ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

6 Δεκ 2020

ΜΑΓΟΙ, ΜΑΓΙΑ, ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!

 

Του Γεωργίου Διαμαντίδη

 


Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Ο λόγος του Θεού, μας λέει ότι πλάνη είναι η άγνοια των  Γραφών, (Ματθαίος 22:29).

Δυστυχώς υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων που δεν παραδέχονται την ύπαρξη του κακού. Πονηρά πνεύματα λέγουν και διάβολος και μαγεία δεν υπάρχουν. Είναι όλα ψέματα! Είναι φαντασιώσεις!

Ως συμπέρασμα όλης αυτής της αλλοπρόσαλλης θεωρίας είναι η άρνηση της υπάρξεως του διαβόλου. Οι δυστυχείς δεν μπορούν να καταλάβουν ότι είναι πανουργία του κάκιστου διαβόλου να πείσει τους ανθρώπους ότι δεν υπάρχει!  Για να κάνει ανενόχλητος την δουλειά του! ...


Στην Αγία Γραφή υπάρχει πλήθος χωρίων για την ύπαρξη του διαβόλου. Αν διαβάσουμε μόνο ένα αγιογραφικό χωρίο, αρκεί αυτό για να καταλάβουμε ότι υπάρχει ο διάβολος.

Και το χωρίο αυτό βρίσκεται στον κατά Ματθαίον 4:1, "Τότε ο Ιησούς οδηγήθηκε εις την έρημο από το Πνεύμα για να πειρασθεί από τον Διάβολο".  (Φυσικά στο άρθρο μας, θα παρουσιαστούν και άλλα αγιογραφικά χωρία για την ύπαρξη του σατανά).

Εδώ ξεκάθαρα, μας ομιλεί η θεόπνευστη Αγία Γραφή για την ύπαρξη του διαβόλου!

Στο παρόν άρθρο λοιπόν θα αποκαλύψουμε και θα σχολιάσουμε μερικά αποσπάσματα από το βιβλίο "ΜΑΓΕΙΑ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΡΩΣΙΣ", ενός πρώην εξορκιστή με πολυετή πείρα στα θέματα αυτά, του αρχιμανδρίτη ιερομονάχου Σάββα Αχιλλέως, για τις σκοτεινές υπαρξιακές δυνάμεις του εχθρού.

                                      Οι δαίμονες προς αρχάριο μάγο:

"Μη φοβάσαι. Είσαι δικός μας. Αυτά που διαβάζεις, (διάβασε "ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ") εμείς τα βάζουμε στο μυαλό εκείνων, που τα τυπώνουν σε βιβλία. Αυτά τα συνεχή μαγικά, που δείχνουν οι τηλεοράσεις, τους μάγους και μάγισσες, εμείς τα αποδεικνύουμε, για να δαιμονίζουμε βρέφη και όσους τα βλέπουν...

- Όσα κι αν σου πω και σου περιγράψω είναι αδύνατον να συλλάβεις τι υποφέρουμε, όταν αυτή η φωτιά συναντηθεί με μας μέσα του (εννοεί ο δαίμονας το άρρωστο άτομο, που κοινωνεί των Αχράντων Μυστηρίων). Αν ανάψουν όλα τα πετρέλαια της Αραβίας και όλα τα πετρέλαια του κόσμου, δεν φθάνουν τη φωτιά, που μας κατακαίει όταν κοινωνήσει αυτός..."

Σχόλιο: Είναι αλήθεια ότι αρκετά μικρά παιδιά έχουν πρόβλημα, όπως φοβία, ανησυχία, εφιάλτες, επειδή έχουν δει τρομακτικά κινούμενα σχέδια στην τηλεόραση ή στο ιντερνέτ.

Λίγη προσοχή από τους γονείς δεν βλάπτει!

Και στην δεύτερη περίπτωση βλέπουμε, ότι οι δαίμονες ομολογούν ότι φοβούνται ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ! ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΑΙΕΙ! ΔΙΟΤΙ Η ΘΕΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ, ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ!

Σήμερα η Θεία Κοινωνία, εξαιτίας του κορωνοϊού, πόσο πολεμιέται από δύσπιστους ή άπιστους ανθρώπους; Η άγνοια, τα σκοτεινά αμαρτωλά πάθη μας, δεν μας αφήνουν να δούμε την πραγματικότητα. Δεν μπορούν  να καταλάβουνε οι δυστυχείς, καταπολεμώντας την Θεία Κοινωνία, είναι σαν να χτυπάνε  κλωτσιές στά καρφιά!  "... Είναι σκληρό για σένα να κλωτσάς το βούκεντρο" (Πράξ. 26:14)!

Αν οι δαίμονες ομολογούν την ήττα τους από την Θεία Κοινωνία, γιατί να μην πούμε, ότι οι διάβολοι βάζουν τους ανθρώπους, τους πνευματικά αδύναμους, να πολεμούν δια μέσω αυτών την Θεία Κοινωνία;  (Έχει γραφτεί  σχετικό άρθρο πάνω στο θέμα αυτό: Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΣ! ).

Πάντως η Καινή Διαθήκη είναι ξεκάθαρη, όσον αφορά τον δαίμονα. Όταν έβλεπε τον Ιησού έβγαζε κραυγή! Τον φοβόταν!  Δεν μπορούσε να σταθεί μπροστά Του! 

" Όταν είδε τόν Ιησού, έκραξε και έπεσε στα πόδια του και με δυνατή φωνή είπε: τι επεμβαίνεις σ’ εμένα, Ιησού, Υιέ του Θεού του υψίστου; Σε παρακαλώ, μη με βασανίσεις " (Λουκ. 8:28).

Εδώ είναι η θεραπεία του δαιμονισμένου στη χώρα των Γαδαρηνών.

Συνεχίζουμε από το ίδιο κεφάλαιο, προς αρχάριο μάγο:

"Δεν θέλω να κινείται ούτε μία ανθρώπινη σκιά επάνω εις τον πλανήτη της γης", λέγει αφρίζων ο διάβολος με απερίγραπτη κακία.

- Κάνω τόσο όμορφα την κάθε μου ενέργεια, που είναι αδύνατο να με ανακαλύψεις, πότε και πώς ενεργώ,

Σας υπόσχεται ΕΚΕΙΝΟΣ τον Παράδεισο και δεν τον ακολουθείτε. Σας υπόσχομαι εγώ την Κόλαση και όλοι έρχεσθε μαζί μου.

Εγώ κάνω ακατάπαυστα το καθήκον μου και σας πολεμώ. Εσείς κάνετε το καθήκον σας να με καταπολεμείτε, όπως εγώ σας καταπολεμώ.

Το όνομα μου είναι διάβολος. Αυτό σημαίνει, ότι τίποτε άλλο δεν μπορώ να κάνω, παρά μόνο να διαβάλλω. Δεν αναγκάζω κανένα. Εσείς γιατί έρχεστε μόνοι σας σε εμένα;"

"Στο κεφάλαιο αυτό έχουμε ως παραδείγματα τους μεγάλους ασκητές της Εκκλησίας μας. Ό μέγας Αντώνιος μάχεται κατά των δαιμόνων και δεν παραλείπει να μνημονεύει και να εξιστορεί τις παγίδες των δια την συμμόρφωση και ψυχική ωφέλεια των πιστών. Στην συνέχεια όλοι οι ασκητικοί πατέρες αναφέρουν, ότι οι δαίμονες ομολογούσαν όταν καταπιέζονταν, είτε δια να παρασύρουν στην πλάνη τους πολεμώντας αυτούς, είτε δια να προκαλέσουν εντυπώσεις.

Εμείς πιστεύουμε, ότι ο διάβολος είναι ψεύτης και πηγή του ψεύδους και πατήρ του ψεύδους. Γνωρίζουμε, ότι ο ψεύτης και παμπόνηρος πολλές φορές λέγει την αλήθεια, δια να παρασύρει τους ακούγοντας εις το ψεύδος του. "διότι δεν αγνοούμε τα σχέδιά του" (2 Κορινθ. 2:11).

Σχόλιο: Είναι αλήθεια, αγαπητοί, αυτά που είπε ο πονηρός: "...Εσείς γιατί έρχεστε μόνοι σας σε εμένα;"

Πολλές φορές οι άνθρωποι, είτε από απροσεξία, είτε από άγνοια, είτε με την θέλησή τους, πηγαίνουν από μόνοι τους στο πονηρό!

Οι Φαρισαίοι νόμιζαν ότι πίστευαν σωστά στον Θεό. Αλλά τα έργα τους έδειχναν το αντίθετο! "Εσείς από τον πατέρα σας το διάβολο είστε, και τις επιθυμίες του πατέρα σας θέλετε να κάνετε " (Ιωάν. 8:44).

Εδώ ο Ιησούς Χριστός, είπε στους Ιουδαίους που τον άκουγαν: "Εσείς είστε από τον πατέρα Διάβολο, και θέλετε να κάνετε τις επιθυμίες του πατέρας σας". 

Νομίζουμε, τα περισσότερα λόγια είναι περιττά! "Ο έχων ώτα ακούειν, ακουέτω"!

                  Περί των σατανικών βιβλίων της ΜΑΓΕΙΑΣ

- "Μόλις ανοίξουν τα βιβλία μας, εμείς είμαστε παρόντες".

"Βιβλία δικά του ό διάβολος εννοεί κάθε σατανικό βιβλίο, που χρησιμοποιούν οι μάγοι, δια να προσκαλούν σε βοήθειά τους, τούς δαίμονες. Την πρώτη θέση κατέχει το βιβλίο, που λέγεται "Σολομωνική". Η συγγραφή του βιβλίου αυτού απεδόθη στον Σολομώντα. Αυτό όμως είναι παντελώς αβάσιμο και αστήρικτο. Μάλλον οι μάγοι, δια να επιτύχουν την διάδοσή του, απέδωσαν την συγγραφή του βιβλίου στον Σολομώντα. Σύγχρονος τρόπος μεταδόσεως της μαγείας είναι η ΜΑΓΕΙΑ της Τηλεοράσεως με διαβολικά καθαρώς κινούμενα σχέδια, με ονομασία ό ΜΑΓΟΣ ή η ΜΑΓΙΣΣΑ και "ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ.

Τα ίδια σχέδια υπάρχουν αποτυπωμένα σε ειδικά βιβλία. Πολλά μικρά παιδιά έφθασαν δαιμονισμένα στην Εκκλησία εξ αυτών των πηγών. Είναι καθαρή και εξακριβωμένη παγίδα του διαβόλου, δια να δαιμονίζει τα παιδιά! Ας προσέξουν οι γονείς! "Εμείς τα βάζουμε - λέγουν οι δαίμονες, για να σας κάνουμε δικούς μας".

Σχόλιο: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αστείο να παίζουμε με αυτά τα μαγικά σατανικά βιβλία. Δεν τα χρησιμοποιούν ΜΟΝΟ οι μάγοι, αλλά και σατανιστές και ΝΕΟΙ!

Για τους νέους λυπούμαστε. (Όπως και για τους άλλους). Τα χρησιμοποιούν είτε από άγνοια, είτε από περιέργεια, είτε απελπίστηκαν από κάτι ...

Αυτό που γνωρίζουμε είναι κάποιοι που ασχολήθηκαν με αυτά τα πράγματα, παρασύρθηκαν από κάποιους άλλους!

Οποιοσδήποτε μπλέξει με αυτά τα σατανικά, να ξέρει ότι δύσκολα θα ξεπλέξει!

Θέλει πολύ προσευχή, με ΜΕΤΑΝΟΙΑ, με ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ και με τις ευχές της Εκκλησίας μας μπορεί κάποιος να ξεφύγει από όλα αυτά!

                                     Περί της ΚΑΚΙΑΣ του διαβόλου

- "Είναι διαφορετικό να με βλέπεις να βασανίζω άλλους, από το να μου επιτρέψει να έλθω και να βασανίζω εσένα".

"Πόσοι και πόσοι στα άσυλα και τις νευρολογικές κλινικές βασανίζονται υπό του δαίμονος! Πόσοι και πόσοι από τις μαγείες και την κακία των μάγων και των φθονερών ανθρώπων βασανίζονται και υποφέρουν! Και εμείς, που βλέπουμε αυτούς να πάσχουν, άλλοτε λέγομε, ότι είναι σκηνοθετημένες πλάνες, άλλοτε ότι είναι ένα μεγάλο ψεύδος, και άλλοτε ότι γίνονται από σκοπού, δια να προκαλέσουν οι πάσχοντες την περιέργεια των αφελών ... Ό διάβολος όμως δεν είναι αστείο πείραμα ή αιτία για γέλια. Μόνον όσοι υπέφεραν και όσοι υποφέρουν γνωρίζουν τι θα πεί διάβολος. Εμείς ας προσευχηθούμε δια τους αδελφούς μας και ας παρακαλούμε τον Θεό, να μην επιτρέψει σε εμάς μίαν τέτοια δοκιμασία".

Σχόλιο: Έχουμε γνωρίσει τέτοιους ανθρώπους που υπέφεραν από μάγια!  Δεν είναι ψέμα.

Με τις ευχές της Εκκλησίας μας είναι καλύτερα. Τι κακό πράγμα είναι αυτή η ζήλια, ο φθόνος ή η κακία των φθονερών ανθρώπων που έχουν για τους άλλους.

Όχι σου λέει, θα του κάνω κακό! Εκεί να βασανίζεται, να υποφέρει, να λειώσει σαν κερί!

Δεν ξέρεις όμως, όποιος ή όποια κι αν είσαι, που θέλεις να κάνεις κακό στον άλλον δια μέσω του μάγου, γίνεσαι τέκνον του ΔΙΑΒΟΛΟΥ! Θα στο αποδείξω!

Ανοίγουμε την Καινή Διαθήκη και πάμε, 1 ΙΩΑΝΝΟΥ κεφάλαιο 3, και διαβάζουμε τους στίχους 8, 9 και 10: "Αυτός που κάνει τήν αμαρτία είναι από τον Διάβολο ... Καθένας που έχει γεννηθεί από τον Θεό δεν έχει αμαρτία … Από αυτό αναγνωρίζονται τα παιδιά του Θεού και τα τα παιδιά του Διαβόλου".

Βλέπεις εσύ που θέλεις να κάνεις κακό στον άλλον με ΜΑΓΙΑ, τι λέει η Αγία Γραφή; Οποιοσδήποτε κάνει (επιμένει) στην αμαρτία, είναι από τον Διάβολο!

Ενώ ο καθένας που έχει γεννηθεί από τον Θεό, δεν πράττει την αμαρτία!

Έτσι διακρίνονται τα παιδιά του Θεού από τα παιδιά του Διαβόλου!

Αμαρτάνεις λοιπόν όταν θέλεις να κάνεις κακό στον συνάνθρωπό σου!  Παραβιάζεις την εντολή του Θεού, που είπε:

"Ο δε Ιησούς είπε σ’ αυτόν, να αγαπήσεις τον Κύριο το Θεό σου με όλη τη καρδιά σου και με όλη τη ψυχή σου και με όλη τη διάνοιά σου. Αυτή είναι η πρώτη και πιο μεγάλη εντολή. Δεύτερη δε όμοια με αυτή, να αγαπήσεις τον πλησίον σου σαν τον εαυτό σου. Από αυτές τις δύο εντολές εξαρτώνται όλος ο Νόμος και οι Προφήτες". (Ματθ. 22: 37-40).

Αντί λοιπόν να αγαπώ τον πλησίον μου, του κάνω κακό με διάφορα σατανικά μέσα!

Μη γίνεσαι παιδί του διαβόλου! Μετανόησε για την ανοησία σου! Για όλους υπάρχει μετάνοια! Αρκεί να το θέλεις! Θυμήσου τον Άγιο Κυπριανό, που ήταν πρώην μάγος!

Να πούμε κι αυτό, αγαπητοί αναγνώστες, στον αληθινά πιστό δεν πιάνουν τα μάγια!

Πάνω από όλα είναι ο Παντοδύναμος Θεός! Αν η καρδιά μας είναι στον Σωτήρα μας Χριστό, δεν μπορούν να κάνουν τίποτε οι εχθροί!  (Υπάρχει και εδώ άρθρο για τα μάγια: ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΓΙΑ).

"Δός μοι, υιέ, σην καρδίαν, οι δέ σοι οφθαλμοί εμάς οδούς τηρείτωσαν" (Παροιμ. 23:26. Παλιά Διαθήκη. Κατά τους Εβδομήκοντα).

"Γιε μου, δώσε την καρδιά σου σε μένα, και τα μάτια σου ας προσέχουν στους δρόμους μου". 

Ναι! Πρέπει! Να προσπαθήσουμε να δώσουμε τον εαυτό μας στον Θεό!

Για να πάει μπροστά αυτή η χώρα! Διότι πολύ αμαρτία υπάρχει! Και πολύ κακό!

Δεν τα ισοπεδώνουμε κι όλα. Υπάρχει και το καλό!

Αδελφέ μου, μελέτα τον λόγο του Θεού να φωτιστεί ο νους σου, κι άφησε το κακό στην άκρη: "...καί εν τω νόμω αυτού μελετήσει ημέρας καί νυκτός" (Ψαλμ. 1:2)!

 

Ενημέρωση 1: Περισσότερο το άρθρο αυτό γράφτηκε για την ύπαρξη του διαβόλου και των δαιμόνων του! Αλλά και για την Θεία Κοινωνία, που είναι επίκαιρο θέμα στις ημέρες μας! Διότι ακούσαμε από αρκετούς, ότι δεν υπάρχει διάβολος και δαίμονες! Και ότι η Θεία Κοινωνία είναι μια απλή ανάμνηση κι άλλα!  Και όμως ο διάβολος την ΦΟΒΑΤΑΙ!

Ενημέρωση 2: Η απόδοση του κειμένου του π. Σάββα, έγινε στη δημοτική γλώσσα και στο μονοτονικό

 

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Αρχιμανδρίτη Σάββα Αχιλλέως, «Μαγεία, Δαιμονισμός και Απολύτρωσις», Εκδόσεις «Ορθόδοξος Κυψέλη» Θεσσαλονίκη 2018

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...