ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

30 Ιαν 2011

ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ!


Ο ιδρυτής της Οργάνωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά Κάρολος Ρώσσελ ο πρώτος διδάξας την … αγιότητα και … ηθική καθαρότητα. Εικονίζεται με την σύζυγό του Μαίρη η οποία τον οδήγησε στα δικαστήρια για μοιχεία με την προστατευόμενή του Ρόουζ Μπωλ!

     Η Οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά «Σκοπιά» στα έντυπά της εγκωμιάζει την «αγιότητα» και την «ηθική καθαρότητα» του λαού του Ιεχωβά δηλαδή των οπαδών της σε αντίθεση με τον διεφθαρμένο κόσμο εκτός «Σκοπιάς», εννοώντας βέβαια όλους εμάς. Μια «αγιότητα» και μια «ηθική καθαρότητα» που γίνεται αιτία μάλιστα να εξοργίζεται και ο Σατανάς! Γράφει λοιπόν στο περιοδικό «Σκοπιά» της 1ης Αυγούστου 1997, σελίδα 8:
«Καθώς ο Ιεχωβά παρατηρεί αυτόν το διεφθαρμένο κόσμο, βλέπει ελάχιστη οσιότητα.(Μιχαίας 7:2) Πόση χαρά θα πρέπει να νιώθει στην καρδιά του καθώς παρατηρεί την οσιότητα του λαού του! Ναι, η δική σας οσιότητα του φέρνει ευχαρίστηση. Εξοργίζει, όμως, τον Σατανά, τον αρχικό στασιαστή και αποδεικνύει ότι εκείνος είναι ψεύτης».
    Και η επίθεση αυτή της «Σκοπιάς» προς όλους εμάς εκτός της Οργάνωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά γίνεται πιο προκλητική και βίαιη αφού μας χαρακτηρίζει όλους συλλήβδην και αδιάκριτα ως σεξουαλικά ανώμαλους και την Κοινωνία μας ως σύγχρονα Σόδομα!! ...    
« Η ίδια κατάστασις αληθεύει και στην Κοινωνία Νέου Κόσμου των μαρτύρων του Ιεχωβά. Ζη ανάμεσα σ’ ένα κατεχόμενο από παραφροσύνη του φύλου κόσμο, κανονικά σύγχρονα Σόδομα … Και όσο περισσότερες είναι οι δεκάδες χιλιάδων που έρχονται σ’ αυτή την Κοινωνία από τον σεξουαλικώς ανώμαλο αυτόν κόσμο…» «Σκοπιά» 15 Μαρτίου 1965 σελίδα 177.
      Την ίδια βέβαια τακτική με την Οργάνωσή τους ακολουθούν και οι Μάρτυρες του Ιεχωβά όταν κάνουν την προπαγάνδα τους στα σπίτια μας και ιδιαίτερα όταν «στριμωχτούν» θεολογικά. Τα βάζουν με όλους και με όλα, κατά προτίμηση με τους Ιερείς, και δαιμονοποιούν τα πάντα εκτός Οργάνωσης.
      Πριν όμως δούμε τι συμβαίνει μέσα σ’ αυτόν τον …. «αποκαταστημένο Παράδεισο» της Οργάνωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά, κρίνουμε σκόπιμο να δούμε πρώτα τις αντιφάσεις γύρω από το θέμα αυτό που έχουν αναδείξει την «Σκοπιά» «πρωταθλήτρια» στα ψέματα, τις αντιφάσεις και τις παλινωδίες.
     Αφού λοιπόν, μας έχει σύρει μύρια όσα για την σεξουαλική μας ανηθικότητα, προτρέπει τους Μάρτυρες του Ιεχωβά να μην καταδικάζουν τις ακάθαρτες συνήθειές μας!
«Καθώς κηρύττουμε με τόλμη σχετικά με τις πεποιθήσεις μας, ο στόχος μας δεν είναι να εκθέσουμε ή να καταδικάσουμε τις ακάθαρτες συνήθειες των ακροατών μας» «Σκοπιά» 1 Σεπτεμβρίου 1998 σελίδα 31.
     Η τέλεια σχιζοφρένεια λοιπόν. Και η σχιζοφρένεια αυτή έχει και συνέχεια. Γιατί ενώ έχει παρουσιάσει ως όσιους και αθώες περιστερές τους Μάρτυρες του Ιεχωβά σε ζητήματα ηθικής αλλάζει το «τροπάριο» και κάνοντας στροφή 180 μοιρών υποστηρίζει πως όλοι μας αμαρτάνουμε ακόμα και οι Μάρτυρες του Ιεχωβά:
«Ποιος ανάμεσά μας δεν διαπράττει ανομίες; (Ψαλμ. να΄5). Η διάπραξις αμαρτιών και ανομιών προκαλεί έντασι σχέσεων με το Θεό μας και τους αδελφούς μας στην εκκλησία» «Σκοπιά» 1 Ιανουαρίου 1965 σελίδα 17.
     Ομοίως και στο έντυπο «Διαγγελείς της Βασιλείας» σελίδα 187 «μας σκάει το παραμύθι» πως «οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν ισχυρίζονται πως έχουν άψογη διαγωγή!»
     Τι έγινε ρε παιδιά; Τι δεν καταλάβαμε καλά; Ο Ιεχωβά δεν ήταν αυτός που χαιρόταν και «έσκαγε από την ζήλεια του» ο Σατανάς για την οσιότητα των Μαρτύρων του Ιεχωβά, σύμφωνα με την «Σκοπιά» της 1ης Αυγούστου 1997 που εκθέσαμε στην αρχή; Μήπως υπάρχουν «κρυφογιαχωβάδες» που κάνουν σαμποτάζ στα έντυπα της Οργάνωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά και δεν το ξέρουμε;
      Αφού λοιπόν ξεμπερδέψαμε με την σχιζοφρένεια της «Σκοπιάς» πάμε τώρα να παρακολουθήσουμε μέσα από τα έντυπα της Οργάνωσης την … οσιότητα και … ηθική καθαρότητα των Μαρτύρων του Ιεχωβά.
     Αξίζει βέβαια στο σημείο αυτό να επισημάνουμε πως θα εκθέσουμε ένα ελάχιστο μόνο μέρος από την … οσιότητα και … ηθική καθαρότητα των Μαρτύρων του Ιεχωβά, αφού ως γνωστών κατέχουμε εκατοντάδες έντυπα της Εταιρείας «Σκοπιά». 
      Στις τάξεις λοιπόν των Μαρτύρων του Ιεχωβά υπάρχουν:

·        Μέθυσοι και αλκοολικοί σύμφωνα με το «Βιβλίο Έτους 1985», Τρίτη 2 Απριλίου και μεθύσια σε γάμους Μαρτύρων του Ιεχωβά όπως μας πληροφορεί η «Σκοπιά» της 1ης  Μαΐου 2000, σελίδα 19


«Βιβλίο Έτους 1985», Τρίτη 2 Απριλίου: Μάρτυρες του Ιεχωβά μέθυσοι και αλκοολικοί

Αφού μιλάμε για μέθυσους και αλκοολικούς θα ήταν λάθος μας να μην αναφερθούμε στον δεύτερο πρόεδρο της Οργάνωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά, Ιωσήφ Ράδερφορντ, μια πραγματική «μπεκροκανάτα»! Έφτασε μάλιστα – την εποχή της ποτοαπαγόρευσης στις Η.Π.Α. το 1930 – να επιτεθεί μέσω του ραδιοφώνου στον τότε πρόεδρο του Συνδέσμου Κατά των Ποτοπωλείων στις Η.Π.Α. ο οποίος ήταν εναντίον της πώλησης των ποτών. Βέβαια στους «Διαγγελείς της Βασιλείας» σελίδα 182 η «Σκοπιά» ισχυρίζεται πως το έκανε αυτό ο Ράδερφορντ όχι γιατί ήταν εναντίον της ποτοαπαγόρευσης, η οποία του στερούσε το … «βασικό του καύσιμο» αλλά για να υπερασπιστεί τον λόγο του Θεού!!! ο οποίος δεν απαγορεύει το κρασί. Δεν έχουμε ανάγκη να έρθουμε σε αντιπαράθεση με τα ψεύδη της «Σκοπιάς». Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να δημοσιεύσουμε την φωτογραφία του Ράδερφορντ που «τα πίνει» με τους φίλους του και βλέποντας το όλο παρουσιαστικό του θα αφήσουμε εσάς να βγάλετε τα συμπεράσματά σας για τον λόγο της επίθεσης του κατά της ποτοαπαγόρευσης.   


Ο «άγιος» Ράδερφορντ (καθιστός) που ήταν εναντίον της ποτοαπαγόρευσης!!

·        Ναρκομανείς σύμφωνα με την «Σκοπιά» 1976 σελίδα 314


«Σκοπιά» 1976 σελίδα 314: Μάρτυρες του Ιεχωβά ναρκομανείς

·        Κλέφτες όπως περιγράφεται στην «Σκοπιά» της 15ης Ιουλίου 1997 σελίδα 13. Ο συγκεκριμένος μάλιστα Μάρτυρας του Ιεχωβά εκτός από κλέφτης αποδείχτηκε και καταχραστής αφού ιδιοποιήθηκε χρήματα άλλων καθώς επίσης και απατεώνας αφού ψευδώς διαβεβαίωνε πως όσοι επενδύσουν στην επιχείρησή του θα έχουν τεράστια κέρδη. Αληθινό «διαμάντι» δηλαδή!


«Σκοπιά» της 15ης Ιουλίου 1997 σελίδα 13: Μάρτυρες του Ιεχωβά κλέφτες

Βέβαια εκεί που η «Σκοπιά» «δίνει όλα τα ρέστα της», είναι όταν  αναφέρει το πως έγινε κλέφτης ένας Μάρτυρας του Ιεχωβά, ο οποίος μάλιστα είχε κάνει ουκ ολίγες κλοπές σε σύντομο χρονικό διάστημα. Άμα σας πούμε τον λόγο, όχι μόνο δεν θα το πιστεύετε αυτό που θα διαβάσετε αλλά «θα σκάσετε» και από τα πολλά γέλια. Γιατί – σύμφωνα με την «Σκοπιά» – ο συγκεκριμένος Μάρτυρας του Ιεχωβά έγινε κλέπτης επειδή του είχε γίνει μετάγγιση αίματος και το αίμα που χρησιμοποιήθηκε ήταν από κάποιον κλέφτη!!!!! Ιδού και το ντοκουμέντο:


«Σκοπιά» 1970 σελίδα 312: Μάρτυρας του Ιεχωβά έγινε κλέφτης μετά από μετάγγιση αίματος!!!!!

·        Ομοφυλόφιλοι όπως αναφέρεται στην «Σκοπιά» 1970 σελίδα 766. Ο συγκεκριμένος ομοφυλόφιλος μάλιστα που δεν … «κρατιόταν» να ζει μακριά από τους ομοφυλόφιλους φίλους του ήταν και διάκονος


«Σκοπιά» 1970 σελίδα 766: Μάρτυρες του Ιεχωβά ομοφυλόφιλοι


·        Απατεώνες και φοροφυγάδες που εκμεταλλεύονται οικονομικά όχι μόνο το κράτος και τους άλλους, αλλά και τους ίδιους τους Μάρτυρες του Ιεχωβά όπως γλαφυρά περιγράφεται στο «Βιβλίο Έτους 1985», Παρασκευή 24 Μαΐου. Στο ίδιο ντοκουμέντο που παραθέτουμε, εκτός από τους απατεώνες Μάρτυρες του Ιεχωβά, η «Σκοπιά» μιλάει και για μοιχούς και μοιχαλίδες    


«Βιβλίο Έτους 1985», Παρασκευή 24 Μαΐου: Μάρτυρες του Ιεχωβά απατεώνες, φοροφυγάδες, μοιχοί και μοιχαλίδες

·        Κτηνοβάτες, αιμομίκτες, πόρνοι, μοιχοί, ομοφυλόφιλοι κ.λ.π. άντρες και γυναίκες σύμφωνα με την «Σκοπιά» της 1ης Απριλίου 1999 σελίδα 31.


«Σκοπιά» της 1ης Απριλίου 1999 σελίδα 31: Μάρτυρες του Ιεχωβά κτηνοβάτες, αιμομίκτες, πόρνοι, μοιχοί, ομοφυλόφιλοι

    Βέβαια στο ντοκουμέντο που δημοσιεύουμε τις παραπάνω ανηθικότητες των Μαρτύρων του Ιεχωβά τις αναφέρει η «Σκοπιά» ως συνήθειες των Χαναναίων. Για να προλάβουμε τυχόν ενστάσεις και αντιρρήσεις για το ποιες ανήθικες και ακάθαρτες συνήθειες εννοεί η «Σκοπιά» δημοσιεύουμε και το απόσπασμα από την «Σκοπιά» της 15ης Απριλίου 1981 σελίδα 6. Γράφει λοιπόν επί λέξει η «Σκοπιά»: «Οι Χαναναίοι εκείνοι είχαν γίνει αηδιαστικοί σε πράξεις αιμομιξίας, σεξουαλικής ανηθικότητας, μοιχείας, θυσίας παιδιών, ομοφυλοφιλίας και κτηνοβασίας». Και για τους «άπιστους Θωμάδες» ιδού και το ντοκουμέντο:  


«Σκοπιά» της 15ης Απριλίου 1981 σελίδα 6: Οι Χαναναίοι ήταν αιμομίκτες, μοιχοί, ομοφυλόφιλοι κ.λ.π.
   
Δέον να προσεχτεί από τον αναγνώστη πως η «Σκοπιά» της 1ης   Απριλίου 1999 δεν μιλάει μόνο για άντρες αιμομίκτες, πόρνους, μοιχούς, ομοφυλόφιλους κ.λ.π. αλλά και γυναίκες. Και στο σημείο αυτό ας μας επιτραπεί να εκθέσουμε κάτι που όταν το διαβάσαμε όχι μόνο δεν το πιστεύαμε στα μάτια μας αλλά δεν χωρούσε και στο μυαλό μας πως είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό από μία Οργάνωση που διακηρύττει πως είναι αγία και καθαρή. Ελπίζουμε να μην σοκαριστείτε όταν το διαβάσετε. Ρωτάει λοιπόν κάποιος ή κάποια Μάρτυρας του Ιεχωβά – γιατί η ερώτηση είναι ανώνυμη – την «Σκοπιά» την 1η Απριλίου 1972 σελίδα 223: «Πράξεις ομοφυλοφιλίας εκ μέρους ενός εγγάμου ατόμου αποτελούν Γραφική βάσι για διαζύγιο, ελευθερώνοντας το αθώο μέλος για να νυμφευθή και πάλι; - Η.Π.Α». Και ορίστε τι απαντάει η «Σκοπιά»: «Μολονότι και η ομοφυλοφιλία και η κτηνοβασία είναι αηδιαστικές διαστροφές, σε καμμιά απ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν διαλύεται ο δεσμός του γάμου». Δηλαδή αν καταλάβαμε καλά τους λέει η «Σκοπιά» πως δεν έγινε και τίποτα αν ο άντρας τους είναι κτηνοβάτης και η γυναίκα τους ομοφυλόφιλη! Το πολύ – πολύ να φέρει και την φίλη της να κάνουν «ιψενικό τρίγωνο»! Προχωρημένα πράγματα από την «Σκοπιά», δεν συμφωνείτε; Παραθέτουμε και το ντοκουμέντο μην μας πουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά πως … συκοφαντούμε και την «Σκοπιά»!

«Σκοπιά» της 1η Απριλίου 1972 σελίδα 223: Η ομοφυλοφιλία και η κτηνοβασία δεν διαλύουν τον γάμο!!!

Και πάμε τώρα να ασχοληθούμε με τους αντίστοιχους «ιερείς» των Μαρτύρων του Ιεχωβά, αφού όπως είπαμε τα κύρια βέλη περί ηθικής ζωής τα στρέφουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά στους δικούς μας ιερείς. Τι φρονείτε λοιπόν αγαπητοί αναγνώστες; Λέτε να υπάρχουν ανήθικοι «ιερείς» στους Μάρτυρες του Ιεχωβά ή όλοι τους είναι άγιοι και αμόλυντοι όπως υποστηρίζει η «Σκοπιά»; Για να δούμε λοιπόν τι λένε τα έντυπά της. Υπάρχουν λοιπόν:

·        Πρεσβύτεροι πόρνοι και μοιχοί σύμφωνα με το «Βιβλίο Έτους 1985», Τρίτη 7 Μαΐου και την «Σκοπιά» της 15ης Φεβρουαρίου 2000 σελίδα 31. Ο συγκεκριμένος μάλιστα πρεσβύτερος που αναφέρεται στην «Σκοπιά» ήταν πραγματικό «μπουμπούκι»! Όχι μόνο επί χρόνια διήγε διπλή ζωή πορνεύοντας και μοιχεύοντας αλλά είχε και το θράσος να κρίνει και να καταδικάζει τους άλλους όντας υπεύθυνος δικαστικών επιτροπών – ναι, ναι υπάρχουν και δικαστήρια στους Μάρτυρες του Ιεχωβά – για την … ανήθικη ζωή τους!!! Ορίστε και το ντοκουμέντο για να απολαύσετε το «μπουμπούκι» αυτό!


«Σκοπιά» της 15ης Φεβρουαρίου 2000 σελίδα 31: Πρεσβύτεροι Μάρτυρες του Ιεχωβά μοιχοί και πόρνοι

Και πάμε σε πιο ανώτερες βαθμίδες «ιερωμένων» της «Σκοπιάς».

·        Ανήθικοι επίσκοποι σύμφωνα με το «Βιβλίο Έτους 1985», Παρασκευή 19 Απριλίου


«Βιβλίο Έτους 1985», Παρασκευή 19 Απριλίου: Ανήθικοι Επίσκοποι Μάρτυρες του Ιεχωβά


·        Μοιχός ανώτερος αξιωματούχος της «Σκοπιάς» που υπηρετούσε ως επίσκοπος περιοχής στο Ελ Σαλβαδόρ και μοιχαλίδα ιεραπόστολος όπως μας πληροφορεί το «Βιβλίο Έτους 1981» , σελίδα 94


«Βιβλίο Έτους 1981» , σελίδα 94: Μοιχός Επίσκοπος περιοχής και μοιχαλίδα ιεραπόστολος


·        Ανήθικος εκπρόσωπος της Οργάνωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά  στην Αφρικανική χώρα Μαλάουι που μάλιστα έγινε αιτία να διωχτεί από τις τάξεις της Οργάνωσης. Για τους μη γνωρίζοντες η αντιστοιχία του αξιωματούχου αυτού της «Σκοπιάς» είναι κάτι σαν τον δικό μας αρχιεπίσκοπο. Που μπορούμε να διαβάσουμε για τον … «άγιο» και … «καθαρό» αυτό εκπρόσωπο της Οργάνωσης; Μα που αλλού. Στα έντυπα της Οργάνωσης και συγκεκριμένα στο «Βιβλίο Έτους 1999» , σελίδες 157 – 158.


«Βιβλίο Έτους 1999» , σελίδες 157 – 158: Ανήθικος εκπρόσωπος της Οργάνωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά σε Μαλάουι

       Είναι δε τόσο … «άγια» και … «καθαρή» η Οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά που κάθε τόσο και σχεδόν κάθε χρόνο διώχνει χιλιάδες οπαδούς της επειδή είναι … «καθαροί» και … «άγιοι». Και όλο καθαρίζει, καθαρίζει, καθαρίζει και όλο ακάθαρτη μένει!!
       Ενδεικτικά να αναφέρουμε κάποια στοιχεία για να μην μας πούνε οι Μάρτυρες του Ιεχωβά πως τους … συκοφαντούμε κιόλας!!
Το 1964 λοιπόν διώχνονται (αποκόπτονται) λόγω ανηθικότητας 3000 Μάρτυρες του Ιεχωβά στις ΗΠΑ, «Σκοπιά» 1965 σελίδα 565. Ομοίως το 1967 στις ΗΠΑ ξανά διώχνεται το 1% των Μαρτύρων του Ιεχωβά για λόγους ανηθικότητας και πάλι, «Σκοπιά» 1968 σελίδα 667. Και για να μην μακρηγορούμε περισσότερο επί του θέματος ας αφήσουμε την ίδια την «Σκοπιά» να μας τα πει καλύτερα: «Δυστυχώς, στους πρόσφατους καιρούς έχει γίνει αναγκαία η αποκοπή δεκάδων χιλιάδων αμετανοήτων αδικοπραγούντων ετησίως. Σ’ αυτούς έχουν περιληφθεί και εξέχοντες πρεσβύτεροι» «Διαγγελείς της Βασιλείας» σελίδα 187   
       Αντίθετα με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ποτέ δεν καυχήθηκαν για την οσιότητά τους και την ηθική τους καθαρότητα. Πως θα μπορούσαν άλλωστε αφού οι Γραφές είναι σαφείς: «Εάν πούμε πως δεν έχουμε αμαρτία, εξαπατάμε τον εαυτό μας, και η αλήθεια δεν είναι ανάμεσά μας» 1 Επιστολή Ιωάννη κεφάλαιο 1, στίχος 8. Άλλωστε οι συνειδητοί πιστοί είτε κοσμικοί είτε μοναχοί δεν σταματούν να επαναλαμβάνουν το «Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού, ελέησον με τον αμαρτωλό» ζητώντας την χάρη του Θεού.
     Είναι άλλωστε γνωστό στην Εκκλησία μας, πως πρόσωπα εγνωσμένης αγιότητας, εκούσια και αδιαμαρτύρητα αναλάμβαναν την αλλότρια ενοχή και αμαρτία τονίζοντας την προσωπική τους αμαρτωλότητά όχι με διάθεση ψευτοταπείνωσης, αλλά με μια έμπρακτη πεποίθηση για την κοινότητα της αμαρτίας, μια αυτονόητη μετοχή στο κοινό σταυρό της εκκλησίας, στη καθολική πτώση και αποτυχία του ανθρώπου.
      Ας αφήσουμε λοιπόν τους Μάρτυρες του Ιεχωβά στον Φαρισαϊκό τους «Παράδεισο» που όπως αποδείξαμε είναι γεμάτος βρωμιά και ανηθικότητα και ως άλλοι Τελώνες ας ψιθυρίσουμε:
      «Θεέ μου συγχώρεσέ με τον αμαρτωλό»! 
 
 
 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου.   

10 σχόλια:

Unknown είπε...

Μπράβο. Ιδιαίτερα αποκαλυπτικό άρθρο. Όλες οι ευσεβιστικές κινήσεις και ομάδες που προέρχονται κυρίως ΜΕΤΆ την διαμαρτύρηση, πρέπει να κατανοήσουν ότι ουδέποτε ο Κύριος Ιησούς Χριστός δεν μίλησε για Εκκλησία "καθαρών". Δεν μίλησε για βιτρίνα αλλά για την ουσία. Και αυτή δεν είναι άλλη από την συνεχή μετάνοια που οδηγεί τον άνθρωπο στην καθαρότητα. Η καθαρότητα δεν είναι απόκτηση της στιγμής, αλλά αποτέλεσμα που έρχεται από την χάρη του ίδιου του Θεού δια της Εκκλησίας της ιστορικής που Εκείνος άφησε.

"Πάλιν ομοία είναι η βασιλεία των ουρανών με δίκτυον, το οποίο ερίφθη εις την θάλασσαν, και συνήγαγε από ΠΑΝΤΟΣ είδους, το οποίον αφού εγεμίσθη ανεβίβασαν επι τον αιγιαλόν, και καθίσαντες συνέλεξαν τα ΚΑΛΑ εις αγγεία, τα δε ΑΧΡΕΙΑ έρριξαν έξω. ΟΥΤΩ θέλει είσθαι εν τη συντελεία του αιώνος, θέλουσι εξέλθει οι άγγελοι, και θέλουσιν αποχωρίσει τους ΠΟΝΗΡΟΥΣ εκ μέσου των ΔΙΚΑΙΩΝ..." (Ματθαίος, ιγ 47-49).

Η Εκκλησία είναι πνευματικό νοσοκομείο και όχι κλάμπ "καθαρών". Οι οποίοι δεν είναι, αλλά παριστάνουν τους καθαρούς όπως οι Φαρισαίοι την εποχή του Χριστού.

Υγ. Ακόμα και όταν ο απ Παύλος ελέγχει την κατάσταση με τον πόρνο της Κορίνθου, δεν το κάνει για να μην χαλάσει η βιτρίνα της εκεί τοπικής εκκλησίας, αλλά για τον ίδιο τον άνθρωπο να μην χαθεί αιώνια. Και φυσικά δεν τον αποκόπτει, εφόσον αργότερα φαίνεται να μετανοεί "υπό την επίπληξη των πλειοτέρων".

Και πάλι συγχαρητήρια για το άρθρο. Είθε να γίνει κατανοητό ότι η καθαρότητα δεν είναι κριτήριο για το αν εκεί που πας είναι η εκκλησία του Χριστού, αλλά το δόγμα (η διδασκαλία).

Πάνος Βέρος ο Αιτωλός είπε...

Κύριε Χρήστο καλησπέρα σας.

Μόλις διάβασα το άρθρο σας και σοκαρίστηκα!

Αυτό το άρθρο κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να εκτυπωθεί πολλές φορές, άπειρες φορές και να προσφέρεται τις Κυριακές στους πιστούς.

Να το έχουν οι πιστοί στο σπίτι τους και κάθε φορά που τους επισκέπτονται Μάρτυρες του Ιεχωβά να τους το διαβάζουν.

Παρακολουθώ το έργο σας αρκετό καιρό κύριε Χρήστο.

Με το σημερινό σας άρθρο έβγαλα το τελικό μου συμπέρασμα.

Ότι το καλύτερό σας άρθρο είναι το επόμενο!

Πάνος Βέρος ο Αιτωλός

Νικόλαος είπε...

πολλά γαρ πταίομεν άπαντες (Ιακ. 3,2)

Όσο νωρίτερα το καταλάβουμε όλοι μας, τόσο το καλύτερο. Συγχαρητήρια, κ. Χρήστο, για μία ακόμα φορά!

Ανώνυμος είπε...

_



Μα γιατί κύριε Χρήστο τα γράφετε όλα αυτά?

Οι Μάρτυρες της Σκοπιάς είναι καλοί άνθρωποι,
εμείς οι υπόλοιποι, και ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ
οι Ορθόδοξοι, είναι οι
"κακοί λύκοι".

Όποιος κατέχει την αλήθεια δεν φοβάται τίποτα!

Προκαλούμε ανοικτά τους Μάρτυρες της Σκοπιάς, να έρθουν σε δημόσιο διάλογο μαζί μας.

Ο Χριστός μιλούσε στο κοινό, οι μαθητές μιλούσαν στο κοινό, οι απόστολοι μιλούσαν στο κοινό.

Προκαλούμε ανοικτά, τους Μάρτυρες της Σκοπιάς, να μιλήσουν και υπερασπιστούν τους εαυτούς τους, μέσα από τα έντυπα τους, σε δημόσιο διάλογο!

Μα είναι και το άλλο "νόστιμο",
ποιός ο λόγος που τα γράφουν στα έντυπα τους?

Το ίδιο πρόσωπο, την μια στιγμή είναι άγγελος, και την άλλη δαίμονας!

Και δίχως ντροπή, λέγουν πως είναι λόγος Του Αγίου Πνεύματος...!

Κ.Χρήστο, εσείς παραθέτετε στοιχεία και ντοκουμέντα, από τα ίδια τους τα έντυπα,
υπάρχουν όμως πρόσωπα τα οποία ΕΖΗΣΑΝ στο πετσί τους, όλα αυτά, και άλλα περισσότερα...

_______________________

«Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού, ελέησον με τον αμαρτωλό»


_______________________


Από τα δυνατότερα άρθρα του Αντιαιρετικού!!!


___Άκης___

Ανώνυμος είπε...

Είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον το άρθρο σας, καθώς και τα σχόλια που αναρτήθηκαν για αυτό.
Πριν εκφράσω τη γνώμη μου, θα ήθελα να αναφέρω ότι τα παρακάτω σχόλιά μου, προέρχονται μόνο από την απλούστευση των όσων διάβασα στο άρθρο αυτό (χωρίς να έχω μελετήσει περαιτέρω ορθόδοξα και μη άρθρα, βιβλία κτλ) και όχι από θρησκευτικές πεποιθήσεις οι οποίες με οδήγησαν στο να κάνω το σχόλιο αυτό.

Και λέω: είναι πραγματικά λυπηρό να διαβάζουμε αυτά σε θρησκευτικά βιβλία της οποιασδήποτε θρησκείας/αίρεσης. >Αν διαβάζουμε αυτά σε θρησκευτικά βιβλία, τι περιμένουμε να διαβάσουμε/ακούσουμε/δούμε γενικότερα στον κόσμο;

Και προσθέτω: είναι λυπηρό να κάνουμε χρήση τα όσα γράφουν άλλες θρησκείες, εκτός της δικής μας, για να αποδείξουμε το λάθος δρόμο που έχουν πάρει. >Αν έννοια μας είναι να 'ρίξουμε' άλλους από το 'θρόνο', πότε θα βρούμε το χρόνο για να καθίσουμε εμείς σε αυτόν;

Και διερωτώμαι: γιατί κρίνουμε άλλες θρησκείες/αιρέσεις που έχουν στις ομάδες τους μοιχούς, πόρνους, μέθυσους, ομοφυλόφιλους κτλ αφού και στη δική μας ομάδα κάνουν πάρτι όμοιοι και χειρότεροι τους;

Και ρωτώ: γιατί έχουμε την τόση ανάγκη να αποδείξουμε ότι είναι λάθος η οποιαδήποτε θρησκεία ή αίρεση; Δε θα έπρεπε έννοια μας να είναι να κρατήσουμε τη δική μας ψυχή σε σωστή πορεία διαβάζοντας, πιστεύοντας και στηρίζοντας τα όσα υποστηρίξει η Ορθοδοξία;

Δεν έχουμε καταφέρει να αποδείξουμε στους φίλους, συγγενείς, παιδιά μας ότι η Ορθοδοξία είναι η Ορθή Πίστη και τους αφήνουμε (και αυτούς και τους εαυτούς μας) έρμαιο στη σύγχρονη ζωή, έρμαιο στους πειρασμούς και αντί να γίνει αυτό ο στόχος και η μέριμνά μας, παλεύουμε να αμαυρώσουμε άλλες πίστες;

Και γιατί αφού είμαστε τόσο πιστοί και γνωρίζουμε την ορθοδοξία και την αναγνωρίζουμε ως πίστη μας, αφήνουμε την αγάπη να εκπίπτει και ασχολούμαστε με τα λάθη των συνανθρώπων μας αντί να αγαπήσουμε αυτούς με τα λάθη τους και να τους φέρουμε εμείς κοντά στο 'σωστό δρόμο' αντί να κράζουμε τη δική τους πορεία;

Δεν είμαι παράδειγμα προς μίμηση για Ορθόδοξους Χριστιανούς και ανάμεσα σε άλλους λόγους, είναι και το γεγονός ότι και η δική μας ομάδα έχει ατελείς ανθρώπους και όλες οι αμάδες έχουν ατελείς ανθρώπους και όλοι οι άνθρωποι ατελείς είναι, όμως με φοβίζει το γεγονός ότι μας φοβίζει να έχουμε 'ανταγωνιστές'!

Εάν δε φοβόμαστε αυτό, γιατί πασχίζουμε να τους ρεζιλέψουμε, να...'σκάσουμε στα γέλια' κτλ; Θα ήμασταν σίγουροι και περήφανοι για όσα ξέραμε και πιστεύαμε, αν η πίστη μας αυτή ήταν δυνατή! Και κανένας μάρτυρας και καμία Σκοπιά δε θα ήταν λόγος για να σπαταλούμε το χρόνο μας ασχολούμενοι με αυτούς, ούτε και θα είχαμε την ανάγκη να αποδείξουμε ότι δεν ισχύουν αυτοί αλλά εμείς, γιατί θα ξέραμε ήδη το ορθό.

Ελπίζω να μην έθιξα την οποιαδήποτε πεποίθησή σας, να μη σας προκάλεσα θυμό ή άλλο άσχημο συναίσθημα, πρώτα γιατί δε θα το επιθυμούσα και ύστερα γιατί αυτό θα σήμαινε ότι έχουμε τη 'μύγα' και 'μυγιαζόμαστε'.

Ανώνυμος είπε...

Καλή Χρονιά αγαπητέ φίλε.

Θα τολμούσα να πω ότι όχι μόνο ότι καλό είναι να απαντούμε, αλλά είμαστε και υποχρεωμένοι να τοποθετούμαστε απολογητικά ενάντια σε αυτούς που επιτίθεται άδικα στη δική μας:

"Ένα Σάββατο δίδασκε ο Ιησούς σε μια συναγωγή. Εκεί βρισκόταν και μια γυναίκα,
δεκαοχτώ χρόνια άρρωστη από δαιμονικό πνεύμα. ΄Ηταν κυρτωμένη και δεν μπορούσε
καθόλου να ισιώσει το σώμα της. 12 ΄Οταν την είδε ο Ιησούς, τη φώναξε και της είπε:
«Γυναίκα, απαλλάσσεσαι από την αρρώστια σου». Έβαλε πάνω της τα χέρια του κι αμέσως
εκείνη ορθώθηκε και δόξαζε το Θεό. Ο αρχισυνάγωγος όμως, αγανακτισμένος που ο
Ιησούς έκανε τη θεραπεία το Σάββατο, γύρισε στο πλήθος και είπε: «Υπάρχουν έξι μέρες που
επιτρέπεται να εργάζεται κανείς· μέσα σ’ αυτές, λοιπόν, να έρχεστε και να θεραπεύεστε, και
όχι το Σάββατο». Ο Κύριος του απάντησε: «Υποκριτή! Ο καθένας σας δε λύνει το βόδι του ή
το γαϊδούρι του από το παχνί το Σάββατο και πάει να το ποτίσει;  Κι αυτή, που είναι
απόγονος του Αβραάμ, και ο σατανάς την είχε δεμένη δεκαοχτώ χρόνια, δεν έπρεπε να λυθεί
απ’ αυτά τα δεσμά το Σάββατο;» Με τα λόγια του αυτά ντροπιάζονταν όλοι οι αντίπαλοί
του
κι ο κόσμος χαιρόταν για όλα τα θαυμαστά που έκανε ο Ιησούς"
(Λουκ. 13,10-17)

Ο Ιησούς λοιπόν, όχι μόνο αφόπλιζε τους αντιπάλους του, αλλά και τους
υποχρέωνε να απομακρύνονται «καταισχυνόμενοι».

Το ίδιο και ο Απ. Παύλος (βλ. Πράξ. 23,3).

Αυτό ισχύει και για τους εκπροσώπους του νεο-παγανισμού. Έχουν σωθεί χιλιάδες άνθρωποι από τη στιγμή που άρχισαν να δίδονται απαντήσεις σε όλα τους τα ψεύδη και κατάλαβαν ότι πρόκειται για μια μεθοδευμένη απάτη.


Είμαστε υποχρεωμένοι να απαντάμε σε όλα, αρκεί να λέμε ΜΟΝΟ την ΑΛΗΘΕΙΑ και με στοιχεία και όχι να διασπείρουμε ψέματα ενάντια στους κατήγορούς μας. Βεβαίως, θα ήταν το ιδανικό να κρατούμε τον εαυτό μας μακριά από πολύ επιθετικές εκφράσεις, όμως, είμαστε άνθρωποι και ο Θεός να μας ελεεί για να έχουμε υπομονή και νηφαλιότητα.

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

Χαιρετώ!

Συμφωνώ με το σχόλιό σας απόλυτα. Και αυτό επειδή το θέσατε με λίγα λόγια δικά σας και πολλά από τη Γραφή.
Δε διαφωνώ ότι πρέπει να λέμε το σωστό, ότι πρέπει να απαντάμε στις λάθος πεποιθήσεις μαρτύρων και άλλων, όμως αυτό πρέπει να γίνεται στα πλαίσια σεβασμού του ανθρώπου, ακόμα και στα πλαίσια σεβασμού των πεποιθήσεών του έστω και αν είναι οι λανθασμένες.
Το ρεζίλεμα αυτών ή των πιστεύω του κτλ, δεν τιμά κανένα! Και το φανατικό ρεζίλεμα τους, θα έλεγα ότι ρεζιλεύει αυτόν που το κάνει και που απεγνωσμένα και με λάθος ενέργειες και στοιχεία προσπαθεί να αποδείξει το σωστό.
Στο παράδειγμά σας από τη Γραφή, γράψατε το παράδειγμα του Ιησού και με μία μικρή παράγραφο θίξατε τα σημεία που χρειάζονταν. Έτσι πρέπει να γίνεται η αντιμετώπιση των 'εχθρών' και όχι σκαλίζοντας τα δικά τους λάθη απλά και μόνο για να αποδείξουμε ότι αυτοί είναι λάθος! Σκοπός του Ιησού ήταν να δείξει το σωστό και να θίξει το λάθος. Στάθηκε όμως ποτέ να αναλύσει με τις ώρες και να σπαταλήσει χρόνο αναλύοντας τα λάθη των άπιστων; Δε χρειαζόταν να το κάνει αυτό γιατ΄λι με το σωστό που είχε δείξει/πει, φαινόταν ήδη στους άλλους η πορεία που θα έπρεπε να ακολουθήσουν.

Θα διαφωνήσω λοιπόν με την ανθρώπινη προσέγγιση που γράφει/λέει λόγια βγαλμένα από τη δική μας λογική και όχι από τη Γραφή.
Θα διαφωνήσω με το ρεζίλεμα των οποιωνδήποτε πεποιθήσεων με τρόπο που κοροϊδεύει το λάθος αντί να το θίγει και να το πλαισιώνει με το σωστό.
Θα διαφωνήσω με οποιοδήποτε χαίρεται να κάνει λάθος ο άλλος γιατί αυτό αποδεικνύει το δικό μας σωστό, αντί να θλίβεται και με σωστή προσέγγιση να προσπαθεί να βοηθήσει.

nina pavlidou είπε...

Και επιπλέον..ας μη ξεχνάμε ότι ο Ιησούς ήταν αλάθητος, τέλειος άνθρωπος! Τα όσα έλεγε και έκανε δε θα μπορούσαν να στραφούν εναντίον Του γιατί δεν είχε ψεγάδι. Γι'αυτό και Εμείς που είμαστε γεμάτοι από ψεγάδια και ατελείς από πάντα, θα έπρεπε να περιοριστούμε στο λόγο του και να 'αφοπλίζουμε τους αντιπάλους μας' χρησιμοποιώντας την Αγία Γραφή και όχι προσωπικά σχόλια.
Και επίσης, ακόμα και ο Χριστός που 'ανάγκαζε τους αντιπάλους του να απομακρυνθούν «καταισχυνόμενοι»', έθιγε τις λάθος ενέργειές τους μεν αλλά φρόντιζε πρώτα να δείξει το σωστό!
Κι ακόμα, ο Χριστός είναι ο Χριστός! Μόνο αυτός γνώριζε τι ήταν σωστό. Σε εμάς άφησε το λόγο Του για να το μεταδώσουμε. Ίσως κακώς μας έδωσε και λογική..

Ο Ψαράς για Ανώνυμο είπε...

Στον σχόλιο του ανώνυμου με ημερομηνία
3 Ιανουαρίου 2012 10:59 π.μ.

Από τη μια συμφωνώ με όσα λέτε σε γενικές γραμμές.

Από την άλλη όμως:

Δέστε, εγώ σας στέλνω σαν πρόβατα ανάμεσα σε λύκους·
Ιησούς Χριστός

αλλοίμονο σε σας, γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριτές..
Ιησούς Χριστός

κατατρώτε τα σπίτια των χηρών, κι αυτό με την πρόφαση ότι κάνετε μεγάλες προσευχές· γι' αυτό θα λάβετε μεγαλύτερη καταδίκη.
Ιησούς Χριστός

Αλλοίμονο σε σας, τυφλοί οδηγοί..
Ιησούς Χριστός

Αλλοίμονο σε σας, γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριτές· επειδή, καθαρίζετε το απέξω μέρος τού ποτηριού και του πιάτου, από μέσα όμως είναι γεμάτα από αρπαγή και ακράτεια. Φαρισαίε τυφλέ, καθάρισε πρώτα το εσωτερικό τού ποτηριού και του πιάτου
Ιησούς Χριστός

Φαρισαίοι, υποκριτές· επειδή, μοιάζετε με ασβεστωμένους τάφους, που απέξω μεν φαίνονται ωραίοι, από μέσα όμως είναι γεμάτοι από νεκρά κόκαλα, και από κάθε ακαθαρσία.
Ιησούς Χριστός

φαίνεστε στους ανθρώπους δίκαιοι, από μέσα όμως είστε γεμάτοι από υποκρισία και ανομία.
Ιησούς Χριστός

Φίδια, γεννήματα από οχιές, πώς θα ξεφύγετε από την καταδίκη τής γέεννας;
Ιησούς Χριστός

Υπάρχει και ο ανθρώπινος παράγοντας βλέπετε που μας κάνει καμιά φορά ανάμεσα στα δυνατά μας επιχειρήματα να λέμε και κάτι παραπάνω.

Ο Ψαράς.

Αλεξία Κρηνίτη είπε...

Στις 27 Ιουλίου 2015, η Αυστραλιανή Βασιλική Επιτροπή για τις Θεσμικές Αντιδράσεις στην Σεξουαλική Κακοποίηση Παιδιών ανακοίνωσε ότι διερευνά τους Μάρτυρες του Ιεχωβά στην Αυστραλία, επειδή δεν κατήγγειλαν ούτε ένα περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού από τα 1006 περιστατικά που σημειώθηκαν μέσα σε 60 χρόνια. Κατά τη Βασιλική Επιτροπή, που συστάθηκε ακριβώς για να εξετάσει τις περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης μέσα στις εκκλησίες και τις σέκτες, το γεγονός αυτό δείχνει ότι αποτελεί πρακτική της Σκοπιάς να συγκαλύπτει αυτά τα περιστατικά.
Περισσότερα μπορεί να διαβάσει κάποιος εδώ: http://www.bbc.com/news/world-australia-33673240

Επισκέφθηκα τον επίσημο ιστότοπο των ΜτΙ. Είναι λαλίστατος όταν πρόκειται να δημοσιεύει άρθρα και ειδήσεις, που αφορούν καταπάτηση των θρησκευτικών ελευθεριών των ΜτΙ ανά τον κόσμο, διώξεις που υφίστανται σε διάφορες χώρες, καθώς και σκάνδαλα στους κόλπους των χριστιανικών εκκλησιών. Δεν υπάρχει καμία όμως αναφορά στα γεγονότα της Αυστραλίας, έστω και για να υπερασπιστούν την αθώοτητά τους! Ως συνήθως, η Σκοπιά ανοίγει την αγία Γραφή, για να δουν αν την εφαρμόζουν οι άλλοι και κοιτούν την ακίδα στο μάτι του άλλου και όχι το δοκάρι στο δικό τους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...