ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

2 Νοε 2009

Αντί – Τριαδική υστερία της «Σκοπιάς»

Του συνεργάτη μας και εκδότη της εφημερίδας «Μαχόμενη Ορθοδοξία», Ευθύμιου Ζουλιανίτη

Η φιλοξενία του Αβραάμ, Προτύπωση του Τριαδικού Θεού στην Παλαιά Διαθήκη
Όλος ο Χριστιανικός κόσμος, από τα πρώτα χρόνια των Αγίων Αποστόλων και μαθητών του Ιησού Χριστού ίσα με σήμερα, πιστεύει στον Ένα Αληθινό Θεό που αποτελείται από τρία Πρόσωπα – ξεχωριστές υποστάσεις.
Τον Πατέρα, τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα.
Η διδασκαλία αυτή της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού δεν είναι αυθαίρετη αλλά Αγιαγραφικώς τεκμηριωμένη, όπως θα δούμε στη συνέχεια με πολλά χωρία της Αγίας Γραφής, Παλαιάς και Καινής Διαθήκης.....

Η φυλλαδική – incorporation – Ανώνυμη Εταιρία «Σκοπιά» που την ίδρυσε για καθαρά εμπορικούς σκοπούς ο έμπορος Κάρολος Ρώσσελ, έπρεπε να διαφοροποιηθεί από τη γραμμή αυτή της Χριστιανικής Εκκλησίας ώστε …. το «εμπόρευμα» του, σχετικά με τον Τριαδικό Θεό, να έχει την αποκλειστικότητα στην «αγορά» των λαών και των θρησκειών.
Έτσι αποφάσισε να …. ψαλιδίσει τον υπάρχοντα – Τριαδικό – Θεό, να αλλοιώσει τα σχετικά χωρία της Αγίας Γραφής που αναφέρονται σ’ Αυτόν, προκειμένου να παρουσιάσει έναν άλλο Θεό, διαφορετικό από Εκείνον που αποκάλυψε ο ίδιος ο Χριστός και τον δίδαξαν οι Άγιοι Απόστολοι, και τον οποίον διδάσκει μέχρι σήμερα η Εκκλησία Του.
Θέλει η «Σκοπιά» του Μπρούκλιν (Brooklyn), ένα Θεό μονοπρόσωπο που να μοιάζει με τον Θεό του Ισλάμ και ένα Θεό που λανθασμένα πίστευαν – και ακόμη πιστεύουν – οι Ιουδαίοι.
Πήρε λοιπόν ο έμπορος Κάρολος Ρώσσελ ένα … ψαλίδι και μέσω της «Σκοπιάς», άρχισε το ξήλωμα και είπε: Αφού ο Θεός είναι Ένας, άρα πρέπει να αποτελείται και από Ένα πρόσωπο. Εν προκειμένω εφάρμοσε τη λογική του Καραγκιόζη που λέει, ότι εφόσον η «Κυβέρνηση» είναι μία, πρέπει να αποτελείται από ένα πρόσωπο ή εφόσον η οικογένεια είναι μία – στον ενικό δηλαδή αριθμό – θα πρέπει να αποτελείται ομοίως από ένα πρόσωπο κ.λ.π κ.λ.π !
Έκαναν λοιπόν ένα μονοπρόσωπο Θεό και αυθαίρετα τον ονόμασαν Ιεχωβά. Την βάπτιση την έκανε ο διάδοχος του Ρώσσελ, ο δικαστής Ρόδερφορντ την 1 – 9 – 1931 και από τότε η Ανώνυμος Εμπορική και φυλλαδική Εταιρία – incorporation –, από «Σπουδαστές της Γραφής» πήρε νέα επωνυμία «Μάρτυρες του Ιεχωβά».
Η «Σκοπιά» βρέθηκε στο δίλημμα, πώς να ξεπεράσει την Αγιογραφική μαρτυρία ότι και ο Υιός και Λόγος του Θεού είναι ο Σαβαώθ της Παλαιάς Διαθήκης, Ησαΐα 6:3, είναι Θεός Ιωάννη 1:1, είναι Κύριος ο Θεός ο Παντοκράτωρ Αποκάλυψη 4:8, είναι ο ων και ο ην και ο ερχόμενος Αποκάλυψη 4:8, είναι ο Γιαχβέ της Παλαιάς Διαθήκης 1 Κορινθίους 10:9 σε συσχετισμό με Έξοδος 17:2 – 7 και Ψαλμοί 77/78:18 – 19. Σ’ αυτή την αναπόδραστη πίεση και ανάγκη, η Σκοπιά αναγκάστηκε να δεχτεί στη Μετάφραση Νέου Κόσμου (ΜΝΚ) δηλ. στη δικιά της Καινή Διαθήκη, ότι ο Χριστός είναι ο Ιεχωβά του 1 Κορινθίους 10:9.Ωστόσο, η «Σκοπιά» επιμένει πως ο Θεός δεν είναι Τριαδικός. Και διδάσκει στο βιβλίο της «Έστω ο Θεός αληθής» σελίδα 108, ότι δήθεν «αποτελεί μια από τις προσπάθειες του Σατανά να εμποδίσει τους θεοσεβείς ανθρώπους να μάθουν την αλήθεια για τον Ιεχωβά». Ομοίως στα βιβλία της «Γραφικαί Μελέται» Τόμος Ε΄ σελίδες 65, 73 και «Απελευθέρωση» σελίδες 203,216, διατείνεται πως «η θεωρία περί της Αγίας Τριάδας είναι ένα κατασκεύασμα μυστηριώδες των σκοτεινών αιώνων, η οποία επεβλήθη δια της βίας επί του κόσμου, πλην όμως ουδεμία Γραφική βάση έχει, τουναντίον καταπολεμείται υπό των Γραφών από της Γενέσεως μέχρι και της Αποκαλύψεως».
Βέβαια η Αγία Γραφή όχι μόνο δεν καταπολεμεί την ύπαρξη της Τριαδικότητας του Θεού, αλλά αντίθετα σαφέστατα και αναμφίβολα διδάσκει περί Αυτής, μάλιστα με πολλά χωρία τόσο στην Παλαιά όσο και στη Καινή Διαθήκη.

ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ
1. «Εν αρχή εποίησε ο Θεός τον ουρανό και τη Γη» Γένεσις 1:1. Εδώ πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα τη λέξη «ο Θεός». Είναι στον ενικό αλλά με πληθυντική έννοια. Τούτο προκύπτει από το γεγονός ότι στο εβραϊκό κείμενο του αντίστοιχου χωρίου, στη λέξη «ο Θεός» υπάρχει η αντίστοιχη εβραϊκή λέξη «Ελωχίμ». Η λέξη αυτή είναι πληθυντικός αριθμός της λέξης «Ελωά». Μεταφραζόμενη κατά γράμμα η λέξη «Ελωχίμ» σημαίνει ένας Θεός με πολλά πρόσωπα, δηλαδή «Θεοί». Ένα παράδειγμα για κατανόηση. Λέμε: «Το Α΄ Σωματείο αποφάσισε …». Το ρήμα «αποφάσισε» είναι στον ενικό αριθμό γιατί το Σωματείο είναι ένα. Όμως τα απαρτίζοντα του Σωματείου μέλη είναι πολλά.
2. «Και είπε ο Θεός ας φτιάξουμε άνθρωπο κατά την δικιά μας εικόνα …» Γένεσις 1:26. Το γεγονός της ύπαρξης πολλών προσώπων στην έννοια «Θεός», ενισχύεται και από το ρήμα «ποιήσωμεν» (φτιάξουμε), το οποίο αναφέρεται στον πληθυντικό αριθμό. Πρόκειται για συνεργασία των τριών προσώπων, του Τριαδικού δηλαδή Θεού στη δημιουργία του ανθρώπου ή όπως το ερμήνευσε η Εκκλησία του Χριστού: «ο Πατήρ δι’ Υιού εν Αγίω Πνεύματι». Έτσι ο Αδάμ έγινε όμοιος με ένα από τα τρία πρόσωπα της Αγίας Τριάδας όπως προκύπτει από το παρακάτω χωρίο:
3. «Και είπε ο Θεός, τώρα ο Αδάμ έγινε σαν ένας από εμάς». Γένεσις 3:22. Το χωρίο αυτό μας διδάσκει δύο πράγματα. Αφ’ ενός μεν ότι στην έννοια «Θεός» υπάρχουν πρόσωπα περισσότερα του ενός, αφ’ ετέρου ότι ο Αδάμ, ως κατ’ εικόνα του Θεού, έχει γίνει να μοιάζει με ένα από τα – τρία – πρόσωπα του Θεού («σαν ένας από εμάς»). Με ποιο πρόσωπο λοιπόν, μπορεί να μοιάζει ο Αδάμ; Σαφώς προκύπτει ότι ο Αδάμ μοιάζει με το καθένα πρόσωπο της θεότητας ξεχωριστά. Αν όμως υπήρχε διαφορά στην ουσία και τη φύση των προσώπων της θεότητας, τότε ο λόγος του Θεού θα περιόριζε την ομοιότητα του με τα υπόλοιπα πρόσωπα, σε περίπτωση δηλαδή που το πρόσωπο της ομοιότητας του Αδάμ ήταν διαφορετικής ουσίας και φύσεως από τα άλλα.
Και εύλογα γεννάται το ερώτημα: πόσα πρόσωπα υπάρχουν στην έννοια «Θεός» ή «Ελωχίμ» του εβραϊκού κειμένου που σημαίνει «Θεοί»; Το αμέσως επόμενο χωρίο δίνει σαφή και κατηγορηματική απάντηση:
4. «Εμφανίσθηκε δε σ’ αυτόν ο Θεός κοντά στη Δρυ Μαμβρή ….. και σήκωσε τα μάτια του (ο Αβραάμ) και είδε, και να τρεις άνδρες στέκονταν μπροστά του …. Και τους προσκύνησε …. και είπε, Κύριε …» Γένεσις 18:1 – 3.Τα τρία χωρία, του ως άνω κεφαλαίου μας διδάσκουν ότι, Εκείνος που φανερώθηκε στον Αβραάμ ήταν ο Θεός της Παλαιάς Διαθήκης ο επονομαζόμενος και Ελοχίμ, Σαβαώθ, Αδονάι, Γιαχβέ και πάμπολλα άλλα ονόματα, όχι όμως με την υπέρλαμπρη και άϋλη μορφή του και παρουσία, διότι «τον Θεό κανείς δεν τον έχει δει ποτέ» Ιωάννης 1:18, αλλά φανερώθηκε με τις τρεις υποστάσεις – πρόσωπα – ως τρεις άνδρες. Το δε αξιοσημείωτο είναι ότι ο Αβραάμ τους προσκύνησε και τους προσφώνησε με την ενική λέξη «Κύριε» και όχι με την πληθυντική λέξη «Κύριοι», ως θα όφειλε!
Τόσο η προσκύνηση όσο και η προσφώνηση υποδηλώνουν τον «Ένα Θεό με τα τρία πρόσωπα.» Να λοιπόν η Τριαδικότητα του Θεού, την οποία η Εκκλησία του Χριστού απεικονίζει ως την φιλοξενία του Αβραάμ.
Την ανωτέρω ορθότατη εξήγηση και ερμηνεία της παρουσίας του η Τριαδικού Θεού στον Αβραάμ, ενισχύει και η αναφορά του Πρωτομάρτυρα Στέφανου που περιγράφει ο Λουκάς:
5. «… Άνδρες αδελφοί και πατέρες, ακούσατε, ο Θεός της δόξας φανερώθηκε στον πατέρα μας Αβραάμ ο οποίος βρίσκονταν στη Μεσοποταμία …» Πράξεις των Αποστόλων 7:2.
ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ
Η Τριαδικότητα του Θεού, αν με τύπους και σκιές, με υπονοούμενα και ασάφειες εμφανίζεται στην Παλαιά Διαθήκη, δεν συμβαίνει το ίδιο στην Καινή Διαθήκη. Εδώ ο λόγος του Θεού είναι σαφής, κατηγορηματικός, περιεκτικός, και δηλωτικός της Αλήθειας. Είναι δηλαδή αποκαλυπτικός.Μετά την Ανάστασή Του ο Χριστός δίδαξε στους μαθητές Του και τους είπε:
6. «Πηγαίνετε και κάνετε μαθητές όλα τα έθνη, βαπτίζοντας αυτούς στο Όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος» Ματθαίος 29:19.Στην ανωτέρω αποκάλυψη του Χριστού βλέπουμε ο Θεός (= Γιαχβέ = ο ων = ο υπάρχων = ΓΧΒΓ = Σαβαώθ = Αδονάι = Κύριος Θεός Παντοκράτωρ) έχει ένα ΟΝΟΜΑ με τρία πρόσωπα. Το Τριαδικό αυτό όνομα είναι «αναλλοίωτο» Μαλαχίας 3:6 και Ιακώβου 1:17. Δεν είναι τρία ονόματα αλλά ΕΝΑ. Είναι το ευλογημένο ΟΝΟΜΑ του Τριαδικού Θεού. Είναι του «Γιαχβέ» Έξοδος 3:16. Αυτό το Τριαδικό όνομα ύμνησαν οι άγγελοι στο όραμα του Ησαΐα λέγοντας: «Άγιος, άγιος, άγιος, Κύριος Σαβαώθ» Ησαΐας 6:3. Αυτό το όνομα υμνεί, ευλογεί, δοξάζει και λατρεύει η Εκκλησία του Χριστού από τότε που ιδρύθηκε.
Εξαίρεση του κανόνα αυτού αποτελεί η «Σκοπιά» του Μπρούκλιν (Brooklyn) η οποία «κομματιάζει» το Όνομα αυτό και λέει ότι το Όνομα του Θεού έχει:
α) τον Πατέρα που είναι Θεός
β) τον Υιό που είναι κτίσμα του Θεού και
γ) το Άγιο Πνεύμα το οποίο δεν είναι πρόσωπο αλλά δύναμη του Θεού!
Έτσι η «Σκοπιά» … κατασκεύασε με την φαντασία των «ψευδομαρτύρων» ένα Θεό αγνώριστο, ξένο και Αγιογραφικώς ανύπαρκτο. Είπε δηλαδή: Θεός + κτίσμα + ανυπαρξία προσώπου = το Όνομα που αποκάλυψε ο Χριστός να βαφτιζόμαστε! Παραλογισμός σατανικής επινόησης! …
7. Τα τρία πρόσωπα του Θεού εμφανίστηκαν στην Καινή Διαθήκη σε πολλές περιπτώσεις. Μία από αυτές είναι κατά τη βάπτιση του Χριστού Λουκάς 3:21 – 22. Αυτά είναι:
α) Ο Ιησούς που βαπτίζεται στον Ιορδάνη.β) Το Άγιο Πνεύμα με μορφή περιστεράς και
γ) Ο Πατήρ που ομιλεί και ακούγεται.Και τα τρία αυτά πρόσωπα αποτελούν το Τριαδικό όνομα του Θεού
8. « Η χάρις του Κυρίου Ιησού Χριστού και η αγάπη του Θεού και η κοινωνία του Αγίου Πνεύματος μετά πάντων υμών» 2 Κορινθίους 13:13. Και τα τρία αυτά πρόσωπα αποτελούν το Ένα και μοναδικό Όνομα του Γιαχβέ, του Ελοχίμ, του Αδονάι, του Τριαδικού Θεού
9. «Κατά την πρόγνωση του Θεού Πατρός, εν αγιασμώ Πνεύματος, εις υπακοή και ραντισμό του αίματος του Ιησού Χριστού» 1 Πέτρου 1:2. Έχουμε δηλαδή:
α) Ο Πατήρ είναι Θεός
β) Ο Υιός είναι Θεός 1 Ιωάννου 5:20, 1 Τιμόθεου 3:16, Ρωμαίους 14:12 κ.λ.πγ) Το Άγιο Πνεύμα είναι Θεός Πράξεις των Αποστόλων 5:3 – 4Δεν είναι τρείς Θεοί αλλά Ένας, ο Ελωχίμ Γένεσις 1:1Σημασία της λέξης Ελωΐμ ή Ελωχίμ (אלהים) : Είναι πληθυντικός αριθμός της εβραϊκής λέξης Ελωά. Σημαίνει Θεός με πολλά πρόσωπα. Υποδηλώνει το Τριαδικό Θεό και απαντάται στην Παλαιά Διαθήκη 2530 φορές στο εβραϊκό κείμενο. Μεταφράστηκε όμως με τη λέξη Θεός από τους εβδομήκοντα (Ο΄) – 72 για την ακρίβεια – Ελληνομαθείς λόγιους Ιουδαίους.






ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου.

51 σχόλια:

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Συγχαρητήρια κ.Εὐθύμιε!!!

Νὰ δῶ ὅμως πότε θὰ πάρεις ἀπάντηση ἀπὸ τὶς ἀνοιχτὲς ἐπιστολὲς ποὺ στέλνεις στὸ Brooklin καὶ στὸ Μαρουσι!!!

Υ.Γ Εἶμαι ὁ Σ.Γ ἀπὸ τὴν …

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Κύριε Χρῆστο

Σᾶς « ἔκλεψα» τὴν Εἰκόνα τῆς Φιλοξενίας τοῦ Ἀβραάμ.

Μοῦ ἄρεσε καὶ τὴν ἔχω βάλει στὸ Profil μοῦ.

Δὲν πειράζει ἔ…
Εὐχαριστῶ

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος

Εχω την αισθηση οτι σε αρθρα και σε κειμενα οπως το παρον, οφειλεται ο δικαιος επαινος, δεδομενου οτι το δογμα της Αγιας Τριαδος ειναι εκ των σημαντικοτερων διδασκαλιων της Εκκλησιας, αλλα και η βασις δια το Θεολογικο οικοδομημα.

Δραττομαι της ευκαιριας λοιπον, να επαινεσω το συγγραφεα, οστις ως πληροφορουμαι τυγχανει δοκιμος εργατης εις τον αντιαιρετικον αγωνα, εις τον αγωνα κατα της πλανης και της παραχαραξεως του Ευαγγελικου μηνυματος.

Η Εκκλησια αγωνιζεται, αλλα και καλει προς συστρατευσιν, κατα των αιρεσεων, διοτι γνωριζει καλα, οτι πασα παρεκκλησις απο την Ευαγγελικην διδασκαλιαν και την Ιερα Παραδοσιν, εν ταυτω σημαινει και απομακρυνσιν απο την σωτηρια.

Η σωτηρια επιτυγχανεται εν προσωπω Ιησου Χριστου. Αν πιστευεις σε εναν αλλοιωμενο Χριστο, δεν εχεις καμια ελπιδα να σωθεις.

Ακουσατωσαν οι αιρετικοι, και οι αυτοαποκαλουμενοι ως "Σπουδασται της Γραφης" ή "Μαρτυρες του Ιεχωβα", οτι "η χαρις και η αληθεια δια Ιησου Χριστου εγενετο".

Εν αυτω (τω Ιησου)κατοικει παν το πληρωμα της Θεοτητος σωματικως.

Χωρις Χριστο και χωρις Εκκλησια δεν υπαρχει σωτηρια.

Θεοδωρος

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ Κ. ΖΟΥΛΙΑΝΙΤΗ είπε...

Τόσες μέρες καθόμουν και σπαταλούσα το χρόνο μου απαντώντας σε σχόλια του αιρετικού Γιώργου ΜτΙ, και έχανα αυτό το αριστούργημα του κυρίου Ζουλιανίτη.

Σήμερα πήρα την απόφαση και το διάβασα.

Κυριε Ευθύμιε, σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου γι αυτό το υπέροχο άρθρο σας.

Δε ξέρετε πόσο οικοδομήθηκα πνευματικά από αυτό.

Μακάρι η συνέργασία σας με τον ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ να συνεχιστεί και να μας "προσφέρετε" κι άλλα άρθρα τα οποία βρίσκω τόσο ωφέλειμα.

Να σας έχει ο θεός καλά.

ΠΙΤΕΡ

Ευθύμιος Ζουλιανίτης είπε...

Ευχαριστώ τον Θεόδωρο για τα επαινετικά του λόγια. Έχουμε υποχρέωση να ανασκευάζουμε τις κακοδοξίες των αιρετικών. Περιμένουμε όμως την αντίδραση του Μπέθελ Αθηνών ή του Brooklyn. Θα χαρούμε ιδιαίτερα.

Ευθύμιος Ζουλιανίτης
Κανάρη 15
42100 Τρίκαλα
Greece

Ανώνυμος είπε...

Πολυ σωστο τι ειδους βαπτισμα ειναι το βαπτισμα εις το ονομα του θεου ενος κτισματος και της ενεργειας και δυναμης του; Γιατι να βαπτιζομαστε στο ονομα αυτων των τριων πραγματων ποιο το νοημα. Μετα η κτιση ολη δημιουργηθηκε απο τον Θεο ετσι λοιπον και ο υιος που πηρε μερος στην δημιουργια ηταν θεος δεν βοηθησε οπως λενε οι ΜτΙ... δι αυτου ολα γινανε ολα. Διαλεξε δηλαδη ο θεος ενα κτισμα για να δημιουργησει αλλα κτισματα αγγελους πλανητες ανθρωπους και ζωα; Ε τοτε και ολα τα κτισματα που κανει ο ανθρωπος κτιρια υπολογιστες μηχανηματα ειναι και αυτα του θεου δημιουργηματα εμμεσως....οπως βλεπουμε βγαινει ατοπο και γινονται ολα ενας αχταρμας...Επειτα ο θεος αυτος καθεαυτος δεν ειναι προσωπικοτητα με ματια χερια ποδια ομιλια ακοη κτλ αυτα ειναι ολα συμβολικα που εμφανιζονται στην βιβλο ανθρωπομορφικες περιγραφες ο θεος ειναι ουσια τωρα τι ουσια και τι μορφη αν υπαρχει μορφη αυτο ειναι αδυνατον οχι για μας τους ανθρωπουσ αλλα ακομη και για τους αγγελουσ να το συλλαβουν. Δεν ειναι προσωπικοτητα ο θεος απλα διαλεξε να παρουσιαζεται ως 3 προσωπικοτητες για τους λογους που ο ιδιος μονο γνωριζει και ενας εκ των οποιων γνωριζουμε και εμεις οτι ειναι η αγαπη. Αρα λοιπον το να φανταζομαστε το θεο με σωμα χερια ματια κτλ η με προσωπικοτητα ονομα να λεμε οτι ειναι ετσι ειναι αλλιως εχει αυτες τις ιδιοτητες η ακομη και ενας αγγελος να φανταζεται τον θεο σαν τον εαυτο του δλδ με αγγελικο σωμα και κτλ ειναι λαθος. Οι μτι πεφτουν σε αυτη τη παγιδα ανθρωποποιουν τον θεο περα για περα λαθος για μενα. Ουσια με συναισθηση consciousness που λενε και στα αγγλικα αλλα προσωπικοτητα αυτη καθεαυτη οχι απλα διαλεξε μεσα στην απεραντη σοφια του και γνωση του να παρουσιαζεται ετσι. μια ειναι η θεικη ουσια οχι δυο η τρεις μια η πορεια ενα το θελημα ιδια η αποψη κτλ τωρα αν η ουσια διαλεγε να παρουσιαστει ως κατι αλλο για τους λογους που μονο αυτος γνωριζει ασχετον.

Ανώνυμος είπε...

Μετα ο διαβολος ειναι αυτος που θελησε να λατρευεται ως θεος θελησε δηλαδη να αντιταχτει στην ουσια-θεος και μαλιστα ακομη πιο πολυ να αντιταχθει στον τροπο με τον οποιο εκλαμβανει ο θεος την θεοτητα γιαυτο και διαστρεβλωσε την διανοια του και γνωση του και αρχισε να προσπαθει να παρει μαζι του οπαδους αγγελους και ανθρωπους. Πιστεψε δλδ οτι ολοι μας μπορουμε να γινουμε θεοι μονοι μας να εχουμε το δικο μασ θελημα να κανουμε το δικο μας οτι μας κατεβει οπως μας ερθει το εγω μας πανω απο ολα οπως και αυτος ο ιδιος πιστευει για τον ευατο του η θα θελε να πιστευει γιατι την αληθεια την ξερι. Ετσι για παραδειγμα ενω οι Σατανιστες τον λατρευουν γιαυτο που ακριβως ειναι ο εωσφορισμος τον λατρευει και τον πιστευει ως ενα θεο αδικημενο ενα θεο κατατρεγμενο και κηνυγημενο απο τον αλλο θεο. Αυτη ειναι και η τρελλα του με αλλα λογια και η διαστροφη του. Εισαι θεος απο μονος σου κανε οτι θελεις εχε εγωισμο επαρση και απεραντη αγαπη για το εγω σου και μονο πραγμα που ακριβως αντιτιθεται στην εννοια της θεικοτητας που εχει ο αλλος θεος ο θεος εξαντιθετου ο οποιος βεβαια ειναι και ο μονος θεος αλλα ο διαβολος θελησε να τον χτυπησει στο οτι αυτος ο θεος ειναι θεος εγωιστης και θελει μονο για ττον ευατο του τα προνομια. Περα για περα διαστροφη του νου του και της διανοιας του. Γιαυτο ακριβως και ο θεος με το σχεδιο του ολο αυτο ταπεινωσε τον εαυτο του τοσο πολυ οχι μονο δεν τον εκανε αγγελο αλλα ακομη χειροτερα ανθρωπο και οχι μονο αυτο αλλα τον αφησε να τον εξευτελισουνε και να τον βασανισουνε ευτελη και αμαρτωλοι και χωματινοι ανθρωποι. Δηλαδη τι ηθελε να δειξει στον διαβολο και σε ολους τους αλλους...οριστε εσυ που νομιζεσ οτι με τη δυναμη και τις αξιες και τα προνομια τα τοσα πολλα που ειχες ως αγγελος πριν την πτωση σου εσυ που νομιζες οτι με την επαρση και την φιλαυτια και την τρελλα και σχιζοφρενεια της απολυτης δυναμης γινεται κανεις θεος ε τελικα εκανες λαθος και ητανε ακριβως το αντιθετο που πρεπει κανεις να κανει για να γινει θεος η τελωςπαντων να προσπαθει να μοιασει τον θεο. Οχι με την επαρση και την επιδειξη ισχυος αλλα με την ταπεινωση μοιαζουμε ολο και πιο πολυ στο θεο τον οποιο βεβαια κανεις μα κανεις οσο και να ταπεινωθει οσες αρετες και αν αποκομισει δε θα τον φτασει. Η επαρση και η υπερηφανεια σε βαθος χρονου σε καταστρεφει αλλα η ταπεινωση σου δινει ολο και πιο πολυ δυναμη. Ετσι λοιπον εαν τον χριστο και υιο του θεου τον υποβιβαζουνε στην θεση του κτισματος τοτε λοιπον ειναι οντως σατανικη διδασκαλια μιας και αυτη εξυπηρετει σε πολλα σημεια τα συμφεροντα του διαβολου και της τρελλας και σχιζοφρενειας περι θεοποιησης του κτλ.

Ανώνυμος είπε...

Μετα ο διαβολος ειναι αυτος που θελησε να λατρευεται ως θεος θελησε δηλαδη να αντιταχτει στην ουσια-θεος και μαλιστα ακομη πιο πολυ να αντιταχθει στον τροπο με τον οποιο εκλαμβανει ο θεος την θεοτητα γιαυτο και διαστρεβλωσε την διανοια του και γνωση του και αρχισε να προσπαθει να παρει μαζι του οπαδους αγγελους και ανθρωπους. Πιστεψε δλδ οτι ολοι μας μπορουμε να γινουμε θεοι μονοι μας να εχουμε το δικο μασ θελημα να κανουμε το δικο μας οτι μας κατεβει οπως μας ερθει το εγω μας πανω απο ολα οπως και αυτος ο ιδιος πιστευει για τον ευατο του η θα θελε να πιστευει γιατι την αληθεια την ξερι. Ετσι για παραδειγμα ενω οι Σατανιστες τον λατρευουν γιαυτο που ακριβως ειναι ο εωσφορισμος τον λατρευει και τον πιστευει ως ενα θεο αδικημενο ενα θεο κατατρεγμενο και κηνυγημενο απο τον αλλο θεο. Αυτη ειναι και η τρελλα του με αλλα λογια και η διαστροφη του. Εισαι θεος απο μονος σου κανε οτι θελεις εχε εγωισμο επαρση και απεραντη αγαπη για το εγω σου και μονο πραγμα που ακριβως αντιτιθεται στην εννοια της θεικοτητας που εχει ο αλλος θεος ο θεος εξαντιθετου ο οποιος βεβαια ειναι και ο μονος θεος αλλα ο διαβολος θελησε να τον χτυπησει στο οτι αυτος ο θεος ειναι θεος εγωιστης και θελει μονο για ττον ευατο του τα προνομια. Περα για περα διαστροφη του νου του και της διανοιας του. Γιαυτο ακριβως και ο θεος με το σχεδιο του ολο αυτο ταπεινωσε τον εαυτο του τοσο πολυ οχι μονο δεν τον εκανε αγγελο αλλα ακομη χειροτερα ανθρωπο και οχι μονο αυτο αλλα τον αφησε να τον εξευτελισουνε και να τον βασανισουνε ευτελη και αμαρτωλοι και χωματινοι ανθρωποι. Δηλαδη τι ηθελε να δειξει στον διαβολο και σε ολους τους αλλους...οριστε εσυ που νομιζεσ οτι με τη δυναμη και τις αξιες και τα προνομια τα τοσα πολλα που ειχες ως αγγελος πριν την πτωση σου εσυ που νομιζες οτι με την επαρση και την φιλαυτια και την τρελλα και σχιζοφρενεια της απολυτης δυναμης γινεται κανεις θεος ε τελικα εκανες λαθος και ητανε ακριβως το αντιθετο που πρεπει κανεις να κανει για να γινει θεος η τελωςπαντων να προσπαθει να μοιασει τον θεο. Οχι με την επαρση και την επιδειξη ισχυος αλλα με την ταπεινωση μοιαζουμε ολο και πιο πολυ στο θεο τον οποιο βεβαια κανεις μα κανεις οσο και να ταπεινωθει οσες αρετες και αν αποκομισει δε θα τον φτασει. Η επαρση και η υπερηφανεια σε βαθος χρονου σε καταστρεφει αλλα η ταπεινωση σου δινει ολο και πιο πολυ δυναμη. Ετσι λοιπον εαν τον χριστο και υιο του θεου τον υποβιβαζουνε στην θεση του κτισματος τοτε λοιπον ειναι οντως σατανικη διδασκαλια μιας και αυτη εξυπηρετει σε πολλα σημεια τα συμφεροντα του διαβολου και της τρελλας και σχιζοφρενειας περι θεοποιησης του κτλ.

Ανώνυμος είπε...

Γνωμη μου ακομη με το φτωχο μου το μυαλο ειναι οτι ισως ισως και να ζηλευει τον υιο και τα προνομια που του εδωσε ο πατερας του και να ηθελε και αυτος να γινει σαν αυτον αλλα να μη μπορει και οσα δε φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια.

Ακομη και αν ο θεος ειναι ενας και οχι τριαδα γιατι τελωςπαντων να τον λεει υιο του ο πατερας; με το ιδιο σκεπτικο τοτε και ολα τα κτισματα και αγγελοι και ανθρωποι ειναι υιοι του. Καμια διαφορα παρα μονο στη φυση του δημιουργηματος.
Εγινε ο πατερας πατερας μονο για τον υιο; και αν ναι γιατι τοσο γιαυτον και οχι για τους αλλους; Και γιατι να ονομασει υιο του το πρωτο κτισμα απο τη στιγμη που δεν ειναι ανθρωπος και αυτα τα ανθρωπομορφικα δεν ειναι παρα μονο συμβολικα. Τι θελει να μας πει με αυτους τους συμβολισμους το σκεφτηκανε ποτε οι ΜτΙ; ο θεος δεν ειναι ανθρωπος δε παντρευται δε κανει παιδια δεν ειναι πατερας με την εννοια την βιολογικη. τι θελει να μας δειξει τελικα; σκεφτειτε το πιο απλα αν ενας εξωγηινος τελειως διαφορετικος απο μας που δεν αναπαραγονται με το τροπο μας δεν υπαρχουν πατερες και μητερες ουτε και φυλα ερθει και μας πει αυτος ειναι υιος μου μας μιλησει δλδ συμφωνα με τα δικα μας δεδομενα τι θελει να μας πει; Αν σας ελεγε ο εξωγηινος αυτος ειναι ο υιος μου σημερα τον γεννησα...τι θα εννοουσε αφου τιποτα απο αυτους τους συμβολισμους δεν εφραμοζονται στην δικη του πραγματικοτητα. Τι θα πει γενναω...βγαινει κατι απο το ιδιο μου το σωμα η αν ειμαι αντρας βοηθησα στο να φερω στην υπαρξη και παλι δλδ απο το ιδιο μου το σωμα εχει παρει το ον αυτο ιδιοτητες. Ειπε ποτε ο θεος αυτοι ειναι οι αγγελοι μου οι υιοι μου οι αγαπητοι σημερα τους γεννησα η ειπε ο θεος ας γεννησουμε ανθρωπο;

alexia1004 είπε...

θα μου επιτρέψετε ακόμη μια παρέμβαση στο άρθρο σας, παρόλο που γράφτηκε παλιότερα, αλλά είναι πάντα επίκαιρο. Με εντυπωσιάζει το γεγονός πως στην προσπάθειά της η Σκοπιά να στηρίξει την απόρριψη της αγίας Τριάδος, διαστρέφει ακόμη και το δόγμα της Εκκλησίας μας. Για να γίνω πιο συγκεκριμένη, παραπέμπω στο τεύχος της Σκοπιάς για το κοινό, 1 Απριλίου 2012, σελ. 20. Εκεί παρατίθεται ένας υποτιθέμενος διάλογος μεταξύ μιας ΜτΙ και μιας Χριστιανής, που αν και η ομολογία της δεν αναφέρεται με σαφήνεια, παραπέμπει σε Ορθόδοξη (π.χ. η αναφορά της στον πνευματικό της). Αυτή λοιπόν η Χριστιανή παρουσιάζεται να ομολογεί και μάλιστα ως διδασκαλία του πνευματικού της, ότι ο Χριστός και ο Θεός είναι το ίδιο πρόσωπο και πάνω σε αυτή τη λανθασμένη πεποίθηση στήνεται ολόκληρος ο φανταστικός διάλογος. Για τους φίλους που διαβάζουν τα σχόλια, αλλά πιθανόν να μην ξέρουν τι πιστεύουμε για την αγία Τριάδα, το δόγμα είναι το εντελώς αντίθετο από αυτό που παρουσιάζουν τάχα ως ορθόδοξο οι ΜτΙ: ο Υιός και ο Πατήρ είναι διαφορετικά πρόσωπα, αλλά μία ουσία.

Γιώργος είπε...

alexia1004: "πιθανόν να μην ξέρουν τι πιστεύουμε για την αγία Τριάδα, το δόγμα είναι το εντελώς αντίθετο από αυτό που παρουσιάζουν τάχα ως ορθόδοξο οι ΜτΙ: ο Υιός και ο Πατήρ είναι διαφορετικά πρόσωπα, αλλά μία ουσία."

Αλεξία, εννοειται ότι οι ορθόδοξοι και άλλοι τριαδιστές δεν ξέρουν τι πιστεύουν στο θέμα αυτό.

Αλλωστε μόνη σου το λες χωρίς να καταλαβαίνεις και τι λες: "ο Υιός και ο Πατήρ είναι διαφορετικά πρόσωπα, αλλά μία ουσία."

Εσύ Αλεξία με κάποιο γείτονά σου δεν είστε "διαφορετικά πρόσωπα, αλλά μία ουσία;"

Θα βρεθεί άραγε ένας ορθόδοξος να σε διορθώσει ή να σε επιβεβαιώσει;

Γιώργος

Ενδιαφερόμενος είπε...

Αλλωστε μόνη σου το λες χωρίς να καταλαβαίνεις και τι λες: "ο Υιός και ο Πατήρ είναι διαφορετικά πρόσωπα, αλλά μία ουσία."

Εσύ Αλεξία με κάποιο γείτονά σου δεν είστε "διαφορετικά πρόσωπα, αλλά μία ουσία;"

Γιώργος
7 Ιουνίου 2012 1:39 π.μ.
_________________________


Ναι, αλλά εδώ δεν μιλάμε για τον γείτονα. Αναφερόμαστε στον Θεό, και ο Θεός είναι Ένας,
ενώ οι γείτονες είναι άνθρωποι, και είναι πολλοί.
Κάπου αλλού λες πως χρησιμοποιείς τα περισσότερα παραδείγματα, μπορείς να προσθέσεις, και...τις περισσότερες...άρες μάρες κουκουνάρες...

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο, ο σοφός λαός λέει πως "στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί". Λέει επίσης πως τα "πολλά λόγια είναι φτώχεια". Έτσι λοιπόν σου θυμίζω πως ο διάλογος προϋποθέτει μεταξύ των διαλεγόντων ένα "modus vivedi". Κάθε φορά λοιπόν που σε ρωτάω κάτι ή εξαφανίζεσαι ή αρνείσαι να απαντήσεις ή απαντάς μετά από τρία χρόνια! ή λες πως τα λέω εγώ αυτά και όχι η Σκοπιά (πράγμα ανεπίτρεπτο για ΜτΙ) ή λες τις γνωστές σου άρες μάρες κουκουνάρες.
Λοιπόν για να τελειώνουμε μία και καλή. Θέλεις να σου φέρω παραδείγματα που εξαφανίστηκες σαν λαγός από το διάλογο, για να σου θυμίσω ποιος τελικά κάνει κουμάντο στο διάλογο αυτού του ιστολογίου; Ένα ναι λοιπόν περιμένω από σένα. Εμπρός τόλμα. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.

Ο φίλος σου ο Θεσσαλονικιός.

Υ.Γ. Για μια ακόμη φορά, δεν θα τηρήσεις το "modus vivedi" και επειδή με φοβάσαι αντί για ένα ξεκάθαρο ναι, θα αρχίσεις να λες τις γνωστές σου άρες μάρες κουκουνάρες. Εγώ πάντως είμαι εδώ και σε περιμένω.

Γιώργος είπε...

ΕΓΡΑΨΑ:
alexia1004: "πιθανόν να μην ξέρουν τι πιστεύουμε για την αγία Τριάδα, το δόγμα είναι το εντελώς αντίθετο από αυτό που παρουσιάζουν τάχα ως ορθόδοξο οι ΜτΙ: ο Υιός και ο Πατήρ είναι διαφορετικά πρόσωπα, αλλά μία ουσία."

Αλεξία, ... λες ... : "ο Υιός και ο Πατήρ είναι διαφορετικά πρόσωπα, αλλά μία ουσία."
Εσύ Αλεξία με κάποιο γείτονά σου δεν είστε "διαφορετικά πρόσωπα, αλλά μία ουσία;"
Θα βρεθεί άραγε ένας ορθόδοξος να σε διορθώσει ή να σε επιβεβαιώσει;

ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ:
Ναι, αλλά εδώ δεν μιλάμε για τον γείτονα. Αναφερόμαστε στον Θεό, και ο Θεός είναι Ένας,
ενώ οι γείτονες είναι άνθρωποι, και είναι πολλοί.
Η ΑΛΕΞΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΠΕ: "ο Υιός και ο Πατήρ είναι διαφορετικά πρόσωπα, αλλά μία ουσία."

Και οι άνθρωποι μεταξύ τους δεν είναι διαφορετικά πρόσωπα με μία ουσία - την ανθρώπινη;

Και όπως
οι άνθρωποι
ως διαφορετικά και ξεχωριστά πρόσωπα με μια ουσία
ξεχωρίζουν μεταξύ τους
ως διαφορετικές υπαρξιακές οντότητες
έτσι
και ο Θεός με τον Χριστό είναι διαφορετικά πρόσωπα που ξεχωρίζουν μεταξύ τους ως ξεχωριστές υπαρξιακές Οντότητες, ως πλήρεις υπαρξιακές μονάδες!

Γιώργος

Ενδιαφερόμενος είπε...

έτσι
και ο Θεός με τον Χριστό είναι διαφορετικά πρόσωπα που ξεχωρίζουν μεταξύ τους ως ξεχωριστές υπαρξιακές Οντότητες, ως πλήρεις υπαρξιακές μονάδες!

Γιώργος
7 Ιουνίου 2012 3:42 μ.μ.
_________________________

Γιώργο, μπορεί να είναι διαφορετικά πρόσωπα, αλλά η ουσία Τους είναι ίδια.

Θεός ο Πατήρ, Θεός ο Υιός, Θεός Το Άγιο Πνεύμα. Τρία πρόσωπα, ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ.

Πιστεύουμε σε ΕΝΑΝ Θεό, και όχι σε πολλούς.

Αυτή είναι η διαφορά με τους ανθρώπους και Τον Θεό. Ο Θεός είναι ΕΝΑΣ ενώ οι άνθρωποι είναι πολλοί.

Αν δεν κατανοείς αυτό που γράφω, τότε ίσως να έχεις άλλο πρόβλημα, και όχι μόνο το δαιμόνιο που σε βασανίζει.
(εννοώ κάποιο νοητικό πρόβλημα).

Ενδιαφερόμενος είπε...

Η Αγία Τριάδα φωτίζει αθώα θύματα, και έρχονται ξανά στην Αγία Εκκλησία Του Ιησού Χριστού.

Θαύμα ζωντανό μπροστά στα μάτια μας. Έφυγε από την κόλαση της σέκτας, και γύρισε στην Αγία Εκκλησία Του Ιησού Χριστού. (αριστερό Click πάνω στα έντονα γράμματα)

Ανώνυμος είπε...

Γιώργος είπε...
«…εννοείται ότι οι ορθόδοξοι και άλλοι τριαδιστές δεν ξέρουν τι πιστεύουν στο θέμα αυτό …»

Γιώργος
(7 Ιουνίου 2012 1:39 π.μ).


Εμείς, ΜτΙ, ξέρουμε τι πιστεύουμε, εσείς μάλλον δεν ξέρετε τι πιστεύτε. Πως θα πιστέψεις, Γιώργο, στην Τριάδα; Ο Κάρολος Τέιζ Ρώσσελ και σύντροφί του ήταν κατά της Τριάδος, βιβλίο « ο Άνθρωπος σε Αναζήτηση του Θεού» έκδοση 1990 σελ.353 και παράγραφος 19. Μήπως σε άλλα βιβλία σας και στις «Σκοπιές» δεν κατηγορείτε ότι ο σατανάς είναι πρωτουργός του δόγματος της Τριάδος; «Έστω ο Θεός Αληθής» στην σελίδα 99 και παρ.3.Εδημοσιεύθη στην Αγγλική το 1946 και Ελληνική το 1956. «Σκοπιά» 1-8-1992 σελίδα 23. Στο θέμα Γιώργο, της Τριάδος, έχετε το ίδιο πιστεύω με τους Μουσουλμάνους; Ναι ή όχι; Σου παρουσιάζω από το βιβλίο σας του 1965«Πράγματα εις τα οποία είναι αδύνατον να ψευσθή ο Θεός» σελ.256 και παρ.4:
«…Εν τούτοις, η θρησκευτική οργάνωσης που κατατάσσεται ως η επόμενη σε αριθμούς (445.949.000 κατά το έτος 1965) είναι η ισλαμική ή Μωαμεθανική . Αυτοί απορρίπτουν την «Τριάδα». Ένας “επίσκοπος”
σας ο Ντέρκ, είπε σε ένα υπουργό Μουσουλμάνο, ότι ο Χριστιανικός κόσμος μας αντιπαθεί ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΡΙΑΔΑ. «Βιβλίο έτους 1990» σελ. 216.

GEORGIOS
Συνεχίζω

Ανώνυμος είπε...

Είναι δυνατόν να ονομάζεστε Χριστιανοί;;; Εφόσον έχετε τα ίδιο πιστεύω στο δόγμα της Τριάδος με τους Μουσουλμάνους;! Επίσης λέτε στο βιβλίο σας «Η Αλήθεια που οδηγεί στην αιώνιο ζωή» σελ. 22 παρ.12 «… Το Σύμβολον Πίστεως του Αθανασίου, του ογδόου αιώνος περίπου μ.Χ., λέγει ότι ο Πατήρ, ο Υιός και το Άγιον Πνεύμα είναι…»
Είναι αλήθεια, Γιώργο ΜτΙ, ότι το Σύμβολον της Πίστεως έγινε τον όγδοο αιώνα;;; Το πιστεύεις αυτό που διδάσκει ο «αγωγός» του Θεού;;;
Καημένε μου, πήγαινε και νίψαι εις την κολυμβήθραν του Σιλωάμ, που λέγετε ή ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΝΑ ΣΟΥ ΑΝΟΙΞΗ ΤΑ ΜΑΤΙΑ , ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

Φιλικά ο
GEORGIOS.

Ανώνυμος είπε...

Γνωρίζει κάποιος για ποιο λόγο δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ από τους ευαγγελιστές και τον Παύλο οι λέξεις "Αγία Τριάς" "Τριαδικός" "Τρισυπόστατος";

Ενδιαφερόμενος είπε...

Αυτό είναι παιδαριώδες επιχείρημα.

Μπορείς να μας πεις εσύ, σε ποιο σημείο αναφέρεται η εντολή Του Χριστού που μας προστάζει να ιδρύσουμε ΕΤΑΙΡΙΑ ή ΟΡΓΑΝΩΣΗ;

Σε ποιο σημείο οι απόστολοι, και οι πρώτοι Χριστιανοί ίδρυσαν μετοχική εταιρία κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με πλήθος εργοστασίων, και αμύθητο πλούτο σε όλη την γη;

Ο Ιησούς Χριστός δεν είχε ούτε ένα κεραμίδι για να κοιμηθεί, ενώ εσείς αποτελείτε ένα γιγάντιο εμπορικό δίκτυο παραγωγής εντύπων προσηλυτιστική δράσεως.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να δει στο βίντεο αυτό:

ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΚΟΠΙΑ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ. (αριστερό Click πάνω στα έντονα γράμματα)

Ανώνυμος είπε...

Ενώ η Ορθοδοξία δεν έχει καμιά σχέση με πλούτο στη γη. Όλα τα έχει δωρίσει στους φτωχούς.
Εγώ δεν παρέθεσα κάποιο επιχείρημα ώστε να το χαρακτηρίσεις "παιδαριώδες". Ερώτηση έκανα: Γιατί οι ευαγγελιστές και ο Παύλος αποφεύγουν να χρησιμοποιήσουν αυτό που κατά κόρον χρησιμοποιήθηκε αργότερα, τους όρους "Αγία Τριάς", "Τριαδικός Θεός" "Τρισυπόστατος Θεός".
Γιατί;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε, έχω διαβάσει το σχόλιο σου στις (11 Ιουνίου ώρα 6:36 μ.μ.)
Εσύ ψάχνεις να βρεις κατά γράμμα τη λέξη Τριάς.
Δεν σου αρκεί αυτό που ο Χριστός είπε, να βαπτιζόμαστε στο
όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος ( Ματθ. 28,19). Εδώ πόσους βλέπουμε; Τρείς δεν είναι; Ο Πατέρας ο Υιός και το Άγιον Πνεύμα; Έτσι δεν είναι; Μάλιστα ο Χριστός δεν είπε στα ονόματα, είπε στο όνομα, που σημαίνει ο ίδιος αποκάλυψε τον έναν Τριαδικόν Θεόν. Να σου ρωτήσω κάτι. Ο Θεός Πατέρας είναι Άναρχος ναι ή όχι; Αν είναι που υπάρχει αυτή λέξει στην Αγία Γραφή!
Οι Άγγελοι του Θεού είναι αθάνατα πνεύματα κατά χάριν; Αν ναι μπορείς να μου το δείξεις από την Γραφή. Φίλε μου, Γι’ αυτό υπάρχει Ιερά Παράδοση για να καταλαβαίνουμε τα νοήματα της Γραφής.
Αν είσαι ΜτΙ, που λέει στην Αγία Γραφή κατά γράμμα ότι καιροί των εθνών θα λήξουν τον 1878, το 1914, 1925, 1975;;;!

GEORGIOS

Ενδιαφερόμενος είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε, δεν γνωρίζω για ποιο λόγο ο ιδιοκτήτης του ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΥ σου επιτρέπει να γράφεις ως ανώνυμος.

Το ερώτημα - επιχείρημα - εξυπνάδα σου, καμία σχέση δεν έχει με την λογική, διότι με το ίδιο σκεπτικό μπορώ να παραθέσω πολλές λέξεις που χαρακτηρίζουν την σέκτα σου, και χρησιμοποιείτε κατά κόρον δια να ταυτίζετε λέξεις με τα ανίερα δόγματα, και δοξασίες σας.

Η Αγία Γραφή δεν είναι μια συλλογή βιβλίων που μπορείς να κρίνεις, και να ερμηνεύσεις με την δική σου ανθρώπινη και ελλειπή λογική.

Δεν πρόκειται να παίξω την "κολοκυθιά", και να ρωτώ για λέξεις που χρησιμοποιείτε ως δόγματα εσείς, και αν αυτές οι λέξεις με την έννοια που τις χρησιμοποιείτε περιέχονται εις την Αγία Γραφή.

Τώρα, ως αναφορά για τα περιουσιακά στοιχεία της Ορθόδοξης Εκκλησίας (είναι και η μοναδική) σας τα έχει παραθέσει ο ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ σε παλαιότερο άρθρο του, και σπάσατε τα μούτρα σας.

Αν και κανείς δεν γνωρίζει, που πήγαν τα δισεκατομμύρια από την πώληση του γνωστού ακινήτου της σέκτας σας στην περιοχή της Θήβας, και με ποια εξουσία αρπάξατε δίχως απολογία τα χρήματα, και τον ιδρώτα των Ελλήνων οπαδών της σέκτας σας.

Αυτός είναι ο λόγος που θα σε συμβούλευα να μη μιλάς, ειδικά εσύ για σχοινί, διότι στο σπίτι του κρεμασμένου ΔΕΝ μιλάνε για σχοινί.

Κατάλαβες αγαπητέ Μάρτυρα του Ιεχωβά;

alexia1004 είπε...

Προς Γιώργο:
"Αλεξία, εννοειται ότι οι ορθόδοξοι και άλλοι τριαδιστές δεν ξέρουν τι πιστεύουν στο θέμα αυτό.

Αλλωστε μόνη σου το λες χωρίς να καταλαβαίνεις και τι λες"

Τώρα είδα τα σχόλια. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν ξέρω τα της πίστεώς μου και ότι δεν καταλαβαίνω καν τι γράφω; Ειδικά η δεύτερη κατηγορία είναι λίγο βαριά, δεδομένου ότι δεν έχουμε ξανασυζητήσει διαδικτυακά.

Χρήστος - αντιαιρετικός είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε, θα ήθελα να σε παρακαλέσω να βάλεις ένα οποιοδήποτε όνομα ή ψευδώνυμο προς διευκόλυνση του διαλόγου. Εις αντίθετη περίπτωση θα αναγκαστώ να σου διαγράψω τα σχόλια.
Αγαπητή Αλεξία, οπλίσου με υπομονή τώρα. Έτσι κάνει ο Γιώργος (ΜτΙ), ο εκ του Ντόρτμουντ της Γερμανίας ορμώμενος. Γράφει κάτι και όταν στριμώχνεται εξαφανίζεται, για να επανέλθει δριμύτερος με άσχετο θέμα. Για να μην κάθεσαι να παρακολουθείς πότε και αν θα σου απαντήσει, αν θέλεις στείλε μου στο ιμέηλ μου palchristos@yahoo.gr το ιμέηλ σου και αν φιλοτημηθεί να σου απαντήσει θα σε ενημερώσω, γιατί εγώ μπορώ να βλέπω όλα τα σχόλια που γίνονται στο ιστολόγιο.

Χρήστος - αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

GEORGIE, στο όνομα της πατρίδας, της θρησκείας και της οικογένειας πολέμησαν και θυσιάστηκαν πολλοί. Δεν λέμε "στα ονόματα της πατρίδας της θρησκείας και της οικογένειας".
Κι όταν λέμε π.χ. "στο όνομα της δικαιοσύνης" δεν εννοούμε κυριολεκτικά κάποιο όνομα.
Τα επιχειρήματά σου είναι αξιολύπητα. Ειδικά ο Παύλος που όπως φαίνεται από τις επιστολές του, ήταν ένας αξιόλογος και δεινός χειριστής του λόγου. Τι πιο φυσικό να είχε χρησιμοποιήσει το αυτονόητο, το τόσο απλό "Αγία Τριάς" "Τριαδικός Θεός"; Γιατί δεν το έκανε;

Ενδιαφερόμενε, λυπάμαι αλλά δεν ενδιαφέρομαι.

Filos.

Ενδιαφερόμενος είπε...

Δεν λέμε "στα ονόματα της πατρίδας της θρησκείας και της οικογένειας".
Κι όταν λέμε π.χ. "στο όνομα της δικαιοσύνης" δεν εννοούμε κυριολεκτικά κάποιο όνομα.
Τα επιχειρήματά σου είναι αξιολύπητα. Ειδικά ο Παύλος που όπως φαίνεται από τις επιστολές του, ήταν ένας αξιόλογος και δεινός χειριστής του λόγου. Τι πιο φυσικό να είχε χρησιμοποιήσει το αυτονόητο, το τόσο απλό "Αγία Τριάς" "Τριαδικός Θεός"; Γιατί δεν το έκανε;

Filos.
12 Ιουνίου 2012 1:51 μ.μ.
__________________________

Ναι, το ξέρω ότι δεν σε συμφέρει να μιλήσεις μαζί μου, και για το μέγα σκάνδαλο την πώληση του Μπέθελ, και τα δισεκατομμύρια που βγήκαν από την Ελλάδα, και το που πήγαν, και με ποιο δικαίωμα τα πήραν από τους Έλληνες.

Αλλά ακόμη και σε αυτό που σχολιάζεις, σκάβεις το λάκκο σου. Παραδέχεσαι ότι το Άγιο Πνεύμα είναι ΠΡΟΣΩΠΟ, και έτσι απορρίπτεις την διδασκαλία της σέκτας σου, ότι δηλαδή είναι δύναμη, μια απρόσωπη ενέργεια σαν το ρεύμα.

Καημένε μου, δεν ήξερες δεν ρώταγες;

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος είπε...
Δεν μπορώ να καταλάβω τις εξυπναδίστικες ερωτήσεις τέτοιου τύπου.

Μήπως η Κ.Δ. χρησιμοποίησε τον όρο "Χριστιανισμός"; Ή μήπως έπρεπε να χρησιμοποιήσει τον όρο "Χριστιανισμός" για να τον χρησιμοποιήσουμε εμείς;
Δηλαδή, επειδή δεν τον γράφει μέσα, εμείς τι είμαστε ανόητοι; Δεν μπορούμε να τον κατανοήσουμε;


Η Καινή Διαθήκη αναφέρει σαφέστατα την Αγία Τριάδα:

1) "Πάτερ άγιε, τήρησον αυτούς εν τώ ονόματί σου" (Ιω. 17,11).

Άρα, Άγιος ο Πατήρ.


2) "Το γεννώμενον άγιον κληθήσεται υιός θεού" (Λουκ. 1,35).

Άρα, Άγιος ο Υιός.


3) "Το Πνεύμα το Άγιον κατά πόλιν διαμαρτύρεται" (Πραξ. 20,23)

Άρα, Άγιο το Πνεύμα.


Κατά συνέπεια, έχουμε τρεις Άγιες υποστάσεις, που όμως, έχουν μέγιστη σημασία στην πίστη μας ως Τριάδα:

"Βαπτίζουμε εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος", ή αλλιώς, στο όνομα της Αγίας Τριάδας (Ματθ. 28,19).

Και βεβαίως, στο Ματθ. 3,16-17 έχουμε την θεοφάνεια της Αγίας Τριάδας, του Αγίου Πατρός, του Αγίου Υιού και του Αγίου Πνεύματος.


Είναι λοιπόν ακατανόητα αυτά που ρωτάς.
Εσύ στην θρησκεία σου, χρησιμοποιείς MONO λέξεις που περιέχει η Αγία Γραφή; Περιμένω να ακούσω μια απάντηση και βεβαίως με τιμιότητα να μου πεις ποια θρησκεία πρεσβεύεις ώστε να δούμε τα υπόλοιπα.

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ενδιαφερόμενος είπε...

Ο δε Κύριος είθε να κατευθύνη τας καρδίας σας εις την αγάπην του Θεού και εις την προσδοκίαν του Χριστού.

Β' Θεσσαλονικείς 3 : 5

Θα μας πεις σε παρακαλώ, ποιος είναι ο Κύριος που απευθύνεται εις Τον Θεό, και εις Τον Χριστό;

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ: Η Καινή Διαθήκη αναφέρει σαφέστατα την Αγία Τριάδα

Το μόνο σαφέστατο, είναι πως η Καινή Διαθήκη δεν αναφέρει αυτό που λες, την "Αγία Τριάδα".


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Μήπως η Κ.Δ. χρησιμοποίησε τον όρο "Χριστιανισμός"; Ή μήπως έπρεπε να χρησιμοποιήσει τον όρο "Χριστιανισμός" για να τον χρησιμοποιήσουμε εμείς;

Φυσικά και τον χρησιμοποίησε, τόσο άσχετος είσαι;
Πράξεις 11:26 (εν Αντιοχεία τους μαθητάς Χριστιανούς),
Πράξεις 26:28 (ο δε Αγρίππας προς τον Παύλο έφη εν ολίγω με πείθεις Χριστιανόν γενέσθαι),
Α' Πέτρου 4:16 (ει δε ως Χριστιανός μη αισχυνέσθω).

Για ποιο λόγο οι συγγραφείς της Κ.Δ. αποφεύγουν τη χρήση οποιουδήποτε όρου που παραπέμπει σε τριάδα ("Αγία Τριάς", "Τριαδικός Θεός", "Τρισυπόστατος Θεός" "Τρεις υποστάσεις");

Ενδιαφερόμενε, ο Παύλος μιλά για αγάπη Θεού και προσδοκία Χριστού, Άλλο Θεός κι άλλο Χριστός, έτσι δεν είναι;

Filos.

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφερόμενε, πιστεύεις πως το Άγιο Πνεύμα είναι ΠΡΟΣΩΠΟ, αλλά είμαι βέβαιος πως δεν έχεις ιδέα τι σημαίνει "πρόσωπο". Ούτε βέβαια κατανοείς γιατί το συγκεκριμένο πρόσωπο αν και πρόσωπο όπως ο υιός, εμΦανίζεται ως ΠΕΡΙΣΤΈΡΙ.

Filos.

Ανώνυμος είπε...

Προσέξτε:

Είπα ότι η Κ.Δ. δεν αναφέρει τον όρο "Χριστιανισμός"

Και ο χρήστης Filos μου έγραψε: "Φυσικά και τον χρησιμοποίησε, τόσο άσχετος είσαι;"

Και μου αναφέρει τους όρους: "Χριστιανούς", "Χριστιανόν", "Χριστιανός"!

Απαιτώ λοιπόν να ζητήσει συγγνώμη και να παραδεχτεί το λάθος του διότι εγώ ρώτησα αν υπάρχει ο όρος "Χριστιανισμός" και όχι οποιοσδήποτε άλλος!

Για παράδειγμα, από τον 1ο αιώνα και εξής στην εκκλησιαστική γραμματεία αναφέρεται διαρκώς ο όρος "Χριστιανισμός" όχι όμως από την Καινή Διαθήκη. Κι όμως, ο όρος "Χριστιανισμός" χρησιμοποιείται τόσο συχνά όσο ελάχιστοι άλλοι, παρά την απουσία του από την Καινή Διαθήκη.

Άρα, περιμένω την παραδοχή του λάθους του από τον χρήστη Filos.

Έτσι λοιπόν, όπως ακριβώς ο όρος "Χριστιανισμός" προκύπτει από τη λογική χρήση των συμφραζομένων, έτσι και ο όρος "Αγία Τριάδα" προκύπτει σαφέστατα από την αναφορά σε τρεις Άγιες υποστάσεις (Άγιος Πατήρ (Ιω. 17,11), Άγιος Υιός (Λουκ. 1,35) και Άγιο Πνεύμα (Πραξ. 20,23) που σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη τους δίδεται μεγίστη σημασία ως Τριάδα (Ματθ. 28,19 και Ματθ. 3,16-17).

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

alexia1004 είπε...

Αγαπητέ Χρήστο,

θα σου στείλω το e-mail μου, όπως μου γράφεις. Αναλαμβάνω μέρος της ευθύνης περί καθυστερημένων απαντήσεων, γιατί ανακίνησα τα σχόλια ενός παλαιού άρθρου (αν και πάντα επίκαιρου). Επιπλέον, μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι η Σκοπιά παρουσιάζει διαστρεβλωμένες τις θέσεις της Εκκλησίας μας και ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας. Είμαι σίγουρη ότι έχουν δοθεί τεκμηριωμένες απαντήσεις στο Γιώργο και απλά ανακυκλώνει τα επιχειρήματα.

Ενδιαφερόμενος είπε...

Ενδιαφερόμενε, πιστεύεις πως το Άγιο Πνεύμα είναι ΠΡΟΣΩΠΟ, αλλά είμαι βέβαιος πως δεν έχεις ιδέα τι σημαίνει "πρόσωπο". Ούτε βέβαια κατανοείς γιατί το συγκεκριμένο πρόσωπο αν και πρόσωπο όπως ο υιός, εμΦανίζεται ως ΠΕΡΙΣΤΈΡΙ.

Filos.
12 Ιουνίου 2012 4:48 μ.μ.
___________________________

Διακατέχεσαι από αλαζονεία, κύριο δείγμα της Θεολογικής σου αδυναμίας, και της εωσφορικής επιρροής των αντιγραφικών δογμάτων της εταιρίας Σκοπιά.

Προσπαθείς να καλύψεις αυτή την απειρία σου, με τις προσωπικές επιθέσεις, και την (κατά την γνώμη σου) προσβολή του προσώπου μου.

Τρέφεστε με μολυσμένη πνευματική τροφή, με αποτέλεσμα να μη μπορείτε να διακρίνετε το ορθό από το εσφαλμένο, και το αγνό από το βλαβερό.

Γνωρίζω πως πολλοί διαβάζουν τα σχόλια, και αποφάσισα να σχολιάσω, γνωρίζοντας την ανικανότητα σου να αντιληφθείς αυτό που θα αναφέρω στο σχόλιο μου.

Σχετικά με το Αγιο Πνεύμα ως ΠΡΟΣΩΠΟ:

Όπως ακριβώς όταν ηκούσαμεν δια τον Λόγο του Θεού, δεν τον εθεωρήσαμε ότι είναι χωρίς προσωπική ύ­παρξη, ούτε αποκτάται με την εκμάθηση, ούτε ότι προσ­φέρεται με τη φωνή, ούτε ότι διασκορπίζεται, άλλ' ότι υ­πάρχει κατ' ουσίαν και ότι έχει ελευθέρα βούληση και ε­νέργεια και παντοδυναμία, έτσι και όταν εδιδάχθημεν δια το Πνεύμα του θεού, το οποίον συνοδεύει το Λόγο και φανερώνει την ενέργειά Του, δεν θεωρούμε ότι είναι κά­ποια πνοή χωρίς προσωπική ύπαρξη, διότι η μεγαλοπρέ­πεια της θείας φύσεως θα εξευτελίζετο, αν θεωρείτο ότι το Πνεύμα που έχει, είναι όμοιο με το ιδικό μας πνεύμα.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος είπε...
GEORGIE « στο όνομα της πατρίδας, της θρησκείας και της οικογένειας πολέμησαν και θυσιάστηκαν πολλοί. Δεν λέμε "στα ονόματα της πατρίδας της θρησκείας και της οικογένειας"»
Filos.
(12 Ιουνίου 2012 1:51 μ.μ.)



Φίλε μου, αυτά που είπες είναι άσχετα. Εδώ μιλάμε τι λέει ο λόγος του Θεού. Η πατρίδα μας είναι μία και όχι τρείς. Εμείς μιλάμε ότι οι τρείς είναι ένα, μία ΘΕΟΤΗΣ μία ΟΥΣΙΑ μία ΔΥΝΑΜΗΣ. Ανάφερα στον ( Ματθ.28,19) ότι βαπτιζόμαστε σε ένα όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, στην ουσία στο όνομα της Αγίας Τριάδος βαπτιζόμαστε
Ένα παιδάκι θα καταλάβαινε, ότι αυτό το χωρίο μιλεί για τρείς = Τριάδα. Είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβεις; « Και τρείς είναι οι μάρτυρες στη γη, το Πνεύμα και το νερό και το αίμα, και οι τρείς μαρτυρούν για το ένα » ( Α’ Ιωάννου 5,8). Εδώ βλέπεις ότι μαρτυρούν τρείς; Στον ( Ματθ. 28,19) γιατί να μη βλέπεις τρείς = Τριάδα. Σου έκανα κάποιες ερωτήσεις δεν απάντησες. Αν επιτρέπετε σε ποιο δόγμα ανήκεις; Για να ξέρουμε με ποιον έχουμε να κάνουμε.


GEORGIOS Ο.Χ.
Υ.Γ. Προσθέτω στο όνομα μου και αυτό «Ο.Χ.»

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Με την ευκαιρία, και επειδή δεν φοβάμαι όπως εσύ Filos, θα αλλάξω και εγώ το όνομα μου, και θα χρησιμοποιώ την αληθή ταυτότητα μου ή την ομολογία πίστεως ως ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ


(δεν είμαι αφελής, γνωρίζω ότι δεν είσαι Χριστιανός).

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφερόμενε, καλό το copy paste αλλά αμφιβάλλω αν κατανοείς τι πιστεύεις.


GEORGIE, αν κάποιος δεν καταλαβαίνει, αυτός είσαι εσύ. Ισχυρίζεστε πως από τη φράση “εις το όνομα του Πατρός του Υιού και του Αγίου Πνεύματος” συνάγεται πως πρόκειται για ΕΝΑ επειδή λέει “όνομα” και όχι “ονόματα”. Στη φράση που έφερα ως παράδειγμα (“στο όνομα της πατρίδας της θρησκείας και της οικογένειας”) ΤΡΙΑ έχουμε και όχι ένα αλλά και πάλι “στο όνομα” λέμε και όχι “στα ονόματα”. Αυτό δεν σημαίνει πως αυτά τα τρία (η πατρίδα η θρησκεία και η οικογένεια) είναι ΕΝΑ.
Και δεν έχω καμιά αντίρρηση Πατήρ, Υιό και Άγιο Πνεύμα να τα αποκαλείς “αγία τριάδα” ή να αποκαλείς “αγία τριάδα” το πνεύμα το νερό και το αίμα. Αρκεί να μην ισχυρίζεσαι πως αυτά τα τρία είναι ΕΝΑ. Κάτι ήξεραν οι ευαγγελιστές και ο Παύλος που απέφυγαν όπως ο διάολος το λιβάνι τη λέξη “Τριάς”.

Είσαι αφελής επειδή πιστεύεις πως είσαι και ορθόδοξος και χριστιανός.

Filos.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Και μου αναφέρει τους όρους: "Χριστιανούς", "Χριστιανόν", "Χριστιανός"!

Απαιτώ λοιπόν να ζητήσει συγγνώμη και να παραδεχτεί το λάθος του διότι εγώ ρώτησα αν υπάρχει ο όρος "Χριστιανισμός" και όχι οποιοσδήποτε άλλος!

Κι εγώ απαιτώ να αφήσεις τις ανοησίες. Η λέξη δεν υπάρχει στην Κ.Δ. αλλά εφόσον υπάρχει την εποχή εκείνη ο όρος “χριστιανός” υπάρχουν και τα παράγωγά της. Λες και είναι ποτέ δυνατόν να χρησιμοποιούμε τη λέξη ΕΛΛΗΝ και όχι τις λέξεις ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ.

Filos.

Ανώνυμος είπε...

Ναι, το λέω επειδή δεν υπάρχει η λέξη "Χριστιανισμός" στην Καινή Διαθήκη.

Κι επειδή όλοι βλέπουν και όλοι διαβάζουν, οφείλεις μια συγγνώμη για τα όσα έγραψες ενώ είχες άγνοια.

Όταν λοιπόν θα επικαλείσαι λέξεις που υπάρχουν και λέξεις που δεν υπάρχουν, να θυμάσαι πρώτα να διαβάζεις.

Και ρωτάω, για να γελάσουμε:

Γιατί οι Ευαγγελιστές και ο Παύλος απέφευγαν την λέξη "Χριστιανισμός" όπως ο διάολος το λιβάνι;

Βλέπεις λοιπόν και μόνος σου πόσο γραφικά είναι αυτά που ρώτησες...


[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

GEORGIE, «αν κάποιος δεν καταλαβαίνει, αυτός είσαι εσύ. Ισχυρίζεστε πως από τη φράση “εις το όνομα του Πατρός του Υιού και του Αγίου Πνεύματος” συνάγεται πως πρόκειται για ΕΝΑ επειδή λέει “όνομα” και όχι “ονόματα.»Αρκεί να μην ισχυρίζεσαι πως αυτά τα τρία είναι ΕΝΑ. Κάτι ήξεραν οι ευαγγελιστές και ο Παύλος που απέφυγαν όπως ο διάολος το λιβάνι τη λέξη “Τριάς”.

Είσαι αφελής επειδή πιστεύεις πως είσαι και ορθόδοξος και χριστιανός.

Filos.


Φίλε άκουσον, όταν λέει «εις το όνομα», κατά το ενικόν, διότι τα τρία πρόσωπα, ο Πάτηρ, ο Υιός και το Άγιον Πνεύμα, είναι κατ’ ουσίαν «όνομα», μία δηλαδή ουσία, εις Θεός ( Αποκ.22’3-4), συμφώνως προς το οποίον «ο Θεός» και «το Αρνίον» είναι κατ’ ουσίαν εις και έχουν ένα «όνομα» όπως στην Π.Δ. ο Θεός αποκαλύπτεται με το όνομα « Γιαχβέ», το οποίον σημαίνει «ο Ων», ο «Υπάρχων». Στην Κ.Δ. αποκαλύπτεται με Βαθύτερον και υψυλότερον όνομα, το τριπλούν και πλήρες όνομα «Πατήρ, Υιός και Άγιον Πνεύμα». Το όνομα της Π.Δ. σημαίνει ότι Θεός υπάρχει, το όνομα της Κ.Δ. σημαίνει ότι υπάρχει κατά τρείς συχρόνως τρόπους, είτε πρόσωπα. Όπως διαβάζουμε στην ( Γεν. 18, 1) στο εβρ. κείμενο τα τρία πρόσωπα, τα οποία εμφανίστηκαν στον Αβραάμ, έχουν κοινόν όνομα «Γιαχβέ»( ελληνικά Κύριος), στο χωρίον ( Ματθ.28,19) εις το όνομα, το να ονομάζεται Πατήρ το άλλο Υιός και το άλλο Άγιον Πνεύμα. Ο Πατήρ ο Υιός και το Άγιον Πνεύμα ως θεότης, ως ουσία, ως δύναμις είναι ένα. Ο Χριστός δεν είπε « Εχώ και Πατέρας είμεθα ένα» ( Ιωάννης 10,30 ). «Διαιρέσεις δε χαρισμάτων εισί, το δε αυτό Πνεύμα και διαιρέσεις διακονιών εισι, και αυτός Κύριος και διαιρέσεις ενεργημάτων εισίν, ο δε αυτός εστί Θεός,…» ( Α’Κορ.12,4-6). Εδώ τι βλέπουμε; Ότι η Αγία Τριάς είναι χορηγός χαρισμάτων, διότι τα τρία πρόσωπα είναι αδιαίρετα Ομοούσια, συνάναρχα, παντοδύναμα. Βλέπε επίσης ( Α’ Κορ.12,28. Εφεσ.4,11-12 και Πραξ. 20, 28), στο πρώτον στίχο τους ποιμένας και διδασκάλους τους τοποθετεί ο Θεός Πατήρ. Στον δεύτερον στοίχο… τους τοποθετεί ο Υιός. Και στον τρίτον στίχο… τους τοποθετεί το Άγιον Πνεύμα, να η Αγία τριάδα! «To φώς που λέγετε Ορθόδοξη διδασκαλία μέσα στο σκοτάδι φωτίζει, αλλ’ οι σκοτεινοί άνθρωποι δεν το κατάλαβαν».

GEORGIOS. O.X.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ με λίγη προσπάθεια θα καταλάβεις τι εννοεί ο λαός μας όταν λέει ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ και πιστεύω πως θα αντιληφθείς ότι σε αφορά.
Δείχνεις επίσης να μην έχεις συλλάβει την ουσία του ζητήματος και δεν γνωρίζω αν οφείλεται σε νοητική αδυναμία ή σε κουτοπονηριά (κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις).
Οι όροι "Τριαδικός Θεός" "Τρισυπόστατος Θεός" "Αγία Τριάς" αν υπήρχαν στην Κ.Δ. θα είχαν λύσει πολλά προβλήματα και θα είχαν σώσει τη χριστιανοσύνη από αλληλοβρώση των σωθικών της. Η απουσία τους δύο πράγματα μπορεί να σημαίνει:
Ή οι ευαγγελιστές δεν πίστευαν σε τρισυπόστατο Θεό (άλλωστε για τον Παύλο ο Χριστός είναι εικόνα της μίας και μοναδικής υποστάσεως του Θεού).
Ή οι ευαγγελιστές αποδεικνύονται κατώτεροι των πατέρων της Εκκλησίας και κάθε άλλο παρά θεόπνευστοι.

GEORGIE, καλά όλα αυτά που λες αλλά γνωρίζεις πως πρόκειται για δημιουργήματα της χριστιανικής θεολογίας και μόνο απόμακρη σχέση έχουν με την Αγία Γραφή.
Η τεκμηρίωση της τριαδολογίας είναι ανύπαρκτη στην Π.Δ. έως κωμικοτραγική αν θεωρήσουμε τεκμήριο την επίσκεψη τριών ανδρών στον Αβραάμ.
Φαίνεται πως ο Θεός θεωρούσε τον περιούσιο λαό του κατώτερο νοητικά και δεν τον έκανε κοινωνό του τριαδικού δόγματος έστω μέσω των προφητών του. Οι πιστοί Ιουδαίοι μέχρι την εποχή του Χριστού κάθε άλλο παρά τριαδιστές ήταν.

Filos.

Ανώνυμος είπε...

Πρώτον:
Να μην ξεχνάμε ότι ενώ είπα πως ο όρος "Χριστιανισμός" δεν αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη, εσύ από άγνοια υποστήριξες το αντίθετο και μου επιτέθηκες, και τελικά εκτέθηκες διότι η λέξη αυτή δεν υπάρχει στην Καινή Διαθήκη.

Αναμένω λοιπόν μια παραδοχή της άγνοιάς σου.


Δεύτερον:
Με όποιον τρόπο κι αν διατύπωνε η Καινή Διαθήκη τον κάθε όρο, αυτό δεν θα εμπόδιζε σε τίποτε τους εγωιστές ανθρώπους όπως τους ιδρυτές της "Σκοπιάς" να διαστρέψουν τα πάντα, προκειμένου να έχουν οπαδούς να διατάζουν, επιβάλοντας υπακοή στο ΕΓΩ των ιδρυτών της εταιρείας χιλιαστών.

Ένα παράδειγμα αρκεί, για να θυμίσει σε όλους την τραγική κατάσταση της αίρεσης των ΜτΙ.

Το εδάφιο Ιω. 1,1 γράφει:
"Εν αρχή ήν ο Λόγος, καί ο Λόγος ήν πρός τόν Θεόν, καί Θεός ήν ο Λόγος"


Στα αγγλικά, σύμφωνα με τις περισσότερες εκδόσεις, η μετάφραση είναι:
"In the beginning was the Word, and the Word was with God, and the Word was God".


Κοιτάξτε τώρα πως μεταφράζει η Σκοπιά το εδάφιο αυτό:
"In [the] beginning the Word was, and the Word was with God, and the Word was a god".

Δηλαδή, στο τέλος του εδαφίου, μας δίνει την μετάφραση "ο Λόγος ήταν ΕΝΑΣ θεός", και έχουμε εδώ μια απαράδεκτη προσθήκη της λέξης "ΕΝΑΣ" που προκύπτει όχι από το κείμενο αλλά από τα διεστραμμένα δόγματα της Εταιρείας.


Σημειωτέον: Στις 40 περίπου αγγλόφωνες εκδόσεις που έχω υπόψη μου, η μετάφραση "the Word was a god" δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ! Τυχαίο;

Για όσους δεν κατάλαβαν, η "Σκοπιά", με τη μετάφραση "ο Λόγος ήταν ΕΝΑΣ θεός" διατυπώνει απερίφραστα πίστη σε πολυθεΐα...

Το κείμενο της Κ.Δ. λέει ξεκάθαρα ότι "Θεός ήν ο Λόγος" ενώ η Σκοπιά, "ο Λόγος ήταν ΕΝΑΣ θεός". Αυτό αρκεί να μας δείξει για τι πράγμα μιλάμε.

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

«Η τεκμηρίωση της τριαδολογίας είναι ανύπαρκτη στην Π.Δ»

Filos.

«Είπεν ο Κύριος τω Κυρίω μου κάθου εκ δεξιών μου, έως αν θω τους εχθρούς σου υποπόδιον των ποδών σου. Ράβδον δυνάμεως εξαποστελεί σοι Κύριος εκ Σιών…Ώμοσε Κύριος και ου μεταμεληθήσεται… Κύριος έκ δεξιών σου συνέθλασεν εν ημέρα οργής αυτού βασιλείς» ( Ψαλμ.ρθ΄[ ρι΄], 1-5). Σύμφωνα με το χωρίο ο ένας «Κύριος»,είναι ο Πατήρ, απευθύνεται σε δεύτερον «Κύριον», το Υιόν -Μεσσίαν, τον οποίον βάζει εκ δεξιών του, παρέχει σε αυτόν χρηματισμούς και διαβεβαιώσεις. Ομιλεί ο Πατήρ προς το Υιόν- Μεσσίαν στο στίχ. 2,4 και 5 αναφέρει τρίτον « Κύριον», περί του οποίου ομιλεί στο γ’ πρόσωπον ( δεν λέγει, « Εξαποστελώ σοι εγώ», αλλά λέγει, « εξαποστελεί σοι Κύριος» κ.λ.π.), στο στιχ. 5 παριστά αυτόν εκ δεξιών του Υιού- Μεσσίου. Έχομεν τον Κύριον- Πατέρα, εκ δεξιών αυτού τον Κύριον – Υιόν, και εκ δεξιών του Υιού τον Κύριον- Πνεύμα. Εδώ μας ομιλεί ο Ψαλμωδός, για τρείς Κυρίους, Κύριος ο Πατήρ, Κύριος ο Υιός, Κύριος το Άγιον Πνεύμα, = ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ.


GEORGIOS. O.X.

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Ενδιαφερόμενε, καλό το copy paste αλλά αμφιβάλλω αν κατανοείς τι πιστεύεις.

Filos.
13 Ιουνίου 2012 4:26 μ.μ.
___________________________

Δεν θα σου χαλάσω την ψευδαίσθηση πως είσαι έξυπνος.
Είσαι έξυπνος.

Αλλά με την τόση εξυπνάδα σου γιατί δεν απαντάς στα επιχειρήματα, και "πηδάς" από το ένα θέμα στο άλλο;

Θέλεις να "θολώσεις" τα νερά;

Για το αν γνωρίζω που πιστεύω, θα σε παραδεχτώ αν απαντήσεις στα επιχειρήματα όπως αυτά που αναφέρουμε.

Αρχίσαμε να μιλάμε για το Αγιο Πνεύμα, και οδηγείς αλλού την συζήτηση.

Να θέσω και ένα ακόμη χωρίο προς εξέταση.

Άβδ. 1:1 Όρασις Αβδιού. Ούτω λέγει Κύριος ο Θεός περί του Εδώμ· Ηκούσαμεν αγγελίαν παρά Κυρίου και μηνυτής απεστάλη προς τα έθνη, Εγέρθητε και ας εγερθώμεν εναντίον αυτού εις πόλεμον.


Και σε μετάφραση από το αντίχριστο κατασκεύασμα Μ.Ν.Κ:

Το όραμα του Αβδιού:

Αυτό είπε ο Υπέρτατος Κύριος Ιεχωβά σχετικά με τον Εδώμ: «Είδηση ακούσαμε από τον Ιεχωβά, και απεσταλμένος έχει σταλεί ανάμεσα στα έθνη: “Σηκωθείτε, και ας σηκωθούμε εναντίον του σε μάχη”».


Ερώτηση:

Ποιος είναι ο ΚΥΡΙΟΣ και σε ποιον ΚΥΡΙΟ απευθύνεται;

Όπως βλέπω δεν μπόρεσε το αγγλόφωνο, και αόρατο επιτελείο των μεταφραστών να διαστρεβλώσει πλήρως το χωρίο.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε, σου έκανα κάποιες ερωτήσεις δεν απάντησες στις (12 Ιουν.12:48 π.μ.). Ο Θεός Πατέρας είναι Άναρχος; Οι Άγγελοι του Θεού είναι αθάνατα πνεύματα κατά χάριν; Αν ναι, μπορείς να μου τα δείξεις αυτά τα δυο από την Γραφή.
Αν είσαι ΜτΙ, που λέει στην Αγία Γραφή κατά γράμμα ότι καιροί των εθνών θα λήξουν τον 1878, το 1914, 1925, 1975;;;!
Για να συνεχίσω σου να μιλώ μαζί σου θα μου απάντησης και σε αυτό. «ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚH YΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΙΕΧΩΒΑ;;;


GEORGIOS. O.X.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι "Μάρτυρας του Ιεχωβά" ο Filos.

Μόνον αν μεταμφιεστεί σε Ιό του διαδυκτίου δεν θα αναγνωριστεί.

Παρακολουθώ τη συζήτηση αλλά είμαι απασχολημένος αυτές τις μέρες και δεν μπορώ να επέμβω.

Madragoras

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Συμφωνώ.

Ο Filos δεν είναι Μάρτυρας του Ιεχωβά.
Όταν άρχισε να γράφει με είχε μπερδέψει λίγο, αλλά μετά τον αναγνώρισα.

Με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά έχει πολλά κοινά, όπως το ότι είναι ένα αντίχριστο, και αντίθεο τομάρι που τον περιμένει η κόλαση.

Και μην ακούσω πως μιλώ άσχημα και δεν κάνει, διότι τα τομάρια και τα γαϊδούρια μόνο αυτή την γλώσσα καταλαβαίνουν.

Εκτός από τομάρι είναι και "κότα", διότι ένας άνδρας (όχι κατ' όνομα αλλά κατ' ουσίαν) θα έλεγε, θα δήλωνε ξεκάθαρα ποια είναι η πίστη του, που ανήκει, και μετά θα συνέχιζε τον διάλογο για να αποδείξει ότι αυτό που πιστεύει είναι το ορθό.

Ο Ορθόδοξος Χριστιανός δεν είναι υποκριτής θρασύδειλος σαν τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, αλλά έχει το θάρρος της γνώμης του, και δεν φοβάται να πει τα πράγματα με το όνομά τους, και έξω απ' τα δόντια.

Αν με ρωτήσετε γιατί γράφω, θα σας απαντήσω ότι μου αρέσει να στριμώχνω τους αιρετικούς, και να ξεσκεπάζω την πλάνη τους.

Αυτό είναι εύκολο, και ένα παιδάκι θα μπορούσε να το κάνει.

Το δύσκολο είναι να λυθούν τα δεσμά του Σατανά, αυτό το θαύμα ΜΟΝΟ η Αγία Τριάδα μπορεί να το κάνει, και αν δεν το κάνει, τότε ο άνθρωπος που είναι δέσμιος του Σατανά, θα πάει μαζί με το αφεντικό του στον ετοιμασμένο για αυτούς τόπο, όπου το πυρ δεν θα σβήνει ποτέ.

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ: θα δήλωνε ξεκάθαρα ποια είναι η πίστη του, που ανήκει, και μετά θα συνέχιζε τον διάλογο για να αποδείξει ότι αυτό που πιστεύει είναι το ορθό.

Μα δεν θέλω να αποδείξω ότι αυτό που πιστεύω είναι το ορθό.
Θέλω να αποδείξω ότι αυτό που πιστεύεις είναι λάθος.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: ενώ είπα πως ο όρος "Χριστιανισμός" δεν αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη, εσύ από άγνοια υποστήριξες το αντίθετο και μου επιτέθηκες, και τελικά εκτέθηκες διότι η λέξη αυτή δεν υπάρχει στην Καινή Διαθήκη.

Όπως προείπα ... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ.
Στην Κ.Δ. υπάρχουν οι λέξεις χριστιανούς, χριστιανόν, χριστιανός αλλά δεν υπάρχει η λέξη χριστιανισμός.
Ούτε η λέξη “Ιουδαϊσμός” υπάρχει στην Κ.Δ. ενώ υπάρχει στην Π.Δ. Κι αν, το φέρεσθαι κατά τον τρόπον των Ιουδαίων ονομαζόταν “Ιουδαϊσμός” αντιλαμβάνεσαι πώς λεγόταν το φέρεσθαι κατά τον τρόπον των χριστιανών, ήδη από την εποχή που αυτοαποκαλούνταν “χριστιανοί”.
Νομίζω ότι πολλά ειπώθηκαν για μια ...ουτέ καν λέξη αλλά κατάληξη (-ισμός).


GEORGIE, αν ισχύουν αυτά που λες, τότε οι προφήτες της Π.Δ. δηλαδή άνθρωποι ενάρετοι και θεόπνευστοι, που γνώριζαν και τους Ψαλμούς και όλα όσα λες, θα είχαν διατυπώσει το τριαδικό δόγμα. Κάθε άλλο όμως παρά πίστη σε αγία Τριάδα ήταν η πίστη των Ιουδαίων. Μήπως θα ερχόταν ...σταδιακά το “φως”; Για ποιο λόγο οι θεόπνευστοι προφήτες δεν είδαν στην επίσκεψη των τριών ανδρών στη Μαμβρή τον τριαδικό Θεό; Μα πώς να δουν κάτι τέτοιο αφού οι δύο από τους τρεις αποκαλούνται “άγγελοι” «Ήλθον δε οι δύο άγγελοι εις Σόδομα εσπέρας».

Δεν νομίζω να πίστευαν ότι αυτός που θα κάτσει εκ δεξιών του Θεού θα είναι ... ο Θεός.
«Είδον τον Κύριον καθήμενον επί θρόνου αυτού, και πάσα δύναμις του ουρανού παρειστήκει εκ δεξιών αυτού και εξ αριστερών αυτού.»
Ο Θεός κάθεται στο θρόνο. Ο άλλος “Κύριος” θα σταθεί εκεί που στέκονται και οι υπόλοιπες ουράνιες δυνάμεις, έστω και “υποταγέντων αυτώ αγγέλων και εξουσιών και δυνάμεων”.
Ο Θεός είναι μόνο στο θρόνο. Οποιοσδήποτε κάθεται είτε δεξιά Του είτε αριστερά Του δεν είναι Θεός.

«Ο μεν ουν Κύριος μετά το λαλήσαι αυτοίς ανελήφθη εις τον ουρανόν και εκάθισεν εκ δεξιών του Θεού.», «εν δεξιά τε του θρόνου του Θεού κεκάθικεν».

Πάντα φιλικά

Filos.

Ανώνυμος είπε...

ακουστε και δωστε προσοχη:ενας ο θεος ενας ο γιος και ενα το αγιο πνευμα..οχι ενας θεος ισον 3 θεοι.μονοθειστικη θρησκεια εχουμε.τριαδα ως λεξη δεν υπαρχει στην αγια γραφη.αμαρτανετε και διαβαλετε τον θεο!προσεξτε και μελετηστε την αγια γραφη μονο.φιλικα.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε, φαίνεσαι στα επιχειρήματα σου αδύναμος.
«Γιατί δεν απαντάς στα δικά μου ερωτήματα που σου έκανα (12 και 14 Ιουν. 12:48 π.μ και 10:30 π.μ)». Πες μου στο (Ψαλμό 110 [109] από ένα στιχ. έως 5, πόσους Κυρίους βλέπεις;

GEORGIOS. O.X.

Ανώνυμος είπε...

«Στις 16 Ιουνίου 2012 2:32 π.μ.»


Ανώνυμε, δώσε εσύ προσοχή στην Αγία Γραφή τι λέει.
Απάντησε μου σε αυτά και μετά να συζητήσουμε (Ιωάννης 10,30 17,21-22. Ματθαίος 11,27. Α’ Κορ. 2,10).


GEORGIOS. O.X.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...