ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

12 Μαΐ 2013

Η «Νέα Ακρόπολη» Πολιτιστικός – Φιλοσοφικός Οργανισμός ή αίρεση;


Αρχιμ. Γρηγόριος Κωνσταντίνου
Διδάκτωρ Θεολογίας


Ο πόλεμος με σκοπό τη διάβρωση της ορθόδοξης χριστιανικής αλήθειας συνεχίζεται ως τις ημέρες μας από τις διάφορες σύγχρονες αιρέσεις, όπως είναι οι Χιλιαστές-Μάρτυρες του Ιεχωβά, Αντβεντιστές της ( Έβδομης Ημέρας), η κίνηση της  Νέας Ακρόπολης, με την οποία και θα ασχοληθούμε  και πολλές άλλες.
Στην παρούσα μελέτη  θα γίνει μια μικρή αναφορά για την πολύ λίγο γνωστή κίνηση-αίρεση στο ελληνικό κοινό «Νέα Ακρόπολη». Η αίρεση αυτή  όπως ερευνήσαμε στην ελάχιστη ελληνική βιβλιογραφία που υπάρχει, είναι ένας διεθνής Πολιτιστικός και Φιλοσοφικός Οργανισμός που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 55 χώρες. Οι οπαδοί της ανέρχονται στον αριθμό των 15.000 και άνω, ενώ οι εκατοντάδες χιλιάδες φίλοι της εκφράζονται σε περισσότερες από 15 γλώσσες με τα καλλίτερα λόγια για την επικίνδυνη αίρεση αντιπροσωπεύοντας με αυτόν τον τρόπο ένα πλατύ φάσμα των θρησκευτικών της πεποιθήσεων, εθνικών προελεύσεων και πολιτισμών...
Στη συνέχεια γίνεται μια προσπάθεια εκθέσεως  των διάφορων στοιχείων που έχουν σχέση με την ίδρυση, την διδασκαλία και το στόχο της αίρεσης, καθώς επίσης τις κοινωνικές αντιλήψεις, τις πολιτικές απόψεις  και τις διάφορες τάξεις στις οποίες απευθύνεται και που τις αντιπροσωπεύει. 
Η «Νέα Ακρόπολη» διατηρεί 11 γραφεία στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 9 αποκαλούνται πυρήνες και τα 3 είναι βοηθητικά. Στην χώρα μας επιπλέον υπάρχουν ελάχιστες προσφυγές στη δικαιοσύνη εναντίον της αίρεσης που οι περισσότερες απασχόλησαν τα αστικά δικαστήρια. Η Οργάνωση ως επικίνδυνη που είναι βρίσκεται σε άμεση  παρακολούθηση της ευρωζώνης, για πιθανά οικονομικά εγκλήματα και για παραβίαση των νόμων περί προσωπικών δεδομένων και ατομικών ελευθεριών. Η Εκκλησία της Ελλάδος την καταχωρεί ανάμεσα στις 20 πιο επικίνδυνες αιρέσεις - οργανώσεις που δρουν στην χώρα μας,  ενώ η θέση της στη λίστα ακολουθεί  αμέσως μετά την εκκλησία της Σαϊεντολογίας. Η Οργάνωση διαθέτει επίσης διεθνείς εκδόσεις και αρκετές από αυτές στα ελληνικά με τοπικό περιεχόμενο, ενώ συνεργάζεται με εκδοτικούς οίκους που εκδίδουν τα περιοδικά τους, έχοντας ως  θεματολογία του ενδιαφέροντός της καθώς επίσης διατηρεί και δημοφιλή ιστοσελίδα με ανάλογο περιεχόμενο.
Σε γενικές γραμμές, η «Νέα Ακρόπολη» είναι μία «αποκρυφιστική» ομάδα που διοργανώνει διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως θεατρικές παραστάσεις, κινητές μονάδες αιμοδοσίας, διάφορες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, όπως σε νοσοκομεία για τον πονεμένο άνθρωπο, εκδίδει βιβλία, προωθεί τον εθελοντισμό και την οικολογία με προκάλυμμα την ενότητα, την ειρήνη και την αγάπη μεταξύ των προσώπων με αρχικό σκοπό το ενδιαφέρον και την προσέλκυση νέων μελών στην οργάνωση. Η προώθηση ενός Ιδεώδους παγκόσμιας συναδελφοσύνης που βασίζεται στο σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, είναι ο άμεσος στόχος της αίρεσης πέρα από τις διαφορές φυλετικές, μορφωτικές, θρησκευτικές, κοινωνικές ή φύλου σχέσεις.
Η αγάπη για τη γνώση, το σύμπαν, τη φύση και τον άνθρωπο προωθείται    μέσα από τις συγκριτικές μελέτες των διαφόρων φιλοσοφιών, θρησκειών, επιστημών και τεχνών. Η αγάπη για τη γνώση και την αλήθεια ξεκινά από την ανάγκη του καθενός να κατανοήσει τον κόσμο του και τα περί του εαυτού του.
Τα καλύτερα στοιχεία που έχει μέσα του ο κάθε άνθρωπος χρειάζονται ανάπτυξη, ώστε να προωθούνται για τη βελτίωσή του και την ένταξή του στη φύση και στην κοινωνία, όχι ως απλό παρατηρητή αλλά ως ενεργό πολίτη που να συμμετέχει σε ένα κόσμο που χρήζει την άμεση βελτίωση.

(Ίδρυση-διδασκαλία-στόχος-αντιλήψεις-πολιτικές απόψεις-διάφορες τάξεις-νέα φυλή-αγγελιαφόρος)

Η αιρετική αυτή οργάνωση έγινε γνωστή στο ελληνικό κοινό από τον Γεώργιο Α. Πλάνα το 1981 φέρουσα την ονομασία «Φιλοσοφικό Κέντρο Νέα Ακρόπολη», αλλά όμως στην ουσία επρόκειτο για την οργάνωση που είχε ιδρύσει ο Αργεντινός Jorg Augel Livranga Rizzi (Αργεντινή 1957). Στην αίρεση αυτή ανήκει επίσης και μία άλλη οργάνωση έχουσα την ονομασία «Φυσικοθεραπευτικό Κέντρο Πρωτοποριακής Έρευνας Σέραπις» ή «Κέντρο Σέραπις».
Η διδασκαλία της αιρετικής αυτής οργάνωσης είναι ολοκληρωτικά επικίνδυνη για τον κάθε άνθρωπο. Σύμφωνα με τον π. Αντώνιο Αλεβιζόπουλο, η Νέα Ακρόπολη μας λέγει πως «θέλει  να κατασκευάσει ένα Νέο Άνθρωπο, μία Νέα και καλύτερη νοοτροπία για ένα Νέο και καλύτερο για όλους Κόσμο. Ο νέος κόσμος θα γίνει αφού δημιουργηθεί ο νέος άνδρας και η νέα γυναίκα που θα αρμόζουν στην εποχή του Νέου Αιώνα», θα είναι ο «Νέος Άνθρωπος, ο αληθινός άνθρωπος».
Η οργάνωση έχει ακόμη ως στόχο της «να δημιουργήσει τη νέα φυλή, την τάξη της εξουσίας». Στη διαδικασία αυτή φθάνει κάποιος με μια σειρά ενεργειών της αυτοεξέλιξης. Υποστηρίζουν πως στο «Νέο Κόσμο» ως πολίτες αυτού, θα αναγνωριστούν μόνο όσοι κατορθώσουν να εξέλθουν από την  άρρωστη πνευματική τους «νηπιότητα». Οι ευθύνες δε που θα αναλάβουν οι πολίτες θα είναι ανάλογες με το βαθμό της εσωτερικής εξέλιξης του κάθε ατόμου.
Σύμφωνα με την αντίληψη της αιρετικής κίνησης οι λαοί διευθύνονται από τα «σιδερένια αφεντικά της ιδεολογικής κατοχής» οι οποίοι έχουν «σάπια καρδιά». Όμως μέσα από αυτή τη σαπίλα θα βλαστήσουν οι νέοι βλαστοί μιας «Νέας Εποχής». Εδώ βλέπουμε και τις επιδράσεις που δέχεται από Νέα Εποχή  η οργάνωση. Δυστυχώς όμως η ίδια δεν αποκαλύπτει προς τα έξω ποιες είναι οι αληθινές και ύπουλες προθέσεις της. Στο βιβλίο τους «Εγχειρίδιο του Οδηγητού», που είναι απόρρητο και θεωρείται ως το ευαγγέλιο της κίνησης, ο Livranga αναφέρει: «Η προπαγάνδα πρέπει να προσφέρει εικόνα που να προσελκύει, εικόνα προσωπικής ευχαρίστησης, χωρίς να υποψιάζεται κάποιος πως οι άνθρωποι καλούνται ν’ αλλάζουν τρόπο ζωής και πως επιφορτίζονται με μεγάλες θυσίες ή προσπάθειες. Όταν δεθούν με την ομάδα, τότε μας κατανοούν και θεωρούν παράσημο τις θέσεις που προηγουμένως θα τους έφερναν φόβο». Για να φθάσουν λοιπόν οι άνθρωποι στο «Νέο Κόσμο» πρέπει να εξοντωθεί η δημοκρατία, που είναι η αράχνη και η «συνεχής πηγή δυστυχίας», δηλαδή να επικρατήσει η αναρχία. Ο «Νέος Κόσμος» θα κυβερνάται από ομάδα  «φιλοσόφων» υποστηρίζει η οργάνωση.
Σύμφωνα με το «Εγχειρίδιο του Οδηγητού», η εξουσία για να έχει επιτυχία πρέπει πάντα  να εκφράζεται από το πνεύμα της τελειοποίησης και της ολοκλήρωσης. Όσοι από τους ανθρώπους δεν κατέχονται από αυτή την επιθυμία, είναι βλάκες ή και ανόητοι Βούδες. Επιπλέον δε, όποιος δεν έχει μέσα του τη δύναμη να είναι οδηγητής των ανθρώπων, δεν πρέπει να εξοντώνεται, αλλά απεναντίας προτιμότερο είναι να γίνεται  υπηρέτης των άλλων συνανθρώπων του.
 Η αιρετική αυτή οργάνωση διαμορφώνει μέσα από τη διδασκαλία της διάφορες τάξεις, που φέρνουν την ονομασία, «Λόγοι». Έτσι λοιπόν η «τάξη της εξουσίας» αποτελείται από τους «Ανωτέρους Ανθρώπους», που οδηγούν τους «λιγότερο ικανούς». Είναι οι «κυβερνήτες» και οι «Ώριμοι πνευματικά Μύστες». Κατά την ομάδα αυτή οι άνθρωποι δεν είναι όλοι ίσοι μεταξύ τους. Εκτός από την «τάξη της εξουσίας», υπάρχει και η τάξη ο «Λόγος» των «γυναικείων ταγμάτων». Στην κίνηση το αρσενικό είναι το σύμβολο που πάντα εξουσιάζει. Τέλος μια τρίτη «τάξη» είναι οι ταξιαρχίες των εργατών.      
Αυτή η ρατσιστική οργάνωση δεν έχει πρόβλημα να εμφανίζεται προς τα έξω με νομοταγές προσωπείο, να προβάλλεται ως φλογερός υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών θεσμών. Όμως η πραγματική θέση και αξιολόγηση της δημοκρατίας και των δημοκρατικών θεσμών φαίνεται καθαρά στα έντυπά της που κυκλοφορεί και τα οποία  δεν διανέμονται στο ευρύτερο κοινό: Στην κορυφή του «Νέου Κράτους» θα είναι ο «Ένας», ο «περισσότερο δυνατός και έξυπνος». Το δημοκρατικό σύστημα  θα πάψει να υπάρχει, γιατί αυτό κυριαρχεί και ευδοκιμεί μόνο στους λαούς που βρίσκονται σε «υπεράνθρωπη κατάσταση». Εδώ έχουμε ένα επηρεασμό από τον υπεράνθρωπο του Νίτσε. Είναι ο «Αγγελιαφόρος της Νέας Ακρόπολης», εκείνος που διακηρύσσει: «εγώ είμαι ο σπόρος, ο άνθρωπος του 21ου αιώνα είναι ο σπόρος…». Είναι ο πρόδρομος και ο Αγγελιαφόρος. Οι σπόροι δεν αναπτύσσονται πάνω σε πέτρες. Γι’ αυτό είμαι εδώ να τους συνδράμω.
Για να επιβληθεί το νέο σύστημα που διακηρύσσει η κίνηση πρέπει να γκρεμιστούν όλα τα παλιά συστήματα. Γι’ αυτό και ο «Αγγελιοφόρος» θεωρείται «καταστροφέας των ειδώλων». Μπροστά στην «καταιγίδα της νέας ζωής και των καινούργιων ιδεών», θα παραμερισθούν «οι δυνάμεις της σιγής».
Η αίρεση διατηρεί και ένα «Σώμα Ασφαλείας» (Corp de Securite), το οποίο είναι υπεύθηνο για την «εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια» της οργάνωσης   φροντίζοντας για την ασφάλεια μέσα στην ομάδα και για τη στεγανοποίησή της προς τα έξω. Οι εκδηλώσεις του «σώματος» αυτού λειτουργούν με τη μορφή  προγράμματος «αγωνιστικής σχολής», όπως π.χ. οι πολεμικές τέχνες του Τζούντο, καράτε και άλλα. Στο εξώφυλλο του Δελτίου του Corp de Securite δημοσιεύεται η ακόλουθη παράσταση: Νεαρός άνδρας με περιβραχιόνιο και σκούφο, με το ένα πόδι γονατιστός, υψώνει το δεξί βραχίονα μπροστά στο έμβλημα της Νέας Ακρόπολης, που περιβάλλεται από τον ήλιο. Είναι ένας αετός, που στεφανώνεται από πυρσό, ένα φτερό και διπλός πέλεκυς. «Είμαστε το έμβρυο», λέει η κίνηση, αλλά, προσθέτει: «Το Σώμα Ασφαλείας θα είναι μία μέρα ένας μεγάλος στρατός, μια μεγάλη δύναμη», όπως φιλοδοξούμε και πιστεύουμε, επισημαίνουν τα στελέχη της οργάνωσης.

Το σύμβολο της Νέας Ακρόπολης
Κοιτώντας κανείς το σύμβολο της Νέας Ακρόπολης στις ιστοσελίδες της, παρατηρεί ότι είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο που και τα δυο γράμματα, το Ν και το Α  να μοιάζουν ίδια. Συνεπώς για κάποιο ιδιαίτερο λόγο που οι ίδιοι τους τον γνωρίζουν επελέγη το συγκεκριμένο μοτίβο. Είναι όμως φανερό ότι οι σχεδιαστές, προτίμησαν να αλλοιώσουν τα Ν και Α, σε τέτοιο σημείο που δύσκολα αναγνωρίζονται (ειδικά το Ν). Προσπάθησαν  εντέχνως  να εστιάζει το μάτι σε μια κοινή φόρμα, έχοντας υπ’ όψιν μας τις θεωρητικές – αποκρυφιστικές απόψεις της οργάνωσης, είναι σχεδόν βέβαιο, ότι δεν επιλέγουν τυχαία τα σύμβολά τους.

Το σύμβολο της Νέας Ακρόπολης :


Μία περίεργη σύμπτωση είναι ότι αυτή η μορφή είναι σχεδόν ίδια με το πρώτο εβραϊκό γράμμα Aleph (το αντίστοιχο του δικού μας Άλφα). Το Aleph στον εβραϊκό μυστικισμό αντιπροσωπεύει την ενότητα του Θεού. Έχει ιδιαίτερη συμβολική σημασία και χρησιμοποιείται από τους καμπαλιστές ως μαγικό σύμβολο.

Η ομοιότητα του συμβόλου με το πρώτο εβραϊκό γράμμα Aleph :       
                                               


Επίσης μπορεί να διαπιστωθεί ότι μόνο το Aleph (Άλφα) είναι σχεδόν ίδιο με το σύμβολο της Νέας Ακρόπολης. Τα υπόλοιπα γράμματα έχουν εντελώς άλλες μορφές.

Τρόπος δράσης της οργάνωσης

Οι τρόποι δράσης τέτοιων ψευδοθρησκευτικών ομάδων και κινημάτων είναι πολλοί και ποικίλοι. Αυτοί εκμεταλλευόμενοι την επιθυμία των ανθρώπων για σωματική και ψυχική υγεία προσφέροντας «υγεία» και «μακροζωία» με ειδικά θεραπευτικά προγράμματα. Υπόσχονται συγχρόνως βελτίωση της προσωπικότητας μέσω της αυτογνωσίας, αγαθή γνώση και καλύτερη ποιότητα ζωής. Προσφέρουν πρακτικές «αυτογνωσίας» και «αυτοθεραπείας» με καλυπτόμενες τις προθέσεις τους. Με προπέτασμα πάντα την υγεία καλύπτουν σχεδόν όλους τους τομείς δραστηριότητας παγιδεύοντας τους ανθρώπους. Στόχος των αποκρυφιστικών οργανώσεων είναι η  διάβρωση και εξαφάνιση των αξιών τόσο στην πνευματική, όσο και στην οικογενειακή – κοινωνική ζωή. Οργανώσεις όπως και η «Νέα Ακρόπολη» ελέγχουν τομείς του βίου, μέσω  της οικολογίας, της μουσικής, του χορού, διεισδύοντας στα φροντιστήρια, στους παιδικούς σταθμούς, καθώς και στα ΜΜΕ.     
      Επιπρόσθετα εισχωρούν σε χώρους της Πολιτικής, των Πανεπιστημίων, των ενόπλων δυνάμεων κ. α. παγιδεύοντας γνωστές-επώνυμες προσωπικότητες του ακαδημαϊκού χώρου, εμφανίζοντας τους στα επίσημα δελτία τους, με το πρόσχημα ότι  είναι μέλη της κίνησης αυτής. Οι διάφορες οργανώσεις που πληθαίνουν στη χώρα μας, κατόρθωσαν να διαβρώσουν παράγοντες του κοινωνικού και πολιτικού βίου,  διεισδύοντας ακόμη  και μέσα στα υπουργεία, παγιδεύοντας με μυστηριώδη τρόπο τις διάφορες κρατικές υπηρεσίες και τα κέντρα αυτοδιοίκησης. Ο μεγαλύτερος επηρεασμός των οργανώσεων αυτών γίνεται με την αθρόα  κυκλοφορία των αποκρυφιστικών περιοδικών προσπαθώντας μέσα από  αυτά να επηρεάσουν το πλήθος των ανθρώπων. Όπως μας είναι γνωστό οι αποκρυφιστικές αυτές ομάδες προσεταιρίζονται δημόσιους φορείς, επιδιώκοντας να έχουν συνεργασία με δήμους και κοινότητες, όπως κάμνει και το «Πανελλήνιο Κέντρο Γνωστικών Σπουδών», και ο «Όμιλος Μελετών».
Οι οργανώσεις υπόσχονται με βεβαιότητα στους οπαδούς τους ότι θα γίνουν στελέχη ικανά για να συγκροτήσουν τη «Νέα Φυλή», η οποία θα επιβιώσει μίας ολικής καταστροφής του πλανήτη.
Κάθε οργάνωση διεκδικεί για τον εαυτό της την απολυτότητα και μοναδικότητα. Θεωρεί τον εαυτόν της ως  τη «μόνη αγία οργάνωση» με τάση να βλέπουν τους άλλους υπό το κράτος του διαβόλου. Έτσι τρομοκρατούν τους οπαδούς τους. Οι οργανώσεις δεν έχουν σχέση μεταξύ τους. Η κάθε μια έχει τις δικές της ολοκληρωτικές τάσεις. Κανένας ολοκληρωτισμός δεν ανέχεται τον άλλο. Ωστόσο μπροστά στο κοινό εχθρό ενώνονται και στις δύσκολες καταστάσεις, στηρίζει η μία την άλλη.
Η κατάσταση σήμερα της οργάνωσης είναι στραμμένη στην προσπάθεια της δημιουργίας μιας παγκόσμιας κυριαρχίας, στην ίδρυση του «υπερκράτους». «Όταν θ’ αρχίσει η ώρα», καταλήγει ο «μεσσίας» της κίνησης Λιβράγκα, το πρόγραμμα θα συμπληρωθεί και θα γίνει πράξη για την ανθρωπότητα, που θα έχει ακόμη μια ευκαιρία «για να σχηματίσει ένα Υπερκράτος, όπου θα βασιλεύει η αδελφοσύνη, η κατανόηση, η τάξη… αυτό είναι ένα νέο καλό και δυνατό ιδεώδες για νέους καλούς και δυνατούς». (Κοινωνικοπολιτική, σ. 162) (π. Αντ. Αλεβιζόπουλου).
 
 
 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου.

5 σχόλια:

χριστακης χαραλάμπους είπε...

Δυστυχώς και η Κύπρος έχει ένα σωρό παρόμοια φιλοσοφικά κέντρα.Ομως εδώ η Εκκλησία δεν κάνει αντιαιρετικό αγώνα όπως η δική σας.Εδώ προέχει η πολιτική και οι επιχειρηματικές δραστηριότητες.Θυμάμαι ότι το βράδυ της περασμένης Δευτέρας μας πλησίασε μια γυναίκα στην πολυσύχναστη λεωφόρο Λήδρας στην Παλιά Λευκωσία και μας έδωσε φυλλάδια για την γιόγκα.Ελεγε ότι απαγορευεται δηθεν στην Κίνα να κανεις γιόγκα.Φαινόταν συγχυσμένη και μιλούσε όπως ένας άπειρος πωλητης.Ο φίλος μου μιλούσε μαζί της ενώ εγώ όταν αντιλήφθηκα τον σκοπό της απομακρύνθηκα.Πάντως δίνουν φυλλάδια και έξω απο εκκλησίες.

Ειρήνη Αναστασιάδου είπε...

Μην δαιμονοποιείτε οτι δεν.μπορείτε ή δεν θέλετε να καταλάβετε.Υπάρχουν διάφορες ομάδες/οργανισμοί/κέντρα που μπορούν και βοηθάνε τον καθε άνθρωπο να φτάσει στην αυτογνωσία.Ο καθένας ας διαλέξει τον δρόμο που του ταιριάζει και ας προχωρήσει.Αυτός ο σκοταδισμός της εκκλησίας δεν αφήνει τον κόσμο να εξελιχθεί.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Ειρήνη,

Δεν υπάρχει κανένας σκοταδισμός στην Εκκλησία. Εάν κάτι είναι ασυμβίβαστο με τη διδασκαλία της, τότε οφείλει να ενημερώσει τους Ορθοδόξους γι' αυτό. Ούτε μπορεί κανείς να "φτάσει στην αυτογνωσία" μόνος του με χρήση πρακτικών. Αυτό είναι το ίδιο ψέμα που είπε ο διάβολος στους πρωτόπλαστους ("έσεστε ως θεοί").

Επίσης, εάν διαφωνείς με κάτι στο άρθρο, το σωστό θα ήταν να εξηγήσεις πού υπάρχει, κατά τη γνώμη σου, λάθος, και όχι να μιλάς γενικόλογα χρησιμοποιώντας έντονες εκφράσεις προς εντυπωσιασμό.

Φιλικά,
Αγωνιστής.

Ανώνυμος είπε...

Το άρθρο του π. Γρηγορίου αναλύει συνοπτικά τις προϋποθέσεις τις διδασκαλίας τις αποκρυφιστικής οργάνωσης Ακρόπολης, με στοιχεία που δημοσιεύει η ίδια η οργάνωση. Τον δε βαθμό επικινδυνότητας βρίσκεται στις πρώτες θέσεις από την Εκκλησία της Ελλάδος. Ύπουλη και δόλια. Είναι βέβαια μια επιλογή, αλλά δεν έχει καμία σχέση με τον όνομα της οποίας φέρει. Σκοταδισμός είναι ακριβώς η προσπάθεια απόκρυψης των πραγματικών στόχων και δεδομένων, για να ποιήσουσην ένα προσήλυτο. Ασφαλώς αυτός ο σκοταδισμός της ίδιας της οργάνωσης δεν ανταποκρίνεται στην αρχαία ελληνική φιλοσοφία. Έχει νεότερες αποκρυφιστικές τάσεις και διδασκαλίες από τις χώρες της Ανατολής, Κίνα, Θιβέτ. Η αυτογνωσία και στην αρχαία Ελλάδα δεν έχει την πρακτική την οποία αναφέρει η ίδια η οργάνωση. Ας μην παρερμηνεύουμε και ας μην προσπαθούν στο όνομα της αρχαίας ελληνικής θρησκευτικής πίστης, να παρουσιάζεται ως συνεχιστής. Χαρακτηριστικό της Αρχαίας Ελλάδας ήταν η θέα του ανθρώπινου σώματος, η αξία και η ωραιότητα. Ψευδής υποσχέσεις, τάματα περί παραδεισένιας μακαριότητας είναι σκοταδισμός. Αυτός ο σκοταδισμός δημιουργεί πλείστα όσα ψυχολογικά προβλήματα. Κατά δε τον μεγάλο φιλόσοφο Αριστοτέλη, ο Θεός είναι εις. Η εκκλησία ποτέ δεν μπορεί να υιοθετήσει τάσεις, πρακτικές, επιβλαβείς, τόσο πνευματικά όσο και σωματικά. Λέγει την άποψη της δημόσια για την συγκεκριμένη αποκρυφιστική οργάνωση. Και θα την λέγει με τις αποδείξεις που δίνει η ίδια η Ακρόπολης…………
Jonlot...

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά μη δαιμονοποιείτε τα πράγματα. Κι εγώ πηγαίνω στη Νέα Ακρόπολη. Δεν είμαι κανένα πρόβατο. Κάποια πράγματα που μας λένε τα δέχομαι και κάποιοα δεν τα δέχομαι. Έχω κρίση να κρίνω όπως και κάθε άνθρωπος. Εδώ λένε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα και ο κάθε ένας μπορεί να αποφασίσει τι τον εκφράζει. Πέραν όμως αυτού η Νέα Ακρόπολη προσφέρει πολλά όπως διοργανώνει αιμοδοσίες, καθαρίζει παραλίες αφιλοκερδώς, προσφέρει εθελοντικές εργασίες κλπ. Τέλος, το κάθε μέλος προσφέρει όπως μπορεί, είτε με κάποια τέχνη είτε στη βιβλιοθηκη είτε με ψυχαγωγικές εκδηλώσεις κλπ. Εγώ για παράδειγμα ζήτησα και μπήκα στην τεχνική επιτροπή και έμαθα διάφορες εργασιες που θα μου χρησιμέυσουν και για το σπίτι όπως υδραυλικά, ξυλουργικά κλπ. Όλα τα μέλη συνδέονται με μια βαθιά φιλία.
Όπως είπα βέβαια και πιο πάνω δεν υπάρχει καμία προσηλύτιση. Εγώ πολλά πράγματα που μας λένε δεν τα δέχομαι και φυσικά τους το λέω αλλά και πάλι άλλα πολλά πράγματα τα δέχομαι.
Ελευθερία έκφρασης.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...