ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

13 Οκτ 2008

ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ: ΑΠΟΦΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο … ΑΣΤΕΓΟΣ ΘΕΟΣ

Ούτε μια τέτοια καλύβα δεν διέθετε ο ... Θεός για να μείνει, πριν να φτιάξει τον ... ουρανό, σύμφωνα με τη "Σκοπιά"!!!!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΤΙΣΜΟΣ
πό πολύ νωρίς ο Χριστιανισμός θέλοντας να προφυλάξει την θεϊκότητα του Θεού από τις ειδωλολατρικές και ανθρωπομορφικές αντιλήψεις, εισήγαγε στην θεολογία του, την έννοια του αποφατισμού. Ήδη τα πρώτα σπέρματά του τα ανιχνεύουμε στην Καινή Διαθήκη. Γράφει λοιπόν ο Παύλος στην προς Ρωμαίους επιστολή του αναφερόμενος στην δικαιοσύνη του Θεού απέναντι στους ασεβείς ανθρώπους: «Μήπως είναι άδικος ο Θεός, όταν επιφέρει την οργή; Κατά ανθρώπινο τρόπο μιλώ» επιστολή προς Ρωμαίους κεφάλαιο3, στίχος 5.Ο αποφατισμός (από το ρήμα αποφάσκω = αρνούμαι) όταν αναφέρεται στον Θεό χρησιμοποιεί ταυτόχρονα με τις θετικές κατηγορίες των λέξεων και αρνητικές. Π.χ. «υπερούσιος ουσία», «ανώνυμο όνομα» κ.λ.π. Με αυτό τον τρόπο θέλει να δείξει πως ο Θεός είναι μία ύπαρξη, πέρα και πάνω από την δημιουργία και τα όντα, και δεν μπορεί να ταυτιστεί ή να συγκριθεί με κανένα με αυτά....
 Έτσι η ουσία του Θεού παραμένει άγνωστη για το πεπερασμένο μυαλό του ανθρώπου. Γράφει πολύ όμορφα ο εκκλησιαστικός πατέρας Ιωάννης Δαμασκηνός (7ος – 8ος αιώνας μ.Χ.): « άπειρος και ακατανόητος ο Θεός, και το μόνο κατανοητό η απειρία και ακατανοησία αυτού».
Παρόλα αυτά όμως, δεν πρέπει να νομιστεί, πως για τον αποφατισμό ο Θεός είναι μια απρόσωπη ουσία που δεν μπορεί να επικοινωνήσει ο άνθρωπος μαζί του. Όπως τονίζει ο άγιος Γρηγόριος Παλαμάς (1296 – 1359 αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης), μπορεί ο Θεός να είναι απρόσιτος ως προς την ουσία του, επικοινωνεί όμως με τον άνθρωπο και την δημιουργία μέσω των ακτίστων ενεργειών του. Και όχι μόνο επικοινωνεί με τον άνθρωπο, αλλά τον καλεί να μετέχει «ψυχή τε και σώματι» με τις ενέργειες αυτές.
Πράγμα που μπορεί να επιτύχει ο άνθρωπος με την νέκρωση των αισθήσεων, την συγκέντρωση του νου με την επανάληψη της γνωστής σύντομης προσευχής «Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ του Θεού ελέησόν με» και άλλες πρακτικές ενέργειες. Καθαρισμένος πλέον ο άνθρωπος απολαμβάνει την θέα του Θεού – παρόλο που αυτή παραμένει ασαφής – και την απέραντη αγάπη του. Προσοχή όμως! Σύμφωνα με την Ορθόδοξη μυστική θεολογία όλα αυτά δεν είναι κατορθώματα του ανθρώπου αλλά χαρίσματα του Θεού.

Ο ΑΣΤΕΓΟΣ ΘΕΟΣΣε αντίθεση με την Ορθόδοξη θεολογία , η Οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά “Σκοπιά”, τα πνευματικά πράγματα τα αντιμετωπίζει με ένα πολύ υλιστικό τρόπο. Ούτε ο ίδιος ο Θεός δεν της ξεφεύγει.
Στηριζόμενη στην 1η επιστολή του αποστόλου Παύλου προς Κορινθίους κεφάλαιο15, στίχος 44 που μιλάει για την ανάσταση του ανθρωπίνου σώματος σε κατάσταση αφθαρσίας και αθανασίας κατά την Δευτέρα Παρουσία του Χριστού (βλέπε στίχους 35-54 για του λόγου το αληθές), υποστηρίζει πως ο Θεός έχει σώμα και εγκέφαλο! πνευματικό. Και αφού έχει σώμα λέει, κάπου πρέπει να μένει!! Και όπως γράφει στο βιβλίο της «Μπορείτε να ζείτε» σελίδα 36, θεωρεί ως τόπο κατοικίας του τον ουρανό.


Βιβλίο Μαρτύρων του Ιεχωβά "Μπορείτε να ζείτε", σελίδα 36: Ο Θεός έχει πνευματικό σώμα και μυαλό!

Βέβαια όπως γνωρίζουμε από τις φυσικές επιστήμες ουρανός δεν υπάρχει, απλώς αυτό που βλέπουμε για ουρανό είναι μια ψευδαίσθηση που δημιουργείται από το ηλιακό φως, όταν περνώντας μέσα από τον ατμοσφαιρικό αέρα διαχέει δηλ. σκορπίζει πιο πολύ απ’ όλα τα χρώματα το γαλάζιο.
Στην δε Αγία Γραφή η λέξη ουρανός έχει πολλές έννοιες. Άλλοτε σημαίνει τη μεγαλοπρέπεια του Θεού, άλλοτε χρησιμοποιείται με την έννοια του στερεώματος απηχώντας τις αντιλήψεις των ανθρώπων εκείνης της εποχής για τον κόσμο και το σύμπαν και άλλοτε σε πληθυντικό αριθμό τους αγγέλους.
Εάν όμως, θελήσουμε να ακολουθήσουμε τη συλλογιστική της Οργάνωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά “Σκοπιά”, πως ο ουρανός είναι κυριολεκτικά η κατοικία του Θεού, μήπως τότε πρέπει να υποθέσουμε, ότι ο Θεός πριν να δημιουργήσει τον ουρανό, όπως γράφει το βιβλίο της Αγίας Γραφής Γένεσις κεφάλαιο 1, στίχος 1 ήταν …. ΑΣΤΕΓΟΣ;


Η ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΔΑΙΜΟΝΩΝ!
Και αφού δεν της ξέφυγε της Οργάνωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά ο Θεός και η κατοικία του, βάλθηκε ν’ ανακαλύψει και τη κατοικία των δαιμόνων! Και οποίος θρίαμβος. Όχι μόνο τη βρήκε αλλά ανακάλυψε και τη βάση τους από την οποία εξορμούν εναντίον των ανθρώπων. Και η οποία σύμφωνα με το επίσημο έντυπο της «Σκοπιά» της 1ης Φεβρουαρίου 1968 σελίδα 72, δεν είναι και πολύ μακριά. Στα γειτονικά μέρη της Γης, δίπλα μας δηλαδή, στο φεγγάρι, στον Άρη, στην Αφροδίτη, σε κανένα μετεωρίτη ίσως.


Περιοδικό Μαρτύρων του Ιεχωβά "Σκοπιά" της 1ης Φεβουαρίου 1968, σελίδα 72: Οι δαίμονες κατοικούν στο φεγγάρι!
Γι αυτό και μας φτάνουν εύκολα. Δίνουν ένα πήδο και νάτοι οι διάβολοι ωραίοι και καλοί, προσπαθούν να μας παρασύρουν στον κακό δρόμο. Όμως η “Σκοπιά” μας έχει αφήσει με την απορία και δεν μας εξηγεί, πως μπορούν και τους ξεφεύγουν οι αστροναύτες και δεν τους έχουν πιάσει ακόμα αιχμαλώτους οι δαίμονες, κάθε φορά που επισκέπτονται από τη δεκαετία του ’60 μέχρι και σήμερα απρόσκλητοι το φεγγάρι. Που πας έτσι κύριε στο σπίτι του άλλου; Ρώτα πρώτα αν σε θέλει, χτύπα και καμιά πόρτα.

ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ΟΤΑΝ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
Δυστυχώς πέρα από τη φαιδρότητα του πράγματος, αυτά παθαίνει όποιος δεν έχει το Πνεύμα του Θεού. Καταφεύγει σε γραφικότητες και γελοιότητες. Οι δαίμονες σαν πνευματικά πρόσωπα που είναι, δεν έχουν ανάγκη ούτε από κατοικίες ούτε από άλλου είδους υλικές ανάγκες. Επιπλέον δεν υπόκεινται στους περιορισμούς του χρόνου και του χώρου κάτω από τους οποίους ζούμε εμείς. Δηλ. ο άγγελος ή ο δαίμονας δεν χρειάζεται να πάρει αεροπλάνο ή άλλο μεταφορικό μέσο για να μετακινηθεί από το ένα σημείο στο άλλο της γης ή του σύμπαντος. Άλλωστε λίγο Αγία Γραφή να διάβαζε η “Σκοπιά” δεν θα έλεγε τέτοιες γελοιότητες.Στο θαύμα που διηγείται ο ευαγγελιστής Μάρκος (βλέπε κατά Μάρκον ευαγγέλιο κεφάλαιο 5, στίχοι 1-13), ότι έκανε ο Χριστός στη περιοχή των Γεργεσηνών, όταν θεράπευσε ένα δαιμονισμένο, σημειώνει ότι είχαν μπει μέσα στο δαιμονισμένο μια λεγεώνα! – στρατιωτικό τμήμα του Ρωμαϊκού στρατού, αποτελούμενο από 6000 άντρες – από δαίμονες. Και λίγο παρακάτω στο στίχο 13 λέει, ότι ο Χριστός, κατόπιν παρακλήσεως των δαιμόνων, τους επέτρεψε να μπουν σ’ ένα κοπάδι χοίρων που έβοσκε εκεί γύρω και αποτελούνταν από 2000 ζώα. Γι αυτό τονίσαμε και παραπάνω ότι για τα πνευματικά όντα δεν ισχύουν οι παράμετροι που ισχύουν για μας, αλλά σε ποιον να τα πεις και ποιος να σ’ ακούσει. Στη “Σκοπιά” ή στους δυστυχείς οπαδούς της που πολλοί απ’ αυτούς δεν ξέρουν ούτε να γράφουν και να διαβάζουν και όμως γεμάτοι από εωσφορική αλαζονεία, είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να σου κάνουν μάθημα για το Θεό και τη Γραφή, αφού όπως υποστηρίζουν όλα αυτά τα παίζουν στα δάχτυλά τους.




ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου.

2.541 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   2201 – 2400 από 2541   Νεότερο›   Νεότερο»
Ανώνυμος είπε...

Κλείνοντας, κύριε Γιωργογιάννη, έχω να σας πω,
πηγαίνετε να απαντήσετε πρώτα αυτά που σας ρώτησε ο «αγράμματος,» τα οποία κάνατε γαργάρα και εξαφανιστήκατε μπας και ξεχαστούν, και μετά ελάτε να μας πείτε σε τι δε σας απαντήσαμε εμείς!!!

Κύριε Γιωργογιάννη, τελικά θα σας πάρει πολύ ακόμα να αποφασίσετε αν θα πιστεύατε στη Θεϊκή παρέμβαση, για τα θαύματα της ορθοδοξίας, αν τελικά γίνονταν και αναστάσεις σε αυτήν;

ΝΟΣΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

«Η αναλογία σούτ με γκόλ είναι 4 προς 1 στους καλύτερους της Ελλάδας.
Συμπέρασμα: Οποιος παίζει, δεν μετατρέπει όλα τα σούτ σε γκόλ.»



Πολύ γραφική η άποψή σας. Για πείτε μου, πόσα γκολ έχει βάλει η Σκοπιά στις «προφητείες» της; Οι ψυχές, αγαπητέ, δεν είναι για πέταμα, για να έρχεται η κάθε Σκοπιά και να τις κλωτσάει και ας πάνε... στον βρόντο.


«Οποιος δεν παίζει, ούτε χάνει γκόλ αλλά ούτε και βάζει.
Μένει από ΜΗΔΕΝ στο ΜΗΔΕΝ.»



Αναφέρεστε στη νεκρή θρησκεία Σκοπιά η οποία δεν έχει καταφέρει να συνεχίσει τα θαύματα του Κυρίου και τον Αποστόλων. Στη Σκοπιά πας τυφλός και βγαίνεις... εθελότυφλος.


Υ.Γ.: Αγαπητοί κ. Μάρτυρες του Ιεχωβά μην εγκαταλείπετε ακόμα τη νουθεσία μας (και άσε να λέει η Γραφή ό,τι θέλει). Άλλωστε κάτι δεκάδες ερωτήσεις μας περιμένουν ακόμα απάντηση για να γίνει η νουθεσία μας πλήρης.

Ανώνυμος είπε...

Στη Σκοπιά πας τυφλός και βγαίνεις... εθελότυφλος.
Νικόλαος
25 Μάρτιος 2009 8:40 πμ

Οσοι δεν είναι με τον πιστό και φρόνιμο δούλο που βρίσκεται μόνο στους Μάρτυρες του Ιεχωβά είναι τυφλοί.
Οσοι πάνε στη Σκοπιά ανοίγουν τα μάτια τους. Πριν ήταν τυφλοί και μετά είδαν και βλέπουν το φώς της ζωής τους.

Ιδιαίτερα όσοι έγιναν Μάρτυρες του Ιεχωβά το διαπίστωσαν αυτό και το πιστοποιούν.

Ιωάννης

Ανώνυμος είπε...

O Giorgos tin ekane me elafra pidimitakia me para polles
Anapantites erotiseis mas.
Nostos
22 Μάρτιος 2009 12:40 πμ

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Γιωργογιάννη, τελικά θα σας πάρει πολύ ακόμα να αποφασίσετε αν θα πιστεύατε στη Θεϊκή παρέμβαση, για τα θαύματα της ορθοδοξίας, αν τελικά γίνονταν και αναστάσεις σε αυτήν;
ΝΟΣΤΟΣ
25 Μάρτιος 2009 2:06 πμ

Απ ότι φαίνεται αναφέρεστε σε κάθε Μάρτυρα του Ιεχωβά, ή κάνω λάθος;

Επειδή όχι μόνο ο Παναγιώτης και ο Νόστος κάνουν αυτή την ερώτηση και την αποδέχονται, φαίνεται καθαρά ότι όταν όλοι σας λέτε "αν θα πιστεύατε στη Θεϊκή παρέμβαση, για τα θαύματα της ορθοδοξίας, αν τελικά γίνονταν και αναστάσεις σε αυτήν", εννοείτε ότι αν τελικά δια θαύματος ανάστασης θα γινόμουν κάτι άλλο από αυτό που είμαι, αποδεχόμενος Θεϊκή παρέμβαση. Η κάνω λάθος;
Αν κάνω λάθος διορθώστε με.
Μετά θα σας απαντήσω.

Ιωάννης

Ανώνυμος είπε...

Iωάννης είπε,
«Ευτυχώς που δεν μπορούν εικόνες να βγαίνουν ασυνόδευτες από ναούς!!!»

Ερώτηση, τότε τι φοβάστε; Γιατί δεν επισκέπτεστε ορθόδοξους ναούς;
Πώς έχετε την απαίτηση οι δικοί μας να έρχονται στις ομιλίες σας όταν τους προσκαλείτε, ενώ όταν εσείς προσκαλείστε παίζετε την πάπια, και αποφεύγετε να μπείτε σε ορθόδοξο ναό;
Μήπως φοβόσαστε, μη τυχόν σας πάρει κανένα μάτι «αδερφικό» και σας «τη φέρει» χαφιέδικα;
Τρέμετε την αποκοπή κύριε Γιωργογιάννη;
Νόστος! Ιωάθαμ! Ερευνητής! ...
25 Μάρτιος 2009 1:35 πμ

ΕΝΤΟΛΗ της Γραφής κύριοι:
«Και άκουσα άλλη φωνή από τον ουρανό να λέει: “Βγείτε από αυτήν, λαέ μου, αν δεν θέλετε να συμμετάσχετε με αυτήν στις αμαρτίες της και αν δεν θέλετε να λάβετε από τις πληγές της”». (Αποκάλυψη 18:4)

Επειτα, δεν μπορεί, θα γνωρίζετε το (Αποκάλυψη 11:10‐12)
«εκείνοι που κατοικούν στη γη χαίρονται σε βάρος τους και διασκεδάζουν, και θα στείλουν δώρα ο ένας στον άλλον, επειδή αυτοί οι δύο προφήτες βασάνισαν εκείνους που κατοικούν στη γη.
11 Και μετά τις τρεισήμισι ημέρες, πνεύμα ζωής από τον Θεό μπήκε μέσα τους, και στάθηκαν στα πόδια τους, και έπεσε μεγάλος φόβος πάνω σε εκείνους που τους έβλεπαν.
12 Και άκουσαν μια δυνατή φωνή από τον ουρανό να τους λέει: «Ανεβείτε εδώ». Και ανέβηκαν στον ουρανό μέσα στο σύννεφο, και τους είδαν οι εχθροί τους.»

Αρα θα γνωρίζετε ότι οι αληθινοί Χριστιανοί θα είχαν εχθρούς.

Και δεν γνωρίζω αν εσείς τον καιρό της τουρκοκρατίας προσκυνούσατε σε κάποιο μουσουλμανικό Τέμενος, αν και μερικοί ορθόδοξοι σήμερα πηγαίνουν και σε καθολικούς ναούς, απλώς από περιέργεια.
Αν κάποιος από εσάς θέλει απλώς από περιέργεια να πάει σε μια Αίθουσα Βασιλείας ή σε μια καλοκαιρινή Συνέλευση Περιφερείας να ακούσει μια γραφική διάλεξη και να κρίνει προσωπικά δεν τον υποχρεώνει κάποιος ούτε τον απαγορεύει.

Ιωάννης

Ανώνυμος είπε...

Γιωργογιάννης είπε,
«ΕΝΤΟΛΗ της Γραφής κύριοι:
«Και άκουσα άλλη φωνή από τον ουρανό να λέει: “Βγείτε από αυτήν, λαέ μου, αν δεν θέλετε να συμμετάσχετε με αυτήν στις αμαρτίες της και αν δεν θέλετε να λάβετε από τις πληγές της”». (Αποκάλυψη 18:4)»

Μάλιστα!
Δηλαδή δε μπαίνετε σε ορθόδοξους ναούς, μπαίνετε όμως σε Ορθόδοξα σπίτια και το παίζετε καλοί άνθρωποι και αδέρφια με όλους και με όλα.

Να σου πω κύριε Γιωργογιάννη, κάθε φορά που περνάς το κατώφλι Ορθόδοξης οικίας, τι γίνεται με το εδάφιο (Αποκάλυψη 18:4) ;

Εκεί μάλλον δε το χρειάζεσαι ε;
Προσεχώς χρήσιμο προς το παρόν άκυρο;
Έτσι σε βολεύει;
Ωραία σας δασκαλεύει ο ψευδοπροφήτης σας. (1914)

Νόστος

Ανώνυμος είπε...

Γιωργογιάννης είπε,
«Αν κάποιος από εσάς θέλει απλώς από περιέργεια να πάει σε μια Αίθουσα Βασιλείας ή σε μια καλοκαιρινή Συνέλευση Περιφερείας να ακούσει μια γραφική διάλεξη και να κρίνει προσωπικά δεν τον υποχρεώνει κάποιος ούτε τον απαγορεύει.»

Σε ευχαριστούμε που τονίζεις με τόση μεγαλοπρέπεια, πως απολαμβάνουμε το προνόμιο της ελευθερία μας στην Εκκλησία του Θεού. Μια ελευθερία που μας είναι δοσμένη από τον ίδιο το δημιουργό μας και καμία Σκοπιά στο κόσμο δε πρόκειται να μας στερήσει.
Καλύτερα, εμείς αποκλείεται να το περιγράφαμε, από ότι το περιέγραψες εσύ.

Πότε θα καταλάβεις βρε κακομοίρη, πως εμείς μπορούμε να επισκεφτούμε όλες τις αίθουσες βασιλείας του κόσμου, δίχως να θιγεί η πίστη μας, δίχως κανείς να μας ελέγχει, δίχως να τρέμουμε κάποια αποκοπή, δίχως – δίχως – δίχως ….

Εσύ έχεις το πρόβλημα, ακόμα δε το έχεις καταλάβει;
Ξύπναααααααααααααα….
σκλάβεεεεεεεεεεεεεεε

Νόστος

Ανώνυμος είπε...

Ιωάννης είπε,
«ΕΝΤΟΛΗ της Γραφής κύριοι:
«Και άκουσα άλλη φωνή από τον ουρανό να λέει: “Βγείτε από αυτήν, λαέ μου, αν δεν θέλετε να συμμετάσχετε με αυτήν στις αμαρτίες της και αν δεν θέλετε να λάβετε από τις πληγές της”». (Αποκάλυψη 18:4)»

Μάλιστα!
Δηλαδή δε μπαίνετε σε ορθόδοξους ναούς, μπαίνετε όμως σε Ορθόδοξα σπίτια και το παίζετε καλοί άνθρωποι και αδέρφια με όλους και με όλα.
Να σου πω κύριε Γιωργογιάννη, κάθε φορά που περνάς το κατώφλι Ορθόδοξης οικίας, τι γίνεται με το εδάφιο (Αποκάλυψη 18:4) ;
Εκεί μάλλον δε το χρειάζεσαι ε;
Προσεχώς χρήσιμο προς το παρόν άκυρο;
Έτσι σε βολεύει;
Νόστος
25 Μάρτιος 2009 9:26 μμ

Η σημασία του Αποκ. 18:4 σχετικά με τη Βαβυλώνα τη Μεγάλη αφορά την επίσημη θρησκευτική λατρεία σε ανάλογους χώρους, δηλαδή ναούς σε όλο τον κόσμο.

Τα σπίτια δεν είναι ναοί, ούτε φυσικά τα γήπεδα ούτε τα σχολεία, τα νοσοκομεία ή οι χώροι δημόσιων υπηρεσιών ή γραφεία δικηγόρων κ.α.

Ιωάννης

Ανώνυμος είπε...

Πότε θα καταλάβεις βρε κακομοίρη, πως εμείς μπορούμε να επισκεφτούμε όλες τις αίθουσες βασιλείας του κόσμου, δίχως να θιγεί η πίστη μας, δίχως κανείς να μας ελέγχει, δίχως να τρέμουμε κάποια αποκοπή, δίχως – δίχως – δίχως ….
Εσύ έχεις το πρόβλημα, ακόμα δε το έχεις καταλάβει;
Ξύπναααααααααααααα….
σκλάβεεεεεεεεεεεεεεε
Νόστος
25 Μάρτιος 2009 9:36 μμ

Προσωπικά χαίρομαι για την ελευθερία που έρχεται από τον Χριστό - την ελευθερία από το θάνατο που θερίζει μέχρι τώρα και για την ανάσταση στη Βασιλεία του Θεού.
Κακομοίρης τελικά είναι όποιος δεν έχει ελπίδα - παρόλο που αυτή πεθαίνει τελευταία.
Μεγαλύτερη σκλαβιά από αυτή του θανάτου δεν υπάρχει. Σ αυτή είναι υποφήφιοι όσοι δεν υπακούν στον Χριστό, έχοντας υπόψη ότι οι περισσότεροι στον κόσμο βαδίζουν τον δρόμο της καταστροφής, ως δούλοι του εαυτού τους εγκλωβισμένοι σε παγίδα θανάτου.

Τελικά και ο απόστολος Παύλος -και άλλοι Χριστιανοί - ήταν δούλος του Χριστού με ελπίδα αιώνιας ζωής.

Ιωάννης

Ανώνυμος είπε...

«Μεγαλύτερη σκλαβιά από αυτή του θανάτου δεν υπάρχει.»


Ιδιαίτερα αν ακούς σε όλη σου τη ζωή ψευτοαπειλές από τη Σκοπιά για θάνατο στον Αρμαγεδδώνα.

Αυτό που αναφέρατε ότι οι ναοί της Ορθοδοξίας ανήκουν στη Βαβυλώνα είναι αντιγραφικό. (Εξάλλου η Γραφή καθώς και οι ναοί είναι αναπόσπαστα μέρη της Ιεράς Παράδοσης, από την οποία η Σκοπιά συνηθίζει να αρπάζει ό,τι της αρέσει, να διαστρεβλώνει ό,τι της ψιλοαρέσει ―βλ. Μετάφραση Νέου Κόσμου― και να βάζει στη Βαβυλώνα ό,τι δεν της κάνει.) Ενώ αυτό που λένε οι Ορθόδοξοι ότι η Σκοπιά είναι ψευδοπροφήτης (συνεπώς αίρεση και όλα τα σχετικά) είναι πέρα για πέρα στηριγμένο στην Αγία Γραφή ―από εδώ μέχρι το Μπρούκλιν. Για να μην τα ξαναγράφω δείτε αυτό το μήνυμά του κ. Χρήστου και... νουθετήστε μας καταλλήλως.

Ανώνυμος είπε...

Γιωργογιάννης είπε,
«Μεγαλύτερη σκλαβιά από αυτή του θανάτου δεν υπάρχει.»

Μεγαλύτερη σκλαβιά από αυτήν της κολάσεως θες να πεις δεν υπάρχει.
Εκτός κι αν θέλεις να μας πεις, πως οι εκμηδενισμένες (κατ’ εσάς) ψυχές, θα αισθάνονται τη σκλαβιά.

Νόστος

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σε όλους.

Μη ψάχνετε να βρείτε τον γιώργο.
Ήδη έχει παραβιάσει πολλούς νόμους της σκοπιάς συζητώντας εδώ επώνυμα.
Μάλλον προσπαθεί να πείσει τα αφεντικά του να τον αφήσουν να συνεχίσει τον διάλογο μέσα από αυτή τη σελίδα (ότι προσφέρει ωφέλεια σε κόσμο).
Ας περιμένουμε, θα δείξει ο χρόνος.
Μα πιο πολύ θα δείξει στον ίδιο!

Παλλάδιος

Ανώνυμος είπε...

Ιωάννης είπε,
«Μεγαλύτερη σκλαβιά από αυτή του θανάτου δεν υπάρχει.»

Μεγαλύτερη σκλαβιά από αυτήν της κολάσεως θες να πεις δεν υπάρχει.
Εκτός κι αν θέλεις να μας πεις, πως οι εκμηδενισμένες (κατ’ εσάς) ψυχές, θα αισθάνονται τη σκλαβιά.
Νόστος
25 Μάρτιος 2009 11:30 μμ

Δηλαδή πιστεύεις ότι όπως το λές μόνο ορθόδοξοι δεν πάνε στην - ανύπαρκτη - κόλαση;

Ιωάννης

Ανώνυμος είπε...

Ιωάννης:
«Μεγαλύτερη σκλαβιά από αυτή του θανάτου δεν υπάρχει.»

Νικόλαος:
Ιδιαίτερα αν ακούς σε όλη σου τη ζωή ψευτοαπειλές από τη Σκοπιά για θάνατο στον Αρμαγεδδώνα.

Μήπως και ο Χριστός απειλούσε όταν μιλούσε για αιώνια καταστροφή των εριφίων;
Εξάλλου δεν ανοίγετε και την Αποκάλυψη καθόλου στο 19ο κεφάλαιο για να δείτε τι θα κάνει ο ίδιος ο Χριστός;
Η θέλετε να τα αγνοείτε;

Ιωάννης

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιωργογιάννης ή Γιαννογιώργος όπως προτιμάτε,
προσπαθεί να μας «διδάξει» τρις παραδείσους και καμία κόλαση, όταν ο Χριστός δίδαξε, έναν παράδεισο στον ουρανό και μια κόλαση βασάνων.

Παράδεισος νούμερο 1,
εκεί θα πάνε οι 144.000 και θα είναι παράδεισος επουράνιος.

Παράδεισος νούμερο 2,
θα πάνε όλοι οι σωσμένοι και θα κατοικούν στη γη,.

Προφανώς, θα έχουμε ακόμα αυτοκίνητα, και τα καλοκαίρια θα κάνουμε τα μπανάκια μας στη θάλασσα. Θα υπάρχουν πλυντήρια για να γίνεται πιο εύκολη η ζωή της γυναίκας και εκεί, αλλά ευτυχώς δε θα χρειάζεται να μαζεύουμε πια κονσέρβες για κάποιον Αρμαγεδδώνα, όπως κάνουν τώρα οι μτΙ.

Και Παράδεισος νούμερο 3,
Είναι αυτός της κολάσεως των μαρτύρων του Ιεχωβά, όπου όλοι οι κολασμένοι και αμαρτωλοί, θα απολαμβάνουν αιώοοοοονιο ύπνο, δίχως να αισθάνονται το παραμικρό. Ούτε καν τύψεις για τα αμαρτήματα που θα έχουν πράξει.

Μπράβο κύριε Γιαννογιώργο Γιωργογιάννη, ωραίο ακούγεται!
Πιασάρικο φαίνεται.
Είναι κι άλλο ένα που λέει για την κοκκινοσκουφίτσα που στο τέλος σώζεται από την κοιλιά του κακού λύκου.

Αξιόλογο επίσης είναι και αυτό με τα 7 κατσικάκια τα οποία, και αυτά, με τη σωτήρια επέμβαση της μανούλας τους βγήκαν όλα ζωντανά από την κοιλιά του κακού λύκου και έζησαν αυτοί καλά, κι εμείς εδώ,...

«Εύχομαι» το παραμύθι σας, να αποδειχτεί ισάξιο με τα άλλα που προανέφερα και να διαδοθεί σε όλο τον κόσμο ώστε να σημειώσει και αυτό την ίδια επιτυχία με τα άλλα.

Ο Παπουτσωμένος γάτος!

Ανώνυμος είπε...

Χρήστος:
Η μαμά του Η Σκοπιά όμως μας τα λέει αλλιώς :
Σκοπιά 15/4/1997 σελ. 30: «Αν δεχόμαστε διδασκαλίες οι οποίες είναι ΜΟΛΥΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΔΑΙΜΟΝΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΟΥΜΕ» και παρακάτω «Έτσι είναι καλό να εξετάσουμε την προέλευση της συμβολικής μας τροφής, έχοντας υπόψη ότι ΚΑΠΟΙΑ ΕΙΔΗ ΕΝΤΥΠΩΝ, ΟΠΩΣ ΤΑ ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΓΓΡΑΜΑΤΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΥΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΙΚΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ»

.......ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ότι εδώ γίνεται λόγος για το "ΑΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ διδασκαλίες ΜΟΛΥΣΜΕΝΕΣ..."
Γίνεται λόγος για "ΤΑ ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΓΓΡΑΜΑΤΑ" και "ΑΝΤΙΓΡΑΦΙΚΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ".
Καμιά μετάφραση της Αγίας Γραφής, έστω κι αν περιέχει κάποιες ανακρίβειες που μπορεί να εντοπιστούν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΟ σύγγραμα.

Συνεχίζετε:
Το ευαγγέλιο του Βάμβα δεν είναι σύγγραμμα; Ο Βάμβας σύμφωνα με τη Σκοπιά δεν είναι αποστάτης; Πως τότε δεν μολύνει το σύγγραμμά του;

Ο Βάμβας δεν είναι αποστάτης επειδή δεν υπήρξε ποτέ Μάρτυρας του Ιεχωβά.
Ακόμα και ένας γιός αποστάτη δεν είναι αποστάτης, όπως ένας γιός γιατρού / δικηγόρου / υπουργού κλπ. δεν σημαίνει ότι είναι γιατρός / δικηγόρος / υπουργός και ο ίδιος.

Συνεπώς ο Βάμβας ως ΜΗ πρώην Μάρτυρας του Ιεχωβά που μετά προσχώρησε σε άλλη θρησκεία, δεν υπήρξε ποτέ αποστάτης.

Λέτε:
Π.χ. Η Κ.Δ. ΤΟΥ ΒΑΜΒΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ «ΚΟΜΜΑ ΙΩΑΝΝΟΥ» που το βάλαμε εμείς οι κατ’ εσάς αποστάτες;

Καταρχήν δεν το βάλατε εσείς γιατί πρωτομπήκε σε λατινικό κείμενο τον 13ο αιώνα και από εκεί μεταφέρθηκε σε μερικά ελληνικά κείμενα.
Εσείς απλώς το υποστηρίξατε για ευνόητους λόγους, ενώ από τους περισσότερους γενικά θεωρείται νόθο.
Γιατί να θεωρείτε εσείς τον εαυτό σας αποστάτη εφόσον ποτέ δεν ήσασταν Μάρτυρας του Ιεχωβά και πάντα ήσασταν μάλλον ορθόδοξος;

Συνεχίζετε:
Ξαναρατάω λοιπόν. Πως γίνεται να μην μολύνει η Κ.Δ. του Βάμβα; Γιατί δύο τινά πρέπει να συμβαίνουν. Ή η Σκοπιά να μην ξέρει τι λέει ή η Κ.Δ. του Βάμβα να μην είναι μολυσμένη.

Και η Σκοπιά επί του ζητήματος ξέρει τι λέει και η Κ.Δ. του Βάμβα δεν θεωρείται μολυσμένη επειδή δεν είναι αποστατικό σύγγραμα.
Το τρίτο συμβαίνει: Μια μετάφραση της Αγίας Γραφής δεν αποτελεί αποστατικό σύγγραμα, είτε είναι του Βάμβα είτε του Παν. Τρεμπέλα είτε του Γαλίτη και άλλων θεολόγων καθηγητών Πανεπιστημίων.
Απλώς μία μετάφραση της Κ.Δ. μπορεί να μην είναι πολύ ακριβής σε μερικά σημεία ενώ σε άλλα σημεία είναι πολύ ακριβής και ίσως έχει άλλα πλεονεκτήματα, όπως απλότητα, σαφήνεια κλπ.
Άλλες μεταφράσεις είναι γλωσσικά προσαρμασμένες περισσότερο στην εποχή μας και αποφεύγουν δυσνόητες εκφράσεις.
Συνήθως στα περισσότερα σημεία χρησιμοποιούν τις ίδιες λέξεις ή την ίδια ακριβώς σημασία με άλλες λέξεις.

Γράφετε:
Επιπλέον τι λογική υπάρχει στην χρησιμοποίηση της μολυσμένης Κ.Δ. του Βάμβα από τους ΜτΙ; Είδατε εμάς να χρησιμοποιούμε την αιρετική – αποστατική ΜΝΚ, όταν θέλουμε να κάνουμε κάποιον Ορθόδοξο Χριστιανό;

Εμάς όχι μόνο δεν μας ενοχλούν πολλές μεταφράσεις αλλά και τις χρησιμοποιούμε γιατί ποιά από τις μεταφράσεις δεν περιέχουν τις βασικές εντολές και οδηγίες του Θεού;
Ποιά μετάφραση δεν αναφέρει την 1η εντολή - αγάπη για τον Θεό - και την 2η - αγάπη για τον πλησίον;
Ποιά μετάφραση δεν αναφέρει στο Ματθαίος κδ' 14 για το κήρυγμα της Βασιλείας σε όλη τη γη;
Ποιά δεν αναφέρει τον καρπό του πνεύματος ή τα έργα της σάρκας;
Ποιά Κ.Δ. δεν αναφέρει τη λέξη 'αρμαγεδδώνας' ως τον πόλεμο του Θεού του παντοκράτορα;
Αρα γενικά διαφορές υπάρχουν μόνο σε λεπτομέρειες.
Για αμφισβητούμενα σημεία μπορεί κανείς να κάνει συγκρίσεις με πολλές μεταφράσεις που υπάρχουν σήμερα, ώστε να έχει καλύτερη κατανόηση των λόγων του Θεού.

Γράφετε:
Ο Παναγιώτης και ο Nostos ξεχεριάστηκαν να γράφουν πόσο μολυσμένη είναι.

Το αντίθετο αποδείχτηκε, ότι η ΜΝΚ είναι πολύ καθαρή, απαλλαγμένη από νόθα εδάφια και βασισμένη σε επιστημονικές έρευνες (Westcott & Hort) όσον αφορά το αρχαίο Ελληνικό κείμενο στο οποίο βασίζεται.
Εσείς πείτε ποιά μετάφραση χρησιμοποιείτε;
Του Βάμβα;
την παράφραση / ερμηνεία της Κ.Δ. του Τρεμπέλα;
Του Φίλoυ;

Θεωρείτε ότι την μετάφραση του Βάμβα θα έπρεπε οι Μάρτυρες του Ιεχωβά ... αλλά εσείς δεν αφήνετε Σκοπιά για Σκοπιά που να μην διαβάσετε επί χρόνια τώρα.
Λέτε εσείς ότι τάχα έπρεπε κανονικά να μολύνονται από την ύπαρξη του νόθου τμήματος του Α Ιωάννου ε 7 στη μετάφραση του Βάμβα αλλά δεν θεωρείτε ότι θα έπρεπε να μολύνεστε εσείς;
Οσο νάναι λίγο-πολύ σχεδόν ο καθένας (θεολόγοι, κληρικοί κ.α.) έτυχε να διαβάσει Σκοπιά και Ξύπνα.

Ούτε ότι θα έπρεπε να θεωρείται ότι μολύνεται κάποια βιβλιοθήκη από το Κοράνιο ή από διάφορα μη χριστιανικά Βιβλία και περιοδικά, ή να μολύνονται Περιπτερούχοι με διάφορα αντιγραφικά περιοδικά και βιβλία που περιέχουν ειδωλολατρικές αναφορές;

Τότε θα έπρεπε να θεωρείται μολυσμένη όλη η Ελλάδα με την ύπαρξη τόσο πολλών ειδωλολατρικών αντικειμένων, εθίμων, μάγων, μέντιουμ κλπ

Δεν είναι έτσι όμως.

Ιωάννης

Ανώνυμος είπε...

για... παπουτσωμένο γάτο...

Δηλαδή πιστεύεις ότι μόνο καλοί ορθόδοξοι δεν πάνε στην - ανύπαρκτη για μένα - κόλαση ή όλοι οι καλοί άνθρωποι αναξάρτητα θρησκείας δεν πάνε εκεί;

Και πως βλέπεις το εδάφιο που λέει ότι 'ο αποθανών ελευθερώθηκε από την αμαρτία';
Πως βλέπεις το εδάφιο που λέει ότι 'ο μισθός της αμαρτίας είναι θάνατος';
Πως βλέπεις το εδάφιο που λέει ότι 'οι διαλογισμοί αυτού - του ανθρώπου που πεθαίνει - αφανίζονται';

Και πως καταλαβαίνεις τα λόγια του Χριστού ότι ουδείς ανέβει εις τον ουρανό ειμή ο καταβάς εκ του ουρανού;
Που πήγαν οι πιστοί προφήτες που πέθαναν μέχρι τις ημέρες του Χριστού;

Ιωάννης

Ανώνυμος είπε...

διόρθωση
...ή όλοι οι καλοί άνθρωποι ανΕξάρτητα θρησκείας...

Ανώνυμος είπε...

Ιωάννης: «Μεγαλύτερη σκλαβιά από αυτή του θανάτου δεν υπάρχει.»

Νικόλαος: Ιδιαίτερα αν ακούς σε όλη σου τη ζωή ψευτοαπειλές από τη Σκοπιά για θάνατο στον Αρμαγεδδώνα.

Ιωάννης: «Μήπως και ο Χριστός απειλούσε όταν μιλούσε για αιώνια καταστροφή των εριφίων;»


Ο Χριστός δεν απέκοβε όμως ανθρώπους υπό την «απειλή» αυτή, οπότε μη μπλέκετε το Χριστό με τη Σκοπιά.

Εμένα πάντως άλλο μου κάνει εντύπωση σε αυτά που γράφετε: Ενώ δεν δέχεστε την κόλαση, μιλάτε για «αιώνια καταστροφή των εριφίων».

Νικόλαος είπε...

«Θεωρείτε ότι την μετάφραση του Βάμβα θα έπρεπε οι Μάρτυρες του Ιεχωβά ... αλλά εσείς δεν αφήνετε Σκοπιά για Σκοπιά που να μην διαβάσετε επί χρόνια τώρα.»


Είπε κανείς το αντίθετο; Εμείς στη Σκοπιά αναφερόμασταν που «διδάσκει» ότι «το να διαβάζετε αποστατικές δημοσιεύσεις είναι σαν να διαβάζετε πορνογραφικά περιοδικά» (15/3/1986). Οι Ορθόδοξοι είναι ελεύθεροι να διαβάζουν Σκοπιές και να δημιουργούν δικές τους ιστοσελίδες ―όπως καλή ώρα ο κ. Χρήστος―, χωρίς να υπάρχει κανείς στη γωνία για να τους χαφιεδίζει.

Δυστυχώς η Σκοπιά είναι πιο τυραννική ακόμα και από τον πάπα: Σε υποχρεώνει να υπακούς στο Κυβερνών Σώμα, υπό την απειλή της αποκοπής (με άλλα λόγια, υπό την απειλή της... θανατικής καταδίκης στον Αρμαγεδδώνα), ενώ το Κυβερνών Σώμα μπορεί να λέει ό,τι θέλει καθώς:

Σκοπιά 1973, σελ. 68: «Σε χτυπητή αντίθεσι στη θέσι που λαμβάνουν οι πάπαι είναι η θέσις των Χριστιανών μαρτύρων του Ιεχωβά. Είναι πρόθυμοι να παραδεχθούν ότι έχουν διαπράξει σφάλματα σε ζητήματα δογματικής και λατρείας.»

Όπως θα έλεγε και ο κ. Γιώργος ―με τα τραγούδια που μας αφιέρωνε ενίοτε:

Σήκω πάνω, κάτσε κάτω όλο με διάταζες
και τη γνώμη τη δική μου ούτε τη λογάριαζες
Μου 'λεγες το άσπρο μαύρο και το μπλε για κόκκινο
και δεν έδειχνες για μένα μια σταλιά φιλότιμο

Χαρά λόγω μετάνοιας είπε...

Ιωάννης: «Μεγαλύτερη σκλαβιά από αυτή του θανάτου δεν υπάρχει.»

Νικόλαος: Ιδιαίτερα αν ακούς σε όλη σου τη ζωή ψευτοαπειλές από τη Σκοπιά για θάνατο στον Αρμαγεδδώνα.

Ιωάννης: «Μήπως και ο Χριστός απειλούσε όταν μιλούσε για αιώνια καταστροφή των εριφίων;»

Νικόλαος:
Ο Χριστός δεν απέκοβε όμως ανθρώπους υπό την «απειλή» αυτή, οπότε μη μπλέκετε το Χριστό με τη Σκοπιά.

Ιωάννης:
Μη ξεχνάτε όμως τον Ιούδα τον Ισκαριώτη:
Λουκάς 22:3 "εἰσῆλθεν δὲ Σατανᾶς εἰς Ἰούδαν τὸν καλούμενον Ἰσκαριώτην, ὄντα ἐκ τοῦ ἀριθμοῦ τῶν δώδεκα"

Ιωάννης 13:2 "καὶ δείπνου γινομένου τοῦ διαβόλου ἤδη βεβληκότος εἰς τὴν καρδίαν ἵνα παραδοῖ αὐτὸν Ἰούδας Σίμωνος Ἰσκαριώτου"

Ιωάννης 13:26 "ἀποκρίνεται ὁ Ἰησοῦς· ἐκεῖνός ἐστιν ᾧ ἐγὼ βάψω τὸ ψωμίον καὶ δώσω αὐτῷ. βάψας οὖν τὸ ψωμίον λαμβάνει καὶ δίδωσιν Ἰούδᾳ Σίμωνος Ἰσκαριώτου
27 και μετα το ψωμιον τοτε εισηλθεν εις εκεινον ο σατανας λεγει ουν αυτω ο ιησους ο ποιεις ποιησον ταχιον
...30 λαβων ουν το ψωμιον εκεινος εξηλθεν ευθυς ην δε νυξ"

Ματθ. 27:5 "και ριψας τα αργυρια εις τον ναον ανεχωρησεν και απελθων απηγξατο"

Συμπερασματικά, την πρώτη αποκοπή την έκανε ο Χριστός καθώς εξαπέστειλε τον Ιούδα, εφόσον ο διάβολος καθοδηγούσε πλέον τον προδότη Ιούδα. Το αποτέλεσμα ήταν τελικά ο Ιούδας να έχει κακό τέλος εφόσον αυτοκτόνησε καθώς κρεμάστηκε.

Άλλες αποκοπές στην πρώτη Χριστιανική Εκκλησία οδήγησαν σε άμεση κρίση από τον Θεό εφόσον διεπράχθη αμαρτία κατά του πνεύματος.
Πράξεις 5:3-5
3 ειπεν δε ο πετρος ανανια δια τι επληρωσεν ο σατανας την καρδιαν σου ψευσασθαι σε το πνευμα το αγιον ...
4 ...ουκ εψευσω ανθρωποις αλλα τω θεω
5 ακουων δε ο ανανιας τους λογους τουτους πεσων εξεψυξεν"

Αυτή η αποκοπή στην πρώτη Χριστιανική Εκκλησία είχε ως τραγικό αποτέλεσμα τον θάνατο του Ανανία και της γυναίκας του.
Εννοείται ότι η άμεση κρίση της αποκοπής δια θανάτου ήταν από τον Θεό ο οποίος δεν ανεχόταν αυτοεξυψώμενους θρασείς ψεύτες και υποκριτές να παραμένουν μέλη της αγνής Χριστιανικής Εκκλησίας.

Για τέτοια άτομα ισχύει αυτό που έγραψε ο απόστολος Παύλος:
Α Κορινθ. 5:1,12,13
"ολως ακουεται εν υμιν πορνεια και τοιαυτη πορνεια ητις ουδε εν τοις εθνεσιν ωστε γυναικα τινα του πατρος εχειν...
μη συναναμιγνυσθαι εαν τις αδελφος ονομαζομενος η πορνος η πλεονεκτης η ειδωλολατρης η λοιδορος η μεθυσος η αρπαξ τω τοιουτω μηδε συνεσθιειν
...εξαρατε τον πονηρον εξ υμων αυτων"

ΜΝΚ: (1 Κορινθίους 5:1,12,13)
5 Μάλιστα αναφέρεται ότι υπάρχει πορνεία ανάμεσά σας, και τέτοια πορνεία που δεν υπάρχει ούτε ανάμεσα στα έθνη, ότι κάποιος έχει τη σύζυγο του πατέρα του. [τη μητριά του δηλαδή]
...να πάψετε να συναναστρέφεστε με οποιονδήποτε αποκαλείται αδελφός ο οποίος είναι πόρνος ή άπληστος ή ειδωλολάτρης ή υβριστής ή μέθυσος ή άρπαγας, μάλιστα ούτε καν να τρώτε με τέτοιον άνθρωπο.
... «Να απομακρύνετε τον πονηρό άνθρωπο από ανάμεσά σας».

Έτσι η ενέργεια της αποκοπής έχει γραφική βάση και ισχύει για - ίσως προσωρινά - αμετανόητα άτομα που όμως μπορούν αργότερα όταν μετανοήσουν να γίνουν πάλι δεκτοί [σύγκρινε την παραβολή του Χριστού για τον άσωτο γιό που έγινε δεκτός με μεγάλη χαρά] στη Χριστιανική Εκκλησία.

Ιωάννης

Νικόλαος είπε...

Μας λέτε ότι το να κεράσει κάτι ο Χριστός τον Ιούδα είναι πράξη αποκοπής; Αν είναι έτσι, τότε να το ξέρω και γω να περνάω από τα δικαστήρια της Σκοπιάς να παίρνω κάνα βούτημα.

Ο Πέτρος ―αφού συγκρίνετε τη Σκοπιά και με αυτόν!― δεν «απέκοψε» τον Ανανία, αλλά τον επέπληξε. Αν θέλετε να κάνουμε σοβαρή σύγκριση αυτού του συμβάντος με τα δικαστήρια της Σκοπιάς, θα έπρεπε οι κατηγορούμενοι να παθαίνουν συγκοπή μπροστά στους ―αμφιβόλου ηθικής πολλές φορές― κριτές τους.

Όσον αφορά τον πόρνο της Κορίνθου, ο Παύλος ―όπως γράφετε και εσείς― λέει να μην συναναμίγνυσθε μαζί του. Λέει να μην γινόμαστε ένα μείγμα μαζί του, όχι δηλαδή και να του κόψουμε την καλημέρα! Αν θέλει πάντως η Σκοπιά να εφαρμόσει αυστηρά το παραπάνω χωρίο, τότε δεν θα πρέπει να έρχεται και στα σπίτια των Ορθοδόξων για προσηλυτισμό, αφού οι αδελφοί σας (π.χ. ο κ. Νο44) τους αποκαλούν πόρνους και αμαρτωλούς ―έστω και κατά 90%. Εκεί δεν ισχύουν τα λόγια του Παύλου;

Και αφού οι Μάρτυρες του Ιεχωβά αξιώνουν ότι είναι συνεχιστές του Παύλου, γιατί δεν λένε και αυτοί ότι είναι οι πιο αμαρτωλοί του κόσμου; (Α'Τιμ. α' 15) Ή αυτό το χωρίο δεν είναι τόσο πιασάρικο; Ούτε η ασκητική και ατημέλητη εμφάνισή του.

Ανώνυμος είπε...

Νικόλαος:
Αν θέλει πάντως η Σκοπιά να εφαρμόσει αυστηρά το παραπάνω χωρίο, τότε δεν θα πρέπει να έρχεται και στα σπίτια των Ορθοδόξων για προσηλυτισμό, αφού οι αδελφοί σας (π.χ. ο κ. Νο44) τους αποκαλούν πόρνους και αμαρτωλούς ―έστω και κατά 90%. Εκεί δεν ισχύουν τα λόγια του Παύλου;

Το εδάφιο το εξηγεί. Προσέξτε το:
Για τέτοια άτομα ισχύει αυτό που έγραψε ο απόστολος Παύλος:
Α Κορινθ. 5:1,12,13
"ολως ακουεται εν υμιν πορνεια και τοιαυτη πορνεια ητις ουδε εν τοις εθνεσιν ωστε γυναικα τινα του πατρος εχειν...
μη συναναμιγνυσθαι εαν τις αδελφος ονομαζομενος η πορνος η πλεονεκτης η ειδωλολατρης η λοιδορος η μεθυσος η αρπαξ τω τοιουτω μηδε συνεσθιειν
...εξαρατε τον πονηρον εξ υμων αυτων"

ΜΝΚ: (1 Κορινθίους 5:1,12,13)
5  Μάλιστα αναφέρεται ότι υπάρχει πορνεία ανάμεσά σας, και τέτοια πορνεία που δεν υπάρχει ούτε ανάμεσα στα έθνη, ότι κάποιος έχει τη σύζυγο του πατέρα του. [τη μητριά του δηλαδή]
...να πάψετε να συναναστρέφεστε με οποιονδήποτε αποκαλείται αδελφός ο οποίος είναι πόρνος ή άπληστος ή ειδωλολάτρης ή υβριστής ή μέθυσος ή άρπαγας, μάλιστα ούτε καν να τρώτε με τέτοιον άνθρωπο.
... «Να απομακρύνετε τον πονηρό άνθρωπο από ανάμεσά σας».

Το εδάφιο λέει
"εαν τις αδελφος ονομαζομενος"
Αλλωστε λίγο πιο πάνω να διαβάζατε στην Α' Κορινθίους 5:9 δίνεται η εξήγηση:
9εγραψα υμιν εν τη επιστολη μη συναναμιγνυσθαι πορνοις
10 ου παντως τοις πορνοις του κοσμου τουτου η τοις πλεονεκταις και αρπαξιν η ειδωλολατραις επει ωφειλετε αρα εκ του κοσμου εξελθειν

ΜΝΚ (1 Κορινθίους 5:9‐10)
9 Στην επιστολή μου σας έγραψα να πάψετε να συναναστρέφεστε με πόρνους,
10 μη εννοώντας τελείως με τους πόρνους αυτού του κόσμου ή τους άπληστους και τους άρπαγες ή τους ειδωλολάτρες. Αλλιώς, θα έπρεπε να βγείτε από τον κόσμο.

Ετσι η θεόπνευστη οδηγία του αποστόλου Παύλου το διευκρινίζει:
Δεν εννοεί να μη συναναστρεφεται κάποιος ανθρώπους του κόσμου αλλά ονομαζόμενους Χριστιανούς που θα ήταν αξιοκατάκριτοι επειδή παρόλο που γνώρισαν την αλήθεια και έπρεπε να διορθωθούν, κάνουν τα έργα των ΜΗ Χριστιανών.
Άλλωστε η οδηγία για τους Χριστιανούς ισχύει:
ΜΝΚ(1 Κορινθίους 6:9‐11)
"Δεν γνωρίζετε ότι άδικοι άνθρωποι δεν θα κληρονομήσουν τη βασιλεία του Θεού; Μην παροδηγείστε. Ούτε πόρνοι ούτε ειδωλολάτρες ούτε μοιχοί ούτε άντρες που χρησιμοποιούνται για αφύσικους σκοπούς ούτε άντρες που πλαγιάζουν με άντρες
10 ούτε κλέφτες ούτε άπληστοι ούτε μέθυσοι ούτε υβριστές ούτε άρπαγες θα κληρονομήσουν τη βασιλεία του Θεού.
11 Και όμως, τέτοιοι ήσασταν μερικοί. Αλλά καθαριστήκατε, αλλά αγιαστήκατε, αλλά ανακηρυχτήκατε δίκαιοι στο όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και με το πνεύμα του Θεού μας."

Αν κάποιος ως Χριστιανός ξανακάνει τα ίδια έργα όπως πριν γνωρίσει την αλήθεια τότε ισχύει στην περίπτωσή του το 2 Πέτρου 2:22 (ΚΔΤΚ)
«Εις αυτούς εφαρμόζεται η αληθινή παροιμία: ‘Σκύλος που επέστρεψε εις το δικό του ξέρασμα’ και ‘Το γουρούνι, μετά το λούσιμο, κυλιέται πάλιν στον βούρκο’».

Ανεπίτρεπτο λοιπόν για Χριστιανούς να κάνουν αμετανόητα τα ίδια έργα με ΜΗ Χριστιανούς.
Αλλιώς πως θα ήταν φως για άλλους αν έκαναν τα ίδια έργα; Σε τι θα διέφεραν; Στη θεωρεία; Στα παχιά λόγια; Στην υποκρισία;
ΜΝΚ (Εφεσίους 5:8‐11)
"κάποτε ήσασταν σκοτάδι, αλλά τώρα είστε φως σε σχέση με τον Κύριο. Να περπατάτε ως παιδιά φωτός,
9 γιατί ο καρπός του φωτός αποτελείται από κάθε είδους αγαθότητα και δικαιοσύνη και αλήθεια.
10 Να βεβαιώνεστε για το τι είναι ευπρόσδεκτο στον Κύριο·
11 και μη συμμετέχετε με αυτούς στα άκαρπα έργα του σκοταδιού"

Έτσι η αποκοπή αποτελεί γραφική απαίτηση για αυτοκαθαρισμό της Χριστιανικής Εκκλησίας.
Επειδή και οι Χριστιανοί είναι ατελείς πρέπει να αγωνίζονται περισσότερο όπως δείχνουν τα εδάφια αυτά, εφόσον θέλουν να ελπίζουν σε ανταμοιβή από τον Θεό για τον κόπο τους και το έργο τους:
ΜΝΚ (Εβραίους 6:10)
"ο Θεός δεν είναι άδικος ώστε να ξεχάσει το έργο σας και την αγάπη που δείξατε για το όνομά του"

Επίσης:
ΜΝΚ (Αποκάλυψη 21:6‐8)
"Σε όποιον διψάει θα δώσω από την πηγή του νερού της ζωής δωρεάν.
7 Όποιος νικάει θα τα κληρονομήσει αυτά, και εγώ θα είμαι Θεός του και αυτός θα είναι γιος μου.
8 Όσο για τους δειλούς, όμως, και εκείνους που δεν έχουν πίστη και εκείνους που είναι αηδιαστικοί εξαιτίας της ακαθαρσίας τους και τους φονιάδες και τους πόρνους και εκείνους που ασκούν πνευματισμό και τους ειδωλολάτρες και όλους τους ψεύτες, η μερίδα τους θα είναι στη λίμνη που καίει με φωτιά και θειάφι. Αυτός είναι ο δεύτερος θάνατος»

Δεν είναι εύλογο ότι όταν κάποιος συνεχίζει να είναι αμετανόητος σε μια πορεία που την καταδικάζει ο Θεός και ως Χριστιανός γνωρίζει τι καταδικάζει ο Θεός επειδή το μαθαίνει, δεν μπορεί να αναμένει κάτι καλό από τον Θεό, δηλαδή σωτηρία;
Η αμετανόητη εμμονή σε έργα του σκοταδιού με ανυπακοή δεν οδηγεί σε σωτηρία. Και σίγουρα ο Θεός δεν εμπαίζεται ούτε ξεγελιέται.
Το έχει δείξει αυτό και η περίπτωση του Αδάμ, της Ευας, της γυναίκας του Λώτ που λόγω ανυπακοής έγινε στήλη άλατος και η περίπτωση του Ανανία και της γυναίκας του.

Ιωάννης

Ανώνυμος είπε...

κ.γιώργο,

γιατί δεν συνεχίζετε με το όνομά σας και αλλάξατε σε Ιωάννης;

Λίγο να διαβάσει κανείς τα σχόλια του Ιωάννη καταλαβαίνει αμέσως ότι είστε εσείς!

Ίδια δομή, ίδια λάθη, ίδιο ύφος, ίδιες εκφράσεις!!!

Για λύστε μου την απορία...

Παλλάδιος

Χρήστος - antiairetikos είπε...

Κύριε Ιωάννη, σας καλωσορίζω στον Αντιαιρετικό.

Επειδή διαπιστώνω πως εσείς έχετε περισσότερες γνώσεις από τον φίλο σας τον κ. Γιώργο, θα ήθελα να μου λύσετε κάποιες απορίες που δεν μπόρεσε εκείνος.

Διάβαζα λοιπόν χτες το βιβλίο της Σκοπιάς «Ο Μεγαλύτερος Άνθρωπος» και στο κεφάλαιο που επιγράφεται «Ποιος ήταν στ’ αλήθεια» γράφει το εξής:

«Ο Ιησούς ήταν ένα πολύ ιδιαίτερο πρόσωπο γιατί δημιουργήθηκε από τον Θεό πριν από κάθε τι άλλο. (Κολοσσαείς 1:15). Επί αμέτρητα δισεκατομμύρια χρόνια, πριν ακόμα δημιουργηθεί το φυσικό σύμπαν, ο Ιησούς ζούσε ως πνευματικό πρόσωπο στον ουρανό και απολάμβανε μια ιδιαίτερα στενή σχέση με τον Πατέρα του τον, τον Ιεχωβά Θεό, τον Μεγαλειώδη Δημιουργό. – Παροιμίαι 8:22, 27 – 31 .
Κατόπιν, πριν από δύο χιλιάδες χρόνια περίπου, ο Θεός μετέφερε τη ζωή του Γιου του στη μήτρα μιας γυναίκας, και ο Ιησούς έγινε ανθρώπινος γιος του Θεού, γεννημένος φυσιολογικά από μια γυναίκα. (Γαλάτας 4: 4).


Πάμε τώρα για να μου λύσετε τις απορίες μου:

1. Στο Γαλάτας 4: 4 που παραπέμπει η Σκοπιά, δεν γράφει αυτό που υποστηρίζει η Σκοπιά πως «ο Θεός μετέφερε τη ζωή του Γιου του στη μήτρα μιας γυναίκας, και ο Ιησούς έγινε ανθρώπινος γιος του Θεού».

Γράφει το εξής: «4 ὅτε δὲ ἦλθεν τὸ πλήρωμα τοῦ χρόνου ἐξαπέστειλεν ὁ θεὸς τὸν υἱὸν αὐτοῦ, γενόμενον ἐκ γυναῖκος, γενόμενον ὑπὸ νόμον,»

Όπως βλέπετε λοιπόν κ. Ιωάννη, δεν γράφει τίποτα από αυτά που υποστηρίζει η Σκοπιά. Μήπως το γράφει κάπου αλλού στην Κ.Δ; Παρακαλώ παραπέμψτε με στο ανάλογο χωρίο, γιατί για ένα τόσο σημαντικό θέμα να λέμε κάτι χωρίς αποδείξεις της Γραφής δεν επιτρέπεται.

2. Αφού ο Θεός μετέφερε τη ζωή του Γιου του, το πνευματικό πρόσωπο που ήταν πρώτα τι απέγινε. Εξαφανίστηκε; Έπαψε να υπάρχει; Είναι δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο; Έχουμε κάτι αντίστοιχο και ανάλογο στη Γραφή; Απ’ ότι έχω καταλάβει εγώ και διορθώστε με αν κάνω λάθος, είναι σαν να πέθανε ο πνευματικός Γιός. Κατοχυρώστε το αγιογραφικά και αυτό παρακαλώ.

3. Μια λογική ερώτηση τώρα. Είναι δυνατόν κάτι ανώτερο όπως ήταν ο Ιησούς σαν πνευματικό πρόσωπο να μετατρέπεται σε κάτι κατώτερο, όπως ήταν ο άνθρωπος Ιησούς; Που ξανακούστηκε αυτό. Το τέλειο (πνευματικό πρόσωπο Ιησούς), είναι αδύνατο να γίνει ατελές (άνθρωπος Ιησούς), γιατί τότε δεν είναι τέλειο. Γιατί ο άνθρωπος Ιησούς όπως γνωρίζουμε και πεινούσε και διψούσε κ.λ.π. και στο τέλος πέθανε. Πως ένα πνευματικό πρόσωπο, μπορεί να υπόκειται σε όλα αυτά και στο τέλος να πεθαίνει κιόλας.

Ελπίζοντας πως θα μου λύσετε αυτές τις απλές απορίες μου, αφού όπως είπα, φαίνεται εσείς να έχετε πιο πολλές γνώσεις επί των θεμάτων της Σκοπιάς, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Μετά τιμής Χρήστος – αντιαιρετικός

' Ιησούς στη γη = ανθρώπινος γιός του Θεού ' είπε...

κ. Χρήστος:
[Παράθεση από το Βιβλίο 'Ο μεγαλύτερος άνθρωπος', Τμήμα Εισαγωγής]
πριν από δύο χιλιάδες χρόνια περίπου, ο Θεός μετέφερε τη ζωή του Γιου του στη μήτρα μιας γυναίκας, και ο Ιησούς έγινε ανθρώπινος γιος του Θεού, γεννημένος φυσιολογικά από μια γυναίκα. (Γαλάτας 4: 4).

Πάμε τώρα για να μου λύσετε τις απορίες μου:

1. Στο Γαλάτας 4: 4 που παραπέμπει η Σκοπιά, δεν γράφει αυτό που υποστηρίζει η Σκοπιά πως «ο Θεός μετέφερε τη ζωή του Γιου του στη μήτρα μιας γυναίκας, και ο Ιησούς έγινε ανθρώπινος γιος του Θεού».

Γράφει το εξής: «4 ὅτε δὲ ἦλθεν τὸ πλήρωμα τοῦ χρόνου ἐξαπέστειλεν ὁ θεὸς τὸν υἱὸν αὐτοῦ, γενόμενον ἐκ γυναῖκος, γενόμενον ὑπὸ νόμον,»

Όπως βλέπετε λοιπόν κ. Ιωάννη, δεν γράφει τίποτα από αυτά που υποστηρίζει η Σκοπιά. Μήπως το γράφει κάπου αλλού στην Κ.Δ; Παρακαλώ παραπέμψτε με στο ανάλογο χωρίο, γιατί για ένα τόσο σημαντικό θέμα να λέμε κάτι χωρίς αποδείξεις της Γραφής δεν επιτρέπεται.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ περιλαμβάνει συνδυασμούς εδαφίων,όπως
1. Λουκάς 1:30-35
2. Ιωάννης 1:14
3. Ιωάννης 3:13
4. Γαλάτας 4:4 (συμπεριλαμβανομένου)
5. 1 Τιμόθεο 2:5

Αρχίζω με το Λουκάς 1:30-35
'μαριαμ ευρες γαρ χαριν παρα τω θεω
31 και ιδου συλλημψη εν γαστρι και τεξη υιον και καλεσεις το ονομα αυτου ιησουν
32 ουτος εσται μεγας και υιος υψιστου κληθησεται και δωσει αυτω κυριος ο θεος τον θρονον δαυιδ του πατρος αυτου ...
35 και αποκριθεις ο αγγελος ειπεν αυτη πνευμα αγιον επελευσεται επι σε και δυναμις υψιστου επισκιασει σοι
διο και το γεννωμενον αγιον κληθησεται υιος θεου'

ΜΝΚ: (εδάφια 31 και 35) και δες! θα συλλάβεις στην κοιλιά σου και θα γεννήσεις γιο και θα καλέσεις το όνομά του Ιησού...
ο άγγελος της είπε: Άγιο πνεύμα θα έρθει πάνω σου, και δύναμη του Υψίστου θα σε επισκιάσει. Γι’ αυτόν το λόγο, επίσης, αυτό που γεννιέται θα αποκληθεί άγιο, Γιος του Θεού.

Αυτά τα εδάφια ΟΜΩΣ δεν δείχνουν κάποια ΜΕΤΑΦΟΡΑ υπάρχουσας ζωής στη μήτρα της παρθένου Μαρίας.
Αυτό το δείχνουν άλλα εδάφια.
Τα εδάφια από το πρώτο κεφάλαιο του ευαγγελίου του Ιωάννη εξηγούν αναλυτικότερα τι συνέβει.
Εκεί γίνεται λόγος για τον Λόγο που ήταν μαζί με τον Θεό (Ιωάννης 1:1)
Το εδάφιο 1:14 αναφέρει ότι ο Λόγος έγινε σάρκα.
'ο λογος σαρξ εγενετο και εσκηνωσεν εν ημιν και εθεασαμεθα την δοξαν αυτου δοξαν ως μονογενους παρα πατρος πληρης χαριτος και αληθειας'

Καθώς λοιπόν κάποιος λαβαίνει υπόψη τις περιγραφές των τεσσάρων Ευαγγελιστών για τον ένα Ιησού Χριστό που στο ευαγγέλιο του Ιωάννη αποκαλείται Λόγος στην προανθρώπινη ύπαρξή του, οι πληροφορίες αλληλοσυμπληρώνονται.
Ο Χριστός ΚΑΤΕΒΗΚΕ από τον ουρανό:
Ιωάννης 3:13
'καὶ οὐδεὶς ἀναβέβηκεν εἰς τὸν οὐρανὸν εἰ μὴ ὁ ἐκ τοῦ οὐρανοῦ καταβάς, ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου'

Εφεσίους 4:10
'ὁ καταβὰς αὐτός ἐστιν καὶ ὁ ἀναβὰς ὑπεράνω πάντων τῶν οὐρανῶν'

Εδώ ταυτίζονται ο καταβάς και ο αναβάς στο πρόσωπο του Χριστού.
Δεν κατέβηκε άλλος και ανέβηκε κάποιος άλλος.

Το συμπέρασμα αυτών το αναφέρει ο απόστολος Παύλος στο Γαλάτας 4:4
'όταν έφτασε το πλήρωμα του χρόνου, ο Θεός απέστειλε τον Γιο του, ο οποίος γεννήθηκε από γυναίκα και ο οποίος βρέθηκε κάτω από νόμο.'

Ας κάνουμε τώρα λίγες σκέψεις στο 'ο Λόγος έγινε σάρκα'
Αυτό σημαίνει ότι ο Λόγος έγινε άνθρωπος. Γραφική βάση;
Ματθαίος 4:4
ὁ δὲ ἀποκριθεὶς εἶπεν γέγραπται· οὐκ ἐπ' ἄρτῳ μόνῳ ζήσεται ὁ ἄνθρωπος ἀλλ' ἐπὶ παντὶ ῥήματι ἐκπορευομένῳ διὰ στόματος θεοῦ.

Στον πρώτο πειρασμό από το διάβολο ο Χριστός εφάρμοσε στον εαυτό του αυτή τη δήλωση σχετικά με τον 'άνθρωπο'.
Συνεπώς δεν θεωρούσε τον εαυτό του κάτι άλλο εκτός από άνθρωπο.

Αποκαλούσε επίσης τον εαυτό του 'γιό ανθρώπου'
Ματθαίος 11:19
'ἦλθεν ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ἐσθίων καὶ πίνων, καὶ λέγουσιν ἰδοὺ ἄνθρωπος φάγος καὶ οἰνοπότης'

Ματθαίος 26:24 'ὁ μὲν υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ὑπάγει καθὼς γέγραπται περὶ αὐτοῦ'

1 Τιμόθεο 2:5 'εἷς γὰρ θεός, εἷς καὶ μεσίτης θεοῦ καὶ ἀνθρώπων, ἄνθρωπος Χριστὸς Ἰησοῦς'

Είναι φανερό λοιπόν ότι ο Χριστός στη γη, εφόσον έγινε σάρκα ήταν ΜΟΝΟ άνθρωπος και ως εκ τούτου ήταν ανθρώπινος Γιός του Θεού.

Συνεπώς η πρόταση στην εισαγωγή του Βιβλίου 'Ο μεγαλύτερος άνθρωπος':
'πριν από δύο χιλιάδες χρόνια περίπου, ο Θεός μετέφερε τη ζωή του Γιου του στη μήτρα μιας γυναίκας, και ο Ιησούς έγινε ανθρώπινος γιος του Θεού, γεννημένος φυσιολογικά από μια γυναίκα.'
είναι γραφικά πλήρως τεκμηριωμένη.

Ιωάννης

Υ.Γ. Θα συνεχίσω με τη 2η απορία

'Μετατροπή ζωής σε ανθρώπινη χωρίς διακοπή' είπε...

κ. Χρήστος:
2. Αφού ο Θεός μετέφερε τη ζωή του Γιου του, το πνευματικό πρόσωπο που ήταν πρώτα τι απέγινε. Εξαφανίστηκε; Έπαψε να υπάρχει; Είναι δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο; Έχουμε κάτι αντίστοιχο και ανάλογο στη Γραφή; Απ’ ότι έχω καταλάβει εγώ και διορθώστε με αν κάνω λάθος, είναι σαν να πέθανε ο πνευματικός Γιός. Κατοχυρώστε το αγιογραφικά και αυτό παρακαλώ.

Βέβαια τα προηγούμενα εδάφια ισχύουν και στην απορία αυτή, όπως τα:
Γαλάτας 4:4
'όταν έφτασε το πλήρωμα του χρόνου, ο Θεός απέστειλε τον Γιο του, ο οποίος γεννήθηκε από γυναίκα και ο οποίος βρέθηκε κάτω από νόμο.'
[Αποστολή και γέννηση, χωρίς
ενδιάμεσο θάνατο]

Ιωάννης 3:13
'καὶ οὐδεὶς ἀναβέβηκεν εἰς τὸν οὐρανὸν εἰ μὴ ὁ ἐκ τοῦ οὐρανοῦ καταβάς, ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου'
[Με το 'κατέβασμα' δεν υπάρχει διακοπή, όπως πριν την ανάσταση]

Εφεσίους 4:10
'ὁ καταβὰς αὐτός ἐστιν καὶ ὁ ἀναβὰς ὑπεράνω πάντων τῶν οὐρανῶν'

Θέλω να αναφέρω ένα παράδειγμα στο σχετικό ζήτημα της 'εξαφάνισης'.
Κάποιος πολύ πετυχημένος Γιατρός εργάζεται σε ένα μεγάλο νοσοκομείο σε μια χώρα.
Κάποια στιγμή πηγαίνει στο εξωτερικό για μετεκπαίδευση όπου για ένα διάστημα κάνει σεμινάρια σχετικά με σύγχρονες ιατρικές μεθόδους βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο τις γνώσεις του και την αποτελεσματικότητά του.
Μετά παραμένει για μερικούς μήνες στη ξένη χώρα κάνοντας εφαρμογή των καινούργιων ιατρικών μεθόδων.
Κατόπιν καλά εκπαιδευμένος, αποτελεσματικότερος αλλά και πιό έμπειρος επιστρέφει για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη χώρα του.

Παρατηρούμε τα στάδια της δράσης του Γιατρού.
1. Πρόσφερε υπηρεσίες στη χώρα του
2. Γίνεται διακοπή υπηρεσιών λόγω μετεκπαίδευσης σε άλλη χώρα
3. Κάνει πρακτική εξάσκηση στην ξένη χώρα
4. Επιστρέφει και συνεχίζει την προσφορά του στη χώρα του.

Κάπως έτσι έγινε με τον Χριστό.
1. Ήταν στους ουρανούς εργαζόμενος μαζί με τον Πατέρα του ως ο Λόγος - και όχι μόνο- (Ιωάννης 1:1)

2. Γίνεται διακοπή αυτών των υπηρεσιών λόγω 'μετεκπαίδευσης' στη γη όπου για ένα διάστημα 'μάθαινε' και 'προόδευε'
(Ιωάννης 1:14, Λουκάς 2:40 'τὸ δὲ παιδίον ηὔξανεν καὶ ἐκραταιοῦτο πληρούμενον σοφίᾳ, καὶ χάρις θεοῦ ἦν ἐπ' αὐτό.')

3. Προσφέρει στη γη υπηρεσίες με βάση τις 'νέες μεθόδους' και συνεχίζοντας την 'εξάσκηση' σε 'άλλο περιβάλλον και κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες', ακόμα και με 'δάκρυα στα μάτια'
Εβραίους 5:8 'καίπερ ὢν υἱὸς, ἔμαθεν ἀφ' ὧν ἔπαθεν τὴν ὑπακοήν'

4. Επιστρέφει σε καινούριο και ανώτερο διορισμό.(Εφεσίους 4:10, Ματθ. 28:18-20)

Το ερώτημα 'εξαφανίστηκε';
χρειάζεται λίγο ανάλυση.
Η Αγία Γραφή δείχνει ότι ΜΟΝΟ προοδευτικά στο πέρασμα των αιώνων ο Θεός έδινε πληροφορίες για τον Μεσσία που θα ερχόταν με απώτερο σκοπό και διορισμό να λυτρώσει την ανθρωπότητα και να αναλάβει Βασιλεία.
Ο Θεός δεν είναι υποχρεωμένος να δίνει κάθε φορά πληροφορίες στον καθένα, πόσο μάλλον σε όσους δεν τους αφορά - ούτε βέβαια στον διάβολο και στους δαίμονες.
Π.χ. για τον κατακλυσμό μίλησε ΜΟΝΟ στον Νώε, όχι σε όλους.
Για την καταστροφή των Σοδόμων μόνο στον Αβραάμ, στον Λώτ και στην οικογένειά του (και ο Λώτ στους υποψήφιους γαμπρούς του που δεν τον πίστεψαν)
Έτσι δεν αφήνεται στην Αγία Γραφή να εννοηθεί ότι π.χ. ο διάβολος θα έπρεπε να είναι πληροφορημένος εκ των προτέρων για το ΑΝ και για το ΠΟΙΟΣ θα ερχόταν στη γη ως απεσταλμένος του Θεού με ρόλο Μεσσία. Προφανώς αργότερα το κατάλαβε, το αργότερο όταν ο Χριστός εξηγούσε και κατόπιν θεόπνευστοι συγγραφείς έγραψαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά.
Υπό αυτή την έννοια μόνο αργότερα - όσο δινόταν επιπρόσθετες πληροφορίες και εφόσον διαδραματίζονταν τα ανάλογα γεγονότα, θα μάθαιναν πολλοί ποιές ακριβώς ήταν οι ενέργειες του Θεού και ποιούς χρησιμοποιούσε.

Επειδή αν η ίδια η παρθένος Μαρία δεν γνώριζε λεπτομέρειες σχετικά με την όλη διαδικασία και τους συμμετέχοντες, εφόσον δεν της έγινε αποκάλυψη επ΄αυτού, γιατί να το γνώριζε τότε ο διάβολος ή οι δαίμονες;

Συνεπώς αρχικά θα φαινόταν κάτι σαν εξαφάνιση του Λόγου - και εφόσον 'έλλειψε' - από τους ουρανούς με τη μεταφορά του στη μήτρα της Μαρίας
(γιατί πως να γνώριζαν ο σατανάς και οι δαίμονες
[αυτοί γνώριζαν την πρώτη καταγραμμένη προφητεία για έχθρα και για συντριβή του 'φιδιού' από το σπέρμα {Γεν 3:15}]
πως θα γινόταν η σύλληψη της Μαρίας; Το DNA του αναπτυσσόμενου βρέφους και τα άλλα στοιχεία θα ερευνούσαν;)

Στα ερωτήματα:
Αφού ο Θεός μετέφερε τη ζωή του Γιου του, το πνευματικό πρόσωπο που ήταν πρώτα τι απέγινε. Εξαφανίστηκε; Έπαψε να υπάρχει; Είναι δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο; Έπαψε να υπάρχει;

Εφόσον ΜΙΑ ΦΟΡΑ κατάθεσε τη ζωή του ως λύτρο, όταν την παρέδωσε στο θάνατο το 33 μ.Χ., η διακοπή της ζωής του έγινε ΜΟΝΟ μια φορά, όταν ήταν στην κατάσταση που λέγεται 'άδης' (Πράξεις Αποστόλων, 2ο κεφάλαιο) δηλαδή πριν την ανάσταση , ΟΧΙ δύο.
Η ύπαρξη του Λόγου δεν σταμάτησε να υπάρχει όταν μεταφέρθηκε η δύναμη της ζωής του χωρίς υπαρξιακή διακοπή έστω και στο πιο απλό επίπεδο ύπαρξης όπως στη σύλληψη.
Αλλιώς θα πέθαινε δυό φορές.
[Δεν πέθανε όμως δυό φορές ο Χριστός.
(Εβραίους 2:9) 'βλέπουμε τον Ιησού, που είχε γίνει λίγο κατώτερος από τους αγγέλους, στεφανωμένο με δόξα και τιμή επειδή υπέστη θάνατο.'
Ο ΕΝΑΣ και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ θάνατός του περιγράφεται.]
Δηλαδή στην περίπτωση του Λόγου έχουμε μεταφορά της ουράνιας πνευματικής ζωής προς άλλη ζωή, την ανθρώπινη και μάλιστα από το αρχικό της στάδιο, χωρίς υπαρξιακή απώλεια.
Φιλιππ. 2:7
'εαυτον εκενωσεν μορφην δουλου λαβων εν ομοιωματι ανθρωπων γενομενος και σχηματι ευρεθεις ως ανθρωπος'

Λέει 'εαυτον εκενωσεν', δεν λέει σταμάτησε να υπάρχει όταν μεταφέρθηκε η δύναμη της ζωής του στη μήτρα της παρθένου Μαρίας όπου συνέχισε να υπάρχει και να αυξάνει ως ανθρώπινη ζωή.

Φυσικά και είναι μοναδικό αυτό το θαύμα από την πηγή της ζωής, τον Δημιουργό και δεν υπάρχει δεύτερο τέτοιο περιστατικό.

Εχουμε όμως κάτι αντίστοιχο προς την άλλη κατεύθυνση:
Μεταφορά από ανθρώπινη ζωή ως γήινη σε πνευματική ζωή ως ουράνια πνευματική οντότητα.
A Kορινθ. 15:49-54
'καθως εφορεσαμεν την εικονα του χοικου φορεσωμεν και την εικονα του επουρανιου
50 τουτο δε φημι αδελφοι οτι σαρξ και αιμα βασιλειαν θεου κληρονομησαι ου δυναται ουδε η φθορα την αφθαρσιαν κληρονομει
51 ιδου μυστηριον υμιν λεγω παντες ου κοιμηθησομεθα παντες δε αλλαγησομεθα
52 εν ατομω εν ριπη οφθαλμου εν τη εσχατη σαλπιγγι σαλπισει γαρ και οι νεκροι εγερθησονται αφθαρτοι
και ημεις αλλαγησομεθα
53 δει γαρ το φθαρτον τουτο ενδυσασθαι αφθαρσιαν και το θνητον τουτο ενδυσασθαι αθανασιαν
54 οταν δε το θνητον τουτο ενδυσηται αθανασιαν'

Η λέξη κλειδί είναι 'αλλαγησομεθα' που δείχνει την μετατροπή, την αλλαγή σε άφθαρτα ουράνια πνευματικά πλάσματα.

Γράφετε:
Απ’ ότι έχω καταλάβει εγώ και διορθώστε με αν κάνω λάθος, είναι σαν να πέθανε ο πνευματικός Γιός.

Εφόσον υπάρχει μετατροπή από ανθρώπινο προς ανώτερο ουράνιο πνευματικό πλάσμα('το φθαρτον τουτο ενδυσασθαι αφθαρσιαν'),
υπάρχει και αντίστοιχη μετατροπή από ουράνιο πνευματικό προς το κατώτερο ανθρώπινο. Λέξη κλειδί 'εαυτόν εκένωσεν' και ότι έγινε 'λίγο κατώτερος των αγγέλων'

Η αυτόματη μετατροπή (εν ριπή οφθαλμού) ή αλλαγή δεν σημαίνει θάνατο. Έτσι όταν η δύναμη της ζωής του Λόγου μεταφέρθηκε στην μήτρα της Μαρίας και αργότερα γεννήθηκε ως τέλειος άνθρωπος, δεν πέθανε ο Λόγος αλλά μετασχηματίστηκε σε άνθρωπο, περνώντας από το αρχικό ανθρώπινο στάδιο και όχι κάπου στη μέση της ανάπτυξης.

Και όπως και στην περίπτωση του Α Κορινθ. 15:49-54 έχουμε άμεση ανάσταση ως πνευματικά πλάσματα με αφθαρσία και αθανασία χωρίς αίμα και σάρκα, δεν θα μπορούσε η ανάσταση του Χριστού να είναι χωρίς μετατροπή σε πνευματικό πλάσμα με αθανασία και αφθαρσία, εφόσον επιπρόσθετα θυσίασε την ανθρώπινη ζωή του ως λύτρο για τις αμαρτίες του κόσμου και την παρέδωσε, άρα δεν μπορούσε να την πάρει πίσω.
Έτσι η ανάσταση του Χριστού ήταν ως πνευματικό πλάσμα με αθανασία και αφθαρσία με αποτέλεσμα να μην είναι μετά την ανάστασή του και την ανάληψή του στον ουρανό κάτι διαφορετικό απ' ότι ήταν πριν έρθει στη γη ως ο ισχυρός Λόγος.

Ιωάννης

Χρήστος - antiairetikos είπε...

Κύριε Ιωάννη

Πρώτον, χαίρομαι που συμφωνούμε για το λάθος που κάνει η Σκοπιά να παραπέμψει σε ένα άσχετο χωρίο, που δεν δείχνει πως ο Θεός μετέφερε τη ζωή του Γιου του στη μήτρα μιας γυναίκας, αφού άλλωστε εσείς παραπέμπετε σε 5 χωρία της Γραφής!

Δεύτερον. Δεν κατάλαβα γιατί παραπέμπετε στο Λουκά 1, 30 – 35 αφού άλλωστε ο ίδιος ισχυρίζεστε πως είναι άσχετα με τη μεταφορά της ζωής του Γιου του στη μήτρα μιας γυναίκας!

Τρίτον και κυριότερον. Εγώ δεν ρώτησα για το αν ο Χριστός έγινε άνθρωπος. Εγώ ρώτησα που γράφει η Γραφή πως ο ΘΕΟΣ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΣΤΗ ΜΗΤΡΑ ΜΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ. Δυστυχώς, κάνατε τον κόπο και μου αναφέρατε ένα σωρό χωρία της Γραφής χωρίς να μου αναφέρετε αυτό που σας ρωτάω. Σας ξαναρωτάω λοιπόν. Που γράφει η Γραφή πως ο ΘΕΟΣ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΣΤΗ ΜΗΤΡΑ ΜΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ. Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβετε την ερώτησή μου;

Τέταρτον. Εγώ ρώτησα τι έγινε το πνευματικό πρόσωπο (δηλ. ο Λόγος) που ήταν πρώτα. Εξαφανίστηκε;

Και ενώ εγώ κυριολεκτώ εσείς αυθαιρετώντας, κλείνετε το εξαφανίστηκε σε εισαγωγικά, δίνοντάς του μεταφορική έννοια. Ποιος σας έδωσε αυτό το δικαίωμα;

Μπλέκετε και τον διάβολο λέγοντας το καταπληκτικό πως «Συνεπώς αρχικά θα φαινόταν κάτι σαν εξαφάνιση του Λόγου - και εφόσον 'έλλειψε' - από τους ουρανούς με τη μεταφορά του στη μήτρα της Μαρίας
(γιατί πως να γνώριζαν ο σατανάς και οι δαίμονες
[αυτοί γνώριζαν την πρώτη καταγραμμένη προφητεία για έχθρα και για συντριβή του 'φιδιού' από το σπέρμα {Γεν 3:15}]
πως θα γινόταν η σύλληψη της Μαρίας; Το DNA του αναπτυσσόμενου βρέφους και τα άλλα στοιχεία θα ερευνούσαν;)»

Τι αλλοπρόσαλα είναι αυτά που γράφετε. Τι εννοείτε θα φαινόταν αρχικά σαν εξαφάνιση. Που τα γράφει αυτά η Γραφή και δεν το ξέρω. Που γράφει πως εξαφανίστηκε από τους ουρανούς και αναρωτήθηκαν – με επικεφαλής τον διάβολο – που πήγε !!!!!

Μετά δεν μου απαντήσατε στην κυριότερη ερώτησή μου. Πως είναι δυνατόν το τέλειο να γίνεται ατελές. Το τέλειο είναι τέλειο γιατί δεν γνωρίζει μεταβολές. Αν μεταβληθεί τότε δεν είναι τέλειο. Γιατί αν μεταβληθεί προς το καλύτερο, τότε τι τέλειο είναι, αν δε, μεταβληθεί προς το χειρότερο τότε πάλι τι τέλειο είναι. Αντίθετα το ατελές είναι ατελές γιατί γνωρίζει μεταβολή. Και μπορεί να μεταβληθεί προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο. Έτσι μπορεί το φθαρτό να γίνει άφθαρτο, ενώ το άφθαρτο δεν μπορεί να γίνει φθαρτό, εκτός αν δέχεστε πως ο Λόγος ήταν φθαρτός και όχι άφθαρτος. Παρακαλώ θέλω οπωσδήποτε να πάρετε θέση σ’ αυτό το ζήτημα, γιατί αν κατάλαβα από αυτά που γράφετε υποστηρίζετε ακριβώς αυτό. Πως το άφθαρτο έγινε φθαρτό. Το βρίσκετε λογικό εσείς αυτό;

Μετά τιμής Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Pragmatika o Ioannis den eixei kamia sxesi me to Giorgo.

O Giorgos itan agrammatos kai amorfotos eno o Ioannis exei kapoio Alfa epipedo.

Mprabo sas kirie Ioanni, mou aresoun poli ta sxolia sas kai ta dinata sas epixeirimata.

Eseis pragmatika milate mono mesa apo tin agia grafi.

Xairomai pou oti den anaferei i Agia Grafi, den to anaferete oute ki eseis.

Eiste o protos martiras pou gnorizo pou gia xari tis alitheias den tha distazate katholou na ta balete akoma kai me ti skopia.

Kai pali mpravo.

Papadopoulos

'όχι τεχνικές λεπτομέρειες από άγγελο Γαβριήλ είπε...

k. Χρήστος:
Πρώτον, χαίρομαι που συμφωνούμε για το λάθος που κάνει η Σκοπιά να παραπέμψει σε ένα άσχετο χωρίο, που δεν δείχνει πως ο Θεός μετέφερε τη ζωή του Γιου του στη μήτρα μιας γυναίκας, αφού άλλωστε εσείς παραπέμπετε σε 5 χωρία της Γραφής!

Το εδάφιο που παραθέτει το Βιβλίο 'Ο μεγαλύτερος άνθρωπος' στην εισαγωγή, δηλαδή το Γαλάτας 4:4
'όταν έφτασε το πλήρωμα του χρόνου, ο Θεός απέστειλε τον Γιο του, ο οποίος γεννήθηκε από γυναίκα και ο οποίος βρέθηκε κάτω από νόμο.'
ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΟΣΑ χρειάζονται ΞΕΚΑΘΑΡΑ.
Τι άλλο θέλετε; Επιπρόσθετες και συμπληρωματικές λεπτομέρειες παρέθεσα με τα άλλα εδάφια.
Πως και δεν σας καλύπτουν όλα αυτά;

Γράφετε:
Δεύτερον. Δεν κατάλαβα γιατί παραπέμπετε στο Λουκά 1, 30 – 35 αφού άλλωστε ο ίδιος ισχυρίζεστε πως είναι άσχετα με τη μεταφορά της ζωής του Γιου του στη μήτρα μιας γυναίκας!

Επειδή δεν αποσκοπεί η περιγραφή στο Λουκά 1, 30 – 35 να δώσει κάθε λεπτομέρεια επί του θέματος.
Ο απεσταλμένος από τον Θεό άγγελος Γαβριήλ δεν ασχολείται με 'τεχνικές λεπτομέρειες' εξηγώντας στην Μαρία το καθετί.
Άλλωστε γιατί να εκτεθεί η Μαρία σε λεπτομέρειες που δεν θα καταλάβαινε, διερωτώμενη τι ακριβώς θα συνέβαινε μέσα της;
Δεν θεώρησε ο Θεός ότι 'τεχνικές λεπτομέρειες' θα αφορούσαν τη Μαρία.
Και αν κάποιος άνθρωπος θα ήθελε να ενεργούσε διαφορετικά ο Θεός, φαίνεται ότι η επιθυμία του δεν λήφθηκε υπόψη.

Ιωάννης

'ο Θεός απέστειλε τον Γιο του, ο οποίος γεννήθηκε από γυναίκα' είπε...

κ. Χρήστος:
Τρίτον και κυριότερον. Εγώ δεν ρώτησα για το αν ο Χριστός έγινε άνθρωπος. ...
Που γράφει η Γραφή πως ο ΘΕΟΣ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΣΤΗ ΜΗΤΡΑ ΜΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ. Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβετε την ερώτησή μου;

Πάλι το Γαλάτας 4:4 λέει
'όταν έφτασε το πλήρωμα του χρόνου, ο Θεός απέστειλε τον Γιο του, ο οποίος γεννήθηκε από γυναίκα'

και το Λουκάς 1:30-35 δείχνει ποιά ήταν αυτή η γυναίκα:
'Τότε ο άγγελος Γαβριήλ της είπε: “Μη φοβού Μαριάμ, διότι εύρες χάριν παρά τω Θεώ. Και ιδού, θέλεις συλλάβει εν γαστρί και θέλεις γεννήσει υιόν και θέλεις καλέσει το όνομα αυτού Ιησούν.“'

Το Γαλάτας 4:4 λέει τη λεπτομέρεια ότι αυτός που θα γεννούσε η Μαρία (σύμφωνα με το Λουκάς 1:30-35) θα ήταν ο απεσταλμένος Γιός του Θεού.

Τι δεν καταλαβαίνετε σε αυτό;
Δεν γέννησε η Μαρία τον Ιησού;
Δεν ήταν ο Ιησούς ο Γιός του Θεού
(όπως έδωσε μαρτυρία ο Ιωάννης ο βαφτιστής - Ιωάννης 1:34 'καγω εωρακα και μεμαρτυρηκα οτι ουτος εστιν ο υιος του θεου')
που προηγουμένως ήταν στον ουρανό ως ο Λόγος ο οποίος μετά έγινε άνθρωπος;
Το λέει το Ιωάννης 1:14
'και ο λογος σαρξ εγενετο'

Έτσι έχουμε το
1. 'Μαριάμ...θέλεις συλλάβει εν γαστρί'
2. 'ο Θεός απέστειλε τον Γιο του, ο οποίος γεννήθηκε από γυναίκα'
3. 'ο λογος σαρξ εγενετο'

Δεν επαρκούν αυτά για να καταλάβετε ότι γράφει η Γραφή πως ο ΘΕΟΣ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΣΤΗ ΜΗΤΡΑ της Μαρίας;

Τόσο δυσκολοκατανόητο είναι;
Η μήπως το θεωρείτε ακατόρθωτο αυτό για τον Θεό που είναι Παντοδύναμος ;

Είναι τόσο απλό αυτό για Αυτόν, όπως ένα 'παιχνιδάκι'.

Ιωάννης

Χρήστος - antiairetikos είπε...

Κ. Γιώργο ή Ιωάννη, ή Papadopoule,
Κατάλαβα. Για μια ακόμη φορά οι ερωτήσεις μου θα προστεθούν στον μακρύ κατάλογο των αναπάντητων ερωτήσεων. ¨Έτσι εύκολα νομίζετε πως είναι τα θεολογικά πράγματα. Μαθαίνουμε κάτι παπαγαλία από τη Σκοπιά και νομίζουμε πως τα μάθαμε όλα, γύρω από τη Γραφή και το Θεό.
Και δεν πάτε να αλλάξετε όσα ονόματα θέλετε. Δύο συστήματα καταγραφής επισκεπτών έχω εγκαταστήσει στην ιστοσελίδα μου (που προσφέρει δωρεάν το Ίντερνετ) που δείχνουν με ακριβή λεπτομέρεια την ώρα, την περιοχή και το IP του κάθε επισκέπτη. Μου είναι δύσκολο νομίζετε να διαπιστώσω συγκρίνοντας την ώρα που έγιναν τα σχόλια και να ταυτοποιήσω τον κάθε επισκέπτη;
Αλλάξτε λοιπόν όσα ονόματα θέλετε. Η άγνοιά σας και η ασχετοσύνης σας θα σας ακολουθεί πάντα.

Μετά τιμής Χρήστος - αντιαιρετικός

'νερό-πάγος, Λόγος-->άνθρωπος' είπε...

κ. Χρήστος:
Τέταρτον. Εγώ ρώτησα τι έγινε το πνευματικό πρόσωπο (δηλ. ο Λόγος) που ήταν πρώτα. Εξαφανίστηκε;

Εφόσον ο Λόγος ΕΓΙΝΕ σάρκα, αρχίζοντας από το πρώτο στάδιο της ανθρώπινης ζωής μέσα στη μήτρα της Μαρίας έχουμε μετατροπή της ουράνιας πνευματικής φύσης του Λόγου σε ανθρώπινη.
Απλή λοιπόν η απάντηση που το επόμενο παράδειγμα την κάνει πιό απλή.

Αν πηγαίνατε με το προσχολικής ηλικίας γιό σας σε μια λίμνη και κολυμπούσατε και μετά από μήνες ξαναπερνούσατε από εκεί και διαπιστώνατε ότι ήταν παγωμένη, πότε θα ρωτούσε το παιδί σας αν εξαφανίστηκε το νερό;
Μόνο αν δεν είχε δεί ποτέ προηγουμένως παγωμένη λίμνη ούτε του είχε εξηγήσει κάποιος περί αυτού.

Και αν ξαναπερνούσατε με το παιδί σας μετά από χρόνια και δεν έβλεπε το παιδί σας ούτε νερό ούτε πάγο, τι θα συμπέρανε το παιδί σας;
Ότι το νερό εξατμίστηκε, ότι εξαφανίστηκε ή ότι χάθηκε και έμεινε ξερότοπος;
Και τι απάντηση θα δίνατε εσείς στο παιδί σας αν δεν είχατε υπόψη τι ακριβώς έγινε; Ότι εξαφανίστηκε;
Η θα λέγατε τις διάφορες εκδοχές;

Και αν μαθαίνατε αργότερα ότι το νερό της λίμνης μεταφέρθηκε δια υπόγειας σήραγγας μακριά σε μια τεχνητή λίμνη τι θα άλλαζε όσον αφορά το αποτέλεσμα ότι δηλαδή αυτή η λίμνη ήταν πλέον χωρίς νερό;

Έτσι και το ερώτημα αν εξαφανίστηκε ο Λόγος από τον ουρανό, εφόσον διευκρινίστηκε ότι ήρθε στη γη ως άνθρωπος μπορείτε να μου πείτε σε τι εξυπηρετεί;

Ιωάννης

' όχι οι εντυπώσεις αλλά η ουσία ' είπε...

κ. Χρήστος:
Κ. Γιώργο ή Ιωάννη, ή Papadopoule,
Κατάλαβα....
δεν πάτε να αλλάξετε όσα ονόματα θέλετε. Δύο συστήματα καταγραφής επισκεπτών έχω εγκαταστήσει στην ιστοσελίδα μου (που προσφέρει δωρεάν το Ίντερνετ) που δείχνουν με ακριβή λεπτομέρεια την ώρα, την περιοχή και το IP του κάθε επισκέπτη. Μου είναι δύσκολο νομίζετε να διαπιστώσω συγκρίνοντας την ώρα που έγιναν τα σχόλια και να ταυτοποιήσω τον κάθε επισκέπτη;

Εφόσον λοιπόν μιλάτε για IP ενός υπολογιστή θα γνωρίζετε - και μην ξεφεύγετε-,
ότι άλλο το IP το δικό μου,
άλλο το IP του Γιώργου
και άλλο αυτό που εμφανίζεται ως Papadopoulos που αρχικά υπέθεσα ότι ήταν από τους συνεργάτες σας, αλλά τώρα σαν να μου λέτε ότι και αυτός γράφει από την πόλη μου.
Δεν με πειράζει όμως.
Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται 'μάχη' σε κάθε επίπεδο και με όλα τα μέσα. Για μένα τα ουσιαστικά μετράνε και όχι οι εντυπώσεις.

Ιωάννης

Χρήστος - antiairetikos είπε...

Κ. Ιωάννη – Γιώργο – Papadopoule
Τι άσχετα είναι αυτά που γράφετε. Ένα τελευταίο για να δείξω την ασχετοσύνη σας, γιατί δεν αξίζει πράγματι κάποιος να ασχολείται μαζί σας. Το νερό και ο πάγος είναι της ίδιας φύσεως, οπότε δεν γίνεται μετατροπή της φύσης. Ενώ ο Λόγος όταν σύμφωνα με σας μετατρέπεται σε άνθρωπο αλλάζει η φύση του και από θείος γίνεται ανθρώπινος. Είναι ποτέ δυνατόν να συμβεί αυτό; Τι αστεία παραδείγματα είναι αυτά που φέρνετε για να δικαιολογήσετε τις μωρίες της Σκοπιάς;
Άντε γεια σας λοιπόν

Χρήστος αντιαιρετικός

'εξαπέστειλε ο Θεός το γιό Του ' είπε...

κ. Χρήστος:
1. Στο Γαλάτας 4: 4 που παραπέμπει η Σκοπιά, δεν γράφει αυτό που υποστηρίζει η Σκοπιά πως «ο Θεός μετέφερε τη ζωή του Γιου του στη μήτρα μιας γυναίκας, και ο Ιησούς έγινε ανθρώπινος γιος του Θεού».

Γράφει το εξής: «4 ὅτε δὲ ἦλθεν τὸ πλήρωμα τοῦ χρόνου ἐξαπέστειλεν ὁ θεὸς τὸν υἱὸν αὐτοῦ, γενόμενον ἐκ γυναῖκος, γενόμενον ὑπὸ νόμον,»

Όπως βλέπετε λοιπόν κ. Ιωάννη, δεν γράφει τίποτα από αυτά που υποστηρίζει η Σκοπιά. Μήπως το γράφει κάπου αλλού στην Κ.Δ; Παρακαλώ παραπέμψτε με στο ανάλογο χωρίο, γιατί για ένα τόσο σημαντικό θέμα να λέμε κάτι χωρίς αποδείξεις της Γραφής δεν επιτρέπεται.

Σας είχα ήδη γράψει κ. Χρήστο τα ακόλουθα:

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ περιλαμβάνει συνδυασμούς εδαφίων,όπως
1. Λουκάς 1:30-35
2. Ιωάννης 1:14
3. Ιωάννης 3:13
4. Γαλάτας 4:4 (συμπεριλαμβανομένου)
5. 1 Τιμόθεο 2:5

Ίσως κάποιος άλλος να σας ανέφερε ακόμα περισσότερα εδάφια. Αυτό δεν θα άλλαζε το νόημα των ήδη αναφερόμενων.

Εξάλλου αυτά τα εδάφια αναφέρονται πολλές φορές στο Βιβλίο 'Ο μεγαλύτερος άνθρωπος' σε διαφορετικά σημεία.
Έτσι αν διαβάζατε κ. Χρήστο το βιβλίο αυτό, ιδιαίτερα τα 5 πρώτα κεφάλαια, θα είχατε τις απαντήσεις που σας παρουσίασα εκ του συντόμου.

Αλλιώς είναι φυσικό ότι η Σκοπιά δεν γράφει 10 φορές τα ίδια στη θέση που ο αναγνώστης θέλει, όπως και η Αγία Γραφή δεν γράφει σε ένα μέρος αυτά που θα ήθελε κάποιος να τα διαβάζει μαζί.
Η απόκτηση κατανόησης εξαρτάται από το σύνολο των περιγραφών για ένα θέμα και όχι από ένα μεμονωμένο εδάφιο.

Ελπίζω για την κατανόησή σας.

Ιωάννης

' ανικανότητα κατανόησης λόγω μπερδεμένης τριάδας ' είπε...

κ. Χρήστος:
Ενώ ο Λόγος όταν σύμφωνα με σας μετατρέπεται σε άνθρωπο αλλάζει η φύση του και από θείος γίνεται ανθρώπινος. Είναι ποτέ δυνατόν να συμβεί αυτό;

Πως κ. Χρήστο καταλήγετε στο δικό σας αυθαίρετο συμπέρασμα;
Η Αγία Γραφή λέει ότι αυτό είναι δυνατόν.
ΈΓΙΝΕ άνθρωπος ο Λόγος.
Κατέβηκε από τον ουρανό.
Έγινε κατώτερος των αγγέλων.

Αυτό απαιτούσε η δικαιοσύνη του Θεού.

Θα υποδείξετε στον Θεό τι θα κάνει και πως θα το κάνει για να έρθει στα μέτρα σας;

Είναι δικό σας το ζήτημα ή του Θεού;
Για ποιό λόγο επιμένετε στο σκεπτικό σας; Σε τι σας βοηθάει;

Δεν καταλαβαίνω γιατί σας έμαθαν ότι είναι αδύνατο αυτό, ενώ η Αγία Γραφή λέει το αντίθετο.
Αν νομίζετε ότι λέει ψέματα ο αψευδής Θεός, και ότι θα έπρεπε να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις σας, δικαιώμά σας.

Για να το καταλάβετε όμως το ζήτημα υπάρχουν για εσάς δύο προκατασκευασμένες απόψεις.
Η μία είναι η τριάδα που μπερδεύει τα πάντα και η άλλη η αθανασία της ψυχής που και τα δύο οδηγούν σε ανικανότητα κατανόησης.

Ιωάννης

' Ανταμοιβή λόγω πιστότητας ' είπε...

Το νερό και ο πάγος είναι της ίδιας φύσεως, οπότε δεν γίνεται μετατροπή της φύσης.

Ηταν μόνο ένα παράδειγμα κάποιας απλής μετατροπής.
Τι παράδειγμα να αναφέρω: την μετατροπή της ύλης σε ενέργεια;
Η τη φλόγα σε θερμότητα;
Αυτά δεν ταιριάζουν ακόμα περισσότερο.
Και ο Χριστός χρησιμοποιούσε παραδείγματα που δεν ήταν 100% ταυτόσημα με την πραγματικότητα αλλά ήθελε κάτι να δείξει.
Π.χ. είπε: Εγώ είμαι η άμπελος, εσείς τα κλήματα.
Θα λέγατε ότι κατά γράμμα ταύτισε τον εαυτό του με τους μαθητές του σε όλα;

Εξάλλου το ότι ήρθε ο Λόγος στη γη ως άνθρωπος δεν επαναλαμβάνεται ούτε συγκρίνεται με οτιδήποτε άλλο που συνέβει ή και θα συμβεί σε όλους τους αιώνες και είναι μοναδικό.
Πέτυχε στο ρόλο του και στον σκοπό που στάλθηκε, να καταργήσει τα έργα του διαβόλου.
Εφόσον ανταμείφθηκε ο Χριστός για την υπακοή του και την πιστότητά του κάτω από δοκιμασίες και πήρε μετά την ανάστασή του μεγαλύτερη εξουσία από όση είχε προηγουμένως, δείχνει αυτό ότι ο Θεός ανταμείβει κάθε προσπάθεια πιστότητας και υπακοής σε Αυτόν.

Ιωάννης

Ανώνυμος είπε...

Kirie Xristo, profanos de katalabate, pos ton douleuo ton kirio Ioanni.

Ma o anthropos de kserei ti grafei.
Nomizete pos den katalabeno pos den iparxei Ioannis?

O kosmos to exei toumpano ki o giorgos krifo kamari.

Afou auta pou grafei einai entelos asxeta me tin agia grafi.

Edo exoume diabasei pos o Xristos itan Iroas.

Kirie Giorgo den exei kanena noima auto poukanete. Oso ki an tha thelate na sas lene Ioanni,ta grapta sas, sas prodidoun.

Kourastika kai asxeta opos panta.

Papadopoulos

Ανώνυμος είπε...

Kirios Xristos
Τι αστεία παραδείγματα είναι αυτά που φέρνετε για να δικαιολογήσετε τις μωρίες της Σκοπιάς;

Giati sas fenete periergo kirie Xristo.
Tetoia den egrafe kai o Giorgos?

Ksexasate to istoriko me to zografo pou mpainei mesa ston pinaka tou?

Papadopoulos

Νικόλαος είπε...

Μιας που πιάσαμε το Πρόσωπο του Χριστού (που το πολεμάνε οι αιρέσεις από τους πρώτους μ.Χ. αιώνες), να κάνω και εγώ μία ερώτηση. Αν ο Χριστός ήταν μόνο άνθρωπος, γιατί επιτρέπει να Τον προσκυνούν; Δεν είναι ειδωλολατρεία αυτό το πράγμα; Γιατί αν επιτρέπεται από τη Σκοπιά να προσκυνούμε κάτι δήθεν «κτιστό» όπως ο Χριστός, γιατί τότε θεωρείται ειδωλολατρεία η προσκύνηση εικόνων από τη Σκοπιά;

Επίσης γιατί στο Πράξ. γ' 16 ο Πέτρος λέει ότι σωζόμαστε μέσω του ονόματος του Χριστού;

και επί τη πίστει του ονόματος αυτού [του Χριστού] τούτον, ον θεωρείτε και οίδατε, εστερέωσε το όνομα αυτού, και η πίστις η δι' αυτού έδωκεν αυτώ την ολοκληρίαν ταύτην απέναντι πάντων υμών.

Ανώνυμος είπε...

Kirie Ioanni, exete ipopsi sas ta logia tou Thoma?

"O KIRIOS MOU KAI O THEOS MOU" ???

Apodexeste ton Agio Thoma kirie Ioanni???

Papadopoulos!!!

Ανώνυμος είπε...

Alitheia, ti periergo?

Pou einai o kirios Giorgos kirie Ioanni?

Eseis de legate oti einai poli skliros gia na paradothei?
Pou einai o lagos kirios Giorgos?

To ebale sta podia kai akoma trexei.

Oute me ton "agrammato" de mporese na bgalei akri.

Mipos tha mporousate kirie Ioanni na mas peite eseis, poio kako orthodoxo "paidi" pige kai simplirose stin agia grafi ti leksi nisteia?

Mipos thelete na to balete ki eseis sta podia sa ton aderfo sas to Giorgo?

Papadopoulos

Ανώνυμος είπε...

Kirie Ioanni o aderfos sas o Giorgos elege pos den pisteuei sta thaumata tis orthodoxias giati piso apo auta kribetai elege o diabolos epidi o diabolos de mporei na kanei to thauma tis anastasis.

Alitheia eseis ti lete pano se auto???

Kata arxas eseis paradexeste ta thaumata pou simbenoun stin Orthodoxia?

Papadopoulos

Ανώνυμος είπε...

Alitheia se esas giati de ginontai thaumata kirie Ioanni?

Mipos o Iexoba einai koufos kai de mporei na akousei ta aitimata sas.

papadopoulos

Νικόλαος είπε...

Στις (ψευτο)«προχωρημένες» αιρέσεις δεν χρειάζονται τα θαύματα και τα μυστήρια. Όσα δεν φτάνει η αλεπού...

Ανώνυμος είπε...

Πόσα θαύματα έκανε σήμερα η Ορθοδοξία;

Kαι μη μου πείτε αυτό που ισχυρίζονται όλες οι θρησκείες γιατί το ίδιο ισχύει και για σας. Πως τα θαύματα του θεού είναι πολλά και καθημερινά και μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα ..

Τελευταία φορά που έγινε λόγος για θαύμα της Ορθοδοξίας ήταν το φιάσκο του Βησαρρίωνα. Συνήθως τα θαύματά της κατά το παρελθόν είχαν να κάνουν με πτώματα. Όχι πτώματα που αναστήθηκαν αλλά πτώματα που μοσχομύριζαν ή δεν έλιωναν λες και ήταν πτώματα αφορισμένων ή αναθεματισμένων. Ή με πτώματα όπως της οσίας μοναχής Θεοδώρας που όταν πήγαν να θάψουν στον τάφο της και το πτώμα της ηγουμένης της, μαζεύτηκε λέει για να της κάνει χώρο. Μήπως της έφτιαξε και καφέ για το καλωσόρισμα;

Νο44.

Νικόλαος είπε...

«Πόσα θαύματα έκανε σήμερα η Ορθοδοξία;»


Θα σας πω εγώ. Δεν ξέρω τον ακριβή αριθμό, αλλά κάθε μέρα γίνεται τουλάχιστον ένα. Ξέρετε ποιο; Η σιωπή του Χριστού στις κακοδοξίες της Σκοπιάς π.χ. ότι έχει έρθει αόρατα το 1914. Μάλλον δεν άντεξε και τα έχει πει νωρίτερα τα λόγια που θα έλεγε και σήμερα:

τότε εάν τις υμίν είπη, Ιδού ώδε ο Χριστός, η, Ώδε, μη πιστεύσητε· εγερθήσονται γαρ ψευδόχριστοι και ψευδοπροφήται (Ματθ. κδ' 23-24)

Ανώνυμος είπε...

Γιατί κόψατε το εδάφιο αγαπητέ Νικόλαε;

... και θέλουσι δείξει σημεία μεγάλα και τέρατα, ώστε να πλανήσωσιν, ει δυνατόν, και τους εκλεκτούς.

Σημεία και τέρατα ουκ ολίγα μας έχει παρουσιάσει η Ορθοδοξία. Ειδικά αυτό το τελευταίο, ο Βησσαρίωνας, ήταν κυριλεκτικά τέρας.

Νο44.

Νικόλαος είπε...

Γιατί, διαφωνείτε ότι η Σκοπιά είναι ψευδοχριστός και ψευδοπροφήτης; Η συνέχεια του εδαφίου που έκοψα, δεν αναφέρεται ακριβώς στη Σκοπιά (γι'αυτό και την έκοψα). Αναφέρεται στον πατέρα της. Δεν έχει έρθει ακόμα, αλλά προετοιμάζουν τον δρόμο του οι ψευδοπροφήτες, όπως κατ' αντιστοιχία προετοίμαζαν τον δρόμο του Χριστού οι αληθινοί προφήτες.

Και μιας που έχετε μανία να αποδείξετε ότι οι Ορθόδοξοι είναι ειδωλολάτρες και είστε ειδικός σε αυτά τα θέματα, μπορείτε να μου απαντήσετε εσείς στην ερώτηση που έκανα στον κ. «Ιωάννη»: Γιατί ο Χριστός ―αφού είναι «μόνο άνθρωπος και κτίσμα» κατά τη Σκοπιά― επιτρέπει την προσκύνηση Του; Δεν είναι ειδωλολατρία αυτό το πράγμα;

Ο Ερευνητής είπε...

44 τι λες;
Καταλαβαίνεις τι λες;
Πιο Βησσαρίωνα αγαπητέ;

Αναφέρεσαι στην αντίδραση του κόσμου και κάποιον που προσπάθησαν με βάση την αντίδραση του κόσμου, να κερδίσουν χρήματα.

Την επίσημη θέση της εκκλησίας για τον Βησσαρίωνα τη γνωρίζεις ή όπως πάντα σου αρέσει να δημιουργείς εντυπώσεις;

Ο Ερευνητής

Ερευνητής είπε...

Στον 44.
Τολμάς επίσης και αναφέρεσαι στην Αγία Θεοδώρα που έχει αφήσει άφωνους όλους τους επιστήμονες του κόσμου!!!

Πήγαινε να επισκεφτείς το εκκλησάκι της με τα 17 δέντρα πάνω στη σκεπή κι έλα μετά να μου πεις πως γίνεται και στέκονται αυτά εκεί επί αιώνες;

Πήγαινε!
Ίσως σε φωτίσει κιόλας η Αγία καθώς θα πηγαίνεις, και «ξεστραβωθείς» από τα δοκάρια που σου΄χει βάλει η Σκοπιά μέσα στα μάτια.
Πήγαινε, και αυτοί εκεί θα σου πουν, και για θαύματα και για όλα όσα «θέλεις» να μάθεις.

Ο Ερευνητής

Ανώνυμος είπε...

Ερευνητής: Τολμάς επίσης και αναφέρεσαι στην Αγία Θεοδώρα που έχει αφήσει άφωνους όλους τους επιστήμονες του κόσμου!!!

Πήγαινε να επισκεφτείς το εκκλησάκι της με τα 17 δέντρα πάνω στη σκεπή κι έλα μετά να μου πεις πως γίνεται και στέκονται αυτά εκεί επί αιώνες;


Aυτή που λες εσύ είναι άλλη «αγία Θεοδώρα». Έχετε πολλές. Ούτε και συ ξέρεις πόσες και τις μπερδεύεις.

Όσο για το εντυπωσιακό πράγματι εκκλησάκι με τα 17 δέντρα, πες μου πότε εξετάστηκε από επιστημονική επιτροπή και πότε αυτή απεφάνθη πως πρόκειται για ανεξήγητο γεγονός. Πόσο μάλλον για θαύμα. Όχι μεμονωμένα άτομα, γιατί και στην περίπτωση του Βησσαρίωνα ιατροδικαστής ορκιζόταν πως πρόκειται για θαύμα, αλλά επιστημονική επιτροπή.


Ερευνητής: Την επίσημη θέση της εκκλησίας για τον Βησσαρίωνα τη γνωρίζεις ή όπως πάντα σου αρέσει να δημιουργείς εντυπώσεις;

Εγώ τη γνωρίζω, εσύ τη γνωρίζεις; Μάλλον όχι. Όπως μπορείς να δεις στην ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος, το σκήνωμα του Βησσαρίωνα χαρακτηρίζεται «αδιάφθορο» και απλώς γίνονται συστάσεις να μην τύχει «ασεβούς εκμεταλλεύσεως», χρήμα θα μαζέψουμε αλλά θα διατεθεί για κοινοφελείς σκοπούς και όσοι αμφισβητούν το δήθεν θαύμα αποκαλούνται άθεοι υβριστές των ιερών και οσίων που θεωρούν τους εαυτούς τους ειδήμονες.

http://www.ecclesia.gr/greek/pronaos/pronaos_72.html


Νικόλαος: Γιατί ο Χριστός ―αφού είναι «μόνο άνθρωπος και κτίσμα» κατά τη Σκοπιά― επιτρέπει την προσκύνηση Του; Δεν είναι ειδωλολατρία αυτό το πράγμα;

Και ποιος σας είπε ότι προσκυνούσαν μόνο το Θεό; Ο Λωτ που προσκύνησε τους δυο αγγέλους; Οι αδελφοί τού Ιωσήφ, ποιον προσκύνησαν; «ήλθον λοιπόν οι αδελφοί του Ιωσήφ και προσεκύνησαν αυτόν επί πρόσωπον έως εδάφους.» Γένεσις 42:6 Ο Ιακώβ δεν προσκύνησε κι αυτός τον αδελφό του; Γένεσις 33:3
Νομίζω πως μπορείτε να διακρίνετε τη διαφορά ανάμεσα στην προσκύνηση ειδώλων-εικόνων και την προσκύνηση -εκδήλωση σεβασμού και αναγνώρισης- προσώπων. Λέγοντας πως ο Χριστός επέτρεψε να τον προσκυνήσουν, δεν εννοείτε προφανώς τους μάγους με τα δώρα γιατί ως βρέφος δεν θα μπορούσε να κάνει και πολλά για να τους αποτρέψει εκτός κι αν υιοθετείτε τις περιγραφές απόκρυφων βιβλίων. Εννοείτε τους μαθητές του. Αλλά ακόμη και εκείνοι αφού τον προσκύνησαν τον αποκάλεσαν Θεού Υιό και όχιΘεό.
« οι δε εν τω πλοίω ελθόντες προσεκύνησαν αυτόν, λέγοντες Αληθώς Θεού Υιός είσαι»Ματθαίος 14:33

No44.

Νικόλαος είπε...

κ. Νο44: «Νομίζω πως μπορείτε να διακρίνετε τη διαφορά ανάμεσα στην προσκύνηση ειδώλων-εικόνων και την προσκύνηση -εκδήλωση σεβασμού και αναγνώρισης- προσώπων.»


Αμ μπράβο, αυτό σημαίνει και για τους Ορθόδοξους η προσκύνηση μιας εικόνας. Κάποιοι έχουν φωτογραφίες του γέροντος Παϊσίου. Μην μου πείτε ότι είναι είδωλα και αυτές; Ε τότε και τα Γιαχβέ που είναι αναρτημένα στις αίθουσες βασιλείας και τα κάδρα που έχετε στο σπίτι σας είναι και αυτά είδωλα.


κ. Νο44: «Λέγοντας πως ο Χριστός επέτρεψε να τον προσκυνήσουν, δεν εννοείτε προφανώς τους μάγους με τα δώρα γιατί ως βρέφος δεν θα μπορούσε να κάνει και πολλά για να τους αποτρέψει εκτός κι αν υιοθετείτε τις περιγραφές απόκρυφων βιβλίων. Εννοείτε τους μαθητές του. Αλλά ακόμη και εκείνοι αφού τον προσκύνησαν τον αποκάλεσαν Θεού Υιό και όχι Θεό.»


Μου αρέσει που και σε αυτό το σημείο ξεχωρίζετε την προσκύνηση από τη λατρεία· αυτό σας λέμε τόσο καιρό και εμείς για τις εικόνες.

Και όταν ο Θωμάς Τον αποκαλεί Θεό, κάνουμε τα στραβά μάτια και λέμε ερμηνείες του στυλ «Θέε και Κύριε»! Αλλά και να μην είχαμε την ομολογία του Θωμά, όλα τα θαύματα των Αποστόλων γίνονται στο όνομα του Χριστού. Σε άλλο σημείο λέει ο Χριστός ότι όποιος Τον βλέπει, βλέπει τον Πατέρα.

ο εωρακώς εμέ εώρακε τον πατέρα (Ματθ. ιδ' 9)

Περίεργα πράγματα... Αφού κρατήσατε από την Ιερά Παράδοση μόνο την Αγία Γραφή, διαβάστε την μία φορά χωρίς παρωπίδες και χωρίς δικανικές θεωρίες. Παντού τα ίδια λέει. Αν ήξερε η Σκοπιά να ερμηνεύει σωστά την Αγία Γραφή δεν θα ήταν τόσο μεγάλο το ποσοστό αυτών που προσηλυτίζει και δεν την έχουν ανοίξει ποτέ.


Τέλος, με εντυπωσιάζει η καχυποψία με την οποία αναφερόσαστε στα θαύματα της Ορθοδοξίας. Εσείς που χωρίς δεύτερη σκέψη αποδέχεστε το θεόπνευστο της Αγίας Γραφής που βρήκατε στη «Βαβυλώνα»(!) και δεν δέχεστε κουβέντα για τα περίεργα θαύματα του Ιησού. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.

Ο Ερευνητής είπε...

ΕΝΑ ΘΕΡΜΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΣΤΟΝ 44!!!

Είσαι απίθανος κύριε 44. Μπράβο σου!!!
Όπως τα περιέγραψες εσύ, κανένας ορθόδοξος δε θα μπορούσε να τα περιγράψει.
Ας δούμε τώρα τη σούπερ γκάφα σου.
Μια γκάφα, που θα παρακαλούσα τον κύριο Χρήστο να ετοιμάζει σιγά σιγά το επόμενο νόμπελ γκάφας να σου το δώσει και αυτό με όλες τις τιμές που σου πρέπουν.

Πάμε να δούμε τι είπες:
«Και ποιος σας είπε ότι προσκυνούσαν μόνο το Θεό; Ο Λωτ που προσκύνησε τους δυο αγγέλους; Οι αδελφοί τού Ιωσήφ, ποιον προσκύνησαν; «ήλθον λοιπόν οι αδελφοί του Ιωσήφ και προσεκύνησαν αυτόν επί πρόσωπον έως εδάφους.» Γένεσις 42:6 Ο Ιακώβ δεν προσκύνησε κι αυτός τον αδελφό του; Γένεσις 33:3
Νομίζω πως μπορείτε να διακρίνετε τη διαφορά ανάμεσα στην προσκύνηση ειδώλων-εικόνων και την προσκύνηση -εκδήλωση σεβασμού και αναγνώρισης- προσώπων.»


Κύριε 44 μήπως είσαι αιρετικός της Σκοπιάς εσύ;
Αν σε πάρει χαμπάρι η μαμά σου (η Σκοπιά) θα σε αποκόψει βρε κακομοίρη.
Θυμάσαι που κάποτε, είχατε πιάσει το θέμα, για την προσκύνηση των Αγίων;
Δε θυμάμαι αν συμμετείχες κι εσύ βέβαια, δε παύει όμως να πιστεύεις τα ίδια.

Μας είχαν «σπάσει» τα χέρια τότε να εξηγούμε πως η προσκύνηση στους Αγίους μας είναι τιμητική και όχι λατρευτική. Αλλά «εσείς» που να ακούσετε;

Ήσασταν πιο κάθετοι και από κάθετοι, πως η προσκύνηση ανήκει μόνο στο Θεό.
Και εμφανίζεσαι σήμερα με αυτό το σχόλιο που μας δικαιώνεις πανηγυρικά.
Σε ευχαριστούμε κύριε 44, είστε μοναδικός…
Παιδιά…
Ένα θερμό χειροκρότημα…
Τσκ τσκ τσκ τσκ (μπράαααβοοο!!!) τσκ τσκ τσκ τσκ (μπράαααβοοοο!!!)

Όσο για το Βησσαρίωνα, έχω να σου κάνω μια πρόταση, γιατί σε βλέπω πως είσαι και άπιστος. Τόσο άπιστος, που αν σε έβλεπε ο Θωμάς (μαθητής του Χριστού) θα ζήλευε.

Επειδή τυχαίνει το λοιπόν να είμαι από τη Στυλίδα, αν αντέχεις, και η καρδούλα σου το λέει, δίνουμε ένα ραντεβουδάκι, και πάμε να επισκεφτούμε παρέα το σημείο όπου φυλάσσεται ο Βησσαρίωνας, να δούμε πόσα είναι αλήθειες και πόσα είναι ψέματα.
Αντέχεις;
Σε περιμένω!!!

Ο Ερευνητής

Ανώνυμος είπε...

Ο Λωτ δεν προσκύνησε τα αγάλματα ή τις εικόνες των αγγέλων. Προσκύνησε τους αγγέλους όταν τους είδε μπροστά του.
Σε τι διαφέρει η προσκύνηση των εικόνων των δικών σας από την προσκύνηση των αγαλμάτων των ειδωλολατρών; Οι αρχαίοι πίστευαν στον Δία και όχι στο άγαλμά του, που είχε κατσκευάσει κάποιος Φειδίας. Ειλικρινά, ποια είναι η διαφορά και τους αποκαλείτε εκείνους ειδωλολάτρες; Σημειωτέον πως εσείς αποκαλείτε θαυματουργές τις εικόνες ενώ εκείνοι ελάχιστες φορές απέδιδαν θαυματουργές ιδιότητες στα αγάλματα των θεών τους. Δεν θυμάμαι αφηγήσεις για κάποιο άγαλμα του Δία που να κουνήθηκε ή να δάκρυσε ή να έκανε κάποια γκριμάτσα. Είστε περισσότερο ειδωλολάτρες από εκείνους.
Χρειάστηκαν τρεις αιώνες αιματοχυσίας και βασανιστηρίων για να επιβληθεί η ειδωλολατρεία σας. Το ιερατείο χρειάζεται ιερά σύμβολα και εικόνες για να προκαλεί δέος και να δικαιολογεί την εξουσία του ως διαχειριστής αυτών των ιερών και θαυματουργών συμβόλων. Αρκεί βέβαια να υπάρχουν αφελείς.

Νο44.

Ανώνυμος είπε...

Νικόλαος: ο εωρακώς εμέ εώρακε τον πατέρα

Είναι από τον Ιωάννη φυσικά και όχι από τον Ματθαίο.

Και πώς το ερμηνεύετε αυτό; Ο Χριστός ήταν ταυτοχρόνως Υιός και Πατέρας; Ή ήταν ο Πατέρας;

Στη μήτρα τής Μαριάμ ποιος βρισκόταν τελικά;
Όταν γέννησε η Μαριάμ ποιον βύζαινε και φάσκιωνε μέχρι την ενηλικίωσή του; Τον Δημιουργό και Ποιητή των πάντων;
Πόσοι αιώνες χρειάστηκαν και πόσες χιλιάδες 'αιρετικοί' εξοντώθηκαν μέχρι την επιβολή αυτού του δόγματος, από την υπό αυτοκρατορική προστασία θρησκεία σας;

Νο44.

Χρήστος - antiairetikos είπε...

Αγαπητέ Νικόλαε, αν ήξερες τι θέμα άνοιξες με τη λατρεία του Χριστού.
Είναι μια ακόμα πονεμένη ιστορία για τη Σκοπιά και τους ΜτΙ. Σπυράκια βγάζουν μόλις την ακούνε γιατί είναι ένα ακόμη «ασανσέρ» στις γνωστές παλινωδίες της.

Έχουμε και λέμε (ετοιμάσου να μετρήσεις).

1. ΜΝΚ 1950, Εβραίους 1:6
«Και ας λατρεύσουν αυτόν (Χριστό) όλοι οι άγγελοί του»

2. ΜΝΚ 1961, Εβραίους 1:6
«Και ας κάνουν υπόκλιση προς αυτόν (Χριστό) όλοι οι άγγελοί του»

3. ΜΝΚ 1970, Εβραίους 1:6
«Και ας λατρεύσουν αυτόν (Χριστό) όλοι οι άγγελοί του»

4. ΜΝΚ 1981, Εβραίους 1:6
«Και ας κάνουν υπόκλιση προς αυτόν (Χριστό) όλοι οι άγγελοί του»

Δηλαδή λατρεύεται, δεν λατρεύεται, λατρεύεται, δεν λατρεύεται.

Όταν σου λέω αγόρι μου πως έχουμε μπλέξει με «μαφιόζους» της Θρησκείας, καταλαβαίνεις πόσο δίκαιο έχω.

Δεν ξέρω αν διάβασες και το καινούργιο μου άρθρο. Είναι απολαυστικό και διαφωτιστικό. Καθιέρωσα και στα δεξιά της σελίδας μια καινούργια στήλη που την επιγράφω ΓΕΛΩΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΑΠΙΘΑΝΑ «ΤΟΥΒΛΑ» ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ. Πιστεύω να σ’ αρέσει.

Μετά τιμής Χρήστος - αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Ερευνητής: Επειδή τυχαίνει το λοιπόν να είμαι από τη Στυλίδα, αν αντέχεις, και η καρδούλα σου το λέει …

H καρδούλα μου το λέει, το στομάχι μου δεν ξέρω αν αντέχει τέτοιο αποκρουστικό και αηδιαστικό θέαμα.
Μ’ εκείνο το φιλανθρωπικό ίδρυμα που θα κατασκευαζόταν με τα έσοδα από την δημόσια έκθεση αυτού του «σημείου εξ ουρανού» που είχε πει και η ιερά σύνοδος … τι γίνεται; Σε ποιο στάδιο βρίσκεται; (οι μαφιόζοι του Θεού που λέει και ο κυρ Χρήστος).
Τελικά το άλιωτο πτώμα είναι δείγμα αγιότητος; Τον αφορισμένο η εκκλησία σας τον καταράται (εκκλησία της αγάπης) να μη λιώσει το πτώμα του. Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο πτώμα ενός αγίου κι ενός αφορισμένου; Η … μυρωδιά; Άσε, ξέρω … μου την έλυσε την απορία η ΟΟΔΕ. Το πτώμα του αφορισμένου είναι άλιωτο και τυμπανιαίο (η εκκλησία της αγάπης καταριέται τον αφορισμένο όχι μόνο να παραμείνει άλιωτο το πτώμα του, αλλά και να τουμπανιαστεί) ενώ του «αγίου» είναι μόνο άλιωτο και όχι τουμπανιασμένο!! ( η απίστευτη γελωτοθεραπεία που λέει και ο κυρ Χρήστος).

Νο44.

Γιώργος είπε...

Ερευνητής:
Οι αδελφοί τού Ιωσήφ, ποιον προσκύνησαν; «ήλθον λοιπόν οι αδελφοί του Ιωσήφ και προσεκύνησαν αυτόν επί πρόσωπον έως εδάφους.» Γένεσις 42:6 Ο Ιακώβ δεν προσκύνησε κι αυτός τον αδελφό του; Γένεσις 33:3...
Μας είχαν «σπάσει» τα χέρια τότε να εξηγούμε πως η προσκύνηση στους Αγίους μας είναι τιμητική και όχι λατρευτική. Αλλά «εσείς» που να ακούσετε;

Γιαυτό και εσείς προσκυνάτε χωρίς εξαίρεση και τους αδελφούς σας, ζωντανούς και νεκρούς και όχι μόνο τους ζωντανούς / νεκρούς αγίους σας και τα κόκκαλά τους και τις εικόνες τους;

Ανώνυμος είπε...

"Οι αρχαίοι πίστευαν στον Δία και όχι στο άγαλμά του, που είχε κατσκευάσει κάποιος Φειδίας."

Φίλε Νο44 εδώ κάνεις λάθος!

Οι αρχαίοι πίστευαν ότι ο θεός κατοικεί στο άγαλμά του.
Έχοντας μπροστά τους ένα άγαλμα, θεωρούσαν ότι είχαν τον ίδιο το θεό στον οποίον ήταν αφιερωμένο το άγαλμα.
Όταν μάλιστα καταστρεφόταν ένα άγαλμα αυτό σήμαινε την απομάκρυνση του θεού από εκεί.

Αυτή είναι και η σημαντική διαφορά αγαλμάτων και εικόνων!!!

Πέτρος

Γιώργος είπε...

κ.Χρήστος:
ΜΝΚ 1950/61/70/81, Εβραίους 1:6
«Και
1. ας λατρεύσουν αυτόν (Χριστό)
2. ας κάνουν υπόκλιση προς αυτόν
όλοι οι άγγελοί του»

Το Κείμενο γράφει:
"ὅταν δὲ πάλιν εἰσαγάγῃ τὸν πρωτότοκον εἰς τὴν οἰκουμένην, λέγει, καὶ προσκυνησάτωσαν αὐτῷ πάντες ἄγγελοι θεοῦ."

Την οδηγία της 'προσκύνησης' του Χριστού τη δίνει ο Θεός του Χριστού ως ΑΝΩΤΑΤΟΣ στην εξουσία και ως ο Θεός του Χριστού και των αγγέλων.

Το ρήμα 'προσκυνέω' που χρησιμοποιείται στο Κείμενο αφήνει ανοιχτές και τις δυό μεταφραστικές αποδόσεις:
1. εκδήλωση μεγάλου σεβασμού μέσω υπόκλισης ή
2. έκφραση θρησκευτικής λατρείας.

Έτσι από το ΠΑΖΛ της Αγίας Γραφής μπορεί να προσδιοριστεί ποιά απόδοση αποδίδει το νόημα του εδαφίου με ποιό ακριβή τρόπο.

Π.χ. ο Σατανάς είπε στον Χριστό
(Ματθαίος 4:9) "ταῦτά σοι πάντα δώσω ἐὰν πεσὼν προσκυνήσῃς μοι."
Ο διάβολος ζήτησε να τον ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΙ ο Χριστός.
Η απάντηση του Χριστού ήταν:
(Ματθαίος 4:10)
"τότε λέγει αὐτῷ ὁ Ἰησοῦς· ὕπαγε Σατανᾶ γέγραπται γάρ· κύριον τὸν θεόν σου προσκυνήσεις καὶ αὐτῷ μόνῳ λατρεύσεις."

"είναι γραμμένο: 'κύριο' τον Θεό σου να προσκυνήσεις και ΑΥΤΟΝ ΜΟΝΟ να λατρεύσεις"
απάντησε ο Χριστός.

Συνεπώς ο Χριστός δεν ζήτησε λατρεία ο ίδιος για τον εαυτό του
αλλά ανέφερε αυτό που γνώριζε και αναγνώριζε ότι ο ίδιος
θα προσκυνούσε και
θα λάτρευε ΜΟΝΟ τον Πατέρα του,
όπως αργότερα είπε στη Σαμαρίτισσα:
(Ιωάννης 4:21)
"λέγει αὐτῇ ὁ Ἰησοῦς· πίστευέ μοι, γύναι, ὅτι ἔρχεται ὥρα ὅτε οὔτε ἐν τῷ ὄρει τούτῳ οὔτε ἐν Ἱεροσολύμοις προσκυνήσετε τῷ πατρί."

Ο Χριστός μίλησε για προσκύνηση του Πατέρα.
Τον Πατέρα του προσκυνούσε και ο Χριστός, καθώς είπε ότι ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΜΕ αυτό που γνωρίζουμε:
(Ιωάννης 4:22)
"ὑμεῖς προσκυνεῖτε ὃ οὐκ οἴδατε· ἡμεῖς προσκυνοῦμεν ὃ οἴδαμεν"

για να συμπληρώσει ότι
"οι αληθινοί προσκυνητές θα προσκυνήσουν τον Πατέρα.":
(Ιωάννης 4:23)
"οἱ ἀληθινοὶ προσκυνηταὶ προσκυνήσουσιν τῷ πατρὶ".
Άρα ο Χριστός ήταν αληθινός προσκυνητής του Πατέρα ΚΑΙ λάτρευε τον Πατέρα ως Θεό του.

Από την άλλη όταν ο Ηρώδης είπε στους αστρολόγους που τους έστειλε στη Βηθλεέμ, αφού βρούν το παιδί να του το πούν για να πάει και αυτός να το προσκυνήσει - εδώ δεν εννοεί ότι αποφάσισε να το λατρεύσει αλλά να το αναγνωρίσει - υποκριτικά - ως μελλοντικό βασιλιά υποκλινόμενος μπροστά του. (Είχε σκοπό εξάλλου να θανατώσει τον μικρό Ιησού):
(Ματθαίος 2:8)
"καὶ πέμψας αὐτοὺς εἰς Βηθλέεμ εἶπεν πορευθέντες ἐξετάσατε ἀκριβῶς περὶ τοῦ παιδίου· ἐπὰν δὲ εὕρητε ἀπαγγείλατέ μοι, ὅπως κἀγὼ ἐλθὼν προσκυνήσω αὐτῷ."

Και η περίπτωση στο Αποκάλυψη 3:9 δεν αποτελεί λατρεία ανθρώπων ούτε λατρεία της τοπικής Εκκλησίας αλλά αναγνώρισή της:
"ἰδοὺ δίδω ἐκ τῆς συναγωγῆς τοῦ Σατανᾶ τῶν λεγόντων ἑαυτοὺς Ἰουδαίους εἶναι, καὶ οὐκ εἰσὶν ἀλλὰ ψεύδονται. ἰδοὺ ποιήσω αὐτοὺς ἵνα ἥξουσιν καὶ προσκυνήσουσιν ἐνώπιον τῶν ποδῶν σου"

Πως πρέπει λοιπόν να βλέπουμε τον Χριστό;
Ότι είναι άξιος αναγνώρισης της εξυψωμένης θέσης και εξουσίας, είναι άξιος τιμής, σεβασμού και υπακοής.

Άλλωστε ο Θεός ΥΠΕΡΥΨΩΣΕ τον Χριστό:
Φιλιππ. 2:9-11
"ὁ θεὸς αὐτὸν ὑπερύψωσεν καὶ ἐχαρίσατο αὐτῷ τὸ ὄνομα τὸ ὑπὲρ πᾶν ὄνομα, ἵνα ἐν τῷ ὀνόματι Ἰησοῦ
πᾶν γόνυ κάμψῃ ἐπουρανίων καὶ ἐπιγείων καὶ καταχθονίων καὶ πᾶσα γλῶσσα ἐξομολογήσηται ὅτι κύριος Ἰησοῦς Χριστὸς εἰς δόξαν θεοῦ πατρός."

Η λατρεία όμως στρέφεται μόνο στον Πατέρα του Χριστού στον οποίο και ο Χριστός οφείλει την ύπαρξή του αλλά και την ανώτερη εξουσία που του δόθηκε.

Έτσι στο Εβραίους 1:6 δεν γίνεται λόγος για λατρεία αγγέλων προς τον Χριστό αλλά για αναγνώρισή του, για απόδοση σεβασμού και τιμής μέσω της υπόκλισης.

ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΠΑΝΤΑ ΛΑΤΡΕΥΑΝ ΤΟΝ ΘΕΟ, τον Πατέρα του Χριστού, και δεν χρειαζόταν κάποια υπόδειξη από κάποιον για να το κάνουν αυτό.

Γιώργος

Υ.Γ. Δεν χρειάζεται να αναφέρω τις πολλές περιπτώσεις προσκύνησης ανθρώπων και βασιλιάδων με την έννοια απόδοσης τιμής, σεβασμού και αναγνώρισης αλλά όχι με την έννοια της λατρείας.

' Φυσικά μάτια ανίκανα για πνευματική αντίληψη ' είπε...

Νικόλαος:
Σε άλλο σημείο λέει ο Χριστός ότι όποιος Τον βλέπει, βλέπει τον Πατέρα.
ο εωρακώς εμέ εώρακε τον πατέρα (Ματθ. ιδ' 9)

Ρώτησαν κάποτε έναν παπά με ποιόν μοιάζει ο Θεός και αυτός είπε:
με τον Χριστό με βάση το 'ο εωρακώς εμέ εώρακε τον πατέρα'.

Μετά ρώτησαν ένα μικρό παιδί και απάντησε ότι:
Ο Θεός είναι πνεύμα και δεν φαίνεται, ενώ ο Χριστός στη γη ήταν άνθρωπος.

Συμπέρασμα:
Μεγάλη η τύφλα μερικών που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το ουράνιο πνευματικό από το γήϊνο ανθρώπινο.

Και μεγάλη η τύφλα όσων δεν μπορούν να καταλάβουν ότι δεν υπάρχουν μόνο τα φυσικά μάτια με τα οποία μπορεί να δεί κάποιος. (και αν καταλαβαίνουν γιατί ισχυρίζονται το αντίθετο στο εδάφιο αυτό)
Δεν μπορούν να καταλάβουν κάποιοι πως είναι δυνατόν να αποκαλεί ο Χριστός τους Φαρισσαίους τυφλούς... ενώ έβλεπαν καλά:
Ματθαίος 23:26
'Φαρισαῖε τυφλέ, καθάρισον πρῶτον τὸ ἐντὸς τοῦ ποτηρίου'

Οι Φαρισσαίοι ήταν τυφλοί οδηγοί άλλων τυφλών:
Ματθαίος 15:14
'ἄφετε αὐτούς· τυφλοί εἰσιν ὁδηγοί τυφλὸς δὲ τυφλὸν ἐὰν ὁδηγῇ...'

Ματθαίος 23:16
'Οὐαὶ ὑμῖν, ὁδηγοὶ τυφλοὶ'

Και δεν ήταν οι Φαρισσαίοι μόνο πνευματικά τυφλοί, ήταν και ανόητοι:
Ματθαίος 23:17
'μωροὶ καὶ τυφλοί'

Περνούσαν από διυλιστήριο οι τυφλοί οδηγοί το κουνούπι αλλά κατάπιναν την καμήλα:
Ματθαίος 23:24
'ὁδηγοὶ τυφλοί, διϋλίζοντες τὸν κώνωπα, τὴν δὲ κάμηλον καταπίνοντες.'
ΜΝΚ (Ματθαίος 23:24)
'Τυφλοί οδηγοί, που διυλίζετε το κουνούπι αλλά καταπίνετε την καμήλα!

Γι αυτό είπε ο Χριστός, ότι ήρθε για να δούν οι μη βλέποντες και για να γίνουν τυφλοί όσοι έβλεπαν:
John 9:39
'εἶπεν ὁ Ἰησοῦς· ... ἐγὼ εἰς τὸν κόσμον τοῦτον ἦλθον, ἵνα οἱ μὴ βλέποντες βλέπωσιν καὶ οἱ βλέποντες τυφλοὶ γένωνται.'

Ακόμα και εντός της αληθινής Εκκλησίας ένας που δεν κάνει τα έργα που θα έπρεπε να κάνει ως Χριστιανός χαρακτηρίζεται ως ταλαίπωρος, ελεεινός και τυφλός:
Αποκάλυψη 3:17
'λέγεις ὅτι πλούσιός εἰμι ... καὶ οὐδὲν χρείαν ἔχω, καὶ οὐκ οἶδας ὅτι σὺ εἶ ὁ ταλαίπωρος καὶ ἐλεεινὸς καὶ πτωχὸς καὶ τυφλὸς'

Τυφλοί χαρακτηρίζονται και όσοι ισχυρίζονται ότι ανήκουν στο λαό του Θεού αλλά είναι παραβάτες των εντολών του Θεού:
Ρωμαίους 2:17-24
'καυχασαι εν θεω...
19 πεποιθας τε σεαυτον οδηγον ειναι τυφλων φως των εν σκοτει
20 παιδευτην αφρονων διδασκαλον νηπιων...
21 ο ουν διδασκων ετερον σεαυτον ου διδασκεις ο κηρυσσων μη κλεπτειν κλεπτεις
22 ο λεγων μη μοιχευειν μοιχευεις ... τον θεον ατιμαζεις'
ΜΝΚ: (Ρωμαίους 2:17‐24) 'υπερηφανεύεσαι για τον Θεό,
19 και είσαι πεπεισμένος ότι είσαι οδηγός των τυφλών, φως για εκείνους που είναι στο σκοτάδι,
20 άτομο που διορθώνει τους παράλογους ανθρώπους, δάσκαλος των νηπίων...
21 εσύ, ωστόσο, που διδάσκεις κάποιον άλλον, δεν διδάσκεις τον εαυτό σου; Εσύ, που κηρύττεις «Μην κλέψεις», κλέβεις;
22 Εσύ, που λες «Μη μοιχεύσεις», μοιχεύεις; ...ατιμάζεις τον Θεό'

Ο Χριστός είπε για τους μαθητές του ότι τα - πνευματικά -μάτια τους ήταν ευτυχισμένα επειδή έβλεπαν και τα - πνευματικά - αφτιά τους επειδή άκουαν:
Ματθαίος 13:16
'ὑμῶν δὲ μακάριοι οἱ ὀφθαλμοὶ ὅτι βλέπουσιν καὶ τὰ ὦτα ὑμῶν ὅτι ἀκούουσιν.'

Σε αντίθεση:
Ματθαίος 13:15
'ἐπαχύνθη γὰρ ἡ καρδία τοῦ λαοῦ τούτου, καὶ τοῖς ὠσὶν βαρέως ἤκουσαν καὶ τοὺς ὀφθαλμοὺς αὐτῶν ἐκάμμυσαν, μήποτε ἴδωσιν τοῖς ὀφθαλμοῖς'
ΜΝΚ (Ματθαίος 13:15)
'η καρδιά αυτού του λαού έχει γίνει μη δεκτική, και με τα αφτιά τους έχουν ακούσει χωρίς ανταπόκριση, και έχουν κλείσει τα μάτια τους, ώστε ποτέ να μη δουν με τα μάτια τους' (και επιστρέψουν και τους γιατρέψω)

Έτσι η δήλωση του Χριστού
'ο εωρακώς εμέ εώρακε τον πατέρα'
δεν έγινε για τους βλέποντες με τα φυσικά τους μάτια ούτε για τους πνευματικά τυφλούς αλλά για όσους αναγνώριζαν τον Χριστό ότι δίδασκε ΟΛΑ όσα ήθελε ο Πατέρας του να διδάξει και ότι αντανακλούσε τέλεια τις αόρατες ιδιότητες του Πατέρα του.

Εχουμε δηλαδή απεικόνιση διδασκαλιών, ιδιοτήτων (αγάπης, συμπόνοιας, δικαιοσύνης) και αντίστοιχου παραδείγματος και όχι φυσικών ματιών, μαλλιών, σχήματος προσώπου, μύτης, ύψος, πάχος κλπ.

(Όσοι αναφέρονται σε σωματικά χαρακτηριστικά στο 'ο εορακών εμέ', αυτό θα αποκάλυπτε για τους ίδιους τυφλότητα αντίληψης για πνευματικά ζητήματα και για το νόημα των Γραφών)

Ο Χριστός δεν έκανε ούτε την παραμικρή αλλαγή στις διδασκαλίες του Πατέρα του ούτε η ζωή του ήταν διαφορετική από τις οδηγίες που έλαβε:
Ιωάννης 8:28
'εἶπεν ὁ Ἰησοῦς· ... ἀπ' ἐμαυτοῦ ποιῶ οὐδέν, ἀλλὰ καθὼς ἐδίδαξέν με ὁ πατὴρ ταῦτα λαλῶ.
ΜΝΚ 'ο Ιησούς είπε: ...δεν κάνω τίποτα με δική μου πρωτοβουλία· αλλά όπως με δίδαξε ο Πατέρας λέω αυτά τα πράγματα.'

John 7:28
'ὁ Ἰησοῦς λέγων·... ἔστιν ἀληθινὸς ὁ πέμψας με, ὃν ὑμεῖς οὐκ οἴδατε'

Ο Ιησούς ως απεσταλμένος δεν ήρθε στη γη για να πεί δικά του λόγια.

Δεν υπήρχε καθόλου λόγος από τον Χριστό να παρουσιάσει σωματική αντιστοιχία πνεύματος - ανθρώπου, εφόσον για τον Χριστό το βασικό δεν ήταν το πόσο όμορφος θα ήταν κάποιος σωματικά αλλά τι είδους άνθρωπος θα ήταν και ποιές πνευματικές ιδιότητες θα τον χαρακτήριζαν.

Ούτε και φυσικά ζήτησε ο Χριστός από κάποιο ζωγράφο να κάνει εικόνα τον εαυτό του, ώστε να γνωρίζουν όλοι πως φαινόταν σωματικά ο Χριστός.
Ούτε και ζήτησε ο Χριστός από κάποιον Έλληνα καλλιτέχνη να κατασκευάσει μαρμάρινο άγαλμα του εαυτού του ως ενθύμιο για τους ανθρώπους ώστε να βλέπουν όλοι ανά τους αιώνες πως φαινόταν σωματικά.

Ο Χριστός δεν μιλούσε για σωματικά χαρακτηριστικά αλλά για πνευματικά και για πνευματικές ιδιότητες.

Έτσι όταν γίνεται λόγος για:
(Ρωμαίους 11:8‐10)
'Ο Θεός τούς έδωσε πνεύμα βαθύ ύπνου, μάτια για να μη βλέπουν και αφτιά για να μην ακούν... ας σκοτεινιάσουν τα μάτια τους για να μη βλέπουν'
γίνεται λόγος για πνευματικό σκοτάδι και πνευματική τυφλότητα, όχι για κατά γράμμα.

Άλλωστε ο Θεός απέστειλε το Γιό Του που γεννήθηκε ως άνθρωπος, γιός γυναίκας και συνεπώς ο Χριστός είχε ανθρώπινα σωματικά χαρακτηριστικά.
Γαλάτας 4:4
'όταν έφτασε το πλήρωμα του χρόνου, ο Θεός απέστειλε τον Γιο του, ο οποίος γεννήθηκε από γυναίκα'
Το Ιωάννης 1:14 αναφέρει ότι ο Λόγος έγινε σάρκα.
'ο λογος σαρξ εγενετο'

Ο 'Λόγος έγινε σάρκα', ο Λόγος ΚΑΤΕΒΗΚΕ από τον ουρανό, όχι ο Πατέρας του ο θεός.

Ο Θεός παρέμεινε στους ουρανούς αμετάβλητος ως πνεύμα.
Στον ουρανό δίπλα στον Πατέρα του ξαναγύρισε - ΑΝΕΒΗΚΕ - ο Χριστός.
Ιωάννης 3:13
'καὶ οὐδεὶς ἀναβέβηκεν εἰς τὸν οὐρανὸν εἰ μὴ ὁ ἐκ τοῦ οὐρανοῦ καταβάς, ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου'

Εφεσίους 4:10
'ὁ καταβὰς αὐτός ἐστιν καὶ ὁ ἀναβὰς ὑπεράνω πάντων τῶν οὐρανῶν'

Τον Χριστό στα δεξιά του Θεού είδε ο μαθητής Στέφανος:
(Πράξεις 7:55‐56)
'εκείνος, γεμάτος καθώς ήταν με άγιο πνεύμα, ατένισε τον ουρανό και είδε τη δόξα του Θεού και τον Ιησού να στέκεται στα δεξιά του Θεού, και είπε: «Βλέπω τους ουρανούς ανοιγμένους και τον Γιο του ανθρώπου να στέκεται στα δεξιά του Θεού»'

Ο Χριστός δεν εμφανιζόταν ούτε σε οράματα πάντα με τον ίδιο τρόπο, όπως π.χ. στην Αποκάλυψη.

Συμπερασματικά ΠΟΤΕ ο Χριστός δεν αναφέρθηκε σε σωματικά χαρακτηριστικά, σαν να ήταν σημαντικό να γνωρίζουν οι άνθρωποι ανά τους αιώνες πως φαινόταν ο ίδιος και πως φαινόταν ο Πατέρας του.

Άρα δεν αναφερόταν ο Χριστός σε φυσικά μάτια για να αντιληθφούν οι άνθρωποι πνευματικά ζητήματα και ιδιότητες που αντανακλούσε σε τέλειο βαθμό.

Ιωάννης

Ιωάθαμ! είπε...

Καλώς τον κύριο Γιώργο,
τη διχασμένη αυτή προσωπικότητα, που άλλοτε μας μιλά ως Γιώργος και άλλοτε ως Ιωάννης.

Παρακολουθώ όλα τα σχόλια των συμμετεχόντων στον διάλογο, παρόλο που δε συμμετέχω όπως κάποτε. Τότε που δε σας ήξερα καλά κύριε Γιώργο, νόμιζα πως είχα να κάνω με ένα μάρτυρα του Ιεχωβά, που πράγματι γνωρίζει καλά τις Γραφές.

Αποδείχτηκε φυσικά στη συνέχεια, πως όχι μόνο τις Γραφές δεν γνωρίζετε αλλά και πολλά στοιχειώδη πράγματα, που εκ των πραγμάτων θα έπρεπε να γνωρίζετε, καθότι το θέμα ης σωτηρίας της ψυχής, είναι υψίστης σημασίας για τον άνθρωπο.

Που λέτε, κύριε Γιώργο, άσχετα με όσα συζητάτε εδώ με τους κυρίους, θυμήθηκα πως κάποτε, εμείς οι δυο είχαμε αφήσει κάποιους ανοιχτούς λογαριασμούς.

Λείψατε αρκετές μέρες από το διάλογο και δε γνωρίζω που μπορεί να είχατε πάει κι αν ζητήσατε πιθανόν βοήθεια από ανώτερα στελέχη της εταιρίας στην οποία ανήκετε, για όλα εκείνα που κατά καιρούς σας έχουμε ρωτήσει και ποτέ δε μας απαντήσατε.

Με αφορμή λοιπόν την ανάμνηση, την οποία πρόκειται να γιορτάσετε αυτές τις μέρες, θυμήθηκα εκείνα τα πολύ εύστοχα ερωτήματα που σας είχα κάνει τότε και που ποτέ δε τολμήσατε να απαντήσετε.

Όχι – όχι, μη φοβάστε, δε θα σας τις θυμίσω όλες τις ερωτήσεις, γιατί ήταν πολλές και δε θέλω να κουράζω τους αναγνώστες.

Μας έχετε πει λοιπόν, πως η ανάμνηση (σώμα και αίμα) είναι μια γιορτή, την οποία όπως όλες τις γιορτές, έτσι και αυτήν πρέπει να την εορτάζουμε, μόνο μία φορά το χρόνο.

Πέρασε αρκετός καιρός από τότε που μιλάγαμε μαζί κύριε Γιώργο ή Ιωάννη, ή όπως τέλος πάντων εσείς προτιμάτε, και θέλω να πιστεύω, πως δε μείνατε όλον αυτό τον καιρό με τα χέρια «πασσαλωμένα» και πως κάνατε βήματα προόδου.

Ας το δούμε λοιπόν κι αυτό.

Κύριε Γιώργο! Κύριε Ιωάννη! Κύριε Γιωργογιάννη ή Γιαννογώργο!
Θα μπορούσατε να μας δείξετε έστω και έναν στίχο από την Αγία Γραφή που να αποδεικνύει πως η ανάμνηση, ήταν κάτι που γινόταν μια φορά το χρόνο;
Δηλαδή μπορείτε να μας πείτε πως προκύπτει μέσα από την Αγία Γραφή η λέξη:
«γιορτή;»

Ιωάθαμ! Ο πλέον αγαπημένος των μαρτύρων του Ιεχωβά!

Νικόλαος είπε...

Καλησπέρα σε όλους και κυρίως στον Ιωάθαμ :-)


Νικόλαος: ο εωρακώς εμέ εώρακε τον πατέρα

κ. Νο44: «Είναι από τον Ιωάννη φυσικά και όχι από τον Ματθαίο.»


Συγγνώμη για το σφάλμα μου! Είδατε τελικά που ένας Ορθόδοξος δεν γνωρίζει καλά τη Γραφή; Συνεπώς είμαι το επόμενο υποψήφιο θύμα της Σκοπιάς.


κ. Νο44: «Και πώς το ερμηνεύετε αυτό;»


Εσείς πώς το ερμηνεύετε. Η Σκοπιά πάντως με τις παχυλές θεωρίες της, μάλλον θα δυσκολευτεί. Όπως θα δυσκολευτεί να ερμηνέψει και το:

και ουκ έστιν εν άλλω ουδενί η σωτηρία· ουδέ γαρ όνομά εστιν έτερον υπό τον ουρανόν το δεδομένον εν ανθρώποις εν ω δει σωθήναι ημάς. (Πράξ. δ' 12)

Η Σκοπιά διαψεύδει τον Πέτρο, ο οποίος λέει ότι μόνο με το όνομα του Ιησού Χριστού του Ναζωραίου μπορούμε να σωθούμε. Είδατε πουθενά να λέει «Ιεχωβά»; Και κάτι άλλο, μιας που ανέφερα τα πρώτα κεφάλαια από τις Πράξεις. Λέει ο Πέτρος στους πρώτους Χριστιανούς:

ασφαλώς ουν γινωσκέτω πας οίκος Ισραήλ ότι και Κύριον και Χριστόν αυτόν ο Θεός εποίησε, τούτον τον Ιησούν ον υμείς εσταυρώσατε. (Πράξ. β' 36)

Μα τι λέει εδώ; Ότι η πρώτη Χριστιανική Εκκλησία αποτελούνταν από τους σταυρωτές του Χριστού! Δηλαδή, κάτι χειρότερο ―αν μπορώ εγώ ο ανάξιος να κρίνω αμαρτίες― από αυτό για το οποίο κατηγοράτε τους Ορθοδόξους ―δηλαδή την πορνεία! Εν τω μεταξύ πώς το βλέπετε εσείς αυτό, δεν είναι περίεργο η «καθαρή» Σκοπιά να αξιώνει ότι αναβιώνει (δήθεν) την πρώτη Χριστιανική Εκκλησία; Μπορεί να είναι καθαρός ένας σταυρωτής του Χριστού;


«John 7:28
'ὁ Ἰησοῦς λέγων·... ἔστιν ἀληθινὸς ὁ πέμψας με, ὃν ὑμεῖς οὐκ οἴδατε'»



Μετά φωνάζατε που λέγαμε «Greeklish» τη Μετάφραση Νέου Κόσμου, κύριε... πώς να σας λέμε, Γιωργογιάννη ή Γιωργοjohn;


Υ.Γ.: Κ. Χρήστο, συγχαρητήρια για το νέο άρθρο σας και για τη σταχυολόγηση των... σύντομων ανεκδότων της Σκοπιάς ―άξιζε τον κόπο. Συγγνώμη που άργησα να απαντήσω αλλά είχα πολλή δουλειά.

Νικόλαος είπε...

κ. Νο44: «H καρδούλα μου το λέει, το στομάχι μου δεν ξέρω αν αντέχει τέτοιο αποκρουστικό και αηδιαστικό θέαμα.»


Τι καλύτερο θα μπορούσαμε να περιμένουμε να γράψει κάποιος που απαξιοί τα αγιογραφικά καταχωρημένα άγια λείψανα του Προφήτη Ελισσαίου; Και αφού αποδέχεστε την προσκύνηση ενός ανθρώπου, γιατί εγώ να μην μπορώ να προσκυνήσω τα οστά του Ελισσαίου; Πού το λέει αυτό στην Αγία Γραφή, κ. «σπουδαστές των Γραφών»;

Ποιος είναι ειδωλολάτρης, κάποιος που γονατίζει μπροστά στην εικόνα του Χριστού ή αυτός που γονατίζει όταν του φέρνουν ένα αμερικανικό περιοδικό (όπως προτρέπει να κάνουμε η Σκοπιά του 1965, σελ. 25);

Ανώνυμος είπε...

Τάδε έφη (αυτά είπε) ο Νο44:

«Οι αρχαίοι πίστευαν στον Δία και όχι στο άγαλμά του, που είχε κατσκευάσει κάποιος Φειδίας.

Ανάρτηση από τον/τη Ανώνυμος στο ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ τη 2 Απρίλιος 2009 12:03 μμ»



Σκοπιά 1/7/2002, σελ. 4:

«Στην αρχαία Ελλάδα, λόγου χάρη, οι θρησκευτικές αναπαραστάσεις είχαν μορφή αγαλμάτων. Επικρατούσε ή άποψη ότι ΑΥΤΑ ΔΙΕΘΕΤΑΝ ΘΕΪΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.
Οι άνθρωποι νόμιζαν ότι μερικές από εκείνες τις αναπαραστάσεις δεν είχαν κατασκευαστεί από ανθρώπινα χέρια αλλά ΕΙΧΑΝ ΠΕΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ».




Μία ακόμα «ΕΠΙΤΥΧΙΑ» του Νο44 προστέθηκε στις τόσες ανεπανάληπτες «επιτυχίες» του!

Συγχαρητήρια Νο44 για την καινούργια σου «επιτυχία»

Ζαρατούστρα

' λειψανολατρία: ειδωλολατρική προσκύνηση κοκάλων νεκρών ' είπε...

Νικόλαος:
Τι καλύτερο θα μπορούσαμε να περιμένουμε να γράψει κάποιος που απαξιοί τα αγιογραφικά καταχωρημένα άγια λείψανα του Προφήτη Ελισσαίου; Και αφού αποδέχεστε την προσκύνηση ενός ανθρώπου, γιατί εγώ να μην μπορώ να προσκυνήσω τα οστά του Ελισσαίου; Πού το λέει αυτό στην Αγία Γραφή, κ. «σπουδαστές των Γραφών»;

Πάλι καλά που ο Χριστός δεν ασχολήθηκε με κόκαλα νεκρών, ούτε και οι μαθητές του προσκυνούσαν κόκαλα νεκρών προφητών.

Οι μαθητές του Χριστού δεν ήταν λειψανολάτρες.

Εσείς με την προσκύνηση κοκάλων δείχνετε ότι δεν είστε με τον Χριστό, αλλά κάνετε ό,τι σας αρέσει και όχι ό,τι δίδαξε ο Χριστός.

Ιωάννης

Νικόλαος είπε...

Καταρχήν, όπως με μοναδική παρρησία διατύπωσε ο αδελφός σας κ. Νο44, δεν λατρεύουμε τα λείψανα, αλλά τιμούμε το πρόσωπο στο οποίο ανήκουν.

Και έρχομαι αμέσως στην απάντηση. Δηλαδή οι αδελφοί του Ιωσήφ που τον προσκύνησαν (όπως εσείς οι ίδιοι λέτε) δεν προσκύνησαν ταυτόχρονα και τα κόκαλά του; Προσκύνησαν μόνο το υπόλοιπο σώμα του Ιωσήφ και όχι τα κόκαλά του; Τι διακρίσεις είναι αυτές; Πού στηρίζονται στη Γραφή; Και για εσάς ό,τι κάνει θαύματα, όπως τα αγιογραφικά καταχωρημένα λείψανα του Προφήτη Ελισσαίου, είναι για πέταμα;

Να φέρω ένα παράδειγμα σαν τα υλικά παραδείγματα που σας αρέσουν. Εσείς αν είχατε έναν σκαραβαίο που κυκλοφορεί άνετα στον δρόμο, θα τον πηγαίνατε για απόσυρση ενώ δεν έχετε ―ούτε μπορείτε να αποκτήσετε― άλλο αμάξι; Κατ' αντιστοιχία, η Σκοπιά με ποιο δικαίωμα θα πετάξει στα σκουπίδια τα θαυματουργά οστά του Ελισσαίου, όταν η ίδια δεν μπορεί να κάνει θαύματα, που τόσο πολύ στηρίζουν την πίστη των Χριστιανών και μάλιστα σε δύσκολες ώρες;

' η πρώτη Χριστιανική Εκκλησία ΔΕΝ αποτελούνταν από τους σταυρωτές του Χριστού ' είπε...

Νικόλαος:
Και κάτι άλλο, μιας που ανέφερα τα πρώτα κεφάλαια από τις Πράξεις. Λέει ο Πέτρος στους πρώτους Χριστιανούς:
ασφαλώς ουν γινωσκέτω πας οίκος Ισραήλ ότι και Κύριον και Χριστόν αυτόν ο Θεός εποίησε, τούτον τον Ιησούν ον υμείς εσταυρώσατε. (Πράξ. β' 36)
Μα τι λέει εδώ; Ότι η πρώτη Χριστιανική Εκκλησία αποτελούνταν από τους σταυρωτές του Χριστού! Δηλαδή, κάτι χειρότερο ―αν μπορώ εγώ ο ανάξιος να κρίνω αμαρτίες― από αυτό για το οποίο κατηγοράτε τους Ορθοδόξους ―δηλαδή την πορνεία!

κ.Νικόλαε την Αγία Γραφή ανάποδα την διαβάζετε.
Επειδή αν την διαβάζατε και λίγο, ώστε να την καταλαβαίνετε, δεν θα γράφατε αυτά που γράψατε.
Να σας εξηγήσω λοιπόν γιατί ισχυρίζεστε αυτά που δεν τα λέει η Γραφή.

Γιατί κ. Νικόλαε δεν διαβάσατε για να δείτε σε ποιούς αναφέρεται το:
'τούτον τον Ιησούν ον υμείς εσταυρώσατε'; (Πράξ. β' 36)

Και διερωτάστε με παράξενο σκεπτικό που φανερώνει άγνοια:

'Μα τι λέει εδώ; Ότι η πρώτη Χριστιανική Εκκλησία αποτελούνταν από τους σταυρωτές του Χριστού!'

Ο απόστολος Πέτρος δεν αναφερόταν στην πρώτη Χριστιανική Εκκλησία, αλλά σε ΜΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ Ιουδαίους ακροατές και προσήλυτους στον Ιουδαϊσμό την ημέρα της Πεντηκοστής.
Μιλάει όπως αναφέρεται στις Πράξεις 2:14 σε Ιουδαίους: 'Ἄνδρες Ἰουδαῖοι'
και 'Ἄνδρες Ἰσραηλῖται' (Πράξεις 2:22)
Ο απόστολος Πέτρος τους μιλάει για τον Χριστό 'ὃν ὁ Θεὸς ἀνέστησε λύσας τὰς ὠδῖνας τοῦ θανάτου' (Πράξεις 2:24)
καθώς ο Χριστός ήταν στον Αδη απ' όπου θα ανασταινόταν, όπως και έγινε (Πράξεις 2:27,31)
και μετά θα καθόταν στα δεξιά του Θεού (Πράξεις 2:34)
Αφού ρώτησαν τον απόστολο Πέτρο οι Ιουδαίοι ακροατές τι να κάνουν, ο Πέτρος τους είπε:
'Μετανοήσατε, καὶ βαπτισθήτω ἕκαστος ὑμῶν ἐπὶ τῷ ὀνόματι Ἰησοῦ Χριστοῦ εἰς ἄφεσιν ἁμαρτιῶν, καὶ λήψεσθε τὴν δωρεὰν τοῦ ἁγίου Πνεύματος. (Πράξεις 2:38)

Το: 'Ἰησοῦν ὃν ὑμεῖς ἐσταυρώσατε.' (Πράξεις 2:36) αναφερόταν στην γενική συλλογική ευθύνη των Ιουδαίων επεξηγώντας ότι 'διὰ χειρὸς ἀνόμων προσπήξαντες ἀνείλατε' (Πράξεις 2:23)
'τον κρεμάσατε με το χέρι άνομων ανθρώπων σε ξύλο και τον σκοτώσατε.'
(Ανομοι άνθρωποι δια της χειρός των οποίων θανατώθηκε ο Χριστός, ήταν οι Αρχιερείς και το Ιουδαϊκό Σάνχεδριν που καταδίκασαν τον Χριστό σε θάνατο.)

Το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ της ομιλίας του αποστόλου Πέτρου, ήταν ότι οι Ιουδαίοι ακροατές, αφού δέχθηκαν τα λόγια του Πέτρου, αναγνώρισαν και πίστεψαν στον Χριστό, μετά βαφτίστηκαν 3000 άτομα ως ακόλουθοι του Χριστού:
'ἀποδεξάμενοι τὸν λόγον αὐτοῦ ἐβαπτίσθησαν, καὶ προσετέθησαν τῇ ἡμέρᾳ ἐκείνῃ ψυχαὶ ὡσεὶ τρισχίλιαι.' (Πράξεις 2:41)

Έτσι κ.Νικόλαε κάνατε ένα λάθος σκεπτικό με λάθος συμπέρασμα, επειδή δεν διαβάσατε λεπτομερώς την αντίστοιχη περιγραφή στις Πράξεις των Αποστόλων.
Έτσι η απορία σας και το λανθασμένο συμπέρασμά σας:
'Μα τι λέει εδώ; Ότι η πρώτη Χριστιανική Εκκλησία αποτελούνταν από τους σταυρωτές του Χριστού!'
είναι αποτέλεσμα άγνοιας της Γραφής.

Το λανθασμένο συμπέρασμά σας είναι παρόμοιο με το επίσης λανθασμένο συμπέρασμα ότι η Χριστιανική Εκκλησία αποτελείται από διώχτες του Χριστού, επειδή ο μετέπειτα διορισμένος από τον Χριστό απόστολος Παύλος ήταν ΠΡΩΗΝ διώχτης των ακολούθων του Χριστού.

Λέτε λοιπόν τους μετανοημένους Ιουδαίους που δέχτηκαν τα λόγια του Πέτρου και που αργότερα βαφτίστηκαν 'σταυρωτές του Χριστού!'
για να δικαιολογήσετε τους αμετανόητους της ορθόδοξης θρησκείας
που κάνουν τα έργα της σάρκας για τα οποία υπάρχει η γραφική αναφορά:
«Ούτε πόρνοι ... ούτε μοιχοί ούτε μαλακοί ούτε αρσενοκοίται ... θέλουσι κληρονομήσει την βασιλείαν του Θεού.» 1 Κορινθίους 6:9, 10

Και ενώ έχουν γίνει δηλώσεις όπως οι επόμενες, Χριστιανών του δεύτερου αιώνα:
«Είμαστε τόσο μακριά απ’ αυτές τις ανήθικες σεξουαλικές σχέσεις, ώστε ανάμεσά μας θεωρείται παράνομο να ρίξουμε έστω μια λάγνη ματιά.» (Αθηναγόρας)
«Ο Χριστιανός περιορίζεται στις σεξουαλικές σχέσεις με τη γυναίκα. ...Ο Χριστιανός σύζυγος δεν έχει με κανέναν άλλο σχέση, εκτός από τη δική του γυναίκα.» (Τερτυλλιανός)
εντούτοις
στην επικράτεια του λεγόμενου Χριστιανικού κόσμου (ξεπερνώντας ακόμα και τις 'Μουσουλμανικές' χώρες) η πορνεία, η μοιχεία και η ομοφυλοφιλία επικρατούν παντού.

Έτσι κ. Νικόλαε - με ψέματα - μάθατε να δικαιολογείτε τα 'ορθόδοξα' έργα της σάρκας που καταδικάζει ο Θεός;
(Γαλάτες 5:19) 'Τα δε έργα της σάρκας είναι φανερά, και αυτά είναι: πορνεία, ... ειδωλολατρία, ... μεθύσια, ... και παρόμοια πράγματα. Σχετικά με αυτά σας προειδοποιώ, όπως και σας προειδοποίησα, ότι αυτοί που πράττουν τέτοια πράγματα δεν θα κληρονομήσουν τη βασιλεία του Θεού.'

Ιωάννης

Νικόλαος είπε...

Δεν κατάλαβα τι θέλετε να αποδείξετε με τα «σεντόνια» σας. Ότι επειδή προσηλυτίστηκαν οι πρώτοι Χριστιανοί έχασαν την ιδιότητα του σταυρωτή του Χριστού;

Νικόλαος είπε...

Και κάτι άλλο για εσάς που το παίζετε προοδευτικοί, αντιχουντικοί, αντιστρατιωτικοί και εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Αν εφάρμοζε η Ορθοδοξία τους νόμους ανθρώπων της Σκοπιάς δεν θα έπρεπε τώρα να σας μιλάω, αφού κατά Σκοπιά, 15 Μαρτίου 1986, σελ. 14: «το να διαβάζετε αποστατικές δημοσιεύσεις είναι σαν να διαβάζετε πορνογραφικά περιοδικά». Για τέτοια χούντα μιλάμε κ. φιλελεύθεροι Μάρτυρες του Ιεχωβά. Επειδή δηλαδή μιλάω με αποστάτες (Ρωμαιοκαθολικοί), των αποστατών (Προτεστάντες), ω αποστάτες (Σκοπιά), πάει να πει ότι αναφέρομαι σε εκδότες πορνοπεριοδικού; Αν είναι έτσι, τότε να πάρω και την άδεια της μαμάς μου γιατί είμαι ανήλικος.

Νικόλαος είπε...

Και κάτι άλλο μιας που ξαναπιάσαμε το θέμα με τις εικόνες. Δεν μου απαντήσατε: Το να γονατίζω μπροστά σε ένα αμερικανικό περιοδικό με ζελατίνα (όπως με προτρέπει να κάνω η Σκοπιά του 1965, σελ. 25), τι διαφορά έχει από το να γονατίζω μπροστά στην εικόνα του Χριστού;

Και κάτι ακόμα. Έστω ότι κάποιος σας έδινε μία μέρα τα θαυματουργά οστά του Προφήτη Ελισσαίου (που είναι αγιογραφικά καταχωρημένα, μην το ξεχνάμε αυτό). Μην με ρωτήσετε πού θα το ξέρατε ότι θα άνηκαν πραγματικά στον Ελισσαίο, γιατί θα σας απαντούσα όπως ξέρετε ότι το Ευαγγέλιο που βρήκατε στη «Βαβυλώνα»(!) είναι το πραγματικό Ευαγγέλιο. Για να μην τα πολυλογώ, έστω ότι ξέρατε με κάποιον τρόπο ότι πράγματι αυτά τα λείψανα ανήκουν στον Προφήτη αυτόν. Και η ερώτηση είναι πολύ απλή: Τι θα τα κάνατε, εσείς που αξιώνετε ότι είσαστε διάδοχοι των Αποστόλων, αλλά θαύματα δεν μπορείτε να κάνετε;

Ανώνυμος είπε...

Τάδε έφη Σκοπιά 15 Μαΐου 1997, σελ. 14:

«Μετά το θάνατο του Ιησού, οι απόστολοι εκτέλεσαν πολλά θαύματα, αλλά σταδιακά έπαψαν. Σήμερα, δεν βλέπουμε θαύματα με κατά γράμμα έννοια»

Έχει δίκαιο λοιπόν η Σκοπιά; Δεν γίνονται θαύματα πλέον;

Ας αφήσουμε την ίδια να απαντήσει!!!!

Αντιγράφω από σχόλιο του Αντιαιρετικού σε κάποια κ. Ιωάννα:



1. Από το βιβλίο του Έτους 1983, σελίδες 13 – 14:
«Μια 55χρονη κυρία ήθελε να περάσει στο δρόμο απέναντι. Ακριβώς στη στιγμή που θα την κτύπαγε κάποιο αμάξι, μια αδελφή την άρπαξε σε ασφαλές μέρος …. Η κυρία είπε “Είστε Μ. του Ιεχωβά;” …. Η κυρία περίμενε να συναντήσει έναν από τους Μ. του Ιεχωβά και, ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ ΜΕ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ, αυτό το περιστατικό βοήθησε να ακούσει το άγγελμα.»

Σχόλιο αντιαιρετικού: Ουδέν σχόλιο.

2. Από το βιβλίο του Έτους 1985, σελίδα 56:
«Ένα ΕΞΑΧΡΟΝΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ έδειξε με επιτυχία σε μια οικοδέσποινα ότι το ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΕΧΩΒΑ μολονότι το κοριτσάκι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ!!!!»

Σχόλιο αντιαιρετικού: Ουδέν σχόλιο.

3. Από το βιβλίο του Έτους 1985, σελίδα 19, μιλάει για μια επταμελή οικογένεια που ήθελε να παρακολουθήσει μια συνέλευση των Μ. του Ιεχωβά, αλλά δεν είχαν χρήματα. Πριν από την συνέλευση ο πατέρας και το 12χρονο αγόρι βγήκαν να ψαρέψουν. Προσευχήθηκαν στον Ιεχωβά. Μετά από πολλές αποτυχίες, το αγόρι είπε να προσπαθήσουν μια ακόμη φορά, πράγμα που έκαναν. Ένοιωσαν έκπληξη όταν τράβηξαν τα δίχτυα τους γιατί είχαν πιάσει 500 ΚΙΛΑ ΨΑΡΙΑ, και έτσι μπόρεσε όλη η οικογένεια να παρακολουθήσει την συνέλευση!!!

Σχόλιο αντιαιρετικού: Είδες κ. Ιωάννα. Ο Ιεχωβά της Σκοπιάς ακούει τις προσευχές των Μαρτύρων ενώ ο δικός μας Θεός τίποτα!


4. Από το βιβλίο του Έτους 1985, σελίδα 38, μιλάει για κάποιον που δεν ήταν Μ. του Ιεχωβά: «Τώρα αποφάσισε ότι έπρεπε να ψάξει να βρει τους Μ. του Ιεχωβά. Καθώς οδηγούσε στην πόλη προσευχόταν. Θεέ, αν δεν είναι σωστό αυτό, σε παρακαλώ ΜΗ ΜΕ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΒΡΩ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ. ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΒΡΗΚΕ!»

Σχόλιο αντιαιρετικού: Εγώ σου τα είπα κ. Ιωάννα. Ο Ιεχωβά της Σκοπιάς είναι άλλου είδους Θεός. Έχει ανοιχτά τα αυτιά του και ακούει, όχι σαν τον δικό μας που δεν ακούει τίποτα!

5. Από το βιβλίο του Έτους 1983, σελίδα 198, μιλάει πως σώθηκαν οι Μ. του Ιεχωβά, από εκδηλώσεις βίας εναντίον τους: «Εδώ πάλι, όλοι αισθανθήκαμε ότι ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ είχαν τυφλώσει τον εχθρό να μην μας δει να μπαίνουμε στο αυτοκίνητο»

Και λίγο παρακάτω:
« Όλοι καταλάβαμε ότι ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ είχαν εμποδίσει τον εχθρό από το να μας δει να μπαίνουμε στο αυτοκίνητο»

Σχόλιο αντιαιρετικού: Εγώ σου το ξαναλέω κ. Ιωάννα. Όχι μόνο ο Ιεχωβά της Σκοπιάς είναι άλλης ποιότητας αλλά και οι άγγελοί του. Αυτοί βοηθούν, ενώ οι δικοί μας δεν βοηθούν, γι’ αυτό και αναγκάζονται να πιάσουν δουλειά σε μας οι δαίμονες.


6. Από το βιβλίο του Έτους 1983, σελίδα 200, μιλάει για κάποιον Μ. του Ιεχωβά που τον είχαν κρεμάσει αλλά το σκοινί έσπασε! Πως έσπασε θα μας το διηγηθεί η Σκοπιά. Η οποία για να είναι και αντικειμενική για το θαύμα που έγινε, επικαλείται όχι την ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ Μ. ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΙΑΝΩΝ. Απολαύστε το λοιπόν « Αργότερα όταν το F.B.I. έκανε έρευνα μια ομάδα Πεντηκοστιανών ήταν πρόθυμοι να καταθέσουν. Όταν περιέγραψαν το κρέμασμα είπαν. Τον είδαμε να κουνιέται στο σκοινί. ΤΟΤΕ ΕΣΠΑΣΕ. Όταν είδαμε το σκοινί να σπάει, καταλάβαμε ΟΤΙ ΗΤΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΟΨΕ!»

Σχόλιο αντιαιρετικού: Εγώ σου το ξαναλέω κ. Ιωάννα για μια ακόμη φορά. Αν δεν γίνεις Μ. του Ιεχωβά, θαύμα δεν πρόκειται να δεις.



ΤΕΛΙΚΑ Κ. ΜτΙ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ, ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ. Η ΣΚΟΠΙΑ Ή Η ……. ΣΚΟΠΙΑ;

Ζαρατούστρα

Νικόλαος είπε...

Το Ξύπνα!

' ΠΟΙΟΥΣ δέχεται ο Θεός; μετανοημένους σταυρωτές που πίστεψαν ή αμετανόητους ανήθικους; ' είπε...

Νικόλαος:
Δεν κατάλαβα τι θέλετε να αποδείξετε με τα «σεντόνια» σας. Ότι επειδή προσηλυτίστηκαν οι πρώτοι Χριστιανοί έχασαν την ιδιότητα του σταυρωτή του Χριστού;
4 Απρίλιος 2009 2:39 μμ

Τι λέτε εσείς:
Αν ένας ορθόδοξος/καθολικός/προτεστάντης γίνει Μάρτυρας του Ιεχωβά, πρέπει να εξακολουθεί να λέγεται ορθόδοξος/καθολικός/προτεστάντης;
Δεν έχασε την ιδιότητα του λεγόμενου τέτοιου, εφόσον κατ' αυτόν τώρα γνώρισε την αλήθεια και άφησε το προηγούμενο;
Δεν λέγεται ΠΡΩΗΝ τέτοιος και νυν ΜτΙ;

Ο απόστολος Παύλος που ήταν προηγουμένως διώχτης των Χριστιανών θα έπρεπε να εξακολουθήσει να λέγεται διώχτης ή ΠΡΩΗΝ διώχτης, ενώ έγινε Χριστιανός;

Αν ένας είχε πέσει σε λάσπες και τον είχε δεί πολύς κόσμος να είναι λασπωμένος, θα πρέπει να τον αποκαλούν και αργότερα λασπωμένο, αν και δεν είναι πλέον εφόσον καθαρίστηκε;

ΤΟ να επιμένετε να θέλετε να αποκαλείτε κάποιον ορθόδοξο/καθολικό/προτεστάντη/λασπωμένο ενώ ΗΤΑΝ στο παρελθόν αλλά δεν είναι επειδή έχει εγκαταλείψει αυτή τη νοοτροπία/κατάσταση, δείχνετε ότι έχετε κολλήσει στο παρελθόν και δεν θέλετε να συνειδητοποιήσετε την αλλαγή.

Γιατί θέλετε να εξισώνετε τους ΠΡΩΗΝ με τους ΝΥΝ;
Ως δικαιολογία αυτών που κάνετε τώρα;

Το 'πρίν' ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ ούτε για τον Θεό:
Ο απόστολος Παύλος δήλωσε ξεκάθαρα: «Ή δεν εξεύρετε ότι οι άδικοι δεν θέλουσι κληρονομήσει την βασιλείαν του Θεού; Μη πλανάσθε· ούτε πόρνοι ούτε ειδωλολάτραι ούτε μοιχοί ούτε μαλακοί ούτε αρσενοκοίται ... θέλουσι κληρονομήσει την βασιλείαν του Θεού. Και τοιούτοι υπήρχετέ τινες· αλλά απελούσθητε [καθαρισθήκατε, ΜΝΚ], αλλά ηγιάσθητε, αλλ’ εδικαιώθητε...»
(1 Κορινθίους 6:9‐11)

Γιατί λοιπόν θεωρείτε χειρότερους κάποιους ΠΡΩΗΝ σταυρωτές του Χριστού - λόγω συλλογικής ευθύνης - που μετά άκουσαν, αποδέχτηκαν, μετενόησαν, πίστεψαν, υπάκουσαν και βαφτίστηκαν
από κάποιους αμετανόητους πόρνους/μοιχούς/ομοφυλόφιλους που ως τέτοιοι καταδικάζονται από τον Θεό, εφόσον δεν αλλάζουν;

Αυτό που έγραψε ο απόστολος Παύλος:
'και τέτοιοι ήσασταν μερικοί' δείχνει την αλλαγή τους.
Εφόσον άλλαξαν έγιναν αποδεκτοί στη Χριστιανική Εκκλησία.

Γιατί τι είδους 'Χριστιανοί' θα ήταν, αν εξακολουθούσαν να είναι αμετανόητοι πόρνοι/μοιχοί/ομοφυλόφιλοι που δεν θα κληρονομήσουν τη Βασιλεία, επειδή ο Θεός δεν τους δέχεται;

Ιωάννης

' Κριτήριο αληθινότητας: αγάπη, όχι θαύματα ' είπε...

Περί θαυμάτων και αγάπης.

Ο απόστολος Παύλος εξήγησε καθαρά ότι τα θαυματουργικά χαρίσματα τελικά θα καταργούνταν. Θα ερχόταν ο καιρός, οπότε δεν θα αποτελούσαν πια μέσο προσδιορισμού των αληθινών Χριστιανών. (1 Κορινθίους 13:8‐13)

Ακόμα και η επίκληση του ονόματος του Ιησού δεν θα αποδείκνυε ότι κάποιο άτομο είναι αληθινός Χριστιανός.
Ο Ιησούς προείπε ότι θα απέρριπτε ορισμένους που πρόβαλλαν τον ισχυρισμό: «Κύριε, Κύριε, ... εν τω ονόματί σου [δεν] εκάμομεν θαύματα πολλά;»
Ο λόγος της απόρριψης παρά τον ισχυρισμό περί θαυμάυων;
«Ποτέ δεν σας εγνώρισα· φεύγετε απ’ εμού οι εργαζόμενοι την ανομίαν!»

Έτσι, μερικοί θα έκαναν θαύματα στο όνομα του Χριστού, αλλά στην πραγματικότητα θα ήταν απατεώνες.—Ματθαίος 7:22, 23.

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν ισχυρίζονται όπως οι ορθόδοξοι ότι κάποιοι ανάμεσά τους κάνουν θαύματα.

Οι αληθινοί Χριστιανοί δεν προσδιορίζονται από θαύματα.

Ο Ιησούς έδωσε ένα κριτήριο όταν είπε:
«Δεν δύναται δένδρον καλόν να κάμνη καρπούς κακούς ... Άρα από των καρπών αυτών θέλετε γνωρίσει αυτούς».
Είπε επίσης:
«Εκ τούτου θέλουσι γνωρίσει πάντες ότι είσθε μαθηταί μου, εάν έχητε αγάπην προς αλλήλους».
Αυτό σημαίνει ότι η εκτέλεση θαυμάτων δεν θα εξακολουθούσε να ήταν κριτήριο αληθινότητας.
Αλλά θα έπρεπε όλοι να αποδείξουν ότι είναι αληθινοί μαθητές του Χριστού μέσω της αληθινής τους αγάπης.
(Ματθαίος 7:18‐20· Ιωάννης 13:34, 35)

Ιωάννης

' Τελειότητα μέσω απολύτρωσης ' είπε...

κ. Χρήστος:
3. Μια λογική ερώτηση τώρα. Είναι δυνατόν κάτι ανώτερο όπως ήταν ο Ιησούς σαν πνευματικό πρόσωπο να μετατρέπεται σε κάτι κατώτερο, όπως ήταν ο άνθρωπος Ιησούς; Που ξανακούστηκε αυτό. Το τέλειο (πνευματικό πρόσωπο Ιησούς), είναι αδύνατο να γίνει ατελές (άνθρωπος Ιησούς), γιατί τότε δεν είναι τέλειο. Γιατί ο άνθρωπος Ιησούς όπως γνωρίζουμε και πεινούσε και διψούσε κ.λ.π. και στο τέλος πέθανε. Πως ένα πνευματικό πρόσωπο, μπορεί να υπόκειται σε όλα αυτά και στο τέλος να πεθαίνει κιόλας.
29 Μάρτιος 2009 8:37 πμ

Η μετατροπή ανήκει στην Παντοδυναμία του Θεού. Συνεπώς δεν είναι αδύνατη για τον Θεό.

Σχετικά με τον άνθρωπο Ιησού:
Δεν ήταν ατελής ο Ιησούς αλλά τέλειος ως άνθρωπος.
Ο Ιησούς δεν αμάρτησε, δεν είχε κανένα ελάττωμα και παρέμεινε «χωρίς αμαρτία». (Εβραίους 4:15)

Το ότι πεινούσε και διψούσε δεν σημαίνει ότι ήταν ατελής, επειδή αυτά περιλαμβάνονται και στην τέλεια ανθρώπινη φύση, όπως και του Αδάμ προτού αμαρτήσει και χάσει την τελειότητά του.
Η τελειότητα δεν σχετίζεται με εξάρτηση ή όχι από φαγητό, ποτό, ύπνο κλπ.
Και ο σατανάς και οι δαίμονες δεν εξαρτώνται από υλική τροφή, ύπνο κλπ. αλλά έχουν αμαρτήσει στον Θεό και έχουν γίνει εχθροί του ανθρώπου.

Το ότι έχουν χάσει ο σατανάς και οι δαίμονες την ηθική τελειότητα και έχουν γίνει ανυπάκουοι στον Θεό και διαπράττουν αδικίες δεν σημαίνει ότι πεθαίνουν όπως οι άνθρωποι.

Συνεπώς η τελειότητα δεν σχετίζεται με τη φύση, ανθρώπινη ή πνευματική, αλλά με τη στάση του ΤΕΛΕΙΟΥ ατόμου και την υπακοή του ΤΕΛΕΙΟΥ σε εντολές του Θεού.
Βέβαια την τελειότητα δεν τη γνώρισαν γενικά οι άνθρωποι λόγω της αμαρτίας που κληρονόμησαν από τον Αδάμ.

Στους ανθρώπους ισχύει το:
«Δια τούτο καθώς δι’ ενός ανθρώπου η αμαρτία εισήλθεν εις τον κόσμον και δια της αμαρτίας ο θάνατος, και ούτω διήλθεν ο θάνατος εις πάντας ανθρώπους, επειδή πάντες ήμαρτον».

Αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι ο θάνατος ήλθε ως τιμωρία για την ανυπακοή προς τον Θεό.
Η ανυπακοή προς τον Θεό είναι αμαρτία. Και, «ο μισθός της αμαρτίας είναι θάνατος» (Ρωμαίους 5:12· 6:23.)

Από την άλλη ο τέλειος Ιησούς θυσίασε την τέλεια ζωή του και άνοιξε το δρόμο για την τελική απολύτρωση των ατελών ανθρώπων από την αμαρτία και τον θάνατο και συνεπώς θα τους χορηγηθεί τελειότητα ως δώρο με βάση τη θυσία του ΧΡΙΣΤΟΎ.

Ιωάννης

Ανώνυμος είπε...

Τάδε έφη Ιωάννης:

«Ο απόστολος Παύλος εξήγησε καθαρά ότι τα θαυματουργικά χαρίσματα τελικά θα καταργούνταν. Θα ερχόταν ο καιρός, οπότε δεν θα αποτελούσαν πια μέσο προσδιορισμού των αληθινών Χριστιανών. (1 Κορινθίους 13:8‐13)»

Ανάρτηση από τον/τη ' Κριτήριο αληθινότητας: αγάπη, όχι θαύματα ' στο ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ τη 4 Απρίλιος 2009 6:06 μμ


Στο στίχο 8 από την 1 Κορινθίους εκτός από τη κατάργηση των θαυματουργικών χαρισμάτων, μιλάει για την κατάργηση και της γνώσης.

Άρα, αφού οι ΜτΙ (αληθινοί Χριστιανοί) αποποιούνται των θαυματουργικών χαρισμάτων, αποποιούνται και της γνώσης.

Ευχαριστούμε κ. Ιωάννη που υποστηρίζετε πως είστε ΒΛΑΚΕΣ λόγω της έλλειψης γνώσης. Και για σας προσωπικά δεν είχαμε καμία αμφιβολία αφού επιμένετε ακόμα πως μπορεί να μεταβληθεί μια τέλεια φύση (θεϊκή) σε ατελή (ανθρώπινη).

Ζαρατούστρας

' τριαδιστική θεωρεία: τριχασμένη ' είπε...

Ιωάθαμ:
Καλώς τον κύριο Γιώργο,
τη διχασμένη αυτή προσωπικότητα, που άλλοτε μας μιλά ως Γιώργος και άλλοτε ως Ιωάννης.
3 Απρίλιος 2009 6:38 μμ

Το ίδιο παράλογα μιλάτε για τον Χριστό κάνοντάς τον ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ διχασμένη προσωπικότητα - το εννοείτε αν και δεν τολμάτε να τον πείτε διχασμένη προσωπικότητα - με το να λέτε παράλογα ότι τη μια φορά ... ξέρει και μιλάει ως ανώτερος ανθρώπου και την αμέσως επόμενη το γυρίζει ως άνθρωπος που με βάση το διχασμό σας ... ΔΕΝ ξέρει.

Κάνετε δηλαδή τον Χριστό ΗΘΟΠΟΙΟ με διπλούς ρόλους, ανθρώπινο και αγγελικο-θεϊκό με ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΝΑΛΛΑΓΗ ρόλων- κάτι σαν διακόπτη ηλεκτρικού ρεύματος: Ανάβει - σβήνει.

Άρα ενώ ο Χριστός είπε ότι κατέβηκε από τον ουρανό και ΕΓΙΝΕ άνθρωπος, εσείς τον παραμορφώνετε και τον κάνετε ΔΙΧΑΣΜΕΝΗ προσωπικότητα για να ταιριάζει στις διχασμένες και - ένα βήμα πιό πέρα - τριχασμένες τριαδιστικές θεωρείες σας.

Ιωάννης

' Κατάργηση γλωσσών και γνώσης ' είπε...

Ζαρατούστρας:
Στο στίχο 8 από την 1 Κορινθίους εκτός από τη κατάργηση των θαυματουργικών χαρισμάτων, μιλάει για την κατάργηση και της γνώσης.
Άρα, αφού οι ΜτΙ (αληθινοί Χριστιανοί) αποποιούνται των θαυματουργικών χαρισμάτων, αποποιούνται και της γνώσης.
Ευχαριστούμε κ. Ιωάννη που υποστηρίζετε πως είστε ΒΛΑΚΕΣ λόγω της έλλειψης γνώσης.
4 Απρίλιος 2009 7:53 μμ

Λάθος καταλαβαίνετε τα εδάφια αυτά.
Θα αποφεύγατε 'έξυπνους' χαρακτηρισμούς αν βγαίνατε από το πηγάδι με βαθύ και πυκνό 'έξυπνο' φιλοσοφικό σκοτάδι που δεν σας επιτρέπει να δείτε καθόλου.

Τα εν λόγω εδάφια λένε:
(1 Κορινθίους 13:8‐13)
8 Η αγάπη ποτέ δεν χάνεται. Αλλά είτε υπάρχουν χαρίσματα προφητείας, θα καταργηθούν· είτε υπάρχουν γλώσσες, θα πάψουν· είτε υπάρχει γνώση, θα καταργηθεί....

Ο απόστολος Παύλος εδώ συγκρίνει την αγάπη με
1. χαρίσματα προφητείας
2. γλώσσες
3. γνώση

Έτσι κ. Ζάρα... που το παίζεις 'έξυπνος' όταν λέει 'γλώσσες θα πάψουν' δεν εννοεί τις γλώσσες που μιλούν οι άνθρωποι.
Δεν λέει εδώ ότι θα πάψουν αυτές αλλά το ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΙΚΟ χάρισμα του να μιλά κάποιος γλώσσες που δεν έμαθε εκ των προτέρων με σκοπό τη μετάδοση θεϊκών αληθειών.
Δεν λέει εδώ ότι θα πάψουν οι γλώσσες που εκ του φυσικού μιλούν οι άνθρωποι.

Κατάλαβες τώρα; ΟΧΙ; Μόνο υποπτεύεσαι που το πάω;
Άντε να στο εξηγήσω και παρακάτω.
Άλλαξε λοιπόν σε αυτά που έγραψα τη λέξη 'γλώσσες' με τη λέξη 'γνώση'.
Πάλι μπερδεύεσαι;
Δεν ταιριάζει απόλυτα λές;
'Έξυπνος' δεν είσαι;
Καμιά αντιστοιχία δεν πιάνεις;
Κρίμα που κάνεις και τον 'έξυπνο'

Δεν κατάλαβες λοιπόν ότι ο απόστολος Παύλος, όπως δεν μιλάει για κατάργηση των φυσικών ανθρώπινων γλωσσών έτσι και δεν μιλάει για κατάργηση της φυσικής ανθρώπινης γνώσης - έτσι μη φοβάσαι, δεν θα σε θεωρήσουμε ΒΛΑΚΑ - αλλά μιλάει για κατάργηση της γνώσης ως ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΟ χάρισμα παρόμοιο με το χάρισμα των γλωσσών;

Πώς συνεχίζει ο Παύλος;
9 Διότι έχουμε γνώση κατά μέρος και προφητεύουμε κατά μέρος·
10 αλλά όταν έρθει το πλήρες, το κατά μέρος θα καταργηθεί.

Θέλεις επιπρόσθετα μαθήματα για να αποκτήσεις γνώση εκ του φυσικού και όχι εκ του υπερφυσικού;

Αν θέλεις ευχαρίστως.

Ιωάννης

Νικόλαος είπε...

Δεν απαντήσατε στα ερωτήματά μου ―παρά μόνο ένα από αυτά, το οποίο θα δούμε στη συνέχεια―, όχι ότι περίμενα δηλαδή να το κάνετε. Θα περιμένω μήπως απαντήσει ο αδελφός σας κ. Νο44, με την υπέρμετρη ευαισθησία του για θέματα ειδωλολατρίας. Πάμε λίγο στο θέμα των εικόνων.

Λέει ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός: «Έτσι δεν προσκυνώ την ύλη όταν προσκυνώ την εικόνα [σ.σ. του Χριστού], αλλά προσκυνώ τον κτίστη της ύλης, ο οποίος έγινε υλικός για τη σωτηρία μας και ο οποίος ηργάσθη δια της ύλης, όντας υλικός για τη λύτρωσή μας.» Η ύλη είναι το μέσο για να σωθούμε. Και εσείς που πιστεύετε σαν τους Προτεστάντες ότι μόνο με τη Γραφή σωνόμαστε, μέσω της ύλης (των παπύρων, χαρτιών κ.λπ.) δεν σας την παρέδωσε η Ορθόδοξη Εκκλησία; Ο Χριστός δεν χρησιμοποιούσε το νερό για να βαπτιστεί και να βαπτίζει στο όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος; Βέβαια για τη Σκοπιά που δεν πιστεύει στα μυστήρια, ο Χριστός εκείνη την ώρα πλατσούριζε στον Ιορδάνη, για να λέει ότι... κάτι κάνει! Περιμένω τις απαντήσεις του κ. Νο44 και θα επανέλθω σε αυτό το θέμα.

Σχετικά με τη λατρεία/προσκύνηση του Χριστού, για την οποία απαντήσατε στον κ. Χρήστο. Μας κάνετε ολόκληρο κήρυγμα για το θέμα ―και δεν πρόλαβα να σας απαντήσω― και ξεχνάτε ότι οι Ορθόδοξοι ξέρουν αν θα πρέπει να λατρεύουν ή να προσκυνούν τον Χριστό. Το κήρυγμα να το κάνετε σε αυτούς που παλινωδούν, για να ξέρουμε και εμείς τι να σας πούμε, γιατί με τα νέα φώτα, η Σκοπιά αλλάζει τα φώτα στους οπαδούς της: Ο Χριστός λατρεύεται, όχι λάθος, μόνο τον προσκυνάμε, όχι πάλι λάθος τον λατρεύουμε, όχι ξαναμανά λάθος, τον προσκυνάμε.

Πάμε στην απάντηση που είχα την τιμή να μου δώσετε όσον αφορά το θέμα αν οι σταυρωτές του Χριστού τελικά αποτελούσαν την πρώτη Χριστιανική Εκκλησία. Θα σας δώσω καταρχήν ένα υλικό παράδειγμα. Σύμφωνα με αυτά που λέτε, εφόσον ένας φονιάς εξελισσόταν κάποτε σε έναν καλό Μάρτυρα του Ιεχωβά, θα έπρεπε το κράτος να σβήσει το ποινικό του μητρώο! Επίσης μου λέτε ότι ο Παύλος ήταν ΠΡΩΗΝ (όπως μου γράφετε με κεφαλαία) διώχτης της Εκκλησίας. Ε, μα για αυτόν τον λόγο θεωρούσε τον εαυτό του μέχρι που κοιμήθηκε τον πιο αμαρτωλό άνθρωπο (Α'Τιμ. α' 15)! Δεν το έπαιξε καθαρός, ότι ξεχάστηκε η αμαρτία του, πράγμα που δυστυχώς κάνουν πολλοί Μάρτυρες του Ιεχωβά σήμερα, βάζοντας τον εαυτό τους πάνω από τον Παύλο. Γιατί αν ήταν έτσι, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά που «γεννήθηκαν στην αλήθεια» όπως και εσείς, θα θεωρούνταν αναμάρτητοι, δηλαδή θα ήταν πιο υπερήφανοι και από τους ίδιους του Φαρισαίους οι οποίοι παραδέχτηκαν ότι όλοι τους έχουν κάνει αμαρτίες.

Και κλείνω με ένα άλλο θέμα. Τον καιρό που δεν ήξερα ακόμα τι πιστεύει ―κατά μέσο όρο, μιας που υπάρχουν συνεχώς νέα φώτα― η Σκοπιά, πήγαινα σε ένα νεκροταφείο και έβλεπα σε κάτι τάφους να γράφει «Κοιμήθηκε ετών τάδε». Εννοείται ότι δεν υπήρχαν σταυροί σε εκείνους τους τάφους (όπως και στους τάφους των Μουσουλμάνων, για να κάνω και εγώ μία σύγκριση της Σκοπιάς με άλλες θρησκείες). Ρώτησα κάποιον και μου είπε ότι πρόκειται για νεκρούς Μάρτυρες του Ιεχωβά ―αλλά δεν το διασταύρωσα, οπότε ζητώ συγγνώμη αν έχω παραπληροφορηθεί. Και σκεφτόμουν: «αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να πιστεύουν πολύ στην αθανασία της ψυχής για να γράφουν "κοιμήθηκε"». Πού να ήξερα... Αφού δεν πιστεύετε στην αθανασία της ψυχής, γιατί γράφετε στους τάφους σας ότι «κοιμάστε» και δεν γράφετε «εξαφανίστηκε (προσωρινά) ετών τόσο»; Και αν ήταν και χρισμένος ο νεκρός δεν θα έπρεπε να γράφετε «αναστήθηκε το 1918 (ή αμέσως)», να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι; Αλλά στα φρουρού και αρώματα είμαστε οι καλύτεροι, αυτοαποκαλούμαστε Χριστιανοί, αλλά πιστεύουμε στον Ιεχωβά, λέμε ότι κοιμόμαστε, αλλά πιστεύουμε ότι εξαφανιζόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

Τάδε έφη Ιωάννης:

«Δεν κατάλαβες λοιπόν ότι ο απόστολος Παύλος, όπως δεν μιλάει για κατάργηση των φυσικών ανθρώπινων γλωσσών έτσι και δεν μιλάει για κατάργηση της φυσικής ανθρώπινης γνώσης - έτσι μη φοβάσαι, δεν θα σε θεωρήσουμε ΒΛΑΚΑ - αλλά μιλάει για κατάργηση της γνώσης ως ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΟ χάρισμα παρόμοιο με το χάρισμα των γλωσσών;»

Εγώ όμως κ. Ιωάννη εξακολουθώ να σε θεωρώ ΒΛΑΚΑ, επειδή συνεχώς γράφεις «αλαμπουρνέζικα» και εξακολουθείς να αποδεικνύεις πως είσαι. Ποιο είναι λοιπόν το ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΟ χάρισμα της γνώσης το οποίο καταργήθηκε;

Και εξακολουθώ να σε θεωρώ ΒΛΑΚΑ, γιατί όταν δεν έχεις απαντήσεις, τις βαφτίζεις φιλοσοφικές για να αποφύγεις να τις απαντήσεις.

Ζαρατούστρας

' μετάνοια & ποινικό μητρώο ' είπε...

Νικόλαος:
Σύμφωνα με αυτά που λέτε, εφόσον ένας φονιάς εξελισσόταν κάποτε σε έναν καλό Μάρτυρα του Ιεχωβά, θα έπρεπε το κράτος να σβήσει το ποινικό του μητρώο!

Ότι θέλετε λέτε.
Ξεχνάτε τον Μωϋσή που θανάτωσε τον Αιγύπτιο.
Τον λέτε πρώην φονιά ή μεσίτη της παλιάς Διαθήκης και εκλεγμένο υπηρέτη του Θεού;

Και τι σχέση έχει το ποινικό μητρώο με τη συγχώρηση που παρέχει ο Θεός σε όσους μετανοούν σε σύγκριση με τους αμετανόητους πόρνους που παραμένουν ως φίλοι του κόσμου εχθροί του Θεού;

Τι εφευρέσεις προσπαθείτε να κάνετε για να δικαιολογήσετε τους πόρνους που δεν τους δικαιολογεί ο Θεός, εφόσον μένουν αμετανόητοι;
Δεν είναι σασφής η Αγία Γραφή που γράφει ότι αυτοί δεν είναι για τη βασιλεία;
Η μήπως είστε διορισμένος κριτής υπεράνω του Θεού;

Ιωάννης

Νικόλαος είπε...

Δεν δικαιολογώ κανέναν αμετανόητο, αλλά ούτε και τον κατακρίνω. Γιατί κοιτάω το δοκάρι που έχω στο μάτι μου, όπως και ο Παύλος κοίταγε καταρχήν το δικό του, όπως και οι πρώτοι Χριστιανοί, οι πρώην σταυρωτές αφού θέλετε να τους πούμε έτσι. (Αν και αυτή τη φράση «πρώην σταυρωτής» πρώτη φορά την ακούω, αλλά άντε να τη γράψω για πάρτη σας.)

Εσείς θα μου πείτε γιατί ο Παύλος αφού ο Θεός ―όντως― του έδωσε άφεση αμαρτιών, εξακολουθούσε να θεωρεί τον εαυτό του αμαρτωλό; Και γιατί εσείς και ο κ. Νο44 καταλογίζετε τόσα αμαρτήματα στους Ορθοδόξους και δεν ασχολείστε με τα δικά σας όπως έκαναν και οι πρώτοι Χριστιανοί πριν βαπτιστούν έστω. Γιατί πού ξέρω εγώ αν εσείς ή ο κ. Νο44 είσαστε βαπτισμένοι Μάρτυρες του Ιεχωβά; Και αν κάποιος από εσάς δεν είναι βαπτισμένος, γιατί ασχολείται με τις αμαρτίες κάποιων Ορθοδόξων και δεν μετανοεί για τα δικά του αμαρτήματα, όπως οι πρώτοι Χριστιανοί που στεναχωριόντουσαν που σταύρωσαν τον Χριστό;

Γιατί αν θέλετε να αποκαλείστε συνεχιστές αυτών των πρώτων Χριστιανών, κατ' αυτόν τον τρόπο θα πρέπει να σκεπτόσαστε. Κατ' αυτόν τον τρόπο οφείλει να σκέπτεται ένας Ορθόδοξος: ότι έβαλε και αυτός ένα καρφί στον Σταυρό του Κυρίου όπως οι πρώτοι Χριστιανοί. Η υπερηφάνεια και η ψευτοκαθαρότητα της Σκοπιάς είναι φαρισαϊσμός.

' Τέλος επιχειρημάτων, έναρξη βρισιών από Ζάρα...' είπε...

Ζαρατούστρας:
'Εγώ όμως κ. Ιωάννη εξακολουθώ να σε θεωρώ ΒΛΑΚΑ, επειδή συνεχώς γράφεις «αλαμπουρνέζικα» και εξακολουθείς να αποδεικνύεις πως είσαι. Ποιο είναι λοιπόν το ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΟ χάρισμα της γνώσης το οποίο καταργήθηκε;'


κ.Ζάρα... όταν τελειώνουν τα επιχειρήματα αρχίζουν οι βρισιές;

Τελικά είσαι ΠΙΟ ΒΛΑΚΑΣ και κάνεις ερώτηση για να ΜΑΘΕΙΣ από κάποιον που αποκαλείς ΒΛΑΚΑ;
Αν δεν θεωρείς τον εαυτό σου ΠΙΟ ΒΛΑΚΑ, τότε γιατί ρωτάς;
Μόνο για να κάνεις έτσι τον έξυπνο;
Και αυτά που γράφεις «αλαμπουρνέζικα» ως αλεπού που δεν φτάνεις πως να τα καταλάβεις;
Μάλλον επειδή ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ, όχι επειδή δεν μπορείς.

Την απάντηση στο θέμα της γνώσης την έδωσα. Αν δεν την κατάλαβες, ξαναδιάβασε την απάντηση χωρίς προκατάληψη ή ρώτα και άλλους μήπως και σε διαφωτίσουν.

Εξάλλου την ερώτηση που κάνεις ως 'έξυπνος' που εμφανίζεσαι θα την καταλάβαινες από όσα έγραψα και δεν θα ρωτούσες.

Ιωάννης

Ανώνυμος είπε...

Τάδε έφη Ζαρατούστρα

Πράγματι Ιωάννη, έχεις δίκαιο και θα συμφωνήσω μαζί σου. Η βλακεία σου δεν πολεμιέται με τίποτα.

Ζαρατούστρα

Υ. Γ. Όταν βρεις τι είναι η …. Υπερφυσική γνώση τα ξαναλέμε. Ορθόδοξος δεν τόχει βάλει ποτέ στα πόδια, ούτε έσβησε σχόλιά του. ΜτΙ συνεχώς. Αγαπημένο τους σπορ.

Ιωάθαμ! είπε...

Στον κύριο Γιωργογάννη ή Γιαννογώργο.
Κύριε Γιώργο που κρύβεστε σα τα παιδάκια πίσω από άλλο όνομα, υπογράφοντας ως Ιωάννης, διαπίστωσα πως μετά από τόσο καιρό, αντί να προοδεύσετε στη γνώση, γίνατε μάλλον περισσότερο μωρός.

Τι σας ρώτησα εγώ και τι απαντήσατε εσείς;
Ας μην τα επαναλάβω καλύτερα γιατί δε θέλω να κουράζω.
Την ερώτηση κύριε Γιώργο τη γνωρίζετε (περί γιορτής η ανάμνηση) ξέρω πως δεν έχετε απάντηση πάνω σε αυτό και όσο εγώ θα σας ρωτάω τόσο εσείς θα κρύβεστε.

Αφού λοιπόν σας δυσκολεύει τόσο πολύ η ερώτηση που σας έχω θέσει εδώ και μήνες πλέον, σκέφτηκα απόψε να σας θέσω μια καινούρια ερώτηση, κι αυτό γιατί παρατηρώ ότι συχνά πυκνά ασχολείστε με το θέμα των θαυμάτων.

Σας ρωτώ λοιπόν κύριε Γιώργο ή κύριε Ιωάννη:

Είναι σε θέση ένα κομμάτι ύφασμα να θαυματουργήσει;

Νομίζω πως η ερώτηση είναι πολύ απλή και ξεκάθαρη, και ως τέτοια, θα απαιτούσα μια απλή και ξεκάθαρη απάντηση και από τη δική σας πλευρά.

Αν δε σας έπιασε ξανά τρόμος και με αυτό που σας ρωτώ απόψε.
Λοιπόν – κουράγιο!!!

Περιμένω!!!

Ιωάθαμ! Ο πλέον αγαπημένος των μαρτύρων του Ιεχωβά.

ΥΓ. Καλησπέρα αγαπητέ Νικόλαε. Να είσαι καλά!

Ιωάθαμ!!! είπε...

Κάτι που ξέχασα και αξίζει να σημειώσω.
Κύριε Ιωάννη (Γιώργο) είπατε:
«Κάνετε δηλαδή τον Χριστό ΗΘΟΠΟΙΟ με διπλούς ρόλους, ανθρώπινο και αγγελικό-θεϊκό με ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΝΑΛΛΑΓΗ ρόλων- κάτι σαν διακόπτη ηλεκτρικού ρεύματος: Ανάβει - σβήνει.»

Ποιός είναι αυτός που δίνει δύο ρόλους στο Χριστό αγαπητέ;
Για μετρήστε τα σωστά.
Είπαμε εμείς ποτέ ότι ο Χριστός είναι προφήτης αλλά όμως είναι και ο αρχάγγελος Μιχαήλ;

Ποιανού διδασκαλίες είναι αυτές κύριε Γιώργο Ιωάννου;

Ιωάθαμ!!!

' Επικίνδυνη η εμμονή στις σοβαρές αμαρτίες ' είπε...

Νικόλαος:
Εσείς θα μου πείτε γιατί ο Παύλος αφού ο Θεός ―όντως― του έδωσε άφεση αμαρτιών, εξακολουθούσε να θεωρεί τον εαυτό του αμαρτωλό;

Επειδή ο απόστολος Παύλος συνέχισε να είναι αμαρτωλός.
Αυτό δεν σημαίνει ότι είχε πέσει στο αμάρτημα της πορνείας, της μέθης, της ειδωλολατρείας, της κλοπής ή σε άλλα σοβαρά αμαρτήματα.
Αλλωστε όλες οι αμαρτίες δεν είναι ίδιες.
Αλλη αμαρτία είναι η κακή σκέψη π.χ. 'θα ήθελα αυτός να πεθάνει'
και άλλο το να γίνει κάποιος φονιάς.
Παρόλο που η επιθυμία είναι η έναρξη μιας αμαρτίας,
π.χ. άλλη βαρύτητα έχει
η σκέψη για κλοπή ή για ληστεία μιας τράπεζας
και άλλη βαρύτητα έχει
η εκτέλεση της σκέψης με το να διαπράξει κάποιος μια κλοπή ή μια ληστεία τράπεζας.
Η κακή σκέψη είναι αμαρτία.
Ο Ιησούς είπε: «Ηκούσατε ότι ερρέθη ...Μη μοιχεύσης. Εγώ όμως σας λέγω ότι πας ο βλέπων γυναίκα δια να επιθυμήση αυτήν ήδη εμοίχευσεν αυτήν εν τη καρδία αυτού». (Ματθαίος 5:27, 28)
Η εκτέλεση μιας κακής σκέψης όμως ξεχωρίζει από την ίδια τη σκέψη:
(Ιακώβου 1:14, 15)
«Πειράζεται δε έκαστος υπό της ιδίας αυτού επιθυμίας, παρασυρόμενος και δελεαζόμενος· έπειτα η επιθυμία αφού συλλάβη, γεννά την αμαρτίαν, η δε αμαρτία εκτελεσθείσα γεννά τον θάνατον».

Ακόμα στην Αγία Γραφή γίνεται λόγος για αμαρτία που δεν επισύρει θάνατο:
«Αν κανείς δει τον αδελφό του να αμαρτάνει με αμαρτία που δεν επισύρει θάνατο, θα ζητήσει, και αυτός θα δώσει ζωή σε εκείνον, ναι, σε εκείνους που δεν αμαρτάνουν ώστε να επισύρουν θάνατο. Υπάρχει αμαρτία που επισύρει θάνατο. Δεν του λέω να παρακαλέσει για εκείνη την αμαρτία». (1 Ιωάννη 5:16)
Και ο Ιησούς, επίσης, μίλησε για κάποια αμαρτία η οποία «δεν θα συγχωρηθεί», δηλαδή η αμαρτία εναντίον του αγίου πνεύματος.—Ματθαίος 12:31, 32.
Παρόμοια ο απόστολος Παύλος έδειξε ότι αν κάποιος που γνώριζε την αλήθεια του Θεού αμάρταινε με τη θέλησή του, δεν θα ήταν δυνατή πια η μετάνοια και η συγχώρηση.
(Εβρ. 6:4‐6· 10:26, 27)

Πως συγκρίνονται τα επόμενα μεταξύ τους;
(1 Ιωάννη 1:8‐10) 'Αν πούμε: «Δεν έχουμε αμαρτία», παροδηγούμε τον εαυτό μας και η αλήθεια δεν είναι σε εμάς. Αν ομολογούμε τις αμαρτίες μας, εκείνος είναι πιστός και δίκαιος ώστε να μας συγχωρήσει τις αμαρτίες μας και να μας καθαρίσει από κάθε αδικία. Αν πούμε: «Δεν έχουμε αμαρτήσει», τον κάνουμε ψεύτη, και ο λόγος του δεν είναι σε εμάς'

(1 Ιωάννη 2:1) 'σας τα γράφω αυτά για να μη διαπράξετε αμαρτία. Εντούτοις, αν κανείς διαπράξει αμαρτία, έχουμε βοηθό προς τον Πατέρα, τον Ιησού Χριστό'

(1 Ιωάννη 2:12) 'σας έχουν συγχωρηθεί οι αμαρτίες σας χάρη στο όνομά του.'

(1 Ιωάννη 3:9)
'Όποιος έχει γεννηθεί από τον Θεό δεν εμμένει στην αμαρτία, ... και αυτός δεν μπορεί να αμαρτάνει, επειδή έχει γεννηθεί από τον Θεό'

(1 Ιωάννη 3:22) 'οτιδήποτε ζητάμε το λαβαίνουμε από αυτόν, επειδή τηρούμε τις εντολές του και κάνουμε αυτά που είναι αρεστά στα μάτια του.'

(1 Ιωάννη 5:18) 'Γνωρίζουμε ότι όποιος έχει γεννηθεί από τον Θεό δεν αμαρτάνει'

Συμπέρασμα:
Αμαρτίες κάνει ο καθένας, και οι πιστοί Χριστιανοί.
Οι εντολές της Γραφής όμως αναφέρονται
1. στην αποφυγή 'χοντρών' αμαρτημάτων
2. στην αποφυγή επανάληψης μιας σοβαρής αμαρτίας.

Για μικρότερης σημασίας άθελες ή αμαρτίες που κάποιος δεν τις διαισθάνεται καθώς αποτυχαίνει να κάνει το σωστό στα μάτια του Θεού ή που κάνει αμαρτίες παράλειψης, προσεύχεται ο καθένας για συγχώρηση και ο Θεός συγχωρεί ανεπιφύλακτα.

Από την άλλη δεν μπορεί κάποιος να κοροϊδεύει τον Θεό και να καταπατά τις εντολές του στο ίδιο επίπεδο όπως κάποιος που δεν γνώρισε την αλήθεια και δεν γνωρίζει τις εντολές του Θεού, ισοπεδώνοντας και εξισώνοντας το σωστό με το λάθος.
Σε αυτή την περίπτωση ισχύει το:
«Εάν ημείς αμαρτάνωμεν εκουσίως, αφού ελάβομεν την γνώσιν της αληθείας, δεν απολείπεται πλέον θυσία περί αμαρτιών, αλλά φοβερά τις απεκδοχή κρίσεως». (Εβραίους 10:26, 27)

Ένα άτομο που κάνει σοβαρές αμαρτίες εκούσια και εσκεμμένα, είναι «πεισματικά και επίμονα ισχυρογνώμον» στο να συνεχίζει χωρίς ενδοιασμούς την εσφαλμένη του αμαρτωλή πορεία, εφόσον γνώρισε την αλήθεια, βρίσκεται σε επικίνδυνη θέση, αν δεν μετανοήσει και δεν αλλάξει.

Ιωάννης

' Ένας ο πρωτότοκος Γιός του Θεού με πολλούς διορισμούς ' είπε...

Ιωάθαμ:
Ποιός είναι αυτός που δίνει δύο ρόλους στο Χριστό αγαπητέ;
Για μετρήστε τα σωστά.
Είπαμε εμείς ποτέ ότι ο Χριστός είναι προφήτης αλλά όμως είναι και ο αρχάγγελος Μιχαήλ;

Ο Χριστός είναι ένας ως Γιός του Θεού, μονογενής και πρωτότοκος αλλά έχει πολλούς διορισμούς
και ως αρχάγγελος Μιχαήλ
και ως το αρνί του Θεού
και ως ο άρτος της ζωής
και ως μεσίτης μεταξύ Θεού και ανθρώπων
και ως διορισμένη κεφαλή της χριστιανικής Εκκλησίας
και ως Βασιλιάς στη Βασιλεία του Θεού
και ως ουράνιος Αρχιερέας στον πνευματικό ναό του Θεού
και ως πολεμιστής του Θεού στον Αρμαγεδδώνα.

Αυτά για μερικούς ρόλους/διορισμούς του ΕΝΟΣ Γιού του Θεού με τα ονόματα:
Λόγος - Μιχαήλ - Ιησούς - Χριστός - Αρνί.

Ιωάννης

Νικόλαος είπε...

Η σοβαρότερη αμαρτία ―κατά τη γνώμη μου― είναι να σταυρώνεις τον Χριστό και ―δυστυχώς― την είχαν πάνω τους οι πρώτοι Χριστιανοί, μέχρι να βαπτιστούν. Και οι περισσότεροι οπαδοί της Σκοπιάς (δεν ξέρω αν μπορώ να τους πω Μάρτυρες του Ιεχωβά, γιατί έχω μπερδευτεί με τις κατηγοριοποιήσεις της ολοκληρωτικής Σκοπιάς) αβάπτιστοι είναι, οπότε σας αφορά αυτό το θέμα.

Επαναλαμβάνω, αν θέλουν οι αβάπτιστοι έστω αδελφοί σας να αποκαλούνται συνεχιστές της πρώτης Χριστιανικής Εκκλησίας θα πρέπει να ξέρουν ότι οι πρώτοι Χριστιανοί δεν το έπαιζαν επ' ουδενί καθαροί, αλλά τους βάρυνε η συνείδησή τους επειδή σταύρωσαν τον Χριστό.

Αν δεν σας κάνει η παραπάνω παράγραφος, είναι δικό σας θέμα. Η Ορθόδοξη διδασκαλία για χιλιετίες τώρα πάντως με αυτήν την ταπεινότητα προσπαθεί να περιβάλλει τους πιστούς: ότι ο καθένας έχει βάλει το δικό του καρφί στον Σταυρό του Χριστού. Όλα τα υπόλοιπα είναι φαρισαϊσμός.

' Και οι μάγοι ιερείς της Αιγύπτου έκαναν θαύματα δια δαιμονικής δύναμης ' είπε...

Ιωάθαμ:
Σας ρωτώ λοιπόν κύριε Γιώργο ή κύριε Ιωάννη:
Είναι σε θέση ένα κομμάτι ύφασμα να θαυματουργήσει;
Νομίζω πως η ερώτηση είναι πολύ απλή και ξεκάθαρη, και ως τέτοια, θα απαιτούσα μια απλή και ξεκάθαρη απάντηση και από τη δική σας πλευρά.


Η απάντηση είναι ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΗ. Κανένα υλικό αντικείμενο δεν κάνει κανένα θαύμα.
Μόνο ο Θεός μπορεί να κάνει κάποιο θαύμα αλλά και ο διάβολος με τους δαίμονες κάνουν κάποια περιορισμένα.

Π.χ. Δια ποιάς δύναμης έκαναν οι μάγοι ιερείς της Αιγύπτου τα ραβδιά τους φίδια, όπως και ο Μωϋσής με τον Ααρών;
Δια ποιά δύναμης έκαναν οι ιερείς της Αιγύπτου ό,τι έκανε και Μωϋσής στην πρώτη και δεύτερη πληγή αλλά δεν τα κατάφεραν από την τρίτη πληγή και μετά;

Ιωάννης

' Άβουλοι Νηπιοβαφτισμένοι ως πιστοί δεν υπάρχουν ' είπε...

Νικόλαος:
Η Ορθόδοξη διδασκαλία για χιλιετίες τώρα πάντως με αυτήν την ταπεινότητα προσπαθεί να περιβάλλει τους πιστούς: ότι ο καθένας έχει βάλει το δικό του καρφί στον Σταυρό του Χριστού. Όλα τα υπόλοιπα είναι φαρισαϊσμός.
4 Απρίλιος 2009 11:49 μμ

Ούτε μια γραφική παράθεση δεν κάνατε για τον ισχυρισμό σας αυτό.

Αν πιστούς θεωρείτε εσείς τους άβουλους νηπιοβαφτισμένους - με συμβολικά μεσάνυχτα και θρησκευτική άγνοια - με πρωτοβουλία άλλων, που δεν ξεχωρίζουν ΚΑΘΟΛΟΥ από όλους τους άλλους αμαρτωλούς του κόσμου, δεν υπάρχει γραφική υποστήριξη, παρά μόνο δική σας αλαζονική τοποθέτηση ενάντια στις οδηγίες του Χριστού και στην Πρακτική της αγνής πρώτης Χριστιανικής Εκκλησίας πριν την αποστασία.

Ιωάννης

Νικόλαος είπε...

Εσείς είστε υποχρεωμένος να κάνετε αγιογραφική τοποθέτηση. Γιατί από την Ιερά Παράδοση δέχεστε μόνο την Αγία Γραφή που αποτελεί μέρος της. Όλα μισά τα δέχεστε. Όπως δεχτήκατε την μισή προσκύνηση του Ιωσήφ. Δεχτήκατε ότι μπορούμε να προσκυνούμε το σώμα του, χωρίς τα κόκαλά του, ναι ή όχι;

Και γιατί γράφετε για αποστασία; Πού έδωσε η Αγία Γραφή το δικαίωμα του αιρετικού και... ουφολόγου Ρώσσελ να ιδρύει δικιά του αίρεση; Για να ξέρω και εγώ να βασιστώ στο ίδιο χωρίο να φτιάξω μία αύριο, να λέω ψευδοπροφητείες και να κατηγορώ αλαζονικά και φαρισαϊκά τους άλλους.

Πάμε τώρα στο θέμα μας. Μάλλον δεν θυμάστε ποιο χωρίο της Αγίας Γραφής σας παρέθεσα. Με μεγάλη μου ευχαρίστηση λοιπόν να σας το ξαναθυμίσω. Λέει ο Πέτρος στους πρώτους (αβάπτιστους ακόμα) Χριστιανούς:

ασφαλώς ουν γινωσκέτω πας οίκος Ισραήλ ότι και Κύριον και Χριστόν αυτόν ο Θεός εποίησε, τούτον τον Ιησούν ον υμείς εσταυρώσατε. (Πράξ. β' 36)

Επαναλαμβάνω, αν θέλουν οι αβάπτιστοι έστω αδελφοί σας να αποκαλούνται συνεχιστές της πρώτης Χριστιανικής Εκκλησίας θα πρέπει να ξέρουν ότι οι πρώτοι Χριστιανοί δεν το έπαιζαν επ' ουδενί καθαροί, αλλά τους βάρυνε η συνείδησή τους επειδή σταύρωσαν τον Χριστό.

Θέλετε και άλλη αγιογραφική τοποθέτηση για το θανάσιμο αμάρτημα της υπερηφάνειας που μόνο στην Ορθόδοξη διδασκαλία (και όχι φυσικά στη φαρισαϊκή Σκοπιά) αντιμετωπίζεται ως τέτοιο;

' Δεν είναι για εσάς οι εντολές του Θεού... για άλλους είναι ' είπε...

Είναι σοβαρό οι Χριστιανοί να γίνονται παραβάτες των εντολών του Θεού;
Δεν ατιμάζουν τον Θεό;
Αν διδάσκουν άλλους, δεν διδάσκουν τον εαυτό τους;
Αυτός που κηρύττει τον άλλο να μη κλέβει, κλέβει ο ίδιος;
Εσύ που λές τον άλλο 'Μη μοιχεύεις' μοιχεύεις ο ίδιος;

Ρωμαίους 2: 21
ο ουν διδασκων ετερον σεαυτον ου διδασκεις
ο κηρυσσων μη κλεπτειν κλεπτεις
22 ο λεγων μη μοιχευειν μοιχευεις...
23 ...δια της παραβασεως του νομου τον θεον ατιμαζεις

Αλλά μάλλον δεν είναι για εσάς οι εντολές του Θεού... για αλλους είναι.

Ιωάννης

' πολύ ορθόδοξη θεωρεία, μηδέν εφαρμογή ' είπε...

Νικόλαος:
Γιατί από την Ιερά Παράδοση δέχεστε μόνο την Αγία Γραφή που αποτελεί μέρος της. Όλα μισά τα δέχεστε.

Εσείς όλα τα δέχεστε και ΤΙΠΟΤΑ δεν εφαρμόζετε.
Ούτε την Αγια Γραφή
ούτε το Πηδάλιό σας
ούτε τις οικουμενικές σας Συνόδους.
Μόνο στα λόγια και στη θεωρεία είστε.

Και φυσικά αφήνετε τους δικούς σας στα μεσάνυχτα για τους πολλούς κανόνες των οικουμενικών σας συνόδων που δεν μπορούν ούτε να τους καταλάβουν.

Είπαμε μόνο θεωρεία είστε, στην πράξη ΜΗΔΕΝ.

Ιωάννης

' ΜΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ Ιουδαίοι ' είπε...

Νικόλαος:
ασφαλώς ουν γινωσκέτω πας οίκος Ισραήλ ότι και Κύριον και Χριστόν αυτόν ο Θεός εποίησε, τούτον τον Ιησούν ον υμείς εσταυρώσατε. (Πράξ. β' 36)
Επαναλαμβάνω, αν θέλουν οι αβάπτιστοι έστω αδελφοί σας να αποκαλούνται συνεχιστές της πρώτης Χριστιανικής Εκκλησίας θα πρέπει να ξέρουν ότι οι πρώτοι Χριστιανοί δεν το έπαιζαν επ' ουδενί καθαροί, αλλά τους βάρυνε η συνείδησή τους επειδή σταύρωσαν τον Χριστό.

Ότι θέλετε λέτε και ως δικαιολογία το ρίξατε και στους αβάφτιστους.
Τη σημασία την εξήγησα:
Ο απόστολος Πέτρος δεν αναφερόταν στην πρώτη Χριστιανική Εκκλησία νούτε σε αβάφτιστους Χριστιανούς, αλλά σε ΜΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ Ιουδαίους ακροατές και προσήλυτους στον Ιουδαϊσμό την ημέρα της Πεντηκοστής.

Μιλάει όπως αναφέρεται στις Πράξεις 2:14 σε Ιουδαίους: 'Ἄνδρες Ἰουδαῖοι'
και 'Ἄνδρες Ἰσραηλῖται' (Πράξεις 2:22)

Ο απόστολος Πέτρος τους μιλάει για τον Χριστό 'ὃν ὁ Θεὸς ἀνέστησε λύσας τὰς ὠδῖνας τοῦ θανάτου' (Πράξεις 2:24)
καθώς ο Χριστός ήταν στον Αδη απ' όπου θα ανασταινόταν, όπως και έγινε (Πράξεις 2:27,31)
και μετά θα καθόταν στα δεξιά του Θεού (Πράξεις 2:34)
Αφού ρώτησαν τον απόστολο Πέτρο οι Ιουδαίοι ακροατές τι να κάνουν, ο Πέτρος τους είπε:
'Μετανοήσατε, καὶ βαπτισθήτω ἕκαστος ὑμῶν ἐπὶ τῷ ὀνόματι Ἰησοῦ Χριστοῦ εἰς ἄφεσιν ἁμαρτιῶν, καὶ λήψεσθε τὴν δωρεὰν τοῦ ἁγίου Πνεύματος. (Πράξεις 2:38)

Το: 'Ἰησοῦν ὃν ὑμεῖς ἐσταυρώσατε.' (Πράξεις 2:36) αναφερόταν στην γενική συλλογική ευθύνη των Ιουδαίων επεξηγώντας ότι 'διὰ χειρὸς ἀνόμων προσπήξαντες ἀνείλατε' (Πράξεις 2:23)
'τον κρεμάσατε με το χέρι άνομων ανθρώπων σε ξύλο και τον σκοτώσατε.'
(Ανομοι άνθρωποι δια της χειρός των οποίων θανατώθηκε ο Χριστός, ήταν οι Αρχιερείς και το Ιουδαϊκό Σάνχεδριν που καταδίκασαν τον Χριστό σε θάνατο.)

Το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ της ομιλίας του αποστόλου Πέτρου, ήταν ότι οι Ιουδαίοι ακροατές, αφού δέχθηκαν τα λόγια του Πέτρου, αναγνώρισαν και πίστεψαν στον Χριστό, μετά βαφτίστηκαν 3000 άτομα ως ακόλουθοι του Χριστού:
'ἀποδεξάμενοι τὸν λόγον αὐτοῦ ἐβαπτίσθησαν, καὶ προσετέθησαν τῇ ἡμέρᾳ ἐκείνῃ ψυχαὶ ὡσεὶ τρισχίλιαι.' (Πράξεις 2:41)

Αυτοί που βαφτίστηκαν αφού πρώτα αποδέχτηκαν, πίστεψαν και μετανόησαν δεν ήταν αβάφτιστοι Χριστιανοί αλλά ΜΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ Ιουδαίοι.

Ιωάννης

Νικόλαος είπε...

Φαίνεται ότι δεν καταλάβατε, αλλά εγώ θα σας τα ξαναπώ. Με απλά λόγια συγκρίνω τους πρώτους αβάπτιστους Χριστιανούς που βαπτίστηκαν και την υπερηφάνεια με την οποία θρέφει η Σκοπιά τους δικούς της αβάπτιστους Μάρτυρες του Ιεχωβά.

ΑΝ υπάρχει αντιστοιχία ανάμεσα στις δύο αυτές κατηγορίες ―αφού η Σκοπιά αξιώνει ότι είναι αναβίωση της πρώτης Χριστιανικής Εκκλησίας!― οι αβάπτιστοι Μάρτυρες του Ιεχωβά ―που είναι η συντριπτική πλειοψηφία― θα πρέπει να θεωρούν τον εαυτό τους ότι έχει αμαρτίες ―μέχρι να βαπτιστούν τουλάχιστον― όπως αυτή της σταύρωσης του Χριστού και όχι να κρίνουν τους άλλους και να το παίζουν καθαροί.

Σχετικά με τον όρο «άβουλοι νηπιοβαπτισμένοι» που χρησιμοποιήσατε, μάλλον θα έπρεπε να ασχοληθείτε με τα παιδιά σας που πεθαίνουν αβοήθητα χωρίς αίμα. Σίγουρα κάποια από αυτά ―απαλλαγμένα από τις παρωπίδες των γονιών τους― θα βαπτιζόντουσαν Ορθόδοξα στο μέλλον και έτσι ―σύμφωνα με τη δική τους λογική, σωστή ή λάθος δεν θα το κρίνουμε τώρα― θα σωνόντουσαν! Ποιος είναι άβουλος λοιπόν, αυτός που παίρνει ένα βάπτισμα το οποίο στη συνέχεια είναι ελεύθερος να αρνηθεί όπως πολλά αδέλφια σας, ή αυτός που του παίρνουν τη ζωή, αγαπητέ;

Για το προπροηγούμενο σχόλιο σας της «Ιεράς Εξέτασής» σας: Όπως θα λέγατε και εσείς «πολύ αγιογραφικά τεκμηριωμένη η απάντησή σας»...

Κριτής όλων δεν είμαι ούτε εγώ, ούτε εσείς, ούτε ο Ρώσσελ και τα ούφο του, αλλά ο Θεός. Το λέει η Ιερά Παράδοση, το λέει η Γραφή, το λέει ο αναστάς Χριστός.

Ανώνυμος είπε...

Τάδε έφη Ζαρατούστρα

Μία ακόμα «επιτυχία» της Σκοπιάς, που δείχνει έλλειψη …. ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΗΣ γνώσης δηλ. βλακείας, σύμφωνα με τα λεγόμενα του έχοντος έλλειψη …. ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΗΣ γνώσης δηλ. βλάκα Ιωάννη, ΜτΙ.

Σκοπιά 15/12/2001, σελ. 18:

«Η φύση της διαφοράς (ανάμεσα στον Ιησού και τους Φαρισαίους) γίνεται σαφής μόνο υπό το φως των δύο αλληλοσυγκρουόμενων αντιλήψεων περί του Θεού. Για τους ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ, ο Θεός είναι ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ. Για τον Ιησού είναι φιλεύσπλαχνος και συμπονετικός».


ΤΙΤΛΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟΥ ΠΟΥ ΜΑΝΙΩΔΩΣ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΟΙ ΜτΙ:

«ΤΙ ΑΠΑΙΤΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ;», έκδοση 1986.

Η Σκοπιά λοιπόν στη θέση των Φαρισαίων. Ουδεμία αντίρρηση επ’ αυτού. Συμφωνούμε απόλυτα.



Ζαρατούστρα

Ιωάθαμ! είπε...

Είπεν ο Ιωάννης:
«Ο Χριστός είναι ένας ως Γιός του Θεού, μονογενής και πρωτότοκος αλλά έχει πολλούς διορισμούς…»

Πολύ ενδιαφέρον αυτά που μας λέτε κύριε Ιωάννη.
Ώστε ο Χριστός είχε πολλούς διορισμούς. Αυτό τι είναι πάλι, καινούριο φως;
Θα είχατε ίσως την καλοσύνη να με παραπέμπατε σε κάποιο εδάφιο ενδεχομένως, να δω κι εγώ πού το λέει αυτό που ισχυρίζεστε;

Είπεν ο Ιωάννης:
«και ως αρχάγγελος Μιχαήλ…»

Σας έχω δει κατά καιρούς να ρωτάτε τους συνομιλητές σας, «πού λέει στην Αγία Γραφή τη λέξη ΄΄Ορθόδοξος΄΄.» Πράγμα που σημαίνει, πως εσείς δέχεστε μόνο εκείνα που λέει ΜΟΝΟ η Αγία Γραφή.
Σύμφωνα με αυτό λοιπόν, και χωρίς να με ενδιαφέρουν οι συνδυασμοί που αρέσει στην εταιρία σας να κάνει, θα ήθελα κι εγώ να μου πείτε, που λέει στη Γραφή, πως ο Χριστός είναι ο Αρχάγγελος Μιχαήλ;
Το είπε αυτό κάποιος από τους μαθητές του Χριστού;
Θα μπορούσατε ίσως να μου υποδείξετε που το λέει αυτό στη Γραφή;
Είμαι πραγματικά πολύ περίεργος να το δω.

Ιωάθαμ! Ο πλέον αγαπημένος των μαρτύρων του Ιεχωβά

Ιωάθαμ! είπε...

Στον «Ιωάννη»
Στην απλούστατη ερώτησή μου, «Σας ρωτώ λοιπόν κύριε Γιώργο ή κύριε Ιωάννη:
Είναι σε θέση ένα κομμάτι ύφασμα να θαυματουργήσει;»

Ο κύριος Ιωάννης ως «καλός» γνώστης των Γραφών απήντησε ως εξής:
«Η απάντηση είναι ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΗ. Κανένα υλικό αντικείμενο δεν κάνει κανένα θαύμα.»

Ας το δούμε λοιπόν μαζί, είναι έτσι όπως τα λέτε κύριε Ιωάννη;

Ματθαίος 9. 20 - 22
«Και ξάφνου, μια γυναίκα αιμορροούσα για δώδεκα χρόνια, αφού πλησίασε από πίσω, άγγιξε την άκρη τού ιματίου του. Επειδή, έλεγε μέσα της: Αν μονάχα αγγίξω το ιμάτιό του, θα σωθώ. Και ο Ιησούς γυρίζοντας, και βλέποντάς την, είπε: Έχε θάρρος, θυγατέρα μου• η πίστη σου σε έσωσε. Και η γυναίκα σώθηκε από την ώρα εκείνη.»

Λοιπόν κύριε Ιωάννη όπως βλέπετε, η γυναίκα αυτή ήταν «ειδωλολάτρισσα» κατά τα λεγόμενά σας. Κι όμως ένα κομμάτι ύφασμα, στάθηκε ικανό να τη σώσει, και μάλιστα της το επιβεβαίωσε αυτό ο ίδιος ο Χριστός.
Πίστευε πως αν αγγίξει το ύφασμα θα σωθεί και σώθηκε.

Επομένως, αυτό που γράψατε - μόλις απορρίπτεται - για τον απλούστατο λόγο ότι δεν ισχύει.
Λοιπόν τι λέτε, μετά από αυτό που σας απέδειξα, ότι δηλαδή ένα κομμάτι ύφασμα είναι σε θέση να θαυματουργήσει και μάλιστα να σώσει έναν άνθρωπο, είστε σε θέση να αναιρέσετε και να παραδεχτείτε πως και μέσω αντικειμένων που έχουν άμεση σχέση με το Χριστό, γίνονται θαύματα από το Θεό;

Ιωάθαμ!

Ιωάθαμ είπε...

Είπεν ο Ιωάννης.
«Άβουλοι Νηπιοβαφτισμένοι ως πιστοί δεν υπάρχουν…
Αν πιστούς θεωρείτε εσείς τους άβουλους νηπιοβαφτισμένους - με συμβολικά μεσάνυχτα και θρησκευτική άγνοια…»

Κύριε Ιωάννη, θα μπορούσατε να μας παραθέσετε κάποιο εδάφιο που να αποδεικνύει το πόσο τραγικό αμάρτημα είναι το να φέρνουμε τα παιδιά μας στο Χριστό από τη νηπιακή ηλικία;

Περιμένω!

Ιωάθαμ

' ΝΗΠΙΟβαφτισμός: ΠΡΩΤΗ ΠΡΑΞΗ θρησκευτικής ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ' είπε...

Ιωάννης:
«Άβουλοι Νηπιοβαφτισμένοι ως πιστοί δεν υπάρχουν…
Αν πιστούς θεωρείτε εσείς τους άβουλους νηπιοβαφτισμένους - με συμβολικά μεσάνυχτα και θρησκευτική άγνοια…»

Ιωάθαμ:
Κύριε Ιωάννη, θα μπορούσατε να μας παραθέσετε κάποιο εδάφιο που να αποδεικνύει το πόσο τραγικό αμάρτημα είναι το να φέρνουμε τα παιδιά μας στο Χριστό από τη νηπιακή ηλικία;
Περιμένω!

Ιωάννης:
Αν ανατρέξετε σε απαντήσεις σε αυτόν το χώρο θα διαβάσετε το εξής:
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ενας Χριστιανός Ορθόδοξος... ΟΥΤΕ ΠΟΥ πρόλαβε να κάνει ΕΛΕΥΘΕΡΗ επιλογή, γιατί προτού μπορέσει να κάνει επιλογή, ΤΟΥ ΤΟ ΕΚΛΕΨΑΝ αυτό το δικαίωμα με το ΝΗΠΙΟΒΑΦΤΙΣΜΟ.
Και παρά το ότι αυτή η "ΑΡΠΑΓΗ" δικαιωμάτων είναι "ΑΚΥΡΗ", δεν τολμά κανένας παπάς να ξαναβαφτίσει κάποιον όταν το αποφασίσει ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γιατί ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ - του "ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ" ότι τον βάφτισαν ήδη ΠΡΙΝ το καταλάβει.
Δηλαδή όταν το καϋμένο μωρό ΔΕΝ καταλάβαινε τίποτα, ούτε και μπορούσε να ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ, του ΤΟ ΕΠΕΒΑΛΑΝ.
Έτσι του στέρησαν το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής.
Ο Χριστός όμως έλαβε την προσωπική πρωτοβουλία να βαφτιστεί με ΠΛΗΡΗ ελευθερία και ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΠΙΒΟΛΗ άλλων, που κλέβουν δικαιώματα.
1 Νοέμβριος 2008 4:15 μμ


Επόμενο περί νηπιοβαφτισμού:

Απαντώ στον κύριο Ιωάθαμ σχετικά με
"απόσπασμα αυτό, το οποίο επιβεβαιώνει πανηγυρικά πως, το να προηγείται η βάπτιση και μετά η διδασκαλία είναι παραγγελία του ίδιου του Χριστού.
«..Πηγαίνετε λοιπόν και κάνετε όλα τα έθνη .... μαθητές ....μου ΒΑΠΤΙΖΟΝΤΕΣ αυτούς στο όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ αυτούς να τηρούν όλα όσα σας διέταξα.
Ματθαίος, 28:16 – 20."

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Κύριε Ιωάθαμ, λυπάμαι γιατι ΞΕΓΕΛΙΕΣΤΕ με όσα γράφετε.
Κάτι ξεχάσατε: Η σειρά είναι:
1. Κάντε μαθητές
2. Βαφτίζοντας τους
3. διδάσκοντας τους να τηρούν ΟΛΑ...

Αυτό συνέβαινε και στην πρώτη Χριστιανική Εκκλησία
π.χ. Οταν ο απόστ. Πέτρος μίλησε πρώτα, τα αποδέχτηκαν και μετά βαφτίστηκαν 3.000 άτομα:
(Πράξεις 2:38-42) "...Ο Πέτρος τούς είπε: «Μετανοήστε, και ας βαφτιστεί ο καθένας σας στο όνομα του Ιησού Χριστού για συγχώρηση των αμαρτιών σας και θα λάβετε τη δωρεά του αγίου πνεύματος. Διότι η υπόσχεση είναι για εσάς και για τα παιδιά σας και για όλους εκείνους που βρίσκονται μακριά, όσους καλέσει ο Ιεχωβά ο Θεός μας». Και με πολλά άλλα λόγια έδινε πλήρη μαρτυρία και τους πρότρεπε, λέγοντας: «Σωθείτε από αυτή τη στρεβλή γενιά». Γι’ αυτό, εκείνοι που ασπάστηκαν εγκάρδια τα λόγια του βαφτίστηκαν, και εκείνη την ημέρα προστέθηκαν περίπου τρεις χιλιάδες ψυχές. Και ήταν αφοσιωμένοι στη διδασκαλία των αποστόλων..."

Ο απόστ. Πέτρος έδινε "ΠΛΗΡΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ" που οδήγησε σε αποδοχή (ασπάστηκαν τα ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ), σε πίστη και σε μετάνοια.
Συνεπώς προηγείται η ΜΑΡΤΥΡΙΑ,
μετά έρχεται δια της ΑΚΟΗΣ η πίστη, όπως και η μετάνοια
και ...μετά το βάφτισμα.

Οταν βαφτίζεται κάποιος ΞΕΡΕΙ ΠΡΩΤΑ τι πιστεύει και γιατί βαφτίζεται.
Με το βάφτισμα αναγνωρίζεται κάποιος ως υπηρέτης του Θεού και λαμβάνει ένα διορισμό: Να κάνει το θέλημα του Θεού στη ζωή του.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ του παραλογισμού του νηπιοβαφτισμού:
Είναι σαν να δίνεται ένα "πτυχίο Ιατρικής" σε κάποιον που δεν πήγε ακόμα Νηπιαγωγείο.
Αυτό κι αν δεν είναι ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ.
Ένα ΝΗΠΙΟ δυστυχώς δεν μπορεί να "ΑΚΟΥΣΕΙ", να "ΠΙΣΤΕΨΕΙ" και να πάρει την προσωπική απόφαση να βαφτιστεί.

Αλλοι "άβουλα" του στερούν το δικαίωμα στη ζωή του να αποφασίσει αν θα υπηρετήσει τον Θεό.

Ο Θεός δεν θέλει άβουλες "Μαριονέτες".
Θέλει πρόθυμους πιστούς υπηρέτες, που έχουν πάρει ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ απόφαση να βαφτιστούν.
1 Νοέμβριος 2008 8:41 μμ

Μετά επειδή συνδέσατε το ζήτημα του νηπιοβαφτισμού με την Περιτομή την 8η μέρα σας ειπώθηκε το εξής:

ο ΜΩΣΑΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ απαιτούσε την περιτομή την 8η μέρα από τη γέννηση κάποιου,
ενώ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ο Θεός δεν απαίτησε το βάφτισμα σε ΚΑΜΙΑ ηλικία, αν κάποιος προσωπικά ΔΕΝ αποφάσιζε να βαφτιστεί.
...
Ο Θεός ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙ βάφτισμα νηπίων παρά μόνο ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟ ΘΕΛΕΙ, αφού πρώτα πιστέψει στον Θεό που θα γνωρίσει και θα αγαπήσει (Πρώτη εντολή είναι η αγάπη για τον Θεό και η δεύτερη για τον πλησίον).

Και δεν συγκρίνεται βέβαια η περιτομή ως τμήμα των απαιτήσεων του μωσαϊκού νόμου με το βάφτισμα, γιατί
και ο Χριστός είχε περιτμηθεί 8 ημερών αλλά και βαφτίστηκε 30 χρονών
και ο απόστ. Παύλος είχε περιτμηθεί, αλλά και βαφτίστηκε.
Και ο απόστ. Πέτρος είχε περιτμηθεί, αλλά και βαφτίστηκε.
Και στον Τιμόθεο έγινε περιτομή (χωρίς να είναι αναγκαίο για Χριστιανούς) αφού πρώτα είχε βαφτιστεί.

Αργότερα με οδηγία και απόφαση της πρώτης γνήσιας Χριστιανικής Εκκλησίας, δεν θεωρήθηκε αναγκαία η περιτομή και όλος ο μωσαϊκός νόμος.

Συμπερασματικά, δεν αντικαθιστά το βάφτισμα την περιτομή
Ούτε απλώς το ένα ή όλα καταργήθηκαν ΕΠΕΙΔΗ όλος ο ΝΟΜΟΣ εκπληρώθηκε στον Χριστό, συνεπώς δεν απαιτείται ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ να εκπληρώνει (αυτό που ΗΔΗ έχει εκπληρωθεί) ΟΥΤΕ όλο ΟΥΤΕ κάποιο τμήμα του μωσαϊκού νόμου.

Όλος ο νόμος Εκπληρώθηκε στον Χριστό: ΔΕΝ χρειάζεται δεύτερη ούτε επιπρόσθετη εκπλήρωση.

Εφόσον αυτονόητα ο Θεός απαίτησε μεν την περιτομή από το λαό Ισραήλ την 8η μέρα, αλλά δεν απαιτούσε το βάφτισμα από τους Χριστιανούς ΚΑΜΙΑ συγκεκριμμένη μέρα, παρά ΜΟΝΟ όταν ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ κάποιος ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕ να βαφτιστεί, τότε είναι αυτονόητο ότι ο ΝΗΠΙΟΒΑΦΤΙΣΜΟΣ δεν είναι ΟΥΤΕ διευθέτηση ΟΥΤΕ ΘΕΛΗΜΑ του Θεού.

Συνεπώς ο ΝΗΠΙΟΒΑΦΤΙΣΜΟΣ αποτελεί "παράνομη" ΜΕΤΑΛΛΑΓΗ των διευθετήσεων του Θεού.

Αν εσείς θέλετε να υποστηρίζετε την "παράνομη" ΜΕΤΑΛΛΑΓΗ των διευθετήσεων του Θεού, δικός σας λογαριασμός. (Προσθήκη δική μου)
......
11 Νοέμβριος 2008 3:41 μμ

Έγινε επίσης η εξής ανταλλαγή απόψεων:

Συμπερασματικά, δεν αντικαθιστά το βάφτισμα την περιτομή.

Ιωάθαμ
Σας απαντώ
Αυτό είναι δική σας ή της Σκοπιάς σας άποψη. Στην εκκλησία του Θεού η περιτομή αντικαταστάθηκε από το ιερό μυστήριο του βαπτίσματος.
11 Νοέμβριος 2008 7:43 μμ

Αυτά που γράφετε δεν σχετίζονται καθόλου με την Αγία Γραφή και την πρώτη αγνή Χριστιανική Εκκλησία.
ΟΥΔΕΠΟΤΕ πάρθηκε στην πρώτη αγνή Χριστιανική Εκκλησία τέτοια απόφαση αντικατάστασης της Περιτομής με το βάφτισμα.
Συνεπώς η αντιστοιχία Περιτομή - Χριστιανικό Βάφτισμα αποτελεί ΑΣΧΕΤΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ εκτός Θεού ενέργεια και είναι ΑΣΧΕΤΗ με το θέλημα του Θεού.

Είπατε:
Ιωάθαμ "Εννοείται πως ο Χριστιανός έχει ΧΡΕΟΣ απέναντι στον Θεό να βαπτίσει τα παιδιά του στο όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Σας είχα ζητήσει να μου βρείτε εδάφιο, γιατί εσείς θέλετε να μιλάμε μόνο με βάση την Αγία Γραφή, που να αποδεικνύει, πως το βάπτισμα στα νήπια είναι αμαρτία. Έχετε τέτοιο εδάφιο...;"

Σας είχε ειπωθεί μεταξύ άλλων.
Θέλετε εδάφιο που να λέει ότι το βάφτισμα νηπίων είναι αμαρτία.
Θέλετε εδάφιο που να λέει ότι το κάπνισμα τσιγάρου είναι αμαρτία;
Θέλετε εδάφιο που να λέει ότι το κάπνισμα χασίς είναι αμαρτία;
Θέλετε εδάφιο που να λέει ότι το κάπνισμα μαριχουάνας είναι αμαρτία;
Θέλετε εδάφιο που να λέει ότι ο Δίας είναι ψεύτικος θεός;
Θέλετε εδάφιο που να λέει ότι η θεά Αθηνά είναι ψεύτικη θεά;
Θέλετε εδάφιο που να λέει ότι η θεά Αφροδίτη είναι ψεύτικη θεά;
Θέλετε εδάφιο που να λέει ότι ο προφήτης Μωάμεθ είναι ψεύτικος προφήτης;
Δείξτε μου εδάφιο που να λεει ότι η πίστη σε "Τετράδα" είναι αμαρτία.
Δείξτε μου εδάφιο που να λεει ότι η πίστη σε "Δωδεκάδα" είναι αμαρτία.
Δείξτε μου εδάφιο που να λεει ότι η πίστη σε "Δισεκατομμυριάδα" είναι αμαρτία.

Για κάθε αποκλείνουσα, ΑΣΤΑΤΗ και απαράδεκτη σκέψη και ενέργεια που θα βγάλει το μυαλό κάποιου, δεν υπάρχει εδάφιο που να λέει ότι είναι αμαρτία, κύριε Ιωάθαμ.
Σαν να σας λέω 75 x 457 = 34275
και να μου λέτε: "και που το λέει ότι δεν κάνει 32545".
Πρέπει δηλαδή να λέει όλα όσα δεν κάνει ή όλα όσα κάνει;

Φυσικά και δεν υπάρχει ούτε ένα εδάφιο που να λέει "Να βαφτίζετε νήπια".
Όπως δεν υπάρχει ούτε ένα εδάφιο "να μη γιορτάζετε καρναβάλια"
Όπως δεν υπάρχει ούτε ένα εδάφιο "να μη πατάτε σε κάρβουνα όπως οι αναστενάρηδες"

Δεν νομιμοποιούνται τα καρναβάλια επειδή δεν υπάρχει ρητή εντολή: ΜΗ γιορτάζετε καρναβάλια.

Δεν σημαίνει όμως ότι ένας χριστιανός κάνει ό,τι του κατεβάσει επειδή δεν υπάρχει κάποιο εδάφιο που να λέει "μη το κάνεις αυτό ή εκείνο" όταν ΥΠΑΡΧΕΙ γραφικό προηγούμενο, ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΒΑΦΤΙΣΜΑΤΟΣ και επίσης ΑΡΧΕΣ καθοδήγησης στην Αγία Γραφή.

Η πρώτη Χριστιανική Εκκλησία αποτελεί θεϊκό παράδειγμα προς μίμηση, γι' αυτό και έχουν καταγραφεί ως θεόπνευστο "υπόδειγμα" πράξεις των Αποστόλων και των πρώτων Χριστιανών ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΠΡΟΤΥΠΑ του Χριστιανικού Βαφτίσματος.

Ως εκ τούτου, δείχνει καθαρά ότι δεν ήταν θέλημα του Θεού να βαφτίζονται νήπια επειδή ΔΕΝ υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ παράδειγμα βαφτίσματος νηπίου στην πρώτη αγνή Χριστιανική Εκκλησία αλλά ΠΟΛΛΑ Βαφτίσματα πολλών που
άκουσαν, αποδέχτηκαν, πίστεψαν και μετά βαφτίστηκαν.

Η πρώτη Χριστιανική Εκκλησία δείχνει καθαρά:
Πρώτα άκουγαν, μάθαιναν, πίστευαν, μετανοούσαν και μετά βαφτιζόταν.
όπως όταν 3.000 άτομα μετά από την ομιλία του απόστ. Πέτρου, αφού πρώτα άκουσαν και αποδέχτηκαν το "λόγο" του, μετά βαφτίστηκαν.(Πράξ. 2:37-41)

Ποτέ κανείς δεν βαφτίστηκε, ΠΡΟΤΟΥ να είναι σε θέση να ακούσει και να καταλάβει το λόγο και προτού τον αποδεχτεί και πιστέψει.
Τό ίδιο συνέβει όταν στην πρώτη αγνή - πριν την μεγάλη αποστασία - Χριστιανική Εκκλησία αργότερα 5.000 άτομα άκουσαν, αποδέχτηκαν και βαφτίστηκαν.
Πάντα πριν γίνει ένα βάφτισμα είναι κάποιοι που "ακούν", "αποδέχονται" και μετά, αφού μετανοούν και πιστεύουν, βαφτίζονται.

Τι γίνεται με τα μικρά παιδιά που δεν μπορούν ακόμα να βαφτιστούν;
Πως τα θεωρεί ο Θεός;
Απάντηση: (1 Κορινθίους 7:14) "ο σύζυγος που δεν είναι στην πίστη αγιάζεται σε σχέση με τη σύζυγό του, και η σύζυγος που δεν είναι στην πίστη αγιάζεται σε σχέση με τον αδελφό· διαφορετικά, τα παιδιά σας θα ήταν ακάθαρτα, ενώ τώρα είναι άγια"
Η Γραφή δείχνει ότι ο Θεός θεωρεί τα μικρά παιδιά άγια ακόμα και αν ο ένας μόνο γονέας τους είναι πιστός Χριστιανός.
Πουθενά δεν αναφέρεται ότι ένα μικρό παιδί πρέπει πρώτα να βαφτίζεται για να θεωρείται άγιο με την έννοια της αποδοχής από τον Θεό ως άξιο σωτηρίας παρά το ότι δεν είναι λόγω ηλικίας βαφτισμένο.

Είπαμε ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ο ΝΗΠΙΟΒΑΦΤΙΣΜΟΣ.

Συνεπώς τα παιδιά αναφέρονται ως "άγια" με την έννοια της αποδοχής από τον Θεό ως άξιο σωτηρίας παρά το ότι δεν είναι λόγω ηλικίας βαφτισμένο, όταν και μόνο ένας από τους γονείς είναι στην "πίστη", χωρίς να νηπιοβαφτιστεί.

Συνεπώς μέχρι να βαφτιστεί ένα παιδί όταν φτάσει σε κατάλληλη ηλικία θεωρείται ως "άγιο" από τον Υψιστο Θεό.
Και ο Ιησούς πριν φτάσει τα 30 ήταν "άγιος", δεν θα αγίαζε πρώτα μέσω του βαφτίσματος στα 30.
Για τον Ιωάννη το βαφτιστή αναφέρεται: "το παιδί αύξανε και δυνάμωνε στο πνεύμα" (Λουκ. 1:80)

Για τον Ιησού αναφέρεται: "το παιδί αύξανε και δυνάμωνε στο πνεύμα γεμίζοντας σοφία και η χάρη του Θεού ήταν πάνω του" (Λουκ. 2:40)
Όταν βαφτίστηκε ο Χριστός 30 ετών "ΑΝΕΛΑΒΕ" ένα έργο, το μεγαλύτερο έργο που έχει αναλάβει ποτέ άνθρωπος.
Το βάφτισμα δεν γίνεται για να είναι κάποιος αδρανής.

Πίστη χωρίς έργα είναι νεκρή λέγει ο Μαθητής Ιάκωβος.
Η πίστη που φανερώνεται μέσω του βαφτίσματος πρέπει να συνεχίσει να συνοδεύεται από περαιτέρω έργα.
(Ιακώβου 2:18-20) "Παρ’ όλα αυτά, κάποιος θα πει: «Εσύ έχεις πίστη και εγώ έχω έργα. Δείξε μου την πίστη σου χωρίς τα έργα, και εγώ θα σου δείξω την πίστη μου μέσω των έργων μου». Εσύ πιστεύεις ότι ένας Θεός υπάρχει, έτσι δεν είναι; Πολύ καλά κάνεις. Και οι δαίμονες όμως πιστεύουν και φρίττουν. Αλλά σε ενδιαφέρει να μάθεις, κενέ άνθρωπε, ότι η πίστη χωρίς έργα είναι αδρανής;"
(Ιακώβου 2:26) "Πράγματι, όπως το σώμα χωρίς πνεύμα είναι νεκρό, έτσι και η πίστη χωρίς έργα είναι νεκρή."

Αυτό δείχνει ότι αφού πιστέψει κάποιος ακολουθούν και τα έργα της πίστης.
Πίστη χωρίς έργα είναι νεκρή, άρα μάταιη, νεκρή σαν να μην υπάρχει.
Ο Θεός θέλει και έργα που να δείχνουν την πίστη.
Έτσι ο Θεός ΔΕΝ ζήτησε ΠΟΤΕ ούτε ζητάει από ένα νήπιο να βαφτιστεί γιατί γνωρίζει ότι ένα νήπιο δεν μπορεί να έχει έργα που να δείχνουν την πίστη του.
Όταν είναι σε θέση να συνοδεύει την πίστη με τα αντίστοιχα έργα, τότε μπορεί να βαφτιστεί εφόσσν προσωπικά το επιθυμεί και συναισθάνεται την ευθύνη που αναλαμβάνει.

Όπως είπα σε ένα παράδειγμα:
Το βάφτισμα αντιστοιχεί με το "ΠΤΥΧΙΟ" ενός γιατρού.
Το πτυχίο στην περίπτωση αυτή είναι η "Επίσημη αναγνώριση κατόπιν εκπαίδευσης και εξετάσεων της ικανότητας εξάσκησης του επαγγέλματος ή της προσφοράς υπηρεσίας στην ανθρωπότητα ως Γιατρού"

Σκεφτείτε τον Χριστό.
Όταν βαφτίστηκε δεν το έκανε αυτό για να συνεχίσει τα παιδικά παιχνίδια, όπως σε δικούς σας νηπιοβαφτισμένους, αλλά ΑΝΕΛΑΒΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.

Τι να το κάνει το "ΠΤΥΧΙΟ" / βάφτισμα ένα νήπιο όταν δεν μπορεί, ΟΥΤΕ είναι σε θέση να εξασκήσει μιά υπηρεσία προς τον Θεό για χάρη των συνανθρώπων αλλά και του ίδιου προσωπικά;

Το βάφτισμα είναι αντίστοιχο με ένα "πτυχίο" αναγνώρισης εκδήλωσης πίστης και ικανότητας προσφοράς υπηρεσίας προς τον Θεό.
Το βάφτισμα είναι η επίσημη αναγνώριση καταλληλότητας - εφόσον δείξει κάποιος ότι αποδέχεται και πιστεύει - για προσωπική ανάληψη υπηρεσίας προς τον Θεό.

Συνεπώς η σειρά είναι:
Θέλω - ακούω - αναγνωρίζω - αποδέχομαι - πιστεύω - κάνω έργα πίστης με το βάφτισμα.

Στην ειδική περίπτωση του Χριστού έπρεπε να γίνει 30 χρονών, αν και 12 χρονών ήταν σε θέση να απαντά και να ασχολείται με πνευματικά ζητήματα.

Γενικά, το βάφτισμα είναι η προσωπική αφιέρωση στον Θεό για να κάνει κάποιος το θέλημά του, αναλαμβάνοντας ειδική ευθύνη υποχρέωσης ενώπιον του Θεού.

Αυτό δεν μπορεί ένα νήπιο και αποτελεί προσβολή για τον Θεό ο νηπιοβαφτισμός που είναι παρόμοιος με ένα "μεταλλαγμένο προϊόν" και ένα "πλαστό χαρτονόμισμα" χωρίς αξία.
12 Νοέμβριος 2008 3:08 πμ

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ είναι:
Τι τα βαφτίζετε τα 'άβουλα' νήπια ΕΦΟΣΟΝ δεν καταλαβαίνουν πνευματικά ζητήματα περί Θεού, Χριστού, Βασιλείας κλπ

Ειπώθηκε επίσης το εξής:
13 Νοέμβριος 2008 4:52 πμ

Δεν ζητάει ο Θεός νηπιοβαφτισμό.
Εσείς τον ΞΕΠΕΡΝΑΤΕ, άρα δεν τον υπολογίζετε καθόλου και θέλετε να κάνετε το ΔΙΚΟ ΣΑΣ θέλημα, ΟΧΙ το θέλημα του Θεού.

Αυτό που πρέπει να κάνουν οι γονείς για τα παιδιά τους το λέει η Αγία Γραφή.
Δίνει οδηγίες ο Θεός.
Π.χ.
(Δευτερονόμιο 6:6-7) "Και αυτά τα λόγια τα οποία σε προστάζω σήμερα πρέπει να είναι στην καρδιά σου· και πρέπει να τα ενσταλάζεις στους γιους σου και να μιλάς για αυτά όταν κάθεσαι στο σπίτι σου και όταν περπατάς στο δρόμο και όταν ξαπλώνεις και όταν σηκώνεσαι."

(Δευτερονόμιο 11:19) "Πρέπει επίσης να τα διδάσκετε στους γιους σας, ώστε να μιλάς για αυτά όταν κάθεσαι στο σπίτι σου και όταν περπατάς στο δρόμο και όταν ξαπλώνεις και όταν σηκώνεσαι"

(Παροιμίες 22:6) "Εκπαίδευσε το αγόρι σύμφωνα με την οδό που είναι κατάλληλη για αυτό· ακόμη και όταν γεράσει δεν θα απομακρυνθεί από αυτήν"

(Εφεσίους 6:4) "εσείς, πατέρες, μην παροξύνετε τα παιδιά σας, αλλά να τα ανατρέφετε με τη διαπαιδαγώγηση και τη νουθεσία του Κυρίου"

Να λοιπόν οι θεϊκές οδηγίες προς τους γονείς: να ανατρέφουν τα παιδιά τους "εν παιδεία και νουθεσία Κύριου".

Αυτή την εκπαίδευση ζητάει ο Θεός ώστε όταν μεγαλώσουν, να αποφασίσουν τα ίδια ΠΟΤΕ θα βαφτιστούν.

Συνεπώς τις υποχρεώσεις των γονέων απέναντι στα παιδιά τους για ζητήματα που αφορούν τον Θεό, τις καθορίζει ο Θεός.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ οι περισσότεροι γονείς δεν διδάσκουν τα παιδιά τους με βάση την Αγία Γραφή, επειδή ούτε οι ίδιοι οι γονείς την διαβάζουν.

Συμπερασματικά, ο Θεός δεν ζητάει κανένα νηπιοβαφτισμό.
Ζητάει όμως εκπαίδευση με βάση την Αγία Γραφή, ώστε να μπορεί να πάρει ΟΤΑΝ ΘΕΛΗΣΕΙ μια προσωπική απόφαση ενώπιον του Θεού.
13 Νοέμβριος 2008 4:52 πμ

Επίσης ειπώθηκε το εξής:
4 Δεκέμβριος 2008 12:01 πμ

Με βάση την Αγία Γραφή το βάφτισμα αποτελεί μια ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ απόφαση που δεν μπορεί να πάρει ένα νήπιο.
Για παράδειγμα λέει το
Πράξεις β' 41
"Εκείνοι μετά χαράς αφού δέχτηκαν τον λόγον βαφτίστηκαν"
Επίσης το
Πράξεις η' 12
"Όταν πίστεψαν... βαφτίζονταν άντρες και γυναίκες"

Κανένα από αυτά τα εδάφια δεν μπορεί ενα ΝΗΠΙΟ ούτε να καταλάβει ούτε να ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ.

Έτσι συμπερασματικά Ιωάθαμ:
1.
Για κάποιο λόγο έχασες κάθε νόημα και σημασία του βαφτίσματος που παρουσιάζεται στην Αγία Γραφή.
2. ΜΑΛΛΟΝ ΦΟΒΑΣΤΕ - ως ορθόδοξοι - ότι αν τα παιδιά τα αφήσετε να ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ, όταν μεγαλώσουν ΠΟΛΛΑ ΔΕΝ θα βαφτιστούν.

Τι θα έλεγες επίσης για το:
(Ιακώβου 2:26)
"Πράγματι, όπως το σώμα χωρίς πνεύμα είναι νεκρό, έτσι και η πίστη χωρίς έργα είναι νεκρή."

Ποιά πίστη εκδηλώνει ένα νήπιο;
Ποιά εργα δείχνουν την πίστη του νήπιου;
ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΤΑΙ το νήπιο από τέτοιες απαιτήσεις.
Ο Θεός δεν ζητάει ότι δεν μπορεί κάποιος.
Ο Θεός είναι λογικός.
Ως εκ τούτου εσείς ζητάτε κάτι που ο λογικός Θεός δεν ζητάει, άρα ζητάτε κάτι το ΠΑΡΑΛΟΓΟ.

Το ξέρετε καλά όμως αυτό, αλλά θέλετε να ΑΦΑΙΡΕΣΕΤΕ από τα νήπια Δ_Ι_Κ_Τ_Α_Τ_Ο_Ρ_Ι_Κ_Α το ΔΙΚΑΙΩΜΑ της ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ απόφασης και τα κάνετε ΑΒΟΥΛΑ αντικείμενα της πλεονεξίας σας.
Οικονομικό πρωτίστως το ζήτημα για εσάς (εννοούνται οι εμπνευστές του νηπιοβαφτισμού).

Εννοείται, ότι χωρίς νηπιοβαφτισμό η δύναμή σας θα ήταν η ΜΙΣΗ, και αυτό είναι που φοβάστε.
Με το νηπιοβαφτισμό κάνετε υποψήφιους μελλοντικούς ΠΛΗΡΩΤΕΣ των μισθών σας. ΚΑΙ ΟΣΑ περισσότερα ΠΑΡΕΤΕ. ΟΣΑ περισσότερα ΜΑΖΕΨΕΤΕ. (Άλλος προφανής λόγος για τον νηπιοβαφτισμό είναι η δέσμευση στο ψέμα, αρχής γενομένης με την ψεύτικη δοξασία του νηπιοβαφτισμού, πάλι για οικονομικούς λόγους)

Είναι φυσικό λοιπόν να υπερασπίζεστε μανιωδώς αυτό που δεν γράφει η Αγία Γραφή ούτε ζητάει ο Θεός.

Μη ξεχνάτε επίσης ότι εφόσον ένα νήπιο δεν μπορεί να καταλάβει ΤΙ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ και ΤΙ ΤΟΥ ΚΑΝΕΤΕ άρα το νηπιοβάφτισμα εκτός από δικτατορική αυθαιρεσία είναι ΑΚΥΡΟ επειδή δεν αποτελεί προσωπική απόφαση.

Ο νηπιοβαφτισμός είναι το ίδιο άκυρος για τον Θεό, όπως θα ήταν άκυρος ένας γάμος όταν ο υποψήφιος γαμπρός και η νύφη οδηγούνται δεμένοι - κάπως έτσι είναι η ανικανότητα ενός νηπίου να αντιδράσει - άθελά τους και δεν λένε ΝΑΙ οι ίδιοι αλλά άλλοι ακροατές φωνάζουν ΝΑΙ, χωρίς να ρωτήσουν τον γαμπρό και τη νύφη.

Ο Νηπιοβαφτισμός λοιπόν είναι το 'άκρον άωτο της θρησκευτικής εξαπάτησης και αυθαιρεσίας' που θα μπορούσε να γίνει σε ένα νήπιο.

Επειδή ο νηπιοβαφτισμός δεν έχει καμιά αξία στα μάτια του Θεού, μπορεί να συγκριθεί - στο ζήτημα της θετικής αξίας - με το μπάνιο στη θάλασσα ή στη μπανιέρα.
ΤΟ νήπιο ούτως ή άλλως δεν μπορεί να καταλάβει ούτε να ξεχωρίσει.

Το ζήτημα με το ΜΕΓΑΛΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ:

Εφόσον το ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΟ - και όχι το νηπιακό - βάφτισμα είναι απαίτηση στην Αγία Γραφή και εφόσον το νηιοβάφτισμα είναι ΑΚΥΡΟ για τον Θεό και κλέβει / στερεί την προσωπική και ενσυνείδητη απόφαση του ατόμου, άρα είναι ΑΠΑΤΗ και εξαπάτηση.
Αυτονόητα το νηπιοβάφτισμα ως πρόωρη θρησκευτική ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ άβουλων ΝΗΠΙΩΝ είναι ΑΜΑΡΤΙΑ για τον Θεό.
Φυσικά δεν είναι μόνο αυτό.
Το νηπιοβάφτισμα αποτελεί την ΕΝΑΡΞΗ της θρησκευτικής εξαπάτησης ως 'ΠΡΩΤΗ ΠΡΑΞΗ θρησκευτικής ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ' ακόμα και νηπίων από την έναρξη της ζωής τους.

Ιωάννης

Ανώνυμος είπε...

Νικόλαος: Τι καλύτερο θα μπορούσαμε να περιμένουμε να γράψει κάποιος που απαξιοί τα αγιογραφικά καταχωρημένα άγια λείψανα του Προφήτη Ελισσαίου; Και αφού αποδέχεστε την προσκύνηση ενός ανθρώπου, γιατί εγώ να μην μπορώ να προσκυνήσω τα οστά του Ελισσαίου;

Υπάρχει στην Αγία Γραφή έστω και η παραμικρή αναφορά προσκύνησης, λατρείας ή έστω διαφύλαξης των οστών του Ελισσαίου;

Προσκυνήθηκαν τα οστά ή αντικείμενα οποιουδήποτε προφήτη, από τους μαθητές του Χριστού;

O Στέφανος, λιθοβολήθηκε και πέθανε γύρω στο 36 μ.Χ. Ο Παύλος θανατώθηκε γύρω στο 67 μ.Χ. Στα 40 χρόνια που μεσολάβησαν, έγραψε ποτέ ο Παύλος ή κάποιος από τους αποστόλους να λατρεύουν και να προσκυνούν οι χριστιανοί κάποια εικόνα του Στέφανου; Μήπως τους παρότρυνε να επισκέπτονται τον τάφο του και να τελούν μνημόσυνα;
Μήπως, μέχρι και την καταστροφή της Ιερουσαλήμ, επισκέπτονταν χριστιανοί τον τάφο του Χριστού; Νομίζω πως ούτε που τους ένοιαζε πού ήταν ο τάφος του Χριστού και τι απέγινε ο σταυρός του. Η μετατροπή του σε «άγιο τόπο» και η λατρεία τέτοιων αντικειμένων ήταν μεταγενέστερες επινοήσεις, απαραίτητα αξεσουάρ, για τη διάδωση και επικράτηση μιας κρατικής θρησκείας.
Κάποιοι «ανακάλυψαν» μέχρι και τις πέτρες με τις οποίες λιθοβόλησαν τον Στέφανο, μετατρέποντάς τες σε αντικείμενα λατρείας. Σαν τους μουσουλμάνους που λατρεύουν εκείνη την κοτρώνα στη Μέκκα. Κι αυτοί λειψανολάτρες σαν εσάς είναι. Από τα πιο σημαντικά τους ιερά λείψανα είναι μερικές τρίχες από το μούσι του Μωάμεθ.

Νο44.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Ιωάννη, οι ορθόδοξοι βαφτίζουν μέχρι και τα αυτοκίνητά τους, στα νήπια θα κολλήσουν; Υπάρχουν ναοί που ειδικεύονται στα οχήματα και όχι στα νήπια, όπως ο ναός της Αναστάσεως στα Σπάτα Αττικής. Μ’ ένα εικοσάευρο τελείται για το αυτοκίνητό σας η «ακολουθία αγιασμού νέου οχήματος» κάτι σαν βάπτισμα, ώστε να είναι καλοτάξιδο και απροβλημάτιστο.
Ο νηπιοβαπτισμός ευνοεί τις στατιστικές. Χωρίς το νηπιοβαπτισμό, πώς θα επικαλείται η ορθοδοξία στις όποιες διεκδικήσεις και απαιτήσεις της προς την πολιτεία, τα «εκατομμύρια» των πιστών της;

No44.

' Κανένα υλικό αντικείμενο δεν κάνει θαύμα ' είπε...

Ιωάθαμ:
Είναι σε θέση ένα κομμάτι ύφασμα να θαυματουργήσει;»

Ιωάννης:
«Η απάντηση είναι ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΗ. Κανένα υλικό αντικείμενο δεν κάνει κανένα θαύμα.»

Ιωάθαμ:
Ματθαίος 9. 20 - 22
«Και ξάφνου, μια γυναίκα αιμορροούσα για δώδεκα χρόνια, αφού πλησίασε από πίσω, άγγιξε την άκρη τού ιματίου του. Επειδή, έλεγε μέσα της: Αν μονάχα αγγίξω το ιμάτιό του, θα σωθώ. Και ο Ιησούς γυρίζοντας, και βλέποντάς την, είπε: Έχε θάρρος, θυγατέρα μου• η πίστη σου σε έσωσε. Και η γυναίκα σώθηκε από την ώρα εκείνη.»

Λοιπόν κύριε Ιωάννη όπως βλέπετε, η γυναίκα αυτή ήταν «ειδωλολάτρισσα» κατά τα λεγόμενά σας. Κι όμως ένα κομμάτι ύφασμα, στάθηκε ικανό να τη σώσει, και μάλιστα της το επιβεβαίωσε αυτό ο ίδιος ο Χριστός.
Πίστευε πως αν αγγίξει το ύφασμα θα σωθεί και σώθηκε.
... σας απέδειξα, ότι δηλαδή ένα κομμάτι ύφασμα είναι σε θέση να θαυματουργήσει και μάλιστα να σώσει έναν άνθρωπο.

Ιωάννης:
Εξακολουθεί να ισχύει:
Κανένα υλικό αντικείμενο δεν μπορεί να κάνει κανένα θαύμα.

Και ο Μωϋσής χρησιμοποιούσε ένα ραβδί για να κάνει θαύματα.
Δεν ήταν όμως το ραβδί που έκανε το θαύμα αλλά η δύναμη του Θεού.
(Έξοδος 7:20‐21) 'σήκωσε το ραβδί και χτύπησε το νερό που βρισκόταν στον Νείλο Ποταμό ... και όλο το νερό που βρισκόταν στον Νείλο Ποταμό μετατράπηκε σε αίμα. Και τα ψάρια που ήταν στον Νείλο Ποταμό ψόφησαν'

Η δύναμη ήταν του Θεού και δεν οφειλόταν σε ένα δήθεν θαυματουργικό ραβδί.

Και ο σατανάς μέσω των Αιγυπτίων ιερέων έκανε το ίδιο θαύμα:
(Έξοδος 7:22) 'οι μάγοι ιερείς της Αιγύπτου έκαναν το ίδιο με τις απόκρυφες τέχνες τους'

Και το επόμενο θαύμα που έγινε ΟΧΙ με τη δύναμη του ραβδιού αλλά του Θεού, το έκαναν και οι ιερείς της Αιγύπτου με τη δύναμη του δικού τους 'θεού'.
(Έξοδος 8:5‐7) 'ο Ιεχωβά είπε στον Μωυσή: «Πες στον Ααρών: “Άπλωσε το χέρι σου με το ραβδί σου πάνω από τους ποταμούς, τα κανάλια του Νείλου και τους υγρότοπους των καλαμιών, και κάνε τους βατράχους να ανεβούν πάνω στη γη της Αιγύπτου”». Τότε ο Ααρών άπλωσε το χέρι του πάνω από τα νερά της Αιγύπτου και οι βάτραχοι άρχισαν να ανεβαίνουν και να καλύπτουν τη γη της Αιγύπτου. Ωστόσο, οι μάγοι ιερείς έκαναν το ίδιο με τις απόκρυφες τέχνες τους και έκαναν τους βατράχους να ανεβούν πάνω στη γη της Αιγύπτου'

Το τρίτο θαύμα - πληγή δεν μπόρεσαν να το κάνουν οι Αιγύπτιοι ιερείς:
(Έξοδος 8:17‐18) 'Άπλωσε, λοιπόν, ο Ααρών το χέρι του με το ραβδί του και χτύπησε το χώμα της γης και οι σκνίπες ήρθαν πάνω σε άνθρωπο και σε ζώο. Όλο το χώμα της γης έγινε σκνίπες σε ολόκληρη τη γη της Αιγύπτου. Και οι μάγοι ιερείς προσπάθησαν να κάνουν το ίδιο με τις απόκρυφες τέχνες τους για να βγουν σκνίπες, αλλά δεν μπόρεσαν'
(Έξοδος 9:23‐26) 'Άπλωσε, λοιπόν, ο Μωυσής το ραβδί του προς τους ουρανούς· και ο Ιεχωβά έστειλε βροντές και χαλάζι, και φωτιά κατέβαινε στη γη και ο Ιεχωβά έκανε να βρέχει χαλάζι πάνω στη γη της Αιγύπτου. Και έτσι ήρθε χαλάζι και φωτιά που σπινθήριζε μέσα στο χαλάζι. Ήταν πολύ βαρύ, τέτοιο που όμοιό του δεν είχε πέσει σε όλη τη γη της Αιγύπτου από τότε που έγινε έθνος. Και το χαλάζι συνέχισε να πλήττει όλη τη γη της Αιγύπτου. Το χαλάζι έπληξε ό,τι ήταν στον αγρό, από άνθρωπο μέχρι ζώο, και κάθε είδους βλάστηση του αγρού· και τσάκισε κάθε είδους δέντρα του αγρού. Μόνο στη γη Γεσέν, όπου βρίσκονταν οι γιοι του Ισραήλ, δεν έπεσε χαλάζι'

Όλα αυτά τα περιστατικά δείχνουν ότι ο Μωϋσής και ο Ααρών με τη χρήση του ραβδιού έκαναν θαύματα.

Δεν ήταν το ραβδί θαυματουργό ούτε μπορούσε ένα ραβδί να κάνει θαυματα
παρά μόνο μια δύναμη ανώτερη του ανθρώπου, είτε θεϊκή είτε δαιμονική σε περιορισμένο βαθμό.

Ούτε επίσης το χάλκινο φίδι που έφτιαξε ο Μωϋσής στην έρημο έκανε θαύματα σωτηρίας για όσους το έβλεπαν.
(Αριθμοί 21:9)
'ο Μωυσής έφτιαξε ένα χάλκινο φίδι και το έβαλε πάνω στο κοντάρι που ήταν για σημάδι· και αν κάποιο φίδι είχε δαγκώσει έναν άνθρωπο και εκείνος προσήλωνε το βλέμμα του στο χάλκινο φίδι, τότε παρέμενε ζωντανός.'

Ιωάθαμ ισχυρίζεσαι ότι ένα ρούχο / ύφασμα μπορεί να κάνει θαύμα, συνεπώς ισχυρίζεσαι ότι και
ένα ξύλινο ραβδί ή ένα χάλκινο φίδι πάνω σε ένα ξύλο μπορούν να κάνουν θαύματα.
Έτσι ΓΙΝΕΣΑΙ ειδωλολάτρης σε όλο το φάσμα, ήτοι γενικότερα:
1. εικονολάτρης
2. κοκαλο/οστεολάτρης
3. υφασματολάτρης
4. ραβδολάτρης
5. χαλκινοφιδολάτρης
Άρα ισχύει με βάση τον ισχυρισμό σου για το ΤΙ μπορεί να κάνει ένα θαύμα το:
(Ρωμαίους 1:21‐23) 'έγιναν άμυαλοι στους διαλογισμούς τους και η ασύνετη καρδιά τους έγινε σκοτεινή. Μολονότι ισχυρίζονταν ότι ήταν σοφοί, έγιναν ανόητοι και μετέτρεψαν τη δόξα του άφθαρτου Θεού σε κάτι όμοιο με την εικόνα φθαρτού ανθρώπου και πουλιών και τετραπόδων και ερπετών'

Μετατροπή λοιπόν της ικανότητας θαύματος του Θεού σε κάτι υλικό και φθαρτό, έχει τον ανάλογο χαρακτηρισμό του στην Αγία Γραφή.

Ο ισχυρισμός σου ξεπερνάει πολλούς ειδωλολάτρες γιατί καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι πηγή θαυμάτων είναι κάτι υλικό χωρίς ούτε καν ζωή , κάτι υφασμάτινο, ξύλινο ή άλλο υλικό κατώτερο του ανθρώπου.

Στην περίπτωση της γυναίκας που αναφέρεις, ο Θεός παρατήρησε την πίστη αυτής της γυναίκας και έκανε το θαύμα, ενώ ο Ιησούς δεν είχε σκοπό ούτε πέρασε εκείνη τη στιγμή από τη σκέψη του να κάνει κάποιο θαύμα. Άλλωστε είναι φυσιολογικό όταν γίνεται συνωστισμός να ακουμπάει ο ένας τον άλλον και σίγουρα και ο Χριστός ακουμπούσε πολλούς.
Δεν ήταν λοιπόν το ρούχο που έκανε το θαύμα αλλά η δύναμη του Θεού, έστω και χωρίς την γνώση ούτε τη θέληση του Χριστού εκείνη τη στιγμή.

Αλλωστε θυμήσου ότι τα ρούχα του Χριστού τα διαμοίρασαν και έβαλαν κλήρο:
(Ιωάννης 19:23‐24)
'Αφού οι στρατιώτες κρέμασαν τον Ιησού στο ξύλο, πήραν τα εξωτερικά του ενδύματα και έκαναν τέσσερα κομμάτια, ένα κομμάτι για τον κάθε στρατιώτη, καθώς και το εσωτερικό ένδυμα. Αλλά το εσωτερικό ένδυμα δεν είχε καμιά ραφή, καθώς ήταν υφασμένο από πάνω μέχρι κάτω. Είπαν, λοιπόν, ο ένας στον άλλον: «Ας μην το σκίσουμε, αλλά ας καθορίσουμε με κλήρο για αυτό τίνος θα είναι». Αυτό έγινε για να εκπληρωθεί η γραφή: «Διαμοίρασαν τα εξωτερικά μου ενδύματα μεταξύ τους, και για την ενδυμασία μου έριξαν κλήρο»'

Κανένας, ούτε και οι μαθητές του Χριστού πίστευαν ότι τα ρούχα του Χριστού ήταν θαυματουργά.
Για τα θαύματα δε είναι ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ ότι και οι δαίμονες μπορούν και κάνουν ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΑ θαύματα, αλλά ΠΟΤΕ ανάσταση νεκρών.
Αναστάσεις μόνο ο Θεός μπορεί να κάνει ως πηγή της ζωής.

Ξεχάστε λοιπόν τα ισχυριζόμενα θαύματά σας που δεν ξεπερνούν αυτά που μπορούν να κάνουν και οι δαίμονες οι οποίοι προκάλεσαν και αυτοί πολλά υπερφυσικά φαινόμενα, όπως στην περίπτωση
του Ιώβ (φωτιά, μεγάλο άνεμο, μεγάλα σπυριά στον Ιώβ)
και του Μωϋσή (μετατροπή ραβδιών σε φίδια, μετατροπή νερού σε αίμα, 1η πληγή και εμφάνιση βατράχων 2η πληγή).

Ιωάννης

Νικόλαος είπε...

κ. Νο44: «Υπάρχει στην Αγία Γραφή έστω και η παραμικρή αναφορά προσκύνησης, λατρείας ή έστω διαφύλαξης των οστών του Ελισσαίου;»


Και όταν προσκυνούσε κάποιος τον Ιωσήφ, δεν προσκυνούσε και τα κόκαλά του Ιωσήφ; Αλλά ας πάμε στην παρακάτω πρότασή σας.


κ. Νο44: «Νομίζω πως ούτε που τους ένοιαζε πού ήταν ο τάφος του Χριστού και τι απέγινε ο σταυρός του.»


Θα απαντήσω και εγώ κατά τον ίδιο τρόπο με εσάς: Υπάρχει στην Αγία Γραφή έστω και η παραμικρή αναφορά ότι δεν τους ένοιαζε πού ήταν ο τάφος του Χριστού και τι απέγινε ο σταυρός Του; Μάλλον υπάρχει, αφού οι άνθρωποι τότε ήταν τρομοκρατημένοι από τους διώκτες του, όπως και σήμερα η Σκοπιά τρομοκρατεί τους οπαδούς της με τη δαμόκλειο σπάθη της αποκοπής. Ο Θεός να μας φωτίζει!


κ. Νο44: «Σαν τους μουσουλμάνους που λατρεύουν εκείνη την κοτρώνα στη Μέκκα. Κι αυτοί λειψανολάτρες σαν εσάς είναι.»


Κάτι τάφοι Μαρτύρων του Ιεχωβά μοιάζουν με αυτούς των Μουσουλμάνων, όχι των Ορθοδόξων. Με μία διαφορά: ότι γράφουν ψευδεπίγραφα πάνω τους «Κοιμήθηκε ετών τόσο», ενώ πίστευαν στην εξαφάνιση (έστω και προσωρινή) της ψυχής.

Για να περάσω στο θέμα τώρα, οι Ορθόδοξοι δεν είναι «λειψανολάτρες». Δεν λατρεύουν τα λείψανα, όπως και αυτοί που προσκύνησαν τον Ιωσήφ δεν τον λάτρευαν, αλλά τον τιμούσαν ―όπως πολύ ωραία γράψατε εσείς ο ίδιος. Τα τιμούν λοιπόν οι Ορθόδοξοι τα λείψανα, όχι μόνο των Αγίων, αλλά και των προγόνων τους. Θυμηθείτε τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας που τα κουβάλαγαν μαζί τους. Τα κόκαλα είναι και αυτά μία ένδειξη ότι ο άνθρωπος δεν εξαφανίζεται μετά το θάνατο.

Αν οι Ορθόδοξοι είναι λειψανολάτρες τότε και οι Μάρτυρες του Ιεχωβά είναι «Σκοπιανολάτρες» αφού η Σκοπιά τους προτρέπει να γονυπετούν μπροστά στα περιοδικά της (βλ. Σκοπιά 1965, σελ. 25).


Περνάω λίγο στον ομόδοξό σας. Προφανώς κ. Ιωάννη/Γιώργο, λυπάμαι και σας ζητώ συγγνώμη, αλλά δεν προλαβαίνω να διαβάσω τα σεντόνια σας. Ούτως ή άλλως τα παλιά σας σχόλια τα σβήνετε, όπως και η Σκοπιά κρύβει τα παλιά της τεύχη. Ποιος ο λόγος να αφήνω πίσω τις δουλειές μου για να διαβάζω λόγια που κάθε λίγο αλλάζουν μορφή και νόημα;

Ιησούς Χριστός: ο ουρανός και η γη παρελεύσεται, οι δε λόγοι μου ου μη παρέλθωσιν. (Ματθ. κδ' 35)

Σκοπιά 1973, σελ. 68: «Σε χτυπητή αντίθεσι στη θέσι που λαμβάνουν οι πάπαι είναι η θέσις των Χριστιανών μαρτύρων του Ιεχωβά. Είναι πρόθυμοι να παραδεχθούν ότι έχουν διαπράξει σφάλματα σε ζητήματα δογματικής και λατρείας.»


Πολύ καλό το τελευταίο σχόλιο του Ζαρατούστρα, αλλά και η διάψευση του κ. Γιώργου από τον Ίδιο τον Χριστό στο σχόλιο του Ιωάθαμ. Έχω κάνει και εγώ κάποιες αναπάντητες ερωτήσεις, αλλά τι να κάνουμε «συνηθισμένα τα καράβια απ' τις φουρτούνες» όπως θα έλεγε και ο κ. Γιώργος. Μπορεί να έλεγε και το τραγούδι ―μιας που έχει εντρυφήσει στα ελληνικά άσματα― «Αναπάντητες κλήσεις παντού».


κ. Ιωάννης: «Το ξέρετε καλά όμως αυτό, αλλά θέλετε να ΑΦΑΙΡΕΣΕΤΕ από τα νήπια Δ_Ι_Κ_Τ_Α_Τ_Ο_Ρ_Ι_Κ_Α το ΔΙΚΑΙΩΜΑ της ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ απόφασης και τα κάνετε ΑΒΟΥΛΑ αντικείμενα της πλεονεξίας σας.»


Η Σκοπιά δεν αφαιρεί κανένα δικαίωμα από τα νήπια. Η Σκοπιά απλά τους αφαιρεί τη ζωή, με τη μη μετάγγιση αίματος σε πολλά από αυτά ―ώστε να μην μπορέσουν ποτέ να βαπτιστούν στο όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Το ποιος μιμείται τον έναν μισάνθρωπο και ψεύτη (ψευτο-προφήτη) μπορούν να το κρίνουν οι αναγνώστες.

Και δεν μπορώ να καταλάβω τη λύσσα της Σκοπιάς για τον νηπιοβαπτισμό. Ή μήπως τελικά για τη Σκοπιά έχουν τόση αξία τα μυστήρια;

Και τελειώνω με το εξής.


κ. Γιώργος: «Προφανώς κάνετε διανοητικό λάθος και πέφτετε σε σύγχυση.
Μπερδεύετε τις πρόωρες προσδοκίες μιας ΑΛΗΘΙΝΗΣ προφητείας, του ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΑ με την ίδια την ΑΛΗΘΙΝΗ προφητεία.»



Σκοπιά, 1 Μαΐου 1997, σελ. 8: «Ο ΙΕΧΩΒΑ ΘΕΟΣ είναι η Μεγαλειώδης Προσωπικότητα [sic] που Προσδιορίζει τους αληθινούς αγγελιοφόρους του. Τους προσδιορίζει κάνοντας να επαληθεύονται τα αγγέλματα που μεταδίδει μέσω αυτών. Ο Ιεχωβά είναι επίσης η Μεγάλη Προσωπικότητα που Εκθέτει τους ψευδείς αγγελιοφόρους [σ.σ. εννοεί τους ψευδοπροφήτες, αλλά το παραφράζει σύμφωνα με την κλασική πονηρή υποκριτική τακτική της Σκοπιάς ― αν κάνω λάθος να μου το πείτε]. Πώς τους εκθέτει; Διαψεύδει τα σημεία και τις προβλέψεις τους. Έτσι δείχνει ότι εκείνοι είναι αυτοανακηρυχθέντες προγνώστες, των οποίων τα αγγέλματα στην πραγματικότητα πηγάζουν από την ίδια τους την παραπλανητική σκέψη―ναι, από την ανόητη σαρκική νοοτροπία τους!»


Τι ωραία που τα λέει η Σκοπιά... Κ. Γιώργο, μήπως τελικά είσαστε αιρετικός της Σκοπιάς;

Ανώνυμος είπε...

Nικόλαος: Υπάρχει στην Αγία Γραφή έστω και η παραμικρή αναφορά ότι δεν τους ένοιαζε πού ήταν ο τάφος του Χριστού και τι απέγινε ο σταυρός Του; Μάλλον υπάρχει, αφού οι άνθρωποι τότε ήταν τρομοκρατημένοι από τους διώκτες του

Εννοείτε πως οι χριστιανοί στην Ιερουσαλήμ δεν πήγαιναν στον τάφο του Χριστού και δεν διέσωσαν το σταυρό του επειδή ήταν τρομοκρατημένοι; Ο Παύλος « εντόνως εξήλεγχε τους Ιουδαίους, δημοσία αποδεικνύων διά των γραφών ότι ο Ιησούς είναι ο Χριστός» (Πράξεις 18:28) και από φόβο δεν πήγαιναν εκεί που θάφτηκε ή εκεί που σταυρώθηκε ο Χριστός; Μα τι λέτε;
Οι ρωμαίοι παρέδωσαν στον Ιωσήφ το σώμα του Χριστού, δεν θα παρέδιδαν και το σταυρό αν τους τον ζητούσε; Οι ρωμαίοι βέβαια συνήθιζαν να καίνε τους σταυρούς αλλά αυτό δεν κολλάει με την μεταγενέστερη ανακάλυψή του από την αυτοκρατομήτωρ Έλενα.


Νικόλαος: Και όταν προσκυνούσε κάποιος τον Ιωσήφ, δεν προσκυνούσε και τα κόκαλά του Ιωσήφ;

οι Ορθόδοξοι δεν είναι «λειψανολάτρες». Δεν λατρεύουν τα λείψανα, όπως και αυτοί που προσκύνησαν τον Ιωσήφ δεν τον λάτρευαν, αλλά τον τιμούσαν ―όπως πολύ ωραία γράψατε εσείς ο ίδιος.


Σε λίγο θα μας πείτε πως εκείνη τη στιγμή προσκυνούσαν και το χιτώνα του και τα σανδάλια του και το εσώρουχο του Ιωσήφ.

Σε τι διαφέρει η προσκύνηση των μουσουλμάνων στις τρίχες του Μωάμεθ, από την προσκύνηση τη δική σας σε κάθε είδους λείψανα;

Νο44.

Νικόλαος είπε...

Εγώ δεν ασχολούμαι με το τι κάνουν οι Μωαμεθανοί και οι ειδωλολάτρες, όπως κάνετε εσείς, που ερευνάτε συνέχεια ειδωλολατρικές ιστοσελίδες. Αν υπονοείτε ότι η Ορθοδοξία έχει επηρεαστεί από τον Μωάμεθ, αυτό δεν αποδεικνύεται γιατί ήταν 400 χρόνια στη σκλαβιά του και όπως ξέρετε καλύτερα από εμένα, σας παρέδωσε το Ευαγγέλιο αλώβητο. Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά ―λυπάμαι που το λέω― κατάφεραν σε 100 μόλις χρόνια ψυχολογική σκλαβιά από τη Σκοπιά να παραδώσουν στους προσήλυτούς τους ένα διαστρεβλωμένο Ευαγγέλιο (δηλαδή τη Μετάφραση Νέου Κόσμου). Μόνο αυτό το δεδομένο να εξετάσετε και αν λάβετε υπόψιν και τα αίματα και τα οστά των νεομαρτύρων ―που, τι να κάνουμε, έχουμε το «κουσούρι» να τους τιμάμε―, μπορείτε να καταλάβετε από τι φωτιά και σίδερο έχει περάσει το Ευαγγέλιο, για να το πάρουν οι κύριοι στο Μπρούκλιν ―των οποίων ασφαλώς και θα γνωρίζετε τις θρησκευτικές τους καταβολές― και να το ξεσκίσουν.

Νικόλαος είπε...

Και κάτι ακόμα. Κοροϊδεύετε τα μνημόσυνα, κοροϊδεύετε τον αγιασμό των αυτοκινήτων, λες και είναι κάτι κακό. Το να προσεύχεσαι για να συγχωρεθούν οι αμαρτίες του κεκοιμημένου συνανθρώπου σου γιατί είναι κακό δηλαδή; Μήπως είναι κακό το αντίθετο ―το να μην προσεύχεσαι; Λέει ο Χριστός:

Αιτείτε, και δοθήσεται υμίν (Ματθ. ζ' 7)

Γιατί να μη ζητήσω τη Θεία Πρόνοια, ακόμα και για να γλιτώσω κάποιο αυτοκινητιστικό, αφού ο Ίδιος ο Κύριος με προτρέπει να το κάνω; «Αιτείτε» λέει (προστακτική).

Και μη μου πείτε ότι έχετε πρόβλημα με τον αγιασμό. Και ο Χριστός υλικά χρησιμοποιούσε π.χ. όταν βάπτιζε και βαπτιζόταν στο νερό. Αλλά είπαμε για τους Προτεστάντες εκείνη την ώρα... πλατσούριζε «συμβολικά» ο Κύριος...

Ανώνυμος είπε...

Τάδε έφη Ζαρατούστρα:

Μιλάνε για ελευθερία βουλήσεως ποιοι;

Αυτοί που κάνουν πλύση εγκεφάλου στα παιδιά τους, τα οποία νανουρίζουν από τις πρώτες μέρες κιόλας μέρες της ζωής τους διαβάζοντας αποσπάσματα από τα έντυπα της Εταιρείας!!!
Αυτοί που είναι παιδοκτόνοι, γιατί αφήνουν να πεθάνουν τα παιδιά τους, αρνούμενοι για λογαριασμό τους την μετάγγιση αίματος, αφού κάτι τέτοιο πάει αντίθετα με τη θρησκευτική τους συνείδηση!!
Αυτοί που ενώ κατηγορούν εμάς που βαπτίζουμε τα παιδιά μας σε νηπιακή ή παιδική ηλικία, βαπτίζουν τα δικά τους σε ηλικία 7 και 8 χρονών, η οποία κατά τη Σκοπιά προφανώς είναι γεροντική ηλικία. Και είτε πρόκειται για «παιδιά θαύματα» που μπορούν να καταλάβουν τις αφηρημένες θεολογικές έννοιες, είτε η διδασκαλία της Σκοπιάς είναι της «πλάκας» αφού μπορεί να τη καταλάβει και ένα παιδί!!!
Αυτοί που παροτρύνονται από την Εταιρεία να ξυπνούν με το ζόρι τα παιδιά τους που συμμετέχουν στις συναθροίσεις τους και έχει τύχει να αποκοιμηθούν!!
Αυτοί που έχουν μάθει να χαφιεδίζουν και να καρφώνουν ο ένας τον άλλον, αφού ζουν στο ολοκληρωτικό και αντιδημοκρατικό σύμπαν της Εταιρείας.
Αυτοί που υποχρεώνονται από την Εταιρεία να συμμετέχουν στις συναθροίσεις!!!
Αυτοί που εκβιάζονται από την Εταιρεία ψυχολογικά, πως δεν θα τους αναστήσει, ούτε θα τους προφυλάξει ο Θεός στον Αρμαγεδδώνα, αν δεν μοιράζουν τα έντυπα της Εταιρείας!!!

Καλό λοιπόν το παραμύθι των «Σκοπιανών» για την ελευθερία της βουλήσεως, μόνο που λείπει ο κακός λύκος για να τρομάξουμε και να μην δούμε τον φασισμό και ολοκληρωτισμό της Εταιρείας και τους τρομαγμένους και υποταγμένους «σκλάβους» της.

Ζαρατούστρα

Ανώνυμος είπε...

Νικόλαος: Κοροϊδεύετε τα μνημόσυνα, κοροϊδεύετε τον αγιασμό των αυτοκινήτων, λες και είναι κάτι κακό.

Kακό δεν είναι, άριστες πηγές εσόδων είναι. Σημπληρώνουν μια χαρά το εισόδημα των -επαγγελματική αδεία- υποτιθέμενων μεσιτών ιερέων σας.
Τον αγιασμό των αυτοκινήτων, τον κοροϊδεύουν και οι περισσότεροι πιστοί σας. Ποιος αφελής, πιστεύει πως δεν αρκεί η πίστη του οδηγού και των λοιπών εποχούμενων αλλά πρέπει να υπάρξει τελετή και για το όχημα; Eκτός κι αν ο αγιασμός του αυτοκινήτου εμποδίζει τις μηχανικές βλάβες και τη φθορά των αξαρτημάτων του! Έξοχο δείγμα παγανιστικής δεισιδαιμονίας που υιοθετήσατε καθώς και αστείας προκαταληψης που διατηρείτε στους θρησκόληπτους πιστούς σας για ευνόητους λόγους.

Νο44.

Νικόλαος είπε...

Αν δεν ήσασταν οπαδός μιας πολυμετοχικής αμερικάνικης εταιρείας που επεκτείνεται με τη μέθοδο της πυραμίδας, θα είχαν ίσως οι «νουθεσίες» σας για το χρήμα μεγαλύτερη αξία. (Η εταιρεία αυτή δεν δίνει δεκάρα για φιλανθρωπία· η Coca-Cola περισσότερες κάνει!) Μιας που είπα για πυραμίδες, διαβάστε για τις μασονικές πεποιθήσεις του ιδρυτή της Σκοπιάς και μετά πείτε μας για τις δήθεν επιρροές των άλλων θρησκειών στην Ορθοδοξία, που σας παρέδωσε το Ευαγγέλιο μέσα από φωτιά και σίδερο, όπως ξαναέγραψα.

Μιλήσατε και για «μεσίτες». Για τους ψευδοπρεσβυτέρους σας δεν μας είπατε. Στην Ορθοδοξία υπάρχουν κατάλογοι με τους επισκόπους από την εποχή του Χριστού. Η Σκοπιά διαδέχτηκε τον πάπα και τον Λούθηρο στην αίρεση, κρατώντας και επεκτείνοντας τις διαστρεβλώσεις τους.


κ. Νο44: «Σε λίγο θα μας πείτε πως εκείνη τη στιγμή προσκυνούσαν και το χιτώνα του και τα σανδάλια του και το εσώρουχο του Ιωσήφ.»


Σε λίγο θα μας πει η Σκοπιά να προσκυνούμε τα περιοδικά της (βλ. Σκοπιά 1965, σελ. 25). Αλλά για μια στιγμή: τον Ιωσήφ και τον θαυματουργό Ελισσαίο (με τα θαυματουργά οστά του), πώς μπορώ να τους προσκυνήσω αυτή τη στιγμή (αφού μου το επιτρέπει η Σκοπιά); Δηλαδή για εσάς ο Ιωσήφ αυτή τη στιγμή δεν είναι μόνο τα κόκαλά του; Πιστεύετε στην αθανασία της ψυχής του;

Ανώνυμος είπε...

Νικόλαος: Αν δεν ήσασταν οπαδός μιας πολυμετοχικής αμερικάνικης εταιρείας που επεκτείνεται με τη μέθοδο της πυραμίδας, θα είχαν ίσως οι «νουθεσίες» σας για το χρήμα μεγαλύτερη αξία.

Αγαπητέ Νικόλαε, μου προκαλείτε μειδιάματα συμπάθειας και ειλικρινά, σας λυπάμαι γιατί ενώ εσείς γράφετε αυτά που γράφετε, την ίδια στιγμή το δικό σας ποίμνιο είναι εξοργισμένο με την σκανδαλιστικά φιλάργυρη και άπληστη Εκκλησία σας, που εν μέσω οικονομικής κρίσης προκλητικότατα απολαμβάνει φοροαπαλλαγές, θρασύτατα αρνείται να πληρώσει προβλεπόμενους φόρους και χυδαιότατα διεκδικεί με λύσσα κτήματα και περιουσίες χιλιάδων πιστών της επικαλούμενη χρυσόβουλα αυτοκρατόρων του 12ου αι.

Νικόλαος: πείτε μας για τις δήθεν επιρροές των άλλων θρησκειών στην Ορθοδοξία, που σας παρέδωσε το Ευαγγέλιο μέσα από φωτιά και σίδερο, όπως ξαναέγραψα.

Το ότι το Ευαγγέλιο πέρασε από τα χέρια σας, δεν σημαίνει τίποτα. Και η Κιβωτός των ισραηλιτών πέρασε από τα χέρια των Φιλισταίων.

Όσο για τις επιρροές των άλλων θρησκειών, πείτε μου εσείς καλύτερα, πότε τελεί τρισάγιο ο ιερέας σας σε μια καινούργια οικοδομή. Πριν σφάξει τον κόκορα ο ορθόδοξος ιδιοκτήτης της ή μετά;
Για την «αθανασία» της ψυχής και άλλες επινοήσεις σας όπως η «Τριάδα», αν ζούσαν οι παγανιστές πλατωνικοί φιλόσοφοι θα σας εγκαλούσαν για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας.

Νο44.

Ανώνυμος είπε...

Τάδε έφη 44:

“Αγαπητέ Νικόλαε, μου προκαλείτε μειδιάματα συμπάθειας και ειλικρινά, σας λυπάμαι γιατί ενώ εσείς γράφετε αυτά που γράφετε, την ίδια στιγμή το δικό σας ποίμνιο είναι εξοργισμένο με την σκανδαλιστικά φιλάργυρη και άπληστη Εκκλησία σας,”


Σκοπιά 1/11/1996:

«Πρώτον, ο Ιεχωβά θεωρεί ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΤΩΝ ΤΟΥ επειδή ΑΝ ΔΙΝΟΥΜΕ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΜΑΣ. Τονίζει την εκτίμησή μας για την αγαθότητα του Θεού.
Είναι αλήθεια ότι ο Ιεχωβά ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ χωρίς την βοήθειά μας. Αλλά εκείνος προτίμησε να τιμήσει εμάς με αυτά τα προνόμια!!!!»


Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάνε οι «γκάγκστερ» σας του Μπρούκλυν, κ. 44. Στο σπίτι λοιπόν του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί!!!!

Δώσε και σε μένα μπάρμπα!!!

Όσο για το ποιος προκαλεί μειδιάματα συμπάθειας, το άλλο με το Τοτό το ξέρεις; Τόσα «φτυσίματα» και «πατσαβούρες» έχεις φάει. Αχόρταγος έχεις καταντήσει!!!!



Ζαρατούστρα

' ο αχόρταγος Εφραίμ ' είπε...

Ζαρατούστρα:
Όσο για το ποιος προκαλεί μειδιάματα συμπάθειας, το άλλο με το Τοτό το ξέρεις; Τόσα «φτυσίματα» και «πατσαβούρες» έχεις φάει. Αχόρταγος έχεις καταντήσει!!!!

Αυτά να τα πείτε για τον Εφραίμ που σας μάζεψε κάτι εκατομμύρια Ευρώ.

Ιωάννης

' Κοκαλολογία και τριχολογία ' είπε...

Νικόλαος:
τον Ιωσήφ και τον θαυματουργό Ελισσαίο (με τα θαυματουργά οστά του), πώς μπορώ να τους προσκυνήσω αυτή τη στιγμή (αφού μου το επιτρέπει η Σκοπιά); Δηλαδή για εσάς ο Ιωσήφ αυτή τη στιγμή δεν είναι μόνο τα κόκαλά του; Πιστεύετε στην αθανασία της ψυχής του;

Ατέλειωτη κοκαλολογία.
Καιρός να ασχοληθείτε και με την ... τριχολογία ... λόγω του Σαμψών. Πως και σας διέφυγε!!!

Ιωάννης

' Που τους βρήκατε τους ρασοφόρους; ' είπε...

Νικόλαος:
Μιλήσατε και για «μεσίτες». Για τους ψευδοπρεσβυτέρους σας δεν μας είπατε. Στην Ορθοδοξία υπάρχουν κατάλογοι με τους επισκόπους από την εποχή του Χριστού.

Πρεσβύτεροι είχαν διοριστεί επίσημα στην πρώτη αγνή Χριστιανική Εκκλησία.

Κατάλογους για ιερείς διορισμένους στην πρώτη Χριστιανική Εκκλησία ΔΕΝ θα βρείτε.
Εσείς που τους βρήκατε και τους βάλατε; Από τους Ιουδαίους Αννα και Καϊάφα και τους άλλους Ιουδαίους εχθρούς του Χριστού;
Ούτε ο Χριστός διόρισε ιερείς στην πρώτη αγνή Χριστιανική Εκκλησία ούτε οι Απόστολοι της Ιερουσαλήμ.
Που τους βρήκατε τους ρασοφόρους;

Ιωάννης

Ανώνυμος είπε...

κ.Ιωάννη γράφετε:
"Ούτε ο Χριστός διόρισε ιερείς στην πρώτη αγνή Χριστιανική Εκκλησία ούτε οι Απόστολοι της Ιερουσαλήμ."

Λέτε φοβερές ιστορικές ανακρίβειες και ΨΕΜΜΑΤΑ!!!

Ο Χριστός εξέλεξε τους Αποστόλους, οι οποίοι εκτός των άλλων, τελούσαν την Θεία Ευχαριστία. Αυτοί χειροθέτησαν άλλους και αυτοί οι άλλοι, τους επόμενους, έως σήμερα.

Ο ιδρυτής της Σκοπιάς Ρώσσελ, από που ξεκίνησε;
Αλήθεια από ποιους χειροθετήθηκε ο "Πάστορας" Ρώσσελ;

Πέτρος

' στο ίδιο καζάνι: παπικοί και ορθόδοξοι αιρετικοί ' είπε...

Νικόλαος:
Η Σκοπιά διαδέχτηκε τον πάπα και τον Λούθηρο στην αίρεση, κρατώντας και επεκτείνοντας τις διαστρεβλώσεις τους.

Σε ποιά ΚΟΙΝΗ οικουμενική σύνοδό σας με τους καθολικούς βασίζεστε και θεωρείτε τον πάπα αιρετικό και διαστρεβλωτή, εσείς οι ΕΠΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ συνεργάτες του πάπα και δεν βάζετε τον εαυτό σας στην ίδια κατηγορία; ΜΑΖΙ ξεκινήσατε, ΜΑΖΙ συνεχίσατε, ΜΑΖΙ μαλώσατε και αλληλοφαγωθήκατε.
Τι σας εμποδίζει να είστε και μαζί αιρετικοί;
Και μετά το αλληλοφάγωμα θυμηθήκατε ότι αυτοί ήταν αιρετικοί για εσάς και ... εσείς αιρετικοί για αυτούς;
Και πως ο πάπας ήταν διεστρεβλωτής και αιρετικός για εσάς και εσείς από την ίδια κατηγορία ρασοφόρων ... ΔΗΘΕΝ μείνατε απ' έξω, ενώ η ρασοφορία είναι η μεγάλη αιρετική και αντιχριστιανική διαστρέβλωση;
Η στέλνετε όλους τους καθολικούς στην κόλασή σας λες και εσείς δεν βράζατε στο ίδιο καζάνι επί αιώνες, στην ίδια αιρετική και αποστατική 'Εκκλησία';
Δηλαδή εντελώς ξαφνικά όταν τα χαλάσατε και χωρίσατε με τους καθολικούς τότε μόνο ΘΥΜΗΘΗΚΑΤΕ ότι αυτοί για εσάς και εσείς για αυτούς είσασταν αιρετικοί και έτσι αρχίσατε τα αλληλοβρισίματα;

Και σε ποιά διδασκαλία βασίζεστε για να τους πείτε αιρετικούς - και αυτοί εσάς - ενώ στα άλλα είστε 'ασορτί';
Στο Filioque ή στην διεκδίκηση των πρωτείων από τον πάπα που σας υποβιβάζει σε δεύτερη κατηγορία;

Ιωάννης

' πλύση εγκεφάλου και κορόϊδα ' είπε...

Τάδε έφη Ζαρατούστρα:
Μιλάνε για ελευθερία βουλήσεως ποιοι;
Αυτοί που κάνουν πλύση εγκεφάλου στα παιδιά τους, τα οποία νανουρίζουν από τις πρώτες μέρες κιόλας μέρες της ζωής τους διαβάζοντας αποσπάσματα από τα έντυπα της Εταιρείας!!!

Εσείς από ποιά έντυπα διαβάζετε τα παιδιά σας και δεν τα κάνετε πλύση εγκεφάλου κατά
1. Τούρκων (λόγω τουρκο-αρπαγμένων ανεπιστρεπτί εδαφών και πόλεων),
2. Βουλγάρων (Βασίλειος ο βουλγαροκτόνος, διεκδικήσεις)
3. Αλβανών (ποίημα για την πρώην Ελληνική Κορυτσά και βόρεια Ήπειρο)
και
4. Σκοπιανών (λόγω κατάχρησης του ονόματος Μακεδονία);

Όλα αυτά αποτελούν πολύ 'χριστιανική' πλύση εγκεφάλου για να κάνετε παιδιά πολεμιστές κατά εχθρών και ο κάθε Εφραίμ ανενόχλητος να μαζεύει τα εκατομμύρια για πάρτη του και οι άλλοι να είναι τα 'πιστά' κορόϊδα;

Ιωάννης

' υποταγμένοι στον Εφραίμ!!! ' είπε...

τρομαγμένους και υποταγμένους «σκλάβους» της.
Ζαρατούστρα
9 Απρίλιος 2009 7:57 πμ

μιλούν και οι υποταγμένοι στον Εφραίμ!!!

Ιωάννης

' μη κόβετε τα όνειρα των κοιμισμένων παιδιών ' είπε...

Ζαρατούστρα:
Αυτοί που παροτρύνονται από την Εταιρεία να ξυπνούν με το ζόρι τα παιδιά τους που συμμετέχουν στις συναθροίσεις τους και έχει τύχει να αποκοιμηθούν!!
9 Απρίλιος 2009 7:57 πμ


Ενώ τα δικά σας παιδιά τα αφήνετε στους ναούς σας να ... βλέπουν... όνειρα και δεν τα ξυπνάτε... για να μη τους κόψετε τα όνειρα.

Και αν είναι πιο μικρά και κλαίνε, ... θεωρείτε το κλάμα τους συνοδεία στις ψαλμωδείες του παπά και... τρίτο νεοεκπαιδευόμενο ψάλτη.

Ιωάννης

Νικόλαος είπε...

Εσείς πού βρήκατε την αποστασία; Πείτε ονόματα, τόπο και χρόνο. Αποστάτης και ξένος προς το Ευαγγέλιο είναι αυτός που κρατά από την Ιερά Παράδοση ό,τι του αρέσει. Εσείς να μου πείτε σε ποιο χωρίο της Αγίας Γραφής μπορώ να στηριχτώ για να ανοίξω αύριο μία πυραμιδο-ψευδοπροφητική αίρεση (οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα, πράγματα ή καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική) για να χτίσω και εγώ μία έπαυλη (αλά Μπεθ-Σαρίμ) γιατί ο φουκαράς δεν έχω μία.


κ. Ιωάννης: «Ατέλειωτη κοκαλολογία.»


Από τη Γραφή δεν μου είπατε να σας μιλήσω; Στην Αγία Γραφή δεν αναφέρονται τα οστά του Ελισσαίου; Ε τότε γιατί να μη σας μιλήσω για τα θαυματουργά οστά; Η Σκοπιά δηλαδή γιατί τρομοκρατεί τον κόσμο συνέχεια με τον Αρμαγεδδώνα; Εγώ δεν δικαιούμαι να μιλήσω για κάτι άλλο; Στη Γραφή δεν τα λέει αυτά που γράφω;

' «ο αποθανών ηλευθερώθη από της αμαρτίας» ' είπε...

Νικόλαος:
Το να προσεύχεσαι για να συγχωρεθούν οι αμαρτίες του κεκοιμημένου συνανθρώπου σου γιατί είναι κακό δηλαδή; Μήπως είναι κακό το αντίθετο ―το να μην προσεύχεσαι; Λέει ο Χριστός:
Αιτείτε, και δοθήσεται υμίν (Ματθ. ζ' 7)

Η Αγία Γραφή λέει ότι
«ο μισθός της αμαρτίας είναι θάνατος» και
«ο αποθανών ηλευθερώθη από της αμαρτίας».

Έτσι το ερώτημα:
Το να προσεύχεσαι για να συγχωρεθούν οι αμαρτίες του κεκοιμημένου συνανθρώπου σου γιατί είναι κακό δηλαδή;
δείχνει ΑΓΝΟΙΑ της Αγίας Γραφής, εφόσον ο νεκρός έχει ΗΔΗ απελευθερωθεί από την αμαρτία, γιατί έχει ΠΛΗΡΩΣΕΙ με τη ζωή του.

Ιωάννης

Νικόλαος είπε...

Άγνοια της Αγίας Γραφής φανερώνουν οι δικανικές (νομικές) ερμηνείες της.

Ανώνυμος είπε...

Τάδε έφη Ζαρατούστρα

Ο αυτοαποκαλούμενος κατά προσωπική του ομολογία βλάκας Ιωάννης, κάνοντας επίδειξη του σπάνιου ταλέντου, της βλακείας του, έγραψε:

«μιλούν και οι υποταγμένοι στον Εφραίμ!!!

Ιωάννης»


Που το διαπίστωσε αυτό; Μα στο παραλήρημα της καθ’ ομολογίας του, βλακείας.

Χαίρε Καίσαρα Ιωάννη της βλακείας!!! Οι …..κατά την βλακώδη σου φαντασία «υποταγμένοι» στον Εφραίμ σε χαιρετούν!!!

Ζαρατούστρα

' οι τυφλοί Φαρισσαίοι βασίζονταν σε ΔΙΚΕΣ τους παραδόσεις ' είπε...

Νικόλαος:
Αποστάτης και ξένος προς το Ευαγγέλιο είναι αυτός που κρατά από την Ιερά Παράδοση ό,τι του αρέσει.

Τι μπερδεύετε το Ευαγγέλιο με τις ΔΙΚΕΣ σας παραδόσεις;
Και οι Φαρισσαίοι σε ΔΙΚΕΣ τους παραδόσεις βασιζόταν και τα έκαναν... θάλασσα καθώς δεν καταλάβαιναν ως τυφλοί τίποτα το σημαντικό από την Αγία Γραφή.

(Ματθαίος 15:6‐9)
'έχετε καταστήσει το λόγο του Θεού άκυρο εξαιτίας της παράδοσής σας.
7 Υποκριτές, σωστά προφήτευσε ο Ησαΐας για εσάς, όταν είπε:
8 “Αυτός ο λαός με τιμάει με τα χείλη, όμως η καρδιά τους είναι πολύ απομακρυσμένη από εμένα.
9 Μάταια με λατρεύουν, επειδή διδάσκουν εντολές ανθρώπων ως δόγματα”».'

Οι ίδιοι οι Φαρισσαίοι όμως κατέκριναν τους μαθητές του Χριστού:
«Τότε προσέρχονται προς τον Ιησούν οι από Ιεροσολύμων γραμματείς και Φαρισαίοι, λέγοντες· Δια τι οι μαθηταί σου παραβαίνουσι την παράδοσιν των πρεσβυτέρων;
...
[Ο Χριστός τους είπε:]
ηκυρώσατε την εντολήν του Θεού δια την παράδοσίν σας.»
Ματθ. 15:1-6·
Μάρκ. 7:1-13.

Ούτε μία φορά στη διακονία του ο Ιησούς δεν παρέθεσε από τις προφορικές παραδόσεις για να υποστηρίξη τις διδασκαλίες του, αλλά πάντοτε στρεφόταν στο γραπτό Λόγο του Θεού με εκφράσεις όπως αυτές, «Είναι γεγραμμένον,» «Ουδέ την γραφήν ταύτην δεν ανεγνώσατε;» και «Εν τω νόμω τι είναι γεγραμμένον;»
(Ματθ. 4:4-10·
Μάρκ. 12:10·
Λουκ. 10:26)

Ιωάννης

' ο Εφραίμ τα μάζευε από υποτακτικούς ορθόδοξους ' είπε...

«υποταγμένοι» στον Εφραίμ σε χαιρετούν!!!
Ζαρατούστρα

'Υποταγμένοι' στα εκατομμύρια του Εφραίμ που σας δουλεύει ψιλό γαζί, ... αφού το παίζει περισσότερο ορθόδοξος από εσάς και τα μαζεύει, ενώ εσείς τον υποστηρίζετε ... στο μάζεμα.
Είστε λοιπόν ή όχι 'υποταγμένοι' στον Εφραίμ;
Η βγάλατε εσείς ποτέ 41.000.000 Ευρώ όσο το 'ορθόδοξο' δώρο του Εφραίμ;

Ιωάννης

' από βλάκες μάζευε ο Εφραίμ ' είπε...

Χαίρε Καίσαρα Ιωάννη της βλακείας!!! Οι …..κατά την βλακώδη σου φαντασία «υποταγμένοι» στον Εφραίμ σε χαιρετούν!!!

Μάλλον μόνο από βλάκες τα τσέπωνε ο Εφραίμ.
Και αυτοί ήταν μάλλον ορθόδοξοι.

Ιωάννης

' Ερώτημα ήδη απαντημένο ' είπε...

Νικόλαος:
Το να προσεύχεσαι για να συγχωρεθούν οι αμαρτίες του κεκοιμημένου συνανθρώπου σου γιατί είναι κακό δηλαδή; Μήπως είναι κακό το αντίθετο ―το να μην προσεύχεσαι; Λέει ο Χριστός:
Αιτείτε, και δοθήσεται υμίν (Ματθ. ζ' 7)

Ιωάννης:
Η Αγία Γραφή λέει ότι
«ο μισθός της αμαρτίας είναι θάνατος» και
«ο αποθανών ηλευθερώθη από της αμαρτίας».

Έτσι το ερώτημα:
Το να προσεύχεσαι για να συγχωρεθούν οι αμαρτίες του κεκοιμημένου συνανθρώπου σου γιατί είναι κακό δηλαδή;
δείχνει ΑΓΝΟΙΑ της Αγίας Γραφής, εφόσον ο νεκρός έχει ΗΔΗ απελευθερωθεί από την αμαρτία, γιατί έχει ΠΛΗΡΩΣΕΙ με τη ζωή του.

Νικόλαος:
Άγνοια της Αγίας Γραφής φανερώνουν οι δικανικές (νομικές) ερμηνείες της.

Ιωάννης:
Πάντως το καταλάβατε ότι το ερώτημα ήδη ήταν απαντημένο στην Αγία Γραφή. Συνεπώς δεν χρειαζόταν να το θέσετε.

' απόδειξη πλαστογράφησης ' είπε...

Νικόλαος:
Εσείς πού βρήκατε την αποστασία; Πείτε ονόματα, τόπο και χρόνο.

Αυτό το ζήτημα τι το επαναφέρετε;
Σας ειπώθηκε.
Ενα πλαστό χαρτονόμισμα δεν έχει καμιά αγοραστική αξία ούτε ισχύει.
Αυτό δεν εξαρτάται από το άν ένας καταστηματάρχης δεν γνωρίζει πότε, που και ποιός το κατασκεύασε.
Η απόδειξη της πλαστογραφίας δεν χρειάζεται την αναφορά τόπου, χρόνου και του παραχαράκτη.

Το ίδιο συμβαίνει και με την αποστασία ως πλαστογράφηση της Αγίας Γραφής.

Ιωάννης

Ανώνυμος είπε...

Και η βλακεία του Καίσαρα Βλακέντιους Ιωάννη συνεχίζεται:

«Και οι Φαρισσαίοι σε ΔΙΚΕΣ τους παραδόσεις βασιζόταν και τα έκαναν... θάλασσα καθώς δεν καταλάβαιναν ως τυφλοί τίποτα το σημαντικό από την Αγία Γραφή.»

Εκτός από βλάξ ο Καίσαρα Βλακέντιους Ιωάννης έχει και άγνοια της Γραφής:

« είπε (ο Χριστός), στη θέση του Μωϋσή κάθησαν οι γραμματείς και οι φαρισαίοι. Όλα λοιπόν, όσα και να πουν προς εσάς να τα φυλάτε, φυλάξτε τα και κάντε τα. Κατά τα έργα τους μην κάνετε, επειδή λέγουν και δεν κάνουν» Ματθ. 23, 2 – 3.


Θάλασσα και τρικυμία Καίσαρα Βλακέντιους Ιωάννη, έχεις εσύ στο κρανίο και όχι ο Χριστός και η Γραφή!!!

Χαίρε Καίσαρα Βλακέντιους Ιωάννη. Οι …. Θαλασσινοί Φαρισαίοι σε χαιρετούν!


Ζαρατούστρα

Ανώνυμος είπε...

Νικόλαος: Στην Ορθοδοξία υπάρχουν κατάλογοι με τους επισκόπους από την εποχή του Χριστού.

Στον κατάλογο, σκοπεύετε να συμπεριλάβετε και τους ακόλουθους;
Τον ιερέα Πέτρο Παπουτσάκη καταδικασμένο σε 20ετή κάθειρξη για το βιασμό 6 ανήλικων κοριτσιών.
Τον ιερέα Ανδρέα Παπαϊωάννου καταδικασμένο σε 11 χρόνια κάθειρξη για το βιασμό δύο αγοριών.
Τον ιερέα Σωτήρη Παπαδόπουλο κατηγορούμενο για σεξουαλική κακοποίηση 3 παιδιών στο Ιλιον.
Άλλωστε η Ιερά Σύνοδος, ουδέποτε τους καταδίκασε. Άξιοι, άξιοι!!!

Ζαρατούστρα: Τόσα «φτυσίματα» και «πατσαβούρες» έχεις φάει.

Μιας και ανέφερες τις «πατσαβούρες», θύμισέ μου, ποιος μητροπολίτης σας, απευθυνόμενος σε (πρώην τώρα) πατριάρχη, τον αποκάλεσε «Μωρή πατσαβούρα τακουνού»;

Νο44.

Νικόλαος είπε...

Πολύ ωραία σας απάντησε ο Ζαρατούστρα. Επιτρέψτε μου να γράψω και εγώ δυο λόγια.

Καταρχήν το παράδειγμα με το πλαστογραφημένο νόμισμα είναι ατυχέστατο. Πλαστογραφημένο νόμισμα τίνος αυθεντικού; Της Σκοπιάς; Εντάξει, δεν σχολιάζω παραπάνω αυτό το σημείο. Ποιο είναι το μηχάνημα το οποίο έλεγξε το νόμισμα; Ο ψευδοπροφήτης Ρώσσελ και η πλαστογράφος της Αγίας Γραφής εταιρεία Σκοπιά; Ε, προσωπικά αναπαύομαι που το έβγαλε πλαστό. Μόνο αν το έβγαζε γνήσιο θα ανησυχούσα.

Πέρα από το ατυχές του παραδείγματός σας, με το να μην αναφέρει η Σκοπιά ιστορικά δεδομένα για τη σοβαρότατη κατηγορία της αποστασίας, σημαίνει ότι καλλιεργεί τη μη μελέτη της Ιστορίας και το να καταπίνουμε ό,τι μας λέει αμάσητο.

Κατηγοράτε επίσης τους Ορθοδόξους ότι πλαστογράφησαν την Αγία Γραφή. Και τότε γιατί τη μελετάτε; Ακόμα δεν έχω καταλάβει. Από ποιον την πήρατε; Από ποιον πήρατε ιστορικά στοιχεία και τα ονόματα των Ευαγγελιστών; Πού ξέρετε ότι αυτά που σας έδωσαν οι δήθεν «αποστάτες» είναι ―έστω και σε κάποιο ποσοστό― σωστά;


Νικόλαος:
Αποστάτης και ξένος προς το Ευαγγέλιο είναι αυτός που κρατά από την Ιερά Παράδοση ό,τι του αρέσει.


κ. Ιωάννης: «Τι μπερδεύετε το Ευαγγέλιο με τις ΔΙΚΕΣ σας παραδόσεις;
Και οι Φαρισσαίοι σε ΔΙΚΕΣ τους παραδόσεις βασιζόταν και τα έκαναν... θάλασσα καθώς δεν καταλάβαιναν ως τυφλοί τίποτα το σημαντικό από την Αγία Γραφή.

»(Ματθαίος 15:6-9)
'έχετε καταστήσει το λόγο του Θεού άκυρο εξαιτίας της παράδοσής σας.
7 Υποκριτές, σωστά προφήτευσε ο Ησαΐας για εσάς, όταν είπε:
8 “Αυτός ο λαός με τιμάει με τα χείλη, όμως η καρδιά τους είναι πολύ απομακρυσμένη από εμένα.
9 Μάταια με λατρεύουν, επειδή διδάσκουν εντολές ανθρώπων ως δόγματα”».'»



Διδασκαλίες ανθρώπων είναι αυτά που λέει η Σκοπιά π.χ. για τους «χρισμένους» της, αλλά και τις ―εν γνώσει της― ψευδοπροφητείες της. Είναι ποτέ δυνατόν το Άγιο Πνεύμα να παλινωδεί και να λέει ψέματα; Άρα μάλλον πρόκειται για διδασκαλίες ―στην καλύτερη περίπτωση― ανθρώπων.


κ. Ιωάννης: «Ούτε μία φορά στη διακονία του ο Ιησούς δεν παρέθεσε από τις προφορικές παραδόσεις για να υποστηρίξη τις διδασκαλίες του [...]»


Και γιατί πήγαινε και κήρυττε στον ναό στην Ιερουσαλήμ; (Σημειώνεται ότι η Σκοπιά ―ιδιαίτερα πριν την κατασκευή των πρώτων αιθουσών βασιλείας της― απέρριπτε μετά βδελυγμίας τους ιερούς ναούς.) Αν ο Χριστός είπε ό,τι είπε για τους Φαρισαίους, για τους ψευδοπροφήτες τι έπρεπε να πει και πώς έπρεπε να τους αντιμετωπίσει; Ευτυχώς ο Θεός μάς έδωσε τη στοιχειώδη λογική για να ξέρουμε να το κάνουμε και μόνοι μας αυτό.



Τώρα πρόσεξα ότι ο κ. Χρήστος έχει προσθέσει μερικά ακόμα πετυχημένα σύντομα ανέκδοτα στο δεξί μέρος της ιστοσελίδας. Για να δούμε λοιπόν ποιος ερμηνεύει λάθος την Αγία Γραφή:

Σκοπιά 1 Σεπτεμβρίου 2002, σελ.22: «Ο τρόπος με τον οποίο σώζει ο Ιησούς τους απογόνους του Αδάμ μπορεί να παρομοιαστεί με την περίπτωση κατά την οποία ένας πλούσιος ευεργέτης πληρώνει τα χρέη μιας επιχείρησης (που είχαν δημιουργηθεί από κάποιον ανέντιμο διευθυντή) και ανοίγει ξανά το εργοστάσιο, φέρνοντας έτσι οφέλη στους πολλούς εργαζόμενους της.»


Δεν χρειάζεται να σχολιάσω κάτι. Ο Χριστός εδώ θα μπορούσε να πει τα απλά μου λόγια τα σκορπίσαν σαν κανόνες όπως λέει και ένα τραγούδι. Τα απλά Του λόγια τα σκόρπισαν σαν δικονομικές ψευτοδιδασκαλίες.

Ανώνυμος είπε...

«Διά τι και σεις παραβαίνετε την εντολήν του Θεού διά την παράδοσίν σας; …… ηκυρώσατε την εντολήν του Θεού διά την παράδοσίν σας.»
Mατθαίος 15:3,6

Ποιος είπε τα παραπάνω στους Φαρισαίους φίλτατε Ζωροάστρη;

No44.

Ανώνυμος είπε...

Νικόλαος: όπως λέει και ένα τραγούδι….

«Τρώγω πίνω ψάλλω με ευθυμίαν
αφού το ράσον τούτο φόρεσα
πλέον ζυγόν τινά δεν γνώρισα.
Δύο ποθώ, ναι μα τας εικόνας,
άσπρα πολλά και καλάς κοκκώνας.
Περί της Ελλάδος που λέτε
δεν με μέλλει κι ας τυραννιέται»

Νο44.

Ανώνυμος είπε...

Ο κ.Ιωάννης εκνευρίζεται που του θίξαμε την Σκοπιά;

κ.Ιωάννη ο ιδρυτής της Σκοπιάς Ρώσσελ από που έγινε "Πάστορας";

Από που παρέλαβε την Αγία Γραφή και με ποια κριτήρια την ερμήνευσε ορθά;

Που βρήκε στην Αγία Γραφή, αυτός και οι συνεχίστές του, τις "παραδόσεις" που επέβαλε στα μέλη της η Σκοπιά, δημιουργία μετοχικής εταιρίας, καταγραφή δραστηριοτήτων των πιστών, κ.λ.π.;

Πόσες φορές εμφανίστηκε ως Ψευδοπροφήτης, προλέγοντας τον Αρμαγεδώνα και διαψεύσθηκε;

Φωνάζει ο κλέφτης να φύγει ο νοικοκύρης;

κ.Ιωάννη περιμένω να απαντήσετε...

Πέτρος

' ο Χριστός μεγάλωσε ως Ιουδαίος ' είπε...

Νικόλαος:
Και γιατί πήγαινε και κήρυττε στον ναό στην Ιερουσαλήμ;

Ο Χριστός μεγάλωσε ως Ιουδαίος και γιόρταζε επίσης τις γιορτές των Ιουδασίων μέχρι και την τελευταία μέρα πριν πεθάνει (το πάσχα).
Επειδή το ιουδαϊκό σύστημα δεν είχε απορριφτεί μέχρι το θάνατο του Χριστού.

Ιωάννης

' ατέλειωτες ορθόδοξες πλαστογραφίες ' είπε...

Νικόλαος:
Καταρχήν το παράδειγμα με το πλαστογραφημένο νόμισμα είναι ατυχέστατο. Πλαστογραφημένο νόμισμα τίνος αυθεντικού;

Πλαστογραφία: ο καθιερωμένος νηπιοβαφτισμός
Πλαστογραφία: η φιλοσοφική θεωρεία της τριάδας.
Πλαστογραφία: θεάνθρωπος ο Χριστός
Πλαστογραφία: θεοτόκος η Μαρία.
Πλαστογραφία: αειπάρθενος η Μαρία.
Πλαστογραφία: οι ρασοφόροι, ο χωρισμός σε λαϊκούς και κληρικούς.
Πλαστογραφία: φιλοσοφία αθανασίας ψυχής.
Πλαστογραφία: κοκαλολατρία, εικονολατρία, υφασματολατρία, γενικά ειδωλολατρία.
Πλαστογραφία: η καθιέρωση ημερών νηστείας.

Έχουν τέλος οι 'ορθόδοξες' πλαστογραφίες;

Ιωάννης

' Τις αληθινές προφητείες της Αγίας Γραφής πιστεύουμε ' είπε...

Νικόλαος:
Διδασκαλίες ανθρώπων είναι αυτά που λέει η Σκοπιά π.χ. για τους «χρισμένους» της, αλλά και τις ―εν γνώσει της― ψευδοπροφητείες της.

Η προφητεία του Θεού για τον ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΑ είναι αληθινή προφητεία.
Καμιά πρόωρη προσδοκία της αληθινής προφητείας δεν την μετατρέπει την προφητεία του Αρμαγεδδώνα σε μη αληθινή προφητεία.

Εμείς ασχολούμαστε ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ της Αγίας Γραφής, όπως:
1. για τη Δευτέρα παρουσία
2. για το χωρισμό των ανθρώπων από τον Χριστό σε πρόβατα για ζωή και ερίφια για καταστροφή.
3. για τον παράδεισο που θα γίνει η γη.
4. για την εξάλειψη των πολέμων από τη γη.
5. για το τέλος της αδικίας, της πείνας και της ασθένειας στη γη.
6. για την Χιλιετή Βασιλεία
7. για την ανάσταση των νεκρών στη διάρκεια της Χιλιετούς Βασιλείας
8. για τον περιορισμό δράσης του σατανά και των δαιμόνων στη διάρκεια της Χιλιετούς Βασιλείας του Χριστού
9. για την τελική καταστροφή του σατανά και των δαιμόνων μετά το τέλος της Χιλιετούς Βασιλείας
10. για την αιώνια ζωή στη γη με ευτυχισμένους ανθρώπους.

Όλες αυτές οι προφητείες όπως και άλλες που αναφέρει η Αγία Γραφή είναι αληθινές.
Εμείς δεν βγάζουμε ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΗ ΜΑΣ προφητεία.
Τις αληθινές προφητείες της Αγίας Γραφής πιστεύουμε και για τις αληθινές προφητείες της Αγίας Γραφής μιλάμε.

Ιωάννης

' Φαρισαίοι: τυφλοί οδηγοί τυφλών και φίδια ' είπε...

Ζαρατούστρα:
« είπε (ο Χριστός), στη θέση του Μωϋσή κάθησαν οι γραμματείς και οι φαρισαίοι.


Κάθησαν ως τυφλοί οδηγοί τυφλών και φίδια γεννήματα οχιάς.

Και οι ρασοφόροι σας κάθησαν στη θέση (αντί) του Χριστού, όχι λιγώτερο τυφλοί οδηγοί τυφλών.

Ιωάννης

Ανώνυμος είπε...

Ο Καίσαρας Βλακέντιους Ιωάννης είπε:

«Η προφητεία του Θεού για τον ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΑ είναι αληθινή προφητεία.
Καμιά πρόωρη προσδοκία της αληθινής προφητείας δεν την μετατρέπει την προφητεία του Αρμαγεδδώνα σε μη αληθινή προφητεία.»


Και βέβαια Καίσαρα Βλακέντιους Ιωάννη, καμιά πρόωρη προσδοκία της αληθινής προφητείας δεν την μετατρέπει την προφητεία του Αρμαγεδδώνα σε μη αληθινή προφητεία, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ. Αν όμως την διαλαλείς δημόσια και ΟΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΟΥ ΕΡΧΟΜΟΥ ΤΟΥ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΑ, όπως έκανε η Σκοπιά (1874,1914,1925,1975), τότε σε ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΨΕΥΤΟΠΡΟΦΗΤΗ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΛΗΘΙΝΗ, και τους οπαδούς σου σε ΒΛΑΚΕΝΤΙΟΥΣ, αφού τρέχουν σαν τρελοί να μοιράσουν τα έντυπα της Εταιρείας Σκοπιά, γιατί φοβούνται πως δεν …. θα τους αναστήσει ο Χριστός!!!!

Ο Καίσαρας Βλακέντιους Ιωάννης, επίσης για να κρύψει την απύθμενη βλακεία του, όχι μόνο κόβει τα χωρία της Γραφής αλλά βγάζει και ψεύτη το Χριστό!

Είπε λοιπόν ο Καίσαρας Βλακέντιους Ιωάννης

«Ζαρατούστρα:
« είπε (ο Χριστός), στη θέση του Μωϋσή κάθησαν οι γραμματείς και οι φαρισαίοι.


Κάθησαν ως τυφλοί οδηγοί τυφλών και φίδια γεννήματα οχιάς.»


Ο Χριστός, Καίσαρα Βλακέντιους Ιωάννη, στο συγκεκριμένο χωρίο, δεν υποστηρίζει πως οι Φαρισαίοι κάθησαν ως τυφλοί οδηγοί τυφλών και φίδια γεννήματα οχιάς στη θέση του Μωϋσή, αλλά πως κάθισαν ΝΟΜΙΜΑ, γι’ αυτό και παρακινεί τον λαό ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ.

Και επειδή η απύθμενη βλακεία σου δεν σ’ αφήνει να δεις τι γράφει το συγκεκριμένο χωρίο στο ξαναγράφω ΟΛΟΚΛΗΡΟ μήπως μπορέσεις και το δεις:

« είπε (ο Χριστός), στη θέση του Μωϋσή κάθησαν οι γραμματείς και οι φαρισαίοι. Όλα λοιπόν, όσα και να πουν προς εσάς να τα φυλάτε, φυλάξτε τα και κάντε τα. Κατά τα έργα τους μην κάνετε, επειδή λέγουν και δεν κάνουν» Ματθ. 23, 2 – 3.


Χαίρε Καίσαρα Βλακέντιους Ιωάννη, οι ραλίστες Φαρισαίοι σε χαιρετούν!!!
Χαίρε Καίσαρα Βλακέντιους Ιωάννη, οι διασωθέντες από τον Αρμαγεδδώνα της Σκοπιάς σε ξαναχαιρετούν!!

Ζαρατούστρα

Ανώνυμος είπε...

Ο «καθαρός» και «ηθικός» ΜτΙ, κ. 44 έγραψε:

«Νικόλαος: Στην Ορθοδοξία υπάρχουν κατάλογοι με τους επισκόπους από την εποχή του Χριστού.

Στον κατάλογο, σκοπεύετε να συμπεριλάβετε και τους ακόλουθους;
Τον ιερέα Πέτρο Παπουτσάκη καταδικασμένο σε 20ετή κάθειρξη για το βιασμό 6 ανήλικων κοριτσιών.
Τον ιερέα Ανδρέα Παπαϊωάννου καταδικασμένο σε 11 χρόνια κάθειρξη για το βιασμό δύο αγοριών.
Τον ιερέα Σωτήρη Παπαδόπουλο κατηγορούμενο για σεξουαλική κακοποίηση 3 παιδιών στο Ιλιον.
Άλλωστε η Ιερά Σύνοδος, ουδέποτε τους καταδίκασε. Άξιοι, άξιοι!!!»


Εκτός του γεγονότος πως μπερδεύει τους επισκόπους με τους πρεσβυτέρους, αφού φυσικά ως ΜτΙ η δουλειά του είναι να συκοφαντεί –σ’ αυτό άλλωστε και στον χαφιεδισμό, εκπαιδεύονται καθημερινά από τη Σκοπιά – καιρός είναι να του θυμίσουμε για μία ακόμη φορά την δική του «καθαρότητα» και «ηθικότητα», γιατί φαίνεται πως έχει αδύνατη μνήμη!!


«Για για ορθόδοξα ζευγάρια τα τσι….κια είναι οκέυ; Τα γλυφο…νια;
Μια ορθόδοξη χριστιανή αν παίρνει πί….ς στον άντρα της θα πρέπει να εξομολογηθεί την πράξη της αυτή ή ανάμεσα σε παντρεμένα ορθόδοξα ζευγάρια όλα επιτρέπονται;
Να τη χ….ει ο άντρας της στη μούρη είναι οκέυ ή υποπίπτει στο αμάρτημα του Αυνάν;

Δεν κατάλαβα, επικρίνεται την ενοχοποίηση του στοματικού σεξ από τους μάρτυρες του ιεχωβά ή τον big brother της κρεβατοκάμαράς τους;

Ομολογώ ότι ερεθίστηκα.
Ανάρτηση από τον/τη Ανώνυμος στο ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ τη 28 Ιανουάριος 2009 9:37 μμ»



Σου ξαναθυμίζω λοιπόν «ΚΑΘΑΡΕ» και «ΗΘΙΚΕ» ΜτΙ, κ. 44. ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΣΚΟΙΝΙ!!!!


Ζαρατούστρα

Νικόλαος είπε...

Ο Θεός να μας φιλάει από την κατάκριση, την καταλαλιά και την υπερηφάνεια που καλλιεργεί η Σκοπιά. Η υπερηφάνεια είναι το βασικό χαρακτηριστικό του Εωσφόρου ―αφού αυτή τον καταδίκασε― και αντιμετωπίζεται μόνο με την ταπεινότητα του Κυρίου.


κ. Ιωάννης: «Καμιά πρόωρη προσδοκία της αληθινής προφητείας δεν την μετατρέπει την προφητεία του Αρμαγεδδώνα σε μη αληθινή προφητεία.»


Πολύ ωραία σας απάντησε ο Ζαρατούστρα. Όταν παίρνει η Σκοπιά τον Αρμαγεδδώνα και του αλλάζει τα φώτα, με άλλα λόγια, όταν του κάνει «μετάλλαξη», τον καταντάει ψευδοπροφητεία και φέρει τη βαριά ευθύνη της διαστρέβλωσης της Αγίας Γραφής και της δυσφήμησής της σε ανθρώπους που δεν την γνωρίζουν.

Δηλαδή, κ. Ιωάννη, που πάτε να κρυφτείτε πίσω από το δάκτυλό σας, όχι μόνο ψευδοπροφητείες λέει η Σκοπιά ―πράγμα που κάνουν π.χ. και οι Μάγια―, αλλά κάνει κάτι ακόμα χειρότερο: πατάει στο ιερό κείμενο της Γραφής και το εξευτελίζει σε ανθρώπους που θα μπορούσαν να βοηθηθούν από αυτό! Η ευθύνη για αυτήν την κακοποίηση είναι πολύ βαριά:

Εγώ διαβεβαιώ καθένα που ακούει τα λόγια της προφητείας του βιβλίου αυτού ότι εάν προσθέσει κανείς σε αυτά, θα προσθέσει σε αυτόν ο Θεός τις πληγές που είναι γραμμένες σε τούτο το βιβλίο (Αποκ. κβ' 18)

Λίγος σεβασμός στα λόγια του Κυρίου δεν βλάπτει.

Μήπως και η προφητεία της για τον κομουνισμό (βλ. Σκοπιά 1976, σελ. 283) υπάρχει στην Αγία Γραφή; Προσδοκάτε τον κομουνισμό (ή την ανατροπή του); Αφού η Σκοπιά δεν σας επιτρέπει να ασχολείστε με πολιτικά. Αν πάντως ―παρά ταύτα― ασχολείστε, θα ήθελα να μου πείτε την άποψή σας για το μακεδονικό ζήτημα και γιατί η Σκοπιά αναφέρει την ΠΓΔΜ με το όνομα «Μακεδονία» και όχι με το όνομα το οποίο έχει ορίσει ο ΟΗΕ.

Αυτά που λέει η Σκοπιά περί προσδοκιών είναι ψευδεπίγραφα. Αν όντως πάντως η Σκοπιά προσδοκά τον (υποτιθέμενο) πόλεμο στον Αρμαγεδδώνα, τότε δεν είναι τίποτα άλλο παρά αιμοβόρα! Τι μας λέει ο Χριστός να προσδοκάμε; Τη βασιλεία του Θεού (ελθέτω η Βασιλεία Σου, Ματθ. ς' 10).


κ. Ιωάννης: «Ο Χριστός μεγάλωσε ως Ιουδαίος και γιόρταζε επίσης τις γιορτές των Ιουδασίων [...]»


Τι λέτε τώρα; Ο Χριστός άνηκε στην (παλιά) «Βαβυλώνα»;


κ. Ιωάννης: «Έχουν τέλος οι 'ορθόδοξες' πλαστογραφίες;»


Δεν μου απαντήσατε όμως στο βασικό ερώτημά μου: Για να γίνει πλαστογραφία πρέπει να μας πείτε ποιο είναι το αυθεντικό νόμισμα. Εφόσον δεν υπάρχει αυτό το νόμισμα ―έτσι ώστε να κάνουμε μία άμεση σύγκριση―, τότε πρέπει να μου πείτε σε ποιο μηχάνημα βάλατε το «πλαστό» νόμισμα για να το ελέγξετε. Αν αυτό το «μηχάνημα» λέγεται αποκρυφιστής Κάρολος Ρώσσελ και αμερικανική εταιρεία Σκοπιά, τότε ―ξαναγράφω― μόνο αν έβγαζε εντάξει την Ορθοδοξία θα ανησυχούσα.

Ανώνυμος είπε...

Zαρατούστρα: Σου ξαναθυμίζω λοιπόν «ΚΑΘΑΡΕ» και «ΗΘΙΚΕ» ΜτΙ, κ. 44. ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΣΚΟΙΝΙ!!!!

Mε μπέρδεψες τώρα. Θεωρείς τις δικές μου ακατάλληλες εκφράσεις εξίσου ανήθικες με τις ενέργειες των βιαστών ιερέων σας; Θεωρείς την παιδεραστία και το βιασμό παραπτώματα όπως τα κακά λογάκια; Eύγε!

Όσο για το άλλο, φυσικά και δεν μπερδεύω τους επισκόπους με τους πρεσβυτέρους και λοιπούς κληρικούς αλλά αφού η ιερά σύνοδος αυτούς τους αισχρούς ποτέ δεν τους καθαίρεσε, ούτε καν τους επέπληξε, γιατί να μην τους κάνει και επισκόπους;
Το πρόβλημα δεν είναι ότι τρισάθλιοι και ελεεινοί άνθρωποι είναι κληρικοί της εκκλησίας σας αλλά το ότι η ιερά σύνοδος τούς καλύπτει και τους προστατεύει ενώ έχουν καταδικαστεί από την ελληνική δικαιοσύνη. Το άκρον άωτον της σαπίλας, της υποτιθέμενης εκκλησίας του Χριστού.

Νο44.

Νικόλαος είπε...

Δεν σας είπε κανείς ότι κάνατε χειρότερα αμαρτήματα από αυτούς που κατακρίνετε, αλλά ούτε και ο Χριστός είπε στους Φαρισαίους ότι έκαναν χειρότερα αμαρτήματα από τη μοιχαλίδα γυναίκα που αποπειράθηκαν να λιθοβολήσουν. Είπε το πολύ απλό: ο αναμάρτητος υμών πρώτος βαλέτω (Ιωάν. η' 7). Εφόσον όλοι είμαστε αμαρτωλοί, δεν θα κάτσω εγώ να κατακρίνω εσάς ή τον κ. Γιώργο, γιατί δεν μας είπε κανένας να χάσουμε τη σωτηρία μας για ασχοληθούμε με τις αμαρτίες άλλων (ο Χριστός αντίθετα μας είπε μη κρίνετε, ίνα μη κριθήτεΜατθ. ζ' 1). Διαβάστε και τίποτα άλλο από τη Γραφή εκτός από τον Αρμαγεδδώνα ―που έχει αποδειχθεί εξάλλου ότι δεν μπορεί να ερμηνευτεί από τη Σκοπιά. Διαβάστε για την ταπεινότητα.

Έχω ξαναγράψει πολλές φορές ότι δεν θέλω να μπω στον πειρασμό να ασχοληθώ με τα ατοπήματα και τα σκάνδαλα των Μαρτύρων του Ιεχωβά, γιατί τους θεωρώ αδέλφια μου. Προτιμώ να ακολουθώ τη συμβουλή του γέροντος Παϊσίου που σας έχω ξαναγράψει: Οι μέλισσες πηγαίνουν πάντα στ' άνθη και οι μύγες στις ακαθαρσίες.

Ανώνυμος είπε...

Ιωάννης <----> γιώργος

ο ψευδομάρτυρας του Ιεχωβά που πλέον γράφει ως ανώνυμος γιατί η μαμά Σκοπιά του τράβηξε το αυτί!!!

κ.γιώργο ή Ιωάννη ή όπως αλλιώς θα ονομαστείτε στο μέλλον, την καλύτερη απόδειξη για την ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ της Σκοπιάς μας την δίνετε εσείς!!!

Πέτρος

Ανώνυμος είπε...

Ιωάννης <----> γιώργος

ο ψευδομάρτυρας του Ιεχωβά που πλέον γράφει ως ανώνυμος γιατί η μαμά Σκοπιά του τράβηξε το αυτί!!!

κ.γιώργο ή Ιωάννη ή όπως αλλιώς θα ονομαστείτε στο μέλλον, την καλύτερη απόδειξη για την ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ της Σκοπιάς μας την δίνετε εσείς!!!

Πέτρος

Ανώνυμος είπε...

Ιωάννης <----> γιώργος

ο ψευδομάρτυρας του Ιεχωβά που πλέον γράφει ως ανώνυμος γιατί η μαμά Σκοπιά του τράβηξε το αυτί!!!

κ.γιώργο ή Ιωάννη ή όπως αλλιώς θα ονομαστείτε στο μέλλον, την καλύτερη απόδειξη για την ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ της Σκοπιάς μας την δίνετε εσείς!!!

Πέτρος

Ανώνυμος είπε...

Νικόλαος: ο αναμάρτητος υμών πρώτος βαλέτω (Ιωάν. η' 7). Εφόσον όλοι είμαστε αμαρτωλοί, δεν θα κάτσω εγώ να κατακρίνω εσάς ή τον κ. Γιώργο, γιατί δεν μας είπε κανένας να χάσουμε τη σωτηρία μας για ασχοληθούμε με τις αμαρτίες άλλων (ο Χριστός αντίθετα μας είπε μη κρίνετε, ίνα μη κριθήτε

Δεν κρίνω ούτε τιμωρώ κανέναν αναφέροντας μερικές μόνο από τις δεκάδες περιπτώσεις σκανδάλων του κλήρου της εκκλησίας σας που έγιναν γνωστές.
Ειλικρινά όμως δεν καταλαβαίνω τον τρόπο με τον οποίο ερμηνεύετε και ακολουθείτε τα παραπάνω εδάφια. Δηλαδή αν θέλουμε να είμαστε συνεπείς με το ο αναμάρτητος υμών πρώτος βαλέτω λίθον και το μη κρίνετε, ίνα μη κριθήτε πρέπει να ανεχόμαστε στις τάξεις των ιερέων ανθρώπους αποδεδειγμένα βιαστές, παιδεραστές, εγκληματίες και απατεώνες, όπως κάνει η ιερά σύνοδος; Αναγνωρίζετε το θεσμό της Δικαιοσύνης στη χώρα στην οποία ζείτε ή μήπως θα πρέπει να καταργηθεί σύμφωνα τα εδάφια που αναφέρετε;

Νο44.

Ανώνυμος είπε...

Ο Bill Bowen πρώην μάρτυρας του Ιεχωβά και επί 20 χρόνια πρεσβύτερος, δηλώνει ότι υπάρχουν 23.720 παιδεραστές, οι οποίοι προστατεύονται από το σύστημα τής Σκοπιάς.

"Οι μάρτυρες του Ιεχωβά δεν θέλουν να ξέρουν ότι έχουν αυτό το πρόβλημα..."

Περισσότερα στο ντοκυμανταίρ του BBC για την συγκαλυμμένη παιδεραστία στις τάξεις των μαρτύρων του Ιεχωβά:

http://news.bbc.co.uk/hi/english/audiovideo/programmes/panorama/newsid_2114000/2114320.stm

Θέλετε κι'άλλα να πείτε στο σπίτι του κρεμασμένου;

Πέτρος

Ανώνυμος είπε...

Πέτρος: Ο Bill Bowen πρώην μάρτυρας του Ιεχωβά και επί 20 χρόνια πρεσβύτερος, δηλώνει ότι υπάρχουν 23.720 παιδεραστές, οι οποίοι προστατεύονται από το σύστημα τής Σκοπιάς.

23.720; Όχι 23.721;

Μπράβο ακρίβεια.

Θα σου πρότεινα το εξής: Να προσπαθήσεις να εντοπίσεις έστω και έναν ΜτΙ στις δεκάδες περιπτώσεις παιδεραστών που έχουν αποκαλυφθεί τα τελευταία χρόνια. Δεν θα βρεις κανέναν. Αντιθέτως θα διαπιστώσεις ένα ασυνήθιστα υψηλό ποσοστό ιερέων, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Αμερική, όπου σκάνδαλο παιδεραστίας ταλανίζει ακόμα την εκεί Ορθόδοξη εκκλησία το οποίο την έχει γονατίσει και οικονομικά, λόγω των αποζημιώσεων που καλείται να καταβάλει στα θύματα.
Θα σου πρότεινα επίσης να προσπαθήσεις να εντοπίσεις έστω και έναν ΜτΙ τρόφιμο στις φυλακές ανά την ελληνική επικράτεια.

Νο44.

Νικόλαος είπε...

Ο Κύριος λέει:

μη κρίνετε κατ' όψιν, αλλά την δικαίαν κρίσιν κρίνατε. (Ιωάν. ζ' 24)

Τα δικαστήρια κρίνουν ―εν γένει― κατ' όψιν. Λέει σχετικά ο Απόστολος Παύλος:

Τολμά τις υμών, πράγμα έχων προς τον έτερον, κρίνεσθαι επί των αδίκων και ουχί επί των αγίων; (Α' Κορ. ς' 1)

Δεν σας λέει ο Απόστολος Παύλος να ρωτήσετε τους δικαστές για να κρατάτε στατιστικά στοιχεία σχετικά με το ποια θρησκεία είναι πιο καθαρή. Αν πάντως θέλετε να είσαστε εντάξει με τα στατιστικά σας πρέπει να συνυπολογίσετε ότι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά στην Ελλάδα είναι εκατό φορές λιγότεροι από τους Ορθοδόξους. Προσωπικά περισσότερο από τους δικαστές, σε αυτά τα θέματα με αναπαύουν τα λόγια του πρώτου Ορθοδόξου επισκόπου Ιεροσολύμων Ιακώβου:

θρησκεία καθαρά και αμίαντος παρά τω Θεώ και πατρί αύτη εστίν, επισκέπτεσθαι ορφανοίς και χήρας εν τη θλίψει αυτών, άσπιλον εαυτόν τηρείν από του κόσμου. (Ιακ. α' 27)

Κατά τον τρόπο που μας ρωτήσατε εσείς πόσα θαύματα έκανε η Ορθοδοξία σήμερα, θα σας ρωτήσω και εγώ πόσα ορφανά και χήρες έχει βοηθήσει η Σκοπιά τα τελευταία εκατό χρόνια; Πείτε μας, όχι για κανέναν άλλον λόγο, αλλά για να μετρήσουμε την καθαρότητα της.

' Φίλος του κόσμου = εχθρός του Θεού ' είπε...

Νικόλαος:
θρησκεία καθαρά και αμίαντος παρά τω Θεώ και πατρί αύτη εστίν, επισκέπτεσθαι ορφανοίς και χήρας εν τη θλίψει αυτών, άσπιλον εαυτόν τηρείν από του κόσμου. (Ιακ. α' 27)
...θα σας ρωτήσω και εγώ πόσα ορφανά και χήρες έχει βοηθήσει η Σκοπιά τα τελευταία εκατό χρόνια;


Το 'επισκέπτεσθαι ορφανοίς και χήρας εν τη θλίψει αυτών' σημαίνει να ενδιαφέρεται κάποιος για τα ορφανά και τις χήρες και να κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει στις ανάγκες τους.
Αυτό το κάνουν τακτικά οι Μάρτυρες του Ιεχωβά αλλά και γενικότερα βοηθούν όσο μπορούν σε περιπτώσεις καταστροφών και άλλων περιστάσεων.

Επιπρόσθετα, η αληθινή θρησκεία πρέπει να κρατάει τον εαυτό της αμόλυντο / χωρίς κηλίδα από τον ορθοδοξο-καθολικό-μουσουλμανικό κλπ. κόσμο σύμφωνα με το: 'άσπιλον εαυτόν τηρείν από του κόσμου'.

Και ο Χριστός διάλεξε και ξεχώρισε τους μαθητές του από τον κόσμο:
(Ιωάννης 15:19)'Επειδή, λοιπόν, δεν είστε μέρος του κόσμου, αλλά εγώ σας έχω εκλέξει και ξεχωρίσει από τον κόσμο, γι’ αυτό σας μισεί ο κόσμος'

(Ιωάννης 17:14‐16) 'ο κόσμος τούς μίσησε, επειδή δεν είναι μέρος του κόσμου, όπως εγώ δεν είμαι μέρος του κόσμου. »Δεν σε παρακαλώ να τους πάρεις από τον κόσμο, αλλά να τους φυλάξεις εξαιτίας του πονηρού. Δεν είναι μέρος του κόσμου, όπως εγώ δεν είμαι μέρος του κόσμου.'

Και ο Ιάκωβος γράφει:
(Ιακώβου 4:4) 'Όποιος, λοιπόν, θέλει να είναι φίλος του κόσμου καθιστά τον εαυτό του εχθρό του Θεού.'

Αυτό σημαίνει ότι και τα δύο, ΌΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΝΑ, χαρακτηρίζουν την αληθινή θρησκεία:
1. προσωπικό ενδιαφέρον και βοήθεια για ορφανά/χήρες (όπως έκανε και ο Χριστός, οι μαθητές του και οι πρώτοι αγνοί Χριστιανοί)
2. να είναι χωρίς κηλίδα από τον κόσμο, 'όχι φιλία με τον κόσμο' και να είναι κάποιος ξεχωρισμένος από τον κόσμο - όπως ο Χριστός, οι μαθητές του και οι πρώτοι αγνοί Χριστιανοί που τους δίωκε ο κόσμος.
(ενώ κάποιος που είναι φίλος με τον κόσμο γίνεται εχθρός του Θεού)

Ιωάννης

' Αρμαγεδδώνας: αληθινός λόγος Θεού, όχι ανθρώπων ' είπε...

Νικόλαος:
Όταν παίρνει η Σκοπιά τον Αρμαγεδδώνα και του αλλάζει τα φώτα, με άλλα λόγια, όταν του κάνει «μετάλλαξη», τον καταντάει ψευδοπροφητεία.


Ο Αρμαγεδδώνας βέβαια δεν είναι ψευδοπροφητεία αλλά είναι ΑΛΗΘΙΝΗ προφητεία, εφόσον είναι λόγια Θεού και όχι ανθρώπων.
Τα λόγια του Θεού είναι για να τα λεει κάποιος, ΟΧΙ για ΝΑ ΤΑ ΚΡΥΒΕΙ, όπως κάνετε εσείς.
Γιατί δεν μιλάτε εσείς για τον Αρμαγεδδώνα;
Δεν τον δέχεστε ως λόγο Θεού;
Δεν τον δέχεστε ως αληθινή προφητεία;
(Αποκ. 16:16, Αποκ. 19ο κεφάλαιο)

Ιωάννης

Ανώνυμος είπε...

Νο 44 έγραψε:
"Θα σου πρότεινα το εξής: Να προσπαθήσεις να εντοπίσεις έστω και έναν ΜτΙ στις δεκάδες περιπτώσεις παιδεραστών που έχουν αποκαλυφθεί τα τελευταία χρόνια. Δεν θα βρεις κανέναν."


Ενδεικτικά...

Marcel Simonin 2006, πρεσβύτερος των Μ.τ.Ι. καταδικάστηκε για ασέλγεια επί διάστημα σε 11 χρονο κοριτσάκι.

Oscar Omar Osorto 2005, πρεσβύτερος των Μ.τ.Ι. καταδικάστηκε για 7 περιπτώσεις ασέλγειας και βιασμού ανηλίκων.

Jesus Cano 2006, πρεσβύτερος στο Bethel, καταδικάστηκε για αποπλάνηση ανηλίκων.

Frederick McLean 2007, ηγετικό στέλεχος των Μ.τ.Ι. στο San Diego, ένας από τους πλέον καταζητούμενους φυγάδες στις Η.Π.Α. με 17 ανήλικα θύματα.
Μάλιστα, η τοπική "εκκλησία" των Μ.τ.Ι αναγκάστηκε να αποζημιώσει ένα από τα θύματά του, (που βιάστηκε από ηλικία 3 έως 9 ετών), με το ποσό των 530.000$, μετά από συμβιβασμό.

Τελευταία για σήμερα, η περίπτωση James Henderson, "επίσκοπος" των Μ.τ.Ι. και επί χρόνια βιαστής παιδιών. Όταν αναγκάστηκε να παραδεχτεί την ενοχή του, οι πρεσβύτεροι επί χρόνια συγκάλυψαν την υπόθεση μέχρις ότου τον συνέλαβε η αστυνομία και η υπόθεση βγήκε στην επιφάνεια.

Πέτρος

Νικόλαος είπε...

κ. Ιωάννη, από το να λέει κανείς ότι ο Αρμαγεδδώνας θα γίνει το 1975 ―κατά τον τρόπο που ορίζει ο ψευδοπροφήτης Σκοπιά―, όπως λέει και μια διαφήμιση, καλύτερα να... μασάς παρά να μιλάς.

Γιατί ξέρετε, όλως τυχαίως ο Χριστός μας είπε κάτι, όπως σας ξαναέγραψα:

Εγώ διαβεβαιώ καθένα που ακούει τα λόγια της προφητείας του βιβλίου αυτού ότι εάν προσθέσει κανείς σε αυτά, θα προσθέσει σε αυτόν ο Θεός τις πληγές που είναι γραμμένες σε τούτο το βιβλίο (Αποκ. κβ' 18).

Δεν είπε ότι θα τιμωρήσει όποιον δεν ερμηνεύει κατά γράμμα την Αποκάλυψη, αλλά αυτούς που προσθέτουν ψευδοδιδασκαλίες, τραβηγμένες από τα μαλλιά «ερμηνείες» και ψευδοπροφητείες σε αυτήν.

' Σπάνιες οι μέλισσες, πολλές οι μύγες ' είπε...

Νικόλαος:
Προτιμώ να ακολουθώ τη συμβουλή του γέροντος Παϊσίου που σας έχω ξαναγράψει: Οι μέλισσες πηγαίνουν πάντα στ' άνθη και οι μύγες στις ακαθαρσίες.

Όταν στον ορθόδοξο κόσμο σας αφήνετε και δικαιολογείτε πολλές ακαθαρσίες (οίκοι ανοχής, χώροι ανήθικου θεάματος, τζόγοι, κυκλοφορία ναρκωτικών, κυκλώματα παιδεραστίας κλπ.), εμφανίζονται και οι ορθόδοξες κοσμικές μύγες (ανήθικοι, τζογαδόροι, διακινητές ναρκωτικών, χρήστες και ναρκομανείς) που θα πάνε εκεί.

Τελικά πολλές οι ακαθαρσίες στον κόσμο και πολλές οι μύγες.
Στον κόσμο (φίλος του κόσμου = εχθρός του Θεού) δεν βρίσκει κάποιος 'άνθη', άρα σπανίζουν και οι - περαστικές - μέλισσες.

Ιωάννης

Ανώνυμος είπε...

"Όταν στον ορθόδοξο κόσμο σας αφήνετε και δικαιολογείτε πολλές ακαθαρσίες (οίκοι ανοχής, χώροι ανήθικου θεάματος, τζόγοι, κυκλοφορία ναρκωτικών, κυκλώματα παιδεραστίας κλπ.), εμφανίζονται και οι ορθόδοξες κοσμικές μύγες (ανήθικοι, τζογαδόροι, διακινητές ναρκωτικών, χρήστες και ναρκομανείς) που θα πάνε εκεί."

κ.Ιωάννη ας κατέβουν οι Μ.τ.Ι. να αναλάβουν την πολιτική εξουσία και να "καθαρίσουν" τον κόσμο.

Αααα ξέχασα, εσείς δεν ασχολείστε με την διοίκηση του κόσμου, ξέρετε μόνο να απολαμβάνετε τους καρπούς του κόσμου. Η λέξη παρασιτισμός σας λέει κάτι;

Πέτρος

' προσθήκες ορθοδόξων αντίθετες με την Αγία Γραφή ' είπε...

Νικόλαος:
Δεν είπε ότι θα τιμωρήσει όποιον δεν ερμηνεύει κατά γράμμα την Αποκάλυψη, αλλά αυτούς που προσθέτουν ψευδοδιδασκαλίες, τραβηγμένες από τα μαλλιά «ερμηνείες» και ψευδοπροφητείες σε αυτήν.

Οι ακόλουθες δεν είναι ορθόδοξες προσθήκες στην Αγία Γραφή ως ψευτοδιδασκαλίες;

1. ορθόδοξη προσθήκη: ο καθιερωμένος νηπιοβαφτισμός
2. ορθόδοξη προσθήκη: η φιλοσοφική θεωρεία της τριάδας.
3. ορθόδοξη προσθήκη: θεάνθρωπος ο Χριστός
4. ορθόδοξη προσθήκη: θεοτόκος η Μαρία.
5. ορθόδοξη προσθήκη: αειπάρθενος η Μαρία.
6. ορθόδοξη προσθήκη: οι ρασοφόροι, ο χωρισμός σε λαϊκούς και κληρικούς.
7. ορθόδοξη προσθήκη: φιλοσοφία αθανασίας ψυχής.
8. ορθόδοξη προσθήκη: κοκαλολατρία, εικονολατρία, γενικά ειδωλολατρία.
9. ορθόδοξη προσθήκη: η καθιέρωση ημερών νηστείας.
10. ορθόδοξη προσθήκη: Γιορτή γενεθλίων
11. ορθόδοξη προσθήκη: Γιορτές 'αγίων'

Τι τα θέλετε όλα αυτά - τις προσθήκες - που είναι ΕΚΤΟΣ Αγίας Γραφής και αντίθετες με το λόγο του Θεού;

Ιωάννης

Νικόλαος είπε...

Εγώ διαβεβαιώ καθένα που ακούει τα λόγια της προφητείας του βιβλίου αυτού ότι εάν προσθέσει κανείς σε αυτά, θα προσθέσει σε αυτόν ο Θεός τις πληγές που είναι γραμμένες σε τούτο το βιβλίο (Αποκ. κβ' 18).

Το χωρίο αναφέρεται στις ψευτοπροσθήκες στο βιβλίο της Αποκάλυψης, αλλά καλά κάνατε και το επεκτείνατε σε όλη την Αγία Γραφή: πρώτον γιατί είναι μια σωστή επέκταση αυτή και δεύτερον γιατί ειδικά με την Αποκάλυψη για την οποία κάθε αίρεση λέει το κοντό και το μακρύ της, η Σκοπιά είναι αναπολόγητη.

Και για να έρθω σε αυτά που γράφετε ―πέρα από κάποια ανυπόστατα και συκοφαντικά π.χ. περί ειδωλολατρείας―, πείτε μας ποιος διόρισε τη Σκοπιά να κρίνει την Εκκλησία του Χριστού. Και πού αναφέρει στην Αγία Γραφή ότι ο καθένας μπορεί να ιδρύει τη δικιά του αίρεση, για να ανοίξω και εγώ μία αύριο.

' ο Θεός δεν δεσμεύεται από διορισμούς ανθρώπων ' είπε...

Νικόλαος:
πείτε μας ποιος διόρισε τη Σκοπιά να κρίνει την Εκκλησία του Χριστού. Και πού αναφέρει στην Αγία Γραφή ότι ο καθένας μπορεί να ιδρύει τη δικιά του αίρεση, για να ανοίξω και εγώ μία αύριο.


Ξεχνάτε το διορισμό του 'πιστού και φρόνιμου δούλου' από τον Χριστό.
(Ματθαίος 24:45)
"Ποιος είναι, λοιπόν, ο πιστός και φρόνιμος δούλος, που ο κύριός του τον κατέστησε επιστάτη στους υπηρέτες του, για να δίνει σ αυτούς την τροφή στον καιρό της;"

Ο διορισμένος από τον Χριστό 'πιστός και φρόνιμος δούλος', χαρακτηρίζεται 'πιστός' και 'φρόνιμος' ΟΧΙ άπιστος ούτε ασύνετος, ούτε 'αιρετικός', ενώ θα υπήρχαν πολλοί άλλοι που δεν θα είχαν τις διδασκαλίες του Χριστού, γι' αυτό και έγινε ο διορισμός του 'πιστού κσι φρόνιμου δούλου'.

Εδώ πρόκειται για μια ΑΝΑΘΕΣΗ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ από τον ίδιο τον Χριστό, επειδή μετά την ανάστασή του του δόθηκε ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑ στον ουρανό και στη γη.(Ματθ. 28:18-20)

Η αναφορά αυτή του Χριστού σχετίζεται με τον καιρό του ΤΕΛΟΥΣ.
(Ματθαίος 24:44-47)
"Γι' αυτό, κι εσείς γίνεστε έτοιμοι· επειδή, κατά την ώρα που δεν στοχάζεστε, έρχεται ο Υιός τού ανθρώπου.
45 Ποιος είναι, λοιπόν, ο πιστός και φρόνιμος δούλος, που ο κύριός του τον κατέστησε επιστάτη στους υπηρέτες του, για να δίνει σ αυτούς την τροφή στον καιρό της;
46 Μακάριος εκείνος ο δούλος, που, όταν έρθει ο κύριός του, θα τον βρει να κάνει έτσι.
47 Σας διαβεβαιώνω ότι, θα τον κάνει επιστάτη σε όλα τα υπάρχοντά του."

Ο ερχομός λοιπόν του Χριστού στη ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ του, θα ΕΒΡΙΣΚΕ τον 'πιστό και φρόνιμο δούλο' ο οποίος ως 'πιστός και φρόνιμος' θα ήταν ΜΑΚΑΡΙΟΣ / ευτυχισμένος, εφόσον θα ενεργούσε όπως θα ήθελε ο Χριστός.
Δηλαδή τι θα έκανε και θα είχε την εύνοια του Χριστού ως 'πιστός και φρόνιμος δούλος';
Θα υπάκουε μεταξύ άλλων στην εντολή του Χριστού:
(Ματθαίος 28:19,20)
"ο Ιησούς τους πλησίασε, τους μίλησε, λέγοντας: Δόθηκε σε μένα κάθε εξουσία στον ουρανό και επάνω στη γη.
19 Αφού, λοιπόν, πορευτείτε, κάντε μαθητές όλα τα έθνη, βαπτίζοντάς τους στο όνομα του Πατέρα και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος,
20 διδάσκοντάς τους να τηρούν όλα όσα παρήγγειλα σε σας· και δέστε, εγώ είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες, μέχρι τη συντέλεια του αιώνα."

Ως 'πιστός και φρόνιμος' ο δούλος θα υπάκουε ΣΙΓΟΥΡΑ στην εντολή αυτή, αλλιώς δεν θα χαρακτηρίζονταν 'πιστός'.
Το ότι θα ήταν και 'φρόνιμος' σήμαινε ότι ως 'οικονόμος / επιστάτης' θα ήταν και 'προσεκτικός διαχειριστής' των υπαρχόντων του Χριστού.

Και ο Λουκάς (12:42-44) το ίδιο αναφέρει:
"ο Κύριος είπε: «Ποιος άραγε είναι ο πιστός οικονόμος, ο φρόνιμος, τον οποίο ο κύριός του θα διορίσει υπεύθυνο στο υπηρετικό του προσωπικό για να τους δίνει τη μερίδα της τροφής τους στον κατάλληλο καιρό; Ευτυχισμένος είναι εκείνος ο δούλος, αν ο κύριός του, όταν έρθει, τον βρει να ενεργεί έτσι! Σας λέω αληθινά: Θα τον διορίσει υπεύθυνο σε όλα τα υπάρχοντά του."

Πρόκειται λοιπόν για διορισμένο από τον Χριστό, ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ Η_Δ_Η ΟΤΑΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΑ ΕΡΧΟΤΑΝ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ του.
Ο Χριστός όταν θα 'ερχόταν' θα ΕΠΕΚΤΕΙΝΕ τον ΔΙΟΡΙΣΜΟ του 'πιστού' δούλου ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΤΟΥ.

Ο διορισμός που έλαβαν αρχικά Μάρτυρες του Ιεχωβά ΕΠΕΚΤΑΘΗΚΕ ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ και έγιναν 'διαχειριστές' σε ΟΛΑ τα υπάρχοντα του Χριστού, σύμφωνα με την υπόσχεση του Χριστού.
Έτσι ΠΑΝΤΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙ κάποιος ΣΗΜΕΡΑ Μάρτυρες του Ιεχωβά που ΚΗΡΥΤΤΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ, για μαρτυρία σε όλα τα έθνη, ακριβώς όπως ΖΗΤΗΣΕ ο Χριστός.
Το ότι ΠΑΝΤΟΥ βρίσκονται σήμερα Μάρτυρες του Ιεχωβά είναι γνωστό.

Εφόσον πιστεύουμε ότι η Βασιλεία του Χριστού ιδρύθηκε στους ουρανούς το 1914
ΚΑΙ εφόσον ο Χριστός ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΧΟΤΑΝ ΘΑ ΕΒΡΙΣΚΕ τον 'πιστό και φρόνιμο δούλο' ΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙ ΕΤΣΙ,
δηλαδή με πιστότητα, θα τον διόριζε σε όλα τα υπάρχοντά του.
Έτσι:
και το παγκόσμιο έργο κηρύγματος θα συνέχιζε να γίνεται και θα επεκτανόταν ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ στη διάρκεια της Δεύτερης Παρουσίας του Χριστού ως Βασιλιά από το 1914 και μετά μέχρι τον Αρμαγεδδώνα,
και ο 'πιστός και φρόνιμος δούλος' ως ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ των υπαρχόντων του Χριστού
θα συνέχιζε να υπάρχει στη διάρκεια των εσχάτων ημερών για να διαχειρίζεται το έργο σωτηρίας των ανθρώπων και αυτή η διαχείριση θα γίνεται τουλάχιστο μέχρι τον Αρμαγεδδώνα.
Μετά θα γίνει η γη παράδεισος και θα δοθεί αιώνια ζωή στους ΔΙΚΑΙΟΥΣ και υπάκουους ανθρώπους.

Έτσι δεν πρόκειται για διορισμό ενός, αλλά μιας ομάδας Χριστιανών που θα ενεργούσαν ως διαχειριστές διορισμένοι από τον Χριστό.
Όλοι αυτοί ονομάζονται 'πιστός και φρόνιμος δούλος' που θα είχε ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ την υποστήριξη του Χριστού ως ΚΕΦΑΛΗΣ της Χριστιανικής Εκκλησίας και την εύνοια του Θεού.

Αυτός είναι ο λόγος που όσοι έγιναν θεομάχοι, όπως ο Χίτλερ, τελικά δεν κατάφεραν τίποτα, επειδή
ισχύει το:
(Ιερεμίας 1:19)
"είναι σίγουρο ότι θα σε πολεμήσουν, αλλά δεν θα υπερισχύσουν εναντίον σου, διότι “εγώ είμαι μαζί σου”, λέει ο Ιεχωβά, “για να σε ελευθερώνω”
Εδώ πρόκειται για μια ΑΝΑΘΕΣΗ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ από τον ίδιο τον Χριστό, επειδή μετά την ανάστασή του του δόθηκε ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑ στον ουρανό και στη γη.(Ματθ. 28:18-20)

Η αναφορά αυτή του Χριστού σχετίζεται με τον καιρό του ΤΕΛΟΥΣ.
(Ματθαίος 24:44-47)
"Γι' αυτό, κι εσείς γίνεστε έτοιμοι· επειδή, κατά την ώρα που δεν στοχάζεστε, έρχεται ο Υιός τού ανθρώπου.
45 Ποιος είναι, λοιπόν, ο πιστός και φρόνιμος δούλος, που ο κύριός του τον κατέστησε επιστάτη στους υπηρέτες του, για να δίνει σ αυτούς την τροφή στον καιρό της;
46 Μακάριος εκείνος ο δούλος, που, όταν έρθει ο κύριός του, θα τον βρει να κάνει έτσι.
47 Σας διαβεβαιώνω ότι, θα τον κάνει επιστάτη σε όλα τα υπάρχοντά του."

Ο ερχομός λοιπόν του Χριστού στη ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ του, θα ΕΒΡΙΣΚΕ τον 'πιστό και φρόνιμο δούλο' ο οποίος ως 'πιστός και φρόνιμος δούλος' θα ήταν ΜΑΚΑΡΙΟΣ / ευτυχισμένος, εφόσον θα ενεργούσε όπως θα ήθελε ο Χριστός.
Δηλαδή τι θα έκανε και θα είχε την εύνοια του Χριστού ως 'πιστός και φρόνιμος δούλος';
Θα υπάκουε μεταξύ άλλων στην εντολή του Χριστού:
(Ματθαίος 28:19,20)
"ο Ιησούς τους πλησίασε, τους μίλησε, λέγοντας: Δόθηκε σε μένα κάθε εξουσία στον ουρανό και επάνω στη γη.
19 Αφού, λοιπόν, πορευτείτε, κάντε μαθητές όλα τα έθνη, βαπτίζοντάς τους στο όνομα του Πατέρα και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος,
20 διδάσκοντάς τους να τηρούν όλα όσα παρήγγειλα σε σας· και δέστε, εγώ είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες, μέχρι τη συντέλεια του αιώνα."

Ως 'πιστός και φρόνιμος' ο δούλος θα υπάκουε ΣΙΓΟΥΡΑ στην εντολή αυτή, αλλιώς δεν θα χαρακτηρίζονταν 'πιστός'.
Το ότι θα ήταν και 'φρόνιμος' σήμαινε ότι ως 'οικονόμος / επιστάτης' θα ήταν και 'προσεκτικός διαχειριστής' των υπαρχόντων του Χριστού.

Και ο Λουκάς (12:42-44) το ίδιο αναφέρει:
"ο Κύριος είπε: «Ποιος άραγε είναι ο πιστός οικονόμος, ο φρόνιμος, τον οποίο ο κύριός του θα διορίσει υπεύθυνο στο υπηρετικό του προσωπικό για να τους δίνει τη μερίδα της τροφής τους στον κατάλληλο καιρό; Ευτυχισμένος είναι εκείνος ο δούλος, αν ο κύριός του, όταν έρθει, τον βρει να ενεργεί έτσι! Σας λέω αληθινά: Θα τον διορίσει υπεύθυνο σε όλα τα υπάρχοντά του."

Πρόκειται λοιπόν για διορισμένο από τον Χριστό, ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ Η_Δ_Η ΟΤΑΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΑ ΕΡΧΟΤΑΝ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ του.
Ο Χριστός όταν θα 'ερχόταν' θα ΕΠΕΚΤΕΙΝΕ τον ΔΙΟΡΙΣΜΟ του 'πιστού' δούλου ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΤΟΥ.

Ο διορισμός που έλαβαν αρχικά Μάρτυρες του Ιεχωβά ΕΠΕΚΤΑΘΗΚΕ ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ και έγιναν 'διαχειριστές' σε ΟΛΑ τα υπάρχοντα του Χριστού, σύμφωνα με την υπόσχεση του Χριστού.

Έτσι ΠΑΝΤΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙ κάποιος ΣΗΜΕΡΑ Μάρτυρες του Ιεχωβά που ΚΗΡΥΤΤΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ, για μαρτυρία σε όλα τα έθνη, ακριβώς όπως ΖΗΤΗΣΕ ο Χριστός.
Το ότι ΠΑΝΤΟΥ βρίσκονται σήμερα Μάρτυρες του Ιεχωβά είναι γνωστό.

Εφόσον πιστεύουμε ότι η Βασιλεία του Χριστού ιδρύθηκε στους ουρανούς το 1914
ΚΑΙ εφόσον ο Χριστός ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΧΟΤΑΝ ΘΑ ΕΒΡΙΣΚΕ τον 'πιστό και φρόνιμο δούλο' ΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙ ΕΤΣΙ,
δηλαδή με πιστότητα, θα τον διόριζε σε όλα τα υπάρχοντά του.
Έτσι:
και το παγκόσμιο έργο κηρύγματος θα συνέχιζε να γίνεται και θα επεκτανόταν ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ στη διάρκεια της Δεύτερης Παρουσίας του Χριστού ως Βασιλιά από το 1914 και μετά μέχρι τον Αρμαγεδδώνα,

και ο 'πιστός και φρόνιμος δούλος' ως ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ των υπαρχόντων του Χριστού
θα συνέχιζε να υπάρχει στη διάρκεια των εσχάτων ημερών για να διαχειρίζεται το έργο σωτηρίας των ανθρώπων και αυτή η διαχείριση θα γίνεται τουλάχιστο μέχρι τον Αρμαγεδδώνα.
Μετά θα γίνει η γη παράδεισος και θα δοθεί αιώνια ζωή στους ΔΙΚΑΙΟΥΣ και υπάκουους ανθρώπους.

Έτσι δεν πρόκειται για διορισμό ενός, αλλά μιας ομάδας Χριστιανών που θα ενεργούσαν ως διαχειριστές διορισμένοι από τον Χριστό.
Όλοι αυτοί ονομάζονται 'πιστός και φρόνιμος δούλος' που είχε την υποστήριξη του Χριστού και την εύνοια του Θεού.

Στο ερώτημα: "Από ποιόν διορίστηκε ο Ρώσσελ;" είχε δοθεί η απάντηση:
1.
Ο Θεός δέχεται ΔΙΚΑΙΟΥΣ και ΥΠΑΚΟΥΟΥΣ (π.χ. Νώε) τους οποίους και διορίζει μετά.
2.
Ο Θεός δεν δεσμεύεται από ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ - ακόμα ούτε και δικό του - και εφόσον παρατηρεί απιστία και ανυπακοή ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΕΥΘΕΩΣ τους ανυπάκουους. (π.χ. Σαούλ) και στη θέση τους βάζει άλλους (π.χ. Δαβίδ)
3.
Ο Θεός παρατηρεί τη συμβολική καρδιά των ανθρώπων - στην οποία πηγάζει η δικαιοσύνη κάποιου - και ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ από απόψεις άλλων ανθρώπων.
Η κρίση του Θεού δεν ισοδυναμεί με την κρίση ανθρώπων.
[Αυτό φαίνεται ιδιαίτερα στην περίπτωση του Δαβίδ και του Ιησού Χριστού]
Ο Ιησούς Χριστός ΔΕΝ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ από ανθρώπους ούτε από ιερείς ούτε από αρχιερείς.
Επίσης ούτε οι Φαρισσαίοι,
ούτε οι Γραμματείς,
ούτε οι Αρχιερείς των Ιουδαίων
ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΑΝ ούτε και ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΑΝ τον ΔΙΟΡΙΣΜΟ του Χριστού κατευθείαν από τον Θεό.

Ακόμη, ο Χριστός ο ίδιος φρόντισε να διορίσει τον τότε ακόμα εχθρό Σαύλο (ως σκεύος ελέους) που μετονομάστηκε σε Παύλος, χωρίς προηγουμένως να ρωτήσει κανέναν άνθρωπο.

Συμπέρασμα: Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ από ανθρώπινους διορισμούς αλλά ούτε και ρωτάει ανθρώπους ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ τους διορισμούς που ο ίδιος ο Θεός κάνει.
Εφόσον οι Φαρισσαίοι είχαν πατέρα τους το διάβολο, αυτοί ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ δέχονταν τον διορισμό του Χριστού αλλά και κατηγορούσαν τον Χριστό
1. ως αμαρτωλό
2. ως λαίμαργο και στο τέλος τον θανάτωσαν
3. ως εγκληματία.

Συμπέρασμα: οι κατηγορίες άλλων δεν αλλάζουν τους διορισμούς και τις επιλογές του Θεού.

Ιωάννης

' αργά το σκεφτήκατε: άκυρος ο αυτοδιορισμός ' είπε...

Νικόλαος:
πείτε μας ποιος διόρισε τη Σκοπιά να κρίνει την Εκκλησία του Χριστού. Και πού αναφέρει στην Αγία Γραφή ότι ο καθένας μπορεί να ιδρύει τη δικιά του αίρεση, για να ανοίξω και εγώ μία αύριο.

2ο:
Αν και η κάθε χριστιανική θρησκεία αξιώνει το 'Εκκλησία του Χριστού' και 'Εκκλησία του Θεού', εντούτοις ο ΧΡΙΣΤΌΣ ως διορισμένος από τον Θεό είναι ο κριτής του κάθε ισχυρισμού.

Άλλωστε πολλοί θα έλεγαν στον Χριστό 'Κύριε κύριε' ενώ ο Χριστός θα τους αποκαλούσε 'εργάτες της ανομίας' και θα τους απέρριπτε.

Αρα οι ισχυρισμοί δεν παίζουν ρόλο για τον Θεό και για τον διορισμένο κριτή και κεφαλή της Χριστιανικής Εκκλησίας Χριστό.

Και αν εσείς θέλετε να ιδρύσετε κάποια αίρεση, το λέτε μόνος σας τι θα είναι, οπότε πάλι ΔΕΝ θα ήσασταν διορισμένος από τον Χριστό.

Αλλωστε Η_Δ_Η υπάρχει ο διορισμένος από τον Χριστό 'πιστός και φρόνιμος δούλος'.

Ιωάννης

Νικόλαος είπε...

κ. Ιωάννης: «Εφόσον πιστεύουμε ότι η Βασιλεία του Χριστού ιδρύθηκε στους ουρανούς το 1914 [...]»


Καλά λέτε ότι μόνο εσείς το πιστεύετε αυτό, καθώς δεκάδες ανεξάρτητοι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι αυτή η χρονολογία είναι λάθος. Εδώ τους ξεχάσατε τους επιστήμονες; Και για τη συκοφαντική κατηγορία της αποστασίας δεν σας άκουσα να επικαλείστε την επιστήμη, για να μας δώσετε ιστορικά στοιχεία για το ποιος, πότε και πού την έκανε. Τι έγινε, τους ξεχάσατε τώρα τους ιστορικούς;


Νικόλαος: πείτε μας ποιος διόρισε τη Σκοπιά να κρίνει την Εκκλησία του Χριστού. Και πού αναφέρει στην Αγία Γραφή ότι ο καθένας μπορεί να ιδρύει τη δικιά του αίρεση, για να ανοίξω και εγώ μία αύριο.


κ. Ιωάννης: «Ξεχνάτε το διορισμό του 'πιστού και φρόνιμου δούλου' από τον Χριστό.»


Άρα ο Χριστός διόρισε την Εταιρεία Σκοπιά; Και πού Τον είδε ο Ρώσσελ τον Χριστό, σε όραμα; Εγώ κάτι σατανικές πυραμίδες ―κατά την ομολογία της Σκοπιάς― έχω ακούσει ότι έβλεπε. Και γιατί διόρισε τον Ρώσσελ και όχι κάποια άλλη από τις χιλιάδες αιρέσεις που υπάρχουν; Επειδή έλεγε περισσότερες ψευδοπροφητείες από τους άλλους για να κάνει «ντόρο» και επειδή χρησιμοποίησε το πετυχημένο ―πράγματι― σύστημα της πυραμίδας για την εξάπλωση της εταιρείας του;

Κάνετε συρραφή από χωρία για να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα. Το ίδιο κάνουν και οι άλλες αιρέσεις. Άλλωστε με δικαστήρια δεν ασχολείστε, ξέρετε από δικανικές προτεσταντικές θεωρίες. Αλλά ο Χριστός δεν είναι Άρειος Πάγος. Τα λόγια του Χριστού είναι πολύ απλά:

εγώ μεθ' υμών ειμι πάσας τας ημέρας έως της συντελείας του αιώνος. (Ματθ. κη' 20)

Ο Χριστός πάντα μαζί μας ήταν, είναι και θα είναι, πολύ πριν περάσει η εταιρεία Σκοπιά το καταστατικό της από το πρωτοδικείο. Η Εκκλησία, που κεφαλή της έχει τον Χριστό, είναι άκτιστη και δεν είχε ανάγκη κανέναν πεφωτισμένο «Νώε»(!) αυτοδιόριστο Ρώσσελ για να σωθεί. Ο Ρώσσελ ―και ο κάθε Ρώσσελ― έκανε το ίδιο πράγμα με τον Εωσφόρο: έβαλε τον εαυτό του πάνω από τον Χριστό και ίδρυσε μία οργάνωση για να πάρει τη θέση της Εκκλησίας η οποία είχε ήδη ιδρυθεί από τον Χριστό!


κ. Ιωάννης: «Αρα οι ισχυρισμοί δεν παίζουν ρόλο για τον Θεό και για τον διορισμένο κριτή και κεφαλή της Χριστιανικής Εκκλησίας Χριστό.

»Και αν εσείς θέλετε να ιδρύσετε κάποια αίρεση, το λέτε μόνος σας τι θα είναι, οπότε πάλι ΔΕΝ θα ήσασταν διορισμένος από τον Χριστό.»



Άρα το ίδιο ισχύει και για τον Ρώσσελ. Μόνος σας τα λέτε.

Ανώνυμος είπε...

Πέτρος: Αααα ξέχασα, εσείς δεν ασχολείστε με την διοίκηση του κόσμου, ξέρετε μόνο να απολαμβάνετε τους καρπούς του κόσμου. Η λέξη παρασιτισμός σας λέει κάτι;

Ααα γι αυτό η εκκλησία σας είναι βουτηγμένη στη διαπλοκή και στα σκάνδαλα με υπουργούς. Θέλει να διοικήσει. Κρίμα που δεν έχουμε θεοκρατία να ικανοποίησετε τον κρυφό (και φανερό) σας στόχο.
Το ότι ο κλήρος θεωρείται από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού ως το μέγιστο παράσιτο, δεν έτυχε να φτάσει στ' αυτιά σας. Έτσι;

No44.

Ανώνυμος είπε...

Ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου πούλησε mini bus που είχε δωρηθεί για τη μετακίνηση παιδιών με ειδικές ανάγκες, για να αγοράσει πολυτελές αυτοκίνητο.
Τα σκατά κι οι μύγες που λέει και ο Νικόλαος.

Νο44.

' Απομίμηση-πλαστογραφία των διδασκαλιών του Χριστού = Αποστασία ' είπε...

Ιωάννης:
«Εφόσον πιστεύουμε ότι η Βασιλεία του Χριστού ιδρύθηκε στους ουρανούς το 1914 [...]»

Νικόλαος:
Καλά λέτε ότι μόνο εσείς το πιστεύετε αυτό, καθώς δεκάδες ανεξάρτητοι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι αυτή η χρονολογία είναι λάθος. Εδώ τους ξεχάσατε τους επιστήμονες; Και για τη συκοφαντική κατηγορία της αποστασίας δεν σας άκουσα να επικαλείστε την επιστήμη, για να μας δώσετε ιστορικά στοιχεία για το ποιος, πότε και πού την έκανε. Τι έγινε, τους ξεχάσατε τώρα τους ιστορικούς;

Ιωάννης:
Πώς απέδειξε κάποιος ότι ο διορισμός του Χριστού ως Βασιλιάς δεν έγινε το 1914;
Ποιόν επιστήμονα παραθέτετε και με ποιά στοιχεία;
Κατά τα άλλα οι επιστήμονες είναι για να προσδιορίζουν ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ μελέτης με βάση ιστορικά στοιχεία.
Οι επιστήμονες όμως δεν είναι αρμόδιοι για να προσδιορίζουν ουράνια ζητήματα.

Π.χ. ποιός επιστήμονας μπορεί να προσδιορίσει το πότε έγινε ο πόλεμος που αναφέρει η Αποκάλυψη 12:7;
'ἐγένετο πόλεμος ἐν τῷ οὐρανῷ· ὁ Μιχαὴλ καὶ οἱ ἄγγελοι αὐτοῦ τοῦ πολεμῆσαι μετὰ τοῦ δράκοντος'

Πόσες από τις περιγραφές της Αποκάλυψης μπορούν να προσδιορίσουν οι επιστήμονες;
Μήπως μπορείτε να τις προσδιορίσετε εσείς;

Όσον αφορά για την αποστασία είναι γραφική και ΑΛΗΘΙΝΗ προφητεία των αποστόλων του Χριστού αλλά και ο ίδιος ο Χριστός δια παραβολών μίλησε για αυτή.

Και όχι μόνο οι θρησκευτικές διαμάχες, τα θρησκευτικά εγκλήματα του Μεσαίωνα και οι σταυροφορίες αποδεικνύουν την ύπαρξη της Αποστασίας.
Ακόμα η ύπαρξη διαφορετικών πίστεων στον χριστιανικό κόσμο είναι αποτέλεσμα απόκλισης από τις διδασκαλίες του Χριστού.
Τα διαφορετικά 'πιστεύω' άρχισαν να εξαπλώνονται ως γάγγραινα μετά το θάνατο των αποστόλων ενώ βρισκόταν σε 'δράση' Η_Δ_Η στις ημέρες των αποστόλων:
2 Θεσσαλονικείς 2:7
'τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας'
Ποιό ήταν αυτό το 'μυστήριο της ανομίας' που ήδη βρισκόταν σε ενέργεια / δράση στις ημέρες που ζούσε ο απόστολος Παύλος;
Το δείχνει το 2 Θεσσαλονικείς 2:3
'μή τις ὑμᾶς ἐξαπατήσῃ κατὰ μηδένα τρόπον. ὅτι ἐὰν μὴ ἔλθῃ ἡ ἀποστασία πρῶτον καὶ ἀποκαλυφθῇ ὁ ἄνθρωπος τῆς ἀνομίας, ὁ υἱὸς τῆς ἀπωλείας'

Αυτό σημαίνει ότι πρώτα - πριν τη Βασιλεία του Χριστού - θα ερχόταν η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ, και θα γινόταν η αποκάλυψη του συλλογικού ανθρώπου της ανομίας.

Το ίδιο περιγράφει ο απόστολος Ιωάννης στο 1 Ιωάννη 2:18
'καθὼς ἠκούσατε ὅτι ἀντίχριστος ἔρχεται καὶ νῦν ἀντίχριστοι πολλοὶ γεγόνασιν'
Ηδη οι Χριστιανοί ήταν ενημερωμένοι καθώς είχαν ακούσει ότι θα ερχόταν ο αντίχριστος και ΗΔΗ πολλοί είχαν γίνει αντίχριστοι στις ημέρες του Ιωάννη.
Ο αντίχριστος δεν είναι ένα άτομο αλλά αναφέρεται στην ομάδα, στην τάξη του Αντίχριστου, δηλαδή περιλαμβάνει όλους τους αντίχριστους.
(όπως όταν λέμε: 'ο σημερινός Έλληνας...' αναφερόμαστε όχι σε έναν αλλά γενικά στον κάθε Έλληνα)

Ο απόστολος Ιωάννης δίνει κάποια αρχικά στοιχεία του 'αντιχρίστου' με τα λόγια στο εδάφιο 2 Ιωάννη 1:7
'πολλοὶ πλάνοι ἐξῆλθον εἰς τὸν κόσμον, οἱ μὴ ὁμολογοῦντες Ἰησοῦν Χριστὸν ἐρχόμενον ἐν σαρκί· οὗτός ἐστιν ὁ πλάνος καὶ ὁ ἀντίχριστος'

Οι πολλοί πλάνοι που είχαν βγεί στον κόσμο ΗΔΗ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ, αναφέρονται συλλογικά ως 'ο πλάνος και ο αντίχριστος', άρα δεν πρόκειται ούτε για έναν πλάνο ούτε για έναν αντίχριστο.

ΗΔΗ ο 'χριστιανός' Δημήτριος - άτομο με εξουσία στην χριστιανική Εκκλησία - στις ημέρες του Ιωάννη έδιωχνε από την Εκκλησία πιστούς Χριστιανούς αδελφούς, σύμφωνα με το εδάφιο 3 Ιωάννη 1:10
'οὔτε αὐτὸς ἐπιδέχεται τοὺς ἀδελφοὺς καὶ τοὺς βουλομένους κωλύει καὶ ἐκ τῆς ἐκκλησίας ἐκβάλλει'

Και ο απόστολος Παύλος είχε προειδοποιήσει ότι μετά την αναχώτησή του - το θάνατό του - θα εισέβαλαν στη Χριστιανική Εκκλησία λύκοι 'βαρείς' / αδίστακτοι άνθρωποι που δεν θα αισθανόταν συμπόνοια για το ποίμνιο, σύμφωνα με το Πράξεις 20:29
'ἐγὼ οἶδα ὅτι εἰσελεύσονται μετὰ τὴν ἄφιξίν μου λύκοι βαρεῖς εἰς ὑμᾶς μὴ φειδόμενοι τοῦ ποιμνίου'

Αυτοί θα ήταν άτομα από τους ΙΔΙΟΥΣ Χριστιανούς - από ανάμεσά τους - που θα μιλούσαν διεστραμμένα:
(Πράξεις 20:30)
'ἐξ ὑμῶν αὐτῶν ἀναστήσονται ἄνδρες λαλοῦντες διεστραμμένα τοῦ ἀποσπᾶν τοὺς μαθητὰς ὀπίσω αὐτῶν'

Όλες αυτές οι καταστάσεις και εξελίξεις στην πρώτη αγνή Χριστιανική Εκκλησία φανέρωναν την επερχόμενη ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ από την αλήθεια και τις διδασκαλίες του Χριστού.
Όπως είχε πεί ο Χριστός στην παραβολή με τα ζιζάνια αυτά θα συναυξάνονταν μαζί με το σιτάρι και στον καιρό του τέλους θα διαχωριζόταν, το μεν σιτάρι για την 'αποθήκη', τα δε ζιζάνια για κάψιμο / καταστροφή.
Τα 'ζιζάνια' ήταν αποτέλεσμα ενεργειών του διαβόλου - επειδή αναφέρονται ως γιοί του πονηρού - σύμφωνα με το Ματθαίος 13:38
'ὁ δὲ ἀγρός ἐστιν ὁ κόσμος, τὸ δὲ καλὸν σπέρμα οὗτοί εἰσιν οἱ υἱοὶ τῆς βασιλείας· τὰ δὲ ζιζάνιά εἰσιν οἱ υἱοὶ τοῦ πονηροῦ'

Έτσι η πλαστογραφία των διδασκαλιών του Χριστού, η αποστασία (λύκοι βαρείς, ο αντίχριστος, ο άνθρωπος της ανομίας, τα ζιζάνια) εμφανίστηκε ενόσω ζούσαν οι απόστολοι και εξαπλώθηκε μετά το θάνατο των αποστόλων.

Ιωάννης

' Ο Ρώσσελ έκανε καλή αρχή που ακόμα ... ενοχλεί. ' είπε...

Νικόλαος:
Ρώσσελ― ...ίδρυσε μία οργάνωση για να πάρει τη θέση της Εκκλησίας η οποία είχε ήδη ιδρυθεί από τον Χριστό!

Εννοείται ότι ο Ρώσσελ έκανε έναρξη της επαναφοράς της αληθινής Χριστιανοσύνης ΚΟΝΤΡΑ στην αποστασία στην οποία βρίσκονται οι ορθόδοξοι με πολλές αποστατικές δοξασίες.

Ο Ρώσσελ έγινε αποδεκτός από τον Χριστό και ως μεγάλος απροκατάληπτος ερευνητής των Γραφών έκανε πολλά για να φανερωθεί η αποστασία στα μάτια των ανθρώπων και πέτυχε να κάνει την έναρξη του ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ από ψεύτικες δοξασίες και θεωρείες ανθρώπων, με τη βοήθεια του Θεού.
Το ότι κανένας δεν μπορεί να τα βάλει με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, δείχνει ότι οι θεομάχοι (καθολικοί κλπ. - και όχι μόνο το μεσαίωνα με τα πολλά εγκλήματα και τις σταυροφορίες και αργότερα σε συνεργασία με διάφορους δικτάτορες τύπου Χίτλερ) δεν τα καταφέρνουν.
Άλλωστε αυτό δείχνει η Αποκάλυψη, εφόσον ο Χριστός εξήλθε 'νικών και δια να νικήσει', ενώ οι ήττες οι δικές σας είναι πολλές και όπως φαίνεται αυξάνουν.
Πως και μένετε μέσα στο καράβι που βουλιάζει;
Δεν διαβάζετε στην Αποκάλυψη τι θα συμβεί στη Βαβυλώνα τη Μεγάλη:
(Αποκάλυψη 18:3) 'εξαιτίας του κρασιού του θυμού της πορνείας της έχουν πέσει θύματα όλα τα έθνη, και οι βασιλιάδες της γης πόρνευσαν μαζί της, και οι περιοδεύοντες έμποροι της γης πλούτισαν λόγω της δύναμης της ξεδιάντροπης χλιδής της»

Όπου κυβερνήτες και έμποροι, δίπλα είστε και εσείς.

(Αποκάλυψη 18:5) 'οι αμαρτίες της συσσωρεύτηκαν μέχρι τον ουρανό'

Θα συγχωρεθεί από τον Θεό;

(Αποκάλυψη 18:7‐8) 'Όσο δόξασε τον εαυτό της και έζησε σε ξεδιάντροπη χλιδή, τόσο δώστε της βασανισμό και πένθος. Διότι λέει μέσα στην καρδιά της: “Κάθομαι βασίλισσα, και χήρα δεν είμαι, και ποτέ δεν θα δω πένθος”. Γι’ αυτό, σε μία ημέρα θα έρθουν οι πληγές της, θάνατος και πένθος και πείνα, και θα καεί εντελώς με φωτιά'

(Αποκάλυψη 18:11‐13) 'οι έμποροι της γης κλαίνε και πενθούν για αυτήν, επειδή δεν υπάρχει κανείς να αγοράσει πια όλο τους το απόθεμα, ένα πλήρες απόθεμα από χρυσάφι και ασήμι και πολύτιμες πέτρες και μαργαριτάρια και εκλεκτό λινό ύφασμα και πορφύρα και μετάξι και κατακόκκινο ύφασμα· και καθετί από αρωματικό ξύλο και κάθε είδους αντικείμενο από ελεφαντόδοντο και κάθε είδους αντικείμενο από το πολυτιμότερο ξύλο και από χαλκό και από σίδερο και από μάρμαρο· επίσης κανέλα και ινδικό μυρωδικό και θυμιάματα και αρωματικό λάδι και λιβάνι και κρασί και ελαιόλαδο και λεπτό αλεύρι και σιτάρι και κτήνη και πρόβατα, και άλογα και άμαξες και δούλους και ανθρώπινες ψυχές'

Τι θα γίνει με τα ΘΥΜΙΑΜΑΤΑ της Βαβυλώνας της Μεγάλης και με τα πλούτη της;

(Αποκάλυψη 18:16‐17) 'αλίμονο — η μεγάλη πόλη, η ντυμένη με εκλεκτό λινό ύφασμα και πορφύρα και κατακόκκινο ύφασμα, και πλούσια στολισμένη με χρυσά κοσμήματα και πολύτιμες πέτρες και μαργαριτάρια, επειδή σε μία ώρα ερημώθηκε τόσο μεγάλος πλούτος'

Τι θα κάνουν 'οι γαμπροί και οι νύφες', οι ψάλτες και οι 'μεγαλοπροσκυνητές' μεγιστάνες της γης, χωρίς τη Βαβυλώνα τη Μεγάλη;
(Αποκάλυψη 18:21‐24) 'ένας ισχυρός άγγελος σήκωσε μια πέτρα σαν μεγάλη μυλόπετρα και την έριξε στη θάλασσα, λέγοντας: «Έτσι με ορμή θα ριχτεί η Βαβυλώνα, η μεγάλη πόλη, και δεν θα ξαναβρεθεί ποτέ. Και ο ήχος τραγουδιστών που συνοδεύουν το τραγούδι τους με άρπα και μουσικών και αυλητών και σαλπιγκτών δεν θα ξανακουστεί ποτέ σε εσένα, και κανένας τεχνίτης οποιουδήποτε επαγγέλματος δεν θα ξαναβρεθεί ποτέ σε εσένα, και ήχος μυλόπετρας δεν θα ξανακουστεί ποτέ σε εσένα, και φως λυχναριού δεν θα ξαναλάμψει ποτέ σε εσένα, και φωνή γαμπρού και νύφης δεν θα ξανακουστεί ποτέ σε εσένα· επειδή οι έμποροί σου ήταν οι μεγιστάνες της γης, γιατί με τον πνευματισμό που ασκούσες παροδηγήθηκαν όλα τα έθνη. Ναι, σε αυτήν βρέθηκε το αίμα προφητών και αγίων και όλων εκείνων που σφάχτηκαν στη γη».

Ποιός έκανε σταυροφορίες και εγκλήματα το Μεσαίωνα;
Ποιός ευλογούσε όπλα σε πολέμους, ώστε να είναι υπεύθυνος για όλους τους σφαγμένους στη γη;
Δεν μπορείτε λοιπόν να εντοπίσετε τη Βαβυλώνα τη Μεγάλη και τη συνεργασία της με πολιτικούς και τους έμπορες του κόσμου;

Τόσο σας ενόχλησε ο Ρώσσελ που άρχισε να βγάζει στη φόρα την αποστατική χριστιανική απομίμηση ως τμήμα της καταδικασμένης σε καταστροφή και τελειωτικό αφανισμό Βαβυλώνας της Μεγάλης που είναι υπεύθυνη για όλους τους σφαγμένους της γης;

Ιωάννης

Νικόλαος είπε...

κ. Νο44: «Κρίμα που δεν έχουμε θεοκρατία να ικανοποίησετε τον κρυφό (και φανερό) σας στόχο.»


Αυτός είναι τελικά ο λόγος που υποστηρίζετε τη Σκοπιά; Επειδή στεναχωριέστε που δεν έχουμε θεοκρατία; Σωστά επιλέξατε, αφού η Σκοπιά δεν σας αφήνει παραπονεμένο:

Σκοπιά 1 Σεπτεμβρίου 1998, σελ. 18: «Επειδή οι υπηρέτες του Ιεχωβά ακολουθούν θεϊκούς κανόνες, όχι ανθρώπινους, η οργάνωσή του είναι θεοκρατική, καθαρή και υγιής.»


κ. Ιωάννης: «Πώς απέδειξε κάποιος ότι ο διορισμός του Χριστού ως Βασιλιάς δεν έγινε το 1914;»


Εσείς να μου το πείτε, αγαπητέ. Η Σκοπιά σπέρνει ψευδοχριστούς και ψευδοπροφητείες, όχι εγώ. Ποιος σας είπε για το 1914; Εγώ; Η Σκοπιά τα λέει αυτά με βάση κάτι παραπλανητικές ερμηνείες και ανιστόρητες χρονολογίες ―οι οποίες καταρρίπτονται από δεκάδες ανεξάρτητες επιστημονικές μελέτες. Επιστήμονες δεν θέλατε; Για επιστήμονες δεν μιλάγατε στον Παναγιώτη;

Στην δήθεν «αποστασία» τους ξεχάσατε τους επιστήμονες και μου ερμηνεύετε την Αγία Γραφή, την οποία μπορεί ο καθένας να την ερμηνεύει όπως του αρέσει; Σε αυτό οφείλεται και η ύπαρξη χιλιάδων προτεσταντικών αδελφών αιρέσεων της Σκοπιάς. Γιατί αυτές είναι λάθος και η Σκοπιά είναι σωστή; Γιατί να πιστέψω τις δικονομικές προτεσταντικές ερμηνείες σας; Αυτό είναι ο Χριστός; Άρειος Πάγος και πρωτοδικεία της Σκοπιάς;


κ. Ιωάννης: «Το ότι κανένας δεν μπορεί να τα βάλει με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά [...]»


Ώπα, κ. Γιώργο-γιάννη. Θυμηθήκατε το... κρητικό σας ταμπεραμέντο;

' οι προσθήκες δεν ξεγελούν τον Θεό ' είπε...

Νικόλαος:
Ποιος σας είπε για το 1914; Εγώ; Η Σκοπιά τα λέει αυτά με βάση κάτι παραπλανητικές ερμηνείες και ανιστόρητες χρονολογίες ―οι οποίες καταρρίπτονται από δεκάδες ανεξάρτητες επιστημονικές μελέτες. Επιστήμονες δεν θέλατε; Για επιστήμονες δεν μιλάγατε στον Παναγιώτη;


Γιατί εσείς δέχεστε επιστήμονες, γι' αυτό και δεν δέχεστε το 1914;

Υπάρχει διαφορά
1. στο να βλέπουν οι επιστήμονες ορθόδοξες προσθήκες στο κείμενο της Κ.Δ. όπως τη λέξη 'νηστεία' σε μερικά εδάφια που αμέσως ΦΑΙΝΕΤΑΙ δια σύγκρισης χειρογράφων και
2. στο να προσπαθούν να καθορίσουν χρονολογικά ένα συμβάν του 6ου π.Χ. αιώνα με απόκλιση 20 ετών, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έχουν πέσει πολύ περισσότερο έξω, ιδιαίτερα σε παλαιότερες περιόδους, όταν δεν υπάρχουν επαρκή ιστορικά στοιχεία.
Για παράδειγμα για την ηλικία του Σύμπαντος, έλεγαν παλιότερα οι επιστήμονες ότι ήταν 18.000.000.000 ετών ενώ τελευταία κατέβασαν υπολογιστικά την ηλικία του Σύμπαντος στα 12 με 13 δις έτη.
Και ποιός θα μπορέσει να πεί ότι δεν θα έχουν δίκαιο αν κατεβάσουν περαιτέρω την ηλικία του Σύμπαντος κατά 1.000.000.000 έτη ή και την ανεβάσουν κατά 1.000.000.000 έτη;
Παρόμοιες αλλαγές έγιναν στον καθορισμό των διαφόρων εποχών, όπως της εποχής του σιδήρου.

Δεν γίνεται σύγκριση λοιπόν ανάμεσα
1. σε ό,τι υπολογίζουν οι επιστήμονες με βάση ορισμένα στοιχεία και
2. σε ό,τι ανακαλύπτουν με βάση γραπτά στοιχεία.
Για παράδειγμα ανακάλυψαν προσθήκες στην Κ.Δ. και τις πιστοποίησαν.
Πώς μπορούν όμως να καθορίσουν τον ΧΡΟΝΟ εισαγωγής μιας προσθήκης, όταν ανάμεσα σε ένα χειρόγραφο που δεν περιείχε την προσθήκη και σε ένα με την προσθήκη υπάρχουν κάποια χρόνια ενδιάμεσα;
Δεν παίζει ρόλο ο χρόνος της προσθήκης, ούτε το άτομο που έκανε την προσθήκη.
Εδώ πρόκειται για πιστοποίηση προσθήκης και όχι για το χρόνο της, ακριβώς όπως σε ένα ΠΛΑΣΤΟ χαρτονόμισμα ΤΟ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ τη διαφορά με ένα γνήσιο χαρτονόμισμα ΔΕΝ σημαίνει ότι μπορεί να πεί και πότε έγινε η πλαστογραφία (ούτε και παίζει ρόλο ο χρόνος, ο τόπος ή τα άτομα που πλαστογράφησαν), εφόσον η πλαστογραφία αυτή καθαυτή παίζει ρόλο για τον καθορισμό της μηδενικής αξίας του πλαστογραφήματος και δεν παίζουν άλλα στοιχεία ρόλο.
Πάτε και εσείς σε ένα κατάστημα με πλαστά χαρτονομίσματα και ζητήστε από τον καταστηματάρχη να σας αποδείξει ποιός, που και πότε έκανε την πλαστογραφία, αλλλιώς πείτε του ότι είναι υποχρεωμένος να δεχτεί τα πλαστά χαρτονομίσματα ως γνήσια επειδή δεν μπορεί να σας αποδείξει ποιός, πότε και που έκανε την πλαστογραφία.
Και αν εξακολουθείτε να επιμένεται κάθε φορά, μάλλον η επόμενη διανυκτέρευση θα είναι στη φυλακή.
Επειδή μόνο ένας απατεώνας θα επέμενε να του δοθούν τα στοιχεία ποιός - πότε - πού σε ένα πλαστο χαρτονόμισμα.

Και νομίζετε ότι ο Θεός κλείνει τα μάτια στις θρησκευτικές προσθήκες και απατεωνιές στο ΔΙΚΟ ΤΟΥ λόγο;
Θα χαρίσει τους πλαστογράφους;
Η θα χαρίσει όσους επιμένουν να χρησιμοποιούν τις πλαστογραφίες;
Υπάρχει η δήλωση στο εδάφιο Αποκάλυψη 22:15 'Έξω είναι οι σκύλοι και εκείνοι που ασκούν πνευματισμό και οι πόρνοι και οι φονιάδες και οι ειδωλολάτρες και ο καθένας που του αρέσει το ψέμα και εμμένει σε αυτό'

Όσοι κάνουν προσθήκες και όσοι τις χρησιμοποιούν τους αρέσει το ψέμα και επιμένουν σε αυτό.
Τι θα τους συμβεί;
(Αποκάλυψη 22:18‐19)
'Αν κάποιος κάνει μια προσθήκη σε αυτά τα πράγματα, ο Θεός θα του προσθέσει τις πληγές που είναι γραμμένες σε αυτόν το ρόλο·
και αν κάποιος αφαιρέσει οτιδήποτε από τα λόγια του ρόλου αυτής της προφητείας, ο Θεός θα αφαιρέσει τη μερίδα του από τα δέντρα της ζωής'

Νομίζετε ότι θα ξεγελάσετε τον Θεό με τις προσθήκες σας;

Ιωάννης

' ποιός θεομάχος μπορεί να έχει επιτυχία στα σχέδιά του; ' είπε...

Ιωάννης:
«Το ότι κανένας δεν μπορεί να τα βάλει με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά [...]»

Νικόλαος:
Ώπα, κ. Γιώργο-γιάννη. Θυμηθήκατε το... κρητικό σας ταμπεραμέντο;


Εσείς που διαβάζετε τόσα 'βιβλία του Έτους' των ΜτΙ δεν το διαπιστώνετε αυτό;

Ιωάννης

' αιρέσεις και αποστάτες δέχονται αθανασία ψυχής ' είπε...

Νικόλαος:
Σε αυτό οφείλεται και η ύπαρξη χιλιάδων προτεσταντικών αδελφών αιρέσεων της Σκοπιάς. Γιατί αυτές είναι λάθος και η Σκοπιά είναι σωστή;

Επειδή οι χιλιάδες αιρέσεις - όχι μόνο οι προτεσταντικές - όπως και οι διαφοροποιούμενοι μεταξύ τους αποστάτες (π.χ. Filioque, καθαρτήριο, παλιό ημερολόγιο) δέχονται τη φιλοφοφική τριάδα και την πρώτη ψευτοθεωρεία της αθανασίας ψυχής του ανθρώπου.
Αρα στο ίδιο καζάνι βράζουν.

Ιωάννης

Νικόλαος είπε...

Ξαναγράφετε για πλαστά χαρτονομίσματα και ακόμα περιμένω να μου απαντήσετε στις ερωτήσεις μου για το ατυχέστατο παράδειγμά σας. Αναπάντητες ερωτήσεις παντού, να το ακούσετε το τραγούδι, ταιριάζει στο ρεπερτόριό σας. Όταν έχεις ένα πλαστό χαρτονόμισμα ή το συγκρίνεις με το αυθεντικό ή το βάζεις σε ένα μηχάνημα για να αποδείξεις ότι είναι πλαστό. Σε ποιο μηχάνημα το βάλατε το χαρτονόμισμα της Ορθοδοξίας; Στον ψευδοπροφήτη Σκοπιά; Τα σχόλια περιττεύουν.


κ. Ιωάννης: «Επειδή μόνο ένας απατεώνας θα επέμενε να του δοθούν τα στοιχεία ποιός - πότε - πού σε ένα πλαστο χαρτονόμισμα.»


Κάνετε και ότι ξέρετε από δικαστήρια. Αν σε πιάσουν με πλαστά χαρτονομίσματα η «απατεώνισσα» ―κατ' εσάς― αστυνομία, βέβαια θα σε ρωτήσει το ποιος, πότε, πού. Οι άνθρωποι ξέρετε έχουν την τάση να μελετούν το καθετί και όχι να καταπίνουν αμάσητους τους ψευδοχριστούς, τις ψευδοπροφητείες και τις ψευδοδιδασκαλίες τις Σκοπιάς.


κ. Ιωάννης: «Νομίζετε ότι θα ξεγελάσετε τον Θεό με τις προσθήκες σας;»


Εσείς νομίζετε ότι με το να κρύβονται αυτοί που έγραψαν τη Μετάφραση (Διαστρέβλωση) Νέου Κόσμου πίσω από την ανωνυμία τους, δεν τους βλέπει ο Θεός;


Σκοπιά: Όποτε μας αρέσει χρησιμοποιούμε την «Πάπυρος Λαρούς Μπριτάνικα», οπότε θυμηθούμε αναφέρουμε τους επιστήμονες, όποτε το επιθυμήσουμε διαβάζουμε εδάφια από το (διαστρεβλωμένο ή μη) ευαγγέλιο μας. Και τις παλιές Σκοπιές τις κρύβουμε επειδή είναι σατανικές. Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι...


Επιμένετε «ότι κανένας δεν μπορεί να τα βάλει με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά».


Αν ξέρατε πόσο κακό κάνετε στον εαυτό σας που ακούτε την κάθε Σκοπιά να σας χαϊδεύει τα αφτιά. Συγχαρητήρια, κ. Ιωάννη, κανείς δεν μπορεί να τα βάλει μαζί σας! Εδώ μόλις καταρρίψατε μόνος σας είκοσι ανεξάρτητες επιστημονικές μελέτες για το 1914, τι λέμε τώρα.


Νικόλαος: Σε αυτό οφείλεται και η ύπαρξη χιλιάδων προτεσταντικών αδελφών αιρέσεων της Σκοπιάς. Γιατί αυτές είναι λάθος και η Σκοπιά είναι σωστή;


κ. Ιωάννης: «Επειδή οι χιλιάδες αιρέσεις - όχι μόνο οι προτεσταντικές - όπως και οι διαφοροποιούμενοι μεταξύ τους αποστάτες (π.χ. Filioque, καθαρτήριο, παλιό ημερολόγιο) δέχονται τη φιλοφοφική τριάδα και την πρώτη ψευτοθεωρεία της αθανασίας ψυχής του ανθρώπου.
Αρα στο ίδιο καζάνι βράζουν.»



Κάνετε λάθος· τέτοιες αιρέσεις ―εκτός από τη Σκοπιά― υπήρχαν πολύ πριν την ιδρύσει ο Ρώσσελ, υπάρχουν παράλληλα με αυτή και θα υπάρχουν. Ενώ η Εκκλησία του Χριστού είναι μόνο μία ―πράγμα που αποδεικνύεται από τους καταλόγους χειροτονιών που ξεκινούν από τους Αποστόλους, δηλαδή από τον Χριστό― και ο Κύριος δεν της εγκατέλειψε ποτέ (Ματθ. κη' 20). Και κλείνω με ένα τραγούδι ενός πρώην μετανάστη: Μην ψάχνεις πια αλλού, εδώ είναι το ταξίδι.

Χρήστος - antiairetikos είπε...

Κ. Γιώργο – Γιάννη, επίτηδες δεν μιλάω τόσο καιρό, για να δω μέχρι που μπορεί να φθάσει το θράσος σας. Ασχολείστε τόσο καιρό με το 1914, ένα θέμα για το οποίο, όταν ασχοληθήκατε παλιότερα, κάνατε να γελάσει κάθε πικραμένος. Λοιπόν ή θα το ξεχάσετε και θα ασχοληθείτε με κάτι άλλο, ή θα παραθέσω όχι μόνο τα παλιότερα γραπτά σας αλλά και το τι λέει η Σκοπιά επ’ αυτού και πότε «ανακάλυψε» το 1914. Και θα δούνε όλοι τότε τι γράφατε για το 607. Αν επιμείνετε περισσότερο θα το δείτε αυτό το θέμα και στη κεντρική σελίδα του «Αντιαιρετικού», όπως είδατε για το «κόμμα Ιωάννου», τις Οικουμενικές Συνόδους, Μ. Κων/νο και άλλες «γαργάρες» σας. Σας συμβουλεύω λοιπόν να ασχοληθείτε με θέματα που σας βολεύει η αοριστολογία σας.

Χρήστος - αντιαιρετικός

' φιλοσοφικομπαλωμένες ψευδολογίες ρασοφόρων ' είπε...

Νικόλαος:
Σε ποιο μηχάνημα το βάλατε το χαρτονόμισμα της Ορθοδοξίας; Στον ψευδοπροφήτη Σκοπιά; Τα σχόλια περιττεύουν.

Μάλλον ψευδοπροφήτες και τυφλοί οδηγοί τυφλών είναι ορθόδοξοι ρασοφόροι που 'εξ ορισμού' ψεύδονται.

Το μηχάνημα ακριβείας λέγεται 'Γνήσια Αγία Γραφή' ιδιαίτερα της Κ.Δ. με βάση κυρίως τα Ελληνικά κείμενα Westcott&Hort και - κατά σύγκλιση 99,9% (δική μου εκτίμηση από την μέχρι τώρα σύγκριση) - Nestle-Aland.

Μικρότερης ακριβείας είναι η 'μεταλλαγμένη Γραφή των ορθοδόξων με τις μικροπροσθήκες σε ειδικά θέματα'
που παρά τις μικροπροσθήκες παραμένουν 'απείραχτες' άρα αποδείξιμες ως λανθασμένες οι ακόλουθες εξωγραφικές 'ορθοδοξοκαθολικές' προσθήκες:

1. ο καθιερωμένος αντιγραφικός νηπιοβαφτισμός
2. η φιλοσοφική θεωρεία της τριάδας
3. η διχαστική διατύπωση: θεάνθρωπος ο Χριστός
4. το αντιφατικό: θεοτόκος ο άνθρωπος Μαρία.
5. το αντιθεϊκό/αντιοικογενειακό: αειπάρθενος η Μαρία.
6. ο χωρισμός σε υποδεέστερους στην πίστη λαϊκούς και μισθωτούς ρασοφόρους κληρικούς.
7. φιλοσοφική αντίληψη αθανασίας ψυχής.
8. κοκαλολατρία, εικονολατρία, γενικά ειδωλολατρία.
9. η καθιέρωση ημερών νηστείας.
10. Γιορτή γενεθλίων
11. Γιορτές δήθεν 'αγίων'

Όλα αυτά αποτελούν εξωγραφικές ανθρώπινες προσθήκες που φανερώνουν την αποστατική σκέψη κατά των διδασκαλιών του Χριστού.

Και επειδή αναφέρεστε στο θέμα των ψευδοπροφητών, όλοι εκτός τωμ ΜτΙ είναι ψευδοπροφήτες απλώς κα μόνο λόγω της πίστης στο ψέμα 'αθανασία ψυχής' που διαψεύδεται κάθε μέρα με τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων που πεθαίνουν και δεν ζούν καθώς στον θάνατο δεν συναισθάνονται τίποτα ακριβώς όπως τα νεκρά ζώα που σφάζουν κατά χιλιάδες οι άνθρωποι για τροφή (χοίρους, κότες, αγελάδες κλπ).

Στον θάνατο δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε ανθρώπους και ζώα όσον αφορά την έλλειψη συνειδητότητας.

Εξάλλλου όπως ΠΡΙΝ γεννηθεί κάποιος δεν υπήρχε, έτσι και μετά το θάνατο βρίσκεται στην ίδια κατάσταση 'ελλειψης συνειδητότητας':
(Εκκλησιαστής 5:15) 'Έτσι όπως βγήκε κάποιος από την κοιλιά της μητέρας του, γυμνός θα ξαναφύγει, έτσι όπως ήρθε· και τίποτα απολύτως δεν μπορεί να πάρει μαζί του'
Το λέει: ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να πάρει μαζί του, επειδή είναι ανίσχυρος ως νεκρός.
Και η κατάσταση των νεκρών είναι ΜΙΑ για όλους:
(Εκκλησιαστής 9:2)
'Μία είναι η κατάληξη για τον δίκαιο και τον πονηρό'
(Εκκλησιαστής 9:3) 'επειδή η κατάληξη όλων είναι μία, η καρδιά των γιων των ανθρώπων είναι γεμάτη κακία· και έχουν παραφροσύνη μέσα στην καρδιά τους ενόσω ζουν'
(Εκκλησιαστής 9:5‐6)
'οι ζωντανοί γνωρίζουν ότι θα πεθάνουν· αλλά οι νεκροί δεν γνωρίζουν τίποτα απολύτως ούτε έχουν πια απολαβή, επειδή η ενθύμηση για αυτούς έχει ξεχαστεί. Επίσης, η αγάπη τους και το μίσος τους και η ζήλια τους έχουν κιόλας αφανιστεί'

[Ποιός γνώρισε και ποιός ασχολείται με τον παππού ... του παππού του; Ποιός ασχολείται με τους προ-πεθαμένους συζητώντας μαζί τους όπως με τους ζωντανούς;
Ποιός μπορεί να ρωτήσει κάτι τον φιλόσοφο Σωκράτη ή τον Αριστοτέλη;
Ποιός μπορεί να καλέσει νεκρούς που γνώριζαν τον ΧΡΙΣΤΌ ΏΣΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΖΩΓΡΑΦΊΣΟΥΝ;]
Αυτό θα ερχόταν σε αντίθεση με το :
(Δευτερονόμιον 18:10‐12)
‘Δεν πρέπει να βρεθεί ανάμεσά σας ...
οποιοσδήποτε ασκεί μαντεία,
κάποιος που εξασκεί μαγεία
ή οποιοσδήποτε ψάχνει για οιωνούς
ή μάγος
ή κάποιος που να δένει τους άλλους με ξόρκια
ή οποιοσδήποτε συμβουλεύεται πνευματιστικό μέντιουμ
ή επαγγελματίας μάντης γεγονότων
ή οποιοσδήποτε ζητάει πληροφορίες από τους νεκρούς.'

(Εκκλησιαστής 9:10) 'δεν υπάρχει ούτε εργασία ούτε επινόηση ούτε γνώση ούτε σοφία στον Σιεόλ/Άδη'

Αυτά τα εδάφια δείχνουν ότι ΔΕΝ υπάρχει αθανασία κανενός ανθρώπου.

Και κάθε φορά που ορθόδοξοι ρασοφόροι λένε ότι ο Θεός παίρνει μικρά παιδιά μαζί του όταν πεθαίνουν [και ότι οι μεγάλοι πηγαίνουν αλλού - δηλαδή αν σε ένα ατύχημα πεθάνουν πατέρας, μητέρα και παιδί, ο Θεός τους χωρίζει στο θάνατο!!!], ψεύδονται ασύστολα και ασταμάτητα και αφελείς ορθόδοξοι πιστεύουν τις φιλοσοφικομπαλωμένες ψευδολογίες τους.

Ιωάννης

' αυλοκόλακες ρασοφόροι σε ολο-ειδωλολατρική σύνοδο ' είπε...

κ.Χρήστος:
Αν επιμείνετε περισσότερο θα το δείτε αυτό το θέμα και στη κεντρική σελίδα του «Αντιαιρετικού», όπως είδατε για το «κόμμα Ιωάννου», τις Οικουμενικές Συνόδους, Μ. Κων/νο και άλλες «γαργάρες» σας.


Βέβαια τις ορθόδοξες «γαργάρες» σας δεν τις καταλογίζει κανένας σε εσάς, γιατί ως ΑΝΤΙγραφικές «γαργάρες» τις βρήκατε, όπως:
1. ο καθιερωμένος αντιγραφικός νηπιοβαφτισμός
2. η φιλοσοφική θεωρεία της τριάδας
3. η διχαστική διατύπωση: θεάνθρωπος ο Χριστός
4. το αντιφατικό: θεοτόκος ο άνθρωπος Μαρία.
5. το αντιθεϊκό/αντιοικογενειακό: αειπάρθενος η Μαρία.
6. ο χωρισμός σε υποδεέστερους στην πίστη λαϊκούς και μισθωτούς ρασοφόρους κληρικούς.
7. φιλοσοφική αντίληψη αθανασίας ψυχής που στηρίζεται στο πρώτο σατανικό ψέμα 'δεν θέλετε αποθάνει'.
8. κοκαλολατρία, εικονολατρία, γενικά ειδωλολατρία.
9. η καθιέρωση ημερών νηστείας.
10. Γιορτή γενεθλίων
11. Γιορτές δήθεν 'αγίων'

Αν δεν είναι όλα αυτά ΑΝΤΙγραφικές «γαργάρες», τι άλλλο είναι!!!

Και αν προσθέσουμε και την άγνοια των πατέρων σας για τα θεολογικά ζητήματα:
1. περί αντιχρίστου
2. για το θηρίο με το όνομα ΧΞΣ - 666
3. για τη Βαβυλώνα τη Μεγάλη τη μητέρα των πορνών
και γενικότερα για την 'Αποκάλυψη' που μάλλον αποτελεί 'συσκότιση' για εσάς, διαπιστώνουμε τι θα πεί 'αποστατικό σκοτάδι' που γίνεται φανερό από τα έργα του σκοταδιού στις ορθόδοξες τάξεις.

Οσον αφορά για το
«κόμμα Ιωάννου» (ανόητη λατινόφερτη προσθήκη ΔΗΜΙΟΥΡΓΏΝΤΑΣ ΕΞΆΔΟΠΕΝΤΑΔΑ - 3+3 - μαρτυρούντων με δυό φορές 'πνεύμα' ),
τις Οικουμενικές Συνόδους (σταμάτησαν άραγε; - βγήκαν σε σύνταξη;),
τον Μ. Κων/νο (ειδωλολάτρης ακατάρτηστος θεολογικά πρόεδρος χωρίς πνεύμα Θεού σε [ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΉ] σύναξη/σύνοδο 318 ρασοφόρων [και συνεπώς αποστατών]!!!
Αν ήταν δυνατόν
ο Χριστός / ο απόστ. Παύλος / ο απόστ. Ιωάννης / ο απόστ. Πέτρος
- αν ήταν παρόντες - να τον άφηναν τον ειδωλολάτρη Κωσταντίνο να προεδρεύσει σε χριστιανική σύναξη - ούτε παρών δεν θα τον άφηναν να είναι),

η υπόθεση φανερώνει προσθετικο-παραχριστιανική κοσμικότητα και αποστασία από τις διδασκαλίες του Χριστού που δεν χρειαζόταν 'σχέσεις' με κοσμικούς αυτοκράτορες, εφόσον η πηγή της Βασιλείας του ΧΡΙΣΤΟΥ ήταν ο Θεός και όχι άνθρωποι.

Ιωάννης

Νικόλαος είπε...

κ. Ιωάννης: «Μάλλον ψευδοπροφήτες και τυφλοί οδηγοί τυφλών είναι ορθόδοξοι ρασοφόροι που 'εξ ορισμού' ψεύδονται.»


Ψευδοπροφήτες είναι οι ψευδοπροφήτες. Θέλετε να σας θυμίσω τι λέει η Σκοπιά για το θέμα;

Σκοπιά, 1 Μαΐου 1997, σελ. 8: «Ο ΙΕΧΩΒΑ ΘΕΟΣ είναι η Μεγαλειώδης Προσωπικότητα που Προσδιορίζει τους αληθινούς αγγελιοφόρους του. Τους προσδιορίζει κάνοντας να επαληθεύονται τα αγγέλματα που μεταδίδει μέσω αυτών. Ο Ιεχωβά είναι επίσης η Μεγάλη Προσωπικότητα που Εκθέτει τους ψευδείς αγγελιοφόρους. Πώς τους εκθέτει; Διαψεύδει τα σημεία και τις προβλέψεις τους. Έτσι δείχνει ότι εκείνοι είναι αυτοανακηρυχθέντες προγνώστες, των οποίων τα αγγέλματα στην πραγματικότητα πηγάζουν από την ίδια τους την παραπλανητική σκέψη―ναι, από την ανόητη σαρκική νοοτροπία τους!»

Σκοπιά, Ρώσσελ, Ρόδερφορντ και λοιποί προτεστάντες κριτές της Εκκλησίας του Χριστού: «Η συντέλεια θα έρθει το 1874, όχι λάθος το 1878, όχι πάλι λάθος το 1914, όχι κάτι δεν υπολογίσαμε σωστά το 1925, όχι-όχι τώρα είμαστε σίγουροι όσο ποτέ το 1975, εεεεε, όχι τελικά είχε γίνει αόρατα το 1914 και ο Χριστός τώρα κυβερνά.»


κ. Ιωάννης: «Στον θάνατο δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε ανθρώπους και ζώα όσον αφορά την έλλειψη συνειδητότητας.»


Ε τότε γιατί στους τάφους σας γράφετε «κοιμήθηκε ετών τάδε»; Γιατί δεν γράφετε αυτό που λέμε για τα ζώα;

Ανώνυμος είπε...

Για να μην ξεχνάμε.

γιώργος <-------> Ιωάννης
Ιωάννης <-------> γιώργος

Μάρτυρας του Ιεχωβά που είχε ανοίξει δημόσιο διάλογο με ορθοδόξους, έως ότου η Σκοπιά του τράβηξε το αυτί και έτσι συνεχίζει το διάλογο με ψευδώνυμο!

Ζήτω η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ της ΣΚΟΠΙΑΣ!!!

Πέτρος

Γιώργος είπε...

Νικόλαος:
Σκοπιά, Ρώσσελ, Ρόδερφορντ και λοιποί προτεστάντες κριτές της Εκκλησίας του Χριστού: «Η συντέλεια θα έρθει το 1874, όχι λάθος το 1878, όχι πάλι λάθος το 1914, όχι κάτι δεν υπολογίσαμε σωστά το 1925, όχι-όχι τώρα είμαστε σίγουροι όσο ποτέ το 1975, εεεεε, όχι τελικά είχε γίνει αόρατα το 1914 και ο Χριστός τώρα κυβερνά.»


Προσωπικά αυτό που γνωρίζω και πιστεύω είναι ότι το 1914 έγινε η ίδρυση της Βασιλείας του Θεού με Βασιλιά τον Χριστό και έγινε η έναρξη των 'εσχάτων ημερών' για την ανθρωπότητα, άσχετα με απόψεις άλλων.
Η ανάληψη βασιλικής εξουσίας από τον Χριστό συνοδευόταν από τους λεγόμενους 'ιππείς της Αποκάλυψης' όπως έδειξα.
Εφόσον ο Χριστός εμφανίστηκε με βασιλικό στέμμα, σύμβολο βασιλικής εξουσίας, ως διορισμένος Βασιλιάς, δεν θα μπορούσε κανένας να αμφιβάλλει ότι ο Χριστός θα βασίλευε, καθώς 'εξήλθε νικών και δια να νικήσει', σύμφωνα με την Αποκάλυψη, εν μέσω εχθρών.

Το 1975 συμπληρώθηκαν τα 6000 χρόνια ανθρώπινης ιστορίας από την δημιουργία του Αδάμ το έτος 4026 π.Χ.
Το ότι δεν συνέβει κάτι τότε είναι κατανοητό, εφόσον 'ουδείς γνωρίζει ημέρα και ώρα', και αυτό εξακολουθεί να ισχύει και σήμερα για τους ανθρώπους.
Από την άλλη ο Θεός κρατάει για τον εαυτό του αν και πότε θα θεωρήσει ότι πρέπει να αποκαλύψει κάτι , σύμφωνα με τη δήλωσή του ότι 'δεν κάνει τίποτα χωρίς να αποκαλύψει αυτό στους δούλους του'.

Επιπλέον δεν υπάρχουν πλέον προφητείες εκτός Αγίας Γραφής, ακριβώς όπως και τα εκ του Θεού θαύματα σταμάτησαν.
Συνεπώς δεν μπορούμε παρά να επαναλαμβάνουμε τα λόγια του Χριστού ότι 'πλησίασε η βασιλεία'.

Επ' ευκαιρία, του Θεού τα θαύματα δεν περιοριζόταν σε θεραπείες ατόμων και σε αναστάσεις αλλά επεκτεινόταν και σε άλλες υπερφυσικές ενέργειες του Θεού, κάτι που σταμάτησε με το θάνατο των αποστόλων.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Νικόλαος:
Σκοπιά, 1 Μαΐου 1997, σελ. 8: «Ο ΙΕΧΩΒΑ ΘΕΟΣ είναι η Μεγαλειώδης Προσωπικότητα που Προσδιορίζει τους αληθινούς αγγελιοφόρους του. Τους προσδιορίζει κάνοντας να επαληθεύονται τα αγγέλματα που μεταδίδει μέσω αυτών. Ο Ιεχωβά είναι επίσης η Μεγάλη Προσωπικότητα που Εκθέτει τους ψευδείς αγγελιοφόρους. Πώς τους εκθέτει; Διαψεύδει τα σημεία και τις προβλέψεις τους. Έτσι δείχνει ότι εκείνοι είναι αυτοανακηρυχθέντες προγνώστες, των οποίων τα αγγέλματα στην πραγματικότητα πηγάζουν από την ίδια τους την παραπλανητική σκέψη―ναι, από την ανόητη σαρκική νοοτροπία τους!»


Πάντα οι προφητείες του Θεού δεν εκπληρώνονταν... την άλλη μέρα, καθώς μερικές εκπληρώνονταν μετά χιλιάδες (π.χ. Γένεση 3:15) και άλλες μετά από εκατοντάδες χρόνια (Π.χ. του Ησαϊα / του Δαβίδ κ. α. για τον Χριστό) όπως και πολλές προφητείες του Χριστού που θα εκπληρωνόταν αιώνες μετά.

Συνεπώς δεν πρέπει κάποιος βιαστικά να απορρίπτει κάποια προφητεία επειδή κατά την άποψή του θα έπρεπε ήδη να έχει εκπληρωθεί, εφόσον το χρονοδιάγραμμα του Θεού δεν υπόκειται σε ανθρώπινους περιορισμούς ούτε προσαρμόζεται σε ανθρώπινες αντιλήψεις.
Το ίδιο ισχύει για τη Δευτέρα Παρουσία του Χριστού και για τον Αρμαγεδδώνα.
Επειδή ό Χριστός πολλές φορές μίλησε για το 'ξαφνικά', θα μπορούσε να έρθει τόσο ξαφνικά ώστε κάποιος να μη το περιμένει πλέον ή και να ειρωνεύεται άλλους που πιστεύουν ότι είναι κοντά.
Ο Χριστός χρησιμοποίησε τις φράσεις 'σαν παγίδα', 'άγρυπνείτε' και έγινε επίσης λόγος ότι θα έρθει 'ως κλέφτης' σε ώρα που κάποιος δεν τη θεωρεί πιθανή.

Αυτό σημαίνει ότι κάποιος θα πρέπει να είναι 'έτοιμος' ανά πάσα στιγμή. Αυτή η ετοιμότητα περιλαμβάνει κάποιες συγκεκριμένες ενέργειες και όχι το να είναι κάποιος απλά 'αναμένων' αλλά 'στατικά' αδρανής.

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

"Το 1975 συμπληρώθηκαν τα 6000 χρόνια ανθρώπινης ιστορίας από την δημιουργία του Αδάμ το έτος 4026 π.Χ."

Τι άλλο ανέκδοτο θα μας πει ο κ.γιώργος;

Δηλαδή άχρηστοι όλοι οι επιστήμονες που έχουν βρει ανθρώπινους σκελετούς και τους έχουν χρονολογήσει πριν το 4026 π.Χ.!!!

Μετά θέλετε να κουβεντιάζουμε και θεολογικά θέματα...

Πόσο, μα πόσο θα ξεφτιλιστείτε ακόμα;

Πέτρος

Ανώνυμος είπε...

Α ρε γιώργο, πόσο άβουλος είσαι;;;

Πατώ τα κουμπιά του πληκτρολογίου μου και σε κάνω να εμφανίζεσαι!!!

Πέτρος

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας

Το παρακάτω Link για τους αδερφους Γιωργο, Ιωάννη, Νο 44 και λοιπους που έλεγαν πολλά για την καθαρή και ηθική υπόσταση των ΜτΙ...

http://www.taxydromos.gr/ArticleDetail.aspx?nodeSerial=001001001001&nodeId=6&articleId=15888

Είναι φρέσκο βράζει ακόμη και τα 2 άτομα που αναφέροντε είναι από τα άτομα που λύνουν και δένουν στην συγκεκριμένη πόλη. Ψηλά στα σκαλοπάτια της "θεοκρατίας", όχι απλοί πρεσβύτεροι...

Αν πάτε στην κεντρική σελίδα της εφημερίδας θα δείτε οτι το θέμα συνεχίζεται...

Ειναι ενδιαφέρντα και τα πρωτοσέλιδα στην pdf εκδοση. Κατεβάστε τα...

Μην βιαστούν οι αδερφοί να μιλήσουν για συκοφαντίες και τα συναφή...

Εχει γίνει ήδη σούσουρο όπως έμαθα στην τοπική κοινωνία των ΜτΙ της συγκεκριμένης πόλης...

Άγρυπνος

Ανώνυμος είπε...

Μα τι λέτε κύριε Άγρυπνε;

Οι μάρτυρες του Ιεχωβά είναι "καθαρά" και "ηθικά" άτομα!!!

Σας παρακαλώ μη γκρεμίζετε τη ΒΙΤΡΙΝΑ της Σκοπιάς!!!

Α ρε γιωργάκη... τι πατσαβουριές έχουν πέσει τελευταία...

Πέτρος

Ανώνυμος είπε...

Αναστήτω ο Θεός, και διασκορπισθήτωσαν οι εχθροί αυτού...

Πέτρος

Ανώνυμος είπε...

Πέτρος: Αναστήτω ο Θεός, και διασκορπισθήτωσαν οι εχθροί αυτού...Nαι, πράγματι. Έχουν πέσει σε κώμα μετά από υπερβολική δόση χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων. Δεν πρόλαβαν ούτε τη λίγδα από τα δάκτυλα να σκουπίσουν.

Καλή σας χώνεψη.

Νο44.

Γιώργος είπε...

Νοστος: (3 Μάρτιος 2009 6:49 μμ)
(θεώρησε ότι η ΜΝΚ δεν μεταφράζει σωστά το επόμενο εδάφιο):
Κείμενο Γουέστκοτ – Χορτ, 1 Θεσ/κεις 4, 15 – 17
«15 Τοῦτο γὰρ ὑμῖν λέγομεν ἐν λόγῳ κυρίου, ὅτι ἡμεῖς οἱ ζῶντες οἱ περιλειπόμενοι εἰς τὴν παρουσίαν τοῦ κυρίου οὐ μὴ φθάσωμεν τοὺς κοιμηθέντας• 16 ὅτι αὐτὸς ὁ κύριος ἐν κελεύσματι, ἐν φωνῇ ἀρχαγγέλου καὶ ἐν σάλπιγγι θεοῦ καταβήσεται ἀπ’ οὐρανοῦ καὶ οἱ νεκροὶ ἐν Χριστῷ ἀναστήσονται πρῶτον, 17 ἔπειτα ἡμεῖς οἱ ζῶντες οἱ περιλειπόμενοι ΑΜΑ σὺν αὐτοῖς ἁρπαγησόμεθα ἐν νεφέλαις εἰς ἀπάντησιν τοῦ κυρίου εἰς ἀέρα• καὶ οὕτως πάντοτε σὺν κυρίῷ ἐσόμεθα. 18 Ὥστε παρακαλεῖτε ἀλλήλους ἐν τοῖς λόγοις τούτοις.»

ΜΝΚ: (1 Θεσσαλονικείς 4:15-17)
„Διότι αυτό σας λέμε μέσω του λόγου του Ιεχωβά: ότι εμείς οι ζωντανοί που απομένουμε μέχρι την παρουσία του Κυρίου δεν θα προηγηθούμε από εκείνους οι οποίοι έχουν κοιμηθεί τον ύπνο του θανάτου·
16 επειδή ο ίδιος ο Κύριος θα κατεβεί από τον ουρανό με πρόσταγμα, με φωνή αρχαγγέλου και με σάλπιγγα Θεού, και εκείνοι που είναι νεκροί σε ενότητα με τον Χριστό θα αναστηθούν πρώτοι.
17 Ύστερα, εμείς οι ζωντανοί που απομένουμε θα αρπαχθούμε μέσα σε σύννεφα μαζί με αυτούς για να συναντήσουμε τον Κύριο στον αέρα· και έτσι θα είμαστε πάντοτε με τον Κύριο.“

Ο Νόστος θεωρεί ότι η λέξη: "άμα", πρέπει και εδώ να μεταφραστεί "ταυτόχρονα" ή „συγχρόνως“ και θεωρεί ότι λείπει από τη Μετάφραση Νέου Κόσμου.

Γράφει, ότι το εδάφιο λέει, ότι ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, όταν θα αναστηθούν οι κεκοιμημένοι άγιοι, ΘΑ ΑΡΠΑΧΘΟΥΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΑΣ ΑΓΙΟΥΣ από τον Κύριο, για να είναι πάντοτε μαζί Του.

Ας πάρουμε όμως τα εδάφια με τη σειρά:
1 Θεσσ. 4:15: «εμείς οι ζωντανοί που απομένουμε μέχρι την παρουσία του Κυρίου δεν θα προηγηθούμε από εκείνους οι οποίοι έχουν κοιμηθεί τον ύπνο του θανάτου»

Εδώ ο απόστολος Παύλος μιλάει για τους ζωντανούς - χρησιμοποιώντας το „εμείς“ για να δείξει ότι αναφέρεται σε όσους θα κυβερνήσουν μαζί με τον Χριστό από τον ουρανό - που θα ζούν όταν θα έχει γίνει η παρουσία του Χριστού λέγοντας ότι ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΗΓΗΘΟΥΝ από όσους είχαν ήδη πεθάνει πριν την παρουσία του Χριστού.

Το επόμενο εδάφιο 1 Θεσσ. 4:16 επεξηγεί:
«επειδή ο ίδιος ο Κύριος θα κατεβεί από τον ουρανό με πρόσταγμα, με φωνή αρχαγγέλου και με σάλπιγγα Θεού, και εκείνοι που είναι νεκροί σε ενότητα με τον Χριστό θα αναστηθούν πρώτοι.»

Εδώ αναφέρεται ότι ο διορισμένος Βασιλιάς Χριστός στην Παρουσία του – ως Βασιλιάς - θα κατεβεί από τον ουρανό και θα γίνει η ΑΝΑΣΤΑΣΗ των νεκρών „εν Χριστώ“. Αυτοί θα αναστηθούν ΠΡΩΤΟΙ.
Τι θα γίνει ΜΕΤΑ;
Το επόμενο εδάφιο 1 Θεσσ. 4:17 δείχνει το ΕΠΟΜΕΝΟ που θα γίνει:
«ἔπειτα ἡμεῖς οἱ ζῶντες οἱ περιλειπόμενοι ΑΜΑ σὺν αὐτοῖς ἁρπαγησόμεθα ἐν νεφέλαις εἰς ἀπάντησιν τοῦ κυρίου εἰς ἀέρα• καὶ οὕτως πάντοτε σὺν κυρίῷ ἐσόμεθα.»
ΜΝΚ:
«Ύστερα, εμείς οι ζωντανοί που απομένουμε θα αρπαχθούμε μέσα σε σύννεφα μαζί με αυτούς για να συναντήσουμε τον Κύριο στον αέρα· και έτσι θα είμαστε πάντοτε με τον Κύριο.»

Στο κείμενο υπάρχει το
«ἔπειτα» ( ἡμεῖς οἱ ζῶντες οἱ περιλειπόμενοι ) που σημαίνει „Μετά“ , „Ύστερα“, διαχωρίζοντας ότι πρώτα γίνεται η ανάσταση Η ΠΡΩΤΗ (σύμφωνα με την Αποκάλυψη) όταν θα κατεβεί ο Χριστός ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ και ΜΕΤΑ οι ζωντανοί θα αρπαχθούν „ἐν νεφέλαις“ για να συναντήσουν τον Χριστό στον αέρα με αποτέλεσμα να είναι ΜΕΤΑ πάντοτε με τον Χριστό.

Το σημείο που κάνει ζήτημα ο Νόστος είναι το
„ΑΜΑ σὺν αὐτοῖς ἁρπαγησόμεθα“
που μεταφράζει η ΜΝΚ: „θα αρπαχθούμε ... μαζί με αυτούς“.

Προηγουμένως όμως με τις λεξούλες
„πρῶτον“ (οἱ νεκροὶ ἐν Χριστῷ ἀναστήσονται πρῶτον) και
„ἔπειτα“ (ἔπειτα ἡμεῖς οἱ ζῶντες οἱ περιλειπόμενοι )
εξηγείται η σειρά με την οποία θα συμβεί η ανάσταση και η μετέπειτα „αρπαγή“ στη διάρκεια της Παρουσίας.

Εν προκειμένω το „ΑΜΑ σὺν αὐτοῖς“ δεν σημαίνει ταυτόχρονα (οι νεκροί με τους ζωντανούς) μαζί με αυτούς, επειδή ΗΔΗ εξήγησε ο απόστολος Παύλος τη σειρά, δηλαδή ότι προηγείται ΠΡΩΤΑ η ανάσταση και έπονται / επακολουθούν οι ζωντανοί που απομένουν.

Μια παρόμοια περίπτωση χρήσης της λέξης „ΑΜΑ“, χωρίς τη σημασία του 'ταυτόχρονα' / 'συγχρόνως' είναι στην Α' Θεσσαλονικείς 5:9,10
„ὅτι οὐκ ἔθετο ἡμᾶς ὁ θεὸς εἰς ὀργὴν ἀλλὰ εἰς περιποίησιν σωτηρίας διὰ τοῦ κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ [Χριστοῦ]
10 τοῦ ἀποθανόντος περὶ ἡμῶν, ἵνα εἴτε γρηγορῶμεν εἴτε καθεύδωμεν ἅμα σὺν αὐτῷ ζήσωμεν. „
ΜΝΚ: (1 Θεσσαλονικείς 5:9-10)
„επειδή ο Θεός μάς όρισε, όχι για οργή, αλλά για την απόκτηση σωτηρίας μέσω του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
Αυτός πέθανε για εμάς, ώστε, είτε μένουμε άγρυπνοι είτε κοιμόμαστε, να ζήσουμε μαζί του. „

Το „ἅμα σὺν αὐτῷ ζήσωμεν“ ΔΕΝ σημαίνει φυσικά ότι οι πιστοί θα ζούσαν ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ „ΑΜΑ“ με τον Χριστό, επειδή ο Χριστός είχε ΗΔΗ αναστηθεί και ζούσε το 33 μ.Χ. ενώ άλλοι Χριστιανοί ούτε καν είχαν γίνει πιστοί (το εδάφιο δεν αναφέρεται σε άπιστους) μέχρι τότε, ενώ πολλοί άλλοι δεν είχαν γεννηθεί ακόμα.

Συνεπώς η ΜΝΚ σωστά μεταφράζει το εδάφιο Α Θεσσαλονικείς 4:15-17 και σωστά αποδίδει το νόημα.

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Τι "άμα" μας λες κ.γιώργο;

Εδώ η ΜΝΚ μεταφράζει το "κυρίου" ως "Ιεχωβά"!!!

Που την βρήκατε γραμμένη στην Καινή Διαθήκη τη λέξη "Ιεχωβά".

Απάντησε σε αυτό και μετά μίλα για το "άμα".

Παραχαράκτες και διαστρεβλωτές!!!

Πέτρος

Χρήστος - antiairetikos είπε...

Κύριε Γιωργογιάννη, μέρες που είναι είπα να σου κάνω ένα "δωράκι". Πήγαινε στη κεντρική σελίδα του αντιαιρετικού και "απόλαυσέ" το.

Χρήστος - αντιαιρετικός

' ποιός μισεί περισσότερο από όλους το όνομα Ιεχωβά; ' είπε...

Δεν είναι πρωτοφανής η άρνηση του ονόματος του Θεού Ιεχωβά /Γιαχβέ.
Ο πρώτος που μισεί αυτό το όνομα είναι μάλλον περισσότερο από όλους ο διάβολος.

Ιωάννης

Ανώνυμος είπε...

κ.Ιωάννη-γιώργο, λέτε:

"Δεν είναι πρωτοφανής η άρνηση του ονόματος του Θεού Ιεχωβά /Γιαχβέ.
Ο πρώτος που μισεί αυτό το όνομα είναι μάλλον περισσότερο από όλους ο διάβολος."

Και όμως, είναι πρωτοφανής (σε σχέση με την Π.Δ.) η απουσία του ονόματος "Ιεχωβά" στην Καινή Διαθήκη!!!

Αφού λοιπόν ο διάβολος μισεί αυτό το όνομα άρα οι Απόστολοι και οι Ευαγγελιστές ήταν όργανα του διαβόλου, αφού δεν έγραψαν ποτέ αυτό το όνομα!!!

Πάει... η Σκοπιά σας έχει αλλάξει τα φώτα...

Πέτρος

Γιώργος είπε...

Πέτρος:
Αφού λοιπόν ο διάβολος μισεί αυτό το όνομα άρα οι Απόστολοι και οι Ευαγγελιστές ήταν όργανα του διαβόλου, αφού δεν έγραψαν ποτέ αυτό το όνομα!!!

Γιώργος:
Και το γνώριζαν
και το άκουγαν από τον Χριστό
και το διάβαζαν στην Παλιά Διαθήκη και στην μετάφραση των Εβδομήκοντα που περιείχε το τετραγράμματο ΓΧΒΧ (Ιεχωβά / Γιαχβέ) [αποδεδειγμένα]
και το έλεγαν
και το κατέγραφαν, τουλάχιστο στις άμεσες παραθέσεις από την Παλιά Διαθήκη.

Μόνο το αλληλούϊα (από το Αλλελού Γιαχ) να πάρει κάποιος που σημαίνει 'αινείτε τον ΓΙΑΧ' και τις δεκάδες παραθέσεις που έχουν το όνομα του Θεού Ιεχωβά / Γιαχβέ φτάνει.
Ο Χριστός είπε: "Πάτερ ημών ... αγιασθήτω το 'όνομά ΣΟΥ'
και
'εφανέρωσα το όνομά σου'.

Άλλωστε η παλιά και η Καινή Διαθήκη είναι ΕΝΑ Βιβλίο του Ενός Θεού, του Ιεχωβά.
Η Παλιά και η Καινή Διαθήκη είναι σαν ΜΙΑ ΜΕΖΟΝΕΤΑ με δύο ορόφους.
Αν κάποιος περάσει μέσα στο Ισόγειο (Παλιά Διαθήκη) θα συναντήσει το όνομα του Θεού Ιεχωβά / Γιαχβέ σχεδόν 7.000 φορές.
Στον πρώτο όροφο (Καινή Διαθήκη) γίνεται αναφορά της σπουδαιότητας του ονόματος του Θεού που υπάρχει στο Ισόγειο (Παλιά Διαθήκη) 7.000 φορές και παραπέμπουν σε αυτό.

Ο λόγος του Θεού περιλαμβάνει Παλιά και Καινή Διαθήκη (Ισόγειο και 1ος όροφος Μεζονέτας).
Και το σαλόνι και η κουζίνα χρειάζονται στο Ισόγειο και η κρεβατοκάμαρα και το μπαλκόνι στον 1ο όροφο.
Δεν είναι απαραίτητο όλα στο σπίτι να είναι διπλά και στο Ισόγειο και στον 1ο όροφο της ίδιας μεζονέτας.
Φτάνει η χρήση όλων των χώρων και η πρόσβαση παντού.
Έτσι οι 7.000 αναφορές του ονόματος του Θεού Ιεχωβά / Γιαχβέ 'στο Ισόγειο' (Παλιά Διαθήκη) καθώς και οι παραθέσεις 'στον 1ο όροφο' (Καινή Διαθήκη) είναι υπεραρκετές για να αντιληφτεί κάποιος την πολυαναφερόμενη σπουδαιότητα του θεϊκού ονόματος.
(Εφόσον θα σωθεί όποιος επικαλεστεί το όνομα του Θεού Ιεχωβά / Γιαχβέ)

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Γιώργος: Άλλωστε η παλιά και η Καινή Διαθήκη είναι ΕΝΑ Βιβλίο του Ενός Θεού, του Ιεχωβά.
Η Παλιά και η Καινή Διαθήκη είναι σαν ΜΙΑ ΜΕΖΟΝΕΤΑ με δύο ορόφους.
Αν κάποιος περάσει μέσα στο Ισόγειο (Παλιά Διαθήκη) θα συναντήσει το όνομα του Θεού Ιεχωβά / Γιαχβέ σχεδόν 7.000 φορές.
Στον πρώτο όροφο (Καινή Διαθήκη) γίνεται αναφορά της σπουδαιότητας του ονόματος του Θεού που υπάρχει στο Ισόγειο (Παλιά Διαθήκη) 7.000 φορές και παραπέμπουν σε αυτό.

Ο λόγος του Θεού περιλαμβάνει Παλιά και Καινή Διαθήκη (Ισόγειο και 1ος όροφος Μεζονέτας).
Και το σαλόνι και η κουζίνα χρειάζονται στο Ισόγειο και η κρεβατοκάμαρα και το μπαλκόνι στον 1ο όροφο.Δεν είναι απαραίτητο όλα στο σπίτι να είναι διπλά και στο Ισόγειο και στον 1ο όροφο της ίδιας μεζονέτας.
Φτάνει η χρήση όλων των χώρων και η πρόσβαση παντού.


Αν η Αγία Γραφή (Παλαιά και Καινή Διαθήκη) είναι μια μεζονέτα, θα ήθελα να μου πείτε ... ο λουτροκαμπινές σε ποιον όροφο βρίσκεται (αν δηλαδή είναι μέρος της Καινής ή της Παλαιάς Διαθήκης) και σε ποιο βιβλίο αντιστοιχεί. Επίσης θα ήθελα να μου πείτε αν η μεζονέτα εκτός από λουτροκαμπινέ διαθέτει και WC.

Athriskos

Γιώργος είπε...

Athriskos:
Αν η Αγία Γραφή (Παλαιά και Καινή Διαθήκη) είναι μια μεζονέτα, θα ήθελα να μου πείτε ... ο λουτροκαμπινές σε ποιον όροφο βρίσκεται (αν δηλαδή είναι μέρος της Καινής ή της Παλαιάς Διαθήκης) και σε ποιο βιβλίο αντιστοιχεί. Επίσης θα ήθελα να μου πείτε αν η μεζονέτα εκτός από λουτροκαμπινέ διαθέτει και WC.


Πετυχημένη η ερώτηση. Ξεχάσατε όμως και την σύνδεση με τη ΔΕΗ και τον ΟΤΕ για να ... βάλουμε και Computer και τηλέφωνο.

Πάρε λίγο τον εθνικό ύμνο και πές μου:
Πως η γυναίκα - Ελευθερία βγαίνει από τα 'ιερά' κόκκαλα των Ελλήνων; Με εγχείρηση ή με κλωνοποίηση;
Και σε ποιό 'λουτροκαμπινέ και WC' πάει αυτή για τις 'φυσιολογικές της ανάγκες';

Σε ένα παράδειγμα δεν υπάρχει αμφιμονοσήμαντη απεικόνιση 1 προς 1 σε όλα τα στοιχεία του με αυτό που διευκρινίζει.

Και ο Χριστός χρησιμοποιούσε παραδείγματα από τη ζωή των ανθρώπων, όπως για σπίτια με σκοπό να εξηγήσει κάτι και όχι να περιγράψει άσκοπες λεπτομέρειες λες και θα έπαιζε το ρόλο εργολάβου οικοδομών:

«Εν τη οικία του Πατρός μου είναι πολλά οικήματα· ει δε μη, ήθελον σας ειπεί· υπάγω να σας ετοιμάσω τόπον και αφού υπάγω και σας ετοιμάσω τόπον, πάλιν έρχομαι και θέλω σας παραλάβει προς εμαυτόν, διά να ήσθε και σεις, όπου είμαι εγώ. Και όπου εγώ υπάγω εξεύρετε, και την οδόν εξεύρετε». (Ιωάννης 14:2-4)

Νομίζω ότι εδώ οι συγκεκριμμένοι χώροι που ισχύουν για τις ... ανάγκες των ανθρώπων... δεν είναι καθόλου απαραίτητοι.
...Ούτε Computer, Internet, Κινητά, εκτυπωτές, τηλεοράσεις, κιθάρες κλπ.

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Γιώργος: Και ο Χριστός χρησιμοποιούσε παραδείγματα από τη ζωή των ανθρώπων, όπως για σπίτια με σκοπό να εξηγήσει κάτι και όχι να περιγράψει άσκοπες λεπτομέρειες λες και θα έπαιζε το ρόλο εργολάβου οικοδομών

Χρησιμοποιούσε κυρίως παραδείγματα με δούλους και πρόβατα. Αυτό τα λέει όλα.

Athriskos

' ο Θεός λίγα ζητάει και πολλά δίνει ' είπε...

Γιώργος:
Και ο Χριστός χρησιμοποιούσε παραδείγματα από τη ζωή των ανθρώπων, όπως για σπίτια με σκοπό να εξηγήσει κάτι και όχι να περιγράψει άσκοπες λεπτομέρειες λες και θα έπαιζε το ρόλο εργολάβου οικοδομών

Athriskos:
Χρησιμοποιούσε κυρίως παραδείγματα με δούλους και πρόβατα. Αυτό τα λέει όλα.

Ιωάννης:
Θέλετε να πείτε ότι σήμερα δεν υπάρχουν νέου τύπου 'δούλοι';
Δεν είναι οι άνθρωποι δούλοι στο χρήμα;
Το χρήμα δεν σε αναγκάζει να δουλέψεις για να επιβιώσεις;
Εσύ υπολογίζεις το χρήμα ή το χρήμα εσένα;
Μη τρέχεις λοιπόν πίσω από το χρήμα!!! Πές: 'Χρήμα, δεν σε χρειάζομαι...Το καλοκαίρι θα γίνω ...λαθρεπιβάτης για να πάω στη Ρόδο... χωρίς χρήμα... Εκεί θα πίνω νερό της βροχής και θα μαζεύω μανιτάρια από το δάσος... ή τέλος πάντων κάτι... θα αφαιρώ 'έντεχνα'... από καταστήματα'

Ποιός λοιπόν είναι ανεξάρτητος από το χρήμα που κυβερνάει;

Πόσοι επίσης έχουν δικές τους εργασίες και δεν δουλεύουν [ως σύγχρονοι δούλοι] για άλλους που τους διατάσσουν όπως λέει και το τραγούδι "σήκω πάνω ... κάτσε κάτω";

Ας μη το κάνουμε μεγάλο θέμα αλλά η δουλεία δεν τελειώνει.

Και η μεγαλύτερη δουλεία είναι στην αμαρτία και στον θάνατο που βασιλεύουν ατέλειωτα.
Είχε δίκαιο λοιπόν ο Χριστός όταν μιλούσε για δούλους.
Τουλάχιστο κάποιος ως δούλος / υπηρέτης του Θεού [όχι με κριτήρια άλλων θρησκειών] θα έχει συμπαραστάτη και βοηθό τον ΠΡΩΤΟ και καλύτερο του Σύμπαντος.

Ο Θεός δίνει πολύ πολύ περισσότερα από όσα ζητάει.
Δίνει ήλιο με φώς [και καμια ηλιοθεραπεία σε κάποια παραλία δεν είναι και άσχημη],
δίνει καθαρό αέρα με οξυγόνο,
δίνει πόσιμο νερό και ... αλμηρό για κολύμπι,
δίνει δυνατότητες διατροφικές: φρούτα, λαχανικά, κρασί, μέλι... και κανένα ψαράκι.. δεν πειράζει

δίνει δυνατότητες ενδυμασίας: μετάξι, βαμβάκι...

και τι δεν δίνει... δυνατότητα χαράς... δυνατότητα ευθυμίας...

Αρα πολλά δίνει και λίγα ζητάει: δικαιοσύνη, αλήθεια, καλοσύνη, αγαπη, πίστη και υπακοή με πρόθυμο πνεύμα [το πιο δύσκολο]
Γραφική Βάση:
‘Αυτός σου έχει πει, άνθρωπε της γης, τι είναι καλό. Και τι σου ζητάει ο Ιεχωβά παρά να ασκείς δικαιοσύνη και να αγαπάς την καλοσύνη και να είσαι μετριόφρονας καθώς περπατάς με τον Θεό σου;’—ΜΙΧΑΙΑΣ 6:8
«Δεν άφησε τον εαυτό του χωρίς μαρτυρία κάνοντας το καλό, δίνοντάς σας βροχές από τον ουρανό και καρποφόρες εποχές, γεμίζοντας τις καρδιές σας στο πλήρες με τροφή και ευθυμία». (Πράξεις 14:17)
«Αυτός κάνει τον ήλιο του να ανατέλλει σε πονηρούς και αγαθούς και φέρνει βροχή σε δικαίους και αδίκους». (Ματθαίος 5:45)

Ιωάννης

Ανώνυμος είπε...

Ξέρω ότι εσείς οι ανυπόμονοι εσχατολάγνοι αδημονώντας να αποκτήσετε το μικρό σας σπίτι στο λειβάδι του επίγειου παράδεισου του εβραιόπουλου Γιεσουά μπεν Ιωσέφ, γίνεστε πρόθυμα δούλοι σε κάθε εξουσία αρκεί να συμφωνούν οι απαιτήσεις της με το μανιφέστο της ιουδαϊκής αίρεσης που ίδρυσε ένας ρωμαιοεβραίος πρώην τραμπούκος του ιουδαϊκού ιερατείου.
Άρα και η πραγματική δουλεία -όχι αυτές οι αμπελοφιλοσοφίες που ανεφέρεις, αφού την ανεχόταν ο Γιαχβέ και ο γιός του, καλοδεχούμενη είναι. Πόσο μάλλον όταν ο Γιαχβέ συχνά την απαιτούσε και την επέβαλε, ο δε γιος, είχε πρόβλημα με τους εμπόρους στο μαγαζί του πατέρα του αλλά με τη ρωμαϊκή κατοχή και την σκληρή δουλεία της εποχής του... κανένα απολύτως πρόβλημα.

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   2201 – 2400 από 2541   Νεότερο› Νεότερο»
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...