ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

31 Μαρ 2009

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΝΗΣΗΣ ή ΤΟ ΑΣΑΝΣΕΡ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ


Βιβλίο της Σκοπιάς «Αποκάλυψη» σελ. 145: Τα τερατόμορφα αυτά όντα είναι οι «Άγιοι» των Μαρτύρων του Ιεχωβά! Όσοι από αυτούς έχουν απομείνει στη γη παίρνουν από τα «εμβλήματα» – το «μπισκότο» και το κόκκινο κρασί – στην «τελετή της ανάμνησης».

Κάθε χρόνο, τις τελευταίες μέρες του Μάρτη και τις πρώτες του Απρίλη συνηθίζουν οι ΜτΙ να ξεχύνονται στους δρόμους για να καλέσουν τον κόσμο σε μια τελετή της Σκοπιάς που ονομάζεται «Ανάμνηση του θανάτου του Χριστού». Φέτος η τελετή αυτή έχει οριστεί για τις 9 Απριλίου.
Κατά την τελετή αυτή αναπαρίσταται ο Μυστικός Δείπνος και καλούνται τα μέλη της Σκοπιάς να πάρουν από τα υλικά που ακούν στο βαρύγδουπο τίτλο «εμβλήματα» και τα οποία δεν είναι τίποτα άλλο από …. γαλέτα και κόκκινο κρασί και τα οποία κατά τη Σκοπιά συμβολίζουν το σώμα και αίμα του Χριστού.
Και που είναι το πρόβλημα ή το παράξενο θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος. Το πρόβλημα και το παράξενο είναι, πως υπάρχει περίπτωση παρά τον ικανό αριθμό των συμμετεχόντων ΜτΙ, να μην πάρει κανένας από αυτά τα εμβλήματα! Η τελετή δηλαδή να μείνει χωρίς αντίκρισμα. Έτσι σκοπός του άρθρου είναι, να διερευνήσει και να ερμηνεύσει γιατί συμβαίνει αυτό....

Πριν όμως πούμε οτιδήποτε, για όποιον αναγνώστη επιθυμεί πλήρη ενημέρωση για την τελετή της Ανάμνησης καθώς και τις θεολογικές προεκτάσεις του, μπορεί να καταφύγει στο διαφωτιστικότατο άρθρο της κ. Άννας Μπουρδάκου, στην διεύθυνση http://clubs.pathfinder.gr/xristianos/953649 .
Ερχόμενοι να εξηγήσουμε τώρα, γιατί υπάρχει περίπτωση κανένας ΜτΙ, να μην πάρει από τα «εμβλήματα», έχουμε να πούμε πως είναι δυνατόν ανάμεσά τους να μην υπάρχει κανένας ο οποίος να είναι από το «χρισμένους Χριστιανούς» ή «πιστό υπόλοιπο» ή «αδελφούς του Χριστού»! Δηλαδή δεν δικαιούνται όλοι οι ΜτΙ να πάρουν από τα «εμβλήματα», αλλά μόνον όσοι ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία.
Γιατί δυστυχώς εκτός των άλλων εκεί έχει φτάσει η Σκοπιά τους δυστυχείς οπαδούς της. Να τους χωρίζει, σε δύο κατηγορίες. Σ’ αυτούς που είναι «πρώτης κατηγορίας» πολίτες και θα ζήσουν στον ουρανό, και σ’ αυτούς που είναι «δεύτερης κατηγορίας» πολίτες και θα ζήσουν στη γη. Και όλα αυτά ισχυρίζεται πως τα γράφει η Βίβλος! Άλλωστε η Σκοπιά έχει αναδειχτεί πρωταθλήτρια στο κόψιμο και ράψιμο της Γραφής. Και ειδικά του βιβλίου της Αποκάλυψης του Ιωάννη, το οποίο επειδή είναι προφητικό βιβλίο και μιλάει συμβολικά, μπορεί ο καθένας να λέει και να γράφει ότι θέλει.
Κακοποιώντας λοιπόν το χωρίο της Αποκάλυψης κεφάλαιο 7, στίχοι 1-9 χωρίζει τους οπαδούς της στα δύο. Σ’ αυτούς που θα ζήσουν στον Ουρανό και θα συγκυβερνήσουν με το Χριστό και ανέρχονται σε 144.000 και στο πολύ τον Όχλο ( όπου ανήκει και το πλήθος των Μ. του Ιεχωβά) που θα ζήσει στη Γη, σε κατάσταση Παραδείσια και θα τον κυβερνάνε ο Χριστός με τις 144.000. Εδώ βέβαια έχουμε να παρατηρήσουμε ότι η Αποκάλυψη μιλάει για 144.000 Ισραηλίτες. Και ενώ τον αριθμό 144.000 η Εταιρία τον παίρνει κυριολεκτικά, τους Ισραηλίτες τους παίρνει μεταφορικά και σώζει έτσι όποιον θέλει! Επί πλέον το πιο κωμικοτραγικό είναι ότι οι 144.000 βρίσκονται στη Γη, ενώ ο πολύς ο Όχλος στέκεται μπροστά στο θρόνο του Θεού και στο Αρνί (Χριστό), δηλ. στον Ουρανό!! Και για να μην υπάρχει καμιά παρανόηση ότι ο πολύς ο Όχλος είναι στον Ουρανό, η Αποκάλυψη γράφει πως λατρεύουν τον Θεό στο Ναό του μέρα και νύχτα (Αποκάλυψη κεφάλαιο 7, στίχος 15).

ΜΕΤΑΞΥ ΣΤΙΦΑΔΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΣΑΚΑ!
Βέβαια η διάκριση αυτή δεν υπήρχε πάντα. Άλλωστε μέχρι την δεκαετία του ΄40 οι ΜτΙ δεν ξεπερνούσαν τις 50.000. Ο διαχωρισμός αυτός άρχισε να τους απασχολεί κατ’ αυτή τη δεκαετία και ειδικότερα το 1935.
Είναι πράγματι απολαυστικός και συνάμα αστείος ο τρόπος με τον οποίο λύθηκε το ζήτημα. Μήπως νομίζετε πως έγιναν διάφορα θεολογικά σεμινάρια, γύρω από το ζήτημα αυτό, καμιά άτυπη σύνοδος των ΜτΙ για να επιλυθεί το ως άνω ζήτημα;
Τίποτα απολύτως από όλα αυτά που θα περίμενε κάποιος για ένα τόσο σπουδαίο ζήτημα. Όσο απίστευτο και να φανεί αυτό που θα γράψουμε είναι πέρα για πέρα αληθινό. Το ζήτημα για το «μεγάλο πλήθος» εξετάστηκε κατά την διάρκεια του μεσημεριανού φαγητού!!!! Τρώγοντας στιφάδο και μουσακά (ο Αντιαιρετικός είχε από τότε πράκτορα στο Μπέθελ δηλ. στα κεντρικά γραφεία της Σκοπιάς), προσπάθησαν να βρουν τη λύση!!
Αν μας νομίζετε για συκοφάντες και κακοήθεις το παρακάτω ντοκουμέντο της Σκοπιάς θα σας πείσει. Είναι από το βιβλίο της Σκοπιάς «Διαγγελείς της Βασιλείας» σελ. 166:


"Διαγγελείς της Βασιλείας", σελ. 166: Θεολογικές συζητήσεις την ώρα του φαγητού!

Και πάμε τώρα στο πιο καταπληκτικό. Πως καθιερώθηκε το «μεγάλο πλήθος» για το οποίο μιλάει η Αποκάλυψη και στο οποίο ανήκουν το σύνολο σχεδόν των ΜτΙ; Θα σας φανεί απίστευτο και όμως είναι γεγονός. Το «μεγάλο πλήθος» καθιερώθηκε με το να σηκωθούν κάποιοι σε μια συνέλευση στην Ουάσινγκτον, όταν τους το ζήτησε ο Ρόδερφορντ ο τότε Πρόεδρος της Εταιρείας!!!!!!Από το ίδιο βιβλίο της Σκοπιάς «Διαγγελείς της Βασιλείας» σελ. 169 για τους «άπιστους Θωμάδες»:


"Διαγγελείς της Βασιλείας" σελ. 169: Πως καθιερώθηκε ο "πολύς όχλος"

Βέβαια η παράδοξη αυτή καθιέρωση του «μεγάλου πλήθους», είχε και κωμικοτραγικά αποτελέσματα. Γιατί κάποιοι … θύμωσαν και δεν σηκώθηκαν, όπως κάποια ΜτΙ ονόματι Κλάρα Γκέρμπερ Μόϊερ, επειδή πίστευαν πως τα μέλη του πολύ όχλου ήταν λιγότερα πιστά από τους 144.000.
Μας τα αφηγείται η ίδια στη Σκοπιά 1ης Μαρτίου 2000 σελίδα 23:



Σκοπιά 1/3/2000, σελ. 23: "Πείσματα" από ΜτΙ κατά την καθιέρωση του " πολύ όχλου"


ΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜτΙ ΠΩΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ 144.000
Ερχόμενοι τώρα να ασχοληθούμε με τους 144.000, καλούμαστε να απαντήσουμε στο ερώτημα, τι είναι εκείνο που καταδεικνύει πως κάποιος ΜτΙ, ανήκει στον μαγικό αριθμό αυτό.
Αντί να απαντήσουμε εμείς θα αφήσουμε να απαντήσει ένας πιο ειδικός πάνω σ’ αυτό το ζήτημα. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον κ. Γιώργο, ΜτΙ, που συμμετέχει εδώ και μήνες στην συζήτηση του άρθρου μας «Αποφατισμός και ο άστεγος Θεός».Όταν λοιπόν του τέθηκε η ανάλογη ερώτηση από τους συμμετέχοντες στην συζήτηση ιδού τι απάντησε:

«Προφανώς ο Θεός καλεί κάποιον και κανένας άνθρωπος δεν είναι σε θέση να γνωρίζει την απόφαση του Θεού.Ένα τέτοιο άτομο έχει τη 'συμμαρτυρία με το πνεύμα του Θεού'. Ο απόστολος Παύλος έγραψε: «Αυτό το Πνεύμα συμμαρτυρεί με το πνεύμα ημών ότι είμεθα τέκνα Θεού. Εάν δε τέκνα και κληρονόμοι, κληρονόμοι μεν Θεού, συγκληρονόμοι δε Χριστού, εάν συμπάσχωμεν, δια να γείνωμεν και συμμέτοχοι της δόξης αυτού». (Ρωμαίους 8:16, 17).Όπως γράφει η Σκοπιά 15.3.1991 σ. 19-20 Ποιοι Έχουν Πράγματι Ουράνια Κλήση; "Το πρώτιστο αποδεικτικό στοιχείο που δείχνει ότι το άτομο έχει χριστεί για την ουράνια κλήση είναι το πνεύμα, δηλαδή το κυρίαρχο αίσθημα, της υιοθεσίας. (Γαλάτας 4:6, 7) Αυτό το άτομο είναι απόλυτα σίγουρο ότι έχει γεννηθεί από τον Θεό σε πνευματική υιοθεσία ως ένας από τους 144.000 συγκληρονόμους της ουράνιας Βασιλείας. Μπορεί να πιστοποιήσει ότι η ουράνια ελπίδα του δεν είναι αποτέλεσμα επιθυμιών που καλλιέργησε ο ίδιος ή αποκύημα της φαντασίας του· μάλλον προέρχεται από τον Ιεχωβά, ως αποτέλεσμα της ενέργειας του πνεύματος του Θεού σ’ αυτόν.—1 Πέτρου 1:3, 4."


Ανάρτηση από τον/τη Γιώργος στο ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ τη 26 Δεκέμβριος 2008 6:59 μμ»


Δηλαδή ο κ. Γιώργος και η Σκοπιά ισχυρίζονται πως ο ίδιος ο «χρισμένος» καταλαβαίνει πως είναι «χρισμένος»!!!
Τώρα αν σας πω, πως και εγώ τώρα τελευταία αρχίζω να νοιώθω σαν «χρισμένος», τι λέτε, θα με πιστέψετε ή όχι;

ΜΙΑ ΠΟΡΤΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΚΛΕΙΝΕΙ
Πάμε τώρα να απαντήσουμε στο ερώτημα πότε θεωρείται πως συμπληρώθηκε ο αριθμός των 144.000, οπότε και «έκλεισε η πόρτα» για να μπει κάποιος ΜτΙ στον μαγικό αυτό αριθμό.
Και εδώ θα διαπιστώσουμε τις γνωστές παλινωδίες της Σκοπιάς.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1. Σκοπιά 1966, σελ. 345: «Η θύρα ήταν ανοικτή μέχρι το 1931».
2. Σκοπιά 1968, σελ. 119: «Οι ιχθείς αλιεύονται και συμπληρώνεται ο αριθμός στο διάστημα 1931 – 35 !!!!»
3. Σκοπιά 1975, σελ. 300: «Ο αριθμός συμπληρώνεται το έτος 1934!!!»
4. Σκοπιά 1982, σελ. 30: «Ο αριθμός συμπληρώνεται το έτος 1935!!!»
5. Σκοπιά 1/1/1988, σελ. 11: «Ο αριθμός συμπληρώνεται γύρω στο 1935!!!»
6. Σκοπιά 1/2/1999 σελ. 19 : «Αυτό το κάλεσμα τερματίστηκε, μεταξύ των ετών
1931 – 35 !!!!»

Είναι άραγε το τέλος; Όχι βέβαια!! Γιατί στη Σκοπιά της 1/5/2007 διαβάζουμε:

«Από την άλλη πλευρά, στο διάβα των ετών, μερικοί Χριστιανοί που βαφτίστηκαν μετά το 1935 έλαβαν μαρτυρία ότι έχουν την ουράνια ελπίδα. (Ρωμαίους 8:16, 17) Συνεπώς, φαίνεται ότι δεν μπορούμε να καθορίσουμε μια συγκεκριμένη ημερομηνία κατά την οποία τερματίζεται η κλήση Χριστιανών για την ουράνια ελπίδα.»
 
Για όσους δεν κατάλαβαν πρόκειται για «καινούργιο φως» της Σκοπιάς. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΕΡΜΑΤΙΖΕΤΑΙ Η ΚΛΗΣΗ ΤΩΝ «ΧΡΙΣΜΕΝΩΝ» ισχυρίζεται εν έτει 2007.
Και γιατί αυτό; Μα πρέπει να δικαιολογήσει πλέον το «θαύμα των θαυμάτων». Την νεκρανάσταση των ΜτΙ! Το πώς και το γιατί θα το δούμε παρακάτω.

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ
Κάθε χρόνο η Σκοπιά δημοσιεύει στατιστικά στοιχεία, που αφορούν την αύξηση ή την ελάττωση του αριθμού των ΜτΙ. Σε μια στήλη έχει και τον αριθμό «χρισμένων» ΜτΙ, που πήραν εκείνη τη χρονιά από τα «εμβλήματα».
Μέχρι πριν κάμποσα χρόνια, ο αριθμός αυτός ακολουθούσε την φυσιολογική του πορεία που ήταν η μείωση του αριθμού των «χρισμένων», αφού σχεδόν όλοι τους είναι υπέργηροι και κάθε χρόνο αποθνήσκουν κάποιοι από αυτούς.
Τα τελευταία όμως  χρόνια και ιδιαίτερα μετά το 2005, συνέβη το θαύμα των θαυμάτων που λέγαμε. Αντί να μειώνεται ο αριθμός τους αυξάνεται!! και μάλιστα με ταχείς ρυθμούς.

Έχουμε φαίνεται νεκρανάσταση «χρισμένων» ΜτΙ. Μόνο που δεν το έχουμε πάρει εμείς χαμπάρι, αλλά μόνο η Σκοπιά! Μας το φυλάει για μυστικό ίσως.
Και για του λόγου το αληθές δημοσιεύουμε πίνακα όπου αποδεικνύεται τα όσα υποστηρίζουμε:
 

ΕΤΟΣ

«ΧΡΙΣΜΕΝΟΙ» ΜτΙ

ΔΙΑΦΟΡΑ

1959

14.511

*

1960

13.911

- 600

1961

13.284

- 627

1962

12.714

- 570

1963

12.292

- 422

1964

11.953

- 339

1965

11.550

- 403

1966

11.179

- 371

1967

10.981

- 198

1968

10.619

- 362

1969

10.368

- 251

1970

10.526

+158

1971

10.384

- 142

1972

10.350

- 34

1973

10.523

+173

1974

10.723

+200

1975

10.550

- 173

1976

10.187

- 363

1977

10.080

- 107

1978

9.762

- 318

1979

*

*

1980

9.564

*

1981

9.601

+112

1982

9.529

- 72

1983

9.292

- 237

1984

9.081

- 211

1985

9.051

- 30

1986

8.927

- 124

1987

8.808

- 119

1988

8.685

- 123

1989

8.734

+49

1990

8.869

+135

1991

8.850

- 19

1992

8.683

- 167

1993

8.693

+10

1994

8.617

- 76

1995

8.645

+28

1996

8.757

+112

1997

8.795

+38

1998

8.756

- 39

1999

8.755

- 1

2000

8.661

- 94

2001

8.730

+69

2002

8.760

+30

2003

8.565

- 195

2004

8.570

+5

2005

8.524

- 46

2006

8.758

+234

2007

9.105

+347

2008

9.986

+881

2009

10.857

+871

2010

11.202

+345

2011

11.824

+622

2012

12.604

+780

2013

13.204

+600

2014

14.121

+917

2015

15.177

+1056

2016

18.013

+2836

2017

18.564

+551

2018

19.521

+957

2019

20.526

+1005

2020

21.182

+656

2021

20.746

- 436

2022

21.150

+404



Όπως μπορείτε να δείτε π.χ. το 2005 ήταν 8.524. Και το 2022, 21.150 . Σε δεκαεπτά δηλ. χρόνια όχι μόνο δεν ελαττώθηκαν όπως θα έπρεπε αλλά αυξήθηκαν κατά 12.626 άτομα! Επάξια λοιπόν οι «χρισμένοι» ΜτΙ, αναστήθηκαν!
 
Και το επιμύθιο με τα «σύμβολα» του δείπνου της ανάμνησης. Ποια είναι η τύχη τους όταν δεν υπάρχουν «χρισμένοι» Χριστιανοί; Ας αφήσουμε την κ. Μπουρδάκου να μας το πει:

«Στο τέλος αυτής της τελετής , το κρασί και την γαλέτα τα τρώνε όποιοι προφτάσουν από τους παρευρισκομένους του πολλού όχλου, ακόμη και μικρά παιδιά. Αυτό το αιτιολογούν ότι αυτά τα εμβλήματα έχουν αξία μόνο κατά τη διάρκεια της εορτής!»
Από τη μεριά μας; Ουδέν σχόλιον!





ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου.

244 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   201 – 244 από 244
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Αγαπητέ αναγνώστες

Σάς ενημερώνω, ότι ο διάλογος με τον κ.Γιώργο, τον πρεσβύτερο τής Σκοπιά, όσον αφορά εις το θέμα τής Τριαδικότητος τού Θεού, δεν θα διεξάχθεί εις το παρόν άρθρο, αλλά εις την αντίστοιχη μελέτης μας με τον τίτλο «Απάντηση εις την ερώτηση τών Μαρτύρων τού Ιεχωβά περί Τριαδικότητος τού Θεού» που ευρίσκεται δημοσιευμένη εδώ:

http://antiairetikos.blogspot.gr/2012/09/blog-post_30.html#6


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Θα παρακαλούσα οποιοδήποτε «Μάρτυρα του Ιεχωβά, να μου απάντηση αυτά που θα πω.
Διαβάζω την «Σκοπιά του Πύργου το 1922», μας λέει: «Μόλις είδεν ο Θωμάς τα σημεία των παθημάτων του Διδασκάλου αυτού πλήρης αφοσιώσεως και λατρείας προς αυτόν ανέκραξεν εν ενθουσιασμώ «Ο Κύριoς μου και ο Θεός μου!» Αυτή είναι η πρώτη μαρτυρία περί της Θεότητος του αναστάντος Κυρίου». « Το χωρίον αυτό (Ιωάν. 20:28) επομένως αποδεικνύει ότι είναι κατάλληλον όπως εφαρμόζωμεν εις τον Χριστόν Ιησούν το όνομα Κύριος και Θεός, καθώς έπραττεν η αρχέγονος εκκλησία». (Η ΣΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ Τόμος 43, Μαρτίου 1, 1922 σελ. 78-79, Αριθμός 5).
«Κι’ ο Χριστός Κύριος πάντων και Θεός θα λατρευθή».
(Η ΣΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ Νοεμβρίου 15, 1922, σελ. 368, Νο.21).

Συμφωνείτε «Μάρτυρες του Ιεχωβά» με την «Σκοπιά» που έγραψε, ότι είναι η πρώτη μαρτυρία περί της Θεότητος του αναστάντος Κυρίου που αποκάλεσε ο Απ. Θωμάς το Χριστό ο Κύριός μου και ο Θεός μου;;;
Συμφωνείτε το χωρίο αυτό (Ιωάν.20:28), είναι κατάλληλον όπως εφαρμόζωμεν εις τον Χριστόν Ιησούν το όνομα Κύριος και Θεός, καθώς έπραττεν η αρχέγονος εκκλησία;;;
Συμφωνείτε ότι ο Χριστός είναι Κύριος πάντων και Θεός θα λατρευθή;;;
Όλα αυτά που είναι γραμμένα στην «Σκοπιά του Πύργου», ήταν υπό την επίβλεψη του Ιωσήφ του Ρόδερφoρδ.
Ανήκει για σας ο Ιωσήφ του Ρόδερφoρδ στους 144.000;;;; Ναι ή όχι;;;
Περιμένω απάντηση!


GEORGIOS O.X.

Υ.Γ «Θεότητος και Θεός θα λατρευθή», το (Θ) με κεφαλαίο είναι της «Σκοπιάς», μόνο τα έντονα γράμματα είναι δικά μου.

Γιώργος είπε...

Πότε δεν υπήρξα Μάρτυρας της Σκοπιάς. Εύχομαι κάποτε να ξυπνήσεις. Φυσικά δεν είναι τόσο εύκολο, διότι αν φύγεις από την οργάνωση που ανήκεις θα είσαι αποστάτης γι’ αυτούς, ούτε καν θα σε μιλάνε και ένα σωρό άλλα, όμως για τους ανθρώπους είναι αδύνατα για το Θεώ είναι όλα δυνατά.
... GEORGIOS O.X. 19 Ιουλίου 2012 1:38 μ.μ.


Παράξενο λοιπόν GEORGIE O.X που ασχολείσαι με τόσο παλιά της Σκοπιάς - από το 1922 - τα οποία εγώ προσωπικά δεν τα πρόλαβα, ενώ όλες οι διδασκαλίες της Αγίας Γραφής, όπως κατανούνται σήμερα από τους Χριστιανούς Μάρτυρες του Ιεχωβά υπάρχουν ξεκάθαρα σε τόσα πολλά σύγχρονα έντυπα (πάρα πολλά περιοδικά, βιβλία και βιβλιάρια που δεν νομίζω να χρειάζονται ειδική αναφορά και απαρίθμηση).

Έτσι μπορείς να πεις πως και πρόλαβες να διαβάσεις όλα τα σύγχρονα έντυπα των Μαρτύρων του Ιεχωβά, ώστε να φτάσεις μέχρι και πριν το 1922;
Ή σου τα παρουσιάζουν κάποιοι άλλοι έτοιμα και παίζεις αυτόν τον παράξενο ρόλο;
Η μήπως το κάνεις απλώς για να δικαιολογηθείς με το σκεπτικό "κάποτε κι εσείς - οι Μάρτυρες του Ιεχωβά - είχατε τα ψέματα τα δικά μας - των Ορθοδόξων;
Προσπαθείς λοιπόν να υποστηρίξεις αυτό που δεν καταλαβαίνεις καθόλου - όπως ξεκάθαρα φαίνεται - και σου το είπαν 'τριάδα';

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι καθόλου παράξενο Γιώργο ΜτΙ, την «Σκοπιά» του 1922-23 την έχω! Αυτά που έγραψα στις (11 Οκτωβρίου 2012 5:01 μ.μ.) είναι πέρα για πέρα αλήθεια! Μήπως συκοφαντώ την οργάνωση; Βάζεις ένα στοίχημα; Αν είναι ψέματα αυτά που έγραψα στις «11 Οκτ. 2012 5:01 μ.μ.» θα γίνω «ΜτΙ»! ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΣΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ;;;
Να ξέρεις η «Σκοπιά» του 1922 ήταν από την επίβλεψη του Ιωσήφ Ρόδερφορδ. Ανήκει για σας ο Ιωσήφ του Ρόδερφoρδ στους 144.000;;;

Με ρωτάς αν έχω διαβάσει πριν το 1922, ναι έχω διαβάσει θα στο αποδείξω με επιχείρημα.
«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΟΤΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΕΠΙΣΤΕΥΕΝ ΟΤΙ Η ΧΙΛΙΕΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΘΑ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΤΟ ΕΙΣ ΤΟ 1915, ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΕΠΙΣΗΣ, ΟΤΙ ΕΓΝΩΡΙΖΕΝ ΟΤΙ ΕΠΤΑ ΕΤΗ ΠΡΟ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΔΙΑ ΤΑ ΠΟΝΗΡΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΘΑ ΑΦΗΡΟΥΝΤΟ».
(ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΟΝ επαν. 1919, σελ.153).
Τα μεγάλα γράμματα είναι δικά μου.
Το ερώτημα μου είναι, πως γνώριζαν τότε οι «χρισμένοι» της «Σκοπιάς» ότι ο Διάβολος ΕΠΙΣΤΕΥΕΝ ΟΤΙ Η ΧΙΛΙΕΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΘΑ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΤΟ ΕΙΣ ΤΟ 1915;;; Αυτό δεν είναι δαιμονική διδασκαλία;
Μπήκαν στην σκέψη του διαβόλου και τα έγραψαν αυτά; Μήπως ήρθε η ΧΙΛΙΕΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟ 1915;;;
Μήπως το «ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΟΝ» δεν ήταν από την επίβλεψη του Ιωσήφ Ρόδερφορδ;;;
Για σας, ο Ιωσήφ Ρόδερφορδ, βασιλεύει στο ουρανό μαζί με το Ιησού Χριστό;;;
Ο ουράνιος Πατέρας Θεός, συγκέντρωνε τους «ψεύτες» για να βασιλεύουν στο ουρανό μαζί με το Ιησού Χριστό;;;


GEORGIOS O.X.

alexia1004 είπε...

Αγαπητέ Γιώργο,

γράφω εντελώς αυθόρμητα αυτό το σχόλιο, έχοντας διαβάσει την απάντησή σου στις 3 Οκτωβρίου 2012 2:44 π.μ.

Έχω την αίσθηση, όχι μόνο στο συγκεκριμένο σχόλιό σου αλλά και σε άλλα, ότι καταπιέζεις τη λογική σου, για να συμφωνούν τα πιστεύω σου με τις διδασκαλίες τις Σκοπιάς.

Επίσης, προβαίνεις σε χρήση επιρρημάτων, συνδέσμων και φράσeων, όπως "άρα", "αναφορικά με τη Γραφή", "από την άλλη" που στο πλαίσιο του κειμένου δημιουργούν την ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΛΟΓΙΚΩΝ συμπερασμάτων, αλλά στην πραγματικότητα είναι ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ συμπεράσματα. Είναι μια τακτική, που πολύ πιο έντονα και εντατικά έχω εντοπίσει πολλάκις στις εκδόσεις της Σκοπιάς με το "προφανώς" να χρησιμοποιείται καταιγηστικά και καταχρηστικά.

Αναγνώστης είπε...

Όχι μόνο αυτό, αλλά και ο Ρώσσελ, ο ιδρυτής των Μαρτύρων του Ιεχωβά, είναι μέλος των 144.000, και όπως δογματίζουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, ο Ρώσσελ ΑΥΤΗ την στιγμή, είναι στον ουρανό, ΑΓΙΟΣ δίπλα στον Ιησού Χριστό!!!

Λοιπόν, κάποιος λογικά σκεπτόμενος, θα περίμενε τουλάχιστον να συμφωνούν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, με τα γραφόμενα, και την πίστη του Αγίου Ρώσσελ, που μάλιστα, ΤΩΡΑ, είναι ζωντανός στον ουρανό δίπλα στον Ιησού Χριστό!!!

Την λέξη "ζωντανός" την αναφέρουμε, επειδή το δόγμα των Μαρτύρων του Ιεχωβά είναι ότι ο άνθρωπος ψοφάει σαν το σκυλί.

Η ερώτηση είναι απλούστατη: Πιστεύουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, όσα δίδαξε, δογμάτισε, και πίστευε ο ΑΓΙΟΣ Ρώσσελ, φωτισμένος από το Άγιο Πνεύμα, ως ο αγωγός του Ιεχωβά επί της γης;

Γιώργος είπε...

GEORGIOS O.X
Δεν είναι καθόλου παράξενο Γιώργο ΜτΙ, την «Σκοπιά» του 1922-23 την έχω! Αυτά που έγραψα στις (11 Οκτωβρίου 2012 5:01 μ.μ.) είναι πέρα για πέρα αλήθεια! Μήπως συκοφαντώ την οργάνωση; Βάζεις ένα στοίχημα; Αν είναι ψέματα αυτά που έγραψα στις «11 Οκτ. 2012 5:01 μ.μ.» θα γίνω «ΜτΙ»! ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΣΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ;;;

Δηλαδή πιστεύεις ότι κάποιος αλλάζει πίστη από το αν κάποιος άλλος λέει σε κάτι συγκεκριμένο αλήθεια (π.χ. 1 + 1 = 2) ενώ μπορεί ο ίδιος να πιστεύει σε δεκάδες θρησκευτικά ψέματα;

Δεν σε ωφελεί η μια τυπική αλήθεια σε ζητήματα που δεν αφορούν την θρησκευτική σου πίστη αν δέχεσαι δεκάδες θρησκευτικά ψέματα.

Αυτονόητο λοιπόν είναι ότι μια τυπική αλήθεια που δεν αφορά ζητήματα πίστης δεν μετατρέπει τα ψέματα σε αλήθεια.

Αυτονόητα λοιπον ξεφεύγεις από κάθε πραγματικότητα και όχι μόνο, επειδή ταυτόχρονα αγνοείς και την Αγία Γραφή επειδή στο σκεπτικό σου αυτό δεν την λαμβάνεις καθόλου υπόψη.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Ο/Η alexia1004 είπε...
Αγαπητέ Γιώργο, γράφω εντελώς αυθόρμητα αυτό το σχόλιο, έχοντας διαβάσει την απάντησή σου στις 3 Οκτωβρίου 2012 2:44 π.μ.
Έχω την αίσθηση, όχι μόνο στο συγκεκριμένο σχόλιό σου αλλά και σε άλλα, ότι καταπιέζεις τη λογική σου, για να συμφωνούν τα πιστεύω σου με τις διδασκαλίες τις Σκοπιάς.

Αγαπητή Αλεξία, δεν καταπιέζω καμιά λογική. Τουναντίον πολλοί ορθόδοξοι καταπιέζουν τον εαυτό τους να δεχτούν το παράλογο μιας ακατανόητης και μυστηριώδους τριπλότητας / τριάδας.

Επειδή απλώς η τριάδα αποτελείτουλάχιστο κάκιστη και εξωπραγματική φιλοσοφική αντίληψη.
Ίσως να μην είναι μόνο αυτός ο λόγος που όσοι πιστεύουν σε αυτή, αδυνατούν να την εξηγήσουν εφόσον και δεν την καταλαβαίνουν.

φιλικά
Γιώργος

Γιώργος είπε...

Αγαπητέ Αναγνώστη γράφεις:
Η ερώτηση είναι απλούστατη: Πιστεύουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, όσα δίδαξε, δογμάτισε, και πίστευε ο ΑΓΙΟΣ Ρώσσελ, φωτισμένος από το Άγιο Πνεύμα, ως ο αγωγός του Ιεχωβά επί της γης; 8 Νοεμβρίου 2012 9:47 μ.μ.

Με τη σειρά μου επ' αυτού ρωτάω κι εγώ: Ποιος είναι αρμόδιος να κρίνει το πιστεύω και τις πράζεις των ανθρώπων;
Δεν είναι ο Θεός, εφόσον όλοι θα δώσουν λογαριασμό σε Αυτόν και σε κανέναν άνθρωπο;

Επίσης ο Θεός δεν διόρισε τον Χριστό ως εκτελεστή της κρίσης Του;

Για ποιό λόγο δεν αποδέχεσαι το λόγο του Θεού ζητώντας από μένα να γίνω κριτής άλλων ανθρώπων, ανεξάρτητα από το αν λέγεται Ρώσσελ ή κάπως αλλιώς;
Ο Θεός δεν έδωσε σε κανέναν άνθρωπο δικαίωμα κρίσης.

Ανώνυμος είπε...

«Δηλαδή πιστεύεις ότι κάποιος αλλάζει πίστη από το αν κάποιος άλλος λέει σε κάτι συγκεκριμένο αλήθεια (π.χ. 1 + 1 = 2) ενώ μπορεί ο ίδιος να πιστεύει σε δεκάδες θρησκευτικά ψέματα;»

«Αυτονόητα λοιπόν ξεφεύγεις από κάθε πραγματικότητα και όχι μόνο, επειδή ταυτόχρονα αγνοείς και την Αγία Γραφή επειδή στο σκεπτικό σου αυτό δεν την λαμβάνεις καθόλου υπόψη.»

Γιώργος



Κοιμήσου Γιώργο στο ύπνο της αμαρτίας!
Σε θέματα δογματικά το ναι θα είναι ναι και το ου θα είναι ου! Η «Σκοπιά» δογμάτισε το 1922, ότι ο Χριστός θα λατρεύετε ως Θεός!!! (Η ΣΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ Νοεμβρίου 15, 1922, σελ. 368, Νο.21).
Εσύ το πιστεύεις αυτό που έγραψαν οι «χρισμένοι» της «Σκοπιάς» τότε; Εσύ λατρεύεις το Χριστό ως Θεό;;;
Να ξέρεις η «Σκοπιά» του 1922 ήταν από την επίβλεψη του Ιωσήφ Ρόδερφορδ. Ανήκει για σας ο Ιωσήφ του Ρόδερφoρδ στους 144 000;;;
Για σας, ο Ιωσήφ Ρόδερφορδ, βασιλεύει στο ουρανό μαζί με το Ιησού Χριστό;;;
Ο oυράνιος Πατέρας Θεός, συγκέντρωνε τους «ψεύτες» για να βασιλεύουν στο ουρανό μαζί με το Ιησού Χριστό;;;
Τι λέει η Αποκάλυψη για τους 144 000; «Και ουχ ευρέθη ψεύδος εν τω στόματι αυτών…» (Aποκ. ΙΔ’ 5).
Μετά μου λες αγνοώ την Γραφή!

GEORGIOS O.X.

Ανώνυμος είπε...

Τυπογραφικό
"Ανήκει για σας ο Ιωσήφ Ρόδερφoρδ στους 144 000";;;


GEORGIOS O.X.

Γιώργος είπε...

Αγαπητέ GEORGIE O.X. πάλι θα στο πω:
Ποιος είναι αρμόδιος να κρίνει το πιστεύω και τις πράζεις των ανθρώπων;
Δεν είναι ο Θεός, εφόσον όλοι θα δώσουν λογαριασμό σε Αυτόν και σε κανέναν άνθρωπο;

Επίσης ο Θεός δεν διόρισε τον Χριστό ως εκτελεστή της κρίσης Του;

Για ποιό λόγο δεν αποδέχεσαι το λόγο του Θεού ζητώντας από μένα να γίνω κριτής άλλων ανθρώπων, ανεξάρτητα από το αν λέγεται Ρώσσελ, Ρόδερφορδ, Νόρ, Φράνς ή κάπως αλλιώς;
Ο Θεός δεν έδωσε σε κανέναν άνθρωπο δικαίωμα κρίσης.

Επιπρόσθετα για τις 144.000 ισχύει και πάλι η ΕΚΛΟΓΗ από τον ΘΕΟ καθώς το πνεύμα του Θεού συμμαρτυρεί με το πνεύμα των εκλεγομένων 144.000.
Ο Θεός δεν ανακοινώνει τα ονόματα των Χρισμένων με το πνεύμα Του.

Ζητάς λοιπόν από μένα μια τέτοια 'ανακοίνωση';

Γιώργος είπε...

«Και ουχ ευρέθη ψεύδος εν τω στόματι αυτών…» (Aποκ. ΙΔ’ 5)

Μη ξεχνάς αγαπητέ GEORGIE O.X. ότι και ο απόστολος Πέτρος είπε ψέματα ότι δεν γνώριζε τον Χριστό και τον αρνήθηκε τρείς φορές.
Και όμως συγχωρήθηκε και έλαβε την οδηγία από τον αναστημένο Χριστό να ποιμαίνει τα Αρνία του.

Έτσι και για τον απόστολο Πέτρο - παρά το ψέμα του - ισχύει το «Και ουχ ευρέθη ψεύδος εν τω στόματι αυτών…» (Aποκ. ΙΔ’ 5)

Συμφωνείς;

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιώργος ο «ΜτΙ», είπε στις «9 Νοεμβρίου 2012 1:04 π.μ.».


"Για ποιό λόγο δεν αποδέχεσαι το λόγο του Θεού ζητώντας από μένα να γίνω κριτής άλλων ανθρώπων, ανεξάρτητα από το αν λέγεται Ρώσσελ, Ρόδερφορδ, Νόρ, Φράνς ή κάπως αλλιώς;
Ο Θεός δεν έδωσε σε κανέναν άνθρωπο δικαίωμα κρίσης."

"Επιπρόσθετα για τις 144.000 ισχύει και πάλι η ΕΚΛΟΓΗ από τον ΘΕΟ καθώς το πνεύμα του Θεού συμμαρτυρεί με το πνεύμα των εκλεγομένων 144.000.
Ο Θεός δεν ανακοινώνει τα ονόματα των Χρισμένων με το πνεύμα Του."

Ζητάς λοιπόν από μένα μια τέτοια 'ανακοίνωση';


Μπράβο σου Γιώργο, είσαι ανώτερος από την «Σκοπιά»!
Τι λέει το Βιβλίο σας «Μπορείτε να Ζείτε… στην σελ. 195».
Οι άνδρες αυτού του κυβερνώντος σώματος, όπως οι απόστολοι… Αλλά όταν Παίρνουν αποφάσεις δεν βασίζονται σε ανθρώπινη σοφία. Όχι κυβερνιώνται θεοκρατικά… οι αποφάσεις βασίζονταν στο λόγο του Θεού και παίρνουν κάτω από την κατεύθυνση του αγίου πνεύματος. «Πράξ. ιε’13-17,28,29».
Εφόσον λέει η «Σκοπιά» ότι δεν βασίζονται σε ανθρώπινη σοφία, αλλά κατευθύνονται από το Άγιον Πνεύμα. Το ερώτημα μου είναι πως και με τι κριτήρια λέει ότι:
«Από την εποχή του Ιησού μέχρι τη δική μας, ο Ιεχωβά συγκέντρωνε εκείνους οι οποίοι θα βασιλεύουν στον ουρανό μαζί με τον Ιησού»; Έχει Γιώργο και φωτογραφίες τους παλιούς πρόεδρούς σας, όπως ο Ρώσσελ, Ρόδερφορδ, Νόρ, Φράνς … Στο περιοδικό (Η Κυβέρνηση Που Θα Φέρει Τον Παράδεισο 1985,1991, σελ. 18).

Τώρα τι έχεις να πεις;



GEORGIOS O.X.

Ανώνυμος είπε...

Γιώργος είπε...
«Και ουχ ευρέθη ψεύδος εν τω στόματι αυτών…» (Aποκ. ΙΔ’ 5)

Μη ξεχνάς αγαπητέ GEORGIE O.X. ότι και ο απόστολος Πέτρος είπε ψέματα ότι δεν γνώριζε τον Χριστό και τον αρνήθηκε τρείς φορές.
Και όμως συγχωρήθηκε και έλαβε την οδηγία από τον αναστημένο Χριστό να ποιμαίνει τα Αρνία του.

Έτσι και για τον απόστολο Πέτρο - παρά το ψέμα του - ισχύει το «Και ουχ ευρέθη ψεύδος εν τω στόματι αυτών…» (Aποκ. ΙΔ’ 5)

Συμφωνείς;
(9 Νοεμβρίου 2012 1:12 π.μ.).


Ξεχνάς κάτι, ότι ο Απ. Πέτρος μετάνιωσε ειλικρινώς με κλάμα και το συγχώρεσε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός. Μήπως ο Ρώσσελ και λοιποί μετάνιωσαν ειλικρινώς με κλάμα αυτά που έγραψαν; Δείξε ένα έντυπο προσωπικά γραμμένα απ’ αυτούς ότι αναίρεσαν τις διδασκαλίες τους!


GEORGIOS O.X.

Ανώνυμος είπε...

Γιώργος είπε...

«Ο Θεός δεν ανακοινώνει τα ονόματα των Χρισμένων με το πνεύμα Του».
9 Νοεμβρίου 2012 1:04 π.μ.


Μας είπες ότι ο Θεός δεν ανακοινώνει τα ονόματα των Χρισμένων…
Πως τότε το περιοδικό σας (Η Κυβέρνηση Που Θα Φέρει Τον Παράδεισο 1985,1991, σελ. 18) μας λέει ότι: «Από την εποχή του Ιησού μέχρι τη δική μας, ο Ιεχωβά συγκέντρωνε εκείνους οι οποίοι θα βασιλεύουν στον ουρανό μαζί με τον Ιησού». Έχει Γιώργο και φωτογραφίες τους παλιούς πρόεδρούς σας, όπως ο Ρώσσελ, Ρόδερφορδ, Νόρ, Φράνς …Εφόσον τους παρουσιάζει με τις φωτογραφίες τους είναι σαν να τους ανακοινώνει! Συμφωνείς με την εταιρεία σου; Αν διαφωνείς κάνεις ανταρσία εναντίον του δούλου! «Ανταρσία εναντίον του δούλου είναι ανταρσία εναντίον του Θεού» ( Σκ. 1 Σεπτεμ. 1956 σελ. 270).


GEORGIOS O.X.

Αναγνώστης είπε...

Γιώργος Μ.τ.Ι:

Με τη σειρά μου επ' αυτού ρωτάω κι εγώ: Ποιος είναι αρμόδιος να κρίνει το πιστεύω και τις πράζεις των ανθρώπων;
Δεν είναι ο Θεός, εφόσον όλοι θα δώσουν λογαριασμό σε Αυτόν και σε κανέναν άνθρωπο;

Επίσης ο Θεός δεν διόρισε τον Χριστό ως εκτελεστή της κρίσης Του;

Για ποιό λόγο δεν αποδέχεσαι το λόγο του Θεού ζητώντας από μένα να γίνω κριτής άλλων ανθρώπων, ανεξάρτητα από το αν λέγεται Ρώσσελ ή κάπως αλλιώς;
Ο Θεός δεν έδωσε σε κανέναν άνθρωπο δικαίωμα κρίσης.

8 Νοεμβρίου 2012 11:33 μ.μ.




Γιώργο,δεν συζητάμε για τον οποιονδήποτε πιστό, αλλά για τον Άγιο Ρώσσελ, τον ΠΙΣΤΟ και ΦΡΟΝΙΜΟ ΔΟΥΛΟ του Ιεχωβά, έναν από τους 144.000 αγίους, που ΑΥΤΗ την στιγμή βρίσκεται στους ουρανούς με τον Ιησού Χριστό, τον αγωγό του Αγίου Πνεύματος προς την γη.

Αυτόν μέσω του οποίου παρέχεται η πνευματική τροφή, και λάμπει το φως του Ιεχωβά στους δούλους του, ή αλλιώς η προφητική τάξη, ο προφήτης του Ιεχωβά στη σύγχρονη εποχή.

Πιστεύεις όσα δίδαξε, και όσα πίστευε, ο πιστός και φρόνιμος δούλος;

Αυτόν που ο Ιεχωβά έθεσε επί των υπαρχόντων του στη γη;

Κάποιος που δεν συμβαδίζει, και δεν δέχεται αυτά που ΣΗΜΕΡΑ ο πιστός και φρόνιμος δούλος αποφασίζει, αυτός κρίνεται ως ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ, ως άξιος του αιωνίου θανάτου, μαζί με τον διάβολο τον αρχικό αποστάτη.

Γνωρίζεις ότι:
"Ανταρσία εναντίον του δούλου, είναι ανταρσία εναντίον του Θεού"

(«Σκοπιά» 1 Σεπτεμβρίου 1956 σελ. 270).


Λοιπόν Γιώργο; Δέχεσαι όσα πίστευε,δίδαξε, και για όσα δογμάτισε ο πιστός και φρόνιμος δούλος, ο Άγιος Ρώσσελ;

Αναγνώστης είπε...

"Ο Κάρολος Ρώσσελ ανεγνωρίσθη ως ο αγγελιοφόρος της εκκλησίας της Λαοδικείας. Εκ' της γραφίδος του Πάστορος Ρώσσελ απεδείχθη ότι ούτος εξαπεστάλη παρά του Θεού εις την γενεάν ταύτην. σελ. 212 Αλλ' εν ταίς ημέραις της φωνής του αγγέλου του εβδόμου. Ο Κύριος Ιησούς δια του Πάστορος Ρώσσελ μετέφερε το θέλημα του Ιεχωβά εις τους δούλους του στην γη"

Βιβλίο του Πιστού και Φρόνιμου Δούλου δια Αγίου Πνεύματος του Ιεχωβά εις την γη, με τίτλο: ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΟΝ ΜΥΣΤΗΡΙΟΝ, σελ. 3.

ΕΚΔΟΣΗ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητέ Αναγνώστη, μια που ανέφερες για το Ρώσσελ, μόλις έφτασα στην σελίδα 71 της «Σκοπιάς» του Πύργου το 1923, 1 Μαρτίου και παράγραφος 35. Εκεί μας λέει «Ουδεμία αμφιβολία υπάρχει ότι αδελφός Ρώσσελ ήτο εις εξ εκείνων εις ους ο Κύριος ανέθεσε πέντε τάλαντα».
Τα σχόλια περισσεύουν!

GEORGIOS O.X.

Γιώργος είπε...

Πιστεύεις όσα δίδαξε, και όσα πίστευε, ο πιστός και φρόνιμος δούλος;

Γενικότερα δέχομαι και πιστεύω σε όλα όσα λέει η Αγία Γραφή και ειδικότερα η Κ.Δ. που περιλαμβάνει τις διδασκαλίες του Χριστού.

Αυτός είναι ο λόγος που μεταξύ άλλων:
απορρίπτω τον καθιερωμένο νηπιοβαφτισμό ως αντιγραφικό,
απορρίπτω την φιλοσοφικοειδωλολατρική τριάδα,
απορρίπτω την έμφυτη αϋλοψυχοαθανασία ως ειδωλολατρική θεωρία.

Τι σας εμποδίζει να δεχτείτε τις γραφικές αλήθειες σε αυτά τα ζητήματα;

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Γνωρίζεις ότι:
"Ανταρσία εναντίον του δούλου, είναι ανταρσία εναντίον του Θεού"



...όπως ακριβώς
Ανταρσία εναντίον του Μωϋσή ήταν
ανταρσία εναντίον του Θεού.

Άλλωστε ο πιστός και φρόνιμος δούλος / οικονόμος / διαχειριστής
είναι διορισμένος από την κεφαλή της γνήσιας Χριστιανικής Εκκλησίας, τον Ιησού Χριστό.
(Ματθ. 24:45)
"Τίς ἄρα ἐστὶν ὁ πιστὸς δοῦλος καὶ φρόνιμος ὃν κατέστησεν ὁ κύριος ἐπὶ τῆς οἰκετείας αὐτοῦ τοῦ δοῦναι αὐτοῖς τὴν τροφὴν ἐν καιρῷ;
μακάριος ὁ δοῦλος ἐκεῖνος ὃν ἐλθὼν ὁ κύριος αὐτοῦ εὑρήσει οὕτως ποιοῦντα·
ἀμὴν λέγω ὑμῖν ὅτι ἐπὶ πᾶσιν τοῖς ὑπάρχουσιν αὐτοῦ καταστήσει αὐτόν"

Όποιος λοιπόν αποδέχεται και αναγνωρίζει τον διορισμένο από τον Χριστό "πιστό δούλο/διαχειριστή", αναγνωρίζει και δέχεται τον Χριστό.

Γιώργος

Χρήστος αντιαιρετικός είπε...

Κ.Γιώργο (ΜτΙ)καλημέρα. Νομίζω πριν από τον οποιαδήποτε διάλογο, πρέπει να ξεκαθαριστεί το εξής σημείο:

Ο Θεός είναι Θεός αλήθειας ή Θεός ψεύδους; Αγαπάει δηλαδή ο Θεός την αλήθεια ή το ψεύδος;

Εγώ πιστεύω πως αγαπάει την αλήθεια. Εσύ τι λες;

Χρήστος αντιαιρετικός

Αναγνώστης είπε...

Γιώργο Μ.τ.Ι,

Ο Μωυσής δεν λάτρευε τα είδωλα, μετά από λίγο λάτρευε τον Θεό, και στην συνέχεια λάτρευε ξανά τα είδωλα, και μετά από λίγο ξανά λάτρευε τον Θεό, και ξανά τα είδωλα...κ.ο.κ

Ο Πιστός και φρόνιμος δούλος του Ιεχωβά, πάει πίσω μπρος, μια στο νεότερο φως, και μια στο ξέρασμα, και μετά πάλι στο νέο φως, και μετά ξανά στο ξέρασμα, και μετά...κ.ο.κ

Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι ο δούλος του Θεού, αλλά είναι ο δούλος του πονηρού, και όποιος τον ακολουθεί αυτόν τον δούλο, ουσιαστικά ακολουθεί τον διάβολο, τον πατέρα του ψεύδους.

Ακολουθεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΝΤΥΠΑ ΤΟΥ πιστού και φρόνιμου δούλου.


"ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΣΟΔΟΜΩΝ;"


1. ΝΑΙ... Γραφικαί Μελέται - τόμος Α΄ σελ. 121.


2. ΝΑΙ... Σκοπιά 7-1879 σελ. 8 (Αγγλική έκδοση).


3. ΟΧΙ... Σκοπιά 1-6-1952 σελ. 338 (Αγγλική έκδοση).


4. ΟΧΙ... Σκοπιά 15-2-1954 σελ. 61.


5. ΝΑΙ... Σκοπιά 1-8-1965 σελ. 479 (Αγγγλική έκδοση).


6. ΝΑΙ... Σκοπιά 1965 σελ. 364.


7. ΟΧΙ... Σκοπιά 1-6-1988 σελ. 31.


8. ΝΑΙ... Μπορείτε να Ζείτε για Πάντα (Παλαιά Έκδοση) σελ. 179.


9. ΟΧΙ... Μπορείτε να Ζείτε για Πάντα (Νέα Έκδοση) σελ. 179.


10. ΝΑΙ... Ενόραση - τόμος 2ος, σελ. 985 (Αγγλική έκδοση).


11. ΟΧΙ... Αποκάλυψη, σελ. 273.



Γιώργο, ο Μωυσής δεν ήταν χαλασμένο φανάρι, σαν τον "δούλο" των Μαρτύρων του Ιεχωβά.

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο «ΜτΙ», θα μου δείξεις κανένα έντυπο προσωπικά γραμμένα απ’ αυτούς τους (Χρισμένους) ότι αναίρεσαν της διδασκαλίες τους αυτά που έχουν γράψει για το Χριστό το
1922;


«Μόλις είδεν ο Θωμάς τα σημεία των παθημάτων του Διδασκάλου αυτού πλήρης αφοσιώσεως και λατρείας προς αυτόν ανέκραξεν εν ενθουσιασμώ «Ο Κύριoς μου και ο Θεός μου!» Αυτή είναι η πρώτη μαρτυρία περί της Θεότητος του αναστάντος Κυρίου». « Το χωρίον αυτό (Ιωάν. 20:28) επομένως αποδεικνύει ότι είναι κατάλληλον όπως εφαρμόζωμεν εις τον Χριστόν Ιησούν το όνομα Κύριος και Θεός, καθώς έπραττεν η αρχέγονος εκκλησία». (Η ΣΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ Τόμος 43, Μαρτίου 1, 1922 σελ. 78-79, Αριθμός 5).
«Κι’ ο Χριστός Κύριος πάντων και Θεός θα λατρευθή».
(Η ΣΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ Νοεμβρίου 15, 1922, σελ. 368, Νο.21).

Συμφωνείς Γιώργο «ΜτΙ» με τους (Χρισμένους) της «Σκοπιάς» της εποχής εκείνης; Όταν έγραψαν ότι είναι η πρώτη μαρτυρία περί της Θεότητος του αναστάντος Κυρίου που αποκάλεσε ο Απ. Θωμάς το Χριστό ο Κύριός μου και ο Θεός μου;;;
Συμφωνείς το χωρίο αυτό (Ιωάν.20:28), είναι κατάλληλον όπως εφαρμόζωμεν εις τον Χριστόν Ιησούν το όνομα Κύριος και Θεός, καθώς έπραττεν η αρχέγονος εκκλησία;;;
Συμφωνείς ότι ο Χριστός είναι Κύριος πάντων και Θεός θα λατρευθή;;;

Nα ξέρεις, «Θεότητος και Θεός θα λατρευθή» ο Κύριος μου και ο Θεός μου το (Θ) με κεφαλαίο είναι της «Σκοπιάς», μόνο τα έντονα γράμματα είναι δικά μου.



GEORGIOS O.X.

Γιώργος είπε...

Αντε να γελάσουμε:

Το φλάς δεν είναι χαλασμένο φανάρι αλλά προειδοποιεί και φανερώνει κατεύθυνση... προς την τελική ευθεία.

(Μόνο τότε δεν χρειάζεται!)

Γιώργος είπε...

κ.Χρήστο καλησπέρα.

Σίγουρα πιστεύω ότι αγαπάς την αλήθεια.
Δεν πιστεύω όμως ότι κάνεις και τον 'αλάθητο πάπα')
Αφού αγαπάς την αλήθεια θα παραδέχεσαι ότι έχεις κάνει και λάθη - ή μήπως θα εμφανιστεί κάποιος εδώ να δηλώσει "αλάθητος";

Οπως π.χ. αυτό που δεν μπόρεσα να αποφύγω, δηλαδή να μην απαντήσω στο άλλο ιστολόγιο όπως στο ακόλουθο:

«Όπως παρατηρεί ο Μ. Αθανάσιος PG 26, 456 C, θα ήταν πραγματικά παράλογο να εξαρτάται η γέννηση του Υιού και Λόγου του Θεού από τη βούληση του Πατέρα, γιατί αυτό θα σήμαινε ότι ο Θεός βουλεύεται, σκέφτεται, προαιρείται και προτρέπει τον εαυτό του να θέλει, έτσι ώστε να έχει Λόγο και Σοφία, για να μην είναι άλογος και άσοφος.» σελ. 68.
...
Τότε τι συμβαίνει; Απλά όλες αυτές οι εκφράσεις βούληση, θέλω, ανάγκη κ.λ.π. αφορούν τα κτιστά όντα. Ο Θεός είναι πάνω και πέρα από τα όντα καθώς και τις ιδιότητες των όντων. Όταν περιγράφουμε κάτι για το Θεό ή του αποδίδουμε κάποιες ιδιότητες, χρησιμοποιούμε ανθρωποπαθείς εκφράσεις και ιδιότητες που όμως δεν μπορούν να αποδοθούν στη φύση του Θεού.

Γι’ αυτό πολύ ωραία ο άγιος Επιφάνιος γράφει: «Ούτε ΘΕΛΩΝ τοίνυν εγέννησεν, ούτε ΜΗ ΘΕΛΩΝ, αλλ’ υπερβολή φύσεως. ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΓΑΡ Η ΘΕΙΑ ΦΥΣΙΣ ΒΟΥΛΗΝ, ΚΑΙ ΟΥΧ ΥΠΟΠΙΠΤΕΙ ΧΡΟΝΩ, ΟΥΤΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΓΕΤΑΙ». PG 43, 108 Β

...μία ερώτηση...

«Το να είναι ο Θεός αγαθός και οικτίρμων, είναι ιδιότητα που την έχει ο Θεός με την θέλησή του ή χωρίς την θέλησή του;»

...
αναφέρω τα ακόλουθα:

Το να είναι ο Θεός αγαθός και οικτίρμων ανήκει στην προσωπικότητά Του, όπως ανήκει στην Προσωπικότητά Του η ΔΥΝΑΜΗ.

Έτσι όπως και:
το να είναι ο Θεός Παντοδύναμος δεν έχει σχέση με απόφαση για εφαρμογή θέλησης αλλά με δεδομένη ποιοτική κατάσταση, το ίδιο συμβαίνει και με το ότι ο Θεός είναι αγαθός και οικτίρμων.

Και διευκρινίζω:
Οι ιδιότητες του Θεού (αγάπη, Δικαιοσύνη, αγαθότητα, Πανσοφία, Παντοδυναμία κλπ.) δεν είναι αποτέλεσμα θέλησης ή μη θέλησης.

Αποτελούν και συνιστούν την αμετάβλητη Προσωπικότητα του Θεού.

Ο 'Μ-Θανάσης' και ο Επιφάνιος, (παρόμοιο σκεπτικό με διαφορετικές εκφράσεις)
δυστυχώς τα μπερδεύουν στο αναφερόμενο ζήτημα - δεν μπορούν να διαχωρίσουν:

Τις ιδιότητες του Θεού που συνιστούν την Προσωπικότητά Του
από τις ενέργειες του Θεού.

Οι ενέργειες του Θεού είναι αποτέλεσμα συνειδητών αποφάσεών Του ανάλογα με τις καταστάσεις που προκύπτουν και ανάλογα με το θέλημά Του / τη βούλησή Του.
Π.χ.
Η δημιουργία του Σύμπαντος.
Η δημιουργία ζωντανών πλασμάτων.
Ο κατακλυσμός του Νώε.
Η καταστροφή των Σοδόμων.
Ο διορισμός του Μωϋσή.
Ο διορισμός του Ιερεμία.
Ο διορισμός του Χριστού.
Η εκλογή των 144.000, καθώς το πνεύμα του Θεού συμμαρτυρεί με το πνεύμα τους.

Ο Θεός λοιπόν θεληματικά δημιουργεί - άρα θεληματικά κάνει χρήση της Παντοδυναμίας, της αγάπης, της Πανσοφίας, της Δικαιοσύνης Του κλπ.

Θεληματικά και συνειδητά επιλέγει επίσης ο Θεός άλλους για ζωή (π.χ. Νώε κλπ.) και άλλους για καταστροφή (π.χ. Κορέ, Δαθάν, Σοδομίτες κλπ),
άρα θεληματικά παίρνει αποφάσεις ανάλογα με την πορεία και τις πράξεις κάποιων.
Πολλά παραδείγματα φανερώνουν, πότε μπαίνει σε εφαρμογή η θέληση του Θεού - όταν ενεργεί (στην 'Δημιουργία', στην δημιουργία/γέννηση του Γιού Του, σε πράξεις σωτηρίας / καταστροφής ) - και πότε απλώς δεν είναι θέμα θέλησης - στις παντοτινές ιδιότητές Του.

Γεννηθήτω λοιπόν το θέλημα του Παντοδύναμου και αναλλοίωτου Θεού 'απανταχού'.

Έτσι αγαπητέ κ.Χρήστο, πολλοί μπορεί να αγαπούν την αλήθεια, πιθανότατα και αρκετοί που είναι μουσουλμάνοι / βουδιστές κλπ.,
αλλά πόσο έχουν γνωρίσει και δεχτεί την αλήθεια σχετικά με τον Χριστό παραμένοντας στην θρησκεία τους;

Το να αγαπάει κάποιος την αλήθεια είναι πράγματι συγκινητικό
και ένα πρώτο βήμα προς την αλήθεια.
Αρκεί να συνεχίσουν τα βήματα προς αυτή. Αυτό απαιτεί πολύ θάρρος και μια ειλικρινή καρδιά.


Γιώργος

Αναγνώστης είπε...

Γιώργο Μ.τ.Ι,

δεν αστειεύομαι, ούτε "σπάω πλάκα".

Μπορείς να απαντήσεις, υπό ποια έννοια το "άγιο πνεύμα" του Ιεχωβά, την μια δίνει νεότερο φως, την άλλη τρώει το ξέρασμα του, και την επόμενη ξανά δίνει ζωηρότερο φως από το προηγούμενο...?

Ακόμη και αν κατανοήσουμε το χωρίο Παρ. 4:18 με τον τρόπο που μας προτρέπει ο "δούλος" τότε το φως δεν φέγγει επί μάλλον και μάλλον, αλλά αποτελεί το βαθύτερο σκότος, στα νοσηρά μυαλά των άρρωστων ψυχασθενών του "δούλου" στο Μπρούκλιν.

Ανώνυμος είπε...

@ Μόλις είδεν ο Θωμάς τα σημεία των παθημάτων του Διδασκάλου αυτού πλήρης αφοσιώσεως και λατρείας προς αυτόν ανέκραξεν εν ενθουσιασμώ «Ο Κύριoς μου και ο Θεός μου!» Αυτή είναι η πρώτη μαρτυρία περί της Θεότητος του αναστάντος Κυρίου. @


Μόλις είδεν ο ηγούμενος στο παραθύρι της εξώπορτας της μονής το φιλντισένιο πρόσωπο της Ναταλίας Λιονάκη να φεγγοβολεί σαν ήλιος φωτεινός ανέκραξεν εν ενθουσιασμώ «Παναγιά Παρθένα!». Αυτή είναι η πρώτη μαρτυρία περί της εμφανίσεως της Θεοτόκου εις το πρόσωπον της γνωστής ηθοποιού. Η Ναταλία είναι η Παναγία!


Filos.

Ανώνυμος είπε...

@ Αγαπάει δηλαδή ο Θεός την αλήθεια ή το ψεύδος;
Εγώ πιστεύω πως αγαπάει την αλήθεια. @

Κι εγώ σας λέω ότι αγαπάει το ψεύδος και το επιβραβεύει. Ο Θεός επέλεξε τον χειρότερο ψεύτη και απατεώνα της Βίβλου ως πατριάρχη του περιούσιου λαού του, τον Ιακώβ.


Filos.

Γιώργος είπε...

GEORGIOS O.X.
"Συμφωνείς Γιώργο «ΜτΙ» με τους (Χρισμένους) της «Σκοπιάς» της εποχής εκείνης; Όταν έγραψαν ότι είναι η πρώτη μαρτυρία περί της Θεότητος του αναστάντος Κυρίου που αποκάλεσε ο Απ. Θωμάς το Χριστό ο Κύριός μου και ο Θεός μου;;; "


Τα λόγια του Θωμά
- μετά την αμφιβολία του που του προσέδωσε το χαρακτηρισμό ως 'άπιστο', αναφορικά με την ανάσταση του Χριστού και όχι ως απιστία στον αθάνατο και αιώνιο 'Ιεχωβά' -,
αξιολογούνται μαζί με όλες τις αλήθειες του Χριστού:

"Ανεβαίνω στον Πατέρα μου και Πατέρα Σ_Α_Σ,
και Θεό μου και Θεό Σ_Α_Σ" (Ιωάννης 20:17)

Ο Θωμάς λοιπόν δεν είχε πατέρα τον Χριστό αλλά είχε τον ίδιο ουράνιο Πατέρα που είχε και ο Χριστός.

Ο ουράνιος Πατέρας του Χριστού ήταν και
ο ουράνιος Πατέρας του Θωμά.

Και ο Χριστός και ο Θωμάς είχαν τον ίδιο ουράνιο Θεό και Πατέρα.

Ο Θωμάς, σύμφωνα με τα λόγια του Χριστού, συνέχισε να πιστεύει στον Πατέρα του Χριστού ως τον Θεό του Χριστού και δικό του Θεό.

Ο Θεός δεν έχει δικό Του πατέρα, ενώ ο Χριστός έχει.
Ο Θεός δεν έχει έναν άλλον δικό Του Θεό, ενώ ο Χριστός έχει Θεό τον Πατέρα του.

Τα λόγια του Θωμά δεν αλλάζουν τις προηγούμενες ούτε τις επόμενες αλήθειες του Χριστού, άρα έχουν επιβεβαιωτική και όχι διαφοροποιητική σημασία.

Η επιβεβαιωτική σημασία των λόγων του Θωμά θεόπνευστα αποδίδεται από τον απόστολο Ιωάννη (που προηγουμένως κατέγραψε τα λόγια του Θωμά 'ο κύριός μου και ο θεός μου'):
(Ιωάννης 20:31)
"Αυτά, όμως, έχουν γραφτεί για να πιστεύετε ότι ο Ιησούς είναι ο Χριστός, ο Γιος του Θεού"

Έτσι ο Χριστός παραμένει 'ο Γιος του Θεού'
και ο Πατέρας παραμένει ο Πατέρας όλων και "ο μόνος αληθινός Θεός" (Ιωάννης 17:3).

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Σχετικά με την ανάσταση Σοδομιτών καί άλλων που θανατώθηκαν από τον Θεό στο παρελθόν.

Αγαπητέ αναγνώστη,
χρειάζεται να είσαι σε θέση να διαχωρίζεις ξεκάθαρες αλήθειες της Αγίας Γραφής
και απόψεις που σχετίζονται με λεπτομέρειες για τις οποίες δεν δίνει άμεση απάντηση η Αγία Γραφή.

Στο τελευταίο υπάγεται και η σκέψη που αφορά πιθανή ή όχι ανάσταση των Σοδομιτών - και παρόμοιων - που καταστράφηκαν από τον Θεό.

Εγώ συμφωνώ με την τελευταία Σκοπιά που είχε απαντήσει σε αυτό το θέμα.
Αν ρωτηθούν σήμερα, οι πιο πολλοί ορθόδοξοι δεν θα έχουν να απαντήσουν επ' αυτού τίποτα.

Αυτό από μόνο του δεν κάνει το 'βαθύ σκοτάδι' εκείνων που δεν έχουν την αλήθεια, απλώς επειδή η Αγία Γραφή δεν απαιτεί συγκεκριμμένη πίστη επ' αυτού.

Δεν δείχνει η Αγία Γραφή ότι κάποιος πρέπει να πιστεύει
ούτε το ένα
ούτε το άλλο.

Οπότε δεν κατακρίνεται κάποιος από την άποψή του σε κάτι που δεν ξεπερνά τα όρια μιας γραφικής αναφοράς.
Όταν όμως μια άποψη έρχεται σε αντίθεση με μια συγκεκριμμένη αλήθεια της Αγίας Γραφής, τότε κατακρίνεται.
Γι' αυτό ρωτάω: το θεωρείτε σπουδαίο και ουσιαστικό, απλώς και μόνο επειδή έχει γίνει θέμα άποψης;

Δείχνει η Αγία Γραφή κάτι ουσιαστικό σχετικά, πέρα από αυτά που συμπερασματικά αναφέρει η τελευταία Σκοπιά (δεν μπαίνω στον κόπο να τη βρώ - στο παρελθόν το είχα κάνει) που χειρίστηκε τη σκέψη αυτή;
Ούτε εγώ προσωπικά έχω σκεφτεί κάτι άλλο, ούτε και κάποιος κάποιας άλλης θρησκείας μπόρεσε ποτέ να δείξει κάτι επιπρόσθετο επ' αυτού.
Οπότε παραμένει η άποψη της τελευταίας Σκοπιάς.


Γιώργος

Γιώργος είπε...

Ο/Η Χρήστος αντιαιρετικός είπε...
Κ.Γιώργο (ΜτΙ)καλημέρα. Νομίζω πριν από τον οποιαδήποτε διάλογο, πρέπει να ξεκαθαριστεί το εξής σημείο:
Ο Θεός είναι Θεός αλήθειας ή Θεός ψεύδους; Αγαπάει δηλαδή ο Θεός την αλήθεια ή το ψεύδος;
Εγώ πιστεύω πως αγαπάει την αλήθεια. Εσύ τι λες;


Το ίδιο πιστεύω κι εγώ.
Ο Θεός είναι αψευδής - δεν έχει λόγο να πει ψέματα - αγαπάει την αλήθεια και λέει πάντα την αλήθεια.

Πολλοί υπηρέτες του όμως ακόμα και σημαντικοί, όπως ο Δαβίδ, ο απόστολος Πέτρος κ.α.
είπαν ψέματα κάποια στιγμή, όταν βρέθηκαν σε δύσκολη θέση και φοβήθηκαν.

Ο απόστολος Πέτρος δεν καταδικάστηκε για το ψέμα του από τον Χριστό,
ενώ όταν ο Ανανίας με τη γυναίκα του είπαν ένα ψέμα / θεληματική προσπάθεια εξαπάτησης (καθώς πούλησαν ένα χωράφι τους) μπροστά στον ίδιο απόστολο, που είχε πει παλιότερα ένα ψέμα και συγχωρήθηκε, καταδικάστηκαν σε θάνατο.
Έτσι, ούτε και ο Θεός αξιολογεί όλα τα ψέματα στον ίδιο βαθμό.

Σημαντικό ρόλο παίζει να μη εμμένει κάποιος σε ψέματα, αλλά όταν το αντιληφθεί ότι έχει "πέσει έξω" σε κάτι, να το διορθώνει.

Υπάρχουν και 'ανώδυνα' ψέματα.
Π.χ. αν πει κάποιος:
"α, σήμερα έφαγα κάτι ψητές γαρίδες"
ενώ έφαγε μόνο φακές
πως αξιολογείται αυτό το ψέμα;

Αν πάει κάποιος σε ένα σπίτι και τον ρωτάνε:
"έφαγες; Αν πεινάς να βάλουμε φαγητό"
και αυτός από ντροπή - για να μη δείξει ότι πεινάει, λέει: "ευχαριστώ, έχω φάει",
ενώ μέσα του ίσως σκέφτεται: "Τι φαγητό να έχουν άραγε", αλλά δεν τολμάει να μιλήσει,
πως αξιολογείται αυτό το ψέμα;

Είναι άξιο θανάτου όπως το ψέμα ενός Αμαληκίτη στον Δαβίδ ότι σκότωσε τον Βασιλιά Σαούλ και το πλήρωσε με τη ζωή του;

Αυτονόητη η απάντηση!

Άρα ο Θεός αγαπάει την αλήθεια, λέει μόνο την αλήθεια, αναγνωρίζει ότι υπηρέτες του έχουν πει ψέματα, είναι πρόθυμος να συγχωρεί και το κάνει όταν υπάρχει ειλικρινής μετάνοια κα αλλαγή πορείας.


Γιώργος

Χρήστος - αντιαιρετικός είπε...

Κ. Γιώργος (ΜτΙ) είπε:

Ο Θεός είναι αψευδής - δεν έχει λόγο να πει ψέματα - αγαπάει την αλήθεια και λέει πάντα την αλήθεια.

Πολύ ωραία κ. Γιώργο, συμφωνούμε και οι δύο πως ο Θεός, είναι Θεός αλήθειας.

Επόμενο βήμα τώρα, είναι να ψάξουμε αν η θρησκεία στην οποία ανήκουμε – και η οποία ισχυρίζεται πως ακολουθεί τον Θεό της αλήθειας – λέει αλήθεια ή ψέματα; Δηλαδή να δούμε αν η Ορθοδοξία που ανήκω εγώ ή η Οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά «ο πιστός και φρόνιμος δούλος» - όπως τον αποκάλεσες – που ανήκεις εσύ, λένε αλήθεια ή ψέματα. Συμφωνείς ή όχι;

Άλλωστε γράφει πολύ ωραία η Σκοπιά της 15 Ιουλίου 1981, σελίδα 4, με την οποία συμφωνώ απολύτως:
«Δεν θα ήταν αρκετό λοιπόν, για ένα άτομο, περιλαμβανομένου και του εαυτού μας, να ακολουθούμε απλώς την θρησκεία των γονιών μας ή να ακολουθούμε τη θρησκεία που μας περιβάλλει».

Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν; Μας το λέει στη σελίδα 3:
«Για να ευαρεστήσουμε το Θεό …Πρέπει επίσης να εκζητούμε την αλήθεια και να προσπαθούμε να συμμορφωθούμε μ’ αυτήν».

Και συνεχίζει λίγο πιο κάτω:
«Για να ερευνήσουμε αν μια θρησκεία – ακόμη και η εκκλησία σας , ή η δημοφιλής πίστις των ανθρώπων γύρω σας – συμφωνεί με την αλήθεια, πρέπει να εξετάσωμε πολλές και διάφορες πλευρές.»

Συνοψίζοντας λοιπόν βάσει και αυτών που γράφει η Σκοπιά με την οποία δεν έχω καμιά αντίρρηση και συμφωνώ απολύτως είναι να ψάξουμε την θρησκεία στην οποία ανήκουμε από μικροί, εγώ στην Ορθοδοξία και εσύ στους ΜτΙ – όπως έχεις δηλώσει και σε παλιότερο σχόλιό σου – λένε αλήθεια ή όχι. Σε ξαναρωτάω λοιπόν. Συμφωνείς να ψάξουμε μαζί ποια από τις δύο θρησκείες λέει αλήθεια και ποια ψέματα;

Χρήστος - αντιαιρετικός

Αναγνώστης είπε...

Γιώργο Μ.τ.Ι,

"Σχετικά με την ανάσταση Σοδομιτών καί άλλων που θανατώθηκαν από τον Θεό στο παρελθόν.

Εγώ συμφωνώ με την τελευταία Σκοπιά που είχε απαντήσει σε αυτό το θέμα.

Όταν όμως μια άποψη έρχεται σε αντίθεση με μια συγκεκριμμένη αλήθεια της Αγίας Γραφής, τότε κατακρίνεται.

Οπότε παραμένει η άποψη της τελευταίας Σκοπιάς".


Γιώργος
13 Νοεμβρίου 2012 1:26 π.μ.

Γιώργο, όπως αντιλαμβάνεσαι, (σίγουρα το αντιλαμβάνεσαι) πως όταν δηλώνεις ότι δέχεσαι την "άποψη" της τελευταίας Σκοπιάς, σημαίνει ότι ΔΕΝ ΔΕΧΕΣΑΙ τις "απόψεις" των άλλων εντύπων του "δούλου". Άρα δέχεσαι αυτό που σε συμφέρει, και δείχνεις ασέβεια εις το "άγιο πνεύμα" του Ιεχωβά, το οποίο ως ζωηρότερο φως, μίλησε μέσω του "δούλου" του αγωγού του Ιεχωβά στη γη.

Η πίστη των Ορθοδόξων Χριστιανών, παραμένει η ίδια επί είκοσι αιώνες. Δεν αλλάζουμε, ούτε δεχόμαστε ότι μας συμφέρει. Αυτό γίνεται διότι αποτελούμε την Εκκλησία του Θεού, την οποία αγόρασε με το ίδιο του το Άγιο Αίμα.

Ιδού το σχετικό χωρίο του Ευαγγελίου, και εννοώ του αληθινού Ευαγγελίου, και όχι της αντίχριστης φυλλάδας του πιστού και φρόνιμου δούλου του Μπρούκλιν.

"Παρακαλῶ δὲ ὑμᾶς, ἀδελφοί, διὰ τοῦ ὀνόματος τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ, ἵνα τὸ αὐτὸ λέγητε πάντες, καὶ μὴ ᾖ ἐν ὑμῖν σχίσματα, ἦτε δὲ κατηρτισμένοι ἐν τῷ αὐτῷ νοῒ καὶ ἐν τῇ αὐτῇ γνώμῃ".


Α'Κορ. 1:10.

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιώργος ο «ΜτΙ», είπε στις «13 Νοεμβρίου 2012 1:00 π.μ»
Γιώργο, μήπως έχεις μυωπία; Να σε στείλω γυαλιά για να διαβάζεις καλύτερα;
Η «Σκοπιά» το 1922 μιλάει για την Θεότητα του Ιησού Χριστού! Εσύ με γράφεις για την ανθρώπινη φύση του Χριστού! Στο υπενθυμίζω «αυτή είναι η πρώτη μαρτυρία περί της Θεότητος του αναστάντος Κυρίου». Το χωρίον αυτό (Ιωάν. 20:28) επομένως αποδεικνύει ότι είναι κατάλληλον όπως εφαρμόζωμεν εις τον Χριστόν Ιησούν το όνομα Κύριος και Θεός, καθώς έπραττεν η αρχέγονος εκκλησία». (Η ΣΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ Τόμος 43, Μαρτίου 1, 1922 σελ. 78-79, Αριθμός 5).
«Κι’ ο Χριστός Κύριος πάντων και Θεός θα λατρευθή».
(Η ΣΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ Νοεμβρίου 15, 1922, σελ. 368 Νο.2).
Εσύ λατρεύεις το Χριστό ως Θεό;

Μάλλον δεν συμφωνείς με την «Σκοπιά»!
Ας λέει η «Σκοπιά» ότι δίνει πνευματική τροφή στους «Μάρτυρες του Ιεχωβά»! ( ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΓΗ, σελ. 80-81).
« Πώς πάει, λοιπόν, η πνευματική σας όρεξη; Πώς θεωρείτε την άφθονη προμήθεια πνευματικής τροφής που παρέχει τακτικά ο Ιεχωβά μέσω των εκδόσεων που βασίζονται στην Αγία Γραφή… Αλλά τι τα κάνετε μόλις φτάσετε σπίτι; Τι κάνετε όταν έρθει ένα καινούριο τεύχος της Σκοπιάς ή του Ξύπνα!; Αφιερώνετε χρόνο για να διαβάζετε αυτά τα έντυπα ή απλώς τα ξεφυλλίζετε ρίχνοντας μια ματιά στα κύρια σημεία… πόσο εκτιμάμε τις πνευματικές προμήθειες αποτελεί μια ένδειξη της πνευματικής μας προόδου». (Σκοπιά 1-6-1992 σελ. 10 και παρ.9).
Τι λέει η «Σκοπιά»; Ο Ιεχωβά παρέχει τακτικά πνευματική τροφή μέσω των εκδόσεων!
Όταν Γιώργο, σε παρουσιάζω ένα έντυπο της «Σκοπιάς», εσύ λες 1+1 = 3! Γιατί δεν εκτιμάς την πνευματική προμήθεια της «Σκοπιάς» το 1922;
Όταν ζορίζετε βγάζεις λάθος την «Σκοπιά»!
Για μένα ούτε πιστεύεις σωστά στην «Σκοπιά», ούτε και στην Αγία Γραφή! Με γράφεις «Η επιβεβαιωτική σημασία των λόγων του Θωμά θεόπνευστα αποδίδεται από τον απόστολο Ιωάννη (που προηγουμένως κατέγραψε τα λόγια του Θωμά 'ο κύριός μου και ο θεός μου').
Γράφεις με μικρό (θ) και ο θεός μου για το Χριστό.
Ενώ στην «Σκοπιά» του 1922 λέει ο Κύριος μου και ο Θεός μου, με (Θ) κεφαλαίο! Τι να κάνουμε εσύ ακολουθείς την «ΜΝΚ» την διαστρεβλωμένη! Είναι αποδειγμένο έχετε αλλοιώσει το Αρχαίο Κείμενο!

Συνεχίζω
GEORGIOS O.X.

Ανώνυμος είπε...

Έχω γράψει για την αλλοίωση του Αρχαίου Κειμένου στις (24 Σεπτεμβρίου 2012 11:39 π.μ. και 11:41 π.μ.).
Γιώργο «ΜτΙ», εδώ και καιρό που συζητάμε μαζί, με θυμίζεις κάποια λόγια των «Μαρτύρων» που τα έχω διαβάσει παλιά. «Η οργάνωσις του Ιεχωβά κατ’ ουδένα τρόπον είναι δημοκρατική» ( Γενηθήτω το θέλημα σου επί της γής. Εξεδ. στην Ελλ. το 1964, σελ.231). «…οι μάρτυρες του Ιεχωβά…δεν είναι…θρησκευτικοί ειρηνισταί» (ΕΣΤΩ Ο ΘΕΟΣ ΑΛΗΘΗΣ. Εδημοσιεύθη στην Ελλ. το 1956, σελ.231).
Ώστε έτσι δεν είστε δημοκρατική αλλά ούτε θρησκευτικοί ειρηνισταί!!!
«Αι ίδιαι ακρίδες (Μάρτυρες του Ιεχωβά) περιγράφονται εις την Αποκάλυψιν… (ΘΡΗΣΚΕΙΑ το 1940, σελ. 195). «Έχουσι βασιλέα επ’ αυτών [τον Κύριον Ιησούν Χριστόν] τον άγγελον της αβύσσου [εις την οποίαν ο Χριστός εξακοντίζει τον Διάβολον], όνομα αυτώ Εβραϊστί Αβαδδών». « Οι μάρτυρες του Ιεχωβά δηλ., το εξ «ακρίδων» στράτευμά του δεν φοβούνται πλάσματα…» (ΘΡΗΣΚΕΙΑ το 1940, σελ.194). Είναι δυνατόν Γιώργο και υπόλοιποι «Μάρτυρες του Ιεχωβά» να πιστεύετε στην Αγία Γραφή;;; Ο Χριστός εξακοντίζει τον Διάβολον;;;
«Αι ακρίδες τρομάζουν τους θρησκευόμενους» (ΘΡΗΣΚΕΙΑ το 1940, σελ. 197). Μάλιστα στην σελίδα αυτήν (197), ζωγραφίζονται οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά» σαν ακρίδες και είναι πάνω από τα κεφάλια μας να μας ΤΡΟΜΑΞΟΥΝ!!!
«ΚΩΔΩΝ ΚΙΝΔΥΝΟΥ Αι ακρίδες προσβάλουν τον δαιμονισμόν» (ΘΡΗΣΚΕΙΑ το 1940, σελ. 185).
Στην σελίδα αυτήν (185), έχει μια φωτογραφία με πολλές ακρίδες (Μάρτυρες του Ιεχωβά) να κάνουν μεγάλη επίθεση σε διάφορες «εκκλησίες» και μέσα σ’ αυτές είναι και ή Ορθόδοξη!


Συνεχίζω
GEORGIOS O.X.

Ανώνυμος είπε...

«Οι ακρίδες πρόκειται να βλάψουν μόνο τους ανθρώπους… εκείνα τα μέλη του λεγομένου Χριστιανικού κόσμου… Έτσι, τα βασανιστικά λόγια των ακρίδων έπληξαν πρώτα τους θρησκευτικούς ηγέτες του λεγομένου Χριστιανικού κόσμου». (Αποκάλυψη το Μεγαλειώδες Αποκορύφωμά της Πλησιάζει. Το 1988, σελ. 144-45).
Γιώργο «ΜτΙ», μήπως συκοφαντώ τον «δούλο»;
Με τις αποκαλύψεις που έκανα Γιώργο, έχω να κάνω με μια βασανιστική «ακρίδα»!
Αυτά μου θύμισες με την συμπεριφορά σου!

Να ποιους έχουμε να κάνουμε αγαπητοί αναγνώστες.
Αυτοί είναι οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά», τους λες 1+1=2, αυτοί λένε 3.
Εύχομαι με αγάπη να τους φωτίσει ο Θεός.



GEORGIOS O.X.

Ανώνυμος είπε...

Τυπογραφική διόρθωση.

« Πώς πάει, λοιπόν, η πνευματική σας όρεξη; Πώς θεωρείτε την άφθονη προμήθεια πνευματικής τροφής που παρέχει τακτικά ο Ιεχωβά μέσω των εκδόσεων που βασίζονται στην Αγία Γραφή… «Σκοπιά 1-8-1992 σελ. 10 και παρ.9.


GEORGIOS O.X.

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο «ΜτΙ», ενημερωτικά θα σε δείξω αυτό το επιχείρημα. «Η οργανωμένη και προοδευτική μαρτυρία υπό των πιστών δούλων του Θεού ήρχισε τω 1922, αφού ο Χριστός Ιησούς συνήθροισε τους επιδοκιμασθέντας εις τον ναόν και τους έχρισε…» (ΘΡΗΣΚΕΙΑ το 1940, σελ. 183).
Βλέπεις δεν είναι τυχαίοι αυτοί που έγραψαν την «Σκοπιά» του 1922. Μάλιστα λέει ο Ιωσήφ Ρόδερφορδ, τους ΕΧΡΙΣΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ!
Μπορείς να μου δείξεις ένα επιχείρημα ότι μετάνιωσαν αυτά που έγραψαν για το Χριστό; Τι είπαν αυτοί οι «χρισμένοι» κατά την «Σκοπιά»; Κι’o Χριστός Κύριος πάντων και Θεός θα λατρευθή»!
(Η ΣΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ 15 Νοεμβρίου 1922, σελίδα 368).



GEORGIOS O.X.

Ανώνυμος είπε...

Μία ακόμα αποκάλυψη θα κάνω «βόμβα» για τους «Μάρτυρες του Ιεχωβά», όσο αναφορά για την Θεότητα του Χριστού!
«…αναμφιβόλως, όταν ο Μεσσίας έλθη δευτέραν φοράν, έν δόξη και δυνάμει, και οποίοι θέλουσιν ειπεί, «Ιδού, ούτος είναι ο Θεός ημών περιεμείναμεν αυτόν, και θέλει σώσει ημάς. Ούτος είναι ο Κύριος περιεμείναμεν αυτόν θέλομεν χαρή και ευφρανθή εν τη σωτηρία Αυτού» (Ησ. κε’ 9). «ΓΡΑΦ. ΜΕΛ. ΤΟΜ. Γ’ ΕΛΘΕΤΩ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΣΟΥ 1891, επανέκδοση 1923, σελ. 283».
Εδώ βλέπουμε ο Ρώσσελ, αναφέρετε για το Μεσσία στον (Ησ. κε’ 9.) Τι θα πουν για το Μεσσία; Ιδού, ούτος είναι ο Θεός ημών περιεμείναμεν αυτόν, και θέλει σώσει ημάς. Ούτος είναι ο Κύριος περιεμείναμεν αυτόν θέλομεν χαρή και ευφρανθή εν τη σωτηρία Αυτού»!
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΣ (ΓΙΑΧΒΕ)!

Είναι αξιοπρόσεκτο «Θεός» είναι με (Θ) κεφαλαίο!
Ησ. 25:9, από την «ΜΝΚ». Και εκείνη την ημέρα θα λένε:
«Αυτός είναι ο Θεός μας. Ελπίσαμε σε αυτόν και θα μας σώσει. Αυτός είναι ο Ιεχωβά. Ελπίσαμε σε αυτόν. Ας ευφρανθούμε και ας χαρούμε με τη σωτηρία του».
Βλέπουμε εδώ στην «ΜΝΚ» στο κεφάλαιο αυτό να το αποδίδει στο Θεό Πατέρα!
Ενώ ο Ρώσσελ, το αποδίδει στο ΧΡΙΣΤΟ!
Είναι δυνατόν η «Σκοπιά» να είναι κατά του Ρώσσελ;
Έγραψαν παλιά για το Ρώσσελ, «Ελάμβανε τον λόγον κατ’ ευθείαν από το στόμα του Θεού, όστις ελαλήθη δια των αγίων ανθρώπων του Θεού, οίτινες εκινήθησαν υπό του Αγίου Πνεύματος. (Β’ Πέτρου α’21). Από το «ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΟΝ ΜΥΣΤΗΡΙΟΝ ΤΟΜ. Ζ’ 1917, επανέκδοση 1919, σελ. 467. «Ότι ο Θεός εξέλεξεν ένα νέον φρουρόν, εν νέον στόμα, εν τω προσώπω του αδελφού Ρώσσελ». «Η ΣΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 1920, ΣΕΛ. 317».
«Η ιστορία αυτή είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για τους Μάρτυρες του Ιεχωβά. Γιατί; Επειδή η τωρινή τους κατανόηση των Βιβλικών αληθειών και οι δραστηριότητές τους ανάγονται στη δεκαετία του 1870 και στο έργο του Κ. Τ. Ρώσσελ και των συντρόφων του, και από εκεί στην Αγία Γραφή και στην πρώτη Χριστιανοσύνη»( Διαγγελείς 1993, σελ. 42).

Είδατε αυτές τις αποκαλύψεις για το Ρώσσελ που κάνει η «Σκοπιά»;

Είναι αξιοπρόσεκτο στο Διαγγελείς σελ. 42, λέει για τους «Μάρτυρες του Ιεχωβά».
«…η τωρινή τους κατανόηση των Βιβλικών αληθειών και οι δραστηριότητές τους ανάγονται στη δεκαετία του 1870 και στο έργο του Κ. Τ. Ρώσσελ…»!

Αν ακολουθούσαν το έργο του Ρώσσελ στη δεκαετία του 1870, δεν θα ήταν κατά αυτού!
«Οι υπηρέτες του Θεού πρέπει ΠΑΝΤΟΤΕ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.» ( Τι Απαιτεί ο Θεός από Εμάς; Το 1996, σελ.19).
Το λένε και οι ίδιοι, ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!!!


GEORGIOS O.X.

Ανώνυμος είπε...

Να ξεκαθαρίσω κάτι, δεν υπήρξα «ΜτΙ». Μου αρέσει η έρευνα που κάνω σε παλιά έντυπα και νέα των «Μαρτύρων». Βρίσκω ότι αλληλοσυγκρούονται μεταξύ τους!

GEORGIOS O.X.

Γιώργος είπε...

Κ. Γιώργος (ΜτΙ) είπε:
Ο Θεός είναι αψευδής - δεν έχει λόγο να πει ψέματα - αγαπάει την αλήθεια και λέει πάντα την αλήθεια.

κ.Χρήστος:
Πολύ ωραία κ. Γιώργο, συμφωνούμε και οι δύο πως ο Θεός, είναι Θεός αλήθειας.
Επόμενο βήμα τώρα, είναι να ψάξουμε αν η θρησκεία στην οποία ανήκουμε – και η οποία ισχυρίζεται πως ακολουθεί τον Θεό της αλήθειας – λέει αλήθεια ή ψέματα; Δηλαδή να δούμε αν η Ορθοδοξία που ανήκω εγώ ή η Οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά «ο πιστός και φρόνιμος δούλος» - όπως τον αποκάλεσες – που ανήκεις εσύ, λένε αλήθεια ή ψέματα. Συμφωνείς ή όχι;

Άλλωστε γράφει πολύ ωραία η Σκοπιά της 15 Ιουλίου 1981, σελίδα 4, με την οποία συμφωνώ απολύτως:
«Δεν θα ήταν αρκετό λοιπόν, για ένα άτομο, περιλαμβανομένου και του εαυτού μας, να ακολουθούμε απλώς την θρησκεία των γονιών μας ή να ακολουθούμε τη θρησκεία που μας περιβάλλει».

Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν; Μας το λέει στη σελίδα 3:
«Για να ευαρεστήσουμε το Θεό …Πρέπει επίσης να εκζητούμε την αλήθεια και να προσπαθούμε να συμμορφωθούμε μ’ αυτήν».
Και συνεχίζει λίγο πιο κάτω:
«Για να ερευνήσουμε αν μια θρησκεία – ακόμη και η εκκλησία σας , ή η δημοφιλής πίστις των ανθρώπων γύρω σας – συμφωνεί με την αλήθεια, πρέπει να εξετάσωμε πολλές και διάφορες πλευρές.»
Συνοψίζοντας λοιπόν βάσει και αυτών που γράφει η Σκοπιά με την οποία δεν έχω καμιά αντίρρηση και συμφωνώ απολύτως είναι να ψάξουμε την θρησκεία στην οποία ανήκουμε από μικροί, εγώ στην Ορθοδοξία και εσύ στους ΜτΙ – όπως έχεις δηλώσει και σε παλιότερο σχόλιό σου – λένε αλήθεια ή όχι. Σε ξαναρωτάω λοιπόν. Συμφωνείς να ψάξουμε μαζί ποια από τις δύο θρησκείες λέει αλήθεια και ποια ψέματα;
Χρήστος - αντιαιρετικός
13 Νοεμβρίου 2012 6:04 π.μ.

Βεβαίως σωμφωνώ. Όπως καταλαβαίνεις κ.Χρήστο, οι βασικές διαφορές που συνιστούν τη θρησκεία

των Ορθοδόξων
και
των Μαρτύρων του Ιεχωβά

είναι ως "σημεία αναφοράς"
1.
Τι είναι "ο Θεός" και γενικά ποια είναι η σημασία της έννοιας 'θεός'
2.
Τι είναι "ο άνθρωπος" και με ποια ειδική σημασία εφαρμόζεται σε μερικούς ανθρώπους η έκφραση 'θεός'
3.
Τι αναμένεται να κάνει ο Θεός για τον άνθρωπο,
4.
Τι ζητάει / αναμένει ο Θεός από τον άνθρωπο, ώστε να έχει την εύνοιά του.
5.
Ποιος είναι ο τρόπος πολιτείας / ενεργειών του Θεού σχετικά με τους ανθρώπους στο διάβα των αιώνων και για ποιο λόγο ο Θεός "κρύβει" - δεν θεωρεί σωστό να αποκαλύψει - ορισμένα πράγματα από τους ανθρώπους και - εννοείται - και τους αγγέλους.
Αναμένω λοιπόν την πρόταση να τα πάρουμε με τη σειρά και όχι να μιλούμε γενικά και αόριστα.
Τουλάχιστο ας ομαδοποιήσουμε αυτό που πρόκειται να συζητήσουμε, ώστε να συνειδητοποιούμε το σημείο αναφοράς του.
Αν υπάρχει και διαφορετική τοποθέτηση ευχαρίστως να τη συζητήσουμε.
Μένει λοιπόν να προσδιορίσουμε τις διαφορές μας ΓΕΝΙΚΑ που υπάγονται στα 5 αναφερόμενα σημεία και να ασχοληθούμε με αυτές,
και αν πρόκειται να ασχοληθούμε συστηματικά, να τις πάρουμε με τη σειρά.
Ποιές είναι λοιπόν οι διαφορές μας στα σημεία 1-2-3-4-5;


Γιώργος

Γιώργος είπε...

Αναγνώστης:
"Η πίστη των Ορθοδόξων Χριστιανών, παραμένει η ίδια επί είκοσι αιώνες. Δεν αλλάζουμε, ούτε δεχόμαστε ότι μας συμφέρει. Αυτό γίνεται διότι αποτελούμε την Εκκλησία του Θεού...
13 Νοεμβρίου 2012 11:24 π.μ.

Οχι μόνο άλλαξε αλλά και πάρα πολύ μάλιστα.
Σημεία ριζικής αλλαγής:
Π.χ.
1.
Δεν υπήρχε
"ο Νηπιοβαφτισμός"
στην αρχική γνήσια Εκκλησία του Χριστού.
2.
Δεν υπήρχε
"η Μαριολατρία"
στην αρχική γνήσια Εκκλησία του Χριστού.
3.
Δεν υπήρχαν
"τιμές προς 'νεο-αγίους'"
στην αρχική γνήσια Εκκλησία του Χριστού.
4.
Δεν υπήρχε
"ξεχωριστή τάξη Κληρικών και λαϊκών"
στην αρχική γνήσια Εκκλησία του Χριστού.
5.
Δεν υπήρχαν
"τελετουργίες κληρικών"
στην αρχική γνήσια Εκκλησία του Χριστού.
6.
Δεν υπήρχαν
"Αρχιεπίσκοποι, Αρχιμανδρίτες, 'Δεσπότες', 'παπάδες', 'καντηλανάφτες', 'ψάλτες', Μητροπολίτες, καλόγεροι κλπ.
στην αρχική γνήσια Εκκλησία του Χριστού.

Άρα αυτό που σήμερα λέγεται 'Όρθοδοξία' άλλαξε ριζικά και απομακρύνθηκε συθέμελα από τον τρόπο λειτουργίας της αρχικής γνήσιας Χριστιανικής Εκκλησίας, περιλαμβανομένων και διδασκαλιών του Χριστού, όπως π.χ. "Δωρεάν λάβατε, δωρεάν δότε".


Γιώργος

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Κ. Γιώργο καλησπέρα. Φρονώ πως πριν συνεχίσουμε τον δικό μας διάλογο, πρέπει να απαντήσετε στον κ. Τσιμπιρίδη, αφού άλλωστε ο ίδιος δηλώσατε σε σχόλιο σας, πως αφήνετε κατά μέρους όλα όσα σας έχουν ρωτήσει για να ασχοληθείτε αποκλειστικά με τον κ. Τσιμπιρίδη. Ολοκληρώστε λοιπόν τον διάλογο μαζί του, ώστε να μην υπάρχουν τυχόν εκκρεμότητες, και μετά συνεχίζουμε οι δυο μας.
Και ευκαιρία να σας εξομολογηθώ και κάτι. Στις 19 Δεκεμβρίου ο «Αντιαιρετικός» κλείνει 5 χρόνια. Επ’ ευκαιρία λοιπόν αυτού του γεγονότος, αποφάσισα ως διαχειριστής του, να αλλάξω στάση απέναντι στα σχόλια των αναγνωστών, επειδή διαπίστωσα πως πολλάκις δημιουργείται κυκεώνας σχολίων και συσκοτίζεται παρά διαφωτίζεται το οποιοδήποτε θέμα, με αποτέλεσμα ο οποιοσδήποτε αναγνώστης όχι μόνο να μην μπορεί να παρακολουθήσει το διάλογο αλλά και τελικά να μην βγαίνει τίποτα χρήσιμο και ωφέλιμο, στην ουσία δηλαδή να αποτυγχάνει ο οιοσδήποτε διάλογος. Έτσι από την 20η Δεκεμβρίου η στάση μου απέναντι σε οποιοδήποτε σχόλιο θα είναι άκρως αυστηρή. Οποιοδήποτε σχόλιο ανώνυμο, υβριστικό και μη έχων σχέση με το θέμα του άρθρου θα διαγράφεται πάραυτα. Βεβαίως θα υπάρχει ενημέρωση του κοινού στην πρώτη σελίδα του «Αντιαιρετικού» σε περίοπτη θέση ώστε να είναι διακριτό σε όλους.
Ολοκληρώστε λοιπόν εσείς με τον κ. Τσιμπιρίδη και εδώ είμαι να συνεχίσουμε τον διάλογό μας.

Χρήστος – αντιαιρετικός

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   201 – 244 από 244   Νεότερο› Νεότερο»
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...