ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

17 Φεβ 2013

ΟΙ ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΩΝ ΜΟΡΜΟΝΩΝ, ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ


του Αρχιμανδρίτου
Γρηγορίου Κωνσταντίνου
                          Διδάκτορος Θεολογίας


Μορμόνοι Ιεραπόστολοι

1. Ο κόσμος των πνευμάτων μετά την ενσάρκωσή τoυς
Οι Μορμόνοι πιστεύουν ακόμη και σήμερα πως η  απομάκρυνση των πρωτοπλάστων από τον παράδεισο, ήταν μέσα στο σχέδιο του Θεού, με σκοπό τη σωτηρία τους. Μετά το τέλος της δοκιμασίας τους ελευθερωμένοι από τα υλικά τους σώματα δια του θανάτου, τα πνεύματά τους  γύρισαν και πάλι στο δικό τους χώρο. Ο χώρος συγκέντρωσης των πνευμάτων για τους Μορμόνους είναι ένας τόπος αναμονής, εργασίας, εκπαίδευσης, και αναπαύσεως από τις λύπες και τις φροντίδες. Στον χώρο αυτό τα πνεύματα θα παραμείνουν ως την τελική  ανάσταση. Στη συνέχεια κάθε υλικό σώμα θα ενωθεί και πάλι με το πνεύμα του για να λάβει το βαθμό δόξας που απέκτησε...
α. Ο κόσμος των πνευμάτων
 Σύμφωνα με την απάντηση του Joseph Smith σε ερώτημα οπαδών του ο ίδιος έλεγε: «Που είναι ο κόσμος των πνευμάτων; Είναι ακριβώς εδώ». Με τον βιολογικό θάνατο του καθενός, τόσο τα καλά, όσο και τα κακά πνεύματα, οδηγούνται στον κόσμο των πνευμάτων. Ανάλογα με την επίγεια  ζωή του,  θα αισθανθεί τις ανάλογες τύψεις προς μετάνοια, οπότε ο κόσμος των πνευμάτων γίνεται για τον καθένα κόλαση ή παράδεισος. Έτσι λοιπόν με τον τρόπο αυτό τα πνεύματα έχουν τη δυνατότητα να αποφύγουν την καταδίκη, επειδή στην επίγεια ζωή τους δεν μπόρεσαν να ακούσουν το αναγεννημένο Ευαγγέλιο.
 Σχετικά με την ποιότητα των πνευμάτων, πιστεύουν ότι και αυτά έχουν την ίδια σωματική διάπλαση με τούς ανθρώπους, με μόνη διαφορά πως το δικό τους πνευματικό σώμα είναι τέλειο. Τα πνεύματα, όταν εγκαταλείπουν την ανθρώπινη σάρκα, παίρνουν μαζί τους τόσο τα συναισθήματα αγάπης και δικαιοσύνης, όσο και τις  ίδιες επιθυμίες και ορέξεις που είχαν, εν τη ζωή. Ηλικιακά  βρίσκονται στο στάδιο   ενηλικίωσης, όπου κατ’ αυτήν τη διάρκεια ύπαρξης έλαβαν την υλική τους υπόσταση διατηρώντας την και μετά τον χωρισμό τους  από το σώμα, άσχετα αν πέθαναν ως βρέφη ή παιδιά.
Οι Μορμόνοι αναφέρουν ότι στον κόσμο των πνευμάτων υπάρχουν δύο τάξεις, τα πνεύματα των δικαίων και των αμαρτωλών.  Τα  πνεύματα των δικαίων οδηγούνται σε μία κατάσταση μακαριότητας. Ο χώρος αυτός προσφέρει στα πνεύματα ανάπαυση και ειρήνη, ενώ οι κάθε είδους θλίψεις και στενοχώριες παραμένουν άγνωστες. Αντιθέτως τα πνεύματα των αμαρτωλών πηγαίνουν στο σκότος το εξώτερον, στον κλαυθμό, οδυρμό των οδόντων στερούμενοι της θείας μακαριότητας, επειδή ακολούθησαν το διάβολο και  τα   έργα του. Η κατάσταση αυτή των αμαρτωλών στο σκότος το εξώτερον θα διαρκέσει τόσο, όσο και η παραμονή των δικαίων στον παράδεισο, ως την τελική τους ανάσταση.
Τα πνεύματα στον παράδεισο τακτοποιούνται ανάλογα με την πνευματική και σωματική τους καθαρότητα, όταν ήταν στην επίγεια ζωή. Σε όποια όμως κατάσταση και αν βρίσκονται τα πνεύματα, υποστηρίζουν οι Μορμόνοι, έχουν τη δυνατότητα της προόδου, δηλαδή να μεταβούν από το χειρότερο στο καλλίτερο, από το σκοτάδι στο φως, από την κόλαση στον παράδεισο. Αυτό βέβαια θα συμβεί μόνον όταν γνωρίσουν το αναγεννημένο Ευαγγέλιο και ζήσουν σύμφωνα με τις εντολές του Κυρίου. 
β. Ο Μορμονικός παράδεισος
Όπως αναφέρθηκε, τα πνεύματα των δικαίων αναπαύονται στη μακαριότητα, απηλλαγμένα από κάθε τι το υλικό, αφοσιωμένα πλήρως στον Κύριο. Ο Smith, κατόπιν οράματος, ενημέρωσε τους οπαδούς του ότι ο Χριστός, μετά τη Σταύρωσή Του, επισκέφθηκε τους δικαίους, στο χώρο των πνευμάτων δίνοντας εντολή να μεταφερθεί το ευαγγελικό μήνυμα   και στα πνεύματα, εν τω Άδη ευρισκόμενα. Η «Εκκλησία» τους, όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται, είναι πάρα πολύ καλά οργανωμένη στον κόσμο των πνευμάτων. Οι έχοντες το χάρισμα της ιερωσύνης συνεχίζουν να προσφέρουν τα καθήκοντά τους και στο χώρο των πνευμάτων.
Το χώρο αυτό των πνευμάτων τον χαρακτηρίζουν ως «φυλακή», παρερμηνεύοντας την Α´ Πε. 3, 18-19, είναι όντως για μερικούς δεσμωτήριο, τόπος οδύνης. Ενώ τα περισσότερα πνεύματα  θεωρούν τον χώρο  αυτό  ως τόπο αναμονής, αναμένοντας  το ευαγγελικό μήνυμα του  Χριστού. Το έργο αυτό της διδαχής το αναλαμβάνουν οι επισκέπτες  ιεραπόστολοι από τον παράδεισο. 
  Το ιεραποστολικό κήρυγμα απευθύνεται σε τρεις τάξεις πνευμάτων. α) Σε εκείνους, που δεν άκουσαν ποτέ το λόγο του Θεού. β) Στους τίμιους, αλλά απέρριψαν το Ευαγγέλιο, παρασυρόμενοι από την «πονηρία των ανθρώπων». και γ) Στους ανυπάκουους, που «εκδίωξαν τους προφήτες» (Μθ.23,37). Σε αυτούς περιλαμβάνονται και οι αποστάτες στην εποχή του Νώε, όπως τους μνημονεύει και ο απ. Πέτρος (Α´ Π.3,20) . Όλα   αυτά τα πνεύματα αν αποδεχθούν το ευαγγελικό μήνυμα των ιεραποστόλων και με τη βοηθεία των τελετών που πραγματοποιούνται στους διαφόρους ναούς, θα μπορέσουν να φύγουν από τη φυλακή των πνευμάτων και να εισέλθουν στον παράδεισο. Όσα όμως πνεύματα απορρίψουν το κήρυγμα των ιεραποστόλων, αυτά θα παραμείνουν στην κόλαση, μακριά από το έλεος του Χριστού υποφέροντας τα ίδια δεινά που υπέφερε και ο Χριστός πριν τη Σταύρωσή Του. Στον κόσμο των πνευμάτων η κόλαση δε θα υφίσταται αιωνίως, διότι και τα πνεύματα εκείνα που διέπραξαν θανάσιμες αμαρτίες θα πάσχουν έως το τέλος  της Χιλιετηρίδας, ύστερα θα  αναστηθούν. 
Με το τέλος της χιλιετούς βασιλείας και την ανάσταση των νεκρών θα εξαφανισθεί και ο κόσμος των πνευμάτων. Όλοι οι Μορμόνοι θα οδηγηθούν σε κάποια από τις τέσσερες περιοχές που έχουν γι’ αυτούς προετοιμασθεί. Ο καθένας βέβαια ανάλογα με τα έργα του και την υπακοή στην «Εκκλησία», θα καταλάβει την ανάλογη θέση του στον μορμονικό παράδεισο.  Επίσης για  δύο παραδείσους κάνουν λόγο και οι μάρτυρες του Ιεχωβά,  ένα στον ουρανό, για τους εκλεκτούς Χιλιαστές και ένα στη γη, για όλους τούς πιστούς και εναρέτους ανθρώπους.
         2. Η τελική κρίση
 Η Αγία Γραφή συχνά αναφέρει ότι η ώρα της κρίσεως δε θα αργήσει.   Το Βιβλίο του Μόρμον επίσης καταγγέλλει πως όλοι θα κριθούν και θα δικασθούν από το Θεό κατά τα έργα τους. Το αυτό συναντάμε και στην «αποκάλυψη» του Ιωάννου, που είδε ανθρώπους κάθε ηλικίας ισταμένους ενώπιον του βήματος του Θεού περιμένοντας την κρίση, βεβαίως ο   λόγος είναι για την «Τελική Κρίση». Η Κρίση για την οποία μας μιλούν οι Μορμόνοι θα είναι η τελευταία μετά από μία σειρά επαναλαμβανόμενων,   γιατί πριν έλθουν στη γη πέρασαν από σειρά κρίσεων. Όσοι κρίθηκαν άξιοι, τους δόθηκε το υλικό σώμα για να εγκατασταθούν στη γη. Η παραμονή τους στη γη είναι μία συνεχής κρίση που θα αποκαλυφτεί η αξία τους, ώστε τέλος να δυνηθούν να κληρονομήσουν τη Βασιλεία του Θεού. Το βάπτισμα κι αυτό αποτελεί ένα μέτρο κρίσης που φανερώνει, εάν κάποιος είναι άξιος να πάρει μέρος στην τελετή. Επίσης κάνουν λόγο για μία τμηματική κρίση στην οποία όλοι τους θα κριθούν με τα ίδια τους τα λόγια και  τα έργα. Γι’ αυτό   οφείλουν   να εξετάζουν τις σκέψεις τους, και να είναι πάντα προετοιμασμένοι. 
Μια άλλη άποψη για την Τελική Κρίση, υποστηρίζουν πως αυτή θα γίνει σύμφωνα με το  «Βιβλίο της ζωής» που βρίσκεται στους ουρανούς. Οι νεκροί θα κριθούν σύμφωνα με το προσωπικό βιβλίο αναμνήσεων που διατηρείται στους ναούς των, στο οποίο φαίνονται οι ευλογίες που δέχονταν οι ψυχές από τον Θεό και σύμφωνα με αυτές θα κριθούν.
Με τη θέση της  Αγίας Γραφής  που  αντιτίθεται στα προηγούμενα και που εκφράζεται δια στόματος του απ. Παύλου,(Ρω.2,15) πως η ανθρώπινη συνείδηση είναι το τελειότερο χρονικό της ζωής του, συμβαδίζει κάπως και η θέση ενός άλλου Μορμόνου Προέδρου του John Taylor, που δίδασκε πως η όλη προσωπική ιστορία του ανθρώπου είναι καταχωρημένη στο σώμα και στο νου του μαζί με τις πράξεις που διέπραξε. Τέλος ο ευαγγελιστής Ιωάννης επισφραγίζοντας λέγει πως ο Πατήρ δε θα κρίνει κανένα, αλλά ο Υιός στον οποίο δόθηκε η κρίση. Στη συνέχεια ο Υιός θα δώσει το δικαίωμα της κρίσης στους Δώδεκα Μαθητές Του για να κρίνουν τις δώδεκα φυλές του Ισραήλ,(Μθ.19,28).Οι Μορμόνοι πιστεύουν πώς θα κριθούν από την προεδρεία των «δώδεκα αποστόλων» της «Εκκλησίας» των.
α. Κατάταξη των ψυχών στα ουράνια βασίλεια
 Κατά την ημέρα και την ώρα της Δευτέρας Παρουσίας οι ψυχές των Μορμόνων θα πάρουν την ανάλογη θέση τους στον παράδεισο που  κληρονόμησαν. Οι μορμονικές «Γραφές» γνωστοποιούν στους οπαδούς τους, πως στους Ουρανούς  υπάρχουν τρεις τοποθεσίες ή βασίλεια δόξας, όπως τις αποκαλούν. Την άποψή τους τεκμηριώνουν επικαλούμενοι τον απ. Παύλο που αναφέρει ότι γνώρισε άνθρωπο ο οποίος ηρπάγη μέχρι τον τρίτο Ουρανό, (Β´Κο.12,2). Εκμεταλλευόμενοι λοιπόν τους λόγους του αποστ. διδάσκουν ότι στους ουρανούς υπάρχουν πέντε διαφορετικοί τόποι διαμονής, στους οποίους οι ψυχές θα οδηγηθούν. Τα ουράνια βασίλεια που ο Παύλος ονομάζει ουράνιο και γήινο, οι Μορμόνοι τα αποκαλούν με τις δικές τους ονομασίες σελέστιο και τερρέστριο.
Παρανοώντας το χωρίο του απ. Παύλου από την  (Α´ Κο. 15, 40-42) επισημαίνουν: «Υπάρχει μία λάμψη του ήλιου, που είναι η σελέστια  λαμπρότητα,   μία άλλη λάμψη ίδια με το φεγγάρι, που είναι η τερρέστρια  και τέλος μία άλλη των άστρων  την οποία ονομάζομε τελέστια, από την οποία δεν έχουμε εμπειρία». Από τα βασίλεια αυτά  το ανώτατο είναι το σελέστιο και το αμέσως επόμενο  είναι το γήινο. Το όνομα του τρίτου βασιλείου οι Μορμόνοι το γνώρισαν από τις αποκαλύψεις του «προφήτη» τους. Το 1832 ο Smith ευρισκόμενος στο Ohio δέχτηκε μία  «αποκάλυψη»,  είδε σε όραμα τους ουρανούς, που ήταν έτοιμοι να κατοικήσουν αυτός και οπαδοί του αιωνίως. Μετά  απ’ αυτό, αποφάνθηκε πως η ουράνια αυτή κατοικία συμπεριλαμβάνει περισσότερα από ένα βασίλεια: «Και πάλι, είδαμε τη δόξα των τελεστίων, η οποία είναι δόξα των κατωτέρων, ακριβώς όπως η δόξα των αστέρων διαφέρει από εκείνη της δόξας της σελήνης του στερεώματος». Δηλαδή συνυπάρχουν σε αυτή τρεις ουρανοί ή βαθμοί. Η πρώτη φέρει την ονομασία σελέστιο (επουράνιο) βασίλειο (Σελέστιος <λατιν. επίθετο coelestis «ουράνιος»
Το βασίλειο αυτό περιλαμβάνει το μέγιστο βαθμό θεϊκής δόξας. Ακολουθεί το τερρέστριο (επίγειο) βασίλειο (Τερρέστριος < λατιν. επίθετο terrester / terrestris «γήινος, επίγειος» <ρίζα terra «γη»). Αυτό περιλαμβάνει το μεσαίο βαθμό της θεϊκής δόξας. Κατόπιν ακολουθεί το τελέστιο (υπόγειο) βασίλειο, (Τελέστιος ίσως από τη λατινική λέξη stella «αστέρι» και ένα υποτιθέμενο επίθετο *stellestis, με ανομοιωτική αποβολή του πρώτου /s/ tellestis, επειδή το επίθετο αυτό δόξης παρομοιάζεται με τη λάμψη των αστέρων που είναι η πιο αδύνατη στους οφθαλμούς του ανθρώπου σε σχέση με την ηλιακή και την σεληνιακή), που περιλαμβάνει τον κατώτατο βαθμό της θεϊκής δόξας. Τέλος, το σκότος το εξώτερον, που θεωρείται το βασίλειο του διαβόλου και δε συμπεριλαμβάνεται στους βαθμούς της θεϊκής δόξας. Ο Κύριος εξήγησε στους Μορμόνους, ότι ανάλογα με το πως θα ζήσουν στη γη, θα εξασφαλίσουν και μία θέση από τις τέσσερες. Η «αποκάλυψη» αυτή παρέχει ακόμη την πληροφορία πως τα στελέχη της «Εκκλησίας» τους θα κερδίσουν διαφορετικές θέσεις,  δηλαδή δεν θα συνυπάρχουν δύο ψυχές στον ίδιο βαθμό δόξας, στηριζόμενοι στο χωρίο του Ιωάννη (14, 2).
  Σελέστιο Βασίλειο: Όλοι όσοι από τους οπαδούς οδηγηθούν στο  σελέστιο βασίλειο, θα λάβουν θεία υπόσταση. Αυτή η βαθμίδα είναι η υψηλότερη, η θεϊκή. Προϋπόθεση για να εισαχθεί ένας Μορμόνος στο βασίλειο αυτό είναι το βάπτισμα και το χρίσμα και να έχει τελέσει το γάμο του για την αιωνιότητα στο ναό. Οι κληρονόμοι της θέσεως αυτής θα είναι ακόμη όσοι πίστευσαν  στο Χριστό και βαπτίσθηκαν. Όσοι κληρονομήσουν το σελέστιο βασίλειο, θα ζήσουν με τον Θεό Πατέρα και τον Υιό αιωνίως.
 Τερρέστριο Βασίλειο: Στο χώρο αυτό θα βρεθούν όσοι από τους οπαδούς εν ζωή  απέρριψαν το Ευαγγέλιο, αλλά το αποδέχθηκαν όμως πολύ αργότερα, στον κόσμο των πνευμάτων. Το πιο επώδυνο γι’ αυτούς που θα βρίσκονται στο βασίλειο αυτό θα στερηθούν της θέας του Θεού και θα αποκλειστούν για πάντα από την οικογένεια των Μορμόνων. 
Τελέστιο Βασίλειο: Εδώ θα οδηγηθούν οι ψυχές αυτές που   απέρριψαν το Ευαγγέλιο του Χριστού, τόσο εν ζωή, όσο και μετά θάνατο στον κόσμο των πνευμάτων. Αυτές θα υποφέρουν  για τις αμαρτίες τους στην κόλαση, έως ότου τελειώσει η χιλιετή  βασιλεία. Μετά θα   ακολουθήσει η ανάσταση. Τα πνεύματα αυτά θα τα επισκεφθεί   μόνο το Άγιο Πνεύμα. Τέλος επισημαίνουν πως λίγοι θα  είναι οι Μορμόνοι που θα πάνε για πάντα στην αιώνια κόλαση, οι «Υιοί της καταστροφής», αφού μόνοι τους διάλεξαν το σατανά, αρνούμενοι τον Χριστό.
 Στο σημείο αυτό μπορούμε να παρατηρήσουμε την αιρετική αντίληψή των για τα τρία πρόσωπα της Αγίας Τριάδος. Είναι σαφές πως με τους τρεις υποτιθέμενους βαθμούς παραδεισιακής δόξης εισάγουν αξιολογικές διακρίσεις μεταξύ των τριών Προσώπων, διασπώντας την ενότητά τους. Εφ’ όσον ο βαθμός δόξης κάθε βασιλείου καθορίζεται από το πρόσωπο που το επισκέπτεται, είναι κατανοητόν πως θεωρούν τον Πατέρα ανώτερο, τον Υιό κατώτερο του Πατρός και ανώτερο του Αγίου Πνεύματος και τέλος το Άγιο Πνεύμα κατώτερο και των δύο, αφού οι Μορμόνοι που βρίσκονται στον κατώτερο βαθμό δόξης (τελέστιας) δέχονται μόνο την παρουσία αυτού. Αυτή όμως η ιεραρχική αξιολόγηση έρχεται σε πλήρη αντίθεση τόσο με το Ευαγγέλιο, όσο και με την Πατερική διδασκαλία, σύμφωνα με την οποία δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι υπήρξε, υπάρχει ή θα υπάρξει στιγμή που τα τρία Πρόσωπα της Αγίας Τριάδος θα παύσουν να είναι οντολογικώς ενωμένα σε ένα Θεο. Συνεπώς η διδασκαλία των αυτή επιβεβαιώνει την αντιτριαδική τους διδασκαλία για την τριαδικότητα του Θεού, εισάγοντας ένα είδος πολυθεϊσμού εντός της Αγίας Τριάδος.
Σκότος το εξώτερον: Στο χώρο αυτό θα οδηγηθούν λίγοι Μορμόνοι, μετρημένοι στα δάκτυλα.  Θα είναι αυτοί που ενώ γνώρισαν τον Χριστό τη διδασκαλία Του και το Άγιο  Πνεύμα, έδωσαν την καρδιά τους στο σατανά, αρνούμενοι  την αλήθεια του Χριστού. Το καλλίτερο γι’ αυτούς θα ήταν να μην είχαν γεννηθεί, γιατί δεν θα υπάρχει δυνατότητα συγχώρησης και προόδου, όπως συμβαίνει με τα τρία βασίλεια.  Η τιμωρία  τους θα είναι η αιώνιος Κόλαση.
Μετά απ’ όλα αυτά η ιεραρχία της εκκλησίας, απευθυνόμενη προς τους οπαδούς της, επισημαίνει πως η κάθε ημέρα είναι ημέρα κρίσεως. Γι’ αυτό λοιπόν τα καθημερινά τους λόγια και οι πράξεις καθορίζουν το  Βασίλειο που θα κληρονομήσει ο καθένας. Προσοχή λοιπόν στους νόμους του ευαγγελίου και τις διαθήκες του «προφήτη».
3. Η εξύψωση (αιωνιότητα)
 Η αιώνια ζωή αποκαλείται από τους Μορμόνους Εξύψωση, και  είναι το είδος ζωής που κατοικεί ο Θεός, απολαμβάνοντας ως τέλειος τη μεγαλύτερη δόξα. Αυτός κατέχει όλη τη γνώση και τη σοφία,  καθότι είναι ο δημιουργός και πατήρ όλων των ανθρώπων. Με την εξύψωση όμως οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα  να γίνουν όμοιοι με Αυτόν, δηλαδή θεοί. Τη θεοποίηση οι Μορμόνοι  την επιτυγχάνουν με την υπακοή τους στις εντολές του Ευαγγελίου. Η εξύψωση είχε προαναγγελθεί από τον ίδιο τον Θεό προς όλους όσους θα υπάκουαν στο θέλημά του.
Στη διδασκαλία τους γίνεται λόγος ακόμη πως, όσοι από τους οπαδούς κερδίσουν το σελέστιο βασίλειο, που είναι και το ανώτερο, θα απολαύσουν πλουσίως τις υποσχόμενες θεϊκές ευλογίες.
Μερικές από αυτές είναι:
Θα ζουν αιωνίως στην παρουσία του Θεού και Υιού Του.
Θα γίνουν όμοιοι με τον Θεό, μικροί θεοί.
Θα καλούν κοντά τους τα μέλη της οικογενείας των, που δικαιώθηκαν και θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτούν πνευματικά παιδιά. Τα παιδιά τους θα έχουν την ίδια σχέση που έχουν κι αυτοί με τον Θεό Πατέρα και όλοι μαζί θα αποτελούν την αιώνια οικογένεια.
Θα απολαμβάνουν  ό,τι έχει ο Θεός και ο Χριστός, δηλαδή, δύναμη, δόξα, γνώση και εξουσία.
Οι πρόεδροι της εκκλησίας των,  διδάσκουν πως ακόμη και σήμερα υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την απόκτηση της εξύψωσης. Οι προϋποθέσεις αυτές αναφέρονται στην εκπλήρωση ορισμένων τελετών, όπως:
• Το βάπτισμα και η επισφράγιση από την «Εκκλησία» τους.
• Το ενδάωμα (ευλογία) του ναού.
• Ο γάμος για την πρόσκαιρη και αιώνια ζωη.
Εκτός από τις τελετές αυτές που είναι υποχρεωτικές και που πρέπει να τις φυλάξει, ακολουθούν και οι νόμοι στους οποίους  οφείλει να υπακούει, για να κριθεί άξιος για την εξύψωση. Οι νόμοι αυτοί είναι:
 Αγάπη και λατρεία στο πρόσωπο του Θεού.
- Τυφλή πίστη στον Ιησού Χριστό.
- Πιστή τήρηση του νόμου της αγνότητας.
- Μετάνοια μετά από τα προσωπικά αμαρτήματα.
- Τίμια και κανονική πληρωμή της δεκάτης.
- Ενδιαφέρον για την αναζήτηση των νεκρών συγγενών και τήρηση των ιερών διατάξεων του Ευαγγελίου γι’ αυτούς.
- Τήρηση της ημέρας του Κυρίου ως ιερής.
-Υποχρεωτική παρουσία στις συνάξεις της «Εκκλησίας», και συμμετοχή   στη Θεία Κοινωνία.
- Τιμή και σεβασμός στους γονείς.
- Διάδοση του Ευαγγελίου με λόγια και έργα.
- Καθημερινή μελέτη των Γραφών, (δηλ. της Αγίας Γραφής και το βιβλίο του Μόρμον).
 Μετά από όλα αυτά που εκθέσαμε γίνεται κατανοητό το  πόσο δύσκολο είναι για κάθε Μορμόνο να εξασφαλίσει την εξύψωση. Αυτοί όμως τονίζουν στους οπαδούς τους ότι αυτός που θα υπομείνει μέχρι τέλους όλες τις δοκιμασίες και δυσκολίες της ζωής θα λάβει το μεγαλύτερο δώρο του Θεού, την αιώνια ζωή. Ο «προφήτης» και πρόεδρος της «Εκκλησίας» του Ιησού Χριστού Joseph Smith θέλοντας να ενδυναμώσει τον πνευματικό αγώνα των οπαδών της «Εκκλησίας» του έλεγε: «Όταν ανεβαίνετε μία σκάλα να αρχίζετε από κάτω προς τα πάνω, σκαλί - σκαλί, έως ότου φθάσετε στην κορυφή. Το αυτό ισχύει και με τις εντολές του Ευαγγελίου, οφείλετε να αρχίζετε με την πρώτη και να συνεχίζετε έως ότου μάθετε όλες τις αρχές της εξυψώσεως. Θα περάσει αρκετός καιρός, αλλ’ όμως θα τις μάθετε πριν πεθάνετε. Όλα δεν πρόκειται να κατανοηθούν σ’ αυτό τον κόσμο. Θα ήταν μεγάλη επιτυχία να μάθουμε για τη σωτηρία και την εξύψωσή μας, ακόμη και όταν βρισκόμαστε πέραν του τάφου». Συνεχίζοντας ο Joseph Smith ανέφερε: «Είναι η πρώτη αρχή του Ευαγγελίου να γνωρίζετε με βεβαιότητα την υφή του Θεού... ήταν κάποτε άνθρωπος όπως εμείς... Ο Θεός ο ίδιος, ο Πατέρας όλων μας, έζησε εις μίαν γην, όπως και ο Ιησούς Χριστός». Τέλος υπογράμμιζε λέγοντας, πως αυτός είναι ο τρόπος που ο επουράνιος Πατήρ  έγινε Θεός.
Ο Θεός, υποστηρίζουν οι Μορμόνοι, γνωρίζει τις δοκιμασίες, τις αδυναμίες και τα λάθη των τέκνων Του. Αισθάνεται την ανάλογη συμπόνια και ευσπλαχνία για όλους τους πιστούς και θέλει όλοι να πετύχουν, όπως πέτυχε και Αυτός. Η χαρά των πιστών, όταν επιστρέψουν πίσω κοντά του, θα είναι απερίγραπτη και θα έχουν το θάρρος να απευθυνθούν προς Αυτόν: «Πατέρα, έπραξα ό,τι ήθελες να πράξω. Ήμουν πιστός και ετήρησα όλες τις εντολές σου. Είμαι ευτυχής που είμαι πάλιν εις τον οίκον σου». Και η απάντηση που θα του δοθεί είναι: «Ευ, δούλε αγαθέ, επί ολίγα ης πιστός, επί πολλών σε καταστήσω, είσελθε εις την χαράν του Κυρίου σου», (Μθ. 25,23).

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Το παρόν άρθρο είναι το δεύτερο μέρος της εισήγησης που έκανε ο π. Γρηγόριος, στο 24ο Πανορθόδοξο Αντιαιρετικό Συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Το πρώτο μέρος της εισήγησης μπορεί να το διαβάσει ο αναγνώστης στο «ΟΙ ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΩΝ ΜΟΡΜΟΝΩΝ, ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ»







ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου.

88 σχόλια:

Ευάγγελος είπε...

Πολύ ωραίο το άρθρο σας π. Γρηγόριε και απο οτι είχα ακούσει είχε προκαλέσει εντύπωση η εισήγησή σας στο αντιαιρετικό συνέδριο της <θεσ/νίκης.
την ευχή σας. Ευάγγελος

Ανώνυμος είπε...

Μπορείτε να μεταφράσετε τα κείμενα αυτά, περί μορμόνων, στα αγγλικά ; Ευχαριστώ.

vasilis123 είπε...

(Αρχικα να πω,οτι δεν ανηκω στην εκκλησια των μορμονων.)

Προς τους πιστους Του Ιησου Χριστου,μελη της ορθοδοξου εκκλησιας...

Επεξηγηση,ορισμος...
Θεωρω πιστο Του Ιησου Χριστου
παντα ανθρωπο...
που αγαπα Τον Θεο και Τον Ιησου Χριστο...
δεχεται Την Αγια Γραφη ως Λογο Του Θεου...
την μελετα...
και προσπαθει να τηρει τα γραφομενα εν Αυτη...
πιστευει στην Σωτηρια Του Ιησου Χριστου...
την επιζητει και προσευχεται να την λαβει...!!!

Σε αυτον τον(ορθοδοξο)πιστο απευθυνομαι...

Φιλε συνομιλητη
Γεννηθηκα σε μια ορθοδοξη οικογενεια...διδαχθηκα τις διδασκαλιες της ορθοδοξιας...τις πιστευα και τις ακολουθουσα κατα το μετρο της πιστης μου,εκεινο τον καιρο...
εδω και πολλα χρονια δεν ανηκω πλεον στην ορθοδοξη εκκλησια...
ο λογος?
την θεωρω οτι διδασκει μεν,Αληθεια Του Ιησου Χριστου...αλλα διδασκει επιπροσθετως και πλανες...!!!
Ετσι λοιπον,θεωρω...
πιστους και αδελφους εν Χριστω Ιησου τους ορθοδοξους που αληθινα δεχονται,πιστευουν και τηρουν,Την Αληθεια Του Ιησου Χριστου την οποια διδασκονται απο Την Αγια Γραφη...
αλλα συγχρονως τους θεωρω και πλανημενους,σε ο,τι πλανερο πιστευουν,διδασκομενοι απο την ορθοδοξια...!!!

Ερωτηση...
Διδασκει η ορθοδοξια Την Αληθεια Του Ιησου Χριστου,χωρις καμμια προσμιξη διδασκαλιας πλανης ???

Δικη μου απαντηση...
Την εχω διατυπωσει ηδη στα παραπανω γραφομενα μου !!!

Απαντηση της ορθοδοξιας...
Ισχυριζεται η ορθοδοξια οτι διδασκει επ`ακριβως την ορθη διδασκαλια Του Ιησου Χριστου,χωρις καμμια προσμιξη πλανερης διδασκαλιας...!!!

Απαντηση αλλων χριστιανικων εκκλησιων...

(Καθολικη εκκλησια)
Μας ειναι γνωστο τι λεει η καθολικη εκκλησια για την ορθοδοξια.

(Προτεσταντικες-Ευαγγελικες-Πεντηκοστιανες-εκκλησιες)
Ισχυριζονται οτι η ορθοδοξια διδασκει πλανες.

(Αλλες εκκλησιες)
Ισχυριζονται οτι η ορθοδοξια διδασκει πλανες.

Φιλε συνομιλητη
Οταν ακομα ημουν ορθοδοξος...συνδιαλεγομενος με τινας εκ των αλλων χριστιανικων εκκλησιων...με ενοχλουσε οταν μου ελεγαν οτι η ορθοδοξια εχει πλανες...!!!
Με ενοχλουσε,αλλα δεν ημουν πνευμα φανατικο,ημουν πνευμα του διαλογου...!!!
Διαλεγομενος λοιπον...και κατοπιν υποδειξεων των συνομιλητων μου...για καποια ζητηματα...με βαση Την Αγια Γραφη...εβλεπα οτι πραγματι η ορθοδοξια διδασκει πλανερα...!!!

Μετα απο πολλα,και αφου συνομιλησα με πολλους εκ των αλλων εκκλησιων...
εκανα την εξης σκεψη...

Βλεπω σημερα να υπαρχουν πολλες χριστιανικες εκκλησιες...
η καθε μια,εχει την δικη της ιδιαιτερη ονομασια...
η καθε μια ισχυριζεται οτι ειναι η εκκλησια εκεινη που διδασκει Την Αληθεια Του Ιησου Χριστου...χωρις καμια προσμιξη πλανερης διδασκαλιας...
ενω για τις αλλες εκκλησιες,ισχυριζεται...
οτι διδασκει πλανες...!!!
Βλεπω σε καποιες περιπτωσεις...
η μια εκκλησια να μισει την αλλη...η μια να καταραται την αλλη και να την στελνει στην κολαση...!!!
Βλεποντας αυτην την κατασταση...
Διερωτηθηκα...
Ποια εκκλησια αραγε απ`ολες αυτες,ειναι η εκκλησια εκεινη,της οποιας να γινω μελος,και θα ειμαι σιγουρος οτι δεν θα διδαχθω καμμια επιπροσθετη διδασκαλια πλανης???

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

vasilis123 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Απαντηση...
Αναλογιζομενεος λοιπον και διερωτωμενος...
σε ποια αραγε εκκλησια πρεπει να παω...ωστε να διδασκομαι μονο Την Αληθεια Του Ιησου Χριστου,χωρις καμμια προσμιξη πλανης...
βρηκα την εξης απαντηση...
Σε καμμια απο αυτες δεν θα παω να γινω μελος...!!!
Καμμια απ`αυτες δεν μπορω να εμπιστευτω...!!!
Σκεφτηκα στην συνεχεια...
αν ζουσα την εποχη των αποστολων...
θα ειχα την δυνατοτητα...
να συναντω π.χ.
τον αποστολο Παυλο ...
να τον ακουω...και να μαθαινω απ`αυτον Την Αληθεια Του Ιησου Χριστου...
και θα ημουν σιγουρος...
οτι διδασκομενος απο τον αποστολο
Παυλο,θα μαθαινα...
μονο Την Αληθεια Του Ιησου Χριστου...χωρις καμμια προσμιξη πλανης...!!!
Σημερα ομως ζω,σε μεταγενεστερη εποχη,ο αποστολος Παυλος δεν ειναι επι της Γης...δεν δυναμαι να τον συναντησω...!!!
Σκεφτηκα στην συνεχεια...
Το οτι σημερα,ο αποστολος Παυλος και οι αλλοι αποστολοι,δεν ειναι επι της Γης...με εμποδιζει...να μαθαινω απ`αυτους Την Αληθεια Του Ιησου Χριστου...και να ειμαι σιγουρος,οτι μαθαινω μονο Την Αληθεια,χωρις καμμια προσμιξη πλανης???
Απαντηση...
ΟΧΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ !!!
Γιατι,ανοιγοντας και διαβαζοντας Την Καινη Διαθηκη...
διαβαζω τα γραφομενα των αποστολων...
διαβαζοντας τα γραφομενα των αποστολων...
μαθαινω αυτα που εχουν να με διδαξουν οι αποστολοι στο Ονομα Του Ιησου Χριστου...
και ειμαι σιγουρος,οτι αυτα που με διδασκουν οι αποστολοι δια των γραφομενων τους στην Καινη Διαθηκη,ειναι Αληθεια Του Ιησου Χριστου,χωρις καμμια προσμιξη πλανης...!!!
ΓΙΑΤΙ ΒΕΒΑΙΩΣ,ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ,ΔΙΔΑΧΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΤΟΥΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ,ΜΟΝΟ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΙΧΝΟΣ ΠΛΑΝΗΣ,ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΔΕΝ ΑΛΛΟΙΩΣΑΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ...Ο,ΤΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ...ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΘΕΥΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ...!!!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

vasilis123 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Σκεφτηκα στην συνεχεια...
Αρα λοιπον...βρηκα που θα παω να μαθω Την Αληθεια Του Ιησου Χριστου...χωρις να υπαρχει ο κινδυνος μηπως μαθω και καποια πλανη...!!!
Θα παω στους αποστολους Του Ιησου Χριστου...θα τους συναντω...και θα διδασκομαι απο αυτους,δια Της Καινης Διαθηκης...!!!
Το οτι σημερα δεν μπορω να τους συναντω,προσωπο προς προσωπο...αυτο δεν με εμποδιζει απο του να διδαχθω Την Αληθεια...!!!
ΓΙΑΤΙ...ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΩΖΕΙ...ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ...!!!
Η μονη διαφορα ειναι οτι...
αν μεν,ζουσα την εποχη των αποστολων...θα διδασκομουν ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ,δια του προφορικου λογου των αποστολων...
τωρα δε,που ζω σε μεταγενεστερη των αποστολων εποχη,ΔΙΔΑΣΚΟΜΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ,οχι δια του προφορικου λογου,αλλα δια του γραπτου λογου των αποστολων...!!!
Ο ΛΟΓΟΣ,Η ΑΛΗΘΕΙΑ,ΤΑ ΝΟΗΜΑΤΑ ΤΗΣ,ΣΩΖΟΥΝ...
και ειναι αναγκη να τα εννοησω και να τα δεχτω και να τα πιστεψω,για να σωθω...!!!
Το αν,θα τα εννοησω δια του προφορικου λογου η δια του γραπτου λογου,αυτο δεν κανει διαφορα...!!!
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΩΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΩ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ...!!!

Και σκεφτηκα...
Να λοιπον,που θα πηγαινω...
να λοιπον ποια εκκλησια θα συναντω...
Θα πηγαινω στην Καινη Διαθηκη...
και εκει θα συναντω την εκκλησια του πρωτου αιωνα...
θα συναντω τους αποστολους...
και θα ειμαι σιγουρος οτι θα διδασκομαι απο τους αποστολους...
ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΣΜΙΞΗ ΠΛΑΝΗΣ...!!!

Και σκεφτηκα...
ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΜΩΣ...
ΕΝΩ ΘΑ ΜΕΛΕΤΩ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ...
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΑΝΗΘΩ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ...
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΝΟΩ ΟΡΘΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ...
ΠΡΕΠΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΩ...
ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ...
ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ...
ΝΑ ΜΕ ΦΩΤΙΖΕΙ...
ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΝΟΗΣΗ...
ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΝΝΟΩ ΟΡΘΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ...!!!
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ...!!!

Αν εχω μεσα μου αγαθη πιστη Στον Ιησου Χριστο...τοτε Ο Ιησους Χριστος θα την δει...
και οταν θα Τον επικαλουμαι στην προσευχη μου...και θα του ζηταω...να μου δινει φωτιση και νοηση...ωστε να εννοω ορθα τα γραφομενα στην Καινη Διαθηκη...τουτε Αυτος σιγουρα θα απαντησει στην προσευχη μου...
γιατι Ο Ιησους Χριστος υποσχεται και λεει...
στον αιτουντα θελει δοθει...!!!
Και ειμαι σιγουρος οτι Ο Κυριος Ιησους Χριστος τηρει τις υποσχεσεις Του...!!!

Ετσι λοιπον φιλε συνομιλητη
ανθρωπε πιστε
(πιστος με την εννοια που ορισα στην αρχη)
και αδελφε εν Χριστω Ιησου

Ειμαι σιγουρος οτι...
αν σκεφτεις και πραξεις,οπως εγραψα...
θα γνωρισεις καλα Την Αληθεια Του Ιησου Χριστου...
και θα ελευθερωθεις απο εκεινες τις πλανες διδασκαλιες που εχεις διδαχθει απο την ορθοδοξη εκκλησια...!!!

Ανώνυμος είπε...

@ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΜΩΣ...
ΕΝΩ ΘΑ ΜΕΛΕΤΩ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ...
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΑΝΗΘΩ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ...
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΝΟΩ ΟΡΘΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ...
ΠΡΕΠΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΩ...
ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ...
ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ...
ΝΑ ΜΕ ΦΩΤΙΖΕΙ...
ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΝΟΗΣΗ...
ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΝΝΟΩ ΟΡΘΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ...!!!
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ...!!!@


@Ειμαι σιγουρος οτι...
αν σκεφτεις και πραξεις, οπως εγραψα...
θα γνωρισεις καλα Την Αληθεια Του Ιησου Χριστου...
και θα ελευθερωθεις απο εκεινες τις πλανες διδασκαλιες που εχεις διδαχθει απο την ορθοδοξη εκκλησια...!!!@


vasilis 123.



Να σας κάνω δυο ερωτήσεις.
1) Ασφαλώς παραδέχεστε και εσείς και εμείς, ότι τα ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ Κ. ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΕΙΝΑΙ 27. ΣΕ ΕΡΩΤΩ, ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ Κ. ΔΙΑΘΗΚΗ ΟΤΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ Κ. ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΕΙΝΑΙ 27 ΚΑΙ ΟΧΙ 25 Η 28 Η 30;;; ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΔΕΙΞΕΤΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ;;;

2) Ο Απ. Παύλος ομιλώντας στους ποιμένες της Εφέσου, γράφει: «μνημονεύειν τε των λόγων του Κυρίου Ιησού, ότι αυτός είπε Mακάριον εστι μάλλον διδόναι ή λαμβάνειν (Πραξ. 20, 35). Σας ερωτώ: ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΔΕΙΞΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΕΙΠΕ ΑΥΤΟ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ;;;



GEORGIOS O.X.

Νέοντας είπε...

Αγαπητέ Βασίλη 123 καλησπέρα. Διάβασα με προσοχή τα τρια σχόλιά σχόλια σου και κατέληξα στο συμπέρασμα πως όχι η Ορθοδοξία αλλά εσύ μάλλον έχεις πέσει σε πλάνη.

Πήρες στα χέρια σου την Καινή Διαθήκη την οποία από την Ορθοδοξία έχεις και αυτό να μην το ξεχνάς. Και δεν μπορείς να είσαι επιλεκτικός με την Ορθοδοξία. Η δέχεσαι την Ορθοδοξία και μελετάς την Αγία Γραφή, ή δεν δέχεσαι την Ορθοδοξία οπότε απαρνείσαι και την Καινή Διαθήκη.

Λες ότι θα σε σώσει η μελέτη στην Καινή Διαθήκη. ΛΑΘΟΣ!!! Τραγικό Λάθος!!! Πού το λέει αυτό στη Γραφή και το λες;

Και ο Διάβολος γνωρίζει την Αγία Γραφή και τα νοήματά της αυτό όμως δεν νομίζω να το έσωσε;

Ο Χριστός δεν άφησε ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ ΤΟΥ για να μας σώσει. Ο Χριστός μια φράση έλεγε συνεχώς.

''Η πίστη σου σε έσωσε''.

Όλοι εσείς που τα βάζετε με την Ορθοδοξία δεν καταλαβαίνω τι είναι αυτό που σας πείθει ότι θα σωθείτε δια της γνώσεως. Πού λέει στη Γραφή η γνώσεις σου σε έσωσαν;

Μάθε αγαπητέ Βασίλη, ότι για τον άνθρωπο υπάρχει σωτηρία ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ όσο παράξενο κι αν σου φαίνεται αυτό. Εσύ - εμείς μάλλον σήμερα έχουμε τη χαρά να λέμε θα πάρω την καινή Διαθήκη και θα τη διαβάσω.

Να σου θυμίσω ότι στις παλαιότερες γενιές, ο περισσότερος κόσμος ήταν αγράμματος και δεν υπήρχε η πολυτέλεια να έχει ο καθένας την Καινή Διαθήκη στο σπίτι του ή στο τσεπάκι του. Αυτές οι γενιές μάθαιναν για το Χριστό δια του λόγου στα κηρύγματα των κληρικών και από κάτι ξεθωριασμένες εικόνες.

Υπήρχε πίστη όμως σε αυτούς τους αγράμματους. Έκαναν τον Σταυρό τους και ένιωθαν το Χριστό στο κορμί τους επάνω.

Εμείς σήμερα ζητούμε να μάθουμε ποιά θρησκεία είναι η αληθινή και ποιά τα λέει καλά.

Έχεις πέσει επίσης σε μια άλλη πλάνη σε σχέση με την Ορθοδοξία.

Μιλάς για πλάνες της Ορθοδοξίας. Πλάνες στην Ορθοδοξία ΔΟΓΜΑΤΙΚΑ δεν θα βρεις. Αμαρτίες παπάδων θα βρεις πολλές αλλά ΔΟΓΜΑΤΙΚΑ λάθη δεν θα βρεις! Η Ορθοδοξία είναι η πρώτη Εκκλησία η από τους Αποστόλους συνέχεια και αυτό και μόνο αρκεί για να ανήκω σε αυτήν. Δεν βγάζουμε συμπεράσματα από τις αμαρτίες των άλλων για να κατηγορήσουμε την Εκκλησία του Χριστού, γιατί κι εσύ αν ψάξεις τον εαυτό σου θα δεις ότι δεν είσαι τέλειος!

Ο Χριστός είχε ανάμεσα στους Αγίους Του Αποστόλους τον Ιούδα. Λοιπόν; Ποιός ήταν λάθος; Μήπως οι Απόστολοι που τον κρατούσαν ανάμεσά τους; Μήπως ο Χριστός που τον ήξερε αλλά δεν τον απομάκρυνε.

Τα σχόλιά σου είναι κατακριτικά. Περιέχουν κατάκριση. Εσύ βρήκες την αλήθεια στο πουθενά κι οι Άγιοι που έδωσαν και τη ζωή τους μέσα στην Ορθοδοξία με βασανιστήρια και μαρτύρια ήταν τα κορόιδα. Μπορείς να πιστεύεις ότι θέλεις και όπως θέλεις. Δεν σου συγχωρώ το ότι ενώ βρήκες την αλήθεια (όπως λες), τώρα διαλαλείς ότι η Ορθοδοξία είναι εσφαλμένη. Δεν σέβεσαι ούτε το γεγονός το ότι την Αγία Γραφή την έχεις επειδή υπάρχει αυτή η ''κακή'' ''πλανεμένη'' Ορθοδοξία.

Φιλικά Νέοντας.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ vasilis123 έγραψες πως είσαι ανοιχτός στο διάλογο.

Έγραψες επίσης πως η Ορθοδοξία διδάσκει πλάνες.

Mπορείς να μας επισημάνεις μία μόνο μία πλάνη εν συντομία ώστε να ασου αποδείξουμε ότι κάνεις λάθος εσύ που ισχυρίζεσαι ότι η Ορθοδοξία διδάσκει πλάνες;

Αναμένω.

Madragoras

vasilis123 είπε...

Ο/Η Ανώνυμος
GEORGIOS O.X.
24 Φεβρουαρίου 2013 - 5:23 μ.μ.

Φιλε συνομιλητη

Εγραψες...
Να σας κάνω δυο ερωτήσεις.
1) Ασφαλώς παραδέχεστε και εσείς και εμείς, ότι τα ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ Κ. ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΕΙΝΑΙ 27. ΣΕ ΕΡΩΤΩ, ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ Κ. ΔΙΑΘΗΚΗ ΟΤΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ Κ. ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΕΙΝΑΙ 27 ΚΑΙ ΟΧΙ 25 Η 28 Η 30;;; ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΔΕΙΞΕΤΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ;;;

2) Ο Απ. Παύλος ομιλώντας στους ποιμένες της Εφέσου, γράφει: «μνημονεύειν τε των λόγων του Κυρίου Ιησού, ότι αυτός είπε Mακάριον εστι μάλλον διδόναι ή λαμβάνειν (Πραξ. 20, 35). Σας ερωτώ: ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΔΕΙΞΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΕΙΠΕ ΑΥΤΟ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ;;;

Απαντηση στην ερωτηση 1)
Πουθενα στην Καινη Διαθηκη δεν αναφερεται ο αριθμος 27 των βιβλιων της Καινης Διαθηκης.

Απαντηση στην ερωτηση 2)
Περι του συγκεκριμενου λογου Του Ιησου Χριστου που με ρωτας...
σου απαντω οτι...
τον μαρτυρει ο αποστολος Παυλος...
οτι ετσι ειπε Ο Κυριος Ιησους Χριστος !!!
Το ποτε ειπε αυτον τον Λογο Ο Ιησους Χριστος...
δεν μας πληροφορει ο αποστολος Παυλος.
Ο συγκεκριμενος λογος δεν ειναι γραμμενος στα Ευαγγελια...ειναι γραμμενος ως μαρτυρια απο τον αποστολο Παυλο,στις πραξεις των αποστολων...!!!
Εμεις οφειλουμε να δεχομαστε ως αληθινη την μαρτυρια του αποστολου Παυλου...
και να πιστευουμε οτι οντως λαλησε Ο Ιησους Χριστος τον συγκεκριμενο λογο...!!!


π. Γρηγόριος είπε...

Αγαπητέ Βασίλη αφιέρωσα λίγο χρόνο από τον πολύτιμο που έχω και διάβασα το σχόλιό σου, ομολογουμένως δεν έβγαλα άκρη, κατάλαβα για ένα πρόσωπο πολύ μπερδεμένο. Εκείνο που σου χρειάζεται άμεσα είναι ο πνευματικός το πετραχήλι του να σκύψεις να ταπεινωθείς και δια μέσου αυτού να βρεις την αλήθεια του Χριστού. Ο Χριστός δια μέσου του Πνευματικού μας προσφέρει τη σωτηρία, της ψυχής μας που την έχεις πολύ ανάγκη. Με ευχές π. Γηργόριος

vasilis123 είπε...

Ο/Η Νέοντας
Φιλικά Νέοντας.
24 Φεβρουαρίου 2013 - 5:28 μ.μ.

Φιλε συνομιλητη
εγραψες...
Αγαπητέ Βασίλη 123 καλησπέρα. Διάβασα με προσοχή τα τρια σχόλιά σχόλια σου και κατέληξα στο συμπέρασμα πως όχι η Ορθοδοξία αλλά εσύ μάλλον έχεις πέσει σε πλάνη.
Πήρες στα χέρια σου την Καινή Διαθήκη την οποία από την Ορθοδοξία έχεις και αυτό να μην το ξεχνάς. Και δεν μπορείς να είσαι επιλεκτικός με την Ορθοδοξία. Η δέχεσαι την Ορθοδοξία και μελετάς την Αγία Γραφή, ή δεν δέχεσαι την Ορθοδοξία οπότε απαρνείσαι και την Καινή Διαθήκη.

Φιλε συνομιλητη
Η Καινη Διαθηκη υπαρχει με το ισχυρο θελημα Του Παντοδυναμου Θεου...!!!
Αν και υπηρχαν και υπαρχουν...εχθροι του Θεου...οι οποιοι,εαν ηταν δυνατον,ευχαριστως θα αφανιζαν Την Καινη Διαθηκη,ωστε να μην υπαρχει επι προσωπου Γης...πλην ομως,ουδεποτε το κατορθωσαν,και ουτε θα το κατορθωσουν ποτε...!!!
Γιατι,επαναλαμβανω...
Η Καινη Διαθηκη υπαρχει δια του ισχυρου θεληματος Του Παντοδυναμου Θεου.
Ο Σωτηρας Ιησους Χριστος παρεδωσε Τον Λογο της Σωτηριας στους αποστολους...και τους διεταξε...Τον Λογο Αυτον...να τον κηρυξουν και να Τον μεταδωσουν στους συνανθρωπους τους...ωστε δια της πιστεως εις Τον Λογο Αυτον, πας ανθρωπος να σωθει...!!!
Οι αποστολοι υπηκουσαν στο θελημα Του Κυριου Τους Ιησου Χριστου...και εργασθηκαν το κηρυγμα και την διαδοση Του Λογου...!!!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

vasilis123 είπε...

Στην συνεχεια...
λιγο πριν την αναχωρηση των αποστολων...
και πολυ περισσοτερο...
μετα την αναχωρηση των αποστολων...
ενεμφανισθηκαν οι πλανοι...οι οποιοι εργαζομενοι ψευδοπροφητικα...παρουσιαζαν τους εαυτους των...ειτε ως αποστολους,ειτε ως προφητες,ειτε ως διδασκαλους,ειτε ως επισκοπους,
Του Ιησου Χριστου...και επιχειρουσαν να ιδρυουν χριστιανικες εκκλησιες...και ει δυνατον να πλανουν και πιστους...!!!
Ο αποστολος Παυλος ηδη ειχε προειδοποιησει τους πιστους περι των πλανων τουτων...!!!
Αυτοι λοιπον...οπως μας μαρτυρει ο αποστολος Ιωαννης στην επιστολη του...
κατορθωσαν και ιδρυσαν χριστιανικες εκκλησιες,δηθεν στο Ονομα Του Ιησου Χριστου...!!!
Κατι παρομοιο οπως εκανε και ο Ρωσσελ στην Αμερικη...!!!
Η ιστορια επαναλαμβανεται...!!!
Οι πλανοι αυτοι λοιπον,του πρωτου ,του δευτερου και του τριτου αιωνα...κατορθωσαν και πλανησαν αγαθες ψυχες πιστων, η ευαγγελιζομενων,οι οποιοι ομως δεν ηταν στερεωμενοι και ισχυροι περι Του Λογου Της Αληθειας...!!!
Πλανηθηκαν λοιπον,απο τους πλανους τουτους...και τους δεχτηκαν ως αληθινους υπηρετας Του Ιησου Χριστου...!!!
Ειδικα,οι πρωτοι πλανοι του πρωτου αιωνα,εργαζομενοι ως απομιμηση των υπαρχουσων αληθινων εκκλησιων...προκειμενου να ειναι πειστικοι και να πειθουν τα υποψηφια θυματα τους...οτι πραγματι ειναι συνεχιστες του εργου των αποστολων...βεβαιως κρατουσαν την Καινη Διαθηκη στα χερια τους...!!!
Κρατουσαν ολα εκεινα τα γεγραμμενα που ειχαν παραδωσει γραπτως οι αποστολοι στις εκκλησιες των πιστων...!!!

vasilis123 είπε...

Ετσι λοιπον,τα υποψηφια θυματα τους,οι καλοπροαιρετες ψυχες οπως ειπα παραπανω,καθως τους εβλεπαν να κρατουν Την Καινη Διαθηκη...
νομιζαν οτι πραγματι οι ανθρωποι αυτοι,ηταν συνεχιστες του πνευματικου εργου των αποστολων επι της Γης...!!!
Το ιδιο συνεβει και με την εκκλησια των λεγομενων μαρτυρων Του Ιεχωβα...!!!
Η ιστορια επαναλαμβανεται...!!!
Ο Ρωσσελ και οι αλλοι..κρατουσαν τοτε την Καινη Διαθηκη...οχι επειδη ηταν πραγματικοι κεχρισμενοι Του Ιησου Χριστου,οπως συστηνονταν στα θυματα τους...αλλα την κρατουσαν,για να γινονται πειστικοι...!!!
Αυτο λοιπον γινοταν στους πρωτους αιωνες...
καθε τοσο εμφανιζονταν νεες εκκλησιες...ιδρυομενες απο πλανους...οι οποιοι πλανοι...εξ`αναγκης...για να γινονται πειστικοι...υποκρινονταν οτι ταχα πιστευουν στην Καινη Διαθηκη...και την κρατουσαν στα χερια τους...!!!

vasilis123 είπε...

Δεν πρεπει ομως να ξεχναμε την δραση και την μαρτυρια της αληθινης εκκλησιας Του Ιησου Χριστου...
ηταν εκεινοι οι πιστοι,οι οποιοι εμεναν στερεοι και αμετακινητοι στις παραδοσεις των αποστολων...
και δεν εδιδαν προσοχη...
στους πλανους του πρωτου η του δευτερου αιωνα η των επομενων αιωνων...
οι οποιοι πλανοι,διδασκαν διαφορες πλανες διδασκαλιες , δηθεν στο Ονομα Του Ιησου Χριστου...!!!
Η ΜΗ ΠΛΑΝΗΜΕΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ...!!1
Και ηταν αυτη που διατηρησε τον κανονα της Καινης Διαθηκης επι της Γης...
τοσο στους πρωτους αιωνες...οσο και στους επομενους...!!!
Η ορθοδοξια
(στην αρχη δεν ονομαζονταν ορθοδοξια,αλλα προς συνενοηση λεω ορθοδοξια)
εχει την χρονικη αρχη της...
δηλαδη η εμφανιση χριστιανικης εκκλησιας με παπαδες και δεσποταδες με ιερατικα ρουχα και με μιτρες,και με αγιες τραπεζες,και με ιερους ναους,και με ιερα μυστηρια,και τα λοιπα...
εχει την χρονικη αρχη της...!!!
Καποιοι τα πρωτοεπινοησαν αυτα...!!!
Ισως τον πρωτο αιωνα...ισως τον δευτερο...δεν ξερω...!!!
Παντως το σιγουρο ειναι οτι αυτα...δεν τα παρελαβαν απο τους αποστολους...
γιατι οι αποστολοι δεν ντυνοτουσαν ιερατικα...ουτε παρεδωσαν στις εκκλησιες...
αγιες τραπεζες...και μιτρες...και ιερους ναους...και τα λοιπα...!!!

vasilis123 είπε...

Αυτα τα επινοησαν...οταν τα επινοησαν...ανθρωποι,ειτε πλανοι, ψευδοπροφητες...ειτε πλανημενοι...και κατορθωσαν να πλανησουν πολλους...και να κανουν τις εκκλησιες τους πολυπληθεις...και κατορθωσαν να πεισουν και αγαθες ψυχες ανθρωπων πιστων στον Ιησου Χριστο...πιστοι ομως που δεν ηταν εστηριγμενοι και ενδυναμωμενοι περι Της Αληθειας Του Ιησου Χριστου...!!!
Και οπως ειπα παραπανω...οι τοιουτοι επρεπε να κρατανε και την Καινη Διαθηκη στα χερια τους...ωστε να γινονται πειστικοι...οτι πραγματι ειναι εργατες Του Ιησου Χριστου...!!!
Οι τοιουτοι εμελλε στο μελλον...να προσαιτεριστουν...και τον αυτοκρατορα Κωνσταντινο...
και με τα ιστορικα γεγονοτα που ξερουμε...να καταντησουν στο τελος...και ανθρωποι της εξουσιας...!!!
Ετσι λοιπον φιλε μου συνομιλητη
Η Καινη Διαθηκη υπαρχει επι της Γης...επειδη την διετηρησαν εις τους αιωνες...πρωτον οι μη πεπλανημενοι πιστοι...και δευτερον οι πλανημενοι πιστοι της τοτε ορθοδοξιας και καθολικης εκκλησιας,που εκεινο τον καιρο συνυπηρχαν ενωμενες...!!!

vasilis123 είπε...

Αν παραδειγμα...σημερα...
εξαφανιζονταν οι χριστιανικες εκκλησιες επι της Γης...
και εμενε μονο η εκκλησια των μαρτυρων του Ιεχωβα...
η οποια ειναι γεννημα ψευδοπροφητων...
δεν θα τολμουσαν να καταργησουν Την Καινη Διαθηκη...γιατι οι αγαθες ψυχες των πλανημενων πιστων,που δεχονται Την Καινη Διαθηκη , ως Λογο Του Θεου...αυτοματως θα διεμαρτυρονταν...και θα εναντιονωντουσαν κατα των δασκαλων της <>...
εξ`αναγκης λοιπον...οι δασκαλοι των μαρτυρων του Ιεχωβα...
θα διατηρουσαν στους επομενους αιωνες την Καινη Διαθηκη επι της Γης...χαρι των πλανημενων πιστων που υπαρχουν στην εκκλησια αυτη...!!!
Ετσι λοιπον...ξαναλεω...
Η Καινη Διαθηκη υπαρχει επι της Γης...πρωτον επειδη την διετηρησαν οι μη πλανημενοι πιστοι...και κατα δευτερον,επειδη την πιστευαν και την πιστευουν οι πλανημενοι πιστοι...!!!

vasilis123 είπε...

Ειτε,οι μη πλανημενοι πιστοι...ειτε οι πλανημενοι πιστοι...εχουν διακαη ποθο να διατηρουν Την Καινη Διαθηκη επι της Γης...εμπνευσμενοι απο το ισχυρο Θελημα Του Παντοδυναμου Θεου...που τους παρακινει να κανουν το παν...ωστε να παραμενει επι της Γης...!!!


vasilis123 είπε...

Ο/Η Νέοντας
Φιλικά Νέοντας.
24 Φεβρουαρίου 2013 - 5:28 μ.μ.

Φιλε συνομιλητη

Εγραψες...
Λες ότι θα σε σώσει η μελέτη στην Καινή Διαθήκη. ΛΑΘΟΣ!!! Τραγικό Λάθος!!! Πού το λέει αυτό στη Γραφή και το λες;
Και ο Διάβολος γνωρίζει την Αγία Γραφή και τα νοήματά της αυτό όμως δεν νομίζω να το έσωσε;
Ο Χριστός δεν άφησε ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ ΤΟΥ για να μας σώσει. Ο Χριστός μια φράση έλεγε συνεχώς.
''Η πίστη σου σε έσωσε''.

Φιλε μου
αν δεν εχεις καταλαβει
οτι Ο Λογος της Σωτηριας ειναι Ο Λογος Του Ιησου Χριστου...Τον Οποιο μαθαινουμε απο τα γεγραμμενα των αποστολων Του Ιησου Χριστου...
Στην Καινη Διαθηκη...
τοτε εισαι μακρυα απο την σωτηρια...!!!
Σε παραινω,αν θελεις να σωθεις...
να φας τον Λογο Τουτο...και μονο Αυτον...
Αυτος ειναι Ο Αρτος Της Ζωης...Ο Οποιος θα σου δωσει Ζωη Αιωνια...!!!
Αυτα που σου γραφω...
βρες τα και δες τα...
Στο κατα Ιωαννη Ευαγγελιο...!!!
Βεβαιως η μονη γνωση Του Λογου δεν σωζει...πρεπει να ζουμε συμφωνα με Τον Λογο...να Τον πιστευουμε και να Τον τηρουμε...!!!
Αυτο το λεω πρωτα για μενα...και μετα για τους αλλους...!!!
Ο Ιδιος Ο Ιησους Χριστος,δεν εγραψε...αλλα αυτο δεν μας ενοχλει...πιστευουμε οτι αυτα που οι αποστολοι εγραψαν...ΕΙΝΑΙ ΑΛΗ8ΙΝΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ...!!!

Χρήστος - αντιαιρετικός είπε...

Επειδή έσβησα κατά λάθος ένα σχόλιο του Vasilis 123 το δημοσιεύω εγώ:

Ο/Η vasilis123 άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "ΟΙ ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΩΝ ΜΟΡΜΟΝΩΝ, ΜΕΡΟ...":

Παρεδωσαν Τον Λογο στους πιστους...στις εκκλησιες των πιστων...!!!
Εν αρχη τον παρεδιδαν δια του προφορικου λογου...στομα με στομα...εις τας ακοας των πιστευοντων...
κατοπιν τον παρεδιδαν και δια των επιστολων προς τις εκκλησιες των πιστων...!!!
Οι αποστολοι,παρακινουμενοι εν τω θεληματι Του Κυριου Τους...επειδη ηξεραν οτι καποτε θα αναχωρησουν απο την Γη...ελαβαν την φροντιδα...να υπαρχει...Ο Λογος Του Ιησου Χριστου...και σε γραπτη μορφη...!!!
Υπηρχε ως προφορικος λογος...
στις διανοιες,στις ενθυμησεις,των ακουσαντων τους αποστολους πιστων...
αλλα αυτο δεν εφτανε...!!!
Επρεπε Ο ιδιος,Ο παραδωθεις δια του προφορικου λογου,Λογος Του Ιησου Χριστου...να υπαρχει και σε γραπτη μορφη...επικυρωμενος με την αυθεντια των ιδιων των αποστολων...!!!
Ετσι λοιπον οι αποστολοι...
Τον Ιδιο Λογο Του Χριστου...Τον Οποιο παρεδιδαν στους μαθητες δια του προφορικου λογου...φροντισαν να τον γραψουν υπο μορφην επιστολων...η ιστοριων...και Τον παρεδωσαν στις εκκλησιες...ωστε να φυλαττεται και να διασωζεται Ο Λογος Ουτος εις τους επερχομενους αιωνες...ως παρακαταθηκη Σωτηριας επι της Γης...!!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ vasilis123 έγραψες πως είσαι ανοιχτός στο διάλογο.

Έγραψες επίσης πως η Ορθοδοξία διδάσκει πλάνες.

Mπορείς να μας επισημάνεις μία μόνο μία πλάνη εν συντομία ώστε να ασου αποδείξουμε ότι κάνεις λάθος εσύ που ισχυρίζεσαι ότι η Ορθοδοξία διδάσκει πλάνες;

Αναμένω.

Madragoras

vasilis123 είπε...

Ο/Η Νέοντας
Φιλικά Νέοντας.
24 Φεβρουαρίου 2013 - 5:28 μ.μ.

Φιλε συνομιλητη

εγραψες...
Να σου θυμίσω ότι στις παλαιότερες γενιές, ο περισσότερος κόσμος ήταν αγράμματος και δεν υπήρχε η πολυτέλεια να έχει ο καθένας την Καινή Διαθήκη στο σπίτι του ή στο τσεπάκι του. Αυτές οι γενιές μάθαιναν για το Χριστό δια του λόγου στα κηρύγματα των κληρικών και από κάτι ξεθωριασμένες εικόνες.
Υπήρχε πίστη όμως σε αυτούς τους αγράμματους. Έκαναν τον Σταυρό τους και ένιωθαν το Χριστό στο κορμί τους επάνω.
Εμείς σήμερα ζητούμε να μάθουμε ποιά θρησκεία είναι η αληθινή και ποιά τα λέει καλά.

Φιλε μου
συμφωνεις οτι η αγραμματοσυνη δεν ειναι κατι το καλο...!!!
Ο εγγραμματος πιστος...θα επρεπε να φριντιζει να μαθει τον αγραμματο εν Χριστω αδελφο του γραμματα...
ωστε να μπορει να διαβαζει Τον Λογο Της Σωτηριας...!!!
Ειναι δυστυχημα να παρεχεται Ο Λογος της Ζωης εν μικρη δοση...
και ακομα δυστυχεστερο,να παρεχεται δια των εικονων...δεν συνισταται η μεθοδος αυτη απο τους αποστολους,ουτε απο την λογικη ενθερμη φροντιδα την οποια οφειλει να εχει ο κατοχος Της Αληθειας...!!!
Ο κατοχος Της Αληθειας...
ο εχων ζηλο Θεου...
αντι να κανει εικονες...
μαλλον φροντιζει με καθε τροπο να κανει εγγραμματους τους αγραμματους εν Χριστω αδελφους του...!!!
Εν παση περιπτωση
πραγματι συνεβαινε και συμβαινει
οι λεγομενοι κληρικοι
να διδασκουν κατα τις τελετουργιες τους...
Τον Λογο Του Θεου...!!!
Αν εχουν πραγματικη πιστη μεσα τους...και δεν το κανουν για επαγγελμα σαν παπαγαλοι...
τοτε συμβαινει...
πλανημενος και αγαθος πιστος...
εργαζεται κατα καποιον τροπο...
την μεταδοση Της Αληθειας...στους ανθρωπους...!!!
Αναγκη ειναι ομως...
οι πλανημενοι πιστοι,να ελευθερωθουν απο τις πλανες...και να ερθουν στον πλουτο Του Φωτος Του Ιησου Χριστο απελευθερωμενοι απο τα δεσμα των πλανων διδασκαλιων...!!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ vasilis123 έγραψες πως είσαι ανοιχτός στο διάλογο.

Έγραψες επίσης πως η Ορθοδοξία διδάσκει πλάνες.

Mπορείς να μας επισημάνεις μία μόνο μία πλάνη εν συντομία ώστε να ασου αποδείξουμε ότι κάνεις λάθος εσύ που ισχυρίζεσαι ότι η Ορθοδοξία διδάσκει πλάνες;

Αναμένω για 3η φορά.

Madragoras

Χρήστος αντιαιρετικός είπε...

Αγαπητέ Vasilis 123, αν και δεν έπρεπε κανονικά να σου δημοσιεύσω τα σχόλια αφού είναι άσχετα με το θέμα του άρθρου, για να μην θεωρήσεις πως σε αποκλείω τα δημοσίευσα. Όμως διαπίστωσα πως λες και ξαναλές τα ίδια πράγματα σε ολόκληρα κατεβατά μάλιστα, να πιστεύουμε στον Χριστό και στην Καινή Διαθήκη και τα τοιαύτα. Ωραία το καταλάβαμε αυτό. Συγκεκριμένα πράγματα έχεις να πεις ή θα φορτώνεις τον διάλογο με άσχετα και επαναλαμβανόμενα σχόλια χωρίς αρχή και τέλος και το κυριότερο χωρίς νόημα. Γράψε λοιπόν συγκεκριμένα πράγματα για να συνεχιστεί ο διάλογος. Σε αντίθετη περίπτωση δεν πρόκειται να ξαναεγκρίνω σχόλιό σου.

Με εκτίμηση
Χρήστος αντιαιρετικός

vasilis123 είπε...

Ο/Η Ανώνυμος
Madragoras
Μανδραγορας
24 Φεβρουαρίου 2013 - 10:21 μ.μ.

Φιλε συνομιλητη

Εγραψες...
Mπορείς να μας επισημάνεις μία μόνο μία πλάνη εν συντομία ώστε να ασου αποδείξουμε ότι κάνεις λάθος εσύ που ισχυρίζεσαι ότι η Ορθοδοξία διδάσκει πλάνες;

Ημουν απασχολημενος γραφοντας απαντησεις σε προηγουμενους συνομιλητες...!!!

Θα ξεκινησω λοιπον απαντωντας σε, με τα οφθαλμοφανεστατα πλανερα της ορθοδοξιας...

Ισχυριζεται η ορθοδοξια οτι ειναι η συνεχεια των αποστολων...
και οτι κατεχει την αποστολικη διαδοχη...!!!

Ας υποθεσουμε οτι ο ισχυρισμος αυτος της ορθοδοξιας ειναι αληθινος...

Ο σημερινος επισκοπος της εκκλησιας...παραλαμβανει τα ιερατικα ρουχα και την μιτρα και το σκηπτρο...απο τον προηγουμενο επισκοπο...και ο προηγουμενος...απο τον προηγουμενο του...και αυτο επαναλαμβανεται...πισω στον παρελθοντα χρονο...

Ερωτηση...

Ο επισκοπος ο πρωτος,του μακρυνου παρελθοντος...που αρχισε να ντυνεται με ιερατικα ρουχα...και να φοραει μιτρα...και να κραταει σκηπτρο...
Απο ποιον αποστολο παρελαβε τα ιερατικα ρουχα και την μιτρα και το σκηπτρο...ωστε να επαληθευεται πραγματι η αποστολικη διαδοχη της ορθοδοξιας???



Ανώνυμος είπε...

@Απαντηση στην ερωτηση 1)
Πουθενα στην Καινη Διαθηκη δεν αναφερεται ο αριθμος 27 των βιβλιων της Καινης Διαθηκης.@

vasilis 123.


Eφόσον δεν αναφέρεται ο αριθμός 27, άρα δεν είναι τα βιβλία της Κ.Διαθήκης 27, συμφωνείς;

Γνωρίζετε ασφαλώς ότι στους πρώτους χρόνους του χριστιανισμού, κυκλοφορούσαν ψευδεπίγραφα βιβλία.
Τα κατ’ Ιωσήφ Ευαγγέλιο, το κατά Νικόδημον…. Ποιος ξεχώρισε τα ψεύτικα, από τα αληθινά και μας παρέδωσε ως γνήσια και θεόπνευστα;
Αν μου πεις οι πιστοί πως το τεκμηριώνεις αυτό;
Μπορείς να μου αναφέρεις ονόματα πιστών της εποχής εκείνης;




@Απαντηση στην ερωτηση 2)
Περι του συγκεκριμενου λογου Του Ιησου Χριστου που με ρωτας...
σου απαντω οτι...
τον μαρτυρει ο αποστολος Παυλος...
οτι ετσι ειπε Ο Κυριος Ιησους Χριστος !!!@

vasilis 123.

Ξέρω φίλε, ότι το μαρτυρεί ο Απ. Παύλος και ότι είναι αληθινό. Μήπως μπορείς να μου πεις αυτό το γραφικό χωρίο (Πράξ. 20,35) αν το είπε ο Χριστός απευθείας στον Απ. Παύλο; Η ο Παύλος το πήρε από την Παράδοση και το έγραψε;


GEORGIOS O.X.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ vasilis123 ,έγραψες :

...
Ο επισκοπος ο πρωτος,του μακρυνου παρελθοντος...που αρχισε να ντυνεται με ιερατικα ρουχα...και να φοραει μιτρα...και να κραταει σκηπτρο...
Απο ποιον αποστολο παρελαβε τα ιερατικα ρουχα και την μιτρα και το σκηπτρο...ωστε να επαληθευεται πραγματι η αποστολικη διαδοχη της ορθοδοξιας???


Η ερώτησή σου έχει ένα προβληματάκι. Λες από ποιόν παρέλαβε τα ιερατικά ρούχα και την μίτρα και το σκήπτρο ώστε να επαληθεύεται πράγματι η Αποστολική Διαδοχή.

Συγγνώμη, αλλά η Αποστολική Διαδοχή δεν επαληθεύται από τα ρούχα!Δεν περιμένει ο επίσκοπος να τον αναγνωρίσουν ως διάδοχο από τα ρούχα που φοράει.Είναι άλλο το θέμα των ρούχων και άλλο η Αποστολική Διαδοχή.Τα ρούχα του Αρχιερέα δεν τον κάνουν και Διάδοχο των Αποστόλων όπως ακριβώς τα ράσα δεν κάνουν τον Παπά.

Όπως καταλαβαίνεις , πρέπει πρώτα να συζητήσουμε το αν είναι διάδοχος των Αποστόλων κι έπειτα αν παρέλαβε από τους αποστόλους τα ρούχα που φοράει, ή αν δικαιολογείται στην τελική να τα φοράει.

Θέλεις να συζητήσουμε για το θέμα της διαδοχής ώστε να δούμε αν όντως ο Αρχιερέας ο σημερινός είναι διάδοχος (που εδώ είναι η ουσία) και έπειτα να εξετάσουμε το θέμα του ντυσίματος, γιατί αν δεν είναι διάδοχος των Αποστόλων τότε δεν μας νοιάζει πως ντύνεται!

Madragoras




Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ vasilis123

Bλέπω ότι εξαφανίστηκες και δεν μου απαντάς.Αν δεν ξαναγράψεις φώναξε σε παρακαλώ το "δάσκαλό" σου από την αίθουσα για να υποστηρίξει αυτά που σου έμαθε εδώ μέσα στο διάλογο (αν μπορεί).

Σε διαβεβαιώνω εκ των προτέρων πως επί τω ακούσματι και μόνον της λέξεως "Αντιαιρετικός" ο "δάσκαλός" σου δεν θα μπεί καν στον κόπο να διαλεχθεί.

Αναμένω.

Madragoras

vasilis123 είπε...

Φιλε συνομιλητη
GEORGIOS O.X.

θα επιχειρησω να σου δωσω λεπτομερη και εκτενη απαντηση,περι αυτων που με ερωτας...και περι εκεινων,που ενδεχομενως προτιθεσαι περαιτερω να με ερωτησεις...

Πιστευουμε οτι Ο Σωτηρας Ιησους Χριστος
παρεδωσε Τον Λογο της Σωτηριας στους αποστολους...!!!
Πιστευουμε οτι...
οι αποστολοι,υπακουωντας στο θελημα Του Κυριου τους...
παρεδωσαν Τον Λογο της Σωτηριας στις εκκλησιες των μαθητων...!!!
Στην αρχη Τον παρεδιδαν,δια του προφορικου λογου...
στο μετεπειτα...
εν τω θεληματι Του Ιησου Χριστου...
ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ...
Τον παρεδιδαν δια του γραπτου λογου...
ειτε υπο μορφη επιστολων,ειτε υπο μορφη εξιστορησεων...!!!

Αρχικα,εκαστη εκκλησια,του δεινα τοπου,κατειχε τις επιστολες η τις εξιστορησεις που της ειχε παραδωσει ο ταδε αποστολος...!!!
Πιστευουμε οτι οι εκκλησιες των μαθητων,ηταν αγαπημενες μεταξυ τους...
πιστευουμε οτι επικοινωνουσαν μεταξυ τους...και επισκεπτονταν η μια την αλλη...!!!
Μετα την αναχωρηση των αποστολων...
οι εκκλησιες των μαθητων,εν τω θεληματι Του Κυριου Τους Ιησου Χριστου...
περισυνελλεξαν και ενσωματωσαν τις παραδεδομενες υπο των αποστολων γραφες...
(τις υπο μορφη επιστολων η εξιστορησεων)...ωστε η ενσωματωση αυτη...να ειναι γραπτη παρακαταθηκη σωτηριας,προς τις εκκλησιες Του Ιησου Χριστου των επερχομενων αιωνων...!!!
Ολο αυτο,εγινε...
με Το θελημα,και την καθοδηγηση Του Ιησου Χριστου...!!!
Στο σημειο αυτο,επιθυμω να σου παραθεσω,εναν συγκεκριμενο Λογο Του Ιησου Χριστου...
Μάρκος 13:31 Ο ουρανός και η γη θέλουσι παρέλθει, οι δε λόγοι μου δεν θέλουσι παρέλθει.
Πιστευουμε λοιπον οτι...
Το παραπανω,που υποσχεθηκε Ο Ιησους Χριστος,δεν δυναται να αναιρεθει...αλλα ισχυει εις τους αιωνας...!!!
Πιστευουμε οτι...
ουτε στο παρελθον,ουτε σημερα,Οι Λογοι Του Ιησου Χριστου δεν εχουν παρελθει...
δεν εχουν χαθει...
αλλα υπαρχουν επι της Γης...
και υπαρχουν μεσα Στην Καινη Διαθηκη...!!!

Ερωτηση...
Τα 27 βιβλια ειναι ολα γνησια???

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
(του λεγομενου απο την ορθοδοξια,μεγαλου Αθανασιου,και οχι μονο αυτου,αλλα και της ορθοδοξιας γενικοτερα,καθως και των αλλων χριστιανικων εκκλησιων του σημερα)...
Ναι,ειναι γνησια...!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
(καποιων εκ των λεγομενων πατερων της ορθοδοξου εκκλησιας)...
Αμφισβητουσαν την γνησιοτητα π.χ. του βιβλιου της αποκαλυψης,καθως και αλλων βιβλιων της Καινης Διαθηκης...!!!
(βλεπε το παρακατω σχετικο λινκ που σου παραθετω...
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%AE_%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B7)

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...






vasilis123 είπε...

Φιλε συνομιλητη
GEORGIOS O.X.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ...
Ειμαι σιγουρος οτι...
Ο συγκεκριμενος Λογος Του Ιησου Χριστου...
(Μάρκος 13:31 Ο ουρανός και η γη θέλουσι παρέλθει, οι δε λόγοι μου δεν θέλουσι παρέλθει.)
ισχυει...
και πιστευω ακραδαντα...
ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΛΘΕΙ...
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ...
ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ...!!!
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΩΣΜΕΝΟ-ΔΙΑΤΗΡΗΜΕΝΟ-ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ,ΠΑΡΑΔΙΔΟΜΕΝΟ...ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ...!!!
Ως προς την γνησιοτητα των επιμερους βιβλιων της Καινης Διαθηκης...
δεν συμβουλευουμαι...
δεν διδασκομαι...
ουτε απο τους λεγομενους πατερες της εκκλησιας...
ουτε απο τις αποφασεις των συνοδων τους...!!!
Περι της γνησιοτητας των επιμερους βιβλιων της Καινης Διαθηκης...
ερωτω Τον Κυριο μου Ιησου Χριστο...
ωστε μα με φωτιζει και να με διδασκει...
και να μου δειχνει...
τι ειναι γνησιο και αληθινο,και τι δεν ειναι γνησιο και μη αληθινο...!!!
Αν με ερωτησεις...
και τι σου απανταει εσενα Ο Ιησους Χριστος,περι της γνησιοτητας των επιμερους βιβλιων της Καινης Διαθηκης...???
θα σου απαντησω...
οτι για την ωρα...
νομιζω οτι...
δεν μου επιτρεπετε να πω...
τι βλεπω να ειναι γνησιο και τι οχι...!!!
Οταν και εαν,μου επιτραπει...
τοτε θα πω...
τι θεωρω γνησιο και αληθινο μεσα στην Καινη Διαθηκη...!!!
ΩΣΤΟΣΟ ΟΜΩΣ,ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ...
ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΜΟΥ...
ΤΙ ΘΕΩΡΩ ΓΝΗΣΙΟ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ...!!!

Αν με ερωτησεις...
Γιατι δεν δεχεσαι την αξιοπιστια της τοτε ορθοδοξιας του πρωτου η του δευτερου αιωνα...???
η οποια υπαρχει απο τοτε...
και η οποια,φαινεται να εχει στην κατοχη της...
και να δεχεται ως γνησια τα βιβλια της Καινης Διαθηκης???

Απαντηση...
Τους πρωτοθεμελιωτες της τοτε ορθοδοξου εκκλησιας...
του πρωτου η του δευτερου αιωνα...
οι οποιοι...
ρητα και ξεκαθαρα...
ειναι εκεινοι...
οι οποιοι εφευραν και θεσπισαν...
ιερωσυνη με ιερατικα ρουχα,με μιτρες,με σκηπτρα,με ιερους ναους,
με ιερα τραπεζα,με ιερα μυστηρια και ιερες τελετουργιες,με σταυροκοπηματα και σταυρους,με αγιες εικονες,κ.τ.λ.
αυτους λοιπον...
τους θεωρω οτι ειναι...
ειτε πλανοι και ψευδοπροφητες...
ειτε σφοδρα πλανημενοι πιστοι...!!!
Οι οποιοι κατορθωσαν και πλανησαν με τις πλανες τους...
αγαθες ψυχες ανθρωπων πιστων...
ανθρωπους ομως,οι οποιοι δεν ηταν δυνατοι και καλα πληροφορημενοι περι Του Λογου Της Αληθειας...!!!
Και ετσι,κατορθωσαν να κανουν πολυπληθεις εκκλησιες...εντος των οποιων υπηρχαν και πιστοι...
πιστοι ομως...οι οποιοι...
ναι μεν πιστευαν Στο Ονομα Ιησους Χριστος...
δεχονταν Την Καινη Διαθηκη και Την Αγια Γραφη γενικοτερα,οτι ειναι Λογος Του Θεου...
αλλα ηταν και πλανημενοι πιστοι...
σε οτι αφορα τις πλανες διδασκαλιες που δεχτηκαν απο τους πρωτοθεμελιωτες της τοτε ορθοδοξιας...!!!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


vasilis123 είπε...

Φιλε συνομιλητη
GEORGIOS O.X.



ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Αν με ρωτησεις...

Αν αυτοι,
οι πρωτοθεμελιωτες της ορθοδοξιας,
ηταν πλανοι η πλανημενοι,
οπως εσυ λες,
γιατι τοτε,κρατουσαν στα χερια τους Την Καινη Διαθηκη???

Απαντηση...

Σου απαντω,θετωντας,την ερωτηση...
Οι πρωτοθεμελιωτες της εκκλησιας
(των μαρτυρων Του Ιεχωβα)
τους οποιους θεωρουμε πλανους...
γιατι κρατουσαν Την Αγια Γραφη???
Γιατι φιλε συνομιλητη...
τοσο οι πρωτεργατες της τοτε ορθοδοξιας,οσο και οι πρωτεργατες της εκκλησιας (των μαρτυρων Του Ιεχωβα)
κρατουσαν Την Αγια Γραφη,οχι επειδη ηταν αληθινοι υπηρετες Του Ιησου Χριστου...
αλλα γιατι εξ`αναγκης επρεπε...
να κρατανε στα χερια τους Την Αγια Γραφη...
επρεπε να την κρατανε,για να ειναι πειστικοι...οτι αληθως ειναι υπηρετες Του Ιησου Χριστου...
γιατι απευθυνονταν σε ψυχες ανθρωπων,που πιστευαν Στο Ονομα Ιησους Χριστος...!!!
Γιατι αυτοι δρουσαν παραλληλα με την εκκλησια Του Ιησου Χριστου,των μη πεπλανημενων,και των καλα πληροφορημενων περι Της Αληθειας Του Ιησου Χριστου,πιστων...!!!
Η εκκλησια αυτη των μη πλανημενων πιστων,διατηρουσε τους γραπτους ΛΟΓΟΥΣ των αποστολων,ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ...
και ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΑΥΤΟΙ,
δια της πνευματικης δρασης της εκκλησιας των μη πλανημενων πιστων,
δοξαζονταν...
και γινονταν γενικως γνωστοι και παραδεκτοι...
απο τις ψυχες των απανταχου πιστευοντων και παραδεχομενων Το Ονομα Του Ιησου Χριστο,ως Ονομα δοσμενο απο Τον Θεο...!!!
Αυτους ειδικα,
τους εκ του μακροθεν πιστους στο Ονομα Ιησους Χριστος...
απεβλεπαν οι πρωτεργατες της τοτε ορθοδοξιας...
να πλανησουν και να τους πεισουν να ερθουν και να γινουν μελη της εκκλησιας τους...!!!
Αν τυχον,οι πρωτεργατες της τοτε ορθοδοξιας,
δεν κρατουσαν Τους τοτε γνωστους
ΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΝΙΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ...
τοτε...
ευλογως,οι αγαθες ψυχες,θα τους ελεγαν...
πως εσεις λετε οτι ειστε εργατες Του Ιησου Χριστου,και Την Καινη Διαθηκη δεν την κρατατε???!!!

ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ...!!!
Οπως συνεβαινε με τον τροπο που σου περιεγραψα...
τον πρωτο και δευτερο αιωνα...
το ιδιο συνεβαινε και στους επομενους αιωνες...
το ιδιο συμβαινει και σημερα...!!!

Πλανοι ιδρυαν και ιδρυουν,εκκλησιες δηθεν Στο Ονομα Του Ιησου Χριστου...
κρατωντας την Καινη Διαθηκη στα χερια τους...
και κατορθωναν και κατορθωνουν...
να πλανουν αγαθες ψυχες...
και τελικα να εχουμε...
πολλες χριστιανικες εκκλησιες...
Στο Ονομα Του Ιησου Χριστου...
στις οποιες υπαρχει...
Η ΑΛΗΘΕΙΑ,Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ...
και διδασκεται στο βαθμο που διδασκεται...με ορθο τροπο...
αλλα δυστυχως διδασκεται...
και με τροπο πλανερο...!!!
Ετσι λοιπον εχουμε εκκλησιες χριστιανικες...
στις οποιες...
υπαρχουν αληθινοι πιστοι...
δηλαδη ανθρωποι που αγαπουν Τον Ιησου Χριστο...
πιστευουν στην Σωτηρια...
και θελουν και προσευχονται να σωθουν...
διδασκονται Την Αληθεια στο βαθμο που την μαθαινουν ορθα απο τις εκαστοτε εκκλησιες...
αλλα ειναι και πλανημενες ψυχες...
σε οτι αφορα τις πλανερες διδασκαλιες που εχουν διδαχθει απο τους πλανους διδασκαλους των εκκλησιων αυτων...!!!










Χρήστος αντιαιρετικός είπε...

Αγαπητέ Vasilis 123, τελευταία προειδοποίηση. Για λόγους καθαρά δεοντολογίας σου δημοσίευσα τα 3 τελευταία σχόλιά σου. Για μία ακόμη φορά - παρά την τελευταία προειδοποίησή μου - γράφεις τα ίδια και τα ίδια, χωρίς να κάνεις ουσιαστικό διάλογο. Δικαίωμά σου βέβαια, αλλά και δικαίωμά μου σαν διαχειριστής του διαλόγου που είμαι, να μην ξαναδημοσιεύσω σχόλιό σου, το οποίο για πολλοστή φορά επαναλαμβάνει τα ίδια και τα ίδια. Αποφάσισε λοιπόν. Ή κάνεις ουσιαστικό διάλογο ή γράφεις μακρινάρια με ακατανόητα και επαναλαμβανόμενα πράγματα, τα οποία δεν θα δοθούν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Μετά τιμής
Χρήστος αντιαιρετικός

vasilis123 είπε...

Φιλε διαχειριστη του φορουμ
Χρήστος αντιαιρετικός

Κατ`αρχην,σ`ευχαριστω για την φιλοξενια σου...!!!

Ομολογω οτι γραφω εκτεταμενα !!!
Δεξου παρακαλω την εξηγηση μου...
Γραφω αναλυτικα καιεκταταμενα,γιατι θελω να ειμαι καλα κατανοητος στους συνομιλητες μου,περι αυτων που πιστευω...και θελω ν`αποφυγω οποιαδηποτε παρανοηση...!!!
Σκοπος μου δεν ειναι να κουραζω...!!!

Χρήστος - αντιαιρετικός είπε...

Αγαπητέ Vasilis 123 το θέμα δεν είναι πως γράφεις εκτεταμένα, το θέμα είναι πως δεν κάνεις διάλογο, αλλά κήρυγμα! Ειλικρινά πόσο σοβαρά μπορεί να πάρει κάποιος τα γραφόμενά σου, όταν λες πως θα ρωτήσεις τον Χριστό να σου πει αν είναι γνήσια τα βιβλία της Κ.Δ.!!! Διάλογος σημαίνει πως απαντώ στον άλλο, αυτό που με έχει ρωτήσει βάσει πηγών, κάτι που δεν έχεις κάνει μέχρι τώρα, αλλά όλη την ώρα γράφεις να πιστεύουμε στον Χριστό και την Κ.Δ, και για τους παπάδες και τα άμφια! Τι σχέση έχουν όλα αυτά, μ' αυτά που σε ρωτάνε οι συνομιλητές σου, στους οποίους μάλιστα απαντάς και επιλεκτικά. Όπως είδες, δεν έχω καμιά επιφύλαξη να φιλοξενήσω σχόλιά σου, αρκεί να γίνεται ΔΙΑΛΟΓΟΣ βάσει ΠΗΓΩΝ και όχι ότι μας καπνίσει! Ελπίζω να τα λάβεις όλα αυτά υπόψη, ώστε και εγώ να σου δημοσιεύω τα σχόλια σου, αλλά και οι αναγνώστες να ωφεληθούν, που τελικά αυτός είναι και ο σκοπός του διαλόγου.

Μετά τιμής
Χρήστος αντιαιρετικός

vasilis123 είπε...

Φιλε συνομιλητη
Madragoras
Μανδραγορας

Εγραψες...

Συγγνώμη, αλλά η Αποστολική Διαδοχή δεν επαληθεύται από τα ρούχα!Δεν περιμένει ο επίσκοπος να τον αναγνωρίσουν ως διάδοχο από τα ρούχα που φοράει.Είναι άλλο το θέμα των ρούχων και άλλο η Αποστολική Διαδοχή.Τα ρούχα του Αρχιερέα δεν τον κάνουν και Διάδοχο των Αποστόλων όπως ακριβώς τα ράσα δεν κάνουν τον Παπά.

Φιλε συνομιλητη

Δεν απαντησες στην ερωτηση μου...!!!
Προφανως η απαντηση ειναι...
απο κανεναν αποστολο δεν παρελαβαν οι επισκοποι της ορθοδοξιας,
ειτε τα ιερατικα ρουχα,ειτε την μιτρα,ειτε το σκηπτρο!!!

Και θα το επεκτεινω...

ουτε ιερο ναο παρελαβαν απο τους αποστολους,ουτε αγια τραπεζα,ουτε τελετουργικα κατα τον τυπο της θειας λειτουργιας της ορθοδοξιας,ουτε σταυροκοπηματα,ουτε σταυρους,ουτε κερια,ουτε αγιες εικονες,ουτε και πολλα αλλα...!!!

Ερωτηση...
1)Απο ποιον τα παρελαβαν???
2)Αφου ολα τα παραπανω,δεν τα παρελαβαν απο τους αποστολους,πως ειναι δυνατον να ειναι η συνεχεια των αποστολων???
Αυτος που εχει την αποστολικη διαδοχη...ειναι χειροτονημενος,διαλεγμενος απο καποιον αποστολο κατ`αρχας...!!!
Βεβαιως ο τοιουτος συνεχιστης του εργου των αποστολων,μιμειται τους αποστολους...!!!
Μενει πιστος σε αυτα που διδαξαν οι αποστολοι...!!!
Δεν προσθετει,δεν αφαιρει κατι,απο αυτα που οι αποστολοι διδαξαν και εθεσαν...!!!
Αναφερομαι στα πνευματικα...!!!

Οι πρωτοθεμελιωτες της ορθοδοξιας,εκεινοι που πρωτοεπινησαν και εθεσαν,ολες εκεινες τις διαφοροποιησεις...δεν ειναι δυνατον να ειχαν χειροτονηθει,επιλεγει,απο τους αποστολους...!!!
Γιατι,βεβαιως οι αποστολοι ειχαν Πνευμα διακρισης...και εβλεπαν την πνευματικη κατασταση των μαθητων...εαν ηταν καταλληλοι και φρονιμοι και ικανα αυξημενοι σε πνευματικη ηλικια πιστοι,ωστε να συνεχισουν το πνευματικο εργο της επισκοπικης διακονιας της
εκκλησια Του Θεου..!!!
Αρα λοιπον,οιπρωτοεργατες,
θεμελιωτες της ορθοδοξιας,αποκλειεται να ηταν συνεχιστες του εργου των αποστολων,και ουτε ειναι δυνατον να ειχαν την αποστολικη διαδοχη...!!!

vasilis123 είπε...

Φιλε συνομιλητη
Madragoras

Εγραψες...
Bλέπω ότι εξαφανίστηκες και δεν μου απαντάς.Αν δεν ξαναγράψεις φώναξε σε παρακαλώ το "δάσκαλό" σου από την αίθουσα για να υποστηρίξει αυτά που σου έμαθε εδώ μέσα στο διάλογο (αν μπορεί).
Σε διαβεβαιώνω εκ των προτέρων πως επί τω ακούσματι και μόνον της λέξεως "Αντιαιρετικός" ο "δάσκαλός" σου δεν θα μπεί καν στον κόπο να διαλεχθεί.

Φιλε συνομιλητη

Αληθεια σου λεω...
οτι γραφω ειναι λογια που βρισκω εντος εμου...και νομιζω οτι ειναι αυτα που με διδασκει Ο Ιησους Χριστος μεσα μου...!!!

Εαν αυτα που γραφω ειναι λογια ψευδους,τοτε ευκολως θα μπορεσεις να τα συλλαβεις και να καταδειξεις οτι δεν στεκουν εις Την Αληθεια...!!!
Η Αληθεια ειναι Ο Ιησους Χριστος...!!!

vasilis123 είπε...

Προς τους φιλους συνομιλητας

Αν τυχον καποιος νομιζει οτι απαντω επιλεκτικα,ας μου το πει...!!!
Δεν θελω ν`απαντω επιλεκτικα...
αν τυχον κατι δεν απαντησα,ειναι απο παραδρομη...παρακαλω να μου γινει υπενθυμηση...!!!

Φιλε διαχειριστη του φορουμ
Δεν κανω κηρυγμα,διαλεγομαι,μονο που γραφω εκτεταμενα,και εξηγησα το γιατι...!!!
Θα κοιταζω να ειμαι οσο το δυνατον συντομος στις απαντησεις μου...!!!
Στα σοβαρα πιστευω οτι ο ανθρωπος πρεπει να ζηταει απο Τον Ιησου Χριστο...να του δινει φωτιση και νοηση,ωστε να εννοει...τι ειναι ορθο και αληθινο...
και τι,ειναι πλανερο και ψευδες...!!!
Δεν απαντω οτι μου καπνισει...η πηγη μου επιλεγω να ειναι...Ο Λογος Της Αληθειας Ο γεγραμμενος στην Αγια Γραφη...!!!

Ανώνυμος είπε...

@@@Φιλε συνομιλητη
Δεν απαντησες στην ερωτηση μου...!!!
Προφανως η απαντηση ειναι...
απο κανεναν αποστολο δεν παρελαβαν οι επισκοποι της ορθοδοξιας,
ειτε τα ιερατικα ρουχα,ειτε την μιτρα,ειτε το σκηπτρο!!!@@@

-Αγαπητέ vasilis123.
Ρωτάς και απαντάς μόνος σου νομίζοντας πως κάτι κάνεις.

Η ουσία του πράγματος είναι η εξής:
Πρέπει να μου πεις αν οι Ιερείς- Αρχιερείς είναι διάδοχοι των Αποστόλων και τότε θα εξετάσουμε το αν αυτοί οι διάδοχοι ντύνονται σωστά ή όχι. Αν δεν τους ανγνωρίζεις ως διαδόχους των Αποστόλων τότε δεν μας ενδιαφέρει πως ντύνονται οι απατεώνες (Ιερείς- Αρχιερείς) που παριστάνουν τους διαδόχους.

Δέχεσαι ΕΣΥ προσωπικά ότι είναι οι σημερινοί Αρχιερείς- Ιερείς διάδοχοι των Αποστόλων;

Μadragoras

Ανώνυμος είπε...

@Ερωτηση...
Τα 27 βιβλια ειναι ολα γνησια???@


vasilis 123.


Εγώ δεν σε ρώτησα αν τα βιβλία τα 27 είναι γνήσια.
Σε ερώτησα:
Εφόσον δεν αναφέρεται ο αριθμός 27, άρα δεν είναι τα βιβλία της Κ.Διαθήκης 27, συμφωνείς;
Επίσης σε ερώτησα: Μήπως μπορείς να μου πεις αυτό το γραφικό χωρίο (Πράξ. 20,35) αν το είπε ο Χριστός απευθείας στον Απ. Παύλο; Η ο Παύλος το πήρε από την Παράδοση και το έγραψε;

Εσύ με γράφεις άλλα αντί άλλων!
Μια που ανέφερες το Μέγα Αθανάσιο…. Όσο
αναφορά την γνησιότητα των 27 βιβλίων της Κ. Διαθήκης, βλέπεις ότι η Ορθοδοξία ξεχώρισε τα ψεύτικα από τα αληθινά! Και μας παρέδωσε ως γνήσια και θεόπνευστα!
Χωρίς την Παράδοση δεν μπορεί να ερμηνευτή η Αγία Γραφή!

@Τους πρωτοθεμελιωτες της τοτε ορθοδοξου εκκλησιας...
του πρωτου η του δευτερου αιωνα...
οι οποιοι...
ρητα και ξεκαθαρα...
ειναι εκεινοι...
οι οποιοι εφευραν και θεσπισαν...
ιερωσυνη με ιερατικα ρουχα,με μιτρες@@@

vasilis 123.


Όσο αναφορά της στολές των ιερέων και των Αρχιερέων, να διαβάσεις (ΕΞΟΔΟΣ 28, 1-2-3-4-5). Μπορεί κάπως να διαφέρουν με τις σημερινές στολές των ιερέων…. Σημασία έχει ότι υπήρχαν από παλιά!!!

Αμφισβητείς τον Αποστολικό Πατέρα Κλήμη επίσκοπο Ρώμης; Δεν αναφέρετε το όνομα του στην Αγία Γραφή; (Φιλιπ. 4,3).

Αμφισβητείς τον Άγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη που ήταν επίσκοπος Αθηνών; Δεν αναφέρετε το όνομα του στην Αγία Γραφή; (Πραξ. 17, 34). Μάλιστα στο στοίχο (34), ηλκύσθη στον Χριστόν από τον Απ. Παύλο!!!

Αμφισβητείς τον Άγιο Πολύκαρπο Επίσκοπο Σμύρνης που ήταν μαθητής του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου;

Πρόσεχε φίλε σε ξεγελά ο Σατανάς!
Σου εύχομαι καλή Μετάνoια.


GEORGIOS O.X.

vasilis123 είπε...

Φιλε συνομιλητη
Μadragoras
26 Φεβρουαρίου 2013 - 9:33 μ.μ.

Προφανως και δεν τους δεχομαι οτι ειναι η συνεχεια των αποστολων...ηδη στο εχω γραψει αυτο στην προηγουμενη επιστολη μου...και σου αιτιολογησα το γιατι...!!!
Οι επισκοποι της ορθοδοξιας...δεν ειναι δυνατον να εχουν την αποστολικη διαδοχη...!!!
Η ορθοδοξια,δεν ειναι δυνατον να ειναι η συνεχεια των εκκλησιων των μη πλανημενων μαθητων Του Ιησου Χριστου του πρωτου αιωνα...!!!

Ανώνυμος είπε...

@@@Φιλε συνομιλητη
Μadragoras
26 Φεβρουαρίου 2013 - 9:33 μ.μ.

Προφανως και δεν τους δεχομαι οτι ειναι η συνεχεια των αποστολων...ηδη στο εχω γραψει αυτο στην προηγουμενη επιστολη μου...και σου αιτιολογησα το γιατι...!!!
Οι επισκοποι της ορθοδοξιας...δεν ειναι δυνατον να εχουν την αποστολικη διαδοχη...!!!
Η ορθοδοξια,δεν ειναι δυνατον να ειναι η συνεχεια των εκκλησιων των μη πλανημενων μαθητων Του Ιησου Χριστου του πρωτου αιωνα...!!!@@@

- Εφόσον δεν τους δέχεσαι ως διαδόχους των Αποστόλων αγαπητέ vasilis123 τότε επέτρεψέ μου να σε ρωτήσω το εξής ώστε να προχωήσει η συζητησή μας.

Οι Απόστολοι κατάφεραν να διδάξουν ορθά στους μαθητές τους τον λόγο του Κυρίου όπως τον παρέλαβαν, δηλ. κατάφεραν οι Απόστολοι να αφήσουν άλλους ισάξιους συνεχιστές στο πόδι τους ώστε να συνεχίσουν να διδάσκουν και να κηρύττουν το λόγο του Θεού όπως οι Απόστολοι ή μήπως όσοι διδάχθηκαν από τους Αποστόλους ήταν όλοι ανάξιοι ;

Madragoras


Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη

Τώρα περιμένουμε τον vasilis123 να μεταφέρει τις απαντήσεις μας στον "ποιμένα" του και αφού τις διαβάσει ο τελευταίος να του πει του vasilis123 τι να μας γράψει εδώ ...

ή

ο vasilis123 μπήκε με φόρα εδώ μέσα νομίζοντας πως είμαστε άσχετοι και ότι θα μας φιμώσει αμέσως αλλά του βγήκε σε άτακτη φυγή ;;;

Madragoras


vasilis123 είπε...

Φιλε συνομιτη
Μadragoras


Μου εγραψες...

Η ουσία του πράγματος είναι η εξής:
Πρέπει να μου πεις αν οι Ιερείς- Αρχιερείς είναι διάδοχοι των Αποστόλων και τότε θα εξετάσουμε το αν αυτοί οι διάδοχοι ντύνονται σωστά ή όχι. Αν δεν τους ανγνωρίζεις ως διαδόχους των Αποστόλων τότε δεν μας ενδιαφέρει πως ντύνονται οι απατεώνες (Ιερείς- Αρχιερείς) που παριστάνουν τους διαδόχους.
Δέχεσαι ΕΣΥ προσωπικά ότι είναι οι σημερινοί Αρχιερείς- Ιερείς διάδοχοι των Αποστόλων;


Φιλε συνομιλητη

Εχω απαντησει ηδη !!!
Παρακαλω δες τις απαντησεις που σου εχω ηδη παραθεσει...!!!

vasilis123 είπε...

Φιλε συνομιλητη
GEORGIOS O.X


Μου εγραψες...

Εγώ δεν σε ρώτησα αν τα βιβλία τα 27 είναι γνήσια.
Σε ερώτησα:
Εφόσον δεν αναφέρεται ο αριθμός 27, άρα δεν είναι τα βιβλία της Κ.Διαθήκης 27, συμφωνείς;

Φιλε συνομιλητη
Τα δυο ζητηματα ειναι το ιδιο ζητημα...!!!
Αν σου απαντησω οτι...
τα βιβλια της Καινης Διαθηκης δεν ειναι 27...αλλα ειναι π.χ. 25
τοτε αυτοματως
ειναι σαν να σου λεω...
οτι τα υπολοιπα 2 δεν ειναι κανονικα...!!!
Οποτε εξ`αναγκης ειναι θεμα κανονικοτητας των επιμερους βιβλιων Της Καινης Διαθηκης...!!!
Και για να μην επαναλαμβανομαι...
Περι της κανονικοτητας των επιμερους βιβλιων Της Καινης Διαθηκης,εχω απαντησει επαρκως και εκτεταμενα σε προηγουμενες απαντησεις μου...!!!

Εγραψες...
Επίσης σε ερώτησα: Μήπως μπορείς να μου πεις αυτό το γραφικό χωρίο (Πράξ. 20,35) αν το είπε ο Χριστός απευθείας στον Απ. Παύλο; Η ο Παύλος το πήρε από την Παράδοση και το έγραψε;

Φιλε συνομιλητη
Μαλλον Τον Λογο Αυτον,Τον πληροφορηθηκε ο απαοστολος Παυλος απο τους αλλους αποστολους...!!!
Δεν μπορω να αποκλεισω ομως...
να του Τον ειχε πει
...Ο Ιδιος Ο Ιησους Χριστος...!!!

Εγραψες
Εσύ με γράφεις άλλα αντί άλλων!
Μια που ανέφερες το Μέγα Αθανάσιο…. Όσο
αναφορά την γνησιότητα των 27 βιβλίων της Κ. Διαθήκης, βλέπεις ότι η Ορθοδοξία ξεχώρισε τα ψεύτικα από τα αληθινά! Και μας παρέδωσε ως γνήσια και θεόπνευστα!
Χωρίς την Παράδοση δεν μπορεί να ερμηνευτή η Αγία Γραφή!

Φιλε συνομιλητη
Δεν σου γραφω αλλα αντ`αλλων...!!!
Περι της κανονικοτητας των επιμερους βιβλιων Της Καινης Διαθηκης...εχω ηδη απαντησει σε προηγουμενες απαντησεις μου...!!!

Εγραψες...
Όσο αναφορά της στολές των ιερέων και των Αρχιερέων, να διαβάσεις (ΕΞΟΔΟΣ 28, 1-2-3-4-5). Μπορεί κάπως να διαφέρουν με τις σημερινές στολές των ιερέων…. Σημασία έχει ότι υπήρχαν από παλιά!!!

Φιλε συνομιλητη
Στην Παλαια Διαθηκη,Ο Θεος θεσπισε ιερωσυνη...ιερεις ηταν μονο τα παιδια του Ααρων...και φορουσαν ιερατικα ρουχα...και αλλα διακριτικα...!!!
Δια Του Ιησου Χριστου,
ΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΙΣΧΥ Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ...
η δε Παλαια Διαθηκη πλεον...
<>
το παλιο εδωσε την θεση του στο Νεο...!!!
Δεν θ`αφησουμε Το Νεο και θα παμε παλι στο Παλαιο...!!!
Στην Καινη Διαθηκη
δεν υπαρχουν πλεον ιερεις με ιερατικα ρουχα,ουτε με διακριτικα,μιτρες,σκηπτρα κ.α.
δεν υπαρχουν πλεον πετρινοι ναοι Του Θεου,οπως υπηρχε στην Παλαια Διαθηκη...!!!
Οι πρωτοθεμελιωτες της ορθοδοξιας,αυθερετωντας,και πλανωντας...
επινοησαν μια ιερατικη απομιμηση κατα τα πρωτυπα της Παλαιας Διαθηκης...!!!
Η πραξη τους αυτη συνιστα,καταφωρη παραβιαση Του Θεληματος Του Ιησου Χριστου...!!!
Και βεβαιως τους περιμενει ποινη κατα την ημερα της Κρισης...!!!
Πλανησαν τους πιστους της τοτε εποχης...σε διαταγματα τα οποια επινοησαν οι ιδιοι τους αφ`εαυτου...και επεισαν τις αγαθες ψυχες να ακολουθουν διαταξεις τις οποιες οι αποστολοι δεν ειχαν θεσει...!!!

Εγραψες...
Αμφισβητείς τον Αποστολικό Πατέρα Κλήμη επίσκοπο Ρώμης; Δεν αναφέρετε το όνομα του στην Αγία Γραφή; (Φιλιπ. 4,3).
Αμφισβητείς τον Άγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη που ήταν επίσκοπος Αθηνών; Δεν αναφέρετε το όνομα του στην Αγία Γραφή; (Πραξ. 17, 34). Μάλιστα στο στοίχο (34), ηλκύσθη στον Χριστόν από τον Απ. Παύλο!!!
Αμφισβητείς τον Άγιο Πολύκαρπο Επίσκοπο Σμύρνης που ήταν μαθητής του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου;


Φιλε συνομιλητη
Δεν αμφισβητω κανενα ονομα μαθητου το οποιο ειναι γραμμενο Στην Καινη Διαθηκη...!!!
Το ονομα του Διονυσιου του Αρεοπαγιτου,υπαρχει στην Καινη Διαθηκη...!!!
Το αν ηταν επισκοπος των εν Αθηναις μαθητων,δεν το ξερω,μπορει και να ηταν...!!!
Το ονομα Κλημης υπαρχει στην Καινη Διαθηκη,το αν ηταν επισκοπος της εκκλησιας στην Ρωμη...αυτο δεν το ξερω...!!!
Για τον Πολυκαρπο...
δεν γνωριζω...!!!
Οι αποστολοι ποτε δεν λενε για καποιον εν Χριστω αδελφο τους...αυτος ειναι μαθητης μου...!!!

Εγραψες...
Πρόσεχε φίλε σε ξεγελά ο Σατανάς!
Σου εύχομαι καλή Μετάνoια.

Φιλε συνομιλητη
Εγω μενω στα παραδεδομενα των αποστολων...εκει ειναι η σιγουρια...και η μη πλανη...!!!
Ο,τι διαφοροποιειται απο τις διδασκαλιες που μας παρεδωσαν οι αποστολοι...ειναι ψευδος,και απορριπτεο...!!!




vasilis123 είπε...

Φιλε συνομιλητη
Madragoras

Εγραψες...
- Εφόσον δεν τους δέχεσαι ως διαδόχους των Αποστόλων αγαπητέ vasilis123 τότε επέτρεψέ μου να σε ρωτήσω το εξής ώστε να προχωήσει η συζητησή μας.
Οι Απόστολοι κατάφεραν να διδάξουν ορθά στους μαθητές τους τον λόγο του Κυρίου όπως τον παρέλαβαν, δηλ. κατάφεραν οι Απόστολοι να αφήσουν άλλους ισάξιους συνεχιστές στο πόδι τους ώστε να συνεχίσουν να διδάσκουν και να κηρύττουν το λόγο του Θεού όπως οι Απόστολοι ή μήπως όσοι διδάχθηκαν από τους Αποστόλους ήταν όλοι ανάξιοι ;

Φιλε συνομιλητη

Οι αποστολοι εν τη δυναμη και εν τω Θεληματι Του Κυριου Τους Ιησου Χριστου...
διδαξαν στις εκκλησιες των μαθητων Τον Λογο Της Αληθειας...!!!
Οι αποστολοι κατ`αρχας,εξελεξαν και χειροτονησαν στις εκκλησιες,μαθητες τους οποιους εβλεπαν,οτι ειναι αυξημενοι πνευματικα περισσοτερο απο τους αλλους αδελφους τους...
αυτους τους μεγαλυτερους πνευματικα μαθητες,τους χειροτονησαν και τους εθεσαν να ειναι επισκοποι των εκκλησιων...!!!
Πιστευω ακραδαντα...
οτι οι αποστολοι ειχαν διακριση...
και εβλεπαν ορθως...
ποιος ηταν ικανος να τεθει επισκοπος της εκκλησιας...!!!
Πιστευω ακραδαντα...
οτι οι επισκοποι αυτοι...
ως αληθινοι συνεχιστες των αποστολων...
λειτουργησαν και εργασθηκαν πνευματικα,εν Τω θεληματι Του Κυριου τους Ιησου Χριστου,για το καλο της εκκλησιας...!!!

vasilis123 είπε...

Φιλε συνομιλητη
Madragoras

Εγραψες...
Τώρα περιμένουμε τον vasilis123 να μεταφέρει τις απαντήσεις μας στον "ποιμένα" του και αφού τις διαβάσει ο τελευταίος να του πει του vasilis123 τι να μας γράψει εδώ ...

Φιλε συνομιλητη

Οτι γραφω εδω...το γραφω...ρωτωντας Τον Ιησου Χριστο...!!!
Δεν ρωτησα καποιον αδελφο για να σου απαντησω...!!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ vasilis 123 μου γράφεις : """Φιλε συνομιλητη
Οι αποστολοι εν τη δυναμη και εν τω Θεληματι Του Κυριου Τους Ιησου Χριστου...
διδαξαν στις εκκλησιες των μαθητων Τον Λογο Της Αληθειας...!!!
Οι αποστολοι κατ`αρχας,εξελεξαν και χειροτονησαν στις εκκλησιες,μαθητες τους οποιους εβλεπαν,οτι ειναι αυξημενοι πνευματικα περισσοτερο απο τους αλλους αδελφους τους...
αυτους τους μεγαλυτερους πνευματικα μαθητες,τους χειροτονησαν και τους εθεσαν να ειναι επισκοποι των εκκλησιων...!!!
Πιστευω ακραδαντα...
οτι οι αποστολοι ειχαν διακριση...
και εβλεπαν ορθως...
ποιος ηταν ικανος να τεθει επισκοπος της εκκλησιας...!!!
Πιστευω ακραδαντα...
οτι οι επισκοποι αυτοι...
ως αληθινοι συνεχιστες των αποστολων...
λειτουργησαν και εργασθηκαν πνευματικα,εν Τω θεληματι Του Κυριου τους Ιησου Χριστου,για το καλο της εκκλησιας...!!!@@@

-Πιστεύεις ακράδαντα πως οι Απόστολοι ήταν ικανοί να καταστήσουν άξιους μαθητές ως επισκόπους των Εκκλησιών.

Ο Ιγνάτιος και ο Πολύκαρπος ήταν μαθητές του Ευαγγελιστή Ιωάννη που εγκαταστάθηκαν επίσκοποι από τον ίδιο τον Ιωάννη. Παραδέχεσαι ότι αυτοί οι δυο ήταν άξιοι συνεχιστές των Αποστόλων ή αμφισβητείς την εγκυρότητά τους;

Madragoras

vasilis123 είπε...

Φιλε συνομιλητη
Madragoras

Μου εγραψες...
Ο Ιγνάτιος και ο Πολύκαρπος ήταν μαθητές του Ευαγγελιστή Ιωάννη που εγκαταστάθηκαν επίσκοποι από τον ίδιο τον Ιωάννη. Παραδέχεσαι ότι αυτοί οι δυο ήταν άξιοι συνεχιστές των Αποστόλων ή αμφισβητείς την εγκυρότητά τους;

Φιλε συνομιλητη
Δεν υπαρχουν μαθητες του αποστολου Ιωαννη,ουτε μαθητες καποιου αλλου αποστολου,παντες ονομαζονται μαθητες Του Ιησου Χριστου...!!!

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΡΩΤΗ
Ο Ιγνατιος και ο Πολυκαρπος με τα γραφομενα τους,δεν διαφοροποιουνται σε τιποτα απο τις Διδασκαλιες Του Ιησου Χριστου Τις Οποιες εχουμε Στην Καινη Διαθηκη...!!!
Κατ`ουδενα τροπο,δεν εισαγουν ξενες διδασκαλιες στην εκκλησια Του Ιησου Χριστου...!!!
Λαλουν ακριβως οπως λαλουσαν οι αποστολοι...!!!
Στην περιπτωση αυτη,φιλε συνομιλητη,οι ανδρες αυτοι,δεν ειναι αξιομεμπτοι...!!!
Μπορω να τους θεωρησω,μη πλανημενους πιστους,αδελφους εν Ιησου Χριστω...!!!

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ
Ο Ιγνατιος και ο Πολυκαρπος,ρητα και ξεκαθαρα,με τα γραφομενα τους,διαφοροποιουνται απο τα γραφομενα των αποστολων...!!!
Εισαγουν στην εκκλησια,διδασκαλιες διαφορετικες,και ξενες...!!!
Στην περιπτωση αυτη φιλε συνομιλητη,οι ανδρες αυτοι ειναι αξιομεμπτοι...τα δε γραφομενα τους απορριπτεα...!!!
Τους θεωρω οτι ειναι...
ειτε ψευδοπροφητες και πλανοι,
ειτε σφοδρα πλανημενοι πιστοι...!!!

Ανώνυμος είπε...

@@@Φιλε συνομιλητη
Δεν υπαρχουν μαθητες του αποστολου Ιωαννη,ουτε μαθητες καποιου αλλου αποστολου,παντες ονομαζονται μαθητες Του Ιησου Χριστου...!!!@@@

-Μην παίζεις με τις λέξεις σε παρακαλώ. Μαθητές του Χριστού ονομάζονται αυτοί που ήταν αυτήκοοι. Οι υπόλοιποι ναι μεν διδάσκουν τα ίδια με τον Χριστό όμως δεν τα έμαθαν απευθείας από τον Χριστό αλλά διαμέσου κάποιου άλλου. 'Οπως και νά'χει όλοι διδάσκουν το Ευαγγέλιο του Χριστού.

Θα πρέπει να μου πεις ποιά από τις δυο περιπτώσεις πιστεύεις ότι ισχύει.Η ερώτησή μου ήταν ξεκάθαρη. Τους θεωρείς άξιους συνεχιστές ναί ή ού;

Εγώ τους θεωρώ άξιους συνεχιστές εφόσον τους κατέστησε Επισκόπους ο ίδιος ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Ιωάννης.

Madragoras

vasilis123 είπε...

Φιλε συνομιλητη
Madragoras

Εγραψες...
Μαθητές του Χριστού ονομάζονται αυτοί που ήταν αυτήκοοι.

Φιλε συνομιλητη
Κανεις λαθος !!!
Μαθητες Του Ιησου Χριστου,ονομαζονται,οχι μονο οι αυτηκοοι...!!!
Απαντες οι πιστοι,ολων των αιωνων,ονομαζονται μαθητες Του Ιησου Χριστου...!!!
Δεν παιζω με τις λεξεις...!!!
Σου παραθετω γεγραμμενα Της Καινης Διαθηκη,οπου μπορεις και συ ο ιδιος να το διαπιστωσεις αυτο...

Πράξεις Αποστόλων 6:2 Τότε οι δώδεκα, προσκαλέσαντες το πλήθος των μαθητών, είπον· Δεν είναι πρέπον να αφήσωμεν ημείς τον λόγον του Θεού και να διακονώμεν εις τραπέζας.
Πράξεις Αποστόλων 6:7 Και ο λόγος του Θεού ηύξανε, και επληθύνετο ο αριθμός των μαθητών εν Ιερουσαλήμ σφόδρα, και πολύ πλήθος των ιερέων υπήκουον εις την πίστιν.
Πράξεις Αποστόλων 9:1 Ο δε Σαύλος, πνέων έτι απειλήν και φόνον κατά των μαθητών του Κυρίου, ήλθε προς τον αρχιερέα
Πράξεις Αποστόλων 9:19 Και λαβών τροφήν εδυναμώθη. Διέτριψε δε ο Σαύλος ημέρας τινάς μετά των εν Δαμασκώ μαθητών,
Πράξεις Αποστόλων 14:22 επιστηρίζοντες τας ψυχάς των μαθητών, προτρέποντες να εμμένωσιν εις την πίστιν, και διδάσκοντες ότι διά πολλών θλίψεων πρέπει να εισέλθωμεν εις την βασιλείαν του Θεού.
Πράξεις Αποστόλων 14:28 Και διέτριβον εκεί ουκ ολίγον καιρόν μετά των μαθητών.
Πράξεις Αποστόλων 15:10 Τώρα λοιπόν διά τι πειράζετε τον Θεόν, επιβάλλοντες ζυγόν εις τον τράχηλον των μαθητών, τον οποίον ούτε οι πατέρες ημών ούτε ημείς δεν ηδυνήθημεν να βαστάσωμεν;
Πράξεις Αποστόλων 21:16 ήλθον δε μεθ' ημών και τινές των μαθητών εκ της Καισαρείας, φέροντες Μνάσωνά τινά Κύπριον, παλαιόν μαθητήν, παρά τω οποίω εμέλλομεν να ξενισθώμεν.

Φιλε συνομιλητη
εγραψες...
Θα πρέπει να μου πεις ποιά από τις δυο περιπτώσεις πιστεύεις ότι ισχύει.Η ερώτησή μου ήταν ξεκάθαρη. Τους θεωρείς άξιους συνεχιστές ναί ή ού;

Φιλε συνομιλητη

Μου ζητας να κρινω τον Ιγνατιο και τον Πολυκαρπο,και να σου πω,ποια περιπτωση πληρουν...

Για να ειμαι ορθος κριτης...πρεπει να εχω διαβασει επισταμενα τα γραφομενα τους...!!!
Ομολογω οτι δεν το εχω κανει...!!!
Στο μελλον ισως να το κανω...!!!
Ως προς την σωτηρια μου,δεν με απασχολουν οι περιπτωσεις τους...!!!
Δεν περιμενω,ουτε απο αυτους,ουτε απο αλλους,να μου παραδωσουν Λογους Σωτηριας για να σωθω...!!!
Επιλεγω ακραδαντα,μονο τα γραφομενα των αποστολων,με τα Οποια ΜΟΝΟ,ειναι δυνατον να σωθω...!!!
Τα γραφομενα των αλλων δεν με ενδιαφερουν...!!!

Φιλε συνομιλητη
Αν εσυ εχεις διαβασει επισταμενα τα γραφομενα του Ιγνατιου και του Πολυκαρπου
τοτε σε παρακαλω απαντησε μου στην εξης ερωτηση...
(για να μην ρωτας μονο εσυ,αλλα να ρωτω και γω)

Στα γραφομενα των εν λογω ανδρων...
υπαρχουν διδασκαλιες νεες,τις οποιες δεν βρισκουμαι στους λογους των αποστολων Στην Καινη Διαθηκη???
Υπαρχουν διδασκαλιες π.χ.
περι ιερωσυνης κατα τον τυπο της ορθοδοξιας,με ιερατικα ρουχα,και μιτρες και σκηπτρα???
Υπαρχουν διδασκαλιες περι ιερων πετρινων ναων Του Θεου???
Υπαρχουν διδασκαλιες περι του τυπικου τελετουργικου της ορθοδοξιας???
περι ιερας τραπεζας???









Ανώνυμος είπε...

@Περι της κανονικοτητας των επιμερους βιβλιων Της Καινης Διαθηκης...εχω ηδη απαντησει σε προηγουμενες απαντησεις μου...!!!@

Vasilis 123.
Ναι απάντησες εδώ:
@(του λεγομενου απο την ορθοδοξια,μεγαλου Αθανασιου,και οχι μονο αυτου,αλλα και της ορθοδοξιας γενικοτερα,καθως και των αλλων χριστιανικων εκκλησιων του σημερα)...
Ναι,ειναι γνησια...!!!@


(26 Φεβρουαρίου 2013 - 4:47 μ.μ. )



Εφόσον δέχεσαι τον κανόνα του Μ. Αθανασίου… του (3/4 αιώνος).
Το ερώτημά μου είναι σύμφωνα μετά λεγόμενα σου, ότι η Εκκλησία του πρώτου αιώνος… πλανήθηκε, αν πλανήθηκε εσύ πως δέχεσαι τον κανόνα του Μ. Αθανασίου… περί των γνήσιων βιβλίων των «27» της Κ. Διαθήκης;;; Εσύ μας λες ότι δέχεσαι μόνο την Αγία Γραφή και πέρα απ’ αυτής τίποτα άλλο! Και όμως δέχεσαι τον κανόνα του Μ. Αθανασίου…!!!
Ενδιαφέρθηκες να μάθεις ποιος ξεχώρισε τα ψεύτικα από τα αληθινά τα βιβλία της Κ. Διαθήκης. Δεν ενδιαφέρθηκες να μάθεις:
Αν ο Άγιος Διονύσιος Αρεοπαγίτης, ήταν επίσκοπος εν Αθήναις;;;
Αν ο αποστολικός Πατέρας Κλήμης ήταν επίσκοπος Ρώμης;;;
Αν ο Απόστολος Ιάκωβος, ο Αδελφόθεος εχειροτονήθηκε από τον Χριστό πρώτος Επίσκοπος Ιεροσολύμων;;; Ο οποίος Ιάκωβος έγραψε δε και την α’ θείαν λειτουργίαν, όπως την εδιδάχθη από τον ίδιον τον Κύριον!
Όπως ξέρουμε κάποιοι Απόστολοι απ’ τους «Δώδεκα» στην Αγία Γραφή δεν αναφέρονται το πως «πέθαναν ή μαρτύρησαν».

Εσύ ενδιαφέρθηκες να μάθεις πως «πέθαναν» οι Απόστολοι;;;
Η ποιους χειροτόνησαν;;;


Συνεχίζω GEORGIOS O.X.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε, η Εκκλησία ιδρύθηκε με θεμέλιο την πίστη στη Θεότητα του Χριστού, πάνω στην ομολογία του Πέτρου, (Μάτθ.ιστ’16-18, βλ. και Εφεσ. β’ 20). Η κεφαλή της Εκκλησίας είναι ο Χριστός (Εφεσ.α’22, Κολ.α’18). Η Εκκλησία είναι το Σώμα του Χριστού, (Κολ.α’24, Εφεσ. ε’23), την «απέκτησε δια του ιδίου αίματος» (Πραξ.κ' 28). Η Εκκλησία είναι «στύλος και εδραίωμα της αληθείας»(Α’ Τιμ. γ’ 15). Ο Χριστός θα είναι με την Εκκλησία του «πάσας τας ημέρας» (Ματθ. κη’ 19), «Ιησούς Χριστός χθές και σήμερον ο αυτός και εις τους αιώνας» ( Εβρ. ιγ’ 8).
Αυτή θα είναι όπως ήταν: « γυναίκα εγκαταλελειμμένη…εκ νεότητος μεμισημένη»( Ησ. νδ’6 ) «Νύμφη κεκοσμημένη».( Αποκ. κα’2). « Νύμφη του Αρνίου» (Αποκ. κα’ 9, κβ’17) Επίσης ονομάζεται Εκκλησία των «οσίων» και των «αγίων» ( Ψαλμ. 149, 1 και 88, 6 (Ο’).
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!

Είναι μέγα Λάθος και αίρεση να πιστεύεις ότι πλανήθηκε η Εκκλησιά…!!!
Πως θα πλανηθεί;;; Εφόσον η Κεφαλή της Εκκλησίας είναι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός;;;



@Φιλε συνομιλητη
Στην Παλαια Διαθηκη,Ο Θεος θεσπισε ιερωσυνη...ιερεις ηταν μονο τα παιδια του Ααρων...και φορουσαν ιερατικα ρουχα...και αλλα διακριτικα...!!!@

Εδώ ψεύδεσαι, δεν ήταν ιερείς μόνα τα παιδιά του Ααρών.
Διάβασε (Ιερεμία 33,18. Ησ. 66, 21). Μάλιστα στο (Ησ. 66,21) εδώ προφητεύεται, ότι κατά την μεσσιακήν εποχήν εκ επιστρεφόντων ενθικών ο Θεός θα ελάμβανεν ιερείς και Λευΐτες. Προφητεύεται δηλαδή ειδική Χριστιανική ιερωσύνη ανάλογος της λευΐτικής ιερωσύνης της Π. Διαθήκης και βεβαίως πολύ ανωτέρα εκείνης, διότι οι ιερείς της Π. Διαθήκης εθυσίαζαν ζώα, ενώ οι ιερείς… της Κ. Διαθήκης θυσιάζουν τον Υιόν του Θεού!
Μην ξεχνάς ο Ιησούς Χριστός είπε: «Μη νομίσητε ότι ήλθον καταλύσαι τον νόμον η τους προφήτας ουκ ήλθον καταλύσαι, αλλά πληρώσαι» (Ματθ. 5, 17).

GEORGIOS O.X.

Ανώνυμος είπε...

@Επιλεγω ακραδαντα,μονο τα γραφομενα των αποστολων,με τα Οποια ΜΟΝΟ,ειναι δυνατον να σωθω...!!!@

Vasilis 123 (1 Μαρτίου 2013 - 3:41 μ.μ. ).


Πως θα σωθείς φίλε: Η ΘΕΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ: (Ματθ. 26, 26-28. Μάρκ. 14,22-24. Λουκ. 22,19-20).
«Είπεν ουν αυτοίς ο Ιησούς Αμήν αμήν λέγω υμίν, εάν μη φάγητε την σάρκα του Υιού του ανθρώπου και πίητε αυτού το αίμα, ουκ έχετε ζωήν εαυτοίς».

«Ο τρώγων μου την σάρκα και πίνων μου το αίμα έχει ζωήν αιώνιον…» ( Ιωάν. 6,53-54).

Την τέλεσι του μυστήριου της Θείας Ευχαριστίας συνέχιζαν οι Απόστολοι μετά την Πεντηκοστή: (Πραξ. 2,42. 20,7. Α’ Κορ. 10,15-16. 11, 23 εως 32). Αυτό συνέχιζαν οι χειροτονημένοι (από τους Αποστόλους) η Αποστολικοί πατέρες και μετέπειτα οι χειροτονημένοι (από τους Αποστολικούς Πατέρες) οι Πατέρες της Εκκλησίας και θα συνεχίζετε μέχρι την «Δευτέρα Παρουσία», είτε το πιστεύεις είτε όχι! Ο Χριστός θα είναι με την Εκκλησία του «πάσας τας ημέρας» (Ματθ. κη’ 19). «Ιησούς Χριστός χθές και σήμερον ο αυτός και εις τους αιώνας» ( Εβρ. ιγ’ 8).
Το ακατάλυτο της Εκκλησίας (Ματθ. 16,18).


H Αγία Γραφή θα σου δώσει την Θεία Ευχαριστία;;;


GEORGIOS O.X.

ΜΑΥΡΟΠΟΔΑΡΟΣ είπε...

vasilis123 είπε...

ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ,ΔΙΔΑΧΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΤΟΥΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ,ΜΟΝΟ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΙΧΝΟΣ ΠΛΑΝΗΣ,ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΔΕΝ ΑΛΛΟΙΩΣΑΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ...Ο,ΤΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ...ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΘΕΥΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ...!!!
24 Φεβρουαρίου 2013 - 2:07 μ.μ.
____________________________

Βασίλη, αφού ο Αντιαιρετικός επιτρέπει σχόλια εκτός θέματος, (άλλα δήλωνε πριν μερικούς μήνες), θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι πολύ απλό.

Ο Απόστολος Παύλος του οποίου οι επιστολές αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της Καινής Διαθήκης, ήταν μαθητής του Χριστού;

Ανώνυμος είπε...


@@@@Κανεις λαθος !!!
Μαθητες Του Ιησου Χριστου,ονομαζονται,οχι μονο οι αυτηκοοι...!!!
Απαντες οι πιστοι,ολων των αιωνων,ονομαζονται μαθητες Του Ιησου Χριστου...!!!
Δεν παιζω με τις λεξεις...!!!
Σου παραθετω γεγραμμενα Της Καινης Διαθηκη,οπου μπορεις και συ ο ιδιος να το διαπιστωσεις αυτο...@@@

-Aγαπητέ vasilis 123 αυτοαναιρείσαι!!!

Eσύ πρώτος έγραψες την 1 Μαρτίου 2013 - 1:12 μ.μ.,ότι : "Δεν υπαρχουν μαθητες του αποστολου Ιωαννη,ουτε μαθητες καποιου αλλου αποστολου,παντες ονομαζονται μαθητες Του Ιησου Χριστου...!!!"

Εσύ ,στο επόμενο σχόλιό σου 1 Μαρτίου 2013 - 3:41 μ.μ στα χωρία των Πράξεων που μας παρέθεσες εκεί η λέξη μαθητές δεν αναφέρεται στον Χριστό όπως νομίζεις αλλά αναφέρεται ΚΑΙ στον πρωτομάρτυρα Στέφανο και εννοεί τους μαθητές του Στεφάνου.

Να λοιπόν που προς διάψευσή σου υπάρχουν μαθητές όχι μόνον του Χριστού αλλά και των Αποστόλων.

Παραθέτω από τη βιβλιογραφία :"Αυτό το περιστατικό στάθηκε η αιτία για να αρχίσει ο πρώτος διωγμός των Ιουδαίων ,εναντίον της Χριστιανικής κοινότητας των Ιεροσολύμωνμε κύριο στόχο τους μαθητές του Στεφάνου (TC.Smith,"The Significance of the Stephen Episode in Act's", SBL Seminar Papers II (Cambridge Mass.1975).

Βλ. και Χρ.Οικονόμου "Θεολογία της Κ.Δ και Πατερική Ερμηνευτική", σελ.144:" Η δεύτερη ομάδα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Λουκά ήσαν Ελληνιστές Χριστιανοί, αφού κατάγονταν από την Κύπρο και την Κυρήνη. Αυτοί ήσαν πιθανόν μαθητές του Στεφάνου και είχαν ως υπόβαθρο την κοσμοπολίτικη παράδοση του ελληνιστικού τους περιγύρου", σελ.152.

Mη λες άλλη φορά πως δεν υπάρχουν μαθητές κάποιου άλλου εκτός από τον Χριστό και στο επόμενο σχόλιό σου αυτοδιαψεύδεσαι από λάθος σου!

@@@Vasilis 123 : "Οτι γραφω εδω...το γραφω...ρωτωντας Τον Ιησου Χριστο...!!!28 Φεβρουαρίου 2013 - 10:16 μ.μ."@@@

-Και αφού έκανες λάθος στο σχόλιό σου μην ξαναεπικαλεστείς πως ότι γράφεις εδώ το γράφεις ρωτώντας τον Ιησού Χριστό γιατί ο Χριστός δεν απαντάει λάθος και δεν κάνει λάθη. Έλεγξε αυτόν που ρωτάς γιατί σίγουρα δεν είναι ο Χριστός που νομίζεις!

Madragoras




Ανώνυμος είπε...

@@@Φιλε συνομιλητη

Μου ζητας να κρινω τον Ιγνατιο και τον Πολυκαρπο,και να σου πω,ποια περιπτωση πληρουν...

Για να ειμαι ορθος κριτης...πρεπει να εχω διαβασει επισταμενα τα γραφομενα τους...!!!
Ομολογω οτι δεν το εχω κανει...!!!
Στο μελλον ισως να το κανω...!!!@@@

-Όχι δεν σου ζητάω να κρίνεις τα γραφόμενά τους. Σου ζητάω κάτι πολύ απλό το οποίο αποφεύγεις. Σου ζητάω να μου πείς αν είναι άξιοι επίσκοποι για σένα εφόσον έχουμε ως βάση το γεγονός ότι ο ίδιος ο Ιωάννης του εγκατέστησε επισκόπους.

Εσύ τους αναγνωρίζεις ως άξιους επισκόπους; Πες μου αυτό για να προχωρήσει η συζήτηση και θα φτάσουμε και στην αμφίεση καθώς και στο τυπικό της λατρείας που μας παρέδωσαν αυτοί οι Επίσκοποι.

Madragoras

Ανώνυμος είπε...

Άντε πάλι τα ίδια!!!

Θα περιμένουμε πάλι πότε θα μεταφέρει στον "ποιμένα" του ο vasilis 123 την παρατήρησή μου για την αστοχία του.

Έπειτα ο "ποιμένας" του θα του δώσει άλλες απαντήσεις για να μας τις παραθέσει τις οποίες ο vasilis θα ισχυριστεί πως τις πήρε από τον Χριστό απευθείας.

Εμείς όμως πάλι θα του αποδείξουμε πως κάνει λάθος σ'αυτά που μας γράφει και πως είναι αδύνατον αυτά τα λάθη που μας γράφει να του τα υπαγόρευσε ο Χριστός.

Φαύλος κύκλος!!!

Madragoras

vasilis123 είπε...

Φιλε συνομιλητη
GEORGIOS O.X.
1 Μαρτίου 2013 - 5:04 μ.μ.

Εγραψες...
Εφόσον δέχεσαι τον κανόνα του Μ. Αθανασίου… του (3/4 αιώνος).
Το ερώτημά μου είναι σύμφωνα μετά λεγόμενα σου, ότι η Εκκλησία του πρώτου αιώνος… πλανήθηκε, αν πλανήθηκε εσύ πως δέχεσαι τον κανόνα του Μ. Αθανασίου… περί των γνήσιων βιβλίων των «27» της Κ. Διαθήκης;;; Εσύ μας λες ότι δέχεσαι μόνο την Αγία Γραφή και πέρα απ’ αυτής τίποτα άλλο! Και όμως δέχεσαι τον κανόνα του Μ. Αθανασίου…!!!
Ενδιαφέρθηκες να μάθεις ποιος ξεχώρισε τα ψεύτικα από τα αληθινά τα βιβλία της Κ. Διαθήκης. Δεν ενδιαφέρθηκες να μάθεις:

Φιλε συνομιλητη
Παρακαλω να διαβαζεις προσεκτικα τις απαντησεις μου.
Δεν εχω απαντησει κατα τον τροπο που με παρουσιαζεις...!!!
Και επειδη δεν θελω να κανω copy-paste,σε παραπεμπω στις απαντησεις μου...
26 Φεβρουαρίου 2013 - 4:47 μ.μ.
26 Φεβρουαρίου 2013 - 4:48 μ.μ
Θα δεις στις απαντησεις,οτι δεν με ενδιαφερει τι λεει ο Αθανασιος...!!!

Εγραψες...
Δεν ενδιαφέρθηκες να μάθεις:
Αν ο Άγιος Διονύσιος Αρεοπαγίτης, ήταν επίσκοπος εν Αθήναις;;;
Αν ο αποστολικός Πατέρας Κλήμης ήταν επίσκοπος Ρώμης;;;

Φιλε συνομιλητη
Οχι δεν ενδιαφερθηκα!
Στην Καινη Διαθηκη δεν υπαρχει μαρτυρια περι των Διονυσιου και Κλημεντος οτι ηταν επισκοποι των εν Αθηναις και Ρωμη εκκλησιων!
Δεν ανατρεχω στις παροδοσεις της ορθοδοξιας,ταχα να με πληροφορησει περι των ερωτησεων αυτων!

Εγραψες...
Δεν ενδιαφέρθηκες να μάθεις:
Αν ο Απόστολος Ιάκωβος, ο Αδελφόθεος εχειροτονήθηκε από τον Χριστό πρώτος Επίσκοπος Ιεροσολύμων;;; Ο οποίος Ιάκωβος έγραψε δε και την α’ θείαν λειτουργίαν, όπως την εδιδάχθη από τον ίδιον τον Κύριον!

Φιλε συνομιλητη
Δεν υπαρχει μαρτυρια στην Καινη Διαθηκη,οτι ο Ιακωβος ηταν επισκοπος της εν Ιερουσαλημ εκκλησιας!
Ο Ιακωβος ο αληθινος,καθως ηταν μη πλανημενος μαθητης Του Ιησου Χριστου,και πας αλλος μη πλανημενος μαθητης,δεν ειναι δυνατον να εχουν γραψει θειες λειτουργιες !!!
Στην εκκλησια Του Ιησου Χριστου δεν υπαρχουν θειες λειτουργιες...!!!
Τις θειες λειτουργιες τις επινοησαν ανθρωποι...
ειτε ψευδομαθητες,πλανοι,και ψευδοπροφητες
ειτε τις επινοησαν,πιστοι σφοδρα πλανημενοι...!!!

Εγραψες...
Όπως ξέρουμε κάποιοι Απόστολοι απ’ τους «Δώδεκα» στην Αγία Γραφή δεν αναφέρονται το πως «πέθαναν ή μαρτύρησαν».
Εσύ ενδιαφέρθηκες να μάθεις πως «πέθαναν» οι Απόστολοι;;;
Η ποιους χειροτόνησαν;;;

Η αληθεια ειναι οτι θα ηθελα να μαθω...
αλλα τετοιες απαντησεις δεν υπαρχουν στην Καινη Διαθηκη.
Αρκουμαι ΜΟΝΟ στις πληροφοριες που μου δινει Η Καινη Διαθηκη...!!!
Δεν ανατρεχω στις πληροφοριες της ορθοδοξιας για να μαθω περι των παραπανω ερωτηματων...!!!

vasilis123 είπε...

Φιλε συνομιλητη
GEORGIOS O.X.
1 Μαρτίου 2013 - 5:06 μ.μ.

Εγραψες...
Είναι μέγα Λάθος και αίρεση να πιστεύεις ότι πλανήθηκε η Εκκλησιά…!!!
Πως θα πλανηθεί;;; Εφόσον η Κεφαλή της Εκκλησίας είναι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός;;;

Φιλε συνομιλητη
ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ...
Πας πιστος,οποιουδηποτε αιωνα,για να μη καταστει πλανημενος...
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ...!!!
Πασα διδασκαλια,την οποια ξεκαθαρα την βλεπουμε,να διαφοροποιειται απο τα λεγομενα των αποστολων...
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΠΛΑΝΗΣ,ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ...!!!

Εγραψες...
Εδώ ψεύδεσαι, δεν ήταν ιερείς μόνα τα παιδιά του Ααρών.

Φιλε συνομιλητη
Δεν ψευδομαι,οντως Ο Θεος οταν θεσπισε την ιερωσυνη Της Παλαιας Διαθηκης,ορισε ρητα...
ιερεις να ειναι μονο τα παιδια του Ααρων...!!!
Εξοδος 28.1
Και συ προσάγαγε προς σεαυτόν Ααρών τον αδελφόν σου και τους υιούς αυτού μετ' αυτού, εκ μέσου των υιών Ισραήλ, διά να ιερατεύωσιν εις εμέ, Ααρών, Ναδάβ και Αβιούδ, Ελεάζαρ και Ιθάμαρ, τους υιούς του Ααρών.
Εξοδος 30.30
Και τον Ααρών και τους υιούς αυτού θέλεις χρίσει και θέλεις αγιάσει αυτούς, διά να ιερατεύωσιν εις εμέ.
Εξοδος 40.12-15
12 Και θέλεις προσαγάγει τον Ααρών και τους υιούς αυτού εις την θύραν της σκηνής του μαρτυρίου και νίψει αυτούς με ύδωρ.
13 Και θέλεις ενδύσει τον Ααρών τας αγίας στολάς και θέλεις χρίσει αυτόν, και αγιάσει αυτόν, και θέλει ιερατεύει εις εμέ.
14 Και θέλεις προσαγάγει τους υιούς αυτού και ενδύσει αυτούς χιτώνας.
15 Και θέλεις χρίσει αυτούς, καθώς έχρισας τον πατέρα αυτών, και θέλουσιν ιερατεύει εις εμέ· και θέλει είσθαι εις αυτούς το χρίσμα αυτών προς παντοτεινήν ιερατείαν εις τας γενεάς αυτών.

Εγραψες...
Διάβασε (Ιερεμία 33,18. Ησ. 66, 21). Μάλιστα στο (Ησ. 66,21) εδώ προφητεύεται, ότι κατά την μεσσιακήν εποχήν εκ επιστρεφόντων ενθικών ο Θεός θα ελάμβανεν ιερείς και Λευΐτες. Προφητεύεται δηλαδή ειδική Χριστιανική ιερωσύνη ανάλογος της λευΐτικής ιερωσύνης της Π. Διαθήκης και βεβαίως πολύ ανωτέρα εκείνης, διότι οι ιερείς της Π. Διαθήκης εθυσίαζαν ζώα, ενώ οι ιερείς… της Κ. Διαθήκης θυσιάζουν τον Υιόν του Θεού!

Φιλε συνομιλητη
Στις προφητειες αυτες,διδασκομαστε περι των ιερεων και των λευιτων Της Καινης Διαθηκης.
Αλλη ειναι η ιερωσυνη κατα Την Παλαια Διαθηκη,και αλλη ειναι η ιερωσυνη κατα Την Καινη Διαθηκη...!!!
Η μεν πρωτη ηταν η παλαια ιερωσυνη,η δε δευτερη ειναι η ΝΕΑ...!!!
Η Παλαια ιερωσυνη,κατα την Παλαια Διαθηκη,εκανε περιορισμενο καθαρισμο αμαρτιας...!!!
Στην Νεα ιερωσυνη της Καινης Διαθηκης,εχουμε τον τελειο καθαρισμο αμαρτιας...!!!
Στην παλαια,ο καθαρισμος των αμαρτιων,γινοταν δια του αιματος των θυσιαζομενων ζωων...!!!
Στην Καινη Διαθηκη,γινεται τελειος καθαρισμος πασης αμαρτιας δια Του Αιματος Του Αμνου Του Θεου,Του Ιησου Χριστου...!!!
Η θυσια Του Ιησου Χριστου,εγινε απαξ,και ισχυει για παντα...και δεν επαναλαμβανεται...!!!
Ας δουμε τωρα στην Καινη Διαθηκη...τι διδασκομαστε περι της κατα την Καινη Διαθηκη ιερωσυνη???
Πρωτον διδασκομαστε...
Οτι Ο Ιησους Χριστος ειναι Ο Μεγας Αρχιερεας...!!!
Εβραίους 3:1 Όθεν, αδελφοί άγιοι, ουρανίου προσκλήσεως μέτοχοι, κατανοήσατε τον απόστολον και αρχιερέα της ομολογίας ημών τον Ιησούν Χριστόν,
Εβραίους 4:14 Έχοντες λοιπόν αρχιερέα μέγαν, όστις διήλθε τους ουρανούς, Ιησούν τον Υιόν του Θεού, ας κρατώμεν την ομολογίαν.


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...





vasilis123 είπε...

Φιλε συνομιλητη
GEORGIOS O.X.
1 Μαρτίου 2013 - 5:06 μ.μ.



ΣΥΝΕΧΕΙΑ....
Ερωτηση...

Ο Μεγας Αρχιερεας,Ο Ιησους Χριστος,ων Μεγας Αρχιερεας της Καινης Διαθηκης...
Φορουσε μηπως ιερατικα ρουχα,και μιτρες η αλλα διακριτικα???

Απαντω εγω..
Οχι δεν φορουσε ιερατικα ρουχα,και μιτρες και αλλα διακριτικα!

Δευτερον,οι αποστολοι Του Ιησου Χριστου,οντες ιερεις Της Καινης Διαθηκης...
Ρωμαίους 15:16 εις το να ήμαι υπηρέτης του Ιησού Χριστού προς τα έθνη, ιερουργών το ευαγγέλιον του Θεού, διά να γείνη η προσφορά των εθνών ευπρόσδεκτος, ηγιασμένη διά του Πνεύματος του Αγίου.

Φορουσαν ταχα,ιερατικα ρουχα και μιτρες η αλλα διακριτικα???

Απαντω εγω...
Οχι,ουτε οι αποστολοι Του Ιησου Χριστου,οι ιερεις Της Καινης Διαθηκης,φορουσαν ιερατικα ρουχα και μιτρες και διακριτικα...!!!

Αλλη ερωτηση...

Ο Μεγας Αρχιερεας Ο Ιησους Χριστος,αλλα και οι ιερεις Του,οι αποστολοι,
διδαξαν μηπως καποιον πετρινο Ναο Του Θεου,με αγιες τραπεζες,με θυσιαστηριο,κ.τ.λ ???

Απαντηση δικη μου...
Οχι,Στην Καινη Διαθηκη πλεον δεν υπαρχει παλι πετρινος Ναος Του Θεου,οπως υπηρχε στην Παλαια Διαθηκη...!!!
Ουτε υπαρχουν αγιες τραπεζες,θυσιαστηρια,κ.τ.λ.
Στην Καινη Διαθηκη,εχουμε Τον Νεο Ναο Του Θεου,Ο Οποιος δεν ειναι πετρινος...!!!
Ο Νεος Ναος Του Θεου Στην Καινη Διαθηκη,ειναι Το σαρκικο Σωμα Του Ιησου Χριστου...και κατ`επεκταση τα σαρκικα σωματα των πιστων Του Ιησου Χριστου...!!!

Στην Καινη Διαθηκη,βλεπουμε Τον Μεγα Αρχιερεα,Τον Ιησου Χριστο,να διδασκει και να παραδιδει στους μαθητες Του,στους κατα Την Καινη Διαθηκη ιερεις Του,πως να λαμβανουν Το Σωμα Του και Το Αιμα Του...!!!
Στην αρχη ευλογησε τον αρτο και ειπε...
Τουτο εστι Το Σωμα Μου,Το υπερ υμων κλωμενον...
Μετα,αφου εφαγαν Τον Αρτο,πηρε το ποτηρι με το κρασι,και ειπε...
Πιετε εξ`αυτου παντες,Τουτο εστι Το Αιμα μου,Το της Καινης Διαθηκης,Το υπερ υμων εκχυνομενον...!!!
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΞΕ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ ΨΩΜΙ ΩΣ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ...!!!
Βουτηγμενο ψωμι στο κρασι εδωσε στον Ιουδα τον Ισκαριωτη...!!!






vasilis123 είπε...

Φιλε συνομιλητη
GEORGIOS O.X.
1 Μαρτίου 2013 - 8:51 μ.μ.

Εγραψες...
Πως θα σωθείς φίλε: Η ΘΕΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ:
H Αγία Γραφή θα σου δώσει την Θεία Ευχαριστία;;;

Φιλε συνομιλητη
Η Αγια Γραφη ειναι Ο Λογος της Αληθειας,Ο Λογος της ημων Σωτηριας...!!!
Η Αγια Γραφη ειναι εκεινη που θα με πληροφορησει και περι Της Κοινωνιας Του Σωματος και Του Αιματος Του Ιησου Χριστου...!!!
Ο συνετος πιστος,διδασκομενος δια Της Αγιας Γραφης...
εννοει και πιστευει, περι του τι ειναι η Θεια Κοινωνια...
και μιμουμενος τους αποστολους...
κοινωνει...με τον τροπο που κοινωνουσαν οι αποστολοι...!!!

Δες εκτενεστερα προς το τελος της αμεσως προηγουμενης επιστολης μου.

vasilis123 είπε...

Φιλε συνομιλητη
ΜΑΥΡΟΠΟΔΑΡΟΣ
24 Φεβρουαρίου 2013 - 2:07 μ.μ.

Εγραψες...
Ο Απόστολος Παύλος του οποίου οι επιστολές αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της Καινής Διαθήκης, ήταν μαθητής του Χριστού;

Φιλε συνομιλητη
Ο αποστολος Παυλος εξελεγει μαθητης Του Ιησου Χριστου αργοτερα...!!!
Πριν τον καλεσει Ο Ιδιος Ο Ιησους Χριστος,ο αποστολος Παυλος ηταν διωκτης των μαθητων...!!!

vasilis123 είπε...

Φιλε συνομιλητη
Madragoras
1 Μαρτίου 2013 - 10:12 μ.μ.

Εγραψες...
Εσύ ,στο επόμενο σχόλιό σου 1 Μαρτίου 2013 - 3:41 μ.μ στα χωρία των Πράξεων που μας παρέθεσες εκεί η λέξη μαθητές δεν αναφέρεται στον Χριστό όπως νομίζεις αλλά αναφέρεται ΚΑΙ στον πρωτομάρτυρα Στέφανο και εννοεί τους μαθητές του Στεφάνου.
Να λοιπόν που προς διάψευσή σου υπάρχουν μαθητές όχι μόνον του Χριστού αλλά και των Αποστόλων.

Φιλε συνομιλητη
Δεν υπαρχει εδαφιο Στην Καινη Διαθηκη,εκ του οποιου να εξαγεται το συμπερασμα,οτι οι αποστολοι ονομαζαν τους πιστους που ευαγγελιζαν...ως μαθητες τους...!!!
Ψαξε βρες...και αν βρεις...
παραθεσε το...αλλα ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θα βρεις...!!!
Ουτε σε αυτα που παρεθεσα σε προηγουμενη επιστολη μου,υπαρχει κατι τετοιο...!!!

Εγραψες...

@@@Vasilis 123 : "Οτι γραφω εδω...το γραφω...ρωτωντας Τον Ιησου Χριστο...!!!28 Φεβρουαρίου 2013 - 10:16 μ.μ."@@@
-Και αφού έκανες λάθος στο σχόλιό σου μην ξαναεπικαλεστείς πως ότι γράφεις εδώ το γράφεις ρωτώντας τον Ιησού Χριστό γιατί ο Χριστός δεν απαντάει λάθος και δεν κάνει λάθη. Έλεγξε αυτόν που ρωτάς γιατί σίγουρα δεν είναι ο Χριστός που νομίζεις!

Φιλε συνομιλητη

Απο την αρχη που πιστεψα Στην Αληθεια...ρωταω Τον Ιησου Χριστο...να μου δινει νοηση και φωτιση...ωστε να εννοω ορθα τις Διδασκαλιες Του Στην Καινη Διαθηκη...!!!
Εσυ ομως εχεις το δικαιωμα...ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ...να εξεταζεις με προσοχη τα λεγομενα μου...και να ρωτας Τον Ιησου Χριστο...να σου δειχνει...αν αυτα που γραφω...ειναι ορθα η λαθος...!!!

Περι του συγκεκριμενου που αναφερεσαι...δεν νομιζω να εχω κανει λαθος...!!!
Και επαναλαμβανω...
δεν υπαρχει εδαφιο Στην Καινη Διαθηκη...που να φαινεται...οτι καποιος αποστολος ονομαζει τους ευαγγελιζομενους,ως δικους του μαθητες του...!!!

vasilis123 είπε...

Φιλε συνομιλητη
Madragoras
1 Μαρτίου 2013 - 10:17 μ.μ.

Εγραψες...
Όχι δεν σου ζητάω να κρίνεις τα γραφόμενά τους. Σου ζητάω κάτι πολύ απλό το οποίο αποφεύγεις. Σου ζητάω να μου πείς αν είναι άξιοι επίσκοποι για σένα εφόσον έχουμε ως βάση το γεγονός ότι ο ίδιος ο Ιωάννης του εγκατέστησε επισκόπους.
Εσύ τους αναγνωρίζεις ως άξιους επισκόπους; Πες μου αυτό για να προχωρήσει η συζήτηση και θα φτάσουμε και στην αμφίεση καθώς και στο τυπικό της λατρείας που μας παρέδωσαν αυτοί οι Επίσκοποι.

Φιλε συνομιλητη

Απαντω...
Τον Ιγνατιο και τον Πολυκαρπο,δεν τους ξερω...!!!
Δεν μιλανε στην Καινη Διαθηκη...!!!
Η Καινη Διαθηκη δεν μαρτυρει κατι περι των ανδρων τουτων...!!!

Η ορθοδοξια λεει οτι ηταν υπαρκτα προσωπα...
και οτι ηταν διορισμενοι επισκοποι απο τον αποστολο Ιωαννη...!!!
Η μαρτυρια της ορθοδοξιας περι των ανδρων τουτων δεν με πειθει...!!!

Και σε ρωτω ξανα...
εσυ εχεις διαβασει τα γραφομενα τους?
τι λενε εκει μεσα?
Μιλανε και θεσπιζουν ιερωσυνη με ιερατικα ρουχα και μιτρες και σκηπτρα...???
Μιλανε για πετρινους ναους Του Θεου???
Μιλανε για αγιες τραπεζες και για θειες λειτουργιες κ.τ.λ.???

Εαν ναι...

τοτε,σου λεω την απαντηση μου...

Οι ανθρωποι αυτοι σιγουρα δεν χειροτονηθηκαν απο τον αποστολο Ιωαννη να ειναι επισκοποι εκκλησιας...!!!
Οι ανθρωποι αυτοι ενδεχομενως να ειναι φανταστικα προσωπα ανυπαρκτα...!!!
Εαν ηταν υπαρκτα προσωπα...
τοτε ηταν...
ειτε πλανοι και ψευδοπροφητες...
ειτε σφοδρα πλανημενοι πιστοι...!!!


Ανώνυμος είπε...

@@@Φιλε συνομιλητη
Madragoras
1 Μαρτίου 2013 - 10:12 μ.μ.

Εγραψες...
Εσύ ,στο επόμενο σχόλιό σου 1 Μαρτίου 2013 - 3:41 μ.μ στα χωρία των Πράξεων που μας παρέθεσες εκεί η λέξη μαθητές δεν αναφέρεται στον Χριστό όπως νομίζεις αλλά αναφέρεται ΚΑΙ στον πρωτομάρτυρα Στέφανο και εννοεί τους μαθητές του Στεφάνου.
Να λοιπόν που προς διάψευσή σου υπάρχουν μαθητές όχι μόνον του Χριστού αλλά και των Αποστόλων.

Φιλε συνομιλητη
Δεν υπαρχει εδαφιο Στην Καινη Διαθηκη,εκ του οποιου να εξαγεται το συμπερασμα,οτι οι αποστολοι ονομαζαν τους πιστους που ευαγγελιζαν...ως μαθητες τους...!!!
Ψαξε βρες...και αν βρεις...
παραθεσε το...αλλα ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θα βρεις...!!!
Ουτε σε αυτα που παρεθεσα σε προηγουμενη επιστολη μου,υπαρχει κατι τετοιο...!!!@@@

-Φίλε συνομιλητή,χαίρομαι που με αποκαλείς έτσι, πρέπει να σου επισημάνω 3 πράγματα :

a)H Βιβλική Έρευνα στηριζόμενη στις επιστημονικές παραπομπές ξέρει περισσότερα πράγματα από σένα και από μένα. Μόνο όποιος δεν καταλαβαίνει τι θα πει έρευνα δεν δέχεται τις επιστημονικές παραπομπές.Δυστυχώς εσύ την αρνείσαι.

b)Στην κοινή λογική έχουμε Μαθητή και δάσκαλο στον ίδιο χρόνο ανεξάρτητα από το είδος της διδασκαλίας.Έτσι κι εγώ δεν μπορώ να ονομασθώ μαθητής του Χριστού γιατί δεν με δίδαξε ο Χριστός την Αλήθειά του αλλά την έμαθα από άλλους Χριστιανούς.

c)Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι μαθητές αυτοί είναι μαθητές του Στεφάνου και διδάσκονται από αυτόν την Αλήθεια του Ευαγγελίου.

Δεν είναι μαθητές του Χριστού γιατί την Αλήθεια δεν την έμαθαν από τον Χριστό αλλά από τους μαθητές του Χριστού.Γι'αυτό και λέει ο Χριστός στους μαθητές του να διδάξουν στα έθνη να τηρούν και αυτά όσα είπε ο Χριστός στους μαθητές του :"19 πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τὰ ἔθνη, βαπτίζοντες αὐτοὺς εἰς τὸ ὄνομα τοῦ Πατρὸς καὶ τοῦ Υἱοῦ καὶ τοῦ ἁγίου Πνεύματος, 20 διδάσκοντες αὐτοὺς τηρεῖν πάντα ὅσα ἐνετειλάμην ὑμῖν· καὶ ἰδοὺ ἐγὼ μεθ' ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. Ἀμήν"

Ορίστε εδάφιο της Κ.Δ.

Υ.Γ.Καλόν είναι να έχεις και λίγη ταπείνωση και να παραδέχεσαι τα λάθη σου,

Μadragoras


Ανώνυμος είπε...

@@@@ Φιλε συνομιλητη
Madragoras
1 Μαρτίου 2013 - 10:17 μ.μ.

Εγραψες...
Όχι δεν σου ζητάω να κρίνεις τα γραφόμενά τους. Σου ζητάω κάτι πολύ απλό το οποίο αποφεύγεις. Σου ζητάω να μου πείς αν είναι άξιοι επίσκοποι για σένα εφόσον έχουμε ως βάση το γεγονός ότι ο ίδιος ο Ιωάννης του εγκατέστησε επισκόπους.
Εσύ τους αναγνωρίζεις ως άξιους επισκόπους; Πες μου αυτό για να προχωρήσει η συζήτηση και θα φτάσουμε και στην αμφίεση καθώς και στο τυπικό της λατρείας που μας παρέδωσαν αυτοί οι Επίσκοποι.

Φιλε συνομιλητη

Απαντω...
Τον Ιγνατιο και τον Πολυκαρπο,δεν τους ξερω...!!!
Δεν μιλανε στην Καινη Διαθηκη...!!!
Η Καινη Διαθηκη δεν μαρτυρει κατι περι των ανδρων τουτων...!!!

Η ορθοδοξια λεει οτι ηταν υπαρκτα προσωπα...
και οτι ηταν διορισμενοι επισκοποι απο τον αποστολο Ιωαννη...!!!
Η μαρτυρια της ορθοδοξιας περι των ανδρων τουτων δεν με πειθει...!!!@@@

- Φίλε συνομιλητή vasilis 123 η μαρτυρία δεν είναι μόνον της Ορθοδοξίας αλλά είναι και της επιστήμης που και αυτή πιστοποιεί την ύπαρξη αυτών των Επισκόπων.

Η Επιστήμη λοιπόν έχει αποφανθεί πως είναι υπαρκτά πρόσωπα και έχει ξεχωρίσει τα αυθεντικά από τα νόθα έργα τους. Μην κρύβεσαι πίσω από το δάκτυλό σου λέγοντας πως μόνο ή ορθοδοξία μας πληροφορεί για την ύπαρξή τους.

Το ερώτημά μου επανέρχεται :
Σου ζητάω να μου πείς αν είναι άξιοι επίσκοποι για σένα εφόσον έχουμε ως βάση το γεγονός ότι ο ίδιος ο Ιωάννης του εγκατέστησε επισκόπους.
Εσύ τους αναγνωρίζεις ως άξιους επισκόπους; Πες μου αυτό για να προχωρήσει η συζήτηση και θα φτάσουμε και στην αμφίεση καθώς και στο τυπικό της λατρείας που μας παρέδωσαν αυτοί οι Επίσκοποι.

Madragoras

ΜΑΥΡΟΠΟΔΑΡΟΣ είπε...

vasilis123 είπε...

ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ,ΔΙΔΑΧΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΤΟΥΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ,ΜΟΝΟ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΙΧΝΟΣ ΠΛΑΝΗΣ,ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΔΕΝ ΑΛΛΟΙΩΣΑΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ...Ο,ΤΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ...ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΘΕΥΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ...!!!

24 Φεβρουαρίου 2013 - 2:07 μ.μ.
_______________________________
vasilis123 είπε...

Ο αποστολος Παυλος εξελεγει μαθητης Του Ιησου Χριστου αργοτερα...!!!
Πριν τον καλεσει Ο Ιδιος Ο Ιησους Χριστος,ο αποστολος Παυλος ηταν διωκτης των μαθητων...!!!

4 Μαρτίου 2013 - 7:38 μ.μ.
_________________________________

Βασίλη, γράφεις ότι οι απόστολοι διδάχτηκαν από τον Χριστό.
Ο απόστολος Παύλος από ποιον διδάχτηκε; Ως γνωστόν ο Παύλος δεν ήταν απόστολος του Χριστού αυτόπτης και αυτήκοος, όπως σωστά έγραψες, ήταν διώκτης της Εκκλησίας, και πολύ αργότερα στον δρόμο προς την Δαμασκό αποκαλύφθηκε ο Κύριος σε αυτόν.

Λοιπόν, ο απόστολος Παύλος από ποιους διδάχτηκε τα όσα γνώριζε;

Ανώνυμος είπε...

@@@Φιλε συνομιλητη

Απαντω...
Τον Ιγνατιο και τον Πολυκαρπο,δεν τους ξερω...!!!
Δεν μιλανε στην Καινη Διαθηκη...!!!
Η Καινη Διαθηκη δεν μαρτυρει κατι περι των ανδρων τουτων...!!!

Η ορθοδοξια λεει οτι ηταν υπαρκτα προσωπα...
και οτι ηταν διορισμενοι επισκοποι απο τον αποστολο Ιωαννη...!!!
Η μαρτυρια της ορθοδοξιας περι των ανδρων τουτων δεν με πειθει...!!!@@@

-Θέλω να προσθέσω το εξής: Μην λες ότι η μαρτυρία της Ορθοδοξίας δεν σε πείθει γιατί εσύ ως φυσικό δεν παραδέχεσαι την ύπαρξη της Ορθοδοξίας κατά τους μεταποστολικούς χρόνους.
Η Ορθοδοξία για σας εμφανίστηκε τον 4ο αιώνα.Άσε λοιπόν τη μαρτυρία της Ορθοδοξίας στην άκρη.

Αυτό που πρέπει να λάβεις υπόψιν σου είναι πως τα κείμενα αυτά, του Ιγνατίου και του Πολυκάρπου είναι τα αμέσως επόμενα της Κ.Δ και είναι κείμενα ανθρώπων που μαθήτευσαν δίπλα στους Αποστόλους.

Τι έχει περισσότερη αξία; Τα κείμενα των μαθητών των Αποστόλων που οι ίδιοι τους εγκατέστησαν επισκόπους και ΠΟΙΜΕΝΕΣ ή οι φανφάρες και εξυπνάδες του κάθε αυτοονομαζόμενου "ποιμένα" της αίθουσας που ξαφνικά το 1960 ανακάλυψε την Αλήθεια του Ευαγγελίου;Για πες του "ποιμένα" σου να έρθει εδώ να συζητήσουμε και να μην κρύβεται πίσω από σένα.

Έλεος!!!Μην τρελαθούμε κιόλας!!!

Madragoras

Ανώνυμος είπε...

@Φιλε συνομιλητη
Παρακαλω να διαβαζεις προσεκτικα τις απαντησεις μου.
Δεν εχω απαντησει κατα τον τροπο που με παρουσιαζεις...!!!
Και επειδη δεν θελω να κανω copy-paste,σε παραπεμπω στις απαντησεις μου...
26 Φεβρουαρίου 2013 - 4:47 μ.μ.
26 Φεβρουαρίου 2013 - 4:48 μ.μ
Θα δεις στις απαντησεις,οτι δεν με ενδιαφερει τι λεει ο Αθανασιος...!!!@
(4 Μαρτίου 2013 - 7:36 μ.μ)


Vasilis 123.

Mάλλον δεν ξέρεις τι λες!
Διάβασε προσεκτικά αυτά που έγραψες:
Ερωτηση...
Τα 27 βιβλια ειναι ολα γνησια???

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
(του λεγομενου απο την ορθοδοξια,μεγαλου Αθανασιου,και οχι μονο αυτου,αλλα και της ορθοδοξιας γενικοτερα,καθως και των αλλων χριστιανικων εκκλησιων του σημερα)...
Ναι,ειναι γνησια...!!!



26 Φεβρουαρίου 2013 - 4:47 μ.μ. ...
Vasilis 123.

Εδώ εσύ ανέφερες το Άγιο Αθανάσιο; Και λες ναι είναι γνήσια!


Έγραψες: Θα δεις στις απαντησεις,οτι δεν με ενδιαφερει τι λεει ο Αθανασιος...!!! (4 Μαρτίου 2013 - 7:36 μ.μ).

Εδώ αντιφάσκεις, μία ήσουνα με το μέγα Αθανάσιο και αργότερα το απέρριψες!
Σε ερωτώ, θέλω να μου δείξεις ποιος έγραψε το πρώτο Ευαγγέλιο, που αναφέρεται στην Κ. Διαθήκη;

Συνεχίζω,
GEORGIOS O.X.

Ανώνυμος είπε...

@Δεν ψευδομαι,οντως Ο Θεος οταν θεσπισε την ιερωσυνη Της Παλαιας Διαθηκης,ορισε ρητα...
ιερεις να ειναι μονο τα παιδια του Ααρων...!!!@


vasilis 123, (4 Μαρτίου 2013 - 7:37 μ.μ. ).


Είσαι σίγουρος στην Π. Διαθήκη είναι μόνο ιερείς τα παιδιά του Ααρών;

Διαβάζουμε στην (ΕΞΟΔΟ 28, 1) ότι τα παιδιά του Ααρών ονομάζονται Ναδάβ, Αβιού, Ελεάζαρ και Ιθαμάρ.



ΙΕΖΕΚΙΗΛ 44, 15: «οι ιερείς οι Λευΐτε, οι υιοί του Σαδδούκ (κατά το Εβρ. Σαδώκ) …». Τη ήταν ο Σαδώκ;
«Και Σαδώκ τον ιερέα κατέστησεν ο βασιλεύς αντί του Αβιάθαρ» (Α’ ΒΑΣΙΛΕΩΝ 2, 35 (κατά το Εβραϊκό ).

Βλέπουμε εδώ αναφέρονται και άλλοι ιερείς!



Β’ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΩΝ ( ή Β’ ΧΡΟΝΙΚΩΝ) 26: 17.

«και εισήλθεν οπίσω αυτού Αζαρίας ο ιερεύς και μετ’ αυτού ιερείς του Κυρίου ογδοήκοντα υιοί δυνατοί» (Ο’).
Βλέπεις υπήρχαν και άλλοι ιερείς!
Μάλιστα η ο ογδόντα ιερείς ονομάζονται «ιερείς Κυρίου»!
Να πούμε ότι ο Αζαρίας ήταν (αρχιερέας).
Μας λέει η Γραφή ότι πήρε από πίσω το βασιλιά (Ουζζία) μαζί με ογδόντα θαρραλέους ιερείς του Κυρίου.

Για να πάρει ο Αζαρίας του ογδόντα ιερείς του, είναι ανώτερος από ιερέας = Αρχιερέας!

Και στην ερμηνεία της Αγίας γραφής, της (ΒΙΒΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ Εμμ. Μπενάκη, γράφετε ο Αζαρίας «Αρχιερέας».
Όπως και να έχει το πράγμα, σημασία έχει ότι η Π. Διαθήκη αναφέρετε και σε άλλους ιερείς!

Τώρα τι έχεις να πεις;


GEORGIOS O.X.

Ανώνυμος είπε...

@Στην Νεα ιερωσυνη της Καινης Διαθηκης,εχουμε τον τελειο καθαρισμο αμαρτιας...!!!@


(4 Μαρτίου 2013 - 7:37 μ.μ. )
vasilis 123.

Ποιοι είχαν την νέα ιερωσύνη της Κ. Διαθήκης;
Απαντάς: Δευτερον, οι αποστολοι Του Ιησου Χριστου,οντες ιερεις Της Της Καινης Διαθηκης...

(4 Μαρτίου 2013 - 7:37 μ.μ)


1) Λες ότι Απόστολοι ήταν ιερείς της Κ. Διαθήκης.
Που αναφέρετε στην Κ. Διαθήκη κατά γράμμα, (εφόσον εσύ πιστεύεις μόνο στην Αγία γραφή ότι λέει), ότι οι
Απόστολοι ονομάζονται ιερείς;

2) Μήπως ήταν αρχιερείς;

3)Την ιερωσύνη την είχαν μόνο οι Απόστολοι;

Δεν την μετάδωσαν και σε άλλους άντρες;



@Ο συνετος πιστος,διδασκομενος δια Της Αγιας Γραφης...
εννοει και πιστευει, περι του τι ειναι η Θεια Κοινωνια...@



vasilis 123, (4 Μαρτίου 2013 - 7:38 μ.μ.)




Tι είναι Θεια Κοινωνία;


GEORGIOS O.X.

Ανώνυμος είπε...

@Φιλε συνομιλητη
ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ...
Πας πιστος,οποιουδηποτε αιωνα,για να μη καταστει πλανημενος...
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ...!!!
Πασα διδασκαλια,την οποια ξεκαθαρα την βλεπουμε,να διαφοροποιειται απο τα λεγομενα των αποστολων...@

Vasilis 123, (4 Μαρτίου 2013 - 7:37 μ.μ.)


Δεν τόλμησες να μου ερμηνεύσεις ένα Αγιογραφικό χωρίο τα όσα ανέφερα στις (1 Μαρτίου 2013 - 5:06 μ.μ. ).
Και μου γράφεις άρες- μάρες- κουκουνάρες!
Ποια Εκκλησία είναι «στύλος και εδραίωμα της αληθείας»; (Α’ Τιμ. γ’ 15).

Ποια Εκκλησία έχει το ακατάλυτο; (Ματθ. 16,18).


Για να δούμε θα μου απαντήσεις και αυτό που θα σου πω. Εσύ τη θρήσκευμα έχεις; Που ανήκεις;
Αν αρκείσαι μονό στην Αγία Γραφή, θέλω να μου πεις:
Αν το παιδί σου αρρωστήσει (ή εσύ ο ίδιος), θα πάτε στο γιατρό; Αν πάτε που το αναφέρει αυτό η Αγία Γραφή;


GEORGIOS O.X.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό ήταν τελικά.
Μας είπε ή μάλλον μας μετέφερε ότι του είπαν στην Αίθουσα και αυτό ήταν όλο.Πάει και τελείωσε.

Όσες φορές κι αν εμφανιστεί αποκλείεται να αναγνωρίσει τον Ιγνάτιο και τον Πολύκαρπο.

Ειδικά ο Ιγνάτιος σύρθηκε από την Αντιόχεια της Συρίας πεζός και δεμένος μέχρι τη Ρώμη φρουρούμενος κιόλας από το χειρότερο στατιωτικό τάγμα :" Ἀπὸ Συρίας μέχρι Ῥώμης θηριομαχῶ, διὰ γῆς καὶ θαλάσσης, νυκτὸς καὶ ἡμέρας, δεδεμένος δέκα λεοπάρδοις, ὅ ἐστιν στρατιωτικὸν τάγμα· οἳ καὶ εὐεργετούμενοι χείρους γίνονται. ἐν δὲ τοῖς ἀδικήμασιν αὐτῶν μᾶλλον μαθητεύομαι, ἀλλ ̓ οὐ παρὰ τοῦτο δεδικαίωμαι".Προς Ρωμαίους Επιστολή Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου

Δυστυχώς όμως δεν ήταν αρκετά τα όσα τράβηξε για να αναγνωριστεί ως άξιος Επίσκοπος, ούτε ακόμη και η ίδια η εγκατάσταση του στον επισκοπικό θρόνο από τον Έυαγγελιστή Ιωάννη.

Ένα πράγμα του έλειπε του Ιγνατίου ακόμα:Η αναγνώριση του από τις Αίθουσες του 1960!!!Που να φανταζόταν πως θα αμφισβητούσαν και την ύπαρξή του μερικοί.

Έλεος!!!

Madragoras


vasilis123 είπε...

Φιλε συνομιλητη
Μadragoras
4 Μαρτίου 2013 - 10:41 μ.μ.

Εγραψες...
a)H Βιβλική Έρευνα στηριζόμενη στις επιστημονικές παραπομπές ξέρει περισσότερα πράγματα από σένα και από μένα. Μόνο όποιος δεν καταλαβαίνει τι θα πει έρευνα δεν δέχεται τις επιστημονικές παραπομπές.Δυστυχώς εσύ την αρνείσαι.

Φιλε συνομιλητη
Την επιστημονικη ερευνα των ερευνητων,την λαμβανω υπ`οψιν,ειδικα εκεινους που αναφερονται στην...
(εισαγωγη και την κριτικη του κειμενου της Καινης Διαθηκης).
Τις απαντησεις των ερευνητων,τις εξεταζω και τις κρινω,και δεχομαι μονο,αυτα που βλεπω οτι ειναι αξιοπιστα.
Περι πνευματικων ζητηματων,περι Του Λογου Της Αληθειας,δεν ψαχνω και ουτε περιμενω απαντησεις απο τους ερευνητες...!!!

Εγραψες...
b)Στην κοινή λογική έχουμε Μαθητή και δάσκαλο στον ίδιο χρόνο ανεξάρτητα από το είδος της διδασκαλίας.Έτσι κι εγώ δεν μπορώ να ονομασθώ μαθητής του Χριστού γιατί δεν με δίδαξε ο Χριστός την Αλήθειά του αλλά την έμαθα από άλλους Χριστιανούς.
c)Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι μαθητές αυτοί είναι μαθητές του Στεφάνου και διδάσκονται από αυτόν την Αλήθεια του Ευαγγελίου.
Δεν είναι μαθητές του Χριστού γιατί την Αλήθεια δεν την έμαθαν από τον Χριστό αλλά από τους μαθητές του Χριστού.

Φιλε συνομιλητη
ΚΑΝΕΙΣ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΛΑΘΟΣ!!!
Δεξου και πιστεψε οτι...
Ο Ζων Ιησους Χριστος,ηταν ολες τις ημερες μαζι με τους αποστολους ...και τους καθοδηγουσε να πραττουν Το Θελημα Του...!!!
Το εργο της διδασκαλιας,δεν το επρατταν οι αποστολοι αφ`εαυτων,αλλα ενεργουσαν εν Τω Θεληματι Του Κυριου Τους Ιησου Χριστου...!!!
Την ωρα που οι αποστολοι διδασκαν τους ευαγγελιζομενους...
Ο Ιδιος Ο Ιησους Χριστος διδασκε...
διδασκε δια των αποστολων Του...!!!

Οι αποστολοι δεν δυνανται να ονομαζονται....
...Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ...
οι αποστολοι δυνανται να ονομαζονται δασκαλοι της Εκκλησιας Του Ιησου Χριστου...!!!
Αλλο ειναι,
Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ,
και αλλο,
οι δασκαλοι !!!
Οι αποστολοι ειναι και δασκαλοι,γιατι διδασκουν Τον Λογο Του Θεου στους αδελφους τους...!!!
Βεβαιως και αλλοι πιστοι εχουν το χαρισμα του διδασκαλου στην Εκκλησια Του Θεου...!!!
ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ,ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥ...ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ...!!!
Καποιος θα ειχε το δικαιωμα να ονομαζεται...
...Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ...
οταν αυτα που θα διδασκε...ηταν δικα του λογια...!!!
Οι αποστολοι ομολογουσαν...οτι αυτα που διδασκαν,δεν ηταν δικα τους λογια,αλλα Λογια Του Ιησου Χριστου,Λογια Του Θεου...!!!
Οι ευαγγελιζομενοι,οι ακουοντες και δεχομενοι Τον Λογο...
ναι μεν,τον διδασκονταν απο τους υπηρετας και εργατας Του Ιησου Χριστου,οι οποιοι οντες δασκαλοι Του Ιησου Χριστου τους διδασκαν...
αλλα,γνωριζαν ομως,οτι οι κηρυττοντες Τον Λογο,ηταν και οι ιδιοι,μαθητες Του Ιησου Χριστου...!!!
Ετσι παντες ειναι συμμαθητες και αδελφοι εν Χριστω Ιησου...!!!

Φιλε συνομιλητη
Στην Καινη Διαθηκη φαινεται ξεκαθαρα,οτι παντες οι πιστοι ονομαζονται μαθητες Του Ιησου Χριστου...!!!
Πουθενα στην Καινη Διαθηκη δεν βλεπουμε καποιον αποστολο να λεει...αυτος η αυτοι,ειναι μαθητες μου...!!!
Αν τυχον ισχυριζεσαι το αντιθετο,να γραψεις το συγκεκριμενο εδαφιο...!!!

vasilis123 είπε...

Φιλε συνομιλητη
Madragoras
4 Μαρτίου 2013 - 10:49 μ.μ.


Εγραψες...
- Φίλε συνομιλητή vasilis 123 η μαρτυρία δεν είναι μόνον της Ορθοδοξίας αλλά είναι και της επιστήμης που και αυτή πιστοποιεί την ύπαρξη αυτών των Επισκόπων.
Η Επιστήμη λοιπόν έχει αποφανθεί πως είναι υπαρκτά πρόσωπα και έχει ξεχωρίσει τα αυθεντικά από τα νόθα έργα τους.

Φιλε συνομιλητη
Περι τουτου,εχω ηδη απαντησει επαρκως,σε προηγουμενες απαντησεις μου...!!!

Εγραψες...
Μην κρύβεσαι πίσω από το δάκτυλό σου λέγοντας πως μόνο ή ορθοδοξία μας πληροφορεί για την ύπαρξή τους.

Φιλε συνομιλητη
Δεν κρυβομαι !!!
Σου απαντησα εκταταμενα σε προηγουμενες απαντησεις μου...!!!
Αλλα και παλι θα σου απαντησω...
Στην Καινη Διαθηκη δεν υπαρχει μαρτυρια,οτι οι ανδρες αυτοι,ακουσαν Τον Λογο δια του αποστολου Ιωαννη...!!!
Δεν υπαρχει η μαρτυρια,οτι τους χειροτονησε επισκοπους,ο αποστολος Ιωαννης...!!!
Το οτι η ορθοδοξια,και ακομα καποιοι επιστημονες ερευνητες,
ισχυριζονται...
οτι πραγματι οι ανδρες αυτοι,
διορισθηκαν επισκοποι απο τον αποστολο Ιωαννη...
αυτοι οι ισχυρισμοι για μενα δεν ειναι αξιοπιστοι...!!!
Δεν μ`ενδιαφερουν οι ισχυρισμοι αυτοι...!!!
Δεν δεχομαι τους ισχυρισμους αυτους...!!!
Τους αγνοω τους ισχυρισμους αυτους...!!!
Γιατι,για μενα,
Η ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ...!!!

Εγραψες...
Το ερώτημά μου επανέρχεται :
Σου ζητάω να μου πείς αν είναι άξιοι επίσκοποι για σένα εφόσον έχουμε ως βάση το γεγονός ότι ο ίδιος ο Ιωάννης του εγκατέστησε επισκόπους.
Εσύ τους αναγνωρίζεις ως άξιους επισκόπους; Πες μου αυτό για να προχωρήσει η συζήτηση και θα φτάσουμε και στην αμφίεση καθώς και στο τυπικό της λατρείας που μας παρέδωσαν αυτοί οι Επίσκοποι.


Φιλε συνομιλητη
Εχω απαντησει επαρκως !!!




vasilis123 είπε...

Φιλε συνομιλητη
ΜΑΥΡΟΠΟΔΑΡΟΣ
4 Μαρτίου 2013 - 11:38 μ.μ.


Εγραψες...
Βασίλη, γράφεις ότι οι απόστολοι διδάχτηκαν από τον Χριστό.
Ο απόστολος Παύλος από ποιον διδάχτηκε; Ως γνωστόν ο Παύλος δεν ήταν απόστολος του Χριστού αυτόπτης και αυτήκοος, όπως σωστά έγραψες, ήταν διώκτης της Εκκλησίας, και πολύ αργότερα στον δρόμο προς την Δαμασκό αποκαλύφθηκε ο Κύριος σε αυτόν.
Λοιπόν, ο απόστολος Παύλος από ποιους διδάχτηκε τα όσα γνώριζε;

Φιλε συνομιλητη
Ο αποστολος Παυλος ελαβε την τιμη να καλεστει απο Τον Ιδιο Τον Ιησου Χριστο να ειναι αποστολος...!!!
Εχω την γνωμη,οτι ο αποστολος Παυλος διδαχθηκε κατ`αρχας...Την Διδασκαλια Του Ιησου Χριστου...
απο τους μαθητες Του Ιησου Χριδτου,που ηταν κοντα του...οπως ηταν ο Ανανιας,ο οποιος τον βαπτισε...!!!
Μετα,εμαθε εκτενεστερα Τον Λογο...και απο τους αποστολους...!!!
Επισης,Το Πνευμα Το Αγιο,ηταν μεσα στον αποστολο Παυλο και τον διδασκε...!!!
Επισης Ο Ιησους Χριστος δια Πνευματος Αγιου...κατοικουσε μεσα στον αποστολο Παυλο και τον διδασκε...!!!
Ακομα,στον αποστολο Παυλο,μιλουσε Ο Ιησους Χριστος εν οραματι και εν φωνη...!!!

vasilis123 είπε...

Φιλε συνομιλητη
Madragoras
5 Μαρτίου 2013 - 10:16 π.μ.

Εγραψες...
-Θέλω να προσθέσω το εξής: Μην λες ότι η μαρτυρία της Ορθοδοξίας δεν σε πείθει γιατί εσύ ως φυσικό δεν παραδέχεσαι την ύπαρξη της Ορθοδοξίας κατά τους μεταποστολικούς χρόνους.
Η Ορθοδοξία για σας εμφανίστηκε τον 4ο αιώνα.Άσε λοιπόν τη μαρτυρία της Ορθοδοξίας στην άκρη.

Φιλε συνομιλητη
Εχω την γνωμη,οτι η ορθοδοξια πρωτοιδρυθηκε κατα το τελος του πρωτου αιωνα...ισως και νωριτερα...!!!
Τοτε δεν ονομαζοταν ορθοδοξια...ονομαζοταν αλλιως...!!!
Δεν ξερω πως ονομαζονταν...!!!
Η ιδια η ορθοδοξια ομολογει ως πατερες της,τον Ιγνατιο και τους λοιπους του πρωτου αιωνα...!!!
Θετοντας η ορθοδοξια,ως εκκλησιαστικο πατερα της,π.χ. τον Ιγνατιο...
αυτοματως οριοθετει την υπαρξη της,ηδη απο τον πρωτο αιωνα...!!!
Μας ειναι γνωστο,οτι η ορθοδοξια ισχυριζεται...
οτι ειναι η συνεχεια της εκκλησιας των πιστων Του Ιησου Χριστου του πρωτου αιωνα...
και οτι οι επισκοποι της,εχουν την αποστολικη διαδοχη...!!!

Αν αυτο αληθευει...
τοτε προκυπτουν τα εξης λογικα ερωτηματα...

Ο πρωτος επισκοπος της ορθοδοξιας...ο οποιος πρωτος,ντυθηκε με ιερατικα ρουχα και μιτρες,και να κραταει σκηπτρο...
ο οποιος εχει και την αποστολικη διαδοχη...

Απο ποιον αποστολο παρελαβε,τα ιερατικα ρουχα,και την μιτρα,και το σκηπτρο???
Απο ποιον αποστολο παρελαβε θειες λειτουργιες???
Απο ποιον αποστολο παρελαβε πετρινο ναο Του Θεου???

Εγραψες...
Αυτό που πρέπει να λάβεις υπόψιν σου είναι πως τα κείμενα αυτά, του Ιγνατίου και του Πολυκάρπου είναι τα αμέσως επόμενα της Κ.Δ και είναι κείμενα ανθρώπων που μαθήτευσαν δίπλα στους Αποστόλους.


Φιλε συνομιλητη
Αυτο που λες,το ισχυριζεται η ορθοδοξια...!!!
Οπως σου εχω ξαναγραψει...
η μαρτυρια της ορθοδοξιας δεν ειναι για μενα αξιοπιστη...!!!

Αξιοπιστη και χρησιμη,ειναι οι μαρτυριες των πιστων ορθοδοξων ολων των αιωνων...οι οποιοι μαρτυρησαν σε ολες τους αιωνες...
Ο,ΤΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ...!!!
Στους πιστους αυτους ορθοδοξους αναγνωριζουμε...
την πιστη τους και την αγαπη τους προς Τον Ιησου Χριστο...!!!
Αναγνωριζουμε την προστασια που εργασθηκαν,ωστε να υπαρχει Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ...!!!
Αυτους τους ορθοδοξους πιστους
(οχι τους αλλους)
τους θεωρω αδελφους εν Χριστω Ιησου...!!!
Πλην Ομως,δεν παραβλεπω,οτι αυτοι οι πιστοι,ειχαν κατασταθει συγχρονως και πλανημενοι,σε οτι αφορα εκεινες τις διδασκαλιες που δεχτηκαν ως αληθινες,οι οποιες ρητα και φανερα,διαφοροποιουνται απο τα ιδια τα λεγομενα Της Καινης Διαθηκης...!!!

Εγραψες...
Τι έχει περισσότερη αξία; Τα κείμενα των μαθητών των Αποστόλων που οι ίδιοι τους εγκατέστησαν επισκόπους και ΠΟΙΜΕΝΕΣ ή οι φανφάρες και εξυπνάδες του κάθε αυτοονομαζόμενου "ποιμένα" της αίθουσας που ξαφνικά το 1960 ανακάλυψε την Αλήθεια του Ευαγγελίου;Για πες του "ποιμένα" σου να έρθει εδώ να συζητήσουμε και να μην κρύβεται πίσω από σένα.

Φιλε συνομιλητη
Πας οστις αληθινα,εχει τεθει απο τους αποστολους,να ειναι επισκοπος καποιας εκκλησιας...
λαλει και πραττει οπως οι αποστολοι...
μιμηται τους αποστολους...
δεν διαφοροποιειται απο τους αποστολους...!!!
Αυτος που ρητα και ξεκαθαρα...διαφοροποιειται απο τα γεγραμμενα των αποστολων Στην Καινη Διαθηκη...
δεν ειναι δυνατον να ειναι εκλεκτος των αποστολων...!!!
Αυτος που λαλει διαφορετικα απο τους αποστολους...
ειτε ειναι πλανος και ψευδοπροφητης...
ειτε ειναι σφοδρα πλανημενος πιστος...!!!


vasilis123 είπε...

Φιλε συνομιλητη
GEORGIOS O.X.
5 Μαρτίου 2013 - 11:38 π.μ.

Εγραψες...
Εδώ εσύ ανέφερες το Άγιο Αθανάσιο; Και λες ναι είναι γνήσια!
Εδώ αντιφάσκεις, μία ήσουνα με το μέγα Αθανάσιο και αργότερα το απέρριψες!

Φιλε συνομιλητη
Δες τι εχω γραψει...

Στην επιστολη μου
26 Φεβρουαρίου 2013 - 4:47 μ.μ
εγραψα...

Ερωτηση...
Τα 27 βιβλια ειναι ολα γνησια???

ΑΠΑΝΤΗΣΗ (οχι δικη μου εννοειται)
(του λεγομενου απο την ορθοδοξια,μεγαλου Αθανασιου,και οχι μονο αυτου,αλλα και της ορθοδοξιας γενικοτερα,καθως και των αλλων χριστιανικων εκκλησιων του σημερα)...
Ναι,ειναι γνησια...!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
(καποιων εκ των λεγομενων πατερων της ορθοδοξου εκκλησιας)...
Αμφισβητουσαν την γνησιοτητα π.χ. του βιβλιου της αποκαλυψης,καθως και αλλων βιβλιων της Καινης Διαθηκης...!!!
(βλεπε το παρακατω σχετικο λινκ που σου παραθετω...
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%AE_%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B7)

Φιλε συνομιλητη
Δες ακομα τι απανταω στην συνεχεια
στην απαντηση μου
26 Φεβρουαρίου 2013 - 4:48 μ.μ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ...
(τωρα δινω την δικη μου απαντηση)
Ειμαι σιγουρος οτι...
Ο συγκεκριμενος Λογος Του Ιησου Χριστου...
(Μάρκος 13:31 Ο ουρανός και η γη θέλουσι παρέλθει, οι δε λόγοι μου δεν θέλουσι παρέλθει.)
ισχυει...
και πιστευω ακραδαντα...
ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΛΘΕΙ...
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ...
ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ...!!!
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΩΣΜΕΝΟ-ΔΙΑΤΗΡΗΜΕΝΟ-ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ,ΠΑΡΑΔΕΔΟΜΕΝΟ...ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ...!!!
Ως προς την γνησιοτητα των επιμερους βιβλιων της Καινης Διαθηκης...
δεν συμβουλευουμαι...
δεν διδασκομαι...
ουτε απο τους λεγομενους πατερες της εκκλησιας...
ουτε απο τις αποφασεις των συνοδων τους...!!!
Περι της γνησιοτητας των επιμερους βιβλιων της Καινης Διαθηκης...
ερωτω Τον Κυριο μου Ιησου Χριστο...
ωστε μα με φωτιζει και να με διδασκει...
και να μου δειχνει...
τι ειναι γνησιο και αληθινο,και τι δεν ειναι γνησιο και μη αληθινο...!!!
Αν με ερωτησεις...
και τι σου απανταει εσενα Ο Ιησους Χριστος,περι της γνησιοτητας των επιμερους βιβλιων της Καινης Διαθηκης...???
θα σου απαντησω...
οτι για την ωρα...
νομιζω οτι...
δεν μου επιτρεπετε να πω...
τι βλεπω να ειναι γνησιο και τι οχι...!!!
Οταν και εαν,μου επιτραπει...
τοτε θα πω...
τι θεωρω γνησιο και αληθινο μεσα στην Καινη Διαθηκη...!!!
ΩΣΤΟΣΟ ΟΜΩΣ,ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ...
ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΜΟΥ...
ΤΙ ΘΕΩΡΩ ΓΝΗΣΙΟ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ...!!!

Εγραψες...
Σε ερωτώ, θέλω να μου δείξεις ποιος έγραψε το πρώτο Ευαγγέλιο, που αναφέρεται στην Κ. Διαθήκη;

Φιλε συνομιλητη
Δεν γνωριζω ποιος εγραψε πρωτος,το πρωτο γραμμενο Ευαγγελιο.

vasilis123 είπε...

Φιλε συνομιλητη
GEORGIOS O.X.
5 Μαρτίου 2013 - 11:42 π.μ.

Εγραψες...
Είσαι σίγουρος στην Π. Διαθήκη είναι μόνο ιερείς τα παιδιά του Ααρών;
Διαβάζουμε στην (ΕΞΟΔΟ 28, 1) ότι τα παιδιά του Ααρών ονομάζονται Ναδάβ, Αβιού, Ελεάζαρ και Ιθαμάρ.
ΙΕΖΕΚΙΗΛ 44, 15: «οι ιερείς οι Λευΐτε, οι υιοί του Σαδδούκ (κατά το Εβρ. Σαδώκ) …». Τη ήταν ο Σαδώκ;
«Και Σαδώκ τον ιερέα κατέστησεν ο βασιλεύς αντί του Αβιάθαρ» (Α’ ΒΑΣΙΛΕΩΝ 2, 35 (κατά το Εβραϊκό ).
Βλέπουμε εδώ αναφέρονται και άλλοι ιερείς!

Φιλε συνομιλητη
Ναι ειμαι σιγουρος,οτι Ο Θεος διορισε ιερεις Της Παλαιας Διαθηκης,μονο τα παιδια του Ααρων...!!!
Ολα τα εδαφια που παρεθετεις...
δεν μαρτυρουν το αντιθετο...!!!
Ολα τα ονοματα αυτα των ιερεων,ειναι ονοματα ανθρωπων απογονων του Ααρων...!!!

vasilis123 είπε...

Φιλε συνομιλητη
GEORGIOS O.X.
5 Μαρτίου 2013 - 12:00 μ.μ.


Εγραψες...
1) Λες ότι Απόστολοι ήταν ιερείς της Κ. Διαθήκης.
Που αναφέρετε στην Κ. Διαθήκη κατά γράμμα, (εφόσον εσύ πιστεύεις μόνο στην Αγία γραφή ότι λέει), ότι οι
Απόστολοι ονομάζονται ιερείς;
2) Μήπως ήταν αρχιερείς;
3)Την ιερωσύνη την είχαν μόνο οι Απόστολοι;
Δεν την μετάδωσαν και σε άλλους άντρες;

Φιλε συνομιλητη σου απαντω σε καθε ερωτηση ξεχωριστα...

1)
Ρωμαίους 15:16 εις το να ήμαι υπηρέτης του Ιησού Χριστού προς τα έθνη, ιερουργών το ευαγγέλιον του Θεού, διά να γείνη η προσφορά των εθνών ευπρόσδεκτος, ηγιασμένη διά του Πνεύματος του Αγίου.

Φιλε συνομιλητη
ο αποστολος Παυλος,λεει οτι ιερουργει το Ευαγγελιο Του Θεου...!!!
Λεγοντας ο αποστολος Παυλος οτι ιερουργει...
αυτοδηλωνει τον εαυτο του...
για ιερεα Του Θεου...
ιερεα ομως της Καινης Διαθηκης,
χωρις να φοραει ιερατικα ρουχα και μιτρες,ουτε σκηπτρα,ουτε να ιερουργει σε ιερους πετρινους ναους,ουτε να διδασκει ιερες θειες λειτουργιες...!!!

2)
Στην Καινη Διαθηκη ονομαζεται Αρχιερεας
ΜΟΝΟ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ...!!!
Στην Καινη Διαθηκη δεν υπαρχει εδαφιο που να μαρτυρει οτι οι αποστολοι ονομαζονται αρχιερεις...!!!

3)
Πας μαθητης Του Ιησου Χριστου,ολων των αιωνων,ονομαζεται ιερεας Του Ιησου Χριστου εν τη Καινη Διαθηκη...!!!
Ακομα και ο μικροτερος (σε πνευματικο αναστημα),μαθητης Του Ιησου Χριστου...
οταν ομολογει σε καποιον συνανθρωπο του Το Ευαγγελιο Του Ιησου Χριστου...
λειτουργει ως (εστω και μικρος)
ιερεας Του Ιησου Χριστου...!!!
Δες τα σχετικα εδαφια Στην Καινη Διαθηκη...
A' Πέτρου 2:5 και σεις, ως λίθοι ζώντες, οικοδομείσθε οίκος πνευματικός, ιεράτευμα άγιον, διά να προσφέρητε πνευματικάς θυσίας ευπροσδέκτους εις τον Θεόν διά Ιησού Χριστού·
A' Πέτρου 2:9 σεις όμως είσθε γένος εκλεκτόν, βασίλειον ιεράτευμα, έθνος άγιον, λαός τον οποίον απέκτησεν ο Θεός, διά να εξαγγείλητε τας αρετάς εκείνου, όστις σας εκάλεσεν εκ του σκότους εις το θαυμαστόν αυτού φώς·

Φιλε συνομιλητη
Προσεχε στα εδαφια που σου παραθετω ανω...
τι προσφερουν οι ιερεις Της Καινης Διαθηκης...!!!
-Ιερουργουν το Ευαγγελιο
-Προσφερουν πνευματικες θυσιες
-Εξαγγελουν τις Αρετες Του Θεου

Φιλε συνομιλητη
Ο ΜΕΓΑΣ ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
θυσιασε Τον Εαυτο Του,
Το Σωμα Του,
ως Ο Νεος Αμνος Του Θεου...!!!
η Θυσια Αυτη εγινε απαξ...
ισχυει για παντα...
δεν επαναλαμβανεται...!!!
Απο το θυσιασμενο Σωμα Του Ιησου Χριστου...
Το Οποιο δεν ειδε διαφθορα...
αλλα υπαρχει εις τους Ουρανους...
τρωνε οι πιστοι ολων των αιωνων...
δια της Κοινωνιας την οποια διδαξε...
Ο Ιδιος Ο Ιησους Χριστος...!!!
Εννοω Την Θεια Κοινωνια...!!!
Την Οποια την Διδαξε Ο Ιησους Χριστος να γινεται με συγκεκριμενο τροπο...
πρωτα κοινωνουν οι πιστοι,τον Αρτο,για να γινει κοινωνια Της Σαρκας Του Σωματος Του Ιησου Χριστου...
και αφου φανε τον Αρτο...
μετα πινουν το κρασι...
Το Οποιο ειναι Κοινωνια Του Αιματος Του Σωματος Του Ιησου Χριστου...!!!
Ο Ιησους Χριστος δεν διδαξε στους μαθητες...
βουτηγμενο ψωμι σε κρασι για Κοινωνια...!!!
Βουτηγμενο ψωμι σε κρασι εδωσε Ο Ιησους Χριστος στον Ιουδα τον Ισκαριωτη...!!!
Η ορθοδοξια γιατι διδασκει Κοινωνια,βουτηγμενο ψωμι σε κρασι???
Ποιος την διδαξε κατι τετοιο???
Με ποιο δικαιωμα κανει αλλαγες στον τροπο τον οποιο Ο Ιδιος Ο Ιησους Χριστος θεσπισε???

Εγραψες...
Tι είναι Θεια Κοινωνία;

Ηδη απαντησα...!!!



vasilis123 είπε...

Φιλε συνομιλητη
GEORGIOS O.X.
5 Μαρτίου 2013 - 1:00 μ.μ.

Εγραψες...
Δεν τόλμησες να μου ερμηνεύσεις ένα Αγιογραφικό χωρίο τα όσα ανέφερα στις (1 Μαρτίου 2013 - 5:06 μ.μ. ).
Και μου γράφεις άρες- μάρες- κουκουνάρες!
Ποια Εκκλησία είναι «στύλος και εδραίωμα της αληθείας»; (Α’ Τιμ. γ’ 15).

Φιλε συνομιλητη
Δεν σου γραφω αρες μαρες κουκουναρες...!!!
Σου γραφω αυτα που πιστευω οτι ειναι ορθα...!!!
ΕΣΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΥΠ`ΟΨΙΝ ΣΟΥ...
ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ...
ΕΙΤΕ ΠΛΑΝΟΣ ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΗΣ...
ΕΙΤΕ ΣΦΟΔΡΑ ΠΛΑΝΗΜΕΝΟΣ ΠΙΣΤΟΣ...!!!
Εσυ πρεπει να ρωτησεις,δια της προσευχης,Τον Ιησου Χριστο...να σου δωσει φωτιση και νοηση...ωστε να δεις αν αυτα που σου γραφω ειναι ορθα...!!!
ΠΡΕΠΕΙ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ...ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΤΗΝ ΦΩΤΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ...!!!
ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΘΑ ΔΕΙΣ...
ΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ ΕΓΩ...
Η ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ...
ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΑ Η ΟΧΙ...!!!

Α`ΤΙΜΟΘΕΟΥ 3.15
αλλ' εάν βραδύνω, διά να εξεύρης πως πρέπει να πολιτεύησαι εν τω οίκω του Θεού, όστις είναι η εκκλησία του Θεού του ζώντος, ο στύλος και το εδραίωμα της αληθείας. 

Φιλε συνομιλητη
Ο παραπανω Λογος ισχυει και ειναι αληθινος...!!!
Η εκκλησια,δηλαδη οι πιστοι Του Ιησου Χριστου,ειναι εις τους αιωνας...
Ο Οικος Του Θεου...!!!
Ο στυλος και το εδραιωμα Της Αληθειας...!!!

Οικος Του Θεου,δεν ειναι πλεον παλι ο πετρινος Ναος Του Θεου,Ο Της Παλαιας Διαθηκης...!!!
Στην Καινη Διαθηκη εχουμε Τον Νεο Ναο Του Θεου,ειναι οι τα σωματα των πιστων...!!!
Οι πιστοι ειναι ο στυλος και το εδραιωμα Της Αληθειας...εις τους αιωνας...!!!
Τι σημαινει αυτο???

Φιλε συνομιλητη
Αυτο σημαινει οτι οι πιστοι,παραλαβοντες Την Αληθεια Του Ιησου Χριστου,δια των αποστολων...την κρατανε Την Αληθεια Αυτη...ασαλευτη και αδιαφθορη εις τους αιωνας...και την διαδιδουν στους αλλους συνανθρωπους τους...σε ολους τους αιωνες...!!!
Οι πιστοι δεν λενε...
π.χ.
εμεις ειμαστε ο στυλος και το εδραιωμα Της Αληθειας...
αρα μπορουμε να αλλαξουμε τα Λογια που μας παρεδωσαν οι αποστολοι,και να τα μετατρεψουμε αλλιως πως...!!!
Οσοι φανερα και ξεκαθαρα...με τα λεγομενα τους...με τις διδασκαλιες τους...διαφοροποιουνται απο τα λεγομενα των αποστολων...
οι ανθρωποι αυτοι δεν λογιζονται πιστοι σε καλη πνευματικη κατασταση...!!!


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....

vasilis123 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Φιλε συνομιλητη
GEORGIOS O.X.
5 Μαρτίου 2013 - 1:00 μ.μ.

Εγραψες...
Ποια Εκκλησία έχει το ακατάλυτο; (Ματθ. 16,18).

Ας δουμε πιο ολοκληρωμενα το μερος Της Γραφης...

Ματθαιος 16.15-18
15 Λέγει προς αυτούς· Αλλά σεις τίνα με λέγετε ότι είμαι; 16 Και αποκριθείς ο Σίμων Πέτρος είπε· Συ είσαι ο Χριστός ο Υιός του Θεού του ζώντος. 17 Και αποκριθείς ο Ιησούς είπε προς αυτόν· Μακάριος είσαι, Σίμων, υιέ του Ιωνά, διότι σαρξ και αίμα δεν σοι απεκάλυψε τούτο, αλλ' ο Πατήρ μου ο εν τοις ουρανοίς. 18 Και εγώ δε σοι λέγω ότι συ είσαι Πέτρος, και επί ταύτης της πέτρας θέλω οικοδομήσει την εκκλησίαν μου, και πύλαι άδου δεν θέλουσιν ισχύσει κατ' αυτής.

Φιλε συνομιλητη
Η Πετρα αυτη,ειναι...
Ο συγκεκρινος Λογος που ειπε ο αποστολος Πετρος...
ΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟΥ ΖΩΝΤΟΣ...!!!
Πανω σε Αυτην Την Πετρα,σε Αυτον Τον Λογο,οικοδομειται πας πιστος...!!!
Οποιος πιστεψει με την καρδια του σε Αυτον Τον Λογο...
οικοδομειται πανω στην Αιωνια Ζωη...
εχει αιωνια Ζωη...
θα κληρονομησει Την Αιωνια Ζωη...!!!
Τετοιοι πιστοι υπηρξαν στον πρωτο αιωνα...και υπηρχαν και στους επομενους αιωνες...υπαρχουν και σημερα...!!!

Εγραψες...
Για να δούμε θα μου απαντήσεις και αυτό που θα σου πω. Εσύ τη θρήσκευμα έχεις; Που ανήκεις;
Αν αρκείσαι μονό στην Αγία Γραφή, θέλω να μου πεις:
Αν το παιδί σου αρρωστήσει (ή εσύ ο ίδιος), θα πάτε στο γιατρό; Αν πάτε που το αναφέρει αυτό η Αγία Γραφή;

Φιλε συνομιλητη
Η Θρησκεια μου ειναι...
Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ...!!!
Πιστευω οτι...
Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΓΕΝΗΣ ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ...ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΚΕΧΡΙΣΜΕΝΟΣ ΣΩΤΗΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ...ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ...!!!

Συναντω δια Της Καινης Διαθηκης την εκκλησια Του Ιησου Χριστου του πρωτου αιωνα...!!!
Τους συναντω νοερα...!!!
Οταν διαβαζω τα γραφομενα τους...
αισθανομαι σαν να ειμαι και γω παρων αναμεσα τους,και διδασκομαι Τον Λογο Της Σωτηριας...!!!
Αισθανομαι οτι συναντω τους αποστολους,και ειμαι μαζι τους,και τους ακουω...και διδασκομαι...!!!
ΝΟΕΡΑ !!!
Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΣΩΖΕΙ...!!!
Τον Ιδιο Λογο Της Σωτηριας,Τον οποιο θα ακουγα αν ζουσα τον πρωτο αιωνα...
Τον Ιδιο Λογο,τωρα Τον μαθαινω δια των γραπτων των αποστολων...!!!
Αρα λοιπον...
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΕΧΩ...ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΜΒΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ,ΔΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΠΤΩΝ ΤΟΥΣ...ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ...!!!
Αναγκη ειναι ομως...
ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΩΝΤΑΝΟ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ...
ΕΝΩ ΔΙΑΒΑΖΩ...ΝΑ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΗ...
ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΝΝΟΩ ΟΡΘΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ...!!!
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΣ...!!!

Φιλε συνομιλητη
Δεν παω στις εκκλησιες που μου λενε...
ελα σε μας να σου διδαξουμε Την Αληθεια Του Ιησου Χριστου...!!!
Δεν παω στους διαφορους δηθεν φωτισμενους διδασκαλους των εκκλησιων αυτων...οι οποιοι φανερα και ξεκαθαρα...λαλουν διαφορετικα απο τους αποστολους...!!!

Φιλε συνομιλητη

Αν στεκομαι καλα στη πιστη...
τοτε Ο Ιησους Χριστος θα με φυλαξει στην υγεια μου...και δεν θα αρρωσταινω...!!

ΜΑΥΡΟΠΟΔΑΡΟΣ είπε...

Συνεχίζουμε τον διάλογο για το τόσο ενδιαφέρον θέμα του άρθρου σχετικά με... τους Μορμόνους...(!)

Και ρωτώ τον Βασίλη, το εξής:

Βασίλη εφόσον ο Παύλος διδάχτηκε όπως γράφεις από τους μαθητές του Χριστού, γιατί να μην έγινε αυτό, δηλαδή να συνεχίσει η διδασκαλία και σε άλλους στην συνέχεια;

Διότι αυτό που γράφεις, ότι ο Παύλος διδάχτηκε από τους μαθητές του Χριστού σημαίνει ότι αποδέχεσαι την προφορική Παράδοση της Εκκλησίας.
Κάνω λάθος;
Βασίλη, ομολογείς ότι δέχεσαι την Παράδοση της Εκκλησίας;
Βασίλη, δέχεσαι την Ιερά Παράδοση;

Ανώνυμος είπε...

@Ρωμαίους 15:16 εις το να ήμαι υπηρέτης του Ιησού Χριστού προς τα έθνη, ιερουργών το ευαγγέλιον του Θεού, διά να γείνη η προσφορά των εθνών ευπρόσδεκτος, ηγιασμένη διά του Πνεύματος του Αγίου.

Φιλε συνομιλητη
ο αποστολος Παυλος,λεει οτι ιερουργει το Ευαγγελιο Του Θεου...!!!
Λεγοντας ο αποστολος Παυλος οτι ιερουργει...
αυτοδηλωνει τον εαυτο του...
για ιερεα Του Θεου...
ιερεα ομως της Καινης Διαθηκης@



vasilis123
8 Μαρτίου 2013 - 10:56 μ.μ.


Τι να γράψει κανείς; Εδώ δεν καταλαβαίνεις τα βασικά! Σου είπα, που στην Αγία Γραφή οι Απόστολοι λέγονται ιερείς; Εσύ απαντάς ο Απ. Παύλος αυτό δηλώνει τον εαυτό του για ιερέα του Θεού…!

Ξέρεις τη σημαίνει ιερουργεί το Ευαγγέλιο του Θεού;;;

GEORGIOS O.X.

Ανώνυμος είπε...


@@@Εγραψες...
a)H Βιβλική Έρευνα στηριζόμενη στις επιστημονικές παραπομπές ξέρει περισσότερα πράγματα από σένα και από μένα. Μόνο όποιος δεν καταλαβαίνει τι θα πει έρευνα δεν δέχεται τις επιστημονικές παραπομπές.Δυστυχώς εσύ την αρνείσαι.

Φιλε συνομιλητη
Την επιστημονικη ερευνα των ερευνητων,την λαμβανω υπ`οψιν,ειδικα εκεινους που αναφερονται στην...
(εισαγωγη και την κριτικη του κειμενου της Καινης Διαθηκης).
Τις απαντησεις των ερευνητων,τις εξεταζω και τις κρινω,και δεχομαι μονο,αυτα που βλεπω οτι ειναι αξιοπιστα.
Περι πνευματικων ζητηματων,περι Του Λογου Της Αληθειας,δεν ψαχνω και ουτε περιμενω απαντησεις απο τους ερευνητες...!!!@@@

-Εγώ δεν σου είπα να περιμένεις απαντήσεις από τους ερευνητές περί πνευματικών ζητημάτων. Μην κατανοείς όπως θέλεις ότι σου γράφουν.Κατανόησέ το όπως σου το λένε.

Επιστήμη δεν είναι μόνο αυτή που αφορά την Εισαγωγή και την Κριτική του κειμένου της Κ.Δ.Επιστήμη είναι και αυτή που ασχολείται με τα αμέσως επόμενα κείμενα της Κ.Δ. Εφόσον αυτή παραδέχεται την ύπαρξη του Ιγνατίου και του Πολυκάρπου είσαι υποχρεωμένος να την παραδεχθείς και εσύ αλλιώς επιλέγεις ότι σε συμφέρει.

Στο θέμα της ύπαρξης ΔΕΝ μπορείς να μην το δεχθείς εφόσον η Επιστήμη το πιστοποιεί.

@@@Εγραψες...
b)Στην κοινή λογική έχουμε Μαθητή και δάσκαλο στον ίδιο χρόνο ανεξάρτητα από το είδος της διδασκαλίας.Έτσι κι εγώ δεν μπορώ να ονομασθώ μαθητής του Χριστού γιατί δεν με δίδαξε ο Χριστός την Αλήθειά του αλλά την έμαθα από άλλους Χριστιανούς.
c)Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι μαθητές αυτοί είναι μαθητές του Στεφάνου και διδάσκονται από αυτόν την Αλήθεια του Ευαγγελίου.
Δεν είναι μαθητές του Χριστού γιατί την Αλήθεια δεν την έμαθαν από τον Χριστό αλλά από τους μαθητές του Χριστού.

Φιλε συνομιλητη
ΚΑΝΕΙΣ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΛΑΘΟΣ!!!
Δεξου και πιστεψε οτι...
Ο Ζων Ιησους Χριστος,ηταν ολες τις ημερες μαζι με τους αποστολους ...και τους καθοδηγουσε να πραττουν Το Θελημα Του...!!!
Το εργο της διδασκαλιας,δεν το επρατταν οι αποστολοι αφ`εαυτων,αλλα ενεργουσαν εν Τω Θεληματι Του Κυριου Τους Ιησου Χριστου...!!!
Την ωρα που οι αποστολοι διδασκαν τους ευαγγελιζομενους...
Ο Ιδιος Ο Ιησους Χριστος διδασκε...
διδασκε δια των αποστολων Του...!!!@@@

-Δε σου είπα εγώ ότι δεν ενεργούσαν εν Αγίω Πνεύματι οι Απόστολοι ούτε πως δεν τους φώτιζε την ώρα της διδασκαλίας ο Χριστός. Μη γράφεις πάλι ότι θέλεις.Ο Μαθητής και ο δάσκαλος είναι στον ίδιο χρόνο ανεξάρτητα από το είδος της διδασκαλίας.Κοινή λογική που δυστυχώς ακόμη και αυτή δεν την καταλαβαίνεις.

Madragoras


Ανώνυμος είπε...

@@@Φιλε συνομιλητη
Στην Καινη Διαθηκη φαινεται ξεκαθαρα,οτι παντες οι πιστοι ονομαζονται μαθητες Του Ιησου Χριστου...!!!
Πουθενα στην Καινη Διαθηκη δεν βλεπουμε καποιον αποστολο να λεει...αυτος η αυτοι,ειναι μαθητες μου...!!!
Αν τυχον ισχυριζεσαι το αντιθετο,να γραψεις το συγκεκριμενο εδαφιο...!!!@@@

-Δεν ονομάζονται πάντες οι μαθητές , μαθητές του Χριστού. Στα εδάφια των Πράξεων οι μαθητές του Στεφάνου πίστευαν αυτό που είπε ο Χριστός στη Σαμαρείτισσα ότι ο Θεός δεν μπορεί να λατρεύεται μόνο στο Ναό των Ιεροσολύμων.

Οι άλλοι μαθητές εξέφραζαν την γραμμή των Ιουδαίων πως ο Θεός λατρεύεται μόνο στο Ναό των Ιεροσολύμων.Αυτή ήταν και η αιτία της σύγκρουσης με αποτέλεσμα την καταδίκη του Στεφάνου. Βλέπεις λοιπόν πως δεν εκφράζουν και οι δυο μερίδες των μαθητών την ίδια γνώμη συνεπώς δεν είναι και οι δυο μερίδες του Ιησού μαθητές.
Δυστυχώς για σένα και εδώ οι ερευνητές μας κατατοπίζουν για τις μερίδες των μαθητών.

@@@Οι αποστολοι ομολογουσαν...οτι αυτα που διδασκαν,δεν ηταν δικα τους λογια,αλλα Λογια Του Ιησου Χριστου,Λογια Του Θεου...!!!@@@

-Σου είπα εγώ πως δίδασκαν δικά τους λόγια; Λόγια του Ιησού δίδασκαν. Μόνος σου γράφεις ότι δίδασκαν. Η λέξη δίδασκαν που έγραψες απαιτεί κάποιον να διδάσκει και κάποιον να μαθαίνει παράλληλα.Δίδασκαν οι Απόστολοι(τη διδαχή του Κυρίου) και το κοινό μαθήτευε στους Αποστόλους τη διδαχή του Κυρίου και όχι δικά τους πράγματα.

Στα απλά πράγματα δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε.

Madragoras

Ανώνυμος είπε...

@@@Εγραψες...
Μην κρύβεσαι πίσω από το δάκτυλό σου λέγοντας πως μόνο ή ορθοδοξία μας πληροφορεί για την ύπαρξή τους.

Φιλε συνομιλητη
Δεν κρυβομαι !!!
Σου απαντησα εκταταμενα σε προηγουμενες απαντησεις μου...!!!
Αλλα και παλι θα σου απαντησω...
Στην Καινη Διαθηκη δεν υπαρχει μαρτυρια,οτι οι ανδρες αυτοι,ακουσαν Τον Λογο δια του αποστολου Ιωαννη...!!!
Δεν υπαρχει η μαρτυρια,οτι τους χειροτονησε επισκοπους,ο αποστολος Ιωαννης...!!!
Το οτι η ορθοδοξια,και ακομα καποιοι επιστημονες ερευνητες,
ισχυριζονται...
οτι πραγματι οι ανδρες αυτοι,
διορισθηκαν επισκοποι απο τον αποστολο Ιωαννη...
αυτοι οι ισχυρισμοι για μενα δεν ειναι αξιοπιστοι...!!!
Δεν μ`ενδιαφερουν οι ισχυρισμοι αυτοι...!!!
Δεν δεχομαι τους ισχυρισμους αυτους...!!!
Τους αγνοω τους ισχυρισμους αυτους...!!!
Γιατι,για μενα,
Η ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ...!!!@@@

-Συγγνώμη αλλά εδώ μου κάνεις τον πονηρό. Η Επιστήμη πιστοποιεί την ύπαρξη των Ανδρών αυτών. Δεν μπορεί εσύ να μην τους δέχεσαι.Τι είσαι εσύ που αμφισβητείς την Επιστήμη στο θέμα της ύπαρξης, είσαι αρχαιολόγος ή κάτι άλλο;

Συγγνώμη αλλά δεν μπορεί να βγεί άκρη έτσι. Πουθενα δεν λέει η Αγία Γραφή ότι ιστορικά πρόσωπα είναι μόνο τα όσα αναφέρονται μέσα σ'αυτή. Αυτό είναι δικός σου κανόνας.

Madragoras

Ανώνυμος είπε...

@@@Εγραψες...
Το ερώτημά μου επανέρχεται :
Σου ζητάω να μου πείς αν είναι άξιοι επίσκοποι για σένα εφόσον έχουμε ως βάση το γεγονός ότι ο ίδιος ο Ιωάννης του εγκατέστησε επισκόπους.
Εσύ τους αναγνωρίζεις ως άξιους επισκόπους; Πες μου αυτό για να προχωρήσει η συζήτηση και θα φτάσουμε και στην αμφίεση καθώς και στο τυπικό της λατρείας που μας παρέδωσαν αυτοί οι Επίσκοποι.


Φιλε συνομιλητη
Εχω απαντησει επαρκως !!!@@@

-Όχι φίλε συνομιλητή δεν έχεις απαντήσει επαρκώς.Δεν μπορείς να αρνηθείς την ύπαρξη ενός Ιστορικού προσώπου επειδή δεν το αναφέρει η Αγία Γραφή. Με την ίδια λογική μπορεί κάποιος να αρνηθεί την ύπαρξη των Ελλήνων Φιλοσόφων, την ύπαρξη του Μ.Αλεξάνδρου κ.ο.κ επειδή δεν τυος αναφέρει η Αγία Γραφή.

Όχι φίλε συνομιλητή, τέτοια πονηριά δεν περνάει.Ο αναγνώστης βλέπει τη μου γράφεις και καταλαβαίνει εύκολα το λόγο που δεν θέλεις να παραδεχθείς την ιστορική ύπαρξη του Ιγνατίου και του Πολυκάρπου.

Madragoras

Ανώνυμος είπε...

vasilis 123, μου έγραψες:

@Συναντω δια Της Καινης Διαθηκης την εκκλησια Του Ιησου Χριστου του πρωτου αιωνα...!!!@

@Φιλε συνομιλητη
Δεν παω στις εκκλησιες που μου λενε...@

8 Μαρτίου 2013 - 11:00 μ.μ.



Ψαλμός, 67:27 (Ο’) ή (68:26, κατά το Εβραϊκό ).
«Εν εκκλησίαις ευλογείτε τον Θεόν…


Πως ερμηνεύετε αυτό;


GEORGIOS O.X.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...