ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

20 Μαρ 2016

Εορτή 25ης Μαρτίου 1821: Μια μέρα εθνικής και θρησκευτικής ανάτασης, αλλά προβληματισμού και σκέψης

Του Κάρολου Μεσσηνέζη


Στις 25 Μαρτίου 1821, μια χούφτα Έλληνες ξεσηκώθηκαν για να πολεμήσουν με απαράμιλλο ηρωισμό και αξεπέραστη αυταπάρνηση ενάντια στην τότε κολοσσιαία και πανίσχυρη στρατιωτικά Οθωμανική αυτοκρατορία, διεκδικώντας το ιερό και αδιαπραγμάτευτο δικαίωμά τους για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία.
Την μέρα λοιπόν αυτή, υψώθηκε στη θρυλική Αγία Λαύρα το ξακουστό λάβαρο της επανάστασης των άξιων και γνήσιων απογόνων των αρχαίων Ελλήνων για την αποτίναξη του ασήκωτου και πολύχρονου τουρκικού ζυγού. Προικισμένοι με τις πολεμικές ικανότητες και αντρεία των αρχαίων προγόνων τους, πρόταξαν τα στήθη τους μπροστά σε μύριους βαρβάρους κι έγραψαν μ’ ανεξίτηλα γράμματα σελίδες δόξας και μεγαλείου στην παγκόσμια ανθρώπινη ιστορία...
Κολοκοτρώνης, Παπαφλέσσας, Διάκος, Ανδρούτσος, Καραϊσκάκης και τόσοι άλλοι ήρωες είναι σήμερα για μας, οι μεγάλες και ιερές μορφές που μας εμψυχώνουν, μας παρακινούν, μας προστάζουν να σταθούμε περήφανα όρθιοι σ’ αυτή τη γκρίζα εποχή που ζούμε, άγρυπνοι φρουροί κι υπερασπιστές των συνόρων μας.
Μας καλούν αυτοί οι μοναδικοί και ανεπανάληπτοι πολεμιστές «για την πίστη του Χριστού την αγία και της πατρίδας την ελευθερία», ν’ αψηφήσουμε την συντριπτική αριθμητική υπεροχή των γειτόνων και να τους διαμηνύσουμε, όχι με την άψυχη κι αναποτελεσματική φωνή της διεθνούς διπλωματίας, αλλά με την βροντερή πολεμική μας κραυγή, πως είμαστε αποφασισμένοι να πέσουμε όλοι στο πεδίο τής μάχης, υπερασπίζοντας την ακεραιότητα και την τιμή τής γλυκιάς και αγαπημένης μας Ελλάδας.
Η ημέρα αυτή, της Εθνικής μας υπερηφάνειας λαμπρύνεται και ιεροποιείται από το μέγα θεϊκό μήνυμα που πήρε από τον άγγελο η Παρθένος Μαρία, για τη γέννηση του Μεσσία και Σωτήρα του ανθρώπινου γένους.
Κάθε χρόνο η ημέρα αυτή μας θυμίζει πως η πατρίδα και η θρησκεία μας είναι ταγμένες από την μοίρα, να βαδίσουν μαζί, πιασμένες από το χέρι το δρόμο του Μέλλοντος.
Η σημερινή δεινή οικονομική μας θέση που είχε σαν αποτέλεσμα την ομηρία της πατρίδα μας από τη γνωστή σε όλους Τρόικα (σημερινοί «Θεσμοί»), τον κατακλυσμό της από τους πρόσφυγες του πολέμου της Μέσης Ανατολής, απαιτεί όσο ποτέ άλλοτε, εθνική ομοψυχία, συσπείρωση, παραμερισμό των κομματικών μας πεποιθήσεων και διαφορών, σχεδιασμό, προγραμματισμό, δουλειά, αφού πρώτα υπάρξει η παραδειγματική τιμωρία των υπαίτιων ετούτης της περιπέτειάς μας.
 
 
 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...