ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

12 Δεκ 2010

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΕΝΟΣ ΠΑΡΑΛΙΓΟ “ΘΥΜΑΤΟΣ” ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

τ

Καταλαβαίνοντας ο Παναγιώτης τι είδους φυλακή τον περιμένει πέταξε σαν το πουλί προς την  ελευθερία. Δυστυχώς άλλοι δεν στάθηκαν τόσο τυχεροί

Πρόλογος «Αντιαιρετικού»: Πιστεύουμε πως όσο σημαντικά είναι τα άρθρα που δημοσιεύουμε για τους Μάρτυρες του Ιεχωβά αποκαλύπτοντας τα ψεύδη, τις παλινωδίες και τις αντιφάσεις τους, με σκοπό την ενημέρωση και προφύλαξη των πιστών απ’ αυτούς, εξίσου σημαντικά είναι και τα άρθρα που περιέχουν προσωπικές μαρτυρίες σε σχέση με αυτούς. Μια τέτοια προσωπική μαρτυρία δημοσιεύουμε και σήμερα από ένα παραλίγο θύμα της «Σκοπιάς» που διαμένει στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας, τον Παναγιώτη . Αξίζει να σημειώσουμε δύο πράγματα από την εξομολόγηση – μαρτυρία του Παναγιώτη. Πρώτον, πόσο σημαντικό ρόλο παίζει ο ιερέας να στέκεται στο ύψος του λειτουργήματός του και να είναι ενημερωμένος για τις αιρέσεις και ιδιαίτερα τους Μάρτυρες του Ιεχωβά. Γιατί ένας αδιάφορος ιερέας οδήγησε τον Παναγιώτη στην απομάκρυνσή του από την αλήθεια της Ορθοδοξίας και στην περιπλάνησή του στις διάφορες αιρέσεις και στην αθεΐα αλλά και ένας ενημερωμένος και συνειδητός ιερέας τον οδήγησε πάλι στην αγκαλιά της Εκκλησίας μας. Δεύτερον κρατήσαμε τα αληθινά ονόματα των διαφόρων προσώπων που αναφέρονται στην εξομολόγηση – μαρτυρία του Παναγιώτη....

Ειδικά ο Μάρτυρας του Ιεχωβά κ. Γιώργος που αναφέρεται σ’ αυτή και έπαιξε τόσο σημαντικό ρόλο στην παραλίγο μεταστροφή του Παναγιώτη στους Μάρτυρες του Ιεχωβά, είναι ο γνωστός κ. Γιώργος που έχει συμμετάσχει με εκατοντάδες σχόλια στους διαλόγους που έχουν διεξαχθεί στα άρθρα του «Αντιαιρετικού» και αφορούν τους Μάρτυρες του Ιεχωβά. Ομοίως και ο Παναγιώτης έχει συμμετάσχει σε κάποιους από αυτούς με αντίστοιχα δικά του σχόλια που οδήγησαν τον κ. Γιώργο σε φοβερό μένος εναντίον του και σε υβριστικά και προσβλητικά σχόλια για το πρόσωπό του – εξαιτίας της χαμηλής μόρφωσης του Παναγιώτη – παρά τις νηφάλιες και ήρεμες ανταπαντήσεις του Παναγιώτη. Ελπίζουμε πως η προσωπική μαρτυρία του Παναγιώτη θα βοηθήσει πολλούς να μην πέσουν θύματα στην σκλαβιά της Οργάνωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά «Σκοπιά» και γίνουν ισόβιοι αμισθί πλασιέ των έντυπων προϊόντων της. Οι επισημάνσεις στο άρθρο είναι δικές μας.  
Ακολουθεί η εξομολόγηση – μαρτυρία του Παναγιώτη :
«Καλησπέρα Χρήστο.
Λοιπόν, σήμερα βρήκα χρόνο να καθίσω να σου γράψω για το πώς έγινε και μπλέχτηκα με τους Ιεχωβάδες. 
Σε ηλικία περίπου 15 – 16 ετών συναντήθηκα με τον Κώστα που σου έχω πει στο ίδιο σχολείο. Συμμαθητές και στο ίδιο θρανίο. Νωρίς, νωρίς μου αποκάλυψε την πίστη του και την άποψή του για το σταυρό που φορούσα. Αξίζει να σου πω, πως εγώ ήμουν παιδί της εκκλησίας, σχεδόν κάθε Κυριακή εκκλησιαζόμουν.
Ο Κώστας λοιπόν, μου μιλούσε για Αγία Γραφή και εδάφια, από τα οποία εγώ δεν είχα ίχνος ιδέας. Αγία Γραφή στο σπίτι είχα και διάβαζα, την Καινή Διαθήκη του Τρεμπέλα, έχει σημασία που στο αναφέρω. Όσα ισχυριζόμουν για την πίστη μου, δε μπορούσα να τα αποδείξω. Εκείνος όμως για ότι μου έλεγε είχε και το ανάλογο εδάφιο. Μη στα πολυλογώ, η πίστη μου κλονίσθηκε. Πάλι πήγαινα στην εκκλησία αλλά πλέον είχαν μπει στο μυαλό ερωτηματικά. Πλησίασα τον τότε Ιερέα μας, τον ρώτησα κάτι για την Αγία Τριάδα, μου είπε ε, κάπου εκεί το λέει, ψάξε…
Σιγά, σιγά δίχως να το έχω καταλάβει, είχα απομακρυνθεί από την εκκλησία και άρχισα να αφιερώνω όλο τον ελεύθερο χρόνο μου, στην κιθάρα που προσπαθούσα να μάθω. Ήρθε ο καιρός του στρατού. Ήρθα στην Ελλάδα υπηρέτησα και έμεινα κιόλας γιατί ήθελα να ζήσω στην πατρίδα μου που λάτρευα. Στην Ελλάδα έμεινα 10 χρόνια ακριβώς, 1997 – 2007. Σε αυτά τα 10 χρόνια έψαχνα για την αλήθεια του Θεού. Οι αμαρτίες των παπάδων δικαίωναν καθημερινά τον φίλο μου που άφησα στη Γερμανία. Οπότε ήμουν σίγουρος πως η ορθοδοξία ζέχνει.
Τότε από το ραδιόφωνο, γνώρισα τους Πεντηκοστιανούς οι οποίοι νόμιζα πως ήταν Ιερείς και τους άκουγα με πολύ θαυμασμό και για αρκετό καιρό.
Κάποια στιγμή πήρα τηλέφωνο στο σταθμό να ρωτήσω κάτι. Δε θυμάμαι ακριβώς τώρα να σου πω. Εκεί μου αποκάλυψε η τηλεφωνήτρια ότι δεν πρόκειται για Ιερείς αλλά για την αποστολική εκκλησία της πεντηκοστής. Θέλησα να τους γνωρίσω. Πήγα, και έκανα μαζί τους μαθήματα για λίγο καιρό. Δε πρόλαβα να τα μάθω όλα για αυτούς. Δε ξέρω, πάντως κάτι δε μου κόλλαγε σε αυτούς.
Αυτή η φασαρία που δημιουργούσαν κατά την ώρα της προσευχής τους, ώρες – ώρες με τρόμαζε.
Με έκανε να αισθάνομαι αφιλόξενα και αισθανόμουν μέσα μου ότι όλο αυτό το σκηνικό δεν μπορεί να προέρχεται από τον Χριστό.
Σκεπτόμουν, έτσι έκαναν άραγε και οι Απόστολοι;
Ξαφνικά πεταγόταν κάποιος και έλεγε κάτι "ασυναρτησίες" που κανένας δεν καταλάβαινε τι ήταν.. λέξεις και προτάσεις δίχως νόημα.
..και όταν ρώτησα μου είπαν ότι μιλάνε ξένες γλώσσες επειδή έχουν βαπτιστεί με το Πνεύμα το Άγιο.
Τους πίστεψα χωρίς καμία επιφύλαξη!
Τελικά δεν κατάφεραν να με πείσουν.
Από τη φύση μου είμαι πάρα πολύ παρατηρητικός.
Παρατήρησα στη συνέχεια ότι κάποιες λέξεις από αυτές που τάχα τους μίλαγε το Πνεύμα το Άγιο ήταν ίδιες.
Ακόμα σήμερα θυμάμαι μια λέξη που έμοιαζε κάπως έτσι: "Σάνταγιαμάγιαρα".
Κάθε φορά που κάποιος έκανε ότι προφητεύει, αυτή τη λέξη έλεγε, και όταν ρώτησα τι σημαίνει αυτό;
Μου απάντησαν ξανά ότι είναι ξένες γλώσσες. Κανείς δεν ήξερε.
Κάπως έτσι με έδιωξαν κι αυτοί από τις συναθροίσεις τους.
Είπα στον εαυτό μου: "Παναγιώτη πάμε να φύγουμε από εδώ, λάθος πόρτα χτυπήσαμε ξανά.."
Άρχισα να ψάχνω για Ιερέα μορφωμένο που να μπορεί να με καθοδηγήσει. Όμως ξέρεις τώρα πως είναι η Αθήνα. Ποτέ κανείς δε προλάβαινε για μένα. Οπότε το έριξα για ένα διάστημα και στην Αθεΐα. Δεν υπάρχει τίποτα έλεγα όλα μια σύμπτωση είναι και όλα εγκεφαλικά. Είχα βρει και έναν άθεο ο οποίος με ΄΄έβαζε΄΄ σε δρόμο.
Το 2007 επέστρεψα στη Γερμανία μετά από πολλά επαγγελματικά χαστούκια που δέχτηκα από τους πατριώτες μου, έχοντας κι ένα διαζύγιο στην πλάτη.
Η ιστορία άρχισε να γράφεται ξανά από την αρχή. Βρήκα το φίλο μου το Κώστα αρχίσαμε να κάνουμε πολύ παρέα και μου γνώρισε και το Γιώργο τον πρωταγωνιστή της σελίδας μας. Με το Γιώργο άρχισα να κάνω μαθήματα και προετοίμαζα τους γονείς μου ότι πρόκειται να αλλάξω θρησκεία οι οποίοι δεν τους πείραζε και ιδιαίτερα γιατί τα χρόνια που έλλειπα εγώ στην Ελλάδα, οι γονείς μου διατηρούσαν πολύ καλές σχέσεις με τους γονείς του Κώστα. Οπότε είχαν πολύ καλή γνώμη για τους Ιεχωβάδες.
Έμαθα όμως ότι εδώ στο Ντόρτμουντ έχει έρθει ένας καινούριος Ιερέας ο οποίος είναι και μορφωμένος. Όλοι το έλεγαν αυτό. Μισό χρόνο εγώ με τους Ιεχωβάδες είχα γίνει ένας μισό-Ιεχωβάς. Μέχρι και τσάντα έχω που μου χάρισε ο Γιώργος για να βάζω μέσα τα περιοδικά. Την κρατώ σουβενίρ.
 “Τώρα λέω θα πάω να βρω τον παπά” (ο σημερινός Πνευματικός μου).
“Γιατί;” Με ρωτάει ο Γιώργος.
“Γιατί πρέπει να ζητήσω πίσω τα χρόνια μου που πήγαν χαμένα 30 χρόνια μες το ψέμα.”
“Μη πας.” Μου είπε.
“Όπα! Είπα μέσα μου, γιατί δε θέλει να πάω;”
“Μα γιατί” τον ρωτάω ξανά.
“Γιατί δε ξέρεις τι όπλα θα έχει” μου λέει.
“Θα πάω να τα μάθω” του λέω.
“Καλά” μου λέει, “πήγαινε αφού επιμένεις. Πάντως εγώ σου λέω πως δεν είσαι έτοιμος να τον αντιμετωπίσεις. Κάτσε πρώτα ένα χρόνο, να μάθεις καλά και μετά πας.”
“Όχι!” Του λέω, “εγώ θα πάω τώρα.”
Και Χρήστο, πήγα.
Πού να ήξερα όμως πως θα συναντήσω ένα ιερέα αντιαιρετικό;
Με έβαλε στο μάτι, με την καλή έννοια. Με πλησίασε και μιλήσαμε και τετ α τετ. Αφιέρωσε αρκετό από τον πολύτιμο χρόνο του για να μου εξηγήσει την πλάνη των Ιεχωβάδων. Μέχρι που μου γνώρισε τον Αλεβιζόπουλο. Μου δάνεισε το 1 τόμο και τρελάθηκα με αυτά που διάβασα.
Από εκεί και πέρα αγαπητέ Χρήστο, ξεκίνησε και το δικό μου αντιαιρετικό έργο. 
Δε ξέρω πως σου φάνηκε η ιστορία μου. Πάντως εγώ ευχαριστώ το Θεό που άκουσε τις προσευχές μου και με οδήγησε.
Υπήρξαν, νύχτες που προσευχόμουν σε δύο Θεούς.
Μια στον Τριαδικό Θεό και μετά στον Ιεχωβά. Όποιος είναι ζωντανός και με ακούει έλεγα, ας με οδηγήσει.
Και σήμερα είμαι ένας Χριστιανός Ορθόδοξος όχι στην ταυτότητα μονάχα.
Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε πριν μια εβδομάδα. Μια κοπέλα μου έφερε από ένα μοναστήρι την Καινή Διαθήκη του Τρεμπέλα που είχα χάσει εδώ και 12 – 13 χρόνια πάνω κάτω. Η ιστορία λοιπόν ξαναρχίζει. 
Μετά από πολλούς μήνες ξαναβρήκα τον φίλο μου Κώστα (Μάρτυρας του Ιεχωβά), αυτόν δηλαδή που κλόνισε την πίστη μου στη εφηβεία λέγοντάς μου "ερευνάτε τις γραφές και όχι πίστευε και μη ερεύνα".
"Φίλε Κώστα" του είπα - "ερεύνησα και ήρθα να σου πω όλα όσα έμαθα για την Οργάνωση".
Του είπα για τα πάντα - για όλα όσα έμαθα.
Ακόμη και αυτό : "Ότι υπήρξαν νύχτες που προσευχόμουν σε δύο Θεούς.

Μια στον Τριαδικό Θεό και μετά στον Ιεχωβά. Όποιος είναι ζωντανός και με ακούει, ας με οδηγήσει".


Περίμενα τουλάχιστον να μου πει: "Παναγιώτη αυτά που λες ότι έμαθες για την Οργάνωση είναι συκοφαντικά. 
Χωρίς να έχεις αποδείξεις όμως πώς τολμάς να μας κατηγορείς τόσο;"
Κι όμως δεν αντέδρασε ΚΑΘΟΛΟΥ..!!!

Ξέρεις ποια ήταν η απάντησή του; 

Όχι μόνο δεν μπήκε στον κόπο να μου αποδείξει ότι όλα αυτά είναι συκοφαντίες αλλά επιπλέον μου είπε:

"χαίρομαι που ξέρω ότι έστω για μερικά βράδια χάρισες χαρά στο Ιεχωβά με τις προσευχές σου".
Αρκετά σε κούρασα αγαπητέ Χρήστο, τώρα ξέρεις κι εσύ αρκετά πράγματα για μένα.
Σε αφήνω να ξεκουραστείς.  
Με εκτίμηση,
Παναγιώτης.»
 
 
 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου.

255 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   201 – 255 από 255
Ανώνυμος είπε...

Ποιος μιλάει τώρα! Αυτός που προσκυνά παντόφλες “αγίων”, μισοσαπισμένα πτώματα και κομμάτια ξύλου! Ο νεοπαγανισμός σε όλο του το μεγαλείο. Μια παρθένα, η Μαρία, αντικατέστησε μιαν άλλη παρθένα, την Αθηνά. Ακόμη και το ιερό φως της Ολυμπίας αντικαταστάθηκε από το “άγιο φως”. Κάθε τι παγανιστικό υιοθετήθηκε “εκχριστιανισμένο”.
Μιλά για νεοπαγανισμό αυτός που πέφτει στα τέσσερα και σέρνεται κάτω από επιτάφιους, αυτός που πιστεύει σε “αχειροποίητες” εικόνες και θαυματουργές ζώνες.

Για την υποτιθέμενη λατρεία των αγαλμάτων από τους αρχαίους έλληνες, σύνελθε και μη λες βλακείες.

«αγάλματα γαρ και βωμούς και πυρός ασβέστου φυλακήν και πάντα απλώς τα τοιαύτα, σύμβολα οι πατέρες έθεντο της παρουσίας των θεών, ουχ ίνα εκείνα θεούς νομίζωμεν, αλλά ίνα δι’ αυτών τους θεούς θεραπεύσωμεν.”
[Ιουλιανός “Επιστολή σ’ έναν ιερέα”]

Τα ίδια ακριβώς λένε και οι χριστιανοί.

Nikos.

Ανώνυμος είπε...

Scrooge Mac Duck: Μὲ τὸν μπιντὲ καὶ τὴν τουαλέτα μου τί θὰ γίνει;;; νὰ στὰ κάνω ἄγαλμα νὰ βγεῖς νὰ τά προσκυνήσεις;;;

Έχω τις κουράδες πάνω στις οποίες έψηνε τα κριθαρένια ψωμάκια του ο προφήτης Ιεζεκιήλ. Να στις στείλω να τις βάλεις στο προσκέφαλό σου;

Nikos.

Ανώνυμος είπε...

Νiko παιδάκι μου, εἶπες στὸ σχόλιό σου στὶς 22 Δεκεμβρίου 2010, 11: 33 μ.μ, πώς δὲν εἶναι κακὸ ποὺ τὸ ὑλικὸ τοῦ ἀγάλματος ποὺ προσκυνοῦσαν ἦταν ἀπὸ λεκάνη καὶ μπιντὲ τουαλέτας.

Σοῦ λέω λοιπὸν , πὼς ἀφοῦ δὲν βρίσκεις κάτι μεμπτό, νὰ προσκυνήσεις καὶ τὰ δικά μου εἴδη ὑγιεινῆς ποὺ θὰ σοῦ τὰ προσφέρω σὲ μορφὴ ἀγάλματος.

Οἱ παραπάνω περιπτώσεις ποὺ ἀναφέρεις ἀπὸ τὴν Π.Δ 9(Ἰεζεκιήλ)εἶναι ἄσχετες μὲ τὸ θέμα μας, ἀφοῦ καμία δὲν ἀναφέρει προσκύνηση ἀγάλματος ὡς θεοῦ.

Τὸ παραμύθι σου ὅτι «Τὰ ἴδια ἀκριβῶς λένε καὶ οἱ χριστιανοί.» ἔχει νὰ κάνει ἀναφορικὰ μὲ τὸ πῶς τὸ καταλαβαίνεις ἐσύ, ἐνῷ ἐγὼ τὴν ἴδια ὥρα σου ἔχω δείξει κείμενα ἀπὸ τὰ πρακτικὰ τῆς 7ης Οἰκ.Συνόδου σχετικὰ μὲ τὴν πίστη τῶν Χριστιανῶν.Σταμάτα νὰ ἐκτρέπεις τὴ συζήτηση ἀλλοῦ μήπως καὶ ξελασπώσεις.

Ἀποδείξαμε μέχρι τώρα πὼς :
Λάτρευαν ἀγάλματα φτιαγμένα ἀπὸ μπιντὲ καὶ λεκάνη τουαλέτας.
Λάτρευαν σὲ πολλὲς περιπτώσεις τὰ ἴδια τὰ ἀγάλματα, πρᾶγμα τὸ ὁποῖο τὸ λέγουν καὶ ἐθνικοὶ καὶ Χριστιανοὶ συγγραφεῖς.
Λάτρευαν καὶ πέτρες ποὺ ἔλεγαν ὅτι ἔπεσαν ἀπὸ τὸν Οὐρανό.
Τὰ ὀνόματα καὶ τὰ γένη τῶν θεῶν τοῦ Ὀλύμπου εἶναι δοσμένα ἀπὸ τοὺς ποιητὲς πρᾶγμα τὸ ὁποῖο τὸ λέγουν καὶ ἐθνικοὶ καὶ Χριστιανοὶ συγγραφεῖς.
Καὶ ὑπῆρχαν καὶ κάποιες ἐξαιρέσεις ὅπως αὐτὴ τοῦ Ἰουλιανοῦ, ὅπου πάλι ἡ λατρεία πήγαινε στὸν ψεύτικο θεὸ διὰ τοῦ ἀγάλματος, πρᾶγμα ποὺ ἔχω σημειώσει πρὶν σὲ σχόλιό μου«Διὰ τοῦ ἀγάλματος λάτρευαν οἱ Ἀρχαῖοι Ἕλληνες τοὺς εἰδωλολατρικοὺς θεοὺς τοὺς ἀνύπαρκτους ἀφοῦ τὸ εἰκονιζόμενο δὲν εἶχε ὑπόσταση, ἦταν μὴ πραγματικό» ἀφοῦ ὁ τελικὸς ἀποδέκτης ἦταν ὁ ψεύτικος θεός.

Ἔτσι σὲ ὅλες τὶς περιπτώσεις
ἡ ψεύτικη λατρεία τῶν θεῶν τοῦ Ὁλύμπου , ἡ εἰδωλολατρεια , οὐδεμία σχέση ἔχει μὲ τὴ χρήση τῶν Εἰκόνων στὴν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία.
Τώρα ἂν δὲν μπορεῖς νὰ τὸ καταλάβεις αὐτό, λυπᾶμαι, λυπᾶμαι , λυπᾶμαι πάρα πολύ.Ἤ ἡ ζημιὰ ποὺ ἔπαθες εἶναι μεγάλη, ἤ εἶσαι τόσο μὰ τόσο ἄσχετος ποὺ τὰ ἔβαλες ὅλα σὲ ἕνα κοφίνι.

Ὅμως ἐγὼ δὲν προτίθεμαι νὰ συνεχίσω νὰ ἀπαντάω σὲ ἄσχετες μὲ τὸ θέμα ἐπικολλήσεις ὅπως οἱ 2 πρῶτες ἐδῶ, ὅπως ἦταν καὶ τόσες ἄλλες πρὶν.

Αὐτὸ πού μου ἔμαθε ὁ φίλος μου ὁ Γιωργάρας the original εἶναι πολὺ χρήσιμο.Μοῦ εἶπε πὼς δὲν μπορεῖ ὁ ἀναγνώστης νὰ ἀναγκασθεῖ νὰ διαβάσει 200+ σχόλια γιὰ νὰ βγάλει νόημα σὲ μιὰ συζήτηση, καὶ ἔχει δίκιο.

Τὸν εὐχαριστῶ ἀπὸ ἐδῶ μέσα, καὶ δηλώνω πὼς θὰ ἀκούσω τὴ συμβουλή του καὶ θὰ ἐπικαλεστῶ τὴ ρήση τοῦ «τὸ βίτσιο νὰ ἐπικολλάω ἄσχετα σχόλια μὲ τὸ θέμα δὲν εἶναι δικό μου».

Υ.Γ.Γιὰ τὸν ἀναγνώστη ποὺ θέλει νὰ δεῖ τί ἀκριβῶς συζητήσαμε, ἂς ἀνατρέξει στὸ πρῶτο σχόλιο ποὺ ἔγινε ἡ ἔναρξη τοῦ θέματος στὶς 18 Δεκεμβρίου 2010 11:21 μ.μ.

Scrooge Mac Duck.

Ανώνυμος είπε...

Μακ Ντακ, τα κόπρανα πάνω στα οποία ένας προφήτης του θεού σου, υποχρεώθηκε να ψήνει το φαγητό του, δεν είναι άσχετα με το θέμα. Τα κόπρανα αυτά θα γίνονταν ανάρπαστα για τους ορθοδόξους, που ως γνωστόν συλλέγουν και ασπάζονται κάθε τι που χρησιμοποίησε κάποιος άγιος, πόσο μάλλον ένας απ’ τους μεγαλύτερους προφήτες.
Ακόμα και η σκόνη που επικάθεται σε μια “σελέμπριτι” εικόνα, αντιμετωπίζεται ως “ιερή” από το ορθόδοξο ποίμνιο.
Κι έπειτα τίθεται ένα ζήτημα, όταν ο θεός στον οποίο πιστεύεις, αποκαλύπτεται εξόχως βιτσιόζος υποχρεώνοντας τους προφήτες του, όπως τον Ιεζεκιήλ, να μαγειρεύουν με κόπρανα ανθρώπων (τα οποία κατόπιν παράκλησης του προφήτη και παραχώρησης του large Γιαχβέ, αντικαταστάθηκαν με κόπρανα βοός) και να τριγυρνάνε, όπως ο Ησαΐας, τρία χρόνια ολόγυμνοι σαν μισότρελλοι.

Όσοι προσκύνησαν το άγαλμα χωρίς φυσικά να γνωρίζουν ότι ήταν κατασκευασμένο από τον χαλκό ενός μπιντέ, εξοργίστηκαν όταν το πληροφορήθηκαν. Αντιθέτως, οι ορθόδοξοι πρόθυμα προσκυνούν μπιντέδες αρκεί να έχουν έρθει σ’ επαφή με κάποια “άγια” πόδια. Εσείς τον παγανισμό τον πήγατε ένα στάδιο παραπέρα, λατρεύοντας όχι ιερά δέντρα αλλά άγια και σωτήρια ξύλα. Κι όσες απόπειρες “στρίβειν διά της ερμηνείας” κι αν κάνετε, το ιερόν Πηδάλιον είναι απολύτως σαφές: «διά δε του αζωγραφήτου Σταυρού, ου προσκυνούμεν το Χριστόν αλλά τον Σταυρόν εκείνον τον πρωτότυπον, εν ω εσταυρώθη ο Χριστός. Ταυτόν ειπείν, διά του Σταυρού προσκυνούμεν τον Σταυρόν


Scrooge Mac Duck: ἡ ψεύτικη λατρεία τῶν θεῶν τοῦ Ὁλύμπου , ἡ εἰδωλολατρεια , οὐδεμία σχέση ἔχει μὲ τὴ χρήση τῶν Εἰκόνων στὴν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία.

Θα μπορούσα να πω πολλά γι΄αυτή την ανιστόρητη ανοησία σου αλλά το παρακάτω και μόνο αρκεί:

«οι δε έτι τούτων φιλοσοφώτεροι και βαθύτερα λέγειν νομίζοντες φασι διά τούτο ταύτα κατεσκευάσθαι και τετυπώσθαι προς επίκλησιν και επιφάνειαν θείων αγγέλων και δυνάμεων, ίνα διά τούτων επιφαινόμενοι γνωρίζωσιν αυτοίς περί της του Θεού γνώσεως, και είναι τούτους ώσπερ γράμματα τοις ανθρώποις»
[Αγίου Αθανασίου Αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας, “Λόγος κατά ειδώλων”]

Βλέπεις λοιπόν ποια ήταν η θέση των αγαλμάτων για τους αρχαίους έλληνες. Περί της του θεού γνώσεως και ... ώσπερ γράμματα τοις ανθρώποις.

Δες τι λένε και οι χριστιανοί για τις εικόνες:

«διδάσκουσι τους μη ειδότας γράμματα, προφητείας Προφητών και Οσίων αγώνας, Μαρτύρων άθλα, τα πάθη και τα θαύματα του Χριστού»

«βιβλία λέγονται οι εικόνες, των σοφών και των αμαθών»
(Από το “Πηδάλιον”).

Το ίδιο ακριβώς επιχείρημα!!!

Nikos.

Ανώνυμος είπε...

Ἐπειδὴ ἐπικαλέστηκες τὸν Μ.Ἀθανάσιο γιὰ νὰ ὑποστηρίξεις τὰ ἐσφαλμένα συμεπρασματά σοῦ, ἐγὼ μέσα ἀπὸ τὸν ἴδιο τὸν λόγο τοῦ , αὐτὸν ποὺ λὲς ἐσὺ «Κατὰ τῶν Εἰδώλων» θὰ σοῦ δείξω τί ἐννοεῖ , καὶ γιὰ τὸν Σταυρὸ ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν προσκύνηση τῶν Ἀγαλμάτων τῶν Ἑλλήνων.

θὰ σοῦ δείξω ἐπίσης καὶ πῶς ξεφύτρωσαν οἱ ψευτοθεοί σου.

Tὸ γράφω αὐτὸ τὸ σχόλιο γιὰ νὰ σοῦ δείξω ὅτι δὲν ξέρεις οὔτε τί διαβάζεις οὔτε τί γραφεῖς.Μέσα ἀπὸ τὰ ἴδια τὰ ἔργα ποὺ ἐπικαλέστηκες θὰ σὲ ἀναιρέσω.Ὅσο γιὰ τὸ Πηδάλιο ποὺ λὲς , θεὸς φυλάξει, ὅτι πέφτει στὰ χέρια σου Ἄλφα λέει Ὠμέγα τὸ βγάζεις ἐσὺ νοηματικὰ χωρὶς νὰ ὑπολογίσεις τὴ συνάφεια.

Ἀποσπάσματα ἀπὸ τὸ λόγο τοῦ Ἁγίου Ἀθανασίου Ἀρχιεπισκόπου Ἀλεξανδρείας, «Λόγος κατὰ εἰδώλων»

Περὶ προκυνησεως τοῦ Σταυροῦ.
«Με το σταυρό, μόνο το Χριστό προσκυνάμε και χάρη σ' αυτόν
γνωρίζουμε και το Θεό Πατέρα. Ντροπιάζονται οι αντίθετοι. Ο σταυρός καθημερινά φωτίζει και αλλάζει μυστικά τις καρδιές των εχθρών του».

Περὶ θεοποίησης τῶν πραγμάτων.
«Γιατί ορισμένοι τόσο ξέπεσαν και σκοτίσθηκαν στο νου ώστε να επινοούν και
να θέλουν να θεοποιούν αυτά που είναι ανύπαρκτα και ούτε φαίνονται
ανάμεσα στα δημιουργήματα. Ανάμιξαν λογικά πλάσματα με άλογα·
έμπλεξαν πράγματα ανόμοια στη φύση τους και τα προσκυνούν ως θεούς».

Θεοποίηση προσώπων, ἀρχόντων.
«Άλλοι πάλι απ' αυτούς, σαν να φιλοδοξούν τα χειρότερα, τόλμησαν ν' ανυψώσουν ως θεούς τους άρχοντές τους ή και τους νεαρούς ερωμένους των αρχόντων· τό έκαναν ή προς τιμήν των αρχόντων ή από το φόβο της εξουσίας. Για παράδειγμα, στην Κρήτη είναι ο φοβερός Ζεύς, στην Αρκαδία ο Ερμής, στην Ινδία ο Διόνυσος, στην Αίγυπτο η Ίσις, ο Όσιρις και ο Ώρος· και τώρα ο Αντίνοος ο νεαρός ερωμένος του Ρωμαίου αυτοκράτορα Αδριανού. Αυτόν τον προσκυνούν διότι φοβούνται αυτόν που τους διέταξε να το κάνουν, αν και γνωρίζουν πώς είναι άνθρωπος, και μάλιστα όχι σεμνός αλλά γεμάτος από ασέλγεια».

Ἀναγόρευση κοινοῦ ἀνθρώπου ὡς Θεοῦ μὲ διαταγὴ Βασιλιᾶ.
«Διότι, όταν ο Αδριανός επισκέφτηκε τη χώρα της Αιγύπτου και πέθανε εκεί ο δούλος του Αντίνοος, που του ικανοποιούσε τα πάθη, έδωσε εντολή
να τον λατρεύουν ως θεό».

Scrooge Mac Duck.

Ανώνυμος είπε...

Ὅποιος δὲν μᾶς ἀρέσει εἶναι θνητὸς καὶ ὅποιος μας ἀρέσει καλεῖται θεός.
«Οι συγκλητικοί, όσους βέβαια βασιλείς τους μισούν, τους κηρύσσουν φυσικούς εχθρούς τους και τους ονομάζουν κοινούς θνητούς· όσους όμως
συμπαθούν, γι' αυτούς διατάζουν να λατρεύονται ως τάχα καλοί άνδρες.
Λες και έχουν την εξουσία να αναγορεύουν θεούς, ενώ οι ίδιοι είναι άνθρωποι και μάλιστα κοινοί θνητοί. Θα έπρεπε όμως, εφόσον
αναγορεύουν θεούς, οι ίδιοι να είναι θεοί.Αυτή η συνήθεια δεν είναι νέα, ούτε άρχισε με απόφαση της ρωμαϊκής συγκλήτου, αλλά από την αρχή τη μελετούσαν με σκοπό την επινόηση των ειδώλων».

Δὲς πῶς ἀνακηρύχθηκαν θεοὶ οἱ ψευτοθεοί σου.
«Διότι και οι περίφημοι αρχαίοι θεοί των Ελλήνων όπως ο
Δίας, ο Ποσειδών, ο Απόλλων, ο Ήφαιστος και ο Ερμής και οι γυναικείες θεότητες Ήρα, Δήμητρα, Αθηνά και Άρτεμις, ανακηρύχθηκαν θεοί με εντολή του Θησέα, για τον οποίο μας διηγούνται οι Έλληνες.
Και αυτοί που έδωσαν την εντολή πέθαναν ως άνθρωποι και τους θρηνούν. Ενώ, αυτοί για τους οποίους βγήκε η εντολή, προσκυνούνται ως θεοί.
Αλίμονο στη μεγάλη τους αντινομία και παραφροσύνη! Ενώ γνωρίζουν
αυτόν που έδωσε την εντολή, προτιμούν να λατρεύουν αυτούς για τους οποίους εκδόθηκε».

Νὰ πῶς δημιουργήθηκαν τὰ ἀγάλματα.
«Πολλοί πάλι, όχι μόνο τα αρχαία χρόνια αλλά και τα σημερινά, έχασαν αγαπητά πρόσωπα, αδέλφια, συγγενείς και γυναίκες· και πολλές γυναίκες έχασαν τους άνδρεςτους. Όλους αυτούς, που η ζωή απέδειξε ότι είναι θνητοί άνθρωποι, αυτούς από το μεγάλο τους πένθος τούς ζωγράφησαν και τους έκαναν αγάλματα και τους πρόσφεραν θυσίες. Αυτούς οι μετέπειτα, λόγω της τέχνης και της ικανότητας του τεχνίτη του αναθήματος, τους θεοποίησαν, πράγμα αφύσικο».

Ἀποδίδουν τιμὲς
«Όλους αυτούς οι γονείς τους τους έκλαψαν διότι ήξεραν ότι δεν είναι θεοί· αν το γνώριζαν, δεν θα τους θρηνούσαν σαν χαμένους. Άλλωστε, όχι μόνο δεν τους θεωρούσαν θεούς, αλλά επειδή πίστευαν ότι δεν υπάρχουν καθόλου, τους αναπαράστησαν σε εικόνες ώστε, βλέποντας την εικόνα
τους, να παρηγορούνται για την ανυπαρξία τους. Σ' αυτούς όμως οι
ανόητοι προσεύχονται και τους αποδίδουν τις τιμές του αληθινού Θεού».

Λατρεία Ἀγαλμάτων.
«Ένας πατέρας πού πενθεί το νεκρό παιδί του, φτιάχνει εικόνα του πρόωρα πεθαμένου παιδιού του· έτσι, τιμά τώρα σαν ζωντανό το νεκρό παιδί του και τελεί με τους δούλους του μυστήρια και λατρευτικές τελετές. Με το
πέρασμα του χρόνου το ασεβές έθιμο γίνεται μόνιμη τελετή.
Με διαταγή των τυράννων λατρεύονταν και τα αγάλματά τους. Διότι,
όσοι υπήκοοί τους κατοικούσαν μακριά και δεν τους έβλεπαν
αυτοπροσώπως για να τους τιμήσουν, έφτιαξαν το άγαλμα του βασιλιά
σε εμφανές σημείο, γιά να τιμούν δουλικά τον απόντα ως παρόντα».

Αὐτὰ λοιπὸν γιὰ νὰ δεῖς ὅτι , οὔτε τὸ λόγο τοῦ Μ.Ἀθανασίου διάβασες , ἀλλὰ οὔτε καὶ εἶναι ἄξιο νὰ ἀσχοληθεῖ κάποιος μαζί σου.
Ἡ ξεφτίλα σὲ ὅλο τῆς τὸ μεγαλεῖο. Μ,Ἀθανάσιο ἐπικαλέστηκες , Μ.Ἀθανάσιο χρησιμοποίησα γιὰ νὰ σὲ ἀναιρέσω καὶ νὰ δείξω ὅτι δὲν ξέρεις τί διαβάζεις, γιατί ἂν ἤξερες δὲν θὰ τὸν ἀνέφερες καθόλου.

Y.Γ.1.Πάλι γράφεις ἄσχετα πράγματα μὲ τὸ θέμα.Ὁ Ἰεζεκιηλ δὲν προσκύνηση κανένα ἄγαλμα ὡς θεό.

Υ.Γ.2.Εἶναι ἀλήθεια ὅτι εἶπα πὼς δὲν θὰ ξαναγράψω κάτι, ἀλλὰ βρὲ παιδάκι μου ἐσὺ ἔχεις πλάκα καὶ συκωνεις κι ἄλλο ρεζίλεμα. Πῶ πῶ, μοῦ φαίνεται πὼς ἂν δὲν ξεκόψω , θὰ βγάλω ὅλο τὸ χειμῶνα λοιδορώντας σέ.

Scrooge Mac Duck.

Ανώνυμος είπε...

Nikos : «Όταν κατηγορήθηκαν οι αρχαίοι έλληνες από τους χριστιανούς ως ειδωλολάτρες, απάντησαν με συγκεκριμένα επιχειρήματα για να αποδείξουν ότι δεν είναι ειδωλολάτρες. Αιώνες αργότερα, τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα χρησιμοποίησαν οι χριστιανοί ώστε να υπερασπιστούν τις εικόνες από τους εικονομάχους. 21 Δεκεμβρίου 2010 11:01 μ.μ.

«αγάλματα γαρ και βωμούς και πυρός ασβέστου φυλακήν και πάντα απλώς τα τοιαύτα, σύμβολα οι πατέρες έθεντο της παρουσίας των θεών, ουχ ίνα εκείνα θεούς νομίζωμεν, αλλά ίνα δι’ αυτών τους θεούς θεραπεύσωμεν.”
[Ιουλιανός “Επιστολή σ’ έναν ιερέα”]

Τα ίδια ακριβώς λένε και οι χριστιανοί.

Scrooge Mac Duck:
Χρησιμοποίησε ὁ Ἰουλιανὸς καὶ οἱ εἰδωλολάτρες ἐθνικοὶ γενικά, τὰ ἐπιχειρήματα ποὺ χρησιμοποίησαν ΠΡΩΤΑ oι Χριστιανοί. Ἀντέγραψαν οἱ Εἰδωλολάτρες τὰ ἐπιχειρήματα τῶν Χριστιανῶν καὶ ὄχι τὸ ἀνάποδο ποὺ λὲς ἐσύ.

Αὐτὸ τὸ εἶπε ὁ Ἰουλιανὸς θέλοντας νὰ στηρίξει τὴν εἰδωλολατρία ἀρδεύοντας ἐπιχειρήματα τῶν Χριστιανῶν.

Λάθος σου τὰ δίδαξαν οἱ Εἰδωλολάτρες φαλλοπροσκυνητές δάσκαλοί σου.
[««Καταρχήν, πρέπει να τονισθεί ότι ο Ιωάννης ο Δαμασκηνός (650 -πριν 754) είχε θεωρήσει ως αυθεντική την εκκλησιαστική παράδοση, σύμφωνα με την οποία "οι άγιοι και ζώντες πεπληρωμένοι ήσαν Πνεύματος αγίου και, τελευτησάντων αυτών, η χάρις του αγίου Πνεύματος ανεκφοιτήτως ένεστι (=ενυπάρχει παραμένοντας) και ταις ψυχαίς, και τοις σώμασιν εν τοις τάφοις, και τοις χαρακτήρσι (=και στις αποτυπώσεις), και ταις αγίαιες εικόσιν αυτών ου κατ' ουσίαν, αλλά χάριτι και ενεργεία" (J-P. Migne, Patzologia Graeca 94, 1249 C). Κι αποδεχόταν ο ιερός αυτός πατέρας και διδάσκαλος της Εκκλησίας "την των εικόνων προσκύνησιν... φίλων θεού ονόματι αγιαζομένων και διά τούτο θείου Πνεύματος επισκιαζομένων" (Οπου παραπάνω 94, 1246 C). Βέβαια, και κατά τον Ιωάννη το Δαμασκηνό, η εκ μέρους των πιστών προσκύνηση εικόνων των αγίων αποτελεί θρησκευτική εκδήλωση τιμής προς τους εικονιζόμενους αγίους, αφού, όπως διακήρυσσε ο Μέγας Βασίλειος (330;-379) "η της εικόνος τιμή επί το πρωτότυπον διαβαίνει" (Οπου παραπάνω 32, 149 C και 94, 1261). Την ίδια, ακριβώς, άποψη αλλά για τα "σύμβολα" λατρείας του αρχαιοελληνικού Δωδεκάθεου είχε εκθέσει και ο Φλάβιος Κλαύδιος Ιουλιανός (331-363), ο οποίος ως αυτοκράτορας και ως "μέγιστος αρχιερέας" (pontifex maximus) τόνιζε, επηρεαζόμενος προφανώς από το χριστιανικό περιβάλλον: "Αγάλματα γαρ και βωμούς και πυρός ασβέστου φυλακήν και πάντα απλώς τα τοιαύτα σύμβολα οι πατέρες έθεντο της παρουσίας των θεών ουχ ίνα εκείνα θεούς νομίσωμεν, αλλ' ίνα δι' αυτών τους θεούς θεραπεύσωμεν" (Επιστολή 89 b, 293 a-b)». Ιωάννης Δ. Δραγογιάννης, επίτ. σχολικός σύμβουλος Φιλολόγων, Παγκράτι, Αθήνα].

Αὐτὸ ἀκριβῶς τὸ ἀπόσπασμα ἀπὸ τὴν Ἐπιστολὴ τοῦ Ἰουλιανοῦ μας παρέθεσες κι ἐσύ, καὶ εἶναι τὸ ἴδιο ποῦ παραθέτει στὸ ἄρθρο του ὁ σχολικὸς Σύμβουλος.
Ὁ Ἰουλιανὸς προσπάθησε νὰ προσαρμόσει καὶ νὰ υἱοθετήσει τὴν Ἐκκλησιαστικὴ ἐπιχειρηματολογία ὥστε νὰ στηρίξει τὴ λατρεία τῶν Ἀγαλμάτων- Εἰδώλων ἐπενδύοντάς την μὲ Χριστιανικὴ Ἐπιχειρηματολογία. Οἱ προγενέστεροι τοῦ Ἰουλιανοῦ ποὺ ἀνέφερα στὸ προηγούμενο φύλλο τῶν σχολίων [1-200], λάτρευαν τὰ Ἀγάλματα ἀλλὰ καὶ οἱ σύγχρονοι τοῦ Ἰουλιανοῦ τὰ λάτρευαν , ὅπως μας λέει ὁ Μ.Ἀθανάσιος πού σου γύρισε μπουμερανκ.

Ἑπομένως ἡ ὅποια προσπάθεια ἐπικάλυψης τῆς λατρείας τῶν Εἰδώλων μὲ Χριστιανικὰ ἐπιχειρήματα ἀποτελεῖ δάνειο ἀπὸ τοὺς Χριστιανούς, καὶ εἰπώθηκε ὡς ψέμα ὡς δικαιολογία, ἐνῷ στὴν οὐσία πρόκειται γιὰ λατρεία τῶν Εἰδώλων.

Scrooge Mac Duck.

Ανώνυμος είπε...

Αὐτὸ ἀκριβῶς τὸ ψέμα τῆς εἰδωλολατρίας ποὺ ἐπενδύθηκε μὲ ἐπιχειρήματα τῶν Χριστιανῶν καυτηριάζει ὁ Μ.Ἀθανάσιος, δήλ. τὴν ψευδῆ δικαιολογία, στὸ ἀπόσπασμα πού μας ἐπικόλλησες ἐσὺ ἀπὸ τὸ λόγο τοῦ Μ.Ἀθανασίου Κατὰ τῶν Εἰδώλων : «Λένε ότι τα είδωλα είναι για τους ανθρώπους σαν τα γράμματα που τα διαβάζουν και μπορούν να κατανοήσουν το Θεό με τη βοήθεια αγγελικών εμφανίσεων.
Αυτά βέβαια εκείνοι με τέτοιους μύθους τα αξιολογούν.
Και βέβαια δεν θεολογούν· ευτυχώς, που δεν το κάνουν.
Αν κανείς όμως
εξετάσει με επιμέλεια τα λεγόμενά τους, θα διαπιστώσει ότι και αυτές οι απόψεις είναι εξίσου ψευδείς με τίς προηγούμενες.

Θα μπορούσε βέβαια να τους πει κάποιος την αλήθεια που θα τους κρίνει. Πώς μ' αυτά τα είδωλα διακρίνεται και γνωρίζεται ο Θεός; Με ποιό από δύο; Με το υλικό κατασκευής τους ή με τη μορφή που εικονίζουν; Αν γίνεται με το υλικό, τί χρειάζεται η μορφή; Και μήπως δεν εμφανιζόταν
ο Θεός με ασχημάτιστη την ύλη, πριν από τη δημιουργία των ειδώλων; Μάταια αυτοί περιβάλλουν τους ναούς με τείχη, κλείνοντας μέσα τους μια πέτρα ή ένα κομμάτι ξύλου ή χρυσού, εφόσον όλη η γη είναι γεμάτη από
τέτοιου είδους υλικά. Εάν πάλι η μορφή που εικονίζεται στα είδωλα γίνεται αιτία της εμφάνισης του Θεού, τί χρειάζεται η ύλη του χρυσού και των άλλων υλικών; Και δεν εμφανίζεται καλύτερα ο Θεός με τα ίδια τα φυσικά ζώα, τα οποία εικονίζοντα στα αγάλματα; Διότι με τον τρόπο αυτό θα σχηματιζόταν
καλύτερη η αντίληψη για το Θεό, αν εμφανιζόταν καθεαυτός με έμψυχα
ζώα, λογικά ή μη, και όχι με άψυχα και ακίνητα, τα οποία συνιστούν
μεγάλη ασέβεια. Ενώ σιχαίνονται και αποστρέφονται τα φυσικά ζώα, είτε είναι τετράποδα είτε πτηνά και ερπετά, εξαιτίας της αγριότητας και ακαθαρσίας τους, παρ' όλ' αυτά αποτυπώνουν τις μορφές τους σε πέτρες, ξύλα και χρυσό και τα θεοποιούν. Το σωστό βέβαια θα ήταν να θεοποιούν τα ίδια τα ζώα και
όχι να λατρεύουν τα είδωλά τους»
.

Πρόσεξε τὴν τελευταῖα πρόταση ποὺ λέει ξανὰ ὁ ἴδιος ὁ Μ.Ἀθανάσιος ὅτι λάτρευαν τὰ ἀγάλματα!!!

Υ.Γ.1.Εἶναι ἐμφανέστατη ἡ πανωλεθρία ποὺ ἔχεις πάθει μὲ τὸν Μ.Ἀθανάσιο ἀφοῦ τὸν ἐπικαλέστηκες νομίζοντας ὅτι σὲ βολεύει ἀλλὰ ὁ ἴδιος σὲ ἀναιρεῖ.Μετὰ ἀπὸ αὐτὸ τὸ μπούμερανγκ ποὺ ἔφαγες ἀπὸ μόνος σου, δὲν ἔχεις καμία ἀξία πλέον ὡς συνομιλητής.Ἀπὸ δῶ καὶ στὸ ἑξῆς, σὲ ὅτι πεῖς, ἐγὼ δὲν θὰ ἀπαντάω ἀλλὰ θὰ ἐπικολλάω τὶς τόοοοοοσες πολλὲς γκάφες σου ποὺ ἔχεις κάνει ἐδῶ καὶ 1/5 χρόνο ποὺ συζητᾶμε.

Υ.Γ.2. STOP Προειδοποίηση : To θέαμα εἶναι ἀκατάλληλο γιὰ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ.
Ὁρίστε κάνε κλὶκ ἐδῶ νὰ δεῖς τοὺς φαλλοπροσκυνητές δασκάλους σου http://www.apologitis.com/gr/ancient/fallos.htm .

Ἐσὺ μὴν κανεὶς τίποτα τέτοιο.
Δὲν πιστεύω νὰ ἔσκυψες πότε ἔτσι σὲ φαλλὸ νὰ τὸν προσκυνήσεις.Μὴ Niko, μὴν γονατίσεις ποτὲ σὲ αὐτὸ […]

Axaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa

Scrooge Mac Duck.

Γιώργος είπε...

Ηθελα να σας ρωτήσω σχετικά με κάποιες ερωτήσεις που θέτετε.

Κάνετε μια γραφική ερώτηση;

Κάνετε μια ερώτηση που θα σας απαντούσε ο Χριστός;

Μήπως θα σας απαντούσε ένας άλλος θεόπνευστος συγγραφέας της Αγίας Γραφής;

Και ακόμα κάτι: Θα περιμένατε να σας απαντούσε ένας Χριστιανός;

Έχετε γραφική βάση για να ζητάτε μια τέτοια απάντηση από κάποιον ο οποίος ως Χριστιανός απαντά με βάση τη Γραφή που είναι θεόπνευστη;

Με την ερώτησή σας σκεφτήκατε αν δείχνετε ότι έχετε συναίσθηση του τι θα πει 'πραγματικός Χριστιανός';

Ξεκαθαρίστε στο μυαλό σας πρώτα αυτά, θέστε και τη γραφική βάση - υποτίθεται ως Χριστιανοί που ισχυρίζεστε ότι είστε [επειδή και οι απόστολοι το ίδιο έκαναν - αποδείκνυαν την αληθινότητα των λόγων τους στο έργο που τους είχε ανατεθεί] και μετά τα λέμε.

Γιώργος
ΥΓ. Αν θεωρείτε επίσης ότι εγωϊστικά θα πρέπει να ασχολείστε με παιδικές και νηπιακές ερωτήσεις ή με ερωτησεις που κάνουν 'μπάμ' σαν πυροτεχνήματα της πρωτοχρονιάς, θα χρειαστεί μάλλον να κάνετε και κάτι ακόμα: Για να συνειδητοποιήσετε την ποιότητα των ερωτήσεών σας να τις ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΕΤΕ, να τις κάνετε στον εαυτό σας, και αν θα απαντούσατε χωρίς να χάνετε το χρώμα σας, προχωρείστε στο να τις θέσετε και σε άλλους.

Αν από την άλλη θεωρείτε ότι ως - υποτίθεται - Χριστιανοί, μπορείτε να φιλοσοφείτε εντελώς άσχετα με τις αλήθειες της Γραφής - απλώς και μόνο για να 'πουλάτε εξυπνάδες' και για δημιουργία εντυπώσεων, πρόκληση αντιπαλοτήτων και 'κοκορομαχιών', έχετε χάσει τη σημασία της έννοιας 'Χριστιανός', αλλά και τον ρόλο που θα πρέπει να παίζει ένας Χριστιανός, ο οποίος καθορίζεται ξεκάθαρα στην Αγία Γραφή.

Ανώνυμος είπε...

Γιώργος : Ηθελα να σας ρωτήσω σχετικά με κάποιες ερωτήσεις που θέτετε.
Κάνετε μια γραφική ερώτηση;
Κάνετε μια ερώτηση που θα σας απαντούσε ο Χριστός;
Μήπως θα σας απαντούσε ένας άλλος θεόπνευστος συγγραφέας της Αγίας Γραφής;

Και ακόμα κάτι: Θα περιμένατε να σας απαντούσε ένας Χριστιανός;

Έχετε γραφική βάση για να ζητάτε μια τέτοια απάντηση από κάποιον ο οποίος ως Χριστιανός απαντά με βάση τη Γραφή που είναι θεόπνευστη;
Με την ερώτησή σας σκεφτήκατε αν δείχνετε ότι έχετε συναίσθηση του τι θα πει 'πραγματικός Χριστιανός';
Ξεκαθαρίστε στο μυαλό σας πρώτα αυτά, θέστε και τη γραφική βάση - υποτίθεται ως Χριστιανοί που ισχυρίζεστε ότι είστε [επειδή και οι απόστολοι το ίδιο έκαναν - αποδείκνυαν την αληθινότητα των λόγων τους στο έργο που τους είχε ανατεθεί] και μετά τα λέμε.
ΥΓ. Αν θεωρείτε επίσης ότι εγωϊστικά θα πρέπει να ασχολείστε με παιδικές και νηπιακές ερωτήσεις ή με ερωτησεις που κάνουν 'μπάμ' σαν πυροτεχνήματα της πρωτοχρονιάς, θα χρειαστεί μάλλον να κάνετε και κάτι ακόμα: Για να συνειδητοποιήσετε την ποιότητα των ερωτήσεών σας να τις ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΕΤΕ, να τις κάνετε στον εαυτό σας, και αν θα απαντούσατε χωρίς να χάνετε το χρώμα σας, προχωρείστε στο να τις θέσετε και σε άλλους.

Αν από την άλλη θεωρείτε ότι ως - υποτίθεται - Χριστιανοί, μπορείτε να φιλοσοφείτε εντελώς άσχετα με τις αλήθειες της Γραφής - απλώς και μόνο για να 'πουλάτε εξυπνάδες' και για δημιουργία εντυπώσεων, πρόκληση αντιπαλοτήτων και 'κοκορομαχιών', έχετε χάσει τη σημασία της έννοιας 'Χριστιανός', αλλά και τον ρόλο που θα πρέπει να παίζει ένας Χριστιανός, ο οποίος καθορίζεται ξεκάθαρα στην Αγία Γραφή.

Scrooge Mac Duck:
Εἶχες πεῖ πὼς τὰ δαιμόνια μπαίνουν καὶ βγαίνουν στοὺς Ὀρθόδοξους καὶ ὄχι στοὺς ΜΤΙ. Αὐτὸ δίνει τὴν ἐντύπωση στοὺς ἀναγνῶστες ὅτι οἱ ΜΤΙ εἶναι ἀπρόσβλητοι ἀπὸ τὰ δαιμόνια, καὶ κατὰ συνέπεια δὲν ὑπάρχει οὔτε ἕνας δαιμονισμένος ἀνάμεσά τους.

Αὐτὸ πρέπει νὰ τὸ στηρίξεις παρέχοντας τὴ διαβεβαίωση πὼς ποτὲ κανένας ΜΤΙ δὲν ἐνοχλήθηκε ἀπὸ δαιμόνια, ὥστε νὰ ἐξάγει τὸ ἀσφαλὲς συμπέρασμα ὁ ἀναγνώστης ὅτι ΟΝΤΩΣ ποτὲ κανένας ΜΤΙ δὲν ἐνοχλήθηκε ἀπὸ δαιμόνια.

Ἂν δὲν μπορεῖς νὰ διαβεβαιώσεις κάτι τέτοιο, πέραν ἀπὸ τὸ ὅτι πρέπει νὰ σταματήσεις νὰ τὸ ἰσχυρίζεσαι ὡς ἀποκλειστικὸ συμβὰν στοὺς ὀρθόδοξους, τότε πρέπει νὰ μᾶς πεῖς ὅτι μίλησες σύμφωνα μὲ τὰ ὅσα ξέρεις ἐσὺ, καὶ ὄχι μὲ πλήρη ἐπίγνωση τοῦ τί ἀκριβῶς συμβαίνει στοὺς ΜΤΙ, γιατί μπορεῖ κάποιος MTI νὰ ἔπασχε καὶ νὰ θεραπεύτηκε καὶ νὰ μὴν τὸν ξέρεις ἐσύ.

Ἁπλὰ πράγματα κ.Γιῶργο, εἴπατε κάτι, ὑπερασπιστεῖτε το.
Γνωρίζετε ἐσεῖς ΜΤΙ πού ἔχουν πρόβλημα ἤ εἶχαν ἀπὸ τὰ δαιμόνια;;;
Εἶστε σίγουρος ὅτι δὲν εἶχε ποτὲ κανένας ΜΤΙ πρόβλημα τέτοιου εἴδους;;;

Γράψατε στὸ σχόλιό σας, Γιώργος : «Και ακόμα κάτι: Θα περιμένατε να σας απαντούσε ένας Χριστιανός;»

Νὰ ἐγὼ ὡς Ὀρθόδοξος Χριστιανός σᾶς ἀπαντάω πὼς ξέρω μιὰ περίπτωση ὀρθόδοξου ποὺ εἶχε τέτοιο πρόβλημα, καὶ μάλιστα ὁ Ι.Χρυσόστομος τοῦ ἔστειλε τρεῖς ἐπιστολὲς «Λόγος πρὸς Σταγείριον δαιμονῶντα» PG 47,423-494.

Ἁπλὰ πραγματάκια, οὔτε πυροτεχνήματα οὔτε ἐντυπωσιασμοί. Μιὰ κοινὴ ἁπλὴ ἐρώτηση ποὺ ὁ καθένας μπορεῖ νὰ ἀπαντήσει.

Ἀπαντῆστε.

Scrooge Mac Duck.

Γιώργος είπε...

Εφόσον 'Σκρούζ Μακ Ντακ' θέλεις απάντηση θα την έχεις.

Ο Σατανάς αναφέρεται στην Αγία Γραφή ως ανθρωποκτόνος.
Ως ανθρωποκτόνος ο Σατανάς χαίρεται να προκαλεί πολέμους και γενοκτονίες μεταξύ των ανθρώπων.
Ποιοι σε όλον τον κόσμο έχουν μεγαλύτερη επιτυχία κατά του Σατανά και των Δαιμόνων του;

Φυσικά οι Μάρτυρες του Ιεχωβά οι οποίοι δεν κυριαρχούνται από τον Σατανά και δεν συμμετέχουν σε πολέμους των εθνών, όπως δεν συμμετείχε και ο Χριστός.

Αυτή είναι μία από τις μεγαλύτερες νίκες που πέτυχαν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά κατά του Σατανά και των δαιμόνων του.

Εννοείται ότι αν όλοι στον κόσμο ήταν όπως οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν θα γινόταν πόλεμοι στη γη και θα υπήρχε παγκόσμιος αφοπλισμός.

Επειδή όμως η ανθρωπότητα γενικά είναι υπό την κυριαρχία του Σατανά και συνεχίζονται οι πόλεμοι και οι εχθροπραξίες - αλλά και το 'σύστημα' δημιουργεί πολεμοχαρείς [και με φουντωμένα αισθήματα αντιπάθειας και εχθρικής διάθεσης εναντίον γειτονικών λαών] ανθρώπους - είναι απαραίτητο να έρθει η Βασιλεία του Θεού στην οποία θα ζουν ειρηνικοί και ειρηνοποιοί.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

και γράφεις 'Σκρούζ Μακ Ντακ':
Νὰ ἐγὼ ὡς Ὀρθόδοξος Χριστιανός σᾶς ἀπαντάω πὼς ξέρω μιὰ περίπτωση ὀρθόδοξου ποὺ εἶχε τέτοιο πρόβλημα, καὶ μάλιστα ὁ Ι.Χρυσόστομος τοῦ ἔστειλε τρεῖς ἐπιστολὲς «Λόγος πρὸς Σταγείριον δαιμονῶντα» PG 47,423-494.

Γι' αυτό ρωτάω:
Όταν ένας ιερέας ευλογεί καταστροφικά όπλα σε περίπτωση πολέμου για νίκη κατά των εχθρών που περιλαμβάνει ανθρωποκτονία,
δεν ανήκει σε στην κατηγορία που έγραψε ο Ι.Χρυσότομος «...δαιμονῶντα»;

Στην κατηγορία: «...δαιμονῶντα» δεν ανήκαν καθολικοί και προτεστάντες ιερείς χωρίς ορθόδοξη εξαίρεση στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου;

Υπέρ ποιων «...δαιμονώντων» ιερέων που ευλογούσαν όπλα ήταν ο Θεός;

Γιώργος

Γιώργος είπε...

...Όταν ένας ιερέας ευλογεί καταστροφικά όπλα σε περίπτωση πολέμου για νίκη κατά των εχθρών που περιλαμβάνει ανθρωποκτονία,
δεν ανήκει στην κατηγορία που έγραψε ο Ι.Χρυσόστομος «...δαιμονῶντα»;

Ανώνυμος είπε...

Γιῶργο ρώτησα κάτι συγκεκριμένο,καὶ εἶναι αὐτὸ ποὺ ἔχει ρωτήσει πρὸ καιροῦ ὁ Ἀντιαιρετικός.

Τὰ 3 σχόλια ποὺ ἔγραψες δὲν ἀπαντᾶνε στὸ ἐρώτημα.Ἂν τὰ ἔγραψες γιὰ νὰ ἀνοίξεις ἄλλο θέμα, καλύτερα ξέχασέ το.

Τουρλοὺ μπαξὲ θεμάτων ἐδῶ μέσα δὲν θὰ γίνει, τουλάχιστον μὲ τὴ συνδρομή μου.

Σου θυμίζω τὸ σχόλιό μου γιὰ 2η φορὰ : [Εἶχες πεῖ πὼς τὰ δαιμόνια μπαίνουν καὶ βγαίνουν στοὺς Ὀρθόδοξους καὶ ὄχι στοὺς ΜΤΙ. Αὐτὸ δίνει τὴν ἐντύπωση στοὺς ἀναγνῶστες ὅτι οἱ ΜΤΙ εἶναι ἀπρόσβλητοι ἀπὸ τὰ δαιμόνια, καὶ κατὰ συνέπεια δὲν ὑπάρχει οὔτε ἕνας δαιμονισμένος ἀνάμεσά τους.

Αὐτὸ πρέπει νὰ τὸ στηρίξεις παρέχοντας τὴ διαβεβαίωση πὼς ποτὲ κανένας ΜΤΙ δὲν ἐνοχλήθηκε ἀπὸ δαιμόνια, ὥστε νὰ ἐξάγει τὸ ἀσφαλὲς συμπέρασμα ὁ ἀναγνώστης ὅτι ΟΝΤΩΣ ποτὲ κανένας ΜΤΙ δὲν ἐνοχλήθηκε ἀπὸ δαιμόνια.

Ἂν δὲν μπορεῖς νὰ διαβεβαιώσεις κάτι τέτοιο, πέραν ἀπὸ τὸ ὅτι πρέπει νὰ σταματήσεις νὰ τὸ ἰσχυρίζεσαι ὡς ἀποκλειστικὸ συμβὰν στοὺς ὀρθόδοξους, τότε πρέπει νὰ μᾶς πεῖς ὅτι μίλησες σύμφωνα μὲ τὰ ὅσα ξέρεις ἐσὺ, καὶ ὄχι μὲ πλήρη ἐπίγνωση τοῦ τί ἀκριβῶς συμβαίνει στοὺς ΜΤΙ, γιατί μπορεῖ κάποιος MTI νὰ ἔπασχε καὶ νὰ θεραπεύτηκε καὶ νὰ μὴν τὸν ξέρεις ἐσύ.

Ἁπλὰ πράγματα κ.Γιῶργο, εἴπατε κάτι, ὑπερασπιστεῖτε το.
Γνωρίζετε ἐσεῖς ΜΤΙ πού ἔχουν πρόβλημα ἤ εἶχαν ἀπὸ τὰ δαιμόνια;;;
Εἶστε σίγουρος ὅτι δὲν εἶχε ποτὲ κανένας ΜΤΙ πρόβλημα τέτοιου εἴδους;;;

Γράψατε στὸ σχόλιό σας, Γιώργος : «Και ακόμα κάτι: Θα περιμένατε να σας απαντούσε ένας Χριστιανός;»

Νὰ ἐγὼ ὡς Ὀρθόδοξος Χριστιανός σᾶς ἀπαντάω πὼς ξέρω μιὰ περίπτωση ὀρθόδοξου ποὺ εἶχε τέτοιο πρόβλημα, καὶ μάλιστα ὁ Ι.Χρυσόστομος τοῦ ἔστειλε τρεῖς ἐπιστολὲς «Λόγος πρὸς Σταγείριον δαιμονῶντα» PG 47,423-494.

Ἁπλὰ πραγματάκια, οὔτε πυροτεχνήματα οὔτε ἐντυπωσιασμοί. Μιὰ κοινὴ ἁπλὴ ἐρώτηση ποὺ ὁ καθένας μπορεῖ νὰ ἀπαντήσει.
Ἀπαντῆστε].

Ἂν φοβᾶσαι νὰ ἀπαντήσεις σὲ ἕνα ἐρώτημα τοῦ Ἀντιαιρετικοῦ, καὶ κάθεσαι καὶ γράφεις ἕνα κάρο ἄσχετα σχόλια γιὰ νὰ τὸ ἀποφύγεις, συγγνώμη Γιῶργο μου ἀλλὰ ἐσὺ θὰ τὸν κανεὶς τόσο ἐγωιστή τόν Ἀντιαιρετικό, ποὺ θὰ ἰσχυρίζεται ὅτι τρέμουν νὰ ἀπαντήσουν οἱ ΜΤΙ καὶ στὴν πιὸ ἁπλὴ ἐρώτησή του.

Κατάλαβε ἐπιτέλους ὅτι μας διαβάζουν καὶ φαίνεται ξεκάθαρα ἡ ὑπεκφυγή σου.

Scrooge Mac Duck.

Γιώργος είπε...

Σκρούζ Μακ Ντακ:
"Σου θυμίζω τὸ σχόλιό μου γιὰ 2η φορὰ : [Εἶχες πεῖ πὼς τὰ δαιμόνια μπαίνουν καὶ βγαίνουν στοὺς Ὀρθόδοξους καὶ ὄχι στοὺς ΜΤΙ. Αὐτὸ δίνει τὴν ἐντύπωση στοὺς ἀναγνῶστες ὅτι οἱ ΜΤΙ εἶναι ἀπρόσβλητοι ἀπὸ τὰ δαιμόνια, καὶ κατὰ συνέπεια δὲν ὑπάρχει οὔτε ἕνας δαιμονισμένος ἀνάμεσά τους.
Αὐτὸ πρέπει νὰ τὸ στηρίξεις παρέχοντας τὴ διαβεβαίωση πὼς ποτὲ κανένας ΜΤΙ δὲν ἐνοχλήθηκε ἀπὸ δαιμόνια, ὥστε νὰ ἐξάγει τὸ ἀσφαλὲς συμπέρασμα ὁ ἀναγνώστης ὅτι ΟΝΤΩΣ ποτὲ κανένας ΜΤΙ δὲν ἐνοχλήθηκε ἀπὸ δαιμόνια."


Αυτά που γράφεις Σκρούζ Μακ Ντακ
σε γενικές γραμμές δίνουν μια 'άλφα' εντύπωση,
όμως ακριβέστερα δεν αληθεύουν
επειδή δημιουργούν την εντύπωση 'ισοψηφισμού' στις διαφορετικές εκφράσεις που χρησιμοποιείς, συγκεκριμένα:
1. α) "δαιμονισμένος" σε αντιδιαστολή με την έκφραση β) "ἀπρόσβλητοι ἀπὸ τὰ δαιμόνια" και
2. "ἐνοχλήθηκε ἀπὸ δαιμόνια" - που έχει πιο ευρεία σημασία.

Συνεπώς προτού απαντήσω θα ανέμενα μια οριοθέτηση των εκφράσεων αυτών.
Αυτό θα το κάνω εγώ χρησιμοποιώντας το γνωστό περιστατικό "Πειρασμοί του Χριστού".
Ο Σατανάς "ενόχλησε" τον Χριστό προσπαθώντας να τον παρασύρει και να τον παγιδεύσει με κατά μέτωπο επίθεση, έστω και με τη 'φιλική' μορφή "αντιπροσφοράς" [όπως το "θα στα δώσω όλα αυτά, αν πέσεις και με προσκυνήσεις" (Ματθ. 4:9)]

Συμπέρασμα 1.:
Ο Σατανάς θέλει να 'ενοχλεί' ιδιαίτερα όσους δεν είναι 'μαζί του' χρησιμοποιώντας ποικίλες μεθόδους για να τους παρασύρει.

Συμπέρασμα 2.:
Ο Χριστός που αντιμετώπισε επιτυχώς τους 'πειρασμούς' δεν σήμαινε απαραιτήτως ότι ήταν "απρόσβλητος" αλλιώς δεν θα τον 'πλησίαζε' ο Σατανάς [ο οποίος είχε ήδη επιτυχίες στο ενεργητικό του παρασύροντας πολλούς αγγέλους - άρα ούτε οι ΤΕΛΕΙΟΙ άγγελοι είναι 'απρόσβλητοι', πόσο μάλλον ατελείς άνθρωποι - όπως όλοι].
Άρα απόλυτα 'απρόσβλητος' δεν είναι κανένας [εννοείται εκτός τον 'Ύψιστο Θεό' και Δημιουργό του Σύμπαντος, τον Πατέρα του Χριστού].

Συμπέρασμα 3.:
α) "δαιμονισμένος" και "'ἐνοχλημένος' ἀπὸ Διάβολο ή δαιμόνια" δεν είναι το ίδιο.
Μια 'ενόχληση' δεν οδηγεί πάντα σε επιτυχία.
Ούτε επίσης το αόριστο και γενικά αναφερόμενο "δαιμονισμένος" [που μπορεί να αναφέρεται σε κάποια κακή συμπεριφορά] έχει την ίδια σημασία με το "δαιμονιζόμενος".

Επιπρόσθετα λαβαίνουμε υπόψη ότι:
1.
Η επί μέρους επιτυχία του Σατανά στο να παρασύρει κάποιους - έστω και πολλούς - αγγέλους του Θεού,
δεν σήμαινε ότι ο Θεός είχε αποτύχει στην Αληθινότητά Του.
2.
"ολόκληρος ο κόσμος βρίσκεται υπό την εξουσία του πονηρού" (1 Ιωάννη 5:19) και παροδηγείται
χωρίς να είναι ο κόσμος
ούτε "δαιμονισμένος"
ούτε "δαιμονιζόμενος"
.

Θα σας παρακαλούσα λοιπόν να μη γενικοποιείτε / γενικεύετε και 'ομοδαποιείτε' εκφράσεις που έχουν μια ειδική σημασία και δεν ταυτίζονται.

Γιώργος

Υ.Γ.
Επιπρόσθετη 'ειδική' απάντηση θα δώσω μετά τις επισημάνσεις σας και την αποδοχή ή όχι όσων αναφέρω.

Ανώνυμος είπε...

Scrooge Mac Duck: θὰ σοῦ δείξω ἐπίσης καὶ πῶς ξεφύτρωσαν οἱ ψευτοθεοί σου.

Δεν θέλω να σου χαλάσω τη φαντασίωση, αλλά έτσι για την ιστορία, δεν είχα ούτε έχω θεούς. (Το “ψευτο-” περιττεύει, αφού όλοι οι θεοί, ψεύτικοι είναι. Όταν ο πρώτος απατεώνας συνάντησε τον πρώτο βλάκα, γεννήθηκε ο πρώτος θεός. Κι αυτό συνέβη πριν από χιλιετίες).


Scrooge Mac Duck: «Με το σταυρό, μόνο το Χριστό προσκυνάμε και χάρη σ' αυτόν γνωρίζουμε και το Θεό Πατέρα».

Ιερόν Πηδάλιον: «διά δε του αζωγραφήτου Σταυρού, ου προσκυνούμεν το Χριστόν αλλά τον Σταυρόν εκείνον τον πρωτότυπον, εν ω εσταυρώθη ο Χριστός. Ταυτόν ειπείν, διά του Σταυρού προσκυνούμεν τον Σταυρόν.»

Το Χριστό και μόνο, λέει ο ένας. Όχι το Χριστό, λέει ο άλλος. Good wines.


Scrooge Mac Duck: Αὐτὰ λοιπὸν γιὰ νὰ δεῖς ὅτι , οὔτε τὸ λόγο τοῦ Μ.Ἀθανασίου διάβασες , ἀλλὰ οὔτε καὶ εἶναι ἄξιο νὰ ἀσχοληθεῖ κάποιος μαζί σου.

Εἶναι ἐμφανέστατη ἡ πανωλεθρία ποὺ ἔχεις πάθει μὲ τὸν Μ.Ἀθανάσιο ἀφοῦ τὸν ἐπικαλέστηκες νομίζοντας ὅτι σὲ βολεύει ἀλλὰ ὁ ἴδιος σὲ ἀναιρεῖ.Ἡ ξεφτίλα σὲ ὅλο τῆς τὸ μεγαλεῖο
.

Είσαι τόσο –μα πόσο πια- ανόητος που νόμισες πως επικαλέστηκα τον Μ. Αθανάσιο ως υπερασπιστή της θρησκείας των αρχαίων ελλήνων; Αχαχαχαχαχα!
Σου έδειξα απλώς, θλιβερό κι ανίδεο ιουδαιοχριστιανόπουλο, μέσα από το Λόγο του, τι υποστήριζαν οι αρχαίοι έλληνες για τη θρησκεία τους. Και αυτό που υποστήριζαν, ο Αθανάσιος προσπαθούσε να το αμφισβητήσει (δεν έχουμε τα αγάλματα για θεούς έλεγαν αυτοί, Ναι τα έχετε απαντούσε εκείνος).

Ο Αθανάσιος δεν τους πίστευε. -Όχι! Δεν θα μου πείτε εσείς τι πιστεύετε, θα σας πω ΕΓΩ (ναι πάτερ μου) τι πιστεύετε. Εσείς λέτε ψέματα:

«ει γαρ και ως γράμματα εισίν υμίν ταύτα, ως ψεύδεσθε, της επί Θεόν θεωρίας, ου δίκαιον τα σημαίνοντα του σημαινομένου προτιμάν.»

Το τελευταίο (“ου δίκαιον τα σημαίνοντα του σημαινομένου προτιμάν”) αν και ο Αθανάσιος το έλεγε για τους Έλληνες, ταιριάζει απόλυτα σήμερα σε εσάς, που παίρνετε αεροπλάνα και καράβια για να προσκυνήσετε το σημαίνον (μια συγκεκριμένη εικόνα). Τι να φτουρήσει η εικόνα της Παναγίας στην εκκλησία μιας ενορίας, μπροστά σε μια σελέμπριτι εικόνα σαν αυτή της Τήνου; Τίποτα, απαντούν χιλιάδες ορθόδοξοι και σπεύδουν να επιβιβαστούν στα πλοία για την Τήνο.

Nikos.

Ανώνυμος είπε...

Λες επίσης, τσιγγούνικο ορθόδοξο παπάκι, ότι οι αρχαίοι έλληνες αντέγραψαν τα επιχειρήματα των χριστιανών και πως δεν συνέβη το αντίστροφο. Τα επιχειρήματα αυτά, τα χρησιμοποίησαν οι χριστιανοί 5 αιώνες αργότερα κατά την εικονομαχία, και επιπλέον , πόσο ανόητος μπορεί να είσαι ώστε να ισχυρίζεσαι στα σοβαρά πως οι αγράμματοι ιουδαιοχριστιανοί ψαράδες έμποροι και γιδοβοσκοί, υπήρξαν θύματα πνευματικής υποκλοπής, των δημιουργών της Φιλοσοφίας, της Λογικής και της Ρητορικής;

Για πάνω από μία χιλιετία, ο λαός της μητρικής σας θρησκείας, που δεν πίστευε και δεν προσκυνούσε είδωλα, δεν δημιούργησε ΤΙΠΟΤΑ απολύτως. Οι μη ειδωλολάτρες ισραηλίτες, πρόσφεραν ένα τεράστιο ΤΙΠΟΤΑ στον παγκόσμιο πολιτισμό. Γίδια έβοσκαν το 2000 π.Χ. γίδια έβοσκαν και το 100 μ.Χ. Και θες τώρα εσύ να μας πεις πως οι έλληνες, οι δημιουργοί των επιστημών και θεμελιωτές του δυτικού πολιτισμού, πίστευαν σε μάρμαρα;

Το να ισχυρίζεσαι πως οι αρχαίοι έλληνες ήταν ειδωλολάτρες, είναι εξίσου ανιστόρητο και γελοίο με το να λες πως οι χριστιανοί πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη, έναν χοντρό με άσπρη γενιάδα και κόκκινη στολή που κάθε παραμονή χριστουγέννων μπαίνει κρυφά στα σπίτια κι αφήνει δώρα.
Όπως ακριβώς ο φιλάσθενος ρωμαίος ρήτορας Βασίλειος από την Καππαδοκία και αρχιεπίσκοπος Καισαρείας, δεν έχει καμιά σχέση με τον ντυμένο στα κόκκινα ηλικιωμένο χοντρούλη, έτσι κι όσα φαιδρά και σαχλά λες εσύ, δεν έχουν καμιά σχέση με τη θρησκεία των αρχαίων ελλήνων.


Scrooge Mac Duck: Ὁρίστε κάνε κλὶκ ἐδῶ νὰ δεῖς τοὺς φαλλοπροσκυνητές..

Πόσες φορές οι χριστιανοί επικαλέστηκαν “συμβολισμούς” “ανθρωπομορφισμούς”, “αλληγορίες” στην απολογητική τους και στις “ερμηνείες” τους; Eίναι αποκλειστικότητα δική τους και μόνο;
“Γονιμότητα”, “Γέννηση”, “Δημιουργία”, σου λένε τίποτα; Διότι, μπορεί οι χριστιανοί να απεχθάνονταν και να δαιμονοποίησαν τη σεξουαλικότητα, μισώντας την ίδια τους τη φύση και φτάνοντας συχνά στο σημείο να αποκόβουν τους γεννητικούς τους αδένες (θα έκοβαν και το πέος τους αν δεν ήταν απαραίτητο και για την ούρηση), όμως ο υπόλοιπος κόσμος μέχρι τότε, δεν πήγαινε κόντρα στη φύση και στο φυσιολογικό, ούτε αισθανόταν ενοχές. Αντιθέτως, το γιόρταζε, το θαύμαζε.
Αλήθεια, κάτι τύποι που κάθε χρόνο -κατά Τύρναβο μεριά- βγαίνουν στους δρόμους κρατώντας τεράστιους φαλλούς, χριστιανοί ορθόδοξοι δεν είναι; Αχαχαχαχα!

Η ανθρωπότητα πάντως, σας απευθύνει μετά βδελυγμίας το φτύσιμό της για τον ακρωτηριασμό που υπέστησαν στο επίμαχο σημείο εκατοντάδες αριστουργήματα της αρχαιοελληνικής γλυπτικής από τους κομπλεξικούς και σεμνότυφους χριστιανούς ταλιμπάν των πρώτων αιώνων. Τη χλεύη μου.

Nikos.

Ανώνυμος είπε...

Scrooge Mac Duck: Αὐτὸ πρέπει νὰ τὸ στηρίξεις παρέχοντας τὴ διαβεβαίωση πὼς ποτὲ κανένας ΜΤΙ δὲν ἐνοχλήθηκε ἀπὸ δαιμόνια, ὥστε νὰ ἐξάγει τὸ ἀσφαλὲς συμπέρασμα ὁ ἀναγνώστης ὅτι ΟΝΤΩΣ ποτὲ κανένας ΜΤΙ δὲν ἐνοχλήθηκε ἀπὸ δαιμόνια.

Mια τέτοια διαβεβαίωση πώς θα είναι έγκυρη και αξιόπιστη;
Ποιος θα το διαβεβαιώσει; Ένας ψυχίατρος; Ένας παθολόγος; Ποιοι ειδικεύονται στα δαιμόνια;

-Γιατρέ μου έχω μια ενόχληση. Δαιμόνιο πρέπει να ‘ ναι.

υγ. Το ‘χετε χάσει εντελώς. Μα εντελώς.

Nikos.

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται k.Νiko ποιὸς ἐπικαλέστηκε τὸν Μ.Ἀθανάσιο πρῶτος καὶ γιατί.

Ἡ ξεφτίλα ποὺ ἔχεις ὑποστεῖ δὲν σβήνεται.Σχόλια τοῦ τύπου, νὰ δὲν τὸ εἶπα ἔτσι ἤ ἀλλιῶς δὲν περνᾶνε, διότι δὲν εἶναι χαζὸς ὁ ἀναγνώστης …. Ὅσο γιὰ τὰ ἀεροπλάνα καὶ τὰ καράβια , πέρα βρέχει…

Οἱ φαλλοπροσκυνητές ὁμόπιστοί σου σὲ περιμένουν νὰ προσκυνήσεις καὶ ἐσὺ τοὺς φαλλοὺς σὺν ὅτι ἄλλο πονηρὸ ἤ μή, ἐπιβάλλει τὸ τυπικό σας.

Φανερὴ εἶναι ἡ ἔλλειψη ἐπιχειρημάτων , ἀλλὰ καὶ ἡ ἀκατάσχετη ὑβρεολόγια σου ὅπως καὶ ἡ προσπάθεια γιὰ ἀλλαγὴ θέματος συζήτησης.

Scrooge Mac Duck.

Ανώνυμος είπε...

Nikos : «Όσοι προσκύνησαν το άγαλμα χωρίς φυσικά να γνωρίζουν ότι ήταν κατασκευασμένο από τον χαλκό ενός μπιντέ, εξοργίστηκαν όταν το πληροφορήθηκαν».

Scrooge Mac Duck :
Ποιὸς ἐξοργίστηκε Niko παιδάκι μου;;;
Ἀκοῦς ἐκεῖ ἐξοργίστηκαν!

Ἐδῶ προσκυνοῦσαν τὴν πηγὴ τῶν οὔρων, τοὺς φαλλούς, καὶ δὲν ἔκαναν πίσω καὶ ἐσύ μας λὲς ὅτι γιὰ ἕναν μπιντὲ καὶ μιὰ μιὰ λεκάνη θὰ ἐξοργίζονταν;;;

Τὸ ἄγαλμα ποὺ κατασκεύασε ὁ Ἄμασις (ἀπὸ τὸ ὑλικὸ ποὺ πρῶτα : τὸν πρότερον μὲν τοὺς Αἰγυπτίους ἐνεμέειν τε καὶ ἐνουρέειν) ἦταν ἡ μορφὴ ἑνὸς Δαίμονα «τοῦτον κατ᾽ ὦν κόψας ἄγαλμα δαίμονος ἐξ αὐτοῦ ἐποιήσατο,».

Τὸ κείμενο τοῦ Ἡροδότου δὲν λέει ὅτι ἐξοργίστηκαν, οὔτε ὅτι σταμάτησαν νὰ τὸ προσκυνοῦν.
Ἀναφέρει ὅμως τὴ διαταγὴ τοῦ Ἄμαση νὰ λατρεύουν τὸν ἴδιο.


Ὁ Ἄμασις τοὺς εἶπε ὅτι καὶ αὐτὸς ἔπλυνε τὰ πόδια του μαζὶ μὲ τοὺς ἄλλους.Μέ αὐτὴ του τήν κίνηση, ἴσως νὰ ἤθελε νὰ τούς σταματήσει (ὁ Ἄμασις) νὰ λατρεύουν τὸ ἄγαλμα-δαίμονα, ΠΡΟΦΑΝΩΣ, ἐπειδὴ τοὺς διέταξε νὰ λατρεύουν τὸν ἴδιο τὸν ἑαυτὸ του (Ἄμαση), «καὶ τιμᾶν τε καὶ προμηθέεσθαι ἑωυτοῦ ἐκέλευε», ἤ μπορεῖ μαζὶ μὲ τὸ ἄγαλμα- δαίμονα νὰ λάτρευαν καὶ τὸν Ἄμαση. Ὅτι κι ἂν συμβαίνει ἀπὸ τὶς δυὸ περιπτώσεις δὲν ἀναφέρει τὸ κείμενο τοῦ Ἡροδότου ὅτι ἐξοργίστηκαν.


Νεοπαγανιστής ὅπως ὁ Nikos, ποὺ ἐπικαλεῖται τὸ ἔργο τοῦ Μ.Ἀθανασίου «Κατὰ τῶν εἰδώλων» γιὰ νὰ ὑποστηρίξει ὅτι ἡ χρήση τῶν ἀγαλμάτων στοὺς ἐθνικοὺς εἶναι ἡ ἴδια μὲ αὐτὴ τῶν εἰκόνων στοὺς Χριστιανούς, ἐνῷ ὁ Ἅγιος ἀναφέρει μέσα στὸν ἴδιο τὸ λόγο του πώς τὰ λάτρευαν τὰ ἀγάλματα, δὲν ἔχει καμία ἀξία νὰ ἀνοίξεις διάλογο μαζί του.Ἅμα βλέπεις ὅτι ὁ ἄνθρωπος ἀγνοεῖ νὰ καταλάβει πὼς ὁ Μ.Ἀθανάσιος μιλάει ἐναντίον τῶν εἰδώλων στὸ ἔργο του, ἐνῷ ὁ Nikos ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ὅτι βρῆκε ἐπιχειρήματα ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ πού ὑποστηρίζουν πὼς οἱ ἐθνικοὶ τὰ εἶχαν τὰ ἀγάλματα ὡς εἰκόνες τῶν ἀγραμμάτων, καὶ μάλιστα νὰ στὰ παρουσιάζει κιόλας ὡς ἀντίλογο πού τὴν ἴδια ὥρα, ὁ ἴδιος ὁ Ἅγιος λέει ὅτι ψευδῶς τὰ λένε αὐτὰ οἱ ἐθνικοὶ ἀφοῦ λατρεύουν τὰ ἀγάλματα…. τί ἄλλο νὰ πεῖς καὶ τί κουβέντα νὰ κάνεις;;;; Ἐξίσου καὶ ὅτι ἄλλο ἐπικαλεῖται ἀπὸ ὁποιονδήποτε συγγραφέα ποὺ παραθέτει , εἶναι ἀβέβαιο ἐὰν ἔχει καταλάβει ὁ ἴδιος πρῶτα τί λέει….Μόνον ὅτι ἀφορᾷ τοὺς φαλλοὺς τὸ ἀντιλαμβάνεται ἀμέσως. Χάος καὶ βάθος ἀμέτρητον !!!

Ἄλλες περιπτώσεις λατρείας ἀγαλμάτων.

Οἱ Κορίνθιοι λένε πὼς ἡ Πυθία τοὺς ἔδωσε χρησμὸ νὰ βροῦν ἕνα δέντρο καὶ νὰ τὸ λατρεύσουν ὡς Θεὸ. Παυσανία Κορινθιακὰ 2,[7] τὰ δὲ λεγόμενα ἐς τὰ ξόανα καὶ ἐγὼ γράφω. Πενθέα ὑβρίζοντα ἐς Διόνυσον καὶ ἄλλα τολμᾶν λέγουσι καὶ τέλος ἐς τὸν Κιθαιρῶνα ἐλθεῖν ἐπὶ κατασκοπῇ τῶν γυναικῶν, ἀναβάντα δὲ ἐς δένδρον θεάσασθαι τὰ ποιούμενα: τὰς δέ, ὡς ἐφώρασαν, καθελκύσαι τε αὐτίκα Πενθέα καὶ ζῶντος ἀποσπᾶν ἄλλο ἄλλην τοῦ σώματος. ὕστερον δέ, ὡς Κορίνθιοι λέγουσιν, ἡ Πυθία χρᾷ σφισιν ἀνευρόντας τὸ δένδρον ἐκεῖνο ἴσα τῷ θεῷ σέβειν: καὶ ἀπ' αὐτοῦ διὰ τόδε τὰς εἰκόνας πεποίηνται ταύτας.

Πλούταρχος, Περὶ Ἴσιδος καὶ Ὀσίριδος - β΄ «ὥσπερ Ἑλλήνων οἱ τὰ χαλκᾶ καὶ τὰ γραπτὰ καὶ λίθινα μὴ μαθόντες μηδ' ἐθισθέντες ἀγάλματα καὶ τιμὰς θεῶν ἀλλὰ θεοὺς καλεῖν,»

Υ.Γ.Σὲ ξαναρωτάω, τί θὰ γίνει μὲ τὸν μπιντὲ καὶ τὴ λεκάνη μου, θὰ στὰ φέρω νὰ τὰ προσκυνήσεις;;;.
Ἂν δὲν θέλεις τὰ δικά μου δὲν ὑπάρχει πρόβλημα. Ἴσως γι’αὐτὸ νὰ μὴν θέλεις τά δικά μου, γιατί οἱ ὁμόπιστοί σου προσκυνοῦσαν δημοσίας χρήσεως μπιντὲ καὶ λεκάνη.Θὰ κάνω αἴτηση στὸ Δημοτικὸ Συμβούλιο νὰ χαλάσουν τὴ λεκάνη ἀπὸ τὰ δημόσια οὐρητήρια γιὰ νὰ στὴν κάνω Ἄγαλμα δαίμονος νὰ τὴν προσκυνήσεις.

Φανερὴ εἶναι ἡ ἔλλειψη ἐπιχειρημάτων , ἀλλὰ καὶ ἡ ἀκατάσχετη ὑβρεολόγια σου «Νikos : Λες επίσης, τσιγγούνικο ορθόδοξο παπάκι».

Scrooge Mac Duck.

Ανώνυμος είπε...

Γιώργος: Συνεπώς προτού απαντήσω θα ανέμενα μια οριοθέτηση των εκφράσεων αυτών.
Αυτό θα το κάνω εγώ χρησιμοποιώντας το γνωστό περιστατικό "Πειρασμοί του Χριστού".
Ο Σατανάς "ενόχλησε" τον Χριστό προσπαθώντας να τον παρασύρει και να τον παγιδεύσει με κατά μέτωπο επίθεση, έστω και με τη 'φιλική' μορφή "αντιπροσφοράς" [όπως το "θα στα δώσω όλα αυτά, αν πέσεις και με προσκυνήσεις" (Ματθ. 4:9)]

Συμπέρασμα 1.:
Ο Σατανάς θέλει να 'ενοχλεί' ιδιαίτερα όσους δεν είναι 'μαζί του' χρησιμοποιώντας ποικίλες μεθόδους για να τους παρασύρει.


Scrooge Mac Duck:
Ἀναγνωρίζω ὅτι ἔχει βάση αὐτὸ ποὺ εἶπες γιὰ τις διευκρινήσεις.
Ὄντως θὰ πρέπει νὰ γίνει ἡ διευκρίνηση καὶ ἡ ὁριοθέτηση τοῦ θέματος.

Συμφωνῶ ἀπόλυτα ΚΑΙ σὲ αὐτὸ ποὺ εἶπες : «Ο Σατανάς θέλει να 'ενοχλεί' ιδιαίτερα όσους δεν είναι 'μαζί του' χρησιμοποιώντας ποικίλες μεθόδους για να τους παρασύρει», ὅμως δὲν ἐννοοῦσα στὸ σχόλιό μου αὐτοῦ τοῦ εἴδους τὶς ἐνοχλήσεις, γιατί τέτοιες ἔχει ὁ κάθε ἄνθρωπος.

Ἐγώ, ἤ μᾶλλον ὁ Ἀντιαιρετικός, γιατί δικὸ του ἐρώτημα εἶναι καὶ αὐτὸς τὸ ἔθεσε πρῶτος, σοῦ εἶπα ἂν ὑπάρχουν ΜΤΙ, ἂν ξέρεις ἐσὺ η προσωπικὰ περιπτώσεις ΜΤΙ ποὺ νὰ ἔχουν καταληφθεῖ ἀπὸ δαιμόνια, περιπτώσεις ΜΤΙ ποὺ νὰ βγάζουν ἀφροὺς ἀπὸ τὸ στόμα, ἤ νὰ ἔχουν παράλυση, ἤ νὰ ἔχουν μανία αὐτοκτονίας λ.χ, καὶ νὰ πιστεύουν οἱ ἴδιοι ὅτι ἡ αἰτία εἶναι τὰ δαιμόνια.


Γιὰ νὰ μὴν πῶ κάτι διαφορετικὸ καὶ μπερδέψω τὸ θέμα, ἐπισυνάπτω πάλι τὸ τελευταῖο σχόλιο τοῦ Ἀντιαιρετικοῦ : «Κ. Γιώργο υπάρχουν δαιμονισμένοι ΜτΙ που ζητάνε από τη Σκοπιά τρόπους να απαλλαγούν από τους δαίμονες, ακούνε φωνές, ασθενούν σοβαρά όπως π.χ. παράλυση κ.λ.π.;Ορίστε λοιπόν. Σε ακούμε. Μέχρι τώρα επέμενες πως μόνο Ορθόδοξοι υπάρχουν και όχι ΜτΙ.Εξακολουθείς να το ισχυρίζεσαι αυτό ή μήπως άλλαξες γνώμη;
Χρήστος – αντιαιρετικός»


Ἀπάντησε κ.Γιῶργο.
Σᾶς παρακαλῶ ὅμως ἐπὶ τοῦ θέματος καὶ μὴ γεμίσουμε πάλι σχόλια σκουπίδια μὲ βρισιές, ὅπως συνηθίζουν μερικοὶ μερικοὶ Νεοπαγανιστές.

Scrooge Mac Duck

Ανώνυμος είπε...

Scrooge Mac Duck: Αὐτὸ πρέπει νὰ τὸ στηρίξεις παρέχοντας τὴ διαβεβαίωση πὼς ποτὲ κανένας ΜΤΙ δὲν ἐνοχλήθηκε ἀπὸ δαιμόνια, ὥστε νὰ ἐξάγει τὸ ἀσφαλὲς συμπέρασμα ὁ ἀναγνώστης ὅτι ΟΝΤΩΣ ποτὲ κανένας ΜΤΙ δὲν ἐνοχλήθηκε ἀπὸ δαιμόνια.

Nikos : Mια τέτοια διαβεβαίωση πώς θα είναι έγκυρη και αξιόπιστη;
Ποιος θα το διαβεβαιώσει; Ένας ψυχίατρος; Ένας παθολόγος; Ποιοι ειδικεύονται στα δαιμόνια;

-Γιατρέ μου έχω μια ενόχληση. Δαιμόνιο πρέπει να ‘ ναι.

υγ. Το ‘χετε χάσει εντελώς. Μα εντελώς.

Scrooge Mac Duck :
[Και ο Πλούταρχος αναφέρει την περίπτωση μιας Πυθίας που «κατελήφθη υπό αλάλου και κακού πνεύματος …τέλος δε παντάπασιν εκταραχθείσα και μετά κραυγής φοβεράς φερομένη προς την έξοδον, έρριψεν εαυτήν • ώστε φυγείν μη μόνον τους θεοτρόπους, αλλά και τον προφήτην Νίκανδρον και τους παρόντας των οσίων. Ανείλον μέντοι μετά μικρόν αυτήν εισελθόντες έκφρονα και διεβίωσεν ολίγας ημέρας».

Αλλά και ο ίδιος ο Πλούταρχος στο μνημονευθέν έργο του «Περί των Εκλελοιπότων χρηστηρίων» στο συγκεκριμένο διάλογο ο Ιερέας του δελφικού Απόλλωνα αντιμετωπίζει με ρεαλισμό την κατάπτωση του μαντείου που υπηρετεί η οποία εκφράζει τη γενική κατάπτωση του θεσμού στην εποχή του. Χωρίς την παραμικρή αμφιβολία ο Πλούταρχος εξετάζει τα αίτια της παρακμής της μαντείας, όπου για να τα εντοπίσει, αναζητά πρώτα τα αίτια εμφανίσεως της μαντείας. Εστιάζει στην Πλατωνική και Στωική άποψη όπου κατά την πρώτη στα μαντεία μιλά ένας δαίμονας με περιορισμένη όμως ζωή και όταν πεθαίνει, όπως δείχνει η διήγηση του «μεγάλου Πάνος», το γεγονός αυτό έχει ως συνέπεια το σβήσιμο της φλόγας του μαντείου.

Άξια παραθέσεως είναι αυτά που γράφει ο Διονύσιος Λογγίνος στο Περί ύψους 13,2 , για αυτό το ρήγμα και τον ένθεο ατμό που έβγαινε : « Πολλοί γαρ αλλοτρίω θεοφορούντι πνεύματι τον αυτόν τρόπον , ον και την Πυθίαν λόγος έχει τρίποδι πλησιάζουσαν, ένθα ρήγμά εστι γης αναπνέον , ως φασιν, ατμόν ένθεον, αυτόθεν εγκύμονα της δαιμονίου καθισταμένην δυνάμεως παραυτίκα χρησμωδείν κατ’ επίπνοιαν»].
Πηγη : http://antiairetikos.blogspot.com/2010/10/blog-post_20.html

Πρόσεξε τώρα, πῶς θὰ σὲ παίζω μὲ τὰ ἴδια τὰ δικά σου τὰ λόγια καὶ θὰ σοῦ ὑποβάλλω τὰ ἴδια ἐρωτήματα ποὺ ὑπέβαλλες ἐσὺ.

Εἶπες κ.Nikos : «Mια τέτοια διαβεβαίωση πώς θα είναι έγκυρη και αξιόπιστη; Ποιος θα το διαβεβαιώσει; Ένας ψυχίατρος; Ένας παθολόγος; Ποιοι ειδικεύονται στα δαιμόνια;
-Γιατρέ μου έχω μια ενόχληση. Δαιμόνιο πρέπει να ‘ ναι.
υγ. Το ‘χετε χάσει εντελώς. Μα εντελώς».

Σὲ ρωτάω : Mια τέτοια διαβεβαίωση «τοῦ Πλουτάρχου ἤ τοῦ Δ.Λογγίνου, ποὺ ὑποστηρίζουν ὅτι ἡ Πυθία ἔδινε χρησμοὺς ὑπὸ τὴν ἐπίδραση τοῦ δαίμονος» πώς θα είναι έγκυρη και αξιόπιστη;
Ποιος θα το διαβεβαιώσει; Ένας ψυχίατρος; Ένας παθολόγος; Ποιοι ειδικεύονται στα δαιμόνια; υγ. Το ‘χετε χάσει εντελώς. Μα εντελώς.

Ἤ ὑπῆρχαν τὰ δαιμόνια καὶ τὰ ὅσα ἔλεγε ἡ Πυθία ἦταν ἐκ τῶν δαιμόνιων ἤ δὲν ὑπῆρχαν καὶ ἁπλὰ κορόϊδευε τὸν κοσμάκη.

Σὲ ρωτάω : Mια τέτοια διαβεβαίωση «πώς ἡ φλόγα στὸ Μαντεῖο ἔσβησε λόγω φυγῆς τοῦ δαίμονα καὶ ὄχι ἀπὸ φυσικοὺς λόγους καὶ αἰτίες» πώς θα είναι έγκυρη και αξιόπιστη;
Ποιος θα το διαβεβαιώσει; Ένας ψυχίατρος; Ένας παθολόγος; Ποιοι ειδικεύονται στα δαιμόνια; υγ. Το ‘χετε χάσει εντελώς. Μα εντελώς.

Ἤ ὑπῆρχε τὸ δαιμόνιο στὸ Μαντεῖο καὶ ὅταν ἔφευγε ἔσβηνε ἡ φλόγα ἤ δὲν ὑπῆρχε κὰν τὸ δαιμόνιο στὸ Μαντεῖο καὶ ἁπλὰ κορόϊδευαν τὸν κοσμάκη.

Σὲ ρωτάω : Κι ἂν ὄντως εἶναι ἀλήθεια αὐτὰ ποὺ λέγουν ὅλοι οἱ Ἀρχαῖοι Συγγραφεῖς καὶ Φιλόσοφοι πὼς ὑπὸ τὴν ἐπίδραση καὶ κατοχὴ τῶν δαιμόνιων χρησμοδοτοῦσε ἡ Πυθία, γιατί αὐτὰ τὰ δαιμόνια στὴν ἐποχὴ τῆς Κ.Δ,ἡ σήμερα, νὰ μὴν μπαίνουν σὲ ἀνθρώπους ὅπως τότε;;; Μήπως ἔκαναν στάση ἐργασίας μετὰ τὴν Πυθία ,ἡ εἶναι ἀνενεργά, ἡ πῆραν σύνταξη μετὰ τὸ κλείσιμο τοῦ Μαντείου, καὶ ἔτσι τὰ ὅσα ἀναφέρει ἡ Κ.Δ περὶ δαιμόνιων εἶναι ψέματα ;;;

Βρὲ ὄχι ἀπὸ Ἀρχαία Ἑλληνικὰ δὲν ἔχετε ἰδέα, ἤ μᾶλλον δὲν ἔχετε καμία μὰ καμία σχέση μὲ τὴ γλῶσσα, ἀλλὰ δὲν ξέρετε κὰν ποῦ πᾶνε τὰ τέσσερα λέω ἐγώ.

υγ. Το ‘χετε χάσει εντελώς. Μα εντελώς.


Scrooge Mac Duck.

Γιώργος είπε...

Απλά σου λέω Σκρούζ Μακ Ντάκ,
οι ορθόδοξοι / καθολικοί κλπ. ασχολούνται με εξορκισμούς, όχι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά.

Έγραψα ήδη οτι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά απέδειξαν την επιτυχία τους με το να μη συμμετέχουν σε πολέμους.
Στους Μάρτυρες του Ιεχωβά εφαρμόζονται τα λόγια:
«Διεξάγουμε πάλη, όχι ενάντια σε αίμα και σάρκα, αλλά ενάντια ... στις πονηρές πνευματικές δυνάμεις στους ουράνιους τόπους»,
αναγνωρίζοντας ότι ο Σατανάς ο Διάβολος, σαν «λιοντάρι που βρυχιέται, ζητώντας να καταβροχθίσει κάποιον» (Εφεσίους 6:12 και 1 Πέτρου 5:8)

Ο Σατανάς επίσης «μετασχηματίζεται σε άγγελο φωτός». (2 Κορινθίους 11:14) Προσποιείται ότι είναι προστατευτικό πνεύμα, ενώ στην πραγματικότητα ο Σατανάς τυφλώνει τις διάνοιες των ανθρώπων διπλά ώστε
1.
να μη διακρίνουν την αλήθεια για εκείνον [επειδή κρύβεται] και
2.
την αλήθεια για τον Θεό [την αποκρύπτει]. (2 Κορινθίους 4:4)

Πολλοί Μάρτυρες του Ιεχωβά διαπιστώνουν ότι «Το όνομα του Ιεχωβά είναι ισχυρός πύργος. Μέσα σε αυτόν σπεύδει ο δίκαιος και λαβαίνει προστασία» (Παροιμίες 18:10)
Εννοείται προστασία ιδιαίτερα από τους δαίμονες.
Στις αναφορές σου όμως Σκρούζ Μακ Ντακ, πρέπει να ξεχωρίσουμε ασθένειες που οφείλονται σε σωματικές βλάβες (περιλαμβανομένων και εγκεφαλικών βλαβών τις οποίες υφίστανται όλοι ανεξαιρέτως οι άνθρωποι - αλλά αυτές δεν έχουν απαραίτητα καμιά σχέση με δαίμονες)

Όποιος λοιπόν ασθενεί με διαφόρους τρόπους έχει χρείαν ιατρού.
Και αναμφίβολα η συντριπτική πλειονότητα των ασθενειών δεν έχει καμιά σχέση με δαίμονες και ένα μικρό υπόλοιπο απλώς δεν προσδιορίζεται ιατρικά.
Απλώς στο θέμα που παρουσιάζεις πάλι συγχέεις ιατρικές καταστάσεις διαφόρων ασθενειών και επίδραση από δαίμονες.
Απλώς εδώ κάνω μια παράθεση απο το Ενόραση σ. 371 Ασθένειες και Θεραπεία:
"Οι Γραφές αναγνωρίζουν τον ψυχοσωματικό παράγοντα, αν και οι ιατρικοί ερευνητές στο σύνολό τους αντιλήφθηκαν σχετικά πρόσφατα τη σύνδεση ανάμεσα στα παθολογικά συμπτώματα του σώματος και στη συναισθηματική κατάσταση του ατόμου. Το εδάφιο Παροιμίες 17:22 δηλώνει: «Η χαρούμενη καρδιά κάνει καλό ως γιατρικό, αλλά το συντετριμμένο πνεύμα ξεραίνει τα κόκαλα». Συναισθήματα όπως η ζήλια, ο φόβος, η απληστία, το μίσος και η ιδιοτελής φιλοδοξία είναι επιβλαβή, ενώ αντιθέτως προκύπτουν καλά, και μερικές φορές θεραπευτικά, αποτελέσματα από την καλλιέργεια και την εκδήλωση αγάπης, χαράς, ειρήνης, μακροθυμίας, καλοσύνης, αγαθότητας, πίστης, πραότητας και εγκράτειας—ιδιοτήτων που αποτελούν τον καρπό του πνεύματος του Θεού. (Γα 5:22, 23) Φυσικά, οι Γραφές δεν χαρακτηρίζουν όλες τις αρρώστιες ψυχοσωματικές ούτε αποκλείουν ως απαράδεκτο το να ζητήσει κανείς ιατρική γνωμάτευση και θεραπεία. Ο Παύλος αποκάλεσε τον πιστό Χριστιανό Λουκά “αγαπητό γιατρό”.—Κολ 4:14"

Και στους Χριστιανούς λοιπόν υπήρχαν αναγνωρισμένοι γιατροί για πολλά προβλήματα υγείας.
Δεν υπάρχει λόγος λοιπόν να ρίχνετε όλες τος ασθένειες σε ένα καζάνι. Αν έχει κάποιος αμφιβολίες για το είδος της ασθένειας που τον απασχολεί, ας απευθυνθεί σε κάποιον ειδικό - που ίσως να μπορεί να τον βοηθήσει ιατρικά - και ας μη φτάνει σε άσκοπα και άσχετα συμπεράσματα.

Γι' αυτό και πάλι μη γενικεύετε αόριστα διάφορες λυπηρές καταστάσεις που αντιμετωπίζουν κάποιοι συνάνθρωποι και για τις οποίες δεν υπάρχουν πάντα διαθέσιμες γνωματεύσεις ούτε και αποτελεσματικές ιατρικές θεραπευτικές αγωγές.

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Scrooge Mac Duck : Οἱ ἐπαναλήψεις δὲν προάγουν τὸν διάλογο.Ἀντίθετα δίνουν τὴν ἐντύπωση στὸν ἀναγνώστη ὅτι κάποιος (ἐσύ) ἀποφεύγει νὰ ἀπαντήσει.

Ἔχει γίνει ἀναφορὰ – ΕΚΚΛΗΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ἀπὸ ΜΤΙ ὅτι πάσχουν ἀπὸ δαιμόνια, ἄλλο ἂν στὴν οὐσία δὲν πάσχουν, ἀλλὰ νομίζουν αὐτοὶ ὅτι πάσχουν. Τὸ ἂν πάσχουν πραγματικὰ ἤ ὄχι εἶναι ἄλλο θέμα καὶ κανένας δὲν ζήτησε ἀπὸ ἐσένα νὰ ἀπαντήσεις σε κάτι τέτοιο. Κανένας δὲν σοῦ ζήτησε νὰ κάνεις διάγνωση.

Σὲ παρακαλῶ λοιπὸν ἀπάντησε στὸ ἁπλὸ σχόλιο τοῦ Ἀντιαιρετικοῦ τὸ ὁποῖο εἶναι τόσο ξεκάθαρο, μὰ τόσο ξεκάθαρο, πού καὶ τὰ παιδάκια τοῦ Δημοτικοῦ μποροῦν νὰ ἀπαντήσουν μὲ ἕνα ναὶ ἤ ἕνα ὄχι: «Κ. Γιώργο υπάρχουν δαιμονισμένοι ΜτΙ που ζητάνε από τη Σκοπιά τρόπους να απαλλαγούν από τους δαίμονες, ακούνε φωνές, ασθενούν σοβαρά όπως π.χ. παράλυση κ.λ.π.;Ορίστε λοιπόν. Σε ακούμε. Μέχρι τώρα επέμενες πως μόνο Ορθόδοξοι υπάρχουν και όχι ΜτΙ.Εξακολουθείς να το ισχυρίζεσαι αυτό η μήπως άλλαξες γνώμη; Χρήστος – αντιαιρετικός»

Ἐπιτέλους.
Scrooge Mac Duck

Ανώνυμος είπε...

Ἔχει γίνει ἀναφορὰ – ΕΚΚΛΗΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ἀπὸ ΜΤΙ ὅτι πάσχουν ἀπὸ δαιμόνια, ἄλλο ἂν στὴν οὐσία δὲν πάσχουν, ἀλλὰ νομίζουν αὐτοὶ ὅτι πάσχουν;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Scrooge Mac Duck.

Ανώνυμος είπε...

Scrooge Mac Duck: Κι ἂν ὄντως εἶναι ἀλήθεια αὐτὰ ποὺ λέγουν ὅλοι οἱ Ἀρχαῖοι Συγγραφεῖς καὶ Φιλόσοφοι πὼς ὑπὸ τὴν ἐπίδραση καὶ κατοχὴ τῶν δαιμόνιων χρησμοδοτοῦσε ἡ Πυθία, γιατί αὐτὰ τὰ δαιμόνια στὴν ἐποχὴ τῆς Κ.Δ,ἡ σήμερα, νὰ μὴν μπαίνουν σὲ ἀνθρώπους ὅπως τότε;;; Μήπως ἔκαναν στάση ἐργασίας μετὰ τὴν Πυθία ,ἡ εἶναι ἀνενεργά, ἡ πῆραν σύνταξη μετὰ τὸ κλείσιμο τοῦ Μαντείου, καὶ ἔτσι τὰ ὅσα ἀναφέρει ἡ Κ.Δ περὶ δαιμόνιων εἶναι ψέματα ;;;

Γι’ αυτό σου λέω πως εσύ είσαι νεοπαγανιστής. Στην ύπαρξη δαιμονίων πίστευαν οι παγανιστές, στην ύπαρξη δαιμονίων πιστεύετε και εσείς. Μη ξεχνάμε και το πνεύμα πύθωνος (χαχαχα!) που έβγαλε από την παιδίσκη ο Παύλος “παραγγέλλω σοι εν τω ονόματι Ιησού Χριστού εξελθείν απ’ αυτής, και εξήλθεν αυτή τη ώρα.” Εξήλθε ε; Αχαχαχαχά!
Αυτές τις μέρες οι ορθόδοξοι χριστιανοί μεταξύ άλλων θα διώξουν και τους καλικάντζαρους, οι οποίοι καλικάντζαροι, κατά την πίστη των ορθοδόξων, έντρομοι θα αναφωνήσουν “έρχεται ο τρελόπαπας με την αγιαστούρα του και με τη βρεχτούρα του” πριν υποχωρήσουν στα έγκατα της γης για να συνεχίσουν το πριόνισμα του δέντρου που στηρίζει τη γη.


Scrooge Mac Duck: Ἤ ὑπῆρχαν τὰ δαιμόνια καὶ τὰ ὅσα ἔλεγε ἡ Πυθία ἦταν ἐκ τῶν δαιμόνιων ἤ δὲν ὑπῆρχαν καὶ ἁπλὰ κορόϊδευε τὸν κοσμάκη.

Εννοείται βρε ανόητε και ελαφρόμυαλε δεισιδαίμονα, πως ΔΕΝ υπήρχαν. Κορόιδευαν τον κοσμάκη όπως τον κοροϊδεύετε και εσείς. Ήδη σου έχω πει, πως όταν ο πρώτος απατεώνας συνάντησε τον πρώτο βλάκα, γεννήθηκε ο πρώτος θεός. Κι όσο παιρνούσαν οι αιώνες, το ρεπερτόριο εμπλουτιζόταν με δαίμονες, δαιμόνια, ημίθεους, αγίους και θεανθρώπους.


Scrooge Mac Duck: “ἀνευρόντας τὸ δένδρον ἐκεῖνο ἴσα τῷ θεῷ σέβειν”..

Στο σπίτι του ορθόδοξου ξυλολάτρη, δεν μιλάνε για “ιερά” δέντρα. Αυτοί που προσκυνούν “πανευλαβώς, και φόβω και πόθω” ένα κομμάτι ξύλο, αυτοί που υμνούν το “Πανάγιον” ξύλον, αυτοί που απευθύνονται σ’ ένα κομμάτι ξύλο με τα λόγια “τριμακάριστε και πανσεβάσμιε, σε προσκυνούμεν οι πιστοί”, αυτοί που πιστεύουν στο “δέντρο της ζωής”, να το βουλώνουν και να κάνουν αυτό που τους δίδαξαν εκείνοι που ανακάλυψαν δέντρα “ίσα τω θεώ σέβειν”. Μετά τρόμου να προσκυνούν τας αγίας εικόνας και να πιστεύουν ότι χάρις θεία επιφοιτά εις αυτάς.

Nikos.

Ανώνυμος είπε...

Scrooge Mac Duck: Κι ἂν ὄντως εἶναι ἀλήθεια αὐτὰ ποὺ λέγουν ὅλοι οἱ Ἀρχαῖοι Συγγραφεῖς καὶ Φιλόσοφοι πὼς ὑπὸ τὴν ἐπίδραση καὶ κατοχὴ τῶν δαιμόνιων χρησμοδοτοῦσε ἡ Πυθία, γιατί αὐτὰ τὰ δαιμόνια στὴν ἐποχὴ τῆς Κ.Δ,ἡ σήμερα, νὰ μὴν μπαίνουν σὲ ἀνθρώπους ὅπως τότε;;; Μήπως ἔκαναν στάση ἐργασίας μετὰ τὴν Πυθία ,ἡ εἶναι ἀνενεργά, ἡ πῆραν σύνταξη μετὰ τὸ κλείσιμο τοῦ Μαντείου, καὶ ἔτσι τὰ ὅσα ἀναφέρει ἡ Κ.Δ περὶ δαιμόνιων εἶναι ψέματα ;;;

Scrooge Mac Duck: Ἤ ὑπῆρχαν τὰ δαιμόνια καὶ τὰ ὅσα ἔλεγε ἡ Πυθία ἦταν ἐκ τῶν δαιμόνιων ἤ δὲν ὑπῆρχαν καὶ ἁπλὰ κορόϊδευε τὸν κοσμάκη.

Νikos : Γι’ αυτό σου λέω πως εσύ είσαι νεοπαγανιστής. Στην ύπαρξη δαιμονίων πίστευαν οι παγανιστές, στην ύπαρξη δαιμονίων πιστεύετε και εσείς. Μη ξεχνάμε και το πνεύμα πύθωνος (χαχαχα!) που έβγαλε από την παιδίσκη ο Παύλος “παραγγέλλω σοι εν τω ονόματι Ιησού Χριστού εξελθείν απ’ αυτής, και εξήλθεν αυτή τη ώρα.” Εξήλθε ε; Αχαχαχαχά!
Αυτές τις μέρες οι ορθόδοξοι χριστιανοί μεταξύ άλλων θα διώξουν και τους καλικάντζαρους, οι οποίοι καλικάντζαροι, κατά την πίστη των ορθοδόξων, έντρομοι θα αναφωνήσουν “έρχεται ο τρελόπαπας με την αγιαστούρα του και με τη βρεχτούρα του” πριν υποχωρήσουν στα έγκατα της γης για να συνεχίσουν το πριόνισμα του δέντρου που στηρίζει τη γη.

Scrooge Mac Duck:
Eεεε βέβαια , ἀφοῦ τελείωσαν οἱ πηγὲς στὸ Ἴντερνετ (τύπου Ροΐδη) πού ἔκανες copy-paste, τώρα τί ἄλλο νὰ πεῖς ἐκτὸς ἀπὸ τὸ νὰ ἀποκαλέσεις ἐμᾶς ὡς «Νεοπαγανιστές»;;;;

Ἄρα, ἐφόσον τὰ δαιμόνια δὲν ὑπάρχουν, μᾶς λὲς εὐθέως ὅτι οἱ Ἀρχαῖοι Ἕλληνες Συγγραφεῖς (Πλούταρχος, Δ.Λογγῖνος κ.α) κορόϊδευαν τὸν κοσμάκη ποὺ ἔλεγαν πὼς ἡ Πυθία προφήτευε ὑπὸ τὴν κατοχή τῶν δαιμονίων.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, μου ἀρκεῖ ἡ δήλωσή σου.
Δὲν γίνεται νὰ ὑπάρξει ἄλλη χειρότερη γιὰ τοὺς Ἀρχαίους Συγγραφεῖς!

Υ.Γ.Γιατί δὲν περιορίζεσαι στὸ θέμα μας, ὥστε νὰ βγάλει εὔκολα συμπεράσματα ὁ ἀναγνώστης καὶ ἀνοίγεις ἄλλα θέματα μὲ καλικάντζαρους κ.λ.π, ποὺ καὶ αὐτὰ δὲν εἶναι ὅπως τὰ νομίζεις ἐσύ;;;


Scrooge Mac Duck

Ανώνυμος είπε...

Scrooge Mac Duck: Ἤ ὑπῆρχαν τὰ δαιμόνια καὶ τὰ ὅσα ἔλεγε ἡ Πυθία ἦταν ἐκ τῶν δαιμόνιων ἤ δὲν ὑπῆρχαν καὶ ἁπλὰ κορόϊδευε τὸν κοσμάκη.

Nikos : «Εννοείται βρε ανόητε και ελαφρόμυαλε δεισιδαίμονα, πως ΔΕΝ υπήρχαν. Κορόιδευαν τον κοσμάκη όπως τον κοροϊδεύετε και εσείς. Ήδη σου έχω πει, πως όταν ο πρώτος απατεώνας συνάντησε τον πρώτο βλάκα, γεννήθηκε ο πρώτος θεός. Κι όσο παιρνούσαν οι αιώνες, το ρεπερτόριο εμπλουτιζόταν με δαίμονες, δαιμόνια, ημίθεους, αγίους και θεανθρώπους».

Scrooge Mac Duck:
Μᾶς λὲς στὸ ἴδιο σχόλιο ὅτι, ὁ πρῶτος ἀπατεῶνας συνάντησε τὸν πρῶτο βλᾶκα καὶ γεννήθηκε ὁ πρῶτος θεός.Ἄρα οἱ θεοὶ τῶν Ἀρχαίων Ἑλλήνων, σύμφωνα μὲ τὴ δήλωσή σου, γεννήθηκαν ὅταν ὁ πρῶτος ἀπατεῶνας συνάντησε τὸν πρῶτο βλᾶκα!Συνεπῶς εἶναι μῦθος οἱ θεοὶ τῶν Ἀρχαίων Ἑλλήνων ἀφοῦ εἶναι γέννημα ἑνὸς βλᾶκα καὶ ἑνὸς ἀπατεῶνα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. Δὲν γίνεται νὰ ὑπάρξει ἄλλη χειρότερη ΔΗΛΩΣΗ γιὰ τοὺς Ἀρχαίους θεούς!

Μᾶς εἶναι πάρα πολὺ χρήσιμα τὰ ὅσα ἔγραψες ἐδῶ, ἐπειδὴ θὰ μπορέσουμε νὰ σοῦ τὰ παραθέσουμε ὡς τάπα στὸ μέλλον, ἂν ποτὲ ἐπικαλεστεῖς κάτι περὶ ὑπάρξεως γιὰ τοὺς θεοὺς τῶν Ἀρχαίων Ἑλλήνων!


Scrooge Mac Duck

Ανώνυμος είπε...

Scrooge Mac Duck: Ἤ ὑπῆρχαν τὰ δαιμόνια καὶ τὰ ὅσα ἔλεγε ἡ Πυθία ἦταν ἐκ τῶν δαιμόνιων ἤ δὲν ὑπῆρχαν καὶ ἁπλὰ κορόϊδευε τὸν κοσμάκη.

Nikos : «Εννοείται βρε ανόητε και ελαφρόμυαλε δεισιδαίμονα, πως ΔΕΝ υπήρχαν. Κορόιδευαν τον κοσμάκη όπως τον κοροϊδεύετε και εσείς. Ήδη σου έχω πει, πως όταν ο πρώτος απατεώνας συνάντησε τον πρώτο βλάκα, γεννήθηκε ο πρώτος θεός. Κι όσο παιρνούσαν οι αιώνες, το ρεπερτόριο εμπλουτιζόταν με δαίμονες, δαιμόνια, ημίθεους, αγίους και θεανθρώπους».

Scrooge Mac Duck:
Μᾶς λὲς στὸ ἴδιο σχόλιο ὅτι, ὁ πρῶτος ἀπατεῶνας συνάντησε τὸν πρῶτο βλᾶκα καὶ γεννήθηκε ὁ πρῶτος θεός.Ἄρα οἱ θεοὶ τῶν Ἀρχαίων Ἑλλήνων, σύμφωνα μὲ τὴ δήλωσή σου, γεννήθηκαν ὅταν ὁ πρῶτος ἀπατεῶνας συνάντησε τὸν πρῶτο βλᾶκα!Συνεπῶς εἶναι μῦθος οἱ θεοὶ τῶν Ἀρχαίων Ἑλλήνων ἀφοῦ εἶναι γέννημα ἑνὸς βλᾶκα καὶ ἑνὸς ἀπατεῶνα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. Δὲν γίνεται νὰ ὑπάρξει ἄλλη χειρότερη ΔΗΛΩΣΗ γιὰ τοὺς Ἀρχαίους θεούς!

Μᾶς εἶναι πάρα πολὺ χρήσιμα τὰ ὅσα ἔγραψες ἐδῶ, ἐπειδὴ θὰ μπορέσουμε νὰ σοῦ τὰ παραθέσουμε ὡς τάπα στὸ μέλλον, ἂν ποτὲ ἐπικαλεστεῖς κάτι περὶ ὑπάρξεως γιὰ τοὺς θεοὺς τῶν Ἀρχαίων Ἑλλήνων!


Scrooge Mac Duck

Ανώνυμος είπε...

Scrooge Mac Duck: “ἀνευρόντας τὸ δένδρον ἐκεῖνο ἴσα τῷ θεῷ σέβειν”..

Nikos : Στο σπίτι του ορθόδοξου ξυλολάτρη, δεν μιλάνε για “ιερά” δέντρα. Αυτοί που προσκυνούν “πανευλαβώς, και φόβω και πόθω” ένα κομμάτι ξύλο, αυτοί που υμνούν το “Πανάγιον” ξύλον, αυτοί που απευθύνονται σ’ ένα κομμάτι ξύλο με τα λόγια “τριμακάριστε και πανσεβάσμιε, σε προσκυνούμεν οι πιστοί”,
αυτοί που πιστεύουν στο “δέντρο της ζωής”, να το βουλώνουν και να κάνουν αυτό που τους δίδαξαν εκείνοι που ανακάλυψαν δέντρα “ίσα τω θεώ σέβειν”.

Μετά τρόμου να προσκυνούν τας αγίας εικόνας και να πιστεύουν ότι χάρις θεία επιφοιτά εις αυτάς.

Scrooge Mac Duck :
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ἐπίσης καὶ γιὰ τὸ ὅτι παραδέχεσαι πὼς ὄντως λάτρευαν ἕνα δένδρο ὡς θεό τους […] οἱ Ἀρχαῖοι Ἕλληνες, ἀφοῦ αὐτὴ τὴ λατρεία τὴν δίδαξαν σὲ ἐμᾶς τοὺς Χριστιανούς, ποὺ σύμφωνα μὲ τὰ λεγόμενά σου εἴμαστε εἰδωλολάτρες «αυτοί που πιστεύουν στο “δέντρο της ζωής”, να το βουλώνουν και να κάνουν αυτό που τους δίδαξαν εκείνοι που ανακάλυψαν δέντρα “ίσα τω θεώ σέβειν»!.

Συνεπῶς οἱ Ἀρχαῖοι Ἕλληνες, ὡς λάτρεις μυθικῶν καὶ ἀνύπαρκτων θεῶν ,ὡς λάτρεις δένδρων ποὺ τὰ νόμιζαν ὡς θεούς, ἦταν καὶ αὐτοὶ εἰδωλολάτρες.Ἔτσι κι ἐμεῖς μὲ τὴ σειρά μας, σύμφωνα μὲ τὸ σχόλιό σου, ὡς διδαχθέντες ὑπ’αὐτῶν εἴμαστε Νεοειδωλολάτρες!.

Μὲ τά ὅσα γράφεις στὸ σημερινὸ σχόλιό σου, ὅμως, καταρρέουν ὅλα ὅσα ἔχεις πεῖ σὲ προηγούμενα σχόλια σου ὑπερασπιζόμενος πὼς οἱ Ἀρχαῖοι Ἕλληνες δὲν ἦταν εἰδωλολάτρες.

Φάσκεις καὶ ἀντιφάσκεις, ἀφοῦ ἐσὺ ὁ ἴδιος ἔλεγες σὲ σχόλιό σου στὸ παρόν ἄρθρο, πὼς δὲν εἶναι εἰδωλολάτρες οἱ Ἀρχαῖοι Ἕλληνες καὶ πὼς ὁ ἰσχυρισμὸς αὐτὸς ἀποτελεῖ ἀγυρτεία καὶ ἀλητεία τῶν Χριστιανῶν Συγγραφέων, ἐνῷ τώρα ἐσὺ ὁ ἴδιος τοὺς κοροϊδεύεις, λέγοντας πὼς λάτρευαν ἕνα δένδρο ὡς θεό τους καὶ πὼς τὴ λατρεία τῶν δένδρων (στὴν οὐσία τὴν εἰδωλολατρία)τὴ δίδαξαν σὲ ἐμᾶς.

Τί ἄλλο εἶναι οἱ Ἀρχαῖοι Ἕλληνες ἐκτὸς ἀπὸ εἰδωλολάτρες , ὅταν μετὰ ἀπὸ χρησμὸ τῆς Πυθίας λάτρευαν ἕνα δένδρο ὡς θεό τους;;;

Πότε ἔλεγες ἀλήθεια, ὅταν ὑποστήριζες πὼς εἶναι ἀγυρτεία καὶ ἀλητεία νὰ κατηγορεῖ κάποιος τοὺς Ἀρχαίους Ἕλληνες ὡς εἰδωλολάτρες, ἤ τώρα ποὺ παραδέχθηκες πὼς εἶναι δεισιδαίμονες καὶ πώς λάτρευαν ἕνα δένδρο ὡς θεό τους;;;

Μήπως εἶναι ἀγυρτεία καὶ ἀλητεία ὅταν ἐν γνώσει σου ἄλλα ἔγραφες πρὶν καὶ ἀλλὰ γράφεις τώρα, κάνοντας στροφὴ 180 μοιρῶν, μὴ ἔχοντας κάτι σοβαρὸ νὰ ἀπαντήσεις, προσπαθώντας νὰ ἀποφύγεις γιὰ πολλοστὴ φορὰ τὴ γελοιοποίηση ;;;


Scrooge Mac Duck

Ανώνυμος είπε...

Nikos : «Όσοι προσκύνησαν το άγαλμα χωρίς φυσικά να γνωρίζουν ότι ήταν κατασκευασμένο από τον χαλκό ενός μπιντέ, εξοργίστηκαν όταν το πληροφορήθηκαν».

Scrooge Mac Duck :
Περιμένω νὰ μοῦ δείξεις, ποῦ γράφει ὁ Ἡρόδοτος πὼς ἐξοργίστηκαν ὅταν ἔμαθαν ὅτι τὸ ἄγαλμα τοῦ δαίμονος ποὺ τοὺς ἔκανε ὁ Ἄμασις ἦταν κατασκευασμένο ἀπὸ μπιντὲ καὶ λεκάνη;;;

Ἐπικαλέστηκες κάτι, ἐμπρὸς λοιπὸν δεῖξ’το.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ γιὰ τὸ βρισίδι ποὺ τρώω προσπαθώντας νὰ κάνω διάλογο μαζί σου «Nikos : βρε ανόητε και ελαφρόμυαλε δεισιδαίμονα…».Δείχνει τὴ στροφὴ τῶν 180 μοιρῶν ποὺ ἔχεις κάνει ἐσὺ ὁ ἴδιος στὰ σχόλια σου λόγω ἔλλειψης ἐπιχειρημάτων.

Υ.Γ.Ἐμεῖς πιστεύουμε ὅτι, ἂν ἀφήσουμε ἔξω τὴν εἰδωλολατρία , ἡ προσφορὰ τῶν Ἀρχαίων Ἑλλήνων εἶναι ἀνεκτίμητη.Μὴν ἐπικαλεστεῖς αὐτὸ ποὺ γράφω καὶ ἀνοίξεις ἄλλο θέμα περὶ προσφορᾶς καὶ Πολιτισμοῦ, γιατί σὲ ἔχω ἱκανὸ νὰ τὸ κάνεις γιὰ νὰ ἀλλάξεις θέμα.


Scrooge Mac Duck

Γιώργος είπε...

Καταρχήν στο ερώτημα που έθεσες για πολλαπλή φορά:
Δεν ήρθε κανείς να μου πει κάτι σχετικό. [Ούτε και αναμένεται άλλωστε - ούτε και θα είχε κάποια σημασία]

Αλλά θα ήθελα να σε ρωτήσω Σκρούζ Μακ Ντακ τα εξής:

Δέχεται ότι γίνεται μια πάλη μεταξύ των γνήσιων Χριστιανών όπως περιγράφεται στην Καινή Διαθήκη;
«Διεξάγουμε πάλη, όχι ενάντια σε αίμα και σάρκα, αλλά ενάντια ... στις πονηρές πνευματικές δυνάμεις στους ουράνιους τόπους» (Εφεσίους 6:12)
Δέχεσαι επίσης ότι ο Σατανάς ο Διάβολος είναι:
σαν «λιοντάρι που βρυχιέται, ζητώντας να καταβροχθίσει κάποιον»; (1 Πέτρου 5:8)

Δέχεσαι επίσης ότι ο Σατανάς επίσης «μετασχηματίζεται σε άγγελο φωτός» (2 Κορινθίους 11:14)
Δέχεσαι ότι ο Διάβολος προσποιείται για να τυφλώσει;
(2 Κορινθίους 4:4)

Δέχεσαι ότι ο Σατανάς κυριαρχεί γενικά στον κόσμο, άρα και παραπληροφορεί την μεγάλη πλειονότητα των ανθρώπων;

Δέχεσαι ότι όπως είπε ο Χριστός ο Σατανάς είναι ανθρωποκτόνος;
Δέχεσαι ότι επιδιώκει το κακό για όλους;

Kai να αναφέρω (πάλι) ένα παράδειγμα:
Υπάρχει Ηλεκτρονικός Υπολογιστής συνδεδεμένος με το Ιντερνετ χωρίς Ιούς; [ή χωρίς Trojaner - backdoor - spam κλπ. ;]. Υπάρχει;
Τι γίνεται αν δεν υπάρχουν προστατευτικά Αντιικά [και όχι μόνο] προγράμματα;

Έτσι λειτουργεί και ο Διάβολος.
'Τοποθετεί' κάθε ειδών "Ιούς" στους ανθρώπους
. Βρίσκει πολλούς τρόπους να επηρεάζει τη σκέψη και να "παροδηγεί" ανθρώπους.

Άρα είναι απαραίτητη η προστασία.
Εσύ δέχεσαι ότι υπάρχει ανάγκη προστασίας;

Δέχεσαι ότι «Το όνομα του Ιεχωβά είναι ισχυρός πύργος. Μέσα σε αυτόν σπεύδει ο δίκαιος και λαβαίνει προστασία»; (Παροιμίες 18:10)
Δέχεσαι ότι είναι απαραίτητη η "πνευματική πανοπλία" που περιγράφεται στην Καινή Διάθήκη", για να αντιμετωπιστούν οι "πνευματικοί Ιοί" που προέρχονται από τον 'κυρίαρχο εχθρό';

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Scrooge Mac Duck : «Ἔχει γίνει ἀναφορὰ – ΕΚΚΛΗΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ἀπὸ ΜΤΙ ὅτι πάσχουν ἀπὸ δαιμόνια, ἄλλο ἂν στὴν οὐσία δὲν πάσχουν, ἀλλὰ νομίζουν αὐτοὶ ὅτι πάσχουν;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Γιώργος : Καταρχήν στο ερώτημα που έθεσες για πολλαπλή φορά:
Δεν ήρθε κανείς να μου πει κάτι σχετικό. [Ούτε και αναμένεται άλλωστε - ούτε και θα είχε κάποια σημασία].

Scrooge Mac Duck :
Τὰ ὑπόλοιπα ποὺ γράφεις εἶναι ἐκτὸς θέματος. Ἀναφέρομαι μόνο στὰ ὅσα ἔχεις γράψεις στὴν ἀρχὴ ποὺ ἀφοροῦν τὸ θέμα σας (ἐσένα καὶ τοῦ Ἀντιαιρετικοῦ).

Ἡ δήλωσή σου εἶναι ξεκάθαρη : «Δεν ήρθε κανείς να μου πει κάτι σχετικό».

Ἡ δήλωσή σου φανερώνει ὅτι ἀγνοεῖς καὶ ἐσὺ καὶ οἱ γύρω σου καί δὲν γνωρίζετε οὔτε ἕναν ΜΤΙ ποὺ νὰ ἔχει πάθει κάτι τέτοιο καὶ νὰ ἔχει κάνει ἔκκληση γιὰ βοήθεια, ἄσχετα ἂν ὄντως ἦταν ἀπὸ δαίμονες ἤ ἔτσι νόμιζε αὐτὸς ἐσφαλμένα;;;

Ἐγὼ εἶμαι ἱκανοποιημένος ὡς πρὸς τὸ ὅτι σου ἔγινε μιὰ ἐρώτηση καὶ ἀπάντησες. Τὸ λόγο ἀπὸ ἐδῶ καὶ πέρα τὸν ἔχει ὁ Ἀντιαιρετικός, ὁ ὁποῖος θὰ πρέπει νὰ μᾶς πεῖ ἐὰν τὸν ἱκανοποιεῖ ἡ ἀπάντησή σου, ἐκτὸς ἂν ρώτησε κάτι ἄλλο ἀπὸ αὐτὸ ποὺ ρώτησα ἐγώ.


Scrooge Mac Duck

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Κ. Σκρουτζ έγραψε ο κ. Γιώργος:




«Μήπως εσείς σε Ναούς σας δεν ισχυρίζεστε ότι 'βγάζετε' - ως 'εξορκιστές' - ασταμάτητα δαίμονες από ορθόδοξους - υποτίθεται μόνους - δαιμονιζόμενους;

Γιώργος
24 Δεκεμβρίου 2010 12:04 π.μ.»


Συνεπώς αφού ο κ. Γιώργος είναι ΜτΙ έξέφραζε την άποψη της Σκοπιάς γιατί ως γνωστόν απαγορεύεται ο ΜτΙ να έχει προσωπική γνώμη και λέει μόνο όσα διδάσκει η Σκοπιά.

Άρα η Σκοπιά και ο κ. Γιώργος ισχυρίζονται πως μόνο οι Ορθόδοξοι είναι δαιμονισμένοι και όχι οι ΜτΙ.

Γι’ αυτό λοιπόν εγώ ρώτησα τον κ. Γιώργο το εξής απλό:

«Κ. Γιώργο υπάρχουν δαιμονισμένοι ΜτΙ που ζητάνε από τη Σκοπιά τρόπους να απαλλαγούν από τους δαίμονες, ακούνε φωνές, ασθενούν σοβαρά όπως π.χ. παράλυση κ.λ.π.;

Ορίστε λοιπόν. Σε ακούμε. Μέχρι τώρα επέμενες πως μόνο Ορθόδοξοι υπάρχουν και όχι ΜτΙ.

Εξακολουθείς να το ισχυρίζεσαι αυτό ή μήπως άλλαξες γνώμη;»


Τον ξαναρωτάω λοιπόν;

Πράγματι δεν υπάρχουν ΜτΙ δαιμονισμένοι;

Τι πιο απλό από αυτό που ρωτάω;

Εναπόκειται στον κ. Γιώργο να πει ένα ναι ή ένα όχι οπότε να λήξει και το θέμα αυτό.

Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Προφανῶς ἡ ἀπάντησή σας κ.Γιῶργο δὲν καλύπτει τὸ ἐρώτημα τοῦ Ἀντιαιρετικοῦ, ἀφοῦ ὁ τελευταῖος θέλει τὴν ἐπίσημη γνώμη τῆς Σκοπιᾶς καὶ ὄχι τὴ δική σας.

Ἡ σειρά σας κ.Γιῶργο νὰ ἀπαντήσετε στὸ ἐρώτημα τοῦ Ἀντιαιρετικοῦ.


Scrooge Mac Duck

Ανώνυμος είπε...

Scrooge Mac Duck: Φάσκεις καὶ ἀντιφάσκεις, ἀφοῦ ἐσὺ ὁ ἴδιος ἔλεγες σὲ σχόλιό σου στὸ παρόν ἄρθρο, πὼς δὲν εἶναι εἰδωλολάτρες οἱ Ἀρχαῖοι Ἕλληνες καὶ πὼς ὁ ἰσχυρισμὸς αὐτὸς ἀποτελεῖ ἀγυρτεία καὶ ἀλητεία τῶν Χριστιανῶν Συγγραφέων, ἐνῷ τώρα ἐσὺ ὁ ἴδιος τοὺς κοροϊδεύεις, λέγοντας πὼς λάτρευαν ἕνα δένδρο ὡς θεό τους καὶ πὼς τὴ λατρεία τῶν δένδρων (στὴν οὐσία τὴν εἰδωλολατρία)τὴ δίδαξαν σὲ ἐμᾶς.


Κοίταξε να δεις αγαπητέ. Ομοφωνία και απόλυτη ταύτιση, υπάρχει μόνο στα νεκροταφεία. Όπως σήμερα υπάρχουν χριστιανοί ορθόδοξοι που σέρνονται κάτω από μια εικόνα πεσμένοι στα τέσσερα και ταυτοχρόνως άλλοι χριστιανοί ορθόδοξοι τούς μέμφονται ή απλώς τους λυπούνται, όπως σήμερα ορθόδοξοι χριστιανοί γελάνε με ορθόδοξους χριστιανούς που πίστεψαν τη δήθεν θαυμαστήν εμφάνισιν εις μοναχούς, τού μακαριστού γέροντος Παϊσίου και την προαναγγελίαν πολέμου (το “Άγιον Όρος” χρειάστηκε να βγάλει επίσημη ανακοίνωση διάψευσης), έτσι συνέβαινε και στην αρχαιότητα.
Άλλο ο δεισιδαίμων Πλάτωνας για παράδειγμα, που έγινε κι ο αγαπημένος σας για ευνόητους λόγους, κι άλλο ο Επίκουρος.
Όπως είπες κι εσύ, η προσφορά των αρχαίων ελλήνων είναι ανεκτίμητη. Κατάλαβέ το επιτέλους, πως ένας λαός που κάνει ένα τέτοιο πολιτισμικό και πολιτιστικό άλμα, δεν μπορεί να είναι ένας λαός που πιστεύει σε μάρμαρα και σε ξύλα. Κάτι βαθύτερο υπήρχε πίσω από τους ΜΥΘΟΥΣ τους.
Για πολλοστή αλλά τελευταία φορά:

«Έλληνες τους μύθους έπλασσαν υπέρ των θεών απίστους και τερατώδεις»
[Ιουλιανός “Κατά Γαλιλαίων”]

«αγάλματα γαρ και βωμούς και πυρός ασβέστου φυλακήν και πάντα απλώς τα τοιαύτα, σύμβολα οι πατέρες έθεντο της παρουσίας των θεών, ουχ ίνα εκείνα θεούς νομίζωμεν, αλλά ίνα δι’ αυτών τους θεούς θεραπεύσωμεν.

Αφορώντες ουν εις τα των θεών αγάλματα μη τοι νομίζωμεν αυτά λίθους είναι μηδέ ξύλα, μηδέ μέντοι τους θεούς είναι ταύτα. Και γαρ ουδέ τας βασιλικάς εικόνας ξύλα και λίθον και χαλκόν λέγομεν, ου μην ουδέ αυτούς τους βασιλέας, αλλά εικόνας βασιλέων. Όστις ουν έστι φιλοβασιλεύς ηδέως ορά την του βασιλέως εικόνα»
[Ιουλιανός “Επιστολή σ’ έναν ιερέα”]



Scrooge Mac Duck: Περιμένω νὰ μοῦ δείξεις, ποῦ γράφει ὁ Ἡρόδοτος πὼς ἐξοργίστηκαν ὅταν ἔμαθαν ὅτι τὸ ἄγαλμα τοῦ δαίμονος ποὺ τοὺς ἔκανε ὁ Ἄμασις ἦταν κατασκευασμένο ἀπὸ μπιντὲ καὶ λεκάνη;;;


Έχει καμιά σημασία το τι έκαναν οι Αιγύπτιοι;
Γιατί ασχολήθηκες εξ αρχής μ΄ αυτούς;

Scrooge Mac Duck: Βέβαια “Το ίδιο έκαναν και οι αρχαίοι έλληνες. Όταν το άγαλμα ενός θεού καταστρεφόταν" Η τὸ ἀντικαθιστοῦσαν ἀπὸ μπιντέ

Οι αιγύπτιοι ήταν ...αρχαίοι έλληνες;;;

Nikos.

Ανώνυμος είπε...

Scrooge Mac Duck: Φάσκεις καὶ ἀντιφάσκεις, ἀφοῦ ἐσὺ ὁ ἴδιος ἔλεγες σὲ σχόλιό σου στὸ παρόν ἄρθρο, πὼς δὲν εἶναι εἰδωλολάτρες οἱ Ἀρχαῖοι Ἕλληνες καὶ πὼς ὁ ἰσχυρισμὸς αὐτὸς ἀποτελεῖ ἀγυρτεία καὶ ἀλητεία τῶν Χριστιανῶν Συγγραφέων, ἐνῷ τώρα ἐσὺ ὁ ἴδιος τοὺς κοροϊδεύεις, λέγοντας πὼς λάτρευαν ἕνα δένδρο ὡς θεό τους καὶ πὼς τὴ λατρεία τῶν δένδρων (στὴν οὐσία τὴν εἰδωλολατρία)τὴ δίδαξαν σὲ ἐμᾶς.

Nikos : Κοίταξε να δεις αγαπητέ. Ομοφωνία και απόλυτη ταύτιση, υπάρχει μόνο στα νεκροταφεία.

Scrooge Mac Duck:
Εὐχαριστῶ ποὺ παραδέχεσαι ὅτι μόνο στὰ κοιμητήρια ὑπάρχει ὁμοφωνία. Αὐτὸ καὶ μόνο ἀποδεικνύει πὼς ἔκανες τὴ στροφὴ γιὰ νὰ ἀποφύγεις τὸν ἐξευτελισμό, ἀλλὰ δυστυχῶς ἡ παραδοχή σου (πὼς ἔκανες στροφὴ 180 μοιρῶν) εἶναι μεγαλύτερη ξεφτίλα.
Εἶμαι ἱκανοποιημένος ἀπὸ ἐσένα ἀφοῦ δέχεσαι ὅτι σήμερα λὲς ἔτσι τὴν ἄλλη γιουβέτσι καὶ ὡς ἐκ τούτου, καμία σοβαρὴ κουβέντα δὲν μπορεῖ νὰ γίνει μαζί σου.Πρὶν ἔλεγες ὅτι οἱ Ἀρχαῖοι Ἕλληνες δὲν ἦταν εἰδωλολάτρες, ἐνῷ τώρα μας λὲς ὅτι λάτρευαν ἕνα δένδρο ὡς θεό.

Ἀναγνῶστες, γελάστε ἄφοβα μὲ τὰ ὅσα γράφει.

Ανώνυμος είπε...

Nikos : Κάτι βαθύτερο υπήρχε πίσω από τους ΜΥΘΟΥΣ.

Scrooge Mac Duck:
Δὲν ξέρω ἂν ὑπάρχει κάτι βαθύτερο ἤ ὄχι πίσω ἀπὸ τοὺς μύθους.
Ἐγὼ δὲν πουλάω βιβλία ποὺ νὰ λένε ὅτι κατέβηκαν ἐξωγήινοι Νεφελίμ, πιπερίμ σεκερίμ σεκερίμ …., ὅπως μερικοὶ στὴν τηλεόραση.

Ἅμα τὸ βρεῖς ἐσὺ αὐτὸ τὸ «κάτι βαθύτερο» εἰδοποίησέ μας σὲ παρακαλῶ νὰ ἐμβαθύνουμε κι ἐμεῖς.

Εὐχαριστῶ ποὺ παραδέχεσαι πὼς εἶναι ΜΥΘΟΙ.

Ἀπάντησα ὅτι εἶναι δανεικὰ τὰ ἐπιχειρήματα αὐτὰ τοῦ Ἰουλιανοῦ ἀπὸ τοὺς Χριστιανοὺς τῆς ἐποχῆς τοῦ στὸ σχόλιο μου στίς 29 Δεκεμβρίου 2010 11:46 π.μ.
Ἐγὼ ἁπλῶς παρέθεσα τὸ ἄρθρο του : [Ιωάννης Δ. Δραγογιάννης, επίτ. σχολικός σύμβουλος Φιλολόγων, Παγκράτι, Αθήνα], καὶ ὄχι ἑνὸς Νεοπαγανιστή ποὺ ἔχει πλήρη ἄγνοια ἀπὸ τὰ Ἀρχαία Ἑλληνικά.
Παρέθεσα ἐπίσης καὶ τὸ λόγο τοῦ Μ.Ἀθανασίου .
Περισσότερα στὸ ἴδιο σχόλιο.

Αὐτὴ μὲ τὸν Μ.Ἀθανάσιο ἦταν μιὰ ἀπὸ τὶς πολλὲς νίλες ποὺ ἔχεις πάθει ἐδῶ μέσα.

Παρέθεσα ἐπίσης χωρία ποὺ δείχνουν ὅτι λάτρευαν ἕνα δένδρο ὡς θεὸ ὕστερα ἀπό χρησμὸ τῆς Πυθίας , ὅπως ἐπίσης λάτρευαν τὶς πέτρες ποὺ ἔπεσαν ἀπὸ τὸν Οὐρανὸ.

Ανώνυμος είπε...

Scrooge Mac Duck: Περιμένω νὰ μοῦ δείξεις, ποῦ γράφει ὁ Ἡρόδοτος πὼς ἐξοργίστηκαν ὅταν ἔμαθαν ὅτι τὸ ἄγαλμα τοῦ δαίμονος ποὺ τοὺς ἔκανε ὁ Ἄμασις ἦταν κατασκευασμένο ἀπὸ μπιντὲ καὶ λεκάνη;;;

Nikos :Έχει καμιά σημασία το τι έκαναν οι Αιγύπτιοι;
Γιατί ασχολήθηκες εξ αρχής μ΄ αυτούς; Οι αιγύπτιοι ήταν ...αρχαίοι έλληνες;;;


Scrooge Mac Duck:
Ἐγὼ ἔδειξα ὅτι αὐτοὶ ποὺ πίστευαν στὰ εἴδωλα ἔδιναν σημασία στὸ τί ἀπεικονίζει ἕνα ἄγαλμα καὶ ὄχι ἀπὸ τί ὑλικὸ ἦταν φτιαγμένο.

Εἶπες αὐτὸ ἐδῶ στὶς [28 Δεκεμβρίου 2010 6:11 μ.μ. Nikos : «Όσοι προσκύνησαν το άγαλμα χωρίς φυσικά να γνωρίζουν ότι ήταν κατασκευασμένο από τον χαλκό ενός μπιντέ, εξοργίστηκαν όταν το πληροφορήθηκαν»].

Ἐμπρὸς λοιπὸν δεῖξε μας, ποῦ τὸ λέει ὁ Ἡρόδοτος ὅτι ἐξοργίστηκαν ;;;


Scrooge Mac Duck

Ζήνα είπε...

Μια που επικαλείσαι τον Ιουλιανό, καλό είναι να γνωρίζεις ότι μας περιγράφει ακριβώς για ποιο λόγο εξαφανίστηκε η παγανιστική θρησκεία: διότι αδιαφορούσαν γι' αυτήν οι ίδιοι οι παγανιστές:

"Είναι ντροπή...τη στιγμή που οι ασεβείς Γαλιλαίοι ΤΡΕΦΟΥΝ κοντά στους δικούς τους ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ, να στερούνται οι δικοί μας τη βοήθεια μας...Δεν είναι σωστό ν' αφήνουμε να συνεχίζουν τα ΚΑΛΑ μας ΕΡΓΑ άλλοι ζηλωτές"

(Ιουλιανός, Επιστολαί, #84: «προς τον Αρσάκιο, αρχιερέα της Γαλατίας», μτφρ. στο: Ιουλιανός, Άπαντα #4 (σειρά «Οι Έλληνες» #277), Κάκτος, Αθήνα 1993, σελ. 275.277).


Επίσης, μια που επικαλείσαι την "επιστολή προς Θεόδωρον", γράφει κι εκεί πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για την κατάντια του παγανισμού και για την μεγάλη πίστη των χριστιανών:

"βλέπω τη μεγάλη αδιαφορία μας προς τους θεούς και αναλογίζομαι ότι το σύνολο της ευλάβειας που οφείλουμε στις ανώτερες δυνάμεις έχει παραμεριστεί από μια βρόμικη και χυδαία μαλθακότητα [...] τη στιγμή που (οι οπαδοί της ιουδαϊκής θρησκείας) είναι τόσο αφοσιωμένοι σ' αυτή, ώστε προτιμούν να πεθάνουν γι' αυτήν [...] Εμείς είμαστε τόσο αδιάφοροι προς τους θεούς, ώστε λησμονούμε τα πατροπαράδοτα [...] πάντως εκείνοι [οι χριστιανοί] είναι από μια άποψη θεοσεβείς, αφού ο θεός που τιμούν...είναι αληθινά παντοδύναμος και αγαθότατος και κυβερνά τον αισθητό κόσμο, θεός που, όπως γνωρίζω καλά, λατρεύουμε κι εμείς με άλλα ονόματα. Επομένως, μου φαίνεται φυσικό να μένουν πιστοί στους νόμους του. Μοναδικό τους αμάρτημα είναι πως δεν λατρεύουν και τους άλλους θεούς και αρέσκονται μόνο σ' αυτόν [...] Όταν το σκέπτομαι, μου φαίνεται εντελώς άδικο. Επικαλούμαστε τον Ξένιο Δία και είμαστε πιο αφιλόξενοι από τους Σκύθες [...] εκείνος που λατρεύει τον Εταίριο Δία...νομίζει πως τον υπηρετεί καλά, τη στιγμή που, ενώ βλέπει ότι οι γύρω του χρειάζονται χρήματα, δεν τους δίνει ούτε δραχμή; Όταν τα σκέπτομαι αυτά μένω κατάπληκτος...απ' όσα μας διδάσκουν, δεν εκτελούμε τίποτα. Λέμε τους θεούς Ομογνίους, λέμε τον Δία Ομόγνιο, και φερόμαστε στους συγγενείς μας σαν σε ξένους".

(Ιουλιανός, Επιστολαί, #89α: «προς τον αρχιερέα Θεόδωρο» και επιστολή 89β, μτφρ. στο: Ιουλιανός, Άπαντα #4 (σειρά «Οι Έλληνες» #277), Κάκτος, Αθήνα 1993, σελ. 289.291.297).

Ζήνα είπε...

Υπάρχουν πολλές ανάλογες αποδείξεις, για όσα γράφει ο Peter Brown («Η Δημιουργία της Ύστερης Αρχαιότητας», Εστία, Αθήνα 2001, σελ. 89):

"οι παγανιστικές λατρείες, τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες πόλεις, είχαν μικρή λαϊκή υποστήριξη"


Όπως ομολογεί ο Ιουλιανός, πηγαίνοντας στην πλούσια Αντιόχεια, κέντρο του παγανισμού, δεν συναντά μεγαλόπρεπες τελετές και θυσίες, αλλά γεμάτος πίκρα, ναούς άδειους και έναν "ιερέα" με μια χήνα όλη κι όλη για θυσία.

Και φωνάζει ο Ιουλιανός:
"είναι φρικτό...μια τόσο σημαντική πόλη να παραμελεί τους θεούς περισσότερο κι από κωμόπολη στα βάθη του Πόντου" όταν "κατέχει δέκα χιλιάδες κλήρους ιδιόκτητη γη".

(Ιουλιανός, «Αντιοχικός», 34-35. μτφρ. στο: Ιουλιανός, Άπαντα #4 (σειρά «Οι Έλληνες» #277), Κάκτος, Αθήνα 1993, σελ. 100.101).

Όπως γράφει ο Dodds («Εθνικοί και Χριστιανοί σε μια Εποχή Αγωνίας», Αλεξάνδρεια, Αθήνα 1995, σελ. 203-204):

"Τον τέταρτο αιώνα ο παγανισμός μοιάζει με ζωντανό πτώμα που αρχίζει να διαλύεται μόλις το κράτος παύει να τον υποστηρίζει. Και είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι η προσπάθεια του Ιουλιανού να τον αναστήσει με ένα μείγμα αποκρυφισμού και ηθικολογίας μπορούσε να έχει κάποια μόνιμη επιτυχία, ακόμη κι αν εκείνος είχε ζήσει για να επιβάλει το πρόγραμμα του. Η ζωτικότητα είχε χαθεί […] Ένας λόγος για την επιτυχία του χριστιανισμού ήταν απλώς η αδυναμία και η κόπωση του αντιπάλου- ο παγανισμός είχε χάσει την πίστη του τόσο στην επιστήμη όσο και στον εαυτό του. Ο χριστιανισμός, από την άλλη, κρίθηκε άξιος να ζήσει επειδή θεωρήθηκε άξιος να πεθάνει κανείς γι' αυτόν. Είναι προφανές ότι ο Λουκιανός, ο Μάρκος Αυρήλιος, ο Γαληνός και ο Κέλσος ήταν, παρά τις απόψεις τους, εντυπωσιασμένοι από το θάρρος των χριστιανών απέναντι στο θάνατο και στο μαρτύριο. Και αυτό το θάρρος πρέπει να αποτέλεσε την πρωταρχή πολλών προσηλυτισμών".


Άρα, κάτι είχε σαπίσει στον παγανισμό της εποχής. Όλοι πλέον ήταν αδιάφοροι και μια νέα, πνευματική πίστη κατέκτησε τους θρησκευτικά αδιάφορους παγανιστές.
Και μάλιστα ανθρώπους με ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ. Για να καταφέρει ο Χριστιανισμός να κατακτήσει ανθρώπους με ελλληνική παιδεία, άρα είχε κάτι το εξαιρετικό. Αλλιώς, θα ήταν σαν να υβρίζουμε τον ελληνικό πολιτισμό ως ανάξιο να επιλέξει το "Αληθές", το οποίο ήταν πάντα η μέγιστη αξία του Ελληνισμού.

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η Ζήνα είπε...
Υπάρχουν πολλές ανάλογες αποδείξεις, για όσα γράφει ο Peter Brown («Η Δημιουργία της Ύστερης Αρχαιότητας», Εστία, Αθήνα 2001, σελ. 89):...


Ἀγαπητὴ Ζῆνα (;;;).

Θὰ ἤθελα νὰ σᾶς ρωτήσω κάτι.
Ἔτσι σας λένε στὸ ὄνομα, ἤ εἶστε θαυμάστρια τῆς σειρᾶς «Χena - Ζῆνα» πού ἔπαιζε ἡ Ἑλληνικὴ Τηλεόραση;;;

Μᾶλλον τὸ δεύτερο θὰ εἶναι, ὅπως φαίνεται, γιατί κι ἐγὼ χρησιμοποιῶ nickname παρμένο ἀπὸ τὰ κόμιξ!

Καλῶς ἤλθατε στὸ διάλογο.


Scrooge Mac Duck

Ζήνα είπε...

Ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα. Καλώς σας βρήκα λοιπόν.

Το όνομα Ζήνα φαίνεται πως είναι το... καλλιτεχνικό του Δία.

Ο Διογένης Λαέρτιος, στο "Φιλοσόφων Βίοι" μας λέει για τους Στωικούς:

"Θεόν δ' είναι ζώον αθάνατον, λογικόν, τέλειον [...] Δία μεν γαρ φασι δι' ον τα πάντα, Ζήνα δε καλούσι [...]"

("Φιλοσόφων Βίοι" 7,147)

Το οποίο σημαίνει:

"Ο θεός είναι ζωντανός, αθάνατος, λογικός και τέλειος [...] Τον ονομάζουν Δία γιατί τα πάντα υπάρχουν 'διά αυτού', [και τον ονομάζουν] Ζήνα [...]"


Βέβαια, δεν είναι κακό ο "πατέρας των θεών" να έχει και ένα ψευδώνυμο. Ίσως έτσι να "έριξε" το ομορφόπαιδο τον Γανυμήδη.

Όπως αναπαράγει η λατινική γραμματεία την ιστορία αυτή (Βαλέριος Μαρτιάλης IX,43) είναι αρκετά "πικάντικη":

"Χαλάς τον κόσμο, γυναίκα, επειδή με βρήκες μ' αγόρι και λες πως το ίδιο μου προσφέρεις κι εσύ. Πόσες φορές κι η Ήρα δεν το 'πε αυτό στον ερωτιάρη Δία! Κι όμως αυτός το στρώμα μοιραζόταν με τον Γανυμήδη"!


Βλέπουμε μια διάχυτη "πνευματικότητα" στον παγανισμό. Κρίμα που οι εκπρόσωποί του φροντίζουν να αποκρύπτουν όλες αυτές τις ενδιαφέρουσες όψεις της αρχαίας θρησκείας...

Γιώργος είπε...

Scrooge Mac Duck:
Προφανῶς ἡ ἀπάντησή σας κ.Γιῶργο δὲν καλύπτει τὸ ἐρώτημα τοῦ Ἀντιαιρετικοῦ, ἀφοῦ ὁ τελευταῖος θέλει τὴν ἐπίσημη γνώμη τῆς Σκοπιᾶς καὶ ὄχι τὴ δική σας.
Ἡ σειρά σας κ.Γιῶργο νὰ ἀπαντήσετε στὸ ἐρώτημα τοῦ Ἀντιαιρετικοῦ.
Scrooge Mac Duck
4 Ιανουαρίου 2011 7:42 μ.μ.

Προφανώς λοιπόν Σκρούζ Μακ Ντάκ, θέλετε απάντηση με βάση τη "Σκοπιά" που στηρίζεται αποκλειστικά στην Αγία Γραφή και παραθέτει συνεχώς και σε κάθε θέμα από την Αγία Γραφή.
Ως εκ τούτου, αναφέρω τι γράφει το καινούριο Ξύπνα - έκδοση της "Σκοπιάς" - του Φεβρουαρίου 2011 σχετικά με το
1.
πως να θωρακίσει κάποιος τον εαυτό του απέναντι στα πονηρά πνεύματα - που είναι υπερανθρώπινες δυνάμεις -
2.
πως να 'ταχθεί κάποιος εναντίον τους' και
3.
πως να βγεί νικητής [από μόνος του δεν μπορεί] (Α Πέτρου 5:9)
Α.)
Πρέπει κάποιος να γνωρίζει τα 'μέσα' / "όπλα" παραπλάνησης που χρησιμοποιούν με πανουργία οι δαίμονες που ενεργούν όπως ο Σατανάς ο - ανθρωποκτόνος - πατέρας του ψέματος όπως τον αποκάλεσε ο Χριστός (Ιωάννης 8:44):
Αρχικά χρησιμοποίησε μια 'μαριονέτα', το φίδι και παραπλάνησε την Εύα 'εν κρυφώ'.
Μετά άρχισε να χρησιμοποιεί τα θρησκευτικά ψέματα, παραπλανώντας ακόμα και άτομα που ανήκαν κάποτε στην Χριστιανική Εκκλησία:
(2 Κορινθίους 11:13-15) "τέτοιοι άνθρωποι είναι ψευδαπόστολοι, δόλιοι εργάτες, που μετασχηματίζονται σε αποστόλους του Χριστού. 14 Και αυτό δεν είναι άξιο απορίας, γιατί ο ίδιος ο Σατανάς μετασχηματίζεται σε άγγελο φωτός. 15 Δεν είναι, λοιπόν, τίποτα σπουδαίο αν και οι διάκονοί του μετασχηματίζονται σε διακόνους δικαιοσύνης. Το τέλος τους, όμως, θα είναι σύμφωνα με τα έργα τους"

Γιώργος
συνεχίζω

Γιώργος είπε...

Τι προτείνει λοιπόν η "Σκοπιά" ως πρώτο "θωράκισμα" κατά των δαιμόνων;
Αυτό που αναφέρει το Κολοσσαείς 1:9,10, να "γεμίσει δηλαδή κάποιος με ακριβή γνώση του θελήματος του Θεού με κάθε σοφία και πνευματική κατανόηση με σκοπό να ευαρεστεί πλήρως τον Θεό".
Αυτό είναι το ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ στη μάχη / πάλη κατά των δαιμόνων.
Επιπρόσθετα πρέπει - αν δεν το έχει κάνει πλήρως - να κάνει παρόμοιες ενέργειες με τις ενέργειες των κατοίκων της Εφέσου οι οποίοι "έκαψαν βιβλία τους που σχετίζονταν με μαγικές τέχνες" - εφόσον ασχολιόταν με αυτές. (Πράξεις 19:17-19).

Σε συνδυασμό με το ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ
προστατεύει επίσης το εξής που καταγράφεται στο 1 Ιωάννη 4:1 "Μη πιστεύετε το 'καθετί που λέγεται' ["παν πνεύμα"] αλλά ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΕ για να δείτε αν προέρχονται από τον Θεό" [αν συμφωνούν αυτά που ακούει κάποιος με το νόημα και τη σημασία της Αγίας Γραφής].
Η "Σκοπιά" [δια του περιοδικού Ξύπνα του Φεβρουαρίου 2011, σ. 6] εξηγεί:
"Μερικές δηλώσεις αστρολόγων, πνευματιστών, μέντιουμ και μάγων-γιατρών μπορεί όντως να είναι αληθινές. Για παράδειγμα, το δαιμονισμένο κορίτσι στους Φιλίππους έλεγε αλήθεια όταν είπε για τον Παύλο και τους συντρόφους του: <>. ... Ωστόσο, ο Παύλος πρόσταξε το κακό πνεύμα να βγει από μέσα της. Να δοκιμάζετε, λοιπόν, τις θρησκευτικές δηλώσεις συγκρίνοντάς τες με τη Γραφή.-Πράξεις 17:11.

Η έκδοση της "Σκοπιάς" συνεχίζει - με βάση το: "Υποταχθείτε στον Θεό αλλά εναντιωθείτε στον διάβολο και θα φύγει από εσάς" (Ιακώβου 4:7) -: Οι δαίμονες είναι εχθροί του Θεού αλλά και δικοί σας. Μην έχετε καν περιέργεια για τις σκοτεινές οδούς τους. Απεναντίας να υποτάσσεστε στον Θεό με το να δίνετε προσοχή στις εντολές Του.
Δίνεται επίσης η ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ: "Όλοι όσοι θέλουν να ευαρεστούν τον Θεό δεν χρειάζεται να φοβούνται τους δαίμονες".
Γιατί;
Επειδή η Γραφή λέει:
"Δεν υπάρχουν μαγικές ρήσεις - ούτε μαγική δύναμη, ούτε μαντεία - εναντίον [εναντίον των υπηρετών του Θεού 'δεν πιάνουν' τα 'μάγια' / 'μαγικά λόγια']" (Αριθμοί 23:22,23)
Τα πονηρά πνεύματα "φρίττουν" - ταράσσονται και τρομοκρατούνται - μπροστά στον Θεό (Επιστολή Ιακώβου 2:19), ο οποίος έχει Υπέρτατη "ΙΣΧΥ υπέρ εκείνων που έχουν την καρδιά τους πλήρη προς Αυτόν"
(2 Χρονικών 16:9)
και
"Ποτέ δεν θα επιτρέψει να κλονιστεί ο δίκαιος" (Ψαλμός 55:22)
Συμπερασματικά, αν κάποιος νομίζει ότι ενοχλείται από δαίμονες, δεν μένει αβοήθητος από τον ισχυρότατο Θεό.
Και όπως ένας στρατιώτης δεν πάει στον πόλεμο ξυπόλυτος και με σορτσάκι σαν να βρίσκεται σε παραλία μια ηλιόλουστη καλοκαιρινή μέρα,
έτσι και κάποιος που θέλει να προστατευτεί από τους δαίμονες δεν μπορεί να πάει 'απροστάτευτος και αμέριμνος' χωρίς να λαβαίνει τα αναγκαία προστατευτικά εφόδια - τα οποία αναφέρει η Αγία Γραφή και επαναλαμβάνει η "Σκοπιά".

Άρα μια απάντηση ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο ερώτημά σας
δεν βοηθάει καθόλου στον πνευματικό πόλεμο 'άμυνας' εναντίον δαιμόνων οι οποίοι με μεγάλη κακεντρέχεια, μοχθηρή διάθεση και απύθμενη εχθρότητα προσπαθούν να παγιδέψουν τον κάθε άνθρωπο.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Η "Σκοπιά" [δια του περιοδικού Ξύπνα του Φεβρουαρίου 2011, σ. 6] εξηγεί:
"Μερικές δηλώσεις αστρολόγων, πνευματιστών, μέντιουμ και μάγων-γιατρών μπορεί όντως να είναι αληθινές. Για παράδειγμα, το δαιμονισμένο κορίτσι στους Φιλίππους έλεγε αλήθεια όταν είπε για τον Παύλο και τους συντρόφους του:
(Πράξεις 16:16-18)
"ασκώντας τη μαντική τέχνη. Αυτό το κορίτσι ακολουθούσε τον Παύλο και εμάς και κραύγαζε, λέγοντας: «Αυτοί οι άνθρωποι είναι δούλοι του Υψίστου Θεού, οι οποίοι διαγγέλλουν σε εσάς την οδό της σωτηρίας». Αυτό εξακολούθησε να το κάνει πολλές ημέρες. Τελικά ο Παύλος ... είπε στο πνεύμα: «Σε προστάζω στο όνομα του Ιησού Χριστού να βγεις από αυτήν». Και αυτό βγήκε την ίδια εκείνη ώρα"
...
Να δοκιμάζετε, λοιπόν, τις θρησκευτικές δηλώσεις συγκρίνοντάς τες με τη Γραφή.-Πράξεις 17:11.

Η έκδοση της "Σκοπιάς" συνεχίζει - με βάση το: "Υποταχθείτε στον Θεό αλλά εναντιωθείτε στον διάβολο και θα φύγει από εσάς" (Ιακώβου 4:7)

Ανώνυμος είπε...

Scrooge Mac Duck:
Προφανῶς ἡ ἀπάντησή σας κ.Γιῶργο δὲν καλύπτει τὸ ἐρώτημα τοῦ Ἀντιαιρετικοῦ, ἀφοῦ ὁ τελευταῖος θέλει τὴν ἐπίσημη γνώμη τῆς Σκοπιᾶς καὶ ὄχι τὴ δική σας.
Ἡ σειρά σας κ.Γιῶργο νὰ ἀπαντήσετε στὸ ἐρώτημα τοῦ Ἀντιαιρετικοῦ.
Scrooge Mac Duck
4 Ιανουαρίου 2011 7:42 μ.μ.

Γιώργος : Προφανώς λοιπόν Σκρούζ Μακ Ντάκ, θέλετε απάντηση με βάση τη "Σκοπιά" που στηρίζεται αποκλειστικά στην Αγία Γραφή και παραθέτει συνεχώς και σε κάθε θέμα από την Αγία Γραφή.[....]

Scrooge Mac Duck :
Ὁ Χρῆστος ὅμως θέλει τὴν ἐπίσημη θέση τῆς Σκοπιᾶς.
Μὴ γράφεις «θέλετε».
Γράψε «θέλει».

Δυστυχῶς αὐτὰ ποὺ παραθέτεις, δὲν δείχνουν ἂν ὑπῆρξε ποτὲ κάποιος ΜΤΙ δαιμονισμένος ἤ ὄχι.
Ἄρα δὲν διαφωτίζουν τὸ θέμα.

-

Ζήνα : “Ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα. Καλώς σας βρήκα λοιπόν.
Το όνομα Ζήνα φαίνεται πως είναι το... καλλιτεχνικό του Δία”.

Scrooge Mac Duck :
Ζῆνα εὐχαριστῶ γιὰ τὴν πληροφορία.

Scrooge Mac Duck

Πίτερ προς όλους και Γιώργο είπε...

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους αναγνώστες και καλή χρονιά.

Καλή χρονιά και στον άθρησκο τον Νίκο.

Κύριε Χρήστο τι φοβερό άρθρο ήταν αυτό;

Πού ανακαλύψατε μαθητή του Γιώργου;

Καλά είστε φοβερός!

Κύριε Γιώργο τι διαβάζω εδώ στο άρθρο;

Ώστε προσπάθησες να παρασύρεις ορθόδοξο και δεν τα κατάφερες;

Σε πήρε χαμπάρι ο μαθητής σου και σου΄φυγε;

Τι δείχνει αυτό Γιώργο;

Αυτό δείχνει πως αν είχατε την αλήθεια στην Οργάνωση ο μαθητής σου ο Παναγιώτης θα γινόταν Ιεχωβίτης αλλά όπως είδες κι εσύ ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη.

Αυτό καταγράφτηκε στην ιστορία σου ως μια από τις μεγαλύτερες αποτυχίες σου.

Χωρίς να θέλω να προσβάλλω τον Παναγιώτη κάπου διάβασα και κατάλαβα ότι δεν είναι των πτυχίων.

Εσύ όμως Γιώργο είσαι ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ των Γραφών.

Και δεν κατάφερες να κάνεις Ιεχωβίτη έναν «αγράμματο»;

Φαντάζομαι τι θα γινόταν αν ο Παναγιώτης ήταν και πτυχιούχος.

Γεια σου Γιώργο και καλή χρονιά.

Όσο για τον ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ αν εξακολουθεί να σε φέρνει σε δύσκολη θέση, σου προτείνω να εγγραφείς στη θεοκρατική σας σχολή.

Εκεί σου μαθαίνουν μέχρι και το πώς να βήχεις.

Καλή σου μέρα Γιώργο ή νύχτα δεν ξέρω τι έχετε στη Γερμανία τώρα.

Πίτερ

Ανώνυμος είπε...

Scrooge Mac Duck: Ἅμα τὸ βρεῖς ἐσὺ αὐτὸ τὸ «κάτι βαθύτερο» εἰδοποίησέ μας σὲ παρακαλῶ νὰ ἐμβαθύνουμε κι ἐμεῖς.

Αυτό το “βαθύτερο” είναι γνωστό σε όσους μετέχουν στην των ελλήνων Παιδεία. Σε όλους δηλαδή, πλην βαρβάρων. Όταν ο Ησίοδος στη “Θεογονία” λέει πως ο Κρόνος έκοψε το γεννητικά όργανα του Ουρανού και πως η Ρέα έδωσε στον Κρόνο να φάει μια σπαργανωμένη πέτρα αντί για το νεογέννητο Δία, δεν φαντάζομαι να πιστεύεις πως κυριολεκτεί. Δεν μπορεί να είσαι τόσο ανόητος. Εκτός κι αν πιστεύεις πως όντως ο όφις έπιασε ψιλή κουβεντούλα με την Εύα και πως όντως ο Θεός έφτιαξε την ημέρα και τη νύχτα την πρώτη μέρα της Δημιουργίας ενώ τον ήλιο και τη σελήνη την ...τέταρτη (!!!) μέρα, όπως λέει η Γένεση.


Scrooge Mac Duck: Εὐχαριστῶ ποὺ παραδέχεσαι πὼς εἶναι ΜΥΘΟΙ.

Μα θλιβερέ μου ιουδαιοχριστιανέ, οι ΙΔΙΟΙ οι αρχαίοι έλληνες το παραδέχονταν!

«Έλληνες τους μύθους έπλασσαν υπέρ των θεών απίστους και τερατώδεις»
[Ιουλιανός “Κατά Γαλιλαίων”]


Ζήνα: Άρα, κάτι είχε σαπίσει στον παγανισμό της εποχής. Όλοι πλέον ήταν αδιάφοροι και μια νέα, πνευματική πίστη κατέκτησε τους θρησκευτικά αδιάφορους παγανιστές.

Αυτή είναι η μοίρα των θρησκειών. Αργά ή γρήγορα (περίπου δύο χιλιετίες κυριαρχούσε το Δωδεκάθεο) παραδίδουν τη σκυτάλη σε κάποιαν άλλη θρησκεία που την ευνοούν οι κοινωνικοπολιτικές και πολιτισμικές συνθήκες. Η καινούργια βέβαια οφείλει να ενσωματώσει τα πλέον βαθιά ριζωμένα τελετουργικά και τις παραδόσεις τής προηγούμενης, αλλιώς δεν πρόκειται να της “κάτσει”. Κι έτσι από τον Διόνυσο που γέμιζε μυστηριωδώς με κρασί, άδεια σφραγισμένα δοχεία, περάσαμε στο Χριστό που μετέτρεψε το ύδωρ σε οίνον καλόν.
Ή απλώς εκφυλίζονται σε μηχανισμούς εξουσίας και πατριδοκαπηλίας. Επιβιώνουν πλέον υποδαυλίζοντας τις σωβινιστικές και εθνοφυλετικές ματαιοδοξίες καθώς και τη μισαλλοδοξία του ποιμνίου. Απλά και μόνο το γεγονός ότι οι χριστιανικοί ναοί είναι πιο άδειοι από ποτέ τα “Χριστούγεννα”, μιλά από μόνο του.
Αρχιμανδρίτης αποκαλεί το μακαριστό τέως προκαθήμενο της Ορθοδοξίας ομοφυλόφιλο, με προτίμηση να χειροτονεί όσους είχαν το “κουσούρι” και το ιερατείο σφυρίζει αδιάφορα. Η Ορθοδοξία στην Αμερική, από Καναδά μέχρι Αστόρια, βρίσκεται υπό τη σκιά της παιδεραστίας και “εμφύλιας” κόντρας, και το κερασάκι στην τούρτα: ο νυν προκαθήμενος, στο ερώτημα δημοσκόπησης “ποιον θεωρείτε σημαντικότερο έλληνα με βάση το έργο και την προσφορά του το 2010”, ασθμαίνοντας και μετά δυσκολίας ξεπερνά τον Λάκη Λαζόπουλο!

υγ. Καλή χρονιά Πίτερ.

Nikos.

Ανώνυμος είπε...

Scrooge Mac Duck: Ἅμα τὸ βρεῖς ἐσὺ αὐτὸ τὸ «κάτι βαθύτερο» εἰδοποίησέ μας σὲ παρακαλῶ νὰ ἐμβαθύνουμε κι ἐμεῖς.

Nikos : Αυτό το “βαθύτερο” είναι γνωστό σε όσους μετέχουν στην των ελλήνων Παιδεία. Σε όλους δηλαδή, πλην βαρβάρων. Όταν ο Ησίοδος στη “Θεογονία” λέει πως ο Κρόνος έκοψε το γεννητικά όργανα του Ουρανού και πως η Ρέα έδωσε στον Κρόνο να φάει μια σπαργανωμένη πέτρα αντί για το νεογέννητο Δία, δεν φαντάζομαι να πιστεύεις πως κυριολεκτεί. Δεν μπορεί να είσαι τόσο ανόητος. Εκτός κι αν πιστεύεις πως όντως ο όφις έπιασε ψιλή κουβεντούλα με την Εύα και πως όντως ο Θεός έφτιαξε την ημέρα και τη νύχτα την πρώτη μέρα της Δημιουργίας ενώ τον ήλιο και τη σελήνη την ...τέταρτη (!!!) μέρα, όπως λέει η Γένεση.

Scrooge Mac Duck:
Τὰ γνωρίζω αὐτὰ ποὺ λές.
Μόλις πρόσφατα τὰ ἔχω συζητήσει σὲ μιὰ παρέα φίλων στὰ Τρίκαλα, ὅπου μαζί τους ἦταν καὶ ἕνας εἰδικὸς ἐπὶ τοῦ θέματος δρ.Φιλοσοφικῆς.
Δὲν κυριολεκτοῦν ὅταν λένε ὅτι ἔτρωγαν παιδιά.
Γιὰ τὸ ἄλλο θέμα τοῦ Ἡλίου ποὺ λὲς ἔχω καὶ ἐδῶ τὴν ἀπάντηση, ἀλλὰ δὲν θὰ τὸ ἀνοίξω.

---

Scrooge Mac Duck: Εὐχαριστῶ ποὺ παραδέχεσαι πὼς εἶναι ΜΥΘΟΙ.

Nikos : Μα θλιβερέ μου ιουδαιοχριστιανέ, οι ΙΔΙΟΙ οι αρχαίοι έλληνες το παραδέχονταν!

«Έλληνες τους μύθους έπλασσαν υπέρ των θεών απίστους και τερατώδεις»
[Ιουλιανός “Κατά Γαλιλαίων”]

Scrooge Mac Duck:
Εὐχαριστῶ. Ὅσο γιὰ τὰ ὑπόλοιπα ποὺ συζητήσαμε , ἂς ἀνατρέξει ὁ ἀναγνώστης στὰ προηγούμενα σχόλια νὰ διαβάσει τί εἰπώθηκε.


Scrooge Mac Duck

Ανώνυμος είπε...

Στὸ προηγούμενο σχόλιο ἀναφέρομαι μόνον στὸ Nikos : «Όταν ο Ησίοδος στη “Θεογονία” λέει πως ο Κρόνος έκοψε το γεννητικά όργανα του Ουρανού και πως η Ρέα έδωσε στον Κρόνο να φάει μια σπαργανωμένη πέτρα αντί για το νεογέννητο Δία, δεν φαντάζομαι να πιστεύεις πως κυριολεκτεί. Δεν μπορεί να είσαι τόσο ανόητος».


Scrooge Mac Duck

Γιώργος είπε...

Γεια σου Πήτερ
καιρό εχω να σ' ακούσω.
Για πες μου όμως:
Ο Χριστός πόσους έπειθε και πόσοι τον εγκατέλειψαν;

Αν τον Χριστό τον εγκατέλειψαν κάποιοι, τον μεγαλύτερο άνθρωπο που πέρασε ποτέ από τη γη,
πόσο μάλλον έναν απλό άνθρωπο;

Φαντάσου ότι ο Χριστός δεν έφταιγε σε τίποτα και τον παρεξηγούσαν, πως λοιπόν θα μπορεί να αποφεύγει ένας ατελής άνθρωπος να τον παρεξηγούν;
[που κάνει και λάθη και δεν έχει πάντα 'έτοιμες' απαντήσεις όπως είχε ο Χριστός;]

Ιωάννης Ε. είπε...

Δυστυχώς οι μάρτυρες της σκοπιάς έχουν ένα όπλο που δεν αντιμετωπίζεται με επιχειρήματα: φροντίζουν τον βιοπορισμό πολλών νέων μελών τους.

Γιώργος είπε...

"Στὴν ορθόδοξη Εκκλησία ,αν δεχθοῦν λατρεία οι εικονιζόμενοι αγιοι τότε εμείς λατρεύουμε τὰ κτίσματα καὶ όχι τὸν κτίση.
Ὅμως αυτὸ δὲν συμβαίνει γιατί εμεις δὲν αποδίδουμε λατρεία στοὺς Εικονιζόμενους αγιους αλλὰ τιμή. Λατρεία αποδίδουμε μόνον στὸν Θεό."

Ευτυχώς ούτε ο Χριστός ούτε οι μαθητές του είχαν εικόνες μεγάλων γνήσιων προφητών, όπως του Ησαϊα, του Δανιήλ, του Ηλία και άλλων για να αποδίδουν δήθεν "τιμή" που αποδίδουν οι ειδωλολάτρες ορθόδοξοι. Υπόθεση για γέλια, τί επιχειρήματα βρίσκουν ως δικαιολογία της ειδωλολατρείας τους.

Γιώργος είπε...

"Δυστυχώς οι μάρτυρες της σκοπιάς έχουν ένα όπλο που δεν αντιμετωπίζεται με επιχειρήματα: φροντίζουν τον βιοπορισμό πολλών νέων μελών τους."

Η αγάπη δεν νικιέται.

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   201 – 255 από 255   Νεότερο› Νεότερο»
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...