ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

16 Ιουν 2013

ΕΙΝΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ, ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ;

Του Ευστάθιου Μπαρνασά


Πρώτα από όλα να πούμε ότι ο εθνικισμός ως ορισμός είναι παράγωγο του «έθνους, κράτους, φυλής». Ο εθνικισμός αξιώνει την σύγκλιση της πολιτικής και την εθνικής μονάδος. Δηλαδή κάθε έθνος πρέπει να έχει το δικό του κράτος. Σαν ιδεολογία απαιτεί την διατήρηση της εθνικής ταυτότητας μιας ομάδας ανθρώπων με τα δικά τους χαρακτηριστικά που με αυτά προσδιορίζονται ως έθνος. Δηλαδή πρέπει να ανήκουν στην ίδια φυλή, να μιλούν την ίδια γλώσσα, να πιστεύουν στην ίδια θρησκεία, να δημιουργούν τον ίδιο πολιτισμό, να έχουν κοινή ιστορία και η γεωγραφική τους θέση να ορίζει ένα κράτος μέσα στο οποίο αναπτύσσεται, η εθνική τους συνείδηση...
Σήμερα υπάρχει μια διεθνιστική τάση και πίεση ούτως ώστε να αλλάξει η κυρίαρχη έννοια του εθνικισμού ως συμπαγούς ταυτότητας ενός πολιτισμού, και να αλωθεί στον βωμό της πολυπολιτισμικότητας με την παραχάραξη της καταγωγής του έθνους.
Τα περισσότερα κράτη απόκτησαν εθνική ταυτότητα συμπιέζοντας διαφορετικές φυλές και τις υποχρέωσαν να μάθουν να μιλάνε την ίδια γλώσσα, και να πιστεύουν στην ίδια θρησκεία ως εθνική αναγνώριση, και έχοντας πολυπολιτισμική συνείδηση.
Τα Ισλαμικά κράτη απαρνήθηκαν την γλώσσα τους, και την ιστορία τους, και για χάρη της θρησκείας του Ισλάμ, αποδέχτηκαν την αραβική ως ομιλούσα γλώσσα, δημιουργώντας μια πολυεθνική ταυτότητα και συνείδηση με καινούργιες επιταγές.
Στην Ελλάδα σε έναν αμιγώς συμπαγή πληθυσμό, με σχεδόν 98% κοινά χαρακτηριστικά, τα τελευταία είκοσι χρόνια διακρίνεται έντονα η προσπάθεια αλλαγής της ποσόστωσης του έθνους, με την αθρόα εισβολή λαθρομεταναστών.   Αυτή η προσπάθεια είναι κατευθυνόμενο σχέδιο ξένων κέντρων εξουσίας που τυγχάνει της υποστήριξης των εκάστοτε πολιτικών κυβερνήσεων στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης.
Πάνω από εκατόν πενήντα χρόνια οι αρχιτέκτονες της Νέας Τάξης Πραγμάτων, ονειρεύονται ένα κόσμο χωρίς εθνική συνοχή, χωρίς ιστορικές μνήμες, προσηλωμένο όμως σε μια οικουμενική θρησκεία, όργανο απόλυτης υποταγής. Επειδή όμως υπάρχουν και ανυπότακτες συνειδήσεις για να τις κάμψουν χρησιμοποιούν νομοσχέδια, και με την κάλυψη του νόμου, και τον φόβο της τιμωρίας, σιγά-σιγά απαλλάσσουν τον κόσμο από την ελευθερία, και επιβάλλουν την φίμωση. Όσοι εθνικά αντιστέκονται χαρακτηρίζονται ως πυρήνες νεοναζιστικών-ρατσιστικών αντιλήψεων, και διώκονται οργανωμένα.
Να δούμε όμως και τις προεκτάσεις αυτών των ανθελληνικών νομοσχεδίων, επί των εθνικών χαρακτηριστικών μας, και τις επιπτώσεις τους σε αυτά.
Ας ξεκινήσουμε  με την ιστορία του Ελληνικού έθνους. Δεν θα έπρεπε να ξεχνάμε ποτέ ότι ένα έθνος που ξεχνάει την ιστορία του, είναι ένα έθνος χωρίς μέλλον και αυτό δυστυχώς δεν το έχει ξεχάσει μόνο ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων, αλλά γίνεται προσπάθεια αλλοίωσης και από ιστορικούς, και μέλη του κοινοβουλίου που διαστρεβλώνουν εσκεμμένα πάγιες ιστορικές μνήμες εξυπηρετώντας προφανώς, ανθελληνικές σκοπιμότητες.
Οι εμετικές αναφορές που χαρακτηρίζουν τους εθνικούς ήρωες ως τρομοκράτες φανερώνουν πόσο πολύ έχουν διαβρωθεί οι συνειδήσεις, και πόσο επιτακτικό είναι να αντισταθούμε σε όσους νομίζουν ότι η εθνική μας συνείδηση είναι νεοναζισμός και ρατσισμός. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να κατεβάσουν από τα σχολεία, και τους δημόσιους χώρους, τα πορτρέτα των εθνικών ηρώων του 1821 επειδή τραυματίζεται το πατριωτικό συναίσθημα των λαθραίων και μη αλλοδαπών.
Οι εθνοσωτήρες ψήφισαν τον νόμο 851/1978 αρ.2 παρ.2α που απαγορεύει την ανάρτηση του εθνικού μας συμβόλου της Ελληνικής Σημαίας, και η ανάρτηση της εκτός των εθνικών εορτών τιμωρείται ποινικά. Είναι ρατσιστική κίνηση η ανάρτηση του λάβαρου της ελευθερίας σε μόνιμη βάση διότι ενοχλεί αλλοδαπές συνειδήσεις; Με την αποδοχή στις Ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις, αλλοδαπών με διαφορετικές πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις θα καταργήσουν όχι μόνο τον εθνικό ύμνο, αλλά και το εθνόσημο με τον Τίμιο Σταυρό, για να μη προσβάλλουν την πίστη των αλλοθρήσκων, και θα χρησιμοποιήσουν κατά τα φαινόμενα, και την ημισέληνο, σύμβολο πίστεως του Ισλάμ. Εάν αυτά δεν γίνουν αποδεκτά, θα κατηγορηθεί ο Ελληνικός Στρατός ως ναζιστικός-ρατσιστικός;  Μήπως πρέπει να αφαιρέσουμε από την ιστορία την μάχη των Θερμοπυλών για να μην αισθάνονται μειονεκτικά οι λαθρομετανάστες της Ασίας; Εάν δεν τα αφαιρέσουμε θα κατηγορηθούμε ως ρατσιστές;  Επειδή λοιπόν κάποιοι θέλουν να φτιάξουν μια πολυπολιτισμική κοινωνία, εμείς δεν πρέπει να παραιτηθούμε από τα εθνικά μας χαρακτηριστικά ακόμα και αν αυτό μας στοιχίσει τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς. Είναι σίγουρο ότι όλοι αυτοί που παίζουν όλο αυτό το παιχνίδι, γνωρίζουν καλά ότι όταν χαθεί η πίστη στα εθνικά και θρησκευτικά σύμβολα, τότε θα γίνουν οι απόλυτοι κυρίαρχοι. Γιατί ένα έθνος χωρίς μνήμη και συνείδηση είναι ένα νεκρό έθνος.
Δυστυχώς οι σύγχρονοι εθνοπατέρες μαζί με τα μέλη των κυβερνήσεων τους, και των πολιτικών κομμάτων τους, ενδιαφέρονται μόνο για την καρέκλα τους και τα οικονομικά τους οφέλη.  Από το 1974 και μετά, βούτηξαν όλοι στην διαφθορά και τις καταχρήσεις της εξουσίας, ενώ ψήφισαν νόμους, που τους διασφάλιζαν το απυρόβλητο της ατιμωρησίας. Για να συνεχίσουν τις αυθαιρεσίες και να φιμώσουν τον λαό, οδηγώντας τον στην ξένη υποδούλωση, αποφάσισαν να ενδώσουν στις πιέσεις των έξωθεν, και να φέρουν προς ψήφιση το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο κάνοντας έτσι την λαθρομετανάστευση νομιμότητα, και να ποινικοποιήσουν  την ελευθερία της σκέψης και του λόγου.
Δεν μπορούν να υποχρεώσουν τον Έλληνα πολίτη, όταν στο σπίτι του εισβάλει λαθρομετανάστης και δολοφονήσει ένα ή περισσότερα μέλη της οικογένειάς του, στην κατάθεσή του να αναφέρει ότι αυτό το έκανε ένα κύριος από την Αλβανία με καλάσνικωφ, και να μη χρησιμοποιήσει άλλους χαρακτηρισμούς από τον φόβο να θεωρηθεί ρατσιστής.
Ούτε γίνεται, όταν βιασθεί ένα νεαρό κορίτσι, από έναν λαθροπακιστανό ή λαθροαφρικανό, να καταθέσει ότι την βίασε ένας μελαχρινός ή πολύ σκούρος κύριος, από την Ασία ή την Αφρική, και να μη μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν ούτε εδώ, άλλοι χαρακτηρισμοί, από φόβο να θεωρηθεί και αυτό ως ρατσισμός, και να επιφέρει ανάλογη ποινή.
Κατ' αυτούς είναι ρατσισμός κάθε συμπεριφορά υπέρ των εθνικά κεκτημένων δικαιωμάτων, και απαιτούν για τις πάσης φύσεως εγκληματικές ενέργειες των λαθρομεταναστών να αντιμετωπίζονται με μηδενική αντίδραση. Δεν μας εξήγησαν ποτέ οι φιλελεύθεροι φωστήρες γιατί πρέπει να μας επιβάλλουν οι λαθρομετανάστες υποχρεωτική φιλοξενία με τις δικές τους απαιτήσεις και τα συνεπακόλουθα;  Θα μπορούσαμε να κάνουμε δεκάδες ερωτήματα, και να προβάλλουμε δεκάδες επιχειρήματα για να υποστηρίξουμε τις αντιρρήσεις μας έναντι  όλων αυτών που χαρακτηρίζουν ως ρατσιστές, όσους αγωνίζονται για το δικαίωμα να αρνούνται τον υποβιβασμό και την διάλυση της Ελληνικής κοινωνίας. Φυσικά υπάρχει και μια αρκετά μεγάλη μερίδα από τον λαό, που απολαμβάνει ιδιαίτερης μέριμνας και έτσι δίνει την ευκαιρία στο σύστημα να επιβάλλεται με το «διαίρει και βασίλευε».
Παρ' όλα αυτά όμως, πάντα σαν έθνος κρατούσαμε έστω και φιλοσοφώντας τις πνευματικές μας ισορροπίες που αργά αλλά σταθερά μας έβγαζαν από το τέλμα.
Ας κοιτάξουμε λοιπόν ποιες ήταν διαχρονικά οι σχέσεις της Ορθοδοξίας με τον Εθνικισμό-Ελληνισμό, και πως λειτούργησαν. Η Ελληνική φυλή, το Ελληνικό έθνος, παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που αντιμετώπισε, κράτησε την πίστη του στην Εκκλησία, και στην Ορθοδοξία, που είναι το μόνο έθνος που απέκτησε την απευθείας πίστη στον Ιησού Χριστό. Οι άλλοι λαοί που πέρασαν έγιναν Χριστιανοί, αλλά στην πορεία του χρόνου αλλαξοπίστησαν, ή προσχώρησαν σε αιρέσεις, ή νόθευσαν την αλήθεια. Το Ελληνικό έθνος όμως, συνδύασε την αγάπη του προς την Πατρίδα, με την Ορθόδοξη πίστη, και τις έκανε απόρθητο φρούριο. Η Ορθοδοξία ως Εκκλησία αντιστάθηκε υπερασπίζοντας το έθνος, και 'γέννησε'  Ιερωμένους που έδωσαν την ζωή τους υπέρ βωμών και εστιών ως εθνικοί ήρωες.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία πάντοτε υποστήριζε τα εθνικά συμφέροντα, και ποτέ δεν αισθάνθηκε ότι αυτό που έκανε ήταν ενέργειες που αποδίδοντο ως ναζιστικές και ρατσιστικές. Τα δόγματα της Ορθοδοξίας είναι φιλανθρωπία και αλληλεγγύη, αλλά αυτό δεν μπορεί να σημαίνει ότι είναι αποδεκτό το «σφάξε με Τούρκο μου ν' αγιάσω».
Η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία έχει στεφάνι φωτεινό, Χριστιανικές αξίες, αλλά δεν είναι δυνατόν να επιτρέψει το ράπισμα των παριών εφ' όρου ζωής. Έχει Ιερή υποχρέωση όπως το έχει διαχρονικά αποδείξει με τις εθνικές της τοποθετήσεις να στέκεται δίπλα από το Ορθόδοξο ποίμνιό της, μη επιτρέποντας την καταστρατήγηση των εθνικών του δικαιωμάτων.
Η τιμωρία των αμαρτωλών δεν είναι ρατσισμός, και ο παράδεισος δεν δέχεται κάθε καρυδιάς καρύδι, εάν δεν έχει μετανοήσει, οπότε πως μπορείς να υποχρεώσεις ένα έθνος  να δεχτεί την εγκληματική πραγματικότητα, μιας μερίδας λαθρομεταναστών.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία από το 1453 μέχρι σήμερα, έχει πρωτοστατήσει σε εθνικούς αγώνες με Ιερείς, Μητροπολίτες, Αρχιεπισκόπους, και Πατριάρχες, οι οποίοι έδωσαν την ζωή τους για τα εθνικά συμφέροντα με την πίστη τους στον Χριστό, και την ψυχή τους στην Ελλάδα. Αυτό που πρέπει όλοι να αντιληφθούν τώρα, είναι ότι με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο θα βαφτίσουν  και την Εκκλησία ως ρατσιστική και θα αρχίσουν να την φιμώνουν ακόμα και στις αναφορές του Ευαγγελίου προς τους ετεροδόξους, τους αιρετικούς, τους αλλόθρησκους, και θα την τροχιοδρομήσουν προς τον Οικουμενισμό καταπατώντας και τα Ιερά και τα Όσια. Υπάρχει μια αποδοχή από ένα μέρος της σημερινής Εκκλησίας του δόγματος του διεθνισμού, και αυτό φαίνεται από τις αποστάσεις που κρατάει από τις δηλώσεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  κ.κ Αμβροσίου και άλλων Ιεραρχών οι οποίοι αντιστέκονται σε Ελληνορθόδοξο επίπεδο, αλλά τείνουν να τους περάσουν ως γραφικούς, ή ακροδεξιούς ρατσιστές. Φαίνεται το έχει η μοίρα αυτού του τόπου να βγάζει και Λεωνίδες αλλά να βγάζει και Εφιάλτες.
Σαν Ορθόδοξος λαός δεχόμαστε το Ευαγγέλιο, μαζί και αυτούς που το δέχονται, γιατί αυτοί που δεν το δέχονται δεν δέχονται ούτε εμάς, οπότε σε αυτή την διαφορετικότητα γιατί πρέπει να είμαστε η κατηγορούμενη πλευρά ως ρατσιστές; Τέλος, ο Ιησούς Χριστός, είπε εάν δεν σας δέχονται να τινάζετε την σκόνη από τα παπούτσια σας και να φεύγετε. Υπό αυτή την έννοια δεν χρειάζεται να τινάξουμε εμείς τα παπούτσια μας και να φύγουμε από την Πατρίδα μας επειδή οι άλλοι που ήρθαν δεν συμβιβάζονται με την Ελληνική πραγματικότητα. Είναι καλύτερα λοιπόν, να μη μας επιβάλλουν αυτοί την σκόνη τους με το ζόρι. Δεν χρειάζεται να επεξεργαστούμε εμείς τις δικές τους αδυναμίες, ούτε να συγχρονιστούμε με τα υπαρξιακά τους προβλήματα. Δεν θα μας επιβάλλει ποτέ κανείς την διαφορετικότητά του, ούτε θα ποινικοποιήσει ποτέ κανείς το δικαίωμά μας να φωνάζουμε:  
Ζήτω το Έθνος !!!




ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου.

71 σχόλια:

alexia1004 είπε...

Θα ήθελα να ζητήσω κάποιες διευκρινήσεις από το συγγραφέα του άρθρου. Πιο συγκεκριμένα:

1) Πού βρήκε (σε ποιο βιβλίο, ιστοσελίδα;) τον ορισμό του εθνικισμού, που παραθέτει στην αρχή του άρθρου;

2) Σε ποια περίοδο της ελληνικής ιστορίας αναφέρεται, όταν γράφει "...Στην Ελλάδα σε έναν αμιγώς συμπαγή πληθυσμό, με σχεδόν 98% κοινά χαρακτηριστικά...".

3)Τι ακριβώς εννοεί, όταν λέει "Η Ελληνική φυλή, το Ελληνικό έθνος,...είναι το μόνο έθνος που απέκτησε την απευθείας πίστη στον Ιησού Χριστό". Οι Απόστολοι δίδασκαν στην αχανή ρωμαϊκή αυτοκρατορία, που είχε διαδεχθεί την επίσης αχανή ελληνιστική αυτοκρατορία του Μ. Αλεξάνδρου. Ποιους έχει λοιπόν κατα νού; Επίσης, τι σημαίνει η φράση "την απευθείας πίστη..."; Δεν μπορώ να την καταλάβω καθόλου. Οι Ρώσοι για παράδειγμα έχουν έμμεση πίστη;

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Απαντήσεις προς την Αλεξία:

1)Δεν υπάρχει βιβλίο και ιστοσελίδα που να μην αναφέρεται για τον Εθνικισμό με αυτόν τον ορισμό. Μπες στο διαδίκτυο και θα το διαπιστώσεις, ίσως διατυπώνεται λίγο διαφορετικά, αλλά ο ορισμός είναι ο ίδιος.

2)Όταν γράφω 98% κοινά χαρακτηριστικά εννοώ ότι είμαστε κατά 98% πληθυσμός μιας φυλής, της Ελληνικής φυλής. Το ότι τα τελευταία 20 χρόνια έχουν κατασκηνώσει παράνομα στην Ελλάδα ένας αριθμός λαθρομεταναστών, αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς θα δεχτούμε την αλλαγή της ποσόστωσης, και ούτε αυτό μας αλλάζει τα χαρακτηριστικά. Εάν έχεις πάλι αντιρρήσεις λόγω της κατάληψής μας για 400 χρόνια από τους Οθωμανούς τούρκους, και ίσως εννοείς ότι δεν είμαστε άρτιος πληθυσμός, θα σε ενημερώσω εάν δεν το ξέρεις, ότι οι τούρκοι τα παιδιά που προέρχονταν από βιασμούς, ή και νόμιμες σχέσεις με Ελληνίδες, τα έπαιρναν στην ασιατική πλευρά της αυτοκρατορίας, για να τα εξισλαμίσουν, και ως εκ τούτου λοιπόν, χωρίς να το καταλάβουν, άφησαν καθαρό το Ελληνικό D.N.A.

Επίσης έχουμε μια γλώσσα χαρακτηριστική την κοινή Ελληνική, η οποία είναι η ίδια ακόμη και τώρα, με την αρχαία Ελληνική. Ο πολιτισμός μας, ένα άλλο χαρακτηριστικό μας, έβγαλε Έλληνες φιλόσοφους, μηχανικούς, γιατρούς, και ανέπτυξε όλες τις επιστήμες, και έθεσε τις βάσεις στα πέρατα της αρχαίας Ελληνικής επικράτειας, μέχρι σήμερα. Όπως βλέπεις, τα χαρακτηριστικά μας ως συμπαγής πληθυσμός, είναι τα ίδια αγαπητή Αλεξία, και αν νομίζεις ότι τώρα δεν είμαστε Έλληνες κατά 98% είναι επειδή ζεις το πείραμα της νοθείας, που προσπαθούν να επιβάλλουν με την αθρόα εισβολή λαθρομεταναστών.
Εάν κάνανε τώρα απογραφή του πληθυσμού, με έντιμα κριτήρια ως προς την καταγωγή του, το αποτέλεσμα θα ήταν αυτό που αναφέρω. Δεν γίνεται να αμφισβητούμε την ποσόστωση του Ελληνικού πληθυσμού, επειδή για λόγους σκοπιμότητας βαπτίζουν τους λαθρομετανάστες ως «Έλληνες».

Ολοκληρώνω την απάντηση στην ερώτησή σου, λέγοντας ότι η περίοδος όπου η Ελλάδα ήταν αμιγώς συμπαγής πληθυσμός, αρχίζει από τότε που γεννήθηκε ο πρώτος Έλληνας, και συνεχίζεται γιατί δεν άλλαξαν, και δεν θα αλλάξουν από τις επιρροές του χρόνου, τα χαρακτηριστικά που ανέφερα.

3)Αλεξία, έγραψες ότι: «Οι Απόστολοι δίδασκαν στην αχανή ρωμαϊκή αυτοκρατορία, που είχε διαδεχθεί την επίσης αχανή ελληνιστική αυτοκρατορία του Μ. Αλεξάνδρου».

Όλος αυτός ο αρχαίος κόσμος, ο Ελληνιστικός, και ο Ελληνορωμαϊκός, μιλούσαν την διεθνή τότε γλώσσα, την Ελληνική. Οι Απόστολοι Του Ιησού Χριστού μιλούσαν και αυτοί την Ελληνική, και τα περισσότερα Ευαγγέλια τα έγραψαν στην Ελληνική γλώσσα, ίσως, λέω ίσως, ο Ιησούς Χριστός να δίδασκε στην Ελληνική γλώσσα, και το διατυπώνω έτσι, επειδή διάβαζε και αναφερόταν, από την μετάφραση των Εβδομήκοντα, που ήταν Ελληνικής γραφής, αλλά και λόγω του ότι ο κόσμος αφού μιλούσαν τα Ελληνικά, εννοείται ότι τα Ελληνικά θα καταλάβαινε.

Η Ελλάδα περιελάμβανε επίσης τον Εύξεινο Πόντο, την Μικρά Ασία, τμήμα της Παλαιστίνης, τμήμα της Αιγύπτου, και τμήματα από άλλες περιοχές.
Σε αυτούς που απευθύνθηκαν πρώτα οι Απόστολοι, ήταν στους Εθνικούς Έλληνες, και οι Έλληνες ήταν αυτοί που δέχτηκαν πρώτοι την «απευθείας πίστη» και την διατήρησαν αναλλοίωτη μέχρι σήμερα. Οι άλλοι λαοί, πίστεψαν δύσκολα, και άλλαξαν κατεύθυνση κατά την διαδρομή.

Ανώνυμος είπε...

@ Εάν έχεις πάλι αντιρρήσεις λόγω της κατάληψής μας για 400 χρόνια από τους Οθωμανούς τούρκους, και ίσως εννοείς ότι δεν είμαστε άρτιος πληθυσμός, θα σε ενημερώσω εάν δεν το ξέρεις, ότι οι τούρκοι τα παιδιά που προέρχονταν από βιασμούς, ή και νόμιμες σχέσεις με Ελληνίδες, τα έπαιρναν στην ασιατική πλευρά της αυτοκρατορίας, για να τα εξισλαμίσουν, και ως εκ τούτου λοιπόν, χωρίς να το καταλάβουν, άφησαν καθαρό το Ελληνικό D.N.A. @


Το “Ελληνικό DNA” από πότε ακριβώς υφίσταται; Αυτό πρέπει να το προσδιορίσεις. Από την εποχή του Ομήρου; Ή ακόμη παλιότερα, από την εποχή του πιθηκόμορφου αρχάνθρωπου του σπηλαίου των Πετραλώνων;
Και πώς παρέμεινε “καθαρό” σε τόσο μεγάλο ποσοστό, όταν από τους ελληνιστικούς χρόνους ο ελλαδικός χώρος ήταν κέντρο διερχομένων και από τους ρωμαϊκούς χρόνους σχεδόν μονίμως υπό κατοχή (Με ελάχιστες εξαιρέσεις, σχεδόν δεν έμεινε ευρωπαϊκός λαός που να μην πέρασε τουλάχιστον μια φορά ως κατακτητής από τον ελλαδικό χώρο). Κι αν οι οθωμανοί μετέφεραν τα παιδιά που αποκτούσαν με ελληνίδες, στην ασιατική πλευρά, δεν νομίζω να έκαναν το ίδιο οι Ούννοι, οι Βησιγότθοι, οι Φράγκοι και οι Λατίνοι (για δύο τουλάχιστον αιώνες).
Το δε Βυζάντιο, ήταν πολυεθνικό και υπερεθνικό. Το διοίκησαν Αρμένιοι (Ηράκλειος) Σύριοι (Ίσαυροι), Ισπανοί (Θεοδόσιος, Αρκάδιος), Φρύγες, Ιλλυριοί, και η πλειοψηφία των κατοίκων του φορούσε τουρμπάνια.
Και πότε ανακαλύψαμε το “Ελληνικό DNA” όταν σχεδόν μέχρι την επανάσταση του ’21 πολλοί απεχθάνονταν μετά βδεληγμίας τη λέξη “Έλληνες” δηλώνοντας φανατικά “Ρωμαίοι” (κάποιοι μέχρι και σήμερα);
Επιπλέον, πόση ελληνική καθαρότητα (σίγουρα όχι 98%) διέθετε το DNA των Αρβανιτών; (Θα εκπλαγείς αν μάθεις σε τι ποσοστό οι σημερινοί Έλληνες έχουν αρβανίτικη καταγωγή).

Όλα αυτά βέβαια περί καθαρού DNA, έθνους και φυλής, αποτελούν εθνική φιλαυτία και σωβινιστικό εγωϊσμό για όποιον αναγνωρίζει μόνο ένα έθνος, το έθνος το άγιον (Α’ Πτ. 2:9), ένα γένος «γένος ουν υπάρχοντες του Θεού» (Πρ. 17:29) και πιστεύει πως «εξ ενός αίματος παν έθνος ανθρώπων» (Πρ. 17:26).

Αν εκτός από πηγές εθνικιστών που ηδονίζονται με την εξύμνηση της φυλετικής καθαρότητας και φλερτάρουν με το ρατσισμό, είχες καταφύγει και σε ορθόδοξες πηγές, ίσως έπεφτες πάνω στο ακόλουθο, άκρως διαφωτιστικό:

«Ο φυλετισμός (εθνικισμός) καταδικάζεται ως «καινή δόξα», «ξένος» προς την ορθόδοξη παράδοση και «νεωτερική λύμη». Η Εκκλησία δεν μπορεί να γίνει ποτέ «εθνική», δηλαδή «φυλετική». Και αυτό, πράγματι, ήταν το καίριο πρόβλημα για τη βαλκανική πραγματικότητα το 19ο αιώνα, όταν, με την επίδραση της Γαλλικής Επανάστασης και των ευρωπαϊκών εθνικισμών, η αναφορά δεν ήταν πια στην «εν Ελλάδι», στην «εν Βουλγαρία» ή στην «εν Σερβία» Ορθοδοξία, αλλά στην «ελληνική» (όχι ελλαδική), στη βουλγαρική και στη σερβική Ορθοδοξία.
Η Ορθοδοξία, έτσι, από παράγων ενότητας και συνοχής, γίνεται δύναμη διασπάσεως, διότι φιλτράρεται με τις εθνικιστικές ιδέες, που υποτάσσουν την καθολικότητα της πίστεως στην εθνικιστική - φυλετική ιδέα
[“Έθνος - Εθνικισμός και Ορθόδοξο φρόνημα” Γ. Μεταλληνού]

Filos.

alexia1004 είπε...

1) Θα μπορούσες να μου αναφέρεις ένα από αυτά τα βιβλία και τις ιστοσελίδες που δίνουν τον ορισμό του ΕΘνικισμού; Δεν μπορώ να ψάξω εγώ να βρίσκω τις δικές σου πηγές.

Τα όσα γράφεις ως απάντηση στο 2, μου δημιούργησαν ακόμη περισσότερες απορίες και ουσιαστικά έπρεπε να ψάξω την απάντηση στην ερώτησή μου:
2)"άφησαν καθαρό το Ελληνικό D.N.A.": αυτός είναι ο ορισμός σου για το ποιος είναι Έλληνας; το DNA; Και όταν λες "ελληνικό DNA πώς το ορίζεις; Πώς το διακρίνεις από το DNA π.χ. των Ιταλών; Επίσης, πού βρήκες αυτή την ποσόστοση, το 98% και τι σημαίνει; ότι το 98% του ελληνικού πληθυσμού έχει "Ελληνικό D.N.A."; Επίσης, γράφεις: "η περίοδος όπου η Ελλάδα ήταν αμιγώς συμπαγής πληθυσμός, αρχίζει από τότε που γεννήθηκε ο πρώτος Έλληνας..." Δηλαδή από πότε; Πότε τοποθετείς τη γέννηση του πρώτου Έλληνα; Και από τότε πέρασαν χονδρικά η αρχαιότητα, η ελληνιστική εποχή, η βυζαντινή, η τουρκοκρατία και φτάνουμε στη νεότερη ιστορία. Σε όλες αυτές τις εποχές, υπήρχε ομοιογένεια πληθυσμού;
"γιατί δεν άλλαξαν, και δεν θα αλλάξουν από τις επιρροές του χρόνου, τα χαρακτηριστικά που ανέφερα": για να το καταλάβω καλύτερα, τα χαρακτηριστικά που ανέφερες είναι το "ελληνικό dna", η γλώσσα και η θρησκεία;

3)Εδώ πάλι με μπερδεύεις: εννοείς ότι όλοι όσοι μιλούσαν ελληνικά, ήταν Έλληνες; Και σήμερα είναι διεθνής γλώσσα η αγγλική, δεν είμαστε όμως άγγλοι. Επιπλέον, αν έχω σωστά καταλάβει τα χαρακτηριστικά που προσδίδεις στους Έλληνες, δεν είχαν όλοι αυτοί οι πληθυσμοί "ελληνικό dna". Ακόμη, τι είναι αυτή η "απευθείας πίστη" ρωτώ και πάλι; Τώρα το ότι οι Έλληνες πίστεψαν εύκολα δεν ξέρω πώς το εννοείς. Θυμάμαι να εχω διαβάσει στις Πράξεις ότι οι Αθηναίοι γιούχαραν τον Παύλο. "Η Ελλάδα περιελάμβανε επίσης τον Εύξεινο Πόντο, την Μικρά Ασία, τμήμα της Παλαιστίνης, τμήμα της Αιγύπτου, και τμήματα από άλλες περιοχές." Και γι'αυτό θα ήθελα κάποιες ιστορικές πηγές. Τι εννοείς; Διοικητικά τις περιελάμβανε;

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Αγαπητέ Filos, δεν συμφωνώ με την άποψη του ανθρωπόμορφου πιθηκανθρώπου, ως χρονολογικό προσδιορισμό του D.N.A. της Ελληνικής φυλής.

Διευκρινίζω λοιπόν, ότι τα προϊστορικά φύλα που έζησαν στην ευρύτερη περιοχή της Ελλάδας, ήταν οι προ - Έλληνες τους οποίους διαδέχτηκαν οι Πρωτο – Έλληνες.

Από τα φύλα αυτά, τα γνωστότερα ήταν οι Λέλεγες και οι Πελασγοί, ενώ στην Ιλιάδα του Ομήρου αναφέρονται και οι Άβαντες.
Αυτοί ήταν πολεμικοί λαοί, και δεν ήταν δυνατόν να αναμειχθούν με βαρβαρικούς λαούς, παρά μόνο μεταξύ τους. Ως εκ τούτου λοιπόν, αποτέλεσμα ήταν να είναι οι φυλές γενεαλογικά καθαρές Αρχαιοελληνικές.

Όσο για τις φυλές που επέδραμαν στον Ελληνικό χώρο αργότερα, Ούννοι, Βησιγότθοι, Φράγκοι, και Λατίνοι, αυτοί τις γυναίκες που βίαζαν, ή τις σκότωναν μετά, ή τις έπαιρναν μαζί τους ως σκλάβες, και τα παιδιά που γεννιόταν, ή τα κατέτασσαν στον δικό τους πληθυσμό, ή τα πουλούσαν.

Εσύ δηλαδή πιστεύεις, ότι αυτοί που εισέβαλαν για λίγο στην Ελληνική επικράτεια άφηναν και από έναν επιβήτορα σε κάθε σπίτι. Εγώ πάντως νομίζω, ότι παρέμεναν στρατιωτικά τμήματα, σε στρατηγικά σημεία, τα οποία ήταν επιφορτισμένα με την εκμετάλλευση πόρων, και φόρων. Είναι μεγάλο λάθος να νομίζεις, ότι είμαστε μπάσταρδος λαός, ενός διαχρονικού οίκου ανοχής.

Αυτό ούτε συνέβη, ούτε πρόκειται να συμβεί, και όποιος το επιθυμεί θα περιμένει πολύ. Όσο για το Βυζάντιο, δηλαδή την Κωνσταντινούπολη δεν ήταν μετά την ίδρυσή της Ελληνική αυτοκρατορία, αλλά ούτε και η Ελλάδα ήταν η Κωνσταντινούπολη.

Για το ποσοστό των Ελλήνων με αρβανίτικη καταγωγή, θα σου αναφέρω κάτι που σίγουρα γνωρίζεις πολύ καλά, στην πλειονότητα τους οι αλβανοί κατάγονται από τους αρχαίους Ιλλυριούς, που ήταν και αυτό αρχαίο Ελληνικό φύλο, όπως οι Μακεδόνες οι Θράκες, και άλλοι.

Επίσης το ότι κάποιοι δήλωναν Ρωμιοί, αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι Ρωμαίοι, είχαν δώσει στους Έλληνες, και τον τίτλο του Ρωμαίου πολίτη, και αυτό παρέμεινε ως αρχαίο τυπικό προσωνύμιο.

Το 1821, όταν έλεγαν: «Εγώ Ρωμιός γεννήθηκα Ρωμιός θε νά πεθάνω» για την Ρώμη πέθαιναν πολεμώντας στην γέφυρα της Αλαμάνας;

Το να λες ότι είναι φιλαυτία, και σοβινιστικός εγωισμός να αναγνωρίζεις την Εθνική σου ταυτότητα, τότε νομίζω ότι εσύ αποδέχεσαι, ανεπιφύλακτα τον όποιο ταπεινωτικό χαρακτηρισμό.

Εμείς δεν καταδικάζουμε κανέναν, και δεν φλερτάρουμε με τον ρατσισμό, γιατί δεν πήγαμε σε κανενός το σπίτι να τον επιβάλλουμε, οι άλλοι θέλουν να μας φορέσουν το σαρίκι, και μάλιστα μέσα στο σπίτι μας.

Τώρα για την θέση της Ορθοδοξίας, στις Εθνικές της θέσεις, το έχει αποδείξει πολλάκις στο πέρασμα των αιώνων, και δεν αρκεί μια άποψη για να την διαστρεβλώσει.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Αγαπητή Αλεξία, επειδή τις σκέψεις μου τις εμπλουτίζω από διάφορες πηγές, και λόγω του ότι στο σπίτι μου στην Αθήνα έχω μια αρκετά σεβαστή βιβλιοθήκη, από όπου έχω αντλήσει τις περισσότερες πληροφορίες μου, τις οποίες απλώς θυμάμαι, θα σου πρότεινα να μπεις στο ιντερνέτ, και να ζητήσεις τις λέξεις κλειδιά, οπότε νομίζω θα πάρεις την απάντηση. Δεν είναι απαραίτητο ότι γράφουμε να το αντιγράφουμε.

Συγγνώμη που έκανα λάθος για το 98% του D.N.A των ΕΛΛΗΝΩΝ, μόλις τώρα διαπίστωσα ότι από την μεγαλύτερη διεθνή έρευνα πολλών επιστημόνων, τα αποτελέσματα έδωσαν 99.5% ΕΛΛΗΝΙΚΟ D.N.A. Επισυνάπτω στο τέλος του σχολίου, το πρώτο μέρος της έρευνας που αποδεικνύει, το συντριπτικό ποσοστό του 99,5% του D.N.A. των ΕΛΛΗΝΩΝ στο τέλος του σχολίου.

Δεν θεώρησα χρονολογία την αναφορά «από τότε που γεννήθηκε ο πρώτος Έλληνας» διότι αυτό δεν μας ενδιαφέρει. Μας ενδιαφέρουν όλα τα μετά αποτελέσματα, που αποδίδονται από τα χαρακτηριστικά που συγκεντρώνουν. Διαβάζοντας την έρευνα που παρατίθεται στο τέλος, θα πάρεις περισσότερες απαντήσεις.

Ως αναφορά για το γλωσσικό, άλλο είναι σήμερα η αγγλική που την ομιλούν σχεδόν όλος ο κόσμος, που φυσικά δεν είναι όλοι άγγλοι, και άλλο η Ελληνική που την μιλούσαν ναι μεν σε όλο τον γνωστό αρχαίο κόσμο, αλλά οι περισσότερες περιοχές, που ανέφερα, ήταν καθαρά Ελληνικές περιοχές, και πρωτογενείς αποικίες.

Τα Ελληνικά, ήταν διεθνής γλώσσα, και εννοώ ότι ο Χριστιανισμός μεταδίδετο στην Ελληνική.

Φυσικά και δεν είχαν τα χαρακτηριστικά των Ελλήνων όλοι οι πληθυσμοί, επειδή απλά μιλούσαν την Ελληνική γλώσσα, διότι εάν τα είχαν, οι Έλληνες δεν θα ξεχώριζαν από αυτούς, και θα είχαν όλοι το ίδιο D.N.A.

Η απευθείας πίστη που ρωτάς, είναι η αποδοχή μιας όποιας θεωρίας, από αυτόν που την διατυπώνει προς κάποιον άλλον, χωρίς χρονικά κενά και διαμεσολαβητές. Όσο για τον απόστολο Παύλο, τον γιουχάρισαν αλλά δεν τον σκότωσαν, ενώ τους άλλους απόστολους που πήγαν να διδάξουν το Ευαγγέλιο σε άλλους λαούς, νομίζω ότι γνωρίζεις τα αποτελέσματα.

Για αυτό λοιπόν, μη κατατάσσεις στον ίδιο παρονομαστή τους Έλληνες με τους όποιους άλλους, οι απόστολοι όλες τις επισκέψεις, και σχεδόν όλα τα Ευαγγέλια, τις πραγματοποίησαν σε περιοχές αμιγώς Ελληνικές.

Συνεχίζεται...

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Συνέχεια...

Πρώτο μέρος της Διεθνούς Επιστημονικής έρευνας, για το D.N.A.

“Γενετική σύσταση των Ελλήνων”

ΚΑΘΑΡΟ ΤΟ DNA ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Έρευνα των Πανεπιστημίων του Στάνφορντ των ΗΠΑ και της Παβίας της Ιταλίας απαντά ευθέως
στον περιβόητο Φαλμεράγερ.

ΚΑΘΑΡΟ ΤΟ DNA ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ! Δεν έχει επηρεασθεί από τους
Σλάβους ούτε από τους Τούρκους, παρά τα 400 χρόνια σκλαβιάς.

Εντυπωσιακό! To DNA (γενετική σύσταση) των Ελλήνων καταδεικνύει πως σε ποσοστό 99,5%
πρόκειται για καθαρά καυκάσια φυλή (λευκή φυλή). Γεγονός που σημαίνει πως η συνεισφορά
στη γενετική σύσταση των Ελλήνων, άλλων πληθυσμιακών ομάδων, εκτός της λευκής, αποτελεί
ελάχιστο ποσοστό, μικρότερο του 0,5%!

To DNA των Ελλήνων, όπως έδειξε πρόσφατη διεθνής
πανεπιστημιακή έρευνα, δεν έχει επηρεασθεί από τους Σλάβους, - όπως ισχυρίζονται ορισμένοι -
ούτε από τους Τούρκους παρά τα 400 χρόνια σκλαβιάς! Ουσιαστικά έτσι έχουμε τη σύγχρονη
επιστημονική απάντηση στις θεωρίες του Φαλμεράγερ.

Καταρρίπτεται επίσης, μια άλλη θεωρία
που ισχυριζόταν ότι οι Αρχαίοι Έλληνες, ήταν μαύροι... Ε, δεν υπήρξαν ποτέ μαύροι! Δεν είναι
λίγοι όσοι υποστήριξαν και έγραψαν περί «Μαύρης Αθηνάς» (για τη Θεά Αθηνά) και πολλές
άλλες θεωρίες χωρίς καμιά επιστημονική υπόσταση.
Όλες αυτές οι ...ανθελληνικές -θα έλεγε κανείς- θεωρίες καταρρίφθηκαν, όχι μόνον από μία
έρευνα, αλλά από επτά διαφορετικές μεγάλες επιστημονικές έρευνες, Ευρωπαίων και
Αμερικανών ερευνητών.

Ο καθηγητής του Τομέα Γενετικής, Ανάπτυξης και Μοριακής Βιολογίας
του ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, και η ερευνητική του ομάδα συμμετέχουν σε διεθνή
ερευνητικά δίκτυα, των οποίων απώτερος στόχος είναι να ιχνηλατηθεί η βιολογική ιστορία των
ευρωπαϊκών πληθυσμών. Ο συντονισμός της συγκεκριμένη έρευνας, η οποία αφορά στη γενετική
σύσταση των Ελλήνων -και άλλων λαών- έγινε από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ των ΗΠΑ, την
ερευνητική ομάδα του κ. Τριανταφυλλίδη και το Πανεπιστήμιο της Παβίας της Ιταλίας.
Η
ταυτότητα της έρευνας. Συμμετείχαν, επίσης, άλλα 5 ερευνητικά εργαστήρια διαφόρων χωρών
(από τη Βαγδάτη μέχρι τη Μόσχα). Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στο
αμερικανικό περιοδικό «Γενετική του Ανθρώπου».

Τίτλος της έρευνας «Η προέλευση, διασπορά και διαφοροποίηση των απλοομάδων Ε και J, του
χρωμοσώματος Υ: Συμπεράσματα για τη νεολιθική αποίκιση της Ευρώπης και μετέπειτα
μεταναστευτικά γεγονότα στην περιοχή της Μεσογείου». Στην εργασία, χρησιμοποιήθηκαν 44
δείκτες DNA του χρωμοσώματος Υ και προσδιορίστηκε η γενεοτυπική σύσταση στο χρωμόσωμα Υ
σε 2.400 άνδρες από 29 διαφορετικούς πληθυσμούς (από την Ευρώπη, τη Μεσόγειο, τη Μικρά
Ασία, την Αφρική και την Κίνα).
Από την Ελλάδα αναλύθηκε η γενετική σύσταση 143 ανδρών.

Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στη
διερεύνηση των απλοομάδων Ε και J του χρωμοσώματος Υ. Μεταδώσαμε το γενετικό μας κώδικα
και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι στην έρευνα δεν
αποκαλύφθηκε μογγολική προέλευση στο DNA των Ελλήνων.

Κι έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι οι
Τούρκοι είχαν καταλάβει την Ελλάδα για 400 χρόνια και όλοι θα περίμεναν πως θα υπήρχε
κάποια σχέση στο DNA των δύο λαών. Κι, όμως, δεν έχει επηρεασθεί ούτε στο ελάχιστο.


Πηγή: http://antiairetikos-vs-exeldim.blogspot.gr/2013/06/dna.html

Ανώνυμος είπε...

Υποτίθεται ότι η Εκκλησία προετοιμάζει έναν καινούργιο κόσμο αγάπης και δικαιοσύνης, πέρα και πάνω από έθνη και πατρίδες (προϊόντα της αμαρτίας και τα δύο, σύμφωνα με τη διδασκαλία της). Πόσο συμβάλλει σ’ αυτή την αποστολή της η ενασχόληση με φυλετικές καθαρότητες και εθνικά dna;
Η ίδια έχει παραδεχτεί πως ο εθνικισμός κατά καιρούς προσπάθησε να την οικειοποιηθεί, να την κάνει όργανό του, να ενσταλάξει σ’ αυτήν τα μίση του, τους φόβους του, τις φαντασιώσεις του, το ναρκισσισμό του.
Οι απόστολοι και οι πρώτοι χριστιανοί της Ιουδαίας, δεν έπεσαν υπέρ πατρίδος στα τείχη της Ιερουσαλήμ. Αντιθέτως δίδαξαν και έγιναν αδελφοί με τους δήμιους της πατρίδα τους και δολοφόνους του έθνους τους.
Οι χριστιανοί «πατρίδας οικούσιν ιδίας, αλλ' ως πάροικοι, μετέχουσι πάντων ως πολίται, και πανθ' υπομένουσιν ως ξένοι, πάσα ξένη πατρίς εστίν αυτών και πάσα πατρίς ξένη». Ακόμη κι ο Πατροκοσμάς, πατρίδα ψεύτικη, γήινη και ματαία αποκαλούσε τον τόπο καταγωγής του. «Ημείς, Χριστιανοί μου, δεν έχομεν εδώ πατρίδα».

υγ1. Οι υπερασπιστές του “Ρωμιός” πολέμησαν μετά μανίας αυτούς που ήθελαν να αποκαλούμαστε “Έλληνες”.

υγ2. Δεν θα επιχειρήσω να σου χαλάσω τη φαντασίωσή σου πως είσαι κατευθείαν απόγονος του Περικλή, ούτε να σου προκαλέσω περισσότερη σύγχυση αφού όπως λες οι Αλβανοί έχουν ελληνικό DNA.

Filos.

alexia1004 είπε...

Θα κάνω ένα πρώτο σχόλιο στο παρακάτω απόσπασμα και για τα υπόλοιπα θα μου επιτρέψεις να επανέλθω μάλλον αύριο:

"Η απευθείας πίστη που ρωτάς, είναι η αποδοχή μιας όποιας θεωρίας, από αυτόν που την διατυπώνει προς κάποιον άλλον, χωρίς χρονικά κενά και διαμεσολαβητές. Όσο για τον απόστολο Παύλο, τον γιουχάρισαν αλλά δεν τον σκότωσαν, ενώ τους άλλους απόστολους που πήγαν να διδάξουν το Ευαγγέλιο σε άλλους λαούς, νομίζω ότι γνωρίζεις τα αποτελέσματα."

1) Σύμφωνα με την "απευθεία πίστη", έτσι όπως την ορίζεις, οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι π.χ. της Ισπανίας, των Η.Π.Α. αλλά και της μακρινής Κορέας, της Αφρικής, που γνωρίζουν το Χριστό χάρη στους σύγχρονους αποστόλους Του, είναι λιγότερο χριστιανοί από τους Έλληνες;

2) Τον Παύλο μπορεί να τον γιουχάισαν, αλλά πολύ κοντά στην Αθήνα, στην Αχαΐα,τον Πρωτόκλητο Ανδρέα τον σταύρωσαν. Οπότε, μάλλον οι πρόγονοί μας δεν ήταν και τόσο δεκτικοί στο Χριστιανισμό.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Αγαπητέ Filos, ξέρεις τι μου αρέσει με εσένα, και δεν στο λέω με κακία, ότι όταν σου παίζουν ζεμπέκικο εσύ χορεύεις καλαματιανό, και όταν θέλουν να σε συνοδεύσουν στο καλαματιανό το γυρνάς σε τσιφτετέλι.

Γράφεις ότι «υποτίθεται», δηλαδή δεν είσαι σίγουρος για το αν η Εκκλησία συνεχίζει να πιστεύει σε αυτή την διακήρυξη, το τι εννοεί, και τι παραδέχεται η Εκκλησία ως Εθνικισμό, το έχετε παρερμηνεύσει με τον σκληρό φασισμό, κάτι που ούτε εμείς, και ούτε η Εκκλησία υποστήριξε.

Κάτι που σου διαφεύγει είναι ότι η Εκκλησία, ονομάζεται επίσης, Ελληνορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία, και ξεχωρίζει τον εαυτό της από τις άλλες.

Οι Απόστολοι δεν έπεσαν υπέρ της Πατρίδος, διότι τους εδόθη εντολή να διδάξουν στα έθνη, τις δε προθέσεις του τις έδειξε ο απόστολος Πέτρος στη Γεσθημανή κόβοντας το αυτί του δούλου, θέλοντας να υποστηρίξει Τον Ιησού Χριστό.

Αργότερα η αποστολή τους άλλαξε. Πάντως την συμπεριφορά των εχθρών τους την πρόσεχαν και την απέφευγαν. Λες για τον Άγιο Κοσμά επιλεκτικά μια φράση, αλλά δεν αναφέρεσαι σε αυτά που έλεγε, σχετικά με την Κωνσταντινούπολη.

«Εις την Κωνσταντινούπολη θα γίνει μακελειό μεγάλο, και η θάλασσα θα κοκκινίσει από αίματα σφαγμένων ανθρώπων. Τριχρονίτικο δαμάλι (μοσχάρι) θα πλεύσει στο αίμα, όπως λέγει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός στις προφητείες.

Τούτο δηλώνει την μεγάλη σφαγή, αιματοχυσία και καταστροφή που πρόκειται να γίνει». Μια στο καρφί και μια στο πέταλο το πας, ή μήπως ήταν και ο Άγιος Κοσμάς, ρατσιστής και φασίστας;

Πολλές φορές λέμε, όπου γης και Πατρίς, δηλαδή τι εννοούμε, ότι δεν μας ενδιαφέρει η Πατρίδα μας; ή είναι μεταφορική έννοια;
Απαντήσεις στα υστερόγραφα:
1)Τρία πουλάκια κάθονταν είναι η ερμηνεία του Ρωμίος.
Ψάξτο και μη γράφεις ότι θέλεις.

2)Αγαπητέ Filos, πάντα μου άρεσε να μελετώ την ιστορία περισσότερο από όλα τα άλλα, και τα παραμύθια της Χαλιμάς δεν μου εξήραν ποτέ την φαντασίωση.

Δεν είναι δική μου φαντασίωση η έρευνα για το D.N.A. το οποίο προσπέρασες με σιγή ιχθύος, ούτε θα κατακρίνω το δικαίωμά σου να πιστεύεις ότι κατάγεσαι στην καλύτερη περίπτωση από γαλανομάτα μαϊμού.

Εγώ δεν πιστεύω ότι κατάγομαι από τον Περικλή, αν και θα ήταν τιμή μου, πιστεύω ότι κατάγομαι από τον Λεωνίδα, και το θεωρώ μεγάλη τιμή μου. Ούτε είμαι συγχυσμένος επειδή εσύ σχολιάζεις, όχι όπως αντιλαμβάνεσαι το θέμα, αλλά όπως σου αρέσει να το σερβίρεις.

Είπα ότι οι περισσότεροι αλβανοί κατάγονται από τους αρχαίους Ιλλυριούς, και όταν λέμε οι περισσότεροι δεν εννοούμε όλοι. Ένα ποσοστό εξ αυτών, μεταφέρθηκε από τον σουλτάνο επί τουρκοκρατίας, από την περιοχή του Καυκάσου.
Αυτό όμως αγαπητέ, δεν σημαίνει, ότι οι αρχαίοι Ιλλυριοί, εξαφανίστηκαν εν ριπή οφθαλμού από τον γενετικό χάρτη.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Αγαπητή Αλεξία, με την ησυχία σου.

Έχεις το δικαίωμα να γράφεις ότι θέλεις, και όποτε θέλεις.

1)Δεν είναι λιγότερο Χριστιανοί, οι Χριστιανοί των Η.Π.Α. της Ασίας, και της Αφρικής σήμερα, αλλά δεν ήταν καθόλου Χριστιανοί την εποχή που κηρύχθηκε το ευαγγέλιο, και οι πρώτοι που το δέχτηκαν ήταν οι Έλληνες, και τα περισσότερα μέλη των πρώτων Εκκλησιών, ήταν Έλληνες, ή μόνο Έλληνες.

2)Ήταν περισσότερο δεκτικοί από τους άλλους, και αυτό φαίνεται από τις επισκέψεις των Αποστόλων, και από τα Ευαγγέλια, που όλα σχεδόν απευθύνθηκαν σε Έλληνες και όχι σε άλλους λαούς.
Δεν κρίνεται ένα Έθνος από ένα άσχημο περιστατικό, ενώ για τα πολλά καλά τους στοιχεία επικρατεί η «σιωπή των αμνών».

3)Εκτός αυτών υπάρχει και μια επιπρόσθετη πληροφορία, ως προς την αντίληψη Του Ιησούς Χριστού προς τους Έλληνες, που θα την μεταφέρω με επιφύλαξη.

«Στο παρακάτω απόσπασμα της ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ τίθεται θέμα αλοιώσεως του πραγματικού κειμένου:

"Ήσαν δε τινες Έλληνες μεταξύ των αναβαινόντων δια να προσκυνήσωσιν εντη εορτή.

Ούτοι λοιπόν ήλθον προς τον Φίλιππον τον Βηθσαιδά της Γαλλιλαίας και παρεκάλεσαν, λέγοντες, κύριε, θέλομεν να ίδωμεν τον Ιησού.

Έρχεται ο Φίλιππος και λέγει προς τον Ανδρέαν και πάλιν ο Ανδρέας και ο Φίλιππος λέγουσι προς τον Ιησούν.

Ο δε Ιησούς απεκρίθη προς αυτούς, λέγων, Ήλθε η ώρα να δοξασθή ο Υιός του ανθρώπου.

Αληθώς , αληθώς σας λέγω,Εάν ο κόκκος του σίτου δεν πέση εις την γην και αποθάνη, αυτός μόνος μένει,
εάν όμως αποθάνη, πολύν καρπόν φέρει..."(Κατ'Ιωαν.:ιβ,20-24)

Εδώ υπάρχει και επιπλέον χωρίον που έχει αφαιρεθεί, τα λόγια του Ιησού που αφαιρέθηκαν αναφέρουν, πέραν του:

"ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΟΞΑΣΤΕΙ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ" Και τα εξής:"Διότι μόνη η Ελλάς γεννά ανθρώπους, που είναι ουράνιο γέννος και βλαστός θείος εξακριβωμένος, γεννούσα λογικήν σκέψιν που μπορεί να κατακτήση την επιστήμην*"

(βλ.Γ.ΑΥΦΑΝΤΗΣ:"Ο ΒΩΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΟΣ", ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΣΕΛΑΣ, ΑΘΗΝΑΙ, 2007,σ.149-150.

ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ . . .

Ανώνυμος είπε...

@ Γράφεις ότι «υποτίθεται», δηλαδή δεν είσαι σίγουρος για το αν η Εκκλησία συνεχίζει να πιστεύει σε αυτή την διακήρυξη

Πώς να είμαι σίγουρος, αφού εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται πως η Ορθοδοξία είναι διαιρεμένη σε εθνοφυλετικά καπετανάτα και οι ορθόδοξες εκκλησίες λειτουργούν ως προεκτάσεις του κράτους στο οποίο βρίσκονται, με τα εθνικά και κρατικά ζητήματα σε πρωτεύοντα ρόλο και τα πνευματικά σε ύπνωση.
Ποια είναι για παράδειγμα η σχέση της “Μακεδονικής” Ορθόδοξης Εκκλησίας με την ελληνική και τη σερβική; Μήπως οι ορθόδοξοι Έλληνες και Σέρβοι μισούν τους ορθόδοξους Σκοπιανούς; Μήπως;
Ποια η σχέση της Γεωργιανής ορθόδοξης εκκλησίας με αυτήν της Ρωσίας; Ποια ήταν η σχέση της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας με αυτήν της Βουλγαρίας στον Β’ παγκόσμιο πόλεμο, όταν οι μοναχοί του Αγίου Όρους έτρεμαν περισσότερο τους ορθόδοξους βούλγαρους αδελφούς τους παρά τα γερμανικά στρατεύματα;


@ Οι Απόστολοι δεν έπεσαν υπέρ της Πατρίδος, διότι τους εδόθη εντολή να διδάξουν στα έθνη, τις δε προθέσεις του τις έδειξε ο απόστολος Πέτρος στη Γεσθημανή κόβοντας το αυτί του δούλου @

Οι Απόστολοι και οι πρώτοι χριστιανοί έκαναν αδελφούς τους, τους δολοφόνους των πατεράδων τους και των μανάδων τους. Έκαναν αδελφούς τους, αυτούς που κρέμασαν τα περιτμημένα μωρά της Ιερουσαλήμ ανάποδα ξεκοιλιασμένα. Έκαναν αδελφούς τους, αυτούς που ισοπέδωσαν την Ιερουσαλήμ, που κατέστησαν το έθνος των Εβραίων χωρίς γη, χωρίς πατρίδα. Είναι ολοφάνερο πως δεν διέθεταν ίχνος εθνικής συνείδησης και η έννοια της πατρίδας δεν τους έλεγε απολύτως τίποτα. Πολύ φυσικό, αφού ήταν γνήσιοι χριστιανοί.

Filos.

Ανώνυμος είπε...

@ Λες για τον Άγιο Κοσμά επιλεκτικά μια φράση, αλλά δεν αναφέρεσαι σε αυτά που έλεγε, σχετικά με την Κωνσταντινούπολη.
«Εις την Κωνσταντινούπολη θα γίνει μακελειό μεγάλο, και η θάλασσα θα κοκκινίσει από αίματα σφαγμένων ανθρώπων. Τριχρονίτικο δαμάλι (μοσχάρι) θα πλεύσει στο αίμα, όπως λέγει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός στις προφητείες.
@


Φαίνεται πως τελικά σου αρέσουν τα παραμύθια της Χαλιμάς.
Για τον Κοσμά τον Αιτωλό το μόνο που είχε σημασία ήταν η ορθόδοξη πίστη και όχι η πατρίδα ή η εθνική συνείδηση. Αν η υποδούλωση εξασφάλιζε την ορθή πίστη, ήταν καλοδεχούμενη. Γι’ αυτό και την υποδούλωση στους Τούρκους τη θεωρούσε προς το δικό μας συμφέρον, για το δικό μας καλό:

«το είχαν χριαστιανοί το βασίλειον 1150 χρόνους. Ύστερον το εσήκωσεν ο Θεός από τους χριστιανούς και έφερεν Τούρκον και του το έδωσε διά το ιδικόν μας καλόν, και το έχει ο Τούρκος 320 χρόνους. Και διατί έφερεν ο Θεός τον Τούρκον και δεν έφερεν άλλο έθνος; Διά το ιδικόν μας συμφέρον.»
[Διδαχή Γ’]

Ο ρόλος του Κοσμά, ήταν αυτός που είχε στο σύνολό του σχεδόν ο ορθόδοξος κλήρος επί τουρκοκρατίας, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος ο Πατροκοσμάς, να κρατά δηλαδή υποταγμένους τους έλληνες και συνεπείς στην πληρωμή των φόρων:

«Και βαθμοφόροι Τούρκοι μου παρέχουν τώρα την προστασίαν των. Ο καθείς από αυτούς επιζητεί την παρουσίαν του ιερωμένου εις τα χωριά, όπου έχουν τα φέουδά των, διότι ούτος παρακινεί τους Έλληνας να φέρωνται νομοταγώς και να πληρώνουν τα δικαιώματα εις τους φεουδάρχας των»
[Κ. Μέρτζιου “Το εν Βενετία Κρατικόν Αρχείον” σελ. 6]

Το εντυπωσιακότερο όμως είναι, πως λιγότερο από μισό αιώνα πριν την επανάσταση που οδήγησε στη δημιουργία κράτους με πολίτες που ονομάστηκαν “Έλληνες”, για την Ορθοδοξία και για τον Κοσμά τον Αιτωλό, η λέξη “Έλλην” εξακολουθούσε να είναι βρισιά (ειδωλολάτρης, άθεος, ασεβής):

«έμαθα πώς με την χάριν του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και Θεού, δεν είστενε Έλληνες, δεν είστενε ασεβείς, αιρετικοί, άθεοι, αλλ’ είστενε ευσεβείς ορθόδοξοι χριστιανοί.»
[Διδαχή Α’]


@ Εγώ δεν πιστεύω ότι κατάγομαι από τον Περικλή, αν και θα ήταν τιμή μου, πιστεύω ότι κατάγομαι από τον Λεωνίδα, και το θεωρώ μεγάλη τιμή μου. @

Αν κατάγεσαι από το Λεωνίδα τότε έχεις ελληνικό dna όπως και ο ανηψιός του Λεωνίδα ο Παυσανίας που μήδισε και τον σιχάθηκε και η ίδια του η μάνα. Αυτός κι αν είχε ελληνικό dna. Πρώτο ανήψι του Λεωνίδα.
To “ελληνικό dna” δεν μου λέει απολύτως τίποτα. Ελληνικό dna διέθετε ο Μιλτιάδης, ελληνικό dna διέθεταν και οι Αθηναίοι που τον φυλάκισαν βαριά τραυματισμένο ως προδότη επειδή δεν κατάφερε να κατακτήσει την Πάρο. Πέθανε από γάγγραινα στη φυλακή αδυνατώντας να πληρώσει το πρόστιμο που του επέβαλαν οι Αθηναίοι με το ελληνικότατο dna.
Ελληνικό dna διέθεταν όσοι πολέμησαν στον Μαραθώνα, ελληνικό dna διέθετε και ο Πεισίστρατος που περίμενε πάνω σε πλοίο των Περσών να νικήσουν οι Πέρσες και να τον ξανακάνουν τύραννο στην Αθήνα.
Απ’ την άλλη, ούτε ίχνος από ελληνικό dna δεν διέθετε ο Λόρδος Byron. Ούτε μικρογραμμάριο από ελληνικό dna δεν διέθετε ο αμερικανός γιατρός Samuel Gridley Howe που οργάνωσε την περίθαλψη των ελλήνων πολεμιστών σ’ όλη τη διάρκεια της επανάστασης του ’21 και διέθεσε σ’ αυτήν όλη του την περιουσία.
Το “ελληνικό dna” προβάλλεται βασικά από συμπλεγματικούς, συνήθως με πολλά συμπλέγματα ανασφάλειας, που αναζητούν επιβεβαίωση και καταξίωση στην ταυτοποίησή τους ως καθαρούς απογόνους ένδοξων αντρών που έζησαν πριν από χιλιετίες. Α, και από εκείνο το αλλοπαρμένο κορίτσι απ’ την ντόπα, τη Φανή Χαλκιά.

Filos.

Ανώνυμος είπε...

@ Δεν είναι δική μου φαντασίωση η έρευνα για το D.N.A. το οποίο προσπέρασες με σιγή ιχθύος @

Ξύνεσαι στην γκλίτσα του τσοπάνη. Την έρευνα (από το 2004) προφανώς την αγνοείς. Διαφορετικά θα ήξερες πως η έρευνα αυτή που δείχνει ότι οι Έλληνες μόνο σε ποσοστό 0,4% δεν είναι Καυκάσιοι, δείχνει πως οι Τούρκοι σε ποσοστό μικρότερο του 15% δεν είναι Καυκάσιοι, καταρρίπτοντας τα περί Μογγόλων και καθιστώντας πολύ δύσκολο τον εντοπισμό πιθανών προσμίξεων
επί τουρκοκρατίας αφού το dna ελλήνων και τούρκων είναι όμοιο σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Προς τι λοιπόν οι πανηγυρισμοί και οι τυμπανοκρουσίες αφού και οι Τούρκοι αποδεικνύονται Καυκάσιοι;

Πάντως φρόντισε να πληροφορηθείς ποιο ήταν το ποσοστό των ελλήνων επί τουρκοκρατίας που εξισλαμίστηκε (κυρίως για λόγους σκοπιμότητας: απαλλαγή από φόρους, βελτίωση συνθηκών ζωής και οικονομικής κατάστασης) κι αν γίνονταν γάμοι επί ελληνικού εδάφους τούρκων με εξισλαμισθέντες έλληνες.

Filos.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Απαντήσεις προς τον Filos:

1) Αγαπητέ Filos, εάν δεν γνωρίζεις ποιο είναι το σωστό πως θα μπορέσεις να διατυπώσεις ποιο είναι το λάθος;
Οι ισορροπίες δεν έχουν τον τρόπο σύγκρισης που εσύ προτείνεις.
Άλλο πράγμα είναι το θρησκευτικό συναίσθημα, και άλλο η Εκκλησία με την νομική της υπόσταση με την οποία σχετίζεται με το πολιτικό σκέλος του κράτους.
Ο απόστολος Παύλος είπε να υποτάσσεστε στις πολιτικές εξουσίες οι οποίες όμως «μπορεί να κάνουν και κάποιο λάθος».

Για να δημιουργηθεί αυτό το σύγχρονο μοτίβο, που είναι Ελληνικό και πανανθρώπινο, και για να γίνουν οι Έλληνες ανεξίθρησκοι, ενώ είναι ανοιχτόμυαλοι, θα πρέπει ακόμη και οι γείτονες ομόπιστοι, να μην είναι στείροι οπαδοί, και κατ ονομασία Ορθόδοξοι. Δεν είναι η Ορθοδοξία μια ταμπέλα που γράφει «μπάτε λύκοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε».

Είναι σεβασμός και αποδοχή του πάρε δώσε, και όχι υποταγή άνευ όρων. Όταν τους αποστόλους και τους Χριστιανούς τους δολοφονούσαν, και όταν τους έκαναν ότι έκαναν οι διώκτες τους, το έκαναν ως θρησκευτικό διωγμό, όπως είναι καταγεγραμμένο στην ιστορία, και δεν ήταν πολιτική, ή εθνική αντιπαράθεση. Δεν ήταν θέμα εθνικής συνείδησης, αλλά θρησκευτικών πεποιθήσεων. Μη τα μπερδεύεις αγαπητέ Filos.

2) Μπράβο αγαπητέ Filos !

Χωρίς ίχνος ειρωνείας σε πάω πολύ γιατί είσαι μοναδικός.

Μου φέρνεις τον Πατροκοσμά ως παράδειγμα, για να προσδιορίσεις τις όποιες διαφορετικές αντιλήψεις. Δεν ήταν ούτε η θρησκεία, ούτε η εθνική πολιτική συνείδηση ο Πατροκοσμάς, εξέφραζε το πιστεύω του, και δεν ήταν ο κανόνας. Σεβαστές οι απόψεις του μέχρι σύγκλισης, και οι αποκαλύψεις του δεν έχουν να κάνουν με το τι πίστευε όλος ο Ορθόδοξος Ελληνισμός. Εσύ πετάς όλη την κατσαρόλα με το ρύζι, γιατί βρήκες μέσα σε αυτή ένα σπυρί φακή, που όμως και αυτό τρώγεται.

3) Αγαπητέ Filos, πάλι στην ζυγαριά έβαλες τους ήρωες μαζί με τους προδότες.
Κατάλαβε το καλά, το ποσοστό ούτε ήταν ούτε είναι αυτό που εσύ έχεις εμπεδώσει.
Στις τόσες χιλιάδες ήρωες των Θερμοπυλών βρέθηκε ένας προδότης, ο σιχαμερός εφιάλτης, το 1821 ένα άλλος διάσημος εθνοπροδότης, ο πήλιος γούσης.
Στην σημερινή Ελλάδα ζούμε την εμπειρία των σύγχρονων εθνοπροδοτών κατά συρροή, όμως αυτό με τίποτα δεν αλλάζει τα ποσοστά των αληθινών Ελλήνων.

Το θέμα d.n.a έχει να κάνει με την καθαρότητα του Ελληνικού γηγενούς πληθυσμού, και των Ελλήνων που ζουν στην αλλοδαπή.
Το παράδειγμα σου δεν μπορεί να στερήσει από τον Ελληνικό πληθυσμό, με ίδιο d.n.a 99,5% τις αρετές που κληρονόμησε.

Αν θέλεις να προσδιορίσεις ένα ολόκληρο λαό ως συμπλεγματικό «κομπλεξικό» και να δικαιολογήσεις τους ανθέλληνες ως προοδευτικούς, λυπάμαι αλλά ο λάκκος στον οποίο πήδηξες δεν είναι ούτε ρηχός, αλλά δυστυχώς είναι και βόθρος.

Ούτε γκλίτσα το παίζω, ούτε τσοπάνης, τώρα μου λες να κοιτάξω την έρευνα του 2004, ενώ η έρευνα που σου παρέθεσα είναι η μόνη αποδεκτή διεθνώς.
Η μέτρηση έγινε για τους Έλληνες Ορθοδόξους που ζουν στην Ελλάδα, και όχι για τους εξισλαμισθέντες που ζουν στην τουρκία.
Εάν αυτοί αισθάνονται το λιγότερο Έλληνες, θα γυρίσουν στην μητέρα Πατρίδα, οπότε είναι καλύτερα να μη το κουράζουμε αυτό το θέμα.

alexia1004 είπε...

Επανέρχομαι με μεγαλύτερη καθυστέρηση από ό,τι είχα προβλέψει, καθώς μου πήρε περισσότερο χρόνο να εντοπίσω κάποιες πηγές που έψαχνα.

1) Για τον ορισμό του εθνικισμού: σε ρωτούσα για την πηγή σου, καθώς εγώ έχω διαβάσει άλλους ορισμούς για τον εθνικισμό. Έτσι, «εθνικισμός», με κάποιες παραλλαγές, όπως συμβαίνει σε όλες τις κοινωνικές επιστήμες, ονομάζεται το φαινόμενο, όπου ένα έθνος πιστεύει ότι ανήκει σε μια καθαρόαιμη ή ανώτερη φυλή, υποτιμά τους άλλους λαούς, δείχνει επεκτατικές τάσεις. Κύριο χαρακτηριστικό είναι η διάκριση των εθνών σε ανώτερα και κατώτερα. Μπορείς να δεις το «Λεξικό Εννοιών γενικής παιδείας» του Σωκράτη Γκίκα. Ενδιαφέρουσα ανάλυση θα βρεις στον 22ο τόμο της Εγκυκλοπαίδειας Πάπυρος Λαρούς Μπριτάννικα, εκδ. 1996, ακόμη και πιο συνοπτική αναφορά στο Λεξικό Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Γ. Μπαμπινιώη (έκδοση 1998). Βέβαια, η πιο σύγχρονη και άμεση πρόσβαση στην ανάλυση αυτού του φαινομένου είναι η Wikipedia http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82.

Σίγουρα, δεν είναι απαραίτητο να αντιγράφουμε οτιδήποτε γράφουμε, αλλά για κάποιες έννοιες πρέπει να ψάχνουμε τι σημαίνουν και όχι να τους δίνουμε τη σημασία που εμείς θέλουμε. Ο εθνικισμός λοιπόν, από τι στιγμή που πρεσβεύει τη διάκριση ανώτερων και κατώτερων εθνών δεν μπορεί να χαρακτηρίζει τους Χριστιανούς. Ή θα είναι κάποιος εθνικιστής ή θα είναι χριστιανός, δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα και τα δύο.

2) Σχετικά με την έρευνα του κ. Κωνσταντινίδη και των υπόλοιπων επιστημονικών ομάδων: σκοπός τους είναι η χαρτογράφηση των μετακινήσεων των πληθυσμών στην Ευρώπη και ειδικά για τους Έλληνες «να μάθουμε τις βιολογικές ρίζες μας ως κατοίκων της Ευρώπης» και όχι να αποδείξει κάτι περί «καθαρού ελληνικού dna». Δεν είναι τυχαίο που αυτό το κείμενο, έτσι όπως το επικόλλησες στα σχόλια, το βρίσκεις μόνο σε site εθνικιστικού περιεχομένου (που βγάζουν ένα δικό τους συμπέρασμα κρατώντας μερικές μόνο φράσεις της έρευνας) και όχι σε κάποιο επιστημονικό σάιτ. Άρθρο του καθηγητή που παρουσιάζει την έρευνα και τα συμπεράσματα μπορείς να διαβάσεις εδώ http://www.ardin.gr/?q=node/274 Περιέχει όρους βιολογίας και γενετικής, όποιος έχει σχετικές γνώσεις μπορεί να το διαβάσει.
3) Όλα τα υπόλοιπα θέματα που αναφέρεις, είναι πάρα πολλά: η Ελλάδα που περιελάμβανε τμήματα της Παλαιστίνης, της Β. Αφρικής κτλ. Μα αυτά όλα, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, ήταν επαρχίες της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας στα χρόνια των Αποστόλων. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν τι ακριβώς εννοείς με αυτή τη φράση ή με το γεγονός ότι οι «άλλοι λαοί» κυνήγησαν τους Αποστόλους, όχι οι Έλληνες (παρά το περιστατικό του γιουχαΐσματος του Παύλου και το μεμονωμένο περιστατικό της σταύρωσης του αποστόλου Ανδρέα, σύμφωνα με την άποψή σου). Ποιοι ήταν οι άλλοι λαοί, αφού έχεις εξαπλώσει τόσο πολύ τα όρια της Ελλάδας (επαναλαμβάνω ότι αυτή η θέση σου δεν συμφωνεί με βιβλία ιστορίας που έχω διαβάσει). Ως απάντηση λοιπόν σε αυτές τις θέσεις σου, θα σου πρότεινα το βιβλίο που διάβασα πολύ πρόσφατα «Γιατί το Βυζάντιο» της Γλύκαντζη-Αρβελέρ, και για την ελληνική γλώσσα το πολυσυλλεκτικό έργο «Ιστορία της Ελληνικής Γλώσσας» του Ελληνικού Ιστορικού και Λογοτεχνικού Αρχείου.
4) Για τη φράση που δήθεν αφαιρέθηκε από το Ευαγγέλιο πολύ καλά κάνεις και την μεταφέρεις με επιφύλαξη: σύμπασα η επιστημονική κοινότητα την αγνοεί. Και παρόλο που δεν είμαι ειδική, είμαι σίγουρη ότι αν ρωτούσαμε κάποιο φιλόλογο, θα μας έλεγε ότι η γλώσσα και η σύνταξη της φράσης δεν έχουν καμία σχέση με τα ελληνικά του Ευαγγελίου.

Ως επιστέγασμα στην απάντησή μου, θα ήθελα να θυμίσω ότι ο εθνικισμός έχει καταδικαστεί ως αίρεση από την Πανορθόδοξη Σύνοδο της Κωνσταντινουπόλεως του 1872.

Συγγνώμη για τη μακροσκελή απάντηση.

vasilis123 είπε...

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΙΗΣΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥΣ (ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ) ΕΛΛΗΝΕΣ

Επεξηγηση...

Θεωρω αδελφο εν Ιησου Χριστω,αυτον που πιστευει οτι Ο Ιησους Χριστος ειναι Ο Μονος Κεχρισμενος απο τον Θεο,Σωτηρας των ανθρωπων...
πιστευει εις Αυτον...
θελει και προσπαθει να Τον υπακουει...και να τηρει Τον Λογο Του...
και ζητα απο Αυτον να τον σωσει...
επισης δεχεται Την Αγια Γραφη,οτι ειναι Λογος Του Θεου...!!!

Επι του θεματος...

Ας δουμε τι λεει Η Γραφη...

Κολοσσαεις 3.10-11
10 και ενεδύθητε τον νέον, τον ανακαινιζόμενον εις επίγνωσιν κατά την εικόνα του κτίσαντος αυτόν,
11 όπου δεν είναι Έλλην και Ιουδαίος, περιτομή και ακροβυστία, βάρβαρος, Σκύθης, δούλος, ελεύθερος, αλλά τα πάντα και εν πάσιν είναι ο Χριστός.

Γαλατας 3.26-29
26 Διότι πάντες είσθε υιοί Θεού διά της πίστεως της εν Χριστώ Ιησού·
27 επειδή όσοι εβαπτίσθητε εις Χριστόν, Χριστόν ενεδύθητε.
28 Δεν είναι πλέον Ιουδαίος ουδέ Έλλην, δεν είναι δούλος ουδέ ελεύθερος, δεν είναι άρσεν και θήλυ· διότι πάντες σεις είσθε εις εν Χριστώ Ιησού·
29 εάν δε ήσθε του Χριστού, άρα είσθε σπέρμα του Αβραάμ και κατά την επαγγελίαν κληρονόμοι.

Α`Κορινθιους 12.12-13
12 Διότι καθώς το σώμα είναι εν και έχει μέλη πολλά, πάντα δε τα μέλη του σώματος του ενός, πολλά όντα, είναι εν σώμα, ούτω και ο Χριστός·
13 διότι ημείς πάντες διά του ενός Πνεύματος εβαπτίσθημεν εις εν σώμα, είτε Ιουδαίοι είτε Έλληνες, είτε δούλοι είτε ελεύθεροι, και πάντες εις εν Πνεύμα εποτίσθημεν.

Ο πιστευων στον Ιησου Χριστο,ας εχει καλα μεσα του,την γνωση,οτι πνευματικα πλεον δεν ειναι ελληνας...!!!
Πνευματικα,ειναι πολιτης του λαου Του Θεου,πνευματικα ειναι τεκνο του Αβρααμ...!!!
Ανηκει στον νεο πνευματικο Ισραηλ,στον νεο πνευματικο λαο Του Θεου,που απαρτιζεται απο ολους τους πιστους,οι οποιοι κατα σαρκα καταγονται απο διαφορα εθνη...!!!
Στον νεο πνευματικο Ισραηλ Του Θεου,Του Ιησου Χριστου,η προτερα σαρκικη μας καταγωγη ειναι ανευ σημασιας...!!!

Συνεπως...ας μην διανοειται τις πιστος να λεει στους αλλους πιστους...
π.χ.
(αδελφε,εγω ειμαι ανωτερος απο σενα.γιατι σαρκικα καταγομαι απο τους ελληνες,η απο τους ισραηλιτες)
οποιος εχει τετοιες πεποιθησεις πλαναται...!!!
Στην αιωνια ζωη,εκαστος πιστος,θα κληρονομησει δοξα και τιμη απο Τον Θεο,οχι αναλογα με την προτερα σαρκικη του καταγωγη,αλλα απο τα πνευματικα του εργα,τα εν Χριστω Ιησου,τα οποια επραξε σε αυτην την ζωη,πιστευοντας στον Ιησου Χριστο...!!!






vasilis123 είπε...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Ακουω και διαβαζω κατα καιρους...λογια τινων ορθοδοξων,οι οποιοι λαλουν με εθνικο φανατισμο και εν πλανη...

π.χ.
(Ο Ιησους Χριστος ειναι μονο δικος μας...Ο Ιησους Χριστος αναγνωριζει μονο εμας τους ελληνες...εμεις μονο ειμαστε ο λαος Του Ιησου Χριστου...οι αλλοι ειναι πλανημενοι...εμεις οι ελληνες ειμαστε κατι το ανωτερο...Ο Ιησους Χριστος ηταν ελληνας...)
Και αλλα τετοια παρομοια...!!!

Αυτα τα λογια δεν πρεπει να λεγονται απο τους πιστους Του Ιησου Χριστου...!!!
Ο Ιησους Χριστος ηρθε και σταυρωθηκε για ολα τα εθνη...για ολους τους λαους...και προσκαλει απαντες στην Σωτηρια Του...!!!
Ο Ιησους Χριστος δεχεται και αγαπα καθε πιστο ανθρωπο που θελει να τον ακολουθησει...!!!
Ο Ιησους Χριστος δεν κοιταει εθνικες ταυτοτητες και διαβατηρια...εθνικες σαρκικες καταγωγες και DNA...!!!
Ο Ιησους Χριστος κοιταζει την καρδια του ανθρωπου...κοιταζει κατα ποσο αγαπαει ο ανθρωπος Τον Ιησου Χριστο...και κατα ποσο αφηνει Τον Ιησου Χριστο να ερθει και να βασιλευσει μεσα στην καρδια του...!!!

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Αγαπητέ Βασίλη 123, τα σχόλια είναι πολύ Χριστιανικά, πολύ ανθρώπινα και κατανοητά, και απευθύνονται σε Έλληνες αναγνώστες ως επί το πλείστον.

Αυτό αγαπητέ, δεν λειτουργεί σε όλες τις συνειδήσεις, και αν προσπαθήσουμε να γίνουμε όλοι τόσο πνευματικοί θα μας αποδείξουν οι άλλοι πολύ σύντομα, ότι, η σαρκική μας καταγωγή δεν θα είναι πλέον καμιάς σημασίας.

Γράφεις «συνεπώς ας μη διανοείται τις πιστός να λέει στους άλλους πιστούς…». Ποιους εννοείς πιστούς στην Ορθοδοξία εκτός από τους Ορθόδοξους, γιατί οι γύρω - γύρω από την Ελλάδα, είναι οι περισσότεροι αλλόθρησκοι, ενώ λίγο παρακάτω την σήμερον ημέρα σφάζουν τους Ορθόδοξους σαν αρνιά.
Για τους αλλόθρησκους «πιστούς» τους εντός της Ελλάδος, μιλάει το κείμενο.

Εάν εννοείς ότι πρέπει να γίνουμε αποδέκτες του «αφερίμ αφέντη» και του «σφάξε με τούρκο μου να αγιάσω» να μου το δείξεις και αυτό στην Αγία Γραφή.

Δεν θα νιώσω εγώ ενοχές, που οι άλλοι δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες που αναφέρεις, και το μόνο που θέλουν είναι να κάνουν τους Έλληνες υποτακτικούς, και τις Ελληνίδες χανουμάκια.

Τέλος, νομίζω ότι θα έχεις υπ όψη σου, το πόσοι Ιερείς έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος. Αυτοί δεν ήταν πιστοί; Ήταν άπιστοι; Ή όταν τους παλούκωναν οι αλλόθρησκοι, τους παλούκωναν μόνο για την εθνική του αντιπαράθεση.

Εάν δεν υπήρχε εθνική αντίσταση, δεν θα υπήρχε ούτε Έλληνας ούτε Ορθοδοξία. Τώρα, όταν μιλάμε εκ του ασφαλούς, και όταν σφάζονται οι άλλοι για την ασφάλειά μας, μπορούμε να λέμε και να εικάζουμε ότι θέλουμε.
Για να υπάρξουμε πρέπει να αντισταθούμε.
Η καταγωγή του κάθε λαού είναι Θεϊκό αποτέλεσμα, και η πίστη επιλογή του.

Καλοπροαίρετα !

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Αγαπητή Αλεξία, αυτό που αναφέρεις ως ορισμό του Εθνικισμού, είναι πρωτοξάδελφος του Ναζισμού, και είναι αναφορές από συγκεκριμένες πηγές, που τείνουν να το ερμηνεύουν έτσι, για νεοταξικούς λόγους.

Σέβομαι την έρευνά σου, αλλά δεν συμφωνώ καθόλου με αυτό που παραθέτεις γιατί είναι στημένο και κοντόφθαλμο.

Δεν είναι ο Εθνικισμός Ναζισμός.

Κατηγορείς έτσι, και όσους έπεσαν από την Εκκλησία για την Πατρίδα, ως μη Χριστιανούς αλλά ως φασίστες.

Ας βγει τέλος πάντων και κάποιος Θεολόγος για να μας λύσει την απορία, ήταν Χριστιανοί για την Εκκλησία, όσοι έπεσαν για την Πατρίδα, ή ήταν φασίστες ρατσιστές;

Η έρευνα που παρουσίασα δεν είναι από σάιτ Εθνικιστικού «Ναζιστικού» περιεχομένου, είναι από το google, και είναι ολοκληρωμένη, την είχα διαβάσει και παλιότερα, αλλά την θυμήθηκα μόλις προχτές.

Δεν λέμε ότι δεν έχετε γνώσεις, αλλά ξέρουμε τι διαβάζουμε και που το διαβάζουμε.
Παραθέτεις και το δεσμό wikipedia, στον οποίο αναφέρεται ο ίδιος ορισμός, με αυτόν του κειμένου, που την είδες την διαφορά;

Ας πάμε τώρα στα παρακάτω.

Όταν ανέφερα τα τμήματα της Μεσογείου που κατοικούσαν Έλληνες, εννοούσα ότι σε αυτές τις περιοχές πρωτοκηρύχθηκε το Ευαγγέλιο, και οι Έλληνες ήταν λοιπόν, οι πρώτοι που το αποδέχτηκαν.

Όταν οι Απόστολοι πήγαν να κηρύξουν σε μακρινότερες μη Ελληνικές περιοχές, όχι μόνο θανατώθηκαν όλοι, αλλά αυτοί οι λαοί στην πορεία αλλαξοπίστησαν, ενώ οι Έλληνες παρέμειναν σταθεροί μέχρι σήμερα στην ίδια πίστη.
Αυτοί ήταν λοιπόν οι άλλοι λαοί.

Μου παραθέτεις να διαβάσω το βιβλίο «Γιατί στο Βυζάντιο» της Ελένης Γλυκαντζή, γνωρίζω τις θέσεις της αρκετά, δεν λέω ότι είναι όποια και όποια, έχει πολλές περγαμηνές, αλλά έχει και την δική της ταυτότητα σε ένα χώρο που αυτή αποδέχεται αναντίρρητα.

Προσπερνάει τους αρχαίους Έλληνες και τοποθετείται στην σύγχρονη Ελληνική ιστορία, ως το μόνο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Κρίνει άδικα τους σημερινούς Έλληνες, για την τοποθέτησή τους, λες και αυτό να έγινε σήμερα και δεν ήταν διαχρονικό.

Διάβασε τους αδελφούς Γράκχους.

Τέλος, εάν έχει ο Εθνικισμός καταδικαστεί ως αίρεση, τότε πρέπει να καταδικαστούν ως αιρετικοί, οι μισοί τουλάχιστον Ιερείς, και οι περισσότεροι Έλληνες, και λέω οι περισσότεροι Έλληνες, γιατί μια μερίδα από αυτούς σηκώνει …άλλη… σημαία.

vasilis123 είπε...

Φιλε συνομιλητη
ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ
21 Ιουνίου 2013 - 2:12 μ.μ.

Η υπαρξη των γλωσσων και των εθνων,σε αυτην την ζωη που ζουμε τωρα,ειναι εργο Του Θεου,συνεπως δεν θα πουμε...κακως που υπαρχουν εθνη...πρεπει να τα καταργησουμε.
Η υπαρξη των εθνων,εχει να κανει κυριως με την σαρκικη καταγωγη των ανθρωπων.
Πλην ομως,γνωριζουμε,οτι στο διαβα των αιωνων,εχουν γινει σαρκικες προσμιξεις,πραγμα που σημαινει...
οτι παραδειγμα εγω η εσυ...που ειμαι ελληνας απο παππου προς παππου,ενδεχομενως καποιος πολυ παλιος προπαππος μου,να ηταν απο αλλα εθνος,ο οποιος ενδεχομενως να ηρθε ως μεταναστης στον ελλαδικο χωρο πριν 1000 χρονια...και στην συνεχεια οι απογονοι του,να απεκτησαν την ελληνικη συνειδηση...!!!
Αλλα και παλι,και ετσι να εγινε,και παλι εχω το δικαιωμα να λεω οτι ειμαι ελληνας...γιατι...αφου οι προπαππουδες μου,εζησαν στην Ελλαδα,και αγαπησαν αυτον τον τοπο,και αισθανονται την Ελλαδα ως πατριδα τους,και εχυσαν το αιμα τους για την Ελλαδα...εχω το απολυτο δικαιωμα να λεω οτι ειμαι κατα σαρκα ελληνας...!!!
Αυτο ειναι,αυτο που λεμε...
εθνικη συνειδηση...!!!
Ο πιστος Στον Ιησου Χριστο,δεν καταργει και δεν αναιρει την σαρκικη εθνικη συνειδηση...!!!
Δεχεται και αισθανεται,την χωρα στην οποια γεννηθηκε και μεγαλωσε,ως πατριδα του,και οφειλει να την αγαπαει...!!!
Και αν χρειαστει,ενεργωντας εν τω θεληματι Του Θεου...να την υπερασπιστει απο τους εξωτερικους εχθρους της...!!!
Αυτο ειναι για μενα ο σωστος και θεμιτος πατριωτισμος η αλλιως εθνικισμος...!!!
Και επειδη πατριδα δεν σημαινει μονο το χωμα που παταμε...αλλα πρωτιστως σημαινει τους ομοεθνεις μου ελληνες...πρεπει λοιπον,αν ειμαι αληθινος πατριωτης και εθνικιστης,ν`αγαπαω τους συνελληνες και να νοιαζομαι γι`αυτους...!!!
Προσεχε ομως...
οπως εγω πρεπει να ειμαι πατριωτης και εθνικιστης,το ιδιο δικαιουνται να ειναι πατριωτες και εθνικιστες,και οι πολιτες ενος αλλου εθνους...οι οποιοι και αυτοι αγαπουν την δικια τους πατριδα και τους δικους τους ομοεθνεις...!!!
Και δεν πρεπει εγω,που ειμαι πατριωτης-εθνικοφρων ελληνας,να καταφερθω εναντιον του πατριωτισμου των αλλων πολιτων μιας αλλης πατριδας...!!!
Αυτο σημαινει αμεσα...
δεν πρεπει να μισω τους αλλους λαους...να μην διανοηθω να επιτεθω κατα της δικης τους πατριδας...!!!
Αν καταντησει ο πατριωτισμος μου...να γινει μισος κατα των αλλων εθνων...τοτε ο πατριωτισμος μου γινεται κακος και αδικος πατριωτισμος,γινεται διεστραμμενος και εγκληματικος εθνικισμος-πατριωτισμος...!!!
Το ιδιο ισχυει και για τους πατριωτες της αλλης πατριδας...δεν πρεπει να επιτεθουν στην δικη μου πατριδα...!!!

Ακομα φιλε μου
Ο πιστος στον Ιησου Χριστο,ο οποιος οπως ειπα,ειναι πατριωτης ως προς την δικη του πατριδα,αλλαζει...και αυξανει εσωτερικα ως προς την αγαπη...και συμβαινει μεσα του...
να εχει αγαπη και για τους αλλοεθνεις συνανθρωπους του...!!!
Συμβαινει δηλαδη,η φιλανθρωπια του,να μην περιοριζεται μονο στα εθνικα ορια,αλλα ειναι φιλανθρωπος προς καθε συνανθρωπο του,ανεξαρτητα αν ειναι ελληνας η μη...!!!

Συνεπως,κανενας δεν μπορει να μας πει,οτι η σαρκικη μας εθνικη καταγωγη,δεν εχει καμμια σημασια...!!!
Εχει την σημασια που πρεπει να εχει,και δεν πρεπει να την καταργουμε...!!!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....












vasilis123 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

Παμε τωρα στα χρονια εκεινα...στα οποια,εγινε η μεγαλη αλλαγη στο εθνος των ελληνων...
παμε στον πρωτο αιωνα...

Ο Ιησους Χριστος,Ο Σωτηρας παντων των εθνων,εστειλε τον αποστολο Παυλο να κηρυξει το Ευαγγελιο στους ελληνες...
το εθνος των ελληνων τοτε πιστευε στον δωδεκαθεο...
και ειχαν εθνικη συνειδηση...
και πολυ πιθανον,οι παπαδες του δωδεκαθεου,να ελεγαν στους τοτε ελληνες,οτι δωδεκαθεος σημαινει Ελλαδα...!!!
Μεγαλος αριθμος των ακουσαντων ελληνων,πιστεψαν Στον Ιησου Χριστο,και εγκατελειψαν την πατρωα θρησκεια των αρχαιων ελληνων,τον δωδεκαθεο...!!!
Δεν μας ειναι δυσκολο να φανταστουμε,το τι μπινελικια (βρισιες) θ`ακουγανε απο τους αλλους ελληνες,που δεν πιστευαν Στον Ιησου Χριστο,αλλα εμεναν πιστοι στον δωδεκαθεο...
σιγουρα θα τους κατηγορουσανε ως προδοτες,και αρνητες της πατρωας θρησκειας,και αρνητες της Ελλαδας,επειδη πολυ πιθανον θα λεγανε...δωδεκαθεος σημαινει Ελλαδα...!!!

Με το περασμα του χρονου ομως...Το Ενδοξο Ονομα Ιησους Χριστος,υπερισχυσε...και δοξαστηκε μεταξυ των ελληνων...και κυριαρχησε...καθως ολοενα και περισσοτερο,καταπειθονταν οι υπολοιποι ελληνες...και δεχοντουσαν Τον Ιησου Χριστο...και ετσι τελικα,η πιστη στον δωδεκαθεο καταβυθιστηκε...και καλως καταβυθιστηκε...!!!
Οι ελληνες ομως δεν εσβησαν...το ελληνικο εθνος και η εθνικη συνειδηση δεν εσβησε,αν και καποιοι,ενδεχομενως να επεχειρησαν εσφαλμενα...Στο Ονομα Του Ιησου Χριστου να καταργησουν τους ελληνες ως εθνος...!!!

Τι εγινε στα τελη του πρωτου αιωνα και μετεπειτα...


Εχω βασιμες υποψιες...
οτι οι παπαδες του δωδεκαθεου,καθως εβλεπαν να ξεφτιζει η πιστη στον δωδεκαθεο...και τους ναους τους ν`αδειαζουν,και η μασα τους να λιγοστευει ολοενα και περισσοτερο...
γιατι ο πολυς λαος δεν πιστευε πλεον στον δωδεκαθεο,αλλα πιστευε Στο Ενδοξο Ονομα Ιησους Χριστος...
οι παπαδες λοιπον του δωδεκαθεου και οι συν αυτοις,το αλλαξαν το μαγαζι...και μετετρεψαν τα μαγαζια τους,δηλαδη τους ναους τους,σε ναους Του Ιησου Χριστου...και μετεσχηματιστηκαν σε ιερεις Του Ιησου Χριστου...!!!
Και κατορθωσαν μετα την αποχωρηση των αποστολων,να πεισουν πολλους ανθρωπους που σεβοντουσαν και πιστευαν Στο Ονομα Ιησους Χριστος,να τους κανουν μαθητες τους και ποιμνιο τους...!!!
Ετσι λοιπον,κατορθωσαν να εισαγαγουν μεσα στο ποιμνιο τους,και αληθινους πιστους,τους οποιους ομως επλανησαν,και τους κατεστησαν πλανημενους πιστους Του Ιησου Χριστου...!!!

Καπως ετσι,εχω την υποψια,οτι εχει προκυψει η ορθοδοξια,με τους παπαδες της,με τους ναους της και με τα μυστηρια της...!!!
Δεν μπορω να τ`αποδειξω ομως,αποτελει μονο δικη μου υποψια...!!!

Ειμαι ομως βεβαιος,οτι η ορθοδοξια,δεν ειναι η καθ`εαυτου γνησια συνεχεια της εκκλησιας Του Ιησου Χριστου του πρωτου αιωνα...!!!
Αν και η ορθοδοξια ισχυριζεται οτι εχει την αποστολικη διαδοχη,και οτι ειναι συνεχεια των αποστολων,εγω ειμαι βεβαιος οτι αυτο δεν ειναι αληθεια...!!!
Για να φτασω σε αυτην την βεβαιοτητα,χρειαστηκε να διαβασω επισταμενα Την Αγια Γραφη,ζητωντας απο Τον Ιησου Χριστο,να με φωτιζει και να μου δινει νοηση,ωστε να εννοω ορθα Τον Λογο Της Αληθειας εν τη Καινη Διαθηκη...!!!














vasilis123 είπε...

Φιλε συνομιλητη
ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ
21 Ιουνίου 2013 - 2:12 μ.μ.


Η ορθοδοξια ως χριστιανικη θρησκεια των ελληνων εχει την αρχη της,και την ιστορια της...!!!
Για την αρχη της σου εγραψα σε προηγουμενη επιστολη...!!!

Αφου λοιπον,οι πρωτεργατες της τοτε ορθοδοξιας,του τελους του πρωτου αιωνα,και του δευτερου αιωνα...μετα την αναχωρηση των αποστολων...κατορθωσαν και εκαναν εκκλησιες κατα την αρεσκεια τους,με ιερεις,με ιερους ναους,με αγιες τραπεζες,με ιερες λειτουργιες,και ολα τα συναφη,και κατορθωσαν να πλανησουν αληθινους πιστους Του Ιησου Χριστου,οι οποιοι ειχαν ισχνη γνωση Της Αληθειας...
στην συνεχεια...κατωρθωσαν στο διαβα των αιωνων...να καταστησουν την ορθοδοξια...ως την γενικευμενη χριστιανικη διδασκαλια του μεγαλυτερου μερους των ελληνων...ωστε συν τω χρονω...να ταυτιστει η Ελλαδα και το ελληνικο εθνος με την ορθοδοξια...!!!
Σε ολους αυτους τους αιωνες...εως και σημερα...υπηρξαν και υπαρχουν...ελληνες ορθοδοξοι,αληθινοι πιστοι Του Ιησου Χριστου...οι οποιοι ομως ειναι και πλανημενοι,σε οτι αφορα εκεινες τις διδασκαλιες της ορθοδοξιας,οι οποιες φανερα και ξεκαθαρα,τις βλεπουμαι να διαφοροποιουνται απο τις διδασκαλιες Του Ιησου Χριστου,τις οποιες μας παραδιδουν οι αποστολοι Στην Καινη Διαθηκη...!!!

Κατα την περιοδο της τουρκοκρατιας,τετοιοι πιστοι παπαδες και λαικοι...προτιμησαν να χασουν την ζωη τους,παρα να εξισλαμιστουν...και αυτο ειναι προς τιμη τους...και πιστευω οτι δεν θα παει χαμενη αυτη η θυσια τους...!!!
Στους σημερινους πιστους ορθοδοξους,τους λεω...
ειθε να ελευθερωθειτε απο οτι πλανερο εχετε μαθει απο την ορθοδοξια...και να μεινετε μονο με την Αληθεια Της Αγιας Γραφης...!!!

Φιλε μου

Η ορθοδοξια θεωρει τους λεγομενους μαρτυρες του Ιεχωβα,οτι ειναι αιρετικοι,και οντως ειναι αιρετικοι,το ιδιο τους θεωρω και γω...
και διαφωνω σε πολλα απο αυτα που διδασκουν...
οπως για παραδειγμα για την αρνηση τους να κρατουν οπλο και να υπερασπιστουν την πατριδα...!!!

Η ορθοδοξια ομως εχει και αυτη τους δικους της ``γιαχωβαδες`` τους μοναχους,οι οποιοι και αυτοι αρνουνται με τον τροπο τους την στρατευση και το να υπερασπιστουν την πατριδα απο τους εχθρους της...!!!

Πολυ πιθανον,αυτο το επιχειρημα,να το ακους πρωτη φορα,οχι μονο εσυ,αλλα σχεδον ολοι οσοι διαβαζετε τα γραφομενα μου...!!!
Κανενας δεν σκεφτηκε οτι και η ορθοδοξια εχει τους δικους της ``γιαχωβαδες`` !!!

Οπως ειπα στην αρχη...τα εθνη και οι πατριδες ειναι θελημα Του Θεου...και καθε λαος...πρεπει να εχει την εξουσια του...τις αρχες...κυβερνητικες...νομοθετικες...δικαστικες...αστυνομικες...στρατιωτικες αρχες...για να επιτελουν το θελημα Του Θεου στα ορια του κρατους τους...!!!
Το θελημα Του Θεου για τις εξουσιες,ειναι...οι εξουσιες να υπαρχουν και να λειτουργουν κατα των παρανομων,αδικων,εγκληματιων ανθρωπων...τους οποιους πρεπει η εξουσια,να τους συλλαμβανει και να τους τιμωρει δεοντως...!!!

Τις εξουσιες,Ο Ιησους Χριστος δεν τις καταργει...ισα-ισα,ειναι υπηρετες Του Θεου οι εξουσιες...!!!
Ειναι υπηρετες Του Θεου,κατα παντος ανθρωπου που διαπραττει το κακο...!!!
Ανθρωπος παρανομος δεν ειναι μονο ο ενεργων παρανομα,εντος των οριων του κρατους...ανθρωπος παρανομος λογιζεται...και ο στρατιωτης της εξουσιας του γειτονικου κρατους,ο οποιος διατασσομενος απο την ανομουσα εξουσια του γειτονικου κρατους ...διατασσεται να εισβαλλει στο κρατος μας...με σκοπο να καταργησει την εδω εξουσια....και να γινει αρπαγας και καταπατητης των περιουσιων και των αγαθων των συμπολιτων μας...!!!
Υπ`αυτην την εννοια,εχουμε το δικαιωμα,οι πιστοι Του Ιησου Χριστου,υπηρετωντας την εξουσια της πατριδας μας,να υπερασπιστουμε την πατριδα μας απο τους εξωτερικους εχθρους...!!!
Οι μοναχοι της ορθοδοξιας ομως,δηθεν Στο Ονομα της πιστης τους Στον Χριστο,αρνουνται την στρατευση...λειτουργωντας εδω και αιωνες...ως ``γιαχωβαδες`` ...!!!
Οι πιστοι Του Ιησου Χριστου,πρεπει να αρνουνται τα οπλα και τον πολεμο...οταν διατασσονται απο την εξουσια της πατριδας τους...να κανουν αδικο πολεμο,επιτιθεμενοι κατα της εξουσιας μιας γειτονικης χωρας...αυτον τον πολεμο τον αρνουνται,γιατι ειναι παρανομος...!!!

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Αγαπητέ Βασίλη 123, βλέπω ότι τελικά συμφωνείς και εσύ με την γνώμη όλων σχεδόν των Ελλήνων, και χαίρομαι για την διακριτικότητα με την οποία μεταχειρίζεσαι το θέμα.

Αυτός που μετανάστευσε στην Ελλάδα όχι μόνο πριν χίλια χρόνια, αλλά και τα πρόσφατα χρόνια, και εφόσον καλλιεργεί από σεβασμό για την χώρα που τον φιλοξενεί ως δεύτερη την Ελληνική συνείδηση, δικαιούται να πάρει την Ελληνική ιθαγένεια.

Αλλά να με συγχωρείς πολύ φίλε μου το σύνολο των Ελλήνων αμφιβάλλει πολύ για τις προθέσεις των αλλοδαπών, γιατί έχουν αποδείξει ότι είναι στην πλειονότητά τους ανθέλληνες.

Για το ποιος είχε, και έχει επιθετικές διαθέσεις εμείς οι Έλληνες το γνωρίζουμε πολύ καλά. Άφησαν ανοιχτά τα σύνορα και έγινε το Ελληνικό ‘μαγαζί’ ξέφραγο ‘αμπέλι’, και θα ξέρεις πολύ καλά, με πόσους φόνους, πόσους βιασμούς, πόσες ληστείες, και τόσες άλλες εγκληματικές ενέργειες το πλήρωσε, και το πληρώνει ο Ελληνικός λαός.

Ας πάμε τώρα στην φαντασίωση σου από τον πρώτο αιώνα και μετά. Μπορεί να έγινε και έτσι όπως τα λες, αλλά αυτό είχε να κάνει μόνο με την θρησκευτική πραγματικότητα, που αν άλλαζε από δωδεκάθεο σε Χριστιανισμό, θα άλλαζε σαν ενιαίο εθνικό χαρακτηριστικό όπως και έγινε.

Τώρα, εάν η Ορθοδοξία από τον πρώτο αιώνα έγινε κερδοσκοπικό μαγαζί, αυτό πρέπει να το αποδείξεις και όχι να λες ότι έχεις υποψίες.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει παρουσιάσει ΟΛΑ τα Χριστιανικά χαρακτηριστικά, όπως φιλανθρωπία, ιεραποστολές κ.α… τα οποία από μόνα τους απορρίπτουν τους ισχυρισμούς της κερδοσκοπικής Εκκλησίας, και δεν μπορεί να βαπτιστεί μια εκκλησία από μεμονωμένες περιπτώσεις.

Άλλες είναι οι δήθεν εκκλησίες που αυτοπροσδιορίζονται ως εταιρίες, και διδάσκουν ότι αυτές δεν πιστεύουν.

Εάν έχεις αποδείξεις για την Ορθόδοξη Εκκλησία, εδώ είμαστε όλο ‘αυτιά’.

Ανώνυμος είπε...

@ Δεν ήταν ούτε η θρησκεία, ούτε η εθνική πολιτική συνείδηση ο Πατροκοσμάς, εξέφραζε το πιστεύω του, και δεν ήταν ο κανόνας. Σεβαστές οι απόψεις του μέχρι σύγκλισης, και οι αποκαλύψεις του δεν έχουν να κάνουν με το τι πίστευε όλος ο Ορθόδοξος Ελληνισμός. @

Τι θες να πεις; Ο Πατρικοσμάς ήταν “εκτός γραμμής”; Ερχόταν σε αντίθεση με το Πατριαρχείο, με την επίσημη θέση της Εκκλησίας;

@ Αγαπητέ Filos, πάλι στην ζυγαριά έβαλες τους ήρωες μαζί με τους προδότες. @

Έλληνες ήρωες και Έλληνες προδότες είχαν το ίδιο dna. Οι έλληνες αντιστασιακοί στη γερμανική κατοχή είχαν το ίδιο dna με τους καταδότες και τους μαυραγορίτες που έπαιρναν περιουσίες ελλήνων για ένα κομμάτι ψωμί και λίγο λάδι. Άρα τα περί dna είναι μπαρούφα, όπως και το ακόλουθο που ισχυρίζεσαι:

@ Το παράδειγμα σου δεν μπορεί να στερήσει από τον Ελληνικό πληθυσμό, με ίδιο d.n.a 99,5% τις αρετές που κληρονόμησε. @

Οι αρετές κληρονομούνται με το dna; Λίγη σοβαρότητα δεν θα έβλαπτε.

Ποια χαρακτηριστικά του “ελληνικού dna” και ποιες αρετές οδήγησαν τους Αθηναίους να καταδικάσουν ως προδότη το Μηλτιάδη και να τον εξοντώσουν μόλις ένα χρόνο μετά το θρίαμβό του στο Μαραθώνα;

@ Ούτε γκλίτσα το παίζω, ούτε τσοπάνης, τώρα μου λες να κοιτάξω την έρευνα του 2004, ενώ η έρευνα που σου παρέθεσα είναι η μόνη αποδεκτή διεθνώς. @

Βρε άκου με που σου λέω, ξύνεσαι στη γκλίτσα του τσοπάνη και θα τις φας. Πήγαινες γυρεύοντας οπότε άρπα τες: Δεν σου λέω να κοιτάξεις άλλη έρευνα. Η έρευνα που ΕΣΥ παρέθεσες έγινε το 2004. Για την ίδια έρευνα λέμε. Κάποιοι ανόητοι την ανακάλυψαν τώρα και νόμιζαν ότι θα τεκμηριώσουν θεωρίες περί φυλετικής καθαρότητας και άριας ελληνικής φυλής. Και μάλιστα ανακάλυψαν όχι την ίδια την έρευνα αλλά ένα παλιό άρθρο στην Απογευματική του 2005 που αναφέρεται στην έρευνα. Λένε λοιπόν αυτοί οι πτώχοι τω πνεύματι -με την αθλιότερη έννοια, ότι οι Έλληνες είναι Καυκάσιοι κατά 99,5% άρα δεν υπάρχει καμιά πρόσμιξη με τους Τούρκους, νομίζοντας πως οι Τούρκοι είναι Μογγόλοι και όχι Καυκάσιοι. Έλα όμως που η ίδια έρευνα δείχνει ότι οι Τούρκοι είναι Καυκάσιοι σε ποσοστό μεγαλύτερο του 85%.

Filos.

Ανώνυμος είπε...

@ Η μέτρηση έγινε για τους Έλληνες Ορθοδόξους που ζουν στην Ελλάδα, και όχι για τους εξισλαμισθέντες που ζουν στην τουρκία. @

Εγώ σε ρώτησα ποιο ήταν το ποσοστό των Ελλήνων που εξισλαμίστηκαν επί τουρκοκρατίας κι αν γίνονταν γάμοι ελλήνων εξισλαμισμένων με τούρκους επί ελληνικού εδάφους επί τουρκοκρατίας, και όχι στην Τουρκία. Μάθε λοιπόν ότι ο εξισλαμισμός είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις και οι γάμοι ήταν συχνό φαινόμενο:

“Εξ ίσου σημαντικοί με τους ομαδικούς εξισλαμισμούς είναι και όσοι γίνονται κατ’ άτομα ή κατά οικογένειες. Ανάμεσα στους εξωμότες παρατηρούμε συχνά κληρικούς, μοναχούς και ιερείς και αρχιερείς, που για προσωπικά κυρίως αίτια (προστριβές με τους ανωτέρους των) πετούν το ράσο ή το καλιμαύκι τους, για να φορέσουν το τουρμπάνι. Τα ονόματα των νεοφωτίστων αυτών, Παπάζ Μουσταφά, Κεσίς Μουχαμέτ, μαρτυρούν την προέλευσή τους από το ιερατείο. Όταν όμως μιλούμε για ατομικούς εξισλαμισμούς, ας μη φαντασθή κανείς ότι πρόκειται για σπάνιες περιπτώσεις μεμονωμένων ατόμων, αλλά για ένα συνεχές ρεύμα αποστασίας, που διήκει από τους πρώτους αιώνες της τουρκοκρατίας ως τους τελευταίους ακόμη χρόνους της.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι ο βίαιος ή εκούσιος εξισλαμισμός κοριτσιών και γενικά γυναικών και ο γάμος τους με μουσουλμάνους, όπως στην Χίο, στο Ζαπάντι και στο Αιτωλικό, όπου οι γυναίκες των περισσότερων μουσουλμάνων ήταν Ελληνίδες.

Χαρακτηριστικά παρατηρούσε την ίδια εποχή ο ιησουίτης Carayon ότι αρκετοί Τούρκοι της Χαλκίδας μιλούσαν ελληνικά, γιατί ήταν παιδιά Ελληνίδων μητέρων.
Μια ιδέα για την τρομακτική αυτή αιμορραγία του ελληνισμού, μας δίνουν οι κατάλογοι εξισλαμισμών ορισμένων τουρκικών αρχείων, που έχουν διασωθή και οι οποίοι αναφέρονται μόνο στους τελευταίους αιώνες, οπότε οι συνθήκες της ζωής των ραγιάδων είχαν κάπως βελτιωθή».
[Ιστορία του Νέου Ελληνισμού, τόμ. Β', έκδοση Β' Θεσσαλονίκη 1976.]

Υποψιάζομαι ότι δεν θα είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν εαυτούς καθαρούς απογόνους του Λεωνίδα ή του Περικλή, ενώ έχουν πρόγονο έναν Τούρκο.

Filos.

Ανώνυμος είπε...

vasilis 123 @ Ακουω και διαβαζω κατα καιρους...λογια τινων ορθοδοξων,οι οποιοι λαλουν με εθνικο φανατισμο και εν πλανη...

π.χ.
(Ο Ιησους Χριστος ειναι μονο δικος μας...Ο Ιησους Χριστος αναγνωριζει μονο εμας τους ελληνες...εμεις μονο ειμαστε ο λαος Του Ιησου Χριστου...οι αλλοι ειναι πλανημενοι...εμεις οι ελληνες ειμαστε κατι το ανωτερο...Ο Ιησους Χριστος ηταν ελληνας...)
Και αλλα τετοια παρομοια...!!!
@


Οι εθνικιστές που θέλουν ταυτοχρόνως να είναι και χριστιανοί, έρχονται αντιμέτωποι με μια ισχυρή συγκρουσιακή αντίφαση: Ως εθνικιστές μισούν τους Εβραίους και ως χριστιανοί πρέπει να λατρεύουν ως Θεό τους το γιο μιας εβραιοπούλας. Πρέπει να λατρεύουν έναν Θεάνθρωπο που ως άνθρωπος υπήρξε Εβραίος.
Προσπαθούν λοιπόν να λύσουν αυτή τη σύγκρουση “ανακαλύπτοντας” πως ο Ιησούς ήταν Έλληνας (!!!) ή τέλος πάντων (παρουσιάζοντας ανύπαρκτα εδάφια σε Ευαγγέλια) λένε πως ο Ιησούς εξέφρασε θαυμασμό για τους Έλληνες και εξήρε τα αποκλειστικά τους χαρίσματα και την ανωτερότητά τους.

Filos.

Alexia1004 είπε...

Κάποια τελευταία σχόλια:

1) Κάνεις δεν έχει πει φασίστες, ρατσιστές και ναζιστές, όσους πολέμησαν για την πατρίδα. Ούτε καν υπονόησα κάτι τέτοιο στα όσα έγραψα. Ένα δικό σου αυθαίρετο συμπέρασμα είναι αυτό.

2)Γράφεις ''Η έρευνα που παρουσίασα δεν είναι από σάιτ Εθνικιστικού «Ναζιστικού» περιεχομένου, είναι από το google...''. Το google δεν είναι κάτι αυθύπαρκτο. Όταν αναζητάς κάτι, σου παρουσιάζει τα σάιτ που περιέχουν αυτό που αναζητάς. Το συγκεκριμένο κείμενο, που παρέθεσες, επαναλαμβάνω ότι βρίσκεται (το Google το βρίσκει αν προτιμάς), μόνο σε σάιτ εθνικιστικού περιεχομένου και ανυπόγραφο. Αν το βρήκες σε καποια πανεπιστημιακή ή άλλη παρεμφερή ιστοσελίδα ή αν δημοσιεύτηκε σε καποιο επιστημονικό περιοδικό ή ανακοινώθηκε σε κάποιο σχετικό συνέδριο, δώσε μας την σχετική παραπομπή (επαναλαμβάνω όμως ότι αναφέρομαι στο συγκεκριμένο κείμενο όπως το παρουσίασες εσύ, διότι το άρθρο που έγραψε επώνυμα και δημοσίευσε ο ίδιος ο καθηγητής το έχω ηδη παραθέσει).
Ξεχασα να σε ρωτήσω, για κάτι που έγραψες σε μια προηγούμενη απάντησή σου (το επικολλώ εδώ προς διευκόλυνση όλων μας): ''1)Δεν είναι λιγότερο Χριστιανοί, οι Χριστιανοί των Η.Π.Α. της Ασίας, και της Αφρικής σήμερα, αλλά δεν ήταν καθόλου Χριστιανοί την εποχή που κηρύχθηκε το ευαγγέλιο, και οι πρώτοι που το δέχτηκαν ήταν οι Έλληνες, και τα περισσότερα μέλη των πρώτων Εκκλησιών, ήταν Έλληνες, ή μόνο Έλληνες": εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω ποια είναι η σημασία αυτής της πληροφορίας για μας τους Χριστιανούς και την Εκκλησία μας.
4) Τέλος, γράφεις: ''Τέλος, εάν έχει ο Εθνικισμός καταδικαστεί ως αίρεση, τότε πρέπει να καταδικαστούν ως αιρετικοί, οι μισοί τουλάχιστον Ιερείς, και οι περισσότεροι Έλληνες...". Έχει καταδικαστεί ως αίρεση και εδώ ένα σχετικό κείμενο http://www.amen.gr/article9495. Δεν αποδέχεσαι δηλαδή την Πανορθόδοξη Σύνοδο και την απόφασή της;

Καλή Πεντηκοστή να έχουμε!

Ανώνυμος είπε...

vasilis 123 είπε:
@Καπως ετσι,εχω την υποψια,οτι εχει προκυψει η ορθοδοξια,με τους παπαδες της,με τους ναους της και με τα μυστηρια της...!!!
Δεν μπορω να τ`αποδειξω ομως,αποτελει μονο δικη μου υποψια...!!!@

(21 Ιουνίου 2013 - 6:22 μ.μ.)

Βέβαια, αυτά που λες είναι δική σου υποψία!
Η υποψία σου είναι ψευδή!
Το ψεύδος είναι το νόμισμα που έχει την πιο μεγάλη κυκλοφορία στο «βασίλειο του Διαβόλου!...».
Εσύ μας είπες (σε άλλα άρθρα), ότι πιστεύεις μόνο στην Αγ. Γραφή. Σε ερωτώ που αναφέρετε στην Αγ. Γραφή η λέξη υποψία;



Υ.Γ. Ακόμα έχω να πάρω από εσένα απαντήσεις από το άρθρο, (ΟΙ ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΩΝ ΜΟΡΜΟΝΩΝ, ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ), γιατί εξαφανίστηκες;

GEORGIOS O.X.

Ανώνυμος είπε...

@Οι εθνικιστές που θέλουν ταυτοχρόνως να είναι και χριστιανοί, έρχονται αντιμέτωποι με μια ισχυρή συγκρουσιακή αντίφαση: Ως εθνικιστές μισούν τους Εβραίους και ως χριστιανοί πρέπει να λατρεύουν ως Θεό τους το γιο μιας εβραιοπούλας. Πρέπει να λατρεύουν έναν Θεάνθρωπο που ως άνθρωπος υπήρξε Εβραίος.@


Filos.


Filos, όλο ειρωνεία είσαι! Η μητέρα σου που σε έφερε στον κόσμο, πως την προσφωνείς; Ελληνοπούλα ή μητέρα; Για μας αυτή η «εβραιοπούλα» (όπως ειρωνεύεσαι), είναι ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΟΥ, (Λουκ. Α’43). Δυστυχώς για σένα δεν είναι!
Είπες και κάτι ακόμα: Πρέπει να λατρεύουν έναν Θεάνθρωπο που ως άνθρωπος υπήρξε Εβραίος.

Φυσικά για σένα ο Θεάνθρωπος δεν είναι λάτρεις σου!
Το απέδειξες και σε άλλα άρθρα!

Και αν ήταν ο Χριστός ως άνθρωπος Εβραίος, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρθηκε και σε άλλα έθνη, (Ματθ. ΚΗ’ 19, Μάρκ. ΙΣΤ’ 15).


GEORGIOS O.X.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Πρώτη απάντηση για τον Filos.

Εάν το Πατριαρχείο συμφωνούσε με όλα όσα έλεγε ο Πατροκοσμάς, ή ο κάθε Ιερωμένος ή Μοναχός, δεν θα σταύρωνες εσύ τώρα, μόνο τον Πατροκοσμά, αλλά και το Πατριαρχείο.

Βρε Filos, η εθνική καταγωγή δεν ξεχωρίζει ήρωες και προδότες, αλλά οι ήρωες είναι οι πολλοί, και οι προδότες είναι οι ελάχιστοι.

Μην οδηγείς το θέμα, στο «τι κάνεις Γιάννη, κουκιά σπέρνω».
Στην Ελλάδα και κατά συνέπεια στον πληθυσμό της, συγκαταλέγονται και οι γύφτοι, δείξε μου τις αρετές τους για να αποδεχτώ, ότι η κληρονομικότητα για τους Έλληνες δεν ισχύει.

Το ότι καταδικάστηκε ο Μιλτιάδης, και αν θέλεις μπορώ να σου αραδιάσω και άλλες περιπτώσεις με άδικες καταδίκες, είναι αυτό αρκετό για να υποβιβάσεις όλους τους Έλληνες, αρχαίους και σύγχρονους, στο τάρταρο της λάσπης;
Μου φαίνεται ότι πολύ ασχολείσαι με αυτή την γκλίτσα, και να προσέχεις γιατί έχω ακούσει ότι μερικές φορές ο τσοπάνης αλλάζει την χρήση της.

Στο λέω σαν φίλος Filos, επειδή εννοείς ότι εμείς με 99,5%, και οι τούρκοι με 85% Καυκάσιοι, εάν δεν είμαστε αδέλφια είμαστε ξαδέλφια. Καυκάσια χαρακτηριστικά δεν σημαίνει το ίδιο d.n.a. και ίδια κληρονομικότητα χαρακτηριστικών.
Στην κυριολεξία, το Καυκάσιος άνθρωπος προσδιορίζει τον λευκό άνθρωπο, και δεν ορίζεται για το d.n.a. που μπορεί να είναι διαφορετικό.

Δεύτερη απάντηση για τον Filos.

Αυτοί που εξισλαμίστηκαν έφυγαν με την ανταλλαγή των πληθυσμών, και είναι στην τουρκία, και αφού ή με το ζόρι ή με την θέλησή τους εξισλαμίστηκαν, δεν μας ενδιαφέρουν, γιατί δεν αποτελούν πλέον κρίκο στην καθαρή Ελληνική φυλή.

Οι μετρήσεις έδειξαν 99,5% οπότε οι λίγοι που λες ότι έχουν πρόγονο τούρκο, ή οτιδήποτε άλλο, ανήκουν στο 0,5% που αναφέρεται στην έρευνα. Που είναι το μεμπτόν;
Εδώ ταιριάζει το «ουκ εν τοις ολίγοις το εφ».

Τρίτη απάντηση για τον Filos.

Οι Εθνικιστές ίσον Έλληνες Πατριώτες, δεν έχουν εχθρούς, οι άλλοι αυτοπροσδιορίζονται ως άσπονδοι φίλοι. Εσύ Filos τι μέρος του λόγου αισθάνεσαι ότι είσαι;

Γιατί εκτός από την άρνησή σου να είσαι Χριστιανός, και αυτό το καταλαβαίνω, αρνείσαι ότι είσαι και Έλληνας, ή τουλάχιστον καθαρός Έλληνας, μήπως βλέπεις περισσότερο από ότι πρέπει Σουλεϊμάν;

Και αν νιώθεις να σε ελκύουν τα γονίδια, πες μου πότε είναι τα γενέθλιά σου, να σου στείλω ένα φέσι τούρκικο.

vasilis123 είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 1
(Στο εξης,θα αριθμω τις απαντησεις μου,ωστε να τις βρισκει καποιος ευκολοτερα)

Φιλε
ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ
21 Ιουνίου 2013 - 8:14 μ.μ

Το ζητημα περι των μεταναστων εν Ελλαδι,ειναι ενα δυσκολο και περιπλοκο θεμα,ειδικα δυσκολο,στο να βρεθουν οι λυσεις...!!!
Ειναι ζητημα πολιτικο.
Ως πιστος Του Ιησου Χριστου,θελω και ζητω,να ειμαι σωστος και δικαιος περι των μεταναστων.

Εχω την γνωμη λοιπον,οτι η σωστη πολιτικη περι των μεταναστων θα επρεπε να ειναι η εξης...

Το ελληνικο κρατος,πρεπει να δεχεται χωρις δισταγμο,τους μεταναστες εκεινους,οι οποιοι αποδεδειγμενα εφυγαν απο τις πατριδες τους,εξ`αιτιας των διωγμων που υπεστησαν απο τους ομοεθνεις τους,στις πατριδες τους...!!!
Πρεπει να τους δεχεται...και να τους φερθει με την δεουσα φιλοξενια και μεριμνα...!!!
Το πως θα διαπιστωνουν οι ελληνικες αρχες,οτι οντως προκειται περι διωκομενων μεταναστων,ειναι δουλεια της ελληνικης εξουσιας να το βρει...
ας κατσει να σκεφτει καλα,και να βρει τον τροπο.Αυτη ειναι η δουλεια της.

Περι των οικονομικων μεταναστων,εχω την γνωμη,οτι το ελληνικο κρατος,πρεπει να ενεργει σωστα,δικαια και σοφα...
και να λογαριαζει τον αριθμο των οικονομικων μεταναστων που μπορει να δεχτει η ελληνικη επικρατεια...!!!
Δεν πρεπει να δεχεται υπεραριθμο πληθος οικονομικων μεταναστων.
Θα πρεπει οι οικονομικοι μεταναστες,να ερχονται στην Ελλαδα,κατοπιν προσκλησεως τους,απο τους μελλοντικους ελληνες εργοδοτες τους.
Οι μισθοι και οι ασφαλισεις των οικονομικων μεταναστων,καθως και ολα τους τα εργασιακα δικαιωματα,θα πρεπει να ειναι ακριβως τα ιδια,οπως και των ελληνων,δεν θα πρεπει να εκλαμβανονται ως σκλαβοι...!!!

Περι των λαθρομεταναστων,εχω την γνωμη,οτι το ελληνικο κρατος πρεπει να ειναι αυστηροτατο...!!!
Διοτι προκειται περι ανθρωπων που παρανομα καταπατουν τα συνορα του ελληνικου κρατους...!!!
Πρεπει να τους συλλαμβανει ως παρανομους...και να τους εξαποστελλει στις πατριδες τους...!!!
Στην ειδικη περιπτωση,κατα την οποια,μεταξυ των λαθρομεταναστων,υπαρχουν λαθρομεταναστες,οι οποιοι ηταν οντως διωκομενοι στις χωρες τους...τοτε πρεπει να τους δεχτει, και να τους συμπεριφερθει με την απαραιτητη προνοια...!!!
Οι υπολοιποι πρεπει να αποσταλθουν στις χωρες προελευσης τους...!!!
Θα προτεινα,για την περιπτωση των λαθρομεταναστων,να τους επιβληθει η αναγκαστικη εργασια υπερ του κρατους,ωστε να ξεπληρωθουν απασες οι δαπανες του κρατους,προκειμενου να τους συντηρησει και να τους εξαποστειλλει στις χωρες τους...!!!
Οσο και σκληρο,και αν ακουγεται αυτο,το βλεπω ομως σωστο και δικαιο,γιατι προκειται περι ανθρωπων παρανομων,οι οποιοι δεν σεβαστηκαν τα συνορα του κρατους,αλλα τα κατεπατησουν...!!!
Ολα τα παραπανω,το ελληνικο κρατος θα πρεπει να τα κανει...εν συνεργασια με τις χωρες προελευσης των λαθρομεταναστων...καθως επισης, και με την συνεργασια των κρατων της Ευρωπης,στην οποια ανηκουμε...!!!
Θεωρω,πολιτικα βρωμερη και ανηθικη,την ενδεχομενη πολιτικη καποιων ελληνικων κομματων,τα οποια,ειναι υπερ της αθροας και ενεγξελικτης,και μονιμης υποδοχης μεταναστων στην χωρα μας,τους οποιους μεταναστες,
(πονηρα και βρωμικα πολιτικα σκεπτομενοι)
θελουν να τους κανουν και ελληνες πολιτες...για να αυξησουν μελλοντικα την εκλογικη τους δυναμη...!!!
Τα βρωμερως πολιτικα σκεπτομενα κομματα αυτα,μιλανε δηθεν για φιλανθρωπια και φιλοξενια υπερ των λαθρομεταναστων...αλλα κατα νου εχουν το κομματικο τους συμφερον...!!!

Απο την αλλη ομως,θεωρω απανθρωπο και εγκληματικο,και διεστραμμενο εθνικισμο,το μισος που τρεφουν καποιοι,εναντιον των μεταναστων γενικοτερα,αν και προκειται περι νομιμων μεταναστων...!!!
Εμεις οι ελληνες,πρεπει να επιδειχνουμε,την φιλανθρωπη φιλοξενια μας,προς απαντες τους νομιμους μεταναστες...!!!
Ακομα,δεν θα πρεπει να τους στερουμε το δικαιωμα,να θρησκευονται κατα την αρεσκεια τους...!!!
Πας νομιμος μεταναστης,αν εγκληματισει,αφου εκτισει την ποινη του,θα πρεπει να εκδιωχθει αμεσα απο την χωρα...!!!


Θεωρω φιλε μου,οτι μεχρι σημερα,η ελληνικη πολιτεια εχει κανει,και συνεχιζει να κανει λαθη,περι του ζητηματος των μεταναστων...!!!
Ευχομαι να ζητει Φως και Συνεση απο Τον Θεο,ωστε να διορθωνει τα σφαλματα της...και να ενεργει ορθα...!!!



vasilis123 είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 3

Φιλε συνομιλητη
Filos.
22 Ιουνίου 2013 - 1:53 π.μ.

Μιλας για τους μη ενταξει εθνικιστες...τους διεστραμμενους εθνικιστες...!!!
Αυτοι μισουν τους εβραιους...!!!
Οι διεστραμμενοι εθνικιστες μισουν τους αλλοεθνεις...οι σωστοι εθνικιστες,αγαπουν μεν το εθνος τους και την πατριδα τους,αλλα ομως δεν μισουν τους αλλους λαους...!!!
Ειδικα ο εθνικιστης που πιστευει Στον Ιησου Χριστο,δεν αγαπα μονο το εθνος του το σαρκικο,αλλα αγαπα και τους αλλους συναθρωπους του εκ των αλλων εθνων κατα σαρκα...!!!

Οποιος νομιζει,οτι Ο Ιησους Χριστος,ηταν ελληνας κατα σαρκα,πλαναται σφοδρα...!!!
Ο Ιησους Χριστος ηταν ισραηλιτης κατα σαρκα,καθως και οι αποστολοι Του...!!!

Ξερω οτι σε αυτο συμφωνουμε...και χαιρομαι γι`αυτο φιλε μου...!!!

vasilis123 είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 4

Φιλε συνομιλητη
GEORGIOS O.X.
22 Ιουνίου 2013 - 2:08 μ.μ.

Την λεξη υποψια,την εγραψα και την εννοησα μαζι με το ρημα υποψιαζομαι...
και εγραψα οτι υποψιαζομαι αυτο που υποψιαζομαι περι της ορθοδοξιας...περι της οποιας υποψιας μου,αναφερομαι εκτεταμενα σε προηγουμενες απαντησεις μου...!!!
Και το ξεκαθαριζω οτι προκειται περι δικης μου υποψιας,την οποια δεν μπορω ν`αποδειξω...!!!
Την υποψια μου αυτη,δεν την παρουσιαζω ως Θεια Αποκαλυψη...!!!
Και ουτε συνιστω σε καποιον πιστο να την δεχτει...!!!
Η υποψια μου αυτη,περι της ορθοδοξιας,δεν ειναι θεση μου,αλλα ειναι υποθεση μου,στα πλαισια του ρηματος υποψιαζομαι...!!!

Η Αγια Γραφη συνιστα τους πιστους...σε ειδικες περιπτωσεις να ειναι υποψιασμενοι...
δεν μεταχειριζεται Η Γραφη την λεξη υποψια,ουτε την λεξη υποψιαζομαι...
πλην ομως,κατα καποιον τροπο την προτρεπει την υποψια...τους προτρεπει να ειναι υποψιασμενοι...!!!

Δες και στο λεξικο τη λεξη
υποψιασμενος
λεξικο φυτρακη
υποψιασμενος = αυτος που αντιμετωπιζει,καποιον η κατι με ερευνητικη διαθεση,που δεν δεχεται αβασανιστα κατι.


Λεει λοιπον Η Γραφη...

A' Ιωάννου 4:1 Αγαπητοί, μη πιστεύετε εις παν πνεύμα, αλλά δοκιμάζετε τα πνεύματα εν ήναι εκ του Θεού· διότι πολλοί ψευδοπροφήται εξήλθον εις τον κόσμον.


Εγραψες...
Υ.Γ. Ακόμα έχω να πάρω από εσένα απαντήσεις από το άρθρο, (ΟΙ ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΩΝ ΜΟΡΜΟΝΩΝ, ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ), γιατί εξαφανίστηκες;

Δεν εξαφανιστηκα,αργησα ν`απαντησω...και οταν απαντησα...τις απαντησεις μου τις εγραψα σε αλλο θεμα...γιατι ηθελα να μεταφερω και την συζητηση μας σε αλλο θεμα...αλλα αυτο,δεν εγινε επιτρεπτο απο τον ιδιοκτητη του φορουμ.

Ιδου τωρα συζηταμε και παλι...!!!




vasilis123 είπε...

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ 2

Δεν αναρτηθηκε...την εστειλα μεν,αλλα δεν την βλεπω να αναρτηθηκε...!!!

Χρήστος αντιαιρετικός είπε...

Vasilis 123, εγώ δεν σου ανάρτησα το σχόλιο γιατί το έκρινα άσχετο με το θέμα και θα οδηγούσε τον διάλογο αλλού.

Χρήστος αντιαιρετικός

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Αγαπητή Αλεξία, αν δεν τους έχεις αποκαλέσει ως Φασίστες, και Ναζιστές, τότε πες μας τι είναι για εσένα οι Εθνικιστές;

Με ΜΙΑ λέξη αν είναι δυνατόν.

Το κείμενο μας ενδιαφέρει, και όχι τα σάιτ, γιατί αυτά τα σάιτ που παραθέτουν αυτή την έρευνα, είναι αρκετά.

Υπάρχει μεγάλη προπαγάνδα από ύποπτους κύκλους, για να θολώσουν τα νερά, και στην προκειμένη περίπτωση να υποβιβάσουν την έρευνα, και ως ένα σημείο το καταφέρνουν.

Τώρα εμείς πρέπει να βρούμε ποιο έγινε πρώτα, η κότα ή το αυγό; Και ποια είναι η κότα, και ποιο είναι το αυγό;

Απάντησα πριν, στο ερώτημά σου για τους Χριστιανούς των Η.Π.Α. και της Κορέας.

Τέλος, πόσο Πανορθόδοξη ήταν αυτή η σύνοδος, εφόσον καταδίκασε τουλάχιστον, τους μισούς Ιερωμένους, οι οποίοι ήταν και ένθερμοι Πατριώτες, και πολλοί έδωσαν την ζωή τους για την Ορθόδοξη πίστη τους, και την Πατρίδα τους;

Διάβασε και κάτι για τον Οικουμενισμό, γιατί προδότες παπάδες δεν υπάρχουν πολλοί.

ΚΟΣΜΑΣ είπε...

99,5 ΚΑΘΑΡΟ ΤΟ D.N.A. ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ - Μια διεθνή έρευνα, από "ρατσιστές" επιστήμονες, από το "Εθνικιστικό" ιστολόγιο ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ, και από την "Φασιστική" εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ. . . Για την Αλεξία !

http://antiairetikos-vs-exeldim.blogspot.gr/2013/06/blog-post_23.html

Ανώνυμος είπε...

vasilis 123, διάβασα το σχόλιο σου, (22 Ιουνίου 2013 - 6:15 μ.μ.). δεν θα σχολιάσω απ’ αυτού, διότι η συζήτησι θα πάει αλλού. Το μόνο που μπορώ να πω είναι δεν συμφωνώ τα όσα έγραψες!


Υ.Γ. Αν θέλεις να πάμε να συζητήσουμε στο άρθρο, (ΟΙ ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΩΝ ΜΟΡΜΟΝΩΝ, ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ), εκεί υπάρχουν ακόμα αναπάντητα ερωτήματα.


GEORGIOS O.X.

alexia1004 είπε...

@ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

1) Oι άνθρωποι που υπερασπίστηκαν την πατρίδα τους ΔΕΝ είναι εθνικιστές.

2) Ο εθνικισμός δεν ταυτίζεται με το ναζισμό και το φασισμό. Συγγενεύει ιδεολογικά.

3) Επαναλαμβάνω ότι ο εθνικισμός έχει συγκεκριμένο ορισμό και ανάλυση από τους κοινωνιολόγους.

4) Την απάντησή σου περί των Χριστιανών άλλων χωρών, που πρόσφατα ασπάζονται το Χριστιανισμό, δεν την κατάλαβα (δεν την εντόπισα καν).

5) Φυσικά μας ενδιαφέρει το site (όπως γενικότερα η πηγή ενός κειμένου), γιατί στο μαγικό κόσμο του ίντερνετ (και όχι μόνο), ο καθένας μπορεί να γράφει ό,τι θέλει.

6) Ενδιαφέρουσα η θέση πως όλοι όσοι δεν αποδέχονται τον Εθνικισμό, από κοινωνιολόγους, βιολόγους-γενετιστές μέχρι και πανορθόδοξες συνόδους, εχθρεύονται το ελληνικός έθνος και κινούνται από "σκοτεινά κέντρα".

@Κοσμάς
Ευχαριστώ για το link, αλλά ήδη είχα παραθέσει το άρθρο του ίδιου του καθηγητή. Εγώ ρώτησα αν το συγκεκριμένο κείμενο, έτσι όπως αναπαράγεται, έχει εμφανιστεί και σε κάποιο επιστημονικό έντυπο.

Γενικότερα, δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω. Η συζήτηση που κάναμε ήταν ενδιαφέρουσα, δεν σκοπεύω να επανέλθω όμως, γιατί έχω την αίσθηση ότι επαναλαμβάνομαι πλέον.



4)

Ανώνυμος είπε...

@ Οι μετρήσεις έδειξαν 99,5% οπότε οι λίγοι που λες ότι έχουν πρόγονο τούρκο, ή οτιδήποτε άλλο, ανήκουν στο 0,5% που αναφέρεται στην έρευνα. Που είναι το μεμπτόν; @

Άστο, δεν καταλαβαίνεις. Οι Έλληνες είναι Καυκάσιοι σε ποσοστό 99,5% σύμφωνα με την έρευνα. Αυτό σημαίνει ότι μόνο 0,5% έχουν ρίζες από Αφρική και Ασία. Οι Τούρκοι είναι Καυκάσιοι σε ποσοστο 85%. Έτσι λοιπόν, αν έχουν γίνει επιγαμίες μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων (που ανήκουν στο 85%) είναι δυσδιάκριτες, αφού Τούρκοι και Έλληνες είναι Καυκάσιοι.
Όσοι Έλληνες είναι απόγονοι Τούρκων (και είναι πολλοί, αφού χιλιάδες Τούρκοι είχαν παντρευτεί Ελληνίδες μέσα σε 4 αιώνες τουρκοκρατίας, από τη Θράκη μέχρι την Τρίπολη κι από τη Χίο μέχρι το Μεσολόγγι) ανήκουν στο 99,5% και όχι στο 0,5%.
Επίσης, η ανταλλαγή αφορούσε πληθυσμούς συγκεκριμένων περιοχών και όχι κάθε εξισλαμισμένη ελληνική οικογένεια και κάθε απόγονο (μακρυνό ή κοντινό) επιγαμίας με τούρκο.
Άλλωστε, όπως κι εσύ σήμερα δεν γνωρίζεις τις ρίζες τού γενεαλογικού σου δέντρου π.χ. μέχρι το 1700, έτσι και οι περισσότεροι Έλληνες το 1821 δεν γνώριζαν κάθε πρόγονό τους μέχρι το 1500 ούτε και πόσοι απ’ αυτούς ήταν τούρκοι ή συγγενείς τούρκων, ενετών, λατίνων φράγκων κ.ά.


@ Εάν το Πατριαρχείο συμφωνούσε με όλα όσα έλεγε ο Πατροκοσμάς, ή ο κάθε Ιερωμένος ή Μοναχός, δεν θα σταύρωνες εσύ τώρα, μόνο τον Πατροκοσμά, αλλά και το Πατριαρχείο. @

Εγώ ξέρω ότι το Πατριαρχείο αφόρησε όλους τους πρωτεργάτες της επανάστασης του ’21 και όχι τον Πατροκοσμά. Επίσης ξέρω πως όλες οι εγκύκλιοι που εξέδιδε το Πατριαρχείο ήταν ακριβώς στο πνεύμα του Πατροκοσμά (κηρύγματα εθελοδουλείας στους Οθωμανούς που θεία χάριτι μας έσωσαν απ’ τον Πάπα).

Όταν ο αυτοκράτορας Νικηφόρος Φωκάς προσπάθησε να θεσπίσει νόμο ώστε να αποδίδονται στους στρατιώτες που πέθαιναν στον πόλεμο τιμές μαρτύρων, να τιμώνται δηλαδή με ανάλογη υμνωδία, το Πατριαρχείο έφριξε κι αντέδρασε αναφωνώντας “πώς είναι δυνατόν να λογίζονται ως μάρτυρες ή ισάξιοι μαρτύρων όσοι φονεύουν και φονεύονται στον πόλεμο, όταν οι ιεροί κανόνες τους επιβάλλουν το επιτίμιο να μην μεταλαμβάνουν επί τρία έτη;”.
Η Εκκλησία για πάρα πολλούς αιώνες επέβαλλε επιτίμιο στους ήρωες πολέμου και όχι τιμή και αναγνώριση.
Η Εκκλησία ανέκαθεν υπερηφανευόταν πως δεν μάτωσε τα χέρια με τα οποία προσφέρει τη θεία κοινωνία. Πότε λοιπόν ήταν συνεπής με το δόγμα της; Όταν αναθεμάτιζε τον ιερέα της Ηρακλείας, επειδή πολέμησε τους Άραβες στη Λυκαονία, όταν τιμωρούσε το μοναχό Ιλαρίωνα, επειδή πολέμησε τους οθωμανούς στη Βυθανία ή όταν ιερωμένοι της έπαιρναν τα όπλα το 1821 (κι αυτούς τους αναθεμάτισε);


υγ. Κάποτε θα πρέπει να ξεπεράσεις αυτήν την εμμονή με την “καθαρότητα” της φυλής. Δικαιολογώ σε μεγάλο βαθμό την εμμονή με την καθαριότητα ένεκα μικροβίων και ιών αλλά η εμμονή με τη φυλετική “καθαρότητα” είναι θέμα ψυχιάτρου. Φαντάζομαι, έτσι και σε ήθελε για άντρα της η Ναόμι Κάμπελ θα την έδιωχνες, μην τυχόν και το ελληνικό dna των απογόνων σου επιμολυνθεί με αφρικανικά γονίδια. Το ίδιο άγχος διακατέχει και το Μιχαλολιάκο κατευθείαν απόγονο Ελλήνων που έλαβαν μέρος στον Τρωϊκό πόλεμο όπως υποδηλώνει η αρχαιοελληνική κορμοστασιά του και κατατομή.

Filos.

ΚΟΣΜΑΣ είπε...

Αλεξία, καλά τα γράφεις, αλλά θα ήταν καλύτερα αν αυτά που γράφεις είχαν επαφή με την πραγματικότητα.
Επειδή δεν έχουμε άφθονο χρόνο για χάσιμο, εξηγώντας τα αυτονόητα σε ανθρώπους που θέλουν να παρουσιάσουν το επιχείρημα της αλλαγής του χρώματος μαλλιών από ξανθό σε μαύρο, θα σου πω το εξής απλό.

Διάβασε σχετικά με το ποιοι είναι αυτοί που έκαναν την έρευνα που σε ενοχλεί τόσο πολύ...

Πρώτα απ' όλα, δεν είναι τα σάιτ που την αναδημοσιεύουν "Εθνικιστικά" όπως τα αποκάλεσες, και όπως τα αποκαλούν κύκλοι των αριστερών παρατάξεων.

Αν τα σάιτ είναι Εθνικιστικά όπως είπες, τότε πρέπει να είναι Εθνικιστική και η εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ η οποία δημοσίευσε την διεθνή έρευνα.

Αλεξία, η εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ είναι Εθνικιστική; Αυτό εννοείς; Μήπως δεν είναι έγκυρη εφημερίδα; Είναι εφημερίδα Φασιστών ή Ναζιστών;

Μήπως εννοείς ότι το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ των ΗΠΑ και της Παβίας της Ιταλίας, είναι πανεπιστήμια Εθνικιστικά; Αυτό εννοείς;

Μήπως είναι Εθνικιστής ο καθηγητής του Τομέα Γενετικής Ανάπτυξης και Μοριακής Βιολογίας του Α.Π.Θ, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης; Μήπως εννοείς ότι είναι ακραίος ή ακροδεξιός Ναζί; Αυτό εννοείς;

Οι επιστήμονες που απαρτίζουν την ερευνητική ομάδα, και τα άλλα πέντε πανεπιστήμια, και ερευνητικές ομάδες επιστημόνων των διαφόρων χωρών, που έλαβαν μέρος στην διεθνή έρευνα, είναι όλοι αυτοί Εθνικιστές, Φασίστες, ή Ναζί; Τι εννοείς Αλεξία; Αυτό θέλεις να μας πεις;

Δεν σου φτάνουν επτά πανεπιστήμια, τόσοι και τόσοι επιστήμονες, οι δικοί μας καθηγητές πανεπιστημίου ειδικοί για το θέμα, και εσύ ζητάς να σου φέρουμε ένα επιστημονικό περιοδικό;;;

Δηλαδή, δεν δέχεσαι όλους αυτούς τους επιστήμονες από όλο τον κόσμο, και για να δεχτείς την έρευνα ζητάς ένα περιοδικό;;;

Ας αφήσουμε τον αναγνώστη να κρίνει την σοβαρότητα του διαλόγου που θέλεις να κάνεις ασκώντας μάλιστα, κριτική διεθνούς επιπέδου απορρίπτοντας τις επιστημονικές αποδείξεις, έρευνες, και μελέτες για την καθαρότητα του d.n.a των Ελλήνων κατά 99,5%

Αλεξία, γνωρίζω και κάποιον άλλο που διαβάζει επιστημονικά περιοδικά από το περίπτερο της γειτονιάς του, και πίστεψε με, είχε άσχημο τέλος στη διαδικτυακή του καριέρα.

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΝΥΜΑ 1 από 2

Σημαντικά λεξικά, χαρακτηρίζουν τον εθνικισμό με τρόπο που τον καθιστά απαράδεκτο για ορθοδόξους. Διότι ο όρος εθνικισμός μπορεί να εμπεριέχει και την επικράτηση έναντι άλλων, τον επεκτατισμό, τον ιμπεριαλισμό:

"Εθνικισμός (o) νεώτ. κ. δημ. αποκλειστική προσήλωσις εις τα εθνικά ιδεώδη χαρακτηριζόμενη υπό τάσεως εκμεταλλεύσεως αυτών προς επικράτησιν έναντι ξένων εθνών".

(Δημητράκος Δημήτριος, "Μέγα Λεξικόν όλης της Ελληνικής Γλώσσης", τόμ. 5, εκδ. Δομή, Αθήναι 1964)

Και όπως γράφει ο Μπαμπινιώτης (λεξικό, 2η έκδ., σελ. 551):

"Με τις σαρωτικές αλλαγές που έγιναν στο παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό από τη δεκαετία του '80, με τους ποικιλώνυμους εθνικισμούς που εμφανίστηκαν μετά την πτώση των κομουνιστικών καθεστώτων, η διάκριση μεταξύ nationism και nationalism κατέστη και στην Ελλάδα αναγκαία και άρχισε να εκφράζεται αντιστοίχως με το σημασιολογικό λεξικό ζεύγος εθνισμός-εθνικισμός, όπου το εθνισμός δηλώνει τον αγνό πατριωτισμό, τo δε εθνικισμός τις εθνικιστικές επεκτατικές βλέψεις.

Όπως είναι γνωστό, οι Πατέρες της Εκκλησίας δικαιολόγησαν μόνο τον αμυντικό πόλεμο και όχι τον επεκτατικό-ιμπεριαλιστικό. Με τα δεδομένα αυτά λοιπόν, εάν θέλετε να είστε σύμφωνοι με το πνεύμα των Πατέρων της Εκκλησίας, να χρησιμοποιείτε τον σωστό ελληνικό όρο Εθνισμός, και όχι τον όρο Εθνικισμός.

Ο όρος "Εθνισμός" είναι αυτός που εμπεριέχει την υγιή υπεράσπιση της εθνικής συνείδησης, τον πατριωτισμό, την φιλοπατρία. Έτσι είναι τα ελληνικά, και δεν θα τα φτιάξουμε από την αρχή. Και θα είναι τουλάχιστον ύποπτο, να επιθυμεί κάποιος ντε και καλά να χρησιμοποιεί τον όρο Εθνικισμός, ειδικά όταν σήμερα έχουμε σοβαρότατη κρίση με την άνοδο νεο-ναζιστικών παρατάξεων που ορθά γι' αυτούς, έχουν ως σημαία τους τον απαράδεκτο για εμάς τους χριστιανούς όρο "Εθνικισμός".

Για εμάς, ο όρος "Εθνισμός" είναι υγιής, διότι τις αξίες του τις πρόβαλλε και ο Απ. Παύλος, που μίλησε με τρόπο θετικό για επίγεια πατρίδα και εθνικότητα:

"Εγώ είμαι Ιουδαίος από την Ταρσό της Κιλικίας, πολίτης όχι ασήμου πόλεως" (Πράξ. 21,39)

Και βεβαίως, η φράση κατά την οποία ενώπιον του Θεού δεν υπάρχει Ιουδαίος, ούτε Έλλην (Γαλ. 3,28) δέν σημαίνει κατάργηση των επί μέρους τοπικών Πατρίδων και εθνών, όπως άλλωστε η φράση ότι δεν υπάρχει άρρεν και θήλυ (Γαλ. 3,28) δεν καταργεί την μεταξύ των φύλων επίγεια διαφορά. Και οι δύο φράσεις αναφέρονται στην ενώπιον του Θεού οντολογική σχέση και ισότητα.

Γι' αυτό στους Αθηναίους λέει ο Παύλος:
"Αυτός έκανε από ένα αίμα όλα τα έθνη των ανθρώπων για να κατοικούν πάνω σ' όλη τη γη και όρισε για το καθένα απ' αυτά πόσο καιρό θα υπάρχουν καθώς και τα ορόσημα της κατοικίας τους" (Πράξ. 17,26)

Ναι λοιπόν στον Εθνισμό ως χριστιανοί Ορθόδοξοι, και ένα μεγάλο ΟΧΙ στον Εθνικισμό.

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΝΥΜΑ 2 από 2

Επίσης, σχετικά με την έρευνα που δημοσιεύει η "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ".
Να πω τα εξής, με βάση όσα επιβάλλει η επιστημονική δεοντολογία, σύμφωνα με τον σπουδαίο καθηγητή μας, Ιωάννη Καραγιαννόπουλο:

"Ο ερευνητής οφείλει να έχει δει το δημοσίευμα στο οποίο παραπέμπει, ανεξάρτητα αν χρησιμοποιεί παραθέματα ή απλώς δίνει παραπεμπτική βιβλιογραφική ένδειξη. Διαφορετικά ο ερευνητής εκτίθεται στο μεγάλο κίνδυνο να παραλάβει και να διαιωνίσει στα παραθέματα ή παραπομπές τα λάθη, που τυχόν έκανε ο συγγραφέας, από τον οποίο άντλησε.

(Καραγιαννόπουλος Ιωάννης, Εισαγωγή στην Τεχνική της Επιστημονικής Ιστορικής Εργασίας, Βάνιας, Θεσσαλονίκη 1993, σελ. 58).

Αυτό σημαίνει ότι:

Εάν σε μια συζήτηση, κάποιος θεωρεί ότι η τεκμηρίωση μιας έρευνας ή ενός άλλου στοιχείου, είναι σημαντικό κομμάτι της επιχειρηματολογίας του, τότε οφείλει να ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ για αναδημοσιεύσεις, και οφείλει να αναζητά την ίδια την έρευνα από το πρωτότυπο. Φυσικά η αναδημοσίευση από ιστοσελίδες δεν έχει ουδεμία σημασία, αλλά και η αναδημοσίευση από την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ και πάλι δεν έχει καμία αξία διότι ακριβώς είναι ΑΝΑδημοσίευση και όχι το πρωτότυπο. Εάν λοιπόν η Αλεξία και ο ΈΛληνας της Ολλανδίας θεωρούν την έρευνα για το DNA σημαντικό κομμάτι της συζήτησης, τότε η αναδημοσίευση της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ είναι σαν να μην υπάρχει. Δεν έχει καμία απολύτως αξία όπως λέει ο καθηγητής Καραγιαννόπουλος.

Οι λόγοι είναι απλοί:
- Δεν ξέρουμε αν αναδημοσιεύτηκε σωστά.
- Δεν ξέρουμε αν αναδημοσιεύτηκε πλήρως.
- Δεν ξέρουμε αν αναδημοσιεύτηκαν σωστά όλοι οι φορείς που έκαναν την έρευνα.
- Δεν ξέρουμε τι λένε ΟΙ ΙΔΙΟΙ οι φορείς για τον σκοπό της έρευνας και τι αποδεικνύει.
- Δεν ξέρουμε αν κομμάτια της έρευνας που δεν αναδημοσιεύτηκαν παίζουν σημαντικό ρόλο.
- Δεν ξέρουμε αν η έρευνα αυτή ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΕ στα τουλάχιστον 8 χρόνια που μεσολάβησαν.
- Δεν ξέρουμε αν η έρευνα αυτή ΚΡΙΘΗΚΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ στα τουλάχιστον 8 χρόνια που μεσολάβησαν.
- Δεν ξέρουμε αν η έρευνα αυτή ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΕ στα τουλάχιστον 8 χρόνια που μεσολάβησαν.

Τα σημαντικά στοιχεία λοιπόν, τα αναζητούμε ΜΟΝΟ από το πρωτότυπο. Προσωπικά, αν με ενδιέφερε η έρευνα αυτή θα την έψαχνα ψηφιακά, αν δεν υπήρχε θα την παράγγελνα ακόμα και από εξωτερικό και θα την αγόραζα. Και βεβαίως θα αφιέρωνα ικανό χρόνο ώστε να πληροφορηθώ έγκυρα αν η έρευνα αυτή ισχύει ακόμα ή αν καταρρίφθηκε από άλλους ή αν αναιρέθηκε ή βελτιώθηκε και από τους ίδιους που την διενήργησαν.

Αν θέλετε να συζητάτε και η συζήτηση να έχει νόημα, τότε βρείτε την ΙΔΙΑ την έρευνα και μελετήστε την (όπως και τυχόν αντιδράσεις στην έρευνα αυτή). Αλλιώς δεν έχει η συζήτηση κανένα απολύτως νόημα, παρά μόνο για να περνάει η ώρα. Μόνο αν δείτε την έρευνα με τα μάτια σας θα ξέρετε τι λέει και τι δεν λέει.

Αν κάποιος θέλει να μιλάει για επιστήμη, καλό είναι να ξέρει και πως να ενεργεί ώστε να μπορεί να μιλάει για επιστήμη.

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Απαντήσεις προς τον Filos:

1) Έλα ρε Filos, τι θέλεις τώρα να μας πεις, πως πεταλώνεις ψύλλους; Ενώ εμείς χάφτουμε μύγες; Δεν καταλαβαίνουμε τι διαβάζουμε, και το χειρότερο, επιχειρείς να μας φορέσεις το τούρκικο φέσι, που θέλω να σου στείλω στα γενέθλια σου, και που επάξια σου ανήκει.

Σου έγραψα ότι οι Καυκάσιοι είναι οι της λευκής φυλής, και στην λευκή φυλή ανήκουν πολλοί λαοί, και εσύ μας μπερδεύεις με τους τούρκους, λες και είμαστε δυο μισά κουτιά λευκή μπογιά που αναμείχθηκαν.

Άλλο πράγμα η μια μπογιά, και άλλο η άλλη, σε τραβάει το βραχυκύκλωμα.
Η μπουρδολογία στο μεγαλείο της. Άλλο το χρώμα, και άλλο το d.n.a, πανεπιστήμονά μου ! Καταλαβαίνω ότι σε ενοχλεί που δεν είσαι Έλληνας, αλλά τα παράπονα σου στο θεό σου, αυτόν που εσύ έχεις.

Εγώ τις ρίζες μου τις γνωρίζω, γιατί όλη η οικογένεια μου, και οι προ – προ – προγονοί μου, από τα βάθη της ιστορίας, κατοικούσαν στην Σπάρτη, ως εκ τούτου, ούτε την καθαρή μου καταγωγή θα αλλάξεις, ούτε θα με κάνεις να αμφιβάλλω.

Το μολών λαβέ είναι Ελληνικό και δεν χαρίζεται.

2) Βρε Filos, τι μανιτάρια τρως και δεν συνέρχεσαι; Εάν δεν σου φταίει ο Πατροκοσμάς, σου φταίει το Πατριαρχείο, και αν δεν σου φταίει το Πατριαρχείο, σου φταίει η Εκκλησία.

Λοιπόν, εγώ θα κρατήσω αποστάσεις και από τον Πατροκοσμά και από το Πατριαρχείο, και θα σου ξανά πω ότι υπάρχουν τόσα ντοκουμέντα που αναφέρουν, πόσοι και πως έδωσαν την ζωή τους, γενικά από τον Κλήρο, που αν τα γράψω θα χρειαστώ μήνες ή και χρόνια.

Η Εκκλησία δεν είναι οι δηλώσεις που κάνουν κατά καιρούς κάποιοι, ακόμα και ο Πατριάρχης.
Ουφ με έσκασες !

3) Άκουσε αγαπητέ μου, εάν εσύ αισθάνεσαι τούρκος, μη μας το πεις το καταλάβαμε, αλλά η εμμονή σου να μας κάνεις να νιώσουμε και εμείς το ίδιο συναίσθημα, ξεπερνάει ακόμα και αυτό του ερντογάν.

Όσο για την επιλογή της ναόμι κάμπελ για γυναίκα μου, σε πληροφορώ ότι δεν έχω κόμπλεξ κατωτερότητας, και αυτοπροβολής, και στην παραχωρώ για να συνεχίσεις να διατηρείς το ακάθαρτο d.n.a σου.

Για να κατακρίνεις τον Μιχαλολιάκο για την κορμοστασιά του, εάν είσαι αντικειμενικός θα πρέπει να μας δείξεις και εσύ τις αναλογίες σου, και όχι να κρύβεσαι πίσω από την κουρτίνα. Αναμέτρηση επί ίσοις όροις φίλε Filos. Το να νομίζεις ότι είσαι ψηλός νάνος, στο N.B.A. δεν γράφεσαι.

Ξέρουμε ότι είσαι γεφυραίος, συριζαίος με αριστερή ιδεολογία, και δεξιά τσέπη, τόσο μεγάλη όσο και το μπόι σου. Ξέρουμε ότι έχουν μαζευτεί όλοι οι πράσινοι, οι κόκκινοι, και οι μπλέ, στο πανεθνικό κόμμα της Σωτηρίας των συριζαίων, μιμητών των πάλε ποτέ αείμνηστων σοσιαΛΗΣΤΩΝ εθνοσωτήρων.

Τέλος, δεν θα με κάνει κανένας να ντρέπομαι για την καθαρή Ελληνική καταγωγή μου, και πάντα θα φωνάζω με συγκίνηση:

ΖΗΤΩ Η ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΣ – ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ !!!

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Αλεξία, μας λες ότι οι Πατριώτες δεν είναι Εθνικιστές, και ο Εθνικισμός δεν ταυτίζεται με τον Ναζισμό, και τον Φασισμό, οπότε αφού οι Πατριώτες δεν ήταν ούτε Ναζιστές ούτε Φασίστες, τότε τι ήταν;

Τους Χριστιανούς της Ισπανίας, των Η.Π.Α. και της Κορέας, τους αναφέρεις εσύ πρώτη στο σχόλιο 18/6/2013 8:14’ μ.μ.
Ξανά διάβασε αν θέλεις να πάρεις απάντηση, τα σχόλια προσεκτικά.

Για το σάιτ με πρόλαβε και σου απάντησε με τον καταλληλότερο τρόπο ο Κοσμάς.

Το Ελληνικό Έθνος είναι ο Εθνικισμός, και φυσικά όσοι δεν το αποδέχονται, το εχθρεύονται, για το εάν σκοτεινά κέντρα επιχειρούν μαζί με τους ανθέλληνες, να το καταποντίσουν στον τάρταρο της παγκοσμιοποίησης, αυτό είναι βέβαιο, και αυτό το βλέπουμε μόνο όσοι θέλουμε κάθε μέρα.

Ευχαριστώ για την συμμετοχή σου στον διάλογο, ακόμα και εάν δεν συμφωνήσαμε.

ΚΟΣΜΑΣ είπε...

Παρατηρώ ότι οι εχθροί της Ελληνικής φυλής χρησιμοποιούν συνεχώς τις λέξεις: Ναζισμός,Φασισμός. . .

Υπενθυμίζω ότι τα τελευταία εκατό χρόνια, οι ολοκληρωτικοί σφαγείς των Ορθοδόξων Χριστιανών (και όχι μόνο) υπήρξαν οι κομμουνιστές.

Μπορείτε να διαβάσετε τα στοιχεία σε αυτό το άρθρο:

__Κομμουνιστές οι σφαγείς των Χριστιανών__ http://antiairetikos-vs-exeldim.blogspot.gr/2013/06/blog-post_24.html

vasilis123 είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 5

Φιλε
GEORGIOS O.X.
23 Ιουνίου 2013 - 5:12 μ.μ.


Εγραψες...
Υ.Γ. Αν θέλεις να πάμε να συζητήσουμε στο άρθρο, (ΟΙ ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΩΝ ΜΟΡΜΟΝΩΝ, ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ), εκεί υπάρχουν ακόμα αναπάντητα ερωτήματα.

Δεν μου αρεσει να συζητω σε αρθρα παραχωνιασμενα,το θεμα αυτο,το συζητησαμε στις 17 Φεβρουαριου 2013.
Επιθυμω να συζητω σε αρθρα που ειναι ενεργα και επικαιρα,ωστε παντες να διαβαζουν αυτα που γραφουμε.
Το να συζηταμε σε ενα αρθρο παλιο,περασμενων μηνων,κανενας δεν θα το διαβασει,θα συζηταμε μονο εμεις,θα ειναι σαν συζητηση πριβε.
Εν παση περιπτωση,αν θελεις και επιμενεις...
κανε τον κοπο,να ξανασυγκεντρωσεις στο μυαλο σου ΟΛΑ εκεινα που θελεις να μου πεις,και να σου δωσω μια συνολικη απαντηση.
Απο σημερα,και για τρεις μερες,θα εξεταζω το αρθρο αυτο,να δω τι μου εγραψες,και θα σου απαντησω.

vasilis123 είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 5


Ο τιτλος του αρθρου ειναι...

``ΕΙΝΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ,ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ?``


Ο ορθοδοξος χριστιανος,ο οποιος αν και ειναι πλανημενος χριστιανος,
(σε οτι αφορα εκεινες τις κακοδοξιες που εχει δεχτει απο την ορθοδοξια),
ειναι ομως,αληθινος πιστος Στον Ιησου Χριστο,
(γιατι αγαπα τον Θεο και Τον Ιησου Χριστο,θελει και προσπαθει να τηρει Το Θελημα Του Ιησου Χριστου,και ζητα και προσευχεται να σωθει)
δεν ειναι απαραιτητως ναζιστης...!!!
Ναζισμο ονομαζουμε τον κακο εθνικισμο.
Κακος εθνικισμος ειναι οταν μισουμε τους αλλοεθνεις...!!!
Ο ορθοδοξος χριστιανος,δυναται και πρεπει να ειναι,και εθνικιστης-εθνικοφρων-πατριωτης...!!!
Ο ορθοδοξος χριστιανος,
(καθως και πας χριστιανος),
πρεπει να ειναι εθνικιστης-εθνικοφρων-πατριωτης,ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΕΝΝΟΙΑ.
Με την εννοια δηλαδη,οτι αγαπα τους ομοεθνεις του ελληνες...και θελει το καλο τους.
Ειναι ετοιμος να υπερασπιστει την εξουσια της πατριδος του Ελλαδας,οταν δεχτει επιθεση απο αλλο εθνος.
Οι λεγομενοι ``γιαχωβαδες`` ελληνες οντες,αρνουνται να υπερασπιστουν την πατριδα Ελλαδα,δηλαδη την εξουσια της Ελλαδας,οταν δεχτει επιθεση απο εχθρους.
Ισχυριζονται οτι ετσι πρεπει να ενεργησουν συμφωνα με Τον Ιησου Χριστο.
Πλανωνται...!!!
Το ιδιο πλανωνται και οι ``γιαχωβαδες`` της ορθοδοξιας,οι μοναχοι,οι οποιοι και αυτοι δεν πανε στον πολεμο για την υπερασπιση της πατριδας Ελλαδας.

Ο ορθοδοξος χριστιανος,δεν αγαπα μονο τους ομοεθνεις του,αλλα και παντας συνανθρωπους αλλοεθνεις.
Θελει το καλο τους,και αν ειναι στο χερι του,τους φερεται φιλανθρωπα...!!!
Ο ορθοδοξος χριστιανος,αν τυχον μισει τους αλλοεθνεις του,και εχει την διαθεση και την προθεση,
(εν τη εξουσια της πατριδας Ελλαδας),
να κανει αδικο πολεμο κατα αλλοεθνων,και να επιτεθει στο γειτονικο κρατος,τοτε,εχει ξεφυγει απο Την Αγαπη Του Ιησου Χριστου...!!!
Το αδικο μισος κατα των αλλοεθνων, τον εχει διαφθειρει εσωτερικα,και δεν ειναι αρεστος Στον Ιησου Χριστο,γινεται μη χριστιανος.
Γινεται ανθρωπος του αδικου και κακου πολεμου...ανθρωπος του κακου...τετοιος ων,δεν δυναται να ειναι και χριστιανος...!!!

Η θρησκευτικη μισαλλοδοξια,κατα ελληνων (η και αλλοεθνων)ετεροδοξων χριστιανων,μπορει να καταντησει,κατι σαν θρησκευτικος ναζισμος...!!!
Καταντα δηλαδη,μισος κατα των ετεροδοξων,το οποιο μισος ειναι δυνατον να οδηγησει,σε πραξεις βιας,σε βρισεις,σε χειροδικιες,σε διωγμους,φυλακισεις,και θανατωσεις.

Τινες δασκαλοι της ορθοδοξιας,κατα καιρους,με τις διδασκαλιες τους,εμφυσουν στους ορθοδοξους χριστιανους,τον φανατισμο και την μισαλλοδοξια κατα των ετεροδοξων χριστιανων,ομοεθνων ελληνων η αλλοεθνων.
Στελνουν τους ετεροδοξους στην κολαση...!!!
Διδασκουν τους πιστους χριστιανους ορθοδοξους,οτι Ιησους Χριστος=Ορθοδοξια=Ελλαδα...οτι μονο οι ορθοδοξοι ειναι Στην Αληθεια Του Ιησου Χριστου,οι δε αλλοι ετεροδοξοι χριστιανοι ειναι αιρετικοι,και θ`απολεσθουν...!!!
Βεβαια,δεν ενεργει ετσι φανατικα,μονο η ορθοδοξια,αλλα και καποιες αλλες χριστιανικες εκκλησιες.

Η αληθεια ειναι διαφορετικη...!!!

Οταν οι πιστοι χριστιανοι,ολων των χριστιανικων εκκλησιων,πανε ΜΟΝΟ Στην Αγια Γραφη,χωρις να επιρρεαζονται απο τους δασκαλους των εκκλησιων στις οποιες ανηκουν,και μελετησουν
(οχι τις παραδοσεις των εκκλησιων αυτων)
αλλα,Μονο Την Αγια Γραφη...
και ζητησουν απο Τον Ιησου Χριστο,να τους δινει φωτιση και νοηση,να εννοουν ορθα Τον Λογο Της Αληθειας...
τοτε θα συμφωνησουν μεταξυ τους,και θα ελευθερωθουν απο τις μισαλλοδοξιες και τους θρησκευτικους φανατισμους...και αντι να ειναι διχασμενοι,θα γινουν ενα...!!!


Ανώνυμος είπε...

Για τελευταία φορά Έλληνα της Ολλανδίας επανέρχομαι στο θέμα της έρευνας, την οποία φυσικά δεν τη γνωρίζεις, παρά μόνο τα όσα έχουν γράψει γι’ αυτήν εθνικιστές και νεοπαγανιστές, διαπράττοντας φτηνή και γελοία απάτη. Λένε λοιπόν (αντιγράφω από τη δική σου παράθεση): «To DNA (γενετική σύσταση) των Ελλήνων καταδεικνύει πως σε ποσοστό 99,5% πρόκειται για καθαρά καυκάσια φυλή (λευκή φυλή). Γεγονός που σημαίνει πως η συνεισφορά στη γενετική σύσταση των Ελλήνων, άλλων πληθυσμιακών ομάδων, εκτός της λευκής, αποτελεί ελάχιστο ποσοστό, μικρότερο του 0,5%! To DNA των Ελλήνων, όπως έδειξε πρόσφατη διεθνής πανεπιστημιακή έρευνα, δεν έχει επηρεασθεί από τους Σλάβους, - όπως ισχυρίζονται ορισμένοι - ούτε από τους Τούρκους παρά τα 400 χρόνια σκλαβιάς».

Η έρευνα δείχνει πως οι Έλληνες είναι καυκάσιοι σε ποσοστό 99,5%. Η απάτη εθνικιστών και νεοπαγανιστών έγκειται στο ότι αποσιωπούν το γεγονός πως τόσο οι Σλάβοι όσο και οι Τούρκοι είναι καυκάσιοι σε ποσοστό μεγαλύτερο του 85% άρα οι όποιες επιμιξίες δεν αποκλείονται από τη συγκεκριμένη έρευνα.
Όποιος λοιπόν επικαλείται την έρευνα αυτή ως τεκμήριο για να ισχυριστεί πως «τo DNA των Ελλήνων, δεν έχει επηρεασθεί από τους Σλάβους, ούτε από τους Τούρκους παρά τα 400 χρόνια σκλαβιάς» εξαπατά και γελοιοποιείται.

Όσοι μιλούν για καθαρό ελληνικό dna σε μια συνέχεια 2500 χρόνων, ας αναλογιστούν πόσοι Έλληνες έχουν αρβανίτικη ή βλάχικη καταγωγή και από πού προέρχονται οι Αρβανίτες και οι Βλάχοι (οι Ιλλυριοί και οι Δάκες δεν ήταν ελληνικά φύλα).
Κι όσο κι αν κάποιοι νεοέλληνες θεωρούν εαυτούς απογόνους του Λεωνίδα, ας μην αυταπατώνται, δεν είναι παρά «των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι» όπως έλεγε και ο Κ. Παλαμάς.

Άκου τώρα και για τη δική μου καταγωγή. Οι δικοί μου πρόγονοι αποκαλούσαν τους δικούς σου “ποντικούς”. Όταν οι δικοί σου πρόγονοι έγιναν προδότες (για τριάντα τάλαντα και δέκα πλοία) συμμαχώντας με τους Πέρσες εναντίον των δικών μου προγόνων, ηττήθηκαν σε μια μάχη στη Μεγαλόπολη, την οποία ο ένδοξος πρόγονός μου Μ. Αλέξανδρος αποκάλεσε “Μάχη των ποντικών” δείχνοντας την περιφρόνησή του για τους Σπαρτιάτες.
Κατάλαβες τώρα “ποντικέ”, πού μπορούν να οδηγήσουν οι γελοιότητες περί “καθαρής ελληνικής καταγωγής”;

Ο Εθνικισμός με το Χριστιανισμό δεν παντρεύονται. Για πολλούς λόγους. Ένας λόγος είναι πως ο εθνικιστής δεν μπορεί να λατρεύει τον Ιησού, τον γιο μιας εβραιοπούλας (καθόλου υποτιμητικό αλλά δηλωτικό του νεαρού της ηλικίας της, μόλις 16 ετών όταν κατέστη έγκυος). Δεν μπορεί να δέχεται ως αγίους και να προσκυνά, τους ιδρυτές και πατριάρχες του Εβραϊκού έθνους. Δεν μπορεί να δέχεται ως δική του ιερή Βίβλο, τη Βίβλο των Εβραίων.
Ο εθνικιστής δεν μπορεί να είναι χριστιανός, γιατί θα πρέπει να συμφωνήσει με το ακόλουθο:

«Παιδία γαρ εισίν άπαντες Έλληνες, και ταύτα τινές των παρ’ αυτοίς ειρήκασιν, ότι αεί παίδες εκείνοι, και γέρων Έλλην ουδείς. Τα δε παιδία υπέρ ουδενός ανέχεται φροντίζειν χρησίμου. Ούτω και οι Έλληνες παίζειν αεί βούλονται και χαμαί κείνται, χαμαιπετείς όντες και χαμαίζηλοι. Τα δε παιδία πολλάκις περί αναγκαίων ημών διαλεγομένων ουδενός επαισθάνεται των λεγομένων, αλλ’ αεί και γελά. Τοιούτοι και οι Έλληνες, όταν περί βασιλείας διαλεγώμεθα, γελώσι. Και καθάπερ εκ παιδικού στόματος πολύς αποβλύζων σίελος πολλάκις και σιτίον και ποτόν εμόλυνεν, ούτω και τα από στόματος των Ελλήνων απορρέοντα ρήματα μάταια και ακάθαρτα
[Ιωάννης Χρυσόστομος “Υπόθεσις της προς Κορινθίους Πρώτης Επιστολής”]

Και μη βιαστείς να πεις πως δεν εννοεί τους ¨Ελληνες ως έθνος αλλά τους ειδωλολάτρες (Έλλην=ειδωλολάτρης, εθνικιστή χριστιανέ) διότι αναφέρεται σε άπαντες τους Έλληνες άρα ΚΑΙ στους κατ’ έθνος (δηλ. και στους ειδωλολάτρες του ελλαδικού γεωγραφικού χώρου).

Filos.

Ανώνυμος είπε...

vasilis 123 @ Κακος εθνικισμος ειναι οταν μισουμε τους αλλοεθνεις...!!! @

Εθνικισμός σημαίνει μεταξύ άλλων διατήρηση της φυλετικής καθαρότητας του έθνους. Αναγκαστικά οδηγεί σε μέτρα διαφύλαξης και διατήρησης αυτής της καθαρότητας. Είναι το πρόσφορο έδαφος για τον ρατσισμό και το νεοναζισμό. Ιστορικά δεν υπήρξε ποτέ “καλός” εθνικισμός. Αργά ή γρήγορα έλαβε επιθετικά και αυταρχικά χαρακτηριστικά και σχεδόν πάντα αυτοκαταστροφικά.


Filos.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Filos, σου δείχνουμε το πράσινο δάσος, και εσύ βλέπεις μόνο το ξερό δέντρο. Όσο και να ζορίζεσαι να προσδιορίσεις ότι η τούρτα έχει την ίδια γεύση με το μοναδικό της κερασάκι, τόσο θα την τρως στα μούτρα.

Το d.n.a των Ελλήνων δεν έχει ουδεμία σχέση με αυτό των Σλάβων. Τα στοιχεία μας δείχνουν ότι η ομάδα της έρευνας που χαρακτηρίζει τους Σλάβους, έχει μια συχνότητα 50% σε αυτούς, και 10% στους Έλληνες, όσοι είναι και στην Ασία.

Γεγονός που σημαίνει ότι οι επιμείξεις ανάμεσα στους Σλάβους και στους Έλληνες, πρέπει να έγιναν σε τόση μικρή συχνότητα, ούτως ώστε να μη διαπιστώνονται σήμερα ούτε με τις μεθοδολογίες του d.n.a. Όλες οι μελέτες τεκμηριώνουν την γενετική συνέχεια του Ελληνικού πληθυσμού. Τα δεδομένα της γενετικής δεν είναι δυνατόν να αμφισβητηθούν.

Η επιστήμη δεν επιδέχεται ιδεολογικών ερμηνειών, ούτε Εθνικιστικών, ούτε όμως και «προοδευτικών» πολυπολιτισμικών συμφώνων άλλωστε, με την κυρίαρχη ιδεολογία των ημερών. Για το πόσοι Έλληνες δεν έχουν καταγωγή Ελληνική, αναφέρει η έρευνα ότι είναι το 0,5% είτε σας αρέσει, είτε όχι.

Ο Κώστας Παλαμάς εκτός από αυτό που είπες, λέει και το εξής: «Ο Πατριωτισμός είναι έμφυτος στον άνθρωπο, μα εγώ είμαι Εθνικιστής».
Δεν θα πέσω στην παγίδα σου, να μιλήσω εναντίον του Μεγάλου Αλεξάνδρου, και να πιστέψω ότι εσύ με τόσα ανθελληνικά χαρακτηριστικά είσαι απόγονός του.

Ο Μέγας Αλέξανδρος, σύμφωνα με όσα υποστηρίζεις εσύ, και κάποιοι ακόμη, για τον ιμπεριαλισμό, επεκτατισμό, μπαίνει στο πάνθεον του ιμπεριαλιστή φασίστα, αφού εξεστράτευσε στην Ασία.

Την εποχή εκείνη οι αψιμαχίες μεταξύ των Ελληνικών πόλεων ήταν συνηθισμένη πολιτική, και όταν ο Άγις βασιλιάς των Σπαρτιατών πήρε την βοήθεια των περσών, δεν έκανε τίποτα περισσότερο, από αυτό που κάνουμε σήμερα εμείς, με τα μνημονιακά δάνεια, και την βοήθεια των οπλικών συστημάτων των συμμάχων.

Για τον ίδιο λόγο, επειδή εσύ κατονομάζεις τους Σπαρτιάτες ως ποντικούς, σου λέω λοιπόν ότι εσύ δεν έχεις την αξία να είσαι ούτε ποντικοκούραδο αυτών των ποντικών.

Ο Θεός ξεχώρισε τα έθνη, και τους έδωσε την δυνατότητα να διαμορφώνουν την πίστη τους, εάν αυτό ήταν επιλογή τους. Οι Έλληνες δεν ήταν ειδωλολάτρες, αλλά Ιδεολάτρες.

Η αναφορά ήταν για αυτούς που ζούσαν εντός και εκτός Ελληνικής επικράτειας, μιλούσαν την Ελληνική γλώσσα, δεν ήταν όμως Έλληνες, αλλά αναφέρονταν ως Έλληνες, και τους ξεχώριζαν ως ειδωλολάτρες. Εξάλλου αυτή η ερμηνεία του Αγίου Πατέρα, έλαβε χώρα πολύ αργότερα από την εποχή των Αποστόλων.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

ΜΑΘΗΜΑ ΠΡΟΣ ΓΕΦΥΡΑΙΟΥΣ - ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΚΑΦΡΟΥΣ

Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ !!!


Είναι η δεύτερη φορά που το κάνει!

Οι μουσουλμάνοι που θέλουν να ζήσουν σύμφωνα με τον Ισλαμικό νόμο Sharia, ενημερώθηκαν ότι πρέπει να φύγουν από την Αυστραλία, καθώς η Κυβέρνηση έχει στοχοποιήσει όλους τους εξτρεμιστές στην προσπάθεια της να αντιμετωπίσει τις εν δυνάμει τρομοκρατικές επιθέσεις.
Επί πλέον, η Gillard εκνεύρισε μερικούς μουσουλμάνους με την δήλωση της ότι υποστηρίζει πλήρως τις ενέργειες των μυστικών υπηρεσιών στην παρακολούθηση των τζαμιών σε όλη την επικράτεια.

Ανακοίνωση της πρωθυπουργού της Αυστραλίας Julia Gillard – Australia σε ελεύθερη μετάφραση:....

“ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΟΧΙ ΟΙ ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΝ…. Είτε σας αρέσει είτε όχι. Έχω κουραστεί από την ανησυχία αυτού του έθνους μήπως ενοχλούμε μερικούς ανθρώπους ή την κουλτούρα τους. Από την εποχή των επιθέσεων στο Bali, έχουμε παρατηρήσει μια αύξηση του πατριωτισμού στην πλειονότητα των Αυστραλών.
Η κουλτούρα μας έχει εξελιχθεί για περισσότερο από δύο αιώνες με αγώνες, προσπάθειες και επιτυχίες από εκατομμύρια ανδρών και γυναικών που κατέκτησαν την ελευθερία.

Μιλάμε κυρίως ΑΓΓΛΙΚΑ, όχι Ισπανικά, Λιβανέζικα, Αραβικά, Κινέζικα, Γιαπωνέζικα, Ρωσσικά ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα. Οπότε, αν επιθυμείτε να γίνετε μέρος της κοινωνίας μας, να μάθετε την γλώσσα μας.
Οι περισσότεροι Αυστραλοί πιστεύουν στο Θεό. Αυτό δεν είναι κάποια Χριστιανική, δεξιά πολιτική προπαγάνδα, αλλά ένα γεγονός, επειδή Χριστιανοί άνδρες και γυναίκες βασισμένοι στα Χριστιανικά ιδεώδη, ίδρυσαν αυτό το έθνος, και αυτό είναι πλήρως εξακριβωμένο. Εάν ο Θεός μας σας ενοχλεί, τότε σας προτείνω να σκεφτείτε κάποιο άλλο μέρος του πλανήτη σαν την νέα σας πατρίδα, γιατί ο Θεός είναι μέρος της κουλτούρας μας.

Θα αποδεχτούμε τις πεποιθήσεις σας, και δεν θα τις αμφισβητήσουμε. Αυτό που επιθυμούμε εκ μέρους σας είναι να αποδεχτείτε τις δικές μας πεποιθήσεις και να ζήσετε σε αρμονία και ειρήνη μαζί μας.
Αυτή είναι η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ και Ο ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ και θα σας επιτρέψουμε κάθε ευκαιρία να τα απολαύσετε όλα. Αλλά, αφού τελειώσετε με τις διαμαρτυρίες σας και τις γκρίνιες σας για την Σημαία μας, τα Χριστιανικά μας πιστεύω ή τον τρόπο ζωής μας, σας συνιστώ ολόθερμα να εκμεταλλευτείτε μια άλλη μεγάλη Αυστραλιανή ελευθερία:

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ.

‘Αν δεν είστε ευτυχείς εδώ τότε ΦΥΓΕΤΕ. Δεν σας υποχρεώσαμε να έλθετε. Εσείς ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ να έλθετε εδώ. Επομένως ΑΠΟΔΕΧΤΕΙΤΕ την χώρα που ΕΣΕΙΣ επιλέξατε.”

Οι περισσότεροι Μουσουλμάνοι δεν είναι ευτυχισμένοι…

Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Γάζα
Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Αίγυπτο
Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Λιβύη
Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Μαρόκο
Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Ιράν
Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Ιράκ
Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Υεμένη
Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Αφγανιστάν
Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Πακιστάν
Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Συρία

Δεν είναι ευτυχισμένοι στον Λίβανο Που είναι λοιπόν ευτυχισμένοι;

Είναι ευτυχισμένοι στην Αυστραλία
Είναι ευτυχισμένοι στην Αγγλία
Είναι ευτυχισμένοι στον Καναδά
Είναι ευτυχισμένοι στις ΗΠΑ
Είναι ευτυχισμένοι στην Γαλλία
Είναι ευτυχισμένοι στην Γερμανία
Είναι ευτυχισμένοι στην Σουηδία
Είναι ευτυχισμένοι στην Νορβηγία
Είναι ευτυχισμένοι στην Δανία

Είναι ευτυχισμένοι σε κάθε χώρα που δεν είναι μουσουλμανική
και ποιόν κατηγορούν;

Όχι το Ισλάμ !

Όχι τους ηγέτες τους !

Όχι τους εαυτούς τους !

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΖΟΥΝ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ
ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΞΟΥΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΗΤΑΝ ΔΥΣΤΥΧΕΙΣ.

vasilis123 είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 6


Φιλε
Filos.
26 Ιουνίου 2013 - 1:22 π.μ.

Εγραψες...
Εθνικισμός σημαίνει μεταξύ άλλων διατήρηση της φυλετικής καθαρότητας του έθνους. Αναγκαστικά οδηγεί σε μέτρα διαφύλαξης και διατήρησης αυτής της καθαρότητας. Είναι το πρόσφορο έδαφος για τον ρατσισμό και το νεοναζισμό. Ιστορικά δεν υπήρξε ποτέ “καλός” εθνικισμός. Αργά ή γρήγορα έλαβε επιθετικά και αυταρχικά χαρακτηριστικά και σχεδόν πάντα αυτοκαταστροφικά.

Σου απαντω...

Διαφωνω καθετα σε αυτο που λες...οτι...
δεν υπηρξε ποτε καλος εθνικισμος...!!!

Καλος εθνικισμος υπηρξε,και παντα θα υπαρχει...!!!
Οπως και κακος εθνικισμος υπηρξε και παντα θα υπαρχει...!!!

Ειναι ζητημα,καλης και κακης καρδιας.
Η καλη καρδια αγαπαει,ενω η κακη μισει.

Οσο υπηρξαν και υπαρχουν, καλοκαρδοι ανθρωποι,υπηρξαν και υπαρχουν,καλοι εθνικιστες...!!!
Ο καλοκαρδος ανθρωπος,αγαπα τους ομοεθνεις του,και δεν εχει κανενα λογο,να μισει τους αλλοεθνεις...!!!
Οταν ειναι στο χερι του,ο καλοκαρδος ανθρωπος,φερεται και στους αλλοεθνεις,με καλωσυνη και φιλανθρωπια...!!!
π.χ.
Υπαρχουν ανθρωποι καλοκαρδοι,οι οποιοι στελνουν βοηθεια,οχι μονο προς τους ομοεθνεις πεινασμενους η σεισμοπληκτους,αλλα και προς τους πεινασμενους και σεισμοπληκτους των αλλων εθνων...!!!
Αυτοι για σενα δεν ειναι καλοι εθνικιστες???

Αλλο παραδειγμα...
Οι ελληνες εκεινοι,που με κινδυνο της ζωης τους,εκρυψαν εβραιους απο τους ναζι,δεν ηταν καλοι εθνικιστες???

Για μενα,βεβαιως,ηταν και ειναι,καλοι εθνικιστες...

Καλος εθνικιστης ειναι αυτος...
που αγαπαει το εθνος του,
και τους αλλοεθνεις.
Τεοιοι υπηρξαν,και θα υπαρχουν...!!!

Κακος εθνικιστης ειναι εκεινος...
που αγαπαει το εθνος του,
αλλα μισει τους αλλοεθεις...!!!
Τετοιοι υπηρξαν και θα υπαρχουν...!!!


Ανώνυμος είπε...

@ Για τον ίδιο λόγο, επειδή εσύ κατονομάζεις τους Σπαρτιάτες ως ποντικούς, σου λέω λοιπόν ότι εσύ δεν έχεις την αξία να είσαι ούτε ποντικοκούραδο αυτών των ποντικών. @

Ο Μέγας Αλέξανδρος αποκαλούσε τους Σπαρτιάτες "ποντικούς" και όχι εγώ.
Γενικότερα, οι Μακεδόνες σκότωναν τους Σπαρτιάτες χωρίς δισταγμό και χωρίς τύψεις όπως ακριβώς σκότωναν και τους Πέρσες και κάθε βάρβαρο.


@ Την εποχή εκείνη οι αψιμαχίες μεταξύ των Ελληνικών πόλεων ήταν συνηθισμένη πολιτική, και όταν ο Άγις βασιλιάς των Σπαρτιατών πήρε την βοήθεια των περσών, δεν έκανε τίποτα περισσότερο, από αυτό που κάνουμε σήμερα εμείς, με τα μνημονιακά δάνεια, και την βοήθεια των οπλικών συστημάτων των συμμάχων. @

Αυτό εμείς οι Έλληνες πατριώτες το λέμε ΠΡΟΔΟΣΙΑ, εσείς οι απόγονοι των γερμανοτσολιάδων (δεν γνωρίζω εθνικιστή να μην τρέφει συμπάθεια στο Γ' Ράιχ) το λέτε "βοήθεια συμμάχων". Από πού κι ως πού σύμμαχοι οι Πέρσες; Θα πρέπει να δεχτείς πως δεν υπήρχε ελληνική εθνική συνείδηση την εποχή εκείνη ώστε να θεωρηθούν οι Πέρσες "σύμμαχοι" ελληνικής Πόλης.
Τόσο γρήγορα ξέχασαν οι περήφανοι απόγονοι του Λεωνίδα γιατί θυσιάστηκε αυτός και οι τριακόσιοι και έγιναν σύμμαχοι των Περσών;

υγ.1 Μην αναπαράγεις ανοησίες άσχετων. Ο Τριανταφυλλίδης δεν έχει δηλώσει ποτέ κάτι τέτοιο. Δες επιτέλους την ίδια την έρευνα και όχι τις φαντασιώσεις εθνικιστών.

υγ2. Κύριε Αντιαιρετικέ, συγχαρητήρια για το "ποντικοκούραδο".

Filos.

Ανώνυμος είπε...

@Καλος εθνικισμος υπηρξε,και παντα θα υπαρχει...!!!
Οπως και κακος εθνικισμος υπηρξε και παντα θα υπαρχει...!!!
@

Η ιστορία δείχνει το αντίθετο. Κάθε λαός που παρασύρθηκε από εθνικιστές, δες πού κατέληξε. Πού οδήγησε τον γερμανικό λαό, ο εθνικισμός των ναζί; Πού οδήγησε τον ελληνικό λαό η εθνικιστική "Μεγάλη Ιδέα";

Εθνικισμός σημαίνει φυλετική καθαρότητα. Η διατήρησή της απαιτεί μέτρα και πολιτικές που από τη στιγμή που εφαρμόζονται παύει ο εθνικισμός να είναι "καλός".

Filos.

Ανώνυμος είπε...

@ Οι Έλληνες δεν ήταν ειδωλολάτρες, αλλά Ιδεολάτρες. @

Είσαι σε καλό δρόμο. Σε βλέπω νεοπαγανιστή στο προσεχές μέλλον.
Το ότι όλοι οι πατέρες της ορθοδοξίας δεν συμφωνούν σ' αυτό που λες, μη δίνεις σημασία. Έτσι κι αλλιώς, σ' έναν δικό σου "χριστιανισμό" πιστεύεις, έτσι όπως τον έχεις φτιάξει εσύ στο μυαλό σου. Φυλετικά καθαρό, ελληνοκεντρικό, μισαλλόδοξο και ρεβανσιστικό.

Filos.

vasilis123 είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 7


Φιλε συνομιλητη
Filos.
26 Ιουνίου 2013 - 1:22 π.μ.



Οταν συζηταμε,δεν ρωταμε μονο,η δεν τοποθετουμαστε μονο,αλλα και απανταμε στα ερωτηματα του συνομιλητη.

Στην ΑΠΑΝΤΗΣΗ 6
σου εθεσα τα ερωτηματα...

π.χ.
Υπαρχουν ανθρωποι καλοκαρδοι,οι οποιοι στελνουν βοηθεια,οχι μονο προς τους ομοεθνεις πεινασμενους η σεισμοπληκτους,αλλα και προς τους πεινασμενους και σεισμοπληκτους των αλλων εθνων...!!!
Αυτοι για σενα δεν ειναι καλοι εθνικιστες???

Αλλο παραδειγμα...
Οι ελληνες εκεινοι,που με κινδυνο της ζωης τους,εκρυψαν εβραιους απο τους ναζι,δεν ηταν καλοι εθνικιστες???

Παμε τωρα στην φυλετικη καθαροτητα,την οποια,θελεις να την πεις οπωσδηποτε,ναζισμο,η κακο εθνικισμο...

π.χ.
Εστω,η επιστημη εχει την δυνατοτητα να μας αλλαξει το σωμα.
Και ερχεται η επιστημη,και σου λεει...
ελα αν θελεις,να σου αλλαξω το σωμα...
και αντι να εχεις σωμα με φυλετικα χαρακτηριστικα,ανθρωπου ελληνα...
να στο καταργησω το σωμα αυτο...
και να σου δωσω ενα σωμα μαυρου,αφρικανου,η πυγμαιου...!!!

Και εστω,εσυ σκεφτεσαι την προταση και την ιδεα που σου προτεινει η επιστημη...
και καταληγεις να θελεις,να κρατησεις το σωμα-ανθρωπου ελληνα το οποιο ηδη εχεις,με τα χαρακτηριστικα που ηδη εχεις...!!!
Δεν θελεις να εχεις σωμα αφρικανου,μαυρου η πυγμαιου.
Μηπως,μπορει καποιος να σε χαρακτηρισει,κακο εθνικιστη η ναζιστη,επειδη επιλεγεις να διατηρησεις τα ελληνικα φυλετικα χαρακτηριστικα???

Μονο ενας παραλογος θα σε χαρακτηριζε ετσι...!!!
Γιατι,το οτι θελεις και επιθυμεις να διατηρησεις,τα εθνικα ελληνικα φυλετικα χαρακτηριστικα,και να μην επιθυμεις να προσλαβεις σωματικα χαρακτηριστικα,μαυρου,αφρικανου η πυγμαιου,αυτο δεν συνιστα μισος κατα των μαυρων,αφρικανων,πυγμαιων,
δεν συνιστα μισος κατα των φυλετικων χαρακτηριστικων των αλλοεθνων...!!!

Παμε τωρα σε αλλη εκδοχη του παραδειγματος...

Εστω,οτι εισαι αγαμος,και θελεις να παντρευτεις και να κανεις παιδια...
και δεν επιλεγεις,να παντρευτεις μια γυναικα μαυρη,αφρικανα,η πυγμαια,
γιατι θελεις τα παιδια που θα κανεις,να μην εχουν φυλετικα χαρακτηριστικα μαυρου,αφρικανου η πυγμαιου....
θελεις και επιλεγεις να παντρευτεις μια ελληνικα γυναικα...
γιατι θελεις και επιθυμεις τα παιδια σου,να εχουν ελληνικα φυλετικα χαρακτηριστικα....

μπορει καποιος να σε χαρακτηρισει...
κακο εθνικιστη η ναζιστη,για την επιλογη σου αυτη???

Μονο ενας παραλογος θα σε χαρακτηριζε ετσι...!!!


Ενας καλος εθνικιστης,ο οποιος αγαπα το εθνος του,και αγαπα και βοηθα και τους αλλοεθνεις μαυρους,αφρικανους,η πυγμαιους,εχει το δικαιωμα να επιλεγει να μενει στα ελληνικα χαρακτηριστικα που εχει κληρονομησει απο τους προγονους του...!!!
Εχει το δικαιωμα,να μη θελει να παντρευτει μια μαυρη,αφρικανα η πυγμαια γυναικα,
εχει το δικαιωμα,να θελει να παντρευτει μια ελληνιδα γυναικα,για να εχει παιδια με διατηρημενα τα ελληνικα φυλετικα χαρακτηριστικα...!!!

Συνεπως φιλε μου,
αλλο ειναι η αγαπη προς τους αλλοεθνεις,
και αλλο ειναι,
ποια φυλετικα χαρακτηριστικα θελω να διατηρησω στα παιδια μου...!!!

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Απάντηση προς τον Filos.

Πρώτα από όλα ζητώ να αποσυρθεί η λέξη με την οποία σε αποκάλεσα προσβλητικά, και μαζί με αυτό, και την συγγνώμη από τον Αντιαιρετικό και τους αναγνώστες.

Όμως από εσένα δεν θα ζητήσω συγγνώμη, γιατί εσύ με αποκάλεσες πρώτος, έστω και σε εισαγωγικά, ποντικό, και εγώ δεν έκανα τίποτα άλλο, εκτός να το ανταποδώσω, λέγοντας ότι είσαι και εσύ ένα μέρος του ποντικού.

Συνεχίζω στο θέμα. Οι πέρσες ήταν βάρβαροι, οι Σπαρτιάτες ήταν βάρβαροι, και οι Θηβαίοι που τους ξεκλήρισε ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν και αυτοί βάρβαροι.
Ο Μέγας Αλέξανδρος όπως και οι άλλοι, στο ξανά είπα, και είναι γεμάτη η ιστορία με αυτές τις αναφορές, πολεμούσαν μεταξύ τους, αλλά αυτό δεν άλλαζε την Ελληνικότητά τους, ούτε το d.n.a. τους.

Filos, με το χρησιμοποιείς αυτά που γράφουμε εμείς, με την πάγια αυτή τακτική σου, δεν βοηθάς κανέναν να σε καταλάβει, και αυτός είναι ουσιαστικά ο στόχος σου, αποπροσανατολισμός.

Flios, δεν καταλαβαίνεις όχι μόνο την αρχαία ιστορία, αλλά ούτε και αυτή που γράφεται τώρα, και είναι ίδια, συμμαχίες, ίντριγκες, άσπονδοι φίλοι.

Ο Μέγας Αλέξανδρος, αποφάσισε ότι αυτός ήταν ο ηγέτης των Ελλήνων, αλλά οι Σπαρτιάτες, ως κυρίαρχο κράτος είχαν συμφέροντα στο αιγαίο, και το 331π.χ. έγινε η μάχη της Μεγαλόπολης, μεταξύ Ελλήνων, και πολιτικά αναλύεται αλλιώς, και όχι όπως εσύ το εννοείς, διαβάζω τις απόψεις σου, και δεν ξέρω τι να κάνω, να κλαίω ή να γελάω. Το 1999 οι αμερικανοί, και οι ευρωπαίοι, διέλυσαν την Σερβία, και κατόπιν την χρηματοδότησαν, για να ανοικοδομηθεί.

Οι Σέρβοι είναι προδότες που πήραν την βοήθεια, και τώρα θέλουν να γίνουν ένα κράτος με τους εχθρούς τους, την ευρωπαϊκή ένωση; Η Κύπρος έχασε την μισή της επικράτεια το 1974, εξαιτίας των αμερικανοεγγλέζων, για να στηρίξουν τα γεωγραφικά συμφέροντα του ισραήλ, και τώρα είναι και σύμμαχοι, και άσπονδοι φίλοι.

Παρ΄όλα αυτά την ξανά κατέστρεψαν οικονομικά οι σύμμαχοι και άσπονδοι φίλοι, είναι και αυτοί προδότες, ή είναι τα σημεία των καιρών; Τέτοια να σου πω, έχει πολλά το ρεπερτόριο, αρκεί να τα καταλαβαίνεις, ή να θέλεις να τα καταλάβεις.

Τώρα όσων αφορά το πόσο Χριστιανός είμαι, εγώ το ξέρω καλύτερα από τον καθένα, και το παραδέχομαι δημόσια, Χριστιανικά και ορθολογικά. Είπα ότι κάποιοι της Εκκλησίας, όταν λένε τις απόψεις τους, δεν αποτελούν όλες οι απόψεις, και όλα αυτά που λένε, τον κανόνα.

Ευτυχώς όμως, που συμφωνείς εσύ με τους Πατέρες και την Εκκλησία, και αν ήσουν Χριστιανός, από τις 11:30’ εως τις 12:05’ το βράδυ της Ανάστασης, θα το καταλάβαινα έστω και έτσι, αλλά εσένα η Ορθοδοξία σου φέρνει αναγούλα, θα ήταν καλά εάν για σένα το μόνο ανορθόδοξο ήταν ο Εθνικισμός.

Filos, δυστυχώς για σένα, δεν αισθάνεσαι τίποτα, και όταν δεν αισθάνεσαι τίποτα, δεν είσαι και Πατριώτης, και όταν δεν είσαι Πατριώτης δεν είσαι Έλληνας, και δεν έχω απαίτηση να καταλάβεις αυτό που δεν αισθάνεσαι.

Προσπάθησα να σου δείξω την πραγματικότητα, αλλά είσαι πολύ ματαιόδοξος για να την αποδεχτείς, έχεις υπαρξιακό πρόβλημα, και δεν μπορείς να αυτοπροσδιοριστείς.

Τέλος, πρέπει να ευχαριστήσω τον Κοσμά, και τον Βασίλη 123, για το θάρρος της γνώμης τους ως αναφορά τον Εθνικισμό.

Υ.Γ: Οι τελευταίες ειδήσεις, αναφέρουν άγρια μαχαιρώματα μεταξύ αφγανών και πακιστανών στην Σαντορίνη, πακιστανός απαίτησε να χτιστεί το συντομότερο το τζαμί στην Αθήνα, αλλά δεν απάντησε για το πόσες Χριστιανικές εκκλησίες υπάρχουν στο ισλαμαμπάντ, και τρίτο και χειρότερο, στην Συρία αποκεφάλισαν έναν Χριστιανό Ορθόδοξο Μητροπολίτη, φωνάζοντας όλοι μαζί, και οι εκτελεστές, και οι θεατές πολίτες, που παρακολουθούσαν, ότι ο θεός είναι μεγάλος.

Αυτούς θέλετε να υποστηρίξετε;
Γιατί, αυτοί έχουν έρθει λαθραία στην Ελλάδα.
Ελπίζω να μην έρθει η σειρά σας.

Ανώνυμος είπε...

vasilis 123@ Υπαρχουν ανθρωποι καλοκαρδοι,οι οποιοι στελνουν βοηθεια,οχι μονο προς τους ομοεθνεις πεινασμενους η σεισμοπληκτους,αλλα και προς τους πεινασμενους και σεισμοπληκτους των αλλων εθνων...!!!
Αυτοι για σενα δεν ειναι καλοι εθνικιστες???
@

Αυτοί για μένα είναι καλοί άνθρωποι.

Όσον αφορά το άλλο ερώτημα με όλες τις διαφορετικές εκδοχές που ανέφερες, εγώ ποτέ δεν ισχυρίστηκα πως αυτός που δεν επιλέγει να παντρευτεί μια καλλονή αφρικανή είναι ρατσιστής ή εθνικιστής. Ρατσιστής και εθνικιστής είναι αυτός που είναι αντίθετος στους γάμο ελλήνων με αφρικανές ή ασιάτισσες επειδή θεωρεί πως το dna των απογόνων τους θα είναι “ακάθαρτο” και υποδεέστερο από το “καθαρό ελληνικό dna”. Ρατσιστής και εθνικιστής είναι αυτός που βλέπει έναν Έλληνα να είναι ζευγάρι με μία μαύρη και δυσανασχετεί.

Ο εθνικισμός, ακόμη και αυτός που εσύ αποκαλείς “καλό”, αποβλακώνει και τυφλώνει σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην αντιλαμβάνεσαι π.χ. πως ο Ατατούρκ σε αφήνει να προελάσεις ως τα βάθη της Τουρκίας για να σε λιανίσει ευκολότερα.


Έλληνα της Ολλανδίας, είναι ολοφάνερο ότι εσύ δεν γνωρίζεις και δεν καταλαβαίνεις από Ιστορία. Βρες μου έναν ιστορικό που να συμμερίζεται τις ανοησίες σου περί “καθαρού ελληνικού dna”, που έστω να χρησιμοποιεί αυτή τη φράση.
Τι το ανώτερο, τι το μοναδικό έχει ο Έλληνας στο dna του και θα πρέπει να το διατηρήσει “καθαρό”;

Ο Λεωνίδας ήταν ατρόμητος άρα είναι ατρόμητοι όλοι οι Έλληνες αφού διαθέτουν ίδιο dna με τον Σπαρτιάτη ηγεμόνα και ως γνωστόν και επιστημονικά τεκμηριωμένον, το θάρρος κληρονομείται μέσω ...γονιδίων, όπως τα ξανθά μαλλιά και τα γαλάζια μάτια.
Ο αρχαίοι ημών πρόγονοι ήταν πολύπλευρα προικισμένοι χάρη στο μοναδικό dna τους και θα πρέπει να διατηρήσουμε την καθαρότητα αυτού του σπάνιου dna τους, ώστε να μην χάσουμε τις πολύτιμες αρετές που περνάνε από γενιά σε γενιά γονιδιακά. Και εννοείται φυσικά ότι από τα άλλα έθνη δεν έχουμε να κληρονομήσουμε τίποτα αξιόλογο καθόσον είναι κατώτερα και το dna τους άχρηστο αν όχι επικίνδυνο.
Με τέτοιου είδους παράλογες παραδοχές και αυθαίρετες συνεπαγωγές προσπαθούν κάποιοι μικροί άντρες να κρύψουν την προσωπική τους ρηχότητα και ασημαντότητα, εντάσσοντας εαυτούς στο γενεαλογικό δέντρο μεγάλων αντρών της αρχαιότητας.
Στην ουσία ο εθνικισμός είναι μια Μεγάλη Ιδέα. Κι όταν ο άνθρωπος δεν έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του, τότε προσπαθεί να την αντλήσει από τους προγόνους του ώστε να αισθάνεται κι αυτός σπουδαίος από σπόντα.

Filos.

Ανώνυμος είπε...

Κάθε λαός στην ιστορία του έχει τις ηρωϊκές στιγμές του, έχει και τις στιγμές ντροπής που θα προτιμούσε να ξεχάσει. Ο ελληνικός λαός δεν είναι εκλεκτός. Ο Μιαούλης και ο Κανάρης είναι εθνικοί ήρωες της επανάστασης του ’21. Όποιος γνωρίζει Ιστορία είναι σεμνός και ταπεινός και όχι φωνακλάς ελληναράς. Γιατί ξέρει πως ο Μιαούλης το 1831 επιτέθηκε εναντίον του ελληνικού στόλου στον Πόρο. Συνέλαβε και φυλάκισε τον συναγωνιστή του Κανάρη. Όταν εγκλωβίστηκε από πλοία του Καποδίστρια, πυρπόλησε τη φρεγάτα «Ελλάς» και προσπάθησε να καταστρέψει όσα περισσότερα ελληνικά πλοία μπορούσε.

Μιλάμε σήμερα με υπερηφάνεια για τον Πόντο και τους Έλληνες μικρασιάτες και με πόνο για τη σφαγή της Σμύρνης αλλά πόσοι ελληναράδες γνωρίζουν πως οι πολύ πρόσφατοι προγονοί μας με το ελληνικότατο dna, μόλις η Αθήνα γέμισε με εξαθλιωμένους πρόσφυγες από την Αν. Θράκη, την Ιωνία και τον Πόντο, τους αντιμετώπισαν ως Τούρκους, και πως οι καθημερινοί προπηλακισμοί, ξυλοδαρμοί ακόμη και δολοφονίες προσφύγων ήταν τόσο εκτεταμένοι ώστε ανάγκασαν τη Βουλή να συνεδριάσει με θέμα «Περί των συρράξεων μεταξύ προσφύγων και εντοπίων». Έλληνες ήταν αυτοί που έλεγαν για τους μικρασιάτες πρόσφυγες «δεν τους θέλομεν ούτε ως ψηφοφόρους, ούτε ως εκλογείς, ούτε ως εκλέξιμους, ούτε ως πολίτας δικαιουμένους να κυβερνούν την Ελλάδα».

υγ1. Το μεταναστευτικό είναι άλλο θέμα. Αν δεν είχαμε πρόβλημα λαθρομετανάστευσης και εγκληματικότητας αλλοδαπών, δεν θα ήσουν εθνικιστής;

υγ2. Εκτός από Ιστορία δεν γνωρίζεις ούτε Ποίηση, διαφορετικά θα καταλάβαινες τι ήθελε να πει ο ποιητής (Παλαμάς):

«Στο αίμα μου κρατώ κι από μια στάλα
ξένες κι οχτρές κάθε λογής πατρίδες.
Και βουργάρα η ψυχή μου και τουρκάλα.»

Κι αλλού:

«Kαι του Σλάβου το διάβα αντιλαλούμενο
στ’ όνομα που μας έρχεται στο στόμα
με το γάλα της μάνας που βυζάξαμε
σαν ξένη ανθοβολιά στο ντόπιο χώμα»

Filos.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Απαντήσεις προς Filos.

Αυτά που γράφεις είναι ιστορίες της τρύπιας δεκάρας, γιατί συνεχώς επιλέγεις μεμονωμένα γεγονότα, για να αποσυντονίσεις τους συνομιλητές, και τους αναγνώστες.

Είπες: @ Ο εθνικισμός, ακόμη και αυτός που εσύ αποκαλείς “καλό”, αποβλακώνει και τυφλώνει σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην αντιλαμβάνεσαι π.χ. πως ο Ατατούρκ σε αφήνει να προελάσεις ως τα βάθη της Τουρκίας για να σε λιανίσει ευκολότερα. @

Τι αρλούμπες είναι αυτές που αναφέρεις για τον Ατατούρκ, για να δικαιολογήσεις αυτό που εσύ θεωρείς Εθνικισμό.

Εκεί πανέξυπνε, ήταν καλοστημένη παγίδα των συμμάχων, κάτι σαν αυτό που έγινε στο ιράκ, όταν οι αμερικανοεγγλέζοι παρέσυραν τους πάντες σε έναν αδικαιολόγητο πόλεμο.

Μη τρως πολύ ταραμά γιατί θα σε χαλάσει.

Είπες: @ Ο Λεωνίδας ήταν ατρόμητος άρα είναι ατρόμητοι όλοι οι Έλληνες αφού διαθέτουν ίδιο dna με τον Σπαρτιάτη ηγεμόνα. @

Μόνο εσύ είσαι έξυπνος, ενώ ο Τσόρτσιλ που είπε ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες ήταν ηλίθιος.

Είπες: @ Ο αρχαίοι ημών πρόγονοι ήταν πολύπλευρα προικισμένοι χάρη στο μοναδικό dna τους και θα πρέπει να διατηρήσουμε την καθαρότητα αυτού του σπάνιου dna τους, ώστε να μην χάσουμε τις πολύτιμες αρετές που περνάνε από γενιά σε γενιά γονιδιακά.@

Τι να κάνουμε, να απαρνηθούμε την καθαρή κληρονομιά μας επειδή εσύ αισθάνεσαι ότι έχεις ρίζες από την Αφρική;
Δεν ξεχάσω μαζί με το τούρκικο φέσι, να σου στείλω και ένα κουτί μπανάνες.

Είπες: @ Με τέτοιου είδους παράλογες παραδοχές και αυθαίρετες συνεπαγωγές προσπαθούν κάποιοι μικροί άντρες να κρύψουν την προσωπική τους ρηχότητα και ασημαντότητα, εντάσσοντας εαυτούς στο γενεαλογικό δέντρο μεγάλων αντρών της αρχαιότητας. @

Ο καθένας είναι ότι αισθάνεται συνεχώς. Εσύ στο προηγούμενο σχόλιο είπες, ότι κατάγεσαι από τον Μέγα Αλέξανδρο, και τώρα μας λες ότι είσαι ρηχός και ασήμαντος, για νέο μας το λες, αυτό ξέρουμε.

Είπες: @ Στην ουσία ο εθνικισμός είναι μια Μεγάλη Ιδέα. Κι όταν ο άνθρωπος δεν έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του, τότε προσπαθεί να την αντλήσει από τους προγόνους του ώστε να αισθάνεται κι αυτός σπουδαίος από σπόντα. @

Εμείς δεν είπαμε ότι δεν έχουμε μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μας, εσύ προσπαθείς να μας υποβιβάσεις στο δικό σου υπόνομο.

Είπες: @ Όποιος γνωρίζει Ιστορία είναι σεμνός και ταπεινός και όχι φωνακλάς ελληναράς.@

Αυτό να το πεις για τους γύρω λαούς που οραματίζονται μεγάλη αλβανία, μεγάλη νοτιοσλαβία, μεγάλη τουρκία, και εσύ συνεχίζεις να το παίζεις μουγκός, ΜΙΚΡΕ έλληνα.

Είπες: @ Μιλάμε σήμερα με υπερηφάνεια για τον Πόντο και τους Έλληνες μικρασιάτες και με πόνο για τη σφαγή της Σμύρνης αλλά πόσοι ελληναράδες γνωρίζουν πως οι πολύ πρόσφατοι προγονοί μας με το ελληνικότατο dna, μόλις η Αθήνα γέμισε με εξαθλιωμένους πρόσφυγες από την Αν. Θράκη, την Ιωνία και τον Πόντο, τους αντιμετώπισαν ως Τούρκους,@

Ακόμη και αν υπήρξαν αντιπαραθέσεις μεταξύ ομογενών αυτό δεν άλλαξε την Εθνική τους ταυτότητα, και αυτά μπορούν να συμβούν σε απότομες μετακινήσεις πληθυσμών εντός μιας επικράτειας.

Είσαι ειδικός Filos, στο να κάνεις την τρίχα τριχιά.

Απαντήσεις στα υστερόγραφα.

Υστερόγραφο 1)

Εθνικιστής = Πατριώτης, έτσι γεννιέσαι, και έτσι πεθαίνεις, και όσο για τους μετανάστες, τι σε κάνει τώρα να αποδέχεσαι ότι είναι λαθρομετανάστες; Όταν λέμε λαθρομετανάστες, εννοούμε εισβολείς κατά κάποιο τρόπο, ειδικά όταν αυτοί είναι οπλισμένοι με πολεμικό οπλισμό.

Υστερόγραφο 2)

Ευτυχώς που εσύ τα ξέρεις όλα, και θα μας κάνεις ειδική επιμόρφωση. Να μη ξεχάσουμε να σε ευχαριστήσουμε. Θα σου πω ακόμη λίγα, μήπως ξυπνήσεις από τα μεσαιωνικά σου μεσάνυχτα. Στα ποιητικά σου, αντιπαραθέτω λίγα από μεγάλους Έλληνες, μπας και έρθεις στα ίσια σου, μπας και κλάψεις, μπας και νιώσεις ενοχές, και αναλογιστείς ποια κατάρα σε βαραίνει, και σε κάνει να αρνείσαι το προνόμιο να είσαι αληθινός Έλληνας. Διάβασε τα, και από καρδιάς σου εύχομαι, να δεις την πραγματικότητα, και να μη την αρνηθείς.

Συνεχίζεται...

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Ίων Δραγούμης:

Ο Δραγούμης εκφράζει έναν ουμανιστικό εθνικισμό. Αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ακουμπώντας στο έθνος μου να γίνω πιο άνθρωπος. Δεν μπορεί κανείς να είναι άνθρωπος ξεχνώντας την καταγωγή του.

Να θυμάται κανείς από πού βγήκε, που μεγάλωσε, ποιο έθνος τον ανέθρεψε. Μου αρέσει να βλέπει κανείς τους δεσμούς του. Αυτό θα πει ελευθερία».

Γράφει για την σύνδεση του έθνους με τον πολιτισμό: «Ποιος είναι ο τελικός των εθνών, πες τον προορισμό, πες τον αποστολή; Ο πολιτισμός! Να ένα έργο άξιο για τα έθνη, έργο αληθινά ανθρώπινο. Να η δικαιολογία των εθνών. Να πως τα έθνη είναι χρήσιμα στην ανθρωπότητα και να που έσφαλε ο Μαρξ πολεμώντας τα έθνη.

Πολιτισμούς γεννούν τα έθνη και αυτά μονάχα. Δεν φθάνει όμως να είναι ένα έθνος πολιτισμένο, πρέπει να είναι πολιτισμένο και από δικό του πολιτισμό.

Σε αυτό λοιπόν χρησιμεύουν τα έθνη. Οι πολιτισμοί γεννιούνται ο καθένας σε κάποια πατρίδα, σε κάποια εποχή και σε κάποιο έθνος. Έξω από αυτά δεν μπορεί να σταθεί πολιτισμός».

Ρήσεις Δραγούμη

Για τον εθνικισμό: «Ο εθνικισμός είναι μορφή ενέργειας. Όλοι λοιπόν οι ενεργητικοί άνθρωποι είναι εθνικιστές, είτε το ξέρουν είτε όχι. Ο διεθνιστής είναι στοιχείο θανάτου για το έθνος του».

Θα έλεγε σήμερα στην Ρεπούση: «Τα Ελληνικά σχολεία είναι για 2 σκοπούς: να ανοίγουν τα μυαλά και να φουσκώνουν το παιδί με τον εθνισμό του. Η παράδοση είναι ο σύνδεσμος των ατόμων μίας φυλής, τωρινών και περασμένων, που τα κάνει έθνος. Ιστορία είναι η συνείδηση του συνδέσμου αυτού.

Να νοιώθεις την καταγωγή σου, την συνέχεια του εθνικού εγώ σου, την ιστορία που σου κάνει συνειδητό το πέρασμα του έθνους σου μέσα στους αιώνες».

Για τους νεοραγιάδες: «Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει τους μπάτσους του Τούρκου, που είναι σκλάβος του φόβου του. Ο ραγιάς είναι μισός άνθρωπος.

Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα. Τον κυνηγάς και κρύβεται. Τον δέρνεις και ακόμα σκύβει. Τον σκοτώνεις και σωπαίνει».
Για την Ενωμένη Ευρώπη: «Ναι, το βλέπω πως η Ευρώπη ενώνεται, πως τα έθνη και οι φυλές ζυγώνουν η μία την άλλη. Αλλά εγώ είμαι ένας και εγώ θα ακουμπήσω επάνω στους γύρω μου ανθρώπους. Και αυτοί είναι οι Έλληνες».

Για την παγκόσμια δημοκρατία: «Τόσο αγαπώ την Ελληνική ύπαρξη, που αν ήταν να γίνουμε όλοι οι άνθρωποι κοσμοπολίτες, θα έλεγα να μην ονομαζόμασταν Έλληνες. Δεν χρειάζεται η λέξη Έλληνες όταν όλοι οι άνθρωποι της γης γίνουν κοσμοπολίτες μίας απέραντης δημοκρατίας».

Για τον πολυπολιτισμό: «Μόνο εμείς, όσοι νοιώθουμε την δική μας την πατρίδα, μπορούμε να νοιώσουμε και των άλλων τις πατρίδες. Πρώτα πρέπει να νοιώσω τον εαυτό μου καλά, έπειτα καλά το έθνος μου και έτσι φθάνω στην ανθρωπότητα. Όσοι λένε πως είναι κοσμοπολίτες και δεν περνούν από όλα αυτά τα στάδια δεν μπορούν να νοιώσουν την ανθρωπότητα».

Για τους πολιτικάντηδες: «Το Σύνταγμα θέλησε να δώσει στο έθνος αντιπροσώπους και είπε να υπάρχουν βουλευτές. Επρόκειτο αυτοί οι βουλευτές να αντιπροσωπεύσουν το έθνος.

Αλλά η πραγματικότητα τα χάλασε και οι βουλευτές δεν είχαν κανένα συμφέρον να καταγίνουν με το έθνος. Τέτοιοι μια φορά δεν είναι. Για όνομα του Θεού, βρείτε άλλους να αντιπροσωπεύσουν το έθνος».
___________________

«Καί χορό τριγύρω σου θα στήσουν
Με βιολιά καί με ζουρνάδες
γύφτοι, Εβραίοι, αράπηδες, πασάδες
καί τα γόνατά τους θα λυγίσουν οι τρανοί σου
καί θα γίνουν των ραγιάδων οι ραγιάδες»
Κωστής Παλαμάς

«Για να σωθεί η Ελλάδα στους καιρούς τους ύστατους, θέλει ένα Καιάδα, γκρεμοτσακίστε τους»
Ν. Γκάτσος

Σε βλέπω πάλι Ελλάδα μου, πατρίδα μου χρυσή
να υψώνεσαι περήφανη ,γιατί είσαι πάντα εσύ.
Συ που το Φως εσκόρπισες ,στον Κόσμο πέρα ως πέρα
κι ήταν ημέρα Ελληνική, του Κόσμου η πρώτη μέρα.
Τίμος Μωραϊτίνης

Όπως ακριβώς λοιπόν, απονέμετε στους ευεργέτες τις πιο μεγάλες τιμές, έτσι είναι δίκαιο να τιμωρείτε με τις έσχατες τιμωρίες αυτούς που προκαλούν καταισχύνη και προδίδουν την πατρίδα!
(Λυκούργου, Κατά Λεωκράτους, 51)

Συνεχίζεται...

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Νίκος Εγγονόπουλος:

Όσον αφορά εμένα δεν είναι ο θάνατος που με στενοχωρεί. Είναι που πεθαίνοντας θα πάψω να έχω την ελληνική ιθαγένεια, να είμαι ΄’Ελλην υπήκοος. Και βέβαια, δεν υπάρχει καμμιά αμφιβολία πως οι άγγελοι στον παράδεισο μιλούν ελληνικά.

Περιοδικό «Η Λέξη». Γενάρης, 1981.

Όπως διαπιστώνουμε, υπάρχουν αρκετές χώρες με πολύ μεγάλα προβλήματα - τόσο εντός της Ευρωζώνης, όσο και εκτός. Εν τούτοις, μόνο η Ελλάδα ευρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, αντιμετωπίζοντας, μεταξύ άλλων, συνεχείς προσβολές από παντού, καθώς επίσης έναν απίστευτο διασυρμό.

Κατά την άποψη μας, η πατρίδα μας χρησιμοποιείται αφενός μεν ως το πειραματόζωο της επιβολής μίας νέας τάξης πραγμάτων, αφετέρου ως καπνός προστασίας όλων εκείνων των ισχυρών χωρών, οι οποίες όμως έχουν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα από τα δικά μας - κάτι που φυσικά μέλει να αποδειχθεί, αρκεί να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας, παραμένοντας ανεπηρέαστοι από τις προσπάθειες χειραγώγησης και τρομοκράτησης μας.

___ Τ Ε Λ Ο Σ ___

Ανώνυμος είπε...

@ Εκεί πανέξυπνε, ήταν καλοστημένη παγίδα των συμμάχων, κάτι σαν αυτό που έγινε στο ιράκ, όταν οι αμερικανοεγγλέζοι παρέσυραν τους πάντες σε έναν αδικαιολόγητο πόλεμο. @

Και οι έλληνες έπεσαν σ' αυτή την καλοστημένη παγίδα επειδή οι έλληνες εθνικιστές αποβλακωμένοι και παραμυθιασμένοι για Βυζαντινά μεγαλεία και Μεγάλη Ελλάδα δεν συνειδητοποιούσαν τα προφανή. Και όσους εναντιώνονταν σ΄αυτήν την αυτοκαταστροφική εκστρατεία στα βάθη της Τουρκίας και ζητούσαν την οχύρωση των ελληνικών πόλεων της Μ. Ασίας και την παραμονή στα παράλια, τους έβριζαν ως "ανθέλληνες" και "προδότες". Ο Εθνικισμός αργά ή γρήγορα οδηγεί σε εθνικές καταστροφές.

Όσο για τα υπόλοιπα, έχεις τρικυμία εν κρανίω. Ποτέ δεν είπα ότι δεν είμαι υπερήφανος που είμαι Έλληνας. Η διαφορά μας είναι ότι εγώ είμαι υπερήφανος και τώρα που ένας αφρικανός δοξάζει το ελληνικό μπάσκετ στο ΝΒΑ ενώ εσύ σκυλιάζεις επειδή είναι μαύρος και δεν διαθέτει ελληνικό dna.

Filos.



Ιωάννης Σ. είπε...

Καμία σχέση ο εθνικισμός και ο ναζισμός και οι θερωίες περί φυλών με το μήνυμα του ευαγγελίου και του Χριστού. Σε όλη την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη τα λεγόμενα έθνη είναι ο αντίπαλος. Ή με λίγα λόγια ο σημερινός κόσμος που ζούμε δεν είναι χριστιανικός.

EΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Αγαπητέ Ιωάννης Ένοχος

Στην Παλαιά Διαθήκη υπήρχε το έθνος το Εκλεκτον του Ισραήλ , είς το όποιον δεν μπορούσε να εισχώρηση κανείς , ήταν δηλαδή άκρως εθνικό θρησκευτικό κράτος .
Και παρά το γεγονός ότι είχαν δει τόσα θαύματα τα μάτια τους , όπως της ερυθράς , έν τούτοις συνέχιζαν να είναι επιρρεπείς στην ειδωλολατρία . Γιατί τα αντίπαλα έθνη λοιπόν ήταν κακώς εθνικιστικά; Επειδή ήταν ειδωλολατρικά ;
Ο Ιησούς δεν είπε ότι ήρθα να σώσω τα πρόβατα του Ισραήλ ;
Αυτή Του η δήλωση τι θέση αντικατοπτρίζει ;

ΥΓ.
Επειδή είμαι σε έντονη δραστηριότητα στο εξωτερικό και θα απαντώ μέσω iPad και καθυστερημένα εκ των προτέρων σας ζήτω συγγνώμη . Επισης ο λάθος τονισμός είναι του iPad .

Ιωάννης Σ. είπε...

Αυτό που λέτε, αυτό αντικατοπτρίζει και η φράση. Ήρθε να σώσει τα χαμένα πρόβατα του Ισραήλ. Ισραήλ σημαίνει λαός του Θεού. Μην πάει ο νους σας στη σημερινή έννοια της κρατικής υπόστασης του Ισραήλ.

Όπως και νά΄χει είναι αντίθετο το μήνυμα του Χριστιανισμού με το ναζισμό και το φυλετισμό. Βασικά είναι δύο διαφορετικοί πόλοι. Για αυτό και η Σύνοδος της Κωνσταντινουπόλεως καταδίκασε το 1872 τον εθνοφυλετισμό. Λίγα χρόνια μετά είδαμε όλοι τι θηριωδίες επακολούθησαν...

Ανώνυμος είπε...

Επειδή βλέπω πολλές απόψεις, θα πω συνοπτικά μερικά πράγματα:

1) Η Εκκλησία ως σώμα Χριστού δεν γνωρίζει εθνικότητες. Ο καθένας που πιστεύει τα όσα ο Κύριος δίδαξε ανήκει στην Εκκλησία, άσχετα με την εθνικότητά του. Ο ίδιος ο Κύριος αλλά και οι απόστολοι στη συνέχεια δίδαξαν ότι όλοι οι Χριστιανοί είναι "εις εν Χριστώ".

2) Οι απόψεις περί "ανόθευτου ελληνικού dna" δεν έχουν καμία σχέση με το ποιοί είναι Έλληνες. Και μάλιστα ακόμα περισσότερο αν ισχύουν οι έρευνες που κάποιοι παρουσιάζουν. Αν όντως το "ελληνικό dna" δεν άλλαξε καθόλου από την αρχαιότητα, γιατί οι αρχαίοι έφτιαξαν έναν πολιτισμό που χαίρει εκτίμησης έως και σήμερα ενώ εμείς τρέχουμε πίσω απ' τους ξένους; Άρα άλλα πράγματα είναι αυτά που σε κάνουν Έλληνα, και αυτά μάλλον τα ξεχάσαμε.

3) Οι ήρωες του '21 -και των άλλων πολέμων- είναι αυτό ακριβώς: ήρωες πολέμου. Τους τιμούμε για την προσφορά τους στην απελευθέρωση της πατρίδας μας, αλλά μέχρι εκεί. Δεν τους μπλέκουμε με τους αγίους της Εκκλησίας. Αν κάποιοι από αυτούς αγίασαν ο Θεός θα το φανερώσει όταν είναι η κατάλληλη ώρα, όπως έχει ήδη κάνει με αγίους που ήταν και στρατιώτες.

4) Ο Χριστιανός δεν διεκδικεί με τη βία τα δικαιώματά του. Μένει ανυποχώρητος στην πίστη του, αλλά αυτή του η στάση δεν πρέπει να τον οδηγεί σε επιθετική συμπεριφορά. Οι άγιοι έμειναν πιστοί μέχρι το μαρτύριο, δεν στερήθηκαν την ελευθερία τους, αλλά ούτε επαναστάτησαν. Από εκεί και ύστερα, επειδή η Εκκλησία δεν αποτελείται μόνο από αγίους μπορεί να στηρίξει έναν αγώνα "υπέρ πίστεως και πατρίδος", όπως πολλές φορές έχει κάνει, για να προστατέψει τα πιο αδύναμα μέλη της. Αυτό όμως πρέπει να είναι η έσχατη λύση, όχι η πρώτη.

Φιλικά,
Αγωνιστής.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Αγαπητέ Ιωάννης Ένοχος .
Αυτό το θέμα δεν μπορούμε να το εξαντλήσουμε γιατί οι θέσεις τόσο οι πολιτικές όσο και οι θρησκευτικές , εμπεριέχουν εθνικισμό .

Το φυλετικό κομμάτι έχει να κάνει με τον προσδιορισμό της ομάδας .

Το πολιτικό κομμάτι συνδέεται με τα συμφέροντα της ομάδας και τις λειτουργίες της.
Και το θρησκευτικό ομογενοποιει την ομάδα .
Όπως πχ όταν το ορθόδοξο στοιχείο υπερτερεί ποσοστιαία .

Πάντως ο Χριστιανισμός γενικά από τότε που πολιτικοποιηθηκε ,έγινε αρνητικός εθνικισμός και αυτό γιατί πρωτοστάτησε αναφορικά ,σε πολλά αιμοσταγη επεισοδια.

Βλέπουμε τώρα τι γίνεται με το Ισλάμ , όπου ο πολιτικός , ο θρησκευτικός και ο εθνικός προσδιορισμός δεν συνάδουν και έτσι δεν έχουμε ομάδα.

Τέλος πάντων θα μπορούμε να εξηγήσουμε τον εθνικισμό , μόνο όταν χρειαστεί οι συνθήκες να μας το επιβάλουν .

Τώρα όσον αφορά τα πρόβατα του Ισραήλ , με τους σημερινούς ορισμούς για τον εθνικισμό και ο Ιησούς εθνικιστικά μιλούσε σε αυτήν την περίπτωση .

Σε μια άλλη περίπτωση με την Ελληνίδα που της είπε ότι δεν μπορούμε να ταΐσουμε τα κυναρια αλλά όταν η Ελληνίδα αποδέχτηκε τον ορισμό κυναρια, τότε αποδείχτηκε η πίστη της και ξεπεράστηκε ο ρατσισμός είς βάρος της .

Εάν Αυτός που το είπε δεν ήταν ο Ιησούς ,πως θα λέγαμε μια τέτοια έκφραση;

Έρχεται όμως ο Απόστολος Παύλος αργότερα στην Αθήνα και τα σώζει όλα λέγοντας ,αγαπητοί Αθηναίοι ίδιοι είμαστε ,για τον Θεό που δεν γνωρίζετε ήρθα να σας μιλήσω.

Διαχρονικά όμως, αυτό που εισήγαγε λειτούργησε διαφορετικά , χρησιμοποιήθηκε διαφορετικά και έφερε όχι και τόσο καλά αποτελέσματα.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ είπε...

Αγαπητέ Αγωνιστή .

Ο Ιησούς είπε να αγαπάς τον εχθρό σου , όμως η εκκλησία σήμερα έχει εθνική τοποθέτηση .

Ο Χριστιανισμός μέχρι ενός σημείου έδρασε με βάσει τις διδαχές του Χριστού , μετά όμως συνέχισε με παρατράγουδα .

Εκκλησία δεν είναι μόνο , η Γραφή , η Παράδοση και οι Άγιοι , είναι και το ποιμνιο και το ιερατείο τα οποία όμως απουσιάζουν .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...