ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

8 Οκτ 2017

ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥΣ!



Επιμέλεια: "ΑΝΤΙΧΙΛΙΑΣΤΙΚΟΣ"


Οι Χιλιαστές οπαδοί της Οργάνωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά, ουκ ολίγες φορές μας κατηγορούν αποκαλώντας μας ειδωλολάτρες. 

Κι αυτό γιατί τιμητικά προσκυνούμε τον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου μας, τις ιερές μας εικόνες, τα Άγια Λείψανα των Αγίων της Εκκλησίας μας κ.ο.κ 

Στο άρθρο που ακολουθεί παραθέτουμε ένα γεγονός που πήραμε από περιοδικό της Οργάνωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά, το οποίο μας αφήνει άφωνους.

Είναι γνωστή η αγάπη που έχουν στα περιοδικά «ΣΚΟΠΙΑ» και «ΞΥΠΝΑ» οι οπαδοί της Οργάνωσης. 

Δεν περιμέναμε όμως ότι θα γονατίζουν μπροστά στα περιοδικά και θα προσεύχονται μπροστά σε αυτά.

Μάλιστα πολύ σωστά διαβάζετε! 

– Γονατίζουν και προσεύχονται μπροστά στα περιοδικά της Οργάνωσης. 

Το γεγονός αυτό το συζητήσαμε με έναν οπαδό της οργάνωσης και η απάντησή του ήταν η εξής: 

«Δεν είναι κακό να γονατίζεις και να προσεύχεσαι πριν από τη μελέτη του περιοδικού.
Με την προσευχή ζητούμε να μας βοηθήσει ο Ιεχωβά να κατανοήσουμε αυτά που πρόκειται να διαβάσουμε». 

Είναι όμως τα πράγματα έτσι όπως μας τα δικαιολόγησε; 

Ας δούμε τι γράφουν στο περιοδικό:

ΣΚΟΠΙΑ 1 Ιανουαρίου 1965 Σελίδα 25..

«Αδελφέ Ρίμερ, πήρα μια νέα Σκοπιά σήμερα το πρωί.
Ξέρετε τί είναι τι πρώτο πράγμα που κάνουμε εγώ και η σύζυγός μου όταν παίρνουμε αυτή τη Σκοπιά; 
Γονυπετούμε πριν αφαιρέσουμε το κάλυμμα και παρακαλούμε τον Ιεχωβά να μας αξιώσει να δούμε ποιό είναι το άγγελμα  που ο Ιεχωβά έχει για εμάς.
Τώρα προτού αφαιρέσουμε το κάλυμμα, θέλετε να γονυπετήσετε και να προσευχηθείτε μαζί μας;»

Δείτε το!


Όπως βλέπουμε στην παραπάνω παράγραφο οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, θεωρούν ότι τους μιλάει ο Ιεχωβά μέσα από τα περιοδικά.

Λες και ο Θεός εκδίδει εφημερίδα στον ουρανό και τους την πετά από τα σύννεφα για να διαβάσουν τα νέα αγγέλματα του μήνα.

Έχουμε ακούσει από Ορθόδοξους Ιερείς να μας συμβουλεύουν:

«..πριν αρχίσουμε να διαβάζουμε την Αγία Γραφή, ας κάνουμε μια προσευχή στο Χριστό να μας φωτίζει να κατανοούμε αυτά που διαβάζουμε και να μας δίνει τη δύναμη να τα εφαρμόζουμε και στην πράξη».

Στην περίπτωση αυτή όμως μιλάμε για την ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ η οποία είναι θεόπνευστη και είναι ο λόγος του Θεού. 

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά όμως γονατίζουν και προσεύχονται μπροστά στα περιοδικά της Σκοπιάς σαν αυτά να είναι, θεόσταλτα / θεόπνευστα. 

Μπορεί βέβαια κάποιος να πει ότι: 
"..κι επειδή το βρήκατε σε περιοδικό της Οργάνωσης να το λέει, τι σημαίνει αυτό ότι όλοι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά γονατίζουν και προσεύχονται μπροστά στα περιοδικά της Οργάνωσης;" 

Σωστή η παρατήρηση – σωστή και η ερώτηση, μόνο που καί στην περίπτωση αυτή υπάρχει ένα «αλλά». 

Αμέσως πιο κάτω στην ίδια σελίδα αποδίδουν τα εύσημα στο ζευγάρι που γονυπετούσε μπροστά στα περιοδικά και μάλιστα το αποκαλεί
«ταπεινό ανδρόγυνο που εκτιμούσε με αυτόν τον τρόπο την Οργάνωση του Ιεχωβά». 

Αντί δηλαδή να τους γίνει παρατήρηση γι’ αυτό που έκαναν, αντιθέτως επικρότησαν το γεγονός και μάλιστα το δημοσίευσαν στο περιοδικό της "ΣΚΟΠΙΑΣ" όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά ως παράδειγμα προς μίμηση.

Αν αυτό δεν είναι ειδωλολατρική συμπεριφορά τότε τι είναι; 

Κρίνετέ το εσείς!

Νομίζουμε είναι κατανοητό γιατί ο πρώτος τόμος του τρίτομου έργου του π. Αντωνίου Αλεβιζόπουλου φέρει τον τίτλο: 

«Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ»

ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το άρθρο δεν γράφτηκε με σκοπό να προσβάλει την πίστη των Μαρτύρων του Ιεχωβά αλλά καθαρά για ενημερωτικούς λόγους. 

Κατά τις επισκέψεις τους «κατ’ οίκον» δηλαδή από σπίτι σε σπίτι, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά εσκεμμένα ή μη, πολλά από τα οποία συμβαίνουν μέσα στην Οργάνωση δεν τα αποκαλύπτουν με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε εμείς την υποχρέωση να ενημερώνουμε τους αδερφούς μας Ορθοδόξους Χριστιανούς έτσι ώστε να σχηματίζουν πιο σαφή εικόνα για την Οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά και ''τα πιστεύω'' αυτής πριν πάρουν την απόφαση να ενταχθούν στην Οργάνωση.

Ο Θεός να μας προστατεύει από την πλάνη των αιρέσεων.






ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

H πρωτη άπερισκεψια τους είναι ότι εμπιστεύονται μια οργάνωση άγνωστη σ'αυτους.Οταν εντάσσονται στην οργάνωση,το βάπτισμα τους γίνεται ως εξής:Οι ιεραρχικως ανώτεροι τους ρωτούν:Πιστεύετε στον Ιεχωβά;Πιστεύουμε,απαντούν.Τους ρωτούν ξάνά:Πιστεύετε στην οργάνωση του Ιεχωβά;Πιστεύουμε,απαντουν ξανά.Τους ξαναρωτουν:Πιστεύετε στον Ιησού;Ίδια απάντηση.Τα ανωτερω, έχουν τον παραμικρό συσχετισμό με την εντολή του Χριστού(μαθητευσατε πάντα τα έθνη βαπτίζοντας αυτούς εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος);Η δεύτερη άπερισκεψια τους είναι ο ισχυρισμός τους ότι το όνομα του Θεού είναι Ιεχωβά.Δια τούτο προτιμούν τη λέξη Ιεχωβά από τη λέξη Κυριος.Ομως ο Δαυίδ έγραψε στους Ψαλμούς:Είπε ο Κύριος προς τον Κύριον μου.Οποτε, με το δικό τους το σκεπτικο, ο Δαυίδ έπρεπε να γράψει:Είπε ο Ιεχωβά προς τον Ιεχωβά μου.Επισης, ο Απόστολος των εθνών Παύλος έγραψε στη πρώτη προς Κορινθίους επιστολή του :ει γαρ εγνωσαν, ουκ αν τον Κύριον της δόξης εσταυρωσαν.Οποτε,ξανά με το δικό τους το σκεπτικο, ο Απόστολος των εθνών έπρεπε να γράψει:ει γαρ εγνωσαν,ουκ αν τον Ιεχωβά της δόξης εσταυρωσαν.Αυτα,ας τα συλλογιστουν οι ανήκοντες στην οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά και ας αναλογιστούν αν η πίστη τους είναι σωστή.Στοχαστης.

Στοχαστης είπε...

Ο Ιεχωβά είναι α ν υ π α ρ κ τ ο ς , είναι Θεότητα η οποία κ α τ α σ κ ε υ α σ τ η κ ε σ κ ο π ι μ ω ς και δ ο λ ι ω ς για να ξεχαστεί ο αληθής Θεός , ο πατήρ , ο υιός , και το αγιο πνεύμα .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...