ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

10 Οκτ 2021

Η ηδονή στη διδασκαλία της Εκκλησίας

 

Της Μαρίας Σκαμπαρδώνη


 

Πολλοί άνθρωποι έχουν την πεποίθηση πως η Εκκλησία καταδικάζει την ηδονή και θεωρεί πως το σεξ πρέπει να χάσει αυτή τη διάσταση, της ευχαρίστησης. Η αλήθεια είναι πως δε θα μπορούσε κάποιος να απορρίπτει τελείως κάτι που ο ίδιος ο Θεός δημιούργησε.

Η Εκκλησία δεν καταδικάζει την ηδονή, απλώς πιστεύει πως έχει συγκεκριμένο λόγο που υπάρχει στη σεξουαλική πράξη...

Ο άνθρωπος δεν πλάστηκε εξαρχής για να ερωτεύεται και να διαιωνίζει το ανθρώπινο είδος μέσω της συνουσίας. Ο Θεός βεβαίως, έδωσε γεννητικά όργανα στον άνθρωπο τη στιγμή της δημιουργίας, επειδή προγνώριζε πως θα συνέβαινε η πτώση. Αν δεν υπήρχε η πτώση, θα υπήρχε άλλος τρόπος διαιώνισης του ανθρώπινου είδους.

Όταν επήλθε η Πτώση, στον άνθρωπο υπήρχε ο πόνος και υπήρξε η σαρκική επιθυμία. Όμως, ο πόνος θα έκανε τη συνουσία αβάσταχτη, με αποτέλεσμα ο μεταπτωτικός άνθρωπος να μην επιθυμεί να έχει σαρκική επαφή. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα, να σταματήσει να αναπαράγεται το ανθρώπινο είδος.

Έτσι, ο Θεός έβαλε την ηδονή ως ένα «δόλωμα», ώστε ο άνθρωπος να θέλει να έρθει σε σεξουαλική επαφή και να διαιωνίσει το είδος του. Η ηδονή είναι λοιπόν το μέσο, αλλά όχι ο σκοπός. Είναι το κυρίαρχο συναίσθημα της συνουσίας, το οποίο ευθύνεται για τη δημιουργία κάθε νέου ανθρώπου. Χωρίς την ηδονή, ο άνθρωπος θα πονούσε και η σαρκική επαφή θα ήταν επώδυνη.

Αυτός είναι θεολογικά, ο λόγος που υπάρχει η ηδονή στη σεξουαλική πράξη. Είναι μία ακόμα ένδειξη της Πανσοφίας του Θεού, ο οποίος βρίσκει τη λύση ώστε να εξασφαλίσει ακόμα και στο μεταπτωτικό άνθρωπο, τη δυνατότητα συνέχισης της ύπαρξής του.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...