ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

7 Φεβ 2009

ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΑΤΟΜΑ: ΜΥΘΟΣ Ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;

Έντυπο της Σκοπιάς "Μπορείτε να ζείτε" σελ. 131: Ο κακός κόσμος και οι καλοί και ηθικοί Μάρτυρες του Ιεχωβά!


ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ
Είναι γνωστό σε όλους, πως η Οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά Σκοπιά, είναι μια από τις πιο επικερδείς εταιρείες στον κόσμο, με θρησκευτικό ένδυμα. Άλλωστε η ίδια αυτοχαρακτηρίζεται Εταιρεία, έχει μετόχους, μετοχές, καταστατικό και διοικητικό συμβούλιο με πρόεδρο.
Ως Εταιρεία λοιπόν, φυσιολογικό επακόλουθο είναι, να έχει απώτερο σκοπό, όσον το δυνατόν μεγαλύτερο κέρδος. Γι’ αυτό άλλωστε καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για την επίτευξη του σκοπού αυτού.
Έτσι θεωρεί πως για να πετύχει τον στόχο της, οφείλει να κάνει το προϊόν της όσο το δυνατόν πιο ελκυστικό, για να πετύχει και τις ανάλογες πωλήσεις. Γι’ αυτό αφού πρόκειται για Εταιρεία με θρησκευτικό ένδυμα, πιστεύει, πως το καλύτερο πλασάρισμα του προϊόντος θα επιτευχθεί στηριζόμενη στο μύθο της ηθικής καθαρότητας, την δική της και των οπαδών της....




Όποιο έντυπο της Οργάνωσης, αν ανοίξει κάποιος, θα διαπιστώσει του λόγου το αληθές. Διαβάζουμε λοιπόν στην «Σκοπιά» της 15ης Ιουνίου 1999 σελίδα 6:
«ως αποτέλεσμα, γίνονται μέλη μιας διεθνούς αδελφότητας γνωστής για την καθαρότητα και τους καλούς της τρόπους, της παγκόσμιας εκκλησίας των Μαρτύρων του Ιεχωβά».Ομοίως «Σκοπιά» της 1ης Σεπτεμβρίου 1998 σελίδα 18:«Επειδή οι υπηρέτες του Ιεχωβά ακολουθούν θεϊκούς κανόνες, όχι ανθρώπινους, η οργάνωσή του είναι θεοκρατική, καθαρή και υγιής».Έχει δίκαιο λοιπόν η «Σκοπιά»; Είναι έτσι τα πράγματα; Και βέβαια όχι!
Χαρακτηρίσαμε ως μύθο την ηθική καθαρότητα της «Σκοπιάς»και των οπαδών της πιο πάνω. Πράγματι, όποιος ψάξει προσεκτικά τα έντυπά της, θα σχηματίσει τελείως διαφορετική γνώμη, γι’ αυτή την περίφημη καθαρότητα.
Θα διαπιστώσει έκπληκτος πως υπάρχουν ΜτΙ: κλέφτες, ομοφυλόφιλοι, υβριστές, ναρκομανείς, αλκοολικοί, μοιχοί, κάνουν διπλή ζωή, ντυμένοι με γυναικεία ρούχα σε πάρτι κ.λ.π. κ.λ.π.
Επιπλέον οι ΜτΙ, επειδή είναι αναγκασμένοι από την Οργάνωση να προσέχουν και την παραμικρή τους κίνηση που μπορεί να σπιλώσει το όνομα της Οργάνωσης, καταπιέζουν τον εαυτό τους, ακόμα και τα πιο απλά συναισθήματά τους, για να φαίνονται ηθικοί και έντιμοι.Η καταπίεση των συναισθημάτων αυτών, και η υποκριτική αυτή στάση τους, τους οδηγεί όταν διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες, να ξεσπάσει όλη η καταπίεση αυτή και τότε να δείξουν το πραγματικό πρόσωπό τους.
Και πιο κατάλληλες συνθήκες, όχι μόνο για τους ΜτΙ, αλλά και για τον καθένα από εμάς, δεν μπορεί να είναι άλλο, από το κάλυμμα της ανωνυμίας. Εκεί ο καθένας δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο.
Τέτοιες συνθήκες ανωνυμίας για τους ΜτΙ, διαμορφώθηκαν και στο άρθρο μας «Αποφατισμός και ο άστεγος Θεός», όπου αναπτύχθηκε ένας μοναδικός διάλογος, και από άποψη δογματικής και από άποψη συμπεριφοράς, μεταξύ των Μαρτύρων και των Ορθοδόξων. Ήδη την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, τα σχόλια έχουν ξεπεράσει τα 1500!
Οι συνθήκες λοιπόν του διαλόγου αυτού, έδωσε την ευκαιρία στους ΜτΙ να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο, που επιμελώς κρύβουν όταν γυρνούν από πόρτα σε πόρτα.
Για αυτό λοιπόν σκεφτήκαμε να δημοσιεύσουμε κάποια από τα σχόλια αυτά, για να φανεί πόσο «καθαροί» τελικά είναι οι ΜτΙ. Γιατί η ειρωνεία και η βωμολοχία για τα πιστεύω των Ορθοδόξων συμμετεχόντων στον διάλογο, εκ μέρους των ΜτΙ ξεπερνά κάθε όριο ευπρέπειας και ηθικής.Όσοι από τους αναγνώστες είναι «άπιστοι Θωμάδες», μπορούν να βάλουν το δάχτυλό τους στα «σημάδια των καρφιών», αφού ο καθένας μπορεί να ανατρέξει στα σχόλια, τα οποία παραμένουν στην θέση τους και τον αναμένουν.
Τα σχόλια αυτά που θα δημοσιεύσουμε αφορούν τρείς ΜτΙ. Ό ένας ονομάζεται «Γιώργος» και είναι εκ Γερμανίας, ο δεύτερος είναι ανώνυμος με την επωνυμία «Αντί – 33» και ο τρίτος ο «ηθικότερος» όλων, είναι ανώνυμος και αυτός, αλλά επέλεξε το νούμερο «44», για τον εαυτό του, για να ξεχωρίζει από τους άλλους ανώνυμους συμμετέχοντες εις τον διάλογο.
Προς διευκόλυνση των αναγνωστών, παραθέτουμε στο τέλος κάθε σχόλιου, την ημερομηνία και την ώρα, που έγινε, όπως επίσης, κρατήθηκε η ορθογραφία και η σύνταξη των κειμένων, από τους αντίστοιχους σχολιαστές.

Ο «ΗΘΙΚΟΣ» ΜτΙ, ΚΥΡΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Το πρώτο σχόλιο αφορά απάντηση του κ. Γιώργου, με αφορμή τις παραβιάσεις που γίνονταν στο Αιγαίο, από τουρκικά μαχητικά. Είναι ολοφάνερη η ειρωνεία του για την πίστη μας στον Τριαδικό Θεό και στους αγίους μας.
1. «Ο τριαδικός θεός σας δεν μπορεί να σας προστατεύσει; Άλλωστε τόσους 'νεκρούς' αγίους έχετε; Δεν σας βοηθούν;Πως επαναπαύονται σε ουράνια 'καρεκλίτσα' χωρίς να κάνουν τίποτα για εσάς που τους τιμάτε τόσο; Που τους κάνετε και εικόνες; Που τους φιλάτε κιόλας; Δεν σας λυπούνται και λίγο; Η πίνουν κρασάκι με τους 'αχμέτηδες' εκεί πάνω;

 Ανάρτηση από τον/τη Γιώργος στο ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ τη 15 Ιανουάριος 2009 1:46 πμ ».

Το δεύτερο σχόλιό του είναι απάντηση σε κάποιον Ορθόδοξο, ονόματι Πέτρος. Η «αγάπη» για τον συνάνθρωπο, για την οποία υπερηφανεύονται οι ΜτΙ σε όλο το μεγαλείο της:
2. «ΔΕΝ είσαι με τα καλά σου.Γράφεις χαζομάρες και ανισορροπίες μπερδεύοντας την ύλη με τον Θεό που την ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ και υποτιμώντας Μανιωδώς, ΒΛΑΚΩΔΩΣ και ανισορρόπως τη "Σκοπιά".Και να σου πώ: ΜΗ λές βλακείες και ηλιθιότητες και ανισορροπίες στο τετράγωνο που δεν τις βλέπεις στη "Σκοπιά".ΜΗΝ ηλιθιάζεις λοιπόν. ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ επιτέλους το χαβαλέ των ηλιθιοτήτων σου που δεν συμμαζεύεται. ΤΙ ειδους βεβλαμμένη ηλιθιότητα είναι αυτή; Ε φίλε είπαμε να κάνω υπομονή, να ανέχομαι ηλιθιότητες, να παραβλέπω "τετραγωνισμένες" βλακείες, να κλείνω τα μάτια, σαν να μη βλέπω ανισορροπίες»

Ανάρτηση από τον/τη Γιώργος στο ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ τη 7 Νοέμβριος 2008 11:06 μμ»

Ο «ΗΘΙΚΟΣ» ΜτΙ, ΚΥΡΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΑΝΤΙ - 33
Το σχόλιο που έκανε ο συγκεκριμένος ανώνυμος ΜτΙ, εκτός από την αισχρότητα που το διακρίνει, έχει και ένα επιπλέον μείον. Τα βάζει χωρίς λόγο και μιλάει απρεπέστατα, για κάποια κυρία Ορθόδοξη, ονόματι η Ιωάννα, η οποία όχι μόνο δεν είχε γράψει κάτι εναντίον του, αλλά με την στάση της, η εν λόγω κυρία, εκόσμησε τον διάλογο του άρθρου μας.

«MPA; MILHSE TO KOLO.BAKTHRIDIO O KWLO-SATANISTHS OTI H ... KSE-KO...TI DOULIA EXOUN EDO TA KOLO.SATANIKA KOLO.BAKTHRIDIA k. XRHSTO. DEN STELNETE TO KOLO.BAKTHRIDIO APO EKEI POU BGHKE;ANONUME KSEXASES KATIKSEXASES NA PARAGKEILEIS KLEISMA GIA TON 33.NA TOU BGALEI TO KOLO.BAKTHRIDIOKAI NA TOU KSEPLUNEI TO MUALO APO TA BLAMENA AXURA.
ANTI-33

Ανάρτηση από τον/τη Ανώνυμος στο ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ τη 16 Ιανουάριος 2009 3:13 μμ

Ο «ΗΘΙΚΟΤΕΡΟΣ» ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜτΙ, ΚΥΡΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ 44
Ερχόμενοι τώρα να εκθέσουμε τα σχόλια του «ηθικότερου» όλων από τους ΜτΙ, του ανώνυμου 44, ξεκινάμε από τα πιο «ανώδυνα» κατά κάποιο τρόπο, για να φτάσουμε στο τέλος στο αποκορύφωμα τη αισχρότητάς του.
Το πρώτο σχόλιό του που παραθέτουμε, και το οποίο κατά σύμπτωση σημάδεψε και την είσοδό του στην ιστοσελίδα μας, διακωμωδεί την πίστη μας στον Τριαδικό Θεό και την Παναγία. Προσέξτε την επιθετικότητα του και την φρασεολογία του:
1. «Αν ο Θεός είναι Τριάδα, θα πρέπει να σκέφτηκε:Θα πλάσω τον άνθρωπο, θα τον αφήσω να πέσει στην παγίδα του Διαβόλου, μετά θα γκαστρώσω μια γυναίκα με τον εαυτό μου ως παιδί της κι όταν γεννηθώ θα αυτοκτονήσω ως θυσία στον εαυτό μου για να λυτρωθεί ο άνθρωπος από την αμαρτία.
Ανάρτηση από τον/τη Ανώνυμος στο ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ τη 5 Ιανουάριος 2009 6:15 μμ»

Το δεύτερο σχόλιο του είναι η απάντησή του, στην συζήτηση που γίνονταν για το Σταυρό του Χριστού. Με το «κυρά Λένη» που γράφει, εννοεί φυσικά την Αγία – Ελένη!

2. « Όσο για τα καρφιά … δεν ξέρω. Πόσα βρήκε η κυρά Λένη;
Αν το Χριστό αντί να τον σταυρώσουν τον χτύπαγαν με σφυρί στο κεφάλι και τον αποκεφάλιζαν με δρεπάνι, τώρα θα προσκυνάγατε το σφυροδρέπανο Χαχαχαχαχαχα.


No44

Ανάρτηση από τον/τη Ανώνυμος στο ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ τη 17 Ιανουάριος 2009 3:00 μμ»

Στο τρίτο σχόλιό του, αρχίζει να δείχνει τον αήθη και αισχρό χαρακτήρα του, βωμολοχώντας δηλ. υβρίζοντας. Το σχόλιό του αυτό, είναι απάντηση σε κάποιον Ορθόδοξο, ονόματι Νίκο, ο οποίος αποχωρώντας από το διάλογο, υποστηρίζει πως συνέτεινε στο ξεβράκωμα των ΜτΙ. Όποιος όμως διαβάσει το σχόλιο του κ. Νίκου, θα διαπιστώσει πως εννοεί την πνευματική γύμνια των ΜτΙ. Άλλωστε την λέξη αυτή την έχει κλείσει σε εισαγωγικά για να δείξει τον συμβολικό της χαρακτήρα. Απαντώντας λοιπόν σε αυτόν ο ανώνυμος 44 γράφει:

3. «υγ. ΝΙΚΟ μη μιλάς για ξεβράκωμα γιατί εκτός από τις αλλαξοπατριαρχίες των ορθοδόξων επί τουρκοκρατίας είναι γνωστές και οι αλλαξοκωλιές των ιερέων σας επί των ημερών μας.

Νο44

Ανάρτηση από τον/τη Ανώνυμος στο ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ τη 20 Ιανουάριος 2009 9:23 πμ»

Με το τέταρτο και τελευταίο σχόλιο του, φτάνει στο αποκορύφωμα της ανηθικότητάς του. Το γράφει με αφορμή το άρθρο μας «Ατακτούληδες η μεγάλη αδελφή σας βλέπει».
Όπως ήταν φυσικό μόλις το αντιληφθήκαμε, λόγω της υπερβολικής αισχρότητάς του, το διαγράψαμε αμέσως από το χώρο των σχολίων. Μετά από ώριμη σκέψη, σκεφτήκαμε να το ξαναδημοσιεύσουμε για να φανεί ο «ηθικός» χαρακτήρας των ΜτΙ, με την μόνη παρέμβασή μας να αφαιρέσουμε κάποια γράμματα από τις λέξεις, για να μετριαστεί η αισχρότητά του.

4. «Για για ορθόδοξα ζευγάρια τα τσι….κια είναι οκέυ; Τα γλυφο…νια; Μια ορθόδοξη χριστιανή αν παίρνει πί….ς στον άντρα της θα πρέπει να εξομολογηθεί την πράξη της αυτή ή ανάμεσα σε παντρεμένα ορθόδοξα ζευγάρια όλα επιτρέπονται; Να τη χ….ει ο άντρας της στη μούρη είναι οκέυ ή υποπίπτει στο αμάρτημα του Αυνάν; Δεν κατάλαβα, επικρίνεται την ενοχοποίηση του στοματικού σεξ από τους μάρτυρες του ιεχωβά ή τον big brother της κρεβατοκάμαράς τους; Ομολογώ ότι ερεθίστηκα.

Ανάρτηση από τον/τη Ανώνυμος στο ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ τη 28 Ιανουάριος 2009 9:37 μμ»

Παρόλο που του έγινε σύσταση εκ μέρους μας να ζητήσει συγγνώμη για την αισχρή συμπεριφορά του, όχι μόνο παρέμενε αμετανόητος αλλά επανέρχονταν με καινούργια αισχρά σχόλια, τα οποία φυσικά «κόψαμε».
Και το κερασάκι στην τούρτα!

Σε σχόλιό του που «κόψαμε», ξεπερνώντας κάθε όριο θρασύτητας έγραψε:

«Αισχρός ανήθικος υποκριτής και φαρισαίος είναι αυτός που νομίζει πως χρησιμοποιώντας «κόσμιο» λεξιλόγιο, μπορεί να συγκαλύψει την πορνογραφία του.Ξύνετε τον πάτο της σκωλικοειδούς σας απόφυσης μήπως και «ανακαλύψετε» κάτι εναντίον της ηθικής ζωής των μαρτύρων του Ιεχωβά.»

Ανάρτηση από τον/τη Ανώνυμος στο ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ τη 29 Ιανουάριος 2009 3:49 μμ»

ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΚΑΘΑΡΟΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΙ;
Βέβαια, θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί, γιατί οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί είναι καλύτεροι;
Όχι βέβαια! Μακριά από εμάς τέτοια υποκριτική και Φαρισαϊκή σκέψη.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία ποτέ δεν υπερηφανεύτηκε για την ηθική καθαρότητα των μελών της. Πάντα τονίζει την αμαρτωλότητά τους, γεγονός που κατά κόρον επισημαίνονταν και από τους συμμετέχοντες Ορθοδόξους στον διάλογο, σε κάθε ευκαιρία.
Βέβαια και μέσα στην Ορθοδοξία, εμφανίστηκαν κάποιες ομάδες, οι λεγόμενες παρεκκλησιαστικές οργανώσεις που από επίδραση προτεσταντική, πρέσβευαν και διαφήμιζαν την ηθική καθαρότητα των μελών της. Αυτές όμως οι οργανώσεις που στο παρελθόν αριθμούσαν χιλιάδες μέλη, θεωρήθηκαν μόρφωμα στο σώμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας και σιγά – σιγά παρήκμασαν.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία θεωρεί τον εαυτό της ως νοσοκομείο που οφείλει μέσα από τα μυστήρια της – που μεταδίδουν την χάρη του Θεού – να περιθάλψει τον ασθενή (αμαρτωλό).
Αντίθετα η Σκοπιά, στα έντυπά της, όπως είδαμε, επαίρεται για την μοναδική ηθική καθαρότητα που διακρίνει αυτή και τα μέλη της.
Εξαιτίας αυτού του γεγονότος και οι τόσες επιθέσεις από τους αντιπάλους της, που διαπιστώνουν ανηθικότητα και σε αυτή και τους οπαδούς της.

Και το επιμύθιο, για όλα τα παραπάνω, δεν βρίσκεται αλλού, παρά μόνο στο λόγο του Κυρίου μας:
«Προσέχετε τους ψευτοπροφήτες, οι οποίοι σας έρχονται με ένδυμα προβάτων, ενώ μέσα τους είναι λύκοι αρπακτικοί» Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, κεφάλαιο 7, στίχος 15.





ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου.
 

190 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άστους να λένε ότι θέλουν. Με το Ίντερνετ έχουν χάσει το παιχνίδι, διότι από την στιγμή που κάποιος ΜΤΙ πληκτρολογήσει "Μάρτυρες του Ιεχωβά"...αρχίζουν τα δύσκολα για την Εταιρεία..ΕΚΕΙ δεν μπορούν να καταπνίξουν την όποια διαφορετική φωνή.

ΞΥΔΙ λοιπόν..

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χρήστο,

Γράφεις στην αρχή:

"Είναι γνωστό σε όλους, πως η Οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά Σκοπιά, είναι μια από τις πιο επικερδείς εταιρείες στον κόσμο, με θρησκευτικό ένδυμα. Άλλωστε η ίδια αυτοχαρακτηρίζεται Εταιρεία, έχει μετόχους, μετοχές, καταστατικό και διοικητικό συμβούλιο με πρόεδρο.
Ως Εταιρεία λοιπόν, φυσιολογικό επακόλουθο είναι, να έχει απώτερο σκοπό, όσον το δυνατόν μεγαλύτερο κέρδος. Γι’ αυτό άλλωστε καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για την επίτευξη του σκοπού αυτού.
Έτσι θεωρεί πως για να πετύχει τον στόχο της, οφείλει να κάνει το προϊόν της όσο το δυνατόν πιο ελκυστικό, για να πετύχει και τις ανάλογες πωλήσεις."

Όλη η συλλογιστική είναι λάθος διότι η Εταιρία Σκοπιά είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και δεν έχουν μετοχές.

Δεν θα σου πω να το διαβάσεις σε κάποιο τεύχος της Σκοπιάς ή στη Βικιπαίδεια, αλλά στην επίσημη σελίδα της Πολιτείας της Πενσυλβανίας, όπου λέει:

Non-Profit (Non Stock)

https://www.corporations.state.pa.us/corp/soskb/Corp.asp?361674


Το ίδιο ισχύει και για την Εταιρία Σκοπιά της Νέας Υόρκης, για την οποία ο Αλεβιζόπουλος έκοβε τις φλέβες του ότι είναι μετοχική.

https://www.corporations.state.pa.us/corp/soskb/Corp.asp?1854698


Συνεπώς, η συλλογιστική σου περί οικονομικού κέρδους είναι παντελώς εσφαλμένη και φέρνει για άλλη μια φορά στο προσκήνειο την ανάγκη να να κάνεις σοβαρή έρευνα πριν γράψεις κάτι.

Για τα περί χυδαιολογίου ισχύουν αυτά που έγραψα και στο άλλο ιστολόγιο:

"Τέλος, επειδή παραπάνω έγινε αναφορά σε ειρωνείες και χυδαιολογίες "Μαρτύρων", σύμφωνα πάντα με τις δυνατότητες ταυτοποίησης πάντα που παρέχει το ίντερνετ, να τους μεταφέρετε από εμένα ότι ξεφτιλίζουν αυτό που πάνε να υπερασπιστούν και τους συστήνω, αν δεν θέλουν να κάνουν περισσότερο κακό, να ασχοληθούν περισσότερο την προσωπική πνευματική τους κατάσταση και λιγότερο με το ίντερνετ."

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Παπαδόπουλε, κατ’ αρχάς να σας καλωσορίσω στην ιστοσελίδα μου. Όπως θα έχετε διαπιστώσει από τα άρθρα μου, δεν χρειάζομαι να τρέχω στο Ίντερνετ, ούτε να παραπέμπω στο Ίντερνετ. Πάντα οι πληροφορίες που παραπέμπω είναι μέσα από τα έντυπα της Εταιρείας. Αν αυτά γράφουν ψέματα διαμαρτυρηθείτε στη Σκοπιά. Μίλησα για Εταιρία και μετοχές, γιατί έτσι γράφουν οι Διαγγελείς της Βασιλείας σελ. 228 – 9. « Ο καταστατικός χάρτης της Εταιρίας προέβλεπε μια διευθέτηση με ΜΕΤΟΧΟΥΣ σύμφωνα με την οποία η συνολική συνεισφορά 10 δολαρίων του κάθε ατόμου έδινε το δικαίωμα στο άτομο αυτό να ψηφίζει την επιλογή μελών του διοικητικού συμβουλίου και των υπευθύνων της Εταιρίας».
Όπως βλέπετε μιλάει για μετόχους και μετοχές που άξιζαν 10 δολάρια η μία.
Παρακάτω συνεχίζει πως στις 2 Οκτωβρίου 1944, ψηφίστηκε ομόφωνα να αναθεωρηθεί ο καταστατικός χάρτης της Εταιρίας και να εναρμονιστεί περισσότερο με τις θεοκρατικές αρχές. Ο αριθμός των μελών δεν θα ήταν απεριόριστος αλλά θα κυμαίνονταν μεταξύ 300 και 500 αντρών, που θα ήταν όμως ώριμοι χρισμένοι Χριστιανοί και δεν χρειάζονταν χρηματική συνεισφορά.
Που έγιναν όλα αυτά;
Στη συνάθροιση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ.
Άρα αφού ήταν μέτοχοι δεν είχαν μετοχές;
Συνεπώς αυτά που γράφετε «Όλη η συλλογιστική είναι λάθος διότι η Εταιρία Σκοπιά είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και δεν έχουν μετοχές.» , να τα απευθύνετε όπως σας είπα στη Σκοπιά. Άλλωστε στο κεφάλαιο από τους Δ.Β. από όπου τα πήρα όλα αυτά που ανέφερα, με τίτλο «Μεγαλύτερη Θεοκρατική Ευθυγράμμιση», δεν βλέπω πουθενά να γράφει πως καταργήθηκαν οι μετοχές.

Στη δε Σκοπιά 2001 σελ. 31, μιλάει για ετήσια συνέλευση της Εταιρίας, μιλάει πάλι για καταστατικό, μιλάει για ΣΩΜΑΤΕΙΑ που συμμετέχουν στα διοικητικά τους συμβούλια χρισμένοι Χριστιανοί κ.λ.π. κ.λ.π.
Αν εσείς ως ΜτΙ βλέπετε σε όλα τα παραπάνω θρησκευτικά πράγματα, είναι δικαίωμά σας.
Εμένα πάντως ως μη ΜτΙ, όλα αυτά, εταιρείες, καταστατικά, συνελεύσεις κ.λ.π. μου θυμίζουν εμπόριο.

Όσο γι’ αυτό που γράφετε «"Τέλος, επειδή παραπάνω έγινε αναφορά σε ειρωνείες και χυδαιολογίες "Μαρτύρων", σύμφωνα πάντα με τις δυνατότητες ταυτοποίησης πάντα που παρέχει το ίντερνετ,» σας λέω το εξής.

Όσον αφορά τον κ. Γιώργο, ξέρουμε τα πάντα γι’ αυτόν. Έχει τη φωτογραφία του στα σχόλια, είναι από μέρος της Γερμανίας που έχουμε γνωστούς και τον ξέρουν.
Για τον αισχρότερο όλων τον 44, αν μπείτε στο κόπο και διαβάσετε κάποια από τα σχόλιά του, θα καταλάβετε πως είναι ΜτΙ. Έχουν γίνει πάνω από 1500 σχόλια στο «Αποφατισμός», οπότε φαίνεται ξεκάθαρα η θρησκευτική τοποθέτηση κάποιου. Μακάρι να λάβουν υπόψη την προτροπή σας. Πάντως ο 44, εξακολουθεί να κάνει αισχρά σχόλια, απλά δεν τα δημοσιεύω. Αν αμφιβάλετε μπορώ να σας τα στείλω. Το ιμέηλ μου είναι palchristos@yahoo.gr. Γράψτε μου και θα τα έχετε.

Μετά τιμής Χρήστος - αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χρήστο,

Αυτό που γράφει η επίσημη αμερικανική αρχή με αυτό που γράφει το Διαγγελείς βρίσκεται σε συμφωνία, αλλά χρειάζεται λίγη προσοχή στην ορολογία.

Κατ' αρχάς, η επίσημη αμερικανική αρχή αναφέρει τη φράση non-for profit, το οποίο στα ελληνικά αποδίδεται μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Φαντάζομαι ότι θα γνωρίζετε πως υπάρχουν νομικά πρόσωπα που έχουν διοίκηση και μέλη αλλά δεν έχουν συσταθεί για κερδοσκοπικούς σκοπούς, αλλά για κοινοφελείς, θρησκευτικούς, εκπαιδευτικούς, ανθρωπιστικούς και ούτω καθ' εξής.

Τα νομικά πρόσωπα που έχουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά είναι τέτοιας φύσης. Είτε μιλάμε για την Εταιρία Σκοπιά της Πενσυλβανίας ή της Νέας Υόρκης είτε για τα τοπικά σωματεία στη χώρα μας, όπως είναι π.χ. το Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά Ελλάδος, είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Πάμε τώρα στο επόμενο σημείο.

Η επίσημη αμερικανική αρχή λέει ότι Εταιρία Σκοπιά είναι non-stock, δηλαδή μη μετοχική. Αυτό σημαίνει ότι η περιουσία της Σκοπιάς δεν είναι μοιρασμένη σε μετοχές.

Το ίδιο αναφέρουν και τα έντυπά μας από την εποχή του Ρώσσελ μέχρι σήμερα.

Στο διαγγελείς, ωστόσο, γίνεται αναφορά σε μετόχους. Στο πρωτότυπο αγγλικό δεν υπάρχει η λέξη stockholder αλλά shareholder, και εν προκειμένω σημαίνει τα μέλη της Εταιρείας που έχουν δικαίωμα ψήφου για την εκλογή του επταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου.

Πρόκεται για την αμερικανική νομική ορολογία όπως αυτή υφίσταται στον καταστατικό χάρτη της Εταιρίας Σκοπιά.

Συνεπώς, εν προκειμένω ο όρος shareholder δεν σημαίνει τον μέτοχο που έχει μερίδιο της περιουσίας της Εταιρίας (κάτι τέτοιο δεν υφίσταται γιατί η εταιρία είναι non-stock) αλλά σημαίνει το μέλος της Εταιρίας που έχει δικαίωμα ψήφου για την εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου.

Έχετε κάποια άλλη απορία;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Παπαδόπουλε, επιτρέψτε μου να διαφωνήσω. Το share εκτός από μερίδιο σημαίνει και μετοχή. Και δεν νομίζω πως εσείς είστε πάνω από το «πιστό και φρόνιμο δούλο»; Εφόσον ο «πιστός και φρόνιμος δούλος» το απέδωσε, μετοχές ισχύει η απόδοση του «πιστού και φρόνιμου δούλου». Μήπως αμφισβητείτε την απόδοση του «πιστού και φρόνιμου δούλου»; Αν ναι, να βγείτε και να το πείτε.
Επιπροσθέτως σας παραπέμπω και στη Σκοπιά του 1972, σελ. 149, που ασχολείται πιο αναλυτικά με την τροποποίηση του καταστατικού. Εκτός των άλλων γράφει: « Αφού εξελέγησαν ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ που αντιπροσωπεύονταν εκεί οι διευθυνταί και οι αξιωματούχοι της Εταιρίας»..
Όπως βλέπετε μιλάει πάλι για μετόχους. Άρα αυτά που υποστηρίζετε δεν ισχύουν και είναι δική σας απόδοση. Άρα ότι έγραψα στο άρθρο μου ισχύουν.
Δουλειά μου είναι όταν γράφω ένα άρθρο να αναφέρω τις πηγές. Και οι πηγές μου, δεν με διαψεύδουν στο παραμικρό.
Δεν είναι δουλειά μου, ούτε να γνωρίζω Αγγλικά, ούτε να ξημεροβραδιάζομαι στο Ίντερνετ.
Αν οι πηγές που ανέφερα ψεύδονται ή δεν αποδίδουν – πάντα κατά εσάς σωστά τα Αγγλικά – είναι δικό τους θέμα. Ούτε διαστρέβλωσα τίποτα όπως είδατε.
Συνεπώς εκτός του ότι ισχύει μέχρι κεραίας το άρθρο μου, οφείλεται να ανακαλέσετε και τη φράση σας «Συνεπώς, η συλλογιστική σου περί οικονομικού κέρδους είναι παντελώς εσφαλμένη και φέρνει για άλλη μια φορά στο προσκήνειο την ανάγκη να να κάνεις σοβαρή έρευνα πριν γράψεις κάτι.» ».
Όπως είδατε η ερευνά μου ήταν σοβαρότατη και στηρίζονταν στα έντυπα της Εταιρείας Σκοπιά.

Και όπως σας είπα και στην άλλη συζήτησή μας όταν συζητάτε με μένα, θα διαφοροποιείστε σε σχέση με τους άλλους. Εγώ ούτε στο Ίντερνετ σας παρέπεμψα, ούτε πουθενά αλλού, παρά μόνο στα έντυπα της Εταιρείας.

Και σας ξαναεπαναλαμβάνω. Αν είπα ψέματα ή διαστρέβλωσα κάτι, πέστε μου που το έκανα αυτό και παραπέμψτε με, στα αντίστοιχα έντυπα της Σκοπιάς, τα οποία αν έχω θα τα διασταυρώσω, αν όχι ελπίζω να μου τα προμηθέψτε εσείς, όπως είμαι υποχρεωμένος να σας προμηθέψω εγώ, οτιδήποτε αφορά την Ορθόδοξη Εκκλησία.
Γι’ αυτό άλλωστε σας έδωσα και το ιμέηλ μου, για να μπορούμε αφόβως να ανταλλάσουμε έντυπα. Πιστεύω πως δεν θα διαφωνήσετε σε αυτή την τόσο ανοιχτή και δημοκρατική μέθοδο, γιατί όπως είδα ήσαστε κατά των ακροδεξιών θέσεων.

Μετά τιμής Χρήστος - αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χρήστο,

Επιτρέψτε μου τα του οίκου μου να τα γνωρίζω καλύτερα.

Κατ' αρχάς το κείμενο του "πιστού και φρονίμου δούλου" είναι στα αγγλικά και όχι στα ελληνικά. Άλλο πράγμα είναι η συγγραφή και άλλο η μετάφραση, που γίνεται στην Ελλάδα. Το πρωτότυπο κείμενο λοιπόν κάνει διάκριση μεταξύ shareholder και stockholder. Το τι σημαίνει αυτή η διάκριση το διευκρινίζει ο Ρόδερφοντ ήδη από το 1915:

"In 1884 the WATCH TOWER BIBLE AND TRACT SOCIETY was organized [...]. This is a non-stock coproration; it pays no dividents, no salaries, and no one has ever, as its books clearly show, reaped any financial benefit therefrom. [...] For each contribution of $10,00 the contributor in entitled to one voting share."—A Great Battle in the Ecclesiastical Heavens, σελ. 14.

Δική μου μετάφραση:
"Το 1884 συστάθηκε η ΒΙΒΛΙΚΗ ΚΑΙ ΦΥΛΛΑΔΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΚΟΠΙΑ [...]. Είναι μη μετοχικό νομικό πρόσωπο· δεν πληρώνει μερίσματα, ούτε μισθούς, και ουδείς ουδέποτε, όπως δείχνουν καθαρά τα βιβλία, απεκόμισε από αυτήν οποιοδήποτε οικονομικό κέρδος. [...] Για κάθε 10$ ο συνεισφέρων λαμβάνει ένα μερίδιο/μετοχή ψήφου".

Αυτά λοιπόν που γράφτηκαν το 1915 εξηγούν επακριβώς τι εννοεί το Διαγγελείς, όπου στο πρωτότυπο χρησιμοποιείται ο όρος shareholder και όχι stockholder.

Στην πραγματικότητα ο όρος shareholder, ο οποίος στα ελληνικά έντυπα καλώς ή κακώς έχει αποδοθεί "μέτοχος", αναφερόμενος στην Εταιρία Σκοπιά αφορά συγκεκριμένα αυτούς που έχουν δικαίωμα ψήφου, και γι' αυτό εμφανίζεται στα έντυπά μας πάντα όταν γίνεται λόγος για την ψηφορορία εκλογής του Διοικητικού Συμβουλίου.

Και φυσικά ουδέποτε άλλαξαν αυτά τα δεδομένα. Έτσι, το 1990, η Σκοπιά (τεύχος 1/12, σελ. 24) ξανάγραψε (επίσημη μετάφραση):

"Κερδίζει κανένας από τους υπεύθυνους ή τα μέλη της Εταιρίας Σκοπιά χρήματα από τις εκτεταμένες τυπογραφικές σας δραστηριότητες;

Κατηγορηματικά, όχι! Σύμφωνα με το νόμο, η Εταιρία είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο. Δεν υπάρχουν μέτοχοι, ούτε μερίσματα ούτε καν μισθοί. Κάθε διάκονος στα κεντρικά γραφεία των Η.Π.Α., συμπεριλαμβανομένων του προέδρου της Εταιρίας και των μελών του διοικητικού συμβουλίου, έχει κάνει έναν όρκο φτώχειας, σε αρμονία με τη νομοθεσία των Η.Π.Α. Του παρέχεται τροφή, κατάλυμα και η αναγκαία ιατρική φροντίδα, καθώς και μια μικρή χρηματική ενίσχυση για προσωπικά έξοδα. Αν ένας Μάρτυρας ταξιδέψει για κάποια υπόθεση της Εταιρίας, συνήθως καλύπτονται τα έξοδα του ταξιδιού του."

Μη μου πείτε και πάλι ότι δεν σας κάλυψα;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Παπαδόπουλε, επιτρέψτε μου να σας πω, πως κάθε άλλο παρά με καλύψατε, για τον απλό λόγο, επειδή προσπαθείτε να παρουσιάσετε το μαύρο, άσπρο.

1. Και στα δύο σημερινά σας σχόλια ισχυριστήκατε πως το ελληνικό μεταφραστικό τμήμα της Σκοπιάς, δεν ήξερε τι του γίνονταν και μετέφραζε, άλλα αντί άλλων. Άρα πρόκειται για ένα ακόμη λάθος του «πιστού και φρόνιμου δούλου», ο οποίος μόνο «πιστός και φρόνιμος δούλος» δεν είναι, αφού δεν ξέρει να διαλέγει τα σωστά άτομα που θα μεταφέρουν την τροφή του.
2. Σύμφωνα με το σκεπτικό σας, όσα έντυπα έχει μεταφράσει το εν λόγω τμήμα, δεν ισχύουν, γιατί προφανώς θα βρίθουν λαθών.
3. Παραπέμψτε με σε Σκοπιά ή σε άλλο έντυπο της Εταιρίας, στο οποίο θα αποδεικνύεται πως παύτηκε το εν λόγω μεταφραστικό τμήμα. Ειδάλλως όλα αυτά που υποστηρίζετε θα είναι στη σφαίρα της φαντασία σας.
4. Αναφερόμενος στη Σκοπιά του 1990, γράφεται επίσημη μετάφραση. Η Σκοπιά του 1972 που επικαλέστηκα εγώ και οι Δ.Β. περιέχουν ανεπίσημη μετάφραση; Πως τότε η Σκοπιά επιτρέπει να κυκλοφορούν έντυπα, με ανεπίσημη μετάφραση και που το γράφει αυτό. Εκτός αν και αυτό είναι στη σφαίρα της φαντασία σας.
5. Η Σκοπιά του 1972 που αναφέρει μετοχές, έγινε –σύμφωνα με εσάς- από το μεταφραστικό τμήμα που δεν ήξερε τι του γίνονταν που προφανώς θα παύτηκε, αφού έγινε η σωστή μετάφραση το 1990. Παρακαλώ στοιχεία για την παύση του.
6. Όμως οι Δ.Β. που έχω στα χέρια μου είναι έκδοση του 1993 και ξανατυπωμένο στην Ιταλία το 1996. Τι συνέβει λοιπόν και ξανάγραψαν μετοχές; Ξαναγύρισε το παλιό αποτυχημένο μεταφραστικό τμήμα ή το καινούργιο, δεν ήξερε και αυτό τι του γίνονταν. Παρακαλώ στοιχεία για το τι έγινε με τα μεταφραστικά τμήματα.
7. Αν όπως λέτε οι μέτοχοι δεν ήταν μέτοχοι και δεν είχαν μετοχές, πως εξηγείται αυτά που γράφουν οι Δ.Β. σελ. 229:
«Τι μεγάλη προστασία αποδείχτηκε αυτό σε μια εποχή στην οποία εχθρικά στοιχεία συχνά κατευθύνουν τις υποθέσεις ορισμένων σωματείων με τρόπο ώστε ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ και κατόπιν τα αναδιαρθρώνουν για να εξυπηρετούν τους δικούς τους σκοπούς»!

Καταλάβατε τι λέει αυτό που ανέφερα αγαπητέ κ. Παπαδόπουλε ή όχι; Πως θα μπορούσαν να πάρουν τον έλεγχο της Εταιρείας, αν δεν είχαν μετοχές. Όπως λέει και ο λαός «για Αμερικανάκια μας περάσατε;».

Τελειώνοντας θα ήθελα να σας υπενθυμίσω για όλες τις παραπάνω ερωτήσεις μου, θα ήθελα οι απαντήσεις σας να συνοδεύονται με παραπομπές στα έντυπα της Εταιρείας. Και αφού δεν είδα να διαφωνείτε, είμαι βέβαιος πλέον, πως αν κάποιο έντυπο δεν το έχω θα μου το προμηθεύσετε για να διασταυρώσω, αυτά που λέτε και μόνον τότε θα δεχτώ τα λεγόμενά σας.

Ίντερνετ για μένα δεν ισχύει, όπως και εγώ δεν σας παρέπεμψα σε Ίντερνετ.

Μετά τιμής Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Παπαδόπουλε,

καταρχάς καλωσορίσατε στην παρέα μας. ΛΥΠΑΜΑΙ αλλά θα αναγκαστούμε να σας ρίξουμε τόσες πολλές ηλεκτρονικές σφαλιάρες, που θα κοκκινίσετε. Κανονικά θα έπρεπε να κοκκινίζετε από ντροπή με αυτά που λέτε.

Επειδή μάλλον είστε άσχετος με τα αγγλικά, να σας πληροφορήσω ότι shareholder και stockholder είναι ταυτόσημες διότι η πρώτη είναι UK και η δεύτερη είναι US.

Με λύπη μου σας ενημερώνω ότι στην Αμερική, η ΕΣ είναι ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ εταιρεία.

Θα επανέλθω μετά από έρευνα με συγκεκριμένα στοιχεία.

Κουράγιο

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χρήστο,

Μου γράψατε:
"προσπαθείτε να παρουσιάσετε το μαύρο, άσπρο."

Να σας ρωτήσω κάτι: απευθύνεστε σε εχέφρονες ανθρώπους ή όχι;

Είστε ειλικρινής με τον εαυτό σας και τους αναγνώστες σας;

Μήπως ζητάω πολλά από εσάς όταν κάνω έκκληση στη λογική σας;

Συγχωρέστε με αν ζητάω πολλά. Θα προσπαθήσω την επόμενη φορά να μην είμαι τόσο απαιτητικός.

Μετά τιμής,

Π. Παπαδόπουλος

Ανώνυμος είπε...

κ. Παπαδόπουλε, προσωπικά, σε θέματα μετοχών και εταιριών, θεωρώ πιο καταρτισμένους τους συνομιλητές σας, γι αυτό και θα συμφωνήσω με την τοποθέτησή τους. Είναι γνωστό ότι το αντικείμενο το κατέχουν πολύ καλύτερα. Όπως και ο Εφραίμ, ο Παντελεήμων και πολλοί άλλοι, βασικοί μέτοχοι της Οrthodoxia A.E. Τα golden boys με τα ράσα, πρόσφατα έβαλαν τα γυαλιά στα άλλα golden boys με τις γραβάτες.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Ανώνυμε,

Θα ήταν, όπως καταλαβαίνετε, πολύ εύκολο και για εμένα να κάνω μια αντεπίθεση για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες αλλά και τα οικονομικά σκάνδαλα των Ορθοδόξων.

Και πράγματι αποτελεί μεγάλη υποκρισία να ισχυρίζεται κάποιος ανεδαφικά ότι η Εταιρία Σκοπιά έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα, όταν οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι η Εκκλησία της Ελλάδος συμμετέχει στα κέρδη πάμπολλων εμπορικών επιχειρήσεων, από την Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι τα Hondos Center.

Και πέραν των νόμιμων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, υπάρχουν και τα σκάνδαλα, όπως βουίζουν εδώ και μήνες οι ειδήσεις.

Επομένως, γεννώνται μεγάλα ερωτήματα για τις προθέσεις και το ποιόν όσων, αντί να προβληματιστούν με τα του οίκου τους, κατηγορούν τους άλλους.

Δεν πρόκειται όμως να περάσω σε αυτή την αντεπίθεση. Και δεν θα το κάνω αυτό, γιατί δεν το χρειάζομαι.

Αντ' αυτού, θα προσκαλέσω και θα προκαλέσω όποιον έχει ισχυρές απόψεις να αναλύσουμε περισσότερο το θέμα.

Αλλά προσοχή, φίλατοι. Όχι με εξυπνάδες, όχι με ειρωνίες ούτε με αλλαγή θέματος.

Αυτός που έχει επιχειρήματα και ντοκουμέντα δεν τα χρειάζεται τα παραπάνω. Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Οι σάλτσες είναι αχρείαστες σε αυτόν που έχει το δίκιο με το μέρος του.

Αφού λοιπόν ξέρετε καλά αγγλικά, πάμε σε ένα καινούργιο στοιχείο.
Άρθρο 5 του αρχικού κατασταστικού χάρτη της Εταιρίας Σκοπιά, πριν την αναθεώρηση του 1944:

"The Corporation has no capital stock. Each donation of Ten Dollars to the funds of said Corporation shall entitle the contributor, or his assigns, to one non-forfeitable, non-assessable and non-dividend bearing share, and to one vote for every such share in said Corporation. Certificates of membership, so acquired, shall be issued by the Secretary, countersigned by the President, to the persons entitled thereto."

Ας νας πει ο Rwssel που ξέρει αγγλικά και δίνει ηλεκτρονικές σφαλιάρες τι λέει εδώ.

Αν δεν ξέρει αρκετά, θα τον βοηθήσω κι εγώ.

Και μετά θα πάμε παρακάτω.

Ανώνυμος είπε...

Για ανώνυμο 44

Πονηρούλη 44, δεν πρόλαβα να κάνω άρση του μετριασμού των σχολίων και όρμησες «σαν το κοράκι». Τελικά το μόνο που κατάφερες με την στάση σου, ήταν να χαλάσει ο διάλογος. Ελπίζω στο μέλλον να είσαι πιο προσεκτικός. Γράψε ότι θες αλλά με κόσμιο τρόπο. Και μη με κατηγορείς για φασισμό. Αλλού να τα πεις αυτά. Αν ήσουν σωστός θα εκτιμούσες την προσπάθεια που έκανα να μην βάλω φραγμό στα σχόλια. Ελπίζω να το λάβεις υπόψη και να μην με αναγκάσεις να βάλω πάλι φραγμό.

Μετά τιμής Χρήστος - αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κε Παπαδόπουλε,

ευχαρίστως να σας απαντήσω όταν θα έχω τα συγκεκριμένα στοιχεία.

Περιττό να σας πω,ότι η σφαλιάρα θα ακουστεί σε ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ.

Προσδεθείτε...

υγ. Προς το παρόν προσωπικά αρκούμαι στην στασιμότητα των ΜΤΙ και στην Ελλάδα (λαμβάνοντας υπόψιν και τον ρυθμό αύξησης του πληθυσμού)

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χρήστο,

Τα "Γράψε ότι θες αλλά με κόσμιο τρόπο" ισχύουν και τους δικούς σας, σωστά;

Θα μου υποσχεθείτε ότι απαιτήσετε κοσμιότητα και από τους δικούς σας. Σύμφωνοι;

Ανώνυμος είπε...

Προς Rwssel

"ευχαρίστως να σας απαντήσω όταν θα έχω τα συγκεκριμένα στοιχεία."

Γιατί αγγλικά δεν ξέρεις;

Δεν μπορείς να μας εξηγήσεις τι λέει το άρθρο 5 του καταστατικού χάρτη της Εταιρίας Σκοπιά;

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Rwssel,

Ξέρεις αρκετά αγγλικά για να μας εξηγήσεις τι λέει το απόσπασμα που παρουσίασα, ναι ή όχι;

Ανώνυμος είπε...

Ξέρω ΠΟΛΥ καλύτερα αγγλικά από εσένα, πίστεψέ με. ΔΕΝ αναφέρομαι σε αυτήν την εταιρεία που λές.

Αντιληπτό?

ps Αληθεύει ότι η ΕΣ είχε μετοχές σε εταιρεία κατασκευής όπλων ή είναι ψέμα και αυτό?

Κάντε υπομονή θα πάρετε τις απαντήσεις σας...

Ρώσσελ ο ψευδοπροφήτης

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι άλλο κύριε Rwssel

Επειδή πέταξες αυτό:
"υγ. Προς το παρόν προσωπικά αρκούμαι στην στασιμότητα των ΜΤΙ και στην Ελλάδα (λαμβάνοντας υπόψιν και τον ρυθμό αύξησης του πληθυσμού)"

Είναι προφανές ότι θα κάνεις όποια απόπειρα περνά από το χέρι σου για να αλλάξεις θέμα ή να πετάξεις όποιο πυροτέχνημα βρεις μπροστά σου, καθότι θα είσαι ανίκανος να απαντήσεις επί της ουσίας.

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχα. Έχεις άγχος έ?

Αγαπητέ μου νομίζεις ότι θα ψαρώσουμε από την επιμονή σου σε μια ανοησία?

Πες μου σε παρακαλώ τί σημαίνει

"Division of Corporations"

Ο ψευδοπροφήτης Ρώσσελ

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Rwssel,

Ρώτησες:
"ps Αληθεύει ότι η ΕΣ είχε μετοχές σε εταιρεία κατασκευής όπλων ή είναι ψέμα και αυτό?"

Θα σου απαντήσω ρωτώντας σε με αυτό:
"Αληθεύει ότι από το 2002 και μετά η REGI US δεν ανέφερε τίποτα για την ΕΣ;"


Φίλτατε Rwssel, αν νομίζεις ότι ανακάλυψες το διαδίκτυο το 2009, βρίσκεσαι σε πλάνη. Ξέρω πολύ πιο πριν αυτά που θα σκεφτείς αύριο...

Θα πούμε ό,τι θες, δεν θα σου χαλάσω το χατήρι.

Αλλά για άλλο θέμα είχαμε ανοίξει κουβέντα. Σχετικά με το αν η ΕΣ είναι μετοχική εταιρία ή όχι.

Αφού το λύσουμε αυτό, θα πάμε και στα άλλα.

Ανώνυμος είπε...

Άκου να δεις, εκνευρίζομαι με τα "ειναι προφανές" κλπ ανοησίες όπως επίσης και με τα αυθαίρετα συμπεράσματα.

Capito?

Ανώνυμος είπε...

Για μένα Εταιρεία Σκοπιά ΔΕΝ είναι η WTBTS αλλά και όλο το πλέγμα της απάτης.

Σιγά ρε μεγάλε..μήπως βλέπεις και οράματα σαν τον Ρώσσελ?

Άλλαξε ύφος διότι δεν συζητάω σε αυτό το στύλ

Περιμένω απάντηση

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Rwssel,

"Division of Corporations"

σήμαινει τμήμα ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ή ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Άμα ανοίξεις το λεξικό του Webster στη λέξη Corporation θα δεις τα εξής:

"a body formed and authorized by law to act as a single person although constituted by one or more persons and legally endowed with various rights and duties including the capacity of succession"

Επί τόπου μετάφραση:
"Σώμα που συστήνεται και εξουσιοδοτείται από τον νόμο για να ενεργεί ως μεμονωμένο πρόσωπο αν και αποτελείται από ένα ή περισσότερα πρόσωπα με διάφορα δικαιώματα και ευθύνες περιλαμβανομένης και της δυνατότητας διαδοχής"

Αν νόμιζες ότι με αυτή τη λέξη θα αποδείκνυες ότι η Σκοπιά είναι εμπορική επιχείρηση, να σε πληροφορήσω πως τα αγγλικά σου είναι μετρημένα, η έρευνά σου πλημμελής και ήδη πάτησες την πρώτη μπανανόφλουδα

Ανώνυμος είπε...

O κλασσικός ο ξερόλας Ιεχωβίτης.

Πες μου θύμα των γερόντων του Μπρούκλυν, έχει στην κατοχή της ΟΡΥΧΕΙΟ στην Αμερική ή όχι?

Έλα μου...

Ανώνυμος είπε...

http://www.sec.gov/Archives/edgar/data/919034/000104746902007862/a2087860z485bpos.txt

ΌΧΙ ΡΕ ΜΑΜΩΤΟ!

Η Ε.Σ. έχει το 5.51% στο "J P Morgan Liquid Assets Money Market Fund".

Τελικά, εκτός από τις..συνεισφορές, κάνει και χρηματοοικονομικά κόλπα??

Ο αδελφός σας μασώνος Ρώσσελ (με σήμα την πυραμίδα της Γίζας)

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Παπαδόπουλε κάνετε ένα πολύ μεγάλο λάθος. Κανένας από τους συμμετέχοντες Ορθοδόξους στον διάλογο του Αποφατισμού δεν ομίλησε υβριστικώς. Ο μόνος που εκφράστηκε κάπως απρεπώς ήταν ο ανώνυμος 33, ο οποίος προς τιμή του ζήτησε συγγνώμη. Αν δεν ξέρετε λοιπόν κάτι, δεν δικαιούστε να ομιλείτε. Ευχαριστώ και για την μη απάντηση στις ερωτήσεις μου. Αυτό δείχνει για μία ακόμη φορά πόσο τεκμηριωμένα είναι τα άρθρα μου.
Και κάτι που δεν κατάλαβα. Γράψατε στον κ. Ρώσσελ: «Θα σου απαντήσω ρωτώντας σε με αυτό:
"Αληθεύει ότι από το 2002 και μετά η REGI US δεν ανέφερε τίποτα για την ΕΣ;"»


Υπονοείται δηλ. πως μέχρι το 2002 η Σκοπιά συμμετείχε σε εταιρεία όπλων; Και αν όντως αληθεύει δεν σας ενοχλεί αυτό;

Ειλικρινά δεν το κατέχω αυτό το θέμα, άλλωστε το συζητάτε με τον κ. Ρώσσελ αυτό, αλλά αυτό υπονοείται;

Μετά τιμή Χρήστος - αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

χαχαχα..

Ρε Χρήστο εντάξει ούτε εγώ έχω διδακτορικό στα οικονομικά της Κυβερνώντος Σώματος..αλλά η υπόθεση βρωμάει από όλες τις πάντες! Εδώ του λές ότι είχε συμμετοχή σε εταιρεία ΟΠΛΩΝ, ΟΡΥΧΕΙΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ και σφυράει αδιάφορα παρουσιάζοντας μας την βιτρίνα της non-profit org...

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΞΙΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙΣ ΤΩΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χρήστο,

Γράψατε:
"Υπονοείται δηλ. πως μέχρι το 2002 η Σκοπιά συμμετείχε σε εταιρεία όπλων; Και αν όντως αληθεύει δεν σας ενοχλεί αυτό;"

Ειλικρινά ευχαριστώ που δίνετε τη δυνατότητα να κάνω μια διευκρίνιση, γιατί δεν θέλω να υπάρχουν ασάφειες.

Η Εταιρία Σκοπιά ποτέ δεν συμμετείχε σε εταιρία όπλων.

Αυτό που έγραψε ο Rwssel:
"Αληθεύει ότι η ΕΣ είχε μετοχές σε εταιρεία κατασκευής όπλων ή είναι ψέμα και αυτό"

είναι παντελώς εσφαλμένο.

Η REGI US δεν είναι εταιρία κατασκευής όπλων.

Οι εκθέσεις της REGI US μέχρι το 2002 ανέφεραν την ΕΣ αλλά τότε έγινε κάτι και σταμάτησαν να την αναφέρουν.

Θα δούμε τι στο μέλλον...

ΥΓ. Για τα αναπάντητα ερωτήματα δεν καταλαβαίνω τι εννοείτε.

Ανώνυμος είπε...

"ΑΠΑΞΙΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙΣ ΤΩΡΑ."

Για ποιο σημείο θέλεις να ανακαλέσω;

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ

Ανώνυμος είπε...

Η Ε.Σ. ΝΟΜΙΚΙΣΤΙΚΑ είναι μή-κερδοσκοπική. ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ είναι κερδοσκοπική όπως απεδείχθη από τα λίγα πόστ παραπάνω.

Το θέμα είναι ότι κανείς δεν ξέρει που πάνε τα χρήματα. Η ΕΣ ουδέποτε δημοσίευσε ισολογισμό και απολογισμό.

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΑΘΛΙΟΣ ΙΕΧΩΒΙΤΗΣ...
Όταν τα βρίσκουμε σκούρα, χτυπάμε το πρόσωπο και όχι τα λεγόμενα του..

Απλά κωμικός ο τρόπος αντίδρασης..

ΠΙΕΣ ΕΝΑΝ ΤΟΝΝΟ ΞΥΔΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ..

Ανώνυμος είπε...

ΥΓ. Και εγώ μπορώ να ανακαλέσω το "γέροντες του Μπρούκλυν" αν αυτοκτονήσεις τώρα.

Ανώνυμος είπε...

Προς Ανώνυμο:

Έγραψες:

"Η Ε.Σ. ΝΟΜΙΚΙΣΤΙΚΑ είναι μή-κερδοσκοπική. ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ είναι κερδοσκοπική όπως απεδείχθη από τα λίγα πόστ παραπάνω.

Το θέμα είναι ότι κανείς δεν ξέρει που πάνε τα χρήματα. Η ΕΣ ουδέποτε δημοσίευσε ισολογισμό και απολογισμό."

ΑΑΑΑ Ωραία!!!

Άρα παραδέχεστε ότι "νομικίστικα" δεν είναι κερδοσκοπική. Σωστά;

Αυτό σημαίνει ότι παραδέχεστε πώς ούτε μετοχές έχει. Σωστά;

Απαντήστε παρακαλώ για να προχωρήσω παρακάτω.

ΥΓ (η ξαφνική ανωνυμία προξενεί κάποια εντύπωση, αλλά δεν πειράζει, το θέμα είναι να συνεχίσει η κουβέντα και να σχολιαστούν τα στοιχεία)

Ανώνυμος είπε...

Σου έχουμε απαντήσει ΜΤΙ.

Και δεν είσαι ανώνυμος, γνωρίζουμε την ταυτότητά σου

Ανώνυμος είπε...

"Και δεν είσαι ανώνυμος, γνωρίζουμε την ταυτότητά σου"

Μιλάω για τη δική σας ανωνυμία, αγαπητέ.

Οπότε μέχρι εδώ συμφωνήσαμε ότι "νομικίστικα" η Εταιρία Σκοπιά:

1)δεν είναι κεδροσκοπιή
2)δεν έχει μετοχές
3)δεν δίνει μισθούς

Για το θέμα των ισολογισμών κλπ, νομίζω ότι αν απευθυνθείτε σε κάποια αρμόδια αμερικάνικη υπηρεσία θα μπορέσετε να βρείτε κάτι. Τουλάχιστον έτσι γίνεται στην Ελλάδα αν κάποιος θέλει να μάθει κάποιον ντόπιο ισολογισμό. Είμαι σίγουρος ότι άλλοι, είτε δημοσιογράφοι είτε παπάδες έχουν ήδη ψάξει.

Εδώ δυο κάντιλακ είχε ο Ρόδερφορντ (που ήταν δωρεά από κάποιον πλούσιο αδελφό) πριν από 80 χρόνια και τη βρήκαν; Θα τους ξέφυγε τίποτα μεγαλύτερο; Δεν νομίζω...

Ολόκληρο Ρέιμον Φράνς έχετε, γιατί δεν ρωτάτε εκείνον για τους ισολογισμούς;;; Είμαι σίγουρος ότι αν είχε κάτι καλό, θα σας το είχε φέρει στο πιάτο... Ή έχω άδικο;

Για να ρωτήσω όμως κάτι άλλο. Πόσοι από εσάς έχετε πάει ποτέ στο Μπέθελ;

Ανώνυμος είπε...

Κ. Παπαδόπουλε για να καταλάβω κάτι. Λέτε πως η Σκοπιά δεν έχει μετοχές αλλά συμμετέχει σε ανώνυμες εταιρείες που έχουν μετοχές, άρα κατέχει μετοχές. Έτσι δεν είναι ή κάνω λάθος. Μπορεί να είναι μη κερδοσκοπική όπως λέτε, ως θρησκευτικό σωματείο για φορολογικούς λόγους. Το ότι τα έσοδά της προέρχονται από επενδύσεις σε ανώνυμες εταιρείες, δεν είναι το ίδιο πράγμα; Όχι Γιάννης αλλά Γιαννάκης που λέει και ο λαός; Μήπως κάνω λάθος; Διορθώστε με σας παρακαλώ.

Μετά τιμής Χρήστος - αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Εδώ του λές ότι είχε συμμετοχή σε εταιρεία ΟΠΛΩΝ, ΟΡΥΧΕΙΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ και σφυράει αδιάφορα παρουσιάζοντας μας την βιτρίνα της non-profit org...

Ψάχνω web hosting από εταιρεία ιδιοκτησίας ΜΤΙ, κατά προτίμηση απο Δυτ. Αθήνα.

Πληροφορίες εντός

Ανώνυμος είπε...

Αλ καπόνε κατάσταση Χρήστο...

ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ τα Θεία...η ΜΟΝΗ οργάνωση του ΘΕΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ να παίζει αμοιβαία κεφάλαια και ΟΡΥΧΕΙΑ!

Ελα Χριστέ και Παναγία!

Ανώνυμος είπε...

κ. Χρήστος: Γράψε ότι θες αλλά με κόσμιο τρόπο. Και μη με κατηγορείς για φασισμό. Αλλού να τα πεις αυτά. Αν ήσουν σωστός θα εκτιμούσες την προσπάθεια που έκανα να μην βάλω φραγμό στα σχόλια. Ελπίζω να το λάβεις υπόψη και να μην με αναγκάσεις να βάλω πάλι φραγμό.

Μετά από αυτό, δεν μπορώ να σε κατηγορήσω για φασισμό. Το εκτιμώ και ανταποδίδω με την υπόσχεση να μην παρεκτρέπομαι λεκτικά.

Τα σέβη μου και μετά τιμής!

Ναι ναι! Ο Νο44.

Ανώνυμος είπε...

Χαιρετώ και εγώ με τη σειρά μου τον κ. Παπαδόπουλο.


κ. Π. Παπαδόπουλος: «Κατ' αρχάς το κείμενο του "πιστού και φρονίμου δούλου" είναι στα αγγλικά και όχι στα ελληνικά. Άλλο πράγμα είναι η συγγραφή και άλλο η μετάφραση, που γίνεται στην Ελλάδα.»


Ισχύει η παραπάνω θέση σας και για τη Μετάφραση Νέου Κόσμου που είναι μεταφρασμένη από τα αγγλικά; Γιατί εμάς έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να τα λέμε αυτά (και τη σημασία που έχει το πρωτότυπο ελληνικό κείμενο).


κ. Π. Παπαδόπουλος: «Μη μου πείτε και πάλι ότι δεν σας κάλυψα;»


Πώς, μια χαρά μας καλύψατε. Ειδικά αν μιλάμε και για επίσημη θέση.

Ανώνυμος είπε...

Προς «αγγλομαθή» κ. Παπαδόπουλο.

Αγαπητέ κ. Παπαδόπουλε, επειδή εμένα όπως θα είδατε μου αρέσει να μιλάω με στοιχεία και να μην αερολογώ έχω ένα «δωράκι» για εσάς, και για την έπαρσή σας, το πόσο καλά γνωρίζετε την Αγγλική Γλώσσα.
Κάνατε τον θυμωμένο χτες, αποφεύγοντας να απαντήσετε στα 7 ερωτήματά μου, όταν σας είπα πως κάνετε το μαύρο, άσπρο.
Αποδυθήκατε σε ένα λυσσαλέο αγώνα χτες, να μας πείσετε πως «σώνει και καλά», το μεταφραστικό τμήμα της Σκοπιάς, είχε αποδώσει λάθος στα Ελληνικά την λέξη share ως μετοχή, ενώ κανονικά σημαίνει μερίδιο.
Κ. Παπαδόπουλε, όπως σας έγραψα και χτες πιθανόν «μας περνάτε για αμερικανάκια». Δεν είμαστε τόσο αφελείς να πιστεύουμε πως η Σκοπιά είναι και αυτή τόσο αφελής, ώστε να μην ξέρει τι της γίνεται, και να χρησιμοποιεί μεταφραστές που γράφουν άλλα αντί άλλων.
Απλά όλα αυτά που γράψατε ήταν ένας ακόμα «χαμηλαιοντισμός» σας για να ξεφύγετε από την δύσκολη θέση. Όπως «χαμηλαιοντισμός» σας είναι, να μας κατηγορείτε για ακροδεξιές θέσεις, οπαδός όντας μιας Οργάνωσης, η οποία επαίρεται πως δεν είναι δημοκρατική!! (Δ.Β. σελ. 218) και πως δεν ασχολείται με την πολιτική.

Ας έρθουμε τώρα στο «δωράκι» μου.
Θέλοντας να διαπιστώσω με τα ίδια μου τα μάτια τι είδους είναι αυτή η εταιρεία REGI US, μπήκα στο Ίντερνετ.
Και στη σελίδα http://www.regtech.com/Investor_Relations/ τι λέτε πως ανακάλυψα; Αλλά ας αφήσω την ίδια την σελίδα να μιλήσει:


Share structure

REGI, U.S. Inc.
Listing:OTC BB
Symbol:RGUS
Shares Outstanding:24.89 million
Active Float:9.4 million
52 Week Trading Range: Hi: $2.60 Low: $0.85



Reg Technologies
Listing:TSX Venture
Symbol:RRE

Shares Outstanding:22,620,392

Fully Diluted Shares:24,535,181



Όπως βλέπετε λοιπόν κ. Παπαδόπουλε, μιλάει για την μετοχή της εταιρείας και το μετοχικό κεφάλαιο της, σε ποιο κατάλογο είναι, ποιο είναι το σύμβολο της, πόσο από αυτό βρίσκεται σε διασπορά, και την ανώτερη και κατώτερη τιμή που «έπιασε» η μετοχή της στο Χρηματιστήριο σε 52 εβδομάδες.
ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΜΑΓΙΚΗ ΛΕΞΟΥΛΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ;
ΤΗΝ ΛΕΞΟΥΛΑ STOCK ή SHARE;

Χρειάζονται σχόλια κ. «αγγλομαθή» Παπαδόπουλε;

Εγώ μια συμβουλή έχω να σας δώσω, που χρησιμοποιώ και σε κάποια κείμενά μου.

Η έπαρση δεν ωφέλησε ποτέ κανένα, άλλωστε από αυτή έπεσε και ο Εωσφόρος (σημ. προς Θεού δεν σας ταυτίζω με αυτόν). Ελπίζω στο μέλλον να είστε πιο προσεκτικός.

Μετά τιμής Χρήστος – αντιαιρετικός.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί κύριοι,

Μου ειπώθηκε:
"Κ. Παπαδόπουλε για να καταλάβω κάτι. Λέτε πως η Σκοπιά δεν έχει μετοχές αλλά συμμετέχει σε ανώνυμες εταιρείες που έχουν μετοχές, άρα κατέχει μετοχές. Έτσι δεν είναι ή κάνω λάθος. Μπορεί να είναι μη κερδοσκοπική όπως λέτε, ως θρησκευτικό σωματείο για φορολογικούς λόγους. Το ότι τα έσοδά της προέρχονται από επενδύσεις σε ανώνυμες εταιρείες, δεν είναι το ίδιο πράγμα; Όχι Γιάννης αλλά Γιαννάκης που λέει και ο λαός; Μήπως κάνω λάθος; Διορθώστε με σας παρακαλώ"

Να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα.
Κατ' αρχάς στη REGI US η Σκοπιά ουδέποτε είχε μετοχές, ούτε η REGI US δήλωσε κάτι τέτοιο. Η REGI US δήλωσε λανθασμένα ότι η Σκοπιά είχε λάβει ως δωρεά μετοχές από τον James McCann που ανήκαν στην εταιρία του, και ότι η εταιρία του James McCann απέκτησε μετοχές στη REGI US. Το λάθος αυτό, όταν έγινε γνωστό στη Σκοπιά, διορθώθηκε, και το όνομα της Σκοπιάς αφαιρέθηκε από τις ετήσιες εκθέσεις της REGI US από το 2002 και μετά.

Κατά τα άλλα, είναι γνωστό ότι η Εταιρία Σκοπιά συντηρείται από εθελοντικές συνεισφορές. Αυτές οι συνεισφορές μπορεί να περιλαμβάνουν διάφορες μορφές. Μεταξύ αυτών, όπως γράφει η Σκοπιά (τεύχος 1/11/2007 σελ. 21) περιλαμβάνονται και τα εξής: "Μετοχές και ομόλογα μπορούν να δωρηθούν στο προαναφερόμενο σωματείο."
Συνεπώς, το να ανακαλύψετε μετοχές ή ομόλογα που να ανήκουν στη Σκοπιά δεν είναι τίποτα κρυφό και τίποτα καινούργιο.

Οπότε ύστερα θέτετε μια ερώτηση δικαιολογημένη για κάποιον που δεν ξέρει ούτε τα βασικά γύρω από νομικά πρόσωπα.

Μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα νομικό πρόσωπο δεν σημαίνει χωρίς πόρους, χωρίς έσοδα και χωρίς κινητή ή ακίνητη περιουσία. Αυτό είναι γελοίο.

Διότι αν δεν υπάρχουν οικονομικές συναλλαγές, δεν υπάρχει και η ανάγκη ύπαρξης νομικού προσώπου! Τόσο απλά...

Αλλά μια εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα
1) έχει κοινοφελή σκοπό λειτουργίας
2) δεν αποκομίζει από αυτήν κάποιο πρόσωπο κέρδος.

Η δε Εταιρία Σκοπιά δεν δίνει ούτε καν μισθούς.

Όσοι εργάζονται στην Εταιρία Σκοπιά σε καθημερινή βάση, περιλαμβανομένων και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, που κάποτε ήταν τα μέλη του Κυβερνώντος Σώματος των Μ.τ.Ι., συστεγάζονται σε εγκαταστάσεις που μοιάζουν με κοινόβιο, συντρώγουν εκεί και έχουν ένα ελάχιστο οικονομικό χορήγημα για τα πολύ βασικά μηνιαία έξοδά τους.

Γι' αυτό και σας ρώτησα αν έχει πάει κανείς από εσάς στο Μπέθελ, δηλαδή την τοπική διοίκηση των ΜτΙ, γιατί αν έχετε πάει, θα ξέρετε από πρώτο χέρι τι εννοώ. Στην Ελλάδα για παράδειγμα, όλα τα άτομα που εργάζονται στα τοπικά κεντρικά γραφεία μένουν ανά δύο ή τρία σε χώρους των 30 τ.μ.

Μεγάλη ζωή δηλαδή!

Έχουν δικαίωμα, εκτός του φαγητού στην τραπεζαρία, να φάνε δύο φέτες σαλάμι τη μέρα, ένα αβγό και κάτι άλλα παρόμοια, αν τύχει και πεινάσουν τη νύχτα.

Θα σας πρότεινα να κάνετε μια επίσκεψη και να ζητήσετε ξενάγηση. Προσφέρεται όλες τις καθημερινές ημέρες.

Ρίξτε και μια ματιά στο πάρκιν. Θα δείτε αυτοκίνητα που διαφέρουν πολύ από αυτά που υπάρχουν στο πάρκιν της Ιεράς Συνόδου, να είστε σίγουροι γι' αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Προς «αγγλομαθή» κ. Χρήστο,

Ευχαριστώ πολύ για το δωράκι σας και και τα καλά σας λόγια, που θεωρώ ότι έχουν στόχο να σας εξιλεώσουν ενώπιον των αναγνωστών σας.

Τα ερώτημά σας τα απέφυγα γιατί. αν τα απαντούσα, θα υποτιμούσα τον εαυτό μου.

Μου κάνει ειλικρινά εντύπωση το πώς το κάνατε, θέτοντας εν αμφιβόλω τον αυτοσεβασμό σας. Είστε πιο ταπεινόρφων από εμένα, το ομολογώ.

Τα περί "λυσσαλέου αγώνος" που αναφέρετε είναι ανάλογης υποκατηγορίας διαλεκτικού εκφυλισμού.

Φυσικά, όπως εξέφρασα και ανωτέρω, ίσως απαιτώ πολλά από εσάς. Εδώ αποπειραθήκατε να βεβαιώσετε, ακολουθώντας τη γραμμή του αφορισμένου Σωτηρόπουλου και εν αντιθέσει με πολλούς έγκριτους Ορθόδοξους ειδικούς επιστήμονες, ότι το Κόμμα Ιωάννου ήταν γνήσιο χωρίο της Καινής Διαθήκης, όταν το πρώτο ελληνικό χειρόγραφο που το περιέχει είναι του 14ου αιώνα!!! Όταν λοιπόν κανείς δεν διστάζει να ελαστικοποιεί (τουτέστιν να κάνει λάστιχο) σε τέτοιον βαθμό τα ξεκάθαρα ιστορικά ντοκουμέντα, και να παρουσιάζει ως βέβαιο γεγονός ό,τι ήδεται η φαντασία του, πόσο πιο εύκολο είναι να βάζει στο στόμα μου πράγματα που δεν είπα! Εγώ μίλησα για την απόδοση της λέξης shareholder ότι "καλώς ή κακώς έχει αποδοθεί μέτοχος", και εσείς φτάσατε να καταλήξετε στο ότι πρέπει επομένως να απολυθεί όλο το μεταφραστικό τμήμα και να αποδείξουμε εγγράφως την αντικατάστασή του με νέο! Εκπληκτική συλλογιστική, το ομολογώ!

Πάμε λοιπόν ξανά στην επίμαχη λέξη shareholer, και ελπίζω αυτή τη φορά να παραδεχτείς ότι κανατόησες.

Λέει το νομικό λεξικό Law.com (http://dictionary.law.com/default2.asp?selected=1948&bold=||||) για τη λέξη:

shareholder
n. the owner of one or more shares of stock in a corporation, commonly also called a "stockholder." The benefits of being a shareholder include receiving dividends for each share as determined by the board of directors, the right to vote (except for certain preferred shares) for members of the board of directors, to bring a derivative action (lawsuit) if the corporation is poorly managed, and to participate in the division of value of assets upon dissolution and winding up of the corporation, if there is any value. A shareholder should have his/her name registered with the corporation, but may hold a stock certificate which has been signed over to him/her. Before registration the new shareholder may not be able to cast votes represented by the shares.

Εδώ μας λέει ότι ο shareholder έχει μερίδιο από το stock, δηλαδή μέρος της εταιρίας, γι' αυτό και συνήθως λέγεται stockholder. Επίσης μας λέει ότι λαμβάνει dividents, δηλαδή μερίσματα από τα κέρδη. Έχει δικαίωμα να ψηφίζει και, όταν γίνει κάποια ρευστοποιήση, να παίρνει το μετρητό που του αναλογεί.

Έτσι, ο όρος shareholder είναι συνώνυμος με τον όρο stockholder και μπορούν να σημαίνουν το ίδιο πράγμα.

Αυτό όμως δεν ισχύει στην περίπτωση της Εταιρίας Σκοπιά γιατί είναι non-stock, δηλαδή χωρίς μετοχές περιουσίας.

Και επίσης είναι
non-profit organization

Τι σημαίναι αυτό;

Διάβασε:
A legally constituted group organized for purposes other than generating profit and in which no part of the organization's income is distributed to its members, directors, or officers. Examples of non-profit organizations include churches, public schools, public charities, public clinics and hospitals, political organizations, legal aid societies, volunteer services organizations, labour unions, professional associations, research institutes, museums, and some governmental agencies.—A Dictionary of Economics.(http://www.oxfordreference.com/views/ENTRY.html?entry=t19.e3798&srn=2&ssid=592193986#FIRSTHIT)

Σημαίνει δύο πράγματα: Ο σκοπός της Εταιρίας είναι κοινοφελής (εν προκειμένω θρησκευτικός και εκπαιδευτικός) και τα μέλη ή η διευθυντές δεν παίρνουν μία.

Συμπέρασμα:

Σου φέρνω την επίσημη ιστοσελίδα της Πολιτείας της Πενσυλβάνια. (Πάρε και της Νέας Υόρκης: http://appsext8.dos.state.ny.us/corp_public/CORPSEARCH.ENTITY_INFORMATION?p_nameid=37268&p_corpid=30360&p_entity_name=Watchtower&p_name_type=A&p_search_type=BEGINS&p_srch_results_page=0)

που λένει ότι η Εταιρία Σκοπιά είναι ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ (non-stock) και ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ (non-profit)

Σου φέρνω το ίδιο το κατασταστικό της εταιρίας που λέει ότι η Εταιρία ΔΕΝ ΕΧΕΙ STOCK, δηλαδή μετοχές περιουσίας, ΔΕΝ ΕΧΕΙ DIVIDENTS, δηλαδή μερίσματα μετοχών, και ότι η συνεισφορά των 10 δολαρίων δίνει μία SHARE ΧΩΡΙΣ ΜΕΡΙΣΜΑ αλλά με δικαίωμα ψήφου:

"The Corporation has no capital stock. Each donation of Ten Dollars to the funds of said Corporation shall entitle the contributor, or his assigns, to one non-forfeitable, non-assessable and non-dividend bearing share, and to one vote for every such share in said Corporation. Certificates of membership, so acquired, shall be issued by the Secretary, countersigned by the President, to the persons entitled thereto."

Άρα όταν γράφουν τα έντυπα της Σκοπιάς για shareholder αναφέρονται σε αυτούς που έχουν δικαίωμα ψήφου αλλά όχι μερίδιο από την περουσία ή τα έσοδα της Εταιρίας Σκοπιά.

Τώρα αν νομίζεις ότι ο λόγος σου και οι εικασίες σου είναι πάνω από το επίσημο κράτος και το ίδιο το καταστατικό, σε αφήνω στην κρίση των αναγνωστών.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε μη «αγγλομαθή» Παπαδόπουλε, για μια άλλη φορά επιβεβαιώσατε το γνωστό «όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια».

Ευχαριστώ πολύ πάντως που δεν απαντήσατε σε καμιά μου ερώτηση, γιατί δείχνουν για μία ακόμη φορά πόσο καλά τεκμηριωμένες είναι.

Αφού παρουσιάσατε το άσπρο – μαύρο, με το share και το stock, για μία ακόμη φορά θέσατε τον εαυτό σας πάνω από τη Σκοπιά και το μεταφραστικό της τμήμα. Αλήθεια γιατί δεν κάνετε αίτηση στην Σκοπιά για να σας προσλάβουν στο μεταφραστικό της τμήμα, ώστε από δω και στο εξής να μην γίνονται λάθη και δημιουργούνται παρεξηγήσεις.

Πάμε τώρα στο κόμμα Ιωάννου.
Κατά την προσφιλή σας τακτική, μην έχοντας επιχειρήματα, να ανατρέψετε τα δικά μου και ως συνήθως αερολογώντας, προσπαθήσατε αντί της έκθεσης επιχειρημάτων, να καταφύγετε στην προσφιλή σας τακτική της συκοφαντίας, πιστεύοντας πως μέσω αυτής, ο αναγνώστης θα ξεχάσει τα επιχειρήματα μου και θα δεχτεί τις συκοφαντίες σας. Έτσι σήμερα αφήσατε κατά μέρος τον Αλεβιζόπουλο και με ταυτίσατε με τον Σωτηρόπουλο!

Αν όμως, αντί όλη την μέρα που ασχολείστε με το Ίντερνετ, ασχολούσασταν με τα έντυπα της Σκοπιάς, δεν θα υποστηρίζατε αυτά που υποστηρίζετε για το κόμμα Ιωάννου.

Αλλά αντί άλλης απαντήσεως, θα εκθέσω την απάντηση που είχα κάνει σε κάποιον άλλο ΜτΙ, και όπως θα δείτε δεν χρειάζομαι τον Σωτηρόπουλο, γιατί έχω σύμμαχο καλά το καταλάβατε την μαμά σας την Σκοπιά.

Δεύτερο «δωράκι» σήμερα για σας, κ. «δημοκράτη» (αλήθεια αυτό το θέμα ούτε το αναφέρατε καθόλου) Παπαδόπουλε.

«ΓΙΑ ΚΟΜΜΑ ΙΩΑΝΝΟΥ

Κ. Γιώργο, τώρα που μιλήσατε συγκεκριμένα μπορώ και εγώ να σας απαντήσω συγκεκριμένα. Αυτό που έγραψα για τον Ωριγένη και ειρωνευτήκατε εσείς, καθώς επίσης πως από την στιγμή που δεν έχουμε ΟΛΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 2ο ΑΙΩΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗΣ Κ.Δ, ΑΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΕΒΑΙΟΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ, εσείς το θεωρήσατε αντιεπιστημονικό και το απορρίψατε.

Όπως θα δείτε όμως όλα αυτά που υποστηρίζω, δεν τα υποστηρίζω μόνο εγώ, ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΣΑΣ ΣΚΟΠΙΑ!!!

Πριν όμως εκθέσω τα της Σκοπιάς, καλόν είναι να επισημάνω κάποια πράγματα. Οι κριτικοί της Κ.Δ. καλά κάνουν και υποστηρίζουν αυτά που υποστηρίζουν. Αυτή άλλωστε είναι η δουλειά τους. Να φτάνουν σε συμπεράσματα σύμφωνα ΜΕ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

Δεν είναι όμως λίγες οι φορές που ενώ έλεγαν άλλα την μια στιγμή, έρχεται η ίδια η ζωή και τους διαψεύδει, οπότε αναγκάζονται να απορρίψουν τα παλιά και να υποστηρίξουν τελείως τα αντίθετα.

Π.χ. Μέχρι τώρα έλεγαν πως οι επιστολές του Μ. Κων/νου που αναφέρει ο Ευσέβιος ήταν πλαστές γιατί μάλλον τις είχε γράψει ο ίδιος ο Ευσέβιος. Είχαν δίκαιο; Για να δούμε τα καινούργια στοιχεία λοιπόν:

«Αντιθέτως μάλιστα, ως προς τα έγγραφα του Κων/νου, για τα οποία αμφισβητείτο η γνησιότητά τους, τελευταία επήλθε αποφασιστική στροφή. Ο προσφάτως εκδοθείς Papyrus London 878, που γράφτηκε γύρω στο 325, περιέχει κατά λέξη μέγα μέρος της επιστολής του Κων/νου προς τους επαρχιώτες της Παλαιστίνης (Εις τον βίον Κων/νου 2, 26 – 29 ), και αποδεικνύει πως είναι γνήσια, αναδεικνύει δε και πως τα άλλα έγγραφα είναι επίσης γνήσια.»

Καταλάβατε τώρα κ. Γιώργο. Από την στιγμή που δεν έχουμε όλα τα χειρόγραφα, δεν μπορούμε να είμαστε για τίποτα σίγουροι.

Λύπη, όμως μου προκαλεί, πως αναγκάζομαι εγώ, ένας Ορθόδοξος, να σας κάνω μάθημα της Σκοπιάς. Και αυτό συμβαίνει γιατί δεν κάθεστε να μελετήσετε συστηματικά, τις εκδόσεις της Σκοπιάς, ότι μαθαίνετε, το μαθαίνετε παπαγαλία και κοιτάζετε όλη την ώρα να ειρωνευτείτε. Τέλος πάντων αυτό είναι δικό σας θέμα, απλώς χαλάτε την εικόνα των ΜτΙ, που έχουν οι μη γνωρίζοντες καλά τους ΜτΙ.

Ας τα αφήσουμε όμως αυτά και ας πάμε στο θέμα μας.

«Κόμμα Ιωάννου» δεν έχει μόνο η Κ.Δ. αλλά και η Π.Δ. Οι ομοιότητες δε, είναι ίδιες και απαράλλαχτες. Το «Κόμμα της Π.Δ» όπως και το «Κόμμα Ιωάννου» υπάρχει ΜΟΝΟ στα χειρόγραφα της μετάφρασης (Ο’ για Π.Δ, Λατινική για Κ.Δ.).

ΑΛΛΑ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΑ ΤΗΣ 15/12/1999, ΣΕΛ. 20, ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ:

« Ο Παύλος παρέθεσε από το εδάφιο Αββακούμ 2,4 όπως το αποδίδει Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΒΔΟΜΗΚΟΝΤΑ, η οποία περιλαμβάνει τη φράση «αν οπισθοχωρήσει, η ψυχή μου δεν ευαρεστείται σε αυτόν». ΑΥΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΕΒΡΑΪΚΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ (σημ. Χρήστου: πως είπατε, δεν κατάλαβα;). Μερικοί έχουν υποστηρίξει ότι η Μετάφραση των Εβδομήκοντα ΒΑΣΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΕΒΡΑΪΚΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ (σημ. Χρήστου: πως ξαναείπατε, δεν ξανακατάλαβα;). Όπως και να έχουν τα πράγματα, ο Παύλος συμπεριέλαβε την φράση εδώ υπό την επιρροή του αγίου πνεύματος του Θεού. Επομένως, αυτή έχει θεϊκή έγκριση».

Χρειάζονται σχόλια; Εσείς τι λέτε;»


Και εσείς κ. Παπαδόπουλε τι λέτε. Μάλλον πρέπει να ντρέπεται ο Παύλος που παρέθεσε φράσεις που δεν τις έχουν τα εβραϊκά χειρόγραφα! Ντροπή του λοιπόν.

Εκτός αν, λέω, εκτός αν, η Ελληνική Σκοπιά δεν απέδωσε σωστά το αγγλικό κείμενο. Τι λέτε θα τους απολύσουμε και αυτούς ή να τους κρατήσουμε;

Μετά τιμής Χρήστος – αντιαιρετικός

Sokrates είπε...

k. Xristo geia sas. Arxika sygxwriste me pou grafw me latinikous xaraktires alla to PC pou xrisimopoiw afti ti stigmi den exei ellinika.
Episis den exw to mail sas opote sas stelnw apo to plaisio twn sxoliwn.

Simera to prwi piga sto Panepistimio opws panta. Mpainontas apo tin eisodo mprosta sti Theologiki sxoli mia kai ekei me afinei to lewforeio antikrisa 2 mesilikes tous opoious siniditopoiisa oti vlepw edw kai mines sto idio simeio.

Afti ti fora tous koitousa ligo perissotero apo to deon kai etsi me plisiasan dinontas mou 2 fyllades me mia mono epikefalida kai ena zwiro xrwma ekswterika. Tous rwtisa peri tinos prokeitai kai mou eipan oti oi fyllades tous miloun gia to Theo, tin agapi, tin aksi tis prosforas. Symfwno me ola afta opote eriksa argotera mia matia.
Apo orismena simeia fanike aprokalypta oti prokeitai gia ena periodiko pou ekdidoun martyres tou Iexwva, einai free press kai afora olous.

Afto pou tha ithela na sxoliasw einai oti, nai men to panepistimio einai xwros eleftheris ekfrasis kai panw ap ola i dimokratia kai i polyfwnia, omws einai ligo proklitiko aftes oi fyllades na moirazontai akrivws eksw apo to ktirio tis sxolis tis Theologias.
Episis proklitiko einai pou orizontai 2 mesilikes ws "ypefthynoi proothisis" oi opoioi proseggizoun foitites kai se orismenous miloun kathimenoi se pagakia me didaktiko malista yfos...

Den thewrw oti einai aparaitita mempto oute dolia mesa xrisimopoiountai (elpizw), apla den aresei se mena kai thelisa na to sxoliasw.

Kali synexeia
kai kalo apogevma.

P.S. steilte mou parakalw ena mail wste na exw to mail sas.

Ανώνυμος είπε...

Απορία για κ. μη «αγγλομαθή» Παπαδόπουλο.

Στα μέχρι τώρα σχόλιά σας, «σκίζατε τα ρούχα σας», όταν κάποιος Ορθόδοξος τύχαινε να αναφέρει κάτι, το οποίο εσείς εκλαμβάνατε, ως απόπειρα διαφυγής –λόγω έλλειψης επιχειρημάτων – από το κυρίως θέμα και τον επαναφέρατε, με δριμύτατες παρατηρήσεις εις την τάξιν.

Εσείς πως και εκτρέψατε την συζήτηση, σε παντελώς άσχετο θέμα; Για σας δεν ισχύουν τα παραπάνω ή «δάσκαλε που δίδασκες … κ.λ.π»

Πάντως μην ανησυχείτε, καταλαβαίνω την αγωνία σας να ξεχαστεί γρήγορα το θέμα με τις «μετοχές» και τα «μερίδια». Σας καταλαβαίνω απόλυτα.

Όμως δυστυχώς, όπου και να το πάτε, εγώ είμαι εδώ και σας περιμένω. Και μην φοβάστε. Δεν πρόκειται ποτέ να εκτρέψω θέμα, γιατί δεν είμαι «τρέσας». Όταν γράφω κάτι, το έχω ελέγξει μέχρι κεραίας.

Μετά τιμής Χρήστος – αντιαιρετικός



Για Σωκράτους

Νίκο το ιμέηλ μου palchristos@yahoo.gr

Ανώνυμος είπε...

Sokrates: nai men to panepistimio einai xwros eleftheris ekfrasis kai panw ap ola i dimokratia kai i polyfwnia, omws einai ligo proklitiko aftes oi fyllades na moirazontai akrivws eksw apo to ktirio tis sxolis tis Theologias.


Τι λες φίλε μου; Σοβαρολογείς;
Επειδή εσύ δεν συμπαθείς τους μάρτυρες του Ιεχωβά, να απαγορευτεί η διακίνηση ιδεών και περιοδικών στο πανεπιστήμιο; Πού νομίζεις ότι βρίσκεσαι; Στο Μεσαίωνα; Tι νομίζεις ότι είναι η Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου; Το κατηχητικό της ενορίας σου;

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Σωκράτη,

Από ποια άποψη είναι προκλητική η παρουσία Μαρτύρων του Ιεχωβά κοντά στον χώρο της Θεολογικής; Εγώ αν ήμουν στη θέση σας, θα χαιρόμουν διότι θα είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω μαζί τους και να τους εκθέσω τις τεκμηριωμένες απόψεις μου.

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι η Θεολογική Σχολή δεν είναι ναός. Στη σχολή μπαίνει κάθε καρυδιάς καρύδι. Πολλοί βρέθηκαν εκεί γιατί θέλουν να μπουν στο δημόσιο. Σε άλλους απλώς έλαχε να τους στείλουν εκεί τα μόριά τους. Η Θεολογική κατ' ουδένα τρόπο δεν είναι "ιερότερη" των άλλων πανεπιστημιακών σχολών.

Ανώνυμος είπε...

Η στάση των μαρτύρων του Ιεχωβά που περιέγραψε ο κ. Σωκράτης κατά τη δική μου άποψη, είναι ύπουλη.
Γνωρίζουν οι μάρτυρες του Ιεχωβά την αδιαφορία του κόσμου σε θεολογικά ζητήματα κι έτσι σκαρφίστηκαν το Πανεπιστήμιο θεολογίας μήπως και βρουν κανένα νέο σκεπτόμενο και ανυποψίαστο πρώτα από όλα και καταφέρουν να τον κάνουν και αυτόν νεροκουβαλητή της εταιρίας.

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι μ.τ.Ι πάνε δυο – δυο όχι γιατί είναι Χιώτες, αλλά για να μπορούν να αντεπεξέλθουν σε περίπτωση που πέσουν σε κανέναν που γνωρίζει καλά περί τίνος πρόκειται.

Έτσι σε τυχόν γκάφες, ο ένας θα είναι σε θέση να συμπληρώνει τον άλλο. Για το λόγο αυτό, εγώ προσωπικά όταν έχω όρεξη να τα βάλω μαζί τους, τους καλώ σπίτι μου και μάλιστα, έναν – έναν, και τους κάνω τις ίδιες ερωτήσεις χωριστά και οι απαντήσεις που παίρνω;…

Αφήστε τα!
Θα κλείσω με ένα πρόσφατο που ψάρεψα πριν ένα μήνα περίπου.
Ρώτησα τον έναν, «πως καταλαβαίνεις ποιοι ανήκουν στις 144.000;» και μου απάντησε, «αυτούς τους γνωρίζει η οργάνωση και τους γνωστοποιεί στις εκκλησίες μας για να ξέρουμε κι εμείς ποιοι είναι».

Όταν κάλεσα το φίλο του και του έκανα την ίδια ερώτηση, μου απάντησε, «τους καταλαβαίνουμε από τον τρόπο που μιλάνε».

Ποιο παλιά για το ίδιο θέμα άλλος μου είχε πει, «τους γνωρίζουμε γιατί παίρνουν από τα εμβλήματα».

Οπότε κύριε Σωκράτη, καλά θα κάνεις να ενημερώσεις και τους φίλους σου (συμφοιτητές σου) και ακόμα καλύτερα το διευθυντή / ρια του Πανεπιστημίου ώστε να ενημερωθούν όλα τα τμήματα, για το τι συμβαίνει στα κρυφά και στα ύπουλα έξω από το χώρο του Πανεπιστημίου που επισκέπτεσαι και να ενημερωθούν όλοι οι συμφοιτητές σου.

Τα φυλλάδια που σου χάρισαν σε ενημερώνω, πως δεν είναι δωρεάν, τα έχουν είδη προπληρωμένα. Μη τα πετάξεις, ακόμα και αν δε τα διαβάζεις φύλαξέ τα, ίσως κάποια στιγμή τα χρησιμοποιήσεις. Σε 10 χρόνια από σήμερα, τα φυλλάδια που σου χάρισαν θα είναι δαιμονικές διδασκαλίες αφού στο μέλλον θα έχει έρθει νέο φως στην εταιρία.
Αν όλα όσα γράφουμε σου φαίνονται κορακίστικα, μείνε στο διάλογό μας και απλός διάβαζε. Θα μάθεις πολλά και κάποια στιγμή θα κατανοείς ακριβώς τι είναι αυτά που λέμε. Αν μπορέσεις να τους αποσπάσεις κι άλλα φυλλάδια, μάγκας θα είσαι. Θα τους ελέγχεις ακόμα καλύτερα

Αποστόλης

Ανώνυμος είπε...

κ.Παπαδόπουλε,
έχουμε αφήσει μία κουβέντα στη μέση εδώ και 2-3 ημέρες.

Σεβάστηκα το ότι είπες "έχουμε κι άλλες δουλειές να κάνουμε" και περίμενα την απάντησή σου παρ'ότι σε έχω κατηγορήσει ότι έγραψες ψέματα στο θέμα που συζητούμε.

Διαπιστώνω με έκπληξη ότι η δουλειά που είχες να κάνεις ήταν να συζητάς σε αυτό εδώ το blog.

Για να μη κουράζεσαι λοιπόν, μεταφέρω εδώ τη συζήτηση, η οποία έχει, απ'ότι διαπιστώνω, άμεση σχέση με τον τίτλο της ανάρτησης.

Προς ενημέρωση των υπολοίπων αναφέρω ότι το θέμα της συζήτησής μας είναι η υπόθεση "μέδουσα" του ιδρυτή της Σκοπιάς Ρώσσσελ, και γενικότερα η ηθική του.
Για όποιον θέλει να ενημερωθεί για την μέχρι τώρα πορεία μπορεί να επισκευτεί το εξής:

http://orthodoxosapologitis.blogspot.com/2009/01/blog-post.html

Είχαμε μείνει στην παράθεση (από τον κ.Παπαδόπουλο) 2 βιβλιών επικριτών του Ρώσσελ (σύμφωνα με τον κ.Παπαδόπουλο) όπου απέδειξα ότι έγραψε ψέματα, αφού ο ένας συγγραφέας είναι μάρτυρας του Ιεχωβά και μόνο τον Ρώσσελ δεν επικρίνει!!!

Επειδή δεν είμαστε παιδιά να περιμένω πότε θα τελειώσετε τον έναν διάλογο για να απαντήσετε, επαναλαμβάνω την ερώτηση και περιμένω από εδώ πλέον απάντηση.

"κ.Παπαδόπουλε

Αν θέλετε να συνεχιστεί ο διάλογος θα πρέπει πρώτα να πάρετε θέση σε ότι αφορά στον Tony Wills.
Σας κατηγόρησα ότι γράφετε ψέματα και αντί να μου απαντήσετε αρχίσατε να γράφετε περί άλλων.

Καταλαβαίνετε ότι δεν μπορεί να σταθεί διάλογος όταν παρατίθετε ψευδή στοιχεία, σας τα υποδεικνύω με αποδείξεις και εσείς δεν παίρνετε θέση.

Περιμένω λοιπόν (ήδη περίμενα αφού γράψατε "η συνέχεια άυριο") να ξεκαθαρίσετε το θέμα, για να συνεχίσουμε. Αν βέβαια επιθυμείτε συνέχεια".

Κάρολος

Υ.Γ.
Ζητώ την κατανόηση της ομήγυρης και του ιστολόγου για την "έφοδό" μου αλλά πιστεύω ότι το περιεχόμενο ενδιαφέρει πολλούς.

Ανώνυμος είπε...

Αποστόλης: Οπότε κύριε Σωκράτη, καλά θα κάνεις να ενημερώσεις και τους φίλους σου (συμφοιτητές σου) και ακόμα καλύτερα το διευθυντή / ρια του Πανεπιστημίου ώστε να ενημερωθούν όλα τα τμήματα, για το τι συμβαίνει στα κρυφά και στα ύπουλα έξω από το χώρο του Πανεπιστημίου που επισκέπτεσαι και να ενημερωθούν όλοι οι συμφοιτητές σου.

Ναι. Έτσι ακριβώς. Να μην παραλείψει να ενημερώσει και την ΕΥΠ. Μάλλον νομίζετε ότι βρισκόμαστε σε θεοκρατικό καθεστώς όπως στο Ιράν. Η Θεολογική σχολή είναι πανεπιστημιακή σχολή και όχι κατηχητική σχολή της ορθόδοξης εκκλησίας. Διέπεται από την ελευθερία Τύπου και έκφρασης που διέπει όλες τις πανεπιστημιακές σχολές.

Το "στα κρυφά και στα ύπουλα" πού το είδατε; Φανερά συζητούν και φανερά μοιράζουν τα περιοδικά. Ούτε κρύβονται ούτε υποκρίνονται ούτε καμουφλάρονται.

Νο44.

Ανώνυμος είπε...

Συνομιλητής 44 μας είπε, Το "στα κρυφά και στα ύπουλα" πού το είδατε; Φανερά συζητούν και φανερά μοιράζουν τα περιοδικά. Ούτε κρύβονται ούτε υποκρίνονται ούτε καμουφλάρονται.

Κύριε 44, είναι ελεύθερος ο κάθε ένας να πιστεύει ότι θέλει όπως θέλει και όπου θέλει.
Δε σας εμποδίζει κανένας σε αυτό. Μέχρι εκεί νομίζω τα πάμε καλά. Εκεί που μας τα χαλάτε, είναι τη στιγμή που δε κάθεστε να ασχοληθείτε με την ταλαίπωρη ψυχή σας όπως θα έπρεπε όλοι να κάνουμε, αλλά προσπαθείτε να απομακρύνετε ανυποψίαστους συμπολίτες μας από την εκκλησία του Θεού. Αν δείτε τους ρόλους ανάποδα, το ίδιο και ίσως χειρότερα θα αντιδρούσατε κι εσείς.

Στα κρυφά και στα ύπουλα – γιατί ποτέ μα ποτέ δεν αποκαλύπτετε ολάκερη την αλήθεια. Όταν τύχη και σας πλησιάσει κανείς, αμέσως του μιλάτε για τις αμαρτίες των Ιερέων μας και ποτέ δε ξεκινάτε από τις αμαρτίες του Ρώσσελ, που σερνότανε στα δικαστήρια για λόγους ανηθικότητας. Δε μιλάτε ποτέ για το δυνατό σας ποτήρι τον Ρόδερφορντ, δε μιλάτε ποτέ για τα προπληρωμένα περιοδικά παρά μονάχα λέτε πως αυτά είναι δωρεάν γιατί ο Χριστός είπε δωρεάν λάβατε δωρεάν να δίνετε. Και άλλα χίλια δυο που αν καθίσω να θυμηθώ θα μου πάρει μέρες να γράφω.

Ούτε καμουφλάρονται είπατε;
Η υποχρεωτική σας στολή, κοστουμάκι – γραβατούλα τι είναι;
Τα ψεύτικα χαμόγελα και η υποκριτική σας καλοσύνη τι είναι;
Η στολή προβάτου και από μέσα λύκοι τι είναι;
Γνωρίζουμε κύριε 44 το δηλητήριο που κρύβετε κάτω από τη γλώσσα σας για την ορθόδοξη εκκλησία, δε χρειάζονται άλλα ψεύτικα χαμόγελα.

Σας ξαναθυμίζω.
Είστε ελεύθεροι να πιστεύετε ότι θέλετε όπως θέλετε και όπου θέλετε.
Όσο όμως προσπαθείτε να απομακρύνετε τους αδερφούς μας ορθοδόξους από την εκκλησία του Θεού, θα μας βρίσκετε πάντα μπροστά σας.

Αποστόλης

Ανώνυμος είπε...

Αποστόλης: Όσο όμως προσπαθείτε να απομακρύνετε τους αδερφούς μας ορθοδόξους από την εκκλησία του Θεού, θα μας βρίσκετε πάντα μπροστά σας.

Τα "αδέλφια" σας είναι ιδιοκτησία σας; Περιουσιακό στοιχείο σας; Είναι άβουλα άτομα; Γιατί δεν αφήνετε εκείνα να επιλέξουν; Να γνωρίσουν και να αποφασίσουν;
Δεν έχουμε καμία αντίρρηση να σας βρίσκουμε πάντα μπροστά μας σ' έναν διάλογο και σε ανταλλαγή απόψεων και επιχειρημάτων. Αν εννοείτε ότι θα σας βρίσκουμε μπροστά μας ως τραμπούκους και διώκτες μας, να ξέρετε ότι δεν θα σας περάσει. Χωνέψτε το πως δεν έχουμε θεοκρατική μοναρχία.

No44.

Ανώνυμος είπε...

Αποστόλη,

Ψεματάκια λες;

"σερνότανε στα δικαστήρια για λόγους ανηθικότητας"

Αχ κακό αγόρι, θα σου βάλω πιπέρι στο στόμα...

Αφού ήσουνα στη συζήτηση στο άλλο ιστολόγιο και είδες τι παίχτηκε, τι επαναλαμβάνεις τα ίδια;


Κύριε Κάρολε,

Φυσικά και θα απαντήσω αλλά δεν γίνεται να κάνω διπλές αναρτήσεις. Η απάντηση στο συγγενές ιστολόγιο.

http://orthodoxosapologitis.blogspot.com/2009/01/blog-post.html

Από 'δώ κλείσαμε, να κλείσουμε κι από 'κεί να ολοκληρωθούμε σαν άνθρωποι.

Ανώνυμος είπε...

Στο καλό κ. Παπαδόπουλε και ελπίζω στο μέλλον, όταν αμφισβητείτε τα άρθρα του "Αντιαιρετικού", να είστε πιο προσεκτικός.

Μετά τιμής Χρήστος - αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χρήστο,

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία σας.

Πιστεύω ότι θα διαπιστώσατε πως αυτά που διαβάζετε στους αντιαιρετικούς (Αλεβιζόπουλος, Μπουρδάκου, ΟΟΔΕ και οι συν αυτοίς) θέλουν πολά φιλτραρίσματα μέχρι να διαπιστώσετε τελικά τι ισχύει. Είδατε ότι σε μερικά πράγματα είναι παντελώς αναξιόπιστοι.

Επίσης, ελπίζω, στις όποιες κατηγορίες αποπειραθείτε να εκτοξεύσετε στο εξής, να κάνετε προσπάθεια να βρείτε τις πρωτογενείς πηγές, να λαμβάνετε υπόψην και τα επίσημα κρατικά στοιχεία. Βλέπετε το ίντερνετ παρέχει μεγάλες δυνατότητες. Ο Rwssel νομίζει ότι με το ίντερνετ θα διαλυθούν οι Μάρτυρες. Μάλλον διαλύονται αυτοί τους κατηγορούν. Θα είχαμε αποσπάσματα του καταστατικού χάρτη της Σκοπιάς αν δεν είχαμε το ίντερνετ; Θα είχαμε τα δημόσια έγγραφα από τις πολιτείες της Νέας Υόρκης και της Πενσυλβανίας αν δεν είχαμε το ίντερνετ, για να αναφέρω μερικά παραδείγματα.

Και τέλος, τα του οίκου σας να τα μετράτε με τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά.

Διότι με όποιο μέτρο μετρούμε τους άλλους, με αυτό θα μετρηθούμε κι εμείς...

Αλλιώς διυλίζουμε το κουνούπι και καταπίνουμε την καμήλα.

Ανώνυμος είπε...

Α, και κάτι άλλο,

Για το κόμμα Ιωάννου, ρίξ' τε και καμιά στη βιβλιογραφία του ελληνικού λήμματος της Βικιπαίδειας.

http://el.wikipedia.org/wiki/Ιωάννειο_κόμμα

Έχει πράγματι μεγάλο ενδιαφέρον.

digiSapientia είπε...

Δυο λόγια για το θέμα των εδώ αναρτήσεων: "ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΑΤΟΜΑ: ΜΥΘΟΣ Ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;"

Είναι κοινός τόπος τις τελευταίες 2 χιλιετίες ότι όλες οι χριστιανικές κοινότητες —εκκοσμικευμένες/κρατικές και ζηλωτικές/αποκαταστατικές— αποζητούν την ηθική κάθαρση των μελών κατά την χριστιανική διδασκαλία. Αυτή η προσπάθεια —η οποία χαρακτηρίσθηκε ως "νοσοκομείο" από τον Χρήστο— κρίνεται εκ του αποτελέσματος αν ήταν όντως επιτυχής ή όχι. Κατ' εκτίμησιν, τα αποτελέσματα των χριστιανικών "νοσοκομείων" είναι εντελώς τραγικά.

Επί του ψητού, αν ψέξουμε για ανηθικότητα και ακαθαρσία τούς λάτρεις του Ιεχωβά/Ιεχωβιστές/ Μάρτυρες του Ιεχωβά —οι οποίοι αποτελούν ζηλωτική ομάδα με δεδηλωμένες ιδιαίτερα αυστηρές ερμηνείες περί ηθικής— δεν θα μπορούσα να φανταστώ κατ' αναλογία τι θα σήμαινε μια παρόμοια καταγραφή του ηθικού αποτελέσματος της Εκκλησίας της Ελλάδος/Ρωσίας/κλπ! Ο βαθμός ηθικοθρησκευτικού αναλφαβητισμού, η πλήρης απουσία ουσιαστικής διδαχής των πιστών από το ιερατείο (κατά τα τελευταία 1.000 έτη και πλεον) και η παρατεταμένη ηθική κατάπτωση των εκκλησιαστικών πατέρων καθιστά το αποτέλεσμα συντριπτικά επιβαρυντικό για την κρατούσα Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ο Πέτρειος λόγος αποκτά υπόσταση σε μικρές ομάδες θεοφοβούμενων πιστών και όχι σε κρατικά, εκκοσμικευμένα μορφώματα που αποτελούνται από αγελαίες μάζες χριστιανών πιστών/ημίπιστων/άπιστων:

"Εἰς τὸ μηκέτι ἀνθρώπων ἐπιθυμίαις, ἀλλὰ θελήματι Θεοῦ τὸν ἐπίλοιπον ἐν σαρκὶ βιῶσαι χρόνον, ἀρκετὸς γὰρ ὑμῖν ὁ παρεληλυθὼς χρόνος τοῦ βίου τὸ θέλημα τῶν ἐθνῶν κατεργάσασθαι, πεπορευμένους ἐν ἀσελγείαις, ἐπιθυμίαις, οἰνοφλυγίαις, κώμοις, πότοις καὶ ἀθεμίτοις εἰδωλολατρίαις, ἐν ᾧ ξενίζονται μὴ συντρεχόντων ὑμῶν εἰς τὴν αὐτὴν τῆς ἀσωτίας ἀνάχυσιν, βλασφημοῦντες· οἳ ἀποδώσουσιν λόγον τῷ ἑτοίμως ἔχοντι κρῖναι ζῶντας καὶ νεκρούς. Σωφρονήσατε οὖν καὶ νήψατε εἰς τὰς προσευχάς· πρὸ πάντων δὲ τὴν εἰς ἑαυτοὺς ἀγάπην ἐκτενῆ ἔχοντες, ὅτι ἡ ἀγάπη καλύψει πλῆθος ἁμαρτιῶν· φιλόξενοι εἰς ἀλλήλους ἄνευ γογγυσμῶν· ἕκαστος καθὼς ἔλαβε χάρισμα, εἰς ἑαυτοὺς αὐτὸ διακονοῦντες ὡς καλοὶ οἰκονόμοι ποικίλης χάριτος Θεοῦ· εἴ τις λαλεῖ, ὡς λόγια Θεοῦ· εἴ τις διακονεῖ, ὡς ἐξ ἰσχύος, ὡς χορηγεῖ ὁ Θεός· ἵνα ἐν πᾶσι δοξάζηται ὁ Θεὸς διὰ Ἰησοῦ Χριστοῦ, ᾧ ἐστιν ἡ δόξα καὶ τὸ κράτος εἰς τοὺς αἰῶνας τῶν αἰώνων· ἀμήν. Ἀγαπητοί, μὴ ξενίζεσθε τῇ ἐν ὑμῖν πυρώσει πρὸς πειρασμὸν ὑμῖν γινομένῃ, ὡς ξένου ὑμῖν συμβαίνοντος, ἀλλὰ καθὸ κοινωνεῖτε τοῖς τοῦ Χριστοῦ παθήμασι, χαίρετε, ἵνα καὶ ἐν τῇ ἀποκαλύψει τῆς δόξης αὐτοῦ χαρῆτε ἀγαλλιώμενοι. Εἰ ὀνειδίζεσθε ἐν ὀνόματι Χριστοῦ, μακάριοι, ὅτι τὸ τῆς δόξης καὶ δυνάμεως καὶ τὸ τοῦ Θεοῦ Πνεῦμα ἐφ' ὑμᾶς ἀναπαύεται· κατὰ μὲν αὐτοὺς βλασφημεῖται, κατὰ δὲ ὑμᾶς δοξάζεται. Μὴ γάρ τις ὑμῶν πασχέτω ὡς φονεὺς ἢ κλέπτης ἢ κακοποιὸς ἢ ὡς ἀλλοτριοεπίσκοπος· εἰ δὲ ὡς Χριστιανός, μὴ αἰσχυνέσθω, δοξαζέτω δὲ τὸν Θεὸν ἐν τῷ μέρει τούτῳ. Ότι ὁ καιρὸς τοῦ ἄρξασθαι τὸ κρίμα ἀπὸ τοῦ οἴκου τοῦ Θεοῦ· εἰ δὲ πρῶτον ἀφ' ἡμῶν, τί τὸ τέλος τῶν ἀπειθούντων τῷ τοῦ Θεοῦ εὐαγγελίῳ; Καὶ εἰ ὁ δίκαιος μόλις σῴζεται, ὁ ἀσεβὴς καὶ ἁμαρτωλὸς ποῦ φανεῖται; Ὥστε καὶ οἱ πάσχοντες κατὰ τὸ θέλημα τοῦ Θεοῦ, ὡς πιστῷ κτίστῃ παρατιθέσθωσαν τὰς ψυχὰς αὐτῶν ἐν ἀγαθοποιΐᾳ. [Α' Πέτρου δ']

Και επαναλαμβάνω με τη σειρά μου:

"Εἰ ὁ δίκαιος μόλις σῴζεται, ὁ ἀσεβὴς καὶ ἁμαρτωλὸς ποῦ φανεῖται;"

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

Κ. Παπαδόπουλε καταλάβατε τώρα την διαφορά μας. Εγώ ποτέ δεν σας κόλλησα ετικέτα ούτε του Ρώσσελ, ούτε του Ρόδερφορντ, ούτε κανενός. Και ξέρετε γιατί. Γιατί είχα επιχειρήματα. Όποιος έχει επιχειρήματα πατάει σε αυτά και δεν φοβάται τίποτα. Εσείς ελλείψει επιχειρημάτων, πότε με ταυτίζατε με τον Αλεβιζόπουλο, πότε με τον Σωτηρόπουλου και σήμερα με την Μπουρδάκου και την ΟΟΔΕ και αποφεύγατε να απαντάτε επί της ουσίας αερολογώντας κατά την συνήθη σας πρακτική.

Φεύγοντας λοιπόν πάρτε μαζί σας και τα «δωράκια» μου.

1. Βγάλατε ανίκανο και άσχετο το μεταφραστικό τμήμα της Σκοπιάς.
2. Ψευστήκατε πως το Share δεν σημαίνει μετοχή.
3. Ταυτίσατε –ενώ είχατε παντελή άγνοια επί του θέματος– τους υβριστές ΜτΙ με τους Ορθοδόξους του διαλόγου, κάτι που είναι παντελώς αναληθές.
4. Αποφύγατε να απαντήσετε πόσο «δημοκρατική» είναι η Σκοπιά.
5. Λασπολογήσατε, άνευ ΟΥΔΕΝΟΣ επιχειρήματος, κατά του άρθρου μου που ασχολείται με το κόμμα Ιωάννου.
6. Απαντήσατε με την ΗΧΗΡΗ ΣΙΩΠΗ ΣΑΣ στο αντίστοιχο κόμμα Ιωάννου της Π.Δ., στο οποίο τι έκπληξη! αναφέρεται η Σκοπιά.
7. Δείξατε για μια ακόμη φορά την προχειρότητά σας και την απουσία έρευνας, όταν με παραπέμψατε για το κόμμα Ιωάννου στην Βικιπαίδεια. Ή είστε τόσο τυφλός ή η διαλεκτική σας ήττα, δεν σας επιτρέπει να δείτε κρυστάλλινα τα πράγματα, αλλά δημιουργείτε ένα φαντασιακό κόσμο, μέσα στον οποίο ζείτε και δεν μπορείτε να δείτε έξω από αυτόν. ΜΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ Κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ, ΑΝ ΘΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΜΟΥ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΓΩ ΠΑΡΑΠΕΜΠΩ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΣΤΗΝ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ!!!!!!

Καταλάβατε λοιπόν τι κάνατε. Με παραπέμψατε στην Βικιπαίδεια, στην οποία παραπέμπω εγώ και μάλιστα ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ του άρθρου μου!!!!!!!!! Και όχι μόνο αυτό, αλλά την παραπομπή την έχω μαρκάρει ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ !!!

ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΑΣ «ΠΑΤΑΤΑ»;

Στο καλό λοιπόν και όπως σας είπα, αν στο μέλλον επιθυμήσετε να τα ξαναβάλετε με τα άρθρα του «Αντιαιρετικού» να το σκεφτείτε πολλές φορές, πριν το αποφασίσετε.

Μετά τιμής Χρήστος – αντιαιρετικός.

Υ.Γ. Καλωσορίζω επ’ ευκαιρία και τον τέκτονα (μασόνο) κ. digiSapientia, παλιό μας γνώριμο. Καλώς ήλθατε λοιπόν κ. digiSapientia στον «Αντιαιρετικό».

Ανώνυμος είπε...

κ. Χρήστος: «3. Ταυτίσατε ―ενώ είχατε παντελή άγνοια επί του θέματος― τους υβριστές ΜτΙ με τους Ορθοδόξους του διαλόγου, κάτι που είναι παντελώς αναληθές.»


Δεν πειράζει, κ. Χρήστο. Εγώ τους συγχωρώ και παρακαλάω τον Θεό να μας φωτίσει όλους. Και ας με συγχωρέσουν και εκείνοι αν τους πίκρανα. Απλά θα ήθελα να ζητήσω από όλους ό,τι κάνουμε να το κάνουμε από την καρδιά μας.

Να δείχνουμε παντού το αληθινό μας πρόσωπο· όχι αλλού να κάνουμε τους «αγαθούς» και όταν βρούμε ευκαιρία «εν κρυπτώ» να δείχνουμε τον κακό μας εαυτό που όλοι έχουμε. Δεν υπάρχουν αγαθοί και «καθαροί» άνθρωποι, μόνο αμαρτωλοί υπάρχουν. Τουλάχιστον ας μην είμαστε υποκριτές, γιατί στους υποκριτές έκανε τον αυστηρότερο έλεγχο ο Χριστός. Τις πόρνες και τους κλέφτες τους συγχώρεσε πολύ εύκολα (χωρίς πολλά «λύτρα» ― αυτό το γράφω για τον κ. Γιώργο).

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ

Ο Κ. digiSapientia, όπως έγραψα στο καλωσόρισμά του, είναι τέκτονας (μασόνος). Μην το μπερδεύετε λοιπόν με τους ΜτΙ. Τέκτονες είναι αυτοί, οι οποίοι αν έχετε δει κάποιες φωτογραφίες τους, φοράνε κάτι ποδίτσες (δεν το λέω ειρωνικά) και κρατάνε στα χέρια τους μυστριά, τρίγωνα, κανόνες κ.λ.π. Όλα αυτά είναι γι’ αυτούς ιερά σύμβολα. Οι τόποι που μαζεύονται για την λατρεία τους, ονομάζονται Στοές και δεν είναι προσβάσιμες στον οποιοδήποτε. Τον Θεό τους, τον αποκαλούν ΜΑΤΣ (Μέγας Αρχιτέκτονας του Σύμπαντος) και η θρησκεία τους είναι συγκριτιστική, ένα κράμα από διάφορες Θρησκείες (Αρχαία Μυστήρια, Ιουδαϊσμός, Ινδουϊσμός, Χριστιανισμός κ.λ.π.). Πιθανόν στο μέλλον – δεν ξέρω σίγουρα – μπορεί να γράψω ένα άρθρο γι’ αυτούς και θα εξηγώ πιο πολλά πράγματα. Πάντως αν θελήσει να ασχοληθεί κάποιος με τον τεκτονισμό, θα πέσει από έκπληξη σε έκπληξη, από την φρασεολογία που χρησιμοποιείται και πιθανόν πολλά από αυτά να του φανούν αστεία. π.χ. από το πρόλογο του βιβλίου του τέκτονα Φόστερ Μπέιλι «το πνεύμα του Τεκτονισμού»:
«Ας οικοδομηθεί ο ναός του κυρίου», φώναξε ο μεγάλος έβδομος άγγελος. Τότε οι επτά μεγάλοι Γιοι του Θεού κινήθηκαν με καθορισμένο βήμα και κατέλαβαν τις θέσεις τους στο Βορρά, το Νότο, τη Δύση και την Ανατολή»
«Ο Χριστιανικός νόμος ξεκίνησε με την είσοδο του ηλίου στο σημείο των Ιχθύων. Τότε εμφανίστηκε ο ιχθυακός συμβολισμός του Ευαγγελίου…Επίσης τρώμε ψάρι τη Μεγάλη Παρασκευή στην ανάμνηση της μεγάλης θυσίας ενός θριαμβευτή Γιου του Θεού» σελ.91.
«Επειδή ο Σείριος είναι αρχαιότερος της Γης , ο τεκτονισμός θα μπορούσε να υπάρχει εκεί πολύ νωρίτερα από την αυγή του γήινου τεκτονισμού» σελ. 198.

Πάντως πολλά πράγματα για τον τεκτονισμό δεν ξέρουμε γιατί επικρατεί στις τάξεις του μυστικοπάθεια και συνωμοτισμός, εν σχέση με τους μη Τέκτονες.
Γι’ αυτό και κυκλοφορούν διάφορα παράξενα ως συμβαίνοντα στις τάξεις τους. Π.χ. Για να γίνει κάποιος τέκτονας πρέπει να σφραγισθεί στα οπίσθια!
Θα το σκεφτώ πάντως αν θα διαλεχτώ με τον κ. digiSapientia, γιατί τι έχω να πω με ανθρώπους που κρύβονται σαν τα ποντίκια στις στοές;
Πάντως ο Μπέιλι, στο ως άνω βιβλίο του είναι απογοητευμένος με τεκτονισμό, γιατί περνάει κρίση πνευματικής φύσης και πολλοί τέκτονες έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους και ενδιαφέρονται να τον χρησιμοποιήσουν για επιχειρηματικούς ή κοινωνικούς σκοπούς, σελ. 161.

Μετά τιμής Χρήστος – αντιαιρετικός

digiSapientia είπε...

Κύριε Χρήστο,

Θα ήθελα να μην είστε αφοριστικός και απόλυτος. Ο καθείς εξ ημών αντιπροσωπεύει μια ιδέα, ένα κοσμοείδωλο, μια σειρά ιδανικών. Λυπάμαι όταν βλέπω ανθρώπους να κρίνουν στερεοτυπικά με βάση ταμπέλες: Τούρκος, Βάζελος, Πεντηκοστιανός, κλπ. Ενώ είναι το μέγιστο να έχουμε ιδανικά, το να κρίνουμε ισοπεδωτικά τους "άλλους" προκαλεί πνευματική πενία και σπόρος μισαλλοδοξίας. Άλλωστε ο μέγας Διδάσκαλος είπε, "ἀγαπᾶτε τοὺς ἐχθροὺς ὑμῶν καὶ προσεύχεσθε ὑπὲρ τῶν διωκόντων ὑμᾶς, ὅπως γένησθε υἱοὶ τοῦ πατρὸς ὑμῶν τοῦ ἐν οὐρανοῖς". (Κατά Ματθαίον, ε') Αν οι χριστιανοί μεταξύ σας δεν μπορείτε να ειρηνεύσετε -λαμβάνοντας ως δείγμα την συμπεριφορά των πλειόνων προς τον κ. Παπαδόπουλο όπως απεικονίζεται παραπάνω και σε αυτή τη σελίδα-, πώς περιμένετε να σας θεωρούν οι άλλοι μη χριστιανικοί λαοί;

Είθε ο Σαβάζιος Γιαχβέ να επιλάμπει εφ' ημών εν ειρήνη αεί και αεί.

Ανώνυμος είπε...

Αποστόλης 44 μας είπε, Τα "αδέλφια" σας είναι ιδιοκτησία σας; Περιουσιακό στοιχείο σας; Είναι άβουλα άτομα;

Όχι βέβαια – τα αδέρφια μας είναι προβατάκια ελευθέρας βοσκής. Το μόνο που δεν τους επιτρέπουμε να φάνε είναι κουτόχορτο. Γιατί αν φάνε από αυτό, ΤΟΤΕ θα γίνουν άβουλα άτομα.

Περί ιδιοκτησίας, έχω να σας πω, πως εμείς, δε συμπληρώνουμε καρτέλες. Ούτε μας υποχρεώνουν νταβατζιλίκια σώνει και καλά να τα ακουμπάμε κάθε μήνα για περιοδικά αγνώστου προελεύσεως.

Τραμπούκους – μόνο στις αίθουσες βασιλείας θα βρεις.
Χαιρόμαστε να μας βρίσκετε μπροστά σας και να σας υποχρεώνουμε σε γκάφες.
Μην ανησυχείτε – τα διάβασα τα κατορθώματα σας για το σταυρό.

Τα κάνατε θάλασσα, όπως ακριβώς αναμενόταν άλλωστε.

Αποστόλης

digiSapientia είπε...

Κύριε Αποστόλη,

Το ζήτημα των αστυνομικών ταυτοτήτων κάνει φανερό ότι και άλλοι θεωρούν ως προβατάκια τον λαό -μάλιστα προβατάκια με στάμπα. Η ιστορία του φακελώματος των πολιτικών-θρησκευτικών φρονημάτων είναι πολύ πιο ειδεχθής από οτιδήποτε υπαινίσεσαι για την συγκεκριμένη θρησκευτική γκρούπα.

Όλοι οι πολίτες αυτού του τόπου -θέλοντας και μη, πιστοί και άπιστοι!- εν έτη 2009 πληρώνουν αντίστοιχο μηνιαίο "αντιμοίσθιο εκπόρνευσης" (sic) στις χιλιάδες των κληρικών-δημοσίων υπαλλήλων της Ορθοδοξου Εκκλησίας. Στη σύγχρονη Ελλάδα το ιερατείο μιας θρησκείας σιτίζεται από τον δημόσιο κορβανά! Φευ!

Ας μην μιλήσουμε περί ελληνορθόδοξων "τραμπούκων" και ομοίων τινών. Τα παραδείγματα είναι τόσο πολλά ώστε "ἐὰν γράφηται καθ' ἕν, οὐδὲ αὐτὸν οἶμαι τὸν κόσμον χωρῆσαι τὰ γραφόμενα βιβλία".

Οι Ουρανοί ας φωτίζουν την ομύγυρη, αμήν.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε digiSapientia τι είσαι εσύ;
Μάρτυρας του Ιεχωβά ή Τέκτονας;

Αποστόλης

Ανώνυμος είπε...

Αποστόλης: Όχι βέβαια – τα αδέρφια μας είναι προβατάκια ελευθέρας βοσκής. Το μόνο που δεν τους επιτρέπουμε να φάνε είναι κουτόχορτο.

Καλά θα κάνετε να μη μιλάτε για γκάφες γιατί το παραπάνω είναι ο ορισμός της γκάφας.

Ποιοι είστε εσείς που αποφασίζετε τι εστί «κουτόχορτο» και που «επιτρέπετε» ή «δεν επιτρέπετε»; Οι τσοπάνοι με τις γκλίτσες; Κατά τα άλλα, τα πρόβατά σας βόσκουν ελεύθερα, υπό την απειλή της γκλίτσας και με περίφραξη, ή τουλάχιστον έτσι θα θέλατε.

Όσο για τραμπούκους, μία από τις ελάχιστες περιπτώσεις που η Ελλάδα διασύρθηκε διεθνώς για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιώματων ήταν η προσπάθεια απαγόρευσης με τραμπουκισμούς και παράνομες μεθόδους από ορθόδοξους, της οικοδόμησης αίθουσας Βασιλείας σε περιοχή της Χαλκιδικής. Συγχαρητήρια και σ' ανώτερα.


υγ. Την γκάφα με το σταυρό πού την είδατε; Θα εννοείτε προφανώς ότι οι πρώτοι χριστιανοί της εκκλησίας της Ιερουσαλήμ, έκαναν μεγάλη γκάφα οι άχρηστοι, αφού αδιαφόρησαν εντελώς, μη φροντίζοντας να τον διασώσουν, αναγκάζοντας κάποιους άλλους να ψάχνουν να τον βρουν μετά από 4 αιώνες. Έτσι δεν είναι; Προφανώς εκείνοι έχοντας φρέσκια και την επιφοίτηση του αγίου πνεύματος έδειξαν πλήρη αδιαφορία. Για ποιο λόγο άραγε;

No44.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 44 βλέπω είσαι ωραίος στην ανίχνευση των γκαφών.
Πράγματι, στη βιασύνη μου επάνω έγραψα γκάφα.
Ποιος είμαι εγώ που θα επιτρέψω η δε θα επιτρέψω; Σωστό!

Έκανα γκάφα. Ας το διορθώσω λοιπόν.
Όχι βέβαια – τα αδέρφια μας είναι προβατάκια ελευθέρας βοσκής. Το μόνο που προσπαθούμε να κάνουμε, είναι να τους αφυπνίσουμε, ώστε να μην πέσουν στο κουτόχορτο της αμερικανικής εταιρίας Σκοπιά , γιατί ΤΟΤΕ στ’ αλήθεια θα γίνουν άβουλα άτομα.

Εντάξει κύριε 44;

Πάμε τώρα να μας πείτε για την άλλη γκάφα.
Την γκάφα του σταυρού. Ωραία η τοποθέτησή σας για τους πρώτους χριστιανούς. Εντυπωσιάστηκα αλήθεια!
Μα να αδιαφορήσουν για τον Τίμιο σταυρό οι άχρηστοι και να υποχρεώνουν μετά άλλους να ψάχνουν για αυτόν;
Μπράβο κύριε 44. Σε παραδέχομαι. Λοιπόν, έτσι δεν το είχα δει ποτέ ξέρεις.

Και καλά αυτοί, ορθόδοξοι ήταν, «γκάφες συνέχεια κάνουν», για τους άλλους δε μας είπατε όμως.
Γιατί μωρέ φίλε μου 44 δε μας είπες για τους άλλους;
Έλα ξέρεις εσύ ποιους λέω.
Αυτούς μωρέ!
Που φοράγανε το σταυρό στο πέτο, το 19 αιώνα!
Ε;
Μήπως θυμήθηκες τώρα για ποιους λέω;
Μωρέ μου διαφεύγει το όνομά τους, κάτσε να δεις πως τους λέγανε…..
…..
….
….
Σβουριστές Γρανιτών;
Όχι όχι όχι
Αλλιώς τους λέγανε, κάτσε κάτσε θα το βρούμε…

….
Μήπως Σφουγκιστές των γραφιών;
Όχι όχι όχι
….
….
Αααα το θυμήθηκα!!!
Σπουδαστές των Γραφών!!! Έτσι τους λέγανε!
Αυτοί ξέρεις δε πέφτουν ΠΟΤΕ σε λάθος.
Κι όμως αγαπητέ, όσο κι αν αυτό σου φαίνεται περίεργο, παρόλο που ήταν σπουδαστές και φωτισμένοι με πνεύμα άγιο
έκαναν κι αυτοί το μεγάλο λάθος. Φορούσαν στο πέτο τους το σταυρό και μάλιστα κυκλοφορούσαν περιοδικά με εξώφυλλο το σταυρό. Ο μεγαλύτερος γκαφατζής τους όμως όλων των εποχών ποιος ήταν ξέρεις;
Να στο πω να γελάσουμε;
Ο ιδρυτής τους ο Ρώσσελ!!!
Χα χα χα
Ξέρεις τι γκάφα έκανε αυτός;
Κάτσε να σου πω, έχει πολύ γέλιο η υπόθεση.
Σε ένα από τα περιοδικά του άκου τι έγραψε.
Η υποτίμηση του Τιμίου σταυρού είναι άλλο ευαγγέλιο. Στο μέσον του αληθινού ευαγγελίου βρίσκεται ο Σταυρός.
Σκοπιά του 1907.
Τα λόγια αυτά του Ρώσσελ δηλαδή, το 2007 γιόρτασαν τα 100 χρόνια ιστορίας.

χα χα χα κατάλαβες φίλε μου 44 γιατί γκαφατζίδες μιλάμε;

Κιεσύ μου μιλάς τώρα για 4ο αιώνα και σου’πα μου΄πες. Εδώ εγώ σου’χω φρέσκο πράμα.
19ο αιώνας παρακαλώ!!!

Αποστόλης

digiSapientia είπε...

Προς ανώνυμο ερωτώντα,

αναγνωρίζω τον Σοφό Ύψιστο με τις ποικίλες εκφάνσεις του και αναγνωρίζω στον άνθρωπο το δικαίωμα να λατρεύει ή να μην λατρεύει τα θεία. Οποιαδήποτε εκδήλωση που καταπατά το δικαίωμα αυτό την θεωρώ απάνθρωπη και αξιοκατάκριτη.

Όσο για το σταυρό, όντως από τις τουρανικές πεδιάδες ως την αρχαία Αίγυπτο, Ελλάδα, Βαβυλώνα κ.α. έπαιξε μέγιστο ρόλο. Μυστικά συστήματα των μετέπειτα εποχών, όπως ιουδαιοχριστιανικές Γνωστικές γκρούπες και άλλες (βλέπε Ροδόσταυροι) χρησιμοποίησαν το ιερό αυτό σύμβολο. Ο κυρίαρχος χριστιανισμός το παρέλαβε και το ενσωμάτωσε όταν έχασε και τα τελευταία ιουδαΐζωντα ίχνη του. Οι Σπουδαστές των Γραφών/Ρωσσελιστές το χρησιμοποίησαν -ήταν μέρος μιας ομάδας μυστηριακών στοιχείων που ενσωμάτωναν στις αρχικές δεκαετίες και τα οποία απεμπόλησαν μετά βδελυγμίας στη συνέχεια. Δεν θεωρώ, όμως ότι υπάρχει κάτι μεμπτό σε αυτό: οι δοξασίες και οι ερμηνείες είναι τόσες όσες και τα χρώματα της ίριδας -άλλωστε ουδέν δόγμα παρέμεινε αενάως απαράλλαχτο. Ο καθείς βρίσκει το δρόμο του αυτοπροσδιοριζόμενος αλλά και ετεροπροσδιοριζόμενος.

Χαρείτε, υπηρέτες των επίγειων ναών!

Ανώνυμος είπε...

Δεν απάντησες στην ερώτησή μου όμως φίλε digiSapientia
Είσαι μάρτυρας του Ιεχωβά ή από τους άλλους τους περίεργους;
Τέκτονας;
Α, έχω και μια άλλη ερώτηση για σένα.
Με βάση το σχόλιο που έκανες.
Βρίσκεις σωστό αυτό που ονομάζει η εταιρία ΝΕΟ ΦΩΣ;

Αποστόλης

Ανώνυμος είπε...

Ωοοο με συγχωρείς φίλε digiSapientia τώρα το πρόσεξα ότι απάντησες για το πιστεύω σου.
Μάλιστα.
Ώστε δεν είσαι μάρτυρας εσύ.
Ωραία!
Για σένα υπάρχει ακόμα ελπίδα.
Δεν είσαι μάρτυρας αλλά είσαι κατά του Χριστιανισμού από ότι καταλαβαίνω ε;
Γιατί μωρέ γαμώτο;
Κακοί υπηρέτες υπάρχουν όχι κακή διδασκαλία.
Μη μπερδεύεσαι κι εσύ με την ιατρική και τους φακελάκιδες γιατρούς.
Παίρνει ο γιατρός φακελάκι και τα βάζουμε με την επιστήμη;

Εμένα μου αρέσεις φίλε digiSapientia
Όσο έχεις τη διάνοια σου ανοιχτή, θα τη βρεις την άκρη. Αρκεί να ερευνάς!

Όμως, να σε ρωτήσω.
Γιατί αρπάζεσαι όταν λέμε την αλήθεια στους μάρτυρες η οποία βεβαίως αναπόφευκτα πονάει;

Βρε μπας και είσαι κι εσύ τέτοιος και δε θες να μας το πεις;
Άντε καλά σε πιστεύω.
Εσύ αναγνωρίζεις τον Σοφό και Ύψιστο με τις ποικίλες εκφάνσεις.
Ωραίο ακούγεται δε μπορώ να πω.

Λοιπόν; Ποια η γνώμη σου για το ΝΕΟ ΦΩΣ;
Θες να μου πεις;

Αποστόλης

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ digiSapientia

συμφωνώ μαζί σου να σταματήσει το ιερατείο στην Ελλάδα να πληρώνεται από το δημόσιο κορβανά και το δημόσιο να αποδώσει την δεσμευμένη, έναντι μισθοδοσίας, "περιουσία" της Εκκλησίας.
Αν θυμάμαι καλά, πριν από λίγα χρόνια που έγινε κάποιος σχετικός υπολογισμός, βρέθηκε ότι για 4 μόνο μητροπόλεις θα έπρεπε το δημόσιο να επιστρέψει περίπου 2 φορές τον κρατικό προϋπολογισμό!

Μη βιαστείς να πεις ότι ήταν περιουσία των πολιτών, γιατί αν ήθελαν οι παππούδες μας να δωρήσουν τα ακίνητά τους στην Εκκλησία δεν μας πέφτει λόγος.

Να συμπληρώσω ότι πρέπει επίσης να ζητήσουμε να σταματήσει να πληρώνεται το ιερατείο στο Βέλγιο (πολύ καλοί μισθοί ανώτεροι της Ελλάδος), καθώς και να σταματήσει η φορολόγηση υπέρ της Εκκλησίας στη Γερμανία. Όχι των πολιτών (που μπορούν να διαγραφούν), αλλά των επιχειρήσεων, που είναι υποχρεωτική.

Παλλάδιος

digiSapientia είπε...

Δεν ξέρω αν μπορείς να εννοήσεις την απάντησή μου. Είναι περισσότερα από αυτό που ζητάς.

Διαφωνώ με τον όρο "εταιρία", αποτελεί κοινό τεχνικό όρο που χρησιμοποιείται για να προκαλέσει αρνήτικους συνειρμούς -επεισέρχεται καταχρηστικά ο νομικός χαρακτήρας της κοινότητας στη σφαίρα της θρησκευτικής ερμηνευτικής και ταυτοποίησης.

Αν κατάλαβα σωστά το ερώτημά σου, νομίζω ότι έχω κάνει ήδη σχετικό σχόλιο: "Δεν θεωρώ, όμως ότι υπάρχει κάτι μεμπτό σε αυτό [στην δογματική διαμόρφωση εν γένει]: οι δοξασίες και οι ερμηνείες είναι τόσες όσες και τα χρώματα της ίριδας -άλλωστε ουδέν δόγμα παρέμεινε αενάως απαράλλαχτο." Δεν είναι ίδιον μόνο των Μαρτυρων αλλά κάθε κοινότητας φιλοσοφικά-θρησκευτικά προσανατολισμένης. Κάθε τέτοια μεταβατική διαδικασία έχει θετικά και αρνητικά στον απολογισμό της.

digiSapientia είπε...

Φίλε Παλλάδιε,

Δεν είμαι αντίθρησκος, αλλά θεωρώ αυτονόητο το σαφή διαχωρισμό θρησκείας-κράτους στη σύγχρονη κοινωνία. Το αν το Βέλγιο ή το Τουρκμενιστάν εξακολουθούν να πληρώνουν τους κρατικοδίαιτους κληρικούς είναι δικό τους πρόβλημα -είναι όντως πρόβλημα.

Το πώς θα γίνει αυτό στην Ελλάδα νομίζω ότι θα απλοποιηθεί κατά πολύ μετά την ολοκλήρωση του κτηματολογίου. Ο καθείς θα ξέρει τι έχει και τι μπορεί να εκμεταλλευτεί (200 χρόνια ανεξαρτησίας και δεν το ξέρουμε ακόμη!). Εφόσον η Εκκλησία (Εκκλησίες, αν το θέλεις, αν και δεν έχει κανένα ουσιαστικό νόημα, τα αναλογούντα ποσά είναι εντελώς δυσανάλογα) είναι μεγαλοκτηματίες και μεγαλοκατέχωντες, θα φορολογούνται ή θα εξαιρούνται αναλόγως με την χρήση του πλούτου τους -κοινωφελή ή προς ίδιον όφελος. Γενικώς, υπάρχουν λύσεις αρκεί να μην φοβάται ο Γιάννης (Εκκλησία) το θεριό (κράτος) και το θεριό τον Γιάννη.

digiSapientia είπε...

Κύριε Αποστόλη,

Δεν είναι ζήτημα "αρπάγματος". Το ίδιο θα έκανα αν είχα μπροστά μου τον λοιδορούμενο Ιεσούα μπεν Ιωσέφ από την Νατζαρέτ, τον Μεσσία των Χριστιανών. Θα διεκδικούσα το δικαίωμά του στο λόγο και στη λατρεία με το δικό του ιδιαίτερο τρόπο.

Όταν μια ιδέα μετατρέπεται σε καρφί που μπήγεται στο κορμί του σταυρωμένου ή σε σφαίρα που σκοτώνει τον αλλόθρησκο αυτή είναι μια κακή ιδέα, μια αποτυχημένη ιδέα. Και αυτή την ιδέα δεν την κρίνω μόνο από τα βιβλία της αλλά -το κυριότερο- από τους φορείς της.

"Tὸ πνεῦμα ὅπου θέλει πνεῖ, καὶ τὴν φωνὴν αὐτοῦ ἀκούεις, ἀλλ' οὐκ οἶδας πόθεν ἔρχεται καὶ ποῦ ὑπάγει". (Κατά Ιωάννην, γ')

Ανώνυμος είπε...

Για κ. digiSapientia

Όπως έγραψα και στον κ. Παπαδόπουλο: «καταλάβατε τώρα την διαφορά μεταξύ ενός Ορθοδόξου και ενός Τέκτονα»;
Όπως ο ιδρυτής μας και οι συνεχιστές του, πάντοτε μιλάμε στο φως, αντίθετα με εσάς που κρύβεστε στο σκοτάδι και δεν φοβόμαστε να δηλώσουμε ευθαρσώς την πίστη μας και το τι αυτή αντιπροσωπεύει και πολλοί από εμάς να πεθάνουμε γι’ αυτή την πίστη.
Καταλαβαίνω λοιπόν την αγωνία σας να μην προσδιοριστείτε ως Τέκτονας.
Γιατί μετά από αυτά που έπαθε ο κ. Παπαδόπουλος, από τον Αντιαιρετικό και τους άλλους συμμετέχοντας Ορθοδόξους, φοβηθήκατε πως μπορείτε να πάθετε τα ίδια.
Και ο φόβος σας αυτός έγινε μεγαλύτερος, όταν ανέφερα κάποια σημεία της διδασκαλίας του τεκτονισμού από τον τέκτονα Φόστερ Μπέιλυ. Διαπιστώσατε πως σ’ αυτή την σελίδα «δεν παίζουν», γιατί μιλάνε πάντα με στοιχεία.
Επειδή σκεφτήκατε άντε τώρα να καθήσω να εξηγήσω ποιοι είναι οι επτά μεγάλοι Γιοι κ.λ.π. Ή πως θα μπορώ να επικαλεστώ ορθολογισμό και επιστημονικότητα, απέναντι στους «ανορθολογιστές» και «κυνηγούς» της επιστήμης Χριστιανούς, όντας ένας πεφωτισμένος, όταν θα προσπαθήσω να πείσω βάσει της επιστήμης πως υπάρχει ζωή στον Σείριο!
Γι’ αυτό καλύτερα ο μη προσδιορισμός μου, για να «χτυπάω μία στο καρφί και μία στο πέταλο».
Καθήστε λοιπόν στην σελίδα μου, πέστε ότι θέλετε να πείτε – τα οποία βέβαια τα περισσότερα από αυτά, μόνο μειδίαμα μπορούν να προκαλέσουν – και αν θέλουν οι αγαπητοί ομόπιστοι, ας κάνουν διάλογο μαζί σας.
Εγώ πάντως όπως είπα και στο άλλο σχόλιό μου, διάλογο με «ποντίκια» που κρύβονται στις στοές δεν κάνω. Διάλογο κάνω μόνο με ελεύθερους ανθρώπους που δεν ντρέπονται να δηλώσουν την πίστη τους ή την μη πίστη τους.
Και μη μιλάτε για «στάμπες», γιατί αν αληθεύει αυτό που ακούγεται για τους τέκτονες, «δεν μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου».

Μετά τιμής Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Όλοι αυτοί που το παίζουν «Απόστολοι Παύλοι» να ξέρουν ότι ο Απόστολος κήρυττε καταρχήν τη θρησκεία του και μετά ασχολούνταν ―σε ένα μικρό βαθμό― με τις υπόλοιπες θρησκείες.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε digiSapientia
Είπες οι δοξασίες και οι ερμηνείες είναι τόσες όσες και τα χρώματα της ίριδας -άλλωστε ουδέν δόγμα παρέμεινε αενάως απαράλλαχτο."

Θα μπορούσες να μου υποδείξεις μια δογματική αλλαγή στην ορθόδοξη πίστη;

Αποστόλης

Ανώνυμος είπε...

"Γιατί μετά από αυτά που έπαθε ο κ. Παπαδόπουλος, από τον Αντιαιρετικό και τους άλλους συμμετέχοντας Ορθοδόξους, φοβηθήκατε πως μπορείτε να πάθετε τα ίδια."

Κύριε Χρήστε, τι έπαθεν ο κύριος Παπαδόπουλος, ή Παπ συντετμημένως κατά τον συνδαιτυμόνα τούτου το πλουσίου πνευματικού συμποσίου Καρόλου;

Εκτοξεύσατε μίαν ανυπόστατον κατηγορίαν, περί δήθεν εμπορικής ιδιότητος της Εταιρίας Σκοπιά, η οποία εξουδετερώθη διά επισήμων κρατικών κειμένων των Πολιτειών της Νέας Υόρκης και της Πενσυλβανίας, καθώς και διά του ιδίου του καταστατικού χάρτου της Εταιρίας.

Τα εν λόγω τεκμήρια καταμαρτυρούσι με τον πλέον σαφή τρόπο τον συννόμως μη κερδοσκοπικό και μη μετοχικό χαρακτήρα της Εταιρίας και αποσαφηνίζουσι πλήρως την σημασία του μεριδίου των 10 δολαρίων, το οποίον κατ’ ουδένα τρόπον αποτελούσε μετοχή επί της κινητού ή ακινήτου περιουσίας της Εταιρίας ουδέ παρείχε την δυνατότητα συμμετοχής εις τους οικονομικούς πόρους της Εταιρίας αλλά αποκλειστικώς έδιδε την δυνατότηταν αποκτήσεως ψήφου προς την εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας. (Και χρησιμοποιώ παρελθοντικούς χρόνους, διότι αύτη η διευθέτησις κατεργήθη εν τω σωτηρίω έτει 1944, και εκ τότε δεν παρέχεται η δυνατότης να γίνη τις μέλος της Εταιρίας διά των συνεισφορών του, αλλά άπαντα τα μέλη διορίζονται εκ της ιδίας της Εταιρίας, ο δε μέγιστος αριθμός αυτών είναι πεντακόσια. Διά αμιγώς λόγους ενημερώσεως των περιέργων και καχυπόπτων, αναφέρω ότι εν Ελλάδι μέλος της Εταιρίας ήτο ο υπό του πνεύματος κεχρισμένος Πλάτων Υδραίος, του οποίου ο χριστοειδής, φιλόπονος, έντιμος και πτωχικός βίος είναι γνωστός εις πάντας τους Έλληνας Μάρτυρας των περασμένων γενεών.)

Ενώπιον, λοιπόν, τούτων των αδιαμφισβητήτων τεκμηρίων, τα οποία αποτελούσι πρωτογενείς πηγάς και ως εκ τούτου δύνανται να εκθέσωσι εις το φως της αληθείας πάσαν απόπειρα παραπλανήσεως και να διαψεύσωσι ολοσχερώς τους επιπολαίους και εν πολλοίς κακεντρεχείς υπό της αντιαιρετικής φρενίτιδος δημαγωγούς που παρελαύνουν εις το διαδίκτυο και ουχί μόνον, εις εκ των χλευαστών της ομήγυρεώς σας ανηγκάσθη όπως παραδεχθή ότι έστω τυπικώς, δηλονότι κατά νόμον, η Εταιρία Σκοπιά ουδέποτε είχε κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

Ο εν λόγω χλευαστής—ο οποίος, ίνα μη εκτεθή επί προσωπικού, διετήρησε την ανωνυμία αυτού, υπό την ασφυκτικήν δυσχέρεια τούτης της παραδοχής—ελίχθη λέγων ότι ναι μεν τυπικώς η Εταιρία δεν είναι κερδοσκοπική αλλά ουδείς γιγνώσκει τι πράττεται κατ’ ουσίαν διότι δεν δημοσιεύει ισολογισμούς εις το κοινόν. Η απάντησις την οποία εξέλαβε υπ’ εμού, εξ ίσου αποστομωτική, ήτο ότι πας ενδιαφερόμενος περί ισολογισμών δύναται να απευθυνθή εις την αρμόδιον κρατικήν υπηρεσίαν, πράξιν την οποίαν αναμφιβόλως έχουσι ήδη σκεφθεί οι άσπονδοι πολέμιοι της Μαρτύρων του Ιεχωβά, οίτινες διαβιούσι εν Αμερική και έχουσι τη δυνατότητα να διενεργώσι τοιούτον έλεγχον.

Εξ άλλου, προσέθεσα, εάν εχρειάζοντο βοήθεια και συμβουλή περί εντοπισμού οικονομικών σκανδάλων, θα ημπορούσαν ευκόλως να αποταθώσι εις τον πλέον γνώστη των έσω και ταυτοχρόνως πλέον πρόθυμον ίνα παράσχη σκανδαλοθηρικάς πληροφορίας, τουτέστι τον (αποβληθέντα, ουχί διά λόγους συνειδήσεως αποχωρίσαντα, ως τίνες απληροφόρητοι θεωρούσι) Ρεϋμόνδο Φρανς, πρώην μέλος του Κυβερνώντος Σώματος. Ευλόγως είμαι σίγουρος την απλή μου σκέψι πολλοί άλλοι προ εμού έκαμαν, χωρίς εν τούτοις να έχωσι τα επιθυμητά αποτελέσματα. Λυπούμαι από καρδίας και διαθέτω τον ώμον μου εις πάντα έχοντα χρείαν παρηγορίας.

Επί πλέον συνέστησα εις πάντας τους αναγνώστας και συνομιλητάς όπως εκμεταλλευθώσι την δυνατότητα να επισκεφθώσι τουλάχιστον την τοπική διοίκηση των Μαρτύρων, ήτις στεγάζεται εν Λεωφόρω Κηφισσίας αρ. 77. Δύνασθε άπαντες να τηλεφωνήσετε εις το 210 6197630 και να ζητήσητε, πάντα ευγενικώς, ξενάγησιν διά να ενημερωθήτε διά τας δραστηριότητας των Μαρτύρων του Ιεχωβά.

Κατά πάντων των ανωτέρω ουδεμία πληροφορία κατετέθη υπό των επιδόξων χλευαστών, περιλαμβανομένης της ιδικής σας ελλογιμότητος, κύριε Χρήστε, και, εξαιρουμένων των ειρωνιών και λοιπών πυροτεχνημάτων, η αντίδρασις συνίστατο εις την ηχηρά σιωπή των αμνών.

Ως εκ τούτου, κύριε Χρήστε, σας καλώ όπως παραιτηθήτε από τας τινάς απόπειρας διαστρεβλώσεως της μεταξύ ημών αντιλογίας εις το τέλος του νήματος τούτου του ιστολογίου, αφήσατε την κατασκευήν των πυροτεχνημάτων εις τους πυροτεχνουργούς ,τουλάχιστον άχρι αφίξεως της καθ’ υμών εορτής της Αναστάσεως, και εις το εξής να καταβάλητε ενθέρμο και φιλοπόνον αγώνα προς την άνευ ευτελείας και ουχί μόνον ενημέρωσιν των αναγνωστών σας.

Διατελών εν τιμή,

Π. Παπαδόπουλος

ΥΓ. Περί του Κόμματος Ιωάννου και άλλων θεμάτων θέλομεν συνομιλήσει εν ευθέτω χρόνω. Είμαι βέβαιος ότι διά άλλη μίαν φορά θα με δεχθείτε μετά χαράς εις την παρέαν σας. Σας φιλώ σταυρωτά.

digiSapientia είπε...

Φίλε Αποστόλη,

Φανταζόταν ο τέκτων Ιεσούα μπεν Ιωσέφ από την Νατζαρέτ (Ιησούς Χριστός) ότι 4 αιώνες αργότερα θα θεωρούσαν οι οπαδοί του το "ρουάχ Γιαχβέ" (πνεύμα Κυρίου) ως το τρίτο πρόσωπο μιας τρισυπόστατης Αγίας Τριάδας; (βλέπε τριαδολογικό δόγμα, ειδ. πνευματολογία)

Φανταζόταν ο αλιεύς Πέτρος-Κεφά ότι οι επόμενοι επίσκοποι των "προβάτων" θα αποκτούσαν και θα επεδίωκαν παντιοτρόπως μητροπολιτικές εξουσίες οι οποίες θα ξεπερνούσαν ακόμη και εκείνες των πολιτικών αρχών; (βλέπε ανάπτυξη ιερατείου/πατριαρχείων, σύζευξη αυτοκρατορικού θρόνου-πατριαρχικού/παπικού θρόνου, αυτοκρατορική πολυτέλεια του ιερατείου)

Πέρασε από την σκέψη του Νατζρί/Ναζωραίου ότι κάποιοι οπαδοί του δεν θα νήστευαν μόνο σε μια έρημο για 40 μέρες (κατά το κοινό ιουδαϊκό έθος) αλλά ότι θα καταδίκαζαν την κοσμικότητα του κόσμου (!) και θα ανέβαιναν σε στύλους για να μονάσουν επί δεκαετίες; (βλέπε ασκητισμός, κυριαρχία του μοναστικού βίου στην τελική διαμόρφωση της Ανατολικής Εκκλησίας)

Παρόμοια, τι σχέση έχει με το Ευαγγελικό πνεύμα η υιοθέτηση του πανθέου των αγίων, η οποία αντικατέστησε τις μικρότερες υποβοηθούσες θεότητητες των αρχαιότερων θρησκειών; Ποιος φανταζόταν την ανέγερση ναών πάνω σε λείψανά τους, τη δημιουργία πολυτελών ναών εν ονόματί τους, τη βαριά εικονολατρία που τόσο δίχασε λαούς και τα όμοια; (βλέπε αγιολατρεία, λειψανολατρία, εικονολατρία)

Αυτά είναι ένα δείγμα βασικών πλέον δογμάτων του κυρίαρχου χριστιανισμού τα οποία εμφανίστηκαν, διαμορφώθηκαν και εξελίχθηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό κατά το πέρας των αιώνων.

Είθε ο Ιαλδαβαώθ και οι Δυνάμεις του να φυλάττουν τις επίγειες αυλές.

Ανώνυμος είπε...

Κ. Παπαδόπουλο

Κύριε Παπαδόπουλε, δεν χρειάζεται να συγχύζεστε.

Ο αναγνώστης έχει κρίση και μπορεί να διαπιστώσει αν απαντήσατε ή όχι.

Ότι απαντήσατε δεν υπάρχει αμφιβολία, αλλά κατά την προσφιλή σας τακτική αερολογώντας.

Αντίθετα προς εσάς, εγώ κατέθεσα εγγράφως τις αποτυχίες σας, με τις οποίες ούτε κάνατε τον κόπο να ασχοληθείτε. Επιπλέον δεν είδα ούτε να ανασκευάζεται, αλλά ούτε να ζητάτε συγγνώμη που με ψέξατε, πως αγνοούσα την Βικιπαιδεία για το κόμμα Ιωάννου.

Όσο για τη λιτή έως άθλια ζωή των ΜτΙ, στα διάφορα Μπέθελ, δεν διαφωνούμε στο ελάχιστο μαζί σας. Μα ακριβώς γι’ αυτό πλουτίζει η Σκοπιά, επειδή απομυζά τον ιδρώτα των διαφόρων ΜτΙ, που δουλεύουν σε τριτοκοσμικές συνθήκες στα διάφορα Μπέθελ. Πως και «ξεχάσατε» να αναφέρετε, επί του προκειμένου, τον αγαπητό σας Αλεβιζόπουλο, προς επίρρωση των λεγομένων σας; Και βέβαια δεν τον ξεχάσατε, γιατί ο μακαριστός είναι από τους πρώτους που κατήγγειλε, την στυγνή εκμετάλλευση των ΜτΙ από τη Σκοπιά, αλλά ξέρατε πως αν το αναφέρατε θα ήταν ένα ακόμα επιχείρημα εις βάρος της Σκοπιάς.

Μέχρι να μας ξανάρθετε σας ξαναστέλνω τα «δωράκια μου», μήπως και ευαρεστηθείτε να μας απαντήσετε και σε μένα και στον κ. Κάρολο, ο οποίος σαν τις Ερινύες σας κυνηγούσε από blogspot σε blogspot, μήπως και του απαντήσετε σε αυτά που σας είχε ρωτήσει. Αλλά μεταξύ μας, τι να του πείτε. Μήπως είχατε και τίποτα να του πείτε! «Αέρα κοπανιστό», μπορεί.

« 1. Βγάλατε ανίκανο και άσχετο το μεταφραστικό τμήμα της Σκοπιάς.
2. Ψευστήκατε πως το Share δεν σημαίνει μετοχή.
3. Ταυτίσατε –ενώ είχατε παντελή άγνοια επί του θέματος– τους υβριστές ΜτΙ με τους Ορθοδόξους του διαλόγου, κάτι που είναι παντελώς αναληθές.
4. Αποφύγατε να απαντήσετε πόσο «δημοκρατική» είναι η Σκοπιά.
5. Λασπολογήσατε, άνευ ΟΥΔΕΝΟΣ επιχειρήματος, κατά του άρθρου μου που ασχολείται με το κόμμα Ιωάννου.
6. Απαντήσατε με την ΗΧΗΡΗ ΣΙΩΠΗ ΣΑΣ στο αντίστοιχο κόμμα Ιωάννου της Π.Δ., στο οποίο τι έκπληξη! αναφέρεται η Σκοπιά.
7. Δείξατε για μια ακόμη φορά την προχειρότητά σας και την απουσία έρευνας, όταν με παραπέμψατε για το κόμμα Ιωάννου στην Βικιπαίδεια. Ή είστε τόσο τυφλός ή η διαλεκτική σας ήττα, δεν σας επιτρέπει να δείτε κρυστάλλινα τα πράγματα, αλλά δημιουργείτε ένα φαντασιακό κόσμο, μέσα στον οποίο ζείτε και δεν μπορείτε να δείτε έξω από αυτόν. ΜΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ Κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ, ΑΝ ΘΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΜΟΥ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΓΩ ΠΑΡΑΠΕΜΠΩ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΣΤΗΝ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ!!!!!!

Καταλάβατε λοιπόν τι κάνατε. Με παραπέμψατε στην Βικιπαίδεια, στην οποία παραπέμπω εγώ και μάλιστα ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ του άρθρου μου!!!!!!!!! Και όχι μόνο αυτό, αλλά την παραπομπή την έχω μαρκάρει ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ !!!

ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΑΣ «ΠΑΤΑΤΑ»;

Στο καλό λοιπόν και όπως σας είπα, αν στο μέλλον επιθυμήσετε να τα ξαναβάλετε με τα άρθρα του «Αντιαιρετικού» να το σκεφτείτε πολλές φορές, πριν το αποφασίσετε.»


Μετά τιμής Χρήστος – αντιαιρετικός.


Υ.Γ. Όσο για τις δραστηριότητες των ΜτΙ, μην λέτε και μεγάλη κουβέντα. Και για του λόγου το αληθές σας προκαλώ να κάνουμε ένα πείραμα. Προτείνω να ανταλλάξουμε βιβλία. Εγώ θέλω από εσάς το « Λάμπετε ως φωστήρες», έστω και σε φωτοαντίγραφο. Πέστε μου εσείς ποιο θέλετε από την Ορθοδοξία (που να κυκλοφορεί βεβαίως στο εμπόριο). Σας ξαναθυμίζω το ιμέηλ μου για συνεννόηση palchristos@yahoo.gr Έτσι λοιπόν όποιος από τους δυο αρνηθεί ή βρει κάποια δικαιολογία, εκτός του ότι θα αποδειχθεί «τρέσας», θα αποδείξει πως κάτι φοβάται ή κάτι θέλει να κρύψει. Εμπρός λοιπόν. «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα».

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρέσατέ μου την επιστροφήν.

Ανέγνωσα τα σχόλια του Παλλαδίου:

"Να συμπληρώσω ότι πρέπει επίσης να ζητήσουμε να σταματήσει να πληρώνεται το ιερατείο στο Βέλγιο (πολύ καλοί μισθοί ανώτεροι της Ελλάδος), καθώς και να σταματήσει η φορολόγηση υπέρ της Εκκλησίας στη Γερμανία. Όχι των πολιτών (που μπορούν να διαγραφούν), αλλά των επιχειρήσεων, που είναι υποχρεωτική."

Εν Γερμανία ουδεμία εκκλησία είναι κρατική, ενω υφίστανται μερικές ως νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, κάτι το οποίον ισχύει διά αμφοτέρους τους Ορθοδόξους και τους Μάρτυρας του Ιεχωβά. Κατά την νομοθεσία, το κράτος υποχρεούται να χρηματοδοτή τας Εκκλησίας των διαφόρων δογμάτων ούτε και οι πολίτες να στηρίζωσι οικονομικώς αλλότρια δόγματα, αλλά απεναντίας αι Εκκλησίαι στηρίζονται οικονομικώς διά φορολόγησης των δεδηλωμένων οπαδών τους.

Φυσικά, εν αντιθέσει με τους Ορθοδόξους, ήτο αδύνατο η Εκκλησία των Μαρτύρων του Ιεχωβά να δεχθή μια τέτοιαν διάταξιν, και έτσι κατ' εξαίρεσιν διά τους Μάρτυρας ισχύει η κλασική μέθοδος των εθελοντικών συνεισφορών, πάντα άνευ περιφοράς δίσκου και άλλων ποταπών μεθόδων εξαναγκασμού.

Δεν κρύπτω την περιέργειάν μου αν η Ορθόδοξη εκκλησία εφάρμοζε αμφοτέρας τας μεθόδους. Πρώτον, εάν κατεργούνταο οι υπό του ελληνικού κράτους φορολογικές ευκολίες, και εδίδετο η δυνατότης οι πολίτες αυτοβούλως να χρησματοδοτώσι την Εκκλησία διά φορολογήσεως ή, ακόμη καλλίτερα, εάν ακολουθούσατε το σύστημα των εθελοντικών συνεισφορών που έχουμε εμείς.

Διερρωτώμαι, θα ημπορούσε άρα γε να συμβή κάτι ανάλογον στην Ορθόδοξον Εκκλησίαν;

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χρήστε,

Παραδεχτείκατε:
"Όσο για τη λιτή έως άθλια ζωή των ΜτΙ, στα διάφορα Μπέθελ, δεν διαφωνούμε στο ελάχιστο μαζί σας."

Ερώτησις από αναγνώστας:

Γνωρίζετε πού διαμένουσι οι διευθυνταί της Εταιρίας Σκοπιά και τα μέλη του Κυβερνώντος Σώματος;

Διαμένουσι ναι ή όχι εις το Μπέθελ;

Αν όχι, δεν ξέρετε τι σας γίνεται.
Αν ναι, αυτοαναιρείστε.

Αν θέλετε, μπορείτε να ζητήσετε τη βοήθεια του κοινού.

Ανώνυμος είπε...

Κ. Παπαδόπουλο


Έλεος κ. Παπαδόπουλε! Διαβάστε επιτέλους αυτά που σας γράφω!

Τι έγραψα. Το διαβάσατε ή όχι!

«Όσο για τη λιτή έως άθλια ζωή των ΜτΙ, στα διάφορα Μπέθελ, δεν διαφωνούμε στο ελάχιστο μαζί σας. Μα ακριβώς γι’ αυτό πλουτίζει η Σκοπιά, επειδή απομυζά τον ιδρώτα των διαφόρων ΜτΙ, που δουλεύουν σε τριτοκοσμικές συνθήκες στα διάφορα Μπέθελ.»

Oι διευθυνταί της Εταιρίας Σκοπιά και τα μέλη του Κυβερνώντος Σώματος, τι είναι, δεν είναι ΜτΙ; Μάρτυρες του Βούδα είναι; Και χρειάζεται να σας κάνω μάθημα εγώ πόσο σκληρά εργάζονται; Ο «αγαπημένος» σας Ραίυμοντ Φρανς λέει πώς όταν ήταν μέλος του Κυβερνώντος Σώματος δεν προλάβαινε αυτός και πολλά μέλη του Κυβερνώντος Σώματος, να διαβάσουν ούτε την Αγία Γραφή, από τις ασχολίες που είχαν;

Μίλησα εγώ λοιπόν για άτομα ΜτΙ που πλουτίζουν ή για τη Σκοπιά;

Έλεος λοιπόν!!! Όχι άλλες «πατάτες»! Το αρνάκι μου λείπει, για να το φτιάξω με τις πατάτες στο φούρνο!

Μετά τιμής Χρήστος – αντιαιρετικός

Υ.Γ. Το «πείραμα» με τα βιβλία τι γίνεται. Ισχύει ή όχι;

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χρήστο,

Η ιδέα για το αρνάκι είναι υπέροχη.

Αλλά για να καταλάβω...

Τόσες μέρες μιλάμε για τον "πλούτο της Εταιρίας" και όχι τον πλούτο του Διοικητικού Συμβουλίου ή των μελών του Κυβερνώντος Σώματος;

Ανώνυμος είπε...

Κ. Παπαδόπουλε, χρειάζεται άραγε απάντηση σ’ αυτό που ρωτάτε; Είδατε να μιλάω για πρόσωπα ποτέ; Αν μίλησα ποτέ, δείξτε μου που το έγραψα.

Μετά τιμής Χρήστος - αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

"Κύριε Χρήστε, τι έπαθεν ο κύριος Παπαδόπουλος, ή Παπ συντετμημένως κατά τον συνδαιτυμόνα τούτου το πλουσίου πνευματικού συμποσίου Καρόλου;"

Δεν γίνεσθε πιο σαφής κ.Παπαδόπουλε, γιατί υπάρχει μια ασυνταξία στο ερώτημά σας.
Υπονοείτε ότι σας ονόμασα Παπ;

Κάρολος

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Χρήστο,

Συχώρα με... αλλά είμαι λίγο αργός στο μυαλό.

Έγραψες μόλις πριν από λίγο, μετά από μέρες κουβέντας, τα εξής:

"Μα ακριβώς γι’ αυτό πλουτίζει η Σκοπιά, επειδή απομυζά τον ιδρώτα των διαφόρων ΜτΙ, που δουλεύουν σε τριτοκοσμικές συνθήκες στα διάφορα Μπέθελ"

Άρα πλουτίζει η Σκοπιά επειδή απομυζά των ιδρώτα των ΜτΙ, και μέσα σε αυτούς, όπως παραδέχτηκες, είναι και οι Διευθυντές της Σκοπιάς και τα μέλη του Κυβερνώντος Σώματος.

Εφόσον λοιπόν η Σκοπιά διοικείται από το Κυβερνών Σώμα και τους Διευθυντές και εφόσον απομυζά το Κυβερνών Σώμα και τους Διευθυντές, άρα το Κυβερνών Σώμα και οι Διευθυντές απομυζούν τον εαυτό τους. Σωστά; Σωστά.

Στην πραγματικότητα αυτό είναι ο ορισμός του "μη κεδροσκοπική, μη μετοχική εταιρία", οπότε συμφωνούμε εκατό τοις εκατό, και χαίρομαι που φτάσαμε σε αυτό το συμπέρασμα. Δηλαδή, για να στο πω διαφορετικά, μήπως και το μπερδέψεις, "μη κερδοσκοπική" πάει να πει ότι τους πόρους της τους χρησιμοποιεί υπέρ του κοινοφελούς σκοπού της (εν προκειμένω θρησκευτικούς) και όχι για να πλουτίζουν άτομα.

Συγγνώμη που σας παρεξήγησα. Νόμιζα ότι κατηγορούσατε την Εταιρία Σκοπιά ως μέσον για να πλουτίσουν μερικοί.

Σας ζητάω ειλικρινά συγγνώμη.

Καλό σαββατοκύριακο και ο Θεός μαζί σας.

ΥΓ1: Άμα ήταν ο άλλος, ο κρυφομασόνος, θα έλεγε ο ΜΑΤΣ.
ΥΓ2: Το επόμενο που περιμένω να ακούσω σήμερα είναι από τον Κάρολο και τον Ορθόδοξο Απολογητή ότι ουδέποτε είπαν πως ο Ρώσσελ συμπεριφέρθηκε ανήθικα. Ίσως να τους παρεξήγησα και αυτούς. Ποτέ δεν ξέρεις...

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Παπαδόπουλε, νομίζω πως δεν φταίω για την αργοστροφία σας.

Και βέβαια η Σκοπιά τους εκμεταλλεύεται και τα χρήματα πηγαίνουν στους μετόχους οι οποίοι πανέξυπνα το 1944 την μετέτρεψαν σε θρησκευτική εταιρεία, προσθέτοντας και στο καταστατικό το όνομα Ιεχωβά για να δικαιολογήσουν αυτή την μετατροπή.

Άλλωστε οι μέτοχοι ομόφωνα όπως γράφει η Σκοπιά του 72, εξέλεξαν τους διευθυντές. Τους πέρασες λοιπόν για κορόιδο τους μετόχους να μην κατοχυρώσουν τα συμφέροντα τους δηλ. τις μετοχές τους.

Αυτό σας το λέω από την πρώτη μέρα.

Πιθανόν λόγω της αργοστροφίας σας, δεν το καταλάβατε ποτέ και γι’ αυτό μετατρέψατε το share σε μερίδια.

Μετά τιμής Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Φίλε digiSapientia εσύ τώρα αναφέρεσαι στους πρώτους αιώνες που ακόμα η εκκλησία διαμορφωνόταν με βάση πάντα τις διδαχές και τις παραδόσεις που οι απόστολοι παρέδωσαν.

Η ερώτησή μου είναι, έχετε να θυμηθείτε κάποια δογματική αλλαγή στην ορθόδοξη εκκλησία, επίσημα από οικουμενική σύνοδο;
Όπως π.χ η σκοπιά που άλλα έλεγε πριν 10 -20 χρόνια και άλλα μας λέει σήμερα;

Η Αγία Τριάδα που λές – προκύπτει μέσα από την Αγία Γραφή.

Αυτοί που απέκτησαν εξουσίες και μέγαρα θα κριθούν και αυτοί
όπως όλοι μας. Δεν τους αγιοποιούμε χάρη των αξιωμάτων που έχουν. Η ορθόδοξη εκκλησία κηρύσσει αγίους εκείνους τους ταπεινούς και ασήμαντους που πρώτα ο Θεός αγιοποιεί και ύστερα η εκκλησία παίρνει θέση επίσημα. Ενώ αντίθετα, οι Ιεχωβάδες αγιοποιούν αυτούς που έχουν αξιώματα (βλέπε Ρώσσελ – γερό ποτήρι Ρόδερφορντ = Άγιοι κατά τη Σκοπιά).

Κατηγορείς τον ασκητισμό. Ο Ιωάννης ο Βαπτιστής τι ήταν;
Ο προφήτης Ηλίας τι ήταν; Φίλε digiSapientia νομίζω πως έχεις Ιεχωβίτικια φλέβα. Πολύ το μέρος τον διαστρεβλωτών της Γραφής παίρνεις παρατηρώ. Μπορείς τουλάχιστον να μου εξηγήσεις γιατί αυτούς τους βγάζεις λάδι; Δε σε ενόχλησε ποτέ το άλλο ευαγγέλιο που κηρύττουν; Έχεις υπόψη ότι την Αγία Γραφή την έχουν αλλαγμένη ή σου διαφεύγει;

Δεν τους εμποδίζει κανείς να λατρεύουν το Θεό με τον τρόπο που τους αρέσει, μας ενοχλεί όμως όταν δεν λατρεύουν απλά το Θεό όπως κάνουν όλες οι θρησκείες αλλά προσπαθούν να παρασύρουν και άλλους στην κατάντια των διανομών φυλλαδίων μιας αδίστακτης εταιρίας που βγάζει στο δήθεν χριστιανικό έργο μέχρι και άτομα με αναπηρίες. Εσύ που είσαι και υπερασπιστής του Σοφού και Ύψιστου με τις πολλές εκφάνσεις, πως σου φαίνεται αυτό;

μετά λες.. Παρόμοια, τι σχέση έχει με το Ευαγγελικό πνεύμα η υιοθέτηση του πανθέου των αγίων, η οποία αντικατέστησε τις μικρότερες υποβοηθούσες θεότητες των αρχαιότερων θρησκειών;

-Αυτό είναι μια δική σου προσωπική άποψη.
Τι σε ενοχλεί εσένα προσωπικά που η εκκλησία είναι ζωντανή και συνεχώς βγάζει Αγίους;
Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά μας με τις άλλες θρησκείες αδερφέ μου!
Εδώ έχουμε να κάνουμε με ζωντανή θρησκεία. Ο Θεός είναι Θεός ζώντων και όχι νεκρών. Για του λόγου το αληθές, υπογράφει ο Ιησούς Χριστός ο Κύριος και Θεός μας! Αν έχεις αμφιβολία την επόμενη φορά θα έχεις και το εδάφιο.


Η λέξη «εικονολατρία» που χρησιμοποίησες απορρίπτεται.
Δεν λατρέψαμε ποτέ εικόνες.
Αυτή είναι μια κατηγορία (λασπολογία) που εκτοξεύεται κυρίως από τους ασεβείς Ιεχωβίτες οι οποίοι δεν γνώρισαν ποτέ την ορθοδοξία.

Μην υιοθετείς λοιπόν κι εσύ διδαχές αυθαίρετες και τις εκτοξεύεις απλά και μόνο για να κατηγορήσεις την εκκλησία του Θεού.

Είθε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, ο ΘΕΟΣ των θεών να μας φωτίζει.

Αποστόλης

Ανώνυμος είπε...

"Η ορθόδοξη εκκλησία κηρύσσει αγίους εκείνους τους ταπεινούς και ασήμαντους που πρώτα ο Θεός αγιοποιεί και ύστερα η εκκλησία παίρνει θέση επίσημα. Ενώ αντίθετα, οι Ιεχωβάδες αγιοποιούν αυτούς που έχουν αξιώματα (βλέπε Ρώσσελ – γερό ποτήρι Ρόδερφορντ = Άγιοι κατά τη Σκοπιά)."

Ένα καλό παράδειγμα αγιοποίησης όχι φυσικά για το αξίωμά του αλλά για την ταπεινοφροσύνη και τον άγιο βίο είναι αυτό του Ρωμαίου Αυτοκράτορα (όπως λέμε σήμερα Μπους) Κωνσταντίνου.

Όχι, δεν αγιοποιήθηκε επειδή χρηματοδότησε τους παπάδες, δεν αγιοποιήθηκε επειδή τους ανέβασε κοινωνικά, δεν αγιοποιήθηκε επειδή ήταν Αυτοκράτορας, αγιοποιήθηκε επειδή ήταν ταπεινός, πράος, εγκρατής και φυσικά ζούσε χριστιανικά.

Τώρα, άμα ταυτόχρονα ήταν αρχιερέας του ρωμαϊκού παγανισμού ή άμα λάτρευε τον θεό Ήλιο ή άμα έκανε θυσίες στον Δία ή άμα συναινένεσε στη δολοφονία του γιου τουμ και της γυναίκας, αυτά ο αγαθός Θεός τα προσπερνά.

Ο βρομιάρης όμως Ρώσσελ (φτού μας στον κόρφο μας) χώρισε απ' τη γυναίκα του! Αίσχος! Έπρεπε να τη σκοτώσει, σαν τον Κωνσταντίνο, για να αγιάσει.

Ο βρομιάρης Ρόδερφορντ ήταν κατά της ποταπαγόρευσης. Φτου του! Δεν έκανε καμιά θυσιούλα στον Δία να αγιάσει και δαύτος!

Αίσχος, Αίσχος! Αρκουδαίοι! Λάτσηδες! Το μητσοτακαίικο κυβερνά αυτόν τον τόπο!

Ανώνυμος είπε...

Προς Φούφουτο.

Είπες - Ένα καλό παράδειγμα αγιοποίησης όχι φυσικά για το αξίωμά του αλλά για την ταπεινοφροσύνη και τον άγιο βίο είναι αυτό του Ρωμαίου Αυτοκράτορα (όπως λέμε σήμερα Μπους) Κωνσταντίνου.

Ερώτηση - τι κακό έκανε ο Κωνσταντίνος μπορείς να μας πει;
Όχι αερολογίες όμως!
Στοιχεία!

Αντι – Φούφουτος

Ανώνυμος είπε...

O άγιος Flavius Valerius Constantinus ήταν ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας ενός εντεκάχρονου παιδιού. Του γιου τού Λικίνιου. Σου αρκεί αυτό;

Eπίσης, με διαταγή δική του εκτελέστηκε ο γιος του Κρίσπος.

Βλ. wikipedia (Βικιπαίδεια)και τη σχετική βιβλιογραφία που αναφέρει.

Νο44.

Ανώνυμος είπε...

Πονηρούλη 44 δε ξηγιέσαι καλά τώρα.
Τα διάβασες καλά όλα τα στοιχεία που δίνει η wikipedia για τον Άγιο Κωνσταντίνο;

Διάβασέ τα πρώτα όλα, και μετά έλα να μου πεις τι διάβασες.
Διάβασέ το προσεκτικά φιλαράκο μου. Όχι αυτά που μας βολεύουν μόνο αλλά όλα.


Αποστόλης ο αντι-φούφουτος

Υ.Γ έχουμε μπερδέψει τα μπούτια μας εδώ μέσα με τα ψευδώνυμα.
Ένα ρε παιδιά φτάνει!!!

Ανώνυμος είπε...

Κωνσταντίνος Α' ο Μέγας

«O Λικίνιος, μετά από την οριστική αυτή ήττα, κατέφυγε στη Νικομήδεια, όπου και συνελήφθηκε.
Για ακόμη μια φορά, οι ικεσίες της Κωνσταντίας προς τον αδερφό της έσωσαν τη ζωή του Λικίνιου. Ως απλός πολίτης, τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό στη Θεσσαλονίκη. Λίγους μήνες αργότερα, όμως, καταδικάστηκε σε θάνατο, φοβούμενος ο Κωνσταντίνος τις φήμες ότι ο Λικίνιος ήρθε σε μυστικές συμφωνίες με τους Γότθους, προκειμένου να ανακτήσει το θρόνο του. Λίγο μετά, ο Κωνσταντίνος διέταξε και την εκτέλεση του ενδεκάχρονου Λικινιανού, του γιου του Λικίνιου, αθετώντας τις υποσχέσεις του στην Κωνσταντία.»

Κρίσπος

«Το 326 μ.Χ. ο Κρίσπος σε νεαρότατη ηλικία εκτελείται στην Πόλα της Ακυηλίας κατά διαταγή του ίδιου του του πατέρα. Απολύτως ικανοποιητική εξήγηση των αιτίων που οδήγησαν στο τραγικό γεγονός δεν έχει δοθεί. Πολλούς αιώνες μετά (ο Κρίσπος έζησε και πέθανε στις αρχές του 4ου μ.Χ. αιώνα), δύο ιστορικοί, ο Ζωσιμάς τον 6ο αιώνα και ο Ζωναράς τον 12ο αιώνα, μας δίνουν μια εξήγηση, η οποία ανεπισήμως έχει καθιερωθεί ως η επίσημη ερμηνεία της ανεξήγητης πράξης του Κωνσταντίνου.»

Όταν λες να τα διαβάσω όλα και όχι μόνο αυτά που μας βολεύουν τι εννοείς; Ο Άγιός σας σκότωσε ένα εντεκάχρονο παιδί και τον ίδιο του το γιο. Αυτό δεν αμφσβητείται από κανέναν. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι εκτέλεσε και τη γυναίκα του Φαύστα, αλλά αυτό αμφισβητείται.
Τι εννοείς λοιπόν; Να διαβάσω τα «ελαφρυντικά» του;

No44.

Ανώνυμος είπε...

Προς κύριο 44 που δεν κατάλαβε τι εννοώ.
Φυσικά όταν τα ιστορικά στοιχεία μιλούν για εγκλήματα, δε μπορεί εγώ να το παίζω --ό κόσμος το’χει τούμπανο κι εγώ κρυφό καμάρι - αλλά λογικό – λογικότατο είναι να συμφωνήσω με αυτά.

Όμως καμάρια μου, μάρτυρες του Ιεχωβά δεν θα διαβάζετε μόνο όσα σας συμφέρουν και εκείνα που δε συμφέρουν να κάνετε πως δε τα διαβάσατε ποτέ.

Στη wikipedia λοιπόν λέει και τα εξής,
Άρρηκτα συνδεδεμένο με τη μάχη που επρόκειτο να δοθεί και που θα έμενε στην ιστορία ως η μάχη της Μιλβίας γέφυρας, είναι το περίφημο όραμα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, την παραμονή της μεγάλης σύγκρουσης: ο φωτεινός σταυρός, που σχηματιζόταν με τα ελληνικά γράμματα Χ-Ρ, με την επιγραφή «Εν τούτω νίκα»…
Δεν το επικόλλησα ολόκληρο γιατί θα κουραστούν οι αναγνώστες, για όποιον όμως θέλει να διαβάσει και τα υπόλοιπα τα οποία εγώ προσωπικά τα βρίσκω πάρα πολύ ενδιαφέρον, σας παραθέτω http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%82_%CE%91%CE%84_%CE%BF_%CE%9C%CE%AD%CE%B3%CE%B1%CF%82
Και καθίστε με την ησυχία σας να τα διαβάσετε.
Το θέμα τώρα είναι, πως με βάση τα ιστορικά στοιχεία που έχουμε, αν δεχτούμε ελαφρά τη καρδία τα εγκλήματα που έκανε ο Κωνσταντίνος, γιατί όταν φτάνουμε στο όραμα με το «Εν τούτω νίκα» μασάμε και αναμασάμε τα λόγια μας;
Γι’ αυτό αγαπητέ 44 αν θέλεις να δεχτώ τα εγκλήματα του Κωνσταντίνου θα πρέπει να δεχτείς κι εσύ τα ιστορικά στοιχεία που μιλούν για το «Εν τούτω νίκα».

Αποστόλης

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτης: Γι’ αυτό αγαπητέ 44 αν θέλεις να δεχτώ τα εγκλήματα του Κωνσταντίνου θα πρέπει να δεχτείς κι εσύ τα ιστορικά στοιχεία που μιλούν για το «Εν τούτω νίκα».

Δεν ξέρω αν το ΧΡ (σύμβολο της ελληνικής λέξης χρηστόν, για τους παγανιστές το αίσιο και ευοίωνο) που είδε σε όραμα ο Pοntifex Maximus Κωνσταντίνος ήταν τελικά τα αρχικά τού Χριστού αλλά θα συμφωνήσω πως «εν τούτω» κατέσφαξε και έπνιξε στο αίμα χιλιάδες αντιπάλους του. Ο Χριστός δηλαδή, ξημέρωσε καλύτερες μέρες για την εκκλησία του, χρησιμοποιώντας τη φονική ρωμαϊκή πολεμική μηχανή με επικεφαλής έναν ρωμαίο αυτοκράτορα. Και μετά κατηγορείτε τους μουσουλμάνους για σφαγές στο όνομα του Αλλάχ.
Πάντως, η αψίδα του θριάμβου του Κωνσταντίνου στη Ρώμη, για την «μέσω θείας εμπνεύσεως και μεγαλείου πνεύματος» νίκη του στη μάχη της Μιλβίας, είναι κατάμεστη παγανιστικών θεοτήτων.

No44.

Ανώνυμος είπε...

44 φρέέέέέέενοοοοο μαζί μου μιλάς.

Τα μπέρδεψες δε πειράζει κατάλαβα.
Λοιπόν εντάξει όπως νομίζεις. Δεν δέχεσαι το Εν τούτω νίκα μη περιμένεις να δεχτώ τα εγκλήματα.

Δε θα κάτσω εγώ να σκάσω επειδή εσύ γουστάρεις να μου σπάσεις τα νεύρα.
Και άλλη φορά όταν θα αναφέρεσαι στα εγκλήματα του Κωνσταντίνου, να είσαι μάγκας και να μιλάς και για το Εν τούτω νίκα.

Όχι μισές δουλειές.
Χάρηκα για τη γνωριμία σας.

Αποστόλης

digiSapientia είπε...

Κύριε Αποστόλη,

Δεν "αναφέρομαι στους πρώτους αιώνες που ακόμα η εκκλησία διαμορφωνόταν" απλώς αλλά κάνω σύγκριση του τι δίδαξε ο Διδάσκαλος Ιεσούα και τι είπαν/λένε αργότερα οι αυτοκρατορικές/εθνικές/κρατικές Εκκλησίες. Έδωσα μόνο ένα δείγμα αυτών των εκτροπών.

Πέρα από αυτές τις δογματικές αλλοιώσεις (και όχι απλώς αλλαγές, όπως μου ζητήσατε), έχω να παρατηρήσω επιπλέον τα εξής: Εκτός από τις Οικουμενικές Συνόδους που πήραν θέση σε κάποια λίγα πολύ βασικά δογματικά θέματα, σε αρκετά εξουσιαστικά/"αντιαιρετικά", σε πολλά ιερατικά/διαδικαστικά και σε άπειρα δευτερεούσης σημασίας (και ξεπερασμένα στην πράξη εδώ και αιώνες πλέον), δεν έχει υπάρξει τοποθέτηση της επίσημης Εκκλησίας σε μυριάδες ζητημάτων στα οποία ο πιστός της θα ήθελε καθοδήγηση. Αντ'αυτού κατηγορούνται οι κουτόΦραγγοι-Λατίνοι για το ότι όρισαν με σαφήνεια το δόγμα τους. Αυτή η Ανατολικοεκκλησιαστική ασάφεια άφησε επί αιώνες ελεύθερο το πεδίο για άπειρες ερμηνείες, αντερμηνείες, συγκρούσεις, αφορισμούς, κλπ. Αυτό το θολό τοπίο -το οποίο υποστηριζόταν από την ισχυρή εξουσία τού ιερατείου σε όλους αυτούς τους αιώνες- έδωσε την ευκαιρία στην καθ' ημάς εκκλησιαστική Ανατολή να υπάρχει η δυνατότητα να μην υπάρχει αντίλογος! Αφού, δηλαδή, δεν υπήρχε επίσημος λόγος φυσικά δεν θα μπορούσε να υπάρχει και αντίλογος! Πέρα από το "Πιστεύω" και κάποιες χαριτωμένες ιστορίες θρησκευτικού/θαυματουργικού περιεχομένου, στον Ορθόδοξο λαό (της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Ρωσίας, κλπ) ποτέ δεν δόθηκε ουσιαστική κατεύθυνση από την επίσημη Εκκλησία -ακόμη και στα χρόνια που μέσω δικτατοριών η Εκκλησία έλεγχε παντοδύναμα όλους τους θεσμούς, και της εκπαίδευσης περιλαμβανομένης. Άρα, να υπάρξει αλλαγή σε ποιο ανύπαρκτο επίσημα ορισμένο δόγμα;

Αντίθετα, προτεσταντικογενή θρησκευτικά μορφώματα (βλέπε Εκκλησίες Μεταρρύθμισης και εν προκειμένω Μάρτυρες του Ιεχωβά) είχαν ένα σαφώς ορισμένο σύνολο δογμάτων. Είχαν συνεχή και τακτική ενημέρωση των μελών τους και του κοινού περί των δογματικών και άλλων ζητημάτων. Αυτή η σαφήνεια φυσικά έχει και το κόστος της: Οι παντοειδείς αιρεσιομάχοι και οι όμοιοι είχαν ένα καλό υλικό στα χέρια τους ώστε να πολεμήσουν (ιδεολογικά και φυσικά, έως εξοντώσεως) τους "αιρετικούς". Έτσι, τα γραπτά τού Ρώσσελ διανεμήθηκαν από ένθερμους οπαδούς του σε εκατομμύρια αντίγραφα και τα διάβαζε ο καθένας που τού ερχόταν στο χέρι του. Από την άλλη πλευρά, ποια πρόσβαση είχε ο κοινός λαός στα γραπτά τού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Ιωακείμ Γ΄ Μεγαλοπρεπή (!!), που ήταν σύγχρονος του Ρώσσελ και του Μίλερ; Εκτός αυτού, αξίζει να σημειώσω παρενθετικά εδώ ότι, σύμφωνα με τη Βικιπαίδεια και την επίσημη ιστοσελίδα της Στοάς, αυτός ο προσφιλής σε εμένα Ορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος "υπήρξε μέλος της μασονικής στοάς «Πρόοδος»". (http://el.wikipedia.org/wiki/Ιωακείμ_Γ΄_Μεγαλοπρεπής)

Με άλλα λόγια, θεωρώ τουλάχιστον άκομψο (sic) να βάλλουμε κατά εκείνων που ευθαρσώς τοποθετήθηκαν δογματικά (και χρειάστηκε να αναιρέσουν κατά καιρούς) -βλέπε Ρωσσελιστές/Μάρτυρες του Ιεχωβά- από εκείνους που πίσω από την αυτοκρατορική εξουσία τους -βλέπε Ορθόδοξες Εκκλησίες- δεν είχαν το θάρρος να δώσουν επίσημη κατεύθυνση στα ποίμνιά τους.

Σε σχέση με το δόγμα της Αγίας Τριάδας, και πιο συγκεκριμένα για την εξέλιξή της από την πρωτοχριστιανική διδασκαλία στη σημερινή του μορφή, θα μπορούσαμε πολλά να πούμε. Λυπάμαι, βέβαια, για το ότι ανάγετε κάθε κουβέντα μου σε μια ύποπτη στείρα αντιπαράθεση ενός "Ιεχωβά" με έναν "Ορθόδοξο". Η Επιστήμη της Θεολογίας έχει ρίξει σαφές φως στην εξέλιξη αυτού τού δόγματος, γεγονός ιδιαίτερα ενδιαφέρον για τους μελετητές της Θρησκειολογίας.

Λες ότι "αυτοί που απέκτησαν εξουσίες και μέγαρα θα κριθούν και αυτοί όπως όλοι μας. Δεν τους αγιοποιούμε χάρη των αξιωμάτων που έχουν". Αυτό συμβαίνει εδώ και 2.000 χρόνια! Ενώ υπάρχει τάση ωραιοποίησης του παρελθόντος, ο μελετητής του εκπλήσσεται όταν συμπεραίνει ότι το παρελθόν των κυρίαρχων Εκκλησιών είναι τις πιο πολλές φορές πολύ πιο σκοτεινό από το νεώτερο, μεταδιαφωτισμικό παρόν. Όσο για τους Μάρτυρες του Ιεχωβά/"Ιεχωβάδες"/Ιεχωβιστές, σύμφωνα με την έρευνά μου, δεν υποστηρίζουν την προσωπική αγιολατρεία. Αντίθετα, αντιλαμβάνονται την ειδική αγιότητα ως συλλογική κατάσταση.

Μου λες: "Κατηγορείς τον ασκητισμό" γιατί έχω "Ιεχωβίτικια φλέβα" (sic). Σου διαφεύγει μάλλον το γεγονός ότι η ίδια η Ορθόδοξη Εκκλησία καταπολέμησε πολλές φορές στην ιστορία της διάφορες μορφές ασκητισμού! Το ότι επικράτησε αυτή η μυστηριακή πρακτική ως ευσεβιστικός τρόπος ζωής αποτελεί παράταιρο χαρακτηριστικό του κυρίαρχου Χριστιανισμού ενώ είναι ταυτόχρονα ίδιον ανατολικών φιλοσοφικών-θρησκευτικών κινημάτων, όπως ο Ινδουισμός και ο Βουδισμός. Τόσο ο ορθόδοξος Ιουδαϊσμός όσο και ο πρώιμος Χριστιανισμός δεν είχαν ούτε κατά διάνοιαν μοναστική/ασκητική τάξη πιστών.

Λες: "Δεν τους εμποδίζει κανείς [τους Μάρτυρες του Ιεχωβά] να λατρεύουν το Θεό με τον τρόπο που τους αρέσει, μας ενοχλεί όμως όταν δεν λατρεύουν απλά το Θεό όπως κάνουν όλες οι θρησκείες αλλά προσπαθούν να παρασύρουν και άλλους στην κατάντια των διανομών φυλλαδίων μιας αδίστακτης εταιρίας που βγάζει στο δήθεν χριστιανικό έργο μέχρι και άτομα με αναπηρίες". Επέτρεψε μου να διαφωνήσω στο ύφος και στο περιεχόμενο των λόγων σου: Όλες οι θρησκείες αγωνίζονται να αποκτήσουν και να διατηρήσουν του οπαδούς τους. Όλες. Είτε βαπτίζοντας νεογέννητα νήπια, είτε εκδίδοντας κατασταλτικά αυτοκρατορικά διατάγματα, είτε ασκώντας προπαγάνδα, το αποτέλεσμά τους είναι κοινό. Αυτό που καταγγέλεις κατά των Μαρτύρων του Ιεχωβά θα μπορούσε να το επαναλάβει ο πρόγονός μου στην αρχαία Αθήνα προς τον Ταρσέα Σαούλ/Παύλο, οπότε το κρίνω ως έντονα υποκειμενικό.

Όσο για την αγιολατρεία, δεν είναι το ζήτημα αν η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι "ζώσα" και "παράγει" "αγίους". Από τον Άγιο Βησσαρίωνα μέχρι τον "Άγιο" Κωνσταντίνο έχουν χυθεί τόνοι μελάνης περί των αγίων βίων αυτών και άλλων πολλών. Ουδείς κρίνει (μόνον ο Μέγας Κριτής) αλλά ουδείς επίσης αυτοαναγορεύεται σε "άγιο" και αναμένεται ειδωλολατροειδώς από τα "ποίμνια" να του φιλούν την εικόνα και να του προσφέρουν τάματα. Αν συμβαίνει το δεύτερο, αυτομάτως ενεργοποιείται και το πρώτο.

Η λέξη «εικονολατρία» που χρησιμοποίησα, δεν είναι δική μου. Στο λεξικό την βρήκα. Τώρα αν σε ενοχλεί κατά την νοηματοδότηση η λέξη -λατρεία μπορούμε να βάλουμε πχ τη λέξη -σέβεια. Αλλά το περιεχόμενο και οι σχετικές πρακτικές είναι οι ίδιες.

Κύριε Αποστόλη, δεν "κατηγορώ" ανθρώπους προσωπικά αλλά θεσμούς. Ασκώ κριτική όχι "αυθαίρετα" αλλά πολύ συγκεκριμένα.

Είθε ο Ατλάντειος Θωθ να μεριμνά για το παρ' ημίν ευ διαλέγεσθαι.

Ανώνυμος είπε...

Να επιπροσθέσω εν τάχει, διότι ο χρόνος μου είναι ολίγος τας ημέρας ταύτας, επισημαίνοντας ένα πρόσφατο γεγονός: την έντονη διαμαρτυρία αγιορειτών διά την κατασκευήν άρματος Εφραίμ εν τη πόλη των Πατρών, το οποίον μάλιστα άρμα προσδοκάται να γίνη και βασιλιάς-καρνάβαλος!!!

Διεμαρτυρήθησαν, λοιπόν, οι αγιορείται διότι διά του εν λόγω άρματος θίγεται πάσα η αγιορειτική κοινότης και το ευσεβές χριστεπώνυμον πλήρωμα. Δεν αποτελεί ασέβεια η κατασκευή ενός άρματος που απεικονίζει έναν ηγούμενο; Ιδού η εύλογος ερώτησις.

Ακούοντας ωστόσο την είδησην, άλλα ερωτήματα εγεννήθησαν εις την ιδικήν μου διάνοιαν και θα ήτο χαρά μου να τα μοιραστώ μεθ' υμών, καθόσον τα θεωρώ σχετικά με το υπό συζήτηση θέμα περί ανυποκρίτου καθαρότητος.

Κατ' αρχάς ,ο εν λόγω ηγούμενος δεν εκέρδισε επαξίως μια θέση εις την σατιρική καρναβαλική αρματοδρομία των Πατρών, δεδομένων των σκανδάλων εις τα οποία περιεπλέχθη;

Κατά δεύτερον, διατί η αγιορειτική κοινότης και διάφοροι άλλοι ευσεβείς εθίγησαν λόγω του άρματος-Εφραίμ και δεν εθίγησαν εκ του ιδίου του Εφραίμ, αλλά απεναντίας τον προστετεύουσι;

Κατά τρίτον, διατί οι εθιγμένοι ευσεβείς εθίγησαν λόγω του άρματος-Εφραίμ και δεν θίγονται διά καθεαυτήν την διεξαγωγή των καρναβαλίων; Δεν γνωρίζουσι ότι το καρναβάλι έχει παγανιστική προέλευσι και δεν βλέπει ο τοπικός μητροπολίτης ότι η εν λόγω εκδήλωσις είναι αφορμή διά μέθην, κραιπάλας και σεξουαλικήν ανηθικότηταν;

Μήπως άραγε ο μητροπολίτης, τηρεί σιγήν ιχθύος διά να μη δυσαρεστήση τους Πατρινούς, εφόσον το καρναβάλι αποτελεί σημαντικόν οικονομικόν πόρον της πόλεως;

Και διατί οι υπόλοιποι μητροπολίται, αγιορείται και όσοι άλλοι έχουσι κατά καιρούς υψώσει την φωνήν και το ανάστημά τους διά μύρια άλλα θέματα, π.χ. πατριωτικού χαρακτήρα, εν προκειμένω ανέχονται τον εν Πάτροις μητροπολίτη, όστις επιτρέπει επί δεκαετίας την αναβίωσι του οργανωμένου ηδονιστικού παγανισμού προς χάριν της οικονομικής ωφελείας της πόλεώς του;

Διατί τους κληρικούς τους ενοχλούν οι αυτοαποκαλούμενοι εθνισταί ή παγανισταί και αυτών δραστηριότης, ενώ ανέχονται σιωπηρά τους κατ' όνομα χριστιανούς που προσκυνούν τον Βελίαλ;

Αυτά είναι μερικά ερωτήματα τα οποία δίδουν αποστομωτικάς απαντήσεις εις όποιον τολμήσει να περιγράψει την Ορθόδοξον Εκκλησία ως "νοσοκομείον". Διότι, φίλτατοι, εις το νοσοκομείον δεν υπάγεις ίνα αρρωστήσης αλλά υπάγεις ίνα ιατρευτής. Εις το νοσοκομείον οι ιατροί δεν αφήνουσι τους αρρώστους να μολυνθώσι φοβούμενοι μη τυχόν τους δυσαρεστήσουν, αλλά λαμβάνουσι μέτρα τόσον δια την δική τους προστασίαν όσον και διά την προστασίαν των άλλων νοσημευομένων. Διότι ο ιατρός φέρει ευθύνη ενώπιον όλων αυτών.

Εν ολίγοις, το νοσοκομείον δεν είναι εστία μολύνσεως αλλά τόπος ιάσεως.

Ανώνυμος είπε...

κύριε Παπαδόπουλε,
τι να μοιραστείς μαζί μας περί καρναβάλου;

Δημόσια σε κατηγόρησα ότι παραθέτεις ψεύδη στην υπόθεση Ρώσσελ
http://orthodoxosapologitis.blogspot.com/2009/01/blog-post.html

έκανες πως δεν κατάλαβες, στα επανάλαβα περίμενα 10 μέρες να απαντήσεις και εμφανίζεσαι να μας πεις ότι έχεις δουλειές και να ομιλήσεις περί καρναβάλου;;;

Όντως επέλεξες άριστα το θέμα του καρναβάλου μιας και συνάδει με την στάση σου!


Άλλος ένα μάρτυρας του Ιεχωβά...

Κάρολος

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Κάρολε,

Φυσικά, δεν και θα σου δώσω λογαριασμό ως προς το πώς θα χρησιμοποιήσω τον χρόνο μου.

Μέχρι να ασχοληθώ με το δικό σου ιστολόγιο, καθότι βλέπω ότι σου λείπω και δεν θέλω να σε στενοχωρώ, κάτσε να διαβάσεις τι ακριβώς λένε οι εν λόγω κύριοι περί του Ρώσσελ και της συζύγου του, διότι η επιστροφή μου θα αποδειχθεί λίαν δυσάρεστος εις σε.

Ρίξε και καμιά ματιά στη βιβλιογραφία της Μαρίας Ρώσσελ για να δεις και της ιδίας τις απόψεις περί της θέσης της γυναίκας στην εκκλησία.

Εκτός αν δεν ξέρεις αγγλικά σαν τους άλλους... οπότε περιορίσου στον Αλεβιζόπουλο.

Για τον βασιλιά καρνάβαλο Εφραίμ έχεις κάτι να πεις;

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά και δεν με ενδιαφέρει πως χρησιμοποιείτε τον χρόνο σας κ.Παπαδόπουλε.
Άλλωστε τι να πω με κάποιον που δεν σέβεται τον εαυτό του όπως εσείς;

Για τον βασιλιά καρνάβαλο, ιδρυτή της οργάνωσής σας, έχω πολλά να πω, αλλά κρίμα που δεν είναι δικό μου το άλλο ιστολόγιο, γιαυτό και θα τα λέω από όπου και να βρίσκομαι.
Προς το παρόν περιοριστείτε στα ψεύδη σας.

Κάρολος

Ανώνυμος είπε...

Για κ. Παπαδόπουλο

Αγαπητέ κ. Παπαδόπουλε, προφανώς μπερδέψατε το ολοκληρωτικό – δικτατορικό σύστημα της Σκοπιάς μέσα στο οποίο ζείτε, με το ελεύθερο δημοκρατικό καθεστώς που βιώνει η Ορθόδοξη Εκκλησία.

«Η Οργάνωση του Ιεχωβά δεν είναι κατ’ ουδένα τρόπο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ» Δ.Β. σελ. 218.

Για να διατηρηθεί λοιπόν ένα τέτοιο μη δημοκρατικό σύστημα, πρέπει να επικρατεί φόβος και χαφιεδισμός, γεγονός το οποίο καλούνται να ζήσουν τα μέλη της Σκοπιάς. Στο μόνο που μπορεί να επαίρεται η Σκοπιά είναι η κατασκευή «καρφιών» και χαφιέδων:

«Δεν θεωρείτε ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ που επηρεάζουν μία εκκλησία σε εκείνους που έχουν την εξουσία»!! Σκ. 15/8/1997, σελ. 28.


«Αν το άτομο δεν αναφέρει το θέμα στους πρεσβυτέρους μέσα σε κάποιο λογικό χρονικό διάστημα, ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ»!! Σκ. 15/8/1997, σελ. 27.

Τον Αρτέμη Μάτσα τον έχετε τίποτα!

Και η μη συμμόρφωση οδηγεί στα γνωστά «θεοκρατικά» δικαστήρια!

Αν τώρα τυχαίνει ο κριτής να είναι χειρότερος από τον κρινόμενο, δεν έγινε και τίποτα!

«Ένας πρεσβύτερος με πολλά προνόμια ήταν ένοχος πορνείας, την οποία όμως συγκάλυπτε έξυπνα. Ακόμη και όταν παντρεύτηκε, συνέχισε να ζει ανήθικα. Ωστόσο, δεν δυσκολευόταν καθόλου να παριστάνει τον αθώο, ακόμη ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΑΛΛΟΥΣ». Σκ. 15/2/2000, σελ. 31.

Αντίθετα λοιπόν με εσάς που είστε ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ εμείς ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

Και σαν εκκλησία που είμαστε κάνουμε αυτό που λέει η ετυμολογία της. Καλούμε – προσκαλούμε τον πιστό, ΕΛΕΥΘΕΡΑ.

Θέλει να έρθει ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ.

ΔΕΝ θέλει να έρθει πάλι ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ.

Όποιος λοιπόν έρχεται στην εκκλησία μας γνωρίζει πως ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ.

Γι’ αυτό και οι ευχές στην Θεία Λειτουργία και στις άλλες ακολουθίες μας τονίζουν αυτή την αμαρτωλότητα και έτσι οι πιστοί ζητάν το έλεος και τη χάρη του Θεού. Το Κύριε ελέησόν με τον αμαρτωλό, ακούγεται όλη την ώρα και από όλους.
Ο Πεντηκοστός (Ν) ψαλμός της Μετανοίας, διαβάζεται δυο και τρείς φορές στην Θεία Λειτουργία και στις άλλες ακολουθίες, αναγνωρίζοντας την αμαρτωλότητα όλων μας και ζητώντας για μια ακόμη φορά το έλεος και τη χάρη του Θεού.

Πρότυπό μας είναι η διδαχή του Κυρίου μας, και προσπαθούμε όσο είναι ανθρωπίνως δυνατό, να την εφαρμόσουμε. Δηλ. αντίθετα με σας, ενδιαφερόμαστε πρωτίστως για το δοκάρι που έχουμε στα μάτια μας και όχι, για την ακιδούλα στο μάτι του διπλανού μας.

Έτσι πολύ καλά κάνει ο Επίσκοπος Πατρών, όπως και ο δικός μας Επίσκοπος εδώ στη Λαμία. Αφήνει τον άνθρωπο ελεύθερα να διαλέξει αν θα συμμετάσχει στις ακολουθίες της Εκκλησίας, οι οποίες σημειωτέον είναι άφθονες αυτές τις ημέρες, ή στο Καρναβάλι. Και θέλοντας να μιλήσω για τον δικό μας Επίσκοπος, επειδή δεν γνωρίζω τι συμβαίνει στην Πάτρα, στους Ναούς αυτές τις ημέρες μοιράζονται φυλλάδια που γράφουν για το καρναβάλι, αυτά που γράψατε εσείς. Δώστε μου την διεύθυνσή σας να σας το στείλω αν θέλετε.

Όσο για τα μεθύσια κ.λ.π που γράφεται, τι ψευτοηθικισμός είναι αυτός; Όποιος θέλει να μεθύσει ή να κάνει οτιδήποτε άλλο θα περιμένει το Καρναβάλι; Δεν μπορεί να το κάνει όποτε θέλει;

Και να σας ρωτήσω και το εξής. Εσείς ξέρετε τι κάνει ο κάθε ΜτΙ; Πιθανόν αν είστε Αρτέμης Μάτσας!

Και μια τελευταία ερώτηση. Εσείς είστε αναμάρτητος; Προφανώς, για να κρίνετε τους άλλους!! Τότε δεν έχετε ανάγκη το Θεό! Είστε ήδη Θεός ως αναμάρτητος!

Μετά τιμής Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Γειά σου κύριε Παπαδόπουλε.

Θυμόσαστε που σας ζητούσα να μιλήσουμε για δογματικά θέματα που αφορούν την οργάνωσή σου; Τότε νόμιζες πως ήθελες να αλλάξω θέμα, το θυμάσαι;
Αφού είδα ότι φοβόσουν να τα βάλεις μαζί μου, μετά σου είπα κάτι, να στο θυμίσω; Θα σου αρέσει.

«Τώρα, από δω και πέρα, θα είναι επιθυμία σας, επιτέλους, το θέμα του δικαστηριάκια Ρώσσελ, να αλλάξει. Αλλά λυπάμαι κύριε Παπαδόπουλε. Τώρα απολαμβάνω εγώ!
Έρχονται κάτι γκολάρες,… βροχή!!!»


Τι έγινε βρε Παπαδόπουλε; Αφού σε είχα προειδοποιήσει, δε πήρες ομπρέλα;
Τώρα το γυρίσαμε στο καρναβάλι;
Του Ρώσσελ, τα δικαστήρια, τι έγιναν; Εσύ δεν άλλαζες θέμα με καμία κυβέρνηση, ξαφνικά τι έπαθες;

Θέλεις να σου θυμίσω τι μου έλεγες τότε που νόμιζες ότι προσπαθώ να αλλάξω θέμα;
Θα σου αρέσει.

«Σχετικά με το αν είμαι Μάρτυρας, ναι είμαι.
Αλλά επειδή η παρούσα συζήτηση έχει πολύ ενδιαφέρον και τη θεωρώ απολαυστική, δεν διατίθεμαι να συνεργαστώ στην αλλαγή θέματος, όπως επιθυμείτε.»


Από ότι φαίνεται κύριε Παπαδόπουλε, παύσατε πλέον να απολαμβάνετε. Ξαφνικά δεν έχετε ούτε χρόνο να μας απαντήσετε στα σχόλια.
Έχετε όμως χρόνο να αλλάζετε θέμα, και να μας τα γυρνάτε καρναβαλίστηκα.

Αποστόλης ο προσωπικός σου προφήτης
ΕΓΩ ΣΤΑ ΕΛΕΓΑ
ΔΕ Μ’ ΑΚΟΥΓΕΣ ΟΜΩΣ

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χρήστο,

Γράψατε:

"Αγαπητέ κ. Παπαδόπουλε, προφανώς μπερδέψατε το ολοκληρωτικό – δικτατορικό σύστημα της Σκοπιάς μέσα στο οποίο ζείτε, με το ελεύθερο δημοκρατικό καθεστώς που βιώνει η Ορθόδοξη Εκκλησία."

Αυτά που λέτε ίσχυαν τον καιρό της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, τον καιρό της Βασιλείας και τον καιρό της χούντας, ή απλώς τώρα παριστάνετε τους δημοκράτες επειδή δεν σας παίρνει να κάνετε και τίποτα άλλο;


ΥΓ: Αποστόλη, καλομελέτα κι έρχομαι.

Ανώνυμος είπε...

Κ. Παπαδόπουλε, πάλι μπερδεμένος είστε, όπως με τις μετοχές και τα μερίδια; Πριν εκτεθείτε ξανά, ξεχωρίστε τις πράξεις του κράτους από της Εκκλησίας. Καταλάβατε τι εννοώ ή όχι;

Αν όχι περιμένω τα επιχειρηματά σας και τα ξαναλέμε.

Μετά τιμής Χρήστος - αντιαιρετικός

digiSapientia είπε...

Κύριοι Χρήστο και Αποστόλη, το ιστορικό πρόβλημα προκύπτει όταν το Κράτος/"Καίσαρ" είναι θεοκρατικό, με ηγέτη τον αυτοκράτορα-προστάτη της Εκκλησίας και χορηγό/προασπιστή τής αυτοκρατορικής εξουσίας τον Αρχιεπίσκοπο/Πάπα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, η Ιστορία υποδεικνύει ότι όχι μόνο θρησκευτική ελευθερία δεν υφίσταται αλλά ούτε καν θρησκευτική ανοχή. Η ιστορία του κυρίαρχου χριστιανισμού -μιας κατ' εξοχήν αγαπητικής κοσμοθεώρησης- είναι μια ιστορία αδιάλειπτης καταπίεσης, σκληρών διωγμών και βάναυσης επιβολής κατά των "άλλων".

Τέλος, να προσθέσω ότι η "θεοκρατία" των μεταροδερφορδικών Μαρτύρων του Ιεχωβά έχει μόνο ονομαστική σχέση με την θεοκρατία των Βυζαντινών αυτοκρατόρων και των κρατών όπου είχε θεσμική κυριαρχία η Εκκλησία. Οι κρατικές διαπλοκές και τα ημέτερα ανταλλάγματα μεταξύ Κράτους-Εκκλησίας που κάθε τόσο (εν έτει 2009!) καταφέρνουν να έρθουν στο φως κάνουν να ωχριούν μπροστά τους οι αναφερθείσες προτεσταντικογενείς πρακτικές των Μαρτύρων.

Κύριε Παπαδόπουλε, θα ήθελα να προσπαθήσετε να επικεντρωθείτε στο θέμα της ανάρτησης ώστε να μπορέσει να εντοπιστεί/διευκρινισθεί η όποια ιστορική αλήθεια επί του θέματος του Καρόλου Ρώσσελ.

Είθε η Μεγάλη Μητέρα Ίσιδα να θάλπει το πνεύμα της ομήγυρης.

Ανώνυμος είπε...

Προς τη Μεγάλη Μητέρα Ίσιδα
που είπε:
Κύριε Παπαδόπουλε, θα ήθελα να προσπαθήσετε να επικεντρωθείτε στο θέμα της ανάρτησης ώστε να μπορέσει να εντοπιστεί/διευκρινισθεί η όποια ιστορική αλήθεια επί του θέματος του Καρόλου Ρώσσελ.

Μα τι κάνετε τώρα κυρά Μητέρα Ίσιδα.
Ο Κύριος Παπαδόπουλος πασχίζει με νύχια και με δόντια να ξεγλιστρήσει από αυτό μαύρο κεφάλαιο του δικαστηριάκια κι εσείς το επαναφέρατε;

Σας παρακαλώ, μαμά – τώρα μιλάμε για τα καρναβάλια, αλλάξαμε θέμα, αυτό του Ρώσσελ δε συμφέρει πια, δεν απολαμβάνουμε, πως το λένε;

Αποστόλης

Ανώνυμος είπε...

Κύριον digiSapientia


«Κύριοι Χρήστο και Αποστόλη, το ιστορικό πρόβλημα προκύπτει όταν το Κράτος/"Καίσαρ" είναι θεοκρατικό, με ηγέτη τον αυτοκράτορα-προστάτη της Εκκλησίας και χορηγό/προασπιστή τής αυτοκρατορικής εξουσίας τον Αρχιεπίσκοπο/Πάπα.»

«Τέλος, να προσθέσω ότι η "θεοκρατία" των μεταροδερφορδικών Μαρτύρων του Ιεχωβά έχει μόνο ονομαστική σχέση με την θεοκρατία των Βυζαντινών αυτοκρατόρων και των κρατών όπου είχε θεσμική κυριαρχία η Εκκλησία.»


Αυτά γράφετε στις 20/2/2009 στις 1:01 μμ.

Δεν ξέρω τις πηγές σας για την επιχειρηματολογία σας για την θεοκρατία του Βυζαντίου, αλλά αυτό που γράφετε πρώτη φορά το βλέπω. Γι’ αυτό και επειδή παρακολουθούν και άλλοι και μπορεί να σχηματίσουν λανθασμένη γνώμη επιτρέψτε μου να σας πω επίσημα τι είναι θεοκρατία.

Πάπυρους – Λαρούς Μπριτάνικα τόμος 23, σελ. 335, λήμμα θεοκρατία:

«σύστημα πολιτεύματος σύμφωνα με το οποίο η διακυβέρνηση του λαού ασκείται από τους αποκλειστικούς διερμηνείς και εκπροσώπους της θελήσεως του θεού στον κόσμο. Η όλη οργάνωση και λειτουργία του κράτους καθορίζεται από το θείο νόμο, ο οποίος προσδιορίζει και το περιεχόμενο της νομοθεσίας. Με βάση το σύστημα αυτό καταργείται κάθε διάκριση ή αυτοτέλεια της πολιτικής από την ιερατική εξουσία και αναδεικνύεται η αποκλειστική αρμοδιότητα της ιερατικής αυθεντίας να ερμηνεύει σε κάθε περίπτωση τη θεία θέληση. Σε περίπτωση διάκρισης και αυτοτέλειας της πολιτικής από την ιερατική εξουσία δεν υπάρχει η έννοια της θεοκρατίας, αλλά κατανοείται ως θεοκεντρική άσκηση των δύο αυτοτελών εξουσιών, έστω και αν εκτρέπεται σε καισαροπαπισμό ή και σε παποκαισαρισμό. Θεοκρατία εγκαθιδρύθηκε στο λαό του Ισραήλ. Θεοκρατικές είναι και οι πολιτειολογικές αντιλήψεις του Ισλάμ».

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω εκτεθέντα, θυμίστε μου πότε στον Βυζαντινό θρόνο ανήλθε αρχιερέας ή πότε αυτοκράτορας του Βυζαντίου ήταν ταυτόχρονα και Πατριάρχης.

Προφανώς μπερδέψατε την θεοκρατία με τον καισαροπαπισμό ή τον παποκαισαρισμό.

Επιπλέον γιατί βάλατε την θεοκρατία της Σκοπιάς σε εισαγωγικά ακόμα δεν κατάλαβα. Προφανώς εννοείται πως δεν υφίσταται.

Επιτρέψτε όμως και σε αυτό το σημείο να σας επισημάνω το λάθος σας.

Διαγγελείς Βασιλείας σελ. 218:

«Ο Ιεχωβά είναι υπέρτατος, και η κυβέρνησή του ή η οργάνωσή του είναι αυστηρώς ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΗ».

Γι’ αυτό λοιπόν σας καλώ πριν δημοσιεύσετε κάτι στο μέλλον, να είστε πιο προσεκτικός, για να μην σχηματίζονται λανθασμένες γνώμες, οι οποίες κάθε άλλο παρά προάγουν τον διάλογο και λέγονται μόνο χάριν εντυπωσιασμού.

Σας ευχαριστώ

Μετά τιμής Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Αποστόλη, Αποστόλη...

Εδώ είναι άλλο ιστολόγιο με άλλο θέμα.

Εδώ απολαύσαμε όλοι μας την αναπόδραση αναγνώριση ότι ακόμα και το Κυβερνών Σώμα, ακόμα και οι διευθυντές της Εταιρίας Σκοπιά ζούνε βίο πτωχικό μέσα στα μπέθελ, δηλαδή τις εγκαταστάσεις της Εταιρίας Σκοπιά.

Μετά κάποιος πέταξε ένα πυροτέχνημα για τους "ταπεινούς αγίους" της Ορθόδοξης Εκκλησίας, οπότε η κουβέντα πήρε άλλον δρόμο.

Να προσθέσω στην περίπτωση του Κωνσταντίνου έναν άλλον φιλάγαθο άγιο, τον Κύριλλο Αλεξανδρίας με τους πεντακόσιους νταγλαράδες!!! Ήταν ο μικρός, ιδιωτικός στρατός του.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Παπαδόπουλε μάλλον τα έχετε κάνει θάλασσα. Πηδάτε από το ένα θέμα στο άλλο αφήνοντάς τα όλα ανοιχτά και αναπάντητα. Ο Κάρολος ο καημένος σας ψάχνει από μπλοκ σε μπλοκ για να του δώσετε αυτά τα περιβόητα στοιχεία που υποτίθεται πως έχετε για τον «αθώο» το Ρώσσελ που σερνότανε στα δικαστήρια για χάρη μια «υιοθετημένης» κόρης που την ¨έπαιρνε¨ στα γόνατα και κλείδωνε και την πόρτα παριστάνοντας τη Μέδουσα.

Αφού σπάσατε τα μούτρα σας εσείς και ο αδερφός σας ο 44 με την υπόθεση του Κωνσταντίνου, τώρα πάτε γυρεύοντας να ρεζιλευτείτε και με τον Κύριλλο, όμως αυτή τη φορά δε θα σας γίνει η χάρη.

Και σας θυμίζω τα λογάκια σας, «Αλλά επειδή η παρούσα συζήτηση έχει πολύ ενδιαφέρον και τη θεωρώ απολαυστική, δεν διατίθεμαι να συνεργαστώ στην αλλαγή θέματος, όπως επιθυμείτε.»

Γι’ αυτό μην αλλάζετε θέμα κάθε λίγο και λιγάκι βρίσκοντας πρόφαση το άρθρο και το περιεχόμενό του. Αυτά αλλού.
Εδώ! Αν είσαι αξιόπιστος κι αν έχεις στοιχεία εδώ και τώρα σε προκαλούμε να βγάλεις λευκό περιστέρι τον «αθώο» το Ρώσσελ.

Μη δυσκολεύεις περισσότερο τη θέση σου. Αντί να προστατεύεις την εταιρία που σε έχει βγάλει στους δρόμους και την υπηρετείς, αντίθετα με αυτά που κάνεις τη ρεζιλεύεις, την εκθέτεις!
ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.
Θυμάσαι που σου τα’λεγα πως θα’ρθει μέρα να παρακαλάς να αλλαχτεί το θέμα;
Ας με άκουγες τότε που έπρεπε.
Τώρα παίζει ο Ρώσσελ. Κι άμα σε ενοχλεί το άρθρο, πάμε στο άλλο μπλοκ. Εκεί θα είμαστε ασορτί - Μπλοκ και θέμα!

Αποστόλης

Ανώνυμος είπε...

Όλοι θα πάρετε, μην ανησυχείτε, και για όλα τα θέματα.

Δεν σας έχω αφήσει δυσαρεστημένους, έτσι δεν είναι;

Εδώ σαν ανάγκασα να παραδεχτείτε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Σκοπιάς και το Κυβερνών Σώμα ζει φτωχικά.

Έτσι θα αναγνωρίσετε όσα άλλα σφάλματα έχετε κάνει.

Ανώνυμος είπε...

Δε κατάλαβες Παπαδόπουλε.
Εμείς δε παραδεχτήκαμε κάτι διαφορετικό από αυτό που πάντα παραδεχόμαστε για τους σκλάβους της Σκοπιάς.

Για να τους μετόχους της εταιρίας να μας πεις πόσο «φτωχικά» ζουν!!!
Και μη ξεχνάς ε!
Απαγορεύεται να αλλάζουμε θέμα.

Αποστόλης

Ανώνυμος είπε...

Σου έδειξα τι λέει η Πολιτεία της Νέας Υόρκης και της Πενσυλβανίας, έκανες ότι δεν κατάλαβες. Non stock. Γκε γκε;

Σου έδειξα τι λέει το καταστατικό της Εταιρίας Σκοπιά, έκανες πάλι ότι δεν κατάλαβες. Non stock. Γκε γκε;

Αφού λοιπόν κουτοπόνηρα απαξιοίς να δεχτείς αυτό που λένε τα πλέον επίσημα κείμενα, γιατί δεν ζητάς από τον Τσουρό να επικοινωνήσει με την αρχιεπισκοπή Αμερικής να βρουν το μετοχολόγιο της Εταιρίας Σκοπιά και να δούμε πόσα βγάζουν και ποιοι τα βγάζουν;

Ή μήπως νομίζεις ότι είμαι ο πρώτος που το σκέφτηκε;


Δηλαδή αν νομίζεις ότι είμαι ο πρώτος που το σκέφτηκε, τότε ή εγώ έχω λαμπρή καριέρα ρεπόρτερ μπροστά μου ή εσύ είναι ένας άσχετος συκοφάντης.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Παπαδόπουλε, είπαμε να μην αλλάζουμε θέμα.
Άσε τώρα τα «είσαι συκοφάντης» και τα σούξου μούξου.
Καλύτερα να αρχίσεις να ξεδιπλώνεις το ταλέντο του ρεπόρτερ που ανέφερες, και αντί να μας μιλάς για τους σκλάβους της εταιρίας, σιγά σιγά να μας λες για τους μετόχους αυτής.

Έλα τώρα!
Μη κάνεις πως δε καταλαβαίνεις!
Τους μετόχους!
Ξέρεις εσύ ποιους λέω!
Μιλάω για αυτούς τους κυρίους που τρέχετε από το πρωί μέχρι το βράδυ για να τους υπηρετείτε.
Ξέρεις εσύ!
Τι λαγωνικό είσαι;

Αποστόλης

Ανώνυμος είπε...

Ωραία, πες μας εσύ ποιοι είναι οι μέτοχοι και πόσα βγάζουν.

Αν δεν ξέρεις, είσαι συκοφάντης και του λόγου σου.

Ανώνυμος είπε...

Όλοι θα πάρετε, μην ανησυχείτε, και για όλα τα θέματα.

Δεν σας έχω αφήσει δυσαρεστημένους, έτσι δεν είναι;

Έτσι θα αναγνωρίσετε όσα άλλα σφάλματα έχετε κάνει.

Αποστόλης

Ανώνυμος είπε...

Για να μην ξεχνιόμαστε.
Προηγείται να βγάλεις το Ρώσσελ λευκό περιστεράκι.
Ύστερα προχωράμε!

Αποστόλης

Ανώνυμος είπε...

Τι λε, ρε παιδί μου;

Τόσο πολλά στοιχεία αποδεικνύουν ότι η Εταιρία Σκοπιά είναι μετοχική-εμπορική επιχείρηση;

Ένα-ένα στοιχείο...

Μην τα λες όλα μαζί...

Κι αυτός έβγαλε λεφτά;

Πω πω....

Ανώνυμος είπε...

Για κ. Παπαδόπουλο

Αφού λοιπόν κουτοπόνηρα απαξιοίς να δεχτείς αυτό που λένε τα πλέον επίσημα κείμενα, γιατί δεν ζητάς από τον Τσουρό να επικοινωνήσει με την αρχιεπισκοπή Αμερικής να βρουν το μετοχολόγιο της Εταιρίας Σκοπιά και να δούμε πόσα βγάζουν και ποιοι τα βγάζουν;

Ώστε έτσι κ. Παπαδόπουλε. Όταν κάποιος μας λέει την αλήθεια νευριάζομαι και αρχίζουμε την λασπολογία. Ο Τσουρός μας έφταιξε τώρα! Αφού τα βάλατε με τον Αλεβιζόπουλο, τον Σωτηρόπουλο, την ΟΟΔΕ, την Μπουρδάκου !!!!! τώρα τα βάλατε με τον Τσουρό. Τι επίπεδο συζήτησης είναι αυτό επιτέλους!

Τι άλλο δείχνει αυτό από έλλειψη επιχειρημάτων! Ο κ. Αποστόλης κατάλαβε αυτό που δεν θέλετε να καταλάβετε; εσείς από την πρώτη ημέρα. Πιθανόν η κατ’ εσάς αργοστροφία σας δεν σας το επιτρέπει αυτό.

Από την πρώτη ημέρα δεν σας μιλάμε για την «βιτρίνα» της Εταιρείας στην Πενσυλβάνια, αλλά για τους μετόχους τους 44. Αυτοί πανέξυπνα μετέτρεψαν μια εκδοτική επιχείρηση σε θρησκευτική επιχείρηση και «ξαμόλυσαν» όλους εσάς του πλασιέ να προωθείται αμισθί τα προϊόντα τους. Γι’ αυτό έβαλαν το Ιεχωβά στο καταστατικό τους, να εμφανιστούν σαν θρησκευτική εταιρεία για να τύχουν των φοροαπαλλαγών και των άλλων τυχόν ευνοημάτων.

Και εσείς τόσο καιρό πεισματικά τι κάνετε. Προσπαθείτε να βγάλετε άχρηστο το μεταφραστικό τμήμα της Σκοπιάς. Σήμερα προχωρήσατε σε άλλο ευφυολόγημα. Μιλήσατε για επίσημα κείμενα. Γιατί το κείμενο των Δ.Β. δηλ. της Σκοπιάς, τι είναι ανεπίσημο; Τι είναι τελικά οι Δ.Β. Δεν είναι η ιστορία της Σκοπιάς; Θα το κάνετε ανεπίσημο και αυτό, άρα άχρηστο κατά εσάς.
Τι λέει λοιπόν αυτό το κείμενο στη σελίδα 229:

«Τι μεγάλη προστασία αποδείχτηκε αυτό σε μια εποχή στην οποία εχθρικά στοιχεία συχνά κατευθύνουν τις υποθέσεις ορισμένων σωματείων με τρόπο ώστε να παίρνουν τον έλεγχο αυτών των σωματείων στα χέρια τους και κατόπιν τα αναδιαρθρώνουν για να εξυπηρετούν τον σκοπό τους»

Τι λέει λοιπόν το παραπάνω απόσπασμα. Πως αν ήθελαν κάποιοι μέτοχοι μπορούσαν να πάρουν τον έλεγχο στα χέρια τους. Και πως θα τον έπαιρναν κ. Παπαδόπουλε, χωρίς μετοχές. Ξέρετε εσείς κανένα άλλο τρόπο. Και αν ήταν ΜτΙ γιατί να θέλουν να το πάρουν στα χέρια τους και να του αλλάξουν το σκοπό. Άρα δεν ήταν ΜτΙ. Απλώς πανέξυπνα σκέφτηκαν όλη αυτή την «κομπίνα» που περιέγραψα παραπάνω, και τα γεγονότα τους δικαίωσαν!

Και τρέξτε τώρα εσείς και οι άλλοι ΜτΙ προς δόξα του Ιεχωβά!

Μετά τιμής Χρήστος – αντιαιρετικός

digiSapientia είπε...

Κύριε Χρήστο,

Παραμένω στην απόπειρα διαλόγου αυτής της σελίδας σας λόγω α) του ενδιαφέροντός μου για μια πτυχή ενός σύγχρονου θρησκεύματος που αποτελεί ιδιαίτερο κοινωνικοθρησκευτικό αντικείμενο ενδιαφέροντος, και β) λόγω του ύφους σας και της προσπάθειάς σας να διατηρήσετε υψηλό το επίπεδο συζήτησης.

Το ότι το Βυζάντιο υπήρξε ένα κατά κόρον θεοκρατικό καθεστώς αποτελεί μια ιστοριολογική πραγματικότητα. Καθώς δεν θα ήθελα να επεκταθώ επί του θέματος επί του παρόντος, θα σας παραπέμψω στο ενδιαφέρον πόνημα του St. Runciman, The Byzantine Theocracy [Η Βυζαντινή Θεοκρατία] (Cambridge University Press, 1977/2004), στο οποίο εξιστορείται ο τρόπος με τον οποίο η Ανατολική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία (κοινώς, Βυζάντιο) τάχθηκε και αποπειράθηκε να αποτελέσει την επί γης βασιλεία του Θεού.

Παρόμοια εκφράζονται και οι Έλληνες καθηγητές τής Ελληνορθόδοξης Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού (Nicodemus, Peter A. Chamberas, George S. Bebis, Nicodemos of the Holy Mountain: A Handbook of Spiritual Counsel, Paulist Press, 1989, σ. 6) και ο εξαίρετος Jaroslav Pelikan (Orthodoxy & Western Culture: A Collection of Essays, St Vladimir's Seminary Press, 2005, σ. 120, 121).

Επίσης, σχετική αναφορά γίνεται στο έργο του Ορθόδοξου ιερέα/πρωτοπρεσβύτερου και λογίου Alexander Schemann. ("Byzantine Theocracy and the Orthodox Church", St Vladimir's Theological Quarterly 1:2 (1953), σ. 5-22)

Μάλιστα, κάποιοι ιστορικοί φτάνουν στο σημείο να απορρίπτουν ως ανακριβή τον όρο "καισαροπαπισμός" για το Βυζάντιο και να θεωρούν πιο δόκιμο τον όρο Βυζαντινή "θεοκρατία". (Gerhart Burian Ladner, Images and Ideas in the Middle Ages: Selected Studies in History and Art, Edizioni di storia e letteratura, 1983, σ. 1011)

Ταυτόχρονα, Ορθόδοξες πηγές κατηγορούν οτιδήποτε μη-Ορθόδοξο (πχ Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία) υποτιμητικά ως "θεοκρατικό". (Βλέπε για παράδειγμα, M. Prokurat, A. Golitzin, M.D. Peterson, Historical dictionary of the Orthodox church, Scarecrow Press, Inc, 1996, σ. 76, 89, 109, 253, όπου αναφέρεται στη μεσαιωνική "μεγάλη παπική θεοκρατία".)

Χρήση του όρου χωρίς αρνητική χροιά γίνεται, για παράδειγμα, από το Brill Dictionary of Religion αναφορικά με την πρώτη κοινότητα Πουριτανών στο Πλίμουθ της Μασαχουσέτης του 1620 ως ενός "συλλογικού θεοκρατικού κράτους". (σ. 1335) Επίσης, ως παραδείγματα ιερατικών θεοκρατιών αναφέρονται η αυτόνομη επικράτεια του Αγίου Όρους και το προκατοχικό Θιβέτ. (Συγκεκριμένα: "The extreme case of regulated priestly states (theocracies) is to be observed alike in the monastic republic of the Greek Athos, and in Buddhist Tibet before the Chinese occupation". [σ. 1801])

Κατά συνέπεια, ας επιλέξουμε το ύφος με το οποίο θέλουμε να απευθυνόμαστε στους "άλλους": υποτιμητικά/επιθετικά/αντιδεοντολογικά ή επιστημονικά/αξιοπρεπώς;

Τιμή στις χθώνιες θεότητες έστω!

Ανώνυμος είπε...

Καλύτερα από ότι τα παρέθεσε ο κύριος Χρήστος, εγώ σίγουρα δε θα μπορούσα να τα γράψω.
Το συμπέρασμά μου κύριε Παπαδόπουλε, είναι πως όλη αυτή η ιστορία με τους μετόχους, ποιος τρέχει για ποιόν τελικά, μάλλον εσάς θα πρέπει να απασχολεί και όχι εμάς.
Διότι εμείς, δεν τρέχουμε για κανέναν.
Και αν βρεθεί καμιά ψυχούλα να δείχνει ενδιαφέρον για το Θεό.
Την κατευθύνουμε αμέσως στην ελληνική πατροπαράδοτη Αγία Γραφή και στην εκκλησία την 2000 ετών παράδοσης.
Εμείς, δεν πήραμε εντολή από τους αποστόλους, ούτε από το Χριστό να διδάσκουμε τα πλήθη μέσα από περιοδικά τα οποία να μη συμφωνούν κιόλας με τις Γραφικές διδασκαλίες, ούτε πήραμε εντολή να απαρνηθούμε τη γνήσια Αγία Γραφή για χάρη μιας Γκρικλις.

Πρόβλημά σας λοιπόν.

Αποστόλης

digiSapientia είπε...

Κύριε Αποστόλη,

Φοβάμαι πως γίνεσατε αφοριστικός και απόλυτος.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει μακρά παράδοση στην έκδοση θρησκευτικών περιοδικών -έστω κι αν υπήρξαν χαμηλής κυκλοφορίας.

Για παράδειγμα,

* Εκκλησιαστική Αλήθεια (περιοδικό έντυπο του Οικουμενικού Πατριαρχείου),

* Νέα Σιών (επίσημη έκδοση του πατριαρχείου Ιεροσολύμων),

* Προς την Νίκην (Αδελφότης Θεολόγων "Ο Σωτήρ"),

* Προς το Λαό (περιοδική έκδοση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος).

Όπως γίνεται φανερό, το "εμείς" στην πρότασή σας "Εμείς, δεν πήραμε εντολή από τους αποστόλους, ούτε από το Χριστό να διδάσκουμε τα πλήθη μέσα από περιοδικά" είναι ανακριβής και δεν εκπροσωπεί την επίσημη Ορθόδοξη Εκκλησία.

Αεί αγαλιάσθε.

Ανώνυμος είπε...

Κύριον digiSapientia

Ενδιαφέρουσες οι παραπομπές σας, και ελπίζω να βρω χρόνο να τις μελετήσω.


Όμως όπως είδατε εγώ χρησιμοποίησα την ερμηνεία και την ετυμολογία της λέξης θεοκρατίας όχι με βάση κάποιο βιβλίο, αλλά βάσει λεξικού και την κοινά αποδεκτή έννοια της θεοκρατίας.

Γιατί όπως είπα ενδιαφέρουσες οι παραπομπές σας, αλλά αυτό δεν αποδεικνύει τίποτε. Επειδή μπορώ και εγώ να σας παραπέμψω σε αντίστοιχες πηγές που ισχυρίζονται πως το Βυζάντιο δεν ήταν θεοκρατία.

Π.χ. Πλακίδας Deseille, "Η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και εν μέσω των Εθνών" στο Ορθοδοξία - Ελληνισμός, Πορεία στην τρίτη χιλιετία, τόμ. Β', έκδ. Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου, 2η έκδ., Άγιον Όρος 2002.

Εμμένοντας λοιπόν στην έννοια της θεοκρατίας, καλούμαστε να απαντήσουμε στα κάτωθι ερωτήματα:

1)Ταύτιση πολιτικής και θρησκευτικής εξουσίας στο ίδιο πρόσωπο.
2) Επιβολή θρησκευτικών κανόνων στο σύνολο της νομοθεσίας.
3) Άσκηση της δημόσιας διοίκησης από θρησκευτικούς λειτουργούς.
4) Έλεγχος της εκπαίδευσης από τη θρησκευτική ιεραρχία.

Εσείς λοιπόν τι λέτε; Συνέβαιναν τα ως άνω αναφερόμενα ή όχι στο Βυζάντιο.

Θα σας ήμουν υποχρεωμένος, αν από τις πηγές που αναφέρατε μπορείτε να απαντήσετε στις ως άνω ερωτήσεις.

Όπως επίσης δεν μου απαντήσατε στο γιατί βάλατε την θεοκρατία της Σκοπιάς σε εισαγωγικά ακόμα δεν κατάλαβα. Προφανώς εννοείται πως δεν υφίσταται. Επιμένετε ακόμα σ’ αυτό τον ισχυρισμό σας.


Σας ευχαριστώ

Μετά τιμής Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

"Τι λέει λοιπόν το παραπάνω απόσπασμα. Πως αν ήθελαν κάποιοι μέτοχοι μπορούσαν να πάρουν τον έλεγχο στα χέρια τους. Και πως θα τον έπαιρναν κ. Παπαδόπουλε, χωρίς μετοχές. Ξέρετε εσείς κανένα άλλο τρόπο."

Διερωτώμαι ευλόγως αν όντως δεν καταλαβένετε ή κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε...

Σας έκανα μετάφραση του αρχικού καταστατικού χάρτη της Εταιρίας, ο οποίος εξηγεί ότι η Εταιρία Σκοπιά είναι μη μετοχική, δεν αποδίδει μερίσματα, δεν δίνει μισθούς, είναι μη κερδοσκοπική.

Αυτός, ο αρχικός καταστατικός χάρτης εξηγεί επίσης ότι οι Διευθυντές, αυτοί δηλ. που έχουν τη διοίκηση, τον έλεγχο της εταιρίας, είναι αιρετοί και ψηφίζονται από τα μέλη της Εταιρίας.

Προκειμένου να γίνει κάποιος μέλος πρέπει να καταβάλει τουλάχιστον 10 δολάρια. Με αυτά τα 10 δολάρια λαμβάνει ένα δικαίωμα ψήφου, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσει στην ετήσια συνάθροιση των μελών. Αν κατέθετε 20 δολάρια, ελάμβανε δύο δικαιώματα ψήφου και ούτω καθ' εξής.

Δεδομένου αυτού του συστήματος των συνεισφορών, ο Ρώσσελ είναι περισσότερα από τα μισά δικαιώματα ψήφου, καθότι ήταν ο κύριος χρηματοδότης της Εταιρίας Σκοπιά και γενικά του έργου των Σπουδαστών της Γραφής.


Και συνεχίζεις με μια θεωρία συνωμοσίας:

"Και αν ήταν ΜτΙ γιατί να θέλουν να το πάρουν στα χέρια τους και να του αλλάξουν το σκοπό. Άρα δεν ήταν ΜτΙ. Απλώς πανέξυπνα σκέφτηκαν όλη αυτή την «κομπίνα» που περιέγραψα παραπάνω, και τα γεγονότα τους δικαίωσαν!"

Για να μπορέσει κάποιος να πάρει δικαίωμα ψήφου έπρεπε να υπογράψει ότι αποδέχεται την Εταιρία Σκοπιά το μέσον που χρησιμοποιεί σήμερα ο Θεός για τη διάδωση του ευαγγελίου.

Φυσικά, θα μου πεις ότι μπορεί κάποιος άλλα να δηλώνει και άλλα να είναι.

Οπότε θεωρητικά θα μπορούσε κάποιος, διαθέτοντας αρκετά χρήματα, σιγά-σιγά να αποκτήσει τον έλεγχο της Σκοπιάς.

Εδώ οι εμπνευστές συνωμοσιών καλούνται να απαντήσουν σε ένα απλό ερώτημα: για ποιον λόγο να το κάνει κάποιος αυτό;

Εφόσον η Σκοπιά δεν ήταν εμπορική επιχείρηση, εφόσον τα έντυπα που παρήγε τα έδινε σε χαμηλότατες τιμές ή και δωρεάν, εφόσον η όλη δομή της δεν ήταν προς απόκτηση κέρδους κατά τον νόμο και κατά την πράξη;

Πλάκα μας κάνετε, Παρασκευιάτικα;

Η κρίση του 1917, όπου έγινε απόπειρα ανάληψης του ελέγχου από αυτούς που αντιτίθεντο στον Ρόδερφορντ, αφορούσε θέματα ποίμανσης και όχι οικονομικής διαχείρισης ή κέρδους.

Αλλά και πάλι, με τον τροποποίηση του 1944, καταργήθηκε αυτό το σύστημα. Έκτοτε τα μέλη της Εταιρίας δεν γίνονται βάσει συνεισφορών αλλά επιλέγονται από τους Διευθυντές και περιορίζονται σε πολύ 500.

Σήμερα, για να γίνεις μέλος της Εταιρίας, σε επιλέγουν, δεν επιλέγεις εσύ μέσω συνεισφοράς.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε digiSapientia
μάλλον εσείς γίνεστε αφοριστικός και απόλυτος, με αυτά που λέτε.
Και βέβαια η ορθόδοξη εκκλησία διαθέτει πολλά πάρα πολλά ΑΤΕΛΕΊΩΤΑ βιβλία θρησκευτικού περιεχομένου, αλλά δεν καταναγκάζει ΚΑΝΕΝΑΝ από τους πιστούς να τα προπληρώνει και να τα παίρνει παραμάσχαλα πηγαίνοντας από σπίτι σε σπίτι και να διδάσκει ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ το λόγο του Θεού.

Μην προσπαθείτε να δημιουργήσετε εντυπώσεις.

Τα περιοδικά που μοιράζουν τα φιλαράκια σας οι μ.τ.Ι είναι προπληρωμένα, και εκτός του ότι αυτά που γράφουν δε συμφωνούν με την Αγία Γραφή προσπαθούν ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ να κηρύξουν το ευαγγέλιο.

Ποιο ευαγγέλιο δηλάδή, αλλαγμένο και αυτό.
Διόρθωση.
Προσπαθούν να κηρύξουν ένα ΑΛΛΟ ευαγγέλιο.
Έχω άδικο;
Όχι πείτε μου αν έχετε έστω μια δόση ειλικρίνειας.

Αποστόλης

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή κ. Παπαδόπουλε, αν κατάλαβα καλά, μας λέτε πως η Δ.Β. εννοούν πως η αλλαγή το 44 έγινε, γιατί μπορεί να βρισκόταν κάποιος εχθρικός προς τους ΜτΙ, να παραστήσει τον ΜτΙ, για να πάρει από τους ανυποψίαστους ΜτΙ δολίως (πολύ ωραία ιδέα έχετε για τους αδελφούς σας) τις μετοχές τους – μερίδια κατ’ εσάς – και έτσι να αποκτήσει μια «πολύφερνη επιχειρηματική νύφη», η οποία δεν έβγαζε ποτέ κέρδος!!!

Σας πιστεύουμε, σας πιστεύουμε, μην κουράζεστε!!!

Μια ερωτησούλα μόνο: Τον Στήβεν Σπίλμπεργκ, τον πετυχημένο σκηνοθέτη των ταινιών επιστημονικής φαντασίας, τον έχετε τίποτα;

Μετά τιμής Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

κ.Χρήστος: Εμμένοντας λοιπόν στην έννοια της θεοκρατίας, καλούμαστε να απαντήσουμε στα κάτωθι ερωτήματα ...

θυμίστε μου πότε στον Βυζαντινό θρόνο ανήλθε αρχιερέας ή πότε αυτοκράτορας του Βυζαντίου ήταν ταυτόχρονα και Πατριάρχης.


Δεν θυμάμαι ούτε και γω. Αλλά νομίζω ότι ο αυτοκράτορας δεν χρειαζόταν να είναι και πατριάρχης αφού κάθε αυτοκράτορας είχε τον ... πατριάρχη του. Η διαπλοκή πατριαρχείου και αυτοκρατορικού θρόνου ήταν τέτοια που ξεπερνούσε κάθε προηγούμενο αλλά και επόμενο φαινόμενο διαπλοκής. Άλλωστε o δικέφαλος αετός, δεν ήταν καθόλου τυχαίο σύμβολο.
Πώς θα αλλιώς, αν όχι θεοκρατικό, θα χαρακτήριζε κάποιος το Βυζάντιο αφού οι αιρέσεις αντιμετωπίζονταν ως εγκλήματα κατά του κράτους;
Οι κανόνες των οικουμενικών συνόδων είχαν ισχύ κρατικών νόμων και τα μέτρα κατά των αιρετικών λαμβάνονταν από το κράτος και όχι από την εκκλησία.

Την "ελέω θεού βασιλεία" τού Κωνσταντίνου και το "Βασιλεύς και ιερεύς ειμί" τού Λέοντα του Ίσαυρου τα ξεχνάμε; Είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι βυζαντινοί αυτοκράτορες βασίλευσαν ως "εκλεκτοί του θεού" και "εν ονόματι του Δεσπότου Ιησού Χριστού".

Νο44.

digiSapientia είπε...

Κύριε Αποστόλη,

Νομίζω ότι δεν είσαστε ορθά πληροφορημένος και θεωρείται ότι οι περιώνυμοι οπαδοί "καταναγκάζονται" και "προπληρώνουν" έντυπα. Πιστεύω ότι ουδείς εξαναγκάζεται πλέον να ανήκει σε οποιαδήποτε θρησκεία και να τηρεί τα ειωθότα της. Αν θέλει κανείς να "ευαγγελίζεται" ευθαρσώς το Ιεχωβιστικό ευαγγέλιο, ελευθέρως επιλέγει και ποιεί. Αν θέλει κανείς να πληρώνει xxx € τον ιερέα της Ορθοδόξου Εκκλησίας (πέραν του μισθού του) για να τον υπανδρεύσει ή να τον κηδεύσει, ελευθέρως επιλέγει και ποιεί. Μην καταλογίζουμε μόνο σε ορισμένους τινές πρακτικές ευ ζειν/πλουτισμού οι οποίες είναι κοινές στα ιεροκρατικά θρησκεύματα εδώ και αιώνες.

Ειλικρινώς σάς δηλώνω ότι το αν "συμφωνούν με την Αγία Γραφή" τα φυλλάδια αυτής της ζηλωτικής ομάδας ή της Χ Εκκλησίας νομίζω ότι είναι παντελώς υποκειμενικό ζήτημα. Καθείς δεδικαίωται αφ' εαυτώ.

Τέλος, μιας και ομιλήσαμε περί οικονομικών, προ ολίγου καιρού η έρευνά μου με οδήγησε στο εξής ενδιαφέρον ιστορικό στοιχείο:

Απόσπασμα από τη διαθήκη της Μαρίας Φλαγγίνη
22 Μαρτίου 1652

AEIB, Ε΄. Οικονομική Διαχείριση, 1. Διαθήκες, κληροδοτήματα, διαχείριση, δωρεές, αρ. 197α΄, φάκ. 1, έγγρ. 1

Η Μαρία, κόρη του Βερνάρδου Γονέμη, σύζυγος και κληρονόμος του Θωμά Φλαγγίνη, αφήνει με τη διαθήκη της 10 δουκάτα το χρόνο στον παπά Πέτρο από την Κύπρο για τη σωτηρία της ψυχής της και των οικείων της. Μετά το θάνατο του ιερέα, τα χρήματα πρέπει να δίνονται στους εφημερίους του αγίου Γεωργίου, οι οποίοι θα είναι υποχρεωμένοι να τελούν κάθε Σάββατο μία λειτουργία για την ανάπαυση της ψυχής της. Τη διαθήκη συνέταξε ο βενετός νοτάριος Georgio Blancono.


(Πηγή:
* http://194.177.217.107/gr/unboundmaterials.asp?cursort=unboundTitle&selectFieldValue=&vpage=4
* http://194.177.217.107/gr/showpic.asp?picpath=0320_fre_b019_fasc258_doc001_001&curtable=unboundmaterials&currecord=320&vorder=1&vmode=first )

Οποίος αήθης και εκμεταλλευτικός τρόπος καταλήστευσης του "ποιμνίου"! "Εθελοντική" καταβολή κεφαλικού φόρου προς τον Ορθόδοξο κλήρο, "για τη σωτηρία της ψυχής της και των οικείων της"! Δεν θέλω να κάνω επιπλέον σχόλιο.

Είθε ο Πανόπτης Οφθαλμός να κρίνει την αδικία!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε digiSapientia με συγχωρείτε πάρα πολύ αλλά μάλλον εσείς δεν είσαστε ορθά πληροφορημένος.
Ο μάρτυρας του Ιεχωβά που δεν παίρνει (αγοράζει) (εθελοντικά δήθεν αλλά πρέπει) και δε μοιράζει φυλλάδια.
Α Π Ο Κ Ο Π Τ Ε ΤΑ Ι
Έχετε δει εσείς να γίνεται τέτοιο αίσχος στην ορθοδοξία;
Υπό απειλών αλλά με το γάντι υπό πλύση εγκεφάλου να μοιράζουν φυλλάδια;
Η λέξη «εθελοντισμός» και η λέξη «ελευθερία» είναι άγνωστες λέξεις για τους οπαδούς της σκοπιάς.
Μήπως θα πρέπει να σας πω τι παθαίνουν οι αποκομμένοι για να καταλάβετε αυτόν τον καταναγκασμό που σας λέω;

Είπατε πως είναι υποκειμενικό το αν συμφωνούν τα φυλλάδια της Σκοπιάς με την Αγία Γραφή.
Σας θυμίζω λοιπόν.

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΚΟΠΙΑΣ
ΤΟ 1975 ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΣΑΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ.

Τι έχετε να πείτε τώρα κύριε digiSapientia; Έκανε η Σκοπιά τον εαυτό της πιο πάνω από το Θεό ή δεν τον έκανε; Συμφωνούν αυτά με τη Γραφή;
Τι τους δικαιολογείτε λοιπόν;
Εξακολουθείτε να λέτε ακόμα πως είναι υποκειμενικό;
Είστε ειλικρινείς ή δεν είστε;
Αν είστε θα παραδεχτείτε την αλήθεια.
Αλλιώς θα είστε κι εσείς υπερασπιστής αυτού του άλλου ευαγγελίου.

Όσο για την κυρία που έδωσε ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ την περιουσία της για το λόγο που είπατε, σας παραπέμπω στην Αγία Γραφή στις Πράξεις των Αποστόλων 5. 1-3
Άνθρωπος δε τις Ανανίας το όνομα μετά της γυναικός αυτού Σαπφείρης επώλησε κτήμακαι εκράτησεν από της τιμής, εν γνώσει και της γυναικός αυτού, και φέρων μέρος τι έθεσεν εις τους πόδας των αποστόλων. Είπε δε ο Πέτρος• Ανανία, διά τι εγέμισεν ο Σατανάς την καρδίαν σου, ώστε να ψευσθής εις το Πνεύμα το Άγιον και να κρατήσης από της τιμής του αγρού;

Δεν θέλω να κάνω επιπλέον σχόλιο.

Αποστόλης

Ανώνυμος είπε...

H ιστορία αυτή της δολοφονίας του Ανανία και της συζύγου του από το 'άγιο πνεύμα' παραπέμπει σε μεθόδους της μαφίας. Δεν αρκεί που ο Ανανίας προσφέρθηκε να πουλήσει το κτήμα του και να προσφέρει τα χρήματα στην εκκλησία, τον δολοφονούν κι από πάνω επειδή αποφάσισε να κρατήσει μέρος των χρημάτων από την πώληση του ΔΙΚΟΥ ΤΟΥ κτήματος! Η παραπάνω ιστορία γράφτηκε για τρομοκρατία και παραδειγματισμό των χριστιανών.
Φανταστείτε σήμερα κάποιος να αποφάσιζε να πουλήσει την ακίνητη περιουσία του για να προσφέρει τα χρήματα στην εκκλησία και η εκκλησία να τον καταδίκαζε και να τον λοιδωρούσε επειδή τελικά δεν απέδωσε σ' αυτήν ολόκληρο το ποσό που εισέπραξε. Παρανοϊκό έως και σατανικό. Οι τακτικές των απανταχού μπράβων και μαφιόζων, ωχριούν μπροστά σ' αυτό.

Athriskos.

digiSapientia είπε...

Κύριε Χρήστο,

δώσατε ως ορισμό της "θεοκρατίας" τα εξής τέσσερα χαρακτηριστικά:

1)Ταύτιση πολιτικής και θρησκευτικής εξουσίας στο ίδιο πρόσωπο.
2) Επιβολή θρησκευτικών κανόνων στο σύνολο της νομοθεσίας.
3) Άσκηση της δημόσιας διοίκησης από θρησκευτικούς λειτουργούς.
4) Έλεγχος της εκπαίδευσης από τη θρησκευτική ιεραρχία.

Έχω να παρατηρήσω αμέσως-αμέσως δύο τινα:

α) Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν πληρούν ουδένα από αυτά τα κριτήρια.
β) Η Ανατολική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία (vis Βυζάντιο) εκ των πραγμάτων πληροί αμέσως ή εμμέσως, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό και τα τέσσερα αυτά κριτήρια.

Αυτός είναι ο λόγος που έθεσα το "θεοκρατία" εν μέσω εισαγωγικών αναφορικά με το δόγμα των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Δεν ελέγχουν κρατική εξουσία ούτε δυνάμει ικανούνται να παρέμβουν στη δημόσια διοίκηση ούτε κατέχουν κάποιο τύπο υπερκρατικής αυτονομίας/αυτοδιοίκησης. Αν η αναφορά μας γίνεται για το εσωτερικό της ομάδας αυτής, μόνο κατ' αντανάκλαση ή απομίμηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο όρος θεοκρατία. Από την άλλη πλευρά, αν ο Ιώσηπος (ο πρώτος χρήστης του όρου "θεοκρατία" για το έθνος του Ισραήλ) ή ο Ρόδερφορντ ισχυρίζονται στα περί αυτών την ύπαρξη "θεοκρατίας" είναι ελεύθεροι να το αυτοανακηρύτουν, θεωρώντας ως ανώτατη διαχειριστική πηγή τους τον Ύψιστο.


Κύριε Αποστόλη,

Είναι ανακριβής η αναφορά σας ότι "ο μάρτυρας του Ιεχωβά που δεν παίρνει (αγοράζει) (εθελοντικά δήθεν αλλά πρέπει) και δε μοιράζει φυλλάδια Α Π Ο Κ Ο Π Τ Ε ΤΑ Ι". Η αποκοπή/αφορισμός από τις τάξεις τους δεν αφορά παθητικές στάσεις αλλά ενεργητική εμπλοκή στην κατ' αυτούς οριζόμενη αμαρτία. Δηλαδή, αποκόπτεται/απομακρύνεται της κοινωνίας όχι ο ελάχιστα ή καθόλου "ευαγγελισθείς" αλλά ο εμπλεκόμενος σε αξιόποινες πράξεις αμαρτίας, πχ μοιχεία, κλπ. Τέτοιες πρακτικές είναι κοινές στα αυτορυθμιζόμενα θρησκεύματα, δεν είναι ίδιον των Μαρτύρων και μόνο.


Κύριε Athriskos,

Μια τεχνική λεπτομέρεια επί του πραξειακού κειμένου:

Ο Ανανίας κατακράτησε μέρος των χρημάτων ενώ ταυτόχρονα δήλωσε ότι παρέδωσε ολόκληρο το ποσό. Αυτό ήταν ψεύδος. Έτσι το κείμενο ιστορεί:

"Εἶπε δὲ Πέτρος: Ἁνανία, διατί ἐπλήρωσεν ὁ Σατανᾶς τὴν καρδίαν σου ψεύσασθαί σε τὸ Πνεῦμα τὸ ἅγιον καὶ νοσφίσασθαι ἀπὸ τῆς τιμῆς τοῦ χωρίου; Οὐχὶ μένον σοι ἔμενε καὶ πραθὲν ἐν τῇ σῇ ἐξουσίᾳ ὑπῆρχε; Τί ὅτι ἔθου ἐν τῇ καρδίᾳ σου τὸ πρᾶγμα τοῦτο; Οὐκ ἐψεύσω ἀνθρώποις, ἀλλὰ τῷ Θεῷ".

Πέραν τούτου, θεωρώ ότι η αναφορά του δράματος αυτού σε σχέση με το σχόλιό μου είναι ατυχής. Στις Αποστολικές Πράξεις έχουμε εθελοντική προσφορά στο κοινό πρωτοχριστιανικό ταμείο της Ιερουσαλήμ για τις δαπάνες των από Διασποράς Ιουδαίων και ευσεβών, στην περίπτωση της Μαρίας Φλαγγίνης έχουμε οικονομική εκμετάλλευση του μεταθανάτιου φόβου "για τη σωτηρία της ψυχής της και των οικείων της".

Μνημονεύετε Χειράμ τον Μέγα Τέκτωνα του Ναού εν ημίν.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε digiSapientia απαντώντας στα τέσσερα χαρακτηριστικά που ορίζουν την θεοκρατία:

1)Ταύτιση πολιτικής και θρησκευτικής εξουσίας στο ίδιο πρόσωπο.
2) Επιβολή θρησκευτικών κανόνων στο σύνολο της νομοθεσίας.
3) Άσκηση της δημόσιας διοίκησης από θρησκευτικούς λειτουργούς.
4) Έλεγχος της εκπαίδευσης από τη θρησκευτική ιεραρχία.


γράψατε:
β) Η Ανατολική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία (vis Βυζάντιο) εκ των πραγμάτων πληροί αμέσως ή εμμέσως, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό και τα τέσσερα αυτά κριτήρια.

Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω γιατί το αμέσως και εμμέσως είναι γενικό και αόριστο και στην ουσία είναι μη απάντηση. Θα ήθελα λοιπόν να γίνεται πιο συγκεκριμένος για να αποδειχτεί το αληθές των επιχειρημάτων σας. Και προς Θεού. Τα ως άνω γραφόμενά μου δεν υποκρύπτουν καμία αιχμή. Πιστεύω όμως πως οι τυχόν αναγνώστες ωφελούνται πολλαπλώς όταν είμαστε σαφείς και συγκεκριμένοι.

Στο δεύτερο σκέλος που δεν αναγνωρίζεται θεοκρατία στην Οργάνωση των ΜτΙ, έχω να παρατηρήσω τα εξής.

Αφού οι ίδιοι αναγνωρίζουν μέσα από τα επίσημα κείμενά τους πως έχουν θεοκρατία, δεν νομίζω «πως μας πέφτει λόγος» να μην αναγνωρίσουμε ως αληθείς τους ισχυρισμούς τους.

Πάντως τύποις πληρούν τους ως άνω χαρακτηρισμούς:

1) Οι κρατούντες της Οργανώσεως είναι φορείς και πολιτικής και θρησκευτικής εξουσίας αφού διοικούν (άρχουν) και φέρουν θρησκευτικούς τίτλους π.χ επίσκοπος κ.λ.π.
2) Όλη η νομοθεσία τους είναι θρησκευτική, αφού άλλωστε το καταστατικό της Εταιρείας έχει το όνομα Ιεχωβά.
3) Όσοι ασκούν διοίκηση στις κατά τόπους εκκλησίες τους, είναι τύποις δημόσιοι λειτουργοί, αφού έχουν διοριστεί από την Οργάνωση και περιττόν βέβαια να πούμε πως φέρουν και αυτοί θρησκευτικούς τίτλους.
4) Ότι υπάρχει θρησκευτική εκπαίδευση στους ΜτΙ, είναι αστείο να το αμφισβητήσουμε, αφού εκτός της σχεδόν καθημερινής θρησκευτικής εκπαίδευσης που τους παρέχεται, μία φορά εβδομαδιαίως συμμετέχουν σε συνάθροιση, με την επωνυμία «Σχολή Θεοκρατικής Διακονίας» και έχουν και την Σχολή Γαλαάδ.

Συμπερασματικά λοιπόν, μπορεί η Οργάνωση των ΜτΙ να μην είναι θεοκρατική, με την ευρεία έννοια του όρου, αφού όπως πολύ σωστά είπατε ούτε ελέγχουν κρατική εξουσία ούτε δυνάμει ικανούνται να παρέμβουν στη δημόσια διοίκηση, όμως με την στενή έννοια του όρου είναι.

Συνεπώς δεν ήταν άστοχο το σχόλιό μου στον κ. Παπαδόπουλο, από την στιγμή που καταλόγιζα ανελευθερία και τάσεις ολοκληρωτισμού στην Οργάνωση των ΜτΙ. Αντίθετα κάτι ανάλογο δεν μπορεί να αποδοθεί στην Ορθόδοξη Εκκλησία (προσοχή λέω Εκκλησία και όχι Ιεραρχία, και βέβαια δεν εννοώ πως και η Ιεραρχία έχει ολοκληρωτισμό).

Μετά τιμής Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

1) Είθε ο Ιαλδαβαώθ και οι Δυνάμεις του να φυλάττουν τις επίγειες αυλές.

2) Είθε ο Ατλάντειος Θωθ να μεριμνά για το παρ' ημίν ευ διαλέγεσθαι.

3) Είθε η Μεγάλη Μητέρα Ίσιδα να θάλπει το πνεύμα της ομήγυρης.

4) Τιμή στις χθώνιες θεότητες έστω!

5) Μνημονεύετε Χειράμ τον Μέγα Τέκτωνα του Ναού εν ημίν.

κ.DigiSapientia με αυτά που γράφετε μας μπερδεύετε ή μας δουλεύετε.

Τελικά τι έχουμε εδώ;

Αν υποθέσουμε ότι είστε μασώνος, γνωστικιστής, πολυθεϊστής, γιατί υπερασπίζετε με τόσο πάθος τους μάρτυρες του Ιεχωβά και τις δοξασίες τους;
Και ο κ.παπαδόπουλος σας ανέχεται, μόνο αγκαλιά δεν σας έχει πάρει!

Αν υποθέσουμε ότι είστε μάρτυρας του Ιεχωβά, τότε με αυτά που γράφετε ακυρώνετε τα πιστεύω σας.
Εκτός και αν έχουμε νεό φως από τη Σκοπιά.

Ότι και να είστε με γεια σας με χαρά σας, αλλά νομίζω ότι βρήκατε λάθος ανθρώπους να παίξετε μαζί τους και εσείς και ο φίλος σας.

Είθε ο Καράφλιος Φλοκ να πλάθει την κουλούρα της Πίσιδος τιμώντας τις υποβόθριες φαιδρότητες!

Πέτρος

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος Αποστόλης είπε:

"Ο μάρτυρας του Ιεχωβά που δεν παίρνει (αγοράζει) (εθελοντικά δήθεν αλλά πρέπει) και δε μοιράζει φυλλάδια.
Α Π Ο Κ Ο Π Τ Ε ΤΑ Ι"

Κύριε Αποστόλη, αποδεικνύετε ότι ως προς το διαλέγεσθαι βρίσκεστε στο επίπεδο του κατσικοκλέφτη, δεν είστε παρά άσχετος και συκοφάντης συνάμα.

Αυτογελοιοποιείστε αναπονόρθωτα μπροστά στον καθέναν που γνωρίζει από κοντά τις εκκλησίες των Μαρτύρων του Ιεχωβά, είτε αυτός είναι φίλος είτε συγγενής των Μαρτύρων.

Αποδεικνύετε περίτρανα ότι δεν έχετε ουδεμία σοβαρότητα και υπευθυνότητα στον διάλογο και ότι διακατέχεστε από ακράτεια όταν πρόκειται να εκστομίσετε ακόμη και τις ζωηρότερες φαντασιώσεις σας, που αποτελούν αποκυήματα του μισαλλόδοξου πλανήτη όπου κατοικείτε.

Δεν σας ενδιαφέρουν τα ντοκουμέντα, δεν σας ενδιαφέρει η αλήθεια, η λόγος σας βρίθει από φαντασιοπληξίες.

Δεν ξέρω αν αυτά που λέτε τα λέτε για να δουλέψετε ψιλό γαζί και διπλοβελονιά στην ούγια τούς αναγνώστες σας ή αν τα πιστεύετε.

Και είτε ισχύει η μία περίπτωση είτε η άλλη, θα χρειαστεί να κάνετε σοβαρές αλλαγές στο μυαλό σας.

Εύχομαι να μην ισχύει η πρώτη εκδοχή, διότι κάτι τέτοιο θα σας καθιστούσε ποταπό ψεύστη, ανήθικο.

Να σας χαίρονται οι συνεργάτες σας.

Ανώνυμος είπε...

Κ. Παπαδόπουλε, ποιους υπονοείτε ως συνεργάτες και αναγνώστες του κ. Αποστόλη; Έχει καμιά σχέση αυτό που υπονοείτε με τον Αντιαιρετικό; Για σας παρακαλώ γίνετε πιο σαφής, για να καταλάβω και εγώ ως ιδιοκτήτης του Αντιαιρετικού ποιους εννοείτε;

Μετά τιμής Χρήστος - αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χρήστο,

Όταν λέω "συνεργάτες σας", εννοώ αυτό που φαίνεται μέσα από το ιστολογία, ότι εργάζεστε για έναν κοινό σκοπό, την υπεράσπιση της Ορθοδοξίας και το "ξεσκέπασμα" των αιρέσεων.

Όπως είδατε, εγώ δεν δίστασα να επιπλήξω άτομα που ισχυρίζονται ότι ανήκουν στον χώρο μου αλλά δεν φέρθηκαν δεόντως.

Ομοίως, θεωρώ ότι, αν σέβεστε τους αναγνώστες του δικού σας ιστολογίου, οφείλετε να ελέγχετε όσους προσπαθούν να "υπερασπιστούν" την πίστη σας με τέτοιου είδους παραπληροφόρηση. Και φυσικά, ευθύνη βαρύνει πρωτίστως τον διαχειριστή του παρόντος ιστολογίου, αλλά και όλους τους "συστρατευόμενους", αν και σε μικρότερο βαθμό.

Ανώνυμος είπε...

Ο Κύριος Παπαδόπουλος εκτός ελέγχου, είπε,

«κατσικοκλέφτη - άσχετος και συκοφάντης - Αυτογελοιοποιείστε αναπονόρθωτα –
δεν έχετε ουδεμία σοβαρότητα και υπευθυνότητα - λόγος σας βρίθει από φαντασιοπληξίες. - να κάνετε σοβαρές αλλαγές στο μυαλό σας. - ποταπό ψεύστη, ανήθικο. …κ.α»

Κύριε Παπαδόπουλε χάσατε την ψυχραιμία σας.
Είναι συμπεριφορά αυτή από μάρτυρα του Ιεχωβά;
Έτσι μιλάει ένας δούλος του Θεού που γνωρίζει μέχρι και τις ερμηνείες της αποκαλύψεως τη στιγμή που ολόκληρος ο υπόλοιπος χριστιανικός κόσμος έχει πλήρη μεσάνυχτα;
Κατά αυτό τον τρόπο προσπαθείτε να προσεγγίσετε πλανεμένες ψυχές;
Με αυτό που κάνατε τώρα με διώχνετε από κοντά σας.

Ποια ευαίσθητη χορδή σας, πάτησα κύριε Παπαδόπουλε και σας ανάγκασα να εκραγείτε;

Παρακαλώ ας κρατάμε κι ένα επίπεδο, τι εκφράσεις είναι αυτές;

Αποστόλης

Ανώνυμος είπε...

Κ. Παπαδόπουλε, επιτρέψτε μου να διαφωνήσω, επειδή χρησιμοποιείτε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Δεν ήταν δυνατόν να μην ελεγχτούν τα συγκεκριμένα άτομα, από τον οποιοδήποτε, άσχετα με τον χώρο που ανήκει ο καθένας, από την στιγμή που τα δύο εξ’ αυτών βωμολοχούσαν ασυστόλως.

Ο κ. Αποστόλης όμως, δεν βωμολοχεί, αλλά καταθέτει την γνώμη του. Αν αυτή είναι αρεστή ή όχι εις εσάς, αυτό αφορά εσάς και όχι εμένα. Θα επενέβαινα από την στιγμή που θα ξέφευγε από τον κόσμιο τρόπο του φέρεσθαι. Κάτι τέτοιο όμως δεν διαπίστωσα.

Γιατί με την ίδια έννοια θα έπρεπε να κόψω και το σχόλιο του Άθρησκου που έγραψε «H ιστορία αυτή της δολοφονίας του Ανανία και της συζύγου του από το 'άγιο πνεύμα' παραπέμπει σε μεθόδους της μαφίας.»

Όμως ο καθένας είναι ελεύθερος να γράψει ότι θέλει, από την στιγμή που τα γράφει με κόσμιο τρόπο. Και σε όποιον δεν αρέσει, είναι ελεύθερος να αποδείξει το λάθος των ισχυρισμών του.

Ευθύνη μου είναι, όχι αν αρέσει κάτι σε μένα ή στους συμμετέχοντες στον διάλογο και αν αυτό είναι αληθινό ή όχι – άλλωστε γι’ αυτό γίνεται ο διάλογος – αλλά η εξασφάλιση του κόσμιου τρόπου και η αποφυγή της βωμολοχίας.

Έτσι λοιπόν άλλη φορά δεν θα δεχτώ υποδείξεις από κανένα. Νομίζω πως ο Αντιαιρετικός, στέκεται σε αρκετά υψηλό επίπεδο, όσον αφορά τους συμμετέχοντες.

Σας ευχαριστώ

Μετά τιμής Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Κύρει Αποστόλη,

Είστε σοβαρός, ανθρώπέ μου;

Ξεστομίσατε ένα αισχρό ψεύδος, είτε εν αγνοία σας είτε εν γνώση σας, και σας ενοχλεί η αντίδραση;

Η αντίδραση ήταν αξιοπρεπέστατη. Η στάση σας καθόλου. Αντί να ζητήσετε συγγνώμη για το ψεύδος, θέλετε και τα ρέστα από πάνω.




Κύριε, Χρήστο,

Αν νομίζετε ότι οι συνεργάτες είναι αξιοπρεπείς, καλώς κάνετε και τους έχετε και θα μας κρίνουν όλοι οι αναγνώστες και προπάντων ο Θεός.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή ελέχθησαν τινά περί του "αγίου" και "ισαποστόλου" Μεγάλου Κωνσταντίνου, θα καταθέσω σχόλια από δύο έγκυρες, άκρως φιλορθόδοξες πηγές:

"Ο πατήρ αυτού Κωνστάντιος Χλωρός [...] ήτο μονοθεϊστής, πρεσβεύων συγκρητιστικόν μονοθεϊσμόν, επί κεφαλής έχοντα τον θεόν Ήλιον. [...] Είναι γνωστόν ότι ο Μ. Κωνσταντίνος είχε τον μνημονευθέντα συγκρητιστικόν μονοθεϊσμόν του πατρός αυτού. [...] Όταν ενίκησεν τον εν τω κράτει αυτού διαμένοντα και επανασταντήσαντα πρώην αυτοκράτορα και πενθερόν αυτού Μαξιμιανόν, εισήλθεν εις τινα ναόν του Ηλίου (Απόλλωνος) εν Γαλλία, ίνα εκφράσει ευχαρηστίας. Όπως ο Κωνστάντιος Χλωρός, ούτω και ο Μ. Κωνσταντίνος ως ύψιστον θεόν ελάτρευε τον Ήλιον. Εν τω ναώ εκείνω ο θεός Ήλιος και η θεά Νίκη, εν οράματι [...] έτεινον εις αυτόν δύο στεφάνους εκ δάφνης [...]. Η εθνική θρησκεία δεν κατεβιβάσθη της προτέρας επισήμου θέσεως αυτής. [...] Ο Μέγας Κωνσταντίνος διετήρησε τον τίτλον του εθνικού άκρος αρχιερέως (pontifex maximus), ο οποίος δεν ήτα απλούς τίτλος, αλλά συνηπήγετο σχετικά δικαιώματα και καθήκοντα. [...] Εξασφάλισε την δημόσιαν οιωνοσκοπίαν. [...] Ταύτα δεικνύουσιν, ότι ο εθνισμός εξηκολούθει να είναι επίσημος θρησκεία του κράτους και ο αυτοκράτωρ άκρος αρχιερεύς του εθνισμού (pontifex maximuis)" [υποσημ στη σελ. 141:] "Ο σταυρός απαντά εις νόμισμα, κοπέν το 315, εκ παραλλήλου προς τον εθνικόν Ήλιον".—Βασίλειος Στεφανίδης, Εκκλησιαστική Ιστορία, σελ 138-145.

"Η σκληρότητα του χαρακτήρα του, η οποία εκδηλώθηκε με χαρακτηριστικό τρόπο στη θανάτωση του γιου του Κρίσπου και της συζύγου του Φαύστας για οργάνωση συνωμοσίας (326), και το ευμετάβολο των διαθέσεών του υπήρξαν οπωσδήποτε ασθενείς [sic] πλευρές της ηθικής του προσωπικότητας, η οποία υποχωρούσε μπροστά στην πολιτική ευαισθησία [sic]. Η Χριστιανική Εκκλησία τον χαρακτήρισε άγιο και ισαπόστολο, γιατί με το έργο του και με το βάπτισμά του διευκόλυνε την ταχύτερη επικράτησή της στον ελληνορωμαϊκό κόσμο".—Β. Φειδάς, Πάπυρος-Λαρούς-Μπριτάνικα, τόμος 37, σελ. 110.

Περί του της θεοκρατίας και καισαροπαπισμού:
«[σελ. 30] Σύμφωνα με τον Ευσέβιο, ο θρίαμβος της ιστορίας ήρθε όταν ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας δέχτηκε το χριστιανικό μήνυμα. Ήταν πλέον ο σοφός βασιλιάς κατά μίμηση του Θεού, που κυβερνούσε ένα βασίλειο που θα μπορούσε να γίνει τώρα μίμηση του Ουρανού. Ο Ευσέβιος απλώς υιοθέτησε τη [πλατωνική] διδασκαλία του Διοτογένη, του Εκφάντου, του Πλουτάρχου, με τις κατάλληλες τροποποιήσεις. Ο βασιλιάς δεν είναι ο Θεός μεταξύ των ανθρώπων, αλλά ο Αντιπρόσωπος του Θεού. Δεν είναι ο ίδιος ο ένσαρκος λόγος, αλλά βρίσκεται σε μια ιδιαίτερη σχέση με τον λόγο. Έχει ειδικά αναδειχθεί από το Θεό και εμπνέεται συνεχώς απ’ αυτόν, είναι ο φίλος του Θεού, ο διερμηνέας του Λόγου του Θεού. Έχει στραμμένα τα μάτια του προς τα πάνω για να λαβαίνει τα μηνύματα του Θεού. Πρέπει να περιβάλλεται με το σεβασμό και τη δόξα που αρμόζει στο επίγειο αντίγραφο του Θεού. [… σελ. 156] Η θεωρία του Ευσεβίου θα αντέξει μέχρι το τέλος, με διαφορετικές αποχρώσεις στη διάρκεια των αιώνων, αλλά απαράλλαχτη στη βάση της. [… σελ. 157, 158:] Στην πραγματικότητα, οι ρίζες αυτής της ιδέας είναι ειδωλολατρικές. Η πλατωνική σκέψη, που είχε μεταδοθεί μέσω ερμηνευτών, όπως ο ειδωλολάτρης Πλωτίνος, ο Ιουδαίος Φίλων και ο Χριστιανός αιρετικός Ωριγένης, και είχε συνδυαστεί με την ανατολική παράδοση της ελληνιστικής μοναρχίας και την ωφελιμιστική εξουσία του Ρωμαίου Αυτοκράτορα είναι αυτή που σχημάτισε τα θεμέλια πάνω στα οποία ο Ευσέβιος έκτισε τη θεωρία του για τη διακυβέρνηση. […] Παρά τις προσπάθειες ανθρώπων όπως ο Φώτιος και ο Μιχαήλ Κηρουλάριος, ο Πατριάρχης ήταν αναμφίβολα υποταγμένος στην Αυτοκράτορα. [… σελ. 159:] Πέρα από τους μοναχούς, οι συνηθισμένοι άνθρωποι στο Βυζάντιο, άνδρες και γυναίκες, πίστευαν ότι η Αυτοκρατορία του είναι η επίγεια Αυτοκρατορία του Θεού, με τον Ιερό Αυτοκράτορα ως αντιπρόσωπο του Θεού προ του λαού και αντιπρόσωπο του λαού προ του Θεού. Για ένδεκα αιώνες, από την εποχή του πρώτου Κωνσταντίνου μέχρι τις μέρες του ενδέκατου, ο θεοκρατικός θεσμός της Χριστιανικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητος».—Στήβεν Ράνσινμαν, Η Βυζαντινή Θεοκρατία, Εκδόσεις Δομός, 1982.

Προς γνώση και επίγνωση.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Παπαδόπουλε γιατί δε μας είπες τίποτα για το ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ δε καταλαβαίνω.
Να υποθέσω πως δεν το αποδέχεσαι;

Αποστόλης

Ανώνυμος είπε...

Στον κύριο Παπαδόπουλο,

Αν και ορθόδοξος εμπιστεύομαι μόνο την Αγία Γραφή και το πολυαγαπημένο μου περιοδικό Σκοπιά. Ο τέλειος συνδυασμός, ε, κύριε Παπαδόπουλε τι λέτε;

Πάμε να σας δείξω τώρα έναν υπέροχο συνδυασμό Αγίας γραφής και Σκοπιάς.

Ο Δαβίδ σκότωσε και μέλη της οικογένειάς του, και χιλιάδες κόσμο και όχι μόνο υπήρξε μοιχός αλλά δολοφόνησε ένα αθώο άνθρωπο τον στρατηγό Ουρία . Άλλωστε η Γραφή τον ονομάζει "ένοχο αιμάτων". Όμως η Σκοπιά στο «Μπορείτε να ζείτε» σελίδες 120 – 121, τον ονομάζει καλό άνθρωπο (δηλ. άγιο), τον συγκαταλέγει με τον Ιώβ και τον Ιωάννη τον Βαπτιστή και γράφει πως θα αναστηθεί σε ζωή στη γη. Σας θυμίζω πως σύμφωνα και με το παλιό φως της Σκοπιάς, ήταν ανάμεσα σ’ αυτούς που θα ανασταίνονταν θα κατοικούσαν στο Μπέθ – σαρίμ και θα αποτελούσαν την κυβέρνηση του Χριστού. Πως λοιπόν η Σκοπιά κάνει άγιο ένα δολοφόνο; Ή μήπως δεν είναι άγιος ο Δαβίδ και λέει ψέματα η Σκοπιά;

Προς γνώση και επίγνωση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Ανώνυμος είπε...

digiSapientia:
Κύριε Athriskos,
Μια τεχνική λεπτομέρεια επί του πραξειακού κειμένου:
Ο Ανανίας κατακράτησε μέρος των χρημάτων ενώ ταυτόχρονα δήλωσε ότι παρέδωσε ολόκληρο το ποσό. Αυτό ήταν ψεύδος.

Και το ψεύδος τιμωρείται με θάνατο;;; Ο Ανανίας δεν πρόλαβε να πει λέξη. Ούτε να απολογηθεί ούτε να δούμε αν μετάνοιωσε. Πέθανε ακαριαία κι επιτόπου, τον έσυραν έξω τα πρωτοπαλίκαρα του Πέτρου και τον έθαψαν με συνοπτικές διαδικασίες.
Ο σκοπός πάντως επιτεύχθη, δηλαδή η τρομοκράτηση των χριστιανών «Και επέπεσε φόβος μέγας εφ' όλην την εκκλησίαν και επί πάντας τους ακούοντας ταύτα.» Πράξεις 5.11

Υπάρχει βλέπεις και η παράνοια της ασυγχώρητης αμαρτίας. Την οποία μάλλον διέπραξε ο Ανανίας και η σύζυγός του: «Διά τούτο σας λέγω, Πάσα αμαρτία και βλασφημία θέλει συγχωρηθή εις τους ανθρώπους, η κατά του Πνεύματος όμως βλασφημία δεν θέλει συγχωρηθή εις τους ανθρώπους και όστις είπη λόγον κατά του Υιού του ανθρώπου, θέλει συγχωρηθή εις αυτόν όστις όμως είπη κατά του Πνεύματος του Αγίου, δεν θέλει συγχωρηθή εις αυτόν ούτε εν τούτω τω αιώνι ούτε εν τω μέλλοντι.»
Γι αυτό και το «Άγιο Πνεύμα» τους σκότωσε για ένα ψέμα.

Διαβάζοντας το παραπάνω εδάφιο από το κατά Ματθαίον περί ασυγχώρητης αμαρτίας, δεν μπορώ να καταλάβω με τι είδους αεροπλανικά κόλπα η Ορθόδοξη Εκκλησία καταλήγει στην ακόλουθη ερμηνεία: «Η βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος, που δεν θα συγχωρηθεί, όπως ο Κύριος λέγει (Ματθ. ιβ΄, 31), δεν είναι παρά μόνον η αμετανοησία, η έλλειψη διάθεσης για μετάνοια, η άρνηση του ανθρώπου να δεχθεί τους καρπούς του Μυστηρίου της Μετανοίας.»

Όσο για τον Δαβίδ, τι να πρωτοπεί κανείς γι αυτόν που η προίκα του για να παντρευτεί την κόρη του Σαούλ ήταν το προϊόν της χειρουργικής επέμβασης στα πέη διακοσίων Φιλισταίων.

Athriskos.

Ανώνυμος είπε...

Σοβαρά;;;

Είδες πώς αλλάζει τρόπο σκέψης το μυαλουδάκι σας όταν αρχίζουμε να σκαλίζουμε τα του οίκου σας;

Ο Ρώσσελ κακός, πού να στα λέω: η γυναίκα του του ζήτησε διαζύγιο!!! Ντροπή!!!

Ο Ρόδερφορντ κακός, έχτισε την Μπεθ Σαρίμ. Ντροπή!!!!

Θα φτιάξουμε ιστολόγια να ξεγυμνώσουμε τους Χιλιαστές!!!
Βουρ και τους φάγαμε!!!

Αλλά για τα του οίκου μας...

Ο Θεός είναι μεγάλος... Τι κι αν ο Κωνταντίνος σκότωσε και ήταν ειδολωλάτρης; Είναι ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟΣ!!!

Ναι, μέγα το έλεος του Θεού!

ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, καλά ακούσατε.

Γιατί;;;

Επειδή έπεφτε το παραδάκι:

"Τα προνόμια για τον κλήρο και οι παροχές για την ανέγερση ναών στην Κωνσταντινούπολη [...] και στις μεγάλες πόλεις της περιφέρειας"—Φειδάς, ό.π.

Και για το Εν τούτω Νίκα, άνοιξε κάνα βιβλίο από αυτά που παρέθεσα και θα πάρεις τις απαντήσεις.

Πήγαινε και σε καμιά βιβλιοθήκη κάνει καλό.

Και τέλος να ζητήσεις συγγνώμη για το χυδαίο ψέμα που είπες ότι τάχα προπληρώνουμε τα έντυπα και όποιος δεν το κάνει αυτό ή δεν τα διαθέσει αποκόπτεται.

Ανώνυμος είπε...

Παπαδόπουλε, συγνώμη θα ζητήσω μόνο αν έχω πει κάτι συκοφαντικό ή αν έχω πει ψέματα. Συγνώμη θα πρέπει μάλλον εσύ να ζητήσεις που λες πως λέω ψέματα.
Αν θέλεις μπορούμε να το αναλύσουμε δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Το ότι δε μπορείς να δεχτείς την αλήθεια, αυτό δικό σου πρόβλημα.

Πάμε τώρα στο άλλο γιατί είδα πως τρέχεις χωρίς τιμόνι και θα σκοτωθείς, πρόσεχε.

Ισχυρίστηκε ποτέ η Ορθοδοξία ότι είναι πιο καθαρή εκκλησία στον κόσμο;
ΟΧΙ
Ισχυρίστηκε ποτέ η ορθόδοξη εκκλησία ότι τα μέλη της είναι τα πιο καθαρά στον κόσμο;
ΟΧΙ
Έβαλε η ορθόδοξη εκκλησία ποτέ τρομοκρατική ΑΠΟΚΟΠΗ και καλά, για να κρατιέται η εκκλησία καθαρή;
ΟΧΙ

Εσείς λέτε πως έχετε την πιο καθαρή εκκλησία στον κόσμο;
ΝΑΙ
Λέτε πως οι μάρτυρες του Ιεχωβά είναι τα πιο καθαρά άτομα στον κόσμο;
ΝΑΙ
Βάλατε την τρομοκρατική ΑΠΟΚΟΠΗ στην εκκλησία σας για να μη τολμάει να κουνιέται φύλλο;
ΝΑΙ

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΤΑ «ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ» Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΑΣ Ο ΡΩΣΣΕΛ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΑΡΟΤΑΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ.

Εμείς έχουμε πολλούς λόγους και πολλά δικαιώματα (αφού εσείς μας τα δίνετε) να σας κρίνουμε και κατακρίνουμε.

ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ

Αποστόλης

Υ.Γ Το ¨εν τούτω νίκα¨ το κάναμε γαργάρα ε;
Λογικό, αφου δε συμφέρει!

Υ.Γ και κοίτα να ζητήσεις συγνώμη που λες ότι λέω ψέματα

Ανώνυμος είπε...

Τελικά τι γίνεται βρε Παπαδόπουλε θα μας πεις;
Ο Δαβίδ ήταν δίκαιος ή όχι;

Αποστόλης

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι συνομιλητές κοιτάξτε ποιες είναι οι θέσεις των Ιεχωβιτών.

Εμφανίζονται στα διάφορα μπλοκ, και πετάνε χολή εναντίον της ορθοδοξίας και των Αγίων της.
Στην παρούσα φάση, δεχόμεθα πυρά από έναν γιαχωβά ονόματι Παπαδόπουλο ο οποίος προσπάθησε να μειώσει το μεγαλείο και το έργο του Αγίου Κωνσταντίνου.

Όταν ρωτήθηκε όμως για το ¨εν τούτω νίκα¨, όπως όλοι οι Ιεχωβίτες έτσι και αυτός, έστριψε δια της πλαγίας οδού.

Μας απέφυγε κατά αυτόν τον τρόπο, καμαρώστε τον.
«Και για το Εν τούτω Νίκα, άνοιξε κάνα βιβλίο από αυτά που παρέθεσα και θα πάρεις τις απαντήσεις.
Πήγαινε και σε καμιά βιβλιοθήκη κάνει καλό.»

Καταλάβατε κύριοι συνομιλητές;
Όταν όμως είχε διάθεση να γράψει και δημοσιεύσει κατά του Αγίου Κωνσταντίνου, δεν τον είδαμε να μας προτείνει ποια βιβλία να διαβάσουμε ούτε μας έστειλε σε καμιά βιβλιοθήκη για να μας κάνει καλό, αλλά όμως προτίμησε, να σπαταλήσει από τον πολύτιμο χρόνο του και να «σπάσει» τα δάχτυλά του πάνω στον υπολογιστή του προκειμένου να εκτοξεύσει κατά του Αγίου.

Στη συνέχεια για όσους δεν είδατε, του παρέθεσα ένα στοιχείο βόμβα το οποίο προσπάθησε να αποφύγει κακήν κακός. Και το στοιχείο αυτό δεν είναι άλλο από τα ντοκουμέντα της Σκοπιάς. Το αγαπημένο μου περιοδικό εδώ και χρόνια.

Στο συγκεκριμένο στοιχείο ντοκουμέντο της Σκοπιάς, όλα όσα επικαλείται ο κύριος Παπαδόπουλος κατά της ορθοδοξίας τα λούζεται στην κυριολεξία από την ίδια του την οργάνωση. Η οποία οργάνωση αγιοποιεί έναν δολοφόνο «κατά τα λεγόμενα του κυρίου Παπαδόπουλου» και τον θέλει να βρίσκεται μάλιστα ανάμεσα στους 144.000 των Αγίων. Φυσικά αυτός δεν είναι άλλος από τον Δαβίδ. Που για την ορθοδοξία έτσι και αλλιώς είναι άγιος, αλλά για τους Ιεχωβίτες δεν καταλαβαίνουμε γιατί να είναι αφού το βιογραφικό τους (Δαβίδ – Κωνσταντίνος) είναι σχετικά παρόμοιο.

Στην ερώτησή μου, είναι τελικά ο Δαβίδ δίκαιος ή δεν είναι;
Συνεχίζει την γαργαρίτσα του.

Και σας θυμίσουμε πως ο Δαβίδ, σκότωσε και μέλη της οικογένειάς του, και χιλιάδες κόσμο και όχι μόνο υπήρξε μοιχός αλλά δολοφόνησε ένα αθώο άνθρωπο τον στρατηγό Ουρία . Άλλωστε η Γραφή τον ονομάζει "ένοχο αιμάτων".

Όμως η Σκοπιά στο «Μπορείτε να ζείτε» σελίδες 120 – 121, τον ονομάζει καλό άνθρωπο (δηλ. άγιο), τον συγκαταλέγει με τον Ιώβ και τον Ιωάννη τον Βαπτιστή και γράφει πως θα αναστηθεί σε ζωή στη γη. Σας θυμίζω πως σύμφωνα και με το παλιό φως της Σκοπιάς, ήταν ανάμεσα σ’ αυτούς που θα ανασταίνονταν θα κατοικούσαν στο Μπέθ – σαρίμ και θα αποτελούσαν την κυβέρνηση του Χριστού. Πως λοιπόν η Σκοπιά κάνει άγιο ένα δολοφόνο; Ή μήπως δεν είναι άγιος ο Δαβίδ και λέει ψέματα η Σκοπιά;

Ο Άγιος Κωνσταντίνος γιατί τους κάθεται στο στομάχι λοιπόν;
Κύριε Παπαδόπουλε τι γίνεται με τον Δαβίδ;
Αγιοποιήσατε έναν εγκληματία δολοφόνο;
Θα μας απαντήσετε επιτέλους;

Αποστόλης

Υ.Γ κύριε Παπαδόπουλε, πες αλεύρι.
Ο ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ ξέρεις εσύ.

Να σου πω, μήπως να ζητήσω και για αυτά συγνώμη;
Πάλι ψέματα έγραψα μήπως;

Ανώνυμος είπε...

κ.Παπαδόπουλε,
ο προφήτης Ηλίας ανήκει στους 144.000 της Σκοπιάς ή είναι εκτός;

Πέτρος

Ανώνυμος είπε...

Για το ότι η Εταιρία είναι μη μετοχική, μη κερδοσκοπική και τι ακριβώς είναι οι διαβόητοι shareholders το εμπεδώσατε καλά και φτάσατε στο αστείο σημείο να κλάψετε υπέρ του Κυβερνώντος Σώματος που δαπανά άνευ χρηματικού κέρδους τη ζωή του στη Σκοπιά.


Μετά πέταξε ο Αποστόλης το απίστευτο:

"Αυτοί που απέκτησαν εξουσίες και μέγαρα θα κριθούν και αυτοί
όπως όλοι μας. Δεν τους αγιοποιούμε χάρη των αξιωμάτων που έχουν. Η ορθόδοξη εκκλησία κηρύσσει αγίους εκείνους τους ταπεινούς και ασήμαντους που πρώτα ο Θεός αγιοποιεί και ύστερα η εκκλησία παίρνει θέση επίσημα. Ενώ αντίθετα, οι Ιεχωβάδες αγιοποιούν αυτούς που έχουν αξιώματα (βλέπε Ρώσσελ – γερό ποτήρι Ρόδερφορντ = Άγιοι κατά τη Σκοπιά)."

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο αποστομωτική διάψευση αυτής της δήλωσης με την περίπτωση του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Σας παρουσίασα επιστημονικά εγχειρίδια των Ορθοδόξων καθηγητών θεολογίας και του σημαντικότερου φιλοορθόδοξου βυζαντινολόγου το είδατε ότι σας διέψευσαν.

Να συμπληρώσω στα περί "αγιοποίησης" μεταξύ των Μαρτύρων ότι καμιά σχέση δεν έχει με τη δική σας αγιοποίηση, αλλά προφανώς δεν έχετε ιδέα για τους Μάρτυρες.

Να σας το πω με άλλα λόγια, κανένας μας δεν προσεύχεται στον Ρώσσελ ή σε κανέναν άλλον όπως εσείς με τους αγίους σας. Και άμα μου βρείτε καμιά εικονίτσα του Ρώσσελ με φωτοστέφανο για να την προσκυνάμε ή να την βγάζουμε για λιτανεία στον δρόμο ή να περνάμε από κάτω της για να γιατρευτούμε από αρρώστειες, σφυρίξτε μου κλέφτικα. Ούτε φυλάμε την κάρα του Ρώσσελ σε κουτάκι με τζαμάκι για να την προσκυνάει ο κόσμος, ούτε εκθέτουμε τις τιράντες του Ρώσσελ σε λαϊκό προσκύνημα. Όχι κύριοι, δεν αποδίδουμε τέτοιες τιμές σε ανθρώπους… αυτά τα παγανιστικά κουσούρια αφορούν εσάς.

Μετά κύριε Αποστόλη, σε ένα πρελούδιο ασχετοσύνης, γράφετε τα εξής:

"Η οποία οργάνωση αγιοποιεί έναν δολοφόνο «κατά τα λεγόμενα του κυρίου Παπαδόπουλου» και τον θέλει να βρίσκεται μάλιστα ανάμεσα στους 144.000 των Αγίων. Φυσικά αυτός δεν είναι άλλος από τον Δαβίδ."

Το ότι τον Δαβίδ τον θεωρούμε ως μέλος των 144.000 είναι καρπός της ζωηρής σας φαντασίας. Αποδεικνύει το υποχθόνιο επίπεδο των γνώσεών σας για τους Μάρτυρες.

Όπως αποτελεί καρπό της ασχετοσύνης σας και η σύγκριση του Δαβίδ με τον Κωνσταντίνο.

Διότι ο φόνος του Ουρία και η μοιχεία με τη γυναίκα του ήταν η εξαίρεση σε όλη τη ζωή του Δαβίδ και όχι ο κανόνας. Τα λόγια μετάνοιας του Δαβίδ είναι καταγραμμένα στη Γραφή όπως και η ύστερη μετανοημένη πορεία του.

Αντιθέτως, η ειδωλολατρία του Κωνσταντίνου ήταν όλη του η ζωή, και βαφτίστηκε παρά μόνο στην προτελευταία μέρα της ζωής του. Αλλά και πάνω σε αυτό γράφει η Εγκυκλοπαίδεια Υδρία:

«Ο Ευσέβιος Καισαρείας, που έγραψε τη βιογραφία του, λέει ότι έγινε Χριστιανός στις τελευταίες στιγμές της ζωής του. Αυτό δεν ευσταθεί, γιατί την προτελευταία ημέρα της ζωής του θυσίασε ο ίδιος, επειδή είχε και τον τίτλο του μεγάλου ποντίφηκα, στο Δία».

Εσείς λοιπόν αυτόν τον αυτοκράτορα, αντί απλώς να τον ονομάσετε "ευεργέτη" ή "μέγα χορηγό" της εκκλησίας, γιατί όντως με τα λεφτά και τα προνόμια που σας διέθεσε τέτοιος ήταν, τον κάνατε και "άγιο", με ό,τι συνεπάγεται η αγιοσύνη για την εκκλησία σας. Και όχι μόνο τον κάνατε "άγιο" αλλά και ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟ!!!

Ο Κωνσταντίνος ίσος με τους 12 αποστόλους του Χριστού!!!

Αν εσείς αυτό το δέχεστε, γούστο σας και καμάρι σας. Για εμένα είναι ο απόλυτος ευτελισμός της θρησκείας.


Πάμε τώρα στο "εν τούτω νίκα".

Φαγώθηκες πάλι ότι αποφεύγω να απαντήσω από φόβο... Δηλαδή αυτόν τον νταλκά θα έχουμε, θα χτυπάμε οχτώαρα στα μπλογκ σας. Εσείς αν έχετε τόσο χρόνο κάντε το. Εγώ δεν πρόκειται να σας ακολουθήσω. Έχω και οικογένεια να θρέψω και πολλά πιο ενδιαφέροντα να κάνω στη ζωή μου.

Αλλά για να σου δείξω ακόμα μια φορά ότι λες ανοησίες θα σου πω τι αναφέρουν οι τρεις φιλοορθόδοξες πηγές που έδωσα για το "εν τούτω νίκα".

Η ιστορία του εν τούτω νίκα αναφέρεται χρόνια μετά από τον Λακτάντιο και τον Ευσέβιο με δύο διαφορετικές εκδοχές, και ήδη από αυτό αμφισβητείται η αξιοπιστία της.

Το πιο σημαντικό είναι όμως κάτι άλλο. Ότι, ο ίδιος ο Κωνσταντίνος συνέδεσε τη νίκη του με την επίσκεψή του στον Ναό του Απόλλωνα (δηλαδή του θεού Ήλιου) όπου η θεά Νίκη του έδωσε δύο στεφάνια με τρία ΧΧΧ. Τα σταυρόσχημα ΧΧΧ σήμαιναν τα 30 χρόνια της προφητευτμένης από τους θεούς βασιλείας του.

Να λοιπόν πώς από τον θεό Ήλιο και τη θεά Νίκη με τα ΧΧΧ, βγήκε ο σταυρός πάνω από τον ήλιο με το "εν τούτω νίκα".

Και τώρα θα σου πω τη δική μου άποψη. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Κωνσταντίνος δεν είδε τίποτα. Ο Κωνσταντίνος ήταν ο αρχιερέας του παγανισμού, βουτηγμένος στον πνευματισμό μέχρι τα μπούνια. Για μένα σίγουρα οι δαίμονες του παρουσίαζαν σημάδια και τον κατηύθυναν σε κάποια πράγματα.


Έγραψες πάλι:

"Παπαδόπουλε, συγνώμη θα ζητήσω μόνο αν έχω πει κάτι συκοφαντικό ή αν έχω πει ψέματα. Συγνώμη θα πρέπει μάλλον εσύ να ζητήσεις που λες πως λέω ψέματα."

Φυσικά και είπες ψέματα. Είπες ότι όποιος δεν προπληρώνει και δεν δίνει τα έντυπά μας αποκόπτεται.

Η η κουτσή Μαρία γνωρίζει ότι τα έντυπά μας τα παίρνουμε όλοι μας δωρεάν και τα δίνουμε όλοι μας δωρεάν, και ότι οι συνεισφορές γίνονται όταν και άμα και όσο θέλουμε στο κουτί του χώρου όπου συναθροιζόμαστε.

Οφείλεις να ζητήσεις συγγνώμη για αυτό διότι πρέπει επιτέλους να σεβαστείς αυτούς που διαβάζουν τα σχόλιά σου. Δεν μπορείς ό,τι σου έρχεται να το πετάς έτσι, χωρίς να υπολογίζεις κανέναν παρά μόνο τους σκοπούς σου, που είναι η λάσπη.

Και να κλείσω με αυτό:

"Εμφανίζονται στα διάφορα μπλοκ, και πετάνε χολή εναντίον της ορθοδοξίας και των Αγίων της.
Στην παρούσα φάση, δεχόμεθα πυρά από έναν γιαχωβά ονόματι Παπαδόπουλο ο οποίος προσπάθησε να μειώσει το μεγαλείο και το έργο του Αγίου Κωνσταντίνου."

Τα μπλογκ εσείς τα στήσατε οπότε μην παραπονιέστε. Εσείς είστε οι μαέστροι της χολής. Εμείς δεν έχουμε ούτε αντιαιρετικούς ούτε αντιορθόδοξους. Και στα έντυπά μας, με τις εκκλησίες σας ασχολούμαστε σπανιότατα. Έχουμε πολύ πιο ενδιαφέροντα και ωφέλιμα πράγματα να γράψουμε και να πούμε. Και φυσικά δεν θα έχετε την απαίτηση για κάθε ασυναρτησία που εκτοξεύετε να κάθομαι να σας απαντώ. Ήδη εξέθεσα πλήρως τον τρόπο που λειτουργείτε, και αυτός ήταν ο σκοπός μου, να δώσω μερικά δείγματα.

Ανώνυμος είπε...

Α, και κάτι άλλο:

Η χολή κατά των Αγίων που παρουσίασα είναι από τα δικά σας βιβλία...

Βασικά δεν πρόκεται για χολή, πρόκεται για ιστορική γνώση.

Λυπάμαι αν η ιστορία απομυθοποιεί το στημένο θρησκευτικό παιχνίδι που παίζετε στον ελληνικό λαό εδώ και αιώνες.

Αλλά δεν χρειάζεται να νας τα λέω εγώ. Έχετε τον Γιοσάκη να σας κάνει επισημάνσεις.

Διαβάστε την κορυφαία συνέντευξή του στο εκκλησιαστικό πρακτορείο Ρομφαία:

http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2181&Itemid=2


Με την ανάγνωση συστήνεται και βρώση ποπ κορν.

Ανώνυμος είπε...

Κ. Παπαδόπουλε, πράγματι κλάψαμε που βγάλατε άχρηστο το μεταφραστικό τμήμα της Σκοπιάς, κλάψαμε που ως άλλος διάσημος μάγος Χουντίνι μετατρέψατε τις μετοχές σε μερίδια, κλάψαμε που μας παραπέμψατε στην ήδη από εμάς παραπεμπόμενη Wikipedia, κλάψαμε που τρέχετε σαν τους τρελούς να κάνετε πλουσιότερους τους μέτοχους του 44, κλάψαμε που ποιήσατε την νήσσα στο κόμμα Ιωάννου της Καινής και Παλαιάς Διαθήκης, κλάψαμε που αποδεχτήκατε τον χαφιεδισμό και το κάρφωμα στους κόλπους της ολοκληρωτικής Οργάνωσής σας και τόσα άλλα. Πράγματι κλάψαμε ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΛΙΑ που βρέθηκε ένας τέτοιου είδους ΜτΙ, να μας διασκεδάζει στους τόσους δύσκολους και χαλεπούς καιρούς. Νάστε καλά και ελπίζουμε να συνεχίζεται να μας διασκεδάζετε και σας υποσχόμαστε πως θα είμαστε από τους καλύτερους πελάτες σας.
Ως ιδιοκτήτης του Αντιαιρετικού, σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την διασκέδαση που προσφέρετε σε μένα και τους αναγνώστες του Αντιαιρετικού.

Σας ευχαριστώ και πάλι

Μετά τιμής Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι που η συζήτηση αυτή ολοκληρώνεται με μια ευχάριστη νότα. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερο τέλος.

Ανώνυμος είπε...

κ.Παπαδόπουλε,

Αν εσύ θέλεις να φύγεις από τη συζήτηση ενώ παραθέτεις αποσπάσματα από την Υδρία και δικές απόψεις για τον Μέγα Κωνσταντίνο χωρίς να τις τεκμηριώνεις βιβλιογραφικά τότε στο καλό!!!

Αλλά εκείνο που γράφεις:
"Το ότι τον Δαβίδ τον θεωρούμε ως μέλος των 144.000 είναι καρπός της ζωηρής σας φαντασίας. Αποδεικνύει το υποχθόνιο επίπεδο των γνώσεών σας για τους Μάρτυρες."

Βιβλίο της Σκοπιάς:
"Επιθυμητή Κυβέρνηση", (1924) σελ. 33
"Εν τω φωτί των Γραφών δυνάμεθα λογικώς να αναμένουμε ότι η Ιερουσαλήμ θα γίνει η Πρωτεύουσα του κόσμου μετά των τελείων πιστών ανδρών, ήτοι του Αβραάμ, Ισαάκ, Ιακώβ, Δαυΐδ, Δανιήλ και των άλλων αγίων ανδρών"

Παπαδόπουλε για διευκρίνησε:

οι τέλεια πιστοί άνδρες Αβραάμ, Ισαάκ, Ιακώβ, Δαυΐδ, Δανιήλ κ.λ.π.
ανήκουν ή δεν ανήκουν στους 144.000;

Πέτρος

Ανώνυμος είπε...

Ξέρεις τι διαπιστώνω Παπαδόπουλε;
Πως τελικά, εκεί στα σεμινάρια που συγκεντρώνεστε, σας μαθαίνουν να εξυμνείτε το διάβολο.
Τόση πίστη και τόση υμνολογία στους δαίμονες δεν έχω δει πουθενά αλλού.
Μόνο στους Μάρτυρες του Ιεχωβά και στους Σατανιστές.

Παπαδόπουλος για το Σταυρό για το ¨εν τούτο νίκα¨ είπε,
«Ο Κωνσταντίνος ήταν ο αρχιερέας του παγανισμού, βουτηγμένος στον πνευματισμό μέχρι τα μπούνια. Για μένα σίγουρα οι δαίμονες του παρουσίαζαν σημάδια και τον κατηύθυναν σε κάποια πράγματα.»

Μπρρρρρράβο σας κύριε Παπαδόπουλε και εις κατώτερα.

Σε διπλανό άρθρο, ένας άλλος αδερφός σας, εξυμνεί τον διάβολο πως τα θαύματα προέρχονται από τον διάβολο.

Τώρα σε νέους του ύμνους (σχόλια) υπέρ του διαβόλου πάντα, αναφέρει πως η νηστεία είναι δαιμονική διδασκαλία.

Κι εμείς κάνουμε το τραγικότατο λάθος το να μιλάμε ακόμα μαζί σας.

Αααα παρατήστε μας ήσυχους επιτέλους τέκνα του Βελζεβούλ.
Αυτόν έχετε πατέρα, αυτόν εξυμνείτε.

Κατά Λουκά 10.13
«αν τα θαύματα, που έγιναν ανάμεσά σας, γίνονταν στην Τύρο και στη Σιδώνα, πριν από πολύ καιρό θα μετανοούσαν,»

Άντε να χαθείτε από εκεί, σατανολάτρες!!!
Μετάνιωσα για το χρόνο μου που έχω χαλάσει να μιλάω μαζί σας.

Ο Θεός να σας λυπηθεί.

Ανώνυμος είπε...

Κ. Παπαδόπουλε, επειδή διασκεδάζετε εμένα και τους αναγνώστες μου, σκέφτηκα πως θα ήταν πρέπον να σας ευχαριστήσω και εγώ κάνοντας σας ένα «δωράκι».

Και επειδή μιλήσατε για δαίμονες και δαιμονικές διδασκαλίες το «δωράκι» μου θα ασχοληθεί με αυτά.

Μπορεί να είναι λίγο μεγάλο το «δωράκι» μου, ελπίζω όμως να έχετε την υπομονή να το διαβάσετε. Και όταν το διαβάσετε πέστε μου τότε ποιος πράγματι ασχολείται νε δαιμονικά πράγματα.

Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή. Και ας πάρουμε πρώτα το χωρίο της Κ.Δ., Ματθαίος 27, 51 – 53.

«Και αμέσως το καταπέτασμα του ναού εσχίσθηκε σε δύο κομμάτια από πάνω έως κάτω, και η γη εσείσθηκε και οι βράχοι εσχίσθηκαν και τα μνήματα άνοιξαν και πολλά σώματα των πεθαμένων αγίων αναστήθηκαν. Και όταν εβγήκαν από τα μνήματα μετά την ανάστασή του, ήλθαν στην αγία πόλη και παρουσιάσθηκαν σε πολλούς.»

Και ερχόμαστε τώρα στη ΣΚΟΠΙΑ – 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 1976, ΣΕΛΙΔΑ 588. Εκεί έχει ένα άρθρο που αναφέρεται σε ένα σεισμό που είχε γίνει στην Γουατεμάλα και έγινε η αιτία να ξεσκεπαστούν φέρετρα ανθρώπων που είχαν πεθάνει από χρόνια. Και συνδυάζει αυτό το γεγονός με τα γεγονότα που περιγράφονται στο παραπάνω χωρίο του Ματθαίου. Και συνεχίζει:

«ΜΙΑ ΑΦΗΓΗΣΙΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ, ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΟΧΑΝΝΕΣ ΓΚΡΑΙΜΠΕΡ, λέγει ότι όταν ο Ιησούς απέθανε, ‘η γη εσείσθη και οι βράχοι εσχίσθηκαν, και τα μνημεία ηνοίχθησαν και πολλά σώματα των κεκοιμημένων ανέστησαν. ΟΥΤΩ ΕΓΙΝΑΝ ΟΡΑΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙ’. Έτσι, αντί να ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΣ, καθώς υπονοούν μερικές μεταφράσεις της Αγίας Γραφής, φαίνεται ΟΤΙ ΑΠΛΩΣ ΠΤΩΜΑΤΑ ΕΙΧΑΝ ΕΚΤΕΘΗ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΘΕΑ, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΗΝ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ. Ματθ. Κζ΄ 51 – 53».

Για όσους δεν κατάλαβαν η Σκοπιά κακοποιώντας το χωρίο του Ματθαίου, αφού αυτή άλλα γράφει, και το κανονικό χωρίο του Ματθαίου άλλα, καταλήγει στο συμπέρασμα πως δεν αναστήθηκαν τα πτώματα των αγίων, αλλά κάποια πτώματα εξαιτίας του σεισμού εκτέθηκαν σε κοινή θέα!!!!!

Και τα στηρίζει όλα αυτά στη μετάφραση του Γιοχάννες Γκραίμπερ. Αλλά ποιος είναι αυτός ο Γιοχάννες Γκραίμπερ; Θα αφήσουμε τη Σκοπιά να απαντήσει επ’ αυτού.

Έτσι στη ΣΚΟΠΙΑ – 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 1983, ΣΕΛΙΔΑ 31, της τέθηκε η ερώτηση γιατί δεν χρησιμοποιεί πλέον την μετάφραση του Γιοχάννες Γκραίμπερ. Και απαντάει:

«Αυτή η μετάφραση είχε χρησιμοποιηθεί μερικές φορές για να υποστηρίζει την απόδοση των εδαφίων Ματθ. Κζ΄ 52 – 53 και Ιωάννης α΄ 1, όπως αποδίδονται ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ…. Αλλά όπως φαίνεται από τον πρόλογο στην έκδοση 1980 της «Καινής Διαθήκης» από τον Γιοχάννες Γκραίμπερ, αυτός ο μεταφραστής βασίστηκε ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.» Και καταλήγει η Σκοπιά: «Η Σκοπιά δεν θεώρησε κατάλληλο να χρησιμοποιεί μια μετάφραση ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΣΤΕΝΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΣΜΟ (Δευτερ. Ιη΄ 10 – 12)».

Για όσους δεν κατάλαβαν και πάλι, η Σκοπιά ισχυρίζεται εδώ πως χρησιμοποιούσε μια μετάφραση που είχε γίνει υπό την επήρεια των δαιμόνων, εν αγνοία της όμως!!!!

Να την πιστέψουμε; Λέει αλήθεια η Σκοπιά και εμείς την κακολογούμε;

Κατά την προσφιλή μας τακτική θα αφήσουμε την ίδια να απαντήσει.

Έτσι στη ΣΚΟΠΙΑ – 1 ΙΟΥΝΙΟΥ, 1956, ΣΕΛΙΔΑ 169, είναι γραμμένο το εξής:

«Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΡΑΙΜΠΕΡ ΛΕΓΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΛΟΓΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΩΣ ΤΟΥ, ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ, ΠΟΥ ΕΞΕΔΟΘΗ ΤΟ 1937»

Και συνεχίζει παρακάτω η Σκοπιά:

«Στον πρόλογο του ανωτέρω βιβλίου του ο πρώην ιερεύς Γκραίμπερ λέγει: ‘Το πιο σημαντικό ΠΝΕΥΜΑΤΙΣΤΙΚΟ βιβλίο είναι η Γραφή’. Κάτω από αυτή την εντύπωση ο Γκραίμπερ προσπαθεί να κάνει την μετάφρασή της Καινής Διαθήκης του να έχει χαρακτήρα πολύ ΠΝΕΥΜΑΤΙΣΤΙΚΟ».

Δηλαδή η Σκοπιά από το 1956 ΗΞΕΡΕ πως η μετάφραση του Γκραίμπερ είχε γίνει κάτω από την επήρεια των δαιμόνων, αφού εκτός των άλλων, η ίδια δηλώνει πως η Καινή Διαθήκη του, είχε χαρακτήρα πνευματιστικό δηλ. δαιμονικό.

Δεν νομίζω πως χρειάζεται να προσθέσω τίποτα άλλο. Απλώς αν κάποιος αποκαλεί από εδώ και στο εξής τη Σκοπιά «ΠΙΣΤΟ ΚΑΙ ΦΡΟΝΙΜΟ ΔΟΥΛΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ» δεν νομίζω πως θα έχει άδικο.


Τι λέτε λοιπόν τώρα κ. Παπαδόπουλε; Ποιος κατά την γνώμη σας ασχολείται όχι μόνο με δαιμονικά πράγματα, αλλά λέει και ψεματάκια;

Μήπως λέω μήπως η Σκοπιά;

Μετά τιμής Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Αυτά τα πτώματα που βγήκαν απ' τους τάφους τους και εθεάθησαν στην Ιερουσαλήμ την ώρα της αναστάσεως του Ιησού, μετά τι έκαναν; Επέστρεψαν στους τάφους τους;
Όταν εξήλθαν, ήταν σε αρίστη κατάσταση ή σε φάση αποσύνθεσης;
Aυτό το συνταρακτικό γεγονός, καθώς και το σεισμό που αναφέρει ο Ματθαίος την ώρα του θανάτου του Ιησού, πώς και τα αγνοούν οι υπόλοιποι συγγραφείς των ευαγγελίων; Μήπως υπήρξε καταμερισμός μεταξύ των ευαγγελιστών; Εγώ θα αναφέρω μόνο αυτό, εσύ θα γράψεις και για εκείνο.
Ο Ματθαίος είναι αποδεδειγμένα παραμυθάς. Ήταν υπερβολικός. Εκεί που οι άλλοι είδαν μόνο ότι εσχίσθη το καταπέτασμα του Ναού, αυτός είδε και σεισμό, είδε και πέτρες να σχίζονται, είδε και μνήματα ν' ανοίγουν είδε και νεκρούς να κόβουν βόλτες.

Athriskos.

Ανώνυμος είπε...

Athriskos.

Mporeis na mas peis ti pisteueis esu?

THRISKIOS

digiSapientia είπε...

Κ. Άθρησκε , πες τι θρησκεία είσαι (!) για να δεχτείς τον αντίστοιχο "καλλωπισμό" από τους παροικούντες το blog χριστιανούς!

Έτσι κι αλλιώς η πυρά έχει στηθεί για τον κ. Παπαδόπουλο καθώς, όπως είπε εις εκ των θιασωτών: "Ξέρεις τι διαπιστώνω Παπαδόπουλε;
Πως τελικά, εκεί στα σεμινάρια που συγκεντρώνεστε, σας μαθαίνουν να εξυμνείτε το διάβολο"! Επίθεση με χρήση της υψίστου χριστιανικής ύβρεως: τη λατρεία του Σατάν-Διαβόλου!

Και είμαστε στο 2009. Και ανήκουμε στο είδος homo sapiens sapiens. Αλί!

Είθε ο Σαβάζιος Ζεὺς-Ιαβέ να φωτίσει τας εν σκότει τελούσαις διανοίας!

digiSapientia είπε...

Κ. Χρήστο,

Συγκρίνοντας τη Μετάφραση Νέου Κόσμου με το Πατριαρχικό και το Νέστλειο-Αλάνδειο (Nestle-Aland) Κείμενο, δεν βρήκα ουδεμία διαφορά. (1. http://www.watchtower.org/bible/mt/chapter_027.htm , 2. http://bibledatabase.net/html/greek_na/40_027.htm , 3. http://www.apostoliki-diakonia.gr/bible/bible.asp?contents=new_testament/contents_mathaiou.asp&main=mathaiou&file=1.1.27.htm)

Το ζήτημα τού αν "εγέρθηκαν" σώματα ή αν αναστήθηκαν νεκροί είναι θέμα ερμηνευτικό. Το αν το είπε και ο Γκρέμπερ ή x Γκρέμπερ, ολίγο αλλάζει την πραγματικότητα. Το κείμενο αναφέρει λιτά: "Τὰ μνημεῖα ἀνεῴχθησαν καὶ πολλὰ σώματα τῶν κεκοιμημένων ἁγίων ἠγέρθη, καὶ ἐξελθόντες ἐκ τῶν μνημείων, μετὰ τὴν ἔγερσιν αὐτοῦ εἰσῆλθον εἰς τὴν ἁγίαν πόλιν καὶ ἐνεφανίσθησαν πολλοῖς". Το τι αποτελεί διευκρινιστικό σχόλιο του συγγραφέα του Ευαγγελίου είναι θέμα ερμηνευτικής προσέγγισης του κειμένου -ένα από τα χιλιάδες που αφορούν την κειμενική κριτική των ιερών συγγραμμάτων.

Ευεί, Ευάν!

Ανώνυμος είπε...

Κ. digiSapientia, δεν κάνετε λίγο το κόπο να ξαναδιαβάσετε αυτά που γράφω; Εγώ δεν ασχολούμαι με την έγερση ή την ανάσταση αλλά με το:
ΟΥΤΩ ΕΓΙΝΑΝ ΟΡΑΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙ’. που είναι άσχετα με την ευαγγελική διήγηση.
Επιπλέον το σχόλιο μου γράφτηκε όχι για το απόσπασμα του Ματθαίου αλλά να καταδείξω πως η Σκοπιά χρησιμοποιούσε δαιμονικές διδασκαλίες. Κάντε τον κόπο λοιπόν και ξαναδιαβάστε επιμελώς το κείμενο. Τώρα αν δεν σας πειράζει που ο Γκρέμπερ ασχολούνταν με τους δαίμονες αυτό είναι δικό σας ζήτημα. Που να ξέρω άλλωστε το πιστεύω σας, αφού δεν τόχετε δηλώσει. Πιθανόν μπορεί να πιστεύετε και σ’ αυτούς, τόσες θεότητες γήϊνες ή χθόνιες που αραδιάζετε συνεχώς.

Μετά τιμής Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Edo mazeutikan oloi: masonoi, xiliastes, athriskoi. Xamos.

Na exete tis eulogies tou Leventi:

http://www.youtube.com/watch?v=3-K5GMKOsWU&feature=related

Ανώνυμος είπε...

digiSapientia:
Κ. Άθρησκε , πες τι θρησκεία είσαι (!) για να δεχτείς τον αντίστοιχο "καλλωπισμό" από τους παροικούντες το blog χριστιανούς!

Έτσι κι αλλιώς η πυρά έχει στηθεί για τον κ. Παπαδόπουλο καθώς, όπως είπε εις εκ των θιασωτών: "Ξέρεις τι διαπιστώνω Παπαδόπουλε;
Πως τελικά, εκεί στα σεμινάρια που συγκεντρώνεστε, σας μαθαίνουν να εξυμνείτε το διάβολο"! Επίθεση με χρήση της υψίστου χριστιανικής ύβρεως: τη λατρεία του Σατάν-Διαβόλου!


Προσωπικά, δεν θα με πείραζε καθόλου. Είμαι βαθύτατα ευγνώμων στη μητέρα πάντων των ζώντων, την Εύα, για την επιλογή της να φάει από το δέντρο της γνώσης καθ’ υπόδειξιν του φρονιμώτατου πάντων των θηρίων των επί της γης. Χάρη σ’ αυτήν την επιλογή της, διηνοίχθησαν οι οφθαλμοί των ανθρώπων, κοινώς … οι άνθρωποι ξεστραβώθηκαν, άνοιξαν τα μάτια τους. Διαφορετικά θα είμασταν ανίδεα στραβάδια, μόνιμοι κάτοικοι-εκθέματα του ζωολογικού κήπου της Εδέμ. Ίσως να εξυμνούσα τον διάβολο χάρη στην προτροπή του οποίου ο άνθρωπος έγινε ως εις εκ των θεών του γιγνώσκειν καλόν και πονηρόν, ίσως να εξυμνούσα τον Προμηθέα της ιουδαϊκής Βίβλου αν την θεωρούσα αξιόπιστη, πράγμα αδύνατον καθόσον οι συγγραφείς της, δηλ. οι 72 μεταφραστές της, διέπραξαν λάθη απαράδεκτα ακόμη και για μαθητή του Δημοτικού σχολείου:
«Και έζησε Μαθουσάλα επτά έτη και εξήκοντα και εκατόν και εγέννησε τον Λάμεχ. Και έζησε Μαθουσάλα μετά το γεννήσαι αυτόν τον Λάμεχ δύο και οκτακόσια έτη και εγέννησεν υιούς και θυγατέρας. Και εγένοντο πάσαι αι ημέραι Μαθουσάλα, ας έζησεν, εννέα και εξήκοντα και εννιακόσια έτη, και απέθανε. Και έζησε Λάμεχ οκτώ και ογδοήκοντα και εκατόν έτη και εγέννησεν υιόν. Και επωνόμασε το όνομα αυτού Νώε λέγων ούτως διαναπαύσει ημάς από των έργων ημών και από των λυπών των χειρών ημών και από της γης, ης κατηράσατο Κύριος ο Θεός.» Γένεσις 5.25-29
«Νώε δε ην ετών εξακοσίων, και ο κατακλυσμός του ύδατος εγένετο επί της γης.» Γένεσις 7.6
«Και απέθανε πάσα σαρξ κινουμένη επί της γης, των πτηνών και των κτηνών και των ζώων, και πάντων των ερπετών των ερπόντων επί της γης, και πας άνθρωπος.» Γένεσις 7.21
Ή οι Εβδομήκοντα δεν ήξεραν πρόσθεση ή ο Μαθουσάλας επέζησε του κατακλυσμού.

Athriskos

Ανώνυμος είπε...

Γιατί αποφεύγετε να απαντήσετε, κ. Athriske; Αν γράφετε μόνο για να ειρωνεύεστε, πείτε το μας. Αν πάντως θέλετε να συζητήσουμε, πείτε μας και εμάς τι πιστεύετε και ο καθένας θα κρίνει ―από τη δική του πλευρά― τις απόψεις όλων.

Κ. digiSapientia, και να τον αποπάρει λίγο ο κ. Χρήστος δεν νομίζω να βάλει και τα κλάματα. Δεν χρειάζεται να κάνετε τον δικηγόρο του. Πείτε μας και εσείς τι πιστεύετε και ο κάθε αναγνώστης θα κρίνει τον καθένα από μας (ή θα μάθει κάτι καινούργιο, κάποια άλλη γνώμη).

Καλή και η ειρωνεία (χωρίς να λέτε τη δική σας θέση), αλλά ευχαριστώ δεν θα πάρω.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Νικόλαε, παρεξήγησες. Δεν αποπήρα εγώ τον Άθρησκο. Αν ήθελα του έκοβα το σχόλιο, αλλά δεν καταλαβαίνω το γιατί. Σε όλους επιτρέπω να γράφουν ότι θέλουν, εκτός της βωμολοχίας.

Μετά τιμής Χρήστος - αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Nικόλαος:
Αν γράφετε μόνο για να ειρωνεύεστε, πείτε το μας. Αν πάντως θέλετε να συζητήσουμε, πείτε μας και εμάς τι πιστεύετε και ο καθένας θα κρίνει ―από τη δική του πλευρά― τις απόψεις όλων.

Θεωρείτε ειρωνία την επισήμανση γελοιοτήτων στο υποτίθεμενο θεόπνευστο ιερό σας κείμενο;
Πώς είναι δυνατόν ο Μαθουσάλας να πέθανε 969 ετών ενώ ο κατακλυσμός έγινε όταν αυτός ήταν 955 ετών;

Για να κρίνει κάποιος όπως λέτε τις απόψεις, αρκεί η διατύπωση των απόψεων. Για να τοποθετηθώ και να απαντήσω σε μια άποψη ή επιχείρημά σας, χρειάζεται να γνωρίζω προσωπικά σας δεδομένα; Για να ικανοποιηθεί η περιέργειά σας και ο ΚΥΠατζής που κρύβεται μέσα σας, δεν σας αρκεί το "Άθρησκος"; Δεν είμαι πιστός καμιάς θρησκείας.

Ανώνυμος είπε...

Athriskos eipe:
Προσωπικά, δεν θα με πείραζε καθόλου. Είμαι βαθύτατα ευγνώμων στη μητέρα πάντων των ζώντων, την Εύα,...

Akiro to Athriskos file! Ki esi pisteueis se kati, exeis sximatisei ti diki sou thriskeia.

Bres allo pseudonimo to ´´Athriskos´´ sto skotose i mama Eua!

THRISKIOS

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Χρήστο,
πελαγοδρομείς ασκόπως προσπαθώντας να εξωραΐσεις αυτό που δεν εξωραΐζεται. Διότι όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός "τον αράπη και αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς". Και αν δεν έγινα κατανοητός δες τι αντικρίζει σήμερα ο κάθε σκεπτόμενος αναγνώστης στα μεγάλα ειδησεογραφικά site της χώρας.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8777&pubid=2642904#

http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=93103396

Τα υπόλοιπα είναι επιχειρηματολογίες επιπέδου νηπιαγωγείου...

Ανώνυμος είπε...

ονομαζομαιμακρης γιαννης γενηθηκααπο γονεις μτι εξαναφκαστικα να ακολουθω το δογμα και να φυλακιστω 2,5χρωνια για στρατιοτικο που με πιεσαν να αρνηθω οταν αποσκιρτισα μου καναν τρομερο πολεμο οπως σε οσουςφευγουν εγω ξερω τη βρωμια τουσ και την υποκρισια τους εγω εκαψατην εκκλησια τουσ στη σαμογιατι εξαπατισαν τον80χρωνοπαπου μουτο 1984 και τουσ δωρισε ενα οικιμα για εκλησια τονεβαλαν να βγαλει αδεια για αγροτικη αποθικη γιατι ειταν παρανομη ηδομηση εκτοσ οικισμου καιπριν7μηνεςθελισαν να το πουλισουν με ψευδες τοπογραφικο αγνοωντας ταδικαιωματα μουστο κτημα-νομικα δεν μπορουσα να τουσ σταματισω γιατι εβαλαν τον πατερα μου να κανει ανακληση και ναμε αποκλιρωσει δεν εχω αλλη περιουσια εχω ενα γιο με προβλιματα ακοησ χρωσταω και αυτοι χτιζουν μεγαρα σε βαροσ των αλλων ειναιεταιρια φαντασμα χρισιμωποιει αγαθουσ ανθρωπους για σκωτινα συμφερωντα ξερω ποολλεσ κομπινες και αισχοι {ελεωνας}τονπουλησαν22δισενωεγινε απο συνεισφορες και προσοπικη εργασια το μισο μπρουκλιν ειναι δικο τους μακρια απαυτους

TO ETHNOS είπε...

Για ασέλγεια κατ' εξακολούθηση σε βάρος ανηλίκων κατηγορείται ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής της Αγίας Σκέπης Κερατέας Αττικής, κατά κόσμον Ελευθέριος Αναστασόπουλος.
Ο 68χρονος κληρικός συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας μετά από καταγγελίες νεαρών 18 έως 34 ετών που είχαν παλαιότερα εγκατασταθεί στην Ιερά Μονή ως δόκιμοι μοναχοί και οι οποίοι υπέστησαν στο διάστημα από το 1988 μέχρι και το 2007, όντας τότε ανήλικοι, κακοποίηση από τον ηγούμενο στα κελιά τους και το ηγουμενείο..

Ο ίδιος φέρεται να έχει ασελγήσει κατά δεκαεπτά νεαρών οι οποίοι κατά το παρελθόν διέμεναν προσωρινά ή και μόνιμα στη μονή.

Ο ηγούμενος οδηγήθηκε σήμερα το πρωΐ στον εισαγγελέα και αύριο αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της 25ης τακτικής ανακρίτριας.

Από την έρευνα προέκυψε ότι και άλλα δεκαεφτά άτομα έχουν καταγγείλει για τον ίδιο λόγο τον ηγούμενο, πολλοί από τους οποίους εγκατέλειψαν την ιεροσύνη για το λόγο αυτό.

Από την αστυνομία ερευνάται αν ο ηγούμενος έχει ασελγήσει σε ανήλικους και σε άλλα μοναστήρια, που έχει περάσει στο παρελθόν.

AUTA LOIPON TA NEA THS ALEXANDRAS...

XEIROTEROI είπε...

οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί είναι καλύτεροι;
Όχι βέβαια! Μακριά από εμάς τέτοια υποκριτική και Φαρισαϊκή σκέψη.

DEN UPOKRINONTAI OI ORTHODOKSOI OTI EINAI XEIROTEROI. TO DEXONTAI OTI EINAI. XWRIS UPOKRISIA.

Γιώργος είπε...

απαντώ στον Άθρησκο
που αναφέρει τα εξής για την μετάφραση των Εβδομήκοντα:
"οι 72 μεταφραστές της, διέπραξαν λάθη απαράδεκτα ακόμη και για μαθητή του Δημοτικού σχολείου:
...[Λάθη αναφέρονται σε αρίθμηση κατά την μετάφραση αυτή από το Γενεση 5:25-29]...
για να αναφέρει μετά:
«Νώε δε ην ετών εξακοσίων, και ο κατακλυσμός του ύδατος εγένετο επί της γης.» Γένεσις 7.6
«Και απέθανε πάσα σαρξ κινουμένη επί της γης, των πτηνών και των κτηνών και των ζώων, και πάντων των ερπετών των ερπόντων επί της γης, και πας άνθρωπος.» Γένεσις 7.21
Ή οι Εβδομήκοντα δεν ήξεραν πρόσθεση ή ο Μαθουσάλας επέζησε του κατακλυσμού.
Athriskos
26 Φεβρουάριος 2009 8:44 μμ "

[κάλιο αργά παρά ποτέ, απλώς τώρα έτυχε να διαβάσω τα σχόλιά σου αυτά]

Έχεις δίκαιο στην αρίθμηση Άθρησκε από την μετάφραση των Εβδομήκοντα.

Προφανώς έκαναν λάθος στη μετάφρασή τους, όπως το επισημαίνεις.

Στη Μετάφραση όμως του Νέου Κόσμου των ΜτΙ κατευθείαν από το κείμενο (και όχι μετάφραση μετάφρασης) γίνεται στα αντίστοιχα εδάφια η ΣΩΣΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ:
(Γένεση 5:25‐29)
"ο Μαθουσάλα έζησε εκατόν ογδόντα εφτά χρόνια και έγινε πατέρας του Λάμεχ. Και αφού έγινε πατέρας του Λάμεχ, ο Μαθουσάλα έζησε άλλα εφτακόσια ογδόντα δύο χρόνια...
Όλες, λοιπόν, οι ημέρες του Μαθουσάλα έφτασαν τα εννιακόσια εξήντα εννιά χρόνια, και πέθανε. Και ο Λάμεχ έζησε εκατόν ογδόντα δύο χρόνια και έγινε πατέρας ενός γιου...του Νώε"

(Γένεση 5:28‐29) "ο Λάμεχ έζησε εκατόν ογδόντα δύο χρόνια και έγινε πατέρας ενός γιου. Και κάλεσε το όνομά του Νώε"

Έτσι εδώ μια απλή αρίθμηση - του Δημοτικού όπως λες - δείχνει ότι ο Μαθουσάλα πέθανε το έτος του κατακλυσμού σε ηλικία 969 ετών, ο δε γιός του ο Λάμεχ σε ηλικία 777 ετών, ήτοι 5 χρόνια πρίν τον κατακλυσμό.
Ήτοι όταν ο Μαθουσάλα ήταν 187 ετών γεννήθηκε ο Λάμεχ και έζησε άλλα 782 για να πεθάνει 969 ετών.
Από την άλλη όταν ο Λάμεχ ήταν 182 ετών γενήθηκε ο Νώε, στο 600ο έτος του οποίου έγινε ο κατακλυσμός.
Έτσι προσθέτοντας 187 + 182 +600 = 969, ήτοι τα χρόνια ζωής του Μαθουσάλα συμπίπτουν με το έτος του κατακλυσμού, στη δε ηλικία του Λάμεχ 182 ως τη γέννηση του Νώε + 595 χρόνια μετά (182+595=777 ετών) φτάνουμε 5 χρόνια πριν τον κατακλυσμό.

Σωστά λοιπόν είπες για την αναφορά της μετάφρασης των Εβδομήκοντα:
"οι 72 μεταφραστές της, διέπραξαν λάθη απαράδεκτα ακόμη και για μαθητή του Δημοτικού σχολείου"
ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΔΗΓΗΤΙΚΗ με παιδαριώδη λάθη,
ενώ
η αναφορά της μετάφρασης Νέου Κόσμου των Μαρτύρων τ. Ιεχ. όπως σου έδειξα είναι επακριβώς σωστή.

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Εγραψα
ΩςΑνωνυμος_
"ΕΞΟΔ.17,2 ΚΑΙ ΕΛΟΙΔΟΡΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΩΥΣΕΩΣ ΛΕΓΟΝΤΕΣ ΔΟΣ ΕΙΣ ΗΜΑΣ ΥΔΩΡ ΔΙΑ ΝΑ ΠΙΩΜΕΝ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ Ο ΜΩΥΣΗΣ ΔΙΑ ΤΙ ΛΟΙΔΟΡΕΙΤΕ ΚΑΤ ΕΜΟΥ ΔΙΑ ΤΙ ΠΕΙΡΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ.Ομοιως στην Κ.Δ Α΄Κορινθ 10,9 μηδε εκπειράζωμεν τον Χριστόν, καθώς τινες αυτων επείρασαν, και υπο των οφεων απώλλυντο.Εδω βλεπουμε καθαρα οτι ο Γιαχβε της Π.Δ ηταν ο Χριστος.
Ανοιγοντας στο ιδιο χωριο του Αποστ.Παυλου στην Α.Γραφη της Σκοπιας διαβαζουμε << Ουτε να υποβαλλουμε σε δοκιμη τον Ιεχωβα,οπως (τον) υπεβαλαν σε δοκιμη μερικοι απ' αυτους,απλως και μονο για να αφανιστουν απο τα φιδια (Α΄ Κορ.10.9)>>.Γιατι σβησατε την λεξη Χριστος και βαλατε τη λεξη Ιεχωβα?.

Απαντηση που ελαβα από ανωνυμο ν2 ΜΤΙ.
[Το ερώτημα το θέτετε, κ. Ανώνυμε, είναι λογικό. Υπάρχουν λιγοστά εδάφια που φαίνεται να δείχνουν ότι ο Γιαχβέ της Παλαιάς Διαθήκης είναι ο Χριστός της Καινής.]


ο κ Γιωργος απαντησε

Η ΜΝΚ ΣΩΣΤΟΤΑΤΑ το μεταφράζει το εδάφιο Α Κορινθίους 10,9 με βάση το
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ Westcott & Hort
Αυτόν που ονομάζει το κείμενο "κύριον" είναι ο ίδιος με τον "ολοθρευτή" (εξολοθρευτή), που λέει παρακάτω, δηλαδή τον Ιεχωβά/Γιαχβέ. Τον Ιεχωβά/Γιαχβέ πείραξαν, ο Ιεχωβά/Γιαχβέ έστειλε τα φίδια και χάθηκαν,
ο Ιεχωβά όταν γόγγυξαν τους κατέστρεψε.


Ο ανωνυμος ΑΠΑΝΤΑ .

Τοσα χρονια που χρησιμοποιουσατε την Κ.Δ του Βαμβα πριν φτιαξετε την δικη σας εσφαλμενα κυρρησατε Χριστον ως ΙΕΧΩΒΑ? Όταν γυρνουσατε από πορτα σε πορτα με την Κ.Δ του Βαμβα που γραφει Χριστον αντι Ιεχωβα ΠΟΤΕ ΛΕΓΑΤΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΟΤΕ Η ΤΩΡΑ.

Κ.Δ βαμβα,9 ΜΗΔΕ ΑΣ ΠΕΙΡΑΖΩΜΕΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΝΕΣ ΑΥΤΩΝ ΕΠΕΙΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΣΘΗΣΑΝ ΥΠΟ ΤΩΝ ΟΦΕΩΝ .

Αρχαιο Κειμενο 9 μηδε εκπειράζωμεν τον Χριστόν, καθώς τινες αυτων επείρασαν, και υπο των οφεων απώλλυντο

Μην μου αραδιαζεις λοιπον εμενα μπουρδες διοτι εσεις χρησημοποιουσατε τον Βαμβα που λεει Χριστον τοτε ενώ τωρα το αλλαξατε κατά το κειμενο Westcott Hort που λεει Κυριον για να μην φαινεται ότι ο Γιαχβε της Παλαιας είναι ο Ιησους της Κ.Δ
Οσο γιαυτα που γραφεις παρακατω κ Γιωργο
-Αυτόν που ονομάζει το κείμενο "κύριον" είναι ο ίδιος με τον "ολοθρευτή" (εξολοθρευτή), που λέει παρακάτω, δηλαδή τον Ιεχωβά/Γιαχβέ.
Τον Ιεχωβά/Γιαχβέ πείραξαν, ο Ιεχωβά/Γιαχβέ έστειλε τα φίδια και χάθηκαν,
ο Ιεχωβά όταν γόγγυξαν τους κατέστρεψε.-δικαιολογεις μονος σου πληρως την αποψη ότι ο Χριστος στην προς Κορινθιους είναι ο Γιαχβε της Παλαιας στην περιπτωση της Κ.Δ του Βαμβα που χρηιμοποιουσατε.
Υ.Γ. Μην απαντατε με κατεβατα της Σκοπιας απλως για να απαντατε διοτι τα σχολια καταγραφονται και ΜΕΝΟΥΝ εις τον αιωνα.
Αποφασιστε ποτε κηρυσσατε λανθασμενα ,πριν με τον Βαμβα που λεγατε τον Χριστο Γιαχβε η τωρα που λετε μονον τον Πατερα Γιαχβε.
Μην νομιζετε ότι θα σας απαντησω ότι κι αν πειτε διοτι ετσι μειωνω τον εαυτο μου και τον κανω βλακωτερο των βλακων. ΔΕΝ ΧΑΝΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΜΟΥ ΜΕ ΑΣΤΕΙΟΥΣ ΣΥΝΟΜΗΛΙΤΕΣ
Θα εισασταν σωστοι αν δεν χρηιμοποιουσατε καθολου την Κ.Δ του Βαμβα.
Χαιρετισματα στη Σκοπια που αλλαζει τους Ιεχωβα με την ΩΡΑ και σε οσους την Πιστευουν Σκεφτειτε λιγο τον Αινσταιν που ειπε ότι δυο πραγματα δεν εχουν ορια,το συμπαν και η βλακεια.Επιτρεψτε μου να προσθεσω κι ένα ακομα,Η ΑΜΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ.
Καληνυχτα και Ονειρα Προφητικα κ Γιωργο με πολύ νέο ΦΩΣ

Γιώργος είπε...

Έτσι έγραψα για να εξηγήσω ότι
ο χρισμένος Χριστός δεν είναι ο ΜΗ χρισμένος Ιεχωβά:

Η ΜΝΚ ΣΩΣΤΟΤΑΤΑ το μεταφράζει το εδάφιο Α Κορινθίους 10,9 με βάση το
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ Westcott & Hort

9 "μηδὲ ἐκπειράζωμεν τὸν κύριον, καθώς τινες αὐτῶν ἐπείρασαν καὶ ὑπὸ τῶν ὄφεων ἀπώλλυντο.
10 μηδὲ γογγύζετε, καθάπερ τινες αὐτῶν ἐγόγγυσαν καὶ ἀπώλοντο ὑπὸ τοῦ ὀλοθρευτοῦ. "

Αυτόν που ονομάζει το κείμενο "κύριον" είναι ο ίδιος με τον "ολοθρευτή" (εξολοθρευτή), που λέει παρακάτω, δηλαδή τον Ιεχωβά/Γιαχβέ.
Τον Ιεχωβά/Γιαχβέ πείραξαν,
ο Ιεχωβά/Γιαχβέ έστειλε τα φίδια και χάθηκαν,
ο Ιεχωβά όταν γόγγυξαν τους κατέστρεψε.

Συνεπώς ο απόστ. Παύλος δεν έγραψε σε καμιά περίπτωση ΕΔΩ "χριστόν".
Ούτως ή άλλως ο θεόπνευστος απόστ. Παύλος ήταν γνώστης των Εβραϊκών Γραφών από τις οποίες έκανε την παραπομπή.
Ο απόστ. Παύλος παραθέτει από το έδάφιο Δευτερονόμιο 6:16 "Δεν πρέπει να υποβάλλετε τον Ιεχωβά/Γιαχβέ τον Θεό σας σε δοκιμή"
Το εβραϊκό κείμενο αναφέρει το εβραϊκό ΓΧΒΧ, יהוה συνεπώς Ιεχωβά/Γιαχβέ.

Τον יהוה (Ιεχωβά) είχαν υποβάλει σε δοκιμή οι Ισραηλίτες.

Εξάλλου για τον Ιεχωβά Θεό πρόκειται στα εδάφια από το Δευτερονόμιο 6:13-17

"13 יהוה (Ιεχωβά) τον Θεόν σου θέλεις φοβείσθαι και αυτόν θέλεις λατρεύει και εις το όνομα αυτού θέλεις ομνύει.
14 Δεν θέλετε υπάγει κατόπιν άλλων θεών, εκ των θεών των εθνών των περικυκλούντων υμάς,
15 διότι יהוה (Ιεχωβά) ο Θεός σου είναι Θεός ζηλότυπος εν μέσω σου, διά να μη εξαφή ο θυμός יהוה (Ιεχωβά) του Θεού σου εναντίον σου και σε εξολοθρεύση από προσώπου της γης.
16 Δεν θέλετε πειράσει יהוה (Ιεχωβά) τον Θεόν σας, καθώς επειράσατε εν Μασσά.
17 Θέλετε φυλάττει επιμελώς τας εντολάς יהוה (Ιεχωβά) του Θεού υμών και τα μαρτύρια αυτού και τα διατάγματα αυτού, τα οποία προσέταξεν εις σε."

Ο απόστολος Παύλος συνεπώς παραθέτει από το εδάφιο 16 όπου γίνεται λόγος για τον ΙΕΧΩΒΑ / ΓΙΑΧΒΕ που μιλαει για τις ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ στους Ισραηλίτες, όχι για τον Χριστό που έγινε άνθρωπος σχεδόν 1500 χρόνια μετά.

Ο Ιησούς χρίστηκε ως ΧΡΙΣΤΟΣ εδώ στη γη, προηγουμένως επι ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ χρόνια ήταν γνωστός ως ο ΛΟΓΟΣ και μετά την αμαρτία των πρωτοπλάστων ως ΜΙΧΑΗΛ,
στη γη ονομάστηκε Ιησούς και Χριστός,
ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΆΛΥΨΗ γίνεται λόγος και για ΝΕΟ ΟΝΟΜΑ για τον Λόγο/Μιχαήλ/Ιησού/Χριστό.

Ώστε στο εδάφιο Α Κορινθίους 10:9 δεν γίνεται ΚΑΜΙΑ αναφορά στον 'Χριστό' επειδή χρίστηκε ΕΔΩ στη γη και ονομάστηκε Χριστός.

Γιώργος
30 Ιούλιος 2009 7:52 μμ

Έτσι δεν με ενδιαφέρει τι γράφει επ' αυτού κάποιος άλλος άγνωστος-ανώνυμος που προφανώς ΔΕΝ είναι ενημερωμένος.

Γιώργος είπε...

Έτσι συνέχισα την απόδειξη ότι
ΑΛΛΟΣ είναι ο Ιεχωβά και ΑΛΛΟΣ ο Γιός του ο Ιησούς Χριστός:

Αλλωστε ο απόστολος Παύλος αναφέρεται στους ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ ως προειδοποιητικό παράδειγμα:
Α Κορ. 10: 6-11
"6 Ταύτα δε έγειναν παραδείγματα ημών, διά να μη ήμεθα ημείς επιθυμηταί κακών, καθώς και εκείνοι [οι Ισραηλίτες] επεθύμησαν.
7 Μηδέ γίνεσθε ειδωλολάτραι, καθώς τινές εξ αυτών, ως είναι γεγραμμένον• Εκάθησεν ο λαός διά να φάγη και να πίη, και εσηκώθησαν να παίζωσι[οι Ισραηλίτες].
8 Μηδέ ας πορνεύωμεν, καθώς τινές αυτών επόρνευσαν και έπεσον εν μιά ημέρα εικοσιτρείς χιλιάδες. [Ισραηλίτες]
9 Μηδέ ας πειράζωμεν τον יהוה (Ιεχωβά), καθώς και τινές αυτών επείρασαν και απωλέσθησαν υπό των όφεων. [οι Ισραηλίτες]
10 Μηδέ γογγύζετε, καθώς και τινές αυτών εγόγγυσαν, και απωλέσθησαν υπό του εξολοθρευτού. [οι Ισραηλίτες]
11 Ταύτα δε πάντα εγίνοντο εις εκείνους [στους Ισραηλίτες] παραδείγματα, και εγράφησαν προς νουθεσίαν ημών

Συνεπώς ΞΕΚΑΘΑΡΑ για τον Ιεχωβά/Γιαχβέ ως εξολοθρευτή γίνεται λόγος στο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟ εδάφιο - επειδή Αυτόν 'πείρασαν' και τους θανάτωσαν (τους Ισραηλίτες) τα φίδια που έστειλε ο Ιεχωβά/Γιαχβέ - και δεν γίνεται λόγος για τον Χριστό.

Έτσι ο Ιεχωβά/Γιαχβέ που αναφέρεται στην Π.Δ. και με πολλαπλές αναφορές και παραπομπές στην Κ.Δ. είναι ο Θεός, ο Πατέρας του Ιησού Χριστού που έχει ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑ.

Δεν υπάρχει λοιπόν καμιά ταύτιση Γιαχβέ/Χριστού ως την ίδια οντότητα.

Δεν ονομάζει κανένας Χριστιανός συγγραφέας της Κ.Δ. τον Χριστό ούτε Γιαχβέ ούτε Ιεχωβά ούτε τον ταυτίζει με Αυτόν αλλά τον διαχωρίζει καθαρά ως ΓΙΟ του ΥΨΙΣΤΟΥ ΘΕΟΥ.

Ο Ιεχωβά/Γιαχβέ ως ΠΑΤΕΡΑΣ ΟΛΩΝ δεν είναι Γιός ΚΑΝΕΝΟΣ,
ο Χριστός όμως είναι Γιός του Θεού Ιεχωβά/Γιαχβέ.

Επιπρόσθετα υπάρχει ΕΙΣ ΘΕΟΣ Ο ΠΑΤΗΡ (Α Κορινθίους 6:8)
Αυτός Ο ΕΙΣ ΘΕΟΣ Ο ΠΑΤΗΡ είναι και ΠΑΤΗΡ ΠΑΝΤΩΝ - ΠΑΤΕΡΑΣ _Ο_Λ_Ω_Ν
(Εφεσίους 4:6)

ΑΡΑ Ο ΠΑΤΗΡ _ Ο_Λ_Ω_Ν διαχωρίζει τον ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ από ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.
ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΜΕ κανέναν.
Είναι ο ΜΟΝΟΣ ΥΨΙΣΤΟΣ.
Ο Ιησούς είναι ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΥΨΙΣΤΟΥ.

Αυτός ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΟΛΩΝ έχει το ΔΙΚΟ ΤΟΥ ξεχωριστό ΟΝΟΜΑ:
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 3:12 "ὁ νικῶν ποιήσω αὐτὸν στῦλον ἐν τῷ ναῷ τοῦ θεοῦ μου καὶ ἔξω οὐ μὴ ἐξέλθῃ ἔτι καὶ γράψω ἐπ' αὐτὸν τὸ ὄνομα τοῦ θεοῦ μου καὶ τὸ ὄνομα τῆς πόλεως τοῦ θεοῦ μου, τῆς καινῆς Ἰερουσαλήμ ἡ καταβαίνουσα ἐκ τοῦ οὐρανοῦ ἀπὸ τοῦ θεοῦ μου, καὶ τὸ ὄνομά μου τὸ καινόν."

"Όστις νικά, ... θέλω γράψει επ' αυτόν
1.
το όνομα του Θεού μου και
2.
το όνομα της πόλεως του Θεού μου, της νέας Ιερουσαλήμ, ήτις καταβαίνει εκ του ουρανού από του Θεού μου, και
3.
το όνομά μου το νέον.

Έτσι άλλο το ΟΝΟΜΑ του ΘΕΟΥ, άλλο το όνομα της Νέας Ιερουσαλήμ και άλλο το όνομα το ΝΕΟ του Ιησού.

Συνεπώς Ιεχωβά / Γιαχβέ λέγεται ΜΟΝΟ ο Θεός, εφόσον είναι το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

ΠΟΤΕ κανένας θεόπνευστος Χριστιανός συγγραφέας δεν αποκάλεσε τον Χριστό Ιεχωβά.
Ο Ιεχωβά είναι ο Πατέρας του Ιησού Χριστού.
Χριστός ονομάζεται ΜΟΝΟ ο Ιησούς.
Μόνο ο Ιησούς χρίστηκε με άγιο πνεύμα από τον Πατέρα.

Ο Ιεχωβά ο Παντοδύναμος δεν χρίστηκε ποτέ από κάποιον ώστε να ονομαστεί Χριστός.
Συνεπώς ο ΙΕΧΩΒΑ ΘΕΟΣ ο Πατέρας ΟΛΩΝ δεν ονομάζεται Χριστός ούτε Ιησούς ο Γιός Του.
Άλλος είναι ο Πατέρας ο Υψιστος Θεός
και άλλος ο Γιός Του, ο μονογενής / πρωτότοκος Ιησούς Χριστός.

Γιώργος

Πιστεύω έγινα κατανοητός.

Νικόλαος είπε...

κ. Γιώργος: «Στη Μετάφραση όμως του Νέου Κόσμου των ΜτΙ κατευθείαν από το κείμενο (και όχι μετάφραση μετάφρασης) γίνεται στα αντίστοιχα εδάφια η ΣΩΣΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ»


K. Γιώργο, προφανώς αναφέρεστε στην αγγλική Μετάφραση/Διαστρέβλωση Νέου Κόσμου. Γιατί η ελληνική Μετάφραση Νέου κόσμου είναι μετάφραση της μετάφρασης· ή κάνω λάθος;

Γιώργος είπε...

Η Α.Γ. είναι μεταφρασμένη από την Εβραϊκή (η Π.Δ.) και την 'κοινή Ελληνική' (η Κ.Δ.)

Στη Μετάφραση Νέου Κόσμου των ΜτΙ μεταφράστηκε η Παλιά Διαθήκη κατευθείαν από το Εβραϊκό κείμενο (και όχι μετάφραση μετάφρασης)

Η Καινή Διαθήκη μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες του κόσμου με βάση το Ελληνικό Κείμενο των Westcott & Hort.
Για τον σκοπό αυτόν χρησιμοποιήθηκε η σημερινή διεθνής γλώσσα, η Αγγλική που βασίστηκε στο πρωτότυπο Ελληνικό κείμενο.
Δηλαδή από την Εβραϊκή (Π.Δ.) και την Ελληνική (Κ.Δ.) έγινε μια ενιαία απόδοση στην Αγγλική.

Οι γνώστες (ίσως το 1% των Ελληνόφωνων) της Κοινής Ελληνικής [όπως και της Εβραϊκής]
έχουν το πλεονέκτημα της χρήσης του πρωτότυπου Ελληνικού κειμένου για συγκριτικούς λόγους, ενώ για τους περισσότερους η 'κοινή Ελληνική' είναι πιό 'ξένη γλώσσα' απ' ότι τα Αγγλικά.

Γιώργος

Νικόλαος είπε...

Δεν κατάλαβα όμως τι προτείνετε, αγαπητέ, σε όσους ανήκουν στον... «πολύ όχλο», δηλαδή στο 99% (!) που δεν ξέρουν την «Κοινή Ελληνική» (τη γλώσσα στην οποία γράφτηκε η Καινή Διαθήκη). Επειδή ξέρουν Αγγλικά, τους προτείνετε να διαβάσουν τη Μετάφραση Νέου Κόσμου στα Αγγλικά; Και εγώ συμφωνώ μαζί σας. Το καλύτερο θα ήταν να διαβάσουν την αγγλική έκδοση, όχι την κανονική, εκείνη στην οποία συμπεριλαμβάνεται το πρωτότυπο, για να δουν με τα μάτια τους τη διαστρέβλωση που έχει γίνει. (Π.χ. σε αυτήν τη σελίδα δείτε τα δύο βελάκια που υπάρχουν στον στίχο 14.)

Τα πράγματα είναι απλά. Η μετάφραση των εβδομήκοντα δεν είναι «μετάφραση της μετάφρασης» όπως τεχνηέντως της προσάψατε. Είναι μία μετάφραση της Παλαιάς Διαθήκης από τα Εβραϊκά στην Κοινή Ελληνική.

Και παίρνοντας αφορμή την παραπάνω ανακρίβεια που γράψατε, απαντάω εγώ στην ερώτησή μου ―μιας και εσείς δεν απαντήσατε― λέγοντας ότι η ελληνική Μετάφραση Νέου Κόσμου είναι μετάφραση της μετάφρασης. Αφού πρόκειται για μετάφραση της αγγλικής ΜΝΚ που την έγραψαν άγνωστοι, η οποία (αγγλική ΜΝΚ) είναι «μετάφραση» του πρωτοτύπου.

Γιώργος είπε...

(Αποκάλυψη 7:9‐10)
"είδα ένα μεγάλο πλήθος, το οποίο κανένας άνθρωπος δεν μπορούσε να αριθμήσει, από όλα τα έθνη και τις φυλές και τους λαούς και τις γλώσσες ... λέγοντας: «Τη σωτηρία την οφείλουμε στον Θεό μας, που κάθεται στο θρόνο, και στο Αρνί».

Έτσι ο 'πολύς όχλος' / το μεγάλο πλήθος δεν περιορίζεται σε όσους μιλούν Ελληνικά.
Σήμερα πολύ περισσότεροι μιλούν Αγγλικά / Γαλλικά / Γερμανικά / Κινέζικα /Ρωσικά /Ισπανικά παρά Ελληνικά.

Γιώργος

Νικόλαος είπε...

Ωραία, και τι θέλετε να πείτε με αυτό; Ότι οι Απόστολοι έπρεπε να γράψουν την Καινή Διαθήκη στα Αγγλικά; Ή ότι σωστά έγινε... «της μετάφρασης» με τη Μετάφραση Νέου Κόσμου;

Γιώργος είπε...

Νικόλαος:
"Το καλύτερο θα ήταν να διαβάσουν την αγγλική έκδοση, όχι την κανονική, εκείνη στην οποία συμπεριλαμβάνεται το πρωτότυπο, για να δουν με τα μάτια τους τη διαστρέβλωση που έχει γίνει. (Π.χ. σε αυτήν τη σελίδα δείτε τα δύο βελάκια που υπάρχουν στον στίχο 14.)

Αναφέρεσαι στο ακόλουθο:
Κείμενο Westcott&Hort:
Ιωάννης 14:14
"εαν τι αιτησητε [με] εν τω ονοματι μου τουτο ποιησω"

Το 'βελάκι' δείχνει στο '[με]' που όπως βλέπεις υπάρχει μέσα σε παρενθέσεις, δηλαδή λείπει από πολλά αρχαία χειρόγραφα.
Πρόκειται λοιπόν για ΝΟΘΑ προσθήκη από κάποιους τριαδιστές / δυϊστές [που 'μπέρδευαν' τον Πατέρα με τον Γιό].
Το ότι οι αιτήσεις γίνονται προς τον Πατέρα του Χριστού μέσω του Χριστού [ως μεσίτη] φαίνεται από πολλά εδάφια, όπως και από το 'Πάτερ ημών' ως υποδειγματική προσευχή που τη δίδαξε ο Χριστός, ο οποίος ΚΑΙ ο ίδιος προσευχόταν στον Πατέρα του και Θεό του.
π.χ.
(Λουκάς 22:41‐44)
"άρχισε να προσεύχεται, λέγοντας: «Πατέρα, αν θέλεις, απομάκρυνε αυτό το ποτήρι από εμένα. Ωστόσο, ας γίνει, όχι το δικό μου θέλημα, αλλά το δικό σου». Τότε εμφανίστηκε σε αυτόν ένας άγγελος από τον ουρανό και τον ενίσχυσε. Αλλά, καθώς τον κατέλαβε αγωνία, συνέχισε να προσεύχεται πιο ένθερμα"

Άστοχη λοιπόν η λανθασμένη αναφορά σου στη ΜΝΚ.

Γιώργος

Νικόλαος είπε...

Τα παράπονά σας στη Σκοπιά. Σελίδα από βιβλίο της εταιρείας παρέθεσα, αγαπητέ, δεν τα έβγαλα από το μυαλό μου!

Γιώργος είπε...

Νικόλαος:
Ωραία, και τι θέλετε να πείτε με αυτό; Ότι οι Απόστολοι έπρεπε να γράψουν την Καινή Διαθήκη στα Αγγλικά; Ή ότι σωστά έγινε... «της μετάφρασης» με τη Μετάφραση Νέου Κόσμου;

Δεν είναι 'αντιστρέψιμο' το ότι η Κ.Δ. γράφτηκε στην Κοινή Ελληνική - και καλώς λόγω της 'πλούσιας' και 'υποδειγματικής' θαυμάσιας Ελληνικής γλώσσας.
Όταν έγραψα ότι η ΜΝΚ δεν είναι 'μετάφραση μετάφρασης' εννοούσα ότι δεν μεταφράστηκε η Π.Δ. από την μετάφραση των εβδομήκοντα αλλά κατευθείαν από το Εβραϊκό κείμενο.
Η Κ.Δ. μεταφράστηκε επίσης από το πρωτότυπο Ελληνικό κείμενο - με τη 'συνδρομή' της Νεοελληνικής - στην Αγγλική και από εκεί - ευκολότερα - σε κάθε γλώσσα του κόσμου.

Γιώργος

Νικόλαος είπε...

H ελληνική Μετάφραση Νέου Κόσμου είναι μετάφραση της μετάφρασης λοιπόν. Είναι μία «γκρίκλις» μετάφραση όπως πολύ εύστοχα είχε διατυπώσει ο Παναγιώτης και εξοργιστήκατε.


κ. Γιώργος: «Η Κ.Δ. μεταφράστηκε επίσης από το πρωτότυπο Ελληνικό κείμενο - με τη 'συνδρομή' της Νεοελληνικής»


Δεν ξέρω αν είχαμε τη συνδρομή της Νεοελληνικής, αλλά το σίγουρο είναι ότι (τουλάχιστον στα Ματθ. κζ' 52-53 και Ιωάν. α' 1) συνεργάστηκαν και κάποια πεπτωκότα πνεύματα (βλ. Σκοπιά, 1/8/1983, σελ. 31).

Γιώργος είπε...

Αναφέρεσαι στο Ματθ. κζ' 51-53
"Καὶ ἰδοὺ τὸ καταπέτασμα τοῦ ναοῦ ἐσχίσθη ἀπ’ ἄνωθεν ἕως κάτω εἰς δύο, καὶ ἡ γῆ ἐσείσθη, καὶ αἱ πέτραι ἐσχίσθησαν, 52 καὶ τὰ μνημεῖα ἀνεῴχθησαν καὶ πολλὰ σώματα τῶν κεκοιμημένων ἁγίων ἠγέρθησαν, 53 καὶ ἐξελθόντες ἐκ τῶν μνημείων μετὰ τὴν ἔγερσιν αὐτοῦ εἰσῆλθον εἰς τὴν ἁγίαν πόλιν καὶ ἐνεφανίσθησαν πολλοῖς."

Θεωρείς ότι τότε έγινε ανάσταση νεκρών;

Νικόλαος είπε...

Ας δούμε μέσα από ένα απόσπασμα σχολίου του κ. Χρήστου από ποια (πνευματιστική) σκοπιά βλέπει η... Σκοπιά αυτό το χωρίο.


Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή. Και ας πάρουμε πρώτα το χωρίο της Κ.Δ., Ματθαίος 27, 51-53.

«Και αμέσως το καταπέτασμα του ναού εσχίσθηκε σε δύο κομμάτια από πάνω έως κάτω, και η γη εσείσθηκε και οι βράχοι εσχίσθηκαν και τα μνήματα άνοιξαν και πολλά σώματα των πεθαμένων αγίων αναστήθηκαν. Και όταν εβγήκαν από τα μνήματα μετά την ανάστασή του, ήλθαν στην αγία πόλη και παρουσιάσθηκαν σε πολλούς.»

Και ερχόμαστε τώρα στη ΣΚΟΠΙΑ - 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 1976, ΣΕΛΙΔΑ 588. Εκεί έχει ένα άρθρο που αναφέρεται σε ένα σεισμό που είχε γίνει στην Γουατεμάλα και έγινε η αιτία να ξεσκεπαστούν φέρετρα ανθρώπων που είχαν πεθάνει από χρόνια. Και συνδυάζει αυτό το γεγονός με τα γεγονότα που περιγράφονται στο παραπάνω χωρίο του Ματθαίου. Και συνεχίζει:

«Μια αφήγησις της Αγίας Γραφής, μεταφρασμένη από τον Γιοχάννες Γκραίμπερ, λέγει ότι όταν ο Ιησούς απέθανε, ‘η γη εσείσθη και οι βράχοι εσχίσθηκαν, και τα μνημεία ηνοίχθησαν και πολλά σώματα των κεκοιμημένων ανέστησαν. Ούτω έγιναν ορατά από πολλούς διερχόμενους από εκείνον τον τόπο κατά την επιστροφή τους στην πόλι’. Έτσι, αντί να ήταν μία ανάστασις, καθώς υπονοούν μερικές μεταφράσεις της Αγίας Γραφής, φαίνεται ότι απλώς πτώματα είχαν εκτεθή σε κοινή θέα, όπως ακριβώς συνέβη στην Γουατεμάλα. Ματθ. Κζ΄ 51-53.»

Για όσους δεν κατάλαβαν η Σκοπιά κακοποιώντας το χωρίο του Ματθαίου, αφού αυτή άλλα γράφει, και το κανονικό χωρίο του Ματθαίου άλλα, καταλήγει στο συμπέρασμα πως δεν αναστήθηκαν τα πτώματα των αγίων, αλλά κάποια πτώματα εξαιτίας του σεισμού εκτέθηκαν σε κοινή θέα!!!!!

Και τα στηρίζει όλα αυτά στη μετάφραση του Γιοχάννες Γκραίμπερ. Αλλά ποιος είναι αυτός ο Γιοχάννες Γκραίμπερ; Θα αφήσουμε τη Σκοπιά να απαντήσει επ’ αυτού.

Έτσι στη ΣΚΟΠΙΑ - 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 1983, ΣΕΛΙΔΑ 31, της τέθηκε η ερώτηση γιατί δεν χρησιμοποιεί πλέον την μετάφραση του Γιοχάννες Γκραίμπερ. Και απαντάει:

«Αυτή η μετάφραση είχε χρησιμοποιηθεί μερικές φορές για να υποστηρίζει την απόδοση των εδαφίων Ματθ. Κζ΄ 52-53 και Ιωάννης α΄ 1, όπως αποδίδονται στην Μετάφραση Νέου Κόσμου... Αλλά όπως φαίνεται από τον πρόλογο στην έκδοση 1980 της «Καινής Διαθήκης» από τον Γιοχάννες Γκραίμπερ, αυτός ο μεταφραστής βασίστηκε στον κόσμο των πνευμάτων του θεού.» Και καταλήγει η Σκοπιά: «Η Σκοπιά δεν θεώρησε κατάλληλο να χρησιμοποιεί μια μετάφραση που έχει τόσο στενή σχέση με τον πνευματισμό (Δευτερ. Ιη΄ 10-12).»

Για όσους δεν κατάλαβαν και πάλι, η Σκοπιά ισχυρίζεται εδώ πως χρησιμοποιούσε μια μετάφραση που είχε γίνει υπό την επήρεια των δαιμόνων, εν αγνοία της όμως!!!!

Να την πιστέψουμε; Λέει αλήθεια η Σκοπιά και εμείς την κακολογούμε;

Κατά την προσφιλή μας τακτική θα αφήσουμε την ίδια να απαντήσει.

Έτσι στη ΣΚΟΠΙΑ - 1 ΙΟΥΝΙΟΥ, 1956, ΣΕΛΙΔΑ 169, είναι γραμμένο το εξής:

«Ο Ιωάννης Γκραίμπερ λέγει στον πρόλογο της μεταφράσεώς του, της Καινής Διαθήκης, που εξεδόθη το 1937»

Και συνεχίζει παρακάτω η Σκοπιά:

«Στον πρόλογο του ανωτέρω βιβλίου του ο πρώην ιερεύς Γκραίμπερ λέγει: ‘Το πιο σημαντικό πνευματιστικό βιβλίο είναι η Γραφή’. Κάτω από αυτή την εντύπωση ο Γκραίμπερ προσπαθεί να κάνει την μετάφρασή της Καινής Διαθήκης του να έχει χαρακτήρα πολύ πνευματιστικό.»

Δηλαδή η Σκοπιά από το 1956 ήξερε πως η μετάφραση του Γκραίμπερ είχε γίνει κάτω από την επήρεια των δαιμόνων, αφού εκτός των άλλων, η ίδια δηλώνει πως η Καινή Διαθήκη του, είχε χαρακτήρα πνευματιστικό δηλ. δαιμονικό.

Γιώργος είπε...

Ακόμα μια φορά θα ήθελα μου πείς:
Θεωρείς ότι τότε έγινε κάποια ανάσταση νεκρών;

Δεν μου απάντησες Νικόλαε.

Νικόλαος είπε...

Αυτό συζητάμε; Ή το αν η ελληνική Μετάφραση Νέου Κόσμου είναι μετάφραση της μετάφρασης; Και όσον αφορά τα Ματθ. Κζ΄ 52-53 και Ιωάννης α΄ 1, μήπως η ελληνική Μετάφραση Νέου Κόσμου είναι μετάφραση της (δαιμονικής) μετάφρασης του Γκραίμπερ;

Θα έλεγα να ξεκαθαρίσουμε το αρχικό θέμα της κουβέντας μας και μετά συζητάμε για ό,τι θέλετε, αγαπητέ κ. Γιώργο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...