ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

12 Οκτ 2010

ΠΑΤΑΝΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ; ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΚΑΙΝΕ!


   ‘Όπως είναι γνωστό οι παροιμίες και τα γνωμικά είναι αποστάλαγμα της σοφίας του κάθε λαού. Μέσα σε μια πρόταση ο σοφός λαός, σου λέει τόσα πράγματα, που πιθανόν κάποιος για να σου τα αναφέρει θα χρειάζονταν σελίδες ολόκληρες.
    Μια λοιπόν από τις πιο γνωστές παροιμίες της σοφίας του λαού μας είναι και η περίφημη «δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά», η οποία υποδηλώνει πως κάτι πιθανόν υπάρχει, όταν ακούγεται μια φήμη για κάποιον – ους ή για κάτι.
     Έτσι λοιπόν, πολλές φορές είχαμε γίνει και στο παρελθόν αλλά και στο παρόν κοινωνοί διαφόρων φημών για την άσχημη συμπεριφορά των Μαρτύρων του Ιεχωβά απέναντι στις εικόνες λόγω του μίσους τους προς αυτές, αλλά δεν θέλαμε να τις υιοθετήσουμε και να τις πιστέψουμε, ακόμα και αν προέρχονταν από προσωπικές μαρτυρίες φιλικών προσώπων...
      Γιατί πιστεύαμε πως μπορεί οι Μάρτυρες του Ιεχωβά να μην πιστεύουν στην τιμή των εικόνων και να τις μισούν, αλλά δεν είναι δυνατόν να φέρονται έτσι σε κάτι που τυγχάνει σεβασμού του άλλου ως θρησκευτικό σύμβολο.
      Γνωρίζοντας και οι ίδιοι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά τις φήμες που κυκλοφορούσαν και κυκλοφορούν γι’ αυτούς για την συμπεριφορά τους απέναντι στις εικόνες, είχαν και έχουν την ευκαιρία από θύτες να «το παίξουν» θύματα, αφού γνωρίζουν πως δεν είναι δυνατόν να αποδειχτεί κάτι, μόνο από μια προσωπική μαρτυρία ελλείψει αποδεικτικών στοιχείων.
      Έτσι δεν μας έκανε εντύπωση όταν μία κυρία που κατοικεί στην Γερμανία, μας διηγήθηκε πως όταν επισκέφτηκε, κατόπιν πρόσκλησης μιας γνωστής της Μάρτυρος του Ιεχωβά τον τόπο συνάθροισής τους, το πρώτο που της είπε – ειρωνευόμενη μάλιστα – ήταν το εξής: «Βλέπεις πουθενά να έχουμε εικόνες και να τις πατάμε;»
       Και βέβαια δεν έχουν εικόνες να τις πατάνε ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΤΙΣ ΚΑΙΝΕ!!!!
       Την δήλωσή μας αυτή την κάνουμε με πλήρη επίγνωση των γραφομένων μας. Διότι το δικαίωμα αυτό μας το έδωσε η ίδια η Οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά «Σκοπιά» και δεν την βγάλαμε από το μυαλό μας. Απλώς, στο μυαλό μας δεν χωρούσε όταν διαβάζαμε στο έντυπό της, πως Μάρτυρες του Ιεχωβά κάψανε εικόνες!!!
      Αλλά μια άλλη παροιμία του λαού μας είναι, «πως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια». Γι’ αυτό λοιπόν και εμείς προχωράμε στην απόδειξη των ισχυρισμών μας.
      Στο επίσημο περιοδικό «Σκοπιά» της Οργάνωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά, της 1ης Οκτωβρίου του 1974 και στις σελίδες 587 – 588 – 589  υπάρχει το άρθρο «Πως η χρήσις των εικόνων μπορεί να σας επηρεάση». Αμέσως γίνεται αντιληπτό, πως το άρθρο ασχολείται με την τιμή και την προσκύνηση των εικόνων που τους αποδίδουμε εμείς, και που βέβαια κατά την «Σκοπιά» θεωρείται ειδωλολατρία. Επ’ αυτού μπορεί ο αναγνώστης να διαβάσει το άρθρο μας «Είναι ειδωλολατρεία η προσκύνηση των εικόνων;»

    Στην σελίδα 588 η «Σκοπιά» γίνεται πιο συγκεκριμένη και υποστηρίζει πως η τιμή που αποδίδουμε στις εικόνες στην πραγματικότητα προσφέρεται στα δαιμόνια και όχι στο Θεό! Και υποστηρίζει, πως αν έχουμε θρησκευτικές εικόνες στο σπίτι μας μπορεί να μας επισκέπτονται και να μας ενοχλούνε τα δαιμόνια!!!
     Διηγείται μάλιστα και ένα περιστατικό που συνέβη σε μια κυρία στην Βόρειο Αμερική. Η κυρία αυτή λοιπόν, ήταν άρρωστη όλο το καλοκαίρι χωρίς κάποια προφανή αιτία της αρρώστιας της. Μάλιστα ένα βράδυ την επισκέφτηκε ένας δαίμονας με την μορφή μικρού παιδιού που έκανε βόλτα στο δωμάτιο της και μάλιστα κάθισε και δίπλα της!!!
     Όλα αυτά τα διηγήθηκε στην κόρη της και το γαμπρό της οι οποίοι έψαξαν όλο το σπίτι μήπως βρουν την αιτία των γεγονότων αυτών. Και ω του θαύματος την βρήκαν! Και αυτό δεν ήταν άλλο από δυο θρησκευτικές εικόνες που είχε η μάνα της!! Αμέσως αποφάσισαν ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!!!! Και πράγματι τις έκαψαν και σταμάτησαν όχι μόνο να έρχονται οι δαίμονες αλλά και η μάνα τους θεραπεύτηκε και «έγινε περδίκι»!!!!
     Δημοσιεύουμε ευθύς αμέσως το φοβερό αυτό ντοκουμέντο της καύσης των εικόνων από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, όχι μόνο για τους Ορθόδοξους, αλλά πολύ περισσότερο για τους ίδιους τους Μάρτυρες του Ιεχωβά που πιθανόν να υποστηρίξουν πως τους συκοφαντούμε!:

Περιοδικό των Μαρτύρων του Ιεχωβά «Σκοπιά» της 1ης Οκτωβρίου 1974, σελίδα 588: Μάρτυρες του Ιεχωβά καίνε εικόνες για να σταματήσουν να έρχονται οι δαίμονες!!!!

    Και για να μην υπάρξει και καμιά ένσταση από τον οποιοδήποτε Μάρτυρα του Ιεχωβά προς τον Ορθόδοξο πιστό πως είναι κατασκευασμένο αυτό που γράφουμε, δημοσιεύουμε και τις δύο σελίδες του περιοδικού «Σκοπιά» που περιέχουν το θλιβερό αυτό επεισόδιο.


Περιοδικό των Μαρτύρων του Ιεχωβά «Σκοπιά» της 1ης Οκτωβρίου 1974, σελίδες 587 - 588: Ολόκληρο το άρθρο για το κάψιμο των εικόνων από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά


      Δέον να ληφθεί υπόψη και το εξής από τον Ορθόδοξο πιστό. Πως το κείμενο δεν μιλάει αόριστα για εικόνες αλλά για ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. Και το επισημαίνουμε αυτό γιατί μπορεί οι Μάρτυρες του Ιεχωβά να ξεκινήσουν την γνωστή τακτική τους, πως ναι μεν η «Σκοπιά» μιλάει για εικόνες αλλά όχι τις κανονικές κ.λ.π. κ.λ.π. Άλλωστε το συγκεκριμένο άρθρο της «Σκοπιάς» ασχολείται με την προσκύνηση των εικόνων. Ακριβώς και γι’ αυτό το λόγο δημοσιεύουμε σχεδόν ολόκληρο το άρθρο της, εκτός από 10 γραμμές που ακολουθούν στη σελίδα 589 και απλώς επαναλαμβάνουν τα ίδια, πως δηλαδή ο Θεός δεν επιδοκιμάζει την λατρεία των εικόνων γιατί ουσιαστικά αποδίδεται στους δαίμονες από τους οποίους πιθανόν να δεχτούμε και επίθεση!  
     Άξιον μνείας είναι και το εξής. Πως η καύσης των εικόνων από το ζευγάρι Μαρτύρων του Ιεχωβά το οποίο επαινείται από την «Σκοπιά» σαν διώξιμο των δαιμόνων, δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός αφού πιο κάτω γράφει πως πολλοί Μάρτυρες του Ιεχωβά είχαν παρόμοιες εμπειρίες.

      Γι’ αυτό λοιπόν, που να βρουν εικόνες οι Μάρτυρες του Ιεχωβά για να τις πατήσουν, αφού τις έχουν κάψει για να διώξουν τους δαίμονες!
       Και εσείς αγαπητοί πιστοί τι κάθεστε έτσι άπραγοι και δεν καίτε τις εικόνες!!! Σας αρέσει η συντροφιά των δαιμόνων;
       Πέρα τώρα από το αστείο της υπόθεσης οι εικόνες κάθε άλλο παρά φορείς των δαιμόνων είναι. Και δεν χρειάζεται καμιά βαθυστόχαστη θεολογική ανάλυση, για τον απλούστατο λόγο, πως το γεγονός που έγινε αιτία να κάψουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά τις εικόνες είναι κατασκευασμένο για να έχουν την δικαιολογία για να τις καίνε. Επειδή το κείμενο αυτό έχει αντιφάσεις. Από πού το ξέρουμε; Μα από ποιον άλλον; Από την «αγαπημένη» μας «Σκοπιά». Μας αφήνει ποτέ στο παράπονο;  
        Στην «Σκοπιά» της 15ης Ιουνίου του 1961 στην σελίδα 367 υπάρχει μια ερώτηση από αναγνώστη της: «με ποια μορφή ή τρόπο επήγε ο Σατανάς να πειράση τον Ιησούν; Μήπως ενεφανίσθη με μορφή ανθρώπου ή ο Ιησούς άκουσε μόνο φωνή;»
    Και απαντάει η «Σκοπιά» πως ο Σατανάς και οι δαίμονες δεν μπορούν πλέουν να υλοποιούνται μετά τον Κατακλυσμό. Ορίστε και το σχετικό ντοκουμέντο:

Περιοδικό των Μαρτύρων του Ιεχωβά «Σκοπιά» της 15ης Ιουνίου 1961, σελίδα 367: Ο Σατανάς και οι δαίμονες δεν μπορούν πλέουν να υλοποιούνται μετά τον Κατακλυσμό

     Συνεπώς, πως μπόρεσε η εν λόγω κυρία να καταλάβει πως ο δαίμονας που σύρθηκε δίπλα της ήταν παιδί; Έφτιαξε καφέ και είδε το φλιτζάνι ή πήγε σε κανένα μέντιουμ και της το είπε!!!
     Προφανώς λοιπόν όλα αυτά είναι, όπως είπαμε κατασκευασμένα από τη «Σκοπιά», για να μπορούν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά να καίνε τις εικόνες αφού άλλωστε τους έχει δοθεί το «πράσινο φως» και η επιδοκιμασία από την ίδια την Οργάνωσή τους.
     Όσο για το ποιος υπηρετεί τους δαίμονες θυμίζουμε στην «Σκοπιά» μία ακόμη παροιμία του λαού μας, πως «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί».
      Μήπως πιστεύει πως ξεχάσαμε πως επί χρόνια χρησιμοποιούσε ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΗΣ, την  δαιμονική μετάφραση της Αγίας Γραφής του Γιοχάννες Γκρέμπερ, γεγονός που δέχεται και η ίδια;
     Ας κοιτάξει λοιπόν να διώξει τους δαίμονες από το δικό της «σπίτι» και μετά ασχολείται και με τα άλλα.

     Τώρα λοιπόν ξέρετε σε τι είδους Οργάνωση ανήκουν αυτοί που σας χτυπούν την πόρτα του σπιτιού σας ή σας σταματάνε στον δρόμο να σας δώσουν τα φυλλάδια και τα έντυπά τους.





ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου.

68 σχόλια:

Νικόλαος είπε...

Στο τέλος θα καραφλιάσουμε, κ. Χρήστο, με τις αισχρές διδασκαλίες της «καθαρής» εταιρείας Σκοπιά. Συγχαρητήρια που ξεσκεπάζετε τα εμέσματά της!

Να σημειώσουμε ότι η Σκοπιά «αδειάζει» και τους Μάρτυρες του Ιεχωβά που λένε υπερηφανευόμενοι «Αν πατούσαμε τις εικόνες, θα τους δίναμε αξία! Για εμάς, οι εικόνες, δεν έχουν την παραμικρή αξία, ώστε να ασχοληθούμε μαζί τους!»

Το «άδειασμα» είναι προφανές αφού η επίσημη θέση της εταιρείας, που αναλύεται συστηματικά στο παρόν άρθρο, είναι ότι οι ίδιες οι θρησκευτικές εικόνες μπορεί να προκαλέσουν την επίσκεψη δαιμόνων!

Υ.Γ.: Για όποιον θέλει περισσότερες πληροφορίες για αυτό που αναφέρεται στο τέλος του παρόντος άρθρου για τις δαιμονικές μεταφράσεις της Αγίας Γραφής που χρησιμοποιεί η Σκοπιά, ας δει την ομολογία της ίδια της εταιρείας σε παλαιότερο σχόλιο του κ. Χρήστου.

Unknown είπε...

Βρε τους αθεόφοβους.

Rwssel είπε...

Ατελείωτα βοθρολύματα αυτή η Σκοπιά.
Η προσβολή θρησκευτικών συμβόλων αποτελεί ποινικό αδίκημα...

Μπράβο Χρήστο!

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Ὠωωω τὶ βλέπω ὁ ψευδοπροφήτης Ῥώσσελ ἀναστήθηκε ὄντως καὶ γράφει μάλιστα καὶ στο μπλόγκ !!!

Ανώνυμος είπε...

Τα βορθολύμματα ακροδεξιούλι να τα αναζητήσεις στο κεφάλι σου...

Ποινικό αδίκημα είναι το τι θα κάνει κάποιος τα προσωπικά του αντικείμενα;;; Άμα θέλει τα καίει, άμα θέλει τα μαγειρεύει, άμα θέλει τα πολτοποιεί, λογαριασμό θα σου δώσει;;;;

Όλοι εσείς που διαρρηγνύετε τα ιμάτιά σας σοκαρισμένοι από τα "κατάπτυστα" γραφόμμενα της Σκοπιάς για τα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ αντικείμενα...

...θεωρείτε μαγκιά το ότι ο Θεοδόσιος και ο Ιουστινιανός θέσπισαν δια νόμου την Ορθοδοξία στο Βυζάντιο επ' απειλή εξορίας, δήμευσης και θανάτου και κατέστρεψαν σεβάσματα άλλων...

Και είμαι σίγουρος ότι μερικοί από εσάς και τους αναγνώστες σας δεν θα το είχαν σε τίποτα να σκίσουν περιοδικά των Μαρτύρων ή να βιαιοπραγήσουν, αν έχουν την ευκαιρία να το πράξουν αυτό.


Γιωργάρας ο καραμπουζουκλής

Ανώνυμος είπε...

Rwssel: Η προσβολή θρησκευτικών συμβόλων αποτελεί ποινικό αδίκημα

Και από πότε οι πιστοί του Γιαχβέ απέκτησαν τέτοιες ευαισθησίες;

Διότι στο παρελθόν, κάθε άλλο παρά σεβασμό στα θρησκευτικά σύμβολα (των άλλων) έδειχναν:

«και εισήλθε πας ο λαός της γης εις οίκον του Βάαλ και κατέσπασαν αυτόν και τα θυσιαστήρια αυτού και τας εικόνας αυτού συνέτριψαν» [Δ’ Βασιλειών 11:18]

Nikos.

Πίτερ προς Νίκο είπε...

Νίκο κάνε μου τη χάρη και μην ανακατεύεσαι στην κουβέντα μου με το κύριο Γιωργαρα.

Απάντησέ μου πρώτα σε αυτά που σε έχω ρωτήσει κατά το παρελθόν και υστερα έλα να κάνεις διάλογο μαζί μου.

Πίτερ

Rwssel είπε...

Αφού οι πράκτορες του Αμαρουσίου εξαγριώνονται είμαστε σε καλό δρόμο!

"Ακροδεξιοί, θρησκόληπτοι, φασίστες", μπλα μπλα...

Το έχω πει εδώ και καιρό, το Ίντερνετ θα είναι η ταφόπλακα παραθρησκειών τύπου Σκοπιά. Υπάρχουν άνθρωποι με ταυτότητα (ναι ζουν ανάμεσά μας) που συγκρίνουν το τί γινόταν το 3000 πρό Χριστού με το 2010 ΜΕΤΑ Χριστόν...Θα συμβιβαστούμε με την ύπαρξή τους. Να υποχωρήσουμε στον αγώνα να τους ξεμπροστιάζουμε ΠΟΤΕ.

Κανένα σχόλιο επί της ανάρτησης θα ακούσουμε από τους βαλτούς του Αμαρουσίου ή θα το κάνουν γαργάρα ως συνήθως όπως με κάθε τι που δεν τους συμφέρει;

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Γιατί κ. Ρώσσελ κατηγορείτε τις «αθώες περιστερές» τους ΜτΙ και ιδιαίτερα αυτές του Αμαρουσίου; Δεν είναι πάντοτε ευγενικοί και ήπιοι απέναντι σ’ αυτούς που τους «συκοφαντούν»; Ορίστε και ο Γιώργαρας, δεν είδατε πόσο «ευγενικό» σχόλιο έκανε.
Μετά πως είπατε; Να κάνουν σχόλιο επί της ανάρτησης, εκτός από ύβρεις; Το άλλο με το Τοτό το ξέρετε;

Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Μουσιούρ Rwssel,

Μόνο χαρακτηρισμούς είσαι και επιχειρηματολογία μηδέν.

Και αυτό συμβαίνει γιατί δεν σου καίγεται καρφί για λογικά συμπεράσματα.

Το μόνο που σε απασχολεί είναι ότι οι Μάρτυρες δεν συμβαδίζουν με τον εθνικισμό σου.

Κι εσένα σού αρέσει ΜΟΝΟ ό,τι συμβαδίζει με τον εθνικισμό σου. Αν αύριο η Ορθοδοξία πάει κόντρα στον εθνικισμό σου, και αυτή θα τη βρίζεις.

Δικαίωμά σου να έχεις τις απόψεις που έχεις, αρκεί να μένουν σε επίπεδο διάλογου. (το "επίπεδο διαλόγου" χρησιμοποιείται καταχρηστικά σε αυτή την πρόταση)



Και κάτι για εσένα Χρηστάρα

Να ξέρεις ότι από τη στιγμή που συντάσσεσαι αβίαστα και αβάδιστα με το μέρος του Rwssel μοιράζεσαι και τις αμαρτίες του... Να στο πω διαφορετικά, όταν ο άλλος βρίζει και εσύ τον κανακεύεις, πέφτει κι εσένα το κρίμα.

Γεια χαρά νταν

Γιωργάρας

Rwssel είπε...

Είδες τί ωραία προπαγάνδα που κάνει ο εντεταλμένος περί του διαδικτύου από το Αμαρούσιον;

Μας κατηγορεί για χαρακτηρισμούς ένας που μας χαρακτηρίζει.

Εμείς θέλουμε να μείνεις "Γιωργάρα". ΣΤΑΣΟΥ, ΜΥΓΔΑΛΑ!

Ανώνυμος είπε...

Rwsselouli, ξέρεις τι εύκολα που αποδεικνύεται οτί είσαι ο μπαρουφολόγος και ότι βασίζεσαι σε φαντασιώσεις;

Γράφεις:

εντεταλμένος περί του διαδικτύου από το Αμαρούσιον

Απόδειξέ το.

Αν το αποδείξεις, θα πάρω πίσω αυτό που είπα, ότι δηλ. είσαι μπαρουφολόγος και φαντασιόπληκτος και θα σου ζητήσω δημόσια συγνώμη.

Αν δεν το αποδείξεις, θα επιβεβαιωθώ και θα ζητήσεις εσύ δημόσια συγνώμη.


Γιωργάρας

Λε μανγκ ντε βοτανίκ

rwssel είπε...

Νομίζεις ότι δεν έχουμε πληροφοριοδότη ΜΕΣΑ στο Αμαρούσιον;

Συνέχισε να το πιστεύεις...

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ πολύ που μόνος σου απέδειξες ότι είσαι μπαρουφολόγος και φαντασιόπληκτος.

Πρέπει να ζητήσεις τώρα μια δημόσια συγνώμη.



Γιωργάρας

rwssel είπε...

Zητώ ταπεινά συγγνώμη από τους αναγνώστες του ιστολογίου που κάθομαι και ασχολούμαι με έναν λούμπεν του Αμαρουσίου.

Ανώνυμος είπε...

Giorgaras:Μόνο χαρακτηρισμούς είσαι και επιχειρηματολογία μηδέν.

Giorgaras: Ευχαριστώ πολύ που μόνος σου απέδειξες ότι είσαι μπαρουφολόγος και φαντασιόπληκτος.

Σεμινάριο για ψυχολόγους! βαρβάτη case study religious-driven disorder

Ανώνυμος είπε...

Λίγο ακόμα και θα δεις ολοκληρωμένο το ψυχολογικό προφίλ ενός φαντασιόπληκτου αντιαιρετικού που θα μας πει σε λίγο ότι μαλώνει μαζί του το Κυβερνών Σώμα.

Φυσικά εννοείται ότι όσοι συντάσσεστε μαζί του υπάγεστε στην ίδια συνομοταξία.


Γιωργάρας the international, ο εντεταλμένος του Μπρούκλιν

Πίτερ προς Γιώργαρα ή Γιωργάρα είπε...

Κύριε Γιώργαρα γεια σας.

Δεν γνωρίζω αν διαβάσατε την απάντησή μου ή αν από επιλογή σας αποφύγατε να μου απαντήσετε..

Σας ξαναδημοσιεύ το σχόλιό μου με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά θα απάντήσετε.

Το σχόλιό μου ήταν το εξης:

Κύριε Γιωργαρα!

Με το σχόλιό σας επιβεβαιώνετε ότι υπάρχουν Μάρτυρες του Ιεχωβά μορφωμένοι!

Επειδή δεν θέλω να παραθέσω κάτι το οποίο ίσως φανεί συκοφαντικό κι επειδή δεν θα ήθελα να έχω μπλεξίματα με τα πνευματικά δικαιώματα της εταιρίας σας, θα είχατε παρακαλώ την καλοσύνη να μας αντιγράψετε μόνο τα μαύρα πηχτά γράμματα που βρίσκονται στο πράσινο πλαίσιο της :

ΣΚΟΠΙΑ 2008 - 1η Σεπτεμβρίου σελίδα 10..;

Όσο για την ερώτηση που μου θέσατε (2 Ιωάννη 7) θα σας απαντήσω αφού ξεκαθαρίσουμε πρώτα το θέμα της μόρφωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά.

Σας ευχαριστώ.

Πίτερ

Ανώνυμος είπε...

Αν θες να δεις πραγματικά ποιός είναι διαταραγμένος ψυχικά, πήγαινε σε ένα νοσοκομείο και πες τους "εγώ δεν κάνω μετάγγιση αίματος ακόμα και αν ΠΕΘΑΝΩ διότι το λέει η Αγία Γραφή".

Μέτρα αντιδράσεις και πες μας (αν δεν σε μπουζουριάσουν στην ψυχιατρική κλινική asap)

rwssel είπε...

Jehovah's Witnesses and Mental Illness


58 λεπτά συνέντευξη με τον Ψυχίατρο και πρώην ΜτΙ J. Bergman


"10% of the average congregation is in serious need of some type of THERAPY"

Χρήστος Παλάντζας είπε...

Γιωργάρα αγόρι μου καταλαβαίνω πως προσπαθείς να σώσεις τα προσχήματα αφού ούτε αυτή τη φορά μπόρεσες να πραγματοποιήσεις τον διακαή πόθο σου που είναι η αποδόμηση του «Αντιαιρετικού». Γι’ αυτό και καταφεύγεις στην γνωστή πρακτική των Μαρτύρων του Ιεχωβά που είναι η συκοφάντηση και σπίλωση του άλλου. Δεν σε παρεξηγώ όμως, γιατί σ’ αυτό το περιβάλλον μεγάλωσες, ζεις και κινείσαι οπότε σου έχει γίνει βίωμα και κάτι το αυτονόητο.
Και δεν κάθισες για μια στιγμή να σκεφτείς το εξής απλό. Άραγε θα μπορούσε η Σκοπιά ή ο οιοσδήποτε Μάρτυρας του Ιεχωβά να αντέξει ένα μπλογκσποτ σαν τον Αντιαιρετικό; Που ποτέ μα ποτέ δεν έκοψε ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ –εκτός από ελάχιστα βωμολόχα- και ο καθένας μπορεί να γράφει ότι θέλει.
Τώρα με συκοφαντείς πως συντάσσομαι με τον Ρώσσελ. Στο άρθρο «Αντιμετωπίστε απλά και εύκολα τους ΜτΙ» με συκοφαντούσες πως έβαζα άλλους να πάνε την κουβέντα αλλού γιατί τάχα σε … φοβόμουνα, επειδή δεν μπορούσα να σου … απαντήσω. Και οι ερωτήσεις μου είναι ακόμα εκεί και σε περιμένουν!
Ο κ. Ρώσσελ είναι ενήλικας και υπεύθυνος γι’ αυτά που γράφει, όπως και ο οιοσδήποτε και δεν χρειάζεται την δική μου υποστήριξη ή μη. Όπως σου είπα και πιο πάνω ο καθένας μπορεί να γράφει ότι θέλει και αυτός μετά θα υποστηρίξει αυτά που έγραψε. Στον Αντιαιρετικό δημοσιεύονται τα πάντα.
Και μία ακόμη απόδειξη του σεβασμού της ελευθερίας της γνώμης που με διακρίνει. Μπορείς να πας στον Αγγλικό Αντιαιρετικό το Watchtower-stop.blogspot.com και εκεί θα δεις τι σημαίνει Χρήστος Παλάντζας ή Αντιαιρετικός. Παρόλο που έχω βάλει φραγή των σχολίων, επειδή ανεβάζουν κάποιοι σχόλια που δίνουν διευθύνσεις με «τσόντες», θα δεις στο άρθρο μου "THE WATCHTOWER – ERRORS, LIES AND CONTRADICTIONS", σχόλιο που με αποκαλεί ηλίθιο. Και ενώ μπορούσα να το κόψω, το δημοσίευσα ακριβώς γιατί σέβομαι τον συνομιλητή μου και τον αναγνώστη μου ο οποίος μπορεί να γράψει ότι θέλει ακόμα και να με βρίσει.
Αυτόν τον αέρα αναπνέουμε και ζούμε στην Ορθοδοξία, κάτι που εσύ σαν ΜτΙ δεν θα τον νοιώσεις ποτέ. Και αυτός που κόβει τα σχόλια ακόμα και αν δηλώνει Ορθόδοξος μόνο τέτοιος δεν είναι.
Μπορεί όλα αυτά που γράφω να τα πάρεις σαν κήρυγμα, αλλά δεν με νοιάζει.

Καλό σου βράδυ αγόρι μου και να σε έχει ο Θεός καλά.

Χρήστος Παλάντζας

Ανώνυμος είπε...

Οι ΜΤΙ δεν καινε εικονες ουτε τις
πατανε.

Ειναι ειρηνικοι ανθρωποι και μελετουν την Αγ Γραφη.

Ποτε δεν ειδα να καινε εικονες η να τις πατανε.

Μπορει κανεις να παρακολουθησει συγκεντρωση τους και να το εξακριβωσει.

χριστακης είπε...

μαρτυρες του ιεχωβα>?ειρηνικοι ανθρωποι και καλοι.κατα εντολη του θεου διωχνουν τον αντρα την γυναικα τους η τα παιδια τους απο το σπιτι οταν αποφασισουν να φυγουν απο αυτην την επιχειρηση απατης που λεγεται εβραιοαμερικανικη εταιρεια σκοπια αε.απαγορευουν στα παιδια τους να συναναστρεφονται με αλλα παιδια εκτος αν θελουν να κανουν προσηλυτισμο.αρνουνται να συζητησουν καποια εδαφια που εχουν αλλοιωθει απο την σκοπια.δημοκρατια ειπαμε.αφηνουν τα παιδια τους να πεθανουν με δηθεν εντολη θεικη.προπαγανδιζουν συνεχως και ενοχλουν κοσμο στον δρομο και στα σπιτια.μερικα μονο απο τα δημοκρατικα της κρατικης επιχειρησης σκοπια η οποια επιχορηγει την αμερικανικη κυβερνηση συχνα αφου αποκαλει παρακλαδι της μασονιας σαν αλλη μι αβραιοκινητη οργανωση.μεχρι στιγμης εδω στην κυπρο δεν ειχα την ευχαριστη εμπειρια συζητησης μαζι με υπαλληλους της σκοπιας.ισως να αμαρτησω ομως αν δεχθω επισκεψη στην οικια μου αν και ηρθαν ενω ελειπα αλλα η μανα μου ευγενικα ειπε οχι δεν θελουμε να αγορασουμε τα προιοντα σας.α ξεχασα κατι απαγορευεται και το φεισμπουκ καπως.κανενας ελληνας υπαλληλος της σκοπιας δεν εντοπιστηκε αν εχει προφιλ τουλαχιστον δεν βρεθηκε ενας με το μαρτυρ στο θρησκεια.προπαγανδα γινεται σε μπλογκς στοpathfinder kai στο zoo gr.αυτα απο ενα αμαρτωλο ορθοδοξο χριστιανο που θα καει στην αρπαγη που θα γινει ισως το 10000 μετα χριστο.αγαπητοι μαρτυρες φοβαμαι μηπως ερωτευτω παραφορα μια υπαλληλο σας η κανω φιλο ενα δικο σας.θα ειναι δυστυχια για μενα να γνωρισω ενα κουκλακι που ειναι εγκλωβισμενο σε σας.γνωριζω κουκλες που εγκλωβιστηκαν στην θρησκεια του αθεισμου και ματωνω.

Ανώνυμος είπε...





ΑΚΗΣ
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


Γεια σας!

Είναι αλήθεια, ότι έγραψε, ο
αδελφός Γιώργος ξανά?

Αυτό είναι για πολύ γέλιο....

Γιώργη, πρόσεξε μη ξανά μπώ στο διάλογο, γιατί δεν θα ξέρεις από που είναι η πόρτα για να φύγεις...

Δεν σου έφτασε τόση ξεφτίλα, και ήρθες να πάρεις περισσότερη?

Αν είχαν καμιά ντουζίνα σαν και σένα οι ΜτΙ, θα είχε τελειώσει το παραμύθι τους τώρα!

Όταν θα έχω όρεξη για πλάκα, θα έρχομαι, για να βλέπω τις εξυπνάδες που λες, και να γελάω!!

Τι έγινε με τον αρμαγεδώννα?
ακόμη έρχεται?? χαχαχαχα...άντε γεια...



Γιώργος είπε...

Ανώνυμος: "Οι ΜΤΙ δεν καινε εικονες ουτε τις πατανε.
Ειναι ειρηνικοι ανθρωποι και μελετουν την Αγ Γραφη.
Ποτε δεν ειδα να καινε εικονες η να τις πατανε.
Μπορει κανεις να παρακολουθησει συγκεντρωση τους και να το εξακριβωσει"

Είναι όπως τα λες ανώνυμε.
Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν χρησιμοποιούν καθόλου θρησκευτικές 'εικόνες' / αναπαραστάσεις ως είδωλα, ενώ πολλοί άλλοι χρησιμοποιούν θρησκευτικές εικόνες ως είδωλα όπως δείχνει η Αγία Γραφή στο:
Αποκάλυψη 9:20
"οἱ λοιποὶ τῶν ἀνθρώπων, ... οὐ μετενόησαν ἐκ τῶν ἔργων τῶν χειρῶν αὐτῶν, ἵνα μὴ προσκυνήσουσιν τὰ δαιμόνια
καὶ τὰ εἴδωλα
τὰ χρυσᾶ
καὶ τὰ ἀργυρᾶ καὶ τὰ χαλκᾶ
καὶ τὰ λίθινα καὶ τὰ ξύλινα,
ἃ οὔτε βλέπειν δύνανται οὔτε ἀκούειν οὔτε περιπατεῖν"
δηλαδή:
"Οι υπόλοιποι άνθρωποι ... δεν μετανόησαν από τα έργα των χεριών τους, ώστε να μη λατρέψουν τους δαίμονες
και τα είδωλα
τα χρυσά
και τα ασημένια και τα χάλκινα
και τα πέτρινα και τα ξύλινα,
τα οποία ούτε να βλέπουν μπορούν ούτε να ακούν ούτε να περπατούν
"

Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στην Καινή Διαθήκη στην οποία να αναφέρεται ότι κάποιος Χριστιανός του πρώτου αιώνα ή κάποιος απόστολος του Χριστού κατέφυγε στη χρήση οπτικών βοηθημάτων / εικόνων για να προσευχηθεί στον Θεό (ούτε σε καντήλια ούτε σε εικόνες - που έτσι κι αλλιώς δεν είχε κανένας Χριστιανός την εποχή του Χριστού και των Αποστόλων), πόσο μάλλον να προσκυνάει εικόνες - κάτι το απαράδεκτο για έναν γνήσιο Χριστιανό που υπακούει στον Θεό.

Έτσι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά ακολουθώντας την εντολή "«Αγαπητοί μου, φεύγετε από της ειδωλολατρείας» (1 Κορινθίους 10:14) και «φυλάξατε εαυτούς από των ειδώλων» (1 Ιωάννου 5:21)",
δεν δίνουν ούτε 'δεκάρα' για να αγοράσουν ξύλινα, πλαστικά ή μεταλλικά θρησκευτικά αντικείμενα.

Εφόσον οι Μάρτυρες του Ιεχωβά αποφεύγουν να αγοράζουν εικόνες, συνεπώς δεν ασχολούνται με αυτές ούτε και έχουν στην κατοχή τους εικόνες.

Άρα οι Μάρτυρες του Ιεχωβά ούτε πατάνε εικόνες ούτε καίνε, επειδή απλώς δεν έχουν.

Γιώργος

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Κ. Γιώργο δεν πρόλαβες να ξαναρθείς και άρχισες πάλι τις γνωστές σου άρες – μάρες – κουκουνάρες.
Πως σου κατέβηκε από το μυαλό σου πως οι ΜτΙ δεν καίνε τις εικόνες; Και αυτοί που κάψανε τις εικόνες και τους αναφέρει και η Σκοπιά τι είναι; Μάρτυρες του … Βούδα;

Άλλωστε διάβασε και το σχόλιο του κ. Γιώργαρα, ο γνωστός και από παλιά ως Παπαδόπουλος που είναι και αυτός ΜτΙ τι λέει. Ακριβώς τα αντίθετα από εσένα!!

Απαντώντας στον Rwssel που υποστηρίζει πως η καύση θρησκευτικών συμβόλων ειναι ποινικό αδίκημα γράφει


«Ποινικό αδίκημα είναι το τι θα κάνει κάποιος τα προσωπικά του αντικείμενα;;; Άμα θέλει τα καίει, άμα θέλει τα μαγειρεύει, άμα θέλει τα πολτοποιεί, λογαριασμό θα σου δώσει;;;;»


Και αν θα δεις, δεν γράφει ότι οι ΜτΙ δεν καίνε τις εικόνες – πως θα μπορούσε άλλωστε αφού το γράφει και η ίδια η Σκοπιά – ούτε λέει πως λέω ψέματα.

Σταμάτα λοιπόν τις άρες – μάρες – κουκουνάρες σου και μην γίνεσαι ρεζίλι.

Χρήστος – αντιαιρετικός

Γιώργος είπε...

κ.Χρήστος:
"Κ. Γιώργο δεν πρόλαβες να ξαναρθείς και άρχισες πάλι τις γνωστές σου άρες – μάρες – κουκουνάρες.
Πως σου κατέβηκε από το μυαλό σου πως οι ΜτΙ δεν καίνε τις εικόνες; Και αυτοί που κάψανε τις εικόνες και τους αναφέρει και η Σκοπιά τι είναι; Μάρτυρες του … Βούδα;"

Λάθος το κατάλαβες κ.Χρήστο.
Ένας Μάρτυρας του Ιεχωβά δεν αγοράζει και δεν έχει εικόνες.

Ένας που θέλει να γίνει Μάρτυρας του Ιεχωβά δεν πρέπει να έχει εικόνες.

Κατάλαβες τη διαφορά;

Η Σκοπιά εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους κάποιος που ΓΙΝΕΤΑΙ Μάρτυρας του Ιεχωβά
ή που
με οποιονδήποτε τρόπο έτυχε να βρεθούν στην κατοχή του [π.χ. κληρονομιά σπιτιού από παππού/γονέα/συγγενή που δεν ήταν Μάρτυρας του Ιεχωβά] θρησκευτικά αντικείμενα δεν μπορεί να συνεχίσει να τα κατέχει


Ο καθένας που θέλει να υπακούει στον Θεό, ας φροντίσει προσωπικά να κάνει το μέρος του ώστε να μη παγιδευτεί από τέτοια είδωλα.
Η οδηγία του Θεού στους Ισραηλίτες ήταν:
(Δευτερονόμιο 7:25) "Τις γλυπτές εικόνες των θεών τους πρέπει να τις κάψετε στη φωτιά. Δεν πρέπει να επιθυμήσεις το ασήμι και το χρυσάφι που είναι πάνω τους ούτε να το πάρεις για τον εαυτό σου, για να μην παγιδευτείς από αυτό"

Εννοείται ότι αυτό αναφέρεται σε 'γλυπτές εικόνες' που θα ερχόταν στην δική τους κατοχή

Εννοείται ότι δεν παγιδεύεται κάποιος από εικόνες/είδωλα που κατέχουν άλλοι.

Ο Μωϋσής, όταν πήρε τις 10 εντολές σε πέτρινες πλάκες από τον Θεό και στο γυρισμό διαπίστωσε ότι οι Ισραηλίτες λάτρευαν το χρυσό μοσχάρι τι έκανε;

"είδε το μοσχάρι και τους χορούς, ο θυμός του Μωυσή άναψε ... πήρε το μοσχάρι που είχαν φτιάξει και το έκαψε με φωτιά" (Έξοδος 32:19-20)

Μήπως αναφέρεται πουθενά ότι ο Μωϋσής έπαιρνε τα χρυσά, χάλκινα κλπ. ομοιώματα μοσχαριών ή άλλων ζώων που λάτρευαν οι Αιγύπτιοι - εφόσον τα είχαν στην δική τους κατοχή - και τα έκαιγε; Φυσικά ΟΧΙ.

Έτσι ούτε και οι Μάρτυρες του Ιεχωβά καίνε οτιδήποτε ανήκει στην κατοχή και στην ιδιοκτησία άλλων.

O καθένας όμως έχει το δικαίωμα,
οτιδήποτε ανήκει στον ίδιο να το κάνει ό,τι θέλει ως δική του ιδιοκτησία, ενεργώντας σε συμφωνία με την εντολή του Θεού:
"«Αγαπητοί μου, φεύγετε από της ειδωλολατρείας» (1 Κορινθίους 10:14) και «φυλάξατε εαυτούς από των ειδώλων» (1 Ιωάννου 5:21)".

Εσείς όμως μη φοβάστε.
Κανένας δεν σας καίει τις δικές σας εικόνες.
Δικές σας είναι, ό,τι θέλετε τις κάνετε.
[Δεν σας λέω να τις κάψετε στη σόμπα για να ζεσταθήτε όταν από το πολύ κρύο θα 'κοκκινίζει η μύτη']
Και κάτι ακόμα:
Το «Νάσιοναλ Τζηογκράφικ», Ιούνιος 1977, σ. 850
παραθέτει την παρατήρηση που έκανε ένας εξερευνητής. «Αν οι Χριστιανοί προσεύχωνται σε εικόνες αγίων που είναι κατασκευασμένες από ξυλουργούς, γιατί οι Χουίκολς να μη προσεύχωνται στον ήλιο που είναι τόσο καλύτερα κατασκευασμένος;»
Παρόμοια αναγράφεται στον Ησαΐα 44:16, 17, 20 για κάποιον 'τεχνίτη' που χρησιμοποιεί ξύλα από το δάσος:
«Το ήμισυ αυτού καίει εν πυρί· με το άλλο ήμισυ τρώγει το κρέας· ψήνει το ψητόν και χορταίνει· και θερμαίνεται ...
και το εναπολειφθέν αυτού κάμνει θεόν, το γλυπτόν αυτού· γονατίζει έμπροσθεν αυτού και προσκυνεί αυτό και προσεύχεται εις αυτό και λέγει, Λύτρωσόν με, διότι είσαι ο θεός μου"
[ΑΛΛΑ:] "Τούτο, το εν τη δεξιά μου, είναι ψεύδος

Γιώργος

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Κ. Γιώργο σου τόχω πει και παλιότερα, είσαι απόλαυση όταν κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις.

Σου έχω λοιπόν δυο ερωτησούλες.

1. Γράφεις:
«Λάθος το κατάλαβες κ.Χρήστο.
Ένας Μάρτυρας του Ιεχωβά δεν αγοράζει και δεν έχει εικόνες.»


Που ακριβώς γράφω εγώ στο άρθρο μου πως οι ΜτΙ αγοράζουν εικόνες;
Το ότι έχουν κάποιοι από αυτούς εικόνες, τα παράπονά σου στη Σκοπιά και όχι σε μένα. Γιατί αυτή γράφει πως πολλοί ΜτΙ είχαν παρόμοιες εμπειρίες με το ζευγάρι των ΜτΙ. Για διάβασε λοιπόν καλύτερα αυτά που γράφει η Σκοπιά. Για να έχουν λοιπόν παρόμοιες εμπειρίες, από πού τις απέκτησαν;

2. Στο δια ταύτα:

Το συγκεκριμένο ζευγάρι ΜτΙ που αναφέρει η Σκοπιά του 1974 σελ. 587, ΕΚΑΨΑΝ ή ΔΕΝ ΕΚΑΨΑΝ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ;

Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

γιατι κ γιωργο να μην εχουν οι μαρτυρεσ εικονες του χριστου...ας μη παρουν βρε αδερφε τις ορθοδοξεσ ας κοψουν απο τα βιβλια τους και ας τον εχουν στολισμενο βρε ανθρωπε οπως θα ειχαν στολισμενο τον γιο τους την κορη το γαμπρο τον αντρα την γυναικα τους...δηλαδη στασου το να εχεισ εικονες ανθρωπων δικων σου στολισμενων δεν ειναι ειδωλολατρεια αλλα το να εχεις τον Χριστο ειναι; Δε σου ειπα να τη παρουν και να την προσκυνανε αφου το θεωρουνε κακο ασ την εχουνε εκει να καθεται ΜΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
Σωστα τα λετε οτι οι μτι δεν καινε η πατανε εικονες εκ προθεσεωσ αλλα κ γιωργο το αρθρακι αυτο της σκοπιας δε μου αρεσε και ξερετε γιατι; για τον απλον λογον οτι...φανατιζει εμμεσωσ πλιν σαφως...σιγονταρει που λεμε...πες πες πες τετοια ο αλλος ο καημμενος ο μτιαπο φοβο η δε ξερω τι θα φοβηθει και να αγγιξει καλε εικονα μη τυχον και του αρπαξει το δαχτυλο κανενας δαιμονας και του το φαει...χαχαχααχ ευτυχως που δεν τα λετε αυτα συχνα πυκνα στα μαγκαζινα σας...μετα θα φοβουνται να κοιταξουνε σε εικονες μη τυχον και τους φαει το ματι κανεναν δαιμονας ΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧ καταλαβατε το σκεπτικο εδω του αρθρου;.....αυτες οι εμμεσως πλιν σαφως σιγονταριστικκες πλυσεις εγκεφαλου δε μου αρεσουν κατα τα αλλα μη σωσετε και ακουμπισετε εικονα χριστου κου του λου κου του λου. Καλε; εδω σε ενα αρθρο καπιας σκοπιας ο μαρτυρας εσκθψε και προσκυνησε την σκοπια τα τευχη δλδ καθε φορα πριν ανοιξει τα κουτια με τα οποια λαμβανανε τα τευχη...καλε; αν αυτο το κανε για καμια εικονα χριστου εστω και απο τα βιβλια σας κομμενη θα του ειχανε παρει το κεφαλι χρατσ με τη χατζαρα...χαχαχαχαχαχαχαχαχ δε ξετε τι λετε....για λιγο ηρεμηστε και χαλαρωστε και δειτε οτι η σκοπια ειναι μεγαλη π......τσα οπως εχω αναφερει και στο παρελθον.

αυταααααααααααααα

Γιώργος είπε...

κ.Χρήστος:
2. Στο δια ταύτα:
Το συγκεκριμένο ζευγάρι ΜτΙ που αναφέρει η Σκοπιά του 1974 σελ. 587, ΕΚΑΨΑΝ ή ΔΕΝ ΕΚΑΨΑΝ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ;
Χρήστος – αντιαιρετικός
25 Οκτωβρίου 2010 3:01 μ.μ.

Αφού το λέει η Σκοπιά, έτσι είναι. Ουδεμία αμφιβολία.
Αλλά υπάρχει και νεώτερο Ξύπνα που γράφει κάτι σχετικό.
Ξύπνα 22/1/1977 σ. 27-29 στο θέμα: Τι να Κάμω τα Είδωλα;
"Οι Χριστιανοί που θέλουν να έχουν την επιδοκιμασία του είναι ομοίως υποχρεωμένοι ν’ αποφεύγουν τη χρήσι των ειδώλων ή εικόνων στη λατρεία των. Ο απόστολος Παύλος έγραψε: «Δια τούτο, αγαπητοί μου, φεύγετε από της ειδωλολατρείας... δεν δύνασθε να ήσθε μέτοχοι της τραπέζης του Κυρίου και της τραπέζης των δαιμονίων.»—1 Κορ. 10:14, 19-21· Πράξ. 17:29.
Πολλά άτομα, αφού έμαθαν τι λέγει η Αγία Γραφή διέκριναν την ανάγκη ν’ απαλλαγούν από είδωλα, εικόνες, περιδέραια και σταυρούς στα οποία ή μέσω αυτών προσηύχοντο προηγουμένως ή τα οποία εσυνήθιζαν να σέβωνται. Αλλά εγείρεται το ερώτημα όσον αφορά το τι να κάνη κανείς με τέτοια είδωλα. Τι θα κάνατε εσείς—θα τα καταστρέφατε; Θα τα πουλούσατε; Θα τα δίδατε αλλού;
Η γυναίκα αυτή στην Ισπανία εγνώριζε τις συμβουλές της Αγίας Γραφής και προέβη σε τελεία καταστροφή των ειδώλων. Παραδείγματος χάριν, πριν μετακινηθούν στη Γη της Επαγγελίας και εκβάλουν τους ειδωλολάτρας κατοίκους της, ο Θεός διέταξε τους Ισραηλίτας: «Τα γλυπτά των θεών αυτών θέλετε καύσει εν πυρί· δεν θέλεις επιθυμήσει το αργύριον ή το χρυσίον το επ’ αυτών, ουδέ θέλεις λάβει αυτό εις σεαυτόν δια να μη παγιδευθής εις αυτό· ...δια να μη γείνης ανάθεμα ως αυτό (να μη γίνης υποκείμενος σε καταστροφή).»—Δευτ. 7:25, 26
Επίσης, αυτό που έκαμαν τα άτομα που έγιναν Χριστιανοί στην αρχαία Έφεσο όσον αφορά τα βιβλία μαγείας που είχαν, δείχνει τι πρέπει να κάμη κανείς με τα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται στην ψευδή λατρεία. Διαβάζομε τα εξής: «Πολλοί δε και εξ εκείνων, οίτινες έκαμον τας μαγείας, φέροντες τα βιβλία αυτών, κατέκαιον ενώπιον πάντων· και αριθμήσαντες τας τιμάς αυτών, εύρον πεντήκοντα χιλιάδας αργυρίου.»—Πράξ. 19:18, 19.

Ομοίως, πολλά άτομα τα οποία στους συγχρόνους καιρούς έχουν εγκαταλείψει την ειδωλολατρία, έχουν καταστρέψει τελείως τα είδωλα τους. Αντί να τα δώσουν σε κάποιον άλλον, έκαψαν ή έσχισαν τις χάρτινες ή υφασμάτινες εικόνες στις οποίες προηγουμένως προσέφεραν λατρεία ή προσηύχοντο. Πέταξαν ή έσπασαν τις πλαστικές ή ξύλινες εικόνες και τους σταυρούς. Δεν πούλησαν ούτε έδωσαν σε άλλους αυτούς τους «αγίους» και τα θρησκευτικά αντικείμενα διότι άλλα άτομα, αν τα αποκτούσαν, θα τα χρησιμοποιούσαν για λατρεία.
...
Ασφαλώς κάθε άτομο που εγκαταλείπει τα είδωλα για να υπηρετήση τον Δημιουργό μπορεί ν’ αποφασίση πώς θ’ απαλλαγή από τα είδωλα που χρησιμοποιούσε για λατρεία. Ασφαλώς θα έπρεπε να τα μεταχειρισθή με τρόπο που δεν θα βοηθήση ούτε θα ενθαρρύνη άλλα άτομα στην ειδωλολατρία. (1 Ιωάν. 5:21) Και όπως ακριβώς έκανε αυτή η Ισπανίδα η οποία είχε ζητήσει συμβουλή ως προς τον τρόπο που έπρεπε να ενεργήση, οφείλει να εκλέξη μια πορεία που θα του αφήση μια καθαρή συνείδησι.—1 Τιμ. 1:5, 19.
Μ’ αυτόν τον τρόπο θα ταιριάζη στην περιγραφή που έδωσε ο Παύλος στους αρχαίους Χριστιανούς στη Θεσσαλονίκη: ‘Επιστρέψατε προς τον Θεόν από των ειδώλων δια να δουλεύητε τον Θεόν ζώντα και αληθινόν, και να προσμένητε τον Υιόν αυτού εκ των ουρανών όστις ελευθερώνει ημάς από της μελλούσης οργής» (1 Θεσσ. 1:9,10)"

Γιώργος

Γιώργος είπε...

κ.Χρήστος:
2. Στο δια ταύτα:
Το συγκεκριμένο ζευγάρι ΜτΙ που αναφέρει η Σκοπιά του 1974 σελ. 587, ΕΚΑΨΑΝ ή ΔΕΝ ΕΚΑΨΑΝ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ;
Χρήστος – αντιαιρετικός
25 Οκτωβρίου 2010 3:01 μ.μ.

Ναι.
Και υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις, όπως:
Βιβλίο Έτους 1994 σ. 57 "Δυο μάρτυρες του Ιεχωβά στη Δομινικανή Δημοκρατία επισκέφτηκαν κάποιο σπίτι και είδαν μέσα ένα ζευγάρι να προσεύχεται γονατιστό. Περίμεναν ώσπου το ζευγάρι τελείωσε την προσευχή και κατόπιν ξαναχτύπησαν. Όταν οι άνθρωποι ήρθαν στην πόρτα, υποδέχτηκαν τους MtI με τα εξής λόγια: «Σε ευχαριστούμε, Θεέ, που άκουσες την προσευχή μας». Αυτοί δέχτηκαν αμέσως τη βοήθεια που τους πρόσφεραν οι αδελφοί προκειμένου να μελετήσουν την Αγία Γραφή. Δυο ημέρες αργότερα, όταν εξέτασαν τα εδάφια που καταδικάζουν τη χρήση ειδώλων, ζήτησαν αμέσως συγνώμη από τους αδελφούς και μάζεψαν όλες τις εικόνες που είχαν στο σπίτι. (Δευτ. 7:25) Ο άντρας στράφηκε στη σύζυγό του και τη ρώτησε: «Είμαστε με τον Ιεχωβά ή με τον Διάβολο;» «Με τον Ιεχωβά», αποκρίθηκε εκείνη. Έπειτα, έκαψαν όλες τις εικόνες τους — που ήταν πολλές"


Δικές τους ήταν, οι ίδιοι αποφάσισαν.
Και είχαν όλο το δικαίωμα στα δικά τους αντικείμενα να κάνουν ό,τι θέλουν.

Γιώργος

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Κ. Γιώργο σας ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου, που ένας ακόμη ΜτΙ εκτός από τον κ. Γιωργάρα ή Παπαδόπουλο επιβεβαίωσε πως οι ΜτΙ καίνε τις εικόνες. Συνεπώς δεν είναι ψέμα ότι ακούγεται γι’ αυτούς γύρω από αυτό το ζήτημα. Σας ευχαριστώ και πάλι.

Χρήστος – αντιαιρετικός

Γιώργος είπε...

Ανώνυμος:
γιατι κ γιωργο να μην εχουν οι μαρτυρεσ εικονες του χριστου

Απλό είναι το ζήτημα γιατί οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν έχουν εικόνες κανενός.
Ο ίδιος ο Ιησούς το απέκλεισε αυτό καθώς εξήγησε γιατί πρέπει να λατρεύεται ο Θεός χωρίς τη βοήθεια υλικών αντικειμένων.
Είπε: «οι αληθινοί προσκυνηταί θέλουσι προσκυνήσει τον Πατέρα εν πνεύματι και αληθεία· διότι ο Πατήρ τοιούτους ζητεί τους προσκυνούντας αυτόν. Ο Θεός είναι Πνεύμα, και οι προσκυνούντες αυτόν εν πνεύματι και αληθεία πρέπει να προσκυνώσι» (Ιωάννης 4:23,24)

Αυτό αποκλείει τη χρήση εικόνων στην λατρεία του Θεού. Όταν πετύχει κάποιος να προσκυνάει το Θεό μόνο "εν πνεύματι και αληθεία" - και συνεπώς χωρίς εικόνες -, γίνεται "αληθινός προσκυνητής" του Θεού όπως είπε ο Χριστός.

O απόστολος Παύλος μίλησε κάποτε σε ένα πλήθος Ελλήνων φιλοσόφων οι οποίοι χρησιμοποιούσαν είδωλα για να λατρεύουν τους αόρατους θεούς τους. Τους είπε: «Δεν πρέπει να νομίζωμεν τον Θεόν ότι είναι όμοιος με χρυσόν ή άργυρον ή λίθον, κεχαραγμένα δια τέχνης ανθρώπου». (Πράξεις 17:16-31)

Οι Χριστιανοί εντέλονται να ‘περπατούν δια πίστεως, ουχί δια της όψεως’, και να
‘φεύγουν από της ειδωλολατρείας"

(1 Κορινθίους 10:14) "αγαπητοί μου, να φεύγετε από την ειδωλολατρία"

(2 Κορινθίους 5:7) "περπατάμε μέσω πίστης, όχι μέσω όρασης [όχι με εικόνες και άλλα θρησκευτικά αντικείμενα]"

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Γιώργος : Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στην Καινή Διαθήκη στην οποία να αναφέρεται ότι κάποιος Χριστιανός του πρώτου αιώνα ή κάποιος απόστολος του Χριστού κατέφυγε στη χρήση οπτικών βοηθημάτων / εικόνων για να προσευχηθεί στον Θεό (ούτε σε καντήλια ούτε σε εικόνες - που έτσι κι αλλιώς δεν είχε κανένας Χριστιανός την εποχή του Χριστού και των Αποστόλων), πόσο μάλλον να προσκυνάει εικόνες - κάτι το απαράδεκτο για έναν γνήσιο Χριστιανό που υπακούει στον Θεό.

- Η αιμορροούσα γυναίκα του κατά Ματθαίον Ευαγγελίου η οποία έζησε τον πρώτο αιώνα,σύμφωνα με τη μαρτυρία του Ευσεβίου ,είχε φτιάξει εικόνα-ανδριάντα τον Χριστό, από τον οποίο και θεραπεύτηκε.

Ο ίδιος ο Ευσέβιος πήγε και την είδε με τα μάτια του.
Patrologia Graeca / Eusebius Caesariensis / PG 20 / 7. 18.
- Ἀλλ’ ἐπειδὴ τῆσδε τῆς πόλεως εἰς μνήμην ἐλήλυθα, οὐκ ἄξιον ἡγοῦμαι παρελθεῖν διήγησιν καὶ τοῖς μεθ’ ἡμᾶς μνημονεύεσθαι ἀξίαν. τὴν γὰρ αἱμορροοῦσαν, ἣν ἐκ τῶν ἱερῶν εὐαγγελίων πρὸς τοῦ σωτῆρος ἡμῶν τοῦ πάθους ἀπαλλαγὴν εὕρασθαι μεμαθήκαμεν, ἐνθένδε ἔλεγον ὁρμᾶσθαι τόν τε οἶκον αὐτῆς ἐπὶ τῆς πόλεως δείκνυσθαι καὶ τῆς ὑπὸ τοῦ σωτῆρος εἰς αὐτὴν εὐεργεσίας θαυμαστὰ τρόπαια παραμένειν.
7.18.2 – ἑστάναι γὰρ ἐφ’ ὑψηλοῦ λίθου πρὸς μὲν ταῖς πύλαις τοῦ αὐτῆς
οἴκου γυναικὸς ἐκτύπωμα χάλκεον, ἐπὶ γόνυ κεκλιμένον καὶ τεταμέναις ἐπὶ τὸ
πρόσθεν ταῖς χερσὶν ἱκετευούσῃ ἐοικός, τούτου δὲ ἄντικρυς ἄλλο τῆς αὐτῆς ὕλης, ἀνδρὸς ὄρθιον σχῆμα, διπλοΐδα κοσμίως περιβεβλημένον καὶ τὴν χεῖρα τῇ γυναικὶπροτεῖνον, οὗ παρὰ τοῖς ποσὶν ἐπὶ τῆς στήλης αὐτῆς ξένον τι βοτάνης εἶδος φύειν, ὃ μέχρι τοῦ κρασπέδου τῆς τοῦ χαλκοῦ διπλοΐδος ἀνιόν, ἀλεξιφάρμακόν τι παντοίων νοσημάτων τυγχάνειν.
7.18.3 – τοῦτον τὸν ἀνδριάντα εἰκόνα τοῦ Ἰησοῦ φέρειν ἔλεγον, ἔμενεν δὲ καὶ εἰς ἡμᾶς, ὡς καὶ ὄψει παραλαβεῖν ἐπιδημήσαντας αὐτοὺς τῇ πόλει.
7.18.4 – καὶ θαυμαστὸν οὐδὲν τοὺς πάλαι ἐξ ἐθνῶν εὐεργετηθέντας πρὸς τοῦ
σωτῆρος ἡμῶν ταῦτα πεποιηκέναι, ὅτε καὶ τῶν ἀποστόλων αὐτοῦ τὰς εἰκόνας
Παύλου καὶ Πέτρου καὶ αὐτοῦ δὴ τοῦ Χριστοῦ διὰ χρωμάτων ἐν γραφαῖς σῳζομένας ἱστορήσαμεν, ὡς εἰκός, τῶν παλαιῶν ἀπαραφυλάκτως οἷα σωτῆρας ἐθνικῇ συνηθείᾳ παρ’ ἑαυτοῖς τοῦτον τιμᾶν εἰωθότων τὸν τρόπον.
7.19.1 – Τὸν γὰρ Ἰακώβου θρόνον,
τοῦ πρώτου τῆς Ἱεροσολύμων ἐκκλησίας τὴν ἐπισκοπὴν πρὸς τοῦ σωτῆρος καὶ τῶν ἀποστόλων ὑποδεξαμένου, ὃν καὶ ἀδελφὸν τοῦ Χριστοῦ χρηματίσαι οἱ θεῖοι λόγοι περιέχουσιν, εἰς δεῦρο πεφυλαγμένον οἱ τῇδε κατὰ διαδοχὴν περιέποντες ἀδελφοὶ σαφῶς τοῖς πᾶσιν ἐπιδείκνυνται οἷον περὶ τοὺς ἁγίους ἄνδρας τοῦ θεοφιλοῦς ἕνεκεν οἵ τε πάλαι καὶ οἱ εἰς ἡμᾶς ἔσῳζόν τε καὶ ἀποσῴζουσι σέβας. καὶ ταῦτα μὲν ταύτῃ.
“…τῶν παλαιῶν ἀπαραφυλάκτως οἷα σωτῆρας ἐθνικῇ συνηθείᾳ παρ’ ἑαυτοῖς τοῦτον τιμᾶν εἰωθότων τὸν τρόπον…”

Καλλικλῆς

Ανώνυμος είπε...

Γιώργος είπε...
Ανώνυμος:
γιατι κ γιωργο να μην εχουν οι μαρτυρεσ εικονες του χριστου

Απλό είναι το ζήτημα γιατί οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν έχουν εικόνες κανενός.
Ο ίδιος ο Ιησούς το απέκλεισε αυτό καθώς εξήγησε γιατί πρέπει να λατρεύεται ο Θεός χωρίς τη βοήθεια υλικών αντικειμένων.
Είπε: «οι αληθινοί προσκυνηταί θέλουσι προσκυνήσει τον Πατέρα εν πνεύματι και αληθεία· διότι ο Πατήρ τοιούτους ζητεί τους προσκυνούντας αυτόν. Ο Θεός είναι Πνεύμα, και οι προσκυνούντες αυτόν εν πνεύματι και αληθεία πρέπει να προσκυνώσι» (Ιωάννης 4:23,24)

Αυτό αποκλείει τη χρήση εικόνων στην λατρεία του Θεού. Όταν πετύχει κάποιος να προσκυνάει το Θεό μόνο "εν πνεύματι και αληθεία" - και συνεπώς χωρίς εικόνες -, γίνεται "αληθινός προσκυνητής" του Θεού όπως είπε ο Χριστός.


΄΄Ο Θεός είναι Πνεύμα, και οι προσκυνούντες Αυτόν, εν Πνεύματι και αληθεία πρέπει να τον προσκυνούν΄΄. είχε πει ο Κύριος στη Σαμαρείτισσα που τον ξεδίψασε. (Ιωάννης 4/δ΄ 23,24). Τόνισε μάλιστα, ότι ΄΄οι αληθινοί προσκυνηταί΄΄, θα προσκυνούσαν το Θεό με τον τρόπο αυτό, δηλαδή ΄΄εν Πνεύματι και αληθεία΄΄. Είναι λοιπόν σημαντικό για όσους θεωρούμε τους εαυτούς μας Χριστιανούς, να δούμε τι σημαίνει η φράση: ΄΄εν Πνεύματι΄΄. Ας αφήσουμε λοιπόν τον απόστολο Παύλο να μας το εξηγήσει:

΄΄Ο γαρ νόμος του Πνεύματος τής ζωής εν Χριστώ Ιησού ηλευθέρωσέν σε από τού νόμου τής αμαρτίας και τού θανάτου... Υμείς δε ουκ εστέ εν σαρκί αλλά εν Πνεύματι είπερ Πνεύμα Θεού οικεί εν υμίν. Ει δε τις Πνεύμα Χριστού ουκ έχει, ούτος ουκ έστιν αυτού... ει δε το Πνεύμα οικεί εν υμίν, ο εγείρας Χριστόν εκ νεκρών, ζωοποιήσει και τα θνητά σώματα υμών δια τού ενοικούντος αυτού Πνεύματος εν υμίν... όσοι γαρ Πνεύματι Θεού άγονται, ούτοι υιοί Θεού εισίν...΄΄. -Ρωμαίους 8/η΄ 2,9,11,14.

΄΄Το Πνεύμα συμαρτυρεί τω Πνεύματι ημών ότι εσμέν τέκνα Θεού... την απαρχήν τού Πνεύματος έχοντες, ημείς και αυτοί εν εαυτοίς στενάζομεν... Ωσαύτως και το Πνεύμα συναντιλαμβάνεται τη ασθενεία ημών. Το γαρ τι προσευξώμεθα δει ουκ οίδαμεν, αλλά αυτό το Πνεύμα υπερεντυγχάνει στεναγμοίς αλαλήτοις. Ο δε ερευνών τας καρδίας οίδεν τι το φρόνημα τού Πνεύματος, ότι κατά Θεόν εντυγχάνει υπέρ αγίων΄΄. -Ρωμαίους 8/η΄ 16,23,26,27.

΄΄...Πληρούσθε εν Πνεύματι λαλούντες εαυτοίς εν Ψαλμοίς και ύμνοις και ωδαίς πνευματικές, άδοντες και ψάλλοντες τη καρδία υμών τω Κυρίω, ευχαριστούντες πάντοτε υπέρ πάντων...΄΄ -Εφεσίους 5/ε΄ 18-20.

Σύμφωνα με αυτά τα χωρία, κάποιος είναι ΄΄εν Πνεύματι΄΄, όταν ΄΄το Πνεύμα τού Θεού λαλεί μέσα του΄΄, και τον κατευθύνει. Όταν λαλεί στην καρδιά του με Ψαλμούς, με ύμνους, με ωδές πνευματικές, όταν λαλεί στο πνεύμα του με στεναγμούς αλάλητους.

΄΄Εν Πνεύματι΄΄ είναι όποιος βαπτισμένος με Άγιο Πνεύμα γιoς τού Θεού, κατευθύνεται απ’ αυτό.

Γ.Κ

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος είπε...
Γιώργος είπε...
Ανώνυμος:
γιατι κ γιωργο να μην εχουν οι μαρτυρεσ εικονες του χριστου

Απλό είναι το ζήτημα γιατί οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν έχουν εικόνες κανενός.
Ο ίδιος ο Ιησούς το απέκλεισε αυτό καθώς εξήγησε γιατί πρέπει να λατρεύεται ο Θεός χωρίς τη βοήθεια υλικών αντικειμένων.
Είπε: «οι αληθινοί προσκυνηταί θέλουσι προσκυνήσει τον Πατέρα εν πνεύματι και αληθεία· διότι ο Πατήρ τοιούτους ζητεί τους προσκυνούντας αυτόν. Ο Θεός είναι Πνεύμα, και οι προσκυνούντες αυτόν εν πνεύματι και αληθεία πρέπει να προσκυνώσι» (Ιωάννης 4:23,24)

Αυτό αποκλείει τη χρήση εικόνων στην λατρεία του Θεού. Όταν πετύχει κάποιος να προσκυνάει το Θεό μόνο "εν πνεύματι και αληθεία" - και συνεπώς χωρίς εικόνες -, γίνεται "αληθινός προσκυνητής" του Θεού όπως είπε ο Χριστός.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ
΄΄Ο Θεός είναι Πνεύμα, και οι προσκυνούντες Αυτόν, εν Πνεύματι και αληθεία πρέπει να τον προσκυνούν΄΄. είχε πει ο Κύριος στη Σαμαρείτισσα που τον ξεδίψασε. (Ιωάννης 4/δ΄ 23,24). Τόνισε μάλιστα, ότι ΄΄οι αληθινοί προσκυνηταί΄΄, θα προσκυνούσαν το Θεό με τον τρόπο αυτό, δηλαδή ΄΄εν Πνεύματι και αληθεία΄΄. Είναι λοιπόν σημαντικό για όσους θεωρούμε τους εαυτούς μας Χριστιανούς, να δούμε τι σημαίνει η φράση: ΄΄εν Πνεύματι΄΄. Ας αφήσουμε λοιπόν τον απόστολο Παύλο να μας το εξηγήσει:

΄΄Ο γαρ νόμος του Πνεύματος τής ζωής εν Χριστώ Ιησού ηλευθέρωσέν σε από τού νόμου τής αμαρτίας και τού θανάτου... Υμείς δε ουκ εστέ εν σαρκί αλλά εν Πνεύματι είπερ Πνεύμα Θεού οικεί εν υμίν. Ει δε τις Πνεύμα Χριστού ουκ έχει, ούτος ουκ έστιν αυτού... ει δε το Πνεύμα οικεί εν υμίν, ο εγείρας Χριστόν εκ νεκρών, ζωοποιήσει και τα θνητά σώματα υμών δια τού ενοικούντος αυτού Πνεύματος εν υμίν... όσοι γαρ Πνεύματι Θεού άγονται, ούτοι υιοί Θεού εισίν...΄΄. -Ρωμαίους 8/η΄ 2,9,11,14.

΄΄Το Πνεύμα συμαρτυρεί τω Πνεύματι ημών ότι εσμέν τέκνα Θεού... την απαρχήν τού Πνεύματος έχοντες, ημείς και αυτοί εν εαυτοίς στενάζομεν... Ωσαύτως και το Πνεύμα συναντιλαμβάνεται τη ασθενεία ημών. Το γαρ τι προσευξώμεθα δει ουκ οίδαμεν, αλλά αυτό το Πνεύμα υπερεντυγχάνει στεναγμοίς αλαλήτοις. Ο δε ερευνών τας καρδίας οίδεν τι το φρόνημα τού Πνεύματος, ότι κατά Θεόν εντυγχάνει υπέρ αγίων΄΄. -Ρωμαίους 8/η΄ 16,23,26,27.

΄΄...Πληρούσθε εν Πνεύματι λαλούντες εαυτοίς εν Ψαλμοίς και ύμνοις και ωδαίς πνευματικές, άδοντες και ψάλλοντες τη καρδία υμών τω Κυρίω, ευχαριστούντες πάντοτε υπέρ πάντων...΄΄ -Εφεσίους 5/ε΄ 18-20.

Σύμφωνα με αυτά τα χωρία, κάποιος είναι ΄΄εν Πνεύματι΄΄, όταν ΄΄το Πνεύμα τού Θεού λαλεί μέσα του΄΄, και τον κατευθύνει. Όταν λαλεί στην καρδιά του με Ψαλμούς, με ύμνους, με ωδές πνευματικές, όταν λαλεί στο πνεύμα του με στεναγμούς αλάλητους.

΄΄Εν Πνεύματι΄΄ είναι όποιος βαπτισμένος με Άγιο Πνεύμα γιoς τού Θεού, κατευθύνεται απ’ αυτό.

Γ.Κ

Ανώνυμος είπε...

“τους πάλαι εξ εθνών ευεργετηθέντας προς του σωτήρος ημών ταύτα πεποιηκέναι, ότε και των Αποστόλων αυτού τας εικόνας Παύλου και Πέτρου και αυτού δη του Χριστού διά χρωμάτων εν γραφαίς σωζομένας ιστορήσαμεν, ως εικός, των παλαιών απαραφυλάκτως οία σωτήρας εθνική συνηθεία παρ’ εαυτοίς τούτον τιμάν ειωθότων τον τρόπον”
[Ευσέβιος Καισαρείας Εκκλησιαστική Ιστορία VII. 18.4]

Έτσι ακριβώς. Συνήθεια των εθνικών ήταν, την οποία διατήρησαν και όταν έγιναν χριστιανοί. Και από τη στιγμή που οι χριστιανοί στην πλειοψηφία τους ήταν πρώην εθνικοί, η συνήθεια αυτή έγινε ίδιον και του χριστιανισμού.

Nikos.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Έτσι ακριβώς. Συνήθεια των εθνικών ήταν, την οποία διατήρησαν και όταν έγιναν χριστιανοί. Και από τη στιγμή που οι χριστιανοί στην πλειοψηφία τους ήταν πρώην εθνικοί, η συνήθεια αυτή έγινε ίδιον και του χριστιανισμού.
Nikos
==================================

Μὴν τὰ βάλεις ὅλα σὲ ἕνα φάκελλο.
Τὰ εὔκολα συμπεράσματα χωρὶς τὴν παραμικρὴ ἐντρύφηση στὸ θέμα εἶναι ἐπισφαλῆ.

Ἄλλη σημασία καὶ ἄλλη χρήση εἶχε γιὰ τοὺς Ἑλληνιστές, ἄλλη γιὰ τοὺς Φιλοσόφους, ἄλλη γιὰ τὸν Αὐτοκράτορα κ.λ.π.Δὲν θὰ γράψω ἐπὶ τῆς σημασίας κάτι περισσότερο τώρα.

Καὶ οἱ ἐθνικοὶ κατασκεύαζαν ὁμοιώματα ΚΑΙ τότε πού ἐδόθη καί ἡ ἐντολὴ νὰ κατασκευάσουν οἱ Ἰσραηλῖτες τὰ Χρυσοτόρνευτα ὁμοιώματα τῶν Χερουβίμ, ἀλλὰ ΚΑΙ τότε πού ἐδόθη ἡ δεύτερη ἐντολὴ. Οἱ χυτὲς εἰκόνες ἦταν χανανιτικῆς προελεύσεως ἐνῶ οἱ ἐγχάρακτες ἦταν ἰσραηλιτικῆς.Ὑπῆρχε καὶ ὡς συνήθεια τῶν ἐθνικῶν ἤδη κατὰ τὴν Μωσαϊκή Περίοδο.

Τέλος πάντων, αὐτὸ ποὺ ἤθελα νὰ σημειώσω εἶναι ὅτι ἡ Αἱμορροοῦσα γυναῖκα τοῦ Εὐαγγελίου , τοῦ πρώτου αἰῶνα , χρησιμοποιοῦσε αὐτὰ ποὺ ὁ Γιῶργος ἐπισφαλῶς κατακρίνει.
Νὰ λοιπὸν μιὰ μαρτυρία χρήσεως τῶν Εἰκόνων ἀπὸ ἕνα πρόσωπό της Α.Γ, ποὺ ὁ ἴδιος ζήτησε.

Ανώνυμος είπε...

Οι εικόνες και τα αγάλματα χρησιμοποιούνταν από τους αρχαίους έλληνες όπως χρησιμοποιήθηκαν στη συνέχεια από τους χριστιανούς (πρώην εθνικούς). Άλλωστε δική τους συνήθεια ήταν.
Η Εκκλησία έχει διαπράξει ιστορική αλητεία αποκαλώντας τους Έλληνες “ειδωλολάτρες”. Αν είναι έτσι, είναι εξίσου ειδωλολάτρισσα μ’ εκείνους.

Nikos.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Οι εικόνες και τα αγάλματα χρησιμοποιούνταν από τους αρχαίους έλληνες όπως χρησιμοποιήθηκαν στη συνέχεια από τους χριστιανούς (πρώην εθνικούς). Άλλωστε δική τους συνήθεια ήταν.
Η Εκκλησία έχει διαπράξει ιστορική αλητεία αποκαλώντας τους Έλληνες “ειδωλολάτρες”. Αν είναι έτσι, είναι εξίσου ειδωλολάτρισσα μ’ εκείνους.
Nikos.
27 Οκτωβρίου 2010 11:59 μ.μ.
==============================

Τρία Πουλάκια κάθονταν….Μ’ αὐτὸ τὸ πλευρό να κοιμάσαι ὅπως καὶ τὰ περισσότερα παραπληροφορημένα θύματα τοῦ Νεοπαγανισμοῦ. Ἀγάλματα καὶ εἰκόνες δὲν εἶχαν μόνον οἱ Ἕλληνες.

Αδυνατεῖς να καταλάβεις.
Δὲν ἔχω κι ἐγὼ ὅμως χρόνο νὰ σοῦ ἐξηγήσω ὅπως εἶχα κάνει ἐδῶ http://antiairetikos.blogspot.com/2010/07/blog-post_21.html?commentPage=2 περί της χλεύης στον Ἂρειο Πάγο.

Ὄχι νὰ σοῦ ἐξηγήσω ἐσένα , συγγνώμη. Λάθος τὸ ἔγραψα.
Νὰ γράψω κάτι μπᾶς καὶ διαβάσει κανένας σοβαρὸς ἄνθρωπος…

Ανώνυμος είπε...

Ο χαρακτηρισμός από την Εκκλησία των αρχαίων Ελλήνων ως “ειδωλολατρών” αποτελεί ιστορική αλητεία και αγυρτεία.

“αγάλματα γαρ και βωμούς και πυρός ασβέστου φυλακήν και πάντα απλώς τα τοιαύτα, σύμβολα οι πατέρες έθεντο της παρουσίας των θεών, ουχ ίνα εκείνα θεούς νομίζωμεν, αλλά ίνα δι’ αυτών τους θεούς θεραπεύσωμεν.”

Αυτή ήταν η θέση των αγαλμάτων στη θρησκεία των αρχαίων Ελλήνων όπως μαρτυρά ο Ιουλιανός. Σε τι διαφέρει από τη θέση των εικόνων στο χριστιανισμό;

Όταν το πρωτότυπο στο οποίο μεταβαίνει η προσκύνηση, είναι ένα κομμάτι ξύλο, όπως συμβαίνει με το σταυρό, έχουμε να κάνουμε με λατρεία ενός αντικειμένου, ναι ή όχι;


Nikos.

Γιώργος είπε...

Γιώργος : Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στην Καινή Διαθήκη στην οποία να αναφέρεται ότι κάποιος Χριστιανός του πρώτου αιώνα ή κάποιος απόστολος του Χριστού κατέφυγε στη χρήση οπτικών βοηθημάτων / εικόνων για να προσευχηθεί στον Θεό (ούτε σε καντήλια ούτε σε εικόνες - που έτσι κι αλλιώς δεν είχε κανένας Χριστιανός την εποχή του Χριστού και των Αποστόλων), πόσο μάλλον να προσκυνάει εικόνες - κάτι το απαράδεκτο για έναν γνήσιο Χριστιανό που υπακούει στον Θεό.

- Η αιμορροούσα γυναίκα του κατά Ματθαίον Ευαγγελίου η οποία έζησε τον πρώτο αιώνα,σύμφωνα με τη μαρτυρία του Ευσεβίου ,είχε φτιάξει εικόνα-ανδριάντα τον Χριστό, από τον οποίο και θεραπεύτηκε.
Καλλικλῆς
27 Οκτωβρίου 2010 12:22 μ.μ.

Δεν εννοούσα κάτι τέτοιο Καλλικλή.
Αυτό που αναφέρεις εσύ δεν υπάρχει στην θεόπνευστη ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ.
Οι άλλες αναφορές απλώς δεν είναι θεόπνευστες, συνεπώς είναι όχι μόνο εντελώς χωρίς αξία αλλά και ως αντιθεϊκές παροδηγητικές, άρα απαράδεκτες για Χριστιανούς για τους οποίους ισχύει το:
«οι αληθινοί προσκυνηταί θέλουσι προσκυνήσει τον Πατέρα εν πνεύματι και αληθεία· διότι ο Πατήρ τοιούτους ζητεί τους προσκυνούντας αυτόν. Ο Θεός είναι Πνεύμα, και οι προσκυνούντες αυτόν εν πνεύματι και αληθεία πρέπει να προσκυνώσι» (Ιωάννης 4:23,24)

Αυτό αποκλείει τη χρήση εικόνων στην λατρεία του Θεού. Όταν πετύχει κάποιος να προσκυνάει το Θεό μόνο "εν πνεύματι και αληθεία" - και συνεπώς χωρίς εικόνες -, γίνεται "αληθινός προσκυνητής" του Θεού όπως είπε ο Χριστός.
Οι εικόνες είναι 'ψεύδος'
όπως αναφέρεται στον Ησαΐα 44:16, 17, 20: για κάποιον που κόβει ξύλα από το δάσος και τι κάνει;
«Το ήμισυ αυτού καίει εν πυρί· με το άλλο ήμισυ τρώγει το κρέας· ψήνει το ψητόν και χορταίνει· και θερμαίνεται ...και το εναπολειφθέν αυτού κάμνει θεόν, το γλυπτόν αυτού· γονατίζει έμπροσθεν αυτού και προσκυνεί αυτό και προσεύχεται εις αυτό και λέγει, Λύτρωσόν με, διότι είσαι ο θεός μου" Ένα τέτοιο άτομο δεν μπορεί να καταλάβει και να παραδεχθή ότι "Τούτο, το εν τη δεξιά μου, είναι ψεύδος";

Οι Χριστιανοί εντέλονται να ‘περπατούν δια πίστεως, ουχί δια της όψεως’[άρα χωρίς εικόνες] , και να
‘φεύγουν από της ειδωλολατρείας"

(1 Κορινθίους 10:14) "αγαπητοί μου, να φεύγετε από την ειδωλολατρία"

(2 Κορινθίους 5:7) "περπατάμε μέσω πίστης, όχι μέσω όρασης [όχι με εικόνες και άλλα θρησκευτικά αντικείμενα]"

Βέβαια ο καθένας έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει στο ζήτημα αυτό, να μην εκπλαγεί όμως όταν θα λογοδοτήσει ενώπιον του αληθινού Θεού και
η ανυπακοή θα μετρήσει
όπως και για την Εύα και για τη γυναίκα του Λωτ και πολλούς άλλους μακροπρόθεσμα ή βραχυπρόθεσμα και άμεσα.

Γιώργος

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Γιώργος : Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στην Καινή Διαθήκη στην οποία να αναφέρεται ότι κάποιος Χριστιανός του πρώτου αιώνα ή κάποιος απόστολος του Χριστού κατέφυγε στη χρήση οπτικών βοηθημάτων / εικόνων για να προσευχηθεί στον Θεό (ούτε σε καντήλια ούτε σε εικόνες - που έτσι κι αλλιώς δεν είχε κανένας Χριστιανός την εποχή του Χριστού και των Αποστόλων), πόσο μάλλον να προσκυνάει εικόνες - κάτι το απαράδεκτο για έναν γνήσιο Χριστιανό που υπακούει στον Θεό.

- Η αιμορροούσα γυναίκα του κατά Ματθαίον Ευαγγελίου η οποία έζησε τον πρώτο αιώνα,σύμφωνα με τη μαρτυρία του Ευσεβίου ,είχε φτιάξει εικόνα-ανδριάντα τον Χριστό, από τον οποίο και θεραπεύτηκε.
Καλλικλῆς

Γιώργος :Δεν εννοούσα κάτι τέτοιο Καλλικλή.
Αυτό που αναφέρεις εσύ δεν υπάρχει στην θεόπνευστη ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ.
Οι άλλες αναφορές απλώς δεν είναι θεόπνευστες, συνεπώς είναι όχι μόνο εντελώς χωρίς αξία αλλά και ως αντιθεϊκές παροδηγητικές, άρα απαράδεκτες για Χριστιανούς για τους οποίους ισχύει το:
«οι αληθινοί προσκυνηταί θέλουσι προσκυνήσει τον Πατέρα εν πνεύματι και αληθεία· διότι ο Πατήρ τοιούτους ζητεί τους προσκυνούντας αυτόν. Ο Θεός είναι Πνεύμα, και οι προσκυνούντες αυτόν εν πνεύματι και αληθεία πρέπει να προσκυνώσι» (Ιωάννης 4:23,24)
27 Οκτωβρίου 2010 12:22 μ.μ.
==============================

Γιῶργο, ἡ μαρτυρία τοῦ Εὐσεβίου Καισαρείας ἀναφέρει ὅτι ὑπῆρχε ἀπὸ τὴν ἀρχὴ ἀπὸ τὸν πρῶτο αἰῶνα ἡ εἰκόνα τοῦ Χριστοῦ στὸ σπίτι τῆς αἱμορροούσης.Ἡ αἱμορροοῦσα εἶναι ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ , ἐν ἀντιθέσει μέ σας ποὺ ἐμφανιστήκατε ἀπὸ τὸ πουθενὰ πρὶν ἀπὸ 150 χρόνια.Ἡ μὴ ἐγκυρότητα τῆς μαρτυρίας τοῦ Εὐσεβίου εἶναι καινοφανὴς γνώμη τῆς Σκοπιᾶς, ἡ ὁποία ἀμφισβητεῖ ὁτιδήποτε ἄλλο ἐκτὸς ἀπὸ τὰ ψευτοπεριοδικά τῆς, τὰ ὁποία αὐτοαναιροῦνται ἀπὸ μόνα τους.

Αὐτὸ τὸ γεγονὸς τὸν ἔκανε τὸν Εὐσέβιο νὰ πάει ὡς Ἱστορικὸς καὶ νὰ τὴ δεῖ μὲ τὰ μάτια τοῦ τὴν εἰκόνα αὐτή.
Ὁ Εὐσέβιος εἶναι ἕνας ἔγκυρος Ἱστορικὸς , μάλιστα ὑποστηρίζεται ὅτι ἐκφράζει τὴν ἀντίθεσή του στὴ χρήση τῶν εἰκόνων.
Ὑπῆρχε καὶ ἡ πληροφορία ὅτι εἶχε φυτρώσει ἀπὸ κάτω ἀκριβῶς ἕνα φυτὸ τὸ ὁποῖο εἶχε θαυματουργικὲς ἰδιότητες, τὸ ὁποῖο ἐπίσης τὸ ἀναφέρει ὁ Εὐσέβιος Καισαρείας.
Τὸ ὅτι δὲν τὸ ἀναφέρει ἡ Ἅγια Γραφή, δὲν σημαίνει ὅτι δὲν εἶναι ἀληθινὸ περιστατικό.

Λάβε ὑπόψιν σου ὅτι ἡ αἱμορρουσα ἔκανε χρήση εἰκόνων.Τὰ ὑπόλοιπα χωρία ποὺ γραφεῖς εἶναι καθαρὰ ἡ Χιλιαστικη ἑρμηνεία , ἡ ὁποία ἔρχεται σὲ ἀντίθεση μὲ τὴν Α.Γ ἀφοῦ μόνον ἡ ἀπεικόνιση Θεοῦ, εἶναι εἴδωλο.

Ἐμένα ἄσε μὲ νὰ κάνω ὅτι ἔκανε ἡ Αἱμορροοῦσα καὶ ἐσὺ κάνε αὐτὰ πού σου λένε οἱ Ψευδοπροφῆτες.
Στὸ κάτω κάτω τί νὰ πιστέψουμε, τὰ Χιλιαστικά ψέματα πού σας ἐκθέτουν κάθε τρεῖς καὶ λίγο , ἤ ἕναν ἔγκυρο Ἱστορικὸ , ὁ ὁποῖος ἦταν κατὰ τῆς χρήσης τῶν εἰκόνων;;;

Υ.Γ. Καλλικλῆς = Scrooge Mac Duck

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Κ. Γιώργο γράψατε όσον αφορά την μαρτυρία του Ευσέβιου για την εικόνα – άγαλμα που είχε κατασκευάσει η αιμορροούσα γυναίκα του κατά Ματθαίον Ευαγγελίου :

«Γιώργος :Δεν εννοούσα κάτι τέτοιο Καλλικλή.
Αυτό που αναφέρεις εσύ δεν υπάρχει στην θεόπνευστη ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ. Οι άλλες αναφορές απλώς δεν είναι θεόπνευστες, συνεπώς είναι όχι μόνο εντελώς χωρίς αξία αλλά και ως αντιθεϊκές παροδηγητικές, άρα απαράδεκτες για Χριστιανούς»



Βάσει λοιπόν των παραπάνω που γράφεται θα ήθελα λοιπόν και εγώ να σας ρωτήσω το εξής.

Στην Σκοπιά του 1962 σελ. 20, η Εταιρία γράφει πως το Ευαγγέλιο του Ματθαίου έχει γραφτεί πρώτα στα Εβραϊκά και πως πιθανόν περιείχε το όνομα Ιεχωβά.

Που λοιπόν κ. Γιώργο υπάρχει στην θεόπνευστη ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ αυτό που γράφει η Σκοπιά. Αν το γράφει καλώς. Αν δεν το γράφει τότε όχι μόνο είναι χωρίς αξία αλλά είναι και αντιθεϊκό και παραδογητικό, άρα απαράδεκτο για Χριστιανούς.

Περιμένω λοιπόν να μου το δείξετε από την Καινή Διαθήκη.

Χρήστος – αντιαιρετικός

Χρήστος - αντιαιρετικός είπε...

Και κάτι ακόμα κ. Γιώργο. Ο Ευσέβιος θεωρείται αξιόπιστο ή αναξιόπιστο πρόσωπο;

Για να δούμε λοιπόν τι θα απαντήσετε επ' αυτού. Άραγε θα έχει την ίδια γνώμη η Σκοπιά μ' αυτό που θα απαντήσετε;

Χρήστος - αντιαιρετικός

Πίτερ προς Γιώργο είπε...

Γεια σου Γιώργο.

Λοιπόν βλέπω απαντάς σε όλους τους άλλους εκτός από εμένα.

Και τι σου πέρασε από μυαλό ότι με το να μην απαντάς θα σε αφήσω ήσυχο;

Αυτό ξέχνα το!

Πέρσι δεν μου απάντησες..

Ούτε και φέτος θα απαντήσεις;

Τόσο δύσκολα πράγματα σε ρωτάω;

Δεν σε νοιάζει που ρεζιλεύεσαι στους αναγνώστες που βλέπουν ότι ο Πίτερ σε ρωτάει εδώ και ένα χρόνο την ίδια ερώτηση και ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να την απαντήσεις;

Ούτε κι εμένα με νοιάζει τότε που σε ρεζιλεύω με κάτι τόσο απλό.

Θυμίζω την ερώτηση:

Κάπου στο τρίτομο έργο του ο Αλεβιζόπουλος γράφει ότι η Οργάνωσή σου είναι κερδοσκοπική επιχείρηση.

Αυτό Γιώργο που έγραψε ο αναξιόπιστος κατ΄ εσένα Αλεβιζόπουλος είναι αλήθεια η ψέματα;

Δεν μπορείς να απαντήσεις;

Γιατί δεν απαντάς άραγε Γιώργο;

Μήπως όταν σε έβαζαν να διαλέξεις τη σωστότερη θρησκεία στα παιδικά σου χρόνια ξέχασαν να σε ενημερώσουν για το αν η Οργάνωση είναι κερδοσκοπική ή όχι;

Κι αφού δεν μπορείς να απαντήσεις σε κάτι τόσο απλό που σε ρωτάω, τι είναι εκείνο που σε κάνει να πιστεύεις ότι είσαι θέση να απαντήσεις σε άλλα ερωτήματα πολύ πιο δύσκολα και περισσότερο πολύπλοκα;

Μήπως ο εγωισμός σου;

Τι;

Λοιπόν Γιώργο περιμένω..

Οσο δεν απαντάς, τόσο εκτίθεσαι.

Προσωπικά με συμφέρει να μην απαντήσεις και πάλι, για να βλέπουν οι αναγνώστες ποιοι είναι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά.

Πίτερ

Γιώργος είπε...

Πιτεράκι Πιτεράκι,

με τον αντιπερισπασμό που κάνεις.

Άλλο είναι το θέμα που συζητάμε.

Γιώργος είπε...

Γιώργος : Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στην Καινή Διαθήκη στην οποία να αναφέρεται ότι κάποιος Χριστιανός του πρώτου αιώνα ή κάποιος απόστολος του Χριστού κατέφυγε στη χρήση οπτικών βοηθημάτων / εικόνων για να προσευχηθεί στον Θεό (ούτε σε καντήλια ούτε σε εικόνες - που έτσι κι αλλιώς δεν είχε κανένας Χριστιανός την εποχή του Χριστού και των Αποστόλων), πόσο μάλλον να προσκυνάει εικόνες - κάτι το απαράδεκτο για έναν γνήσιο Χριστιανό που υπακούει στον Θεό.

Καλλικλής:
- Η αιμορροούσα γυναίκα του κατά Ματθαίον Ευαγγελίου η οποία έζησε τον πρώτο αιώνα,σύμφωνα με τη μαρτυρία του Ευσεβίου ,είχε φτιάξει εικόνα-ανδριάντα τον Χριστό, από τον οποίο και θεραπεύτηκε.

Γιώργος :Δεν εννοούσα κάτι τέτοιο Καλλικλή.
Αυτό που αναφέρεις εσύ δεν υπάρχει στην θεόπνευστη ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ.
Οι άλλες αναφορές απλώς δεν είναι θεόπνευστες
, συνεπώς είναι όχι μόνο εντελώς χωρίς αξία αλλά και ως αντιθεϊκές παροδηγητικές, άρα απαράδεκτες για Χριστιανούς για τους οποίους ισχύει το:
«οι αληθινοί προσκυνηταί θέλουσι προσκυνήσει τον Πατέρα εν πνεύματι και αληθεία· διότι ο Πατήρ τοιούτους ζητεί τους προσκυνούντας αυτόν. Ο Θεός είναι Πνεύμα, και οι προσκυνούντες αυτόν εν πνεύματι και αληθεία πρέπει να προσκυνώσι» (Ιωάννης 4:23,24)
27 Οκτωβρίου 2010 12:22 μ.μ.
=========================
Γιῶργο, ἡ μαρτυρία τοῦ Εὐσεβίου Καισαρείας ἀναφέρει ὅτι ὑπῆρχε ἀπὸ τὴν ἀρχὴ ἀπὸ τὸν πρῶτο αἰῶνα ἡ εἰκόνα τοῦ Χριστοῦ στὸ σπίτι τῆς αἱμορροούσης.Ἡ αἱμορροοῦσα εἶναι ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ
Τὸ ὅτι δὲν τὸ ἀναφέρει ἡ Ἅγια Γραφή, δὲν σημαίνει ὅτι δὲν εἶναι ἀληθινὸ περιστατικό.
Ἐμένα ἄσε μὲ νὰ κάνω ὅτι ἔκανε ἡ Αἱμορροοῦσα...
Υ.Γ. Καλλικλῆς = Scrooge Mac Duck


Ακόμα και αν υποθέσει κάποιος - θα ήταν κακό για την Αἱμορροοῦσα [όπως ήταν κακό για τον προδότη Ιούδα] - ότι αληθεύει αυτό που αναφέρεις, είναι το ίδιο σαν να λες "Εμένα άσε με να κάνω αυτό που έκανε ο Ιούδας ο Ισκαριώτης".
Αυτό που έκανε ο Ιούδας ο Ισκαριώτης - η προδοσία του Χριστού δηλαδή - είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός και υπάρχει στη θεόπνευστη Κ.Δ.
Δεν σημαίνει όμως αυτό ότι κι εσύ πρέπει να κάνεις τις πράξεις του Ιούδα - απλώς και μόνο επειδή αναφέρεται ακόμα και στην Κ.Δ. - ο οποίος στο τέλος αυτοκτόνησε αφού παραδέχτηκε ότι αμάρτησε.


Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα και αν υποθέσει κάποιος - θα ήταν κακό για την Αἱμορροοῦσα [όπως ήταν κακό για τον προδότη Ιούδα] - ότι αληθεύει αυτό που αναφέρεις, είναι το ίδιο σαν να λες "Εμένα άσε με να κάνω αυτό που έκανε ο Ιούδας ο Ισκαριώτης".
Αυτό που έκανε ο Ιούδας ο Ισκαριώτης - η προδοσία του Χριστού δηλαδή - είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός και υπάρχει στη θεόπνευστη Κ.Δ.
Δεν σημαίνει όμως αυτό ότι κι εσύ πρέπει να κάνεις τις πράξεις του Ιούδα - απλώς και μόνο επειδή αναφέρεται ακόμα και στην Κ.Δ. - ο οποίος στο τέλος αυτοκτόνησε αφού παραδέχτηκε ότι αμάρτησε.
Γιώργος
4 Νοεμβρίου 2010 10:25 π.μ.
===========================

Εἶναι ἴδιες οἱ πράξεις τῆς αἱμορροοῦσας μὲ αὐτὲς τοῦ Ἰούδα;;;;
Ἔκανε ἡ Αἱμορροοῦσα τὶς πράξεις τοῦ Ἰούδα;;;;

Αὐτὸ ποὺ ἔγραψε ἀγαπητοὶ ἀναγνῶστες ὁ κ.Γιῶργος δείχνει πόση ζημιά παθαίνει κάποιος ὅταν εἶναι ΜΤΙ.

Αὐτὸ τώρα ποὺ ἔγραψε ὁ κ.Γιῶργος ἀγαπητοὶ ἀναγνῶστες θεωρεῖ ὅτι εἶναι ἐπιχείρημα , καὶ πιστεύει ὁ καημένος ,ὅτι σὲ ἕναν σοβαρὸ διάλογο ὅπως ἐδῶ στὸ μπλὸγκ , μπορεῖ νὰ σταθεῖ.

Τὰ συμπεράσματα δικά σας.

Καλλικλῆς

Γιώργος είπε...

κ.Χρήστος:
Κ. Γιώργο γράψατε όσον αφορά την μαρτυρία του Ευσέβιου για την εικόνα – άγαλμα που είχε κατασκευάσει η αιμορροούσα γυναίκα του κατά Ματθαίον Ευαγγελίου :

«Γιώργος :Δεν εννοούσα κάτι τέτοιο Καλλικλή.
Αυτό που αναφέρεις εσύ δεν υπάρχει στην θεόπνευστη ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ. Οι άλλες αναφορές απλώς δεν είναι θεόπνευστες, συνεπώς είναι όχι μόνο εντελώς χωρίς αξία αλλά και ως αντιθεϊκές παροδηγητικές, άρα απαράδεκτες για Χριστιανούς»

κ.Χρήστος:
Βάσει λοιπόν των παραπάνω που γράφεται θα ήθελα λοιπόν και εγώ να σας ρωτήσω το εξής.
Στην Σκοπιά του 1962 σελ. 20, η Εταιρία γράφει πως το Ευαγγέλιο του Ματθαίου έχει γραφτεί πρώτα στα Εβραϊκά και πως πιθανόν περιείχε το όνομα Ιεχωβά.
Που λοιπόν κ. Γιώργο υπάρχει στην θεόπνευστη ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ αυτό που γράφει η Σκοπιά. Αν το γράφει καλώς. Αν δεν το γράφει τότε όχι μόνο είναι χωρίς αξία αλλά είναι και αντιθεϊκό και παραδογητικό, άρα απαράδεκτο για Χριστιανούς.
Περιμένω λοιπόν να μου το δείξετε από την Καινή Διαθήκη.


κ.Χρήστο, αναφέρεσαι σε άκρως αντίθετα παραδείγματα.
Η χρήση εικόνων απαγορεύεται με βάση την Κ.Δ. - και γενικά με όλη την Α.Γ.
Η χρήση του ονόματος του Θεού είναι απαραίτητη για τη σωτηρία κάποιου.
Στο αν ο Ματθαίος κατέγραψε το Τετραγράμματο (ΓΧΒΧ, יהוה) ως το όνομα του Θεού, το βιβλίο 'ΟΛΗ Η ΓΡΑΦΗ..." αναφέρει τα εξής:
(σ. 176 παρ. 7 Βιβλίο της Γραφής Αριθμός 40—Κατά Ματθαίον)
"Είναι λογικό να πιστεύουμε ότι ο Ματθαίος χρησιμοποιούσε το θείο όνομα Ιεχωβά με τη μορφή του Τετραγράμματου όταν παρέθετε από μέρη των Εβραϊκών Γραφών που περιείχαν αυτό το όνομα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον το βιβλίο του Ματθαίου, στη Μετάφραση Νέου Κόσμου, περιέχει το όνομα Ιεχωβά 18 φορές, όπως κάνει και η εβραϊκή μετάφραση του βιβλίου του Ματθαίου που έγινε από τον Φ. Ντέλιτς το 19ο αιώνα. Ο Ματθαίος θα είχε για το θείο όνομα την άποψη που είχε και ο Ιησούς, και δεν θα τον εμπόδιζε η επικρατούσα Ιουδαϊκή πρόληψη που έλεγε να μη χρησιμοποιείται αυτό το όνομα.—Ματθ. 6:9· Ιωάν. 17:6, 26.)"

Γιώργος

συνεχίζω

Γιώργος είπε...


Τη χρήση του ονόματος του Θεού την απέφευγαν οι δεισιδαίμονες Ιουδαίοι, ενώ φυσικά ο Χριστός δεν ήταν δεισιδαίμων, ώστε να αποφεύγει τη χρήση του ονόματος του Πατέρα του.
Ο ίδιος είπε ότι στην προσευχή πρέπει να παρακαλούμε για τον αγιασμό του ονόματος του Θεού:
«Πάτερ ημών ο εν τοις ουρανοίς, αγιασθήτω το όνομά σου· ελθέτω η βασιλεία σου» (Ματθαίος 6:9)
Δεν θα μπορούσε ο Χριστός να έκρυβε το όνομα του Θεού και να έλεγε: "Εφανέρωσα το όνομά σου εις τους ανθρώπους, τους οποίους μοι έδωκας εκ του κόσμου" (Ιωάννης 17:6)
Στο 'όνομα' συμπεριλαμβανόταν όλες οι ιδιότητες του Θεού. Έτσι η 'φανέρωση' του 'ονόματος' του Θεού ήταν μια συνεχής διαδικασία:
«Εφανέρωσα εις αυτούς το όνομά σου και θέλω φανερώσει, δια να ήναι η αγάπη, με την οποίαν με ηγάπησας, εν αυτοίς» (Ιωάννης 17:26)
Συμφωνα με αυτά, κατά κύριο λόγο, το 'όνομα' του Θεού το φανέρωσε ο Χριστός στους μαθητές του αλλά και σε όλους σύμφωνα με τον Ψαλμό 83:18 "Για να γνωρίσουν οι άνθρωποι ότι εσύ, του οποίου το όνομα είναι [(ΓΧΒΧ, יהוה)] Ιεχωβά, Είσαι ο μόνος Ύψιστος όλης της γης"

Κ.Χρήστο θα έλεγες ότι η ακριβής προφορά του ονόματος του Θεού είναι άγνωστη. Δεν θα ήταν όμως ασυνεπές το να αλλάζει κάποιος το όνομα του Θεού και να το μετατρέπει σε Κύριος (Αδωνάϊ, אדוני');

Πως θα μπορούσε να επικαλεστεί τον Θεό για να σωθεί ενώ δεν ξέρει ούτε πως λέγεται, άρα και δεν τον δεχεται με το όνομά του;
Ο απόστολος Παύλος παραθέτοντας από τον προφήτη Ιωήλ είπε: «Και πας όστις επικαλεσθή το όνομα του Κυρίου [Ιεχωβά, λόγω του ΓΧΒΧ - יהוה] θέλει σωθή» (Ρωμαίους 10:13 και Ιωήλ 2:32)

Πάλι θα επέμενες: 'Μα δεν ξέρουμε την ακριβή προφορά'.

Και να γνωρίζαμε 100% την ακριβή προφορά, δεν θα σήμαινε αυτό ότι θα έπρεπε να προφέρεται σε όλες τις γλώσσες του κόσμου με την ίδια προφορά.
Ακόμα και για γνωστές λέξεις
οι Έλληνες λένε "Αθήνα",
οι Γερμανοί "Ατέν" και
οι Αγγλοι "Αθενς".

Επίσης το "Ιωάννης / Γιάννης"
οι Γερμανοί το λένε "Γιοχάνες"
και οι Ιταλοί "Τζοβάνι".

Μήπως διαμαρτύρεται κανένας ότι οι ξενόγλωσσοι δεν προφέρουν σωστά το όνομα Ιωάννης/Γιάννης;

Άρα τελικά δεν τίθεται θέμα ορθής ή ακριβούς προφοράς αλλά κυρίως η χρήση του ονόματος παίζει πρωτεύοντα ρόλο.

Οσον αφορά το όνομα 'Ιεχωβά' το έχουν χρησιμοποιήσει επίσημα και οι ορθόδοξοι, όπως πέντε φορές στη σελίδα 248 από το "Ορθόδοξος Ιερά Κατήχησις" (1899) του 'Αγίου' Νεκταρίου Αιγίνης.


Γιώργος

Χρήστος - αντιαιρετικός είπε...

Κ. Γιώργο κατά την γνωστή σου τακτική όχι μόνο δεν απάντησες σ' αυτό που σε ρώτησα αλλά προσπαθείς να στρέψεις και αλλού τη συζήτηση. Έτσι ενώ μιλάμε για τις εικόνες τώρα ξαφνικά έβαλες θέμα για το όνομα Ιεχωβά.

Αλλά ας ξαναγυρίσουμε στο θέμα των εικόνων.

Γράφεις:"Η χρήση εικόνων απαγορεύεται με βάση την Κ.Δ. - και γενικά με όλη την Α.Γ."

Γιατί κ. Γιώργο
απαγορεύεται με βάση την Κ.Δ. - και γενικά με όλη την Α.Γ η χρήση και η κατασκευή των εικόνων; Είναι κακό δηλαδή να κατασκευάζει και να χρησιμοποιεί κάποιος εικόνες;

Απάντα σ' αυτό και συνεχίζουμε.

Χρήστος - αντιαιρετικός

Γιώργος είπε...

Καλλικλής:
Εἶναι ἴδιες οἱ πράξεις τῆς αἱμορροοῦσας μὲ αὐτὲς τοῦ Ἰούδα;;;;
Ἔκανε ἡ Αἱμορροοῦσα τὶς πράξεις τοῦ Ἰούδα;;;;
4 Νοεμβρίου 2010 2:42 μ.μ.

Σίγουρα ούτε οι περισσότεροι άνθρωποι ούτε και οι ειδωλολάτρες έχουν κάνει τις πράξεις του Ιούδα.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η κατάστασή τους δεν κρίνεται με βάση αυτά που κάνουν ή που αρνούνται να κάνουν [όπως τα 'ερίφια' της παραβολής του Χριστού (Μσατθ. 25:45)].

Και όλοι εκείνοι που δεν κάνουν τις πράξεις του Ιούδα, δεν σημαίνει ότι θα κριθούν ευνοϊκά από τον Χριστό.
Στην επί του Όρους Ομιλία του, ο Ιησούς είπε: «Εισέλθετε δια της στενής πύλης· διότι πλατεία είναι η πύλη, και ευρύχωρος η οδός η φέρουσα εις την απώλειαν[αιώνια καταστροφή, όλεθρος, αφανισμός], και πολλοί είναι οι εισερχόμενοι δι’ αυτής. Επειδή στενή είναι η πύλη, και τεθλιμμένη η οδός η φέρουσα εις την ζωήν, και ολίγοι είναι οι ευρίσκοντες αυτήν» (Ματθαίος 7:13, 14)

Έτσι δεν τίθεται θέμα αν "Ἔκανε ἡ Αἱμορροοῦσα τὶς πράξεις τοῦ Ἰούδα;;;;"

Η 'Αἱμορροοῦσα' θα έπρεπε να είχα υπόψη της ότι ο Χριστός δεν δίδαξε ειδωλοποιήσεις κάποιων ούτε του εαυτού του:
Θα έπρεπε να γνωρίζει αυτό που είπε ο Χριστός:
«οι αληθινοί προσκυνηταί θέλουσι προσκυνήσει τον Πατέρα εν πνεύματι και αληθεία· διότι ο Πατήρ τοιούτους ζητεί τους προσκυνούντας αυτόν. Ο Θεός είναι Πνεύμα, και οι προσκυνούντες αυτόν εν πνεύματι και αληθεία πρέπει να προσκυνώσι» (Ιωάννης 4:23,24)

Αυτό αποκλείει τη χρήση εικόνων στην λατρεία του Θεού. Όταν πετύχει κάποιος να προσκυνάει το Θεό μόνο "εν πνεύματι και αληθεία" - και συνεπώς χωρίς εικόνες -, γίνεται "αληθινός προσκυνητής" του Θεού όπως είπε ο Χριστός.
Οι εικόνες είναι 'ψεύδος'
όπως αναφέρεται στον Ησαΐα 44:16, 17, 20: για κάποιον που κόβει ξύλα από το δάσος και τι κάνει;
«Το ήμισυ αυτού καίει εν πυρί· με το άλλο ήμισυ τρώγει το κρέας· ψήνει το ψητόν και χορταίνει· και θερμαίνεται ...και το εναπολειφθέν [υπόλοιπο] αυτού κάμνει θεόν, το γλυπτόν αυτού· γονατίζει έμπροσθεν αυτού και προσκυνεί αυτό και προσεύχεται εις αυτό και λέγει, Λύτρωσόν με, διότι είσαι ο θεός μου" Ένα τέτοιο άτομο άραγε μπορεί να καταλάβει και να παραδεχθή ότι "Τούτο, το εν τη δεξιά μου, είναι ψεύδος";

Οι Χριστιανοί εντέλονται να ‘περπατούν δια πίστεως, ουχί δια της όψεως’[άρα χωρίς εικόνες] , και να
‘φεύγουν από της ειδωλολατρείας"

(1 Κορινθίους 10:14) "αγαπητοί μου, να φεύγετε από την ειδωλολατρία"

(2 Κορινθίους 5:7) "περπατάμε μέσω πίστης, όχι μέσω όρασης [όχι με εικόνες και άλλα θρησκευτικά αντικείμενα]"

Αυτά ισχύουν για όλους - όχι μόνο για την 'αιμορροούσα' - και δείχνουν ότι οι Χριστιανοί πρέπει να απέχουν από κάθε μορφή ειδωλολατρίας.


Γιώργος

Γιώργος είπε...

τυπογραφικό και συμπλήρωση:

Η 'Αἱμορροοῦσα' θα έπρεπε να είχε υπόψη της ότι ο Χριστός δεν δίδαξε ειδωλοποιήσεις κάποιων ούτε του εαυτού του.

Ο Χριστός δεν μάθαινε - ως ξυλουργός που ήταν - τους αποστόλους του να φτιάχνουν ξύλινες εικόνες, ούτε και φυσικά κατασκευαζε ο ίδιος.

Ο Χριστός δεν προωθούσε την ειδωλολατρία.
Σίγουρα γνώριζε και αναγνώριζε ότι οι εικόνες ειναι 'ψεύδος'.

Χρήστος - αντιαιρετικός είπε...

Κ. Γιώργο αν κατάλαβα καλά από αυτά που γράφετε στα σχόλιά σας, ισχυρίζεστε πως όποιος κατσκευάζει και χρησιμοποιεί εικόνες είναι ειδωλολάτρης. Έτσι δεν είναι;

Χρήστος - αντιαιρετικός

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Κύριε Γιώργο, τώρα πρόσεξα τι γράψατε και είναι ευκαιρία να το ξεκαθαρίσουμε, πριν προχωρήσουμε στο ζήτημα των εικόνων, μιας και σας είχα ρωτήσει επανειλημμένα και παλιότερα και απάντηση βέβαια δεν έλαβα ποτέ.


Γράφετε : «"περπατάμε μέσω πίστης, όχι μέσω όρασης [όχι με εικόνες και άλλα θρησκευτικά αντικείμενα]"
Αυτά ισχύουν για όλους - όχι μόνο για την 'αιμορροούσα' - και δείχνουν ότι οι Χριστιανοί πρέπει να απέχουν από κάθε μορφή ειδωλολατρίας.


Συνεπώς αφού ο Σταυρός είναι θρησκευτικό αντικείμενο και όποιος δεν απέχει από αυτόν είναι ειδωλολάτρης για λύστε μου τώρα την παλιά μου απορία.

Ο Ρώσσελ και όλοι από τους παλιούς ΜτΙ όχι μόνο δεν απείχαν από τον Σταυρό αλλά σύμφωνα και με τα έντυπα της Οργάνωσής σας, στόλιζε παλιά τα κτίρια σας, κοσμούσε το εξώφυλλο της Σκοπιάς, ήταν ένας από τους λόγους που εκδόθηκε η Σκοπιά, τον φορούσαν οι ΜτΙ στο πέτο και στολίζει τον τάφο του Ρώσσελ.

Συνεπώς - σύμφωνα μ’ αυτά που ισχυρίζεστε – ο Ρώσσελ και όλοι οι παλιοί ΜτΙ ήταν ειδωλολάτρες.

Όμως σύμφωνα πάλι με τα έντυπα της Οργάνωσής σας ο Ρώσσελ ανήκει στο χρισμένο υπόλοιπο και αυτή τη στιγμή είναι αναστημένος δίπλα στο Χριστό.

Η απορία μου: «Δέχεται λοιπόν ο Χριστός δίπλα του ειδωλολάτρες και μάλιστα συμβασιλείς;»

Απαντήστε μου σ’ αυτό πρώτα και συνεχίζουμε.

Χρήστος – αντιαιρετικός

Πίτερ προς Γιώργο είπε...

Γεια σου Γιώργο Γιωργάκη..

Ξέρεις κάτι Γιωργάκη, όσο κι αν προσπαθείς δεν πρόκειται να με αποπροσανατολίσεις.

Είπες ότι αλλάζω εγώ θέμα!

Δεν συμμετείχα στο θέμα σας Γιώργο, δεν με ενδιαφέρει καν τι συζητάς με τους άλλους αν και βλέπω τα «μαργαριτάρια» σου.

Εγώ σου ζήτησα να μου απαντήσεις σε μια ερώτηση που αποφεύγεις από πέρσι να απαντήσεις.

Και η ερώτηση ήταν και είναι ακόμα σήμερα η εξής:

Ο Αλεβιζόπουλος κάπου στο τρίτομο έργο λέει ότι η Οργάνωση που υπηρετείς είναι κερδοσκοπική επιχείρηση.

Αυτό είναι αλήθεια που λέει ο Αλεβιζόπουλος ή ψέματα Γιώργο Γιωργάκη;

Σου θυμίζω ότι με συμφέρει να μην απαντήσεις για να βλέπουν οι αναγνώστες oτι δεν μπορείς να απαντήσεις.

Χρήσιμο είναι επίσης να σου θυμίσω και τούτο.

Γιώργο – έχεις πάψει προ πολλού να είσαι θύμα.

Πλέον το ξέρεις και ο ίδιος σου ότι αυτά που κηρύττεις είναι πλάνες.

Πες μας και δυο λόγια για τη Σκοπιά που παραθέχεται Ορθοδοξία το 200μ.Χ ενώ εσύ Όχι!

Πίτερ

Ανώνυμος είπε...

Οι ΜΤΙ ασκούν τα εκλογικά τους δικαιώματα,ψήφίζουν ;;;

Ανώνυμος είπε...

1: Για να είναι κάτι κακό, πρέπει να απαγορεύεται η Αγία Γραφή. Πού η Αγία Γραφή απαγορεύει τις εικόνες που δεν απεικονίζουν Θεό; Και πού ονομάζει τέτοιου είδους εικόνες «είδωλα», ώστε να συμπεράνει κάποιος ότι η απεικόνιση είναι κακή;

2: Από πού προκύπτει ότι «εν πνεύματι» (κάτι που σημαίνει με χαρίσματα), σημαίνει: «χωρίς εικόνες»;

3: Από πού προκύπτει ότι το «εκ πίστεως και όχι εξ όψεως», εφαρμόζεται στις εικόνες, και όχι στο να περπατάμε με κλειστά τα μάτια; Και αν δεν σημαίνει αυτό το τελευταίο, αλλά σημαίνει μόνο αυτό που λέει το συμφραζόμενο του εδαφίου, δηλαδή την πίστη στην μετά θάνατον αθανασία της ψυχής, με ποιο δικαίωμα το εφαρμόζει κάποιος στις εικόνες;

M.M

Ανώνυμος είπε...

[Ευτυχώς κ.Χρήστο που παραδέχεσαι ότι για να τα βγάλει κάποιος ταυτόχρονα με 5 ορθοδόξους και με πολλά θέματα ταυτόχρονα χρειάζεται μεγάλο κουράγιο]

Γιώργος
31 Οκτωβρίου 2010 10:20 μ.μ.
http://antiairetikos.blogspot.com/2010/10/blog-post.html?commentPage=2
==============================

Προφανῶς ἔχουν καὶ στὴ Γερμανια ἐκλογὲς αὐτὴ τὴ στιγμή, γι’αὐτὸ λείπει τόσες μέρες ἀπὸ τὸ διάλογο.
Ἢ, γιὰ στάσου.., ναὶ αὐτὸ εἶναι!!! «Παλεύει» μὲ ἄλλους 5 ὀρθόδοξους αὐτὴ τὴ στιγμὴ σὲ ἄλλο blogspot ,γι’αὐτὸ ἀπουσιάζει τόσες μέρες.

Ναὶ αὐτὸ εἶναι! Κατὰ τ’ἄλλα τὰ βάζει μὲ 5 ὀρθόδοξους ἐνῷ ἔχει νὰ γράψει σχόλιο τουλάχιστον ἀπὸ τὶς «4 Νοεμβρίου 2010 4:00 μ.μ.»
Αὐτὸν τὸν διάλογο κάνει.Τὸ ποιὸς ὀνειρεύεται ξύπνιος , εἶναι πλέον ὁλοφάνερο.

Καλλικλῆς

Ανώνυμος είπε...

Μήπως εἶδε κανένας τὸν Γιῶργο;;;
Ὑπάρχουν μιὰ συζήτηση ἐν ἐξελίξει καθὼς καὶ κάποια ἐρωτήματα ἐδῶ μέσα ποὺ πρέπει νὰ ἀπαντήσει.

Ἀγαπητοί μου ΜΤΙ , πεῖτε του νὰ ἔλθει νὰ συζητήσει.

Scrooge Mac Duck

alexia1004 είπε...

Θα ήθελα να επισημάνω ότι εκτός από την αναφορά σε καταστροφή των εικόνων στα παλιά τεύχη της Σκοπιάς, υπάρχει υπόδειξη να καταστρέφουμε τις ιερές εικόνες και στο βιβλίο "Τι διδάσκει πραγματικά η Αγία Γραφή", έκδοσης 2005, που βρίσκεται και σε .pdf αρχείο εδώ http://www.jw.org/index.html?option=QrYQCsVrGlBBX στη σελ. 155 (αναφέρομαι στην ηλεκτρονική έκδοση πάντα).

ΧΡΗΣΤΟΣ είπε...

Πολύ σωστά αγαπητή alexia. Ιδού και το απόσπασμα από το βιβλίο που αναφέρεις. Σε ευχαριστώ πολύ για την επισήμανση:


*** bh κεφ. 16 σ. 155 Πάρτε Θέση Υπέρ της Αληθινής Λατρείας ***
ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ
3 Ορισμένοι έχουν στο σπίτι τους εικόνες ή ναΐσκους εδώ και αρκετά χρόνια. Μήπως ισχύει το ίδιο και στη δική σας περίπτωση; Αν ναι, ίσως νιώθετε ότι είναι παράξενο ή εσφαλμένο να προσεύχεστε στον Θεό χωρίς ένα τέτοιο οπτικό βοήθημα. Μπορεί μάλιστα να έχετε δεθεί συναισθηματικά με κάποια από αυτά τα αντικείμενα. Αλλά ο Θεός είναι αυτός που λέει πώς πρέπει να τον λατρεύουμε, και η Αγία Γραφή διδάσκει ότι εκείνος δεν θέλει να χρησιμοποιούμε εικόνες. (Έξοδος 20:4, 5· Ψαλμός 115:4-8· Ησαΐας 42:8· 1 Ιωάννη 5:21) Συνεπώς, μπορείτε να πάρετε θέση υπέρ της αληθινής λατρείας καταστρέφοντας οποιαδήποτε αντικείμενα έχετε τα οποία συνδέονται με την ψεύτικη λατρεία. Πρέπει οπωσδήποτε να τα βλέπετε όπως τα βλέπει ο Ιεχωβά—ως κάτι «απεχθές».—Δευτερονόμιο 27:15.



Χρήστος - αντιαιρετικός

alexia1004 είπε...

Αγαπητέ Χρήστο,
διαβάζοντας το συγκεκριμένο απόσπασμα, μου έκανε εξαρχής εντύπωση η προτροπή για την καταστροφή των ιερών εικόνων αντί π.χ. να τις δωρήσει σε πρώην ομοπίστους του ο νεοεισερχόμενος στην οργάνωση της Σκοπιάς .

Ενδιαφερόμενος είπε...

Καταστρέφουν ανθρώπινες ζωές, και στέλνουν ψυχές στην κόλαση, διαλύουν σπιτικά, χωρίζουν ανδρόγυνα, και παιδιά από τους γονείς.

Είναι αδίστακτοι σε όλες τις εσωτερικές διαδικασίες αντιμετώπισης των μελών.

Εάν υπάρχει εξάρτηση σε πνευματικό, οικογενειακό, επαγγελματικό, συγγενικό, φιλικό, και κοινωνικό επίπεδο, το πρόσωπο που θα ασπαστεί διαφορετική πίστη, είναι καταδικασμένο να περάσει τον προσωπικό Γολγοθά της απομόνωσης, του διωγμού, του εξευτελισμού, και της κατασυκοφάντησης από τα μέλη της σέκτας, και πρώην αδελφούς εν Ιεχωβά (όχι εν Χριστώ) του νυν αποκομμένου αποστάτη, που τόλμησε να επιλέξει τον ανηφορικό δρόμο της εν Χριστώ ζωής.

Ο ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ, φωτεινός φάρος αντίστασης, κόντρα σε όλους τους αιρετικούς λύκους με ένδυμα προβάτου, καθώς σημειώνουμε με έντονα γράμματα πως, ΚΑΝΕΙΣ αιρετικός δεν μπόρεσε ποτέ μέχρι σήμερα, να αντικρούσει τις αλήθειες, και τα ντοκουμέντα του ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΥ.

ΧΡΗΣΤΟΣ είπε...

Αγαπητή Alexia είχα σκοπό να σου απαντήσω, αλλά με πρόλαβε ο "Ενδιαφερόμενος". Τα είπε όλα ο άνθρωπος! Οπότε ότι και να πω εγώ είναι πλεονασμός.

Χρήστος - αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

οι Μ.Τ.Ι. δεν πατούν τις εικόνες, αυτό ε΄ναι σίγουρο...

Ανώνυμος είπε...

Και βέβαια δεν τις πατάνε τις εικόνες.
Το λέει και το άρθρο.
Τις πετάνε!!!

Madragoras

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...