ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

18 Αυγ 2013

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΟΙ «ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ;»


Ο Ιωσήφ Ρόδερφορντ, ο δεύτερος πρόεδρος της Οργάνωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Διακρίνεται με τους σωματοφύλακές του, που κρατούν ραβδιά στα χέρια τους. Ραβδιά κρατούν και άλλοι Μάρτυρες του Ιεχωβά (Εφημερίδα «The Saturday Evening Post»)

Εύστοχα έχει ειπωθεί από πολλούς και ιδιαίτερα από πρώην Μάρτυρες του Ιεχωβά, πως το Ίντερνετ θα είναι ο «τάφος» της Οργάνωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά «Σκοπιά». Γιατί πλέον μέσω αυτού ο κόσμος πληροφορείται όχι μόνο για την διδασκαλία της που είναι γεμάτη από ψέματα, λάθη και αντιφάσεις αλλά και για την απομυθοποίηση των συμπεριφορών και πρακτικών των ίδιων των Μαρτύρων του Ιεχωβά, κάτι που παλιά καλύπτονταν από το πέπλο του μυστηρίου και του μύθου.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα στα αναπτυγμένα κράτη που υπάρχει ευρεία διάδοση του Ίντερνετ να εγκαταλείπουν κάθε χρόνο χιλιάδες Μάρτυρες του Ιεχωβά την Οργάνωση τους, γι’ αυτό άλλωστε και η «λυσσαλέα» επίθεση της Οργάνωσης εναντίον του, με σκοπό να αποτρέψει την περιήγηση σ’ αυτό από τα μέλη της...
Η «αιμορραγία» αυτή της φυγής των μελών της Οργάνωσης, απεικονίζεται ξεκάθαρα και στα στατιστικά των ενεργών Μαρτύρων του Ιεχωβά ανά τον κόσμο που δημοσιεύει κάθε χρόνο η ίδια η Οργάνωση. Έτσι στις περισσότερες αναπτυγμένες χώρες έχει μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των μελών της Οργάνωσης. Μάλιστα σε κάποιες από αυτές η μείωση έχει πάρει τέτοιες δραματικές διαστάσεις αφού οι ενεργοί Μάρτυρες του Ιεχωβά είναι πολλοί λιγότεροι από ότι ήταν πριν από τριάντα και πλέον χρόνια! Λόγου χάρη το 1975 στην Δανία οι ενεργοί Μάρτυρες του Ιεχωβά ανέρχονταν σε 14.554, και το 2012, μετά δηλαδή από 37 σχεδόν χρόνια ακατάσχετης προπαγάνδας και «ξεποδαριάσματος» των ισοβίως αμισθί «πλασιέ» της Οργάνωσης, ο αριθμός αυτός προσεγγίζει τους 14.411. Δέον να ληφθεί υπόψη στους παραπάνω αριθμούς και η αύξηση του πληθυσμού της Δανίας. Ενώ το 1975 ήταν 5.059.454, το 2012 ανέρχονταν σε 5.550.000.
Ένας μύθος λοιπόν που κυκλοφορούσε όλα αυτά τα χρόνια και δυστυχώς κυκλοφορεί ακόμα, τον οποίο εντέχνως καλλιεργούσαν και οι ίδιοι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, ήταν, το πόσο καλοί και άκακοι είναι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, αφού αρνούνται να πιάσουν όπλο και να πολεμήσουν υπερασπιζόμενοι την ζωή τους. Μύθο τον οποίο καταρρίψαμε με το άρθρο μας «Αρνούνται πράγματι τα όπλα και τον πόλεμο οι Μάρτυρες του Ιεχωβά;», στο οποίο αποδεικνύουμε με ντοκουμέντα, πως ούτε εναντίον του πολέμου είναι ούτε εναντίον των όπλων.
Όμως σε προσωπικό επίπεδο τι γίνεται άραγε; Όταν κάποιος Μάρτυρας του Ιεχωβά δεχτεί επίθεση, πως πρέπει να αντιδράσει; Πρέπει να μην προβάλει καθόλου αντίσταση στον επιτιθέμενο και να υποστεί τις συνέπειες αυτής της επίθεσης όσο οδυνηρές να είναι ακόμα και για την ίδια του τη ζωή; Τι λένε άραγε τα έντυπα της Οργάνωσης για το ζήτημα αυτό; Να στρέφουν και την αριστερή σιαγόνα όταν κάποιος τους ραπίζει (κτυπάει) στη δεξιά; Ματθ. 5:39.
Το επίσημο έντυπο της Οργάνωσης «Σκοπιά», μέσω του οποίου διοχετεύεται η διδασκαλία της στους Μάρτυρες του Ιεχωβά, της 1ης Σεπτεμβρίου 1968, σελίδα 539, ασχολείται ακριβώς με αυτό το ζήτημα. Πως πρέπει να φερθούμε αν μας επιτεθεί κάποιος; Σύμφωνα με όσα έχουμε ακούσει μέχρι τώρα και τα οποία κυκλοφορούν ευρέως στον κόσμο, ο Μάρτυρας του Ιεχωβά που θα υποστεί βίαιη επίθεση, τηρώντας τους κανόνες του Ευαγγελίου δεν πρέπει να προβάλει καμιά αντίσταση ότι και αν του συμβεί; Πράγματι αυτό τον συμβουλεύει η «Σκοπιά»; Για να δούμε λοιπόν τι λέει. Γράφει λοιπόν επί λέξει:
«Αλλά τι θα κάμετε αν σας πλησιάση ένα βίαιο πρόσωπο, ένα άτομο που αρχίζει να σας επιτίθεται; Τότε να συζητήσετε μαζί και με ειρηνικό τρόπο να παραδώστε τα υλικά πράγματά σας πιθανόν να μη είναι αρκετό. Σ’ αυτή την εσχάτη κατάστασι ο Χριστιανός δικαιολογείται να υπερασπίση τον εαυτό του … Πράγματι ένα κτύπημα που θα δοθή σε περίπτωσι αυτό – υπερασπίσεως μπορεί να τραυματίση τον επιτιθέμενο. Αν, όμως έχη ως αποτέλεσμα να φονεύση τον επιτιθέμενο, αυτό δεν θα είναι εκ προθέσεως».
Βλέπουμε λοιπόν από τα παραπάνω, πως τα «παραμύθια» που σερβίρουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά για την άσκηση μη βίας για την υπεράσπιση του εαυτού τους «πάνε περίπατο». Όπως «περίπατο» πάνε, και όλοι οι σχετικοί κανόνες του Ευαγγελίου, οι οποίοι ισχύουν μεν, αλλά για … τους άλλους και όχι για αυτούς. Γιατί ο Μάρτυρας του Ιεχωβά που θα υποστεί βίαιη επίθεση, όχι μόνο καλείται από την Οργάνωσή του να υπερασπιστεί τον εαυτό του, αλλά μπορεί να φονεύσει και αυτόν που του επιτίθεται! Όπως αντίσταση και πρόκληση σωματικής βλάβης μπορεί να προκαλέσει και μία Μάρτυρας του Ιεχωβά για να αποφύγει τον βιασμό, όπως διαβάζουμε στο ίδιο έντυπο της Οργάνωσης. Ορίστε και το ντοκουμέντο της Οργάνωσης για να μην σας μείνει καμία αμφιβολία:


Σκοπιά 1ης Σεπτεμβρίου 1968, σελίδα 539: Ο Μάρτυρας του Ιεχωβά μπορεί να φονεύσει αυτόν που του επιτίθεται

Βία ασκήθηκε από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, με αποτέλεσμα να ρίξουν αναίσθητο και ένα αξιωματικό της αστυνομίας!, όταν υπερασπίστηκαν τους εαυτούς τους σε οχλοκρατική επίθεση που τους έγινε στη διάρκεια μια συνέλευσης που πραγματοποιούσαν, στο Όρεγκον των Ηνωμένων Πολιτειών. Που τα διαβάζουμε αυτά; Σε ένα ακόμα έντυπο της Οργάνωσης, το «Βιβλίο Έτους 1983», σελίδα 195:

«Βιβλίο Έτους 1983», σελίδα 195: Μάρτυρες του Ιεχωβά ρίχνουν αναίσθητο αξιωματικό της αστυνομίας
   
Αλλά και σε απλές περιπτώσεις, η χρήση βίας δεν είναι άγνωστη για τους Μάρτυρες του Ιεχωβά. Το ίδιο έντυπο της Οργάνωσης, το «Βιβλίο Έτους 1983», σελίδες 191 και 192, μας διηγείται για την βία που άσκησαν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά σε οπαδούς Καθολικού Ιερέα, επειδή οι τελευταίοι δημιούργησαν φασαρία σε μια συνέλευση τους, στην οποία μιλούσε ο δεύτερος πρόεδρος της Οργάνωσης Ιωσήφ Ρόδερφορντ, διακόπτοντας τον με φωνές. Οι υπεύθυνοι για την τήρηση της τάξης Μάρτυρες του Ιεχωβά που ονομάζονται «ταξιθέτες», όχι μόνο τους εκδίωξαν κακήν κακώς από την αίθουσα χρησιμοποιώντας βία, αλλά και κάποιον από αυτούς του έσπασαν κυριολεκτικά το κεφάλι, με ραβδιά τα οποία είχαν φροντίσει να προμηθευτούν από πριν όπως μας διηγείται με μια δόση κομπασμού και το ίδιο το έντυπο των Μαρτύρων του Ιεχωβά:



«Βιβλίο Έτους 1983», σελίδες 191 - 192: Μάρτυρες του Ιεχωβά ασκούν βία σε Καθολικούς πιστούς

Και μετά από όλα αυτά, έχουμε τους Μάρτυρες του Ιεχωβά με το απύθμενο θράσος που τους διακρίνει, να μας ειρωνεύονται, γιατί θέλουμε να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας και την τιμή της οικογένειάς μας εναντίον κάθε ξένης και εχθρικής επιβουλής ήθελε να υπάρξει!
 
 
 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου.

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο το άρθρο!
Τι να πει κανείς για τους «Μάρτυρες του Ιεχωβά» όσο αναφορά την Σκοπιά 1 Σεπτεμβρίου 1968, σελίδα 539…

Για να δούμε κάτι παρόμοιο μας λένε και στο Ξύπνα, 8-2-1976, σελ. 27-28:

Ποια Είναι η Άποψις της Βίβλου;
Πρέπει να Υπερασπίζετε τον Εαυτό Σας;

«Η κατάστασις, εν τούτοις, είναι πολύ διαφορετική όταν απειλήται κανείς με σοβαρή σωματική βλάβη. Στον νόμο του προς τον Ισραήλ, ο Ιεχωβά Θεός απεκάλυψε ότι το άτομο είχε το δικαίωμα της αυτοάμυνας. Παραδείγματος χάριν, σχετικά μ’ ένα κλέφτη που έμπαινε σ’ ένα σπίτι τη νύχτα, ο Νόμος έλεγε: «Εάν ο κλέπτης ευρεθή κάμνων ρήξιν και κτυπηθή και αποθάνη, δεν θέλει χυθή αίμα δι’ αυτόν.» (Έξοδ. 22:2) Τη νύχτα θα ήταν πολύ δύσκολο να προσδιορισθούν οι προθέσεις του παρείσακτου. Για να προστατεύση τον εαυτό του από πιθανή βλάβη, ο οικοδεσπότης είχε το δικαίωμα να καταφέρη βαρειά χτυπήματα. Και αν αυτά τα κτυπήματα απεδεικνύοντο μοιραία, εθεωρείτο απηλλαγμένος από ενοχή αίματος».
«Από τα ανωτέρω είναι φανερό ότι η Αγία Γραφή δίνει σ’ ένα άτομο το δικαίωμα να υπερασπίζεται τον εαυτό του ή να υπερασπίζη άλλους εναντίον σωματικής βλάβης. Εν τούτοις, δεν εγκρίνει τις ένοπλες συγκρούσεις ή την αφαίρεσι ανθρώπινης ζωής στις προσπάθειες που γίνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας για την προστασία υλικών αποκτημάτων».
Ξύπνα, 8-2-1976, σελ. 27-28.

Θέλουν να μας πουν οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά», ότι την ΝΥΧΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ!!!
ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ!!!
ΔΙΟΤΙ ΑΝ Ο ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΘΑΝΑΤΩΣΕΙ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΕΝΟΧΗ ΑΙΜΑΤΟΣ!!!
ΕΝΩ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΣ!!!


Έλεγε ο Ιωσήφ Ρόδερφορδ, ο δεύτερος πρόεδρος της Οργάνωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά:
«Κατά τον νόμον της χώρας και τον νόμον του Θεού, όταν τις απειληται με σωματικήν βλάβην, έχει τελείως το δικαίωμα να οπλισθη δια την άμυνάν του. Νεεμίας δ’ 7-18. (ΘΡΗΣΚΕΙΑ 1940, σελ. 311).

ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΟΠΛΙΣΤΟΥΝ!!!
Ας βγει ένας «ΜτΙ» και να μας πει:
Πιστεύει αυτά που γράφουμε;


GEORGIOS O.X.

alexia1004 είπε...

Ως γυναίκα μου έκανε αλγεινή εντύπωση το κείμενο
στη Σκοπιά 1ης Σεπτεμβρίου 1968, σελίδα 539, για τις γυναίκες θύματα βιασμού. Ξεκάθαρα τις κατηγορεί για πορνεία, αν δεν προβάλουν αντίσταση. Τρόπος σκέψης που παραπέμπει σε φονταμενταλιστικές κοινωνίες, αλλά και σε ηθικιστικούς τρόπους σκέψεις. Ακριβώς αυτούς τους τρόπους σκέψης, που αναγκάζει τα θύματα βιασμών να σιωπούν. Επιπλέον, ποιος θα κρίνει και με τι κριτήρια αν η γυναίκα προέβαλε αντίσταση; Οι περίφημοι ''στοργικοί'' πρεσβύτεροι της Σκοπιάς; Και με ποιον τρόπο; θα καλέσουν το θύμα να το ανακρίνουν; Οι ερωτήσεις αυτές δεν είναι ρητορικές αλλά πραγματικές και θα παρακαλούσα κάποιον από τους φίλους ΜτΙ που διαβάζουν τον Αντιαιρετικό, να μου τις απαντήσει.
Τέλος, εντελώς ενημερωτικά προς τη Σκοπιά, θα ήθελα να επισημάνω το εξής: υπάρχει ένας αριθμός γυναικών που το ένστικτο επιβίωσης τη στιγμή του βιασμού τις ωθεί να μην προβάλουν αντίσταση, για να μην προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερη άσκηση βίας από το θύτη. Αυτό σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι το...απολαμβάνουν, όπως αφήνει να εννοηθεί το κείμενο.

Ανώνυμος είπε...

Καταγγελία σοκ! Από πρώην Μάρτυς του Ιεχωβά που έγινε στις 28-8-1979.

«Ο σύζυγος μου βρήκε τους ομοίους του και την ευκαιρία να συνεχίσει την μαρτυρική μου ζωή που άρχισα πριν 20 Χρόνια. Ξύλο, ύβρεις… Και όπου πάω να διαμαρτυρηθώ ακόμα και δια το ξύλο και τις ύβρεις του συζύγου μου, βάζουν τα παιδιά μου και τα διαψεύδουν.
Στην αρχή μόλις τους είχα εγκαταλείψει με παρακαλούσαν να επιστρέψω πίσω στην σατανική τους οργάνωση.
Μόλις όμως είδαν ότι δεν επρόκειτο να ξαναπέσω θύμα τους τότε άρχισαν τις απειλές ακόμα και με ΘΑΝΑΤΟ!
Είναι σε θέση οι Μάρτυρες του Ιεχωβά εκτός από δικούς τους ιατρούς να πληρώσουν ακόμα και οποιοδήποτε ασυνείδητο ιατρό, προκειμένου να με ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ!
Διότι τους είμαι εχθρός της οργανώσεως των επειδή κάνω έργο Ορθοδόξου και δυσφημίζω την οργάνωσή των.
ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ ΜΕ ΘΑΝΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΙ, ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ, Ε.Κ. ΚΑΙ Α.Π.».

«Πριν εγκαταλείψει το σπίτι μας ο σύζυγος μου εκτός από ξύλο, ύβρεις και συκοφαντίες μου έλεγε και τα εξής.
Με βάλανε να σε ΣΚΟΤΩΣΩ! Φύγε από το σπίτι να φέρω άλλη γυναίκα!
Άκουσα τον άντρα μου να λέγει στο γιό μου το Νίκο,
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΕΝΑ ΓΙΑΤΡΟ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΤΡΕΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΡΕΛΟΚΟΜΕΙΟ…»!
Αυτά τα λίγα που ανέφερα (υπάρχουν και περισσότερα στοιχεία) είναι από ένα γράμμα που έγραψε η ίδια πρώην Μάρτυς του Ιεχωβά κ. Αναστασία.
Βλέπετε αγαπητοί αναγνώστες τι βία ασκούν οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά»;!

GEORGIOS O.X.

Παναγιώτης Μακρής είπε...

Όσα γράφονται για τους ΜτΙ σωστά είναι εγώ θα ήθελα να παρέμβω σε αυτό το οποίο είπε η Αλεξία (αν τυχών κάνω λάθος σε τίποτε να με διορθώσετε).
Γράφει η Αλεξία @Ξεκάθαρα τις κατηγορεί για πορνεία, αν δεν προβάλουν αντίσταση. Τρόπος σκέψης που παραπέμπει σε φονταμενταλιστικές κοινωνίες, αλλά και σε ηθικιστικούς τρόπους σκέψεις@ εγώ προσωπικά σε αυτό το θέμα θα συμφωνήσω με την Σκοπιά η γυναίκα που δέχεται τον βιασμό χωρίς αντίσταση συγκατατίθεται στην πορνεία. Αυτό το στηρίζω στο διάλογο του Αγίου Ανδρέα του δια Χριστόν σαλού με κάποιον ομοφυλόφιλο όπου ο Άγιος Ανδρέας τον κατηγορεί για ομοφυλοφιλία ενώ γνωρίζει ότι στην πραγματικότητα ο αφέντης του τον βιάζει. Σε ερώτηση του φίλου του Επιφάνιου σχετικά με το ζήτημα απαντάει:Το ξέρω, είπε ο όσιος, καταλαβαίνω τη θέσι του. Ο δούλος όμως πρέπει να εξυπηρετή τον αφέντη του μόνο στις υλικές του ανάγκες, όχι στα έργα του διαβόλου και στις άτιμες πράξεις του, και μάλιστα σ' αυτό το καταραμένο, το σιχαμερό αμάρτημα που ούτε στα ζώα το συναντάμε!
Ο Επιφάνιος όμως λέει: Όταν ο αφέντης, είπε πάλι ο Επιφάνιος, προστάξη τον δούλο να κάνη κάποια υπηρεσία είτε σωματική είτε πνευματική είτε ακόμη και αμαρτωλή, κι αυτός δεν υπακούση, ξέρεις τότε τι κατάρες τον περιμένουν, τι ξύλο, τι απειλές και πόσα άλλα δεινά;
Και ο Άγιος Ανδρέας απαντάει:Αυτό, παιδί μου, είναι το μαρτύριο του Χριστού. Αυτό εννοούσε ο Κύριος όταν έλεγε: «Μακάριοι οι δεδιωγμένοι ένεκεν δικαιοσύνης, ότι αυτών εστιν η βασιλεία των ουρανών» (Ματθ. ε ' 10). Αν οι δούλοι δεν υποχωρούν στη σιχαμερή σοδομιτική επιθυμία των κυρίων τους, είναι μακάριοι και τρισμακάριοι, γιατί τα βασανιστήρια που θα υποφέρουν θα τους κατατάξουν στη χορεία των μαρτύρων.

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/08/agios-andreas-dia-xriston-salos.html#ixzz2cnqvBZmn

Επάνω σε αυτό επιπλέον προσθέτω μερικές Άγιες οι οποίες τον καιρό του μαρτυρίου τους κατάλαβαν ότι οι Ρωμαίοι στρατιώτες θέλουν να τις βιάσουν και εκείνες προτίμησαν την αυτοκτονία (η οποία γνωρίζουμε τα αποτελέσματα της σύμφωνα με την Ορθόδοξη εκκλησιολογία) και έτσι στέφθηκαν με το στεφάνι του μαρτυρίου γιατί προτίμησαν τον θάνατο από το να παραβούν τον λόγο του Θεού.
Όπως επίσης εύκολα γίνεται κατανοητό αν συσχετίσουμε τον βιασμό με το μαρτύριο (μιας και είναι ένα είδος μαρτυρίου) αν υποθέσουμε ότι ο βιαστής είναι ο βασανιστής η μάρτυρας είναι η κοπέλα που θέλει να βιάσει τότε αν η κοπέλα δεχθεί για τον οποιοδήποτε λόγο τον βιασμό είναι σαν την κοπέλα που αρνήθηκε τον Χριστό για να σώσει την ζωή της αν δεν πάλι δεν δεχθεί και προτιμήσει να πεθάνει παραβιάσει την εντολή του Θεού τότε είναι σαν την μάρτυρα που προτίμησε να πεθάνει παρά να αρνηθεί τον Χριστό. Δεν ισχύει το ίδιο για όλες τις βιασμένες κοπέλες είναι εύκολα κατανοητό αυτό αν μια κοπέλα την νάρκωσαν και μετά την βίασαν ακούσια ενώ δεν είχε συναίσθηση του τι γινόταν τότε είναι απαλλαγμένη πάσης κατηγορίας.

Ανώνυμος είπε...

Είπαν οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά»:
«Η ανθρώπινη εξουσία, με το να εκτελή τον φονέα, ενεργεί ως «Θεού υπηρέτης, εκδικητής δια να εκτελή την οργήν κατά του πράττοντος το κακόν.»—Ρωμ. 13:4.

«Φυσικά, μερικοί μπορεί ν’ αμφισβητήσουν αν ανθρώπινες εξουσίες μπορούν δικαιωματικά να εκτελούν άτομα για πράξεις που ο Λόγος του Θεού δεν προσδιορίζει ως θανάσιμες παραβάσεις. Αυτή είναι μια ευθύνη που οι κυβερνήσεις οφείλουν να φέρουν ενώπιον του Θεού. Αλλά δεν υπάρχει καμμιά Γραφική βάσις για να πη κανείς ότι οι κυβερνήσεις καταδικάζονται με το να επιβάλλουν την ποινή του θανάτου στους φονείς. Η άποψις του Θεού είναι ότι το άτομο που εσκεμμένα αφαιρεί τη ζωή κάποιου άλλου χάνει τη δική του ζωή. Σήμερα, όμως, πολλές κυβερνήσεις εγκαταλείπουν την άποψι του Θεού για τη θανατική ποινή, και αυτό χωρίς αμφιβολία συντελεί στην αύξησι του εγκλήματος και της βίας». (Σκοπιά 1-1-1973, σελ. 31).

Τι είπατε; Η ανθρώπινη εξουσία, με το να εκτελή τον φονέα, ενεργεί ως Θεού υπηρέτης εκδικητής…; Γιατί το έχετε μέσα σε εισαγωγικά;
Εφόσον δεν είστε ΕΙΡΗΝΙΣΤΕΣ! Αλλά ούτε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ! Εσείς το λέτε όχι εγώ!
Διαβάστε, (Έστω ο Θεός Αληθής, το 1956, εξεδόθη στην Ελ. σελ. 231, και το άλλο βιβλίο σας λέγετε «Γενηθήτω ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΣΟΥ επί της γης» το 1964, εξεδόθη στην Ελ. σελ. 231).
Πως η ανθρώπινη εξουσία ενεργεί ως Θεού υπηρέτης;;;
Μα για εσάς οι ανθρώπινες κυβερνήσεις της γης δεν αποτελούν μέρος της ορατής οργανώσεως του Σατανά, και διατελούν υπό την εξουσίαν και επιρροήν και δύναμιν των αοράτων δαιμόνων;;; (ΘΡΗΣΚΕΙΑ 1940, σελ. 20).

Παρακάτω λέτε:

«Αλλά δεν υπάρχει καμμιά Γραφική βάσις για να πη κανείς ότι οι κυβερνήσεις καταδικάζονται με το να επιβάλλουν την ποινή του θανάτου στους φονείς. Η άποψις του Θεού είναι ότι το άτομο που εσκεμμένα αφαιρεί τη ζωή κάποιου άλλου χάνει τη δική του ζωή. Σήμερα, όμως, πολλές κυβερνήσεις εγκαταλείπουν την άποψι του Θεού για τη θανατική ποινή, και αυτό χωρίς αμφιβολία συντελεί στην αύξησι του εγκλήματος και της βίας».(Σκοπιά 1-1-1973, σελ. 31).

Πω! Πω! Τι μας λένε οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά», ένας που φονεύει πρέπει να ΦΟΝΕΥΕΤΕ και αυτός!!! Για να μην αυξηθεί ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!
Μπράβο σας! Είστε πολύ ειρηνικοί!


GEORGIOS O.X.

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα μάθαμε ότι οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά» απείλησαν πριν δυο εβδομάδες ένα αδελφό με θάνατο!!!
Ενώ ο αδελφός, Α. Α. δεν υπήρξε ποτέ μάρτυρας του Ιεχωβά!
Γιατί τον απείλησαν;
Διότι έφερε στην Ορθοδοξία μία γυναίκα, η οποία υπήρξε μάρτυς του Ιεχωβά!
Λυπούμαι μάρτυρες του Ιεχωβά για την κατάντιας σας!


GEORGIOS O.X.

Observateur είπε...

O πρώην μάρτυς του Ιεχωβά Γεώργιος Χριστουλιας είπε
προ ετών σε συνέντευξη του στο Έθνος : Αυτοί που ανήκουν στην οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά δ ε ν είναι ειρηνισται , δ ε ν είναι ειρηνοποιοι.Τα κινήματα
ειρήνης τα α π ε χ θ α ν ο ν τ α ι και τα σ α μ π ο τ α ρ ο υ ν επειδή πιστεύουν ότι η ειρήνη θα επιτευχθεί με την ε ξ ο ν τ ω σ η ο λ ω ν ο σ ω ν δ ε ν ανήκουν στην οργάνωση τους.

Observateur είπε...

Όπως γίνεται αντιληπτό , δ ε ν ισχύουν γι' αυτούς τα λόγια που είπε στην επί του ορους ομιλία ο Ιησούς Χριστός : μακάριοι οι ειρηνοποιοι ....

Observateur είπε...

Η ιδέα πού κυκλοφορεί στον πολύ κόσμο ότι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά είναι ειρηνιστές είναι εντελώς πλανημένη. Τα μέλη της «Σκοπιάς» γαλουχούνται σε πνεύμα πού κάθε άλλο παρά ειρηνιστικό είναι. Όλους όσους δεν ανήκουν, στην οργάνωσή τους, όλους όσους δεν τους φέρονται ευνοϊκά, τους ονομάζουν ανθρώπους «κατσικοειδείς» και «τραγοειδείς», εχθρούς του Ιεχωβά. Ο Θεός βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση μ' αυτούς τους ανθρώπους. «Ο Ιεχωβά είναι δυνατός πολεμιστής». Κάποια ήμερα θα τους κατασφάξει όλους. Και οι Ιεχωβίτες την περιμένουν με χαρά αυτήν την ημέρα.

Όποιος μελετήσει τα έντυπα της «Σκοπιάς» θα διαπίστωση ότι κάθε άλλο παρά ειρηνιστικό πνεύμα εμφυτεύεται στις ψυχές των Ιεχωβιτών. Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο πού δημοσιεύεται στην «Σκοπιά» της 1.5.1951. Ο τίτλος του άρθρου είναι εντυπωσιακός: «Γιατί οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν είναι ειρηνισταί». Κάτω από τον τίτλο υπάρχουν οι φράσεις: «Ο Ιεχωβά είναι δυνατός πολεμιστής. Ιεχωβά το όνομα αυτού». Κάθε προσπάθεια για επικράτηση ειρήνης μεταξύ των εθνών είναι έργο μισητό στους Μάρτυρες του Ιεχωβά. Όποιος συμβάλλει σε μια τέτοια προσπάθεια, θα τιμωρηθεί από τον Ιεχωβά. Όποιος συμπράττει σε τέτοιες κινήσεις, απειλείται με σφαγή. (Πρβλ. «Σκοπιά» 16.3.1986).

Observateur είπε...

Οπως είναι γνωστό , η οργανωση των μαρτύρων του
Ιεχωβά διαδίδει ότι αρνούνται να πιάσουν όπλο, δε πάνε στον πόλεμο, είναι ευγενικοί, κ.λ.π. Όμως η αλήθεια είναι άλλη.

Στο περιοδικό τους «ΞΥΠΝΑ» 20 Μαΐου 1984, η μετοχική εταιρία του Μπρούκλιν παρακινεί τους Έλληνες Χιλιαστές να μην ενισχυουν κινήματα ειρηνης για την αποφυγή του πυρηνικού πολέμου, διότι αυτό δεν το θέλει ο Ιεχωβά.

Στην «Σκοπιά» του 1954, σελ. 91, γράφουν:

«Ο Ιεχωβά δεν επιθυμεί τον αφοπλισμό, ούτε και οι Μάρτυρες του Ιεχωβά τον υποστηρίζουν».

Στην «Σκοπιά» του 1976, σελ. 80, γράφουν:

«Ο Ιεχωβά δεν επιθυμεί επιτυχία στο έργο των κυβερνήσεων στον πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό τομέα, ώστε το διαβολικό σύστημα να μη γίνει ελκυστικό και ανεκτικό, ούτε οι Μάρτυρες του Ιεχωβά το επιθυμούν».

Υποστηρίζουν για τον Θεό της αγάπης, τον Ιησού Χριστό, ότι:

«Ο Χριστός δεν είναι Θεός της αγάπης αλλά μεγάλος σφαγέας και εκτελεστής που θα κατασφάξει τους βδελυρούς εχθρούς του Ιεχωβά. Γι’ αυτούς δεν υπάρχει οίκτος. Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά θα αξιωθούν να πλύνουν τα πόδια τους στο αίμα των εχθρών τους» (βλέπε: «Σκοπιά» 1968, σελ. 83, «Σκοπιά’ 1979, σελ. 4, περιοδικό «πλουτη» σελίδα 103).



ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ
«Ρίψατε αυτήν κάτω… αφήσατέ την να καταπατηθεί»

«πατάξατε αυτούς, μηδείς ας μη εξέλθει»

«φονεύσατε τους λάτρεις του διαβόλου» κ.α. («Σκοπιά» 1979, σελίδα 196).



Εύλογα διερωτάται κάποιος:
η οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά είναι Θεϊκή ή μήπως σατανική;

Observateur είπε...

Από βιβλιο με τιτλο : επιβίωση σε μια νέα γη , έκδοση των μαρτύρων του Ιεχωβά , εικοστή πρωτη σελίδα : Το άγιο πνευμα πίσω από την επικείμενη νέα τάξη : Αφιερωμένο στον Παντοκράτορα του οποιου η ενεργός δύναμη ( εννοούν το άγιο πνευμα ) καθιστά βέβαιη τη προσεχή δίκαιη νέα ταξη για όλους όσους αγαπούν μια γη καθαρη ειρηνική και ασφαλή .

Observateur είπε...

Ας παρουμε μια ιδεα , τι ειναι η προσεχης δίκαιη νέα τάξη : Από βιβλίο με τίτλο : η νεα παγκόσμια τάξη , έκδοση 1992 , Μπιμπης , Θεσσαλονίκη : Αν θέλετε να φανταστείτε το μέλλον , δείτε μια μποτα να σ υ ν τ ρ ι β ε ι ένα ανθρώπινο πρόσωπο . Τζορτζ Όργουελ . Όχι μόνο σε ατομικό επίπεδο , μπορούμε να συμπληρωνουμε : Όχι μόνο καθε άνθρωπος , αλλά καθε λαός , που α ρ ν ε ι τ α ι να απαλλοτριωνει τον εαυτο του στη νέα τάξη και να υποταχτεί στα σχέδια της , θα μάθει τ ι κ ρ υ β ε τ α ι π ι σ ω από την α π α ι σ ι α μάσκα της νέας παγκοσμιας τάξης . Οι ηγέτες της είναι ξ ε κ α θ α ρ ο ι : η τομή του ξ ι φ ο υ ς α ν α μ ε ν ε ι οποιονδήποτε άνθρωπο α ν τ ι σ τ α θ ε ι στην ε γ κ α θ ι δ ρ υ σ η της . Ίσως χ ρ ε ι α σ θ ε ι να σ τ α λ ο υ ν στη π ν ε υ μ α τ ι κ ή δ ι α σ τ α σ η ( να ε ξ ο ν τ ω θ ο υ ν ) 2.500.000.000 άνθρωποι για να ε π ι τ ε υ χ θ ε ι η νεα παγκόσμια κυβέρνηση της νεας εποχής .

Observateur είπε...


Ο δαιμων του ιστολογίου : το άρθρο των μαρτύρων του Ιεχωβα για τη νέα τάξη δ ε ν είναι από το βιβλίο : επιβίωση σε μια νεα γη . Οταν βρω το βιβλίο , οι αναγνώστες και οι αναγνωστριες θα δουν το τίτλο του .

Observateur είπε...

Απευθύνω μια παράκληση προς το αναγνωστικό κοινό : ε ν τ ε ι ν α τ ε τη π ρ ο σ ο χ η σας για το άρθρο το οποίο αναρτώ στη συνέχεια , είναι δημοσιευμένο σε βιβλίο των μαρτύρων του Ιεχωβά με τιτλο : επιβίωση σε μια νεα γη , και η παραπομπη είναι σωστή .

Observateur είπε...


Σελίδα 128 από το βιβλίο : Αυτοί που ανηκουν στη τάξη
της Ιαηλ δε σηκώνουν χέρι ενάντια σε κοσμικούς αρχοντες , α λ λ α χρησιμοποιουν ο τ ι δ η π ο τ ε είναι στη διάθεση τους για να εξουδετερώνουν τις προσπάθειες που γίνονται για τη καταπίεση των δούλων του Ιεχωβα και γνωστοποιούν ότι είναι σε π λ η ρ η α ρ μ ο ν ι α με το σ κ ο π ο του Ιεχωβα να κ α τ α σ τ ρ ε ψ ε ι ο λ ο υ ς τους ε χ θ ρ ο υ ς του .

Observateur είπε...


Αναγνώστες και αναγνωστριες των αρθρων αυτών , π ρ ο σ ε ξ α τ ε με τι τ ρ ο π ο π α ρ ο τ ρ υ ν ε ι τους
π ρ ο σ η λ υ τ ο υ ς στην οργάνωση των μαρτύρων του
Ιεχωβά να σ υ μ μ ε τ α σ χ ο υ ν σε α δ ι κ ο π ρ α γ ι α για να α π α λ λ α γ ε ι από α ν τ ι φ ρ ο ν ο υ ν τ ε ς : να χρησιμοποιουν ο τ ι δ η π ο τ ε ( και α θ ε μ ι τ ο ) ε ν α ν τ ι ο ν των α ν τ ι τ ι θ ε μ ε ν ω ν στην οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά . Τ ι ε π ι δ ι ω κ ο υ ν ; να ε ν σ τ α λ α ξ ο υ ν το μ ι σ ο ς ε ν α ν τ ι ο ν ο λ ω ν ο σ ω ν δ ε ν ανήκουν στην
οργάνωση τους . Αυτό δεν επιθυμείτε σεβαστοί αξιωματούχοι , επίσκοποι και πρεσβύτεροι , οι οποίοι ανήκετε στην οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά ;

Observateur είπε...


Όπως είναι γνωστό , η οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά διαδίδει ότι το άγιο πνευμα είναι α π ρ ο σ ω π η δύναμη , άνευ υποστάσεως , και μιας και έγινε λόγος για το άγιο πνεύμα , ότι αυτό βεβαιώνει για τον ερχομό μιας δικαιης νέας τάξης , ρωτώ την οργάνωση : σε ποιο χωριο δηλώνεται ότι δ ε ν είναι οντότητα , υπόσταση ;

Observateur είπε...


Ιδου χωρια ( δ ε ν είναι τα μόνα ) τα οποία α π ο δ ε ι κ ν υ ο υ ν υπόσταση και οντότητα για το άγιο πνεύμα :

Β Κορ. 3,17 : ο δὲ Κύριος τὸ Πνευμά εστιν· ου δὲ τὸ Πνευμα Κυρίου , εκεί ελευθερία .

Observateur είπε...


Α ν υ π α ρ κ τ η ομως η ελευθερία στην οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβα , διότι σε βιβλίο τους με τίτλο διαγγελεις βασιλείας , στη σελίδα 218 , δηλώνεται : η οργανωση του Ιεχωβά δ ε ν είναι κατ' ο υ δ ε ν α τρόπο δημοκρατική . Ο Ιεχωβά είναι υπέρτατος και η κυβέρνηση του , η οργανωση του , είναι α υ σ τ η ρ ω ς θ ε ο κ ρ α τ ι κ ή .

Observateur είπε...


Απο τη δεύτερη προς Θεσσαλονικείς επιστολή , χωριο τρια , στίχο πέμπτο : Ο δε Κύριος κατευθύναι υμών τὰς καρδίας εις τὴν αγάπην του Θεου καὶ εις τὴν υπομονὴν του Χριστου.

Observateur είπε...

Τ ι απαντά η οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά για τα χωρια αυτά ;

Αλεξία είπε...


"ένα σύγχρονο μοντέλο μιας μεταβατικής παγκόσμιας διακυβέρνησης": Θα υπάρχει μία και μοναδική κυβέρνηση
σε παγκόσμιο επίπεδο και οι λαοί θα είναι από κάτω της ; π ο ι α στοιχεία δείχνουν ότι πάμε σε κάποιο τέτοιο μοντέλο ; π ω ς θα κυβερνά η
παγκόσμια κυβέρνηση ; π ω ς θα εξοβελίσει τις εθνικές κυβερνήσεις ;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...