ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

7 Απρ 2013

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΠΑ


ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού

       Ο πρώην πάπας Βενέδικτος 16ος είναι πλέον παρελθόν. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί υπό το βάρος των απίστευτων σκανδάλων, τα οποία εδώ και δεκαετίες όχι απλά συμβαίνουν, αλλά κυριαρχούν στο «κράτος του Θεού». Ήτοι των χιλιάδων κακοποιημένων αθώων παιδιών από πληθώρα παιδόφιλων φραγκοπαπάδων, τους πακτωλούς κατάχρησης από τις τράπεζες του Βατικανού. Αναφέρουμε επίσης και τις φήμες για όργια ομοφυλόφιλων «κληρικών» μέσα στο Βατικανό, οι οποίες έφεραν στο φως μια απίστευτη ηθική μπόχα, την οποία, απ’ ότι φαίνεται δεν την άντεξε ο Βενέδικτος και αποχώρησε, αποδεικνύοντας πως δεν ήταν ικανός να σπάσει τα αφορμισμένα αποστήματα της «Αγίας Έδρας»...
      Το «κράτος του Θεού» δεν έμεινε χωρίς το βασιλιά του. Και τι βασιλιάς! Την απολυταρχία του, θα τη ζήλευαν και οι πιο αυταρχικοί βασιλιάδες του μεσαίωνα! Η Κούρια των καρδιναλίων, δηλαδή των πριγκίπων του κρατικού φεουδαρχικού απολιθώματος, εξέλεξε νέο πάπα, τον αργεντινό «αρχιεπίσκοπο» Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, με το όνομα: Φραγκίσκος ο Α΄. Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, ένας ακόμη σφετεριστής και καταληψίας ανέβηκε στο θρόνο του παλαίφατου Πατριαρχείου της Δύσεως, το οποίο τελεί σε αιχμαλωσία εδώ και χίλια χρόνια από τους Φράγκους αιρετικούς και τους διαδόχους τους! Αυτό ας μην το ξεχνάμε ποτέ! 
      Αφήνουμε κατά μέρος τα κολακευτικά σχόλια των κατευθυνόμενων Μ.Μ.Ε. και τα «λιβανίσματα» των «δικών» μας οικουμενιστών, οι οποίοι «υποδέχτηκαν» την εκλογή του, ίσως, καλλίτερα και από την εκλογή ενός  ορθοδόξου Πατριάρχη!        «Δεν ιδρώνει το αυτί» μας από κάτι τέτοια. Επειδή γνωρίζουμε τη χιλιόχρονη ιστορία του παπισμού, είμαστε υποχρεωμένοι να βλέπουμε με καχυποψία όλες τις ενέργειες του κρατικού δείγματος, το οποίο θέλει να ονομάζεται (και) «εκκλησία». Το φιλολαϊκό «προφίλ» του αργεντινού καρδινάλιου δεν αποτελεί καμιά, μα καμιά, εγγύηση για την διαφορετική «πολιτεία» του ως πάπας. Ως «αρχιεπίσκοπος» στην χρεοκοπημένη και εξαθλιωμένη Αργεντινή, δεν είχε άλλη επιλογή από το να είναι «φίλος των φτωχών». Διαφορετικά δε θα μπορούσε να σταθεί ούτε στιγμή, αν δεν έπαιρνε το μέρος των εξεγερμένων φτωχών αργεντινών. Το ότι μαγείρευε μόνος του και μετακινούνταν με λεωφορεία, δεν αποτελεί τεκμήριο περί της πραγματικής ταπείνωσής του. Επίσης δεν αποτελεί ξεκάθαρο δείγμα ταπεινοφροσύνης οι «εκτός πρωτοκόλλου» εκδηλώσεις του στους πιστούς του, κατά την ημέρα της εκλογής του, το ότι δε φόρεσε τις κόκκινες παπικές παντόφλες, καθώς και το ασημένιο και όχι χρυσό «δακτυλίδι του ψαρά».  
       Γιατί να μην μπορούν όλα αυτά, να αποτελούν δείγματα «νέου αέρα» στον βαλτωμένο  παπικό θεσμό, ο οποίος παραμένει πεισματικά στον απαρχαιωμένο μεσαιωνισμό του; Για τον απλούστατο λόγο: ο νέος πάπας Φραγκίσκος ανήκει στο τάγμα των Ιησουιτών, το οποίο αποτελεί την «ομάδα κρούσεως» του παπικού θεσμού και δεν αφήνει κανένα περιθώριο να σκεφτούμε καλόπιστα. Το διαβόητο αυτό τάγμα αποτελεί τον πιστό και αφοσιωμένο «στρατό του πάπα» και άρα είναι ο ορκισμένος εγγυητής ότι δε θα παρεκκλίνει ο «ποντίφικας» ούτε στο ελάχιστο από τον μεσαιωνικό φεουδαρχικό και απολυταρχικό χαρακτήρα του παπισμού. Δεν είναι λοιπόν μόνο ο «στρατός» του πάπα, αλλά και το φόβητρό του, για τη διαφύλαξη του παπικού θεσμού και των αιρετικών δοξασιών του, τα οποία συνθέτουν το παπικό οικοδόμημα.
      Η «Εταιρεία του Ιησού», όπως είναι η ονομασία του τάγματος των Ιησουιτών, ιδρύθηκε το 1539 από τον ισπανό ιππότη Ιγνάτιο Λαγιόλα, και ένα χρόνο μετά έτυχε της εγκρίσεως του πάπα. Στην ουσία είναι η μετεξέλιξη του τάγματος των Ιησουιτών που είχε ιδρυθεί το 1363 στην Ιταλία από τον πάπα Ουρβανό τον Ε΄, για να είναι οι «δικοί» του άνθρωποι και οι χειροκροτητές του. Η ίδρυση της «Εταιρείας του Ιησού» συμπίπτει με την «αντιμεταρρύθμιση», δηλαδή τη γιγαντιαία επιχείρηση του παπισμού να αντιμετωπίσει την Μεταρρύθμιση, δηλαδή το κίνημα του Προτεσταντισμού. Οι Ιησουίτες μπήκαν στην πρώτη γραμμή για την καταδίωξη, τη σύλληψη και την ανάκριση των αιρετικών. Κύριο όπλο τους η «Ιερή Εξέταση», η οποία είχε συσταθεί το 1480 με παπική βούλα. Χιλιάδες άνθρωποι οδηγήθηκαν στα φοβερά ανακριτικά συμβούλια των Ιησουιτών, βασανίστηκαν φρικτά και βρήκαν τραγικό θάνατο, με σκοπό δήθεν την εξιλέωσή τους από την αίρεση, στην ουσία όμως να εκλείψουν οι φωνές που αμφισβητούν την απόλυτη εξουσία του «αντιπροσώπου του Χριστού στη γη» πάπα! «Η οργάνωση προσπαθούσε να εξυγιάνει την Καθολική Εκκλησία από τις αιρέσεις και να τιμωρήσει τις παρεκκλίσεις από την πίστη προχωρώντας σε πραγματικό κυνήγι ανθρώπων. Οι αθωώσεις όσων έφταναν να περάσουν από Ιερά Εξέταση ήταν από σπάνιες ως μηδαμινές, καθώς υπό την πίεση φρικτών βασανιστηρίων, σωματικών και ψυχολογικών, οι «αιρετικοί» σχεδόν πάντα ομολογούσαν όποιο θρησκευτικό έγκλημα και αν τους είχαν προσάψει, μόνο και μόνο για να λυτρωθούν μια ώρα αρχύτερα ψυχή τε και σώματι στην πυρά» (Ιστοσελίδα: ΤΟ ΒΗΜΑ).
      Το διαβόητο αυτό τάγμα των Ιησουιτών ευθύνεται και για απαράδεκτες, έως εγκληματικές, ενέργειες και κατά της Ορθοδοξίας μας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της τουρκοκρατίας ορδές φανατικών Ιησουιτών μισιοναρίων εξορμούσαν στην Οθωμανική αυτοκρατορία, εξαγόραζαν με πακτωλό χρημάτων την ανοχή των τουρκικών αρχών, και έκαναν ανελέητο προσηλυτισμό σε βάρος των ορθοδόξων. Ως και για συγκεκριμένα εγκλήματα κατηγορούνται, όπως τη φρικτή δολοφονία του μαρτυρικού Οικουμενικού Πατριάρχη Κυρίλλου Λουκάρεως το 1637.
       Είναι γνωστό πως η ιδιότητα του Ιησουίτη είναι ταυτόσημη και με την υποκρισία, διότι οι τρόποι δράσεως του τάγματος είναι συχνά κρυφοί και δόλιοι. Δεν είναι τυχαίο ότι βασική αρχή του τάγματος είναι «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», πάνω στην οποία στηρίχτηκε η «Ιερά Εξέταση» και δικαιολογήθηκαν τα αναρίθμητα εγκλήματα του τάγματος, για λογαριασμό της «Αγίας Έδρας»! Και για να καταλάβει κάποιος πόσο «εξαγιασμένα» είναι τα εγκλήματά του, ο ιδρυτής του τάγματος Ιγνάτιος Λαγιόλα «αγιοποιήθηκε» από την παπική «εκκλησία» και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους «αγίους» και «πατέρες» της παπικής «εκκλησίας»!  
       Αυτό είναι δυστυχώς το προφίλ του «ιερού» τάγματος από το οποίο προέρχεται και συνεχίζει να ανήκει ο νέος πάπας Φραγκίσκος, και του οποίου τα μέλη, και εν προκειμένω, ο νέος πάπας, δίνουν αιώνιο όρκο πίστης στον παπικό θεσμό, όπως τον έπλασαν οι αιρετικοί Φράγκοι καταληψίες του Πατριαρχείου της Δύσεως και τον εφάρμοσε και επέβαλλε ο σκοτεινός μεσαιωνικός παπισμός. Γι’ αυτό δεν μας αφήνονται περιθώρια να τρέφουμε ελπίδες ότι κάτι θα αλλάξει στον παπισμό. Και αν ακόμη, υποθετικά, ο ίδιος ο πάπας αποφάσιζε να απορρίψει κάποιες από τις αρχές του παπισμού, όπως λ.χ. το πρωτείο και το αλάθητο, θα έβρισκε μπροστά του το πανίσχυρο τάγμα των Ιησουιτών!
       Ως ορθόδοξοι θα πρέπει στο εξής να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Είναι σίγουρο, πως ο ιησουίτης πάπας, θα εφαρμόσει τη θεμελιώδη αρχή του τάγματός του: «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», διότι είναι υποχρεωμένος, τηρώντας τον όρκο του, να την εφαρμόσει. Έτσι θα χρησιμοποιήσει πιθανότατα πλάγια μέσα, δηλαδή δόλιους τρόπους, για να μας υποτάξει στην παντόφλα του. Υπάρχει το ενδεχόμενο να φτάσει μέχρι και το σημείο να κάνει εικονικές (ψεύτικες) αναιρέσεις παπικών κακοδοξιών, ώστε να μας οδηγήσει στην ένωση, όπως την μηχανεύεται το σκοτεινό Βατικανό!
Πρέπει να μας φοβίζει το ενδεχόμενο πως δικοί μας υψηλόβαθμοι εκκλησιαστικοί ηγέτες, είτε θα πέσουν στην παγίδα του ιησουίτη πάπα, είτε θα εκμεταλλευτούν, ως οικουμενιστές, τα ιησουίτικα τεχνάσματα και θα μας οδηγήσουν στο «στόμα του λύκου». 
      Παρ’ όλα αυτά τίποτε δεν αποκλείεται. Ευχή και προσευχή μας είναι να αποτελέσει εξαίρεση ο νέος πάπας, να κάμει το μεγάλο βήμα, να επιστρέψει τον αιρετικό παπισμό χίλια χρόνια πίσω, προκειμένου να συναντήσει την αληθινή Εκκλησία του Χριστού, από την Οποία είχε αποσκιρτήσει και απομακρύνθηκε. Ουδόλως μας ενδιαφέρει αν θα καταφέρει να καθαρίσει την δυσώδη «κόπρο του Αυγείου», του αμαρτωλού Βατικανού, αλλά η επιστροφή των πεπλανημένων αδελφών μας στην σωτήρια αγκαλιά της Μιας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, η Οποία είναι η Ορθοδοξία μας!
     Από το ταπεινό μας αυτό βήμα κάνουμε έκκληση αγάπης και αγωνίας στον νεοεκλεγέντα πάπα: Τόλμησε Φραγκίσκε, να απελευθερώσεις επιτέλους το υπόδουλο σεβάσμιο Πατριαρχείο της Δύσεως, για να γίνεις ο αληθινός Πατριάρχης του, αληθινός διάδοχος των αγίων ορθοδόξων παπών της αιχμάλωτης αληθινής Εκκλησίας του Χριστού, για να σε γράψει η ιστορία και να σε ευγνωμονούν οι πιστοί όλων των αιώνων. Εμείς θα σου απονείμουμε το πρωτείο της αγάπης, (μόνο αυτό), την υπέρτατη τιμή της μιας Εκκλησίας, το οποίο θα σου ανήκει δικαιωματικά, και το οποίο κατείχαν οι άγιοι πάπες προκάτοχοί σου, πριν την μεταβάλλουν οι αιρετικοί Φράγκοι σε ανίερο «κράτος του Θεού», σε αντίχριστο και δαιμονικό σύστημα. Πέταξε στο καλάθι των αχρήστων τα ανόητα «λιλιά», που σου φόρεσαν οι άθλιοι κόλακες και προπαντός απέβαλε τα δαιμονικά «αξιώματα» του πρωτείου και του αλαθήτου, τα οποία ευθύνονται κατά κύριο λόγο για την σύγχρονη παγκόσμια πνευματική κατάπτωση. Μαζί τους πέταξε και όλες τις ολέθριες παπικές κακοδοξίες, τις οποίες συσσώρευσαν οι αιώνες, ως πνευματική πανώλη. Κατεδάφισε το διεφθαρμένο παπικό οικοδόμημα για να φανεί η φυλακισμένη και αλυσοδεμένη Εκκλησία του Χριστού, η Οποία σπαράζει στα σκοτεινά και αραχνιασμένα δεσμωτήριά του. Σπάσε τις φρικτές αλυσίδες Της και βάλε τέλος στην χιλιετή βαβυλώνια αιχμαλωσία Της. Απόδειξέ μας έμπρακτα ότι είσαι όντως πρόσωπο ευθύνης και δε φοράς προσωπείο και δη αυτό του ιησουίτη!
 
 
 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου.

 
      

10 σχόλια:

Νικόλαος είπε...

Πολύ καλό και ουσιαστικό άρθρο και δη μπροστά στις φανφάρες που ακούμε...

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό το άρθρο! « Ήτω δε υμών το ναι ναι, και το ου ου…» (Ιακ. ε’ 12).


GEORGIOS O.X.

ΚΟΣΜΑΣ είπε...

Αδελφέ εν Χριστώ, κ.Λάμπρο, γνωρίζετε την αγάπη και την εκτίμηση που τρέφω προς το πρόσωπό σας.
Φλογερός μαχητής της Εκκλησίας Του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.
Συγχαρητήρια για το εξαιρετικό αντιοικουμενιστικό άρθρο σας.

Όντως, όσοι υποστηρίζουν τον οικουμενισμό, δηλαδή την ανίερη θεωρία των κλάδων, είναι κατ' ουσίαν αντίχριστοι, θέτοντας εαυτούς εκτός Ορθοδόξου διδασκαλίας, βλάσφημα ανθρωπάρια, μη δεχόμενοι την μοναδικότητα της Αγίας Εκκλησίας Του Ιησού Χριστού, που απέκτησε με το Άγιο Του αίμα.

Εύχομαι, όλα τα Ορθόδοξα ιστολόγια, να αποβάλουν τον φόβο των ανθρώπων, (προϊσταμένων τους), και να αρχίσουν να αναρτούν παρόμοια αντιοικουμενιστικά άρθρα, προς ωφέλεια, και αφύπνιση των απανταχού Ορθοδόξων Χριστιανών.

Ας μας χαρίζει ο Κύριος, ελάχιστο τμήμα, του χαρίσματος με το οποίο σας έχει προικίσει.

Εύγε!

vasilis123 είπε...

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ

Χωρις να θελω να σας κρινω...

Διαβαζοντας τα σχολια σας,διαπιστωσα οτι υπαρχει σε καποιο βαθμο,πνευμα μισαλλοδοξιας,απεναντι στην καθολικη χριστιανικη εκκλησια !!!

Θα σας προετρεπα φιλικα,να εχετε την καλη διαθεση,να βλεπετε και να παραδεχεστε,την πιστη των πιστων ανθρωπων,που συμβαινει ν`ανηκουν στην καθολικη εκκλησια...!!!
Για να μην παρεξηγηθω,το ξεκαθαριζω...
δεν λεω να μην διακρινετε οτι κακοδοξο διδασκεται απο την καθολικη εκκλησια.
Αντιθετως,τις κακοδοξιες,να τις διακρινετε και να τις καταμαρτυρειτε,αλλα να ειστε επισης ετοιμοι,να παραδεχτειτε,οτι υπαρχουν καθολικοι,οι οποιοι αγαπανε Τον Θεο και Τον Ιησου Χριστο,και θελουν,και ζητουν προσευχομενοι,να σωθουν...!!!
Αυτους τους καθολικους να τους αγαπατε,και να τους θεωρειτε ως αδελφους εν Χριστω Ιησου...!!!
Μην πεφτετε στην παγιδα του μισους και της τυφλωσης...μην στελνετε τους πιστους των αλλων χριστιανικων δογματων στην κολαση...!!!
Σκεφτειτε εσεις οι πιστοι ορθοδοξοι χριστιανοι,οτι οπως εσεις αγαπατε Τον Θεο και Τον Ιησου Χριστο,ομοιοι σας,αγαπωντες Τον Θεο και Τον Ιησου Χριστο,υπαρχουν και στις αλλες χριστιανικες εκκλησιες...!!!
Σε ο,τι αφορα τις κακοδοξιες,εχετε σκεφτει αραγε,οτι ενδεχομενως και η ορθοδοξια να διδασκει και αυτη τις δικες της κακοδοξιες???

Alexia Krinitis είπε...

Με μεγάλη καθυστέρηση και λίγο πριν ανεβεί το νέο άρθρο του Αντιαιρετικού, θα αφήσω 2 σύντομα σχόλια:

Προς το vasili123:
Δεν πιστεύω ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία διδάσκει κακοδοξίες, αλλά πιστεύω ότι είναι η Μία Εκκλησία που ίδρυσε ο Χριστός. Δέχομαι όμως ότι υπάρχουν πιστοί χριστιανοί (όπως οι Καθολικοί) που να θεωρούν ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία διδάσκει κακοδοξίες. Και βέβαια, σέβομαι απόλυτα τους Καθολικούς, προτεστάντες (και τους πιστούς οποιασδήποτε θρησκείας.

Ένα γενικό σχόλιο για το άρθρο:
Επαναλαμβάνει τα γνωστά σχόλια περί οικουμενιστών ιεραρχών. Δεν έχω καταλάβει γιατί χαρακτηρίζονται έτσι και μάλιστα συλλήβδην όλοι οι ιεράρχες; για τη συμμετοχή τους στους διαθρησκειακούς διαλόγους; Αυτή είναι απόφαση, που έχουν πάρει όλες οι Ορθόδοξες Εκκλησίες ανά τον κόσμο. Το σύνολο λοιπόν των ορθόδοξων εκκλησιών ανήκουν στην αίρεση του οικουμενισμού;


ΚΟΣΜΑΣ είπε...

Alexia Krinitis, αυτά που γράφετε είναι έξω από την Ορθόδοξη διδασκαλία, και δεν αντέχω να τα διαβάζω σε ένα αντιαιρετικό ιστολόγιο, από ανθρώπους που είναι, ή λένε ότι είναι Ορθόδοξοι.

1) Εφόσον παραδέχεστε ότι η Μια και Μοναδική Εκκλησία, την οποία ίδρυσε ο Κύριος, είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία, τότε δεν είναι δυνατόν να ισχυρίζεστε ότι οι Καθολικοί είναι αληθινοί Χριστιανοί, ή οι προτεστάντες.

2) Το άρθρο του κ.Λάμπρου, αποτελεί ένα Ορθόδοξο διαμάντι μέσα στην διαδικτυακή προπαγάνδα των οικουμενιστών. Η Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία είναι η μοναδική Εκκλησία του Χριστού, αποτελείται από Κληρικούς και Λαϊκούς.
Διαχωρίζοντας το πρόσωπο από την ιδιότητα, δεχόμαστε τα μυστήρια που τελεί, αλλά δεν δεχόμαστε τις επιλογές του προσώπου όταν αυτές είναι αντίθετες με τους κανόνες της Εκκλησίας, τους Αγίους Πατέρες, και τις αναγνωρισμένες υπό της Εκκλησίας Οικουμενικές Συνόδους.

Αυτό με απλά λόγια σημαίνει, ότι, όλο το σύμπαν να γυρίσει ανάποδα, αν μείνει έστω και ένας κανονικά χειροτονημένος Ορθόδοξος Ιερέας, τότε σε αυτόν βρίσκεται η Εκκλησία, και αυτόν θα ακολουθήσουμε μέχρι θανάτου, παρά να ενωθούμε με τους οικουμενιστές, και να βρεθούμε υπό την παντούφλα του αντίχριστου Πάπα.

Επειδή είναι μεγάλο θέμα, και όπως αντιλαμβάνομαι δεν γνωρίζεις το ιστορικό του αντιοικουμενιστικού αγώνος, και των Αγίων που μαρτύρησαν για την Ορθοδοξία, και τον Χριστό. Σου προτείνω να διαβάσεις τον βίο του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού, σε αυτό τον δεσμό:

http://www.impantokratoros.gr/4BB28735.el.aspx

vasilis123 είπε...

Φιλη συνομιλητρια
Alexia Krinitis
14 Απριλίου 2013 - 6:21 μ.μ.

Εγραψες...
Προς το vasili123:
Δεν πιστεύω ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία διδάσκει κακοδοξίες, αλλά πιστεύω ότι είναι η Μία Εκκλησία που ίδρυσε ο Χριστός.

Φιλη συνομιλητρια
Αρχικα,συστηνομενος προς σε,
(για να ξερεις με ποιον συνομιλεις),
οφειλω να σου πω...
οτι θεωρω παντα ανθρωπο ορθοδοξο,ο οποιος πραγματι αγαπαει Τον Θεο και Τον Ιησου Χριστο,
ως αδελφο χριστιανο εν Κυριω Ιησου Χριστω...!!!
Εχω την γνωμη ομως,οτι η ορθοδοξια,ναι μεν διδασκει Αληθεια απο Την Αγια Γραφη,αλλα δυστυχως,διδασκει επιπροσθετως,και καποιες κακοδοξιες,οι οποιες φανερα διαφοροποιουνται απο τα λεγομενα Της Καινης Διαθηκης...!!!




alexia1004 είπε...

@Vasilis123

Δεν θεωρώ ορθόδοξο "παντα ανθρωπο...,ο οποιος πραγματι αγαπαει Τον Θεο και Τον Ιησου Χριστο...", διότι τότε θα ήταν αληθινές όλες οι ανά τον κόσμο "εκκλησίες". Η Αλήθεια όμως είναι μία και μία Εκκλησία ίδρυσε ο Κύριος.

Όσο για τις κακοδοξίες, δική σου η λέξη, που θεωρείς ότι διδάσκει η Ορθόδοξη Εκκλησία, θα πρέπει να γίνεις πιο σαφής, αν δώσεις κάποιο παράδειγμα και να δούμε αν όντως είναι κακοδοξία.

Χρήστος - αντιαιρετικός είπε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Προς Vasilis 123 και Αλεξία Κρινίτη. Δεν ανέβασα σχόλιο – απάντηση του Vasilis 123 προς την Αλεξία Κρινίτη, περί κακοδοξίας της Ορθοδοξίας, επειδή ασχολείται με το ίδιο θέμα – για τα άμφια των κληρικών – για τα οποία έχει λάβει τις απαντήσεις του από τους Ορθόδοξους συνομιλητές του στο άρθρο «ΟΙ ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΩΝ ΜΟΡΜΟΝΩΝ, ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ».
Μάλιστα στο συγκεκριμένο άρθρο έκανε και ένα unfair, εξαφανίστηκε από τον διάλογο σχεδόν για ένα μήνα και επανεμφανίστηκε μετά με κάποιες απαντήσεις σε άλλο άρθρο του «Αντιαιρετικού»!!! με αποτέλεσμα οι συνομιλητές του να μην γνωρίζουν απολύτως τίποτα!
Για το λόγο αυτό δεν ανέβασα και τα σχόλιά του.
Αν ο Vasilis 123 επιθυμεί την συνέχιση του διαλόγου με την Αλεξία Κρινίτη μπορεί να το κάνει βρίσκοντας άλλη κακοδοξία της Ορθοδοξίας και βέβαια θα του ανεβάσω το σχόλιο.
Επίσης, όποιος για οποιονδήποτε λόγο πρόκειται να απέχει από τον διάλογο για χρονικό διάστημα πέραν της βδομάδας, οφείλει να ενημερώνει τους συνομιλητές του.
Εις αντίθετη περίπτωση, δεν θα του αναρτήσω σχόλιο.

Χρήστος - αντιαιρετικός

alexia1004 είπε...

Περίμενα αρκετές μέρς (ίσως και βδομάδες), μήπως ο Vasilis123 επανέλθει με κάποιο άλλο παράδειγμα κακοδοξίας της Εκκλησίας, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη (η αλήθεια είναι ότι έχει εμπλακεί και σε διάλογο σε άλλο άρθρο).
Από απλή περιέργεια, θα ήθελα εγώ να τον ρωτήσω:
γιατί έδειξες τόσο μεγάλη ευαισθησία για τους καθολικούς κι ένιωσες την ανάγκη να τους υπερασπιστείς; Ομολογώ και γελάστε ελεύθερα, ότι θεώρησα πως είσαι καθολικός (δεν ήξερα ότι είχες συμμετάσχει ξανά σε διάλογο). Αντίστοιχα, έχεις μπει σε φόρουμ και μπλογκς καθολικών και έχεις υπερασπιστεί τους Ορθόδοξους;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...