ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

23 Δεκ 2012

De profundis (Εκ Βαθέων) ή Πέντε Χρόνια «Αντιαιρετικός»!



    Τετάρτη ήταν – όπως και φέτος – η 19η Δεκεμβρίου, όταν με την βοήθεια του εκλεκτού φίλου Κώστα Βαλτινού δημιουργούνταν ο «Αντιαιρετικός» και ξεκινούσε το μακρύ ταξίδι του, όπως τελικά αποδείχτηκε αφού ήδη έχουν παρέλθει πέντε χρόνια, στο χώρο του διαδικτύου. Είχαν προηγηθεί κάποιες απόπειρες ιστοσελίδων με τη συνδρομή του επιστήθιου φίλου μας και συναδέλφου Απόστολου Γατή, που όμως δεν ευοδώθηκαν. Σκοπός της δημιουργίας του «Αντιαιρετικού» ήταν η αντιμετώπιση των αιρέσεων, κυρίως των Μαρτύρων του Ιεχωβά και η νηφάλια παρουσίαση θεμάτων της Ορθόδοξης Πίστης...
Γιατί το όνομα «Αντιαιρετικός»
       Το όνομα «Αντιαιρετικός», που ξενίζει κάπως, ιδίως τους πιστούς των άλλων δογμάτων αφού δείχνει αρνητική και πολεμική διάθεση απέναντί τους, δεν κρύβει κανένα μυστικό και επιλέχτηκε για καθαρά πρακτικούς λόγους. Επειδή η πλειοψηφία των επισκεπτών ενός μπλογκ – σε ποσοστό πάνω από 80% – γίνεται μέσω των μηχανών αναζήτησης, σκεφτήκαμε, πως η εύκολη πρόσβαση κάποιου που θέλει να βρει πληροφορίες για τις αιρέσεις, θα τον οδηγούσε στο ιστολόγιό μας, αφού θα περιείχε την αντίστοιχη λέξη. Άλλωστε πως είναι δυνατόν να έχουμε πολεμική διάθεση απέναντι στους πιστούς των άλλων δογμάτων, αφού φιλοξενούμε άρθρο πιστού άλλου δόγματος! 
Κυριότεροι σταθμοί του «Αντιαιρετικού»
       Πολλά ήταν τα αξιόλογα γεγονότα και πρόσωπα που γνωρίσαμε όλα αυτά τα χρόνια, τα οποία διαμόρφωσαν και διαμορφώνουν ακόμα το ιδιαίτερο στυλ και ύφος του «Αντιαιρετικού». Αξίζει όμως να σταθούμε σε μερικά. 
Οκτώβριος 2008: Εισέρχεται στον «Αντιαιρετικό», με σκοπό να τον αποδομήσει – μέσω του διαλόγου – και να τον καταστήσει κατ’ ουσίαν ανενεργό, ο Μάρτυρας του Ιεχωβά κ. Γιώργος από το Ντόρτμουντ της Γερμανίας, ξεκινώντας διάλογο μαζί μας στο άρθρο «Μάρτυρες του Ιεχωβά: Αποφατισμός και ο άστεγος Θεός». Το μόνο που καταφέρνει είναι να φύγει κακήν – κακώς, διαγράφοντας μάλιστα λίγο πριν την φυγή του αρκετά σχόλιά του, που του ήταν «ενοχλητικά». Έκτοτε ο κ. Γιώργος αποτελεί μόνιμο θαμώνα του «Αντιαιρετικού» προσπαθώντας να πάρει την «ρεβάνς», κάτι όμως που δεν έχει κατορθώσει έως σήμερα. Ακολουθεί μάλιστα και την εξής τακτική. Εξαφανίζεται για κάποιο διάστημα, ανάλογο κάθε φορά, μικρό ή μεγάλο για να ξεχαστεί η άτακτη φυγή του, και όταν επανεμφανίζεται ξεκινά καινούργιο θέμα μήπως μπορέσει να πάρει επιτέλους την πολυπόθητη «ρεβάνς». Πάντως με τόσα χρόνια παρουσίας του στον «Αντιαιρετικό», τον θεωρούμε κομμάτι του πλέον και μπορούμε να πούμε πως έχει αναπτυχθεί μια ιδιότυπη «φιλία» μεταξύ μας, παρά τα εκατέρωθεν πειράγματα, ιδιαίτερα από την πλευρά μας. Η είσοδος του κ. Γιώργου και ο επακολουθήσας διάλογος είχε και άλλες πλευρές θετικές. Μας δόθηκε η ευκαιρία να μάθουμε πιο καλά τον τρόπο σκέψης των Μαρτύρων του Ιεχωβά ώστε να τους αντιμετωπίζουμε πιο εύκολα, αλλά το κυριότερο να γνωρίσουμε εκλεκτούς φίλους που πολλοί από αυτούς είναι πλέον και συνεργάτες του «Αντιαιρετικού».
Φεβρουάριος 2009: «Γεννιέται» ο «Αντιαιρετικός» στην Αγγλική έκδοσή του με την επωνυμία Watchtower-stop.blogspot.com. Την δημιουργία του την χρωστάμε στην επιμονή, του πολύ στενού μας φίλου και συναδέλφου – συνταξιούχου πλέον – Κώστα Μπαλωμένου, πως πρέπει τα άρθρα του «Αντιαιρετικού» να υπάρχουν στην διεθνή γλώσσα της εποχής μας, την Αγγλική. Έκτοτε το Watchtower-stop.blogspot.com έχει μεταφέρει σε 160 χώρες από όλο τον κόσμο τον αγώνα μας κατά της Οργάνωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά «Σκοπιά», αλλά και τις θέσεις της Ορθοδοξίας. Στυλοβάτης στον αγώνα μας αυτό είναι η προσωπική μας φίλη Χρύσα Τσιλίκα, καθηγήτρια Αγγλικών, που έχει αναλάβει την μετάφραση στα Αγγλικά, των περισσοτέρων άρθρων του Watchtower-stop.blogspot.com.    
Ιούλιος 2009: Γνωρίζουμε το alter ego (άλλο εγώ) του «Αντιαιρετικού» Ιγνάτιο Ε.Γ. Μια θυελλώδη, ακαταπόνητη και πολυσχιδή προσωπικότητα που κάνει μια τεράστια τομή στο ύφος και τη μορφή του «Αντιαιρετικού». Μέχρι τότε ο «Αντιαιρετικός» δημοσίευε αποκλειστικά δικά μας άρθρα. Ο λόγος; Καθαρά εγωϊστικός! «Ολόκληρο Πανεπιστήμιο βγάλαμε, λέγαμε από μέσα μας, δεν μπορούμε να γράψουμε ένα άρθρο;» Έτσι δεν θέλαμε, ούτε καν να σκεφτούμε ότι είναι δυνατόν να φιλοξενήσει ο «Αντιαιρετικός» άρθρο που δεν θα είναι δικό μας! Κατόπιν όμως, επιμόνων παρακλήσεών του, επειδή ήθελε να τιμήσει έναν ακαταπόνητο μαχητή της Ορθοδοξίας τον Ευθύμιο Ζουλιανίτη που εξέδιδε την εφημερίδα «Μαχόμενη Ορθοδοξία», αποφασίζουμε να «ρίξουμε νερό στο κρασί μας» και κατ’ εξαίρεση να δημοσιεύσουμε ένα όχι δικό μας άρθρο. Και πράγματι, δημοσιεύουμε το πρώτο «ξένο» άρθρο, το «Μαχόμενη Ορθοδοξία και Μάρτυρες του Ιεχωβά». Επειδή όμως θεωρούσαμε πως προδίδουμε τα πιστεύω μας, στην αρχή του άρθρου κάνουμε ένα πρόλογο – ο οποίος υπάρχει ακόμα – δικαιολογώντας την ενέργειά μας αυτή και σημειώνοντας πως θα είναι μια απλή εξαίρεση. Μια εξαίρεση όμως που παγιώθηκε και έγινε κανόνας. Γιατί ο Ιγνάτιος Ε.Γ. μας φέρνει σε επαφή με εκλεκτές προσωπικότητες, των οποίων τα άρθρα – μοναδικά αρκετά από αυτά – κοσμούν πλέον τις στήλες του «Αντιαιρετικού». Αλλά ο Ιγνάτιος Ε.Γ. δεν εφησυχάζει. Δημιουργεί μια μοναδική αντιαιρετική ομάδα, η οποία γίνεται – ας μας επιτραπεί η έκφραση – ο «φόβος και ο τρόμος» των αιρετικών. Δεν είναι δυνατόν πλέον, να μπει αιρετικός στον «Αντιαιρετικό» και να μπορέσει να επιβιώσει στον διάλογο. Και δεν τα γράφουμε όλα αυτά με διάθεση κομπασμού και ματαιοδοξίας ή να «ευλογήσουμε τα γένια μας», αλλά είναι κάποια πράγματα που πρέπει να ειπωθούν ως έχουν. Αλλάζοντας με τη βοήθεια του Ιγνάτιου Ε.Γ. μορφή και δομή ο «Αντιαιρετικός», αλλάζει και πλέον και ο τρόπος σκέψης μας. Δεν θεωρούμε πλέον τον εαυτό μας ως ιδιοκτήτη του «Αντιαιρετικού» αλλά ως διαχειριστή του, αφού εφεξής φιλοξενούνται δεκάδες άρθρα συνεργατών.  
Ιανουάριος 2010: Ένας ακόμα μεγάλος σταθμός στην πορεία του «Αντιαιρετικού». Γνωρίζουμε τον πρώην Μάρτυρα του Ιεχωβά – αν και δεν είχε βαπτιστεί – Ονήσιμο Ελευθεριάδη. Οι προσωπικές μαρτυρίες του και οδυνηρές εμπειρίες του στο ανελεύθερο και καταπιεστικό περιβάλλον της «Σκοπιάς» μέσα στο οποίο έζησε και μεγάλωσε, τις οποίες εξιστορεί στα αλλεπάλληλα άρθρα που δημοσιεύσαμε γίνονται πόλος έλξης και ενημέρωσης για χιλιάδες αναγνώστες. Εκτός αυτού, μας κάνει ένα μεγάλο και σπουδαίο δώρο. Μας δωρίζει δεκάδες έντυπα της Οργάνωσης «Σκοπιά», πλουτίζοντας έτσι και την αντιαιρετική μας βιβλιοθήκη αλλά και τις γνώσεις μας, με την διδασκαλία και τις πρακτικές της Οργάνωσης. Ο Ονήσιμος Ελευθεριάδης αποτελεί πλέον μέλος της Ορθόδοξης Εκκλησίας και συμμετέχει ενεργά στον αντιαιρετικό αγώνα της περιοχής που διαμένει.
Ιούλιος 2010: Ο «Αντιαιρετικός» τολμά! Δημοσιεύει άρθρο πιστού άλλου δόγματος! Αιρετικό άρθρο σε αντιαιρετικό μπλογκ; Μάλιστα και χωρίς παρενέργειες. Ο κ. Θεμιστοκλής Παπαϊωάννου μας παραχωρεί και εμείς δημοσιεύουμε το άρθρο του «Η θρησκευτική κοινωνία των φίλωνή Κουάκερων». Το κοινό συνηθισμένο από το ύφος και το ήθος του «Αντιαιρετικού», το δέχεται χωρίς την παραμικρή αντίδραση, γιατί γνωρίζει πως η πραγματική Ορθοδοξία είναι συνυφασμένη με την απουσία μισαλλοδοξίας  και φανατισμού. Όποιος έχει την αλήθεια δεν φοβάται τίποτα.
Ιούλιος 2012: Δημοσιεύεται στον «Αντιαιρετικό» μετά από 5 σχεδόν ολόκληρα χρόνια, άρθρο γραμμένο από γυναίκα. Μια διακαής επιθυμία μας που επιτέλους πραγματοποιήθηκε, αφού δεν επιθυμούσαμε για μία ακόμη φορά σε έναν ακόμα τομέα της ζωής να υπάρχει πλήρης ανδροκρατία. Όμως, η αναμονή μας όλα αυτά τα χρόνια άξιζε και με το παραπάνω. Γιατί η Αλεξία Κρηνίτη που προστέθηκε στους συνεργάτες του «Αντιαιρετικού», όχι μόνο είναι πολυγραφότατη, αλλά έχει μια οξυδέρκεια και μια κριτική και διεισδυτική ματιά ιδιαίτερα στα θέματα των «Μαρτύρων του Ιεχωβά», μοναδική. 
Λίγα λόγια για κάποιους συνεργάτες του «Αντιαιρετικού»
       Όλοι οι συνεργάτες του «Αντιαιρετικού», με τα άρθρα τους έχουν προσφέρει τα μέγιστα στον «Αντιαιρετικό». Είναι όμως κάποιοι, που με την συχνή αρθογραφία τους αποδεικνύονται στυλοβάτες του. Πιστεύουμε λοιπόν πως είναι πρέπον να τους γίνει ιδιαίτερη μνεία. Κατ’ αρχάς ο π. Γρηγόριος Κωνσταντίνου. Είναι ο μοναδικός εν Ελλάδι που έχει ασχοληθεί τόσο διεξοδικά με την αίρεση των Μορμόνων, για τους οποίους έχει γράψει μάλιστα και βιβλίο. Με τα άρθρα του καλύπτει τον τομέα της παραθρησκείας, δίνοντας με επιστημονικό τρόπο πάντα, τις Ορθόδοξες θέσεις σε ζητήματα που απασχολούν τον σημερινό πιστό όπως αστρολογία, μαγεία, Σατανισμό, Μασονία κ.λ.π. Η τεράστια επισκεψιμότητα που διακρίνει τα άρθρα του δείχνει όχι μόνο την αποδοχή από τους αναγνώστες του «Αντιαιρετικού» αλλά και την πολύτιμη βοήθεια που τους προσφέρει. Αξίζει μάλιστα να σημειώσουμε, πως το άρθρο του για την «Μαγεία» στην Αγγλική έκδοση του «Αντιαιρετικού», έχει σπάσει τα ρεκόρ της επισκεψιμότητας, αφού σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει ξεπεράσει τις 3000 επισκέψεις από 100 χώρες του κόσμου. Δέον να ληφθεί υπόψη, για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της επιτυχίας του συγκεκριμένου άρθρου, πως το Watchtower-stop, έχει το 1/10 της επισκεψιμότητας του «Αντιαιρετικού». Ο Στέλιος Μπαφίτης είναι ένας ακόμη στυλοβάτης του «Αντιαιρετικού». Ως πρώην Πεντηκοστιανός έχει μεταφέρει τις προσωπικές του εμπειρίες μέσα από τα άρθρα του, ενημερώνοντας και διαφωτίζοντας τους πιστούς για την αίρεση της Εκκλησίας της Πεντηκοστής. Τον κύριο όμως αγώνα του, τον διεξάγει από το μπλογκ που έχει δημιουργήσει το Ex Protestant. Και φτάνουμε στον Παναγιώτη. Με τον Παναγιώτη συμβαίνει το εξής περίεργο. Χωρίς να τον γνωρίζουμε προσωπικά, αφού επικοινωνούμε μόνο μέσω ιμέηλ, έχει αναπτυχτεί μεταξύ μας μια μοναδική φιλία και ένας μοναδικός αλληλοσεβασμός. Οι γνώσεις του σε ζητήματα πίστης, δόγματος και Πατρολογίας είναι μοναδικές. Όποτε χρειαστούμε κάτι, αμέσως απευθυνόμαστε σ’ αυτόν και ω! του θαύματος έχουμε σχεδόν αμέσως την απάντηση. Ο Ιγνάτιος Ε.Γ. τον αποκαλεί πειρακτικά «ψαχτήρι». Αν νομίζει κάποιος πως υπερβάλουμε δεν έχει παρά να διαβάσει ένα άρθρο του. Θα διαπιστώσει μάλιστα πως λίγα λέμε. Μαζί με τον Ερευνητή πρόσφεραν στον «Αντιαιρετικό» ένα μνημειώδες έργο. Μια σειρά άρθρων με τις Προτεσταντικές παρανοήσεις για τον Νηπιοβαπτισμό. Κανείς, μα κανείς δεν τόλμησε όχι μόνο να κάνει διάλογο μαζί του, αλλά ούτε να αμφισβητήσει κάτι, έστω μία γραμμή. Στο ίδιο μήκος κύματος, αλλά σε πιο φιλοσοφικό – θεολογικό υπόβαθρο κινείται ο Ιωάννης Πλεξίδας. Η δημοσίευση μάλιστα του πρώτου άρθρου του «Η εσφαλμένη χρήση των όρων ‘φύση’ και ‘πρόσωπο’ ως αιτία αιρετικώναποκλίσεων» έμελλε να αποτελέσει για εμάς και ένα βαρόμετρο για το επίπεδο μόρφωσης των αναγνωστών του «Αντιαιρετικού». Γιατί το συγκεκριμένο άρθρο είναι ένα «βαρύ» άρθρο, που απευθύνεται σε άτομα με υψηλό μορφωτικό επίπεδο. Γι’ αυτό το λόγο και όταν το δημοσιεύσαμε προσπαθώντας να απαλύνουμε τις εντυπώσεις, κάναμε ένα πρόλογο, όπου κατά κάποιο τρόπο «δικαιολογούμασταν» για την δημοσίευσή του. Όμως για μία ακόμη φορά πέσαμε έξω. Το συγκεκριμένο άρθρο έτυχε τέτοιας αποδοχής από τους αναγνώστες του «Αντιαιρετικού» με την επισκεψιμότητα που του επιφύλαξαν, που μας άφησε κυριολεκτικά άφωνους. Συγχρόνως όμως νοιώσαμε και μια απερίγραπτη χαρά για το μορφωτικό επίπεδο των αναγνωστών του «Αντιαιρετικού». Ο Λάμπρος ο Σκόντζος είναι ένας ακόμη στυλοβάτης του «Αντιαιρετικού». Πολυγραφότατος – ο Ιγνάτιος Ε.Γ. τον αποκαλεί πειρακτικά «αρθρομηχανή» – καλύπτει με τα άρθρα του τον τομέα του καινούργιου «φρούτου» που παρουσιάστηκε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα του «Δωδεκαθεϊσμού» ή της «Νέο - ειδωλατρείας», δίνοντας αποστομωτικές απαντήσεις. Δεν παραλείπει όμως να ασχολείται και με τρέχοντα ζητήματα πίστης που ανακύπτουν στην Εκκλησία της Ελλάδας όπως π.χ. η καύση των νεκρών κ.λ.π. Για τον Λάμπρο τον Σκόντζο πρέπει να ειπωθεί και τούτο. Πως είναι τόσο μεγάλη η αγάπη του για τον «Αντιαιρετικό», που ενώ περνούσε μια δύσκολη περίοδο, δεν έπαψε να στέλνει άρθρα του προς δημοσίευση. Και φτάνουμε στον τελευταίο στυλοβάτη του «Αντιαιρετικού» τον Γεώργιο Τσιμπιρίδη. Οι πρωτότυπες μελέτες του «ποταμός», για την αντιμετώπιση των Μαρτύρων του Ιεχωβά είναι μοναδικές. Όπως μοναδικός είναι και ο διάλογος που διεξήχθη όταν δημοσιεύτηκε το άρθρο – μελέτη του «Η πλάνη τηςΣκοπιάς εις τα άζυμα του αναμνηστικού δείπνου του Κυρίου». Ένας πολύ υψηλού επιπέδου διάλογος, κυρίως μεταξύ του Γεώργιου Τσιμπιρίδη, ενός Μάρτυρα του Ιεχωβά με το ψευδώνυμο «Αντίχειρας» και ενός ακόμα τακτικού «θαμώνα» του «Αντιαιρετικού» του άθεου «χαμαιλέοντα» Nikos. Και τον αποκαλούμε χαμαιλέοντα όχι μόνο επειδή κάθε τόσο αλλάζει ονόματα για να μην γίνει αντιληπτός – στο συγκεκριμένο διάλογο χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο «Δήκτης» – αλλά για τις θέσεις τις οποίες υποστηρίζει σε κάθε διάλογο. Άλλοτε παριστάνει τον Μάρτυρα του Ιεχωβά, άλλοτε τον θεϊστή, άλλοτε τον άθεο κ.λ.π., αρκεί να πάει κόντρα στη θρησκεία και την Εκκλησία. Μαζί με τον Μάρτυρα του Ιεχωβά κ. Γιώργο από το Ντόρτμουντ της Γερμανίας αποτελεί και αυτός αναπόσπαστο κομμάτι του «Αντιαιρετικού». Το ψευδώνυμο Nikos  είναι το πρώτο που χρησιμοποίησε «μπαίνοντας» στον «Αντιαιρετικό». Τέλος κατ’ εξαίρεση αξίζει να αναφερθούμε σε ένα από τους σημαντικότερους στυλοβάτες του «Αντιαιρετικού» τον Νικόλαο τον Ποθητό. Χωρίς αυτόν ο «Αντιαιρετικός» θα ήταν λειψός και σε επίπεδο λειτουργίας αλλά και εμφάνισης. Οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει σε ζητήματα Η/Υ, το λύνει σε μηδέν χρόνο με μία μοναδική και σπάνια για την εποχή μας προθυμία. Τελευταίο του «κατόρθωμα» το gadget με τους «Συγγραφείς». Πατάς το όνομα οποιουδήποτε συγγραφέα του «Αντιαιρετικού» και σε βγάζει σε όλη την αρθρογραφία του. Εκτός όμως της τεράστιας βοήθειας που μας προσφέρει, έχει γράψει και ένα πρωτότυπο άρθρο σε σχέση με τους Η/Υ, το «Τεχνητή Νοημοσύνη και Ελεύθερη Βούληση».

Έχουν πει οι άλλοι για τον «Αντιαιρετικό» …
Αντιαιρετικός: αξιόλογη διαδικτυακή τοποθεσία με πλούσιο ηλεκτρονικό περιεχόμενο
2. Γιοβανουδης Γιαννης Yiovanoudis Yiannis ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ - HELLENIC ORTHODOX CRISTIANS: Καλώς ήρθα στην ομάδα! Συνχριστιανοί! Σας προτείνω την σελίδα www.antiairetikos! Ψαγμένη, φρέσκια και ενημερωμένη!
3. Από: babis tsakman
Θέμα: Συγχαρητήρια
Προς: palchristos@yahoo.gr
Ημερομηνία: Τετάρτη, 23 Φεβρουάριος 2011, 8:36
Καλημέρα σας,
ήθελα να σας συγχαρώ για το περιεχόμενο του blog σας, καθώς βρήκα μέσα πληροφορίες που αναζητούσα,
σχετικά με την ορθόδοξη διδασκαλία και τις αιρέσεις...
Χαίρομαι να βλέπω ανθρώπους μακριά από τις ακρότητες και τον εγωιστικό φανατισμό που έχω συναντήσει αλλού.
Συνεχίστε αυτή τη καλή δουλειά και πάντα ο Θεός να σας ευλογεί.
Με εκτίμηση
Χαράλαμπος Τσακίρης
Το πνευματικό οδοιπορικό ενός Μάρτυρα του Ιεχωβά που βαπτίστηκε ορθόδοξος χριστιανός στις 7 Φεβρουαρίου 2011. Δημοσιεύεται στο πολύ ενδιαφέρον και ΑΦΑΝΑΤΙΣΤΟ blog Αντιαιρετικός.

Κοινώνησε ο Χριστός τον Ιούδα;

Προγνώριζε το ηθικό ποιον του; Τι κρύβεται πίσω από την άρνηση της Σκοπιάς; Του Γεωργίου Τσιμπιρίδη
Από το εξαιρετικό blog Αντιαιρετικός 

Ευχαριστίες
       Ευχαριστούμε όλους τους ιδιοκτήτες και διαχειριστές των μπλογκς και ιστοσελίδων, που προβάλλουν την δουλειά του «Αντιαιρετικού», είτε μέσω συνδέσμου (link) είτε μέσω ανάρτησης άρθρων του. Ευχαριστούμε τους Γεώργιο Αποστόλου, π. Σεραφείμ Ζαφείρη, Ιωάννη Ζαχαράκη και Κώστα Τσαπάρα που είναι οι μοναδικοί από τον τόπο καταγωγής μας, οι οποίοι είχαν την καλοσύνη να συνεργαστούν μαζί μας. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Παναγιώτη Βενέτη που εκτός από συνεργάτης του «Αντιαιρετικού», μας τιμά με την φιλία του και την αγάπη του όλα αυτά τα χρόνια. Και τέλος ευχαριστούμε όλους εσάς τους αναγνώστες του «Αντιαιρετικού» που μας στηρίζετε τα πέντε αυτά χρόνια της δημιουργικής δουλειάς μας. Σας υποσχόμαστε, πως με τη χάρη του Θεού, θα συνεχίσουμε όλοι εμείς οι συνεργάτες του «Αντιαιρετικού», τον αγώνα μας για την Ορθόδοξη Πίστη μακριά από ακρότητες και φανατισμούς:     

«Εάν τις είπη ότι αγαπώ τον Θεόν, και τον αδελφόν αυτού μισή, ψεύτης εστίν» 1 Ιωάν. 4:20





ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου.

9 σχόλια:

Νικόλαος είπε...

Τα γενέθλια του Αντιαιρετικού είναι κοντά με τα Χριστούγεννα. Τυχαίο; Δεν νομίζω!!

Τι να πρωτοπεί κανείς για αυτήν την εμπειρία!

Αρκούμαι να πω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον κ. Χρήστο για όλα και αν προσφέραμε και εμείς κάτι είναι ως ελάχιστη ανταπόδοση για τα πολλά που πήραμε.

Νομίζω ότι έπρεπε επίσης να γραφτεί ότι πολλοί νομίζουν ότι είμαστε οργάνωση. Η αλήθεια είναι ότι ο Αντιαιρετικός προέκυψε από την πρωτοβουλία και την αγάπη ενός ελεύθερου ανθρώπου, του κ. Χρήστου.

Ένα ευχαριστώ επίσης στον μάρτυρα του Ιεχωβά Γιώργο και στον Nikos. Θα ήταν ωραίο να συναντιόμασταν όλοι, «εχθροί» και φίλοι, από κοντά, για να συζητήσουμε και άλλα θέματα εκτός πίστεως. Το έχουμε κάνει μερικοί από εμάς. Θα ήταν ενδιαφέρον να έρθει ο Nikos, είναι ενδιαφέρουσα προσωπικότητα, αλλά φοβάται.


Υ.Γ.1: Προσκαλώ όλους όσοι διαβάζουν να συμμετάσχετε στους διαλόγους, αν και εγώ δεν είμαι πολύ ενεργός πλέον. Εγώ μιλούσα με τον Γιώργο και με τον Niko ενώ δεν είχα γνώσεις, ούτε είχα διαβάσει την Καινή Διαθήκη. Μόνο ενδιαφέρον να υπάρχει και μαθαίνει κανείς στην πορεία.

Υ.Γ.2: Ξέρω ότι πολλούς από εμάς μας πολεμάει ο σατανάς. Από την άλλη μάς βοηθάει ο Χριστός όταν βρισκόμαστε σε αδιέξοδο. Ακόμα και στις αντιαιρετικές αντιπαραθέσεις είναι θαυμαστή η βοήθεια του Θεού, όταν π.χ. βρίσκουμε πηγές και παραπομπές τη στιγμή που έχουμε χαθεί. Ο διάβολος είναι κοσμοκράτορας, αλλά ο Κύριος είναι παντοκράτωρ.


Έτη πολλά και ευλογημένα στον Αντιαιρετικό και σε όλους τους συνεργάτες και αναγνώστες!!

Καλά Χριστούγεννα!

Ανώνυμος είπε...

Τι να πω για τα τόσο συγκινητικά λόγια του αγαπητού Χρήστου;! Όσα κι αν πω, και πάλι λίγα θα είναι.
Ευχαριστώ πολύ φίλε Χρήστο, και ιδιαιτέρως ευχαριστώ για την ζεστή φιλοξενία των σκέψεων και των κειμένων μου στο εξαιρετικό ιστολόγιο του "Αντιαιρετικού".

Η προσφορά της προσπάθειας αυτής φαινόταν εξαρχής πως ήταν κάτι το ξεχωριστό, σοβαρό και εμπεριστατωμένο. Το διαδίκτυο έχει ανάγκη από τέτοιες προσπάθειες και ο "Αντιαιρετικός" είναι εδώ και χρόνια ένα ισχυρό μετερίζι που αντιστέκεται στην παραπληροφόρηση και ενημερώνει τους αναγνώστες με σεβασμό στην αλήθεια.

Χρόνια Πολλά λοιπόν στον "Αντιαιρετικό", Χρόνια Πολλά στον Χρήστο, τον στυλοβάτη της προσπάθειας αυτής, Χρόνια Πολλά σε όλους τους φίλους, συνεργάτες και αναγνώστες, και εύχομαι ο Κύριος με την κατά σάρκα Γέννησή Του να ευλογήσει όλους και να χαρίσει πολλά ακόμη χρόνια καλού αγώνα στον "Αντιαιρετικό"!

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

alexia1004 είπε...

Kι εγώ να αφήσω με τη σειρά μου πολλές ευχές και ευχαριστίες στον Αντιαιρετικό. Ευχές για να συνεχίσει να μας ενημερώνει και να αντικρούει τις αιρετικές πλάνες για πολλά χρόνια ακόμη και κυρίως με τον ίδιο σεβασμό.
Ευχαριστίες γιατί εκτός από τα άρθρα μου, φιλοξένησε και την καινούργια μου μπλογκο-προσπάθεια με link.
Τέλος, να επισημάνω προς τον αγαπητό Χρήστο ότι ξαφνιάστηκα, συγκινήθηκα και...το θεωρώ υπερβολικό να αναφέρει ως σημαντική στιγμή του Αντιαιρετικού την έναρξη της συνεργασίας μας.

Θα επανέλθω σε αυτό το άρθρο-αναδρομή, για τα σημαντικά links που περιέχει.

Πολλές ευχές σε όλους για καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα και το Φως που ανάβλυσε με την κατά σάρκα γέννηση του Κυρίου και Θεού μας να μας συνοδεύει στις προκλήσεις της νέας χρονιάς. Και ας μου επιτραπεί μια προσωπική ευχή και προσευχή, που πάντα κάνω στις μεγάλες γιορτές της Εκκλησίας μας: εύχομαι και προσεύχομαι κάποιοι πολλοί αγαπημένοι φίλοι μου, Μάρτυρες του Ιεχωβά, να γνωρίσουν την Αλήθεια και του χρόνου να συνεορτάσουμε τη Θεία Γέννηση του Κυρίου μας.

Unknown είπε...

Καλημέρα σας, χρόνια πολλά και ευλογημένα σε όλους και σε όλες.

Εύχομαι εκ ψυχής πάντα επιτυχίες, πάντα ενημερωτικά και δυνατά άρθρα, πάντα υψηλά ποσοστά αναγνωσιμότητας.

Ο Θεός να ευλογεί το θεάρεστο αυτό έργο, και να βοηθάει τους ανθρώπους, μέσω εσάς,είτε να ενημερώνονται πληρέστερα περί της Ορθόδοξης πίστης, είτε (εαν είναι ετερόδοξοι) να προβληματίζονται και να μπαίνουν και αυτοί στην όμορφη πορεία της έρευνας.

Δοξάζουμε τον Θεό, που υπάρχουν χριστιανοί Ορθόδοξοι που δεν έχουν "προσκυνήσει" την παναίρεση του Οικουμενισμού.

Καλές γιορτές σε όλους!

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΧΑΙΡΕΤΕ ΕΝ ΚΥΡΙΩ

ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΟΝ "ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ" ΜΑΣ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΘΕ ΕΥΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ Η ΠΙΟ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΘΕΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ!!!
ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΟ ΑΓΙΟ ΔΩΔΕΚΑΗΜΕΡΟ!!!!
ΛΑΜΠΡΟΣ ΣΚΟΝΤΖΟΣ

χριστακης απο κυπρο είπε...

γεια σας.χρόνια πολλά στον αντιαιρετικό που δυστυχώς έχει καιρό να διαβάσω.

Ονήσιμος Ελευθεριάδης είπε...

Ορόσημο στην προσωπική, και Χριστιανική πορεία μου, στήριγμα, και αγαπητός εν Χριστώ αδελφός για μένα, είναι ο κ.Χρήστος.

Ακούραστος εργάτης του Ευαγγελίου, και σεμνός υποστηρικτής των αδύναμων, ζει για πάντα στην καρδιά, και την ψυχή όποιου τον συναντήσει.

Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ότι δεν κολακεύω, αντιθέτως είμαι εκ' φύσεως καυστικός.

Ας με αξιώσει ο Κύριος, να φτάσω και εγώ κάποτε, το μεγαλείο ψυχής του αδελφού μου Χρήστου.

Η Αγία Τριάδα ευλόγησε πλούσια τον αγώνα του αδελφού μας Χρήστου, και ο ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ μεγάλωσε, δυνάμωσε, και έγινε ισχυρό Ορθόδοξο ιστολόγιο, και όχι μόνο αυτό, αλλά αποτελεί τον φόβο και τον τρόμο κάθε αιρετικού, με τρανή απόδειξη, πως, ούτε καν τολμούν να σχολιάσουν, και παρακολουθούν διαβάζοντας τα άρθρα κοιτάζοντας πίσω από τους τοίχους της αίρεσης που ο πονηρός τους έχει φυλακίσει.

Πέρασε καιρός από τότε που έγραψα το τελευταίο άρθρο μου. Αισθάνομαι την ανάγκη, να γράψω ξανά, αλλά αυτή την φορά θα ασχοληθώ με κάτι διαφορετικό, διότι η βιογραφία μου, αν και πέρασαν χρόνια, διαβάζεται ξανά και ξανά, και αποτελεί πηγή ενθάρρυνσης για πολλούς ειλικρινείς ανθρώπους απ' όλο τον πλανήτη, οι οποίοι επισκέπτονται τον ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ.

Δεν θα αποκαλύψω το θέμα του άρθρου, αλλά θα σας αφήσω να περιμένετε με αγωνία, για μερικές ημέρες, μέχρι να αναρτηθεί και να το διαβάσετε.

Τα λόγια είναι φτωχά για να εκφράσουν την αγάπη μου για εσάς. Ας επιτρέψουμε να γεννηθεί ο Χριστός μέσα στις καρδιές μας, και τότε θα φανούμε αντάξιοι της μεγαλειώδους αγαθότητας που επέδειξε ο Κύριος των δυνάμεων, ώστε να μπορούμε να έχουν την υπέρτατη ευλογία να ονομαζόμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί.

Σε εμάς αυτό που απομένει, είναι, να μην ονομαζόμαστε μόνο, αλλά και να είμαστε συνειδητοί, ενεργοί, και θερμοί, στην Ορθόδοξη πίστη που λάβαμε από τους Αγίους Πατέρες ημών.

Χρόνια πολλά στον ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ, και μέσα από αυτόν, Χρόνια Πολλά σε όλους τους αδελφούς που βοήθησαν σε αυτή την Θεάρεστη προσπάθεια.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

Αδελφέ μου Χρήστο, να σε έχει ο Θεός πάντα καλά, εσένα και την οικογένεια σου. Εύχομαι μέσα από τα βάθη της ψυχής μου, Χρόνια Πολλά, Υγεία, Ευτυχία, και κάθε τι καλό από Τον Κύριο, με όλη μου την αγάπη, τον σεβασμό, και την εκτίμηση.

Καλά Χριστούγεννα!

Θα ήθελα να χαρίσω σε όλους, ένα χωρίο από την Παλαιά Διαθήκη, το οποίο εξηγεί την επιτυχία, και τον λόγο που εδραιώθηκε ο ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ, και θα υπάρχει για όσο διάστημα ο Κύριος επιτρέψει.

Ὁ Κύριος τῶν δυνάμεων εἶναι μεθ᾿ ἡμῶν· προπύργιον ἡμῶν εἶναι ὁ Θεὸς τοῦ Ἰακώβ.
Ψαλμοί 46:7

Ανώνυμος είπε...

Χρήστο, νάναι πολύχρονη η επωφελής επίδραση του «Αντιαιρετικού», μαζί με την πολύχρονη και καλόχρονη ζωή σου. Η χρηστή δράση σου να αποβεί εύχρηστη στο κοινωνικό σύνολο, καθιστώντας άχρηστη ή δύσκολη την πλανερή επίδραση των αιρετικών.

Συγχαρητήρια στους εξαιρετικούς συνεργάτες σου, με τις πρωτότυπες μελέτες τους σε όλους τους χώρους του φιλοσοφικο-θεολογικού φάσματος, που κρατούν ψηλά «τον πήχη» του διαλεκτικού επιπέδου, θέτοντας πνευματικές ασκήσεις και παροτρύνοντας στη μελέτη.

Τις επόμενες ευχές θα τις διατυπώσουμε – ελπίζω κι εύχομαι – στα 10χρονα της αδιάλειπτης δράσης σου.

Χρόνια Πολλά
Κώστας Μπαλωμένος, φυσικός.

Tatiani Melidoni είπε...

Διάβασα το άρθρο μετά από παρότρυνση φίλου...
Νοιώθω σίγουρη και αναπαυμένη και με την αίσθηση ότι "έχουσι γνώσιν οι φύλακες"...
Να είστε καλά, όλοι οι πρωτεργάτες... Καλή Ανάσταση!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...