ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

5 Ιουλ 2020

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ;

Του Γεωργίου Διαμαντίδη


Αγαπητοί φίλοι και φίλες, σ’ αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε στην ενασχόληση του ανθρώπου με την μαγεία. Δυστυχώς ο άνθρωπος, από την απογοήτευσή του και την αγχώδη μέριμνά του, καταφεύγει στην μαγεία αντί στην Εκκλησία, για να λύσει δήθεν το πρόβλημά του. 
Η απομάκρυνση του ανθρώπου από τη ζωή της Εκκλησίας, είναι οι κυριότερες αιτίες που οδηγούν στο σκοτεινό κόσμο της μαγείας, μέσα στον οποίο όχι μόνο λύτρωση δεν μπορεί να βρει, αλλά διαλύεται σαν προσωπικότητα και υφίσταται πνευματική και οικονομική εξαθλίωση...

Ποια είναι τα αίτια λοιπόν που παρασύρουν τους πολλούς στη μαγεία και στα παρακλάδια της; Για να δούμε μερικά απ' αυτά:
1) Η επιθυμία να αποκτηθεί γνώση του αγνώστου και του μέλλοντος
Ενδόμυχη επιθυμία έχει κάθε άνθρωπος να γνωρίσει τον κόσμο που τον περιβάλλει. Να πληροφορηθεί τα μέλλοντα. Να εξιχνιάσει τα μυστήρια της ζωής. Θέλει να μάθει τι θα του συμβεί στο μέλλον, ποια θα είναι η τύχη της ζωής του, αν θα κατορθώσει εκείνο που επιδιώκει, αν θα υπερνικήσει εκείνο που τον εμποδίζει στην ευτυχία. Θέλει να ελέγχει με τη γνώση του τις σκέψεις, τις προθέσεις, τις επιθυμίες και τις πράξεις του συνανθρώπου του για να τις εναρμονίζει πάντοτε με τις δικές του επιθυμίες.  Έτσι καταφεύγει στη μαγεία, η οποία του υπόσχεται πολλά. Βέβαια όσα αφορούν το αυτεξούσιο του συνανθρώπου μας μπορούν οι δαιμονικές δυνάμεις, εφ’ όσον λείπει η χάρη του Θεού, να το υποτάξουν.
Όσον αφορά τις προβλέψεις και τις αποκαλύψεις μπορούν να γνωρίζουν μόνο τις φυσικές συνέπειες των νόμων, όπως ένας μετεωρολόγος μπορεί να προβλέψει την εξέλιξη του καιρού. Μόνο "ο ετάζων καρδίας καί νεφρούς" Θεός γνωρίζει τα μέλλοντα και απόκρυφα. Οι δαίμονες σαν πνεύματα ταχύτερα μπορούν να γνωρίζουν τα παρόντα, ποτέ όμως τα μέλλοντα. Αυτά εξαρτώνται από την Πρόνοια του Θεού, τη λειτουργία του περιβάλλοντος κόσμου και το αυτεξούσιο του ανθρώπου.
2) Ο πόνος και η αρρώστια
Πολλοί, απελπισμένοι από τη δοκιμασία που τους βρήκε, απογοητευμένοι από την επιστήμη, καταφεύγουν στη μαγεία με την ελπίδα ότι θα θεραπευθούν. Άλλοι, πάλι, εξαντλούν πρώτα όλα τα αγιωτικά και στο τέλος καταφεύγουν σε κάποιο μάγο που τους υπόσχεται ταχεία και αποτελεσματική θεραπεία. Παραδίδονται ολοκληρωτικά στην εξουσία του διαβόλου και καταδικάζονται με τη θέλησή τους στον αιώνιο θάνατο.
Δεν έχουν υπομονή. Δεν εμπιστεύονται τη ζωή τους στα χέρια του προνοητού Θεού. Συμμεριζόμαστε τον πόνο τους. Δεν μπορούμε όμως να μη τους πούμε, ότι παραδίνουν την ψυχή τους στην εξουσία του σατανά. Μπορεί, βέβαια, εκείνος προσωρινά να αναστείλει την δοκιμασία. Ρίχνει μικρό δόλωμα για να πιάσει μεγάλο ψάρι. Δίνει λίγα για να κερδίσει πολλά. Ποτέ δεν χαίρεται για την υγεία και τη χαρά μας ο εχθρός. Μας παραπλάνα για να κερδίσει την εμπιστοσύνη μας κι ύστερα να μας περάσει τα δεσμά της υποταγής.
3) Η επιθυμία επικοινωνίας με τους νεκρούς
Έντονη είναι η επιθυμία όσων έχασαν προσφιλή πρόσωπα να επικοινωνήσουν μαζί τους, να μάθουν την εκεί κατάστασή τους και ν’ ακούσουν τη φωνή τους. Η μαγεία υπόσχεται επικοινωνία με τον πνευματικό κόσμο. Με τον πνευματισμό και τη νεκρομαντεία νομίζει κανείς, ότι ακούει τη φωνή των αγαπημένων του. Στην πραγματικότητα όμως είναι φωνές πονηρών πνευμάτων που υποκρίνονται τη φωνή του νεκρού.
4) Η Περιέργεια
Πολλά ακούγονται και λέγονται για τη μαγεία. Όσοι λοιπόν αγαπούν τις περιπέτειες και θέλγονται από το μυστηριώδες εισέρχονται στους χώρους της και δοκιμάζουν ένα διαφορετικό τρόπο ζωής. Ο αποκρυφισμός, οι περίεργες τελετουργικές πράξεις, η τεχνική των επικλήσεων, οι συμβολισμοί, και όσα γίνονται στις κλειστές σατανικές συνάξεις, ερεθίζουν τους περίεργους, οι οποίοι υποτάσσουν τους φόβους τους στην ασυγκράτητη περιέργεια και ανοίγουν την πόρτα του μαγικού άντρου. Το λυπηρό είναι ότι καρπός  της περιέργειας τους είναι η δημιουργία πολλών εσωτερικών συγκρούσεων και ψυχονευρωτικών καταστάσεων.
5) Η μανία εκδικήσεως
Το σατανικό πάθος τής εκδικήσεως βρίσκει ικανοποίηση μόνο στους χώρους του σατανά. Για να εκδικηθούν τους εχθρούς τους καταφεύγουν στη μαγεία και πληρώνουν υπέρογκα ποσά προκειμένου να δουν τον άνθρωπο που μισούν να υποφέρει. Είναι εκείνοι που κάνουν μάγια για να αρρωστήσουν τον εχθρό τους, για να διαλύσουν έναν ανεπιθύμητο γάμο, για να εξοντώσουν εκείνο που μισούν (και πολλά άλλα).
Επιτυγχάνουν το σκοπό τους μόνον όταν το μισούμενο πρόσωπο δεν ζει τη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας. Διαφορετικά τα μάγια αποδεικνύονται ανίσχυρα μπροστά στη δύναμη Του Χριστού και της Εκκλησίας. 
6) Η ανασφάλεια και το άγχος
Το παιχνίδι του διαβόλου συνίσταται σ’ αυτό το σημείο, ότι υπόσχεται στον κουρασμένο άνθρωπο της αγχώδους κοινωνίας μας ανακούφιση, λύτρωση και σωτηρία. Εκείνοι που ψάχνουν να γεμίσουν το υπαρξιακό τους κενό, παγιδεύονται στα δίκτυα της μαγείας από τις υποκριτικές υποσχέσεις των μάγων, οι οποίοι τους επιφέρουν πλήρη σύγχυση και τους καθιστούν άβουλα όντα χωρίς κρίση, θέληση και πρωτοβουλία. Αν είναι δυνατόν ποτέ να θεωρηθεί λύτρωση η νάρκωση και η ψυχοσωματική αποβλάκωση!
7) Η απομάκρυνση από τη ζωή της Εκκλησίας
Αυτή είναι η κυριότερη αιτία που σπρώχνει τον άνθρωπο στον κόσμο της μαγείας. Εκείνος που ζει μακριά από Τον Χριστό και τα Μυστήρια της Εκκλησίας, είναι ευάλωτος στις δελεαστικές υποσχέσεις του διαβόλου. Η καρδιά που δεν πληρούται από την παρουσία Του Χριστού εύκολα γίνεται χώρος δαιμονικής κυριαρχίας. Γι’ αυτό σε περιόδους ηθικής κρίσεως το φαινόμενο της μαγείας και του αποκρυφισμού παρουσιάζεται οξύτερο (...)
Αναμφίβολα τα μάγια γίνονται με την επέμβαση και ενέργεια του σατανά. Ο διάβολος μισεί την εικόνα του Θεού, δηλαδή τον άνθρωπο  και με κάθε τρόπο επιδιώκει την εξουθένωσή του. Επινοεί πανούργες μεθόδους για να τον καταστήσει υποχείριό του. 
Πολλά περιστατικά μπορεί να ανακαλύψει κανείς στην καθημερινή ζωή που επαληθεύουν τους λόγους αυτούς. Νέοι ανθηρότατοι, με τις μαγικές δυνάμεις κατάντησαν ερείπια και ράκη. Περιουσίες ξανεμίστηκαν, οικογένειες διαλύθηκαν.
Πόσοι ακόμα με τα μαγικά που τους έκαμαν δεν έφθασαν από την αγάπη στο εωσφορικό μίσος, από το σφρίγος στο μαρασμό, από την υγεία στα ψυχιατρεία. Ο λόγος που  κατάντησαν έρμαια του διαβόλου και των υπηρετών του είναι ότι ήταν άοπλοι και ανίσχυροι στις επιθέσεις του (...)
Σημείωση: Θερμή παράκληση, όποιος και όποια διάβασε αυτό το άρθρο, σας συμβουλεύουμε μακριά  από τα δίκτυα της μαγείας.  Δεν είναι να παίζουμε με αυτά τα πράγματα. Έχουμε ακούσει από έμπιστους πνευματικούς  ανθρώπους, ότι γνώρισαν άτομα  πού υπέφεραν από τα μάγια.
Οι Πατέρες της Εκκλησίας καταφέρονται με δριμύτητα εναντίον εκείνων που κάνουν μαγικά και παραδίνονται στην εξουσία του σατανά. Όχι μόνο οι Πατέρες, αλλά και η Αγία Γραφή.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Αρχιμ. Νικόλαος Ι. Πρωτοπαπάς «ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΜΑΓΙΑ, ΕΚΔΟΣΗ 6η» ,
ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ  ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ




ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...