ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

9 Ιαν 2022

Η αιώρηση στον αέρα του αγάλματος του θεού Ναμπού!

 


Ο Βαβυλωνιακός Θεός Ναμπού (Πηγή: https://www.mesopotamiangods.com/)

Υπάρχουν θαύματα και «θαύματα»· δηλαδή πράγματα και γεγονότα που συμβαίνουν και δεν εξηγούνται βάσει της λογικής και των φυσικών νόμων και άλλα που είναι προϊόντα απάτης. Λόγου χάρη η διάνοιξη της Ερυθράς θάλασσας – αν όντως συνέβη – και η διάβασή της από τους Ισραηλίτες είναι κάτι που υπερβαίνει τη λογική και τους φυσικούς νόμους. Η αιώρηση όμως στον αέρα του αγάλματος του θεού Ναμπού, ενώ φαίνεται πως ξεπερνάει τη λογική και τους φυσικούς νόμους, δεν είναι παρά μια σκέτη απάτη…

Ο θεός Ναμπού (Nabu) είναι βαβυλωνιακός θεός γιος του Μαρντούκ, και ήταν θεός της τέχνης, της γραφής και της γνώσης. Στην αρχή η λατρεία του ήταν περιορισμένη στην περιοχή Μπορσίπα κοντά στη Βαβυλώνα. Τον 1ο αιώνα π.Χ. απέκτησε μεγάλη φήμη, με αποτέλεσμα να λατρεύεται κατά διαστήματα σαν κεντρικός θεός.

Ο Λουκιανός (125 – 180 μ.Χ.) τον αναφέρει ως «γενειοφόρο Απόλλωνα». Στην Ιεράπολη της Φρυγίας υπήρχε ναός αφιερωμένος σ’ αυτόν, όπου βρίσκονταν και το σιδερένιο άγαλμα του Ναμπού. Το άγαλμα αυτό μεταφερόταν από τους ιερείς πάνω σε φορείο, και λίγο πριν περάσουν τις πόρτες του ναού οι πιστοί του γίνονταν μάρτυρες ενός θαύματος! Το άγαλμα υψώνονταν στον αέρα! αφήνοντας έκθαμβους και άφωνους τους παρευρισκόμενους. Βέβαια πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού υπήρχε μαγνήτης στην οροφή!

Οι επιτήδειοι που εκμεταλλεύονται το θρησκευτικό συναίσθημα των ανθρώπων βλέπουμε πως δεν λείπουν από καμιά εποχή και από καμιά θρησκεία, ούτε βέβαια πρόκειται να λείψουν ποτέ. Εξαίρεση δεν αποτελεί ούτε ο Χριστιανισμός, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν συλληφθεί διάφοροι απατεώνες να γυρίζουν με εικόνες που τάχα δακρύζουν. Πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού στο εσωτερικό τους και στο ύψος των ματιών έχουν τοποθετήσει βρεγμένο σφουγγάρι, και με ένα σχοινάκι τραβούν το σφουγγάρι για να «δακρύσει» η εικόνα!   

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Τα ανώνυμα, υβριστικά και άσχετα με το θέμα του άρθρου σχόλια δεν θα δημοσιεύονται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...