ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

20 Απρ 2009

ΤΟ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ» ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ ή Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΕ … ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!!!

Στο μέσον η ... κυβέρνηση του Θεού και γύρω - γύρω οι υπήκοοι! Από το τευχίδιο της "Σκοπιάς" η "Κυβέρνηση που θα φέρει τον Παράδεισο" σελ. 25

Είναι γνωστό στους περισσότερους που ασχολούνται με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, πως η διδασκαλία τους περιλαμβάνει ένα συνονθύλευμα από παλιότερες και νεότερες αιρέσεις. Έτσι είναι πολύ δύσκολο αν ερωτηθεί κάποιος, να μπορέσει να ορίσει τα κύρια χαρακτηριστικά της διδασκαλία αυτής, που παρέχεται από τα έντυπα της Εταιρείας «Σκοπιά».
Παρόλα αυτά αν προσπαθούσαμε να ορίσουμε, μέσα από αυτό το ομιχλώδες τοπίο της διδασκαλίας της, κάποια εξέχοντα σημεία, θα στεκόμασταν σε τέσσερα –κατά την γνώμη μας – σπουδαιότερα σημεία:...


1. Διαστρεβλώνοντας το στίχο 45 του κεφαλαίου 24 από το κατά Ματθαίο Ευαγγέλιο, που αναφέρεται σε κάθε πιστό που θα εκμεταλλευτεί το χάρισμα (τάλαντο), το οποίο του έδωσε ο Θεός για τη σωτηρία του, αυτοαποκαλείται η Σκοπιά «πιστός και φρόνιμος δούλος του Θεού» που έχει οριστεί από τον Ιεχωβά να δίνει τη κατάλληλη τροφή (διδασκαλία) στα πλήθη των οπαδών της.
2. Ο Θεός έχει προσωπικό όνομα, το Ιεχωβά, και όποιος δεν το γνωρίζει αυτό κινδυνεύει η σωτηρία του. (περισσότερα βλέπε στο άρθρο μας, «Ιεχωβά: ένα τεχνητό όνομα για το Θεό»).3. Κακοποιώντας το χωρίο της Αποκάλυψης κεφάλαιο 7, στίχοι 1-9 χωρίζει τους οπαδούς της στα δύο. Σ’ αυτούς που θα ζήσουν στον Ουρανό και θα συγκυβερνήσουν με το Χριστό και ανέρχονται σε 144.000 και στο πολύ τον Όχλο ( όπου ανήκει και το πλήθος των Μ. του Ιεχωβά) που θα ζήσει στη Γη, σε κατάσταση Παραδείσια και θα τον κυβερνάνε ο Χριστός με τις 144.000. (περισσότερα βλέπε στο άρθρο μας, «Η τελετή της ανάμνησης ή το ασανσέρ της Σκοπιάς»).4. Η ίδρυση της Βασιλείας του Θεού από το Χριστό, το 1914.
Από όλα τα παραπάνω εκτεθέντα, το σπουδαιότερο όλων είναι ο ισχυρισμός της Σκοπιάς για την ίδρυση της Βασιλείας του Θεού το 1914, το οποίο αποτελεί και το θεμέλιο λίθο – το «Ευαγγέλιο» της – του οικοδομήματος της.
Αν αφαιρέσεις αυτόν το λίθο, όλο το οικοδόμημα της Σκοπιάς καταρρέει σαν χάρτινος πύργος. Και το γελοίο όσο και τραγικό της υπόθεσης είναι πως πρόκειται για ένα ακόμη «παραμύθι» της Σκοπιάς, που στηρίζεται όχι μόνο πάνω στις γνωστές παλινωδίες και ψεύδη της, αλλά εκτελεί εν ψυχρώ και την ιστορική αλήθεια.Και αφού πρόκειται για «παραμύθι», καταλληλότερη «γιαγιά» από τη Σκοπιά δεν μπορεί να υπάρξει. Έτσι μέσα από τα έντυπά της θα μας διηγηθεί η ίδια το «παραμύθι» του 1914. Μη φοβάστε όμως. Κακός λύκος δεν υπάρχει! Εμπρός λοιπόν. «Δώσε κλώτσο να γυρίσει, παραμύθι ν’ αρχινίσει».

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΕ … ΔΙΑΚΟΠΕΣ!
Προσλαμβάνοντας τους ισχυρισμούς των Αντβεντιστών – αίρεση Προτεσταντική – η Σκοπιά, ισχυρίζεται πως η διακυβέρνηση του Θεού που εκπροσωπούνταν από το Ισραήλ, έπαψε να υφίσταται, όταν καταστράφηκε η Ιερουσαλήμ και αιχμαλωτίστηκε ο τελευταίος βασιλιάς Σεδεκίας, από τον Βαβυλώνιο ηγεμόνα Ναβουχοδονόσορα το 607 π.Χ.
Η διακυβέρνηση αυτή, άρχισε πάλι να ισχύει μετά από 2520 χρόνια, όταν ανέλαβε βασιλιάς αυτής της διακυβέρνησης ο Χριστός το 1914. Περισσότερα αλλά κυρίως μπερδεμένα μπορεί να βρει κάποιος στο βιβλίο της Σκοπιάς «Μπορείτε να ζείτε», σελίδες 139 – 141 .
Και που είναι το πρόβλημα θα μπορούσε να πει κάποιος. Πρώτον και κύριον δεν υπάρχει ένα πρόβλημα, αλλά πολλά προβλήματα, με εξέχον την πτώση της Ιερουσαλήμ.Πουθενά μα πουθενά, κανένας ιστορικός, κανένα Λεξικό, καμιά εγκυκλοπαίδεια, καμιά άποψη ειδικών επιστημόνων δεν συμφωνεί με το έτος πτώσης της Ιερουσαλήμ το 607 π.Χ.Για τον απλό λόγο, πως η πτώση της Ιερουσαλήμ, έλαβε χώρα το 587/6 π.Χ.Βέβαια στο απλό ερώτημα, τι έκανε ο Χριστός μέχρι το 1914 που ανέλαβε βασιλιάς, η Σκοπιά απαντάει πως καθόταν αδρανής στα δεξιά του Πατέρα του! Διακοπές λοιπόν ο Χριστός για εκατοντάδες χρόνια !!!! Και για τους «άπιστους Θωμάδες» το παρακάτω απόσπασμα από βιβλίο της Σκοπιάς «Μπορείτε να ζείτε», σελίδα 68, θα αποδείξει την αλήθεια των λεγομένων μας:


«Μπορείτε να ζείτε» σελίδα 68: Ο Χριστός ξεκουράζεται δίπλα στον Πατέρα του!

Ο Χριστός βέβαια πάντοτε ήταν βασιλιάς και δεν περίμενε … το «σύνθημα» της Σκοπιάς να αναλάβει το 1914. Αυτό φαίνεται άλλωστε στην Γραφή, όταν οι Μάγοι ψάχνοντας για τον νεογέννητο Χριστό ρωτάνε: « Που είναι ο γεννηθείς βασιλιάς των Ιουδαίων;» Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, κεφάλαιο 2, στίχος 2.Επίσης ούτε αυτός μένει αργός, ούτε ο Πατέρας του, άλλο αν η Σκοπιά τον στέλνει … διακοπές! « Ο δε Ιησούς αποκρίθηκε σ’ αυτούς, ο Πατέρας μου εργάζεται ως τώρα, και εγώ εργάζομαι». Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο, κεφάλαιο 5, στίχος 17.

ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΟ 1874 ή ΤΟ 1914;
Ότι δεν έγινε καμιά ίδρυση της βασιλείας το 1914 και πρόκειται για ένα ακόμη μεγαλειώδες ψέμα της Σκοπιάς, μας το δείχνει και το εξής γεγονός. Πως για δεκάδες χρόνια η Σκοπιά υποστήριζε πως η ίδρυση της βασιλείας είχε γίνει το 1874 !!!! Ούτε κακοήθεις και συκοφάντες είμαστε, ούτε από το μυαλό μας τα βγάλαμε. Η ίδια η Σκοπιά τα γράφει στο βιβλίο της «Διαγγελείς της Βασιλείας», σελ. 46 – 47.Συγκεκριμένα γράφει, πως ο ιδρυτής των ΜτΙ, Κάρολος Ρώσσελ εξέδωσε το 1877, μαζί με κάποιον Μπάρμπουρ, ένα βιβλίο με τίτλο «Τρεις Κόσμοι και η Σοδειά αυτού του Κόσμου». Σ’ αυτό λοιπόν το βιβλίο υποστήριζε πως η ίδρυση της βασιλείας είχε γίνει το 1874:



«Διαγγελείς της Βασιλείας» σελίδα 47: Ο Χριστός ήρθε αόρατα το 1874!

Άλλωστε το 1914 – σύμφωνα με τα έντυπα της Σκοπιάς – δεν περίμεναν να εγκαθιδρυθεί η βασιλεία του Χριστού, αλλά να μεταλλαχτούν και αποκτώντας πνευματικά σώματα να αναληφθούν στον ουρανό!!!Έτσι είχαν ορίσει, πως τον Οκτώβριο του 1914, θα λάβαιναν τα πνευματικά σώματα! Μάλιστα ένα σημαντικό στέλεχος της Οργάνωσης, ο Μακμίλαν, πίστευε ότι η ομιλία που εκφωνεί στις 30 Σεπτεμβρίου, θα είναι και η τελευταία γιατί σύντομα θα πήγαιναν στον Ουρανό! Και σε άλλο σημείο της ίδιας σελίδας, ο ίδιος Μ. του Ιεχωβά παραδέχεται ότι δεν θα εκπλησσόταν καθόλου, αν μια ανακοίνωση του τότε προέδρου και ιδρυτή της Οργάνωσης, Κάρολου Ρώσσελ, γινόταν σήμα για την ουράνια ανάληψή τους! Τι μέγεθος αφελείας, τι μέγεθος ανοησίας!Άξια προσοχής επίσης είναι, τα όσα γράφονται λίγο πιο κάτω, που δείχνουν το ποιόν αυτών των ατόμων και πως αντιμετωπίζουν τα πράγματα γύρω από την Αγία Γραφή και το Θεό. Φαντάζονταν ! λέει, πως θα πήγαιναν να κατοικήσουν στον ουρανό οι ΜτΙ, αν και η Γραφή σύμφωνα και με τη δική τους δήλωση δεν έλεγε τίποτα τέτοιο ! Η φαντασία στην εξουσία που λέει και το γνωστό σύνθημα των αναρχικών.
Όλα λοιπόν τα κωμικά και αστεία γύρω από την «ανάληψη» των ΜτΙ, μπορεί να τα διαβάσει κάποιος στους «Διαγγελείς της Βασιλείας», σελ. 62 – 63:

«Διαγγελείς της Βασιλείας» σελίδα 62: Οι ΜτΙ περιμένουν να «αναληφθούν» στον ουρανό!



Η … ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ 1914
Και το «παραμύθι» της Σκοπιάς για την ίδρυση της βασιλείας το 1914, από τον Χριστό, δεν έχει τέλος. Είναι τόσο «παχύδερμο» η Σκοπιά, που δεν την νοιάζει να γελοιοποιείται συνεχώς. Επειδή η «βασιλεία του 1914» είναι δική της ανακάλυψη. Ο Κολόμβος βρήκε την Αμερική και αυτή την βασιλεία του 1914. Και λέμε για ανακάλυψη, γιατί πράγματι πρόκειται για τέτοια.
Επειδή όποιος διαβάσει τα τότε έντυπα της Σκοπιάς, δεν θα βρει ούτε την παραμικρότερη νύξη για κάτι ανάλογο. Και πως θα μπορούσε άλλωστε αφού η θεωρία για την βασιλεία του 1914, «ανακαλύφτηκε» μετά από έντεκα ολόκληρα χρόνια!! Ναι, καλά διαβάσατε. Το … 1925, «ανακάλυψαν» πως είχε ιδρυθεί η βασιλεία του Χριστού το 1914!!!
Τότε η Σκοπιά δημοσίευσε στο ομώνυμο περιοδικό, της 15ης Μαρτίου, άρθρο με τίτλο «Η Γέννηση του Έθνους», όπου ισχυρίζονταν πως είχε ιδρυθεί η Μεσσιανική Βασιλεία του Χριστού. Μάλιστα όπως ισχυρίζεται και το έντυπό της, προσκόμιζε αποδείξεις για την εγκαθίδρυση της βασιλείας αυτής!! Και είναι τόσο ατράνταχτες οι αποδείξεις αυτές, αφού εκτός των άλλων, είχε στείλει και πολεμικό ανταποκριτή στον Ουρανό και μετέδιδε στη Σκοπιά όλες τις πληροφορίες, για την μάχη που γινόταν μεταξύ των αγγελικών δυνάμεων και των δαιμονικών δυνάμεων που έληξε – σύμφωνα με τη Σκοπιά – με τη νίκη των αγγελικών δυνάμεων και την εξορία του Σατανά στα περίχωρα της γης!!
Πέρα από το χιούμορ που κάνουμε, με τον πολεμικό ανταποκριτή, πρόκειται για μία ακόμη υλική και παχυλή αντίληψη της Σκοπιάς, γύρω από τα πνευματικά πράγματα και συγκεκριμένα από το 12 κεφάλαιο της Αποκάλυψης του Ιωάννη, που το εκλαμβάνει κυριολεκτικά και όχι συμβολικά ως θα όφειλε, ορίζοντας κιόλας και το έτος (1914) που συνέβησαν αυτά, λες και ήταν παρούσα.
«Οι Διαγγελείς της Βασιλείας», σελ. 138 – 139, μας βοηθάνε για μια ακόμη φορά, να αποδείξουμε την αλήθεια των ισχυρισμών μας:



«Διαγγελείς της Βασιλείας» σελίδες 138 – 139: Το 1925 «ανακάλυψαν» οι ΜτΙ πως ιδρύθηκε η Βασιλεία το 1914!

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΗΡΘΕ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ … ΕΡΘΕΙ!
Ερχόμαστε τώρα να δούμε πως δικαιολογεί η Σκοπιά, το αυθόρμητο ερώτημα που ανεβαίνει στα χείλη του οιοσδήποτε, που διαβάζει για την ίδρυση της Βασιλείας του Θεού από το Χριστό το 1914: «Αφού ήρθε ο Χριστός γιατί δεν τον βλέπουμε;» Και το ερώτημα αυτό γίνεται επιτακτικότερο, αφού η Γραφή είναι γεμάτη από περιγραφές για την ορατή επιστροφή του Χριστού. Ενδεικτικά αναφέρουμε δύο χωρία από το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, που όχι μόνον δεν αφήνουν καμία αμφιβολία περί του αντιθέτου, αλλά δεν επιδέχονται και παρερμηνειών ή συμβολισμών.
Ερωτώμενος λοιπόν ο Χριστός από τους μαθητές του, λίγο πριν από το πάθος του, για την επάνοδό του λέει:
«Διότι όπως η αστραπή βγαίνει από την ανατολή και φαίνεται ως την δύση, έτσι θα είναι και η έλευση του Υιού του ανθρώπου. Όπου είναι το πτώμα, εκεί θα μαζευτούν οι αετοί». Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, κεφάλαιο 24, στίχοι 27 – 29.Βλέπουμε λοιπόν στο παραπάνω χωρίο ο ίδιος ο Χριστός να υποστηρίζει πως η επάνοδός του, θα είναι τόσο φανερή, όπως η αστραπή που φωτίζει τον ουρανό και όπως μαζεύονται οι αετοί όταν βλέπουν ένα πτώμα.Ομοίως και ο στίχος 30: «Και τότε θα φανεί εις τον ουρανό το σημείο του Υιού του ανθρώπου και τότε θα θρηνήσουν όλες οι φυλές της γης, και θα ιδούν τον Υιό του ανθρώπου να έρχεται επάνω στα σύννεφα του ουρανού με πολλή δύναμη και δόξα».Γνωρίζοντας λοιπόν όλα αυτά η Σκοπιά, προσπαθεί να δικαιολογήσει τον ανύπαρκτο ερχομό του Χριστού καταφεύγοντας σε ένα ευφυολόγημα, που μόνο άφθονο γέλιο και θυμηδία μπορεί να προκαλέσει, υποστηρίζοντας ότι: Ο Χριστός ήρθε χωρίς …. να έρθει!!!Γράφει λοιπόν στους «Διαγγελείς της Βασιλείας», σελ. 137, πως το 1914 οι ΜτΙ κατανόησαν ότι είχε αρχίσει η αόρατη παρουσία του Χριστού, όχι με το να επανέλθει εκείνος προσωπικά (έστω και αόρατα) στα περίχωρα της γης, αλλά με το να στρέψει την προσοχή του στη γη!






«Διαγγελείς της Βασιλείας» σελίδα 137: Ο Χριστός ήρθε το 1914 χωρίς να έρθει!



Απ’ όλα λοιπόν τα παραπάνω εκτεθέντα, συνάγεται εύκολα το συμπέρασμα, πως η βασιλεία του 1914, βρίσκεται μόνο στη φαντασία της Σκοπιάς. Προσέξτε επίσης και το ρήμα που χρησιμοποιεί. Και αυτό δεν είναι άλλο από το αόριστο ρήμα «κατανόησαν», το οποίο βέβαια κάθε άλλο, παρά αποδεικτική αξία περικλείει για τον ερχομό του Χριστού.
Άξιο προσοχής επίσης είναι, πως το παραπάνω απόσπασμα της Σκοπιάς, περιέχει και αντίφαση. Γιατί γράφει, πως άρχισε η αόρατη παρουσία του Χριστού, χωρίς να έλθει ο Χριστός στη γη, έστω και αόρατα!Ορθά λοιπόν και εμείς κάναμε λογοπαίγνιο, λέγοντας πως Ο Χριστός ήρθε χωρίς …. να έρθει!!!Βέβαια αν μας ρωτήσει κάποιος που είδε η Σκοπιά πως ο Χριστός έστρεψε την προσοχή του στη γη, θα τον παραπέμψουμε στον … πολεμικό ανταποκριτή, που αναφέραμε πιο πάνω. Αυτός φαίνεται όταν ήταν στον … ουρανό, θα είδε τον Χριστό να στρέφει την προσοχή του στη γη και ενημέρωσε τη Σκοπιά!!!
Λίγο Γραφή αν γνώριζε η Σκοπιά, δεν θα έλεγε αυτά που λέει. Επειδή η Γραφή λέει ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που υποστηρίζει η Σκοπιά.
Γιατί ο Χριστός πάντα είναι μαζί μας αοράτως και πάντα έχει στραμμένο το ενδιαφέρον του στη γη:
«Και να, εγώ είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες μέχρι την συντέλεια του κόσμου» Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, κεφάλαιο 28, στίχος 20.«Διότι όπου είναι δύο ή τρεις συνηγμένοι στο όνομά μου, εκεί είμαι και εγώ ανάμεσά τους». Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, κεφάλαιο 18, στίχος 20.Άλλωστε όσο και να φανεί απίστευτο αυτό που θα γράψουμε, ούτε η ίδια η Σκοπιά διαφωνεί μαζί μας. Και δεν αστειευόμαστε. Σοβαρολογούμε πέρα ως πέρα.
Γιατί στην σελίδα 29, από τους «Διαγγελείς της Βασιλείας», ερχομένη σε κόντρα με τον ίδιο της τον εαυτό γράφει το εξής απίστευτο, βάζοντας η ίδια μπουρλότο στο σαθρό και ψεύτικο οικοδόμημα της «Βασιλείας του 1914», πως ο Χριστός από τον ουρανό είχε πάντα στραμμένη την προσοχή του στη γη!!!!



«Διαγγελείς της Βασιλείας» σελίδα 29: Ο Χριστός πάντα ήταν παρών «αοράτως»!

Σχόλια; Εσείς τι λέτε, χρειάζονται;






ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου.

1.243 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   601 – 800 από 1243   Νεότερο›   Νεότερο»
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Οι στίχοι τής προφητείας 6-8 περιέχουν παράδοξο στοιχείο. Ο ομιλών εις αυτούς τούς στίχους και ως κατακτητής λαών και έφορος τών ανθρωπίνων πραγμάτων εμφανιζόμενος, είναι προφανώς ο Γιαχβέ. Αλλά ο Γιαχβέ ούτος, ο οποίος ομιλεί εις τούς στίχ. 6-8 και προλέγει τα μέλλοντα, εις τον στίχ. 7 λέγει παραδόξως περί τού υπολειφθησομένου εκ τής καταστροφής Φιλισταίου: «καὶ ὑπολειφθήσεται καὶ οὗτος τῷ Θεῷ ἡμῶν»!

Το παράδοξον λοιπόν είναι, ότι ο Γιαχβέ εδώ λέγει «τῷ Θεῷ ἡμῶν», όπως δηλαδή θα ομιλούσε κάποιος άνθρωπος. Ότι δε εις το παράδοξον τούτο σημείο ομιλητής είναι αυτός ο Γιαχβέ, τούτο φαίνεται όχι μόνον εκ τών προηγουμένων τού σημείου τούτου και τών επομένων, εις τών οποίων ομιλητής είναι ο αυτός, αλλά ΚΑΙ εκ τού συνδέσμου ‘και’ εις την φράση «καὶ ὑπολειφθήσεται», αλλά ΚΑΙ εκ τού προφητικού χαρακτήρος τού λόγου, εις τον οποίον το παράδοξο σημείο περιέχεται.

Όπως δηλαδή ο Γιαχβέ προλέγει την καταστροφή τών Φιλισταίων, έτσι φυσικώς ο αυτός προλέγει και την σωτηρία και επιστροφή υπολοίπου εξ αυτών. Η ενότητα τών στίχ. 6-8 ΚΑΙ εξ απόψεως εννοίας ΚΑΙ εξ απόψεως ομιλητού είναι εμφανεστάτη.

Όπως δε ήδη εσημειώσαμε, εις τούς στίχους τούτους ομιλεί ο Μεσσίας ως άνθρωπος Ισραηλίτης και ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ως Γιαχβέ! Δι’ αυτού δε τού τρόπου εξηγείται το παράδοξον τής φράσεως «τῷ Θεῷ ἡμῶν». Φαίνεται μάλιστα, ότι ο Μεσσίας είναι ομιλητής από τον στίχ. 1 έως τον στίχ. 9. Εάν λοιπόν ισχύει τούτο, τότε και εις τούς στίχ. 1 και 4 ο Μεσσίας διακρίνει εαυτόν από τού Θεού (Πατρός ή Τριάδος;) τον οποίον παρουσιάζει ως έφορο τών ανθρωπίνων πραγμάτων και κατακτητή, όπως δηλαδή παρουσιάζει ΚΑΙ τον εαυτό του, αποδεικυομένης ΚΑΙ ΕΤΣΙ τής ουσιαστικής ενότητος Μεσσίου και Θεού!

Αλλ’ αιρουμένου τού παραδόξου τούτου, ότι δηλαδή ο Μεσσίας ομιλεί ως άνθρωπος Ισραηλίτης και ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ως Γιαχβέ, ανακύπτι έτερον παράδοξον, κατά το οποίο εις μεν τούς στίχ. 6-8 ο Μεσσίας εμφανίζεται ως πολεμικός, εις δε τούς στίχ. 9-10 ως ειρηνικός. ΚΑΙ το δεύτερο δε τούτο παράδοξο, το οποίο άλλωστε ανακύπτει και εκ πολλών άλλων συγκρίσεων Γραφικών χωρίων, αίρεται εκ τού ότι ο Χριστός εξ άλλης απόψεως είναι πολεμικός και εξ άλλης ειρηνικός (Πρβλ. ΗΣΑ. ΞΓ:1-6 και ΑΠΟΚ. ΙΘ:11 και εξής)

Το Bασίλειον τού Βασιλέως-Μεσσίου-Χριστού, θα έχει χαρακτήρα όμοιο με το Πρόσωπό Του. Δεν θα επιβληθεί δια πολέμου και όπλων, όπως εσφαλμένως ερμηνεύει ο αγαπητός κ.Δήκτης, αλλά το Βασίλειό Του θα είναι ειρηνικό. Τα πολεμικά μέσα τού σχισματικού βασιλείου τού Εφραίμ, καθώς και το ιππικό τής Ιερουσαλήμ, τού Ιουδαικού δηλαδή βασιλείου, θα καταργηθούν. Ο Μεσσίας θα φέρει την ειρήνη, όχι μόνον εις τούς Ιουδαίους, αλλά και εις τούς εθνικούς «καὶ εἰρήνη ἐξ ἐθνῶν». Το δε Βασίλειό Του θα επεκτείνεται «ἕως διεκβολῶν γῆς», έως την άκρη τού κόσμου! Το Βασίλειον δηλαδή τού Μεσσίου θα είναι παγκόσμιο!

Άρα λοιπόν, αγαπητοί αναγνώστες, εις το συγκεκριμένο σημείο τής προφητείας τού Ζαχαρίου, δεν έχουμε να κάνουμε με κάποια διαφορετική έλευση ή παρουσία τού Χριστού, που να απέχει μερικές χιλιετίες (όπως τραφελαφικώς ερμηνεύει ο κ.Δήκτης), αλλά είναι εμφανές, ότι ο Ζαχαρίας προφητεύει περί τής Πρώτης ελεύσεως τού Χριστού και τής Μεσσιανικής Αυτού εποχής.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Προς ποίον όμως απευθύνεται ο Γιαχβέ εις τον στίχ. 11 λέγων: «καὶ σὺ ἐν αἵματι διαθήκης σου ἐξαπέστειλας δεσμίους σου ἐκ λάκκου οὐκ ἔχοντος ὕδωρ»; Η γνώμη ότι απευθύνεται προς την Σιών είναι η ολιγότερο πιθανή για τούς εξής λόγους:

1ον) Το «διαθήκης σου» ελάχιστα είναι πιθανό να ισοδυναμεί προς το «διαθήκης τής Σιών». Διότι διαθήκη συνηθέστατα καλείται από τού διαθέτου, τού οποίου την ύψιστη θέληση εκφράζει, σπανιώτατα δε από τού αντικειμένου μετά τού οποίου συνάπτεται [ΓΕΝ. Θ:9, ΔΕΥΤ. Δ:23, ΨΑΛΜ. ΚΔ (ΚΕ):10, ΜΓ:18 (ΜΔ:17) - ΔΕΥΤ. Δ:31]

2ον) Μετά τούς στίχ. 9-10, οι οποίοι αναφέρονται εμφανώς εις τούς χρόνους τού Χριστού και τού Χριστιανισμού (εις πείσμα και προς λύπην φυσικά τού κ.Δήκτη), ο στίχ. 11 πρέπει να εκληφθεί με καθαρά χριστολογική έννοια. Αυτός ο στίχος δηλαδή δεν σημαίνει (όπως νομίζεται), την απελευθέρωση τών δεσμίων Ιουδαίων εκ τής Βαβυλώνος και δι’ αυτής ως τύπου την απελευθέρωση τών πνευματικώς δεσμίων εκ τής αμαρτίας, αλλά σημαίνει ΑΜΕΣΩΣ το δεύτερον, και απλώς ΜΕΤΑ ΥΠΑΙΝΙΓΜΟΥ εις το πρώτον.

3ον) Συναφώς προς το προηγούμενο, εις την φράση «ἐν αἵματι διαθήκης σου», δεν πρόκειται περί τού αίματος τον ζώων, δια τού οποίου κατά το ΕΞΟΔ. ΚΔ:8 επεκηρώθη η Παλαιά Διαθήκη, αλλά περί τού αίματος τού ΧΡΙΣΤΟΥ, δια τού οποίου επεκηρώθη η Καινή Διαθήκη και επετεύχθη η πνευματική απολύτρωση!

Αλλά ακόμη κι αν δεχθούμε, ότι το υπ’ όψιν χωρίο βασικώς σημαίνει την εκ Βαβυλώνος απολύτρωση τών Ιουδαίων, θα είναι αφελές να συναποδεχθούμε μετ’ άλλων, ότι ως μέσον ταύτης τής απολυτρώσεως μνημονεύεται το αίμα ζώων! Εάν το χωρίο βασικώς σημαίνει την σωματική απολύτρωση, πρέπει να δεχθούμε, ότι ΚΑΙ ΑΥΤΗ εγένετο προκαταβολικώς δυνάμει τού ύστερον εκχυθέντος αίματος τού Χριστού.

Οπωσδήποτε λοιπόν δια τής φράσεως «ἐν αἵματι» δηλώνεται το αίμα τού Χριστιού. Δια δε τής φράσεως «διαθήκης σου» δηλώνεται η Καινή Διαθήκη.

4ον) Αξία προσοχής είναι και η έμφαση επί τής φράσεως «ἐν αἵματι διαθήκης σου», όχι δι’ άλλου μέσου. Η έμφαση αυτή αρμόζει εις το αίμα τής Καινής Διαθήκης.

5ον) Εις τον ίδιον δε προφήτη, δηλαδή εις το ΖΑΧ. ΙΑ:10, ο ποιμήν–Μεσσίας ομιλεί περί διαθήκης ΑΥΤΟΥ, την οποια διέθετο ΑΥΤΟΣ: «καὶ λήψομαι τὴν ράβδον μου τὴ καλὴν καὶ ἀπορρίψω αὐτὴν τοῦ διασκεδάσαι τὴν διαθήκην μου, ἣν διεθέμην πρὸς πάντας τοὺς λαούς».

Εξ όλων λοιπόν τών ανωτέρω, αγαπητοί αναγνώστες, αγόμεθα εις την πεποίθηση, ότι εις το ΖΑΧ. Θ:11 ο Γιαχβέ δεν απευθύνεται προς την Σιών, όπως ερμηνεύουν τινές εκ τών εξηγητών, αλλά προς τον ΧΡΙΣΤΟ, τονίζων το μέσον δια τού οποίου επετεύχθη η απολύτρωση, και μάλιστα και κατά τρόπον που υπενθυμίζει εντόνως το ΜΑΤΘ. ΚΣΤ:28 «Πίετε ἐξ αὐτοῦ πάντες, τοῦτο γάρ ἐστιν τὸ αἷμά μου τῆς διαθήκης τὸ περὶ πολλῶν ἐκχυννόμενον εἰς ἄφεσιν ἁμαρτιῶν»!

Αλλά αφού ο λόγος εις το προκείμενο χωρίο τού Ζαχαρίου απευθύνεται προς τον Χριστό, δια τής φράσεως «διαθήκης σου» σημαίνεται διαθήκη τού Χριστού, η Καινή δηλαδή Διαθήκη. Δεδομένου δε, ότι ΚΑΙ τής Παλαιάς ΚΑΙ τής Διαθήκης διαθέτης είναι ο Γιαχβέ, είναι φανερόν ΚΑΙ ΕΔΩ, αγαπητέ κ.Δήκτη και κ.Γιώργο εκ Γερμανίας, ότι ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΧΒΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤ’ ΟΥΣΙΑΝ ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ, ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΘΕΟΤΗΣ!!!

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

«καὶ ἔσται ἐν τῇ ἡμέρᾳ ἐκείνῃ ζητήσω τοῦ ἐξᾶραι πάντα τὰ ἔθνη τὰ ἐρχόμενα ἐπὶ ῾Ιερουσαλήμ. 10 καὶ ἐκχεῶ ἐπὶ τὸν οἶκον Δαυὶδ καὶ ἐπὶ τοὺς κατοικοῦντας ῾Ιερουσαλὴμ πνεῦμα χάριτος καὶ οἰκτιρμοῦ, καὶ ἐπιβλέψονται πρός με ἀνθ᾿ ὧν κατωρχήσαντο καὶ κόψονται ἐπ᾿ αὐτὸν κοπετόν, ὡς ἐπ᾿ ἀγαπητῷ, καὶ ὀδυνηθήσονται ὀδύνην ὡς ἐπὶ τῷ πρωτοτόκῳ. 11 ἐν τῇ ἡμέρᾳ ἐκείνῃ μεγαλυνθήσεται ὁ κοπετὸς ἐν ῾Ιερουσαλὴμ ὡς κοπετὸς ροῶνος ἐν πεδίῳ ἐκκοπτομένου, 12 καὶ κόψεται ἡ γῆ κατὰ φυλὰς φυλάς· φυλὴ οἴκου Δαυὶδ καθ᾿ ἑαυτὴν καὶ αἱ γυναῖκες αὐτῶν καθ᾿ ἑαυτάς, φυλὴ οἴκου Νάθαν καθ᾿ ἑαυτὴν καὶ αἱ γυναῖκες αὐτῶν καθ᾿ ἑαυτάς, 13 φυλὴ οἴκου Λευὶ καθ᾿ ἑαυτὴν καὶ αἱ γυναῖκες αὐτῶν καθ᾿ ἑαυτάς, φυλὴ τοῦ Συμεὼν καθ᾿ ἑαυτὴν καὶ αἱ γυναῖκες αὐτῶν καθ᾿ ἑαυτάς· 14 πᾶσαι αἱ ὑπολελειμμέναι φυλαί, φυλὴ καθ᾿ ἑαυτὴν καὶ αἱ γυναῖκες αὐτῶν καθ᾿ ἑαυτάς. 1 Εν τῇ ἡμέρᾳ ἐκείνῃ ἔσται πᾶς τόπος διανοιγόμενος τῷ οἴκῳ Δαυὶδ καὶ τοῖς κατοικοῦσιν ῾Ιερουσαλὴμ εἰς τὴν μετακίνησιν καὶ εἰς τὸν χωρισμόν. 2 καὶ ἔσται ἐν τῇ ἡμέρᾳ ἐκείνῃ, λέγει Κύριος Σαβαώθ, ἐξολοθρεύσω τὰ ὀνόματα τῶν εἰδώλων ἀπὸ τῆς γῆς, καὶ οὐκ ἔτι αὐτῶν ἔσται μνεία· καὶ τοὺς ψευδοπροφήτας καὶ τὸ πνεῦμα τὸ ἀκάθαρτον ἐξαρῶ ἀπὸ τῆς γῆς. (ΖΑΧ. ΙΒ:9-ΙΓ:2)

Ο προφήτης Ζαχαρίας, προκειμένου να δηλώσει το μέγα πένθος για τον θάνατο τού μέλλοντος Μεσσίου, παραβάλλει αυτόν προς τον θάνατο και τον θρήνο, όχι μόνον πρωτοτόκου, αλλά, κατά μίαν ερμηνεία, προς τον θάνατο τού βασιλέως Ιωσίου (609 π.Χ.) τον οποίον όλοι οι Ιουδαίοι έκλαιον. Οι δε στίχ. 12-14 περιγράφουν τον τρόπο με τον οποίον θα γίνει ο θρήνος. Ο φονευθείς δεν θα θρηνηθεί μόνον με ολοφυρμό θανάτου πρωτοτόκου υπό ολοκλήρου τού έθνους, αλλά θα είναι θρήνος εκάστης Ιουδαικής οικογενείας.

Η προφητεία αυτή εξεπληρώθη όταν, μετά την Σταύρωση τού Ιησού, οι Ιουδαίοι υποστρέφοντες έτυπτον τα στήθη αυτών «καὶ πάντες οἱ συμπαραγενόμενοι ὄχλοι ἐπὶ τὴν θεωρίαν ταύτην, θεωρήσαντες τὰ γενόμενα, τύπτοντες τὰ στήθη ὑπέστρεφον» (ΛΟΥΚ. ΚΓ:48)

Όπως παρατηρήσατε, αγαπητοί αναγνώστες, εις την ανωτέρω προφητική ενότητα τού Ζαχαρίου, έχουμε υπογραμμίσει την φράση ἐν τῇ ἡμέρᾳ ἐκείνῃ. Αυτό το κάναμε για να δείξουμε, ότι εφόσον τα προφητευόμενα (στίχ. 9-14), το αντίτυπον βέβαια και όχι ο τύπος, θα γίνουν ἐν τῇ ἡμέρᾳ ἐκείνῃ και αφορούν εις την εποχή τού Μεσσίου, άρα ΚΑΙ αυτά που περιγράφονται εις την αρχή τού ΙΓ κεφαλαίου (εξολόθρευση ειδώλων κ.ά.), και θα γίνουν ΚΑΙ ΑΥΤΑ ἐν τῇ ἡμέρᾳ ἐκείνῃ, άρα ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΧΡΟΝΙΚΩΣ προς τα προαναφερόμενα, άρα ΚΑΙ ΑΥΤΑ θα διαδραματισθούν κατά την ΙΔΙΑ εποχή, δηλαδή την Μεσσιανική!

Η καταστροφή λοιπόν τών ειδώλων και τών ψευδοπροφητών, οι οποίοι υπεστήριζον αυτά, έγινε κατά την εποχή τού Μεσσίου, την Χριστιανική εποχή κ.Δήκτη, κατά την Πρώτη δηλαδή Παρουσίαν Αυτού και όχι εις κάποιαν άλλη παρουσία δήθεν μελλοντική, κατά την εσφαλμένην ερμηνείαν υμών.

Οπότε λοιπόν κ.Δήκτη δεν έχουμε δύο ΤΑΧΑ επίγειες Παρουσίες τού Μεσσίου, όπως τραγελαφικώς ερμηνεύετε προκειμένου να απορρίψετε το πρόσωπο τού Μεσσίου εις τον προφήτην Ζαχαρία.

Για ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ κ.Δήκτη σπάσατε τα μουτράκια σας κι εκτεθήκατε, ως ο κατ’ εξοχήν παρερμηνεύων το ιερό κείμενον τής Γραφής, αλλά μυαλό δεν βάζετε.

Υ.Γ. Όσον αφορά εσάς κ.Γιώργο εκ Γερμανίας και τα άλλα τραγελαφικά που γράφετε, συναγωνιζόμενος μάλλον τον κ.Δήκτη εις γραφικότητα, θα ασχοληθώ από αύριο.


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Τσιμπιρίδης: @ Ο Μεσσίας θα φέρει την ειρήνη, όχι μόνον εις τούς Ιουδαίους, αλλά και εις τούς εθνικούς «καὶ εἰρήνη ἐξ ἐθνῶν». Το δε Βασίλειό Του θα επεκτείνεται «ἕως διεκβολῶν γῆς», έως την άκρη τού κόσμου! Το Βασίλειον δηλαδή τού Μεσσίου θα είναι παγκόσμιο!
Άρα λοιπόν, αγαπητοί αναγνώστες, εις το συγκεκριμένο σημείο τής προφητείας τού Ζαχαρίου, δεν έχουμε να κάνουμε με κάποια διαφορετική έλευση ή παρουσία τού Χριστού, που να απέχει μερικές χιλιετίες (όπως τραφελαφικώς ερμηνεύει ο κ.Δήκτης), αλλά είναι εμφανές, ότι ο Ζαχαρίας προφητεύει περί τής Πρώτης ελεύσεως τού Χριστού και τής Μεσσιανικής Αυτού εποχής.
@


«Αυτός θα δέση εις αχρηστίαν τα πολεμικά άρματα της φυλής του Εφραίμ, που εκπροσωπεί το βασίλειον του Ισραήλ, και το ιππικόν της Ιερουσαλήμ. Θα εξολοθρεύση τα πολεμικά τόξα και θα επικρατήση μεγάλη ειρήνη εκ μέρους των ειδωλολατρικών λαών. Θα κυριαρχήση ως υπέρτατος άρχων από των ανατολικών ποταμών μέχρι της Μεσογείου Θαλάσσης, από τους ποταμούς Τίγρητα και Ευφράτην μέχρι των περάτων της γης.»

Τάδε έφη ο ορθόδοξος Κολιτσάρας μετά της εγκρίσεως της Ορθοδόξου Εκκλησίας και του Πατριαρχείου.

Χάζεψες ρε Τσιμπιρίδη; Επικράτησε μεγάλη ειρήνη εκ μέρους των ειδωλολατρικών λαών μετά την πρώτη έλευση του μεσσία σας; Έφερε ειρήνη ο Ιησούς; Πού την είδες;
Κυριάρχησε ως τα πέρατα της γης;
Καταστράφηκαν τα είδωλα και οι ψευδοπροφήτες, όταν η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων είναι άθεοι - υλιστές, ινδουϊστές, βουδιστές, μουσουλμάνοι και αιρετικοί;

Τι πίνεις;

Δήκτης.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Αγαπητέ κ.Δήκτη

Η λέξις ‘ειρήνη’ έχει πάμπολες σημασίες, όπως και η αντίστοιχος αυτής εβραική λέξη schalom. Έως τώρα έχουν καταγραφεί πλέον τών τριάντα (30) εννοιών. Δεν είναι όμως τώρα ώρα να σάς κάνω Αγιογραφικό μάθημα περί τών σημασιών πλήθους Ελληνικών λέξεων τις οποίες δεν έχουν εκτός Γραφής, εις τον καθαρώς ελληνικό λόγο, έχουν όμως ως αποδώσεις αντιστοίχων εβραικών λέξεων. Αυτά είναι ψιλά γράμματα για εσάς που δεν θα σάς οφελήσουν άλλωστε και τίποτα.

Για τούς αναγνώστες όμως που μάς διαβάζουν θα προτείνω, για την ένσταση τού κ.Δήκτη αλλά και για τις σημασίες τής λέξεως ‘ειρήνη’, να ανατρέξουν εις την μελέτη ημών «Κοινώνησε ο Χριστός τον Ιούδα; Προγνώριζε το ηθικό ποιον του; Τί κρύβεται πίσω από την άρνηση τής Σκοπιάς;» (http://antiairetikos.blogspot.com/2011/05/blog-post.html#more), όπου εις το κεφάλαιο ‘Η γλώσσα τής Παλαιάς και τής Καινής Διαθήκης’ αναφέρουμε ενδεικτικώς όλες σχεδόν τις καταγεγραμμένες έννοιες τής επιμάχου λέξεως ‘ειρήνη’.

Οπότε κ.Δήκτη καλός ο ελιγμός που πάτε να κάνετε για να αποφύγετε την απάντηση, αλλά δεν θα πιάσει. Σάς έχουμε άλλωστε ‘σπουδάσει’ εδώ και τόσους μήνες που συζητούμε εις τον Αντιαιρετικό και γνωρίζουμε πλέον το πώς ελίσσεστε και το πώς ξεγλιστράτε προκειμένου να αποφεύγετε ‘στριμώγματα’ και δύσκολες ερωτήσεις.

Αφήστε λοιπόν κ.Δήκτη τις εξυπνάδες τού τύπου εάν χάζεψα και τί πίνω εγώ, και μην προσπαθείτε να μεταφέρετε το θέμα εις την φράση ‘ειρήνη εξ εθνών’, προκειμένου να αποφύγετε να λάβετε θέση και να απαντήσετε εις τούς αναγνώστες αυτά που έχετε εις εκκρεμότητα.

Λοιπόν κ.Δήκτη για παραδεχθείτε σάς παρακαλώ πολύ, ότι ο Ζαχαρίας, μετά την ερμηνευτική ανάλυση που ποιήσαμε, ΔEN κάνει λόγο περί δύο επιγείων παρουσιών και περί δύο διαφορετικών Μεσσίων (ταπεινού και εξολοθρευτού), όπως υπαινίχθητε εις το προηγούμενο μήνυμά σας, και μετά θα πάμε παρακάτω εις τα υπόλοιπα θέματα.

Αναμένω κ.Δήκτη...


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ

ΑΝΤΙΧΙΛΙΑΣΤΙΚΟΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΝ είπε...

"Αδελφέ" Γιώργο (Μάρτυρα του Ιεχωβά από την Γερμανία), και όλοι οι άλλοι φωστήρες, σας περιμένουμε να δούμε τι αξίζετε, στο ΑΝΤΙΧΙΛΙΑΣΤΙΚΟΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΝ.

http://eleftheros-aitos.blogspot.com/2011/08/blog-post_31.html

Ο συγγραφέας του άρθρου: ‘Χριστός, ο Κύριος (ή Γιαχβέ) τού οποίου η οδός ητοιμάσθη υπό τού Προδρόμου’,
κ. Γεώργιος Τσιμπιρίδης, θα δεχθεί τις παρατηρήσεις σας και τις επισημάνσεις σας.

Εκτός και συμφωνείτε με όλα τα γραφόμενα εις το άρθρο του, οπότε δεν τίθεται θέμα.

Θα απολαύσετε μια άλλη εμπειρία διαλόγου,
καθώς ο χειμώνας θα είναι καυτός!!!

Ανώνυμος είπε...

Πρός

ΑΝΤΙΧΙΛΙΑΣΤΙΚΟΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΝ

Αν επιθυμείς, σε όποιο χώρο επιθυμείς, και με όποιες συνθήκες επιθυμείς, είμαι έτοιμος να σε αποστομώσω και να σε ρεζιλέψω, με τέτοιο τρόπο, που θα ξεχάσεις όλα τα ψευδώνυμα σου, και το κανονικό σου όνομα επίσης!

Υ.Γ: Εγώ συζητώ για ΟΛΑ τα θέματα,
δεν έχω κάποιο κόλλημα, σε όλα τα θέματα θα σε ξεφτιλίσω.
Διάλεξε εσύ το θέμα...

S.G

ΑΝΤΙΧΙΛΙΑΣΤΙΚΟΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΝ είπε...

Προς S.G:

Έλα στο:

http://eleftheros-aitos.blogspot.com/2011/08/blog-post_31.html

Σε προκαλώ!

Μόνο να πάρεις και το τηλέφωνο του νοσοκομείου, για το ασθενοφόρο, γιατί έχει κάτι καρχαρίες εκεί, που τα δόντια τους ψάχνουν ψαράκια σαν του λόγου σου...

Άντε και για σένα θα κάνουμε μια εξαίρεση, θα σε καταβροχθίσουμε ΟΛΟΚΛΗΡΟ!!!

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Καλά ρε παιδιά τι γίνεται εδώ πέρα του αρμαγγεδώνα το κιγκλίδωμα; ρε σείς κρατάτε δυνάμεις ,γιατί τι θα κάνετε τον άλλο μήνα που θα βγεί το άρθρο του Γ.Τσιμπιρίδη για το 607 τρισδιάστατη σφαγή. (των αμνών).

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Αγαπητέ κ.Γιώργο εκ Γερμανίας

Θα επαναλάβω για εισέτι μίαν φοράν: Ή δεν καταλαβαίνετε ή μάλλον κάνετε πώς δεν καταλαβαίνετε! Σάς παρέπεμψα εις την πιό πρόσφατη μελέτη μου «Χριστός, ο Κύριος (ή Γιαχβέ) τού οποίου η οδός ητοιμάσθη υπό τού Προδρόμου» που θα εύρετε εδώ: http://eleftheros-aitos.blogspot.com/2011/08/blog-post_31.html (την οποίαν μάλλον απαξίωσατε να αναγνώσετε φοβούμενος τις επιπτώσεις που θα έχετε και αφορούν εις τον κλονισμό τής πίστεώς σας), εις την οποίαν προσκαλώ και προκαλώ οποιονδήποτε Μάρτυρα τού Ιεχωβά να λάβει θέση και να δικαιολογήσει την αλλοίωση εις την οποίαν προέβη η Εταιρία Σκοπιά και η οποία επαναλαμβάνω έχει ως εξής:

«Εις το σημείο αυτό επιθυμούμε να απευθύνουμε ένα σημαντικό ερώτημα εις τούς αγαπητούς Μάρτυρες τού Ιεχωβά. Γιατί, εφόσον το Εβραικό κείμενο λέγει: «...και θέλουσι επιβλέψει προς εμέ (אֵלַ֖י), τον οποίον εξεκέντησαν...» η περίφημος Μετάφρασις Νέου Κόσμου λέγει: «...και θα κοιτάξουν προς Εκείνον τον οποίο διατρύπησαν...»; (Μετάφρασις Νέου Κόσμου, Βιβλικής και Φυλλαδικής Εταιρίας ‘Σκοπιά’, έκδ.1997)

Γιατί, ενώ ο ομιλητής είναι ο Γιαχβέ και με την προσωπική αντωνυμία ‘εμέ’ δηλώνει σαφώς, ότι ομιλεί περί κεντήσεως τού Εαυτού Του (κάτι το οποίο πραγματοποιήθη επί Σταυρού συμφώνως προς το ΙΩΑΝ. ΙΘ:37 «όψονται εις ον εξεκέντησαν»), η Σκοπιά μετέτρεψε εις την μετάφρασή της την προσωπική αντωνυμία (‘εμέ’) σε δεικτική αντωνυμία (‘Εκείνον’), μεταφέροντας έτσι τον λόγο από τον ΙΔΙΟ τον Γιαχβέ, εις κάποιο άλλο τρίτο πρόσωπο, εν προκειμένω τον Υιό Του; Έχουν να απαντήσουν κάτι επ’ αυτού οι ακόλουθοι τού ‘πιστού και φρονίμου δούλου’; Ίδωμεν...»

Τα ίδια επανέλαβα και εις τον κ.Δήκτη:

«Γιατί, εφόσον το Εβραικό κείμενο λέγει: «...και θέλουσι επιβλέψει προς εμέ (אֵלַ֖י), τον οποίον εξεκέντησαν...» η περίφημος Μετάφρασις Νέου Κόσμου λέγει: «...και θα κοιτάξουν προς Εκείνον τον οποίο διατρύπησαν...»; (http://eleftheros-aitos.blogspot.com/2011/08/blog-post_31.html)

Όπως βλέπετε κ.Δήκτη δεν γράφω: «Γιατί εφόσον η μετάφρασις τού Βάμβα λέγει» αλλά «Γιατί, εφόσον το Εβραικό κείμενο λέγει»! Κι όχι μόνον αυτό, αλλά έχω παραθέσει και την αντίστοιχη λέξη τού Εβραικού κειμένου (αλί – אֵלַ֖י) που σημαίνει: «προς Εμένα» (1 Σεπτεμβρίου 2011 3:06 π.μ.

Μετά από όλες αυτές τις διευκρινήσεις έρχεστε εσείς κ.Γιώργο, και σαν να μην έχει αναφερθεί τίποτα από τα ανωτέρω, ρωτάτε αφελέστατα:

«Ποιo είναι το πρόβλημα με αυτό το εδάφιο; Ούτε μισό πρόβλημα δεν υπάρχει. Μόνο τυφλοί δεν θα το έβλεπαν ξεκάθαρα». (5 Σεπτεμβρίου 2011 11:28 μ.μ.)

Μού επιτρέπεται κ.Γιώργο να συμπληρώσω κι εγώ κάτι εις τα ανωτέρω ‘σοφά’ σας λόγια; Θα προσέθετα λοιπόν το εξής: «Μόνο τυφλοί και ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ δεν θα το έβλεπαν ξεκάθαρα»!!! Εμ, κ.Γιώργο έχετε πλέον υπερβεί τα όρια. Έχω άδικο μετά όταν αναρρωτιέμαι: «είναι δυνατόν το νοητικό σας επίπεδο να είναι αντίστοιχο με αυτό τής ηλικίας σας;»

Ελπίζω λοιπόν να μην χρειαστεί να το πω και τετάρτη (4) φορά! Ελπίζω να καταλάβατε πλέον ποίο είναι το πρόβλημα όσον αφορά εις το συγκεκριμένο χωρίο και να λάβετε θέση και να δικαιολογήσετε την Σκοπιά για την παραχάραξη που ποιεί εις το ιερό κείμενο.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Όσο για τούς Πατέρες είπατε ότι τούς θεωρείτε κάτι λιγότερο από το μηδέν! Επ’ ακριβώς ξεστόμισατε τα εξής:

«Κατά συνέπεια με αφήνει αδιάφορο καθετί που έχει σχέση με αυτούς.
Εννοείται ότι προσωπικά τους θεωρώ λίγο 'λιγότερο από το μηδέν'. Γιατί αυτό αξίζουν για μένα. Και φυσικά ας πιστεύουν άλλοι ό,τι θέλουν. Έχουν όλο το δικαίωμα όπως και εγώ να μη τους δέχομαι ως κάτι που ξεπερνά το ΜΗΔΕΝ, και αυτό δεν είναι ζήτημα διαπραγμάτευσης. Έτσι δεν με αφορούν το τι λένε αυτοί όπως και δεν με αφορούν τι λένε οι μουσουλμάνοι στους ναούς τους. Δικό τους θέμα». (5 Σεπτεμβρίου 2011 10:53 μ.μ.)

Υπερφίαλη δίχως άλλο δήλωση που κουβαλάει επάνω της πολλά κιλά εγωισμού! Αλλά τί περιμένει κανείς να εύρη εις έναν Μάρτυρα τού Ιεχωβά, ταπείνωση;

Εσάς κ.Γιώργο μπορεί να μην σάς αφορά το τί λένε οι Πατέρες, η Σκοπιά όμως, προκειμένου να απορρίψει διάφορες χριστιανικές διδασκαλίες, εις αυτά τα ‘ΜΗΔΕΝΙΚΑ’ καταφεύγει! Ας την θαυμάσουμε λοιπόν παραθέτοντας από τα ίδια της τα έντυπα, έχοντας ταυτοχρόνως υπογραμίσει σημαντικές έννοιες.

Προκειμένου λοιπόν να απορρίψει το δόγμα τού Παπισμού περί τής ασπίλου συλλήψεως τής μητέρας τού Ιησού, καταφεύγει εις τα εξής ‘ΜΗΔΕΝΙΚΑ’:

«Το γεγονός είναι ότι πολλοί από τους πρώτους Έλληνες πατέρες της εκκλησίας, όπως ο Ωριγένης (185-254 μ.Χ.), ο Μέγας Βασίλειος (330-379 μ.Χ.) και ο Χρυσόστομος (345-407 μ.Χ.), εξέφρασαν τις απόψεις τους που ήταν αντίθετες από την πίστη ότι η Μαρία είχε συλληφθεί με άσπιλο τρόπο, δηλαδή, ότι ήταν απαλλαγμένη από το στίγμα της αρχικής αμαρτίας. Και ο Αυγουστίνος (354-430 μ.Χ.), που λέγεται ότι είναι ο μεγαλύτερος από τους παλιούς Λατίνους «Πατέρες», εξέφρασε παρόμοιες απόψεις» (Σκοπιά, 01.04.1984, σελ.24 ).

Προκειμένου επίσης να απορρίψει το Τριαδικό δόγμα τού Χριστιανισμού πάλι εις τα αυτά ‘ΜΗΔΕΝΙΚΑ’ καταφεύγει!

«Είναι αλήθεια πως «πατέρες» του δεύτερου αιώνα όπως ο Ιγνάτιος της Αντιόχειας και ο Ειρηναίος της Λυών εξέφρασαν απόψεις που θα μπορούσαν να ερμηνευτούν, το πολύ, σαν πίστη σ’ έναν Θεό δισυπόστατο που αποτελούνταν από τον Πατέρα και το Γιο» (Σκοπιά, 01.12.84, σελ.23).

«Ανάμεσα στους Απολογητές οι οποίοι έγραψαν στην ελληνική γλώσσα ήταν ο Ιουστίνος ο Μάρτυρας, ο Τατιανός, ο Αθηναγόρας, ο Θεόφιλος και ο Κλήμης ο Αλεξανδρεύς. Ο Τερτυλλιανός ήταν Απολογητής που έγραψε στη λατινική γλώσσα. Δίδαξαν αυτοί την Τριάδα του σύγχρονου Χριστιανικού κόσμου—τρία ίσα μεταξύ τους πρόσωπα (Πατέρας, Γιος και Άγιο Πνεύμα) σε μια Θεότητα, που το καθένα απ’ αυτά είναι αληθινός Θεός, κι ωστόσο δεν είναι τρεις Θεοί αλλά ένας Θεός;... Η Τριάδα του Χριστιανικού κόσμου διδάσκει ότι ο Γιος είναι ίσος με τον Θεό τον Πατέρα σε αιωνιότητα, σε δύναμη, σε θέση και σε σοφία. Αλλά οι Απολογητές είπαν ότι ο Γιος δεν ήταν ίσος με τον Θεό τον Πατέρα. Θεωρούσαν τον Γιο ως υποταγμένο. Αυτό δεν είναι διδασκαλία της Τριάδας. Οι Απολογητές και άλλοι από τους πρώτους Πατέρες της Εκκλησίας αντανακλούσαν σε μεγάλο βαθμό αυτά που δίδαξαν οι Χριστιανοί του πρώτου αιώνα όσον αφορά τη σχέση του Πατέρα και του Γιου.» (Σκοπιά, 01.04.92, σελ.24-25).

Η Σκοπιά επίσης έχει ένα ολόκληρο άρθρο (Σκοπιά, 01.02.92, σελ.19-23) εις το οποίο επικαλείται τούς Αποστολικούς Πατέρες (Κλήμη Ρώμης, Ιγνάτιο Αντιοχείας, Πολύκαρπο Σμύρνης, Ερμά και Παπία) προκειμένου να πείσει τούς αναγνώστες, ότι όλοι αυτοί δεν πίστευαν εις την Τριαδικότητα τού Θεού!

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Το αυτό η Σκοπιά ποιεί και για τις εικόνες! Προκειμένου να πείσει τούς αναγνώστες της για το πόσο αντιγραφικές είναι, εις τα ‘ΜΗΔΕΝΙΚΑ’ τού κ.Γιώργου εκ Γερμανίας καταφεύγει:

«Για παράδειγμα, η εικονογραφία ήταν ανύπαρκτη ανάμεσα στους πρώτους χριστιανούς, και οι λεγόμενοι Πατέρες της Εκκλησίας έβλεπαν την απονομή σεβασμού σε μια εικόνα ως «παρεκτροπή και αμάρτημα». Εντούτοις, μέχρι το τέλος του τέταρτου αιώνα, οι εκκλησίες ήταν ήδη γεμάτες από αναπαραστάσεις του Ιησού, της Μαρίας, των αποστόλων, αγγέλων και των προφητών. Σύμφωνα με τον Επιφάνιο Σαλαμίνος, οι υποκλίσεις των ανθρώπων μπροστά στους απεικονιζόμενους ήταν ακατάλληλη απονομή σεβασμού προς αυτούς» (Σκοπιά, 15.09.87, σελ.27).

Το ίδιο και για το εάν πρέπει να υφίσταται ημέρα αναπαύσεως:

«Πριν από αιώνες, αρκετοί Πατέρες της Εκκλησίας, και ιδιαίτερα ο Αυγουστίνος, σωστά δήλωσαν ότι το Σάββατο ήταν μια προσωρινή διευθέτηση η οποία προοριζόταν για τους Ιουδαίους. Κάνοντάς το αυτό, εκείνοι οι Πατέρες της Εκκλησίας απλώς υιοθέτησαν τα όσα εξηγούν οι Χριστιανικές Ελληνικές Γραφές, δηλαδή ότι το Σάββατο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της διαθήκης του Νόμου, η οποία καταργήθηκε από τη θυσία του Ιησού» (Σκοπιά, 15.02.93, σελ.29).

Για το εάν πρέπει να υφίσταται η πληρωμή τών δεκάτων πάλι εις τα ‘ΜΗΔΕΝΙΚΑ’ τού κ.Γιώργου εκ Γερμανίας καταφεύγει προκειμένου να αντλήσει πληροφορίες:
«Οι πλούσιοι ανάμεσά μας βοηθούν εκείνους που βρίσκονται σε ανάγκη . . . Όσοι ευημερούν και είναι πρόθυμοι δίνουν ό,τι θεωρεί ο καθένας κατάλληλο».— Η Πρώτη Απολογία, Ιουστίνος ο Μάρτυρας, περ. 150 Κ.Χ.

«Οι Ιουδαίοι όντως αφιέρωναν τα δέκατα των αγαθών τους σε Εκείνον, αλλά όσοι έχουν απελευθερωθεί ξεχωρίζουν όλα τα υπάρχοντά τους για τους σκοπούς του Κυρίου, . . . όπως ενήργησε εκείνη η φτωχή χήρα που έριξε ολόκληρο το βιος της στο θησαυροφυλάκιο του Θεού».— Κατά Αιρέσεων, Ειρηναίος, περ. 180 Κ.Χ.

«Αν και έχουμε το κουτί μας για τις συνεισφορές, τα χρήματα που μπαίνουν εκεί δεν έχουν σκοπό να εξαγοράσουν τη σωτηρία, σαν να πιστεύαμε σε μια θρησκεία που μπορεί να αγοραστεί. Στην ορισμένη μέρα του μήνα, ο καθένας προσφέρει αν θέλει μια μικρή δωρεά, αλλά μόνο αν ευχαριστείται να το κάνει, και μόνο αν έχει τη δυνατότητα, γιατί κανείς δεν εξαναγκάζεται. Όλες οι προσφορές είναι προαιρετικές».— Απολογητικός, Τερτυλλιανός, περ. 197 Κ.Χ.» (Σκοπιά, 01.12.02, σελ.6)

Και το αποκορύφωμα:

«Οι συγγραφείς και οι κήρυκες εκείνης της περιόδου χαρακτηρίζονταν από υψηλά επίπεδα ευφράδειας. Ο Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, που χρησιμοποιούσαν την ελληνική, καθώς και ο Αμβρόσιος των Μεδιολάνων και ο Αυγουστίνος της Ιππώνας, που χρησιμοποιούσαν τη λατινική, ήταν εξαίρετοι ρήτορες, αριστοτέχνες στην πιο σεβαστή και δημοφιλή μορφή τέχνης της εποχής τους. Ο επιφανέστερος συγγραφέας εκείνης της περιόδου ήταν ο Αυγουστίνος. Οι θεολογικές του πραγματείες έχουν διαμορφώσει καθοριστικά το σημερινό «Χριστιανικό» τρόπο σκέψης. Ο Ιερώνυμος, ο πιο διακεκριμένος λόγιος εκείνης της περιόδου, ήταν κυρίως εκείνος στον οποίο οφείλει την ύπαρξή της η λατινική Βουλγάτα, μια μετάφραση της Γραφής από τις πρωτότυπες γλώσσες.» (Σκοπιά, 15.04.01, σελ.19)

Οπότε κ.Γιώργο εκ Γερμανίας, αβιάστως εξάγεται το συμπέρασμα, ότι εις το θέμα που ονομάζεται ‘Πατέρες τής Εκκλησίας’ μάλλον είστε εκτός ‘αληθείας’ εφόσον είστε αντίθετος με τα πιστεύω τού ‘πιστού και φρονίμου δούλου’!

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Άφησα για το τέλος να σχολιάσω κάποια ‘μαργαριτάρια’ που είπατε απευθυνόμενος εις τον Αλέξη:

«Φυσικά αν δεν είναι κάποιος συνδεδεμένος με τη ΓΝΗΣΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ του Χριστού, δεν μπορεί να έχει την αλήθεια, όσο πολύ και να διαβάζει την Αγία Γραφή. Ο Χριστός απέστειλε τους μαθητές του για να γνωστοποιούν την αλήθεια στους άλλους. Έτσι το συμπέρασμα είναι ότι ο καθένας που διαβάζει τον Λόγο του Θεού, αν δεν είναι ενωμένος με τους σύγχρονους μαθητές του Χριστού, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να κατανοήσει την αλήθεια. Ακόμα ο Χριστός είπε: Εγώ θα είμαι ΜΑΖΙ ΣΑΣ όλες τις ημέρες" (Ματθ 28:19,20)» ». (5 Σεπτεμβρίου 2011 9:43 μ.μ., η υπογράμμιση ημετέρα)

Εις τις ανωτέρω βαρύγδουπες δηλώσεις σας υπαινίσσεστε ότι εσείς προσωπικά που είστε ενωμένος με τούς συγχρόνους μαθητάς τού Χριστού, είστε συνδεδεμένος με την ΓΝΗΣΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ κι έτσι έχετε κατανοήσει την αλήθεια! Εσείς λοιπόν ο ίδιος γράφετε, ότι υποχρέωσή σας είναι να γνωστοποιείτε την αλήθεια και εις τούς άλλους.

Εις το σημείο αυτό κ.Γιώργο οφείλω να σάς θέσω ένα αμίληκτο ερώτημα:

Εφόσον ισχύουν όλα αυτά που γράφετε, γιατί έχετε καταπιεί την γλωσσίτσα σας εις τα τόσα, όχι μόνον ερωτήματα που σάς έχω θέσει, αλλά και εις τα τόσα άρθρα μας που σάς έχω ζητήσει να σχολιάσετε και να υπερασπίσετε την Σκοπιά; Γιατί απαξιείτε ή αποφεύγετε να λάβετε θέση εις τα εξής θέματα:

«Η πλάνη τής Σκοπιάς εις τα άζυμα τού Αναμνηστικού Δείπνου τού Κυρίου» (http://antiairetikos.blogspot.com/2011/04/blog-post_5722.html),

«Κοινώνησε ο Χριστός τον Ιούδα; Προγνώριζε το ηθικό ποιον του; Τί κρύβεται πίσω από την άρνηση τής Σκοπιάς; (http://antiairetikos.blogspot.com/2011/05/blog-post.html#more),

«Χριστός, ο Γιαχβέ τού οποίου η οδός ητοιμάσθη υπό τού Προδρόμου» (http://eleftheros-aitos.blogspot.com/2011/08/blog-post_31.html),

«Είναι ‘ο Υιός τού Θεού’ Θεός Αληθινός; Ποία η έννοια τής ονομασίας ‘ο Υιός τού Θεού’;» (http://scribd.com/doc/51577904)

Για να μην αναφέρω τις ‘γαργάρες’ που έχετε κάνει όταν σχολιάσαμε εξονυχιστικώς το ΙΩΑΝ. Α:52, το ΦΙΛΙΠ. Β:6 καθώς και το μέγα παραμυθάκι τής Σκοπιάς περί τού 607 π.Χ..

«Επιλείψει με γαρ διηγούμενον ο χρόνος» (ΕΒΡ. ΙΑ: 32) περί τού πλήθους τών ‘γαργάρων’ υμών κ.Γιώργο εκ Γερμανίας! Πώς να συγκρατήσουμε εις την μνήμη ημών τα τόσα ερωτήματα και άρθρα που έχετε έως τώρα με τρόπο ‘καταπιεί’; Σάς ευχόμεθα ολοψύχως κ.Γιώργο καλή χώνεψη και να σάς απευθύνουμε ένα ακόμη ερώτημα:

Εσείς που ανήκετε, όπως γράφετε εις την ΓΝΗΣΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, δηλαδή εκπροσωπείτε το φως, πώς γίνεται να υποσκελίζεστε από το σκότος που όλοι εμείς εκπροσωπούμε και ανήκουμε; Το φως νικιέται υπό τού σκότους; Η αλήθεια νικιέται υπό τής πλάνης;

Αυτό κ.Γιώργο είναι εν τέλει το ‘ευαγγέλιο’ τού Μπρούκλιν;;;

Υ.Γ. Γιατί κ.Γιώργο αλλοιώνετε ακόμη και την Μετάφραση Νέου Κόσμου; Ενώ το αρχαίο κείμενο λέγει «μεθ’ υμών ειμί πάσας τας ημέρας» (ΜΑΤΘ. ΚΗ:20) και η Μ.Ν.Κ. ορθώς αποδίδει «εγώ είμαι μαζί σας», εσείς μάλλον έχετε βαλθεί να μάς τρελλάνετε διότι γράφετε: «Εγώ θα είμαι μαζί σας»!!! Μάλλον το συγκεκριμένο ρήμα σάς έχει καθίσει λιγάκι εις τον λαιμουδάκο σας γι’ αυτό τού συμπεριφέρεστε κατ’ αυτόν τον τρόπο! Δεν πειράζει, κάποια στιγμή θα το συνηθίσετε ΚΑΙ ΑΥΤΟ!


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗ

Ανώνυμος είπε...

Τσιμπιρίδης: @ Λοιπόν κ.Δήκτη για παραδεχθείτε σάς παρακαλώ πολύ, ότι ο Ζαχαρίας, μετά την ερμηνευτική ανάλυση που ποιήσαμε, ΔEN κάνει λόγο περί δύο επιγείων παρουσιών και περί δύο διαφορετικών Μεσσίων (ταπεινού και εξολοθρευτού), όπως υπαινίχθητε εις το προηγούμενο μήνυμά σας, και μετά θα πάμε παρακάτω εις τα υπόλοιπα θέματα. @


Τσιμπιρίδη, λίγη σοβαρότητα θα σου κάνει καλό.
Σε προηγούμενο σχόλιό σου είχες γράψει: “είναι εμφανές, ότι ο Ζαχαρίας προφητεύει περί τής Πρώτης ελεύσεως τού Χριστού και τής Μεσσιανικής Αυτού εποχής.”.
Ισχυρίζεσαι λοιπόν, εσύ και όσοι άλλοι ποιήσατε την καταπληκτική αυτή “ερμηνευτική ανάλυση”, ότι ο Ζαχαρίας προφητεύει περί της πρώτης έλευσης του Χριστού.
Εγώ δεν θα πω τίποτα. Θα σε παραπέμψω απλώς στην ΟΟΔΕ, στην οποία μάς έχεις παραπέμψει και συ κατά καιρούς, και βρείτε τα μεταξύ σας. Διότι σαφέστατα η ΟΟΔΕ διαφωνεί μαζί σου και με την καταπληκτική ερμηνευτική ανάλυση που ποιήσατε:

“Η επιστροφή τού Ισραήλ λοιπόν, τοποθετείται χρονικά κοντά στη δεύτερη παρουσία τού Κυρίου.

Αυτό φαίνεται και στην Αποκάλυψη 1/α΄ 7 και στο Ζαχαρία 12/ιβ΄ 10 – 14. «Ιδού έρχεται μετά τών νεφελών, και θέλει ιδεί αυτόν πας οφθαλμός, και εκείνοι οίτινες εξεκέντησαν αυτόν. Και θέλουσι θρηνήσει επ’ αυτόν πάσαι αι φυλαί τής γης» (Αποκάλυψις 1/α΄ 7).
«Και θέλω εκχέει επί τον οίκον Δαβίδ και επί τους κατοίκους τής Ιερουσαλήμ, πνεύμα χάριτος και ικεσιών. Και θέλουσιν επιβλέψει προς εμέ τον οποίον εξεκέντησαν» (Ζαχαρίας 12/ιβ΄ 10 - 14).”

“Η σωτηρία του Ισραήλ”
http://www.oodegr.com/oode/esxata/isr1.htm


Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

Τσιμπιρίδης: @ “Ο φονευθείς δεν θα θρηνηθεί μόνον με ολοφυρμό θανάτου πρωτοτόκου υπό ολοκλήρου τού έθνους, αλλά θα είναι θρήνος εκάστης Ιουδαικής οικογενείας.
Η προφητεία αυτή εξεπληρώθη όταν, μετά την Σταύρωση τού Ιησού, οι Ιουδαίοι υποστρέφοντες έτυπτον τα στήθη αυτών ........... Όπως παρατηρήσατε, αγαπητοί αναγνώστες, εις την ανωτέρω προφητική ενότητα τού Ζαχαρίου, έχουμε υπογραμμίσει την φράση ἐν τῇ ἡμέρᾳ ἐκείνῃ. Αυτό το κάναμε για να δείξουμε, ότι εφόσον τα προφητευόμενα (στίχ. 9-14), το αντίτυπον βέβαια και όχι ο τύπος, θα γίνουν ἐν τῇ ἡμέρᾳ ἐκείνῃ και αφορούν εις την εποχή τού Μεσσίου
” @


Είναι τουλάχιστον αστείο να ισχυρίζεται κανείς ότι η προφητεία αυτή εξεπληρώθη όταν “τινές των παρεστηκότων” θρήνησαν για το θάνατο του Ιησού.
Είναι αστείο να ταυτίζει κανείς τους παραπορευόμενους εις τον Γολγοθά, καθώς και το πλήθος που παρακολούθησε τη σταύρωση, με το Ιουδαϊκό έθνος(!!!).
Η προφητεία αυτή ΘΑ εκπληρωθεί κατά τη δευτέρα παρουσία, όπως λέει η ΟΟΔΕ:

“Ο καθαρισμός τού Ισραήλ, θα γινόταν στις «έσχατες ημέρες», στον καιρό τής «μεγάλης θλίψης» ............ Είναι τα ίδια λόγια που είδαμε ότι χρησιμοποιεί ο Ζαχαρίας, στο 12/ιβ΄ 10 - 14: «Και θέλω εκχέει επί τον οίκον Δαβίδ και επί τους κατοίκους τής Ιερουσαλήμ, πνεύμα χάριτος και ικεσιών. Και θέλουσιν επιβλέψει προς εμέ τον οποίον εξεκέντησαν. Και θέλουσι πενθήσει δι αυτόν, ως πενθεί τις δια τον πρωτότοκον αυτού. Εν τη ημέρα εκείνη, θέλει είσθαι πένθος μέγα εν Ιερουσαλήμ, ως το πένθος τής Αδαδριμμών...».

Τι θα κάνει όμως τον Ισραήλ να πενθήσει και να επιβλέψει στον Κύριο;

Ας δούμε τι προφητεύει ο Ζαχαρίας λίγο πριν από το παραπάνω εδάφιο: «Ιδού εγώ καθιστώ την Ιερουσαλήμ ποτήριον ζάλης εις πάντας τους λαούς κύκλω. Και επί τον Ιούδαν έτι θέλει είσθαι τούτο, εν τη πολιορκεία τη κατά τής Ιερουσαλήμ. Και εν τη ημέρα εκείνη θέλω καταστήσει την Ιερουσαλήμ προς πάντας τους λαούς, λίθον καταβαρύνοντα. Πάντες όσοι επιφορτισθώσειν αυτόν, θέλουσι κατασυντριφθεί όταν πάντα τα έθνη τής γης συναχθώσιν εναντίον αυτής... Εν τη ημέρα εκείνη ο Κύριος θέλει υπερασπισθεί τους κατοίκους τής Ιερουσαλήμ. Και ο αδύνατος μεταξύ αυτών εν τη ημέρα εκείνη θέλει είσθαι ως ο Δαβίδ... Και εν τη ημέρα εκείνη θέλω ζητήσει να εξολοθρεύσω πάντα τα έθνη τα ερχόμενα κατά τής Ιερουσαλήμ». (Ζαχαρίας 12/ιβ΄ 2,3,8,9).

Στην πρόθεση τού Θεού, απ’ ότι φαίνεται σε πλήθος προφητείες, είναι να επιτρέψει σε μία πολυεθνική δύναμη να πολεμήσει με τον Ισραήλ. Το ότι ο Θεός θα τους υπερασπισθεί, δείχνει ότι η μετάνοια τών Ισραηλιτών θα έχει συντελεσθεί πριν από την έκβαση τής μάχης. Μάλιστα αυτή η περικύκλωση τής Ιερουσαλήμ θα είναι που θα κάνει τους Ισραηλίτες να μετανοήσουν και από το φόβο και την απελπισία τους να ζητήσουν βοήθεια από αυτόν που σταύρωσαν (και «εξεκέντησαν»), τον Ιησού Χριστό.”

http://www.oodegr.com/oode/esxata/isr1.htm



@ Για ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ κ.Δήκτη σπάσατε τα μουτράκια σας κι εκτεθήκατε @

Μήπως έσπασες τα δικά σου μουτράκια, στον τοίχο τής αγαπημένης σου ΟΟΔΕ;
Μήπως;

Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΙΧΙΛΙΑΣΤΙΚΟΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΝ είπε...
Προς S.G:
Έλα στο:
http://eleftheros-aitos.blogspot.com/2011/08/blog-post_31.html
Σε προκαλώ!
__________________________________

Kαι γιατί δεν φωνάζεις τον Αετό να έρθει εδώ;;; Ελεύθερος δεν είναι;;

S.G

Ανώνυμος είπε...

@ Όταν λοιπόν οι Εβδομήκοντα μεταφραστές έφθασαν εις το σημείο να μεταφράσουν το ΖΑΧ. ΙΒ:10, Εβραίοι όντες, προβληματίστηκαν πώς είναι δυνατόν να κεντηθεί ο Γιαχβέ! Μη δυνάμενοι να εξηγήσουν αυτό το παράδοξον τής Γραφής, μετέτρεψαν το πρωτότυπο ρήμα από ‘εξεκέντησαν’ εις ‘κατωρχήσαντο’, για να εξομαλύνουν την παραδοξότητα.

Μού άρεσε πολύ η έκφραση ότι... απατάω την Ορθοδοξία! Πρωτότυπη θα έλεγα! Εάν λοιπόν κατηγορείς εμένα ότι κάνω κάτι τέτοιο εις την Ορθοδοξία, τότε θα πρέπει να κάνεις το ίδιο και για τούς υπολοίπους Ορθοδόξους (Πατέρες κι Εκκλησιαστικούς Συγγραφείς) που ‘καταφεύγουν’, για το συγκεκριμένο χωρίο, εις το Εβραικό κείμενο ως το πλέον αξιόπιστο γι’ αυτήν την περίπτωση.
@

Oι θεόπνευστοι Εβδομήκοντα θεώρησαν “παραδοξότητα” το να κεντηθεί ο Γιαχβέ και αποσιώπησαν-παραποίησαν μια από τις σημαντικότερες Γραφικές αποδείξεις για τη θεότητα του Ιησού και την ταύτισή του με τον Γιαχβέ, ενώ οι εβραίοι άπιστοι που “έπνιγαν” οτιδήποτε μπορούσε να αποδείξει τη θεϊκή φύση του Ιησού και πως αυτός ήταν ο μεσσίας, μας τη σέρβιραν ως κύριο πιάτο !!!.
Σε ξαναρωτάω, ΤΙ ΠΙΝΕΙΣ;

Στην προκειμένη περίπτωση, ξαφνικά το Εβραϊκό - Μασοριτικό κείμενο έγινε “το πλέον αξιόπιστο”. Σε άλλη όμως περίπτωση, όπως διαβάζουμε σε άρθρο της ΟΟΔΕ για το 53ο κεφάλαιο του Ησαΐα, το Εβραϊκό κείμενο γίνεται “παραφρασμένο” και έργο απίστων:

“το παραφθαρμένο από τους μετά Χριστόν απίστους Εβραίους, Μασοριτικό κείμενο”

“Γιατί επιμένουμε στο κείμενο των Εβδομήκοντα:

το κείμενο των Εβδομήκοντα έγινε από Ισραηλίτες που ανήκαν στον λαό τού Θεού, το Μασοριτικό κείμενο έγινε από απίστους στον Χριστό Εβραίους, που είχαν ήδη εκπέσει από την πίστη.

διαχρονικά η Εκκλησία, το κείμενο των Εβδομήκοντα μάς έχει παραδώσει ως Εκκλησιαστικό κείμενο, σε αντίθεση με τους Προτεστάντες που προτίμησαν το κείμενο τών απίστων στον Χριστό Εβραίων.”

http://www.oodegr.com/oode/protestant/dogma/antilytro_4_isaias.htm

Δήκτης.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Αγαπητέ κ.Δήκτη

Ευφυέστατος ο ελιγμός σας να με φέρετε εις σύγκρουση με την ΟΟΔΕ, προκειμένου να αποπροσανατολίσετε για ακόμη μία φορά τούς αναγνώστες από τις εκκρεμότητες και τις ερμηνευτικές ατασθαλίες που υποπέσατε, αλλά, δυστυχώς για την αφεντιά σας, δεν θα πιάσει!

Πριν τοποθετηθώ επ’ αυτών που έχετε γράψει θα τοποθετηθείτε ΕΣΕΙΣ για την τραγελαφική ερμηνεία την οποίαν υπαινίχθητε, ότι τάχα ο Ζαχαρίας ποεί λόγο περί δύο ΕΠΙΓΕΙΩΝ Παρουσιών τού Μεσσίου!

Νομίζετε ότι αποπροσανατολίζοντας την συζήτηση, θα γλιτώσετε ταυτοχρόνως και την ομολογία που οφείλετε να κάνετε για τις ερμηνευτικές ανοησίες τις οποίες επιθυμείτε σφόδρα να περάσετε εις τούς αναγνώστες; Κούνια που σάς κούναγε κ.Δήκτη μου! Μάθαμε πλέον τί ρόλο παίζετε και πώς ξεγλιστράτε σαν το χέλι, προκειμένου να γλιτώσετε την απογύμνωσή σας κι έτσι εκτεθείτε εις τούς αναγνώστες.

Αυτό βεβαίως έχει ΗΔΗ συμβεί εις τον διάλογο με τα άζυμα, αλλά ας καλύτερα να μην ξύνουμε παλιές πληγές, διότι πονάνε οικτρά.

Επαναλαμβάνω λοιπόν δια εισέτι μίαν φοράν. Θα τοποθετηθώ επί τών ενστάσεών σας ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ εσείς παραδεχθείτε, ότι ο υπαινιγμός που κάνατε περί δύο ΕΠΙΓΕΙΩΝ Παρουσιών τού Μεσσίου, εις τα ΖΑΧ. Θ και ΙΓ κεφάλαια, ήτο ανυπόστατος, αντιγραφικός και τραγελαφικός. Όλα δε τα υπόλοιπα θα τα συζητήσουμε ευθύς αμέσως.

Αναμένω κ.Δήκτη να λάβετε θέση επί τού ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ. Μην συναγωνίζεστε κι εσείς τον συνονόματό μου εκ τής Γερμανίας εις τις Άρες-Μάρες-Κουκουνάρες! Εσείς είστε τουλάχιστον κάποιου επιπέδου συνομιλητής. Δεν είναι κρίμα με την συμπεριφορά σας να υποβιβάζεσθε αρκετά επίπεδα, ώστε δι’ αυτού τού τρόπου να επιθυμείτε σφόδρα να γίνετε...ισουψής μετά τού συγκεκριμένου προαναφερομένου συνομιλητού;


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ

Ανώνυμος είπε...

χρήστη "Δήκτη"

Άσε τις αστειότητες και απάντα.
Παριστάνεις τον έξυπνο όλη την ώρα, και διαρκώς κάνεις τον "κινέζο" όταν σε κολλάνε στον τοίχο.

Ο διάλογος γίνεται μεταξύ σας και τον βλέπουμε όλοι. Είτε φύγε από τον διάλογο, είτε απάντα σε αυτόν που σου μιλάει.

Κάθε φορά κάνεις τα ίδια και έχεις γίνει ιδιαίτερα ανεκτός παρά την υποκριτική τακτική σου να πετάς διαρκώς πυροτεχνήματα και όταν ο άλλος σε αναιρέσει να αρχίζεις τις εκτός θέματος κλάψες.

Έχουμε δει όλοι ότι είσαι ανίκανος να απαντήσεις σε 1.000 ζητήματα, και σε βα-ρε-θή-κα-με.

Είτε σοβαρέψου και μεγάλωσε επιτέλους, είτε σήκω και φύγε.

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

AΝΤΙΧΙΛΙΑΣΤΙΚΟΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ μην τσιτώνεσαι με τον SG γιατί δεν πρόκειται να έλθει προς το παρόν στο blog σου.

Θα αφήσει την μονομαχία του Γ.Τσιμπιρίδη με τον φίλο μας τον κ. Δήκτη και τον κ. Γιώργο που ξεκίνησε ως ξιφομαχία και στην διαδρομή της μάχης του βγάλανε πιστόλια.

Δεν βλέπεις ότι γίνεται του αρμαγγεδώνα;

Εγώ θέλω να δω κ. Δήκτη στο τέλος κοστούμι θα ράψουμε η φόρμα συνεργείου;

Αντε κ. Δήκτη όχι μόνο το traler, να δούμε όλο το έργο έστω και κακογυρισμένο.

Πάντως κ.κ Δήκτη και Γιώργο κακός εφιάλτης σας έγινε αυτός ο κακορθόδοξος ο Τσιμπιρίδης είναι λίγο ΖULU και ενώ εσείς έχετε το όνομα αυτός έχει το χάρισμα.

Να δείτε τι σας περιμένει με το 607,κινέζικα πυροτεχνήματα στον κόρφο σας.
Εκεί θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι.

Πάει ο πύργος θα γκρεμιστεί από τον Τσιμπιρίδη τον Κατεδαφιστή (ελπίζω να μην είσαι μέσα κ Γιώργο και σε πλακώσει) .

Και η φεύγετε τώρα με το κεφάλι κάπως ψηλά η μετά με την ουρά στα σκέλια.

Αντε καλή συνέχεια .......ήρεμα ΑΝΤΙΧΙΛΙΑΣΤΙΚΟΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ήρεμα μη σπρώχνεις.

ΑΝΤΙΧΙΛΙΑΣΤΙΚΟΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΝ είπε...

Έλληνα της Ολλανδίας,
στο ΑΝΤΙΧΙΛΙΑΣΤΙΚΟΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΝ είναι κάπως δύσκολες οι συνθήκες επιβίωσης, εκεί

(εκτός των βλάσφημων και υβριστικών σχολίων)

ισχύει ένας και μόνο κανόνας, και ο κανόνας αυτός είναι:

"ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΝΟΝΕΣ"

Όποιος νομίζει πως αντέχει, μπορεί να δοκιμάσει!


http://eleftheros-aitos.blogspot.com/2011/08/blog-post_31.html

Ανώνυμος είπε...

Τσιμπιρίδης: @ Πριν τοποθετηθώ επ’ αυτών που έχετε γράψει θα τοποθετηθείτε ΕΣΕΙΣ για την τραγελαφική ερμηνεία την οποίαν υπαινίχθητε, ότι τάχα ο Ζαχαρίας ποεί λόγο περί δύο ΕΠΙΓΕΙΩΝ Παρουσιών τού Μεσσίου! @


Τσιμπιρίδη, δεν ξέρω τι πίνεις, κόψε το όμως άνθρωπέ μου γιατί είναι ολοφάνερο ότι σε χαλάει. Όταν δεν θα είσαι υπό την επήρεια αυτού που πίνεις, ξαναδιάβασε τα σχόλια από 5 Σεπτεμβρίου 2011 9:43 μ.μ. μήπως και -νηφάλιος- μπορέσεις να αντιληφθείς αυτά που διαβάζεις.

Πότε υπαινίχθηκα ότι ο Ζαχαρίας μιλά περί δύο Παρουσιών του μεσσία;

Ποτέ.

Έγραψα πως ο Ζαχαρίας δεν μιλά για τον Ιησού Χριστό, παρά τη δική σας εμμονή σ’ αυτή τη φαντασίωση. Έγραψα πως ο μεσσίας του Ζαχαρία δεν έχει καμιά σχέση με το δικό σας μεσσία.

Απάντησε ο Γιώργος ο μτΙ πως “ξεκάθαρα ο Ζαχαρίας αναφέρεται ΠΡΟΦΗΤΙΚΑ στον Χριστό”.
Η δική μου απάντηση ήταν πως κατά την παρουσία του Ιησού δεν πραγματοποιήθηκαν όλα όσα λέει ο Ζαχαρίας πως θα συνέβαιναν κατά την έλευση του μεσσία. Η ΟΟΔΕ, η Ορθόδοξη Εκκλησία, οι μτΙ και όλοι οι χριστιανοί, ισχυρίζονται πως θα πραγματοποιηθούν κατά τη δευτέρα παρουσία του (μόνο εσύ κόντρα στην ΟΟΔΕ, στην ορθόδοξη θεολογία και σε όλους, ισχυρίζεσαι πως όλα συνέβησαν κατά την πρώτη παρουσία του).
Και ρώτησα το Γιώργο:

“Σε ποιο σημείο ο Ζαχαρίας αφήνει να εννοηθεί ξεκάθαρα πως ο μεσσίας, ο βασιλιάς της Σιών, θα έρθει δύο φορές;
Σε ποιο σημείο ανεφέρει ξεκάθαρα πως την πρώτη φορά θα έρθει ως καρπαζοεισπράκτορας και τη ΔΕΥΤΕΡΗ φορά ως “εξολοθρευτής” που θα εξολοθρεύσει «τα ονόματα των ειδώλων από της γης» και θα πληγώσει «πάντας τους λαούς τους στρατεύσαντας κατά της Ιερουσαλήμ»; Σε ποιο σημείο ο Ζαχαρίας ξεκάθαρα αναφέρεται σε ΠΡΩΤΗ και σε ΔΕΥΤΕΡΑ παρουσία του βασιλιά της Σιών; “
Δήκτης 7 Σεπτεμβρίου 2011 1:06 π.μ.

Ελπίζω αυτή τη φορά να αντιληφθείς πως λέω το ακριβώς αντίθετο από αυτό το οποίο η ανοησία σου μου καταλογίζει. Εγώ ισχυρίζομαι πως ο Ζαχαρίας ΠΟΥΘΕΝΑ δεν λέει πως ο μεσσίας θα έρθει ΔΥΟ φορές και περιμένω από το Γιώργο να μου το υποδείξει αν λέει κάτι τέτοιο.

H “Δευτέρα Παρουσία” είναι επινόηση των χριστιανών οι οποίοι ως αλεπούδες που όσα δεν φτάνουν τα κάνουν κρεμαστάρια, ισχυρίζονται πως όλα όσα αναφέρουν οι προφήτες (και όχι μόνο ο Ζαχαρίας) για το μεσσία, και δεν πραγματοποιήθηκαν κατά την πρώτη παρουσία του Ιησού, θα συμβούν κατά τη δευτέρα παρουσία του.

Οι Ιουδαίοι, όχι μόνο δεν θρήνησαν τον Ιησού αλλά ως νόθο μιας εβραιοπούλας μ' έναν βαρβάτο ρωμαίο στρατιώτη τον κατέγραψαν. Τα είδωλα και οι ψευδοπροφήτες όχι μόνο δεν καταστράφηκαν αλλά κάνουν χρυσές δουλειές. Και η ειρήνη, επικράτησε στη φαντασία σου και μόνο.

Δήκτης.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Αγαπητέ κ.Δήκτη

Αφού σάς ευχαριστήσω εγκαρδίως για τα ‘καλά’ σας λόγια προς το πρόσωπό μου, θα σας πρότεινα ανεπιφυλάκτως να ακολουθήσετε την προτροπή τού Παναγιώτη που είναι η εξής:

«Είτε σοβαρέψου και μεγάλωσε επιτέλους, είτε σήκω και φύγε»

Εσείς βεβαίως δεν έχετε το θάρρος να πραγματοποιήσετε ΟΥΤΕ το ένα ΟΥΤΕ το άλλο! Εκφράζεστε με μισόλογα, ωσάν μειράκιον τού δημοτικού, κι ύστερα έχετε την απαίτηση να γίνεστε και κατανοητός, ή να φταίνε οι συνομιλητές σας που δεν εννοούν τα ακαταλαβίστικα που γράφετε.

Μπορείτε σάς παρακαλώ κ.Δήκτη να μάς υποδείξετε εις ποίον σχόλιόν σας αναφέρετε την επεξήγηση που γράψατε εις το σημερινό σας σχόλιο; Κι εννοώ την εξής διευκρίνηση:

«Η δική μου απάντηση ήταν πως κατά την παρουσία του Ιησού δεν πραγματοποιήθηκαν όλα όσα λέει ο Ζαχαρίας πως θα συνέβαιναν κατά την έλευση του μεσσία»

Είστε σίγουρος κ.Δήκτη ότι έχετε διατυπώσει τέτοια απάντηση που να ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ με αυτήν που ισχυρίζεστε; Είστε σίγουρος ότι έχετε δώσει ΤΕΤΟΙΑ απάντηση; Μπορείτε να μάς υποδείξετε ένα σχόλιό σας που να περιέχει ΑΥΤΗΝ ΑΚΡΙΒΩΣ την διατύπωση;

Για εμένα ξέρετε πολύ καλά να αναρρωτιέστε τί πίνω και δεν καταλαβαίνω αυτά που γράφετε, για τον ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ όμως, γιατί δεν λέτε ότι έχετε υποτιμήσει την νοημοσύνη απάντων τών αναγνωστών και μάς δουλεύετε όλους ψιλό γαζί;

Αναμένουμε λοιπόν κ.Δήκτη να μάς υποδείξετε το σχόλιο που περιείχε την απάντηση ότι «κατά την παρουσία του Ιησού δεν πραγματοποιήθηκαν όλα όσα λέει ο Ζαχαρίας πως θα συνέβαιναν κατά την έλευση του μεσσία» που ισχυρίζεστε ότι διετυπώσατε.

Διότι, εάν δεν υπάρχει τελικά τέτοια απάντησή σας, τότε η κατηγορία τού ΨΕΥΤΟΥ και ΥΠΟΚΡΙΤΟΥ κρέμετε άνωθεν τής κεφαλής σας.

Αναμένουμε να μάς υποδείξετε το συγκεκριμένο σχόλιο...


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Αύριο φιλοι μου φεύφω για την Ολλανδία και θα χάσω το wrestling μεταξύ των αξιότιμων fighters στο
DHKTHS VS TSIMPIRIDH.

Γιώργο μην κολώνεις και πρόσεχε τις δαγκωνιές και άμα λάχει βάζει ώμο και το ΑΝΤΙΧΙΛΙΑΣΤΙΚΟΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ.

Καλή συνέχεια σε όλους.

Ανώνυμος είπε...

Τσιμπιρίδης: @ Μπορείτε σάς παρακαλώ κ.Δήκτη να μάς υποδείξετε εις ποίον σχόλιόν σας αναφέρετε την επεξήγηση που γράψατε εις το σημερινό σας σχόλιο; Κι εννοώ την εξής διευκρίνηση:

«Η δική μου απάντηση ήταν πως κατά την παρουσία του Ιησού δεν πραγματοποιήθηκαν όλα όσα λέει ο Ζαχαρίας πως θα συνέβαιναν κατά την έλευση του μεσσία»

Είστε σίγουρος κ.Δήκτη ότι έχετε διατυπώσει τέτοια απάντηση που να ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ με αυτήν που ισχυρίζεστε; Είστε σίγουρος ότι έχετε δώσει ΤΕΤΟΙΑ απάντηση; Μπορείτε να μάς υποδείξετε ένα σχόλιό σας που να περιέχει ΑΥΤΗΝ ΑΚΡΙΒΩΣ την διατύπωση;
@


To σχόλιό μου δεν περιέχει αυτήν ακριβώς τη διατύπωση. Σας παρέπεμψα στο σχόλιό μου. Τη διατύπωση αυτή δεν την είχα σε εισαγωγικά. Αγνοείτε την έννοια της “περίληψης”; Την έννοια του “νοήματος”;

Και πείτε μου σας παρακαλώ, τι σχέση έχει αυτό με την κοτσάνα σας πως εγώ ισχυρίστηκα ότι ο Ζαχαρίας μιλά για δύο παρουσίες τού μεσσία;

Ας δούμε ξανά τα σχόλια:

Γιώργος: @ Ξεκάθαρα ο Ζαχαρίας αναφέρεται ΠΡΟΦΗΤΙΚΑ στον Χριστό @

Αφού λοιπόν αναφέρεται ξεκάθαρα στο Χριστό, τότε θα αναφέρει ξεκάθαρα πως η ημέρα που ο βασιλιάς τής Σιών έρχεται «δίκαιος και σώζων αυτός, πραΰς και επιβεβηκώς επί υποζύγιον και πώλον νέον» είναι εντελώς διαφορετική ημέρα (και απέχει χιλιετίες) από την ημέρα που θα συμβούν τα ακόλουθα: «και εξολοθρεύσει άρματα εξ Εφραίμ και ίππον εξ Ιερουσαλήμ, και εξολοθρεύσεται τόξον πολεμικόν, και πλήθος και ειρήνη εξ εθνών, και κατάρξει υδάτων έως θαλάσσης και από ποταμών έως διεκβολών γης».

Σε ποιο σημείο ο Ζαχαρίας αφήνει να εννοηθεί ξεκάθαρα πως ο μεσσίας, ο βασιλιάς της Σιών, θα έρθει δύο φορές;
Σε ποιο σημείο αναφέρει ξεκάθαρα πως την πρώτη φορά θα έρθει ως καρπαζοεισπράκτορας και τη ΔΕΥΤΕΡΗ φορά ως “εξολοθρευτής” που θα εξολοθρεύσει «τα ονόματα των ειδώλων από της γης» και θα πληγώσει «πάντας τους λαούς τους στρατεύσαντας κατά της Ιερουσαλήμ»;
Σε ποιο σημείο ο Ζαχαρίας ξεκάθαρα αναφέρεται σε ΠΡΩΤΗ και σε ΔΕΥΤΕΡΑ παρουσία του βασιλιά της Σιών;

Δήκτης. 7 Σεπτεμβρίου 2011 1:06 π.μ.


Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως ακόμη και ένα ... μειράκιον του Δημοτικού θα ήταν σε θέση να αντιληφθεί πως με το ανωτέρω σχόλιο, εννοώ τα εξής:

Κατά την παρουσία του Ιησού, δεν πραγματοποιήθηκαν όλα όσα αναφέρει ο Ζαχαρίας για την έλευση του Μεσσία (π.χ. «και εξολοθρεύσει άρματα εξ Εφραίμ και ίππον εξ Ιερουσαλήμ, και εξολοθρεύσεται τόξον πολεμικόν, και πλήθος και ειρήνη εξ εθνών, και κατάρξει υδάτων έως θαλάσσης και από ποταμών έως διεκβολών γης»).
Αν λοιπόν (όπως ισχυρίζεται ο Γιώργος) ο Ζαχαρίας αναφέρεται προφητικά στον Ιησού, τότε κάπου θα αναφέρει πως πρόκειται να ξαναέρθει, ώστε να τα πραγματοποιήσει.
Ο Ζαχαρίας όμως, ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αφήνει να εννοηθεί (πόσο μάλλον να αναφέρεται ξεκάθαρα) πως ο Μεσσίας θα έρθει δύο φορές, πως θα υπάρξει και δευτέρα παρουσία του.
Ο μεσσίας ο δικός σας όμως, ισχυρίζεστε πως πρόκειται να έρθει και δεύτερη φορά (στη γη ή εν τοις ουρανοίς, εν νεφέλαις ή ιππαστί, είναι αδιάφορο).


Το βέβαιο είναι πως ακόμη κι ένα μειράκιον του Δημοτικού, με νοημοσύνη ελαφρώς ανώτερη από το επίπεδο της νοητικής υστέρησης, διαβάζοντας το σχόλιό μου, θα αντιλαμβανόταν τι εννοώ, εν αντιθέσει με εσάς (και μόνον εσάς) που καταλάβατε άλλ’ αντ’ άλλων:

Πριν τοποθετηθώ επ’ αυτών που έχετε γράψει θα τοποθετηθείτε ΕΣΕΙΣ για την τραγελαφική ερμηνεία την οποίαν υπαινίχθητε, ότι τάχα ο Ζαχαρίας ποεί λόγο περί δύο ΕΠΙΓΕΙΩΝ Παρουσιών τού Μεσσίου!

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ 9 Σεπτεμβρίου 2011 2:04 π.μ.


Σας ζήτησα να μου υποδείξετε πού ακριβώς υπαινίχθηκα κάτι τέτοιο. Σε ποιο σχόλιό μου;
Αντί γι’ αυτό, ξεγλιστράτε σαν το χέλι, προκειμένου να γλιτώσετε την απογύμνωσή σας κι έτσι να μην εκτεθείτε εις τους αναγνώστες, ζητώντας διευκρινήσεις για τη διατύπωσή μου ”Η δική μου απάντηση ήταν πως κατά την παρουσία του Ιησού δεν πραγματοποιήθηκαν όλα όσα λέει ο Ζαχαρίας πως θα συνέβαιναν κατά την έλευση του μεσσία” η οποία είναι άσχετη!!!.


υγ. Επειδή η Τσιμπιρίδειος “ορθοδοξία”, μού είναι αδιάφορη όπως και η “ορθοδοξία” π.χ. του πατρός Μαξίμου Βαρβαρή, όταν θα εκφράζετε θέσεις τής ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος και όχι τις προσωπικές σας, τότε τα ξαναλέμε.

Δήκτης.

"αλεξης" είπε...

δηκτης:Το βέβαιο είναι πως ακόμη κι ένα μειράκιον του Δημοτικού, με νοημοσύνη ελαφρώς ανώτερη από το επίπεδο της νοητικής υστέρησης, διαβάζοντας το σχόλιό μου, θα αντιλαμβανόταν τι εννοώ, ....

K.Τσιμπιριδη...αν καταλαβατε καλα το επιπεδο της κατανοησης σας αγγιζει τα ορια της νοητικης υστερησης κατα τον κ.δηκτη....
Κ.ΔΗΚΤΗ ΟΣΑ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ....ΚΑΛΗΜΕΡΑ...
παμε παρακατω...
δηκτης:υγ. Επειδή η Τσιμπιρίδειος “ορθοδοξία”, μού είναι αδιάφορη όπως και η “ορθοδοξία” π.χ. του πατρός Μαξίμου Βαρβαρή, όταν θα εκφράζετε θέσεις τής ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος και όχι τις προσωπικές σας, τότε τα ξαναλέμε.

Για να δουμε τωρα το δικο μου "δηκτη" νοημοσυνης...κατα τον κ.δηκτη λοιπον η θεση "της τσιμπιριδιου ορθοδοξιας"του ειναι αδιαφορη εν αντιθεση με την επισημη ελλινικη ορθοδοξια που του ειναι πολυ ενδιαφερουσα...φανταζομαι με την ορθοδοξια της ρωσιας εχει καποια θεματακια...και καποιους ενδιασμους με την ορθοδοξια ρουμανιας...για να μην πω το τεραστιο χασμα με την ορθοδοξια βουλγαριας....
Κ.ΔΗΚΤΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Η ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ...

ΣΤΑ ΤΡΕΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Αγαπητέ κ.Δήκτη

Σάς ευχόμαστε καλό κατευόδιο και εις το...επαναγράφειν! Έχετε άλλωστε χρόνο, εσείς και ο κ.Γιώργος εκ Γερμανίας, να διαβάσετε και να ενημερωθείτε για το 607 π.Χ. και την καταστροφή τής Ιερουσαλήμ, ώστε, όταν δημοσιευθεί η ημετέρα μελέτη, να είστε πλέον διαβασμένοι και αμφότεροι... με τον κηδεμόνα σας! Δεν θα σάς είναι άλλωστε καθόλου δύσκολο να καταρρίψετε την μελέτη ενός «μειρακίου του Δημοτικού, με νοημοσύνη ελαφρώς ανώτερη από το επίπεδο της νοητικής υστέρησης», όπως ‘ευφυέστατα’ ξεστομίσατε!!!

Αν και απ’ ό,τι έχουμε διεπιστώσει, επειδή ο καημός σας είναι η Ορθοδοξία, κι επειδή το συγκεκριμένο θέμα δεν άπταιται Ορθοδοξίας, προβλέπω να καταπίνετε την γλωσσίτσα σας, όπως άλλωστε έχετε κάνει έως τώρα, εφόσον δεν τολμήσατε να χώσετε την ουρίτσα σας και να παρέμβετε ειε τον διάλογο με τον κ.Γιώργο εκ Γερμανίας!

Ευτυχώς για εσάς δηλαδή, εφόσον γλιτώσατε ΜΙΑΝ ΑΚΟΜΗ γελοιοποίηση! Αφήστε λοιπόν να εξάγουν τον όφιν εκ τής οπής τα (ΠΡΩΗΝ;;;) ‘αδελφάκια’ σας, οι συμπαθέστατοι Μάρτυρες τού Ιεχωβά! Εσείς απλά καθήστε αναπαυτικά εις την πολυθρόνα σας, πάρτε καφεδάκι (τής παρηγοριάς) κι απολαύστε τον διάλογο που θα διεξαχθεί.

Και κάτι τελευταίο κ.Δήκτη. Όταν με το καλό κατασταλάξετε εις το ποίαν ακριβώς Ορθοδοξία σάς καλύπτει και ποία σάς αναπαύει, ποία δηλαδή Ορθοδοξία είναι κομμένη και ραμμένη εις τα μέτρα σας, σάς παρακαλούμε πολύ εάν έχετε την καλοσύνη ενημερώστε μας, ώστε να την ‘πακετάρουμε’ να σάς την στείλουμε κατ’ οίκον. Όχι τίποτ’ άλλο, απλώς για μην φύγετε από αυτόν τον μάταιον κόσμον εκτός...ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ Ορθοδοξίας!!!

Έως να κατασταλάξετε, ο Ελλάνιος Ζευς και ο Ακερσοκόμης Απόλλων εις βοήθειάν σας!!!


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ

Γιώργος είπε...

κ. Τσιμπιρίδη:
κουβαλάτε πάνω σας όλα τα λάθη της θρησκείας σας.
Οπότε ειστε 'γυάλινος' από κάθε μεριά.
Το 'καράβι' σας βουλιάζει και πάτε να το βάψετε για να το σώσετε - αλλά "το καταδικασμένο δεν σώζεται".

Αυτά ως εισαγωγή - για να μη πέφτετε απο τα σύννεφα - και εδώ είμαστε.

Θα επανέλθω, μη στενοχωριέστε μόνο.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Αγαπητέ κ.Γιώργο εκ Γερμανίας

To ποιανού το ‘καράβι’ έχει ΗΔΗ βουλιάξει αυτό το έχουν ήδη κρίνει οι αναγνώστες που παρακολουθούν τον διάλογό μας. Το άσχημο είναι ότι μπήκατε εις τον διάλογο χωρίς το απαραίτητο...‘σωσίβιο’, διότι δεν περιμένατε το τί θα συναντήσετε, παρόλες τις προειδοποιήσεις τών αναγνωστών! Το αχυρένιο οικοδόμημα τής Σκοπιάς έχει ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ γκρεμίσει, απλώς εσείς δεν το έχετε πάρει χαμπάρι ακόμη, διότι έχετε υιοθετήσει την στάση: ‘Μην με ξυπνάτε, μην με ενοχλείτε’!

Και που να δείτε κ.Γιώργο, τι γκρέμισμα επιφυλάσσω ακόμη για τον ‘δούλο’ υμών, με το βιβλίο (πλέον κι όχι με το άρθρο) που ετοιμάζω και τιτλοφορείται «Το μέγα ψεύδος τής Σκοπιάς ως προς το έτος καταστροφής τής Ιερουσαλήμ, τής ενάρξεως ‘τών καιρών τών εθνών’ το 607 π.Χ. και τής Δευτέρας Παρουσίας τού Χριστού το 1914». Εκεί να δείτε κ.Γιώργο... γκασμάς που έχει να δουλέψει!!! Δεν θα προλαβαίνετε, εσείς και τα αδελφάκια σας, να βάζετε υποστυλώματα εις τον γνωστό Πύργο τής Σκοπιάς ή αλλιώς Watchtower!!!

Βέβαια η Σκοπιά έκανε δύο μοιραία λάθη και θα τα πληρώσει πανάκριβα:

1ο) Εξέδωσε το διπλό της άρθρο ΠΡΟ τής εκδόσεως τής ημετέρας προαναφερομένης μελέτης, με κατά συνέπεια το άρθρο της να το κάνουμε ‘φύλλο και φτερό’, να το περάσουμε δηλαδή από κόσκινο και να το απαντήσουμε εις το ημέτερο προς δημοσίευση βιβλίο!

2ο) Η Σκοπιά, κ.Γιώργο και αγαπητοί αναγνώστες, ‘τόλμησε’ να παραθέσει αρχαιολογικά και ιστορικά ‘ντοκουμέντα’ που να υποδεικνύουν ΤΑΧΑ το 607 π.Χ. ως το έτος καταστροφής τής Ιερουσαλήμ!!! Έως σήμερον, ίσχυαν και υπεστήριζαν το ανύπαρκτο 607 π.Χ. τα «ΜΗ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΕΝΤΑ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ» (Ελθέτω η Βασιλεία σου, έκδ.1982, σελ.187)!!! Εντελώς ξαφνικά προέκυψαν και... ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΕΝΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ!!!

Οπότε, καταρρίπτοντας ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ τον ισχυρισμό τής Σκοπιάς, θα την εκθέσουμε για εισέτι μίαν φοράν, ότι ΕΚΕΜΜΕΝΩΣ ΠΑΡΟΔΗΓΕΙ ΚΑΙ ΠΛΑΝΑΕΙ τούς αναγνώστες της παραθέτοντας ΜΙΣΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ, κι αυτό διότι οι άλλες μισές εκθέτουν την πλάνη της εις ό,τι αφορά το περίφημο έτος-απάτη 607 π.Χ.!

Μού κάνει εντύπωση όμως κ.Γιώργο η αναισθησία που σάς διακατέχει. Έχετε αφήσει ένα πλήθος ερωτήσεων και άρθρων αναπάντητα, κι έχετε ταυτοχρόνως το θράσος να κάνετε λόγο περί λαθών τής ημετέρας θρησκείας, καθώς κι ότι το ημέτερο ‘καράβι’ είναι που βουλιάζει κι ότι το ΥΜΕΤΕΡΟ!

Γι’ αυτό συχνά αναρρωτιέμαι:

‘Συμβαδίζει η ηλικία υμών με την νοημοσύνη υμών; Έχει άραγε αφήσει η Σκοπιά κάτι εντός τής κάρα υμών που να μην το έχει αδρανοποιήσει’;

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Το εάν θα επανέλθετε κύριε Γιώργο ή όχι ποσώς πού με νοιάζει. Εγώ άλλωστε ΠΟΤΕ δεν έφυγα κι είμαι ΠΑΝΤΑ εδώ και σάς αναμένω για να σάς απαντάω εις οποιανδήποτε ένστασή σας. Το εάν θα επανέλθετε λοιπόν αυτό αφορά εσάς αποκλειστικώς. Εάν όμως επανέλθετε, παρόλο το ‘ξύλο’ που έχετε φάει έως τώρα εις τούς δύο προηγούμενους γύρους, αυτό σημαίνει ότι σάς τρώει πάλι ο...σβέρκος σας, για να μην αναφέρω κάποιο άλλο σημείο τού σώματος!

Όπότε, για να μην επαναμαναξαναξεφτυλιστείτε (!!!), θα σάς συμβούλευα να φέρετε μαζί σας και 5-6 αδελφάκια σας, ότι τίποτ’ άλλο, απλώς για να μοιραστείτε την επερχόμενη ξεφτύλα, την ξεφτύλα δηλαδή που θα υποστείτε ΚΑΙ εις τον τρίτο γύρο!

Έχετε το θάρρος κ.Γιώργο να φέρετε μερικούς αδελφούς σας ακόμη εις τον διάλογο, ή ΤΡΕΜΕΤΕ μη τυχόν και διαπιστώσουν το στρίμωγμα και το ζόρι που τραβάει ο μέντοράς τους και συνειδητοποιήσουν εις ποίον γκρεμό τούς έχει οδηγήσει;;; Οπότε εν τοιαύτη περιπτώσει, μάλλον προτιμάτε να πιείτε έως τελευταίας σταγόνας ΜΟΝΟΣ σας το ποτήριον τού εξευτελισμού! Δεν θέλετε να το μοιραστείτε με ΚΑΝΕΝΑΝ!

Πέρα όμως από το hunor αυτό που έχω να σας πω κ.Γιώργο είναι, ότι παρόλο που η αλήθεια έλαμψε κι εθριάμβευσε κατά τής πλάνης, ΕΣΕΙΣ δυστυχώς μυαλό δεν βάζετε, δεν ταπεινώνεστε ενώπιον τής αληθείας, παραμένετε ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ, βαδίζετε ολοταχώς εις ΝΕΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΝ, κι αυτό είναι το ΠΛΕΟΝ ΛΥΠΗΡΟ.


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ

Ανώνυμος είπε...

1ο) Εξέδωσε το διπλό της άρθρο ΠΡΟ τής εκδόσεως τής ημετέρας προαναφερομένης μελέτης, με κατά συνέπεια το άρθρο της να το κάνουμε‘φύλλο και φτερό’, να το περάσουμε δηλαδή από κόσκινο και να το απαντήσουμε εις το ημέτερο προς δημοσίευση βιβλίο!
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ
___________________________________

Ἀπάντησις:
α) Ἐξέδωκεν τὸ διπλὸν της ἄρθρον μὴ φοβουμένη τὸν ὑμέτερον κάλαμον!

β) τὸ Brooklyn ἀγνοεῖ τὴν ἡμετέραν δρᾶσιν!


S.G

Γιώργος είπε...

Γιώργος: @ Ξεκάθαρα ο Ζαχαρίας αναφέρεται ΠΡΟΦΗΤΙΚΑ στον Χριστό @

Σκεπτικό-Ερώτηση:

Αφού λοιπόν αναφέρεται ξεκάθαρα στο Χριστό, τότε θα αναφέρει ξεκάθαρα πως η ημέρα που ο βασιλιάς τής Σιών έρχεται «δίκαιος και σώζων αυτός, πραΰς και επιβεβηκώς επί υποζύγιον και πώλον νέον» είναι εντελώς διαφορετική ημέρα (και απέχει χιλιετίες) από την ημέρα που θα συμβούν τα ακόλουθα: «και εξολοθρεύσει άρματα εξ Εφραίμ και ίππον εξ Ιερουσαλήμ, και εξολοθρεύσεται τόξον πολεμικόν, και πλήθος και ειρήνη εξ εθνών, και κατάρξει υδάτων έως θαλάσσης και από ποταμών έως διεκβολών γης».
Σε ποιο σημείο ο Ζαχαρίας αφήνει να εννοηθεί ξεκάθαρα πως ο μεσσίας, ο βασιλιάς της Σιών, θα έρθει δύο φορές;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Δεν χρειάζεται ο προφήτης Ζαχαρίας να αναφέρει λεπτομέρειες όπως και η Γένεση δεν αναφέρει τις προφητικές λεπτομέρειες του Βιβλίου της Αποκάλυψης.
Ο προφήτης Ζαχαρίας 'σκιαγραφεί' τα αποτελέσματα της δράσης του Χριστού χωρίς να υπεισέρχεται σε λεπτομερή αναφορά.
Επίσης αδιάφορα είναι το σκεπτικό της χρονικής απόστασης μεταξύ ορισμένων γεγονότων που αφορούν τον Χριστό δεδομένου ότι και ο 2ος Ψαλμός αναφέρεται προφητικά χωρίς λεπτομέρειες για τις ενέργειες του θεού μέσω του Χριστού όπως επίσης παρόμοια και ο Δανιήλ στο 2:44 και στο 7ο κεφάλαιο.

Έτσι όταν κάποιος κάνει σκέψεις για μια περικοπή της Α.Γ. πρέπει να έχει υπόψη ΟΛΕΣ τις αντίστοιχες ή παρόμοιες αναφορές για να καταλήξει στα σωστά συμπεράσματα που φανερώνουν κατανόηση ολόκληρης της Αγίας Γραφής ως ΠΑΖΛ και όχι απλώς ενός μεμονωμένου τμήματος που δεν εμπεριέχει την ολοκληρωμένη εικόνα.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Τσιμπιρίδης:
"Εσείς που ανήκετε, όπως γράφετε εις την ΓΝΗΣΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, δηλαδή εκπροσωπείτε το φως, πώς γίνεται να υποσκελίζεστε από το σκότος που όλοι εμείς εκπροσωπούμε και ανήκουμε; Το φως νικιέται υπό τού σκότους; Η αλήθεια νικιέται υπό τής πλάνης; "

κ.Τσιμπιρίδη, και λίγο τα απλά πράγματα από την Α.Γ. να διαβάζατε δεν θα σας έβλαπτε καθόλου. Θυμηθήτε και λίγο την παραβολή του Χριστού με το σιτάρι και τα ζιζάνια [Ματθ 13:24-30], δεν θα σας κάνει κακό.
Μη τα παραμερίζετε αυτά.
Θυμηθήτε και λίγο τα ιστορικά στοιχεία, π.χ. την κατάσταση του Ιουδαϊκού έθνους, του λαού του Θεού, πριν έλθει ο Χριστός. Τι είχε γίνει τότε με την αλήθεια; Τι επικρατούσε; Μάλλον το ψέμα επικρατούσε και η άγνοια καθώς οι θρησκευτικοί ηγέτες του λαού του Θεού παροδηγούσαν το λαό του Θεού.
Ο Θεός και τότε εξακολουθούσε να έιναι Παντοδύναμος, αλλά το σκοτάδι κυριαρχούσε.
Αργότερα όταν στάλθηκε ο Χριστός, άρχισε να μεταδίδει αλήθειες που δεν τις δέχονταν ούτε οι θρησκευτικοί ηγέτες ούτε - γενικά - ο πλανημένος λαός.
Έτσι έγινε αναγκαίο - με πρωτοβουλία του Χριστού - το κήρυγμα της αλήθειας σε όλη την Ιουδαία και σε όλη τη γη.

Λάβετε επίσης υπόψη και καμιά προφητεία.
Θυμηθείτε και λίγο την Αποκάλυωη, δεν βλάπτει.
Π.χ. τι έγινε με τους ΔΥΟ ΜΑΡΤΥΡΕΣ;
Είχαν επιτυχία οι εχθροί τους για κάποιο διάστημα;
(Αποκάλυψη 11:7-10)
"το θηρίο που ανεβαίνει από την άβυσσο θα κάνει πόλεμο μαζί τους και θα τους νικήσει και θα τους σκοτώσει. ... Και οι άνθρωποι των λαών και των φυλών και των γλωσσών και των εθνών θα βλέπουν τα πτώματά τους τρεισήμισι ημέρες, και δεν αφήνουν να τοποθετηθούν τα πτώματά τους σε μνήμα. Και εκείνοι που κατοικούν στη γη χαίρονται σε βάρος τους και διασκεδάζουν, και θα στείλουν δώρα ο ένας στον άλλον, επειδή αυτοί οι δύο προφήτες βασάνισαν εκείνους που κατοικούν στη γη"
Έτσι για ένα διάστημα η αλήθεια είναι δυνατόν να καταπνίγεται, αλλά όχι για πάντα.

Aν τα λαβαίνατε αυτά υπόψη, δεν θα ρωτούσατε: "Εσείς που ανήκετε, όπως γράφετε εις την ΓΝΗΣΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, δηλαδή εκπροσωπείτε το φως, πώς γίνεται να υποσκελίζεστε από το σκότος που όλοι εμείς εκπροσωπούμε και ανήκουμε; Το φως νικιέται υπό τού σκότους; Η αλήθεια νικιέται υπό τής πλάνης;"

Νικήθηκε λοιπόν περιστασιακά και μεμονωμένα το φως από το σκοτάδι;
Θυμηθείτε επίσης, τι έγινε όταν θανατώθηκε ο Χριστός;
Τι έγινε τότε με το ΦΩΣ των αποστόλων,
μέχρι να πάρουν θάρρος μετά την ανάσταση και την εμφάνιση του Χριστού; Άφηναν εκείνες τις ημέρες οι μαθητές του Χριστού "το φως τους να λάμπει" - όπως δήλωσε ο Χριστός - ή είχαν φοβηθεί και 'σκεπαστεί' από το σκοτάδι που επικράτησε τις ημέρες εκείνες;
Άρα για κάποιο διάστημα επικρατεί και το σκοτάδι [εννοείται πως όχι για πάντα] - η Αγία Γραφή είναι σαφής και σε αυτό.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

k.Τσιμπιρίδης: "Για να μην αναφέρω τις ‘γαργάρες’ που έχετε κάνει όταν σχολιάσαμε εξονυχιστικώς το ΙΩΑΝ. Α:52"

Το Ιωάνν 1:51 [ΚΕΙΜΕΝΟ 1. NESTLE kai 2. Westcott & Hort] (αντιστοιχεί με το 52 - με μια μικρή λεπτομέρεια [την προσθήκη "απ' άρτι" που δεν υπάρχει στα ανωτέρω ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ] )
λέει:
"καὶ λέγει αὐτῷ· ἀμὴν ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ὄψεσθε τὸν οὐρανὸν ἀνεῳγότα καὶ τοὺς ἀγγέλους τοῦ θεοῦ ἀναβαίνοντας καὶ καταβαίνοντας ἐπὶ τὸν υἱὸν τοῦ ἀνθρώπου"
ΜΝΚ:
"Επιπλέον, του είπε: «Αληθινά, αληθινά σας λέω: Θα δείτε τον ουρανό ανοιγμένο και τους αγγέλους του Θεού να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν προς τον Γιο του ανθρώπου»

Εδώ το εδάφιο είναι ξεκάθαρο.
1. Δεν υπάρχει καμιά δυάδα/τριάδα
2. Δεν υπάρχει καμιά 'πανταχού παρουσία' κανενός.

Δεν θα ανέβαιναν ούτε θα κατέβαιναν οι άγγελοι "ΠΡΟΣ τον Γιο του ανθρώπου" αν ήταν πάντα και παντού με τον Χριστό.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

k.Τσιμπιρίδη, αναφέρεστε επίσης στο ΦΙΛΗΠ Β:6

Το ΠΑΖΛ της κατανόησης ολοκληρώνεται με ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΑΦΙΑ: ΦΙΛΙΠ.Β 5-9
"τοῦτο φρονεῖτε ἐν ὑμῖν
ὁ καὶ ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ,
ὃς
ἐν μορφῇ θεοῦ [άρα 'θεοειδής'] ὑπάρχων
οὐχ ἁρπαγμὸν ἡγήσατο
τὸ εἶναι ἴσα θεῷ [δεν αξίωσε 'ισότητα' με τον Θεό - ώστε να μη κάνει αυτό που δεν έκανε ο Θεός],
ἀλλὰ ἑ_α_υ_τ_ὸ_ν ἐκένωσεν
μορφὴν δούλου λαβών
,
ἐν ὁμοιώματι ἀνθρώπων γενόμενος·
καὶ σχήματι εὑρεθεὶς ὡς ἄνθρωπος
ἐταπείνωσεν ἑαυτὸν
γενόμενος ὑπήκοος μέχρι θανάτου,
θανάτου δὲ σταυροῦ.
διὸ καὶ
ὁ θεὸς αὐτὸν ὑπερύψωσεν
καὶ ἐχαρίσατο αὐτῷ τὸ ὄνομα
τὸ ὑπὲρ πᾶν ὄνομα"

ΞΕΚΑΘΑΡΑ, ο Χριστός ΔΕΝ ήταν ο Θεός αλλά υπήρχε ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΘΕΟΥ και δεν διανοήθηκε ισότητα.
ΕΔΩ ΞΕΚΑΘΑΡΑ πρόκειται για ΔΥΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ.
Αν επρόκειτο για μόνο μία προσωπικότητα, τότε δεν θα λεγόταν καθόλου "οὐχ ἁρπαγμὸν ἡγήσατο τὸ εἶναι ἴσα θεῷ", όπως και δεν τίθεται θέμα ισότητας κάποιου με τον εαυτό του και αυτό άσχετα με οποιαδήποτε 'μεταφραστική τεχνική'.

Ούτε βέβαια θα γινόταν λόγος για
"ἑαυτὸν ἐκένωσεν μορφὴν δούλου λαβών"
επειδή κανένας δεν κενώνει / αδειάζει τον εαυτό του απέναντι στον ΠΛΗΡΗ εαυτό του
και κανένας δεν γίνεται δούλος ενός 'άλλου' εαυτού του.
Φυσικά ο Θεός ΔΕΝ γίνεται δούλος κανενός.
Ο Χριστός όμως ΑΔΕΙΑΣΕ / ΚΕΝΩΣΕ τον ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ - όχι μόνο σε σχέση με τον Πατέρα του αλλά και έγινε κατώτερος των αγγέλων, καθώς γεννήθηκε στη γη ως άνθρωπος.

Ο Χριστός επίσης έγινε: "ὑπήκοος μέχρι θανάτου".
Ο αθάνατος Θεός όμως δεν υπάκουσε σε κανέναν "μέχρι και να πεθάνει"

Τελικά "ὁ θεὸς α_ὐ_τ_ὸ_ν [τον Χριστό] ὑπερύψωσεν".
Ο Θεός δεν υπερύψωσε τον εαυτό του επειδή ο Θεός είναι πάντα ο ΥΨΙΣΤΟΣ.

Δεν υπάρχει λοιπόν κανένα περιθώριο - ούτε το παραμικρό [όπως ξακαθαρίζει το ΠΑΖΛ των εδαφίων ως σύνολο] - για 'ισότητα' του Θεού και του Γιού του.

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...
Αγαπητοί συνομιλητές για μια ακόμα φορά θα σας αποδείξω πόσο ορθό είναι το προσωνύμιο του «άρα – μάρα – κουκουνάρα» που έχω κολλήσει στον κ. Γιώργο και κυριολεκτικά όχι μόνο δεν ξέρει τι του γίνεται αλλά πολλές φορές πηγαίνει ενάντια στα γραφόμενα της «Σκοπιάς» ώστε ευλόγως να αναρωτιέται κάποιος αν είναι όντως Μάρτυρας του Ιεχωβά.

Γράφει λοιπόν αναφερόμενος στους Εκκλησιαστικούς Πατέρες:
«Εννοείται ότι προσωπικά τους θεωρώ λίγο 'λιγότερο από το μηδέν'. Γιατί αυτό αξίζουν για μένα.»

Εγώ λοιπόν θα του κάνω μια απλή ερωτησούλα.

Την ίδια γνώμη με εσάς για τους Εκκλησιαστικούς Πατέρες έχει και η «Σκοπιά» κ. Γιώργο; Π.χ. Ποια είναι η γνώμη της για τον Ιερώνυμο και τι λέει ακόμα. Πως πρέπει να τον βλέπουν αυτόν και το έργο του οι Μάρτυρες του Ιεχωβά;

Αναμένω με ενδιαφέρον την απάντησή σας κ. Γιώργο και μετά τα λέμε.

Χρήστος – αντιαιρετικός

Υ.Γ. Επειδή ξέρει τι τον περιμένει τον κ. Γιώργο, προσέξτε αγαπητοί συνομιλητές την απάντησή του. Θα είναι μία ακόμη «άρα – μάρα – κουκουνάρα» δηλαδή άσχετη μ’ αυτά που τον ρωτάω ή κοινώς «από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα».
6 Σεπτεμβρίου 2011 6:53 π.μ.

Γιώργος είπε...

Τσιμπιρίδης: "Το Bασίλειον τού Βασιλέως-Μεσσίου-Χριστού, θα έχει χαρακτήρα όμοιο με το Πρόσωπό Του. Δεν θα επιβληθεί δια πολέμου και όπλων, όπως εσφαλμένως ερμηνεύει ο αγαπητός κ.Δήκτης, αλλά το Βασίλειό Του θα είναι ειρηνικό. Τα πολεμικά μέσα τού σχισματικού βασιλείου τού Εφραίμ, καθώς και το ιππικό τής Ιερουσαλήμ, τού Ιουδαικού δηλαδή βασιλείου, θα καταργηθούν. Ο Μεσσίας θα φέρει την ειρήνη, όχι μόνον εις τούς Ιουδαίους, αλλά και εις τούς εθνικούς «καὶ εἰρήνη ἐξ ἐθνῶν». Το δε Βασίλειό Του θα επεκτείνεται «ἕως διεκβολῶν γῆς», έως την άκρη τού κόσμου! Το Βασίλειον δηλαδή τού Μεσσίου θα είναι παγκόσμιο!"

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Η παγκόσμια χιλιετής Βασιλεία του Χριστού θα είναι ειρηνική.
Της ειρηνικής χιλιετούς Βασιλείας όμως θα προηγηθούν καταστάσεις που θα έχουν ως αποκορύφωμα τον μεγαλύτερο πόλεμο όλων των αιώνων, τον ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΑ.
Η Αγία Γραφή δείχνει ξεκάθαρα ότι ο Χριστός πολεμάει "εν μέσω εχθρών" με εντολή του Πατέρα του (Ψαλμός 110:2)«Κατακυρίευε ανάμεσα στους εχθρούς σου»
Επίσης αναφέρεται για τον Χριστό:
1.
(Ψαλμός 2:9) "Θα τους συντρίψεις με σιδερένιο σκήπτρο, Σαν σκεύος αγγειοπλάστη θα τους κάνεις κομμάτια" [Ο Χριστός θα συντρίψει τους βασιλιάδες της ολόκληρης της γης]
2.
‘ο Θεός του ουρανού θα αναστήση βασιλείαν [εννοείται με Βασιλιά τον Χριστό], ήτις ... θέλει κατασυντρίψει και συντελέσει πάσας ταύτας τάς βασιλείας.’ (Δαν. 2:44)
3.
(Αποκάλυψη 6:2) "Και είδα ένα λευκό άλογο· και εκείνος που καθόταν πάνω σε αυτό είχε τόξο· και του δόθηκε στέμμα, και προχώρησε νικώντας και για να νικήσει."[Ο Χριστός συνεπώς πολεμάει και νικάει πριν εγκαθιδρίσει την παγκόσμια χιλιετή βασιλεία του]
4.
(Αποκάλυψη 11:18) "τα έθνη οργίστηκαν, και ήρθε η οργή σου και ο προσδιορισμένος καιρός για να κριθούν οι νεκροί και για να δώσεις την ανταμοιβή τους στους δούλους σου τους προφήτες και στους αγίους και σε εκείνους που φοβούνται το όνομά σου, τους μικρούς και τους μεγάλους, και για να καταστρέψεις [διαφθείρεις] εκείνους που καταστρέφουν [διαφθείρουν] τη γη"
5.
(Αποκάλυψη 16:14-16) "τους βασιλιάδες ολόκληρης της κατοικημένης γης, για να τους συγκεντρώσουν στον πόλεμο της μεγάλης ημέρας του Θεού του Παντοδύναμου... Και τους συγκέντρωσαν στον τόπο που ονομάζεται στην εβραϊκή Αρ-Μαγεδών"
6.
(Αποκάλυψη 19:19) "Και είδα το θηρίο και τους βασιλιάδες της γης και τα στρατεύματά τους συγκεντρωμένα για να διεξαγάγουν τον πόλεμο με αυτόν που καθόταν πάνω στο άλογο και με το στράτευμά του [με τον Χριστό - τα αποτελέσματα της μάχης περιγράφονται στο ίδιο κεφάλαιο]"

Έτσι δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι της χιλιετούς ειρηνικής Βασιλείας του Χριστού θα προηγηθεί τελειωτικός πόλεμος κατά των εχθρών του Χριστού.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

τυπογραφικό:

3.
(Αποκάλυψη 6:2) "Και είδα ένα λευκό άλογο· και εκείνος που καθόταν πάνω σε αυτό είχε τόξο· και του δόθηκε στέμμα, και προχώρησε νικώντας και για να νικήσει."[Ο Χριστός συνεπώς πολεμάει και νικάει πριν εγκαθιδρύσει την παγκόσμια χιλιετή βασιλεία του]

Γιώργος είπε...

κ.Χρήστος:
"Γράφει λοιπόν αναφερόμενος στους Εκκλησιαστικούς Πατέρες:
«Εννοείται ότι προσωπικά τους θεωρώ λίγο 'λιγότερο από το μηδέν'. Γιατί αυτό αξίζουν για μένα.»
Εγώ λοιπόν θα του κάνω μια απλή ερωτησούλα. Την ίδια γνώμη με εσάς για τους Εκκλησιαστικούς Πατέρες έχει και η «Σκοπιά» κ. Γιώργο; Π.χ. Ποια είναι η γνώμη της για τον Ιερώνυμο και τι λέει ακόμα. Πως πρέπει να τον βλέπουν αυτόν και το έργο του οι Μάρτυρες του Ιεχωβά;
Αναμένω με ενδιαφέρον την απάντησή σας κ. Γιώργο και μετά τα λέμε."
Χρήστος – αντιαιρετικός

Προτού πω κ.Χρήστο κάτι προσωπικό, παραθέτω αποσπάσματα περί Ιερώνυμου:
1.
(Σκοπιά 1/4/2010 σ. 13 Μύθοι και Γεγονότα—Η Αλήθεια για τον Ιησού)
"Αυτή την άποψη, την οποία διατύπωσε ο Ιερώνυμος περίπου το 383 Κ.Χ., την ενστερνίζονται εκείνοι που πιστεύουν στο αειπάρθενο της Μαρίας. Ο Ιερώνυμος εξέφρασε αργότερα αμφιβολίες για τη θεωρία του, αλλά στο μυαλό πολλών—και στην επίσημη θέση της Καθολικής Εκκλησίας—αυτή η άποψη παραμένει."
2.
(Σκοπιά 1/4/2009 σ. 20-22 ...
Η Μετάφραση του Ιερώνυμου.
Ο άνθρωπος που προσπάθησε να τερματίσει αυτή τη μεταφραστική σύγχυση ήταν ο Ιερώνυμος
, ο οποίος για κάποια διαστήματα διετέλεσε γραμματέας του Δαμάσου, επισκόπου της Ρώμης, το 382 Κ.Χ. Ο επίσκοπος ζήτησε από τον Ιερώνυμο να αναθεωρήσει το λατινικό κείμενο των Ευαγγελίων, και ο Ιερώνυμος ολοκλήρωσε το εγχείρημα μέσα σε λίγα μόλις χρόνια. Κατόπιν άρχισε να αναθεωρεί τη λατινική μετάφραση και άλλων Γραφικών βιβλίων.
Η μετάφραση του Ιερώνυμου, η οποία αργότερα ονομάστηκε Βουλγάτα, ήταν σύνθετο κείμενο. Ο Ιερώνυμος βάσισε τη μετάφρασή του των Ψαλμών στη Μετάφραση των Εβδομήκοντα, μια ελληνική μετάφραση των Εβραϊκών Γραφών η οποία ολοκληρώθηκε το δεύτερο αιώνα Π.Κ.Χ. Αναθεώρησε τα Ευαγγέλια, και επίσης μετέφρασε μεγάλο τμήμα των Εβραϊκών Γραφών από την πρωτότυπη εβραϊκή. Οι υπόλοιπες Γραφές αναθεωρήθηκαν πιθανότατα από άλλους. Στη Βουλγάτα του Ιερώνυμου ενσωματώθηκαν τελικά και τμήματα της Βέτους Λατίνα.
Αρχικά το έργο του Ιερώνυμου αντιμετωπίστηκε με ψυχρότητα. Ακόμη και ο Αυγουστίνος το επέκρινε. Ωστόσο, καθιερώθηκε σιγά σιγά ως το πρότυπο για τις μονότομες Γραφές. Τον όγδοο και τον ένατο αιώνα, λόγιοι όπως ο Αλκουίνος και ο Θεόδουλφος άρχισαν τη διόρθωση γλωσσικών και κειμενικών λαθών που είχαν παρεισφρήσει στη μετάφραση του Ιερώνυμου εξαιτίας των επαναλαμβανόμενων αντιγραφών. Άλλοι χώρισαν το κείμενο σε κεφάλαια για να μπορεί κάποιος να συμβουλεύεται ευκολότερα τις Γραφές. Όταν εφευρέθηκε η εκτύπωση με κινητά τυπογραφικά στοιχεία, η μετάφραση του Ιερώνυμου ήταν η πρώτη Αγία Γραφή που τυπώθηκε.

συνεχίζεται
Γιώργος

Γιώργος είπε...


...
Στη Σύνοδο του Τριδέντου το 1546, η Καθολική Εκκλησία ονόμασε για πρώτη φορά τη μετάφραση του Ιερώνυμου Βουλγάτα. Η σύνοδος χαρακτήρισε επισήμως αυτή την Αγία Γραφή «αυθεντική», καθιστώντας την έργο αναφοράς για τον Καθολικισμό. Παράλληλα, η σύνοδος ζήτησε επίσης να γίνει αναθεώρηση. Η επίβλεψη του έργου ανατέθηκε σε ειδικές επιτροπές, αλλά ο Πάπας Σίξτος Ε΄, ανυπομονώντας να το δει ολοκληρωμένο και προφανώς υπερεκτιμώντας κάπως τις ικανότητές του, αποφάσισε να τελειώσει ο ίδιος το πόνημα. Η εκτύπωση της αναθεωρημένης του έκδοσης είχε μόλις αρχίσει όταν πέθανε ο πάπας το 1590. Οι καρδινάλιοι απέρριψαν αμέσως το έργο, θεωρώντας ότι έβριθε λαθών, και το απέσυραν."

Αυτά τα δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα ξεκαθαρίζουν δύο πράγματα:
1. Απόψεις και
2. Έργο.

Στο 2: Αυτό κρίνεται εκ των δεδομένων.
Στο 1. ισχύει: "Ένα ποτήρι με νερό και δηλητήριο, πως θεωρείται;"
Ένας 'χημικός' μπορεί να τα ξεχωρίσει και να χρησιμοποιήσει προς πόση το νερό. Αν όμως κάποιος δεν είναι σε θέση να το ξεχωρίσει, απλώς δεν το πίνει.
Γενικά ο 'λαός' δεν μπορεί να ξεχωρίσει - σε ό,τι διαβάζει - τις αλήθειες από ανακρίβειες και 'λάθη' και έτσι μπορεί να παροδηγηθεί καθώς δέχεται σχεδόν στα τυφλά ό,τι του πουν αυτοί που τους θεωρεί 'ειδικούς'.
Κάποιος όμως 'γνώστης' των πραγμάτων - όπως ο 'χημικός' του παραδείγματος -, μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιες θετικές και σωστές απόψεις και να τις 'ξεχωρίσει' από τις λανθασμένες.

Έτσι και κάποιοι από τους λεγόμενους 'πατέρες' ήταν μεγάλα 'κεφάλια' που
1. έκαναν ίσως πολύ έργο αλλά και 2. χοντρά λάθη
[σαν το δηλητηριασμένο νερό].
Ποιος λοιπόν θα συνιστούσε σε κάποιον να πιει δηλητηριασμένο νερό, μόνο και μόνο επειδή το δηλητήριο είναι απλώς το 0,1 %;

Έτσι η έκφραση: «Εννοείται ότι προσωπικά τους θεωρώ λίγο 'λιγότερο από το μηδέν'. Γιατί αυτό αξίζουν για μένα.»
αναφέρεται σε λανθασμένες απόψεις και ανικανότητα αντίληψης του ορθού και όχι σε κάποιο θετικό 'έργο' που μπορεί κάποιος - όπως ο Ιερώνυμος - να πρόσφερε.

Γιώργος

Χρήστος - αντιαιρετικός είπε...

Κ. Γιώργο ευχαριστώ για την "γαργάρα" που κάνατε - διά μία εισέτι φορά - για τους Εκκλησιαστικούς Πατέρες. Σας αφήνω να τα πείτε τώρα με τον κ. Τσιμπιρίδη.

Χρήστος - αντιαιρετικός

Γιώργος είπε...

Οικονομίδης: "Σκοπιά όμως (ώς στρατιωτικός όρος), έβαλε για να αποβλακώνει τα πρόβατά της, αποτρέποντας τα από την αλήθεια του Θεού."

Εννοείς ότι 'αποβλακώνει' τα πρόβατά της ώστε να μη συμμετέχουν σε σατανικούς δολοφονικούς πολέμους
ενώ τα μέλη της 'Σκοπιάς' ακολουθούν τον Χριστό ως 'Αρχοντα ειρήνης' και ειρηνοποιό;

Οι πόλεμοι των εθνών από ποιον προέρχονται; Μήπως από τον Χριστό;
Φυσικά όχι.
Προφανώς ο διάβολος ως ανθρωποκτόνος που είναι - όπως είπε ο Χριστός - προωθεί πολέμους.
Ο Χριστός ως ειρηνοποιός είναι υπέρ της ειρήνης ανάμεσα σε ανθρώπους.
Ποιοι παροδηγούνται λοιπόν σε πολέμους από τον διάβολο;
Οσοι ανήκουν στον κόσμο στον οποίο ο ίδιος κυριαρχεί ως αρχηγός τους.
Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά λοιπόν αποδεικνύεται ότι δεν ανήκουν στον κόσμο.
Ο καταδικασμένος κόσμος έχει θεό του και εξουσιαστή του τον διάβολο που προωθεί και δημιουργεί πολέμους ανάμεσα σους δικούς του που εξουσιάζει.

Εσεις κ.Οικονομίδη με το μέρος του ειρηνοποιού Χριστού είστε;
Δεν συμμετέχετε σε πολέμους δηλαδή;
Ακούστηκε κάτι τέτοιο για εσάς και για τα μέλη της θρησκείας σας;


Γιώργος

Γιώργος είπε...

κ.Οικονομίδης:
"Και εγώ είμαι επιφυλακτικός με τους Πατέρες (δίχως να υπονοώ Ορθόδοξους Πατέρες ή άλλου δόγματος), αλλά επιφυλακτικός με τους Πατέρες του 3ου ή 4ου αιώνα και μετά, όπου και έχω σχετικό ΑΡΘΡΟ για τους εν λόγω Πατέρες. Αυτό όμως δέν σημαίνει ότι, οι πρώτοι Αποστολικοί Πατέρες, όπως οι:
Πολύκαρπος [69-156 μ.Χ],
Ιγνάτιος [67-110 μ.Χ],
Παπίας [70-155 μ.Χ],
Ιουστίνος ο Μάρτυς [70-155 μ.Χ],
Ειρηναίος [130-200 μ.Χ],
Ωριγένης [185-254 μ.Χ],
Τερτυλλιανός [160-220 μ. Χ],
Ευσέβιος [264-340], κ.ά,
είναι «κάτω από το ΜΗΔΕΝ»"

Δεν είχα σκοπό να αναφερθώ σε συγκεκριμένα άτομα.

Τουλάχιστο οι

Πολύκαρπος [69-156 μ.Χ],
Ιγνάτιος [67-110 μ.Χ],
Παπίας [70-155 μ.Χ] κ.α.

δεν θεωρούνται ότι ανήκουν στους λεγόμενους 'Πατέρες' ιδιαίτερα των ορθόδοξων, εφόσον αναφέρονται μεν, αλλά στα σχολικά θρησκευτικά βιβλία με τα οποία 'γαλουχούνται' οι ορθόδοξοι δεν παίζουν πρωτεύοντα ρόλο.

Μπορώ να πω ότι τουλάχιστο μερικοί από αυτούς μου είναι προσωπικά ιδιαίτερα συμπαθείς, - όχι για την τελειότητα των απόψεών τους, αλλά επειδή έκαναν κάποιες φιλότιμες προσπάθειες για να αναχαιτίσουν το κύμα της αποστασίας που επακολούθησε κατ' ενέργεια του Σατανά.
Άλλωστε η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ήταν προφητευμένη:
(2 Θεσσαλονικείς 2:7-12)
"το μυστήριο αυτής της ανομίας βρίσκεται ήδη σε δράση [ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ] αλλά μόνο μέχρι να φύγει από τη μέση αυτός που ενεργεί τώρα ως ανασταλτικός παράγοντας [ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΙΩΑΝΝΗ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥΣΕ ΩΣ 'ΦΡΑΓΜΟΣ' ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ].
Και τότε θα αποκαλυφτεί ο άνομος, τον οποίο ο Κύριος Ιησούς θα εξοντώσει με το πνεύμα του στόματός του και θα εκμηδενίσει με τη φανέρωση της παρουσίας του.[Μόνο στην διάρκεια της ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΑ ΕΚΜΗΔΕΝΙΖΟΤΑΝ Ο 'ΑΝΟΜΟΣ']
Η δε παρουσία του ανόμου είναι σύμφωνα με τον τρόπο ενέργειας του Σατανά, με κάθε δυναμικό έργο καθώς και με ψεύτικα σημεία και θαυμαστά προμηνύματα και με κάθε άδικη απάτη για εκείνους που αφανίζονται, ως ανταπόδοση για το ότι δεν δέχτηκαν την αγάπη για την αλήθεια ώστε να σωθούν.
Γι’ αυτό και επιτρέπει ο Θεός να φτάσει σε αυτούς μια ενέργεια πλάνης, για να πιστέψουν το ψέμα, ώστε να κριθούν όλοι επειδή δεν πίστεψαν την αλήθεια αλλά βρήκαν ευχαρίστηση στην αδικία."

Εγώ αναφέρθηκα λοιπόν για τους 'αποστάτες' που αποκαλούνται 'πατέρες' και όχι γενικά για όλους.
Και δεν αναφέρθηκα σε οποιοδήποτε έργο έκανε ο οποισδήποτε.
[Και η Ακρόπολη με τον Παρθενώνα είναι έργο τέχνης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι κατασκευαστές δεν ήταν ειδωλολάτρες ούτε και το έργο τους κρίνεται με βάση το λανθασμένο 'πιστεύω' τους - ούτε αντίστοιχα και τα παγκοσμίως αναγνωρισμένα έργα τέχνης 'μειώνουν' την ειδωλολατρικότητα των καλλιτεχνών]

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη...
Για το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που γράφουν ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι, δεν έχουμε αμφιβολία...

Αλλά ταυτόχρονα να είναι τόσο άσχετοι, ώστε να γράφουν:

"Πολύκαρπος [69-156 μ.Χ], Ιγνάτιος [67-110 μ.Χ], Παπίας [70-155 μ.Χ] κ.α. δεν θεωρούνται ότι ανήκουν στους λεγόμενους 'Πατέρες' ιδιαίτερα των ορθόδοξων, εφόσον αναφέρονται μεν, αλλά στα σχολικά θρησκευτικά βιβλία με τα οποία 'γαλουχούνται' οι ορθόδοξοι δεν παίζουν πρωτεύοντα ρόλο."

Υπάρχει έδαφος συζήτησης, όταν ένας άνθρωπος έχει τόση άγνοια για βασικότατα ζητήματα όπως ποιοι είναι οι Πατέρες που σέβεται και τιμά η Ορθόδοξη Εκκλησία;!!

Ο Ιγάτιος ο Θεοφόρος και ο Πολύκαρπος Σμύρνης, ασφαλώς και αποτελούν σημαντικούς Πατέρες της Εκκλησίας!

Ο Ιγνάτιος ήταν παιδί, ίσως έφηβος κατά τη Σταύρωση του Χριστού, και μας βεβαιώνει για την πίστη της Εκκλησίας σε έναν Υιό τέλειο Θεό, ονομάζοντας τον Χριστό, "άχρονον ... αόρατον, τον δι ημάς ορατόν, τον αψηλάφητον, τον απαθή, τον δι υμάς υπομείναντα".


Χωρίς κάποιος να διαβάσει στοιχειώδεις πληροφορίες από Πατρολογίες και Ιστορίες Δογμάτων όπως του Φλορόφσκυ, του Παπαδόπουλου, του Θεοδώρου, του Σκουτέρη, και ακόμη περισσότερο τα εγκώμια του Χρυσοστόμου για τον Ιγνάτιο και τον Πολύκαρπο, μας λέει ότι είδε "τα σχολικά βιβλία" και... αποφάνθηκε!!!!

Και μετά, καλούμαστε να συζητήσουμε και να συνεννοηθούμε...


[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Γιώργος είπε...

Παναγιώτης: "Ο Ιγνάτιος ήταν παιδί, ίσως έφηβος κατά τη Σταύρωση του Χριστού, και μας βεβαιώνει για την πίστη της Εκκλησίας σε έναν Υιό τέλειο Θεό, ονομάζοντας τον Χριστό, "άχρονον ... αόρατον, τον δι ημάς ορατόν, τον αψηλάφητον, τον απαθή, τον δι υμάς υπομείναντα".

Αν αληθεύουν αυτά για τον Ιγνάτιο, τι να πω;
Απλώς και επιοικώς δεν καταλάβαινε και τι έλεγε. Αερολογίες και τυφλές ασυναρτησίες σκέτες χωρίς νόημα και καμιά ουσία.
Το να κάνουμε ανάλυση της 'ασυνασρτησίας' του δεν έχει νόημα.

Περιμένε δηλαδή κάποιος να πει ο 'μπάρμπας' αυτός τι είναι και τι δεν είναι ο Χριστός;
Αλλά οι ακόλουθοι ανθρώπων τέτοιες αερολογίες και ασυναρτησίες τις κατεβάζουν απλώς αμάσητες και τις θαυμάζουν, ιδιαίτερα επειδή δεν τις καταλαβαίνουν.

Και αν είπε - άλλη φορά - και κάτι πιο ουσιαστικό, δεν χρειάζεται κανένας εκτός από ακόλουθους ανθρώπων να ασχολείται μαζί του - εκτός από το να έχει μια άποψη για το τι είδους άτομο είναι, επειδή όπως είπε και ο Χριστός: «εκ του περισσεύματος της καρδίας λαλεί το στόμα» Ματθαίος 12:34


Γιώργος

Γιώργος είπε...

Παναγιώτης:
"Συγγνώμη...
Για το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που γράφουν ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι, δεν έχουμε αμφιβολία..."

Εγώ θα έλεγα το συγγνώμη πέντε φορές, αν έλεγα αυτό που σκέφτομαι για τέτοιους ανθρώπους με τις ασυναρτησίες τους και τις κάθε είδους ανοησίες τους.

Υπάρχουν όμως απερίσκεπτοι τυφλοί θαυμαστές και ακόλουθοι των ψευτοφιλόσοφων - διπλά τυφλών - σκοταδιστών.
Ο Χριστός είπε:
(Ματθαίος 15:14) "Αφήστε τους. Τυφλοί οδηγοί είναι. Αν, λοιπόν, τυφλός οδηγεί τυφλό, και οι δύο θα πέσουν σε λάκκο»

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Αγαπητέ κ.πρεσβύτερε τών Μαρτύρων τού Ιεχωβά

Είπατε ότι ‘και λίγο τα απλά πράγματα από την Αγία Γραφή να διαβάζαμε δεν θα με έβλαπτε καθόλου’. Επειδή λοιπόν εμείς μόνο τα δύσκολα πράγματα τών Γραφών συνηθίζουμε να αναγιγνώσκουμε και να μελετούμε, θέλουμε εις τα απλά να μάς βοηθήσετε ΕΣΕΙΣ και να μάς υποδείξετε, εις την παραβολή τών ζιζανίων που ακολουθεί, εις ποίον ακριβώς σημείον ο Χριστός, όχι απλώς κάνει λόγο αλλά ακόμη και υπαινίσσεται, ότι τα ζιζάνια ΥΠΟΣΚΕΛΗΣΑΝ ή ΥΠΕΡΤΕΡΗΣΑΝ τού σίτου!

Η παραβολή έχει ως εξής:

«῎Αλλην παραβολὴν παρέθηκεν αὐτοῖς λέγων, ῾Ωμοιώθη ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν ἀνθρώπῳ σπείραντι καλὸν σπέρμα ἐν τῷ ἀγρῷ αὐτοῦ. 25 ἐν δὲ τῷ καθεύδειν τοὺς ἀνθρώπους ἦλθεν αὐτοῦ ὁ ἐχθρὸς καὶ ἐπέσπειρεν ζιζάνια ἀνὰ μέσον τοῦ σίτου καὶ ἀπῆλθεν. 26 ὅτε δὲ ἐβλάστησεν ὁ χόρτος καὶ καρπὸν ἐποίησεν, τότε ἐφάνη καὶ τὰ ζιζάνια. 27 προσελθόντες δὲ οἱ δοῦλοι τοῦ οἰκοδεσπότου εἶπον αὐτῷ, Κύριε, οὐχὶ καλὸν σπέρμα ἔσπειρας ἐν τῷ σῷ ἀγρῷ; πόθεν οὖν ἔχει ζιζάνια; 28 ὁ δὲ ἔφη αὐτοῖς, ᾽Εχθρὸς ἄνθρωπος τοῦτο ἐποίησεν. οἱ δὲ δοῦλοι λέγουσιν αὐτῷ, Θέλεις οὖν ἀπελθόντες συλλέξωμεν αὐτά; 29 ὁ δέ φησιν, Οὔ, μήποτε συλλέγοντες τὰ ζιζάνια ἐκριζώσητε ἅμα αὐτοῖς τὸν σῖτον. 30 ἄφετε συναυξάνεσθαι ἀμφότερα ἕως τοῦ θερισμοῦ· καὶ ἐν καιρῷ τοῦ θερισμοῦ ἐρῶ τοῖς θερισταῖς, Συλλέξατε πρῶτον τὰ ζιζάνια καὶ δήσατε αὐτὰ εἰς δέσμας πρὸς τὸ κατακαῦσαι αὐτά, τὸν δὲ σῖτον συναγάγετε εἰς τὴν ἀποθήκην μου. (ΜΑΤΘ. ΙΓ:24-30)

Κ.πρεσβύτερε τών Μαρτύρων τού Ιεχωβά, εσείς που παίζετε εις τα δάκτυλα τα εύκολα πράγματα τής Γραφής, μπορείτε να μάς υποδείξετε εις ποίον ακριβώς σημείον ο Χριστός, όχι απλώς κάνει λόγο αλλά ακόμη και υπαινίσσεται, ότι τα ζιζάνια ΥΠΟΣΚΕΛΗΣΑΝ ή ΥΠΕΡΤΕΡΗΣΑΝ τού σίτου;

Όχι τίποτ’ άλλο, αλλά επειδή η συγκεκριμένη παραβολή είναι ένα από τα επιχειρήματα που επικαλείται η Εταιρία Σκοπιά προκειμένου να στηρίξει την ΑΝΤΙΓΡΑΦΙΚΗ διδασκαλία και το έτερον ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ της περί ΔΗΘΕΝ ‘Αποστασίας τής Εκκλησίας’. Θα επιθυμούσαμε λοιπόν να μάς βοηθήσετε και να μάς υποδείξετε πού εις την ανωτέρω παραβολή γίνεται λόγος, ότι τα ζιζάνια ΥΠΟΣΚΕΛΗΣΑΝ ή ΥΠΕΡΤΕΡΗΣΑΝ τού σίτου.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον την τοποθέτησή σας.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Είπατε επίσης κ.πρεσβύτερε τών Μαρτύρων τού Ιεχωβά και τα εξής τραγελαφικά:

«Έτσι για ένα διάστημα η αλήθεια είναι δυνατόν να καταπνίγεται, αλλά όχι για πάντα»

«Άρα για κάποιο διάστημα επικρατεί και το σκοτάδι [εννοείται πως όχι για πάντα] - η Αγία Γραφή είναι σαφής και σε αυτό».


Σάς έχω πει κι άλλη φορά, κρατείστε τα παραμυθάκια τής Σκοπιάς για τις αίθουσες Βασιλείας εις τις οποίες διδάσκετε, μην τα λέτε εις τον Αντιαιρετικό, διότι εδώ τα παραμυθάκια και τις πλάνες τής Σκοπιάς τα περνάμε από ΚΟΣΚΙΝΟ, δεν τα καταπίνουμε αμάσητα, όπως τυγχάνει να κάνετε εσείς! Αυτά που μάς λέτε αφορούν εις το ‘ευαγγέλιο’ τού Μπρούκλιν, διότι το Ευαγγέλιο τού Χριστού λέει τα εξής:

«καὶ ἐγὼ ἐρωτήσω τὸν πατέρα καὶ ἄλλον παράκλητον δώσει ὑμῖν, ἵνα μένῃ μεθ᾿ ὑμῶν εἰς τὸν αἰῶνα» (ΙΩΑΝ. ΙΔ:16) και

«ὅταν δὲ ἔλθῃ ἐκεῖνος, τὸ Πνεῦμα τῆς ἀληθείας, ὁδηγήσει ὑμᾶς εἰς πᾶσαν τὴν ἀλήθειαν» (ΙΩΑΝ. ΙΣΤ:13)

Το Ευαγγέλιο τού Χριστού, κ.πρεσβύτερε τών Μαρτύρων τού Ιεχωβά, λέγει, ότι από τότε που η Εκκλησία έλαβε το Άγιο Πνεύμα (από την Πεντηκοστή δηλαδή κι επέκεινα), μένει εις αυτήν ΑΙΩΝΙΩΣ κι οδηγείται υπ’ Αυτού εις ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑΝ!

Η Εκκλησία, αγαπητοί Μάρτυρες τού Ιεχωβά, δεν λέγει σήμερα αλήθειες, αύριο αναλήθειες και μεθαύριο άλλα διαφορετικά τινά (όπως συνηθίζει να κάνει εις την εκατονταετή και πλέον ιστορία της η Εταιρία Σκοπιά, αλλάζοντας σαν τα πουκάμισα τού όφεος την μία διδασκαλία κατόπιν τής άλλης, συμφώνως προς τις εκλάμψεις που έρχονται εις τον ναό τού Μπρούκλιν), αλλά η Εκκλησία έχει το ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ και ΛΕΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!

Eάν κ.Γιώργο απεστάτησε η Εκκλησία, τότε απαστάτησε Αυτός που οδηγεί την Εκκλησία, (εν προκειμένω και συμφώνως προς τα ανωτέρω χωρία το Άγιον Πνεύμα), ή κατ’ άλλην διατύπωση τού Αποστόλου Παύλου (απστάτησε) η κεφαλή της, δηλαδή ο Χριστός!

«καὶ αὐτός ἐστιν ἡ κεφαλὴ τοῦ σώματος, τῆς ἐκκλησίας» (ΚΟΛΑΣ. Α:18)

Καταλάβετε τέλος πάντων, κ.πρεσβύτερε τών Μαρτύρων τού Ιεχωβά, ότι με αυτά που ξεστομίζετε υβρίζετε κατ’ ουσίαν αυτόν που ΤΑΧΑ νομίζετε ότι ακολουθείτε, δηλαδή τον Ιησού Χριστό!

Εάν τα ανωτέρω χωρία, αγαπητέ κ.Γιώργο, δεν σάς κάνουν καμία εντύπωση, τότε μάλλον προέρχονται από το Κοράνι κι όχι από το Ευαγγέλιο τού Χριστού. Εν τοιαύτη δε περιπτώσει περιοριστείτε εις το ‘ευαγγέλιο’ τού Μπρούκλιν, αλλά μην ισχυρίζεστε ότι κηρύσσετε το Ευαγγέλιο τού Χριστού, κι απατάτε εαυτόν και αλλήλους (συμπατριώτες ημών και υμών).

Έχετε δε υπ’ όψιν όμως, ότι ο κηρύσσων έτερον ‘ευαγγέλιον’ υπάγεται εις ανάθεμα τινά:

«ὃ οὐκ ἔστιν ἄλλο· εἰ μή τινές εἰσιν οἱ ταράσσοντες ὑμᾶς καὶ θέλοντες μεταστρέψαι τὸ εὐαγγέλιον τοῦ Χριστοῦ. 8 ἀλλὰ καὶ ἐὰν ἡμεῖς ἢ ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ εὐαγγελίζηται ὑμῖν παρ᾽ ὃ εὐηγγελισάμεθα ὑμῖν, ἀνάθεμα ἔστω». (ΓΑΛ. Α:7-8)

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Όσο αφορά τώρα εις το χωρίον ΙΩΑΝ. Α:52 «᾽Αμὴν ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ὄψεσθε τὸν οὐρανὸν ἀνεῳγότα καὶ τοὺς ἀγγέλους τοῦ θεοῦ ἀναβαίνοντας καὶ καταβαίνοντας ἐπὶ τὸν υἱὸν τοῦ ἀνθρώπου», η απάντηση που μάς δώσατε παραδέχομαι ότι ήτο μακροσκελέστατη, κατατοπιστικότατη και αποστομοτικότατη!

Ενώ δηλαδή εμείς εις τις 23 Αυγούστου 1:24 π.μ. προέβημεν εις λεπτομερέστατη μακροσκελή ανάλυση κι απεδείξαμε, ότι εδώ ο Χριστός υπαινίσσεται ως Θεός την Πανταχού Παρουσία Του, η δική σας απάντηση επί τής αναλύσεώς μας ήτο η εξής:

«Εδώ το εδάφιο είναι ξεκάθαρο.
1. Δεν υπάρχει καμιά δυάδα/τριάδα
2. Δεν υπάρχει καμιά 'πανταχού παρουσία' κανενός.
Δεν θα ανέβαιναν ούτε θα κατέβαιναν οι άγγελοι "ΠΡΟΣ τον Γιο του ανθρώπου" αν ήταν πάντα και παντού με τον Χριστό».


Εδώ κ.πρεσβύτερε τών Μαρτύρων τού Ιεχωβά κλαίμε ή γελάμε;;; Τί μάς προτείνετε εσείς να κάνουμε;;;

Εμείς έχουμε την γνώμη ότι μάλλον θα πρέπει να αποτανθούμε εις κανένα παιδάκι τού δημοτικού. Εκείνο πιστεύουμε ότι θα μάς εννοήσει καλύτερα και θα μάς απαντήσει ευφυέστερα υμών!!!


Όσον αφορά τώρα εις το δύσκολο χωρίο «Ουχ αρπαγμόν ηγήσατο το είναι ίσα Θεώ» (ΦΙΛΙΠ. Β:6), θα σάς συμβούλευα να μην κουράζεστε άλλο προκειμένου να δώσετε ερμηνεία που να είναι σύμφωνη με τα δογματικά πιστεύω τού ‘δούλου’. Πρέπει πρωτίστως κ.Γιώργο να αντικρούσετε και να ξεπεράσετε τον σκόπελο που λέγετε «Συντακτικές τινές παρατηρήσεις επί τού ανωτέρου δυσκόλου χωρίου τής Γραφής» εις τις οποίες προέβημεν και δημοσιεύσαμε εις τα σχόλιά ημών με ημερομηνία 19 Αυγούστου 2011 3:21 π.μ., τα οποία ως συνήθως κάνατε ‘γαργάρα’ κι αποφύγατε το οποιοδήποτε σχόλιο!

Εφόσον λοιπόν επιμένετε εις το συγκεκριμένο χωρίο, ότι ΤΑΧΑ η Σκοπιά το ερμηνεύει ορθώς, τότε κι εμείς θα σάς υπενθυμίσουμε τις συντακτικές παρατηρήσεις που διετυπώσαμε εις το συγκεκριμένο χωρίο κι αναμένουμε να τις αντικρούσετε και να τις ανατρέψετε.

Εάν όμως για ΑΚΟΜΗ ΜΙΑΝ ΦΟΡΑ ποιείσθε την νήσσαν, καταπιείτε την γλωσσίτσα σας και δεν κάνετε το παραμικρό σχόλιο, τότε μην ξανατολμήσετε να κάνετε τον οποιονδήποτε σχολιασμό εις το συγκεκριμένο χωρίο, διότι και ο εξευτελισμός έχει όρια κι εσείς έχετε βαλθεί να τα ξεπεράσετε!

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Αγαπητοί αναγνώστες και αγαπητέ Γιώργο εκ Γερμανίας

Αποφασίσαμε να προβούμε εις λεπτομερή συντακτική ανάλυση τού δυσκόλου χωρίου ΦΙΛΙΠ. Β:6 για να εκτεθεί η ερμηνευτική αστοχία τής Σκοπιάς, αλλά και για να γίνει εις άπαντες φανερό εις ποίες αλλοιώσεις και διαστροφές προέβη ο ‘πιστός και φρόνιμος δούλος’ προκειμένου να φέρει το επίμαχο χωρίο εις τα δογματικά του μέτρα, και να λέει αυτό που θέλει αυτός κι όχι αυτο που θέλει ο Απόστολος τών Εθνών Παύλος.
«Ουχ αρπαγμόν ηγήσατο το είναι ίσα Θεώ» (ΦΙΛΙΠ. Β:6)

Συντακτικές τινές παρατηρήσεις επί τού ανωτέρου δυσκόλου χωρίου τής Γραφής:

1ον) Το ‘ηγέομαι–ούμαι’ όταν συντάσσεται με γενική σημαίνει ‘προηγούμαι τινός’, ‘προπορεύομαι τινός’, ‘οδηγώ’, ‘κυβερνώ’ ‘άρχω τινός’ δηλαδή ‘είμαι αρχηγός’ π.χ. ‘ηγείτο τής συμμαχίας’. Λέξη όμως εις πτώση γενική δεν υπάρχει εις το ανωτέρω χωρίο, άρα αποκλείονται οι ανωτέρω αποδόσεις.

2ον) Όταν συντάσσεται με δοτική, ‘ηγούμαι τινί’, σημαίνει ‘δείχνω σε κάποιον τον δρόμο’ ή με δοτική και εμπρόθετο προσδιορισμό ή απλώς με εμπρόθετο προσδιορισμό (εν τίνι) σημαίνει ‘διευθύνω’, ‘οδηγώ’, ‘είμαι πρώτος σε κάτι’.

3ον) Όταν συντάσσεται μετά ειδικού απαρεμφάτου τότε αποδίδεται ως ‘νομίζω’, ‘φρονώ ότι’.

4ον) Αφήσαμε για το τέλος την σημαντικότεη σύνταξη τού εν λόγω ρήματος, διότι είναι τελικά αυτή που μάς αφορά ως προς το συγκεκριμένο χωρίο. Το ‘ηγέομαι–ούμαι’ συντάσσεται και μετά διπλής αιτιατικής, με δύο δηλαδή αιτιατικές εκ τών οποίων η μία είναι κατηγορούμενο και η φράσις αποδίδεται ως ‘θεωρώ κάποιον κάτι’ ή ‘εκλαμβάνω τι ως τι’!

Εις τις περισσότερες όμως τών περιπτώσεων που συντάσσεται μετά διπλής αιτιατικής, εκ τών οποίων η μία είναι κατηγορούμενο, το ‘ηγέομαι–ούμαι’ σημαίνει ‘φρονώ’, ‘νομίζω’, ‘θεωρώ’ ‘πιστεύω’, ‘στοχάζομαι’, ‘λογαριάζω’, ‘υποθέτω’. Ακολουθούν χαρακτηριστικά παραδείγματα που αποδεικνύουν τού λόγου το αληθές:

‘ηγούμαι τινά αγαθόν’ = ‘θεωρώ κάποιον άλλον καλόν’.

‘ηγούμαι τινά βασιλέα’ = ‘νομίζω ή θεωρώ κάποιον ως βασιλέα’ (Ηenry Liddell – Robert Scott, Μέγα Λεξικόν τής Ελληνικής Γλώσσης τόμ.ΙΙ, σελ.431)

‘ουκ αισχρόν ηγεί τα ψευδή λέγειν;’ = ‘δεν θεωρείς αισχρόν να λες τα ψεύδη;’ (Σοφοκλέους Φιλοκτήτης, 108),

‘την μεγίστην δαίμονα ήγηνται είναι’ = ‘πιστεύουν ή θεωρούν ότι είναι η σημαντικοτέρα θεά’ (Ηροδότου, 2, 40),

‘φίλον γαρ σε ηγούμαι’ = ‘σε θεωρώ ή σε λογαριάζω φίλο μου’ (Πλάτωνος Γοργία, 473),

‘τούτους μόνους θεούς ηγήσθαι’ = ‘να πιστεύουν ή να θεωρούν τούτους ως τούς μόνους θεούς (Πλάτωνος Κρατήλος 397)

(Γουλιέλμου Πάπε Λεξικόν της ελληνικής γλώσσης, Αθήναι, 1883, σελ.1482)

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Η Σκοπιά τώρα, αποδίδοντας το χωρίο ως ‘δεν διανοήθηκε κάποια αρπαγή’, θέτει το ‘αρπαγμόν’ ως αντικείμενο τού ‘ηγέομαι–ούμαι’! Εάν, εν τοιαύτη περιπτώσει, αντικείμενο τού ‘ηγήσατο’ ήτο το ‘αρπαγμόν’, τότε η φράσις ‘ουχ ηγήσατο αρπαγμόν’ θα εσήμαινε ‘δεν διηύθυνε την αρπαγή’ ή ‘δεν οδήγησε την αρπαγή’ (!) ή αλλιώς ‘δεν επιστεύσε εις την αρπαγή’ κατά το ‘Θεούς ηγούμαι’ = ‘πιστεύω εις τούς θεούς’ (Ευριπίδου Εκάβη: 799, Ικέτιδες: 731, Βάκχαι: 1327), πράγμα ακατανόητο κι ανυπόστατο. Απόδοση βεβαίως που δεν εξηπηρετεί διόλου τον ‘πιστό και φρόνιμο δούλο’.

Γι’αυτό δε τον λόγο, κατά την άποψή μας, η Σκοπιά προέβη εις διαστρέβλωση τού νοήματος τού ρήματος ‘ηγέομαι–ούμαι’ και το απέδωσε δια τού εσφαλμένου ‘διανοούμαι’, για να δύναται να ελιχθεί ευκολότερα εις το χωρίο και να υπερκεράσει τον ‘σκόπελο’ τού συντακτικού κι εν γένει τής Ελληνικής Γλώσσης.

Κι αυτό διότι το ‘διανοούμαι τι’, μετ’αιτιατικής δηλαδή, είναι ‘λουκούμι’ για την Σκοπιά, εφόσον σημαίνει ‘έχω εις τον νου μου τι’. Πληροφοριακά δε να αναφέρουμε εδώ και τούς υπολοίπους τρόπους με τούς οποίους συντάσσεται το εν λόγω ρήμα. Έτσι λοιπόν το ‘διανοούμαι’ μετά τελικού απαρεμφάτου σημαίνει ‘έχω σκοπό’, ‘μελετώ’ και μετά ειδικού απαρεμφάτου σημαίνει ‘υποθέτω ότι’. Ερμηνεύοντας λοιπόν η Σκοπιά, λέγει, ότι ο Υιός δεν είχε εις τον νου του την αρπαγή ή κάποια αρπαγή! Ποιώντας λοιπόν την πρώτη διαστρέβλωση, το κείμενο αρχίζει σιγά–σιγά να έρχεται εις τα δογματικά της μέτρα!

Εις την συνέχεια όμως υπάρχει άλλη δυσκολία. Πώς θα συνδεθεί το νόημα, ότι ο Χριστός δεν είχε εις τον νου του κάποια αρπαγή με την φράση: ‘το είναι ίσα Θεώ’; Μα φυσικά προσθέτοντας μία ακόμη επιπλέον λέξη που δεν υπάρχει εις κανέναν Μεγαλογράμματο ή Μικρογράμματο Κώδικα!

Η Σκοπιά, βλέπετε αγαπητοί αναγνώστες, έχει αναγάγει εις επιστήμη την διαστροφή και διαστρέβλωση τών Αγίων Γραφών, οπότε δεν έχει τον παραμικρό ενδοιασμό να εισαγάγει εις το κείμενο μίαν ακόμη επιπλέον λέξη, προκειμένου να το προσαρμόσει να λέει αυτό που επιθυμεί ΑΥΤΗ, κι όχι αυτό που επιθυμεί ο Απόστολος Παύλος!

Προσθέτοντας λοιπόν την λέξη ‘δηλαδή’, γίνεται ομαλά πλέον η σύνδεση τών δύο νοημάτων, κι έτσι η φράσις ‘το είναι ίσα Θεώ’, από αντικείμενο εις το ‘ηγήσατο’ μετατρέπεται πλέον εις επεξήγηση τού ‘ουχ αρπαγμόν ηγήσατο’!!!

Η διαστροφή δηλαδή και αλλοίωση τού νοήματος τών Ιερών Γραφών, από τον κατεξοχήν ψευδοπροφήτη τής γενεάς μας και ψευδοεκπρόσωπο τού Ιεχωβά (Σκοπιά 01.06.1973, σελ.342), εις όλον της το μεγαλείο!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

1ον) Με βάση λοιπόν όλες τις ανωτέρω απαραίτητες συντακτικές παρατηρήσεις, η ΜΟΝΗ πιθανή σύνταξη τού ανωτέρω χωρίου είναι η εξής: ‘ουχ ηγήσατο το είναι ίσα Θεώ αρπαγμόν’ δηλαδή ‘δεν εθεώρησε, ενόμισε, εφρόνησε, το είναι ίσα Θεώ (την ισοθεία δηλαδή) ως αρπαγμόν! Όπου η λέξις ‘αρπαγμόν’ είναι η μία από τις δύο αιτιατικές (η άλλη είναι ‘το είναι ίσα Θεώ’) και είναι κατηγορούμενο εις το ‘ηγήσατο’.

Η έννοια δηλαδή τού χωρίου δεν είναι αυτή που θέλει να περάσει η Σκοπιά, ότι δηλαδή ο Υιός δεν εσκέφθηκε να αρπάξει κάτι που δεν είχε, δηλαδή την ισοθεία, αλλά δεν εθεώρησε την (ΗΔΗ) ισοθεία που είχε ως αποτέλεσμα αρπαγμού, δηλαδή κλοπιμαία, αλλά την είχε φύσει! Αυτήν την έννοια βλέπουμε σαφέστατα να εκφράζει και ο Φωστήρ τής Εκκλησίας μας, Μέγας Αθανάσιος εις τον διάλογό του με τον Ανόμοιο Αρειανιστή:

«Ότι ουχ ήρπασεν, αλλ’ έχει τη φύσει• και έχων τούτο, «εαυτόν εκένωσε, μορφή δούλου λαβών». Ποίος γαρ ην έπαινος το μη έχοντι τω ίσον, και μη αρπάζοντι; Ει γαρ τούτο έπαινος, επαινεθήσεται ομοίως και ο ουρανός, και ο Γαβριήλ, και ο Ραφαήλ, και έκαστος τών αγγέλων, και έκαστος τών αρχαγγέλων, ότι μη ήρπασαν το είναι ίσα Θεώ» (Μεγ.Αθανασίου, Διάλογος περί τής Τριάδος, Patrologia Graeca, τόμ.28, σελ.1156)

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Κι επειδή η ΜΟΝΗ δυνατή συντακτική σύνδεση είναι η ανωτέρω, και η οποία ‘δυστυχώς’ δεν εξυπηρετεί καθόλου την Εταιρία Σκοπιά, όσον αφορά το νόημα που εξάγεται εν σχέσει προς το νόημα που θέλει να περάσει εις τούς αναγνώστες της, ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ πρέπει να εισαγάγει επιπλέον λέξεις προκειμένου να ‘σπάσει’, να ‘διαρρήξει’ την ανωτέρω σύνταξη για να μεταφέρει–διαμορφώσει και το νόημα τού χωρίου εις τα δογματικά της μέτρα! Ας ‘απολαύσουμε’ λοιπόν την απόδοση που έκανε εις το επίμαχο χωρίο:

«ο οποίος, αν και υπήρχε με μορφή Θεού, δεν διανοήθηκε κάποια αρπαγή, δηλαδή το να είναι ίσος με τον Θεό. 7. Όχι! Αλλά άδειασε τον εαυτό του και πήρε μορφή δούλου και έγινε όμοιος με τούς ανθρώπους» (ΦΙΛΙΠ. Β:6-7, Ελληνική Μετάφρασις Νέου Κόσμου, Βιβλικής και Φυλλαδικής Εταιρίας ‘Σκοπιά’, έκδ.1997)

2ον) Μετέφρασε το ‘ηγέομαι–ούμαι’ ως ‘διανοούμαι’, κάτι που δεν τόλμησε να κάνει εις ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ εις το οποίο αναφέρεται το συγκεκριμένο ρήμα (όρα ΠΡΑΞ. ΚΣΤ:2, Β΄ ΚΟΡ.Θ:5, ΦΙΛΙΠ. Β:3, 25, Γ:7, 8, Α΄ ΘΕΣ. Ε:13, Β΄ ΘΕΣ. Γ:15, Α΄ ΤΙΜ. Α:12, ΣΤ:1, ΕΒΡ. Ι:29, ΙΑ:11, 26, ΙΑΚ. Α:2, Β΄ ΠΕΤΡ. Α:13, Β:13, Γ:9).

Γιατί άραγε ΜΟΝΟΝ ΕΙΣ ΑΥΤΟ το χωρίο προέβη εις την συγκεκριμένη αλλοίωση και όχι και σε κάποιο άλλο από τα προαναφερόμενα που απαντά το αυτό ρήμα; Διότι απλούστατα, όλα τα υπόλοιπα χωρία δεν άπτονται τής Θεότητος τού Υιού και δεν εξαίρεται η υψίστη φύσις Αυτού, όπως την εξαίρει ο Απόστολος εις την συγκεκριμένη ενότητα–ύμνος ΦΙΛΙΠ. Β:4-11.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Ο Απόστολος εδώ ζητάει, να μην σκέφτεται έκαστος τον εαυτό του, το ατομικό συμφέρον και τις προσωπικές του απολαύσεις, αλλά να σκέφτεται και τούς άλλους. Να μην έχει δηλαδή φρόνημα ιδιοτελές, αλλά φρόνημα θυσίας υπέρ τών άλλων. Να έχει δηλαδή, συμφώνως προς τον στίχ.5, το φρόνημα τού Ιησού Χριστού. Το φρόνημα (‘φρονείσθω’) τού Ιησού Χριστού, το αυτό κατ’ουσίαν προς το ‘μη σκοπείν τα εαυτού’ (στίχ.4), εκφράζεται δια τής αναφορικής προσδιοριστικής εκφράσεως ‘ος ουχ αρπαγμόν ηγήσατο το είναι ίσα Θεώ’. Το ‘φρονείν’, το ‘σκοπείν’ και το ‘ηγείσθαι’ είναι εδώ συγγενή κατ’ έννοιαν και παράλληλα.

Ο Ιησούς Χριστός, αν και ήτο Θεός και ηδύνατο να απολαμβάνει τα μεγαλεία τής Θεότητός Του, αλλιώς εφρόνησε, αλλιώς εσκέψατο, αλλιώς ‘ηγήσατο’. Δεν ενόμισε την ισοθεία Του ευκαιρίαν απολαύσεως, όπως ακριβώς ερμηνεύεται η δυσνόητος λέξη ‘αρμαγμός’, αλλά δεν είναι τής παρούσης να επεκταθούμε επ’ αυτού. Το φρόνημα εδώ τού Ιησού Χριστού περιλαμβάνει την έννοια τής ανιδιοτέλειας και τής θυσίας υπέρ τών άλλων, όχι την έννοια τής ταπεινώσεως, όπως κακώς νομίζεται, αν και βεβαίως αυτό το φρόνημα οδήγησε εις ταπείνωση.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Επίσης η φράση ‘μορφήν δούλου’ αποδεικνύει την Θεότητα τού Χριστού κατά δύο τρόπους:

Πρώτον, διότι αντιτίθεται προς το ‘εν μορφή Θεού’. Όπως δε το ‘μορφήν δούλου’ σημαίνει, ότι ο Χριστός έγινε πραγματικός δούλος, πραγματικός άνθρωπος, έτσι και το ‘εν μορφή Θεού’ σημαίνει, ότι ήτο πραγματικός Θεός, είχε ‘το είναι ίσα Θεώ’ κατά την άλλη έκφραση τού εδαφίου, είχε δηλαδή την ισοθεία.

Δεύτερον, το ‘μορφήν δούλου’ σημαίνει, ότι ο Χριστός, πριν να γίνει δούλος, ήτο Κύριος. Με άλλες λέξεις, πριν να γίνει κτίσμα, άνθρωπος, ήτο άκτιστος και κυρίαρχος τών κτισμάτων. Άρα ήτο αληθινός Θεός. Για ακόμη μία φορά λέμε, ότι με το να γίνει άνθρωπος δεν έπαυσε να είναι ό,τι ήτο, Θεός και Κύριος, διότι ο «Ιησούς Χριστός χθες και σήμερον ο αυτός και εις τούς αιώνας» (ΕΒΡ. ΙΓ:8)

Πολύ ωραία ερμηνεία ως προς το ‘μορφή Θεού’ και ‘μορφή δούλου’ έχει διατυπώσει ο Κύριλλος Αλεξανδρείας: «Εξ ων εύδηλον, ως η τού Θεού μορφή, μένουσα ό ην, έλαβε την δούλου μορφήν• μορφήν δε καλεί ου το φαινόμενον μόνον τού ανθρώπου, αλλά πάσαν την ανθρώπου φύσιν• ώσπερ γαρ η τού Θεού μορφή, τού Θεού την ουσία σημαίνει, ανείδεον γαρ το θείον και ασχημάτιστον, και ουδείς αν είπη μη παραπαίων, μορφήν έχειν, και μελών διαίρεσιν, τον ασώματον και ασύνθετον, ούτως η τού δούλου μορφή, ου το ορώμενον τούτο μόνον, αλλά πάσαν τού ανθρώπου δηλεί την ουσίαν» (Κυρίλλου Αλεξανδρείας, Περί τής τού Κυρίου ενανθρωπίσεως, Patrologia Graeca, τόμ.75, σελ.1425,1428)

Οπότε αγαπητέ φίλε Γεώργιε εκ τής Γερμανίας, μετά την λεπτομερή συντακτική ανάλυση που προέβημεν εις το επίμαχο χωρίο τής προς ΦΙΛΙΠ. Β:6, το να εμμένεις εις την διαστροφή και διαστρέβλωση τής Σκοπιάς σημαίνει, ότι αρνήσαι να εξάγεις τις διόπτρες τού ‘δούλου’ που φοράς και να αντικρύσεις την πραγματικότητα.

Και κάτι ακόμη επιθυμώ να σού πω και να το λάβεις καλά υπ’ όψιν σου. Εκλεπτύνσεις με την Ελληνική Γλώσσα δεν θα κάνεις προκειμένου να δικαιολογείς τα αδικαιολόγητα τού ‘δούλου’. Εκλεπτύνσεις δύνασαι να κάνεις μόνον με τις δογματικές διδασκαλίες τής Σκοπιάς, που τις αλλάζει κάθε τρεις και λίγο όπως τα φίδια αλλάζουν το δέρμα τους.

Αυτά τα σχόλια είχαμε διατυπώσει εις τις 19 Αυγούστου, αγαπητοί αναγνώστες, για τα οποία ο κ.Γιώργος δεν άρθρωσε λέξη! Ελπίζουμε να το κάνει τώρα και να λάβει μία θέση προκειμένου να ‘ξελασπώσει’ τον ‘δούλο’ που υπεραγαπά κι αγωνίζεται προς υπεράσπισή του.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Κλείνοντας κ.Γιώργο επιθυμούμε να προβούμε εις δύο επισημάνσεις εκ τών οποίων η πρώτη επαναλαμβάνεται για πολλαπλή φορά.

1η) Σάς έχουμε πολλάκις επισημάνει, ότι εμείς οι Ορθόδοξοι, δεν ταυτίζουμε ως ΠΡΟΣΩΠΑ τον Υιό με τον Πατέρα, αλλά ως ΟΥΣΙΑ ή ΘΕΟΤΗΣ. Εσείς όμως πεισματικά, προσπαθείτε να απορρίψετε την Θεότητα τού Χριστού, συνεχίζετε να ποιείτε διάκριση μεταξύ τών δύο προσώπων γράφοντας:

«ΞΕΚΑΘΑΡΑ, ο Χριστός ΔΕΝ ήταν ο Θεός αλλά υπήρχε ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΘΕΟΥ και δεν διανοήθηκε ισότητα.
ΕΔΩ ΞΕΚΑΘΑΡΑ πρόκειται για ΔΥΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ.
Αν επρόκειτο για μόνο μία προσωπικότητα, τότε δεν θα λεγόταν καθόλου "οὐχ ἁρπαγμὸν ἡγήσατο τὸ εἶναι ἴσα θεῷ", όπως και δεν τίθεται θέμα ισότητας κάποιου με τον εαυτό του και αυτό άσχετα με οποιαδήποτε 'μεταφραστική τεχνική'»

Διάβαζοντας λοιπόν όλα αυτά τα τραγελαγικά, αγαπητέ κ.πρεσβύτερε τών Μαρτύρων τού Ιεχωβά, το μόνο που έχω να σάς πω και να δηλώσω ενώπιον όλων τών αναγνωστών είναι ότι «Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΑΣ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΑ ΧΈΡΙΑ ΨΗΛΑ»!!!

2η) Άφησα για το τέλος το ανώτερο όλων τών τραγελαφικών που είπατε για να το διαβάζουν οι αναγνώστες ΕΣΑΕΙ και να κρατάνε τις κοιλιές τους από τα γέλια:

«ἐν μορφῇ θεοῦ [άρα 'θεοειδής'] ὑπάρχων
οὐχ ἁρπαγμὸν ἡγήσατο
τὸ εἶναι ἴσα θεῷ [δεν αξίωσε 'ισότητα' με τον Θεό - ώστε να μη κάνει αυτό που δεν έκανε ο Θεός


Εδώ εγείρονται δύο ερωτήματα:

α) Τί είναι αυτό που δεν έκανε ο Γιαχβέ και δεν το έκανε ούτε ο Υιός; (!!!) Υπήρχε περίπτωση ο Γιαχβέ να αξιώσει ισότητα με έτερον τι κάτι που εμιμήθη αργότερα και ο Υιός; (!!!)

β) Εάν η φράσις, κ.πρεσβύτερε τών Μαρτύρων τού Ιεχωβά, «εν μορφή Θεού» σημαίνει ‘θεοειδής’, τότε, συμφώνως προς την τραγελαφική σας ερμηνεία, η αντίστοιχος φράσις «μορφή δούλου», σημαίνει ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗΣ; (!!!)

Δεν σημαίνει κ.Γιώργο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ;;;

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ

Γιώργος Οικονομίδης είπε...

Η αναφορά μου φίλε Γιώργο "ΜτΙ" (Μάρτυρα του Ιεχωβά), ήταν για την άστοχη ενέργεια σου να θεωρήσεις όλους γενικά τους Πατέρες «κάτω από το μηδέν» και τα λόγια σου είναι τα εξής:
«"Εννοείται ότι προσωπικά τους θεωρώ λίγο 'λιγότερο από το μηδέν'. Γιατί αυτό αξίζουν για μένα"».

Γι’ αυτό και σου απάντησα καθώς σου έπρεπε. Μαζεύοντας όμως τα ασυμμάζευτα σου, έγραψες αργότερα τα εξής:

«Εγώ αναφέρθηκα λοιπόν για τους 'αποστάτες' που αποκαλούνται 'πατέρες' και όχι γενικά για όλους»

Αγαπητέ μου, θα ήταν εντιμότερο να αναγνώριζες ότι εκφράστηκες με τον παραπάνω τρόπο, για όλους τους Πατέρες, σε στιγμή θρησκευτικού φανατισμού (στην «Σκοπιά») και όχι για τους ... «αποστάτες» μόνο, όπως διευκρινίζεις εκ’ των υστέρων.

Το δεύτερο που θέλω να θίξω, είναι αυτό που σου έγραψα για την «Σκοπιά» και τα πρόβατά της, και μου απαντάς –με περίσσιο κομπασμό- μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Εννοείς ότι 'αποβλακώνει' τα πρόβατά της ώστε να μη συμμετέχουν σε σατανικούς δολοφονικούς πολέμους ενώ τα μέλη της 'Σκοπιάς' ακολουθούν τον Χριστό ως 'Αρχοντα ειρήνης' και ειρηνοποιό;».

Είναι ενδιαφέρον φίλε μου ΜτΙ, το πόσο ευτράπελα είναι αυτά τα οποία υποστηρίζεις. Αξιώνεις ότι οι όμοιοι σου "ΜτΙ" δέν «συμμετέχουν σε σατανικούς δολοφονικούς πολέμους ενώ τα μέλη της 'Σκοπιάς' ακολουθούν τον Χριστό ως 'Αρχοντα ειρήνης' και ειρηνοποιό», και είναι απορίας άξιο το ότι ακόμα δέν πήρες θέση για το άρθρο μου περί της οργάνωσης σου. Εκεί παρουσιάζω και κάποια στοιχεία που η οργάνωση σου -την οποία υπηρετείς με τυφλό φανατισμό-, γράφει στα περιοδικά της για το εν λόγω θέμα μας, περί ειρήνης, ειρηνισμού, «δολοφονικούς πολέμους» κ.λ.π.

Δές λοιπόν τί γράφουν για την ειρήνη (αντιγράφω από το εν λόγω άρθρο μου):

Στο περιοδικό τους «ΞΥΠΝΑ» 22 Μαΐου 1984, η μετοχική εταιρία του Μπρούκλιν παρακινεί τους Έλληνες Χιλιαστές να μη ενισχύουν ειρηνιστικά κινήματα για την αποφυγή του πυρηνικού πολέμου, διότι αυτό δεν το θέλει ο Ιεχωβά.

Στην «Σκοπιά» του 1954, σελ. 91, γράφουν: «Ο Ιεχωβά δεν επιθυμεί τον αφοπλισμό, ούτε και οι Μάρτυρες του Ιεχωβά τον υποστηρίζουν».
......
Υποστηρίζουν για τον Θεό της Αγάπης, τον Ιησού Χριστό, ότι: «Ο Χριστός δεν είναι Θεός της αγάπης αλλά μεγάλος σφαγέας και εκτελεστής που θα κατασφάξει τους βδελυρούς εχθρούς του Ιεχωβά. Γι’ αυτούς δεν υπάρχει οίκτος. Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά θα αξιωθούν να πλύνουν τα πόδια τους στο αίμα των εχθρών τους» (βλέπε: «Σκοπιά» 1968, σελ. 83, «Σκοπιά’ 1979, σελ. 4, Περιοδικό «ΠΛΟΥΤΗ» σελίδα 103).

ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ
«Ρίψατε αυτήν κάτω… αφήσατέ την να καταπατηθεί»
«Πατάξατε αυτούς, μηδείς ας μη εξέλθει»
«Φονεύσατε τους λάτρεις του διαβόλου» κ.α. («Σκοπιά» 1979, σελίδα 196).

Και μετά μου λές ότι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά και «μέλη της 'Σκοπιάς' ακολουθούν τον Χριστό ως 'Αρχοντα ειρήνης' και ειρηνοποιό»!

Να σε επαινέσω γι’ αυτό Γιώργο "ΜτΙ"; Δέν σε επαινώ φίλε, διότι αποδεδειγμένα πλέον φαίνεται ότι ούτε εσύ ο ίδιος δέν γνωρίζεις επακριβώς αυτό που η «Σκοπιά» σου πρεσβεύει.

Και μετά με θράσος χιλίων πιθήκων αγαπητέ μου "ΜτΙ" έρχεσαι να αντεπιτεθείς, λέγοντας μου ότι: «Εννοείς ότι 'αποβλακώνει' τα πρόβατά της ώστε να μη συμμετέχουν σε σατανικούς δολοφονικούς πολέμους ενώ τα μέλη της 'Σκοπιάς' ακολουθούν τον Χριστό ως 'Αρχοντα ειρήνης' και ειρηνοποιό;»,

και με ρωτάς σε πρώτο ενικό:
«Εσεις κ.Οικονομίδη με το μέρος του ειρηνοποιού Χριστού είστε;
Δεν συμμετέχετε σε πολέμους δηλαδή;
Ακούστηκε κάτι τέτοιο για εσάς και για τα μέλη της θρησκείας σας;».

Απορώ μαζί σου φίλε, διότι ουδέποτε σου έδωσα δείγμα θρησκευόμενου, ούτε υποστήριξα κάποια θρησκεία, εν προκειμένω την Ορθόδοξη την οποία υπαινίσσεσαι ότι συμμετέχει σε πολέμους, αλλά η τοποθετήσεις μου ήταν και είναι ως επί το πλείστον βασισμένες στην Αγία Γραφή, και κατά συνέπεια δέν με αγγίζει η μομφή σου αυτή.

Γι’ αυτό λοιπόν, εγώ τουλάχιστον σε αφήνω στην πλάνη σου.

Γιώργος Οικονομίδης

Ανώνυμος είπε...

Τσιμπιρίδης: @ Όχι τίποτ’ άλλο, αλλά επειδή η συγκεκριμένη παραβολή είναι ένα από τα επιχειρήματα που επικαλείται η Εταιρία Σκοπιά προκειμένου να στηρίξει την ΑΝΤΙΓΡΑΦΙΚΗ διδασκαλία και το έτερον ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ της περί ΔΗΘΕΝ ‘Αποστασίας τής Εκκλησίας’. Θα επιθυμούσαμε λοιπόν να μάς βοηθήσετε και να μάς υποδείξετε πού εις την ανωτέρω παραβολή γίνεται λόγος, ότι τα ζιζάνια ΥΠΟΣΚΕΛΗΣΑΝ ή ΥΠΕΡΤΕΡΗΣΑΝ τού σίτου. @

Πουθενά. Κατά συνέπεια ο “σίτος” δεν μπορεί να είναι οι μάρτυρες του Ιεχωβά διότι αποτελούν και αποτελούσαν θλιβερή και ασήμαντη μειοψηφία.

Το επιχείρημα αυτό όμως είναι μπούμεραγκ:

Η Ορθόδοξη - Ανατολική Εκκλησία, ποτέ δεν υποσκέλησε ή υπερτέρησε της Καθολικής - Δυτικής Εκκλησίας. Επομένως, η πρώτη είναι τα ζιζάνια και η δεύτερη ο σίτος.


Δήκτης.

Χρήστος - αντιαιρετικός είπε...

Κύριε Γιώργο έλεος!!!!!!!! Όχι άλλες άρες – μάρες – κουκουνάρες!!!!!!!!!!

Γράφεις:
«"Πολύκαρπος [69-156 μ.Χ], Ιγνάτιος [67-110 μ.Χ], Παπίας [70-155 μ.Χ] κ.α. δεν θεωρούνται ότι ανήκουν στους λεγόμενους 'Πατέρες' ιδιαίτερα των ορθόδοξων, εφόσον αναφέρονται μεν, αλλά στα σχολικά θρησκευτικά βιβλία με τα οποία 'γαλουχούνται' οι ορθόδοξοι δεν παίζουν πρωτεύοντα ρόλο."»

Ξέρεις εσύ τι γράφουν τα σχολικά θρησκευτικά βιβλία; Π.χ. ξέρεις αν παίζει πρωτεύοντα ρόλο ο Πολύκαρπος Σμύρνης ή όχι στα βιβλία αυτά;

Εκεί βέβαια που σπας κάθε ρεκόρ άρας – μάρας – κουκουνάρας είναι όσον αφορά τον Ιγνάτιο.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟ 11 ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΑΦΙΕΡΩΣΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ 42 - 44 ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ.

Σταμάτα λοιπόν να λες βλακείες επιτέλους!!!!!! Δεν λυπάσαι τον εαυτό σου!!!!! Πόσο θα γελοιοποιηθείς πλέον;


Χρήστος - αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Και να προσθέσω μόνο μια απάντηση για την περίφημη φράση του Γιώργου ΜτΙ:

"Αν αληθεύουν αυτά για τον Ιγνάτιο, τι να πω;"

Άκου τι ταιριάζει να πεις:

"Από εκεί να καταλάβετε τι είδους συζητήσεις κάνω, που ενώ συμμετέχω σε φόρουμ όπου εκτίθεμαι δημοσίως, λέω τέτοιες προχειρολογίες και ανακρίβειες που με καθιστούν αναξιόπιστο συζητητή".

Νομίζω ότι αυτό, θα ταίριαζε απόλυτα να το πεις...

Από εκεί και πέρα η γνώμη των ΜτΙ, για τους αγίους ανθρώπους σαν τον Ιγνάτιο, μας απασχολεί όσο και η θέση του Λιακόπουλου ότι "Ζουν ανάμεσά μας": άλλος μπορεί να γελάσει, άλλος μπορεί να κουνήσει με συγκατάβαση το κεφάλι του, όμως ούτε ο ίδιος δεν μπορεί να πάρει στα σοβαρά τον εαυτό του...

Ακόμη χειρότερα όμως, όταν οι ΜτΙ διαπράττουν ακόμα και σήμερα χαναανιτικές ανθρωποθυσίες για χάρη του "θεού" τους, καταδικάζοντας σε θάνατο τα ίδια τους τα παιδιά με την άρνηση των μεταγγίσεων.

Ο Απόστολος Παύλος λέει:

«Αν όμως κάποιος δε φροντίζει για τους συγγενείς του, κι ιδιαίτερα για κείνους που μένουν στο ίδιο σπίτι μαζί του, αυτός έχει αρνηθεί την πίστη κι είναι χειρότερος κι από έναν άπιστο» (Α΄ Τιμ. 5,8)


Και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος που έζησε από κοντά αυτή την ειδωλολατρική αθλιότητα των ανθρωποθυσιών, έλεγε τα εξής συγκλονιστικά για το μίσος και την κακία τους:

"Αλλά και τότε από αυτό γίνονταν φανερό, ότι ήταν έργα των δαιμόνων εκείνα που γίνονταν, και από την απάτη δηλαδή και από τις ίδιες τις θυσίες. Γιατί, [...] να προσφέρουν σ’ αυτούς οι ίδιοι οι γονείς τα παιδιά τους σαν θυσία ιερή, ποια μανία υπερβολική δεν ξεπερνάει; [...] Γιατί κανένα πλέον από τους εχθρούς τους δεν φοβούνταν όλοι τόσο, όσο τους γονείς τους, και εκείνους που έπρεπε κυρίως να εμπιστεύωνται, αυτούς προ πάντων υποψιάζονταν περισσότερο απ’ όλους και τους αποστρέφονταν. Οι άθλιοι δηλαδή εκείνοι δαίμονες κατώρθωσαν με εκείνους που ο θεός έφερε τους ανθρώπους στη ζωή αυτή, με αυτούς να αφαιρέσουν από αυτούς αυτή τη δωρεά, και εκείνους που υπηρέτησαν αυτούς να έλθουν στη ζωή, αυτούς κατέστησαν αίτιους και του θανάτου τους, θέλοντας έτσι να τους δείξουν, ότι δεν κέρδισαν τίποτε από την αγαθότητα του θεού"


(Ιωάννης Χρυσόστομος, "Λόγος εις τον μακάριον Βαβύλαν", PG 50, 534-535. Μετάφραση ΕΠΕ, τόμ. 92)


Αυτό μας έλειπε να πάρουμε συμβουλές από τους ειδωλολάτρες ανθρωποθυσιαστές.

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτης:
"Συγγνώμη...
Για το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που γράφουν ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι, δεν έχουμε αμφιβολία..."

Γιώργος : Εγώ θα έλεγα το συγγνώμη πέντε φορές, αν έλεγα αυτό που σκέφτομαι για τέτοιους ανθρώπους με τις ασυναρτησίες τους και τις κάθε είδους ανοησίες τους.

Justin Martyr(Apology 15,60): καὶ πολλοί τινες καὶ πολλαὶ ἑξηκοντοῦται καὶ ἑβδομηκοντοῦται͵ οἳ ἐκ παίδων ἐμαθητεύθησαν τῷ Χριστῷ͵ ἄφθοροι διαμένουσι· καὶ εὔχομαι κατὰ πᾶν γένος ἀνθρώπων τοιούτους δεῖξαι.

(Martyrdom of Polycarp 9: 3) : ἐγκειμένου δὲ τοῦ ἀνθυπάτου καὶ λέγοντος· Ὄμοσον͵ καὶ ἀπολύω σε͵ λοιδόρησον τὸν Χριστόν͵ ἔφη ὁ Πολύκαρπος· Ὀγδοήκοντα καὶ ἓξ ἔτη δουλεύω αὐτῷ καὶ οὐδέν με ἠδίκησεν. καὶ πῶς δύναμαι βλασφημῆσαι τὸν βασιλέα μου τὸν σώσαντά με;


Δεν τον δίδαξε καλά τον Πολύκαρπο ο Ιωάννης o Eυαγγελιστής που τον είχε μαθητή!!!

Ύστερα από 86 χρόνια στη διδασκαλία του Χριστού, ο Πολύκαρπος δεν ήξερε τι έλεγε σύμφωνα με τον Γιώργο!!!.

Ήξερε ο Ρώσσελ τι έλεγε που γέμισε τοιυ ΜτΙ με τις ψευτοπροφητείες του.

Πόσες βλακείες θα ακούσουμε Θεέ μου!

ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι, η περίπτωση των ΜτΙ είναι ιδιόμορφη:

είναι ικανοί να πουν ότι αυτοί που γνώρισαν τους Αποστόλους δεν τα διδάχθηκαν σωστά, ενώ αντιθέτως, ξέρουν καλύτερα κάποιοι τύποι σε γραφεία του Μπρούκλιν της Αμερικής δύο χιλιάδες χρόνια μετά...

Τι να τους πει κανείς...

Και βέβαια, το κλείσιμο του Γιώργου Τσιμπιρίδη αναδεικνύει ακόμα περισσότερο τον όλο παραλογισμό.

Οι άνθρωποι αυτοί, ασφαλώς ανίκανοι
να δώσουν φυσιολογική ροή σκέψης σε ένα εδάφιο που το καταγελοιοποιούν φιλολογικά, λένε:

Ο Χριστός, δεν αξίωσε ισότητα με τον Θεό, όπως ακριβώς ΔΕΝ έκανε και ο Θεός-Πατέρας!!!!!

Τι είναι αυτά που λέτε; Δεν ντρέπεστε λίγο; Σε υπανάπτυκτους απευθύνεστε;

Ο Γιώργος Τσιμπιρίδης, σε ρωτάει το αυτονόητο άνθρωπέ μου:

Τί είναι αυτό που δεν έκανε ο Γιαχβέ και δεν το έκανε ούτε ο Υιός; (!!!) Υπήρχε περίπτωση ο Γιαχβέ να αξιώσει ισότητα με έτερον τι κάτι που εμιμήθη αργότερα και ο Υιός; (!!!)

Καταλαβαίνουν τι λένε οι ΜτΙ; Μιλούν Ελληνικά; Είναι ποτέ δυνατόν η Αγία Γραφή να γράφει τέτοιες γιγάντιες ανοησίες όπως της καταλογίζετε στην απεγνωσμένη σας προσπάθεια να χειραγωγήσετε δογματικά τα Ιερά Κείμενα;;

Να λέει δηλ. η Καινή Διαθήκη (σύμφωνα με τους ΜτΙ):

"ξέρετε κάτι; ο Θεός, δεν αξιώνει ισοθεΐα"!!!!!!!!!!!!!!!!!


Επαναλαμβάνω λοιπόν το επιφώνημα:

Έλεος!!!


[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Γιώργος είπε...

Μανδραγόρα,
Προφανώς δεν καταλαβαίνεις τι λες.

Σε αυτά ποου έγραψες ο Πολύκαρπος δεν είπε ΤΙΠΟΤΑ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟ.

Τα στοιχεία για τον Ιουστίνο που παρουσιάζεις δεν επαρκούν για την αξιολόγησή του.
Ο 'άλλος' - που ήδη είχα γράψει - έλεγε τα στραβά του και τις ανοησίες του.
Έτσι ο καθένας κρίνεται από τα λόγια του.
Ο Χριστός είπε: «Σας λέγω δε ότι δια πάντα λόγον αργόν, τον οποίον ήθελον λαλήσει οι άνθρωποι, θέλουσιν αποδώσει λόγον δι’ αυτόν εν ημέρα κρίσεως. Διότι εκ των λόγων σου θέλεις δικαιωθή, και εκ των λόγων σου θέλεις καταδικασθή»
(Ματθ. 12:36, 37)

Γιώργος είπε...

Παναγιώτης:
Ο Χριστός, δεν αξίωσε ισότητα με τον Θεό, όπως ακριβώς ΔΕΝ έκανε και ο Θεός-Πατέρας!!!!!
Παναγιώτη, Λάθος το κατάλαβες. ΑΛΛΟ εννοούσα και το εξηγώ παρακάτω.

ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ:
2η) Άφησα για το τέλος το ανώτερο όλων τών τραγελαφικών που είπατε για να το διαβάζουν οι αναγνώστες ΕΣΑΕΙ και να κρατάνε τις κοιλιές τους από τα γέλια: [ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗ ΠΑΓΩΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΤΟ ΓΕΛΙΟ Κ.ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗ - ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙ ΕΙΠΑ, άρα ούτε και το νόημα αντιλήφθηκες]
«ἐν μορφῇ θεοῦ [άρα 'θεοειδής'] ὑπάρχων
οὐχ ἁρπαγμὸν ἡγήσατο
τὸ εἶναι ἴσα θεῷ [δεν αξίωσε 'ισότητα' με τον Θεό - ώστε να μη κάνει αυτό που δεν έκανε ο Θεός]»

ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ:
Εδώ εγείρονται δύο ερωτήματα:
α) Τί είναι αυτό που δεν έκανε ο Γιαχβέ και δεν το έκανε ούτε ο Υιός; (!!!) Υπήρχε περίπτωση ο Γιαχβέ να αξιώσει ισότητα με έτερον τι κάτι που εμιμήθη αργότερα και ο Υιός; (!!!)

Το α) ερώτημα είναι ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ. Ελληνικά έγραψα κ.Τσιμπιρίδη, ούτε τούρκικα, ούτε κινέζικα. Ελπίζω μετά την αναλυτική εξήγηση να υπάρχει επάρκεια κατανόησης των απλών Ελληνικών που δεν αντιλήφθήκατε ΟΛΟΙ ΣΑΣ.
Αναγκάζομαι να το εξηγήσω.
ΕΙΠΑ:
«ἐν μορφῇ θεοῦ [άρα 'θεοειδής'] ὑπάρχων
οὐχ ἁρπαγμὸν ἡγήσατο
τὸ εἶναι ἴσα θεῷ
[δεν αξίωσε 'ισότητα' με τον Θεό - ώστε να μη κάνει αυτό που δεν έκανε ο Θεός]»

ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΑ με αυτό που είπα, ΡΩΤΗΣΕΣ:
α) Τί είναι αυτό που δεν έκανε ο Γιαχβέ και δεν το έκανε ούτε ο Υιός;
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΑΣΧΕΤΟ: "(!!!) Υπήρχε περίπτωση ο Γιαχβέ να αξιώσει ισότητα με έτερον τι κάτι που εμιμήθη αργότερα και ο Υιός; (!!!)"
ΑΝΑΠΟΔΑ ΤΑ ΓΥΡΙΣΕΣ ΟΛΑ, και δεν το κατάλαβες.
Η πρόταση έλεγε το ΑΝΤΙΘΕΤΟ.
ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ δεν αξίωσε 'ισότητα' με τον Θεό - ώστε να μη κάνει αυτό που δεν έκανε ο Θεός.
ΑΡΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ:
α) Τί είναι αυτό που δεν έκανε ο Γιαχβέ και ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ο Υιός - ώστε να μην διανοηθεί αξίωση ισότητας ο Χριστός; [να μη κάνει δηλαδή ο Χριστός αυτό που δεν έκανε ο Ιεχωβά/Γιαχβέ - και συνεπώς θα είχαμε ΙΣΟΤΗΤΑ στην 'μεταχείριση' - και φυσικά καμιά ταυτοπροσωπεία]

Τι έκανε λοιπόν ο Χριστός που ΔΕΝ έκανε ο Πατέρας του;
1. Έλλειψη αξίωσης ισότητας από τον Χριστό:
Δεν στάλθηκε ο Πατέρας αλλά ΜΟΝΟ ο Γιός.
2. Έλλειψη αξίωσης ισότητας από τον Χριστό:
ΔΕΝ εκένωσεν ἑ_α_υ_τ_ὸ_ν ο Πατέρας αλλά ΜΟΝΟ ο Γιος.
3. Έλλειψη αξίωσης ισότητας από τον Χριστό:
ΔΕΝ έλαβε 'μορφὴν δούλου' ο Πατέρας αλλά ΜΟΝΟ ο Γιός.
4. Έλλειψη αξίωσης ισότητας από τον Χριστό:
ΔΕΝ έγινε ο Πατέρας 'ἐν ὁμοιώματι ἀνθρώπων' παρά ΜΟΝΟ ο απεσταλμένος Χριστός
5. Έλλειψη αξίωσης ισότητας από τον Χριστό:
ΔΕΝ 'ἐταπείνωσεν ἑαυτὸν' ο Πατέρας παρά ΜΟΝΟ ο Γιός.
6. Έλλειψη αξίωσης ισότητας από τον Χριστό:
ΔΕΝ έγινε ο Πατέρας 'ὑπήκοος μέχρι θανάτου' παρά ΜΟΝΟ ο Γιος, ο Χριστός.
Αν ο Χριστός λοιπόν αξίωνε ισότητα με τον Πατέρα του, δεν θα έκανε τίποτα από αυτά που ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΑΤΈΡΑΣ ΤΟΥ.

Ομως ο Χριστός υπάκουσε πρόθυμα και δέχτηκε την αποστολή του εδώ στη γη μέχρι που "παρέδωσε τη ψυχή του στον θάνατο" καθώς καταδικάστηκε από ανθρώπινους κριτές και θανατώθηκε ως ΚΟΙΝΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ. [Βάλτετο ως ακόμα μία 'έλλειψη αξίωσης ισότητας' του Χριστού προς τον Πατέρα του]

Φυσικά αυτό το 'ποτήρι' ΔΕΝ ΤΟ ΗΠΙΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ, μόνο ο Γιός το 'ήπιε' χωρίς αξίωση 'ισότητας'.
(Ματθαίος 26:39)
"[Ο Χριστός] προσευχόταν λέγοντας: «Πατέρα μου, αν είναι δυνατόν, ας παρέλθει αυτό το ποτήρι από εμένα. Εντούτοις, όχι όπως εγώ θέλω, αλλά όπως εσύ θέλεις»

Νομίζω έγινε τόσο μεγάλη ανάλυση ώστε 'δευτερολογία' δεν χρειάζεται.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Τσιμπιρίδης [με αναφορά στο (ΜΑΤΘ. ΙΓ:24-30)] Κ.πρεσβύτερε τών Μαρτύρων τού Ιεχωβά, εσείς που παίζετε εις τα δάκτυλα τα εύκολα πράγματα τής Γραφής, μπορείτε να μάς υποδείξετε εις ποίον ακριβώς σημείον ο Χριστός, όχι απλώς κάνει λόγο αλλά ακόμη και υπαινίσσεται, ότι τα ζιζάνια ΥΠΟΣΚΕΛΗΣΑΝ ή ΥΠΕΡΤΕΡΗΣΑΝ τού σίτου;

Η παραβολή από μόνη της παρουσιάζει την συνύπαρξη του σίτου και των ζιζανίων. Την αριθμητική διαφορά την φανερώνουν άλλα εδάφια που συμπληρώνουν το ΠΑΖΛ επί του σημείου αυτού [άρα και που δεν αγνοούνται ούτε όταν κάποιος εξετάζει την παραβολή αυτή].
Π.χ. τα λόγια του Χριστού:
1.
(Ματθαίος 7:21-23) "Δεν θα μπει στη βασιλεία των ουρανών ο καθένας που μου λέει “Κύριε, Κύριε”, αλλά εκείνος που κάνει το θέλημα του Πατέρα μου που είναι στους ουρανούς. 22 Πολλοί [Π_Ο_Λ_Λ_Ο_Ι 'άνομοι που ισχυρίζονται ότι είναι Χριστιανοί] θα μου πουν εκείνη την ημέρα: “Κύριε, Κύριε, δεν προφητεύσαμε στο όνομά σου, [φυσικα ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΟΥΤΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΟΥΤΕ ΒΟΥΔΙΣΤΕΣ ΟΥΤΕ ATOMA ΑΛΛΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΦΗΤΕΥΣΕΙ - ΑΡΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΔΙΑ Π_Ο_Λ_Λ_Ο_Υ_Σ ΚΙΔΒΗΛΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ] και δεν εκβάλαμε δαίμονες στο όνομά σου [ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΧΙ ΣΕ ΑΠΛΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΘΑ ΙΣΧΥΡΙΖΟΤΑΝ ΟΤΙ ΕΒΓΑΖΑΝ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ - ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ, επειδή οι 'απλοί' λεγόμενοι Χριστιανοί, έτσι κι αλλιώς δεν θα ισχυρίζονταν ότι έβγαζαν δαίμονες στο όνομα του Χριστού, ούτε ότι προφήτευαν στο όνομα του Χριστού ], και δεν εκτελέσαμε πολλά δυναμικά έργα στο όνομά σου;” 23 Και όμως, τότε θα ομολογήσω σε αυτούς: Ποτέ δεν σας γνώρισα! [τους πολλούς κληρικούς 'δεν γνωρίζει' / δεν αναγνωρίζει ο Χριστός - πόσο μάλλον εκείνους που τους ακολουθούν] Φύγετε από εμένα, εργάτες της ανομίας" [Φυσικά περιλαμβάνονται κατ' επέκταση όλοι οι εργάτες της ανομίας χωρίς εξαίρεση]

Σε σύγκριση ο Χριστός
ενώ κατηγορούσε τους Θρησκευτικούς ηγέτες της εποχής του, [«ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριταί» (Ματθ. 23:13-33)]
εντούτοις έβλεπε τον απλό λαό ως "πρόβατα χωρίς ποιμένα"
(Ματθαίος 9:36) «Ιδών δε τους όχλους, εσπλαγχνίσθη δι’ αυτούς, διότι ήσαν εκλελυμένοι και εσκορπισμένοι ως πρόβατα μη έχοντα ποιμένα».
2.
(Ματθαίος 7:13-14) "πλατύς και ευρύχωρος είναι ο δρόμος που οδηγεί στην καταστροφή, και πολλοί είναι εκείνοι που μπαίνουν από αυτόν· ενώ στενή είναι η πύλη και στενόχωρος ο δρόμος που οδηγεί στη ζωή, και λίγοι είναι εκείνοι που τον βρίσκουν"
ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ, δεν νομίζω ότι χρειάζονται άλλα στοιχεία που να δείχνουν ότι οι πολλοί δεν θα έχουν την εύνοια του Θεού - και αν θυμηθεί κάποιος τον κατακλυσμό του Νώε και την καταστροφή των Σοδόμων και Γομόρρων, ίσως θα διαπιστώσει ότι ακόμα λιγότεροι σώζονται.
Αν ολοκληρώσει κάποιος το σχετικό ΠΑΖΛ θα διαπιστώσει ότι 'εκ των πραγμάτων' τα ζιζάνια έχουν το 'πάνω χέρι' και χωρίς τον Θεό θα είχε καταβροχθιστεί το 'σιτάρι' από τα 'πολλά' ζιζάνια.
(Ψαλμός 124:2-3) «Αν δεν ήταν ο Ιεχωβά μαζί μας Όταν εγέρθηκαν άνθρωποι εναντίον μας, Τότε θα μας είχαν καταπιεί ζωντανούς Όταν ο θυμός τους έκαιγε εναντίον μας"

Γιώργος

Γιώργος Οικονομίδης είπε...

Σε ένα Ρίνγκ οι πυγμάχοι χαιρετιούνται -σύμφωνα με το τυπικό- πρίν την μάχη, και στη συνέχεια κτυπά το καμπανάκι για την έναρξη της πυγμαχίας. Ο αγώνας, καθώς αποδεικνύεται, θα είναι μέχρι τελικής πτώσεως. Ο ένας προσπαθεί να βγάλει νόκ άουτ τον αντίπαλο του, πότε με θεμιτά πότε με αθέμιτα μέσα, δηλαδή με κάποια κτυπήματα "κάτω από τη μέση".

Μήπως μπορεί κανείς να δεί στην παρούσα συζήτηση που κάνουμε, κάτι ανόμοιο με το παράδειγμα που προανέφερα;

Αυτό δυστυχώς συνεχίζουμε εδώ να κάνουμε, και όλα αυτά εις βάρος του ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΥ ΜΑΣ (όπως είπε και ο Απ. Θωμάς) ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.

Έρχομαι λοιπόν στα λόγια του Αποστόλου Παύλου, που λέει στην Α’ Κορινθίους 9: 26, για τον πνευματικό του αγώνα τα εξής:
«ἐγὼ τοίνυν οὕτως τρέχω ὡς οὐκ ἀδήλως, οὕτως πυκτεύω ὡς οὐκ ἀέρα δέρων:»,
δηλαδή: «Εγώ λοιπόν έτσι τρέχω, όχι με αβεβαιότητα, έτσι πυγμαχώ σαν να μή κτυπώ στον αέρα».

Θέλω με την σειρά μου να ρωτήσω: «Μπορούμε άραγε να αναλογιστούμε την κατάσταση αυτή που δημιουργήσαμε για το εν λόγω θέμα; Μπορούμε άραγε να παραδεχθούμε ότι στο «Ρίνγκ» εβάλαμε –όχι τους εαυτούς μας, αλλά- τον ίδιο τον Ιησού Χριστό και πυγμαχούμε επάνω Του;»

Ας πάψει επιτέλους η μάχη αυτή μέχρι τελικής πτώσεως, για να ικανοποιήσουμε την ματαιοδοξία μας ότι νικήσαμε τον αντίπαλό μας με τις γνώσεις ή την επίδειξη γνώσεων μας, για να συστήσουμε τελικά στους άλλους αυτό που εμείς νομίζουμε ότι είναι σωστό.

Ο Λόγος του Θεού, φίλοι μου, δέν αντιστρέφεται, ούτε καταργείται με τις διάφορες ερμηνείες – παρερμηνείες μας. Εάν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά επιμένουν να αποδέχονται τις ερμηνείες της «Σκοπιάς» του Brooklyn, και να θεωρούν λάθος τους απέναντι (Ορθοδόξους), και οι «απέναντι» να κάνουν το ίδιο για τους ΜτΙ, τότε δέν απομένει, παρά αυτό που επανειλημμένα έγραψα, ότι:
«Αιρετικόν άνθρωπον μετά μίαν και δευτέραν νουθεσίαν παραιτού, εξεύρων ότι διεφθάρη ο τοιούτος και αμαρτάνει, ων αυτοκατάκριτος» [προς Τίτον: 3’ 10-11].

Εάν λοιπόν οι ΜτΙ θεωρούν αιρετικούς τους «απέναντι» Ορθόδοξους, ας παραιτηθούν λοιπόν, εφόσον πέραν της μιάς και δευτέρας νουθεσίας εξάντλησαν το θέμα. Εάν οι «απέναντι» Ορθόδοξοι θεωρούν τους ΜτΙ ώς αιρετικούς, τότε ας πράξουν το ίδιο, ειδάλλως θα εξακολουθούμε να έχουμε τον ΚΥΡΙΟ ΤΗΣ ΔΟΞΗΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ μέσα στο παραπάνω «Ρίνγκ» και θα πυγμαχούμε επάνω Του... έως να βγάλουμε Νόκ Άουτ τον αιρετικό αντίπαλό μας.

Ο επίλογος μου φίλοι μου, είναι ο εξής:
«Διά τούτο, αγαπητοί, ταύτα προσμένοντες, σπουδάσατε να ευρεθήτε άσπιλοι και αμώμητοι ενώπιον αυτού εν ειρήνη, και νομίζετε σωτηρίαν την μακροθυμίαν του Κυρίου ημών, καθώς και ο αγαπητός ημών αδελφός Παύλος έγραψε προς εσάς κατά την δοθείσαν εις αυτόν σοφίαν, ως και εν πάσαις ταις επιστολαίς αυτού, λαλών εν αυταίς περί τούτων, μεταξύ των οποίων είναι τινά δυσνόητα, τα οποία οι αμαθείς και αστήρικτοι στρεβλόνουσιν, ως και τας λοιπάς γραφάς προς την ιδίαν αυτών απώλειαν» [Β’ Πέτρου: γ’ 14-16].

Επανάληψη των λέξεων κλειδιά:
«τα οποία οι αμαθείς και αστήρικτοι στρεβλόνουσιν, ως και τας λοιπάς γραφάς προς την ιδίαν αυτών απώλειαν».

Ας αναλογιστούμε λοιπόν, ποιός είναι ποιός.

Γιώργος Οικονομίδης

Ανώνυμος είπε...

Γιώργος
Μανδραγόρα,
Προφανώς δεν καταλαβαίνεις τι λες.

Σε αυτά ποου έγραψες ο Πολύκαρπος δεν είπε ΤΙΠΟΤΑ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟ.


Εγώ Γιώργο κατάλαβα πολύ καλά τι είπα.Εσύ κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις.
Έγραψες για τους Πατέρες ότι : «Εννοείται ότι προσωπικά τους θεωρώ λίγο 'λιγότερο από το μηδέν'. Γιατί αυτό αξίζουν για μένα.»

Σε ρώτησα πως είναι δυνατόν ο Πολύκαρπος που είχε 86 χρόνια στη διδασκαλία του Χριστού και ήταν μαθητής του Ευαγγελιστή Ιωάννη να μην ξέρει τι λέει ώστε να είναι «λίγο 'λιγότερο από το μηδέν'»;;;

Πως είναι δυνατόν οι Αποστολικοί Πατέρες οι αυτήκοοι και διδαχθέντες από τους μαθητές του Χριστού να είναι λίγο λιγότερο από το μηδέν , ενώ ύστερα από 2000 χρόνια οι σύγχρονοι ΜτΙ οι εγκλεισμένοι στα γραφεία του Μπρούκλιν που γέμισαν τον κόσμο με ψευτοπροφητείες να είναι ορθοτομούντες της πίστεως;;;

Μας λες με λίγα λόγια ότι ο Ευαγγελιστής Ιωάννης που ήταν ο αγαπημένος μαθητής του Χριστού δεν κατάφερε να διδάξει σωστά την Πίστη του Χριστού στους μαθητές του Πολύκαρπο και Ιγνάτιο , ενώ οι σύγχρονοι εγκλεισμένοι στο Μπρούκλιν , χωρίς να είναι αυτήκοοι μαθητές των Αποστόλων, χωρίς να έχουν μαθητεύσει απευθείας στο Χριστό μπορούν και βγάζουν κάθε μέρα σωστούς μαθητές που ορθοτομούν στην Πίστη!!!.

Μας λες με λίγα λόγια ότι είναι ανώτεροι των Αποστολικών Πάτερων οι ΜτΙ του Μπρουκλιν που γέμισαν τον κόσμο με ψευτοπροφητειες και ναι μεν πέθαναν μέσα στην πλάνη αλλά κατάφεραν να βγάλουν μαθητές τους (ΜτΙ) που μην λένε ανοησίες, σε αντίθεση με τους Αποστολικούς Πατέρες που ναι μεν οι περισσότεροι από αυτούς μαρτύρησαν για την Πίστη τους στο Χριστού αλλα δυστυχως δεν καταφεραν να βγαλουν μαθητες που να μην λενε ανοησιες!!!

Το πιο τραγελαφικό από όλα είναι ότι αν εκλάβουμε τον ισχυρισμό σου ότι έλεγαν ανοησίες αυτοί οι Πατέρες τότε οδηγούμαστε στο να αναρωτηθούμε : Μα καλά ο Ευαγγελιστής Ιωάννης που ήταν μαθητής του Χριστού δεν μπόρεσε να βγάλει έναν μαθητή δικό του σωστό ως προς την Πίστη που να μην λέει ανοησίες;;;Δεν κατάφερε να διδάξει ούτε σε έναν μαθητή του την Αλήθεια που ο ίδιος είδε, άκουσε, ψηλάφησε ;;;

Αυτά Γιώργο μόνο για αστεία μπορεί κάποιος λογικός άνθρωπος να τα εκλάβει μαζί με εσένα φυσικά ως ένα μεγάλο αστείο και στην ηλικία και στο μυαλό!!!.

MAΝΔΡΑΓΟΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Γιώργο Οικονομίδη.


Το blog εδώ δεν είναι αρρένα που στόχο έχει την ικανοποίηση του εγωϊσμού που ίσως έχει ο καθένας από τους σχολιαστές για τον εαυτό του.Δεν είναι τρόπαιο ο Γιώργος ο ΜτΙ να κρεμάσουμε τη φωτογραφία του στο Τζάκι μας!

Να είσαι σίγουρος ότι κανένας εδώ μέσα δεν πιστεύει ότι θα μεταστρέψει τον Γιώργο σε Ορθόδοξο. Κανένας δεν είναι τόσο αφελής ώστε να μην έχει καταλάβει ότι ο Γιώργος αυτοβούλως και εκουσίως κηρύττει την πλάνη αγνοώντας τη φωνή της συνειδήσεώς του που τόσα χρόνια τον προειδοποιεί ότι βαδίζει λάθος. Ο Γιώργος έχει πάψει από καιρό να είναι θύμα της Σκοπιάς.

Έκανες μεγάλο λάθος φίλε Γιώργο από την αρχή, αν πίστεψες ότι υπάρχουν πιθανότητες να φύγει από την πλάνη του ο Γιώργος.

Αναφορικά με τον Γιώργο εμείς έχουμε περάσει από το στάδιο του Τίτου όπως το πέρασες πρόσφατα κι εσύ : «Αιρετικόν άνθρωπον μετά μίαν και δευτέραν νουθεσίαν παραιτού, εξεύρων ότι διεφθάρη ο τοιούτος και αμαρτάνει, ων αυτοκατάκριτος»[προς Τίτον: 3’ 10-11].

Γιατί μιλάμε μαζί του εδώ μέσα;;;

Mιλάμε με το Γιώργο γιατί αποδεικνύουμε στους αναγνώστες μας ότι οι διδασκαλίες των ΜτΙ είναι κάλπικες, ψεύτικες, πλανεμένες, αστήρικτες, τραγικές, επικίνδυνες και καταστροφικές. Αποδεικνύουμε στους αναγνώστες μας ότι ο Γιώργος δεν μπορεί να σταθεί στο διάλογο.

Σου το λέω εγώ που έχω σπαταλήσει ώρες ατέλειωτες απαντώντας σε κάθε σχόλιο του Γιώργου.

Scrooge Mac Duck.

Γιώργος είπε...

Φίλε Μαντραγόρα, τα πολλά τα λόγια έιναι φτώχια.
Να στο πω καθαρά για να μη ψάχνεσαι.
Αναφερόμουν απλώς στους βασικούς αποστάτες, όπως τους τρεις λεγόμενους ιεράρχες σας - και τον τέταρτό σας -
δεν χρειάζεται άλλη εξήγηση.
Αναφερόμουν σε αυτούς και στους ομοϊδεάτες τους.
Εσύ απλώς πας να 'σύρεις και άλλους στο χορό' που 'δεν χορεύουν μαζί τους'.

Οι υπόλοιποι αξιολογούνται και κρίνονται από τα εκάστοτε λόγια τους.

Ανώνυμος είπε...

Γιώργος : Φίλε Μαντραγόρα, τα πολλά τα λόγια έιναι φτώχια.
Να στο πω καθαρά για να μη ψάχνεσαι.Αναφερόμουν απλώς στους βασικούς αποστάτες, όπως τους τρεις λεγόμενους ιεράρχες σας - και τον τέταρτό σας - δεν χρειάζεται άλλη εξήγηση.Αναφερόμουν σε αυτούς και στους ομοϊδεάτες τους.Εσύ απλώς πας να 'σύρεις και άλλους στο χορό' που 'δεν χορεύουν μαζί τους'. Οι υπόλοιποι αξιολογούνται και κρίνονται από τα εκάστοτε λόγια τους.


Γιώργο να μας πεις τι στοματικό διάλυμα χρησιμοποιείς στις γαργάρες που κάνεις.

Δικά σου σχόλια είναι αυτά.
Έγραψες για τους Πατέρες ότι : «Εννοείται ότι προσωπικά τους θεωρώ λίγο 'λιγότερο από το μηδέν'. Γιατί αυτό αξίζουν για μένα.» "Πολύκαρπος [69-156 μ.Χ], Ιγνάτιος [67-110 μ.Χ], Παπίας [70-155 μ.Χ] κ.α. δεν θεωρούνται ότι ανήκουν στους λεγόμενους 'Πατέρες' ιδιαίτερα των ορθόδοξων, εφόσον αναφέρονται μεν, αλλά στα σχολικά θρησκευτικά βιβλία με τα οποία 'γαλουχούνται' οι ορθόδοξοι δεν παίζουν πρωτεύοντα ρόλο."

Τρέχα να συμμαζέψεις τώρα τα ασυμμάζευτα, δηλ. τις βλακείες που έχεις πει κατά καιρούς!

Για να δεχθούμε ότι υπήρξε αποστασία από τη διδασκαλία του Χριστού όπως λες εσύ και η Σκοπιά, πρέπει να δεχθούμε ως βασική συνέπεια ότι ο Ευαγγελιστής Ιωάννης που ήταν μαθητής του Χριστού δεν μπόρεσε να βγάλει ΟΥΤΕ έναν μαθητή δικό του σωστό ως προς την Πίστη που να μην λέει ανοησίες! Δεν κατάφερε να διδάξει ΟΥΤΕ σε έναν μαθητή του τουλάχιστον την Αλήθεια που ο ίδιος είδε, άκουσε, ψηλάφησε! .Δεν υπήρξε συνέχεια της ορθής Πίστεως και έτσι δικαιολογημένα επήλθε η αποστασία.


Μόνο σ’αυτή την περίπτωση συζητάμε το ενδεχόμενο της αποστασίας, όταν δεχθείτε εσύ και η Σκοπιά ότι δεν υπήρξε ούτε ένας μαθητής του Ιωάννη που να ορθοτομούσε τον λόγο της Αλήθειας μετά από Αυτόν.

Αν δεχθείτε λοιπόν ότι δεν κατάφερε ο Ιωάννης να διδάξει την αλήθεια σε κανέναν, τότε ναι, η αποστασία από την αλήθεια είναι γεγονός, αφού όλοι οι διάδοχοι των Αποστόλων υπήρξαν θύματα του αρχεκάκου όφεως επειδή οι Απόστολοι δεν τους δίδαξαν σωστά αυτά που ακούσαν, είδαν, παρέλαβαν και έζησαν στη διάρκεια των 3,5 χρόνων της δημόσιας δράσεως του Ιησού. Ο Πολύκαρπος μάλιστα είναι ο χειρότερος μαθητής αφού ύστερα από 86 χρόνια μαθητείας έλεγε ανοησίες σύμφωνα με τον κενό σου ισχυρισμό. ."

Έτσι όμως , με αυτή την εκδοχή της Σκοπιάς, βγαίνουν και οι ίδιοι οι Απόστολοι ως κακοί διδάσκαλοι, κακοί μαθητές του Χριστού και ανάξιοι συνεχιστές του, αφού δεν κατάφεραν να βγάλουν ΟΥΤΕ έναν μαθητή τους σωστό ως προς την Πίστη σε αντίθεση με τη Σκοπιά που ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ εκπαιδεύει στρατιές...

Εάν όμως Γιώργο υπήρξε έστω κι ένας μεταποστολικός Πατήρ που δίδαξε και συνέχισε σωστά τη διδασκαλία που παρέλαβε από τον Ιωάννη τον Ευαγγελιστή , τότε ναι έχουμε συνεχιστές και κατά συνέπεια η αποστασία όχι μόνο δεν υπήρξε αλλά αποτελεί μια ακόμη εσφαλμένη Γιαχωβίτικη διδασκαλία, μια ακόμη πλανεμένη διδασκαλία που αριθμείται στις τόσες και τόσες πλάνες σας των οποίον ουκ εστιν αριθμός!!! ."


Περιμένω να μου πεις : υπήρξε έστω κι ένας μαθητής των Αποστόλων που διδάχθηκε σωστά την πίστη του Χριστού από αυτούς ;;;

ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Κ. Γιώργο επειδή βαρέθηκα τις άρες – μάρες – κουκουνάρες σας και επειδή δεν έχω καμιά όρεξη να φτάσουν πάλι τα σχόλια στο παρόν άρθρο σε άπειρο αριθμό, αφού για μια ακόμη φορά αποφεύγετε να απαντήσετε σ’ αυτά που σας ρωτούν και ξεκινάτε άλλο θέμα για να μην φανεί αυτή η ανεπάρκειά σας κοινώς «γαργάρα» σας διέγραψα τα τρία τελευταία σχόλια.
Θα επιτρέψω μόνο τα σχόλια σας που θα απαντούν στα ερωτήματα του κ. Μανδραγόρα. Οτιδήποτε άλλο θα σας το διαγράφω.
Επιτέλους να μπει μια τάξη για να μπορεί και ο αναγνώστης να παρακολουθεί το διάλογο.

Χρήστος – αντιαιρετικός

Γιώργος είπε...

Περιμένω να μου πεις : υπήρξε έστω κι ένας μαθητής των Αποστόλων που διδάχθηκε σωστά την πίστη του Χριστού από αυτούς ;;; ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ

Φυσικά και οπωσδήποτε,
αλλά ο απόστολος Παύλος προειδοποίησε τους πρεσβυτέρους της Εκκλησίας της Εφέσου:
(Πράξεις 20:29-30)
"Γνωρίζω ότι μετά την αναχώρησή μου θα μπουν ανάμεσά σας καταπιεστικοί λύκοι και δεν θα μεταχειρίζονται το ποίμνιο με τρυφερότητα,
30 και από εσάς τους ίδιους θα σηκωθούν άντρες και θα λένε διεστραμμένα πράγματα για να παρασύρουν τους μαθητές πίσω τους"
Το ΚΕΙΜΕΝΟ το αναφέρει ως εξης:
"ἐγὼ οἶδα ὅτι εἰσελεύσονται μετὰ τὴν ἄφιξιν μου λύκοι βαρεῖς εἰς ὑμᾶς μὴ φειδόμενοι τοῦ ποιμνίου,
30 καὶ ἐξ ὑμῶν [αὐτῶν] ἀναστήσονται ἄνδρες λαλοῦντες διεστραμμένα τοῦ ἀποσπᾶν τοὺς μαθητὰς ὀπίσω ἑαυτῶν"

Χαρακτηριστικό είναι ότι θα ΕΜΠΑΙΝΑΝ οι ΛΥΚΟΙ Μ_Ε_Τ_Α τον απόστολο Παύλο.
Για "να μπουν" σήμαινε ότι θα 'έμπαιναν' ως μαθητές που θα γινόταν άτομα με εξουσία στην Χριστιανική Εκκλησία, επειδή αναφέρεται:
1.
"μὴ φειδόμενοι τοῦ ποιμνίου" [ούτε θα λυπόταν, ούτε θα πρόσεχαν, ούτε θα φρόντιζαν, ούτε θα συμπεριφέρονταν με καλοσύνη, ούτε θα λάβαιναν καθόλου υπόψη το ποίμνιο]
και
2.
ἐξ ὑμῶν [αὐτῶν] ἀναστήσονται ἄνδρες λαλοῦντες διεστραμμένα τοῦ ἀποσπᾶν τοὺς μαθητὰς ὀπίσω ἑαυτῶν
που σημαίνει ότι από τους ίδιους τους 'πρεσβυτέρους' - εφόσον και οι ίδιοι ήταν 'καλοί' μαθητές και ήταν ήδη διορισμένοι 'πρεσβύτεροι' μερικοί θα έλεγαν διεστραμμένα πράγματα.
Τέτοιοι πρεσβύτεροι ήταν διορισμένοι με κατεύθυνση του Θεού δια του αγίου πνεύματος - αλλά πάλι δια του αγίου πνεύματος τους προειδοποιεί ο απόστολος Παύλος για την 'κατάντια' αυτών των διορισμένων, καθώς θα είχαν 'ξεπέσει' από την αλήθεια με αποτέλεσμα να λένε διεστραμμένα πράγματα (ιδέες και διδασκαλίες) και να ενεργούν ως 'λύκοι βαρείς' για να αποσπούν τους μαθητές και να τους παρασύρουν στις 'αληθοφανείς' [επειδή και ο Διάβολος παρουσιάζεται ως 'άγγελος φωτός'] αλλά ψευδείς διδασκαλίες τους.

Πολύ σημαντικό είναι το ότι θα ΕΜΠΑΙΝΑΝ, "εἰσελεύσονται...λύκοι... μὴ φειδόμενοι τοῦ ποιμνίου",
ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΓΑΙΝΑΝ, αναλαμβάνοντας τα υνία στην Χριστιανική Εκκλησία και έτσι θα γινόταν 'αποστατική Εκκλησία' - 'μεταλλαγμένη' - ως κάτι αντίστοιχο με την 'κατάντια' του Ιουδαϊκού συστήματος που απορριφθηκε από τον Θεό.

Αυτοί, εφόσον θα παρέσυραν τους μαθητές πίσω τους, θα τους έκαναν να λένε και οι ίδιοι τα ίδια διεστραμμένα πράγματα και να τους ακολουθούν με αποτέλεσμα να γίνει πλήρης η γενική αποστασία.


Θα συνεχίσω με αντίστοιχες περιγραφές από τον απόστολο Ιωάννη που δίνει επιπρόσθετες λεπτομέρειες επ' αυτών.


Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Με τη διαφορά ότι ο Ιγνάτιος και ο Πολύκαρπος διδάσκουν το Ευαγγέλιο του Χριστού και όχι της Σκοπιάς, αλλοιωμένο και με παρεμβάσεις στο κείμενο, ανθρωποθυσίες και αποτυχημένες ψευδοπροφητείες.

Άρα, τα εδάφια αυτά μπορείς να τα διαβάσεις για να δεις τι λέει η Κ.Δ. για την αίρεση της Σκοπιάς.

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο

Ρώτησα και περιμένω να μου πεις : υπήρξε έστω κι ένας μαθητής των Αποστόλων που διδάχθηκε σωστά την πίστη του Χριστού από αυτούς ;;;

Μου είπες για τον Απ.Παύλο, ενώ το βάρος του ερωτήματος μου είναι στον Ιωάννη.Δεν με ενδιαφέρει ο Παύλος. Μου είπες για τον Παύλο που είναι Απόστολος κι όχι μαθητής των Αποστόλων όπως σου ζήτησα εγώ στο ερώτημά μου.

Σου απαντώ όμως και επί του Παύλου για να μη νομίσεις ότι υπεκφεύγω: Είναι δεδομένο ότι ένας μέρος των Πρεσβύτερών της Εφέσου αλλά και άλλων Εκκλησιών θα πέσει στην πλάνη.Αυτό το ξέρουμε!

Δεν μας είπες τίποτα καινούργιο. Έμενα όμως δεν με ενδιαφέρει αν έπεσε αν μέρος αυτών ούτε και η περίοδος του Απ.Παύλου που αναφέρεσαι εσύ.

Δεν έπεσαν όλοι οι Πρεσβύτεροι αλλά ένας μέρος αυτών.
Άρα η διδασκαλία του Απ.Παύλου συνεχίστηκε και μετά από αυτόν από τους πρεσβυτέρους που δεν έπεσαν στην πλάνη και συνεπώς η αποστασία δεν υπάρχει ούτε εδώ εφόσον ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ εκ των πρεσβυτέρων της Εφέσου που ορθοτομεί την Αλήθεια.Έτσι η αλήθεια συνεχίζεται να διδάσκεται!


Συνεπώς είναι άσχετο το προηγούμενο σχόλιό σου με αυτό που σε ρώτησα εγώ.

Δεν με ενδιαφέρει πόσοι και ποιοί αριθμητικά και ονομαστικά έπεσαν σε πλάνη.

Με ενδιαφέρει εάν υπήρξε ένας που να ορθοτομεί την Αλήθεια και να είναι απόγονος των Αποστόλων, ειδικά του ΙΩΑΝΝΗ.


Θα σε παρακαλέσω να σταματήσεις τις περιστροφές και να απαντήσεις εις το εξής :Άφησε έναν μαθητή του που να ορθοτομεί την διδασκαλία του Χριστού o Iωάννης, ναι ή όχι ;;;

MAΝΔΡΑΓΟΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο

Αναφέρομαι στον Ιωάννη όχι γιατί έτσι θέλω εγώ αλλά επειδή εσύ ο ίδιος έγραψες πως ήταν ο τελευταίος που ενεργούσε ως φραγμός της Αποστασίας :Άλλωστε η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ήταν προφητευμένη:(2 Θεσσαλονικείς 2:7-12) "το μυστήριο αυτής της ανομίας βρίσκεται ήδη σε δράση [ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ] αλλά μόνο μέχρι να φύγει από τη μέση αυτός που ενεργεί τώρα ως ανασταλτικός παράγοντας [ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΙΩΑΝΝΗ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥΣΕ ΩΣ 'ΦΡΑΓΜΟΣ' ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ]. Γιώργος 13 Σεπτεμβρίου 2011 2:35 μ.μ.

Γι’αυτό και πριν από τον Ιωάννη δεν μας ενδιαφέρει να συζητήσουμε για αποστασία, επειδή κατά τα δικά σου λόγια δεν αποστάτησε η Εκκλησία πριν από τον Ιωάννη, αφού ενεργούσε ο ίδιος ο Ιωάννης ως φραγμός της Αποστασίας.

Άρα, η αναφορά σου στον Παύλο ήταν πάλι εκτός θέματος αφού η ομιλία του στους πρεσβύτερους της Εφέσου χρονολογείται πολύ πιο πριν από το 96 μ.χ, που ήταν εν ζωή ο Ιωάννης και έγραψε την Αποκάλυψη.


Αποστασία της Εκκλησίας σημαίνει ότι έφυγε από τη διδασκαλία του Χριστού ολόκληρη η Εκκλησία της τότε εποχής
και όχι μόνον ένα μέρος των πρεσβύτερών της Εφεσου, ή και ολόκληρη η Εκκλησία της Εφέσου ακόμα. Έφυγαν όλες οι τοπικές Εκκλησίες από τη διδασκαλία του Χριστού καθώς και όλα τα μέλη τους.

Σε άλλες περιπτώσεις μιλάμε για αποστασία ατομική , ενός πρεσβύτερου ας πούμε, μεμονωμένων ατόμων , τοπικών Εκκλησιών.


Για να δεχθούμε ότι υπήρξε αποστασία από τη διδασκαλία του Χριστού όπως λες εσύ και η Σκοπιά, πρέπει να δεχθούμε ως βασική συνέπεια ότι ο Ευαγγελιστής Ιωάννης που ήταν μαθητής του Χριστού δεν μπόρεσε να βγάλει ΟΥΤΕ έναν μαθητή δικό του σωστό ως προς την Πίστη που να μην λέει ανοησίες! Δεν κατάφερε να διδάξει ΟΥΤΕ σε έναν μαθητή του τουλάχιστον την Αλήθεια που ο ίδιος είδε, άκουσε, ψηλάφησε! Δεν υπήρξε συνέχεια της ορθής Πίστεως και έτσι δικαιολογημένα επήλθε η αποστασία. .


Μόνο σ’αυτή την περίπτωση συζητάμε το ενδεχόμενο της αποστασίας, όταν δεχθείτε εσύ και η Σκοπιά ότι δεν υπήρξε ούτε ένας μαθητής του Ιωάννη που να ορθοτομούσε τον λόγο της Αλήθειας μετά από Αυτόν.

Σε ρωτάω : Άφησε έναν μαθητή του που να ορθοτομεί την διδασκαλία του Χριστού o Iωάννης, ναι ή όχι ;;;

Υ.Γ: Θα απέχω από το διάλογο από σήμερα έως και την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου.

ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Διόρθωση

Υ.Γ: Θα απέχω από το διάλογο από σήμερα έως και την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου.

ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Αγαπητέ κ.πρεσβύτερε τών Μαρτύρων τού Ιεχωβά

Μην νομίσετε ότι έχω ξεχάσει τα αναπάντητα ερωτήματα που έχετε αφήσει. Βλέπετε έχετε την καθιερωμένη πλέον (Ιεχωβίτικη) συνήθεια να απαντάτε μόνον εις τα εύκολα ερωτήματα, ενώ εις τα δύσκολα ‘στοματικό διάλυμα’ και ‘γαργάρα’! Ενώ δηλαδή εις το τέλος τού προηγουμένου μηνύματός μου σάς έκανα δύο (2) ερωτήσεις, εσείς σπεύσατε ΑΜΕΣΩΣ να απαντήσετε ΜΟΝΟΝ εις την μία (1)!

Οι ερωτήσεις που έκανα, αγαπητοί αναγνώστες, εις τον κ.Γιώργο ήταν οι εξής:

2η) Άφησα για το τέλος το ανώτερο όλων τών τραγελαφικών που είπατε για να το διαβάζουν οι αναγνώστες ΕΣΑΕΙ και να κρατάνε τις κοιλιές τους από τα γέλια:

«ἐν μορφῇ θεοῦ [άρα 'θεοειδής'] ὑπάρχων
οὐχ ἁρπαγμὸν ἡγήσατο
τὸ εἶναι ἴσα θεῷ [δεν αξίωσε 'ισότητα' με τον Θεό - ώστε να μη κάνει αυτό που δεν έκανε ο Θεός

Εδώ εγείρονται δύο ερωτήματα:

α) Τί είναι αυτό που δεν έκανε ο Γιαχβέ και δεν το έκανε ούτε ο Υιός; (!!!) Υπήρχε περίπτωση ο Γιαχβέ να αξιώσει ισότητα με έτερον τι κάτι που εμιμήθη αργότερα και ο Υιός; (!!!)

β) Εάν η φράσις, κ.πρεσβύτερε τών Μαρτύρων τού Ιεχωβά, «εν μορφή Θεού» σημαίνει ‘θεοειδής’, τότε, συμφώνως προς την τραγελαφική σας ερμηνεία, η αντίστοιχος φράσις «μορφή δούλου», σημαίνει ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗΣ; (!!!)

Δεν σημαίνει κ.Γιώργο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ;;;

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!

(Σχόλιο 13 Σεπτεμβρίου 2011 5:23 μ.μ.)


Το μεν πρώτο ερώτημά μας το απαντήσατε με μία σπαζοκεφαλιά, με κάτι ακαταλαβίστικα και ασυνάρτητα Ελληνικά, που για να καταλάβουμε τί ακριβώς θέλατε να πείτε έπρεπε να πάρουμε και τα κατάλληλα ψυχοφάρμακα!

Το δε δεύτερο ερώτημα αναμένει ακόμη την τοποθέτησή σας. Για να δούμε θα περιμένουμε για πολύ ακόμη;

Το ότι βέβαια δεν έχετε βγάλει άχνα όσον αφορά εις τις συντακτικές μας παρατηρήσεις επί τού δυσκόλου χωρίου ΦΙΛΙΠ. Β:6 αυτό δηλώνει την αδυναμία σας εις το να αντικρούσετε την επιχειρηματολογία ημών κι άρα, εφ’ εξής, δεν θα ξαναβγάλετε μιλιά κι ούτε εις το μέλλον θα αναφερθείτε εις το συγκεκριμένο χωρίο για να μάς πασάρετε την διαστρεβλωμένη και κακοποιημένη
μετάφραση τής Εταιρίας Σκοπιά. Έγινα κατανοητός κ.Γιώργο;

Είτε σάς αρέσει είτε δεν σάς αρέσει κ.πρεσβύτερε τών Μαρτύρων τού Ιεχωβά, με βάση όλες τις απαραίτητες συντακτικές παρατηρήσεις που προέβημεν, η ΜΟΝΗ πιθανή σύνταξη τού ανωτέρω χωρίου είναι η εξής: ‘ουχ ηγήσατο το είναι ίσα Θεώ αρπαγμόν’ δηλαδή ‘δεν εθεώρησε, ενόμισε, εφρόνησε, το είναι ίσα Θεώ (την ισοθεία δηλαδή) ως αρπαγμόν!

Ο Παύλος κ.Γιώργο, (ΕΙΣ ΠΕΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΣΚΟΠΙΑ), λέγει ότι ο Χριστός είναι ΙΣΟΘΕΟΣ με τον Πατέρα, κι ότι αυτήν την ΙΣΟΘΕΙΑ δεν είχε εξ αρπαγής, δηλαδή κλοπιμαία. Τα υπόλοιπα παραμυθάκια σας κρατείστε τα για τις αίθουσες Βασιλείας. Εκεί υπάρχουν άφθονοι που θα τα χάψουν. Εδώ, εις τον Αντιαιρετικό, ομιλούμε ΚΑΘΑΡΑ Ελληνικά κι όχι Ελληνικά ΑΚΑΤΑΛΑΒΙΣΤΙΚΑ σαν τα δικά σας.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΕΚ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ:

1ον) Μπορείτε κ.Γιώργο με σωστά Ελληνικά να αποδείξετε, ότι η σύνταξη τού χωρίου είναι εσφαλμένη, κι ότι δεν έχει έτσι όπως προτείνουμε εμείς; Μάλλον όχι!

2ον) Έχετε το θάρρος κ.Γιώργο να παραδεχθείτε, ότι η Σκοπιά έχει πολλαπλώς αλλοιώσει το χωρίο ώστε να το διαμορφώσει συμφώνως προς τα δογματικά της μέτρα; Μάλλον όχι!


Βάλτε λοιπόν μέσα την γλωσσίτσα σας και μην τολμήσετε ξανά να αναφέρετε το συγκεκριμένο χωρίο, γιατί έχουμε επανειλημμένως πει, ότι ακόμη και ο εξευτελισμός έχει όρια κι εσείς έχετε βαλθεί, όχι απλώς να τα ξεπεράσετε, αλλά να σπάσετε και κάθε ρεκόρ!

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Εν συνεχεία, και με αφορμή την αναφορά σας εις τα χωρία ΠΡΑΞ. Κ:29-30, επιθυμώ να σάς ερωτήσω τα εξής: Ένα χωρίο πριν από αυτά που αναφέρατε, ο Απόστολος Παύλος λέγει τα εξής:

«Προσέχετε ουν εαυτοίς και παντί τω ποιμνίω εν ώ υμάς το Πνεύμα το άγιον έθετο επισκόπους ποιμαίνειν την εκκλησίαν τού Κυρίου και Θεού, ην περιεποιήσατο δια τού ιδίου αίματος» (ΠΡΑΞ. Κ:28)

«Να προσέχετε λοιπόν τούς εαυτούς σας και όλο το ποίμνοιο, εις το οποίο το Πνεύμα το Άγιο σάς έθεσε επισκόπους, για να ποιμένετε την Εκκλησίαν τού Κυρίου και Θεού, την οποία απέκτησε με το ίδιο Του το αίμα».

Έτσι έχει το κείμενο όσον αφορά το Εκκλησιαστικό-Βυζαντινό κείμενο. Όσον αφορά τώρα τα κριτικά κείμενα, που τόσο πολύ σάς αρέσει να επικαλείσθε, έχει ως εξής:
«προσέχετε ἑαυτοῖς καὶ παντὶ τῷ ποιμνίῳ͵ ἐν ᾧ ὑμᾶς τὸ Πνεῦμα τὸ ἅγιον ἔθετο ἐπισκόπους͵ ποιμαίνειν τὴν ἐκκλησίαν τοῦ Θεοῦ͵ ἣν περιεποιήσατο διὰ τοῦ αἵματος τοῦ ἰδίου» (ΠΡΑΞ. Κ:28, Nestle-Aland, Novum Testamentum Graece, έκδ.1898, 1979, 1993, 27 Aufl., rev., Stuttgart: Deutsche Bibelstiftung)

«προσέχετε ἑαυτοῖς καὶ παντὶ τῷ ποιμνίῳ͵ ἐν ᾧ ὑμᾶς τὸ Πνεῦμα τὸ ἅγιον ἔθετο ἐπισκόπους͵ ποιμαίνειν τὴν ἐκκλησίαν τοῦ Θεοῦ͵ ἣν περιεποιήσατο διὰ τοῦ αἵματος τοῦ ἰδίου» (ΠΡΑΞ. Κ:28, Βrooke Foss Westcott & Fenton John Anthony Hort, έκδ.1881, 1882, 1896 και 1943)

«προσέχετε ἑαυτοῖς καὶ παντὶ τῷ ποιμνίῳ͵ ἐν ᾧ ὑμᾶς τὸ Πνεῦμα τὸ ἅγιον ἔθετο ἐπισκόπους͵ ποιμαίνειν τὴν ἐκκλησίαν τού Κυρίου, ἣν περιεποιήσατο διὰ τοῦ αἵματος τοῦ ἰδίου» (ΠΡΑΞ. Κ:28, Constantinus Tischendorf, Novun Testamentum Graece, Lipsiae, 1862 και 1891)

«προσέχετε ἑαυτοῖς καὶ παντὶ τῷ ποιμνίῳ͵ ἐν ᾧ ὑμᾶς τὸ Πνεῦμα τὸ ἅγιον ἔθετο ἐπισκόπους͵ ποιμαίνειν τὴν ἐκκλησίαν τοῦ Θεοῦ͵ ἣν περιεποιήσατο διὰ τοῦ αἵματος τοῦ ἰδίου» (ΠΡΑΞ. Κ:28, Bruce M. Metzger, Kurt Aland, Carlo M. Martini, Johannes Karavidopoulos, Barbara Aland, The Greek New Testament, έκδ.1966, 1968, 1975, 1983, 1993)

«προσέχετε ἑαυτοῖς καὶ παντὶ τῷ ποιμνίῳ͵ ἐν ᾧ ὑμᾶς τὸ Πνεῦμα τὸ ἅγιον ἔθετο ἐπισκόπους͵ ποιμαίνειν τὴν ἐκκλησίαν τοῦ Θεοῦ͵ ἣν περιεποιήσατο διὰ τοῦ αἵματος τοῦ ἰδίου» (ΠΡΑΞ. Κ:28, Τhe New Testament with Critical Apparatus, Published by The British and Foreign Society, 1904)

«προσέχετε ουν ἑαυτοῖς καὶ παντὶ τῷ ποιμνίῳ͵ ἐν ᾧ ὑμᾶς τὸ Πνεῦμα τὸ ἅγιον ἔθετο ἐπισκόπους͵ ποιμαίνειν τὴν ἐκκλησίαν τοῦ Θεοῦ͵ ἣν περιεποιήσατο διὰ τοῦ ἰδίου αἵματος» (ΠΡΑΞ. Κ:28, Novum Testamentum, Textus Stephanici 1550, υπό F.H.A. Scrivener, A.M.., D.C.L., LL.D., London, 1892)

«προσέχετε ἑαυτοῖς καὶ παντὶ τῷ ποιμνίῳ͵ ἐν ᾧ ὑμᾶς τὸ Πνεῦμα τὸ ἅγιον ἔθετο ἐπισκόπους͵ ποιμαίνειν τὴν ἐκκλησίαν τού Κυρίου, ἣν περιεποιήσατο διὰ τοῦ αἵματος τοῦ ἰδίου» (ΠΡΑΞ. Κ:28, Tregelles Samuel Prideaux, Greek Testament, 1865)

«Προσέχετε τούς εαυτούς σας και όλο το ποίμνιο, μέσα στο οποίο το άγιο πνεύμα σάς διόρισε επισκόπους, για να ποιμένετε την εκκλησία τού Θεού την οποία αγόρασε με το αίμα τού ίδιου τού Γιού του» (ΠΡΑΞ. Κ:28, Ελληνική Μετάφρασις Νέου Κόσμου, Βιβλικής και Φυλλαδικής Εταιρίας ‘Σκοπιά’, έκδ.1997)

(πρβλ. και Σκοπιά 01.12.1980, σελ.14, Εκλέγοντας την Καλύτερη Οδό Ζωής, έκδ.1981, κεφ.9, σελ.141, Σκοπιά 01.12.1985, σελ.31, Σκοπιά 15.06.1988, σελ.11, Σκοπιά 15.09.1989, σελ.10,14, Σκοπιά 01.02.1992, σελ.16, Σκοπιά 01.07.1992, σελ.16, Σκοπιά 01.01.1993, σελ.20-21, Σκοπιά 15.07.1993, σελ.24,27, Σκοπιά 15.01.1996, σελ.15, Σκοπιά 01.01.1998, σελ.22, Σκοπιά 01.07.2000, σελ.28, Σκοπιά 15.01.2001, σελ.13, Σκοπιά 01.09.2002, σελ.22, Σκοπιά 15.06.2004, σελ.19, Σκοπιά 01.05.2006, σελ.17, Σκοπιά 15.04.2007, σελ.27, Σκοπιά 15.11.2008, σελ.9)

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Μετά απ’ όλα τα ανωτέρω Κριτικά Κείμενα που έθεσα εις την διάθεσή σας κ.Γιώργο, επιθυμώ να σάς ρωτήσω τα εξής:

Το ανωτέρω χωρίο κάνει λόγο για τον (Κύριο και) Θεό (ΕΝΑΡΘΩΣ) που έχυσε το αίμα Του για να αποκτήσει Εκκλησία. Συμφώνως προς την έρευνα που έχω διεξάγει, όσον αφορά εις το συγκεκριμένο χωρίο, δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ Κριτικό κείμενο, όπως επίσης δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ Μικρογράμματος ή Μεγαλογράμματος κώδικας που να μαρτυράει την γραφή με την προσθήκη ΥΙΟΥ, όπως εμβολίμως έχει εισάγει η περίφημος Μετάφρασις Νέου Κόσμου!

Επιθυμώ λοιπόν να ενημερώσετε τούς αγαπητούς αναγνώστες, ΠΟΥ βασίστηκε η Σκοπιά και εισήγαγε επιπλέον λέξη εις το Ιερό κείμενο προκειμένου να διασπάσει το νόημά του, και να μην είναι πλέον ο (Κύριος και) Θεός αυτός που έχυσε το αίμα Του, αλλά.... Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ!!!

Ενώ δηλαδή ο Παύλος κάνει λόγο για ΕΝΑ πρόσωπο (τον Κύριο και Θεό ή απλώς τον Θεό), η Σκοπιά τώρα, προσθέτοντας εμβολίμως την λέξη ‘ΥΙΟΥ’ εισάγει εις τον λόγο και ΔΕΥΤΕΡΟ πρόσωπο, οπότε δεν είναι πλέον ο (Κύριος και) Θεός αυτός που έχυσε το αίμα Του, αλλά.... Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ!!!

Αναμένω την τοποθέτησή σας επ’ αυτού

Υ.Γ. Εφ’ εξής θα σάς γράφω σε πιο αραιά διαστήματα, διότι, εάν θυμάστε, έχω πάρει έναν γκασμά και γκρεμίζω το Πυργάκη σας ή αλλιώς Watchtower ή αλλιώς 1914!

Από τον άλλο μήνα θα αναλωθείτε εσείς και τα αδελφάκια σας εις το να μαζεύετε συντρίμμια!!!


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ

Γιώργος είπε...

... τα μεγάλα όνειρα θερινής νυχτός του κ.Τσιμπιρίδη

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Αγαπητέ κ.πρεσβύτερε τών Μαρτύρων τού Ιεχωβά

Tο εάν το γκρέμισμα τού αχυρένιου Πύργου σας αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός, αυτό να μάς το πείτε τον άλλο μήνα, όχι από τώρα. Να μάς το πείτε δηλαδή όταν θα δημοσιευθεί η μελέτη μας. Μόνο να είστε εδώ, ΠΑΡΟΝ, όχι κρυμμένος εις το καβούκι σας. Διότι εάν εις τα εύκολα για το 607 π.Χ., και μετά από ΕΞΙ (6) φορές που ετέθη το συγκεκριμένο ερώτημα (!!!) [ξέρετε ποιο, να μην το ξαναρωτήσουμε για ΕΒΔΟΜΗ (7η) φορά], κατάπιατε την γλωσσίτσα σας και δεν αρθρώσατε λέξη, φανταστείτε τί έχετε να πάθετε εις τα δύσκολα, εσείς και οι ομόπιστοί σας.

Οπότε μην προτρέχετε και μην βιάζεστε να χαρακτηρίσετε την εργασία μας ως ‘όνειρο θερινής νυκτός’, διότι ακόμη δεν ξέρετε τι σάς περιμένει, και ούτε καν μπορετε να φανταστείτε τί έπεται εντός τού επομένου μηνός!

Το ότι θα τρέχετε να μαζεύετε τα συντρίμμια τού αχυρένιου Πύργου σας, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Το ότι θα κάνουμε ‘φύλλο και φτερό’ το επικείμενο άρθρο τής Σκοπιάς τής 01.10.2011 και 01.11.2011 και θα εκθέσουμε τις μισές αλήθειες που παρουσιάζει, επί σκοπώ να παροδηγήσει ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ τούς αναγνώστες, είναι επίσης ΚΑΙ αυτό άλλο τόσο σίγουρο.

Κι επειδή δεν βλέπω να έχετε ούτε τα κότσια ούτε τις γνώσεις προκειμένου να υπερασπίσετε την ‘ραχοκοκκαλιά’ τής Οργανώσεως, που ονομάζεται καταστροφή τής Ιερουσαλήμ, ‘καιροί τών εθνών’ και λήξη αυτών εις το 1914, θα σάς συμβούλευα εντελώς φιλικά, να φροντίσετε να αναζητήσετε ΑΠΟ ΤΩΡΑ κάποιο αδελφάκι σας που να κατέχει πέντε πράγματα και να τον φέρετε εις την παρέα μας, για να υπερασπίσει την απάτη τής Σκοπιάς που ονομάζεται ‘Καταστροφή τής Ιερουσαλήμ εις το 607 π.Χ.’!

Μήπως μπορέσει τελικά και ‘ξελασπώσει’ κάποιος άλλος την Σκοπιά, διότι εάν η τελευταία αναμένει ΕΣΑΣ να την ‘ξελασπώσετε’ από τον ‘βούρκο’ που ονομάζετε 607 π.Χ., μάλλον θα ‘βουλιάξετε’ κι ΕΣΕΙΣ μαζί με αυτήν!!!

Αυτά προς το παρόν και η συνέχεια τον επόμενο μήνα....


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ

αλεξης είπε...

ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ Κ.ΓΙΩΡΓΟ???ΜΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ??ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΩΝ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ ΕΣΤΩ ΕΕΕΕΕΕΝΑΑΑΑΝ??? ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΣΟΤΟΛΩΝ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ (ΑΟΡΑΤΗ ΤΟ ΛΕΓΑΝΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ)ΤΟ 1914??ΔΕΝ ΔΙΔΑΧΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΜΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ??ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝΕ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΕΝΑΝ ΜΑΘΗΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΩΣ ΙΕΧΩΒΑ???ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ??ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΔΙΔΑΞΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΛΕΕΙ Η ΓΡΑΦΗ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΔΙΑΝΟΗΘΗΚΕ ΙΣΟΘΕΙΑ???ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΚΛΗΣΕΙΣ???ΜΑ ΔΕΝ ΕΜΗΝΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΔΙΔΑΞΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΑΠ.ΠΑΥΛΟΣ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2000 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΘΑ ΕΡΧΟΤΑΝΕ Ο ΡΩΣΣΕΛ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ?ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΕΝΑΣ?ΕΣΤΩ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕ ΟΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ (ΑΠΑΞ)ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΛΑΜΠΑ ΠΟΥ ΑΝΑΒΟΣΒΗΝΕΙ ΜΙΑ ΕΤΣΙ ΜΙΑ ΑΛΛΙΩΣ???

Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Ε Τ Ε !!!!

ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΟΥ....

Κ ΓΙΩΡΓΟ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΑΠΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑ.!!!!

ΔΕΝ ΣΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΗ ΡΙΖΑ ΤΟΥ 12663445363...
ΣΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ...ΤΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ???ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟΣΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ Ο ΑΠ ΠΑΥΛΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ???

.......ΣΤΑ ΤΡΕΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Γιώργος είπε...

κ.Τσιμπιρίδης: "Επιθυμώ λοιπόν να ενημερώσετε τούς αγαπητούς αναγνώστες, ΠΟΥ βασίστηκε η Σκοπιά και εισήγαγε επιπλέον λέξη εις το Ιερό κείμενο προκειμένου να διασπάσει το νόημά του, και να μην είναι πλέον ο (Κύριος και) Θεός αυτός που έχυσε το αίμα Του, αλλά.... Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ!!! "


Άκυρο και λανθασμένο το συμπέρασμά σου κ.Τσιμπιρίδη. Η ΜΝΚ επικυρώνει το νόημα ολόκληρης της Αγίας Γραφής.

Το εδάφιο Πράξ. 20:28 αναφέρει:
"τὸ πνεῦμα τὸ ἅγιον ἔθετο ἐπισκόπους ποιμαίνειν τὴν ἐκκλησίαν τοῦ θεοῦ, ἣν περιεποιήσατο διὰ τοῦ αἵματος τοῦ ἰδίου"
Η ΜΝΚ με υποσημειώσεις έχει "διὰ τοῦ αἵματος τοῦ ἰδίου [Γιού του] "
Του [Γιού του] με γωνιακές παρενθέσεις [έγινε παράλειψη αυτού στην Ελληνική απόδοση] δείχνει ότι είναι επεξηγηματικού χαρακτήρα και όχι ότι ανήκει στο επίσημο Ελληνικό κείμενο της Κ.Δ. [χωρίς αυτό να ήταν ιδιαίτερα αναγκαίο - αλλά προφανώς θεωρήθηκε βοηθητικό για να αποτρέψει λανθασμένες ερμηνείες όπως λ.χ. 'του λόγου σας']

Ο επεξηγηματικός χαρακτήρας του "διὰ τοῦ αἵματος τοῦ ἰδίου [Γιού του] "
στηρίζεται σε ολόκληρη την Αγία Γραφή, επειδή είναι απλώς γνωστό, αυτονόητο και κατανοητό πέραν πάσης αμφιβολίας:

Ποιος έχυσε το αίμα του;
Αυτός που είχε αίμα για να χύσει.

Ποιος είχε αίμα για να χύσει;
Αυτός που ήταν άνθρωπος, επειδή έγινε άνθρωπος, πέθανε για τις αμαρτίες του κόσμου, μετά αναστήθηκε και κατόπιν πήγε στα δεξιά του Θεού.
Ποιος έγινε άνθρωπος, πέθανε, αναστήθηκε και πήγε στα δεξιά του Θεού;

Φυσικά και αυτονόητα, ο Χριστός ο Γιος του Θεού.
Αυτός ΕΓΙΝΕ ΣΑΡΚΑ (Ιωάνν. 1:14) και συνεπώς είχε αίμα που το έχυσε για χάρη του κόσμου.

Αυτό είναι σε συμφωνία με ολόκληρη την Καινή Διαθήκη!
1.
Εφεσίους 2:13 "ἐν τῷ αἵματι τοῦ χριστοῦ"
2.
Εβραίους 9:14 "τὸ αἷμα τοῦ χριστοῦ"
3.
Εβραίους 10:19 "ἐν τῷ αἵματι Ἰησοῦ"
4.
Ιωάνν. 1:7 "τὸ αἷμα Ἰησοῦ"
5.
Αποκάλυψη 12:11 "τὸ αἷμα τοῦ ἀρνίου"

Όλες οι αναφορές στην Καινή Διαθήκε μιλούν για το αίμα του Χριστού.

Του Χριστού το αίμα - αυτός στάλθηκε στη γη ως άνθρωπος - χύθηκε ως θυσία και
ΟΧΙ του Πατέρα του που ήταν ΠΑΝΤΑ ως αόρατο ΠΝΕΥΜΑ στους ουρανούς
.

Έτσι υπο το φως της συντριπτικής αλήθειας, ο Χριστός έχυσε το αίμα του για χάρη της ανθρωπότητας και όχι ο αόρατος και Άϋλος ουράνιος Πατέρας του.

Στηριζόμενη συνεπώς σε όλες τις αναφορές της Κ.Δ. η ΜΝΚ έβαλε επεξηγηματικά σε παρενθέσεις το αυτονόητο.


Γιώργος

αλεξης. είπε...

συγγνωμη ο απ.Ιωαννης....

Γιώργος είπε...

Τσιμπιρίδης:
"Κ ΓΙΩΡΓΟ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΑΠΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑ.!!!!
ΔΕΝ ΣΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΗ ΡΙΖΑ ΤΟΥ 12663445363...
ΣΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ...ΤΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ??"

Ζητάτε έστω και ένα όνομα που δεν τόλμησε ούτε ο Χριστός να δώσει, επειδή δεν ανήκε στον ίδιο αλλά στον Πατέρα του:
(Ματθαίος 20:23) "το να καθήσει κανείς στα δεξιά μου και στα αριστερά μου δεν εναπόκειται σε εμένα να το δώσω, αλλά ανήκει σε εκείνους για τους οποίους έχει ετοιμαστεί από τον Πατέρα μου»
Αν ο Χριστός αρνήθηκε 'να μοιράσει θέσεις σε διάφορους μαθητές του,
ποιος είμαι εγώ που να έχω διοριστεί κριτής ΕΣΤΩ και ΕΝΟΣ ανθρώπου για να τον κρίνω 'άξιο μαθητή',
ενόσω κανένας δεν έχει κριτή κάποιον άλλον άνθρωπο;

Επίσης, ποιος είμαι εγώ να ονομάσω κάποιον 'άξιο' που δεν ονομάζει ΟΥΤΕ ο ίδιος ο Θεός;
Ξέρετε λοιπόν τι ζητάτε;
Δεν λαμβάνετε ακόμα και σε απλά πράγματα καθόλου υπόψη την Αγία Γραφή.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

συγγνώμη που την προηγούμενη ερώτηση την έκανε ο Αλέξης και όχι ο Τσιμπιρίδης - υποθέτω όμως ότι θα συμφωνούσε με την ερώτηση του Αλέξη.

αλεξης. είπε...

κ Γιωργο δεν ειπαμε για αξιο !!!!εναν μαθητη ζητησαμε που να διδαχθηκε σωστα τα οσα του διδαξε ο απ.Ιωαννης ...δηλαδη κριμα δεν ειναι???ουτε να κρινεται ουτε τιποτα...ελατε σας παρακαλω....

παμε παλι "υπήρξε έστω κι ένας μαθητής των Αποστόλων που διδάχθηκε σωστά την πίστη του Χριστού από αυτούς ;;; "

Κ.Γιωργο την επομενη φορα θα πεσει τετραγωνικη ριζα....

αλεξης είπε...

α και κατι αλλο κ Γιωργο ετσι οπως πατε οχι μονο εμενα αλλα παντου τσιμπιριδι θα βλεπεται....σε λιγο καιρο θα βγαλει καινουριο φως η σκοπια που θα λεει"δεν θα μιλατε σε αποστατες και σε τσιμπιριδιδες...."και μην σας πως οτι θα το προσθεσουν και στην ΝΜΚ...(Ας ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ Κ ΓΙΩΡΓΟ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΩ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ)

Γιώργος είπε...

κ.Τσιμπιρίδη,
ο κ.Χρήστος μπυ 'απαγόρευσε' να γράφω χωρίς να απαντώ σε ερωτήσεις.
Ηδη θεώρησε αναγκαίο να μου σβήσει κάποια σχόλιά μου που δεν απαντούσαν άμεσα σε ερωτήσεις σας.

Έτσι επειδή δεν διαπίστωσα τελευταία κάποια ερώτηση για το 607 - που συνδέεται με το 1914 - δεν μπορώ να πάρω θέση επι αυτού.
Ξέρετε όμως κάτι;
Όσο πιο πολύ μιλάτε κατά του '607' [δεν χρησιμοποιώ π.κ.χ. επειδή όσοι έχουν ασχοληθεί καταλαβαίνουν, οι υπόλοιποι που δεν ασχολούνται το εντόπισαν στις εδω αναφορές] τόσο πιο πολύ συνειδητοποιώ ότι είναι πέρα για πέρα σωστό.

Αν παρατηρήσω κάποιον άγνωστο άνθρωπο να κατηγορεί κάποιον που τον γνωρίζω ότι είναι 'αξιοπρεπής και καλοσυνάτος κύριος'
δεν θα έχω μόνο εγώ την τάση να τον συμπαραστέκομαι ακόμα περισσότερο, αλλά και πολλοί άλλοι παρατηρητές.

Αυτή η 'αντίδραση υπεράσπισης' μου θύμισε κάτι που άκουσα.
Έναν Μάρτυρα του Ιεχωβά τον είχαν φυλακίσει λόγω κηρύγματος και μέσα στη φυλακή σχεδόν όλοι τον κορόϊδευαν καθημερινά και τον περιγελούσαν.
Κάποια στιγμή κάποιος φυλακισμένος είπε:
"Ρε μάγκες, σας ακούω τόσες μέρες να τον κοροϊδεύετε αυτόν συνέχεια. Εγώ εδώ που βρίσκομαι, βρίσκομαι λόγω φόνου. Προσέξτε καλά και δεν αστειεύομαι, ο επόμενος που θα φονεύσω θα είναι όποιος ανοίξει ξανά το στόμα του εναντίον αυτού του ανθρώπου"
Τις επόμενες ημέρες κανένας δεν τόλμησε να ξαναμιλήσει εναντίον του Μάρτυρα του Ιεχωβά.

Τι θέλω να πω με αυτό;
Ότι 'κάτι τρέχει' όταν κάποιος καταφέρεται με τόση μεγάλη εμπάθεια εναντίον μιας χρονολογίας.
Αυτή η εμπάθεια συνδυαζόμενη με όλες τις άλλες ανακρίβειες [τριάδα, αθανασία ψυχής] και την υποκρισία αλλά και μεγάλη άγνοια που επικρατεί σε ορθόδοξους / καθολικούς / ευαγγελικούς κόλπους,
φανερώνει την αξεπέραστη και εμπαθή αναξιοπιστία που παρατηρώ σε αυτούς τους κύκλους.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

τυπογραφικό:

ο Χριστός ο Γιος του Θεού.
Αυτός ΕΓΙΝΕ ΣΑΡΚΑ (Ιωάνν. 1:14 "ο λόγος σὰρξ ἐγένετο") και συνεπώς είχε αίμα που το έχυσε για χάρη του κόσμου.
Αυτό είναι σε συμφωνία με ολόκληρη την Καινή Διαθήκη!
1.
Εφεσίους 2:13 "ἐν τῷ αἵματι τοῦ χριστοῦ"
2.
Εβραίους 9:14 "τὸ αἷμα τοῦ χριστοῦ"
3.
Εβραίους 10:19 "ἐν τῷ αἵματι Ἰησοῦ"
4.
Α' Ιωάνν. 1:7 "τὸ αἷμα Ἰησοῦ"
5.
Αποκάλυψη 12:11 "τὸ αἷμα τοῦ ἀρνίου"

Όλες οι αναφορές στην Καινή Διαθήκη μιλούν για το αίμα του Χριστού.

Του Χριστού το αίμα - αυτός στάλθηκε στη γη ως άνθρωπος - χύθηκε ως θυσία και
ΟΧΙ του Πατέρα του που ήταν ΠΑΝΤΑ ως αόρατο ΠΝΕΥΜΑ στους ουρανούς.

Γιώργος

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Αγαπητέ κ.Γιώργο εκ Γερμανίας

Μετά από αυτήν την αμίμητη ατάκα που πετάξατε περί ‘αξιοπρεπούς και καλοσυνάτου κυρίου’ ομολογώ ότι σάς συμπαθώ...περισσότερο από πριν! Είπατε την ατάκα που θα γραφεί ΕΣΑΕΙ εις τα πρακτικά τού Αντιαιρετικού! Αφού να φανταστείτε σκέφτομαι να την βάλω και ως υπότιτλο εις το βιβλίο μου:

Κύριος τίτλος:

«Το μέγα ψεύδος τής Σκοπιάς ως προς το έτος καταστροφής τής Ιερουσαλήμ, τής ενάρξεως ‘τών καιρών τών εθνών’ το 607 π.Χ. και τής Δευτέρας Παρουσίας τού Χριστού το 1914».

Υπότιτλος:

«Το αληθινό πρόσωπο ενός ‘αξιοπρεπούς και καλοσυνάτου κυρίου’»!!!

Να’ στε καλά που με κάνατε να γελάσω.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κ.Γιώργο ήρθατε εις τα λόγια μου! Εις το προηγούμενο μήνυμά μου θυμάστε τί σάς πρότεινα;

«να φροντίσετε να αναζητήσετε ΑΠΟ ΤΩΡΑ κάποιο αδελφάκι σας που να κατέχει πέντε πράγματα και να τον φέρετε εις την παρέα μας, για να υπερασπίσει την απάτη τής Σκοπιάς που ονομάζεται ‘Καταστροφή τής Ιερουσαλήμ εις το 607 π.Χ.’»!

Τώρα τί μού γράψατε;

«Αν παρατηρήσω κάποιον άγνωστο άνθρωπο να κατηγορεί κάποιον που τον γνωρίζω ότι είναι 'αξιοπρεπής και καλοσυνάτος κύριος' δεν θα έχω μόνο εγώ την τάση να τον συμπαραστέκομαι ακόμα περισσότερο, αλλά και πολλοί άλλοι παρατηρητές».

Ε, ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ σάς πρότεινα κι εγώ κ.Γιώργο. Καλέστε κι άλλους παρατηρητές! Τούς έχει ανάγκη ο 'αξιοπρεπής και καλοσυνάτος κύριος'!!!

Όσο για τα σχόλια σας που διεγράφησαν ειλικρινά λυπούμαι, αλλά να έχετε υπ’ όψιν ότι εγώ πρόλαβα και τα αποθήκευσα, οπότε όταν θα ανοίξουμε θέμα περί τού ενός Θεού δεν θα χρειαστεί να τα ξαναγράψετε. Θα απαντήσω από τα σχόλια που έχετε ήδη αποστείλει. Ελπίζω αυτό να σάς παρηγορεί λιγάκι.

Ο τρόπος δε που (μού) εκφράσατε το παράπονό σας, δεν ξέρω, αλλά αισθάνθηκα σαν τον πατέρα που τού εκφράζει το παιδί του κάποιο παράπονο! Ειλικρινά κ.Γιώργο λυπούμε πολύ, αλλά μπορώ να σάς προτείνω το εξής: Μπορούμε να συνεχίσουμε κανονικά τον διάλογό μας εις τον Αντιαιρετικό με το θέμα που συζητούμε κι αν επιθυμείτε να συζητήσουμε ένα άλλο διαφορετικό θέμα π.χ. περί Τριαδικού Θεού ή να αναλύσουμε τα σχόλια σας που διεγράφησαν, μπορούμε να συζητήσουμε στο http://eleftheros-aitos.blogspot.com/2011/08/blog-post_31.html όπου ο ίδιος ο διαχειριστής είπε (αλλά κι έχει αναγράψει εις το blog του), ότι δεν διαγράφει KANENA ΚΟΣΜΙΟ ΣΧΟΛΙΟ! Πώς σάς φαίνεται η ιδέα μου;

Επίσης είπατε ότι δεν διεπιστώσατε τώρα τελευταία να έχω θέσει κάποια ερώτηση σχετικά με το 607 π.Χ. και το 1914. Πείτε μου κάτι κ.Γιώργο, αλλά να είστε ειλικρινής:

Μετά από τις ΕΞΙ (6) αναπάντητες προσπάθειες που έκανα σε ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ερώτηση που σάς έθεσα, επιθυμείτε πράγματι να σάς θέσω και δευτέρα ερώτηση;

Είστε δηλαδή σίγουρος ότι θα απαντήσετε ώστε επιθυμείτε ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ερώτηση;


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Η απίστευτη φράση του Γιώργου ΜτΙ:

"Όσο πιο πολύ μιλάτε κατά του '607' [...] τόσο πιο πολύ συνειδητοποιώ ότι είναι πέρα για πέρα σωστό."

Προσέξτε την φράση αυτή, δείγμα του τι πλύση εγκεφάλου υπομένουν οι άνθρωποι αυτοί.
Καταρχάς, το 607 δεν έχει καταλάβει ότι έρχεται σε αντίθεση με την παραδεδεγμένη επιστημονική θέση.

Επιπλέον όμως, αν μια επιστημονική θέση, την υπερασπιστεί κάποιος εναντιούμενος στους ΜτΙ επειδή γελοιοποιούν την επιστήμη, ο ΜτΙ τι κάνει: αποφασίζει ότι τελικά η αυθαιρεσία της Σκοπιάς είναι... ορθή, μόνο και μόνο επειδή κάποιος εναντιώνεται στην αυθαιρεσία της!

Πραγματικά απορώ, και δοξολογώ τον Κύριο Ιησού Χριστό, πώς κατάφεραν όλοι οι πρώην ΜτΙ να ξεφύγουν από τη σέκτα αυτή μετά από μια τέτοια επέμβαση στη λογική τους και τη σκέψη τους...

Και βεβαίως, για τις προσθήκες λέξεων στο κείμενο της Κ.Δ. δεν έχει κανείς να πει πολλά. Η σέκτα είναι πασίγνωστη για την τακτική αυτή.
Άλλωστε, όταν φτιάξανε την ομάδα τους, την φτιάξανε επειδή είχαν προαποφασίσει την πίστη τους. Αυτοί δεν την έζησαν ποτέ την πίστη όπως οι Ορθόδοξοι που κράτησαν την Αποστολική Πίστη στην Αγία Τριάδα.

Και άλλωστε, ο Χρήστος Παλάτζας βρήκε στα έντυπά τους με ποιον τρόπο αποφάσιζαν τα δόγματά τους:
την ώρα που έτρωγαν!

"Επί χρόνια, ακόμα και μέχρι το 1935, δεν είχε κατανοηθεί ότι αυτοί ήταν ένα και το αυτό με τα πρόβατα της παραβολής που είπε ο Ιησούς για τα πρόβατα και τα κατσίκια [...] εκείνη η άποψη έκανε να εγερθούν επίμονα ερωτήματα. Μερικά από αυτά εξετάστηκαν στις αρχές του 1935, κατά τα μεσημεριανά γεύματα στα κεντρικά γραφεία της Εταιρίας Σκοπιά".!!!!!

(Βιβλίο με τίτλο: "Διαγγελείς" (1993), κεφ. 12 σελ. 166 ("Το Μεγάλο Πλήθος θα Ζήσει στον Ουρανό ή στη Γη;")

Αυτό, όσες φορές κι αν το διαβάσει κανείς, δεν μπορεί να το πιστέψει...

Αυτό το απόσπασμα είναι πολύ σημαντικό για τους Ορθοδόξους. Μάλιστα, αν ψάξουμε στον Αντιαιρετικό, υπάρχει και η σκαναρισμένη εικόνα.
Είναι σημαντικό ως απάντηση, όταν θα τολμήσουν οι ΜτΙ να μιλήσουν ενάντια στις αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων, όταν οι ίδιοι παίρνουν τόσο στα σοβαρά τα δόγματά τους, που είναι ικανοί να αποφασίζουν γι' αυτά ακόμα και σε... ταβέρνα!

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Γιώργος είπε...

Τσιμπιρίδης:
"Όσο για τα σχόλια σας που διεγράφησαν ειλικρινά λυπούμαι, αλλά να έχετε υπ’ όψιν ότι εγώ πρόλαβα και τα αποθήκευσα, οπότε όταν θα ανοίξουμε θέμα περί τού ενός Θεού δεν θα χρειαστεί να τα ξαναγράψετε. Θα απαντήσω από τα σχόλια που έχετε ήδη αποστείλει. Ελπίζω αυτό να σάς παρηγορεί λιγάκι. "

Εννοείται βέβαια ότι συχνά υπάρχουν 'τεχνικές' επαναφοράς - από το σύστημα - αποθηκευμένων σχολίων.
Άλλωστε πολλοί θα πρέπει να αποθήκευσαν - τα αναφερόμενα -, κι εγώ δεν αποτελώ εξαίρεση - το κάνω και εκ των προτέρων, αφού 'την πάτησα' κάποιες φορές, όταν 'εκ παραδρομής' έσβησα σχόλιά μου προτού αποσταλούν.

Ανώνυμος είπε...

Γιώργος είπε... “κι εγώ δεν αποτελώ εξαίρεση - το κάνω και εκ των προτέρων, αφού 'την πάτησα' κάποιες φορές, όταν 'εκ παραδρομής' έσβησα σχόλιά μου προτού αποσταλούν”

- Όπως και κάποιες φορές εκ προθέσεως έσβησες τα σχόλια κ.Γιώργο ύστερα από αρκετό καιρό αφότου δημοσιεύτηκαν.

Ο Παλαιός.

Γιώργος είπε...

Γιώργος είπε... “κι εγώ δεν αποτελώ εξαίρεση - το κάνω και εκ των προτέρων, αφού 'την πάτησα' κάποιες φορές, όταν 'εκ παραδρομής' έσβησα σχόλιά μου προτού αποσταλούν”

- Όπως και κάποιες φορές εκ προθέσεως έσβησες τα σχόλια κ.Γιώργο ύστερα από αρκετό καιρό αφότου δημοσιεύτηκαν.
Ο Παλαιός.

"Παλιέ" πάντα εδώ είσαι με άλλο ρόλο.
Σχετικά:
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να κάνει με τα σχόλιά του οτιδήποτε θέλει - εφόσον το σύστημα το επιτρέπει - [και μόνο τα δικά του - χωρίς δυστυχώς να είναι δυνατή μια αναδιατύπωση στην ίδια θέση]
ενώ ο διαχειριστής / ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας [ο κ.Χρήστος] μπορεί να αποφασίζει για ΟΛΩΝ τα σχόλια.

Γιώργος είπε...

Παναγιώτης:
"Μερικά από αυτά εξετάστηκαν στις αρχές του 1935, κατά τα μεσημεριανά γεύματα στα κεντρικά γραφεία της Εταιρίας Σκοπιά".!!!!!"

Και ο ίδιος ο Χριστός δίδασκε στη διάρκεια γευμάτων αξιοποιώντας τέτοια περιστατικά.
Π.χ.
1.
Δίδασκε τους μαθητές του και kαθιέρωσε το αναμνηστικό δείπνο μετά το πασχαλινό γεύμα.
(Λουκάς 22:14-16) "πλάγιασε μπροστά στο τραπέζι, και οι απόστολοι ήταν μαζί του. 15 Και τους είπε: «Πολύ επιθύμησα να φάω αυτό το πάσχα μαζί σας προτού υποφέρω· 16 διότι σας λέω: Δεν θα το ξαναφάω μέχρι να εκπληρωθεί στη βασιλεία του Θεού»"
2.
Αξιοποίησε στη διάρκεια γεύματος την ευκαιρία ώστε να χειρειστεί ένα θέμα.
(Μάρκος 14:3) "στη Βηθανία, στο σπίτι του Σίμωνα του λεπρού, καθώς πλάγιαζε για το γεύμα, ήρθε μια γυναίκα που είχε ένα αλαβάστρινο δοχείο με αρωματικό λάδι" [όπως δείχνει περαιτέρω το περιστατικό]
3.
(Λουκάς 5:29) "ο Λευί παρέθεσε ένα μεγάλο συμπόσιο για αυτόν στο σπίτι του· και υπήρχε μεγάλο πλήθος από εισπράκτορες φόρων και άλλους που ήταν μαζί τους και είχαν πλαγιάσει για το γεύμα" [Ο Χριστός πάλι αξιοποίησε την ευκαιρία του γεύματος]
4.
(Λουκάς 11:37-38) "κάποιος Φαρισαίος τού ζήτησε να γευματίσει μαζί του. Μπήκε, λοιπόν, μέσα και πλάγιασε μπροστά στο τραπέζι. 38 Ωστόσο, ο Φαρισαίος ξαφνιάστηκε όταν είδε ότι αυτός δεν πλύθηκε πρώτα, πριν από το γεύμα..."
[Ο Χριστός πάλι δεν άφησε αναξιοποίητη την ευκαιρία να χειριστεί ένα ζήτημα]
5.
(Λουκάς 24:30-31) "καθώς ήταν πλαγιασμένος με αυτούς για το γεύμα, πήρε το ψωμί, το ευλόγησε, το έσπασε και άρχισε να τους το δίνει. 31 Τότε ανοίχτηκαν τα μάτια τους πλήρως και τον αναγνώρισαν· και εκείνος εξαφανίστηκε από αυτούς"
6.
(Λουκάς 24:41-46)
"ενώ ακόμη εκείνοι δεν πίστευαν από τη χαρά τους και απορούσαν, τους είπε: «Έχετε κάτι φαγώσιμο εδώ;» 42 Του έδωσαν, λοιπόν, ένα κομμάτι ψητό ψάρι· 43 και εκείνος το πήρε και το έφαγε μπροστά στα μάτια τους.
44 Κατόπιν τους είπε: «Αυτά είναι τα λόγια μου τα οποία σας είπα ενώ ήμουν ακόμη μαζί σας, ότι όλα τα γραμμένα στο νόμο του Μωυσή και στους Προφήτες και στους Ψαλμούς σχετικά με εμένα πρέπει να εκπληρωθούν». 45 Τότε άνοιξε τις διάνοιές τους πλήρως για να συλλάβουν το νόημα των Γραφών 46 και τους είπε: «Έτσι είναι γραμμένο ότι θα υπέφερε ο Χριστός και θα ανασταινόταν από τους νεκρούς την τρίτη ημέρα..."
Ω΄στε και ο Χριστός αξιοποιούσε τα γεύματα για να διδασκει και να εξηγεί.

Γιατί λοιπόν να παραξενεύεται κάποιος λέγοντας:
"Μερικά από αυτά εξετάστηκαν στις αρχές του 1935, κατά τα μεσημεριανά γεύματα στα κεντρικά γραφεία της Εταιρίας Σκοπιά".!!!!!"

Οπως δείχνει η Κ.Δ. και ο Χριστός 'εξέταζε' πνευματικά ζητήματα διδάσκοντας ουσιαστικά στη διάρκεια γευμάτων.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Τσιμπιρίδης:
"ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ σάς πρότεινα κι εγώ κ.Γιώργο. Καλέστε κι άλλους παρατηρητές!"


Θα διαπιστώσατε ότι κατά καιρούς εμφανίζονται κάποιοι με προσωπική πρωτοβουλία που ίσως είναι Μάρτυρες του Ιεχωβά ή φιλικά προσκείμενοι.
Ο καθένας αποφασίζει μόνος του τι θα επιλέξει να κάνει με τον ελεύθερο χρόνο που δαπανά στο διαδίχτυο.

ΑΝΤΙΧΙΛΙΑΣΤΙΚΟΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΝ είπε...

Γεώργιος πρεσβύτερος των Μαρτύρων του Ιεχωβά, είπε:

"(Λουκάς 24:30-31) "καθώς ήταν πλαγιασμένος με αυτούς για το γεύμα, πήρε το ψωμί, το ευλόγησε, το έσπασε και άρχισε να τους το δίνει. 31 Τότε ανοίχτηκαν τα μάτια τους πλήρως και τον αναγνώρισαν· και εκείνος εξαφανίστηκε από αυτούς"

Γεώργιε, η εταιρία σου, διδάσκει πως το σώμα του Κυρίου και Θεού μου, ο Ιεχωβά το εξαφάνισε και το μετέτρεψε σε αέρια.

Το δεύτερο σώμα, που όπως λέτε, έλαβε ο Κύριος, (μου διαφεύγει ο ακριβής αριθμός των σωμάτων, που Του έδωσε η εταιρία σου), τι ακριβώς το έκανε και σε ποια μορφή το μετέτρεψε ο Ιεχωβά;

Το εξαφάνισε και αυτό, και το μετέτρεψε σε αέρια;

Επίσης παραμένει αναπάντητο το ερώτημα:

Εφόσον η πολιτική της εταιρίας σου, απαγορεύει το διαδίκτυο (πλην των ιστοσελίδων της εταιρίας), εσύ πως γράφεις εις τον Αντιαιρετικό (γιατί στο ΑΝΤΙΧΙΛΙΑΣΤΙΚΟΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΝ δεν έχεις άντερα για να γράψεις), δίχως να λογαριάζεις τις υποδείξεις της εταιρίας σου, και δίνοντας το κακό παράδειγμα, ως πρεσβύτερος, στα ανεγκέφαλα πρόβατα του ποιμνίου σου;

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιώργος ΜτΙ δυστυχώς εξακολουθεί να χρησιμοποιεί με παραπειστικό τρόπο τα εδάφια της Κ.Δ., αφού τα επικαλείται δίνοντάς τους εντελώς διαφορετικό περιεχόμενο...

Διότι, στην περιγραφή που παρέθεσα δεν έχουμε "διδασκαλία", αλλά απόφαση και μάλιστα σημαντική για την πορεία της "Σκοπιάς":

"Επί χρόνια, ακόμα και μέχρι το 1935, δεν είχε κατανοηθεί [...] εξετάστηκαν [...] κατά τα μεσημεριανά γεύματα".

Είναι εντελώς άσχετο αυτό που γράφεις, με αυτό που περιγράφει το παραπάνω απόσπασμα. Εδώ μιλάμε για λήψη σημαντικότατων για τη Σκοπιά αποφάσεων.

Και βεβαίως, όταν ο Χριστός μας έδειξε με ποιον τρόπο θα πρέπει να λαμβάνουμε απόφαση για κάτι πολύ σημαντικό, δεν πήγε να φάει, αλλά "έπεσεν επί πρόσωπον αυτού προσευχόμενος" (Ματθ. 26,38)!!!


Καμία σχέση λοιπόν η συμπεριφορά του Κυρίου στις σημαντικές αποφάσεις της ζωής του με αυτή της Σκοπιάς...


[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Γιώργος είπε...


Παναγιώτη, εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αν κάποια ανακοίνωση μιας απόφασης γίνει 'επί τη ευκαιρία' μιας δεξίωσης, ενός γεύματος ή μιας επικοινωνίας, ή ακόμα κι αν παρθεί τότε μια απόφαση.
Οι σκέψεις προφανώς και η μελέτη που οδήγησαν στη λήψη μιας απόφασης έγιναν επί μήνες ή και - για αποφασιστικής σημασίας ζητήματα - επί χρόνια.

Αυτό που ενδιαφέρει είναι η ταύτιση απόψεων που οδηγούν στη λήψη μιας απόφασης. Και για 'φλέγοντα' ζητήματα πολλοί θα είχαν κάνει σχετικές - επί του θέματος - σκέψεις προηγουμένως.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Παναγιώτης:
"Και βεβαίως, όταν ο Χριστός μας έδειξε με ποιον τρόπο θα πρέπει να λαμβάνουμε απόφαση για κάτι πολύ σημαντικό, δεν πήγε να φάει, αλλά "έπεσεν επί πρόσωπον αυτού προσευχόμενος" (Ματθ. 26,38)!!!"

Όταν ο Χριστός στη διάρκεια του πασχαλινού γεύματος καθιέρωσε την ανάμνηση του θανάτου του - το αναμνηστικό δείπνο - σίγουρα γνώριζε τι έκανε και δεν πήρε αυτή τη σοβαρή απόφαση από παρόρμηση της στιγμής.

Ανώνυμος είπε...

Το ξέρω Γιώργο ότι δεν σε ενδιαφέρει ο τρόπος με τον οποίο αποφασίζει η Σκοπιά, διότι, θα σε ενδιάφεραν και πολλά άλλα από αυτά που κάνει, όπως η παρέμβαση στο κείμενο της Κ.Δ. με την ανύπαρκτη λέξη Ιεχωβά και την προσθήκη λέξεων, οι θυσίες παιδιών με τις μεταγγίσεις, οι αποτυχημένες προφητείες και πολλά άλλα.


Επίσης, με στενοχωρεί ότι σχεδόν ποτέ δεν φαίνεται να διαβάζεις τι σου γράφουν οι άλλοι...

Το λέω αυτό διότι όφειλες να δεις ΑΚΡΙΒΩΣ τι έγραψα:

"ο Χριστός ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕ με ποιον τρόπο θα πρέπει να ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ απόφαση"


[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

Επίσης, να προσθέσω ότι και αυτό που έγραψες, μάλλον καταδικάζει ακόμα περισσότερο τις πρακτικές της Σκοπιάς, τα μέλη της οποίας:

"εξέταζαν τα θέματα [...] κατά τα μεσημεριανά γεύματα"

Όπως λοιπόν λέει το κείμενο της Σκοπιάς, τα θέματα τα εξέταζαν την ώρα που έτρωγαν, και αναμενόταν (πιθανόν, ανάμεσα στο επιδόρπιο και την οδοντογλυφίδα...) να πάρουν και οριστικές αποφάσεις για όσα εξέταζαν.

Η προχειρότητα δηλαδή της αντιμετώπισης τόσο σοβαρών -για την "Σκοπιά"- ζητημάτων, είναι τραγική.

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Γιώργος είπε...

Παναγιώτης: "Ο Γιώργος ΜτΙ δυστυχώς εξακολουθεί να χρησιμοποιεί με παραπειστικό τρόπο τα εδάφια της Κ.Δ., αφού τα επικαλείται δίνοντάς τους εντελώς διαφορετικό περιεχόμενο..."

Δίνεται η σημασία των εδαφίων με αναλυτικό τρόπο που ταιριάζει με ολόκληρο το ΠΑΖΛ της Αγίας Γραφής.
Δεν είναι απαραίτητο κάτι να έχει ξαναγραφεί για να είναι σωστό, όπως δεν είναι απαραίτητο ένα μεγάλο κτήριο να έχει φωτογραφηθεί από κάθε σημείο για να ταιριάζουν και να ταυτίζονται απόλυτα οι προηγούμενες φωτογραφίες με τις επόμενες.

Γιατί λοιπόν θα πρέπει η ανάλυση εδαφίων με κάποιο τρόπο να ταιριάζει απόλυτα με οποιαδήποτε άλλη ανάλυση, σαν να μη μπορεί κάποιος να 'φωτογραφίσει το ίδιο κτήριο από διαφορετική οπτική γωνία ή πλευρά';


Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Αν η Σκοπιά σεβόταν την Αγία Γραφή ως σύνολο, δεν θα είχε ανάγκη να προσθέσει 237 φορές την ανύπαρκτη λέξη Ιεχωβά στη μετάφρασή της.

Ο σεβασμός της Αγίας Γραφής ως σύνολο, μας διδάσκει ότι για τον Χριστό δηλώνεται με σαφήνεια ισοθεΐα σε πάμπολλα εδάφια, και ταυτόχρονα δηλώνεται ως τέλειος άνθρωπος.

Εσείς επιλέξατε επειδή δεν σας έβγαινε ο λογαριασμός μέσα στο μυαλό σας, ότι μόνο το ένα θα συμβαίνει όπως και η καινοτομία του 4ου αιώνα, ο Αρειανισμός.

Η αρχαία Αποστολική Εκκλησία όμως, δηλαδή η Ορθοδοξία, σεβάστηκε τη Γραφή στο σύνολό της χωρίς ανθρώπινες παρεμβάσεις, και μίλησε για τέλειο άνθρωπο και τέλειο Θεό όπως ακριβώς η Γραφή.

Γι' αυτό δεν χρειάστηκε να κάνει την παραμικρή παρέμβαση στα κείμενα όπως εσείς.

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Γιώργος είπε...


"(Λουκάς 24:30-31) "καθώς ήταν πλαγιασμένος με αυτούς για το γεύμα, πήρε το ψωμί, το ευλόγησε, το έσπασε και άρχισε να τους το δίνει. 31 Τότε ανοίχτηκαν τα μάτια τους πλήρως και τον αναγνώρισαν· και εκείνος εξαφανίστηκε από αυτούς"

Γεώργιε, η εταιρία σου, διδάσκει πως το σώμα του Κυρίου και Θεού μου, ο Ιεχωβά το εξαφάνισε και το μετέτρεψε σε αέρια.

Ο Πατέρας του Χριστού αναγνωριζόταν από τον ίδιο τον Χριστό ως "δικός του Θεός". (Ιωάνν. 20:17 "ἀναβαίνω πρὸς τὸν πατέρα μου καὶ πατέρα ὑμῶν καὶ θεόν μου καὶ θεὸν ὑμῶν")
Άρα ο ίδιος ο Χριστός αποκαλούσε Θεό μου και Θεό σας [δικό σας Θεό - αυτό ζήτησε από τη Μαρία Μαγδαληνή να 'μεταφέρει' στους μαθητές του όταν αναστήθηκε] τον Πατέρα του.
Ο Χριστός είχε Θεό τον Πατέρα του στον οποίο υπάκουε.
Όσον αφορά την ανάσταση του Χριστού, δεν ήταν απαραίτητο να αναστηθεί με υλικό σώμα, σαν να ήταν ανίκανος ο Θεός να δώσει στην προσωπικότητα του Χριστού υπερανθρώπινο πνευματικό σώμα, ακριβώς όπως και είχε - ως ο 'Λόγος', ο Γιος του Θεού - πριν έρθει στη γη γινόμενος άνθρωπος. (Ιωάνν. 1:14 "ὁ λόγος σὰρξ ἐγένετο")

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο, χαιρέτησέ μου τον Πλάτανο σε παρακαλώ.

Εγώ διαβάζω στην γνήσια Αγία Γραφή το εξής απλό:

Στον Χριστό, "κατοικεί πάν τό πλήρωμα τής θεότητος σωματικώς" (Κολ. 2,9)

Και Πατέρα λέει ότι έχει ο Χριστός, και Θεό λέει ότι έχει, και γι' αυτό λέμε ότι δηλώνει -ΚΑΙ- ΤΕΛΕΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Επειδή όμως δεχόμαστε την Αγία Γραφή ως σύνολο, και δεν βλέπουμε μόνο τα κομματάκια που βολεύουν την "Σκοπιά", διαβάζουμε πεντακάθαρα ότι δηλώνεται -ΚΑΙ- ΤΕΛΕΙΟΣ ΘΕΟΣ.

Δεν μπορείς λοιπόν Γιώργο με τίποτα να υποστηρίξεις τις κακοδοξίες σου.

Στον Χριστό, δυστυχώς για τη Σκοπιά, κατοικεί πάν τό πλήρωμα τής θεότητος σωματικώς.

Η Σκοπιά, ανίκανη να βρει λύση στο πρόβλημά της, μεταφράζει και πάλι με προσθήκες ως εξής:

Στον Χριστό "κατοικεί σωματικά όλη η πληρότητα της θεϊκής ιδιότητας"

Άλλη λοιπόν η γνήσια Αγία Γραφή:

πάν τό πλήρωμα τής θεότητος

και άλλη Γραφή του ψευδοπροφήτη:

"η πληρότητα της θεϊκής ιδιότητας"

Η απάτη είναι ορατή και από ένα πεντάχρονο παιδάκι.


Γεια σου Γιώργο, και ελπίζω με τη βοήθεια του θεού να συνέλθεις.


[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Γιώργος είπε...

"Εφόσον η πολιτική της εταιρίας σου, απαγορεύει το διαδίκτυο (πλην των ιστοσελίδων της εταιρίας), εσύ πως γράφεις εις τον Αντιαιρετικό.."


Δεν απαγορεύει κανένας τη χρήση του διαδικτύου.
Επειδή αναφέρεσαι σε "Εταιρεία":
"Εταιρεία (ή εταιρία) είναι η οποιαδήποτε ένωση προσώπων Φυσικών ή Νομικών προς επίτευξη κάποιου κοινού σκοπού. Συνεπώς η εταιρεία δεν έχει πάντα κερδοσκοπικό χαρακτήρα,
αλλά μπορεί να είναι θρησκευτικού [χαρακτήρα] ,
πολιτικού, φιλανθρωπικού ή άλλου σκοπού".
Αυτό που μαθαίνω εγώ από την Αγία Γραφή είναι ότι υπάρχει ένας "πιστός και φρόνιμος δούλος / Υπηρέτης / Διαχειριστής", που είναι διορισμένος από τον Χριστό για να δίνει πνευματική τροφή με αποτέλεσμα ο καθένας που τον δέχεται και τον αναγνωρίζει να "στέκεται με τη δική του πίστη".
Αναγκαστικά σύμφωνα με το νόμο υπάρχει επίσημα καταχωρημένο "λειτουργικό σύστημα / Ομάδα Χριστιανών με θρησκευτικό σκοπό" που νομικά θεωρείται αναπόφευκτα "Εταιρεία".

Να σε ρωτήσω όμως:
Εσύ δεν ανήκεις σε κάποια "Εταιρεία" που σου υπαγορεύει τι θα πιστεύεις;
Η πιστεύεις τα μισά απ' όσα σου λέει;
Η μήπως δεν ανήκεις πουθενά και ό,τι πιστεύεις, το πιστεύεις μόνος σου, χωρίς να συμφωνείς ούτε ακόμα και με έναν;


Γιώργος

ΑΝΤΙΧΙΛΙΑΣΤΙΚΟΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΝ είπε...

Αγαπητέ κύριε Γιώργο, νομίζω πως δεν μελετάς με προσευχή στον Ιεχωβά τα άρθρα της εταιρίας σου, και αυτός είναι ο λόγος που δεν θυμάσαι, ή δεν θέλεις να θυμηθείς αυτά που δημοσιοποιεί.

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά της Γερμανίας, οι οποίοι παρακολουθούν πως "έσκισες" τους Ορθοδόξους Χριστιανούς, θα γελάσουν με την ψυχή τους καθώς σε βλέπουν να τρως το "ξύλο" της ζωής σου, από τον Ορθόδοξο κ. Τσιμπιρίδη.

Αγαπητέ πρεσβύτερε των Μαρτύρων του Ιεχωβά, διάβασε και ψάξε να βρεις το ανάλογο αντίχριστο επιχείρημα για να διαστρεβλώσεις τα αυτονόητα για ακόμη μια φορά.

Πώς μπορούμε να φυλαγόμαστε ώστε να μην εξαπατηθούμε από τους αποστάτες; Ακολουθώντας τη συμβουλή του Λόγου του Θεού, όπου μας λέγεται: «Να προσέχετε εκείνους που προξενούν διαιρέσεις και περιστάσεις για σκάνδαλο σε αντίθεση με τη διδασκαλία που έχετε μάθει, και να τους αποφεύγετε». (Ρωμαίους 16:17) “Τους αποφεύγουμε” μένοντας μακριά από τους συλλογισμούς τους—είτε τους παρουσιάζουν διά ζώσης είτε μέσω εντύπων είτε στο Ιντερνέτ. Γιατί διακρατούμε τέτοια στάση; Πρώτον, επειδή ο Λόγος του Θεού μάς δίνει αυτή την κατεύθυνση, και εμείς είμαστε πεπεισμένοι ότι ο Ιεχωβά έχει πάντοτε τα καλύτερα συμφέροντά μας στην καρδιά του.—Ησαΐας 48:17, 18. (Σκοπιά, 15.02.2004, σελ.17, παρ.9)

Ο λόγος αγαπητέ κ.Γιώργο που δεν βγάζετε άχνα εις τις αλλεπάλληλες προσκλήσεις τού κ.Τσιμπιρίδη προς κάποιον σχολιασμό τών εργασιών του σ' αυτήν την απαγόρευση οφείλεται;

Μα ο κ.Τσιμπιρίδης δεν θεωρείται αποστάτης κ.Γιώργο εφόσον ΠΟΤΕ δεν υπήρξε ακόλουθος 'τού πιστού και φρονίμου δούλου'.

Ποιος είναι λοιπόν ο λόγος που απαξιείτε να σχολιάσετε τις μελέτες του;

Εννοώ τις ακόλουθες:

1η) Η πλάνη τής Σκοπιάς εις τα άζυμα τού Αναμνηστικού Δείπνου τού Κυρίου

http://antiairetikos.blogspot.com/2011/04/blog-post_5722.html#more


2η) Κοινώνησε ο Χριστός τον Ιούδα; Προγνώριζε το ηθικό ποιον του; Τί κρύβεται πίσω από την άρνηση τής Σκοπιάς;

http://antiairetikos.blogspot.com/2011/05/blog-post.html#more


3η) Είναι ‘ο Υιός τού Θεού’ Θεός Αληθινός; Ποία η έννοια τής ονομασίας ‘ο Υιός τού Θεού’;

Μέρος Α΄ (http://www.oodegr.com/oode/biblia/yios_theou/1.htm)

Μέρος Β΄ (http://www.oodegr.com/oode/biblia/yios_theou/2.htm)

Μέρος Γ΄ (http://www.oodegr.com/oode/biblia/yios_theou/3.htm)

Μέρος Δ΄ (http://www.oodegr.com/oode/biblia/yios_theou/4.htm)

Μέρος Ε΄ (http://www.oodegr.com/oode/biblia/yios_theou/5.htm)

Μέρος ΣΤ΄ (http://www.oodegr.com/oode/biblia/yios_theou/6.htm)

Ολοκληρωμένη η μελέτη ευρίσκεται εδώ:

http://scribd.com/doc/51577904

Πρεσβύτερε Γιώργο, για πάρε θέση, (αν και είσαι ανίκανος και δεν θα το κάνεις), τι έχεις να πεις για την ξεφτίλα σου;

Θα πάρεις θέση;

Γεια σου πρεσβύτερε με τα χορτάτα πρόβατα!!!

Υ.Γ: Εδώ μη γράψεις, γιατί τσούζει πολύ...

"Χριστός, ο Κύριος (ή Γιαχβέ) τού οποίου η οδός ητοιμάσθη υπό τού Προδρόμου".

http://eleftheros-aitos.blogspot.com/2011/08/blog-post_31.html


_______

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Αγαπητέ κ.πρεσβύτερε τών Μαρτύρων τού Ιεχωβά

Θα κάνω ένα διαλειμματάκι από το γκρέμισμα τού Πύργου με το οποίο ασχολούμαι επισταμένως, θα αφήσω δηλαδή τον γκασμά στην άκρη, διότι με τσίγκλισες ολίγον τι!

Είπες εις το «Αντιχιλιαστικόν Εγχειρίδιον» κατά λέξη τα εξής:

«Ο Πατέρας του Χριστού αναγνωριζόταν από τον ίδιο τον Χριστό ως "δικός του Θεός". (Ιωάνν. 20:17 "ἀναβαίνω πρὸς τὸν πατέρα μου καὶ πατέρα ὑμῶν καὶ θεόν μου καὶ θεὸν ὑμῶν") Άρα ο ίδιος ο Χριστός αποκαλούσε Θεό μου και Θεό σας [δικό σας Θεό - αυτό ζήτησε από τη Μαρία Μαγδαληνή να 'μεταφέρει' στους μαθητές του όταν αναστήθηκε] τον Πατέρα του. Ο Χριστός είχε Θεό τον Πατέρα του στον οποίο υπάκουε».

Βρε κ.Γιώργο, αφού ξέρετε πόσο σάς συμπαθώ, γιατί με αναγκάζετε ΝΑ ΣΑΣ ΕΚΘΕΣΩ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ; Εφόσον εις το θέμα αυτό σάς έχω ΗΔΗ απαντήσει από τις 26 Αυγούστου, κι εφόσον δεν βγάλατε άχνα, ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, γιατί επαναφέρετε πάλι το ίδιο θέμα; Μήπως έχετε την εντύπωση ότι οι ‘φύλακες’ ξεχνούν και δεν έχουν γνώση; Και για να είμαι πιο ακριβοδίκαιος, δεν βγάλατε άχνα εις το να απαντήσετε επί τού συγκεκριμένου ερωτήματος, διότι προκειμένου να πείτε ‘άρες-μάρες-κουκουνάρες’ ήσασταν λαλίστατος!

Κι επιτέλους κ.Γιώργο, μην μάς δώσετε ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ την ‘ευφυέστατη’ απάντηση, ότι επειδή Γιαχβέ και Χριστός είναι δύο διαφορετικά πρόσωπα, άρα ο Χριστός δεν είναι ο Θεός τής Παλαιάς Διαθήκης, διότι θα αρχίσουμε πάλι τα ψυχοφάρμακα, αυτά που πήραμε δηλαδή για να βγάλουμε νόημα από τα ακαταλαβίστικα και παρανοικά που μάς είπατε εις το ΦΙΛΙΠ. Β:6!

Μα κ.Γιώργο, διανύετε την πέμπτη δεκαετία τής ζωής σας, είστε Μάρτυρας τού Ιεχωβά για πάνω από τριάντα χρόνια, διδάσκετε κι έχετε εις την ευθύνη σας ένα πλήθος ανθρώπων, κι ακόμη δεν έχετε μάθει ότι οι Ορθόδοξοι δεν πιστεύουν σε ταυτοπροσωπία Πατρός-Υιού; Μετά από τριάντα χρόνια δεν έχετε μάθει ακόμη, ότι οι Ορθόδοξοι ΔΕΝ Σαβελλιανίζουν; Μετά από τριάντα χρόνια μελέτης τής Αγίας Γραφής δεν γνωρίζετε ποίον τρόπο πρέπει να μεταχειριστείτε προκειμένου να αντικρούσετε το Τριαδολογικό δόγμα τού Χριστιανισμού;

Ανοίξτε τέλος πάντων ένα Θεολογικό βιβλίο και διαβάστε τι σημαίνει ‘ταύτιση ουσίας’ και τί ‘ταύτιση προσώπων’ όσον αφορά εις τον (Τριαδικό) Θεό. Βασικές έννοιες είναι αυτές. Μα μετά από τόσο χρόνια μελέτης να μην δύνασθε να διακρίνετε βασικές έννοιες τής Γραφής και τής Θεολογίας;

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Αποστασιοποιηθείτε τέλος πάντον κ.Γιώργο ολίγον τι από την Σκοπιά και τις τραγελαφικές ερμηνείες κι εξηγήσεις της, όσον αφορά εις το συγκεκριμένο δόγμα:

«Αργότερα, όταν ο Αβραάμ και οι τρεις επισκέπτες του κοίταζαν τα Σόδομα από ένα ψηλό μέρος, οι δυο απ’ αυτούς έφυγαν για να επισκεφτούν την πόλη. Το εδάφιο 22 μάς λέει κατόπιν: «Ο δε Αβραάμ ίστατο έτι ενώπιον τού Κυρίου [Ιεχωβά (ΜΝΚ)]». Θα μπορούσε να νομίσει κανείς απ’ αυτό ότι ο Θεός παρουσιάστηκε στον Αβραάμ με ένα υλοποιημένο σάρκινο σώμα. Αυτό και ισχυρίζονται μερικά άτομα, τα οποία πιστεύουν ότι ο Θεός και ο Ιησούς Χριστός είναι ένα και το αυτό πρόσωπο.» (Σκοπιά 15.05.1988, σελ.21)

«Επίσης, τα εδάφια Ιωάν. 1, 2 λένε στην αρχή ότι ήταν «παρά [με (ΝΔΜ)] τω Θεώ». Μπορεί να είναι ένας με κάποιον άλλον και ταυτόχρονα να είναι το ίδιο άτομο;... Λέει αυτό το εδάφιο ότι ο Χριστός είναι ‘πάνω από όλα’ και ότι επομένως αυτός είναι ο Θεός; Ή αναφέρεται στον Θεό και στον Χριστό σαν ξεχωριστά πρόσωπα και λέει ότι ο Θεός είναι ‘πάνω από όλα’; Ποια απόδοση τού Ρωμαίους 9:5 συμφωνεί με το Ρωμαίους 15:5, 6, το οποίο στην αρχή κάνει διάκριση τού Θεού και τού Ιησού Χριστού κι έπειτα παροτρύνει τον αναγνώστη να ‘δοξάσει τον Θεό και Πατέρα τού Κυρίου μας Ιησού Χριστού’;».» (‘Πώς να συζητάτε λογικά από τις Γραφές’, έκδ.1987, σελ.405, 407)

Κ.Γιώργο, βάλτε την φαιά σας ουσία να σκεφτεί λιγάκι. Δεν αντιμετωπίζεται με τέτοια αστεία επιχειρήματα το Τριαδολογικό δόγμα, διότι απλούστατα ΔΕΝ ταυτίζουμε Πατέρα με Υιό, ώστε εσείς με το να τούς διακρίνετε, αυταπατάστε ότι δήθεν αντικρούετε το συγκεκριμένο δόγμα.

Βάλτε το μυαλό σας να λειτουργήσει κ.Γιώργο, διότι η Σκοπιά το έχει, κατά το μέγιστο μέρος, Α Δ Ρ Α Ν Ο Π Ο Ι Η Σ Ε Ι!

Ακολουθούν αυτούσια τα σχόλια τής 26ης Αυγούστου 2011 5:46 π.μ. με τα οποία έχω ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟΤΕ απαντήσει εις τις σημερινές σας ενστάσεις που θέσατε εις το «Αντιχιλιαστικόν Εγχειρίδιον»!

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Θέμα προς συζήτηση με τον κ.Γιώργο: Χριστός, ο Γιαχβέ τής Παλαιάς Διαθήκης!

Υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες χωρία που αποδεικνύουν κι επιβεβαιώνουν, ότι ο Χριστός είναι ο Γιαχβέ τής Παλαιάς Διαθήκης, αλλά όπως μέχρι τώρα έχετε διαπιστώσει κ.Γιώργο, δεν συνηθίζω να σάς ‘βομβαρδίζω’ με χωρία, όπως σάς αρέσει να κάνετε εσείς εις τα σχόλιά σας, αλλά ΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ! Ένα λοιπόν χωρίο είναι αρκετό να καταρρίψει την ψευδοδιδασκαλία τού ‘δούλου’ περί τού προσώπου τού Ιησού Χριστού!

Όποιος πιστεύει πράγματι εις την Γραφή, έστω και ΕΝΑ χωρίο είναι αρκετό για να καταλάβει την πλάνη τής Σκοπιάς. Όποιος πιστεύει όμως εις την Γραφή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, κι όχι όποιος χρησιμοποιεί την Γραφή προκειμένου να στηρίξει διδασκαλίες κι εντάλματα ανθρώπων (MATΘ. ΙΕ:9, ΜΑΡΚ. Ζ:7, ΚΟΛΑΣ. Β:22)

Με την Γραφή κ.Γιώργο διαμορφώνουμε το πιστεύω μας και συμμορφούμεθα με αυτήν, κι όχι το αντίστροφο, να διαμορφώνουμε δηλαδή την Γραφή ώστε να συμφωνεί προς το ΔΙΚΟ ΜΑΣ πιστεύω! Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός.

Σάς παρουσιάζεται λοιπόν η ευκαιρία να αποδείξετε εις τούς αναγνώστες αλλά και εις τον κόσμο που σάς έχει εμπιστευθεί κι έχει ενταχθεί εις την Εταιρία Σκοπιά (εάν βεβαίως βρείτε το θάρρος να προσκαλέσετε τινές εξ αυτών να παρακολουθήσουν τον διάλογο), ότι ανήκετε εις την πρώτη κατηγορία τών ανθρώπων, αυτών δηλαδή που διαμορφώνουν το πιστεύω τους συμφώνως προς αυτό τής Γραφής κι όχι εις την δευτέρα κατηγορία. Οπότε κ.Γιώργο έχουμε και λέμε:

«Συ κατ’ αρχάς, Κύριε, την γην εθεμελίωσας, και έργα τών χειρών σού εισιν οι ουρανοί• αυτοί απολούνται, συ δε διαμένεις• και πάντες ως ιμάτιον παλαιωθήσονται, και ωσεί περιβόλαιον ελίξεις αυτούς, και αλλαγήσονται• συ δε ο αυτός ει, και τα έτη σου ουκ εκλείψουσι» (ΕΒΡ. Α:10-12).

Η παράθεσις είναι εκ τού ΨΑΛΜ. ΡΒ:25-27 (ΡΑ:26-28 Ο΄). Ολόκληρος δε ο Ψαλμός, καθώς και η έννοια και η επιγραφή (‘προσευχή τού τεθλιμμένου, όταν αδημονή, και εκχέη το παράπονον αυτού ενώπιον τού Κυρίου), δεικνύει ότι απευθύνεται προς τον Γιαχβέ. Αυτός όμως ο Γιαχβέ, προς τον οποίον ο ψαλμωδός (ή ο τεθλιμμένος) προσεύχεται, κατά την μαρτυρία τού Αποστόλου Παύλου εις τον στίχ.8 είναι ΕΙΔΙΚΩΣ Ο ΥΙΟΣ!!!

Προσεκτική δε ανάγνωση πείθει, ότι ο Ψαλμός φέρει χαρακτήρα Μεσσιακό, και μάλιστα εσχατολογικό, διότι προβλέπει μίαν εσχάτη τελείωση τού κόσμου (πρβλ. ιδιαιτέρως τούς στίχ. 15, 16, 22, 26, 28 (16, 17, 23, 27, 29 Ο΄). Την ταύτιση τού Υιού μετά τού Γιαχβέ υπαγορεύει και η έννοια τού παρατιθέντος χωρίου, καθ’ όσον εις αυτό ο Υιός παρουσιάζεται ως Δημιουργός τού σύμπαντος, αναλλοίωτος και αιώνιος.

Επαναλαμβάνω το σκεπτικό και την επιχειρηματολογία κ.Γιώργο μη τυχόν και δεν έγινα αντιληπτός:

Εις τον ΨΑΛΜ. ΡΑ:26-27 (ΡΒ:25-26 Εβρ.) ο Γιαχβέ Δημιουργός τού κόσμου, ο Οποίος εθεμελίωσε την γην και τον ουρανόν και εις τον Οποίον προσεύχεται ο τεθλιμμένος [Επικεφαλίδα Ψαλμού και στίχ.1,13,16,17,19,20,22,23 (στίχ.1,12,15,16,18,19,21,22 κατά το Εβρ.)], για να λέει ο Παύλος ότι είναι Ο ΥΙΟΣ (ΕΒΡ. Α:8), τότε Ο ΥΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΑΧΒΕ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΚΑΙ ΑΡΑ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ!!!

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Εδώ βεβαίως εξάγεται αβιάστως κι ένα άλλο συμπέρασμα, το οποίο κατεδαφίζει σαν χάρτινο πύργο ΑΛΛΗ ΜΙΑ διδασκαλία τής Σκοπιάς. Τόσες ημέρες, αγαπητοί αναγνώστες, ο κ.Γιώργος εκ Γερμανίας, μάς πιπιλίζει το μυαλό, λαλίστατος όπως έχουμε προείπη εις ΤΑ ΕΥΚΟΛΑ και μη βάζοντας γλώσσα μέσα, ότι ο Χριστός ανελλειπώς προσεύχεται εις τον Πατέρα του, παραθέτοντάς μας ένα πλήθος χωρίων για να βεβαιώσει τού λόγου του το αληθές: ΜΑΤΘ. ΙΑ:25, ΚΣΤ:39,42, ΛΟΥΚ. ΚΓ:34,46, ΙΩΑΝ. ΙΑ:41, ΙΒ:28, ΙΖ:25 (Σχόλια 25 Αυγούστου 2011 11:50 μ.μ. και 11:51 μ.μ.).

Βέβαια, ο κ.Γιώργος εκ Γερμανίας, προκειμένου να πλανήσει όλους εμάς (όπως έχει κάνει άλλωστε με πλήθος συμπολιτών του), προτιμάει να παρουσιάζει ΤΗΝ ΜΙΑ ΟΨΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ, όσον αφορά εις το πρόσωπον που ονομάζεται Ιησούς Χριστός.

Διότι απλούστατα, αγαπητοί αναγνώστες, εάν ο κ.Γιώργος ήθελε να έχει πλήρη εικόνα και γνώση περί τού προσώπου τού Υιού, θα φρόντιζε να ερευνήσει ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ, την οποίαν τού την έχουμε ΗΔΗ επανειλλημένως τονίσει αλλά και προτρέψει να κάνει, διαβάζοντας απλώς την ημετέραν μελέτη, εις την οποίαν έχουμε, με σωρεία επιχειρημάτων, αποδείξει την ακριβή έννοια τού όρου ‘ο Υιός τού Θεού’, και την ταύτισή του μετά τής εννοίας τού ‘Αληθινού Θεού’! Τού την υπενθυμίζουμε δια εισέτι μίαν φοράν (), μήπως και συγκινηθεί και ρίξει καμία ματιά, να κλονισθεί λιγάκι το πιστεύω του μήπως και αφυπνιστεί, έλθει εις εαυτόν (ΛΟΥΚ. ΙΕ:17) και σωθεί:


Είναι ‘ο Υιός τού Θεού’ Θεός Αληθινός; Ποία η έννοια τής ονομασίας ‘ο Υιός τού Θεού’;

Μέρος Α΄ (http://www.oodegr.com/oode/biblia/yios_theou/1.htm)

Μέρος Β΄ (http://www.oodegr.com/oode/biblia/yios_theou/2.htm)

Μέρος Γ΄ (http://www.oodegr.com/oode/biblia/yios_theou/3.htm)

Μέρος Δ΄ (http://www.oodegr.com/oode/biblia/yios_theou/4.htm)

Μέρος Ε΄ (http://www.oodegr.com/oode/biblia/yios_theou/5.htm)

Μέρος ΣΤ΄ (http://www.oodegr.com/oode/biblia/yios_theou/6.htm)

Ολοκληρωμένη η μελέτη ευρίσκεται εδώ:

http://scribd.com/doc/51577904


Ο κ.Γιώργος όμως, αγαπητοί αναγνώστες, αποφεύγει επισταμένως να λάβει γνώση τής παρούσης μελέτης, διότι μάλλον τρέμει σύγκορμος μην κλονισθεί το πιστεύω του, γι’ αυτό κι επιμένει να μάς λέγει την ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, και να αναφέρει συνεχώς τα ίδια και τα ίδια περί τού προσώπου τού Θεανθρώπου.

Η άλλη λοιπόν όψη τού νομίσματος, αγαπητοί αναγνώστες, αυτήν δηλαδή που αποφεύγει επισταμένως ο κ.Γιώργος, λέγει, ότι ναι μεν ο Υιός, ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, προσεύχεται εις τον Πατέρα Του, αλλά ΩΣ ΘΕΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, όπως εμφανέστατα μαρτυρεί η επικεφαλίδα τού ΨΑΛΜ. ΡΑ (ΡΒ Εβρ.) εν συνδιασμώ προς τούς στίχ. 26-27 (25-26 Εβρ.), εν συνδιασμώ βεβαίως, προς το ΕΒΡ. Α:10-12!!!

Πολλά χωρία εις την Καινή Διαθήκη, κ.Γιώργο, μάς παρουσιάζουν Θεόπνευστους ανθρώπους (π.χ. Αποστόλους), αλλά και άλλους πιστούς, να προσεύχονται εις τον Χριστό κι όχι εις τον Γιαχβέ! Επαναλαμβάνω κ.Γιώργο: Όχι εις τον Γιαχβέ ΜΕΣΩ τού Χριστού, όπως εσφαλμένως και πλανεμένως διδάσκετε, αλλά ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ! Περιμένω λοιπόν πρώτα να αμφισβητήσετε αυτή την μεγάλη αλήθεια και να εκδηλώσετε τις ενστάσεις σας, και κατόπιν θα σάς παρουσιάσω τα αντίστοιχα χωρία για τού λόγου το αληθές.

Κλείνοντας λοιπόν, θα σάς παρακαλούσα κ.Γιώργο να λάβετε θέση και να σχολιάσετε την ημετέραν ερμηνείαν και τοποθέτηση επί τού συγκεκριμένου ΨΑΛΜ. ΡΑ:26-27 (ΡΒ:25-26 Εβρ.) εν συνδιασμώ προς το ΕΒΡ. Α:10-12, ελπίζοντας βεβαίως ότι δεν θα τα κάνετε κι αυτά ‘γαργάρα’ όπως έχετε κάνει έως τώρα το 607 π.Χ. καθώς και.τα ΙΩΑΝ. Α:52, Γ:13 και ΦΙΛΙΠ. Β:6.


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίστε το διάλογο, τον απολαμβάνουμε.

Γιώργος είπε...

"Αγαπητέ κύριε Γιώργο, νομίζω πως δεν μελετάς με προσευχή στον Ιεχωβά τα άρθρα της εταιρίας σου, και αυτός είναι ο λόγος που δεν θυμάσαι, ή δεν θέλεις να θυμηθείς αυτά που δημοσιοποιεί."

Προσωπικά δεν σε γνωρίζω ούτε και γνωρίζω από που προέρχεσαι και τι είσαι ή τι δεν είσαι, αν πήγες κάποιες τάξεις και σε ποιο σχολείο, και για να σου πω την αλήθεια δεν μ' ενδιαφέρει κιόλας.
Δεν είναι αυτό το θέμα συζήτησης.
Προφανώς ιδέα σου είναι στο να βγάζεις συμπεράσματα για κάποιον χωρίς να ξερεις τι διαβάζει και τι δεν διαβάζει
και επίσης τι γνωρίζει και τι δεν γνωρίζει [με βάση τα όσα δεν γράφει] και πόσο ξέρουν άλλοι τι γνωρίζει κάποιος.
Απλώς, εδώ δεν το κάνω "ράδιο της παντόφλας" ούτε και στο "σε βλέπουν να τρως το "ξύλο" της ζωής σου, από τον Ορθόδοξο κ. Τσιμπιρίδη."
Απλώς τι ξαναλέω δεν βρέθηκε ακόμα δάσκαλος για μένα είτε λέγεται Τσιμπιρίδης είτε κάπως αλλιώς.
Μόνο όρεξη να έχω να διορθώνω τα πολλά και ατέλειωτα λάθη είτε του Τσιμπιρίδη είτε άλλων με την ατέρμονη εμμονή στα ψέματα που πρεσβεύουν.


Γιώργος

Γιώργος είπε...

3η) Είναι ‘ο Υιός τού Θεού’ Θεός Αληθινός; Ποία η έννοια τής ονομασίας ‘ο Υιός τού Θεού’;

Αυτό το καταλαβαίνουν και τα μικρά παιδάκια.
Για την ερώτηση του ποιος είναι ο ΜΟΝΟΣ αληθινός Θεός απαντάει η Α.Γ. ξεκάθαρα:
(Ιωάννης 17:3) "αὕτη δὲ ἐστιν ἡ αἰώνιος ζωὴ ἵνα γινώσκωσιν σε τὸν μόνον ἀληθινὸν θεὸν καὶ ὃν ἀπέστειλας Ἰησοῦν Χριστόν"
Ξεκάθαρα ο ΜΟΝΟΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ είναι ο Πατέρας του απεσταλμένου Χριστού.
Αυτά τα λόγια τα είπε ο ίδιος ο Χριστός αναφερόμενος στον ΜΟΝΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΕΟ, τον Πατέρα του.

Αν κάποιοι άλλοι δεν το καταλαβαίνουν τότε 'αλλού' υπάρχει κάποιο πρόβλημα ιδιάιτερης φαρισσαϊκής τυφλότητας, οπότε δεν το κάνω θέμα, επειδή τα πράγματα είναι ολοφάνερα και για μικρά παιδιά ακόμα.

Γιώργος

ΑΝΤΙΧΙΛΙΑΣΤΙΚΟΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΝ είπε...

Πρεσβύτερε Γεώργιε, είσαι βλάκας ή το παίζεις;

Δεν είδες το ντοκουμέντο από την Θεόπνευστη οργάνωσή σου;

Οι άλλοι μάρτυρες από την Γερμανία που παρακολουθούν τον διάλογο, γελάνε με την ψυχή τους.

Πρέπει να σε έχουν πάρει στο ψιλό!!!

Πως και γράφεις σε αντιαιρετικές σελίδες, την στιγμή που απαγορεύεται από την εταιρία σου;

Το ίντερνετ γιατί το απαγορεύετε;
Για να μη βλέπουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά της Γερμανίας, τον βλάκα πρεσβύτερο που τρώει ξύλο;

Γεια σου Γιώργη μεγάλε πρεσβύτερε της Γερμανίας!

Όποιος σε συμβουλεύεται και σε πιστεύει, είναι ή διανοητικά ανάπηρος, ή είναι κάποιος συγγενής σου...βλάκας...!

ELLHNAS THS OLLANDIAS είπε...

EMENA MOY ARESEI TO ANTIXILIASTIKON EGXEIRIDIO.

O SER TSIMPI MASTIGONEI TO NERO ANELEHTA .

O GIORGOS EINAI MASTER TA KSEREI OLA MALLON THA BGEI APOSTOLOS EKTOS EAN MPEI STO YPOLOIPO.

XASAME TON DHKTH POIOS XRHSIMOPOIHSE TEZA.

Γιώργος είπε...

Στο ερώτημα για την έννοια της ονομασίας "Υιός του Θεού":

Αυτή είναι γενική για νοήμονα πλάσματα,
είτε πρόκειται για τον Μονογενή Γιο του Θεού,
είτε για αγγελικούς Γιούς του Θεού,
είτε για ανθρώπινους Γιούς του Θεού.
είτε για 'υιοθετημένους' γιούς του Θεού
[τους 144.000 συγκυβερνήτες με του Χριστό].
Όλοι οι Γιοί αποκαλούν τον Θεό Πατέρα, αυτό κάνουν και οι ανθρώπινοι γιοί:
Εφεσ. 1:2 "εἰρήνη ἀπὸ θεοῦ πατρὸς ἡμῶν"
Και ο Χριστός αποκαλεί τον Θεό Πατέρα
και οι ανθρώπινοι γιοί του Θεού, αποκαλούν τον Θεό Πατέρα [όπως στην προσευχή "Πάτερ ημών"].
Το ότι ο Θεός είναι πατέρας του Χριστού αναγνωρίζεται θεόπνευστα απο τον απόστολο Παύλο: (Εφεσ. 1:3) "Εὐλογητὸς ὁ θεὸς καὶ πατὴρ τοῦ κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ"

Σημειωτέον ότι
ο Χριστός έχει αδέλφια,
ενώ ο Θεός
- ως ο ουράνιος Πατέρας όλων -
έχει ΜΟΝΟ Γιούς
.
(Εφεσ. 4:6) "εἷς θεὸς καὶ πατὴρ πάντων [{υπάρχει} ΕΝΑΣ Θεός και Πατέρας ΟΛΩΝ]"

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Τσιμπιρίδης: "Ανοίξτε τέλος πάντων ένα Θεολογικό βιβλίο και διαβάστε τι σημαίνει ‘ταύτιση ουσίας’ και τί ‘ταύτιση προσώπων’ όσον αφορά εις τον (Τριαδικό) Θεό. Βασικές έννοιες είναι αυτές. Μα μετά από τόσο χρόνια μελέτης να μην δύνασθε να διακρίνετε βασικές έννοιες τής Γραφής και τής Θεολογίας;"


Αυτά - τα λάθη που κάνετε - είναι πολύ απλά στην κατανόησή τους.

‘ταύτιση ουσίας’ αφορά την ταύτιση ιδιοτήτων σε διαφορετικά πρόσωπα.
Π.χ. Οι άνθρωποι έχουν την ίδια 'ανθρώπινη' / υλική ουσία που περιλαμβάνει την νοημοσύνη και τις γενικές ανθρώπινες ιδιότητες και ικανότητες, όπως και οι άγγελοι ταυτίζονται στην αγγελική - πνευματικής φύσης - 'ουσία' τους.

[Και τα ζώα έχουν τη δική τους υλική 'ουσία' που περιλαμβάνει το ένστικτο σε αντίθεση με τη δημιουργική νοημοσύνη ανθρώπων και αγγέλων]

‘Ταύτιση προσώπων’ δεν υπάρχει στο Σύμπαν.
Έτσι ο Υπέρτατος, Παντογνώστης, Παντοδύναμος και Υψιστος ΘΕΟΣ και Πατέρας όλων είναι ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ χωρίς δεύτερο.
Δεν υπάρχει καμιά ταύτιση Θεού και του Γιού του Χριστού.
Απλώς, η φιλοσοφική ψευτοαντίληψη πολυπροσωπίας (ασχέτως δυάδας, τριάδας, δισεκατομμυριάδας) στον ΕΝΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ Θεό ξεπερνάει κάθε όριο λογικής.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Τσιμπιρίδης: "«Αργότερα, όταν ο Αβραάμ και οι τρεις επισκέπτες του κοίταζαν τα Σόδομα από ένα ψηλό μέρος, οι δυο απ’ αυτούς έφυγαν για να επισκεφτούν την πόλη. Το εδάφιο 22 μάς λέει κατόπιν: «Ο δε Αβραάμ ίστατο έτι ενώπιον τού Κυρίου [Ιεχωβά (ΜΝΚ)]». Θα μπορούσε να νομίσει κανείς απ’ αυτό ότι ο Θεός παρουσιάστηκε στον Αβραάμ με ένα υλοποιημένο σάρκινο σώμα. Αυτό και ισχυρίζονται μερικά άτομα, τα οποία πιστεύουν ότι ο Θεός και ο Ιησούς Χριστός είναι ένα και το αυτό πρόσωπο.» (Σκοπιά 15.05.1988, σελ.21)"


Είναι ανάξιο λόγου το να προσπαθεί κάποιος να φτάσει σε αστεία συμπεράσματα.
Άγγελοι έχουν παρουσιαστεί πολλές φορές.
Τις περισσότερες φορές εμφανιζόταν ένας και μοναδικός άγγελος, στην περίπτωση του Λώτ - στα Σόδομα - εμφανίστηκαν δύο, σε μια περίπτωση τρεις και γίνεται αναφορά και για τέσσερεις ή πολλούς.

Είναι ανάξιο λόγου λοιπόν - και ασχετοσύνη σε όλο της το μεγαλείο -, γιατί δεν υποδηλώνεται κάτι 'υπαρξιακό' για τον Θεό από την παρουσία ενός, δύο, τριών, τεσσάρων ή πολλών[όπως στην Αποκάλυψη του Ιωάννη] αγγέλων.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Τσιμπιρίδης: "Κ.Γιώργο, βάλτε την φαιά σας ουσία να σκεφτεί λιγάκι. Δεν αντιμετωπίζεται με τέτοια αστεία επιχειρήματα το Τριαδολογικό δόγμα, διότι απλούστατα ΔΕΝ ταυτίζουμε Πατέρα με Υιό, ώστε εσείς με το να τούς διακρίνετε, αυταπατάστε ότι δήθεν αντικρούετε το συγκεκριμένο δόγμα. "


Εννοείται και πως δεν ξέρετε τι ταυτίζεται για να το ταυτίζετε.

Φυσικά και δεν αντιμετωπίζεται κάτι το ανύπαρκτο μηδενικό όπως η τριάδα.
Τριάδα είναι κάτι το 'κενό', το 'κούφιο', το 'άδειο'. Δεν υπάρχει λόγος για να 'χτυπήσει' κάποιος το 'κενό' / το 'τίποτα'.

Το μόνο που αντιμετωπίζεται είναι ο παραλογισμός αυτής της αστείας και αντιφατικής τιποτένιας φιλοσοφικής 'φαντασίωσης'.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ είπε...

ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΗΜΟΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ,ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΤΟΝ ΔΙΑΧΗΡΙΣΤΗ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ!!!!!ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ.....

Γιώργος είπε...

Τσιμπιρίδης: "Βάλτε το μυαλό σας να λειτουργήσει κ.Γιώργο, διότι η Σκοπιά το έχει, κατά το μέγιστο μέρος, Α Δ Ρ Α Ν Ο Π Ο Ι Η Σ Ε Ι!"

Τουναντίον σε συζητήσεις με ανθρώπους ενεργοποιούμε την αδράνεια με το να σκέφτονται για πράγματα που είτε τα ξέχασαν είτε ποτέ δεν τα έμαθαν είτε λάθος τα καταλάβαιναν μέχρι τώρα.

Γιώργος είπε...

Τσιμπιρίδης: "ο Χριστός είναι ο Γιαχβέ τής Παλαιάς Διαθήκης"

Και η Παλιά και η Καινη Διαθήκη καταρρίπτει αυτό το αόριστο σκεπτικό:
Ό Γιαχβέ/Ιεχωβά έχει έναν Γιο τόσο στην Παλιά όσο και στην Καινή Διαθήκη.
π.χ.
(Ψαλμός 2:7) "Αυτός μου είπε: «Γιος μου είσαι εσύ"
(Ματθαίος 3:17) "Ακούστηκε, επίσης, φωνή από τους ουρανούς που είπε: Αυτός είναι ο Γιος μου ο αγαπητός, τον οποίο έχω επιδοκιμάσει"

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ είπε...

Τσιμπιρίδης: "ο Χριστός είναι ο Γιαχβέ τής Παλαιάς Διαθήκης"

Και η Παλιά και η Καινη Διαθήκη καταρρίπτει αυτό το αόριστο σκεπτικό:
Ό Γιαχβέ/Ιεχωβά έχει έναν Γιο τόσο στην Παλιά όσο και στην Καινή Διαθήκη.
π.χ.
(Ψαλμός 2:7) "Αυτός μου είπε: «Γιος μου είσαι εσύ"
(Ματθαίος 3:17) "Ακούστηκε, επίσης, φωνή από τους ουρανούς που είπε: Αυτός είναι ο Γιος μου ο αγαπητός, τον οποίο έχω επιδοκιμάσει"

ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΣΤΟ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΓΡΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΤΟΤΕ Ο ΓΙΑΧΒΕ ΠΟΥ ΕΙΔΕ Ο ΗΣΑΙΑΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ???ΓΙΑΤΙ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ???
ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΕΜΒΩ ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΣΑΣ ΑΝ ΘΕΛΕΤΑΙ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΤΕ.....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

Γιώργος είπε...

Τσιμπιρίδης: "
«Συ κατ’ αρχάς, Κύριε, την γην εθεμελίωσας, και έργα τών χειρών σού εισιν οι ουρανοί• αυτοί απολούνται, συ δε διαμένεις• και πάντες ως ιμάτιον παλαιωθήσονται, και ωσεί περιβόλαιον ελίξεις αυτούς, και αλλαγήσονται• συ δε ο αυτός ει, και τα έτη σου ουκ εκλείψουσι» (ΕΒΡ. Α:10-12). "

Είναι πολύ προφανή και ξεκάθαρα τα λόγια του Παύλου αρχίζοντας από τα πρώτα εδάφια:
Εβραίους α:1,2 "πολυμερως και πολυτροπως παλαι ο θεος λαλησας τοις πατρασιν εν τοις προφηταις επ εσχατου των ημερων τουτων ελαλησεν ημιν εν υιω ον εθηκεν κληρονομον παντων"
ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
Παλιά ο Θεός μιλούσε μέσω προφητών
τελευταία μίλησε μέσω του Γιού, τον οποίο έθεσε κληρονόμο όλων
.
Τι πιο ξεκάθαρο;
Ο Θεός μιλούσε,
1. μέσω προφητών
2. μέσω Γιού - κληρονόμου.


Κανένας δεν "κληρονομεί" από τον εαυτό του αυτά που ήδη έχει ο ίδιος. Κληρονομιά είναι η παραχώρηση από κάποιον άλλο.
Ο Χριστός συνεπώς τα κληρονόμησε όλα από τον Θεό και όχι από τον εαυτό του.

Ο Χριστός κάθισε στα δεξιά του Θεού. (Εβρ. Α 3)
Ως πρωτότοκος εισαγάγεται στην οικουμένη από τον Πατέρα του (Εβρ. Α:6)

Ολα αυτά - κληρονομιά, "στα δεξιά', "εισαγωγή στην οικουμένη" -
οφείλονται στον Θεό:
"ο θρονος σου [δηλαδή η βάση της εξουσίας του Χριστού είναι] ο θεος"
(Εβρ. Α' 8)
Τον Χριστό επίσης τον έχρισε ο Θεός, ο Θεός του Χριστού:
"εχρισεν σε ο θεος ο θεος σου" (Εβρ. Α' 9)
Τα επόμενα εδάφια αναφέρονται στον Θεό:
"και συ κατ αρχας κυριε την γην εθεμελιωσας και εργα των χειρων σου εισιν οι ουρανοι
11 αυτοι απολουνται συ δε διαμενεις και παντες ως ιματιον παλαιωθησονται
12 και ωσει περιβολαιον ελιξεις αυτους ως ιματιον και αλλαγησονται συ δε ο αυτος ει και τα ετη σου ουκ εκλειψουσιν
13 προς τινα δε των αγγελων ειρηκεν [Ο ΘΕΟΣ] ποτε καθου εκ δεξιων μου εως αν θω τους εχθρους σου υποποδιον των ποδων σου"
Η ίδια αναφορά για τον Θεό γίνεται στους Ψαλμούς:
(Ψαλμός 102:25-27) "Πριν από πολύ καιρό έθεσες τα θεμέλια της γης Και οι ουρανοί είναι έργο των χεριών σου. 26 Αυτοί θα αφανιστούν, αλλά εσύ θα εξακολουθήσεις να στέκεσαι· Και σαν ένδυμα θα φθαρούν όλοι. Σαν ρούχο θα τους αντικαταστήσεις και θα φτάσουν στο τέρμα τους. 27 Αλλά εσύ είσαι ο ίδιος, και τα χρόνια σου δεν θα τελειώσουν"

Ο απόστολος Παύλος ξέρει να ξεχωρίζει τον Χριστό - ως κληρονόμο - από τον Πατέρα του.

Γιώργος

ΑΝΤΙΧΙΛΙΑΣΤΙΚΟΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΝ είπε...

Δικηγόρε,
ποια είναι υβριστικά σχόλια;

Ο πρεσβύτερος των αντίχριστων,
ο Γιώργος, δεν είναι βλάκας;

Δεν είναι κακό να είναι κάποιος βλάκας.

Έχει πρόβλημα ο άνθρωπος και αυτός είναι ο λόγος που τον διόρισαν οι αντίχριστοι πρεσβύτερο.

Δεν φαίνεται αυτό από τα σχόλιά του;

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Aγαπητέ κ.Γιώργο εκ Γερμανίας

Με έχετε απογοητεύσει οικτρά όσον αφορά τις απαντήσεις που δίνετε. Όχι απλώς άρες-μάρες-κουκουνάρες, αλλά άσχετες τών ασχέτων ώ άσχετες είναι οι απαντήσεις σας.

Το δυσάρεστον βέβαια είναι ότι παραδεχθήκατε, ότι όχι μόνον η λειτουργία τού ΔΙΚΟ ΣΑΣ εγκεφάλου σας έχει αδρανοποιηθεί από την Σκοπιά, αλλά κι ότι, με την βοήθειά σας, αδρανοποιείτε την λειτουργία εις τον εγκέφαλο κι ΟΛΩΝ τών υποψηφίων θυμάτων τής ανεκδιηγήτου Εταιρίας Σκοπιά λέγοντας το εξής αμίμητο:

«σε συζητήσεις με ανθρώπους ενεργοποιούμε την αδράνεια με το να σκέφτονται για πράγματα που είτε τα ξέχασαν είτε ποτέ δεν τα έμαθαν είτε λάθος τα καταλάβαιναν μέχρι τώρα»

Αφού λοιπόν την ενεργοποιείτε και δεν την απενεργοποιείτε ώστε να λειτουργεί ορθά και σωστά η λειτουργία τού εγκεφάλου, δι’ αυτού δε τού λόγου εξηγούνται όλες οι άρες-μάρες-κουκουνάρες απαντήσεις σας με τις οποίες έχετε γεμίσει τον Αντιαιρετικό. Αυτή η εξήγηση που μάς δώσατε είναι ικανοποιητικότατη για όλα τα αλλοπρόσαλα και ασυνάρτητα που μάς λέτε επί καθημερινής βάσεως!

Σάς ζητήσαμε να πάρετε θέση για το ΕΒΡ. Α:10 και εις ποιον απευθύνεται, κι εσείς μάς αναλύσατε από την αρχή το συγκεκριμένο κεφάλαιο για να μάς πείτε τελικά εις το τέλος ότι: «Ο απόστολος Παύλος ξέρει να ξεχωρίζει τον Χριστό - ως κληρονόμο - από τον Πατέρα του»

Κ.Γιώργο λυπάμαι, αλλά ΟΥΤΕ με ένσημα βαρέα κι ανθυγιεινά αντέχεστε, αλλά ΟΥΤΕ και με ψυχοφάρμακα!!!

Δεν πάει να έχει βγάλει μαλλιά η γλώσσα τού υποφαινομένου (ετοιμάζεται να την κουρέψει) και να σάς λέει να σταματήσετε να διαχωρίζετε τα πρόσωπα Πατρός-Υιού κι έτσι να αυταπατάστε ότι τάχα απαντάτε όσον αφορά εις την Θεότητα τού Υιού; Εσείς προχωράτε ακάθεκτος με το βιολί βιολάκι σας.

Έχω πει κι άλλη φορά ότι για την περίπτωσή σας η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά!!!


8 πρὸς δὲ τὸν υἱόν, Ὁ θρόνος σου, ὁ Θεός, εἰς τὸν αἰῶνα τοῦ αἰῶνος, καὶ ἡ ῥάβδος τῆς εὐθύτητος ῥάβδος τῆς βασιλείας σου. 9 ἠγάπησας δικαιοσύνην καὶ ἐμίσησας ἀνομίαν· διὰ τοῦτο ἔχρισέν σε ὁ θεός, ὁ θεός σου, ἔλαιον ἀγαλλιάσεως παρὰ τοὺς μετόχους σου· 10 καί, Σὺ κατ’ ἀρχάς, Κύριε, τὴν γῆν ἐθεμελίωσας, καὶ ἔργα τῶν χειρῶν σού εἰσιν οἱ οὐρανοί· 11 αὐτοὶ ἀπολοῦνται, σὺ δὲ διαμένεις· καὶ πάντες ὡς ἱμάτιον παλαιωθήσονται, 12 καὶ ὡσεὶ περιβόλαιον ἑλίξεις αὐτούς, ὡς ἱμάτιον καὶ ἀλλαγήσονται· σὺ δὲ ὁ αὐτὸς εἶ καὶ τὰ ἔτη σου οὐκ ἐκλείψουσιν.

Εις ποιον απευθύνεται ο στίχ.8 κ.Γιώργο; «προς δε τον Υιόν» δεν λέγει; Ο στίχ.9, εφόσον αποτελεί συνέχεια τού στίχ.8 εις ποίον απευθύνεται κ.Γιώργο; Μάλλον εις το ίδιο πρόσωπο που λέγεται Υιός. Μέχρι εδώ ελπίζω να συμφωνείτε μαζί μου.

Ας έλθουμε όμως τώρα και εις τον στίχ.10 να δούμε πώς αρχίζει: «10 ΚΑΙ, Σὺ κατ’ ἀρχάς, κύριε, τὴν γῆν ἐθεμελίωσας, καὶ ἔργα τῶν χειρῶν σού εἰσιν οἱ οὐρανοί·» Μήπως αυτός ο συμπλεκτικός σύνδεσμος καί ενώνει τον στίχ.10 με τούς δύο προηγουμένους και υποννοεί: και ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΙΟΝ (εννοείται λέγει η Γραφή) ή επίσης ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΙΟΝ (εννοείται λέγει η Γραφή) Σὺ κατ’ ἀρχάς, Κύριε, τὴν γῆν ἐθεμελίωσας, καὶ ἔργα τῶν χειρῶν σού εἰσιν οἱ οὐρανοί·

Δηλαδή κ.Γιώργο έχετε βαλθεί να μάς κάνετε να ξεχάσουμε και τα λίγα (ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ) Ελληνικά που γνωρίζουμε;

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ

Υ.Γ. Πολύ καλή η τακτική σας, από ολόκληρα κείμενα που αποτελούνται τα δικά μας σχόλια, να απομονώνετε μία πρόταση και αυτό να το θεωρείτε απάντηση εις τα σχόλια. Κ.Γιώργο, το να κοροιδεύετε τον εαυτό σας ας πούμε ότι είναι δικαίωμά σας και το απολαμβάνετε, αλλά να κοροιδεύετε τόσον κόσμο που σάς διαβάζει δεν είναι κρίμα;

Τόσο πολύ πλέον έχετε υποτιμήσει την νοημοσύνη τών αναγνωστών;


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ο χριστός είναι ο Γιαχβέ τής Παλαιάς και τής Καινής Διαθήκης.[Ησ.Η΄11-14].''Ούτω λέγειΚύριος[Γιαχβέ]...Μήποτε είπητε σκληρόν παν γάρ,ό εάν είπη ο λαός ούτος,σκληρόν εστι τόν δέ φόβον αυτου μή φοβηθήτε,ουδ ου μή ταραχθήτε Κύριον[Γιαχβε]αυτόν αγιάσατε καί αυτός έσται σου φόβος.Καί εάν επ αυτω πεποιθώς ης,έσται σοι εις αγίασμα καί ουχ ως λίθου προσκόμματι συναντήσεσθε αυτω,ουδέ ως πέτρας πτώματι''Στό χωρίο αυτώ βλέπουμε ο ένας Κύριος[Γιαχβέ] ομιλεί στόν άλλον Κύριον[Γιαχβέ],τόν οποίον διά τούς απίστους χαρακτιρίζει ως λίθου πρόσκομμα και πέτρας πτώμα...Ποιός είναι ό λίθος προσκόμματος?Μάς απαντά η Καινή Διαθήκη[ρωμ.θ,33 καί Α'Πέτρ.β'7,ο χαρακτηρισμός λίθος προσκόμματος καί πέτρα σκανδάλου εφαρμόζεται στόν Χριστόν.Σύμφωνα μά αυτά τά χωρία ο Χριστός είναι ο Γιαχβέ.

Ανώνυμος είπε...

Γιά τόν Απ.Ιάκωβο θρησκεία καθαρή καί αμόλυντη γιά τό Θεό καί Πατέρα είναι αυτή.Νά ενδιαφέρεται κανείς γιά τά ορφανά καιτής χήρες...Να μάς πεί ο Γεώργιος από τήν γερμανία,πόσα ορφανοτροφεία εκανε ή Σκοπιά,η ενδιαφέρθηκε γιά τά ορφανά καί τίς χήρες στήν ανάγκη τούς?Νά μάς δείξει ένα έντυπο τής Σκοπιάς.Ενώ οι Ορθοδοξία εχει και ορφανοτροφεία καί γηροκομεία καί αλλα ιδρύματα.Δέν τό λέω οτι μόνο απ΄αυτά εξαρτάτε ή σωτηρία μάς,αλλά είναι κι'αυτά. ΙΑΚΩΒΟΣ,[Α'27].Περιμένω απάντηση.

Ο Παντελής.

Γιώργος είπε...

Ανύνυμος: "ο χριστός είναι ο Γιαχβέ τής Παλαιάς και τής Καινής Διαθήκης.[Ησ.Η΄11-14].''Ούτω λέγειΚύριος[Γιαχβέ]...Μήποτε είπητε σκληρόν παν γάρ,ό εάν είπη ο λαός ούτος,σκληρόν εστι τόν δέ φόβον αυτου μή φοβηθήτε,ουδ ου μή ταραχθήτε Κύριον[Γιαχβε]αυτόν αγιάσατε καί αυτός έσται σου φόβος.Καί εάν επ αυτω πεποιθώς ης,έσται σοι εις αγίασμα καί ουχ ως λίθου προσκόμματι συναντήσεσθε αυτω,ουδέ ως πέτρας πτώματι''Στό χωρίο αυτώ βλέπουμε ο ένας Κύριος[Γιαχβέ] ομιλεί στόν άλλον Κύριον[Γιαχβέ],τόν οποίον διά τούς απίστους χαρακτιρίζει ως λίθου πρόσκομμα και πέτρας πτώμα...Ποιός είναι ό λίθος προσκόμματος?Μάς απαντά η Καινή Διαθήκη[ρωμ.θ,33 καί Α'Πέτρ.β'7,ο χαρακτηρισμός λίθος προσκόμματος καί πέτρα σκανδάλου εφαρμόζεται στόν Χριστόν.Σύμφωνα μά αυτά τά χωρία ο Χριστός είναι ο Γιαχβέ."

Λάθος, ο Χριστός είναι ο Γιος του Γιαχβέ/Ιεχωβά:
Εδώ μιλάει έτσι κι αλλιώς ο προφήτης Ησαϊας.
Τι λέει ο προφήτης Ησαϊας;
Λέει: "Ούτω λέγει Κύριος [Γιαχβέ / Ιεχωβά]..."
Σε ποιούς μιλάει;
Μα φυσικά στους Ισραηλίτες.
Τι τους λέει τους Ισραηλίτες μετά;
"Κύριον [Γιαχβέ/Ιεχωβά] αυτόν αγιάσατε καί αυτός έσται σου φόβος."

Αυτά είναι τόσο αυτονόητα όσο θα ήταν αν στη θέση του "Γιαχβέ /Ιεχωβά" βάλουμε π.χ. το "Πρωθυπουργός" ή "Βαιλιάς" ή ένα άλλο άτομο με περόμοια εξουσία.
Τότε θα είχαμε, καθώς θα μιλούσε ένας αντιπρόσωπος του Πρωθυπουργού / Βσιλιά κλπ.
Λέει: "Ούτω λέγει ο Βασιλιάς / Πρωθυπουργός ..."
Σε ποιούς να βάλουμε ότι μιλάει;
Ας πούμε σε κάποιους Έλληνες σε ένα χωριό, δίνοντας τους οδηγίες από τον Βασιλιά / Πρωθυπουργό, καθώς λέει μετά:
"Τον Βασιλιά / Πρωθυπουργό αυτόν να υπακούτε..."

Νομίζω αυτονόητο είναι, ότι και αυτό το καταλαβαίνουν παιδιά του Δημοτικού, έστω και των πρώτων τάξεων του Γυμνασίου που καταλαβαίνουν λίγο καλύτερα το απλούστατο συντακτικό και τις απλές προτάσεις.
Συνεπώς είναι άσχετα τα αναφερόμενα συμπεράσματα και φανερώνουν πλήρη άγνοια, ακόμα και απλής σύνταξης - ελληνικών - προτάσεων.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Τσιμπιρίδης: "Δηλαδή κ.Γιώργο έχετε βαλθεί να μάς κάνετε να ξεχάσουμε και τα λίγα (ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ) Ελληνικά που γνωρίζουμε;
ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ
Υ.Γ. Πολύ καλή η τακτική σας, από ολόκληρα κείμενα που αποτελούνται τα δικά μας σχόλια, να απομονώνετε μία πρόταση και αυτό να το θεωρείτε απάντηση εις τα σχόλια. "

Και ένας γιατρός, όταν κάποιος πάσχει από γάγγραινα, δεν κόβει όλο το σώμα αλλά τα πάσχοντα μέρη. Και φυσικά η γάγγραινα χρειάζεται 'ειδική περιποίηση'.

Κι εγώ ασχολούμε ιδιαίτερα με τα 'λάθος' σημεία που 'εκ πρώτης' εντοπίζω - σε συσχετισμό με όλα τα άλλα.

Παρατηρώ και το εξής κ.Τσιμπιρίδη:

Σας δυσκολεύουν τόσο πολύ οι εναλλαγές προτάσεων και προσώπων ώστε δεν τις αντιλαμβάνεστε;
Και σε θεατρικές παραστάσεις που η μια σκηνή διαδέχεται την άλλη, έχουμε τέτοιες γρήγορες 'μεταβάσεις' και 'διαδοχές' σκηνών.

Οι εναλλαγές έχουν ως εξής στα αναφερόμενα εδάφια Εβραίους 1:1-13
"πολυμερως και πολυτροπως παλαι ο θεος λαλησας
[ο λόγος γίνεται για τον Θεό. Η αναφορά γίνεται σε ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ]
τοις πατρασιν εν τοις προφηταις επ εσχατου των ημερων τουτων ελαλησεν ημιν εν υιω 2 ον εθηκεν [ο ΘΕΟΣ] κληρονομον παντων δι ου και εποιησεν τους αιωνας 3 ος
[ο λόγος γίνεται για τον Χριστό που τέθηκε κληρονόμος]
ων απαυγασμα της δοξης και χαρακτηρ της υποστασεως αυτου φερων τε τα παντα τω ρηματι της δυναμεως αυτου καθαρισμον των αμαρτιων ποιησαμενος εκαθισεν εν δεξια
[ο λόγος γίνεται για τον Χριστό]
της μεγαλωσυνης
[δεξιά του Θεού κάθησε ο Χριστός]
εν υψηλοις 4 τοσουτω κρειττων γενομενος των αγγελων οσω διαφορωτερον παρ αυτους κεκληρονομηκεν ονομα

5 τινι γαρ ειπεν
[ο λόγος γίνεται για τον Θεό]
ποτε των αγγελων υιος μου ει συ
[ο Θεός μιλάει για τον Χριστό σε σύγκριση με αγγέλους]
εγω σημερον γεγεννηκα σε και παλιν εγω εσομαι αυτω εις πατερα και αυτος εσται μοι εις υιον
[ο Θεός μιλάει για τον δικό του Γιο, τον Χριστό]

6 οταν δε παλιν εισαγαγη τον πρωτοτοκον εις την οικουμενην λεγει
και προσκυνησατωσαν αυτω παντες αγγελοι θεου
[ο Θεός μιλάει για τον Χριστό που τον εισαγάγει στην οικουμένη με την οδηγία να τον προσκυνήσουν όλοι οι άγγελοι]

7 και προς μεν τους αγγελους λεγει
[αναφορά στον Θεό σε ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ που μιλάει για τους αγγέλους, για το ρόλο τους]
ο ποιων τους αγγελους αυτου πνευματα και τους λειτουργους αυτου πυρος φλογα

8 προς δε τον υιον
[αναφορά στον Θεό που μιλάει για τον Χριστό στο ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ με εναλλαγή στο ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΣΩΠΟ]
ο θρονος σου ο θεος εις τον αιωνα [του αιωνος] και η ραβδος της ευθυτητος ραβδος της βασιλειας αυτου

9 ηγαπησας δικαιοσυνην και εμισησας ανομιαν
[ο Θεός μιλάει για τον Χριστό σε ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΣΩΠΟ - σε μια γενική πρόταση που θα μπορούσε να την πει ο καθένας που αναγνωρίζει το ρόλο και την πιστότητα του Χριστού]
δια τουτο εχρισεν σε ο θεος ο θεος σου ελαιον αγαλλιασεως παρα τους μετοχους σου

10 και συ κατ αρχας κυριε την γην εθεμελιωσας
[γίνεται αναφορά ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΣΩΠΟ στις δημιουργικές πράξεις του Θεού]
και εργα των χειρων σου εισιν οι ουρανοι
...
13 προς τινα δε των αγγελων ειρηκεν
ποτε
[αναφορά στα λόγια του Θεού - ενώ 'μεταφέρονται' από τον απόστολο Παύλο - ΣΕ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ προς τον Χριστό σε συσχετισμό με τους αγγέλους με εναλλαγή - στην επόμενη πρόταση σε ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΣΩΠΟ]
καθου εκ δεξιων μου εως αν θω τους εχθρους σου υποποδιον των ποδων σου.

Σε αυτά τα εδάφια έχουμε εναλλαγές αναφορών [από τον απόστλο Παύλο] - για τον Θεό, για τον Χριστό και για τους αγγέλους - που δεν περιέχουν τίποτα παράξενο και τίποτα ακατανόητο.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

τυπογραφικό:

Τι λέει ο προφήτης Ησαϊας;
Λέει: "Ούτω λέγει Κύριος [Γιαχβέ / Ιεχωβά]..."
Σε ποιούς μιλάει;
Μα φυσικά στους Ισραηλίτες.
Τι τους λέει τους Ισραηλίτες μετά;
"Κύριον [Γιαχβέ/Ιεχωβά] αυτόν αγιάσατε καί αυτός έσται σου φόβος."

Αυτά είναι τόσο αυτονόητα όσο θα ήταν αν στη θέση του "Γιαχβέ /Ιεχωβά" βάλουμε π.χ. το "Πρωθυπουργός" ή "Βασιλιάς" ή ένα άλλο άτομο με περόμοια εξουσία.
Τότε θα είχαμε, καθώς θα μιλούσε ένας αντιπρόσωπος του Πρωθυπουργού / Βασιλιά κλπ.
Λέει: "Ούτω λέγει ο Βασιλιάς / Πρωθυπουργός ..."
Σε ποιούς να βάλουμε ότι μιλάει;
Ας πούμε σε κάποιους Έλληνες σε ένα χωριό, δίνοντας τους οδηγίες από τον Βασιλιά / Πρωθυπουργό, καθώς λέει μετά:
"Τον Βασιλιά / Πρωθυπουργό αυτόν να υπακούτε..."

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

«ο Θεός λαλήσας τοις πατράσιν εν τοις προφήταις, επ’ εσχάτου των ημερών τούτων ελάλησεν ημίν εν υιώ, ον έθηκε κληρονόμον πάντων, δι’ ου και τους αιώνας εποίησεν, ος ων απαύγασμα της δόξης και χαρακτήρ της υποστάσεως αυτού, φέρων τε τα πάντα τω ρήματι της δυνάμεως αυτού, δι’ εαυτού καθαρισμόν ποιησάμενος των αμαρτιών ημών εκάθισεν εν δεξιά της μεγαλωσύνης εν υψηλοίς, τοσούτω κρείττων γενόμενος των αγγέλων, όσω διαφορώτερον παρ’ αυτούς κεκληρονόμηκεν όνομα.» (Εβρ. 1:1-4)


Ο Ιησούς Χριστός είναι υπόσταση τού (τρισυπόστατου) Θεού
ή χαρακτήρ τής (μίας και μοναδικής) υποστάσεως αυτού, όπως λέει ο Παύλος;

O Παύλος θα μπορούσε να είχε σώσει τη χριστιανοσύνη από τις αιρετικές διαμάχες και την κατασπατάληση χρόνου (αλλά και σάρκας και αίματος) στη διάρκεια πολλών αιώνων αλλά δυστυχώς ΔΕΝ αναφέρει τον Υιό ως υπόσταση του Θεού αλλά ως χαρακτήρα τής (μίας) υποστάσεως του Θεού.
Μιλά για “υπόσταση” και όχι “υποστάσεις” του Θεού.
Δύσκολο λοιπόν μετά από αυτό, κάποιος να ισχυριστεί πως η υπόσταση του Θεού είναι ... τρεις υποστάσεις. Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο αν συν την εκκλησιαστική χείρα, κινείς και τον αυτοκρατορικό βούρδουλα.

«Εις εστιν ο Υιός, διπλούς την φύσιν, αλλ’ ου την υπόστασιν, διό τέλειον αυτόν Θεόν και τέλειον άνθρωπον» ομολογούν τον Χριστό, οι πιστοί στο τριαδικό δόγμα. Με δύο φύσεις λοιπόν ο Ιησούς, ανθρώπινη και θεϊκή, «ουκ εις δυάδα προσώπων τεμνόμενος, αλλ’ εν δυάδι φύσεων, ασυγχύτως γνωριζόμενος».
Έχω όμως την εντύπωση πως η θεϊκή του φύση, έπαιζε κρυφτούλι με την ανθρώπινη φύση του.
Ο άνθρωπος Ιησούς, δεν γνώριζε πως η δική του θανατική καταδίκη θα σημάνει τη σωτηρία όλης της ανθρωπότητας; Αν το γνώριζε, πώς τόλμησε να ξεστομίσει το “παρελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο”;
Δεν γνώριζε πως το ποτήριο αυτό ήταν η ελπίδα και η σωτηρία όλου κόσμου; Και εν τούτοις δίστασε;
Αυτό το αναξιοπρεπές ολιγόψυχο και δειλό ανθρωπάκι, το αποκαλείτε άνθρωπο και μάλιστα “τέλειον”;
Όταν ολόκληρη η ανθρωπότητα κρέμεται από το δικό σου ολιγόωρο μαρτύριο και θάνατο (σιγά τ’ αβγά θα έλεγα καθόσον χιλιάδες άνθρωποι έχουν υποστεί τρισχειρότερα υπερασπιζόμενοι λιγότερο σημαντικά πράγματα και όχι τη σωτηρία του κόσμου), πόσο σκοταδόψυχος πρέπει να είσαι ώστε να παρακαλέσεις να παρέλθει από σένα;

Δήκτης.

Γιώργος είπε...

"Δικηγόρε, ποια είναι υβριστικά σχόλια;
Ο πρεσβύτερος των αντίχριστων,
ο Γιώργος, δεν είναι βλάκας;
Δεν είναι κακό να είναι κάποιος βλάκας."


Τι πρέπει να κάνει κάποιος και τι να πει;
Τι να πούμε τί;

Να γελάς, να κλαίς ή και τα δυό;
Η να πούμε το:
Καρδιά μου μη βαρυγκομάς;

ΑΝΤΙΧΙΛΙΑΣΤΙΚΟΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΝ είπε...

Δικηγόρε,
δεν σε βλέπω να αντιδράς στις βλασφημίες κατά του προσώπου Του Κυρίου.
Αυτό σε πείραξε που αποκαλώ τον Γιώργο από την Γερμανία βλάκα;

Είδες τι γράφει ο αντίχριστος για Τον Κύριο;

"Αυτό το αναξιοπρεπές ολιγόψυχο και δειλό ανθρωπάκι, το αποκαλείτε άνθρωπο και μάλιστα “τέλειον”;

Επίσης ο αντίχριστος χαρακτηρίζει Τον Κύριο: " σκοταδόψυχος"

Δικηγόρε,
ποια σχόλια πρέπει να διαγραφούν, τα δικά μου ή του αντίχριστου;

Δεν ντρέπεστε λιγάκι υποκριτές!

Σας ενοχλεί το δικό μου στόμα που λέει την αλήθεια, και δεν ενοχλείστε από τις βλασφημίες προς το πρόσωπο Του Κύριου.

Ας βγάλει ο αναγνώστης τα συμπεράσματά του.

Γιώργος είπε...

Δήκτης: "Ο άνθρωπος Ιησούς, δεν γνώριζε πως η δική του θανατική καταδίκη θα σημάνει τη σωτηρία όλης της ανθρωπότητας; Αν το γνώριζε, πώς τόλμησε να ξεστομίσει το “παρελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο”;
Δεν γνώριζε πως το ποτήριο αυτό ήταν η ελπίδα και η σωτηρία όλου κόσμου; Και εν τούτοις δίστασε;
Αυτό το αναξιοπρεπές ολιγόψυχο και δειλό ανθρωπάκι, το αποκαλείτε άνθρωπο και μάλιστα “τέλειον”;"

Δήκτη, κάνεις - δεν μπορώ να πω 'όλες' - πετυχημένες παρατηρήσεις αλλά θα ασχοληθώ με το παραπάνω.
Φυσικά γνώριζε ο Χριστός τι θα γινόταν, εφόσον του είχε αποκαλυφθεί από τον Πατέρα του.
Πάνω στην αγωνία όμως για την δύσκολη κατάσταση στην οποία θα βρισκόταν, παρακάλεσε 'προς στιγμήν' τον Πατέρα του: "παρελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο".
Μετά όμως το 'δέχτηκε' αυτό το 'ποτήρι'. Γιατί;
Επειδή αναγνώρισε ότι το να θυσιάσει ο ίδιος τη ζωή του - περιλαμβανομένου και του επώδυνου τρόπου - ήταν ο καλύτερος τρόπος που επέλεξε ο Πατέρας του [Σίγουρα ο Θεός θα μπορούσε να βρει και άλλους τρόπους 'παράδοσης της ζωής του Χριστού στο θάνατο' - αλλά δεν θα ήταν ο καλύτερος τρόπος με την έννοια των αποτελεσμάτων]
Όπως το είπες σωστά και εσύ: Πολλοί άλλοι πεθαίνουν με βασανιστικό θάνατο και έχουν υποστεί πολλές και 'απάνθρωπες' αβάσταχτες ταλαιπωρίες.
Πως θα μπορούσε ο Χριστός να νιώσει πληρέστερα τον πόνο τέτοιων ανθρώπων και γενικά τον πόνο που υφίστανται άνθρωποι, αν ο ίδιος 'καλοπερνούσε' 'μια ζωή' όπως θα λέγαμε [κάτι δισεκατομμύρια χρόνια], χωρίς ποτέ πόνους και ταλαιπωρίες;
Ως διορισμένος μελοντικός Βασιλιάς ο Χριστός μπορεί πλέον να καταλαβαίνει καλύτερα την αγωνία θανάτου με τον συνοδευόμενο πόνο άλλων, εφόσον τα έζησε / τα βίωσε και ο ίδιος. [Οι διενέξεις των μαθητών του και η ανικανότητα αντίληψης που είχαν κάποιες φορές, ήταν το 'λιγότερο κακό' που βίωνε]

Δείγματα δειλίας δεν μπορούν να καταλογιστούν στον Χριστό, επειδή ουσιαστικά ήταν πολύ θαρραλέος άνθρωπος και έλεγε άφοβα τη γνώμη του.

[Φυσικά υπήρξαν και πολλοί άλλοι θαρραλέοι και ροψοκίνδυνοι όπως ο Μ.Αλέξανδρος που τα 'έπαιζαν όλα για όλα']
Στην περίπτωση όμως του Χριστού 'παιζόταν / διακυβεύονταν οι τύχες' όχι μόνο της ανθρωπότητας αλλά και όλων των νοήμονων πλασμάτων στο Σύμπαν (των αγγελικών πλασμάτων εκ των οποίων πολλοί 'επαναστάτησαν' και τάχθηκαν με το πλευρό του πρωτοεπαναστάτη, του Διαβόλου).
Από τις ενέργειες του Χριστού θα καθοριζόταν και θα επηρεαζόταν η 'Ρότα' (die Route) / η πορεία όλου του Σύμπαντος.
Είναι εύλογη λοιπόν η - πρωτόγνωρη γι' αυτόν - αγωνία που είχε.

Τελικά ο Θεός δεν 'παρεξήγησε' τα λόγια του Χριστού αλλά τον αντάμοιψε για την πιστότητά του - του έδωσε εξουσία μεγαλύτερη από κάθε άλλη δοσμένη εξουσία στο Σύμπαν.
(Φιλιππησίους 2:8-11)
"έγινε υπάκουος μέχρι θανάτου, ναι, θανάτου πάνω σε ξύλο βασανισμού. 9 Γι’ αυτόν το λόγο και ο Θεός τον εξύψωσε σε ανώτερη θέση και του έδωσε με καλοσύνη το όνομα που είναι πάνω από κάθε άλλο όνομα, ώστε στο όνομα του Ιησού να λυγίσει κάθε γόνατο εκείνων που είναι στον ουρανό και εκείνων που είναι στη γη και εκείνων που είναι κάτω από το έδαφος, και κάθε γλώσσα να ομολογήσει φανερά ότι ο Ιησούς Χριστός είναι Κύριος για τη δόξα του Θεού του Πατέρα"

Γιώργος

Γιώργος είπε...

τυπογραφικό:

Ως διορισμένος μελλοντικός Βασιλιάς ο Χριστός μπορεί πλέον να καταλαβαίνει καλύτερα την αγωνία θανάτου με τον συνοδευόμενο πόνο άλλων, εφόσον τα έζησε / τα βίωσε και ο ίδιος.
[Οι διενέξεις των μαθητών του και η ανικανότητα αντίληψης που είχαν κάποιες φορές, ήταν το 'λιγότερο κακό' που βίωνε]

Γιώργος είπε...

"οι Ορθοδοξία εχει και ορφανοτροφεία καί γηροκομεία καί αλλα ιδρύματα.Δέν τό λέω οτι μόνο απ΄αυτά εξαρτάτε ή σωτηρία μάς,αλλά είναι κι'αυτά. ΙΑΚΩΒΟΣ,[Α'27].Περιμένω απάντηση"
Ο Παντελής.

Αυτά που λες αγαπητέ Παντελή τα κάνουν και οι καθολικοί και οι ευαγγελικοί χωρίς να εξαιρούνται άλλοι.
Αυτό όμως το 'φιλανθρώπινο πνεύμα' υπέρ συνανθρώπων δεν τους κάνει όλους αυτόματα και 'αληθινούς Χριστιανούς']

Εννοείται ότι σε περιπτώσεις ανάγκης και οι Μάρτυρες του Ιεχωβά προστρέχουν σε βοήθεια άλλων και συμβάλουν προσφέροντας υπηρεσίες για το καλό και την ευημερία των άλλων.

Αναγνωρίζουν όμως όλοι
ότι η οποιαδήποτε βοήθεια είναι απλώς προσωρινή - αν λάβουμε υπόψη και την οικονομική κρίση που υπάρχει -
και
ότι τα προβλήματα και οι αδικίες που μαστίζουν τον κόσμο δεν θα εξαλειφθούν πριν τη Βασιλεία του Χριστού.


Γιώργος

ΑΝΤΙΧΙΛΙΑΣΤΙΚΟΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΝ είπε...

Πρεσβύτερε από την Γερμανία, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, βοηθάνε ΜΟΝΟ τα μέλη της εταιρίας.

Αν κάποιο μέλος είναι τριάντα χρόνια ή και περισσότερα, ενεργός και δραστήριος Μάρτυρας του Ιεχωβά, και αποκοπεί από την οργάνωση, τότε αυτόν όχι μόνο δεν θα τον βοηθήσουν ποτέ, αλλά ούτε καν θα ενδιαφερθούν αν ζει ή πέθανε.

Ο Χριστός για ποιο λόγο τάιζε τους ανθρώπους;

Μήπως ο Χριστός έκανε λάθος, και οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, είναι στον ίσιο δρόμο, και ο Χριστός έκανε λάθος όταν τάιζε τα πλήθη, και μάλιστα θαυματουργικά και με υπέρ αφθονία αγαθών;

Γιώργο, γιατί η εταιρία σου, ΠΛΗΡΩΝΕΙ τους περιοδεύοντες επισκόπους, και τους ειδικούς σκαπανείς;

Ο Απόστολος των εθνών Παύλος,
ήταν χαζός που δούλευε, και οι δικοί σας επίσκοποι της εταιρίας, είναι εξυπνότεροι που ταξιδεύουν με υπερσύγχρονα αεροπλάνα πρώτη θέση και με κάθε άνεση και πολυτέλεια;

Ποιος πληρώνει όλα αυτά τα έξοδα, και τους μισθούς;

Γιατί λέτε ότι δεν πληρώνεστε;

Είναι ψέματα όλα αυτά;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί κύριοι συνομιλητές, έχω να προτείνω ένα καλύτερο θέμα συζήτησης που είναι πολύ επίκαιρο μάλιστα. Το τεύχος της Σκοπιάς 15 Ιουλίου 2011, έχει προκαλέσει σάλο στο διαδίκτυο με τις ακρότητες που περιλαμβάνει και τη γεμάτη μίσος επίθεση του Κυβ.Σώματος των ΜΤΙ εναντίον των διαφωνούντων και των αποκομμένων. Δεν είναι καιρός να σχολιάσουμε αυτή την Αντιχριστιανική
τακτική της Σκοπιάς και να δώσουμε μια απάντηση σ' αυτούς τους διεστραμμένους και μισαλλόδοξους θρησκευτικούς ηγέτες, οι οποίοι με μοναδικό σκοπό τη διατήρηση της εξουσίας τους και τον πλουτισμό της Εταιρίας διαστρέφουν το Λόγο του Θεού και διαλύουν οικογένειες;

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ, δώστε προσοχή στο προπαγανδιστικό παραλήρημα της Σκοπιάς 15 Ιουλίου 2011, ειδικά στα τρία θέματα μελέτης: 1) Θα Υπακούσετε στις Σαφείς Προειδοποιήσεις του Ιεχωβά; 2) Τι Είναι η Ανάπαυση του Θεού; και 3) Έχετε Εισέλθει Εσείς στην Ανάπαυση του Θεού;
Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς σ' αυτό το κήρυγμα μίσους εναντίον όποιου διαφωνεί με τις διδασκαλίες του Κ.Σ. για τις οποίες, φυσικά, διατηρεί το δικαίωμα να τις αλλάζει όποτε θέλει αυτογελοιοποιούμενο.
Αποκορύφωμα των διαστροφών που περιέχει αυτό το κατάπτυστο τεύχος είναι η παρακάτω φράση, τυπωμένη σε ειδική λεζάντα: "Μπορούμε να εισέλθουμε στην ανάπαυση του Ιεχωβά σήμερα αν εργαζόμαστε ΥΠΑΚΟΥΑ σε αρμονία με τον ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ σκοπό του όπως ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ σε εμάς μέσω της ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ του" (τα κεφαλαία γράμματα δικά μου).
Πρέπει να δώσουμε μια απάντηση σ' αυτούς τους ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΣ που παριστάνουν και τον "Μοναδικό αγωγό" τηε Θεϊκής αλήθειας χωρίς να ντρέπονται για τις γελοιοποιήσεις που έχουν υποστεί στο παρελθόν.

ΑΝΤΙΧΙΛΙΑΣΤΙΚΟΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΝ είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε,
συμφωνώ μαζί σου.

Θα ήταν καλό να βάλεις και ένα οποιοδήποτε ψευδώνυμο, για να διεξαχθεί καλύτερα ο διάλογος.

Μη περιμένεις να σου απαντήσει ο πρεσβύτερος από την Γερμανία.

Πάλι κάποια μ... , συγγνώμη εξυπνάδα ήθελα να πω, θα μας ξεφουρνίσει και θα γυρίσει το θέμα κάπου αλλού.

Αν και προσωπικά έχω βιώσει και έχω μπουχτίσει από τον απολυταρχισμό της εταιρίας αυτής επί σειρά δεκαετιών.

Αλλά τώρα τελευταία το έχουν παρακάνει οι ηγέτες της εταιρίας, λόγω του ρεζιλέματος που έχουν υποστεί από τις Χριστιανικές ιστοσελίδες του διαδικτύου.

Αν σου είναι εύκολο, επικόλλησε όλο το απόσπασμα της εν λόγω σκοπιάς, για να θαυμάσουν οι αναγνώστες, την "ελευθερία της οργανώσεως του Ιεχωβά".

Ανώνυμος είπε...

Ω! Γεώργιε, εσυ μόνο είδες τα συντακτικά λάθη.Ο Χριστός δεν θα μας κρίνει απ'αυτά, αλλά από δογματικά λάθη που κάνεις εσύ!Είπε ο Ησ.στό η'14 [λίθου προσκόματι ...]. Ποιός είναι ο λίθος προσκόμματος? Ο Απ.Πάυλος καί ο Πέτρος λένε είναι ο Χριστός,[Ρωμ.θ'33 καί Πέτρος Α'7]. Αλλά τί νά κάνουμε?Εσείς πιστεύετε στόν ίδιο Θεό όπως οι μουσουλμάνοι.Βιβλίο έτος 1990 σελ.216 εκδοση τών Μτι. ο Παντελής.

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι άλλο, Γεώργιε.Η Σκοπιά του 1963 ,στήν σελίδα [171], διδάσκει ότι οι εξουσίες είναι του Θεού.Αλλά η Σκοπιά στίς [15-4 του 1964]λέει οι εξουσίες είναι του διαβόλου.Η Σκοπιά της 1-8-1972 διδάσκει ότι οι εξουσίες ειναι του Θεού και οι Σκοπιά 15-1-1975 διδάσκει ότι οι εξουσίες είναι του διαβόλου.Τί είδους νέο φως πέρνεται?! Παντελής

ΑΝΤΙΧΙΛΙΑΣΤΙΚΟΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΝ είπε...

Παντελή,
διάβασε άλλο ένα ανέκδοτο της εταιρίας του Γιώργου.

Όσο υπάρχουν βλάκες θα υπάρχει και η Σκοπιά...

Το χαλασμένο φανάρι με το νέο φώς:


"ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΣΟΔΟΜΩΝ;"


1. ΝΑΙ... Γραφικαί Μελέται - τόμος Α΄ σελ. 121.


2. ΝΑΙ... Σκοπιά 7-1879 σελ. 8 (Αγγλική έκδοση).


3. ΟΧΙ... Σκοπιά 1-6-1952 σελ. 338 (Αγγλική έκδοση).


4. ΟΧΙ... Σκοπιά 15-2-1954 σελ. 61.


5. ΝΑΙ... Σκοπιά 1-8-1965 σελ. 479 (Αγγγλική έκδοση).


6. ΝΑΙ... Σκοπιά 1965 σελ. 364.


7. ΟΧΙ... Σκοπιά 1-6-1988 σελ. 31.


8. ΝΑΙ... Μπορείτε να Ζείτε για Πάντα (Παλαιά Έκδοση) σελ. 179.


9. ΟΧΙ... Μπορείτε να Ζείτε για Πάντα (Νέα Έκδοση) σελ. 179.


10. ΝΑΙ... Ενόραση - τόμος 2ος, σελ. 985 (Αγγλική έκδοση).


11. ΟΧΙ... Αποκάλυψη, σελ. 273.


http://eleftheros-aitos.blogspot.com/2011/02/18.html#more

Χάρης είπε...

Αγαπητέ ΑΝΤΙΧΙΛΙΑΣΤΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ,
μπορείτε να με λέτε Χάρη.
Ευχαρίστως θα έγραφα το πραγματικό μου όνομα, αλλά επειδή έχω συγγενείς ΜΤΙ και δεν θέλω να τους προξενήσω κάποια προβλήματα (μιας και η Σκοπιά είναι γνωστή για το Φασισμό της)προτιμώ ένα ψευδώνυμο.
Για να είμαι σε θέση να βοηθήσω τους δικούς μου ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί μέσα σ' αυτή τη φάκα που λέγεται ΣΚΟΠΙΑ, τα τελευταία 10 χρόνια μελέτησα (και συνεχίζω να μελετώ) όλα τα έντυπα του [α]πιστου και [μη]φρόνιμου δούλου από το 1876 μέχρι σήμερα. Είμαι ευτυχής που οι συγγενείς μου ΜΤΙ αντιλήφθηκαν, επιτέλους, την αλήθεια για την "αλήθεια" της Σκοπιάς. Χωρίς καμία σχεδόν εξαίρεση, έχουν καταλάβει πλέον την απάτη της Σκοπιάς και παραμένουν εκεί για τα μάτια.
Δεν είχα καμία διάθεση να ασχοληθώ μαζί τους, αλλά κρίνω ότι δεν πρέπει να μένουν αναπάντητες οι προκλήσεις της Σκοπιάς και η Φασιστική τακτική της έναντι εκείνων που έχουν διαφορετική γνώμη ανάμεσα στους κόλπους της. Επειδή τα μέλη της Σκοπιάς δεν μπορούν να μιλήσουν ελεύθερα, πρέπει να μιλήσουν εκείνοι που ξέρουν την Εταιρία και τα κόλπα της, δηλαδή, οι πρώην Μάρτυρες και άλλοι ειδικοί. Θα προσπαθήσω να καταγράψω τα σπουδαιότερα σημεία αυτού του κατάπτυστου τεύχους της Σκοπιάς 15 Ιουλίου 2011.

Χάρης είπε...

Αποσπάσματα από το παραλήρημα της Σκοπιάς 15 Ιουλίου 20011 εναντίον των πρώην μελών της:
Σελίδα 15: "Μην Ακολουθείτε Ψευδοδιδασκάλους"
Οι ψευδοδιδάσκαλοι είναι σαν ξεραμένα πηγάδια. Όποιοι στρέφονται σε αυτούς για να βρουν νερά αλήθειας θα απογοητευτούν οικτρά....Ποιοί είναι αυτοί οι ψευδοδιδάσκαλοι; ...Ο Παύλος είπε στους πρεσβυτέρους της Εφέσου:"Από εσάς τους ίδιους θα σηκωθούν άντρες και θα λένε διεστραμμένα πράγματα".
Από πού προέρχονται, λοιπόν, οι ψευδοδιδάσκαλοι; Μπορεί να εγερθούν μέσα από την εκκλησία. Τέτοια άτομα ειναι αποστάτες......Σαν "αρπακτικοί λύκοι", οι ψευδοδιδάσκαλοι επιχειρούν να καταβροχθίσουν τα μέλη της εκκλησίας που τους εμπιστεύονται, καταστρέφοντας την πίστη τους και οδηγώντας τους μακριά από την αλήθεια.....Οι αποστάτες "εισάγουν αθόρυβα" φθοροποιές απόψεις. Σαν τους λαθρεμπόρους δρουν υπό την επιφάνεια, παρεισάγοντας ύπουλα αποστατιτκές ιδέες.....χρησιμοποιούν "πλαστά λόγια", δηλαδή κίβδηλα επιχειρήματα...Διαδίδουν "απατηλές διδασκαλίες" διαστρέφοντας τις Γραφές ώστε να ταιριάζουν με τις δικές τους ιδέες.......
Με ποιους τρόπους αποφεύγουμε τους ψευδοδιδασκάλους; Δεν τους δεχόμαστε στο σπίτι μας ούτε τους χαιρετάμε, Επίσης, αρνούμαστε να διαβάσουμε τα έντυπά τους, να δούμε τηλεοπτικά προγράμματα που τους φιλοξενούν, να εξετάσουμε τις ιστοσελίδες τους ή να γράψουμε σχόλια στα ιστολόγιά τους......
Αγαπάμε την οργάνωση του Ιεχωβά μέσω της οποίας διδαχθήκαμε συναρπαστικές αλήθειες....
Αυτά τα ολίγα για το κατάπτυστο τεύχος της Σκοπιάς 15 Ιουλίου 2011. Ένα σχόλιο μόνο από μένα. Είναι να θαυμάζει κανείς το απίστευτο θράσος της Σκοπιάς,διότι, Όσα ταιριάζουν γάντι σ' αυτήν τα φορτώνει με παραπλανητική γλώσσα στους 'αποστάτες'. Αυτό που βαθύτατα λυπάμαι είναι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά που στην πλειονότητά τους είναι καλοί άνθρωποι με αγαθές προθέσεις. Πού έχουν μπλέξει οι δόλιοι!!
ΥΓ. Πριν 3 χρόνια είχα πάει σε μια δημόσια διάλεξη σε αίθουσα βασιλείας όπου ο ομιλητής, ένας επίσκοπος περιοχής, επέμενε (με προφανή σκοπό να ξεγελάσει τους επισκέπτες) ότι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Νίκρομ
Πραγματικά, είναι από τις πιο ταιριαστές περιγραφές για το ίδιο το χάλι τών ψευδοδιδασκάλων τής Σκοπιάς, που με πλαστά επιχειρήματα και κίβδηλα λόγια παρασύρουν τους ανόητους, και διαστρεβλώνουν και τις γραφές και το νόημά τους.

Μάλιστα για τύπους σαν τους περιοδεύοντες "επισκόπους" τους, έχει γράψει ο Ιωάννης, ότι αυτούς που δεν δέχονται Ιησούν Χριστόν ερχόμενον εν σαρκί", και που έρχονται στα σπίτια μας ως "αξιωματούχοι" τής Εκκλησίας, δεν πρέπει να τους δέχεται κάποιος για φιλοξενία στο σπίτι του, και να μην τους λέει "χαίρετε".

Από τότε που συνειδητοποίησα ότι οι περιοδεύοντες "επίσκοποι" τής Σκοπιάς, ταιριάζουν γάντι σε αυτή την απαγόρευση, απαγόρευσα στη γυναίκα μου (είναι ΜτΙ) να τους φιλοξενεί στο σπίτι τις εβδομάδες τής επίσκεψής τους. Της είπα, αν θέλει να τους καλέσει, θα τους καλεί ΑΛΛΕΣ ημέρες, εκτός τών ημερών τής "επίσημης" επίσκεψής τους ως "επισκόπων περιοχής", ως απλούς ΜτΙ φίλους της, και όχι ως ψευδοπροφήτες αξιωματούχους τής Σκοπιάς.

Χάρης είπε...

Κύριε Νικρομ,
Για το περιεχόμενο αυτής της κατάπτυστης Σκοπιάς (15-7-11)
χρειάζεται μια εμπεριστατωμένη
απάντηση από έναν πρώην ΜΤΙ ή
κάποιον εξειδικευμένο κριτικό.
Πρέπει να λάβουν την απάντηση
που τους πρέπει όπως γίνεται
σωρηδόν στα Αγγλόφωνα ιστολόγια.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Αγαπητέ Παντελή

Παρέθεσες 4 Σκοπιές εκ τών οποίων μόνο εις την μία είχες ακριβή παραπομπή, με αντίστοιχη δηλαδή σελίδα. Μπορείς να κάνεις το ίδιο και για τις υπόλοιπες τρεις ώστε να μην είμαστε αναγκασμένοι να διαβάσουμε ΟΛΗ την Σκοπιά προκειμένου να βρούμε την συγκεκριμένη παράθεση;

Όσο για το χωρίο που Ησαία που ανέφερες, εις τον αγαπητό πρεσβύτερο τών Μαρτύρων τού Ιεχωβά εκ Γερμανίας, μην περιμένεις να δεις προκοπή και να παραδεχθεί το παραμικρό. Εδώ δεν μπορεί να καταλάβει απλές έννοιες, π.χ. τί σημαίνει ο συμπλεκτικός σύνδεσμός ‘και’ εις την φράση «10 και, Σὺ κατ’ ἀρχάς, Κύριε, τὴν γῆν ἐθεμελίωσας, καὶ ἔργα τῶν χειρῶν σού εἰσιν οἱ οὐρανοί·», θα καταλάβει πιο δύσκολες έννοιες;

Διάβασε τί έχει προηγηθεί εις τον μεταξύ μας διάλογο, πόσες φορές κατάπιε την γλωσσίτσα του και θα καταλάβεις τί εννοώ.

Ο κ.Γιώργος, φθάνει δυστυχώς εις το έσχατον σημείο τού εξευτελισμού, διότι σού έγραψε τα εξής:

«Νομίζω αυτονόητο είναι, ότι και αυτό το καταλαβαίνουν παιδιά του Δημοτικού, έστω και των πρώτων τάξεων του Γυμνασίου που καταλαβαίνουν λίγο καλύτερα το απλούστατο συντακτικό και τις απλές προτάσεις. Συνεπώς είναι άσχετα τα αναφερόμενα συμπεράσματα και φανερώνουν πλήρη άγνοια, ακόμα και απλής σύνταξης - ελληνικών - προτάσεων.»

Είναι, αγαπητέ Παντελή, να κρατάει κανείς την κολιά του από τα γέλια, όταν ο κ.Γιώργος σού γράφει ότι είναι δήθεν και γνώστης τού Συντακτικού, κι ότι κατέχει καλώς τα πράγματα τής Γραμματικής, όταν ΑΥΤΟΣ Ο ΓΝΩΣΤΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΠΙΕΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΙΤΣΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΑΧΝΑ, για να αντικρούσει τις συντακτικές παρατηρήσεις που κάναμε εις το δύσκολο όντως χωρίο ΦΙΛΙΠ. Β:6 τις οποίες μπορείς να βρεις εις τα εξής σχόλιά μας:

Η πρώτη φορά που δεν έβγαλε άχνα ο κ.Γιώργος:

http://antiairetikos.blogspot.com/2009/04/blog-post_20.html?commentPage=3

(Ημερομηνία σχολίου 19 Αυγούστου 2011 3:21 π.μ.)

Και η δευτέρα φορά:

http://antiairetikos.blogspot.com/2009/04/blog-post_20.html?commentPage=4

(Ημερομηνία σχολίου 13 Σεπτεμβρίου 2011 5:16 μ.μ.)

Και μετά αυτός ο κύριος ομιλεί περί Συντακτικού και Γραμματικής!!!

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Αγαπητέ Χάρη

Όντως το σχόλιό σου είναι πολύ επιτυχημένο.

«Είναι να θαυμάζει κανείς το απίστευτο θράσος της Σκοπιάς, διότι όσα ταιριάζουν γάντι σ' αυτήν τα φορτώνει με παραπλανητική γλώσσα στους ‘αποστάτες’.»

Είναι να γελάει κανείς με την ψυχή του όταν διαβάζει το αμίμητο:

«Διαδίδουν "απατηλές διδασκαλίες" διαστρέφοντας τις Γραφές ώστε να ταιριάζουν με τις δικές τους ιδέες»

Και να σκεφτεί κανείς ότι αυτά τα γράφουν οι ΚΑΤ’ ΕΞΟΧΗΝ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΤΕΣ ΤΏΝ ΙΕΡΩΝ ΓΡΑΦΩΝ!!! Αυτοί δηλαδή που προσθαφαιρούν λέξεις εις το ιερό κείμενο προκειμένου να το διαμορφώσουν εις τα δογματικά τους μέτρα και σταθμά!

Για παράδειγμα δύναται ο καθένας να ανατρέξει εις την απόδοση τού χωρίου ΦΙΛΙΠ. Β:6-7 όπου εντός δύο (2) χωρίων έχουν παρεμβάλλει εμβολίμως τέσσερεις (4) λέξεις (‘διανοήθηκε’, ‘κάποια’, ‘δηλαδή’, ‘Όχι!’), που δεν απαντώνται εις κανένα αρχαίο κείμενο, ούτε εις κανέναν αρχαίον Μικρογράμματο ή Μεγαλογράμματο κώδικα τού Ιερού κειμένου. Για τού λόγου το αληθές διάβασε τις συντακτικές μας παρατηρήσεις επί τού ανωτέρω χωρίου και θα καταλάβεις με τί ανθρώπους έχουμε να κάνουμε:

http://antiairetikos.blogspot.com/2009/04/blog-post_20.html?commentPage=3

(Ημερομηνία σχολίου 19 Αυγούστου 2011 3:21 π.μ.)

Η επιθυμία σου (κι όχι μόνον δική σου) κάποια στιγμή να είσαι σίγουρος θα πραγματοποιηθεί. Ετοιμάζουμε ειδικό βιβλίο [μάλλον τρία (3) βιβλία σε ένα!] με τον τίτλο:

«Το δόγμα τής Σκοπιάς εις το φως τής Αγίας Γραφής»

Μέρος Α΄ «Σχέσεις Russell Μασονίας με βάση γνωστές και άγνωστες πηγές»

Μέρος Β΄ «Ανατροπή και αναίρεση βασικών δογμάτων τών Μαρτύρων τού Ιεχωβά»

Μέρος Γ΄ «Εσκεμμένες προσθήκες και αλλοιώσεις τής Σκοπιάς επί τού Ιερού κειμένου τής Γραφής»


Οπότε το τρίτο μέρος είναι αυτό για το οποίο αναφέρεσαι!

Να εύχεσαι εις τον Θεό η (επίπονος και δύσκολη) προσπάθειά μας να έχει σύντομο και αίσιο τέλος.


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ

ΑΝΤΙΧΙΛΙΑΣΤΙΚΟΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΝ είπε...

Αγαπητέ Χάρη,
χαίρομαι πολύ και σε θαυμάζω, για τον αγώνα και την έρευνα που κάνεις, με την βοήθεια Του Θεού, ενάντια σε μια από τις χειρότερες σέκτες των τελευταίων 150 ετών.

Θα ήταν μεγάλη χαρά και τιμή, να φιλοξενήσω την εμπειρία σου, καθώς και ΟΛΑ όσα θέλεις να πεις και να βγάλεις προς τα έξω, στο Αντιχιλιαστικόν Εγχειρίδιον.

Θα έχεις την ευκαιρία να πεις ΟΛΑ όσα θέλεις, με όποιο τρόπο και ύφος επιθυμείς.

Δεν θα κάνω την παραμικρή διόρθωση ή παρέμβαση σε ότι γράψεις.

Θα βγουν ΟΛΑ ακριβώς όπως θα τα γράψεις.

Ο μοναδικός τρόπος να βοηθήσουμε, είναι ένας.

Πρέπει να μάθει ο κόσμος την αλήθεια, και η αλήθεια πρέπει να λέγεται ωμή δίχως παρεμβάσεις και ρετουσάρισμα.

Αν θέλεις, σε περιμένω, όπως και ΟΛΟΥΣ όσους το επιθυμούν, να γράψεις και να σχολιάσεις, να εκφράσεις αυτά που πιστεύεις, στο Αντιχιλιαστικόν Εγχειρίδιον.

http://eleftheros-aitos.blogspot.com/2011/08/blog-post_31.html

Χάρη,
αν επιθυμείς να έρθεις σε επαφή μαζί μου, ο ιδιοκτήτης του Αντιαιρετικού, θα χαρεί να σου δώσει το e-mail μου.


__________


__________

Χάρης είπε...

Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας
λόγια. Θέλω μόνο να βοηθήσω τους ανυποψίαστους ΜΤΙ να γνωρίσουν πού
βρίσκονται, (μιας και καταπιάστηκα με
τη θλιβερή ιστορία τους).

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο

Σε ρώτησα : Άφησε τουλάχιστον έναν μαθητή του που να ορθοτομεί την διδασκαλία του Χριστού o Iωάννης, ναι ή όχι ;;;

Κοίτα εσύ τι βλακείες έγραψες στον Αλέξη : Ζητάτε έστω και ένα όνομα που δεν τόλμησε ούτε ο Χριστός να δώσει, επειδή δεν ανήκε στον ίδιο αλλά στον Πατέρα του:(Ματθαίος 20:23) "το να καθήσει κανείς στα δεξιά μου και στα αριστερά μου δεν εναπόκειται σε εμένα να το δώσω, αλλά ανήκει σε εκείνους για τους οποίους έχει ετοιμαστεί από τον Πατέρα μου»Αν ο Χριστός αρνήθηκε 'να μοιράσει θέσεις σε διάφορους μαθητές του,ποιος είμαι εγώ που να έχω διοριστεί κριτής ΕΣΤΩ και ΕΝΟΣ ανθρώπου για να τον κρίνω 'άξιο μαθητή', ενόσω κανένας δεν έχει κριτή κάποιον άλλον άνθρωπο;Γιώργος ,16 Σεπτεμβρίου 2011 1:03 π.μ.

Πάλι άσχετα σχόλια γράφεις κάνοντας πως δεν καταλαβαίνεις;;;Ποιός σου ζήτησε να μας δώσεις όνομα μαθητή του Ιωάννη που θα καθήσει στα δεξιά του Πατρός και θα κρίνει τις δώδεκα φυλές του Ισραήλ;;;Ένα όνομα ενός μαθητή του στην Πίστη σου ζητήσαμε.

To πιο τραγελαφικό το έγραψες πιο κάτω κατηγορώντας μας ευθέως ότι στην ερώτησή μας «Άφησε τουλάχιστον έναν μαθητή του που να ορθοτομεί την διδασκαλία του Χριστού o Iωάννης, ναι ή όχι ;;;» δεν λάβαμε υπόψιν την Αγ.Γραφή και πως δεν ξέρουμε τι ζητάμε!!! Για σένα δηλαδή δεν υπάρχει απάντηση στο ερώτημά μας μέσα από την Αγ.Γραφή αφού αυτό που σου ζητάμε εμείς είναι έξω από το Πνεύμα της!!!.

Θα σου απαντήσω εγώ Γιώργο στο ερώτημά μου δείχνοντάς σου πόσο ξένος είσαι σε σχέση με την Αγ.Γραφή.


Ρώτησα : Άφησε τουλάχιστον έναν μαθητή του που να ορθοτομεί την διδασκαλία του Χριστού o Iωάννης, ναι ή όχι ;;;

Aπαντώ : Ο Ιωάννης μέσα από την Κ.Δ φαίνεται ότι είχε ένα πνευματικά τέκνα και μαθητές του στην Πίστη που ορθοτομούσαν την Αλήθεια. Στην 3η επιστολή του απευθύνεται στον Γάιο τον πρεσβύτερο λέγοντας του ότι χάρηκε που έμαθε από άλλους αδελφούς ότι βρίσκεται στην Αλήθεια « ἐχάρην γὰρ λίαν ἐρχομένων ἀδελφῶν καὶ μαρτυρούντων σου τῇ ἀληθείᾳ… καθὼς σὺ ἐν ἀληθείᾳ περιπατεῖς».

Συνεχίζοντας ο Ιωάννης ο Ευαγγελιστής λέει ότι χαίρεται όταν ακούει ότι τα τέκνα του (πληθυντικός αριθμός) προοδεύουν και κηρύσσουν την Αλήθεια «ἵνα ἀκούω τὰ ἐμὰ τέκνα ἐν ἀληθείᾳ περιπατοῦντα». Εδώ βεβαιώνει ο ίδιος ο Ιωάννης ότι υπάρχουν πνευματικά τέκνα του που περιπατούν εν αληθεία.

Ο Ιωάννης οταν έγραφε ότι χαίρεται που τα πνευματικά του τέκνα περιπατούν στην Αλήθεια στην Επιστολή του η χρονολογία ήταν 98 μ.Χ. Ο Πολύκαρπος υπήρξε και αυτός μαθητής του Ιωάννη όπως γνωρίζουμε.

To ότι ΑΝΗΚΕΙ και ο Πολύκαρπος στα άξια πνευματικά τέκνα του Ιωάννη του Ευαγγελιστή και πως ορθοτομεί τον λόγο της Αληθείας μας το βεβαιώνει ο ίδιος ο Ευαγγελιστής Ιωάννης με την εξής κίνηση του : Σύμφωνα με την ακριβή πληροφορία του Τερτυλλιανού (De praescriptione hapreticorum 32.) αλλά και των άλλων συγγραφέων ο ίδιος ο Ιωάννης εγκατέστησε τον Πολύκαρπο Επίσκοπο στη Σμύρνη.


Βλέπουμε λοιπόν ,Γιώργο, ότι υπήρξε έστω κι ένας μεταποστολικός Πατήρ που δίδαξε και συνέχισε σωστά τη διδασκαλία που παρέλαβε από τον Ιωάννη τον Ευαγγελιστή αλλά και εγκαταστάθηκε Επίσκοπος από αυτόν.Αυτό σημαίνει ότι έχουμε συνεχιστές και κατά συνέπεια η αποστασία όχι μόνο δεν υπήρξε αλλά αποτελεί μια ακόμη εσφαλμένη Γιαχωβίτικη διδασκαλία, μια ακόμη πλανεμένη διδασκαλία που αριθμείται στις τόσες και τόσες πλάνες σας των οποίον «ουκ έστιν αριθμός».


Για να τον εγκαταστήσει ο ίδιος ο Ιωάννης τον Πολύκαρπο επίσκοπο στη Σμύρνη σίγουρα ήξερε ότι ο Πολύκαρπος ορθοτομεί τον λόγο της Αλήθειας και είναι άξιος συνεχιστής του.


ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά οί χριστιανοί προσφωνούν τους ιερείς "πάτερ" με την σχετική έννοια και όχι "κύριε"όπως τους λέγουν οι ιεχωβίτες.Παραμπομπές[Ψαλμός 78 [77]στοίχος 3], πράξεις[7'2],Α'κορινθ.δ'15],Πράξ.κβ'1],[Ρωμαίους,δ'11-12-16-18],Μάρκος,ια'10],Γαλάτας,Α'14],[Δευτερονόμιον,Α'8],[Β'Βασιλειών,β'12 και ιγ'14][Ιάκωβος,Β'21],[Ιωάν.8'56]. Υπάρχουν καί άλλα Γραφικά χωρία.Τα λεω αυτά,επειδή τους άκουσα πως προσφωνούν τους ιερείς μας. Ο Παντελής

Ανώνυμος είπε...

Κοιτάξτε, αγαπητοί αναγνώστες,σύμφωνα με την ΜΝΚ,στον Ιερεμία,κγ'5-6],ο "Ιεχωβά" μιλάει για τον Υιο του καί στον στοίχο [6],διαβάζουμε" στις ημέρες του,ο Ιούδας θα σωθεί και ο Ισραήλ θα κατοικήσει με ασφάλεια".Και αυτό είναι το όνομά του με το οποίο θα κληθεί. Ο "Ιεχωβά" είναι η Δικαιοσύνη Μας. Δεν λέει το ό
νομά ΜΟΥ άλλα το ονομά ΤΟΥ. Και αλλού [Α'Κορινθ.10'9]
"ούτε να υποβάλουμε σε δοκιμή τον Ιεχωβά..."Σε αυτό το κεφάλαιο ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ,έτσι το δίνη και η ΝΕΣΤΛΕ ΑΛΑΝΤ,έκδοση 1993. ο Παντελής

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ είπε...

Κ.ΑΝΤΙΧΙΛΙΑΣΤΚΟΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΝ ΠΟΤΕ ΕΙΠΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ???ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑ ΤΟΝ Κ ΧΡΗΣΤΟ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΝΑ ΤΑ ΣΒΗΣΕΙ!!!ΟΛΑ!!!ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ??ΟΠΟΙΟΣ ΒΡΙΖΕΙ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΗΣΑ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ!!!!ΑΝ Ο ΔΗΚΤΗΣ ΒΡΙΖΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΜΝΕΙΑ??ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΕΙΠΑ???ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ....


Κ ΓΙΩΡΓΟ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ ΘΑ ΕΚΛΑΒΩ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΣΑΣ ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ............

Ανώνυμος είπε...

Γιώργος: @ Φυσικά γνώριζε ο Χριστός τι θα γινόταν, εφόσον του είχε αποκαλυφθεί από τον Πατέρα του.
Πάνω στην αγωνία όμως για την δύσκολη κατάσταση στην οποία θα βρισκόταν, παρακάλεσε 'προς στιγμήν' τον Πατέρα του: "παρελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο".
Μετά όμως το 'δέχτηκε' αυτό το 'ποτήρι'.
@

Μα Γιώργο, όταν κάποιος γνωρίζει πως διά του θανάτου του, θα «καταργήση τον το κράτος έχοντα του θανάτου, τουτ’ έστι τον διάβολον», όταν γνωρίζει πως διά των παθών και του θανάτου του θα εισέλθει «εις τα Άγια, αιωνίαν λύτρωσιν ευράμενος» και θα είναι εις το διηνεκές καθήμενος εν δεξιά του Θεού, όταν γνωρίζει πως εν το αίματι αυτού, θα σωθεί η ανθρωπότης, πως θα καταστεί αίτιος σωτηρίας αιωνίου, και παρόλα αυτά, παρακαλεί έστω και προς στιγμήν “παρελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο”, μόνο περιφρόνηση και ντροπή σού προκαλεί. Πώς είναι δυνατόν αυτόν τον άνθρωπο να τον θεωρείς “τέλειον”;

Κι αν γνώριζε ο Ιησούς (είτε εξ αποκαλύψεως είτε επειδή πρόσεχε τι έλεγε όταν μιλούσε η θεϊκή του φύση), μήπως τότε ο Παύλος λέει ασυναρτησίες;

«Ούτω και ο Χριστός δεν εδόξασεν εαυτόν διά να γείνη αρχιερεύς, αλλ’ ο λαλήσας προς αυτόν, Υιός μου είσαι συ, εγώ σήμερον σε εγέννησα, καθώς και αλλαχού λέγει, Συ είσαι ιερεύς εις τον αιώνα κατά την τάξιν Μελχισεδέκ.
Όστις εν ταις ημέραις της σαρκός αυτού, αφού μετά κραυγής δυνατής και δακρύων προσέφερε δεήσεις και ικεσίας προς τον δυνάμενον να σώζη αυτόν εκ του θανάτου, και εισηκούσθη διά την ευλάβειαν αυτού, καίτοι ων Υιός, έμαθε την υπακοήν αφ' όσων έπαθε, και γενόμενος τέλειος, κατεστάθη αίτιος σωτηρίας αιωνίου εις πάντας τους υπακούοντας εις αυτόν, ονομασθείς υπό του Θεού αρχιερεύς κατά την τάξιν Μελχισεδέκ
» [Εβραίους 5:5-10]

Για ποιο λόγο ο Ιησούς πρόσφερε δεήσεις και ικεσίες προς τον δυνάμενο να τον σώσει εκ του θανάτου; Δεν γνώριζε ότι επρόκειτο να αναστηθεί;

Δήκτης.

ΑΝΤΙΧΙΛΙΑΣΤΙΚΟΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΝ είπε...

Δικηγόρε,
δεν διαφωνούμε.

Ίσως θα έπρεπε να διαχωρίζουμε τις έννοιες, και να μη μπερδεύουμε τα νοήματα.

Όταν κάποιος πολεμάει Τον Χριστό και Την Θεότητα, τότε πως ονομάζεται αυτός που το κάνει αυτό;

Ονομάζεται ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ.

Αντίχριστος είναι αυτός που πάει κόντρα και πολεμάει Τον Χριστό.

Όταν αποκαλώ τον Γιώργο τον πρεσβύτερο των χιλιαστών, αντίχριστο, ΔΕΝ τον βρίζω, κυριολεκτώ.

Ο Γιώργος μάχεται την Θεότητα Του Κυρίου.
Άρα τι είναι;
Είναι αντίχριστος.
Αυτό δεν είναι βρισιά.

Αν ενόχλησε κάποιους το ότι αποκάλεσα τον Γιώργο, βλάκα, τότε ζητώ συγγνώμη για αυτή την βρισιά.

Πάντως κανείς δεν μπορεί να με κατηγορήσει ως υβριστή, όταν αποκαλώ έναν πολέμιο Του Χριστού, και λέω πως είναι αντίχριστος, δηλαδή πως πάει κόντρα και μάχεται Τον Κύριο.

Άρα δεν θα ξανά βρίσω τον Γιώργο, θα τον αποκαλώ μόνο αντίχριστο, δηλαδή εχθρό της Θεότητας, και Της Αγίας Τριάδος, διότι ακριβώς αυτό είναι.

Αν διαφωνεί κάποιος, πολύ ευχαρίστως να το συζητήσουμε.

Χρήστος - αντιαιρετικός είπε...

Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες στον διάλογο να μην ανοίγουν καινούργια θέματα, αν δεν ολοκληρωθούν πρώτα κάποια άλλα. Καλό είναι το σχόλιο από κάποιο καινούργιο συμμετέχοντα να έχει σχέση με τα υπό διαπραγμάτευση θέματα, γιατί είναι δύσκολο στον αναγνώστη να μπορέσει να παρακολουθήσει την ροή του διαλόγου. Και για να υποβοηθήσω τον διάλογο, οφείλει ο κ. Γιώργος να απαντήσει στον κ. Μανδραγόρα και τον κ. Τσιμπιρίδη.
Ευχαριστώ.

Χρήστος - αντιαιρετικός

Χρήστος - Αντιαιρετικός είπε...

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΧΟΛΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΟΝΟΜΑ Ή ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ. ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΩ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΩ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.


Χρήστος - Αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Δήμιε των σχολίων Αντιαιρετικέ

Χάρης είπε...

"Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά και η Αποκοπή των μελών που διαφωνούν ή αμαρτάνουν"

Χθές αναφέρθηκα στο ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ τεύχος
της Σκοπιάς 15 Ιουλίου 2011 και στα επίσης ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΑ άρθρα που περιέχει αφορώντα, 1)τη στάση των ΜΤΙ έναντι των "αποστατών" και 2) τη μεταχείρηση των αποκομμένων μελών της ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.

Αγαπητοί φίλοι συνομιλητές, επιτρέψτε μου να σας παρουσιάσω
ένα σπάνιο ντοκουμέντο που αποδεικνύει την ΑΠΥΘΜΕΝΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ
της Εταιρίας Σκοπιά στο ζήτημα της Αποκοπής-Αφορισμού των μελών της.
Θαυμάστε, λοιπόν, σε δική μου πιστή
μετάφραση.

Περιοδικό ΞΥΠΝΑ! 8 Ιανουαρίου 1947,
σελίδα 27, (Αγγλική έκδοση)με τίτλο
του άρθρου:

"Είστε και Εσείς Αφορισμένος;"

"Εάν είσθε ένας από τα 138.000.000 ανθρώπους που γεννηθήκατε και ανατραφήκατε ως 'Προτεστάντης', τότε είσθε ήδη αφορισμένος από την
Ρωμαιο-Καθολική Ιεραρχία. Αυτό σημαίνει ότι το Βατικανό σας βλέπει με την πιο φρικτή περιφρόνηση, επικατάρατο και καταδικασμένο στην κόλαση μαζί με το Διάβολο και τους αγγέλους του.......

Αυτός είναι ένας 'Κανονικός Νόμος', τον οποίον η Ρωμαιο-Καθολική Ιεραρχία ζητά να επιβάλλει με την πρόφαση ότι αποτελεί νόμο του Θεού.
Ισχυρίζεται ότι η εξουσία γι' αυτόν τον αφορισμό εδράζεται στις διδασκαλίες του Χριστού και των αποστόλων, όπως εκτίθενται στα εξής εδάφια: Ματθαίος 18:15-19, 1 Κορινθίους 5:3-5, Γαλάτας 1:8,9, 1 Τιμόθεον 1:20. Αλλά ο αφορισμός [ή η αποκοπή] εκ μέρους της Ιεραρχίας, ως τιμωρία και 'ιατρική' θεραπεία (Καθολική Εγκυκλοπαίδεια) δεν βρίσκει υποστήριξη σ' αυτά τα εδάφια. Στην πραγματικότητα, είναι εντελώς ξένος προς τις Γραφικές διδασκαλίες.......

Μετά ταύτα, καθώς οι αξιώσεις της Ιεραρχίας αυξάνοντο, το όπλο του αφορισμού [ή της αποκοπής, βεβαίως, βεβαίως] έγεινε το εργαλείο δια του οποίου ο κλήρος απέκτησε ένα συνδυασμό εκκλησιαστικής εξουσίας και κοσμικής τυραννίας που δεν βρίσκει το παράλληλό του στην ιστορία".

Αυτά έγραφε η Εταιρία Σκοπιά το 1947, καταδικάζοντας απερίφραστα τη Ρωμαιο-Καθολική Εκκλησία για τη χρησιμοποίηση του "εργαλείου του αφορισμού" (ή αποκοπής βεβαίως, βεβαίως)με σκοπό να επιβάλλει την τυραννική εξουσία της. Η Εταιρία Σκοπιά χαρακτήρισε τότε τον αφορισμό 'αντιγραφικό' που "δεν βρίσκει υποστήριξη σ' αυτά τα εδάφια", και υποστήριξε επίσης, ότι αυτή η πρακτική "είναι ξένη προς τις Γραφικές διδασκαλίες".

Σε πέντε (5) μόλις χρόνια αργότερα, την 1η Ιουνίου 1952, το περιοδικό Η ΣΚΟΠΙΑ δημοσίευσε στη σελίδα 167, κύριο άρθρο με τίτλο, "Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ" με το οποίο καθιέρωνε επίσημα την πρακτική της αποκοπής. Τώρα, η πονηρά Ηγεσία της Σκοπιάς δεν έβλεπε τίποτε το κακό στη χρήση των ιδίων εδαφίων (αλλά και άλλων)ως βασικών Γραφικών ερεισμάτων για τη δικαιολόγηση της δικής της εκδοχής του Καθολικού αφορισμού, δηλαδή, της αποκοπής με τις ίδιες σκληρές συνέπειες για τα θύματα.

Τί προκάλεσε αυτή την αλλαγή στάσης της Εταιρίας Σκοπιά; Είμαι βέβαιος ότι κανένας ΜΤΙ στην Ελλάδα δεν γνωρίζει το παρασκήνιο αυτής της υπόθεσης. Ιδού, λοιπόν, η αιτία: Σε χώρα της Κεντρικής Ευρώπης έλαβε χώρα σοβαρό σχίσμα μεταξύ των εκεί ΜΤΙ το οποίο η Ηγεσία της Σκοπιάς δεν κατάφερε να εμποδίσει ή να θεραπεύσει. Μετά από μερικές προσπάθειες του Νόρ και του Φράνς να πείσουν (με επιστολές που απέστειλαν) τους αποσχισθέντες να επιστρέψουν στην "νόμιμη οργάνωση", καθιέρωσαν με το ανωτέρω άρθρο την Αποκοπή και "τους έστειλαν στο διάολο". Έτσι απλά.

Αυτά προς το παρόν αγαπητοί.

Ανώνυμος είπε...

Χάρης: @ καθιέρωσαν με το ανωτέρω άρθρο την Αποκοπή και “τους έστειλαν στο διάολο”. Έτσι απλά. @


Θύμισέ μου ρε Χάρη, ποιος άλλος το έκανε αυτό; Εννοώ να στέλνει κόσμο στο διάολο, έτσι απλά.

«εκ των οποίων είναι ο Υμέναιος και Αλέξανδρος, τους οποίους παρέδωκα εις τον Σατανάν, διά να μάθωσι να μη βλασφημώσι.» (Α’ Τμ. 1:20)

«να παραδώσητε τον τοιούτον εις τον Σατανάν προς όλεθρον της σαρκός, διά να σωθή το πνεύμα αυτού εν τη ημέρα του Κυρίου Ιησού.» (Α’ Κρ. 5:5)

Δήκτης.

Χάρης είπε...

Αγαπητέ ΜΤΙ Δήκτη,η φράση μου, "τους έστειλαν στο διάολο", έτσι απλά, δεν είχε θεολογική έννοια. Εγώ τη χρησιμοποίησα με την έννοια "τους παράτησαν" γιατί βαρέθηκαν να ασχολούνται μαζί τους, να τους στέλνουν επιστολές και να τους παρακαλάνε να επιστρέψουν.

Εκπλήσσομαι, όμως, διότι το μόνο σημείο που βρήκες να σχολιάσεις ήταν αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Δημοσίευση στο LamiaReport Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011, 23:34

Η καταγγελία έγινε από αναγνώστη στο LamiaReport, και περιμένουμε από την Μητρόπολη ή και από τον ίδιο τον ιερέα την απάντηση ή την διάψευσή της....

«Την Κυριακή 18-09-11 σε εκκλησία της Λαμίας και ώρα 6.00 το απόγευμα, είχαμε βάφτιση και γάμο μαζί.
Μέσα σε αυτή την οικονομική κρίση που επικρατεί στην Ελλάδα οι παπάδες έχουν το θράσος να ζητάνε ταρίφες!
Συγκεκριμένα τελειώνοντας το μυστήριο του γάμου ο παπάς πιάνει τον κουμπάρο και του λέει να δώσει κάτι για την εκκλησία.. Τον ρωτάει ο κουμπάρος, πρόθυμος να δώσει κάτι, πόσα πρέπει να δώσω και γυρίζει ο παπάς και του λέει 100 €! Τα δίνει πιστεύοντας ότι με αυτά τα λεφτά που ήταν πάρα πολλά, ότι καλύπτει και τα δύο μυστήρια και ότι δε χρειαζόταν να δώσει κάτι άλλο.
Περνάμε στην βάφτιση αμέσως μετά, τελειώνοντας ο παπάς είχε το θράσος να φωνάξει το νονό αυτή τη φορά, πιστεύοντας ότι δεν έχει μιλήσει με τον κουμπάρο για να αρπάξει τη δεύτερη ταρίφα... Τον φωνάζει λοιπόν και του λέει τα ίδια ακριβώς, να δώσει κάτι για την εκκλησία
Ο νονός επειδή δεν ήθελε να το κάνει θέμα, βγάζει 30 € και του τα δίνει... Ο παπάς βλέποντας τα 30 € άρχισε να ωρύεται και να φωνάζει μέσα στον κόσμο, “Τι μας περάσατε γύφτους και μας δίνετε τόσα;”... Τότε ο νονός γυρίζει και του λέει “Τι λέτε πάτερ, πριν δε σας έδωσε 100€ ο κουμπάρος, τι θέλετε δηλαδή; κι άλλα;” Kαι τότε ο παπάς άρχισε πάλι να φωνάζει μπροστά στον κόσμο και να λέει “περάστε έξω όλοι, θέλουμε να κλείσουμε, έχει πάει η ώρα 9, τι είναι εδώ...”, χωρίς καν να πάρουμε τα πράγματά μας και τις λαμπάδες, μας πέταξε έξω και ο λόγος ... ότι δεν πληρώσαμε την ταρίφα που έπρεπε...»

Στα σχόλια, αναφέρεται πως τα παραπάνω έλαβαν χώρα στον ιερό ναό Παναγίας Δεσποίνης Λαμίας.

Ανταιρετικέ Χρήστο (εκ Λαμίας ορμώμενος αν δεν απατώμαι), ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν για τον αντιαιρετικό σου αγώνα: Οι ορθόδοξοι ιερείς εποίησαν τον οίκο του Κυρίου, οίκο εμπορίου. Προσοχή! Οι αργυραμοιβοί τη σήμερον ημέρα κυκλοφορούν με ράσα!

Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

“ ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΑΧΕΙΛΑΣ:
Γεννήθηκε στην Λειβαδιά Βοιωτίας, παντρεμένος με δύο κορίτσια.”

Είναι δίγαμος; Έχει παντρευτεί δυο κορίτσα; Μήπως να το διατυπώνατε κάπως καλύτερα; Εννοείτε βέβαια πως έχει δυο κόρες, αλλά όταν το διαβάζει κάποιος, “ακούγεται” λίγο …διαφορετικά.


Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΙ "ΜΤΙ"ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΘΗΜΑΜΑΤΑ ΘΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΟΥΝ ΣΕ ΛΙΓΟ! ΠΕΡΙΕΧΕΙ [5]ΣΕΛΙΔΕΣ. Γεώργιος.

Χάρης είπε...

Για να βοηθήσω στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ αυτών που θα λάβουν το ανωτέρω Φυλλάδιο, "ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΟΥΝ ΣΕ ΛΙΓΟ!, παρακαλώ να το συσχετίσουν με τη δήλωση του Καρόλου Ρώσσελ στο Πρώτο Βιβλιάριο που εξέδωσε μαζί με τον Ν.Χ. Μπάρμπουρ, το 1877 μ.Χ., υπό τον τίτλο, "ΤΡΕΙΣ ΚΟΣΜΟΙ ΚΑΙ Ο ΘΕΡΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ", όπου διαβάζουμε το εξής απολύτως σχετικό:"Ήτο το φθινόπωρο του 1873 οπότε ήρχισαν οι δύσκολοι καιροί, η οικονομική αναταραχή κλπ, καθώς θα ενθυμούνται όλοι. Τότε ήρχισεν η ημέρα του Κυρίου. "Εγγύς είναι η ημέρα του Κυρίου η μεγάλη, εγγύς, και σπεύδει σφόδρα,....ημέρα οργής η ημέρα εκείνη, ημέρα θλίψεως και στενοχωρίας....(Σοφον. 1:14,15) Και αυτός ο καιρός της θλίψεως ήρχισεν το φθινόπωρο του 1873".

Χάρης είπε...

Παρακαλώ, εκ παραδρομής δεν σημείωσα τη σελίδα της ανωτέρω δηλώσεως του Κ. Ρώσσελ. Επαναλαμβάνω, βιβλιάριον ΤΡΕΙΣ ΚΟΣΜΟΙ....σελίδα 77, 1877 μ.Χ (Αγγλική έκδοση).

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ, ΧΑΡΗ, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ.ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟ "ΜΤΙ ΙΕΧΩΒΑ",ΟΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ, "ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΤΟ ΦΥΛΑΔΙΟ ΑΥΤΟ!!! Γεώργιος.

Χάρης είπε...

Αν μερικοί νομίσουν ότι το διάστημα μεταξύ του 1877 και του 2011 είναι μεγάλο,ας έχουν υπ΄όψιν τον Γραφικό κανόνα, "Διότι χίλια έτη ενώπιόν σου είναι ως ημέρα η χθές, ήτις παρήλθε, και ως φυλακή νυκτός" (Ψαλμός 90:4) Επομένως, το διάστημα των 134 έτών που παρήλθε ήδη, μάλλον, είναι πολύ μικρό.

Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Θα σας παραθέσω αποσπάσματα μέσα από τα ίδια βιβλία των "μαρτυρων του ιεχωβα" για να δείτε την αστάθεια στην διδασκαλία τους. 1}Σχετικά με το κλείσιμο των 6.000 ετών από κτίσεως κοσμου α}τα 6.000 χρόνια ανθρωπίνης διακυβερνίσεως έληξαν το 1872[βιβλ.ο καιρός εγγύς,σελ.46]. β}τα 6.000 χρόνια έληξαν το 1925 [βιβλ.Ζωή σελ.172] γ}τα 6.000 χρόνια θα λήξουν το 1975[Σκοπιά 1ης Αυγούστου 1970 σ.465] δ}τα 6.000 χρόνια συμπληρώνονται το Φθινόπωρο του 1975[Ξυπνα 8-3-69 σ.14-15] ε}τα 6.000 πλησιάζουν [Σκοπιά 1ης Ιανουαρίου 1976] στ}το 1975 ΤΕΛΟΣ!!!"Ισως να περιλαμβάνει μόνο μια διαφορά εβδομάδων ή μηνών,όχι ετών"[Ολη η Γραφη Θεόπνευστος σελ.284]. ΣΑΣ ΕΡΩΤΩ,"ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ"ΠΟΤΕ ΕΛΗΞΑΝ ΤΑ 6.000 ΧΡΟΝΙΑ???!ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΦΟΒΟ ΘΕΟΥ Α Π Α Ν Τ Η Σ Τ Ε! Και μάλιστα τώρα τελευταία μοιράζετε ένα φυλλάδιο μικρό με τίτλο "ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΟΥΝ ΣΕ ΛΙΓΟ". "ΤΟ ΣΕ ΛΙΓΟ" ΣΕ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ???!Γεώργιος

Χάρης είπε...

@ "ΤΟ ΣΕ ΛΙΓΟ", ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ;

Νομίζω κ. Γιώργο ότι απάντησα εγώ για λογαριασμό τους. "Παρά Κυρίω μία ημέρα είναι ως χίλια έτη". Άρα, οι άνθρωποι είναι 'μέσα'.

Άν σας πέρασε από το νού ότι θέλουν να παραπλανήσουν τον κόσμο, τότε, κάνετε λάθος. Να με συγχωρείτε, αλλά πρέπει να λέμε την αλήθεια.

Ανώνυμος είπε...

Οχι,Χάρη,δεν σκέφτηκα οτι θα παραπλανήσουν τον κόσμο, άλλα φέρνουν σε κάποιους ταραχή με τα λεγόμενά τους,όπως ξέρεις και εσύ,ένα ποσοστό απ'τους ανθρώπους έχουν πλήρης άγνοια. Γεώργιος.

Χάρης είπε...

Κύριε Γιώργο, δεν με καταλάβατε. Η άποψή μου είναι ότι η Ηγεσία των ΜΤΙ, συνειδητά και εσκεμμένα, παραπλανά και τους Μάρτυρες και τον Κόσμο στην προσπάθειά της να αποκτήσει νέα μέλη.

Ανώνυμος είπε...

Ας δούμε ορισμένες μαρτυρίες από χιλιαστικά έντυπα.Η πρώτη μαρτυρία προέρχεται από το βιβλίο,"αληθινή Ειρήνη και Ασφάλεια.Από ποιά πηγή,1975,σελ.88]."Λένε αυτοί πού ενθυμούνται τα γεγονότα του 1914 είναι αρκετά ηλικιωμένοι τώρα.Πολλοί απ΄αυτούς έχουν ήδη πεθάνει.Αλλά ο Ιησούς μας διαβεβαιώνει οτι εντός"της γενεάς ταύτης" πρίν πεθάνουν όλοι θά έλθη καταστοφή του πονηρού συστήματος...?[η Δέυτερη μαρτυρία προέρχεται από το βιβλίο "Αυτή η Ζώη τό παν πού υπάρχει" του,1977,σελ.163-165-175].Επομένως, μερικοί από τη γενεά πού ζούσε το 1914 μ.χ. πρέπει νά είναι μεταξύ των ανθρώπων πού θά ιδούν τήν ολοκλήρωσι της νίκης του Χριστού όταν θ'αναλάβη τόν πλήρη έλεγχο των ανθρωπίνων υπόθιεσεων. Αυτό σημαίνει,επίσης, οτι πολλοί από αυτούς πού ζούν τώρα έχουν τήν ευκαιρία νά μήν πεθάνουν ποτέ...? Δείτε και στο βιβλίο τους,"Αλήθεια πού οδηγεί στήν αιώνιον ζωή",1969,σελ.95].Σήμερα θά πρέπει οι "ΜΤΙ" νά δείξουν και νά αποδείξουν ποιοί είναι αυτοί πού το 1914 ήταν ή δη ενήλικες και ζούν ακόμη, και οχι μόνο ζούν,αλλά και οτι δέ θά πεθάνουν, όπως υποστήριζε.Η Σκοπιά του"1971 1 Ιουλίου σελ.387,μας λέει οτι οι δούλοι του Ιεχωβά Θεού σήμερα βρίσκονται σέ θέσι όμοια μέ του προφήτου του Θεού Ιζεκιήλ πρίν από 2.500 περίπου χρόνια".Αγαπητοί,βγάλτε το συμπέρασμα μόνοι σας.


Γεώργιος.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Προς Παντελή

Αγαπητέ Παντελή

Προ 3 σχεδόν ημερών έθεσα ένα ερώτημα εις το οποίο δεν έλαβα απάντηση ακόμη οπότε και επαναλαμβάνω:

Παρέθεσες 4 Σκοπιές εκ τών οποίων μόνο εις την μία είχες ακριβή παραπομπή, με αντίστοιχη δηλαδή σελίδα. Μπορείς να κάνεις το ίδιο και για τις υπόλοιπες τρεις ώστε να μην είμαστε αναγκασμένοι να διαβάσουμε ΟΛΗ την Σκοπιά προκειμένου να βρούμε την συγκεκριμένη παράθεση;

Σού υπενθυμίζω το σχόλιό σου:

«Η Σκοπιά του 1963, σελ.171, διδάσκει ότι οι εξουσίες είναι του Θεού. Αλλά η Σκοπιά 15.04.1964 λέει οι εξουσίες είναι του διαβόλου. Η Σκοπιά 01.08.1972 διδάσκει ότι οι εξουσίες ειναι του Θεού και η Σκοπιά 15.01.1975 διδάσκει ότι οι εξουσίες είναι του διαβόλου.»

Εάν Παντελή δεν έχεις τις αντίστοιχες σελίδες με τις παραπομπές, απλά πες το μας να τις βρούμε ψάχνοντας. Εάν όμως τις έχεις πρόχειρες στείλτες να μην διαβάζουμε ΟΛΕΣ τις Σκοπιές προκειμένου να βρούμε αυτά που παρέθεσες.


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ είπε...

Προς Γεώργιο

Αγαπητέ συνονόματε

Στην τελευταία από τις παραπομπές που παρέθεσες έγραψες τα εξής:

στ το 1975 ΤΕΛΟΣ!!! "Ισως να περιλαμβάνει μόνο μια διαφορά εβδομάδων ή μηνών, όχι ετών" (Ολη η Γραφη Θεόπνευστος σελ.284).

Επειδή Γιώργο τέτοια παράθεση δεν υπάρχει εις το συγκεκριμένο βιβλίο τής Οργανώσεως, κι επειδή η συγκεκριμένη φρασεολογία υπενθυμίζει Σκοπιά προ τού 1975, μπορείς σε παρακαλώ να την επαληθεύσεις και να δημοσιεύσεις την σωστή πλέον παραπομπή;


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ

Χάρης είπε...

Κον Γ. Τσιμπιρίδη

"Πιθανόν να περιλαμβάνη μόνο μια διαφορά εβδομάδων ή μηνών, όχι ετών"
(Τάδε έφη Φρέντερικ Φρανς)

Στην Ελληνική, Σκοπιά 15-11-1968, σελ.691.

Στην Αγγλική, Σκοπιά 1-5-1968, σελ.271

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τσιμπίριδη,αυτά που παράθεσα είναι από το περιοδικό από τον κ.Ζουλιανίτη"Μαχόμενη Ορθοδοξία"[του 2008,Ιούλιος-Άυγουστος],όσο αναφορά τις εξουσίες.Μπορείτε νά τις βρείτε στην ιστοσελίδα της"Μαχόμενης Ορθοδοξίας".


ο Παντελής

Χάρης είπε...

Κον Γ.Τσιμπιρίδη

Κατά τη γνώμη μου, ο κ. Παντελής αναφέρεται στις εξής Σκοπιές:

1) Σκοπιά 15 Απριλίου 1964, στο άρθρο που αρχίζει από τη σελίδα 229.

2) Σκοπιά 1 Αυγούστου 1972, σελ.458-460.

3) Στη Σκοπιά 15 Ιανουαρίου 1975, στο άρθρο που αρχίζει από τη σελίδα 35.

Μόνο η Σκοπιά 1 Αυγούστου 1972, στις σελίδες 458, 459 είναι συγκεκριμένη. Στις υπόλοιπες δύο, η τοποθέτηση είναι γενική και αόριστη και δεν υπάρχει συγκεκριμένη επί του θέματος δήλωση.

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο , άκουσε επιτέλους τη φωνή της συνειδήσεώς σου που σου φωνάζει : Βρίσκεσαι στην πλάνη. Η Σκοπιά είναι Αίρεση.

Μην την αγνοείς άλλο. Δεν πνίγεται η ρημάδα!!!

Sigmund Freud

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο

Σε ρώτησα : Άφησε τουλάχιστον έναν μαθητή του που να ορθοτομεί την διδασκαλία του Χριστού o Iωάννης, ναι ή όχι ;;;

Κοίτα εσύ τι βλακείες έγραψες στον Αλέξη : Ζητάτε έστω και ένα όνομα που δεν τόλμησε ούτε ο Χριστός να δώσει, επειδή δεν ανήκε στον ίδιο αλλά στον Πατέρα του (Ματθαίος 20:23) "το να καθήσει κανείς στα δεξιά μου και στα αριστερά μου δεν εναπόκειται σε εμένα να το δώσω, αλλά ανήκει σε εκείνους για τους οποίους έχει ετοιμαστεί από τον Πατέρα μου»
Αν ο Χριστός αρνήθηκε 'να μοιράσει θέσεις σε διάφορους μαθητές του,ποιος είμαι εγώ που να έχω διοριστεί κριτής ΕΣΤΩ και ΕΝΟΣ ανθρώπου για να τον κρίνω 'άξιο μαθητή', ενόσω κανένας δεν έχει κριτή κάποιον άλλον άνθρωπο;Γιώργος ,16 Σεπτεμβρίου 2011 1:03 π.μ.


Ποιός σου ζήτησε να μας δώσεις όνομα μαθητή του Ιωάννη που θα καθήσει στα δεξιά του Πατρός και θα κρίνει τις δώδεκα φυλές του Ισραήλ;;;

Πάλι άσχετα σχόλια γράφεις κάνοντας πως δεν καταλαβαίνεις;;;


Δεν σου ζήτησε κανένας να υποκαταστήσεις τον Χριστό και να βάλεις τους Χριστιανούς να καθήσουν άλλος στα δεξιά και άλλος στα αριστερά του Πατρός.

To πιο τραγελαφικό το έγραψες πιο κάτω κατηγορώντας μας ευθέως ότι στην ερώτησή μας «Άφησε τουλάχιστον έναν μαθητή του που να ορθοτομεί την διδασκαλία του Χριστού o Iωάννης, ναι ή όχι ;;;» δεν λάβαμε υπόψιν την Αγ.Γραφή και πως δεν ξέρουμε τι ζητάμε!!! Για σένα δηλαδή δεν υπάρχει απάντηση στο ερώτημά μας μέσα από την Αγ.Γραφή αφού αυτό είναι έξω από το Πνεύμα της!!!.

Θα απαντήσω εγώ Γιώργο στο ερώτημά μου, δείχνοντάς σου πόσο ξένος είσαι σε σχέση με την Αγ.Γραφή.

Ρώτησα : Άφησε τουλάχιστον έναν μαθητή του που να ορθοτομεί την διδασκαλία του Χριστού o Iωάννης, ναι ή όχι ;;;

Aπαντώ : Ο Ιωάννης μέσα από την Κ.Δ φαίνεται ότι είχε πνευματικά τέκνα και μαθητές του στην Πίστη, που ορθοτομούσαν την Αλήθεια. Στην 3η επιστολή του απευθύνεται στον Γάιο τον πρεσβύτερο λέγοντάς του ότι χάρηκε που έμαθε από άλλους αδελφούς ότι βρίσκεται στην Αλήθεια « ἐχάρην γὰρ λίαν ἐρχομένων ἀδελφῶν καὶ μαρτυρούντων σου τῇ ἀληθείᾳ» και ότι περιπατεί στο δρόμο της Αληθείας «καθὼς σὺ ἐν ἀληθείᾳ περιπατεῖς».

Συνεχίζοντας ο Ιωάννης ο Ευαγγελιστής λέει ότι χαίρεται όταν ακούει ότι τα τέκνα του (πληθυντικός) προοδεύουν και κηρύσσουν την Αλήθεια «ἵνα ἀκούω τὰ ἐμὰ τέκνα ἐν ἀληθείᾳ περιπατοῦντα».

Εδώ βεβαιώνει ο ίδιος ο Ιωάννης ότι υπάρχουν τέκνα του που περιπατούν εν αληθεία.

Ο Ιωάννης όταν έγραφε στην Επιστολή του ότι χαίρεται που τα πνευματικά του τέκνα περιπατούν στην Αλήθεια, η χρονολογία ήταν 98 μ.χ. Ο Πολύκαρπος υπήρξε και αυτός μαθητής του Ιωάννη όπως γνωρίζουμε.

To oτι ΑΝΗΚΕΙ και ο Άγιος Πολύκαρπος στα άξια τέκνα του Ιωάννη του Ευαγγελιστή μας το βεβαιώνει ο ίδιος ο Ευαγγελιστής Ιωάννης με την εξής κίνησή του :Σύμφωνα με την ακριβή πληροφορία του Τερτυλλιανου (De praescriptione hapreticorum 32.) αλλά και των άλλων συγγραφέων ο ίδιος ο Ιωάννης εγκατέστησε τον Πολύκαρπο Επίσκοπο στη Σμύρνη.

Βλέπουμε λοιπόν ,Γιώργο, ότι υπήρξε έστω κι ένας μεταποστολικός Πατήρ που δίδαξε και συνέχισε σωστά τη διδασκαλία που παρέλαβε από τον Ιωάννη τον Ευαγγελιστή αλλά και εγκαταστάθηκε Επίσκοπος από αυτόν.Αυτό σημαίνει ότι έχουμε συνεχιστές και κατά συνέπεια η αποστασία όχι μόνο δεν υπήρξε αλλά αποτελεί μια ακόμη εσφαλμένη Γιαχωβίτικη διδασκαλία, μια ακόμη πλανεμένη διδασκαλία που αριθμείται στις τόσες και τόσες πλάνες σας των οποίον «ουκ έστιν αριθμός».

Για να τον εγκαταστήσει ο ίδιος ο Ιωάννης τον Άγιο Πολύκαρπο επίσκοπο στη Σμύρνη, σίγουρα ήξερε ότι ο Πολύκαρπος ορθοτομεί τον λόγο της Αληθείας και είναι άξιος συνεχιστής του.

Πρώτη δημοσίευση στις 20 Σεπτεμβρίου 2011 5:48 μ.μ.

MAΝΔΡΑΓΟΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ: @ Βλέπουμε λοιπόν ,Γιώργο, ότι υπήρξε έστω κι ένας μεταποστολικός Πατήρ που δίδαξε και συνέχισε σωστά τη διδασκαλία που παρέλαβε από τον Ιωάννη τον Ευαγγελιστή αλλά και εγκαταστάθηκε Επίσκοπος από αυτόν. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε συνεχιστές και κατά συνέπεια η αποστασία όχι μόνο δεν υπήρξε αλλά αποτελεί μια ακόμη εσφαλμένη Γιαχωβίτικη διδασκαλία @


Η αποστασία, κρίνεται από το τι κάνει η πλειοψηφία. Ο ένας ή οι μερικές δεκάδες, δεν καθορίζουν το στίγμα μιας εκκλησίας χιλιάδων “πιστών”. Άλλωστε πριν ακόμα αποδημήσει εις Κύριον ο Ιωάννης, καλούσε τις μισές εκκλησίες της Μ. Ασίας να μετανοήσουν εκτοξεύοντας απειλές όπως «μέλλω σε εμέσαι εκ του στόματός μου.»

Αποτελεί αθλιότητα, να κρίνεται το αν αποστάτησε ή όχι η εκκλησία, από το δόγμα της και όχι από τα έργα της. Φαίνεται πως εσείς πιστεύετε πως ο Χριστός είπε «Ου πας ο ποιών το θέλημα του πατρός μου του εν ουρανοίς εισελεύσεται εις την βασιλείαν των ουρανών αλλ’ ο λέγων μοι Κύριε Κύριε».

Η εκκλησία είχε αποστατήσει αν όχι νωρίτερα, σίγουρα από την εποχή του Χρυσοστόμου, με τους ναούς να έχουν μετατραπεί σε χώρους σιέστας και συζητήσεων περί δανεισμάτων, περί κερδών, περί εμπορίας και περί καπηλείας εν ώρα λειτουργίας. Ο ίδιος ομολογεί πως οι πραγματικοί χριστιανοί αποτελούσαν ένα μικρό κλάσμα από τον ολικό αριθμό των εκκλησιαζομένων. Ο μεγαλύτερος αριθμός, ήταν κατ’ όνομα χριστιανοί και αποτελούσαν τροφή για το πυρ της γεέννης κατά τον Χρυσόστομο. Μια εκκλησία λοιπόν που στην πλειοψηφία της απαρτίζεται από κατ’ όνομα χριστιανούς είναι μόνο κατ’ όνομα χριστιανική.

Πιθανότατα έπαψε να είναι χριστιανική από τότε που έπαψε να έχει σχέση με την ακόλουθη περιγραφή: «και τα κτήματα και τας υπάρξεις επίπρασκον και διεμέριζον αυτά πάσι καθότι αν τις χρείαν είχε, καθ’ ημέραν τε προσκαρτερούντες ομοθυμαδόν εν τω ιερώ, κλώντες τε κατ’ οίκον άρτον, μετελάμβανον τροφής εν αγαλλιάσει και αφελότητι καρδίας, αινούντες τον Θεόν και έχοντες χάριν προς όλον τον λαόν».
Αποστάτησε, από τότε που οι -αποκλεισμένοι από τη βασιλεία του Θεού σύμφωνα με τον Παύλο- πόρνοι, μοιχοί, μαλακοί, αρσενοκοίται, ανδραποδισταί, ψεύσται, επίορκοι και λοιποί ανόσιοι βέβηλοι και αμαρτωλοί, αποτέλεσαν και αποτελούν μέχρι σήμερα τη συντριπτική πλειοψηφία του περήφανου ποιμνίου της αλλά και των ποιμένων της.


Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

Δήκτη

Δεν συζητώ με άτομα σας κι εσάς που σήμερα λένε ΑΛΦΑ και όταν στριμωχθούν λένε ΒΗΤΑ, την επόμενη ΓΑΜΜΑ ή και ΔΕΛΤΑ μαζί, μόνο και μόνο για να μην παραδεχθούν ότι τα βρήκαν σκούρα.


Δεν συζητώ με άτομα σαν κι εσάς που στο ένα άρθρο μας επικρίνατε γιατί δεν κάνουμε αυτά που μας διέταξε ένα βιβλικό πρόσωπο, ενώ σε άλλο άρθρο εσείς ο ίδιος μας συστήνατε να αποφύγουμε αυτά που μας διέταξε το ίδιο βιβλικό πρόσωπο.


Είναι κοροϊδία.

Η σοβαρότητά σας ως συζητητής έχει ήδη προ καιρού απολεσθεί.
Πρώτος το διέκρινε ο Πίτερ αυτό και από ότι φαίνεται ευσταθεί 1000%.

Κατά συνέπεια η υπεράσπιση του Γιώργου που αναλάβατε είναι μια κακή επιλογή σας, διότι δεν έχετε να του προσφέρετε τίποτα, επειδή η άξια σας ως συνομιλητής έχει ήδη μηδενιστεί.

Μπορεί να μου γράψετε όσα σχόλια θέλετε αλλά απάντηση δεν θα πάρετε για όλους τους παραπάνω λόγους. Στο θάψιμο του θέματος με βροχή άσχετων σχολίων εκ μέρους σας ώστε να βγει ο Γιώργος λάδι, δεν θα σας ακολουθήσω.

ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Κι εγώ ακριβώς την ίδια γνώμη έχω. Το άτομο αυτό, ο χρήστης "Δήκτης", μάλλον βρήκε τρόπο να περνάει την ώρα του. Κάνει δεκάδες σχόλια, τα οποία κατά μεγάλο ποσοστό είναι ανούσια πυροτεχνήματα, άσχετα με τις συζητήσεις, στις οποίες αν δει ότι δεν έχει κάτι να πει και άρα δεν τον βολεύουν, δεν τις ακολουθεί καν.

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Χάρης είπε...

Προχθές 21 Σεπτεμβρίου, παρέθεσα αποσπάσματα απο ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ τεύχος της Σκοπιάς 15 Ιουλίου 2011 και ΤΑ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΑ άρθρα που περιέχει (Οι ΜΤΙ απέφυγαν επιμελώς να τα σχολιάσουν).

Σήμερα θα παραθέσω ένα δεύτερο (και τελευταίο) τμήμα του ανωτέρω ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΥ τεύχους, το οποίον αφορά τη μεταχείρηση ενός νέου που εγκαταλείπει τη Σκοπιά, από την ίδια την οικογένειά του:

Σκοπιά 15-7-2011, σελ. 30
ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΟΝ ΙΕΧΩΒΑ

"Υποθέστε, για παράδειγμα, ότι ο μοναχογιός ενός υποδειγματικού ζεύγους Χριστιανών εγκαταλείπει την αλήθεια. Έχοντας προτιμήσει 'την προσωρινή απόλαυση της αμαρτίας'....ο νεαρός αυτός αποκόπτεται.--Εβρ.11:25

Οι γονείς νιώθουν συντετριμμένοι! Γνωρίζουν βέβαια ότι, αναφορικά με την αποκοπή, η Γραφή λέει 'να πάψουμε να συναναστρεφόμαστε με οποιονδήποτε αποκαλείται αδελφός ο οποίος είναι πόρνος ή άπληστος ή ειδωλολάτρης ή υβριστής ή μέθυσος ή άρπαγας, μάλιστα ούτε καν να τρώμε με τέτοιον άνθρωπο'. (1 Κορ. 5:11,13) Αντιλαμβάνονται επίσης ότι η λέξη 'οποιοσδήποτε' σε αυτό το εδάφιο περιλαμβάνει και τα μέλη της οικογένειας που δεν ζουν κάτω από την ίδια στέγη μαζί τους [Φυσικά, οι γονείς δεν αντιλαμβάνονται κάτι τέτοιο, αλλά η Σκοπιά ΘΕΛΕΙ να το αντιλαμβάνονται]...........

Κατανοούμε τον πόνο αυτών των γονέων......Τι θα κάνουν, ωστόσο, αυτοί οι αγαπητοί γονείς; Θα υπακούσουν στην ξεκάθαρη οδηγία του Ιεχωβά; Ή μήπως θα ισχυριστούν ότι μπορούν να έχουν τακτική συναναστροφή με τον αποκομμένο γιό τους επικαλούμενοι 'αναγκαία οικογενειακά ζητήματα;' Προτού πάρουν την απόφασή τους, πρέπει οπωσδήποτε να λάβουν υπόψη τους πώς νιώθει ο Ιεχωβά για τις ενέργειές τους. Ο σκοπός του είναι να διατηρηθεί η οργάνωση καθαρή......Πώς μπορούν οι γονείς να υποστηρίξουν αυτόν το σκοπό;......Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Η αγάπη μας για τον Ιεχωβά πρέπει να είναι ισχυρότερη απο την αγάπη μας για τα άπιστα μέλη της οικογένειάς μας.

Σήμερα ο Ιεχωβά δεν εκτελεί αμέσως αυτούς που παραβαίνουν τους νόμους του.[!]......

Σε ποιο συμπέρασμα πρέπει να καταλήξουμε; Ότι είναι ανάγκη να καταπολεμούμε την τάση που έχει η ατελής καρδιά μας να αντιστέκεται στις Γραφικές συμβουλές".

Αυτά λέει η συνοπτικά η Σκοπιά 15-7-11 για τη μεταχείρηση των αποκομμένων μελών της ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.

Εγώ μόνο θα ρωτήσω: ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ;

Εντωμεταξύ, ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΕ το 1947 όταν κατακεραύνωνε τη Ρωμαιο-Καθολική Εκκλησία για την πρακτική του σφορισμού (ή αποκοπής) που εφάρμοζε στα μέλη της.

ΟΥΑΙ ΕΙΣ ΕΣΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ, ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ, ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ συνονόματε κ.Τσιμπιρίδη,[αυτά τα στοιχεία πού ανάφερα στίς 21-09-2011 και ώρα 11,29στ}το 1975 ΤΕΛΟΣ!!!"Ισως να περιλαμβάνει μόνο μια διαφορά εβδομάδων ή μηνών,όχι ετών"],έτσι βγαίνει το νόημα.Παραθέτο από το βιβλίο <> σελ.284[έκδοση στήν ελληνική το 1971 και οχι το 1990].Να δούμε τι λέει,"Ποιά σημασία έχει αυτό σήμερα? Αυτό δείχνει ότι ως το φθινόπωρο του 1970 το ανθρώπινο γένος κατώκισε στή γη 5.995 έτη.Σημαίνη,λοιπόν αυτό ότι με το έτος 1970 έχομε προχωρήσει 5.995".Αραγε μένουν [5]χρόνια γιά την συμπλήρωσει των 6.000 κ.τ.λ Ισως νά περιλαμβάνη μόνο μιά διαφορά εβδομάδων η μηνών,οχι ετών.Συγνώμη που άργησα να απαντήσω.

Γεώργιος.

Ανώνυμος είπε...

Επαναλαμβάνω ο τίτλος του βιβλίου είναι"ΟΛΗ Η ΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΗ ΚΑΙ ΟΦΕΛΙΜΟΣ",εκδ.το 1963 στήν Αγγλική και στήν ελλινική το 1971.


Γεώρτγιος.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ συνονόματε κ.Τσιμπιρίδη,[αυτά τα στοιχεία πού ανάφερα στίς 21-09-2011 και ώρα 11,29στ}το 1975 ΤΕΛΟΣ!!!"Ισως να περιλαμβάνει μόνο μια διαφορά εβδομάδων ή μηνών,όχι ετών"],έτσι βγαίνει το νόημα.Παραθέτο από το βιβλίο <> σελ.284[έκδοση στήν ελληνική το 1971 και οχι το 1990].Να δούμε τι λέει,"Ποιά σημασία έχει αυτό σήμερα? Αυτό δείχνει ότι ως το φθινόπωρο του 1970 το ανθρώπινο γένος κατώκισε στή γη 5.995 έτη.Σημαίνη,λοιπόν αυτό ότι με το έτος 1970 έχομε προχωρήσει 5.995".Αραγε μένουν [5]χρόνια γιά την συμπλήρωσει των 6.000 κ.τ.λ Ισως νά περιλαμβάνη μόνο μιά διαφορά εβδομάδων η μηνών,οχι ετών.Συγνώμη που άργησα να απαντήσω.

Γεώργιος.

23 Σεπτεμβρίου 2011 5:06 μ.μ.
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ο τίτλος του βιβλίου είναι"ΟΛΗ Η ΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΗ ΚΑΙ ΟΦΕΛΙΜΟΣ",εκδ.το 1963 στήν Αγγλική και στήν ελλινική το 1971,αυτά πού ανάφερα έιναι στήν σελ.284

Γεώργιος.
23 Σεπτεμβρίου 2011 5:58 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Μανδραγόρα, αν δεν μπορείς να απαντήσεις επί της ουσίας, δεν υπάρχει λόγος να φλυαρείς. Απλώς προσπέρασε.
Δεν υπερασπίζομαι το Γιώργο. Σχολίασα την ανεκδιήγητη ανοησία που έγραψες πως η δογματική ορθότητα έστω και ενός μαθητή του Ιωάννη είναι αρκετή για να μην υφίσταται αποστασία της εκκλησίας.

Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

Δήκτη

Ο Μανδραγόρας για ότι λέει έχει αποδείξεις.


Είπα ότι: Δεν συζητώ με άτομα σας κι εσάς που σήμερα λένε ΑΛΦΑ και όταν στριμωχθούν λένε ΒΗΤΑ, την επόμενη ΓΑΜΜΑ ή και ΔΕΛΤΑ μαζί, μόνο και μόνο για να μην παραδεχθούν ότι τα βρήκαν σκούρα.

Περνάω αμέσως να αποδείξω αυτό που είπα ,ότι αλλάζεις θέσεις στη συνομιλία σαν τα πουκάμισα , παραθέτοντας τα εξής σχόλια που έχουν γίνει από σένα τον ίδιο και που τη μια φορά είχες την ΑΛΦΑ θέση μετά άλλαξες σε ΒΗΤΑ , έπειτα σε ΓΑΜΜΑ και τέλος έγινε ελευθερας!!!

Αντιγραφή από το http://antiairetikos.blogspot.com/2011/04/blog-post_5722.html?commentPage=2

{Το ΑΡΝΙ μένει ζωντανό έως την αρχή της 14ης . Εδώ o Δήκτης είναι κατηγορηματικός :Δεν υπάρχει καμία παράταση.Η άποψη του ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗ περί μεσημβρινής ώρας σφαγής τη 14η θεωρείται εσφαλμένη και στερείται σοβαρότητας σύμφωνα με το σχόλιο του Δήκτη.

Διαφωνεί με τον ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗ και συμφωνεί με την Α.Γ : «Δεν καταλαβαίνω. Πού είναι το πρόβλημά σου; Το πρόβατο παραμένει ζωντανό ΜΕΧΡΙ την 14η Νισάν και σφάζεται ευθύς αμέσως με την είσοδο της 14ης. Γιατί θα έπρεπε να παραμένει ζωντανό την 14η αφού το κείμενο λέει “μέχρι”την 14η ; («έσται υμίν διατετηρημένον ΕΩΣ της τεσσαρεσκαιδεκάτης του μηνός») Δήκτης. 10 Μαΐου 2011 12:02 π.μ.

Σε άλλο σχόλιό του στις 21 Μαΐου, 11 ημέρες μετά, δεν είναι και τόσο κατηγορηματικός όσο ήταν : Η σφαγή του ΑΡΝΙΟΥ αλλάζει ώρα και ξεκινάει την Παρασκευή 14 το ΠΡΩΙ κι όχι στην αρχή της 14η όπως μας είχε πει στις 10 Μαΐου .Η άποψη του ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗ που θέλει μεσημεριανές ώρες πάλι στερείται σοβαρότητας, πράγμα το οποίο επισημαίνεται στο σχόλιο του Δήκτη : «Αγαπητέ Τσιμπιρίδη, το κείμενο από το βιβλίο του Simon Goldhill «Ο Ναός της Ιερουσαλήμ» το παρέθεσα για να δεις πως στερείται σοβαρότητας η άποψη σου για την ώρα σφαγής των αμνών. Σύμφωνα με τον Simon Goldhill η θυσίες ξεκινούσαν από το πρωΐ.Δες και πότε εξαφανιζόταν η ζύμη από τα σπίτια. Δήκτης. 21 Μαΐου 2011 11:28 μ.μ.

Στο σχόλιό του στις 21 Μαΐου διαφωνεί με τον ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗ και με τoν εαυτό του χωρίς να το έχει καταλάβει. Διαφωνεί με τον εαυτό του επειδή μας είχε προσκομίσει χωρίο στις 10 Μαΐου μέσα από την ΑΓ., που ήθελε να ξεκινάνε οι θυσίες στην αρχή της 14ης , ενώ στις στις 21 Μαΐου μας λέει ότι με βάση τον Simon Goldhill οι θυσίες ξεκινούσαν το ΠΡΩΙ της 14ης.

Ύστερα από 9 ημέρες , στις 30 Μαΐου, η άποψη του ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗ γίνεται δεκτή και εκεί που δεν είχε διόλου σοβαρότητα, ξαφνικά, αποκτά τόση πολύ σοβαρότητα ώστε ο Δήκτης συμφωνεί με ΑΥΤΗ παρότι ο ίδιος πριν την καταδίκασε: « «Μανδραγόρα -που αν και βρισκόμαστε στην εποχή των ipod, αναγκάζομαι να χρησιμοποιήσω έκφραση άλλων εποχών- κόλλησε η βελόνα, στο πότε σφαζόταν ο αμνός. Δέχομαι αφού επιμένεις να αποσαφηνίσω, ότι η θυσία των αμνών ξεκινούσε το πρωΐ. Μπορώ να δεχτώ ότι ξεκινούσε την ώρα που λέει ο Τσιμπιρίδης, εν τη αυτή δηλαδή ημέρα και ώρα που συνέπεσε ο αμνός τού Θεού». Δήκτης.30 Μαΐου 2011 11:09 μ.μ.

συνεχίζεται

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα στις 6 Ιουνίου,7 ημέρες μετά,ο Δήκτης δεν είναι καθολου κατηγορηματικός. Η ώρα ενάρξεως των θυσιών από απόλυτη και κατηγορηματική που ήταν στην αρχή γίνεται τώρα απροσδιόριστη και αβέβαιη. Η ζωή του ΑΡΝΙΟΥ μπορεί να παραταθεί και έτσι υπάρχει πιθανότητα να ζήσει όλη τη 14η ημέρα .Το αρνί ΤΩΡΑ μπορεί να παραμείνει ζωντανό ως και τη νύχτα της 15ης , δεν σφάζεται ούτε ευθύς αμέσως με την είσοδο της 14ης ούτε το ΠΡΩΙ της 14ης όπως μας είχε βεβαιώσει στα προηγούμενα σχόλιά του : «Κι όταν η εντολή λέει «έσται υμίν διατετηρημένον ΕΩΣ της τεσσαρεσκαιδεκάτης του μηνός», προκειμένου να λύσουν το πρόβλημα της τεράστιας προσέλευσης, γιατί να μην ξεκινούσαν τη θυσία αμέσως μετά τη 14η του μηνός, δηλαδή τη νύχτα προς 15η;» Δήκτης.6 Ιουνίου 2011 11:17 μ.μ.

Το καλύτερο μας το είπε στο τέλος:
«Άλλωστε οι σημερινοί ραβίνοι και οι ταλμουδιστές, γνωρίζοντας καλύτερα από όλους την ιουδαϊκή παράδοση και τις σχετικές πηγές, δεν μπορούν να περιγράψουν με βεβαιότητα τι ακριβώς συνέβαινε εκείνη την εποχή. Θα το κάνετε εσείς; Δήκτης. 6 Ιουνίου 2011 11:17 μ.μ.

Σήμερα παραδέχεται πως όλες οι θέσεις (Α) , (Β) , (Γ) είναι φλου και πως καμία δεν είναι βέβαιη αφού κανένας ραβίνος δεν μπορεί να μας κατατοπίσει. Στην αρχή του διαλόγου όταν έλεγε ο ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗΣ (Α) ο Δήκτης έλεγε (Β) και τον στιγμάτιζε τον ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗ λέγοντας του πως είναι εσφαλμένη η (Α) θέση και σωστή η (Β). Μα αν κανένας δεν μπορεί να περιγράψει τι γινόταν τότε πως μπορεί o Δήκτης να αποκλείσει κάποια θέση;

Αφού o Δήκτης παραδέχεται ότι δεν είναι βέβαιος για την ορθότητα καμίας θέσεως γιατί στιγμάτιζε τότε τον ΤΣΙΜΠΙΡΙΔΗ πως οι απόψεις του στερούνται σοβαρότητας όταν ο τελευταίος εξέφραζε κάποια από αυτές; Καταλαβαίνετε αγαπητοί αναγνώστες ότι δεν έχουν καμία αξία τα όσα γράφει ο Δήκτης;}
Αντιγραφή από το http://antiairetikos.blogspot.com/2011/04/blog-post_5722.html?commentPage=2


Έτσι η οποία καινούργια συζήτηση θα καταλήξει στον ίδιο παρονομαστή όταν στριμωχθεί o Δήκτης.

Οπότε τα καραγκιοζιλίκια όχι στον Μανδραγόρα για να μην παραθέσω και στοιχεία για τον δεύτερο ισχυρισμό μου και γίνεις εντελώς ρεζίλι.

Τράβα καλύτερα να παίζεις σε κανέναν παιδικό σταθμό κι όταν μεγαλώσεις έλα να σου ξανακάνουμε τέστ ωριμότητας και ΑΝ το περάσεις τότε ίσως σου ξαναδώσω αξία να ασχοληθώ μαζί σου.

ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Λέτε "Μάρτυρες τού Ιεχωβά" <>].Ξέρετε την σημαίνει άβυσος?,διαβάστε στόν [Λουκ.η'31 και να δίτε].Ωστε είσται σαν της ακλρίδες της Αποκαλύψεως???Αυτό λέτε και στήν [Σκόπια του 1970,σελ.143],
οτι οί ακρίδες είναι οί μάρτυρες τού Ιεχωβά>>? Και αλλού λέτε<>[Φώς τόμος Β'σελ.331].Και στό βιβλίο "θΡΗΣΚΕΙΑ"ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΟΝ"σελ.195,γράφετε<>Αποκ.Θ'3-9].Ω!ΜΤΙ που λέτε παίρνετε κατεύθυνση από το Αγιον Πνευμα?Ερμηνεύετε την Αποκ.στό Θ'3-6 και είσται σαν της Ακρίδες,'ετοιμοι για δράση να κτυπήσετε τη? την αλήθεια?Δέν θά σας περάσει,διότι ο Χριστος είναι με την ΑΛΗΘΕΙΑ Και οχι με το ψέμα που σερβ
ίρετε μετά λεγόμενά σας.ΜΕΤΑΝΟΕΙΣΤΕ ΜΕΤΑΝΟΕΙΣΤΕ ΜΤΙ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ???Δέν μιλάω με φανατισμό,αλλά με αγάπη Χριστού.Μελεντόντας τα βιβλία σας και βρίσκω συγκρούσης,το ενα με το που περιέχουν μολυσμένοι τροφή και έτσι "δηλητριάζουν της ψυχες σας πρός την απώλια" και το δικαιο
λογούν οτι παίρνουν νέο φως.ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Γεώργιος.

Ανώνυμος είπε...

Λέτε "Μάρτυρες τού Ιεχωβά".ΣΑΝ ΑΚΡΙΔΕΣ ΟΙ ΧΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΞΕΧΥΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΒΥΣΣΟ,ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ,ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΑΣ ["ΑΠΟΚΛΛΗΨΗ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΗΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ",Σελ.209]. Συχνώμη που το παρέληψα.

Γεώργιος.

Ανώνυμος είπε...

Λένε ότι "κατευθύνονται από το Αγιον Πνεύμα",στό βιβλίο,[Μπορείτε νά Ζείτε γιά Πάντα στόν Παράδεισο,σελ.195]

Γεώργιος.

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη γιά τα γραμματικά μου λάθη.Ειμαι καινούργιος στο πληκρολόγιο.

Γεώργιος.

Ανώνυμος είπε...

Μανδραγόρα, ο διάλογος γι αυτό γινεται. Για να συζητάμε τις απόψεις μας και να θέτουμε σε δοκιμασία τα επιχειρήματά μας. Αν όλοι στο τέλος του διαλόγου παραμένουν απόλυτα αμετακίνητοι στα επιχειρήματά τους, τότε πρόκειται για διάλογο μεταξύ κωφών (τυφλών εν προκειμένω). Δεν γίνεται κάποιος να είναι 100% σωστός και κάποιος άλλος 100% λάθος. Όπως θα είδες και ο Τσιμπιρίδης παραδέχτηκε πως ο ισχυρισμός του πως πάσχα=πασχάλιος αμνός και μόνο, δεν ισχύει αλλιώς καταρρίπτεται όλη η επιχειρηματολογία του.
Ακόμα και οι πυγμαχικοί αγώνες δεν τελείωνουν πάντα με νοκ άουτ. Σπανίως θα έλεγα. Το να τροποποιείς την άποψή σου, όσο και να φαίνεται αδιανόητο σε δογματικούς τύπους σαν κι εσένα που φορούν παρωπίδες από την παιδική τους ηλικία, ξέρεις, ενίοτε συμβαίνει στα πλαίσια ενός διαλόγου.

υγ. Μπορείς να επικαλεστείς και πολλά άλλα προκειμένου να αποφύγεις απαντήσεις, ή και τίποτα.

Δήκτης.

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   601 – 800 από 1243   Νεότερο› Νεότερο»
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...