΕΝΟΥΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΟΝ ΆΔΗ:
«Εκεί (δηλ. στον Άδη) είναι ο Εδώμ, οι βασιλείς αυτού … οι σκοτωμένοι με μαχαίρι … εκεί είναι οι ηγεμόνες του βορρά … μεταξύ των σκοτωμένων με μαχαίρι … ο Φαραώ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙ όλους αυτούς και θα παρηγορηθεί για όλο το πλήθος του, ο Φαραώ και όλο το στράτευμά του, οι σκοτωμένοι με μαχαίρι, λέγει Κύριος ο Θεός». Ιεζεκιήλ, κεφάλαιο 32, στίχοι 29-31

ΕΡΩΤΗΣΗ: Που λοιπόν τους βρήκε ο Φαραώ όλους αυτούς; Και αν θα προσέξατε η Π.Δ., είναι σαφέστατη και δεν αφήνει καμία ευκαιρία για παρερμηνεία ή αλληγορική ερμηνεία, γιατί διευκρινίζει τον τρόπο θανάτου τους, ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ!

Γιώργος:
Παρατηρώ κ.Χρήστο ότι σας αρέσει πολύ αυτή η αναφορά για τον νεκρό Φαραώ και όλους τους άλους.

Η αναφορα όμως αυτή είναι συμβολική:
Αναφέρεται στην ντροπή και στην ανικανότητα των νεκρών που ΕΝΩ όταν ήταν ζωντανοί έσπερναν τον τρόμο σε άλλους, ΤΩΡΑ ως νεκροί ντροπιάστηκαν και είναι ανίκανοι.
Συμβολικά:
"Τα όπλα τους τα πήραν στον άδη"
1.
(Ιεζεκιήλ 32:27) "κατέβηκαν στον Σιεόλ με τα πολεμικά τους όπλα"

[Κανένας νεκρός δεν παίρνει τίποτα μαζί του]
2.
Συμβολικό:
"Σπαθιά βάζουν κάτω από κεφάλια και σφάλματα πάνω στα κόκαλά τους"
(Ιεζεκιήλ 32:27)
"θα βάλουν τα σπαθιά τους κάτω από το κεφάλι τους και τα σφάλματά τους θα είναι πάνω στα κόκαλά τους"

[Σε τι είδους 'κεφάλι' θα βάλουν τα σπαθιά τους και ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ τα κόκαλά τους;]
3.
Συμβολικό:
"Τάφοι γύρω από το κρεβάτι"
(Ιεζεκιήλ 32:25)
"Ανάμεσα σε θανατωμένους έβαλαν ένα κρεβάτι για αυτό [Εθεσαν εις αυτόν κλίνην], 'Μετά παντός του πλήθους αυτού. Οι τάφοι αυτού είναι κύκλω αυτού'"

(Ιεζεκιήλ 32:29) "τέθηκαν μαζί με τους θανατωμένους από σπαθί·
[δεν γλυτώνουν και οι ίδιοι το θάνατο]
αυτοί θα κείτονται ... μαζί με εκείνους που κατεβαίνουν στο λάκκο"

Η "συνάντηση του Φαραώ με άλλους "στον ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ"
[οι νεκροί ‘κατεβαίνουν στον τόπο της σιωπής’ Ψαλμός 115:17]
είναι συμβολική
επειδή οι νεκροί πηγαίνουν στον Ι_Δ_Ι_Ο "λάκκο", στον Σιεόλ / άδη.
(Εκκλησιαστής 9:5, 10)
"οι νεκροί δεν γνωρίζουν τίποτα απολύτως ... η αγάπη τους και το μίσος τους και η ζήλια τους έχουν κιόλας αφανιστεί...δεν υπάρχει ούτε εργασία ούτε επινόηση ούτε γνώση ούτε σοφία στον Σιεόλ, τον τόπο όπου πηγαίνεις"

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Θεοδωρος.
Τα δογματα της πιστεως απο τα οποια εξαρταται η σωτηρια ειναι δεδομενα απαξ δια παντος.
19 Σεπτέμβριος 2009 11:26 μμ

Π.χ. 'άπαξ δια παντός' τα "νέα φρούτα":
φιλοσοφική τριάδα,
ειδωλολατρική αθανασία ψυχής,
μεταλλαγμένος νηπιοβαφτισμός,
μισθωτοί κληρικοί 'με ράσα' και 'φυσιολογικοί' λαϊκοί,
καλόγεροι και μοναστήρια,
υποχρεωτική αγαμία καλογέρων και κάποιων κληρικών
θεομήτωρ, (γυναίκα μητέρα ;'νέου'; θεού)
θεοτόκος ('γέννησε' προϋπάρχοντα θεό),
αειπάρθενος (λες και παρέμεινε ... εκτός νόμιμου και ευλογημένου γάμου)

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Νίκος:
"Το κωμικοτραγικό είναι πως οι ορθόδοξοι δέχονται ως συμβολικό τον αριθμό των 144.000 και ως πραγματικό την καταγωγή τους από τις 12 φυλές του Ισραήλ..."
19 Σεπτέμβριος 2009 8:47 μμ"

Αληθεύει αυτό για τους ορθόδοξους;

Ανώνυμος είπε...

Παράτα τα Γιώργο.

Όσο δε γνωρίζεις την Αγία Γραφή, τόσο σε γκάφες θα πέφτεις.

Άστο, δε κάνεις.

ΠΙΤΕΡ

Χρήστος - antiairetikos είπε...

Κ. Γιώργο, το ότι χωρίο του Ιεζεκιήλ συμβολίζει την ταπείνωση του Φαραώ και των Αιγυπτίων δεν χωράει αμφιβολία επ’ αυτού. Αυτό φαίνεται άλλωστε και από την αρχή του κεφ. 32, όπου ο ίδιος ο Θεός μιλάει για την ταπείνωση του Φαραώ.

Εγώ όμως δεν σας ρώτησα αυτό. Σας ρώτησα που βρέθηκαν όλοι αυτοί στον Άδη που υποδέχονται το Φαραώ και τους στρατιώτες του. Σ’ αυτό δεν μου δώσατε απάντηση.

Γιατί αυτό που ισχυρίζεστε πως επειδή είναι συμβολισμός είναι ανύπαρκτη και η ζωή μετά θάνατον δεν στέκει.

Διότι όταν συμβολίζουμε κάτι δεν σημαίνει πως το ΣΥΜΒΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ.

Π.χ. στην αρχή του κεφ. 32 ο Φαραώ συμβολίζετε με λιονταράκι. Δεν σημαίνει όμως αυτό πως επειδή το λιονταράκι είναι συμβολισμός δεν υπάρχει είναι δηλ. ανύπαρκτο.

Άλλωστε όταν συμβολίζουμε κάτι γνωρίζουμε πως αυτοί που μας ακούνε έχουν γνώση αυτών που λέμε.

Αν λοιπόν δεν υπήρχε μετά θάνατον ζωή ο Ιεζεκιήλ θα το έλεγε. Γιατί όταν τους είπε πως τον Φαραώ και τους στρατιώτες του θα τους συναντούσαν οι άλλοι στον Άδη, και ο Ιεζεκιήλ και οι ακροατές του γνώριζαν πως υπάρχει ζωή στον Άδη. Αλλιώς γιατί να τους πει για κάτι ανύπαρκτο.

Στο μεταξύ «ξεχάσατε» να μου απαντήσετε και στις δυό άλλες ερωτήσεις μου.

Αλλά μην ανησυχείτε. Εγώ είμαι εδώ για να σας τα θυμίζω όλα:

2. Σας παραθέτω την απάντησή μου που βρίσκεται γι’ αυτό το θέμα, στο άρθρο μου «Απάντηση από αντιαιρετικός σε σχόλια ΜτΙ»:

« Το δεύτερο είναι από το βιβλίο 1 Σαμουήλ ή 1 Βασιλειών, κεφάλαιο 28, στίχοι 3-20 και περιγράφει την ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ του βασιλιά Σαούλ με τον ΝΕΚΡΟ προφήτη Σαμουήλ, όταν πήγε ο βασιλιάς Σαούλ σε ένα μέντιουμ για να μάθει μέσω αυτού, την έκβαση της μάχης που θα έδινε την άλλη μέρα . Το ότι ο Σαούλ συνάντησε πράγματι τον ΝΕΚΡΟ προφήτη Σαμουήλ και ΟΧΙ ΕΝΑ ΠΟΝΗΡΟ ΠΝΕΥΜΑ φαίνεται και από το χωρίο (κομμάτι) του βιβλίου1 Παραλειπομένων κεφάλαιο 10, στίχος13 κατά τους Ο΄ (μετάφραση των εβδομήκοντα), που σαφέστατα βεβαιώνει «ότι ρώτησε ο Σαούλ την εγγαστρίμυθο για να μάθει, και του αποκρίθηκε Ο ΣΑΜΟΥΗΛ Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ».

3. Οι ψυχές των εσφαγμένων που βλέπει ο Ιωάννης στον ΟΥΡΑΝΟ, στην Αποκάλυψη. Και δεν είναι αυτοί που θα πέθαιναν αργότερα αλλά αυτοί που είχαν πεθάνει. Για ακούστε τι λέει η Σκοπιά της 15/1/1976, σελ. 46:

«Κάτω από μια τέτοια θλίψη μπορούμε να θυμούμεθα την κραυγή ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ του Κυρίου Ιεχωβά Θεού ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ οι οποίοι υπέφεραν ακόμη και μέχρι θανάτου: Έως πότε, ω Δέσποτα άγιε και αληθινέ, κρίνεις και εκδικείς ΤΟ ΑΙΜΑ ΗΜΩΝ ΑΠΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΤΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ; Τους δόθηκε διαβεβαίωση ότι θα έπρεπε να περιμένουν έτι ολίγον καιρόν’’ ώσπου να γίνει αυτό». Αποκάλυψη 6, 10 – 11.

Τελικά ποιος έχει δίκαιο εσείς ή η Σκοπιά;

Χρήστος – αντιαιρετικός

Χρήστος - antiairetikos είπε...

Κύριε Γιώργο προφανώς ξέχασες να μου απαντήσεις για την χρονική διάρκεια μιας δημιουργικής ημέρας. Μην ανησυχείς όμως. Εγώ είμαι εδώ να σου το θυμίζω.


Κύριε Γιώργο, γράφεις:

"Εφόσον ξεκαθάρισες αυτόν τον συλλογισμό σου, θα αναφέρω εγώ το συμπέρασμά μου:
1.
Οι δημιουργικές "Ημέρες" δεν είναι 1000 ετών η καθεμιά.
Η δημιουργική "ημέρα" δεν αναφέρεται σε μια συγκεκριμένη περίοδο αλλά στην Ο_Λ_Ο_Κ_Λ_Η_Ρ_Ω_Σ_Η μιας δημιουργικής πράξης του Θεού.
2.
Οι 6 Δημιουργικές πράξεις του Θεού χαρακτηρίζονται ως ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ Ο_Λ_Ο_Κ_Λ_Η_Ρ_Ω_Σ_Η_Σ____Ο_Λ_Ω_Ν των Δημιουργικών του έργων όσον αφορά τη γη και τον άνθρωπο.
3.
Εφόσον αυτές οι ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ αναφέρονται στην ολοκλήρωση Δημιουργικών πράξεων του Θεού ΔΕΝ αναφέρονται με σκοπό να καθορίσουν κάποια χρονική διάρκεια των εν λόγω έργων.
Έτσι οι Δημιουργικές Ημέρες δεν προσδιορίζουν καμιά χρονική διάρκεια παρά μόνο την επί μέρους ολοκλήρωση Δημιουργικών έργων [Γι' αυτό συμπεριλαμβάνονται όλες οι Δημιουργικές πράξεις του Θεού ως "ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ"] "




Κύριε Γιώργο τι θες και τα γράφεις αυτά και εκτίθεσαι, αφού ξέρεις πως γράφεις τα σχόλιά σου στον Αντιαιρετικό, ο οποίος σου έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές πως γνωρίζει τη Σκοπιά πολύ καλύτερα από εσένα.

Λέμε και ψεματάκια τώρα! Πράγματι δεν γνωρίζουμε τη χρονική διάρκεια κάθε δημιουργικής μέρας;

Να με συγχωρείς κ. Γιώργο ή δεν διαβάζεις τη Σκοπιά ή είσαι αιρετικός της Σκοπιάς.

Επειδή η Σκοπιά κάπως αλλιώς μας τα λέει από σένα. Γιατί αυτή ισχυρίζεται πως γνωρίζουμε και παραγνωρίζουμε μάλιστα την χρονική διάρκεια κάθε δημιουργικής μέρας όπως και την χρονική διάρκεια της δημιουργικής «εβδομάδας» .

Σκοπιά 1973, σελίδα 274:

«Εφόσον η καθεμιά από τις δημιουργικές «ημέρες» ή περιόδους ΔΙΑΡΚΟΥΣΕ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΠΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ, η όλη δημιουργική «εβδομάς» περιλαμβάνει 49.000 χρόνια».

Και στη σελίδα 275 για να μην αφήσει καμιά αμφιβολία η Σκοπιά έχει μια φωτογραφία με ένα ελλειψοειδή κύκλο που παριστάνει τη δημιουργική «εβδομάδα» και τον έχει χωρίσει σε 7 μέρη επί 7000 χρόνια.

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ Κ. ΓΙΩΡΓΟ ΕΣΕΙΣ Ή Η ΣΚΟΠΙΑ;


Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος.

Αγαπητε Γιωργο,

Στο τελευταιο σου σχολιο που αποτελει απαντηση σε προηγουμενο δικο μου λες:

"Γιώργος:
Συνεπώς Σ_Υ_Μ_Φ_Ω_Ν_Ε_Ι_Σ και εσύ ότι οι νεκροί δεν βασανίζονται ούτε στον άδη ούτε πουθενά μετά το θάνατο".

ΟΧΙ κυριε χιλιαστα, δεν συμφωνω, διοτι σου διαφευγει η λεπομερια, οτι αλλο ειναι η συνεκφορα "ωδιναι θανατου" και αλλη εννοια εχει το "οδυνωμαι εν τη φλογι ταυτη" που λεγει ο πλουσιος προς τον Αβρααμ.

Αν μαλιστα γνωριζες στοιχειωδη ελληνικα θα μπορουσες να διακρινεις οτι αλλο πραγμα ειναι η "ωδις" που αναφερεται στις Πραξεις και στους Ψαλμους και αλλο η "οδυνη" απο την οποια πασχει ο πλουσιος εν τω αδη και οδυναται! Δες αν θελεις κανενα λεξικο της Ελληνικης γλωσσης.

Η συνεκφορα λοιπον "ωδινες θανατου" σημαινει τον κινδυνο στην βιβλικη γλωσσα.

Παρολη τη φιλοτιμη προσπαθεια σου να επιχειρησεις μια καποια απαντηση στα οσα σου λεμε ολοι οι ορθοδοξοι περι μη θνητοτητος της ψυχης εν τουτοις δεν απαντας αγαπητε.

Σου εχω θεσει τα εξης ερωτηματα και δεν εχω λαβει ακομη απαντηση.

1ον. Πως γνωριζεις οτι η Κ.Δ. εχει 27 και οχι 26 η 16 βιβλια;

2ον. Αν η ψυχη χανεται μετα το θανατο, πως συνομιλει ο πλουσιος με τον Αβρααμ στην γνωστη παραβολη;

3ον. Πως κατα την ωρα της Μεταμορφωσεως εμφανιζονται ο Μωυσης και ο Ηλιας και μαλιστα συνομιλουν με τον Χριστο;

παρακαλω αν θες πραγματικα να προαχθει ο διαλογος να απαντησεις σε αυτα τα 3 ερωτηματα, αλλιως με τις υπεκφυγες δεν μπορουμε να βγαλουμε ακρη.

Μαλιστα εγω μετα απο καθε απαντηση σου προς εμενα, που θα ειναι ασχετη με αυτα τα τρια ερωτηματα θα επισημαινω το άσχετό της και θα επαναλαμβανω τα ερωτηματα εως οτου λαβω απαντηση απο μερους σου.

ευχαριστω

Θεοδωρος

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος

Αγαπητε Γιωργο,

Σε σχολιο μου που δεν απευθυνοταν σε σενα μου εκανες την τιμη να αναφερεις τα ακολουθα:

"Τα δογματα της πιστεως απο τα οποια εξαρταται η σωτηρια ειναι δεδομενα απαξ δια παντος.
19 Σεπτέμβριος 2009 11:26 μμ

Π.χ. 'άπαξ δια παντός' τα "νέα φρούτα":
φιλοσοφική τριάδα,
ειδωλολατρική αθανασία ψυχής,
μεταλλαγμένος νηπιοβαφτισμός,
μισθωτοί κληρικοί 'με ράσα' και 'φυσιολογικοί' λαϊκοί,
καλόγεροι και μοναστήρια,
υποχρεωτική αγαμία καλογέρων και κάποιων κληρικών
θεομήτωρ, (γυναίκα μητέρα ;'νέου'; θεού)
θεοτόκος ('γέννησε' προϋπάρχοντα θεό),
αειπάρθενος (λες και παρέμεινε ... εκτός νόμιμου και ευλογημένου γάμου)"

με το να μην δεχεσαι το Δογμα της Αγιας Τριαδος μη νομιζεις οτι λες κατι καινουργιο, μοιαζεις σ αυτο με τον πρωτο αιρεσιαρχη Αρειο, και με τους Πενυματομαχους.

Με το να μην πιστευεις στην αθανασια της ψυχης απλα συμφωνεις με τους υλιστας.

Για τον νηπιοβαπτισμο εχεις προκληθει πολλακις απο τον κ. Χρηστο τον Αντιαιρετικο και απο αλλους φιλους, να πεις την αποψη σου αλλα συμφωνα με την παγια τακτικη σου ακομα φως δεν ειδαμε.

Περι της αγαμιας των μοναχων μαλλον θα σου διαφευγει οτι αγαμος ηταν ο Χριστος, ο Προδρομος, ο ευαγγελιστης Ιωαννης, ο προφητης Ηλιας κ.α. πολλοι. Λες αυτη η αγαμια να ηταν εις βαρος τους;

Για τα ρασα αγαπητε μου, δεν εχω κατι περισσοτερο να σου πω απο το οτι οι ανθρωποι την εποχη του Χριστου φορουσαν χιτωνες και ιματια (δες σε κανενα λεξικο τι σημαινουν οι λεξεις). Οι ορθοδοξοι κληρικοι λοιπον σε καποια μερη του κοσμου (π.χ Ελλαδα) και οι ορθοδοξοι μοναχοι παγκοσμιως επελεξαν να διατηρησουν αυτην την παραδοσιακη περιβολη. Αυτο ειναι εγκλημα;

Το οτι οι κληρικοι εχουν μισθο απο το κρατος μονο στην Ελλαδα μην σε σκανδαλιζει διοτι πριν απο πολλα χρονια εγινε συμφωνια μεταξυ ελληνικου κρατους και Εκκλησιας της Ελλαδος. Η μεν δευτερη εδωσε μερος απο την περιουσια της, το δε ελληνικο κρατος συνεφωνησε να πληρωνει τους μισθους των κληρικων, που ειναι ελληνες πολιτες και μαλιστα πληρωνουν φορους και υπηρετουν και την στρατιωτικη τους θητεια, πριν την χειροτονια τους.

Ξερω ποσο σε καιει το δογμα περι αειπαρθενιας της Θεοτοκου, οπως σε καιει και δεν αντεχεις να βλεπεις και τον σταυρο τον τιμιο του Κυριου. Τι να κανουμε αγαπητε, αυτα προυπαρχουν απο εσας τους χιλιαστας κατα 1850 χρονια!!!

Αυτα τα λιγα ως απαντηση στα οσα ειπες, γιατι ξερω οτι ειναι ευκολο απο μερους σας να εκτοξευετε λασπη και να δημιουργειτε λανθασμενες εντυπωσεις.

Θεοδωρος.

Υ.Γ.
Περιμενω απαντησεις στα 3 ερωτηματα που σου εχω θεσει ανωτερω.

Θεοδωρος.

Γιώργος είπε...

Θεόδωρος:
Περι της αγαμιας των μοναχων μαλλον θα σου διαφευγει οτι αγαμος ηταν ο Χριστος, ο Προδρομος, ο ευαγγελιστης Ιωαννης, ο προφητης Ηλιας κ.α. πολλοι. Λες αυτη η αγαμια να ηταν εις βαρος τους;

Γιώργος:
Προσπαθείς να δικαιολογηθείς.
Δεν μιλάμε για προσωπική απόφαση να παραμείνει κάποιος άγαμος.
Ο Χριστός δεν υποχρέωνε κανέναν σε αγαμία. Δεν επέβαλε την αγαμία.
Ούτε και απαγόρευε το γάμο σε κανέναν. Δεν δέσμευε την προσωπική ελευθερία της απόφασης στο θέμα του γάμου.
Έτσι δεν υποχρέωνε τους μαθητές του να είναι άγαμοι.

Η υποχρέωση της αγαμίας σε καλόγερους και σε κληρικούς είναι αντίχριστη και αντιγραφική δοξασία.
(1 Τιμόθεο 4:1‐3)
"ο εμπνευσμένος λόγος λέει ρητά ότι σε μεταγενέστερες χρονικές περιόδους μερικοί θα πέσουν από την πίστη, δίνοντας προσοχή σε παροδηγητικούς εμπνευσμένους λόγους και διδασκαλίες δαιμόνων, μέσω της υποκρισίας ανθρώπων που λένε ψέματα, που έχουν τη συνείδησή τους καυτηριασμένη· που απαγορεύουν το γάμο"

Η απαγόρευση του γάμου είναι δαιμονική διδασκαλία, όχι η προσωπική ελευθερία της αγαμίας.
Ο Χριστός δεν υποχρέωνε κανέναν σε αγαμία.
Η καθιέρωση υποχρεωτικής αγαμίας δεν υπάγεται στις διδασκαλίες του Χριστού, ανήκει στις διδασκαλίες δαιμόνων.

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος.

Αγαπητε Γιωργο,

Θα σου απαντησω για την αγαμια
αλλα οπως βλεπεις ακομη εκκρεμουν οι απαντησεις σου επι των 3 ερωτηματων που σου εχω θεσει.
Μηπως θελεις να τις επαναλαβω;

Αναμενω λοιπον

και εχω υπομονη και επιμονη για να περιμενω

Θεοδωρος.

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος.


Η παγια τακτικη του χιλιαστου Γιωργου οταν τα βρισκει δυσκολα σε καποια σημεια και δεν μπορει να απαντησει ειναι αμεσως να στρεψει τη συζητηση σε αλλα θεματα ωστε να ξεχαστει το θεμα για το οποιο δεν μπορει να απαντησει. Βεβαια αυτη ειναι η τακτικη οχι του φιλτατου Γιωργου με τον οποιο πρωσωπικα δεν εχω τιποτα, αλλωστε τον ανθρωπο δεν τον γνωριζω, αλλα η τακτικη της Σκοπιας, στην οποια εχει μαθητευσει λιαν επιτυχως ο συνομιλητης μου Γιωργος.

Ο διαλογος μου μαζι του ξεκινησε με το ερωτημα

"πως γνωριζει, ποιος τον πληροφορησε οτι η Κ.Δ. εχει 27 βιβλια και οχι 15 ή 26";

Απαντηση ακομη δεν ελαβα μετα απο ενα μηνα διαλογου!!!

Μετα πηγαμε στο θεμα της αθανασιας της ψυχης.

Του εθεσα αλλα 2 ερωτηματα:

"Πως συνομιλει ο πλουσιος με τον Αβρααμ";

Σ αυτο το ερωτημα μου εμπλεξε τις "ωδινες του θανατου" με το "οδυνωμαι" που λεει ο πλουσιος προς τον Αβρααμ.
Του επεσημανα οτι αλλο "ωδις" με "ωμεγα" και "ιωτα" που ειναι γ' κλισεως και αλλο "οδυνη" με "ομικρον" και "υψιλον" που ειναι α' κλισεως

Σε αυτες μου βεβαια τις παρατηρησεις εσιωπησε, δειχνοντας την αστοχια των επιλογων του!

Εθεσα και τριτο ερωτημα:

"Πως ο Ιησους συνομιλει με τον Μωυση και τον Ηλια στην Μεταμορφωση";

και σ αυτο το ερωτημα ουδεμια ακομη απαντηση.

Αντι απαντησεων σε αυτα τα συγκεκριμενα ερωτηματα πιαστηκε απο σχολιο μου σε αλλον κυριο και αρχισε να εκτοξευει λασπη εναντιον της Ορθοδοξης Εκκλησιας. Αναγκαστηκα αφου αναφεροταν σε δικο μου σχολιο να απαντησω, ετσι τωρα παει την κουβεντα στην αγαμια του κληρου την οποια κακως θεωρει υποχρεωτικη και ετσι νομιζει οτι θα ξεφυγει απο τα 3 ερωτηματα που του εχω θεσει. Πλαναται και μαλιστα πλανην οικτραν!

Βεβαια εχω πολλα να γραψω για το θεμα της αγαμιας, ομως αν δεν μου απαντησει επι των ανωτερω 3 ερωτηματων δεν προκειται να απαντησω και γω προς το παρον για το θεμα της αγαμιας, το οποιον εννοειται οτι εχει βιβλικη κατοχυρωση.

'Η κανουμε συζητηση επι συγκεκριμενων θεματων ή λεμε οτι μας ερθει στο κεφαλι.

Λοιπον ετσι εχει η ιστορια του διαλογου μας αγαπητε Γιωργο, αν θες να συνεχισουμε τον διαλογο παρακαλω να μου απαντησεις σε αυτα τα ερωτηματα. Αν δεν μπορεις να δωσεις απαντησεις δεν πειραζει κανενας δεν ειναι παντογνωστης ουτε εγω ουτε εσυ. Πολυ πιο τιμιο θα ηταν να πεις δεν ξερω, παρα να αλλαζεις θεμα συζητησης με την ελπιδα να ξαχαστουν τα παλια ατοπηματα σου. Εμεις οι Ορθοδοξοι ειμαστε εδω για να σου τα υπενθυμιζουμε.

Οταν με το καλο μας δωσεις τις απαντησεις που πρεπει θα σου απαντησω και γω σε ο,τι αλλο θες απο την αγαμια μεχρι και την αειπαρθενια της Θεοτοκου.

Τωρα ομως, το θεμα περι αθανασιας της ψυχης.....

σε χαιρετω

θεοδωρος.

Γιώργος είπε...

Θεοδωρος:
"Για τον νηπιοβαπτισμο εχεις προκληθει πολλακις απο τον κ. Χρηστο τον Αντιαιρετικο και απο αλλους φιλους, να πεις την αποψη σου αλλα συμφωνα με την παγια τακτικη σου ακομα φως δεν ειδαμε."

Ο Νηπιοβαφτισμός αποτελεί αυθαίρετο και σκόπιμο θρησκευτικό παραλογισμό.
Ο Νηπιοβαφτισμός αποτελεί επίσης την ΕΝΑΡΞΗ της θρησκευτικής εξαπάτησης ως 'ΠΡΩΤΗ ΠΡΑΞΗ θρησκευτικής ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ' νηπίων από την έναρξη της ζωής τους.

Ενας νηπιοβαφτισμένος ΔΕΝ μπόρεσε να κάνει ΕΛΕΥΘΕΡΗ προσωπική επιλογή κατόπιν αποδοχής και πίστης με βάση τη γνώση μέσω 'ακοής' της αλήθειας, γιατί ΤΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ αυτό το δικαίωμα με το ΝΗΠΙΟΒΑΦΤΙΣΜΟ.

Του χριστιανικού βαφτίσματος όπως εφαρμοζόταν στην αρχική γνήσια Χριστιανοσύνη του πρώτου αιώνα προηγείται η πίστη που επακολουθεί της γνώσης μέσω διδασκαλίας, σύμφωνα με τις θεόπνευστες αναφορές ως υπόδειγμα:
1.
[Οταν ο απόστ. Πέτρος μίλησε πρώτα, τα αποδέχτηκαν και μετά βαφτίστηκαν 3.000 άτομα]:
(Πράξεις 2:38-42)
"...Ο Πέτρος τούς είπε: Μετανοήστε, και ας βαφτιστεί ο καθένας σας στο όνομα του Ιησού Χριστού για συγχώρηση των αμαρτιών σας και θα λάβετε τη δωρεά του αγίου πνεύματος....
Και με πολλά άλλα λόγια έδινε πλήρη μαρτυρία
...εκείνοι που ασπάστηκαν εγκάρδια τα λόγια του βαφτίστηκαν, και εκείνη την ημέρα προστέθηκαν περίπου τρεις χιλιάδες ψυχές. 42 Και ήταν αφοσιωμένοι στη διδασκαλία των αποστόλων..."

Ο απόστ. Πέτρος έδινε "ΠΛΗΡΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ" που οδήγησε σε αποδοχή (ασπάστηκαν τα ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ), σε πίστη και σε μετάνοια.

Συνεπώς προηγείται η ΜΑΡΤΥΡΙΑ,
μετά έρχεται δια της ΑΚΟΗΣ η πίστη, όπως και η μετάνοια
και ...μετά ακολουθεί δια προσωπικής αποφάσεως το βάφτισμα.

Οταν βαφτίζεται κάποιος ΞΕΡΕΙ ΠΡΩΤΑ τι πιστεύει και γιατί βαφτίζεται.

Με το βάφτισμα αναγνωρίζεται κάποιος ως υπηρέτης του Θεού και λαμβάνει ένα διορισμό: Να κάνει το θέλημα του Θεού στη ζωή του.

Συνεπώς με βάση την Αγία Γραφή το βάφτισμα αποτελεί μια ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ απόφαση που δεν μπορεί να πάρει ένα νήπιο.
Ένα ΝΗΠΙΟ δεν μπορεί:
1. να "ΑΚΟΥΣΕΙ",
2. να "ΠΙΣΤΕΨΕΙ" και
3. να πάρει την προσωπική απόφαση να βαφτιστεί.

Πράξεις β' 41
"Εκείνοι μετά χαράς αφού δέχτηκαν τον λόγον βαφτίστηκαν"
Πράξεις η' 12
"Όταν πίστεψαν... βαφτίζονταν άντρες και γυναίκες"

Συνεπώς ο καθιερωμένος υποχρεωτικός νηπιοβαφτισμός είναι αυθαίρετος και άκυρος με μηδενική αξία επειδή δεν πληρεί τις γραφικές προϋποθέσεις.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Θεοδωρος:
"Πως συνομιλει ο πλουσιος με τον Αβρααμ";

Ο Ιησούς εδώ δεν περιέγραφε την κυριολεκτική εμπειρία ενός πραγματικού ανθρώπου, αλλά ανέπτυσσε μια παραβολή.

Ο πλούσιος συμβολίζει τους Ιουδαίους θρησκευτικούς ηγέτες, (Φαρισαίους, γραμματείς, Σαδδουκαίους, αρχιερείς).
Αυτοί είναι "ο πλούσιος" όσον αφορά τα πνευματικά προνόμια.
Τα ρούχα τους, που είναι από βασιλική πορφύρα, αντιπροσωπεύουν την ευνοημένη θέση τους, ενώ τα άσπρα λινά εξεικονίζουν την αυτοδικαίωσή τους.

Ο Λάζαρος, ο ζητιάνος, αντιπροσωπεύει τους ανθρώπους οι οποίοι στερούνται πνευματικής τροφής. Είναι "γεμάτος έλκη", έτσι και οι κοινοί άνθρωποι περιφρονούνται ως πνευματικά άρρωστοι και ανάξιοι για οτιδήποτε άλλο εκτός από το να κάνουν παρέα με σκυλιά.

Η τάξη που αντιπροσωπεύει ο Λάζαρος πεινάει και διψάει για πνευματική τροφή.
Γι’ αυτό βρίσκεται στην πόρτα προσπαθώντας να πάρει οποιαδήποτε ψίχουλα πνευματικής τροφής πέσουν από το τραπέζι του πλούσιου.

Στη συνέχεια ο Ιησούς περιγράφει αλλαγές στην κατάσταση του πλούσιου και του Λάζαρου.

‘Με το πέρασμα λοιπόν του χρόνου’, λέει ο Ιησούς:
‘ο φτωχός πέθανε και οι άγγελοι τον μετέφεραν στην αγκαλιά του Αβραάμ.[εις τον κόλπον του Αβραάμ]
Πέθανε κι ο πλούσιος και θάφτηκε. Στον Άδη, όπου βασανιζόταν, σήκωσε τα μάτια του και είδε από μακριά τον Αβραάμ, και τον Λάζαρο στην αγκαλιά του’.

Αφού ο πλούσιος και ο Λάζαρος δεν είναι κατά γράμμα πρόσωπα, αλλά συμβολίζουν τάξεις ανθρώπων, λογικά ο θάνατός τους είναι επίσης συμβολικός.

Όταν άρχισε ο Ιωάννης ο βαφτιστής και ο Ιησούς το κήρυγμα επήλθε ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ περιστάσεων και συνθηκών.
Ο πλούσιος (Φαρισαίους, γραμματείς, Σαδδουκαίους, αρχιερείς) "πέθανε", εκτέθηκε ως πνευματικά "νεκρός" στα μάτια του Θεού.
Οι θρησκευτικοί ηγέτες έχασαν την εύνοια του Θεού, έπεσαν στη δυσμένειά του λόγω επίμονης άρνησης να δεχτούν το άγγελμα της Βασιλείας το οποίο δίδασκε ο Ιησούς.
Μ’ αυτόν τον τρόπο, "πέθαναν" ως προς την προηγούμενη κατάσταση φαινομενικής εύνοιας και περνούν συμβολικά βασανιστήρια λόγω της δυσμένειας του Θεού για τη στάση τους απέναντι στον Χριστό και στους μαθητές του.

Ο πλούσιος λέει:
‘Πατέρα Αβραάμ στείλε τον Λάζαρο να βουτήξει την άκρη του δαχτύλου του σε νερό και να δροσίσει τη γλώσσα μου, επειδή υποφέρω μέσα σ’ αυτές τις φλόγες’.

Αυτό που βασάνιζε τους θρησκευτικούς ηγέτες ήταν τα καυτά σαν φωτιά καταδικαστικά λόγια του Χριστού εναντίον των θρησκ. Ηγετών.
Αυτοί ήθελαν να σταματήσουν οι μαθητές να διακηρύττουν αυτά τα "βασανιστικά" αγγέλματα, για να "νιώσουν" ανακούφιση από τα "βασανιστήριά" τους λόγω του αγγέλματος.

‘Αλλά ο Αβραάμ είπε:
«Παιδί μου, θυμήσου ότι εσύ έλαβες στη ζωή σου τα καλά πράγματα στο πλήρες, αλλά ο Λάζαρος πήρε αντίστοιχα τα βλαβερά πράγματα. Όμως, τώρα αυτός παρηγορείται εδώ αλλά εσύ υποφέρεις»’[βρισκόμενοι στη δυσμένεια του Θεού].

Στην παραβολή, ο Ιησούς δεν είπε τίποτα για το αν ο "πλούσιος"
ζούσε μια διεφθαρμένη ζωή που να άξιζε πύρινη τιμωρία·
το σφάλμα του ήταν ότι δεν έδινε τροφή στο φτωχό.
Ακόμη, ο Ιησούς δεν είπε αν ο Λάζαρος έκανε καλά πράγματα, για να έχει το δικαίωμα να πάει στον ουρανό, κάτι που ισχυρίζονται μερικοί πως σημαίνει το ότι φέρθηκε στην αγκαλιά του Αβραάμ.

Επίσης, ο Αβραάμ, όπως ο Δαβίδ, ήταν νεκρός και μέσα στον τάφο του, και έτσι οι άγγελοι δεν μπορούσαν κατά γράμμα να μεταφέρουν το Λάζαρο στην αγκαλιά του.
(Πράξεις 2:29, 34· Ιωάννης 3:13)

Και αν ο πλούσιος βρισκόταν σε μια κατά γράμμα φωτιά, ασφαλώς ο Λάζαρος δε θα μπορούσε να τον ωφελήσει με μια μόνο σταγόνα νερό!


Αρα αυτή η παραβολή δεν έχει να κάνει με πραγματικές καταστάσεις ανθρώπων που κατά γράμμα ζούν και πεθαίνουν αλλά έχει αλληγορική σημασία.

Συνεπώς το ερώτημα "Πως συνομιλει ο πλουσιος με τον Αβρααμ";
στερείται κάθε νοήματος επειδή δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα στην παραβολή.
Ούτε τίθεται ζήτημα πως γνώρισε ο πλούσιος τον Αβραάμ ούτε πως με μια σταγόνα νερό δροσίζεται κάποιος από τη φωτιά.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Θεόδωρος:
Εθεσα και τριτο ερωτημα:
"Πως ο Ιησους συνομιλει με τον Μωυση και τον Ηλια στην Μεταμορφωση";
και σ αυτο το ερωτημα ουδεμια ακομη απαντηση"

Πρόκειται για ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ και για ΟΡΑΜΑ, όχι για κατά γράμμα συνομιλία.
(Ματθαίος 17:1‐9)
"Έξι ημέρες αργότερα, ο Ιησούς πήρε μαζί του τον Πέτρο και τον Ιάκωβο και τον Ιωάννη τον αδελφό του και τους ανέβασε σε ένα ψηλό βουνό ιδιαιτέρως. Και μεταμορφώθηκε μπροστά τους, και το πρόσωπό του έλαμψε όπως ο ήλιος, και τα εξωτερικά του ενδύματα έγιναν λαμπρά όπως το φως. Και τότε εμφανίστηκε σε αυτούς ο Μωυσής και ο Ηλίας συνομιλώντας μαζί του. Ο Πέτρος αποκρίθηκε και είπε στον Ιησού: «Κύριε, καλό είναι να είμαστε εδώ. Αν θέλεις, θα στήσω τρεις σκηνές εδώ, μία για εσένα και μία για τον Μωυσή και μία για τον Ηλία». Ενώ μιλούσε ακόμη, τους επισκίασε ένα φωτεινό σύννεφο και ακούστηκε μια φωνή μέσα από το σύννεφο, η οποία έλεγε: «Αυτός είναι ο Γιος μου ο αγαπητός, τον οποίο έχω επιδοκιμάσει· να τον ακούτε». Μόλις το άκουσαν αυτό, οι μαθητές έπεσαν με το πρόσωπο κάτω και φοβήθηκαν πάρα πολύ. Τότε ο Ιησούς ήρθε κοντά και, αγγίζοντάς τους, είπε: «Σηκωθείτε και μη φοβάστε». Όταν σήκωσαν τα μάτια τους, δεν είδαν κανέναν παρά μόνο τον ίδιο τον Ιησού. Και καθώς κατέβαιναν από το βουνό, ο Ιησούς τούς έδωσε εντολή, λέγοντας: «Μην πείτε το όραμα σε κανέναν μέχρι να εγερθεί ο Γιος του ανθρώπου από τους νεκρούς».

Ο Χριστός αποκάλεσε αυτό που έβλεπαν οι μαθητές του ΟΡΑΜΑ.
Στο όραμα πραγματικός αλλά εμφανιζόμενος ως μεταμορφωμένος ήταν μόνο ο Χριστός.

Στη μεταμόρφωση εμφανίστηκαν ο Μωυσής και ο Ηλίας.

Είχε προειπωθεί ότι ο Θεός θα ήγειρε έναν προφήτη σαν τον Μωυσή, και αυτή η υπόσχεση εκπληρώθηκε στο πρόσωπο του Χριστού. (Δευτερονόμιο 18:15‐19· Πράξεις 3:19‐23)

Η εμφάνιση του Ηλία σε αυτήν υποδηλώνει πως ένα έργο αποκατάστασης της αληθειας και δικαίωσης του μόνου αληθινού Θεού θα λάβαινε χώρα με την εγκαθίδρυση της Βασιλείας του Θεού υπό τη διακυβέρνηση του Χριστού.

Επίσης πολλοί προφήτες όπως ο Ησαϊας, ο Ιεζεκιήλ, ο Δανιήλ κ.α. όπως και ο Ιωάννης στην Αποκάλυψη [π.χ. το 'αρνί' που είδε πολλές φορές ο Ιωάννης δεν ήταν πραγματικό 'αρνί'] είδαν οράματα.

Επίσης ο Ανανίας:
(Πράξεις 9:10‐14) "Στη Δαμασκό υπήρχε κάποιος μαθητής ονόματι Ανανίας, και ο Κύριος του είπε σε όραμα: «Ανανία!» Αυτός είπε: «Ορίστε, Κύριε!» Ο Κύριος του είπε: «Σήκω, πήγαινε στην οδό που ονομάζεται Ευθεία και αναζήτησε στο σπίτι του Ιούδα κάποιον ονόματι Σαύλο, από την Ταρσό. Διότι ορίστε! προσεύχεται, και σε όραμα είδε έναν άντρα ονόματι Ανανία να μπαίνει μέσα και να θέτει πάνω σε αυτόν τα χέρια του για να ξαναβρεί την όρασή του». Αλλά ο Ανανίας απάντησε: «Κύριε, έχω ακούσει από πολλούς για αυτόν τον άντρα, πόσα κακά πράγματα έκανε στους αγίους σου στην Ιερουσαλήμ. Και εδώ έχει εξουσία από τους πρωθιερείς να βάλει σε δεσμά όλους όσους επικαλούνται το όνομά σου».

Ο Σαούλ / Σαύλος είδε σε όραμα τον Ανανία. Δεν ήταν πραγματικά ο Ανανίας που εμφανίστηκε στον Σαούλ επειδή ΟΥΤΕ εκείνος δεν το ήξερε.
Αυτό το όραμα έκανε ο Θεός να το δεί ο Σαούλ, χωρίς να εμφανιστεί ο ίδιος ο Ανανίας.

Έτσι και στην περίπτωση της μεταμόρφωσης του Χριστού στο όραμα δεν είχαν εμφανιστεί στην πραγματικότητα ο Μωϋσής με τον Ηλία.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Θεοδωρος:
"Η παγια τακτικη του χιλιαστου Γιωργου"

Αυτή η έκφρασή σου δείχνει εμπάθεια, προκατάληψη και γενίκευση διδασκαλιών.

Θα ήταν το ίδιο αν εγώ σε αποκαλούσα:
αθανατοψυχίτη Θεόδωρο ή
τριαδιστή Θεόδωρο ή
Αντιφιλιοκβεστή Θεόδωρο κλπ
[Έστω και αν αθανατοψυχίτες και τριαδιστές δεν είναι μόνο οι ορθόδοξοι, ίσως ούτε και οι μόνοι Αντι-Filioque-στές]

Θα αποδεχόσουν να σε χαρακτηρίζω έτσι;

Γιώργος είπε...

Θεόδωρος:
"Για τα ρασα αγαπητε μου, δεν εχω κατι περισσοτερο να σου πω απο το οτι οι ανθρωποι την εποχη του Χριστου φορουσαν χιτωνες και ιματια (δες σε κανενα λεξικο τι σημαινουν οι λεξεις). Οι ορθοδοξοι κληρικοι λοιπον σε καποια μερη του κοσμου (π.χ Ελλαδα) και οι ορθοδοξοι μοναχοι παγκοσμιως επελεξαν να διατηρησουν αυτην την παραδοσιακη περιβολη. Αυτο ειναι εγκλημα;"

Επέλεξαν να ξεχωρίζουν επιδεικτικά [φαρισαϊκή επιδειξιομανία ] από όλους τους άλλους ομοίους τους Χριστιανούς και από όλους τους ανθρώπους της εποχής τους υποβιβάζοντας ομοίους 'φυσιολογικούς' Χριστιανούς ως δεύτερης κατηγορίας και υποδεέστερης τάξης.

Αυτό λέγεται "Φαρισαϊκή νοοτροπία" που απέχει πολύ από τον Χριστό και τους μαθητές του.
Το θετικό είναι ότι φανερώνουν τα φαρισαϊκά τους στοιχεία και την υπερήφανη καταδικαζόμενη αυτοπροβολή τους.

Γιώργος είπε...

κ.Χρήστος:
"Αν λοιπόν δεν υπήρχε μετά θάνατον ζωή ο Ιεζεκιήλ θα το έλεγε. Γιατί όταν τους είπε πως τον Φαραώ και τους στρατιώτες του θα τους συναντούσαν οι άλλοι στον Άδη, και ο Ιεζεκιήλ και οι ακροατές του γνώριζαν πως υπάρχει ζωή στον Άδη. Αλλιώς γιατί να τους πει για κάτι ανύπαρκτο."

Τουναντίον γνώριζαν ότι δεν υπάρχει ζωή στον "Σιεόλ" που μεταφράζεται ως άδης.

Εξάλλου ο ίδιος ο Ιεζεκιήλ έγραψε ότι η ψυχή πεθαίνει (Ιεζ. ιη 4)
και ότι δεν ζεί ούτε 'αυτή' ούτε τίποτα άλλο κάπου αλλού.

Γνώριζε επίσης ότι δεν υπάρχει καμιά συναίσθηση / καμια συνειδητότητα ύπαρξης, ούτε λογισμό / ούτε σκέψη, ούτε γνώση στη "νεκρή" κατάστασή τους.
(Εκκλησιαστής 9:10)

Εξάλλου η τιμωρία για την αμαρτία ήταν θάνατος.
Που το βρήκες ότι ο Θεός προειδοποίησε τον Αδάμ και την Εύα ότι αν έτρωγαν από τον απαγορευμένο καρπό θα βασανίζονταν μετά το θάνατο τους κάπου αλλού;

Ο Θεός δεν τους είπε ψέματα:
Θα τους τιμωρούσε με θάνατο και όχι με συνέχιση της ζωής κάπου αλλού.

Συνεπώς ψέματα αντίθεα λένε όσοι δέχονται αθανασία ψυχής με συνέχιση της ζωής.

Γιώργος είπε...

κ.Χρήστος:
« Το δεύτερο είναι από το βιβλίο 1 Σαμουήλ ή 1 Βασιλειών, κεφάλαιο 28, στίχοι 3-20 και περιγράφει την ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ του βασιλιά Σαούλ με τον ΝΕΚΡΟ προφήτη Σαμουήλ, όταν πήγε ο βασιλιάς Σαούλ σε ένα μέντιουμ για να μάθει μέσω αυτού, την έκβαση της μάχης που θα έδινε την άλλη μέρα . Το ότι ο Σαούλ συνάντησε πράγματι τον ΝΕΚΡΟ προφήτη Σαμουήλ και ΟΧΙ ΕΝΑ ΠΟΝΗΡΟ ΠΝΕΥΜΑ φαίνεται και από το χωρίο (κομμάτι) του βιβλίου1 Παραλειπομένων κεφάλαιο 10, στίχος13 κατά τους Ο΄ (μετάφραση των εβδομήκοντα), που σαφέστατα βεβαιώνει «ότι ρώτησε ο Σαούλ την εγγαστρίμυθο για να μάθει, και του αποκρίθηκε Ο ΣΑΜΟΥΗΛ Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ».

Γιώργος:
Μπράβο σας λοιπόν που λέτε ο ζωντανός Σαούλ συνάντησε τον νεκρό
Σαμουήλ μέσω 'μεσάζοντος'.
Εσείς πόσους νεκρούς μέχρι τώρα συναντήσατε;
Σε πόσα όνειρα;
Η μήπως ούτε σε όνειρα;
Η μήπως δεν "μπορείτε" ούτε τον νεκρό παππού σας να 'συναντήσετε';

Γιώργος είπε...

Θεόδωρος:
"αμην λεγω σοι σημερον μετ' εμου εση εν τω παραδεισω".
Η εκφραση "αμην λεγω υμιν" ή "αμην λεγω σοι" ειναι εκφραση που χρησιμοποιει ο Χριστος για να βεβαιωσει για καποιο γεγονος. Συνανταται στα ευαγγελια πανω απο 70 φορες. Παντου ο Ιησους λεγει "αμην λεγω υμιν" ή "αμην αμην λεγω υμιν" κυριως στο κατα Ιωαννην, ποτε ουτε μια φορα δεν λεει "αμην λεγω υμιν σημερον", αν και θεωρητικα θα ταιριαζε πολλες φορες με τη συναφεια να το πει, ομως ποτε δεν το λεει. Βρες εσυ μια φορα να λεει "αμην λεγω υμιν σημερον" και φερτη μου να τη δω."

Γιώργος:
Ο Χριστός στην πράταση
"αμην λεγω σοι σημερον μετ' εμου εση εν τω παραδεισω"
δεν χρησιμοποίησε το "ότι" ούτε πριν ούτε μετά το "σήμερον" ενώ σε πολλές περιπτώσεις ὁ χριστός μετά το
"αμην λεγω σοι / υμίν" χρησιμοποιεί το "ότι".

Μια χαρακτηριστική περίπτωση υπάρχει στο
Μάρκος 14:30
"λέγει αὐτῷ ὁ Ἰησοῦς· ἀμὴν λέγω σοι ὅτι σὺ σήμερον ταύτῃ τῇ νυκτὶ πρὶν ἢ δὶς ἀλέκτορα φωνῆσαι τρίς με ἀπαρνήσῃ"

Εδώ μετά το
"ἀμὴν λέγω σοι" έχει το
"ὅτι σὺ σήμερον ταύτῃ τῇ νυκτὶ..."

Σύγκρινε τώρα τα δύο εδάφια:
1.
"αμην λεγω σοι σημερον μετ' εμου εση ...".
2.
"ἀμὴν λέγω σοι ὅτι σὺ σήμερον ταύτῃ τῇ νυκτὶ..."

Στο 2. προσδιορίζεται ΑΜΕΣΑ και με ΔΙΠΛΟ τρόπο ότι πρόκειται για ένα περιστατικό / γεγονός που ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ.

Στο 1. λείπει το "ΟΤΙ".
ΟΥΤΕ λέει:
"αμην λεγω σοι [ΟΤΙ] σημερον [ΤΑΥΤΗ ΤΗ ΗΜΕΡΑ] μετ' εμου εση εν τω παραδεισω".
Δ_Ε_Ν λέει κάτι τέτοιο.

Λές ότι ποτέ ΣΕ ΆΛΛΗ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΛΈΕΙ ""αμην λεγω σοι σημερον"

Αλλά και στην περίπτωση που βάζει το "ΣΗΜΕΡΟΝ" βάζει και το "ΟΤΙ" πριν για να δείξει καθαρά ότι αναφέρεται σε γεγονός ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ.

Αυτός ο προσδιορισμός λείπει από το
"αμην λεγω σοι σημερον μετ' εμου εση εν τω παραδεισω".

Στην περίπτωση με τον Πέτρο ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΜΕ τη χρήση
1.
του "Ο_Τ_Ι
2.
του "ΣΥ" [σήμερον] και
3.
του "ταύτῃ τῇ νυκτὶ"

"ἀμὴν λέγω σοι ΟΤΙ σὺ σήμερον ταύτῃ τῇ νυκτὶ ..."

Αυτή η διατύπωση ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ στο
"αμην λεγω σοι σημερον μετ' εμου εση εν τω παραδεισω"

Ξεκαθάρισα όμως ότι ΟΥΤΕ ο Χριστός πήγε εκείνη την ημέρα σε κάποιο παράδεισο ΟΥΤΕ και ο ληστής μαζί του.
Συνεπώς ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΕΙΣ την Α.Γ. θα δεχτείς ότι η σημασία του είναι "αμήν λέγω σοι σήμερον, ..."
ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ υπάρχει "οτι" ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ και συμφωνεί με τα γεγονότα και τις περιγραφές ότι ο Χριστός πήγε στον άδη όταν πέθανε..

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Θεόδωρος:
"με το να μην δεχεσαι το Δογμα της Αγιας Τριαδος μη νομιζεις οτι λες κατι καινουργιο, μοιαζεις σ αυτο με τον πρωτο αιρεσιαρχη Αρειο"

Τελείωσαν τα επιχειρήματά σου περί της αιρετικής σας και αντιγραφικής "τριπλότητάς" σας και το ρίχνεις στην γενικευμένη θεωρεία;

Ο Άρειος ήταν το ίδιο με εσάς.
Απλώς εσείς είστε πιό καθιερωμένοι αιρετικοί με την ακατανόητη φιλοσοφική τριάδα σας.
Και με τους καθολικούς παρά τις διαφορές σας το ίδιο είστε.

Στην ίδια κατηγορία υπάγεστε, αν και είχατε διαφορές σε άλλο σημείο με τον Άρειο και αργότερα στη δοξασία "Filioque" και σε άλλα με τους καθολικούς.

Χρήστος - antiairetikos είπε...

Κύριε Γιώργο, γράψατε:

«Γιώργος:

Μπράβο σας λοιπόν που λέτε ο ζωντανός Σαούλ συνάντησε τον νεκρό
Σαμουήλ μέσω 'μεσάζοντος'.

Εσείς πόσους νεκρούς μέχρι τώρα συναντήσατε;
Σε πόσα όνειρα;
Η μήπως ούτε σε όνειρα;
Η μήπως δεν "μπορείτε" ούτε τον νεκρό παππού σας να 'συναντήσετε';»

Κ. Γιώργο σας πληροφορώ πως δεν πρόκειται «να τσιμπήσω» και να σας ακολουθήσω στις ειρωνείες σας, ώστε να σας βγάλω από τη δύσκολη θέση.

Γιατί τη συνάντηση του Σαούλ με του Σαμουήλ ΔΕΝ ΤΗΝ ΛΕΩ ΕΓΩ αλλά η Γραφή: «ότι ρώτησε ο Σαούλ την εγγαστρίμυθο για να μάθει, και του αποκρίθηκε Ο ΣΑΜΟΥΗΛ Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ». βιβλίο1 Παραλειπομένων κεφάλαιο 10, στίχος13 κατά τους Ο΄

Εκτός αν δεν σας κάνει η … μετάφραση των εβδομήκοντα. Τι λέει άραγε η Σκοπιά επ’ αυτού;

Επειδή λοιπόν δεν μου έχετε απαντήσει σε κανένα ερώτημα σας ξαναβάζω και τα άλλα δύο, μήπως σοβαρευτείτε και απαντήσετε. Και αφήστε τα παραμύθια περί συμβολισμών, γιατί αν κάτι που συμβολίζουμε δεν υπάρχει, τότε ούτε το …. λιοντάρι υπάρχει!!!

1. Στην Π.Δ. και συγκεκριμένα στο βιβλίο του προφήτη Ιεζεκιήλ, περιγράφεται η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ του ΣΚΟΤΩΜΕΝΟΥ ΦΑΡΑΩ με τους ΑΛΛΟΥΣ ΣΚΟΤΩΜΕΝΟΥΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΟΝ ΆΔΗ:

«Εκεί (δηλ. στον Άδη) είναι ο Εδώμ, οι βασιλείς αυτού … οι σκοτωμένοι με μαχαίρι … εκεί είναι οι ηγεμόνες του βορρά … μεταξύ των σκοτωμένων με μαχαίρι … ο Φαραώ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙ όλους αυτούς και θα παρηγορηθεί για όλο το πλήθος του, ο Φαραώ και όλο το στράτευμά του, οι σκοτωμένοι με μαχαίρι, λέγει Κύριος ο Θεός». Ιεζεκιήλ, κεφάλαιο 32, στίχοι 29-31

ΕΡΩΤΗΣΗ: Που λοιπόν τους βρήκε ο Φαραώ όλους αυτούς; Και αν θα προσέξατε η Π.Δ., είναι σαφέστατη και δεν αφήνει καμία ευκαιρία για παρερμηνεία ή αλληγορική ερμηνεία, γιατί διευκρινίζει τον τρόπο θανάτου τους, ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ!

3. Οι ψυχές των εσφαγμένων που βλέπει ο Ιωάννης στον ΟΥΡΑΝΟ, στην Αποκάλυψη. Και δεν είναι αυτοί που θα πέθαιναν αργότερα αλλά αυτοί που είχαν πεθάνει. Για ακούστε τι λέει η Σκοπιά της 15/1/1976, σελ. 46:

«Κάτω από μια τέτοια θλίψη μπορούμε να θυμούμεθα την κραυγή ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ του Κυρίου Ιεχωβά Θεού ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ οι οποίοι υπέφεραν ακόμη και μέχρι θανάτου: Έως πότε, ω Δέσποτα άγιε και αληθινέ, κρίνεις και εκδικείς ΤΟ ΑΙΜΑ ΗΜΩΝ ΑΠΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΤΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ; Τους δόθηκε διαβεβαίωση ότι θα έπρεπε να περιμένουν έτι ολίγον καιρόν’’ ώσπου να γίνει αυτό». Αποκάλυψη 6, 10 – 11.

Τελικά ποιος έχει δίκαιο εσείς ή η Σκοπιά;

Χρήστος – αντιαιρετικός

Χρήστος - antiairetikos είπε...

Κύριε Γιώργο, γράψατε:

«Ενας νηπιοβαφτισμένος ΔΕΝ μπόρεσε να κάνει ΕΛΕΥΘΕΡΗ προσωπική επιλογή κατόπιν αποδοχής και πίστης με βάση τη γνώση μέσω 'ακοής' της αλήθειας, γιατί ΤΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ αυτό το δικαίωμα με το ΝΗΠΙΟΒΑΦΤΙΣΜΟ.

Οταν βαφτίζεται κάποιος ΞΕΡΕΙ ΠΡΩΤΑ τι πιστεύει και γιατί βαφτίζεται.»


Βάσει των παραπάνω σας ερωτώ κ. Γιώργο:

1. Ποια θεωρεί η Σκοπιά σαν ιδανική ηλικία να βαπτίζετε κάποιος ώστε να έχει επίγνωση της πίστης του;

Κύριε Γιώργο, γράψατε:

Συνεπώς με βάση την Αγία Γραφή το βάφτισμα αποτελεί μια ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ απόφαση που δεν μπορεί να πάρει ένα νήπιο.
Ένα ΝΗΠΙΟ δεν μπορεί:
1. να "ΑΚΟΥΣΕΙ",
2. να "ΠΙΣΤΕΨΕΙ" και
3. να πάρει την προσωπική απόφαση να βαφτιστεί.


Βάσει των παραπάνω σας ερωτώ κ. Γιώργο:

2. Η μετάγγιση αίματος εκλαμβάνεται από τη Σκοπιά με βάση την Αγία Γραφή ή όχι; ‘Όταν χρειαστεί να γίνει σε νήπιο σύμφωνα με τη Σκοπιά ποιος πρέπει να πάρει ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ γι’ αυτό. Το νήπιο ή οι γονείς;


Χρήστος – αντιαιρετικός

Χρήστος - antiairetikos είπε...

Κύριε Γιώργο προφανώς ξέχασες να μου απαντήσεις για την χρονική διάρκεια μιας δημιουργικής ημέρας. Μην ανησυχείς όμως. Εγώ είμαι εδώ να σου το θυμίζω.


Κύριε Γιώργο, γράφεις:

"Εφόσον ξεκαθάρισες αυτόν τον συλλογισμό σου, θα αναφέρω εγώ το συμπέρασμά μου:
1.
Οι δημιουργικές "Ημέρες" δεν είναι 1000 ετών η καθεμιά.
Η δημιουργική "ημέρα" δεν αναφέρεται σε μια συγκεκριμένη περίοδο αλλά στην Ο_Λ_Ο_Κ_Λ_Η_Ρ_Ω_Σ_Η μιας δημιουργικής πράξης του Θεού.
2.
Οι 6 Δημιουργικές πράξεις του Θεού χαρακτηρίζονται ως ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ Ο_Λ_Ο_Κ_Λ_Η_Ρ_Ω_Σ_Η_Σ____Ο_Λ_Ω_Ν των Δημιουργικών του έργων όσον αφορά τη γη και τον άνθρωπο.
3.
Εφόσον αυτές οι ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ αναφέρονται στην ολοκλήρωση Δημιουργικών πράξεων του Θεού ΔΕΝ αναφέρονται με σκοπό να καθορίσουν κάποια χρονική διάρκεια των εν λόγω έργων.
Έτσι οι Δημιουργικές Ημέρες δεν προσδιορίζουν καμιά χρονική διάρκεια παρά μόνο την επί μέρους ολοκλήρωση Δημιουργικών έργων [Γι' αυτό συμπεριλαμβάνονται όλες οι Δημιουργικές πράξεις του Θεού ως "ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ"] "




Κύριε Γιώργο τι θες και τα γράφεις αυτά και εκτίθεσαι, αφού ξέρεις πως γράφεις τα σχόλιά σου στον Αντιαιρετικό, ο οποίος σου έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές πως γνωρίζει τη Σκοπιά πολύ καλύτερα από εσένα.

Λέμε και ψεματάκια τώρα! Πράγματι δεν γνωρίζουμε τη χρονική διάρκεια κάθε δημιουργικής μέρας;

Να με συγχωρείς κ. Γιώργο ή δεν διαβάζεις τη Σκοπιά ή είσαι αιρετικός της Σκοπιάς.

Επειδή η Σκοπιά κάπως αλλιώς μας τα λέει από σένα. Γιατί αυτή ισχυρίζεται πως γνωρίζουμε και παραγνωρίζουμε μάλιστα την χρονική διάρκεια κάθε δημιουργικής μέρας όπως και την χρονική διάρκεια της δημιουργικής «εβδομάδας» .

Σκοπιά 1973, σελίδα 274:

«Εφόσον η καθεμιά από τις δημιουργικές «ημέρες» ή περιόδους ΔΙΑΡΚΟΥΣΕ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΠΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ, η όλη δημιουργική «εβδομάς» περιλαμβάνει 49.000 χρόνια».

Και στη σελίδα 275 για να μην αφήσει καμιά αμφιβολία η Σκοπιά έχει μια φωτογραφία με ένα ελλειψοειδή κύκλο που παριστάνει τη δημιουργική «εβδομάδα» και τον έχει χωρίσει σε 7 μέρη επί 7000 χρόνια.

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ Κ. ΓΙΩΡΓΟ ΕΣΕΙΣ Ή Η ΣΚΟΠΙΑ;


Χρήστος – αντιαιρετικός

Γιώργος είπε...

κ.Χρήστος:
Βάσει των παραπάνω σας ερωτώ κ. Γιώργο:
1. Ποια θεωρεί η Σκοπιά σαν ιδανική ηλικία να βαπτίζετε κάποιος ώστε να έχει επίγνωση της πίστης του;

Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να βγάλει αυθαίρετο κανόνα όπως κάνουν οι νηπιοβαφτιστές.
Συνεπώς εφόσον δεν υπάρχει στη Γραφή "ιδανική ηλικία" για βάφτισμα ΔΕΝ ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΤΑΙ αυθαιρέτως κάτι που να υπερβαίνει τη διδασκαλία της Α.Γ.

Την "ιδανική του ηλικία" για βάφτισμα την αποφασίσει αυτός που επιθυμεί να βαφτιστεί.
Έχει όλο το γραφικά αναφαίρετο δικαίωμα.
Πρόκειται για δική του πίστη.

Συνεπώς κανένας δεν έχει το δικαίωμα να επέμβει στη ζωή εκείνου που αποφασίζει να βαφτιστεί προσδιορίζοντας ή καθορίζοντας ηλικία βαφτίσματος.

Γιώργος

Χρήστος - antiairetikos είπε...

Κ. Γιώργο προφανώς τα έχετε λίγο μπερδέψει και δεν θυμάστε τι γράφετε:

Είχατε γράψει:

«Ενας νηπιοβαφτισμένος ΔΕΝ μπόρεσε να κάνει ΕΛΕΥΘΕΡΗ προσωπική επιλογή κατόπιν αποδοχής και πίστης με βάση τη γνώση μέσω 'ακοής' της αλήθειας, γιατί ΤΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ αυτό το δικαίωμα με το ΝΗΠΙΟΒΑΦΤΙΣΜΟ.

Οταν βαφτίζεται κάποιος ΞΕΡΕΙ ΠΡΩΤΑ τι πιστεύει και γιατί βαφτίζεται.»


Και τώρα γράψατε:

«Την "ιδανική του ηλικία" για βάφτισμα την αποφασίσει αυτός που επιθυμεί να βαφτιστεί.
Έχει όλο το γραφικά αναφαίρετο δικαίωμα.
Πρόκειται για δική του πίστη.

Συνεπώς κανένας δεν έχει το δικαίωμα να επέμβει στη ζωή εκείνου που αποφασίζει να βαφτιστεί προσδιορίζοντας ή καθορίζοντας ηλικία βαφτίσματος.»


Δηλαδή μας αφήνετε να συμπεράνουμε – αφού δεν ορίζετε ηλικία – πως
ένα ΔΙΧΡΟΝΟ, ένα ΠΕΝΤΑΧΡΟΝΟ, ή ΔΕΚΑΧΡΟΝΟ παιδί ΞΕΡΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΒΑΠΤΙΖΕΤΑΙ !!!!


Εκτός αυτού εγώ δεν σας ρωτώ τι πιστεύετε εσείς, αλλά ποια ηλικία θεωρεί η Σκοπιά ως ιδανική για να βαπτίζεται κάποιος, έχοντας γνώση τι πιστεύει και γιατί βαπτίζεται. Εκτός και αν συμφωνεί μαζί σας και αυτή για τα δίχρονα, πεντάχρονα, ή δεκάχρονα παιδιά!!!

Πιθανόν θα θεωρεί και η Σκοπιά μαζί με σας, πως τα παιδιά των Μ. του Ιεχωβά είναι παιδιά – φαινόμενα !!!! οπότε ξέρουν τι πιστεύουν σε οποιαδήποτε ηλικία με αποτέλεσμα να βαπτίζονται ανεξαρτήτου ηλικίας!!!!

Χρήστος – αντιαιρετικός


Υ.Γ. Ξέρουμε και οι δύο γιατί δεν ορίζεται ηλικία, επειδή ξέρετε τι σας περιμένει!

Χρήστος - antiairetikos είπε...

ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ ΑΝ ΔΕΝ ΛΑΒΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ, ΘΑ ΤΟ ΒΑΖΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ. ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟ ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΕΙΜΑΙ!!



Κύριε Γιώργο προφανώς ξέχασες να μου απαντήσεις για την χρονική διάρκεια μιας δημιουργικής ημέρας. Μην ανησυχείς όμως. Εγώ είμαι εδώ να σου το θυμίζω.


Κύριε Γιώργο, γράφεις:

"Εφόσον ξεκαθάρισες αυτόν τον συλλογισμό σου, θα αναφέρω εγώ το συμπέρασμά μου:
1.
Οι δημιουργικές "Ημέρες" δεν είναι 1000 ετών η καθεμιά.
Η δημιουργική "ημέρα" δεν αναφέρεται σε μια συγκεκριμένη περίοδο αλλά στην Ο_Λ_Ο_Κ_Λ_Η_Ρ_Ω_Σ_Η μιας δημιουργικής πράξης του Θεού.
2.
Οι 6 Δημιουργικές πράξεις του Θεού χαρακτηρίζονται ως ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ Ο_Λ_Ο_Κ_Λ_Η_Ρ_Ω_Σ_Η_Σ____Ο_Λ_Ω_Ν των Δημιουργικών του έργων όσον αφορά τη γη και τον άνθρωπο.
3.
Εφόσον αυτές οι ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ αναφέρονται στην ολοκλήρωση Δημιουργικών πράξεων του Θεού ΔΕΝ αναφέρονται με σκοπό να καθορίσουν κάποια χρονική διάρκεια των εν λόγω έργων.
Έτσι οι Δημιουργικές Ημέρες δεν προσδιορίζουν καμιά χρονική διάρκεια παρά μόνο την επί μέρους ολοκλήρωση Δημιουργικών έργων [Γι' αυτό συμπεριλαμβάνονται όλες οι Δημιουργικές πράξεις του Θεού ως "ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ"] "




Κύριε Γιώργο τι θες και τα γράφεις αυτά και εκτίθεσαι, αφού ξέρεις πως γράφεις τα σχόλιά σου στον Αντιαιρετικό, ο οποίος σου έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές πως γνωρίζει τη Σκοπιά πολύ καλύτερα από εσένα.

Λέμε και ψεματάκια τώρα! Πράγματι δεν γνωρίζουμε τη χρονική διάρκεια κάθε δημιουργικής μέρας;

Να με συγχωρείς κ. Γιώργο ή δεν διαβάζεις τη Σκοπιά ή είσαι αιρετικός της Σκοπιάς.

Επειδή η Σκοπιά κάπως αλλιώς μας τα λέει από σένα. Γιατί αυτή ισχυρίζεται πως γνωρίζουμε και παραγνωρίζουμε μάλιστα την χρονική διάρκεια κάθε δημιουργικής μέρας όπως και την χρονική διάρκεια της δημιουργικής «εβδομάδας» .

Σκοπιά 1973, σελίδα 274:

«Εφόσον η καθεμιά από τις δημιουργικές «ημέρες» ή περιόδους ΔΙΑΡΚΟΥΣΕ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΠΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ, η όλη δημιουργική «εβδομάς» περιλαμβάνει 49.000 χρόνια».

Και στη σελίδα 275 για να μην αφήσει καμιά αμφιβολία η Σκοπιά έχει μια φωτογραφία με ένα ελλειψοειδή κύκλο που παριστάνει τη δημιουργική «εβδομάδα» και τον έχει χωρίσει σε 7 μέρη επί 7000 χρόνια.

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ Κ. ΓΙΩΡΓΟ ΕΣΕΙΣ Ή Η ΣΚΟΠΙΑ;


Χρήστος – αντιαιρετικός

Γιώργος είπε...

Συνεπώς με βάση την Αγία Γραφή το βάφτισμα αποτελεί μια ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ απόφαση που δεν μπορεί να πάρει ένα νήπιο.
Ένα ΝΗΠΙΟ δεν μπορεί:
1. να "ΑΚΟΥΣΕΙ",
2. να "ΠΙΣΤΕΨΕΙ" και
3. να πάρει την προσωπική απόφαση να βαφτιστεί.

κ.Χρήστος:
Βάσει των παραπάνω σας ερωτώ κ. Γιώργο:
2. Η μετάγγιση αίματος εκλαμβάνεται από τη Σκοπιά με βάση την Αγία Γραφή ή όχι; ‘Όταν χρειαστεί να γίνει σε νήπιο σύμφωνα με τη Σκοπιά ποιος πρέπει να πάρει ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ γι’ αυτό. Το νήπιο ή οι γονείς;


Η μετάγγιση αίματος αποτελεί παραβίαση του νόμου του Θεού και ισχύει Α_Π_Ε_Ρ_Ι_Ο_Ρ_Ι_Σ_Τ_Α για όλους .
Η μετάγγιση αίματος διαφέρει από το βάφτισμα που αποτελεί προσωπική απόφαση κατόπιν ανάπτυξης πίστης και επιθυμίας για βάφτισμα.

Όπως οι γονείς
δεν θα επιτρέψουν όσο εξαρτάται από αυτούς σε κάποιον
να δολοφονήσει,
να βιάσει,
να προσφέρει ναρκωτικά
ή να βλάψει με οποιοδήποτε τρόπο το παιδί τους, δεν μπορούν παρόμοια οι γονείς να επιτρέψουν κάποιον να κάνει το παιδί τους να παραβεί αυτή την εντολή κατά της μετάγγισης αίματος που αποτελεί παραβίαση εντολής του Θεού.

Ενώ από όλα αυτά είναι υπεύθυνοι οι γονείς να προστατέψουν το παιδί τους ώστε να μην υποστεί βλάβη και ζημιά οποιουδήποτε είδους,

το βάφτισμα είναι κάτι που θα αποφασίσει το παιδί εφόσον είναι σε θέση κατόπιν γνώσης για τον Θεό και ανάπτυξη πίστης.

Και το κράτος και ο νόμος παρέχουν προστασία σε ένα παιδί ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΗΛΙΚΙΑΣ, όμως
1. δίπλωμα οδήγησης δεν του επιτρέπουν παρά μόνο μετά από κάποια ηλικία
2. Σχολείο μπορεί να πάει μετά από κάποια ηλικία.
3. Να παντρευτεί μπορεί μόνο μετά από κάποια ηλικία.
4. Συμβόλαια μπορεί μόνο μετά από κάποια ηλικία να υπογράψει.
5. Νομικές ευθύνες γενικότερα μπορούν να του αποδοθούν μετά από κάποια ηλικία.

Αλλο λοιπόν
η βλάβη / ζημιά / πίεση για παράβαση κάποιου νόμου [επίσης του Θεού: μετάγγιση αίματος] σε ένα παιδί που υπάρχει υποχρέωση προστασίας ανεξαρτήτου ηλικίας [και από γονείς και ειδικά από τους νόμους]
άλλο
προνόμια που χορηγούνται ή επιτρέπονται σε κάποια ηλικία.
και άλλο
δικαίωμα προσωπικών αποφάσεων σε ζητήματα πίστης [όπως το βάφτισμα].

Γιώργος

Χρήστος - antiairetikos είπε...

Κ. Γιώργο επίσης περιμένω και την απάντησή σας, ποιος πρέπει α αποφασίζει για την μετάγγιση αίματος το νήπιο ή οι γονείς.

Χρήστος - αντιαιρετικός

Γιώργος είπε...

... το εξήγησα 4 λεπτά πριν.

Χρήστος - antiairetikos είπε...

Κύριε Γιώργο προφανώς ξέχασες να μου απαντήσεις για την χρονική διάρκεια μιας δημιουργικής ημέρας. Μην ανησυχείς όμως. Εγώ είμαι εδώ να σου το θυμίζω.


Κύριε Γιώργο, γράφεις:

"Εφόσον ξεκαθάρισες αυτόν τον συλλογισμό σου, θα αναφέρω εγώ το συμπέρασμά μου:
1.
Οι δημιουργικές "Ημέρες" δεν είναι 1000 ετών η καθεμιά.
Η δημιουργική "ημέρα" δεν αναφέρεται σε μια συγκεκριμένη περίοδο αλλά στην Ο_Λ_Ο_Κ_Λ_Η_Ρ_Ω_Σ_Η μιας δημιουργικής πράξης του Θεού.
2.
Οι 6 Δημιουργικές πράξεις του Θεού χαρακτηρίζονται ως ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ Ο_Λ_Ο_Κ_Λ_Η_Ρ_Ω_Σ_Η_Σ____Ο_Λ_Ω_Ν των Δημιουργικών του έργων όσον αφορά τη γη και τον άνθρωπο.
3.
Εφόσον αυτές οι ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ αναφέρονται στην ολοκλήρωση Δημιουργικών πράξεων του Θεού ΔΕΝ αναφέρονται με σκοπό να καθορίσουν κάποια χρονική διάρκεια των εν λόγω έργων.
Έτσι οι Δημιουργικές Ημέρες δεν προσδιορίζουν καμιά χρονική διάρκεια παρά μόνο την επί μέρους ολοκλήρωση Δημιουργικών έργων [Γι' αυτό συμπεριλαμβάνονται όλες οι Δημιουργικές πράξεις του Θεού ως "ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ"] "




Κύριε Γιώργο τι θες και τα γράφεις αυτά και εκτίθεσαι, αφού ξέρεις πως γράφεις τα σχόλιά σου στον Αντιαιρετικό, ο οποίος σου έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές πως γνωρίζει τη Σκοπιά πολύ καλύτερα από εσένα.

Λέμε και ψεματάκια τώρα! Πράγματι δεν γνωρίζουμε τη χρονική διάρκεια κάθε δημιουργικής μέρας;

Να με συγχωρείς κ. Γιώργο ή δεν διαβάζεις τη Σκοπιά ή είσαι αιρετικός της Σκοπιάς.

Επειδή η Σκοπιά κάπως αλλιώς μας τα λέει από σένα. Γιατί αυτή ισχυρίζεται πως γνωρίζουμε και παραγνωρίζουμε μάλιστα την χρονική διάρκεια κάθε δημιουργικής μέρας όπως και την χρονική διάρκεια της δημιουργικής «εβδομάδας» .

Σκοπιά 1973, σελίδα 274:

«Εφόσον η καθεμιά από τις δημιουργικές «ημέρες» ή περιόδους ΔΙΑΡΚΟΥΣΕ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΠΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ, η όλη δημιουργική «εβδομάς» περιλαμβάνει 49.000 χρόνια».

Και στη σελίδα 275 για να μην αφήσει καμιά αμφιβολία η Σκοπιά έχει μια φωτογραφία με ένα ελλειψοειδή κύκλο που παριστάνει τη δημιουργική «εβδομάδα» και τον έχει χωρίσει σε 7 μέρη επί 7000 χρόνια.

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ Κ. ΓΙΩΡΓΟ ΕΣΕΙΣ Ή Η ΣΚΟΠΙΑ;


Χρήστος – αντιαιρετικός

Χρήστος - antiairetikos είπε...

Κ. Γιώργο, γράφετε:

«Η μετάγγιση αίματος αποτελεί παραβίαση του νόμου του Θεού και ισχύει Α_Π_Ε_Ρ_Ι_Ο_Ρ_Ι_Σ_Τ_Α για όλους .
Η μετάγγιση αίματος διαφέρει από το βάφτισμα που αποτελεί προσωπική απόφαση κατόπιν ανάπτυξης πίστης και επιθυμίας για βάφτισμα.»

Να με συγχωρείτε κ. Γιώργο αυτά είναι πιστεύω της Σκοπιάς. Και αφού είναι πιστεύω της Σκοπιάς ισχύει ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ.

ΤΟ ΝΗΠΙΟ ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ; ΡΩΤΗΘΗΚΕ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ Ή ΟΧΙ; ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥ ΚΑΤΑΠΑΤΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝ ΘΑ ΤΟΥ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑΓΓΙΣΗ Ή ΟΧΙ;

Χρήστος – αντιαιρετικός

Γιώργος είπε...

κ.Χρήστος:
Δηλαδή μας αφήνετε να συμπεράνουμε – αφού δεν ορίζετε ηλικία – πως
ένα ΔΙΧΡΟΝΟ, ένα ΠΕΝΤΑΧΡΟΝΟ, ή ΔΕΚΑΧΡΟΝΟ παιδί ΞΕΡΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΒΑΠΤΙΖΕΤΑΙ !!!!


Αν νομίζετε ότι 2χρονο, 5χρονο, 10χρονο είναι το ίδιο...

5 / 6χρονο μπορεί και πάει νηπιαγωγείο.
Το 2χρονο πάει;
Ένα 10ΧΡΟΝΟ παιδί μπορεί να είναι και στην 4η Δημοτικού που σημαίνει ότι έχει αναπτύξει σε κάποιο σχετικό βαθμό ικανότητες σκέψεις .

Στο θέμα του βαφτίσματος Δ_Ε_Ν καθιερώνεται Κ_Α_Μ_Ι_Α ηλικία για όποιον θέλει και είναι σε θέση να αποφασίσει.

[Και δεν θα παίξουμε την 'κολοκυθιά' με τις ηλικίες του είδους:
γιατί 10 και όχι 9,
γιατί 9 και όχι 8,
γιατί 8 και όχι 7...]

Το Α_Ν_Α_Π_Ο_Δ_Ο του νηπιοβαφτισμού είναι η Κ_Α_Θ_Ι_Ε_Ρ_Ω_Σ_Η νηπιακής ηλικίας τη στιγμή που το νήπιο ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ, εφόσον δεν μπορεί να αποφασίσει να βαφτιστεί.

Χρήστος - antiairetikos είπε...

Κύριε Γιώργο προφανώς ξέχασες να μου απαντήσεις για την χρονική διάρκεια μιας δημιουργικής ημέρας. Μην ανησυχείς όμως. Εγώ είμαι εδώ να σου το θυμίζω.


Κύριε Γιώργο, γράφεις:

"Εφόσον ξεκαθάρισες αυτόν τον συλλογισμό σου, θα αναφέρω εγώ το συμπέρασμά μου:
1.
Οι δημιουργικές "Ημέρες" δεν είναι 1000 ετών η καθεμιά.
Η δημιουργική "ημέρα" δεν αναφέρεται σε μια συγκεκριμένη περίοδο αλλά στην Ο_Λ_Ο_Κ_Λ_Η_Ρ_Ω_Σ_Η μιας δημιουργικής πράξης του Θεού.
2.
Οι 6 Δημιουργικές πράξεις του Θεού χαρακτηρίζονται ως ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ Ο_Λ_Ο_Κ_Λ_Η_Ρ_Ω_Σ_Η_Σ____Ο_Λ_Ω_Ν των Δημιουργικών του έργων όσον αφορά τη γη και τον άνθρωπο.
3.
Εφόσον αυτές οι ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ αναφέρονται στην ολοκλήρωση Δημιουργικών πράξεων του Θεού ΔΕΝ αναφέρονται με σκοπό να καθορίσουν κάποια χρονική διάρκεια των εν λόγω έργων.
Έτσι οι Δημιουργικές Ημέρες δεν προσδιορίζουν καμιά χρονική διάρκεια παρά μόνο την επί μέρους ολοκλήρωση Δημιουργικών έργων [Γι' αυτό συμπεριλαμβάνονται όλες οι Δημιουργικές πράξεις του Θεού ως "ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ"] "




Κύριε Γιώργο τι θες και τα γράφεις αυτά και εκτίθεσαι, αφού ξέρεις πως γράφεις τα σχόλιά σου στον Αντιαιρετικό, ο οποίος σου έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές πως γνωρίζει τη Σκοπιά πολύ καλύτερα από εσένα.

Λέμε και ψεματάκια τώρα! Πράγματι δεν γνωρίζουμε τη χρονική διάρκεια κάθε δημιουργικής μέρας;

Να με συγχωρείς κ. Γιώργο ή δεν διαβάζεις τη Σκοπιά ή είσαι αιρετικός της Σκοπιάς.

Επειδή η Σκοπιά κάπως αλλιώς μας τα λέει από σένα. Γιατί αυτή ισχυρίζεται πως γνωρίζουμε και παραγνωρίζουμε μάλιστα την χρονική διάρκεια κάθε δημιουργικής μέρας όπως και την χρονική διάρκεια της δημιουργικής «εβδομάδας» .

Σκοπιά 1973, σελίδα 274:

«Εφόσον η καθεμιά από τις δημιουργικές «ημέρες» ή περιόδους ΔΙΑΡΚΟΥΣΕ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΠΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ, η όλη δημιουργική «εβδομάς» περιλαμβάνει 49.000 χρόνια».

Και στη σελίδα 275 για να μην αφήσει καμιά αμφιβολία η Σκοπιά έχει μια φωτογραφία με ένα ελλειψοειδή κύκλο που παριστάνει τη δημιουργική «εβδομάδα» και τον έχει χωρίσει σε 7 μέρη επί 7000 χρόνια.

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ Κ. ΓΙΩΡΓΟ ΕΣΕΙΣ Ή Η ΣΚΟΠΙΑ;


Χρήστος – αντιαιρετικός

Χρήστος - antiairetikos είπε...

K. Γιώργο γράφετε:

«Στο θέμα του βαφτίσματος Δ_Ε_Ν καθιερώνεται Κ_Α_Μ_Ι_Α ηλικία για όποιον θέλει και είναι σε θέση να αποφασίσει.»

ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕΧΕΣΤΕ ΠΩΣ ΕΝΑ 2ΧΡΟΝΟ, 5ΧΡΟΝΟ, 10ΧΡΟΝΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΠΤΙΣΤΕΙ!!!!!

Σας ευχαριστώ για την βλακώδη ειλικρίνειά σας.

Ας κρίνουν πλέον οι αναγνώστες αυτά που γράφετε!!

Χρήστος – αντιαιρετικός

Γιώργος είπε...

«Η μετάγγιση αίματος αποτελεί παραβίαση του νόμου του Θεού και ισχύει Α_Π_Ε_Ρ_Ι_Ο_Ρ_Ι_Σ_Τ_Α για όλους .
Η μετάγγιση αίματος διαφέρει από το βάφτισμα που αποτελεί προσωπική απόφαση κατόπιν ανάπτυξης πίστης και επιθυμίας για βάφτισμα.»

κ.Χρήστος:
Να με συγχωρείτε κ. Γιώργο αυτά είναι πιστεύω της Σκοπιάς. Και αφού είναι πιστεύω της Σκοπιάς ισχύει ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ.
ΤΟ ΝΗΠΙΟ ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ; ΡΩΤΗΘΗΚΕ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ Ή ΟΧΙ; ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥ ΚΑΤΑΠΑΤΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝ ΘΑ ΤΟΥ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑΓΓΙΣΗ Ή ΟΧΙ;

Γιώργος:
Και οι γονείς και η νομοθεσία προστατεύουν το νήπιο από οποιεσδήποτε βλάβες.
Άρα σε βλάβες / ζημιά / κακό δεν ρωτάται κανένα νήπιο.
Το κράτος δεν ρωτάει το νήπιο: "Θέλεις να σε δολοφονήσουν;"
"Θέλεις να σε ρίξουν κάτω από τον τρίτο όροφο;"

Η Π_Ρ_Ο_Σ_Τ_Α_Σ_Ι_Α δεν είναι καταπάτηση δικαιωμάτων.
Είναι υποχρεωτική και αποτελεί ευθύνη του καθένα που θα διαπιστώσει κάποιο κίνδυνο για την υγεία ενός νηπείου.

Σε προνόμια όμως τίθενται προϋποθέσεις.
Το δε βάφτισμα είναι θετικό προνόμιο που αποτελεί ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ Β_Η_Μ_Α αυτού που έχει πιστέψει.

Οι γονείς ΔΕΝ μπορούν να επέμβουν στο προσωπικό αυτό βήμα - βάφτισμα - αυτού που θέλει να το κάνει.
Όταν όμως είναι για βλάβη / ζημιά / κακό, το προστατεύουν.

Και τον Χριστό τον προστάτευαν οι γονείς του και ο ίδιος ο Θεός μέσω αγγέλων χωρίς να το ρωτήσουν, αλλά ο Χριστός ο ίδιος πήρε την απόφαση να βαφτιστεί χωρίς να ρωτήσει τους γονείς του.

Άλλο λοιπόν η προστασία σε οποιαδήποτε ηλικία και άλλο το βάφτισμα που αποτελεί ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ και ευθύνη του ατόμου.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

«Στο θέμα του βαφτίσματος Δ_Ε_Ν καθιερώνεται Κ_Α_Μ_Ι_Α ηλικία για όποιον θέλει και είναι σε θέση να αποφασίσει.»

κ.Χρήστος:
ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕΧΕΣΤΕ ΠΩΣ ΕΝΑ 2ΧΡΟΝΟ, 5ΧΡΟΝΟ, 10ΧΡΟΝΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΠΤΙΣΤΕΙ!!!!!
Σας ευχαριστώ για την βλακώδη ειλικρίνειά σας.
Ας κρίνουν πλέον οι αναγνώστες αυτά που γράφετε!!

Γιώργος:
Ήδη έγραψα:
Και δεν θα παίξουμε την 'κολοκυθιά' με τις ηλικίες του είδους:
γιατί 10 και όχι 9,
γιατί 9 και όχι 8,
γιατί 8 και όχι 7...

Το Α_Ν_Α_Π_Ο_Δ_Ο του νηπιοβαφτισμού είναι η Κ_Α_Θ_Ι_Ε_Ρ_Ω_Σ_Η νηπιακής ηλικίας τη στιγμή που το νήπιο ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ, εφόσον δεν μπορεί να αποφασίσει να βαφτιστεί.

Ανώνυμος είπε...

Κύριος Γιώργος για νηπιοβαπτισμό:

Και οι γονείς και η νομοθεσία προστατεύουν το νήπιο από οποιεσδήποτε βλάβες.
Άρα σε βλάβες / ζημιά / κακό δεν ρωτάται κανένα νήπιο.
Το κράτος δεν ρωτάει το νήπιο: "Θέλεις να σε δολοφονήσουν;"
"Θέλεις να σε ρίξουν κάτω από τον τρίτο όροφο;"

Κύριε Γιώργο είστε με τα καλά σας;

Όλα τα δέχεστε στα νήπια εκτός από το βάπτισμα;

Μα πόσο αντίχριστοι είστε επιτέλους;

ΠΙΤΕΡ

Ανώνυμος είπε...

Ρε Γιώργο παράτα τα, πόσες φορές σου το έχω πει;
Δε το΄χεις ρε παιδί μου.
Πόσες γκάφες θα κάνεις ακόμα;

ΠΙΤΕΡ

Γιώργος είπε...

Και οι γονείς και η νομοθεσία προστατεύουν το νήπιο από οποιεσδήποτε βλάβες.
Άρα σε βλάβες / ζημιά / κακό δεν ρωτάται κανένα νήπιο.
Το κράτος δεν ρωτάει το νήπιο: "Θέλεις να σε δολοφονήσουν;"
"Θέλεις να σε ρίξουν κάτω από τον τρίτο όροφο;"

ΠΙΤΕΡ:
Κύριε Γιώργο είστε με τα καλά σας;
Όλα τα δέχεστε στα νήπια εκτός από το βάπτισμα;
Μα πόσο αντίχριστοι είστε επιτέλους;

Γιώργος:
Το βάφτισμα είναι προσωπική υποχρέωση, ευθύνη κατόπιν πίστης που έπεται της γνώσης περί Θεού και αποτελεί εκδήλωση θέλησης κάποιου να τον υπηρετεί. Το βάφτισμα ως προσωπικό ζήτημα δεν επιβάλλεται από άλλους.

Ανώνυμος είπε...

Γιώργος

Το βάφτισμα ως προσωπικό ζήτημα δεν επιβάλλεται από άλλους.

Ενώ η μη μετάγγιση επιβάλλεται..

Κομμένα ραμένα όπως σας αρέσει.

Όταν δεν επιτρέπεις τη μετάγγιση σε έναν άνθρωπο και ειδικά σε ένα παιδί, αυτό με απλά λόγια κύριε Γιώργο λέγεται

ΦΟΝΟΣ

ΠΙΤΕΡ

Ανώνυμος είπε...

΄Κίριε Γιοργο, ημε δυω χρονων παρά μια ημερα και ξερο ούλη τι διδασκαλια τησ Σκοπιας.

Μπωρό να γυνω Μαρτυρας του Ιεχωβά;

Το αβάπτιστο

Γιώργος είπε...

πιές σαν καλό παιδάκι το γαλατάκι σου ... να μεγαλώσεις και λίγο... να βγάλεις και ... δοντάκια...και ... τα ξαναλέμε

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος.

Στην ερωτηση μου πως συνομιλει ο πλουσιος με τον Αββααμ να τι λες αγαπητε Γιωργο:

"Ο πλούσιος συμβολίζει τους Ιουδαίους θρησκευτικούς ηγέτες, (Φαρισαίους, γραμματείς, Σαδδουκαίους, αρχιερείς)".

επισης λες:

"Ο Λάζαρος, ο ζητιάνος, αντιπροσωπεύει τους ανθρώπους οι οποίοι στερούνται πνευματικής τροφής. Είναι "γεμάτος έλκη", έτσι και οι κοινοί άνθρωποι περιφρονούνται ως πνευματικά άρρωστοι και ανάξιοι για οτιδήποτε άλλο εκτός από το να κάνουν παρέα με σκυλιά".

Που τα βρηκες αυτα; Που τα λεει αυτα η Κ.Δ. ;

Φερε αποδειξεις οτι ειναι ετσι τα πραγματα, οπως ισχυριζεσαι.

Αν δεν μου φερεις εστω και ενα επεξηγηματικο χωριο απο την Κ.Δ. που να λεει ποιος συμβολιζει τι, τοτε ολα αυτα ειναι αυθαιρετοι προσωπικοι σου συλογισμοι.

Και εξακολουθεις στο ιδιο μοτιβο:

"Αφού ο πλούσιος και ο Λάζαρος δεν είναι κατά γράμμα πρόσωπα, αλλά συμβολίζουν τάξεις ανθρώπων, λογικά ο θάνατός τους είναι επίσης συμβολικός".

ΟΧΙ κυριε χιλιαστα δεν ειναι αυτη η λογικη αφου ειναι συμβολικα προσωπα αρα και ο θανατος τους ειναι συμβολικος, οχι αγαπητε, αυτη η λογικη ειναι η λογικη της Σκοπιας.

Ο Ιησους χρησιμοποιει προσωπα συμβολικα για να μιλησει για θεματα πραγματικα οπως ειναι η μετα θανατον ζωη.

Επισης δεν μου ειπες αν διαβασες σε κανενα λεξικο για την διαφορα της λεξεως "οδυνη" και "ωδυνωμαι" και της λεξεως "ωδις" και "ωδινες θανατου", διοτι αγαπητε μου αν μπερδευεις αυτα τα απλα μη θελεις απο το κεφαλι σου να κανεις ερμηνεια στην παραβολη του πλουσιου και του πτωχου Λαζαρου.

Επαναλαμβανω, που στηριζεται Βιβλικα και μαλιστα καινοδιαθηκικα ολο αυτο το σεναριο που εγραψες για την παραβολη του πλουσιου και του πτωχου Λαζαρου;

Αν δεν μου απαντησεις, απλα επιβεβαιωνεις οτι προκειται για προσωπικες σου αντιβιβλικες θεσεις.

Θεοδωρος.

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   401 – 600 από 4691   Νεότερο› Νεότερο»
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...