ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

18 Σεπ 2016

Η ΠΑΛΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Του Ευστάθιου Μπαρνασά


Ο όρος Νέα Τάξη Πραγμάτων (ΝΤΠ) δεν είναι κάτι καινούργιο, είναι τόσο παλιός όσο και ο άνθρωπος. Σήμερα έχει επικρατήσει ως έννοια ότι είναι ένα σύγχρονο μοντέλο μιας μεταβατικής παγκόσμιας διακυβέρνησης, από ένα ξεπερασμένο κόσμο σε ένα νέο κόσμο, που όμως τίποτα συνταρακτικό δεν συνέβη ούτως ώστε να τον αλλάξει ξαφνικά, από το πριν στο μετά. Δεν είναι πρωτόγνωρο ότι τείνει να συμβεί κάτι τέτοιο παγκόσμια με υποτακτικές τοπικές κυβερνήσεις, είναι άλλωστε διαχρονικό φαινόμενο, που όμως εάν συμβεί τώρα, θα μείνει για πάντα με άγνωστες συνέπειες...
Οι πρωταγωνιστές αυτού του συστήματος κυριαρχίας είχαν ξεκινήσει από την γνωστή ιστορία της πτώσης των ανθρώπων που περιγράφεται στην Γένεση της Βίβλου και η ΝΤΠ θα επιβάλλονταν θεοκρατικά μετά την ανυπακοή σ’ ένα κόσμο που θα υπάκουε ήθελε δεν ήθελε, αλλά είχε και πολιτικές προεκτάσεις. Διότι εδώ διαφαίνεται – σύμφωνα πάντα με την ιστορία του γεγονότος – και η πρώτη αντιπολιτευόμενη διαδικασία, με τις δυο πλευρές να υποστηρίζουν μέσα από την ίδια αρχή μια διαφορετική ΝΤΠ.
Πολύ αργότερα αναφέρεται ότι έγινε ένας κατακλυσμός και λογικά θα έπρεπε να υπάρξει μετά από αυτό μια ΝΤΠ, αλλά δυστυχώς ο νέος κόσμος που προέκυψε συνέχισε με το παλιό καταδικασμένο σύστημα. Βέβαια το αληθές του παραπάνω γεγονότος αμφισβητείται από πολλούς και περισσότερο από χριστιανούς ιστορικούς. Μετέπειτα ο Μωϋσής επέβαλε πάλι, μια ΝΤΠ μετά την έξοδο των Εβραίων από την Αίγυπτο, καταστρέφοντας την Παλιά Τάξη Πραγμάτων, δηλαδή εξοντώνοντας όλους εκείνους τους Εβραίους που ηθικά και οικονομικά ήταν προσκείμενοι στα λειτουργικά συστήματα της Αιγύπτου. Κατόπιν περιφέροντάς τους (άσκοπα;) για 40 χρόνια στην έρημο, εγκαθίδρυσε μια ΝΤΠ μέσω της νέας γενιάς των Εβραίων που γεννήθηκαν εκτός Αιγύπτου και με τις νέες επιταγές που όριζαν και εξυπηρετούσαν τις θρησκευτικές και οικονομικές απαιτήσεις αυστηρά στα όρια του εβραιοφυλετισμού.
Αργότερα η Ελληνική Αυτοκρατορία και στην συνέχεια η Ρωμαϊκή επέβαλαν στον τότε γνωστό κόσμο μια ΝΤΠ την οποία δικαιολόγησαν ως αναγκαίο δυτικό πολιτισμό, ένα μοντέλο όμως που επέβαλαν στους άλλους με φωτιά και τσεκούρι στα δικά τους μέτρα και για τα δικά τους συμφέροντα. Αυτό βέβαια που θα ήταν η “αιχμή του δόρατος” στο σύστημα της ορολογίας ΝΤΠ, θα ερχόταν με την έλευση του Χριστιανισμού.
Ο ιδρυτής του Χριστιανισμού, Ιησούς Χριστός, είπε: “Ήρθα να αλλάξω τα πάντα, τα παλιά πέρασαν και θα κάνω τα πάντα καινούργια”. Νέα γη, Νέους Ουρανούς, Νέα Διακυβέρνηση και – εδώ ξεχωρίζει – γιατί θα είναι όχι απλώς Παγκόσμια αλλά μια ΝΤΠ Συμπαντική. Βέβαια από τότε πέρασαν πάνω από 2000 χρόνια και το μοντέλο αυτό δεν κατέστη δυνατόν μέχρι την σημερινή μέρα να επιτευχθεί, αλλά οι υποσχέσεις του Ιησού Χριστού δεν υπόκεινται στα μέτρα των ανθρωπίνων χρονοδιαγραμμάτων γι’ αυτό χρειάζεται υπομονή. Δέον να ληφθεί υπόψη, πως μεταξύ των πιστών του Ιησού Χριστού, υπάρχουν πολλοί ανυπόμονοι, οι οποίοι καθόρισαν και εξακολουθούν να καθορίζουν από διάφορα προφητικά στοιχεία, χρόνους και ημερομηνίες για να προσδιορίσουν τον ερχομό της ΝΤΠ, τα οποία όμως ερμηνεύουν κατά το δοκούν.
Τον 19ο αιώνα τα προτεσταντικά ρεύματα υιοθέτησαν τον όρο ΝΤΠ και ότι αυτός συνεπάγεται, για τις δικές τους επιρροές πάνω στις μάζες, που ήταν απηυδισμένες από τις απάνθρωπες μεσαιωνικές θρησκειοδικτατορίες, των τότε χριστιανικών εκκλησιών του ανατολικού και του δυτικού κόσμου. Αυτά τα ρεύματα όμως ήταν εξαρτημένα οικονομικά από ύποπτα πολιτικοθρησκευτικά κέντρα εξουσίας, τα οποία τις κατηύθυναν μέσω διαφορετικού τρόπου προσέγγισης στον ίδιο προορισμό χειραφέτησης. Εκμεταλλεύτηκαν τις θρησκευτικές και οικονομικές αδυναμίες του κόσμου και δημιούργησαν πολλές διαφορετικές εκκλησίες βασισμένες στο δόγμα “Θα σου λέμε ότι θέλεις να ακούσεις και θα σου υποσχόμαστε ότι καλύπτει τις αδυναμίες σου” και έτσι τους έβαλαν όλους “στο μαντρί”.
Με λίγα λόγια και σε γενικές γραμμές όλοι υπόσχονται ένα αληθινό ψέμα. Για κάποιος η ΝΤΠ θα έλθει ως η Νέα “Γη της επαγγελίας” και θα φέρει και την Βασιλεία του Άρχοντα του Νέου Κόσμου. Για άλλους η ΝΤΠ είναι συνώνυμο του σκοταδισμού και της κυριαρχίας του ήδη προετοιμασμένου Αντίχριστου. Όλοι έχουν εκδοχές, σημάδια, προφητείες, και τις μόνες αληθινές ερμηνείες. Άπαντες ερμηνεύουν την πίστη τους όπως αυτή τους εξυπηρετεί. Όμως ακόμα και αυτή η πίστη τους περιέχει έντονα το “διαίρει και βασίλευε”. Τα ίδια κέντρα εξουσίας, ίδρυσαν και το παγκόσμιο οικονομικό χρηματοπιστωτικό σύστημα και πουλώντας “αέρα κοπανιστό”, χρέωσαν για πάντα τους πάντες και τους φίμωσαν με το χρέος της πλαστής τρομοκρατίας. Διέλυσαν τον κοινωνικό ιστό και την οργανωμένη φωνή, δημιουργώντας τον όχλο των “μεμονωμένων”, που με ένα smartphone στο χέρι και ένα προφίλ στα site κοινωνικής δικτύωσης, έγιναν εξαρτημένοι της ελεγχόμενης ηλεκτρονικής απομόνωσης και αντί για οργανωμένοι λύκοι κατάντησαν αυτοανακρινόμενοι λαγοί.
Στις αρχές του ’90 και κατά την διάρκεια του πολέμου στον Περσικό κόλπο, ο Μπους ο πρεσβύτερος καθιέρωσε ευθαρσώς ως πολιτική λύση του κόσμου την ορολογία της ΝΤΠ και εδραίωσε την απαίτηση των οικονομικών κέντρων και των πολυεθνικών για την σωτήρια μονοκρατορία της παγκοσμιοποίησης. Ο κόσμος άρχισε να αναρωτιέται και να ενημερώνεται από τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ για την σκοτεινών συμφερόντων ΝΤΠ που θα ερχόταν σύντομα να τους σώσει, αλλά από την άλλη πίστευε ότι ζούσε στην παλιά καλή τάξη πραγμάτων, που εάν άλλαζε θα έχανε τα κεκτημένα του. Αλλά το ερώτημα είναι πόσο καλή ήταν και είναι η παλιά τάξη πραγμάτων με δύο παγκόσμιους πολέμους, εκατοντάδες συρράξεις και τα τόσα μυριάδες δεινά που είχαν ήδη γίνει ιστορία; Τι ήταν αυτό που θα ερχότανε;
Το 1998 ταξιδεύοντας με τα πλοία της γραμμής μιας εταιρείας από Ελλάδα προς Ιταλία, στα dutyfree shops διέκοψαν τις μειωμένες τιμές των αφορολόγητων ειδών και την ίδια στιγμή ανάρτησαν στο τζάμι του καταστήματος μια αφίσα που έγραφε με κεφαλαία γράμματα στην αγγλική γλώσσα: AFTER THE 2000 THE WORLD NEVER WILL BE THE SAME AGAIN δηλαδή “ΜΕΤΑ ΤΟ 2000 Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΞΑΝΑ Ο ΙΔΙΟΣ”. Νόμισα ότι είχε να κάνει με τα αφορολόγητα αλλά σκεπτόμουν, είναι δυνατόν να αλλάξει ο κόσμος για αυτόν τον λόγο; Ήταν μια περίεργη αναφορά αλλά εγώ είχα κάποιες γνώσεις για αλλαγές που θα έφερνε η ΝΤΠ. Τι γνώριζαν όμως αυτοί που το έγραψαν και γιατί μας το έδιναν κωδικοποιημένο; Τι θα άλλαζε στον κόσμο ο οποίος είχε ισχυρή πορεία ανάπτυξης και γιατί; Κάθε φορά που ταξίδευα το διάβαζα αλλά άκρη δεν έβγαζα, έως ότου έγινε το συνταρακτικό γεγονός της πτώσης των δίδυμων πύργων του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Ν. Υόρκη και η επιβολή πλέον της νόμιμης πλαστής τρομοκρατίας.
Το παγκόσμιο σύστημα των σκοτεινών δυνάμεων ξαναέδειξε τα δόντια του αλλά αυτή τη φορά κατά το διάστημα που ο κόσμος ζούσε στην εικονική χλιδή. Ο φόβος τώρα τους πάγωσε την ραχοκοκαλιά, τους θόλωσε το μυαλό και ήταν διατεθειμένοι να κάνουν ότι θα τους ζητούσαν μέσω των υποτακτικών κυβερνήσεων τους, αποδεχόμενοι θέλοντας και μη την νομιμότητα των πράξεων, αυτών που αντιπροσώπευαν την ΝΤΠ. Έτσι μπήκε το χρίσμα της ΝΤΠ στο μυαλό του κόσμου σε όλον τον πλανήτη μετά το 2000. Διάλυση της συλλογικότητας, πανθρησκεία, υπερχρέωση του ατομικού προϋπολογισμού και κατ’ επέκταση κρατική χρεοκοπία και παράδοση άνευ όρων στο δόγμα, δίνουμε “γη και ύδωρ” αμαχητί.
Το σύστημα όμως δεν αρκέστηκε σ’ αυτά μόνο και προχώρησε σε αρκετές πολεμικές συρράξεις και μάλιστα στο χώρο της Μέσης Ανατολής που συνδυάζει και προλεγόμενες ρήσεις για να μεγαλώσει το χρέος και ο τρόμος. Γεγονότα που διαβάζουμε ως ιστορία και μας φαινόντουσαν απίστευτα όπως αποκεφαλισμοί και άλλοι απεχθείς τρόποι εκτελέσεων έγιναν πραγματικότητα και συνηθίσαμε την κτηνωδία που αποτυπώνεται καθημερινά στα ΜΜΕ. Το μόνο πρόβλημά μας ήτανε και είναι, τι θα γίνει με τον φόβο μας και όχι με τον φόβο των άλλων, εξ’ άλλου αυτό είναι και ένα ακόμη δόγμα του συστήματος, να επιβάλει τον τρόπο και τον χρόνο που θα ζούμε.
Στην Ορθόδοξη Χριστιανική κοινωνία, κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν το προφητολόγιο Αγίων και μη, για να δώσουν ελπίδα και θάρρος και να ανατρέψουν τα προγνωστικά των αρχόντων της ΝΤΠ. Άρχισαν να γράφουν σε διάφορα site, σε εφημερίδες και άλλα ΜΜΕ ότι ο καιρός μαζεύτηκε για τους Νεοταξίτες και να βομβαρδίζουν τον κόσμο με μια υστερική προφητολογία ξεκινώντας από τον Ευαγγελιστή Ιωάννη και την Αποκάλυψη και να συνεχίζουν με τον γέροντα Παΐσιο, τον γέροντα Πορφύριο, τον Πατροκοσμά και άλλους προξενώντας Αρμαγεδδωνοφοβία. Είπε ο τάδε αυτή την προφητεία, είπε ο δείνα την άλλη προφητεία, θα κατέβει το ξανθό γένος, θα πάρουμε την Πόλη, θα καταστραφεί ο Αντίχριστος, θα χαθεί η ΝΤΠ, μπορεί και όχι, και φυσικά η θρησκευτική Βαβυλώνα.
Συνδυάστηκε η ΝΤΠ και ο Αντίχριστος με το 666 που αναφέρεται στην Αποκάλυψη, ενώ στην ουσία είναι ο αριθμός του λειτουργικού προγράμματος του ηλεκτρονικού και κατ’ επέκταση και του οικονομικού συστήματος, μικροτσίπ, γραμμικό κ.λ.π. Επίσης το 666 ήταν υποχρεωτικός φόρος που είχε επιβληθεί από τον Σολομώντα και αναλογούσε σε ποσότητα χρυσού την οποία κατέβαλαν στο κράτος του Ισραήλ τα υποταγμένα κράτη. Άλλωστε απόγονοι του είναι και οι σημερινοί ενορχηστρωτές της παγκοσμιοποίησης. Άλλοι μιλάνε για την ΝΤΠ επί της Γης και άλλοι στον ουρανό.
Ο κόσμος έγινε ένα συνονθύλευμα αλλότριων πολιτισμών και φανατικών φονταμενταλιστών αλλά το νεοταξικό παιχνίδι στην διεθνή σκακιέρα συνεχίζεται. Το σίγουρο είναι ότι η ΝΤΠ δεν είναι ένα άτομο είναι μια ολόκληρη ελίτ, η οποία δεν θα έλθει στο εγγύς ή στο απώτερο μέλλον γιατί η ΝΤΠ ήταν και θα είναι πάντα εδώ, είναι η Παλιά που αλλάζει και γίνεται Νέα. Και εμείς δικαιολογούμε στον βωμό της εικονικής ευμάρειας μας, τον ύπνο του δικαίου στον οποίο βρισκόμαστε. Είναι πολύ ανησυχητικό το γεγονός, ότι έτσι κοιμισμένο ένα μεγάλο μέρος του κόσμου, αισθάνεται την απόλυτη αγαλλίαση. Χωρίς αντίδραση για τα κεκτημένα ο καθένας αποδέχεται σιωπηλά ότι είναι μέλος της Νέας Τάξης Πραγμάτων.






ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου.

19 σχόλια:

Alexia Kriniti είπε...

Σέβομαι τον κόπο του συγγραφέα να συντάξει αυτό το εκτενές άρθρο, δεν μπορώ όμως να μην επισημάνω ότι είναι γραμμένο στο ύφος των θεωριών συνωμοσίας, περιέχει αοριστίες και δεν προσκομίζει κάποιες πηγές για να στηρίξει τα γραφόμενά του.

Μερικά παραδείγματα, που με οδήγησαν στις παραπάνω σκέψεις:

"ένα σύγχρονο μοντέλο μιας μεταβατικής παγκόσμιας διακυβέρνησης": Θα υπάρχει μία και μοναδική κυβέρνηση σε παγκόσμιο επίπεδο και όλοι οι λαοί θα είναι από κάτω της; Ποια στοιχεία δείχνουν ότι πάμε σε κάποιο τέτοιο μοντέλο; Πώς θα κυβερνάει αυτή η παγκόσμια κυβέρνηση; Και πώς θα εξωβελίσει τις εθνικές κυβερνήσεις;

"Οι πρωταγωνιστές αυτού του συστήματος κυριαρχίας είχαν ξεκινήσει από την γνωστή ιστορία της πτώσης των ανθρώπων": Ποιοι είναι αυτοί οι πρωταγωνιστές;

" η ΝΤΠ θα επιβάλλονταν θεοκρατικά": Υπήρξαν θεοκρατικά συστήματα στον αρχαίο κόσμο; γενικότερα, δεν καταλαβαίνω καθόλου τι εννοεί εδώ ο συγγραφέας.

"και η πρώτη αντιπολιτευόμενη διαδικασία": Ποια ήταν η αντιπολίτευση εδώ; Θεός vs Άνθρωπος;

"το αληθές του παραπάνω γεγονότος αμφισβητείται από πολλούς και περισσότερο από χριστιανούς ιστορικού": Ποιοι ιστορικοί το αμφισβητούν; Γενικότερα, επειδή ο κατακλυσμός του Νώε με διάφορες μικρές παραλλαγές απαντάται και σε άλλους λαούς, μεταξύ των οποίων είναι και οι Έλληνες, πιστεύουν ιστορικοί και άλλοι μελετητές ότι αντικατροπτίζει καταστροφικούς κατακλυσμούς των προϊστορικών χρόνων στην ανατολική λεκάνη της μεσογείου.

"Νέα γη, Νέους Ουρανούς, Νέα Διακυβέρνηση και – εδώ ξεχωρίζει – γιατί θα είναι όχι απλώς Παγκόσμια αλλά μια ΝΤΠ Συμπαντική": Πότε χρησιμοποιήθηκε από τους χριστιανούς ο όρος Νέα Τάξη Πραγμάτων και ο όρος Νέα Διακυβέρνηση;

"ύποπτα πολιτικοθρησκευτικά κέντρα εξουσίας": Ποια ήταν αυτά΄; Μπορείς να δώσεις έστω 1 παράδειγμα;

"όλοι υπόσχονται ένα αληθινό ψέμα": Τελικά, υπόσχονται την αλήθεια ή λένε ψέματα; Και όταν λες "όλοι", μέσα σε αυτούς είναι και ο Χριστός;

"Τα ίδια κέντρα εξουσίας, ίδρυσαν και το παγκόσμιο οικονομικό χρηματοπιστωτικό σύστημα ": Και πάλι το ίδιο ερώτημα, ποια είναι αυτά τα κέντρα εξουσίας ΄και ίδρυσαν και το χρηματοποιστωτικό σύστημα; Οι οικονομικές δραστηριότητες είναι παλιές όσο και ο άνθρωπος. Από τότε κάποιοι τις σχεδίασαν, με απότερο σκοπό να φτάσουμε στον 21ο αιώνα και τι;

"τους φίμωσαν με το χρέος της πλαστής τρομοκρατίας": Δεν καταλαβαίνω καθόλου τη φράση "χρεός πλαστής τρομοκρατίας΄'.

"Διέλυσαν τον κοινωνικό ιστό και την οργανωμένη φωνή, δημιουργώντας τον όχλο των “μεμονωμένων”, που με ένα smartphone στο χέρι και ένα προφίλ στα site κοινωνικής δικτύωσης,": Η τεχνολογία βοηθάει στην οργάνωση, την πληροφόρηση και ην ενημέρωση. ΤΟ αντίθετο δηλαδή από αυτό που περιγράφεται εδώ. Απόδειξη ότι ανελεύθερα καθεστώτα, το πρώτο που κάνουν στην εποχή μας είναι να ελέγχουν την πρόσβαση στο διαδύκτιο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

"“AFTER THE 2000 THE WORLD NEVER WILL BE THE SAME AGAIN”" Για αυτή εδώ τη θεωρία, υπάρχει έστω και η παραμικρή απόδειξη; Πώς δηλ τα Duty free shops ήξεραν την επίθεση στη Ν. Υορκη και γιατί προειδοποίησαν τους επιβάτες της συγκεκριμένης γραμμής το 2000;

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζοντας το άρθρο αισθάνθηκα την ανάγκη να δώσω ένα τέλος, να αυτοκτονήσω. Λογικά αυτό θα έκανα εάν δεν ήμουν Χριστιανός και εάν πίστευα όσα διάβασα.

Απουσιάζει ο Θεός από όλο το σκεπτικό και διαστρεβλώνεται η ιστορική πραγματικότητα. Ο Μωυσής δεν έκανε το θέλημα του, ούτε για όλα φταίνε οι Εβραίοι. Πράγματι, αν δεν πιστεύεις στον Θεό τότε όλα μαυρίζουν και η ελπίδα χάνεται.

Ευτυχώς που η πραγματικότητα είναι διαφορετική από αυτή που παρουσιάζεται μέσα από αυτό, το κατά τ' άλλα, συναρπαστικό άρθρο.
Μου θύμισε κάτι από "νεφελίμ" και "κοίλη γη", ίσως στο επόμενο...




Αρμαγεδδών

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Αγαπητέ Αρμαγεδδών

Χαίρομαι πολύ που είσαι χριστιανός και απεφυγες την αυτοκτονία από τα αρνητικά συναισθήματα που ενοιωσες με την ανάγνωση του άρθρου .
Νοιώθω ενοχές για τους άλλοπιστους αναγνώστες.
Το άρθρο είναι περίληψη σκέψεων ,που εάν έπρεπε να τις αναλύσω στο χαρτί θα χρειαζόταν να γράψω ολόκληρη σειρά άρθρων .
Αγαπητέ άλλο πράγμα είναι η πίστη και άλλο ο ορθολογισμός .
Δεν ζήτησε κανείς από κανένα να απαλλαγεί από την πίστη του ,γιατι το άρθρο δεν είναι θεολογικό αλλά ,εάν εξηγείς με την πίστη σου τον ορθολογισμό του άρθρου ως αυτοκτονικό τότε είναι καλύτερα εκτός από την Αγία γραφή να διαβάζεις μόνο ΜIckey mouse .
Η πραγματικότητα είναι σαν μια ταινία στο σινεμά , που αλλοιώς την καταλαβαίνει ο ένας και αλλοιώς ο άλλος ,σημασία έχει. να έχουν και οι δυο τα μάτια τους ανοικτά και να ξέρεις ότι στο τέλος θα βγουν και οι δυο από την ίδια πόρτα.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Αγαπητή Alexia Kriniti
Είναι γεγονός ότι είναι δύσκολο άρθρο γιατι απαιτεί και τις γνώσεις του αναγνώστη ,αυτού βέβαια που είναι υποψιασμένος .
Η παγκοσμιοποίηση δεν είναι ένα φανταστικό σενάριο συνομωσίας ,είναι καθημερινός πόλεμος με πολλές παρενέργειες.
Πιο εκτενές άρθρο με αναφορά σε πρόσωπα εμπίπτει στο νομοσχέδιο περί ρατσισμού και είναι απαγορευτικό .
Ενημερώσου σχετικά από τον κ.διαχειριστη για τις θέσεις μου σε ανάλογο άρθρο που δεν ανέβηκε ,δικαίως.
Όσο για τις εθνικές κυβερνήσεις επίτρεψε μου να γελάσω (όχι μαζί σου) για το ποσό εθνικές είναι ,γιατι εάν δεν το γνωρίζεις και για την τουαλέτα ,ζητάνε το οκ από Ουάσιγκτον .
Οι πρωταγωνιστες ήταν δυο εκείνη την αρχαία εποχή ,ο Θεός από την μια και ο διαβολος από την άλλη ,που ήθελαν να επιβάλλουν ο καθένας το δικό του κυριαρχικό δικαίωμα .
Αντιπολίτευση έκανε ο διαβολος στην κυριαρχία του Θεού στον διαβολο.
Για την αμφισβήτηση του παγκόσμιου κατακλυσμού υπάρχουν πολλά γραπτά ,ακόμα και μέσα στο site της ΟΟΔΕ που όλοι γνωρίζετε.
Ο όρος ΝΤΠ δεν είναι γραφική αναφορά ,είναι όμως έννοια αλλαγής .
Για τα πολιτικοθρησκευτικα και οικονομικά κέντρα εξουσίας χρειάζεται πολύ γράψιμο για να σου τα εξηγήσω ,ίσως έπρεπε να ξέρεις.
Ο Χριστός δεν υποσχέθηκε κανένα ψέμα και δεν αφήνω να εννοηθεί κάτι τέτοιο.
ΕΣΥ ξέρεις ποιος υπόσχεται σήμερα την αλήθεια;

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Συνέχεια προς Alexia Kriniti
Η τρομοκρατία δεν αυτοδημιουργηθηκε ,ο τρόμος και ο φόβος έρχονται όταν σου επιτεθεί ένας πραγματικός δεινόσαυρος .
Δεινόσαυρος όμως σήμερα δεν υπάρχει, όποτε εάν κάποιος σε τρομοκρατεί με κατευθυνόμενες πληροφορίες επέλασης δεινοσαύρων ,ε τότε αυτή είναι πλαστή τρομοκρατία. Αυτό συμβαίνει σήμερα .
Όσο δε για την καλή πληροφόρηση σου λέω λοιπόν ,ότι είναι η πιο έξυπνη παγίδα .
Παλαιότερα όταν υπήρχε υποψία για κάτι σε καλούσαν για συνέντευξη και σε κάθισαν μπροστά από ένα τραπεζάκι με μια λάμπα να σου βγάζει τα μάτια ,έτρωγες και καμία ψιλή και ξερνουσες ότι σε έπαιρνε να πεις .
Τώρα με τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης τα λες όλα και μάλιστα τους τα ζωγραφίζεις αλλά για σένα είναι απλά μια καλημέρα.
Αυτό είναι που λέω μόνη και προδομένη.
Τέλος το μετά το 2000 ήταν σίγουρα ένα στημένο σενάριο για παρά πολλά θέματα και όχι μόνο για το γεγονός της NY.
Αποδεικνύεται από όλα τα γνωστά πλέον γεγονότα ότι τα πράγματα τα αλλάξανε και ένα είναι το σίγουρο ,μόλις αρχίσανε .
Τα duty-free shops δεν ήξεραν τίποτα , αυτοί που έβαλαν στο τζαμι την αφίσα ήξεραν, αλλά τι ήξεραν το καταλαβαίνουμε από τα γεγονότα .
Μάζεψα το θέμα σε λίγες σκέψεις γιατι είναι τεράστιων διαστάσεων και προσεχτικά απαγορευτικό .

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ΕΛΛΗΝΑ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ, αν κάνω λάθος διόρθωσε με. Οι ορθολογιστές δεν δέχονται την θεοπνευστία της Αγίας Γραφής και απορρίπτουν ολόκληρη την Παλαιά Διαθήκη και τα θαύματα που περιγράφονται μέσα σε αυτή.
Ως ορθολογιστής πως δέχεσαι την Παλαιά Διαθήκη και απορρίπτεις τα θαύματα που περιέχει;
Ο Μωυσής δεν έχει καμία σχέση με αυτόν τον Μωυσή που παρουσιάζεις στο άρθρο σου, ούτε και οι Εβραίοι.

Γράφεις: "Μετέπειτα ο Μωϋσής επέβαλε πάλι, μια ΝΤΠ μετά την έξοδο των Εβραίων από την Αίγυπτο, καταστρέφοντας την Παλιά Τάξη Πραγμάτων, δηλαδή εξοντώνοντας όλους εκείνους τους Εβραίους που ηθικά και οικονομικά ήταν προσκείμενοι στα λειτουργικά συστήματα της Αιγύπτου. Κατόπιν περιφέροντάς τους (άσκοπα;) για 40 χρόνια στην έρημο, εγκαθίδρυσε μια ΝΤΠ μέσω της νέας γενιάς των Εβραίων που γεννήθηκαν εκτός Αιγύπτου και με τις νέες επιταγές που όριζαν και εξυπηρετούσαν τις θρησκευτικές και οικονομικές απαιτήσεις αυστηρά στα όρια του εβραιοφυλετισμού."

Το έθνος Ισραήλ ήταν το εκλεκτό έθνος Του Θεού. Του Γιαχβέ που για εμάς τους Χριστιανούς Γιαχβέ είναι και ο Υιός Του Θεού Ιησούς Χριστός όπως ο Πατήρ και το Άγιον Πνεύμα.
Όσα έπραξε ο Μωυσής ήταν κατόπιν Θείας παρεμβάσεως και δεν έκανε δικά του σχέδια για κανένα έθνος. Ο Χριστός κατά την ανθρωπότητα είναι Εβραίος.
Σε ποιες θρησκευτικές και οικονομικές απαιτήσεις αναφέρεσαι; Στην έρημο ποιες οικονομικές απαιτήσεις είχαν οι εθνοφυλετιστές Εβραίοι όπως αναφέρεις; Με τον όρο: "Εθνοφυλετισμός" εννοείς πως οι Εβραίοι είναι ...τι ακριβώς;

Όταν κάποιος δεν δέχεται ως θεόπνευστη την Παλαιά Διαθήκη, δεν μπορεί να την ερμηνεύει κατά το δοκούν. Για εμάς τους πιστούς Χριστιανούς που αρνούμαστε τον ορθολογισμό στα πλαίσια της Αγιογραφικής θεοπνευστίας αποτελεί βλασφημία η σπίλωση του έθνους των Εβραίων από το οποίο κατάγεται ο Υιός Του Θεού, ο Αληθινός Θεός Ιησούς Χριστός.

Μήπως θα έπρεπε να συμβουλευτείς άλλες πηγές και όχι το Θεόπνευστο και Ιερό βιβλίο των Χριστιανών;


Αρμαγεδδών

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Αγαπητέ Αρμαγεδδών

Εγώ δεν αναφέρω την Αγία γραφή ως προς τα θαύματα της και την θεοπνευςτια της όπως λες.
Εγώ αναφέρομαι στις ιστορικές αναφορές και στις έννοιες που συνεπάγονται με τα γεγονότα .

Όταν έφυγαν στην έρημο οι Εβραίοι άρχισαν να γογγύζουν και να λένε όπως αναφέρει το κείμενο ......ποσό καλύτερα είμασταν στην Αίγυπτο ,μας έφερε να πεθάνουμε στην έρημο κλπ.

Αυτό ο Μωυσής με ότι συνεπάγεται δεν το ήθελε ,δηλαδή παράπονα ,αναμνήσεις γεγονότων που θα παραδίδονταν στην νέα γενιά που θα εγκαθίσταντο στην γη της επαγγελίας και άρχισε να τους κανείς βόλτες στην έρημο μέχρι να πεθάνουν όλοι ,μαζί με αυτά που κουβαλούσαν,τον παλιό αιγυπτιακό τροπο ζωής.

Το 1999 έφυγα από το Eilat του Ισραήλ με ένα τζιπ και έφτασα μέχρι το Ras Mohammed της Αιγύπτου διασχίζοντας την έρημο του Σινά και όλα τα παραλία της ερυθράς θάλασσας για καταδύσεις και χρειάστηκα για όλο το ταξίδι με επιστροφή 5 ημέρες .
Τα 40 χρόνια στην έρημο δεν είχαν κάποια σκοπιμότητα η έχασαν τον δρόμο.

Οι Εβραίοι σύμφωνα με το κείμενο ήταν ο περιούσιος λαός και όλοι οι υπόλοιποι γκοιμ όχι μόνο ως προς την θρησκεία αλλά και ως προς τις συναλλαγές .
Η πεντατευχος αναφέρει γενικά γιατι και πως.

Σπίλωση ,εγώ ,στο έθνος των Εβραίων ,μα τι λες αγαπητέ.

Οι ίδιοι ζήτησαν την σπίλωση διαχρονικά με το να καταδικάσουν Αυτόν τον ίδιο τον Θεό όπως λες και εσύ που ήταν και ομοεθνής τους.

Αυτόαπορρίφθηκαν αγαπητε ,από τότε μέχρι και σήμερα ,εγώ μόνο ιστορική ανάλυση κάνω κατα προσέγγιση στα γεγονότα .

Όσο για τις πηγές που χρησιμοποιώ στο άρθρο είναι οι γνώσεις μου και ότι έχω αποκομίσει τόσα χρόνια μελετώντας ιστορία θρησκεία και κοσμικές εξελίξεις και στο συγκεκριμένο άρθρο δεν εμπλέκεται το θεολογικό κομμάτι ,όπως εσύ το εννοείς.

Υ.Γ
Επειδή γράφω από iPad ο τονισμός καθώς και ορθογραφικά λάθη γίνονται από το αυτόματο σύστημα γραφής και ζήτω την κατανόηση σας .

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ΕΛΛΗΝΑ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ, την σπίλωση του έθνους των Εβραίων από το οποίο κατάγεται κατά σάρκα ο Χριστός, όπως καταλαβαίνεις, ως Χριστιανός δεν πρόκειται να την δεχτώ. Οι Εβραίοι αποφάσισαν αυτό που γράφεις, με την διαφορά πως το αποφάσισαν μόνο εκείνοι οι Εβραίοι που ήταν εκεί σε εκείνο το συγκεκριμένο χρονικό σημείο. Δεν μπορούμε να καταδικάσουμε ένα έθνος για αποφάσεις που πήραν κάποιοι πρόγονοι πριν από χιλιάδες χρόνια. Αν το κάναμε αυτό θα ήταν άδικο.

Όσον αφορά την Παλαιά Διαθήκη στην οποία στηρίζεσαι για να γράψεις το άρθρο σου, δεν μπορείς να την απορρίψεις ως μη θεόπνευστη γιατί όσα γράφει έχουν άμεση σχέση και υποκινούνται από Τον Ίδιο Τον Γιαχβέ.

Επί παραδείγματι η θαυματουργός ράβδος του Μωυσή.
Έγραψες πως οι Εβραίοι βγήκαν από την Αίγυπτο.
Βγήκαν με ένα θαύμα που έκανε ο Γιαχβέ μέσω του Μωυσή. Με την θαυματουργό ράβδο του Μωυσή έγιναν τα θαύματα, η Έξοδος από την Αίγυπτο και οι νίκες επί των ειδωλολατρικών εθνών της ερήμου.

Πως λοιπόν, εσύ, απορρίπτεις την θεοπνευστία της Παλαιάς Διαθήκης και την θαυματουργό ράβδο του Μωυσή με την οποία οδήγησε ο Γιαχβέ τους Ισραηλίτες στην έρημο;

Δέχεσαι όλα τα άλλα τα οποία διαμορφώνεις σύμφωνα με τις ταξιδιωτικές σου εμπειρίες στην περιοχή μετά από χιλιάδες χρόνια, ενώ δεν δέχεσαι την ουσία της Παλαιάς Διαθήκης που δεν είναι άλλη από την άμεση ή έμμεση ενέργεια Του Γιαχβέ.

Δέχεσαι την εγκυρότητα και την αλήθεια πως ο Γιαχβέ θαυματουργούσε και οδηγούσε τον λαό Του, μέσω του Μωυσή και της θαυματουργού ράβδου του;

Στους χρόνους του Μεγάλου Κωνσταντίνου εφέρθη η θαυματουργός ράβδος του προφήτη Μωυσή στην Κωνσταντινούπολη, και βγήκε ο αυτοκράτωρ πεζός και την προϋπάντησε. Έκτισε δε Ναό της Θεοτόκου και έβαλε τη ράβδο μέσα σ' αυτόν. Έπειτα την μετέφερε στο παλάτι, όπως γράφει ο Γεώργιος ο Κωδινός.



Αρμαγεδδών

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Αγαπητέ Αρμαγεδδών

Δεν σπιλώνω κανένα αλλά αφού είσαι χριστιανός τι δεν καταλαβαίνεις έστω και με τους μετέπειτα Εβραίους που όχι μόνο δεν αποδέχονται τον Ιησού Χριστό που πιστεύεις αλλά τον βρίζουν και τον διακωμωδούν .

Βέβαια αγαπητέ το θέμα δεν έχει να κάνει με την θεοπνευςτια της γραφής και την ράβδο του Μωϋσή ,ούτε και με τα θαύματα της παλαιός διαθήκης αλλά με την πολιτική που διαφαίνεται διαχρονικά από διαφορά γεγονότα και ορίζεται ως ΝΤΠ.

Το σκεπτικό όσων διαπραγματεύτηκαν τον τροπο της αλλαγής των πραγμάτων είχε πάντοτε κάποιες αιτίες και μιας και αναφέρεσαι στην παλαιά διαθήκη θα σου φέρω ένα παράδειγμα για να λυθούν τυχόν απορίες σου σε αυτά που ρωτάς .

Ο Μωυσής όταν κατέβηκε από το βουνό με τις πλάκες του νόμου, βρήκε τους Εβραίους να προσκυνούν ένα χρυσό μοσχάρι παρ όλα τα θαύματα που είχαν δει μέχρι τότε .

Το ερώτημα είναι : Τι δεν πιστέψανε?

Μάλλον δεν τα πιστέψανε όλα η δεν έγιναν έτσι όπως εμείς τα ξέρουμε .

Γι αυτό λοιπόν ο Μωυσής, που δεν του άρεσε η κακή πληροφόρηση ,τους γύριζε στην έρημο .
Ίσως όμως ! Ισως να μην ήταν και έτσι.

Όσο για την ράβδο ,την οποία έφερε ο Κωνσταντίνος στην Κωνσταντινούπολη μετά από τόσους αιώνες, μάλλον θα ήταν η ράβδος κανενός τσοπάνη.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ΕΛΛΗΝΑ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ, το αν οι Εβραίοι πιστεύουν στον Χριστό αυτό δεν έχει σχέση με αυτό που έγραψες για τους Εβραίους επί εποχής Χριστού.
Πολλοί έλληνες δεν πιστεύουν στον Χριστό και Τον βλασφημούν. Οι ορθολογιστές είναι οι μεγάλοι βλάσφημοι γιατί προσπαθούν να εδραιώσουν την αθεΐα τους πάνω στον διωγμό των Εβραίων και αυτό επειδή από αυτούς προέρχεται κατά σάρκα ο Χριστός. Κατ' ουσίαν το μίσος των εχθρών δεν είναι οι Εβραίοι, είναι το γεγονός πως ο Χριστός είναι κατά σάρκα Εβραίος.

Η απιστία των Ισραηλιτών στην έρημο δεν είναι απόδειξη πως τα θαύματα δεν έγιναν. Και τέλος πάντων, εφόσον δεν δέχεσαι την θεοπνευστία της Παλαιάς Διαθήκης γιατί την χρησιμοποιείς ως πηγή;
Ο Μωυσής δεν έχει καμία σχέση με αυτά που γράφεις στο άρθρο σου για την Ν.Τ.Π.
Για αυτό που αναφέρεις σχετικά με την θαυματουργό ράβδο του Μωυσή, δεν θα κάνω κανένα σχόλιο, μιλάει από μόνο του.


Αρμαγεδδών

Alexia Kriniti είπε...

Αγαπητέ Έλληνα της Ολλανδίας,

Από ό,τι καταλαβαίνω από την απάντησή σου, δεν μπορείς να επεκταθείς σε αυτά που σε ρωτώ, γιατί απαγορεύεται. Αν σε ρωτήσω από ποιους απαγορεύεται, δεν θα μου απαντήσεις, γιατί...απαγορεύεται.

Επίσης, καταλαβαίνω ότι επειδή απαγορεύεται να μιλήσεις πιο ξεκάθρα, θα πρέπει να αρκεστούμε ότι όσα γράφεις είναι σωστά, επειδή μας το λες εσύ. Αν θυμάμαι σωστά τον όρο, αυτό λέγεται κυκλικός συλλογισμός: Δέχομαι ότι κάτι είναι σωστό, επειδή με διαβεβαιώνει ότι είναι σωστό αυτός που μου το λέει.

Τώρα, για να σχολιάσω τα λίγα που μου έγραψες:

"Ο Χριστός δεν υποσχέθηκε κανένα ψέμα και δεν αφήνω να εννοηθεί κάτι τέτοιο."¨:
Στην ανάρτησή σου κάνεις πολύ συγκεκριμένη αναφορά στο Χριστό, συνδέεις μάλιστα τα λόγια Του με μια συμπαντική ΝΤΠ και λίγες παραγράφους μετά λες ότι "όλοι υπόσχονται ένα αληθινό ψέμα". Εξού και η ερώτησή μου.

"Για τα πολιτικοθρησκευτικα και οικονομικά κέντρα εξουσίας χρειάζεται πολύ γράψιμο για να σου τα εξηγήσω ,ίσως έπρεπε να ξέρεις". Δεν ξέρω και δεν καταλαβαίνω γιατί θα έπρεπε να ξέρω. Δεν έχω καταλάβει καν σε ποια "κέντρα εξουσίας" αναφέρεσαι. Βατικάνο; ΟΗΕ; ΕΚΤ; Κάτι άλλο;

"ο Θεός από την μια και ο διαβολος από την άλλη ,που ήθελαν να επιβάλλουν ο καθένας το δικό του κυριαρχικό δικαίωμα .": Δηλαδή όλα τα γεγονότα που περιγράφονται στη Βίβλο, ακόμη και η Σταύρωση και η Ανάσταση είναι αποτέλεσμα μιας προσωπικής κόντρας Θεού-Διαβόλου για το ποιος θα ασκήσει την εξουσία;

"ΕΣΥ ξέρεις ποιος υπόσχεται σήμερα την αλήθεια;": Σε ποιον τομέα;

"Δεινόσαυρος όμως σήμερα δεν υπάρχει, όποτε εάν κάποιος σε τρομοκρατεί με κατευθυνόμενες πληροφορίες επέλασης δεινοσαύρων ,ε τότε αυτή είναι πλαστή τρομοκρατία. Αυτό συμβαίνει σήμερα": Δεν νομίζω ότι η τρομοκρατία είναι πλαστή και ότι μας τρομάζουν με "επέλαση δεινοσαύρων", που δεν υπάρχουν. Υπάρχουν απτές αποδείξεις, δυστυχώς και στη χώρα μας και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τώρα, αν όλα αυτά τα τραγικά γεγονότα και τα θύματα είναι για σένα "δεινόσαυροι που δεν υπάρχουν", θα πρέπει να μας εξηγήσεις πολύ παραπάνω αυτή την άποψη.

"αυτοί που έβαλαν στο τζαμι την αφίσα ήξεραν": Ποιοι είναι οι "αυτοί"; Φαντάζομαι και αυτό απαγορεύεται να μου το πεις.

Επικαλείσαι ιστορικούς, χωρίς να γίνεσαι πιο συγκεκριμένος, για τον Κατακλυσμό. Υπάρχουν κάποιοι ιστορικοί που να υποστηρίζουν αυτό που λες για το Μωυσή; πως σκόπιμα περιέφερε τους Εβραίους στην έρημο, για να πεθάνουν;

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣΞΛΟ είπε...

Αγαπητέ Αρμαγεδδών

Δεν έχω πρόβλημα με τους Εβραίους για το τι πιστεύουν η δεν πιστεύουν.
Έγραψα στο άρθρο ,το πως λειτούργησε στην συγκεκριμένη περίοδο η αλλαγή των πραγμάτων από το πριν στο μετά.
Αυτό συνέβει και σε κοινωνίες χωρίς θρησκευτικές επιρροές.

Εγώ δεν ανέφερα εάν έγιναν η όχι τα θαύματα στην έρημο ,εγώ σε ρώτησα τι δεν τους έπεισε ( μετά από όσα είδανε ) ότι δηλαδή δεν υπάρχει Θεός για να τους βοηθήσει και έφτιαξαν τον χρυσό μόσχο .

Αυτό που έκανε λοιπόν ο Μωυσής ήταν μια μεταβατική κατάσταση ,που την επέβαλε για να αλλάξει το παλιό σύστημα με τα οποία ελαττώματα, με ένα νέο στις θεϊκές απαιτήσεις, εάν το θέλεις έτσι.
Η
Ο ορθολογιστής αγαπητέ δεν είναι αυτό που λες ,γιατι δεν έχει ως αυτοσκοπό την εξόντωση των χριστιανών ,αυτά είναι δικά σου σενάρια.

Τέλος ,για να τελειωνουμε επειδή το έθεσες το θέμα της ράβδου ,μάθε τα εξής .
Η ράβδος δεν υπήρχε ειχε εξαφανιςτει ,μόνο η κιβωτός της διαθήκης υπήρχε στα εγκαίνια του ναού από τον Σολομωντα το 900 με 1000 π.χ.
1η βασιλέων -8 κεφάλαιο και 9 εδάφιο

Όποτε αυτή που βρήκε ο Μ.Κωνσταντινος ήταν μάλλον γκλίτσα .

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ΕΛΛΗΝΑ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ, σε παρακαλώ, όταν αναφέρεσαι σε ιερά για εμάς τους Χριστιανούς να μη μιλάς ειρωνικά. Τι πάει να πει "γκλίτσα;".
Λοιπόν, άκου τι ακριβώς είναι αυτό που εσύ αποκαλείς "γκλίτσα".

___ Ο Ααρών ήταν γιος του Αμράμ και της Ιωχαβέδ και υπήρξε ο πρώτος Αρχιερέας του Ισραήλ. Καταγόταν από τη φυλή Λευί και ήταν μεγαλύτερος αδερφός του Μωυσή και της Μαριάμ. Ο Μωυσής και ο Ααρών ήταν αδέλφια και κατάγονταν από την φυλή Λευί. Έγινε μια επανάσταση κατά της εξουσίας του Μωυσή και του Ααρών από τους Κορέ, Δαθάν και Αβειρών.

Στην συνέχεια για σταματήσει το κακό εφόσον κατηγόρησαν τον Μωυσή και τον Ααρών για τον χαμό των επαναστατών, τότε ο Κύριος Γιαχβέ είπε στον Μωυσή να πει στους αρχηγούς της κάθε φυλής να φέρουν τις Ράβδους τους, έτσι και έγινε.

Ο κάθε αρχηγός της κάθε φυλής έφερε την Ράβδο του. Ο Μωυσής με τον Ααρών είχαν ΜΙΑ Ράβδο που συμβόλιζε την εξουσία τους πάνω στην φυλή τους, την φυλή του Λευί, τους Λευίτες. Η Ράβδος του Μωυσή και του Ααρών (φυλή του Λευί) βλάστησε και έτσι έδειξε ο Κύριος Γιαχβέ πως η εξουσία ανήκει στον Μωυσή και τον Ααρών. Αυτή την θαυματουργό Ράβδο διέταξε ο Κύριος Γιαχβέ να τοποθετηθεί μέσα στην Σκηνή του Μαρτυρίου για αιώνιο σημάδι της εξουσίας της Ιερατικής τάξης των Λευιτών, καθώς και για να σταματήσει το φονικό από την επανάσταση και την καταστροφή του Κορέ, Δαθάν και Αβειρών.

(Και είπε Κύριος προς τον Μωϋσήν, Απόθες την ράβδον του Ααρών έμπροσθεν του μαρτυρίου, διά να φυλάττηται εις σημείον εις τους υιούς της αποστασίας· και θέλεις καταπαύσει απ' εμού τους γογγυσμούς αυτών, διά να μη αποθάνωσι. Και έκαμεν ο Μωϋσής καθώς προσέταξεν εις αυτόν ο Κύριος· ούτως έκαμε.

(Αριθμοί 17:10-11).

Αυτή είναι η Ράβδος που βρίσκονταν μέσα στα Άγια των Αγίων. Στα Άγια των Αγίων έπαινε μόνο ο αρχιερεύς μία φορά το χρόνο κατά την εορτή του εξιλασμού (Λευϊτ. 16,8). Εκεί υπήρχε το χρυσό θυμιατήριο, η κιβωτός της Διαθήκης, και στο πάνω μέρος της κιβωτού –το λεγόμενο ιλαστήριο– στις άκρες του στεκόταν δύο Χερουβίμ, που σκέπαζαν με τα φτερά τους την κιβωτό.
Η κιβωτός ήταν ένα κιβώτιο από ξύλα, που δεν σάπιζαν, με επένδυση χρυσού μέσα και έξω.
Μέσα στην κιβωτό βρισκόταν μία χρυσή στάμνα με μάννα, η Ράβδος του Ααρών (και του Μωυσή ως φυλή του Λευί) που βλάστησε και οι πλάκες του νόμου.

Για εμάς τους Χριστιανούς ο συμβολισμός της βλαστήσασας Ράβδου είναι η Θεοτόκος Παναγία.

(Κατεπλάγη Ἰωσήφ, τὸ ὑπὲρ φύσιν θεωρῶν, καὶ ἐλάμβανεν εἰς νοῦν, τὸν ἐπὶ πόκον ὑετόν, ἐν τῇ ἀσπόρῳ συλλήψει σου Θεοτόκε· Βάτον ἐν πυρὶ ἀκατάφλεκτον, Ῥάβδον Ἀαρὼν τὴν βλαστήσασαν, καὶ μαρτυρῶν ὁ Μνήστωρ σου καὶ φύλαξ, τοῖς ἱερεῦσιν ἐκραύγαζε· Παρθένος τίκτει, καὶ μετὰ τόκον, πάλιν μένει Παρθένος.)




Αρμαγεδδών

ΧΡΗΣΤΟΣ είπε...

Αγαπητοί Κύριοι σας υπενθυμίζω πως βγήκατε εκτός θέματος. Το θέμα μας δεν είναι η ράβδος του Μωϋσή αλλά η Παλαιά Νέα Τάξη των Πραγμάτων. Όποιο σχόλιο δεν έχει σχέση με αυτό το θέμα δεν θα το ξανανεβάσω. Ευχαριστώ

Χρήστος - αντιαιρετικός

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Αγαπητή Alexia Kriniti

Δεν ζήτησα από κανένα να αποδεχτή την ανάλυση για την ΝΤΠ στο άρθρο ,ούτε όρισα αποδοχή κυκλικού συλλογισμού ,ο καθένας αποδέχεται ότι θέλει να καταλάβει ,άλλωστε το άρθρο δεν είναι θαύμα.

Για τον Χριστό, αναφέρομαι μόνο για τον τροπο που θα άλλαζε το παλιό σύστημα πραγμάτων σε ένα νέο και αυτό το ερμήνευσα ως μια ΝΤΠ.
Δεν είναι θεολογική ερμηνεία .

Τα πολιτικοθρησκευτικα και οικονομικά κέντρα εξουσίας δεν ορίζονται με ένα τίτλο η όνομα όπως τα ταυτοποιήσες, είναι ολοκληρωμένες έννοιες που όταν θα τα αναφέρω θα πρέπει να εξηγήσω τα πως και γιατι και θέλει σελίδες .

Η αντιπολιτευόμενη κόντρα ,γιατι κόντρα ήτανε, του διαβολου με τον Θεό ,έπρεπε να απόδειχτει ποιος είχε δίκιο οςον αφορά τον τροπο διακυβέρνησης των ανθρώπων ,αλλά και των πνευματικών πλασμάτων .
Την αλλαγή λοιπόν από την καταςταςη πριν την πτώση στην μετά την Δευτέρα παρουσία κατάσταση την ερμηνεύω ως ΝΤΠ
Άλλωστε όλη η γραφή είναι μια υπόσχεση αλλαγής.

Όσο για την αλήθεια, εάν την ειχε εμπεδώσει ο κόσμος από αυτούς που λένε ότι την διδάσκουν, είτε πολιτική είτε θρησκευτική αλήθεια τότε θα ζούσαμε τον παράδεισο .

Την πλαστή τρομοκρατία που δεν κατάλαβες ακόμα και με το παράδειγμα ,είναι ο φόβος που επιβάλλεται στον κόσμο όχι ως φυσικό αποτέλεσμα μιας κατάστασης η οποία έχει χρονικά όρια ,αλλά ως μια τεχνική κατάσταση με μη αναστρέψιμα αποτελέσματα ως προς τον φόβο επιτυγχάνοντας διαχρονικό έλεγχο .
Είναι ο φόβος πριν το αποτέλεσμα.

Με ρωτάς ποιοι έβαλαν την αφίσα στο τζαμι ,ειλικρινά δεν ξέρω για να σου πω ,το μόνο που ξέρω είναι αυτό που αναφέρω και την σχέση της έννοιας με το μετά.
Απλά συνέδεσα τα γεγονότα.

Για τους ιστορικούς που αναφέρονται στον κατακλυσμό βρίθουν τα βιβλιοπωλεία ,υπάρχουν πολλά ντοκυμαντέρ με αναλύσεις ,αλλά εάν θέλεις έχει και η ΟΟΔΕ άρθρα .


Για τον Μωϋσή είναι δικές μου τοποθετήσεις και τις στηρίζω στα ερωτήματα.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Αυτό το σχόλιο το απευθύνω περισσότερο στην Κ Αλεξία Κρηνιτη

Όταν σχολιασατε στο παρόν άρθρο με ρωτήσατε για τα σκοτεινά κέντρα εξουσίας και σας είχα πει ότι ήταν σχεδόν απαγορευτικό να ονοματισω, διότι είχα διακρίνει την κόκκινη γραμμή και περισσότερο ο διαχειριστής του μπλογκ, που είχε αρνηθεί ευγενικά να ανεβάσει το ανάλογο εκείνο άρθρο, που έθιγε πρόσωπα και πράγματα.

Σήμερα λοιπόν βλέπετε ποια είναι αυτά τα κέντρα με τις κινητοποιήσεις τους εναντίον του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ ,όχι ότι με ενδιαφέρει ο πρόεδρος τους ,απλά αναφέρομαι σε αυτή την διεθνή κλικα και πιστεύω ότι έγινε κατανοητό.

Alexia Kriniti είπε...

Αν καταλαβαίνω σωστά, εννοείτε ότι αυτά τα κέντρα υποκινούν τις διαδηλώσεις, επειδή δεν θέλουν τον εκλεγμένο Πρόεδρο των ΗΠΑ;

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...


Κ.Αλεξια Κρηνιτη.
Αυτά τα κέντρα είναι υπεύθυνα για ότι συμβαίνει γύρω μας.
Ολες οι κρατικές ανακατατάξεις είναι δικές τους επιλογές.
Έχουν εξαπλωθη σαν τον καρκίνο χρησιμοποιώντας το σύνολο σχεδόν των ΜΚΟ και ΜΜΕ .
Εαν μπορούσα να δημοσιοποιήσω αυτά που γνωρίζω θα.....Αλλά δεν γίνεται.
Ίσως αργότερα .

Unknown είπε...

Όποιος πιστεύει πως όλα όσα γίνονται στον κοσμο μας είναι τυχαία είναι γελασμενος.

Η θεωρία της σχετικότητας αποδείχθηκε μέσω των γεγονότων και είναι όπως βλέπω τα πράγματα και τις καταστάσεις σήμερα και 50 χρόνια πριν ακόμα και αν δεν ζουσα.

Την δεκαετία του 70 οι άνθρωποι ήταν πιο ήρεμοι ,εκτιμούσαν πιο πολύ τη ζωή και αγαπούσαν την οικογένεια και τα έθιμα.

Σημερα; ακριβώς τα αντίθετα .

ΟΜΩΣ υπάρχει μια άνεση σε όλα και ειναι ορατή οπως είναι οι επικοινωνίες βλ. videoκληση
Μεταφορές με αυτοκίνητα ΜΜΜ , το 70' στο Μπογιατι (σήμερα Άγιος Στέφανος Αττικής) είχε 1 λεοφωρειο το πρωί για Αθήνα και 1 για επιστροφή αργότερα.
Σήμερα έχει δρομολόγιο κάθε 35 λεπτά.

Όλες αυτές τις ανέσεις που έχουμε σήμερα τις βλέπω εγώ προσωπικά σαν ένα κάρμα της ζωής . Όπου οι άνθρωποι έχουν ανέσεις όμως ψυχολογικά δεν είναι καλά και πιστεύω πως το χειρότερο που έκαναν αυτοί που μας κυβερνούν σήμερα είναι η Χυδαία αύξηση του σεξ από μικρές ηλικίες και οι γονείς αναγκαστικά να το δέχονται λόγω των φόρων , των χρεών και γενικά των υποχρεώσεων που εχουν όμως και οι ίδιοι κάνουν σκανδαλίες απαντώντας τον/την συζηγο τους
Όλα αυτά γύρω από το σεξ είναι κάτι που ο θεος δεν μπορεί και δεν αργεί να μας επισκεφθεί.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το καλό θα κερδίσει διότι ακόμα και στις χολιγουντιανές ταινίες με τα τόσα χυδαία μυνήματα το καλό κερδίζει στο τέλος.

Εύχομαι πραγματικά ο κάθε αάνθρωπο να αναζητήσει να βρει που βρίσκεται το Μάτριξ του και καταλάβει πως ότι κάνει στην γη παίρνει εντολή από αλλού , θα κριθεί στη γη ομως θα καταλήξει αλλού.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...