ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

15 Μαρ 2020

ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ

του Ευστάθιου Μπαρνασά


Από την αρχή της ύπαρξης του ο άνθρωπος φάνηκε ότι έχει στο DNA του την εκμετάλλευση τού είδους του και όχι μόνο. Την επιρροή και την εξουσία του την επέβαλε τις περισσότερες φορές με σκληρό τρόπο και παρόλο που τα αποτελέσματα δεν ήταν σχεδόν ποτέ τα αναμενόμενα, εν τούτοις το άρρωστο πάθος της πλεονεξίας να τα έχει όλα, δεν του έγινε ποτέ μάθημα για αναθεώρηση...

Τόσο στο ζωικό βασίλειο όσο και στον ανθρώπινο, ίσχυε ο νόμος του ισχυρότερου, που σταδιακά μόνο στο ανθρώπινο είδος άλλαξε τον τρόπο της κυριαρχίας εξουσίας, δηλαδή από τον πολιτικό ή θρησκευτικό αρχηγό σε μιά ενιαία ομάδα, που κινεί τα νήματα τής παγκόσμιας εξουσίας με την συγκατάθεση ή όχι της λαϊκής θέλησης και δύναμης. Όλες οι αποφάσεις παίρνονται με γνώμονα μόνο το κέρδος ενώ το σκεπτικό για τις ανάγκες των ανθρώπων το λύνουν με μαθηματικά. Η απληστία να έχω εγώ, να έχω πολλά, να τα έχω όλα, σε συνδυασμό με την παντελή έλλειψη συνείδησης, δημιούργησαν εξ αρχής κενό μεταξύ της εξουσίας των λίγων στην εκμετάλλευση των πολλών, με τον άνισο καταμερισμό του πλούτου.
Τόσο οι ιστορικές αναφορές όσο και τα θρησκευτικά κείμενα βρίθουν από παραδείγματα απληστίας και ματαιοδοξίας ανθρώπων των οποίων το τέλος ήταν άσχημο, που δυστυχώς όμως, δεν έγιναν παράδειγμα προς αποφυγή για τους επόμενους.
Ο Αριστοτέλης είχε πει: «Η φτώχεια είναι έλλειψη πολλών πραγμάτων και η απληστία όλων». Μια Ινδιάνικη Προφητεία πολύ επίκαιρη λέει τα εξής: «Μόνο όταν θα έχετε κόψει και το τελευταίο δένδρο. Μόνο όταν θα έχετε δηλητηριάσει και το τελευταίο ποτάμι. Μόνο όταν θα έχετε ψαρέψει και το τελευταίο ψάρι. Μόνο τότε θα καταλάβετε ότι τα λεφτά δεν τρώγονται». Αλλά και ο Ο. Μουραβιόβα είχε σοφά επισημάνει: «Την εξουσία ονειρεύονται οι άνθρωποι, οι ικανότητες των οποίων είναι πιο αδύναμες από την ματαιοδοξία τους». Στο δε βιβλίο της Αγίας Γραφής Εκκλησιαστής κεφάλαιο 1, στίχος 2 αναφέρεται πολύ εύστοχα: «ματαιότης ματαιοτήτων, τα πάντα ματαιότης». Και βέβαια τίποτα δεν συγκρίνεται με την παραβολή του άφρονα πλουσίου και το «Δος ημίν σήμερον» που είπε ο Ιησούς Χριστός, γνωρίζοντας καλύτερα από τον καθένα την ανθρώπινη ματαιοδοξία.
Η ματαιοδοξία λοιπόν κατά το διάβα των αιώνων ρίζωνε στο ασυνείδητο των σκοτεινών ψυχών των ανθρώπων, που έβλεπαν ως μεγαλείο, την μικρότητά τους. Από μόνοι τους γίνονταν και γίνονται θεοί, κοσμοκράτορες, πλεονέκτες του θανάτου, χαμένοι μέσα στις απόλυτες ψευδαισθήσεις τους. Τίποτα διαχρονικά καλό, κανένας δεν μάζεψε και δεν μαζεύει γνώση σαν να μην θέλανε ποτέ να διορθωθούν.
Στον σημερινό «πολιτισμένο» κόσμο, που η γνώση χορηγείτε σχεδόν δωρεάν και κατά κόρον, δεν είναι μόνο ένας που έχει στραβώσει, είναι μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων, που ενώ φαινομενικά έχει υψηλή μόρφωση είναι εντελώς διεστραμμένη, που οραματίζεται έναν κόσμο με μαριονέτες και σε συγκεκριμένο αριθμό, ενώ πειραματίζεται να τα καταφέρει πάση θυσία φτάνοντας ακόμα και λίγο πρίν την ώρα μηδέν.
Ίσως αναρωτηθείτε, γιατί αυτό να είναι έτσι, και πως θα γίνει εάν τελικά γίνει; Θα αναλύσουμε τα στοιχεία κοσκινίζοντας τις πληροφορίες, και σε ένα κόσμο πληροφοριών, θα σας θυμίσουμε πράγματα, που τα ακούτε σκόρπια και ίσως δεν τους δίνεται σημασία. Θα αναπτύξουμε σε αυτό το άρθρο τις θέσεις των μνηστήρων του κόσμου για το σήμερα και για το αύριο, γιατί αυτό είναι που μας ενδιαφέρει.
Η ανάπτυξη της κοινωνίας που είναι ο στόχος κάθε εθνικής οντότητας, είναι ανάλογη και δυσανάλογη με την πυκνότητα του πληθυσμού, που σημαίνει μεγαλύτερη ανάπτυξη περισσότερος πληθυσμός, υπερανεπτυγμένη οικονομία περισσότερο κέρδος για λίγους, συνεπώς λιγότερο φαγητό για τους πολλούς.
Το ερώτημα της Ελίτ, αυτής της παγκόσμιας ομάδας είναι. Μου χρειάζονται όλοι; Εάν δεν μου χρειάζονται, να εξαφανιστούν.
Βλέπουν τους ανθρώπους ως μάστιγα που μαστίζει τον πλανήτη και καταναλώνει πόρους που τους ανήκουν.
Θα τα καταφέρουν όμως σε αυτόν τον σχεδιασμό ή θα ανοίξουν το κουτί της Πανδώρας και θα χαθούν μετά των αλλοφύλων;
Τριμερής Επιτροπή, Λέσχη Μπιλντερμπεργκ, Ομάδα j7, Ομάδα j20, Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός και άλλοι, συνεδριάζουν για να λύσουν τα προβλήματα λένε του πλανήτη και στο μόνο που συμφωνούν είναι, πώς θα εξασφαλίσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα.   
Σε συνέδρια για την σίτιση του παγκόσμιου πληθυσμού δεν συζητάνε για την λύση του προβλήματος μέσω της σίτισης, αλλά για την εξεύρεση τρόπων εξόντωσης μεγάλου αριθμού ανθρώπων και αντικειμενικό σκοπό την μείωση του πληθυσμού, ενώ αφού ερίζουν μεταξύ τους, προωθούν τον πόλεμο πουλώντας όπλα και θάνατο.
Θα έχετε δεί τι αλαλούμ γίνεται στα συνέδρια για το οικοσύστημα και την υπερθέρμανση του πλανήτη, όπου λένε ευθαρσώς, εμάς δεν μας συμφέρει η μείωση της χρήσης των υδρογονανθράκων ας το κάνουν οι άλλοι και δεν μας λένε ποιοί είναι οι άλλοι, αφού στην πραγματικότητα ... δεν υπάρχουν άλλοι. Το ζητούμενο γι’ αυτούς ήταν και είναι να βρεθεί ο ελεγχόμενος τρόπος της μείωσης του πληθυσμού αλλά και με τις προϋποθέσεις να παραμείνει ένα ελεγχόμενο υπόλοιπο πληθυσμού.
Έχουμε βέβαια και πάρα πολλά παραδείγματα για τους διαχρονικά αλλοπρόσαλλους, που ενώ βρεθήκανε σε ένα τεράστιο πλανήτη με τεράστιες δυνατότητες εν τούτοις  απ’ ότι φαίνεται, μερικούς δεν τους χώραγε ο πλανήτης τότε και άλλους δεν τους χωράει τώρα, γι’ αυτό και ο κόσμος έζησε πολέμους, ολοκαυτώματα και γενοκτονίες από ανθρώπους που τα ήθελαν όλα και τώρα δεν γνωρίζουμε ούτε που είναι ο τάφος τους. Ειρωνία, ανοησία, απληστία, ματαιοδοξία, τι να πείς, πράγματα αχαρακτήριστα για ανθρώπους εφήμερους σε ένα κόσμο μετρημένων ημερών. Μάθημα, στοχασμός, μεταμέλεια ούτε σκέψη για αυτά, γιατί πάντα αισθάνονται θεοί και χωρίς τύψεις. Δεν συλλογίζονται οι ανόητοι, ότι δεν υπάρχει πάντα για όλους η επόμενη μέρα.
Ας δούμε όμως τι είπαν  κάποιοι επώνυμοι για την μείωση του πληθυσμού:
Ο Bill Gates της Microsoft είπε πριν μερικά χρόνια: «Ο κόσμος σήμερα έχει 6,8 δισεκατομμυρια ανθρώπους. Τώρα, αν κάνουμε μιά πραγματικά σπουδαία δουλειά με τα νέα εμβόλια την υγειονομική περίθαλψη, υπηρεσίες αναπαραγωγικής υγείας, θα μπορούσαμε να τον μειώσουμε σε ίσως 10 ή 15 τοις εκατό». Ως ύποπτα φιλάνθρωπος, κάνει δωρεές εμβολίων στην Αφρική και μας βάζει σε σκέψεις για τα αποτελέσματα.
Ο David Rockefeller είπε σε μιά συνέντευξη για τους ανθρώπους: «Είναι μόνο υπηρέτες, είναι μόνο μάζα. Πρέπει να μειωθούν σε 500 εκατομμύρια και να τους ελέγξουμε βάζοντας τους ένα τσιπ».
Στους Κατευθυντήριους Λίθους της Γεωργίας των ΗΠΑ αναγράφεται το εξής: «Διατηρήστε την ανθρωπότητα κάτω από 500.000.000,σε συνεχή ισορροπία με την φύση».
Ο Τεντ Τέρνερ του CNN ήταν πιό αυστηρός λέγοντας, ότι ένας συνολικός πληθυσμός 300.000.000 εκατομμυρίων θα ήταν ιδανικός.
Το ίδιο και ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ είπε, ότι πρέπει να μειωθεί ο πληθυσμός κατά 90 τοις εκατό.
Αυτό που δεν μας έχουν πεί όλοι, όσοι αναφέρονται στα ευεργετήματα της μείωσης του πληθυσμού είναι το εξής. Γιατί την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου που ο πληθυσμός της γης ήταν 300.000.000 εκατομμύρια ή και πρίν που ήταν λιγότεροι, τίποτα δεν κατάφεραν να κάνουν οι άνθρωποι για να βελτιωθούν; Μήπως, επειδή στην πραγματικότητα ενδιαφέρονται μόνο για το σατανικό πρόγραμμα, που όλως περιέργως αναφέρεται στα Πρωτόκολλα Της Σιών;
Τα τελευταία χρόνια έχουμε παντού μικρούς και μεγάλους πολέμους που δεν υποστηρίζονται από τον πληθυσμό, αλλά μόνο από αυτούς που αποκαλούνται ηγέτες, και ενώ είναι συνδαιτυμόνες, εν τούτοις δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους και οδηγούνται σε συρράξεις με οδυνηρά αποτελέσματα. Ενώ θέλουν να μειώσουν τον πληθυσμό τρώγονται και μεταξύ τους για την πρωτοκαθεδρία και αυτό είναι που σώζει λίγο την κατάσταση. 
Έχουμε όμως να αντισταθούμε και σε ιούς θανατηφόρους, που δημιουργούνται σε εργαστήρια ασφαλείας για βιολογικό πόλεμο και κάθε τόσο τους δοκιμάζουν στον κόσμο μέχρι την μεγάλη εξόντωση. Κάποιους θανατηφόρους ιούς που είχαν σχεδόν εξαφανιστεί τους καλλιέργησαν σε εργαστήρια για να τους χρησιμοποιήσουν πάλι κατά το δοκούν.
Το 1957 εμφανίζεται ένας ιός τύπου Α η γνωστή ασιατική γρίπη στην Κίνα, γίνεται πανδημία και σκοτώνει 1.1 εκατομμύρια ανθρώπους .
Το 1968 ένας άλλος ιός τύπου Α της γρίπης εμφανίζεται στο Χονγκ Κόνγκ, γίνεται πανδημία και εξοντώνει πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους.
Το 1997 πάλι στην Κίνα εμφανίζεται ο ιός της γρίπης των πτηνών, ευτυχώς όμως με λίγα ανθρώπινα θύματα.
Το 2003 από την Κίνα ξεκίνησε η επιδημία του ιού SARS, «από τις νυχτερίδες λένε», αλλά φαίνεται ότι δεν τον εξέλιξαν καλά γιατί δεν ήταν τόσο θανατηφόρος και περιορίστηκε σε μερικές χιλιάδες κρούσματα και περίπου 1000 θύματα. Δεν το έβαλαν κάτω και επανήλθαν.
Σήμερα και μετά 17 χρόνια εμφανίστηκε πάλι στην Κίνα ένας νέος τύπος ιού της γρίπης o SARS-CoV-2 και η ασθένεια που προκαλεί ονομάζεται COVID-19 και πάλι για την μετάδοση της στον άνθρωπο ανάφέρονται ως αιτία «οι νυχτερίδες». Τώρα φαίνεται έκαναν καλύτερη δουλειά γιατί σκοτώνει κόσμο και εξελίσσεται σε πανδημία. Αυτό που μένει να δούμε τώρα είναι, ποιός θα είναι ο τελευταίος των Μοϊκανών.
Επίσης, μια νέα θανατηφόρα αιμορραγική ασθένεια έκανε την εμφάνιση της στα σύνορα Αιθιοπίας με την Σομαλία και εξαπλώνεται.
Τώρα τα εύλογα ερωτήματα είναι. Πως γίνεται να εμφανίζονται επιδημίες και πανδημίες από την Κίνα συνεχώς και κανείς να μην συγκινείται έγκαιρα, λες και είναι κάτι φυσιολογικό; Ποιοί πειραματίζονται; Γιατί η διεθνής κοινότητα δεν παίρνει μέτρα πρίν το τσουνάμι; Γιατί δεν τους γίνεται μάθημα ώστε  να μην επαναλαμβάνονται;  
Δεν θα μείνουμε μόνο σε αυτές τις προσπάθειες που γίνονται καμουφλαρισμένα για την μείωση του πληθυσμού, διότι οι προστάτες μας μέσω της Κίνας αυτή την χρονική περίοδο επιστράτευσαν και την τεχνολογία. Ξεκίνησαν τα ασύρματα δίκτυα 5G της κινητής τηλεφωνίας για μεγαλύτερες ταχύτητες, που θα εκπέμπουν σε πολύ υψηλότερες συχνότητες μέχρι 30 GHz, χρησιμοποιώντας εκατομμύρια κεραίες έξω από κάθε σπίτι που είναι απαραίτητες για την λειτουργία των δικτύων.
Όμως οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η έκθεση του πληθυσμού σε αυτές τις ακτινοβολίες θα επιφέρουν πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως αυξημένο κίνδυνο καρκίνου, κυτταρικό στρές, αύξηση επιβλαβών ελευθέρων ριζών, γενετικές βλάβες, δομικές και λειτουργικές αλλαγές του αναπαραγωγικού συστήματος, ελλείψεις στην μάθηση και την μνήμη, νευρολογικές διαταραχές και αρνητικές επιπτώσεις στην γενική ευημερία των ανθρώπων.
Μήπως θέλουν να ελέγξουν σταδιακά τον ανθρώπινο εγκέφαλο και να τον κατευθύνουν και προγραμματίζουν μέσω της ηλεκτρονικής μηχανικής; Για ποιόν λοιπόν είναι το όφελος από αυτές τις μεγάλες ταχύτητες, ειδικά σε έναν κόσμο που βρίσκεται σε οικονομική ύφεση;
Το επόμενο βήμα θα είναι η τεχνολογία με τα ολογράμματα, τον αόρατο κόσμο των ορατών ψευδαισθήσεων, με την οποία πνευματικά θα συλλαμβάνεται η πραγματικότητα της προσωπικότητας του καθενός και θα καταδικάζεται για πράξεις που δεν έκανε, αλλά που είδανε ότι θα κάνει. Ίσως κάποια στιγμή να επικρατήσουν επί παντός αισθητού και μη αισθητού στοιχείου.
Πάντως υπάρχει και θρησκευτική τοποθέτηση, η αναφορά του Ιωάννη του Ευαγγελιστή στην Αποκάλυψη, που κάνει αναφορά για τον τέταρτο καβαλάρη, που λεγόταν Θάνατος και από πίσω του ακολουθούσε ο Άδης και τους δόθηκε εντολή να σκοτώσουν το ένα τέταρτο της οικουμένης. Αυτός ο ιππέας φέρνει τον θάνατο και την καταστροφή, μάστιγες και αρρώστιες. Το τέταρτο άλογο περιγράφεται ως ωχρό, αντανακλώντας την αρρώστια και την νεκρική χλωμάδα.
Ίσως όλα αυτά που επιβάλλονται ως νέοι ηθικοί κανόνες να είναι μια περίοδος τρομοκρατίας των λαών, για να προσκυνήσουν τον αντίχριστο σύμφωνα με την αποκάλυψη.
Ίσως η τεχνολογία να είναι το τυρί στην ποντικοπαγίδα του ή εάν θέλετε στην διαβολοπαγίδα του.
Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και εάν υπάρχει Ξενοδόχος, τότε το σίγουρο είναι ότι όλοι λογαριάζουν, χωρίς Τον Ξενοδόχο.






ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου.

12 σχόλια:

Αλεξία Κρηνίτη είπε...

Θα ήθελα να ρωτήσω, καταρχήν, αν υπάρχουν παραπομπές για τις φράσεις αυτές που αποδίδονται στα διάφορα πρόσωπα (π χ. Μπιλ Γκέιτς).
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΊΑΣ είπε...

Αγαπητή κυρία Κρηνιτη διάβασα αρκετά άρθρα πρίν βγάλω τα δικά μου συμπεράσματα και γράψω τις σκέψεις μου συνοπτικά σε αυτό το άρθρο.
Σας επισυνάπτω αυτό ενός έγκριτου πολιτικού αναλυτή.
ΑΠΟ ΤΑ 7 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΑ 500 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ-Η ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ ΑΝΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΛΙΤ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ(Βίντεο)
Νίκος Χειλαδάκης
1 έτος ago
Ελπίζω να σας καλύψω,εάν θέλετε κάτι άλλο στην διάθεση σας.
Ευχαριστώ .

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΊΑΣ είπε...

Μπιλ Γκέιτς: Ζητά «ψηφιακά πιστοποιητικά» για όσους έχουν γίνει καλά από τον κορωνοϊό ή έχουν κάνει το εμβόλιο!Ανησυχητικές προτάσεις από τα πολυεκατομμυριούχο και φιλάνθρωπο Μπιλ Γκέιτς, που παραπέμπουν σε κοινωνίες «μεγάλου αδελρού» .

Απατώντας σε ερωτήσεις χρηστών του διαδικτύου στο Reddit ο Γκέιτς έκανε μια πρόταση η οποία θυμίζει στιγματισμό και έλεγχο μαζών μέσω ηλςκτρονικών βάσεων δεδομένων.Στο τέλος θα χρειαστούμε αναγκαστικά ψηφιακά πιστοποιητικά για να τα έχουν όσοι έχουν αναρρώσει από τον κορωνοΙό, έχουν υποβληθεί σε έλεγχο ή έχουν κάνει το εμβόλιο.»

ΈΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΊΑΣ είπε...

Αγαπητοί αναγνώστες διαβάστε στην αγγλική ή μεταφραστε το μέσω Google τιέγραψε το περιοδικό mature το 2015 για τον κορωναιό και τι γράφει το 2020 προσπαθώντας να γλυκανει το περγαμόντο.
Ο πρόεδρος Τραμπ χαϊδεύει τα αυτιά των Κινέζων δηλώνοντας εχθές, τελείως χλιαρά σαν να μην συμβαίνει τίποτα , ότι οι Κινέζοι θα έπρεπε να μας έχουν ενημερώσει νωρίτερα.
Για ποιο πράγμα κύριε Τραμπ για να προλάβεις να ετοιμάσεις περισσότερα φέρετρα?
Κανένας ηγέτης δεν έκανε έγκαιρη προσπάθεια σαν να θέλανε άλλο αποτέλεσμα.Προβα τσενεραλε.

ΈΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΊΑΣ είπε...

Engineered bat virus stirs debate over risky research
Lab-made coronavirus related to SARS can infect human cells.

Editors’ note, March 2020: We are aware that this story is being used as the basis for unverified theories that the novel coronavirus causing COVID-19 was engineered. There is no evidence that this is true; scientists believe that an animal is the most likely source of the coronavirus.

Declan Butler
12 November 2015
Article toolsRights & Permissions

ΈΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΊΑΣ είπε...

An experiment that created a hybrid version of a bat coronavirus — one related to the virus that causes SARS (severe acute respiratory syndrome) — has triggered renewed debate over whether engineering lab variants of viruses with possible pandemic potential is worth the risks.

In an article published in Nature Medicine1 on 9 November, scientists investigated a virus called SHC014, which is found in horseshoe bats in China. The researchers created a chimaeric virus, made up of a surface protein of SHC014 and the backbone of a SARS virus that had been adapted to grow in mice and to mimic human disease. The chimaera infected human airway cells — proving that the surface protein of SHC014 has the necessary structure to bind to a key receptor on the cells and to infect them. It also caused disease in mice, but did not kill them.

Although almost all coronaviruses isolated from bats have not been able to bind to the key human receptor, SHC014 is not the first that can do so. In 2013, researchers reported this ability for the first time in a different coronavirus isolated from the same bat population2.

Related stories
Viral-research moratorium called too broad
US suspends risky disease research
Biosafety in the balance
The findings reinforce suspicions that bat coronaviruses capable of directly infecting humans (rather than first needing to evolve in an intermediate animal host) may be more common than previously thought, the researchers say.

But other virologists question whether the information gleaned from the experiment justifies the potential risk. Although the extent of any risk is difficult to assess, Simon Wain-Hobson, a virologist at the Pasteur Institute in Paris, points out that the researchers have created a novel virus that “grows remarkably well” in human cells. “If the virus escaped, nobody could predict the trajectory,” he says.

Creation of a chimaera
The argument is essentially a rerun of the debate over whether to allow lab research that increases the virulence, ease of spread or host range of dangerous pathogens — what is known as ‘gain-of-function’ research. In October 2014, the US government imposed a moratorium on federal funding of such research on the viruses that cause SARS, influenza and MERS (Middle East respiratory syndrome, a deadly disease caused by a virus that sporadically jumps from camels to people).

The latest study was already under way before the US moratorium began, and the US National Institutes of Health (NIH) allowed it to proceed while it was under review by the agency, says Ralph Baric, an infectious-disease researcher at the University of North Carolina at Chapel Hill, a co-author of the study. The NIH eventually concluded that the work was not so risky as to fall under the moratorium, he says.

ΈΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΊΑΣ είπε...

But Wain-Hobson disapproves of the study because, he says, it provides little benefit, and reveals little about the risk that the wild SHC014 virus in bats poses to humans.

Other experiments in the study show that the virus in wild bats would need to evolve to pose any threat to humans — a change that may never happen, although it cannot be ruled out. Baric and his team reconstructed the wild virus from its genome sequence and found that it grew poorly in human cell cultures and caused no significant disease in mice.

“The only impact of this work is the creation, in a lab, of a new, non-natural risk,” agrees Richard Ebright, a molecular biologist and biodefence expert at Rutgers University in Piscataway, New Jersey. Both Ebright and Wain-Hobson are long-standing critics of gain-of-function research.

In their paper, the study authors also concede that funders may think twice about allowing such experiments in the future. "Scientific review panels may deem similar studies building chimeric viruses based on circulating strains too risky to pursue," they write, adding that discussion is needed as to "whether these types of chimeric virus studies warrant further investigation versus the inherent risks involved”.

Useful research
But Baric and others say the research did have benefits. The study findings “move this virus from a candidate emerging pathogen to a clear and present danger”, says Peter Daszak, who co-authored the 2013 paper. Daszak is president of the EcoHealth Alliance, an international network of scientists, headquartered in New York City, that samples viruses from animals and people in emerging-diseases hotspots across the globe.

Studies testing hybrid viruses in human cell culture and animal models are limited in what they can say about the threat posed by a wild virus, Daszak agrees. But he argues that they can help indicate which pathogens should be prioritized for further research attention.

Without the experiments, says Baric, the SHC014 virus would still be seen as not a threat. Previously, scientists had believed, on the basis of molecular modelling and other studies, that it should not be able to infect human cells. The latest work shows that the virus has already overcome critical barriers, such as being able to latch onto human receptors and efficiently infect human airway cells, he says. “I don't think you can ignore that.” He plans to do further studies with the virus in non-human primates, which may yield data more relevant to humans.

Nature doi:10.1038/nature.2015.18787

ΈΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΊΑΣ είπε...

Αγαπητοί αναγνώστες, όσο μπαίνουμε πιο βαθιά στο σκοτεινό τούνελ του βιολογικού πολέμου , τόσο πιο πολύ φαίνονται τα αίτια και οι αυτουργοί αυτού του πρωτοφανούς εγκλήματος κατά τής ανθρωπότητας, μόνο που δυστυχώς είμαστε στην αρχή του δράματος.
Οι βρωμεροι Νεοταξιτες παγκόσμιοι τραπεζίτες και η αντιπροσωπευτική τους στρατιωτική δύναμη οι ΗΠΑ, οι οποίες έχουν ένα τεράστιο χρέος 31 και πλέον τρισεκατομμύρια δολάρια, για να μπορέσουν να κρατήσουν την πρωτοκαθεδρία στον πλανήτη και επειδή το δίδυμο Κίνα και Ρωσία τους υπερσκελισε οικονομικά αλλά και σε στρατιωτική τεχνολογία , έριξαν τον κορονοιο για να καταρρεύσει η παγκόσμια οικονομία,χωρίς να βγει ο κόσμος στον δρόμο από αντίδραση για να διαμαρτυρηθεί για την γενική πτώχευση.
Δυστυχώς όμως, μετά τον κορονοιο θα ακολουθήσει οικονομικό Κράχ και ενώ το απευχομαι, η ιστορία έχει δείξει ότι ένα οικονομικό Κράχ ακολουθείται πάντα από ένα παγκόσμιο πόλεμο.
Τελικά ο Καιρός γάρ εγγύς.
Ίσως αυτό που περνάμε, μπροστά σε αυτό που έρχεται, να είναι πραγματικά μια γριπουλα.

Αλεξία Κρινήτη είπε...

Αγαπητέ Έλληνα της Ολλανδίας,

ζητώ συγγνώμη που δεν απάντησα καθόλου και ευχαριστώ που μπήκατε στον κόπο να απαντήσετε άμεσα.

Το πρόβλημα με το link που μου δώσατε είναι πως δεν είναι ακριβώς αυτό που ζήτησα: Είναι ένα αρκετά εκτενές κείμενο και βίντεο, που περιέχει διάφορες θεωρίες, ιδιαίτερα επικίνδυνες εν μέσω πανδημίας. Π.χ. για μια παγκόσμια γενοκτονία μείωσης του πληθυσμού στα 500 εκ., για επικίνδυνα εμβόλια, κτλ. Επίσης, παραθέτει μια σειρά από δηλώσεις διαφόρων δημόσιων προσώπων. Το πολύ σημαντικό πρόβλημα είναι ότι ο Χειλαδάκης δεν μας δίνει ούτε μία παραπομπή για τα όσα υποστηρίζει. Π.χ. πού έχει καταγραφεί η δήλωση του Πρίγκηπα Φιλίππου, σε ποιο βιβλίο ή βίντεο, συγκεκριμένα πού και πότε την έκανε και ποιοι τον άκουσαν; Συνεπώς, ο Χελαδάκης όχι μόνο δεν είναι έγκυρος πολιτικός αναλυτής, αλλά εξαιρετικά αναξιόπιστος έως και επικίνδυνος με αυτά που υποστηρίζει.

Η δική μου άποψη ειδικά για τον Μπιλ Γκέιτς: Μιλάμε για έναν άνθρωπο με ασύλληπτες γνώσεις και άμεση πρόσβαση σε κορυφαίες τεχνολογίες αιχμής για μια μεγάλη γκάμπ από βιομηχανίες (σε κάποιες ηγείται και ο ίδιος). Μία από αυτές, η υγεία! Σε αυτό το βίντεο https://youtu.be/6Af6b_wyiwI μιλάει βάσει στατιστικών (από πρόσφατους ιους ebola/sars) για τον επομενο ιό που θα προκαλέσει πανδημία, γιατί αυτό θα επαναλαμβάνεται ανά κάποια χρονια. Και τονίζει τι όπλα εχουμε αυτη τη στιγμή στα χέρια μας να τα καταπολεμήησουμε, σε σχέση με τα παλαιότερα χρόνια. Ο Γκέιτς και το όραμά του ειναι πολύ μπροστά, και μακάρι να ζούσε για ακομη 100 χρόνια για να προσφέρει στην ανθρωπότητα. Το έργο που προσφέρει είναι τεραστίων διαστάσεων. Για κάποιον που θέλει να ενημερωθεί, στον αντίποδα "ερευνητών" στο ύφος του Χελαδάκη, προτείνω το ντοκιμαντέρ "Inside Bill's Brain" στη γνωστή streaming πλατφόρμα του Netflix.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΊΑΣ είπε...

Κυρία Κρηνιτη, φυσικά και έχετε κάθε δικαίωμα αμφισβήτησης μεμονωμένων σημείων του άρθρου ή ακόμα και όλου του κειμένου, αλλά πρέπει να σας πω, ότι οι πληροφορίες προέρχονται από πολλές πηγές και ότι ο κύριος Χειλαδακης δεν είναι τυχαίος αναλυτής, διότι έχει κάνει αναλύσεις οι οποίες ήταν προφητικές και αποκαλυπτικές χωρίς φόβο κυρώσεων. Θα σας στείλω το βίντεο που ο Bill Gates αναφέρεται στην μείωση του πληθυσμού και ένα βίντεο λίγο μεγάλο όμως για την παγκόσμια συνομωσία.
Για οτιδήποτε θέλετε να σας απαντήσω.
Δεκτή οποιαδήποτε κριτική.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΊΑΣ είπε...

Κυρία Κρηνιτη.
Δεν ήταν δυνατόν να μεταφέρω με το κινητό τα βίντεο ωστόσο σας γράφω τους τίτλους για να τα δείτε.
1) Bill Gates depopulation.
2) EndGame HQ full length version.
Θα τα βρείτε στο YouTube ή και στο Google.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΊΑΣ είπε...

Ο κυβερνήτης του Τέξας Dan Patrick είπε εχθές στο FOX NEWS ότι είναι καλύτερα να πεθάνουν μερικοί ηλικιωμένοι παρά να καταστραφεί η οικονομία .
Πιστεύω λοιπόν ότι αυτή η αναλγησία δεν φαίνεται φυσιολογική ούτε σε εσάς κυρία Κρηνιτη γιατί στο κάτω κάτω αυτοί είναι η αιτία όλων των δεινών.
Φανταστείτε ότι ξοδεύουν όλοι μαζί στον πλανήτη πάνω από 6τρις δολάρια για εξοπλισμούς τον χρόνο, με αυτά τα χρήματα θα γινόταν η Γη παράδεισος και τώρα αυτοί οι (κύριοι) κρίνουν ποιός θα πεθάνει και ποιος θα ζήσει.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...