ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

20 Απρ 2009

ΤΟ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ» ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ ή Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΕ … ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!!!

Στο μέσον η ... κυβέρνηση του Θεού και γύρω - γύρω οι υπήκοοι! Από το τευχίδιο της "Σκοπιάς" η "Κυβέρνηση που θα φέρει τον Παράδεισο" σελ. 25

Είναι γνωστό στους περισσότερους που ασχολούνται με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, πως η διδασκαλία τους περιλαμβάνει ένα συνονθύλευμα από παλιότερες και νεότερες αιρέσεις. Έτσι είναι πολύ δύσκολο αν ερωτηθεί κάποιος, να μπορέσει να ορίσει τα κύρια χαρακτηριστικά της διδασκαλία αυτής, που παρέχεται από τα έντυπα της Εταιρείας «Σκοπιά».
Παρόλα αυτά αν προσπαθούσαμε να ορίσουμε, μέσα από αυτό το ομιχλώδες τοπίο της διδασκαλίας της, κάποια εξέχοντα σημεία, θα στεκόμασταν σε τέσσερα –κατά την γνώμη μας – σπουδαιότερα σημεία:...


1. Διαστρεβλώνοντας το στίχο 45 του κεφαλαίου 24 από το κατά Ματθαίο Ευαγγέλιο, που αναφέρεται σε κάθε πιστό που θα εκμεταλλευτεί το χάρισμα (τάλαντο), το οποίο του έδωσε ο Θεός για τη σωτηρία του, αυτοαποκαλείται η Σκοπιά «πιστός και φρόνιμος δούλος του Θεού» που έχει οριστεί από τον Ιεχωβά να δίνει τη κατάλληλη τροφή (διδασκαλία) στα πλήθη των οπαδών της.
2. Ο Θεός έχει προσωπικό όνομα, το Ιεχωβά, και όποιος δεν το γνωρίζει αυτό κινδυνεύει η σωτηρία του. (περισσότερα βλέπε στο άρθρο μας, «Ιεχωβά: ένα τεχνητό όνομα για το Θεό»).3. Κακοποιώντας το χωρίο της Αποκάλυψης κεφάλαιο 7, στίχοι 1-9 χωρίζει τους οπαδούς της στα δύο. Σ’ αυτούς που θα ζήσουν στον Ουρανό και θα συγκυβερνήσουν με το Χριστό και ανέρχονται σε 144.000 και στο πολύ τον Όχλο ( όπου ανήκει και το πλήθος των Μ. του Ιεχωβά) που θα ζήσει στη Γη, σε κατάσταση Παραδείσια και θα τον κυβερνάνε ο Χριστός με τις 144.000. (περισσότερα βλέπε στο άρθρο μας, «Η τελετή της ανάμνησης ή το ασανσέρ της Σκοπιάς»).4. Η ίδρυση της Βασιλείας του Θεού από το Χριστό, το 1914.
Από όλα τα παραπάνω εκτεθέντα, το σπουδαιότερο όλων είναι ο ισχυρισμός της Σκοπιάς για την ίδρυση της Βασιλείας του Θεού το 1914, το οποίο αποτελεί και το θεμέλιο λίθο – το «Ευαγγέλιο» της – του οικοδομήματος της.
Αν αφαιρέσεις αυτόν το λίθο, όλο το οικοδόμημα της Σκοπιάς καταρρέει σαν χάρτινος πύργος. Και το γελοίο όσο και τραγικό της υπόθεσης είναι πως πρόκειται για ένα ακόμη «παραμύθι» της Σκοπιάς, που στηρίζεται όχι μόνο πάνω στις γνωστές παλινωδίες και ψεύδη της, αλλά εκτελεί εν ψυχρώ και την ιστορική αλήθεια.Και αφού πρόκειται για «παραμύθι», καταλληλότερη «γιαγιά» από τη Σκοπιά δεν μπορεί να υπάρξει. Έτσι μέσα από τα έντυπά της θα μας διηγηθεί η ίδια το «παραμύθι» του 1914. Μη φοβάστε όμως. Κακός λύκος δεν υπάρχει! Εμπρός λοιπόν. «Δώσε κλώτσο να γυρίσει, παραμύθι ν’ αρχινίσει».

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΕ … ΔΙΑΚΟΠΕΣ!
Προσλαμβάνοντας τους ισχυρισμούς των Αντβεντιστών – αίρεση Προτεσταντική – η Σκοπιά, ισχυρίζεται πως η διακυβέρνηση του Θεού που εκπροσωπούνταν από το Ισραήλ, έπαψε να υφίσταται, όταν καταστράφηκε η Ιερουσαλήμ και αιχμαλωτίστηκε ο τελευταίος βασιλιάς Σεδεκίας, από τον Βαβυλώνιο ηγεμόνα Ναβουχοδονόσορα το 607 π.Χ.
Η διακυβέρνηση αυτή, άρχισε πάλι να ισχύει μετά από 2520 χρόνια, όταν ανέλαβε βασιλιάς αυτής της διακυβέρνησης ο Χριστός το 1914. Περισσότερα αλλά κυρίως μπερδεμένα μπορεί να βρει κάποιος στο βιβλίο της Σκοπιάς «Μπορείτε να ζείτε», σελίδες 139 – 141 .
Και που είναι το πρόβλημα θα μπορούσε να πει κάποιος. Πρώτον και κύριον δεν υπάρχει ένα πρόβλημα, αλλά πολλά προβλήματα, με εξέχον την πτώση της Ιερουσαλήμ.Πουθενά μα πουθενά, κανένας ιστορικός, κανένα Λεξικό, καμιά εγκυκλοπαίδεια, καμιά άποψη ειδικών επιστημόνων δεν συμφωνεί με το έτος πτώσης της Ιερουσαλήμ το 607 π.Χ.Για τον απλό λόγο, πως η πτώση της Ιερουσαλήμ, έλαβε χώρα το 587/6 π.Χ.Βέβαια στο απλό ερώτημα, τι έκανε ο Χριστός μέχρι το 1914 που ανέλαβε βασιλιάς, η Σκοπιά απαντάει πως καθόταν αδρανής στα δεξιά του Πατέρα του! Διακοπές λοιπόν ο Χριστός για εκατοντάδες χρόνια !!!! Και για τους «άπιστους Θωμάδες» το παρακάτω απόσπασμα από βιβλίο της Σκοπιάς «Μπορείτε να ζείτε», σελίδα 68, θα αποδείξει την αλήθεια των λεγομένων μας:


«Μπορείτε να ζείτε» σελίδα 68: Ο Χριστός ξεκουράζεται δίπλα στον Πατέρα του!

Ο Χριστός βέβαια πάντοτε ήταν βασιλιάς και δεν περίμενε … το «σύνθημα» της Σκοπιάς να αναλάβει το 1914. Αυτό φαίνεται άλλωστε στην Γραφή, όταν οι Μάγοι ψάχνοντας για τον νεογέννητο Χριστό ρωτάνε: « Που είναι ο γεννηθείς βασιλιάς των Ιουδαίων;» Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, κεφάλαιο 2, στίχος 2.Επίσης ούτε αυτός μένει αργός, ούτε ο Πατέρας του, άλλο αν η Σκοπιά τον στέλνει … διακοπές! « Ο δε Ιησούς αποκρίθηκε σ’ αυτούς, ο Πατέρας μου εργάζεται ως τώρα, και εγώ εργάζομαι». Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο, κεφάλαιο 5, στίχος 17.

ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΟ 1874 ή ΤΟ 1914;
Ότι δεν έγινε καμιά ίδρυση της βασιλείας το 1914 και πρόκειται για ένα ακόμη μεγαλειώδες ψέμα της Σκοπιάς, μας το δείχνει και το εξής γεγονός. Πως για δεκάδες χρόνια η Σκοπιά υποστήριζε πως η ίδρυση της βασιλείας είχε γίνει το 1874 !!!! Ούτε κακοήθεις και συκοφάντες είμαστε, ούτε από το μυαλό μας τα βγάλαμε. Η ίδια η Σκοπιά τα γράφει στο βιβλίο της «Διαγγελείς της Βασιλείας», σελ. 46 – 47.Συγκεκριμένα γράφει, πως ο ιδρυτής των ΜτΙ, Κάρολος Ρώσσελ εξέδωσε το 1877, μαζί με κάποιον Μπάρμπουρ, ένα βιβλίο με τίτλο «Τρεις Κόσμοι και η Σοδειά αυτού του Κόσμου». Σ’ αυτό λοιπόν το βιβλίο υποστήριζε πως η ίδρυση της βασιλείας είχε γίνει το 1874:



«Διαγγελείς της Βασιλείας» σελίδα 47: Ο Χριστός ήρθε αόρατα το 1874!

Άλλωστε το 1914 – σύμφωνα με τα έντυπα της Σκοπιάς – δεν περίμεναν να εγκαθιδρυθεί η βασιλεία του Χριστού, αλλά να μεταλλαχτούν και αποκτώντας πνευματικά σώματα να αναληφθούν στον ουρανό!!!Έτσι είχαν ορίσει, πως τον Οκτώβριο του 1914, θα λάβαιναν τα πνευματικά σώματα! Μάλιστα ένα σημαντικό στέλεχος της Οργάνωσης, ο Μακμίλαν, πίστευε ότι η ομιλία που εκφωνεί στις 30 Σεπτεμβρίου, θα είναι και η τελευταία γιατί σύντομα θα πήγαιναν στον Ουρανό! Και σε άλλο σημείο της ίδιας σελίδας, ο ίδιος Μ. του Ιεχωβά παραδέχεται ότι δεν θα εκπλησσόταν καθόλου, αν μια ανακοίνωση του τότε προέδρου και ιδρυτή της Οργάνωσης, Κάρολου Ρώσσελ, γινόταν σήμα για την ουράνια ανάληψή τους! Τι μέγεθος αφελείας, τι μέγεθος ανοησίας!Άξια προσοχής επίσης είναι, τα όσα γράφονται λίγο πιο κάτω, που δείχνουν το ποιόν αυτών των ατόμων και πως αντιμετωπίζουν τα πράγματα γύρω από την Αγία Γραφή και το Θεό. Φαντάζονταν ! λέει, πως θα πήγαιναν να κατοικήσουν στον ουρανό οι ΜτΙ, αν και η Γραφή σύμφωνα και με τη δική τους δήλωση δεν έλεγε τίποτα τέτοιο ! Η φαντασία στην εξουσία που λέει και το γνωστό σύνθημα των αναρχικών.
Όλα λοιπόν τα κωμικά και αστεία γύρω από την «ανάληψη» των ΜτΙ, μπορεί να τα διαβάσει κάποιος στους «Διαγγελείς της Βασιλείας», σελ. 62 – 63:

«Διαγγελείς της Βασιλείας» σελίδα 62: Οι ΜτΙ περιμένουν να «αναληφθούν» στον ουρανό!



Η … ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ 1914
Και το «παραμύθι» της Σκοπιάς για την ίδρυση της βασιλείας το 1914, από τον Χριστό, δεν έχει τέλος. Είναι τόσο «παχύδερμο» η Σκοπιά, που δεν την νοιάζει να γελοιοποιείται συνεχώς. Επειδή η «βασιλεία του 1914» είναι δική της ανακάλυψη. Ο Κολόμβος βρήκε την Αμερική και αυτή την βασιλεία του 1914. Και λέμε για ανακάλυψη, γιατί πράγματι πρόκειται για τέτοια.
Επειδή όποιος διαβάσει τα τότε έντυπα της Σκοπιάς, δεν θα βρει ούτε την παραμικρότερη νύξη για κάτι ανάλογο. Και πως θα μπορούσε άλλωστε αφού η θεωρία για την βασιλεία του 1914, «ανακαλύφτηκε» μετά από έντεκα ολόκληρα χρόνια!! Ναι, καλά διαβάσατε. Το … 1925, «ανακάλυψαν» πως είχε ιδρυθεί η βασιλεία του Χριστού το 1914!!!
Τότε η Σκοπιά δημοσίευσε στο ομώνυμο περιοδικό, της 15ης Μαρτίου, άρθρο με τίτλο «Η Γέννηση του Έθνους», όπου ισχυρίζονταν πως είχε ιδρυθεί η Μεσσιανική Βασιλεία του Χριστού. Μάλιστα όπως ισχυρίζεται και το έντυπό της, προσκόμιζε αποδείξεις για την εγκαθίδρυση της βασιλείας αυτής!! Και είναι τόσο ατράνταχτες οι αποδείξεις αυτές, αφού εκτός των άλλων, είχε στείλει και πολεμικό ανταποκριτή στον Ουρανό και μετέδιδε στη Σκοπιά όλες τις πληροφορίες, για την μάχη που γινόταν μεταξύ των αγγελικών δυνάμεων και των δαιμονικών δυνάμεων που έληξε – σύμφωνα με τη Σκοπιά – με τη νίκη των αγγελικών δυνάμεων και την εξορία του Σατανά στα περίχωρα της γης!!
Πέρα από το χιούμορ που κάνουμε, με τον πολεμικό ανταποκριτή, πρόκειται για μία ακόμη υλική και παχυλή αντίληψη της Σκοπιάς, γύρω από τα πνευματικά πράγματα και συγκεκριμένα από το 12 κεφάλαιο της Αποκάλυψης του Ιωάννη, που το εκλαμβάνει κυριολεκτικά και όχι συμβολικά ως θα όφειλε, ορίζοντας κιόλας και το έτος (1914) που συνέβησαν αυτά, λες και ήταν παρούσα.
«Οι Διαγγελείς της Βασιλείας», σελ. 138 – 139, μας βοηθάνε για μια ακόμη φορά, να αποδείξουμε την αλήθεια των ισχυρισμών μας:



«Διαγγελείς της Βασιλείας» σελίδες 138 – 139: Το 1925 «ανακάλυψαν» οι ΜτΙ πως ιδρύθηκε η Βασιλεία το 1914!

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΗΡΘΕ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ … ΕΡΘΕΙ!
Ερχόμαστε τώρα να δούμε πως δικαιολογεί η Σκοπιά, το αυθόρμητο ερώτημα που ανεβαίνει στα χείλη του οιοσδήποτε, που διαβάζει για την ίδρυση της Βασιλείας του Θεού από το Χριστό το 1914: «Αφού ήρθε ο Χριστός γιατί δεν τον βλέπουμε;» Και το ερώτημα αυτό γίνεται επιτακτικότερο, αφού η Γραφή είναι γεμάτη από περιγραφές για την ορατή επιστροφή του Χριστού. Ενδεικτικά αναφέρουμε δύο χωρία από το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, που όχι μόνον δεν αφήνουν καμία αμφιβολία περί του αντιθέτου, αλλά δεν επιδέχονται και παρερμηνειών ή συμβολισμών.
Ερωτώμενος λοιπόν ο Χριστός από τους μαθητές του, λίγο πριν από το πάθος του, για την επάνοδό του λέει:
«Διότι όπως η αστραπή βγαίνει από την ανατολή και φαίνεται ως την δύση, έτσι θα είναι και η έλευση του Υιού του ανθρώπου. Όπου είναι το πτώμα, εκεί θα μαζευτούν οι αετοί». Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, κεφάλαιο 24, στίχοι 27 – 29.Βλέπουμε λοιπόν στο παραπάνω χωρίο ο ίδιος ο Χριστός να υποστηρίζει πως η επάνοδός του, θα είναι τόσο φανερή, όπως η αστραπή που φωτίζει τον ουρανό και όπως μαζεύονται οι αετοί όταν βλέπουν ένα πτώμα.Ομοίως και ο στίχος 30: «Και τότε θα φανεί εις τον ουρανό το σημείο του Υιού του ανθρώπου και τότε θα θρηνήσουν όλες οι φυλές της γης, και θα ιδούν τον Υιό του ανθρώπου να έρχεται επάνω στα σύννεφα του ουρανού με πολλή δύναμη και δόξα».Γνωρίζοντας λοιπόν όλα αυτά η Σκοπιά, προσπαθεί να δικαιολογήσει τον ανύπαρκτο ερχομό του Χριστού καταφεύγοντας σε ένα ευφυολόγημα, που μόνο άφθονο γέλιο και θυμηδία μπορεί να προκαλέσει, υποστηρίζοντας ότι: Ο Χριστός ήρθε χωρίς …. να έρθει!!!Γράφει λοιπόν στους «Διαγγελείς της Βασιλείας», σελ. 137, πως το 1914 οι ΜτΙ κατανόησαν ότι είχε αρχίσει η αόρατη παρουσία του Χριστού, όχι με το να επανέλθει εκείνος προσωπικά (έστω και αόρατα) στα περίχωρα της γης, αλλά με το να στρέψει την προσοχή του στη γη!






«Διαγγελείς της Βασιλείας» σελίδα 137: Ο Χριστός ήρθε το 1914 χωρίς να έρθει!



Απ’ όλα λοιπόν τα παραπάνω εκτεθέντα, συνάγεται εύκολα το συμπέρασμα, πως η βασιλεία του 1914, βρίσκεται μόνο στη φαντασία της Σκοπιάς. Προσέξτε επίσης και το ρήμα που χρησιμοποιεί. Και αυτό δεν είναι άλλο από το αόριστο ρήμα «κατανόησαν», το οποίο βέβαια κάθε άλλο, παρά αποδεικτική αξία περικλείει για τον ερχομό του Χριστού.
Άξιο προσοχής επίσης είναι, πως το παραπάνω απόσπασμα της Σκοπιάς, περιέχει και αντίφαση. Γιατί γράφει, πως άρχισε η αόρατη παρουσία του Χριστού, χωρίς να έλθει ο Χριστός στη γη, έστω και αόρατα!Ορθά λοιπόν και εμείς κάναμε λογοπαίγνιο, λέγοντας πως Ο Χριστός ήρθε χωρίς …. να έρθει!!!Βέβαια αν μας ρωτήσει κάποιος που είδε η Σκοπιά πως ο Χριστός έστρεψε την προσοχή του στη γη, θα τον παραπέμψουμε στον … πολεμικό ανταποκριτή, που αναφέραμε πιο πάνω. Αυτός φαίνεται όταν ήταν στον … ουρανό, θα είδε τον Χριστό να στρέφει την προσοχή του στη γη και ενημέρωσε τη Σκοπιά!!!
Λίγο Γραφή αν γνώριζε η Σκοπιά, δεν θα έλεγε αυτά που λέει. Επειδή η Γραφή λέει ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που υποστηρίζει η Σκοπιά.
Γιατί ο Χριστός πάντα είναι μαζί μας αοράτως και πάντα έχει στραμμένο το ενδιαφέρον του στη γη:
«Και να, εγώ είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες μέχρι την συντέλεια του κόσμου» Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, κεφάλαιο 28, στίχος 20.«Διότι όπου είναι δύο ή τρεις συνηγμένοι στο όνομά μου, εκεί είμαι και εγώ ανάμεσά τους». Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, κεφάλαιο 18, στίχος 20.Άλλωστε όσο και να φανεί απίστευτο αυτό που θα γράψουμε, ούτε η ίδια η Σκοπιά διαφωνεί μαζί μας. Και δεν αστειευόμαστε. Σοβαρολογούμε πέρα ως πέρα.
Γιατί στην σελίδα 29, από τους «Διαγγελείς της Βασιλείας», ερχομένη σε κόντρα με τον ίδιο της τον εαυτό γράφει το εξής απίστευτο, βάζοντας η ίδια μπουρλότο στο σαθρό και ψεύτικο οικοδόμημα της «Βασιλείας του 1914», πως ο Χριστός από τον ουρανό είχε πάντα στραμμένη την προσοχή του στη γη!!!!



«Διαγγελείς της Βασιλείας» σελίδα 29: Ο Χριστός πάντα ήταν παρών «αοράτως»!

Σχόλια; Εσείς τι λέτε, χρειάζονται;






ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου.

1.243 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   1201 – 1243 από 1243
Ψαράς για κ.Γιώργο ΜτΙεχωβά είπε...

Κ.Γιώργος ΜτΙεχωβά.
Μήπως οι ορθόδοξοι δεν προσκυνούν εικόνες και διάφορα λείψανα νεκρών.

Όχι κάνεις μεγάλο λάθος!

Πώς παίρνεις την ευθύνη να λές τί κάνουν οι ορθόδοξοι όταν έχεις πλήρη μεσάνυχτα απορώ!

Ο Ψαράς.

Γιώργος είπε...

Ψαράς:
Κ.Γιώργος ΜτΙεχωβά.
''Ειδωλολάτρης είναι αυτός που αποδίδει λατρευτικό σεβασμό σε διάφορα υλικά αντικείμενα με το να τα προσκυνάει...''

Πότε με έχεις δει εμένα να κάνω κάτι τέτοιο και με αποκαλείς ειδωλολάτρη;
Ντοκουμέντο τώρα! Ο Ψαράς

Εφόσον ανήκεις και αποδέχεσαι τα αναφερόμενα, πως μπορείς να πεις ότι δεν είσαι ό,τι και οι άλλοι που ανήκουν εκεί που ανήκεις και εσύ;

Ψαράς για κ.Γιώργο ΜτΙεχωβά είπε...

Κ.Γιώργο τί ακριβώς κάνετε στο σχόλιό σας 11 Ιανουαρίου 2012 1:59 π.μ. ???

Μου εξηγείτε τί θα πει Χριστιανός;

Μπορώ να σας το εξηγήσω εγώ με λιγότερες λέξεις από ότι εσείς.

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν είναι Χριστιανοί.

''Βλασφημούν'' τον Χριστό υποβιβάζοντάς τον με διάφορα ''κουλά'' συμπεράσματα.

Όπως το ''θεϊκό'' που διαβάσαμε πρόσφατα ότι ο Χριστός ήτανε Ήρωας.

ΣΚΟΠΙΑ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008 Σελίδα 3΄..

Ο Ψαράς.

Ψαράς για κ.Γιώργο ΜτΙεχωβά είπε...

Κ.Γιώργος ΜτΙεχωβά.
''Ειδωλολάτρης είναι αυτός που αποδίδει λατρευτικό σεβασμό σε διάφορα υλικά αντικείμενα με το να τα προσκυνάει...''

Πότε με έχεις δει εμένα να κάνω κάτι τέτοιο και με αποκαλείς ειδωλολάτρη;
Ντοκουμέντο τώρα! Ο Ψαράς

Κ.Γιώργος ΜτΙεχωβά.
Εφόσον ανήκεις και αποδέχεσαι τα αναφερόμενα, πως μπορείς να πεις ότι δεν είσαι ό,τι και οι άλλοι που ανήκουν εκεί που ανήκεις και εσύ;

Κύριε Γιώργο τί λέτε;
''λατρευτικό σεβασμό σε διάφορα υλικά αντικείμενα''..

Οι Ορθόδοξοι τα κάνουμε όλα αυτά;

χα χα χα..

Καλά μιλάμε είστε τελείως εκτός!

Συγνώμη κιόλας αλλά αυτά που γράφετε είναι πέρα για πέρα αστήρικτα.

Δεν έχετε ιδέα για την λατρευτική ζωή ενός Χριστιανού Ορθοδόξου.

Και είστε και σπουδαστής.

Ο Ψαράς.

Γιώργος είπε...

Ψαράς:
"Εγώ για όσα λέω και υποστηρίζω, δεν είμαι υποχρεωμένος να σου φέρω εδάφιο γιατί για εσένα η πίστη σου αρχίζει εκεί που τελειώνει η Αποκάλυψη του Ιωάννη ενώ για εμένα εκεί αρχίζει!"

Για σένα που λες ότι η πίστη σου αρχίζει μετά το τέλος της Αποκάλυψης
υπάρχουν τα επόμενα εδάφια:
1.
Γαλάτας 1:8,9
"αν εμείς ή άγγελος από τον ουρανό κηρύττει σε σας ένα άλλο ευαγγέλιο, παρά εκείνο που σας κηρύξαμε, ας είναι ανάθεμα.
9 Όπως είχαμε πει πρωτύτερα, λέω και τώρα ξανά: Αν κάποιος κηρύττει σε σας ένα άλλο ευαγγέλιο, παρά εκείνο που παραλάβατε, ας είναι ανάθεμα"

[Αυτό σημαίνει ότι πρέπει κάποιος να παραμένει στο ευαγγέλιο / διδασκαλίες που ήδη κήρυττε ο απόστολος Παύλος όπως και τα μέλη της Χριστιανικής Εκκλησίας της εποχής του]
2.
Β Τιμ. 1:13
"Κράτα το υπόδειγμα των υγιαινόντων λόγων, που άκουσες από μένα, με πίστη και αγάπη που υπάρχει στον Ιησού Χριστό."
[Άρα η πίστη δεν αρχίζει εκτός της Αγίας Γραφής αλλά παραμένει ΕΝΤΟΣ]
3.
Β Τιμ. 2:2
"όσα άκουσες από μένα διαμέσου πολλών μαρτύρων, αυτά παράδωσέ τα σε πιστούς ανθρώπους, που θα είναι ικανοί και άλλους να διδάξουν "

[Η διδασκαλία ενός Χριστιανού πρέπει να παραμένει στα όρια που θέτει η Αγία Γραφή και ειδικότερα όπως τα μετέδιδε και τα κατέγραψε ο απόστολος Παύλος καθώς και άλλοι θεόπνευστοι συγγραφείς {Ιωάννης / Πέτρος / Λουκάς / Ματθαίος κλπ}]
4.
Β Τιμ. 2:15
"Φρόντισε με επιμέλεια να παραστήσεις τον εαυτό σου δόκιμον στον Θεό, ως εργάτη που δεν έχει το παραμικρό να ντρέπεται, ο οποίος ορθοτομεί τον λόγο τής αλήθειας"
[ο Λόγος της αλήθειας ήδη είχε δοθεί στην αρχική Χριστιανική Εκκλησία στις ημέρες του αποστόλου Παύλου. Αυτό που χρειαζόταν ήταν η ορθοτόμιση του λόγου της αλήθειας και όχι άλλες μετέπειτα προσθήκες εκτός του λόγου αυτού της αλήθειας]
5.
Β Τιμ. 3:14
"εσύ να μένεις σ' εκείνα που έμαθες και πιστώθηκες, ξέροντας από ποιον τα έμαθες·
15 και ότι, από βρέφος γνωρίζεις τα ιερά γράμματα, που μπορούν να σε σοφίσουν σε σωτηρία διαμέσου τής πίστης εν Χριστώ Ιησού"

[αποτελεί θεόπνευστη οδηγία το να παραμένει {χωρίς μετέπειτα προσθήκες} κάποιος σε αυτά που έμαθε ως ιερά γράμματα - όπως ήταν γνωστά την εποχή του αποστόλου Παύλου καθώς ο ίδιος τα δίδασκε - που ΜΠΟΡΟΥΝ να οδηγήσουν σε σωτηρία]


Γιώργος

Γιώργος είπε...

Ψαράς: Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν είναι Χριστιανοί. ''Βλασφημούν'' τον Χριστό υποβιβάζοντάς τον με διάφορα ''κουλά'' συμπεράσματα.

Στον Χριστό δόθηκε ΠΑΣΑ ΕΞΟΥΣΙΑ στον ουρανό και στη γη. (Ματθ. 28:18)
Από ποιον δόθηκε; Φυσικά από τον ουράνιο Πατέρα του στου οποίου τα δεξιά κάθησε.
Η υπακοή στις διδασκαλίες και οδηγίες του Χριστού φανερώνουν κάποιον και τον προσδιορίζουν ως Χριστιανό που σημαίνει 'ακόλουθος του Χριστού'
Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά αναγνωρίζουν και πιστεύουν τον Χριστό ως τον Γιο του Θεού στον οποίον δόθηκε ΠΑΣΑ εξουσία και υπακούν τις εντολές του [όπως στην εντολή στο Ματθαίος 28:19,20], συνεπώς είναι υπάκουοι στον Χριστό Χριστιανοί.


Γιώργος

Κοσμάς Αιτωλός είπε...

Γιώργο, (Μάρτυρα του Ιεχωβά),
είπες ότι:



[Ο Θεός που γνωρίζει την ημέρα και την ώρα της καταστροφής δεν επηρεάζεται στην αποφασή του για καταστροφή όσα 'χρόνια πολλά' και να εύχονται κάποιοι σε άλλους.

Με αυτή την έννοια το να ευχηθεί κάποιος σε κάποιον 'χρόνια πολλά' και την άλλη μέρα να καταστραφεί - επειδή η ανθρωπότητα δεν μπορεί να αποφύγει την ημέρα της καταστροφής και της απώλειας των ασεβών ανθρώπων,
Θα αποτελούσε ανευθυνότητα για έναν Χριστιανό, να έχει ρητές - από τον Θεό μέσω της Αγίας Γραφής - εντολές κηρύγματος που περιλαμβάνει προειδοποίηση για καταστροφή των ασεβών / ανυπάκουων
και να διαδίδει αυταπάτες εφησυχασμού για 'χρόνια πολλά' που εξάλλου δεν μετέδιδε ο Χριστός - πόσο μάλλον σε σχέση με αλλόθρησκες γιορτές.
Επιπρόσθετα ανέφερες το περιστατικό με τον Δανιήλ που ευχήθηκε στον βασιλιά Δαρείο:
«και ειπεν δανιηλ τω βασιλει βασιλευ εις τους αιωνας ζηθι ["Βασιλιά, είθε να ζεις στους αιώνες"]» ΔΑΝΙΗΛ 6:21.

Αυτή ήταν μια προσωπική ευχή που δεν ήταν σε κάποια πλαίσια γενικής ανταλλαγής ευχών στη διάρκεια μιας ειδωλολατρικής γιορτής.

11 Ιανουαρίου 2012 1:00 π.μ.]

Κοσμάς Αιτωλός είπε...

Απάντηση στον Γιώργο (Μάρτυρα του Ιεχωβά).

Αγαπητέ Μάρτυρα του Ιεχωβά,
δεν αναφέρθηκα εις την καταστροφή του Αρμαγεδδώνα, δεν μίλησα για γενικευμένες ευχές, πολλών ανθρώπων ταυτόχρονα.

Μίλησα για την ευχή: Χρόνια Πολλά, που δίνει ΕΝΑΣ άνθρωπος, σε ένα άλλο άνθρωπο, ιδιωτικώς και σε προσωπικό επίπεδο.

Επειδή δεν ξέρουμε την ημέρα της καταστροφής του Αρμαδεδδώνα, δεν θα πρέπει να ευχόμαστε, Χρόνια Πολλά στα αγαπημένα μας πρόσωπα;

Τότε δεν πρέπει να ευχόμαστε, ούτε χρόνια καλά, ούτε καλή υγεία, ούτε καλημέρα, ούτε καλησπέρα, ούτε καληνύχτα, ούτε καλό ταξίδι, ούτε καλή σταδιοδρομία, ούτε καλά στέφανα (εσείς δεν έχετε στέφανα), ούτε καλορίζικο, ούτε σιδεροκέφαλος, ούτε καλή λευτεριά, ούτε καλή ξεκούραση, ούτε καλή χώνεψη, ούτε καλή επιστροφή...ούτε...ούτε...ούτε...ούτε...

Επειδή κατά την γνώμη της εταιρίας Σκοπιά, για όλες αυτές τις ευχές, δεν γνωρίζουμε τον σκοπό του Ιεχωβά, και το πότε θα έρθει ο Αρμαγεδδών, και αν δεν θα προλάβει να εκπληρωθεί η ευχή πριν έρθει ο Αρμαγεδδών.

Διότι, η αιτιολογία, και ο ισχυρισμός σας, σχετικά με την ευχή, Χρόνια Πολλά, έχει εφαρμογή και σε όλες τις υπόλοιπες ευχές που παρέθεσα, καθώς και σε όλες τις ευχές, που απευθύνει ο κόσμος, σε όλη την γη, (πλην των Μαρτύρων του Ιεχωβά).

Αλλά και πάλι στο δεύτερο σχόλιό σου, σχετικά με την ευχή του Δανιήλ εις τον Βασιλέα, λέγεις ότι:

[Αυτή ήταν μια προσωπική ευχή που δεν ήταν σε κάποια πλαίσια γενικής ανταλλαγής ευχών στη διάρκεια μιας ειδωλολατρικής γιορτής.

11 Ιανουαρίου 2012 1:00 π.μ.]

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, απαγορεύεται να απευθύνουν την ευχή: Χρόνια Πολλά, ακόμη και σε προσωπικό, ιδιωτικό επίπεδο, δίχως να συντρέχει οποιαδήποτε εορτή, απλά και μόνο να ευχηθεί κάποιος, αυτό απαγορεύεται, από την εταιρία Σκοπιά, στα μέλη της.

Λυπηρό επίσης είναι, το γεγονός πως η εταιρία Σκοπιά, υποτιμά και υποβιβάζει την ικανότητα κρίσεως των μελών της, γελοιοποιώντας και περιγελώντας με τέτοιο τρόπο, που κανείς ελεύθερος άνθρωπος, δεν θα επεδίωκε ποτέ να υποστεί.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, πως, απαγορεύει ακόμη και την ευχή για το φτέρνισμα.

Ναι καλά διαβάσατε!!!

Απαγορεύεται επί ποινή αφορισμού, η ευχή όταν κάποιος φτερνίζεται.

Αγαπητέ Μάρτυρα του Ιεχωβά, προτού το αρνηθείς, σε ενημερώνω πως κρατώ εις τα χέρια μου,
τον τόμο του Ξύπνα:
g61 22/3 24.

Εκτός από την απαγόρευση της Σκοπιάς, να εύχεστε μετά το φτέρνισμα κάποιου, έρχεται και η απαγόρευση, της γιορτής της μητέρας.

Τα παιδιά, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να εορτάζουν την γιορτή της Μητέρας.

Είναι μια δαιμονική, και ειδωλολατρική εορτή, που επισύρει τον θυμό του Ιεχωβά, και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ για τους Μάρτυρες του Ιεχωβά.

Ακολουθεί η απόδειξη, πάντα μέσα από τα έντυπα της εταιρίας Σκοπιά:

rs σ. 131

Ποια είναι η προέλευση της συνήθειας να ξεχωρίζεται μια ημέρα για να τιμούνται οι μητέρες;

Η Εγκυκλοπαίδεια Μπριτάνικα λέει: «Μια γιορτή που προέρχεται από το έθιμο της λατρείας της μητέρας στην αρχαία Ελλάδα.

Η επίσημη λατρεία της μητέρας, με τελετουργίες για την Κυβέλη ή Ρέα, τη Μεγάλη Μητέρα των Θεών, τελούνταν στις Ειδούς [15η ημέρα] του Μαρτίου σε όλη τη Μικρά Ασία».—(1959), Τόμ. 15, σ. 849.

Ανώνυμος είπε...

Κ. Γιώργο για μία ακόμη φορά απέφυγες να απαντήσεις στα ερωτήματά μου.
Σε ρώτησα το εξής απλό το οποίο έχεις καταλάβει πολύ καλά, αλλά κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις. Ορίστε τι σε ρώτησα:
«ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ:
σύμφωνα με τη Σκοπιά της 1/8/2003 σελ.14 μόνο μία αλήθεια μπορεί να υπάρχει. Δύο αλήθειες ίσον ένα ψέμα. Ορίστε και το σχετικό κομμάτι της Σκοπιάς:
«*** w03 1/8 σ. 14 παρ. 1 Μιμούμαστε τον Θεό της Αλήθειας ***
Η αλήθεια δεν είναι ζήτημα προσωπικής άποψης. Παραδείγματος χάρη, η ανθρώπινη ψυχή ή είναι αθάνατη ή δεν είναι. Ο Σατανάς ή υπάρχει ή δεν υπάρχει. Η ζωή ή έχει σκοπό ή δεν έχει. Σε κάθε περίπτωση, μπορεί να υπάρχει μόνο μία σωστή απάντηση. Η μία είναι αληθινή και η άλλη ψεύτικη. Δεν μπορούν να είναι και οι δύο αληθινές.»

... πες μας. Πότε είχε δίκαιο. Όταν έλεγε πως θα αναστηθούν ή όταν έλεγε πως δεν θα αναστηθούν. Ή μήπως έλεγε … ψέματα παρουσιάζοντας δυο διαφορετικές εκδοχές του ίδιου πράγματος που έρχονται σε σύγκρουση μεταξύ τους;»


Και εσύ αντί να μου απαντήσεις αν η Σκοπιά λέει ψέματα ή όχι ορίστε τι απαντάς:
«Είναι αλήθεια ότι δεν υπάρχουν πολλές εκδοχές παρά μόνο δύο - όπως και σε πολλά άλλα ζητήματα: Η θα αναστηθούν κάποιοι Σοδομίτες - που καταστράφησαν με φωτιά ως αποτέλεσμα της τιμωρίας από τον Θεό - ή όχι.
Η Αγία Γραφή δεν απαντάει άμεσα και σαφώς σε αυτό το θέμα. Άρα είναι θέμα απλώς 'εκτίμησης και αξιολόγησης' των σχετικών αναφορών της Αγίας Γραφής.»


Ενώ δηλ. δέχεσαι πως πράγματι δεν υπάρχουν παρά μόνο δύο εκδοχές για κάθε ζήτημα στη συνέχεια αντί να πάρεις θέση αν η Σκοπιά λέει ψέματα ή όχι, αφού την μια φορά λέει πως θα αναστηθούν οι Σοδομίτεςκαι την άλλη πως δεν θα αναστηθούν, λες πως η Αγία Γράφή δεν απαντάει ξεκάθαρα σ’ αυτό το θέμα.!!! Έχω άδικο μετά που λέω πως όλη την ώρα λες άρες – μάρες – κουκουνάρες; Εγώ δεν σε ρωτάω τι λέει η Αγία Γραφή, αλλά αν η Σκοπιά λέει ψέματα ή όχι, αφού την μια φορά λέει πως θα αναστηθούν οι Σοδομίτες και την άλλη πως δεν θα αναστηθούν. Θα συνεχίσεις λοιπόν να λες άρες – μάρες – κουκουνάρες;
Εμένα βέβαια με βολεύει να συνεχίσεις λοιπόν να λες άρες – μάρες – κουκουνάρες γιατί όσοι παρακολουθούν τον διάλογο – που πιθανόν ανάμεσά τους είναι και ΜτΙ – βλέπουν πως μία ακόμη φορά «τρως τα μούτρα» σου στον διάλογο μαζί μου.
Σου είπα επίσης για πολλοστή φορά να διαβάσεις το άρθρο του «Αντιαιρετικού» για την δαιμονική μετάφραση που χρησιμοποιούσε εν γνώσει της η Σκοπιά και αν λέει αλήθεια ή ψέματα ο «Αντιαιρετικός» και ούτε σ’ αυτό απάντησες. Συνεπώς έχει δίκαιο ο «Αντιαιρετικός» αφού δεν απαντάς. Και όπως γράφει ωραία στο άρθρο του η Σκοπιά πλέον δεν πρέπει να ονομάζεται «δούλος του Θεού» αλλά του «διαβόλου». Έχεις καμιά αντίρρηση επ’ αυτού;

Ο «φίλος» σου ο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ

Υ.Γ.1 Και μην νομίζεις πως σε σώζει το καινούργιο σύστημα που ακολουθείς, να εξαφανίζεσαι για βδομάδες και να επανέρχεσαι στιγμιαία, γράφοντας ακαταλαβίστικα σχόλια;
Υ.Γ.2 Ξέχασες επίσης να μου απαντήσεις …. «δάσκαλε» Γιώργο, αν θέλεις να βγάλω στη φόρα, πόσες φορές έφυγες σαν «λαγός» από το διάλογο. Πες μου λοιπόν. Το θέλεις ή όχι;

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι, οφείλει να τελειώσει το παραμύθι αυτό των ΜτΙ για τους Σοδομίτες.

Εφόσον λένε:

είναι θέμα απλώς εκτίμησης και αξιολόγησης

Και εφόσον η Σκοπιά είναι
ΕΝΑΣ αγωγός του Θεού και

ΕΝΑΣ ΕΚΤΙΜΗΤΗΣ και

ΕΝΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΗΣ

Ας μας απαντήσει ευθέως ο ΜτΙ:

1. Πως είναι δυνατόν ο αγωγός του Θεού να μεταδίδει ψέματα;

Διότι, ο αγωγός δεν λέει ότι είναι θέμα εκτίμησης, αλλά λέει και το ΝΑΙ και το ΟΧΙ.

2. Εκτός από ψέματα, ο "αγωγός του θεού" επίσης δεν ξέρει τι του γίνεται.

Διότι διαφορετικές εκτιμήσεις έχουν ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΕΚΤΙΜΗΤΕΣ.

Επίσης, τα πισωγυρίσματα δεν δείχνουν μόνο ψέματα, αλλά αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει πρόοδος στο "φως της γνώσης" από τον "αγωγό", αλλά μπάχαλο:

Διότι:

Αν λες ΝΑΙ και μετά ΟΧΙ, αυτό μπορείς να δικαιολογηθείς ότι είναι πρόοδος στο "φως της γνώσης".

Όταν όμως από ΟΧΙ ξαναλες ΝΑΙ, αυτό λέγεται "είμαι ο αγωγός που δεν ξέρει τι του γίνεται".

Ή λέγεται "είμαι ο αγωγός που τον κοροϊδεύει ο Θεός".

Ή λέγεται "είμαι ο αγωγός που σήμερα σας πάω στον παράδεισο και αύριο στην κόλαση".

Ή λέγεται "είμαστε κάποιοι εξυπνάκηδες που από φιλαρχία και εγωισμό φτιάξαμε μια θρησκευτική εταιρεία και μαζεύουμε θύματα για να ικανοποιήσουμε την εξουσιομανία μας, τα οποία θύματα ό,τι και να τους πούμε το χάφτουν σαν μύγες".

Άρα λοιπόν:

Λέει ψέματα η Σκοπιά όταν αντί να πει είναι "θέμα εκτίμησης", γράφει:

ΝΑΙ

ή γράφει

ΟΧΙ;


Εφόσον λες ότι είναι "θέμα εκτίμησης", τότε η Σκοπιά που δεν λέει ότι είναι "θέμα εκτίμησης" αλλά λέει:

ΝΑΙ

ή

ΟΧΙ

λέει ψέματα ή όχι;

Εσύ που δεν λες ούτε ΝΑΙ, ούτε ΟΧΙ, όπως η Σκοπιά:

1. ΛΕΣ ΨΕΜΑΤΑ;

2. ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΕ ΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ;

3. ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΝ ΤΙ ΛΕΣ;

4. ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;


Απαντήσεις Γιώργο ΜτΙ...

Απαντήσεις...


[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Γιώργος είπε...

Ψαράς:
"Τότε δεν πρέπει να ευχόμαστε, ούτε χρόνια καλά, ούτε καλή υγεία, ούτε καλημέρα, ούτε καλησπέρα, ούτε καληνύχτα, ούτε καλό ταξίδι, ούτε καλή σταδιοδρομία, ούτε καλά στέφανα (εσείς δεν έχετε στέφανα), ούτε καλορίζικο, ούτε σιδεροκέφαλος, ούτε καλή λευτεριά, ούτε καλή ξεκούραση, ούτε καλή χώνεψη, ούτε καλή επιστροφή...ούτε...ούτε...ούτε...ούτε..."


Μπράβο Ψαρά.
Εγώ θα λέω
'καλημέρα'
'καλησπέρα'
'καληνύχτα'
όπως και μερικά που αποφασίζω εγώ και που με εκφράζουν και με κάθε δικαίωμα και
χωρίς καθόλου δικτατορία προδιαγραφών του τι θα πει κάποιος και τι αποφασίζει να μη πει,
και χωρίς λογοκρισία.

Όλοι δε εσείς οι ομοφρονούντες υπόλοιποι να λέτε όλα τα υπόλοιπα μαζί με όποια θέλετε και με κάθε δικαίωμα.

Αλλά τα 'χρόνια πολλά'
σου τα λένε τόσοι πολλοί που δεν χρειάζεσαι και άλλα, δεν νομίζεις;

Και αν 'πιάνουν τόπο' οι ευχές σας 'χρόνια πολλά' και κάποιες άλλες, δεν χρειάζεστε άλλες.

Και αν δεν 'πιάνουν',
δεν πιάνουν επειδή είναι γελοίες και άχρηστες.

Αν όμως 'πιάνουν', γιατί ζητάτε και από άλλους να τις λένε σαν να μη φτάνουν οι δικές σας και αποδεικνύονται άχρηστες;

Άρα είτε έτσι είτε αλλιώς
φανερώνετε ανεπάρκεια και ότι κάνετε κάτι άχρηστο.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Ψαράς: "ευχές, που απευθύνει ο κόσμος, σε όλη την γη, (πλην των Μαρτύρων του Ιεχωβά)"


Κάτι λέει αυτό, το ότι συμφωνείτε με κάθε μουσουλμάνο, βουδιστή, κάθε ειδωλολάτρη και κάθε άθεο σε όλο τον κόσμο.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά ξεχωρίζουν από όλο τον κόσμο, καθώς "ο κόσμος παρέρχεται και η επιθυμία αυτού, αλλά όποιος κάνει το θέλημα του Θεού μένει για πάντα" (Α Ιωάννη 2:17)

Ανώνυμος είπε...

«και ηνοίχθη η γη και κατέπιεν αυτούς και τους οίκους αυτών και πάντας τους ανθρώπους τους όντας μετά Κορέ και τα κτήνη αυτών. Και κατέβησαν αυτοί και όσα εστίν αυτών ζώντα εις άδου.» [Αρ. 16:33]
Αν ο άδης είναι αυτό που λες, τότε και τα ζώα έχουν ψυχή, τότε και οι ψυχές των ζώων πηγαίνουν στον άδη.


Δήκτης.
(10 Ιανουαρίου 2012 2:18 π.μ) .



κ. Δήκτη, αυτά που λες δεν είναι κατά γράμμα, αλλά να καταλάβουμε το νοήμα του εδαφίου.
Μια πρώτη σκέψη ό υποτιθέμενος κατά γράμμα ρεαλισμός του εδαφίου, Πρόσεξε.

Αρ. 16,30-33
Ακριβώς δέ, δταν (ό Μωυσης) τελείωσε να λέγει αυτούς τούς λόγους, σχίστηκε ή γη κάτω από αυτούς και άνοιξε το στόμα της και τούς κατέπιεν με τις οικογένειές τους και όλους τούς ανθρώπους πού ανήκαν στον Κορέ και τά κτήνη τους. Ετσι αύτοί μέ τά υπάρχοντα τους κατέβηκαν στον αδη ζωντανοί και τούς σκέπασε ή γη και χάθηκαν από την κοινότητα.

Απάντηση: ασφαλώς και δεν οφείλουμε να λάβουμε κατά γράμμα το εδάφιο, διότι στο ίδιο ακριβώς βιβλίο των Αριθμών, το παραπάνω εδάφιο "διαψεύδεται":

Αρ. 26,10
ή γη τότε άνοιξε το στόμα της και τούς κατέπιεν μαζί με τον Κορέ, όταν εξολοθρεύθηκε ή συνοδεία τον με το πυρ πού κατέφαγε τούς διακοσίους πενήντα. Έτσι αυτοί απετέλεσαν προειδοποιητικό σημείο, άλλα οι υιοί τού Κορέ δεν απέθαναν.

Εδάφιο Αρ. 16,32: "τούς κατέπιεν με τις οικογένειες τους και όλους τούς ανθρώπους πού ανήκαν στόν Κορέ"
Εδάφιο Αρ. 26,10: "οι υιοί τού Κορέ δεν απέθαναν"
Λέει λοιπόν το Αρ. 16,32 ΟΛΗ την αλήθεια κατά γράμμα;

Μία γνώμη του Ιερεμία Φούντα:
"Σε κάθε περίπτωση η παρούσα διήγηση υπαινίσσεται έναν αιφνίδιο και υπερφυσικό θάνατο για τους επαναστάτες. Για την εξήγηση του γεγονότος αυτού έχουν διατυπωθεί διάφορες φυσικές ερμηνείες, οι οποίες όμως δεν κρίνονται ικανοποιητικές".
(Φούντας Ιερεμίας, 'Ερμηνεία Παλαιάς Διαθήκης - Αριθμοί', Αποστολική Διακονία, Αθήνα 2006, σελ. 331)

Δεύτερη και σημαντικότερη διάψευση της δήθεν κατά γράμμα ερμηνείας του Αρ. 16,30-33
"Μή φοβού, όταν πλουτήση άνθρωπος καί όταν πληθυνθή η δόξα τού οίκου αυτού, ότι ουκ εν τω αποθνήσκειν αυτόν λήμψεται τά πάντα, ουδέ συγκαταβήσεται αυτώ η δόξα αυτού. ότι η ψυχή αυτού εν τή ζωή αυτού ευλογηθήσεται, εξομολογήσεταί σοι, όταν αγαθύνης αυτώ. εισελεύσεται έως γενεάς πατέρων αυτού, έως αιώνος ουκ όψεται φώς" (Ψαλμ. 48,17-20)
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΟΛΙΤΣΑΡΑ:
Μή πτοήσαι καί μη ξιππάζεσαι, όταν είς άνθρωπος πλουτήση ή όταν αύξηθή μεγάλως η δόξα του οίκου του. Διότι, όταν θα αποθάνη, δεν θά παραλάβη μαζή του τίποτε από όλα αυτά, ούτε η δόξα του θα συγκαταβή μετ’ αυτού εις τόν τάφον καί δέν θά ακολουθήση αυτόν καί μετά θάνατον. Καθ’ όσον η ύπαρξίς του μόνον έν τη προσκαίρω του ταύτη ζωή θα επαινήται καί θά μακαρίζεται άπό τους όμοιους του καί κόλακάς του. Τότε δέ καί μόνον θά σέ επαινέση καί αυτός, όταν καί ου λέγης περί αύτου
άγαθά καί έπαίνους καί όχι όταν σέ βλέπη νά άσκής τό δίκαιον καί τήν άρετήν. Θά εισέλθη καί αύτός εις τόν Αδην, προχωρών έως έκεί που θά συναντήση τήν άποθανουσαν γενεάν των προγόνων του, καί αιωνίως πλέον δέν θά ιδή το ηλιακόν φως
.

Συνεχίζω

Ανώνυμος είπε...

Tρίτη διάψευση της κατά γράμμα ερμηνείας του Αρ. 16,30-33 και από τον Απ. Παύλο:
"Τίποτε δεν φέραμε στον κόσμο κατά τη γέννησή μας και είναι φανερό ότι τίποτε δεν μπορούμε να βγάλουμε άπό τόν κόσμο φεύγοντας" (Α΄ Τιμ. 6,7)
Η ίδια ακριβώς διάψευση πάλι από την Π.Δ.
"καθώς εξήλθεν από γαστρός μητρός αυτού γυμνός, επιστρέψει του πορευθήναι ως ήκει καί ουδέν ου λήμψεται εν μόχθω αυτού, ίνα πορευθή εν χειρί αυτού" (Εκκλ. 5,14).
'ετσι λοιπόν
(Αρ. 16,33): "μέ τά ύπάρχοντά τους κατέβηκαν στόν αδη"
Ενώ:
Ψαλμ. 48,17-18: "όταν είς άνθρωπος πλουτήση [...] όταν θα αποθάνη, δεν θά παραλάβη μαζή του τίποτε από όλα αυτά"
Εκκλ. 5,14: "όπως βγήκε από την κοιλιά της μητέρας του γυμνός, έτσι γυμνός θα επιστρέψει και τίποτε δεν θα πάρει"
Α΄ Τιμ. 6,7: "τίποτε δεν μπορούμε να βγάλουμε από τόν κόσμο φεύγοντας"
Σύμφωνα λοιπόν με τους Ψαλμούς, τίποτα από την περιουσία του ανθρώπου δεν πάει στον Άδη, αντιθέτως, πηγαίνουν ΜΟΝΟ οι άνθρωποι.
Αρ. 16,33: "με τα υπάρχοντα τους κατέβηκαν στον αδη"
Ψαλμ. 48,17-18: "κάποιος πλούτισε Μαζί του δε θα πάρει τίποτ’ απ’ αυτά πεθαίνοντας"
Και φυσικά, σύμφωνα με τον ίδιο Ψαλμό, στίχ. 15, αυτοί που θα πεθάνουν, πάνε στον Άδη (εν τω Άδη) όμως, χωρίς την περιουσία τους

"Και κατέβησαν αυτοί καί όσα εστίν αυτών ζώντα εις αδου" (Αρ. 16,33)
Τι θέλει να μας πεις κ.Δήκτη, πως σύμφωνα με το βιβλίο των Αριθμών, τα αντικείμενα που είχαν στην κατοχή τους οι ανθρωποι αυτοί ήταν... ΖΩΝΤΑΝΑ;;;!!!
Αν όχι, τότε πως θέλεις να εκλάβουμε κατά γράμμα μια ερμηνεία που λέει ότι "κατέβησαν... όσα έστίν αύτών ΖΩΝΤΑ [δηλ. ΖΩΝΤΑΝΑ ] εις Άδου";;!!

Δηλαδή τι θέλεις να μας πεις ότι σύμφωνα με το βιβλίο των Αριθμών οι σκηνές που έμεναν, τα σκεπάσματά τους, τα ρούχα τους κ.λπ., έχουν ΨΥΧΗ αφού κατά γράμμα πάνε στον ¨Αδη;!
Υπήρξε ποτέ στους αιώνες τέτοια ερμηνεία στην ιουδαϊκή διδασκαλία όπως αυτή που γεννά από το μυαλό σου κ. Δήκτη; Πώς θα ήταν δυνατόν να γράφει κατά γράμμα τέτοιες ανοησίες το βιβλίο των Αριθμών;


Έχουν τα ζώα ψυχές και αυτές πηγαίνουν Άδη σύμφωνα με το Αρ. 16,30-33;

Αρ. 16,30-33
30 αλλ η εν φάσματι δείξει κύριος, και ανοίξασα η γη το στόμα αυτης καταπίεται αυτούς και τους οίκους αυτων και τας σκηνάς αυτων και πάντα, όσα εστίν αυτοις, και καταβήσονται ζωντες εις άδου, και γνώσεσθε ότι παρώξυναν οι άνθρωποι οτοι τον κύριον. 31 ως δε επαύσατο λαλων πάντας τους λόγους τούτους, ερράγη η γη υποκάτω αυτών, 32 και ηνοίχθη η γη και κατέπιεν αυτούς και τους οίκους αυτων και πάντας τους ανθρώπους τους όντας μετά Κορέ και τα κτήνη αυτών. 33 και κατέβησαν αυτοί και όσα εστίν αυτών ζώντα εις άδου, και εκάλυψεν αυτούς η γη, και απώλοντο εκ μέσου της συναγωγής.

Διάψευση ότι δήθεν το εδάφιο μπορεί να ερμηνευτεί κατά γράμμα:

α) Το Αρ. 16,30 μας λέει ότι η γη κατάπιε τις οικογένειες τους και όλοι οι άνθρωποί τους πήγαν στον Άδη. Όμως, το Αρ. 26,10 μας λέει σαφώς ότι "οι υιοί του Κορέ δεν απέθαναν" και έτσι το ίδιο το βιβλίο των Αριθμών διαψεύδει την συνολική κατά γράμμα ερμηνεία.

β) Το Αρ. 16,30 μας λέει ότι η γη κατάπιε όχι μόνο ανθρώπους και ζώα, αλλά και αντικείμενα όπως οι σκηνές που έμεναν ('τας σκηνάς αυτών'). Αν κάποιος μιλήσει για κατά γράμμα ερμηνεία και εξάγει το συμπέρασμα ότι τα ζώα όντως πήγαν στον Άδη


Συνεχίζω

Ανώνυμος είπε...

και άρα έχουν ψυχές, τότε είναι υποχρεωμένος να εξάγει κατά γράμμα και το συμπέρασμα ότι τα αντικείμενα που είχαν οι άνθρωποι αυτοί στην κατοχή τους ('πάντα όσα εστίν αυτοις') έχουν και αυτά ψυχές!

γ) Επίσης, αν κάποιος μιλήσει για κατά γράμμα ερμηνεία της περικοπής, τότε το Αρ. 16,33 μας υποχρεώνει να αποδεχτούμε ότι τα διάφορα αντικείμενα που είχαν στην κατοχή τους, π.χ. σκηνές, σκεπάσματα, ρούχα, παπούτσια κ.λπ., ήταν ζωντανά, διότι, κατά γράμμα, το 16,33 μας λέει ότι 'κατέβησαν [...] όσα εστίν αυτών ζώντα [δηλ. ΖΩΝΤΑΝΑ] εις άδου"!

δ) Η διάψευση της κατά γράμμα ερμηνείας του Αρ. 16,30-33 είναι δεδομένη και στην Π.Δ. και στην Κ.Δ.
Το Αρ. 16,33 αναφέρει: 'με τα υπάρχοντά τους κατέβηκαν στον άδη'

Συνεχίζω
Ενώ:

Στο Ψαλμ. 48,17-18 διαβάζουμε: 'όταν είς άνθρωπος πλουτήση ... όταν θα αποθάνη, δεν θά παραλάβη μαζή του τίποτε από όλα αυτά', και

Εκκλ. 5,14: 'όπως βγήκε από την κοιλιά της μητέρας του γυμνός, έτσι γυμνός θα επιστρέψει και τίποτε δεν θα πάρει', και

Α΄ Τιμ. 6,7: 'τίποτε δεν μπορούμε να βγάλουμε από τον κόσμο φεύγοντας'.

Άρα, όπως όταν έρχεται στη ζωή ο άνθρωπος δεν έχει στην κατοχή του ούτε ρούχα, ούτε σπίτια, ούτε ζώα, έτσι ακριβώς θα φύγει από τη ζωή, χωρίς να έχει μαζί του ούτε ρούχα, ούτε σπίτια, ούτε ζώα. Τίποτε λοιπόν άλλο δεν πηγαίνει στον Άδη εκτός από ζώντες ανθρώπους. Το Αρ. 16,30-33 μπορεί να ερμηνευθεί μόνο ως περιγραφή μιας τρομερής, υπερφυσικής καταστροφής, κατά τη διάρκεια της οποίας, όπως λέει ο Μ. Βασίλειος, ανοίχτηκαν "λάκκοι και χάσματα" ('Οτι ουκ έστιν αίτιος των κακών ο Θεός' PG 31,340Α) μέσα στους οποίους πράγματι έπεσαν τα πάντα, όπως όμως η Αγία Γραφή, έτσι και ο Μ. Βασίλειος, δεν αφήνει να εννοηθεί ότι μπορεί να πήγε στον Άδη οτιδήποτε άλλο εκτός από τους ανθρώπους.


Ο άδης κ. Δήκτη, είναι ασύλληπτος, είναι κατάσταση και όταν η Γραφή λέει ότι βρίσκετε στα κατώτερα της γης, είναι σχήμα λόγου ανθρωπομορφικής έκφρασης.

Ο Απόστολος Παύλος χαρακτηρίζει τον Άδη ως «τα κατώτερα μέρη της γης» (Εφες. δ’ 9). Επίσης ο Ιωνάς τοποθετεί τον Άδη στα έσχατα των ορέων (Ιων. β’ 7)βλ.(Ο’ β’6). Όλες αυτές οι διαφορετικές τοποθεσίες δεν εκλαμβάνονται κατά κυριολεξία, αλλά σαν σκοπό έχουν να δηλώσουν, ότι ο τόπος όπου ευρίσκονται οι ψυχές των νεκρών είναι εντελώς απρόσιτος στους ζώντες επί της γης.


Με κάνει εντύπωση πιστεύεις στην Αγιά Γραφή; Αν όχι γιατί παρουσιάζεις έδάφια; Τι προσπαθείς να κάνεις; Να ξέρεις σε έναν άνθρωπο που έχει διώξει την χάρη του Θεού από πάνο του γίνετε ΑΦΡΟΝ!



GEORGIOS

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο ΜτΙ, δεν μου απάντησες, αυτό που έγραψα.

κ.Γιώργο, πρεσβύτερε των εν Γερμανία ΜτΙ, θα ήθελα να σε κάνω κάποιες ερωτήσεις, όσο αναφορά για τους σοφούς «Μάγους», που προσκύνησαν το νεογέννητο Χριστό, μια που είναι σήμερα με το παλιό ημερολόγιο Χριστούγεννα. Θα κάνω πρώτα ένα μικρό πρόλογο.
Σε πόλεις ή σε χωριά μοιράζετε περιοδικά της «Σκοπιάς» ή του «Ξύπνα», έτσι δεν είναι; Επειδή μ’ αρέσει η έρευνα που κάνω και απ’ την που έκανα στα περιοδικά σας βλέπω πολλές πλάνες έχετε, θα σε πω γιατί. Νομίζω η «Σκοπιά» είναι ο πιστός και φρόνιμος δούλος για σας, δεν σας δίνει πνευματική τροφή; έτσι δεν είναι; Στην «Σκοπιά» ( 1 Αυγ. Σελίδα 16, το 2003) λέτε ότι: « Όταν είμαστε γνωστοί ως φιλαλήθεις, οι άλλοι πιστεύουν αυτά που λέμε, μας εμπιστεύονται. Εντούτοις, αν μας πιάσουν να λέμε έστω και ένα ψέμα, μπορεί να αμφιβάλλουν για το πόσο αληθινό είναι οτιδήποτε θα πούμε στο μέλλον». Στην «Σκοπιά» ( 1 Ιαν. 2008 και σελ.31) λέτε. «…Ο αριθμός των αστρολόγων, αλλιώς « μάγων», που επισκέφτηκαν τον Ιησού όταν ήταν παιδί δεν αποκαλύπτεται και δεν υπάρχει καμία ισχυρή βάση για την αντίληψη που ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΤΡΕΙΣ». Στην « Σκοπιά» ( 1 Δεκ. 2009 και σελ. 31) λέτε. « Προσέξτε ότι η αφήγηση αναφέρει απλώς « μάγοι», όχι «τρεις μάγοι». Στην «Σκοπιά» ( 1 Απριλ. 2010 και σελ. 13) λέτε. « ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ, ΗΤΑΝ 2; 3; 30; Η Γραφή δεν αναφέρει. Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΤΡΕΙΣ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ; ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΑ ΕΙΔΗ ΔΩΡΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ». Από την άλλη είστε κατά της παράδοσης και απ’ την άλλην υπέρ της παράδοσης! Δυστυχώς, Γιώργο, την πνευματική τροφή που δίνει η «Σκοπιά» είναι δηλητηριώδης, μολυσμένοι και ψεύτικη. Εσείς το είπατε στην « Σκοπιά» ( 1 Αυγ. 2003 και σελ. 16), με τον λόγο σας, ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ, ΑΝ ΜΑΣ ΠΙΑΣΟΥΝ ΝΑ ΛΕΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΨΕΜΑ κ.τ.λ. Εδώ και τώρα βγες να με διαψεύσεις.




Αντώνης
(7 Ιανουαρίου 2012 8:45 μ.μ.)

Γιώργος είπε...

προς Παναγιώτη.

Επειδή γίνεται λόγος βασικά για το περιοδικό "Η Σκοπιά' που τη μελετούν τακτικά πάνω από 7.000.000 άτομα στον κόσμο,
ας πάρει κάποιος την Αγία Γραφή στο χέρι του και ας εξετάσει και ας ερευνήσει τις παραπομπές της Σκοπιάς για να διαπιστώσει προσωπικά τις αλήθειες που περιέχει, όπως τη βασική αλήθεια

ότι ο αληθινός Θεός είναι ΈΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ και όχι τριπλός ή τριαδικός.
Η Αγία Γραφή λέει ότι
υπάρχει
"ΕΙΣ ΘΕΟΣ Ο ΠΑΤΗΡ" που ξεχωρίζει από τον Χριστό. (Α Κορινθ. 8:6)
και
"ΕΙΣ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑΣ ΟΛΩΝ"
(Εφεσ. 4:6)
καθώς και ο ίδιος ο Χριστός αναφέρθηκε στον Πατέρα του ως τον "ΜΟΝΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΕΟ" (Ιωανν. 17:3)
(ΜΟΝΟΣ δεν σημαίνει ΟΎΤΕ Διπλός ΟΎΤΕ τριπλός)

Αυτή τη βασική αλήθεια της Αγίας Γραφής μόνο όσοι έχουν μελετήσει μαζί με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά την έχουν καταλάβει.

Γιώργος

Κοσμάς Αιτωλός είπε...

Σχόλια του Γιώργου ΜτΙ:

Γιώργος είπε...
Ψαράς:
"Τότε δεν πρέπει να ευχόμαστε, ούτε χρόνια καλά, ούτε καλή υγεία, ούτε καλημέρα, ούτε καλησπέρα, ούτε καληνύχτα, ούτε καλό ταξίδι, ούτε καλή σταδιοδρομία, ούτε καλά στέφανα (εσείς δεν έχετε στέφανα), ούτε καλορίζικο, ούτε σιδεροκέφαλος, ούτε καλή λευτεριά, ούτε καλή ξεκούραση, ούτε καλή χώνεψη, ούτε καλή επιστροφή...ούτε...ούτε...ούτε...ούτε..."


Μπράβο Ψαρά.
Εγώ θα λέω
'καλημέρα'
'καλησπέρα'
'καληνύχτα'
όπως και μερικά που αποφασίζω εγώ και που με εκφράζουν και με κάθε δικαίωμα και
χωρίς καθόλου δικτατορία προδιαγραφών του τι θα πει κάποιος και τι αποφασίζει να μη πει,
και χωρίς λογοκρισία.

Όλοι δε εσείς οι ομοφρονούντες υπόλοιποι να λέτε όλα τα υπόλοιπα μαζί με όποια θέλετε και με κάθε δικαίωμα.

Αλλά τα 'χρόνια πολλά'
σου τα λένε τόσοι πολλοί που δεν χρειάζεσαι και άλλα, δεν νομίζεις;

Και αν 'πιάνουν τόπο' οι ευχές σας 'χρόνια πολλά' και κάποιες άλλες, δεν χρειάζεστε άλλες.

Και αν δεν 'πιάνουν',
δεν πιάνουν επειδή είναι γελοίες και άχρηστες.

Αν όμως 'πιάνουν', γιατί ζητάτε και από άλλους να τις λένε σαν να μη φτάνουν οι δικές σας και αποδεικνύονται άχρηστες;

Άρα είτε έτσι είτε αλλιώς
φανερώνετε ανεπάρκεια και ότι κάνετε κάτι άχρηστο.

Γιώργος
12 Ιανουαρίου 2012 12:41 π.μ.
Γιώργος είπε...
Ψαράς: "ευχές, που απευθύνει ο κόσμος, σε όλη την γη, (πλην των Μαρτύρων του Ιεχωβά)"


Κάτι λέει αυτό, το ότι συμφωνείτε με κάθε μουσουλμάνο, βουδιστή, κάθε ειδωλολάτρη και κάθε άθεο σε όλο τον κόσμο.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά ξεχωρίζουν από όλο τον κόσμο, καθώς "ο κόσμος παρέρχεται και η επιθυμία αυτού, αλλά όποιος κάνει το θέλημα του Θεού μένει για πάντα" (Α Ιωάννη 2:17)
12 Ιανουαρίου 2012 12:51 π.μ.

Κοσμάς Αιτωλός είπε...

Γιώργο ΜτΙ,
απάντησες σε δικό μου σχόλιο, αλλά φαίνεται πως πήρες από φόβο τον Ψαρά, και δίνεις σε αυτόν την απάντηση.
Δεν πειράζει, το ίδιο είναι.

Έχω να συμπληρώσω στο σχόλιό σου, ότι και οι τραβεστί αποτελούν εξαίρεση, και ξεχωριστή ομάδα, βρίσκονται σε όλες τις χώρες, και έχουν τα ίδια πιστεύω και προτιμήσεις, αλλά αυτό δεν τους κάνει να είναι, ούτε Θεόπνευστοι, ούτε τα ιδανικά πρότυπα, με το ιδανικό μοντέλο ζωής.

Επίσης μας λες για την Σκοπιά, το περιοδικό που διαβάζουν 7 εκατομμύρια άνθρωποι.
Περίεργο αλλά εγώ το βλέπω κάθε μέρα, στα πεζοδρόμια σχισμένο, και πεταμένο.
Τόση μεγάλη αξία έχει;

Μας λες ότι η Σκοπιά, παραπέμπει μέσα από την Αγία Γραφή. Η Αγία Γραφή, όπως ισχυρίζεσαι, είναι το Θεόπνευστο βιβλίο των Μαρτύρων του Ιεχωβά.

Απάντησε μου λοιπόν, σε αυτές τις ερωτήσεις:

Χωρίς την Σκοπιά, ΜΟΝΟ με την Αγία Γραφή, δέχεται η εταιρία Σκοπιά κάποιο μέλος της;

Χωρίς την Σκοπιά, ΜΟΝΟ με την Αγία Γραφή, μπορεί να σωθεί κάποιος από τον Αρμαγεδδώνα, και να ζήσει στον νέο κόσμο, στην βασιλεία του Ιεχωβά, στον παράδεισο στην γη;

Υ.Γ: Σχετικά με την απαγόρευση της Σκοπιάς, να εύχεστε όταν κάποιος φτερνίζεται, δεν έβγαλες άχνα...γιατί;

Ξύπνα:
g61 22/3 24.

Ψαράς για κ.Γιώργο ΜτΙεχωβά είπε...

Γιώργος (ΜτΙ)
Επειδή γίνεται λόγος βασικά για το περιοδικό "Η Σκοπιά' που τη μελετούν τακτικά πάνω από 7.000.000 άτομα στον κόσμο,
ας πάρει κάποιος την Αγία Γραφή στο χέρι του και ας εξετάσει και ας ερευνήσει τις παραπομπές της Σκοπιάς για να διαπιστώσει προσωπικά τις αλήθειες που περιέχει,..

«Ο Ιησούς Χριστός ξεχωρίζει… ως ένας και μοναδικός ανάμεσα από όλους τους Ήρωες της ιστορίας»
ΣΚΟΠΙΑ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008 Σελίδα 3΄..

Πού το λέει αυτό στη Γραφή;

Ο Ψαράς.

Ψαράς για κ.Γιώργο ΜτΙεχωβά είπε...

Γιώργο (ΜτΙ)
Την Αγία Γραφή τη Γνωρίζει και ο Διάβολος.

Τότε, τον παραλαμβάνει ο διάβολος στην άγια πόλη, και τον στήνει στο πτερύγιο του ιερού,
6 και του λέει: Αν είσαι Υιός τού Θεού, ρίξε κάτω τον εαυτό σου· επειδή, είναι γραμμένο ότι: Θα προστάξει για σένα τούς αγγέλους του», και «θα σε σηκώνουν επάνω στα χέρια τους, για να μη προσκόψεις το πόδι σου σε πέτρα».


Είναι γραμμένο λέει ο Διάβολος.

Συνεπώς γνωρίζει καλύτερα και από εσένα τί είναι γραμμένο μέσα στην Αγία Γραφή;

Λοιπόν θα σωθεί ο Διάβολος που ξεχωρίζει περισσότερο και από εσάς τους Μάρτυρες του Ιεχωβά καί στη γνώση;

Ο Ψαράς.

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο ΜτΙ, παραπάνω, απάντησες στην ερώτηση κάποιου:

"οι Μάρτυρες του Ιεχωβά ξεχωρίζουν από όλο τον κόσμο"

Εδώ να συμφωνήσω, διότι πράγματι, είστε η μοναδική αίρεση που θέλει να ονομάζεται "χριστιανική" που ακόμα και σήμερα, υιοθετεί τις ακραίες ειδωλολατρικές πρακτικές και για εξευμενισμό του "θεού" επιβάλλει στα μέλη της ανθρωποθυσίες μέσω της μή μετάγγισης αίματος.

Πράγματι, αίρεση που να ονομάζεται "χριστιανική" και να επιβάλλει στους γονείς να αφήνουν τα παιδιά τους να πεθαίνουν δεν υπάρχει άλλη. Και μάλιστα, κάνουν δικαστικούς αγώνες για να αναγκάσουν τους γιατρούς να αφήσουν τα παιδάκια να πεθάνουν και έτσι, πράγματι, "οι Μάρτυρες του Ιεχωβά ξεχωρίζουν από όλο τον κόσμο" από την μοναδική αυτή ΦΡΙΚΗ του συστήματός τους...

Από εκεί και πέρα, το τι ακριβώς σε ρώτησα παραπάνω, το είδες και το ξέρω.
Και ο «φίλος» σου ο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ έχει την ίδια απορία.

Εσύ όμως δεν απαντάς. Και δεν απαντάς διότι ξέρεις καλά ότι από αυτά που έγραψε η Σκοπιά για τους Σοδομίτες, προκύπτει ξεκάθαρα ότι η εταιρεία του Μπρούκλιν δεν παίρνει μηνύματα από τον Θεό, αλλά αντιθέτως, δίνει χωρίς να το θέλει μηνύματα σε εμάς ότι δεν έχει ουδεμία σχέση με τον Θεό.

Ο "αγωγός" δεν είναι παρά κάποιοι μπάρμπηδες που απλά κάθονται εκεί στα γραφεία τους και "ό,τι θυμούνται χαίρονται" και το γράφουν στα περιοδικά σας.

Και αυτό που σε πειράζει περισσότερο απ' όλα, είναι ότι δεν νοιάζονται...

Δεν τους ενδιαφέρει τι θα πείτε και τι θα σκεφτείτε διότι σας έχουν του χεριού τους.

Αν δηλ. γράψει η Σκοπιά ότι ο Ομπάμα είναι λευκός από τη Βιρτζίνια και είναι οπαδός του Στρατηγού Λη, εσείς θα του κάνετε δώρο στη γιορτή του τη σημαία των Νοτίων...

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο, ΜτΙ από την Γερμανία, αφού δεν μπορείς να μου απαντήσεις για την ψυχή, στις( 2 Ιαν.το 2012 και ώρα 10:30 μ.μ), απάντησε μου αυτό που έχω γράψει στις ( 7 Οκτ. το 2011 και ώρα 11:49 μ.μ), που δεν απαντήθηκε ποτέ!!! Να ξέρης κάτι ποτέ δεν υπήρξα μάρτυρα του Ιεχωβά, ευτυχώς που με φύλαξε ο καλός Θεός από την δικτατορία της «Σκοπιάς». Εφόσον η ΣΚΟΠΙΑ ΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ, απάντησε μου σε αυτό το ερώτημα που δεν απαντήθηκε εδώ και τρις μήνες, Στο θυμίζω:


Ας δούμε ορισμένες μαρτυρίες από χιλιαστικά έντυπα. Η πρώτη μαρτυρία προέρχεται από το βιβλίο, (αληθινή Ειρήνη και Ασφάλεια. Από ποιά πηγή ,1975, σελ. 88). «Λένε αυτοί πού ενθυμούνται τα γεγονότα του (1914) είναι αρκετά ηλικιωμένοι τώρα. Πολλοί άπ’ αυτούς έχουν ήδη πεθάνει. Αλλά ο Ιησούς μας διαβεβαιώνει ότι εντός «της γενεάς ταύτης» πριν πεθάνουν όλοι θα έλθει καταστροφή του πονηρού συστήματος...; ( Η δεύτερη μαρτυρία προέρχεται από το βιβλίο «Αυτή η Ζώη το παν πού υπάρχει» του (1977) σελ.163-165-175). Επομένως, μερικοί από τη γενεά πού ζούσε το (1914 μ.Χ.) πρέπει να είναι μεταξύ των ανθρώπων πού θα ιδούν την ολοκλήρωση της νίκης του Χριστού όταν θ’ αναλάβει τον πλήρη έλεγχο των ανθρωπίνων υποθέσεων. Αυτό σημαίνει, επίσης, ότι πολλοί από αυτούς πού ζουν τώρα έχουν την ευκαιρία να μην πεθάνουν ποτέ...; Δείτε και στο βιβλίο τους «Αλήθεια πού οδηγεί στην αιώνιων ζωή» (1969 σελ. 95). Σήμερα θα πρέπει οι "ΜτΙ" να δείξουν και να αποδείξουν ποιοί είναι αυτοί πού το (1914) ήταν ήδη ενήλικες και ζουν ακόμη και όχι μόνο ζουν, αλλά και ότι δε θα πεθάνουν, όπως υποστήριζε!!! Ναι, Γιώργο, αφού λες ότι « η συντέλεια του αιώνος άρχισε το 1914», ποιοί θα είναι αυτοί που θα ζήσουν το Αρμαγεδδώνα;;; Πέρασαν περίπου απ’ το (1914),97. Χρόνια».




GEORGIOS

Ανώνυμος είπε...

@ Ψαράς: Χριστιανός είναι εκείνος που δέχεται τον Χριστό ως Θεό του! @


Και εκείνος που δέχεται ως Θεό του
τον Πατέρα Παντοκράτορα, πώς λέγεται;

“Χριστιανός” είναι αυτός που πιστεύει στον χριστό, στο μεσσία. Το “Χριστός” (“χρισμένος”) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΝΟΜΑ («ευρήκαμεν τον Μεσσίαν, ο έστι μεθερμηνευόμενον Χριστός») . Βέβαια, για τους χριστιανούς ΕΝΑΣ είναι ο Μεσσίας, ο ΙΗΣΟΥΣ, αλλά και πάλι προσδιορίζονται από τον Υιό και όχι από τον Πατέρα ή το τρίτο πρόσωπο, τον Παράκλητο. Φυσικά το όνομα τής αγίας Τριάδος αλλά και του θεανθρώπου, ΔΕΝ είναι “Χριστός” ώστε να “στέκει” το “Χριστιανοί”.


Γεώργιε,

«έδωκεν η θάλασσα τους νεκρούς τους εν αυτή, και ο θάνατος και ο άδης έδωκαν τους νεκρούς τους εν αυτοίς» [Απ. 20:13]

Ό,τι έδωσε η θάλασσα, έδωσε και ο άδης. Νεκρούς. Δεν έδωσε πτώματα η θάλασσα και ψυχές ο άδης.
Αν στον άδη κατοικούν ψυχές, τότε και στη θάλασσα κατοικούν ψυχές.


@ Ο άδης κ. Δήκτη, είναι ασύλληπτος, είναι κατάσταση και όταν η Γραφή λέει ότι βρίσκεται στα κατώτερα της γης, είναι σχήμα λόγου ανθρωπομορφικής έκφρασης. @

Είναι σχήμα λόγου (τα κατώτερα της γης) όπως και ο ουρανός (Bασιλεία των ουρανών);
Είναι κατάσταση όπως η “Κόλαση” ;
Είναι η “Κόλαση”;

«και ο θάνατος και ο άδης εβλήθησαν εις την λίμνην του πυρός. Ούτος ο θάνατος ο δεύτερος εστίν.» [Απ. 20:14]

Ο άδης θα πάψει να υπάρχει;
Και οι ψυχές τι θα απογίνουν;
Πού θα καταλήξουν;

Πάντως απ’ όσο γνωρίζω, σύμφωνα με το “πιστεύω” σου, προσδοκάς ανάσταση νεκρών και ζωήν του μέλλοντος αιώνος, και όχι να πάει η ψυχή σου εις τους ουρανούς (ανθρωπομορφική έκφραση).

Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

και όχι να πάει η ψυχή σου εις τους ουρανούς (ανθρωπομορφική έκφραση).


Δήκτης.

Κ. Δήκτη, ο άδης δεν μπορεί να περιγραφή με το στενό μυαλό του ανθρώπου και όταν η Γραφή το παρουσίαση κατώτερα της γης, το εννοεί μεν την πνευματική ένια και όχι κατά γράμμα. Όπως ο Απ. Παύλος, αρπάχτηκε έως τρίτου ουρανού και η είσοδος στον παράδεισο και άκουσε λόγια που δεν λέγονται, που δεν είναι δυνατό στον άνθρωπο να τα ειπεί. (β’Κορ. 12,3-4). Μπορείς εσύ να μου αποδείξεις που Βρίσκετε ο τρίτος ουρανός; Που πήγε ο Απ. Παύλος; Μήπως κατά γράμμα στο αρχαίο κείμενο ο Ζακχαίος, ήταν «…τη ηλικία μικρός ην;(Λουκ. 19,3). Μήπως κατά γράμμα ο Θεός Πατέρας έχει σπίτι;( Ιωάν. 14, 2). Είδη αρκετά ασχολήθηκα μαζί σου. Να ξέρεις κάτι, εκείνος που διαστρέφη τους ευθείς δρόμους του Κυρίου; ΕΙΝΑΙ ο υιός του Διαβόλου και εχθρός κάθε καλού, σύμφωνα με τον Απ. Παύλο (Πραξ. 13,10), ο νοών νοείτω.

GEORGIOS

Ψαράς για Δήκτη είπε...

Δήκτης ρωτάει.
Και εκείνος που δέχεται ως Θεό του
τον Πατέρα Παντοκράτορα, πώς λέγεται;

Αυτός λέγεται Δήκτης.

Ψαράς για κ.Γιώργο ΜτΙεχωβά είπε...

Γιώργος ΜτΙεχωβά.
Για σένα που λες ότι η πίστη σου αρχίζει μετά το τέλος της Αποκάλυψης υπάρχουν τα επόμενα εδάφια:
1.
Γαλάτας 1:8,9
"αν εμείς ή άγγελος από τον ουρανό κηρύττει σε σας ένα άλλο ευαγγέλιο, παρά εκείνο που σας κηρύξαμε, ας είναι ανάθεμα.

ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ ασφαλώς θα αστειεύεσαι που θέλεις να μου πεις ότι εγώ κηρύττω άλλο ευαγγέλιο.

Εσύ είσαι αυτός που αντί του Ευαγγελίου χρησιμοποιείς ΜΝΚ την οποία ιδέα δεν έχεις ποιός σου την έγραψε.

Συνεπώς κάνω καθρεφτάκι, και αυτό που είπες για μένα πέφτει πάνω σου.

Ο Ψαράς.

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο ΜτΙ, αφού λες δεν βρέθηκε δάσκαλος για σένα, απάντησε μου σε αυτό που έχω γράψει στις (12- 1- 2012 και ώρα 10:08 μ.μ) που δεν έχει απαντηθεί εδώ και (3) μήνες. Συμπληρώνω λίγα ακόμα πάνω στο
θέμα αυτό.

«Πολλοί είναι οι άνθρωποι που ζουν από το έτος 1914 και οι οποίοι θα ζουν ακόμη, όταν θα είναι καιρός ν’ αρχίσει ο Αρμαγεδδών». Από τον «ΑΠΟΛΕΣΘΕΝΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ» εξεδ. στην ελλην.(το 1960 σελ. 205 και παρ.14)

Η ΓΕΝΕΑ μας θα δη το τέλος της παρούσης τάξεως που μαστίζεται από τις πιέσεις. Υπάρχει μάλιστα βάσιμος λόγος να ελπίζωμε ότι μια νέα τάξις θεϊκής κατασκευής μπορεί ν’ αρχίση μέσα σ’ αυτή τη δεκαετία….
Η γενεά που ζούσε το 1914 όταν αυτά άρχισαν να γίνωνται έχει τώρα γεράσει. Στον μισό και πλέον αιώνα που πέρασε από τότε, ο αριθμός της γενεάς εκείνης έχει σημαντικά ελαττωθή. Κι εν τούτοις «πάντα» όσα προελέχθησαν από τον Ιησού για τις μέρες μας πρέπει να γίνουν πλήρως πριν παρέλθη η γενεά αυτή. Αυτό σημαίνει ότι ο ωρισμένος καιρός για την πλήρη εκπλήρωσί τους πρέπει να είναι πλησίον, πολύ πλησίον.(ΞΥΠΝΑ 22-4-1972 σελ.25-26 στην ελληνική).

Έτσι και σήμερα, το μεγαλύτερο μέρος της γενιάς του 1914 έχει περάσει. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη στη γη εκατομμύρια άτομα που γεννήθηκαν εκείνη τη χρονιά ή πριν απ’ αυτή. Και παρ’ όλο που ο αριθμός τους μειώνεται, τα λόγια του Ιησού θα βγουν αληθινά, «δεν θα περάση η γενεά αυτή, πριν γείνουν όλα αυτά».(ΞΥΠΝΑ 8-4-1988 σελ.14)


Σήμερα, Γιώργο ΜτΙ, δείξε μας ποιοί είναι αυτοί, πού το (1914) ήταν ήδη ενήλικες και ζουν ακόμη και όχι μόνο ζουν, αλλά και ότι δε θα πεθάνουν, όπως υποστήριζε η Σκοπιά!!! Ποιοί θα είναι αυτοί που θα ζήσουν το Αρμαγεδδώνα;;; Πέρασαν περίπου απ’ το (1914), «97» Χρόνια.

GEORGIOS.

Ανώνυμος είπε...

@ Μπορείς εσύ να μου αποδείξεις που Βρίσκετε ο τρίτος ουρανός; @

Αυτό φυσικά, δεν μπορώ να στο αποδείξω, διότι ούτε ο Παύλος που -κατά δήλωσή του- βρέθηκε εκεί, δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες. Αποδείξεις έχω μόνο για έναν ουρανό, αυτόν που βλέπεις αν βγεις έξω και κοιτάξεις ψηλά.

Μπορείς εσύ να μου πεις πόσοι ουρανοί υπάρχουν (με την πνευματική έννοια φυσικά), αφού ο Παύλος ανέβηκε μέχρι τον τρίτο; Τουλάχιστον τρεις, φαντάζομαι.
Μήπως υπάρχουν πολλοί ουρανοί, και έβδομος ουρανός, που λέει και το τραγούδι;
Σε ποια -πολύ αρχαιότερη- θρησκεία συναντάμε “επτά ουρανούς”;

Αυτό που ξέρω εγώ φίλτατε Γεώργιε, είναι πως ο Χριστός δίδασκε ... προσεύχεσθε υπέρ των διωκόντων και των μισούντων υμάς, και αντί γι’ αυτό, οι ψυχές υποκάτω του θυσιαστηρίου, «έκραξαν φωνή μεγάλη λέγοντες, έως πότε, ο δεσπότης ο άγιος και ο αληθινός, ου κρίνεις και εκδικείς το αίμα ημών εκ των κατοικούντων επί της γης».


Τον άδη κανείς δεν μπορεί να τον περιγράψει, εκτός βέβαια από την ελληνική μυθολογία, ίσως και τη Θεία Κωμωδία του Δάντη, πολλοί όμως είναι απολύτως σίγουροι ότι υπάρχει ως τόπος φιλοξενίας “ψυχών”. Και όχι μόνο αυτό, αλλά η βεβαιότητά τους καλύπτει και όλα όσα συμβαίνουν στην “ψυχή” μετά το θάνατο, πού επακριβώς πηγαίνει στις τρεις μέρες, πού στις εννιά και πού στις σαράντα, διαιωνίζοντας, όπως λέει και ο Γιανναράς, στοιχεία χθόνιων μαγικών εφευρημάτων.

Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

Δεν μου λες χρήστη Δήκτη.

Λίγο πριν έφερες εδάφιο από τους "Αριθμούς" και μας έλεγες για ζώα που έχουν ψυχή.

Ο Γεώργιος σου έδωσε απάντηση Οδοστρωτήρα και εσύ δεν θα ζητήσεις συγγνώμη για τις επιπολαιότητες σου; Δε θα απολογηθείς που γράφεις ό,τι νά' ναι, χωρίς ειρμό, χωρίς σκέψη, χωρίς τεκμηρίωση;

Φέρνεις -θριαμβευτικά μάλιστα- εδάφιο, σου επιστρέφεται απάντηση που δείχνει ότι δεν δαπάνησες ούτε ένα δευτερόλεπτο για να σκεφτείς πρώτα αυτά που έγραψες, και έρχεσαι ξανά να θέσεις ερωτήσεις;

Έχεις κάτσει ποτέ σε τραπέζι να συζητήσεις με ανθρώπους; Έχεις αντιληφθεί ποτέ σου ότι όποιος λέει μία, δύο, τρεις φορές τέτοιας εμβέλειας μωρολογίες κατόπιν δεν τον παίρνει κανείς στα σοβαρά;

Διατηρείς κάποιο αίσθημα αξιοπρέπειας ή κάποια αίσθηση της πραγματικότητα στην οποία ζεις; Πως αντέχεις τον εαυτό σου να γράφει διαρκώς πράγματα που αν τα σκεφτόσουν έστω για 1-2 δευτερόλεπτα δεν θα τα έγραφες ποτέ;

Δεν έχεις αντιληφθεί πως όταν θες να έχεις συνομιλητές, θα πρέπει να είσαι σοβαρός και μετρημένος αλλιώς και ο άλλος νιώθει προσβεβλημένος όταν συζητά με κάποιον που δεν έχει ασχοληθεί ΠΟΤΕ να σκεφτεί όσα γράφει;

Διότι, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, γράφεις ό,τι σου κατεβαίνει στο κεφάλι, και αμφιβάλλω αν θα υπάρξει άλλο μέρος στον πλανήτη με τόσο υπομονετικούς ανθρώπους και τόσο υπομονετικό διαχειριστή όπως ο ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ, που να σε ανεχτούν για τόσο μεγάλο διάστημα, όταν προσβάλλεις τους συνομιλητές σου και τους αναγνώστες διαρκώς και τόσο βάναυσα...


[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

@ Λίγο πριν έφερες εδάφιο από τους "Αριθμούς" και μας έλεγες για ζώα που έχουν ψυχή.

Ο Γεώργιος σου έδωσε απάντηση Οδοστρωτήρα και εσύ δεν θα ζητήσεις συγγνώμη για τις επιπολαιότητες σου;
@

[ «και ηνοίχθη η γη και κατέπιεν αυτούς και τους οίκους αυτών και πάντας τους ανθρώπους τους όντας μετά Κορέ και τα κτήνη αυτών. Και κατέβησαν αυτοί και όσα εστίν αυτών ζώντα εις άδου.» [Αρ. 16:33]

Αν ο άδης είναι αυτό που λες, τότε και τα ζώα έχουν ψυχή, τότε και οι ψυχές των ζώων πηγαίνουν στον άδη.

Δήκτης. 10 Ιανουαρίου 2012 2:18 π.μ.
]


Ο Γεώργιος, προσπάθησε να απαντήσει. Το μόνο που τελικά είπε, ισοπεδώνοντας κάθε έννοια λογικής και σοβαρότητας, είναι ότι σε όσα εδάφια γίνεται αναφορά στον άδη, όπου σας βολεύει, λαμβάνετε κυριολεκτικά τα όσα γράφονται, και όπου δεν σας βολεύει τα λαμβάνετε αλληγορικά. Όπου σας βολεύει ο άδης είναι τόπος όπου συγκεντρώνονται ψυχές και όπου δεν σας βολεύει, είναι κάτι άλλο, αλληγορικό, συμβολικό, όχι πάντως αυτό που γράφει η Γραφή.
Αφού λοιπόν σύμφωνα με το εδάφιο των Αριθμών στον άδη κατέβηκαν και “τα κτήνη αυτών”, δύο τινά συμβαίνουν: Ή οι ισχυρισμοί σας περί άδου ως τόπου φιλοξενίας ψυχών αποτελούν παρλαπίπες (διότι σ’ αυτή την περίπτωση θα πρέπει να παραδεχτείτε πως και τα ζώα έχουν ψυχή αφού κατέβηκαν κι αυτά στον άδη), ή στο συγκεκριμένο εδάφιο, επειδή έτσι σας βολεύει, “εις άδου” γράφει, αλλά δεν εννοεί τον άδη, κάτι άλλο εννοεί ώστε ν αμη γελάσει και το μη παρδαλό κατσίκι από τα γέλια. Το παρδαλό εννοείται ότι θα έχει πέσει ξερό.

Αναμένω τους ερμηνευτικούς τσαρλατανισμούς σας, οι οποίοι προσβάλλουν συνομιλητές και αναγνώστες τόσο βάναυσα,
και στα ακόλουθα;

1. «έδωκεν η θάλασσα τους νεκρούς τούς εν αυτή, και ο θάνατος και ο άδης έδωκαν τους νεκρούς τούς εν αυτοίς» [Απ. 20:13]

Μόνο μη μου πείτε πως γράφοντας “νεκρούς”, άλλο εννοεί όταν αναφέρεται στη θάλασσα κι άλλο όταν αναφέρεται στον άδη. Από πού κι ως πού τέτοιες αυθαιρεσίες;
Αν έδωσε σώματα η θάλασσα, σώματα έδωσε και ο άδης. Αν έδωσε ψυχές ο άδης, τότε ψυχές έδωσε και η θάλασσα. Πείτε μου τώρα ότι κατοικούν ψυχές και στο βυθό της θάλασσας!.

2. «ουκ έστι ποίημα και λογισμός και γνώσις και σοφία εν άδη» [Εκκλ. 9:10]

Χωρίς λογισμό και γνώση, πώς έπιασε ψιλή κουβεντούλα στον άδη ο πλούσιος;

Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

Χρήστη Δήκτη

Καταρχάς, επειδή ξέρεις ότι με όποιον κι αν μιλήσεις στον Αντιαιρετικό, θα λάβεις απαντήσεις, προτρέχεις φοβισμένος και λες:

"Αναμένω τους ερμηνευτικούς τσαρλατανισμούς σας, οι οποίοι προσβάλλουν συνομιλητές και αναγνώστες τόσο βάναυσα"

Έτσι μπράβο. Φύλλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά, διότι ήδη κατάλαβες ότι το κλίμα έχει γυρίσει εναντίον σου μέσα από τα ίδια τα εδάφια που επικαλείσαι.

Επίσης, προφανώς κάτι δεν κατάλαβες καλά...

Δεν ξέρω για ποιον λόγο επιλέγεις να παριστάνεις τον μπεμπούλη που έχει την απαίτηση να γράφει ό,τι του κατεβαίνει χωρίς να υποστεί τις συνέπειες της α-σοβαρότητας που δείχνει.

Η απάντηση που έλαβες ήταν σαφέστατη και επειδή συντρίβει τις ιδεοληψίες σου, αναγκάζεσαι να εγκαταλείψεις την προσπάθεια να την αντιμετωπίσεις.
Οι τσαρλατανισμοί λοιπόν -είναι αυταπόδεικτο- βρίσκονται στη δική σου πλευρά και στις αλχημείες που κάνεις με τα εδάφια.

Και σου απαντώ με τα ίδια ακριβώς λόγια που έγραψες:

"Το μόνο που τελικά είπες, ισοπεδώνοντας κάθε έννοια λογικής και σοβαρότητας, είναι ότι σε όσα εδάφια γίνεται αναφορά στον άδη, όπου σε βολεύει, λαμβάνεις κυριολεκτικά τα όσα γράφονται, και όπου δεν σε βολεύει τα λαμβάνεις αλληγορικά. Όπου σε βολεύει, ο άδης μετατρέπεται σε τόπο όπου συγκεντρώνονται... παπούτσια, καρέκλες, κουβέρτες και σκηνές (τα οποία μάλιστα κατεβαίνουν ζωντανά στον Άδη!), και όπου δεν σε βολεύει, είναι κάτι άλλο, όχι πάντως αυτό που γράφει η Γραφή".

Όταν φέρνεις ένα εδάφιο και απαιτείς την "κατά γράμμα" εξήγησή του, τη στιγμή που αυτή η εξήγηση σε οδηγεί σε ανοησίες που γελούν και μικρά παιδιά, δεν μπορείς να έχεις ανέξοδες απαιτήσεις για συζήτηση και μάλιστα με όρους βάζεις εσύ(!), αλλά οφείλεις να παραδεχθείς το λάθος σου και να ομολογήσεις ότι αποδείχτηκε περίτρανα πως, αυτά για τα οποία κατηγορείς τους άλλους, τα κάνεις με εξαιρετική ευκολία, ακριβώς τα ίδια, και εσύ.

Άρα λοιπόν, εγώ προσωπικά αναμένω την ομολογία σου ότι το εδάφιο που έφερες από τους Αριθμούς ήταν λάθος σου και ότι η απάντηση που έλαβες απέδειξε ότι οι απαιτήσεις σου από αυτό ήταν ασόβαρες.

Αν θέλει άλλος φίλος ας σου απαντήσει, προσωπικά εγώ όμως σιχάθηκα κυριολεκτικά τα κολπάκια με τα οποία νομίζεις ότι στο διηνεκές θα ξεφεύγεις.
Αναμένω...

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

@ Δεν ξέρω για ποιον λόγο επιλέγεις να παριστάνεις τον μπεμπούλη που έχει την απαίτηση να γράφει ό,τι του κατεβαίνει .. @

Τον μπεμπούλη παριστάνει ο ανόητος και αλαζόνας που θέλει να πιστεύει ότι διαθέτει ψυχή η οποία επιβιώνει μετά θάνατον και ζει αιώνια.
Τον μπεμπούλη παριστάνει ο θλιβερός ηλίθιος, που όχι μόνο πιστεύει πως η ψυχή του επιβιώνει μετά θάνατον, αλλά αναμένει και ανάσταση νεκρών, ο αχάριστος μπεμπούλης (Ποιος είσαι ρε μεγάλε που δεν αρκείσαι στο σύντομο βίο σου αλλά θες να ζήσεις για πάντα;). Ο μπεμπούλης Θέλει να ενδυθεί και νέο σώμα ο άπληστος, άφθαρτον και ανακαινισμένον, ικανοποιώντας την ηδονική του αυταρέσκεια, τον ιεροποιημένο ναρκισσισμό του για αιώνια παράταση της ύπαρξής του.
Τον μπεμπούλη παριστάνει αυτός που πιστεύει πως η ψυχή αποδημεί και πως χωριζομένη εκ του σώματος, τραβά τα πρώτα ζόρια, όπως λέει ο άγιος Ι. Δαμασκηνός: «προς τους αγγέλους τα όμματα ρέπουσα, άπρακτα καθικετεύει, προς τους ανθρώπους τας χείρας εκτείνουσα, ουκ έχει τον βοηθούντα».
Τον μπεμπούλη παριστάνει αυτός που πιστεύει ανοησίες, πως η ψυχή διέρχεται διά πονηρών πνευμάτων, τα τελώνια, πως «αι ψυχαί των δικαίων προαπολαύουσι της ητοιμασμένης αυτοίς μακαριότητος, αι δε των αμαρτωλών υφίστανται την αναμένουσν αυτούς εν μέτρω τινί αιώνιαν και τελείαν κόλασιν» και άλλες τέτοιες τρίχες κατσαρές:
«Κατόπιν, έχοντας επιτυχώς διέλθει από τα τελώνια και υποκλιθεί βαθιά ενώπιον του Θεού, η ψυχή για διάστημα τριάντα επτά επιπλέον ημερών επισκέπτεται τις ουράνιες κατοικίες και τις αβύσσους της κολάσεως, μη γνωρίζοντας ακόμα πού θα παραμείνει, και μόνον την τεσσαρακοστή ημέρα καθορίζεται η θέση στην οποία θα βρίσκεται μέχρι την ανάσταση των νεκρών.»

Τον μπεμπούλη παριστάνει αυτός που ενώ το μόνο που τον περιμένει είναι η σήψις και ο σκώληξ, αναφωνεί ο ηλίθιος: "η ψυχή μου θα ζήσει παντοτινά!".

Ο άδης είναι αυτό που πίστευαν οι Ιουδαίοι πριν τους “ελληνίζοντες”. Πριν εξελληνιστούν. Είναι αυτό που σήμαινε η λέξη Σεώλ πριν σημάνει γενικώς και αορίστως “την κατάστασιν των κεκοιμημένων αγαθών και πονηρών, την μεταξύ του θανάτου και της αναστάσεως αυτών”. Είναι ο τάφος, το δοχείον του σώματος μετά θάνατον.


Όνειρα γλυκά, μπεμπούλη.

«είτε δέκα είτε εκατόν είτε χίλια έτη, ουκ έστιν εν άδου ελεγμός ζωής.»
[Σ.Σειράχ 41:4]

Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

@ Όπου σε βολεύει, ο άδης μετατρέπεται σε τόπο όπου συγκεντρώνονται... παπούτσια, καρέκλες, κουβέρτες και σκηνές (τα οποία μάλιστα κατεβαίνουν ζωντανά στον Άδη!) @

Το “ζωντανά” δεν αφορά τις σκηνές τις καρέκλες και τα παπούτσια, αλλά μόνο “τα ζώα των”. Πώς είναι ένα ζωντανό παπούτσι;

To εδάφιο “και κατέβησαν αυτοί και όσα εστίν αυτών ζώντα εις άδου” αφορά τα ζώα τους, καθόσον απ’ όσο γνωρίζω, ζωντανά παπούτσια και ζωντανές σκηνές δεν υπάρχουν, εκτός κι αν η Ορθοδοξία έχει άλλη άποψη.
Στον άδη λοιπόν μαζί τους κατέβηκαν και τα ζώα τους. Αν ο άδης είναι τόπος όπου πηγαίνουν ψυχές, τότε και τα ζώα τους, αφού πήγαν κι αυτά στον άδη, έχουν κι αυτά ψυχές.

Ο Κολιτσάρας, το «και κατέβησαν αυτοί και όσα εστίν αυτών ζώντα εις άδου», το μεταφράζει ως εξής:

«και κατέβησαν αυτοί, και όσοι άλλοι ήσαν με το μέρος των, ζωντανοί στον άδην».

To “όσα” το έκανε “όσοι”και το “ζώντα” το έκανε “ζωντανοί”, ώστε να εννοηθεί ότι μόνο άνθρωποι πήγαν στον άδη.
Τυχαίο;
Δε νομίζω μπεμπούλη.

Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

Βρε πανέξυπνε, ο Κολιτσάρας μεταφράζει όπως ερμηνεύτηκε το εδάφιο και όχι σύμφωνα με τις ανεκδιήγητες ερμηνείες σου, που απαιτώντας κατά γράμμα εξήγηση, μας είπες ότι οι σκηνές έχουν ψυχή και πάνε στον Άδη!


Γιατί, μήπως στο άλλο εδάφιο έκανες λιγότερες επιπολαιότητες;

Έχει πράγματι πλάκα, που ο χρήστης Δήκτης φέρνει το εδάφιο:

"Και έδωκεν η θάλασσα τους νεκρούς της εν αυτή και ο θάνατος και ο Άδης έδωκαν τους νεκρούς τους εν αυτοίς" (Αποκ. 20,13)

Λέει ο χρήστης Δήκτης:

"Αν έδωσε ψυχές ο άδης, τότε ψυχές έδωσε και η θάλασσα. Πείτε μου τώρα ότι κατοικούν ψυχές και στο βυθό της θάλασσας!"

Και απαντάμε:

"Πες μας χρήστη Δήκτη ότι κατοικούν ψυχές και στον... ΘΑΝΑΤΟ!"

Διότι σύμφωνα και πάλι με την απολαυστική απαίτηση του χρήστη Δήκτη να εξηγηθεί κατά γράμμα το εδάφιο, ψυχές έδωσαν:

Η Θάλλασσα, ο Άδης και ο θάνατος!

Αλλά, πώς γίνεται να κατοικούν ψυχές στον Θάνατο;

Για να γελάσουμε λίγο με το ανεκδιήγητο προτεσταντικό πνεύμα με το οποίο εμποτίστηκε ο άνθρωπος αυτός, και σύμφωνα με τις κατά γράμμα ερμηνείες του:

Ο Θάνατος και ο Άδης δεν είναι τόποι, αλλά μέλη του... Ιππικού ομίλου (Αποκ. 6,8).

Ή μάλλον όχι, ο Θάνατος και ο Άδης είναι... καυσόξυλα (Αποκ. 20,14).

Ή μήπως ο Θάνατος είναι απλά μια συμφορά (Αποκ. 18,8. 21,4);

Αλλά στα μέλη του ιππικού Ομίλου, στα καυσόξυλα ή στις συμφορές, πως γίνεται να κατοικούν ψυχές όπως διδάσκει ο χρήστης Δήκτης;!

Βαθιές απορίες αγαπητοί φίλοι, από τον χρήστη Δήκτη, τον απόλυτο μετρ του παραλογισμού και του παιδιάστικου εγωισμού, που προτιμά να γράφει τέτοιας έκτασης φαιδρότητες, από το να παραδεχτεί ότι η Γραφή απαιτεί ερμηνεία, και μάλιστα την ερμηνεία που παραδόθηκε από τον Κύριο και τους Αποστόλους του στους μαθητές τους, από εκείνους στους δικούς τους μαθητές, και από αυτούς στους επόμενους, δημιουργώντας στα πλαίσια της Αποστολικής Διαδοχής ένα ασφαλέστατο Κανόνα Πίστεως, χωρίς τον οποίο, όλοι όσοι ανατράφηκαν με τις προτεσταντικές παραδοξολογίες όπως ο χρήστης Δήκτης, πελαγοδρομούν, γράφοντας ερμηνευτικά σενάρια που ξεπερνούν και τις καλύτερες κωμωδίες.

Έτσι, κατά το προτεσταντικό Sola Scriptura, τα παπούτσια είναι ζωντανά, οι σκηνές και οι κουβέρτες έχουν ψυχή, ενώ ο Θάνατος είναι ένας καβαλάρης στον οποίο... κατοικούν ψυχές!

Αυτό είναι άλλωστε το μεγαλείο της προτεσταντικής σκέψης...


[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

αλεξης. είπε...

δηκτης ειπε"Τον μπεμπούλη παριστάνει αυτός που ενώ το μόνο που τον περιμένει είναι η σήψις και ο σκώληξ, αναφωνεί ο ηλίθιος: "η ψυχή μου θα ζήσει παντοτινά!".

Βρε δηκτη ενω στην αρχη προσπαθεις να πεις οτι η γραφη δεν λεει οτι η ψυχη μεταβαινει καπου αλλου(στον αδη πχ)αλλα οτι απλα παυει να υπαρχει .....οταν σου αποδειξουν οτι κανεις λαθος και οτι η γραφη δεν λεει κατι τετοιο ,καθεσαι και ειρωνευεσαι το πιστευω του!
Δικαιωμα του ειναι να πιστευει οτι θελει ο καθενας δικαιωμα σου να σε φανε τα σκουλικια.Αλλα μην κανεις την παπια και τον κουτοπονηρο οταν σου αποδεικνειουν κατι.
Πες απλα πχ¨"ναι οπως τα λετε ειναι μεσα απο την γραφη αλλα δικαιωμα μου ειναι να μην τα πιστευω και να γουσταρω το μελλον μου να ειναι ενα κουφαρι χωρις ελπιδα"
ΑΛΛΟ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΓΚΑ ΓΚΑ????ΑΝΤΕ ΣΤΑ ΤΡΕΝΑ ΛΟΙΠΟΝ.........

Ανώνυμος είπε...

Η Γραφή ασφαλώς και απαιτεί ερμηνεία. Δεν είπα ποτέ το αντίθετο. Είπα πως η ερμηνεία σας είναι για γέλια. Ορθόδοξοι και μη, ψάχνουν εκ των υστέρων να τεκμηριώσουν τα δόγματά τους στα κείμενα. Κι όπου δεν τους βγαίνει, προχωράνε σε ερμηνευτικούς ακροβατισμούς, δίνοντας άλλη διάσταση στην έννοια “ξεχείλωμα”.

Η θάλασσα, ο θάνατος και ο άδης (αυτοί οι δύο πάνε χέρι από την απαρχή της ελληνικής μυθολογίας), έδωσαν τους νεκρούς τους. Έδωσαν πτώματα. Βέβαια για να σταθεί η ορθόδοξη άποψη περί άδου κατοικίας ψυχών, διατάσσομεν όπως η λέξις “νεκροί” για τη θάλασσα σημαίνει τους νεκρούς που είχαν πνιγεί εις αυτήν (Κολιτσάρας) ενώ για τον άδη η λέξη “νεκροί” σημαίνει ψυχές. Έξοχον.

Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

Άντε να δεις έρχομαι και πες μου...

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

A, Συγγνώμη. Να διορθώσω.

Ήθελα να γράψω:

"Άντε να δεις αν έρχομαι και πες μου..."

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

@ αλέξης: Δικαιωμα του ειναι να πιστευει οτι θελει ο καθενας δικαιωμα σου να σε φανε τα σκουλικια .. @

Το ότι θα σε φάνε τα σκουλήκια, δεν είναι ούτε δικαίωμα ούτε επιλογή ούτε θέμα γούστου ή πίστης. Είναι δεδομένο, είναι αναπόφευκτο. Εκτός κι αν πνιγείς στη θάλασσα και σε φάνε τα ψάρια αντί για τα σκουλήκια , εκτός κι αν γίνεις παρανάλωμα πυρός, εκτός κι αν ...“μετατεθείς” όπως ο Ενώχ.
Οι άνθρωποι αρνούνται να δεχτούν πως η βιολογική τους μοίρα, είναι η μόνη μοίρα που διαθέτουν. Ο άνθρωπος θέλει παρηγοριά στη ζωή του και κυρίως στο θάνατό του. Δυσκολεύεται να αποδεχτεί το πεπερασμένο, το προσωρινό της ύπαρξής του, το αναπότρεπτο του αφανισμού του. Καταφεύγει λοιπόν σε επινοήματα που ευαγγελίζονται την αιώνια παράταση της ύπαρξής του. Απαιτεί αιωνιότητα. Θέλει να έχει “ψυχή”, την οποία αποκτά κατά τη σύλληψη -ένα έμβρυο λιγοστών κυττάρων με διαστάσεις βακτηριδίου, διαθέτει “ψυχή” σύμφωνα με τα χριστιανικά ιδεολογήματα- η οποία μετά θάνατον αποδημεί προς αγγέλους και αρχαγγέλους, προς Τον των αγγέλων και αρχαγγέλων Δεσπότην.

Ο χριστιανός φιλόσοφος και μάρτυρας Ιουστίνος, «αθέους και ασεβείς αιρεσιώτας, ότι κατά πάντα βλάσφημα και άθεα και ανόητα διδάσκουσιν» χαρακτηρίζει αυτούς που όχι μόνο αρνούνται την ανάσταση νεκρών αλλά πιστεύουν πως η ψυχή μετά θάνατον συνεχίζει να υπάρχει:

«ει γαρ και συνεβάλετε υμείς τισί λεγομένοις Χριστιανοίς͵ και τούτο μη ομολογούσιν͵ αλλά και βλασφημείν τολμώσι τον θεόν Αβραάμ και τον θεόν Ισαάκ και τον θεόν Ιακώβ͵ οι και λέγουσι μη είναι νεκρών ανάστασιν͵ αλλά άμα τω αποθνήσκειν τας ψυχάς αυτών αναλαμβάνεσθαι εις τον ουρανόν͵ μη υπολάβητε αυτούς Χριστιανούς͵ ώσπερ ουδέ Ιουδαίους͵ αν τις ορθώς εξετάση͵ ομολογήσειεν είναι τους Σαδδουκαίους ή τας ομοίας αιρέσεις Γενιστών και Μεριστών και Γαλιλαίων και Ελληνιανών και Φαρισαίων και Βαπτιστών (και μη αηδώς ακούσητέ μου πάντα α φρονώ λέγοντος)͵ αλλά λεγομένους μεν Ιουδαίους και τέκνα Αβραάμ͵ και χείλεσιν ομολογούντας τον θεόν͵ ως αυτός κέκραγεν ο θεός͵ την δε καρδίαν πόρρω έχειν απ’ αυτού. Εγώ δε͵ και ει τινές εισίν ορθογνώμονες κατά πάντα Χριστιανοί͵ και σαρκός ανάστασιν γενήσεσθαι επιστάμεθα και χίλια έτη εν Ιερουσαλήμ οικοδομηθείση και κοσμηθείση και πλατυνθείση͵ ως οι προφήται Ιεζεκιήλ και Ησαΐας και οι άλλοι ομολογούσιν.»
[Προς Τρύφωνα Ιουδαίον Διάλογος, 80:3-5]

Έχει ενδιαφέρον το ποιους αποδεχόταν ως “ορθογνώμονες” ο Ιουστίνος τα πρώτα εκείνα χρόνια του χριστιανισμού.

Δήκτης.

Γιώργος είπε...

Ο χρήστης Ψαράς για κ.Γιώργο ΜτΙεχωβά άφησε ένα νέο σχόλιο στην ανάρτηση "ΤΟ <> ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ ή Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΕ ... ΔΙΑΚΟΠ...":
Γιώργο (ΜτΙ)
Την Αγία Γραφή τη Γνωρίζει και ο Διάβολος.
Τότε, τον παραλαμβάνει ο διάβολος στην άγια πόλη, και τον στήνει στο πτερύγιο του ιερού,
6 και του λέει: Αν είσαι Υιός τού Θεού, ρίξε κάτω τον εαυτό σου· επειδή, είναι γραμμένο ότι: Θα προστάξει για σένα τούς αγγέλους του>>, και <>.
Είναι γραμμένο λέει ο Διάβολος.
Συνεπώς γνωρίζει καλύτερα και από εσένα τί είναι γραμμένο μέσα στην Αγία Γραφή;
Λοιπόν θα σωθεί ο Διάβολος που ξεχωρίζει περισσότερο και από εσάς τους Μάρτυρες του Ιεχωβά καί στη γνώση;
Ο Ψαράς.

Εννοείται ότι ο διάβολος - όπως και οι άγγελοι και οι δαίμονες - γνωρίζει καλύτερα τι είναι γραμμένο μέσα στην αγία γραφη.

Εννοείται ότι η γνώση δεν σώζει τον διάβολο όπως δεν 'σώζει' η γνώση που έχει ένας πλαστογράφος για τα γνήσια χαρτονομίσματα, εφόσον χρησιμοποιεί τις γνώσεις του για να κατασκευάσει παραπλήσια πλαστά!!!
Ένας πλαστογράφος έχει περισσότερη γνώση για τα γνήσια χαρτονομίσματα που πλαστογραφεί από κάποιον που χρησιμοποιεί τα γνήσια χαρτονομίσματα.
Έτσι και ο διάβολος γνωρίζει τις αλήθειες της Αγίας Γραφής πολύ καλά ώστε να μπορεί να τις διαστρέψει. Αυτό φυσικά δεν τον σώζει.

Γιώργος

Ψαράς για κ.Γιώργο ΜτΙεχωβά είπε...

Καλημέρα κύριε Γιώργο.

Μιας και ανέφερες για το αίμα που μας πίνουν οι Ευρωπαίοι με πανωτόκια κ.ο.κ

Δεν σε είδα να κάνεις κάποιο σχόλιο για τα συσσίτια της Εκκλησίας, στα οποία χωρίς φυλετικές διακρίσεις οι Ορθόδοξες Εκκλησίες προσφέρουν εκείνο που μπορούν.

Πες μου όμως σε παρακαλώ.

Εσείς που αγαπάτε όλο τον κόσμο που τον καιρό της στράτευσης αποκαλείτε τον Τούρκο αδελφό σας προκειμένου να μην πιάσετε όπλο, ποιά είναι η προσφορά της οργάνωσης στους συνανθρώπους της;

Τί τα κάνει τα λεφτά η Οργάνωση των περιοδικών και των βιβλίων;

Πες μου με ποιό τρόπο δραστηριοποιείστε ώστε να απαλύνετε έστω και λίγο τη σκληρή πραγματικότητα που ζουν σήμερα οι Έλληνες και όλες οι άλλες φυλές που έχουν την τύχη και την τιμή να ζουν επί ελληνικού εδάφους;

Γιατί οι θεωρίες σου είναι καλές.

Ας περάσουμε τώρα και στις πράξεις!

Ο Ψαράς.

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο μιας και μιλάς για τον διάβολο και την Αγία Γραφή για πες μου, για ποιο λόγο επί χρόνια η Σκοπιά ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΗΣ χρησιμοποιούσε ΤΗΝ ΔΑΙΜΟΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ του Γκρέμπερ;

Ο φίλος σου ο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   1201 – 1243 από 1243   Νεότερο› Νεότερο»
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...