ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

14 Ιαν 2018

Αλιεύοντας “μαργαριτάρια” από τα έντυπα της Σκοπιάς, που θα διαβάσουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά το 2018Της Αλεξίας ΚρηνίτηΈντυπα της Οργάνωσης των ΜτΙ «Σκοπιά», που περιέχουν τα «μαργαριτάρια»

Ας αναδείξουμε μερικά μαργαριτάρια, από τα πολλά που υπάρχουν, στα έντυπα των Μαρτύρων του Ιεχωβά, που μελετούν το 2018. Για να ξεκινήσουμε με λίγο χιούμορ, μια ακόμη περιπετειώδη χρονιά...

Ας ξεκινήσουμε με ένα από τα αγαπημένα μου θέματα (και αγαπημένο της Σκοπιάς): Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά «δεν περιφέρουν ποτέ δίσκο» στις συναθροίσεις τους, γιατί δεν είναι σαν εμάς τους «κατ’ όνομα Χριστιανούς». Ένα κουτί συνεισφορών έχουν μόνο, και όχι ότι πιέζουν κάποιον Μάρτυρα να συνεισφέρει, απλά ενημερώνουν τα μέλη της Οργάνωσης  ότι το κουτί ανοίγει μετά από κάθε συνάθροιση και καταμετράται το περιεχόμενό του!

Οργανωμένοι για να Κάνουμε το Θέλημα του Ιεχωβά, σελ.117
ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΩΝ
7 Ύστερα από κάθε συνάθροιση, δύο αδελφοί οι οποίοι έχουν διοριστεί από το πρεσβυτέριο μαζεύουν τα χρήματα από τα κουτιά συνεισφορών και καταγράφουν το ποσό. (2 Βασ. 12:9,

Βέβαια, και στις μεγάλες συνελεύσεις τους υπάρχουν τα αντίστοιχα κουτιά, είτε αυτές διεξάγονται σε ιδιόκτητους χώρους (π.χ. στη Μαλακάσα Αττικής) είτε σε χώρους που νοικιάζουν. Αν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, που πάνε εκεί για να τραφούν «από το πλούσιο πνευματικό τραπέζι» που διοργάνωσε «ο πιστός και φρόνιμος δούλος», δεν φανούν αρκετά γενναιόδωροι και τα έσοδα από τα κουτιά συνεισφορών δεν επαρκούν για τα έξοδα της συνέλευσης και για τις προκαταβολές των επόμενων συνελεύσεων, τότε οι «εκκλησίες» των ΜτΙ «έχουν το προνόμιο» να ξανασυνεισφέρουν και μάλιστα καθορισμένο ποσό! 

Οργανωμένοι για να Κάνουμε το Θέλημα του Ιεχωβά, σελ.118
9  Το ιδανικό είναι να καλύπτει η κάθε συνέλευση τα έξοδά της, ενώ το πλεόνασμα να κατατίθεται στο λογαριασμό της περιοχής. Αν υπάρξει έλλειμμα στο τέλος μιας συνέλευσης και μπορεί να καλυφτεί  από τα χρήματα της περιοχής, δεν χρειάζεται να γραφτεί επιστολή στις εκκλησίες σχετικά με τη διαφορά. Ωστόσο, αν δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα στο λογαριασμό της περιοχής για να καλυφτούν τα έξοδα της συνέλευσης, όπως η προκαταβολή για τη χρήση κάποιων εγκαταστάσεων, ο επίσκοπος περιοχής μπορεί να δώσει την οδηγία να ενημερωθούν οι εκκλησίες για το προνόμιο που έχουν να συνεισφέρουν. Κάθε πρεσβυτέριο θα συζητήσει το ζήτημα και θα καθορίσει τι θα μπορούσε να συνεισφέρει η εκκλησία στο ταμείο της περιοχής. Κατόπιν  

Φυσικά και οι Μάρτυρες του Ιεχωβά ασκούν φιλανθρωπικό έργο! Υπό προϋποθέσεις μόνο: Ο άνθρωπος που έχει ανάγκη για βοήθεια, να έχει «μακρύ ιστορικό πιστής υπηρεσίας»! Επιπλέον, να είναι μόνος στη ζωή και να μην δικαιούται κάποιο επίδομα από το κράτος. Εμπροϋπόθετη αγνή φιλανθρωπία από τη Σκοπιά. 

Οργανωμένοι για να Κάνουμε το Θέλημα του Ιεχωβά, σελ. 120
σκεται σε ανάγκη να υποβάλει αίτηση προκειμένου να λάβει αυτή τη βοήθεια. Ίσως προκύψει μια κατάσταση στην οποία χρειάζεται να προσφέρει η εκκλησία ως σύνολο κάποιο είδος βοήθειας σε ορισμένους αδελφούς και αδελφές που βρίσκονται σε ανάγκη και έχουν μακρύ ιστορικό πιστής υπηρεσίας. Αν δεν υπάρχουν μέλη της οικογένειας ή άλλοι συγγενείς για να βοηθήσουν αυτά τα άτομα και δεν είναι διαθέσιμη αρκετή βοήθεια από κρατικές υπηρεσίες, το πρεσβυτέριο μπορεί να κάνει τις κατάλληλες εισηγήσεις για την παροχή κάποιας βοήθειας. Οι Χριστιανοί θεωρούν προνόμιο να μοιράζονται τα υλικά τους αποκτήματα με όσους έχουν ανάγκη.  

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δίνουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά στην προσωπική υγιεινή που πετυχαίνεται με νερό και σαπούνι! 

Οργανωμένοι για να Κάνουμε το Θέλημα του Ιεχωβά, σελ. 124 – 125
Επομένως, οι Χριστιανοί άντρες και γυναίκες πρέπει να προσπαθούν να διατηρούν το σώμα τους καθαρό κάνοντας τακτικά μπάνιο και πλένοντας τα ρούχα τους. Αν οι συνθήκες διαφέρουν από χώρα σε χώρα, μπορούμε συνήθως να έχουμε σαπούνι και νερό για να διατηρούμε το σώμα μας καθαρό και να φροντίζουμε να είναι και τα παιδιά μας καθαρά.

Η καθαριότητα επεκτείνεται και στο σπίτι: η καλή νοικοκυρά, με τη βοήθεια όλης της οικογένειας, φροντίζει το σπίτι και έτσι δίνεται μαρτυρία, διότι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά είναι διάσημοι στη γειτονιά τους! Το πιο σημαντικό βέβαια είναι ότι με αυτό τον τρόπο, μαθαίνουμε καθαριότητα, που θα μας χρησιμεύσει και στο Νέο Κόσμο. Με άλλα λόγια, ποτέ δεν θα ξεφορτωθούν οι γυναίκες τη σκούπα και τα απορρυπαντικά.

Οργανωμένοι για να Κάνουμε το Θέλημα του Ιεχωβά, σελ. 125
10  Λόγω της δραστηριότητάς μας στο έργο κηρύγματος, είμαστε συνήθως πολύ γνωστοί στην περιοχή στην οποία ζούμε. Ένα σπίτι που διατηρείται περιποιημένο, καθαρό και τακτοποιημένο, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, αποτελεί από μόνο του μαρτυρία για τους γείτονες. Σε αυτό μπορεί να βοηθάει όλη η οικογένεια. Οι οικογενειάρχες πρέπει να ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το σπίτι και τους χώρους γύρω από αυτό, γνωρίζοντας ότι μια νοικοκυρεμένη αυλή και ένα καλοσυντηρημένο σπίτι κάνουν θετική εντύπωση στους άλλους. Αυτό το ενδιαφέρον καθώς και η ανάληψη ηγεσίας σε πνευματικά ζητήματα αποτελούν ένδειξη ότι οι οικογενειάρχες προΐστανται καλά στο σπιτικό τους. (1 Τιμ. 3:4, 12) Και οι αδελφές επίσης έχουν ευθύνη να φροντίζουν για διάφορα πράγματα, ειδικά μέσα στο σπίτι. (Τίτο 2:4, 5) Τα παιδιά που είναι καλά εκπαιδευμένα κάνουν το μέρος τους φροντίζοντας να είναι τα ίδια αλλά και το δωμάτιό τους περιποιημένα και καθαρά. Με αυτόν τον τρόπο, όλη η οικογένεια προσπαθεί να αποκτήσει πρότυπα καθαριότητας που θα είναι κατάλληλα για τον νέο κόσμο υπό τη Βασιλεία του Θεού.

Και βέβαια, ας μην ξεχνάμε ότι και το αυτοκίνητο ενός Μάρτυρα δίνει μαρτυρία, άρα και αυτό πρέπει να είναι καθαρό και συντηρημένο. Δηλαδή, οι Μάρτυρες δεν  ξεχνούν ποτέ το ΚΤΕΟ;

Οργανωμένοι για να Κάνουμε το Θέλημα του Ιεχωβά, σελ. 12
11  Πολλά μέλη του λαού του Ιεχωβά σήμερα χρησιμοποιούν αυτοκίνητο για να πηγαίνουν στις συναθροίσεις. Σε μερικές περιοχές, το αυτοκίνητο είναι ουσιαστικά απαραίτητο για τη διακονία. Το αυτοκίνητο πρέπει να διατηρείται καθαρό και σε καλή κατάσταση. Το σπίτι μας και το αυτοκίνητό μας πρέπει

Και άνεργοι να είστε εσείς οι Μάρτυρες, μην στενοχωριέστε! Η εργασία μπαίνει δεύτερη μπροστά «στα συμφέροντα της Βασιλείας» (δηλαδή της Σκοπιάς)

Οργανωμένοι για να Κάνουμε το Θέλημα του Ιεχωβά, σελ. 129
ΚΟΣΜΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΔΟΣΟΛΗΨΙΕΣ
25  Οι οικογενειάρχες έχουν την Γραφική υποχρέωση να προμηθεύουν για το σπιτικό τους. (1 Τιμ. 5:8) Ωστόσο, ως διάκονοι αναγνωρίζουν ότι η εργασία τους είναι δευτερεύουσα σε σχέση με την επιδίωξη των συμφερόντων της Βασιλείας. (Ματθ. 6:33˙ Ρωμ. 11:13) Αν εκδηλώνουν θεοσεβή αφοσίωση και μένουν ικανοποιημένοι έχοντας τροφή και ρούχα, αποφεύγουν τις ανησυχίες και τις παγίδες ενός υλιστικού τρόπου ζωής. (1 Τιμ. 6:6, 10)

«Νέο φως» φώτισε την ηγεσία της Σκοπιάς και θα το μοιραστούν απλόχερα με «τα άλλα πρόβατα». Στην αναθεωρημένη Μετάφραση Νέου Κόσμου (δηλαδή τη νέα έκδοση της Αγίας Γραφής των ΜτΙ), ο Ψαλμός 143: 12-15 (στο Μασσοριτικό, που ακολουθούν οι Μάρτυρες είναι ο Ψαλμός 144:12-15) αναφέρεται τώρα πια στους πιστούς χριστιανούς (δηλαδή τους Μάρτυρες του Ιεχωβά). Όμως, ο ίδιος Ψαλμός, μέχρι και το 2013 ερμηνευόταν ότι αφορούσε τους άπιστους, τους «πονηρούς ξένους»! Για να δικαιολογηθεί αυτή η εκ διαμέτρου αντίθετη ερμηνεία και απόδοση, η Σκοπιά σχολιάζει ότι δεν άλλαξε η κατανόηση της Γραφής, απλά είναι σαφέστερη η ελπίδα «των υπηρετών του Ιεχωβά» με την νέα ερμηνεία, που περιμένουν την εκτέλεση όλων όσων δεν είναι Μάρτυρες. Απλά, η Οργάνωση διδάσκει αντίθετες ερμηνείες, θα σχολίαζα εγώ!

Σκοπιά Μελέτης, Απρίλιος 2018, Ερωτήσεις από Αναγνώστες (η υπογράμμιση δική μας)
Στην αναθεωρημένη Μετάφραση Νέου Κόσμου του 2013, τα εδάφια Ψαλμός 144:12-15 εφαρμόζονται στον λαό του Θεού. Στην προηγούμενη απόδοση εφαρμόζονταν στους πονηρούς ξένους που αναφέρονται στο εδάφιο 11... Συνοψίζοντας, η προσαρμοσμένη διατύπωση στον 144ο Ψαλμό δεν αλλάζει την κατανόησή μας για τις Γραφικές διδασκαλίες. Κάνει όμως ολόκληρο τον ψαλμό να αντανακλά σαφέστερα τη διαχρονική ελπίδα των υπηρετών του Ιεχωβάτη θεϊκή εκτέλεση των πονηρών και την επακόλουθη εδραίωση διαρκούς ειρήνης και ευημερίας για τους δικαίους

Η ανάρτηση κειμένων της Σκοπιάς σε άλλα site, blog και social media ενέχει κινδύνους μόλυνσης της «πνευματικής τροφής» από το Σατανά! Ας μην ξεχνάμε ότι  ο Ιεχωβά έχει επιλέξει τον «πιστό και φρόνιμο δούλο», για να επικοινωνεί με τους Μάρτυρές του εδώ στη Γη και αυτός με τη σειρά του έχει φτιάξει επίσημα sitesκαι apps. Εκεί, δεν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης. Άσε που αναρτώντας αυτά τα κείμενα εκτός της επίσημης ιστοσελίδας, έχουν την ευκαιρία διάφοροι άπιστοι να σχολιάσουν (κοινώς, να ξεμπροστιάσουν τις ασυναρτησίες και τις επικίνδυνες διδασκαλίες της Σκοπιάς). Επιπλέον, οι ΜτΙ δεν πρέπει να συζητούν σε fora, βγάζουν το κακό όνομα, γιατί μάλλον δεν είναι και τόσο πραείς τελικά!

Σκοπιά Μελέτης, Απρίλιος 2018, Ερωτήσεις από Αναγνώστες (η υπογράμμιση δική μας)
Ο Ιεχωβά έχει εμπιστευτεί την ευθύνη παροχής πνευματικής τροφής μόνο στον “πιστό και φρόνιμο δούλο»…Αυτός ο «δούλος» χρησιμοποιεί μόνο τους επίσημους ιστότοπούς του για να δημοσιεύει πνευματική τροφή. Μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι αυτά τα προϊόντα δεν περιέχουν διαφημίσεις ούτε έχουν μολυνθεί από τον κόσμο του Σατανά. Αν η πνευματική τροφή διέρχεται από άλλους διαύλους, δεν υπάρχει καμιά εγγύηση ότι δεν έχει παραποιηθεί ή μολυνθεί. Επιπρόσθετα, η ανάρτηση εκδόσεών μας σε ιστότοπους που επιτρέπουν την υποβολή σχολίων προσφέρει στους αποστάτες και σε άλλους επικριτές έναν χώρο όπου μπορούν να σπείρουν δυσπιστία για την οργάνωση του Ιεχωβά. Μερικοί αδελφοί έχουν παρασυρθεί σε διαδικτυακές αντιπαραθέσεις και έτσι έχουν φέρει επιπρόσθετη μομφή στο όνομα του Ιεχωβά. Τα διαδικτυακά φόρουμ δεν είναι κατάλληλα μέρη για «να διδάσκει [κάποιος] με πραότητα εκείνους που δεν έχουν ευνοϊκή διάθεση»

Οι τίτλοι των ψαλμών και οι στίχοι αλλάζουν στο υμνολόγιο των ΜτΙ, και πιο συγκεκριμένα: ο ψαλμός «Προφυλάξτε την Καρδιά σας», στην αναθεωρημένη έκδοση των ύμνων έγινε «Προφυλάσσουμε την Καρδιά μας». Η ίδια η Οργάνωση αυτοσυγχαίρεται για την αλλαγή αυτή του ύμνου χαρακτηρίζοντάς την ιδιαίτερα εύστοχη! Είναι όμως στα αλήθεια ξεκαρδιστική η αιτία για την προσαρμογή του συγκεκριμένου ύμνου. Δεν μπορούσε να παραμείνει «Προφυλάξτε την Καρδιά σας», που είναι Προστακτική, γιατί έτσι οι γυναίκες, την ώρα που έψαλαν, συμβούλευαν τους άντρες τι να κάνουν, κάτι ιδιαίτερα άπρεπο στον μικρόκοσμο της Σκοπιάς! Και όχι μόνο οι γυναίκες, αλλά και επισκέπτες, αβάπτιστοι ευαγγελιζόμενοι, κτλ. Αυτή η εξήγηση είναι τόσο αστεία και ταυτόχρονα σεξιστική, που οι ΜτΙ δεν διστάζουν να την διακωμωδήσουν στα fora τους.

Σκοπιά Μελέτης, Νοέμβριος 2017, Ψάλλετε Χαρούμενα! (η υπογράμμιση δική μας)
«Ο τίτλος «Φυλάξτε την Καρδιά Σας» έγινε «Προφυλάσσουμε την Καρδιά Μας», πράγμα ιδιαίτερα εύστοχο. Γιατί; Στις συναθροίσεις και στις συνελεύσεις μας παρευρίσκονται πολλά καινούρια άτομα, ενδιαφερόμενοι, νεαροί και αδελφές. Όταν έψαλλαν αυτόν τον ύμνο όπως ήταν προηγουμένως, ήταν σαν να δίνουν συμβουλή στους άλλους, πράγμα άκομψο. Γι’ αυτό, τόσο ο τίτλος όσο και οι στίχοι τροποποιήθηκαν».

Για να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, αυτό το τελευταίο μαργαριτάρι, το εντόπισε και σχολίασε ο John Evans, πρώην πρεσβύτερος των ΜτΙ και ιδιαίτερα δραστήριος στην αποκάλυψη των ψευδών και των παράλογων διδασκαλιών της Σκοπιάς.


# Η φωτογραφία του κειμένου είναι από την επίσημη σελίδα των ΜτΙ jw.org


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...