ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

13 Οκτ 2008

ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ: ΑΠΟΦΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο … ΑΣΤΕΓΟΣ ΘΕΟΣ

Ούτε μια τέτοια καλύβα δεν διέθετε ο ... Θεός για να μείνει, πριν να φτιάξει τον ... ουρανό, σύμφωνα με τη "Σκοπιά"!!!!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΤΙΣΜΟΣ
πό πολύ νωρίς ο Χριστιανισμός θέλοντας να προφυλάξει την θεϊκότητα του Θεού από τις ειδωλολατρικές και ανθρωπομορφικές αντιλήψεις, εισήγαγε στην θεολογία του, την έννοια του αποφατισμού. Ήδη τα πρώτα σπέρματά του τα ανιχνεύουμε στην Καινή Διαθήκη. Γράφει λοιπόν ο Παύλος στην προς Ρωμαίους επιστολή του αναφερόμενος στην δικαιοσύνη του Θεού απέναντι στους ασεβείς ανθρώπους: «Μήπως είναι άδικος ο Θεός, όταν επιφέρει την οργή; Κατά ανθρώπινο τρόπο μιλώ» επιστολή προς Ρωμαίους κεφάλαιο3, στίχος 5.Ο αποφατισμός (από το ρήμα αποφάσκω = αρνούμαι) όταν αναφέρεται στον Θεό χρησιμοποιεί ταυτόχρονα με τις θετικές κατηγορίες των λέξεων και αρνητικές. Π.χ. «υπερούσιος ουσία», «ανώνυμο όνομα» κ.λ.π. Με αυτό τον τρόπο θέλει να δείξει πως ο Θεός είναι μία ύπαρξη, πέρα και πάνω από την δημιουργία και τα όντα, και δεν μπορεί να ταυτιστεί ή να συγκριθεί με κανένα με αυτά....
 Έτσι η ουσία του Θεού παραμένει άγνωστη για το πεπερασμένο μυαλό του ανθρώπου. Γράφει πολύ όμορφα ο εκκλησιαστικός πατέρας Ιωάννης Δαμασκηνός (7ος – 8ος αιώνας μ.Χ.): « άπειρος και ακατανόητος ο Θεός, και το μόνο κατανοητό η απειρία και ακατανοησία αυτού».
Παρόλα αυτά όμως, δεν πρέπει να νομιστεί, πως για τον αποφατισμό ο Θεός είναι μια απρόσωπη ουσία που δεν μπορεί να επικοινωνήσει ο άνθρωπος μαζί του. Όπως τονίζει ο άγιος Γρηγόριος Παλαμάς (1296 – 1359 αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης), μπορεί ο Θεός να είναι απρόσιτος ως προς την ουσία του, επικοινωνεί όμως με τον άνθρωπο και την δημιουργία μέσω των ακτίστων ενεργειών του. Και όχι μόνο επικοινωνεί με τον άνθρωπο, αλλά τον καλεί να μετέχει «ψυχή τε και σώματι» με τις ενέργειες αυτές.
Πράγμα που μπορεί να επιτύχει ο άνθρωπος με την νέκρωση των αισθήσεων, την συγκέντρωση του νου με την επανάληψη της γνωστής σύντομης προσευχής «Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ του Θεού ελέησόν με» και άλλες πρακτικές ενέργειες. Καθαρισμένος πλέον ο άνθρωπος απολαμβάνει την θέα του Θεού – παρόλο που αυτή παραμένει ασαφής – και την απέραντη αγάπη του. Προσοχή όμως! Σύμφωνα με την Ορθόδοξη μυστική θεολογία όλα αυτά δεν είναι κατορθώματα του ανθρώπου αλλά χαρίσματα του Θεού.

Ο ΑΣΤΕΓΟΣ ΘΕΟΣΣε αντίθεση με την Ορθόδοξη θεολογία , η Οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά “Σκοπιά”, τα πνευματικά πράγματα τα αντιμετωπίζει με ένα πολύ υλιστικό τρόπο. Ούτε ο ίδιος ο Θεός δεν της ξεφεύγει.
Στηριζόμενη στην 1η επιστολή του αποστόλου Παύλου προς Κορινθίους κεφάλαιο15, στίχος 44 που μιλάει για την ανάσταση του ανθρωπίνου σώματος σε κατάσταση αφθαρσίας και αθανασίας κατά την Δευτέρα Παρουσία του Χριστού (βλέπε στίχους 35-54 για του λόγου το αληθές), υποστηρίζει πως ο Θεός έχει σώμα και εγκέφαλο! πνευματικό. Και αφού έχει σώμα λέει, κάπου πρέπει να μένει!! Και όπως γράφει στο βιβλίο της «Μπορείτε να ζείτε» σελίδα 36, θεωρεί ως τόπο κατοικίας του τον ουρανό.


Βιβλίο Μαρτύρων του Ιεχωβά "Μπορείτε να ζείτε", σελίδα 36: Ο Θεός έχει πνευματικό σώμα και μυαλό!

Βέβαια όπως γνωρίζουμε από τις φυσικές επιστήμες ουρανός δεν υπάρχει, απλώς αυτό που βλέπουμε για ουρανό είναι μια ψευδαίσθηση που δημιουργείται από το ηλιακό φως, όταν περνώντας μέσα από τον ατμοσφαιρικό αέρα διαχέει δηλ. σκορπίζει πιο πολύ απ’ όλα τα χρώματα το γαλάζιο.
Στην δε Αγία Γραφή η λέξη ουρανός έχει πολλές έννοιες. Άλλοτε σημαίνει τη μεγαλοπρέπεια του Θεού, άλλοτε χρησιμοποιείται με την έννοια του στερεώματος απηχώντας τις αντιλήψεις των ανθρώπων εκείνης της εποχής για τον κόσμο και το σύμπαν και άλλοτε σε πληθυντικό αριθμό τους αγγέλους.
Εάν όμως, θελήσουμε να ακολουθήσουμε τη συλλογιστική της Οργάνωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά “Σκοπιά”, πως ο ουρανός είναι κυριολεκτικά η κατοικία του Θεού, μήπως τότε πρέπει να υποθέσουμε, ότι ο Θεός πριν να δημιουργήσει τον ουρανό, όπως γράφει το βιβλίο της Αγίας Γραφής Γένεσις κεφάλαιο 1, στίχος 1 ήταν …. ΑΣΤΕΓΟΣ;


Η ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΔΑΙΜΟΝΩΝ!
Και αφού δεν της ξέφυγε της Οργάνωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά ο Θεός και η κατοικία του, βάλθηκε ν’ ανακαλύψει και τη κατοικία των δαιμόνων! Και οποίος θρίαμβος. Όχι μόνο τη βρήκε αλλά ανακάλυψε και τη βάση τους από την οποία εξορμούν εναντίον των ανθρώπων. Και η οποία σύμφωνα με το επίσημο έντυπο της «Σκοπιά» της 1ης Φεβρουαρίου 1968 σελίδα 72, δεν είναι και πολύ μακριά. Στα γειτονικά μέρη της Γης, δίπλα μας δηλαδή, στο φεγγάρι, στον Άρη, στην Αφροδίτη, σε κανένα μετεωρίτη ίσως.


Περιοδικό Μαρτύρων του Ιεχωβά "Σκοπιά" της 1ης Φεβουαρίου 1968, σελίδα 72: Οι δαίμονες κατοικούν στο φεγγάρι!
Γι αυτό και μας φτάνουν εύκολα. Δίνουν ένα πήδο και νάτοι οι διάβολοι ωραίοι και καλοί, προσπαθούν να μας παρασύρουν στον κακό δρόμο. Όμως η “Σκοπιά” μας έχει αφήσει με την απορία και δεν μας εξηγεί, πως μπορούν και τους ξεφεύγουν οι αστροναύτες και δεν τους έχουν πιάσει ακόμα αιχμαλώτους οι δαίμονες, κάθε φορά που επισκέπτονται από τη δεκαετία του ’60 μέχρι και σήμερα απρόσκλητοι το φεγγάρι. Που πας έτσι κύριε στο σπίτι του άλλου; Ρώτα πρώτα αν σε θέλει, χτύπα και καμιά πόρτα.

ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ΟΤΑΝ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
Δυστυχώς πέρα από τη φαιδρότητα του πράγματος, αυτά παθαίνει όποιος δεν έχει το Πνεύμα του Θεού. Καταφεύγει σε γραφικότητες και γελοιότητες. Οι δαίμονες σαν πνευματικά πρόσωπα που είναι, δεν έχουν ανάγκη ούτε από κατοικίες ούτε από άλλου είδους υλικές ανάγκες. Επιπλέον δεν υπόκεινται στους περιορισμούς του χρόνου και του χώρου κάτω από τους οποίους ζούμε εμείς. Δηλ. ο άγγελος ή ο δαίμονας δεν χρειάζεται να πάρει αεροπλάνο ή άλλο μεταφορικό μέσο για να μετακινηθεί από το ένα σημείο στο άλλο της γης ή του σύμπαντος. Άλλωστε λίγο Αγία Γραφή να διάβαζε η “Σκοπιά” δεν θα έλεγε τέτοιες γελοιότητες.Στο θαύμα που διηγείται ο ευαγγελιστής Μάρκος (βλέπε κατά Μάρκον ευαγγέλιο κεφάλαιο 5, στίχοι 1-13), ότι έκανε ο Χριστός στη περιοχή των Γεργεσηνών, όταν θεράπευσε ένα δαιμονισμένο, σημειώνει ότι είχαν μπει μέσα στο δαιμονισμένο μια λεγεώνα! – στρατιωτικό τμήμα του Ρωμαϊκού στρατού, αποτελούμενο από 6000 άντρες – από δαίμονες. Και λίγο παρακάτω στο στίχο 13 λέει, ότι ο Χριστός, κατόπιν παρακλήσεως των δαιμόνων, τους επέτρεψε να μπουν σ’ ένα κοπάδι χοίρων που έβοσκε εκεί γύρω και αποτελούνταν από 2000 ζώα. Γι αυτό τονίσαμε και παραπάνω ότι για τα πνευματικά όντα δεν ισχύουν οι παράμετροι που ισχύουν για μας, αλλά σε ποιον να τα πεις και ποιος να σ’ ακούσει. Στη “Σκοπιά” ή στους δυστυχείς οπαδούς της που πολλοί απ’ αυτούς δεν ξέρουν ούτε να γράφουν και να διαβάζουν και όμως γεμάτοι από εωσφορική αλαζονεία, είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να σου κάνουν μάθημα για το Θεό και τη Γραφή, αφού όπως υποστηρίζουν όλα αυτά τα παίζουν στα δάχτυλά τους.




ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου.

2.541 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   1001 – 1200 από 2541   Νεότερο›   Νεότερο»
Γιώργος είπε...

Μία μικρή αναφορά για το θεϊκό όνομα Ιεχωβά / Γιαχβέ:

Σίγουρα η ορθή προφορά του ονόματος του Θεού στα Εβραϊκά θα διαφέρει από τα Ελληνικά, όπως και το όνομα Ιησούς στα εβραϊκά θα προφερόταν μάλλον διαφορετικά, όπως Γιεχοσούα ή Γιοσούα.

Έτσι όταν γίνει η ανάσταση και των αρχαίων νεκρών εδώ στη γη, η προφορά θα ποικίλει μάλλον στις διάφορες γλώσσες αλλά με την ίδια βάση: το τετραγράμματο ΓΧΒΧ (יהוה).

Ανώνυμος είπε...

Kyrie Giorgo afou diladi exoume mia Basi GXBX kai de paizei toso rolo to pos tha xrisimopoiisoume ta fonienta, an poume diladi GeXaBiXo pali sto Theo anaferomaste?

O PERIERGOS

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΚΥΡΙΟ ΓΙΩΡΓΟ

ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΙΕΧΩΒΑ

Κ. Γιώργο κατά την συνήθη σας τακτική γράψατε πάρα πολλά, για να αποφύγετε να απαντήσετε στις ερωτήσεις μου. Πριν να σας τις ξαναθυμίσω επιτρέψτε μου να σας ξεκαθαρίσω κάτι.

Εμείς σαν Ορθόδοξοι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με το όνομα του Θεού το οποίο αποδίδεται με το τετραγράμματο ΓΧΒΧ, αν πραγματικά ΞΕΡΑΜΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΠΡΟΦΟΡΑ ΤΟΥ. Θα το τιμούσαμε όπως τιμάμε όλα τα ονόματα του Θεού.

Το πρόβλημά μας, εν σχέση με εσάς τους ΜτΙ βρίσκεται στο εξής. ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΝΑ ΤΕΧΝΗΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ.

Στο σημείο αυτό και προς επίρρωση των λεγομένων μου θέλω να σας θυμίσω μια ερώτησή μου που δυστυχώς αφήσατε κατά την προσφιλή σας τακτική, αναπάντητη:
« Πρέπει επιπλέον να λάβετε και κάτι υπόψη σας. ΠΩΣ Η Κ.Δ. ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΕΒΡΑΪΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, «ΗΛΙ» (Ματθ. 27,46), «ΕΛΩΙ» (Μαρκ. 15, 34), «ΣΑΒΑΩΘ» (Ρωμ. 9, 29).»
Αν υπήρχε το όνομα Ιεχωβά γιατί να μην το αναφέρουν;

ΜΠΟΡΩ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΕΧΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ. ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ;

Και μια ακόμη ερώτηση που αφήσατε και αυτή αναπάντητη:
«ΠΩΣ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, ΕΝΩ Η ΣΚΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ»

ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ;


Μετά τιμής Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Ιωάθαμ! «~ υπενθυμίζω στον κύριο Γιώργο την υποχρέωσή του να απαντήσει στις παρακάτω 13 ερωτήσεις μου ~»
ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ 30 Δεκεμβρίου 2008 4:07 πμ ΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ

Συνοπτικά λοιπόν, σας συγκεντρώνω τις ερωτήσεις μου με την ελπίδα πως θα μου τις απαντήσετε όλες και φυσικά ΜΟΝΟ μέσα από την Αγία Γραφή όπως κι εγώ άλλωστε τις δικές σας.

1. πού αναφέρεται στην Αγία Γραφή η λέξη «γιορτή» σε ότι αφορά το σώμα και αίμα;
2. πού αναφέρεται ότι η ανάμνηση πρέπει να γίνεται μόνο μία φορά το χρόνο;
3. πού αναφέρεται ότι στην ανάμνηση πρέπει να συμμετέχουν μόνο αυτοί που ανήκουν στις 144.000 των σωσμένων;
4. πού βρήκατε γραμμένη τη λέξη «συμβολισμός» σε σχέση με το σώμα και αίμα Χριστού;
5. σε ποια από τις παραβολές που μας παραθέσατε περί «αμπέλου – οδού – πόρτας – το φως του κόσμου κ.ο.κ » υπήρχαν οι ίδιες αντιδράσεις όπως αυτές που διαπιστώσαμε στο σώμα και αίμα; Θυμίζω στα γρήγορα΄ «αποχώρηση των μαθητών, σκληρός λόγος, σκανδαλισμός, γογγυσμός κ.ο.κ »
6. σας είχα ζητήσει να μου αναλύσετε το παρακάτω εδάφιο΄
«Πράξ. 2.42 Και ενέμενον εν τη διδαχή των αποστόλων και εν τη κοινωνία και εν τη κλάσει του άρτου και εν ταις προσευχαίς.» Δεν το κάνατε δε ξέρω γιατί;
7. Όταν σας είπα ότι κι εγώ ανήκω στις 144.000 των σωσμένων, με ποια κριτήρια, με απορρίψατε;
8. Πως αναγνωρίζετε ποιοι ανήκουν στις 144.000 των σωσμένων;
Τελευταία φορά μου απαντήσατε ότι μόνο οι ίδιοι το γνωρίζουν και μου αφήσατε και εδάφιο, αλλά όταν σας είπα κι εγώ για μένα ότι μόνο εγώ το γνωρίζω με απορρίψατε. Γιατί;

8 συν 5 ερωτήσεις που είναι σκόρπιες αλλά αριθμημένες μέσα στο σχόλιό μου, σύνολο 13 ερωτησούλες, θα περιμένω να μου τις απαντήσετε κύριε Γιώργο και το ξανατονίζω αυτό, ΜΟΝΟ με βάση την Αγία Γραφή. Η γνώμη σας στην προκειμένη περίπτωση δεν μας ενδιαφέρει, μας είναι παντελώς αδιάφορη, διότι δεν αποτελεί Γραφικό στοιχείο.
Αν δεν πάρω απαντήσεις και στις 13 αυτές ερωτήσεις μου μην περιμένετε άλλο σχόλιο από εμένα, σε ότι αφορά το «σώμα και αίμα Χριστού».
Σημειώνω πως ως απάντηση θα δεχτώ και το «δεν γνωρίζω δεν απαντώ». Παντογνώστης κανένας μας δεν είναι, θα το καταλάβω. Σε ερωτήσεις που έχετε τις γνώσεις να απαντήσετε όμως, θα δεχτώ ΜΟΝΟ από την Αγία Γραφή απαντήσεις.
Έχετε όσο χρόνο θέλετε. Θα παρακολουθώ τα σχόλιά σας στενά. Καλό σας βράδυ, και καλή έρευνα. Ο Κύριος να σας ευλογεί.

Ιωάθαμ!

Ανώνυμος είπε...

Προς αγαπητό κύριο Γιώργο.
ΘΕΜΑ ~» Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ «~

Στην παρατήρηση που μου κάνατε στο Α’ Τιμόθεον 3.16
θα ήθελα να σας ρωτήσω πριν σχολιάσω το εδάφιο αυτό, να μου πείτε αγαπητέ Γιώργο πως μεταφράζεται στα νέα ελληνικά το αρχαίο « Ος » και φυσικά ξέρετε τι εννοώ, «Ος εφανερώθη εν σαρκί»

Περιμένω τη απάντησή σας…

Ιωάθαμ!

Ανώνυμος είπε...

Προς αγαπητό κύριο Γιώργο.
ΘΕΜΑ ~» Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ «~

Στο σχόλιο που σας έκανα 1 Ιανουάριος 2009 8:10 μμ και παρακαλώ να το διαβάσετε αν δε το έχετε κάνει ακόμα, σχολιάζω το θέμα της Αγίας Τριάδος και έχω και μια πολύ ωραία ερώτηση εκεί που ή το ξεχάσατε ή σκοπίμως δεν απαντήσατε.
Σας τη θυμίζω λοιπόν΄

«Με βάση των τριών προσώπων που μας αποκάλυψε ο Χριστός λοιπόν θα πρέπει κύριε Γιώργο η εταιρία Σκοπιά που αποφασίζει σε ποιόν από τα τρία πρόσωπα ανήκει το όνομα «Ιεχωβά» να μας βοηθήσει να μάθουμε, ποιο είναι τότε το όνομα του Αγίου Πνεύματος;
Και αν σας μπέρδεψα, σας ρωτώ πιο απλά.
Πατέρας = Ιεχωβά «~ κατά τη Σκοπιά
Υιός = Ιησούς
Άγιο Πνεύμα = -------------- ;;;»

Όπως καταλαβαίνετε κύριε Γιώργο, ο Χριστός είπε πως το Άγιο Πνεύμα, έχει κάποιο όνομα. Μήπως μπορείτε να μας πείτε ποιο είναι το όνομά του;
Εγώ σας λέω πως το όνομά του είναι το τετραγράμματο ΓΧΒΧ
Εσείς τι λέτε;

Ιωάθαμ!

Ανώνυμος είπε...

Τελικά δεν κατάλαβα ... ο αγιασμός λειτουργεί ως συντηρητικό; διατηρεί το νερό καθαρό; Κάτι σαν τα "Έψιλον" στα τυποποιημένα προϊόντα; Ή εκτός από το να διατηρεί καθαρό το νερό, μετατρέπει το βρώμικο νερό σε πόσιμο; Προφανώς το καθαρίζει κιόλας γιατί αγιασμένο και βρώμικο νερό δε γίνεται, έτσι δεν είναι καλά μου ορθόδοξα χριστιανόπουλα; Αγιασμένο και μολυσμένο νερό γίνεται; Αγιασμένο νερό και δηλητηριασμένο γίνεται; Να κάνετε λοιπόν αγιασμό σε βρωμόνερα και μετά να τα πιείτε! Eκεί σας θέλω!

Ώστε το γονιμοποιημένο ωάριο στη μήτρα της εβραιοπούλας Μαριάμ ήταν ο Θεός. Ευχαριστώ για τη διευκρίνηση. Αν και περίμενα την απάντηση από τον θεολόγο μας κυρ Χρήστο για να είναι πιο έγκυρη. Το έλεγα σε κάποιους αυτοαποκαλούμενους ορθόδοξους χριστιανούς και αρνούνταν να πιστέψουν ότι αυτό υποστηρίζει το δόγμα τους.

Ανώνυμος είπε...

ΙΩΑΘΑΜ: Στην παρατήρηση που μου κάνατε στο Α’ Τιμόθεον 3.16
θα ήθελα να σας ρωτήσω πριν σχολιάσω το εδάφιο αυτό, να μου πείτε αγαπητέ Γιώργο πως μεταφράζεται στα νέα ελληνικά το αρχαίο « Ος » και φυσικά ξέρετε τι εννοώ, «Ος εφανερώθη εν σαρκί»


Εκείνο, το οποίον ήτο απ' αρχής, το οποίον ηκούσαμεν, το οποίον είδομεν με τους οφθαλμούς ημών, το οποίον εθεωρήσαμεν και αι χείρες ημών εψηλάφησαν, περί του Λόγου της ζωής και η ζωή εφανερώθη, και είδομεν και μαρτυρούμεν και απαγγέλλομεν προς εσάς την ζωήν την αιώνιον, ήτις ήτο παρά τω Πατρί και εφανερώθη εις ημάς
εκείνο, το οποίον είδομεν και ηκούσαμεν, απαγγέλλομεν προς εσάς· διά να έχητε και σεις κοινωνίαν μεθ' ημών και η κοινωνία δε ημών είναι μετά του Πατρός και μετά του Υιού αυτού Ιησού Χριστού.
Α Ιωάννου 1:1-3

Ανώνυμος είπε...

Κι αν δεν σας αρκεί το παραπάνω, δείτε και αυτό:

Ουδείς είδε ποτέ τον Θεόν• ο μονογενής Υιός, ο ων εις τον κόλπον του Πατρός, εκείνος εφανέρωσεν αυτόν.
Ιωάννης 1:18

Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμο 8 Ιανουάριος 2009 12:36 πμ που γράφει:
"Τελικά δεν κατάλαβα ... ο αγιασμός λειτουργεί ως συντηρητικό;"

Βλέπω ότι δεν διάβασες καλά την προσωπική εμπειρία που καταθέτω.

Αν θέλεις να ερμηνεύσεις το υπέρ την φύση, φορμαλιστικά, θα παραμείνεις εσαεί στο έρεβος της αγνοίας και της ακατανοησίας.

Εφόσον θέλεις να κάνεις "λογικές" γενικεύσεις στο θαύμα, σκέψου το εξής:
Στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ όταν ο άγγελος τάρρατε το ύδωρ, όποιος έμπαινε μέσα εθεραπέυετο.
Γιατί να μην την είχαν συνδέσει οι πανέξυπνοι Ιουδαίοι με τα κανάλια νερού τους ώστε να θεραπεύονται ταυτόχρονα οι άρρωστοι από τα σπίτια τους; Ένα είδος αρχαίας τηλεϊατρικής.

Αν είσαι μάρτυρας του Ιεχωβά, μη μου πεις ότι αμφιβάλεις για το θαύμα που γράφει η Γραφή.

Επίσης γράφεις:
"Να κάνετε λοιπόν αγιασμό σε βρωμόνερα και μετά να τα πιείτε! Eκεί σας θέλω!"

Θα σε προκαλέσω σε κάτι άλλο ποιο "επώδυνο".

Όταν ο ιερέας κοινωνεί τους πιστούς, το υπόλοιπο το καταλύει. Δηλαδή τρώει ότι έχει μείνει στο άγιο ποτήριο. Το ίδιο κάνει και όταν έχει φυματικούς ή αρρώστους με μεταδοτικότατες ασθένειες στις κλινικές.
Προσωπικά το έχω επαναλάβει εκατοντάδες φορές, όπως χιλιάδες άλλοι ιερείς.

Σε προκαλώ λοιπόν να βάλεις σε ένα ποτήρι ψωμάκι και κρασάκι να πάμε σε μία κλινική π.χ. για φυματικούς, να τους "κοινωνήσεις" και μετά να φας το υπόλοιπο. Το ίδιο θα κάνω και εγώ.

Εδώ σε θέλω!

Καλλικράτης

Ανώνυμος είπε...

Το αλκοόλ σκοτώνει τα μικρόβια. Ξέρεις εσύ κανέναν ιό ή μικρόβιο που να επιβιώνει στο οινόπνευμα;

Στο μεσαίωνα η μεγαλύτερες εστίες μετάδοσης ασθενειών ήταν οι εκκλησίες όπου συγκεντρώνονταν ασθενείς για να προσευχηθούν για να θεραπευτούν και κολλούσαν τους υγειείς.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΚΥΡΙΟ ΑΝΩΝΥΜΟ - ΠΑΠΟΥΤΣΙ

Τελικά ρε μεγάλε Παπουτσίδη, τι έγινε με το θερμόμετρο, το πήρες που σου τόστειλα με κούριερ; Θα πας σήμερα ή ταχιά (αύριο) να μετρήσεις την θερμοκρασία της κόλασης; Και αφού θα πας, θα μας λύσεις και την απορία αν η κόλαση είναι εξώθερμος ή εσώθερμος ή θα περιμένεις να πας μαζί με την Μαρία Λούπου του press.gr.blogspot.com, από την οποία έκλεψες και το άρθρο για τον αγιασμό, να την μετρήσετε την θερμοκρασία αντάμα;
Αυτά που σε ρώτηξα για τον αγιασμό τάκανες γαργάρα με λιμανίσιο ύδωρ; Σου τα ματαξαναλέω για να κάνεις επιστημονικό συμβούλιο με το Μαράκι το Λουπάκι, για να δούμε τι θα κατεβάσει η γκλάβα σας (μυαλό), και μετά ρίχτα στην πιάτσα, γιατί σε κόβω για πολύ παιδί μόρτικο και επιστημονικό, μην αποδειχτείς λοιπόν χαλβάς.
Το μπουκάλι που είχε τον αγιασμό, ήταν από coca – cola ή από τσίπουρο, γιατί έχει μεγάλη σημασία για να διατηρήσει τις μαγικές του ιδιότητες. Και τα νερά στο λιμάνι του Πειραιά ήταν πριν τη δύση του ήλιου ή μετά την δύση του ήλιου, γιατί παίζει ρόλο και η θέση του ήλιου, αν θα παραμείνουν τα νερά μαγικά ή όχι.
Και μην αργάς γιατί δεν κρατιέται ο ανώνυμος Νο 2.


ΑΝΩΝΥΜΟΣ 42,5%

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΚΥΡΙΟ ΑΝΩΝΥΜΟ ΜΕ ΑΓΙΑΣΜΟ

Κ. Ανώνυμε ενώ είχα δηλώσει πως δεν θα σας απαντήσω, αν δεν τηρήσετε κάποιους όρους που τηρούν όλοι οι ΕΠΩΝΥΜΟΙ συμμετέχοντες στη σελίδα του Αντιαιρετικού, κατ’ εξαίρεση σας απαντώ μόνο γι’ αυτή τη φορά.

Και αυτό συμβαίνει γιατί όπως είδα αναφερθήκατε στο όνομά μου, σαν να έχετε «άχτι» απέναντί μου – και είναι προφανέστατο το γιατί – καθώς επίσης και να σας δείξω τι σημαίνει υπεύθυνη στάση διαλόγου.

Έτσι λοιπόν διαπίστωσα τα εξής:

1. Το σχόλιό σας για τον αγιασμό όπως απέδειξε ο άλλος κ. ανώνυμος – και τον ευχαριστώ ΜΟΝΟ γι’ αυτό – το είχατε «δανειστεί» από κάπου, χωρίς να αναφέρετε την πηγή ως θα οφείλατε, και το παρουσιάσατε ως δικό σας. Άρα όποιες θέσεις ή όποια συμπεράσματα υποστηρίζατε, δεν ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΡΕΥΝΑ ΣΑΣ αλλά ήταν προϊόντα «δανεισμού».
Ας δούμε τώρα τι σημαίνει υπεύθυνη στάση διαλόγου, από την πλευρά μου.

Εγώ αντίθετα από εσάς έκανα έρευνα για το ζήτημα του βασιλικού που επικαλεστήκατε και διαπίστωσα τα εξής:

1. Στο λήμμα βασιλικός της έγκυρης εγκυκλοπαίδειας «Πάπυρους – Λαρούς» τόμος 11, σελ. 139, ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ.

Αντίθετα, γράφει σε διάφορα σημεία:
«Τα αποξηραμένα φύλλα του χρησιμοποιούνται ως καρύκευμα» , «χρησιμοποιείται για να αρωματίζει τις σούπες, σάλτσες, κρέατα, ψάρια και σαλάτες» , «στη λαϊκή φαρμακευτική ως αφέψημα, ως διουρητικό και ως τονωτικό», «στην αρχαιότητα τα φύλλα του χρησιμοποιούνταν κατά των δηγμάτων των φιδιών και των σκορπιών», «στη δυτική Αφρική χρησιμοποιείται τοπικά ως αντιπυρετικό».

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΣΑΣ ΣΤΑ ΩΣ ΑΝΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΘΕΣΑ, ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΣΑΣ ΗΜΟΥΝ ΕΥΓΝΩΜΩΝ ΑΝ ΠΑΡΑΘΕΤΑΤΕ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΣΑΣ, ΟΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ Ο ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ.


2. Στο λήμμα ταρίχευση της έγκυρης εγκυκλοπαίδειας «Πάπυρους – Λαρούς» τόμος 49, σελ. 253 - 254, ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΠΩΣ Ο ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΤΑΡΙΧΕΥΣΗ.

Ορίστε τι γράφει πως γινόταν η ταρίχευση και τι υλικά κατ’ εξοχήν χρησιμοποιούσαν:
«Αφαιρούσαν τον εγκέφαλο, τα έντερα και τα άλλα ζωτικά όργανα, τα έπλεναν με φοινικόκρασο και τα τοποθετούσαν σε βάζα, γνωστά ως κανωπικά αγγεία, τα οποία γέμιζαν με αρωματικά βότανα. Οι σωματικές κοιλότητες γεμίζονταν με μύρο αρώματα και αρωματικές ρητίνες. Μετά την ραφή των τομών που είχαν γίνει για την αφαίρεση των οργάνων, τοποθετούσαν το σώμα σε νίτρο (νιτρικό κάλιο) για 70 ημέρες, προκειμένου να αφυδατωθεί . Στη συνέχεια το σώμα πλενόταν και ακολουθούσε η σπαργάνωση με εκατοντάδες μέτρα υφάσματος. Το σπαργανωμένο σώμα εβαπτιζόταν σε κόμμι ώστε να σκληρυνθούν και να συσσωματωθούν τα επάλληλα στρώματα υφάσματος, και , τέλος, γινόταν η τοποθέτηση στη σαρκοφάγο, την οποία και ενταφίαζαν. Σύμφωνα με μια δεύτερη μέθοδο πιο φθηνή πρακτική, εισαγόταν στο σώμα κεδρέλαιο και στη συνέχεια αφηνόταν σε νίτρο (νιτρικό κάλιο) για 70 ημέρες. Όταν έβγαζαν το σώμα από το διάλυμα, το έλαιο είχε απομακρυνθεί μαζί με τη σάρκα, ούτως ώστε να παραμένουν μόνο τα οστά και το δέρμα. Μια Τρίτη μέθοδος, που χρησιμοποιούσαν για τα σώματα των απόρων, συνίστατο στη αφαίρεση των εντέρων και στη κάλυψη του σώματος με νίτρο για 70 ημέρες.»

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΕΔΩ ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΣΑΣ ΣΤΑ ΩΣ ΑΝΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΘΕΣΑ, ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΣΑΣ ΗΜΟΥΝ ΕΥΓΝΩΜΩΝ ΑΝ ΠΑΡΑΘΕΤΑΤΕ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΣΑΣ, ΟΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ Ο ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΝ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΑΡΙΧΕΥΣΗ.

3. Απαντώντας εσείς στο κ. Καλλικράτη – τον οποίο καλωσορίζω και χαίρομαι ιδιαίτερα, γιατί όπως κατάλαβα είναι ιερωμένος – για το ζήτημα της Θ. Ευχαριστίας γράφετε: «Στο μεσαίωνα η μεγαλύτερες εστίες μετάδοσης ασθενειών ήταν οι εκκλησίες όπου συγκεντρώνονταν ασθενείς για να προσευχηθούν για να θεραπευτούν και κολλούσαν τους υγειείς.»

Απορία Χρήστου: Τι σχέση η παραπάνω επιχειρηματολογία σας με την Θ. Ευχαριστία δεν κατάλαβα. Επίσης ξεχάσατε να αναφέρετε τις πηγές σας για μια τόσο σοβαρή καταγγελία. Δεν λέω πως ψεύδεστε, αλλά όταν επιχειρηματολογεί κάποιος παραθέτει και τις πηγές του.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ Ο Κ. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΣΑΣ ΑΠΗΥΘΥΝΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ.

ΑΝΑΜΕΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ Κ. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ



ΓΙΑ Κ. ΑΝΩΝΥΜΟ 42.5 %

Κ. Ανώνυμε σας ευχαριστώ για την αποκάλυψή σας, αλλά θα ήθελα να σας ενημερώσω πως ο τρόπος γραφής σας καθώς και η γλώσσα που χρησιμοποιείτε δεν συνάδουν με τον χαρακτήρα του Αντιαιρετικού. Ευχαρίστως να παραμείνετε στην παρέα μας αλλά, αν σας είναι δυνατόν, να αποφύγετε τις ακρότητες. Άλλωστε όπως θα είδατε δεν έχουμε πρόβλημα να αντιμετωπίσουμε τον συγκεκριμένο ανώνυμο αλλά και κάθε ανώνυμο που ειρωνεύεται και καθυβρίζει την πίστη μας.

Ευχαριστώ



Μετά τιμής Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

To σχόλιο για τον αγιασμό δεν το παρουσίασα ως δικό μου γι αυτό και έγραψα πως "σας το αφιερώνω".

Κατόπιν ώριμης σκέψης όμως, θα συμφωνήσω μαζί σας. Τόσο ο "αγιασμός" όσο και η "θεία κοινωνία" είναι θαυματουργά. Απόδειξη, οι ιερείς σας στο ναό του πανάγιου τάφου,οι οποίοι παρά το προχωρημένο της ηλικίας τους επιδίδονται σε απίστευτα κλωτσομπουνίδια και σε ταχύτατα κεφαλοκλειδώματα. Τα ιερά ποτά σας συναγωνίζονται επάξια το μαγικό ζωμό του Πανοραμίξ.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΚΥΡΙΟ ΑΝΩΝΥΜΟ ΜΕ ΑΓΙΑΣΜΟ

Το σχόλιό σας για μία ακόμα φορά ήταν επιστημονικά τεκμηριωμένο. Καταλάβατε τώρα γιατί δεν μπορείτε να τα βάζετε με τον Αντιαιρετικό;

Μετά τιμής Χρήστος - αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Για το προπροηγούμενο μήνυμα: ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω.


Απαντάω και στο ανώνυμο μήνυμα στις 8 Ιανουάριος 2009 2:07 πμ:

«Το αλκοόλ σκοτώνει τα μικρόβια. Ξέρεις εσύ κανέναν ιό ή μικρόβιο που να επιβιώνει στο οινόπνευμα;»


Αφού είσαι, φίλε μου, σίγουρος για τις ιατρικές σου γνώσεις, να υποθέσω ότι δέχεσαι την πρόσκληση του π. Καλλικράτη. Ή μήπως κάνω λάθος; Καλό είναι αυτά που λέμε να μην είναι λόγια, αλλά και έργα. Γιατί αλλιώς, αγαπητέ, κάνουμε χαβαλέ σε μέρος που δεν πρέπει.


«Στο μεσαίωνα η μεγαλύτερες εστίες μετάδοσης ασθενειών ήταν οι εκκλησίες όπου συγκεντρώνονταν ασθενείς για να προσευχηθούν για να θεραπευτούν και κολλούσαν τους υγειείς.»


Έτερον εκάτερον. Ίσως οι συναθροίσεις έπαιξαν κάποιο ρόλο και όχι η Θεία Κοινωνία. Εξάλλου οι Ρωμαιοκαθολικοί δεν έχουν Θεία Κοινωνία όπως έχουμε εμείς. Αυτοί μεταλάμβαναν όστια, δηλαδή μόνο άρτο.

Αλλά και πάλι αυτή η πρόταση είναι μεροληπτική, καθώς δεν περιλαμβάνει και άλλους παράγοντες. Όπως την αποθήκευση απορριμάτων και λυμάτων δίπλα στα σπίτια και άλλους τρόπους μετάδοσης των ασθενειών στον μεσαίωνα.


Υ.Γ.: Και βάζε σε παρακαλώ κάποιο ψευδώνυμο για να μπορούμε να συνεννοηθούμε.

Ανώνυμος είπε...

Αμάν πια μ αυτή την πρόταση του Καλλικράτη. Σιγά την πρόταση. Διαβάστε πώς μεταδίδεται η φυματίωση. Μπορεί να συν-κοινωνεί με όσους φυματικούς θέλει.

Να πάτε να κάνετε αγιασμό στα πηγάδια του Μπαγκλαντές απ' όπου πίνουν νερό πλούσιο σε αρσενικό και αργοπεθαίνουν.
Δεν γνωρίζω να αγιάστηκαν ποτέ μολυσμένα νερά και να έγιναν πόσιμα. Η θαυματουργία σας είναι πολύ σοφτ και ιμιτασιόν. Άλλωστε και το εμφιαλωμένο νερό του εμπορίου στο πλαστικό μπουκάλι διατηρείται τουλάχιστον ένα χρόνο. Είναι αστείο να υποστηρίζετε πως ο Θεός θαυματουργεί και το θαύμα του είναι το εμφιαλωμένο νερό μακράς διάρκειας.

No44

Ανώνυμος είπε...

Στον εξυπνάκια που λέει να κάνουμε αγιασμό σε μολυσμένα νερά.
Γενεά άπιστη σημείο δε θα σου δοθεί. Αυτό να το θυμάσαι παλιό άθεε.
Για πες μας τώρα και το λόγο.
Για πιο λόγο να κάνουμε αγιασμό σε μολυσμένα νερά και ύστερα να πιούμε από αυτό; Για να ικανοποίησης εσύ τον εγωισμό σου;
Πριτς!
Αμ δε σου γίνεται η χάρη.
Και για να μιλήσω στη γλώσσα που καταλαβαίνεις,
ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΩΛΟ ΔΕΞΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.
ΕΧΕΙΣ ΚΩΛΟ ΕΞΥΠΝΑΚΙΑ;

Όταν ο Χριστός πήρε το ψωμί και το μοίρασε στους μαθητές του τη νύχτα του μυστικού δείπνου, γιατί δε πήρε μολυσμένο ψωμί;
Εξυπνάκια.

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΩΛΟ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ

Ο ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε, No44, γράφετε:

«Μπορεί να συν-κοινωνεί με όσους φυματικούς θέλει.»


Αυτός το ξέρουμε ότι μπορεί μέσω της Θείας Κοινωνίας. Εσείς δεν ξέρουμε αν μπορείτε ― και μάλλον δεν θα μάθουμε ποτέ. Α, και δεν υπάρχει μόνο ο ιός της φυματίωσης, ξέρετε.


«Να πάτε να κάνετε αγιασμό στα πηγάδια του Μπαγκλαντές απ' όπου πίνουν νερό πλούσιο σε αρσενικό και αργοπεθαίνουν.»


Εν ανάγκη, ίσως γίνει και αυτό. Εν ανάγκη. Στην πρώην ΕΣΣΔ, όταν τους κατάσχεσαν τα λειτουργικά σκεύη, κοινωνούσαν από κονσερβοκούτια. (Και δεν έπαθαν τίποτα σας πληροφορώ.)

Αλλά αν έχουμε στη διάθεσή μας πόσιμο νερό, δεν θα πάμε να αγιάσουμε λασπόνερα. Όπως και εσείς όταν πηγαίνετε σε μία δεξίωση δεν φοράτε τα ρούχα με τα οποία κάνετε επισκευή στη μηχανή του αυτοκινήτου σας (π.χ.). Σίγουρα, όμως, αν είσαστε φτωχός και δεν έχετε άλλα ρούχα, ούτε σας δανείζει κάποιος φίλος σας τα δικά του ρούχα, με τα μοναδικά ρούχα που έχετε, τα φθαρμένα και τα μπαλωμένα θα πάτε στη δεξίωση.

Έτσι και εμείς κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, χρησιμοποιούμε τα καλύτερα υλικά που έχουμε διαθέσιμα. Εκεί που σταματάει η δύναμή μας, εκεί που έχουμε εξαντλήσει όλα τα ανθρώπινα περιθώρια, εκεί αρχίζει η δράση του Θεού. (Αυτό γινόταν εξάλλου και στις περιοδείες του Χριστού. Όταν ανάστησε τον Λάζαρο, έβαλε τους ανθρώπους να κάνουν ολόκληρη προετοιμασία ―λες και δεν μπορούσε ο Χριστός π.χ. να σηκώσει την ταφόπλακα από μόνος του― και όταν δεν υπήρχε κάτι άλλο να κάνουν οι άνθρωποι, τότε ανάστησε τον Λάζαρο.)

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί μου, δεν γίνεται να δεχτώ την πρόταση του Καλλικράτη. Θα τον "έκλεβα". Έχω κάνει εμβόλιο για τη φυματίωση.


Όπως ήδη ανέφερα, αυτά είναι σοφτ και ιμιτασιόν. Να πάει ο Καλλικράτης να συν-κοινωνήσει αρρώστους με τον ιό Έμπολα κι αν δεν προσβληθεί τότε θα παραδεχτώ τα μυστήρια της ορθοδοξίας.

υ.γ. Και λίγη μετριοφροσύνη δεν βλάπτει. Δεν ζητώ "σημείον" από το Χριστό. Από υπαλλήλους της Holy Real Estate A.E. ζητώ.

Ανώνυμος είπε...

Kyrie Xristo, mipos einai kairos na epembete? O dialogos exei xefigei. Edo apotiponontai lexeis pou den tha eprepe na iparxoun se ena thriskeutiko dialogo. Balte epitelous kapoia oria.

Ανώνυμος είπε...

ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Αλλά αν έχουμε στη διάθεσή μας πόσιμο νερό, δεν θα πάμε να αγιάσουμε λασπόνερα.

Προφανώς δεν καταλάβατε. Ανέφερα το Μπαγκλαντές με τα δηλητηριασμένα πηγάδια όχι για να πάτε να κάνετε επίδειξη με τον αγιασμό σας αλλά αφού οι ορθόδοξοι ιερείς μπορούν και αγιάζουν τα ύδατα, να πάνε να κάνουν εκεί αγιασμό ώστε ο κόσμος και τα παιδιά να πάψουν να πίνουν ακατάλληλο νερό.


Νο44

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΟ ΑΝΩΝΥΜΟ ΜΕ ΓΚΡΙΚΛΙΣ

Κ. Ανώνυμε πολύ σωστή η παρατήρησή σας. Η θέση μου όμως δεν είναι και τόση εύκολη. Ενώ έχω την δυνατότητα να κόψω τα σχόλια που δεν είναι πρέποντα, δεν θέλω να κάνω διακρίσεις και να κατηγορηθώ πως μεροληπτώ. Όπως θα είδατε έκανα παρατήρηση στον κ. Ανώνυμο 42,5 % και ελπίζω να με ακούσει. Όσο για τον κ. Ανώνυμο με τον αγιασμό, όπως είδατε γελοιοποιήθηκε μόνος του, από την στιγμή που δεν μπόρεσε να μου απαντήσει επιστημονικά. Γνώμη μου είναι, πως πρέπει οι ίδιοι συμμετέχοντες στο διάλογο να βάλουν κάποια όρια και να μην απαντούν σε προκλήσεις που γελοιοποιούν την πίστη μας, έτσι ώστε ο χ είρωνας να αναγκάζεται να αποχωρεί. Άλλωστε πιστεύω το άτομο που δεν σέβεται το επίπεδο του διαλόγου, αλλά βωμολοχεί στην ουσία γελοιοποιεί τον ίδιο του τον εαυτό. Εγώ στον κ. Ανώνυμο με τον αγιασμό, του δήλωσα πως αν δεν σοβαρευτεί διάλογο μαζί του δεν κάνω. Η σημερινή μου εξαίρεση απλά, ήταν μια επίδειξη «ξεγυμνώματός» του και απόδειξη «ρηχότητας» του πνεύματός του. Με αφορμή λοιπόν της σωστής παρατηρήσεώς σας, κάνω έκκληση στους συμμετέχοντες να επαναφέρουν τον διάλογο στο επίπεδο που ήταν πριν και ήταν τόσο αξιοζήλευτος. Πρέπει άλλωστε να σκεφτούν πως δεν προσπαθούμε να πείσουμε κανένα, μαρτυρία δίνουμε, όποιος θέλει την δέχεται. Αν πάντως έχετε εσείς να προτείνετε κάτι, ευχαρίστως να το δεχτώ και να το υιοθετήσω.

Σας ευχαριστώ Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Προς του κυρίους ανώνυμους και μη, μάρτυρες του Ιεχωβά που ειρωνεύονται, γελούν κ.λ.π.

Το πρόβλημά σας είναι η προσπάθεια εκλογίκευσης του Θεού. Γιαυτό και οι πλείστες παρερμηνείες της αγίας Γραφής.
Τα ευαγγέλια και η εκκλησία κατ' επέκταση είναι κατάθεση εμπειρίας. Οι απόστολοι είδαν και άκουσαν, μετέφεραν στους επομένους την εμπειρία τους και αυτοί σε επομένους έως εμάς σήμερα.
Όσο θα θεωρείτε την αγία γραφή ως ένα βιβλίο που έπεσε από τον ουρανό, θα παραμένετε εγκλωβισμένοι στα κατά παρερμηνείαν αριστοτελικού τύπου ερμηνευτικά σχήματα, στα οποία υπέπεσε η δυτική εκκλησία από τον Αυγουστίνο και εντεύθεν.

Στον ανώνυμο με το εμβόλιο:
Ως ιερέας δεν έχω αρνηθεί ποτέ να κοινωνήσω οποιοδήποτε μέλος της εκκλησίας, οτιδήποτε και αν έχει και σε πληροφορώ ότι πηγαίνω σε νοσοκομεία στα τμήματα των λοιμωδών με τα χειρότερα και μεταδοτικότερα περιστατικά και καταλύω το υπόλοιπο που μένει.
Και μάλιστα μου έχει τύχει όταν βάλω το κουταλάκι στο στόμα του αρρώστου να το βγάλει πάλι έξω από αδυναμία να καταπιεί και αμέσως το βάζω στο στόμα μου και το καταπίνω μαζί με τις εκκρίσεις που έχει βγάλει.
Απλά καταθέτω την προσωπική μου εμπειρία και τίποτα παραπάνω. Αν αυτό σου φαίνεται εγωιστικό δικό σου το πρόβλημα.

Βλέπω όμως ότι σε αυτό το διάλογο δίνεται επιτέλους η ευκαιρία να βγάλουν προς τα έξω οι μάρτυρες του Ιεχωβά το πραγματικό τους πρόσωπο. Αυτό φτάνει.

Καλλικράτης

Υ.Γ.
Για το εμφιαλωμένο νερό. Πάρε ένα σφραγισμένο μπουκάλι, άνοιξέ το, πιες λίγο, κλείστο, άνοιξέ το πάλι μετά από λίγες μέρες, μύρισέ το και έλα να μας πεις για πόσο χρόνο άντεξες τη δυσωδία του.
Επίσης οι ρωμαιοκαθολικοί, παρόλο που τελούν κατά παρόμοιο τρόπο τον αγιασμό με εμάς, ρίχνουν αλάτι για να διατηρηθεί λίγο παραπάνω και δεν τον πίνουν αλλά μόνο ραντίζονται.

Ανώνυμος είπε...

Arage oloi eseis pou kanete tous didaskalous,na iparxei enas, esto mono ENAS pou na pisteuei sto Theo pragmatika?

Eloxim

Ανώνυμος είπε...

Giorgo, thimasai pou sou fonaza kane kati mpas kai sosis tin partida? De xreiazetai na kaneis tipota. Oi orthodoxoi oso paei to girnane uper sou to paixnidi me tis simperifores tous.

Eloxim

Ανώνυμος είπε...

«Arage oloi eseis pou kanete tous didaskalous,na iparxei enas, esto mono ENAS pou na pisteuei sto Theo pragmatika?

»Eloxim»



Δεν διεκδικούμε δάφνες ούτε πίστης, ούτε είμαστε αναμάρτητοι. Και ευχαριστούμε που μας το θυμίζεις, γιατί δεν είναι σωστό να υπερηφανευόμαστε για τίποτα.

Επειδή όμως είμαστε άπιστοι, θα έπρεπε να μιμηθούμε τον πατέρα που είχε άρρωστο το παιδί του και παρακάλεσε τον Χριστό να το γιατρέψει. Και Εκείνος του είπε: «Αν μπορείς να πιστέψεις, όλα είναι δυνατά σε κείνον που πιστεύει». Και τότε ο πατέρας του παιδιού έκραξε με δάκρυα: «Πιστεύω, Κύριε. Βοήθει μου τη απιστία», δηλαδή «έχω πόθο να πιστέψω, κι’ εσύ, Κύριε, δυνάμωσέ τον» (Μαρκ. θ' 24). (Αυτά τα λόγια τα πήρα από κείμενο του Φώτη Κόντογλου.)

Ανώνυμος είπε...

«ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Αλλά αν έχουμε στη διάθεσή μας πόσιμο νερό, δεν θα πάμε να αγιάσουμε λασπόνερα.

»Προφανώς δεν καταλάβατε. Ανέφερα το Μπαγκλαντές με τα δηλητηριασμένα πηγάδια όχι για να πάτε να κάνετε επίδειξη με τον αγιασμό σας αλλά αφού οι ορθόδοξοι ιερείς μπορούν και αγιάζουν τα ύδατα, να πάνε να κάνουν εκεί αγιασμό ώστε ο κόσμος και τα παιδιά να πάψουν να πίνουν ακατάλληλο νερό.

»Νο44»



Και δεν πάμε στο Μπαγκλαντές; Πριν φτάσουμε όμως εκεί, δεν κάνουμε μία στάση σε κάποιο νοσοκομείο ―ευτυχώς δεν χρειάζεται να φτάσουμε στο Μπαγκλαντές για να βρούμε κάποιο νοσοκομείο―, όλοι μαζί με τον π. Καλλικράτη να επικοινωνήσουμε με τους αρρώστους (να κάνουμε και κανένα καλό) και να «συν-κοινωνήσουμε» μαζί τους; Τι λέτε; Ένα απόγευμα θα μας πάρει.

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς υπάρχει και ο τραγέλαφος του πτώματος του Βησαρίωνος για να βλέπουμε ποιοι πραγματικά γελοιοποιούνται.


Ισχυρίζεστε ότι ο Θεός θαυματουργεί και το αποτέλεσμα του θαύματός Του είναι ... νεράκι μακράς διάρκειας; Μην Τον ευτελίζετε αν έχετε την καλοσύνη.

Καλλικράτη, ούτε το aids δεν μεταδίδεται με το σάλιο. "Ζευγάρια"
ομοφυλόφιλων που ο ένας ήταν ασθενείς τελευταίου σταδίου aids, χρησιμοποιούσαν τα ίδιo ποτήρι ακόμη και την ίδια οδοντόβουρτσα αλλά ο άλλος δεν κόλλησε. Θαύμα θαύμα!!!
Μόνο με τον ιό Έμπολα θα σε παραδεχτώ!



Νο44.

Ανώνυμος είπε...

Για το σκήνωμα όμως του Αγίου Νεκταρίου δεν λέτε τίποτα.

Όσον αφορά αυτά που γράφετε για τον αγιασμό, «Θεός ου μυκτηρίζεται». Από τη στιγμή που δεν δέχεστε την πρόσκληση του π. Καλλικράτη, άλλος είναι αυτός που ευτελίζεται.

Αυτό που λέτε για το AIDS είναι γνωστό. Ωστόσο κάποιοι «επιστημονικοί» πάλι κύκλοι επιμένουν να σπέρνουν ζιζάνια ότι γίνεται να μεταδοθεί το AIDS μέσω της Θείας Κοινωνίας!

Και μην προτρέπετε τον π. Καλλικράτη να συν-κοινωνήσει με ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τους χειρότερους ιούς. Δεν περίμενε εσάς να του το πείτε. Αυτό είναι το λειτούργημά του και το κάνει, το έκανε και θα το κάνει με αγάπη. Εσάς ούτε αγάπη σας ζητάμε, ούτε τίποτα. Να πάμε να πιούμε ένα κρασάκι με έναν τέτοιο ασθενή σας ζητήσαμε. Εμείς απαντήσαμε, σας περιμένουμε.

Ανώνυμος είπε...

Προς κύριο ανώνυμο 44.
Προσπάθησα να σας προσεγγίσω με τον πιο ευγενικό τρόπο. Όπως φαίνεται όμως μέσα από τα σχόλιά σας, η διάθεσή σας δεν είναι διόλου καλοπροαίρετη. Θα μπορούσα κι εγώ να κάνω αυτό που κάνετε εσείς αγαπητέ ανώνυμε 44. Το πιο εύκολο πράγμα στον άνθρωπο είναι το να βρίζει, να ειρωνεύεται και γενικός να αμαρτάνει. Το δύσκολο είναι να σέβεται και να εκτιμάει. Εσείς ούτε σέβεστε την ορθοδοξία, ούτε εκτιμάτε αυτήν την όμορφη ευκαιρία που μας δίδεται μέσω της τεχνολογίας για να κάνετε διάλογο με άλλους συνανθρώπους μας.
Επειδή εμένα μου αρέσει να ξεκαθαρίζω τη θέση μου, θα σας πω «καλή» συνέχεια σε αυτό που αρχίσατε αλλά δυστυχώς μαζί, δεν θα έχουμε καμία επικοινωνία. Τα σχόλιά σας θα τα ακυρώνω και δεν πρόκειται να τα ξαναδιαβάσω. Ασεβείς δεν χωράνε στο θεολογικό μας διάλογο που είχαμε πολύ ωραία διαμορφώσει.
Σας ευχαριστούμε για τα «ευγενικά σας λόγια και αισθήματα», ο Θεός να σας φωτίζει.

Ιωάθαμ!


Προς κύριο Γιώργο.
Να με συγχωρείτε κύριε Γιώργο, αλλά αυτές τις τελευταίες μέρες με το βομβαρδισμό που δέχεται ο «ΑΠΟΦΑΤΙΣΜΟΣ» έχασα τη σειρά. Χθες νομίζω ήταν που σας υπέβαλα κάποιες ερωτήσεις και περιμένω να απαντήσετε. Αν με ρωτήσατε κάτι κι εσείς και πρέπει να απαντήσω παρακαλώ θυμίστε μου την ερώτησή σας.
Ευχαριστώ.

Ιωάθαμ!

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με το όνομα Ιεχωβάς.

Λέει ο κ.γιώργος
"Θα μάθουμε επίσης πως το πρόφερε ο Ιησούς Χριστός, επειδή θα αναστηθούν και άτομα που τον άκουγαν να κηρύττει."

Αν σου κάνω την παραχώρηση να δεχθώ τις ανακρίβειες της σκοπιάς ότι το όνομα που πρέπει να επικαλούμαστε για το Θεό είναι Ιεχωβάς, τότε πρέπει η σκοπιά να μεταφράσει το "ο Κύριός μου και ο Θεός μου" είτε ως "ο Κύριός μου και Ιεχωβάς μου" ή " ο Ιεχωβάς μου και ο Θεός μου".
Και στις 2 περιπτώσεις θα αναγνωρίσει στο πρόσωπο του Χριστού τον Ιεχωβά!

Ο απόστολος Θωμάς και τον άκουγε και τον έζησε από κοντά και τον αναγνώρισε ως τον Ιεχωβά!

Παλλάδιος

Γιώργος είπε...

κ. Παλλάδιο που έγραψε: "Αν σου κάνω την παραχώρηση να δεχθώ τις ανακρίβειες της σκοπιάς ότι το όνομα που πρέπει να επικαλούμαστε για το Θεό είναι Ιεχωβάς, τότε πρέπει η σκοπιά να μεταφράσει το "ο Κύριός μου και ο Θεός μου" είτε ως "ο Κύριός μου και Ιεχωβάς μου" ή " ο Ιεχωβάς μου και ο Θεός μου".
Και στις 2 περιπτώσεις θα αναγνωρίσει στο πρόσωπο του Χριστού τον Ιεχωβά!"

ΕΠ' ΑΥΤΟΥ
1.
Θα ήθελα να διευκρινήσω πρώτα ότι δεν λέγεται 'Ιεχωβάς' αλλά 'Ιεχωβά'.
Από τα λίγα Εβραϊκά που έχω κάνει σε πανεπιστήμιο πριν μερικά χρόνια, και έγινε συζήτηση για το όνομα του Θεού, στο Τετραγράμματο ΓΧΒΧ δεν υπάρχει 'ς' (Αλλιώς θα ήταν 'πενταγράμματο')
2.
Αν το "ο Κύριός μου και ο Θεός μου" το είχε πεί ο Θωμάς στα Εβραϊκά θα χρησιμοποιούσε τη λέξη 'αδωνάϊ' (= Κύριος) και Ελόαχ / Ελοχίμ (= θεός), οπότε σωστά η ΜΝΚ γράφει όπως είναι και στο κείμενο και σε άλλες μεταφράσεις:
"ἀπεκρίθη Θωμᾶς καὶ εἶπεν αὐτῷ· ὁ κύριός μου καὶ ὁ θεός μου."
„Απαντώντας ο Θωμάς τού είπε: «Ο Κύριός μου και ο Θεός μου!»
ή
'Αποκρίθηκε ο Θωμάς και του είπε: “Ο Κύριός μου και ο Θεός μου!” '

Παρόμοια περίπτωση που ο αντιπρόσωπος αναφέρεται ως ο 'αποστέλλων' (όπως και η αναφορά ενός κυβερνητικού αντιπροσώπου θεωρείται ως 'Η Αθήνα είπε...' ή 'Η Ελλάδα διακρατεί την άποψη...' κλπ) είναι:
1.
(Γένεση 31:11-13) "Τότε ο άγγελος του αληθινού Θεού μού είπε στο όνειρο: “Ιακώβ!” Και εγώ είπα: “Ορίστε!” 12 Και συνέχισε: “Σήκωσε τα μάτια σου, σε παρακαλώ, και δες ότι όλοι οι τράγοι που βατεύουν το ποίμνιο είναι με ραβδώσεις, πιτσιλωτοί και με στίγματα, γιατί είδα όλα όσα σου κάνει ο Λάβαν. 13 Εγώ είμαι ο αληθινός Θεός της Βαιθήλ, όπου έχρισες μια στήλη και όπου ευχήθηκες μια ευχή σε εμένα"
(Εδώ ο άγγελος του αληθινού Θεού λέει αυτά που θα τα έλεγε ο αληθινός Θεός για τον εαυτό του: "Εγώ είμαι ο αληθινός Θεός" - ενώ μιλούσε ο άγγελος)
2.
(Κριτές 2:1) "Τότε ανέβηκε ο άγγελος του Ιεχωβά από τα Γάλγαλα στη Βοκίμ και είπε: «Εγώ σας ανέβασα από την Αίγυπτο και σας έφερα στη γη για την οποία ορκίστηκα στους προπάτορές σας"
(Και εδώ εμφανίζεται ο άγγελος σαν να ήταν αυτός που τους έβγαλε από την Αίγυπτο και τους έφερε στη γη για την οποία ορκίστηκε στους προπάτορες των Ισραηλιτών - ενώ ο Θεός ορκίστηκε στον εαυτό του και ο Θεός τους απελευθέρωσε από την Αίγυπτο)
3.
(Κριτές 6:12-16) "Τότε εμφανίστηκε σε αυτόν ο άγγελος του Ιεχωβά και του είπε: «Ο Ιεχωβά είναι μαζί σου, γενναίε, κραταιέ». 13 Και ο Γεδεών τού είπε: «Συγχώρησέ με, κύριέ μου, αλλά αν ο Ιεχωβά είναι μαζί μας, τότε γιατί μας έχουν βρει όλα αυτά, και πού είναι όλες οι θαυμαστές του πράξεις που μας αφηγήθηκαν οι πατέρες μας, λέγοντας: “Από την Αίγυπτο δεν μας ανέβασε ο Ιεχωβά;” Και τώρα ο Ιεχωβά μάς έχει εγκαταλείψει και μας δίνει στην παλάμη του Μαδιάμ». 14 Και ο Ιεχωβά τον κοίταξε και είπε: «Πήγαινε με τη δύναμή σου αυτή, και σίγουρα θα σώσεις τον Ισραήλ από την παλάμη του Μαδιάμ. Δεν σε στέλνω εγώ;» 15 Αλλά αυτός του είπε: «Συγχώρησέ με, Ιεχωβά. Με τι θα σώσω τον Ισραήλ; Δες! Η χιλιάδα μου είναι η πιο ασήμαντη στον Μανασσή και εγώ είμαι ο μικρότερος στον οίκο του πατέρα μου». 16 Ο Ιεχωβά, όμως, του είπε: «Εγώ θα είμαι μαζί σου..."
(Και εδώ εμφανίστηκε ο άγγελος, αναφέρεται ως να μιλούσε ο Ιεχωβά και ο Γεδεών αποκάλεσε τον άγγελο Ιεχωβά, αν και ο άγγελος ενεργούσε ως αντιπρόσωπος του Ιεχωβά Θεού).

Με αυτή την έννοια μπορεί κάποιος να αντιληφτεί του γιατί ο 'άπιστος' Θωμάς, απευθυνόμενος στον αναστημένο Ιησού, αναφώνησε: «Ο Κύριός μου και ο Θεός μου». (Ιωάννης 20:28) Αυτή και άλλες αφηγήσεις «εγράφησαν δια να πιστεύσουμε ότι ο Ιησούς είναι ο Χριστός ο Υιός του Θεού».
Επίσης, ο Θωμάς δεν διαφωνούσε με τον Ιησού, ο οποίος είχε στείλει στους μαθητές του το μήνυμα: «Αναβαίνω προς τον ...Θεόν μου και Θεόν σας». (Ιωάννης 20:17, 30, 31)
Ο Θωμάς λοιπόν δεν νόμιζε ότι ο Ιησούς ήταν ο Παντοδύναμος Θεός.
Ο Θωμάς καθώς διαπίστωσε ότι ο αναστημένος Χριστός μπήκε στο κλειδωμένο δωμάτιο όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι οι μαθητές του Χριστού αναφώνησε τα πιό πάνω λόγια.

Φυσικά ο Θωμάς είχε υπόψη αυτά πού έλεγε ο ίδιος ο Χριστός - πριν πεθάνει και αναστηθεί - για τον ουράνιο Πατέρα του, όπως το:
1.
'Πάτερ ημών ο εν τοις ουρανοίς, αγιασθήτω το όνομά σου...'
2.
(Ιωάννης 17:3-5) "Αυτό σημαίνει αιώνια ζωή, το να αποκτούν γνώση για εσένα, τον μόνο αληθινό Θεό, και για αυτόν που απέστειλες, τον Ιησού Χριστό. 4 Εγώ σε δόξασα στη γη, έχοντας τελειώσει το έργο που μου έδωσες να κάνω. 5 Τώρα λοιπόν, δόξασέ με εσύ, Πατέρα, δίπλα σε εσένα με τη δόξα που είχα δίπλα σου προτού υπάρξει ο κόσμος."

Έτσι είχε μάθει και ο Θωμάς ποιός ήταν ο μόνος αληθινός Θεός: ο Πατέρας του Χριστού.
Είχε μάθει επίσης ο Θωμάς ποιός ήταν ο 'πρώτος' αντιπρόσωπος του Θεού.
Γνώριζε επίσης ότι άγγελοι είχαν αποκληθεί 'Ιεχωβά' - παρότι δεν ήταν - ως απεσταλμένοι του Ιεχωβά.

Και ο Θωμάς αναγνώριζε τον Ιησού ως Εκπρόσωπο και Αντιπρόσωπο του Θεού, όπως ακριβώς και άλλοι είχαν απευθυνθεί σε κάποιον αγγελικό αγγελιοφόρο σαν να ήταν ο Ιεχωβά.

Το ότι βέβαια ο μόνος Υψιστος είναι ο Ιεχωβά Θεός, φαίνεται:
1. από το προφητικό Βιβλίο του Δανιήλ
(Δανιήλ 7:9-14) "τέθηκαν θρόνοι και ο Παλαιός των Ημερών κάθησε. Τα ρούχα του ήταν λευκά ακριβώς σαν το χιόνι και οι τρίχες του κεφαλιού του ήταν σαν το καθαρό μαλλί. Ο θρόνος του ήταν φλόγες φωτιάς, με τροχούς οι οποίοι ήταν φωτιά που καίει. 10 Ένα ποτάμι φωτιάς έρρεε και έβγαινε από μπροστά του. Χίλιες χιλιάδες τον διακονούσαν και δέκα χιλιάδες επί δέκα χιλιάδες στέκονταν μπροστά του. Το Δικαστήριο κάθησε και βιβλία ανοίχτηκαν.... 13 »Εξακολούθησα να βλέπω στα οράματα της νύχτας, και ορίστε! με τα σύννεφα των ουρανών ερχόταν κάποιος που ήταν σαν γιος ανθρώπου· και απέκτησε πρόσβαση στον Παλαιό των Ημερών, και τον έφεραν μπροστά σε Εκείνον. 14 Και σε αυτόν δόθηκε εξουσία διακυβέρνησης και αξιοπρέπεια και βασιλεία, ώστε όλοι οι λαοί, οι εθνότητες και οι γλώσσες να υπηρετούν αυτόν. Η εξουσία του για διακυβέρνηση είναι εξουσία που θα διαρκέσει στον αιώνα και δεν θα παρέλθει, και η βασιλεία του είναι βασιλεία που δεν θα καταστραφεί."
(Εδώ δίνεται από τον Θεό βασιλική εξουσία στον Χριστό)
2.
(Αποκάλυψη 5:1-10) "Και είδα στο δεξί χέρι Εκείνου που κάθεται στο θρόνο έναν ρόλο γραμμένο από μέσα και στην πίσω πλευρά, πολύ καλά σφραγισμένο με εφτά σφραγίδες. 2 Και είδα έναν ισχυρό άγγελο να διαλαλεί με δυνατή φωνή: «Ποιος είναι άξιος να ανοίξει το ρόλο και να λύσει τις σφραγίδες του;» ... 6 Και είδα να στέκεται ... ένα αρνί σαν να ήταν σφαγμένο, που είχε εφτά κέρατα και εφτά μάτια, ... 7 Και πήγε και τον πήρε αμέσως από το δεξί χέρι Εκείνου που κάθεται στο θρόνο. 8 Και όταν πήρε το ρόλο, τα τέσσερα ζωντανά πλάσματα και οι είκοσι τέσσερις πρεσβύτεροι έπεσαν κάτω μπροστά στο Αρνί, ... 9 Και ψάλλουν έναν νέο ύμνο, λέγοντας: «Άξιος είσαι να πάρεις το ρόλο και να ανοίξεις τις σφραγίδες του, επειδή σφάχτηκες και με το αίμα σου αγόρασες άτομα για τον Θεό...»"
(Πάλι ο Χριστός - ως ξεχωριστή προσωπικότητα - εμφανίζεται ενώπιον του Πατέρα του - του Θεού - και του δίνεται ο ρόλος με τις εφτά σφραγίδες)
3.
(Ψαλμός 2:2) "Οι βασιλιάδες της γης λαβαίνουν θέσεις ... Εναντίον του Ιεχωβά και εναντίον του χρισμένου του"
(Και στην Παλιά όπως και στην Καινή Διαθήκη ξεχωρίζει ο "Ιεχωβά" Θεός από τον χρισμένο Γιό Του 'Χριστό')

Υπό το πρίσμα όλων αυτών μπορεί να κατανοηθούν τα λόγια του 'δύσπιστου' Θωμά.

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Γιώργος έγραψε:

«Αν το "ο Κύριός μου και ο Θεός μου" το είχε πεί ο Θωμάς στα Εβραϊκά θα χρησιμοποιούσε τη λέξη 'αδωνάϊ' (= Κύριος) και Ελόαχ / Ελοχίμ (= θεός)»


Ενώ αν ο Θωμάς ―σε κάποιο άλλο σημείο της Καινής Διαθήκης― προσφωνούσε (το τεχνητό κατά τη Σκοπιά όνομα) «Ιεχωβά», οι Ευαγγελιστές θα έπρεπε να το γράψουν ως «Ιεχωβά» και όχι ως «Θεό». Ευτυχώς ήρθε η θεόπνευστη και πανέξυπνη Σκοπιά μετά από δύο χιλιετίες και διόρθωσε αυτό το λάθος των συγγραφέων της Καινής Διαθήκης. (Βλέπετε, όταν οι Ευαγγελιστές τα γράφανε, η μέρα ―της φώτισης― δεν είχε γίνει «πλήρης».)

Αυτή η «παράλειψη» των Ευαγγελιστών ήταν η αιτία για τη μη σωτηρία όλων των προγόνων μας πριν το 1900, αφού, προφανώς, δεν φρόντισαν οι Ευαγγελιστές να διαδώσουν σε όλον τον κόσμο το όνομα «Ιεχωβά».

Γιώργος είπε...

κ. Ιωάθαμ που έγραψε: "Στην παρατήρηση που μου κάνατε στο Α’ Τιμόθεον 3.16 θα ήθελα να σας ρωτήσω πριν σχολιάσω το εδάφιο αυτό, να μου πείτε αγαπητέ Γιώργο πως μεταφράζεται στα νέα ελληνικά το αρχαίο « Ος » και φυσικά ξέρετε τι εννοώ, «Ος εφανερώθη εν σαρκί»"

ΕΠ' ΑΥΤΟΥ
Δύο μεταφράσεις το αποδίδουν ως εξής:
1.
ΜΝΚ: (1 Τιμόθεο 3:16) "Και είναι ομολογουμένως μεγάλο το ιερό μυστικό της θεοσεβούς αφοσίωσης: “Αυτός φανερώθηκε ως σάρκα..."
2.
Η Καινή Διαθήκη, Μεταγλώττιση Α’, έκδοση 1991, Σπύρος Κίμ. Καραλής, απόδοση στη δημοτική:
Α Τιμ 3:16 "Και ομολογουμένως είναι μεγάλο το μυστήριο της ευσέβειάς μας: Αυτός φανερώθηκε μέσα στη σάρκα"

Και οι δυό μεταφράσεις αποδίδουν εδώ το "ΟΣ" 'Αυτός'
Άλλα παραδείγματα μετάφρασης του 'ΟΣ'
1.
Ματθαίος 10:38 "καὶ ὃς οὐ λαμβάνει τὸν σταυρὸν αὐτοῦ καὶ ἀκολουθεῖ ὀπίσω μου, οὐκ ἔστιν μου ἄξιος."
Πιθανές μεταφράσεις:
1.
"και αυτός που δεν λαμβάνει..."
2.
"και όποιος δεν λαμβάνει..."
3.
"και αυτός ο οποίος δεν λαμβάνει..."

ΜΝΚ: "Και όποιος δεν δέχεται το ξύλο του βασανισμού του και δεν ακολουθεί πίσω μου δεν είναι άξιός μου."
Κ.Δ. 1991, Σπύρος Καραλής:
"Και όποιος δε λαβαίνει το σταυρό του και δεν ακολουθεί πίσω μου δεν μου είναι άξιος."

Σημείωση: Εδώ η λέξη 'σταυρός' δεν είναι κατά γράμμα (γιατί ποιός κουβαλάει κατά γράμμα έναν σταυρό - όχι παιχνίδι - σαν του Χριστού και ποιός κατά γράμμα ακολουθεί τον Χριστό;) αλλά συμβολικά αναφέρεται στο 'ξύλο βασανισμού'.
Κάτι αντίστοιχο είναι όταν λέμε: "Αυτός περνάει το 'γολγοθά' του"
ή "Αυτός περνάει τα πάθη του Χριστού", εννοώντας ότι τα βάσανα που περνάει στη ζωή του είναι παρόμοια με του Χριστού.

Σχετικά με το "καὶ ὁμολογουμένως μέγα ἐστὶν τὸ τῆς εὐσεβείας μυστήριον· ὃς ἐφανερώθη ἐν σαρκί, ἐδικαιώθη ἐν πνεύματι, ὤφθη ἀγγέλοις, ἐκηρύχθη ἐν ἔθνεσιν, ἐπιστεύθη ἐν κόσμῳ, ἀνελήφθη ἐν δόξῃ":
Το "μεγάλο ιερό μυστικό της θεοσεβούς αφοσίωσης" αναφέρεται στο Χριστό και τον μοναδικό, πρωτόγνωρο και πρωτότυπο ρόλο του που ήταν μυστήριο / ιερό μυστικό ακόμα και για αγγέλους.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

κ. Νικόλαο που έγραψε: "αν ο Θωμάς ―σε κάποιο άλλο σημείο της Καινής Διαθήκης― προσφωνούσε (το τεχνητό κατά τη Σκοπιά όνομα) «Ιεχωβά», οι Ευαγγελιστές θα έπρεπε να το γράψουν ως «Ιεχωβά» και όχι ως «Θεό»."

ΕΠ' ΑΥΤΟΥ
Ο Θωμάς γνώριζε ότι το τετραγράμματο ΓΧΒΧ (יהוה) αναφερόταν στον Πατέρα του Χριστού. Έτσι ευνόητα το יהוה προσδιορίζει τον 'Ιεχωβά' και όχι τον 'Ιησού'.

Ανώνυμος είπε...

Προς κύριο Γιώργο.
Σχετικά με το Α’ Τιμόθεον 3.16
Μου μεταφράσατε αγαπητέ το «Ος» σε «Αυτός».
Πρέπει λοιπόν να σας πω για να γνωρίζεται, πως το αρχαίο «Ος» στα νέα ελληνικά μεταφράζεται «ο οποίος» διότι η λέξη «αυτός» στα αρχαία ονομάζεται «ούτος».

Εκτός βέβαια, κι αν εγώ διδάχτηκα διαφορετικά αρχαία από εσάς.
Είναι προφανές! Αν άφηνε τη σωστή λέξη: «ος», δηλαδή «ο οποίος», ο αναγνώστης αμέσως θα αναρωτιόταν: «Ποιος ΄΄οποίος΄΄;» Και κοιτάει να δει για ποιον μιλούσε πριν ο Παύλος. Και τότε ο αναγνώστης, ανακαλύπτει ότι "ο οποίος", είναι Ο ΘΕΟΣ!!!
Δεν είναι έτσι κύριε Γιώργο;
Η Σκοπιά όμως, με δόλο, άλλαξε το "ο οποίος", με "Αυτός", έτσι ώστε να δίνει (κατά το δυνατόν) την εντύπωση, ότι ο Παύλος αλλάζει θέμα, και μιλάει για τον Χριστό, για τον οποίο δυστυχώς για εσάς κύριε Γιώργο δεν μιλούσε πριν.

Η Σκοπιά και σε αυτή την περίπτωση, έκανε την γκάφα της κύριε Γιώργο.
Στο τεύχος της 1ης Μαρτίου 1985, σελ. 24, μεταφράζει τη λέξη: "ος", ως: "ο οποίος", και όχι ως: "Αυτός", όπως κάνει στη ΜΝΚ.

Κύριε Γιώργο, όπως σας είπε και ο κύριος Χρήστος, το δυστύχημά σας είναι ότι μπλέξατε με ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλύτερα τη Σκοπιά από εσάς.
Πραγματικά λυπάμαι που ακολουθείτε μια τόσο αντιφατική εταιρία για θέματα πίστεως και πολύ περισσότερο για τη σωτηρία της ψυχής σας.

Ιωάθαμ!

Ανώνυμος είπε...

Όχι κ.γιώργο. Δεν θα μας επιβάλετε την ημιμάθειά σας.
Ήμουν σαφέστατος. Αν δεχτώ το όνομα Ιεχωβάς (και αφήστε τα μαθήματα εβραϊκών και τους κομπασμούς), είναι αναγκασμένη η σκοπιά να αποδεχθεί την χρησιμοποίηση του ονόματος αυτού από τον Θωμά.
Όσο μπορείτε να μου αποδείξετε απόλυτα ότι το όνομα του Θεού είναι Ιεχωβά και ότι το χρησιμοποιούσε ο Χριστός άλλο τόσο μπορώ να σας αποδείξω ότι το χρησιμοποίησε και ο Θωμάς αναφερόμενος στον Χριστό.
Αλλά βλέπετε χρησιμοποιείτε τα, ελοχίμ, αδωναϊ, ιεχωβά κλπ κατά τον τρόπο που βολεύει τις παραμορφωμένες διδασκαλίες σας.

Μάλλον δεν σου αρκούν τα όσα σου έγραψα περί του "θεοειδούς" και θέλεις να μεταπηδήσεις από την Ελληνική στην Εβραϊκή ονομάτων επίσκεψη.

Παλλάδιος

Γιώργος είπε...

κ. Χρήστο που έγραψε: "« Πρέπει επιπλέον να λάβετε και κάτι υπόψη σας. ΠΩΣ Η Κ.Δ. ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΕΒΡΑΪΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, «ΗΛΙ» (Ματθ. 27,46), «ΕΛΩΙ» (Μαρκ. 15, 34), «ΣΑΒΑΩΘ» (Ρωμ. 9, 29).» Αν υπήρχε το όνομα Ιεχωβά γιατί να μην το αναφέρουν; "

ΕΠ' ΑΥΤΟΥ
Βέβαια το όνομα του Θεού περιέχεται στο Αλληλούια ή Αλλελουγιάχ = 'Αινείτε τον Γιαχ'
Γιάχ = συντετμημένη μορφή του ονόματος Ιεχωβά.

Επειδή είναι αποδεδειγμένο ότι αφαιρούσαν το όνομα 'Ιεχωβά' στη μορφή του τετραγράμματου (יהוה) όπως υπήρχε στην Ελληνική Μετάφραση των Εβδομήκοντα - τον 1ο αιώνα π. Χ. και το αντικαθιστούσαν με το 'Κύριος' όπως στον Ελληνικό 'Αλεξανδρινό κώδικα' του 5ου αιώνα, επόμενο ήταν ότι και οι παραπομπές από την Παλιά στην Καινή Διαθήκη που περιείχαν το τετραγράμματο (יהוה) θα είχαν την ίδια κατάληξη.
Φαίνεται ότι γενικότερα δεν υπήρχε πρόβλημα με άλλα ονόματα, αλλά προφανώς με το πέρασμα του χρόνου σε μετέπειτα αντίγραφα αφαιρέθηκε το τετραγράμματο (יהוה).
(Η Σκοπιά 1. Αυγούστου 2008 στις σελ. 18-22 αναφέρει σχετικά στο θέμα "Πρέπει να εμφανίζεται το όνομα Ιεχωβά στην Καινή Διαθήκη;")

Ενώ δεν έμεινε το τετραγράμματο σε πολλές μεταφράσεις ούτε στην Παλιά Διαθήκη, και μερικές άφησαν ένα 'αναγκαστικό' δείγμα στο Έξοδος 6:3, συνήθως ως Ιεοβά / Γιαχβέ, πολλά 'εξελληνισμένα' ονόματα περιέχουν τη συντομογραφία του τετραγράμματου ΓΧΒΧ (Ιεχωβά / Γιαχβέ) ως 'Γιάχ'
π.χ.
Το Ιησούς (Γεχοσούα) σημαίνει 'Ο Ιεχωβά Είναι Σωτηρία'
Ζαχαρίας (Ζεχαργιάχ): 'Ο Γιάχ Έχει Θυμηθεί'
Ησαΐας: 'Σωτηρία του Ιεχωβά'
Εζεκίας: 'ο Ιεχωβά ενίσχυσε'
Αλληλούια ή Αλλελουγιάχ: 'Αινείτε τον Γιαχ'
Ιωήλ: 'Ο Ιεχωβά Είναι Θεός'
Ανανίας: 'Ο Ιεχωβά Έχει Δείξει Εύνοια'
Αζαρίας: 'Ο Ιεχωβά Έχει Βοηθήσει'
ΝΕΕΜΙΑΣ: 'Ο Γιαχ Παρηγορεί'
Ιερεμίας (Γιρμεγιάχ ή Γιρμεγιάχου): 'Ο Γιάχ Εξυψώνει' ή 'Ο Γιάχ Αποδεσμεύει'
Ωσηέ (του οποίου το όνομα είναι συντμημένη μορφή του ονόματος Χοσάιαχ): 'Σωσμένος από τον Γιαχ'
Ιωήλ (Γιωέλ): 'Ο Ιεχωβά Είναι ο Θεός'
Σοφονίας (Τσεφανγιάχ):'Ο Γιάχ Έχει Σκεπάσει (Φυλάξει)'

Επίσης πολλά ονόματα περιέχουν την συντομογραφία της λέξης θεός 'Ηλ' ή 'Ελ' (απ' το Ελόαχ / Ελοχίμ) - τα αναφέρω απλώς συγκριτικά -

Εμμανουήλ σημαίνει 'Μαζί Μας Είναι Ο Θεός' (Μεθ’ ημών ο Θεός)
Σαμουήλ: 'Όνομα του Θεού'
Ελιακείμ: 'ο Θεός υψώνει'.
Μιχαήλ:'Ποιος Είναι Όμοιος με τον Θεό;'
Ισραήλ: 'Εκείνος που Αναμετριέται με τον Θεό'.
Δανιήλ: 'Κριτής μου Είναι ο Θεός'
Νάθαν:'[Ο Θεός] Έχει Δώσει'

Τελικά δεν έγινε 'εφεύρεση' του ονόματος 'Ιεχωβά' από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, εφόσον βρέθηκε αυτή η αναφορά ακόμα και σε πολλά νομίσματα, σε πολλούς ναούς και σε άλλες επιγραφές σε περασμένους αιώνες.
Και δεν είναι 'ειδωλολατρική' παράδοση η χρήση του ονόματος του Θεού που πρέπει να αποφεύγεται ούτε 'παράδοση ανθρώπων', επειδή δεν έρχεται σε αντίθεση με καμιά διδασκαλία της αγίας Γραφής.

Τουναντίον στο όνομα του Θεού προσδίδει η αγία Γραφή μεγάλη αξία και η αναφορά του ονόματος του Θεού είναι ζωοσωτήρια (Ρωμ. 10:13)

Γιώργος

Γιώργος είπε...

κ. Ιωάθαμ που έγραψε: "το αρχαίο «Ος» στα νέα ελληνικά μεταφράζεται «ο οποίος» διότι η λέξη «αυτός» στα αρχαία ονομάζεται «ούτος». "

ΕΠ' ΑΥΤΟΥ
Και στο "ο εν τω ελαχίστω πιστός"
το 'ο' μεταφράζεται 'αυτός πού' ή 'αυτός ο οποίος' ή 'όποιος'
και το 'όστις' είπσης μεταφράζεται 'όποιος' αλλά και 'αυτός που' ή 'αυτός ο οποίος'
π.χ.
"ἀλλ' ὅστις σε ῥαπίζει εἰς τὴν δεξιὰν σιαγόνα σου, στρέψον αὐτῷ καὶ τὴν ἄλλην· "
Ματθαίος 5:41 "καὶ ὅστις σε ἀγγαρεύσει μίλιον ἕν ὕπαγε μετ' αὐτοῦ δύο."
Ματθαίος 18:4 "ὅστις οὖν ταπεινώσει ἑαυτὸν ὡς τὸ παιδίον τοῦτο, οὗτός ἐστιν ὁ μείζων ἐν τῇ βασιλείᾳ τῶν οὐρανῶν. "

Άρα μη γίνεστε κ. Ιωάθαμ τόσο απόλυτος σε μεταφράσεις λέξεων. Ίσως να έχετε και εσείς 3-4 διαφορετικές μεταφράσεις τουλάχιστο της Καινής Διαθήκης.
Αλλωστε γνωρίζετε ότι κάθε πρόταση της αγίας Γραφής μπορεί να μεταφραστεί με πολλούς τρόπους και όχι μόνο με έναν.

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Γιώργος έγραψε:

«Ο Θωμάς γνώριζε ότι το τετραγράμματο ΓΧΒΧ (יהוה) αναφερόταν στον Πατέρα του Χριστού. Έτσι ευνόητα το יהוה προσδιορίζει τον 'Ιεχωβά' και όχι τον 'Ιησού'.»


Συμφωνείτε μαζί μου δηλαδή ότι επί 1900 χρόνια οι Ευαγγελιστές παραπλάνησαν τον κόσμο και το 1900 ήρθε η Σκοπιά να βάλει τα πράγματα στη θέση τους (γιατί χωρίς να ξέρεις αυτό το όνομα, δεν μπορείς να σωθείς). Α, και θα συμφωνήσετε επίσης μαζί μου ότι και η αυστηρότατη εντολή στο τέλος της Καινής Διαθήκης ήταν ατυχής, αφού λέει να μην αλλάζουμε τα κείμενα της. Αν δεν υπήρχε, δεν θα φτάναμε στο 1900 για να πάρει την πρωτοβουλία η θαρραλέα Σκοπιά και να αλλάξει τη λέξη «Θεός» με τη λέξη «Ιεχωβά» 237 φορές στην Καινή Διαθήκη (χώρια τις υπόλοιπες αλλαγές «ων ουκ έστι αριθμός»).


Υ.Γ.: Κ. Παλλάδιε, έχετε κανένα πρόβλημα με τους κομπασμούς; Επειδή ο Χριστός και οι ακόλουθοί του δεν κόμπαζαν; Καλά έκαναν, αφού εμείς είμαστε καλύτεροι από αυτούς. Δεν καταλάβατε· η Σκοπιά ξαναγράφει την Αγία Γραφή «όπως θα έπρεπε να είναι», σαν την Coca-Cola Zero.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΚΥΡΙΟ ΓΙΩΡΓΟ

ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΙΕΧΩΒΑ

Κ. Γιώργο όσο ασχολείστε με το ΤΕΧΝΗΤΟ όνομα Ιεχωβά τόσο θα εκτίθεσθε. Δεν ξέρω γιατί εξακολουθείτε να ασχολείστε με ένα θέμα το οποίο είναι πεντακάθαρο.

Ας το πω λοιπόν για τελευταία φορά για να τελειώνουμε. Το όνομα Ιεχωβά είναι ένα ΤΕΧΝΗΤΟ όνομα, γεγονός που έχει αποδεχτεί η Σκοπιά. Ναι ή όχι;

Το γιατί επιμένει ο κ. Γιώργος και η Σκοπιά είναι προφανές. Είναι μία από τις πιο βασικές διδασκαλίες της Σκοπιάς, μαζί με τους 144.000 και το 1914. Δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά γιατί είναι σαν να του λέμε να πάψει να είναι ΜτΙ.

Ας δώσω τώρα κάποιες απαντήσεις σε αυτά που γράφετε.

1. Το ότι το όνομα Ιεχωβά υπήρχε στα χειρόγραφα της Κ.Δ. που υποστηρίζει η Σκοπιά είναι αστείο να το αναφέρετε, και είναι μόνο στην φαντασία της Σκοπιάς. Και σας καλώ όλους να θαυμάσετε, τις για μια ακόμη φορά παλινωδίες της Σκοπιάς σε αυτό το θέμα, και να δείτε ΠΟΣΟ ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ ΕΙΝΑΙ:

Σκοπιά 1967, σελ. 6: «Κάποτε στην διάρκεια του τρίτου αιώνος (σημ. Χρήστου: βάσει ανύπαρκτων στοιχείων), το Θείον όνομα «Ιεχωβά» ΑΦΗΡΕΘΗ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΡΑΦΩΝ»

Σκοπιά 1971, σελ. 678: « Αλλά ΠΟΤΕ οι «Χριστιανοί» ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ στις Ελληνικές μεταφράσεις των Εβραϊκών Γραφών το όνομα του Θεού στην Τετραγράμματη μορφή του με τους τίτλους Κύριος και ο Θεός; ΑΝ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ, τότε θα χυθεί φως στο ζήτημα του αν οι συγγραφείς των Χριστιανικών Ελληνικών Γραμμάτων χρησιμοποίησαν πράγματι το όνομα του Θεού στα θεόπνευστα συγγράμματά των, καθώς και στο ζήτημα του ΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΤΩΝ ΑΡΧΙΚΩΝ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΘΕΙΟΝ ΟΝΟΜΑ».

Σήμερα ξαναγυρνάει στην διδασκαλία του 1967 και λέει πως αφαιρέθηκε.

Τι να κάνει και ο κ. Γιώργος λοιπόν. Ανάλογα με το «καινούργιο φως», κάθε φορά υποστηρίζει αυτά που του λέει η Σκοπιά.

Στο σημείο αυτό καλό είναι να δούμε πως θεσπίστηκε αυτό το όνομα, και γιατί οι ΜτΙ ονομάζονται έτσι.

Μέχρι το 1931 οι Μ. του Ιεχωβά ήταν γνωστοί σαν «Σπουδαστές των Γραφών» ή «Ρωσσελίτες». Πως έφτασαν τότε στην υιοθέτηση του σημερινού ονόματος; Τα γεγονότα έχουν ως εξής:
Πριν το 1925 ο τότε πρόεδρος της Εταιρίας, Ιωσήφ Ράδερφορντ, κυκλοφορεί ένα βιβλιαράκι με τον τίτλο «Εκατομμύρια που ήδη ζουν ουδέποτε θα πεθάνουν». Εκεί ο Ράδερφορντ ορίζει το 1925 σαν έτος αναστάσεως των αρχαίων Πατριαρχών(Αβραάμ, Ισαάκ, Νώε κ.λ.π.) και έτος συντέλειας του κόσμου. Όταν όμως ήρθε και πέρασε το 1925 χωρίς να συμβεί τίποτε από τα παραπάνω, ένας αρκετά ικανός αριθμός οπαδών –άλλωστε οι Μ. του Ιεχωβά δεν ξεπερνούσαν τότε τις 56.000– επαναστατεί και αποχωρεί. Επειδή γινόταν σύγχυση αφού και οι δυο παρατάξεις πλέον χρησιμοποιούσαν το ίδιο όνομα, ο Ράδερφορντ σκέφτεται κάτι το σατανικό. Ν’ αλλάξει την ονομασία των οπαδών του, κόβοντας έτσι κάθε επαφή με τους διαφωνούντες, αλλά και βγάζοντας από πάνω του και από τους οπαδούς του, τη “ρετσινιά” της αποτυχημένης πρόβλεψης. Έτσι τον Σεπτέμβριο του 1931, σε μια συνέλευση στο Κολόμπους του Οχάϊο, , κατόπιν εισήγησης του Ράδερφορντ υιοθετείται το σημερινό όνομα των Μ. του Ιεχωβά και το οποίο αγιογραφικά το στηρίζουν στο βιβλίο του Ησαΐα, κεφάλαιο 43, στίχος 10, όπου εκεί ο Θεός απευθυνόμενος στους Ισραηλίτες, τους λέει “σεις είστε μάρτυρες μου”.

ΔΗΛΑΔΗ Η ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΙΕΧΩΒΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ «ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ» ΤΟΥ ΡΟΔΕΡΦΟΡΝΤ.

Δεν μπορώ να κρατηθώ σ’ αυτό το σημείο και να μην γράψω πως υιοθετήθηκε το όνομα Ιεχωβά από τον Ρόδερφορντ. Είναι πράγματι απολαυστικό:

Το απόσπασμα αυτό είναι από το Βιβλίο του Έτους 1983, σελ. 161, και είναι μια αφήγηση ενός εξέχοντα ΜτΙ του Α.Χ. Μακμίλλαν.

« Πραγματικά, ΗΤΑΝ Ο ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ ΘΕΟΣ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ Σ’ ΑΥΤΟ, διότι ο αδελφός Ρόδερφορφ ο ίδιος μου είπε ότι ξύπνησε μια νύχτα όταν προετοιμαζόταν για εκείνη τη συνέλευση και είπε, ‘Γιατί να τους φέρω όλους εδώ;’ Και τότε άρχισε να σκέπτεται γι’ αυτό, ΚΑΙ ΤΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΝΟΥ ΤΟ ΜΓ’ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟΥ ΗΣΑΪΑ. Σηκώθηκε στις δύο η ώρα το πρωΐ και έγραψε στενογραφικά στο γραφείο του, ένα σχεδιάγραμμα της ομιλίας που επρόκειτο να δώσει για τη Βασιλεία, την ελπίδα του κόσμου, και για ΤΟ ΝΕΟ ΟΝΟΜΑ. Και όλα όσα ακούστηκαν απ’ αυτόν εκείνη τη φορά προετοιμάστηκαν εκείνη τη νύχτα, ή εκείνο το πρωΐ στις δύο η ώρα. ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ -ΟΥΤΕ ΤΟΤΕ ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ- ΟΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΤΗΥΘΥΝΕ Σ’ ΑΥΤΟ , ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ Ο ΙΕΧΩΒΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΕΡΝΟΥΜΕ και είμαστε πολύ ευτυχισμένοι και πολύ χαρούμενοι να το έχουμε.»

Έτσι που λέτε αγαπητοί μου, ήρθε «θεία φώτιση» στον «Άγιο» Ρόδερφορφ, από τον Ιεχωβά για το όνομα Ιεχωβά.

ΑΠΟΡΙΑ ΧΡΗΣΤΟΥ: ΑΦΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΙΕΧΩΒΑ ΚΑΤΗΥΘΥΝΕ ΤΟΝ ΡΟΔΕΡΦΟΡΝΤ, ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΙΕΧΩΒΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΕΙ Η ΟΡΘΗ ΠΡΟΦΟΡΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ; ΤΙ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ ΙΕΧΩΒΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΤΕ; ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ «ΙΕΧΩΒΟΥΛΗΣ» ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΧΟΛΙΑ;


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ Κ. ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΥΧΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ «ΕΥΤΡΑΠΕΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ» ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2007, ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΡΕΠΩ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ ΜΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΤΟΥ «ΑΓΙΟΥ» ΡΟΔΕΡΦΟΡΝΤ


Μετά τιμής Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Προς κύριο Γιώργο.
Δεν γίνομαι καθόλου απόλυτος, σας απάντησα μέσα από τη Σκοπιά κύριε Γιώργο, λέει ψέματα η Σκοπιά;
Στο τεύχος της 1ης Μαρτίου 1985, σελ. 24, μεταφράζει τη λέξη: "ος", ως: "ο οποίος", και όχι ως: "Αυτός", όπως κάνει στη ΜΝΚ.

Το Α’ ΤΙΜΟΘΕΟΝ 3.16 δεν υπάρχει ούτε μία αμφιβολία ότι μιλάει για το Θεό που ενσαρκώθηκε, γι’ αυτό το αναφέρει και ως μυστήριο.

Ο Χριστός για εσάς ήταν ένας απλός άνθρωπος ένας προφήτης όπως λέτε στα φυλλάδιά σας, «Ο μεγαλύτερος άνθρωπος» το λέτε κιόλας.
Αφού ήταν ένας μεγάλος άνθρωπος, πού είναι το μυστήριο;

Ξέρετε πόσοι μεγάλοι άνθρώποι έχουν περάσει από αυτόν τον κόσμο κύριε Γιώργο;
Εξηγήστε μας λοιπόν, γιατί μιλάει για μυστήριο;

Και μια ερώτηση ακόμα, μπορείτε να με παραπέμψετε σε ποιο εδάφιο βρήκατε το,
«Και στο "ο εν τω ελαχίστω πιστός"
το 'ο' μεταφράζεται 'αυτός πού' ή 'αυτός ο οποίος' ή 'όποιος'
και το 'όστις' είπσης μεταφράζεται 'όποιος' αλλά και 'αυτός που' ή 'αυτός ο οποίος'

Ιωάθαμ!

Ανώνυμος είπε...

Και αφού υποβιβάζουν, Ιωάθαμ, τόσο τον Χριστό, θέλουν να λέγονται και «Χριστιανοί» Μάρτυρες του Ιεχωβά. Δεν καλύπτονται από τον «έναν και μοναδικό θεό τους» τον Ιεχωβά, κοτσάρουν και το «Χριστιανοί» για να μπορούν να προσελκύσουν περισσότερα θύματα.

Σκέφτεται το καημένο το θύμα: «Αυτοί την "Αγία Γραφή" διαβάζουν, είναι και "Χριστιανοί," δεν πάω και εγώ μαζί τους;». Από μάρκετινγκ αν μη τι άλλο γνωρίζουν στην εταιρεία Σκοπιά.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΚΥΡΙΟ ΓΙΩΡΓΟ

ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΙΕΧΩΒΑ

Κ. Γιώργο, συνεχίζω.

Γράφετε: «Και δεν είναι 'ειδωλολατρική' παράδοση η χρήση του ονόματος του Θεού που πρέπει να αποφεύγεται ούτε 'παράδοση ανθρώπων', επειδή δεν έρχεται σε αντίθεση με καμιά διδασκαλία της αγίας Γραφής.»

Απάντηση : Αυτό είναι δικιά σας γνώμη ή της Σκοπιάς; Διευκρινίστε το παρακαλώ. Και πως δεν είναι παράδοση των ανθρώπων. Το γράφει μήπως η Αγία Γραφή και δεν το ήξερα; Και τι εννοείται επειδή δεν έρχεται σε αντίθεση με καμιά διδασκαλία της αγίας Γραφής. Πως οτιδήποτε δεν έρχεται σε αντίθεση με καμιά διδασκαλία της αγίας Γραφής το υιοθετεί η Σκοπιά, αυτό θέλετε να πείτε; Άρα ότι έχουμε υιοθετήσει και εμείς και δεν έρχεται σε αντίθεση με καμιά διδασκαλία της αγίας Γραφής, πρέπει να το δεχτείτε, έτσι δεν είναι;

Γράφετε: «Τελικά δεν έγινε 'εφεύρεση' του ονόματος 'Ιεχωβά' από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, εφόσον βρέθηκε αυτή η αναφορά ακόμα και σε πολλά νομίσματα, σε πολλούς ναούς και σε άλλες επιγραφές σε περασμένους αιώνες.»


Απάντηση : Το πώς υιοθέτησε η Σκοπιά το ΤΕΧΝΗΤΟ όνομα Ιεχωβά το έχω γράψει δεκάδες φορές. Αυτό που λέτε πως βρίσκετε σε πολλά νομίσματα και σε πολλούς ναούς, μπορείτε να είστε πιο διαφωτιστικός, γιατί μπερδεύονται οι συνομιλητές και νομίζουν για τους παλιούς αιώνες πριν δηλ. τον 13ο αιώνα, ενώ εσείς εννοείτε τους πρόσφατους αιώνες. Και ποια είναι τα πολλά νομίσματα. Έγώ βρήκα ‘ένα μόνο Γερμανικό, χρονολογίας 1637. Όσο για τους ναούς που λέτε άλλοτε έχουν το τετεραγράμματο και άλλοτε το Ιεχωβά, ακριβώς επειδή το έχουν συνηθίσει οι άνθρωποι. ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΥΤΟ ΠΩΣ ΕΤΣΙ ΠΡΟΦΕΡΟΤΑΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΜΕ;

Γράφετε: «Ο Χριστός έβλεπε το όνομα του Πατέρα του γραμμένο και γνώριζε την προφορά του καλύτερα από όλους, και το φανέρωσε.»

Απάντηση : Ότι θα γράψω μην το πάρετε σαν προσβολή, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω κάτι, γιατί δεν έχει συμβεί μόνο μια φορά. Είστε βέβαιος πως ξέρετε την διδασκαλία της Σκοπιάς και ειδικά σε τόσο βασικά θέματα όπως το όνομα; ΓΙΑΤΙ Η ΣΚΟΠΙΑ ΛΕΕΙ ΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ.

ΔΙΑΓΓΕΛΕΙΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΣΕΛ. 20 -21:

« ΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΗΔΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. Το έβλεπαν και το διάβαζαν στους ρόλους των Εβραϊκών Γραφών που υπήρχαν στις συναγωγές τους. Επίσης το έβλεπαν και το διάβαζαν στη Μετάφραση των Εβδομήκοντα. ΕΦΟΣΟΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΟ ΘΕΪΚΟ ΟΝΟΜΑ, ΜΕ ΠΟΙΑ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟ ΦΑΝΕΡΩΣΕ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕ, ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ;»

Άρα κ. Γιώργο δεν στέκει αυτό που λέτε πως ο Χριστός τους φανέρωσε την προφορά του ονόματος, αφού όπως γράφει η Σκοπιά οι άνθρωποι τότε ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΦΟΡΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. Άρα δεν μπορούσε να τους φανερώσει ένα φανερωμένο;

Αγαπητέ κ. Γιώργο, δυστυχώς το όνομα Ιεχωβά είναι ένα ΤΕΧΝΗΤΟ όνομα. Όσο και να προσπαθήσετε να το δικαιολογήσετε, και όπως σας είπα σας καταλαβαίνω γιατί, δεν μπορείτε και εσείς και η Σκοπιά, παρά να πέφτετε σε αντιφάσεις. Δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο, παρά πως αναλωνόμαστε σε ένα ζήτημα που είναι ξεκάθαρο.

Τελειώνοντας σας θυμίζω αυτό που είχα γράψει στον άλλο ΜτΙ τον αντι – αιρετικό με τον οποίο είχα κάνει διάλογο. Αν ήταν ο Χριστός θα άρχιζε την Κυριακή Προσευχή ως εξής: «Ιεχωβά που είσαι στους ουρανούς…» και όχι «Πάτερ ημών..».

Μετά τιμής Χρήστος - αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θέλω να ρωτήσω κάτι άλλο τον κύριο Γιώργο σχετικά με το όνομα. Όλοι γνωρίζουμε το περιστατικό με το Μωυσή και την αποκάλυψη του ονόματος Γιαχβέ κτλ μη ψάχνω για εδάφια τώρα.
Ρωτώ λοιπόν.
Αν ο Θεός φανερωνόταν σε έναν Έλληνα, αντί του Μωυσέως, πιστεύετε πως πάλι Γιαχβέ θα του έλεγε ο Θεός;

Ιωάθαμ!

Ανώνυμος είπε...

κ.Νικόλαε έχω πρόβλημα με την υποτίμηση της νοημοσύνης μας από τα μέλη της σκοπιάς.
Ο κ.γιώργος χρησιμοποιώντας πασαλείμματα από τις γυμνασιακές του γνώσεις, άντε και από κανα δυο σεμινάρια που έκανε, προσπαθεί να μας επιβάλει την εκλογίκευση του υπερβατού, αναγορεύοντας εαυτόν πρύτανη της θεολογίας.
Να του δώσουμε και Πλάτωνα να "σκοπιοποιήσει" (εκ του παρερμηνεύω κατά την σκοπιά) τις ιδέες των όντων και το όντως Αγαθό.

Παλλάδιος

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο, το Γιαχβέ είναι όνομα;
Αλήθεια;
Είσαι σίγουρος;
Πόσο σίγουρος είσαι;
Αν εγώ ο Στελάκος τώρα σου πω ότι το Γιαχβέ δεν είναι όνομα και ότι είναι ρήμα, τι θα μου απαντήσεις;

Για ψάξ’το λίγο το πράγμα.

Στέλιος.

Γιώργος είπε...

κ. Ιωάθαμ που έγραψε: "Εγώ θέλω να ρωτήσω κάτι άλλο τον κύριο Γιώργο σχετικά με το όνομα. Όλοι γνωρίζουμε το περιστατικό με το Μωυσή και την αποκάλυψη του ονόματος Γιαχβέ κτλ μη ψάχνω για εδάφια τώρα. Ρωτώ λοιπόν. Αν ο Θεός φανερωνόταν σε έναν Έλληνα, αντί του Μωυσέως, πιστεύετε πως πάλι Γιαχβέ θα του έλεγε ο Θεός;"

ΕΠ' ΑΥΤΟΥ
Μου θυμίσατε κ. Ιωάθαμ την απάντηση του Μ. Αλeξάνδρου στην πρόταση του Παρμενίωνα: «Εγώ θα δεχόμουν, αν ήμουν ο Αλέξανδρος». Ο Αλέξανδρος απάντησε: «Κι εγώ θα δεχόμουν, αν ήμουν ο Παρμενίων».

Μου ζητάτε λοιπόν - στην ουσία - να σας πώ, πως αν ήμουν θεός εγώ, τι θα έκανα; Δεν είμαι θεός, άρα ως άνθρωπος θα έδινα απάντηση που θα ικανοποιούσε τις σκέψεις μου, ενώ οι σκέψεις του Θεού είναι πολύ ανώτερες από τις σκέψεις όλων.

Το να πώ ότι θα το έλεγα με την Εβραϊκή προφορά έχοντας το σκεπτικό ότι ο ίδιος ο Θεός άλλαζε ονόματα μερικών υπηρετών του για να τους προσδώσει κάποια σημασία που δεν είχε το αρχικό τους όνομα,(Εκτός και αν όλα άρχιζαν με τη χρήση της Ελληνικής αντί της Εβραϊκής - οπότε δεν θα υπήρχε το τετραγράμματο ΓΧΒΧ - יהוה) είναι μόνο δική μου εκτίμηση.

Π.χ. Ο Θεός άλλαξε το όνομα του Άβραμ σε Αβραάμ: (Γένεση 17:5) "το όνομά σου δεν θα καλείται πια Άβραμ, αλλά το όνομά σου θα γίνει Αβραάμ, επειδή πατέρα πλήθους εθνών θα σε κάνω".
Άρα το όνομα που αποκάλυψε για τον εαυτό Του, έχει αντίστοιχη προσδιοριστική σημασία μόνο στην Εβραϊκή γλώσσα (και όχι στην Ελληνική).
(όπως .χ. το Wolfgang (Βόλφγκανκ) που σημαίνει 'μονοπάτι / πατημασιά του Λύκου' δεν έχει στα ελληνικά την αντίστοιχη σημασία, αλλά ούτε και αποδίδεται μεταφρασμένο ένα όνομα σε αυτόν που το έχει)

Γιατί όμως να υπερβαίνω τη δικαιοδοσία μου, εφόσον δεν μου ανήκει κάτι παραπάνω;

Πάντως ο Μωϋσής έγραψε το τετραγράμματο ΓΧΒΧ (יהוה) - λόγω της Εβραϊκής γλώσσας που γραφόταν μόνο με σύμφωνα και όχι με φωνήεντα.
Η απόδοσή του στα Ελληνικά, έστω και τους τελευταίους αιώνες ως 'Ιεχωβά' ή όπως τα τελευταία χρόνια το προτιμούν 'Γιαχβέ' οι λόγιοι, νομίζω ότι περιέχει τη 'βάση' του ονόματος, - το τετραγράμματο ΓΧΒΧ (יהוה) - πού όπως φαίνεται ποτέ δεν θα χαθεί, και όπως έγραψα η ακριβέστατη προφορά του θα πιστοποιηθεί το αργότερο με την ανάσταση των νεκρών που τη γνώριζαν, όπως του Μωϋσή που την άκουσε κατευθείαν από τον Θεό.

Τελικά όσο και 'τεχνικό' να παρουσιάζεται, έχει μια πολύ ΄φυσική', πραγματική και σταθερή 'βάση' που δεν αλλάζει ούτε μεταβάλλεται και ως εκ τούτου ξεχωρίζει και προσδιορίζει το όνομα.

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.
ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΑΛΟΥΣΑΝ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ.
ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΕΙΧΑ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ, ΕΙΔΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΩΝ ΓΙΑΧΩΒΑΔΩΝ ΕΝΑ ΑΙΣΧΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΕΩ ΑΙΣΧΟΣ; ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΧΟΣ. ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΘΕΤΗ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΤΟΥΣ 2008 ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ 25 ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΤΣΑΝΤΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ. ΘΕΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ. ΜΑ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ.
ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΟΚ, ΛΕΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ: ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟ ΝΑ ΠΑΣΧΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΘΙΣΤΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΗΜΠΟΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ ΕΠΙ 35 ΧΡΟΝΙΑ. ΤΟ ΟΤΙ ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΟΜΩΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΜΕΝΟΣ ΣΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΕΝΙΣΧΥΕΙ.

ΔΗΛΑΔΗ, ΠΟΣΟ ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΚΟΠΙΑ. ΑΥΤΑ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ; ΤΙ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ; ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ; ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΧΩΒΑΣ. ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ; ΑΥΤΟΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΕΧΟΥΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΡΩΣΣΕΛ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΟΧΙΚΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΣΕ ΑΙΡΕΣΗ. ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΛΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ. ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ;
ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ.
ΚΑΙ ΦΕΡΝΩ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.
ΟΙ ΒΟΥΔΙΣΤΕΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΒΟΥΔΑ, ΓΙ’ΑΥΤΟ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΒΟΥΔΙΣΤΕΣ.
ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.
ΟΙ ΓΙΑΧΩΒΑΔΕΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΓΙΑΧΩΒΑ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ;

ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΜΟΥ ΥΦΟΣ, ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕ ΕΞΟΡΓΙΣΕ.

ΙΩΑΝΝΑ

Ανώνυμος είπε...

Γιατί σε εξόργισε η φωτογραφία αγαπητή μου; Θεωρείς κατώτερους τους ανθρώπους με κάποια αναπηρία; Τους θεωρείς ανήμπορους ή ανάξιους να κάνουν ό,τι και οι αρτιμελείς; Ο άνθρωπος αυτός κατ' εσέ θα έπρεπε να κάθεται κλεισμένος στο σπίτι του; Γιατί να μην κάνει -αν το μπορεί και θέλει- ό,τι ο καθένας μας; Γιατί διαχωρίζεις τους ανθρώπους λόγω της αναπηρίας;

Μπορούμε να αποκαλούμαστε χριστιανοί και όπως αλλιώς επιθυμούμε. Εκτός κι αν έχετε κατοχυρώσει την επωνυμία "χριστιανοί" σε κάποιο πρωτοδικείο αποκλειστικά για πάρτη σας.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΙΩΑΝΝΑ

Κ. Ιωάννα, έχετε απόλυτο δίκαιο. Και στα άρθρα μου και στα σχόλιά μου, έχω αποδείξει τόσες φορές πως η Σκοπιά είναι μια αδίστακτη εκδοτική εταιρία.

Δίκαιο επίσης έχετε, και για το όνομα Χριστιανοί. Από και ως που δικαιολογείται να φέρουν αυτό το όνομα. Αφού ο πολύς ο όχλος οι περισσότεροι δηλ. ΜτΙ, δεν ανήκουν στους «πνευματικούς Ισραηλίτες».

Γράφει λοιπόν η Σκοπιά του 1954, σελ. 255: «Ο πολύς όχλος, βέβαια, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΑΣΜΕΝΟΣ με την έννοια ότι είναι μέλη ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΙΣΡΑΗΛ …». Γι’ αυτό και τους αποκαλεί Γαβαωνίτες ή Ιωναδαβίτες, που ήταν οι φυλές που υπηρετούσαν τον παλιό Ισραήλ.

Ακόμη δεν εκτελούν την εντολή του Χριστού, που παραγγέλλει να συμμετέχουμε στο Δείπνο του (Ματθ. 26, 27 – Ιω. 6,53) άρα δεν αγαπούν το Χριστό (Ιω. 14,15).

Όσο για τους «χρισμένους ΜτΙ», ούτε αυτοί πρέπει να καλούνται Χριστιανοί, αφού δέχονται πως ο Χριστός είναι ο αρχάγγελος Μιχαήλ. Πρέπει τότε να ονομάζονται Μιχαηλίτες και όχι Χριστιανοί.

Να λάβετε υπόψη σας αγαπητή Ιωάννα, πως η Σκοπιά του 1962, σελ. 143 – 144, ισχυρίστηκε πως ο «χριστιανικός κόσμος» επέφερε «το πιο μεγάλο ΟΝΕΙΔΟΣ» στο όνομα αυτό, γι’ αυτό και οι ΜτΙ, το 1931 θέλησαν «να ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ». Και συνεχίζει παρακάτω – για να στηρίξει το όνομα ΜτΙ – λέγοντας πως επί 17 χρόνια από το 33 μ.Χ. έως το 50 μ.Χ. οι μαθητές του Χριστού δεν είχαν αποκληθεί Χριστιανοί.

Πολύ σωστή λοιπόν η παρατήρησή σας πως οι ΜτΙ δεν πρέπει να αποκαλούνται Χριστιανοί.

Μετά τιμής Χρήστος - αντιαιρετικός

Υ.Γ. Ξαναθυμίζω στους αγαπητούς συνομιλητές, να επισκεφτούν ένα καινούργιο blogspot με την επωνυμία, orthodoxosapologitis.blogspot.com, όπου θα βρείτε τα πρακτικά της δίκης του διαζυγίου του «Αγίου Ρώσσελ» και θα διαπιστώσετε πόσο απλοχέρης ήτανε στις νεαρές υπάρξεις του Μπρούκλυν, αν και παντρεμένος.

Ανώνυμος είπε...

κ. Χρήστο Και γω θα μπορούσα να σας παραπέμψω σε πολλές έγκυρες ιστοσελίδες που περιγράφουν με στοιχεία τα κατορθώματα των ορθόδοξων ιερέων τόσο στον τομέα της ομοφυλοφιλίας, όσο και της παιδεραστίας αλλά και της απάτης. Όχι τυχαίων ιερέων αλλά επιφανών. Τουλάχιστον ο Ρώσσελ δεν έκανε τίποτα ... παρά φύσει, εν αντιθέσει με πλήθος ορθόδοξων ιερέων και μοναχών.


Χριστιανός μπορεί ελεύθερα να αυτοπροσδιορίζεται ο καθένας που πιστεύει στο Χριστό και κάτι τέτοιο είναι καλοπροαίρετο. Πώς να χαρακτηρίσει όμως κανείς αυτούς που αλαζονικά ισχυρίζονται πως κατέχουν την ορθή πίστη και αυτοαποκαλούνται ... ορθόδοξοι;

Γιώργος είπε...

κ. Χρήστο που έγραψε: "« ΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΗΔΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. Το έβλεπαν και το διάβαζαν στους ρόλους των Εβραϊκών Γραφών που υπήρχαν στις συναγωγές τους. Επίσης το έβλεπαν και το διάβαζαν στη Μετάφραση των Εβδομήκοντα. ΕΦΟΣΟΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΟ ΘΕΪΚΟ ΟΝΟΜΑ, ΜΕ ΠΟΙΑ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟ ΦΑΝΕΡΩΣΕ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕ, ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ;»"

ΕΠ' ΑΥΤΟΥ
Και σήμερα είναι γνωστό σε πολλούς το όνομα Ιεχωβά, αλλά όχι σε όλους.
Και δεν πρόκειται απλώς και μόνο για αυτό καθ αυτό το όνομα, αλλά μετά επακολουθούν και οι αλήθειες που σχετίζονται με τις ιδιότητες του Θεού του οποίου το όνομα έχει γνωστοποιηθεί.
Πρόκειται λοιπόν για περαιτέρω γνωστοποίηση των ιδιοτήτων του Θεού καθώς και tvn διδασκαλιών του Θεού.
Ιδιαίτερα από την εποχή της επίγειας ζωής του Χριστού, άρχισε να φανερώνεται - μεταξύ άλλων - το 'πρωτόγνωρο' ιερό μυστικό του Θεού σχετικά με τον Χριστό.
Αυτό επίσης έπρεπε να αποκαλυφτεί γιατί έδειχνε την πολυποίκιλη σοφία του Θεού στέλνοντας τον μονογενή του Γιό στη γη. Σύμφωνα με το Α Τιμ 3:16 "καὶ ὁμολογουμένως μέγα ἐστὶν τὸ τῆς εὐσεβείας μυστήριον· ὃς ἐφανερώθη ἐν σαρκί, ἐδικαιώθη ἐν πνεύματι, ὤφθη ἀγγέλοις, ἐκηρύχθη ἐν ἔθνεσιν, ἐπιστεύθη ἐν κόσμῳ, ἀνελήφθη ἐν δόξῃ":

Στο εδάφιο αυτό γίνεται λόγος για τον Χριστό τον Γιό του Θεού, ο οποίος
1.
φανερώθηκε εν σαρκί (ο Χριστός, ο Γιός του Θεού φανερώθηκε, ΟΧΙ ο Θεός που εξακολούθησε να είναι στους ουρανούς ως ο Πατέρας του Χριστού - ο Πατέρας έστειλε το Γιό Του στη γη)
2.
δικαιώθηκε εν πνεύματι (Ο Χριστός δικαιώθηκε δια πορείας πιστότητας και οσιότητας απέναντι στον Θεό τον Πατέρα του)
3.
φάνηκε σε αγγέλους (Ο Χριστός εμφανίστηκε σε αγγέλους, ο Θεός ΠΑΝΤΑ ήταν με αγγέλους - ως αγγελιοφόροι του που ΠΑΝΤΑ ήταν- και κατεύθυνε ΠΑΝΤΑ αγγέλους)
4.
κηρύχθηκε στα έθνη (ο Χριστός ως το μέσο σωτηρίας από τον Θεό)
5.
πιστεύθηκε στον κόσμο (ο Χριστός ως απεσταλμένος του Θεού που θυσίασε τη ζωή του για χάρη των ανθρώπων και αναστήθηκε από τους νεκρούς)
6.
αναλήφθηκε εν δόξα (πάλι ο Χριστός και πήγε στα δεξιά του Θεού)

Όλα αυτά και όσα σχετίζονται με το σκοπό και τις αλήθειες του Θεού έπρεπε να γνωστοποιηθούν, αρχίζοντας με το όνομα, όπως έγινε και με την περίπτωση του Μωϋσή, σύμφωνα με το Έξοδος 6:3 "Και εφάνην εις τον Αβραάμ, εις τον Ισαάκ και εις τον Ιακώβ, με το όνομα, Θεός Παντοκράτωρ· δεν εγνωρίσθην όμως εις αυτούς με το όνομα μου Ιεοβά". (Μετάφραση Βάμβα)
Μετά το 'όνομα' ακολούθησε και η 'γνωριμία' με τις ιδιότητες του αληθινού Θεού 'Ιεχωβά' / Ιεοβά / Γιαχβέ.
Μια γνωριμία που αποδείχτηκε 'επώδυνη' για τους Αιγύπτιους (τρομερές 10 πληγές, ήττα στην Ερυθρά θάλασσα) και 'φοβερή' για τους Ισραηλίτες.
Αυτή η 'γνωριμία' συνεχιζόταν επί πολλά χρόνια, δεν ήταν στιγμιαία.

Παρόμοια συνέβει και με τον Χριστό. Είχε πάρα πολλά να αποκαλύψει για τον Πατέρα του και για τον ρόλο που θα έπαιζε ο ίδιος στο σκοπό του Πατέρα του. Όπως αναφέρεται από τον απόστολο Ιωάννη: "Ταύτα ελάλησεν ο Ιησούς, και ύψωσε τους οφθαλμούς αυτού εις τον ουρανόν και είπε· Πάτερ, ήλθεν η ώρα· δόξασον τον Υιόν σου, δια να σε δοξάση και ο Υιός σου ...Εφανέρωσα το όνομά σου εις τους ανθρώπους, τους οποίους μοι έδωκας εκ του κόσμου". (Ιωάννης 17:1-6)

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Αρχικό μήνυμα:

«κ. Χρήστο Και γω θα μπορούσα να σας παραπέμψω σε πολλές έγκυρες ιστοσελίδες που περιγράφουν με στοιχεία τα κατορθώματα των ορθόδοξων ιερέων τόσο στον τομέα της ομοφυλοφιλίας, όσο και της παιδεραστίας αλλά και της απάτης. Όχι τυχαίων ιερέων αλλά επιφανών. Τουλάχιστον ο Ρώσσελ δεν έκανε τίποτα ... παρά φύσει, εν αντιθέσει με πλήθος ορθόδοξων ιερέων και μοναχών.»


Φίλε μου (γράψτε, αν θέλετε, και κάποιο ψευδώνυμο για να συνεννοούμαστε) προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου ο διαγωνισμός στην αμαρτία. Γιατί αν καθόμαστε και κρίνουμε τον άλλον, ο Θεός θα παραχωρήσει να οδηγηθούμε σε χειρότερες αμαρτίες από αυτές που κρίνουμε. Δεν θα πρέπει να ακολουθούμε την παγίδα της Σκοπιάς η οποία διατείνεται φαρισαϊκά ότι είναι «καθαρή» και δεν χάνει ευκαιρία να κατηγορήσει τις συμπεριφορές επώνυμων και ανωνύμων ετεροδόξων της. Το ποιος είναι καθαρός το κρίνει μόνο ο Θεός.

Αλλά από την άλλη έχει και ένα μικρό δίκαιο ο κ. Χρήστος. Ξέρετε γιατί; Γιατί ασχολείται με τις ζωές αυτών που η Σκοπιά θεωρεί αγίους και σωσμένους μάρτυρες του Ιεχωβά. Το δίκαιο είναι να ασχοληθεί και η Σκοπιά με αυτούς που η Ορθόδοξη Εκκλησία θεωρεί Αγίους και να κάνει τη σύγκριση.


Γράφετε:

«Χριστιανός μπορεί ελεύθερα να αυτοπροσδιορίζεται ο καθένας που πιστεύει στο Χριστό και κάτι τέτοιο είναι καλοπροαίρετο.»


Όποιος πιστεύει στον Χριστό, όχι στην κατωτερότητα του Χριστού. Αλλά τελικά ισχύει το «ό,τι δηλώσεις είσαι». Γράφετε:


«Πώς να χαρακτηρίσει όμως κανείς αυτούς που αλαζονικά ισχυρίζονται πως κατέχουν την ορθή πίστη και αυτοαποκαλούνται ... ορθόδοξοι;»


Δεν «αυτοαποκαλούνται», είναι αναγνωρισμένοι με αυτό το όνομα. Εν πάση περιπτώσει αναγνωρίστε σε αυτό το όνομα και την πίστη της Ορθοδοξίας ένα ελαφρυντικό: ότι δεν ξεφύτρωσε το 1900 για να σώσει τον κόσμο. Το τιμητικό αυτό όνομα της έχει δοθεί εδώ και αιώνες, χωρίς την παρέμβαση κανενός πεφωτισμένου κ. Ρόδερφορντ.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΚΥΡΙΟ ΓΙΩΡΓΟ

Αγαπητέ κ. Γιώργο, τι το παιδεύετε το πράγμα με το ΤΕΧΝΗΤΟ όνομα Ιεχωβά. Αφού βλέπετε πως δεν περπατάει. Εσείς δεν είχατε γράψει πως ο Χριστός φανέρωσε το όνομα Ιεχωβά σε αυτούς που δεν το γνώριζαν, αλλά σε αυτούς ΠΟΥ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΝ. Οπότε εύλογη και η απορία μου, πως είναι δυνατόν ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ, ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΙ.

Τι κουράζεστε και γράφετε λοιπόν ολόκληρα κατεβατά, χωρίς λόγο;

Όσο για τον κ. Ανώνυμο, του το έχω ξαναπεί πως οι «επιστημονικές» του απαντήσεις με έχουν αφήσει έκθαμβο! Για τέτοια «επιστημονική» κατάρτιση μιλάμε! Για μια ακόμη φορά, απάντησε σε σχόλιό μου – όπως και με τον αγιασμό – τόσο «επιστημονικά» και «καίρια» που κυριολεκτικά με αποστόμωσε! Πέρα από την πλάκα τώρα. Όσο δεν τηρεί τις προδιαγραφές που έχω θέσει, διάλογο μαζί του δεν ανοίγω. Άλλωστε με … «τρομάζουν» και οι … «επιστημονικές» του απαντήσεις. Τι να λέμε τώρα!


Μετά τιμής Χρήστος - αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ
ΑΠΑΝΤΩ ΣΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ…
ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΝΑΓΩΓΟΣ ΕΙΣΤΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΣΑΣ. ΒΕΒΑΙΑ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ ΑΠΡΟΣΩΠΑ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡΣ, ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΕ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΑΣ ΕΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟΝ ΨΕΥΤΙΚΟ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΑΣ ΑΠ’ΕΞΩ.

ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΜΑΣ ΒΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΚΑΚΟΥΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩΝΤΑΣ ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣΤΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ. ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΑΝΑΓΩΓΕ.
ΜΕ ΡΩΤΑΣ ΑΝ ΘΕΩΡΩ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥΣ;
ΤΟΣΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟΣΑ ΛΕΣ. ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΥΡΙΕ ΑΝΑΓΩΓΕ ΚΑΙ ΕΞΗΓΩ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΕΞΟΡΓΙΣΕ ΑΥΤΗ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΝΕΦΕΡΑ.
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΥΡΙΕ ΑΝΑΓΩΓΕ ΓΙΑΧΩΒΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΛΕΓΕΣΑΙ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.
Ο ΑΝΑΠΗΡΟΣ ΑΥΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΦΥΛΛΑΔΕΣ, Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΝ ΕΙΧΕ ΕΣΤΩ ΕΝΑΝ ΚΟΚΚΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ, ΔΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ.
ΔΕ ΞΕΡΩ, ΜΗΠΩΣ ΤΟΝ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΝ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΚΟΠΗ. ΤΟΣΟ ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΚΟΠΙΑ ΟΛΑ ΠΙΑ ΠΙΘΑΝΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ (ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ), ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΥΤΕΡΑ Σκόπια ΕΔΩ ΟΠΩΣ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΩΝΕΙ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ.
ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΛΕΥΕΤΕ ΑΓΑΠΗΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ΓΙΑΧΩΒΟΠΟΥΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΟΠΩΣ Ο ΘΩΜΑΣ. ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ ΔΕ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟ ΒΡΩ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΟ ΚΟΤΣΑΡΩ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ. ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΠΩΣ ΕΧΩ ΔΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΜΟΥ, ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. ΑΑΑΑΧ! ΕΙΣΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ; ΘΑ ΤΟ ΒΡΩ ΟΜΩΣ.

ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ, ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΞΗΓΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ.
ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΕΙΠΑΤΕ. ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΜΑΣ.
ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ;

ΙΩΑΝΝΑ

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΠΑΛΙ..
ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΘΕΩΡΩ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥΣ.

ΠΟΙΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ;
ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΓΡΑΦΗ ΑΝΩΝΥΜΕ ΓΙΑΧΩΒΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΠΑΡΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΓΙΑ ΓΡΑΦΗ, ΑΝΟΙΞΤΕ ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ 11 ΚΕΦ. 26 ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΛΕΕΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ; ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΤΕ ΤΟΤΕ;
ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ Η ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΜΑΣ; ΓΙΑΤΙ Η ΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ.

ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΡΑΒΩΣΩ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΓΙΩΡΓΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΥΡΙΟΣ.
ΠΡΑΞΕΙΣ 4. 1Ο ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ…
ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΣΤΟ 4.12 ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑ ΔΟΣΜΕΝΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ.

ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΖΕΙΤΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΕ ΣΑΣ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ;) ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ;
ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ.

ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΙΠΑ ΣΑΣ ΕΒΑΛΑ ΔΟΚΑΡΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΩΡΑ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑ ΝΑ ΕΧΩ ΠΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΔΟΚΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΣΑΣ.

ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΗ ΓΡΑΦΗ ΣΑΣ, ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΟΜΩΣ Ε;
ΠΑΛΙ ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΡΑ ΣΑΣ ΠΑΝΕ.
10 ΚΕΦ. 43 ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΟΤΙ ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΑΦΕΣΗ ΑΜΑΡΤΙΩΝ ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ.
ΒΛΕΠΕΤΕ κύριε ΑΝΑΓΩΓΕ; ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ.
ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.
ΕΣΕΙΣ ΔΙΔΑΣΚΕΤΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΓΙΑΧΩΒΑ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΘΑ ΛΕΓΕΣΤΕ ΓΙΑΧΩΒΑΔΕΣ.

ΚΥΡΙΕ ΧΡΗΣΤΟ, ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΟΥ, ΔΕ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΑΦΟΥ ΔΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑ’ΠΑΝΤΗΣΩ ΣΕ ΑΝΑΓΩΓΟ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΧΑΝΩ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΜΟΥ.

ΙΩΑΝΝΑ.

Γιώργος είπε...

κ. Ιωάθαμ που έγραψε: "Και μια ερώτηση ακόμα, μπορείτε να με παραπέμψετε σε ποιο εδάφιο βρήκατε το, «Και στο "ο εν τω ελαχίστω πιστός" το 'ο' μεταφράζεται 'αυτός πού' ή 'αυτός ο οποίος' ή 'όποιος' και το 'όστις' είπσης μεταφράζεται 'όποιος' αλλά και 'αυτός που' ή 'αυτός ο οποίος'"

ΕΠ ΑΥΤΟΥ
Το εδάφιο είναι το Λουκάς 16:10
"Ο εν τω ελαχίστω πιστός και εν τω πολλώ πιστός είναι, και ο εν τω ελαχίστω άδικος και εν τω πολλώ άδικος είναι"
Η μετάφραση των Γ. Γαλίτη / Ι. Γαλάνη / Π. Βασιλειάδη / Ι. Καραβιδόπουλου, 1989 το αποδίδει ως εξής:
"Όποιος είναι αξιόπιστος στα λίγα είναι αξιόπιστος και στα πολλά, κι όποιος είναι άδικος στα λίγα είναι άδικος και στα πολλά"

Η μετάφραση των Β. Βέλλα / Ευάγγ. Ανυωνιάδη / Α. Αλιβιζάτου / Γ. Κονιδάρη, 1986 το αποδίδει ως εξής:
"Εκείνος που είναι αξιόπιστος εις ελάχιστα είναι και εις τα πολλά αξιόπιστος, και εκείνος που είναι άδικος εις ελάχιστα είναι και εις πολλά άδικος"

Μιά άλλη μετάφραση: "αυτός που είναι πιστός στο ελάχιστο, είναι πιστός και στο πολύ..."
ή απλά: "ο πιστός στο ελάχιστο..."

Και στις 4 μεταφράσεις η απόδοση όσον αφορά το "ο εν τω..." ως
1.
"όποιος ..."
2.
"εκείνος ..."
3.
"αυτός ..."
4.
"ο..."
είναι ισοδύναμη ως προς την σημασία.

Θυμάσαι επίσης κ. Ιωάθαμ το:
Ιωάννης 19:22
"ἀπεκρίθη ὁ Πιλᾶτος· ὃ γέγραφα, γέγραφα."
δηλαδή
1.
"... αυτό που έχω γράψει έχω γράψει"
2.
"... Ό,τι έγραψα έγραψα".

Αν το πάρει κάποιος 'αυστηρά', τότε το 'γέγραφα' σε χρόνο παρακείμενο, θα έπρεπε να μεταφράζεται "ΕΧΩ γράψει", ενώ οι πιό πολλοί το μεταφράζουν στον χρόνο αόριστο: 'έγραψα'
Θυμάσαι επίσης κ. Ιωάθαμ το:
Μάρκος 10:38 "δύνασθε πιεῖν τὸ ποτήριον ὃ ἐγὼ πίνω ἢ τὸ βάπτισμα ὃ ἐγὼ βαπτίζομαι βαπτισθῆναι; "
Μετ. Γαλίτη / Γαλάνη: "Μπορείτε να πιείτε το ποτήρι που θα πιώ εγώ ή να βαφτιστείτε με το βάφτισμα με το οποίο θα βαφτιστώ εγώ;"
ΜΝΚ: "Μπορείτε να πιείτε το ποτήρι που εγώ πίνω ή να βαφτιστείτε με το βάφτισμα με το οποίο εγώ βαφτίζομαι;"

Παρατηρήσατε κ. Ιωάθαμ ότι το πρώτο "ὃ" μεταφράζεται "που" και το δεύτερο "με το οποίο";
Βλέπετε το ίδιο "ὃ" σε διαφορετική θέση μέσα στην πρόταση αποδίδεται διαφορετικά.

Άλλα παραδείγματα μετάφρασης του 'ΟΣ'
1.
Ματθαίος 10:38 "καὶ ὃς οὐ λαμβάνει τὸν σταυρὸν αὐτοῦ καὶ ἀκολουθεῖ ὀπίσω μου, οὐκ ἔστιν μου ἄξιος."
Πιθανές μεταφράσεις:
1.
"και αυτός που δεν λαμβάνει..."
2.
"και όποιος δεν λαμβάνει..."
3.
"και αυτός ο οποίος δεν λαμβάνει..."

ΜΝΚ: "Και όποιος δεν δέχεται το ξύλο του βασανισμού του και δεν ακολουθεί πίσω μου δεν είναι άξιός μου."
Κ.Δ. 1991, Σπύρος Καραλής:
"Και όποιος δε λαβαίνει το σταυρό του και δεν ακολουθεί πίσω μου δεν μου είναι άξιος."

Και αναφορικά με το 'όστις':
π.χ.
Ματθαίος 5:41 "καὶ ὅστις σε ἀγγαρεύσει μίλιον ἕν, ὕπαγε μετ' αὐτοῦ δύο."
Μετ. Γαλίτη: "αν σε πάρει κάποιος αγγαρεία για ένα μίλι, πήγαινε μαζί του δύο"
Μετ. Βέλλα: "όποιος σου επιβάλλει αγγαρείαν ένα μίλι, πήγαινε μαζί του δύο"
Το 'όστις" μεταφράζεται
1.
κάποιος
2.
όποιος.
Και οι δυό οι αποδόσεις είναι αποδεκτές και κατανοητές.

Γι' αυτό και έγραψα (9 Ιανουάριος 2009 3:51 πμ:): Μη γίνεστε κ. Ιωάθαμ τόσο απόλυτος σε μεταφράσεις λέξεων. Ίσως να έχετε και εσείς 3-4 διαφορετικές μεταφράσεις τουλάχιστο της Καινής Διαθήκης.
Αλλωστε γνωρίζετε ότι κάθε πρόταση της αγίας Γραφής μπορεί να μεταφραστεί με πολλούς τρόπους και όχι μόνο με έναν.

Αρχίσαμε λοιπόν από το 1 Τιμόθεο 3:16 με δύο μεταφράσεις οι οποίες ('πού') το αποδίδουν ως εξής:
1.
ΜΝΚ: (1 Τιμόθεο 3:16) "Και είναι ομολογουμένως μεγάλο το ιερό μυστικό της θεοσεβούς αφοσίωσης: “Αυτός φανερώθηκε ως σάρκα..."
2.
Η Καινή Διαθήκη, Μεταγλώττιση Α’, έκδοση 1991, Σπύρος Κίμ. Καραλής, απόδοση στη δημοτική:
Α Τιμ 3:16 "Και ομολογουμένως είναι μεγάλο το μυστήριο της ευσέβειάς μας: Αυτός φανερώθηκε μέσα στη σάρκα"

Και οι δυό μεταφράσεις αποδίδουν εδώ το "ΟΣ" 'Αυτός'.

Έγραψα και εξήγησα ότι αυτός είναι ο Χριστός, επειδή αυτός ΜΟΝΟ
1.
φανερώθηκε εν σαρκί (αναφέρεται στον Χριστό που απεστάλη από τον Θεό στη γη. Ο Πατέρας του ο Θεός εξακολούθησε να είναι στους ουρανούς)
2.
φάνηκε σε αγγέλους (Ο Χριστός εμφανίστηκε σε αγγέλους, ο Θεός ΠΑΝΤΑ ήταν με αγγέλους)
3
αναλήφθηκε εν δόξα (ο Χριστός και πήγε στα δεξιά του Θεού).

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Προς αγαπητή κυρία Ιωάννα.
Αναφέρεστε σε ένα πολύ αγαπημένο μου εδάφιο και έρχομαι να σας βοηθήσω να το βρείτε και θα σας συμβούλευα να το σημειώσετε στη Γραφή σας γιατί θα σας χρειάζεται πάντα όταν θα αναφέρεστε σχετικά με τη Θεότητα του Χριστού.

Το εδάφιο που ψάχνετε είναι στο κατά Ιωάννη 20. 28
«Και ο Θωμάς αποκρίθηκε, και είπε σ' αυτόν: Ο Κύριός μου, και ο Θεός μου.»

Πιστεύω να σας βοήθησα.

Ιωάθαμ!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή μου Ιωάννα, αποδεικνύετε με τον καλύτερο τρόπο πως οι αυτοαποκαλούμενοι ορθόδοξοι χριστιανοί και υποτιθέμενοι πιστοί του θεού της Αγάπης, στην πραγματικότητα ακτινοβολούν μίσος.

Εσείς το συνηθίζετε να απαγορεύετε σε ανθρώπους να κάνουν αυτό που επιθυμούν; Για ποιο λόγο να απαγορεύσουμε ή να υπαγορεύσουμε σε κάποιον τι να κάνει μόνο και μόνο επειδή έχει αναπηρία; Εσείς έτσι συμπεριφέρεσθε στους ΑμεΑ; Τους λέτε τι να κάνουν και τι να μην κάνουν; Άλλωστε το γεγονός ότι οι ναοί σας μόλις τα τελευταία χρόνια απέκτησαν ράμπες δείχνει πόσο πολύ τους υπολογίζετε.


Εγώ δεν θα επιμείνω στο θέμα του άρθρου (ο) που επαναφέρει ο κ. Γιώργος αλλά θα σας επιστήσω την προσοχή στο ακόλουθο:

«Όστις εν ταις ημέραις της σαρκός αυτού, αφού μετά κραυγής δυνατής και δακρύων προσέφερε δεήσεις και ικεσίας προς τον δυνάμενον να σώζη αυτόν εκ του θανάτου, και εισηκούσθη διά την ευλάβειαν αυτού, καίτοι ων Υιός, έμαθε την υπακοήν αφ' όσων έπαθε »
Εβραίους 5:7-8

Ποιος ήταν αυτός που μπορούσε να τον σώσει από το θάνατο; Εσείς λέτε ... ο εαυτός του.
Από ποιον εισηκούσθη; Εσείς λέτε ...από τον εαυτό του. Και επίσης, έμαθε να υπακούει ... στον εαυτό του.

Κάπου λέει ο Ιησούς ότι Θεός μου είναι ο Θεός των πατέρων σας ή είναι ιδέα μου; Σε ποιον Θεό πίστευε ο Ιησούς;

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΙΩΑΝΝΑ


Κ. Ιωάννα, δεν χρειάζεται να ζητάτε συγγνώμη. Δεν είναι κακό που θυμώσατε. Και ο Χριστός θύμωσε, άρα δεν κάνατε κάτι αφύσικο. Δυστυχώς κ. Ιωάννα ο Αντιαιρετικός με τα άρθρα του και η συζήτηση που διεξάγεται σ’ αυτόν, έχει ενοχλήσει τα μέγιστα τους ΜτΙ, επειδή συνέτεινε στην απομυθοποίηση των μεθόδων τους και στην δήθεν «άγια» εικόνα που παρουσιάζουν στους αφελείς και αμύητους. Όποια σελίδα χτυπήσετε στο Ίντερνετ για τους ΜτΙ θα δείτε τον Αντιαιρετικό, να φιγουράρει στις πρώτες σελίδες. Τους πείραξε επίσης πως δεν μπορούν να σταθούν στην συζήτηση, γι’ αυτό αφού απέτυχαν όλα τα όπλα τους, έστειλαν τον Ανώνυμο με ειρωνείες και σοφιστείες να αντιμετωπίσει τον Αντιαιρετικό. Και όσο η κουβέντα ήταν σε επίπεδο πλάκας, βωμολοχίας και χαριεντισμού μπορούσε να επιβιώνει. Όταν όμως η κουβέντα πέρασε σε επιστημονικό πλέον επίπεδο, όπου χρειάζονται γνώσεις, τότε ο Ανώνυμος, έκανε αυτό που ξέρει καλά. Να το βάλει στα πόδια απαντώντας στα σχόλια του Αντιαιρετικού με ειρωνείες αφού δεν μπορούσε αλλιώς να τον αντιμετωπίσει.

Θέλω να σας συγχαρώ για την πρόοδο που έχετε σημειώσει. Με εκπλήσσει επίσης και η απλότητα και καθαρότητα της σκέψης σας. Μου άρεσε πάρα πολύ αυτό που γράψατε στον Ανώνυμο. «ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΓΡΑΦΗ ΑΝΩΝΥΜΕ ΓΙΑΧΩΒΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΠΑΡΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΓΙΑ ΓΡΑΦΗ, ΑΝΟΙΞΤΕ ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ 11 ΚΕΦ. 26 ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΛΕΕΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ; ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΤΕ ΤΟΤΕ;»

Και βέβαια υπήρχαν. Άλλωστε θεωρούν το Χριστό τον πιο πιστό Μάρτυρα του Ιεχωβά.

Χαίρομαι αφάνταστα για την πρόοδό σας, αλλά και που τιμάτε με την παρουσία σας την σελίδα του Αντιαιρετικού.

ΓΙΑ ΚΥΡΙΟ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟ ΙΩΑΘΑΜ

Συγγνώμη που παρεμβαίνω στην κουβέντα σας αλλά νομίζω πως ο κ. Γιώργος έχει κάνει ένα λάθος. Το Λκ. 16,10 δεν λέει «"Ο εν τω ελαχίστω πιστός και εν τω πολλώ πιστός είναι, και ο εν τω ελαχίστω άδικος και εν τω πολλώ άδικος είναι» αλλά «ο πιστός εν ελαχίστω και εν πολλώ πιστός εστί, και ο εν ελαχίστω άδικος και εν πολλώ άδικος εστί».

Και έχετε δίκαιο κ. Γιώργο, γιατί όλες οι μεταφράσεις που αναφέρατε τα μεταφράζουν όπως ακριβώς τα γράψατε.

Αλλά προσοχή! Οι μεταφραστές δεν μετέφρασαν δουλικά το κείμενο, αλλά θεώρησαν σωστό να το μεταφράσουν ελεύθερα για να γίνεται πιο κατανοητό από τους αναγνώστες.

Αυτό που υποστηρίζεται πως το «ο» σημαίνει αυτός ή εκείνος δεν στέκει με τίποτα. Ευτυχώς είμαστε Έλληνες και μπορούμε να καταλάβουμε πολύ καλά τι λέει το αρχαίο κείμενο. Το «ο» είναι άρθρο και φαίνεται πεντακάθαρα γιατί ακολουθεί αμέσως το επίθετο πιστός. Ομοίως και πιο κάτω το «ο» πηγαίνει στο επίθετο άδικος. Δεν στέκει με τίποτα αυτό που λέτε. Ρωτήστε και φιλόλογο να δείτε.

Μια ακριβής αλλά «δουλική» μετάφραση θα μετέφραζε ως εξής το παραπάνω χωρίο: «Ο πιστός εις το ελάχιστο και στο πολύ είναι πιστός, και ο άδικος εις το ελάχιστο και στο πολύ άδικος είναι».

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας, επειδή όπως είπα και πιο πάνω ανήκουμε στους τυχερούς που έτυχε να γεννηθούμε Έλληνες, έτσι ώστε να καταλαβαίνουμε ως τα μύχια της ψυχής μας την αλήθεια του Ευαγγελίου και να την υπερασπίζουμε από τυχόν παραποιήσεις, ηθελημένες ή αθέλητες.

Μετά τιμής Χρήστος - αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Κύριε ανώνυμε ψευδομάρτυρα, λες: Τουλάχιστον ο Ρώσσελ δεν έκανε τίποτα ... παρά φύσει, εν αντιθέσει με πλήθος ορθόδοξων ιερέων και μοναχών."

Δηλαδή δέχεσαι ότι έχεις διαβάσει τη συγκεκριμένη σελίδα και ότι αποδέχεσαι ότι του Ρώσσελ του άρεσε να βάζει χέρι σε κοριτσάκια και να περνά τις νύχτες στις κρεβατοκάμαρές τους κλειδωμένος;;;!!!

Σου δηλώνωνω ότι στους ορθοδόξους υπάρχουν και ανώμαλοι και ότι άλλο βάλει το άρρωστο μυαλό σου. Μόνο που πρόκειται για ανθρώπους που είναι αμαρτωλοί, που είμαστε αμαρτωλοί (για να βάλω και τον εαυτό μου μέσα) αλλά που αύριο μπορεί να μετανοήσουμε και να γίνουμε άγιοι.

ΕΣΥ τολμάς να παραδεχτείς το ίδιο για τα μέλη της ΣΚΟΠΙΑΣ και μάλιστα για τον ίδιο τον ιδρυτή της ΡΩΣΣΕΛ;

Γιατί όπως μας είπε προ καιρού ο "μάρτυρας" Κώστας, δεν ενδιαφέρει ποιος έχει ορθή διδασκαλία αλλά ποιος έχει ΚΑΘΑΡΗ ΗΘΙΚΗ.

Να σε δω τι θα λες σε λίγο καιρό που ολοκληρώνω τα σχόλια για τον φρόνιμο και πιστό δούλο (του αλκοόλ) Ρόδερφορτν ή αλλιώς booze Rutherford.

Ένα δείγμα για γεύση στα επόμενα λεπτά...

Πέτρος

Ανώνυμος είπε...

ΓΡΑΦΕΙ ο ΠΙΣΤΟΣ και ΦΡΟΝΙΜΟΣ δούλος του ΑΛΚΟΟΛ, ΡΟΔΕΡΦΟΡΝΤ:

ΣΚΟΠΙΑ 1η Νοεμβρίου 1924
"Ο διάβολος παραμένει για όλα τα πράγματα κακός. Αυτός είναι η ίδια η προσωποποίηση της κακίας. Τότε, πως θα μπορούσε η ΠΟΤΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ να είναι σύστημα του διαβόλου; Ο απ.Παύλος απαντά: αυτος ο σατανας μετασχηματιζεται εις αγγελον φωτος
δεν ειναι λοιπον μεγα αν και οι διακονοι αυτου μετασχηματιζονται εις διακονους δικαιοσυνης".

ΔΗΛΑΔΗ:
ο μπάρμπας, μας λέει ότι ο Διάβολος!!! είναι αυτός που έβαλε τους ανθρωπους στην αμερική τη δεκαετια του 20 να ψηφίσουν νόμο για την απαγόρευση του αλκοολ!!!!

ΓΙΑΤΙ;
Αφού ήταν ο Ροδερφορντ ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ!!!
Και προκαλώ οποιονδήποτε μάρτυρα του Ιεχωβά να με διαψεύσει!!!

ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ είναι ότι χρησιμοποίησε τη ΣΚΟΠΙΑ για προσωπικό του όφελος.

Αυτό είναι το φως του Θεού που διοχετεύει η ΣΚΟΠΙΑ;;;

Την ΗΘΙΚΗ του καθενός, όπως του ΜΠΕΚΡΟΚΑΝΑΤΑ Ρόδερφορντ;

Η δήλωση αυτή προκάλεσε τότε μεγάλες εσωτερικές αντιδράσεις και η ΣΚΟΠΙΑ σε άρθρο της προσπάθησε να τα μαζέψει.
ΠΩΣ; Ότι υπάρχουν νόμοι του Θεού και νόμοι των ανθρώπων. Η ποταπαγόρευση είναι νόμος των ανθρώπων. Και ο Θεός θα βρει άλλο τρόπο για να κάνει τους ανθρώπους να μην μεθούν!!!

ΔΗΛΑΔΗ: άρες μάρες κουκουνάρες, εις υγείαν του ΜΠΕΚΡΟΚΑΝΑΤΑ και εις υγείαν των ΚΟΡΟΪΔΩΝ.

Έπεται και συνέχεια...

Πέτρος

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση στον κύριο Γιώργο σχετικά με το όνομα.

Η αρχή τού ονόματος: ΄΄Γιαχβέ΄΄, όσον αφορά το Εβραϊκό έθνος, κατά τη μαρτυρία τής Αγίας Γραφής, ανάγεται στον καιρό τής Εξόδου τού Ισραήλ στην Αίγυπτο. Ο Θεός απεκάλυψε το όνομα αυτό στο Μωυσή, ως εξής:
Ο Μωυσής βρισκόταν στη Μαδιάμ, και έβοσκε τα πρόβατα τού πεθερού του, τού Ιοθόρ, όταν ήλθε στο όρος Χωρήβ ή Σινά. Εκεί, ο Θεός εμφανίστηκε σ' αυτόν με το γνωστό φαινόμενο τής βάτου, και τον κάλεσε βγάλει τους Ισραηλίτες από την Αίγυπτο. Ο Μωυσής, αντίλαμβανόμενος τις δυσκολίες αυτής τής αποστολής, πρόβαλε την αντίρρηση: ΄΄Ποιος είμαι εγώ, που θα πάω να πω στον Φαραώ ότι θα βγάλω τους Ισραηλίτες από την Αίγυπτο;΄΄ (Έξοδος 3/γ΄ 11). Ο Θεός απάντησε, βεβαιώνοντάς τον ότι θα ήταν Αυτός μαζί του. (3/γ΄ 12). Τότε ο Μωυσής είπε: ΄΄Όταν θα πάω στους Ισραηλίτες και θα τους πως ότι με έστειλε ο Θεός τών πατέρων μας και με ρωτήσουν: "Ποιό είναι το όνομά του;" τι θα τους πω;΄΄ (3/γ΄ 13).
Στο ερώτημα αυτό για το όνομά του, ο Θεός είπε πρώτα, σύμφωνα με το Εβραϊκό κείμενο: ΄΄ ΄΄, που σημαίνει: ΄΄Είμαι αυτός που είμαι΄΄. * Έπειτα είπε: ΄΄ Έτσι να πεις στους γυούς Ισραήλ: Ο Είμαι ( ) με απέστειλε σ' εσάς΄΄ (3/γ΄ 14). Και τελείωσε ως εξής: ΄΄ Έτσι να πεις στους γυούς Ισραήλ: Ο ΕΙΝΑΙ, (γράφεται: , και προφέρεται: Γιαχβέ), ο Θεός τών πατέρων μας... με απέστειλε σ' εσάς. Αυτό είναι το όνομά μου αιώνια, και αυτό το μνημόσυνό μου σε γενιές γενεών΄΄. (3/γ΄ 15).
Στην Έξοδο 6/ς΄ 3, ο Θεός μαρτυρεί ότι το όνομά του, ΄΄Ο ΕΙΝΑΙ΄΄, δηλαδή ΄΄ΓΙΑΧΒΕ΄΄ στα Εβραϊκά, ήταν άγνωστο στους πατριάρχες. Ο Μωυσής όμως στα συγγράμματά του, το χρησιμοποιεί και σε αφηγήσεις προγενεστέρων εποχών, προφανώς επειδή στην εποχή του ήταν γνωστό.
Γιατί άραγε ο Θεός διάλεξε ένα τόσο παράξενο όνομα; Τι άραγε ήθελε να δηλώσει όταν έλεγε στον Μωυσή: ΄΄Έτσι να πεις... : Ο Είναι (ο Γιαχβέ) με απέστειλε΄΄; (Έξοδος 3/γ΄ 15). Γιατί άραγε ο Θεός διάλεξε να τον εκπροσωπήσει το ρήμα: ΄΄Είναι΄΄, ως αιώνιο όνομα;
Για να απαντήσουμε σε αυτές τις ερωτήσεις, είναι καλό να ανατρέξουμε στις συνθήκες κάτω από τις οποίες δόθηκε στο Μωυσή η αποκάλυψη αυτού τού ονόματος. Σύμφωνα με το χωρίο Έξοδος 3/γ΄ 11, όταν ο Μωυσής παίρνει εντολή από το Θεό να βγάλει τον Ισραήλ από την Αίγυπτο, καταλαβαίνει πόσο ασήμαντος είναι, και ρωτάει το Θεό: ΄΄Ποιός είμαι εγώ;΄΄ Με αυτή την ερώτηση, ο Μωυσής εκφράζει την ιδέα τής μηδαμηνότητάς του, και την αδυναμία του να αναλάβει ένα τόσο μεγάλο έργο. Μετά, ο Μωυσής, στο εδάφιο 13, ρωτάει το Θεό, ΄΄Ποιο είναι το όνομά Του΄΄. Ο λόγος είναι, ότι στην Αίγυπτο είχαν πολλούς θεούς, και προφανώς πολλοί θα αναρωτιόντουσαν ποιος απ' όλους τους θεούς ενδιαφέρεται για τον Ισραήλ. Η απάντηση τού Θεού, ήταν μία, και για τις δύο ερωτήσεις τού Μωυσή:
Ο Θεός απάντησε όπως είδαμε στο 3/γ΄ 14: ΄΄Είμαι αυτός που Είμαι΄΄. (Εβραϊκά: ΄΄ ΄΄). Με αυτά τα λόγια, ο Θεός αντιτάσσει στον Μωυσή που έλεγε ότι δεν είναι τίποτα, το ίδιο Του το ΄΄Είμαι΄΄. Ήταν σαν να έλεγε στο Μωυσή: ΄΄Εσύ είσαι μηδαμηνός, αλλά εγώ, ΕΙΜΑΙ κάτι. Είμαι κάτι, τού οποίου το Είναι, αντιστοιχεί στη φύση μου και γίνεται το όνομά μου. Πήγαινε πες στο λαό, ότι ο Είμαι με απέστειλε΄΄.
Ο Θεός είναι το πλήρωμα τής ύπαρξης και τής δύναμης. Ακόμα, με τα λόγια αυτά ο Θεός απαντάει και στην άλλη ερώτηση που είχε σχέση με την πολυθεϊα. ΄΄Ποιό είναι το όνομά σου;΄΄ Τον ρώτησε ο Μωυσής. Σε αυτή την ερώτηση, ο Θεός αντιτάσσει το όνομα ΄΄Είμαι΄΄, με την έννοια ότι ΄΄είναι΄΄ ο μόνος αληθινός Θεός, ο μόνος υπαρκτός Θεός. Είναι σαν να έλεγε: ΄΄Οι άνθρωποι ζητάνε το όνομά μου, επειδή νομίζουν πως υπάρχουν και άλλοι θεοί, από τους οποίους μπορώ να διακρίνομαι επειδή έχω διαφορετικό όνομα από αυτούς. Αλλά Είμαι αυτό που Είμαι. Οι άλλοι θεοί, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Γι' αυτό, αντί άλλου ονόματος, πες στο λαό: Ο Είμαι με απέστειλε. Σε κάθε άλλο θεό, αρμόζει το όνομα: "Δεν είναι"΄΄.
Πράγματι, στο Δευτερονόμιο 32/λβ΄ 39, αυτή η έννοια τού ονόματος φαίνεται καθαρά: ΄΄Δέστε τώρα, ότι Εγώ, Εγώ Είμαι, και δεν είναι θεός εκτός από Εμένα΄΄. (Στα Εβραϊκά: ΄΄Εγώ, Εγώ Αυτός΄΄. Το ΄΄Είμαι΄΄, υπονοείται πέραν πάσης αμφιβολίας). Το ίδιο μπορεί να δει ο αναγνώστης, στον Ησαϊα, 43/μγ΄ 9 - 13, και σε άλλα σχετικά εδάφια.
Το Γιαχβέ λοιπόν, που όπως είπαμε σημαίνει: ΄΄Είναι΄΄, υποδηλώνει ότι ο Θεός εκείνος, Είναι ο ΩΝ, (ο Υπάρχων), Αυτός που έχει την ύπαρξη, δηλαδή το ΄΄Είναι΄΄ στην ίδια του τη φύση, έτσι που αυτό να ταυτίζεται με τ' όνομά Του. Αυτός που ΄΄Υπάρχει΄΄ προ πάντων, και ο οποίος έφερε σε ύπαρξη κάθε τι άλλο, το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί ως ΄΄μη υπάρχον αφ' εαυτού΄΄. Κατά τη σημασία αυτή, το Γιαχβέ, είναι συνώνυμο και προς τη γνωστή φράση όρκου τού Θεού: ΄΄Ζω εγώ΄΄. (Αριθμοί 14/ιδ΄ 21. Δευτερονόμιο 32/λβ΄ 40).
Ως ΄΄Ων΄΄, (υπάρχων), ο Θεός δηλώνει ότι είναι αιώνιος και ατελεύτητος. (Το ΄΄Ων΄΄, βρίσκεται σε χρόνο διαρκείας, και σημαίνει ΄΄ΕΙΝΑΙ΄΄. Κατά το λεξικό τού Δημητράκου: ΄΄Ο αιωνίως υπάρχων Θεός΄΄). (Έξοδος 3/γ΄ 14). O Ων, είναι η λέξη που χρησιμοποιεί η Εκκλησία τού Κυρίου στα Ελληνικά, για να αποδώσει την Εβραϊκή λέξη: ΄΄Γιαχβέ΄΄ στη γλώσσα μας. Τη βρίσκει κανείς στις Άγιες Εικόνες, στα Ιερά κείμενα τής Αγίας Γραφής και στην υμνολογία τής Εκκλησίας. Επίσης, με τη λέξη αυτή, συγγενεύει η λέξη: ΄΄ουσία΄΄, που τόσο ρόλο έπαιξε στις Οικουμενικές Συνόδους. (Ων, Ούσα, Ουσία). ΄΄Ουσία΄΄, σημαίνει ΄΄ύπαρξη΄΄.
Στη συνέχεια, αναφέρουμε μερικούς ορισμούς τής λέξεως ΄΄ουσία΄΄, από αρχαίους Χριστιανούς. ΄΄Ουσία είναι πράγμα υπαρκτό΄΄. (Λεοντίου Βυζαντίου μν. εργ. PG 1277 D).
΄΄Ουσία είναι η παραλλαγή τού ανυποστάτου... το μη υπαρκτό το ονομάζουμε ουσία.΄΄ ΄΄Ουσία είναι το να υπάρχει κάτι΄΄. ΄΄Είναι το όντως υπαρκτό΄΄. (Γρηγόριος Νύσσης).
΄΄Ουσία... είναι... αυτό το ΕΙΝΑΙ τού Θεού΄΄. (Βασίλειος Καισσαρείας).
Ο Άγιος Αθανάσιος έγραψε, ότι η ΄΄ουσία΄΄, όταν αναφέρεται στο Θεό, σημαίνει: ΄΄Αυτός είναι ο Ων΄΄. (Γιαχβέ).
Κατά το Γρηγόριο το θεολόγο: ΄΄Ο Ων και ο Θεός είναι τής Ουσίας ονόματα΄΄. (Όσον αφορά τη χρήση τής λέξεως ΄΄ουσία΄΄ για το Θεό).
Η λέξη ΄΄Ουσία΄΄, λέγεται στη θεολογία και: ΄΄Φύση΄΄ τού Θεού. Όταν λοιπόν μιλάμε για το όνομα: ΄΄Γιαχβέ΄΄, για το ΄΄Είναι΄΄, ή για τον Όντα, ή για την ΄΄Ουσία΄΄, ή για τη ΄΄Φύση΄΄ τού Θεού, μιλάμε για το ίδιο πράγμα.
(Πολύ περισσότερες πληροφορίες για το θέμα αυτό, ο αναγνώστης μπορεί να βρει στο βιβλίο τού θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου: ΄΄Ο Ιησούς Γιαχβέ΄΄).
Λόγω τής υπερβολικής ευλαβείας τών Ισραηλιτών, και κατά παρεξήγησιν τού Λευϊτικού 24/κδ΄ 16, (το οποίο όμως απαγόρευε τη βλασφημία και όχι την προφορά τού ονόματος τού Θεού), απέφευγαν να προφέρουν το όνομα ΄΄Γιαχβέ΄΄. Έτσι, με τον καιρό ξεχάστηκε η σωστή προφορά τού ονόματος, καθώς οι Ισραηλίτες δεν είχαν φωνήεντα, αλλά έγραφαν μόνο τα σύμφωνα τών λέξεων.
Μετά τον 6ο μ.Χ. αιώνα όμως, οι Μασορίτες, (Ιουδαίοι λόγιοι τής εποχής εκείνης), έβαλαν δικά τους φωνήεντα στις Εβραϊκές λέξεις. Στο Τετραγράμματο: ΄΄ΓΧΒΧ΄΄, επειδή δεν γνώριζαν τη σωστή προφορά τής λέξης: ΄΄Γιαχβέ΄΄, προσέθεσαν αυθαίρετα φωνήεντα, από τις λέξεις: ΄΄Αδωνάι΄΄ (Κύριος), και ΄΄Ελοχίμ΄΄. (Θεός). Έτσι, το τετραγράμματο ΄΄ΓΧΒΧ΄΄, έγινε: ΄΄Ιεχωβά΄΄. Οι σημερινοί αυτοαποκαλούμενοι ΄΄Μάρτυρες τού Ιεχωβά΄΄, αν και γνωρίζουν ότι η προφορά που χρησιμοποιούν για το όνομα τού Θεού είναι λάθος, επιμένουν να τη χρησιμοποιούν, επειδή ΄΄έτσι έχει γίνει συνήθεια΄΄.
Στην παρατήρηση τών Χριστιανών ότι αυτή η εσφαλμένη χρήση τού ονόματος ΄΄Γιαχβέ΄΄ είναι ανεύθυνη, ίσως και βλάσφημη, απαντούν ότι ΄΄Και το όνομα τού Ιησού, στα Εβραϊκά δεν είναι Ιησούς, αλλά ΄΄Γεχοσούα΄΄, και παρ' όλα αυτά, το χρησιμοποιούμε στα Ελληνικά ως: ΄΄Ιησούς΄΄. Κατά τον ίδιο τρόπο, δεν θα ήταν λάθος, να χρησιμοποιούμε την εσφαλμένη προφορά ΄΄Ιεχωβά΄΄, μια και έτσι έχει επικρατήσει΄΄.
Σε αυτό, έχουμε να απαντήσουμε τα εξής: Το όνομα ΄΄Ιησούς΄΄, χρησιμοποιείται από την ίδια την Αγία Γραφή σε αυτή τη μορφή, και συνεπώς, μπορούμε να το χρησιμοποιούμε. Το όνομα ΄΄Ιεχωβά΄΄ όμως, δεν χρησιμοποιείται έτσι, και συνεπώς, δεν έχουμε το δικαίωμα να το χρησιμοποιούμε αυθαίρετα. Πολύ δε περισσότερο, εφ' όσον σήμερα γνωρίζουμε την ορθή προφορά: ΄΄Γιαχβέ΄΄. Η Εκκλησία τού Κυρίου όμως, ενεργώντας όπως πάντοτε συνετά και με σεβασμό, χρησιμοποιεί για το Θεό τις προσφωνήσεις που χρησιμοποιούν οι Απόστολοι στην Καινή Διαθήκη. Αυτοί, ποτέ δεν χρησιμοποίησαν στην Καινή Διαθήκη το όνομα: ΄΄Ιεχωβά΄΄, ούτε καν το ΄΄Γιαχβέ΄΄. Το χρησιμοποιούν με την έννοιά του στα Ελληνικά, ως: ΄΄ο Ων΄΄, ή χρησιμοποιούν για το Θεό, λέξεις που χρησιμοποίησαν και οι μεταφραστές τής μετάφρασης τών Εβδομήκοντα, όπως Κύριος, ή Θεός. Έτσι αποδίδεται η έννοια τής λέξεως, πράγμα άλλωστε που ήθελε ο ίδιος ο Θεός όταν επέλεξε το παράξενο όνομα: ΄΄Είναι΄΄. Γιατί ο Θεός δεν επέλεξε ένα όνομα άγνωστης σημασίας, το οποίο θα έπρεπε να προφέρεται παραποιημένο, αλλά μια λέξη, με καθαρό περιεχόμενο, που θα περιείχε στοιχεία τής προσωπικότητάς Του, και μάλιστα αυτό το ίδιο του το ΄΄Είναι΄΄. Ας χρησιμοποιούμε λοιπόν το όνομα τού Θεού με την αληθινή του έννοια, για να δίνουμε τιμή σ' αυτόν που ΄΄Είναι΄΄ στους αιώνες ο μόνος Θεός.
*Η λέξη: που συναντάμε τρεις φορές σ' αυτό το εδάφιο, είναι ρηματικός τύπος τού (αρχαιότερα ήταν ), που σημαίνει: ΄΄είναι΄΄, με συνδετική αλλά και υπαρκτική έννοια. Στην Εβραϊκή φράση: το πρώτο: (είμαι), είναι συνδετικό, και έχει ως κατηγορούμενο την υπόλοιπη φράση, ενώ το 2ο είναι υπαρκτικό, και χρησιμοποιείται απολύτως. Υπαρκτικό είναι επίσης στη φράση: ΄΄Ο με απέστειλε΄΄. Το μελλοντικής εννοίας αλλού, εδώ είναι Ενεστωτικής, όπως δείχνει η μετάφραση τών Ο΄(Εβδομήκοντα). Η ακριβής απόδοσή του σε ενεστωτική έννοια, είναι: ΄΄ΕΙΜΑΙ΄΄.
Πιστεύω να σας κάλυψα
Ιωάθαμ!

Γιώργος είπε...

Ιωάννα που έγραψε: "ΑΝΟΙΞΤΕ ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ 11 ΚΕΦ. 26 ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΛΕΕΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ; ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΤΕ ΤΟΤΕ; ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ Η ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΜΑΣ;"

ΕΠ ΑΥΤΟΥ
Στην αγία Γραφή υπάρχει η έκφραση:
1. Χριστιανοί
2. Μάρτυρας, Μάρτυρες
3. το τετραγράμματο ΓΧΒΧ που αποδίδεται 'Ιεχωβά' / 'Γιαχβέ' το οποίο πολλοί βρίζουν - Αποκάλυψη 16:9 "καὶ ἐβλασφήμησαν τὸ ὄνομα τοῦ θεοῦ" -
(ενεργώντας σε αντίθεση με την προσευχή στο Ματθαίο 6:9 "πάτερ ἡμῶν ὁ ἐν τοῖς οὐρανοῖς· ἁγιασθήτω τὸ ὄνομά σου" - για το όνομα του ουράνιου ΠΑΤΕΡΑ γίνεται λόγος)

Δεν υπάρχει όμως στην θεόπνευστη αγία Γραφή καμιά λέξη 'ορθόδοξος'.

Το να λές "Η ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΜΑΣ" Ιωάννα δεν είναι και τόσο χριστιανικό αξιώντας κατ' όνομα αποκλειστικότητα.
Εξάλλου το να λέγεται κάποιος 'χριστιανός' δεν τον σώζει αν δεν κάνει τα έργα που θέλει ο Θεός, επειδή 'πίστη χωρίς έργα νεκρή είναι', άχρηστη.

Επίσης πρέπει κάποιος για να σωθεί να επικαλεστεί το όνομα του Θεού:
1.
(Ιωήλ 2:32) "Και όποιος επικαλεστεί το όνομα του Ιεχωβά θα διασωθεί"
2.
(Πράξεις 2:21) "Και όποιος επικαλεστεί το όνομα του Ιεχωβά θα σωθεί"
3.
(Ρωμαίους 10:13) "Διότι «όποιος επικαλεστεί το όνομα του Ιεχωβά θα σωθεί"

Κάποιος πρέπει να συμφωνεί και να ενεργεί σε αρμονία με το σκοπό και το θέλημα του Θεού, όπως:
1.
(1 Τιμόθεο 2:4-5)
"ὃς πάντας ἀνθρώπους θέλει σωθῆναι καὶ εἰς ἐπίγνωσιν ἀληθείας ἐλθεῖν. εἷς γὰρ θεός, εἷς καὶ μεσίτης θεοῦ καὶ ἀνθρώπων,
ἄνθρωπος Χριστὸς Ἰησοῦς"
ΜΝΚ:
"του οποίου θέλημα είναι να σωθούν κάθε είδους άνθρωποι και να έρθουν σε ακριβή γνώση της αλήθειας. Διότι υπάρχει ένας Θεός, και ένας μεσίτης μεταξύ Θεού και ανθρώπων, ο Χριστός Ιησούς, ένας άνθρωπος"
(ο Θεός θέλει να σωθούν όλοι και να μάθουν την αλήθεια όλοι και να αναγνωρίσουν ότι υπάρχει ΕΝΑΣ Θεός και ένας μεσίτης μεταξύ του Θεού και των ανθρώπων, ο Χριστός)
2.
Ιωάννης 1:9 "τὸ φῶς τὸ ἀληθινόν, ὃ φωτίζει πάντα ἄνθρωπον"
"Το αληθινό φως που δίνει φως σε κάθε είδους άνθρωπο"
(Ο Χριστός ως φώς φωτίζει κάθε άνθρωπο που θέλει και αγαπάει το φώς - δεν μπορούν άλλοι άνθρωποι να εμποδίσουν κάποιον άλλον να αναγνωρίσει τον Χριστό ως τον μονογενή Γιό του ζωντανού Θεού - Ματθαίος 16:16 "ἀποκριθεὶς δὲ Σίμων Πέτρος εἶπεν· σὺ εἶ ὁ Χριστὸς ὁ υἱὸς τοῦ θεοῦ τοῦ ζῶντος"
ΜΝΚ: "Απαντώντας ο Σίμων Πέτρος είπε: «Εσύ είσαι ο Χριστός, ο Γιος του ζωντανού Θεού")
3.
(Ιωάννης 3:16) "Διότι ο Θεός αγάπησε τον κόσμο τόσο πολύ, ώστε έδωσε τον μονογενή του Γιο, για να μην καταστραφεί όποιος ασκεί πίστη σε αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή"
4.
(Ιωάννης 17:3) "Αυτό σημαίνει αιώνια ζωή, το να αποκτούν γνώση για εσένα, τον μόνο αληθινό Θεό, και για αυτόν που απέστειλες, τον Ιησού Χριστό"

Όλα αυτά τα εδάφια δείχνουν ότι για την αιώνια ζωή είναι απαραίτητη η γνώση και η πίστη:
1.
για τον Θεό, τον Πατέρα του Χριστού
2.
για τον Χριστό, τον Γιό του Θεού.

Το δε εδάφιο που ανάφερες Ιωάννα, το Πράξεις 4:12 "Και δεν υπάρχει σωτηρία μέσω κανενός άλλου, γιατί δεν υπάρχει άλλο όνομα κάτω από τον ουρανό που να έχει δοθεί μεταξύ των ανθρώπων, μέσω του οποίου πρέπει να σωθούμε"
έχει την ακόλουθη σημασία σε συνδυασμό με
1.
το Ιωάννης 5:43 "Εγώ έχω έρθει στο όνομα του Πατέρα μου, αλλά δεν με δέχεστε.":
2.
Ιωάννης 14:6 "Ο Ιησούς τού είπε: «Εγώ είμαι η οδός και η αλήθεια και η ζωή. Κανείς δεν έρχεται στον Πατέρα παρά μόνο μέσω εμού"
3.
(Ιωάννης 5:22-23) "ο Πατέρας δεν κρίνει κανέναν απολύτως, αλλά έχει παραδώσει όλη την κρίση στον Γιο, για να τιμούν όλοι τον Γιο όπως τιμούν τον Πατέρα."
4.
Εβραίους 1:1-2 "Ο Θεός, ο οποίος ...μίλησε ...στους προπάτορές μας μέσω των προφητών, στο τέλος αυτών των ημερών έχει μιλήσει σε εμάς μέσω ενός Γιου, τον οποίο διόρισε κληρονόμο όλων των πραγμάτων"

Όλα αυτά δείχνουν σχετικά με τον Χριστό, καθώς αυτός ήταν ο ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ Γιός του Θεού
1.
για να αποκαλύψει την αλήθεια του Θεού που περιλάμβανε την αναγνώριση του - σε μεγάλο βαθμό άγνωστου μέχρι τότε - πρωτότοκου Γιού του Θεού.
2.
για να θυσιαστεί προς σωτηρία των ανθρώπων.
Αυτό το ρόλο δεν τον είχε ποτέ κανένας άλλος μεταξύ των ανθρώπων - όσοι προφήτες και αν πέρασαν που εκτελούσαν εκάστοτε το θέλημα του Θεού - .

Έτσι κανένας από όλους τους προφήτες και άλλους διορισμένους από τον Θεό - όπως ο Αβραάμ, ο Μωϋσής, ο Νάθαν, ο Σαμουήλ, ο Σαμψών, ο Δαβίδ, ο Δανιήλ, ο Ησαϊας κ.α. - δεν είχαν τον μεγαλύτερο διορισμό που δόθηκε ποτέ: να θυσιαστούν για χάρη των ανθρώπων.
Ο Χριστός ΜΟΝΟ ήταν σε θέση ως τέλειος άνθρωπος να το κάνει αυτό.
Ο ρόλος του επίσης ήταν πρωτόγνωρος, επειδή ο Υψιστος Θεός μεταβίβασε τη δύναμη της ζωής του πρωτότοκου Γιού Του στη μήτρα της παρθένου Μαρίας ώστε να γεννηθεί ο τέλειος άνθρωπος Χριστός εδώ στη γη.
Ποτέ ξανά προηγουμένως σε όλη την ανθρώπινη ιστορία δεν είχε ξανασυμβεί κάτι τέτοιο.

Επειδή τα λόγια του Χριστού ήταν σύμφωνα με τις οδηγίες του Πατέρα του και ποτέ δεν ενεργούσε αυθαίρετα:
1.
(Ιωάννης 5:19) "ο Ιησούς ... άρχισε να τους λέει: «Αληθινά, αληθινά σας λέω: Ο Γιος δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα με δική του πρωτοβουλία, αλλά μόνο ό,τι βλέπει να κάνει ο Πατέρας"
2.
(Ιωάννης 5:30) "Εγώ δεν μπορώ να κάνω απολύτως τίποτα με δική μου πρωτοβουλία· όπως ακούω, κρίνω· και η κρίση που κάνω είναι δίκαιη, επειδή ζητώ, όχι το δικό μου θέλημα, αλλά το θέλημα εκείνου που με έστειλε."
3.
(Ιωάννης 5:36) "τα έργα τα οποία μου ανέθεσε ο Πατέρας μου να επιτελέσω, αυτά τα έργα που κάνω, δίνουν για εμένα μαρτυρία ότι ο Πατέρας με απέστειλε"
4.
(Ιωάννης 6:38) "έχω κατεβεί από τον ουρανό για να κάνω, όχι το δικό μου θέλημα, αλλά το θέλημα εκείνου που με έστειλε"

Ηταν αναγκαίο να μάθουν οι άνθρωποι για το ρόλο του Χριστού και για τις αλήθειες που αποκάλυπτε για το σκοπό του Θεού. Οι περισσότεροι όμως δεν τον δέχτηκαν:
1.
(Ιωάννης 7:12) "Μερικοί έλεγαν: «Είναι άνθρωπος αγαθός». Άλλοι έλεγαν: «Δεν είναι, αλλά παροδηγεί τα πλήθη»."
2.
(Ιωάννης 7:7) "Ο κόσμος δεν έχει λόγο να μισεί εσάς, αλλά μισεί εμένα, επειδή εγώ δίνω μαρτυρία σχετικά με αυτόν ότι τα έργα του είναι πονηρά"
3.
(Ματθαίος 27:62-63) "συγκεντρώθηκαν οι πρωθιερείς και οι Φαρισαίοι μπροστά στον Πιλάτο, λέγοντας: «Κύριε, θυμηθήκαμε ότι εκείνος ο απατεώνας είπε, ενώ ήταν ακόμη ζωντανός: Έπειτα από τρεις ημέρες θα εγερθώ"
("συνήχθησαν οἱ ἀρχιερεῖς καὶ οἱ Φαρισαῖοι πρὸς Πιλᾶτον λέγοντες· κύριε, ἐμνήσθημεν ὅτι ἐκεῖνος ὁ πλάνος εἶπεν ἔτι ζῶν· μετὰ τρεῖς ἡμέρας ἐγείρομαι.")
4.
(Ιωάννης 6:44) "Κανείς δεν μπορεί να έρθει σε εμένα αν ο Πατέρας, που με έστειλε, δεν τον ελκύσει" (ο Πατέρας ελκύει)
4.
(Ιωάννης 5:42-43) "γνωρίζω καλά ότι δεν έχετε την αγάπη του Θεού μέσα σας. Εγώ έχω έρθει στο όνομα του Πατέρα μου, αλλά δεν με δέχεστε"

Ο Χριστός στην ουσία υπηρετούσε τον Πατέρα του, τον Υψιστο Θεό, γι' αυτό και αναφέρεται ως πιστός 'μάρτυρας' του Θεού:
1.
(Αποκάλυψη 1:5) "τον Ιησού Χριστό, «τον Πιστό Μάρτυρα», «Τον πρωτότοκο από τους νεκρούς"
(Ο Χριστός ήταν πιστός μάρτυρας για τον Πατέρα του, ο οποίος τον ανέστησε από τους νεκρούς)
2.
(1 Τιμόθεο 6:13) "Ενώπιον του Θεού, που διατηρεί τα πάντα στη ζωή, και του Χριστού Ιησού, που ως μάρτυρας έκανε την καλή δημόσια διακήρυξη μπροστά στον Πόντιο Πιλάτο, σου παραγγέλλω να τηρήσεις την εντολή"
("παραγγέλλω σοι ἐνώπιον τοῦ θεοῦ τοῦ ζῳογονοῦντος τὰ πάντα καὶ Χριστοῦ Ἰησοῦ τοῦ μαρτυρήσαντος ἐπὶ Ποντίου Πιλάτου τὴν καλὴν ὁμολογίαν, τηρῆσαί σε τὴν ἐντολὴν")
3.
(Αποκάλυψη 3:14) "Αυτά λέει ο Αμήν, ο πιστός και αληθινός μάρτυρας, η αρχή της δημιουργίας του Θεού"
("Τάδε λέγει ὁ ἀμήν, ὁ μάρτυς ὁ πιστὸς καὶ ἀληθινός, ἡ ἀρχὴ τῆς κτίσεως τοῦ θεοῦ")

Εφόσον και ο Χριστός ήταν πιστός και αληθινός μάρτυρας για τον Πατέρα του, είναι φυσικό να λεγόμαστε Μάρτυρες του Ιεχωβά, δίνοντας μαρτυρία για όλο τον σκοπό του Θεού περιλαμβανομένης και της μαρτυρίας για τον Ιησού Χριστό, ως τον μόνον που δόθηκε μεταξύ των ανθρώπων μέσω του οποίου σώζεται κάποιος, με την προϋπόθεση ότι ελκύεται από τον Πατέρα του Χριστού.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

κ. Χρήστο που έγραψε: "Μια ακριβής αλλά «δουλική» μετάφραση θα μετέφραζε ως εξής το παραπάνω χωρίο: «Ο πιστός εις το ελάχιστο και στο πολύ είναι πιστός, και ο άδικος εις το ελάχιστο και στο πολύ άδικος είναι»."

ΕΠ ΑΥΤΟΥ
"Ο πιστός εις το ελάχιστο και στο πολύ είναι πιστός.."
σημαίνει:
"Αυτός που είναι πιστός στο ελάχιστο είναι πιστός και στο πολύ"
Το άρθρο 'ο' με ένα επίθετο το περιλαμβάνει αυτό.
'ο καλός' = 'αυτός που είναι καλός'.
Καμιά εννοιολογική διαφορά.
Σαν να λέμε δηλαδή όχι Γιάννης, Γιαννάκης. (συγκριτικά)
Επιπρόσθετα και η αναφορική αντωνυμία στην πρόταση:
"ὃ γέγραφα, γέγραφα." Ιωάννης 19:22
σημαίνει πάλι
"αυτό που έχω γράψει έχω γράψει" ή
"αυτό το οποίο έχω γράψει έχω γράψει"

Για να μη παίζουμε δηλαδή με τις λέξεις λέγοντας: 'όχι έτσι, αλλά - πάλι - έτσι.'

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΚΥΡΙΟ ΓΙΩΡΓΟ

1. Δεν μπορείτε να αποκαλείστε Χριστιανοί ΜτΙ, γιατί ούτε σαρκικοί Ισραηλίτες είστε, ούτε πνευματικοί. Είστε Γαβαωνίτες και Ιωαναδαβίτες. Γιατί συνεχίζετε να πηγαίνετε κόντρα στη διδασκαλία της Σκοπιάς δεν το καταλαβαίνω.

2. Σας είχα γράψει σε προηγούμενο σχόλιό μου με αφορμή δικό σας σχόλιο: «Άρα ότι έχουμε υιοθετήσει και εμείς και δεν έρχεται σε αντίθεση με καμιά διδασκαλία της αγίας Γραφής, πρέπει να το δεχτείτε, έτσι δεν είναι;»

Γιατί διαμαρτύρεστε λοιπόν αν γράφει η Γραφή την επωνυμία Ορθόδοξος (= αυτός που έχει ορθή γνώμη). Αφού δεν έρχεται σε αντίθεση με την Γραφή.

Σας είχα γράψει επίσης πως πουθενά η Γραφή δεν λέει πως ο Θεός έχει μία Οργάνωση. Κάνω λάθος ή όχι;

3. Εσείς δεν σώζεστε μέσω του Χριστού αλλά μέσω των 144.000, και δεν μπορείτε να ονομαστείτε παιδιά του Θεού, αλλά εγγόνια του Θεού μέσω των 144.000. Κάνω λάθος; Περιμένω την απάντησή σας, για να δω αν πάτε πάλι κόντρα στην διδασκαλία της Σκοπιάς.


Μετά τιμής Χρήστος - αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή δέχεσαι ότι έχεις διαβάσει τη συγκεκριμένη σελίδα και ότι αποδέχεσαι ότι του Ρώσσελ του άρεσε να βάζει χέρι σε κοριτσάκια και να περνά τις νύχτες στις κρεβατοκάμαρές τους κλειδωμένος;;;!!!

Δεν με ενδιαφέρει αγαπητέ τι έκανε ο Ρώσσελ. Εσύ δηλαδή κάθορίζεις την πίστη σου λαμβάνοντας υπόψιν σου το βίο και την πολιτεία των πατριαρχών της εκκλησίας σας από ιδρύσεως του Βυζαντίου κι έπειτα; Εσείς έχετε ως άγιο κάποιον που σκότωσε χιλιάδες κόσμο συν κάποια μέλη της οικογενείας του. Και τον κάνατε άγιο μόνο και μόνο επειδή σας έδωσε εξουσία, σας έκανε κρατική θρησκεία. Αγιοποιήσατε κοινούς δολοφόνους και σφαγείς. Τι να περιμένεις όμως από αυτούς που υποστηρίζουν ότι υπάρχουν και "δίκαιοι" πόλεμοι. Ότι μπορείς να σκοτώνεις και να ξεκοιλιάζεις με την ευλογία του Θεού.
Αλήθεια, η αρχεπισκοπή σας στην Αμερική, κατάφερε να βρει τα εκατομμύρια που της επιδικάστηκαν για να αποζημιώσει τα θύματα των παιδεραστών ιερέων σας; Δεν φαντάζομαι να δυσκολεύτηκε.

Ανώνυμος είπε...

Γράψτε σας παρακαλώ κάποιο ψευδώνυμο.

Επιμένετε να ασχολείστε με το τι κάνουνε οι Ορθόδοξοι. Το δοκάρι στα μάτια μας δεν το βλέπουμε, κοιτάμε τις αμαρτίες των άλλων. Η μαύρη διαφήμιση είναι και αυτή κομμάτι του μάρκετινγκ της Σκοπιάς. Το αλαλούμ με τις αλληλοαναιρούμενες διδασκαλίες της Σκοπιάς δεν το βλέπουμε; Γιατί η Σκοπιά κρύβει τα παλιά της βιβλία; Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη σοφή οργάνωση που πετάει στην πυρά τις ίδιες τις διδασκαλίες της.

Οι Ορθόδοξοι γιατί φυλάνε σαν τα μάτια τους τις παρακαταθήκες που τους άφησαν οι Πατέρες τους; Η Σκοπιά γιατί ρίχνει στην πυρά τις ίδιες τις ψευδοπροφητείες της και κατηγορεί αυτούς που της ασπάστηκαν;

Γιατί και οι δύο κεφαλές της Σκοπιάς, οι Ρώσσελ και Ρόδερφορντ έζησαν άσωτη ζωή; Να συγκρίνουμε το τέλος του Ρόδερφορντ με αυτό του Αγίου Κωνσταντίνου; Κανένα πρόβλημα! Ο Άγιος Κωνσταντίνος βαπτίστηκε στο τέλος της ζωής του και κοιμήθηκε μέσα σε πνεύμα μετανοίας, για όσα εμείς ―δίκαια ή άδικα― του καταλογίζουμε. Δεν τα έπινε για να ξεχάσει όπως ο κ. Ρόδερφορντ. Έλεγε «ήμαρτον». (Πού να συγκρίνουμε τις δύο κεφαλές της Σκοπιάς και με άλλους Αγίους της Ορθοδοξίας!)

(Να μην ξεχάσω στο επόμενο σχόλιό μου να συγκρίνω τον Ρόδερφορντ με έναν άλλον Άγιο της Ορθοδοξίας, των Μωυσή· αυτός ο πολεμοχαρής προσευχόταν για να νικήσει ο λαός του στον πόλεμο, ο καημένος!)

Αλλά αφού είναι άγιος ο Ρόδερφορντ, γιατί πούλησε η Σκοπιά την έπαυλη Μπεθ-Σαρίμ όπου πέθανε; Γιατί δεν του έχτισε και αυτουνού μία πυραμίδα, όπως στον τάφο του Ρώσσελ; (Είπα «πυραμίδα»; Ωχ, θα με περάσουν για ειδωλολάτρη.)

Μπαίνω σε πειρασμό να μιλήσω για τα αμαρτήματα και άλλων επιφανών μαρτύρων του Ιεχωβά, αλλά δεν θέλω να το κάνω. Μου αρκεί που μίλησα για τους ιδρυτές της Σκοπιάς. Δεν μου αρέσει να μιλάω για τους άλλους, γιατί εγώ ίσως είμαι χειρότερος. Γι'αυτό πηγαίνω να σωθώ μαζί με τους Τελώνες και τους άλλους αμαρτωλούς· γιατί έχω φόβο Θεού και Αυτός δεν ήθελε τους Φαρισαίους και μας έχει προειδοποιήσει, όχι να αποφεύγουμε τους αμαρτωλούς, αλλά τους ψευδοπροφήτες.


Α, για να μην το ξεχάσω. Ώστε οι μάρτυρες του Ιεχωβά είναι και «Χριστιανοί». Δηλαδή εκτός από τον Ιεχωβά, πιστεύουν και στο θεοειδές(!) που ονομάζεται Χριστός. Εγώ για θεοειδή και ημίθεους έχω να ακούσω από τότε που μάθαινα για το δωδεκάθεο και τους Κενταύρους. Έχει η Σκοπιά παρόμοιες διδασκαλίες με αυτούς που απεχθάνεται, τους ειδωλολάτρες;

Αλλά ο Χριστός άλλα λέει: δεν μπορούμε να υπηρετούμε δύο αφεντικά: Ουδείς δύναται δυσί κυρίοις δουλεύειν (Ματθ. στ' 24).

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που έγραψες ανώνυμε είναι ψέματα και συκοφαντίες,

Εσείς έχετε ως άγιο κάποιον που σκότωσε χιλιάδες κόσμο συν κάποια μέλη της οικογενείας του. Και τον κάνατε άγιο μόνο και μόνο επειδή σας έδωσε εξουσία, σας έκανε κρατική θρησκεία. Αγιοποιήσατε κοινούς δολοφόνους και σφαγείς.

Αυτά είναι ψέματα που έγραψες ανώνυμε. Όχι αερολογίες. Πες μας ονόματα και στοιχεία. Που τα βρήκες αυτά γραμμένα σε κανένα Blogg;

Ανώνυμος είπε...

NΙΚΟΛΑΟΣ:Εγώ για θεοειδή και ημίθεους έχω να ακούσω από τότε που μάθαινα για το δωδεκάθεο και τους Κενταύρους. Έχει η Σκοπιά παρόμοιες διδασκαλίες με αυτούς που απεχθάνεται, τους ειδωλολάτρες;

Μα και γω, για ενανθρωπίσαντα Θεό έχω να ακούσω από τότε που ο Δίας πήρε τη μορφή του Αμφιτρίωνα για να συνευρεθεί με την Αλκμήνη.
Επίσης, όπως ο Θεός για εσάς είναι και το άγιο πνεύμα που έκανε την εμφάνισή του ως περιστέρι και ο Θεός του Ολύμπου εμφανιζόταν ως ορτύκι, κούκος, κύκνος, ακόμη και ως ταύρος.
Μα ακριβώς για να πείσει η επίσημη χριστιανική θρησκεία, τους πολυθεϊστές και ειδωλολάτρες, συνηθισμένους στο να παίρνουν οι θεοί τους ανθρώπινες μορφές, επινόησαν τον τριαδικό Θεό που μπήκε στη μήτρα μιας γυναίκας και γεννήθηκε ως άνθρωπος. Άλλωστε η τριαδικότητα υπήρχε ήδη στις δοξασίες των πολυθεϊστικών λαών και από αυτούς την υιοθετήσατε.

Όσο για το βίο του αγίου σας Μ. Κων/νου, διαβάστε και κανένα ιστορικό βιβλίο εκτός από εκκλησιαστικά έντυπα. Ακόμη κι αν βαπτίστηκε και μετανόησε (κάτι το οποίο αμφισβητείται), ήταν αρκετό για να τον κάνετε άγιο; Αγιοποιείτε κάθε στυγνό δολοφόνο μόνο και μόνο επειδή ...μετανοεί; Σας έκανε εξουσία και πλούσιους γι αυτό και τον αγιοποιήσατε.


No44

Ανώνυμος είπε...

Καταρχήν, αγαπητέ ανώνυμε του προπροηγούμενου μηνύματος, δεν είμαι ανώνυμος. Βλέπετε τι γράφει πριν την αρχή του μηνύματός μου; «Νικόλαος». Εσείς θα μου χαρίσετε το ονοματάκι σας; Μήπως λέγεστε Κωνσταντίνος και ντρέπεστε να το γράψετε; Αστειεύομαι. Ας προχωρήσουμε στα σοβαρότερα.

Να σας πω την αλήθεια αλλιώς ήθελα να ξεκινήσω, ήθελα να απαντήσω αμέσως στις απορίες σας. Αλλά μήπως διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλο; Γιατί δηλαδή δεν μου λέει κανένας τίποτα για τις ψευδοπροφητείες της Σκοπιάς; Στην Καινή Διαθήκη μέσω των ψευδοπροφητειών ξεχωρίζονται οι Χριστιανοί από τους «Χριστιανούς» και τους αιρετικούς. Αυτό ισχύει ό,τι και να έχει κάνει ο Ρόδερφορντ και ο Μ. Κωνσταντίνος, αγαπητέ φίλε μου.

Ας προχωρήσω τώρα στις απορίες σας: Ορίστε η φωτογραφία του κ. Ρόδερφορντ. Στην ίδια σελίδα υπάρχει και το κείμενο της Σκοπιάς για το οποίο έκανε λόγο σε προηγούμενο μήνυμά του ο κ. Πέτρος· ο «άγιος» κ. Ρόδερφορντ έβλεπε την ποτοαπαγόρευση σαν έργο του Σατανά! Αξίζει να σημειωθεί ότι πέθανε από κίρρωση του ήπατος.

Α και να πούμε και τίποτα για τον άλλον «άγιο», τον κ. Ρώσσελ. (Ιδού και η φωτογραφία του «άγιου» τάφου του.) Αυτός ανήκει κατά την Σκοπιά στους 144.000 παρθένους της Αποκάλυψης (Αποκ. ιδ' 4). Σε προηγούμενα σχόλια ασχοληθήκαμε με το διαζύγιό του. Οπότε δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο σχετικά και με αυτή τη διδασκαλία της Σκοπιάς. Ένα μόνο θα πω: η Σκοπιά, μετά από αυτό, έχει το θράσος και ασχολείται με την Παναγία.

Και κάτι άλλο: καλύτερα να είμαστε επίσημη θρησκεία της Ελλάδας, παρά πολυμετοχική εταιρεία του Μπρούκλιν.



Όσον αφορά τον φίλο No44, εσείς να διαβάσετε τα έργα που έκανε ο Μ. Κωνσταντίνος. Α, και η μετάνοια είναι μεγάλο μυστήριο, ξέρετε. Όλοι την έχουν ανάγκη για να σωθούν. Κάθε άλλο παρά για υποτίμηση είναι. Και να κανονίσουμε για εκείνο το κρασάκι που λέγαμε, για να δούμε μέχρι πού φτάνει η πίστη(;) σας στον θεό σας.

Ανώνυμος είπε...

Κύριο ανώνυμο 44;

Κύριε ανώνυμε 44, πιστεύω πως είστε ο ίδιος με τον άλλο ανώνυμο για αυτό θέλω να σας ρωτήσω να μου λύσετε μια απορία σε κάτι που γράψατε: «Εσείς έχετε ως άγιο κάποιον που σκότωσε χιλιάδες κόσμο συν κάποια μέλη της οικογενείας του.» και «Αγιοποιείτε κάθε στυγνό δολοφόνο μόνο και μόνο επειδή ...μετανοεί;»

Μα και ο Δαβίδ σκότωσε και μέλη της οικογένειάς του, και χιλιάδες κόσμο και μοιχός υπήρξε. Όμως η Σκοπιά στο «Μπορείτε να ζείτε» σελίδες 120 – 121, τον ονομάζει καλό άνθρωπο (δηλ. άγιο), τον συγκαταλέγει με τον Ιώβ και τον Ιωάννη τον Βαπτιστή και γράφει πως θα αναστηθεί σε ζωή στη γη. Σας θυμίζω πως σύμφωνα και με το παλιό φως της Σκοπιάς, ήταν ανάμεσα σ’ αυτούς που θα ανασταίνονταν θα κατοικούσαν στο Μπέθ – σαρίμ και θα αποτελούσαν την κυβέρνηση του Χριστού. Πως λοιπόν η Σκοπιά κάνει άγιο ένα δολοφόνο; Ή μήπως δεν είναι άγιος ο Δαβίδ και λέει ψέματα η Σκοπιά; Ή μήπως δεν σας νοιάζει τι λέει η Σκοπιά όπως δεν σας ένοιαξε τι έκανε ο πιστός και φρόνιμος δούλος του Θεού, ο άγγελος της Λαοδικείας ο Κάρολος Ρώσσελ;

ΝΙΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ
ΑΠΑΝΤΩ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΓΙΩΡΓΟ.
Δεν υπάρχει όμως στην θεόπνευστη αγία Γραφή καμιά λέξη 'ορθόδοξος'.

Το να λές "Η ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΜΑΣ"

ΜΑ ΑΓΑΠΗΤΕ Η ΛΕΞΗ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΣ ΜΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ.
Η ΒΑΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ.

ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΜΑΣ. ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟΥ. Η ΒΑΣΙΚΗ ΜΟΥ ΣΚΕΨΗ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΩΣ ΘΕΟ ΤΟΥΣ.
ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΑΠΕΔΕΙΞΑ ΟΤΙ ΚΗΡΥΤΤΑΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ. ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΤΗ ΠΕΡΙ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ.
ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΑΤΕ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ.
ΕΓΩ ΣΤΙΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΣΤΟ 1 ΚΕΦ. ΧΩΡΙΟ 8 ΒΡΗΚΑ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ -ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΜΟΥ - ΕΣΕΙΣ ΔΕ ΛΕΓΕΣΤΕ ΟΥΤΕ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ. ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΒΑΠΤΙΣΕ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ;

Επίσης πρέπει κάποιος για να σωθεί να επικαλεστεί το όνομα του Θεού:
ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟ ΘΕΟ. ΑΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ ΟΣΟ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΕ, ΘΑ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΑΣΤΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΩΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ. ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΣΕΒΕΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΩΝΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΕ ΠΑΤΕΡ ΗΜΩΝ… ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑΧΩΒΑ ΗΜΩΝ… ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΑΣ ΤΟΝ ΦΩΝΑΖΑΤΕ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ Η ΠΑΤΕΡΑ; ΔΕΙΞΤΕ ΜΑΣ ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ ΠΟΥ ΦΑΝΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΓΡΑΦΗ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΙΕΧΩΒΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ; ΠΟΥ;

ΙΩΑΝΝΗΣ 16. 23
Σας διαβεβαιώνω απόλυτα ότι, όσα αν ζητήσετε από τον Πατέρα στο όνομά μου, θα σας τα δώσει.
ΔΕ ΛΕΕΙ ΟΣΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΧΩΒΑ ΛΕΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΟ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗ.

ΙΩΑΝΝΗΣ 14. 1
ΑΣ μη ταράζεται η καρδιά σας• πιστεύετε στον Θεό, και σε μένα πιστεύετε.
ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ; ΤΕΛΙΚΑ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΙΕΧΩΒΑ Η ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ; και σε μένα πιστεύετε ΛΕΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ. ΘΑ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΙ ΛΕΤΕ;

ΓΡΑΨΑΤΕ (Ιωάννης 5:22-23) "ο Πατέρας δεν κρίνει κανέναν απολύτως, αλλά έχει παραδώσει όλη την κρίση στον Γιο, για να τιμούν όλοι τον Γιο όπως τιμούν τον Πατέρα." ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΥΙΟ ΟΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΑΣ ΤΟ ΑΠΕΔΕΙΞΑ ΠΡΙΝ ΑΥΤΟ. ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΤΟΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΠΟΙΑ Η ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΔΙΔΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΤΕ ΤΟ ΘΕΟ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ.

ΙΩΑΝΝΑ

Γιώργος είπε...

κ. Χρήστο πού έγραψε: "Γιατί διαμαρτύρεστε λοιπόν αν γράφει η Γραφή την επωνυμία Ορθόδοξος (= αυτός που έχει ορθή γνώμη). Αφού δεν έρχεται σε αντίθεση με την Γραφή."

ΕΠ ΑΥΤΟΥ
Και τι σημασία έχει αυτό κ. Χρήστο;
Και ένας μουσουλμάνος μπορεί να αποκαλεί τον εαυτό του ορθόδοξο όπως και ένας πολιτικός.

Ανώνυμος είπε...

Στον ανώνυμο 44
Σου ζήτησα να μη μου μιλάς με αερολογίες. Για τον Άγιο Κωνσταντίνο σου έγραψα,
Αυτά είναι ψέματα που έγραψες ανώνυμε. Όχι αερολογίες. Πες μας ονόματα και στοιχεία. Που τα βρήκες αυτά γραμμένα σε κανένα Blogg;

Και μου είπες, διαβάστε και κανένα ιστορικό βιβλίο εκτός από εκκλησιαστικά έντυπα.
Πάλι αερολογείς. Πες βρε 44 ποιο ιστορικό βιβλίο τα γράφει αυτά;
Να το διαβάσω κι εγώ να δούμε είναι έγκυρο αυτό που λές;
Όταν κατηγορείς και ειδικά αγίους, πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός. Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας. Ο Κωνσταντίνος είναι άγιος και από ότι ξέρω ποτέ του δεν έκανε εγκλήματα. Εσύ επιμένεις πως έκανε. Πες μας που τα βρήκες γραμμένα αυτά και τα λες;

Ανώνυμος κι εγώ. Θες αριθμό; Άντε πάρε και αριθμό ας πούμε ανώνυμος 33.

Γιώργος είπε...

κ. Νικόλαο

τους ψευδοπροφήτες τους αναγνωρίζει κάποιος από τα έργα τους, από τους καρπούς τους, όπως είπε ο Χριστός.
Οι ψευδοπροφήτες:
1.
είναι εργάτες του κακού και της ανομίας.
2,
είναι φίλοι - και μαζί - με τον κόσμο και συνεπώς εχθροί του Θεού.
3.
παράγουν τα έργα της σάρκας και όχι τον καρπό του πνεύματος. δεν έχουν αγάπη, χαρά, ειρήνη...
4.
είναι τμήμα της Βαβυλώνας της Μεγάλης
5.
ανήκουν στον κόσμο.
6.
είναι εμπαίκτες και δεν δέχονται τον Αρμαγεδδώνα, στον οποίο αναφέρεται η Αποκάλυψη

Γιώργος (εκ του συντόμου)

Γιώργος είπε...

στον ανώνυμο που έγραψε: "Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας. Ο Κωνσταντίνος είναι άγιος και από ότι ξέρω ποτέ του δεν έκανε εγκλήματα."

Φαίνεται πως εσύ δεν είσαι μόνο ημιμαθής αλλά και αμαθής. Αλλιώς γιατί να γράφεις "από ότι ξέρω ποτέ του δεν έκανε εγκλήματα", κάτι που ξέρει όλος ο κόσμος;
Εκτός και αν άλλα βιβλία διάβαζες.

Γιώργος είπε...

Ιωάννα που έγραψε: "ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΑΤΕ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ. "

Με το ίδιο σκεπτικό το δικό σου Ιωάννα αν απαντήσω "για να ξεχωρίζουμε από όλους τους άλλους που δεν δέχονται τον αληθινό Θεό Ιεχωβά ως Πατέρα που και εσείς προσεύχεστε να αγιαστεί το όνομά Του. Εννοείται το ΟΝΟΜΑ του ΠΑΤΕΡΑ. (Ματθ. 6:9)
Αν δεν γνωρίζετε ή δεν δέχεστε το όνομα του ουράνιου Πατέρα, τότε γιατί προσεύχεστε "ΠΑΤΕΡ ημών ο εν τοις ουρανοίς αγιασθήτω το όνομά σου";
Ο Χριστός αποκάλεσε τον Πατέρα του Θεό "Θεό του και Πατέρα του" και μάλιστα θα πήγαινε δεξιά Του, όπως και πήγε δίπλα Του αφού αναστήθηκε από τους νεκρούς και αναλήφθηκε.

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Μάλιστα, κ. Γιώργο, τους ψευδοπροφήτες τους αναγνωρίζουμε από τα έργα τους, όχι από τις ψευδοπροφητείες τους...

Δηλαδή αν εγώ πω ότι αύριο θα αρχίσει ο Αρμαγεδδών και δεν αρχίσει, δεν θα είμαι ψευδοπροφήτης. Θα πρέπει πρώτα να έρθει κάποιος(;) να ελέγξει τα έργα μου. Θα κοιτάξει αν τσακώνομαι με τους φίλους μου, αν είμαι τεμπέλης, αν δεν είμαι λαίμαργος κ.λπ. Και από τα έργα μου θα καταλάβει αυτός ο κάποιος(;) αν είμαι ψευδοπροφήτης, όχι από τις ψευδοπροφητείες μου... Μάλιστα.

Γιώργος είπε...

Ιωάννα που έγραψε: "ΤΕΛΙΚΑ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΙΕΧΩΒΑ Η ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ; και σε μένα πιστεύετε ΛΕΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ. ΘΑ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΙ ΛΕΤΕ;"

Πιστεύουμε
1.
στον Ιεχωβά ως τον αληθινό Θεό
2.
στον γιό του αληθινού Θεού, τον Ιησού Χριστό
3.
πιστεύουμε στη λυτρωτική θυσία του Χριστού
4.
πιστεύουμε στην Ανάσταση του Χριστού
5.
πιστεύουμε στην μελλοντική γενική Ανάσταση των νεκρών της ανθρωπότητας
6.
Πιστεύουμε στη Βασιλεία του Χριστού
7.
πιστεύουμε ότι η γη θα γίνει παράδεισος
8.
πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι στον παράδεισο στη γη θα ζούν ευτυχισμένα.
9.
πιστεύουμε στην αιώνια ζωή πάνω στη γη
10.
πιστεύουμε σε όλες τις υποσχέσεις του Θεού για τους ανθρώπους
11.
πιστεύουμε σε όλα όσα γράφει η αγία Γραφή ότι πρέπει να πιστεύουν οι άνθρωποι του Θεού

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμο 11 Ιανουάριος 2009 12:45 μμ που λέει:
"Δεν με ενδιαφέρει αγαπητέ τι έκανε ο Ρώσσελ. Εσύ δηλαδή κάθορίζεις την πίστη σου λαμβάνοντας υπόψιν σου το βίο και την πολιτεία των πατριαρχών της εκκλησίας σας από ιδρύσεως του Βυζαντίου κι έπειτα;"

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ αλλά αν διάβαζες καλύτερα το σχόλιό μου θα έβλεπες 1ον ότι εμείς οι ορθόδοξοι είμαστε άθλιοι αλλά με δυνατότητα να γίνουμε άγιοι- σε αντίθεση με τους "ΚΑΘΑΡΟΥΣ" Ιεχωβίτες και 2ον ότι "ο καθορισμός της πίστης με βάση τον βίο" υποστηρίζεται από τον "φίλο σου" μάρτυρα του Ιεχωβά Κώστα.

Τι γίνεται; τρώγεστε και μεταξύ σας; Δεν έχετε κοινή σκέψη;

Αλλά αφού εσένα δεν σε ενδιαφέρει τι έκανε ο Ρώσσελ γιατί σε προηγούμενο σχόλιο ενδιαφέρθηκες για το τι πιθανόν να έκαναν κάποιοι ορθόδοξοι;;;

Δεν πάτε καλά εσείς οι μάρτυρες του Ιεχωβά!!!

Μιλάμε για πολύ πλύση εγκεφάλου.

Αλλά γιατί πάμε μακριά; Δεκέμβριος 2008 (πριν 1 μήνα). Εκπομπή στο γερμανικό RTL για τον επι χρόνια κατ'εξακολούθισιν βιασμό κοριστιού από στέλεχος των Ιεχωβιτών.
Σύντομα θα έχετε και το video της εκπομπής στη διάθεσή σας.

Ανώνυμε στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί ιδιαίτερα όταν η χήρα επιμένει ότι ο άντρας της ποτέ δεν κρεμάστηκε!

Πέτρος

Γιώργος είπε...

κ. Νικόλαο που έγραψε: "Δηλαδή αν εγώ πω ότι αύριο θα αρχίσει ο Αρμαγεδδών και δεν αρχίσει, δεν θα είμαι ψευδοπροφήτης."

ΕΠ ΑΥΤΟΥ
Δεν χρειάζεται να το πείτε αυτό για να χαρακτηριστείτε έτσι.
Ο Χριστός δεν είπε κάτι τέτοιο, μίλησε για έργα που δείχνουν αν υπάρχει πίστη.
Όταν δεν υπάρχει πίστη που να συνοδεύεται από αντίστοιχα έργα, ό,τι και να πείτε ψέμα θα είναι.
Αν πάλι δεν αγαπάτε τον πλησίον σας πάλι ψεύδεστε άν λέτε ότι αγαπάτε τον Θεό - ως πρώτη εντολή μη τηρώντας τις εντολές του.
Η έλλειψη πίστης διαψεύδει αυτόματα κάποιον, όπως και ο ισχυρισμός πίστης χωρίς έργα.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Ιωάννα που έγραψε: "ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΤΟΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΠΟΙΑ Η ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΔΙΔΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΤΕ ΤΟ ΘΕΟ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ."

ΕΠ ΑΥΤΟΥ
Δεν θεωρούμε τον Χριστό μεγάλο άνθρωπο. Ο Χριστός παρέδωσε την τέλεια ανθρώπινη ζωή του μια για πάντα για χάρη της ανθρωπότητας.
Δεν ξαναπαίρνει πίσω την ανθρώπινη ζωή του εφόσον τη θυσίασε. Αναστήθηκε από τον Θεό και Πατέρα του ως ανώτερο ανθρώπου πνευματικό πλάσμα.

Ο Χριστός είναι ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ αόρατος διορισμένος Βασιλιάς με εξουσία που δεν έχει δοθεί - από τον Θεό του και Πατέρα του - σε κανέναν άλλον στο Σύμπαν.

Ο Χριστός έχει αναλάβει το μεγαλύτερο διορισμό που δόθηκε ποτέ σε κάποιον από τον παντοδύναμο Υψιστο Θεό.
Εμείς αναγνωρίζουμε όλα όσα γράφει η Γραφή
1.
τόσο για τον Γιό του Θεού, τον Χριστό,
2.
όσο και για τον Υψιστο Θεό, τον Πατέρα του Χριστού.

Πρόκειται για δύο ξεχωριστές προσωπικότητες:
1.
για τον Πατέρα ως τον Θεό ΟΛΩΝ
2.
για τον μονογενή Γιό του Θεού, ο οποίος αναγνωρίζει τον Πατέρα ως Θεό ΟΛΩΝ αλλά και ως δικό του Θεό.

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Στο Γιώργο.
Λυπούμαι αλλά κι εσύ αερολογείς και συκοφαντείς έναν άγιο τόσο μεγάλο σα τον Άγιο Κωνσταντίνο χωρίς να μας λες που τα βρήκες αυτά γραμμένα και τα λες.. Ο ανώνυμος 44 όπως κι εσύ, κατηγορείτε έναν άγιο χωρίς να μας λέτε τις πηγές σας. Όσο δε μου παρουσιάζετε κάποιο βιβλίο ή κάποια εγκυκλοπαίδεια για μένα θα είστε και οι δυο σας συκοφάντες.
Ο άγιος Κωνσταντίνος, είναι άγιος και ουδέ ποτέ έκανε εγκλήματα. Εμπρός διαψεύστε με. Όχι αερολογίες!

33

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι Γιαχωβάδες θα σας πω κάτι από τον εαυτό μου έτσι για να γνωριστούμε καλύτερα.
Δε ξέρετε πόσο με τρελαίνει να κατηγορώ. Μεγάλος κουτσομπόλης είμαι. Δε θα με δείτε όμως ποτέ να κατηγορώ αβάσιμα. Πρώτα σιγουρεύομαι αν ευσταθούν οι κατηγορίες που άκουσα, και όταν είμαι σίγουρος, αρχίζω και το διαλαλώ.
Αυτό είναι το βίτσιο μου ρε παιδί μου, μου αρέσει το κουτσομπολιό όπως αρέσει και σε εσάς και από ότι καταλαβαίνω, εσάς σας αρέσει περισσότερο από μένα να κουτσομπολεύετε και ξέρετε από πού το κατάλαβα;
Δε κρατιέστε με τίποτα. Δε σας ενδιαφέρει αν αυτόν που κατηγορείτε τον κατηγορείτε δίκαια ή άδικα, σας ενδιαφέρει η δυσφήμηση.
Εγώ ευτυχώς τόσο άρρωστος δεν είμαι.
Σας άκουσα να κατηγορείτε το άγιο Κωνσταντίνο χωρίς να μας λέτε που διαβάσατε αυτές τις κατηγορίες. αααπαπαπαπαπαπα δεν είναι δίκαιο αυτό. Επιτρέπεται να λέτε εγκληματία έναν άγιο και μάλιστα χωρίς να μπορείτε να το αποδείξετε;
Ντροπή!
Και είστε και λαός του Θεού.
33

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΚΥΡΙΟ ΓΙΩΡΓΟ

Κ. Γιώργο, παρόλο που επαίρεστε πως οι ΜτΙ γνωρίζουν την Γραφή, επιτρέψτε μου να διαφωνήσω και να πω, πως ή δεν την γνωρίζετε ή έχετε επιλεκτική μνήμη. Γιατί η δικιά μου η Γραφή άλλα λέει για τους ψευτοπροφήτες:

 «“ Αν όμως κάποιος προφήτης αρχίσει από ασέβεια να λέει εξ ονόματός μου πράγματα που δεν τον διέταξα εγώ να τα πει ή αν μιλάει εξ ονόματος άλλων θεών, ο προφήτης αυτός πρέπει να θανατωθεί.
Ίσως τώρα να διερωτηθείτε: Πώς θα ξεχωρίζουμε το λόγο που δεν τον είπε ο Κύριος; Λοιπόν : Αν ο προφήτης μιλήσει εξ ονόματος του Κυρίου αλλά ο λόγος του δεν πραγματοποιηθεί και δεν επαληθευτεί, τότε τον λόγο
αυτόν δεν τον είπε ο Κύριος˙ ο προφήτης μίλησε με ασέβεια. Μην τον φοβηθείτε. “Δευτερονόμιο 18, 20 – 22.»




Χρειάζεται να θυμίσω κ. Γιώργο, πόσες φορές η Σκοπιά μίλησε εξ ονόματος του Θεού, για την Δευτέρα Παρουσία (1878,1914,1925,1975) και δεν πραγματοποιήθηκε ή δεν επαληθεύθηκε, αυτός ο λόγος του Θεού;

‘Η σε προηγούμενο σχόλιό μου, που είχα γράψει πως η Σκοπιά είπε, πως ο Κομμουνισμός θα εξαφανιστεί στην Δευτέρα Παρουσία; Οπότε ή έχουμε σήμερα Δευτέρα Παρουσία ή εξακολουθούμε να έχουμε Σ. Ένωση.

Και στο Ματθ. 24, 23 – 25 , ο Χριστός είπε πως θα εμφανιστούν πολλοί ψευδόχριστοι και ψευτοπροφήτες, που να λένε πως ήρθε ο Χριστός. Ποιος λοιπόν σήμερα λέει πως ήρθε ο Χριστός; Μήπως η Σκοπιά, το 1914;

Ίσως στην Γραφή που διαβάζετε εσείς να μην τα γράφει αυτά. Στην δικιά μου όμως τα γράφει και αναδεικνύει τη Σκοπιά ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΨΕΥΤΟΠΡΟΦΗΤΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ.


Μετά τιμής Χρήστος - αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.
ΑΠΑΝΤΩ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΓΙΩΡΓΟ.

-ΓΙΩΡΓΟΣ : Εννοείται το ΟΝΟΜΑ του ΠΑΤΕΡΑ.

-ΙΩΑΝΝΑ : ΜΕ ΤΟ (ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ) ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΙΕΧΩΒΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΘΕΟ;

-ΓΙΩΡΓΟΣ : Αν δεν γνωρίζετε ή δεν δέχεστε το όνομα του ουράνιου Πατέρα, τότε γιατί προσεύχεστε "ΠΑΤΕΡ ημών ο εν τοις ουρανοίς αγιασθήτω το όνομά σου";

-ΙΩΑΝΝΑ : ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΔΑΞΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΩ.
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΑΓΙΑΣΘΗΤΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΕΧΩΒΑΣ ΑΥΤΟ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΛΕΤΕ. ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΩ; ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΩ; ΑΥΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΩΧΙΒΕΧ ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΟ ΚΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΤΕΤΡΑΓΡΑΜΜΑΤΟ ΓΧΒΧ. ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΙ ΑΥΤΟΝ ΤΙ ΛΕΤΕ; ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΝΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ;

ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ. ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΤΕ ΣΤΗ ΓΡΑΦΗ ΝΑ ΛΕΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΩΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΕΧΩΒΑ;
Η ΛΕΞΗ (ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ) ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΛΛΑ ΔΙΚΗ ΣΑΣ.

ΚΥΡΙΕ ΧΡΗΣΤΟ ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥ ΥΦΟΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΜΕΛΕΤΩ ΤΗ ΓΡΑΦΗ ΕΝΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΩ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΓΝΩΣΗ, ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΠΩΣ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΟ. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΚΗΡΥΤΤΑΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ. ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΣΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΟΝΟΜΑ; ΑΣ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΔΑΦΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ ΚΗΡΥΤΤΑΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΙΕΧΩΒΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΩ. ΜΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΥΦΛΩΘΗΚΑΝ;

ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΓΙΩΡΓΟ
-ΓΙΩΡΓΟΣ : Δεν θεωρούμε τον Χριστό μεγάλο άνθρωπο.

-ΙΩΑΝΝΑ : ΕΠΕΣΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΜΙΑ ΣΚΟΠΙΑ ΤΗΣ 1ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2008 ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΡΝΕΙΣΤΕ ΟΤΙ ΛΕΤΕ, ΔΗΛ. (Δεν θεωρούμε τον Χριστό μεγάλο άνθρωπο).
ΣΑΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΑΣ.

Ο Χριστός ξεχωρίζει… ως ένας και μοναδικός ανάμεσα από όλους τους ήρωες
ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΕΔΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΛΕΞΙΚΟ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΩ ΟΤΙ Η ΛΕΞΗ ΗΡΩΑΣ ΕΡΜΗΝΕΥΕΤΑΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:
ΗΡΩΑΣ= ημίθεος, αυτός που έχει μεγάλη δύναμη, υπεράνθρωπος, γενναίος, αντρείος, το κυριότερο πρόσωπο ενός θεατρικού ή λογοτεχνικού έργου.
ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΕΓΩ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΤΟ ΗΜΙΘΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΣΟΣ ΘΕΟΣ. ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΗΤΑΝ ΜΙΣΟΣ ΘΕΟΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΙΩΑΝΝΗΣ 1.1 ΛΕΕΙ ΠΩΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ ΔΕ ΛΕΕΙ ΗΜΙΘΕΟΣ. ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΜΕ ΤΗ ΣΚΟΠΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.

Ποιος έχει τα προσόντα να αποκληθεί ο μεγαλύτερος άνθρωπος που έζησε ποτέ; ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΜΗ ΤΟ ΑΡΝΕΙΣΤΕ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΔΕ ΦΑΝΕΡΩΝΟΥΝ ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΑΛΛΑ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ. ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΔΕ ΛΕΕΙ ΟΥΤΕ ΗΡΩΑΣ ΟΥΤΕ ΗΜΙΘΕΟΣ ΟΥΤΕ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΑΣ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008 ΣΕΛΙΔΑ 3

-ΓΙΩΡΓΟΣ : Πρόκειται για δύο ξεχωριστές προσωπικότητες: για τον Πατέρα ως τον Θεό ΟΛΩΝ για τον μονογενή Γιό του Θεού, ο οποίος αναγνωρίζει τον Πατέρα ως Θεό ΟΛΩΝ αλλά και ως δικό του Θεό.

-ΙΩΑΝΝΑ : Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΟΝΟ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΩΣ ΘΕΟ. ΓΙΑΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΘΕΟ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΥΛΙΚΟ.

ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΝΝΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΘΕΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΤΗΣ ΘΕΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ.

ΑΝ ΠΑΡΕΤΕ ΕΝΑ ΚΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΨΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΕΡΙ ΑΝΑΨΕΤΕ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΚΕΡΙΑ, ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΟΥΣΙΑ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΦΩΤΙΕΣ ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΑΡΧΙΚΑ ΑΝΑΨΕΙ.

ΚΥΡΙΕ ΙΩΑΘΑΜ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΔΑΦΙΟ ΕΨΑΧΝΑ. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΟΥ, ΙΩΑΝΝΗΣ 20 ΚΕΦ. ΣΤΟ 28
ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ, ΘΕΛΕΤΕ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ;

ΙΩΑΝΝΑ

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Γιώργο τελικά δε μας είπες,
Η λέξη Ιεχωβά είναι όνομα ή είναι ρήμα;
Ένα πουλάκι ήρθε και μου είπε στο αφτί,,,
Στέλιοοοο, η λέξη Ιεχωβάααα δεν είναι όνομα,
Είναι ρήηηημαααα.
Κύριε Γιώργο, μήπως ήταν του σατανά αυτό το πουλάκι και μου είπε ψέματα; Τι λές κι εσύ;

Στέλιος.

Γιώργος είπε...

Στέλιο που έγραψε: "Κύριε Γιώργο τελικά δε μας είπες, Η λέξη Ιεχωβά είναι όνομα ή είναι ρήμα; Ένα πουλάκι ήρθε και μου είπε στο αφτί,,, Στέλιοοοο, η λέξη Ιεχωβάααα δεν είναι όνομα, Είναι ρήηηημαααα."

ΕΠ' ΑΥΤΟΥ
Το 'πουλάκι' δεν ξέρω σε τι γλώσσα σου μίλησε αλλά η απάντησή μου είναι: Ιεχωβά είναι όνομα που προέρχεται από ρήμα.

Το προσωπικό όνομα του Δημιουργού ΙΕΧΩΒΑ (יחוח, ΓΧΒΧ) προέρχεται από το εβραϊκό ρήμα הוה‎, χαβάχ, - έμμεσος ενεργητικός τύπος του ρήματος χαβάχ,- το οποίο σημαίνει «γίνομαι» ή «αποδεικνύομαι» και σημαίνει στην πραγματικότητα «Εκείνος που Κάνει να Γίνει» ή «Αυτός Κάνει να Γίνεται».

Ο Θεός, για να δείξει το βάθος του νοήματος που έχει το όνομά του, έκανε την ακόλουθη περιγραφή όπως είπε στον Μωυσή: 'ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΩ’, και πρόσθεσε ότι αυτός θα έπρεπε να πει στον Ισραήλ: ‘Ο ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΩ [στην εβραϊκή אחיח, Εχ-γέχ, από το εβραϊκό ρήμα χαγιάχ] με έστειλε σ’ εσάς’.
Αφού ο Θεός ανέφερε ότι θα 'αποδεικνυόταν' (Εβραϊκά: „אחיח“) – με βάση αυτά που θα έκανε - μετά δήλωσε το όνομά του ως Ιεχωβά (Εβραϊκά: „יחוח“) όπως δείχνουν τα εδάφια:
1.
(Έξοδος 3:13-15) „ο Μωυσής είπε στον αληθινό Θεό: «Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι πηγαίνω στους γιους του Ισραήλ και τους λέω: “Ο Θεός των προπατόρων σας με έστειλε σε εσάς” και αυτοί μου λένε: “Ποιο είναι το όνομά του;” Τι θα τους πω;» 14 Τότε ο Θεός είπε στον Μωυσή: «ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΩ». Και πρόσθεσε: «Αυτό θα πεις στους γιους του Ισραήλ: “Ο ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΩ με έστειλε σε εσάς”». 15 Κατόπιν ο Θεός είπε άλλη μια φορά στον Μωυσή: «Αυτό θα πεις στους γιους του Ισραήλ: “Ο Ιεχωβά, ο Θεός των προπατόρων σας, ο Θεός του Αβραάμ, ο Θεός του Ισαάκ και ο Θεός του Ιακώβ, με έστειλε σε εσάς”. Αυτό είναι το όνομά μου στον αιώνα“
2.
(Έξοδος 6:2-6) ο Θεός μίλησε στον Μωυσή και του είπε: «Εγώ είμαι ο Ιεχωβά. Και εμφανιζόμουν στον Αβραάμ, στον Ισαάκ και στον Ιακώβ ως Θεός Παντοδύναμος, αλλά ως προς το όνομά μου Ιεχωβά δεν έκανα τον εαυτό μου γνωστό σε αυτούς. ... πες στους γιους του Ισραήλ: “Εγώ είμαι ο Ιεχωβά και εγώ θα σας απαλλάξω από τα βάρη των Αιγυπτίων κάτω από τα οποία βρίσκεστε και θα σας απελευθερώσω"

Tο όνομα Ιεχωβά (יחוח, ΓΧΒΧ) προέρχεται από το ρήμα χαβάχ,(γίνομαι ή αποδεικνύομαι), αλλά δεν είναι το 'όνομα' απλώς 'ρήμα', επειδή τότε θα ήταν και η προφορά του ονόματος γνωστή.
Συνεπώς δεν ευσταθεί η άποψη ότι το όνομα του Θεού είναι ρήμα, αν και προέρχεται από ρήμα.

Και στην Ελληνική γλώσσα διάφορα ονόματα είναι σύνθετα προερχόμενα από άλλες λέξεις.
Π.χ. Γεώργιος < γεωργός (γή + οργός) 'αυτός που καλλιεργεί τη γη'
Ούτε όμως η περιγραφή ούτε η προέλευση του ονόματος δίνει την προφορά του. (εννοώ από τη 'γή + οργός' δεν μπορεί κάποιος να καταλήξει στην προφορά Γεώργιος - δεν υπάρχει δηλαδή εκφράζοντάς το μαθηματικά 'αμφιμονοσήμαντος αντιστοιχία' μεταξύ ονόματος και προέλευσής του ή δημιουργίας του)

Έτσι δεν γίνεται επαναφορά προφοράς του ονόματος Ιεχωβά από το ρήμα από το οποίο προέρχεται αν και σχετίζεται.

Ως εκ τούτου το όνομα ΙΕΧΩΒΑ (יחוח, ΓΧΒΧ) δεν είναι ρήμα αλλά όνομα που προέρχεται από το εβραϊκό ρήμα הוה‎, χαβάχ.

Αυτά Στέλιο.

Το σκεπτικό είναι ότι αν το όνομα του Θεού ήταν απλώς και μόνο ρήμα, τότε θα ήταν γνωστή η ακριβής προφορά του και δεν θα γινόταν ζήτημα πολλών αιώνων.

Γιώργος

Υ.Γ. Τον 19ο αιώνα, ο λόγιος της εβραϊκής Γεσένιος, ανέφερε στο έργο του Εβραϊκό και Χαλδαϊκό Λεξικό της Παλαιάς Διαθήκης (Hebrew and Chaldee Lexicon to the Old Testament Scriptures): «Εκείνοι που θεωρούν ότι η πραγματική προφορά [του ονόματος του Θεού] ήταν יהוה‎ [Ιε-χω-βάχ] έχουν κάποια βάση για να στηρίξουν την άποψή τους. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να εξηγηθούν πιο ικανοποιητικά οι συντετμημένες συλλαβές יהו‎ [Ιε-χώ] και יו‎ [Ιω], με τις οποίες αρχίζουν πολλά κύρια ονόματα».

Ανώνυμος είπε...

Περί του ονόματος του Θεού.
Κύριε Γιώργο, όπως σας ρώτησα σε προηγούμενο σχόλιο, αν ο Θεός παρουσιαζόταν σε έναν Έλληνα, θα του φανέρωνε το όνομα Γιαχβέ που είναι λέξη Εβραϊκή, ή θα του φανέρωνε κάποια άλλη λέξη ελληνική ενδεχομένως, ώστε να καταλάβαινε και τη σημασία της. Ο Μωυσής στο άκουσμα της λέξης Γιαχβέ, δεν έκανε την παραμικρή ερώτηση. Αυτό δείχνει ότι η λέξη αυτή του ήταν πλήρης κατανοητή. Σε έναν Έλληνα, ή λέξη Γιαχβέ θα ήταν παντελώς άγνωστη και το πιο πιθανό θα ήταν στη, χειρότερη περίπτωση να ρωτούσε «πως μου το είπες Κύριε το όνομά σου;» ή «τι σημαίνει το όνομά σου Κύριε;»
Αυτές είναι δυο πολύ βασικές και πολύ συνηθισμένες ερωτήσεις που κάνει ο κάθε άνθρωπος όταν πρόκειται να μάθει μια καινούρια λέξη ειδικά όταν πρόκειται για λέξη μιας άλλης γλώσσας.
1. Ρωτάμε να μάθουμε πως προφέρεται σωστά και,
2. ρωτάμε τη σημασία της.
Ο Μωυσής δε ρώτησε τίποτα απολύτος, πράγμα που δείχνει ότι η λέξη Γιαχβέ του ήταν εντελώς γνώριμη – γνωστή.

Συμπέρασμα, δεν μπορούμε λοιπόν να καταλήξουμε σε μια λέξη που όπως λέει και ο αγαπητός Στέλιος είναι ρήμα, και που ο Θεός υπό άλλες συνθήκες θα φανέρωνε μια άλλη, πως αυτή σώνει και καλά είναι το όνομα του Θεού.
Πως είναι το όνομα του Θεού; Αφού σε έναν Έλληνα για παράδειγμα θα έλεγε «Εγώ είμαι ο ΄Ων ή είμαι αυτός που είμαι.»
Τζάμπα σκοτώνεστε κύριε Γιώργο. Η λέξη Γιαχβέ είναι απλός και μόνο για να το κατανοούν οι Εβραίοι. Φανταστείτε τώρα εσείς έναν Έλληνα να του έλεγε ο Θεός Γιαχβέ και να πήγαινε ο Έλληνας αυτός και να έλεγε στο πλήθος «Ο Γιαχβέ μου είπε το και το» αμέσως θα ρωτούσαν, «ποιος είναι αυτός που είπε βρε παιδιά;» «πως το είπε;»
Όμως τέτοιου είδους ερωτήσεις εγώ τουλάχιστον δεν έχω βρει καμία γύρω από το όνομα. Σημασία έχει να κρατήσουμε την ουσία και την έννοια της λέξεως. Είμαι ο Ων. Εγώ ως Έλληνας κύριε Γιώργο το Ων το λαμβάνω πολύ καλύτερα από το Γιαχβέ. Το Γιαχβέ είναι μια ξένη λέξη για να την κατανοούν οι Εβραίοι. Το Ων είναι αυτό που θα φανέρωνε σε έναν Έλληνα ο Θεός ή «ο είμαι ο υπάρχων.» Απορίας άξιο επίσης είναι ότι στην Καινή Διαθήκη δεν αναφέρεται ούτε μία φορά από κανέναν, ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ.
Την επόμενη φορά θα σας πω για το Γιαχβέ, ότι είναι μια λέξη ένα ΄΄όνομα΄΄ που δεν ανήκει σε ένα πρόσωπο αλλά σε τρία.

Ιωάθαμ!

Ανώνυμος είπε...

Για το ΝΙΚΟ: Ρωτάς γιατί αποδεχόμαστε ως άγιο το Δαβίδ και όχι τον Μ. Κων/νο και άλλους μετανοημένους αμαρτωλούς και δολοφόνους. Γιατί πολύ απλά, τα πράγματα άλλαξαν με την Καινή Διαθήκη. Αν δεν άλλαξαν, τότε υποθέτω πως εξακολουθείτε να περιτέμνεστε, να μην τρώτε χοιρινό, να εκτελείτε διά λιθοβολισμού τους αμαρτωλούς αλλά και τα παιδιά σας σε ορισμένες περιπτώσεις και να μην παίρνετε διαζύγιο παρά μόνο για μοιχεία.
Άλλο η αξία της μετάνοιας και άλλο η αγιοποίηση κάθε μετανοημένου. Δε νομίζω ο Μ. Κων/νος να αγιοποιήθηκε λόγω της μετάνοιάς του. Τότε θα είχατε αγιοποιήσει μέχρι σήμερα μερικά εκατομμύρια ειλικρινά μετανοημένους.


Για τον Ανώνυμο 33: Ο βίος και η πολιτεία του Μ. Κων/νου διδάσκονται σε κάθε ιστορικό τμήμα φιλοσοφικής σχολής των ελληνικών πανεπιστημίων. Δεν θα κάτσω τώρα να σου αποδείξω πως …ένα κι ένα κάνουν δύο. Από τη γνώμη μοναχών και ιερέων, για τέτοια θέματα, προτιμώ τη γνώμη αξιόπιστων καθηγητών ιστορίας.


ΠΕΤΡΟΣ: Τι γίνεται; τρώγεστε και μεταξύ σας; Δεν έχετε κοινή σκέψη;

Εσείς ταυτίζεστε απολύτως στις απόψεις σας; Και δεν εννοώ τους απλούς πιστούς, γιατί αυτοί πιστεύουν ο καθένας τα δικά του. Μπορεί να λέει Χ.Ο. η ταυτότητά τους, αλλά ο καθένας έχει τις δικές του θεωρίες και δοξασίες. Οι ιερείς σας αλλά και οι θεολόγοι σας, έχουν κοινή σκέψη ή συχνά την ακριβώς αντίθετη; Π.χ. τι λέει η Ορθοδοξία για τη μεταμόσχευση οργάνων;

υ.γ. Αφού ο Χριστός ήταν ο Κύριος και o Θεός κατά τον Θωμά, γιατί ο Χριστός δεν ήθελε να τον αποκαλούν «αγαθό» λέγοντας πως «αγαθός» είναι μόνο ο Πατέρας του; Αν μπορούσαν να τον αποκαλούν «ο Θεός» γιατί όχι και «αγαθό»;

«Τι με λέγεις αγαθόν; ουδείς αγαθός ειμή εις, ο Θεός.» Ματθαίον 19:17.

No44

Ανώνυμος είπε...

Στον ανώνυμο 44
Ο βίος και η πολιτεία του Μ. Κων/νου διδάσκονται σε κάθε ιστορικό τμήμα φιλοσοφικής σχολής των ελληνικών πανεπιστημίων. Δεν θα κάτσω τώρα να σου αποδείξω πως …ένα κι ένα κάνουν δύο. Από τη γνώμη μοναχών και ιερέων, για τέτοια θέματα, προτιμώ τη γνώμη αξιόπιστων καθηγητών ιστορίας.

Απαντώ,
με αυτή τη λογική μπορώ κι εγώ να σου πω ότι σε κάθε ιστορικό τμήμα φιλοσοφικής σχολής των ελληνικών πανεπιστημίων διδάσκουν ότι ο Ρώσσελ είχε κάνει ένα σορό εγκλήματα πριν στήσει αυτή τη μεγάλη εταιρία που έστησε. Και να μη κάτσω ούτε κι εγώ να σου αποδείξω ότι ένα κι ένα κάνουν δύο.
Αν δε σου φέρω όμως ακριβείς στοιχεία για την κατηγορία που προανέφερα λογικό και επόμενο είναι να μην με πιστεύεις και πολύ καλά κάνεις δηλαδή γιατί τέτοια στοιχεία φυσικά δεν έχω.

Όσο δεν μου παρουσιάζεις στοιχεία, για το που βρήκες επίσημα, περί εγκλημάτων του Αγίου Κωνσταντίνου, απλός θα είσαι ένας υβριστής ενός Αγίου που συκοφαντείς και θα επιβεβαιώνεις την Αγιότητά του.

Σου είπα πως κι εμένα μου αρέσει πάρα πολύ να κατηγορώ και να κουτσομπολεύω και να κατακρίνω και.. και… και… αλλά αδερφέ, χωρίς στοιχεία αυτό δε γίνεται να το κάνω. Τόσο άρρωστος δεν είμαι.

Φέρε στοιχεία περί εγκλημάτων του Αγίου Κωνσταντίνου κι εδώ είμαστε να τα πούμε.
33

Γιώργος είπε...

κ. Χρήστο που έγραψε: "Αν όμως κάποιος προφήτης αρχίσει από ασέβεια να λέει εξ ονόματός μου πράγματα που δεν τον διέταξα εγώ να τα πει ή αν μιλάει εξ ονόματος άλλων θεών, ο προφήτης αυτός πρέπει να θανατωθεί."

ΕΠ ΑΥΤΟΥ
Βλέπετε k. Xröhsto; "λέει εξ ονόματός μου πράγματα που δεν τον διέταξα εγώ να τα πει"
Πάμε λοιπόν
1.
στον Αρμαγεδδώνα:
Είναι λόγια προφητών ή μήπως λόγια του Θεού; Βέβαια είναι λόγια του Θεού.
Συνεπώς πρέπει κάποιος να πιστεύει σε αυτά τα λόγια, ότι δηλαδή ο Αρμαγεδδώνας θα έρθει επειδή είναι ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ αλλά αποκάλυψη του Θεού. (Αποκ. 16:16, Αποκ. 19ο κεφάλαιο)
2.
Το ότι η Βασιλεία του Θεού θα καταστρέψει όλες τις ανθρώπινες κυβερνήσεις: Είναι λόγια ανθρώπων ή λόγια του Θεού;
(Δανιήλ 2:44) "ο Θεός του ουρανού θα εγκαθιδρύσει μια βασιλεία η οποία ποτέ δεν θα καταστραφεί. Και η βασιλεία αυτή δεν θα περάσει σε άλλον λαό. Θα συντρίψει και θα βάλει τέλος σε όλες αυτές τις βασιλείες και η ίδια θα παραμένει στους αιώνες"

(Ψαλμός 2:2) "Οι βασιλιάδες της γης λαβαίνουν θέσεις Και οι ανώτεροι αξιωματούχοι έχουν συγκεντρωθεί σαν ένας άνθρωπος Εναντίον του Ιεχωβά και εναντίον του χρισμένου του"

(Αποκάλυψη 19:19) "Και είδα το θηρίο και τους βασιλιάδες της γης και τα στρατεύματά τους συγκεντρωμένα για να διεξαγάγουν τον πόλεμο με αυτόν που καθόταν πάνω στο άλογο και με το στράτευμά του."

Πρέπει λοιπόν οι Χριστιανοί να γνωστοποιούν αυτές τις αλήθειες του Θεού; Είναι λόγια ανθρώπων αυτά; Φυσικά ΟΧΙ.
Είναι λόγια για τα οποία υπάρχει θεϊκή διαταγή με εντολή του Χριστού να ειπωθούν. (Ματθ. 24:14, 28:19,20)
Μήπως λοιπόν λέμε πράγματα που δεν τα έλεγε ο Χριστός και οι πρώτοι Χριστιανοί, συμπεριλαμβανομένης και της Αποκάλυψης;

Συνεπώς το να μιλάει κάποιος για τη Βασιλεία του Θεού, δεν είναι λόγια ανθρώπων αλλά του Θεού.

Πάμε τώρα στο ζήτημα του ΠΟΤΕ (πότε θα γίνουν αυτά;)
Το ενδιαφέρον των μαθητών του Χριστού για το 'πότε' δεν είναι εσφαλμένο: (Ματθαίος 24:3) "Πες μας: Πότε θα γίνουν αυτά, και ποιο θα είναι το σημείο της παρουσίας σου και της συντελείας του αιώνος;"

Ο Χριστός τους έδωσε 'σημάδια' της παρουσίας του.
Πολλοί βλέπουν αυτά τα 'σημάδια' τώρα. Αυτό δείχνει ότι πλησιάζει η 'συντέλεια'.
Στην περίοδο του τέλους ιδιαίτερα θα υπήρχαν και εμπαίκτες: (2 Πέτρου 3:3-4) "στις τελευταίες ημέρες θα έρθουν εμπαίκτες με τον εμπαιγμό τους, που θα περπατούν σύμφωνα με τις επιθυμίες τους και θα λένε: Πού είναι αυτή η υποσχεμένη παρουσία του; Διότι από την ημέρα που οι προπάτορές μας κοιμήθηκαν τον ύπνο του θανάτου, τα πάντα παραμένουν ακριβώς όπως ήταν από την αρχή της δημιουργίας"

Μήπως λοιπόν και οι 'εμπαίκτες' θα ήταν ανάμεσα στους - παθητικούς - ψευδοπροφήτες, επειδή θα είχαν μιά άποψη διαφορετική από αυτή των αληθινών Χριστιανών, οι οποίοι θα δέχονταν τη συμβουλή του Χριστού: "(Ματθαίος 24:42) να είστε σε εγρήγορση (αγρυπνείτε), επειδή δεν γνωρίζετε ποια ημέρα έρχεται ο Κύριός σας."

Εφόσον οι εμπαίκτες θα είχαν διαφορετική αντίληψη του μέλλοντος επηρεάζοντας τον τρόπο σκέψης των άλλων, θα ανήκαν και αυτοί στους ψευδοπροφήτες, έστω και με πιό παθητικό τρόπο.

Ψευδοπροφήτες είναι λοιπόν όλοι όσοι βλέπουν διαφορετικά το μέλλον απ' ότι το περιγράφει η Αγία Γραφή και το πρεσβεύουν, σε δεδομένη στιγμή, έστω και περιστασιακά ή μεμονωμένα. Η στάση τους αποδεικνύει ότι δεν πρεσβεύουν την αλήθεια του Θεού.

Στους ψευδοπροφήτες περιλαμβάνονται όλες οι ψεύτικες θρησκείες και όλοι όσοι πρεσβεύουν ψεύτικες δοξασίες και δίνουν ψεύτικες ελπίδες στους ανθρώπους.
Η πιο μεγάλη ψευδοπροφητεία όλων των αιώνων είναι το πρώτο ψέμα που ακούστηκε στο Σύμπαν: "Δεν θέλετε βεβαίως αποθάνει", με άλλα λόγια έχετε αθανασία. Στο πρώτο αυτό ψέμα βασίζεται η θεωρεία της αθανασίας της ψυχής.
Αυτή η ψευδοπροφητεία διαψεύδεται κάθε μέρα καθώς χιλιάδες άνθρωποι - που ζούν με αυταπάτες ότι θα 'συνεχίσουν' κάπου αλλού - όταν πεθαίνουν, οδηγούνται στην ανυπαρξία και όχι σε αθάνατη μεταθανάτεια ζωή.

Αυτή αποτελεί ψευδοπροφητεία επειδή όσοι την πρεσβεύουν, ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ στο να δίνουν ψεύτικες ελπίδες στους άλλους - άρα συνεχίζουν να εξαπατούν - ότι δήθεν ΘΑ πάνε στον ουρανό ή στην κόλαση ή ότι θα συνεχίσουν - αδιάκοπα - κάπου να ζούν, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ.

Είναι ψευδοπροφητεία επειδή δεν αποτελεί λόγο του Θεού για το ΜΕΛΛΟΝ του καθένα αλλά - μη θεϊκά - απατηλά λόγια.
Τελικά οι διδασκαλίες που πρεσβεύουν όλες οι ψεύτικες θρησκείες ΠΑΡΟΔΗΓΟΥΝ στο θάνατο, επειδή 'δεσμεύουν' τον κόσμο με εμμονή στο ψέμα.

Τι γίνεται αν κάποιος που πίστευε στην αθανασία της ψυχής δεχτεί την αλήθεια σχετικά με αυτό, δηλαδή ότι ο άνθρωπος ως ψυχή πεθαίνει;
Δεν μπορεί να του καταλογιστεί ευθύνη αναφορικά με την προηγούμενη πίστη του αλλά με βάση την τωρινή του. (Φυσικά αν επέμενε σε 20 διαφορετικά ψέματα - διδασκαλίες, αντιλήψεις κλπ. - και τα έκανε τώρα 19 - παρά την επί μέρους πρόοδο - δεν ωφελεί και πολύ αυτό.)

Επειδή μιά θρησκεία είναι είτε αληθινή είτε ψεύτικη, για να αποφύγει κάποιος εντελώς το ψέμα πρέπει να εγκαταλείψει την - κάθε - ψεύτικη θρησκεία όπως είναι και όχι απλώς μεμονωμένες απόψεις / αντιλήψεις / διδασκαλίες. (Αποκάλυψη 18:4 "άκουσα άλλη φωνή από τον ουρανό να λέει: «Βγείτε από αυτήν, λαέ μου, αν δεν θέλετε να συμμετάσχετε με αυτήν στις αμαρτίες της και αν δεν θέλετε να λάβετε από τις πληγές της"

Τι σημαίνει αυτό; Η αλλαγή και η εγκατάλειψη του ψέματος έχει σημασία για τον Θεό, ο οποίος καταδικάζει την εμμονή στο ψέμα.
1.
(Αποκάλυψη 21:8) "τοῖς δὲ δειλοῖς καὶ ἀπίστοις καὶ ἐβδελυγμένοις καὶ φονεῦσιν καὶ πόρνοις καὶ φαρμάκοις καὶ εἰδωλολάτραις καὶ πᾶσιν τοῖς ψευδέσιν τὸ μέρος αὐτῶν ἐν τῇ λίμνῃ τῇ καιομένῃ πυρὶ καὶ θείῳ, ὅ ἐστιν ὁ θάνατος ὁ δεύτερος."
ΜΝΚ: "(Αποκάλυψη 21:8)"Όσο για τους δειλούς, όμως, και εκείνους που δεν έχουν πίστη και εκείνους που είναι αηδιαστικοί εξαιτίας της ακαθαρσίας τους και τους φονιάδες και τους πόρνους και εκείνους που ασκούν πνευματισμό και τους ειδωλολάτρες και όλους τους ψεύτες, η μερίδα τους θα είναι στη λίμνη που καίει με φωτιά και θειάφι. Αυτός είναι ο δεύτερος θάνατος"
2.
(Αποκάλυψη 22:15) "ἔξω οἱ κύνες καὶ οἱ φάρμακοι καὶ οἱ πόρνοι καὶ οἱ φονεῖς καὶ οἱ εἰδωλολάτραι καὶ πᾶς φιλῶν καὶ ποιῶν ψεῦδος."
ΜΝΚ (Αποκάλυψη 22:15) "Έξω είναι οι σκύλοι και εκείνοι που ασκούν πνευματισμό και οι πόρνοι και οι φονιάδες και οι ειδωλολάτρες και ο καθένας που του αρέσει το ψέμα και εμμένει σε αυτό"

Αν δεί κάποιος λοιπόν ουσιαστικά γενικότερα το θέμα των ψευδοπροφητών, περιλαμβάνονται όσοι ανήκουν σε οποιαδήποτε ψεύτικη θρησκεία ή λειτουργούν 'ανεξάρτητα' από κάποια θρησκεία και δεν εγκαταλείπουν τη ψεύτικη θρησκεία ή αν έχουν εσφαλμένες απόψεις δεν τις διορθώνουν.

Τελικό κριτήριο των ψευδοπροφητών είναι τα ΕΡΓΑ τους, όπως είπε ο Χριστός: (Ματθαίος 7:15-20) "Να προσέχετε από τους ψευδοπροφήτες οι οποίοι έρχονται σε εσάς με ένδυμα προβάτου, αλλά από μέσα είναι αρπακτικοί λύκοι. Από τους καρπούς τους θα τους αναγνωρίσετε. Μήπως μαζεύουν ποτέ οι άνθρωποι σταφύλια από αγκάθια ή σύκα από τριβόλια; Παρόμοια, κάθε καλό δέντρο παράγει καλούς καρπούς, αλλά κάθε σάπιο δέντρο παράγει άχρηστους καρπούς· ένα καλό δέντρο δεν μπορεί να κάνει άχρηστους καρπούς, ούτε ένα σάπιο δέντρο μπορεί να παράγει καλούς καρπούς. Κάθε δέντρο που δεν παράγει καλό καρπό κόβεται και ρίχνεται στη φωτιά. Πράγματι, λοιπόν, από τους καρπούς τους θα τους αναγνωρίσετε αυτούς."

Κάτι ήξερε ο Χριστός όταν είπε 'ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΤΕ από τους καρπούς τους - οι καρποί δεν κρύβονται.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

κ. Ιωάθαμ πού έγραψε: "Σημασία έχει να κρατήσουμε την ουσία και την έννοια της λέξεως. Είμαι ο Ων. Εγώ ως Έλληνας κύριε Γιώργο το Ων το λαμβάνω πολύ καλύτερα από το Γιαχβέ. Το Γιαχβέ είναι μια ξένη λέξη για να την κατανοούν οι Εβραίοι. Το Ων είναι αυτό που θα φανέρωνε σε έναν Έλληνα ο Θεός ή «ο είμαι ο υπάρχων"

ΕΠ' ΑΥΤΟΥ
το όνομα 'Ιωάθαμ' γιατί δεν το λέτε στα ελληνικά αφού είναι εβραϊκό, ώστε να το ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ κιόλας;

Μερικά εβραϊκά ονόματα που αρχίζουν από 'Ιω' περιλαμάνουν το 'Γιάχ", όπως:
Ιωακείμ (Yehoyakim) = ο γιάχ σταθεροποιεί, καθιερώνει
Ιωάννης (Yehokhanan) = ο Γιάχ έχει δείξει εύνοια.
Ιωήλ (Γιωέλ): 'Ο Ιεχωβά Είναι ο Θεός'

Το όνομα Ιωθάμ ή Ιωάθαμ τι σου λέει;

Το ότι γράφετε: "Η λέξη Γιαχβέ είναι απλός και μόνο για να το κατανοούν οι Εβραίοι.", είναι σαν να μου λέτε ότι το όνομα Wolfgang (Βόλφ-γκανκ) είναι για να το καταλαβαίνουν μόνο οι Γερμανοί και για το καταλαβαίνουν και οι Ελληνες ο Βόλφ-γκανκ θα έπρεπε να μεταφράσει το όνομά του σε 'Λυκοπατημασιά' ή 'Λυκομονοπάτι').
Μήπως σημαίνει ότι ο 'Wolfgang' όταν έρθει ως τουρίστας στην Ελλάδα πρέπει και να αλλάξει όνομα ή να το περιγράψει στα Ελληνικά για να το καταλάβετε εσείς;

Το όνομα δεν αλλάξει ούτε μεταφράζεται στην εκάστοτε γλώσσα, μόνο προσαρμάζεται, όπως π.χ. την πόλη 'Wolfsburg' πως τη λέτε στα Ελληνικά; Μήπως "ο Πύργος του Λύκου" για να την ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ;

Άρα δεν ευσταθεί αυτό που λέτε ότι το όνομα του Θεού 'Ιεχωβά' έπρεπε ο Θεός στους Έλληνες να το πεί 'μεταφρασμένο' για να το καταλάβουν.
Και εγώ δεν μεταφράζω το όνομά μου σε κάθε ξένο που το λέω, απλώς το προσαρμάζω γλωσσικά.
Γλωσσική προσαρμογή γίνεται, μετάφραση δεν γίνεται όπως έδειξα.
π.χ. München (Μύενχεν) προσαρμόζεται σε Μόναχο,
Berlin (Μπερλίν) σε Βερολίνο
Hannover (Ηαννόβερ) σε Αννόβερο.

Το ίδιο συμβαίνει και με το Ιεχωβά σε διάφορες γλώσσες - π.χ.
Αγγλική Jehovah
Βουλγαρική Йехова
Γαλλική Jéhovah
Φινλανδική Jehovan
Ρουμανική Iehova
Πορτογαλική Jeová
Ισλανδική Jehóva
Ισπανική Jehová
Ιταλική Geova (Τζέοβα)
Γερμανική Jehova (Γιεχόβα)

Έτσι το όνομα παραμένει το ίδιο προσαρμοζόμενο σε κάθε γλώσσα και όχι μεταφραζόμενο.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Ιωάννα πού έγραψε: "Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΟΝΟ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΩΣ ΘΕΟ. ΓΙΑΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΘΕΟ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΥΛΙΚΟ. ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΝΝΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΘΕΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΤΗΣ ΘΕΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ."

Ιωάννα και οι άγγελοι είναι παιδιά του Θεού αλλά δεν είναι ούτε παντογνώστες ούτε παντοδύναμοι. το ίδιο και ο Χριστός: δεν είναι ούτε παντογνώστης ούτε και παντοδύναμος.
1.
Ο Χριστός δεν είναι παντογνώστης:
Περί δε της ημέρας εκείνης και της ώρας ουδείς γινώσκει, ουδέ οι άγγελοι οι εν ουρανώ, ουδέ ο Υιός, ειμή ο Πατήρ». (Μάρκος 13:32) (ο Γιος του Θεού δεν ήξερε το καθετί που ήξερε ο Πατέρας του.)
2.
Αναγνώριζε τον Πατέρα του ως Θεό του:
«Αναβαίνω προς τον Πατέρα μου και Πατέρα σας και Θεόν μου και Θεόν σας».—Ιωάννης 20:17. (ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΕΙΠΕ Μ Ε Τ Α ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ως υπερανθρώπινος Γιός του Θεού και όχι ως τέλειος άνθρωπος πριν πεθάνει)
3.
ο Χριστός δήλωσε ότι ο Πατέρας του είναι μεγαλύτερος από τον ίδιο:
«Ο Πατήρ μου είναι μεγαλήτερός μου». (Ιωάννης 14:28)
4.
Ο Χριστός υποτάσσεται στον Πατέρα του, ο Θεός είναι ανώτερος του Ιησού: ‘Και αυτός ο Υιός [ο Ιησούς] θέλει υποταχθή εις τον Θεόν’. (1 Κορινθίους 15:28)
5.
Την ώρα που πέθαινε, ο Ιησούς φώναξε: «Θεέ μου, Θεέ μου, δια τι με εγκατέλιπες;» (Μάρκος 15:34)
(Ο Πατέρας του ο Θεός επέτρεψε να υποφέρει και να πεθάνει ο Γιός Του)
6.
Ο απόστολος Πέτρος μάς λέει ποιος ανέστησε τον Ιησού: «Τον οποίον ο Θεός ανέστησε, λύσας τας ωδίνας του θανάτου». (Πράξεις 2:24)
7.
Λίγο πριν πεθάνει ο Ιησούς, εκδήλωσε υποταγή στον Πατέρα του στην προσευχή του: «Πάτερ, αν θέλης να απομακρύνης το ποτήριον τούτο απ’ εμού· πλην ουχί το θέλημά μου, αλλά το σον ας γείνη». (Λουκάς 22:42)
8.
Ο Ιησούς αναφέρθηκε στο ότι ο Θεός είναι ανώτερος, όταν η μητέρα δυο μαθητών τού ζήτησε να καθήσουν οι γιοι της ο ένας στα δεξιά και ο άλλος στα αριστερά του Ιησού, όταν αυτός θα ερχόταν στη Βασιλεία του. Ο Ιησούς απάντησε: «Το να καθήσητε ... εκ δεξιών μου και εξ αριστερών μου δεν είναι εμού να δώσω». (Ματθαίος 20:23) Αν ο Ιησούς ήταν ο Παντοδύναμος Θεός, θα ήταν στο χέρι του ‘να δώσει’. Αλλά δεν ήταν. Ήταν στο χέρι του Πατέρα του ‘να δώσει’.
9.
Ο Χριστός έκανε ό,τι έβλεπε από τον Πατέρα του. Δεν ενεργούσε 'αυθαίρετα':
«Δεν δύναται ο Υιός να πράττη ουδέν αφ’ εαυτού, εάν δεν βλέπη τον Πατέρα πράττοντα τούτο». (Ιωάννης 5:19)
10.
Ο Χριστός αναγνώριζε ότι ήρθε στη γη όχι για να κάνει το 'δικό του':
Κατέβην εκ του ουρανού, ουχί δια να κάμω το θέλημα το εμόν, αλλά το θέλημα του πέμψαντός με». (Ιωάννης 6:38)
11.
(Αποκάλυψη 1:1) "Αποκάλυψη από τον Ιησού Χριστό, την οποία του έδωσε ο Θεός" - 63 χρόνια μετά την ανάσταση του Χριστού, ο ΘΕΟΣ του ΕΔΩΣΕ την αποκάλυψη. Ο Θεός εξακολούθησε να είναι ο Θεός του Χριστού στον ουρανό.
12.
Ο Χριστός εξακολούθησε 63 χρόνια μετά την ανάστασή του να αποκαλείται Γιός του Θεού.
(Αποκάλυψη 2:18) "Αυτά λέει ο Γιος του Θεού"
13.
Στην Αποκάλυψη ο Χριστός αποκαλείται 29 φορές το 'ΑΡΝΙ' του Θεού:
Αποκάλυψη 5:6 "ἀρνίον ἑστηκὸς ὡς ἐσφαγμένον ἔχων κέρατα ἑπτὰ καὶ ὀφθαλμοὺς ἑπτά "
Αποκάλυψη 5:12 "ἄξιόν ἐστιν τὸ ἀρνίον τὸ ἐσφαγμένον λαβεῖν τὴν δύναμιν"
Αποκάλυψη 21:22 "ὁ γὰρ κύριος ὁ θεὸς ὁ παντοκράτωρ ναὸς αὐτῆς ἐστιν καὶ τὸ ἀρνίον."
Πάλι ΜΟΝΟ ο Θεός αποκαλείται "ο Θεός ο παντοκράτωρ" (9 φορές στην Αποκάλυψη μόνο)
και ο Χριστός 'αρνίον'.

Έτσι είναι πεντακάθαρο ότι ο Θεός και Πατέρας του Χριστού είναι
1.
ξεχωριστή προσωπικότητα
2.
ανώτερος από τον Χριστό.

Ούτε βέβαια και ο διάβολος ως θεός αυτού του κόσμου είναι παντοδύναμος ούτε και παντογνώστης.
Όπως λέει το εδάφιο 2 Κορινθίους 4:4 "ο Διάβολος είναι «ο θεός του κόσμου τούτου»"

Το ότι αναφέρεται διάβολος ως "ο θεός του κόσμου αυτού" δεν τον κάνει ανώτερης φύσης από άλλους αγγέλους που δεν αναφέρονται ως 'θεοί'.

Ούτε και οι άνθρωποι που αναφέρονται ως 'θεοί' και ως Γιοί του Θεού είναι ανώτερης φύσης ή ίδιας φύσης με τον Θεό αλλά ούτε και με τους αγγέλους ή τον Χριστό.

Άρα πολύ άστοχο το παράδειγμά σου αγαπητή Ιωάννα, ότι: "ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΝΝΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΘΕΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΤΗΣ ΘΕΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ."

Γιατί;
Επειδή ο Θεός έχει πολλά 'διαφορετικά' παιδιά, ΟΛΑ κατώτερης φύσης από τον εαυτό του. Και ο Χριστός μάθαινε και υποτασσόταν και οι άγγελοι και οι άνθρωποι και όλοι συνεχίζουν να μαθαίνουν και να υποτάσσονται.
Και ο Χριστός είναι Γιός του Θεού
και οι άγγελοι είναι Γιοί του Θεού
και οι άνθρωποι επίσης.

Ενώ οι άνθρωποι έχουν μόνο μιας φύσης παιδιά, της ανθρώπινης (και δεν μπορούν να κάνουν κάτι κατώτερο ούτε ανώτερο από άνθρωπο).

Συνεπώς Ιωάννα δεν πρέπει κάποιος να βγάζει συμπεράσματα δικά του χωρίς πλήρη εξέταση της Αγίας Γραφής για τον ρόλο του Χριστού, χωρίς ούτε να τον υποτιμάει ούτε και να τον κάνει της ίδιας φύσης με τον Θεό του και Πατέρα του που είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΥΨΙΣΤΟΣ και ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ και παντογνώστης ΘΕΟΣ στο Σύμπαν.

Αυτό το δέχεται και ο Χριστός που έιναι ο δεύτερος στο Σύμπαν σε εξουσία που έχει λάβει από τον Πατέρα του.

Το βιβλίο δε που λές ότι διάβασες για τον Χριστό αναφερόταν στη ζωή του επί 33 χρόνια στη γη, ότι ήταν ο μεγαλύτερος τέλειος άνθρωπος αλλά κατώτερος των αγγέλων και δεν αναφερόταν στα δισεκατομμύρια χρόνια πρίν έρθει στη γη και μετά την ανάστασή του που του δόθηκε η μεγαλύτερη εξουσία που μπορεί να δοθεί σε κάποιον. Μεγαλύτερη εξουσία όμως δεν σημαίνει 'αύξηση' της μετά την ανάστασή του ΗΔΗ υπερανθρώπινης φύσης του.

Επισημαίνω ότι η εξουσία δεν αλλάζει τη φύση κάποιου όπως και το να γίνει ένας άνθρωπος πρωθυπουργός μιας χώρας δεν μετατρέπει αυτό τη φύση του σε ανώτερη αλλά παραμένει η ίδια.

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Προς αγαπητό κύριο Γιώργο.
Σε ένα βιβλιάριο που κυκλοφορεί η εταιρία με τίτλο «Τι διδάσκει πράγματι η Αγία Γραφή;» Στη σελίδα 195 βρήκα να λέει επί λέξη τα εξής:

«η αρχική του προφορά (του ονόματος δηλαδή) είναι ΑΓΝΩΣΤΗ σήμερα. Η αρχαία Εβραϊκή γραφόταν χωρίς φωνήεντα. Κανείς σήμερα δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πώς ακριβώς προφερόταν το ΓΧΒΧ»

Επιμένετε λοιπόν ακόμη ότι το Ιεχωβά δεν είναι τεχνητό όνομα; Και να σκεφτείτε πως εσείς έχετε αφιερώσει ολόκληρη τη ζωή σας για ένα όνομα που επίσημα η εταιρία σας, ξεγυμνώνεται και λέει Κανείς σήμερα δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πώς ακριβώς προφερόταν το ΓΧΒΧ, παρόλα αυτά όμως σας έχει όλη μέρα και κάθε μέρα επί ποδός για να το κηρύττετε.


Σας το ξανά λέω σε έναν Έλληνα δεν θα έλεγε ο Θεός Γιαχβέ. Ο Χριστός στο Ιωάννης 17.26 είπε, «Και τους φανέρωσα το όνομά σου…» σας ζήτησα να μου πείτε που το φανέρωσε ο Χριστός το όνομά του; Ούτε ένα εδάφιο δεν υπάρχει που να αποδεικνύει ότι ο Χριστός φανέρωσε στους ανθρώπους το Ιεχωβά. Πείτε μας, που το φανερώνει; Τόσο πολύ απέτυχε στην αποστολή του ο Χριστός κύριε Γιώργο; Ήρθε στη γη να κάνει γνωστό το όνομα του Θεού Πατέρα και αυτός ξέχασε να μας το πει;

Στην αρχή του σχολίου σας απέδειξα από δικό σας βιβλίο, «Κανείς σήμερα δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πώς ακριβώς προφερόταν το ΓΧΒΧ»
Άρα είναι κατασκεύασμα της φαντασίας της εταιρίας Σκοπιά.

Ιωάθαμ!

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΚΥΡΙΟ ΓΙΩΡΓΟ

Κ. Γιώργο, κατά την αγαπημένη σας συνήθεια και πολλά γράψατε χωρίς να έχετε ρωτηθεί γι’ αυτά, και απαντήσατε επιλεκτικά στα γραπτά μου, γιατί θελήσατε με αυτό τον τρόπο να αποφύγετε την απάντηση στις ερωτήσεις μου, και στην ουσία δηλαδή να μην απαντήσετε στα γραπτά μου, γιατί δεν έχετε αυτή την δυνατότητα.

Το να διδάσκει κάποιος για την Δευτέρα παρουσία του Χριστού κάθε άλλο παρά κακό είναι. Άλλωστε εμείς κάθε φορά αναφερόμαστε σε αυτή στο σύμβολο της Πίστης, όταν λέμε «προσδοκώ ανάσταση νεκρών κ.λ.π».

Το χωρίο όμως από το Δευτερονόμιο 18, 20 – 22, που παρέθεσα, μιλάει πως θα αναγνωριστεί κάποιος ψευτοπροφήτης. «Αν ο προφήτης μιλήσει εξ ονόματος του Κυρίου αλλά ο λόγος του δεν πραγματοποιηθεί και δεν επαληθευτεί, τότε τον λόγο αυτόν δεν τον είπε ο Κύριος˙».

Έπίσης ο Χριστός είπε στους μαθητές του πως για την στιγμή της Δευτέρας παρουσίας δεν το ξέρει κανένας, παρά μόνο ο Πατέρας του.

Για να δούμε τώρα τα «φάουλ» της Σκοπιάς:

1. Υποστηρίζει πως είναι ο ορατός δούλος του Θεού, άρα ότι λέει, οφείλει να βγαίνει αληθινό, γιατί ο Θεός ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΠΟΤΕ ΨΕΜΑΤΑ.
2. Υποστηρίζει πως είναι ΠΡΟΦΗΤΗΣ «Σκοπιά» της 1ης Ιουνίου1973, σελίδα 342.
3. ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΘΕΟ αφού ΟΡΙΖΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ της Δευτέρας παρουσίας.
4. Οι «ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ» της ΟΥΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΕΠΑΛΗΘΕΥΟΝΤΑΙ, άρα σύμφωνα με το Δευτερονόμιο, τι άλλο είναι παρά ΨΕΥΤΟΠΡΟΦΗΤΗΣ.


Και μια απορία. Σας διέταξε ο Θεός να πείτε πότε θα καταστραφεί ο Κομμουνισμός;

Επίσης το Ματθ. 24, 23 – 25 , που λέει πως «ο Χριστός είπε πως θα εμφανιστούν πολλοί ψευδόχριστοι και ψευτοπροφήτες, που να λένε πως ήρθε ο Χριστός. Ποιος λοιπόν σήμερα λέει πως ήρθε ο Χριστός; Μήπως η Σκοπιά, το 1914;» το «ξεχάσατε» και δεν το σχολιάσατε. Γιατί; Έχω άδικο; Δεν υποστηρίζει η Σκοπιά πως ήρθε ο Χριστός; Άρα δεν είναι ψευδόχριστος και ψευτοπροφήτης;

Για την αθανασία της ψυχής, που θίγετε στο σχόλιό σας, δεν έχω να πω πολλά, γιατί δεν χρειάζεται. Απλώς να σας θυμίσω τις αναπάντητες ερωτήσεις μου, που σας είχα υποβάλει παλιότερα, επ’ αυτού του θέματος και ακόμα περιμένω να μου απαντήσετε.

1. Ήδη κάποιος ανώνυμος σας είχε πει για τον Φαραώ που θα τον υποδεχτούν στον Άδη οι άλλοι ειδωλολάτρες βασιλιάδες.

2. Σας παραθέτω την απάντησή μου που βρίσκεται γι’ αυτό το θέμα, στο άρθρο μου «Απάντηση από αντιαιρετικός σε σχόλια ΜτΙ»:
« Το δεύτερο είναι από το βιβλίο 1 Σαμουήλ ή 1 Βασιλειών, κεφάλαιο 28, στίχοι 3-20 και περιγράφει την ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ του βασιλιά Σαούλ με τον ΝΕΚΡΟ προφήτη Σαμουήλ, όταν πήγε ο βασιλιάς Σαούλ σε ένα μέντιουμ για να μάθει μέσω αυτού, την έκβαση της μάχης που θα έδινε την άλλη μέρα . Το ότι ο Σαούλ συνάντησε πράγματι τον ΝΕΚΡΟ προφήτη Σαμουήλ και ΟΧΙ ΕΝΑ ΠΟΝΗΡΟ ΠΝΕΥΜΑ φαίνεται και από το χωρίο (κομμάτι) του βιβλίου1 Παραλειπομένων κεφάλαιο 10, στίχος13 κατά τους Ο΄ (μετάφραση των εβδομήκοντα), που σαφέστατα βεβαιώνει «ότι ρώτησε ο Σαούλ την εγγαστρίμυθο για να μάθει, και του αποκρίθηκε Ο ΣΑΜΟΥΗΛ Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ». (Σημείωση για κ. Γιώργο: Θα χαρώ αφάνταστα να αμφισβητήσετε την μετάφραση των Ο΄ , γιατί στην γωνιά, σας περιμένει όχι εγώ αλλά η …. Σκοπιά.)

3. Οι ψυχές των εσφαγμένων που βλέπει ο Ιωάννης στον ΟΥΡΑΝΟ, στην Αποκάλυψη. Και δεν είναι αυτοί που θα πέθαιναν αργότερα αλλά αυτοί που είχαν πεθάνει. Για ακούστε τι λέει η Σκοπιά της 15/1/1976, σελ. 46:

«Κάτω από μια τέτοια θλίψη μπορούμε να θυμούμεθα την κραυγή ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ του Κυρίου Ιεχωβά Θεού ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ οι οποίοι υπέφεραν ακόμη και μέχρι θανάτου: Έως πότε, ω Δέσποτα άγιε και αληθινέ, κρίνεις και εκδικείς ΤΟ ΑΙΜΑ ΗΜΩΝ ΑΠΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΤΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ; Τους δόθηκε διαβεβαίωση ότι θα έπρεπε να περιμένουν ΄΄έτι ολίγον καιρόν’’ ώσπου να γίνει αυτό». Αποκάλυψη 6, 10 – 11.


ΕΛΠΙΖΩ ΠΩΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΞΑΝΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ.



ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΙΩΑΝΝΑ

Κ. Ιωάννα, έχω μείνει άφωνος με την απρόσμενη πρόοδό σας. Σας θυμάμαι όταν μπήκατε στον αντιαιρετικό, «φοβισμένα» και δειλά, και πως εξελιχτήκατε τώρα. Με θέσεις στέρεες, παραπέμποντας στην Γραφή, αλλά το εκπληκτικότερο παραπέμποντας και σε έντυπα της Εταιρίας Σκοπιά. Πάνω από όλα όμως με εξέπληξε, το θάρρος της γνώμη σας, που σας έλειπε από τα παλιότερα σχόλιά σας. Αν συνεχίσετε έτσι πολύ φοβάμαι, πως στο τέλος οι συνομιλητές θα νομίζουν πως τα σχόλιά σας δεν θα είναι δικά σας, αλλά του αντιαιρετικού, που υπογράφει με γυναικείο όνομα. Σας θυμίζω ξανά και τα ιμέηλ μου, εάν θελήσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, για να σας διευκρινιστεί κάτι, όπως συνέβη με τον κ. Ιωάθαμ και τυχαίνει να το ξέρω. Συγχαρητήρια και πάλι.

Τα ιμέηλ μου: palchristos@yahoo.gr - christpal@mail.gr

Προτιμήστε το πρώτο, αλλά επειδή «κολλάει» μερικές φορές, μπορείτε να χρησιμοποιείτε και το δεύτερο. Θα χαρώ πολύ να επικοινωνήσουμε.


Μετά τιμής Χρήστος - αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Κύριο ανώνυμο 44;

Κύριε ανώνυμε 44, γράφετε: «Για το ΝΙΚΟ: Ρωτάς γιατί αποδεχόμαστε ως άγιο το Δαβίδ και όχι τον Μ. Κων/νο και άλλους μετανοημένους αμαρτωλούς και δολοφόνους. Γιατί πολύ απλά, τα πράγματα άλλαξαν με την Καινή Διαθήκη.»

Τι εννοείτε αγαπητέ κύριε, δεν μπόρεσα να το καταλάβω. Εννοείται πως η Καινή Διαθήκη επιτρέπει το φόνο και την μοιχεία, γι’ αυτό έγιναν αποδεκτά ο φόνος των άλλων από τον Δαβίδ και η μοιχεία του, άρα σωστά τον ανακήρυξε η Σκοπιά άγιο;

Ή αντίθετα εννοείται πως αυτά επιτρεπόταν στη στην Π.Δ. και είχαν την θεία επιδοκιμασία. Μπορείτε να γίνετε πιο σαφής παρακαλώ;

Γράφετε επίσης: «Αν δεν άλλαξαν, τότε υποθέτω πως εξακολουθείτε να περιτέμνεστε, να μην τρώτε χοιρινό, να εκτελείτε διά λιθοβολισμού τους αμαρτωλούς αλλά και τα παιδιά σας σε ορισμένες περιπτώσεις και να μην παίρνετε διαζύγιο παρά μόνο για μοιχεία.»

Απ’ ότι καταλαβαίνω από τα παραπάνω εννοείται πως δεν ισχύει πλέον ο Μωσαϊκός Νόμος και συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Η Σκοπιά το ξέρει αυτό όμως;

Γιατί στη «θεωρία του αντίλυτρου» από το «Μπορείτε να ζείτε» σελίδα 62, η Σκοπιά παραπέμπει στην αρχή «δίνεται ζωή αντί ζωής» και παραπέμπει στο Έξοδος 21,23 και ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟ 19,21. Για την Σκοπιά δηλ. ισχύει ο Μωσαϊκός Νόμος ή δεν σας νοιάζει πάλι τι λέει η Σκοπιά;

Εντύπωση πάντως μου προκαλεί, αν και δε συνέβει αυτό μεταξύ μας, η αποφυγή παράθεση εκ μέρους σας στοιχείων, προς υποστήριξη των λεγομένων σας. Το διαπίστωσα αυτό και προς το Ανώνυμο 33 πρόσφατα και προς τον κ. Χρήστο παλαιότερα.

Η αποστροφή σας «πήγαινε διάβαστο μόνος σου», θεωρείτε πως σας βοηθάει στην επιχειρηματολογία σας ή δείχνει άγνοια των πραγμάτων και σας αναδεικνύει, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ανώνυμου 33, ως «κοινό συκοφάντη».

Ανάλογη αντιμετώπιση των ΜτΙ, από τους Ορθοδόξους, μπορείτε να μου υποδείξετε, έστω και μία.

Δεν μου απαντήσατε επίσης και στο άλλο σκέλος της ερώτησής μου: «δεν σας ένοιαξε τι έκανε ο πιστός και φρόνιμος δούλος του Θεού, ο άγγελος της Λαοδικείας ο Κάρολος Ρώσσελ;»

Πως λοιπόν έχει γίνει αποδεκτός ο Ρώσσελ από τον Χριστό ως συμβασιλέας, σύμφωνα με τη Σκοπιά. Γιατί σύμφωνα με την Αποκάλυψη 14,4 οι 144000 είναι παρθένοι. Και για να μην γίνει καμιά παρανόηση, με τη λέξη παρθένοι, η Αποκάλυψη γράφει ξεκάθαρα πως δεν μολύνθηκαν με γυναίκες. Ή πάλι δεν σας νοιάζει τι λέει η Σκοπιά;

Επ’ ευκαιρία των 144000 έχω και μία ακόμα απορία να μου λύσετε. Στους 144000 τι λέει η Σκοπιά. Περιλαμβάνονται και γυναίκες; Αν περιλαμβάνονται γυναίκες, τότε η Αποκάλυψη είναι ακατανόητη, που λέει να μην έχουν οι γυναίκες από τις144000 μολυνθεί με γυναίκα. Γιατί θα έπρεπε να γράφει να μην έχουν μολυνθεί με άντρα. Τι πιστεύετε κάνει λάθος εδώ η Αποκάλυψη; Η πάλι, μήπως δεν σας νοιάζει τι λέει η Αποκάλυψη;

ΝΙΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη, κ. συνονόματε Νίκο, που παρεμβαίνω στη συζήτηση σας, αλλά ήθελα να συμφωνήσω με τον φίλο Νο44 όσον αφορά τη φράση του:

«Για το ΝΙΚΟ: Ρωτάς γιατί αποδεχόμαστε ως άγιο το Δαβίδ και όχι τον Μ. Κων/νο και άλλους μετανοημένους αμαρτωλούς και δολοφόνους. Γιατί πολύ απλά, τα πράγματα άλλαξαν με την Καινή Διαθήκη.»


Ναι, το ξέχασα, κ. Νο44, στην Καινή Διαθήκη διατυπώθηκαν οι δέκα εντολές. Οπότε το ου φονεύσεις και το ου μοιχεύσεις δεν ίσχυαν για τον Δαβίδ. Συμφωνώ μαζί σας.


Για να σας βγάλω πάντως από τη δύσκολη θέση, η Ορθοδοξία έχει και «χειρότερους» Αγίους από τον Μ. Κωνσταντίνο: Η Ορθοδοξία τιμά σαν Άγιες συγκεκριμένες πρώην πόρνες που μετανόησαν! Γιατί όμως σας συγκινεί τόσο ο «βίος και η πολιτεία» των μετανοημένων αμαρτωλών Αγίων της Ορθοδοξίας και όχι οι ψευδοπροφητείες της Σκοπιάς;

Ξαναλέω, η Αγία Γραφή μάς λέει να ξεχωρίζουμε μέσω των ψευδοπροφητειών τους Χριστιανούς από τους «Χριστιανούς» και τους αιρετικούς. Και τις «καθαρές» εκκλησίες τις ταύτιζε με τους Φαρισαίους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.


Όσον αφορά και το άλλο που γράφετε:

«Εσείς ταυτίζεστε απολύτως στις απόψεις σας; Και δεν εννοώ τους απλούς πιστούς, γιατί αυτοί πιστεύουν ο καθένας τα δικά του. Μπορεί να λέει Χ.Ο. η ταυτότητά τους, αλλά ο καθένας έχει τις δικές του θεωρίες και δοξασίες. Οι ιερείς σας αλλά και οι θεολόγοι σας, έχουν κοινή σκέψη ή συχνά την ακριβώς αντίθετη;»


Η Σκοπιά ταυτίζεται απολύτως με τις απόψεις του... εαυτού της; Για ψάξτε το ;-). Τουλάχιστον η Ορθοδοξία, φίλε μου, έχει ένα στάνταρ δόγμα. Η Σκοπιά τι έχει; Το μόνο που προσπαθεί είναι να κρύβει τις προηγούμενες Σκοπιές και τα ψευτοπροφητικά βιβλία της.


Τέλος, γράφετε:

"υ.γ. Αφού ο Χριστός ήταν ο Κύριος και o Θεός κατά τον Θωμά, γιατί ο Χριστός δεν ήθελε να τον αποκαλούν «αγαθό» λέγοντας πως «αγαθός» είναι μόνο ο Πατέρας του; Αν μπορούσαν να τον αποκαλούν «ο Θεός» γιατί όχι και «αγαθό»;

«Τι με λέγεις αγαθόν; ουδείς αγαθός ειμή εις, ο Θεός.» Ματθαίον 19:17."



Ας παραθέσουμε και τον προηγούμενο στίχο από αυτόν για να καταλάβουν όλοι περί τίνος πρόκειται:

16 Και ιδού εις προσελθών είπεν αυτώ· διδάσκαλε αγαθέ, τι αγαθόν ποιήσω ίνα έχω ζωήν αιώνιον; 17 ο δε είπεν αυτώ· τι με λέγεις αγαθόν; ουδείς αγαθός ειμή εις, ο Θεός. ει δε θέλεις εισελθείν εις την ζωήν, τήρησον τας εντολάς.

Όπως λέτε λοιπόν απάντησε ο Χριστός στον πλούσιο νέο που Τον προσφώνησε «διδάσκαλε αγαθέ». Εσείς αν ήσασταν, ο Χριστός, αυτός ο μεγάλος «άνθρωπος» όπως λέει η Σκοπιά και σας προσφωνούσαν «δάσκαλε αγαθέ», θα είχατε πρόβλημα; Δεν νομίζω.

Αν ήσασταν όμως Θεός και σας προσφωνούσαν «δάσκαλε αγαθέ», δεν θα σας «μείωνε» αυτή η προσφώνηση; Δεν θα καταλαβαίνατε ότι ο πλούσιος νέος που σας μιλάει ως «δάσκαλο αγαθό» δεν πιστεύει ότι είσαστε Θεός; Εσείς, αν δείτε τον Θεό τώρα μπροστά σας, θα Του πείτε «Καλημέρα δάσκαλε αγαθέ»;

Προχωρώντας παρακάτω στον στίχο λέει ο Χριστός: «ουδείς αγαθός ειμή εις, ο Θεός.» Λέει ότι ο Θεός είναι ο Αγαθός και όχι μόνο ο Πατήρ που λέει η Σκοπιά.

Εγώ κάθισα και σας απάντησα για αυτό το χωρίο. Εσείς θα μου απαντήσετε τώρα για το Ιω. α' 1 που λέει ότι ο Χριστός είναι Θεός, ή να δεχτούμε τη ―δαιμονική κατά τη Σκοπιά― «μετάφραση» του συγκεκριμένου στίχου από τη Μετάφραση Νέου Κόσμου;

Ανώνυμος είπε...

ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Ναι, το ξέχασα, κ. Νο44, στην Καινή Διαθήκη διατυπώθηκαν οι δέκα εντολές. Οπότε το ου φονεύσεις και το ου μοιχεύσεις δεν ίσχυαν για τον Δαβίδ. Συμφωνώ μαζί σας.

Τον Δαβίδ αν και δολοφόνο και μοιχό, τον συγχώρεσε ο Θεός και του έδωσε τη θέση που του έδωσε. Θα είχε τους λόγους του ο Θεός. Τώρα εσείς, γνωρίζοντας προφανώς τηις επιθυμίες και την κρίση του Θεού, τον υποκαθιστάτε. Μοιράσατε πιστοποιητικά αγιοσύνης κατά καιρούς σε πολύ χειρότερους όπως παραδέχεστε από τον Μ. Κων/νο. Εσείς ξέρετε καλύτερα. Κάτι σαν «29 κατασκευαστές αγίων συνιστούν … »


ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Αν ήσασταν όμως Θεός και σας προσφωνούσαν «δάσκαλε αγαθέ», δεν θα σας «μείωνε» αυτή η προσφώνηση; Δεν θα καταλαβαίνατε ότι ο πλούσιος νέος που σας μιλάει ως «δάσκαλο αγαθό» δεν πιστεύει ότι είσαστε Θεός; Εσείς, αν δείτε τον Θεό τώρα μπροστά σας, θα Του πείτε «Καλημέρα δάσκαλε αγαθέ»;

Μα τι λέτε τώρα; Η απάντηση του Χριστού δεν ήταν … «τι με λέγεις αγαθόν διδάσκαλον; Εγώ είμαι ο Θεός!» Το αντίθετο. Τον επικρίνει όχι επειδή μια τέτοια προσφώνηση είναι μειωτική αλλά αντιθέτως επειδή ανήκει αποκλειστικά στο Θεό.
Ούτε προσπαθεί να αποσπάσει την αναγνώριση από τον πλούσιο ως «ο Θεός». (Με λες αγαθό, αγαθός είναι μόνο ο Θεός, άρα ποιος είμαι;)

ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Προχωρώντας παρακάτω στον στίχο λέει ο Χριστός: «ουδείς αγαθός ειμή εις, ο Θεός.» Λέει ότι ο Θεός είναι ο Αγαθός και όχι μόνο ο Πατήρ που λέει η Σκοπιά.

Αυτό το λέτε για να υποστηρίξετε τη δική σας άποψη; Αυτό ενισχύει τη δική μας θέση. Αφού ο Χριστός λέει πως μόνον ο Θεός είναι αγαθός και όχι ο ίδιος («τι με λέγεις αγαθόν; Ουδείς αγαθός ει μη εις, ο Θεός»), σημαίνει πως ο Χριστός δεν είναι ο Θεός.


ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Εγώ κάθισα και σας απάντησα για αυτό το χωρίο. Εσείς θα μου απαντήσετε τώρα για το Ιω. α' 1 που λέει ότι ο Χριστός είναι Θεός, ή να δεχτούμε τη ―δαιμονική κατά τη Σκοπιά― «μετάφραση» του συγκεκριμένου στίχου από τη Μετάφραση Νέου Κόσμου;

«Εν αρχή ην ο Λόγος και ο Λόγος ην προς τον Θεόν και Θεός ην ο Λόγος.»

Τίποτα περισσότερο απ’ ότι ακριβώς γράφει: O Χριστός είναι Θεός και όχι Ο Θεός.
Τα μικρά και τα κεφαλαία γράμματα είναι μεταγενέστερη επινόηση όπως και τα σημεία στίξης. Θεός λοιπόν είναι και ο Σατανάς: («ο θεός του κόσμου τούτου ετύφλωσε τον νούν» Β’ Κορινθίους 4:4)
Λίγο πιο κάτω από το περίφημο χωρίο ο Ιωάννης γράφει: «Ιδού, ο Αμνός του Θεού ο αίρων την αμαρτίαν του κόσμου». Δεν γράφει: ιδού ο Θεός ο αίρων την αμαρτίαν του κόσμου.
Ο Ιωάννης ο Βαπτιστής στη συνέχεια λέει για το Χριστό: «Ούτος είναι περί ου εγώ είπον Οπίσω μου έρχεται ανήρ, όστις είναι ανώτερός μου, διότι ήτο πρότερός μου.» Λέτε να αναφερόταν τόσο υποτιμητικά για το Θεό αποκαλώντας Τον απλώς …ανώτερο και αρχαιότερο άντρα; Λέτε o Iωάννης ο Βαπτιστής αν πίστευε πως είναι ο Θεός, να έστελνε αργότερα τους μαθητές του να ρωτήσουν τον Ιησού αν όντως είναι αυτός που περιμένουν;

No44

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Νο44, γράφετε:

"Τον Δαβίδ αν και δολοφόνο και μοιχό, τον συγχώρεσε ο Θεός και του έδωσε τη θέση που του έδωσε."


Και τον Μ. Κωνσταντίνο τον συγχώρεσε ο Θεός μέσω της εξουσίας που έχει η Εκκλησία να δίνει άφεση αμαρτιών: αν τινων αφήτε τας αμαρτίας, αφίενται αυτοίς, αν τινων κρατήτε, κεκράτηνται. (Ιωάν. κ' 23)

Στους «αγίους» της Σκοπιάς Ρώσσελ και Ρόδερφορντ ήθελα να ξέρω ποιος έδωσε άφεση αμαρτιών για την άσωτη ζωή τους και τις ψευδοπροφητείες τους.

Γράφετε:


"Μα τι λέτε τώρα; Η απάντηση του Χριστού δεν ήταν ... «τι με λέγεις αγαθόν διδάσκαλον; Εγώ είμαι ο Θεός!» Το αντίθετο. Τον επικρίνει όχι επειδή μια τέτοια προσφώνηση είναι μειωτική αλλά αντιθέτως επειδή ανήκει αποκλειστικά στο Θεό.
Ούτε προσπαθεί να αποσπάσει την αναγνώριση από τον πλούσιο ως «ο Θεός». (Με λες αγαθό, αγαθός είναι μόνο ο Θεός, άρα ποιος είμαι;)"



Καταρχήν μην εκνευρίζεστε. Ωραία, λοιπόν, πείτε μου τότε γιατί δεν επέκρινε και τον Θωμά ο Χριστός όταν Τον αποκάλεσε Θεό του; (Ιωάν. κ' 28)

Με την ίδια λογική θα έπρεπε όλοι μας να επικρίνουμε και την Σκοπιά του 1975, η οποία στη σελίδα 501 γράφει: «Ο Ιησούς έδωσε το παράδειγμα με το να είναι, όχι μόνο "δίκαιος", αλλά και "αγαθός".»

Γράφετε:


"«Εν αρχή ην ο Λόγος και ο Λόγος ην προς τον Θεόν και Θεός ην ο Λόγος.»

Τίποτα περισσότερο απ’ ότι ακριβώς γράφει: O Χριστός είναι Θεός και όχι Ο Θεός."



Καταρχήν, χαίρομαι που δεν το μεταφράσατε «ο Χριστός είναι ένας (αόριστο άρθρο) θεός (με μικρό)», όπως κάνει η «πρωτότυπη» αγία γραφή της Σκοπιάς, δηλαδή η Αγγλική Μετάφραση Νέου Κόσμου. Γράφετε:


"Τα μικρά και τα κεφαλαία γράμματα είναι μεταγενέστερη επινόηση όπως και τα σημεία στίξης."


Ευκαιρία λοιπόν να τα εκμεταλλευτούν κάτι περίεργοι τύποι Γκρέμπερ, καθώς και η Μετάφραση Νέου Κόσμου. Γράφετε:


"Θεός λοιπόν είναι και ο Σατανάς: («ο θεός του κόσμου τούτου ετύφλωσε τον νούν» Β’ Κορινθίους 4:4)"


Τώρα δεν πιστεύω να θεωρείτε Θεό τον Σατανά. Πόσους Θεούς έχουμε τελικά;

1) τον Ιεχωβά
2) τον Χριστό (θεοειδές)
3) τον Σατανά

Να το αφήσω;


Τέλος, γράφετε για τον Ιωάννη τον Βαπτιστή· ας γράψουμε πάλι ολόκληρο τον στίχο:

εγώ μεν υμάς βαπτίζω εν ύδατι εις μετάνοιαν· ο δε οπίσω μου ερχόμενος ισχυρότερός μού εστιν, ου ουκ ειμί ικανός τα υποδήματα βαστάσαι· αυτός υμάς βαπτίσει εν πνεύματι αγίω και πυρί (Ματθ. γ' 11)

Πολύ «υποτιμητικός» ο Ιωάννης ο Πρόδρομος που έλεγε ότι ούτε τα παπούτσια του Χριστού δεν μπορεί να βαστήξει. Να δούμε όμως και τι κατηγορούσαν οι Ιουδαίοι τον Χριστό;

διά τούτο ουν μάλλον εζήτουν αυτόν οι Ιουδαίοι αποκτείναι, ότι ου μόνον έλυε το σάββατον, αλλά και πατέρα ίδιον έλεγε τον Θεόν, ίσον εαυτόν ποιών τω Θεώ. (Ιωάν. ε' 18)

Τελικά, σύμφωνα με την Σκοπιά, οι Ιουδαίοι κακώς κατηγόρησαν τον Χριστό, αφού η Σκοπιά λέει ότι δεν είναι ίσος με τον Θεό. Μήπως τελικά Τον σταύρωσαν τζάμπα οι καημένοι; Είδατε, για να μην διαβάζουν Σκοπιά τότε τι πάθανε;

Ανώνυμος είπε...

Ιωάθαμ! «~ υπενθυμίζω στον κύριο Γιώργο την υποχρέωσή του να απαντήσει στις παρακάτω 13 ερωτήσεις μου ~»
ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ 30 Δεκεμβρίου 2008 4:07 πμ ΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ

Συνοπτικά λοιπόν, σας συγκεντρώνω τις ερωτήσεις μου με την ελπίδα πως θα μου τις απαντήσετε όλες και φυσικά ΜΟΝΟ μέσα από την Αγία Γραφή όπως κι εγώ άλλωστε τις δικές σας.

1. πού αναφέρεται στην Αγία Γραφή η λέξη «γιορτή» σε ότι αφορά το σώμα και αίμα;
2. πού αναφέρεται ότι η ανάμνηση πρέπει να γίνεται μόνο μία φορά το χρόνο;
3. πού αναφέρεται ότι στην ανάμνηση πρέπει να συμμετέχουν μόνο αυτοί που ανήκουν στις 144.000 των σωσμένων;
4. πού βρήκατε γραμμένη τη λέξη «συμβολισμός» σε σχέση με το σώμα και αίμα Χριστού;
5. σε ποια από τις παραβολές που μας παραθέσατε περί «αμπέλου – οδού – πόρτας – το φως του κόσμου κ.ο.κ » υπήρχαν οι ίδιες αντιδράσεις όπως αυτές που διαπιστώσαμε στο σώμα και αίμα; Θυμίζω στα γρήγορα΄ «αποχώρηση των μαθητών, σκληρός λόγος, σκανδαλισμός, γογγυσμός κ.ο.κ »
6. σας είχα ζητήσει να μου αναλύσετε το παρακάτω εδάφιο΄
«Πράξ. 2.42 Και ενέμενον εν τη διδαχή των αποστόλων και εν τη κοινωνία και εν τη κλάσει του άρτου και εν ταις προσευχαίς.» Δεν το κάνατε δε ξέρω γιατί;
7. Όταν σας είπα ότι κι εγώ ανήκω στις 144.000 των σωσμένων, με ποια κριτήρια, με απορρίψατε;
8. Πως αναγνωρίζετε ποιοι ανήκουν στις 144.000 των σωσμένων;
Τελευταία φορά μου απαντήσατε ότι μόνο οι ίδιοι το γνωρίζουν και μου αφήσατε και εδάφιο, αλλά όταν σας είπα κι εγώ για μένα ότι μόνο εγώ το γνωρίζω με απορρίψατε. Γιατί;

8 συν 5 ερωτήσεις που είναι σκόρπιες αλλά αριθμημένες μέσα στο σχόλιό μου, σύνολο 13 ερωτησούλες, θα περιμένω να μου τις απαντήσετε κύριε Γιώργο και το ξανατονίζω αυτό, ΜΟΝΟ με βάση την Αγία Γραφή. Η γνώμη σας στην προκειμένη περίπτωση δεν μας ενδιαφέρει, μας είναι παντελώς αδιάφορη, διότι δεν αποτελεί Γραφικό στοιχείο.
Αν δεν πάρω απαντήσεις και στις 13 αυτές ερωτήσεις μου μην περιμένετε άλλο σχόλιο από εμένα, σε ότι αφορά το «σώμα και αίμα Χριστού».
Σημειώνω πως ως απάντηση θα δεχτώ και το «δεν γνωρίζω δεν απαντώ». Παντογνώστης κανένας μας δεν είναι, θα το καταλάβω. Σε ερωτήσεις που έχετε τις γνώσεις να απαντήσετε όμως, θα δεχτώ ΜΟΝΟ από την Αγία Γραφή απαντήσεις.
Έχετε όσο χρόνο θέλετε. Θα παρακολουθώ τα σχόλιά σας στενά. Καλό σας βράδυ, και καλή έρευνα. Ο Κύριος να σας ευλογεί.

Ιωάθαμ!

Ανώνυμος είπε...

ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.
ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΜΠΩ ΑΡΓΟΤΕΡΑ Η ΑΥΡΙΟ.

ΚΥΡΙΕ ΧΡΗΣΤΟ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΠΡΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΕΙΛ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΕ ΑΥΤΑ ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΛΟΓΟΣ.

ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΑΣ ΕΞΗΓΗΣΩ.
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΛΟΓΙΑ.

ΙΩΑΝΝΑ

Ανώνυμος είπε...

ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Και τον Μ. Κωνσταντίνο τον συγχώρεσε ο Θεός μέσω της εξουσίας που έχει η Εκκλησία να δίνει άφεση αμαρτιών: αν τινων αφήτε τας αμαρτίας, αφίενται αυτοίς, αν τινων κρατήτε, κεκράτηνται

Έστω ότι τον συγχώρεσε, αν και δεν καταλαβαίνω πώς το γνωρίζετε αυτό, σας ενημέρωσε με κάποιο fax για την απόφασή Του; Αλλά έστω ότι τον συγχώρεσε. Κάθε μετανοημένος και συγχωρεμένος αμαρτωλός … αγιοποιείται;
Αποκαλύπτεται την αλαζονία σας με τον καλύτερο τρόπο αφού ισχυρίζεστε μετά βεβαιότητος ότι είστε η «Εκκλησία» και ότι έχετε εξουσία να συγχωρείτε όπως οι μαθητές του Χριστού. Στο παρελθόν είχατε εξουσία …γενικώς, αλλά ευτυχώς, σας κόπηκε ο βήχας.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Ωραία, λοιπόν, πείτε μου τότε γιατί δεν επέκρινε και τον Θωμά ο Χριστός όταν Τον αποκάλεσε Θεό του;

Γιατί ήταν θεός. Δεν ήταν όμως ο θεός.

Τώρα δεν πιστεύω να θεωρείτε Θεό τον Σατανά. Πόσους Θεούς έχουμε τελικά;

1) τον Ιεχωβά
2) τον Χριστό (θεοειδές)
3) τον Σατανά

Να το αφήσω;

Θεό αποκαλεί ο Παύλος το Σατανά στο πρωτότυπο κείμενο που μπορείτε να βρείτε στο site της Αρχιεπισκοπής Αθηνών ecclesia.gr Αν δεν σας αρέσει αυτό που γράφει ο Παύλος, συγγνώμη αλλά δεν φταίω εγώ.

Να το αφήσετε και να πιάσετε το άλλο: «Ο Θεός είναι ένας, οι εξής τρεις.»


ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Πολύ «υποτιμητικός» ο Ιωάννης ο Πρόδρομος που έλεγε ότι ούτε τα παπούτσια του Χριστού δεν μπορεί να βαστήξει.

Εγώ αυτό το έχω πει για το βιολογικό μου πατέρα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο πατέρας μου είναι ο Θεός;

Ο Ιωάννης -δεν μου απαντήσατε- αφού δεν μπορούσε ούτε τα παπούτσια του να βαστάξει γιατί αμφέβαλε κι έστειλε να ρωτήσουν το Χριστό αν όντως είναι αυτός που περιμένανε; Αλήθεια, ποιον περιμένανε;;

Νο44

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Νο44, γράφετε:

"Έστω ότι τον συγχώρεσε, αν και δεν καταλαβαίνω πώς το γνωρίζετε αυτό, σας ενημέρωσε με κάποιο fax για την απόφασή Του; Αλλά έστω ότι τον συγχώρεσε. Κάθε μετανοημένος και συγχωρεμένος αμαρτωλός ... αγιοποιείται;"


Μπορείτε να το πείτε και έτσι. Η Ορθοδοξία έχει Άγιες πρώην πόρνες, μέχρι και Άγιο Βάρβαρο έχει, όπως το ακούσατε· πρόκειται για έναν πρώην πειρατή, που ο Θεός ξέρει πόσες αμαρτίες είχε κάνει. Αλλά, υπάρχει και ένα «αλλά»: Όλοι αυτοί μετανόησαν. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που μιμήθηκαν τη ζωή του Χριστού, αλλά δεν αναφερόμαστε σε αυτούς τώρα. Η Ορθοδοξία, φίλε μου, τους χωράει όλους: αγίους, αμαρτωλούς, εγκρατείς, πόρνους, δαιμονισμένους, δολοφόνους που μετανοούν καθημερινά. Να προσεύχεστε ο Θεός να μας δίνει μετάνοια και ταπείνωση.

Αλλά θα μου πείτε τότε, γιατί τιμάτε τόσο τον Μ. Κωνσταντίνο και όχι έναν άλλον λιγότερο γνωστό;

Καταρχήν θα μιλήσω και εγώ ―όπως κάνατε και εσείς για τον Δαβίδ― για τις ιδιαίτερες συνθήκες της ζωής του. Φανταστείτε να ήμασταν εσείς ή εγώ αυτοκράτορες της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και να μας προσκυνάνε σαν θεούς. Πόσο εύκολο θα ήταν να καβαλήσουμε το καλάμι και να πάμε στην κόλαση μαζί με τους Φαραώ; Πολύ εύκολο. Αλλά ο Θεός είχε και για τον Μ. Κωνσταντίνο ένα σχέδιο σωτηρίας.

Και ο Μ. Κωνσταντίνος προχώρησε σε τεράστιες για την εποχή εκείνη και θεάρεστες μεταρρυθμίσεις.

. Έφερε την ανεξιθρησκεία.
. Κατάργησε τους Χριστιανικούς διωγμούς (για να έχει και η Σκοπιά σήμερα το Ευαγγέλιο, ώστε να μπορεί να το «περιποιείται» αναλόγως).
. Έδωσε πίσω όσα δικαιώματα είχαν χάσει εκείνοι που επλήγησαν από τους διωγμούς.
. Κατάργησε τις σταυρώσεις (είτε σε πασσάλους όπως λέει η Σκοπιά, είτε σε σταυρούς, είτε χιαστί ― βλ. Άγιο Ανδρέα) και απαγόρευσε το να ρίχνονται οι άνθρωποι στα θηρία.
. Πήρε μέτρα για τις χήρες, τα ορφανά και τους δούλους.
. Καθιέρωσε την Κυριακή Αργία.
. Επέβαλλε την μονογαμία.
. Δεν επέβαλλε ποτοαπαγόρευση (γι' αυτό και ο Ρόδερφορντ ποτέ δεν τον κατέκρινε ― εντάξει σε αυτό κάνω πλάκα, ελπίζω να με συγχωρέσετε).

Αυτά εν πολλοίς.


Γράφετε: "Αποκαλύπτεται την αλαζονία σας με τον καλύτερο τρόπο αφού ισχυρίζεστε μετά βεβαιότητος ότι είστε η «Εκκλησία» και ότι έχετε εξουσία να συγχωρείτε όπως οι μαθητές του Χριστού."


Τουλάχιστον υπάρχει μία πιθανότητα. Να πω μία στο εκατομμύριο; Να το πω. Υπάρχει πάντως μία πιθανότητα να είναι η Ορθοδοξία η συνέχεια των μαθητών του Χριστού.

Ο Ρώσσελ και ο Ρόδερφορντ πόσες αντίστοιχες πιθανότητες έχουν;


Γράφετε: "Στο παρελθόν είχατε εξουσία ...γενικώς, αλλά ευτυχώς, σας κόπηκε ο βήχας."


Στο παρελθόν περίμενε η Σκοπιά να πιει το αίμα κάποιων, αλλά ευτυχώς ακόμα περιμένουμε τον Αρμαγεδδώνα.


"ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Ωραία, λοιπόν, πείτε μου τότε γιατί δεν επέκρινε και τον Θωμά ο Χριστός όταν Τον αποκάλεσε Θεό του;"

Απαντάτε: "Γιατί ήταν θεός. Δεν ήταν όμως ο θεός."


Κάνετε λάθος· λέει το Ευαγγέλιο: και απεκρίθη Θωμάς και είπεν αυτώ· Ο Κύριός μου και ο Θεός μου. (Ιωάν. κ' 28) Μια χαρά υπάρχει το «ο» που έχετε βάλει με έντονα γράμματα.


Γράφετε: "Θεό αποκαλεί ο Παύλος το Σατανά στο πρωτότυπο κείμενο που μπορείτε να βρείτε στο site της Αρχιεπισκοπής Αθηνών ecclesia.gr Αν δεν σας αρέσει αυτό που γράφει ο Παύλος, συγγνώμη αλλά δεν φταίω εγώ."


Ε τότε συγγνώμη, αλλά η Σκοπιά δεν πιστεύει στην ύπαρξη ενός μόνο Θεού. Βασικά, ειλικρινά τώρα, συγχωρέστε με, αλλά δεν έχω καταλάβει αυτό που λέει ο λαός μας «σε τι θεό πιστεύει» η Σκοπιά. Πόσοι θεοί υπάρχουν για την Σκοπιά και ποιοι είναι οι βαθμοί θεότητας τους; Μπορεί κανείς να με βοηθήσει;


Γράφετε: "Να το αφήσετε και να πιάσετε το άλλο: «Ο Θεός είναι ένας, οι εξής τρεις.»"


Τουλάχιστον η Ορθοδοξία έχει και ένα «πιστεύω». Η Σκοπιά τι έχει;


"ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Πολύ «υποτιμητικός» ο Ιωάννης ο Πρόδρομος που έλεγε ότι ούτε τα παπούτσια του Χριστού δεν μπορεί να βαστήξει."

Γράφετε: "Εγώ αυτό το έχω πει για το βιολογικό μου πατέρα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο πατέρας μου είναι ο Θεός;"


Και εγώ έχω πει για τον πατέρα μου ότι είναι «ανώτερος». Τι σημαίνει αυτό, ότι ο πατέρας μου είναι θεοειδές, αλλά όχι ο Θεός;


Γράφετε: "Ο Ιωάννης -δεν μου απαντήσατε- αφού δεν μπορούσε ούτε τα παπούτσια του να βαστάξει γιατί αμφέβαλε κι έστειλε να ρωτήσουν το Χριστό αν όντως είναι αυτός που περιμένανε; Αλήθεια, ποιον περιμένανε;;"


Τον Θεό περιμένανε και ήρθε. Εσείς σκανδαλιστήκατε επειδή έστειλε να ρωτήσουν τον Χριστό; Και ο Θωμάς δεν ψηλάφισε τα χέρια Του; Τι πάει να πει αυτό; Ότι επειδή αμφέβαλλε ο Θωμάς, ή επειδή αμφιβάλλετε εσείς, ή επειδή αμφιβάλλω εγώ για τον αν ο Χριστός είναι ο Θεός, αυτό πάει να πει ότι δεν είναι κιόλας ο Θεός; Ο Θωμάς πάντως μας διαβεβαιώνει: Ο Κύριός μου και ο Θεός μου. (Ιωάν. κ' 28)

Η Σκοπιά θα μου πείτε ποιον περιμένει τώρα στον Αρμαγεδδώνα; Αφού ο Χριστός ―και καλά― ήρθε το 1914; Ποιον περιμένει;

Ανώνυμος είπε...

Που είσαι 44 ;
Άσε τα ψόφια και πες μας σε ποιο επίσημο βιβλίο είδες γραμμένο, ο Άγιος Κωνσταντίνος να έχει κάνει εγκλήματα.
Το διαψεύδω δημόσια. Εγκλήματα ο Κωνσταντίνος δεν έκανε ποτέ!
Όσο κυριαρχεί η σιωπή σου στο ζήτημα αυτό, είναι σα να αγιοποιείς εσύ ο ίδιος τον Κωνσταντίνο.

Μάθε όταν κουτσομπολεύεις να έχεις και στοιχεία.
Ωραίο το κουτσομπολιό, γουστάρω στο έχω πει αλλά με στοιχεία είναι πιο απολαυστικό.
33

Ανώνυμος είπε...

ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.

-ΓΙΩΡΓΟΣ: Ιωάννα και οι άγγελοι είναι παιδιά του Θεού αλλά δεν είναι ούτε παντογνώστες ούτε παντοδύναμοι.
-ΙΩΑΝΝΑ: ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΕΣ ΟΥΤΕ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΙ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΕΒΡΑΙΟΥΣ 1.13 Μάλιστα, προς ποιον από τους αγγέλους είπε ποτέ: «Κάθησε από τα δεξιά μου, μέχρις ότου βάλω τους εχθρούς σου ως υποπόδιο των ποδιών σου;».
ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΓΙΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΤΟ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ. ΕΒΡΑΙΟΥΣ 1. 10 Κι: «Εσύ, Κύριε, καταρχάς, θεμελίωσες τη γη, και οι ουρανοί είναι έργα των χεριών σου.

-ΓΙΩΡΓΟΣ: Ο Χριστός δεν είναι παντογνώστης:
Περί δε της ημέρας εκείνης και της ώρας ουδείς γινώσκει, ουδέ οι άγγελοι οι εν ουρανώ, ουδέ ο Υιός, ειμή ο Πατήρ». (Μάρκος 13:32) (ο Γιος του Θεού δεν ήξερε το καθετί που ήξερε ο Πατέρας του.)
-ΙΩΑΝΝΑ: ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΚΕΙΝΗ Η ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΗ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ; ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΧΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ; ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ ΠΡΟΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 1. 2 διαμέσου τού οποίου έκανε και τους αιώνες• Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΩΣ ΘΕΟΣ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΚΕΙΝΗ;
ΜΑΛΛΟΝ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΤΗ ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ ΑΦΟΥ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΛΕΕΙ ΠΩΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΕ ΣΕ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΟΦΙΑ (ΑΣ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙ) ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΣΤΗ ΓΗ ΩΣ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ ΣΥΝΕΠΩΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΗΝ ΩΡΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ.

-ΓΙΩΡΓΟΣ: Αναγνώριζε τον Πατέρα του ως Θεό του:
«Αναβαίνω προς τον Πατέρα μου και Πατέρα σας και Θεόν μου και Θεόν σας».—Ιωάννης 20:17. (ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΕΙΠΕ Μ Ε Τ Α ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ως υπερανθρώπινος Γιός του Θεού και όχι ως τέλειος άνθρωπος πριν πεθάνει)
-ΙΩΑΝΝΑ : ΤΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΝΑ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ; ΕΠΙΔΕΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΩΣ ΘΕΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΑΠΟ ΘΕΟ. Η ΦΡΑΣΗ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΑΡΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΥΙΟ. ΣΤΟ ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΟ 17. 5 ΛΕΕΙ και ξάφνου, μια φωνή από τη νεφέλη, που έλεγε: Αυτός είναι ο Υιός μου ο αγαπητός, στον οποίο ευαρεστήθηκα• αυτόν να ακούτε. Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟΝ ΝΑ ΑΚΟΥΤΕ. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΟΤΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΤΟΥ; ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΥΙΟ;

ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΝΥΣΤΑΞΕΙ, ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΝΥΧΤΑ,
ΙΩΑΝΝΑ

Ανώνυμος είπε...

ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Κάνετε λάθος• λέει το Ευαγγέλιο: και απεκρίθη Θωμάς και είπεν αυτώ• Ο Κύριός μου και ο Θεός μου. (Ιωάν. κ' 28) Μια χαρά υπάρχει το «ο» που έχετε βάλει με έντονα γράμματα.

Έκανα λάθος αλλά όχι αυτό που νομίζετε. Νόμιζα ότι αναφερθήκατε σε κάτι άλλο.

Είχα την εντύπωση ότι γνωρίζετε ελληνική γραμματική και συντακτικό.
Στο συγκεκριμένο χωρίο αν έλειπε το άρθρο (ο Θεός μου) τότε ο Κύριός του θα ταυτιζόταν με το Θεό του. Η φράση «Ο Κύριος μου και Θεός μου» έχει κάποια διαφορά από τη φράση «Ο Κύριός μου και ο Θεός μου». Αν δεν μπορείτε να την αντιληφθείτε απευθυνθείτε σ έναν φιλόλογο.

Για να τεκμηριώσετε το δoγματισμό σας «Χριστός = ο Θεός», τσιτατολογείτε. Αρπάζεστε από ελάχιστα μεμονωμένα χωρία των ευαγγελίων. Μπορώ όμως να σας παραθέσω ολόκληρες παραγράφους όπου αποσαφηνίζουν ποιος και τι ήταν ο Ιησούς.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Τον Θεό περιμένανε και ήρθε.

Ώστε περίμεναν το Θεό; Υπάρχει έστω η παραμικρή υποψία στις προφητείες της Π.Δ. πως ο μεσσίας θα είναι ο Θεός; «Και εγώ είδον και εμαρτύρησα, ότι ούτος είναι ο Υιός του Θεού.» Ο Υιός του Θεού και όχι ο Θεός, νομίζω ότι λέει o Iωάννης ο Βαπτιστής.

No44

Γιώργος είπε...

κ. Χρήστο που έγραψε: "Το χωρίο όμως από το Δευτερονόμιο 18, 20 – 22, που παρέθεσα, μιλάει πως θα αναγνωριστεί κάποιος ψευτοπροφήτης. «Αν ο προφήτης μιλήσει εξ ονόματος του Κυρίου αλλά ο λόγος του δεν πραγματοποιηθεί και δεν επαληθευτεί, τότε τον λόγο αυτόν δεν τον είπε ο Κύριος˙»."

ΕΠ' ΑΥΤΟΥ
Το εδάφιο λέει:
1.
"Αν ο προφήτης μιλήσει εξ ονόματος του Κυρίου "
Τι σημαίνει; ότι ο προφήτης μιλάει για λογαριασμό του Κυρίου του Ιεχωβά / Γιαχβέ ή αν θέλετε χωρίς φωνήεντα.
2.
"αλλά ο λόγος του δεν πραγματοποιηθεί και δεν επαληθευτεί"
Τι ΄λεει;
Ο λΟΓΟΣ Τ Ο Υ . Ξανά: λόγος ΤΟΥ, ο λόγος του προφήτη δηλαδή.
3.
"τότε τον λόγο αυτόν δεν τον είπε ο Κύριος˙»."

ΒΛΕΠΕΤΕ κ. Χρήστο;

Στο εδάφιο γίνεται λόγος για προφορικό λόγο κάποιου με ισχυρισμό ότι προέρχεται από τον Ιεχωβά / Γιαχβέ.
Συμπέρασμα; "τότε τον λόγο αυτόν δεν τον είπε ο Κύριος"

Τι συμβαίνει με τον Αρμαγεδδώνα;
Ο Αρμαγεδδώνας ΕΙΝΑΙ ήδη στην Αγία Γραφή.
Δεν είναι ισχυρισμός κάποιου ότι μιλάει εξ ονόματος του Ιεχωβά / Γιαχβέ.
Και επειδή είναι τεκμηριωμένο, δεν αλλάζει: Ο Αρμαγεδδώνας (Αποκ. 16:16) εφόσον προφητεύτηκε από ΕΠΙΣΗΜΟ προφήτη με πηγή τον αληθινό Θεό, σύμφωνα με την Αποκάλυψη 1:1 θα έρθει στον προσδιορισμένο καιρό του Θεού.

Το πρόβλημα λοιπόν δεν αποτελεί η προφητεία αυτή καθ' εαυτή - επειδή δεν πρόκειται για ψευδοπροφητεία αλλά για αληθινή θεϊκή προφητεία - αλλά ο χρόνος της εκπλήρωσής της.

Συνεπώς συμφωνούμε ότι όποιος μιλάει γιά τον Αρμαγεδδώνα, μιλάει για μια γνήσια και αληθινή προφητεία και ΟΧΙ για μια ψευδοπρορητεία που δεν θα εκπληρωθεί.

Η πρόωρη προσδοκία εκπλήρωσης της προφητείας δεν κάνει την προφητεία ψεύτικη ούτε και την πηγή της ψεύτικη, επειδή η προφητεία αυτή προέρχεται από τον αληθινό Θεό και συνεπώς είναι ΑΛΗΘΙΝΗ προφητεία και η πηγή της ΑΛΗΘΙΝΑ ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ Θεός.

Πάλι: τι λέει το εδάφιο;
«Αν ο προφήτης μιλήσει εξ ονόματος του Κυρίου αλλά ο λόγος του δεν πραγματοποιηθεί και δεν επαληθευτεί, τότε τον λόγο αυτόν δεν τον είπε ο Κύριος˙
Να λοιπόν που η προφητεία περί Αρμαγγεδώνος προέρχεται αναμφισβήτητα από τον αληθινό Θεό και επομένως θα βγεί αληθινή.

Η πρόωρη προσδοκία εκπλήρωσης της προφητείας δεν καταργεί την αληθινότητα της προφητείας.

Τέτοιες πρόωρες προσδοκίες είχαν ακόμα και οι μαθητές του Χριστού, αλλά και οι πρώτοι Χριστιανοί, χωρίς να είναι ψευδοπροφήτες, επειδή η εκπλήρωσή της είναι αδιαμφισβήτητη.

Οι απόστολοι, ακόμα και μετά την ανάσταση του Χριστού, είχαν την εσφαλμένη άποψη ότι θα υπήρχε μια επίγεια διακυβέρνηση με βασιλιά τον Χριστό, που θα τερμάτιζε τη ρωμαϊκή κυριαρχία, όταν ρώτησαν: «Κύριε, τάχα εν τω καιρώ τούτω αποκαθιστάνεις την βασιλείαν εις τον Ισραήλ;» (Πράξεις 1:6-8)
ΜΝΚ: "Κύριε, μήπως αυτόν τον καιρό αποκαθιστάς τη βασιλεία στον Ισραήλ; ("εν συνεχεία")
"Εκείνος τους είπε: «Δεν ανήκει σε εσάς να λάβετε γνώση για τους χρόνους ή τους καιρούς που ο Πατέρας έχει θέσει στη δική του δικαιοδοσία"

Ενώ 'βιαζόταν' οι πρώτοι μαθητές του Χριστού, να έρθει η βασιλεία του Χριστού, ο Χριστός 'άλλα είχε υπόψη στο μυαλό του για αυτούς: «Θέλετε είσθαι εις εμέ μάρτυρες και εν Ιερουσαλήμ και εν πάση τη Ιουδαία και Σαμαρεία και έως εσχάτου της γης». Πράξεις 1:6-8.
Εκείνη η αποστολή ισχύει σήμερα (Ματθ. 24:14, 28:19,20)

Μήπως έληξε το ζήτημα της πρόωρης προσδοκίας - σχετικά με τη Βασιλεία του Χριστού - από τους πρώτους μαθητές του Χριστού; ΟΧΙ. Συνέχισε και αργότερα. Γράφει ο απόστολος Παύλος:
(2 Θεσσαλονικείς 2:1-4) "Ωστόσο, αδελφοί, σχετικά με την παρουσία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού ... σας παρακαλούμε να μην κλονιστείτε γρήγορα από τη λογική σας ούτε να θορυβείστε είτε μέσω εμπνευσμένης έκφρασης είτε μέσω προφορικού αγγέλματος είτε μέσω επιστολής δήθεν από εμάς, που να δείχνει ότι έχει έρθει η ημέρα του 'Κυρίου'. Ας μη σας παραπλανήσει κανείς με κανέναν τρόπο, επειδή αυτή δεν θα έρθει αν δεν έρθει πρώτα η αποστασία και αποκαλυφτεί ο άνθρωπος της ανομίας, ο γιος της καταστροφής. Αυτός εναντιώνεται και εξυψώνει τον εαυτό του πάνω από τον καθένα που αποκαλείται «θεός» ή αντικείμενο ευλαβικού σεβασμού, ώστε κάθεται στο ναό Του Θεού, δείχνοντας δημόσια ότι είναι θεός. "
Να λοιπόν που και οι Θεσσαλονικείς - ακόμα και πρίν το έτος 65 μ. Χ. ήταν "λίγο βιαστικοί" και χρειάστηκε να προφητεύσει περαιτέρω ο απόστολος Παύλος ότι:
έπρεπε ΠΡΩΤΑ
1.
να εμφανιστεί η αποστασία και
2.
αποκαλυφτεί ο άνθρωπος της ανομίας, ο γιος της καταστροφής.
3.
που θα εμφανιζόταν ως 'θεός'

Είχαν λοπόν ΑΚΟΜΑ καιρό μπροστά τους οι Χριστιανοί για την Δευτέρα παρουσία του Χριστού.
Ο Χριστός από την άλλη προφήτευσε δίνοντας τα "ΣΗΜΑΔΙΑ" της παρουσίας του.
Ένα από τα σημάδια είναι το παγκόσμιο έργο κηρύγματος της Βασιλείας του Χριστού (Ματθ 24:14).
Άλλα σημάδια αναφέρονται στην Αγία Γραφή. (Ματθ. 24ο κεφ., Μαρκ 13ο κεφ.)
Το σημείο που τόνισε ο Χριστός σχετικά με την Παρουσία του και την Συντέλεια του κόσμου είναι "ΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ", επειδή δεν γνωρίζετε ούτε την ημέρα ούτε την ώρα - της αληθινής προφητείας.

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Ο 44 είπε…
Ώστε περίμεναν το Θεό; Υπάρχει έστω η παραμικρή υποψία στις προφητείες της Π.Δ. πως ο μεσσίας θα είναι ο Θεός;

Ο 33 απαντά… Ζαχαρίας 2. 10
«δες, εγώ έρχομαι, και θα κατοικήσω στο μέσον σου, λέει ο Κύριος.

Ανώνυμος είπε...

Ο 44 είπε…
Ώστε περίμεναν το Θεό; Υπάρχει έστω η παραμικρή υποψία στις προφητείες της Π.Δ. πως ο μεσσίας θα είναι ο Θεός;

Ο 33 απαντά… Ζαχαρίας 2. 10
«δες, εγώ έρχομαι, και θα κατοικήσω στο μέσον σου, λέει ο Γιαχβέ.

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος Γιώργος είπε…
Το σημείο που τόνισε ο Χριστός σχετικά με την Παρουσία του και την Συντέλεια του κόσμου είναι "ΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ", επειδή δεν γνωρίζετε ούτε την ημέρα ούτε την ώρα

33 απαντά…
Η συντέλεια θα έρθει το 1874, όχι λάθος το 1878, όχι πάλι λάθος το 1914, όχι κάτι δεν υπολογίσαμε σωστά το 1925, όχι – όχι τώρα είμαστε σίγουροι όσο ποτέ το 1975, εεεεε, όχι τελικά είχε γίνει αόρατα το 1914 και ο Χριστός τώρα κυβερνά

Γιώργος είπε...

Ιωάννα που έγραψε: "ΓΙΩΡΓΟΣ: Ιωάννα και οι άγγελοι είναι παιδιά του Θεού αλλά δεν είναι ούτε παντογνώστες ούτε παντοδύναμοι. -ΙΩΑΝΝΑ: ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΕΣ ΟΥΤΕ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΙ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΕΒΡΑΙΟΥΣ 1.13 Μάλιστα, προς ποιον από τους αγγέλους είπε ποτέ: «Κάθησε από τα δεξιά μου, μέχρις ότου βάλω τους εχθρούς σου ως υποπόδιο των ποδιών σου;»."

ΕΠ ΑΥΤΟΥ
Βλέπεις Ιωάννα; Ο Θεός παραγγέλει στον Χριστό να καθήσει στα δεξιά του για κάποιο χρονικό διάστημα.
Τι λέει το έδάφιο;
"μέχρις ότου βάλω τους εχθρούς σου ως υποπόδιο των ποδιών σου;»."
Τι θα έκανε λοιπόν ο Θεός;
Θα έβαζε τους εχθρούς του Χριστού, κάτω από τα πόδια του.

Ποιός Ιωάννα θα έβαζε τους εχθρούς του Χριστού, κάτω από τα πόδια του;
Ο Θεός, ο Πατέρας του Χριστού.

Μέχρι να γινόταν αυτό που θα καθόταν ο Χριστός;
Στα δεξιά του Θεού.

Βλέπεις λοιπόν ότι ο Θεός δίνει εντολή - ή αν σου αρέσει Ιωάννα προσκαλεί - ναί, ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ - τον Χριστό να καθήσει στα δεξιά Του.

Και τι άλλο είπε ο Θεός στον Χριστό;
Να σου το πώ απλά;
Του είπε: "Κάθησε... μέχρι να βάλω κάτω από τα πόδια σου / να υποτάξω / να 'περιποιηθώ' / να 'τακτοποιήσω' τους εχθρούς σου.

Έτσι εφόσον ο Χριστός είχε υποστηρικτή τον παντοδύναμο Θεό, η νίκη του ήταν εξασφαλισμένη.

Ο Θεός αγαπούσε τον μονογενή Του και πρωτότοκο Γιό Του με την πιό μεγάλη αγάπη στο Σύμπαν.

Είναι συνεπώς η μεγαλύτερη σχέση αγάπης και εμπιστοσύνης στο Σύμπαν: Του παντοδύναμου, Υψιστου και παντογνώστη Πατέρα με τον πρωτότοκο Γιό που μάθαινε και διδασκόταν από τον Πατέρα, εφόσον δεν 'γεννήθηκε' ο Γιό; παντογνώστης ούτε παντοδύναμος.

Γιώργος

Ιωάννα δεν θέλω να σου πώ ότι όταν λές "Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑ" δεν το κατανοείς, αλλά μπορείς να μου πείς ΕΣΥ πως το εννοείς όταν λές "ΓΕΝΝΗΜΑ";

Ανώνυμος είπε...

Κύριος Γιώργος είπε…
Τι λέει το έδάφιο;
"μέχρις ότου βάλω τους εχθρούς σου ως υποπόδιο των ποδιών σου;»."

Ο 33 έχει ερώτηση.
Ποιοι είναι οι εχθροί του Χριστού που θα υποτάξει στα πόδια του ο Θεός;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Νο44, γράφετε:

"Για να τεκμηριώσετε το δoγματισμό σας «Χριστός = ο Θεός», τσιτατολογείτε. Αρπάζεστε από ελάχιστα μεμονωμένα χωρία των ευαγγελίων. Μπορώ όμως να σας παραθέσω ολόκληρες παραγράφους όπου αποσαφηνίζουν ποιος και τι ήταν ο Ιησούς."


Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

Και αν θεωρείτε πως το να «τσιτατολογεί» κανείς είναι το να παίρνει τις φράσεις από την Αγία Γραφή που κατεξοχήν παραθέτει η Σκοπιά και σε αυτές να προσθέτει προηγούμενους στίχους (όπως έκανα για τον «αγαθό» Χριστό) ή να τους γράφει ολόκληρους (όπως έκανα για τα λόγια του Ιωάννη του Προδρόμου), τότε μάλιστα, κ. Νο44, «τσιτατολογούμε».

Ενώ ο Ρόδερφορντ όταν πολεμούσε την ποτοαπαγόρευση χρησιμοποιώντας τα λόγια του Αποστόλου Παύλου ότι ο Εωσφόρος είναι άγγελος φωτός, αυτός στηριζόταν σε ολόκληρα κεφάλαια και θεόπνευστες ερμηνείες της Γραφής; Αλλά ξέχασα, μόνο οι Ορθόδοξοι «τσιτατολογούν».


Ακόμα περιμένω να μου απαντήσει κάποιος αυτό που έγραψα: Πόσοι θεοί υπάρχουν για την Σκοπιά και ποιοι είναι οι βαθμοί θεότητας τους; Χωρίς πλάκα τώρα. Δεν ξέρω! Πείτε μου τι πιστεύετε μπας και πιστέψω και εγώ και σωθώ. Το να κατηγοράς μόνο τους άλλους δεν σημαίνει ότι είσαι καλύτερος.


Υ.Γ.1: Μάλλον θα περιμένω απάντηση από τον κ. Γιώργο ή κάποιον άλλον, γιατί τα δικά σας φιλολογικά επίπεδα είναι δυσθεώρητα για μένα.

Υ.Γ.2: Μην ξεχάσετε να διαβάσετε και τα προηγούμενα μηνύματα του 33.


Καλή σας νύχτα, ο Θεός να σας ευλογεί!

Ανώνυμος είπε...

Κύριος Γιώργος ρώτησε την κυρία Ιωάννα…
Ιωάννα δεν θέλω να σου πώ ότι όταν λές "Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑ" δεν το κατανοείς, αλλά μπορείς να μου πείς ΕΣΥ πως το εννοείς όταν λές "ΓΕΝΝΗΜΑ";

Ο 33 έχει μια παρόμοια ερώτηση προς κύριο Γιώργο.
Όταν λέτε ο ήλιος γεννάει το φως, πως ακριβώς το εννοείτε;

Γιώργος είπε...

"33 απαντά… Η συντέλεια θα έρθει το 1874, όχι λάθος το 1878, όχι πάλι λάθος το 1914, όχι κάτι δεν υπολογίσαμε σωστά το 1925, όχι – όχι τώρα είμαστε σίγουροι όσο ποτέ το 1975, εεεεε, όχι τελικά είχε γίνει αόρατα το 1914 και ο Χριστός τώρα κυβερνά"

Μού θύμισες κάτι ... λίγο άσχετο - πες το και εσύ: ΑΣΧΕΤΟ - αλλά θα το πω "Γειά σου χαρά σου Βενετιά..." του Ξυλούρη. (εννοώντας ότι ξεφεύγει η αναφορά σου από τη σημασία της Αγίας Γραφής και των λόγων του Χριστού σχετικά με την παρουσία του και τις 'έσχατες ημέρες')
Επίσης μου θύμισες το "Λύκος στο μαντρί... Λύκος στο μαντρί" (το ξέρεις, όταν ήρθε ο Λύκος, δεν πίστευαν όλοι όσοι δεν τον έβλεπαν)
και το "σου τόπα μιά και δυό και τρείς κι επτά κι οκτώ και δέκα..." (έτσι το παρουσιάζεις το ζήτημα της δευτέρας παρουσίας) και το "περασμένες μου αγάπες" (επειδή μιλάς για 'λίγο' περασμένα πράγματα) του Μ. Χιώτη και της Μ. Λίντα.

Πάντως δεν αμφιβάλλεις καθόλου ότι θαρθεί .. στον καιρό του.
Όύτε δευτερόλεπτο πρίν ούτε δευτερόλεπτο μετά.
Και όποιος δεν 'αγρυπνεί' όπως είπε ο Χριστός: ‘αγρυπνείτε επειδή δεν ξέρετε πότε είναι ο καιρός’. (Μάρκος 13:33)... δεν θα φταίνε άλλοι για αυτόν.

Άραγε είναι εμφανή τα 'σημάδια' της δευτέρας παρουσίας του Χριστού και του καιρού του τέλους;
Μερικά Χαρακτηριστικά του Σημείου της παρουσίας του Χριστού είναι:
1.
Πόλεμοι σε κλίμακα άνευ προηγουμένου Ματθαίος 24:6, 7· Αποκάλυψις 6:4
2.
Αυξημένη σεισμική δράση Ματθαίος 24:7· Μάρκος 13:8
3.
Ελλείψεις τροφίμων σε πολλούς, ιδιαίτερα λόγω αλόγιστης διαχείρησης Ματθαίος 24:7· Μάρκος 13:8
4.
Αρρώστιες και Επιδημίες παρά την ιατρική πρόοδο Λουκάς 21:11· Αποκάλυψις 6:8
5.
Ολοένα αυξανόμενη ανομία Ματθαίος 24:12
6.
Καταστροφή του οικοσυστήματος της γης - μόλυνση κλπ. Αποκάλυψις 11:18, ΚΔΤΚ
7.
Ψυχραίνεται η αγάπη - το συμφέρον προηγείται Ματθαίος 24:12
8.
Φοβερά σημεία που προκαλούν φόβο Λουκάς 21:11
9.
Υπερβολική αγάπη για τα χρήματα 2 Τιμόθεον 3:2
10.
Ανυπακοή προς τους γονείς 2 Τιμόθεον 3:2
11.
Μεγαλύτερη αγάπη για τις απολαύσεις παρά για τον Θεό 2 Τιμόθεον 3:4
12.
Το 'εγώ' έρχεται πρώτο. Κυριαρχεί η φιλαυτία 2 Τιμόθεον 3:2
13.
Γενική έλλειψη στοργής 2 Τιμόθεον 3:3, ΜΝΚ
14.
άνθρωποι αδιάλλακτοι 2 Τιμόθεον 3:3
15.
Έλλειψη εγκράτειας σε κάθε κοινωνικό επίπεδο 2 Τιμόθεον 3:3
16.
Το 'καλό' υποβιβάζεται 2 Τιμόθεον 3:3
17.
Υποκριτικός ισχυρισμός πίστης πολλών 'ευσεβοφανών' 2 Τιμόθεον 3:5
18.
Υπερβολικά φαγοπότι. 'θεός η κοιλιά' Λουκάς 21:34
19.
Οι χλευαστές / εμπαίκτες θα αρνούνται το 'σημείο' 2 Πέτρου 3:3, 4
20.
Πολλοί ψευδοπροφήτες (με ανθρώπινες θεωρείες περί 'αντίχριστου' κλπ) εμφανίστηκαν Ματθαίος 24:5, 11· Μάρκος 13:6
21.
Το κήρυγμα της ΗΔΗ εγκαθιδρυμένης Βασιλείας του Θεού Ματθαίος 24:14· Μάρκος 13:10
22.
Διωγμός των αληθινών Χριστιανών Ματθαίος 24:9· Λουκάς 21:12
23.
Η κραυγή για ειρήνη και ασφάλεια θα αποκορυφωθεί πρίν τον αιφνίδιο 'όλεθρο' στις έσχατες μέρες 1 Θεσσαλονικείς 5:3
24.
Οι άνθρωποι δεν δίνουν προσοχή Ματθαίος 24:39.

Όπως τα δακτυλικά αποτυπώματα προσδιορίζουν αλάνθαστα ένα άτομο, έτσι και τα 'σημάδια' αυτά ως σύνολο προσδιορίζουν αλάνθαστα τις 'έσχατες ημέρες' και την παρουσία του Χριστού στις δικές μας ημέρες.

Το να γυρίζει κάποιος πίσω στα παλιά δεν ωφελεί αλλά και αποπροσανατολίζει, εφόσον η κατεύθυνση είναι μπροστά και έχει κάποιος να αντιμετωπίσει το παρόν και το μέλλον και όχι το παρελθόν.

Ένας οδηγός αυτοκινήτου δεν οδηγεί μπροστά βλέποντας συνεχώς πίσω - δεν θα του βγεί σε καλό.

Αναφορικά με την προφητεία - Αρμαγεδδών, Βασιλεία Θεού, παράδεισος, αιώνια ζωή στη γη - ποιός αμφιβάλλει ότι θα εκπληρωθεί στον καιρό του;

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Ο 33 έχει μια παρόμοια ερώτηση προς κύριο Γιώργο.
Όταν λέτε ο ήλιος γεννάει το φως, πως ακριβώς το εννοείτε;


Δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο.
Άρα η ερώτησή μου παραμένει.

Ανώνυμος είπε...

Ο 33 επιθυμεί να ρίξει στα βαθιά τον 44 και τον κύριο Γιώργο.
.

Έχω αγαπητοί μου Γιαχωβάδες την εξής ερώτηση για εσάς. Μόνο, πριν απαντήσετε σκεφτείτε πολύ καλά τι θα απαντήσετε.

ΓΕΝΕΣΙΣ 18.1
ΚΑΙ ο Κύριος φάνηκε σ' αυτόν στις βελανιδιές Μαμβρή, ενώ καθόταν στην είσοδο της σκηνής στον καύσωνα της ημέρας.
Και αφού σήκωσε τα μάτια του, είδε• και να, τρεις άνδρες όρθιοι μπροστά του• και μόλις τους είδε, έσπευσε σε προϋπάντησή τους από την είσοδο της σκηνής, και προσκύνησε μέχρι το έδαφος•
και είπε: Κύριέ μου, αν βρήκα χάρη στα μάτια σου, μη προσπεράσεις, παρακαλώ, τον δούλο σου•

Μπορείτε σας παρακαλώ να μου δώσετε μια ερμηνεία για τα παραπάνω;
33

Γιώργος είπε...

επίσης είναι λίγο άσχετη η σύγκριση, επειδή είτε ο ήλιος είτε ένας λαμπτήρας που παράγει φώς, είναι άμεσα εξαρτώμενος για τη δράση του,
ενώ για παράδειγμα άν ένας άνθρωπος φέρει στον κόσμο έναν άλλον άνθρωπο, ο άλλος είναι ανεξάρτητος ως ξεχωριστή υπαρξιακή οντότητα.

(ενώ ήλιος - φώς και λαμπτήρας - φώς υπάρχει αλληλεξάρτηση: χαλάει ο λαμπτήρας, 'τέρμα' το φώς του)

Στον άνθρωπο αν πεθάνει δεν σημαίνει οτι πεθαίνει ταυτόχρονα και ο Γιός του.

Γι αυτό είπα: άσχετο το παράδειγμα - δεν υπάρχει ισοδύναμος συσχετισμός.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

όλοι εσείς που ασχολείστε με το "Ενώ ο Ρόδερφορντ όταν πολεμούσε την ποτοαπαγόρευση"

Νομίζω ότι το καταντάτε λυπάμαι που το λέω 'νηπιακό σταθμό' και 'ράδιο της παντόφλας'

Μήπως το κρασί βοηθάει να ξεπερνάτε το 'ψυχοπλάκωμα' μιας δήθεν μεταθανάτιας βασανιστικής κόλασης;

Γιώργος είπε...

Ο 33 επιθυμεί να ρίξει στα βαθιά τον 44 και τον κύριο Γιώργο.

Μπά μέχρι το γόνατο πάνε αυτά τα βαθιά.

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος Γιώργος είπε…
Αναφορικά με την προφητεία - Αρμαγεδδών, Βασιλεία Θεού, παράδεισος, αιώνια ζωή στη γη - ποιός αμφιβάλλει ότι θα εκπληρωθεί στον καιρό του;

Ο 33 απαντά…
Εμείς δεν έχουμε καμία αμφιβολία επ’ αυτού αλλά ούτε και βιαζόμαστε, γι’ αυτό και στην εκκλησία μας δεν θα βρείτε καμία ημερομηνία για τη συντέλεια του κόσμου.
Το εκκλησιαστικό παρελθόν μας, το παρόν μας και το μέλλον με τη χάρη του Θεού, τα κοιτάζουμε στα μάτια χωρίς αυτά να μας προσβάλουν με λάθος διδασκαλίες. Ποτέ δεν πήραμε εμείς τα βουνά για να πάμε να υποδεχτούμε το Χριστό και ύστερα να γυρίζουμε πίσω με τα κεφάλια σκυμμένα και να μιλάμε για λάθος.
Η Ορθόδοξη εκκλησία δε λέει και μετά ξελέει.

Ο κύριος Γιώργος είπε…
Το να γυρίζει κάποιος πίσω στα παλιά δεν ωφελεί αλλά και αποπροσανατολίζει, εφόσον η κατεύθυνση είναι μπροστά και έχει κάποιος να αντιμετωπίσει το παρόν και το μέλλον και όχι το παρελθόν.

Ο 33 απαντά…
Αν ακολουθούσαμε τις θεωρίες σας, έπρεπε να ακυρώσουμε Παλαιά και καινή Διαθήκη, γιατί δεν ωφελεί αλλά και αποπροσανατολίζει η κατεύθυνση προς το παρελθόν. Αυτά αγαπητέ συμβαίνουν μόνο στη δική σας οργάνωση, πουθενά αλλού.
κάψτε όλες τις παλιές σας διδασκαλίες όπως θα χρειαστεί να κάψετε και αύριο της σημερινές.

Ο κύριος Γιώργος είπε…
Ένας οδηγός αυτοκινήτου δεν οδηγεί μπροστά βλέποντας συνεχώς πίσω - δεν θα του βγεί σε καλό.

Ο 33 απαντά…
αγνοείτε του καθρέπτες κύριε Γιώργο, κι αν δε κοιτάζετε προς τα πίσω μέσω των καθρεπτών σας, τότε μάλλον δε θα σας βγει σε καλό. Αν οδηγούσατε ( αυτοκίνητο) δε θα τα λέγατε αυτά.
33

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος Γιώργος έδωσε απάντηση περί Τριαδικότητας χωρίς να το καταλάβει.
Σε προηγούμενο σχόλιο εγώ ο 33 ρώτησα το εξής.

Όταν λέτε ο ήλιος γεννάει το φως, πως ακριβώς το εννοείτε;

Και έδωσε την πιο τέλεια απάντηση.

-ενώ ήλιος - φώς και λαμπτήρας - φώς υπάρχει αλληλεξάρτηση: χαλάει ο λαμπτήρας, 'τέρμα' το φώς του

Μόλις μας εξηγήσατε την αλληλένδετη σχέση Πατέρα και Υιού και Αγίου Πνεύματος. Σας ευχαριστούμε κύριε Γιώργο.
33

Γιώργος είπε...

Ιωάννα που έγραψε: "Ο ΑΝΑΠΗΡΟΣ ΑΥΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΦΥΛΛΑΔΕΣ, Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΝ ΕΙΧΕ ΕΣΤΩ ΕΝΑΝ ΚΟΚΚΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ, ΔΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ."

Επ' αυτού
Άλλοι εμποδίζουν το κήρυγμα, όχι οι πραγματικοί Χριστιανοί.
Στην εποχή του Χριστού το έκαναν αυτό μετά μανίας οι Φαρισσαίοι και οι Ιουδαίοι Αρχιερείς. Μέχρι χτυπήματα έδωσαν στους μαθητές του Χριστού για να σταματήσουν.

Εσύ Ιωάννα ακολουθείς το παράδειγμα των Φαρισσαίων και Αρχιερέων ή του Χριστού;

Ο Χριστός δεν εμπόδιζε κανέναν. είπε τα λόγια "όποιος θέλει..."

Στους Μάρτυρες του Ιεχωβά υπάρχουν κάθε είδους άνθρωποι που συμμετέχουν με την καρδιά τους σε αυτό το έργο.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

προς 33 "-ενώ ήλιος - φώς και λαμπτήρας - φώς υπάρχει αλληλεξάρτηση: χαλάει ο λαμπτήρας, 'τέρμα' το φώς του Μόλις μας εξηγήσατε την αλληλένδετη σχέση Πατέρα και Υιού και Αγίου Πνεύματος. Σας ευχαριστούμε κύριε Γιώργο."

Πού βλέπετε τον "ένα Θεό" σε τρία πρόσωπα, στον ήλιο και στο φώς;
Θα μου πείτε: Ήλιος - ακτίνες - φώς.
Τι ωραία. ΑΛΦΑ. Και πως το λέτε όλο μαζί; ----
Θα μου πείτε όταν λέτε - αν λέτε - ακτίνες - και τι εννοείτε;

Πείτε μου - αν θέλετε - για να σας δείξω πόσο άστοχο είναι το παράδειγμα αυτό.

Επιπρόσθετα μόνο και μόνο η χρήση των εννοιών "Πατέρας" και "Γιός" δείχνει μια ανεξαρτησία υπαρξιακής οντότητας.
Υπερθυμίζει το ποιός είναι ο 'αρχηγός', ποιός είναι η 'κεφαλή' και ποιός 'υπακούει'.

Τελικά ο Χριστός χρησιμοποίησε παραδείγματα όπως "εγώ είμαι η άμπελος, ο πατέρας μου ο καλλιεργητής"
Αυτό δείχνει ότι ο Χριστός - ως 'η άμπελος' έχει ανάγκη τον Θεό και όχι ο Θεός τον Χριστό.
Ο Θεός δεν είναι "ελλειπής", ώστε να έχει ανάγκη από κάτι.

Ο Γιός όμως χρειαζόταν τον Πατέρα, αλλιώς δεν θα υπήρχε ως ξεχωριστή υπαρξιακή οντότητα.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

o 33 : "στην εκκλησία μας δεν θα βρείτε καμία ημερομηνία για τη συντέλεια του κόσμου. "

Φυσικό αυτό.
Σε εσάς έρχεται ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ η συντέλεια στον καθένα ατομικά.
Δεν χρειάζεστε εσείς τον Αρμαγεδδώνα.

Γιώργος είπε...

33:Αν ακολουθούσαμε τις θεωρίες σας, έπρεπε να ακυρώσουμε Παλαιά και καινή Διαθήκη

Μα ήδη τις έχετε ακυρώσει. Δεν χρειάζεστε ούτε Καινή ούτε Παλιά Διαθήκη. Εφόσον λέτε ότι πάτε κατευθείαν στον μεταθανάτιο παράδεισο και κόλαση.
Εξάλλου η ακυρωτική 'παράδοση' σας αρκεί.

Γιώργος είπε...

33: αγνοείτε του καθρέπτες κύριε Γιώργο, κι αν δε κοιτάζετε προς τα πίσω μέσω των καθρεπτών σας, τότε μάλλον δε θα σας βγει σε καλό. Αν οδηγούσατε ( αυτοκίνητο) δε θα τα λέγατε αυτά.

Φυσικά το έλαβα υπόψη. Εννοούσα με το κεφάλι διαρκώς προς τα πίσω χωρίς χρήση καθρεπτών.

Γιώργος είπε...

33: Αυτά αγαπητέ συμβαίνουν μόνο στη δική σας οργάνωση, πουθενά αλλού.
κάψτε όλες τις παλιές σας διδασκαλίες όπως θα χρειαστεί να κάψετε και αύριο της σημερινές.

Χαιρόμαστε που είμαστε μοναδικοί.
Στο ζήτημα των διδασκαλιών, σας υπενθυμίζω τον 5ο άθλο του Ηρακλή.

Γιώργος είπε...

Νικόλαος: Πόσοι θεοί υπάρχουν για την Σκοπιά και ποιοι είναι οι βαθμοί θεότητας τους; Χωρίς πλάκα τώρα. Δεν ξέρω! Πείτε μου τι πιστεύετε μπας και πιστέψω και εγώ και σωθώ.

Πάτε πολύ ψηλά κ. Νικόλαε. (Συγγνώμη που γέλασα με αυτά που γράψατε)
« οι 'βαθμοί' θεότητας, έχουν γραφτεί κάπου εδώ, αλλά ποιός το βρίσκει» μέσα στα 1133 σχόλια Ρεκόρ.

Θα σας πρότεινα να αρχίσετε μια γραφική μελέτη από τα βασικά - αν τα πιστέψετε αυτά με την καρδιά σας, επαρκούν για να αποκτήσετε ελπίδα για να σωθείτε, εφόσον τα πράττετε. (αφού λέτε: "μπας και πιστέψω και εγώ και σωθώ")
Μετά εμβαθύνουμε και πιο πολύ.!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Κύριο ανώνυμο 44;

Κύριε ανώνυμε 44, διαπιστώνω πως είσαστε αρκετά λαλίστατος, όταν νομίζετε πως έχετε την υπεροχή στον διάλογο, και δεν σας λείπουν οι εξυπναδίστικες ατάκες. Όταν όμως «ξεγυμνώνεστε» διαλεκτικά, τότε τα μαζεύετε «σαν βρεγμένη γάτα» και ψελλίζετε ένα «δεν ξέρω» – ανεπίτρεπτο φυσικά για σπουδαστή των Γραφών – ή τα βάζετε κατά την προσφιλή τακτική των ΜτΙ όταν «στριμώχνονται» με τους παπάδες.

ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΣΤΟΝ Κ. ΝΙΚΟΛΑΟ, ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΠΑΡΕΠΕΜΨΕ ΣΤΗ ΣΚΟΠΙΑ, ΠΟΥ ΛΕΕΙ, ΠΩΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΘΟΣ.

Τι έγινε λοιπόν η προηγούμενη επιχειρηματολογία σας λοιπόν, περί μη αγαθότητας του Χριστού. Την ξεχάσατε, κοινώς «την κάνατε γαργάρα»;

Όπως ξεχάσατε και εμένα. Που είναι λοιπόν η απάντησή σας στο σχόλιό μου; Ακόμα το περιμένω. Μήπως, λέω μήπως, το «κάνατε και αυτό γαργάρα» και θα σας φταίνε πάλι οι παπάδες;

Ο ανώνυμος 33, με αλλεπάλληλα σχόλιά του σας προκαλεί, για τον Μ. Κων/νο. Τι έγινε λοιπόν, και εδώ φταίνε οι παπάδες και σας πήραν τα βιβλία Ιστορίας που επικαλεστήκατε;

Περιμένοντας ΟΛΕΣ τις απαντήσεις σας σε ΟΛΕΣ τις ερωτήσεις μου ΟΠΩΣ ΕΠΡΑΞΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ, σας τις ξαναθυμίζω, γιατί μπορεί να σας τις «έκλεψε» κανένας παπάς και δεν τις είδατε.

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΚΥΡΙΕ ΛΑΛΙΣΤΑΤΕ ΑΝΩΝΥΜΕ 44.

ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:

Κύριε ανώνυμε 44, γράφετε: «Για το ΝΙΚΟ: Ρωτάς γιατί αποδεχόμαστε ως άγιο το Δαβίδ και όχι τον Μ. Κων/νο και άλλους μετανοημένους αμαρτωλούς και δολοφόνους. Γιατί πολύ απλά, τα πράγματα άλλαξαν με την Καινή Διαθήκη.»

Τι εννοείτε αγαπητέ κύριε, δεν μπόρεσα να το καταλάβω. Εννοείται πως η Καινή Διαθήκη επιτρέπει το φόνο και την μοιχεία, γι’ αυτό έγιναν αποδεκτά ο φόνος των άλλων από τον Δαβίδ και η μοιχεία του, άρα σωστά τον ανακήρυξε η Σκοπιά άγιο;

Ή αντίθετα εννοείται πως αυτά επιτρεπόταν στη στην Π.Δ. και είχαν την θεία επιδοκιμασία. Μπορείτε να γίνετε πιο σαφής παρακαλώ;

Γράφετε επίσης: «Αν δεν άλλαξαν, τότε υποθέτω πως εξακολουθείτε να περιτέμνεστε, να μην τρώτε χοιρινό, να εκτελείτε διά λιθοβολισμού τους αμαρτωλούς αλλά και τα παιδιά σας σε ορισμένες περιπτώσεις και να μην παίρνετε διαζύγιο παρά μόνο για μοιχεία.»

Απ’ ότι καταλαβαίνω από τα παραπάνω εννοείται πως δεν ισχύει πλέον ο Μωσαϊκός Νόμος και συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Η Σκοπιά το ξέρει αυτό όμως;

Γιατί στη «θεωρία του αντίλυτρου» από το «Μπορείτε να ζείτε» σελίδα 62, η Σκοπιά παραπέμπει στην αρχή «δίνεται ζωή αντί ζωής» και παραπέμπει στο Έξοδος 21,23 και ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟ 19,21. Για την Σκοπιά δηλ. ισχύει ο Μωσαϊκός Νόμος ή δεν σας νοιάζει πάλι τι λέει η Σκοπιά;

Εντύπωση πάντως μου προκαλεί, αν και δε συνέβει αυτό μεταξύ μας, η αποφυγή παράθεση εκ μέρους σας στοιχείων, προς υποστήριξη των λεγομένων σας. Το διαπίστωσα αυτό και προς το Ανώνυμο 33 πρόσφατα και προς τον κ. Χρήστο παλαιότερα.

Η αποστροφή σας «πήγαινε διάβαστο μόνος σου», θεωρείτε πως σας βοηθάει στην επιχειρηματολογία σας ή δείχνει άγνοια των πραγμάτων και σας αναδεικνύει, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ανώνυμου 33, ως «κοινό συκοφάντη».

Ανάλογη αντιμετώπιση των ΜτΙ, από τους Ορθοδόξους, μπορείτε να μου υποδείξετε, έστω και μία.

Δεν μου απαντήσατε επίσης και στο άλλο σκέλος της ερώτησής μου: «δεν σας ένοιαξε τι έκανε ο πιστός και φρόνιμος δούλος του Θεού, ο άγγελος της Λαοδικείας ο Κάρολος Ρώσσελ;»

Πως λοιπόν έχει γίνει αποδεκτός ο Ρώσσελ από τον Χριστό ως συμβασιλέας, σύμφωνα με τη Σκοπιά. Γιατί σύμφωνα με την Αποκάλυψη 14,4 οι 144000 είναι παρθένοι. Και για να μην γίνει καμιά παρανόηση, με τη λέξη παρθένοι, η Αποκάλυψη γράφει ξεκάθαρα πως δεν μολύνθηκαν με γυναίκες. Ή πάλι δεν σας νοιάζει τι λέει η Σκοπιά;

Επ’ ευκαιρία των 144000 έχω και μία ακόμα απορία να μου λύσετε. Στους 144000 τι λέει η Σκοπιά. Περιλαμβάνονται και γυναίκες; Αν περιλαμβάνονται γυναίκες, τότε η Αποκάλυψη είναι ακατανόητη, που λέει να μην έχουν οι γυναίκες από τις144000 μολυνθεί με γυναίκα. Γιατί θα έπρεπε να γράφει να μην έχουν μολυνθεί με άντρα. Τι πιστεύετε κάνει λάθος εδώ η Αποκάλυψη; Η πάλι, μήπως δεν σας νοιάζει τι λέει η Αποκάλυψη;

ΝΙΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Κύριος Γιώργος είπε…
Μα ήδη τις έχετε ακυρώσει. Δεν χρειάζεστε ούτε Καινή ούτε Παλιά Διαθήκη. Εφόσον λέτε ότι πάτε κατευθείαν στον μεταθανάτιο παράδεισο και κόλαση.

Ο 33 απαντά…
Μάλλον εσείς ακυρώσατε Παλαιά και Καινή Διαθήκη αφού πλέον ζείτε σε μια άλλη διάσταση και κατάσταση από το 1914. Ο Χριστός έκανε την Δευτέρα παρουσία του στα κρυφά. αααα το φοβητσιάαααρηηηηηηη… ψέματα που είιιιιιπεεεεεε… κι εμεις που νομίζαμε ότι θα τον δει πας οφθαλμός την ημέρα εκείνη. Μας την έφερε ο Ιησούς.
33

Ανώνυμος είπε...

Κύριος Γιώργος είπε…
Εξάλλου η ακυρωτική 'παράδοση' σας αρκεί.

Ο 33 απαντά…
ΨΑΛΜΟΙ 78. 3-5
όσα ακούσαμε και γνωρίσαμε, και μας διηγήθηκαν οι πατέρες μας.
Δεν θα τα κρύψουμε από τα παιδιά τους στην επερχόμενη γενεά,
καθώς θα διηγούμαστε τους επαίνους τού Κυρίου, και τη δύναμή του, και τα θαυμάσιά του, που έκανε.
Και έστησε μαρτυρία στον Ιακώβ, και έβαλε στον Ισραήλ νόμο, τα οποία πρόσταξε στους πατέρες μας, να τα κάνουν γνωστά στα παιδιά τους•

Πού είναι η παράδοσή σας κύριε Γιώργο; Την ακυρώσατε το ξέρω. Δε την χρειάζεστε. Τα παραπάνω εδάφια δε γράφτηκαν για εσάς.
33

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΟ ΓΙΩΡΓΟ

Κ. Γιώργο γράφετε: «Η πρόωρη προσδοκία εκπλήρωσης της προφητείας δεν κάνει την προφητεία ψεύτικη ούτε και την πηγή της ψεύτικη, επειδή η προφητεία αυτή προέρχεται από τον αληθινό Θεό και συνεπώς είναι ΑΛΗΘΙΝΗ προφητεία και η πηγή της ΑΛΗΘΙΝΑ ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ Θεός.»

Εσείς οι ΜτΙ κ. Γιώργο δεν είχατε πρόωρη προσδοκία εκπλήρωσης της προφητείας, αλλά ΟΡΙΣΑΤΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ. Π.χ. Ορίσατε την 1η Απριλίου 1925 ως ανάσταση τω αρχαίων αριστέων, γι’ αυτό τους φτιάξατε και το Μπεθ – Σαρίμ, και ως ημέρα ερχομού του Χριστού, που με έδρα του την Ιερουσαλήμ θα κυβερνάει όλο τον κόσμο.

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ Η ΣΚΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΟΠΡΟΦΗΤΗΣ. ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΜΟΝΟ ΠΡΟΩΡΗ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΟΡΙΣΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ. ΑΡΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΚΠΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΟΠΡΟΦΗΤΗΣ.

Γιατί επιμένετε να μιλάτε για μη ύπαρξης ζωής μετά θάνατο, αφού με χωρία της Γραφής σας απέδειξα πως υφίσταται, χωρία στα οποία αν και έχουν γίνει εδώ και μήνες αρνείστε να τα απαντήσετε.

ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΛΟΙΠΟΝ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΖΩΗΣ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟ, ΑΦΟΥ ΑΔΥΝΑΤΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΤΑ ΕΝ ΛΟΓΩ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΟΠΙΑ;

Για τον κομμουνισμό γιατί δεν απαντήσατε;

Πολύ μου άρεσε και – συγχαρητήρια γι’ αυτό – η ερώτηση του κ. ΝΙΚΟΥ, για τους 144000. Μπορείτε άραγε να την απαντήσετε εσείς; Να σας τη θυμίσω: «Επ’ ευκαιρία των 144000 έχω και μία ακόμα απορία να μου λύσετε. Στους 144000 τι λέει η Σκοπιά. Περιλαμβάνονται και γυναίκες; Αν περιλαμβάνονται γυναίκες, τότε η Αποκάλυψη είναι ακατανόητη, που λέει να μην έχουν οι γυναίκες από τις144000 μολυνθεί με γυναίκα. Γιατί θα έπρεπε να γράφει να μην έχουν μολυνθεί με άντρα. Τι πιστεύετε κάνει λάθος εδώ η Αποκάλυψη; Η πάλι, μήπως δεν σας νοιάζει τι λέει η Αποκάλυψη;

ΓΙΑ ΚΥΡΙΟ ΑΝΩΝΥΜΟ 44

Αν θυμάμαι καλά πρέπει να είχατε ξαναμπεί και παλιότερα στο διάλογο και επιμένατε πεισματικά στην ανωνυμία σας, γιατί φοβόσασταν το Ίντερνετ όπως είχατε γράψει. Τώρα καταλαβαίνω γιατί με έχετε άχτι. Είχατε βάλει ερώτηση για τον πόλεμο και επειδή σας απάντησα και σας προκαλούσα να απαντήσετε και εσείς, κατά την προσφιλή σας τακτική, το «βάλατε στα πόδια». Επ’ ευκαιρία να σας συγχαρώ για μια ακόμη φορά για την ….. «επιστημοσύνη σας», στα ζητήματα του αγιασμού και του Μ. Κων/νου. Έχω μείνει άφωνος από την γνώση σας δηλ. την ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ ΣΑΣ. Και εις ανώτερα λοιπόν. Και θέλετε μετά να κάνετε και διάλογο μαζί μου, που οι παραπομπές μου έχουν γίνει δεύτερη φύση μου. Μα δεν ασχολούμαι μαζί σας, γιατί αν ασχοληθώ θα το «βάλατε στα πόδια» πάλι, οπότε να μην μείνει μόνος του ο κ. Γιώργος, ας έχει ο Αντιαιρετικός, κάποιον που το «παίζει ΜτΙ», γιατί όπως είχατε γράψει τότε είχατε φίλους ΜτΙ και εσείς τάχα δεν ήσασταν ΜτΙ. Κοιτάξτε λοιπόν να τα βγάλατε πέρα με τους δυο Νικολάδες, γιατί για να αντιμετωπίσετε εμένα πρέπει «να φάτε πολλά καρβέλια» που λέει και ο λαός.

Μετά τιμής Χρήστος - αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Ο 33 είπε σε κύριο Γιώργο…
κάψτε όλες τις παλιές σας διδασκαλίες όπως θα χρειαστεί να κάψετε και αύριο της σημερινές.

Και ο κύριος Γιώργος τα παραδέχτηκε όλα αυτά λέγοντας…
Χαιρόμαστε που είμαστε μοναδικοί. Στο ζήτημα των διδασκαλιών.

Ο 33 ρωτά.
Ποιόν διδασκαλιών αυτών που ακυρώσατε και ακυρώνετε; Είστε μοναδικοί στο να καίτε τις παλιές σας διδασκαλίες, γιατί αυτές σας ντροπιάζουν. Ενώ εμείς εξυψώνουμε τις παλιές μας διδασκαλίες οι οποίες δεν διαφέρουν σε τίποτα με τις σημερινές.
Αυτά που προσπαθείτε σήμερα να μας διδάξετε ουσιαστικά παραδέχεστε δημόσια ότι αύριο θα είναι ΑΚΥΡΑ. Τότε για ποια αλήθεια μας μιλάτε και γιατί να σας πιστεύουμε;
Τα λεγόμενά σας δείχνουν πως δεν έχετε ούτε παρελθόν ούτε μέλλον. Μόνο παρόν έχετε. Για το παρόν ζείτε και για πεθαμένα 1914άρια.
33

Ανώνυμος είπε...

Προς κύριο Νικόλαο…
Δε ξέρω αν το καταλάβατε τι σας είπε ο Κύριος Γιώργος. (;;;;)
Στην ουσία σας είπε πως για να σωθείτε δε χρειάζεστε πίστη στο Χριστό αλλά…

Κ. Γιώργος είπε…
Θα σας πρότεινα να αρχίσετε μια γραφική μελέτη από τα βασικά - αν τα πιστέψετε αυτά με την καρδιά σας, επαρκούν για να αποκτήσετε ελπίδα για να σωθείτε.

Δηλαδή μόνο δια μέσω των ¨Σωτήρων¨ μαρτύρων του Ιεχωβά και της ψευτομελέτης της Αγίας Γραφής, από διαστρεβλωμένο ευαγγέλιο μπορείτε να σωθείτε.

Εγώ ο 33 σας προτείνω…
να δεχτείτε αυτήν την ιδέα / πρόσκληση θα έλεγα, και να επισκεφτείτε κάποιον μ.τ.Ι για Γραφική μελέτη. Με τις γνώσεις που έχετε εσείς και την σταθερή σας πίστη όπως διακρίνω μέσα από τα σχόλιά σας, θα έχει ενδιαφέρον. Θα γελάσετε πολύ. Σας το υπόσχομαι. Κανονίστε ραντεβουδάκι με έναν σωσμένο μάρτυρα να σας διδάξει για τους τρεις παραδείσους. Ό ένας είναι αυτός που υπάρχει στη γη. Ο δεύτερος θα είναι αυτός που θα υπάρχει στον ουρανό και ο τρίτος και καλύτερος θα είναι για τους κολασμένους που θα εκμηδενιστούν.

Πηγαίνετε επίσης να μάθετε ότι η Δευτέρα παρουσία έγινε και πως ο Χριστός μας την έσκασε από την πίσω πόρτα το 1914 και ζητήστε να σας υποδείξουν την ημερομηνία αυτή μέσα από την Αγία Γραφή και θα διαπιστώσετε πως όταν ο Χριστός έλεγε «δεν είναι σε εσάς να γνωρίζετε ώρα και μέρα» το εννοούσε για όλο τον κόσμο εκτός βέβαια των μαρτύρων του Ιεχωβά.
33

Ανώνυμος είπε...

Κύριος Γιώργος υπέδειξε στην κυρία Ιωάννα την κατωτερότητα του Χριστού από τον Πατέρα λέγοντας…
ο Χριστός που έιναι ο δεύτερος στο Σύμπαν σε εξουσία που έχει λάβει από τον Πατέρα του. Ο Χριστός δεν είναι παντογνώστης:
Περί δε της ημέρας εκείνης και της ώρας ουδείς γινώσκει, ουδέ οι άγγελοι οι εν ουρανώ, ουδέ ο Υιός, ειμή ο Πατήρ». (Μάρκος 13:32) (ο Γιος του Θεού δεν ήξερε το καθετί που ήξερε ο Πατέρας του.)

Ο κύριος Γιώργος και η Σκοπιά του μας απέδειξαν πως είναι ανώτεροι του Χριστού που δεν γνώριζε ημέρα και ώρα και ενώ ο Χριστός δεν αποκάλυψε ούτε ημέρα και ώρα οι μάρτυρες του Ιεχωβά του την έσκασαν του Χριστού και έμαθαν πολλές ημερομηνίες και ώρες, μέχρι που κατέληξαν στο 1914.

Φανταστείτε ε; Δεν γνώριζε ο Χριστός σε ποια ημερομηνία θα βασίλευε.
Οι μάρτυρες της Σκοπιάς το γνωρίζουν.
Κύριε Γιώργο και 44, μήπως είναι καλύτερα ο Θεός να βάλει στα δεξιά του τη Σκοπιά αντί του Χριστού;
33

Γιώργος είπε...

Νίκο που έγραψε: "Γιατί στη «θεωρία του αντίλυτρου» από το «Μπορείτε να ζείτε» σελίδα 62, η Σκοπιά παραπέμπει στην αρχή «δίνεται ζωή αντί ζωής» και παραπέμπει στο Έξοδος 21,23 και ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟ 19,21. Για την Σκοπιά δηλ. ισχύει ο Μωσαϊκός Νόμος ή δεν σας νοιάζει πάλι τι λέει η Σκοπιά;"

ΕΠ ΑΥΤΟΥ
Το διαβάσατε, το γράψατε αλλά: Αυτό το "παραπέμπει σε αρχή" δεν το καταλάβατε;

Γιώργος είπε...

στον 33 που πρότεινε στον Νικόλαο:"ο 33 σας προτείνω… να δεχτείτε αυτήν την ιδέα / πρόσκληση θα έλεγα, και να επισκεφτείτε κάποιον μ.τ.Ι για Γραφική μελέτη. Με τις γνώσεις που έχετε εσείς και την σταθερή σας πίστη όπως διακρίνω μέσα από τα σχόλιά σας, θα έχει ενδιαφέρον. Θα γελάσετε πολύ. Σας το υπόσχομαι. "

ΕΠ ΑΥΤΟΥ
Λόγω των γνώσεων που έχει ο κ. Νικόλαος προτείνω "ειδική" γραφική μελέτη. Είμαι πρόθυμος να γίνει ακόμα και τηλεφωνικά. Επειδή έχω δυνατότητα κλήσης απεριόριστης διάρκειας για σταθερά τηλέφωνα, μπορώ να τηλεφωνήσω σε όποιονδήποτε αριθμό χωρίς επιβάρυνση κανενός.

Είναι φυσικό ότι μια "ειδική" γραφική μελέτη δεν είναι συγκρίσιμη με τη 'βουλή των Ελλήνων', όπου υπάρχουν πολλές παρατάξεις και αλληλοκατηγορούνται ούτε είναι μάθημα ιστορίας όπου ένας Έλληνας δάσκαλος παραδίδει το μάθημα με ταυτόχρονη παρουσία δασκάλων Τούρκων, Σκοπιανών, Βουλγάρων κλπ σε μαθήματα που αφορούν και τις χώρες τους.
Και επειδή άλλος 5 άλλος 10 - 15 - 20 - 30 - 40 χρόνια μάθαινε τα θρησκευτικά των ορθοδόξων - χωρίς παρεμβολές άλλων με διαφορετικές πεποιθήσεις, έτσι ας κάνει κάποιος τουλάχιστο 1 χρόνο επί βάσης ελεύθερου εβδομαδιαίου χρόνου μια γραφική μελέτη χωρίς παρεμβολές από προπαγανδιστές 'αλλων' ιδεών.

Ίσως όσοι κάνουν μια γραφική μελέτη, να διαπιστώσουν αυτό που διαπίστωσαν πολλοί: ότι βρήκαν την αλήθεια που καιρό έψαχναν.

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Κύριο Γιώργο

Χάρηκα πολύ που ασχοληθήκατε με την «αφεντιά μου» και βρίσκω ευκαιρία να σας κάνω κάποιες ερωτήσεις.

Είδα να αναφέρεστε σε σχόλιό σας, απαξιωτικά στην Παράδοση, και από ότι γνωρίζω η Σκοπιά μιλάει περιφρονητικά και γι΄αυτή και για τους Εκκλησιαστικούς πατέρες (Ιγνάντιο, Πολύκαρπο, Ευσέβιο κ.λ.π), οι οποίοι όπως υποστηρίζει οδήγησαν τον Χριστιανισμό στην «μεγάλη αποστασία». Θα ήθελα λοιπόν να σας κάνω μια ερώτηση. Από πού ξέρουμε πως οι 4 Ευαγγελιστές ήταν ο Ματθαίος, ο Μάρκος, ο Λουκάς και Ιωάννης. Το γράφει μέσα το Ευαγγέλιο μήπως και δεν το είδα; Και μια δεύτερη ακόμα. Κάπου διάβασα σε κάποιο έντυπο της Σκοπιάς, πως το Ευαγγέλιο του Ματθαίου είχε γραφτεί στα εβραϊκά, στην αρχή. Από πού το υποστηρίζει αυτό η Σκοπιά. Το γράφει μήπως μέσα και αυτό η Κ.Δ. και δεν το είδα και αυτό; Οποιαδήποτε απάντησή σας εκτός Κ.Δ., δεν γίνεται αποδεκτή, εφόσον η Σκοπιά δέχεται μόνο την Αγία Γραφή.

Θα σας χρωστούσα μεγάλη χάρη αν μου εξηγούσατε περαιτέρω την αρχή με το αντίλυτρο.

Όπως επίσης και για τους 144000 που έχω ρωτήσει τον Ανώνυμο 44.

Και μία ακόμα διευκρίνιση. Λέτε πως ο Χριστός δεν γνώριζε την ημέρα και την ώρα της Δευτέρας Παρουσίας του. Το έτος το γνώριζε;

Σας ευχαριστώ

ΝΙΚΟΣ

Γιώργος είπε...

33 που έγραψε: "Φανταστείτε ε; Δεν γνώριζε ο Χριστός σε ποια ημερομηνία θα βασίλευε. Οι μάρτυρες της Σκοπιάς το γνωρίζουν."

ΕΠ' ΑΥΤΟΥ:
Εφόσον η Αποκάλυψη δόθηκε από τον Θεό στον Χριστό και μεταβιβάστηκε μέσω αγγέλου στον απόστολο Ιωάννη (Αποκ. 1:1) δεν σας λέει τίποτα το "ΔΟΘΗΚΕ";

Δεν σας λέει επίσης τίποτα το ότι οι πρώτοι χριστιανοί έλαβαν την Αποκάλυψη γύρω στο 96 μ.Χ.;
Δεν σας λέει τίποτα το ότι επί 63 χρόνια οι μαθητές του Χριστού δεν γνώριζαν τίποτα για τους 144.000, για τον πόλεμο που θα γινόταν στον ουρανό ανάμεσα στον Μιχαήλ (και τους αγγέλους του) και στον Σατανά (και στους δικούς του 'αγγέλους') και πολλά άλλα 'νέου φωτός' της Αποκάλυψης;
Τι γνώριζαν μέχρι τότε οπι Χριστιανοί για τον Μιχαήλ;
1.
(Δανιήλ 12:1) "Και στη διάρκεια εκείνου του καιρού θα σηκωθεί ο Μιχαήλ, ο μεγάλος άρχοντας που στέκεται υπέρ των γιων του λαού σου. Και θα έρθει καιρός στενοχώριας τέτοιας που δεν θα έχει έρθει από τότε που υπήρξε έθνος ως εκείνον τον καιρό. Και στη διάρκεια εκείνου του καιρού ο λαός σου θα διαφύγει, όλοι όσοι θα βρεθούν γραμμένοι στο βιβλίο."
2.
Αργότερα έμαθαν το εξής:
(Ιούδα 9) "Αλλά όταν ο Μιχαήλ, ο αρχάγγελος, είχε μια διαφορά με τον Διάβολο και ήρθε σε αντιλογία για το σώμα του Μωυσή, δεν τόλμησε να επιφέρει εναντίον του κρίση με υβριστικά λόγια, αλλά είπε: «Ο Ιεχωβά ας σε επιπλήξει»"
3.
Μέσω της Αποκάλυψης έμαθαν:
(Αποκάλυψη 12:7-10) "Και ξέσπασε πόλεμος στον ουρανό: Ο Μιχαήλ και οι άγγελοί του πολέμησαν με το δράκοντα, και ο δράκοντας πολέμησε και οι άγγελοί του, αλλά δεν υπερίσχυσε ούτε βρέθηκε πια τόπος για αυτούς στον ουρανό. Ρίχτηκε κάτω, λοιπόν, ο μεγάλος δράκοντας, το αρχικό φίδι, εκείνος που αποκαλείται Διάβολος και Σατανάς, ο οποίος παροδηγεί ολόκληρη την κατοικημένη γη· ρίχτηκε κάτω στη γη, και οι άγγελοί του ρίχτηκαν μαζί του. Και άκουσα μια δυνατή φωνή στον ουρανό να λέει: «Τώρα πραγματοποιήθηκε η σωτηρία και η δύναμη και η βασιλεία του Θεού μας και η εξουσία του Χριστού του"

Συμπέρασμα: Η γνώση του Θεού δεν είναι 'στατική' αλλά είναι συνεχώς προοδευτική:
1.
(Παροιμίες 4:18-19) "ο δρόμος των δικαίων είναι σαν το λαμπρό φως που γίνεται όλο και πιο φωτεινό ώσπου να γίνει τέλεια η ημέρα. Η οδός των πονηρών είναι σαν τη σκοτεινιά· δεν γνωρίζουν πού σκοντάφτουν" (Το πνευματικό φως γίνεται ολοένα και πιό φωτεινό: για τους δίκαιους)
2.
(1 Κορινθίους 13:12) "προς το παρόν βλέπουμε μια θαμπή εικόνα μέσω μεταλλικού καθρέφτη" (προς το παρόν: τότε)
3.
(2 Πέτρου 1:19) "Έχουμε, λοιπόν, τον προφητικό λόγο βεβαιότερο· και κάνετε καλά που δίνετε προσοχή σε αυτόν όπως σε λυχνάρι που λάμπει σε σκοτεινό τόπο, μέχρι να χαράξει η ημέρα" (βεβαιότερο: λόγω περαιτέρω κατανόησης)

Πως γίνεται η μεταφορά επιπρόσθετης γνώσης από τον Θεό;
Ο πρώτος που μαθαίνει κάτι από τον Θεό είναι ο Χριστός.
Εννοείται ότι όταν η δύναμη της ζωής του Χριστού μεταβιβάστηκε στη μήτρα της παρθένου Μαρίας, η γνωστοποίηση των σκοπών του Θεού συνεχιζόταν μέσω άλλων αγγέλων όπως του Γαβριήλ:
1. (προαναφορά για Γαβριήλ)
(Δανιήλ 8:16) "άκουσα τη φωνή ενός χωματένιου ανθρώπου στο μέσο του Ουλαΐ, και αυτός φώναξε και είπε: «Γαβριήλ, κάνε εκείνον εκεί να κατανοήσει το όραμα».
2.
(Λουκάς 1:18-19) "ο Ζαχαρίας είπε στον άγγελο: «Πώς μπορώ να είμαι βέβαιος για αυτό;... Απαντώντας ο άγγελος του είπε: «Εγώ είμαι ο Γαβριήλ, που στέκομαι κοντά στον Θεό, ενώπιόν του, και στάλθηκα για να μιλήσω μαζί σου και να διακηρύξω σε εσένα τα καλά νέα για αυτά τα πράγματα."
3.
(Λουκάς 1:26-27) "στάλθηκε ο άγγελος Γαβριήλ από τον Θεό σε μια πόλη της Γαλιλαίας που ονομαζόταν Ναζαρέτ, σε μια παρθένα αρραβωνιασμένη με έναν άντρα ονόματι Ιωσήφ, από τον οίκο του Δαβίδ· και το όνομα της παρθένας ήταν Μαρία."
(Λουκάς 1:30-32) "Ο άγγελος, λοιπόν, της είπε: «Μη φοβάσαι, Μαρία, γιατί έχεις βρει εύνοια από τον Θεό· και δες! θα συλλάβεις στην κοιλιά σου και θα γεννήσεις γιο και θα καλέσεις το όνομά του Ιησού. Αυτός θα είναι μεγάλος και θα αποκληθεί Γιος του Υψίστου"
4.
(Λουκάς 2:10-12) "ο άγγελος τους είπε: «Μη φοβάστε, γιατί σας διακηρύττω καλά νέα για μια μεγάλη χαρά την οποία θα έχει όλος ο λαός, επειδή Σωτήρας γεννήθηκε σήμερα σε εσάς, ο οποίος είναι Χριστός ο Κύριος, στην πόλη του Δαβίδ. Και αυτό θα είναι το σημείο για εσάς: Θα βρείτε ένα βρέφος τυλιγμένο με σπάργανα και ξαπλωμένο σε μια φάτνη"

Ολα αυτά δείχνουν προοδευτικότητα για όλους τους υπηρέτες και φίλους συνεργάτες του Θεού - τέλειους ουράνιους και ατελείς επίγειους - όσον αφορά τη γνώση για το σκοπό του Θεού.

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Νικόλαος: Και αν θεωρείτε πως το να «τσιτατολογεί» κανείς είναι το να παίρνει τις φράσεις από την Αγία Γραφή που κατεξοχήν παραθέτει η Σκοπιά και σε αυτές να προσθέτει προηγούμενους στίχους (όπως έκανα για τον «αγαθό» Χριστό) ή να τους γράφει ολόκληρους (όπως έκανα για τα λόγια του Ιωάννη του Προδρόμου), τότε μάλιστα, κ. Νο44, «τσιτατολογούμε».

Για να δούμε ποιοι είναι οι τσιτατολόγοι και ποιος γράφει ολόκληρους τους στίχους:

33: Ο 44 είπε…
Ώστε περίμεναν το Θεό; Υπάρχει έστω η παραμικρή υποψία στις προφητείες της Π.Δ. πως ο μεσσίας θα είναι ο Θεός;

Ο 33 απαντά… Ζαχαρίας 2. 10
«δες, εγώ έρχομαι, και θα κατοικήσω στο μέσον σου, λέει ο Κύριος.


Aγαπητέ 33, διάβασε και τις επόμενες λεξούλες, διάβασε και το χωρίο που ακολουθεί:
«τέρπου και ευφραίνου, θύγατερ Σιών, διότι ιδού εγώ έρχομαι και κατασκηνώσω εν μέσω σου, λέγει Κύριος και καταφεύξονται έθνη πολλὰ επί τον Κύριον εν τη ημέρα εκείνη και έσονται αυτώ εις λαόν και κατασκηνώσουσιν εν μέσω σου, και επιγνώση ότι Κύριος παντοκράτωρ εξαπέσταλκέ με πρoς σε».

Εξακολουθείς να επιμένεις πως αναφερόταν στο Θεό και όχι σ’ αυτόν που θα στείλει ο Θεός;
Ο Χριστός (Κύριος) θα κατοικήσει εν μέσω της Σιών και θα γνωρίσουν ότι ο Θεός (Κύριος παντοκράτωρ) τον έστειλε.


Για τη συνάντηση του Αβραάμ με τους τρεις άντρες, στην οποία εσείς βλέπετε τη φανέρωση του τριαδικού Θεού, ο Αβραάμ απευθύνεται στον έναν από αυτούς, τον οποίο αναγνώρισε ως τον Κύριο. Οι άλλοι δύο, είναι οι άγγελοι οι οποίοι στη συνέχεια επισκέφτηκαν τον Λωτ, όπως αναφέρεται στο αμέσως επόμενο κεφάλαιο: «Ήλθον δε οι δύο άγγελοι εις τα Σόδομα το εσπέρας και εκάθητο ο Λωτ παρά την πύλην των Σοδόμων» Γένεσις 19:1.
Tο κεφάλαιο 18 τελειώνει ως εξής: «Και ανεχώρησεν ο Κύριος, αφού έπαυσε να λαλή προς τον Αβραάμ και ο Αβραάμ επέστρεψεν εις τον τόπον αυτού.» Και στη συνέχεια λέει πως οι δύο άγγελοι, πήγαν στα Σόδομα στον Λωτ. Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο. Τρεις επισκέφτηκαν τον Αβραάμ. Ο ένας ήταν ο Κύριος. Όταν αναχώρησε, οι άλλοι δύο (άγγελοι) πήγαν στον Λωτ.
Το κεφάλαιο 19 ξεκινά με τη φράση «Ήλθον δε οι δύο άγγελοι ». Ποιοι ήταν οι δύο άγγελοι αν όχι αυτοί που ήταν μαζί με τον Κύριο;


υγ. Φρέσκος είμαι κυρ Χρήστο. Καμία σχέση μ' αυτόν που λέτε.

No44.

Γιώργος είπε...

Νίκο με την ερώτηση: "Από πού ξέρουμε πως οι 4 Ευαγγελιστές ήταν ο Ματθαίος, ο Μάρκος, ο Λουκάς και Ιωάννης. ...Οποιαδήποτε απάντησή σας εκτός Κ.Δ., δεν γίνεται αποδεκτή, εφόσον η Σκοπιά δέχεται μόνο την Αγία Γραφή."

Νομίζω γράφτηκαν αρκετά περί αυτού στο παρόν των 1144 σχολίων.

Εσύ Νίκο προχωράς πέρα από την ερώτηση.
Δεσμεύεις την απάντηση μέσα σε δικά σου πλαίσια, τα οποία εγώ απλώς - καθαρότατα, εμφανέστατα και με το χαμόγελο - δεν τα αποδέχομαι, ούτε με εκφράζουν.

Αν στο πώ και λίγο διαφορετικά, το σκεπτικό σου - όχι οι γνώσεις σου - και ο τρόπος που το παρουσιάζεις δεν σε τιμά επειδή δεν αποσκοπείς στο να πάρεις απάντηση σε κάτι που το χρειάζεσαι.

Καθαρότατα γράφω, ότι δεν αρνούμε τα ιστορικά στοιχεία όπως δεν αρνούμε τα μαθηματικά, την πληροφορική, την ιατρική κλπ ούτε η Σκοπιά το κάνει αυτό.

Ούτε και θεωρώ ότι καθετί το ανθρώπινο είναι λάθος, επειδή δεν είναι θεόπνευστο.
Όύτε και νιώθω - καθόλου - υποχρεωμένος να μου επιβάλει κάποιος - ο οποιοσδήποτε 'ισότιμος' - άνθρωπος την ιδέα του για οποιοδήποτε ζήτημα.
'Συζήτηση' γίνεται, απόψεις έχουμε και ανταλλάσουμε, μαθαίνει ο ένας από τον άλλον κάτι - τουλάχιστο το σκεπτικό του άλλου - αλλά δεν μπαίνω σε 'πλαίσια' άλλου.

Παραδέχομαι 'μεγάλους' είτε επιστήμονες είτε ειδικούς και μαθαίνω, αλλά δεν είμαι 'μεταφερόμενος' υπό 'παντός ανέμου'.

Αναγνωρίζω ότι η πρώτη απάτη στο Σύμπαν άρχισε με το πρώτο ψέμα από τον διάβολο - ισχυρισμός αθανασίας - και παρατηρώ ότι οι μεγαλύτερες 'απάτες' γίνονται από την παγκόσμια αυτοκρατορία της ψεύτικης θρησκείας, που αναφέρεται στην Αποκάλυψη ως 'Βαβυλώνα η μεγάλη'.
Έτσι πολλά 'λογοπαίγνια' περιστρέφονται γύρω από θρησκευτικά ερωτήματα με συνεχή αντιπαράθεση - με μισοαλήθειες, υπονούμενα, ψυχρό και ανοιχτό πόλεμο δια χρήσης κάθε όπλου - με την αλήθεια.

Το να μου πεί κάποιος 'είσαι κόκκινος - πράσινος - κίτρινος...', ιδιαίτερα όταν βρίσκομαι στην 'αντίπερα όχθη': το τι είμαι και το πως βλέπω τον εαυτό μου και τους αλλους το γνωρίζω καλύτερα - πιό αντικειμενικά και πιό ολοκληρωμένα - εγώ, άρα είμαι σε καλύτερη θέση να μιλήσω για κάτι δικό μου απ' ότι άλλοι.

Δεν γνωρίζω αν με αντιλαμβάνεσαι, άν 'εκπέμπεις στο ίδιο μήκος κυμμάτων' αλλά δεν θα ήθελα να ακολουθήσω -παρασυρόμενος σαν να μη ξέρω τι μου γίνεται - αυτό το είδος λογίκευσης που δεν βγάζει πουθενά πέρα από ανούσια αντιλογία.
Η 'φαιά ουσία' θα πάει τζάμπα.
(Τα περί Ματθαίου κλπ. απλώς για δημιουργία εντυπώσεων)
Ένα παράδειγμα επ' αυτού: Δεν με ενδιαφέρει το πως φαίνεται ένα Computer αλλά το τι περιέχει, πως δουλεύει και τι επιδόσεις έχει.
Δεν με ενδιαφέρει από που πήρε κάποιος ένα Computer, αυτοκίνητο, τηλεόραση κλπ. Σημασία έχει το να γνωρίζω καλά πως να χρησιμοποιώ αυτό που έχω στα δικά μου 'χέρια' και στο τι με εξυπηρετεί.

Έκανα άνοιγμα σε άλλα 'εδάφη' διευρύνοντας το σκεπτικό πέρα από την ερώτησή σου, αλλά το έκανα για λόγους 'οριοθέτησης πλαισίων' ώστε να υπάρξει - αν είναι δυνατόν αυτό - εποικοδομητικός διάλογος.
Και 'ο νοών νοείτω' (σημαίνει ότι δεν περιμένω να με καταλαβαίνουν και όλοι)

Πιό ουσιατικό θεωρώ το τελευταίο σου ερώτημα:
"ο Χριστός δεν γνώριζε την ημέρα και την ώρα της Δευτέρας Παρουσίας του. Το έτος το γνώριζε;"

Το "ημέρα και την ώρα" αναφέρεται σε χρονική περίοδο.
Έτσι το ότι ο Χριστός είπε ότι δεν γνώριζε ημέρα και ώρα αναφερόταν στο γεγονός ότι δεν του γνωστοποιήθηκε από τον Πατέρα του κάτι σχετικό με αυτό το χρονοδιάγραμμα.
Έτσι δήλωσε ο Χριστός 'άγνοια' της χρονικής στιγμής που δεν του είχε γνωστοποιηθεί, όπως δεν είχε γνωστοποιηθεί - με τον ίδιο τρόπο και σημασία - ούτε σε αγγέλους.

Δεν θεώρησε καλό ο Πατέρας και Θεός του Χριστού να πεί ούτε στον Γιό Του, ούτε σε άλλα πλάσματα κάτι σχετικό με το χρόνο της Δεύτερης παρουσίας του Χριστού, στην οποία θα έπαιζαν ρόλο και οι άγγελοι επειδή μαζί με τον Χριστό θα είχαν κάποιο έργο να κάνουν.

Η 'διάρρευση' μιας τόσο σημαντικής πληροφορίας είναι ευνόητο και αυτονόητο ότι δεν θα έκανε καλό ούτε στον Χριστό τον ίδιο ούτε σε ανθρώπους. Αυτό δεν 'αντιστοιχούσε' με την αγάπη ούτε με τη δικαιοσύνη του Θεού.
Δεν γνωρίζω αν άλλοι αντιλαμβάνονται το 'γιατί'.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

χαίρομαι Νο 44 για τα σχόλιά σου (και για τα προηγούμενα)

Ανώνυμος είπε...

Αριθμούς αντί για ονόματα βλέπω.

Τι έγινε αγαπητοί μάρτυρες;
Άρχισε επιτέλους η Σκοπιά να είναι συνεπής προς τις διδασκαλίες της και καταργεί τα χριστιανικά ονόματα δίνοντάς σας αριθμούς;

Εσύ 44 θα είσαι μάλλον ο 44ος από τους 144.000!
Σου εύχομαι να μη βαδίσεις στα χνάρια των Νο 1 και 2.
Οι μικρούλες τα ποτά και ξενύχτια, έχουν κλείσει τα καλύτερα τα σπίτια...
Α ρε Ρώσσελ αλανιάρη... σε ζήλεψε ο Ρόδερφορντ και το ριξε στο πιοτό...

Πέτρος

Ανώνυμος είπε...

Κύριο Γιώργο

Αγαπητέ κ. Γιώργο, πράγματι είναι λυπηρό το φαινόμενο, να σας κάνω 5 απλές ερωτησούλες και να μην μου απαντήσετε ούτε σε μία!

Γράφετε πολύ ωραία «'Συζήτηση' γίνεται, απόψεις έχουμε και ανταλλάσουμε, μαθαίνει ο ένας από τον άλλον κάτι - τουλάχιστο το σκεπτικό του άλλου - αλλά δεν μπαίνω σε 'πλαίσια' άλλου.»

Που την βλέπετε όμως εσείς, αυτή τη συζήτηση και την ανταλλαγή των απόψεων; Σας ρώτησα 5 συγκεκριμένες ερωτήσεις και μόνο απάντηση δεν πήρα. Τι είδους λοιπόν συζήτηση είναι αυτή; Βάλατε εσείς καμιά ερώτηση και αρνήθηκα να σας απαντήσω;

Γράφετε : «Αν στο πω και λίγο διαφορετικά, το σκεπτικό σου - όχι οι γνώσεις σου - και ο τρόπος που το παρουσιάζεις δεν σε τιμά επειδή δεν αποσκοπείς στο να πάρεις απάντηση σε κάτι που το χρειάζεσαι.»

Κάνετε πολύ μεγάλο λάθος κ. Γιώργο. Και βέβαια περιμένω να πάρω απάντηση, σε αυτό που ρώτησα για την Ιερά Παράδοση. Και ή άρνηση απάντησης εκ μέρους σας ήταν Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ, γιατί έδειξε ακριβώς, το μεγαλείο της Ιεράς Παραδόσεώς μας. Επειδή, το ποιοι έγραψαν τα Ευαγγέλια το πήραμε από την Ιερά Παράδοσή μας και όχι από την Ιστορία που λέτε εσείς. Γιατί η Ιστορία το πήρε και αυτή από τα συγγράμματα των Εκκλησιαστικών Πατέρων, των «αποστατών» που λέτε και εσείς. Άρα και ακολουθείτε τους «αποστάτες» και τους κατηγορείτε και από πάνω. Ένας τέτοιος «αποστάτης» ήταν και ο Ευσέβιος, τον οποίο από την μια μεριά τον κατηγορεί η Σκοπιά και από την άλλη μεριά ακολουθεί τα έργα του π.χ. το Ευαγγέλιο Ματθαίου στην Εβραϊκή. Πιστεύω να έγινα κατανοητός.

Έπειτα τι «εφεύρημα» ήταν αυτό της συσχέτισης των Ευαγγελιστών με το κομπιούτερ. Δεν σας νοιάζει δηλ. ποιος έγραψε τα Ευαγγέλια; Αυτά διδάσκετε στις Γραφικές μελέτες σας, που θέλετε να δώσετε και στον κ. Νικόλαο; Έτσι θα του απαντήσετε αν σας ρωτήσει ο κ. Νικόλαος; Πως δεν σας νοιάζει ποιος έγραψε τα Ευαγγέλια;

Πολλά «δεν σας νοιάζει» έχουν πέσει τώρα τελευταία στους ΜτΙ. Δεν σας νοιάζει για την ηθική του Ρώσσελ και του Ρόδερφορντ, δεν σας νοιάζει ποιος έγραψε τα Ευαγγέλια, σας νοιάζει όμως η ηθική και η συκοφάντηση της διδασκαλίας των εκτός της Σκοπιάς, ή κάνω λάθος;

Για το ζήτημα της μη αθανασίας της ψυχής, τι επιμένετε και εκτίθεσθε. Αφού ο κ. Χρήστος σας απέδειξε με χωρία που δεν αναιρέσατε, πως ισχύει η αθανασία. Αφού δεν τα αναιρείτε – άρα ισχύουν – δεν μπορείτε να μιλάτε για μη αθανασία, απλά εκτίθεσθε με την επιμονή σας.

Για το αντίλυτρο και θολά μου είχατε απαντήσει στο προηγούμενο σχόλιό σας και τώρα αποφύγατε να μου απαντήσετε. Τι το επικαλεστήκατε λοιπόν;

Για τους 144000 που σας ρώτησα με «τιμήσατε» και πάλι με την σιωπή σας. Οπότε ο «νοών νοείτω».

Για το αν ο Χριστός δεν γνώριζε την ημέρα και την ώρα της Δευτέρας Παρουσίας του, αλλά μήπως γνώριζε το έτος, η απάντησή σας ήταν νεφελώδης, προφανώς για να μην οδηγηθούμε σε συμπέρασμα. Σας είναι τόσο δύσκολο λοιπόν να μου πείτε καθαρά, αν το γνώριζε το έτος ή όχι;

Καλά κάνατε και δώσατε συγχαρητήρια στο ανώνυμο 44. Γιατί «όμοιος ομοίω, αεί πελάζει». Έτσι δεν είστε μόνος πλέον που δεν απαντάτε στα σχόλιά μας, βρήκατε και παρέα και έτσι παρηγορείστε. Συγχαρητήρια λοιπόν!

Σημείωση: Και μία αβλεψία σας. Δεν υπάρχει λέξη 'διάρρευση', που γράφετε στο τέλος, αλλά διαρροή.

Κύριο ανώνυμο 44;

Αγαπητέ φίλε λαλίστατε, τι θα γίνει με τα σχόλιά μου; Σας είναι τόσο δύσκολο να τα απαντήσετε, ένας λαλίστατος ΜτΙ σαν και εσάς. Αν δεν μπορείτε να τα απαντήσετε εσείς ένας λαλίστατος ΜτΙ, από ποιον περιμένετε τότε να κρατήσει ψηλά και μάχιμα την «σημαία» της Σκοπιάς;

ΝΙΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Γράφει ο κ.γιώργος αναφερόμενος στο πότε θα γίνει η δευτέρα παρουσία:
"Η 'διάρρευση' μιας τόσο σημαντικής πληροφορίας είναι ευνόητο και αυτονόητο ότι δεν θα έκανε καλό ούτε στον Χριστό τον ίδιο ούτε σε ανθρώπους. Αυτό δεν 'αντιστοιχούσε' με την αγάπη ούτε με τη δικαιοσύνη του Θεού."

Ναι αγαπητέ, έπρεπε να περιμένει ο Θεός να περάσουν 19 αιώνες να έρθει η σκοπιά και να το διαρρεύσει σ' αυτή!!! Και όχι μόνο αυτό αλλά να διαρρεύσει και λάθος ημερομηνίες 1914, 1915, 1918, 1920, 1925, 1975, κ.λ.π.

Αυτό αντιστοιχεί με την αγάπη και την δικαιοσύνη του Θεού;

Μέχρι που θα φθάσουν τα άθλια ψεύδη και η παραμόρφωση του Θεού που επιβάλει η εταιρία σας στα μέλη της;

Θα έγραφα περισσότερα αλλά με πρόλαβε ο αγαπητός ΝΙΚΟΣ.

Παλλάδιος

Ανώνυμος είπε...

Κ. Γιώργο, ειλικρινά, σας ευχαριστώ πολύ για την πρότασή σας. Αλλά εδώ καλά καλά δεν προλαβαίνω να διαβάζω το blog, πού να βρεθεί χρόνος για τηλεφωνήματα; Εγώ ήθελα να μάθω τα βασικά της Σκοπιάς (γιατί ξαφνιάστηκα από τα λεγόμενα του κ. Νο44 από τα οποία βγαίνει το συμπέρασμα ότι οι μάρτυρες του Ιεχωβά είναι πολυθεϊστές).

Όσον αφορά τις «προφητείες» της Σκοπιάς, η Σκοπιά στις 15 Ιουλίου 1922 γράφει ότι η χρονολογία 1925 που θα σηματοδοτήσει την παρέμβαση του Θεού στις επίγειες υποθέσεις φέρει την σφραγίδα της έγκρισης του Παντοδύναμου Θεού.

Είπε ψευδοπροφητεία η Σκοπιά εξ ονόματος του Θεού, ναι ή όχι;

Όντως οι ψευδοπροφητείες της Σκοπιάς είναι σημεία των καιρών, κ. Γιώργο. Και μία απορία που έχω και πραγματικά δεν ξέρω την απάντηση: τι λέει η Σκοπιά για το «χξς» που αναφέρει η Αποκάλυψη;


Γράφετε: «όλοι εσείς που ασχολείστε με το "Ενώ ο Ρόδερφορντ όταν πολεμούσε την ποτοαπαγόρευση"

»Νομίζω ότι το καταντάτε λυπάμαι που το λέω 'νηπιακό σταθμό' και 'ράδιο της παντόφλας'»



Μισό λεπτό, κ. Γιώργο. Δηλαδή όποιος ασχολείται με τα γραφόμενα της Σκοπιάς (1/11/1924) σχετικά με την ποτοαπαγόρευση, διαβάζει το «ράδιο της παντόφλας»; Δίκιο έχετε, αφού πέρα από την ποτοαπαγόρευση, ανέφερε και για τη Δευτέρα Παρουσία που θα γινόταν ―και καλά― το 1925. Αλλά εσείς δεν είπατε ότι τα φυλλάδια σας είναι για κάψιμο, τι ρωτάω;


Ο κ. 33 έγραψε: «στην εκκλησία μας δεν θα βρείτε καμία ημερομηνία για τη συντέλεια του κόσμου.»

Και ο κ. Γιώργος απάντησε: «Φυσικό αυτό.
Σε εσάς έρχεται ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ η συντέλεια στον καθένα ατομικά.
Δεν χρειάζεστε εσείς τον Αρμαγεδδώνα.»



Αυτό πού κολλάει τώρα; Στη Σκοπιά έρχεται κάθε μέρα. Θυμίζω τα λόγια του κ. 33 σχετικά με τις ψευδοπροφητείες της Σκοπιάς:

«Η συντέλεια θα έρθει το 1874, όχι λάθος το 1878, όχι πάλι λάθος το 1914, όχι κάτι δεν υπολογίσαμε σωστά το 1925, όχι - όχι τώρα είμαστε σίγουροι όσο ποτέ το 1975, εεεεε, όχι τελικά είχε γίνει αόρατα το 1914 και ο Χριστός τώρα κυβερνά»

Τι μου θυμίσατε τώρα, κ. 33. Τον «επίσημο» μετρητή της Σκοπιάς για τις μέρες που μένουν μέχρι τον Αρμαγεδδώνα, που υπάρχει στο πάνω μέρος αυτής της σελίδας.


Και κάτι άσχετο. Κ. Νο44 ―μιας που δεν σας μιλάει ο κ. Χρήστος, είπα να σας πω τίποτα εγώ―, αφού έχετε καλές φιλολογικές γνώσεις θα σας πρότεινα το εξής: Να κάνετε στην «αίθουσα βασιλείας» μάθημα Αρχαίων Ελληνικών, έτσι ώστε να μπορούν τουλάχιστον κάποιοι μάρτυρες του Ιεχωβά να μελετούν την Καινή Διαθήκη, μέσα από το πρωτότυπο κείμενό της και όχι από κάπου αλλού. Τι λέτε; Εγώ, αν θέλετε, έρχομαι σαν βοηθός σας ―έστω για να σας φέρνω ένα ποτήρι νερό, βρε αδερφέ― και μπορώ να πείσω και άλλους γνώστες Αρχαίων να έρθουν να σας βοηθήσουν, εφόσον δεν προλαβαίνετε.

Ανώνυμος είπε...

Κύριος Γιώργος είπε…
έτσι ας κάνει κάποιος τουλάχιστο 1 χρόνο επί βάσης ελεύθερου εβδομαδιαίου χρόνου μια γραφική μελέτη χωρίς παρεμβολές από προπαγανδιστές 'αλλων' ιδεών.

Ο 33 έχει ερώτηση…
Για ποια προπαγάνδα μιλάτε κύριε Γιώργο και ποιος είναι αυτός που κουβαλάει άλλες ιδέες από αυτές που διδαχτήκαμε από τους προπάτορές μας;

Μήπως είστε εσείς αυτοί που προπαγανδίζετε, με ένα άλλο ευαγγέλιο που δε μας παραδόθηκε ποτέ;
Για σκεφτείτε το λίγο.

Ιερά Παράδοση αν σας λέει κάτι;
Σας λέει; Έχετε εσείς από αυτό; Πού να το βρείτε;
Για να βρείτε προπάτορες θα πρέπει πρώτα να έχετε παρελθόν. Και το παρελθόν σας ξέρετε είναι πολύ μικρό. Μικρούτσικο τόσο δα, και όλο λάθη γι’ αυτό το σβήνετε κάθε 15 – 30 μέρες που κυκλοφορεί η νέα σας φυλλάδα στο όνομα κάποιου νέου φωτός. Χα χα χα χα χα Νέο φως! Χριστέ βοήθα μας!
33

Ανώνυμος είπε...

Κύριος Γιώργος είπε…
Ίσως όσοι κάνουν μια γραφική μελέτη, να διαπιστώσουν αυτό που διαπίστωσαν πολλοί: ότι βρήκαν την αλήθεια που καιρό έψαχναν.

Ο 33 έχει κι άλλη ερώτηση…
Ποίος θα μας κάνει Γραφική μελέτη; Εσείς; Είστε νομίζετε σε θέση;
Αφού δηλώνετε πολυθεϊστής, ενώ η Γραφή μιλάει για ένα Θεό.
Αφού ο Χριστός λέει «δεν είναι σε εσάς να γνωρίζετε ημέρα και ώρα » κι εσείς βάλατε 1914.
Αφού ο Χριστός λέει θα έρθει ξαφνικά αγρυπνάτε γιατί δε ξέρετε πότε θα έρθει η ώρα να είστε έτοιμοι.
Κι εσείς πανηγυρίζετε τη Δευτέρα παρουσία. Τι μελέτη να μας κάνετε κύριε Γιώργο εσείς; Για ένα ψεύτη Χριστό;
Θεέ μου συγχώρεσέ τους δε ξέρουν τι λένε και τι κάνουν.
33

Ανώνυμος είπε...

Κύριος ΝΙΚΟΣ είπε…
Οποιαδήποτε απάντησή σας εκτός Κ.Δ., δεν γίνεται αποδεκτή, εφόσον η Σκοπιά δέχεται μόνο την Αγία Γραφή.

Ο 33 σας χαιρετίζει και σας λέει…
Εύγε – Εύγε έτσι σας θέλω!!! Μόνο από την Αγία Γραφή! Και όταν διαπιστώσουν πόσο αντίθετα είναι αυτά που διδάσκουν σε σχέση με την Αγία Γραφή, ίσως αρχίσουν κάποια στιγμή να φλερτάρουν και την Ιερά Παράδοση η οποία επιβεβαιώνει την Αγία Γραφή και η οποία Αγία Γραφή επιβεβαιώνει την Ιερά Παράδοση.
33

Ανώνυμος είπε...

Κύριος Γιώργος είπε…
Δεν σας λέει επίσης τίποτα το ότι οι πρώτοι χριστιανοί έλαβαν την Αποκάλυψη γύρω στο 96 μ.Χ.;
Δεν σας λέει τίποτα το ότι επί 63 χρόνια οι μαθητές του Χριστού δεν γνώριζαν τίποτα για τους 144.000, για τον πόλεμο που θα γινόταν στον ουρανό ανάμεσα στον Μιχαήλ (και τους αγγέλους του) και στον Σατανά (και στους δικούς του 'αγγέλους') και πολλά άλλα 'νέου φωτός' της Αποκάλυψης;
Τι γνώριζαν μέχρι τότε οπι Χριστιανοί για τον Μιχαήλ;

Ο 33 απαντά…
Δηλαδή ο Χριστός όταν ήταν στη ζωή με τους μαθητές του και τον ρώτησαν περί ημέρας και ώρας, ο Χριστός τους την έσκασε λέγοντας δεν είναι σε εσάς να γνωρίζετε.. και 63 χρόνια αργότερα αποδείχτηκε πόσο ψεύτης ήταν τελικά ο Χριστός.

Στους μαθητές όταν έδινε συμβουλές για το πώς θα κατακτήσουν την ουράνια βασιλεία. Πάλι ψέματα τους έλεγε και περίμενε να το σκάσει για τους ουρανούς και να τους πει 63 χρόνια αργότερα σας κορόιδεψα δε θα πάτε όλοι στον ουρανό αλλά μόνο 144.000 χα χα χα χα χα έχετε πολύ πλάκα στ’ αλήθεια.

Κύριε Ιησού Χριστέ. Υιέ και Λόγε του αληθινού Θεού του ζώντος, συγχώρεσέ μας γι’ αυτά που λέμε οι ¨νεοφώτιστοι¨.
33

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Νικόλαε, αν δεν το έχετε ήδη προσέξει, παρατηρείστε και θα διαπιστώσετε ότι όποτε παραθέτω εδάφια, είναι είτε από το πρωτότυπο κείμενο που υπάρχει στη δική σας ιστοσελίδα και εννοώ αυτήν της ιεράς συνόδου και της αρχιεπισκοπής Αθηνών, είτε από τη μετάφραση Βάμβα που κατά γενική ομολογία είναι αποδεκτή και από τους ορθοδόξους.
Δεν έχω καμία αντίρρηση, στην όποια αντιπαράθεση επιχειρημάτων, να χρησιμοποιούμε το πρωτότυπο κείμενο.

Όσο για τις ψευδοπροφητείες, θα σας απαντήσω εντελώς διαφορετικά από τον τρόπο που έχετε συνηθίσει να σας απαντούν μάρτυρες του Ιεχωβά. Λέτε λοιπόν πως διαψευτήκαμε. Αυτό μας κάνει ψευδοπροφήτες ή απλώς καλοπροαίρετους που διαψεύτηκαν οι προσδοκίες τους; Και οι πρώτοι χριστιανοί έλεγαν ότι επί των ημερών τους θα γίνει η δευτέρα παρουσία αλλά δεν έγινε. Αυτό τους κάνει ψευδοπροφήτες με την αγιογραφική έννοια; Κατά καιρούς, ορθόδοξοι ιερείς αλλά και θεολόγοι σας, έχουν προβεί σε ανάλογες προφητείες. Γιατί δεν τους έχετε αφορίσει ως ψευδοπροφήτες; Περιμένετε να δείτε αν θα επαληθευτούν; Κάποιοι από τους μοναχούς του αγίου όρους είχαν πάγια συνήθειά τους να προφητεύουν. Όλοι αυτοί επιβεβαιώθηκαν; Δεν διαψεύτηκε ουδείς; Δεν αποδείχτηκε κανείς τους ... ψευδοπροφήτης;

Ποια η θέση του μοναχού Παΐσιου αλλά και πολλών ιερέων σας για τον αντίχριστο και το 666 και ποια η θέση τής επίσημης εκκλησίας σας;

No44.

Ανώνυμος είπε...

Προς 44 που είπε…
Aγαπητέ 33, διάβασε και τις επόμενες λεξούλες, διάβασε και το χωρίο που ακολουθεί:
«τέρπου και ευφραίνου, θύγατερ Σιών, διότι ιδού εγώ έρχομαι και κατασκηνώσω εν μέσω σου, λέγει Κύριος και καταφεύξονται έθνη πολλὰ επί τον Κύριον εν τη ημέρα εκείνη και έσονται αυτώ εις λαόν και κατασκηνώσουσιν εν μέσω σου, και επιγνώση ότι Κύριος παντοκράτωρ εξαπέσταλκέ με πρoς σε».

Ο 33 απαντά…
Στο εβραϊκό λέει κατασκηνώσω εν μέσω σου, λέγει Γιαχβέ.
Είπες τίποτα;
Σου αποκαλύπτω τον τριαδικό Γιαχβέ! Χαμπάρι δε παίρνεις;
Ο Πατέρας Γιαχβέ!
Στέλνει τον Λόγο Γιαχβέ!
Είπες τίποτα;
Ο Θεός είναι Τριαδικός ξυπνήστεεεε.

Διαβάστε στο αγαπημένο σας Εβραικό το συγκεκριμένο χωρίο κι ελάτε να τα πούμε.
33

Ανώνυμος είπε...

Μόνο από την Αγία Γραφή λοιπόν!

"Αυτός που έχει 2 χιτώνες να δώσει τον ένα."

Πόσους χιτώνες θα στείλει η ΣΚΟΠΙΑ και τα μέλη της στους αμάχους της Γάζας που αργοπεθαίνουν;
Πόσους χιτώνες έστειλαν στα θύματα προηγούμενων πολέμων και δεινών;

Ας βγάλει ο κάθε μάρτυρας ένα από τα γυαλιστερά κουστουμάκια που φοράτε (όπως ο φίλος μου ο γιώργος στη φωτογραφία), ας το πουλήσει και ας αγοράσει φάρμακα να τα στείλει στα παιδιά.

Ή δείτε πόσους τόνους φαρμάκων και τροφίμων στέλνουν οι εκκλησίες ανά τον κόσμο για να παρακινηθείτε και εσείς.

Χριστιανούς της μπουρμπουλήθρας (ο Θεός να σας κάνει χριστιανούς) δεν τους θέλει ο Χριστός!!!
Τους κάνει εμετό όπως λέει στην αποκάλυψη.

Πέτρος

Ανώνυμος είπε...

33: Αφού δηλώνετε πολυθεϊστής, ενώ η Γραφή μιλάει για ένα Θεό.

Φυσικά και δεν είναι πολυθεϊστής. Διαβάστε, μπας και καταλάβετε πώς χρησιμοποιείται η λέξη θεός στην Αγία Γραφή:


«Περί της βρώσεως λοιπόν των ειδωλοθύτων, εξεύρομεν ότι το είδωλον είναι ουδέν εν τω κόσμω, και ότι δεν υπάρχει ουδείς άλλος Θεός ειμή εις.
Διότι αν και ήναι λεγόμενοι θεοί είτε εν τω ουρανώ είτε επί της γης, καθώς και είναι θεοί πολλοί και κύριοι πολλοί, αλλ' εις ημάς είναι εις Θεός ο Πατήρ, εξ ου τα πάντα και ημείς εις αυτόν, και εις Κύριος Ιησούς Χριστός, δι' ου τα πάντα και ημείς δι' αυτού.»
Α’ Κορινθίους 8:4-6


Εις Θεός ο Πατήρ λέει και όχι ο πατήρ ο υιός και το άγιο πνεύμα.

Ποιοι είναι οι θεοί εν τω ουρανώ που αναφέρει ο Παύλος;

«Ο Θεός έστη εν συναγωγή θεών, εν μέσω δε θεούς διακρινεί»
Ψαλμοί 81(1) πρωτότυπο κείμενο Εκκλησίας της Ελλάδος

ενώ ο Βάμβας το μεταφράζει:
«Ο Θεός ίσταται εν τη συνάξει των δυνατών• αναμέσον των θεών θέλει κρίνει.»
Ψαλμοί 82(1) Ν. Βάμβας

No44

Ανώνυμος είπε...

Πόσους χιτώνες θα στείλει η ΣΚΟΠΙΑ και τα μέλη της στους αμάχους της Γάζας που αργοπεθαίνουν;
Πόσους χιτώνες έστειλαν στα θύματα προηγούμενων πολέμων και δεινών;


Εσείς πόσους σκοτώσατε στους προηγούμενους πολέμους;

Aφού τους σκοτώνατε, στέλνατε και κανέναn χιτώνα στις χήρες και στα ορφανά του σκοτωμένων;

Από τα εκατομμύρια που έβγαλε η εκκλησία με το παιχνίδι της μετοχής της ΕΘΝΙΚΗΣ, θα στείλει τίποτα στην Παλαιστίνη;
Αλήθεια εκείνα τα σάπια κοτόπουλα στα κοντέινερ της "Αλληλεγγύης" τι έγιναν; Μήπως είναι συκοφαντίες ότι το "φιλανθρωπικό" έργο σας ερευνάται από εισαγγελέα;

No44

Ανώνυμος είπε...

Ο 44 είπε…
παραθέτω εδάφια, είναι είτε από το πρωτότυπο κείμενο που υπάρχει στη δική σας ιστοσελίδα και εννοώ αυτήν της ιεράς συνόδου και της αρχιεπισκοπής Αθηνών, είτε από τη μετάφραση Βάμβα που κατά γενική ομολογία είναι αποδεκτή και από τους ορθοδόξους.

Ο 33 απαντά…
Λογικό μου φαίνεται. Αφού την Αγία Γραφή τη βγάλατε από τα σπίτια σας και την αντικαταστήσατε με ένα άλλο ευαγγέλιο που δεν διδαχτήκαμε ούτε μας παραδόθηκε από τους προπάτορές μας, να ψάχνετε τώρα σε ιστοσελίδες μπας και τη βρείτε.
33

Ανώνυμος είπε...

33: Στο εβραϊκό λέει κατασκηνώσω εν μέσω σου, λέγει Γιαχβέ.
Είπες τίποτα;

Nαι. Είπα ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος δεν συμφωνεί μαζί σου:

«τέρπου και ευφραίνου, θύγατερ Σιών, διότι ιδού εγώ έρχομαι και κατασκηνώσω εν μέσω σου, λέγει Κύριος και καταφεύξονται έθνη πολλὰ επί τον Κύριον εν τη ημέρα εκείνη και έσονται αυτώ εις λαόν και κατασκηνώσουσιν εν μέσω σου, και επιγνώση ότι Κύριος παντοκράτωρ εξαπέσταλκέ με πρoς σε».

Aναφέρεται ο "Κύριος" ο οποίος αποστέλλεται και ο "Κύριος ο παντοκράτωρ" ο οποίος τον στέλνει.

Νο44

Ανώνυμος είπε...

Ο 44 είπε…
Κατά καιρούς, ορθόδοξοι ιερείς αλλά και θεολόγοι σας, έχουν προβεί σε ανάλογες προφητείες. Γιατί δεν τους έχετε αφορίσει ως ψευδοπροφήτες;

Ο 33 έχει ερώτηση.
Μπορείτε να γίνετε πιο συγκεκριμένος; Μιλήστε με ονόματα μη φοβάστε.
Ποιους εννοείτε;
33

Ανώνυμος είπε...

Ο 44 είπε…
33: Αφού δηλώνετε πολυθεϊστής, ενώ η Γραφή μιλάει για ένα Θεό.

Φυσικά και δεν είναι πολυθεϊστής. Διαβάστε, μπας και καταλάβετε πώς χρησιμοποιείται η λέξη θεός στην Αγία Γραφή:

Όταν ο Απόστολος Παύλος κήρυττε την πίστη στο Χριστό, έτσι έλεγε στα πλήθη; Διαβάστε μπας και καταλάβετε πως χρησιμοποιείται λέξη θεός;
33

Ανώνυμος είπε...

Ο 44 είπε…
εις Θεός ο Πατήρ,…
και εις Κύριος Ιησούς Χριστός,

Ο 33 έχει ερώτηση.
Η λέξη «Κύριος» είναι κατώτερη της λέξης «Θεός;»
33

Ανώνυμος είπε...

Ο 44 ρωτήθηκε…
Πόσους χιτώνες θα στείλει η ΣΚΟΠΙΑ και τα μέλη της στους αμάχους της Γάζας που αργοπεθαίνουν;
Πόσους χιτώνες έστειλαν στα θύματα προηγούμενων πολέμων και δεινών;

Και απάντησε ως εξής…
Εσείς πόσους σκοτώσατε στους προηγούμενους πολέμους;
Aφού τους σκοτώνατε, στέλνατε και κανέναn χιτώνα στις χήρες και στα ορφανά του σκοτωμένων;

Ο 33 επισημαίνει…
Πάγια τακτική των Ιεχωβάδων. Όταν κλείνονται να αλλάζουν θέμα.

Όταν βλέπετε ειδήσεις φίλοι Ιεχωβάδες, μη γυρνάτε κανάλι στην τηλεόραση όταν αυτή παρουσιάζει αποστολές της Ορθόδοξης εκκλησίας με τρόφιμα, ρούχα και φάρμακα σε χώρες που τα έχουν ανάγκη.
Μέσα σε όλα τα καλά βρέθηκε ένα κακό περιστατικό. Το διατυμπανίζετε βλέπω και καλά κάνετε σας συμφέρει γι’ αυτό.

τους δούλους του Θεού γιατί δεν τους βλέπουμε σε τέτοιες στιγμές; Που βρίσκεστε, εσείς που αγαπάτε μέχρι και τους εχθρούς σας; Η Γάζα ισοπεδώνεται, τόσο πολύ σας κόφτει βλέπω. Πράγματι είστε ο λαός του Θεού μας το αποδεικνύετε καθημερινά. Βλέπουμε τις νταλίκες σας κάθε μέρα στην τηλεόραση που φεύγουν φορτωμένες για να βοηθήσουν τις φτωχικές χώρες.

Όσο για αυτό που είπες…
Εσείς πόσους σκοτώσατε στους προηγούμενους πολέμους;

Ο 33 έχει να σου πει το εξής…
Εμείς που σκοτώναμε τους Τούρκους, μάθε πως σκοτωνόμασταν κιόλας, για σένα που μας τα κόβεις έτσι χοντρά σήμερα και μιλάς και κινείσαι ελεύθερα, σε μια πατρίδα που δεν θέλεις να υπερασπίζεσαι. Και να σου θυμίσω και κάτι πολύ σπουδαίο από εμάς τους κακούς.

ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΜΕΙΣ ΤΡΕΞΑΜΕ ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΖΑΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΛΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ… ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ… ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΑΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕ ΠΙΑΝΕΤΕ ΟΠΛΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΠΟΛΕΜΟΥ; ΠΟΥ ΗΣΟΥΝΑ ΛΑΕ ΤΟΥ ΘΕΟΥ; ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΣΟΥΝ; Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΣΟΥ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΣΕ ΕΙΧΕ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕΣ; ΕΤΣΙ ΑΓΑΠΑΣ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΣΟΥ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΝΤΑΣ ΤΟΝ; ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΑΣ ΑΓΑΠΗ ΛΑΕ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Καλά, πείτε μου εσείς πότε ο Χριστός και οι Απόστολοι υπερασπίστηκαν την έννοια της πατρίδας ή αν υπάρχει η οποιαδήποτε αναφορά στην πατρίδα ως κάτι που θα πρέπει να υπερασπίζεσαι, και μετά τα ξαναλέμε.
Συνειδοποιείστε μόνο, πως ενώ οι ρωμαίοι έσφαξαν τους ιουδαίους και δυνάστευαν την πατρίδα των Αποστόλων, ήταν από τους πρώτους στους οποίους δίδαξαν οι Απόστολοι και τους δέχτηκαν στις Εκκλησίες τους.

υγ. Οι μάρτυρες του Ιεχωβά όταν βοηθάνε, δεν βγάζουν ανακοινώσεις Τύπου όπως η αρχιεπισκοπή Αθηνών.


No44

Γιώργος είπε...

Ο 44 είπε…
εις Θεός ο Πατήρ,…
και εις Κύριος Ιησούς Χριστός,

Ο 33 έχει ερώτηση.
Η λέξη «Κύριος» είναι κατώτερη της λέξης «Θεός;»
33

Και ο Γιώργος απαντά: Και το "Κύριος" αναφέρεται σε πολλούς και το "θεός" σε πολλούς.
'θεοί' πολλοί και 'Κύριοι' πολλοί.

Άρα αυτό που παίζει ρόλο είναι ΠΟΙΟΣ αναφέρεται ως θεός ή κύριος.

Άλλο ο 'κύριος' Καραμανλής (ο πρωθυπουργός), άλλο ο 'κύριος' Εφραίμ (ο μοναχός).
Το 'Κύριος' και για τους δυό (ή για άλλους 1000) δεν τους εξισώνει.

Το ίδιο και η αναφορά
στον Μωϋσή ως 'θεό',
στον διάβολο ως 'θεό',
στον Γιό του Υψιστου ως 'θεό'
στον παντοκράτορα ως 'Θεό'
δεν τους εξισώνει.
Η μήπως τους εξισώνει;

Άρα Άσχετη η σύγκριση 'Κυρίου' και 'θεού' 33.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Ο 33 έχει να σου πει το εξής…
Εμείς που σκοτώναμε τους Τούρκους"

Με βάση ποιά εντολή του Χριστού σκοτώνατε τους Τούρκους 33;

Με βάση την ίδια εντολή που και ο Μ. Αλέξανδρος σκότωνε τους Πέρσες;

Με βάση την ίδια εντολή που και οι αρχαίοι Αθηναίοι αλληλοσκοτώνονταν με τους Σπαρτιάτες;

Με βάση την ίδια εντολή που στον εμφύλιο πόλεμο αλληλοσκοτώνονταν ορθόδοξοι;

Περιμένω την εντολή του Χριστού για τους Χριστιανούς (ή πηγαίνετε σύμφωνα με την Παλιά Διαθήκη, όταν τα λόγια του Χριστού δεν σας συμφέρουν;)

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

44 είπε..
Καλά, πείτε μου εσείς πότε ο Χριστός και οι Απόστολοι υπερασπίστηκαν την έννοια της πατρίδας ή αν υπάρχει η οποιαδήποτε αναφορά στην πατρίδα ως κάτι που θα πρέπει να υπερασπίζεσαι, και μετά τα ξαναλέμε.

Ο 33 απαντά…
Ήρθε καιρός φίλε Ιεχωβά να μάθεις την αξία της πατρίδας σου μέσα από την Αγία Γραφή.
Όταν ο Ύψιστος διαμέριζε τα έθνη, όταν διέσπερνε τους γιους τού Αδάμ,
Έστησε τα όρια των λαών σύμφωνα με τον αριθμό των γιων Ισραήλ.

Δευτερονόμιο 32. 8
Όπως βλέπεις τα έθνη είναι από το Θεό μοιρασμένα. Δουλειά μας είναι να τα υπερασπίζουμε αυτά που μας δίνει ο Θεός. Τόσο εύκολα υποτιμάς όσα ο Θεός σου δίνει;

…κάνε σε μένα έλεος και αλήθεια• παρακαλώ, μη με θάψεις στην Αίγυπτο.
30 Αλλά, θα κοιμηθώ μαζί με τους πατέρες μου, και θα με μετακομίσεις από την Αίγυπτο, και θα με θάψεις στον τάφο τους. Κι εκείνος είπε: Εγώ θα κάνω σύμφωνα με τον λόγο σου.
Γένεσις 47. 29-31
Σε ρωτώ φίλε μάρτυρα. Αν αυτός ο άνθρωπος, σκεφτόταν όπως εσείς, σε ποιόν τάφο των πατέρων του θα πήγαινε; Είναι ολοφάνερο αναζητά την πατρίδα του. Φαίνεται αυτό από τα λόγια «σε παρακαλώ μη με θάψεις στην Αίγυπτο».

Κι έχω κι άλλα πάρα πολλά εδάφια που μπορώ να σου δείξω αλλά δε θα μπω σε περισσότερο κόπο για το λόγο ότι δεν αξίζει να το κάνω αυτό.

Θα ήθελα όμως να σε ρωτήσω, τώρα που είναι και φρέσκο το πράγμα. Αφού βλέπεις τις αμαρτίες της εκκλησίας μας στην τηλεόραση ασφαλώς θα είδες και κάτι αεροπλανάκια με κάτι βομβίτσες κάτω από τις φτερούγες τους που όταν ο Τούρκος φαντάρος πάρει εντολή, πατάει το κουμπάκι και γινόμαστε εμείς κουμπιά μετά από τον διαμελισμό. Αυτές τις μέρες ο Τούρκος πιλότος έχει εντολή να παραβιάζει τα εναέρια σύνορά μας με προκλητικότατο τρόπο. Τα σύνορα σου απέδειξα στην αρχή τα διαμέριζε ο Θεός. Με ποιο τρόπο να τα υπερασπίσουμε εμείς τώρα; Μπορείς να μας πεις σα δούλος του Θεού που είσαι; Τι πρέπει να κάνω εγώ τώρα που αυτόν τον τρώει ο κώλος του;
33

Ανώνυμος είπε...

Ξέρεις γιατί οι μάρτυρες του Ιεχωβά δεν βγάζουν δελτία τύπου;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΝΕ ΠΟΤΕ!!!
Η ελεημοσύνη προς τρίτους τους είναι ΑΓΝΩΣΤΗ λέξη.

Σκοτίστηκαν αν ο κόσμος πεθαίνει.

Μόνο τα βιβλία τους θέλουν να πουλήσουν.

Και οι ανακοινώσεις της Αρχιεπισκοπής είναι μόνο το χιλιοστό του χιλιοστού της πραγματικής βοήθειας που στέλνει η εκκλησία. Οι ανακοινώσεις έχουν μόνο χαρακτήρα παρότρυνσης.

Πέτρος

Ανώνυμος είπε...

Για τον γιώργο που γράφει:
"Με βάση ποιά εντολή του Χριστού σκοτώνατε τους Τούρκους 33;"

Πάντως όχι με την ίδια εντολή που σκοτώνετε εσείς τα αθώα παιδάκια αρνούμενοι να τους μεταγγίσετε αίμα.

ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ των ΠΑΙΔΙΩΝ στο όνομα του ΘΕΟΥ!!!

Πέτρος

Ανώνυμος είπε...

Στο Γιώργο που πετάει εξυπνάδες…
Εσείς που δε πιάνετε όπλο, πως καταδέχεστε και κατοικείτε εντός συνόρων μιας χώρας που φυλάσσεται από οπλισμό;
33

Γιώργος είπε...

o 33 είπε: Ο Θεός είναι Τριαδικός ξυπνήστεεεε."

Μήπως ξεχάσατε έναν ακόμη 'θεό' ως καπέλο και βγαίνει τετραδικός;
Τουλάχιστο αν γίνει δωδεκαδικός θα συναγωνίζεται με τους δώδεκα θεούς του Ολύμπου.
Αλλά επειδή ο θεός είναι απεριόριστος, δεν τον κάνετε κατευθείαν τρισεκατομμυριαδικό;
Αυτό θα το επιθυμούσε και ο Εφραίμ που τον προχώρησε τουλάχιστο μέχρι και σαρανταεναεκατομμυριαδικό. 'Αυτός' μπόρεσε να τον βοηθήσει λίγο πιό πολύ.
Νάναι καλά οι αθώοι 'προσκυνητές'.

Ανώνυμος είπε...

Που είναι ο Ιεχωβάς σας να σας πάει σε χώρα ελεύθερη μακριά από σύνορα και όπλα; Τους Ισραηλίτες κάποτε τους βοήθησε να φύγουν από την Αίγυπτο, μέχρι και τη θάλασσα άνοιξε για να περάσουν για να τους οδηγήσει στην γη της επαγγελίας.
Γιατί ο Ιεχωβάς σας, σας εγκατέλειψε ανάμεσα σε χώρες και σκορπισμένους σα τα πρόβατα δεξιά και αριστερά σε χώρες που φυλάσσονται ΑΠΟ ΟΠΛΑ;
Ε;
Λαέ του Θεού!!!
Με ποια εντολή του Χριστού κατοικείτε σε χώρες που φυλάσσονται από οπλισμό;
33

Γιώργος είπε...

Στο Γιώργο που πετάει εξυπνάδες…
Εσείς που δε πιάνετε όπλο, πως καταδέχεστε και κατοικείτε εντός συνόρων μιας χώρας που φυλάσσεται από οπλισμό;
33

Εσείς έχετε και 'αγίους' προστάτες, αν δεν κάνω λάθος. Δεν ξέρω αν μερικές φορές αποκοιμήθηκαν και αυτοί.
Αλλά και εσείς δεν θα ήσασταν υπέρ του παγκόσμιου αφοπλισμού ή όπως οι περισσότεροι από εσάς τον θεωρείτε ουτοπία;
Η μήπως λέτε: "άσε τον κόσμο να σκοτώνεται... για να μας χωράει και η γη";

Ανώνυμος είπε...

Κύριος Γιώργος περί Τριάδος είπε…
Μήπως ξεχάσατε έναν ακόμη 'θεό' ως καπέλο και βγαίνει τετραδικός;
Τουλάχιστο αν γίνει δωδεκαδικός θα συναγωνίζεται με τους δώδεκα θεούς του Ολύμπου.
Αλλά επειδή ο θεός είναι απεριόριστος, δεν τον κάνετε κατευθείαν τρισεκατομμυριαδικό;

Ο 33 απαντά…
Μεγαλειώδη η απάντησή σας. Τεκμηριωμένη και Γραφικά τοποθετημένη.
Μπράβο σας!
Πράγματι έχετε μεγάλη γνώση των Γραφών.

Όσο για το άλλο που είπατε…
Αυτό θα το επιθυμούσε και ο Εφραίμ που τον προχώρησε τουλάχιστο μέχρι και σαρανταεναεκατομμυριαδικό. 'Αυτός' μπόρεσε να τον βοηθήσει λίγο πιό πολύ.
Νάναι καλά οι αθώοι 'προσκυνητές'.

Ο 33 απαντά…
Κοιτάξτε να συμμαζέψετε τις μπεκροκανάτες που προσκυνάτε εσείς και το Ρώσσελ που την πέφτει στα γκομενάκια και τον έχετε και για Άγιο και αφήστε τον Εφραίμ ο οποίος ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ. Ενώ τους δικούς σας τους έχετε για Αγίους.
Ο Ρώσσελ είναι που ανήκει στους 144.000 των παρθένων είπατε;
Χααχαχαχααα
33

Γιώργος είπε...

o 33: Που είναι ο Ιεχωβάς σας να σας πάει σε χώρα ελεύθερη μακριά από σύνορα και όπλα;

ΕΕΕ εμείς δεν είμαστε και 'τόσο' σκλάβοι, όπως οι Ισραηλίτες στην Αίγυπτο.
Άλλωστε λένε ότι ο μισός Ελληνικός πληθυσμός ζεί εκτός συνόρων πατρίδας.

Αλλά στη Βασιλεία του Θεού τουλάχιστο δεν θα χρειάζεται κανένα διαβατήριο, γιατί δεν θα υπάρχουν καθόλου σύνορα και καμιά απειλή πολέμου από 'αρπακτικούς' γείτονες.

Ανώνυμος είπε...

Προς του κυρίους Ιεχωβίτες γιώργο, 44 και λοιπούς, έχω ένα πρακτικό πρόβλημα.

Αν εγώ ο άθλιος είτε φτωχός είτε πλεονέκτης ή αλαζόνας έρθω σε μία αίθουσα της Βασιλείας σας και σας πω: μ'αρέσει το κτίριό σας, φεύγετε αλλιώς σας σκοτώνω και τραβήξω πιστόλι, εσείς τι θα κάνετε;
Θα καλέσετε την ένοπλη αστυνομία; Θα προσπαθήσετε να αμυνθείτε;
Θα μου παραδώσετε τα κλειδιά και θα φύγετε;

Με απασχολεί έντονα αυτό το ερώτημα αφού εσείς εμφανίζεστε ως ειρηνιστές.

Μιχάλης

Γιώργος είπε...

αφήστε τον Εφραίμ ο οποίος ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ.

'ΘΑ'

Ανώνυμος είπε...

Καλωσορίζω τον Μιχάλη.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΑΔΕΡΦΕ αυτή είναι ερώτηση τώρα μου ήρθε κι εμένα μια καλή.
Γιώργο και 44 αν έρθω σπίτι σας με σκοπό να βιάσω τις γυναίκες σας ή τις κόρες σας αν έχετε, θα κάνετε στην άκρη και δε θα βγάλετε τσιμουδιά;
Ε μη μου πείτε ότι θα καλέσετε την αστυνομία θα με απογοητεύσετε.
33

Γιώργος είπε...

στον Μιχάλη με το πρόβλημά του: ΅έχω ένα πρακτικό πρόβλημα.΅ Αν εγώ ο άθλιος είτε φτωχός είτε πλεονέκτης ή αλαζόνας έρθω σε μία αίθουσα της Βασιλείας σας και σας πω: μ'αρέσει το κτίριό σας, φεύγετε αλλιώς σας σκοτώνω και τραβήξω πιστόλι, εσείς τι θα κάνετε; Θα καλέσετε την ένοπλη αστυνομία; Θα προσπαθήσετε να αμυνθείτε; Θα μου παραδώσετε τα κλειδιά και θα φύγετε;"

Λέτε να κάνετε ένα από αυτά αν έρθει ένας οπλισμένος μουσουλμάνος με εκρηκτικό μηχανισμό σε ένα ναό σας εν ώρα λειτουργίας;
Και τέτοιοι υπάρχουν πολλοί. Ακόμα και σε σχολεία πηγαίνουν.
Άρα το 'πρακτικό σου' πρόβλημα δεν είναι μόνο 'δικό σου'

Γιώργος είπε...

ο 33 να μας πεί τι θα έκανε αν συνέβαινε το ίδιο στην δική του οικογένεια.
Αν προλάβαινε να κάνει κάτι.

Πάντως τιμή και θάνατος πάνε δίπλα- δίπλα και όχι μόνο στους Κριτικούς.

Γιώργος είπε...

33: Λαέ του Θεού!!! Με ποια εντολή του Χριστού κατοικείτε σε χώρες που φυλάσσονται από οπλισμό;

Και ο Χριστός κατοικούσε υπό ρωμαϊκό ζυγό.

Ανώνυμος είπε...

Και να βάλω άλλο ένα ερώτημα πιο δύσκολο.

Μετά από εξαντλητικά πολλές ώρες βιβλικής μελέτης καταφέρνετε σε μία μικρή χώρα το 90% των κατοίκων να γίνουν μάρτυρες του Ιεχωβά.

Καταργείτε το στρατό και τα όπλα;

Η χώρα δεν επίθεση από γείτονα χώρα η οποία θέλει την ολοκληρωτική καταστροφή σας.

Αμύνεσθε ή κάθεστε να σας σκοτώσουν;


Αν εγώ θέλω να γίνω μάρτυρας του Ιεχωβά θέλω να έχω σαφής απαντήσεις γιατί εδώ πρόκειται για την ίδια μου την οικογένεια.

Σας παρακαλώ απαντήστε μου μόνο στα συγκεκριμένα για διάφορα άλλα έχω διαβάσει και ακούσει πολλά και έχω σχηματίσει άποψη.

Μιχάλης

Ανώνυμος είπε...

"Λέτε να κάνετε ένα από αυτά αν έρθει ένας οπλισμένος μουσουλμάνος με εκρηκτικό μηχανισμό σε ένα ναό σας εν ώρα λειτουργίας;
Και τέτοιοι υπάρχουν πολλοί. Ακόμα και σε σχολεία πηγαίνουν.
Άρα το 'πρακτικό σου' πρόβλημα δεν είναι μόνο 'δικό σου'"


Αυτό το θεωρείς εσύ απάντηση;

Αυτό είναι: αποφεύγω να απαντήσω.

Μιχάλης

Γιώργος είπε...

"Αυτές τις μέρες ο Τούρκος πιλότος έχει εντολή να παραβιάζει τα εναέρια σύνορά μας με προκλητικότατο τρόπο. "

Ο τριαδικός θεός σας δεν μπορεί να σας προστατεύσει; Άλλωστε τόσους 'νεκρούς' αγίους έχετε; Δεν σας βοηθούν;
Πως επαναπαύονται σε ουράνια 'καρεκλίτσα' χωρίς να κάνουν τίποτα για εσάς που τους τιμάτε τόσο;
Που τους κάνετε και εικόνες;
Που τους φιλάτε κιόλας;
Δεν σας λυπούνται και λίγο;
Η πίνουν κρασάκι με τους 'αχμέτηδες' εκεί πάνω;

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Γιώργο δε σας αναγνωρίζω.
Είστε εσείς ο ίδιος που πριν από λίγα σχόλια με ρωτούσατε με ποια εντολή του Χριστού σκότωνα στους πολέμους;

Είναι δικά σας λόγια αυτά; Πάντως τιμή και θάνατος πάνε δίπλα- δίπλα και όχι μόνο στους Κριτικούς.

Δε μπορώ να το πιστέψω. Ξεχάσατε τόσο γρήγορα τα ειρηνικά σας αισθήματα;
Ξεχάσατε το ού φονεύσεις;
Ξεχάσατε τοαγαπάτε τους εχθρούς σας;
Ξεχάσατε τα λόγια του Χριστού όταν ο Πέτρος όρμησε στον στρατιώτη με το μαχαίρι και του έκοψε το αφτί αυτοί που χρησιμοποιούν μαχαίρι με μαχαίρι θα πεθάνουν;
Από ποια εντολή του Χριστού πήρατε το τιμή και θάνατος πάνε δίπλα- δίπλα
Ώστε ξαφνικά νοιώσατε πως θέλετε να γίνετε και Κρητικός ε;
Μάλιστα. Ωραία. Δε ξέρετε πόσο πολύ χάρηκα με την απάντησή σας.

Κύριε 44
Ο Κύριος Γιώργος σας τα έκανε θάλασσα.
Όταν θίγεται λέει η τιμή γίνεστε Κρητικοί…χαχαχαχαχαα
Όρε γλέντια απόψε.

Μετά από αυτό που είπατε κύριε Γιώργο καταλαβαίνετε νομίζω ότι δε σας παίρνει πια να μας μιλάτε για ειρηνισμό και δε πιάνουμε όπλα και σου’πα μου’πες. Στις θεωρείες είστε μάρτυρες του Ιεχωβά. Στην πράξη είστε Ορθόδοξοι

Γιώργο και 44 απόψε θα κοιμηθώ σαν πουλάκι με αυτό που είπε ο κύριος Γιώργος.
Γιουουουουουουχχχχουουουουουυουοουουυουουουουουουουουου….!!!!

Καμαρώστε τους αδέρφια. Αυτοί που δε πιάνουν όπλο μιλάνε για τιμές και Κρητικούς χαααχαααααααααα.
Να είστε καλά κύριε Γιώργο.
Μας φτιάξατε τη νύχτα απόψε.
33

Γιώργος είπε...

Μετά από εξαντλητικά πολλές ώρες βιβλικής μελέτης καταφέρνετε σε μία μικρή χώρα το 90% των κατοίκων να γίνουν μάρτυρες του Ιεχωβά. Καταργείτε το στρατό και τα όπλα;

OXI. Θα συνεχίσει να κυβερνάει το 10%

Γιώργος είπε...

33: Ο Κύριος Γιώργος σας τα έκανε θάλασσα. Όταν θίγεται λέει η τιμή γίνεστε Κρητικοί…χαχαχαχαχαα Όρε γλέντια απόψε.

ΕΕΕ να σας κάνω να χαρείτε και λίγο.
Να σας διασκεδάσουμε και λίγο.
Αφού σας αρέσει και λίγο - μάλλον πολύ - το γλέντι!!!

Είδατε, θα κοιμηθείτε και σαν πουλάκι. Σας έφυγε ένα μεγάλο 'βάρος'.

Άρα κάτι καλό πέτυχα με όσα έγραψα!!!!!
Να σας αποκοιμήσω ευχάριστα!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλά κύριε Γιώργο απόψε θα με λύσετε στα γέλια δε πάει άλλο.
Τι ήταν αυτό που είπατε τώρα;
OXI. Θα συνεχίσει να κυβερνάει το 10%
χααχααχαχαχαχαχαα

δηλαδή θα έχουμε χαΐβάνια να μας προστατεύουν ε;
Ωραίοι είστε εσείς!
Δηλαδή σας βολεύει έστω και το 10% που θα υπάρχει.

Δηλαδή το 10% ας πάει στην κόλαση αρκεί εγώ να μην πάω.
Χαααχαχαα

Κύριε Μιχάλη που κρυβόσαστε τόσο καιρό;
Όσα δε καταφέραμε εμείς σε δυο μήνες τα καταφέρατε εσείς σε δυο λεπτά.
ΤΟΥΣ ΓΔΥΣΑΤΕ ΑΠΟΨΕ.

Κι άλλο κι άλλο κι άλλο κι άλλο….
Μι-χά-λης Μι-χά-λης Μι-χά-λης

Γειά σου κύριε Γιώργο Κρητικέεεεεε
33

Γιώργος είπε...

Στις θεωρείες είστε μάρτυρες του Ιεχωβά. Στην πράξη είστε Ορθόδοξοι.

Ένας παπάς αυτό μου είπε: "μίλησες ορθόδοξα."
Εσείς απλώς 'λέγεστε' ορθόδοξοι.
Άλλοι είναι χωρίς να λέγονται.

Αλλά Μάρτυρες του Ιεχωβά άλλοι δεν μπορούν να είναι. Σ' αυτό έχουμε 'Σήμα κατατεθέν'.
Ούτε στα μέτωπά μας να το γράφαμε.

Γιώργος είπε...

Γειά σου κύριε Γιώργο Κρητικέεεεεε
33

Που να ήμουν και Κρητικός. Θα σας έπαιζα και μια μαντινάδα. Αλλά άλλοι είναι ειδικοί για τέτοιες.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Γιώργο.
Μετά από το τιμή και θάνατος πάνε δίπλα- δίπλα ομολογώ πως ο Ελληνικός στρατός έχασε ένα πολύ μεγάλο στρατηγό του.
Χαχααχαχαχαχαχαχα
Αχααχαχαχαχαα
Χαχαχαχααχαχαχχα
Χαχαχαχααχαχαχαχ
Αχαααχαχααχααααα

Τον εθνικό σας ύμνο δε μας είπατε.
Άντε ρίχτε το κι αυτό να καλέσουμε ασθενοφόρα απόψε από τα γέλια
Χαχαχααχ
Ααχαχα
Αχαχααχαχ
Ααχααχ
Αχαχαα

44 που είσαι ρε μεγάλε να ακούσεις τον αδελφό σου
αχαχα
ααχαχαχα
αχαχα

Κύριε Γιώργο τα’κανες θάλασσα
Θα σε αποκόψουν τώρα
Αχαχαχ
Αχαα
Ααχα
33

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Γιώργο…
χααχαχαχαχαχαααχαχαχαχαααχαχαχαα
ααχααχαχααχααχαχααχαχαχαχαχαχαααχαχα
ααχαχχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχ
μπα σε καλό σας απόψε!!!

33

Ανώνυμος είπε...

"OXI. Θα συνεχίσει να κυβερνάει το 10%"

Προσπαθείτε να αποφύγετε την απάντηση;

Ωραία, μετά από καιρό γίνεται και το υπόλοιπο 10% μάρτυρες του Ιεχωβά και επιτίθεται και πάλι η γείτονα χώρα.

Πως απαντά αυτό το μικρό κράτος με 100% μάρτυρες του Ιεχωβά;

Παίρνει τα όπλα και αμύνεται ή κάθεται και πεθαίνει;

Ζητώ μια σαφέστατη απάντηση γιατί σας ξαναλέω ότι αν αποφασίσω να γίνω μάρτυρας του Ιεχωβά θέλω να ξέρω με σαφήνεια κατά πόσο ασφαλής θα είναι η οικογένειά μου.

Μιχάλης

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ

Ξύπνησα το πρωΐ ανοίγω τον ιμέηλ μου και τι να δω. 48 μηνύματα!!! Και ενώ περίμενα να δω θεολογικές αντιπαραθέσεις, τα περισσότερα αφορούσαν «κοκορομαχίες» και ειδικά για ένα ζήτημα το οποίο και έχει απαντηθεί, αλλά υπάρχει και στον Αντιαιρετικό ένα από τα πιο αξιόλογα άρθρα επ’ αυτού. Και εννοώ βέβαια το ζήτημα με το πόλεμο και τα όπλα.

Και για μεν τους ΜτΙ τους βολεύουν αυτές οι αερολογίες, γιατί ξεφεύγουν από τα σπουδαία θέματα, στα οποία αδυνατούν να απαντήσουν – ήδη οι αναπάντητες ερωτήσεις μας, κοντεύουν να φτάσουν τον τόμο! – για τους υπόλοιπους όμως σε τι βοηθάει, η ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ανούσια αντιπαράθεση;

Ας προσπαθήσω λοιπόν να βάλω κάποια τάξη, θυμίζοντας κάποια γεγονότα που περιέχονται στο «Αρνούνται πράγματι τα όπλα και τον πόλεμο οι ΜτΙ;», και στο «Προσπάθειες θρησκευτικού διαλόγου με τους Χιλιαστές», καθώς επίσης να φέρω στο φως και κάποια καινούργια στοιχεία.

1. Οι ΜτΙ κάθε άλλο παρά ειρηνιστές είναι. Με χαρά δηλώνουν πως είναι φιλοπόλεμοι και αν διαταχτούν από την Σκοπιά, θα ξεκινήσουν πόλεμο με όποια μορφή τους διατάξει αυτή.
2. Πως είναι δυνατόν να είναι ειρηνιστής κάποιος όταν θέλει να σου πιεί το αίμα!
3. Επιτρέπεται να οπλοφορούν.


ΓΙΑ ΚΥΡΙΟ ΜΙΧΑΛΗ

Να σας καλωσορίσω και να σας απαντήσω σε αυτά που απέφυγαν να απαντήσουν οι ΜτΙ ή απάντησαν «εξυπναδίστικα».

1. Δεν χρειάζεται να πάτε με όπλο σε αίθουσα βασιλείας των ΜτΙ, για να δείτε τι θα συμβεί. ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΤΟΥΣ 1983 ΣΕΛ. 191 – 192, μιλάει για τους ΜτΙ που σε μια ομιλία του Ρόδερφορντ, είχαν εφοδιαστεί με ρόπαλα, κατόπιν εντολής, και τα οποία χρησιμοποίησαν ανοίγοντας κεφάλια, εναντίον κάποιων που απλώς έκαναν φασαρία. Ομοίως και στην σελίδα 195. Οπότε τα παραμύθια που λένε οι ΜτΙ για την μη εξάσκηση βίας και τις ειρηνικές διαθέσεις τους ακόμη και αν προκληθούν, είναι παραμύθια της Χαλιμάς.
2. Σκοπιά 1968, σελ. 539, ο ΜτΙ μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του, όταν του επιτίθεται κάποιος, ΝΑ ΤΟΝ ΚΤΥΠΗΣΕΙ Ή ΝΑ ΤΟΝ ΦΟΝΕΥΣΕΙ!! Συνεχίζεται λοιπόν το παραμύθι!!!
3. Σκοπιά 1968, σελ. 539, γυναίκες ΜτΙ μπορούν να ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ τον υποψήφιο βιαστή τους. Και άλλη συνέχεια του παραμυθιού λοιπόν!!!
4. Δεν χρειάζεται να γίνει ένα κράτος 100% ΜτΙ, για να δούμε πως θα αντιδράσει. Σκοπιά 1965, σελ. 148, όσα έθνη φέρουν αντίσταση στους ΜτΙ, ΘΑ ΞΕΣΧΙΣΤΟΥΝ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ!!!

Από παραμύθι λοιπόν για τις ειρηνικές διαθέσεις των ΜτΙ και της Σκοπιάς, «να φάνε και οι κότες».

ΓΙΑ ΚΥΡΙΟ ΓΙΩΡΓΟ

Τι έγινε κ. Γιώργο, δεν δεχόμαστε τώρα την Π.Δ.; Ποιος θα μου το έλεγε, πως αυτά που έλεγαν παλιά, πολλοί ορθόδοξοι που δεν μπορούσαν λόγω άγνοιας, να αντιμετωπίσουν τους ΜτΙ, που παρέπεμπαν στην Π.Δ. θα τα «γευόμασταν» εμείς τώρα!!! Άμα θέλετε όμως καταργούμε και την Κ.Δ. Όπως βλέπετε δεν έχω πρόβλημα να μιλάω μόνο μέσα από τη Σκοπιά. Στο μεταξύ, με τις ερωτήσεις μου τι θα γίνει. Θα τις απαντήσετε καμιά φορά ή πρέπει να περιμένουμε τον …. Αρμαγεδδώνα!

ΓΙΑ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ

Επειδή «βαρέθηκα» και σ’ αυτό το ζήτημα να ακούω τα παραμύθια των ΜτΙ, για να κάνω και εδώ αποκατάσταση της αλήθειας.

Αρνείστε την Θεότητα του Λόγου επικαλούμενοι πως και οι άνθρωποι, οι άγγελοι και ο Σατανάς ονομάζονται Θεοί. Για να δούμε τι λέει η μαμά σας η Σκοπιά και γι’ αυτό το ζήτημα:

Σκοπιά 1975, σελ. 361: «Αυτός ο χαρακτηρισμός αγγέλων και ανθρώπων ως «θεών» (σημ. Χρήστου, βλέπετε τα εισαγωγικά ή όχι) εφανέρωσε ότι αυτοί ήσαν ( ή εθεωρούντο ότι ήσαν) «ισχυροί». Επίσης, οι άγγελοι ήσαν εκπρόσωποι του Θεού, και γι’ αυτό οι άνθρωποι μιλούσαν σ’ αυτούς και γι’ αυτούς σαν να ήταν ο «Θεός». – Κριτ. ιγ΄ 21, 22.

Σκοπιά 1973, σελ. 368: « Ο Σατανάς είναι μίμος θεός». Εντάξει λοιπόν και με το Σατανά που είναι ψεύτικος θεός;

Ξεμπλέξτε λοιπόν με την Σκοπιά και μετά συνεχίζετε μαζί μας. Και να μην ξεχνιόμαστε κ. Γιώργο. Σας έχω ρωτήσει εδώ και εβδομάδες, για το χρόνο δημιουργίας του Λόγου και ακόμα να μου απαντήσετε. Να ξαναπεριμένουμε τον …. Αρμαγεδδώνα;



Μετά τιμής Χρήστος - αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ

ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ ΔΙΑΒΑΖΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΙ ΕΠΕΣΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟ ΤΕΤΡΑΓΡΑΜΜΑΤΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. ΜΕ ΧΑΡΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΟΤΙ ΚΑΥΧΙΕΣΤΕ ΠΩΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ 7.000 ΦΟΡΕΣ.
ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΤΕ ΟΜΩΣ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ; ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΓΚΥΡΟ.

ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΣΑΣ ΑΠΕΔΕΙΞΑ ΠΩΣ ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΚΗΡΥΤΤΑΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ. ΚΑΙ ΔΙΕΔΙΔΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ. ΑΝ ΚΑΘΙΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ 2009 ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΣΕ ΠΛΗΘΩΡΑ ΒΙΒΛΙΩΝ, ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΙ ΜΗ, ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΗΡΥΧΤΗΚΕ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥ ΦΟΒΟΥΜΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΑ 7.000.000.000.000.000.000… ΦΟΡΕΣ.
ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΜΙΛΑΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΑΜΕ ΠΟΣΟΙ ΒΑΠΤΙΣΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥ ΦΟΒΟΥΜΑΙ ΞΑΝΑ ΠΩΣ ΤΟ 7.000 ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟ 7.000.000.000.000.000.000.000…. ΘΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ, ΤΙ ΛΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ;

ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΑ ΒΑΖΩ ΔΙΠΛΑ ΔΙΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ.
Π.Δ = 7.000
Κ.Δ = 7.000.000.000.000.000.000.000.000.000 …

ΜΕΤΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ. ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΤΕ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΣΩΣΤΑ ΠΩΣ Η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΗΡΘΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ;
ΤΟΤΕ ΕΧΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΗΝ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΥΣ ΚΗΡΥΓΜΑ ΒΑΠΤΙΖΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΤΕ ΠΩΣ ΣΤΑΘΗΚΑΝ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ.
ΑΠΕΤΥΧΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ.
ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ, ΠΟΥ ΔΕ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΠΑΡΟΛΗ ΤΗ ΦΩΤΙΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΔΗΛΑΔΗ
ΤΟ ΧΑΟΣ

ΙΩΑΝΝΑ

Ανώνυμος είπε...

Ο 33 απαντά…
Ήρθε καιρός φίλε Ιεχωβά να μάθεις την αξία της πατρίδας σου μέσα από την Αγία Γραφή.
Όταν ο Ύψιστος διαμέριζε τα έθνη, όταν διέσπερνε τους γιους τού Αδάμ,
Έστησε τα όρια των λαών σύμφωνα με τον αριθμό των γιων Ισραήλ.
Δευτερονόμιο 32. 8
Όπως βλέπεις τα έθνη είναι από το Θεό μοιρασμένα. Δουλειά μας είναι να τα υπερασπίζουμε αυτά που μας δίνει ο Θεός. Τόσο εύκολα υποτιμάς όσα ο Θεός σου δίνει;


Εγώ σε ρώτησα για το Χριστό αν και πότε αναφέρθηκε στην πατρίδα ως ιδανικό, αξία ή ως κάτι που θα πρέπει να υπερασπιζόμαστε και συ με παραπέμπεις στο Δευτερονόμιο. Χριστιανός είσαι ή εβραίος;
Το ίδιο ακριβώς απόσπασμα επικαλούνται και οι ισραηλίτες για να καταλάβουν τη Γάζα.
Μήπως πιστεύεις ότι πρέπει να λιθοβολούμε τα παιδιά μας όταν δεν υπακούν, όπως λέει το Δευτερονόμιο; Δεν πήρατε χαμπάρι τι άλλαξε με τη διδασκαλία του Χριστού σε σχέση με την παλαιά διαθήκη; Κάπως βέβαια πρέπει να δικαιολογήστε τις εγκληματικές σας πράξεις.

Νο44

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά, τί τον πυροβολείτε τον Μάρτυρα της Σκοπιάς? Οι Ιεχωβάδες δεν είναι αίρεση..είναι ψυχική διαταραχή...

ΥΓ. Οι ΜτΙ ΚΑΠΟΤΕ και πολέμησαν (ΑΠΠ) και ενίσχυσαν οικονομικά τις ΗΠΑ με τα war bonds (ψαξτε το στο google)...για να μην ξεχνιομαστε

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   1001 – 1200 από 2541   Νεότερο› Νεότερο»
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...