ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

14 Ιαν 2010

ΟΛΑ, ΟΣΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ»




Κατ’ επανάληψη έχουμε ερωτηθεί από δεκάδες πιστούς όλα αυτά τα χρόνια – 15 περίπου - που ασχολούμαστε με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά ή Χιλιαστές, για το τι είναι και τι πρεσβεύουν. Και επειδή οι ερωτήσεις που δεχόμαστε είναι λίγο – πολύ όμοιες σκεφτήκαμε να τις απαντήσουμε υπό μορφή άρθρου, το οποίο για να είναι πιο κατανοητό και εύληπτο, του δώσαμε την μορφή ερωταποκρίσεων.

Ερώτηση: Τι είναι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, γιατί λέγονται έτσι και τι πιστεύουν;
Απάντηση: Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά ή «Γιεχωβάδες» όπως είναι κοινώς πιο γνωστοί, δεν είναι πια Χριστιανική αίρεση, αλλά μια παγκόσμια πολυεθνική εκδοτική Εταιρία με το όνομα «Σκοπιά» που έχει έδρα της το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης – πρόκειται όμως να μετακινηθεί στη πόλη Γουόργικ – και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι πως θα βγάλει περισσότερα χρήματα....
 Και πράγματι τα καταφέρνει πουλώντας κατά εκατομμύρια διάφορα βιβλία, βιβλιαράκια, περιοδικά που σ’ αυτήν δεν στοιχίζουν σχεδόν τίποτα, επειδή αυτοί που τα βγάζουν είναι ολοχρόνιοι «σκλάβοι» της που ζουν και τρέφονται μέσα στις εγκαταστάσεις της, παίρνοντας ένα συμβολικό μισθό. Βέβαια τα έντυπα αυτά μοιράζονται δωρεάν σε μας από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, είναι όμως υποχρεωμένοι να τα πληρώνουν αυτοί στην Οργάνωσή τους. Οπότε μπορεί να φανταστεί κάποιος τι τεράστια ποσά συγκεντρώνει η Εταιρία τους. Ενδεικτικά να πούμε για να γίνουμε κατανοητοί, για τί ποσά μιλάμε, πως για το έτος π.χ. 2006 σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η ίδια η Εταιρία, ξοδεύτηκαν για διάφορες ανάγκες το ποσό των 111.000.000 δολαρίων. Οπότε είναι εύκολα να γίνει αντιληπτό τι τεράστια έσοδα εισρέουν στα ταμεία της Εταιρίας «Σκοπιά». Και για να δώσουμε μια γεύση των τεραστίων ποσών που διαχειρίζεται η Εταιρία «Σκοπιά» δημοσιεύουμε φωτογραφία από το έντυπο της Οργάνωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά «Διαγγελείς της Βασιλείας», σελίδες 352 και 353 όπου φαίνονται μερικά από τα τεράστια και πανύψηλα κτίρια που έχει στην κατοχή της. Επίσης πρέπει να ληφθεί υπόψη πως τα κτίρια αυτά είναι ένα ελάχιστο μόνο μέρος από τα εκατοντάδες άλλα που διαθέτει, όπως υποστηρίζει άλλωστε και η ίδια η Εταιρία:


«Διαγγελείς της Βασιλείας» σελίδες 352 και 353: Μερικά από τα τεράστια κτίρια που διαθέτει η Οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά "Σκοπιά"

Όλα αυτά βέβαια τα καλύπτει με θρησκευτικό ένδυμα και σήμερα έχει δημιουργήσει πλέον μια καινούργια θρησκεία με Χριστιανικό χρώμα. Και το υποστηρίζουμε αυτό όχι χωρίς λόγο. Πρώτο και κύριο έχει κατασκευάσει δική της Καινή Διαθήκη την επονομαζόμενη Μετάφραση του Νέου Κόσμου (ΜΝΚ), όπου μέσα σ’ αυτή κακοποιεί την πραγματική, προσθέτοντας, αφαιρώντας ή αλλάζοντας λέξεις και ολόκληρες προτάσεις ώστε να βγαίνει το επιθυμητό γι’ αυτή αποτέλεσμα. Μάλιστα σε κάποια σημεία της δεν δίστασε να προσθέσει κομμάτια που προέρχονται από ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΔΑΙΜΟΝΩΝ, αφού χρησιμοποίησε την μετάφραση ενός πνευματιστή ονόματι Γιοχάνες Γκρέμπερ. Θεωρεί επίσης, το επίσημο περιοδικό που φέρει τον ομώνυμο τίτλο «Σκοπιά» ΑΝΩΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΕ! Τέλος κηρύττουν ένα Θεό καινούργιο τον Ιεχωβά – απ’ όπου πήραν και το όνομά τους – που δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τον αληθινό που μας φανέρωσε ο Χριστός. Ονομάζονται και Χιλιαστές επειδή πιστεύουν πως θα έρθει ο Χριστός να ιδρύσει γήινη – υλική Χιλιετή Βασιλεία.

Ερώτηση: Λέγεται πως η Οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά «Σκοπιά», άλλα πίστευε και δίδασκε παλιότερα και άλλα τώρα. Αληθεύει αυτό;
Απάντηση: Βεβαίως. Λόγου χάρη, παλιότερα πίστευαν πως θα αναστηθούν οι δίκαιοι της Παλαιάς Διαθήκης (Αβραάμ, Λωτ, Ιωνάς κ.λ.π) και θα σχηματίσουν κυβέρνηση με το Χριστό! Τους είχαν ετοιμάσει και σπίτι για να μείνουν στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας, το περίφημο Μπεθ – Σαρίμ (Οίκος Αρχόντων)! Επίσης είχαν σε μεγάλη υπόληψη τον Σταυρό, στόλιζαν τα κτίρια τους με αυτόν, κοσμούσε το εξώφυλλο του περιοδικού τους «Σκοπιά» αλλά και το φορούσαν και ως καρφίτσα στο πέτο τους. Ομοίως παλιότερα δίδασκαν πως ο Θεός έχει πολλά ονόματα, σήμερα μόνο ένα το Ιεχωβά. Για να ξεφύγει από όλα αυτά η «Σκοπιά» δεν διστάζει να καταφύγει όχι μόνο στο ψέμα και την απάτη, αλλά και να εξαφανίσει και τις εκδόσεις που την ενοχοποιούν και την γελοιοποιούν.

Ερώτηση: Τότε γιατί δεν την εγκαταλείπουν οι οπαδοί της;
Απάντηση: Αν και πράγματι κατά χιλιάδες την εγκαταλείπουν κάθε χρόνο, είναι πολύ δύσκολο κάποιος που έχει ενταχτεί στην Οργάνωσή της να την εγκαταλείψει. Γιατί από εκείνη τη στιγμή παύει να σκέπτεται και να ενεργεί μόνος του. Του γίνεται τέτοια επίθεση «πλύσης εγκεφάλου» από την Σκοπιά που καταντά ένα πραγματικό πιόνι της Εταιρίας, με απώτερο σκοπό το πλασάρισμα των περιοδικών και άλλων εντύπων αυτής. Είναι υποχρεωμένος να υπακούει σε ότι λέει η Οργάνωση – χωρίς αντίρρηση – αλλιώς κινδυνεύει να θεωρηθεί αντάρτης. Παρακολουθείται η ιδιωτική ζωή τους ακόμη και οι ιδιαίτερες (σεξουαλικές) σχέσεις των ζευγαριών. Απαγορεύεται να διαβάζουν άλλα έντυπα, εκτός από αυτά της Εταιρίας. Παρακινούνται να «καρφώνει» ο ένας τον άλλο, ακόμη και τα μέλη της οικογένειας τους! Δεν επιτρέπεται να κάνουν ερωτήσεις για την «Σκοπιά» τις οποίες η Εταιρία βαπτίζει ανόητες. Απαγορεύεται στους Μάρτυρες του Ιεχωβά, όχι μόνο να κάνουν παρέα με «αποκομμένους» δηλαδή πρώην Μάρτυρες του Ιεχωβά, αλλά ούτε καν να τους μιλούν. Τα έντυπά τους βρίθουν από συμβουλές πώς να φέρονται σε «αποκομμένους» που είναι μέλη της οικογένειάς τους. Ο φασισμός και ο ρατσισμός σε όλο του το μεγαλείο. Και το «κερασάκι στην τούρτα». Παραπονούνται έπειτα γιατί δεν θέλουμε να τους μιλάμε εμείς όταν απρόσκλητοι εμφανίζονται στο κατώφλι της πόρτας μας!


Ερώτηση: Δεν είναι άξια θαυμασμού η προθυμία που δείχνουν, γυρνώντας από σπίτι σε σπίτι για τη διάδοση της διδασκαλίας τους;

Απάντηση: Όχι! Επειδή δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά. Είναι αναγκασμένοι από την Εταιρία να συμπληρώνουν καταστάσεις στις οποίες γράφουν πόσες ώρες ξόδεψαν για την προπαγάνδα τους, την οποία ονομάζουν «διακονία του αγρού» και πόσες «Σκοπιές» και «Ξύπνα» διέθεσαν. Για τους μη γνωρίζοντες διευκρινίζουμε πως το «Ξύπνα» είναι και αυτό περιοδικό με γενικού ενδιαφέροντος θέματα που απευθύνεται συνήθως στην νεολαία. Το περιοδικό «Σκοπιά», όπως είπαμε είναι το επίσημο περιοδικό της Οργάνωσης που τους μεταφέρει τη διδασκαλία της Οργάνωσης. Αν δεν συμπληρώσουν ένα ικανοποιητικό αριθμό ωρών και περιοδικών, εκτός από το ότι πρέπει να εξηγήσουν γραπτώς το γιατί, κινδυνεύουν και με δικαστήριο! το λεγόμενο «θεοκρατικό». Πρέπει επίσης να τονιστεί πως η προθυμία τους αυτή πηγάζει και από ένα ακόμη λόγο. Μας θεωρούν όλους εμάς αλλόθρησκους και αποστάτες ! και γι’ αυτό προσπαθούν να μας αλλάξουν, να μας μάθουν την κατ’ αυτούς σωστή Θρησκεία που δεν είναι άλλη, από το πλασάρισμα των περιοδικών «Σκοπιά» και «Ξύπνα», για να διογκωθούν τα κέρδη της μετοχικής τους Εταιρείας. Εκτός όλων των ανωτέρω, τους ασκείτε και ψυχολογική βία, πως αν αμελήσουν «την διακονία του αγρού», δεν θα τους αναστήσει ο Θεός!!

Ερώτηση: Πολλοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί ενώ διαφωνούν με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, λένε πως τους εντυπωσιάζει ο ηθικός και τίμιος τρόπος της ζωής τους. Αληθεύει αυτό για τη ζωή τους;
Απάντηση: Όχι βέβαια! Αν και οι ίδιοι και τα έντυπά τους υπερηφανεύονται γι’ αυτό, όποιος ψάξει με προσοχή τα έντυπά τους θα διαπιστώσει, πως ο τάχα «γήινος Παράδεισός τους» είναι γεμάτος από βρωμιά και ακαθαρσία. Υπάρχουν λοιπόν: ομοφυλόφιλοι και άλλοι ανώμαλοι τύποι, ναρκομανείς, παιδεραστές, μοιχοί, πόρνοι, αιμομίκτες και συμμετέχοντες σε σεξουαλικά όργια κ.λ.π. Άλλωστε το διαδίκτυο (Ίντερνετ) είναι γεμάτο από περιπτώσεις ανηθικότητας Μαρτύρων του Ιεχωβά και ειδικότερα παιδεραστίας που συγκλόνισαν την Εταιρία «Σκοπιά» η οποία αναγκάστηκε να ξοδέψει τεράστια ποσά για να το συγκαλύψει, επειδή οι παιδεραστές ήταν άτομα που κατείχαν υψηλές θέσεις στην Οργάνωση.


Ερώτηση: Είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί ένας Μάρτυρας του Ιεχωβά;


Απάντηση: Και ναι και όχι. Ναι, για όσους έχουν γνώση της διδασκαλίας τους και αρκετή γνώση της Γραφής. Αυτό άλλωστε έχει αποδειχτεί από τις συγκεκριμένες σελίδες του «Αντιαιρετικού» που ασχολούνται με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά. Πολλοί Μάρτυρες του Ιεχωβά σχολίασαν τις σελίδες αυτές πιστεύοντας πως θα μας φέρουν σε δύσκολη θέση, αλλά δυστυχώς γι’ αυτούς έφυγαν άρον – άρον, προφασιζόμενοι φόρτο εργασίας!
Όχι, για όσους δεν γνωρίζουν την διδασκαλία τους και έχουν ελάχιστη γνώση της Γραφής. Και αυτό όχι γιατί οι Μάρτυρες του Ιεχωβά είναι κάτι το ιδιαίτερο. Κάθε άλλο μάλιστα. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι Μάρτυρες του Ιεχωβά ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ. Και σαν Οργάνωση που είναι ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ. Από τη στιγμή που δείξει κάποιος προθυμία για διάλογο μαζί τους, φτιάχνεται μία κατάσταση στο όνομά του, στην οποία γράφονται τα πάντα. Ποιος είναι, τι δουλειά κάνει, τυχόν αδυναμίες του κ.λ.π. δηλαδή ΦΑΚΕΛΩΝΕΤΑΙ. Εκτός αυτού έχουν ειδικά βιβλία τα οποία περιέχουν έτοιμες ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ στις πιθανές ερωτήσεις του θύματος και με τα οποία βιβλία εκπαιδεύονται καθημερινά στις πέντε εβδομαδιαίες συγκεντρώσεις που είναι υποχρεωμένοι να συμμετέχουν. Σ’ αυτές μάλιστα τις συγκεντρώσεις κάνουν και πρόβες για το πλησίασμα και τη παγίδευση του υποψήφιου θύματος, οπότε όπως γίνεται αντιληπτό είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι για οτιδήποτε προκύψει. Και για τους «άπιστους Θωμάδες» δημοσιεύουμε φωτογραφία από το έντυπο «Σκοπιά» της 1ης Δεκεμβρίου 2000, σελίδα 16, όπου φαίνεται η «πρόβα» αυτή.



«Σκοπιά» της 1ης Δεκεμβρίου 2000, σελίδα 16: «Πρόβα» Μαρτύρων του Ιεχωβά για την παγίδευση αθώων και ανύποπτων θυμάτων

Ερώτηση: Πόσοι είναι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά στην Ελλάδα και τον κόσμο;

Απάντηση: Αν και οι Μάρτυρες του Ιεχωβά υπάρχουν εδώ και 140 χρόνια περίπου και παρόλο την επιμονή τους και το «ξεποδάριασμα» για την παγίδευση καινούργιων «θυμάτων», σχετικά δεν είναι και πάρα πολλοί. Με στοιχεία που δίνει η ίδια η Εταιρία «Σκοπιά», το πιο προηγούμενο έτος 2008 υπήρχαν γύρω στους 7.124.444 Μάρτυρες του Ιεχωβά σ’ όλο τον κόσμο. Όποιος όμως μελετήσει για χρόνια τα στοιχεία που δίνει η ίδια η Εταιρία – πράγμα που έχουμε κάνει εμείς – θα διαπιστώσει λάθη, ανακολουθίες και «μαγειρέματα» των στοιχείων αυτών, γεγονός που μας κάνει επιφυλακτικούς για την ορθότητα ή μη του συνολικού παγκόσμιου αριθμού των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Στην Ελλάδα το έτος έναρξης της Οργάνωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά τοποθετείται γύρω στο 1912, όπου υπήρχαν 12 Μάρτυρες του Ιεχωβά. Έχουν δηλαδή ζωή γύρω στα 100 χρόνια περίπου. Για το έτος 2008, η Εταιρία «Σκοπιά» ισχυρίζεται πως στην Ελλάδα υπήρχαν 28.524 Μάρτυρες του Ιεχωβά, αριθμός που είναι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στην κατοχή μας αναληθής. Τους υπολογίζουμε γύρω στους 24.000 με 25.000. Για την ορθότητα των ισχυρισμών μας πρόκειται να δημοσιεύσουμε άρθρο προσεχώς, όπου θα αποδεικνύουμε πως η Εταιρία «Σκοπιά» «μαγειρεύει» και παραποιεί τα ίδια της τα στοιχεία.

Ερώτηση: Πως πρέπει να φερόμαστε σε ένα Μάρτυρα του Ιεχωβά που μας επισκέπτεται;
Απάντηση: Ευγενικά χωρίς βρισιές και ανακρίβειες, τους κλείνουμε την πόρτα. Εκφράσεις όπως «παλιογιεχωβάδες», «πουλημένοι», «τα παίρνετε», κ.λ.π. δεν αρμόζουν σ’ ένα Ορθόδοξο Χριστιανό. Βέβαια, είναι γεγονός, πως οι Μάρτυρες του Ιεχωβά γίνονται πραγματικά «τσιμπούρια» και με την στάση τους αυτή, μας οδηγούν στον εκνευρισμό και την άπρεπη συμπεριφορά, αλλά η στάση μας να μην ανοίξουμε συζήτηση μαζί τους δεν τους δίνει το έδαφος και το πρόσχημα να παγιδεύσουν ένα καινούργιο θύμα.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ: Όποιος από τους αναγνώστες επιθυμεί περισσότερες λεπτομέρειες για τη ζωή και τη διδασκαλία των Μαρτύρων του Ιεχωβά μπορεί να διαβάσει τα αντίστοιχα άρθρα μας, όπου με ντοκουμέντα από τα ίδια έντυπα της Οργάνωσης, ξεσκεπάζουμε και απομυθοποιούμε την εκδοτική Εταιρία «Σκοπιά» που έχει το θράσος να αποκαλείται το μοναδικό όργανο του Θεού (Ιεχωβά) στον κόσμο:

1. Για τον Σταυρό:

2. Για τον στρατό, πόλεμο και τα όπλα:

3. Για την απάτη με το Μπεθ – Σαρίμ:

4. Για την ηθική τους:

5. Για τις παλινωδίες τους, αντιφάσεις και ψέματά τους:

6. Για την προθυμία τους να γυρίζουν από σπίτι σε σπίτι:

7. Για το όνομα Ιεχωβά:

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε και άλλα θέματα που αφορούν τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, στην αριστερή στήλη του «Αντιαιρετικού» εκεί που γράφει "Διαβάστε επίσης" και περιέχει όλα τα άρθρα μας με την επωνυμία «Μάρτυρες του Ιεχωβά».




ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου.
 

5 σχόλια:

rwssel είπε...

Καταπληκτικό φίλε μου. Θα το αναρτήσω στο μπλογκ μου

π Παντελεήμων Kρούσκος είπε...

Φοβερό για ενοριακή εκμετάλλευση και διανομή. Το ξεσηκώνω. Ευχαριστούμε.

Βασίλης είπε...

...θεωρώ ότι υπάρχουν πολλές ανακρίβιες...
...ερώτηση...
...που λέει στην βίβλο για ''Ορθόδοξους''?...
...που για ''Παπάδες(αββάδες)?...
...που για ''Αρχιμανδρίτες''?...

...το ''Πιστεύω'' μιλάει για ''...μίαν αγίαν ΚΑΘΟΛΙΚΗΝ και αποστολικήν εκκλησίαν'', όχι ''Ορθόδοξη'', ούτε κάν ''Χριστιανική''...
...απάντησα νομίζω(!)...

Βασίλης είπε...

...δεν γνωρίζεις τι συμβαίνει στην πραγματικότητα(δυστυχώς)...
...άνοιξε το μυαλό σου και διεύρινε τις γνώσεις σου, τα βλέπει ζηλωτικά και μονόπλευρα...
...αυτά...

Unknown είπε...

Όμως παραμένει αναπάντητη η εξής ερώτηση:Τι προσελκύει στην οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά τους ανθρώπους;Η υπόσχεση για την αιώνια ζωή;Την ίδια υπόσχεση δίνει και η εκκλησία.Τι παραπάνω υπόσχεται η οργάνωση;Η παταγωδης αποτυχία τους στους υπολογισμούς τους για την έναρξη της βασιλείας του Ιεχωβά το 1914 , το 1925 , το 1975 δε δίδαξαν τίποτα στους μεταγενέστερους;Επισης μια σύγκριση ανάμεσα στη Βίβλο του Βαμβα την οποιαν επικαλούνταν παλαιότερα και στη μετάφραση νέου κόσμου την οποίαν επικαλούνται τώρα αρκεί για να δουν την ΑΒΥΣΣΩΔΗ διαφορα η οποία είναι ειδοποιός διάφορα ανάμεσα στο φως του Χριστού και στο σκοτάδι το οποίο επικρατεί στην οργάνωση.Τι δεν αφήνει τους Ιεχωβιτες να ανανηψουν;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...