ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

13 Ιουλ 2009

«ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

Η εικόνα που κοσμεί το εξώφυλλο της «Μαχόμενης Ορθοδοξίας»

Όταν ξεκινούσαμε πριν ενάμιση χρόνο περίπου τον «Αντιαιρετικό», αρχή μας και κανόνας μας ήταν και είναι, να φιλοξενεί στις σελίδες του αποκλειστικά, μόνο δικά μας άρθρα και όχι ξένες δημοσιεύσεις.
Όμως, όπως είναι γνωστό, κάθε κανόνας έχει και τις εξαιρέσεις του. Και δύο τέτοιες εξαιρέσεις θα φιλοξενήσουμε σήμερα από τις σελίδες του.
Η πρώτη και σημαντικότερη είναι για να τιμήσουμε έναν ακαταπόνητο μαχητή των αιρέσεων τον κ. Ευθύμιο Ζουλιανίτη.Ο κ. Ευθύμιος Ζουλιανίτης είναι ο εκδότης – ιδρυτής του μηνιαίου οκτασέλιδου περιοδικού «Μαχόμενη Ορθοδοξία». Στις σελίδες του περιλαμβάνονται ανοιχτές επιστολές προς τους αιρετικούς και ιδιαίτερα τους «μάρτυρες του Ιεχωβά»....

Σε χειρόγραφη επιστολή που μας απέστειλε, μας επισημαίνει πως αποστέλλει την «Μαχόμενη Ορθοδοξία» σε 120 αιρετικούς μηνιαίως, στα κεντρικά γραφεία των Αθηνών και του Brooklyn, αλλά και σε γραφεία των Τρικάλων, Καρδίτσας και όπου αλλού οι «μάρτυρες» έχουν τοπικές «εκκλησίες».
Σύμφωνα με δήλωσή του ουδείς «μάρτυρας του Ιεχωβά» έχει απαντήσει στις επιστολές του.Για να τιμήσουμε λοιπόν τον άνδρα αυτό δημοσιεύουμε μια επιστολή του που απευθύνεται στους «μάρτυρες του Ιεχωβά» και έχει ως θέμα της, την σύνδεση της Σκοπιάς με τον ΟΗΕ, τον οποίο η ίδια παρομοιάζει με το θηρίο της Αποκάλυψης.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύεται – σύμφωνα με δήλωση – του κ. Ευθύμιου Ζουλιανίτη, με αποκλειστικά δική του ευθύνη.
Την «Μαχόμενη Ορθοδοξία» μπορεί να ανεύρει κάποιος και στην παρακάτω διεύθυνση: http://mahomeni-orthodoxia.blogspot.com

Η δεύτερη εξαίρεση μας, αφορά την δημοσίευση ενός σχολίου που έλαβε χώρα στο άρθρο μας «Μάρτυρες του Ιεχωβά: Οι πλασιέ του Θεού», από κάποιον εσχάτως τακτικό αναγνώστη του «Αντιαρετικού», ο οποίος από λόγους ταπεινοφροσύνης προφανώς αλλά και θέλοντας να μας τιμήσει – και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό – υπογράφει ως «ο ολίγων ωρών φίλος του Χρήστου». Στο σχόλιο αυτό, ο συγγραφέας του, με ένα μοναδικά ευφυή αλλά ταυτόχρονα και απλό τρόπο αναιρεί την διδασκαλία της Σκοπιάς που αφορά τον «αόρατο ψευτοερχομό» του Χριστού το 1914 και την αποτυχία της ψευτοπροφητείας της Δευτέρας Παρουσίας του Χριστού το 1975, που ανέδειξε την Σκοπιά τον μεγαλύτερο ψευτοπροφήτη όλων των εποχών. Ελπίζουμε να το απολαύσετε όπως το απολαύσαμε και εμείς.
Ανοιχτή Επιστολή 8η
Προς τους «μάρτυρες του Ιεχωβά», Κηφισίας 77, 15124 ΜΑΡΟΥΣΙ.
Κοινοποίηση Watchtower 25 Columbia Heights, Brooklyn, N.Y. 11201

Θέμα: Η «Σκοπιά» και το «θηρίο».

Αγαπητοί κύριοι
Η οργάνωση των «μαρτύρων του Ιεχωβά» που υπάρχει και λειτουργεί από το 1931, αποκαλεί τον Ιεχωβά, Δαρείο και τον Ιησού Χριστό, Κύρο. Πρόκειται για δυο ονόματα που μας οδηγούν ιστορικά στους Μήδους και τους Πέρσες της προχριστιανικής εποχής (Δαρείο 521 – 484 π.Χ. και Κύρο 538 – 529 π.Χ.). Και όσοι βρίσκονται με το μέρος της «Σκοπιάς» θα απολαύσουν τα υλικά αγαθά της γης.
Λένε λοιπόν : «…εκείνοι που τώρα τάσσονται με το μέρος του μεγαλύτερου Δαρείου, του Ιεχωβά Θεού, και του μεγαλύτερου Κύρου, του Χριστού Ιησού, εισέρχονται σε μια θαυμαστή ευημερία. Είσασθε ένας απ’ αυτούς»; («Ελθέτω η βασιλεία σου» σελ. 165, έκδοσις μαρτύρων του Ιεχωβά 1982).
Αν δεν είστε … τυχεροί ν’ ανήκετε στην ανωτέρω κατηγορία του Δαρείου Ιεχωβά και του Κύρου Χριστού, και τυχόν ανήκετε στην Χριστιανική Εκκλησία, τότε, σύμφωνα με τη «Σκοπιά» δεν ανήκετε στον Ιεχωβά, αλλά στο:

«Θηρίο με τα κέρατα»
Αυτό το θηρίο έχει «επτά κεφαλές και δέκα κέρατα» (Αποκ. 17:2). Ποιο είναι αυτό το θηρίο; Την απάντηση θα την πάρουμε απ’ την Οργάνωση των «μαρτύρων» απ’ το ανωτέρω βιβλίο τους που γράφει:
«Σε μια διεθνή συνέλευση των μαρτύρων του Ιεχωβά το 1942 … ο ομιλητής, ο πρόεδρος της Σκοπιάς Ν.Χ. Νορρ απέδειξε «το θηρίο το οποίο … ήτο». Ήταν η Κοινωνία των Εθνών»! …
Ο πρόεδρος Νορρ προχώρησε και έδειξε ότι … «το θηρίο εκείνο αναζωογονήθηκε το 1945 σαν Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών» δηλαδή ο ΟΗΕ. Και συνεχίζει: «Αυτό το διεθνές «θηρίο» … είναι στην πραγματικότητα «γέμον ονομάτων βλασφημίας» (Δείτε στο παραπάνω βιβλίο σελ. 166).

Σημ. Μ.Ο.
Αγαπητοί μας «μάρτυρες», για τα ανωτέρω ευτράπελα και παιδαριώδη που γράφετε στα βιβλία σας και στη «Σκοπιά» σας , δεν θα σας κατηγορήσει κανείς. Μπορείτε να γράφετε και άλλα πιο … γλαφυρά και πιο … κωμικοτραγικά, αφού με τον Άλφα λόγο ή Βήτα τρόπο καταφέρετε και πείθετε τους ατυχείς οπαδούς της «Σκοπιάς» και τους κάνετε να πιστέψουν ότι δήθεν αυτά προέρχονται απ’ το Δαρείο Ιεχωβά ως «εύπεπτη τροφή».
Εκείνο για το οποίο μπορεί να κατηγορηθείτε απ’ τους οπαδούς της «Σκοπιάς» είναι ότι, εν αγνοία τους, και πίσω απ’ τις πλάτες τους παίξατε κάποτε μια ατιμία σε βάρος τους υποτιμώντας τη νοημοσύνη τους και θεωρώντας τους για χαχόλους. Είναι ότι ζητήσατε επιμόνως να γίνετε μέλος του «θηρίου» δηλαδή σ’ ένα θηρίο «γέμον ονομάτων βλασφημίας», του ΟΗΕ. Το ζητήσατε και το πετύχατε. Να και το σχετικό απόσπασμα κειμένου της σύνδεσης με το «θηρίο» σε μετάφραση:
«ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ»
«Τελευταίως το τμήμα NGO είχε λάβει έναν μεγάλο αριθμό αιτήσεων που αφορούσαν την σύνδεση της Watchtower Bible and Tract Society of New York με τα τμήμα δημοσίων πληροφοριών (Department of Public Information (DPI). Αυτή η Οργάνωση έκανε αίτηση για σύνδεση με το DPI το 1991 και της χορηγήθηκε η σύνδεση το 1992. Δεχόμενη την σύνδεση με το DPI, η οργάνωση συμφώνησε να πληροί τα κριτήρια που απαιτούνται για την σύνδεση, όπως υποστήριξη και σεβασμό στις αρχές του Χάρτη των Ενωμένων Εθνών και υποχρέωση και μέσα για να διεξάγουν αποτελεσματικά προγράμματα πληροφοριών με τα μέλη που συνιστούν τον Οργανισμό, και σε ένα ευρύτερο, ακροατήριο σχετικά με τις δραστηριότητες των Ενωμένων Εθνών …» (μεταφρασμένο απόσπασμα από αγγλόγλωσσο κείμενο).

Γιατί λέτε ψέματα;;;
Αγαπητοί μας «μάρτυρες» σας ερωτούμε, και αν θέλετε, απαντήστε μας:
Πρώτον. Το Μπέθελ Αθηνών γνωρίζει ότι κάποτε (1992) συνδέθηκε η «Σκοπιά» με το θηρίο «το γέμον ονομάτων βλασφημίας»; Αν το γνώριζε, τότε για ποιο λόγο, εσείς δεχτήκατε αυτήν την ατιμία; Και αν εσείς σκεπάσατε αυτήν την μπαμπεσιά του Κυβερνώντος Σώματος της «Σκοπιάς», τότε γιατί δεχόσασταν να διδάσκετε στους άτυχους οπαδούς ότι τα Χριστιανικά και άλλα έθνη θα τα καταστρέψει ο Δαρείος Ιεχωβά στη μάχη του Αρμαγεδδώνα; Φοβάσθε μήπως φύγουν από τη «Σκοπιά»;
Δεύτερον. Όταν εν γνώσει σας διδάσκετε το ψέμα μήπως έχετε την εντύπωση ότι έχετε μεράδι στην αγάπη του Αληθινού Θεού ή απλώς εμπορεύεσθε τις ελπίδες αφελών και άτυχων ανθρώπων με τα πολλά ψέματά σας! …

Με αγάπη Χριστού
Ευθύμιος Ζουλιανίτης


Το σχόλιο του Ανωνύμου στο άρθρο μας «ΜτΙ, οι πλασιέ του θεού»

Αγαπητοί μου ΜτΙ,

Μπορώ να ασπασθώ 2 μέρη από το δόγμα σας; Ευχαριστώ!!!

1. Ο Χριστός είναι ο μεγαλύτερος άνθρωπος (και Υιός του ΘΕΟΥ) που έζησε ποτέ.

2. Η Σκοπιά είναι η Οργάνωση που επικαλείται ότι είναι ο Αγωγός του Θεού.

Επιτρέψτε μου όμως να αναιρέσω

1. Ο Χριστός ήλθε αοράτως το 1914 και

2. Να ερευνήσω την πιθανότητα μήπως είστε Ψευδοπροφήτες.
Είμαι δίκαιος, δύο (2) δέχομαι δύο (2) αναιρώ. Ωραία μέχρι εδώ;

Έχω όμως κάτι ερωτησουλες…

1. Γιατί ο Χριστός ως Υιός του Θεού και ως ο μεγαλύτερος άνθρωπος που έζησε ποτέ δεν μας είπε ακριβώς την χρονολογία της Β΄ Παρουσίας Του ενώ εσείς – που δεν είστε ούτε οι Μεγαλύτεροι άνθρωποι που έζησαν ποτέ ούτε Υιοί του Θεού – την ξέρετε;
Αν την ήξερε ο Χριστός γιατί δεν την είπε ευθέως και σαφώς όπως η Σκοπιά και άφησε τόσους και τόσους μετά από Αυτόν, αιώνες τώρα, να ορίζουν ημερομηνίες παραπλανώντας τον κόσμο;
Γιατί άφησε ο Ιεχωβά τον Υιό του τόσα χρόνια – πριν να έρθει στη Γη έως τη χρονολογία που έδωσε η Σκοπιά – ανενημέρωτο; Μήπως Του είπε κάτσε εδώ να την μάθεις από την Σκοπιά!!!
Ποιος είναι πιο κοντά στον Ιεχωβά, ο Χριστός ο Υιός Του που δεν την ξέρει ή εσείς που την ξέρετε
Είναι ανώτερη η Σκοπιά από τον Χριστό;
Τι έχει περισσότερη αξία από τα δύο, η Α.Γ που μας αφήνει να συμπεράνουμε το πότε – εφόσον εσείς από την ΑΓ. βρήκατε την χρονολογία – η το περιοδικό Σκοπιά που γράφει ακριβώς την ημερομηνία;
Μα φυσικά η Σκοπιά διότι βρήκε την ημερομηνία !!!.Αν αυτό ισχύει τότε η ΑΓ. είναι ελλιπής!!!.
Και χρειάζεται η Α.Γ. την Σκοπιά για να την συμπληρώνει!!! συνεπώς οι συγγραφείς της Σκοπιάς είναι ανώτεροι από τους Ευαγγελιστές!!! Διότι οι Ευαγγελιστές δεν μπόρεσαν να το συμπεράνουν!!! Επειδή δεν κατάλαβαν την Α.Γ. όσο εσείς !!!
Τίθεται λοιπόν το ερώτημα, γιατί να διαβάσει κάποιος τη Α.Γ και να κινδυνέψει να κάνει λάθος ερμηνεία, ενώ μπορεί κάλλιστα να μάθει ασφαλέστερα και σίγουρα τα ίδια πράγματα και πιο έγκυρα μάλιστα από την Σκοπιά;
Μην ανησυχείτε καθόλου για το τι θα απαντήσετε…. Θα πλάσσω εγώ τώρα δυο ιστοριούλες που όταν τις διαβάσετε θα μου πείτε τύφλα νάχει η Σκοπιά μπροστά σου.
1η. Ο Χριστός ήξερε και δεν μας το είπε αλλά άφησε την Σκοπιά μέσα από την ερμηνεία της Α. Γραφής να το βρει. Εσκεμμένα λοιπόν δεν αποκάλυψε το πότε για να κάνει τη Σκοπιά Προφήτη και να της δώσει κύρος. Έτσι με αυτό τον τρόπο οι μετά τον Χριστό άνθρωποι θα αναγνωρίσουν τη Σκοπιά και θα πιστέψουν σ’ αυτή.
2η. Ο Χριστός όντως δεν ήξερε το πότε, γιατί ο Ιεχωβά δεν του το αποκάλυψε. Αργότερα όμως ο Ιεχωβά το αποκάλυψε στη Σκοπιά (έστειλε νέο φως).
Ο Χριστός τότε θεώρησε προσβλητικό να περιμένει από τη Σκοπιά να του πει πότε θα εμφανισθεί και ετσι αποφάσισε να εκδικηθεί τη Σκοπιά!!
Έτσι όταν η Σκοπιά είπε ότι το 1975 θα έλθει ο Χριστός τότε Αυτός δεν εμφανίστηκε επίτηδες με αποτέλεσμα η Σκοπιά να ρεζιλευτεί.
Αργότερα όταν προφήτευε η Σκοπιά για το 1914 τότε ο Χριστός ήλθε Αόρατος ενώ τον περίμεναν ΟΡΑΤΟ.
Τι να κάνει τότε η Σκοπιά είπε κι αυτή ότι ήλθε Αόρατος και είναι στον Ουρανό πάνω.
Ετσι άρχισε να κυβερνάει από τον Ουρανό. Ωραίες οι ιστοριούλες; Πως είπατε αυτά δεν τα λέει η Α.Γ;
Γιατί μήπως λέει τα δικά σας;;;

Ξαναρωτάω εγώ με τη σειρά μου. Πως ήλθε ο Χριστός αφού από τον Ουρανό δεν έφυγε. Τι σόι Δευτέρα Παρουσία είναι αυτή όταν εγώ δεν μπορώ να την δω; Μήπως εσείς οι ΜτΙ την εννοείται ως Δευτέρα Φαντασία…Μήπως πάθατε κι εσείς όπως οι Αυλικοί του Βασιλιά στο παραμύθι που ενώ ήταν γυμνός και νόμιζε ότι φορεί ρούχα αυτοί τον χειροκροτούσαν – από υποκρισία – λες και φόραγε στ’ αλήθεια. Μήπως νομίζετε ότι έγινε η Δευτέρα Παρουσία αλλά στην ουσία δεν έχει γίνει και απλά φωνάζετε ότι έγινε επειδή σας εξαναγκάζουν; Μήπως εδώ η Σκοπιά είναι ο Βασιλιάς που νομίζει ότι έγινε η Δευτέρα Παρουσία και εσείς οι Αυλικοί του που δεν της λέτε να συνέρθει επιτέλους;
Θα μου πείτε εσείς οι Ορθόδοξοι… ποιοι τον είδαν αόρατο;
Μα όλοι οι γέροι της σειράς του 1914 που πίστευαν ότι δεν θα πεθάνουν.

ΔΙΑΛΕΧΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ !!!

1. Η Προφητεία της Σκοπιάς πραγματοποιήθηκε κι ετσι ο Χριστός ήρθε το 1914 αοράτως. Αν ισχύει αυτό τότε τι είναι πιο βάσιμο να πιστέψω, εσάς που μου λέτε για Έναν Χριστό που ήρθε και δεν φαίνεται η την Α.Γ. που λέει ότι θα τον δουν όλοι όταν έρθει αλλά δεν γράφει ημερομηνία;
Μα φυσικά την Α.Γ διότι είναι πιθανόν ο Χριστός να μην ήρθε το 1914 και έτσι εσείς με κοροϊδέψατε ενώ η Α.Γ δεν μπορεί να με κοροϊδέψει για κάτι που δεν γράφει. Δεν γράφει το πότε θα έρθει δεν λέει π.χ. το 2012. Άρα δεν μπορεί να θεωρηθεί ανακριβής για κάτι που δεν ισχυρίζεται. Κανένας μας δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι λέει ψέματα ή αλήθεια για κάτι που δεν είπε, διότι απλά δεν το είπε

2. Ο Χριστός δεν ήξερε πότε θα εμφανισθεί ενώ η Σκοπιά ήξερε. Συγγνώμη αλλά τότε εσείς είστε ανώτεροι από τον Χριστό!!! Και η Σκοπιά Ανώτερη από την Α.Γ.

3. Η Α.Γ εγράφη λάθος και η Σκοπιά βασισμένη στην Α.Γ έκανε λάθος με την σειρά της περί χρονολογίας. Νο comments.

4. Η Α.Γ δεν είπε ακριβώς το πότε!!! και η ημερομηνία είναι Προφητεία της Σκοπιάς συνεπώς η Σκοπιά έκανε λάθος. Αν συμβαίνει το τελευταίο μήπως τότε σας ταιριάζει ο ρόλος του χωρίου: «ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΗ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΕΙΣ ΠΑΝ ΠΝΕΥΜΑ ΑΛΛΑ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΕ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΑΙ ΕΞΗΛΘΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΝ» 1 Ιωαν 4:1

Υ.Γ. Αρκετά με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά. Θα πάω σε ένα μοναστήρι για καμία 20αριά μέρες να βάλω τον Ηγούμενο εκεί να προβλέψει πότε θα γίνει η 2α Παρουσία. Ευκαιρία θα’ ναι για μένα να κοιτάξω τον εαυτό μου ούτως ώστε να αρέσω στο Θεό και όχι σε ορισμένους ανθρώπους. Σας χαιρετώ όλους.

Ο ολίγων ωρών φίλος του Χρήστου. 







ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου.

4.691 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   1601 – 1800 από 4691   Νεότερο›   Νεότερο»
The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Γιωργος΄΄
Σημασία έχει ότι πήγε εκεί που ήταν ο Πατέρας του και δεν πήγε ο Πατέρας του προς αυτόν:
Αποδείξεις:
1.
Ιωάννης 20:17
"ἀ__ν__α__β__α__ί__ν__ω πρὸς
τὸν π_α_τ_έ_ρ_α μ_ο_υ
καὶ πατέρα ὑμῶν
καὶ θ_ε_ό_ν μ_ο_υ
καὶ θεὸν ὑμῶν"
2.
1 Πέτρου 3:22
"ὅς ἐστιν ἐν δεξιᾷ τοῦ θεοῦ π_ο_ρ_ε_υ_θ_ε_ὶ_ς εἰς οὐρανόν"
3.
Ιωάννης 14:3
"καὶ ἐὰν π_ο_ρ_ε_υ_θ_ῶ
καὶ ἑτοιμάσω τ_ό_π_ο_ν ὑμῖν,
πάλιν ἔ__ρ__χ__ο__μ__α__ι καὶ
π_α_ρ_α_λ_ή_μ_ψ_ο_μ_α_ι
ὑμᾶς π__ρ__ὸ__ς ἐ_μ_α_υ_τ_ό_ν,
ἵνα ὅ_π_ο_υ εἰμὶ ἐγὼ
κ_α_ὶ ὑ_μ_ε_ῖ_ς ἦτε"
4.
Ιωάννης 14:2
"ἐν τῇ ο_ἰ_κ_ί_ᾳ τοῦ πατρός μου μ_ο_ν_α_ὶ π_ο_λ_λ_α_ί εἰσιν... π_ο_ρ_ε_ύ_ο_μ_α_ι [πηγαίνω] ἑτοιμάσαι τόπον ὑμῖν"
5.
(Εβραίους 9:24)
"ε__ἰ__σ__ῆ__λ__θ__ε__ν
[μπήκε] Χριστός ... εἰς αὐτὸν [στον ίδιο] τὸν οὐρανόν, νῦν ἐ_μ_φ_α_ν_ι_σ_θ_ῆ_ν_α_ι [για να εμφανιστεί τώρα μπροστά] τῷ προσώπῳ τοῦ θεοῦ"
Συνεπώς ο Χριστός πήγε προς τον Πατέρα του και 'εμφανίστηκε μπροστά του'.

Μὰ σοῦ εἶπα ἐγὼ ὅτι δὲν πῆγε στὸν Πατέρα του!!!

Τὸ ὅτι πῆγε στὸν Πατέρα τοῦ δηλώνει τὸ τέλος τῆς ἐπίγειου Παρουσίας του καὶ τὴν ἀνύψωση τῆς Ἀνθρώπινης Φύσεώς του.

Τὸ σημεῖο τῆς διαφωνίας μας εἶναι ὅτι ὁ Πατέρας τοῦ κατοικεῖ σὲ συγκεκριμένο τόπο ὅπως λέτε.

Αὐτὸ εἶναι καθαρὰ Παγανιστικό.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Innerenist:
Δεύτερο σημεῖο εἶναι ὅτι ἐσεῖς τὸν Θεωρεῖται τὸν Χριστὸ Μόνον Σὰν ἄνθρωπο μὲ τὴν ἀνθρώπινη Φύση τοῦ Μόνο καὶ γιαυτο λέτε ὅτι πηγαίνει κ.λ.π.

Γιωργος΄΄
Ως ο ίδιος 'Λόγος' αναστήθηκε –
( του οποίου είχε μεταβιβαστεί προηγουμένως η δύναμη της ζωή του στη μήτρα της παρθένου Μαρίας και γεννήθηκε αλλά και πέθανε ως τέλειος άνθρωπος στη γη.)

Ἐδῶ τὰ χαλᾶμε!!!Θέλει βέβαια πολὺ συζήτηση τὸ πρᾶγμα.


Γιωργος΄΄
Ο Χριστός λοιπόν όταν αναστήθηκε είχε πνευματική φύση και ως πνευματικό πλάσμα πήγε στον ουρανό δίπλα στον Πατέρα του.

Ἄλλο πνευματικὴ Φύση ἄλλο πνευματικὸ ΠΛΑΣΜΑ.

Ἡ θεικη Φύση τοῦ Ἰησοῦ δὲν εἶναι ἴδια μὲ τῶν Ἀγγέλων.

Δὲν ἐμπερικλείει ἡ ἔννοια πνευματικὸ Πλάσμα ὅτι δὲν βλέπουμε ἐμεῖς!!!


Γιωργος’’
Ο Χριστός λοιπόν όταν αναστήθηκε είχε πνευματική φύση και ως πνευματικό πλάσμα πήγε στον ουρανό δίπλα στον Πατέρα του.
Ἐσὺ λὲς ἀκριβῶς τὸ - ἀνυπόστατο - ἀντίθετο.

Ἐσὺ μοῦ λὲς τὸ ἀντίθετο!!!

Ἡ θεία Φύση δὲν ἀλλοιώνεται ἀλλὰ παραμένει ἀναλλοίωτη.

Ἡ Θεία Φύση δὲν πεθαίνει οὔτε ὑφίσταται μεταβολή!!!

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Γιωργος΄΄
ο ίδιος αναστήθηκε ως πνεύμα, Ο Χριστός μετά την ανάστασή του είχε μόνο πνευματική άϋλη φύση και έτσι πήγε στον ουρανό.

Ὄχι.Δὲς ἐδῶ τί λέει

(Ματθ,24 38 και ειπεν αυτοις, Τί τεταραγμένοι εστέ, και δια τί διαλογισμοι αναβαίνουσιν εν τη καρδία υμων; 39 ιδετε τας χειράς μου και τους πόδας μου οτι εγώ ειμι αυτός. ψηλαφήσατέ με και ιδετε, οτι πνευμα σάρκα και οστέα ουκ εχει καθως εμε θεωρειτε εχοντα. 40 και τουτο ειπων εδειξεν αυτοις τας χειρας και τους πόδας.)

Τὸ πνεῦμα δὲν ἔχει σάρκα καὶ ὀστᾶ καθὼς ἐσεῖς μὲ θεωρεῖτε –βλέπετε ὅτι ἔχοντα!!!

Δὲν ἦταν πνεῦμα μὲ τὴν ἔννοια ποὺ λὲς π.χ σαν τοὺς Ἀγγέλους ἀλλὰ «καὶ Θεὸς ἢν ὁ Λόγος».

Δὲν μπορεῖς νὰ ἐκλάβεις τοὺς Ἀγγέλους ὡς Πνεύματα σὰν τὸν Ἰησοῦ!!!

Στὸ ξαναεῖπα ὅτι Μονογενὴς εἶναι ὁ Μόνος τῷ γένει.

Οἱ διαφορὲς εἶναι λεπτὲς καὶ δὲν ἐκπλήσσομαι ποὺ δὲν τὶς καταλαβαίνεις!!!
Οὔτε φυσικὰ σὲ παρεξηγῶ.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Γιωργος΄΄
Ο 'εις Θεός ο Πατήρ' δεν έκανε την ανθρώπινη φύση
για τους πνευματικούς ουρανούς αλλά για την υλική γη.

Κάνεις λάθος διότι ὁ Θεὸς ΕΠΟΙΗΣΕ τὸν Ἀδὰμ ὅπως εἴμαστε ἐμεῖς.Ἂν δὲν ἔπεφτε ὁ Ἀδὰμ θὰ ἐλάμβανε τὴν Ἀθανασία ὡς δωρεά.

Ἐννοεῖται ὅτι ἐκείνη ἡ Ἀνθρώπινη Φύση τοῦ Ἀδὰμ δὲν ἦταν οὔτε θνητὴ οὔτε ἀθάνατη ἀλλὰ δεκτικὴ ἀμφοτέρω!!!

Ἔτσι καὶ ἐμεῖς τώρα παρότι εἴμαστε Ἄνθρωποι θὰ λάβουμε
Σῶμα σύμμορφο τῆς Δόξης ΑΥΤΟΥ!!!


Γιωργος΄΄
Έτσι
ούτε τα υλικά περιορισμένα μάτια,
ούτε η υλική μύτη,
ούτε το υλικό στόμα,
ούτε το υλικό στομάχι,
ούτε υλικά πνευμόνια
ούτε η καρδιά που προωθεί το αίμα με οξυγόνο στα κύτταρα του αργανισμού,
ούτε η κοιλιά,
ούτε τα έντερα,
ούτε υλικά τα πόδια,
ούτε υλικά τα χέρια
είναι για τον ουρανό.
Και φυσικά Ούτε και ό,τι πίνει και τρώει ο άνθρωπος είναι για τον ουρανό.

Αὐτὸ τὸ ξαναείπαμε ἀλλὰ διαφορετικά.

Ἐσεῖς λὲς ὅτι ὁ Πολὺς Ὄχλος στὴ Γῆ θὰ ἔχει Ἴντερνετ καὶ οἱ Κεχρισμενοι ποὺ θὰ εἶναι στὸν Οὐρανὸ ὄχι.

Τὸ σύμμορφο σῶμα τῆς Δόξης τοῦ Κυρίου θὰ εἶναι ὅπως τοῦ Ἰησοῦ ποὺ εἰσῆλθε κεκλεισμένων τῶν θυρῶν στοὺς μαθητές.

Ἐδῶ μᾶς λὲς ὅτι ἀναστήθηκε ὡς Πνεῦμα ἀλλὰ τὸ Εὐαγγέλιο λέει ὅτι εἰσῆλθε κεκλεισμένων τῶν θυρῶν.

Ὅμως ὁ ἴδιος τους εἶπε νὰ τὸν ψηλαφήσουν καὶ νὰ δοῦν ὅτι δὲν εἶναι Πνεῦμα.

Πῶς λοιπὸν ἐνῷ εἰσῆλθε κεκλεισμένων τῶν θυρῶν ὡς Πνεῦμα τοὺς εἶπε μετὰ ψηλαφῆστε μέ (?).

Ἂν ἦταν Πνεῦμα ὅπως λέει τὸ χωρίο δὲν θὰ τοὺς ἔλεγε ψηλαφῆστε μὲ νὰ δεῖτε ὅτι ἐγὼ ἔχω ὀστᾶ ἀλλὰ τὸ πνεῦμα δὲν ἔχει!!!

ΑΝ ἔμπαινε ὡς Πνεῦμα θὰ ἔμπαινε χωρὶς σάρκα καὶ ὀστᾶ καὶ δὲν θὰ τοὺς ἔλεγε ΨΗΛΑΦΗΣΤΕ ΜΕ νὰ δεῖτε ὅτι ἔχω σάρκα καὶ ὀστᾶ ἐνῷ τὸ Πνεῦμα δὲν ἔχει!!!

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Γιώργος
Ψαλμοὶ 14:2 Ὁ Κύριος ἔσκυψε ἀπὸ τὸν οὐρανὸ ἐπάνω στοὺς γιοὺς τῶν ἀνθρώπων, γιὰ νὰ δεῖ ἂν ὑπάρχει κάποιος ποὺ νὰ ἔχει σύνεση, ποὺ νὰ ζητάει τὸν Θεό.
Αυτό σημαίνει ότι για τον Θεό 'μετράνε' ιδιαίτερα όσοι τον 'αναζητούν': σε αυτούς 'στρέφει' την προσοχή του.

Ἄλλο εἶπα ἐγὼ μὴν κάνεις πάλι τὸν Ἀλεκο!!!

Ἂν πορευται μὲ τὴν 100% σημασία τῆς λέξης τότε καὶ σκύβει μὲ τὴν 100% σημασία τῆς λέξης.

Δὲν μπορεῖ ὅτι σὲ συμφέρει νὰ τὸ παίρνεις παραγματικα καὶ ὅτι ὄχι συμβολικά.

Τὴ μιὰ φορά χτυπιέσαι καὶ τό ὅτι πορεύεται τὸ γραφεῖς μὲ παῦλες ἀνάμεσα ἐνῷ ὅταν λέει ὅτι σκύβει νὰ λὲς παλαβομάρες!!!

Γιώργος είπε...

Ιννερανίστ:
"Η γελοιότητα της περιγραφής από τη «Σκοπιά» υπέρ – περισσεύει: «Θα σαπίσουν οι γλώσσες τους..."

Αν διαβάσεις τον προφήτη Ζαχαρία και την Αποκάλυψη θα δείς τι 'υπερ - περοσσεύει':
(Ζαχαρίας 14:12‐13)
"Η σάρκα του ανθρώπου θα σαπίζει,
ενώ αυτός θα στέκεται στα πόδια του·
τα δε μάτια του θα σαπίζουν στις κόγχες τους και
η γλώσσα του θα σαπίζει μέσα στο στόμα του.
Και εκείνη την ημέρα θα απλωθεί ανάμεσά τους σύγχυση"

Τι υπερ - περισσεύει αγαπητέ Ιννερανίστ;
Ακυρώνεται η Α.Γ.;

Γιώργος

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Γιώργος
Το αντίδοτο κατὰ τοῦ Θανάτου είναι η ανάσταση.
Μόνο η ανάσταση
αντιστρέφει το θάνατο και
'θεραπεύει' από το θάνατο.
Μέσω της ανάστασης - ως αντίδοτο - νικάται ο θάνατος.

Ναὶ


Ιννερανίστ:
Τὸ «ἐγὼ εἰμι» εἶναι μόνο μία φράση.

Γιώργος
Πάλι καλά που το καταλαβαίνεις.
Από κεί και πέρα:
Μπερδεύεις τον 'εις Θεός ο Πατήρ' με τον Χριστό ως διορισμένο Γιό του 'είς Θεός ο Πατήρ'.

Κάνεις μεγάλο λάθος καὶ παραθέτεις μισὰ τὰ σχόλιά μου.

Ἐγὼ εἶπα ὅτι στὴν Κ.Δ ὁ Ἰησοῦς Χριστὸς ἀντικαθιστᾷ πλήρως τὴν ἔννοια καὶ τὴ χρήση τοῦ Ὀνόματος τοῦ Θεοῦ στὴν Π.Δ προσλαμβάνοντας ὁ ἴδιος καὶ τὸ δικὸ του Ὄνομα τὴ θέση ποὺ εἶχε τὸ Ὄνομα Γιαχβε στὴν Π.Δ.

Ὁ Ἰησοῦς ταυτίζεται μὲ τὸν Γιαχβε τόσο φιλολογικὰ προσλαμβάνοντας ὅλες τὶς ἐκφράσεις καὶ τὰ Ὀνόματα ποὺ χρησιμοποιοῦνται γιὰ ἐκεινον ὅσο καὶ οὐσιαστικὰ ἐπιδεικνύοντας ὅλες τὶς θεῖες ἰδιότητες ποὺ τοῦ ἀποδίδονται.

Πιὸ συγκεκριμένα ὁ Ἰησοῦς προσλαμβάνει τὴ θέση τοῦ Γιαχβε σὲ ἐκφράσεις ὅπως π.χ
«Εγω ειμι»

Κατάλαβες λοιπὸν ὅτι ἡ παράθεση ὅτι

Γιώργος
(Ιννερανίστ:
Τὸ «ἐγὼ εἰμι» εἶναι μόνο μία φράση.)

δὲν ἔχει καμμία σχέση μὲ τὸ νόημα ποὺ ἤθελα νὰ ἀποδώσω!!!

Ἀπὸ τὴν ἄλλη ἐσεῖς λέτε ὅτι καταλάβατε πῶς τὸ σημεῖο τῆς Παρουσίας τοῦ Θεοῦ τὸ 1914 ἦταν ὁ πρῶτος παγκόσμιος πόλεμος.

Μάλιστα τὸ συμπεραίνετε ἀπὸ τὴν Α.Γραφή.

Δὲν καταλαβαίνω λοιπὸν πῶς χωρὶς κανένα στοιχεῖο συμπεραίνετε πράγματα ποὺ δὲν λέει ἡ Α.Γραφὴ ἐνῷ μὲ πλῆθος στοιχείων ὅπως τὸ «ἐγὼ εἰμι» καὶ ἄλλες λέξεις ὅπως «ὁδὸς Κυρίου, Κύριος παρὰ Κυρίου κ.λ.π» δὲν συμπεραίνετε τὰ αὐτονόητα!!!

Σταματῆστε λοιπὸν νὰ ὀνειρεύεστε καὶ νὰ ἐμπαίζετε τὸν κόσμο λέγοντας ὅτι τάχα ἐπειδὴ ἔγινε ὁ Πρῶτος Παγκόσμιος Πόλεμος τὸ 1914 αὐτὸ σημαίνει ὅτι Ἄρχισε ὁ Ἰησοῦς νὰ κυβερνάει.

Ἔτσι ἁπλὰ χωρὶς καμμία ἀπόδειξη ἀπὸ τὴν Α.Γραφὴ περὶ τοῦ 1914.
Δίνεται βάση σὲ ὅτι Ὄνειρο θέλετε καὶ τὴν ἀλήθεια τὴν ἀφήνετε στὴν Ἄκρη.

Νικόλαος είπε...

κ. Γιώργος: «Το ίδο λέμε και εμείς:
Ο Χριστός που θυσίασε την ανθρωπινη ζωή του για εμάς και αναστήθηκε ως πνευματική οντότητα»



Το ίδιο ακριβώς.

33 Και σηκώθηκαν αμέσως και επέστρεψαν στην Ιερουσαλήμ και βρήκαν τους έντεκα και όσους ήταν μαζί τους να είναι μαζεμένοι 34 και να λέγουν ότι αληθώς ο Κύριος αναστήθηκε και εμφανίστηκε στον Σίμωνα [...] 36 Ενώ δε έλεγαν αυτά, ο Ιησούς ο ίδιος στάθηκε στο μέσο και τους λέγει «Ειρήνη υμίν» 37 Καταληφθέντες δε από τρόμο και φόβο, νόμιζαν ότι βλέπουν πνεύμα. 38 Αλλά αυτός τους είπε «Γιατί είστε ταραγμένοι και γιατί ανεβαίνουν σκέψεις στις καρδιές σας; 39 Δείτε τα χέρια μου και τα πόδια μου· είμαι εγώ ο ίδιος· ψηλαφίστε με και δείτε· ένα πνεύμα δεν έχει σάρκα και οστά, όπως βλέπετε να έχω εγώ». (Λουκ. 24, 33-39)

Ο Χριστός έχει και μετά την Ανάστασή Του σάρκα και οστά και στη Δευτέρα Παρουσία είναι ερχόμενος σε σάρκα (Β' Ιωάν. 7). Πού γράφει στην Αγία Γραφή αυτό που λέτε ότι ο Χριστός «αναστήθηκε ως πνευματική οντότητα»;

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Γιωργος
Ιννερανίστ πότε θα καταλάβεις ότι στο Σύμπαν δεν υπάρχει κανένας φιλοσοφικός 'θεάνθρωπος' ούτε η Γραφή λέει ένα τέτοιο πράγμα;

Ξαναεῖπα ὅτι ἡ Α.Γραφὴ τὸν λέει καὶ τὸν δείχνει ὡς Θεὸ καὶ ὡς ἄνθρωπο!!!


Ιννερανίστ:
Ὀργάνωση ἔχει καὶ ὁ κουλουρὰς ποὺ πουλάει κουλούρια ὅπως ἀκριβῶς καὶ ὁ ἐπαγγελματίας ζητιάνος ὀργανωμένος εἶναι.

Γιωργος’’
Ενώ η ορθόδοξη οργάνωση δεν είναι... οργάνωση... δεν είναι οργανωμένη... έστω κι' αν
δεν ζητιανεύει με ...δίσκο
δεν κάνει εράνους...
ούτε πουλάει κουλούρια
αλλά κεριά και εικόνες... όπως ο πάπας
που πουλούσε συγχωροχάρτια

Μὴν πᾷς ἐκτὸς θέματος γιὰ νὰ ἀποφύγεις τὴν ἐρώτηση ὅπως καὶ τὶς ἄλλες ποὺ δὲν ἀπαντᾷς!!!

Ἐπαναλαμβάνω
Ποῦ ἀναφέρει ἡ Α.Γραφὴ τὴν λέξη ὀργάνωση (?) καὶ τὸ σημαντικότερο
Ποῦ χαρακτηρίζει τὴν Ἐκκλησία ὡς Ὀργάνωση (?)


Νικόλαος:
Πολλοί πλάνοι βγήκαν στον κόσμο, οι οποίοι δεν ομολογούν Ιησού Χριστό ερχόμενο σε σάρκα• αυτός είναι ο πλάνος και ο αντίχριστος. (Β' Ιωάν. 7)

Γιωργος’’
Ακριβώς έτσι είναι:
Το 'θεάνθρωπος' το σοφίστηκαν πλάνοι και αντίχριστοι.

Εἶπα καὶ πάλι ὅτι ἡ Α.Γραφὴ τὸν λέει καὶ τὸν δείχνει ὡς Θεὸ καὶ ὡς ἄνθρωπο

Ἐπαναλαμβάνω
Ποῦ ἀναφέρει ἡ Α.Γραφὴ τὴν λέξη ὀργάνωση (?)

Μήπως τὴν λέξη αὐτὴ (ὀργάνωση) τὴν σοφίστηκαν Πλάνοι ὅπως ἡ Ἑταιρεία σου (?)

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Ιννερανίστ:
Ποῦ ὀνόμασε Ὀργάνωση ὁ Χριστὸς τὴν Ἐκκλησία του (?) καὶ ὄχι ἂν ἦταν ὀργανωμένη ἂν εἶχαν δὴλ ἕνα συγκεκριμένο πλαίσιο δράσης οἱ Ἀπόστολοι!!!

Γιωργος’’
...Έτσι η Εκκλησία ενεργούσε ως οργάνωση με 'συγκεκριμένο πλαίσιο δράσης' καθώς είχε ιδρυθεί την Πεντηκοστή του 33 κ.Χ. και 'επικυρωθεί' με άγιο πνεύμα

Ἄλλο Ὀργάνωση ἄλλο Ἐκκλησία.

Ἐπίσης ὁ Ἄπ.Παῦλος λέει μὴ πάντες ἀπόστολοι μὴ πάντες προφῆτες μὴ πάντες διδάσκαλοι!!!

Ἐσεῖς γιατί τοὺς κάνετε ὅλους νὰ κηρύττουν καὶ νὰ διδάσκουν (?)

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Γιωργος’’
(Ματθαίος 27:46)
"ο Ιησούς φώναξε με δυνατή φωνή...
Θεέ μου, Θεέ μου, γιατί με εγκατέλειψες;"

Ιννερανίστ:
Μὴν λὲς κουταμάρες!!!
Ἐγὼ ἡ ἐσὺ εἶναι δυνατὸν νὰ ἐγκαταλείψουμε τὸ παιδί μας ἐννοῶ ὑπάρχει πιθανότητα.
Ὁ Οὐράνιος Πατέρας ὅμως δὲν ἐγκαταλείπει κανέναν ἀπὸ ἐμᾶς πόσο μᾶλλον τὸν Υἱὸ τοῦ τὸν Μονογενῆ.

Γιωργος’’
Μόλις το διάβασες:
(Ματθαίος 27:46)
"ο Ιησούς φώναξε με δυνατή φωνή...
Θεέ μου, Θεέ μου, γιατί με εγκατέλειψες;"
Ο ίδιος ο Χριστός που φώναξε
"Θεέ μου, Θεέ μου, γιατί με εγκατέλειψες;"
ήταν
Ο ίδιος ο Χριστός που πέθανε
ήταν ό ίδιος ο Χριστός που αναστήθηκε.
Είπαμε ότι ο Χριστός είχε μόνο μία φύση.

Ἒεε τότε τὸν ἴδιο τὸν Χριστὸ τὸν ἐγκατέλειψε ὁ Πατέρας του.

Ὁ ἴδιος ὁ Χριστὸς εἶπε στὴν Α.Γραφὴ ὅτι πρέπει νὰ πεθάνει στὸ Σταυρό.

Ὁ Πέτρος τοῦ εἶπε νὰ μὴν τὸ κάνει ἀλλὰ ὁ Χριστὸς τοῦ εἶπε ὕπαγε ὀπίσω μου σατανᾶ.

Τώρα ὅμως ἐδῶ μετάνιωσε καὶ ἄλλαξε γνώμη ἀπὸ ὅτι φαίνεται καὶ ἀποφάσισε νὰ μὴν σταυρωθεῖ.

ΥΠΑΚΟΥΣΕ ΣΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ ΠΟΥ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΑΥΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ.

Ἄρα λοιπὸν ὁ Nikos καλὰ κάνει καὶ εἶναι ἀρνητὴς τῆς εἰς Χριστὸν Ἰησοῦν Πίστεως!!!

Ἂν ὄντως ὁ Πατέρας του τὸν ἐγκατέλειψε ὅπως εἶπε ὁ Χριστὸς τότε τί τύχη μποροῦμε νὰ ἔχουμε ἐμεῖς ἀπὸ ἕναν Θεὸ ποὺ ἐγκαταλείπει τὸ παιδί του!!!

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Νικόλαος:
Και τι σχέση έχει ο Χριστός με τους αγγέλους;

Γιώργος
Ο Χριστός είναι ο αρχηγός των αγγέλων, είναι ο 'αρχάγγελος Μιχαήλ'.

Ὄχι δά!!!
Ἂν εἶναι ὁ Ἀρχάγγελος Μιχαὴλ τότε δὲν εἶναι ὁ Μόνος τῷ γενεῖ δὲν εἶναι ΜΟΝΟΓΕΝΗΣ διότι ὑπάρχουν κι ἄλλοι σὰν αὐτόν.
Οἱ Ἄγγελοι!!!

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Inneranist:
Ὡς ἄνθρωπος ὁμιλεῖ καὶ ὡς ἄνθρωπος ἐξέφρασε τὴν φράση νὰ ἀπέλθει τὸ πικρὸ ποτήριο ἀπὸ αὐτόν!!!

Γιωργος’’
επειδή ήταν άνθρωπος, όπως διαβεβαίωνε και ο ίδιος:
Ιωάννης 8:40
"νῦν δὲ ζητεῖτέ με ἀποκτεῖναι ἄ_ν_θ_ρ_ω_π_ο_ν ὃς τὴν ἀλήθειαν ὑμῖν λελάληκα ἣν ἤ_κ_ο_υ_σ_α παρὰ τοῦ θεοῦ"

Ναὶ ὅπως ἀκριβῶς ἔλεγε ὅτι εἶναι καὶ Θεός!!!

Ἂν ἦταν ἴσος μὲ τὸν Ἀδὰμ ὁ Ἰησοῦς καὶ ἦταν ΜΟΝΟ ἄνθρωπος τότε ὁ Θεὸς Πατὴρ δημιούργησε τὸν Ἰησοῦ ὅπως δημιούργησε τὸν Ἀδὰμ καὶ δὲν τὸν Γέννησε.
Ἄρα δὲν εἶναι κὰν Μονογενὴς ἐπειδὴ δημιουργήθηκε!!!


Ιννερανίστ:
Ἐρωτήσεις πρὸς Γιῶργο
1] Μπορεῖς νὰ μοῦ πεῖς ΠΟΙΟΣ σᾶς ὁδηγεῖ εἰς πᾶσαν τὴν ἀλήθειαν ἀφοῦ τὸ Ἅγιο Πνεῦμα σταμάτησε νὰ ἐνεργεῖ ἀπὸ τὸν Πρῶτο Αἰῶνα(ὅπως εἴπατε σὲ προηγούμενο σχόλιό σας) καὶ κατὰ συνέπεια δὲν ἐνεργεῖ ὁ Ἴδιος ὁ Ἰεχωβᾶ ἀφοῦ τὸ Ἅγιο Πνεῦμα κατ’ἐσᾶς εἶναι ἡ Δύναμή του (?)

Γιωργος’’
[... είναι η ΕΝΕΡΓΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ, όχι απλώς η 'δύναμή του', επειδή 'ενεργεί' και έχει ενεργήσει με πολλούς τρόπους]
Το άγιο πνεύμα σήμερα ενεργεί για να επιτελεστεί το θέλημα του Θεού: Σήμερα το α.π. παράγει - καθώς ενεργεί σε κάποιους - τον καρπό του:

Λάθος κάνεις τὸ Ἅγιο Πνεῦμα δὲν ἐνεργεῖ ἀπὸ τὸν 1ο Αἰῶνα ὅπως εἶπες πρίν!!!

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Ιννερανίστ:
2]Στὴν Ἅγια Γραφὴ λέει (Ματθ12,28 και ους μεν εθετο ο θεος εν τη εκκλησία πρωτον αποστόλους, δεύτερον προφήτας, τρίτον διδασκάλους, επειτα δυνάμεις, επειτα χαρίσματα ιαμάτων, αντιλήμψεις, κυβερνήσεις, γένη γλωσσων)
Ἐσᾶς ποιός σας ἔθεσε ὡς Ἐκκλησία τὸν 19ο Αἰῶνα ἐφόσον ὁ Ἰεχωβὰ διὰ τῆς Δυνάμεως του δὲν ἐνεργεῖ πλέον (?)

Γιωργος’’
Ενεργεί... ενεργεί όπως έγραψα στο προηγούμενο σχόλιο αλλά με άλλους τρόπους και επιπρόσθετα βοηθάει/ στηρίζει/ δίνει δύναμη/ ενισχύει στο κήρυγμα που αποσκοπεί στην σωτηρία όσο το δυνατό περισσότερων ανθρώπων.

Πρώτον εἶπες ὅτι δὲν ἐνεργεῖ ἀπὸ τὸν 1ο Αἰῶνα.

Δεύτερον αὐτὰ ποὺ λὲς (Ενεργεί... ενεργεί όπως έγραψα στο προηγούμενο σχόλιο αλλά με άλλους τρόπους και επιπρόσθετα βοηθάει/ στηρίζει/ δίνει δύναμη/ ενισχύει στο κήρυγμα που αποσκοπεί στην σωτηρία όσο το δυνατό περισσότερων ανθρώπων.) δὲν λένε ὅτι σᾶς ἵδρυσε ἀλλὰ σᾶς βοηθάει.

Τὸ ἐρώτημά μου λοιπὸν παραμένει
Ἐσᾶς ποιός σας ἔθεσε ὡς Ἐκκλησία τὸν 19ο Αἰῶνα ἐφόσον ὁ Ἰεχωβὰ διὰ τῆς Δυνάμεως του δὲν ἐνεργεῖ πλέον (?)

Ἔθεσε μιὰ Ἐκκλησία τὸν πρῶτο Αἰῶνα καὶ ξαναέθεσε ἄλλη (Τὴν Ἑταιρεία σου) τὸν 19ο Αἰῶνα (?)

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Ιννερανίστ:
3]Στὸ χωρίο (Α΄Κορινθ12,11 πάντα δε ταυτα ενεργει το εν και το αυτο πνευμα, διαιρουν ιδία εκάστω καθως βούλεται)
Πῶς εἶναι δυνατὸν τὸ Ἅγιο Πνεῦμα νὰ μὴν εἶναι πρόσωπο καὶ νὰ ἔχει θέληση καὶ μάλιστα χωρὶς κανένα περιορισμὸ (Ὅπως θέλει,καθὼς βούλεται) (?)
Ξέρεις ἐσὺ κανέναν ποὺ ἡ δύναμή του νὰ ἔχει θέληση (?)

Γιωργος’’
Επειδή αποστέλλεται και κατευθύνεται από τον Θεό

Κούκου…Κουκουρίκου!!!

Ἄλλα λέμε ἄλλα ἀπαντᾶτε…Τί τὸ περασᾶτε ἐδῶ μέσα (?)

Ἐπειδὴ ἀποστέλλεται καὶ κατευθύνεται ἀπὸ τὸν Θεὸ

Σωστὰ ἀλλὰ σὲ αὐτὴ τὴν περίπτωση ὁ Θεὸς ἔχει τὴν θέληση καὶ ὄχι ἡ Δύναμή του

Ἐπαναλαμβάνω

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

3]Στὸ χωρίο (Α΄Κορινθ12,11 πάντα δε ταυτα ενεργει το εν και το αυτο πνευμα, διαιρουν ιδία εκάστω καθως βούλεται)
Πῶς εἶναι δυνατὸν τὸ Ἅγιο Πνεῦμα νὰ μὴν εἶναι πρόσωπο καὶ νὰ ἔχει θέληση καὶ μάλιστα χωρὶς κανένα περιορισμὸ (Ὅπως θέλει,καθὼς βούλεται) (?)
Ξέρεις ἐσὺ κανέναν ποὺ ἡ δύναμή του νὰ ἔχει θέληση (?)

Ιννερανίστ:
4] Μὲ βάση τὸ χωρίο (Ματθ24, 29 Ευθέως δε μετα την θλιψιν των ημερων εκείνων, ο ηλιος σκοτισθήσεται, και η σελήνη ου δώσει το φέγγος αυτης, και οι αστέρες πεσουνται απο του ουρανου, και αι δυνάμεις των ουρανων σαλευθήσονται. 30 και τότε φανήσεται το σημειον του υιου του ανθρώπου εν ουρανω, και τότε κόψονται πασαι αι φυλαι της γης και οψονται τον υιον του ανθρώπου ερχόμενον επι των νεφελων του ουρανου μετα δυνάμεως και δόξης πολλης. 31 και αποστελει τους αγγέλους αυτου μετα σάλπιγγος μεγάλης, και επισυνάξουσιν τους εκλεκτους αυτου εκ των τεσσάρων ανέμων απ' ακρων ουρανων εως των ακρων αυτων. 32 Απο δε της συκης μάθετε την παραβολήν. οταν ηδη ο κλάδος αυτης γένηται απαλος και τα φύλλα εκφύη, γινώσκετε οτι εγγυς το θέρος. 33 ουτως και υμεις, οταν ιδητε πάντα ταυτα, γινώσκετε οτι εγγύς εστιν επι θύραις. 34 αμην λέγω υμιν οτι ου μη παρέλθη η γενεα αυτη εως αν πάντα ταυτα γένηται.)

Πως η γενεὰ ποὺ δὲν θὰ παρέλθει ὅπως λέει ὁ Ἰησοῦς ἐδῶ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑ οἱ Σημερινοὶ Ὑπερήλικες ποὺ γεννήθηκαν τὸ 1914(?)

Γιωργος’’
Το
"ου μη παρέλθη η γενεα αυτη [των πιστών Χρισμένων] εως αν πάντα ταυτα γένηται"
δείχνει ότι θα υπάρχουν Χρισμένοι που θα ζούν ακόμη όταν γίνουν όλα αυτά.
Συνεπώς από τις 10.000 περίπου που ζούν σήμερα 'δεν θα παρέλθουν όλοι' αλλά θα υπάρχουν αρκετοί ώστε να αποτελούν μια 'γενεά' [με 'ανοιχτό' αριθμό] που ΔΕΝ θα παρέλθει μέχρι να γίνουν όλα αυτά.
Αυτό δείχνει ότι το 'τέλος' - που περιλαμβάνει τον Αρμαγεδδώνα - είναι κοντά.

Ὄχι βέβαια!!!
Αὐτὸ ποὺ λὲς δὲν συμφωνεῖ μὲ τὶς ἀπόψεις τῆς Σκοπιᾶς ὅτι ἡ Γενεὰ εἶναι αὐτὴ τοῦ 1914 καὶ ὅτι δὲν θὰ πεθάνουν ὅλοι αὐτοὶ ἂν δὲν δοῦν τὸν Ἀρμαγεδδώνα!!!

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Ιννερανίστ:
Ἐπίσης στὸ Ὄνειρο τοῦ Ναβουχοδονόσωρ (Δανιηλ4,10-44) λέτε ὅτι τὸ Δέντρο ποὺ ξαναβλάστησε εἶναι ἡ δίκη σας Κυβέρνηση ποὺ εἶναι ἡ Κυβέρνηση τοῦ Θεοῦ.
Ποιός σας ἔθεσε Κυβέρνηση τοῦ Θεοῦ τὸν 19ο Αἰῶνα ἀφοῦ ὁ Θεὸς δὲν ἐνεργεῖ ἀπὸ τὸν Πρῶτο Αἰῶνα (?)

Γιωργος’’
Το α.π. ενεργεί για να επιτελεστεί το θέλημα του Θεού.

Τὸ Ἅγιο Πνεῦμα δὲν ἐνεργεῖ ἀπὸ τὸν 1ο Αἰῶνα εἶπες!!!


Γιωργος’’
Οι χρισμένοι στη γη - υπόλοιπο περ. 10.000 - ΔΕΝ κυβερνούν τώρα αλλά είναι υποψήφιοι για κυβερνήτες στη Χιλιετή Βασιλεία - από τον ουρανό - σύμφωνα με την Αποκάλυψη.

Εἴπαμε ὅτι οἱ 10.000 εἶναι κεχρισμενοι καὶ ὄχι Χρισμένοι!!!
Ἄρα πάλι δὲν ἔχει Κυβέρνηση ΤΩΡΑ ὁ Θεὸς ἐφόσον αὐτοὶ δὲν Κυβερνοῦν τώρα!!!
Ἐπαναλαμβάνω μὴν ἀπαντᾷς σὲ ἄλλα ἀλλὰ σὲ αὐτὰ ποὺ σὲ ρώτησα.
Πῶς ΣΥΜΠΕΡΑΝΑΤΕ ὅτι ὁ Θεὸς δὲν ἔχει κυβέρνηση ἀπὸ τότε ποὺ κόπηκε τὸ δένδρο ποὺ εἶδε ὁ Ναβουχοδονοσωρ!!!

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Γιωργος’’
Ιννερανίστ:
Στο: "5]Πῶς εἶναι δυνατὸν νὰ ἐμπιστεύεσαι... "

Σὲ παρακαλῶ… Κόβεις τὸ ἐρώτημά μου καὶ διαστρέφεις τὴν ἐρώτησή μου!!!


Γιωργος’’
Αναφέρεσαι στο Ματθ. κζ' 51-53
"Καὶ ἰδοὺ
τὸ καταπέτασμα τοῦ ναοῦ ἐσχίσθη ἀπ’ ἄνωθεν ἕως κάτω εἰς δύο,
καὶ ἡ γῆ ἐσείσθη,
καὶ αἱ πέτραι ἐσχίσθησαν,
καὶ τὰ μνημεῖα ἀνεῴχθησαν
καὶ πολλὰ σώματα τῶν κεκοιμημένων ἁγίων ἠγέρθησαν,
καὶ ἐξελθόντες ἐκ τῶν μνημείων μετὰ τὴν ἔγερσιν αὐτοῦ εἰσῆλθον εἰς τὴν ἁγίαν πόλιν καὶ ἐνεφανίσθησαν πολλοῖς."
Αν το θεωρείς 'δύσκολο' [ή όχι, όπως και εγώ] το συζητούμε.
Μπορώ να ακούσω την άποψή σου που δεν 'προεξοφλώ' ότι θα είναι λάθος [αν δεν είναι 'προκατασκευασμένη' - ή είναι;] επειδή δεν είσαι ΜτΙ.
Απλώς θα σου ζητήσω μετά να την αιτιολογήσεις - όπως θα κάνω και εγώ - για να δούμε ποιά εκδοχή θα ταίριαζε περισσότερο με την πραγματικότητα.

Τὴν ἄποψή μου δὲν εἶναι δύσκολο νὰ τὴν πῶ!!!

Ἐγὼ ἄλλο ρωτάωωωωωωωωω…

Ἤξερα μέχρι χθὲς ὅτι οἱ χαρτορίχτρες καὶ τὰ Μέντιουμ λένε τὸ μέλλον καὶ ὄχι ὅτι Ἑρμηνεύουν τὴν Α.Γραφή!!!!

Αὐτὸ ρωτάωωωωωωωωωωωωωωωωω…

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Ιννερανίστ:
Ποιὸς εἶπε στὴ Σκοπιὰ ὅτι ἡ Ἀντίληψη περὶ πανταχοῦ παρουσίας τοῦ Θεοῦ εἶναι Φιλοσοφική(?)

Νὰ συμπληρώσω .
Ἀκόμα κι ἂν εἶναι Φιλοσοφικὴ ἡ ἰδέα τῆς Πανταχοῦ παρουσίας σίγουρα δὲν ἀναφερόμαστε μὲ τὴν ἴδια ἔννοια.


Γιωργος’’
Το είπα απλώς εγώ.
Και το θεωρώ έτσι - έχω το δικαίωμα.

Πολὺ σωστὰ τὸ λές.
Ἔχεις τὸ δικαίωμα νὰ τὸ λὲς ὄχι μόνο ἀλλὰ καὶ νὰ τὸ ὑποστηρίζεις ὅπως καὶ ὅλα τὰ δικαιώματα ποὺ εἶναι κοινὰ σὲ κάθε ἄνθρωπο καὶ ἀπορρέουν ἀπὸ τὸ πολίτευμα!!!

Ὅμως
Ὅταν κατηγορεῖς κάποιον (Ορθ.Ἐκκλησία) ὅτι εἶναι ἔτσι ἤ ἀλλιῶς τότε αὐτὸς ὁ Κάποιος θὰ ζητήσει ἐξηγήσεις…

Δὲν μπορῶ κι ἐγὼ μὲ τὸν ἴδιο τρόπο νὰ λέω ὅτι μοῦ κατεβαίνει καὶ νὰ τὸ ἀποδίδω στὴν Ἑταιρεία σου.

Δὲν μπορῶ νὰ λέω ὅτι μου κατεβαίνει καὶ νὰ τὸ ἀποδίδω στοὺς Ἐκκλησιαστικοὺς Πατέρες χωρὶς νὰ τὸ λέει οὔτε ἕνας ἀπὸ αὐτούς!!!

Σὲ παρακαλῶ ἂς σοβαρευτεῖς καὶ ἂς μᾶς πεῖς ΠΟΤΕ μιλᾷς μόνος σου ΚΑΙ πότε Κηρύττεις ΩΣ ΜΤΙ ὅτι λέει ἡ Ἑταιρεία σου στὰ Περιοδικά της!!!

Μὴν ξεχνᾷς ὅμως ὅτι καὶ ὁ Ὠριγενης ξεκίνησε μὲ βάση τὴν Ἐκκλησία καὶ ἀργότερα πρόσθεσε μέσα Φιλοσοφία μὲ ἀποτέλεσμα νὰ δημιουργήσει δικὲς του δοξασίες ὅπως ἡ προύπαρξη ψυχῶν καὶ ἡ ἀποκατάσταση τῶν πάντων.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...


Ἐπίσης θέλω νὰ σου τονίσω τὸ ἑξῆς

Ἐδῶ μέσα δὲν εἶμαι γιὰ νὰ δείξω στοὺς Μπλόγκερς καὶ σὲ ὅσους μᾶς Παρακολουθοῦν ὅτι ἐγὼ εἶμαι καὶ ἄλλος κανένας.

Δὲν ἔχω στόχο νὰ σὲ κάνω τ’ἁλατιοῦ μὲ λίγα λόγια.
Δὲν θέλω νὰ δείξω ὅτι νὰ κοιτάξτε ἐγὼ τοὺς ἀποστομώνω ὅλους κ.λ.π

Δὲν θέλω τὸ κεφάλι σου ὡς Τρόπαιο ποὺ νὰ πιστοποιεῖ ὅτι «Νίκησα» κάποιον ἔστω Δυνατὸ Μτί!!!

Ὄχι

Αὐτὸ ἴσως νὰ τὸ ἐπιδιώκεις ἐσὺ … ἀλλὰ ἐγὼ ὄχι.

Ἐμένα στόχος μου εἶναι νὰ σὲ κάνω νὰ σκεφτεῖς πρόσεξε νὰ σκεφτεῖς ὅπως ἀκριβῶς μὲ ἔκαναν νὰ σκεφτῶ κι ἐγὼ τὰ βιβλία τῶν Μτὶ ποὺ ἔχω διαβάζοντας μερικά!!!

Ἐγὼ ὅμως δὲν ἄκουσα τοὺς γύρω ποὺ λένε ὅτι εἶναι «ἔτσι» οἱ Μτὶ οἱ «ἀλλιῶς».

«Ἔτσι κι ἀλλιῶς» ὑπάρχουν παντοῦ ἂν τὸ θέλεις σὲ κάθε χῶρο.

Ἐγὼ ἔκατσα καὶ διάβασα αὐτὰ ποὺ γράφει ἡ Ἑταιρεία σου ὡς πρὸς τὸ δόγμα της καὶ δὲν ἔλαβα ὑπόψιν καμία κατηγορία ἐναντίον της εἰδικὰ προφορική!!!

Μὴν ξεχνᾷς ὅτι ἕνας Ἐπιστήμων δὲν βασίζεται σὲ ράδιο ἀρβύλα ἀλλὰ σὲ στοιχεῖα!!!

Δὲν βγῆκα νὰ πῶ ὅτι εἶναι Μετοχικὴ – κ.λ.π κ.λ.π

Ἐμένα μὲ ἐνδιαφέρει ἂν ΣΤΕΚΕΙ Δογματικὰ καὶ ὄχι Ἠθικά!!!

Ἡ Ἀλήθεια σῴζει καὶ ὁ Χριστὸς καὶ ὄχι ἡ Ἠθικὴ καὶ τὸ καλῶς ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ στὸν κόσμο!!!

ΚΑΝΕ λοιπὸν τὸ ἴδιο κι ἐσύ..

Διάβασε ὀρθόδοξα βιβλία ἤ ἔργα Πατέρων μὲ σειρὰ καὶ ὄχι ἐπιπόλαια ὅπως ἔκανε ςμὲ τὸν Δαμασκηνό.Ρώτᾳ ὅτι δὲν καταλαβαίνεις καί ΖΗΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΝΩΜΗ καὶ ἅμα τὸ βρεῖς ΚΑΛΠΙΚΟ τότε νὰ πεῖς.
Κύριοι Ὀρθόδοξοι δὲν ἔχετε τὴν Ἀλήθεια!!!

Οἶδα/Εἶδα μὲ τὰ μάτια μου καὶ ξέρω τί λέω!!!

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Ιννερανίστ:
Ἀφοῦ δὲν ἔχεις ἰδέα περὶ Φιλοσοφίας γιατί «Τουφεκᾷς» ὅτι σου κατέβει.

Γιωργος΄΄
Μάλλον εσύ τα μπέρδεψες.
Σχετικά με τις φιλοσοφικές θεωρείες του Δαμασκηνού:
"ἐν τόπῳ οὐκ ἔστιν, αὐτὸς γὰρ ἑαυτοῦ τόπος ἐστί"
[σε τόπο δεν είναι, επειδή ο ίδιος είναι Ο τόπος του εαυτού του]
έθεσα το ερώτημα:
1.
Έκανε 'τόπο' εκτός του εαυτού του ο Θεός;
Τότε δεν είναι π.π.
2.
Έκανε τόπο εντός του ο Θεός;
Άρα είναι αυτομεταβαλλόμενος και αυτοδημιουργοποιούμενος.

Πουθενὰ δὲν ἔκανε τόπο ὁ Θεός. Ὁ ἴδιος πληροι τὰ πάντα.Ὁ ἴδιος ἦταν εἶναι καὶ θὰ εἶναι ἀμετάβλητος!!!
Δὲν μπαίνει ὁ Δαμασκηνὸς στὴν βλακώδη σκέψη σου!!!


Γιωργος΄΄
Αρα τέρμα το φιλοσοφικό σας π.π. [ή διαλέγετε το 2.;]

Δὲν εἶναι Φιλοσοφικό μας ἀλλὰ γνώμη δική σου!!!


Ιννερανίστ:
Ποιὸς εἶπε στὴ Σκοπιὰ ὅτι ἡ Ἀντίληψη περὶ πανταχοῦ παρουσίας τοῦ Θεοῦ εἶναι Φιλοσοφική(?)
Γιωργος’’
Το είπα απλώς εγώ.
Και το θεωρώ έτσι - έχω το δικαίωμα.

Σὺ εἰπας

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...


Παρακαλῶ γιὰ 5η φορὰ μιὰ ἀπάντηση σὲ ὅλα αὐτὰ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

Ἐρωτήσεις πρὸς Γιῶργο
1] Μπορεῖς νὰ μοῦ πεῖς ΠΟΙΟΣ σᾶς ὁδηγεῖ εἰς πᾶσαν τὴν ἀλήθειαν ἀφοῦ τὸ Ἅγιο Πνεῦμα σταμάτησε νὰ ἐνεργεῖ ἀπὸ τὸν Πρῶτο Αἰῶνα(ὅπως εἴπατε σὲ προηγούμενο σχόλιό σας) καὶ κατὰ συνέπεια δὲν ἐνεργεῖ ὁ Ἴδιος ὁ Ἰεχωβᾶ ἀφοῦ τὸ Ἅγιο Πνεῦμα κατ’ἐσᾶς εἶναι ἡ Δύναμή του (?)

2]Στὴν Ἅγια Γραφὴ λέει (Ματθ12,28 και ους μεν εθετο ο θεος εν τη εκκλησία πρωτον αποστόλους, δεύτερον προφήτας, τρίτον διδασκάλους, επειτα δυνάμεις, επειτα χαρίσματα ιαμάτων, αντιλήμψεις, κυβερνήσεις, γένη γλωσσων)

Ἐσᾶς ποιός σας ἔθεσε ὡς Ἐκκλησία τὸν 19ο Αἰῶνα ἐφόσον ὁ Ἰεχωβὰ διὰ τῆς Δυνάμεως του δὲν ἐνεργεῖ πλέον (?)

3]Στὸ χωρίο (Α΄Κορινθ12,11 πάντα δε ταυτα ενεργει το εν και το αυτο πνευμα, διαιρουν ιδία εκάστω καθως βούλεται)

Πῶς εἶναι δυνατὸν τὸ Ἅγιο Πνεῦμα νὰ μὴν εἶναι πρόσωπο καὶ νὰ ἔχει θέληση καὶ μάλιστα χωρὶς κανένα περιορισμὸ (Ὅπως θέλει,καθὼς βούλεται) (?)

Ξέρεις ἐσὺ κανέναν ποὺ ἡ δύναμή του νὰ ἔχει θέληση (?)

4] Μὲ βάση τὸ χωρίο
(Ματθ24, 29 Ευθέως δε μετα την θλιψιν των ημερων εκείνων, ο ηλιος σκοτισθήσεται, και η σελήνη ου δώσει το φέγγος αυτης, και οι αστέρες πεσουνται απο του ουρανου, και αι δυνάμεις των ουρανων σαλευθήσονται. 30 και τότε φανήσεται το σημειον του υιου του ανθρώπου εν ουρανω, και τότε κόψονται πασαι αι φυλαι της γης και οψονται τον υιον του ανθρώπου ερχόμενον επι των νεφελων του ουρανου μετα δυνάμεως και δόξης πολλης. 31 και αποστελει τους αγγέλους αυτου μετα σάλπιγγος μεγάλης, και επισυνάξουσιν τους εκλεκτους αυτου εκ των τεσσάρων ανέμων απ' ακρων ουρανων εως των ακρων αυτων. 32 Απο δε της συκης μάθετε την παραβολήν. οταν ηδη ο κλάδος αυτης γένηται απαλος και τα φύλλα εκφύη, γινώσκετε οτι εγγυς το θέρος. 33 ουτως και υμεις, οταν ιδητε πάντα ταυτα, γινώσκετε οτι εγγύς εστιν επι θύραις. 34 αμην λέγω υμιν οτι ου μη παρέλθη η γενεα αυτη εως αν πάντα ταυτα γένηται.)

Πως η γενεὰ ποὺ δὲν θὰ παρέλθει ὅπως λέει ὁ Ἰησοῦς ἐδῶ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑ οἱ Σημερινοὶ Ὑπερήλικες ποὺ γεννήθηκαν τὸ 1914(?)

Ἐπίσης στὸ Ὄνειρο τοῦ Ναβουχοδονόσωρ (Δανιηλ4,10-44) λέτε ὅτι τὸ Δέντρο ποὺ ξαναβλάστησε εἶναι ἡ δίκη σας Κυβέρνηση ποὺ εἶναι ἡ Κυβέρνηση τοῦ Θεοῦ.

Ποιός σας ἔθεσε Κυβέρνηση τοῦ Θεοῦ τὸν 19ο Αἰῶνα ἀφοῦ ὁ Θεὸς δὲν ἐνεργεῖ ἀπὸ τὸν Πρῶτο Αἰῶνα (?)

5]Πῶς εἶναι δυνατὸν νὰ ἐμπιστεύεσαι

Τὴν Ἑταιρεία σου ποὺ συμβουλεύτηκε Μέντιουμ γιὰ νὰ ἑρμηνεύσει τὰ δύσκολα χωρία τῆς Α.Γραφῆς (?)

Μπορεῖ σήμερα ἕνα Μέντιουμ νὰ ἑρμηνεύσει τὴν Α.Γραφὴ(?)

Παρακαλῶ γιὰ 5η φορὰ μιὰ ἀπάντηση σὲ ὅλα αὐτὰ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

Γιώργος είπε...

Ο Χριστός λοιπόν όταν αναστήθηκε είχε πνευματική φύση και ως πνευματικό πλάσμα πήγε στον ουρανό δίπλα στον Πατέρα του.

Inneranist:
Ἄλλο πνευματικὴ Φύση ἄλλο πνευματικὸ ΠΛΑΣΜΑ.

Γιώργος:
Τα πνευματικά πλάσματα (Χριστός, άγγελοι) που ανήκουν στην πνευματική δημιουργία έχουν πνευματική - ανώτερη της υλικής - φύση.

[Φυσικά ο 'εις Θεός ο Πατήρ ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ - άπλαστος - πλάστης/Δημιουργός όλων' δεν είναι πλάσμα/δημιούργημα - δεν τον έπλασε - είναι αυτονόητο - κανένας]

Τα υλικά πλάσματα (ζώα ξηράς, ψάρια, πετούμενα, άνθρωποι) που ανήκουν στην υλική δημιουργία έχουν υλική [με φυσικά διαφορές μεταζύ τους] φύση.

Φυσικά η υλική φύση των ανθρώπων είναι - λόγω των ιδιοτήτων του - διαφορετική από την υλική φύση των 'άλλων' ζώων: όμως η συνέχιση της ζωής τους είναι εξαρτόμενη από 'υλικές διαδικασίες'
(οξυγόνο,
ποτό,
φαγητό,
'επεξεργασία' αυτών μέσα στον οργανισμό τους καθώς
και 'κίνηση'
και ζούν εξαρτώμενοι από τον 'φυτικό κόσμο' στο ίδιο περιβάλλον),
επειδή έτσι είναι πλασμένοι


Γιώργος

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Γιωργος’’
[Αν δεν προϋπήρχε o ίδιος στον 'τοπο του' τον εαυτό του
και αν δεν την δημιουργούσε την υλική δημιουργία,
τότε πως θα ήταν δημιουργός της;]

ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΤΑΥΤΙΖΕΤΕ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΟ ΘΕΟ.

ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΣΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ

ΕΠΙΣΗΣ ΒΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΟΠΩΣ

ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ.
ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΚΑΠΟΥ.


Γιωργος’’
Άρα ο Δαμασκηνός αντιφάσκει στον εαυτό του και δεν ξέρει τι λέει.

ΑΝ Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΚΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

ΕΣΥ ΑΝΤΙΦΑΣΚΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ

Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΜΤΙ.

ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΤΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑ
ΠΡΙΝ ΛΕΓΑΤΕ ΝΑΙ
ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΤΡΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΙΟ
ΧΘΕΣ ΛΕΓΑΤΕ ΝΑΙ

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΟ ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΕΣΥ ΤΟΝ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ

ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΠΕΡΙΓΕΛΟΣ Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΠΕΙ ΑΛΦΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ –ΑΛΦΑ
ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ!!!

ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΕΣΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ

Γιώργος είπε...

Ιννερανίστ:
Δὲν ἐμπερικλείει ἡ ἔννοια πνευματικὸ Πλάσμα ὅτι δὲν βλέπουμε ἐμεῖς!!!

Γιώργος:
Μιλάμε για πνευματικές υπαρξιακές οντότητες και όχι για αόρατες στα ανθρώπινα μάτια 'δράσεις' σε υλικά όπως ηλεκτρομαγνητικά κύματα, ή τη δύναμη της βαρύτητας - που δεν 'φαίνεται' και στην οποία υπόκεινται τα υλικά σώματα.

Νικόλαος είπε...

Νικόλαος: Απλά θα ήθελα να μου αναφέρετε ποιο κείμενο της Καινής Διαθήκης χρησιμοποιείτε και αν θα θέλατε να το χρησιμοποιήσουμε σαν βάση της συζήτησής μας. Αν δεν το κάνετε ―μετά τις επαναλαμβανόμενες παρακλήσεις―, πάει να πει ότι η συζήτησή μας είναι στον αέρα και ότι δεν πιστεύετε στην Αγία Γραφή.


κ. Γιώργος: «Το κείμενο το έκανα COPY από σένα. [Ματθ. κζ 51-53]»


Πλάκα μου κάνετε έτσι; Σε ποιο σχόλιο, δικό μου ή άλλων συνομιλητών, αναφέρεται το συγκεκριμένο κείμενο που εσείς παραθέσατε;


κ. Γιώργος: «Οπότε ρωτήστε τον εαυτό σας ποιό κείμενο χρησιμοποίησε.»


Δεν κατάλαβα· μου δίνετε λευκή επιταγή να καθορίσω εγώ ποιο κείμενο της Καινής Διαθήκης θα είναι η βάση της συζήτησής μας;

Μα εμείς δεν έχουμε πρόβλημα! Για να μην φανούμε αντιδημοκρατικοί και επιλέξει π.χ. κάποιος από μας το κείμενο της Καινής Διαθήκης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ή κάποιο κριτικό κείμενο που εσάς δεν σας αρέσει, σας δίνουμε το ελεύθερο να επιλέξετε ΕΣΕΙΣ ένα συγκεκριμένο κείμενο της Καινής Διαθήκης για να προχωρήσει η συζήτησή μας. Σας είπαμε ότι θα δεχτούμε ό,τι μας πείτε, ακόμα και αν δεν θέλετε να μιλήσουμε βάσει συγκεκριμένου κειμένου της Αγίας Γραφής, αλλά βάσει της Σκοπιάς.

Αν επιλέξουμε εμείς μονομερώς ένα κείμενο, θα μπορεί κάποιος τρίτος (ή και εσείς στη συνέχεια) να πει ότι οι Ορθόδοξοι κάνουμε ό,τι θέλουμε χωρίς να σας ρωτήσουμε. Εκτός αν δεν έχετε βάση σε αυτά που λέτε κάποιο κείμενο, αλλά κάτι άλλο. Περιμένουμε την πρόταση σας σαν τίμιος συνομιλητής που είστε.


Υ.Γ.: Αγαπητέ κ. Θεόδωρε, σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια! Πίτερ, εσένα δεν σε ξέχασα. Είσαι το «αλάτι» της συζήτησης. Καλησπέρα σε όλους!

Unknown είπε...

Inneranist, έτσι όπως τα λες, παρουσιάζεις τον Χριστό ως Θεάνθρωπο, ο οποίος πότε μιλά σαν Θεός και πότε σαν άνθρωπος. Μήπως οι δύο φύσεις του Χριστού λειτουργούσαν με διακόπτη on-off; Τώρα μιλά σαν Θεός, μερικά λεπτά αργότερα μιλά σαν άνθρωπος; Αντιλαμβάνεσαι το γελοίο του πράγματος, αφού οι δύο φύσεις συνυπάρχουν διαρκώς, όπως λέτε; Eίναι δυνατόν να «παραμεριστεί» η θεϊκή φύση και να εκλιπαρεί ο Χριστός ως λιπόψυχος άνθρωπος να μην υποστεί το μαρτύριο της σταύρωσης ή να αναφωνεί Θεέ μου γιατί με εγκατέλειψες;


Λέτε για το σώμα του αναστημένου Χριστού πως ήταν φυσιολογικότατο ανθρώπινο σώμα. Αν δεν κάνω λάθος, υποστηρίζετε πως αναλήφθηκε ενσάρκως. Τι σημαίνει αυτό; Εκεί που βρίσκεται τώρα, εξακολουθεί να έχει το υλικό σώμα που είχε πριν σταυρωθεί, αναστηθεί και αναληφθεί ή αναλήφθηκε μεν ενσάρκως αλλά κατά την ανάληψη εξαϋλώθηκε το σώμα του;


Τελικά, ΠΟΙΟΣ θυσίασε ΤΙ;
Ο Πατέρας τον Υιόν του τον πήρε πίσω πάντως, μετά από μια ολίγον hardcore και σύντομη -μέσω των αισθήσεων του ανθρώπινου σώματος- γήινη εμπειρία.

Γιώργος είπε...

Ο Χριστός λοιπόν όταν αναστήθηκε είχε πνευματική φύση και ως πνευματικό πλάσμα πήγε στον ουρανό δίπλα στον Πατέρα του.
Ἐσὺ λὲς ἀκριβῶς τὸ - ἀνυπόστατο - ἀντίθετο.

Inneranist:
Ἐσὺ μοῦ λὲς τὸ ἀντίθετο!!!
Ἡ θεία Φύση δὲν ἀλλοιώνεται ἀλλὰ παραμένει ἀναλλοίωτη.
Ἡ Θεία Φύση δὲν πεθαίνει οὔτε ὑφίσταται μεταβολή!!!

Γιώργος:
Ο 'Εις Θεός ο Πατήρ' μετέφερε τη δύναμη της ζωής του 'Λόγου' στη μήτρα της παρθένου Μαρίας και ο Λόγος έγινε 'σάρκα'.
Ιωάννης 1:14
"ὁ λόγος σὰρξ ἐ_γ_έ_ν_ε_τ_ο"

Άρα έχουμε μετατροπή του Λόγου σε 'σάρκα'
[έγινε 'σάρκα',
δεν έλαβε 'σάρκα']

Για ποιό λόγο το έκανε αυτό ο 'εις Θεός ο Πατήρ';
(Ιωάννης 3:16)
"ο Θεός [ο 'είς Θεός ο Πατήρ'] αγάπησε τον κόσμο τόσο πολύ, ώστε έ_δ_ω_σ_ε τον μ_ο_ν_ο_γ_ε_ν_ή του Γ__ι__ο, για να μην καταστραφεί όποιος ασκεί πίστη σε αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή"

Ο 'Εις Θεός ο Πατήρ' ως παντοδύναμος μπορεί να μεταβάλλει και να μετατρέψει ότιδήποτε έχει δημιουργήσει.

Αυτό έγινε με τον 'Λόγο'.
Αυτός 'έγινε 'σάρκα', δηλαδή άνθρωπος.

Έτσι ένας άγγελος 'εξ εαυτού' δεν μεταβάλλεται ούτε αυτομετατρέπεται αλλά ο 'Εις Θεός ο Πατήρ' μπορεί να το κάνει αυτό, όπως και να καταστρέψει αυτό που θέλει.

Ετσι ενώ
ούτε ο Σατανάς
ούτε και οι δαίμονες
υφίστανται 'γήρανση' ώστε να έχουν 'φυσιολογικό' θάνατο,
η Αποκάλυψη αναφέρει ότι ο Θεός θα δράσει εναντίον τους χρησιμοποιώντας τον Χριστό και τους αγγέλους του.
Αυτή η δράση δεν σταματάει στον επόμενο ουράνιο πόλεμο:
Αποκάλυψη 12:7
"ἐγένετο πόλεμος ἐν τῷ οὐρανῷ ὁ Μιχαὴλ καὶ οἱ ἄγγελοι αὐτοῦ τοῦ πολεμῆσαι μετὰ τοῦ δράκοντος καὶ ὁ δράκων ἐπολέμησεν καὶ οἱ ἄγγελοι αὐτοῦ, καὶ οὐκ ἴσχυσεν οὐδὲ τόπος εὑρέθη αὐτῶν ἔτι ἐν τῷ οὐρανῷ. καὶ ἐβλήθη ὁ δράκων ὁ μέγας, ὁ ὄφις ὁ ἀρχαῖος, ὁ καλούμενος Διάβολος καὶ ὁ Σατανᾶς, ὁ πλανῶν τὴν οἰκουμένην ὅλην, ἐβλήθη εἰς τὴν γῆν καὶ οἱ ἄγγελοι αὐτοῦ μετ' αὐτοῦ ἐβλήθησαν.

ΠΡΟΣΘΕΤΑ:
[Φυσικά ο άνθρωπος είναι πιό ευάλωτος.
Ενώ ο ίδιος δεν μπορεί να μεταβάλλει - μετατρέψει τον εαυτό του,
μπορεί όμως να αυτοτραυματιστεί,
να αυτοκαταστραφεί ή
να αυτοκτονήσει με 'υλικά' βοηθήματα.
'Χίλιοι' τρόποι 'θανάτου' υπάρχουν στον ανθρωπο.
Μια υπερβολική δόση ναρκωτικών,
Μια υπερβολική δόση ιατρικών προϊόντων,
εισαγωγή υπερβολικής ποσότητας αλκοόλ στο σώμα,
δηλητηρίαση,
'πτώση' από ψηλά,
πρόσκρουση με ταχύτητα κάπου,
ένα σωρό αρρώστειες κ.α.

Ο Θεός μπορεί να μετατρέψει τη φύση του ανθρώπου σε ζώο όπως έκανε προσωρινά με τον Ναουχοδονόσορα (το έχω ήδη σχολιάσει).

Άλλωστε υπάρχουν εγκεφαλικές παθήσεις όπως η νόσος Αλτσχάϊμερ που αδρανοποιεί τμήματα του εγκεφάλου με αποτέλεσμα εξασθένηση νοητικών διεργασιών και ελάττωση των ανθρώπινων νοητικών ικανοτήτων (αναγνώριση / ενθύμιση συγγενών κλπ) που συνάπτουν τη φύση του. ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ]

Ο 'εις Θεός ο Πατήρ' ως ο παντοδύναμος Δημιουργός, ως η πηγή της ζωής μπορεί
να μετατρέψει κάθε ζωή,
να της προσδώσει άλλη φύση και επίσης να καταστρέψει κάθε ζωή που θέλει.
Γνωστό: "Αυτός δίνει, Αυτός παίρνει"

Άρα η ζωή όλων - σε οποιαδήποτε μορφή και κατάσταση - εξαρτάται από Αυτόν που την έδωσε.

Γιώργος

Unknown είπε...

Γιώργος: Αν διαβάσεις τον προφήτη Ζαχαρία και την Αποκάλυψη θα δείς τι 'υπερ - περισσεύει':
(Ζαχαρίας 14:12,13)
Η σάρκα του ανθρώπου θα σαπίζει,
ενώ αυτός θα στέκεται στα πόδια του
τα δε μάτια του θα σαπίζουν στις κόγχες τους και
η γλώσσα του θα σαπίζει μέσα στο στόμα του
.

Επί τη ευκαιρία, είναι χαρακτηριστική περίπτωση -αν διαβάσεις και τη συνέχεια- που αποκαλύπτει πως οι προφητείες που υποτίθεται πως πραγματώθηκαν στον Ιησού [και για όσες απ’ αυτές παρέμειναν ανεκπλήρωτες οι χριστιανοί επινόησαν το come back του] αφορούσαν τον μεσσία του εθνικού-φυλετικού Ισραήλ, τον μεσσία των εβραίων και τίποτα περισσότερο.

Γιώργος είπε...

Ιννερανίστ:
Δὲν μποροῦμε νὰ πάρουμε σῴνει καὶ καλὰ τὴν ἔκφραση στὸ Οὐρανὸ ὅτι κατοίκει ὄντως στὸν Οὐρανό.
Ὁ Οὐρανὸς πάντα ἦταν οἱ κατοικία ὅλων τῶν Θεῶν τῶν εἰδωλολατρῶν!!!Ἔτσι καὶ ἐδῶ δηλώνει ὅτι ὁ Θεὸς εἶναι ὑπεράνω ἀλλὰ ὄχι ὅτι ΚΑΤΟΙΚΕΙ σῴνει καὶ καλὰ στὸν Οὐρανὸ καὶ σὲ συγκεκριμένο τόπο ὅπως π.χ ὁ Ὄλυμπος!!!.

Γιώργος:
Φυσικά ο Όλυμπος ανήκει στη γη. Οι θεοί των ειδωλολατρών ήταν - εκτός του Ολύμπου - και σε άστρα, ήλιο, σελήνη δηλαδή στον υλικό ουρανό.

Ο δε 'ουρανός' ως κατοικία του Θεού δεν αναφέρεται στον υλικό κόσμο και σε υλικούς γαλαξίες αλλά στο προϋπάρχον του υλικού Σύμπαντος 'πνευματικό' βασίλειο [σε πνευματικούς τόπους]:

Ποιό νόημα θα είχε να πορευτεί ο Χριστός και να ετοιμάσει Τ__Ο__Π__Ο και να Ξ_Α_Ν_Α_Ρ_Θ_Ε_Ι για να τους πάρει Π_Ρ_Ο_Σ_ τον Ε_Α_Υ_Τ_Ο του ώστε και αυτοι να είναι Ο__Π__Ο__Υ είναι ο Χριστός, αν δεν μπορούσε να γίνει 'ετοιμασία πνευματικού τόπου' εκτός του υλικού Σύμπαντος [που έπεται του πνευματικού];

Ιωάννης 14:2
"ἐν τῇ οἰκίᾳ τοῦ πατρός μου μοναὶ πολλαί εἰσιν... πορεύομαι ἑτοιμάσαι τόπον ὑμῖν"
Ιωάννης 14:3
"καὶ ἐὰν π_ο_ρ_ε_υ_θ_ῶ
καὶ ἑτοιμάσω τ_ό_π_ο_ν ὑμῖν,
πάλιν ἔ__ρ__χ__ο__μ__α__ι καὶ
π_α_ρ_α_λ_ή_μ_ψ_ο_μ_α_ι
ὑμᾶς π__ρ__ὸ__ς ἐμαυτόν,
ἵνα ὅ_π_ο_υ εἰμὶ ἐγὼ
καὶ ὑ_μ_ε_ῖ_ς ἦτε
"

Και που ήταν ο Χριστός;
Εκεί που πήγε, δίπλα στον Θεό.
1 Πέτρου 3:22
"ὅς ἐστιν ἐν δ__ε__ξ__ι__ᾷ τοῦ θεοῦ πορευθεὶς εἰς οὐρανόν"

Γιώργος

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

Π|ΙΤΕΡ:
Τί λες άνθρωπέ μου;...
Ποιός σταυρώθηκε Γιώργο το σώμα ή το πνεύμα;

ΓΙΩΡΓΟΣ:
"Φυσικά ο Χριστός - ολόκληρος - σταυρώθηκε και πέθανε ως υπαρξιακή οντότητα".
_____________________________________

Γιώργο, άλλα ρωτάω και άλλα απαντάς.
Η ερώτησή είναι:
Ποιός σταυρώθηκε Γιώργο το σώμα ή το πνεύμα;

Διότι αν ο Χριστός αναστήθηκε ως πνευμα, τότε που βρήκε το πνεύμα τις τρύπες από τα καρφιά;

Και αν στον Θωμά φανερώθηκε ως πνεύμα, πώς θα μπορούσε ο Θωμάς να αγγίξει τα χέρια του;
Αγγίζοται τα πνεύματα Γιώργο;
Ή μήπως και ο Θωμάς ήταν πνεύμα;

Κι αν ο σώμα του Χριστού δεν αναστήθηκε, τότε τί απέγινε;

ΠΙΤΕΡ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟ είπε...

ΝΙΚΟΛΑΟΣ:
Δείτε τα χέρια μου και τα πόδια μου· είμαι εγώ ο ίδιος· ψηλαφίστε με και δείτε· ένα πνεύμα δεν έχει σάρκα και οστά, όπως βλέπετε να έχω εγώ». (Λουκ. 24, 33-39)

Αγαπητέ Νικόλαε μπράβο σου!!!

Στο Γιώργο δείξ΄τα αυτά που επιλέγει τα χωρία της Γραφής σαν τα τραγούδια του Μητσιά.

Τελικά τί σου είπε ο Γιώργης, του άρεσε το τραγουδάκι που του΄στειλα;

:-)

ΠΙΤΕΡ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

Γιώργος
Ο Χριστός είναι ο αρχηγός των αγγέλων, είναι ο 'αρχάγγελος Μιχαήλ'.
____________________________________

Γιώργο, αν ο Χριστός είναι αρχάγγελος Μιχαήλ τότε ο αρχάγγελος Μιχαήλ ποιός είναι;

ΠΙΤΕΡ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

Γιώργο έχω κι άλλη ερώτηση:

Ο Χριστός είπε πάω να σας ετοιμάσω τα σπίτια σας στον ουρανό.

(συγνώμη τα γράφω με δικά μου λόγια)

Δηλαδή ο Χριστός ανέλαβε επουράνια εργολαβία.

Και ποιούς θα βάλει για εργάτες;
Μόνος του θα φτιάξει τον νέο κόσμο;

Και με ποια υλικά θα φτιάξει στον ουρανό τα νέα σπίτια;

ΠΙΤΕΡ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

ΝΙΚΟΣ:
Τελικά, ΠΟΙΟΣ θυσίασε ΤΙ;
Ο Πατέρας τον Υιόν του τον πήρε πίσω πάντως, μετά από μια ολίγον hardcore και σύντομη -μέσω των αισθήσεων του ανθρώπινου σώματος- γήινη εμπειρία.
____________________________________

Γιατί δε διαβάζεις το "ευαγγέλιο" για το Σείριο, να δεις τί γίνονται αυτοί που πηγαίνουν με το υλικό τους σώμα σο σύμπαν;

ΠΙΤΕΡ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

Γιώργο να σε ρωτήσω κάτι σε ότι αφορά το πανταχού παρόν.

Είσαι στη γωνία ενός δωματίου.
Η αντίθετη γωνία από σένα είναι άδεια.

Που είσαι ακριβώς είσαι παρών, στο δωμάτιο στη γωνία του δωματίου;

ΠΙΤΕΡ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

Γιώργο να σε ρωτήσω κάτι σε ότι αφορά το πανταχού παρών.

Είσαι στη γωνία ενός δωματίου.
Η αντίθετη γωνία από σένα είναι άδεια.

Που ακριβώς είσαι παρών, στο δωμάτιο, ή στη γωνία του δωματίουπου βρίσκεσαι εσύ;

ΠΙΤΕΡ

Γιώργος είπε...

ΠΗΤΕΡ:
Που ακριβώς είσαι παρών, στο δωμάτιο, ή στη γωνία του δωματίουπου βρίσκεσαι εσύ;"

Εξαρτάται:
Όπου και να είμαι μέσα στο σπίτι, οι άλλοι αυτό λένε: ότι είμαι στο σπίτι.

Οταν πάω στο γήπεδο και δεν παίζω, είμαι στις κερκίδες.
Οι άλλοι λένε όμως ότι 'πήγε στο γήπεδο'.

Όταν με ρωτούν οι άλλοι: 'Που είναι η κόρη σου' και απαντώ 'στο σχολείο' αυτό επαρκεί για τον προσδιορισμό του τόπου.

Έτσι και ο Χριστός όταν πήγε στον 'ουρανό'
δεν έδωσε 'οδό και αριθμό' ούτε αριθμό διαμερίσματος, ούτε δωμάτιο 'αναμονής'.
Επαρκούσε αυτός ο προσδιορισμός:
(Εβραίους 9:24)
"ε_ἰ_σ_ῆ_λ_θ_ε_ν
[μπήκε] Χριστός ... εἰς αὐτὸν [στον ίδιο] τὸν οὐρανόν, νῦν ἐ_μ_φ_α_ν_ι_σ_θ_ῆ_ν_α_ι [για να εμφανιστεί τώρα μπροστά]
τῷ προσώπῳ τοῦ θεοῦ
"

Συνεπώς ο Χριστός πήγε προς τον Πατέρα του και 'εμφανίστηκε μπροστά του'.

[Δεν πήγε κάπου αλλού - σε κάποιον άγγελο]

Όταν γίνεται μια συναυλία μαζεύεται κόσμος κάπου σε τόπο.

Όταν γίνεται 'ουράνια συνέλευση' συγκεντρώνονται 'εν τόπω ενώπιον του Θεού' αγγελικά πλάσματα.

Δες σχετικά τα Βιβλία:
1. Ιώβ
2. Δανιήλ
3. Αποκάλυψη
(Θέλεις 'οδό και αριθμό'; [κεφάλαιο και εδάφιο;])

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Γιώργο έχω κι άλλη ερώτηση:
Ο Χριστός είπε πάω να σας ετοιμάσω τα σπίτια σας στον ουρανό.
(συγνώμη τα γράφω με δικά μου λόγια)
Δηλαδή ο Χριστός ανέλαβε επουράνια εργολαβία.
Και ποιούς θα βάλει για εργάτες;
Μόνος του θα φτιάξει τον νέο κόσμο;

Απ.
Μήπως θα ήθελες να βάλεις υποψηφιότητα για θέση εργασίας και ρωτάς για να μάθεις αν προσλαμβάνουν εκεί υπαλλήλους;
Εδώ θα ήταν καλύτερα να 'μιλήσεις' με τον αρμόδιο... υπουργό του.


Ερ.
Και με ποια υλικά θα φτιάξει στον ουρανό τα νέα σπίτια;
Απ.
Με μοντέρνα 'τεχνολογικά' υλικά υψηλών πνευματικών προδιαγραφών.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Ο Χριστός είναι ο αρχηγός των αγγέλων, είναι ο 'αρχάγγελος Μιχαήλ'.

ΠΙΤΕΡ
Γιώργο, αν ο Χριστός είναι αρχάγγελος Μιχαήλ τότε ο αρχάγγελος Μιχαήλ ποιός είναι; ποιός είναι;

Γιώργος:
Ο αρχάγγελος Μιχαήλ είναι ο Χριστός 'εν δράσει' σε ειδική αποστολή

Νικόλαος είπε...

Τι άλλο θα ακούσουμε... Σίγα μην είναι και ο Ράμπο!


κ. Γιώργος: «Μήπως θα ήθελες να βάλεις υποψηφιότητα για θέση εργασίας και ρωτάς για να μάθεις αν προσλαμβάνουν εκεί υπαλλήλους;
Εδώ θα ήταν καλύτερα να 'μιλήσεις' με τον αρμόδιο... υπουργό του.»



Με κάποιον «κεχρισμένο» να υποθέσω;

Γιώργος είπε...

ΠΙΤΕΡ:
Αγγίζοται τα πνεύματα Γιώργο;

Απ.
Θυμάσαι έναν άγγελο που πάλευε με τον Ιακώβ;
Μήπως ο Ιακώβ έπιανε τον 'αέρα';
(Γένεση 32:24‐30)"ένας άντρας άρχισε να παλεύει μαζί του μέχρι που χάραξε η αυγή. Όταν είδε ότι δεν είχε υπερισχύσει πάνω του, τότε άγγιξε την κοιλότητα της άρθρωσης του μηρού του· και η κοιλότητα της άρθρωσης του μηρού του Ιακώβ εξαρθρώθηκε στη διάρκεια της πάλης του με αυτόν. Έπειτα είπε: «Άφησέ με να φύγω, γιατί χάραξε η αυγή». Τότε εκείνος είπε: «Δεν πρόκειται να σε αφήσω να φύγεις ώσπου να με ευλογήσεις». Και του είπε: «Ποιο είναι το όνομά σου;» Και εκείνος είπε: «Ιακώβ». Τότε είπε: «Το όνομά σου δεν θα καλείται πια Ιακώβ αλλά Ισραήλ, γιατί αναμετρήθηκες με τον Θεό και τους ανθρώπους και στο τέλος υπερίσχυσες». Ο δε Ιακώβ ρώτησε και είπε: «Πες μου, σε παρακαλώ, το όνομά σου». Ωστόσο, αυτός είπε: «Γιατί ρωτάς να μάθεις το όνομά μου;» Τότε τον ευλόγησε εκεί. Και ο Ιακώβ κάλεσε το όνομα του τόπου Φανουήλ επειδή, όπως είπε: «Είδα τον Θεό πρόσωπο με πρόσωπο και όμως η ψυχή μου διασώθηκε»

(Λουκάς 24:36‐41) "Ενώ μιλούσαν για αυτά, εκείνος στάθηκε ανάμεσά τους...
 Αλλά επειδή ήταν τρομοκρατημένοι και είχαν φοβηθεί, νόμιζαν ότι έβλεπαν πνεύμα. Εκείνος, λοιπόν, τους είπε: «Γιατί είστε ταραγμένοι και γιατί ανεβαίνουν αμφιβολίες στην καρδιά σας; Δείτε τα χέρια μου και τα πόδια μου, ότι είμαι εγώ ο ίδιος· ψηλαφήστε με και δείτε, επειδή ένα πνεύμα δεν έχει σάρκα και κόκαλα, όπως βλέπετε ότι έχω εγώ» ... Αλλά ενώ ακόμη εκείνοι δεν πίστευαν από τη χαρά τους και απορούσαν"

Έτσι όπως ο άγγελος το ίδιο και ο Χριστός δεν ήταν πνεύμα-φάντασμα που εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά στους μαθητές του που απορούσαν.

Όπως ο άγγελος έτσι και ο Χριστός υλοποιήθηκε.
Δες επίσης την περίπτωση που δύο άγγελοι υλοποιήθηκαν και επισκέφτηκαν τον Λώτ πριν καταστρέψουν τα Σόδομα.

Γιώργος

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Ιννερανίστ:
Δὲν μποροῦμε νὰ πάρουμε σῴνει καὶ καλὰ τὴν ἔκφραση στὸ Οὐρανὸ ὅτι κατοίκει ὄντως στὸν Οὐρανό.
Ὁ Οὐρανὸς πάντα ἦταν οἱ κατοικία ὅλων τῶν Θεῶν τῶν εἰδωλολατρῶν!!!Ἔτσι καὶ ἐδῶ δηλώνει ὅτι ὁ Θεὸς εἶναι ὑπεράνω ἀλλὰ ὄχι ὅτι ΚΑΤΟΙΚΕΙ σῴνει καὶ καλὰ στὸν Οὐρανὸ καὶ σὲ συγκεκριμένο τόπο ὅπως π.χ ὁ Ὄλυμπος!!!.

Γιώργος:
Φυσικά ο Όλυμπος ανήκει στη γη. Οι θεοί των ειδωλολατρών ήταν - εκτός του Ολύμπου - και σε άστρα, ήλιο, σελήνη δηλαδή στον υλικό ουρανό.
Ο δε 'ουρανός' ως κατοικία του Θεού δεν αναφέρεται στον υλικό κόσμο και σε υλικούς γαλαξίες αλλά στο προϋπάρχον του υλικού Σύμπαντος 'πνευματικό' βασίλειο [σε πνευματικούς τόπους]:

ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΤΟΠΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΠΙΚΑ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ.ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΑΚΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΔΑΝ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟ

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Γιώργος:
Ποιό νόημα θα είχε να πορευτεί ο Χριστός και να ετοιμάσει Τ__Ο__Π__Ο και να Ξ_Α_Ν_Α_Ρ_Θ_Ε_Ι για να τους πάρει Π_Ρ_Ο_Σ_ τον Ε_Α_Υ_Τ_Ο του ώστε και αυτοι να είναι Ο__Π__Ο__Υ είναι ο Χριστός, αν δεν μπορούσε να γίνει 'ετοιμασία πνευματικού τόπου' εκτός του υλικού Σύμπαντος [που έπεται του πνευματικού];

Ιωάννης 14:2
"ἐν τῇ οἰκίᾳ τοῦ πατρός μου μοναὶ πολλαί εἰσιν... πορεύομαι ἑτοιμάσαι τόπον ὑμῖν"
Ιωάννης 14:3
"καὶ ἐὰν π_ο_ρ_ε_υ_θ_ῶ
καὶ ἑτοιμάσω τ_ό_π_ο_ν ὑμῖν,
πάλιν ἔ__ρ__χ__ο__μ__α__ι καὶ
π_α_ρ_α_λ_ή_μ_ψ_ο_μ_α_ι
ὑμᾶς π__ρ__ὸ__ς ἐμαυτόν,
ἵνα ὅ_π_ο_υ εἰμὶ ἐγὼ
καὶ ὑ_μ_ε_ῖ_ς ἦτε"

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΠΕ ΣΤΟ ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ.

ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΤΕΡΑ ΕΝΑ ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΚΙ ΕΣΥ.

ΟΠΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ


Γιώργος:
Και που ήταν ο Χριστός;
Εκεί που πήγε, δίπλα στον Θεό.
1 Πέτρου 3:22
"ὅς ἐστιν ἐν δ__ε__ξ__ι__ᾷ τοῦ θεοῦ πορευθεὶς εἰς οὐρανόν"

ΣΟΥ ΛΕΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΤΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΝΤΟΠΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΟΠΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ ΚΑΠΟΥ

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Inneranist:
Ἐσὺ μοῦ λὲς τὸ ἀντίθετο!!!
Ἡ θεία Φύση δὲν ἀλλοιώνεται ἀλλὰ παραμένει ἀναλλοίωτη.
Ἡ Θεία Φύση δὲν πεθαίνει οὔτε ὑφίσταται μεταβολή!!!

Γιώργος:
Ο 'Εις Θεός ο Πατήρ' μετέφερε τη δύναμη της ζωής του 'Λόγου' στη μήτρα της παρθένου Μαρίας και ο Λόγος έγινε 'σάρκα'.
Ιωάννης 1:14
"ὁ λόγος σὰρξ ἐ_γ_έ_ν_ε_τ_ο"

ΝΑΙ ΚΑΙ ΘΕΟΣ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ
ΘΕΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΝΘΡΩΠΟΣ

ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΟ ΕΓΕΝΕΤΟ!!!

Η ΘΕΙΚΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΔΕΝ ΜΕΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΔΙΟΤΙ Η ΘΕΙΚΗ ΦΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΘΑΝΑΤΗ ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΥΙΟΥ

Ο ΥΙΟΣ ΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ.

ΓΙΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΣΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ «ΘΕΩΣΕΙ» ΚΑΤΑ ΧΑΡΗΝ


Γιώργος:
Άρα έχουμε μετατροπή του Λόγου σε 'σάρκα'
[έγινε 'σάρκα',
δεν έλαβε 'σάρκα']

ΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΑΡΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΩΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΠΕΣΟΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟ


Γιώργος:
Για ποιό λόγο το έκανε αυτό ο 'εις Θεός ο Πατήρ';
(Ιωάννης 3:16)
"ο Θεός [ο 'είς Θεός ο Πατήρ'] αγάπησε τον κόσμο τόσο πολύ, ώστε έ_δ_ω_σ_ε τον μ_ο_ν_ο_γ_ε_ν_ή του Γ__ι__ο, για να μην καταστραφεί όποιος ασκεί πίστη σε αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή"

ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΦΩΤΙΟ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΥΙΟΣ ΜΑΣ ΕΠΛΑΣΕ Ο ΥΙΟΣ ΠΑΛΙ ΜΑΣ ΑΝΑΠΛΑΘΕΙ
ΓΙΑΥΤΟ ΣΑΡΚΩΘΗΚΕ Ο ΥΙΟΣ

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Γιώργος:
Ο 'Εις Θεός ο Πατήρ' ως παντοδύναμος μπορεί να μεταβάλλει και να μετατρέψει ότιδήποτε έχει δημιουργήσει.

Ο ΠΑΤΗΡ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΙΛΛΕΙ ΤΟΝ ΥΙΟ ΤΟΥ

ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΤΑ ΤΟΝ Μ.ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΛΟΓΩ

1]Ο ΘΕΟΣ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΔΙΑ ΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ.

2]Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΑΝΤΑ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΣΒΗΣΙΜΟ ΤΩΝ ΑΜΑΡΤΙΩΝ ΤΟΥ.

3]ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΩΤΗΡΑΣ ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ!!!

ΜΟΝΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΝ ΗΤΑΝ Ο ΥΙΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ

ΗΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΘΕΟΣ(ΙΩΑΝ1,1) ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ (ΣΑΡΞ ΕΓΕΝΕΤΟ) ΓΙΑΥΤΟ (ΕΝ ΑΥΤΩ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΠΑΝ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΗΤΟΣ ΣΩΜΑΤΙΚΩΣ) ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΡΩΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ ΕΞΥΨΩΣΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΑ ΧΑΡΗΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ «ΘΕΟ»
Ο ΣΩΤΗΡΑΣ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΟΣ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!


Γιώργος:
Αυτό έγινε με τον 'Λόγο'.
Αυτός 'έγινε 'σάρκα', δηλαδή άνθρωπος.
Έτσι ένας άγγελος 'εξ εαυτού' δεν μεταβάλλεται ούτε αυτομετατρέπεται αλλά ο 'Εις Θεός ο Πατήρ' μπορεί να το κάνει αυτό, όπως και να καταστρέψει αυτό που θέλει.

ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΗΝ Α.ΓΡΑΦΗ ΔΕΝ «ΣΒΗΝΕΙ» ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΑΚΟΜΑ!!!

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Γιώργος:
Ετσι ενώ
ούτε ο Σατανάς
ούτε και οι δαίμονες
υφίστανται 'γήρανση' ώστε να έχουν 'φυσιολογικό' θάνατο,
η Αποκάλυψη αναφέρει ότι ο Θεός θα δράσει εναντίον τους χρησιμοποιώντας τον Χριστό και τους αγγέλους του.
Αυτή η δράση δεν σταματάει στον επόμενο ουράνιο πόλεμο:
Αποκάλυψη 12:7
"ἐγένετο πόλεμος ἐν τῷ οὐρανῷ ὁ Μιχαὴλ καὶ οἱ ἄγγελοι αὐτοῦ τοῦ πολεμῆσαι μετὰ τοῦ δράκοντος καὶ ὁ δράκων ἐπολέμησεν καὶ οἱ ἄγγελοι αὐτοῦ, καὶ οὐκ ἴσχυσεν οὐδὲ τόπος εὑρέθη αὐτῶν ἔτι ἐν τῷ οὐρανῷ. καὶ ἐβλήθη ὁ δράκων ὁ μέγας, ὁ ὄφις ὁ ἀρχαῖος, ὁ καλούμενος Διάβολος καὶ ὁ Σατανᾶς, ὁ πλανῶν τὴν οἰκουμένην ὅλην, ἐβλήθη εἰς τὴν γῆν καὶ οἱ ἄγγελοι αὐτοῦ μετ' αὐτοῦ ἐβλήθησαν.

ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΓΗΡΑΝΣΗ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΦΥΣΗ ΕΚΤΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΟΠΩΣ Ο ΘΕΟΣ ΑΛΛΑ ΧΑΡΙΤΙ ΘΕΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ «ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΟΣΜΕΝΗ»

ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΕΔΩ ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ (?)


Γιώργος:
ΠΡΟΣΘΕΤΑ:
[Φυσικά ο άνθρωπος είναι πιό ευάλωτος.
Ενώ ο ίδιος δεν μπορεί να μεταβάλλει - μετατρέψει τον εαυτό του,
μπορεί όμως να αυτοτραυματιστεί,
να αυτοκαταστραφεί ή
να αυτοκτονήσει με 'υλικά' βοηθήματα.
'Χίλιοι' τρόποι 'θανάτου' υπάρχουν στον ανθρωπο.

ΦΥΣΙΚΑ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ.

Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΘΑΝΑΤΗ ΧΑΡΙΤΙ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛ ΑΘΑΝΑΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.

ΘΑ ΕΝΔΥΘΕΙ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΕΞΕΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΡΩΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΟΠΩΣ ΑΝΕΦΕΡΑ

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Γιώργος:
Μια υπερβολική δόση ναρκωτικών,
Μια υπερβολική δόση ιατρικών προϊόντων,
εισαγωγή υπερβολικής ποσότητας αλκοόλ στο σώμα,
δηλητηρίαση,
'πτώση' από ψηλά,
πρόσκρουση με ταχύτητα κάπου,
ένα σωρό αρρώστειες κ.α.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΧΕΤΗ
ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ (?)
ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΒΛΕΠΩ….!!!


Γιώργος:
Ο 'εις Θεός ο Πατήρ' ως ο παντοδύναμος Δημιουργός, ως η πηγή της ζωής μπορεί
να μετατρέψει κάθε ζωή,
να της προσδώσει άλλη φύση και επίσης να καταστρέψει κάθε ζωή που θέλει.
Γνωστό: "Αυτός δίνει, Αυτός παίρνει"
Ο Θεός μπορεί να μετατρέψει τη φύση του ανθρώπου σε ζώο όπως έκανε προσωρινά με τον Ναουχοδονόσορα (το έχω ήδη σχολιάσει).

ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΝΑΒΟΥΧΟΔΟΝΟΣΩΡ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΣΕ ΖΩΟΥ (?)

ΔΕΙΞΤΩ ΜΟΥ


Γιώργος:
Άλλωστε υπάρχουν εγκεφαλικές παθήσεις όπως η νόσος Αλτσχάϊμερ που αδρανοποιεί τμήματα του εγκεφάλου με αποτέλεσμα εξασθένηση νοητικών διεργασιών και ελάττωση των ανθρώπινων νοητικών ικανοτήτων (αναγνώριση / ενθύμιση συγγενών κλπ) που συνάπτουν τη φύση του. ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ]

ΠΩ ΠΩ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΑΝ ΟΧΙ ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΤΕ ΝΟΣΟΚΟΜΟΣ.
Δ
ΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΙΣ ΑΙΑΜ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ(?)

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Ιννερανίστ:
Δὲν ἐμπερικλείει ἡ ἔννοια πνευματικὸ Πλάσμα ὅτι δὲν βλέπουμε ἐμεῖς!!!

Γιώργος:
Μιλάμε για πνευματικές υπαρξιακές οντότητες και όχι για αόρατες στα ανθρώπινα μάτια 'δράσεις' σε υλικά όπως ηλεκτρομαγνητικά κύματα, ή τη δύναμη της βαρύτητας - που δεν 'φαίνεται' και στην οποία υπόκεινται τα υλικά σώματα.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΕΜΠΕΡΙΚΛΕΙΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΣΥ

ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΩΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ «ΑΝΤΙΘΕΣΗ» ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΟ.
ΑΛΛΗ Η ΦΥΣΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ ΑΛΛΗ Η ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.


Inneranist:
Ἄλλο πνευματικὴ Φύση ἄλλο πνευματικὸ ΠΛΑΣΜΑ.

Γιώργος:
Τα πνευματικά πλάσματα (Χριστός, άγγελοι) που ανήκουν στην πνευματική δημιουργία έχουν πνευματική - ανώτερη της υλικής - φύση.

ΠΡΟΣΕΞΕ
ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΛΟΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΑΛΛΑ ΥΛΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ

Η ΦΥΣΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΗ ΣΕ ΕΜΑΣ

ΟΜΩΣ ΚΑΘΟΛΑ ΓΝΩΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ.
Ο ΜΟΝΟΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΤΗ ΦΥΣΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ


Γιώργος:
[Φυσικά ο 'εις Θεός ο Πατήρ ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ - άπλαστος - πλάστης/Δημιουργός όλων' δεν είναι πλάσμα/δημιούργημα - δεν τον έπλασε - είναι αυτονόητο - κανένας]

ΜΗΝ ΤΑΥΤΙΖΕΙΣ ΤΟ ΘΕΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΤΗΡ
ΣΑΡΑΝΤΑ ΦΟΡΕΣ ΣΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΣ ΕΙΣ ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΟΠΟΤΕ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΠΑΤΗΡ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΗ


Γιώργος:
Τα υλικά πλάσματα (ζώα ξηράς, ψάρια, πετούμενα, άνθρωποι) που ανήκουν στην υλική δημιουργία έχουν υλική [με φυσικά διαφορές μεταζύ τους] φύση.
ΝΑΙ

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Γιώργος:
Φυσικά η υλική φύση των ανθρώπων είναι - λόγω των ιδιοτήτων του –

Ο ΜΟΝΟΣ ΚΑΤ’ΕΙΚΟΝΑ ΘΕΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΑ.


Γιώργος:
Φυσικά η υλική φύση των ανθρώπων είναι - λόγω των ιδιοτήτων του –
διαφορετική από την υλική φύση των 'άλλων' ζώων: όμως η συνέχιση της ζωής τους είναι εξαρτόμενη από 'υλικές διαδικασίες'
(οξυγόνο,
ποτό,
φαγητό,
'επεξεργασία' αυτών μέσα στον οργανισμό τους καθώς
και 'κίνηση'
και ζούν εξαρτώμενοι από τον 'φυτικό κόσμο' στο ίδιο περιβάλλον),
επειδή έτσι είναι πλασμένοι

ΝΑΙ


Ιννερανίστ:
"Η γελοιότητα της περιγραφής από τη «Σκοπιά» υπέρ – περισσεύει: «Θα σαπίσουν οι γλώσσες τους..."

Γιώργος:
Αν διαβάσεις τον προφήτη Ζαχαρία και την Αποκάλυψη θα δείς τι 'υπερ - περοσσεύει':
(Ζαχαρίας 14:12‐13)
"Η σάρκα του ανθρώπου θα σαπίζει,
ενώ αυτός θα στέκεται στα πόδια του·
τα δε μάτια του θα σαπίζουν στις κόγχες τους και
η γλώσσα του θα σαπίζει μέσα στο στόμα του.
Και εκείνη την ημέρα θα απλωθεί ανάμεσά τους σύγχυση"
Τι υπερ - περισσεύει αγαπητέ Ιννερανίστ;
Ακυρώνεται η Α.Γ.;

ΑΛΛΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ

ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΛΗΜΑΤΑ

Υ.Γ.ΓΡΑΦΩ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΛΟΓΩ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ ΠΗΓΕ Η ΒΑΛΙΤΣΑ

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Nikos
Inneranist, έτσι όπως τα λες, παρουσιάζεις τον Χριστό ως Θεάνθρωπο, ο οποίος πότε μιλά σαν Θεός και πότε σαν άνθρωπος.

NAI


Nikos
Μήπως οι δύο φύσεις του Χριστού λειτουργούσαν με διακόπτη on-off; Τώρα μιλά σαν Θεός, μερικά λεπτά αργότερα μιλά σαν άνθρωπος;

OXI ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΟΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΒΛΗΤΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΒΛΗΤΑ ΠΑΘΗ.
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΟ ΕΞΗΓΗΣΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ
ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ


Nikos
Αντιλαμβάνεσαι το γελοίο του πράγματος, αφού οι δύο φύσεις συνυπάρχουν διαρκώς, όπως λέτε;

ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΕΣ
ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΧΡΩΜΑΤΙΖΕΙΣ ΜΕ ΑΗΔΙΕΣ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ.
ΤΟ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ (ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΚΑΙ ΜΤΙ) ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΚΤΡΑ ΤΟΥ LAPTOP ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ!!!

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Nikos
Eίναι δυνατόν να «παραμεριστεί» η θεϊκή φύση και να εκλιπαρεί ο Χριστός ως λιπόψυχος άνθρωπος να μην υποστεί το μαρτύριο της σταύρωσης ή να αναφωνεί Θεέ μου γιατί με εγκατέλειψες;

ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΘΗΚΕ.
ΑΛΛΑ ΩΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΞΕΔΗΛΩΝΕ ΚΟΠΟ ΙΔΡΩΤΑ ΚΛ.Π
ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.
ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΣΤΟ ΑΝΑΛΥΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΣΕΙ «ΒΑΡΥ»


Nikos
Λέτε για το σώμα του αναστημένου Χριστού πως ήταν φυσιολογικότατο ανθρώπινο σώμα.

ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΛΗΡΗΣ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ ΘΑ ΕΛΕΓΑ

ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΩΖΟΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΤΙ ΛΟΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ.

ΘΑ ΕΣΩΖΕ ΚΑΤΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ Ο ΙΗΣΟΥΣ.

Ο ΑΠΟΛΙΝΑΡΙΟΣ ΛΑΟΔΙΚΕΙΑΣ ΔΕΧΟΜΕΝΟΣ ΤΟ ΤΡΙΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΦΥΣΗΣ ΕΚ ΤΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ ΠΙΣΤΕΥΕ ΟΤΙ Ο ΥΙΟΣ ΩΣ ΘΕΟΣ ΠΡΟΣΕΛΑΒΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΕΛΑΒΕ Ο ΛΟΓΟΣ!!!

ΕΤΣΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΕΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΕΜΕΙΝΕ ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Ο ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΝΥΣΣΗΣ
ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΕΞΗΣ ΑΠΛΟ «ΤΟ ΑΠΡΟΣΛΗΠΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟ»


Nikos
Αν δεν κάνω λάθος, υποστηρίζετε πως αναλήφθηκε ενσάρκως. Τι σημαίνει αυτό;

ΝΑΙ


Nikos
Εκεί που βρίσκεται τώρα, εξακολουθεί να έχει το υλικό σώμα που είχε πριν σταυρωθεί, αναστηθεί και αναληφθεί ή αναλήφθηκε μεν ενσάρκως αλλά κατά την ανάληψη εξαϋλώθηκε το σώμα του;

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΩ ΑΛΛΟ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΣΕΙ ΒΑΡΥ


Nikos
ή αναλήφθηκε μεν ενσάρκως αλλά κατά την ανάληψη εξαϋλώθηκε το σώμα του;

ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΞΑΥΛΩΣΗ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΟΤΙ ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ ΣΕ ΑΕΡΙΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

ΠIΤΕΡ:
Που ακριβώς είσαι παρών, στο δωμάτιο, ή στη γωνία του δωματίου που βρίσκεσαι εσύ;"

ΓΙΩΡΓΟΣ
Εξαρτάται:
Όπου και να είμαι μέσα στο σπίτι, οι άλλοι αυτό λένε: ότι είμαι στο σπίτι.

Οταν πάω στο γήπεδο και δεν παίζω, είμαι στις κερκίδες.
Οι άλλοι λένε όμως ότι 'πήγε στο γήπεδο'.
___________________________________

Ρε μανία να μου αλλάζει τις ερωτήσεις.

Θα απαντήσεις έστω για μια φορά πάνω σε αυτό που σε ρωτάω.

Είσαι στη γωνία ενός δωματίου, η απέναντι γωνία από σένα είναι άδεια.

Πού είσαι παρόν, στο δωμάτιο ή στη γωνία που είσαι εσύ;

Τόσο δύσκολο να απαντήσεις ΜΟΝΟ σε αυτό πουσε ρωτάω;

ΠΙΤΕΡ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

ΠΙΤΕΡ

Γιώργο έχω κι άλλη ερώτηση:
Ο Χριστός είπε πάω να σας ετοιμάσω τα σπίτια σας στον ουρανό.
(συγνώμη τα γράφω με δικά μου λόγια)
Δηλαδή ο Χριστός ανέλαβε επουράνια εργολαβία.
Και ποιούς θα βάλει για εργάτες;
Μόνος του θα φτιάξει τον νέο κόσμο;

ΓΙΩΡΓΟΣ:
Μήπως θα ήθελες να βάλεις υποψηφιότητα για θέση εργασίας και ρωτάς για να μάθεις αν προσλαμβάνουν εκεί υπαλλήλους;
Εδώ θα ήταν καλύτερα να 'μιλήσεις' με τον αρμόδιο... υπουργό του.


ΠΙΤΕΡ:
Και με ποια υλικά θα φτιάξει στον ουρανό τα νέα σπίτια;

ΓΙΩΡΓΟΣ:
Με μοντέρνα 'τεχνολογικά' υλικά υψηλών πνευματικών προδιαγραφών.
___________________________________

Είδες που οδηγείται ο διάλογος με αυτά που μας λες εδώ μέσα;

Γιατί δεν απαντάς όμως σε αυτά που ρωτάω και υποτιμάς τη συζήτηση;

Μήπως,,, λέω μήπως,,, λέω εγω τώρα,,,

αυτά τα σπίτια που πάει να μας ετοιμάσει ο Χριστός δεν είναι υλικά;

Υπάρχει τέτοια περίπτωση;
Τι λες κι εσύ;

ΠΙΤΕΡ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

Γιώργος:
Ο αρχάγγελος Μιχαήλ είναι ο Χριστός..
_____________________________________

Εγώ είμαι έτοιμος να το δεχτώ αυτό που λες.

ΔΕΙΞ΄ΤΟ ΜΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΦΗ

ΠΙΤΕΡ

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Πήτερ μου αρέσουν πολύ τα σχόλιά σας, γιατί είναι αρκετά εύστοχα. Άλλωστε κανένα δεν έχει απαντηθεί μέχρι τώρα, εκτός από τις γνωστές άρες – μάρες – κουκουνάρες και αυτό αποδεικνύει πόσο σπουδαία είναι.

Ρωτάτε:

«Κι αν ο σώμα του Χριστού δεν αναστήθηκε, τότε τί απέγινε;

ΠΙΤΕΡ»

Αν σας απαντούσε ο κ. Γιώργος, θα έπεφτε τόσο γέλιο που όπως παλιότερα –σε ανάλογες περιπτώσεις - θα χρειαζόμασταν να πάμε στο Νοσοκομείο.

Επειδή λοιπόν «ντρέπεται» να σας απαντήσει ο κ. Γιώργος θα σας απαντήσω εγώ.

Σύμφωνα με τη Σκοπιά Ο ΘΕΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ!!!!!!!!!!!

Πιστεύουν δηλαδή οι ΜτΙ σε Θεό – φακίρη!!!! Δυστυχώς έτσι κατάντησε το Θεό η αντίχριστη – Σκοπιά !!!!!


Για κ. Nikos

Κ. Nikos, επειδή δεν θυμάμαι, γιατί αποκαλέσατε την Μίο – μίο παλιότερα «σούργελο»; Είπε τίποτα κακό για σας άραγε;

Ο άρας – μάρας – κουκουνάρας

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος

Επιμενει αγαπητοι φιλοι, ο κ. χιλιαστης στο οτι ο Χριστος αναστηθηκε ως πνευματικη ουσια και οχι ως ανθρωπος.

Αν ειναι ετσι ας απαντησει στα ερωτηματα που του εθεσα απο το πρωι σημερα και στα οποια δεν εχει απαντησει ακομα.

Τα επαναλαμβανω.

Και ας μην μου λεει οτι λεμε τα ιδια.

"Τοτε πως εξηγεις:

1ον. Οτι λεει προς τους μαθητας του τα ακολουθα:

"Τί τεταραγμένοι ἐστέ, καὶ διατί διαλογισμοὶ ἀναβαίνουσιν ἐν ταῖς καρδίαις ὑμῶν; 39 ἴδετε τὰς χεῖράς μου καὶ τοὺς πόδας μου, ὅτι αὐτὸς ἐγώ εἰμι· ψηλαφήσατέ με καὶ ἴδετε, ὅτι πνεῦμα σάρκα καὶ ὀστέα οὐκ ἔχει καθὼς ἐμὲ θεωρεῖτε ἔχοντα. 40 καὶ τοῦτο εἰπὼν ἐπέδειξεν αὐτοῖς τὰς χεῖρας καὶ τοὺς πόδας. 41 ἔτι δὲ ἀπιστούντων αὐτῶν ἀπὸ τῆς χαρᾶς καὶ θαυμαζόντων εἶπεν αὐτοῖς· Ἔχετέ τι βρώσιμον ἐνθάδε; 42 οἱ δὲ ἐπέδωκαν αὐτῷ ἰχθύος ὀπτοῦ μέρος καὶ ἀπὸ μελισσίου κηρίου, 43 καὶ λαβὼν ἐνώπιον αὐτῶν ἔφαγεν".

Πως λοιπον εχει σαρκα και οστεα, πως τρωει αφου εχει πνευματικο σωμα με το οποιο οπως λες ανεβαινει στον ουρανο;
Πως γινεται στο πνευματικο σωμα να φαινονται οι τρυπες απο τα καρφια του σταυρου και στην πλευρα η πληγη απο την λογχη;

2ον. στο κατα Ιωαννην:
"λέγει αὐτοῖς ὁ Ἰησοῦς· Δεῦτε ἀριστήσατε. οὐδεὶς δὲ ἐτόλμα τῶν μαθητῶν ἐξετάσαι αὐτόν σὺ τίς εἶ, εἰδότες ὅτι ὁ Κύριός ἐστιν. 13 ἔρχεται οὖν ὁ Ἰησοῦς καὶ λαμβάνει τὸν ἄρτον καὶ δίδωσιν αὐτοῖς καὶ τὸ ὀψάριον ὁμοίως. 14 Τοῦτο ἤδη τρίτον ἐφανερώθη ὁ Ἰησοῦς τοῖς μαθηταῖς αὐτοῦ ἐγερθεὶς ἐκ νεκρῶν.

15 Ὅτε οὖν ἠρίστησαν, λέγει τῷ Σίμωνι Πέτρῳ ὁ Ἰησοῦς..."

Παλι ο Χριστος τρωει.

Πως τρωει με πνευματικο σωμα οπως λες;

3ον. Στο βιβλιο των Πραξεων λεει ο Λουκας:

"οἷς καὶ παρέστησεν ἑαυτὸν ζῶντα μετὰ τὸ παθεῖν αὐτὸν ἐν πολλοῖς τεκμηρίοις, δι’ ἡμερῶν τεσσαράκοντα ὀπτανόμενος αὐτοῖς καὶ λέγων τὰ περὶ τῆς βασιλείας τοῦ Θεοῦ. 4 καὶ συναλιζόμενος παρήγγειλεν αὐτοῖς ἀπὸ Ἱεροσολύμων μὴ χωρίζεσθαι"

ξερεις κ. Γιωργο, τι σημαινει το ρημα "συναλιζομαι";

τι θα πει οτι ο Ιησους ηταν "συναλιζομενος";

Απαντησε λοιπον σε αυτα τα ερωτηματα και δες τι λεει η Κ.Δ για το τι σωμα ειχε ο Ιησους".

Αυτα τα ρωταω απο το πρωι ...αλλα απαντηση δεν παιρνω.....


Θεοδωρος.

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

ΓΙΩΡΓΟΣ:
Όπως ο άγγελος έτσι και ο Χριστός υλοποιήθηκε.
_____________________________________

Ήθελα να΄ξερα ξέρεις τί πιστεύεις ή κάθε μέρα πιστεύεις σε διαφορετικά πράγματα;

Μέχρι πριν λίγο μας έπριζες ότι ο Χριστός αναστήθηκε με πνεματικό σώμα.

Τώρα που σε στρίμωξα ανακάλυψες υλοποίηση του πνευματικού του σώματος.

ΑΡΕΣ ΜΑΡΕΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΕΣ

Μπορείς να μου τα δείξεις από τη Γραφή όλα αυτά τα ανάρμοστα που μου λες;

Να σου πω, μπας και διαβάζεις και συ το κατά Σείριον "ευαγγέλιο" κι έχεις μπερδέψει τις μεν θεωρίες με τις δε;

Δεν εξηγείται αλλιώς όλο αυτό που ζω με σένα εδώ και τόσο καιρό.

Ο Χριστός είναι ο Μιχαήλ.
Όχι ο μπαρμπα-Μιχάλης στον καφενέ είναι.

Ο Χριστος αναστήθηκε με πνευματικό σώμα αλλά στα δύσκολα - υλοποιήθηκε.

ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟ ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ;

ΠΙΤΕΡ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

ΓΙΩΡΓΟΣ:
Θυμάσαι έναν άγγελο που πάλευε με τον Ιακώβ;
____________________________________

ΟΧΙ

ΠΙΤΕΡ

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος

Προς Πιτερ,

Πω πω... δεν θυμασαι την παλη του Ιακωβ;

Εγκλημα....

Δεν εμαθες οτι θα πανε και σε rematch....για να κριθει το αποτελεσμα.....

Και που εισαι ακομα φιλτατε.

Θα ακουσουμε πολλα εδω και θα ξεχασουμε και αυτα που μαθαμε στο τελος.....

Θεοδωρος

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

Ωχ!

Τι έχουμε εδώ;

Για να το δω καλύτερα,,,

ΑΡΑΣ ΜΑΡΑΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΑΣ:
Σύμφωνα με τη Σκοπιά Ο ΘΕΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ!!!!!!!!!!!

Πιστεύουν δηλαδή οι ΜτΙ σε Θεό – φακίρη!!!! Δυστυχώς έτσι κατάντησε το Θεό η αντίχριστη – Σκοπιά !!!!!
__________________________________

Γιώργο τι διαβάζω εδώ;
Και φακίρης ο Θεός;

Αν ειναι έτσι να του στήσουμε ένα τσίρκο να μας κάνει κι άλλα τέτοια.

Να σου πω.
Μήπως και η σταύρωση του γιού του ήταν κανένα φακίρικο κόλπο;

Ρωτάω γιατί στους φακίριδες αρέσει να παίζουν με καρφάκια.

Μα δε ντρεπόμαστε λίγο λέω εγώ;
Φακίρης ο Θεός
Άγγελος ο Χριστός
Μούτσος ο Ζακχαίος

Τττττιι τι τι τι ...

άρες μάρες κουκουνάρες είναι τούτες βρε παιδάκι μου;

Βρε Γιώργο, σε παρακαλώ.
Βγες και πες ότι μας κάνεις πλάκα.
Δε μπορεί να τα πιστεύεις στ΄αλήθεια αυτά που λες.

ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!!

ΠΙΤΕΡ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟ είπε...

Θεοδωρος

Προς Πιτερ,

Πω πω... δεν θυμασαι την παλη του Ιακωβ;

Εγκλημα....
_____________________________________

ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΜΕ

ΠΙΤΕΡ

Ευθύμιος Ζουλιανίτης είπε...

Ευχαριστώ τον Θεόδωρο για τα επαινετικά του λόγια. Έχουμε υποχρέωση να ανασκευάζουμε τις κακοδοξίες των αιρετικών. Περιμένουμε όμως την αντίδραση του Μπέθελ Αθηνών ή του Brooklyn. Θα χαρούμε ιδιαίτερα.

Ευθύμιος Ζουλιανίτης
Κανάρη 15
42100 Τρίκαλα
Greece

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Γιώργος είπε...
ΠΙΤΕΡ:
Αγγίζοται τα πνεύματα Γιώργο;
Απ.
Θυμάσαι έναν άγγελο που πάλευε με τον Ιακώβ;
Μήπως ο Ιακώβ έπιανε τον 'αέρα';

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΘΕΟΦΑΝΕΙΕΣ ΤΙΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΩΝ ΙΑΚΩΒ.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΟΛΟΝΥΚΤΙΑ ΠΑΛΗ ΜΕ ΕΝΑΝ «ΑΝΘΡΩΠΟ» ΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΙΑΒΩΚ.

ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΕΠΟΝΩΜΑΣΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΕΚΕΙΝΟ «ΕΙΔΟΣ ΘΕΟΥ» ΔΙΟΤΙ ΟΠΩΣ ΕΞΗΓΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΘΕΟ «ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ»
Η ΦΡΑΣΗ «ΠΑΡΗΛΘΕΝ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ» ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ Ο ΙΑΚΩΒ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΕΚΕΙΝΟ.
ΤΟ «ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ» ΕΧΕΙ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΟΥ.

ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΤΛΕΙ Ο Μ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ( ΙΩΑΝ,537) ΟΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ «ΕΙΔΟΣ ΘΕΟΥ» ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ.

Ο Μ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΥΤΟ (ΓΕΝ32,31) ΥΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ (ΙΩΑΝ5,37) ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΟΠΩΣ «ΤΟ ΕΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΥΙΟΥ¨»(ΙΩΑΝ10,30) ΤΗ ΘΕΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ (ΙΩΑΝ14,9) ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΕΝΟΙΚΗΣΗ (ΙΩΑΝ14,10) ΤΟ «ΑΠΑΥΓΑΣΜΑ» ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ (ΕΒΡ1,3) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ (ΚΟΛ1,15).

ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΕΙ ΤΟ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ (ΓΕΝ32,31) ΟΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ

ΣΤΟΝ ΕΝΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ «ΕΙΔΟΣ» ΤΟΝ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΕΝΑ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ.

ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΦΕΡΕΙ ΠΛΗΡΗ ΤΗΝ ΘΕΟΤΗΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΟ.

ΕΔΩ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΑΥΓΑΣΜΑΤΟΣ ΕΠΕΞΗΓΕΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΥΤΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ

Ο ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ Ο ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ.
ΕΠΙΣΗΣ Ο ΚΛΗΜΗΣ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΥΣ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙ «ΠΡΟΣΩΠΟΝ ΔΕ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Ο ΛΟΓΟΣ Ω ΦΩΤΙΖΕΤΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ»PG6,606-610.

Ο ΩΡΙΓΕΝΗΣ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ «ΤΙΣ Δ ΑΝ ΑΛΛΟΣ ΕΙΗ Ο ΛΕΓΟΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΜΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΣ ΣΥΜΠΑΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΤΩ ΙΑΚΩΒ Η Ο ΠΟΛΥΜΕΡΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΡΟΠΩΣ ΛΑΛΗΣΑΣ ΤΟΙΣ ΠΑΤΡΑΣΙ ΙΕΡΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΛΟΓΟΣ.ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΘΕΟΣ ΧΡΗΜΑΤΙΖΩΝ»ΕΚΛΟΓΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΓΕΝΕΣΙΝ ΒΕΠ15,42.

ΟΜΟΙΩΣ ΩΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΕΡΜΗΝΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΟΥ ΔΙΔΥΜΟΥ PG39,884 KAI ΥΠΟ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ PG54,509.

ΘΕΟΔΩΡΗΤΟΣ ΚΥΡΟΥ (PG80,200-201). ΔΕΔΙΟΤΙ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟΝ ΘΑΡΣΟΣ ΕΝΤΙΘΗΣΙ ΔΙΑ ΤΙ ΤΟΥΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΑΥΤΩ ΠΑΡΕΧΩΡΗΣΕ ΛΕΓΩΝ ΜΟΝΟΝΟΥΧΙ.ΕΜΕ ΝΕΝΙΚΗΚΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΝ ΔΕΔΟΙΚΑ ; ΙΝΑ ΔΕ ΜΗ ΜΕΓΑ ΦΡΟΝΗ ΔΟΞΑΣ ΝΕΝΙΚΗΚΕΝΑΙ ΘΕΟΝ ΤΗ ΑΦΗ ΤΟΥ ΜΗΡΟΥ ΤΟ ΕΘΕΛΟΥΣΙΟΝ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ ΕΔΗΛΩΣΕ.ΓΝΟΥΣ ΔΕ ΤΟΥ ΕΠΙΦΑΝΕΝΤΟΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑΝ ΑΙΤΕΙ….ΟΥΚΕΤΙ ΓΑΡ ΚΛΗΘΗΣΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΙΑΚΩΒ ΑΛΛΑ ΙΣΡΑΗΛ ΕΣΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ…ΔΙΑ ΤΟΥΤΩΝ ΔΕ ΠΑΝΤΩΝ ΜΑΝΘΑΝΟΜΕΝ ΩΣ Ο ΜΟΝΟΓΕΝΗΣ ΥΙΟΣ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΣ ΕΠΕΦΑΝΗ ΚΑΝΤΑΥΘΑ ΤΩ ΙΑΚΩΒ»

ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΩΤΕΡΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΕΔΩ.

Γιώργος είπε...

Ιννερανίστ:
Δὲν μποροῦμε νὰ πάρουμε σῴνει καὶ καλὰ τὴν ἔκφραση στὸ Οὐρανὸ ὅτι κατοίκει ὄντως στὸν Οὐρανό.
Ὁ Οὐρανὸς πάντα ἦταν οἱ κατοικία ὅλων τῶν Θεῶν τῶν εἰδωλολατρῶν!!!Ἔτσι καὶ ἐδῶ δηλώνει ὅτι ὁ Θεὸς εἶναι ὑπεράνω ἀλλὰ ὄχι ὅτι ΚΑΤΟΙΚΕΙ σῴνει καὶ καλὰ στὸν Οὐρανὸ καὶ σὲ συγκεκριμένο τόπο ὅπως π.χ ὁ Ὄλυμπος!!!.

Γιώργος:
Φυσικά ο Όλυμπος ανήκει στη γη. Οι θεοί των ειδωλολατρών ήταν - εκτός του Ολύμπου - και σε άστρα, ήλιο, σελήνη δηλαδή στον υλικό ουρανό.
Ο δε 'ουρανός' ως κατοικία του Θεού δεν αναφέρεται στον υλικό κόσμο και σε υλικούς γαλαξίες αλλά στο προϋπάρχον του υλικού Σύμπαντος 'πνευματικό' βασίλειο [σε πνευματικούς τόπους]:

Ιννερανίστ:
ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΤΟΠΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΠΙΚΑ.

Γιώργος:
Ένας καθηγητής πανεπιστημίου είχε πεί ότι η Επιστήμη είναι όπως το δίχτυ του ψαρά.
Όπως ο ψαράς υπολογίζει και προσδιορίζει μόνο τα ψάρια που έχει πιάσει, χωρίς να είναι σε θέση να καταμετρήσει πόσα ψάρια δεν έπιασε, έτσι και η επιστήμη δεν υπολογίζει οτιδήποτε δεν είναι σε θέση να αντιληφτεί με όλους τους τρόπους και τις μεθόδους που χρησιμοποιεί.

Εφαρμογή στο θέμα μας:
Τι σε ωφελεί η προσπάθεια να καθορίσεις τοπικά πνευματικούς τόπους που δεν είναι για 'σένα' [για τον κάθε 'εσένα']

Το ότι δεν καθορίζονται για ανθρώπους δεν σημαίνει ότι δεν είναι συγκεκριμένοι.
Απλώς δεν αφορά ανθρώπους.

Άρα δεχόμαστε τις πληροφορίες που παρουσιάζει η Α.Γ. η οποία ασχολείται σε κάποιο βαθμό με το πνευματικό βασίλειο/κόσμο/τόπο.

Απλώς αποδεικνύεται ότι 'δεν μας πέφτει περαιτέρω λόγος' όπως 'δεν πέφτει λόγος' σε έναν εκ γενετής τυφλό ο οποίος δεν έχει δεί ποτέ χρώματα να απαιτεί να καταλαβαίνει πως φαίνονται τα χρώματα που ποτέ δεν έχει δεί.

Το ότι ο τυφλός δεν βλέπει χρώματα δεν σημαίνει ότι άλλοι δεν έχουν την αντίληψη να ξεχωρίζουν οπτικά τα χρώματα.

Συνεπώς απλώς δεχόμαστε αυτό που αναφέρει η Α.Γ. ως αλήθεια
.

Συμπερασματικά πολύ ατυχές το σχόλιό σου: "ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΤΟΠΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΠΙΚΑ"
αν σκεφτείς το παράδειγμα με τον τυφλό και το 'δίχτυ του ψαρά'.

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος

Κατοπιν των ως ανω σχολιων περι της παλης του Θεου με τον Ιακωβ δραττομαι της ευκαιριας να επισημανω οτι οσακις, αγαπητοι φιλοι, ακουμε να γινεται το ο,τιδηποτε στην Π.Δ. απο το Θεο ή ακουμε να ομιλει ο Θεος, ή να συνανταται με καποια προσωπα, οπως ο Θεοπτης Μωυσης, πρεπει να γνωριζουμε πως σε ολες αυτες τις περιπτωσεις προκειται οχι περι του Θεου Πατερα, αλλα περι του ασαρκου Λογου, οστις και εκεινος ονομαζεται Γιαχβε.

Μαλιστα επ αυτου του θεματος οτι ο Γιαχβε της Π.Δ. ειναι ο ασαρκος Λογος, υπαρχει διδακτορικη διατριβη του νεοτερου Παλαιοδιαθηκολογου του Πανεπιστημιου Αθηνων Ιερεμια Φουντα.

Οποιος ενδιαφερεται μπορει να διαβασει σχετικα.

Επισης προτεσταντικης επινοησεως ειναι η αποψις οτι στην Π.Δ. ομιλει ο Πατηρ, στην Κ.Δ. ο Λογος και επειτα εις την ζωην της Εκκλησιας το Αγιον Πνευμα.

Η Ορθοδοξος διδασκαλια ειναι οτι ο Πατηρ ειναι η αιτια της Αγ. Τριαδος, ποιει τα παντα δια του Υιου, εν Αγιω Πνευματι.

Θεοδωρος

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

ΓΙΩΡΓΟΣ:
Άρα δεχόμαστε τις πληροφορίες που παρουσιάζει η Α.Γ.
____________________________________

Γιώργο,την Αγία γραφή ξέχασέ την.

Υπάρχει πρόβλημα.
Δεν γνωρίζουμε ποιός έγραψε το Ευαγγέλιο του Ματθαίου.

Εσείς βέβαια στη ΜΝΚ γράφετε με σιγουριά ΜΑΤΘΑΙΟΣ.

Δε μας λέτε όμως, πού το λέει ότι ο συγγραφέας του είναι ο Ματθαίος;

ΠΙΤΕΡ

Νικόλαος είπε...

Εδώ, φίλε Πίτερ, δεν μας λέει ποιο κείμενο της Καινής Διαθήκης να χρησιμοποιήσουμε στο διάλογό μας, στους συγγραφείς της θα κολλήσει;

Αλλά καλώς κάνατε αυτή την παρατήρηση. Κανονικά η Μετάφραση Νέου Κόσμου ―για να είναι σύμφωνη για μια ακόμα φορά με το γράμμα των Ευαγγελίων― δεν θα πρέπει να αναφέρει τα ονόματα των Ευαγγελιστών, αφού δεν υπάρχουν στην Αγία Γραφή. (Οι Προτεστάντες δέχονται ―δήθεν― μόνο ό,τι λέει η Αγία Γραφή.)

Αλλά εγώ έχω πληροφορίες μέσα από το «Κυβερνών Σώμα»: αυτό το λάθος ―που αναφέρονται τα ονόματα των Ευαγγελιστών― θα διορθωθεί. Στην επόμενη έκδοση της Μετάφρασης Νέου Κόσμου, αντί για τα ονόματα των Ευαγγελιστών θα γράφει επιτροπή συγγραφής Καινής Διαθήκης :-D

Έτσι θα έχουμε μία άγνωστη «επιτροπή» (!) που έγραψε τα Ευαγγέλια και μία άγνωστη επιτροπή της Σκοπιάς που τα μετέφρασε!

Unknown είπε...

Inneranist: ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΘΗΚΕ.
ΑΛΛΑ ΩΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΞΕΔΗΛΩΝΕ ΚΟΠΟ ΙΔΡΩΤΑ ΚΛ.Π
ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.
ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΣΤΟ ΑΝΑΛΥΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΣΕΙ «ΒΑΡΥ»
.

Δεν αμφιβάλλω ότι θα είναι βαρύ το τούβλο. Ήδη παραδεχόμενος πως ο Χριστός, πότε μιλούσε ως Θεός και πότε ως άνθρωπος, τον παρουσίασες περίπου ως βελτιωμένη εκδοχή των Dr Jekyll και Mr Hyde.

Άλλο οι βιολογικές ανάγκες και λειτουργίες (κόπωση, ιδρώτας, πείνα, νύστα) οι οποίες είναι άμεσα συνδεδεμένες με το ανθρώπινο σώμα κι άλλο η οργή, η απελπισία, η δειλία και ο φόβος ενός υποτιθέμενου Θεανθρώπου. Είναι γελοίο να ισχυρίζεται κάποιος πως όταν συνυπάρχουν αδιάκοπα οι δύο φύσεις, η ανθρώπινη μπορεί να κυριαρχήσει της θεϊκής έστω και στιγμιαία.

Inneranist: Nikos
Εκεί που βρίσκεται τώρα, εξακολουθεί να έχει το υλικό σώμα που είχε πριν σταυρωθεί, αναστηθεί και αναληφθεί ή αναλήφθηκε μεν ενσάρκως αλλά κατά την ανάληψη εξαϋλώθηκε το σώμα του;

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΩ ΑΛΛΟ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΣΕΙ ΒΑΡΥ
.

Έχω αρχίσει να συνηθίζω στα βαριά.
Αν ο Χριστός αναλήφθηκε ένσαρκος κι αν εξακολουθεί να είναι ένσαρκος, πώς υπάρχει αυτό το σώμα σε μια μη υλική διάσταση και πώς ικανοποιούνται οι φυσιολογικές του λειτουργίες (διατροφή, αφόδευση, ούρηση). Επίσης, εκεί που βρίσκεται, αφενός είναι ο μόνος που διαθέτει σώμα κι αφετέρου ποιο το νόημα να εξακολουθεί να το έχει; Οι πληγές στα χέρια στα πλευρά του επουλώθηκαν ή εξακολουθεί να κυκλοφορεί μ΄αυτές;


ΠΙΤΕΡ: ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟ ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ;

Aλήθεια, τι απέγινε;

Unknown είπε...

Και για να καταλήξουμε κάπου, όταν ο Θεός Ιησούς μιλούσε, ο άνθρωπος Ιησούς άκουγε;
O άνθρωπος Ιησούς γνώριζε ότι επρόκειτο να αναστηθεί και από πότε το γνώριζε αυτό;

Ανώνυμος είπε...

Για κ. Nikos:

Κ. Nikos ξεχάσατε να μου απαντήσετε σ' αυτό που σας ρώτησα.

Επειδή δεν θυμάμαι καλά, μπορείτε να μας διευκρινίσετε γιατί αποκαλέσατε "σούργελο" την Μίο - μίο; Είπε τίποτα κακό για σας;

Άρας - μάρας - κουκουνάρας

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Ιννερανίστ:
Δὲν μποροῦμε νὰ πάρουμε σῴνει καὶ καλὰ τὴν ἔκφραση στὸ Οὐρανὸ ὅτι κατοίκει ὄντως στὸν Οὐρανό.
Ὁ Οὐρανὸς πάντα ἦταν οἱ κατοικία ὅλων τῶν Θεῶν τῶν εἰδωλολατρῶν!!!Ἔτσι καὶ ἐδῶ δηλώνει ὅτι ὁ Θεὸς εἶναι ὑπεράνω ἀλλὰ ὄχι ὅτι ΚΑΤΟΙΚΕΙ σῴνει καὶ καλὰ στὸν Οὐρανὸ καὶ σὲ συγκεκριμένο τόπο ὅπως π.χ ὁ Ὄλυμπος!!!.

Γιώργος:
Φυσικά ο Όλυμπος ανήκει στη γη. Οι θεοί των ειδωλολατρών ήταν - εκτός του Ολύμπου - και σε άστρα, ήλιο, σελήνη δηλαδή στον υλικό ουρανό.
Ο δε 'ουρανός' ως κατοικία του Θεού δεν αναφέρεται στον υλικό κόσμο και σε υλικούς γαλαξίες αλλά στο προϋπάρχον του υλικού Σύμπαντος 'πνευματικό' βασίλειο [σε πνευματικούς τόπους]:

Ιννερανίστ:
ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΤΟΠΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΠΙΚΑ.

Γιώργος:
Ένας καθηγητής πανεπιστημίου είχε πεί ότι η Επιστήμη είναι όπως το δίχτυ του ψαρά.
Όπως ο ψαράς υπολογίζει και προσδιορίζει μόνο τα ψάρια που έχει πιάσει, χωρίς να είναι σε θέση να καταμετρήσει πόσα ψάρια δεν έπιασε, έτσι και η επιστήμη δεν υπολογίζει οτιδήποτε δεν είναι σε θέση να αντιληφτεί με όλους τους τρόπους και τις μεθόδους που χρησιμοποιεί.
Εφαρμογή στο θέμα μας:
Τι σε ωφελεί η προσπάθεια να καθορίσεις τοπικά πνευματικούς τόπους που δεν είναι για 'σένα' [για τον κάθε 'εσένα']
Το ότι δεν καθορίζονται για ανθρώπους δεν σημαίνει ότι δεν είναι συγκεκριμένοι.
Απλώς δεν αφορά ανθρώπους.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΕΣΥ ΦΑΓΩΘΗΚΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙΣ.

ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ι ΘΕΟΣ ΜΕΝΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΑΠΟΥ.

ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΩ ΤΟΠΙΚΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ
ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΚΑΠΟΥ Κ.Λ.Π

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Γιώργος:
Άρα δεχόμαστε τις πληροφορίες που παρουσιάζει η Α.Γ. η οποία ασχολείται σε κάποιο βαθμό με το πνευματικό βασίλειο/κόσμο/τόπο.
Απλώς αποδεικνύεται ότι 'δεν μας πέφτει περαιτέρω λόγος' όπως 'δεν πέφτει λόγος' σε έναν εκ γενετής τυφλό ο οποίος δεν έχει δεί ποτέ χρώματα να απαιτεί να καταλαβαίνει πως φαίνονται τα χρώματα που ποτέ δεν έχει δεί.

ΦΥΣΙΚΑ ΕΔΩ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.

ΟΣΟ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΑΣΤΕ ΟΤΑΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΑΝ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕΣ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ(ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΕΧΡΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Α.ΓΡΑΦΗ) ΤΟΤΕ ΔΙΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΝΝΟΕΙ ΟΠΩΣ Π.Χ ΤΗΝ ΤΕΚΝΟΠΟΙΗΣΗ.


Γιώργος:
Το ότι ο τυφλός δεν βλέπει χρώματα δεν σημαίνει ότι άλλοι δεν έχουν την αντίληψη να ξεχωρίζουν οπτικά τα χρώματα.
Συνεπώς απλώς δεχόμαστε αυτό που αναφέρει η Α.Γ. ως αλήθεια .
Συμπερασματικά πολύ ατυχές το σχόλιό σου: "ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΤΟΠΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΠΙΚΑ"
αν σκεφτείς το παράδειγμα με τον τυφλό και το 'δίχτυ του ψαρά'.

ΓΙΩΡΓΟ ΕΔΩ ΔΕΝ ΨΑΡΕΥΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΨΑΡΑ.

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΨΑΡΙ ΤΟΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ ΠΑΡΕΑ.

ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΨΑΡΙΑ!!!

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

ΚΥΡΙΕ Niko

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΟΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΓΛΩΣΣΑ.

ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΩΡΑ ΣΕΒΑΣΘΗΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ Η ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ
ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΠΕΡΙ ΤΙΝΟΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ!!!

ΕΓΩ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΑΘΕΟΣ
Η ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

ΙΩΑΝΝΟΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ
ΕΚΔΟΣΙΣ ΑΚΡΙΒΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ
«Πρέπει να γνωρίζουμε και το εξής· η ιδιότητα της
πατρότητας, της υιότητας και
της εκπορεύσεως δεν μεταφέρθηκε στη μακαρία
θεότητα από τη δική μας
κατάσταση….»

ΝΑ ΓΙΩΡΓΟ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΟΝ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ ΟΤΙ ΑΝΤΙΦΑΣΚΕΙ

ΔΕΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΕΣΑΣ
ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΑΤΗΡ ΥΙΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΣΤΟΝ ΘΕΟ.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΕΝΝΑΤΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΙΟΣ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ
ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ Ο ΥΙΟΣΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΓΕΝΝΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΘΕΟ.
</i

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

ΛΕΤΕ ΟΤΙ

«Βιβλίο Πράγματα εις τα Οποία είναι αδύνατον να ψευσθή ο Θεός.
Σελ 123.ΕΙΝΑΙ ΚΤΙΣΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΓΕΝΗΘΗ;
Εν τούτοις, υπάρχουν πολλοί σπουδασταί τής Άγιας Γραφής οι οποίοι δυσκολεύονται νά καταλάβουν ότι «ο μονογενής Υιός τού Θεού» είναι, επίσης, και μιά κτίσις.Λέγουν ότι εγεννήθη από τον Θεό αλλά δέν έχει κτισθή καί ότι ήταν ο αρχίσας ή πηγή τής κτίσεως μάλλον παρά η «αρχή τής κτίσεως τού Θεου» (Αποκάλυψις γ΄ 14). Ναί, αλλά υπήρχε τότε κάποιο θήλυ στόν ουρανό, μέσω τού οποίου ο Ιεχωβά Θεός εγέννησε τόν μονογενή του Υιόϗ ΄Αν υπήρχε, τότε τό θήλυ αυτό θα έπρεπε νά υπάρχη πρίν από τόν μονογενή Υιό τού Θεού.
Αλλά η Άγια Γραφή δεν διδάσκει κάτι τέτοιο.Μάλλον ο μονογενής Υιός ήταν η αρχική και πρώτη απ’ ευθείας δημιουργία από τόν Θεό δίχως τή χρησιμοποίησι μεσάζοντος όπως μιά σύζυγος ή ένα θηλυκό πρόσωπο.Επίσης, λόγω τής γεννήσεως, δέν πρέπει να φαντασθούμε ότι ο Θεός έχει μήτρα όπως ένα θήλυ.Ο Θεός δέν είναι θηλυκού γένους.»

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΕΝΝΗΘΕΙ Ο ΥΙΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΘΗΛΥΚΟ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΥΓΑΡΩΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ.

ΑΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΩΣ ΚΤΙΣΜΑ!!!
ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΥΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ!!!

ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ!!!

ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΔΗΛ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΛ Ο ΥΙΟΣ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΣΤΟ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΔΙΟΤΙ
ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΔΗΛ Η ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΠΑΤΕΡΑ.

ΑΝΤΙΘΕΤΑ Η ΠΑΤΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ(ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ)ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ

ΠΙΟ ΛΙΑΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΟΠΩΣ ΓΕΝΝΑΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΕΙΠΕΣ ΠΡΙΝ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

ΙΩΑΝΝΟΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ
ΕΚΔΟΣΙΣ ΑΚΡΙΒΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ
«Το αντίθετο· από εκεί έχει δοθεί σε μας, όπως λέει ο θείος
Απόστολος: «Γι’ αυτό λυγίζω τα γόνατά μου
μπροστά στον Πατέρα, από τον
οποίο προέρχεται κάθε πατρότητα και στον ουρανό
και στη γη».

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ
ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΤΡΟΤΗΤΑ ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΕΔΟΘΗ!!!.

ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΣΚΟΠΙΑ ΘΕΤΕΙ ΩΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΟ ΘΕΟ ΝΑ ΤΕΚΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΠΩΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΔΗΛ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ.

Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ ΟΜΩΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.

Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΑΥΞΑΝΕΣΘΕ ΚΑΙ ΠΛΗΘΥΝΕΣΘΕ ΔΗΛ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΗΝ ΔΩΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ!!!

ΑΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΤΑΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΟΝ ΘΕΟ!!!!

ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ ΚΙ ΕΣΥ ΓΙΩΡΓΟ ΜΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ.

ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΘΗΛΥΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΥΙΟ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΑΣ.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

ΙΩΑΝΝΟΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ
ΕΚΔΟΣΙΣ ΑΚΡΙΒΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ
«Αν μάλιστα λέμε ότι ο Πατέρας είναι η αρχική
αιτία του Υιού και μεγαλύτερος,
δεν εννοούμε ότι Αυτός προηγείται από τον Υιό
στο χρόνο και τη φύση, διότι
«μ’ αυτόν (τον Υιό) κατασκεύασε το σύμπαν».
Ούτε εννοούμε ότι προηγείται
σε κάτι άλλο, παρά
μόνο στην αιτία· δηλαδή, ο Υιός γεννήθηκε από
τον
Πατέρα και όχι ο Πατέρας από τον Υιό· ο Πατέρας
είναι αίτιος του Υιού στην
ουσία, όπως η φωτιά δεν προέρχεται από το φως,
αλλά μάλλον το φως από τη
φωτιά.»

ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΓΕΝΗΣΗ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΧΡΟΝΟΥ.

ΣΤΟ ΞΑΝΑΕΙΠΑ ΟΤΙ Η ΛΕΞΗ ΓΕΝΝΑΤΑΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΙΤΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΟΛΗΣ ΧΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΥΙΟΥ!!!


ΙΩΑΝΝΟΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ
ΕΚΔΟΣΙΣ ΑΚΡΙΒΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ
«Όταν, λοιπόν, ακούσουμε ότι ο Πατέρας είναι η
αρχική ουσία του Υιού και
μεγαλύτερός του, ας εννοήσουμε ότι είναι στην
αιτία.»

Η ΑΙΤΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΓΕΝΝΑΤΑΙ.


ΙΩΑΝΝΟΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ
ΕΚΔΟΣΙΣ ΑΚΡΙΒΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ
«Και όπως δεν λέμε ότι
είναι από άλλη ουσία η φωτιά και από άλλη το
φως, έτσι δεν είναι δυνατόν να
πούμε ότι ο Πατέρας είναι από άλλη ουσία και από
άλλη ο Υιός, αλλά είναι
από τη μία και ίδια ουσία. Και όπως λέμε
ότι η φωτιά φωτίζει με το φως που βγαίνει απ’
αυτήν, και δεν θεωρούμε το
φως που πηγάζει από τη φωτιά ως υπηρετικό
όργανό της, αλλά μάλλον ως
φυσική της ιδιότητα, έτσι λέμε ότι ο Πατέρας όλα
όσα κάνει, τα κάνει
με το μονογενή του Υιό, ο οποίος δεν λειτουργεί ως
υπηρετικό
όργανο, αλλά ως φυσική και ενυπόστατη δύναμη
(του Πατέρα).»

ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΤΙ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΕΧΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΟΥ ΗΣΥΧΗ.

ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑ ΕΓΩ ΑΛΛΑ Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
ΛΥΠΑΜΑΙ.

Unknown είπε...

Inneranist: ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΩΡΑ ΣΕΒΑΣΘΗΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ Η ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ
ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΠΕΡΙ ΤΙΝΟΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ
!!!

Συγγνώμη αλλά εσείς δεν με σέβεστε και προσβάλλετε τη νοημοσύνη μου όταν ισχυρίζεστε πως ο Ιησούς αναλήφθηκε ένσαρκος και πως εκεί που βρίσκεται έκτοτε, παραμένει ένσαρκος. Εξηγείστε μου τι δουλειά έχει ένα υλικό σώμα σε έναν μη υλικό κόσμο (βασιλεία των Ουρανών ή όπως αλλιώς τον αποκαλείτε) όπου αφενός δεν δύναται να αναπνέει, τρέφεται, λειτουργεί κι αφετέρου είναι το μοναδικό ανθρώπινο σώμα. Εκτός κι αν έχει αναληφθεί κι άλλος ένσαρκος αλλά απ' ότι γνωρίζω ο προφήτης Ηλίας ισχυρίζεστε πως μετά την πτήση του κάπου προσγειώθηκε, οπότε ο Ιησούς πρέπει να είναι ο μοναδικός.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

ΙΩΑΝΝΟΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ
ΕΚΔΟΣΙΣ ΑΚΡΙΒΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 68. Περὶ τῆς τοῦ Κυρίου
προσευχῆς


«Για την προσευχή του Κυρίου.
Προσευχή είναι η ανάβαση του νου προς το Θεό ή
η ζήτηση από το Θεό
των αναγκαίων. Πώς, λοιπόν, ο Κύριος
προσευχόταν για το Λάζαρο
ή στην περίπτωση του πάθους του; Διότι ο άγιος
νου του δεν είχε ανάγκη
ν’ ανέβει προς το Θεό, εφόσον ήταν υποστατικά
ενωμένος
με το Θεό Λόγο, ούτε χρειαζόταν να ζητήσει κάτι –
διότι ο Χριστός είναι
ένας–· προσευχόταν όμως, επειδή έκανε δικό του
το δικό μας πρόσωπο και
προσάρμοζε τον εαυτό του στο δικό μας τύπο·
γινόταν για μας παράδειγμα
και μας δίδασκε να ζητάμε από το Θεό και ν’
απευθυνόμαστε σ’ αυτόν· και
με τον άγιο νου του μας έδειχνε το δρόμο για την
ανάβαση μας προς το Θεό.
Όπως, δηλαδή, υπέμεινε τα πάθη χαρίζοντας
μας την νίκη εναντίον τους,
κατά παρόμοιο τρόπο και προσεύχεται, ανοίγοντας,
όπως είπα, το δρόμο
για την ανάβασή μας προς το Θεό· πλήρωσε για
χάρη μας κάθε χρέος,
όπως είπε στον Ιωάννη, και μας συμφιλίωσε με τον
Πατέρα του,
τον οποίο τιμά και προβάλλει ως αρχή και αίτιο
του εαυτού του, και δείχνει
ότι δεν είναι αντίθετός του. Διότι, όταν έλεγε στο
Λάζαρο:

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

«Πατέρα μου, σ’ ευχαριστώ που με άκουσες. Εγώ
βέβαια γνώριζα
ότι πάντοτε μ’ ακούς, αλλά το είπα για τον λαό που
παρίσταται, ώστε να
γνωρίζουν ότι είμαι ο απεσταλμένος σου»· μ’ αυτά
τα λόγια δεν καθιστούσε
ολοφάνερο ότι αυτά τα είπε, επειδή τιμούσε τον
Πατέρα του ως αρχή και αιτία της υπάρξεώς του και επειδή ήθελε να δείξει
ότι δεν είναι αντίθετος
με το Θεό;
Και όταν έλεγε: «Πατέρα μου, εάν είναι δυνατόν,
ας μη δοκιμάσω αυτό το
ποτήρι· όμως ας μη γίνει όπως εγώ θέλω, αλλά
όπως εσύ θέλεις»,
δεν είναι
ολοφάνερο ότι μας διδάσκει στους πειρασμούς να
ζητάμε βοήθεια
μόνο από το Θεό και να προτιμάμε το θείο θέλημα
από το δικό μας;
Δεν δείχνει ακόμη ότι πράγματι έκανε δικά του τα
γνωρίσματα της φύσεώς
μας και ότι αληθινά απέκτησε δύο φυσικά
θελήματα και αντίστοιχα
των φύσεών του, αλλά όχι αντίθετα;
«Πατέρα μου, εάν είναι δυνατόν»», λέει· το λέει σαν ομοούσιος, όχι επειδή
έχει άγνοια –διότι τί είναι αδύνατο στο Θεό;–,
αλλά μας παιδαγωγεί να
προτιμάμε το θείο και όχι το δικό μας θέλημα·
διότι αδύνατο είναι μόνον ό,τι
ο Θεός δεν θέλει, και ούτε το επιτρέπει.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

«Όμως, ας
μη γίνει όπως εγώ θέλω,
αλλά όπως εσύ»·
ως Θεός, δηλαδή, έχει τον ίδιο το
σκοπό με τον Πατέρα, ενώ
ως άνθρωπος παρουσιάζει με την ανθρώπινη φύση
του το ανθρώπινο θέλημα·
διότι αυτό (το ανθρώπινο θέλημα) ζητεί από τη
φύση του ν’ αποφύγει
το θάνατο.
Η φράση πάλι «Θεέ μου, Θεέ μου, γιατί με
εγκατέλειψες;» δείχνει ότι έκανε
δικό του το δικό μας πρόσωπο. Διότι, ούτε ο Πατέρας είναι Θεός του,
εκτός εάν συγκαταλεχθεί μεταξύ μας, αφού πρώτα
αυτό που βλέπουμε
χωριστεί από το νόημα του με αμυδρές φαντασίες
του νου· ούτε πάλι εκείνος
αποχωρίστηκε από τη θεότητά του, αλλά εμείς
ήμασταν οι εγκαταλειμένοι
και περιφρονημένοι. Επομένως, έκανε αυτή την
προσευχή διότι έκανε δική
του τη φύση μας.»

ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΓΙΩΡΓΙΟ ΚΑΙ Niko

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΕΓΩ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΩ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΝ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ ΟΠΩΣ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΟΛΟΓΗΣΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.

Ο Nikos ΒΕΒΑΙΑ ΦΑΝΤΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΟΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΤΡΕΧΕΙ ΡΩΤΩΝΤΑΣ ΑΣΧΕΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΡΕΠΕΙ Η ΔΥΟ ΦΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ.
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ…

ΦΥΣΙΚΑ ΕΤΣΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΛΕΜΕ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Nikos
Συγγνώμη αλλά εσείς δεν με σέβεστε και προσβάλλετε τη νοημοσύνη μου όταν ισχυρίζεστε πως ο Ιησούς αναλήφθηκε ένσαρκος και πως εκεί που βρίσκεται έκτοτε, παραμένει ένσαρκος. Εξηγείστε μου τι δουλειά έχει ένα υλικό σώμα σε έναν μη υλικό κόσμο (βασιλεία των Ουρανών ή όπως αλλιώς τον αποκαλείτε) όπου αφενός δεν δύναται να αναπνέει, τρέφεται, λειτουργεί κι αφετέρου είναι το μοναδικό ανθρώπινο σώμα. Εκτός κι αν έχει αναληφθεί κι άλλος ένσαρκος αλλά απ' ότι γνωρίζω ο προφήτης Ηλίας ισχυρίζεστε πως μετά την πτήση του κάπου προσγειώθηκε, οπότε ο Ιησούς πρέπει να είναι ο μοναδικός.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΩ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΦΟΣ.
ΣΟΥ ΠΑΡΕΘΕΣΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ.

ΑΥΤΟΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟΣ!!!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ

ΞΑΝΑΛΕΩ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΑ ΛΟΓΙΚΕΣ.

ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΜΕ ΠΝΕΥΜΑ ΠΟΝΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ

ΞΑΝΑΛΕΩ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ 5Ο ΕΞΑΜΗΝΟ ΕΛΑΦΡΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 6Ο -8Ο ΕΝΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΣ ΒΑΘΟΣ.

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΜΥΑΛΟ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ
ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΕΙΣ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ Η ΜΗΧΑΝΗ!!!

Γιώργος είπε...

Άρα δεχόμαστε τις πληροφορίες που παρουσιάζει η Α.Γ. η οποία ασχολείται σε κάποιο βαθμό με το πνευματικό βασίλειο/κόσμο/τόπο.
Απλώς αποδεικνύεται ότι 'δεν μας πέφτει περαιτέρω λόγος' όπως 'δεν πέφτει λόγος' σε έναν εκ γενετής τυφλό ο οποίος δεν έχει δεί ποτέ χρώματα να απαιτεί να καταλαβαίνει πως φαίνονται τα χρώματα που ποτέ δεν έχει δεί.

ΦΥΣΙΚΑ ΕΔΩ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.
ΟΣΟ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΑΣΤΕ ΟΤΑΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ.
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΑΝ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕΣ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ(ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΕΧΡΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Α.ΓΡΑΦΗ) ΤΟΤΕ ΔΙΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΝΝΟΕΙ ΟΠΩΣ Π.Χ ΤΗΝ ΤΕΚΝΟΠΟΙΗΣΗ.


Το θέμα της τεκνοποίησης είναι καθημερινό και κατανοητό. Άρα μιλάμε για κάτι που το βιώνουμε.

Διαφέρουν τα στοιχεία για το πνευματικό βασίλειο [που δεν 'φτάνουμε'] (με πνευματικούς 'τόπους', πνευματικά πλάσματα - άγγελοι, ιεραρχία πνευματικών πλασμάτων, συνελεύσεις/συζητήσεις πνευματικών πλασμάτων, διορισμοί αποστολών/υπηρεσιών από τον Θεό κλπ. - γενικά δομημένη πνευματική κοινωνία).
Σε αυτά δεχόμαστε τις αναφορές της Α.Γ.

Γιώργος

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Γιωργος΄΄
Άρα δεχόμαστε τις πληροφορίες που παρουσιάζει η Α.Γ. η οποία ασχολείται σε κάποιο βαθμό με το πνευματικό βασίλειο/κόσμο/τόπο.
Απλώς αποδεικνύεται ότι 'δεν μας πέφτει περαιτέρω λόγος' όπως 'δεν πέφτει λόγος' σε έναν εκ γενετής τυφλό ο οποίος δεν έχει δεί ποτέ χρώματα να απαιτεί να καταλαβαίνει πως φαίνονται τα χρώματα που ποτέ δεν έχει δεί.

ΦΥΣΙΚΑ ΕΔΩ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.
ΟΣΟ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΑΣΤΕ ΟΤΑΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ.
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΑΝ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕΣ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ(ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΕΧΡΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Α.ΓΡΑΦΗ) ΤΟΤΕ ΔΙΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΝΝΟΕΙ ΟΠΩΣ Π.Χ ΤΗΝ ΤΕΚΝΟΠΟΙΗΣΗ.

Γιωργος΄΄
Το θέμα της τεκνοποίησης είναι καθημερινό και κατανοητό. Άρα μιλάμε για κάτι που το βιώνουμε.

ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΟΜΩΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΖΩΗ.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΛΛΟΥΣΑ

ΕΚΕΙ «ΟΥΤΕ ΓΑΜΟΥΣΙΝ ΟΥΤΕ ΕΚΓΑΜΙΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛ’ΩΣ ΑΓΓΕΛΟΙ ΕΝ ΤΩ ΟΥΡΑΝΩ ΕΙΣΙΝ»


Γιωργος΄΄
Διαφέρουν τα στοιχεία για το πνευματικό βασίλειο [που δεν 'φτάνουμε'] (με πνευματικούς 'τόπους', πνευματικά πλάσματα - άγγελοι, ιεραρχία πνευματικών πλασμάτων,

ΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ.

ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Ο ΑΡΕΟΠΑΓΗΤΗΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ «ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ».

ΣΑΦΩΣ ΣΤΗΝ ΜΕΛΛΟΥΣΑ ΖΩΗ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΤΕΚΝΟΠΟΙΗΣΗ.


Γιωργος΄΄
συνελεύσεις/συζητήσεις πνευματικών πλασμάτων,

ΟΧΙ.

ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΓΕΝΕΣΗ «ΠΟΙΗΣΩΜΕΝ ΑΝΘΡΩΠΟΝ ΚΑΤ’ΕΙΚΟΝΑ…»

ΜΗΝ ΠΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΕΛΛΙΔΗΣ!!!

ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΛΕΕΙ Η Α.ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!


Γιωργος΄΄
διορισμοί αποστολών/υπηρεσιών από τον Θεό κλπ. - γενικά δομημένη πνευματική κοινωνία). Σε αυτά δεχόμαστε τις αναφορές της Α.Γ.

ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΗ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΤΗΣ Α.ΓΡΑΦΗΣ

ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

ΟΡΙΣΘΗ ΔΕΝ ΔΙΟΡΙΣΘΗ

ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΟ ΑΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ΑΥΤΟ.

Η ΛΕΞΗ "ΔΟΜΗΜΕΝΗ" ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ Α.ΓΡΑΦΗ
«ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ» ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ Π.Δ

Η ΛΕΞΗ "ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ" ΠΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΕΙΠΗΣ Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΔΙΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΑΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΘΕΩΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΧΑΡΙΝ Η ΜΕΤΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΔΟΞΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Υ.Γ 1.ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΣΤΙΣ ΞΑΝΑΒΑΖΩ ΔΙΟΤΙ ΕΙΔΑ ΜΙΑ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΗ ΦΥΣΙΚΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΝ ΕΝΕΡΓΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ Η ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΙΩΝΑ.

Υ.Γ 2.ΔΕΣ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΥ «ΑΝΤΙ-ΤΡΙΑΔΙΚΗ ΥΣΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ»
ΕΚΕΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ.
Ο κ.ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΖΟΥΛΙΑΝΙΤΗΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΕ 2-3 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΠΟΛΥ.

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

ΠΙΤΕΡ: ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟ ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ;

ΝΙΚΟΣ Ο Ά(ΘΡ)ΣΧΕΤΟΣ:
Aλήθεια, τι απέγινε;
_____________________________________

Βλέπεις μικρός που΄ναι ο κόσμος αγαπητέ Νίκο;
Φτάσαμε να "συμφωνούμε" έστω και σέ ένα ερώτημα.

Αλλά ακόμη όμως δεν μου έχεις απαντήσει.

ΤΙ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΣΕΝΑ ΡΕ ΦΙΛΕ;

Ακόμη κι αν μάθεις τι απέγινε το σώμα του Χριστού, μήπως πρόκειται να πιστέψεις;

ΤΙ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΣΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ;

Βρε τράβα ασχολήσου εκεί με το Σείριο και τα τρελλά σενάρια που σου αρέσουν και άσε τη Γραφή δεν είναι για σένα.

Χρειάζεσαι πολλά "κυβικά" για να τα βάλεις ΕΣΥ με τη Γραφή.

Παράτα τα δε κάνεις.
Δε το΄χεις βρε παιδάκι μου πώς να στο πω;

ΠΙΤΕΡ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

ΝΙΚΟΣ Ο Ά(ΘΡ)ΣΧΕΤΟΣ:
Και για να καταλήξουμε κάπου, όταν ο Θεός Ιησούς μιλούσε, ο άνθρωπος Ιησούς άκουγε;
O άνθρωπος Ιησούς γνώριζε ότι επρόκειτο να αναστηθεί και από πότε το γνώριζε αυτό;
_____________________________________

Και γιατί να στο πούμε εμείς;

Ρουφιάνοι είμαστε;

Ρε τράβα στο Σείριο να βρεις απαντήσεις.

Αυτά πιστεύεις - σε αυτά να πας.

ΠΙΤΕΡ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟ είπε...

ΝΙΚΟΛΑΟΣ:
Εδώ, φίλε Πίτερ, δεν μας λέει ποιο κείμενο της Καινής Διαθήκης να χρησιμοποιήσουμε στο διάλογό μας, στους συγγραφείς της θα κολλήσει;
_____________________________________

Αυτό λες;
Εδώ δε ξέρει ποιοί του΄γραψαν τη ΜΝΚ τί να λέμε τώρα.

Να έτσι από περιέργεια αν θες ρώτησέ τον να δεις τι θα σου πει.

ΑΡΕΣ ΜΑΡΕΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΜΟΥ ΜΠΑΝΑΝΕΣ.

Δε ξέρει ο άνθρωπος, θύμα είναι δε βλέπεις;

Το θέμα είναι πώς να τον βοηθήσουμε.

ΑΥΤΟ είναι το πρόβλημα.

Γιατί εμείς που΄μαστε απ΄έξω βλέπουμε σε τί λούμπα έχει πέσει.

Αυτός που΄ναι μέσα όμως, δεν μπορεί να το δει.

Άλλο να ήσουν κάτι άλλο πριν και στη συνέχεια έγινες Γιαχουβάς

Και άλλο να είσαι γέννημα θρέμα.

Δεν είναι εύκολο πράγμα, μή λέμε ότι να΄ναι τώρα.

Ο αγαπητός Γιώργος τόσα χρόνια από τα

ΕΚΠΕ (ειδικά κέντρα πλύσης εγκεφάλου - κοινός αίθουσες βασιλείας)

διδάσκεται μέσα από τις αμαρτίες ορισμένων παπάδων. Αυτά τους λένε μέσα από αυτά τους φυτεύουν το μισος για την εκκλησία του Θεού που στην πραγματικότητα είναι άσχετο το ένα με το άλλο.

Μίλα του για Αγίους να δεις πώς θα αντιδράσει.

Έχει μίσος ο άνθρωπος για την ορθοδοξία και όχι μόνο ο Γιώργος ο κάθε ΜτΙ.

Και φυσικά δεν φταίνε αυτοί - τα΄παμε αυτά.

Έτσι τους μεγαλώνουν.

Για φαντάσου να πηγαίναμε κι εμείς στην εκκλησία την Κυριακή και αντί να προσευχόμαστε να έχουμε κι εμείς έναν παπά 3 ώρες να βγαίνει στο βήμα και να κατηγορεί τους Γιαχουβάδες να δούμε πόσο μίσος θα είχαμε σήμερα για αυτούς;

Είναι ολόκληρο κεφάλαιο η περίπτωσή τους αγαπητέ Νικόλαε.

Τι λέω;

Κεφάλαιο;

Τόμοι ολόκληροι..

Ωχ! Θεέ μου, βάλε το χέρι σου.

Μόνο εσύ μπορείς.

ΠΙΤΕΡ

Γιώργος είπε...

Ιννερανίστ:
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΕΝΝΑΤΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΙΟΣ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ
ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ Ο ΥΙΟΣΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΓΕΝΝΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΘΕΟ.

Ισα-ίσα το αντίθετο ανέφερα σχετικά με τη γέννηση/κτίση/Δημιουργία του μονογενούς και πρωτότοκου 'Λόγου' σε πνευματικό επίπεδο που υπήρξε η πρώτη πνευματική πλασμένη ξεχωριστή οντότητα σε σχέση με τη διαδικασία γέννησης ανθρώπινων υπάρξεων σε υλικό επίπεδο.

Άρα και σ' αυτό δεχόμαστε την Α.Γ. που αναφέρει
τον Αδάμ ως Γιό του Θεού και
τον 'Λόγο' ως Γιό του Θεού.

Ο Θεός δημιούργησε 'Γιούς'
1. τον πρωτότοκο και μονογενή 'Λόγο'
2. αγγελικούς Γιούς
3. τον Αδάμ όπως και την Εύα.

Η Δημιουργία 'Γιών' από τον Θεό
είναι ανεξάρτητη και δεν ταυτίζεται με τη διαδικασία αύξησης του ανθρώπινου πληθυσμού.

Συνεπώς στην ουσία δέχεσαι - έμμεσα - τα όσα ήδη έχω αναλύσει.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Ιννερανίστ:
«Βιβλίο Πράγματα εις τα Οποία είναι αδύνατον να ψευσθή ο Θεός.
Σελ 123.ΕΙΝΑΙ ΚΤΙΣΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΓΕΝΗΘΗ;
Εν τούτοις, υπάρχουν πολλοί σπουδασταί τής Άγιας Γραφής οι οποίοι δυσκολεύονται νά καταλάβουν ότι «ο μονογενής Υιός τού Θεού» είναι, επίσης, και μιά κτίσις.Λέγουν ότι εγεννήθη από τον Θεό αλλά δέν έχει κτισθή καί ότι ήταν ο αρχίσας ή πηγή τής κτίσεως μάλλον παρά η «αρχή τής κτίσεως τού Θεου» (Αποκάλυψις γ΄ 14). Ναί, αλλά υπήρχε τότε κάποιο θήλυ στόν ουρανό, μέσω τού οποίου ο Ιεχωβά Θεός εγέννησε τόν μονογενή του Υιόϗ ΄Αν υπήρχε, τότε τό θήλυ αυτό θα έπρεπε νά υπάρχη πρίν από τόν μονογενή Υιό τού Θεού.
Αλλά η Άγια Γραφή δεν διδάσκει κάτι τέτοιο.Μάλλον ο μονογενής Υιός ήταν η αρχική και πρώτη απ’ ευθείας δημιουργία από τόν Θεό δίχως τή χρησιμοποίησι μεσάζοντος όπως μιά σύζυγος ή ένα θηλυκό πρόσωπο.Επίσης, λόγω τής γεννήσεως, δέν πρέπει να φαντασθούμε ότι ο Θεός έχει μήτρα όπως ένα θήλυ.Ο Θεός δέν είναι θηλυκού γένους.»

Ιννερανίστ - σχολιάζει -
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΕΝΝΗΘΕΙ Ο ΥΙΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΘΗΛΥΚΟ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΥΓΑΡΩΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ.

Έγραψα ότι στο πνευματικό επίπεδο δεν υπάρχει γέννηση με την ανθρώπινη διαδικασία.

Συνεπώς επειδή
ο 'Λόγος' είναι 'Γιός' του Θεού,
αλλά και
ο Αδάμ είναι 'Γιός' του Θεού,
ο Θεός δεν χρειάζεται οποιαδήποτε και οποιουδήποτε τρόπου 'συνεργασία' με συμμετοχή 'άλλου προσώπου' στη μετάδοση της ζωής, είτε ανθρώπινης είτε πνευματικής φύσης.


Γιώργος

Unknown είπε...

Inneranist: «Όμως, ας
μη γίνει όπως εγώ θέλω,
αλλά όπως εσύ»· ως Θεός, δηλαδή, έχει τον ίδιο το
σκοπό με τον Πατέρα, ενώ
ως άνθρωπος παρουσιάζει με την ανθρώπινη φύση
του το ανθρώπινο θέλημα,
διότι αυτό (το ανθρώπινο θέλημα) ζητεί από τη
φύση του ν’ αποφύγει
το θάνατο
.

Οι δύο φύσεις λοιπόν εκδηλώνονται όπως οι δύο προσωπικότητες Dr Jekyll και Mr Hyde. Ο Θεάνθρωπος Ιησούς συμπεριφέρεται σαν διχασμένη/διπλή προσωπικότητα.
Ενώ η θεϊκή του φύση γνωρίζει ότι θα υποτάξει τον άδη θα νικήσει το θάνατο και θα αναστηθεί, η ανθρώπινη φύση εκλιπαρεί τη σωτηρία από το θάνατο. Γι’ αυτό σου έθεσα το ερώτημα: όταν ο Θεός Ιησούς μιλούσε, ο Ιησούς άνθρωπος άκουγε; Αγνοούσε ο άνθρωπος Ιησούς πως επρόκειτο να αναστηθεί; Εννοείται πως άκουγε [αν και ο Παύλος έχει άλλη γνώμη] αλλιώς δεν θα επρόκειτο για συνύπαρξη των δύο φύσεων αλλά για εκ περιτροπής ύπαρξή τους.
Πώς λοιπόν ο Ιησούς ζητά να αποφύγει το θάνατο ενώ γνωρίζει για την ανάσταση καθώς και για το ανυπέρβλητο επερχόμενο μεγαλείο της ανύψωσης της ανθρώπινης φύσης εις τα δεξιά του Πατρός; Όταν η ανθρώπινη φύση γνωρίζει τα συγκλονιστικά που πρόκειται να επακολουθήσουν των παθών και του θανάτου, πώς είναι δυνατόν να λιποψυχεί, να μεμψιμοιρεί και να διστάζει;

Δεν σε προβληματίζει το γεγονός πως στο ευαγγέλιο του Ιωάννη στο οποίο κυρίως βασίζεται η τεκμηρίωση περί θεανθρώπου, δεν αναφέρεται ούτε το ένα ούτε το άλλο* ενώ περιγράφονται οι ίδιες σκηνές;

*Κατά τον Ιωάννη ο Ιησούς λίγο πριν πεθάνει είπε απλώς “Διψώ”, δεν αναφέρεται το “Θεέ μου, Θεέ μου, διά τι με εγκατέλιπες;” και προσευχόμενος, δεν παρακάλεσε “παρένεγκε το ποτήριον απ΄ εμού τούτο” αλλά αντιθέτως -ανυπομονώντας θα ‘λεγε κανείς- αναφώνησε “πάτερ, ελήλυθεν η ώρα, δόξασόν σου τον υιόν, ίνα και ο υιός σου δοξάση σε”.

Γιώργος είπε...

Ιννερανίστ:
ΑΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΩΣ ΚΤΙΣΜΑ!!!
ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΥΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ!!!

Δεν το λέμε αυτό.
Εννοείς ότι ο Γιός του Θεού αυτονόητα δεν είναι ο 'είς Θεός ο Πατήρ'.

O 'είς Θεός ο Πατήρ' είναι ο Πατέρας του μονογενούς και πρωτότοκου 'Λόγου' ως 'Γιού'.

O 'είς Θεός ο Πατήρ' έκτισε / δημιούργησε 'τα πάντα':
Εφεσίους 3:9
"τῷ θεῷ τῷ τὰ πάντα κτίσαντι"

Ο Γιός του Θεού αναφέρεται ως έναρξη της κτίσης του Θεού και πρωτότοκος όλης της κτίσης/Δημιουργίας:
Αποκάλυψη 3:14
"ὁ ἀμήν, ὁ μάρτυς ὁ πιστὸς καὶ ἀληθινός, ἡ ἀρχὴ τῆς κτίσεως τοῦ θεοῦ"

Κολοσσαείς 1:15
"ὅς ἐστιν εἰκὼν τοῦ θεοῦ τοῦ ἀοράτου, πρωτότοκος πάσης κτίσεως"

Γιώργος

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Ιννερανίστ:
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΕΝΝΑΤΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΙΟΣ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ
ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ Ο ΥΙΟΣΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΓΕΝΝΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΘΕΟ.

Γιωργος΄΄΄
Ισα-ίσα το αντίθετο ανέφερα σχετικά με τη γέννηση/κτίση/Δημιουργία του μονογενούς και πρωτότοκου 'Λόγου' σε πνευματικό επίπεδο που υπήρξε η πρώτη πνευματική πλασμένη ξεχωριστή οντότητα σε σχέση με τη διαδικασία γέννησης ανθρώπινων υπάρξεων σε υλικό επίπεδο.

ΟΧΙ.

ΕΣΕΙΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΘΗΛΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ Ο ΥΙΟΣ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΘΗΛΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.


«Βιβλίο ΜΤΙ Πράγματα εις τα Οποία είναι αδύνατον να ψευσθή ο Θεός.
Σελ 123.ΕΙΝΑΙ ΚΤΙΣΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΓΕΝΗΘΗ;
Εν τούτοις, υπάρχουν πολλοί σπουδασταί τής Άγιας Γραφής οι οποίοι δυσκολεύονται νά καταλάβουν ότι «ο μονογενής Υιός τού Θεού» είναι, επίσης, και μιά κτίσις.Λέγουν ότι εγεννήθη από τον Θεό αλλά δέν έχει κτισθή καί ότι ήταν ο αρχίσας ή πηγή τής κτίσεως μάλλον παρά η «αρχή τής κτίσεως τού Θεου» (Αποκάλυψις γ΄ 14). Ναί, αλλά υπήρχε τότε κάποιο θήλυ στόν ουρανό, μέσω τού οποίου ο Ιεχωβά Θεός εγέννησε τόν μονογενή του Υιόϗ ΄Αν υπήρχε, τότε τό θήλυ αυτό θα έπρεπε νά υπάρχη πρίν από τόν μονογενή Υιό τού Θεού...."

ΕΔΩ ΒΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΟΡΙΑ.ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΗ ΥΙΟΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤ’ΕΣΑΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΣΥΝΕΥΡΕΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΥΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ!!!

ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΛΕΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΣΗ ΥΙΟΥ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΈΣΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ


Σελ 123.ΕΙΝΑΙ ΚΤΙΣΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΓΕΝΗΘΗ;
"...Αλλά η Άγια Γραφή δεν διδάσκει κάτι τέτοιο.Μάλλον ο μονογενής Υιός ήταν η αρχική και πρώτη απ’ ευθείας δημιουργία από τόν Θεό δίχως τή χρησιμοποίησι μεσάζοντος όπως μιά σύζυγος ή ένα θηλυκό πρόσωπο.Επίσης, λόγω τής γεννήσεως, δέν πρέπει να φαντασθούμε ότι ο Θεός έχει μήτρα όπως ένα θήλυ.Ο Θεός δέν είναι θηλυκού γένους.»

ΑΥΤΗ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΔΗΛ Η ΥΠΑΡΞΗ ΓΥΝΑΙΚΑΣ (ΘΗΛΥ) ΔΕΝ ΑΝΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ.

ΣΥΜΕΠΩΣ ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΥΙΟΣ ΕΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΕΝΝΗΘΗ!!!
ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΥ ΔΙΕΠΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ.

Ο ΘΕΟΣ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΑΡΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ

Γιώργος είπε...

Inneranist:
ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΔΗΛ Η ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΠΑΤΕΡΑ.

Σωστό.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Γιωργος΄΄΄
Άρα και σ' αυτό δεχόμαστε την Α.Γ. που αναφέρει
τον Αδάμ ως Γιό του Θεού και

ΕΙΝΑΙ ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Ο ΑΔΑΜ ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.ΟΧΙ ΚΑΤΑ ΦΥΣΗ ΥΙΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.


Γιωργος΄΄΄
τον 'Λόγο' ως Γιό του Θεού.

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΤΑ ΦΥΣΗ.Η ΕΙΔΙΚΗ ΑΥΤΗ ΣΧΕΣΗ ΔΙΕΠΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΝΟΝ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΙΔΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΠΑΤΡΟΤΗΤΑΣ ΟΥΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΓΓΕΟΥΣ ΟΥΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ.


Γιωργος΄΄΄
Ο Θεός δημιούργησε 'Γιούς'
1. τον πρωτότοκο και μονογενή 'Λόγο'
2. αγγελικούς Γιούς
3. τον Αδάμ όπως και την Εύα.

ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΥΙΟΣ ΘΕΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΣΤΑΘΕΡΟ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΤΑ.ΑΛΛΟΥ «ΕΙΔΟΥΣ» ΥΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ «ΕΙΔΟΥΣ» ΥΙΟΙ ΘΕΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ


Γιωργος΄΄΄
Η Δημιουργία 'Γιών' από τον Θεό
είναι ανεξάρτητη και δεν ταυτίζεται με τη διαδικασία αύξησης του ανθρώπινου πληθυσμού.

ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΑΥΞΑΝΕΣΘΕ ΚΑΙ ΠΛΗΘΥΝΕΣΘΕ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΣΥΝΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΟΝ ΥΙΟ ΤΟΥ ΔΙΑ ΤΗΣ ΤΕΚΝΟΓΟΝΙΑΣ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΔΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ


Γιωργος΄΄΄
Συνεπώς στην ουσία δέχεσαι - έμμεσα - τα όσα ήδη έχω αναλύσει.

ΤΙ ΚΑΘΕΣΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΤΙ (?)

ΔΕΧΟΜΑΙ ΜΟΝΟΝ ΟΣΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΔΕΧΟΜΑΙ!!!

ΑΝ ΕΛΕΓΕΣ ΟΤΙ ΕΛΕΓΕ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΕΧΩ ΖΑΛΙΣΤΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!!

Γιώργος είπε...

Ιννερανίστ:
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΕΝΝΑΤΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΙΟΣ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ
ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ Ο ΥΙΟΣΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΓΕΝΝΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΘΕΟ.

Γιωργος:
Ισα-ίσα το αντίθετο ανέφερα σχετικά με τη γέννηση/κτίση/Δημιουργία του μονογενούς και πρωτότοκου 'Λόγου' σε πνευματικό επίπεδο που υπήρξε η πρώτη πνευματική πλασμένη ξεχωριστή οντότητα σε σχέση με τη διαδικασία γέννησης ανθρώπινων υπάρξεων σε υλικό επίπεδο.

Ιννερανίστ:
ΟΧΙ. ΕΣΕΙΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΘΗΛΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ Ο ΥΙΟΣ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΘΗΛΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
«Βιβλίο ΜΤΙ Πράγματα εις τα Οποία είναι αδύνατον να ψευσθή ο Θεός.
Σελ 123.ΕΙΝΑΙ ΚΤΙΣΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΓΕΝΗΘΗ;
Εν τούτοις, υπάρχουν πολλοί σπουδασταί τής Άγιας Γραφής οι οποίοι δυσκολεύονται νά καταλάβουν ότι «ο μονογενής Υιός τού Θεού» είναι, επίσης, και μιά κτίσις.Λέγουν ότι εγεννήθη από τον Θεό αλλά δέν έχει κτισθή καί ότι ήταν ο αρχίσας ή πηγή τής κτίσεως μάλλον παρά η «αρχή τής κτίσεως τού Θεου» (Αποκάλυψις γ΄ 14). Ναί, αλλά υπήρχε τότε κάποιο θήλυ στόν ουρανό, μέσω τού οποίου ο Ιεχωβά Θεός εγέννησε τόν μονογενή του Υιόϗ ΄Αν υπήρχε, τότε τό θήλυ αυτό θα έπρεπε νά υπάρχη πρίν από τόν μονογενή Υιό τού Θεού...."

Γιώργος:
Εδώ γράφει: "΄Αν υπήρχε, τότε τό θήλυ αυτό θα έπρεπε νά υπάρχη πρίν από τόν μονογενή Υιό τού Θεού"

Συνεπώς δεν υπάρχει 'Θήλυ' για τον Θεό.
Αυτό είναι σωστό.
Δηλαδή εξηγείται ότι όσοι θα είχαν την εντύπωση ότι ο Θεός χρειάζεται 'Θήλυ' σκέπτονται εσφαλμένα.


Γιώργος

Γιώργος είπε...

Inneranist:
ΠΙΟ ΛΙΑΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΟΠΩΣ ΓΕΝΝΑΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Σωστά, αυτό λέω κι' εγώ.
Γι' αυτό και
ο Αδάμ είναι Γιός του Θεού και
ο 'Λόγος' είναι Γιός του Θεού.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Ιννερανίστ:
ΑΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΩΣ ΚΤΙΣΜΑ!!!
ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΥΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ!!!

Γιωργος΄΄΄
Δεν το λέμε αυτό.
Εννοείς ότι ο Γιός του Θεού αυτονόητα δεν είναι ο 'είς Θεός ο Πατήρ'.

ΤΟ ΑΡΑ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑ ΤΟΥ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ .

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΤΙ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΠΑΡΑΘΕΤΟΝΤΑΣ ΜΙΣΟΛΟΓΑ!!!


Γιωργος΄΄΄
O 'είς Θεός ο Πατήρ' είναι ο Πατέρας του μονογενούς και πρωτότοκου 'Λόγου' ως 'Γιού'.
O 'είς Θεός ο Πατήρ' έκτισε / δημιούργησε 'τα πάντα':
Εφεσίους 3:9
"τῷ θεῷ τῷ τὰ πάντα κτίσαντι"

ΤΟ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΗΡ ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ.ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΥΙΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΥΡΙΟΣ.

ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΗΡ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΙΟΣ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ!!!


Γιωργος΄΄΄
Ο Γιός του Θεού αναφέρεται ως έναρξη της κτίσης του Θεού και πρωτότοκος όλης της κτίσης/Δημιουργίας:
Αποκάλυψη 3:14
"ὁ ἀμήν, ὁ μάρτυς ὁ πιστὸς καὶ ἀληθινός, ἡ ἀρχὴ τῆς κτίσεως τοῦ θεοῦ"
Κολοσσαείς 1:15
"ὅς ἐστιν εἰκὼν τοῦ θεοῦ τοῦ ἀοράτου, πρωτότοκος πάσης κτίσεως"

ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΣΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΠΡΩΤΟΤΟΚΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΓΕΝΗΣ.
ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗ ΡΗΜΑΤΙΚΗ ΡΙΖΑ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΟΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΟΥ


Inneranist:
ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΔΗΛ Η ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΠΑΤΕΡΑ.

Γιωργος΄΄΄
Σωστό.

ΔΕΝ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ
ΣΥΓΓΝΩΜΗ

Η ΣΚΟΠΙΑ ΕΧΕΙ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΗ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΣΥΓΧΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΤΙΣΤΟΛΟΓΙΑ

Γιώργος είπε...

Inneranist:
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΤΡΟΤΗΤΑ ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΕΔΟΘΗ!!!.

Σωστός συλλογισμός, συμφωνώ.
Πατέρας εκ φύσεως είναι μόνο ο 'Εις Θεός ο Πατήρ' ο οποίος έχει δημιουργήσει πολλούς γιούς:
1. τον πρωτότοκο και μονογενή 'Λόγο'
2. αγγελικούς Γιούς
3. τον Αδάμ και την Εύα.

Γιώργος είπε...

Ιννερανίστ:
ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΣΚΟΠΙΑ ΘΕΤΕΙ ΩΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΟ ΘΕΟ ΝΑ ΤΕΚΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΠΩΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Εξήγησα ότι δεν είναι έτσι.

Γιώργος είπε...

Ιννερανίστ:
Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΑΥΞΑΝΕΣΘΕ ΚΑΙ ΠΛΗΘΥΝΕΣΘΕ ΔΗΛ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΗΝ ΔΩΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ!!!

Φυσικότατα!!!

Γιώργος είπε...

Ιννερανίστ:
ΑΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΤΑΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΟΝ ΘΕΟ!!!!

Πολύ σωστά.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Inneranist:
ΠΙΟ ΛΙΑΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΟΠΩΣ ΓΕΝΝΑΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Γιώργος:
Σωστά, αυτό λέω κι' εγώ.
Γι' αυτό και
ο Αδάμ είναι Γιός του Θεού και
ο 'Λόγος' είναι Γιός του Θεού.

ΜΑ ΔΕΝ ΛΕΣ ΑΥΤΟ!!!

ΑΦΟΥ ΘΕΤΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΟΥ ΩΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΗ ΓΕΝΝΗΜΑ Ο ΥΙΟΣ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΤΕ Ο ΥΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΟΠΩΣ ΟΛΗ Η ΚΤΙΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑ!!!


Ιννερανίστ:
ΟΧΙ. ΕΣΕΙΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΘΗΛΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ Ο ΥΙΟΣ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΘΗΛΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

«Βιβλίο ΜΤΙ Πράγματα εις τα Οποία είναι αδύνατον να ψευσθή ο Θεός.
Σελ 123.ΕΙΝΑΙ ΚΤΙΣΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΓΕΝΗΘΗ;
Εν τούτοις, υπάρχουν πολλοί σπουδασταί τής Άγιας Γραφής οι οποίοι δυσκολεύονται νά καταλάβουν ότι «ο μονογενής Υιός τού Θεού» είναι, επίσης, και μιά κτίσις.Λέγουν ότι εγεννήθη από τον Θεό αλλά δέν έχει κτισθή καί ότι ήταν ο αρχίσας ή πηγή τής κτίσεως μάλλον παρά η «αρχή τής κτίσεως τού Θεου» (Αποκάλυψις γ΄ 14). Ναί, αλλά υπήρχε τότε κάποιο θήλυ στόν ουρανό, μέσω τού οποίου ο Ιεχωβά Θεός εγέννησε τόν μονογενή του Υιόϗ ΄Αν υπήρχε, τότε τό θήλυ αυτό θα έπρεπε νά υπάρχη πρίν από τόν μονογενή Υιό τού Θεού...."

Γιώργος:
Εδώ γράφει: "΄Αν υπήρχε, τότε τό θήλυ αυτό θα έπρεπε νά υπάρχη πρίν από τόν μονογενή Υιό τού Θεού"
Συνεπώς δεν υπάρχει 'Θήλυ' για τον Θεό.
Αυτό είναι σωστό.

ΜΑ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΑΥΤΟ.
ΟΝΤΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΥΑΝΑΙΚΑ ΘΕΟΥ!!!
ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΑ ΓΙΑΤΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΘΕΟΥ.
ΜΑ ΟΝΤΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!

ΕΓΩ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΕΠΕΙΔΗ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ ΑΛΛΑ ΑΤΟΠΟ

1] ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΘΕΟΥ ΤΟΤΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑ ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ

2]ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΘΕΟΥ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΜΠΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ (ΘΕΟΣ+ΓΥΝΑΙΚΑ) ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΤΟ ΕΞΗΓΗΣΩ ΑΛΛΟ!!!

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Γιώργος:
Δηλαδή εξηγείται ότι όσοι θα είχαν την εντύπωση ότι ο Θεός χρειάζεται 'Θήλυ' σκέπτονται εσφαλμένα.

ΔΕΝ ΕΞΕΙΓΗΤΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ.

ΛΕΕΙ ΤΟ ΕΞΗΣ
ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ Ο ΥΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΤΙΣΜΑ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΗΡΧΕ ΘΗΛΥ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ.

Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΗΛΥ ΑΡΑ Ο ΥΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ!!!

ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΣΥ

Γιώργος είπε...

Ιννερανίστ:
ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ ΚΙ ΕΣΥ ΓΙΩΡΓΟ ΜΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ.
ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΘΗΛΥΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΥΙΟ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΑΣ.

Μόνος σου παρέθεσες από το Βιβλίο:
«Βιβλίο Πράγματα εις τα Οποία είναι αδύνατον να ψευσθή ο Θεός.
Σελ 123.ΕΙΝΑΙ ΚΤΙΣΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΓΕΝΗΘΗ;
Εν τούτοις, υπάρχουν πολλοί σπουδασταί τής Άγιας Γραφής οι οποίοι δυσκολεύονται νά καταλάβουν ότι «ο μονογενής Υιός τού Θεού» είναι, επίσης, και μιά κτίσις.Λέγουν ότι εγεννήθη από τον Θεό αλλά δέν έχει κτισθή καί ότι ήταν ο αρχίσας ή πηγή τής κτίσεως μάλλον παρά η «αρχή τής κτίσεως τού Θεου» (Αποκάλυψις γ΄ 14). Ναί [αν το σκεφτεί κάποιος έτσι - μη δεχόμενος ότι ο Χριστός είναι και 'κτίση' ως Γιός - όπως και ο Αδάμ ήταν Γιός και 'κτίση'/δημιουργία του Θεού], αλλά υπήρχε τότε κάποιο θήλυ στόν ουρανό, μέσω τού οποίου ο Ιεχωβά Θεός εγέννησε τόν μονογενή του Υιό; [εδώ Ρ_Ω_Τ_Α_Ε_Ι] ΄Αν υπήρχε, [εδώ κάνει υπόθεση για αυτούς που δυσκολεύονται να καταλάβουν ότι ο Χριστός είναι κτίσμα του Θεού] τότε τό θήλυ αυτό θα έπρεπε νά υπάρχη πρίν από τόν μονογενή Υιό τού Θεού.
Αλλά η Άγια Γραφή δεν διδάσκει κάτι τέτοιο.
Μάλλον ο μονογενής Υιός ήταν η αρχική και πρώτη απ’ ευθείας δημιουργία από τόν Θεό δίχως τή χρησιμοποίησι μεσάζοντος όπως μιά σύζυγος ή ένα θηλυκό πρόσωπο.Επίσης, λόγω τής γεννήσεως, δέν πρέπει να φαντασθούμε ότι ο Θεός έχει μήτρα όπως ένα θήλυ.Ο Θεός δέν είναι θηλυκού γένους.[Αυτό επεξηγεί ότι ο τρόπος γέννησης από τον Θεό δεν συμπίπτει με τον τρόπο γέννησης ενός ανθρώπου - Έτσι ο Θεός δημιουργεί Γιούς: 1. τον 'Λόγο' 2. τους αγγέλους 3. τον άνθρωπο]»

Γιώργος

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Inneranist:
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΤΡΟΤΗΤΑ ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΕΔΟΘΗ!!!.

Γιωργος΄΄
Σωστός συλλογισμός, συμφωνώ.
Πατέρας εκ φύσεως είναι μόνο ο 'Εις Θεός ο Πατήρ' ο οποίος έχει δημιουργήσει πολλούς γιούς:

ΥΙΟΣ ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΥΙΟΣ ΚΑΙ ΘΕΟΣ ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΜΕ ΘΕΚΙΚΗ ΦΥΣΗ ΟΜΟΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ


Γιωργος΄΄
1. τον πρωτότοκο και μονογενή 'Λόγο'

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΕΝΟΣ ΑΛΛΑ ΦΥΣΕΙ ΘΕΟΣ.
«ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ»


Γιωργος΄΄
2. αγγελικούς Γιούς

ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΙΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΥΙΟΤΗΤΑ ΟΠΩΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ.


Γιωργος΄΄
3. τον Αδάμ και την Εύα.

ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΙΟΙ ΘΕΟΥ ΑΛΛΑ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΥΙΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΤΗ ΦΥΣΕΙ ΚΑΙ ΘΕΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΧΑΡΗ ΔΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΡΩΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΔΑΜ!!!


Ιννερανίστ:
ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΣΚΟΠΙΑ ΘΕΤΕΙ ΩΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΟ ΘΕΟ ΝΑ ΤΕΚΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΠΩΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Γιωργος΄΄
Εξήγησα ότι δεν είναι έτσι.

ΚΤΙΣΤΟΛΟΓΙΑ

ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ

ΑΓΓΕΛΟΛΟΓΙΑ

ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Γιωργος΄΄
[……[εδώ Ρ_Ω_Τ_Α_Ε_Ι] ΄Αν υπήρχε, [εδώ κάνει υπόθεση για αυτούς που δυσκολεύονται να καταλάβουν ότι ο Χριστός είναι κτίσμα του Θεού]…..]

ΕΕΕ

ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟΤΕ ΘΑ ΗΤΑΝ

ΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ (?)

ΓΕΝΝΗΜΑ!!!

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ(?)

ΚΤΙΣΜΑ

ΑΠΛΟ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΣΤΑΤΟ
ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΟΥ!!!

Υ.Γ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ

Γιώργος είπε...

Σχετικά με τις φιλοσοφικές θεωρείες του Δαμασκηνού:
"ἐν τόπῳ οὐκ ἔστιν, αὐτὸς γὰρ ἑαυτοῦ τόπος ἐστί"
[σε τόπο δεν είναι, επειδή ο ίδιος είναι Ο τόπος του εαυτού του]
έθεσα το ερώτημα:
1.
Έκανε 'τόπο' εκτός του εαυτού του ο Θεός;
Τότε δεν είναι π.π.
2.
Έκανε τόπο εντός του ο Θεός;
Άρα είναι αυτομεταβαλλόμενος και αυτοδημιουργοποιούμενος.

Ιννερανίστ:
Πουθενὰ δὲν ἔκανε τόπο ὁ Θεός. Ὁ ἴδιος πληροι τὰ πάντα.Ὁ ἴδιος ἦταν εἶναι καὶ θὰ εἶναι ἀμετάβλητος!!

Γιώργος:
Μπράβο το ότι είπες ότι ο Θεός είναι αμετάβλητος.
Για πες μου μόνο πως 'εργάζεται' ο Θεός;
Ιωάννης 5:17
"ὁ δὲ Ἰησοῦς ἀπεκρίνατο αὐτοῖς· ὁ π_α_τ_ή_ρ μου ἕως ἄρτι ἐ_ρ_γ_ά_ζ_ε_τ_α_ι κἀγὼ ἐργάζομαι"

Ξεχνάς ΟΧΙ ΜΟΝΟ όλη την - εκτός των άλλων - υλική Δημιουργία του Θεού.

Ο ίδιος ο Θεός είναι πνεύμα.

Ξεχνάς ότι η κάθε είδους Δημιουργία του Θεού είναι εκτός του εαυτού του και όχι μέσα στον εαυτό του.

Πάρε μόνο την υλική Δημιουργία, ως τεράστια 'κατασκευή' του Θεού.

Δεν κατασκεύαζε ο Θεός εντός του εαυτού του, όπως και ένας ζωγράφος δεν ζωγραφίζει με τα χέρια του μέσα στον εαυτό του.

Εσύ ως "κατ' εικόνα Θεού" θεωρείς ότι δημιουργήθηκες ως αποτέλεσμα της εργασίας του Θεού 'μέσα' στον Θεό;

Εσύ γράφεις μέσα στον εαυτό σου;
Δημιουργείς κάτι εντός του εαυτού σου;

Αδιανόητο είναι κάτι τέτοιο.

Όταν είπε ο Θεός: "Γεννηθήτω φώς" δεν άναψε υλικό φώς μέσα του.

Όταν δημιούργησε διάφορα ζώα/ψάρια/πουλιά/δέντρα αλλά και τους γαλαξίες με δισεκατομμύρια άστρα δεν τα δημιούργησε μέσα στον άϋλο εαυτό του.

Η Α.Γ. δείχνει ότι π.χ. ο Χριστός ΠΗΓΕ στα δεξιά του Θεού στον ουρανό - πήγε σε συγκεκριμένο τόπο. [Δεν πήγε ούτε βρέθηκε 'εντός' του Θεού αλλά δίπλα στον Θεό]

Συνεπώς παρεξηγείς - άρα και παρερμηνεύεις - κάποιες δηλώσεις της Α.Γ. και απορρίπτεις όλες τις άλλες.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

[Αν δεν προϋπήρχε o ίδιος στον 'τοπο του' τον εαυτό του
και αν δεν την δημιουργούσε την υλική δημιουργία,
τότε πως θα ήταν δημιουργός της;]

Inneranist:
ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΤΑΥΤΙΖΕΤΕ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΟ ΘΕΟ.

Εννοείς
ΤΑΥΤΙΖΕΤΕ [εσείς]
ή
ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ [η ουσία...];

Γιώργος είπε...

3. τον Αδάμ και την Εύα.

Ιννερανίστ:
ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΙΟΙ ΘΕΟΥ ΑΛΛΑ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΥΙΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΤΗ ΦΥΣΕΙ ΚΑΙ ΘΕΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΧΑΡΗ ΔΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΡΩΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΔΑΜ!!!

Ο Αδάμ και η Εύα είναι Γιοί του Θεού χωρίς να υιοθετηθούν πνευματικά.
Οι άνθρωποι δεν θεώνονται [θέωση=πάλι αντίφαση!!!].

Το απολυτρωτικό έργο του Χριστού ως ΝΕΟΥ ΑΔΑΜ
[και αυτό θυμίζει Δημιουργία]
είναι για την σωτηρία του ατελούς ανθρώπου και για την κατάργηση του θανάτου.

1 Κορινθίους 15:26
"ἔσχατος ἐχθρὸς καταργεῖται ὁ θάνατος"

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Ιννερανίστ:
ΕΠΙΣΗΣ ΒΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΟΠΩΣ
ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ.
ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΚΑΠΟΥ.

Βέβαια δεν βάζουμε τον Θεό στον χρόνο ούτε στον υλικό χώρο/τόπο, όπως κάνετε εσείς [δια της π.π.].

Ο Θεός είναι υπεράνω του υλικού χώρου/τόπου - ως Δημιουργός του -
[αλλιώς δεν θα ήταν η γη 'υποπόδιό του' - κάτω από τα πόδια του ]
και δεν επηρεάζεται ούτε υπόκειται στον χρόνο που έθεσε στην αντίληψή μας.

Γιώργος είπε...

Ιννερανίστ:
Υ.Γ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ

Ευχαριστώ.
Χάρηκα που σε 'γνώρισα' με τον τρόπο του Οδυσσέα:
"πολλών δ' ανθρώπων... νόον έγνω"

Πάλι να χαίρεσαι τις κορούλες σου.
Ηθελα να στείλω κάτι ως 'συμβολικό' δωράκι για τις κορούλες σου [όχι βιβλίο] -αλλά θα χρειαζόμουν ταχυδρομική θυρίδα [ή τη διεύθυνσή σου - αν θές μέσω e-Mail]

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Ιννερανίστ:
Υ.Γ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ

Γιωργος΄΄
Ευχαριστώ.
Χάρηκα που σε 'γνώρισα' με τον τρόπο του Οδυσσέα:
"πολλών δ' ανθρώπων... νόον έγνω"
Πάλι να χαίρεσαι τις κορούλες σου.
Ηθελα να στείλω κάτι ως 'συμβολικό' δωράκι για τις κορούλες σου [όχι βιβλίο] -αλλά θα χρειαζόμουν ταχυδρομική θυρίδα [ή τη διεύθυνσή σου - αν θές μέσω e-Mail]

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.
ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΣ.
ΣΤΕΙΛΤΩ ΣΤΗΝ ΕΞΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ


ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΖΟΥΛΙΑΝΙΤΗΣ
ΚΑΝΑΡΗ 15
ΤΚ.42100 ΤΡΙΚΑΛΑ
ΤΗΛ 2431026358


ΘΑ ΚΑΝΩ ΜΕΡΙΚΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ.

Η ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΧΕΙΣ Η ΘΑ ΜΑΣ ΖΑΛΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ.

ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ!!!

Υ.Γ 1. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ «ΤΕΚΝΟΠΟΙΗΣΗΣ»

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

Αγαπητέ Γεώργιε γιατί κάνεις την πάπια, η Βανδή είσαι;

Τις ερωτήσεις που σου΄χω θέσει πότε θα φιλοτιμηθείς να τις απαντήσεις;

Θυμίζω:

Ποιος ή ποιοι παραχάραξαν τις Γραφές (ονόματα) ξέρεις ή δε ξέρεις; Αν δε ξέρεις τότε γιατί λασπολογείς;
Είναι θεάρεστο νομίζεις αυτό που κάνεις, να κατηγορείς χωρίς να έχεις στοιχεία;

Πού σε ποια πόλη σε ποια χώρα παραχαράχτηκε η Γραφή και ποια χρονολογία έγιναν όλα αυτά τα οποία μας κατηγορείς;

Έχεις στοιχεία να αποδείξεις τις κατηγορίες σου ή σου αρέσει να είσαι ένας κοινός συκοφάντης;

Μίλησες για πλαστό χαρτονόμισμα. Και σου απάντησα ρωτώντας σε, πώς καταλαβαίνεις ένα χαρτονόμισμα ότι είναι πλαστό; Και δίνω μόνος μου την απάντηση λέγοντάς σου: συγκρίνοντάς το με ένα γνήσιο χαρτονόμισμα.

Συνεπώς – με ποια γνήσια Γραφή έκανες σύγκριση της παραχαραγμένης ώστε διαπίστωσες ότι η Γραφή που χρησιμοποιεί η Ορθόδοξη εκκλησία είναι παραχαραγμένη;

(μην πεις ΜΝΚ θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Η ΜΝΚ άλλωστε είναι μεταγενέστερη και ιδιωτική. Είναι ένα άλλο ευαγγέλιο και ανήκει στην ιδιωτική εταιρία της «Σκοπιάς». Κατά συνέπεια αποδεκτή μόνο από τους υπαλλήλους της εταιρίας.

ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ

ΠΙΤΕΡ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

Φυσικά οι ερωτήσεις μου εδώ και πολύ καιρό δεν έχουν λάβει καμία απάντηση.

Να σου πώ κάτι αγαπητέ;

Αν δεν μπορείς να τις απαντήσεις, πες το μου τουλάχιστον να το ξέρω.

Σου θυμίζω και τις υπόλοιπες που κάνεις πώς δεν βλέπεις.

Είσαι στη γωνία ενός δωματίου.
Η αντίθετη γωνία από σένα είναι άδεια.

Που ακριβώς είσαι παρών, στο δωμάτιο, ή στη γωνία του δωματίου που βρίσκεσαι εσύ;

Ποιός σταυρώθηκε Γιώργο το σώμα ή το πνεύμα;
Διότι αν ο Χριστός αναστήθηκε ως πνεύμα, τότε που βρήκε το πνεύμα τις τρύπες από τα καρφιά;

Αν ο σώμα του Χριστού δεν αναστήθηκε, τότε τί απέγινε;

Γιώργος:
"Ο Χριστός είναι ο αρχηγός των αγγέλων, είναι ο 'αρχάγγελος Μιχαήλ'.

ΣΕ ΠΟΙΟ ΕΔΑΦΙΟ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΑΥΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΣ;

Αγαπητέ Γιώργο, περιμένω τις πολύτιμες απαντήσεις σου, τις οποίες είμαι σίγουρος πώς δεν έχεις.
Διότι εάν είχες θα απαντούσες και δεν θα παρίστανες την Βανδή κάνοντας την πάπια.

Και σου ξαναλέω.

Δεν με ενδιαφέρει η γνώμη σου.
Εσύ ως Μάρτυρας του Ιεχωβά θα μου απαντάς ΜΟΝΟ μέσα από την Αγία Γραφή γιατί μόνο αυτήν αποδέχεσαι.

Μπαμπινιώτιδες και εγκυκλοπαίδειες, αυτά να τα λες στην εταιρία σου όχι σε μένα.
Σε μένα ΜΟΝΟ από την Αγία Γραφή.

Άντε να σε δούμε;

ΠΙΤΕΡ

Γιώργος είπε...

Άρα ο Δαμασκηνός αντιφάσκει στον εαυτό του και δεν ξέρει τι λέει.

Ιννερανίστ:
ΑΝ Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΚΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Ποιός από εσάς θα το καταλάβαινε;
Π.χ.
"ἐν τόπῳ οὐκ ἔστιν, αὐτὸς γὰρ ἑαυτοῦ τόπος ἐστί"
[σε τόπο δεν είναι, επειδή ο ίδιος είναι Ο τόπος του εαυτού του]

Αντιφάσκει μέσα σε μια και μόνο πρόταση.
Δεν το βλέπεις;
Θέλεις και εξήγηση;

Η μήπως βγάζει ο Δ. τον Θεό εκτός του εαυτού του;

Γιώργος είπε...

Ο Χριστός είναι ο αρχηγός των αγγέλων, είναι ο 'αρχάγγελος Μιχαήλ'.

Inneranist:
Ὄχι δά!!!
Ἂν εἶναι ὁ Ἀρχάγγελος Μιχαὴλ τότε δὲν εἶναι ὁ Μόνος τῷ γενεῖ δὲν εἶναι ΜΟΝΟΓΕΝΗΣ διότι ὑπάρχουν κι ἄλλοι σὰν αὐτόν.
Οἱ Ἄγγελοι!!!


Αυτά να τα πείς στον Διγενή τον Ακρίτα.
Αυτός θα σου πεί τη διαφορά ανάμεσα στο
'Μονογενής' και στο
'Διγενής'.

Το Μονογενής/Διγενής σχετίζεται με την προέλευση και όχι με το είδος.

Γιώργος είπε...

ΠΙΤΕΡ:
Είσαι στη γωνία ενός δωματίου.
Η αντίθετη γωνία από σένα είναι άδεια.
Που ακριβώς είσαι παρών, στο δωμάτιο, ή στη γωνία του δωματίου που βρίσκεσαι εσύ;


Πολύ παιδικά το πάς.
Καλύτερα να ρωτούσες:

"Είσαι στη μια μεριά του γαλαξία.
Στην αντίθετη μεριά δεν είσαι. [χαίρω πολύ - αν θα το έλεγες!!! γιατί δεν θα το ήξερα!!!]

Που ακριβώς είσαι παρών;
Στον γαλαξία ή στη μία μεριά του γαλαξία;"

Θα μπορέσεις να με βρείς μέσα στον γαλαξία με 10.000.000 τηλεσκόπια ή να σου ετοιμάσουμε άλλα τόσα;

Η μήπως θα με θεωρήσεις π.π. και θα με έχεις μπροστά σου και γύρω - γύρω σου και πάνω - κάτω σου, αν εσύ είσαι 10.000 γαλαξίες ... πιό πέρα;;;; [στη ... γειτονιά σου... δηλαδή!!!]

Μήπως θα δυσκολευτείς;
Να σου το κάνω πιό εύκολο.

Είσαι στη γωνία ενός σταδίου με χιλιάδες κόσμο/θεατές δίπλα σου.
[Παίζουν ΟΣΦΠ - ΠΑΟ]
Η αντίθετη γωνία από σένα ΔΕΝ είναι άδεια.
Που ακριβώς είσαι παρών, στο Στάδιο, ή στη γωνία του Σταδίου που βρίσκεσαι εσύ;
Πού θα σε βρώ;

Μήπως στο έκανα πολύ εύκολο... για λίγο μεγαλύτερα παιδιά;

Να το δυσκολέψω λίγο:

"Είσαι σε μια γωνιά της Αθήνας..."

Να το δυσκολέψω λίγο ακόμα;

"Είσαι σε μιά γωνιά της Ευρώπης..."

Γιατί τα γράφω αυτά;
Για να βγάλεις από το μυαλό σου το π.π.

Ο Χριστός όταν Π_Η_Γ_Ε στην παρουσία του 'Εις Θεός ο Πατήρ'
ΔΕΝ πήγε απλως "σε άλλη γωνιά δωματίου"
αλλά εγκατέλειψε τη γη και το υλικό Σύμπαν
και πήγε στους πνευματικούς ουρανούς.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Θεόδωρος:
Παλι ο Χριστος τρωει.
Πως τρωει με πνευματικο σωμα οπως λες;

Όπως έτρωγαν οι άγγελοι - με πνευματικό σώμα - που πήγαν στον Λώτ:
(Γένεση 19:1‐3)
"Οι δύο άγγελοι, λοιπόν, έφτασαν στα Σόδομα ...
Όταν τους είδε ο Λωτ, σηκώθηκε να τους συναντήσει ...μπήκαν στο σπίτι του. Κατόπιν έκανε συμπόσιο για αυτούς και έψησε άζυμους άρτους, και εκείνοι άρχισαν να τρώνε"


Γιώργος

Γιώργος είπε...

Θεόδωρος:
3ον. Στο βιβλιο των Πραξεων λεει ο Λουκας:
"οἷς καὶ παρέστησεν ἑαυτὸν ζῶντα μετὰ τὸ παθεῖν αὐτὸν ἐν πολλοῖς τεκμηρίοις, δι’ ἡμερῶν τεσσαράκοντα ὀπτανόμενος αὐτοῖς καὶ λέγων τὰ περὶ τῆς βασιλείας τοῦ Θεοῦ. 4 καὶ συναλιζόμενος παρήγγειλεν αὐτοῖς ἀπὸ Ἱεροσολύμων μὴ χωρίζεσθαι"

ξερεις κ. Γιωργο, τι σημαινει το ρημα "συναλιζομαι";
τι θα πει οτι ο Ιησους ηταν "συναλιζομενος";

Θα σου παραθέσω απλώς διάφορες μεταφράσεις θεολόγων καθηγητών Πανεπιστημίων Αθήνας / Θεσσαλονίκης:
1.
Βέλλας, Αντωνιάδης Κονιδάρης,Αλιβιζάτος:
"καθ' όν χρόνον τους συνανεστρέφετο"
2.
Βάμβας:
"συνερχόμενος μετ'αυτών"

Την ίδια απόδοση έχει και η ΜΝΚ:
ΜΝΚ: "τον καιρό που συναντιόταν μαζί τους"

όπως και ο Σπ. Καραλής
"Α' Μεταγλώττιση της Καινής Διαθήκης":
"συναθροιζόταν μαζί τους"

και στην ιστοσελίδα http://www.jesuslovesyou.gr/Bible_Greek/Modern/Acts/Acts1_4.htm:
"Συναναστρεφόμενος επίσης μαζί τους"

ενώ άλλες περιλαμβάνουν και 'φαγητό':
(Γαλίτης, Γαλάνης, Βασιλειάδης, Καραβιδόπουλος):
"ήταν μαζί τους κι έτρωγε"

Είναι γνωστό ότι και άγγελοι έτρωγαν, οπότε δεν έχουμε τίποτα παράξενο σε αυτό.

Τουναντίον η περιγραφή των εδαφίων Πράξεις 1:1-4 δείχνει ότι μετά την ανάστασή του ο Χριστός ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΥΝΕΧΩΣ μαζί τους παρά μόνο ξαφνικά εμφανιζόταν και εξαφανιζόταν χωρίς να μένει μαζί τους.
1.
(Γαλίτης, Γαλάνης, Βασιλειάδης, Καραβιδόπουλος):
"Μετά το θάνατό του παρουσιάστηκε σε αυτούς ζωντανός με πολλές αποδείξεις για σαράντα μέρες τούς εμφανιζόταν"
2.
Λουκάς 24:31
"αὐτῶν δὲ διηνοίχθησαν οἱ ὀφθαλμοὶ καὶ ἐπέγνωσαν αὐτόν. καὶ αὐτὸς ἄφαντος ἐγένετο ἀπ' αὐτῶν"

Έτσι ο αναστημένος Ιησούς εμφανιζόταν στους μαθητές του και εξαφανιζόταν - επειδή είχε αναστηθεί ως πνευματικό πρόσωπο - και δεν έμενε ούτε ήταν διαρκώς μαζί με τους μαθητές του όπως ήταν πριν πεθάνει.

Όλα αυτά δείχνουν καθαρά ότι ο Ιησούς αναστήθηκε ως πνευματικό πρόσωπο και όχι ως άνθρωπος.


Γιώργος

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Γιωργος΄΄
Άρα ο Δαμασκηνός αντιφάσκει στον εαυτό του και δεν ξέρει τι λέει.

Ιννερανίστ:
ΑΝ Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΚΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Γιωργος΄΄
Ποιός από εσάς θα το καταλάβαινε;
Π.χ.
"ἐν τόπῳ οὐκ ἔστιν, αὐτὸς γὰρ ἑαυτοῦ τόπος ἐστί"
[σε τόπο δεν είναι, επειδή ο ίδιος είναι Ο τόπος του εαυτού του]

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΑΣ ΜΗΝ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ...ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΩ ΠΑΛΙ ΚΑΚΟΣ!!!

ΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΠΛΟ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ.

Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΘΕΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.

ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΕΝ ΤΟΠΩ ΟΥΚ ΕΣΤΙΝ ΕΝΝΟΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΟΠΟ.

ΜΠΑ ΣΕ ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΟΝ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ.


Γιωργος΄΄
Αντιφάσκει μέσα σε μια και μόνο πρόταση.
Δεν το βλέπεις;
Θέλεις και εξήγηση;

ΔΕΝ ΑΝΤΙΦΑΣΚΕΙ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ
ΣΟΥ ΕΔΕΙΞΑ ΗΔΗ ΤΗΝ ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΟΥ.

ΕΔΩ Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΟΝ ΘΕΟ.

Η ΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Γιωργος΄΄
Η μήπως βγάζει ο Δ. τον Θεό εκτός του εαυτού του;

ΟΧΙ.

ΕΣΥ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΣΟΥ

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ


Γιωργος΄΄
Ο Χριστός είναι ο αρχηγός των αγγέλων, είναι ο 'αρχάγγελος Μιχαήλ'.

Inneranist:
Ὄχι δά!!!
Ἂν εἶναι ὁ Ἀρχάγγελος Μιχαὴλ τότε δὲν εἶναι ὁ Μόνος τῷ γενεῖ δὲν εἶναι ΜΟΝΟΓΕΝΗΣ διότι ὑπάρχουν κι ἄλλοι σὰν αὐτόν.
Οἱ Ἄγγελοι!!!

ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ.
ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ.
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ


Inneranist:
Ὄχι δά!!!
Ἂν εἶναι ὁ Ἀρχάγγελος Μιχαὴλ τότε δὲν εἶναι ὁ Μόνος τῷ γενεῖ δὲν εἶναι ΜΟΝΟΓΕΝΗΣ διότι ὑπάρχουν κι ἄλλοι σὰν αὐτόν.
Οἱ Ἄγγελοι!!!

Γιωργος΄΄
Αυτά να τα πείς στον Διγενή τον Ακρίτα.
Αυτός θα σου πεί τη διαφορά ανάμεσα στο
'Μονογενής' και στο
'Διγενής'.
Το Μονογενής/Διγενής σχετίζεται με την προέλευση και όχι με το είδος.

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΤΟ ΠΩΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ.

ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ.

ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΟΝ ΠΙΤΕΡ ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΚΟΡΟΙΔΟ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΤΗΡΙΚΤΟ ΑΓΙΟ-ΓΡΑΦΙΚΑ

ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΜΟΝΟΓΕΝΗΣ
ΚΟΙΤΑΞΕ ΓΙΩΡΓΟ ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ.

ΔΕΝ ΕΡΜΗΝΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟΓΕΝΗΣ ΟΤΙ ΤΑΧΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΟΝΤΑ» ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ Σ’ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ !!!

ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΜΠΕΡΙΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ.

ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ-ΟΛΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΓΕΝΗ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΜΟΝΟΝ ΤΟΝ ΥΙΟ ΛΕΕΙ ΜΟΝΟΓΕΝΗ.ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΩ ΓΕΝΕΙ !!!

ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΤΟΝ ΥΙΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΝ ΜΟΝΟΓΕΝΗ ΕΝΝΟΕΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΕΠΕΙΔΗ ΓΕΝΝΑΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ.

ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΛΟΓΟΣ ΗΝ ΕΝ ΑΡΧΗ
ΔΕΣ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΕΙΣ ΑΛΛΟ!!!

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Ιννερανίστ:
ΕΠΙΣΗΣ ΒΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΟΠΩΣ
ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ.
ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΚΑΠΟΥ.

Γιωργος΄΄
Βέβαια δεν βάζουμε τον Θεό στον χρόνο ούτε στον υλικό χώρο/τόπο, όπως κάνετε εσείς [δια της π.π.].

ΕΛΑ ΤΩΡΑ
ΘΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΟ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΟΙΚΙΟ!!!


Γιωργος΄΄
Ο Θεός είναι υπεράνω του υλικού χώρου/τόπου - ως Δημιουργός του –
[αλλιώς δεν θα ήταν η γη 'υποπόδιό του' - κάτω από τα πόδια του ]
και δεν επηρεάζεται ούτε υπόκειται στον χρόνο που έθεσε στην αντίληψή μας.

ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.
ΤΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΤΟΥ


Ιννερανίστ:
ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΙΟΙ ΘΕΟΥ ΑΛΛΑ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΥΙΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΤΗ ΦΥΣΕΙ ΚΑΙ ΘΕΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΧΑΡΗ ΔΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΡΩΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΔΑΜ!!!

Γιωργος΄΄
Ο Αδάμ και η Εύα είναι Γιοί του Θεού χωρίς να υιοθετηθούν πνευματικά.

Η ΕΝΝΟΙΑ ΓΙΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΛΕΣ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΩΝ ΥΙΩΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΚΤΟΥΣΑΝ ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΕΦΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΗ.

Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΚΑΙ ΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΩΣ ΥΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΩΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΑΞΙΩΘΕΙ/ΕΝΔΥΘΕΙ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΩΣ ΔΩΡΕΑ!!!

ΤΟΤΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΥΙΟΥΣ ΤΟΤΕ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ


Γιωργος΄΄
Οι άνθρωποι δεν θεώνονται [θέωση=πάλι αντίφαση!!!].

ΕΙΔΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΤΙ ΛΕΩ.

Ο ΘΑ ΕΝΔΥΘΕΙ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΩΣ ΑΠΟΡΡΟΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΡΩΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΘΕΟΣ ΚΑΤΑ ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑ ΦΥΣΗ
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΕΟΣ ΚΑΤΑ ΦΥΣΙΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΛΕΣ
«Οι άνθρωποι δεν θεώνονται [θέωση=πάλι αντίφαση!!!].»

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Γιωργος΄΄
Το απολυτρωτικό έργο του Χριστού ως ΝΕΟΥ ΑΔΑΜ
[και αυτό θυμίζει Δημιουργία]
είναι για την σωτηρία του ατελούς ανθρώπου και για την κατάργηση του θανάτου.
1 Κορινθίους 15:26
"ἔσχατος ἐχθρὸς καταργεῖται ὁ θάνατος"

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΣΟΝΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΤΗΣ ΠΤΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.Ο ΠΛΑΣΑΣ ΑΝΑΠΛΑΘΕΙ.

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΕΙ.

ΓΙΑΥΤΟ ΕΣΑΡΚΩΘΗ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ Η ΤΟ ΤΡΙΤΟ!!!

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΤΗΝ ΚΤΙΣΗ ΣΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΔΙΟΤΙ ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ !!!
ΟΛΗ Η ΚΤΙΣΗ ΕΚΤΟΤΕ «ΣΤΑΝΑΖΕΙ ΚΑΙ ΒΟΑ» ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΙΣ ΠΤΩΣΕΩΣ !!!


Γιωργος΄΄
[Αν δεν προϋπήρχε o ίδιος στον 'τοπο του' τον εαυτό του
και αν δεν την δημιουργούσε την υλική δημιουργία,
τότε πως θα ήταν δημιουργός της;]

ΠΕΤΑΞΕ ΕΞΩ ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΣ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ

Γιωργος΄΄
[Αν προϋπήρχε o ίδιος στον 'τοπο του' τον εαυτό του
και αν δημιουργούσε την υλική δημιουργία,
τότε θα ήταν δημιουργός της;]

ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
ΑΝ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΕ ΤΗΝ ΥΛΗ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ.

ΤΟ ΟΤΙ ΠΡΟΥΠΗΡΧΕ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤHN ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ.

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΤΙΣΤΗ ΚΑΙ ΠΕΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ.

ΔΕΝ ΑΝΑΜΙΓΝΥΕΤΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ!!!

ΑΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΤΑΝ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΟΥ ΤΟΤΕ ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΛΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Inneranist:
ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΤΑΥΤΙΖΕΤΕ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΟ ΘΕΟ.

Γιωργος΄΄
Εννοείς
ΤΑΥΤΙΖΕΤΕ [εσείς]
ή
ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ [η ουσία...];

ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ.

ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΧΩΡΙΖΑΜΕ.

Υ.Γ 1.ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΥΨΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΜΟΥ.
ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ Σ’ΕΜΕΝΑ ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΤΟΥ Κ. ΖΟΥΛΙΑΝΙΤΗ.
ΦΥΣΙΚΑ Η ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΣΟΥ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΕΧΕΜΥΘΕΙΑ.
ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΣΤΟΝ Κ.ΖΟΥΛΙΑΝΙΤΗ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΛΙΩΣ Η ΣΙΩΠΗ ΣΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ

Υ.Γ 2.ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΜΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΒΙΒΛΙΑ ΑΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...


ΙΩΑΝΝΟΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ ΕΚΔΟΣΙΣ ΑΚΡΙΒΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ


«Για τον τόπο του Θεού και ότι το θείο είναι
απεριόριστο
Ο τόπος του σώματος είναι τα όρια αυτού που το
περιέχει ως περιεχόμενο·
για παράδειγμα, ο αέρας περιέχει, ενώ το σώμα
περιέχεται. Όλος ο αέρας που
περιέχει δεν είναι ο τόπος του σώματος που
περιέχεται, αλλά τα όρια του
περιέχοντος αέρα τα οποία αγγίζουν το
περιεχόμενο σώμα. Γενικά ισχύει,
αυτό που περιέχει να μη βρίσκεται μέσα στο
περιεχόμενο….»

ΣΧΕΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΠΟΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ !!!


ΙΩΑΝΝΟΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ ΕΚΔΟΣΙΣ ΑΚΡΙΒΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ


«…..Υπάρχει βέβαια και νοητός τόπος, όπου βρίσκεται
ο νους και η νοητή και
ασώματη φύση· είναι παρούσα εκεί και ενεργεί,
χωρίς να περιέχεται σωματικά
αλλά νοητά· διότι δεν έχει σχήμα, για να
περιληφθεί σωματικά.
Ο Θεός, λοιπόν, που είναι άϋλος και απερίγραπτος,
δεν βρίσκεται σε τόπο·
διότι ο ίδιος είναι τόπος του εαυτού του, αφού
γεμίζει (ΠΛΗΡΩΝ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ) τα πάντα και είναι
πάνω απ’ όλα και όλα τα συνέχει (ΣΥΝΕΧΩΝ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ). Λέγεται βέβαια
ότι βρίσκεται σε τόπο. Και
ονομάζεται τόπος Θεού εκείνος όπου
αποκαλύπτεται η ενέργειά του. Διότι ο
ίδιος χωρίς ανάμειξη διέρχεται μέσω όλων και
μεταδίδει σ’ όλα την ενέργειά του, ανάλογα με την καταλληλότητα και την
δεκτική ικανότητα του καθένα·
εννοώ την καθαρότητα της φύσεως και της
προαιρέσεως· καθώς είναι πιο
καθαρά τα άϋλα από τα υλικά και τα ενάρετα από
τα προσκολλημένα στην
κακία….»

ΤΟΠΟΣ ΘΕΟΥ.

ΕΔΩ ΕΧΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΤΟΣΟΝ ΚΑΙΡΟ ΜΙΛΟΥΣΕΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

Η ΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ Η ΠΛΗΡΩΣΗ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ
ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΛΕΕΙ ΛΥΠΑΜΑΙ

ΔΩΣΤΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟ ΣΑΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΥΤΟΣ !!!

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...


ΙΩΑΝΝΟΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ ΕΚΔΟΣΙΣ ΑΚΡΙΒΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ


«….Γι’ αυτό, λοιπόν, τόπος Θεού ονομάζεται
εκείνος που μετέχει
περισσότερο στην ενέργεια και τη χάρη Του.
Γι’ αυτό το λόγο ο ουρανός είναι ο θρόνος του –
διότι σ’ αυτόν βρίσκονται
οι άγγελοι που κάνουν το θέλημά του και τον
δοξάζουν ασταμάτητα· η
δοξολογία αυτή είναι η ξεκούρασή του–. Και η γη
είναι το υποπόδιο των
ποδιών του –διότι σ’ αυτήν έζησε με την
ανθρώπινη σάρκα ανάμεσα στους
ανθρώπους–· καθώς η αγία σάρκα του λέγεται με λέγεται με
άλλη ονομασία πόδι του
Θεού. Αλλά και η Εκκλησία λέγεται τόπος του
Θεού. Γιατί την προσφέραμε
σαν ιερό τόπο για να τον δοξολογούμε· εκεί
προσευχόμαστε στο Θεό. Επίσης,
λέγονται τόποι του Θεού και οι τόποι εκείνοι όπου
φανερώθηκε η ενέργειά
του, είτε ένσαρκη είτε άσαρκη.

ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΠΟΣ ΘΕΟΥ.
ΤΙ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΤΟΠΟΣ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΩΣ ΤΟΠΟΣ ΘΕΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ!!!


ΙΩΑΝΝΟΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ ΕΚΔΟΣΙΣ ΑΚΡΙΒΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ

«….Πρέπει μάλιστα να γνωρίζουμε ότι το θείο είναι
αδιαίρετο· όλο βρίσκεται
καθ’ ολοκληρία παντού…»
Δεν διαιρείται σε μέρη,
όπως τα σώματα, αλλά όλο
βρίσκεται σε όλα και πάνω απ’ όλα…..»

ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΩΣ.


ΙΩΑΝΝΟΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ ΕΚΔΟΣΙΣ ΑΚΡΙΒΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ


«….Για τον τόπο του αγγέλου και της ψυχής, και για το
απερίγραπτο Ο άγγελος πάλι δεν περιορίζεται σ’ ένα τόπο όπως
τα σώματα, ώστε να
παίρνει μορφή και σχήμα. Λέγεται όμως ότι
βρίσκεται στο χώρο, επειδή είναι
παρών νοητά και ενεργεί σ’ εκείνο το χώρο και δεν
βρίσκεται και αλλού·
περιορίζεται νοητά εκεί όπου και ενεργεί. Δεν
μπορεί ταυτόχρονα να ενεργεί
σε διαφορετικούς τόπους, διότι μόνον ο Θεός είναι
πανταχού παρών και
ενεργεί ταυτόχρονα.
Ο άγγελος, δηλαδή, εξαιτίας της φύσεως και της
ετοιμότητός του, πολύ γρήγορα μεταβαίνει και
ενεργεί σε διαφορετικούς
τόπους· ενώ ο Θεός είναι πανταχού παρών και
πάνω απ’ όλα, και με μια και
απλή ενέργειά του ενεργεί συγχρόνως με
διαφορετικούς τρόπους….»

ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΓΓΕΛΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ !!!

ΕΔΩ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΛΥΣΕΙ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ


Ιννερανίστ:
ΑΝ Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΚΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Γιωργος΄΄Ποιός από εσάς θα το καταλάβαινε;
Π.χ.
"ἐν τόπῳ οὐκ ἔστιν, αὐτὸς γὰρ ἑαυτοῦ τόπος ἐστί"
[σε τόπο δεν είναι, επειδή ο ίδιος είναι Ο τόπος του εαυτού του]

ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ
ΟΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΑΦΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΩΣ ΝΕΟ ΦΩΣ

ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟΤΕ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΟΥ ΠΡΙΝ 1200+ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ 100 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΘΑ ΕΚΛΑΜΒΑΝΟΤΑΝ ΩΣ ΑΙΡΕΣΗ ΣΑΝ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ
ΘΑ ΕΚΛΑΜΒΑΝΟΤΑΝ ΩΣ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΧΑΜΗΛΟΥ ΝΟΗΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΠΟΥ ΠΟΡΡΩ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ !!!
ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΣ…

Υ.Γ 1.ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΔΩΡΟ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΠΙΟ ΟΜΑΛΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΔΩ ΜΕΣΑ. ΑΝ ΤΟ ΝΙΜΙΖΕΙΣ ΓΕΛΙΕΣΑΙ.ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΘΑ ΣΟΥ ΦΕΡΘΩ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΔΩΡΟ
Υ.Γ 2.ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΣΟΥ ΦΕΡΘΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ…!!!

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

ΛΟΥΚΑ 24,26 Και μεθ' ημέρας οκτώ πάλιν ήσαν έσω οι μαθηταί αυτού και Θωμάς μετ' αυτών. έρχεται ο Ιησούς των θυρών κεκλεισμένων, και έστη εις το μέσον και είπεν• ειρήνη υμίν. 27 είτα λέγει τω Θωμά• φέρε τον δάκτυλόν σου ώδε και ίδε τας χείράς μου, και φέρε την χείρά σου και βάλε εις την πλευράν μου, και μη γίνου άπιστος, αλλά πιστός."

ΜΗΝ ΑΠΑΤΑΣΘΕ ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ
Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΤΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ

ΕΠΙΣΗΣ ΕΣΕΙΣ ΛΕΤΕ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΑ ΝΕ ΜΕΝ ΔΕΝ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΜΦΑΝΙΣΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΦΟΡΕΣΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΑΥΡΩΘΕΙ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ Η ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ.

«ΚΙΘΑΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΕΛ 189, Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΗΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΩΜΑ…ΣΥΝΕΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΣΩΜΑ ΕΧΩΝ ΥΠ’ΑΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥΣ ΤΩΝ ΗΛΩΝ ΟΠΩΣ ΟΥΤΩ ΠΕΙΣΘΗ Ο ΘΩΜΑΣ.ΕΙΧΕ ΔΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΩΜΑ ΕΚ ΣΑΡΚΟΣ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΗ ΜΕΤ’ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΑΥΤΟ ΚΑΘΟΙΝΔΗΠΟΤΕ ΗΘΕΛΕ ΤΡΟΠΟΝ»

«ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ Η ΔΥΝΑΜΙΣ ΣΕΛ 19, Ο ΑΝΕΣΤΗΜΕΝΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΥΛΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΩΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΟΜΙΖΑΝ ΟΤΙ ΕΒΛΕΠΑΝ ΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑ….»

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...


ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΑΣ.

ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΜΟΥΓΚΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥ ΑΠΟΔΕΙΞΗ

ΤΙ ΜΙΑ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΕΜΦΑΝΙΣΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΧΙ.

ΑΡΑ Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΕΚΔΟΧΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΑΣ (ΕΝΣΩΜΑΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ) ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΩΣ ΠΝΕΥΜΑ ΜΟΝΟΝ ΕΜΦΑΝΙΣΘΗΚΕ!!!

ΤΙ ΤΟΥ ΈΔΕΙΞΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΓΙΩΡΓΟ ΜΟΥ

ΤΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΠΟΥ ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ
ΑΛΛΙΩΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ ΒΑΛΛΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ
ΜΗΠΩΣ ΕΙΧΕ ΚΑΛΟΓΥΜΝΑΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΞΕΙ

ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΑΝ ΕΙΧΕ ΛΑΒΕΙ ΑΛΛΟ ΣΩΜΑ Η ΑΝ ΕΜΠΑΙΝΕ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΩΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΛΑΦΗΣΟΥΝ !!!

ΕΠΙΣΗΣ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ !!!
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΕΙ «ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ ΚΑΘΩΣ ΕΜΕ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΕΧΟΝΤΑ»

ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΟΤΙ ΛΕΤΕ ΠΩΣ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ ΣΕ ΑΕΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΠΑΛΙ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΕΡΜΗΝΕΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
ΑΝ+ΙΣΤΗΜΙ = ΞΑΝΑ + ΣΤΕΚΟΜΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΞΑΥΛΩΣΗ!!!

ΑΝ ΕΛΑΒΕ ΑΛΛΟ ΣΩΜΑ ΤΟΤΕ ΟΜΙΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΓΙΑ ΝΑΧΟΥΜΕ ΚΑΛΟ ΡΩΤΗΜΑ.
ΨΥΧΗ ΚΑΤΈΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΙΗΣΟΥΣ .

ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΩΜΑ ΔΕΝ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ
ΤΟΤΕ ΤΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΟΝΤΟΛΟΓΙΚΑ ΕΧΕΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΠΡΟ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΤΟΤΕ Η ΛΕΞΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΕ !!!

Ανώνυμος είπε...

Για κ. Nikos:

Κ. Nikos ξεχάσατε να μου απαντήσετε σ' αυτό που σας ρώτησα.

Επειδή δεν θυμάμαι καλά, μπορείτε να μας διευκρινίσετε γιατί αποκαλέσατε "σούργελο" την Μίο - μίο; Είπε τίποτα κακό για σας;

Άρας - μάρας - κουκουνάρας


Υ.Γ. Κ. Πήτερ, εσείς που ξέρετε τους κατοίκους του Σείριου, μπορείτε να μας πείτε τι σόι είναι;

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος

Αγαπητοι φιλοι,

Θαυμαζω το θρασος του κ. Χιλιαστου, οστις για να επιβεβαιωσει τις κακοδοξιες του επικαλειται και ερμηνειες καθηγητων της Θεολογικης Σχολης περι του ρηματος "συναλιζομαι".

Ομως ο συγκεκριμενος κυριος δεν μας λεει, πιστευε και διδασκε κανενας εξ αυτων των καθηγητων των οποιων τας μεταφρασεις χρησιμοποιει οτι ο Ιησους ανεστη με πνευματικο σωμα;

Δεχεται ο κ. χιλιαστης ολα τα συγγραμματα των νωτερω καθηγητων ως σωστα και αλαθητα.

Αν ναι, τον πληροφορω ευχαριστως οτι ο κ. καθηγηται των οποιων εκανε μνεια, ομιλουν στα συγγραμματα τους περι Αγ.Τριαδος, περι του Ιησου ως Θεανθρωπου κ.α.

Τα δεχεται αυτα ο κ. Χιλιαστης, ή μενει μονο στην ερμηνεια του ρηματος "συναλιζομαι";;;;

Και εν παση περιπτωσει Πανεπιστημιακη ερευνα σημαινει οτι οι μελετητες παρουσιαζουν τις διαφορες αποψεις για καποιο θεμα και εσυ επιλεγεις ποια ειναι η πιο σωστη. Μια μεταφραση ενος κειμενου πολλες φορες εχει ατελειες.

Εν προκειμενω το ρημα "συναλιζομαι" προερχεται απο την προθεση "συν" και το ρημα "αλιζομαι", αλλο "αλιζομαι" με δασεια που σημαινει "αλατιζομαι" και αλλο "αυλιζομαι" "συν-αυλιζομαι".

Και βεβαια τιθεται αβιαστα το ερωτημα αν ο Ιησους ανεστη με ενα σωμα πνευματικο και οχι αυτο που ειχε, πως φαινονται οι πληγες απο τα καρφια και απο τη λογχη;

Γιατι ο Ιησους επιμενει και λεει οτι "εγω αυτος ειμι" με "σαρκα και οστεα" και διαχωριζει τον ευατο του απο τα πνευματα που δεν εχουν "σαρκα και οστεα" και μαλιστα για να πιστοποιησει οτι ειναι αυτος τρωει;

Αν δεν τον ενδιεφερε να πιστοποιησει οτι εχει σαρκα και οστεα δεν θα ελεγε τιποτα, και δεν θα ετρωγε.

Ομως ο Ιησους επειδη ακριβως θελει να πει οτι δεν ειμαι πνευμα λεει οτι εχει σαρκα και οστα και ζητα να φαει.

Αλλωστε τι λενε οι μαθητες του;

Λεει ο Ιωαννης

"ο εωρακαμεν, ο ακηκοαμεν και αι χειρες ημων εψηλαφισαν...".

Μη πλανσαθαι κυριοι Χιλιασται.

Ο Χριστος ανεστη εκ νεκρων με το σωμα του. Το σωμα του ανεστη.

Αυτο ελεγε προς τους Ιουδαιους.

"ἀπεκρίθησαν οὖν οἱ Ἰουδαῖοι καὶ εἶπαν αὐτῷ· τί σημεῖον δεικνύεις ἡμῖν ὅτι ταῦτα ποιεῖς; 19 ἀπεκρίθη Ἰησοῦς καὶ εἶπεν αὐτοῖς· λύσατε τὸν ναὸν τοῦτον καὶ ἐν τρισὶν ἡμέραις ἐγερῶ αὐτόν. 20 εἶπαν οὖν οἱ Ἰουδαῖοι· τεσσεράκοντα καὶ ἓξ ἔτεσιν οἰκοδομήθη ὁ ναὸς οὗτος, καὶ σὺ ἐν τρισὶν ἡμέραις ἐγερεῖς αὐτόν; 21 ἐκεῖνος δὲ ἔλεγεν περὶ τοῦ ναοῦ τοῦ σώματος αὐτοῦ. 22 ὅτε οὖν ἠγέρθη ἐκ νεκρῶν ἐμνήσθησαν οἱ μαθηταὶ αὐτοῦ ὅτι τοῦτο ἔλεγεν, καὶ ἐπίστευσαν τῇ γραφῇ καὶ τῷ λόγῳ ὃν εἶπεν ὁ Ἰησοῦς".

Θεοδωρος.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

ΒΙΒΛΙΟ ΜΤΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ Η ΔΥΝΑΜΙΣ ΣΕΛ 25,"ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΄΄ΠΡΩΤΟΤΟΚΟ΄΄ ; ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΥΖΥΓΟ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΟΤΕ ; ΑΠΟΚ3,14.Ο ΙΔΙΟΣ ΛΕΓΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΚΤΙΣΕΩΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.Ο ΘΕΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΣΥΖΥΓΟ ΠΡΙΝ ΑΠ’ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΠΡΩΤΟΝ.ΜΟΛΟΝΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΤΙΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΕΚΝΟ ΜΙΑΣ ΜΗΤΕΡΑΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΙΛΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ ΩΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΝ ΤΟΥ"


ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ !!!
ΑΛΛΟ ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΡΩ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΟΥ ΓΙΩΡΓΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΒΡΙΣΚΩ

ΠΑΛΙ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

ΡΩΤΑΕΙ
«ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΄΄ΠΡΩΤΟΤΟΚΟ΄΄ ; ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΥΖΥΓΟ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΟΤΕ ;»

ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΠΡΩΤΟΤΟΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΖΥΓΟ

ΠΡΕΠΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΓΕΝΝΑΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΗΛ ΕΧΟΝΤΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑ
ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ !!!

Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΥΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑ Ο ΥΙΟΣ ΑΛΛΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ

ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΠΑΤΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΟΝ ΘΕΟ.

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ !!!

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΥΖΥΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΘΟΥΝ ΟΙ ΜΤΙ ΟΤΙ Ο ΥΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ

ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΧΕΙΣ ΧΑΜΕΝΑ ΜΕΤΑ ΓΙΩΡΓΟ ΜΟΥ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ ΟΤΑΝ ΑΠΟΔΕΧΕΣΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ Η ΠIO ΠΑΛΑΒΗ ΑΙΡΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΠΕ !!!

Unknown είπε...

Inneranist: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΤΗΝ ΚΤΙΣΗ ΣΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΔΙΟΤΙ ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ !!!
ΟΛΗ Η ΚΤΙΣΗ ΕΚΤΟΤΕ «ΣΤΑΝΑΖΕΙ ΚΑΙ ΒΟΑ» ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΙΣ ΠΤΩΣΕΩΣ
!!!

Κάτι τέτοιες υπερφίαλες αλαζονικές απόψεις οδήγησαν τον άνθρωπο στη λεηλασία της φύσης και του περιβάλλοντος. Τι λες αγαπητέ; Όλα έγιναν για τον άνθρωπο; Για προσγειώσου λιγάκι. Δε λέω, φυσιολογικός ο εγωϊσμός και η έπαρση του ανθρώπου αλλά ως ένα βαθμό, μην το παρακάνετε.
Η κτίση γιατί να στενάζει και να βοά εξ αιτίας του Αδάμ; Εξ αιτίας του Αδάμ τα αιλουροειδή έγιναν σαρκοφάγα και την πληρώνουν τα ελαφάκια και οι αντιλόπες; Άλλη μια σαδιστική αδικία του αναίσχυντου Γιαχβέ.


ΠΙΤΕΡ ο Νικόλαος σου είπε ότι είσαι το αλάτι του διαλόγου αλλά μην το κάνεις και λύσσα ρε παιδάκι μου.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα ποιος έχει λύσσα και εμμονές εδώ μέσα Νίκο μου, φαίνεται και παραφαίνεται....

ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ είπε...

ΠΙΤΕΡ:
Είσαι στη γωνία ενός δωματίου.
Η αντίθετη γωνία από σένα είναι άδεια.
Που ακριβώς είσαι παρών, στο δωμάτιο, ή στη γωνία του δωματίου που βρίσκεσαι εσύ;

ΓΙΩΡΓΟΣ:
Πολύ παιδικά το πάς.
Καλύτερα να ρωτούσες:

"Είσαι στη μια μεριά του γαλαξία.
Στην αντίθετη μεριά δεν είσαι. [χαίρω πολύ - αν θα το έλεγες!!! γιατί δεν θα το ήξερα!!!]
___________________________________

Κύριοι, βλέπετε ότι είναι η τρίτη φορά που του κάνω ένα συγκεκριμένο ερώτημα και για τρίτη φορά αποφεύγει να απαντήσει πάνω σε αυτό το οποίο τον ρωτάω.

Αγαπητέ Γιώργο, δεν μπορείς να απαντήσεις αυτήν την παιδική όπως την αποκάλεσες ερώτησή μου.

Τί σε κάνει λοιπόν να πιστεύεις ότι είσαι σε θέση να απαντήσεις σε πιο σοβαρά ερωτήματα;

Η ερώτηση είναι απλή και στην θέτω για τέταρτη φορά.

Είσαι στη γωνία ενός δωματίου.
Η αντίθετη γωνία από σένα είναι άδεια.
Που ακριβώς είσαι παρών, στο δωμάτιο, ή στη γωνία του δωματίου που βρίσκεσαι εσύ;

ΠΙΤΕΡ

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

«Μπορεῖ­τε
νὰ ζεῖ­τε γιὰ πάντα
», σελ.Σελ. 144: «Ὥ­στε λοιπόν,
τί συ­νέβη στὸ σάρκινο σῶμα
τοῦ Ἰ­ησοῦ;
Δὲν βρῆκαν οἱ μαθητὲς
τὸν τά­φο ἄ­δειο;
Ναί,τὸν βρῆκαν,
γιατίὁ Θεὸς
ἐ­ξαφά­νισε
τὸ σῶμα
τοῦ Ἰ­ησοῦ.
Γιατίτὸ ἔ­κανε
αὐ­τὸ ὁ Θεός;
Ἐκ­πλή­ρω­σε ἐ­κεῖνα
ποὺ εἶ­χαν γραφεῖ
στὴν Ἁ­γία
Γραφὴ(Ψαλ.ΙΣΤ΄,
10, Πράξ. Β΄, 31) Ὥ­στε ὁ Ἰ­εχω­βὰ
θεώρησε
κατάλληλο
νὰ ἐ­ξαφανίσει τὸ σῶμα τοῦ Ἰ­ησοῦ,
ἀ­κριβῶς ὅπως
εἶ­χε κά­νει ἀ­πὸ πρὶν
μὲ τὸ σῶμα τοῦ Μω­υ­σῆ (Δευτ.ΛΔ΄,5-6).
Ἐ­πίσης ἂν τὸ σῶμα εἶ­χε ἀ­φεθεῖ
στὸν τά­φο οἱ μαθητὲς
τοῦ Ἰ­ησοῦ δὲν θὰ μποροῦσαν
νὰ καταλά­βουν ὅτι
εἶ­χε ἀ­ναστηθεῖ ἀ­πὸ τοὺς νεκρούς,
ἐ­φόσον τὸν καιρὸ
ἐ­κεῖνο δὲν ἀντιλαμβά­νονταν
πλή­ρως τὰ πνευ­ματικ
ὰ πράγματα.
Ἀλλὰ ἀ­φοῦ ὁ Θω­μᾶς μπόρεσε
νὰ βά­λει τὸ δά­κτυ­λό του στὴν τρύ­πα τῆς πλευ­ρᾶς τοῦ Ἰ­ησοῦ ἀ­ποδεικ
νύ­ει αὐ­τὸ ὅτι ὁ Ἰ­ησοῦς
ἀ­ναστήθηκε ἀ­πὸ τοὺς νεκ
ροὺς μὲ τὸ ἴ­διο σῶμα
μὲ τὸ ὁποῖο
εἶ­χε καρφω­θεῖ
πά­νω στὸ πάσσαλο;
Ὄ­χι,γιατί ὁ Ἰ­ησοῦς
ἁ­πλῶς ὑ­λοποιή­θηκ
ε, δηλαδὴ πῆρε
κά­ποιο σάρκινο
σῶμα,ἀ­κριβῶς
ὅπως εἶ­χαν κά­νει καὶ ἄγγελοι
στὸ παρελθόν.
Προκειμένου νὰ πείσει
τὸν Θω­μᾶ ὅτι ἦ­ταν
Αὐ­τός, χρησιμοποίησε ἕνα
σῶμα μὲ πληγές.

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ Α.Μ.ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΑΣ είπε...

Άρας - μάρας - κουκουνάρας
Υ.Γ. Κ. Πήτερ, εσείς που ξέρετε τους κατοίκους του Σείριου, μπορείτε να μας πείτε τι σόι είναι;
_____________________________________

Από ότι έχω μάθει αγαπητέ Άρα - Μάρα - Κουκουνάρα, ο Σείριος είναι ένας αστερισμός που ταλαντεύεται.

Με αποτέλεσμα, οι επισκέπτες μας από το Σείριο (εδω στη γη) να έχουν πρόβλήματα ισσοροπίας, περατώντας κάπως...

περίεργα.

Περίεργα έως παρεξηγημένα περίεργα θα έλεγα.

Ο Σείριανός όμως, ο αγαπητός κύριος
Νίκος ο Ά(ΘΡ)ΣΧΕΤΟΣ, ξέρει καλύτερα.

Περιμένω να μας πει περισσότερα.

ΠΙΤΕΡ

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

ΠΙΤΕΡ

ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

Γιώργος είπε...

Ο Θεός δημιούργησε 'Γιούς'
1. τον πρωτότοκο και μονογενή 'Λόγο'
2. αγγελικούς Γιούς
3. τον Αδάμ όπως και την Εύα.

Ιννερανίστ:
ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΥΙΟΣ ΘΕΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΣΤΑΘΕΡΟ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΤΑ.ΑΛΛΟΥ «ΕΙΔΟΥΣ» ΥΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ «ΕΙΔΟΥΣ» ΥΙΟΙ ΘΕΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ

Συνεπώς Ιννερανίστ έρχεσαι στα λόγια μου.
Το 'Γιός' δεν σχετίζεται με φύση αλλά με προέλευση ανεξάρτητη φύσης, επειδή οι Γιοί του Θεού είναι διαφορετικής φύσης (είτε υλικής είτε πνευματικής)
παρόλο που όλοι είναι 'Γιοί του Θεού',
χωρίς να είναι της ίδιας φύσης με Αυτον τον Δημιουργό τους
αλλά
διαφέρουν τόσο μεταξύ τους
όσο και με το Δημιουργό τους
ώστε τελικά να υπάρχει
μόνο 'Εις Θεός ο Πατήρ' μοναδικός και
ανώτερος στο καθετί από όλους τους Γιούς του
.

ο 'Είς Θεός ο Πατήρ' είναι
ΟΧΙ ΜΟΝΟ μεγαλύτερος
από τον μονογενή του Γιό, σύμφωνα με το Ιωάννης 14:28
"ὁ πατὴρ μείζων [ο Πατέρας είναι μεγαλύτερος από μένα] μού ἐστιν"
αλλά
ο Πατέρας EINAI KAI μεγαλύτερος από κάθε άποψη ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ:
Ιωάννης 10:29
"ὁ πατήρ μου ... πάντων μεῖζόν ἐστιν"

Έτσι παραμένει ο 'Εις Θεός ο Πατήρ' Μ_Ε_Γ_Α_Λ_Υ_Τ_Ε_Ρ_Ο_Σ από Ο__Λ__Ο__Υ__Σ
και συνεπώς δεν συγκρίνεται με κανέναν άλλον δημιουργημένο Γιό καθώς ο 'Εις Θεός ο Πατήρ'
είναι και "Πατήρ πάντων".

Γιώργος

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Ιννερανίστ:
ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΥΙΟΣ ΘΕΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΣΤΑΘΕΡΟ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΤΑ.ΑΛΛΟΥ «ΕΙΔΟΥΣ» ΥΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ «ΕΙΔΟΥΣ» ΥΙΟΙ ΘΕΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ

Γιωργος΄΄
Συνεπώς Ιννερανίστ έρχεσαι στα λόγια μου.

ΟΧΙ


Γιωργος΄΄
Το 'Γιός' δεν σχετίζεται με φύση αλλά με προέλευση ανεξάρτητη φύσης,

ΟΧΙ


Γιωργος΄΄
επειδή οι Γιοί του Θεού είναι διαφορετικής φύσης (είτε υλικής είτε πνευματικής)
παρόλο που όλοι είναι 'Γιοί του Θεού',
χωρίς να είναι της ίδιας φύσης με Αυτον τον Δημιουργό τους
αλλά
διαφέρουν τόσο μεταξύ τους
όσο και με το Δημιουργό τους
ώστε τελικά να υπάρχει
μόνο 'Εις Θεός ο Πατήρ' μοναδικός και
ανώτερος στο καθετί από όλους τους Γιούς του.

ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΗΡ ΚΑΙ ΕΝΑΣ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ
Ο ΙΗΣΟΥΣ ΚΑΤΑ ΦΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ


Γιωργος΄΄
ο 'Είς Θεός ο Πατήρ' είναι
ΟΧΙ ΜΟΝΟ μεγαλύτερος
από τον μονογενή του Γιό, σύμφωνα με το Ιωάννης 14:28
"ὁ πατὴρ μείζων [ο Πατέρας είναι μεγαλύτερος από μένα] μού ἐστιν"
αλλά

Ο ΠΑΤΗΡ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ.
ΤΙΜΩΝΤΑΙ ΙΣΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΗΡ ΚΑΙ Ο ΥΙΟΣ.
ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ.


Γιωργος΄΄
ο Πατέρας EINAI KAI μεγαλύτερος από κάθε άποψη ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ:
Ιωάννης 10:29
"ὁ πατήρ μου ... πάντων μεῖζόν ἐστιν"

ΑΥΤΟ ΤΟ «ΜΕΙΖΟΝ ΕΣΤΙ» ΤΟ ΛΕΕΙ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΗΡ ΜΟΥ ΕΝ ΕΣΜΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ ΩΣ ΘΕΟΣ


Γιωργος΄΄
Έτσι παραμένει ο 'Εις Θεός ο Πατήρ' Μ_Ε_Γ_Α_Λ_Υ_Τ_Ε_Ρ_Ο_Σ από Ο__Λ__Ο__Υ__Σ
και συνεπώς δεν συγκρίνεται με κανέναν άλλον δημιουργημένο Γιό

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΕΝΟΣ
ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ


Γιωργος΄΄
καθώς ο 'Εις Θεός ο Πατήρ'
είναι και "Πατήρ πάντων".

ΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΥΙΟΣ ΚΑΙ ΘΕΟΣ

Υ.Γ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΣΥ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ
ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ.

Γιώργος είπε...

Η Δημιουργία 'Γιών' από τον Θεό
είναι ανεξάρτητη και δεν ταυτίζεται με τη διαδικασία αύξησης του ανθρώπινου πληθυσμού.

Ιννερανίστ:
ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΑΥΞΑΝΕΣΘΕ ΚΑΙ ΠΛΗΘΥΝΕΣΘΕ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΣΥΝΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΟΝ ΥΙΟ ΤΟΥ ΔΙΑ ΤΗΣ ΤΕΚΝΟΓΟΝΙΑΣ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΔΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

Γιώργος:
Δεν το κατάλαβες καλά, επειδή είπα:
Η Δημιουργία 'Γιών' από τον Θεό
είναι ανεξάρτητη και δεν ταυτίζεται με τη διαδικασία αύξησης του ανθρώπινου πληθυσμού.

Ο άνθρωπος δεν δημιουργεί τον άνθρωπο επειδή ο άνθρωπος είναι ήδη δημιουργημένος από τον Θεό.

Η ικανότητα τεκνοποίησης δεν αποτελεί δημιουργία του ανθρώπου αλλά αυτόματη 'διαδικασία' δοσμένη από τον Δημιουργό Θεό "ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ" [όπως σωστά διατύπωσες].

Την ίδια ικανότητα έδωσε ο Θεός ΚΑΙ ΣΕ ΖΩΑ.

Έτσι το σκεπτικό σου:
"ΜΕ ΤΟ ΑΥΞΑΝΕΣΘΕ ΚΑΙ ΠΛΗΘΥΝΕΣΘΕ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΣΥΝΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΟΝ ΥΙΟ ΤΟΥ ΔΙΑ ΤΗΣ ΤΕΚΝΟΓΟΝΙΑΣ"
είναι λανθασμένη
επειδή
και τα κατώτερα ζώα πληθύνονται με τον ίδιο τρόπο όπως οι άνθρωποι, χωρίς να σημαίνει ότι και τα ζώα συνδημιουργούν με τον Θεό, σαν να είχαν από μόνα τους τα διάφορα ζώα την ικανότητα συνδημιουργίας με τον Δημιουργό τους Θεό [καθώς 'ενεργούν' ΑΠΛΩΣ από ένστικτο].

Έτσι ούτε τα ζώα ούτε και οι άνθρωποι είναι συνδημιουργοί με τον Θεό, επειδή τους δόθηκε ΑΠΛΩΣ η ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΕΝΗ 'αυτόματη' ικανότητα μετάδοσης ζωής 'κατά το είδος τους', χωρίς να είναι ΚΑΘΟΛΟΥ σε θέση
ούτε να προσδιορίσουν
ούτε και να καθορίσουν τα στοιχεία /χαρακτηριστικά ούτε και το 'φύλο' του γεννημένου.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Συνεπώς στην ουσία δέχεσαι - έμμεσα - τα όσα ήδη έχω αναλύσει.

ΤΙ ΚΑΘΕΣΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΤΙ (?)

Δεν εξαρτάται από μένα.

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

Σε ερώτησή μου στον αγαπητό φίλο Γιώργο, ποιός έστειλε τον Υιό στη γη;

Μου απάντησε ο Πατέρας Θεός.

Εγώ όμως του απέδειξα ότι ο Υιός είναι απεσταλμένος από το Άγιο Πνεύμα.

"Ιωσήφ, γιε τού Δαβίδ, μη φοβηθείς να παραλάβεις τη Μαριάμ, τη γυναίκα σου· επειδή, αυτό που γεννήθηκε μέσα της είναι από το Άγιο Πνεύμα·"

Ποιά ενεργός δύναμη λοιπόν και ποιό κακό συναπάντεμα;

Το λέει ξεκάθαρα:

ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ

Δεν λέει τίποτα για ενεργό δύναμη.

ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΕΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΕΣΥ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΣ;

ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ ΜΙΧΑΗΛ ΜΟΥ ΕΔΕΙΞΕΣ ΕΔΑΦΙΟ.

Θα περιμένω πολύ ακόμη;

Μήπως δεν σε βοηθάει η Γραφή άλλο;

Ο Μπαμπινιώτης τι λέει;

ΠΙΤΕΡ

Γιώργος είπε...

Inneranist:
ΑΝ ΕΛΕΓΕΣ ΟΤΙ ΕΛΕΓΕ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

Αυτό δεν ισχύει.
Και ο απόστολος Παύλος μιλούσε σύμφωνα με την Α.Γ.
αλλά πολλοί αντέλεγαν και δεν δέχονταν όσα έλεγε.

Συγκεκριμμένα, ιδιαίτερα όσοι Χριστιανοί - που ανήκαν στην Χριστιανική Εκκλησία - ήταν υπέρ της περιτομής αντιμιλούσαν και έλεγαν στους αδελφούς και επέμεναν ότι αν δεν περιτμηθούν δεν μπορούν να σωθούν:
Πράξεις 15:1
"Καί τινες κατελθόντες ἀπὸ τῆς Ἰουδαίας ἐδίδασκον τοὺς ἀδελφοὺς ὅτι, ἐὰν μὴ περιτμηθῆτε τῷ ἔθει τῷ Μωϋσέως, οὐ δύνασθε σωθῆναι"

Ο απόστολος Παύλος αναφερόμενος σε τέτοιους είπε ότι αυτοί είναι υποχρεωμένοι να τηρούν και όλο το νόμο - οπότε καταργούσαν τη θυσία του Χριστού:
Γαλάτας 5:3,6
"μαρτύρομαι δὲ πάλιν παντὶ ἀνθρώπῳ περιτεμνομένῳ ὅτι ὀφειλέτης ἐστὶν ὅλον τὸν νόμον ποιῆσαι... ἐν γὰρ Χριστῷ Ἰησοῦ οὔτε περιτομή τι ἰσχύει"

Πολλοί από αυτούς δεν πείθονταν καθώς επέμεναν στην περιτομή:
Γαλάτας 5:7
"τίς ὑμᾶς ἐνέκοψεν τῇ ἀληθείᾳ μὴ πείθεσθαι;"

Έτσι ο απόστολος Παύλος στρεφόμενος εναντίον τους, τους αποκάλεσε 'ανυπότακτους' και 'ματαιολόγους' - και ήταν πολλοί αυτοί:
Τίτος 1:10
"Εἰσὶν γὰρ πολλοὶ ἀνυπότακτοι, ματαιολόγοι καὶ φρεναπάται, μάλιστα οἱ ἐκ τῆς περιτομῆς"

Αυτοί παρέμεναν 'αδιόρθωτοι' και επέμεναν στην άποψή τους παρά τις προσπάθειες του απ. Παύλου να τους πείσει.


Γιώργος

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

ΝΙΚΟΣ Ο Α(ΘΡ)ΣΧΕΤΟΣ:
ΠΙΤΕΡ ο Νικόλαος σου είπε ότι είσαι το αλάτι του διαλόγου αλλά μην το κάνεις και λύσσα ρε παιδάκι μου.
_____________________________________

Αγαπητέ Νίκο, δεν καταλαβαίνω και δεν μας έχεις πει ακόμη, τι ψάχνεις να βρεις;

Εφόσον η Αγία Γραφή δεν σε αγγίζει, γιατί ασχολείσαι τότε με αυτήν;

Τί προσπαθείς να πετύχεις με αυτήν την ανάγωγη συμπεριφορά σου;

Μήπως ψάχνεις να βρεις νέους οπαδούς για τις θεωρίες περί Σειρίου;

Εμείς είμαστε από άλλο αστερισμό.
Αστερισμό ο οποίος δεν ταλατεύεται.

Ο Σείριος ταλαντεύεται.
Άρα δεν ταιριάζουμε.

Τί να κάνουμε τώρα;
Πες μας τουλάχιστον τι θες;
Τι ψάχνεις;

Θέλεις να απομακρύνεις ανθρώπους από το Θεό;

Τι; Θέλεις πές μας..

ΠΙΤΕΡ

Γιώργος είπε...

O 'είς Θεός ο Πατήρ' είναι ο Πατέρας του μονογενούς και πρωτότοκου 'Λόγου' ως 'Γιού'.
O 'είς Θεός ο Πατήρ' έκτισε / δημιούργησε 'τα πάντα':
Εφεσίους 3:9
"τῷ θεῷ τῷ τὰ πάντα κτίσαντι"

Ιννερανίστ:
ΤΟ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΗΡ ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ.ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΥΙΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΥΡΙΟΣ.

Στο εδάφιο υπάρχει ταύτιση μέσω του προσδιορισμού:
"είς Θεός ο Πατήρ" που φανερώνει τη ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ του 'είς Θεός ο Πατήρ' που είναι μεγαλύτερος Ο_Λ_Ω_Ν.
Ιωάννης 10:29
"ὁ πατήρ μου ... πάντων μεῖζόν ἐστιν"

Ο Χριστός αναγνωρίζει επίσης την ανωτερότητα του Πατέρα του από τον ίδιο:
Ιωάννης 14:28
"ὁ πατὴρ μείζων μού ἐστιν"
[ο Πατέρας είναι μεγαλύτερος από μένα]

Συνεπώς ο Χριστός
1.
ξεχωρίζει τον εαυτό του από τον Θεό τον Πατέρα του και
2.
αναγνωρίζει τον Πατέρα του ως ανώτερό του.


Γιώργος

Γιώργος είπε...

ΛΟΥΚΑ 24,26 Και μεθ' ημέρας οκτώ πάλιν ήσαν έσω οι μαθηταί αυτού και Θωμάς μετ' αυτών. έρχεται ο Ιησούς των θυρών κεκλεισμένων, και έστη εις το μέσον και είπεν• ειρήνη υμίν. είτα λέγει τω Θωμά• φέρε τον δάκτυλόν σου ώδε και ίδε τας χείράς μου, και φέρε την χείρά σου και βάλε εις την πλευράν μου, και μη γίνου άπιστος, αλλά πιστός."

Ιννερανίστ:
ΜΗΝ ΑΠΑΤΑΣΘΕ ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ
Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΤΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ

Γιώργος:
Εξετάστε τα περιστατικά της ανάστασης του Χριστού και θα διαπιστώσετε ότι ο Ιησούς αναστήθηκε ως πνευματικό πρόσωπο:
1.
Τα ρούχα που φορούσε ο Χριστός μετά την ανάστασή του ΔΕΝ ΗΤΑΝ τα ΔΙΚΑ ΤΟΥ, ώστε να αναγνωριστεί.
2.
Ο Χριστός έπαιρνε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ, ώστε ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΤΑΝ
3.
Από τη φωνή του δεν μπορούσαν να τον αναγνωρίσουν.

Η ταφή του Ιησού είχε γίνει ως εξής:
(Ιωάννης 19:40)
"πήραν το σώμα του Ιησού και το τύλιξαν με επιδέσμους μαζί με τα μυρωδικά, όπως έχουν έθιμο οι Ιουδαίοι να κάνουν τις προετοιμασίες για την ταφή"

Ωστε ο Ιησούς θάφτηκε με επιδέσμους/λινές πάνινες λουρίδες/ύφασμα [και μαντήλι στο κεφάλι].

Όταν αναστήθηκε οι επίδεσμοι και το μαντήλι βρέθηκαν στον τάφο:

(Ιωάννης 20:5‐7) "είδε τους επιδέσμους να βρίσκονται εκεί, αλλά δεν μπήκε μέσα. Κατόπιν ήρθε ακολουθώντας τον και ο Σίμων Πέτρος και μπήκε μέσα στο μνημείο. Και είδε τους επιδέσμους να βρίσκονται εκεί, το δε πανί/μαντήλι που υπήρχε πάνω στο κεφάλι του να μη βρίσκεται μαζί με τους επιδέσμους αλλά να είναι τυλιγμένο χωριστά σε ένα μέρος"

Που είχε πάει ο Χριστός όταν αναστήθηκε και δεν ήταν εκεί, δίπλα στον τάφο;

Πού βρήκε τα ρούχα που φορούσε;
Σκεφτείτε ότι η Μαρία πριν δεί τον Ιησού, είχε δεί δύο αγγέλους ντυμένους στα λευκά:
(Ιωάννης 20:12) "είδε δύο αγγέλους στα λευκά"

Όπως οι άγγελοι έτσι και ο Χριστός ως πνευματική οντότητα μετά την ανάστασή του μπορούσε να 'ντυθεί' όπως ήθελε, όπως έκαναν και οι άγγελοι που εμφανιζόταν.


Γιώργος
συνεχίζω

Γιώργος είπε...


Μόλις αναστήθηκε ο Ιησούς την Κυριακή, η Μαρία [η Μαγδαληνή] δεν τον ανεγνώρισε:
Ιωάννης 20:14
"θεωρεῖ τὸν Ἰησοῦν ἑστῶτα καὶ οὐκ ᾔδει ὅτι Ἰησοῦς ἐστιν"
[βλέπει τον Ιησού να στέκεται όρθιος και δεν κατάλαβε ότι ήταν ο Ιησούς]

Άρα ούτε τα ρούχα που φορούσε ο Χριστός τα είχε ξαναδεί η Μαρία, ούτε από το παρουσιαστικό του τον ανεγνώρισε - της ήταν άγνωστος αυτός που έβλεπε [ενώ ήταν ο Ιησούς].

Η Μαρία σκέφτηκε ότι ήταν ο κηπουρός αυτός που έβλεπε και δεν αναγνώρισε ούτε τη φωνή του:
(Ιωάννης 20:15)
"Ο Ιησούς τής είπε: Γυναίκα, γιατί κλαις; Ποιον ψάχνεις;
Αυτή, νομίζοντας ότι ήταν ο κηπουρός,
[ΣΥΝΕΠΩΣ ΟΥΤΕ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΗΤΑΝ Η ΙΔΙΑ όπως πριν το θάνατό του]
του είπε:
"Αν εσύ τον μετέφερες αλλού, κύριε, πες μου πού τον έβαλες και εγώ θα τον πάρω"

Μετά όταν ο Ιησούς της μίλησε με τη γνώριμη φωνή του, λέγοντας 'Μαρία',
τότε τον αναγνώρισε από τη φωνή του - και όχι από τα ρούχα του, ούτε από το σώμα του.
Όπως ο αναστημένος Ιησούς είχε υλοποιηθεί διαλέγοντας ένα σώμα - όπως έκαναν και άγγελοι - και εμφανίστηκε έτσι διάλεξε και την ενδυμασία του.

Αφού ο Ιησούς της είπε ότι δεν ανέβηκε ακόμα στον Πατέρα του, της είπε:
(Ιωάννης 20:17‐18) "Πήγαινε, όμως, στους αδελφούς μου και πες τους: “Ανεβαίνω στον Πατέρα μου και Πατέρα σας και στον Θεό μου και Θεό σας”
Η Μαρία η Μαγδαληνή ήρθε και ανήγγειλε στους μαθητές: «Είδα τον Κύριο!»"

Τι σημαίνει αυτό;

Ότι ο Ιησούς ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ.

Τα περιστατικά αυτά έγιναν τα χαράματα της Κυριακής.

[Που ήταν ο Χριστός όλη την μέρα της Κυριακής; με τους μαθητές του δεν ήταν]

Το απόγευμα συνάντησε δύο μαθητές του που πήγαιναν προς την Εμμαούς.
Αυτοί σε όλη τη διαδρομή των 11 χιλιομέτρων από την Ιερουσαλήμ δεν τον γνώρισαν, παρά μόνο αφού:
(Λουκάς 24:30‐31)
"πήρε το ψωμί, το ευλόγησε, το έσπασε και άρχισε να τους το δίνει. Τότε ανοίχτηκαν τα μάτια τους πλήρως και τον αναγνώρισαν· και εκείνος εξαφανίστηκε από αυτούς"

Μετά: (Λουκάς 24:33‐37) "εκείνη ακριβώς την ώρα σηκώθηκαν και επέστρεψαν στην Ιερουσαλήμ, και βρήκαν τους έντεκα και εκείνους που ήταν συναγμένοι μαζί τους να λένε: «Πράγματι, ο Κύριος εγέρθηκε και εμφανίστηκε στον Σίμωνα!»
Και αυτοί, λοιπόν, αφηγούνταν τα γεγονότα που συνέβησαν στο δρόμο και πώς τον γνώρισαν από το σπάσιμο του ψωμιού.
Ενώ μιλούσαν για αυτά, εκείνος στάθηκε ανάμεσά τους. Αλλά επειδή ήταν τρομοκρατημένοι και είχαν φοβηθεί, νόμιζαν ότι έβλεπαν πνεύμα"

Πως και νόμιζαν ότι έβλεπαν πνεύμα αν είχε αναστηθεί πάλι όπως ήταν πριν;

Γιώργος

Γιώργος είπε...


Παρόμοια περιγραφή κάνει και ο απ. Ιωάννης:
(Ιωάννης 20:19‐20)
"Όταν κόντευε να τελειώσει εκείνη η ημέρα, η πρώτη της εβδομάδας, και μολονότι οι πόρτες ήταν κλειδωμένες εκεί που ήταν οι μαθητές ... ήρθε ο Ιησούς και στάθηκε ανάμεσά τους και τους είπε: «Είθε να έχετε ειρήνη». Και αφού το είπε αυτό, τους έδειξε και τα χέρια του και την πλευρά του. Τότε οι μαθητές χάρηκαν που είδαν τον Κύριο"

Έμεινε ο αναστημένος Ιησούς μαζί τους; ΟΧΙ.

Όταν οι μαθητές είπαν στον Θωμά που έλλειπε:
(Ιωάννης 20:25) «Είδαμε τον Κύριο!»
ο αναστημένος Ιησους Δ_Ε_Ν ήταν μαζί τους, ώστε να τον δεί και ο Θωμάς.

Πέρασαν Ο__Κ__Τ__Ω μέρες.

Ο Ιησούς δεν ήταν μαζί με τους μαθητές του ΟΚΤΩ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ:

(Ιωάννης 20:26)
"έπειτα από οχτώ ημέρες, οι μαθητές του ήταν ξανά μέσα στο σπίτι και ο Θωμάς ήταν μαζί τους. Ο Ιησούς ήρθε, μολονότι οι πόρτες ήταν κλειδωμένες, και στάθηκε ανάμεσά τους και είπε: «Είθε να έχετε ειρήνη».

Αυτά και άλλα στοιχεία που δίνει η Α.Γ. δείχνουν ξεκάθαρα ότι ο Ιησούς αναστήθηκε ως πνευματικό πρόσωπο
και μπορούσε να υλοποιείται και να εμφανίζεται όπως και οι άγγελοι.

Γιώργος

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Γιωργος΄΄
Η Δημιουργία 'Γιών' από τον Θεό
είναι ανεξάρτητη και δεν ταυτίζεται με τη διαδικασία αύξησης του ανθρώπινου πληθυσμού.

Ιννερανίστ:
ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΑΥΞΑΝΕΣΘΕ ΚΑΙ ΠΛΗΘΥΝΕΣΘΕ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΣΥΝΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΟΝ ΥΙΟ ΤΟΥ ΔΙΑ ΤΗΣ ΤΕΚΝΟΓΟΝΙΑΣ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΔΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

Γιώργος:
Δεν το κατάλαβες καλά, επειδή είπα:
Η Δημιουργία 'Γιών' από τον Θεό
είναι ανεξάρτητη και δεν ταυτίζεται με τη διαδικασία αύξησης του ανθρώπινου πληθυσμού.

ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΕΓΩ ΟΤΙ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ

ΑΛΛΗ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΤΙΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΑΛΛΗ Η ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΥΞΑΝΕΣΘΕ ΚΑΙ ΠΛΗΘΥΝΕΣΘΕ

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ
ΑΠΛΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ Η ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΜΑΣ ΤΙΘΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΟΧΙ ΔΙΟΤΙ ΤΗΝ ΕΠΕΛΕΞΕ Ο ΘΕΟΣ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΝΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΔΩΣΕΙ ΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
(ΕΝΝΟΩ ΟΤΙ ΠΛΑΣΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΧΘΕΙ ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΠΕΣΕΙ)

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΑΞΙΜΟ ΤΟΝ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗ ΣΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ «ΗΝ ΤΟ ΜΗ ΔΙΑ ΤΗΣ ΦΘΟΡΑΣ ΓΕΝΝΑΣΘΑΙ…»


Γιώργος:
Η Δημιουργία 'Γιών' από τον Θεό

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΥΙΟΤΗΤΑΣ
Ο ΥΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΦΥΣΗ ΥΙΟΣ ΚΑΙ 100% ΥΙΟΣ

ΕΜΕΙΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΓΙΝΑΜΕ ΚΑΤ’ΥΙΟΘΕΣΙΑΝ ΥΙΟΥ ΘΕΟΥ ΙΝΑ ΤΗΝ ΧΑΡΙΝ ΑΠΟΛΑΒΩΜΕΝ

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Γιώργος:
Ο άνθρωπος δεν δημιουργεί τον άνθρωπο επειδή ο άνθρωπος είναι ήδη δημιουργημένος από τον Θεό.

ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ.

ΕΜΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ Ο ΥΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑ ΑΛΛΑ ΚΤΙΣΜΑ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΘΕΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΓΕΝΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ !!!


Γιώργος:
Η ικανότητα τεκνοποίησης δεν αποτελεί δημιουργία του ανθρώπου αλλά αυτόματη 'διαδικασία' δοσμένη από τον Δημιουργό Θεό "ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ" [όπως σωστά διατύπωσες].

Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙ ΑΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ


Γιώργος:
Την ίδια ικανότητα έδωσε ο Θεός ΚΑΙ ΣΕ ΖΩΑ.

ΑΣΕ ΤΑ ΖΩΑ
ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΕΔΩΣΕ ΤΟΣΗ ΣΗΜΑΣΙΑ Σ’ΑΥΤΑ Ο ΘΕΟΣ

ΞΑΝΑΕΙΠΑ ΟΤΙ Η ΦΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΝΑ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΟΠΩΣ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ


Γιώργος:
Έτσι το σκεπτικό σου:
"ΜΕ ΤΟ ΑΥΞΑΝΕΣΘΕ ΚΑΙ ΠΛΗΘΥΝΕΣΘΕ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΣΥΝΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΟΝ ΥΙΟ ΤΟΥ ΔΙΑ ΤΗΣ ΤΕΚΝΟΓΟΝΙΑΣ"είναι λανθασμένη

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΔΙΟΤΙ ΛΕΣ ΕΣΥ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΙ ΑΛΛΟ ΠΑΙΔΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.

ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΑ ΖΩΑ ΟΜΩΣ ΟΧΙ
ΕΣΤΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΩΣ
ΤΟ ΑΠΑΟΤΕΛΕΣΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΤΕ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΩΡΙΓΕΝΗ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΠΡΟΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Γιώργος:
επειδή
και τα κατώτερα ζώα πληθύνονται με τον ίδιο τρόπο όπως οι άνθρωποι, χωρίς να σημαίνει ότι και τα ζώα συνδημιουργούν με τον Θεό,

ΑΣΤΑ ΖΩΑ ΗΣΥΧΑ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΤΟ ΧΟΡΤΑΡΑΚΙ ΤΟΥΣ

ΚΑΝΕΝΑ ΖΩΟ ΔΕΝ ΕΚΛΗΘΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΘ’ΟΜΟΙΩΣΙΝ

ΜΗΝ ΣΥΓΧΕΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΤΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΖΩΑ

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ «Ο ΕΝ ΜΙΚΡΩ ΜΕΓΑΣ ΚΟΣΜΟΣ»(ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ,ΛΟΓΟΣ 38 ΕΙΣ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 11,PG 36,324Α)


Γιώργος:
σαν να είχαν από μόνα τους τα διάφορα ζώα την ικανότητα συνδημιουργίας με τον Δημιουργό τους Θεό [καθώς 'ενεργούν' ΑΠΛΩΣ από ένστικτο].

ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΤΑ ΖΩΑ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΔΟΘΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΠΩΣ ΛΕΣ
[καθώς 'ενεργούν' ΑΠΛΩΣ από ένστικτο]

ΑΛΛΟ ΤΑ ΖΩΑ ΑΛΛΟ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΔΩΣΕ ΟΝΟΜΑ ΣΤΑ ΖΩΑ ΣΤΗ ΓΕΝΕΣΗ

ΣΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΑΡΗΧΘΕΙ Η ΓΗ !!!


Γιώργος:
Έτσι ούτε τα ζώα ούτε και οι άνθρωποι είναι συνδημιουργοί με τον Θεό, επειδή τους δόθηκε ΑΠΛΩΣ η ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΕΝΗ 'αυτόματη' ικανότητα μετάδοσης ζωής '

ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΩΡΑ
ΠΛΑΣΘΗΚΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ.
Η ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΔΙΑ ΡΕΥΣΕΩΣ, ΥΔΟΝΗΣ , ΛΥΠΗΣ ΚΑΙ ΟΔΥΝΗΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΠΑΡΑΔΕΙΣΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Γιώργος
κατά το είδος τους', χωρίς να είναι ΚΑΘΟΛΟΥ σε θέση
ούτε να προσδιορίσουν
ούτε και να καθορίσουν τα στοιχεία /χαρακτηριστικά ούτε και το 'φύλο' του γεννημένου.

ΑΛΛΟ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΛΛΟ ΤΑ ΖΩΑ ΓΙΩΡΓΟ ΜΟΥ.

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΟΨΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤ’ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΘΌΜΟΙΩΣΙΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ.
ΤΟ ΖΩΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΛΑΣΘΗΚΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ(ΕΝΝΟΩ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ)
ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΟΥΛΗΣΗ.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤ’ΕΙΚΟΝΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟΝ ΩΘΕΙ ΣΤΟ ΚΑΘΌΜΟΙΩΣΙΝ,
ΤΟΤΕ ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΚΑΘ’ΌΜΟΙΩΣΙΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΕΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑΝΙΑ ΜΑΚΑΡΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ !!!

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΛΑΣΘΗΚΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ.
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ !!!


Γιώργος
Συνεπώς στην ουσία δέχεσαι - έμμεσα - τα όσα ήδη έχω αναλύσει.

ΤΙ ΚΑΘΕΣΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΤΙ (?)


ΕΔΩ ΓΡΑΦΩ ΚΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ…!!!


Γιώργος
Δεν εξαρτάται από μένα.

ΑΣΤΕΙΑΚΙΑ ΕΕΕ

ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ

ΘΑ ΣΟΥ ΧΑΛΑΣΩ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΟΥ ΟΜΩΣ ΔΙΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΩ ΜΤΙ
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΟΤΕ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΕΥΚΟΛΟΣ ΣΤΟΧΟΣ.

ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΧΑΛΑΩ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΟΥ

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Inneranist:
ΑΝ ΕΛΕΓΕΣ ΟΤΙ ΕΛΕΓΕ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

Γιώργος
Αυτό δεν ισχύει.
Και ο απόστολος Παύλος μιλούσε σύμφωνα με την Α.Γ.
αλλά πολλοί αντέλεγαν και δεν δέχονταν όσα έλεγε.

ΑΣΕ ΤΟΝ ΑΠ.ΠΑΥΛΟ ΑΜΑ ΕΛΕΓΑΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΟΤΙ ΛΕΕΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΤΟΤΕ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΠΛΗ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ !!!

ΑΜΑ ΜΕΝΑΤΕ ΣΤΗ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΠΙΣΤΟΥΣ ΣΑΣ ΜΤΙ ΟΤΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΠΡΟΟΔΕΥΣΕΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ !!!


Γιωργος΄΄
O 'είς Θεός ο Πατήρ' είναι ο Πατέρας του μονογενούς και πρωτότοκου 'Λόγου' ως 'Γιού'.
O 'είς Θεός ο Πατήρ' έκτισε / δημιούργησε 'τα πάντα':
Εφεσίους 3:9
"τῷ θεῷ τῷ τὰ πάντα κτίσαντι"

Ιννερανίστ:
ΤΟ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΗΡ ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ.ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΥΙΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΥΡΙΟΣ.

Γιώργος
Στο εδάφιο υπάρχει ταύτιση μέσω του προσδιορισμού:
"είς Θεός ο Πατήρ" που φανερώνει τη ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ του 'είς Θεός ο Πατήρ' που είναι μεγαλύτερος Ο_Λ_Ω_Ν.
Ιωάννης 10:29
"ὁ πατήρ μου ... πάντων μεῖζόν ἐστιν"

ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΟΜΙΛΕΙ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Γιώργος
Συνεπώς ο Χριστός
1.
ξεχωρίζει τον εαυτό του από τον Θεό τον Πατέρα του και
2.
αναγνωρίζει τον Πατέρα του ως ανώτερό του.

ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΔΙΟΤΙ ΩΣ ΘΕΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ.

ΔΕΝ ΕΙΠΑΜΕ ΠΟΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΤΡΟΠΑΣΧΙΤΕΣ ΕΜΕΙΣ

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΟΚΗΤΙΣΤΕΣ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

ΛΟΥΚΑ 24,26 Και μεθ' ημέρας οκτώ πάλιν ήσαν έσω οι μαθηταί αυτού και Θωμάς μετ' αυτών. έρχεται ο Ιησούς των θυρών κεκλεισμένων, και έστη εις το μέσον και είπεν• ειρήνη υμίν. είτα λέγει τω Θωμά• φέρε τον δάκτυλόν σου ώδε και ίδε τας χείράς μου, και φέρε την χείρά σου και βάλε εις την πλευράν μου, και μη γίνου άπιστος, αλλά πιστός."

Ιννερανίστ:
ΜΗΝ ΑΠΑΤΑΣΘΕ ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ
Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΤΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ

Γιώργος:
Εξετάστε τα περιστατικά της ανάστασης του Χριστού και θα διαπιστώσετε ότι ο Ιησούς αναστήθηκε ως πνευματικό πρόσωπο:
1.
Τα ρούχα που φορούσε ο Χριστός μετά την ανάστασή του ΔΕΝ ΗΤΑΝ τα ΔΙΚΑ ΤΟΥ, ώστε να αναγνωριστεί.

ΤΑ ΣΟΥΔΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΘΟΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΑ ΑΦΗΣΕ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ


Γιωργος΄΄
2.
Ο Χριστός έπαιρνε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ, ώστε ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΤΑΝ
3.
Από τη φωνή του δεν μπορούσαν να τον αναγνωρίσουν.

ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΔΕΝ ΕΠΑΙΡΝΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΩΜΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ
ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ


Γιωργος΄΄
Η ταφή του Ιησού είχε γίνει ως εξής:
(Ιωάννης 19:40)
"πήραν το σώμα του Ιησού και το τύλιξαν με επιδέσμους μαζί με τα μυρωδικά, όπως έχουν έθιμο οι Ιουδαίοι να κάνουν τις προετοιμασίες για την ταφή"
Ωστε ο Ιησούς θάφτηκε με επιδέσμους/λινές πάνινες λουρίδες/ύφασμα [και μαντήλι στο κεφάλι].
Όταν αναστήθηκε οι επίδεσμοι και το μαντήλι βρέθηκαν στον τάφο:
(Ιωάννης 20:5‐7) "είδε τους επιδέσμους να βρίσκονται εκεί, αλλά δεν μπήκε μέσα. Κατόπιν ήρθε ακολουθώντας τον και ο Σίμων Πέτρος και μπήκε μέσα στο μνημείο. Και είδε τους επιδέσμους να βρίσκονται εκεί, το δε πανί/μαντήλι που υπήρχε πάνω στο κεφάλι του να μη βρίσκεται μαζί με τους επιδέσμους αλλά να είναι τυλιγμένο χωριστά σε ένα μέρος"
Που είχε πάει ο Χριστός όταν αναστήθηκε και δεν ήταν εκεί, δίπλα στον τάφο;

ΜΗΝ ΘΕΤΕΙΣ ΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΤΟ ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ ΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ.

ΟΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΤΟ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΡΙΑ

Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΘΕΤΕΙ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΕ ΕΚΕΙΝΟ Κ.Λ.Π
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΣΥ ΝΑ ΠΕΙΣ ΕΦΟΣΟΝ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΠΛΑ.

ΟΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ!!!

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Γιώργος:
Πού βρήκε τα ρούχα που φορούσε;
Σκεφτείτε ότι η Μαρία πριν δεί τον Ιησού, είχε δεί δύο αγγέλους ντυμένους στα λευκά:

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΑΛΛΑ ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΛΕΥΚΟΙ ΦΩΤΕΙΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΠΟΥ «ΠΑΙΡΝΟΥΝ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ


Γιώργος:
(Ιωάννης 20:12) "είδε δύο αγγέλους στα λευκά"
Όπως οι άγγελοι έτσι και ο Χριστός ως πνευματική οντότητα μετά την ανάστασή του μπορούσε να 'ντυθεί' όπως ήθελε, όπως έκαναν και οι άγγελοι που εμφανιζόταν.

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΝΕΥΜΑ ΑΥΤΟ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ «ΕΓΩ ΕΙΜΙ»
ΤΟ ΣΩΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΝΕ ΜΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΝΕΟ ΣΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΔΥΘΟΥΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΟΡΦΟ ΤΗΣ ΔΟΞΗΣ ΑΥΤΟΥ !!!


Γιώργος:
Μόλις αναστήθηκε ο Ιησούς την Κυριακή, η Μαρία [η Μαγδαληνή] δεν τον ανεγνώρισε:
Ιωάννης 20:14
"θεωρεῖ τὸν Ἰησοῦν ἑστῶτα καὶ οὐκ ᾔδει ὅτι Ἰησοῦς ἐστιν"
[βλέπει τον Ιησού να στέκεται όρθιος και δεν κατάλαβε ότι ήταν ο Ιησούς]
Άρα ούτε τα ρούχα που φορούσε ο Χριστός τα είχε ξαναδεί η Μαρία, ούτε από το παρουσιαστικό του τον ανεγνώρισε - της ήταν άγνωστος αυτός που έβλεπε [ενώ ήταν ο Ιησούς].
Το απόγευμα συνάντησε δύο μαθητές του που πήγαιναν προς την Εμμαούς.
Αυτοί σε όλη τη διαδρομή των 11 χιλιομέτρων από την Ιερουσαλήμ δεν τον γνώρισαν, παρά μόνο αφού:
(Λουκάς 24:30‐31)
"πήρε το ψωμί, το ευλόγησε, το έσπασε και άρχισε να τους το δίνει. Τότε ανοίχτηκαν τα μάτια τους πλήρως και τον αναγνώρισαν· και εκείνος εξαφανίστηκε από αυτούς"

ΜΗΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΜΙΣΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΟ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΚΑΘΑΡΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ

ΛΕΕΙ ΠΙΟ ΠΡΙΝ (ΛΟΥΚ24,15-16) ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΠΑΡΕΘΕΣΕΣ ΟΤΙ «ΕΚΡΑΤΟΥΝΤΟ ΤΟΥ ΜΗ ΕΠΙΓΝΩΝΑΙ ΑΥΤΟΝ»
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΑΥΤΟ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ !!!

ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ (ΛΟΥΚ24,30-31) ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΠΑΡΕΘΕΣΕΣ ΛΕΕΙ «ΑΥΤΩΝ ΔΕ ΔΙΗΝΟΙΧΘΗΣΑΝ ΟΙ ΟΦΘΑΛΜΟΙ ΚΑΙ ΕΠΕΓΝΩΣΑΝ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΦΑΝΤΟΣ ΕΓΕΝΕΤΟ ΑΠ’ΑΥΤΩΝ»¨

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΓΙΩΡΓΟ ΜΟΥ
«ΕΚΡΑΤΟΥΝΤΟ ΤΟΥ ΜΗ ΕΠΙΓΝΩΝΑΙ»
«ΔΙΗΝΟΙΧΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΠΕΓΝΩΣΑΝ»

ΝΑ ΚΑΝΕΤΑ ΤΙΣ ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΑΣ ΟΧΙ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ.
ΕΤΣΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΝΟΗΜΑ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΒΟΛΕΥΕΤΑΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ.

Η ΣΥΝΟΧΗ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΘΗ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΚΑΘΕ ΚΑΚΟΒΟΥΛΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΟΥ !!!

Γιώργος:
Παρόμοια περιγραφή κάνει και ο απ. Ιωάννης:
(Ιωάννης 20:19‐20)
"Όταν κόντευε να τελειώσει εκείνη η ημέρα, η πρώτη της εβδομάδας, και μολονότι οι πόρτες ήταν κλειδωμένες εκεί που ήταν οι μαθητές ... ήρθε ο Ιησούς και στάθηκε ανάμεσά τους και τους είπε: «Είθε να έχετε ειρήνη». Και αφού το είπε αυτό, τους έδειξε και τα χέρια του και την πλευρά του. Τότε οι μαθητές χάρηκαν που είδαν τον Κύριο"

Έμεινε ο αναστημένος Ιησούς μαζί τους; ΟΧΙ.
ΓΙΑΤΙ ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ
ΑΝ Η ΣΚΟΠΙΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ !!!
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΟ ΟΧΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ Η ΟΤΙ ΛΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΣΟΒΑΡΟ….

Γιώργος:
Όταν οι μαθητές είπαν στον Θωμά που έλλειπε:
(Ιωάννης 20:25) «Είδαμε τον Κύριο!»
ο αναστημένος Ιησους Δ_Ε_Ν ήταν μαζί τους, ώστε να τον δεί και ο Θωμάς.

Πέρασαν Ο__Κ__Τ__Ω μέρες.

Ο Ιησούς δεν ήταν μαζί με τους μαθητές του ΟΚΤΩ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ:
ΕΕΕ ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΟΚΤΩ ΜΕΡΕΣ
ΑΝ ΕΜΕΝΕ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΝΕΥΜΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ…

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Γιώργος:
Ο Ιησούς δεν ήταν μαζί με τους μαθητές του ΟΚΤΩ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ:
(Ιωάννης 20:26)
"έπειτα από οχτώ ημέρες, οι μαθητές του ήταν ξανά μέσα στο σπίτι και ο Θωμάς ήταν μαζί τους. Ο Ιησούς ήρθε, μολονότι οι πόρτες ήταν κλειδωμένες, και στάθηκε ανάμεσά τους και είπε: «Είθε να έχετε ειρήνη».
Αυτά και άλλα στοιχεία που δίνει η Α.Γ. δείχνουν ξεκάθαρα ότι ο Ιησούς αναστήθηκε ως πνευματικό πρόσωπο
και μπορούσε να υλοποιείται και να εμφανίζεται όπως και οι άγγελοι.

ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ ΛΕΣ
ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΠΩΣ ΕΤΟΥΤΟ

«Μπορεῖ¬τε
νὰ ζεῖ¬τε γιὰ πάντα
», σελ.Σελ. 144: «…Ὄ¬χι,γιατί ὁ Ἰ¬ησοῦς ἁ¬πλῶς ὑ¬λοποιή¬θηκε, δηλαδὴ πῆρεκά¬ποιο σάρκιν ο σῶμα, ἀ¬κριβῶς ὅπως εἶ¬χαν κά¬νει καὶ ἄγγελοι στὸ παρελθόν.
Προκειμένου νὰ πείσει τὸν Θω¬μᾶ ὅτι ἦ¬ταν Αὐ¬τός, χρησιμοποίησε ἕνα σῶμα μὲ πληγές.
ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΟΥ ΦΑΝΕΡΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΣΩΜΑ
ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΟΥ ΜΕ ΣΑΡΚΙΝΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΠΝΕΥΜΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ.

ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΣΑΡΚΙΝΟ ΣΩΜΑ
ΣΤΑΜΑΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΤΑΙΑΡΕΙΑ ΣΟΥ !!!


Γιώργος:
δείχνουν ξεκάθαρα ότι ο Ιησούς αναστήθηκε ως πνευματικό πρόσωπο
και μπορούσε να υλοποιείται και να εμφανίζεται όπως και οι άγγελοι.

ΑΜ ΔΕ.ΔΕ ΣΦΑΞΑΝΕ
ΑΜΑ ΣΦΑΞΟΥΝ ΘΑ ΣΟΥ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ

Υ.Γ.ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΞΕΝΥΧΤΑΣ ΤΣΑΜΠΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ !!!

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...


ΓΙΩΡΓΟ
ΚΑΛΕΙΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Κ.ΖΟΥΛΙΑΝΙΤΗ
«ΑΝΤΙ-ΤΡΙΑΔΙΚΗ ΥΣΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ»

ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΑΖΙ ΤΟΥ Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ
ΝΑ ΕΙΧΕΣ ΠΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

ΓΙΩΡΓΟ ΓΙΑ ΚΟΙΤΑ ΔΩ:

"Εκείνη, νομίζοντας ότι είναι ο κηπουρός, λέει σ' αυτόν: Κύριε, αν εσύ τον σήκωσες, πες μου, πού τον έβαλες, και εγώ θα τον σηκώσω.
Ο Ιησούς λέει σ' αυτήν: Μαρία.
Εκείνη, ΑΦΟΥ ΣΤΡΑΦΗΚΕ, λέει σ' αυτόν: Ραββουνί! (που, σημαίνει: Δάσκαλε).
_____________________________________

Όπως βλέπεις Γιώργο μου, η συζήτηση γινόταν προφανός έχοντας η γυναίκα το κεφάλι σκυφτό. Δεν τον κοιτούσε κατάματα.
Διότι παρακάτω λέει:

"ΕΚΕΙΝΗ ΑΦΟΥ ΣΤΡΑΦΗΚΕ ΛΕΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΡΑΒΒΟΥΝΙ"

Πράγμα που σημαίνει, πώς όταν τον είδε τον ανεγνώρισε ΑΜΕΣΩΣ.

ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΣΤΡΑΦΗΚΕ

Άρα πριν η στάση της ήταν διαφορετική.

Μη ξεχνάς άλλωστε, ότι τα χρόνια εκείνα οι γυναίκες ήταν πολύ περιορισμένες και τις παρεξηγούσαν ακόμη κι αν κοιτούσαν έναν άνδρα στα μάτια.

(βλ. ανατολικές χώρες ακόμη και σήμερα)

Κατάλαβες τώρα Γιωργάκι μου;
Όχι -

Το ξέρω!

ΠΙΤΕΡ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

Γιώργος
Συνεπώς ο Χριστός
1.
ξεχωρίζει τον εαυτό του από τον Θεό τον Πατέρα του και
2.
αναγνωρίζει τον Πατέρα του ως ανώτερό του.
_____________________________________

Και σε τί εμποδίζει όλο αυτό την θεότητα του Ιησού;

Και ο Πατέρας για παράδειγμα λέει, αυτόν να ακούτε (τον Υιό δηλαδή).

Άρα, είναι ανώτερος ο Υιός Γιώργο μου;

ΠΙΤΕΡ

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος

Αγαπητοι φιλοι,

Πολλακις εχω γραψει οτι ο κ. χιλιαστης τσαμπα κουραζεται ολη τη νυχτα γραφοντας ανοησιες και πραγματα που δεν αποδεικνυονται Βιβλικα. Καποτε εγραψα περι του συγκεκριμενου κυριου: "κοπιασας δι ολης της νυχτος επιασεν ουδεν...".

Χτες βραδυ βαλθηκε να μας πεισει οτι ο χριστος δεν ειχε το σωμα το ανθρωπινο αλλα αλλο και μαλιστα πνευματικο.

Καποιος αλλος κυριος του απαντησε οτι η ΣΚΟΠΙΑ καποτε ελεγε οτι ο Χριστος πηρε απο καποιον αλλον σωμα για να εμφανιστει στο Θωμα!!!!

Με τετοια πραγματα που ισχυριζεται και η ΣΚΟΠΙΑ και ο θιασωτης της τι διαλογο μπορουμε να κανουμε;

κυριε Χιλιαστα,

μην απατασθε ο Ιησους δεν κρυβοταν μετα την Ανασταση του. Οι εμφανισεις του ηταν πολλες ομως δεν αναφερονται ολες στα ευαγγελια, οπως δεν αναφερονται και ολα τα θαυματα του.

Θυμαστε φανταζομαι τι λεει ο Ιωαννης στον επιλογο του Ευαγγελιου του;

"εστι δε και αλλα πολλα οσα εποιησεν ο Ιησους ατινα εαν γραφηνται καθ εν, ουδεν αυτον οιμαι τον κοσμον χωρισαι τα γραφομενα βιβλια. Αμην".

Επισης περι των εμφανισεων του Ιησου με αλλη σειρα απο αυτην που περιγραφουν οι ευαγγελισται αναφερει και ο Παυλος:

"Χριστὸς ἀπέθανεν ὑπὲρ τῶν ἁμαρτιῶν ἡμῶν κατὰ τὰς γραφάς 4 καὶ ὅτι ἐτάφη καὶ ὅτι ἐγήγερται τῇ ἡμέρᾳ τῇ τρίτῃ κατὰ τὰς γραφάς 5 καὶ ὅτι ὤφθη Κηφᾷ εἶτα τοῖς δώδεκα· 6 ἔπειτα ὤφθη ἐπάνω πεντακοσίοις ἀδελφοῖς ἐφάπαξ, ἐξ ὧν οἱ πλείονες μένουσιν ἕως ἄρτι, τινὲς δὲ ἐκοιμήθησαν· 7 ἔπειτα ὤφθη Ἰακώβῳ εἶτα τοῖς ἀποστόλοις πᾶσιν· 8 ἔσχατον δὲ πάντων ὡσπερεὶ τῷ ἐκτρώματι ὤφθη κἀμοί".

Βλεπεις λοιπον οτι την εμφανιση στον Ιακωβο, δεν την αναφερει κανενας Ευαγγελιστης οπως και την εμφανιση του Ανασταντος στους 500.

Αρα ο Ιησους για 40 ημερες εμφανιζοταν σε πολλους και οποτε ηθελε.

Μην προσπαθειτε να συσκοτισετε το γεγονος της Αναστασεως του Κυριου.

Ο Ιησους εν σωματι απεθανεν και ανεστη και ανεληφθη εις τους ουρανους και εκαθισεν εκ δεξιων του Πατρος, αναβιβασας εις την ουρανον την ανθρωπινην φυσιν, θεωσας το προσλημα.

Και ετσι εμεις μπορουμε να γινουμε "κοινωνοι θειας φυσεως".

Θεοδωρος

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Γιώργος:
Δεν το κατάλαβες καλά, επειδή είπα:
Η Δημιουργία 'Γιών' από τον Θεό
είναι ανεξάρτητη και δεν ταυτίζεται με τη διαδικασία αύξησης του ανθρώπινου πληθυσμού.

ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΕΓΩ ΟΤΙ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ

ΑΛΛΗ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΤΙΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΑΛΛΗ Η ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΥΞΑΝΕΣΘΕ ΚΑΙ ΠΛΗΘΥΝΕΣΘΕ

Σ’ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΟΠΩΣ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΩΣΩ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΑΛΛΟ ΝΟΗΜΑ.

{ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ Η ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΜΑΣ ΤΙΘΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΟΧΙ ΔΙΟΤΙ ΤΗΝ ΕΠΕΛΕΞΕ Ο ΘΕΟΣ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΝΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΔΩΣΕΙ ΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
(ΕΝΝΟΩ ΟΤΙ ΠΛΑΣΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΧΘΕΙ ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΠΕΣΕΙ)} 7 Νοέμβριος 2009 8:34 πμ

ΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝΤΑΣ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ (+).

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ Η ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΜΑΣ + ΚΑΤ’ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ (ΡΕΥΣΕΩΣ, ΛΥΠΗΣ ΥΔΟΝΗΣ ΚΑΙ ΟΔΥΝΗΣ) + ΤΙΘΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΟΧΙ ΔΙΟΤΙ ΤΗΝ ΕΠΕΛΕΞΕ Ο ΘΕΟΣ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΝΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΔΩΣΕΙ +(ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ)+ ΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
(ΕΝΝΟΩ ΟΤΙ ΠΛΑΣΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΧΘΕΙ ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΠΕΣΕΙ)

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΑΞΙΜΟ ΤΟΝ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗ ΣΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ «ΗΝ ΤΟ ΜΗ ΔΙΑ ΤΗΣ ΦΘΟΡΑΣ ΓΕΝΝΑΣΘΑΙ…»

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

ΓΙΩΡΓΟ
ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙΣ ΤΙΣ ΕΞΗΣ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

1]ΝΙΚΟΛΑΣ
ΣΟΥ ΕΘΕΣΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

2]ΠΙΤΕΡ
ΣΕ ΡΩΤΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ
ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ
ΣΕ ΡΩΤΗΣΕ ΠΟΙΟ ΟΝΟΜΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΗΘΙΖΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΟΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΦΡΑΣΗ «ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ»…
ΣΕ ΡΩΤΑΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ
ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ Κ.Δ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΔΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΓΙΑΧΒΕ ΣΤΗΝ Π.Δ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΣΤΟΝ ΠΙΤΕΡ

3]Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΒΡΙΟ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΜΤΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ
ΣΕ ΡΩΤΗΣΕ ΠΩΣ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΜΤΙ ΟΤΙ Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΕΧΕΙ Π.Χ 20 Η 30 Η 27 ΒΙΒΛΙΑ.

4]ΣΥΖΗΤΗΣΑΜΕ ΜΑΖΙ ΤΑ ΕΞΗΣ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΚΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΧΙΛΙΕΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ
144.ΟΟΟ ΚΕΧΡΙΣΜΕΝΟΙ
ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ ΣΚΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΟΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ
ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ
ΝΕΟ ΦΩΣ (ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΙΩΝΑ)

5]Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΤΙ ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ Η ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΛΕΣ ΕΣΥ

6]ΣΥΖΗΤΗΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΝΣΩΜΑΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ
ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ (ΤΕΚΝΟΠΟΙΗΣΗ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ !!!

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΦΕΛΟ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΜΤΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΛΟΓΟ.

ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙΣ ΣΚΟΠΙΑΣ Η ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΣΟΥ.ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ Η ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΙΔΕΕΣ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ ΟΠΩΣ ΕΔΕΙΞΕ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΩΡΓΟ ΜΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΙΑΣ ΛΟΓΩ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΣ ΚΑΘΟΛΟΥ.

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΟΥ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝ ΕΙΣ ΤΟ ΠΗΛΙΚΟΝ…!!!
ΟΧΙ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΨΑ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ.
ΑΠΛΑ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΗΘΕΛΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΟΠΙΑ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΚΑΤΕΛΗΓΕΣ ΠΑΛΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΚΟΠΙΑ.ΜΟΝΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΗΘΕΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ !!!

Υ.Γ.Η ΜΟΝΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΑΠΕΚΟΜΙΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΜΕ ΕΙΔΕΣ ΕΣΤΩ ΦΙΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΘΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΔΩΡΟ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ (ΑΝ ΤΟ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΦΥΣΙΚΑ..)

Υ.Γ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΩΘΩ ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ.

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.
ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ.
ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΥ ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΑ.

ΚΥΡΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΕ, ΠΙΤΕΡ, ΝΙΚΟΛΑΕ, Niko, ΧΡΗΣΤΟ ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΩ.
ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΣΑΣ

Υ.Γ.ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΓΙΩΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ .ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΞΕΙ ΣΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙ ΟΛΑ ΕΝΑ ΠΡΟΣ ΕΝΑ.

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ Inneranist είπε...

Inneranist:
"ΚΥΡΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΕ, ΠΙΤΕΡ, ΝΙΚΟΛΑΕ, Niko, ΧΡΗΣΤΟ ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΩ.
ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΣΑΣ"
_____________________________________

O Θεός να σε έχει καλά αγαπητέ Inneranist και μακάρι να επιστρέψεις γρήγορα κοντά μας, με τα τόσο διδακτικά σου σχόλια.

ΠΙΤΕΡ

ΠΙΤΕΡ είπε...

Σας ενημερώνω από τώρα για να ξέρετε, ότι ο αγαπητός Γιώργος, αύριο ημέρα Κυριακή δεν θα αφήσει κανένα σχόλιο στο διάλογό μας, διότι η σκλαβιά της "Σκοπιάς" τον υποχρεώνει να λείπει όλη την ημέρα.

Έχω παρατηρήσει ότι τις Κυριακές ο αγαπητός Γιώργος, πνίγεται στην κυριολεξία.

Οι Γιαχουβάδες βλέπετε, δεν είναι σαν εμάς, που θα πάμε αύριο στην εκκλησία και ύστερα θα πάμε σπιτάκι μας.

Αυτοί έχουν υποχρεώσεις.
Υποχρεώσεις που "πρέπει" να είναι συνεπέστατοι σε αυτές, διότι αν δεν είναι, ένας Γώργος μόνο γνωρίζει το τί μπορεί να γίνει.

Γιώργο μας, καλό κουράγιο.
Και καλή Κυριακή σε όλους.

ΠΙΤΕΡ

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος

Αγαπητε φιλε,

Το γεγονος οτι λογω σοβαρων υποχρεωσεων σου προς καιρο αφηνεις κατα τινα τροπο τον διαλογο βεβαια μας λυπει, ομως τα οσα εχεις γραψει η συνεισφορα σου ητο μεγιστη αφου πολλα πραγματα μπηκαν στη θεση τους....

Εκεινο το οποιο εχω να επισημανω εδω ειναι οτι και εγω δεν τρεφω αυταπατες οτι μπορει να αλλαξει κατι με τον συγκεκριμενο κ. χιλιαστη.

Γραφω και απαντω στις κακοδοξιες του, μονον για να παρουσιασω τις ορθοδοξες θεσεις.

Το κανω αυτο χαριν των ορθοδοξων που παρακολουθουν τον διαλογο.

Εκεινος αλλωστε ειναι του δογματος "ου με πεισεις καν με πεισεις....".

Εχουμε ομως υποχρεωση οταν θιγονται τα δογματα της πιστεως να διδουμε λογον παντι τω αιτουντι περι της εν ημιν ελπιδος.

Βεβαια ειναι γνωστο οτι ο συγκεκριμενος κυριος προ πολλου εχει απολεσει το κυρος του και την αξιοπιστια του και ως ΜτΙ αφου αλλα λεει η ΣΚΟΠΙΑ και αλλα εκεινος.

Ενιοτε δε το επιπεδο του ειναι τοσο χαμηλο που εγω προσωπικως απαξιω να απαντησω.

Με γελοιοτητες δεν γινεται διαλογος.

Οπως εχω επισημανει και αλλοτε, οσακις κρινεται απαραιτητο παρεμβαινω και παρουσιαζω τις ορθοδοξες θεσεις.

Αυτο θα συνεχισω, χαριτι Θεου, και εις το μελλον....

Θεοδωρος

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος

Ως συνεχεια του σχολιου του Πιτερ, θα ηθελα να επισημανω οτι αυριο Κυριακη ειναι η εορτη των Παμμεγιστων Ταξιαρχων Μιχαηλ και Γαβριηλ και πασων των επουρανιων δυναμεων.

Αυριο στην Εκκλησια διαβαζεται ο Αποστολος Εβρ. 2,2-18.

Δια τους φιλους ορθοδοξους καλον θα ητο να μελετησουν τα κεφαλαια 1 και 2 της προς Εβραιους Επιστολης οπου γινεται λογος για την αξια και την ισοτιμια του Πατρος με τον Υιο.

Γινεται επισης λογος για τις δυο φυσεις του Χριστου.

Αυτο το κειμενο του Παυλου θελει οχι απλως ανγνωση αλλα μελετη και ερμηνεια.

Συνιστω στους φιλους ορθοδοξους να διαβασουν την ερμηνεια επι των συγκεκριμενων κεφαλαιων του αγ. Ιω. του Χρυσοστομου PG 63, 12 κ.εξ.

Ανατρεπει ο ι. πατηρ ολες τις κακοδοξιες των αιρετικων της εποχης του και κατ επεκταση και των χιλιαστων που ειναι συγκεφαλαιωση ολων των αιρεσεων.

θεοδωρος

ΠΙΤΕΡ είπε...

Θεοδωρος

"Ως συνεχεια του σχολιου του Πιτερ, θα ηθελα να επισημανω οτι αυριο Κυριακη ειναι η εορτη των Παμμεγιστων Ταξιαρχων Μιχαηλ και Γαβριηλ και πασων των επουρανιων δυναμεων".
____________________________________

Σύμφωνα με τους Γιαχουβάδες το λοιπόν, αύριο ημέρα Κυριακή είναι εορτή του Χριστού.

Μιχαήλ = Ιησούς

:-)

ΠΙΤΕΡ

Νικόλαος είπε...

Χαιρετώ και εγώ επί τη ευκαιρία τον κ. Inneranist και όλους τους συνομιλητές. Επειδή ο κ. Inneranist υπενθύμισε (κάποιες από) τις αναπάντητες ερωτήσεις μας, θα ήθελα καταρχήν να μας πει ο κ. Γιώργος αν έχουμε ξεχάσει να του απαντήσουμε κάποια ερώτησή του.

Εφόσον δεν απαντάει στις ερωτήσεις μας, ο διάλογος είναι μαϊμού από την πλευρά του και δεν καταλαβαίνω ποιον σκοπό έχει, εκτός από το να εκθέτει τη Σκοπιά. (Όχι ότι αυτή περίμενε τον κ. Γιώργο για να εκτεθεί...)

Θα αλλάξω λίγο τις ερωτήσεις μου, μπας και φιλοτιμηθεί επιτέλους να απαντήσει.


1. Παρατηρώ, κ. Γιώργο, ότι παραθέτετε χωρία από την Καινή Διαθήκη (στην Κοινή Ελληνική) που είναι μάλιστα γραμμένα στο πολυτονικό σύστημα. Θα σας ήταν εύκολο να μας πείτε από ποιο (κριτικό έστω) κείμενο της Καινής Διαθήκης τα παίρνετε; Και ακόμα πιο σημαντική ερώτηση, δέχεστε αυτό το κείμενο σαν βάση της συζήτησης μας; ―τουλάχιστον όσον αφορά την Καινή Διαθήκη;

Αν ―για πολλοστή φορά― δεν απαντήσετε, αυτό πάει να πει ότι δεν πιστεύετε στα αρχαία κείμενα που παραθέτετε αφού δεν τα δέχεστε σαν βάση της συζήτησης μας και τα αναφέρετε χάριν εντυπωσιασμού.


2. Πάμε στο θέμα αν μία δύναμη έχει θέληση. Το απόγευμα μετέφερα κάτι έπιπλα στο σπίτι. Αρχικά τα κατάφερνα μια χαρά, άλλα όταν χρειάστηκε να σπρώξω κάποια βιβλιοθήκη, δεν τα κατάφερα.

Ερώτηση: Μήπως ένας λόγος για το οποίο συνέβη αυτό είναι ότι αρχικά η δύναμή μου είχε θέληση να μετακινώ τα έπιπλα, αλλά στο τέλος άλλαξε θέληση;

Άλλη ερώτηση: Εφόσον έχω δύναμη, σημαίνει ότι έχω δεύτερη θέληση (τη θέληση της δύναμής μου); Πόσες θελήσεις έχω;

Γιώργος είπε...

Επειδή γίνεται λόγος:

Εσείς που πιστεύετε ότι

το πνεύμα του Θεού είναι πρόσωπο,

μπορείτε να μου πείτε αν παρόμοια πιστεύετε ότι και

το πνεύμα του κόσμου είναι πρόσωπο;

Νικόλαος είπε...

ΑΝ το «πνεύμα του κόσμου» μπορεί να διδάσκει, υπενθυμίζει, βοηθά, είναι εκείνος που οδηγεί, λαλεί, αναγγέλει, δοξάζει, λαμβάνει, έχει εαυτό, μιλάει, διατάζει, προσκαλεί, ζητά για τον εαυτό του, έχει γνώμη, φρόνιμα, αντίληψη, θέληση, ερευνά, γνωρίζει, ενεργεί, εμποδίζει, προσεύχεται και λυπάται και όλα αυτά αναφέρονται στην Αγία Γραφή, τότε μάλιστα, κ. Γιώργο, είναι πρόσωπο!

Νικόλαος είπε...

Τώρα που απαντήσαμε, μπορείτε σας παρακαλώ και εσείς, σαν τίμιος συνομιλητής που είστε, να μας απαντήσετε στις δικές μας ερωτήσεις;

Σας ευχαριστούμε πολύ!

Νικόλαος είπε...

Αγαπητέ κ. Γιώργο,


Τώρα που σας πρόλαβα ―πριν από τη φορτωμένη πάντοτε Κυριακή σας―, θα ήθελα να σας θέσω ένα ακόμα ερώτημα (απλούστατο όπως και τα υπόλοιπα που σας έχω θέσει): εφόσον ο Υιός βρίσκεται στα δεξιά του τόπου του Πατέρα ―αφού πιστεύετε ότι ο Πατήρ δεν βρίσκεται παντού, αλλά σε συγκεκριμένο τόπο―, τότε ο Πατήρ πού βρίσκεται σε σχέση με τον Υιό; Αριστερά ή δεξιά;


Σας ευχαριστώ και πάλι!

Γιώργος είπε...

Γιωργος:
Άρα ο Δαμασκηνός αντιφάσκει στον εαυτό του και δεν ξέρει τι λέει.

Ιννερανίστ:
ΑΝ Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΚΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Γιωργος:
Ποιός από εσάς θα το καταλάβαινε;
Π.χ.
"ἐν τόπῳ οὐκ ἔστιν, αὐτὸς γὰρ ἑαυτοῦ τόπος ἐστί"
[σε τόπο δεν είναι, επειδή ο ίδιος είναι Ο τόπος του εαυτού του]

Ιννερανίστ:
ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΑΣ ΜΗΝ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ...ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΩ ΠΑΛΙ ΚΑΚΟΣ!!!
ΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΠΛΟ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ.
Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΘΕΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.
ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΕΝ ΤΟΠΩ ΟΥΚ ΕΣΤΙΝ ΕΝΝΟΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΟΠΟ.

Γιώργος:
Τι μας λες Ιννερανίστ;
Γράφεις ότι
ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΕΝ ΤΟΠΩ ΟΥΚ ΕΣΤΙΝ ΕΝΝΟΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΟΠΟ.

1. Αυτό που γράφεις δεν το λέει ο Δ. Εσύ το λες.
2.
Η Α.Γ. δείχνει ότι π.χ. ο Χριστός ΠΗΓΕ στα δεξιά του Θεού στον ουρανό - πήγε σε συγκεκριμένο τόπο. [Δεν πήγε ούτε βρέθηκε ούτε ήταν 'εντός' του Θεού αλλά δίπλα στον Θεό]
3.
Άν είναι όμως έτσι όπως το λές:
είναι σαν να λες ότι ο Θεός, ο εαυτός του δεν είναι συγκεκριμένος.

Αφού το λέει ο Δ.:
"ἐν τόπῳ οὐκ ἔστιν, αὐτὸς γὰρ ἑαυτοῦ τόπος ἐστί"
[σε τόπο δεν είναι, επειδή ο ίδιος είναι Ο τόπος του εαυτού του]

Άρα ταυτίζει ο Δ. τον εαυτό του [Θεού] με τον τόπο του.
Δεν λέει ο Δ. ότι δεν είναι σε συγκεκριμένο τόπο [ο Θεός] αλλά ότι 'σε τόπο δεν είναι, επειδή ο ίδιος είναι τόπος του εαυτού του'.

Αφού ο ίδιος [ο Θεός] είναι τόπος του εαυτού του,
τότε πως δεν είναι σε τόπο και μάλιστα πολύ συγκεκριμένο, δηλαδή στον εαυτό του;

Αν όμως είναι σε συγκεκριμένο τόπο, -στον εαυτό του όπως λέει ο Δ. - τότε είναι εκτός της ύλης που μετά δημιούργησε και εκτός του υλικού χώρου του Σύμπαντος, επειδή ο ίδιος προϋπήρχε αυτού του χώρου και
συνεπώς δεν είναι π.π.

Αν δεν είναι σε συγκεκριμένο τόπο, τότε
ή πιστεύετε σε έναν αυτομεταβαλλόμενο Θεό,
ή ο εαυτός του δεν αποτελεί τον τόπο του και ο ίδιος δεν είναι στον εαυτό του.

Όχι μόνο ο Δ. αντιφάσκει με τον εαυτό του αλλά και όσοι είστε ορθόδοξοι αντιφάσκετε μαζί του.

Και εσύ αντιφάσκεις επιπρόσθετα με τον εαυτό σου, επειδή λές και δέχεσαι – έστω παρερμηνεύοντας τον Δ. - “ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΕΝ ΤΟΠΩ ΟΥΚ ΕΣΤΙΝ ΕΝΝΟΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΟΠΟ”
και από την άλλη λες 'τα πάντα πληρών' παρερμηνεύοντάς το ως: 'σωματικά τα πάντα πληρών'.
Εφόσον δεν υπάρχει - κατ' εσέ - τίποτα που να μη το πληρεί σωματικά – όπως ισχυρίζεσαι – άρα είναι σε πολύ συγκεκριμένο τόπο, επειδή δεν υπάρχει – κατ' εσέ – τίποτα που να μη το πληρεί πάντα.
Επιπρόσθετα αντιφάσκεις στον εαυτό σου και πάλι λανθασμένα, επειδή – χωρίς να καταλαβαίνεις - δέχεσαι ταυτόχρονα έναν αυτομεταβαλλόμενο Θεό, εφόσον επεκτείνεις – και πάλι λανθασμένα - τη σωματική του πληρότητα στο υλικό Σύμπαν που δεν υπήρχε πάντα αλλά είναι δημιούργημά του και μ' αυτό αντιφάσκεις ταυτόχρονα και με τον Δ.. [στο: 'ο τόπος του είναι ο εαυτός του']

Εξάλλου ο Χριστός [εφόσον υπάρχει και 'τόπος' για τους αγγέλλους – Δες Αποκάλυψη] θα ετοίμαζε στον ουρανό 'τόπο' και για τους μαθητές του:
Ιωάννης 14:3
"καὶ ἐὰν π_ο_ρ_ε_υ_θ_ῶ
καὶ ἑτοιμάσω τ_ό_π_ο_ν ὑμῖν,
πάλιν ἔ__ρ__χ__ο__μ__α__ι καὶ
π_α_ρ_α_λ_ή_μ_ψ_ο_μ_α_ι
ὑμᾶς π_ρ_ὸ_ς ἐμαυτόν,
ἵνα ὅ_π_ο_υ εἰμὶ ἐγὼ
καὶ ὑ_μ_ε_ῖ_ς ἦτε"

[Πρώτα δηλαδή ετοιμάζει 'τόπο' γι' αυτούς στον ουρανό και μετά ξαναέρχεται για να τους πάρει μαζί του στον ουρανό]
2.
Ιωάννης 14:2
"ἐν τῇ ο_ἰ_κ_ί_ᾳ τοῦ πατρός μου μ_ο_ν_α_ὶ πολλαί εἰσιν... π_ο_ρ_ε_ύ_ο_μ_α_ι [πηγαίνω] ἑτοιμάσαι τ_ό_π_ο_ν ὑμῖν"

Γιώργος

Υ.Γ.
Πιστεύω καταλαβαίνεις τουλάχιστο μερικά, αν όχι όλα!!!

Γιώργος είπε...

(Ιωάννης 20:25) «Είδαμε τον Κύριο!»
ο αναστημένος Ιησους Δ_Ε_Ν ήταν μαζί τους, ώστε να τον δεί και ο Θωμάς.

Πέρασαν Ο__Κ__Τ__Ω μέρες.

Ο Ιησούς δεν ήταν μαζί με τους μαθητές του ΟΚΤΩ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ:

Ινερανίστ:
ΕΕΕ ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΟΚΤΩ ΜΕΡΕΣ
ΑΝ ΕΜΕΝΕ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΝΕΥΜΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ…

Γιώργος:
Αν έμενε μαζί τους θα ήταν άνθρωπος.
Το ότι δεν έμενε μαζί τους αλλά εμφανιζόταν και εξαφανιζόταν - όπως και οι άγγελοι - φανερώνει ότι αναστήθηκε ως πνευματικό πρόσωπο, όπως είναι και οι άγγελοι πνευματικά πρόσωπα.

Ανώνυμος είπε...

“Γιώργος:
Αν έμενε μαζί τους θα ήταν άνθρωπος.
Το ότι δεν έμενε μαζί τους αλλά εμφανιζόταν και εξαφανιζόταν - όπως και οι άγγελοι - φανερώνει ότι αναστήθηκε ως πνευματικό πρόσωπο, όπως είναι και οι άγγελοι πνευματικά πρόσωπα.”


Όλα τα είχαμε ακούσει και γευτεί από τον αγαπητό κατ’ άλλα Μάρτυρα του Ιεχωβά κ. Γιώργο, ώστε να μείνουμε όλοι μας χωρίς μαλλιά, αλλά το τελευταίο του σχόλιο, που ισχυρίζεται πως ο Χριστός …… έπαιζε «κρυφτό» με τους μαθητές του «μας έστειλε κυριολεκτικά»!!!!!!!!

Και εις ανώτερα κ. Γιώργο. Την επόμενη φορά να τον κάνετε να παίζει «τα μήλα»!


Για κ. Nikos:

Κ. Nikos πάλι ξεχάσατε να μου απαντήσετε σ' αυτό που σας ρώτησα.

Επειδή δεν θυμάμαι καλά, μπορείτε να μας διευκρινίσετε γιατί αποκαλέσατε "σούργελο" την Μίο - μίο; Είπε τίποτα κακό για σας;

Άρας - μάρας - κουκουνάρας

Υ.Γ. Κ. Πήτερ σας ευχαριστώ για την διευκρίνιση, πως οι κάτοικοι του Σείριου καλή ώρα όπως ο κ. Nikos ….. «ταλαντεύονται» πολύ!

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ Α.Μ.ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΑΣ είπε...

Υ.Γ. Κ. Πήτερ σας ευχαριστώ για την διευκρίνιση, πως οι κάτοικοι του Σείριου καλή ώρα όπως ο κ. Nikos ….. «ταλαντεύονται» πολύ!
_____________________________________

Κύριε Άρα Μάρα Κουκουνάρα, χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει.

ΠΙΤΕΡ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

Αγαπητέ Γιώργο καλημέρα.

Θέλω να σου κάνω μια ερώτηση.

Για ποιό λόγο εσείς οι Γιαχουβάδες έχετε καθιερώσει την ημέρα της Κυριακής ώς ημέρα ξεκούρασης.

Σύμφωνα με τις Γραφές το ξέρετε ότι υποχρεούστε τις Κυριακές να δουλεύετε και να ξεκουράζεστε το Σάββατο;

Πού είδες εσύ στη Γραφή γραμμένο, η Κυριακή να είναι ημέρα αναπαύσεως;

ΠΙΤΕΡ

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...


ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΟΤΙ ΟΝΤΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΧΡΙΣ ΕΝΟΣ ΣΗΜΕΙΟΥ ΔΕΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΛΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ.

ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΤΟΡΩ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΝΤΙΦΑΣΚΩ ΜΕ ΑΥΤΟΝ.
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΕΓΩ ΑΝΤΙΦΑΣΚΩ,
ΠΟΝΑΕΙ ΧΕΡΙ ΚΟΒΕΙ ΚΕΦΑΛΙ!!!

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Γιώργος:
Τι μας λες Ιννερανίστ;
Γράφεις ότι
ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΕΝ ΤΟΠΩ ΟΥΚ ΕΣΤΙΝ ΕΝΝΟΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΟΠΟ.

(ΚΕΙΜΕΝΟ ΙΩ.ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ)Ο Θεός, λοιπόν, που είναι άϋλος και απερίγραπτος,
δεν βρίσκεται σε τόπο·
διότι ο ίδιος είναι τόπος του εαυτού του, αφού
γεμίζει (ΠΛΗΡΩΝ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ) τα πάντα και είναι
πάνω απ’ όλα και όλα τα συνέχει (ΣΥΝΕΧΩΝ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ).

ΝΑΙ ΓΡΑΦΩ ΟΤΙ
«ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΕΝ ΤΟΠΩ ΟΥΚ ΕΣΤΙΝ ΕΝΝΟΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΟΠΟ.»

(ΚΕΙΜΕΝΟ ΙΩ.ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ «δεν βρίσκεται σε τόπο·»)

ΓΙΑΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΟΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥ


(ΚΕΙΜΕΝΟ ΙΩ.ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ «διότι ο ίδιος είναι τόπος του εαυτού του,»)

ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΟΠΟ
ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ


(ΚΕΙΜΕΝΟ ΙΩ.ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ «αφού
γεμίζει (ΠΛΗΡΩΝ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ) τα πάντα»)

ΧΩΡΙΣ ΜΙΞΗ !!!


(ΚΕΙΜΕΝΟ ΙΩ.ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ «ίδιος χωρίς ανάμειξη διέρχεται μέσω όλων»)


ΤΟΠΟΣ ΘΕΟΥ ΟΜΩΣ
(ΚΕΙΜΕΝΟ ΙΩ.ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ « Και
ονομάζεται τόπος Θεού εκείνος όπου αποκαλύπτεται η ενέργειά του»)

ΕΚΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΚΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ !!!

ΕΤΣΙ ΣΥΓΧΕΕΤΕ ΓΙΩΡΓΟ ΜΟΥ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ !!!

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Γιώργος
Υ.Γ.
Πιστεύω καταλαβαίνεις τουλάχιστο μερικά, αν όχι όλα!!!

ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΕΝΕΣΤΑΤΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΛΑ!!!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΚΑΝΕΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΕΣΥ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟΝ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ !!!

ΕΓΩ ΤΟΝ ΕΧΩ ΣΕ ΤΡΙΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΚΕΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ ΟΥΤΕ ΤΙ ΕΙΠΑ ΕΓΩ.

ΑΣΤΟ ΟΣΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ
ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΣΥΜΑΖΕΨΕΙΣ ΤΑ ΑΣΗΜΑΖΕΥΤΑ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΒΓΕΙ.

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙΣ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΣΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΗΣ
1]ΔΕΝ ΕΙΠΕΣ ΚΑΝ ΕΝΑ ΓΕΙΑ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΟΠΩΣ ΘΑ ΑΡΜΟΖΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΤΙΜΟ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗ
2] ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΜΕ ΥΠΟΥΛΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΧΩ ΦΥΓΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΑΛΛΗ ΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
3]ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΟΥ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΟΤΑΝ ΜΟΙΡΑΖΕΙΣ ΣΚΟΠΙΕΣ

ΑΥΤΟΣ ΕΙΣΑΙ Κ ΓΙΩΡΓΟ ΜΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΝΑ ΘΥΜΑ ΑΚΟΜΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΟΥ!!!

ΠΟΙΟΣ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΕΙΣ ΕΣΥ ΠΕΣΜΟΥ

Νικόλαος είπε...

κ. Γιώργος: «Η Α.Γ. δείχνει ότι π.χ. ο Χριστός ΠΗΓΕ στα δεξιά του Θεού στον ουρανό - πήγε σε συγκεκριμένο τόπο.»


Επαναλαμβάνω την ερώτησή μου, κ. Γιώργο· μην κάνετε πως δεν βλέπετε, αφού μπορείτε να απαντήσετε μονολεκτικά.

Εφόσον ο Υιός βρίσκεται στα δεξιά του τόπου του Πατέρα ―αφού πιστεύετε ότι ο Πατήρ δεν βρίσκεται παντού, αλλά σε συγκεκριμένο τόπο―, τότε ο Πατήρ πού βρίσκεται σε σχέση με τον Υιό; Αριστερά ή δεξιά;

ΠΙΤΕΡ είπε...

Κύριοι όπως βλέπετε, ο Πίτερ, δηλαδή εγώ, δεν πέφτει εύκολα έξω.

Τί σας είχα πει;

Ότι τις Κυριακές ο Γιώργος πνίγεται.
Ανάσα δεν παίρνει που λένε.

Δεν είναι όπως εμείς, που πήγαμε στην εκκλησία μας και ύστερα σπιτάκια μας.

Ο Γιώργος τρέχει με μαστίγιο και καρότο.

Κι αν δεν τρέξει,,,

Μόνο ένας Γιώργος ξέρει τι τον περιμένει.

Ας ελπίσουμε ότι θα τον ελευθερώσει η εταιρία του ως αύριο.

Αχ,! Γιώργο μου τι περνάς.

Α,! Γιώργο, μη το ξεχάσω.

Σήμερα ήταν του Μιχαήλ.
Γιορτάσατε για το Χριστό;

ΠΙΤΕΡ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

Και ξααθυμίζω την ερώτησή μου:

Για ποιό λόγο εσείς οι Γιαχουβάδες έχετε καθιερώσει την ημέρα της Κυριακής ώς ημέρα ξεκούρασης;

Σύμφωνα με τις Γραφές το ξέρετε ότι υποχρεούστε τις Κυριακές να δουλεύετε και να ξεκουράζεστε το Σάββατο;

Πού είδες εσύ στη Γραφή γραμμένο, η Κυριακή να είναι ημέρα αναπαύσεως;

ΠΙΤΕΡ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

ΓΙΩΡΓΟΣ:

Επειδή γίνεται λόγος:

Εσείς που πιστεύετε ότι

το πνεύμα του Θεού είναι πρόσωπο,

μπορείτε να μου πείτε αν παρόμοια πιστεύετε ότι και

το πνεύμα του κόσμου είναι πρόσωπο;

8 Νοέμβριος 2009 1:44 πμ
___________________________________

χα χα χα χα χα...

Γιώργο, σου κάνω τη χάρη και σου λέω ότι το πνεύμα του κόσμου δεν είναι πρόσωπο.

Πες μου εσύ τώρα. Σειρά σου.

Μήπως το πνεύμα του κόσου είναι η ενεργός δύναμη του Θεού;

ΠΙΤΕΡ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

Πες μου εσύ τώρα. Σειρά σου.

Μήπως το πνεύμα του κόσμου είναι η ενεργός δύναμη του Θεού;

ΠΙΤΕΡ

Unknown είπε...

«Μπορεῖ¬τε νὰ ζεῖ¬τε γιὰ πάντα»,
σελ.Σελ. 144:
Ὥ¬στε ὁ Ἰ¬εχω¬βὰ θεώρησε
κατάλληλο νὰ ἐ¬ξαφανίσει
τὸ σῶμα τοῦ Ἰ¬ησοῦ, ἀ¬κριβῶς
ὅπως εἶ¬χε κά¬νει ἀ¬πὸ πρὶν
μὲ τὸ σῶμα τοῦ Μω¬υ¬σῆ
(Δευτ.ΛΔ΄,5-6).

«Και έθαψεν αυτόν εν κοιλάδι εν τη γη Μωάβ, κατέναντι του Βαιθ-φεγώρ, και ουδείς γνωρίζει την ταφήν αυτού έως της σήμερον.» [Δευτερονόμιο 34:6]

Η συγκεκριμένη παραπομπή, λέει εντελώς διαφορετικά πράγματα. Λέει πως δεν γνωρίζουν πού θάφτηκε ο Μωϋσής. Και απευθύνομαι στο Γιώργο αφού πρόκειται για βιβλίο των μτΙ. Για να συμπεράνεις από αυτό πως ο Γιαχβέ εξαφάνισε το σώμα τού Μωϋσή, θέλει αρκετή φαντασία και αυθαιρεσία. Δεν λέει πως άνοιξαν τον τάφο του Μωϋσή και δεν βρήκαν τίποτα μέσα. Απλώς, αγνοείται η τοποθεσία του τάφου του, στον οποίο ακόμη και σήμερα μπορεί να αναπαύονται μια χαρά τα κοκκαλάκια του Μωϋσή.
Για το σώμα του Μωϋσή, από τη επιστολή του Ιούδα [1:9] μαθαίνουμε πως ο αρχάγγελος Μιχαήλ εφιλονίκησε με το διάβολο. Θα είχε ενδιαφέρον να μας πουν τι καταλαβαίνουν αμφότεροι -ορθόδοξοι και μτΙ- από αυτό.


Inneranist: ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ Η ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΜΑΣ + ΚΑΤ’ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ (ΡΕΥΣΕΩΣ, ΛΥΠΗΣ ΥΔΟΝΗΣ ΚΑΙ ΟΔΥΝΗΣ) + ΤΙΘΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΟΧΙ ΔΙΟΤΙ ΤΗΝ ΕΠΕΛΕΞΕ Ο ΘΕΟΣ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΝΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΔΩΣΕΙ +(ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ)+ ΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
(ΕΝΝΟΩ ΟΤΙ ΠΛΑΣΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΧΘΕΙ ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΠΕΣΕΙ)
.

Κάτι τέτοια λέτε, γι αυτό ακόμη και ο Γιανναράς σάς κατηγορεί για δαιμονοποίηση της σεξουαλικότητας.
Έχετε καμιά ιδέα για το πώς θα γινόταν η αναπαραγωγή του ανθρώπινου είδους αν o Αδάμ και η Εύα παρέμεναν στον παράδεισο; Για πείτε μας.

Η «λύση αναπαραγωγής» που ενεργοποιήθηκε, ποια ήταν; Θέλετε να πείτε πως τo γεννητικό σύστημα του Αδάμ ήταν αδρανές μέχρι τη στιγμή της πτώσης;
Κι αν δεν λάβαινε χώρα το προπατορικό αμάρτημα κι αφού όπως λέτε η αναπαραγωγή δεν θα γινόταν διά «ρεύσεως», ποια θα ήταν η τύχη του ανθρώπινου γεννητικού συστήματος; Ο ευνουχισμός, η καυλοκοπία και η κλειτοριδεκτομή θα ήταν η μοίρα των αναμάρτητων πρωτόπλαστων, αφού πλέον θα τους ήταν εντελώς άχρηστα;


Πάντως, σύμφωνα με τον Ιωάννη, ο Χριστός φανερώθηκε στους μαθητές του στη θάλασσα της Τιβεριάδος, τους μίλησε αλλά εκείνοι δεν αναγνώρισαν τη φωνή του, παρόλο που τα ώτα αυτών δεν «ΕΚΡΑΤΟΥΝΤΟ ΤΟΥ ΜΗ ΕΠΙΓΝΩΝΑΙ».

Ο Χριστός κατά το Μάρκο, εμφανίστηκε στη Μαρία τη Μαγδαληνή και στη συνέχεια σε δυο μαθητές του:
«Μετά δε ταύτα δυσίν εξ αυτών περιπατούσιν εφανερώθη, εν ετέρα μορφή, πορευομένοις εις αγρόν» [Μαρκ. 16:12]

Τι εννοεί «εφανερώθη εν ετέρα μορφή»;

Νικόλαος είπε...

Αγαπητέ συνονόματε,

Γιατί κάνετε τον Κινέζο; Λες και πιστεύετε ότι η Αγία Γραφή θέλει να πει ότι ο Χριστός αναστήθηκε ως πνεύμα! Αφού δεν το πιστεύετε (ότι η Γραφή θέλει να πει αυτό το πράγμα που λέει ο κ. Γιώργος), τότε πού κολλάνε οι ερωτήσεις σας προς του Ορθοδόξους για το συγκεκριμένο θέμα; Τι θέλετε να εκμαιεύσετε δεν μπορώ να καταλάβω.

Αλλά ξέρω· τη βρίσκετε να μας βλέπετε να τσακωνόμαστε με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά. Μου θυμίζετε τον εαυτό μου στο Δημοτικό ―λυπάμαι που το λέω― που περιμέναμε το διάλειμμα για να βάλουμε δύο συγκεκριμένα παιδιά να πλακώνονται για να γελάμε εμείς. (Κατά περίεργο τρόπο, έχει και η παιδική ηλικία την αγριότητά της και την σκοτεινή πλευρά της.)

Unknown είπε...

Νομίζω πως εσείς επιλέγετε να προσποιηθείτε τον Κινέζο αντί να απαντήσετε.
Εγώ απλώς επισημαίνω τα παράλογα και τις αντιφάσεις ή έστω, αυτά που φαίνονται ως τέτοια. Αποδείξτε μου εσείς ότι δεν είναι, αντί να κάνετε τον Κινέζο.

Νικόλαος είπε...

Και εγώ επεσήμανα το παράλογο της σκοπιμότητας της ερώτησής σας. Αποδείξτε μου εσείς ότι δεν είναι, αντί να κάνετε τον Κινέζο.

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος

Αγαπητοι φιλοι,

προ καιρου σε σχολιο μου αναφερθηκα στην παγια τακτικη των αρνητων της πιστεως να παρουσιαζουν φαινομενικες διαφορες απο την Κ.Δ. για να πληξουν την αξιοπιστια των ιερων συγγραφεων.

Κατι τετοιο επιχειρει και ο γνωστος και μη εξαιρετεος αρνητης που ευκαιρως ακαιρως μας επισκεπτεται και μας "τσαμπουναει" απο μια εξυπναδα ή ενα πυροτεχνημα...

Κυριοι, ολοι οι ευαγγελισται και οι αποστολοι, αν και ενιοτε διαφωνουν σε καποιες λεπτομεριες, φροντοφωναζουν οτι ο Ιησους απεθανε και ανεστη.

Διακηρυττουν πως ο Ιησους ειναι ο Σωτηρ του κοσμου.

Ειναι ο Υιος του Θεου.

Αν, κυριοι αρνηται, βρειτε μια διαφωνια στο γεγονος αυτο καθ αυτο της Αναστασεως να την προσκομισετε και οχι να προσπαθειτε να βγαλετε "απο την μυγα ξυγκι" οπως λεει ο λαος μας.

Διαφωνια και διαφορα θα ηταν αμα ο Λουκας ελεγε οτι ο Κυριος ανεστη και Ιωαννης οτι δεν ανεστη.

Τα υπολοιπα σας τα χαριζουμε για να κανετε πειραματα και υποθεσεις....

Εμεις πιστευουμε εις Χριστον Ιησουν παθοντα και ταφεντα και ανασταντα εκ νεκρων.

Θεοδωρος

Unknown είπε...

Θεόδωρος: Διαφωνια και διαφορα θα ηταν αμα ο Λουκας ελεγε οτι ο Κυριος ανεστη και Ιωαννης οτι δεν ανεστη.

Αν ο Ιωάννης έλεγε κάτι τέτοιο, εννοείται πως δεν θα το είχατε μάθει ποτέ.
Η λογοκρισία και ο πόλεμος ξεκίνησαν πολύ νωρίς …«Θαυμάζω ότι ούτω ταχέως μετατίθεσθε από του καλέσαντος υμάς εν χάριτι Χριστού εις έτερον ευαγγέλιον ……ει τις υμάς ευαγγελίζεται παρ΄ ο παρελάβετε, ανάθεμα έστω» [Γαλάτες 1:6-9] και συνεχίστηκαν μετά λύσσας επί Ειρηναίου.
Είναι εντελώς χαζό να λέτε κάτι τέτοιο. Πώς θα ήταν ποτέ δυνατόν να συμπεριληφθεί στην Αγία Γραφή ένα κείμενο που θα αμφισβητούσε την ανάσταση του Ιησού ή έστω να διασωθεί και να προβληθεί από την Εκκλησία; Αφού θάψανε και παρέδωσαν στην πυρά άλλα, πολύ λιγότερο «αιρετικά».


Θεόδωρος: Εμεις πιστευουμε εις Χριστον Ιησουν παθοντα και ταφεντα και ανασταντα εκ νεκρων.

Για ποιον λέτε; Γι αυτόν που κατά τον Παύλο θα κάνει … « εκδίκησιν εις τους μη γνωρίζοντας Θεόν και εις τους μη υπακούοντας εις το ευαγγέλιον του» [Β’ Θεσσαλονικείς 1:7-8];

Γι αυτόν που κατά τον Ησαΐα …«εν τη μαχαίρα αυτού θέλει κριθή πάσα σαρξ, και οι πεφονευμένοι του Κυρίου θέλουσιν είσθαι πολλοί …… Και θέλουσιν εξέλθει και ιδεί τα κώλα των ανθρώπων, οίτινες εστάθησαν παραβάται εναντίον μου, διότι ο σκώληξ αυτών δεν θέλει τελευτήσει και το πυρ αυτών δεν θέλει σβεσθή, και θέλουσιν είσθαι βδέλυγμα εις πάσαν σάρκα.» [Ησαΐας 66:15-24]; Γι αυτόν λέτε;

«Ο δίκαιος θέλει ευφρανθή, όταν ίδη την εκδίκησιν, τους πόδας αυτού θέλει νίψει εν τω αίματι του ασεβούς» [Ψαλμός 58:10]

Να τον χαίρεστε! Και καλό ποδόλουτρο.

Γιώργος είπε...

Νίκος:
Ο Χριστός κατά το Μάρκο, εμφανίστηκε στη Μαρία τη Μαγδαληνή και στη συνέχεια σε δυο μαθητές του:
«Μετά δε ταύτα δυσίν εξ αυτών περιπατούσιν εφανερώθη, εν ετέρα μορφή, πορευομένοις εις αγρόν» [Μαρκ. 16:12]

Τι εννοεί «εφανερώθη εν ετέρα μορφή»;

Μετά την ανάστασή του ο Ιησούς εμφανιζόταν - επειδή αναστήθηκε ως πνευματικό πρόσωπο - με διαφορετικό παρουσιαστικό, άρα με άλλο σώμα, ειδικά
1. για να αντιληφθούν ότι πλέον δεν συνέχισε να είναι άνθρωπος (κάτι που φαίνεται και από ποικίλες αναφορές της Κ.Δ.)
2. για να μην τον ταυτίσουν με τον Ιησού, ώστε να τους αφήσει να μιλήσουν ελεύθερα για αυτό που είχαν στην καρδιά τους μέχρι τότε - με σκοπό να τους βοηθήσει να αντιληφθούν τη σημασία μερικών γραφικών περικοπών που είχαν εφαρμογή στον ίδιο.
Μετά μόλις 'αντιλήφθηκαν' ότι ήταν ο αναστημένος Ιησούς, εκείνος εξαφανίστηκε - εφόσον 'εκπλήρωσε' τον σκοπό της εμφάνισής του
[1. να τους βγάλει από τις αμφιβολίες για την ανάστασή του και
2. να τους δείξει ότι ήταν αναγκαίο να θανατωθεί και να αναστηθεί]-
από μπροστά τους:
(Λουκάς 24:31)
"τον αναγνώρισαν· και εκείνος εξαφανίστηκε από αυτούς"


Γιώργος

Νικόλαος είπε...

Πειστήκατε τώρα, κ. Niko, ότι αναστήθηκε ως... πνεύμα; Αν όχι, γιατί ρωτήσατε τότε;


Υ.Γ.: Κ. Γιώργο, μάλλον κάποιο πρόβλημα έχει ο υπολογιστής σας. Σας δείχνει τις μισές ―και ούτε― ερωτήσεις από αυτές που σας κάνουμε.

Γιώργος είπε...

Νίκος:
Για το σώμα του Μωϋσή, από τη επιστολή του Ιούδα [1:9] μαθαίνουμε πως ο αρχάγγελος Μιχαήλ εφιλονίκησε με το διάβολο. Θα είχε ενδιαφέρον να μας πουν τι καταλαβαίνουν αμφότεροι -ορθόδοξοι και μτΙ- από αυτό.

Φυσικά για να γίνει φιλονικία σε επίπεδο 'αρχηγών' στρατοπέδων, θα πεί αυτό ότι είχε μεγάλη σημασία το νεκρό σώμα του Μωϋσή για τον Σατανά που το διεκδικούσε.

Λαβαίνουμε υπόψη ότι ο διάβολος είναι ο 'επί σκοπώ κοκκαλοσυλλέκτης'.
Γιατί;
Επειδή χρησιμοποιεί κόκκαλα 'ειδικών' νεκρών για ειδωλολατρικούς σκοπούς.

[Μερικοί θα ήθελαν να κατείχαν τα κόκκαλα του Ελισαιέ λόγω ανάστασης νεκρών από τον Ελισαιέ:
(2 Βασιλέων 8:5)
"αυτός είναι ο γιος της τον οποίο επανέφερε στη ζωή ο Ελισαιέ"
Ακόμα και όταν πέθανε:
(2 Βασιλέων 13:20‐21) "πέθανε ο Ελισαιέ και τον έθαψαν... έθαβαν έναν... έριξαν τον άνθρωπο μέσα στον τάφο του Ελισαιέ και έφυγαν. Και μόλις ο άνθρωπος άγγιξε τα κόκαλα του Ελισαιέ, ήρθε στη ζωή και στάθηκε στα πόδια του"
]
Ευνόητο είναι ότι ο διάβολος ο κοκκαλοσυλλέκτης' είχε ενδιαφέρον να 'συλλέξει' τα κόκκαλα/υπολείμματα του Μωϋσή για να τα χρησιμοποιούν κάποιοι για ειδωλολατρικούς σκοπούς.

Έτσι δεν ήταν 'άσκοπη' η διαμάχη μεταξύ 'αρχηγών' αντίπαλων στρατοπέδων,
του Αρχαγγέλου Μιχαήλ
και του Σατανά
για το πτώμα του Μωϋσή - που ως προφήτης και Μεσίτης διορισμένος από τον Θεό είχε κάνει πολλές υπερανθρώπινες ενέργειες.

Για τον ίδιο λόγο εξαφάνισε ο Θεός το νεκρό σώμα του Ιησού ώστε
1.
να μη γίνει αντικείμενο ειδωλoλατρίας από μερικούς επιτήδειους ειδικευμένους σε 'κοκκαλοσυλλογές' και
2.
να μη γίνει συνεχιζόμενη επιπρόσθετη διαμάχη και αμφιβολία γύρω από την ανάσταση του Χριστού, καθώς μερικοί θα σκεπτόταν - και άντε να τους πείσεις για το αντίθετο - ότι έφόσον το σώμα του Ιησού ήταν εκεί θαμένο, τότε ΠΩΣ αναστήθηκε;
3.
να γίνει
A) πιο πειστική η ανάσταση του Ιησού και κατ' επέκταση
B) πιό πιστευτή η ανάσταση των ανθρώπων αργότερα για την οποία πολλοί αμφέβαλαν και αμφιβάλλουν:
(1 Κορινθίους 15:12‐18)
"Αν ο Χριστός κηρύττεται ότι έχει εγερθεί από τους νεκρούς, πώς γίνεται να λένε μερικοί ανάμεσά σας ότι δεν υπάρχει ανάσταση των νεκρών; 13 Αν πράγματι δεν υπάρχει ανάσταση των νεκρών, ούτε ο Χριστός έχει εγερθεί. 14 Αλλά αν ο Χριστός δεν έχει εγερθεί, το κήρυγμά μας είναι βεβαίως μάταιο και η πίστη μας είναι μάταιη. 15 Βρισκόμαστε δε και ψευδομάρτυρες του Θεού, επειδή έχουμε δώσει μαρτυρία κατά του Θεού ότι ήγειρε τον Χριστό, τον οποίο όμως δεν ήγειρε αν πράγματι οι νεκροί δεν θα εγερθούν. Διότι αν οι νεκροί δεν θα εγερθούν, ούτε ο Χριστός έχει εγερθεί. Και αν ο Χριστός δεν έχει εγερθεί, η πίστη σας είναι άχρηστη... Μάλιστα [αν ο Χριστός δεν αναστήθηκε] και εκείνοι που κοιμήθηκαν τον ύπνο του θανάτου σε ενότητα με τον Χριστό χάθηκαν"

Γι' αυτούς τους λόγους o Θεός εξαφάνισε ο Θεός το νεκρό σώμα του Ιησού, όταν επανέφερε στη ζωή ως ανώτερο πνευματικό πρόσωπο.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Θεόδωρος:
ο κ. καθηγηται των οποιων εκανε μνεια, ομιλουν στα συγγραμματα τους περι Αγ.Τριαδος, περι του Ιησου ως Θεανθρωπου κ.α.

Ευτυχώς που φρόντισε ο Θεός να μη μπεί ούτε η λέξη 'τριάδα' στην Α.Γ. ούτε η λέξη 'θεάνθρωπος' που ως εκ τούτου εκτίθενται ως ανθρώπινες 'ψευδοκατασκευές' και δεν προέρχονται από τον Θεό της αλήθειας και το λόγο του που είναι άλήθεια'.
(Ιωάννης 17:17) "ο λόγος σου είναι αλήθεια"

Έτσι τριαδιστές και θεανθρωπιστές στερούνται γραφικής βάσης για τριαδα και δυάδα που αντικρούονται και αντιφάσκουν - μεταβαλλόμενες- και μεταξύ τους.

Έτσι δεχόμενοι και εμπιστευόμενοι την Α.Γ. ως το λόγο του Θεού δεχόμαστε την αλήθεια.

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος

Ο αρνητης της πιστεως της εν Χριστω Ιησου, κανοντας χρηση καποιων σημειων απο σχολιο μου, εξεμεσε, κατα την παγια τακτικην του, χολην κατα του Θεου ημων.

Στα οσα λεει δεν προκειται να απαντησω μιας και σε σειρα σχολιων μου εχω καταρριψει ολες τις κενοφωνιες του, ομως θα σταθω σε εκεινο που λεει στο τελος του σχολιου του.

Μας καλει να τον καμαρωνουμε τον Θεο που εχουμε.

Ναι κυριε αρνητα, εμεις τον Θεο μας τον εχουμε τιμη μας και καμαρι μας, διοτι ειναι ο μονος αληθινος Θεος, ο Πατηρ, ο Υιος και το Αγιον Πνευμα, η μια Θεοτης και αρχη των παντων.

Ειναι ο μονος Θεος ο ποιων θαυμασια και εξαισια, ενωπιον του Οποιου ου σθενει πασα γλωσσα φρασαι τα μεγαλεια Του.

Καυχωμεθα εν τω Θεω ημων, οστις ειναι θαυμαστος εν τοις αγιοις Αυτου.

Εσεις κυριε αρνητα για τι ακριβως καυχασθε;

Για την ανοησια που σας διακρινει;

Για το μενος σας και το κομπλεξ σας το αθεραπευτο εναντιον του Θεου μας;

Για την μονομερεια στη σκεψη σας;

Για τα κατευθυνομενα κειμενα που διαβαζεται και μας τα μεταφερετε εδω;

Για ποιο απο τα παραπανω καυχασθε πιο πολυ;

Μηπως για ολα αυτα και για αλλα που αποσιωπω χαριν του χωρου που μας φιλοξενει;

Δεν περιμενω βεβαια την απαντηση σας.

Οι ερωτησεις μου ειναι ρητορικες.

Αλλωστε και αλλοτε σας παρεκαλεσα να θεσετε καποια απο τα παραπανω ερωτηματα στον εαυτο σας και να δωσετε μια τιμια απαντηση.

Εκ της εκβασεως της αναστροφης καθισταται σαφες οτι κατι τετοιο δεν το κανατε....

Μαλλον γιατι δεν εχετε τα "κοτσια" (για να το πω οσο πιο ανωδυνα.... γινεται) να το κανετε....

Τωρα αν νομιζετε οτι κατι κανετε με το να τα βαζετε με το Θεο.... ενταξει...

Εμεις παντως ολοι εδω καταλαβαμε τι καπνο φουμαρετε και τι κομπλεξ κουβαλατε...

Σας ευχομαστε περαστικα....

Θεοδωρος.

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος

Γιωργο μου Γιωργακι μου, καλα τα λες:

"Ευτυχώς που φρόντισε ο Θεός να μη μπεί ούτε η λέξη 'τριάδα' στην Α.Γ. ούτε η λέξη 'θεάνθρωπος' που ως εκ τούτου εκτίθενται ως ανθρώπινες 'ψευδοκατασκευές' και δεν προέρχονται από τον Θεό της αλήθειας και το λόγο του που είναι άλήθεια'.
(Ιωάννης 17:17) "ο λόγος σου είναι αλήθεια""

Αλλα δεν μας ειπες ακομα ποιος σε πληροφορησε οτι αυτη που κρατας στα χερια σου ειναι η Α.Γ. ;

Ποιος σε πληροφορησε οτι η Κ.Δ. που κρατας στα χερακια σου και κανεις τον δασκαλο εχει 27 βιβλια;

Ποιος σε πληροφορησε, απο που εμαθες οτι το 1ο Ευαγγελιο το εγραψε ο Ματθαιος;

Το λεει αυτο πουθενα η Κ.Δ;

Λεει πουθενα η Κ.Δ. οτι ονομαζεται Καινη Διαθηκη;

Λεει πουθενα η Κ.Δ. ποσες ειναι οι Επιστολες του Παυλου;

Για μπες σε παρακαλω στον κοπο να απαντησεις σε αυτα που απο καιρο σε ρωταω και ασε τις φλυαριες και τις εξυπναδες

Θεοδωρος.

Γιώργος είπε...

Νικόλαος:

Υ.Γ.: Κ. Γιώργο, μάλλον κάποιο πρόβλημα έχει ο υπολογιστής σας. Σας δείχνει τις μισές ―και ούτε― ερωτήσεις από αυτές που σας κάνουμε.

Νικόλαε, εσείς θέλετε κάποιον Μάρτυρα του Ιεχωβά
"κατ' αποκλειστικότητα" επί 24ώρου βάσεως...την ημέρα.
Μπορεί να γίνει και 24 ώρες.. τον μήνα.

Δεν επαρκεί;

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   1601 – 1800 από 4691   Νεότερο› Νεότερο»
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...