ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

12 Οκτ 2014

Ο ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΑΠΕΛΛΗΣ ΚΑΙ Ο Κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ: Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΤΩΝ «ΑΝΤΙ – ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ»


Με την είσοδο του 20ου αιώνα και συγκεκριμένα το 1902 ο τότε Πατριάρχης της Κων/λης Ιωακείμ ο Γ΄, απεύθυνε ένα κείμενο στους επικεφαλής των Ορθοδόξων Εκκλησιών, στο οποίο τους προέτρεπε να αναπτύξουν διάλογο με τις ετερόδοξες εκκλησίες.
Στην απάντησή τους οι Ορθόδοξες Εκκλησίες τόνισαν την ανάγκη ενότητας, αλλά επεσήμαναν και τις δυσκολίες που υπήρχαν. Η Ελλαδική Εκκλησία, μάλιστα, πρόσθεσε πως και στο παρελθόν είχαν γίνει παρόμοιες προσπάθειες αλλά είχαν αποτύχει.
Τον Ιανουάριο του 1920 το Οικουμενικό Πατριαρχείο απεύθυνε μια εγκύκλιο επιστολή «προς τις Εκκλησίες του Χριστού σ’ όλο τον κόσμο», στην οποία τις καλούσε στην ίδρυση μιας «κοινωνίας» των Εκκλησιών, κατά τα πρότυπα της «Κοινωνίας των Εθνών» (του σημερινού ΟΗΕ).
Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία το 1923 αρνήθηκε κάθε προσπάθεια του διαλόγου, κάτι όμως που αναίρεσε αργότερα αφού στη δεκαετία του ’60 ξεκίνησε μια προσπάθεια διαλόγου ανάμεσα στις δύο εκκλησίες...
Το 1948 ιδρύθηκε στο Άμστερνταμ το Π.Σ.Ε. (Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών), από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τις Προτεσταντικές Εκκλησίες, με τις Εκκλησίες να διατηρούν την αυτονομία τους μέσα σ’ αυτό τον οργανισμό. Η προσέγγιση αυτή των Εκκλησιών εγκαινίασε ένα νέο πνεύμα που ονομάστηκε «οικουμενικό».   
Στην Ελλάδα κάποιοι πιστοί την κίνηση αυτή την εξέλαβαν ως προδοσία της Ορθόδοξης Πίστης και Παράδοσης και διείδαν, μετά μάλιστα από την εισαγωγή του νέου ημερολογίου, ως μια απόπειρα υποταγής της Ορθόδοξης Εκκλησίας στον Πάπα της Ρώμης.
Το κίνημα αυτό των «αντί – Οικουμενιστών» διογκώθηκε και εξαπλώθηκε αρκετά, ιδιαίτερα τα τελευταία 15 με 20 χρόνια, αφού με την πρόοδο της τεχνολογίας, ο διαδικτυακός χώρος γέμισε από μπλογκ «αντί – Οικουμενιστών», στα οποία όπως υποστηρίζουν οι ιδιοκτήτες τους, μάχονται κατά του Οικουμενισμού και την υπεράσπιση της πατρώας πίστης.
Τα βέλη και το μένος του κινήματος των «αντί – Οικουμενιστών» εισέπραξε και εισπράττει ο Πατριάρχης Κων/λης κ. Βαρθολομαίος. Στο πρόσωπό του και στις ενέργειές του οι κύκλοι του «αντί – Οικουμενισμού» διακρίνουν εκείνον, ο οποίος «ξεπουλάει» την πατρώα πίστη και οδηγεί την Ορθόδοξη Εκκλησία στην υποταγή της στον Πάπα της Ρώμης. Ο κ. Βαρθολομαίος μάλιστα, κατηγορείται ως αιρετικός και ταυτίζεται με έναν από τους αρχηγέτες του Γνωστικισμού των πρωτοχριστιανικών χρόνων, ονόματι Απελλή. Ο Γνωστικισμός για τους μη γνωρίζοντας ήταν ένα συγκρητιστικό φιλοσοφικο – θρησκευτικό  σύστημα των πρώτων χρόνων του Χριστιανισμού, που είχε την ικανότητα να προσλαμβάνει στοιχεία από οποιαδήποτε θρησκεία και να τα ενσωματώνει στην διδασκαλία του, δηλαδή ένας σκέτος θρησκευτικός «χαμαιλέοντας». Ούτε ο Χριστιανισμός του ξέφυγε φυσικά, με αποτέλεσμα όταν εμφανίστηκε ο Χριστιανισμός να πάρει στοιχεία από την διδασκαλία του να τα ενσωματώσει και να σχηματιστεί έτσι ο Χριστιανικός Γνωστικισμός. Ήταν δυαρχικός, πίστευε δηλαδή στον Θεό του κακού που τον ταύτιζε με αυτόν της Παλαιάς Διαθήκης, γι’ αυτό και την απέρριπτε, και τον Θεό του καλού που δίδασκε πως ήταν αυτός που έστειλε τον Χριστό στον κόσμο για να τον σώσει.
Αφού λοιπόν είδαμε εν συντομία ποιος ήταν και τι πρέσβευε ο Γνωστικισμός, ας δούμε τώρα ποιος ήταν και τι δίδασκε ο Απελλής. Αντιγράφουμε από την Πατρολογία τόμος Α΄, σελίδα 265 του μακαριστού καθηγητή Στυλιανού Παπαδόπουλου:
«Ο σημαντικότερος μαθητής του Μαρκίωνα στη Ρώμη, με τον οποίο όμως διαφώνησε σε ορισμένα σημεία της διδασκαλίας του. Ήταν φαίνεται πρόσωπο με καθαρό βίο και ενέπνεε πολύ σεβασμό. Οι σπουδαιότερες ιδιοτυπίες του Απελλή: η απόρριψη της διαρχίας (η αρχή του κόσμου είναι μία), η σχετική απόρριψη του δοκητισμού και η ολοκληρωτική καταδίκη της Παλαιάς Διαθήκης. Ένεκα της διαφωνίας του με τον Μαρκίωνα έφυγε για την Αλεξάνδρεια, αλλά επανήλθε στη Ρώμη, όπου πέθανε μάλλον περί το 180 … Ότι γνωρίζουμε για τον Απελλή το οφείλουμε στον αντιαιρετικό συγγραφέα του Β΄αιώνα Ρόδωνα, του οποίου αποσπάσματα καταχωρίζει στην Ιστορία του ο Ευσέβιος (Ε΄13). Ο Ρόδων γνώρισε τον Απελλή γέροντα. Στην διδασκαλία του Απελλή αναφέρονται ο Ιππόλυτος, ο Τερτυλιανός, ο Επιφάνιος και ο Αμβρόσιος.»
Διαβάζοντας τα παραπάνω, αξίζει να αναρωτηθούμε. Πως έγινε η σύνδεση του αιρετικού Απελλή με τον Πατριάρχη Κων/λης κ. Βαρθολομαίο; Γιατί δεν φαίνεται κάτι το μεμπτό. Δεν μπορεί να τον κατηγορήσεις για δυαρχία, αφού και ο Απελλής δέχονταν μία αρχή, όπως σημειώνει και ο Ρόδων: «Έλεγε μεν γαρ μίαν αρχήν καθώς και ο ημέτερος λόγος» Μετάφραση: «Διότι εδέχετο μεν μία αρχή, όπως και η ιδική μας διδασκαλία» Ευσέβιος, Εκκλησιαστική Ιστορία Ε΄13,5.
Για οπαδό του Δοκητισμού, δηλαδή πως ο Χριστός δεν είχε ανθρώπινο σώμα αλλά φαινομενικό, δεν μπορείς πάλι να τον κατηγορήσεις τον κ. Βαρθολομαίο. Ούτε βέβαια στέκει να του προσάψεις πως δεν δέχεται την Παλαιά Διαθήκη και την απορρίπτει.
Τότε, πως τελικά έγινε η σύνδεση Απελλή – Βαρθολομαίου;
Τα πράγματα έχουν ως εξής. Ένας σύλλογος με την επωνυμία «Φιλορθόδοξος Ένωσις “Κοσμάς Φλαμιάτος”», έστειλε μια επιστολή – άρθρο που την δημοσίευσαν τα διάφορα «αντί – Οικουμενιστικά» μπλογκς, όπως λόγου χάρη http://apotixisi.blogspot.gr/2009/09/blog-post_26.html, http://thriskeftika.blogspot.gr/2009/09/blog-post_2782.html, http://trelogiannis.blogspot.gr/2009/09/o.html,  κ.λ.π., στην οποία ταύτιζε τον Απελλή με τον Βαρθολομαίο, με αφορμή ενός μηνύματος που είχε στείλει ο Πατριάρχης στους Μουσουλμάνους, για την λήξη την σπουδαιότερης γιορτής τους, το Ραμαζάνι.
Παραθέτουμε το μήνυμα του Πατριάρχη:
«Μετ΄ αισθημάτων αγάπης και σεβασμού, απευθυνόμενος εις του απανταχού της γης μουσουλμάνους, τα εγκάρδια συγχαρητήρια και τας καλλιτέρας ημών ευχάς επί τη ευκαιρία της λήξεως της νηστείας του Ραμαζανίου. »
Μετά την μακράν ταύτην περίοδον της νηστείας, ούσης και περιόδου περισυλλογής, προσευχής και φιλανθρωπίας, ήλθεν η στιγμή δι΄ έκαστον μουσουλμάνον να εορτάση και να λάβη την άνωθεν δίκαιαν αντιμισθίαν.
 »
Εν τω πνεύματι της ειρήνης, της αγάπης και της κατανοήσεως ευχόμεθα υμίν άπαξ έτει ευλογημένον, τον εορτασμόν, προσευχόμενοι όπως ο Παντοδύναμος Θεός χαρίζηται εις υμάς πάσαν πνευματικήν ευλογίαν άνωθεν, εν τη ελπίδι ότι ο κόσμος θα ζη ηνωμένος.
 »
† Βαρθολομαίος, Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως και Οικουμενικός Πατριάρχης». 

Το μήνυμα αυτό του Πατριάρχη εκλήφθηκε, πως απηχεί την διδασκαλία του αιρετικού Απελλή. Παρατίθενται μάλιστα για επιβεβαίωση τα λόγια του Απελλή με την αντίστοιχη μετάφραση – σχολιασμό από τον επιστολογράφο:  
«Εκαστος ως πεπίστευκεν σωθήσεται, μόνον εάν εν έργοις αγαθοίς ευρίσκεται».
Δηλαδή, καθένας θα σωθεί, οπουδήποτε κι αν πιστεύει (αφού μια αρχή κι ένας Θεός υπάρχει), αρκεί να κάνει καλά έργα (όπως η θρησκεία του τα διδάσκει).

Και από δω, «αρχίζουν τα όργανα»! Πως ο Πατριάρχης ταυτίζει τον Τριαδικό Θεό με τον Αλλάχ, τον Βούδα, τον Θεό των Μασόνων Μ.Α.Τ.Σ., κ.λ.π., κ.λ.π.
Εν ολίγοις για να μην μακρηγορούμε, υποστηρίζεται μέσω των λόγων του Απελλή, πως ο Πατριάρχης πρεσβεύει, ότι μπορεί ο καθένας να σωθεί σε όποια θρησκεία και αν πιστεύει, αρκεί να κάνει καλά έργα.
Πάμε τώρα να δούμε την «λαθροχειρία» και την απάτη των «αντί – Οικουμενιστών» στα λόγια του Απελλή για να κατηγορήσουν άδικα τον Πατριάρχη. Πριν παραθέσουμε πάλι τα λόγια που τάχα είπε ο Απελλής, να σημειώσουμε το πρώτο ολίσθημα. Πότε δεν παραθέτεις τα λόγια κάποιου χωρίς να αναφέρεις και την πηγή από την οποία τα πήρες. Γιατί λοιπόν οι μαχητές της αλήθειας; δεν παρέθεσαν την πηγή των λόγων του Απελλή; Μήπως για να μην είναι εύκολη η διασταύρωση, ώστε να καλύψουν την «λαθροχειρία» τους; Ας μας το απαντήσουν οι ίδιοι.
Ας δούμε τώρα πάλι τα λόγια του Απελλή των «αντί – Οικουμενιστών» και τα πραγματικά λόγια του Απελλή που μας διασώζει ο Ευσέβιος.
Λόγια του Απελλή σύμφωνα με τους «αντί – Οικουμενιστές»:
«Εκαστος ως πεπίστευκεν σωθήσεται, μόνον εάν εν έργοις αγαθοίς ευρίσκεται».
Δηλαδή, καθένας θα σωθεί, οπουδήποτε κι αν πιστεύει (αφού μια αρχή κι ένας Θεός υπάρχει), αρκεί να κάνει καλά έργα (όπως η θρησκεία του τα διδάσκει).

Τα πραγματικά λόγια του Απελλή από την Εκκλησιαστική Ιστορία του Ευσέβιου, Ε΄13,5:
«όθεν και έφασκε μη δειν όλως εξετάζειν τον λόγον, αλλ’ έκαστον, ως πεπίστευκε, διαμένειν· σωθήσεσθαι γαρ τους επί τον εσταυρωμένον ηλπικότας απεφαίνετο, μόνο εάν έργοις αγαθοίς ευρίσκωνται» Μετάφραση: «Δια τούτο έλεγε ότι δεν είναι καθόλου ανάγκη να εξετάζουμε τους λόγους, αλλ’ ο καθένας να παραμείνει στις πεποιθήσεις του· διότι ισχυρίζετο ότι θα σωθούν οι ελπίζοντες εις τον εσταυρωμένον, μόνο αν ευρεθούν να κάνουν αγαθά έργα».

Τι λέει λοιπόν ο Απελλής; «Ο καθένας να παραμείνει στις πεποιθήσεις του».
Τι λένε οι «αντί – Οικουμενιστές»; «Ο καθένας θα σωθεί, οπουδήποτε κι αν πιστεύει».
Έχουν λοιπόν οι «αντί – Οικουμενιστές» αντικαταστήσει το ρήμα «διαμένω» με το ρήμα «σώζω» για να βγάλουν τα δικά τους επιθυμητά μεν γι’ αυτούς, αλλά στρεβλά για την αλήθεια αποτελέσματα.
Που το είδαν αυτό γραμμένο, να μας το πουν και σ’ εμάς.

Τι λέει παρακάτω ο Απελλής; Ποιος θα σωθεί; «Αυτός που πιστεύει στον Χριστό και κάνει καλά έργα».
Τι λένε οι «αντί – Οικουμενιστές»; Ποιος θα σωθεί; «Αυτός που θα κάνει καλά έργα».
Εδώ και αν έχει γίνει παραχάραξη! Έχουν εξαφανίσει!! ολόκληρη πρόταση «που πιστεύει στον Χριστό» για να ισχυριστούν πως μπορεί ο κάθε πιστός της κάθε θρησκείας να σωθεί μόνο με τα καλά έργα.
Άλλα λοιπόν λέει ο Απελλής και άλλα οι «αντί – Οικουμενιστές»!

Μια απορία έχουμε πριν πούμε την θέση μας στην διαμάχη «Οικουμενιστών» και «αντί – Οικουμενιστών». Όλα αυτά τα ιστολόγια που υποτίθεται πως πολεμούν για την αλήθεια, δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα, ακόμα και στην διαστρέβλωση της; Ο φανατισμός πιστεύουμε δεν είναι και ο καλύτερος σύμβουλος.
Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ
Δεχόμενοι τα λόγια του Χριστού, πως «την Εκκλησία δεν θα την κατανικήσουν ούτε οι πύλες του Άδη», Ματθαίος 16:18 έχουμε εμπιστοσύνη στην εκκλησιαστική συνείδηση κλήρου και λαού η οποία διαφύλαξε επί αιώνες την πατρώα πίστη ανόθευτη. Μια εκκλησιαστική συνείδηση που δεν δίστασε ν’ αναγνωρίσει μια «αντικανονική» τοπική σύνοδο (Β΄Οικουμενική της Κων/λης 381 μ.Χ.) ως Οικουμενική, αφού εξέφραζε το πλήρωμα της αλήθειας, να απορρίψει μια κατά όλα «Οικουμενική» Σύνοδο (Ληστρική Σύνοδος της Εφέσου 449 μ.Χ.) επειδή δεν εξέφραζε το πλήρωμα της αλήθειας και να μην δεχτεί ποτέ την ένωση Δυτικής – Ανατολικής Εκκλησίας, αν και ήταν απόφαση της συνόδου Φεράρας – Φλωρεντίας (1438 – 1439 μ.Χ.). Αυτή λοιπόν η εκκλησιαστική συνείδηση κλήρου και λαού θα είναι παρούσα αν ποτέ γίνει πραγματική ένωση των Εκκλησιών και αυτή θα αποφασίσει αν πρόκειται για πραγματική ένωση ή για υποταγή στον Πάπα.

Θα ολοκληρώσουμε το άρθρο μας με ένα κείμενο από το βιβλίο Θρησκευτικών της Γ΄Γυμνασίου σελίδα 144, το οποίο το διδάσκουμε αφού έχει την έγκριση της Πολιτείας και της Εκκλησίας. Είναι του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και αναφέρεται στον Οικουμενικό διάλογο. Τα συμπεράσματα δικά σας.
«Από της ενάρξεως της αναμίξεως της Αγίας ημών Εκκλησίας εις την Οικουμενικήν Κίνησιν, το βασικόν ενδιαφέρον αυτής ήτο η διατήρησις της Ιεράς Παραδόσεως, η διδασκαλία των Αγίων Πατέρων και η ενότης της αδιαιρέτου αρχαίας Εκκλησίας. Η ομολογία της Εκκλησίας μας και η εκκλησιολογική εμπειρία και ζωή Αυτής εξεφράζοντο πάντοτε δια της συνοδικής συνειδήσεως, κυρίως δια των Συμβόλων πίστεως Νικαίας – Κωνσταντινουπόλεως και δια των Οικουμενικών Συνόδων, αι οποίαι αποτελούν το θεμελιώδες κριτήριον της ενότητος της Εκκλησίας. Ο Οικουμενικός θρόνος είναι η Εκκλησία του διαλόγου» Γ. Λιάντα, Ο διμερής θεολογικός διάλογος Ορθοδόξων και Παλαιοκαθολικών, εκδ. Ζήτη, Θεσσαλονίκη 2000, σσ. 11 – 12.
 
 
 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου.

41 σχόλια:

Νικόλαος είπε...

Πες τα, χρυσόστομε! Οι ορθόδοξοι που υποτίθεται ότι κατέχουμε όλη την αλήθεια και το φως, φοβόμαστε το σκοτάδι. Ή μήπως είμαστε φοβικοί και κλεισμένοι επειδή βρισκόμαστε στο σκοτάδι;

Unknown είπε...

Το άρθρο σας είναι πολύ ωραίο κ. Χρήστο. Είναι λυπηρό που στο διαδίκτυο κυκλοφορούν ύβρεις και βλασφημίες κατά του Πατριάρχη μας. Είναι κρίμα ορισμένοι να μην εμπιστεύονται τα λόγια του Χριστού που είπε πολύ καθαρά ότι το Άγιο Πνεύμα θα οδηγεί τους πιστούς στην αλήθεια και ότι ο ίδιος ο Χριστός θα είναι μαζί με την Εκκλησία Του μέχρι την συντέλεια. Δυστυχώς, οι νηφάλιες και μη φανατισμένες φωνές στον διαδίκτυο που εκφράζουν γνήσια την Ορθοδοξία, είναι σπάνιες. Ο Κύριος να ευλογεί την όμορφη προσπάθεια που κάνετε.

Ανώνυμος είπε...

Έχοντας βιώσει εμπειρικά και θεωρητικά τον Οικουμενισμό και τους Οικουμενιστές επί 5 συναπτά έτη σχεδόν στην Θεολογική Σχολή, το πιό πάνω σχόλιό μου φαίνεται ειλικρινά αστείο, με τα όσα χίλια μύρια επιχειρήματα φέρουν συχνά πυκνά οι Οικουμενιστές στα "επιστημονικά" εγχειρίδιά τους!

Τα εγχειρίδια των Οικουμενιστών και φιλοοικουμενιστών καθηγητών μας(κληρικών και λαϊκών) είναι διάσπαρτα στα βιβλιοπωλεία, καταγεγραμένα εντός αυτών, οι παραχαράξεις και οι παρερμηνείες του Ιερού Ευαγγελίου καθώς και των αγίων Πατέρων!

Καθώς υπάρχουσιν και τα αντιεπιχειρήματα και οι άλλες ισχυρές κριτικές των αντι-οικουμενιστών Πατέρων και αδελφών!...

Ωστόσο για να είμαι αντικειμενικός, πρέπει να γνωρίζουμε, ότι οι αδελφοί και Πατέρες αντί-οικουμενιστές, ως τρεπτά όντα, λαθεύουν αρκετές φορές στο εν λόγω θέμα, διότι πολύ απλά, ουδείς Αλάθητος εν τη Ορθοδοξία, μιά απορία όμως που με βασανίζει καιρό είναι: Γιατί οι Οικουμενιστές και υπέρμαχοι της "Οικουμενικής Κινήσεως" μια και είναι υπέρμαχοι και μανιακοί του διαλόγου με τους διαφόρους ετεροδόξους και κακοδόξους αιρετικούς, δεν κάνουνε τον ανάλογο διάλογο με τους αιρετικοσχισματικούς "Ζηλωτές", του αρχαίου ημερολογίου αλλά κυρίως, δεν διαξάγεται διάλογος, με τους αντι-οικουμενιστές Πατέρες και αδελφούς(;!!!)

Και οι αρνητικοί στην διεξαγωγή του έναρθρου ειδικά, θεολογικού διαλόγου, είναι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ, δυστυχώς, οι φανατικοί του διαλόγου με τους αιρετικούς(!!!)....!

Επαναλαμβάνω, ως αστείο το αρθρίδιο, εν σχέσει με τις χίλιες μύριες Οικουμενιστικές παραχαράξεις που υφίστανται σε δεκάδες εκατοντάδες, οικουμενιστικών τόμων!

Ο Πατριάρχης μας είναι ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ, όχι επειδή ασκεί αντικανονικές ενέργειες αλλά για τα όσα κακόδοξα και αιρετικά εκφράζει και ενεργεί...!

Ένα αρκετά ενδιαφέρον σύγχρονο θεολογικό δοκίμιο θεωρώ πώς είναι αυτό κάποιου συναδέλφου: "Μήπως ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης μας, φοβάται τον διάλογο με τους ημετέρους ομοδόξους και ομοθρήσκους, σεβαστούς Πατέρες και Διδασκάλους;"

http://theanthropinigonimopiisi.blogspot.com/2014/09/blog-post_27.html

"Ορθόδοξος Οικουμενιστής"

Παναγιώτης Μακρής είπε...

Κύριε Χρήστο συγγνώμη αλλά που βλέπετε την διαφορά; Όταν ο Απέλλης ισχυρίζεται ότι ο καθένας μπορεί να πιστεύει στον Χριστό με τον δικό του τρόπο και δεν έχει σημασία ο τρόπος πίστης αλλά απλά και μόνο τα καλά έργα, τι διαφορά έχει από όσους δέχονται ότι είτε προτεστάντης, είτε παπικός, είτε Ορθόδοξος είναι το ίδιο πράγμα;
Οι αδελφοί απλά έδωσαν ποιο ευρεία έννοια στα λόγια του, λέγοντας όχι μόνο για τις διάφορες Χριστιανικές ομολογίες αλλά και για τις υπόλοιπες θρησκείες, κάτι το οποίο υποστήριζε ο Αβερρόης και όχι ο Απέλλης.

ΧΡΗΣΤΟΣ είπε...

Αγαπητέ Νικόλαε και Στέλιο, ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Ειδικά Στέλιο χάρηκα για σένα που μετά από τόσο καιρό είδα σχόλιό σου. Παναγιώτη μου, ότι είχα να πω, το λέω στο άρθρο μου. Αφού δεν σας πειράζει η παραχάραξη, είναι δικό σας πρόβλημα και όχι δικό μου! Οι αναγνώστες ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους!

Χρήστος - αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

@ Όταν ο Απέλλης ισχυρίζεται ότι ο καθένας μπορεί να πιστεύει στον Χριστό με τον δικό του τρόπο και δεν έχει σημασία ο τρόπος πίστης αλλά απλά και μόνο τα καλά έργα, τι διαφορά έχει από όσους δέχονται ότι είτε προτεστάντης, είτε παπικός, είτε Ορθόδοξος είναι το ίδιο πράγμα; @

Πολύ καλό για να ήταν αληθινό. Πόσα λουτρά αίματος θα είχε γλιτώσει η ανθρωπότητα.

Filos.

ΧΡΗΣΤΟΣ είπε...

Προς ανώνυμο σχολιογράφο.

Δεν ανέβασα το σχόλιό σου, όχι γιατί φοβήθηκα κάτι, αλλά δεν ανεβάζω ανώνυμα σχόλια. Χαρά μου μεγάλη, που δεν θα ξαναμπείς στον "Αντιαιρετικό". Φανατικούς και μισαλλόδοξους αναγνώστες, ούτε εγώ επιθυμώ να έχω. Άλλωστε τόσα ανάλογα με τις ιδέες σου μπλογκς υπάρχουν. Μπορείς να περιφέρεσαι εκεί!

Χρήστος - αντιαιρετικός

Παναγιώτης Μακρής είπε...

Απλά αναφέρω ορισμένα που αναφέρονται σχετικά με τον Απέλλη, στις αντι οικουμενιστικές σελίδες:

Μικρές αναφορές παραθέτουμε για τον αιρετικό Απελλή και εκείνους οι οποίοι υιοθετούν την αίρεση που αυτός εκήρυξε:
● «…Απελλής μεν, μίαν αρχήν ομολογεί ...όθεν και έφασκεν μη δειν όλως εξετάζειν τον λόγον, αλλ᾿ έκαστον, ως πεπίστευκεν, διαμένειν...»[2].Πηγή:http://www.phys.uoa.gr/~nektar/orthodoxy/history/eysebios_ecclesia_historia.htm

«Φάσκει γουν ούτος ο προειρημένος Απελλής και οι απ' αυτού ότι ουκ εισί τρεις αρχαί ούτε δύο, ως τοις περί Λουκιανόν και Μαρκίωνα έδοξεν, αλλά, φησίν, εις εστιν αγαθός θεός και μία αρχή και μία δύναμις ακατονόμαστος…» (Αγίου Επιφανίου, Πανάριον «κατά αιρέσεων πασών»).
● Το άθεον τούτο δόγμα, κατά τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Δοσίθεο, δίδαξεν και ο Αβερρόης, λέγων ότι και Ιουδαίοι, και Χριστιανοί και Εθνικοί, όλοι «κατά το ίδιον σέβας αγαθοποιούντες σώζωνται».
● Ο Πάπας και το Βατικανό, υιοθέτησαν τους λόγους του αιρετικού Θεομιστίου «ότι το θείον άπειρον αφείκεν ίνα πιστεύωσι εις αυτό και δοξάζωσιν αυτό διαφόρως, εισίν όμως όλα δεκτά τα σεβάσματα» και διεκήρυξαν τις αιρετικές αυτές δοξασίες, τις οποίες οι άγιοι Πατέρες από της εποχής του Απελλή είχαν καταδικάσει και οι οποίες μεταμφιέστηκαν στην θεωρία των κλάδων.
Αυτήν την αιρετική θεωρία, «κεκαλυμμένη», διεκήρυξε η γνωστή Εγκύκλιος του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως το 1920. Έκτοτε δια των εκάστοτε Πατριαρχών εφαρμόζεται προοδευτικά και σήμερα πλέον φανερά, «γυμνή τη κεφαλή», με λόγους και πράξεις του κ. Βαρθολομαίου και των ομοφρόνων του.

ΧΡΗΣΤΟΣ είπε...

Προς Ορθόδοξο Οικουμενιστή

Η παραχάραξη της αλήθειας ούτε εσένα σε συγκινεί και σε προβληματίζει.

Το ευφυολόγημα της συνενοχής που επικαλείσαι, πως οι Οικουμενιστές έχουν κάνει χειρότερα από τους αντί - Οικουμενιστές είναι πράγματι μοναδικό και πολύ μα πολύ Χριστιανικό και ... Ορθόδοξο.

Το σχόλιό σου εν ολίγοις δείχνει πως ο εχθρός της Εκκλησίας και της Ορθοδοξίας δεν είναι πλέον εκτός των τειχών αλλά "σούμπιτο" μέσα στα τείχη.

Χρήστος - αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Είχα ακούσει παλαιότερα πως ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος είχε κάνει έκκληση στους Παλαιοημερολογίτες να αρχίσει διάλογος μεταξύ τους.

Δεν ξέρω όμως τι τελικά έγινε
(αν έγινε) και που κόλλησε η διαδικασία.

Υ.Γ.Θα επανέλθω με νέο σχόλιο όταν βρω χρόνο για να δείξω πως ένας Χριστιανός πραγματικός με καλό τρόπο μπορεί να διαμαρτυρυθεί ακόμα και στον ίδιο τον Πατριάρχη αν δεν συμφωνεί με τις ενέργειές του.

Και όχι βέβαια με ανορθόδοξο τρόπο όπως τα ζηλωτικά blog που είναι στο Internet.

Madragoras

Παναγιώτης Μακρής είπε...

Αγαπητέ Madragora.

Ο τρόπος διαμαρτυρίας μας πρέπει να είναι ίδιος με αυτόν τον Αγίον Πατέρων μας. Καλό είναι να έχεις υπόψη σου ότι υπάρχουν περιπτώσεις αντιδράσεως Αγίων τις οποίες σήμερα θα τις χαρακτήριζαν ακραίες.Σε παρακαλώ πολύ εξήγησε μου τι εννοείς με το καλό τρόπο; Μήπως έπρεπε και ο Άγιος Νικόλαος να μιλήσει με καλό τρόπο στον Άρειο; Δηλαδή έκανε λάθος που τον χαστούκισε; Η μήπως έκανε λάθος ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος που προτρέπει αν χρειασθεί τους βλάσφημους να τους χτυπάμε;
Εξήγησε μας σε παρακαλώ ποιον θεωρείς καλό και ποιον κακό τρόπο;

Unknown είπε...

Ένα πολύ καλό βιβλίο, το οποίο βάζει τα πράγματα στην θέση τους, είναι το βιβλίο "Τα δύο άκρα" του π. Επ. Θεοδωρόπουλου. Εκεί μπορεί να δει ο κάθε ένας με ποιο τρόπο ο π. Επιφάνιος διαμαρτύρονταν στον τότε Πατριάρχη Αθηναγόρα, αλλά και πως αντιμετώπιζε όσους αποσχίζονταν από την Ορθόδοξη Ελλαδική Εκκλησία. Μάλιστα πολλές φορές επικαλείται όσα έγραψα παραπάνω τα οποία χαρακτηρίστηκαν από τον "Ανώνυμο" (που ίσως να τον ξέρω) ως "αστεία". Τέτοια "αστεία" έγραφε και ο π. Επιφάνιος.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Madragora.

Ο τρόπος διαμαρτυρίας μας πρέπει να είναι ίδιος με αυτόν τον Αγίον Πατέρων μας. Καλό είναι να έχεις υπόψη σου ότι υπάρχουν περιπτώσεις αντιδράσεως Αγίων τις οποίες σήμερα θα τις χαρακτήριζαν ακραίες.Σε παρακαλώ πολύ εξήγησε μου τι εννοείς με το καλό τρόπο; Μήπως έπρεπε και ο Άγιος Νικόλαος να μιλήσει με καλό τρόπο στον Άρειο; Δηλαδή έκανε λάθος που τον χαστούκισε; Η μήπως έκανε λάθος ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος που προτρέπει αν χρειασθεί τους βλάσφημους να τους χτυπάμε;
Εξήγησε μας σε παρακαλώ ποιον θεωρείς καλό και ποιον κακό τρόπο;
____________________________

Μήπως είπε ο Άγιος Νικόλαος να μη μιλάμε με καλό τρόπο στον Άρειο; Δηλαδή πρέπει πάντα κι εμείς να τους χαστούζουμε; Η μήπως είπε ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος πως τους βλάσφημους πρέπει μόνο να τους χτυπάμε;

Είσαι εσύ Άγιος όπως ο Άγιος Νικόλαος και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος ώστε να έχεις τόση διάκριση που να μπορείς να καταλάβεις που χρειάζονται χαστούκια και που όχι;

Έχεις εσύ το δικαίωμα ως (ΛΑΙΚΟΣ?) ή οι κάθε bloggers να χαστουκίζετε τον προκαθήμενο της Ορθοδοξίας;

Οι Άγιοι αυτοί που προανέφερες έστελναν μόνον επιστολές στον Άρειο και τον κατηγορούσαν από μακριά σπιλώνοντάς τον ή πήγαν και τον βρήκαν τετ-α-τετ και προσπάθησαν να τον νουθετήσουν πριν γίνει η Σύνοδος που τον καταδίκασε;

Θα βγει τίποτα άμα σου πω ή θέλετε εσύ και οι άλλοι πάντα να είστε σε υπερένταση γιατί θεωρείτε τον εαυτό σας φύλακα της Ορθοδοξίας;

Δε νομίζω να βγει αλλά κάποια στιγμή θα το γράψω τι πρέπει να γίνει ΓΙΑΤΙ ΕΥΤΥΧΩΣ δεν μπορώ να βάλω όλους τους αναγνώστες στο ίδιο τσουβάλι!

Madragoras

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη Μακρή, ο Χρυσόστομος είχε πει επίσης πως «Καν φονεύση τις κατά γνώμην του Θεού, φιλανθρωπίας απάσης βελτίων εστίν ο φόνος».
Μήπως να αρχίσεις να σκέφτεσαι σοβαρά μια απόπειρα δολόφονίας κατά του οικ. πατριάρχη;

Filos.

Αλεξία Κρηνίτη είπε...

Το άρθρο είναι πολύ ενδιαφέρον. Καταρχάς, δεν ήξερα ότι η πρωτοβουλία για διάλογο των Εκκλησιών ανήκει στην Ορθόδοξη Εκκλησία και πιο συγκεκριμένα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Χαίρομαι ιδιαίτερα γι' αυτό.

Διάβαζα πριν αρκετό καιρό ένα άρθρο από ορθόδοξο θεολόγο, που έλεγε ότι χάρη σε αυτό το διαχριστιανικό διάλογο, έχουν αμβλυνθεί τα βαθύτατα χάσματα σε πόλεις που κατοικούν καθολικοί και προτεστάντες. Στη χώρα μας δεν έχουμε αισθανθεί σε βάθος αυτό το πρόβλημα. Όμως, σε άλλες χώρες, όπου συνεπικουρούν και ιστορικοί λόγοι (π.χ. Ιρλανδία, Σκωτία), οι θρησκευτικές διαιρέσεις των κατοίκων θύμιζαν εμφύλιο πόλεμο. Βλέποντας όμως τους πνευματικούς τους ηγέτες να πλησιάζουν και να συζητούν και οι πιστοί έχουν αλλάξει συμπεριφορά.

Ακόμη, δεν έχω λάβει ικανοποιητική απάντηση από τους αντι-οικουμενιστές στο πώς θα επιτευχθεί η ενότητα του χριστιανικού κόσμου, χωρίς διάλογο.

Τέλος, να επισημάνω ότι εντυποσιάζομαι από τους αντι-οικουμενιστές, όταν δεν διστάζουν να συγκρίνουν έμμεσα αλλά σαφέστατα τη συμπεριφορά τους με κορυφαίες μορφές της Εκκλησίας μας, όπως ο άγιος Μάρκος ο Ευγενικός (η πιο αγαπημένη τους σύγκριση), ο άγιος Νικόλαος, ο άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, και άλλοι αναλόγου μεγέθους.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ κ. ΧΡΗΣΤΟ Γράφετε: "Η παραχάραξη της αλήθειας ούτε εσένα σε συγκινεί και σε προβληματίζει."

Εάν δεν με συγκινούσε η παραχάραξη της αλήθειας, δεν θα αφιέρωνα, 5 χρόνια απο την ζωή μου εις την αγαπημένη ερωμένη Ιερά Επιστήμη της Θεολογίας μας..., προτρέχετε να βγάλετε αυθαίρετα συμπεράσματα καλέ μου άνθρωπε ή λαθεύω;

Το ενδεχόμενο να έχω φτάσει στον γνωσιολογικό κορεσμό να μελετώ περί Οικουμενισμού και Αντι-οικουμενισμού το έχετε προβληματίσει;

Το ενδεχόμενο να έχω μελετήσει εκατοντάδες βιβλία-εγχειρίδια και σημειώσεις επιφανών Οικουμενιστών καθηγητών τα τελευταία 10 χρόνια περίπου και να εντόπισα του κόσμου τις παρερμηνείες εξ αυτών, μπορείτε να το βασανίσετε κατ΄ολίγον κ. Χρήστο;

Αλλά δεν κατάλαβα την παρέμβαση σας, είστε ο αρθρογράφος ή ο ιστολόγος;
Απορώ για να γνωριστούμε, διότι αγνοούσα το ενθάδε ιστολόγιο, καθώς αγνοούσα και τον αρθρογράφο...

Να σας πιστώσω, προς χάρη της ιεράς φιλοτιμίας και τιμής, ότι έχετε δίκιο απόλυτο, οι "αντι-οικουμενιστές" όντως έχουνε πλαστογραφήσει(δεν βάζω ποσώς καλό λογισμό) και τι μ΄αυτό;

Αλάζουνε τα δεδομένα υπέρ ή κατά κάποιου;

Μα είναι ηλίου φανερό, ότι κυριαρχούν στα πράγματα οι Οικουμενιστές, είτε εντοπίσεις είτε όχι, παραχάραξεις απο τούς μέν ή τους δέ, η ουσία μένει η ίδια, τουτέστιν, ένας αιώνας ολάκερος εντός Πανθρησκειακής και Παναιρετικής συσκότισης!

Η ουσία είναι εάν ο Οικουμενισμός είναι αίρεση και παναίρεση και οι Οικουμενιστες αιρετικοί..., πράγμα αδιαμφισβήτητο εκ της συγχρόνου Αγιοπατερικής βιβλιογραφίας και παραδέσεως και όχι εάν οι "αντιοικουμενιστές" πράξανε μία και 100 παραχαράξεις...!

Η αίρεση είναι νόσος βαρυτάτη για την Εκκλησία και δόξα τω Θεώ, αναμένουμε να δουλέψει το "Ανοσοποιητικό Σύστημα"....

Μιλάμε, ότι οι ορκισμένοι και στρατευμένοι Οικουμενιστές, έχουσιν πράξη χιλιάδες, διαστροφές, παραχαράξεις, παρερμηνείες, ελέω προτεσταντικής θεολογοσκοτίας, άν είστε θεολόγος κ. Χρήστο, θα τα γνωρίζετε άριστα...!

Ευχαριστώ δια την φιλοξενία σας

Με τιμή

"Ορθόδοξος Οικουμενιστής"

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Αγαπητέ κύριε Μακρή τι είναι αυτά που υποστηρίζετε;

Εάν πρέπει να ακολουθήσουμε την συνταγή των αγίων Πατέρων όπως εσείς την αντιλαμβάνεστε, να δέρνουμε όποιον δεν συμφωνεί μαζί μας στην γραμμή των θεολογικών μας πεποιθήσεων, τότε δεν είμαστε απλά ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ αλλά υπερβολικά ΤΟΞΙΚΟΙ.

Σας ερωτώ, είστε υπέρ του αγαπάτε αλλήλους; ή υπέρ του τζιχαντισμού;

Ανοίξατε χωρίς να το καταλάβετε έναν πόλεμο τον οποίον στηρίζετε περισσότερο στην Παράδοση, παρά στην Αγία Γραφή.

Κύριε Μακρή έχετε μπερδευτεί, καλό θα ήταν να επανέλθετε εις την τάξιν.

ΧΡΗΣΤΟΣ είπε...

Ορθόδοξος Οικουμενιστής είπε:
"Αλλά δεν κατάλαβα την παρέμβαση σας, είστε ο αρθρογράφος ή ο ιστολόγος;
Απορώ για να γνωριστούμε, διότι αγνοούσα το ενθάδε ιστολόγιο, καθώς αγνοούσα και τον αρθρογράφο..."


Επιτρέπετε εσύ, να γράφεις τέτοιο πράγμα; Λες να μην ξέρω ποιος είσαι;
Το ότι ψεύδεσαι πως δεν με γνωρίζεις εμένα και το ιστολόγιο μου, δεν σε προβληματίζει καθόλου; Τι "σόι" Χριστιανισμό εκπροσωπείς, για να ξέρω.
Άξίζει άραγε να συνεχίσω τον διάλογο μαζί σου, μετά από αυτή την συμπεριφορά σου;
Το σχόλιό σου, που αφορούσε τον κ. Μπαφίτη δεν το ανέβασα, γιατί έθιγες προσωπικά δεδομένα του.
Σχόλιό σου με προσωπικά δεδομένα του άλλου, δεν πρόκειται να σου ανεβάσω.
Και κάτι ακόμα. Σταμάτα να βλέπεις παντού αιρετικούς, από τους οποίους τάχα θα μας σώσεις!

Χρήστος - αντιαιρετικός

Unknown είπε...

Δυστυχώς η ανωνυμία στο διαδίκτυο βοηθάει πάρα πολύ στην ανάπτυξη της θρασυδειλίας που κάποιοι -έτσι και αλλιώς-ήδη την έχουν. Κρυμμένοι πίσω από nicknames -και φυσικά με πλήθος "κλώνων", πολεμούν ανεμόμυλους σαν άλλοι "Δον Κιχώτες", δείγμα της ψυχολογικής τους ανισορροπίας. Ο Κύριος να μας σώσει από τέτοιους "σωτήρες". Και μόνο η ανωνυμία κάποιου που πετάει λάσπες, είναι από μόνη της ένδειξη του κατά πόσο περπατά στο φως, μιας και "παν το φανερούμενον φως εστί".

Αυτά τα γράφω παρενθετικά, και χωρίς να έχω πρόθεση να χαλάσω την ροή της συζήτησης, αλλά μιας και αναφέρθηκε το όνομά μου. Πάντα επώνυμα γράφω και όχι ανώνυμα (γιατί και τα ψευδώνυμα ανωνυμία είναι).

* Φυσικά, δεν αναφέρομαι σε όλους όσους χρησιμοποιούν ψευδώνυμα, αλλά ΕΙΔΙΚΆ σε όσους τα χρησιμοποιούν για να παίζουν κρυφτούλι και να λασπολογούν, μιας και δεν έχουν τα κότσια να γράφουν επώνυμα τις ανοησίες τους.

Ανώνυμος είπε...

@ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ @ Stelios Bafitis

ΓΡΑΦΕΤΕ: "Επιτρέπετε εσύ, να γράφεις τέτοιο πράγμα; Λες να μην ξέρω ποιος είσαι;
Το ότι ψεύδεσαι πως δεν με γνωρίζεις εμένα και το ιστολόγιο μου, δεν σε προβληματίζει καθόλου; Τι "σόι" Χριστιανισμό εκπροσωπείς, για να ξέρω.
Άξίζει άραγε να συνεχίσω τον διάλογο μαζί σου, μετά από αυτή την συμπεριφορά σου;
Το σχόλιό σου, που αφορούσε τον κ. Μπαφίτη δεν το ανέβασα, γιατί έθιγες προσωπικά δεδομένα του.
Σχόλιό σου με προσωπικά δεδομένα του άλλου, δεν πρόκειται να σου ανεβάσω.
Και κάτι ακόμα. Σταμάτα να βλέπεις παντού αιρετικούς, από τους οποίους τάχα θα μας σώσεις!"

Εάν σε μένα τα λέτε αδελφέ, είμαι 1000% απόλυτα πεπεισμένος, πώς όντως δεν με γνωρίζετε καθόλου προσωπικά!

Είτε ξέρετε ποιός είμαι είτε δεν ξέρετε, έχει ουσιαστική σημασία;

Ψεύδομαι, επειδή δήλωσα άγνοια, ποιός σχολιάζει με το ψευδώνυμο ¨Χρήστος";

Για χαϊβάνια μας περνάτε ή για εύπιστους;

ΑΣΦΑΛΕΣΤΑΤΑ και δεν σας γνωρίζω, τώρα εάν έχετε διορατικό και προορατικό αλάθητο αίσθημα ποσώς με απασχολεί!

Λοιπόν, για να μην ξεφεύγουμε απο το θέμα, ούτε εσάς γνωρίζω, αλλά ούτε τον κ. Stelios Bafitis, γι΄αυτό να κοιμάστε ήσυχοι τα βράδυα, διότι άν όντως σας γνώριζα, ίσως να ξενιχτούσαμε με κρασάκια, ρετσίνες και τσίπουρα..., ως εκ τούτου δεν μπορώ να μπώ στην διαδικασία να επιβεβαιώνω ή και να διαψεύδω τις τυχούσες υποψίες και καχυποψίες σας...

Μπορείτε να γράφετε ελέθευρα και απροκαταάλυπτα, μια και δεν έχουμε γνωριστεί ΟΥΔΕΠΟΤΕ εις την ζωή μας!

Τώρα εάν αξίζει ή όχι, να συνεχίζετε να διαλέγεστε με μιά σκιά, είναι στην υποκειμενική άποψή σας, αλλά μάλλον αποδεικνύει διάφορα προγραφθέντα....

Απολογούμε εάν έθιγα προσωπικά δεδομένα του Μπαφίτη, αλλά και πάλι αδυνατώ να κατανοήσω ποιός είστε;

Ο αδελφός, ο πατέρας, δικηγόρος του Μπαφίτη;

Δεν έχει σημασία όμως για μένα, το ερώτημα είναι ρητορικό!

Καλά να περνάτε, έχετε ενδιαφέρον ιστολόγιο, αλλά δυστυχώς, οικουμενίζει ολίγον....

Το ενδεχόμενο να έχω παιδευθεί και εκπαιδευθεί εις την ζωή μου να εντοπίζω το κάλπικο, την διαστροφή και την παραχάραξη στα θεολογικά θέματα το σκεφθήκατε ποτέ σας;

Salvatores Theologian είμαι και όχι Σωτήρας των συναθρώπων μας και εκφράζω, τους στοχασμούς και τις σκέψεις μου ελεύθερα..., παρατηρώ ότι ενοχλήστε για τα πάντα, εκτός απο τις οικουμενιστικές ασχήμιες όμως.... στρουθοκάμηλος και τυφλοπόντικας δεν δύναμαι να μεταβληθώ διότι είμαι εν δυνάμη πρόσωπο και Λογικό πρόβατο του Θεανθρώπινου Λόγου μας.

"Ουκ οίδα υμάς" κ. Χρίστο και Μπαφίτη...!

Ο Θεός να μας φωτίζει εν αγάπη και αληθεία στους ατελεύτητους αιώνες

"Ορθόδοξος Οικουμενιστής"

Ανώνυμος είπε...

@Stelios Bafitis

Και ο Αρείος, και ο Ωριγένης, και ο Νικόλαος(των Νικολαϊτών) και ο Σεβήρος, και ο Νεστόριος, και ο Μάνης, και ο Βαρλαάμ, και ο Ιούδας, ο Βέκκος, ο Βησσαρίων ο εξομώτης, και ο εκάστοτε Αλάθητος Πάπας, ο Λούθηρος, ο Καλβίνος, ο Ζβίγλιος, ο Ρώσελ κ.α. ότι έπρατταν και ενεργούσαν, και ότι κυρίως έγραφαν, το έπρατταν με πλήρη ονοματεπώνυμα....!

Αυτά προς συμπλήρωση των στοχασμών σου και βαθύτερο προβληματισμό....

Ο Θεός να μας φυλάει απο τέτοια οδό

"Ορθόδοξος Οικουμενιστής"

Unknown είπε...

Μάλλον ότι απαντήσατε ανώνυμε απλά για να απαντήσετε κάτι. Επί της ουσίας τίποτα. Αν μου απευθύνετε ξανά το λόγο ή αναφερθείτε σε μένα, θα παρακαλούσα να το κάνετε επώνυμα. Δεν μου αρέσουν τα σκοτεινά πράγματα, ούτε να μιλάω με σκιές. Εδώ είναι το mail μου: stelios.bafitis@gmail.com

Αν λοιπόν έχετε κάτι να πείτε ουσιαστικό και δεν μπήκατε για παιχνίδι, (και δεν μπορείτε να το γράψετε εδώ), μπορείτε να μου το γράψετε στο mail μου.

Βασίλειος Λιάκος είπε...

Έχουμε χάσει το αυτονόητο και τον κοινό νού!
Από το βίωμά μου μέσα στην Ορθοδοξία θα θέσω μερικές ερωτήσεις σε όλους αυτούς που πιπιλάνε την καραμέλλα της αγαπολογίας με τους αιρετικούς παπικούς: 1) Εμείς οι Ορθόδοξοι έχουμε την αλήθεια ή όχι; 2) Το Σύμβολον της Πίστεως συμπυκνώνει τα δόγματα της πίστεως ή όχι;3) Ποιός απομακρύνθηκε από αυτά; 4) Όλους αυτούς τους αιώνες οι παπικοί μετενόησαν για κάτι; Τότε τι συζητάμε, κουβέντα να γίνεται; Διαβάζω τα σχόλια όλων και ειδικώς του "Ορθοδόξου Οικουμενιστή" ο οποίος πασχίζει με θεολογικό τρόπο να αποδείξη τα αυτονόητα! Μάταιος κόπος, ομιλεί εις ώτα μη ακουόντων! Αδελφέ μου χάνεις τα λόγια σου και τον χρόνο σου. Η εν ψεύδει αγαπολογία από την οποίαν πάσχουν όλοι οι Παπολάτρες οικουμενιστές, είναι ασθένεια ανίατη!

ΧΡΗΣΤΟΣ είπε...

Δεν ξέρω αν είμαστε κουφοί κ. Βασίλη Λιάκο, αλλά σίγουρα δεν είμαστε τυφλοί όπως η αφεντιά σου. Γιατί το άρθρο μου δεν ασχολείται με το ποιος έχει δίκαιο οι Οικουμενιστές ή οι αντί - Οικουμενιστές, αλλά με την παραχάραξη και την διαστρέβλωση των λόγων του Απελλή για να κατηγορηθεί ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Όταν λοιπόν το καταλάβεις αυτό πέστο μου και σε μένα. Μόνο φώναξε δυνατά γιατί μπορεί να μην σ' ακούσω.

Χρήστος - αντιαιρετικός

Φακίνος Λεωνίδας (Λευκάδα) είπε...

Απορώ με κάποιους συν-σχολιαστές μου που φρονούν ότι ο Πατριάρχης μας βαδίζει σωστά...Μπορούν να μας παραθέσουν επιχειρήματα (α,β,γ ) εν προκειμένω, που να δικαιολογούν αυτήν τους την άποψη;

Το ότι διαθέτει κανονική Ιεροσύνη και Αποστολική διαδοχή, μπορεί να είναι αυτό, επιχείρημα; Ειλικρινά, θα περιμένω να μου παραθέσουν τον τρόπο σκέψης τους.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΟΝΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΑΣ...Η σύνοδος που ετοιμάζει για το 2016, θα πρέπει για να καταχωρηθεί ιστορικά ώς έγκυρη, να επικυρώσει πρωτίστως, τις δύο προηγούμενες Οικουμενικές Συνόδους που όμως...καταδικάζουν τον ΠΑΠΙΣΜΟ ΩΣ ΑΙΡΕΣΗ. Πάντα οι Οικουμενικές Σύνοδοι, επικύρωναν πρώτα τις προηγούμενες τους. Άν δεν το κάνει, απλά θα είναι μιά ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟΣ...


Αλλά δυστυχώς, η Σύνοδος του 2016, μάλλον θα επαληθεύσει τα λόγια του Κυρίου μας:

'' ΤΥΦΛΟΣ ΤΥΦΛΟΝ ΑΝ ΟΔΗΓΕΙ, ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ ΕΙΣ ΒΟΘΥΝΟΝ ΠΕΣΟΥΝΤΑΙ''


Ιδού η Ρόδος Παναγιώτατε! ΔΙΑΨΕΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΣΑΣ.

ΧΡΗΣΤΟΣ είπε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Κύριοι, Φακίνο κ.λ.π. Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνετε; Πόσες φορές θα πρέπει να το πω; Το θέμα του άρθρου μου, δεν έχει να κάνει με το αν ο Πατριάρχης είναι αιρετικός ή όχι, με το αν οι Οικουμενιστές ή οι αντί - Οικουμενιστές έχουν δίκαιο, αλλά με την παραχάραξη και την διαστρέβλωση από τους αντί - Οικουμενιστές των λόγων του Απελλή για να κατηγορηθεί ως αιρετικός ο Πατριάρχης.
Γι' αυτό λοιπόν κατ' εξαίρεση ανέβασα το σχόλιο του κ. Φακίνου, όπως και των υπολοίπων. Από δω και στο εξής δεν πρόκειται ν' ανεβάσω σχόλιο που δεν θα έχει σχέση με το θέμα του άρθρου.
Κάνετε σχόλια χωρίς να έχετε διαβάσει το άρθρο;
Αν λοιπόν έχετε να πείτε κάτι για την παραχάραξη και την διαστρέβλωση των λόγων του Απελλή, αν βρήκατε πως λέω ψέματα και δεν έχει γίνει αυτή η παραχάραξη ή διαστρέβλωση των λόγων του Απελλή, ευχαρίστως να ανεβάσω τα σχόλια.
Αμάν, τόσο δύσκολο είναι να καταλάβετε το αυτονόητο;

Χρήστος - αντιαιρετικός

Παναγιώτης Μακρής είπε...

Απλά αναφορικά θέλω να πω ότι κ Χρήστο ο τρόπος συγγραφής του άρθρου σας εξερέθισε και εμένα προσωπικά και τους υπόλοιπους αδελφούς. Δεν ξέρω αν το κάνατε επίτηδες η όχι, αλλά θα αναφέρω ορισμένα τέτοια παραδείγματα στο άρθρο σας.
Αρχικά ο τίτλος, όταν γράφετε περί συκοφαντίας είναι σαν να ισχυρίζεστε οι κακοί αντι οικουμενιστές οι οποίοι παραχαράζουν τα κείμενα και ο καλός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τον οποίο κατηγορούν άδικα. Κάτι τέτοιο προκύπτει και από το άρθρο όταν γράφετε: Πάμε τώρα να δούμε την «λαθροχειρία» και την απάτη των «αντί – Οικουμενιστών» στα λόγια του Απελλή για να κατηγορήσουν άδικα τον Πατριάρχη.

Εμένα συγχωρήστε με αλλά μου φαίνεται σαν να κάνετε απολογητικό αγώνα υπέρ του Πατριάρχη.

Επίσης, κάνετε τη παράφραση τον λόγων του Απέλλη να φαίνεται σαν να έφερε το τέλος του κόσμου.

Αναφέρω και πάλι οι αντι-οικουμενιστές αδελφοί αναφέρουν ότι ο Πατριάρχης και οι συν αυτό ισχυρίζονται ότι όλοι θα σωθούν άμα κάνουνε καλά έργα ασχέτως σε ποια θρησκεία πιστεύουν. Ο Απέλλης αναφέρει ότι θα σωθούν όλοι όσοι πιστεύουν στον Χριστό (με όποιο τρόπο και αν πιστεύουν, δηλαδή όλοι οι αιρετικοί, αρκεί να κάνουνε καλά έργα). Δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείτε τόσο μεγάλη συκοφαντία και διαστρέβλωση των λόγων του Απέλλη τα παραπάνω. Απλά, ο Απέλλης εφάρμοζε τον οικουμενισμό σε διαχριστιανικό επίπεδο, οι οικουμενιστές σε διαθρησκειακό. Δεν βλέπω καμία παραχάραξη, λαμβάνοντας τώρα υπ'όψη και τα υπόλοιπα συμπληρωματικά των αντι-οικουμενιστών:

Μικρές αναφορές παραθέτουμε για τον αιρετικό Απελλή και εκείνους οι οποίοι υιοθετούν την αίρεση που αυτός εκήρυξε:
● «…Απελλής μεν, μίαν αρχήν ομολογεί ...όθεν και έφασκεν μη δειν όλως εξετάζειν τον λόγον, αλλ᾿ έκαστον, ως πεπίστευκεν, διαμένειν...»[2].Πηγή:http://www.phys.uoa.gr/~nektar/orthodoxy/history/eysebios_ecclesia_historia.htm

«Φάσκει γουν ούτος ο προειρημένος Απελλής και οι απ' αυτού ότι ουκ εισί τρεις αρχαί ούτε δύο, ως τοις περί Λουκιανόν και Μαρκίωνα έδοξεν, αλλά, φησίν, εις εστιν αγαθός θεός και μία αρχή και μία δύναμις ακατονόμαστος…» (Αγίου Επιφανίου, Πανάριον «κατά αιρέσεων πασών»).
● Το άθεον τούτο δόγμα, κατά τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Δοσίθεο, δίδαξεν και ο Αβερρόης, λέγων ότι και Ιουδαίοι, και Χριστιανοί και Εθνικοί, όλοι «κατά το ίδιον σέβας αγαθοποιούντες σώζωνται».
● Ο Πάπας και το Βατικανό, υιοθέτησαν τους λόγους του αιρετικού Θεομιστίου «ότι το θείον άπειρον αφείκεν ίνα πιστεύωσι εις αυτό και δοξάζωσιν αυτό διαφόρως, εισίν όμως όλα δεκτά τα σεβάσματα» και διεκήρυξαν τις αιρετικές αυτές δοξασίες, τις οποίες οι άγιοι Πατέρες από της εποχής του Απελλή είχαν καταδικάσει και οι οποίες μεταμφιέστηκαν στην θεωρία των κλάδων.
Αυτήν την αιρετική θεωρία, «κεκαλυμμένη», διεκήρυξε η γνωστή Εγκύκλιος του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως το 1920. Έκτοτε δια των εκάστοτε Πατριαρχών εφαρμόζεται προοδευτικά και σήμερα πλέον φανερά, «γυμνή τη κεφαλή», με λόγους και πράξεις του κ. Βαρθολομαίου και των ομοφρόνων του.

Δεν βλέπω πλέον καμία παραχάραξη και απορώ για ποιο λόγο γράψατε το παραπάνω άρθρο, μπορείτε να μας απαντήσετε;

Ευχαριστώ

Φακίνος Λεωνίδας είπε...

Διάβασα το άρθρο σας αγαπητέ μου. Συμφωνώ με την ''Απέλλικη'' παρομοίωση σας. Γιατί το λέτε αυτό; Απο εκεί και πέρα θα πρέπει να διευρίνουμε την κριτική μας. Όλα αυτά, εντάσονται στην προσπάθεια των σκοτεινών κέντρων αποχριστιανοποίησεως του κόσμου. Οι δικοί μας πνευματικοί ταγοί έχουν μετατραπεί επικίνδυνα σε πιόνια τους τα τελευταία χρόνια.

ΥΓ. Θα μπορούσατε να διευκρινίζατε ότι επιθυμείτε σχόλια αποκλειστικά εντός θέματος ανάρτησης και μόνο, με μιά μόνιμη ένδειξη σας (με μιά λεζάντα π.χ) Εγώ στην θέση σας, θα θεωρούσα τιμή μου να καταγράφονται ελευθέρως όλα τα σχόλια εφόσον είναι ευπρεπή. Αφιερώσαμε κάποιο μέρος απο τον πολίτιμο χρόνο μας σε εσάς αγαπητέ κ. Διαχειριστά. Αυτό δεν το εκτιμάτες; Ένα ιστολόγιο (έστω εξαιρετικό όπως το δικό σας), που μου γνωστοποιεί όμως ότι υπάρχει κάποιου είδους ''σχολιαστική'' στρατιωτική πειθαρχία στους αναγνώστες του, προσωπικά, θα με αποθάρρυνε να το μελετήσω ξανά και πολύ περισότερο να συμμετέχω σχολιάζοντας... Χαίρετε και ευχαριστώ.

ΧΡΗΣΤΟΣ είπε...

Κύριος Φακίνος Λεωνίδας έγραψε:
«Θα μπορούσατε να διευκρινίζατε ότι επιθυμείτε σχόλια αποκλειστικά εντός θέματος ανάρτησης και μόνο, με μιά μόνιμη ένδειξη σας (με μιά λεζάντα π.χ) Εγώ στην θέση σας, θα θεωρούσα τιμή μου να καταγράφονται ελευθέρως όλα τα σχόλια εφόσον είναι ευπρεπή. Αφιερώσαμε κάποιο μέρος απο τον πολίτιμο χρόνο μας σε εσάς αγαπητέ κ. Διαχειριστά. Αυτό δεν το εκτιμάτες;»

Κύριε Φακίνο, δεν έχω μία μόνο λεζάντα, αλλά δύο. Η μία είναι πάνω – πάνω στην προμετωπίδα του «Αντιαιρετικού» - απορώ πως δεν την προσέξατε – και ή άλλη στο τρέιλερ. Όσο το να αφήσω ελεύθερα τα σχόλια είμαι «παθός και μαθός». Λόγου χάρη όταν είχα αυτή την ελευθερία, τα σχόλια στο άρθρο «Μαχόμενη Ορθοδοξία και Μάρτυρες του Ιεχωβά», ξεπέρασαν τα 4691!!! (ναι, ναι καλά διαβάσατε), με αποτέλεσμα να «χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα». Όσο για τον πολύτιμο χρόνο που χάσατε μαζί μας σας ζητώ ταπεινά συγγνώμη και ευχαριστώ που βρήκατε το ιστολόγιό μας εξαιρετικό.

Χρήστος – αντιαιρετικός

ΧΡΗΣΤΟΣ είπε...

Παναγιώτη μου, είπες:
«Δεν βλέπω πλέον καμία παραχάραξη και απορώ για ποιο λόγο γράψατε το παραπάνω άρθρο, μπορείτε να μας απαντήσετε;»

Αν θεωρείς Παναγιώτη μου, χωρίς μάλιστα παραπομπή, πως το

«Εκαστος ως πεπίστευκεν σωθήσεται» δηλαδή καθένας θα σωθεί, οπουδήποτε κι αν πιστεύει (αφού μια αρχή κι ένας Θεός υπάρχει)

είναι όμοιο με το

«έκαστον, ως πεπίστευκε, διαμένειν»

και το

«μόνον εάν εν έργοις αγαθοίς ευρίσκεται» δηλαδή αρκεί να κάνει καλά έργα (όπως η θρησκεία του τα διδάσκει)

είναι όμοιο με το

«σωθήσεσθαι γαρ τους επί τον εσταυρωμένον ηλπικότας απεφαίνετο, μόνο εάν έργοις αγαθοίς ευρίσκωνται»

και δεν συνιστά απόπειρα παραχάραξης και εξαπάτησης του αναγνώστη, όχι μόνο δεν έχω να προσθέσω τίποτα, αλλά ως άλλος Λουίτζι Πιραντέλλο να αναφωνήσω:
«Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε!»

Ευχαριστώ και εγώ.

Χρήστος – αντιαιρετικός

Υ.Γ. Ο κ. Παναγιώτης Μακρής, απάντησε στους κ.κ. Μανδραγόρα και Μπαφίτη, αλλά δεν ανέβασα τα σχόλια, για τους λόγους που εξηγώ σε προηγούμενο σχόλιό μου.

Unknown είπε...

Όποιος θέλει να διαμαρτυρηθεί κατά των υπερβολικών (κατ εμέ) κινήσεων του Πατριάρχη μας κ. Βαρθολομαίου (και για αυτό εύκολα παρεξηγήσιμων), μπορεί να συντάξει κείμενο όπου θα αναπτύσσει τα επιχειρήματά του με τεκμηριωμένο τρόπο, και ας το στείλει στο Πατριαρχείο και όπου αλλού θέλει. Αλλά, το να κάθεται να βρίζει σε όλο το διαδίκτυο έναν κανονικό (ακόμα) Πατριάρχη, να μπαίνει πάνω από συνόδους, και να αποφαίνεται, είναι κατάντια. Ακόμα περισσότερο όταν προχωρά και σε παραχαράξεις όπως η παραπάνω που επισημαίνεται στο άρθρο.

χριστακης απο κυπρο είπε...

Χθες μπήκα σε πολύ δημοφιλή αντιαιρετικό ιστότοπο και είδα ανάρτηση με τίτλο Ο Αντιαιρετικός υποστηρίζει τον Οικουμενισμό.Δεν μπήκα στον κόπο να διαβάσω καν τι έγραψαν γιατί εδώ και χρόνια διαβάζω τον κύριο Χρήστο και δεν ανακάλυψα την <> συμμαχία του με τον διάβολο.
Ήμουν σίγουρος ότι δεν διάβασαν προσεκτικά την ανάρτηση και έβαλαν τον τίτλο για να παρασύρουν τους αφελείς.
Για μένα δεν είναι κακό να συνομιλούμε με μη ορθόδοξους φτάνει να μην αντικαθιστούμε τα πιστεύω μας με τα δικά τους.

Ανώνυμος είπε...

Δεν αναφέρει πουθενά ο Χρήστος εδώ ότι υποστηρίζει τον Οικουμενισμό.

Ο Χρήστος ασχολείται με ένα συγκεκριμένο θέμα και μόνο.

Τα πράγματα είναι απλά αν καθίσει ο αναγνώστης και διαβάσει τι γράφει το άρθρο.

Αν όμως θέσει τη φαντασία του σε λειτουργία τότε μπορεί κάλλιστα να στήσει έναν θέατρο όπου ο ίδιος θα παίζει τον Αδέκαστο υπερασπιστή της ΠΙΣΤΕΩΣ ενώ στον Χρήστο θα δώσει την ιδίότητα του του κρυφό-Οικουμεμιστή.

Εν πάσει περιπτώσει , όποιος θέλει ας το κάνει το θέατρο. Μην περιμένει όμως μετά να τον πάρουμε για σοβαρό άνθρωπο.

Madragoras

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώντας με τον Madragoras, προσθέτω: Ειδικά, όταν ο "αδέκαστος υπερασπιστής", έχει αρνηθεί δημόσια τον Θεό σε group αθέων της Κύπρου, στο facebook...δηλώνοντας ότι είναι "άθεος".

Robben

Ανώνυμος είπε...

@Στέλιος Μπαφίτης

Το πράξαμε καιρό τώρα, και αναμένουμε απαντήσεις, ενώ εσείς τι πράττετε;

Συνήγοροι του Οικουμενισμού, Δαρβινισμού και των Οικουμενιστών;

"Ορθόδοξος Οικουμενιστής"

Ανώνυμος είπε...

@ Madragoras

Ή αφελείς θα είσαι ή ανόνητος(η λέξη είναι του ι. Χρυσοστόμου, ψάξε να μάθεις την έννοια!)...!

Θα σου απαντήσω με ένα γραφθέν του Αγίου Πατρός, Γέροντος Παϊσίου: "Με μια τέτοια περίπου κοσμική αγάπη και ο Πατριάρχης μας φθάνει στη Ρώμη. Ενώ θα έπρεπε να δείξη αγάπη πρώτα σε μας τα παιδιά του και στη Μητέρα μας Εκκλησία, αυτός, δυστυχώς, έστειλε την αγάπη του πολύ μακριά. Το αποτέλεσμα ήταν να αναπαύσει μεν όλα τα κοσμικά παιδιά, που αγαπούν τον κόσμο και έχουν την κοσμικήν αυτήν αγάπην, να κατασκανδαλίση, όμως, όλους εμάς, τα τέκνα της Ορθοδοξίας, μικρά και μεγάλα, που έχουν φόβο Θεού.

Μετά λύπης μου, από όσους φιλενωτικούς έχω γνωρίσει, δεν είδα να έχουν ούτε ψίχα πνευματική ούτε φλοιό. Ξέρουν, όμως, να ομιλούν για αγάπη και ενότητα, ενώ οι ίδιοι δεν είναι ενωμένοι με τον Θεόν, διότι δεν Τον έχουν αγαπήσει."

Ελπίζω, να κατανοείς βαθύτερα τώρα, γιατί μερικοί μεταβάλλονται σε συνήγοροι των αιρετικών οικουμενιστών....!

"Ορθόδοξος Οικουμενιστής"

Ανώνυμος είπε...

@ Robben

Έχεις απόλυτο, δίκιο, έχω παρακολουθήση την συζήτηση εντός των αΘέων!

Προσωπικά δηλώνω και εγώ άθεος Θεοφάγος, εάν έχετε διανοητικό πρόβλημα, να ερμηνεύσετε Ορθόδοξα, την δήλωση, ελέω παρελθοντικής και πιθανόν νύν, συναγελασμού σας με κακοδοξιές και αιρέσεις, δεν ευθύνεται κανείς άλλως, πέραν του δικού σας μυαλού, το οποίο με "καλό λογισμό"ερμηνεύει τα πάντα...!

Έτσι;

Με εμπνεύσατε τώρα, γι΄αυτό δηλώνω και εγώ τα ίδια με τον συνάδελφο...

Μήπως, ο αγώνας της Ορθοδόξου καθάρσεως και θεραπείας μας εν τη Μυστηριακή Ζωή, δεν οδηγεί σε οντολογική αθεΐα;

Τι εστί αθεϊσμός γνωρίζετε;

Τότε γιατί μιλάτε;

Την διάκριση, αθεϊσμού με αΘέων μπορείτε να την κάνετε;

Ε, τότε γιατί μιλάτε;

Για να μεταβάλλεστε εν αγνοία και εν ημιμαθεία σε συκοφάντες;

Μήπως η Ορθόδοξη Πατερική διδασκαλία μας, δεν μας βοηθά να γίνουμε άθεοι, αποβάλλωντας και ξεριζώνοντας τις ειδωλικές μικρές και μεγάλες θεότητες της καρδίας και του νού μας;

Συμφωνώ, με τον φίλτατο συνάδελφο ο οποίος δήλωνε σε ομάδα αΘέων της Κύπρου ως

"άθεος Θεοφάγος"

είναι δυνατόν να είναι κάποιος άΘεος και Θεοφάγος;

Είπαμε, το συκοφαντείν, δεν είναι θεολογείν αλλά διαβολείν!

Κατανοητό;

Με απόλυτο τιμή και σεβασμό

Ακόμη ένας "άθεος Θεοφάγος"

Ορθόδοξος Οικουμενιστής

Ανώνυμος είπε...

@ Madragoras

Ή αφελείς θα είσαι ή ανόνητος(η λέξη είναι του ι. Χρυσοστόμου, ψάξε να μάθεις την έννοια!)...!
"Ορθόδοξος Οικουμενιστής"

_______________

Που ανέφερα εγώ ρητό του Χρυσοστόμου. Προφανώς βράζετε από οργή όταν γράφετε σχόλια εδώ κι έτσι διαβάζετε άλλα αντί άλλων και αποδίδετε τα γραφόμενα σε άλλους.

Ευχαριστώ για την προσβολή.
Δείξτε μας το φανατισμό σας.
Ξεδιπλώστε μας άφοβα το χαρακτήρα σας και αφήστε τους αναγνώστες μας να σας κρίνουν.

Υ.Γ.Ρώτησα τον κ.Μακρή εάν ο Χρυσόστομος λέει ότι τους βλάσφημους πρέπει μόνο να τους χτυπάμε.Δεν ανέφερα εγώ κανένα ρητό.

Madragoras

Stelios Bafitis είπε...

Κ."Ορθόδοξε Οικουμενιστή", γίνεστε αστείος με όσα εκστομίζετε. Διότι πολύ απλά προσπαθείτε να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα. Πράγματι δηλώσατε "άθεος θεοφάγος", αλλά η εκ των υστέρων ερμηνεία σας είναι για γέλια. Μάλλον κανείς δεν την υποπτεύθηκε, για αυτό και σας "παρεξήγησαν" εκεί που γράφατε.

Όπως για γέλια ήταν και η αντιφατική σας φράση σε σχόλιό σας στην ομάδα των άθεων "εγώ δηλώνω άθεος και άθρησκος αλλά παράλληλα πιστεύω και σε προσωπικό θεό".

Τέτοιες ντρίμπλες δεν περνάνε σε νοήμονες ανθρώπους, για αυτό το λόγο και σας πέταξαν με τις κλωτσιές από εκεί (-κατάλαβαν ότι τρολάρετε ως συνήθως), αφού εν τέλει καταφέρατε να γελοιοποιήσετε την Χριστιανική μας Ορθόδοξη πίστη στα μάτια των άθεων ανθρώπων. Επίσης, δηλώσατε "πραγματικός άθεος". Με την "λογική" του παραπάνω παραλογισμού σας, οι άγιοι που πέρασαν από την κάθαρση τον φωτισμό και την θέωση... είναι άθεοι!!


Υγ. Τα περί "οικουμενισμού" και "δαρβινισμού" είναι συκοφαντίες σας, ενώ ΞΈΡΕΤΕ την αλήθεια. Δηλαδή, ξέρετε πολύ καλά ότι όχι μόνο δεν έχω γράψει "οικουμενιστικά" πράγματα, αλλά όταν ήμασταν συνδιαχειριστές σε ομάδα του facebook (πριν σας καταλάβω τι κουμάσι είσαστε), έμπαινα σε διάλογο. Επίσης, ξέρετε πολύ καλά την ουδετερότητά μου στο θέμα της εξελικτικής. Την ίδια ουδετερότητα κρατούν αρκετοί σύγχρονοι Πατέρες.

Μήπως πρώην συνεργάτη μου, πρέπει να σας υπενθυμίσω κάποια πραγματάκια τα οποία "ξεχνάτε"; Βέβαια, ο χώρος αυτός που μας φιλοξενεί, δεν μας φιλοξενεί για τις δικές μας αντιδικίες, και επειδή τον σέβομαι, δεν θα συνεχίσω το θέμα.

ΧΡΗΣΤΟΣ είπε...

Μετά και την απάντηση του κ. Μπαφίτη, νομίζω πως έκλεισε το θέμα. Αν έχετε κάτι να πείτε επί του άρθρου καλώς. Αλλιώς άλλα προσωπικά σχόλια δεν θα αναρτήσω. Δεν θα μετατρέψουμε τον διάλογο σε "Κατιναριό", επειδή έτσι επιθυμεί ο κ. Ορθόδοξος Οικουμενιστής. Ας πάει στο μπλογκ του alter ego του να το πράξει.

Χρήστος - αντιαιρετικός

Υ.Γ. Αλήθεια κ. Ορθόδοξε Οικουμενιστά, τι "κάνει νιάου - νιάου στα κεραμίδια;"

Ανώνυμος είπε...

Είναι γεγονός πως οι συγκεκριμένοι "αντι-Οικουμενιστές" δεν θα έπρεπε να το τραβήξουν τόσο μακρυά, ταυτίζοντας τον Πατριάρχη με αιρετικούς. Το πρόβλημα είναι ότι το συγκεκριμένο άρθρο φαίνεται να δείχνει (χωρίς να συμβαίνει κάτι τέτοιο) ότι ο κ. Χρήστος αντιμετωπίζει τον οικουμενισμό θετικά, αφού αντιτίθεται στους "αντι-Οικουμενιστές".

Πιστεύω ότι το καλύτερο θα ήταν να γραφτεί ένα ειδικό άρθρο γύρω από το θέμα του οικουμενισμού, ούτως ώστε να παρουσιαστεί το πρόβλημα αυτό στις πραγματικές του διαστάσεις.

Φιλικά,
Αγωνιστής.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...