ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

23 Απρ 2009

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΙΜΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜτΙ


Την καταπληκτική αυτή εικόνα την πήραμε από το ecclesia-baden.blogspot.com


Λάβαμε ένα μήνυμα από το «αδελφό» Blogspot, m-t-i.blogspot.com, που το παραθέτουμε, για να δείξουμε τον τρόμο που κατέχει την Οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά Σκοπιά, να μην αποκαλυφθούν τα κακώς κείμενα της Οργάνωσης. Ότι και να κάνουν όμως, όπως γράφει και ο Rwssel.pblogs.gr, με το διαδίκτυο το έχουν χαμένο το παιχνίδι. Ότι και να κάνει η Σκοπιά δεν μπορεί να εμποδίσει την αλήθεια!


«Τα φασιστοειδή της Εταιρείας Σκοπιά, χτύπησαν το μπλογκ μας!!Αγαπητό μέλος του Pathfinder,Κατά τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που διενεργεί η ομάδα του Pathfinder και έπειτα από καταγγελίες χρηστών, διαπιστώσαμε ότι το περιεχόμενο του Blog σας εμπίπτει στις παραβάσεις που αναφέρονται στο άρθρο «δεοντολογία χρηστών» των όρων χρήσης, όπου αναφέρεται:"..Ενδεικτικά και όχι περιοριστικά δεν επιτρέπεται στους χρήστες να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του Pathfinder.gr για:Ανάρτηση, δημοσίευση, αποστολή, μεταφορά ή χρήση άλλης μεθόδου για την εγκατάσταση λογισμικού ή περιεχομένου κάθε μορφής (κειμένου, εικόνας, ήχου, video, animation) που παραβιάζει οποιαδήποτε δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας οποιουδήποτε φορέα (συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών μυστικών)."Για το λόγο αυτό παρακαλούμε να αφαιρέσετε όλες τις εγγραφές, οι οποίες φιλοξενούν υλικό το οποίο ανήκει στους:1. Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania. http://www.watchtower.org/2 . Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά Ελλάδας Κηφισίας 77 Μαρούσι 210 6197630 Νομικό Γραφείο Μπάμπης Ανδρεόπουλος Στην περίπτωση που η αφαίρεση δεν πραγματοποιηθεί μετά το πέρας 4 ημερών, θα προχωρήσουμε στην προσωρινή απενεργοποίηση του Βlog σας.Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνηση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω e-mail.Με τιμή,Pathfinder Support Team - http://support.pathfinder.gr
ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΦΙΜΩΣΟΥΝ!
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ»

Παρατήρηση: Έχουμε τη χαρά και την τιμή να αναγγείλουμε πως στην θέση του rwssel.pblogs.gr που έγινε στόχος της άνανδρης επίθεσης της Σκοπιάς γεννήθηκε το http://jehovahgr.blogspot.com/. Σιγά να μην έχουμε πρόβλημα με τους λύκους που έρχονται με ένδυμα προβάτου!





ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου.
 

161 σχόλια:

Rwssel είπε...

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

KANANE THN ΛΑΘΟΣ ΚΙΝΗΣΗ:

ΑΝΟΙΞΑΝΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΑΖΙ ΜΟΥ..

(Αφού ο Αρμαγεδδώνας θα αργήσει απ'ότι φαίνεται, έχουμε ΑΠΛΕΤΟ ΧΡΟΝΟ να τους ισοπεδώσουμε)

Χρόνια Πολλά σε όλους τους Γιώργηδες!

Rwssel είπε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Μετά την φασιστική επίθεση των Ιεχωβάδων στο αντίστοιχο μπλογκ μας στον Pathfinder (rwssel.pblogs.gr) το οποίο ήταν πολύ ψηλά στα rankings στο google για την αναζήτηση θεμάτων σχετικά με τους "Μάρτυρες του Ιεχωβά" και προφασιζόμενοι παραβίαση ..πνευματικών (!) δικαιωμάτων της "Εταιρείας" επειδή περουσιάζαμε ντοκουμέντα από τις εκδόσεις τους, μάλλον θα καταφέρουν να το κλείσουν.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ θερμά, όλα τα μπλογκς σχετικού (ή μη) να μας βάλουν ώς δεσμό στις ιστοσελίδες τους, προκειμένου να επανακτήσουμε την θέση μας στις μηχανές αναζήτησης.

Ευχαριστώ

Dr Rwssel

Παρακαλώ να διαδωθεί σε όλα τα χριστιανικά ιστολόγια.

Ο φασισμός της αμερικανοκίνητης αίρεσης, δεν θα περάσει στην Ελλάδα!

pilotos91 είπε...

Αυτή είναι η "χριστιανική" συμπεριφορά της εταιρίας Σκοπιάς ! Ιδεολογική τρομοκρατία, απειλές, δικαστήρια ( εντός και εκτός από αυτήν ) με στόχο να τρομοκρατήσει και όσους είναι μέσα και όσους τολμούν να φέρουν αντιρρήσεις στη "θεοκρατική κυβέρνηση".

Εδώ δεν υπάρχει πλέον η "αγάπη" μεταξύ μας ... Εδώ υπάρχει η εξόντωση του "αποστάτη", με κάθε μέσο, ακόμα και με τέτοιες φασιστικές μεθόδους φίμωσης ! Κάθε ένας που στέκεται εμπόδιο στα σχέδια της Σκοπιάς πρέπει να εξοντωθεί, να φιμωθεί. Από την άλλη, τα "διαβολικά κράτη" και οι υπηρεσίες τους πρέπει να δίνουν γη και ύδωρ στην εταιρία Σκοπιά και να στρέφονται εναντίον των άλλων μελών της κοινωνίας, τα οποία είναι, πλέον, β' κατηγορίας πολίτες ! Έτσι και στην Ελλάδα βιώνουμε το ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΟ και ΟΡΓΟΥΕΛΙΚΟ πνεύμα της Σκοπιάς, που ήδη γνωρίζουν οι ΗΠΑ και ο Καναδάς με λογοκρισία σε ιστοσελίδες πρώην μαρτύρων του Ιεχωβά.

Αυτά όλα, όμως, δείχνουν ποιος είναι ο "αγγελικός κόσμος" της Σκοπιάς και τι περιμένει όσους μπουν σε αυτόν και θελήσουν μετά να φύγουν ! Η βιτρίνα της Σκοπιάς έπεσε, με τη λογοκρισία και τις απειλές φίμωσης. Κάθε ελεύθερος πολίτης και κάθε ελεύθερος Έλληνας μπορεί να καταλάβει πια με τι έχει να κάνει !

Ντροπή και Αίσχος είναι τα μόνο που μου έρχονται να φωνάξω.

Χρήστο, εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, να δηλώσουμε ΟΛΟΙ οι Ορθόδοξοι αντιρρησίες συνείδησης... Να δούμε, μετά, τις αντιδράσεις τους !!!

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους για μια ακόμη φορά η ΣΚΟΠΙΑ δείχνει το πραγματικό φασιστικό της πρόσωπο!!!

Φίλε ΜΤΙ κάνε το εξής απλό κόλπο:
Δημιούργησε όσο πιο γρήγορα μπορείς πολλά ιστολόγια στο www.blogspot.com και βάλε εκεί αντίγραφα του ιστολογίου σου.
Οι server βρίσκονται στην Αμερική και η οι Ελληνικοί νόμοι δεν ισχύουν!!!
Μετά διαφήμισε τα νέα blog στο υπάρχον blog σου.

Το έκανε και κάποιος άλλος που είχε το ίδιο πρόβλημα με τον pathfinder και ενώ έκλεισαν πολλαπλασίασαν τις επισκέψεις του.

Είμαστε όλοι μαζί σου, ενάντια στην φίμωση του ελεύθερου λόγου που προσπαθεί να επιβάλει η οργάνωση ΣΚΟΠΙΑ.

Πέτρος

Ανώνυμος είπε...

Θα προσπαθήσω να σου βρω servers στη Ρωσσία και στην Κίνα και άντε μετά να διαμαρτυρηθούν οι φασίστες της Σκοπιάς....

Πέτρος

mti είπε...

χαχαχα!

Ε, όχι και Κίνα!

Παιδες, σας παρακαλώ, βάλτε συνδέσμους σε όλα τα μπλογκς, ιστοσελίδες, facebook και οτι άλλο νομίζετε!

ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΖΩ ΤΙΠΟΤΕ απο το Παθ, ακόμα και αν μου κάνουν μήνυση.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ της Σκοπιάς, δεν θα περάσει.-

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα σου κάνουν μήνυση.
Θα υποχρεώσουν με εξώδικο τον παθ να σε κλείσει.
Το σημαντικό είναι να μάθουν όλοι ποιοι είναι στην πραγματικότητα οι Ιεχωβίτες.
Zougla, protothema, press-gr, troktiko κ.λ.π.
Ας στείλουμε σε όλους το θέμα που έχει ανακύψει.

Πέτρος

Rwssel είπε...

To ξέρω ότι δεν θα κάνουν μήνυση!Άλλωστε ΔΕΝ υπάρχει αδίκημα. Επιπλέον, θα πρέπει να αποδείξουν ότι έχασαν έσοδα λόγω ύπαρξης ηλεκτρονικού υλικού!

Για να δούμε τι θα κάνει το Παθ

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε; Αφήσανε οι ΜτΙ τα γλυκανάλατα χαμόγελα καλοσύνης που τους εκπαιδεύουν μια ζωή να έχουν, για να δείχνουν στον κόσμο πόση "αγάπη" έχουν μέσα τους;

Αλλά έτσι είναι. Όπως, όταν πάει κάποιος να φύγει από αυτούς και δείχνουν τα δόντια τους, το ίδιο και τώρα...

Rwssel είπε...

το jehovahgr.blogspot.com είναι μόνο η αρχή της αντεπίθεσης.

NO PASARAN

Ανώνυμος είπε...

"Επιπλέον, θα πρέπει να αποδείξουν ότι έχασαν έσοδα λόγω ύπαρξης ηλεκτρονικού υλικού!"

Χαχαχα φοβερό!!!
0 από 0 = 0

Προβλέπεται πολύ μεγάλη πατάτα!

Πέτρος

Rwssel είπε...

Μιλάμε για να φτάσουν σε αυτό το σημείο, πρέπει να έχουν φάει ΜΕΓΑΛΗ φόλα!

210 6197630 Νομικό Γραφείο Μπάμπης Ανδρεόπουλος

Πάρτε κανα τηλέφωνο για φάρσες..θα τους πάρω από Δευτέρα να τους ρωτήσω πότε έρχεται ο Αρμαγεδδώνας

xhomo.religiosus είπε...

Να ρωτήσω:

1) Έχει ο εκδότης ενός έργου τα πνευματικά δικαιώματα του έργου του;

2) Εφόσον ναι, όταν κάποιος δημοσιεύει χωρίς την άδεια του ολόκληρο το έργο, είναι παράνομος ή όχι;

3) Εφόσον είναι, γιατί διαρρηγνύετε τα ιμάτιά σας για μια παράνομη και ανήθικη πράξη;

4) Όταν θα περάσουν τα 70 χρόνια και δεν θα έχουν ανανεωθεί τα πνευματικά δικαιώματα του έργου αυτού, θα μπορείτε ελεύθερα να το δημοσιεύσετε.

Όπως ακριβώς έχει συμβεί με το Πηδάλιον: http://anemi.lib.uoc.gr/metadata/3/0/a/metadata-39-0000123.tkl

Συνεπώς, όχι μόνο δεν πρόκειται περί "φίμωσής" σας αλλά πρόκειται για σοβαρή παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων που άδικα και καταχρηστικά προσπαθείτε να υποστηρίξετε φωνασκώντας.

Φιλικά, xhomo.religiosus

Ανώνυμος είπε...

Τι μας λες βρε έξυπνε;
Δεν σε πειράζει η κατακρεούργηση την αγίας γραφής από την εταιρία Σκοπιά και μιλάς για καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων των υποπροϊόντων της;
Δηλαδή τι ζητά; Την αποκλειστική διανομή των δωρεάν φυλλαδίων της;
Εμείς να την βοηθήσουμε θέλουμε βάζοντάς τα και στο internet.
Χάρη μας χρωστά!!!

Η εταιρία Σκοπιά με αυτές τις απειλές της δεν έκανε τίποτα παραπάνω από το επιβεβαιώθεί για μία ακόμη φορά ότι είναι ΕΤΑΙΡΙΑ!!!

Πέτρος

Νίκος είπε...

Έχει δίκιο ο Πέτρος.

Η Καινή Διαθήκη είναι δημιούργημα της Εκκλησίας των 4ων πρώτων αιώνων.

Με ποιο δικαίωμα μια αμερικάνικη θρησκευτική εκδοτική εταιρία χρησιμοποιεί την Καινή Διαθήκη, και πρσευβεύει δοξασίες που απορρίπτουν τα 98/100 των σημερινών Χριστιανών, ανεξαρτήτου ομολογίας ;

Αφού, λοιπόν, στα έντυπά της ερμηνεύει την Καινή Διαθήκη, θα δεχτεί ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ πάνω στις απόψεις της και δεν υπάρχει copy.

Η ίδια η εταιρία από ποιόν ζήτησε άδεια, για όσες παραπομπές κάνει σε άλλα βιβλία, παλιά και σύγχρονα ;

Προτείνω, αν συνεχιστεί η δίωξη και η φίμωση, να αναλάβουν νομικοί να εξετάσουν κάθε παραπομπή της Εταιρίας σε Πατέρες της πρωτοχριστιανικής Εκκλησίας, σε άλλους συγγραφείς, εκδότες κλπ και να ζητηθούν ανάλογες απαγορεύσεις. Να ζητήσουμε αντίστοιχα να μη γίνεται καμία αναφορά στην Ορθόδοξη Εκκλησία και στα πιστεύω της μέσα στα έντυπα της Σκοπιάς, ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ.

ΗΔΗ ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΩ ΝΟΜΙΚΑ αν αποτελεί παραβίαση ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ, η είσοδος πλασιέ της Σκοπιάς σε μονοκατοικίες και πολυκατοικίες ή θα πρέπει, αλλιώς, να βάλουμε ΟΛΟΙ ταμπέλες ή αυτοκόλλητα που να ζητάμε να μην μας ενοχλούν οι ΠΛΑΣΙΕ της Εταιρίας. Αυτό να το δουν και οι διαχειριστές πολυκατοικιών, αν συνεχιστεί η φίμωση των μπλογκ που ασκούν κριτική στην Εταιρία Σκοπιά.

Rwssel είπε...

xhomo.religiosus,

ακούς τί λες?

την έννοια fair use την ξέρεις? άμα ήταν έτσι, όλα τα ΜΜΕ θα ήταν διαρκώς στα δικαστήρια..

ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΥΛΙΚΌ ΠΟΥ ΜΟΙΡΆΖΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ (θεός φυλάξει) ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΑΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ.

Επίσης, ΝΤΡΟΠΗ σε όσους ιθύνοντες της Ορθόδοξης εκκλησίας μας δεν αντιδρούν ακόμα σε αυτήν την πρόκληση της Φασιστο-Ψευδοπροφητο-Σκοπιάς

Ανώνυμος είπε...

Θα μπορούσε να μου εξηγήσει κάποιος για ποιο λόγο οι ορθόδοξοι διακατέχονται από το σύνδρομο Παπαρήγα;
Για ποιο λόγο ασχολείστε με μια αίρεση που αριθμεί μόλις 20.000 πιστούς στην Ελλάδα και μόλις 7 εκ. παγκοσμίως; Κολλάτε μ' αυτούς όπως κολλάει και πορώνεται η Παπαρήγα με τα γκρουπούσκουλα της άκρας και λοιπής αριστεράς αφήνοντας Πασοκ και ΝΔ σχεδόν στο απυρόβλητο.
Συμπεραίνω πως η Ορθοδοξία αδιαφορεί για τα δισεκατομμύρια βουδιστών ινδουϊστών ισλαμιστών αλλά και άθεων και στοχοπροσηλώνεται στον πόλεμο κατά της ανάξιας λόγου αιρεσούλας των ΜτΙ. Για ποιο λόγο;

Αthriskos

Ανώνυμος είπε...

Ας προσφύγει το Ελληνικό παράρτημα της Σκοπιάς στα δικαστήρια για να ξεφτιλιστεί τελείως!!!

Θα πρέπει να δηλώσουν ότι είναι κερδοσκοπική επιχείρηση, αφού για υλικό μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα είναι ΝΟΜΙΜΗ η δίκαιη χρήση (fair use).

Γέλια που θα πέσουν...

ΜΤΙ είμαστε μαζί σου
Πέτρος

Νικόλαος είπε...

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όσους δεν τα έχω πει!


Αγαπητέ Άθρησκε,

Κατά τον ίδιο τρόπο θα μπορούσα και εγώ να σας ρωτήσω γιατί εσείς ασχολείστε με εμάς που ασχολούμαστε με τη Σκοπιά. Εσάς δεν σας βρομάει τίποτα με τη φίμωση που επιχειρεί η εταιρεία Σκοπιά; Θέλετε να ανοίξετε εσείς μία ιστοσελίδα και να έρθει μία εταιρεία με το «έτσι θέλω» και να σας την κλείσει;

Η εταιρεία Σκοπιά τόσες ανυπόστατες κατηγορίες δεν γράφει στα φυλλάδιά της και εμείς πρέπει να της πληρώσουμε και πνευματικά δικαιώματα μόνο και μόνο για να τις σχολιάσουμε; Τόσες ιστοσελίδες εμετικού περιεχομένου εναντίον της Ορθοδοξίας υπάρχουν ―τις οποίες σημειωτέον δεν έχουν πρόβλημα να χρησιμοποιούν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά― και είδατε εσείς κανένας να ασχολείται μαζί τους; Ο άλλος π.χ. πάει και ανοίγει ολόκληρο ιστολόγιο(!!!) για να χλευάζει τον ταπεινό γέροντα Παΐσιο και εσείς μας λέτε ότι δεν υπάρχει λόγος να ασχολούμαστε με την αμερικανοκίνητη Σκοπιά; Γιατί δεν πάτε να γράψετε αντίστοιχα σχόλια στο blog που ασχολείται με τον... γέροντα Παΐσιο και έρχεστε μόνο εδωπέρα;

Υ.Γ.: Κατά τον ίδιο τρόπο που εκείνοι απαιτούν από τους Ορθοδόξους, ζητώ και εγώ να μας πουν οι κ.κ. Μάρτυρες του Ιεχωβά σε ποιο χωρίο της Αγίας Γραφής στηρίζουν αυτές τις κινήσεις φίμωσης της αντίθετης γνώμης.

Rwssel είπε...

Ο Πόλεμος θα γίνει πυρηνικός πλέον.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΜΕ ΜΑΝΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

"ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ" ΣΚΟΠΙΑ εκδίδει η Εταιρεία Σκοπιά και ΦΥΣΙΚΑ αναγνωρίζει ΚΑΝΟΝΙΚΑ την ..."Μακεδονία"..

http://m-t-i.blogspot.com/2008/08/donian-ntokoymento.html

http://m-t-i.blogspot.com/2009/02/blog-post_10.html

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικά βρίσκω απίστευτα διασκεδαστικό το μίσος, τις κατινιές και γενικότερα την αντιπαράθεση ανάμεσα στις διάφορες παραλλαγές της ιουδαϊκής αίρεσης που ίδρυσε ο Παύλος, στην προσπάθειά τους να αποδείξουν πως αυτοί (και όχι οι άλλοι) είναι οι πιστοί του θεού της αγάπης.

Εσάς σας πειράζει που κάποιος (που πιθανότατα δεν ξέρει ούτε η μάνα του τι γράφει) δυσφημεί τον Παΐσιο και δεν σας πειράζει που πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι πιστεύουν πως ο Ιησούς ήταν ένας κοινός προφητάκος και η μάνα του πολύτεκνη; Γι αυτό σας λέω πως πάσχετε από το σύνδρομο της Παπαρήγα. Μη χάσει κανένα ψηφαλάκι από άλλες αριστερές παρατάξεις. Έτσι και σεις.

Athriskos

Νικόλαος είπε...

Όσον αφορά το μίσος, τις κατινιές και τις ακρότητες, ξέρετε καλύτερα από μένα ότι μπορείτε να τα βρείτε και σε άλλα ιστολόγια, όχι μόνο σε αυτά των Ορθοδόξων. Υπάρχουν αντίστοιχα αντι-ορθόδοξα ιστολόγια, ή ευαισθητοποιημένα πολιτικά ιστολόγια που μπορούν να σας διασκεδάσουν κατά τον ίδιο τρόπο, αλλά εσείς έχετε κόλλημα με τους Ορθοδόξους.

Βεβαίως και νοιαζόμαστε και για τα δισεκατομμύρια των αλλόδοξων. Γι' αυτό και ασχολούμαστε με τη Σκοπιά και τον Προτεσταντισμό γενικότερα. Όταν βλέπει κανείς χιλιάδες προτεσταντικές αιρέσεις που όλες ισχυρίζονται ότι έχουν το Άγιο Πνεύμα και καθεμία διδάσκει διαφορετικά πράγματα από την άλλη, όταν έχεις τη Σκοπιά να διδάσκει σε κάθε έκδοσή της διαφορετικά πράγματα και να μιλάει για θεοπνευστία και όταν διαστρεβλώνει το Ευαγγέλιο, τότε πώς ο άλλος να προσεγγίσει τον Χριστό;

Και δεν μαζεύει ο Χριστός ψήφους, μαζεύει ψυχές. Μία ψυχή αξίζει όσο όλος ο κόσμος. Και αν σας αρέσει να γελάτε μαζί μας, γελάστε όσο θέλετε τουλάχιστον με μένα. Όταν ο γέροντας Παΐσιος γράφει σε μία πλάκα στον τάφο του για «την άθλια ψυχή του», τότε φανταστείτε πόσο άθλιος μπορεί να είμαι εγώ.


Υ.Γ.: Όσον αφορά τη Σκοπιά που βάζει το Pathfinder να μεσιτεύσει για το κλείσιμο του αντιχιλιαστικού ιστολογίου, αντί να κάνει ευθύ διάλογο ή στην χειρότερη περίπτωση μια δικαστική διαμάχη, μου θυμίζει τους Φαρισαίους που έβαλαν τον Πιλάτο να σταυρώσει τον Χριστό.

Ανώνυμος είπε...

Νικόλαος: Όσον αφορά το μίσος, τις κατινιές και τις ακρότητες, ξέρετε καλύτερα από μένα ότι μπορείτε να τα βρείτε και σε άλλα ιστολόγια, όχι μόνο σε αυτά των Ορθοδόξων. Υπάρχουν αντίστοιχα αντι-ορθόδοξα ιστολόγια, ή ευαισθητοποιημένα πολιτικά ιστολόγια που μπορούν να σας διασκεδάσουν κατά τον ίδιο τρόπο, αλλά εσείς έχετε κόλλημα με τους Ορθοδόξους.

Ξέρετε, εκείνα δεν είναι τόσο διασκεδαστικά γιατί δεν υποστηρίζουν ότι αγαπούν τον εχθρό τους. Ειλικρινά βρίσκω αφάνταστα διασκεδαστική την εκδήλωση της αγάπης σας προς τους μτΙ (και αντιστρόφως) που υποθέτω πως δεν είναι καν εχθροί σας ή μήπως είναι αντίχριστοι και σατανιστές (επίσης και αντιστρόφως); Ώρες ώρες με μπερδεύετε ;-)


Νικόλαος: Και δεν μαζεύει ο Χριστός ψήφους, μαζεύει ψυχές. Μία ψυχή αξίζει όσο όλος ο κόσμος. Και αν σας αρέσει να γελάτε μαζί μας, γελάστε όσο θέλετε τουλάχιστον με μένα.

Για την ψυχή των μτΙ παλεύετε; Εντάξει, σας πιστεύω αν και μου δίνετε την εντύπωση πως απλώς να επιβεβαιωθείτε προσπαθείτε και να κερδίσετε καταρρίπτοντας τα επιχειρήματά τους (και τους ίδιους).


Νικόλαος: Όταν βλέπει κανείς χιλιάδες προτεσταντικές αιρέσεις που όλες ισχυρίζονται ότι έχουν το Άγιο Πνεύμα και καθεμία διδάσκει διαφορετικά πράγματα από την άλλη, όταν έχεις τη Σκοπιά να διδάσκει σε κάθε έκδοσή της διαφορετικά πράγματα και να μιλάει για θεοπνευστία και όταν διαστρεβλώνει το Ευαγγέλιο, τότε πώς ο άλλος να προσεγγίσει τον Χριστό;

Είδατε λοιπόν; Για ποιο λόγο ο Γιαχβέ δεν ξεκαθάρισε τα πράγματα ώστε να μην υπάρχουν περιθώρια παρερμηνείας; Αντί να περιγράφει με τόσες λεπτομέρειες το πώς να κατασκευάσουν το θυσιαστήριό του τη σκηνή του μαρτυρίου και τα ράσα των Λευϊτών, δεν μπορούσε να είναι πιο αναλυτικός και σαφής στο θέμα της τριαδικότητας και σε άλλα δογματικά θέματα ώστε να μη δημιουργηθεί (εξ αρχής μάλιστα) το μπάχαλο των αιρέσεων;

Athriskos.

Νικόλαος είπε...

Αν ήταν τόσο απλά τα πράγματα, φίλε μου, δεν θα χρειαζόταν καν να ζούμε σε αυτήν την μάταιη ζωή και να σηκώνουμε τον σταυρό του ο καθένας μας (μικρό ή μεγάλο). Θα πηγαίναμε κατευθείαν στον παράδεισο. Θα τα είχε φτιάξει ο Κύριος όλα τέλεια, αλλά στη γραφή λέει:

και είδεν ο Θεός τα πάντα, όσα εποίησε, και ιδού καλά λίαν. (Γένεσις α' 31)

Δεν μιλάει για τέλεια κτίση. Ακόμα δεν έχει γίνει τέλεια η κτίση. Και λόγω της αμαρτίας μας, εμείς την κάνουμε χειρότερη. Θα μου πεις και γιατί μας έφτιαξε έτσι ο Θεός; Μα αυτή είναι η δύναμή μας: το αυτεξούσιο. Μπορούμε να διαλέξουμε είτε το Θεό ―όχι σαν δυνάστη, όπως τον βλέπουν οι παπικοί, αλλά σαν φίλο (Ιωάν. ιε' 15)―, είτε κάποιον άλλον.

Η εκλογίκευση του Θεού δεν μας βοηθάει. Αν θα μπορούσαμε να Τον κατανοήσουμε πλήρως, τι σόι Θεός θα ήταν; Η Ορθόδοξη θεολογία διδάσκει ότι ο Θεός είναι μεν ακατάληπτος, αλλά είναι μεθεκτός, δηλαδή μπορούμε να «μεθύσουμε» από Αυτόν και έτσι να Τον βιώσουμε. Αν δεν έχουμε αυτή την εμπειρία, στεναχωριόμαστε ―σε αυτό οφείλεται και το τεράστιο ποσοστό της κατάθλιψης. Άλλωστε όπως έλεγε και ο γνωστός γιατρός κ. Ανευλαβής, σχολιάζοντας το γεγονός της δολοφονίας του Αλέξη: «χωρίς Θεό, όλα επιτρέπονται».

Ανώνυμος είπε...

Ειναι δυνατον βρε παιδια να τους πειραξε τοοοοοσο η αναρτιση copyrighted υλικου?
Ε δεν ειμαι και παιδακι ουτε γεννηθηκα χτες ουτε θα μου μαθουν τωρα τα γραμματα.
Ε ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ? να πιστεψω τετοιο πραγμα?
απλα πραγματα τους πειραζει το εν λογω blog.
Ωχ ωχ ωχ ωχ φανταζομαι πως θα οριονται οι επισκοποι και πρεσβυτεροι τους στις συναξεις.
Ειδικα καποιοι φανατικοι παλιοι μπαζμενοι στα πραγματα.

"Μηηηη μπενετεεε στο ινερτνεεεετ. Ειναι εργαλειο του διαβολοουυυυυ. Αυτα τα ατιμα τα
computeeeeers. σπαστε τααααα. "

Αν και πολλοι μαρτυρες συνηθως επιλεγουν και προτιμουν τον λογικο και
πραο τροπο συζητησης πανω σε θεματα οπως και αυτο του ιντερνετ οπως και πολλων αλλων υπαρχουνε ακομη εκεινοι οι καποιοι motivational speakers που βαρανε τον ρολο τους μεσα στην οργανωση και τον βαρανε καλα!!!

Περαν αυτου περι συνδρομου παπαρηγα θα ηθελα να πω.Αντε εμεις οι ορθοδοξοι εχουμε το συνδρομο της παπαρηγα και τα βαλαμε με τους μαρτυρες του ιεχωβα και τους λιθοβολουμε
χωρις οικτο απο φοβο μη χασουμε οπαδους και τα πηραμε και στο κρανιο σαν φανατκοι Ελληναρες που ειμαστε και καναμε και blog.

Οι ξενοι ρε παιδια που κανουν τα ιδια οι οποιοι πριν γινουν μαρτυρες προερχονταν απο πασης φυσεως θρησκεια (γνωστο το πανδαιμονιον ποικιλιας θρησκειων και αιρεσεων στην αμερικη και αλλα δυτικα κρατη) απο ποιο συνδρομο πασχουν αυτοι???

ολοκληρο σιτε υπαρχει to free minds αν δε κανω λαθος και τοσα αλλα με ιστοριες για αγριους απο πρωην ΜΤΙ.

Γιατι τους βαζεις τους σχολιαστες αθεε μου σε ενα τσουβαλι ολους? Προσωπικα αισθανομαι οτι με προσβαλλεις εμενα και την νοημοσυνη μου.

αιρεση εβραικη ο χριστιανισμος ε? Ειλικρινα ποτε δε το ειχα σκεφτει ετσι. χαχαχαχαχχα

Ειναι και αυτο μια αλλη οπτικη γωνια.

Δεν ειμαστε δλδ παρα μονο ετσι που παμε η αιρεση, της αιρεσης την αιρεση ω αιρεση!!!!

Και αν το παμε πολυ πολυ πισω και το ψαξουμε πολυ πιο πριν ακομη και απο την εποχη των δεινοσαυρων θα καταληξουμε στο γνωστο

Εν αρχη ην το χαος!!! Η αληθινη θρησκεια δλδ απο οπου προηλθαν ολα τα αλλα και οι αιρεσεις μαζι.

Εχεις αναρωτηθει ποτε γιατι βρε αδερφε αυτοι οι ΜΤΙ εδω στο ελλαδα μας τα χουνε τοσο πολλοι με τους ορθοδοξους...να δεις τι θαψιμο τρωνε εμμεσως αλλα και αμεσα πολλες φορες στις συναξεις τους. Γιατι λυσαξανε μονο με ενα μερος της Βαβυλωνας της μεγαλης και οχι με ολη τη Βαβυλωνα.

Που ειναι τα λαθη των μουσουλμανων ΜΤΙ? Που ειναι τα δογματικα λαθη τους? Γιατι δε μας μιλας για αυτα και δεν κοπανας τοσα και τοσα τραγελαφικα που κανουνε?

Απαντηση: τι τον ενδιαφερει τον ανθρωπο να κατσει να χασει θερμιδες και φαια ουσια τζαμπα να μιλησει για πραγματα που δε θα χουνε οφελος (γιαυτον!!!)

Δε θελει μονο να επιτεθει το θρησκευτικο ψευδος αλλα την εξουσια (wink wink) αυτο τον απασχολει τον ανθρωπο αυτο τον φοβιζει αυτος που εχει την εξουσια (θρησκευτικη στην προκειμενη περιπτωση) αυτος που χειραγωγει το πληθος του λαου του τοπου στον οποιο βρισκεται.

Προφανως ο τουρκος, παραδειγματος χαρη (δινουμε ενα παραδειγμα μουσουλαμνικου κρατους τωρα) ΜΤΙ θα κανει το αντιστοιχο με την εκειπερα θρησκευτικη εξουσια. Σιγα μη κατσει ο τουρκος ΜΤΙ να ασχοληθει με τετοιο μενος με την ορθοδοξια. Αλλα και γιατι να το εκανε δε θα ειχε καμια μα καμια απηχηση στον τουρκο που θα προσπαθουσε να αλλαξει.

Για να μη σας πω (κινδυνολογω τωρα) οτι μπορει να βλεπουν τους εαυτους τους και στην ιδια βαρκα με τους αλλους χριστιανους εκει περα μιιας και οι ΜΤΙ στην Τουρκια δεεεεεεν εχουνε τα καλουδια που εχουν οι ΜΤΙ στον δυτικο κοσμο. Το ξυλο που κινδυνευει να φαει αν αρνηθει να πιασει οπλο δε λεγετε...... Οταν οι τουρκοι ακουνε χριστο .... τι? αλλαξες? εκει να δειτε μισαλλοδοξια μικρομυαλια πεισμα και φανατισμο.

Και εσυ ελληνα ΜΤΙ θυχτικες τοσο πολυ δηθεν απο τη χρηση του copyrighted υλικου σου???
Ας κανχασω!!!
Ο ομοθρησκος σου τουρκος η και ακομη αραβας δεν εχει τετοιες πολυτελειες και εσυ τις εχεις γιατι? Αναρωτηθηκες ποτε? ΟΧΙ!!! Να λες και ευχαριστω στο Θεο που ειχες την τυχη να γεννηθεις εδω και σε τετοιο χρονο που μπορεις να υποστηριξεις το πιστευω σου.

Ετσι λοιπον πιστευω να καταλαβατε το ΓΙΑΤΙ η ορθοδοξια δεχεται τετοιο χτυπημα και οχι πχ οι προτεσταντες, οι μεθοδιστες, οι ευαγγελικοι της ελλαδος μας.

ΜιοΜιο

Ανώνυμος είπε...

Αυτο που θα ηθελα να πω στα ατομα που εχουν ξεκινησει αυτην την δουλεια...
παιδια αν πραγματικα το κανετε με σκοπο να κρινετε επικοδομοιτικα την Εταιρεια Σκοπια
καντε το με εξυπνο και σωστο τροπο. Αυτον θα τον βρειτε εσεις μεγαλα παιδια εισαστε.

κανετε κατι που να κρατησει στον χρονο και οχι να σβησει ειτε λογω ανοησιων περι copyright
ειτε γιατι θελετε να βγαλετε καποιον στιγμιαιο θυμο που σε βαθος χρονου θα σβησει και ετσι θα κανετε αυτους να χαιρονται...αυτο περιμενουν φυσικα να ξεθυμανει το ολο πανιγυρι Αλλωστε για αυτους δεν ειμαστε τιποτα παρα το εργαλειο του διαβολου που τουσ προκαλει εναντιωση προσωρινα αλλα ο θεος που ειναι μαζι τους θα μας σωπασει και εμας και αυτον και αυτοι θα βγουν νικητες. Οπως παντα!!!

Δεν θελω να νικησω κανενα ουτε να νικηθω. Το στομα μου ομως ποτε δε μπορεσε κανεις να το κλεισει ουτε να υποτιμησει την νοημοσυνη μου προσπαθωντας να μου πουλησει φουμαρα και να με κοροιδεψει.

Οποιος προσπαθησε απετυχε.

Ουτε και ειμαι φανατικος οπαδος καμιας θρησκειας θα τα ελεγα αυτα ακομη και αν λεμε τωρα οι ΜΤΙ συνθικολογουσαν και συνεργαζονταν με την ορθοδοξια. science fiction movie??? Σε αυτη την τρελλη εποχη που ζουμε ολα ειναι πιθανα. Και ολα τα περιμενω. Δε θα με επηρεαζαν στο ελαχιστο. Ειλικρινα!!!

ΜιοΜιο

Rwssel είπε...

Ζητούνται ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ για το blog jehovahGR.blogspot.com

email: exmtigr@gmail.com

Ανώνυμος είπε...

Νικόλαος: Άλλωστε όπως έλεγε και ο γνωστός γιατρός κ. Ανευλαβής, σχολιάζοντας το γεγονός της δολοφονίας του Αλέξη: «χωρίς Θεό, όλα επιτρέπονται».

Να συμπληρώσω μόνο πως ... «στο όνομα του Θεού συνέβησαν και συμβαίνουν πολλά ανεπίτρεπτα».

Athriskos.

Ανώνυμος είπε...

:αιρεση εβραικη ο χριστιανισμος ε? Ειλικρινα ποτε δε το ειχα σκεφτει ετσι. χαχαχαχαχχα

Ειναι και αυτο μια αλλη οπτικη γωνια.

Δεν ειμαστε δλδ παρα μονο ετσι που παμε η αιρεση, της αιρεσης την αιρεση ω αιρεση!!!!

-> Αίρεση του ιουδαϊσμού ο χριστιανισμός αλλά και ο ισλαμισμός. Στον ίδιο θεό, τον θεό του Αβραάμ δεν πιστεύουν και οι τρεις; Κι αφού ο ιουδαϊσμός ήταν αρχαιότερος, δεν είναι παρά τέκνα του (αιρετικά) και ο μεν και ο δε. ;-)

Athiskos.

Ανώνυμος είπε...

:Ο ομοθρησκος σου τουρκος η και ακομη αραβας δεν εχει τετοιες πολυτελειες και εσυ τις εχεις γιατι? Αναρωτηθηκες ποτε? ΟΧΙ!!! Να λες και ευχαριστω στο Θεο που ειχες την τυχη να γεννηθεις εδω και σε τετοιο χρονο που μπορεις να υποστηριξεις το πιστευω σου.

Συγγνώμη αλλά .... ζητάτε από τον π.χ. Γιώργο ΜτΙ να πει ευχαριστώ που δεν είστε φασιστοτραμπούκοι αλά Τούρκα;
Μήπως καλύτερα να ζητούσατε εσείς συγγνώμη που δυστυχώς δεν έχετε φτάσει ακόμα το επίπεδο ανεκτικότητας και σεβασμού της θρησκευτικής διαφορετικότητας άλλων ευρωπαϊκών χωρών και πού και πού σας βγαίνει ένας ψιλοτραμπουκισμός τύπου Χαλκιδικής;

Φιλικά πάντα. Athriskos.

pilotos91 είπε...

Αγαπητέ άθρησκε,

πρώτα από όλα να σημειώσω κανείς μας δεν αρνήθηκε τη σύνδεση του Χριστιανισμού με την ιουδαϊκή θρησκεία, αφού η παλιά Διαθήκη αναφέρεται στον Μεσσία, τον Ιησού Χριστό.

Τα υπόλοιπα περί Παλιάς Διαθήκης και τη θέση της στην Ορθόδοξη Εκκλησία δεν υπάρχει χρόνος να αναπτυχθούν.

Αλλά σίγουρα δεν ασκούμε την ίδια λατρεία, όπως οι Ιουδαίοι στη Παλιά Διαθήκη ή όπως οι μάρτυρες του Ιεχωβά τον 20ο αιώνα. Εμείς πιστεύουμε και ομολογούμε τον αποκεκαλυμμένο Μυστήριο του Τριαδικού Θεο.

Στην Ορθόδοξη Εκκλησία υπάρχουν 7 Μυστήρια και πολλές αγιαστικές πράξεις που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΑΙΡΕΣΗ του κόσμου. Αυτό αποτελεί το τεράστιο χάσμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας με τις θρησκείες και τις αιρέσεις. Κατά συνέπεια, ουδεμία σύγκριση δεν μπορεί να γίνει ανάμεσα στην Εκκλησία και τις όποιες άλλες θρησκείες και αιρέσεις.

Η θεωρία σου, τώρα, περί σεβασμού των άλλων θα είχε σαφέστατα μια βάση, αν θέτονταν πάνω στη βάση του ΑΛΛΗΛΟΣΕΒΑΣΜΟΥ. Πραγματικά κάθε άνθρωπος έχει κάθε δικαίωμα να πιστεύει ότι θέλει, ακόμα και ότι μια αμερικάνικη εκδοτική εταιρία είναι η μόνη "νόμιμη κυβέρνηση του Θεού" στη γη και ότι οφείλει τυφλή υπακοή σε αυτή. Μπορεί να τα λέει και να τα πρεσβεύει μέσα στους 4 τοίχους των αιθουσών του.

Από τη στιγμή, όμως, που βγαίνει στους δρόμους, έρχεται στα σπίτια μας, δεν δέχεται να τακτοποιήσει ( στα πλαίσια της ισότητας ) τις υποχρεώσεις του απέναντι στο ελληνικό κράτος, αλλά μέσα από έντυπά του προσβάλει την Εκκλησία και τα ιερά σύμβολά της , την πίστη της, την ελληνική σημαία, το ελληνικό κράτος, θα ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ και να μην προστρέχει σε νομικά τεχνάσματα, περί "πνευματικής ιδιοκτησίας" . Με απλά λόγια η Σκοπιά πρέπει να αποφασίσει είτε να λειτουργεί ως "γνωστή θρησκεία" , άρα θα δέχεται τη κριτική στα έντυπά της ή θα λειτουργεί ως "εταιρία" ( με βάση την ελληνοαμερικανική συμφωνία εμπορίου του 1952 ), οπότε αφού έχει "πνευματικά δικαιώματα", θα πρέπει να καταβάλλει τους μισθούς και να πληρώσει στα ασφαλιστικά ταμεία ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ για τα πρώην και νυν μέλη της, θα πρέπει να μην έχει πλέον φοροαπαλλαγές, αλλά να φορολογείται ως κανονική εκδοτική εταιρία, με καταβολή ΦΠΑ και έλεγχο των οικονομικών της, καθώς και την νόμιμη εισαγωγή και εξαγωγή συναλλάγματος στο εξωτερικό, δηλαδή στις ΗΠΑ.

Επιπλέον, αφού διεκδικεί "πνευματικά δικαιώματα" θα πρέπει να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος στα έντυπά της και στις αναφορές της σε άλλα βιβλία, εγκυκλοπαίδειες, συγγραφείς, για να διαπιστωθεί αν έκανε ζήτησε άδεια για τις παραπομπές της.

Τέλος, θα πρέπει να αναζητηθεί εάν τα πρώην μέλη της εταιρίας ( αλλά και τα νυν ) έχουν κάθε έννομο συμφέρον να διεκδικήσουν αποζημιώσεις και επιστροφή των όποιων ΔΩΡΕΩΝ έκαναν προς την Εταιρία Σκοπιά, αφού μπορούν να αποδείξουν μέσα από τα έντυπά της ότι έπεσαν θύματα ΑΠΑΤΗΣ και πιο συγκεκριμένα με τις σαφείς ρήσεις των εντύπων της Εταιρίας για επερχόμενο τέλος του κόσμου, είτε το 1975 ή πριν το 2000ε,ενώ υπάρχει και πρωτοσέλιδο της Σκοπιάς το Σεπτέμβριο του 2006 με τίτλο για το πλησίασμα των τελευταίων ΗΜΕΡΩΝ !!!

Το πρόβλημά μας δεν είναι, λοιπόν, με τους απλούς ΜΤΙ, αλλά με την Εταιρία Σκοπιά, όχι μόνο γιατί αυθαίρετα αυτοπαρουσιάζεται ως ο "αγωγός του Θεού", αλλά γιατί άλλοτε το παίζει θρησκεία και άλλοτε εταιρία. Και προσωπικά το θεωρώ πολύ δουλικό να καθορίζει μια αμερικάνικη εταιρία το τι θα διδάσκονται τα παιδιά μου στο μάθημα των Θρησκευτικών, το οποίο ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ τα νεαρά μέλη της !

Ανώνυμος είπε...

τι εγινε λεει? ψιλοτραμπουκισμο εγω????

λαθος φιλε μου χονδροτραμπουκιμσος και ακομη χειροτερα τον οποιο μου διδαξανε με το παραδειγμα τους οι αγαπημενες σου ευρωπαικες χωρες που ειναι τοσο φιλελευθερες κατ εσε στις οποιες ειχα τη τυχη να ζησω για αρκετα χρονια.

Μαλιστα δε το ξεραμε καλε οτι ο χριστιανισμος και ο ισλαμισμος εχουν παρει στοιχεια απο τον ιουδαισμο θα μασ το πεις εσυ τωρα. αυτο καταλαβες απο το post μου οσον αφορα το ειρωνικο μου σχολιο περι αιρεσεων?

ΕΥΓΕ!!! εχεις αποδειξει περιτρανα το ποσο ανοιχτομυαλος εισαι αθρησκε. και το ποση οργη και φανατισμο (το γιατι γνωριζεις μονο εσυ) κρυβεις μεσα σου.

Ειτε εισαι αλλος ενας επαναστατης χωρις αιτια...που χρησιμοποιει θεωριες φιλοσοφιες επιστημονολογιες και τα συναφη για να εχεις αλλοθι να βγαλεις θυμο και αγανακτηση που εχεις μεσα σου,
ειτε εισαι καποιος θρησκιος "αθρησκος" φανατικος που στο μικρο σου το μυαλο νομιζεισ οτι πολεμας τον "πισωδρομικο" ελληνα και την "καταπιεστικη" ελλαδα.

και ξανα ευγε!!! προοδευτικε ευρωπαιε μου.

Ανώνυμος είπε...

Εχετε ζησει σε αλλες ευρωπαικες χωρες? κανατε την ερευνα σας και διαπιστωσατε το οτι ειναι 100% φιλελευθεροι και ανεκτικοι οχι μονο σε θρησκευτικα αλλα και σε αλλα ζητηματα?
η τελωσπαντων πιο ανεκτικοι (και ως ανθρωποι και ως κρατος) απο την ελλαδα?
το οτι χρησιμοποιησα μουσουλμανικα κρατη ως παραδειγμα για να δωσω εμφαση σε κατι που το νοημα ουτε κατα προσεγγιση δεν επιασες σε πειραξε?
Αν χρησιμοποιουσα αλλα δυτικα η ασιατικα η αφρικανικα κρατη δε θα σε πειραζε?
ο τραμπουκισμος μπορει να παρει πολλες μορφες το αλλα τουρκε ειναι μια απο αυτες.

τι ειναι τουτος ρε σεις? πρωτα μας βριζει οτι πασχουμε απο συνδρομα δε δεχεται κριτικη σε αυτα που λεει
τσατιζεται και οργιζεται με λαθος ατομα ενω του φταινε αλλοι και μετα μας βγαζει και αγραμματους και μη ευρωπαιους αφου μασ ζητησει και ενα υπκριτικο συγγνωμη πριν. ποιος ειναι ο τραμπουκος σε τελικη αναλυση?

Εισαι και εχεις ολα τα στοιχεια ενως flamer ο οποιος συνανταται σε ολα τα ιντερνετικα μερη και με τον οποιον δε προκειται να ξαναασχοληθω ουτε στο ελαχιστο μαζι του.

Ανώνυμος είπε...

Εκτος απο ιντερνετ τρολλ μου φαινεται πως αδερφιζει και λιγο το ατομο...Δεν νομιζετε?

Που θα μου πεις οτι πρεπει να πω και ευχαριστω... χαχαχαχαχαχαχ

ΜιοΜιο

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ μιομιό, νιονιό δεν έχεις καθόλου; Πώς σου 'ρθε ότι αδερφίζω; Αδερφίζει εκείνος ο παπάς που όλο χάρη και νάζι βγαίνει μεσ' την τρελή χαρά, τσιριμπίμ τσιριμπόμ και σκορπιά τα βάγια. Δεν μπορεί να μην τον έχεις δει, ήταν για μια βδομάδα το χιτ της ελληνικής τηλεόρασης. Αυτός μάλιστα! αδερφίζει. Θέλει η π..στρα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει.
Μαζεύτε τους ρε. Ρόμπα σας έχουν κάνει. Δεν εννοώ βέβαια πως είναι όλοι αδερφές, έχετε και αρσενικούς σαν τον άλλον που πηδούσε τη γκόμενά του μέσα στην εκκλησία και διέκοπτε τη λειτουργία για να της μιλήσει στο κινητό. θεία κωμωδία.

Athriskos.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε ΜΤΙ

πολυ θα ηθελα να βοηθησω και εγω στην υποστηριξη του blog σας
και ως πρωην ΜΤΙ αλλα και ως γνωστρια του αντικειμενου αλλα δυστυχως δε μου το επιτρεπει ο χρονος μου.

Ηθελα να ρωτησω απλως αν υπαρχει κανενα ελληνικο mailing list πρωην ΜΤΙ στο οποιο θα μπορουσα να μπω.

Ευχαριστω.

ΜιοΜιο

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε pilote91

εγω δυστυχως η ευτυχως τα βαζω και με τους ελληνες ΜΤΙ και κυριως τους απλους
που απο το φοβερο complex του φτωχου συγγενη που τους δερνει ως ελληνες (και για να μη παρεξηγηθω δε δερνει μονο αυτους αλλα ολους τους ελληνες) ειναι ικανοι να αλλαξουν και την εθνικοτητα τους αμα λαχει. Και γιατι οχι παρακαλω? Εδω ο κοσμος αλλαζει μεχρι και το φυλο του γινεται γυναικα απο αντρας και αντρας απο γυναικα σε ψιλοπραματα σαν την θρησκεια και την εθνικοτητα θα κολλησουμε??? Ο ελληνας δηλωνει πρωτα ευρωπαιος και μετα ελληνας!!!!
Πηγαινε ρωτησε τον αγγλο.... θα σου πει ειμαι πρωτα αγγλος και μετα ευρωπαιος και να μη σου το πει θα το διαπιστωσεις αλλιως...Τοσο complex πια?

Να αυτα με κανουνε εξαλλη. Αυτη η εξαλοσυνη και η παραφροσυνη στο τελος θα με κανουνε
να γινω και εγω λατρης των 12 θεων του ολυμπου.

χαχαχαχαχ

ΜιοΜιο

Ανώνυμος είπε...

Και να προσθεσω στο παραπανω σχολιο...
Δε βλεπουμε λεω τα χαλια μας που μας ξεφτιλιζουνε πανευρωπαικως και μα ζητανε να δωσουμε
αυτα που χρωσταμε στην Ε Ενωση παρα μονο την ειδαμε και προοδευτικοι και αλληλοσφαζομαστε οπως καναμε μια ζωη βεβαιως.

Ξερεις τι θα πει να σου παιρνει υφος το καθε αγγλακι και να σε ρωταει:

χμμμμμ η ελλαδα ολο παιρνει παιρνει και παιρνει λεφτα απο την ενωση...
Τι τα κανει? δε βλεπουμε και τιποτα σημαντικες επενδυσεις και αλλαγες.

απαντηστε του βρε προοδευτικα μου παιδια της ελλαδος παιδια....που σκληρα πολεματεεεεεε
πανω στα βουνααααααααααααα

ΜιοΜιο

Rwssel είπε...

MIOMIO,

δεν υπάρχει πρόβλημα, όπως νομίζεις! Η πρόταση είναι ανοικτή.

Οχι δεν υπάρχει μαιλινγ λιστ. Υπάρχουν όμως 2 μπλογκς.

ΥΓ. Το Παθφαίντερ μάλλον υποχώρησε! Η Σκοπιά δεν είναι ανίκητη!

Συνεχίστε τις διαμαρτυρίες προς το pathfinder.gr για την επιχειρούμενη φίμωση του rwssel.pblogs.gr

Ανώνυμος είπε...

Ελα αθρησκε τα πηρες στο κρανιο?

χαχαχαχαχααχ

περαστικα

αφου εισαι τοσο προοδευτικος μεγαλε ειναι κακο που σε ειπα gay? αν σε ελαγα γερμανο ενω εισαι ελληνας θα τσατιζοσουνα τοσο?

ποιοι ειναι οι σας????

περιττο να σε πληροφορησω αθρησκε μου οτι δεν υπαρχουν αρσενικα και μη,,,βλεπε
bisexual, κρυφες αδερφες, αυτοι που πανε με τις αδερφες (ενεργετικοι gay) και βαλεεεεεε
οτι ανωμαλια θες .... δε μπορει κατι θα εχειπαρει τ αυτακι σ
(ολοι αυτοι παρουσιαζουν συμπεριφορες σαν τις δικες σου)
τα βαζουν με την θρησκεια και το κατεστημενο. εξακρυβωμενα πραγματα.


απο ολα εχει ο μπαξες. παψε να σκεφτεσαι τοσο παραδοσιακα...

αποκλειεται κατι σου χουν κανει εσενα και εισαι ετσι θυμωμενος.

ΜιοΜιο

Ανώνυμος είπε...

ΜιοΜιο:(ολοι αυτοι παρουσιαζουν συμπεριφορες σαν τις δικες σου)
τα βαζουν με την θρησκεια και το κατεστημενο. εξακρυβωμενα πραγματα.

Τι λες βρε ανεγκέφαλο σούργελο!

Όσοι κάνουν κριτική στο κατεστημένο (θρησκευτικό και μη) έχουν προβληματική συμπεριφορά; Και ποιανών η συμπεριφορά είναι σωστή; Των προβάτων;
Ο Ιησούς, gay ήταν; Κριτική στο κατεστημένο των φαρισαίων δεν έκανε; Άσε που ήταν και άγαμος. Ύποπτο για την εποχή εκείνη.

Athriskos.

Ανώνυμος είπε...

Άστα άθρησκε, στις έριξε στ'αυτιά αγρίως...
Νόμιζες ότι είσαι ο μάγκας που θα λες ότι κουταμάρα σου κατέβει;
Σου έθιξε τον ανδρισμό και παρεξηγήθηκες;
Όταν εσύ έθιγες άλλους και σου απαντούσαν με σεβασμό;

Όλα δανεικά είναι φίλε μου!

Πέτρος

Ανώνυμος είπε...

Re sy?
Pos na sto kano liana na to katalabeis re sy mias kai eisai o monos
me to nionio edo mesa?

De me noiazei h aderfh o papas, de pa na ginei kai trabesti?

Moy th spaei to kathe anomalo peinasmeno albanaki, rosopontiaki kai allodapaki
resy poy erxetai kai biazei grioules kai eggyoys. GKE GKE?

Me peirazei re sy pou bgaino ekso kai to kathe agrio arapaki moy th peftei sth psixra kai sto asxeto eno perpatao mera mesimeri se kentriko dromo tis polis. Kai de zo sthn athina.

Me peirazei re sy poy mporei kanenas apo aytous na arpaksei kana dikano h peristrofo kai na moy thn anapsei xoris na toy ftaio tipota giati leei barethike ton ratsismo toy ellina.

na paei piso apo kei poy rthe na ta kanei ayta. (ean ton pernei) kai mh mou peis oti ola ekei einai rodina giati EAN htan de tha rxotan edopera.

Einai agrioi manoyla mou to katalabes? Gia Akribos thn idia symperifora paraponiountai kai alles europaikes xores arxhge mou. (ekei na deis ratsismo!!!) Soy aferoyn thn eleutheria sou, ekmetalleuontai thn eleutheria kai ton politismo kai proodeytikotita (tis opoias apo oti mas exeis pei eisai enthermos opados) toys xalaroys nomoys ths xoras soy.

De mas ftanane oi dikoi mas oi anomaloi exoume kai aytous tora?

mprosta sth xora moy de bazo kanena kai h ekklhsia einai (enas) apo toys stilous tis re patriotaki ellhna. (an eisai ellhnas) Giati an ginoyme oloi proodeutikoi san esena paei!!!! Mas piran ta sobraka.

Xoris xora eisai ena tipota rothse kanena metanasth na soy pei.

Y.g kai prin speuseis na me apokaleseis ratsistria se pliroforo dike mou oti tous kinezous, giaponezous, tailnadezoys kai kathe eidos loksomatidon toys pao me xilia kai thaymazo thn aytopeitharxeia me thn opoia megalosane kai toys galoyxisane.
aytoi den einai allodapoi?

MioMio

Ανώνυμος είπε...

to sourgelo einai to fylo soy dike moy poy exei kataekseftelistei tora telautaia (logo proodoy kai eyropaikotitas) kai thn exei dei alikh boygiouklaki sto niaou niaou bre gatoyla.

to problimatiki symperifora esy to eipes. i problimatiki symperifora den periorizete sthn sexoualikotita.......des proigoumeno post.....

kaneis kritiki? mallon apothimena bgazeis.

Giati na thixtei? Europaios kai proodeytikos den einai?

Me afhnei pagera adiaforh ti itan o xristos...(eisai sigouros gia to ti itane o xristos?)

elaaa nai? ekane kritiki sto katestimeno ton farisaion e?

ara dld kai esy ligo i poli pasxeis apo Messianic complex syndrome dld.

Ela sthn idia barka eimaste oloi...me ta syndroma mas kai ta complex mas.

Ανώνυμος είπε...

"anegefalo sourgelo"?

Poli misogynizmo bgazeis dike mou...

prosekse karfonese.

kati soy ftaei alla oxi oi papades ektos kai ama eixes kanena gomeno ap aytous kai se paratise.


MioMio

Ανώνυμος είπε...

Mhpos telika tha prepe na zhthsete eseis syggnomh kyrie Athriske (kai oxi ego) apo oloys aytous me diaforetikh sexoualikotita apo ths diki sas kai na papsete na exete toso sintiritikes apopseis pano sto zitima? Mhpos telika i apopsi soy peri eleutheriazousas sexoualikotitas poy blepete stoys papades tha prepe na allaksei? (mh ksexnate eseis eiste o proodeytikos. emeis eimaste oi sintiritikoi kai epitrepete na exoume tetoies apopseis)?

symfona loipon me ta parapano katariptete to epixeirima sas kyrie oti eiste proodeytikos kai anektikos kai emeis oxi.

MioMio

Ανώνυμος είπε...

Κατ' αρχήν δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη σεξουαλική διαφορετικότητα. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα έπρεπε να το πάρω ως κομπλιμέντο όταν έγραψες ότι αδερφίζω.
Επίσης, δεν καταλαβαίνω τι δουλειά έχουν όλα αυτά περί αλλοδαπών, με την κριτική που έκανα εγώ. Μάλλον πίνεις, δεν εξηγείται αλλιώς. Ή το παρακάνεις με το θυμιατό. Ξέρεις, το λιβάνι και η κάνναβη περιέχουν την ίδια δραστική ουσία, γι' αυτό ... με μέτρο.

Athriskos.

xhomo.religiosus είπε...

κ.Πέτρο, λέτε:

"Ας προσφύγει το Ελληνικό παράρτημα της Σκοπιάς στα δικαστήρια για να ξεφτιλιστεί τελείως!!!

Θα πρέπει να δηλώσουν ότι είναι κερδοσκοπική επιχείρηση, αφού για υλικό μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα είναι ΝΟΜΙΜΗ η δίκαιη χρήση (fair use)."

Ποιος σας είπε πως ό,τι προέρχεται από μη κερδοσκοπικό φορέα είναι ελεύθερο πνευματικών δικαιωμάτων;

Νικόλαος είπε...

Πάντως ό,τι προέρχεται από αποκρυφιστικό φορέα είναι ελεύθερο για... κρύψιμο. Όπως τα βιβλία της Σκοπιάς «Λάμπετε ως φωστήρες», «Οργάνωση για κήρυγμα και μαθήτευση» κ.ά. τα οποία κανείς δεν τολμάει να τα δώσει σε έναν Ορθόδοξο. Αυτή είναι η Σκοπιά: λογοκρίνουμε, καίμε και κρύβουμε τα παλιά φυλλάδιά μας και ζητάμε και πνευματικά δικαιώματα για αυτά!

Αφού τα παλιά σας φυλλάδια είναι παλιά «φώτα» (sic) και δεν περιέχουν κάτι χρήσιμο κατά τη Σκοπιά, γιατί δεν αφήνει τον κόσμο να τα διαβάζει δωρεάν; Πόσο τιμάται το παλιό... «φως»;

Ανώνυμος είπε...

χόμο:

έγραψα πουθενά πως "ό,τι προέρχεται από μη κερδοσκοπικό φορέα είναι ελεύθερο πνευματικών δικαιωμάτων";

Αυτά είναι δικά σου σχόλια και μη ξαναβάλεις στο στόμα μου λόγια που δεν τα έχω πει!

Εγώ έγραψα για fair use.

Διάβασε λοιπόν τι σημαίνει fair use και πως εφαρμόζεται.

Αλλ' ω της υποκρισίας!!!
Βάλτε και copyright στον Θεό για να είστε πλήρεις!

Πέτρος

Ανώνυμος είπε...

Βάλτε και copyright στον Θεό για να είστε πλήρεις!

Πέτρος

Γιατί όχι; Ποιο έξυπνη είναι η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία, που έχει κατοχυρώσει το copyright της αγίας γραφής στην Ελλάδα; Και μάλιστα με άρθρο του Συντάγματος που απαγορεύει τη μετάφρασή της, χωρίς την έγκριση της εκκλησίας; Ιδιοκτησία της η αγία γραφή και μάλιστα ιδιοκτησία συνταγματικά κατοχυρωμένη.

Athriskos.

Ανώνυμος είπε...

Άθρησκε,

για ξαναδιάβασε το άρθρο 3 παράγραφος 3 του συντάγματος να δεις τι ακριβώς λέει και κάνε και ένα copy paste εδώ για να μου δείξεις επακριβώς που "απαγορεύει τη μετάφρασή της, χωρίς την έγκριση της εκκλησίας", όπως γράφεις!

Πρόσεχε όμως, θέλω ακρίβεια. Ότι έγραψες να το τεκμηριώσεις, αλλιώς θα υποχρεωθείς σε συγνώμη για παραπληροφόρηση.

Πέτρος

Ανώνυμος είπε...

Σύνταγμα της Ελλάδας
Άρθρο 3
Παράγραφος 3
Το κείμενο της Αγίας Γραφής τηρείται αναλλοίωτο. Η επίσημη μετάφρασή του σε άλλο γλωσσικό τύπο απαγορεύεται χωρίς την έγκριση της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ελλάδας και της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη.

Διάβασε και για τα "ευαγγελικά" στις αρχές του περασμένου αιώνα όταν με τραμπουκισμούς, λιντσαρίσματα και 10 τουλάχιστον νεκρούς αποτράπηκε η μετάφρασή της στη δημοτική.

Athriskos.

Ανώνυμος είπε...

Άθρησκε,

λέει το άρθρο ότι απαγορεύεται η "επίσημη μετάφραση".

Ποια είναι η επίσημη μετάφραση;
Το Σύνταγμα είναι ένα κείμενο που δεν χρησιμοποιεί τυχαίες λέξεις.

Οποιοσδήποτε, ας πούμε εγώ, που δημοσιεύει μια μετάφραση της Γραφής παραβιάζει το Σύνταγμα;

Πέτρος

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να μου εξηγήσεις τι εννοεί "επίσημη" μετάφραση. Δεν γνωρίζω. Οπωσδήποτε δεν εννοεί τις μεταφράσεις που φέρνουν την υπογραφή της Εκκλησίας της Ελλάδoς, θα ήταν γελοίο.

Αυτό που γνωρίζω πάντως, είναι ότι η παράγραφος αυτή ήταν αποτέλεσμα των "ευαγγελικών" δηλαδή της βίαιης καταστολής της πρώτης απόπειρας μετάφρασης στη δημοτική της αγίας γραφής. Η παράγραφος προστέθηκε στην πρώτη αναθεώρηση του συντάγματος το 1911.

Athriskos.

Ανώνυμος είπε...

Άθρησκε,

αταλαβαίνεις τι λες;

Επεμβαίνεις σε μια συζήτηση με Ιεχωβίτες για να απαντήσεις για copyright και για συνταγματικά κατοχυρωμένη απαγόρευση εκ μέρους της Εκκλησίας της μετάφρασης της Αγάις Γραφής.

Σου ζητώ να μου δείξεις τι γράφει το Σύνταγμα και μου παρουσιάζεις το άρθρο 3.3 το οποίο ομιλεί περί επίσημης μετάφρασης.

Σε ρωτώ να μου υποδείξεις ποια είναι η επίσημη μετάφραση και μου απαντάς ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ;;;;

Και ζητάς από μένα να σου πω;

Είσαι σοβαρός;

Ερμηνεύεις το Σύνταγμα χωρίς να γνωρίζεις στοιχειώδεις λέξεις και έννοιες;

Αν δεν γνωρίζεις, ζητάς συγνώμη για τα αυθαίρετα που έγραψες και τελειώνει εδώ.
Αλλιώς περιμένω να μου εξηγήσεις τι σημαίνει "επίσημη μετάφραση".

Μη περιμένεις έτοιμη τροφή από μένα.
Θα σε βοηθήσω μόνο με το εξής ερώτημα;

Οι μάρτυρες του Ιεχωβά που έχουν την Μετάφραση του Νέου Κόσμου χωρίς καμμία έγκριση από την Εκκλησία της Ελλάδος και το Οικουμενικό Πατριαρχείο καταπατούν το Σύνταγμα της Ελλάδος;

Πέτρος

Ανώνυμος είπε...

Άθρησκε,

καταλαβαίνεις τι λες;

Επεμβαίνεις σε μια συζήτηση με Ιεχωβίτες για να απαντήσεις για copyright και για συνταγματικά κατοχυρωμένη απαγόρευση εκ μέρους της Εκκλησίας της μετάφρασης της Αγίας Γραφής.

Σου ζητώ να μου δείξεις τι γράφει το Σύνταγμα και μου παρουσιάζεις το άρθρο 3.3 το οποίο ομιλεί περί επίσημης μετάφρασης.

Σε ρωτώ να μου υποδείξεις ποια είναι η επίσημη μετάφραση και μου απαντάς ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ;;;;

Και ζητάς από μένα να σου πω;

Είσαι σοβαρός;

Ερμηνεύεις το Σύνταγμα χωρίς να γνωρίζεις στοιχειώδεις λέξεις και έννοιες;

Αν δεν γνωρίζεις, ζητάς συγνώμη για τα αυθαίρετα που έγραψες και τελειώνει εδώ.
Αλλιώς περιμένω να μου εξηγήσεις τι σημαίνει "επίσημη μετάφραση".

Μη περιμένεις έτοιμη τροφή από μένα.
Θα σε βοηθήσω μόνο με το εξής ερώτημα;

Οι μάρτυρες του Ιεχωβά που έχουν την Μετάφραση του Νέου Κόσμου χωρίς καμία έγκριση από την Εκκλησία της Ελλάδος και το Οικουμενικό Πατριαρχείο καταπατούν το Σύνταγμα της Ελλάδος;

Πέτρος

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί που θα νομιμοποιούνταν να μεταφράσουν την αγία γραφή θα ήταν φιλόλογοι και γλωσσολόγοι. Για ποιο λόγο απαγορεύεται αυτό χωρίς την έγκριση της Εκκλησίας; Άρα η Εκκλησία έχει δικαιώματα πάνω στην αγία γραφή. Μήπως κατοχυρώνει το σύνταγμα δικαιώματα σε κάποιον για τη μετάφραση των έργων του Ομήρου; Γιατί να έχει λόγο και δικαιώματα η Εκκλησία για τη μετάφραση της αγίας γραφής; "Eπίσημη" υποθέτω εννοεί τις μεταφράσεις που χρησιμοποιούνται από δημόσιους φορείς, σχολεία κλπ. Δεν αλλάζει τίποτα επί της ουσίας. Απλώς προστίθεται και η κρατική υπόσταση και διαπλοκή της θρησκείας.

Ανώνυμος είπε...

Επί της ουσίας αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι, η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας.

Με τα "υποθέτω" και τα "ίσως" δικαιούσαι να κάνεις μόνο υποθέσεις και όχι διαπιστώσεις που καταλήγουν σε αυθαίρετα συμπεράσματα.

Γιαυτό για κάθε τι που γράφεις, να σκέφτεσαι πρώτα.

Μην περιμένεις να ασχοληθώ άλλο μαζί σου, γιατί δεν μπαίνεις στον κόπο να ψάξεις λίγο παραπέρα.
Μείνε στο να αναμασάς διαδικτυακά συμπιλήματα.

Πέτρος

Ανώνυμος είπε...

Πέτρος: Επί της ουσίας αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι, η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας.

Επί της ουσίας, αυτό που δεν μπορείς να αμφισβητήσεις είναι η συνταγματικά κατοχυρωμένη απαγόρευση "επίσημης" μετάφρασης της αγίας γραφής χωρίς την έγκριση της Εκκλησίας. θα σας παρακαλούσα αν γνωρίζετε να μοιραστείτε και με μένα τον ημιμαθή την πολύτιμη γνώση σας. Τι είναι αυτή η "επίσημη" μετάφραση; Και για να το διατυπώσω διαφορετικά, καμιά μετάφραση σύμφωνα με το σύνταγμα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί "επίσημη" χωρίς την έγκριση της Εκκλησίας σας. Τι σημαίνει λοιπόν "επίσημη"; Αν έχετε λοιπόν την καλοσύνη, φωτείστε και μένα τον αδαή.

Αthriskos.

Χρήστος - antiairetikos είπε...

Αγαπητέ Άθρησκε, τόσες μέρες στην ιστοσελίδα μου και δεν σας έχω καλωσορίσει. Θα ήθελα να με συγχωρέσετε για την παράλειψή μου αυτή.
Δεν επιθυμώ, τουλάχιστον προς το παρόν, να εμπλακώ στην τόσο ενδιαφέρουσα συζήτησή σας με τον κ. Γιώργο, απλώς θα ήθελα να σας θέσω κάποιες ερωτήσεις.

1. Είστε ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας με το ομώνυμο όνομα;
2. Αν είστε, τα άρθρα που υπάρχουν σε αυτή, είναι δικά σας ή τυχόν συνεργατών σας;
3. Τα άρθρα αυτά, τα κάνετε copy – paste από άλλες συναφείς ιστοσελίδες ή είναι δικό σας πνευματικό έργο;
4. Τις πηγές που παραπέμπετε, τις έχετε ελέγξει πρώτα για την εγκυρότητά τους ή απλά τις δημοσιεύετε χωρίς έλεγχο.
5. Όλα τα παραπάνω τα εκθέτω, για το λόγο, πως μπήκα σε μια ιστοσελίδα με την επωνυμία Athriskos, και διάβασα ένα άρθρο με τίτλο «ΣΚΥΘΟΠΟΛΗ. ΕΝΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ» για το οποίο έχω κάποιες απορίες, τις οποίες αν είστε εσείς ο ίδιος θα ήθελα να μου λύσετε.


Θα ήθελα να λάβετε υπόψη κ. Άθρησκε, πως αν κάποιες από τις παραπάνω ερωτήσεις, φαίνονται υποτιμητικές προς το πρόσωπό σας, είναι γιατί δεν γνωρίζω τι πράγματι συμβαίνει. Περιμένοντας τις απόψεις σας, σας χαιρετώ.

Μετά τιμής Χρήστος – αντιαιρετικός

Υ.Γ. Για να δείτε το σχόλιο θα το δημοσιεύσω και στον Αποφατισμό και στην Επιχείρηση φίμωσης

Ανώνυμος είπε...

Καμία σχέση.

Athriskos.

Νικόλαος είπε...

Συγγνώμη για την αφελή ερώτηση, αλλά άθρησκος σημαίνει άθεος ή αγνωστικιστής;

Ανώνυμος είπε...

Εγραψα
ΩςΑνωνυμος_
"ΕΞΟΔ.17,2 ΚΑΙ ΕΛΟΙΔΟΡΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΩΥΣΕΩΣ ΛΕΓΟΝΤΕΣ ΔΟΣ ΕΙΣ ΗΜΑΣ ΥΔΩΡ ΔΙΑ ΝΑ ΠΙΩΜΕΝ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ Ο ΜΩΥΣΗΣ ΔΙΑ ΤΙ ΛΟΙΔΟΡΕΙΤΕ ΚΑΤ ΕΜΟΥ ΔΙΑ ΤΙ ΠΕΙΡΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ.Ομοιως στην Κ.Δ Α΄Κορινθ 10,9 μηδε εκπειράζωμεν τον Χριστόν, καθώς τινες αυτων επείρασαν, και υπο των οφεων απώλλυντο.Εδω βλεπουμε καθαρα οτι ο Γιαχβε της Π.Δ ηταν ο Χριστος.
Ανοιγοντας στο ιδιο χωριο του Αποστ.Παυλου στην Α.Γραφη της Σκοπιας διαβαζουμε << Ουτε να υποβαλλουμε σε δοκιμη τον Ιεχωβα,οπως (τον) υπεβαλαν σε δοκιμη μερικοι απ' αυτους,απλως και μονο για να αφανιστουν απο τα φιδια (Α΄ Κορ.10.9)>>.Γιατι σβησατε την λεξη Χριστος και βαλατε τη λεξη Ιεχωβα?.

Απαντηση που ελαβα από ανωνυμο ν2 ΜΤΙ.
[Το ερώτημα το θέτετε, κ. Ανώνυμε, είναι λογικό. Υπάρχουν λιγοστά εδάφια που φαίνεται να δείχνουν ότι ο Γιαχβέ της Παλαιάς Διαθήκης είναι ο Χριστός της Καινής.]


ο κ Γιωργος απαντησε

Η ΜΝΚ ΣΩΣΤΟΤΑΤΑ το μεταφράζει το εδάφιο Α Κορινθίους 10,9 με βάση το
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ Westcott & Hort
Αυτόν που ονομάζει το κείμενο "κύριον" είναι ο ίδιος με τον "ολοθρευτή" (εξολοθρευτή), που λέει παρακάτω, δηλαδή τον Ιεχωβά/Γιαχβέ. Τον Ιεχωβά/Γιαχβέ πείραξαν, ο Ιεχωβά/Γιαχβέ έστειλε τα φίδια και χάθηκαν,
ο Ιεχωβά όταν γόγγυξαν τους κατέστρεψε.


Ο ανωνυμος ΑΠΑΝΤΑ .

Τοσα χρονια που χρησιμοποιουσατε την Κ.Δ του Βαμβα πριν φτιαξετε την δικη σας εσφαλμενα κυρρησατε Χριστον ως ΙΕΧΩΒΑ? Όταν γυρνουσατε από πορτα σε πορτα με την Κ.Δ του Βαμβα που γραφει Χριστον αντι Ιεχωβα ΠΟΤΕ ΛΕΓΑΤΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΟΤΕ Η ΤΩΡΑ.

Κ.Δ βαμβα,9 ΜΗΔΕ ΑΣ ΠΕΙΡΑΖΩΜΕΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΝΕΣ ΑΥΤΩΝ ΕΠΕΙΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΣΘΗΣΑΝ ΥΠΟ ΤΩΝ ΟΦΕΩΝ .

Αρχαιο Κειμενο 9 μηδε εκπειράζωμεν τον Χριστόν, καθώς τινες αυτων επείρασαν, και υπο των οφεων απώλλυντο

Μην μου αραδιαζεις λοιπον εμενα μπουρδες διοτι εσεις χρησημοποιουσατε τον Βαμβα που λεει Χριστον τοτε ενώ τωρα το αλλαξατε κατά το κειμενο Westcott Hort που λεει Κυριον για να μην φαινεται ότι ο Γιαχβε της Παλαιας είναι ο Ιησους της Κ.Δ
Οσο γιαυτα που γραφεις παρακατω κ Γιωργο
-Αυτόν που ονομάζει το κείμενο "κύριον" είναι ο ίδιος με τον "ολοθρευτή" (εξολοθρευτή), που λέει παρακάτω, δηλαδή τον Ιεχωβά/Γιαχβέ.
Τον Ιεχωβά/Γιαχβέ πείραξαν, ο Ιεχωβά/Γιαχβέ έστειλε τα φίδια και χάθηκαν,
ο Ιεχωβά όταν γόγγυξαν τους κατέστρεψε.-δικαιολογεις μονος σου πληρως την αποψη ότι ο Χριστος στην προς Κορινθιους είναι ο Γιαχβε της Παλαιας στην περιπτωση της Κ.Δ του Βαμβα που χρηιμοποιουσατε.
Υ.Γ. Μην απαντατε με κατεβατα της Σκοπιας απλως για να απαντατε διοτι τα σχολια καταγραφονται και ΜΕΝΟΥΝ εις τον αιωνα.
Αποφασιστε ποτε κηρυσσατε λανθασμενα ,πριν με τον Βαμβα που λεγατε τον Χριστο Γιαχβε η τωρα που λετε μονον τον Πατερα Γιαχβε.
Μην νομιζετε ότι θα σας απαντησω ότι κι αν πειτε διοτι ετσι μειωνω τον εαυτο μου και τον κανω βλακωτερο των βλακων. ΔΕΝ ΧΑΝΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΜΟΥ ΜΕ ΑΣΤΕΙΟΥΣ ΣΥΝΟΜΗΛΙΤΕΣ
Θα εισασταν σωστοι αν δεν χρηιμοποιουσατε καθολου την Κ.Δ του Βαμβα.
Χαιρετισματα στη Σκοπια που αλλαζει τους Ιεχωβα με την ΩΡΑ και σε οσους την Πιστευουν Σκεφτειτε λιγο τον Αινσταιν που ειπε ότι δυο πραγματα δεν εχουν ορια,το συμπαν και η βλακεια.Επιτρεψτε μου να προσθεσω κι ένα ακομα,Η ΑΜΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ.
Καληνυχτα και Ονειρα Προφητικα κ Γιωργο με πολύ νέο ΦΩΣ

Γιώργος είπε...

Έτσι συνέχισα την απόδειξη ότι
ΑΛΛΟΣ είναι ο Ιεχωβά και ΑΛΛΟΣ ο Γιός του ο Ιησούς Χριστός:

Αλλωστε ο απόστολος Παύλος αναφέρεται στους ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ ως προειδοποιητικό παράδειγμα:
Α Κορ. 10: 6-11
"6 Ταύτα δε έγειναν παραδείγματα ημών, διά να μη ήμεθα ημείς επιθυμηταί κακών, καθώς και εκείνοι [οι Ισραηλίτες] επεθύμησαν.
7 Μηδέ γίνεσθε ειδωλολάτραι, καθώς τινές εξ αυτών, ως είναι γεγραμμένον• Εκάθησεν ο λαός διά να φάγη και να πίη, και εσηκώθησαν να παίζωσι[οι Ισραηλίτες].
8 Μηδέ ας πορνεύωμεν, καθώς τινές αυτών επόρνευσαν και έπεσον εν μιά ημέρα εικοσιτρείς χιλιάδες. [Ισραηλίτες]
9 Μηδέ ας πειράζωμεν τον יהוה (Ιεχωβά), καθώς και τινές αυτών επείρασαν και απωλέσθησαν υπό των όφεων. [οι Ισραηλίτες]
10 Μηδέ γογγύζετε, καθώς και τινές αυτών εγόγγυσαν, και απωλέσθησαν υπό του εξολοθρευτού. [οι Ισραηλίτες]
11 Ταύτα δε πάντα εγίνοντο εις εκείνους [στους Ισραηλίτες] παραδείγματα, και εγράφησαν προς νουθεσίαν ημών

Συνεπώς ΞΕΚΑΘΑΡΑ για τον Ιεχωβά/Γιαχβέ ως εξολοθρευτή γίνεται λόγος στο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟ εδάφιο - επειδή Αυτόν 'πείρασαν' και τους θανάτωσαν (τους Ισραηλίτες) τα φίδια που έστειλε ο Ιεχωβά/Γιαχβέ - και δεν γίνεται λόγος για τον Χριστό.

Έτσι ο Ιεχωβά/Γιαχβέ που αναφέρεται στην Π.Δ. και με πολλαπλές αναφορές και παραπομπές στην Κ.Δ. είναι ο Θεός, ο Πατέρας του Ιησού Χριστού που έχει ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑ.

Δεν υπάρχει λοιπόν καμιά ταύτιση Γιαχβέ/Χριστού ως την ίδια οντότητα.

Δεν ονομάζει κανένας Χριστιανός συγγραφέας της Κ.Δ. τον Χριστό ούτε Γιαχβέ ούτε Ιεχωβά ούτε τον ταυτίζει με Αυτόν αλλά τον διαχωρίζει καθαρά ως ΓΙΟ του ΥΨΙΣΤΟΥ ΘΕΟΥ.

Ο Ιεχωβά/Γιαχβέ ως ΠΑΤΕΡΑΣ ΟΛΩΝ δεν είναι Γιός ΚΑΝΕΝΟΣ,
ο Χριστός όμως είναι Γιός του Θεού Ιεχωβά/Γιαχβέ.

Επιπρόσθετα υπάρχει ΕΙΣ ΘΕΟΣ Ο ΠΑΤΗΡ (Α Κορινθίους 6:8)
Αυτός Ο ΕΙΣ ΘΕΟΣ Ο ΠΑΤΗΡ είναι και ΠΑΤΗΡ ΠΑΝΤΩΝ - ΠΑΤΕΡΑΣ _Ο_Λ_Ω_Ν
(Εφεσίους 4:6)

ΑΡΑ Ο ΠΑΤΗΡ _ Ο_Λ_Ω_Ν διαχωρίζει τον ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ από ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.
ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΜΕ κανέναν.
Είναι ο ΜΟΝΟΣ ΥΨΙΣΤΟΣ.
Ο Ιησούς είναι ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΥΨΙΣΤΟΥ.

Αυτός ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΟΛΩΝ έχει το ΔΙΚΟ ΤΟΥ ξεχωριστό ΟΝΟΜΑ:
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 3:12 "ὁ νικῶν ποιήσω αὐτὸν στῦλον ἐν τῷ ναῷ τοῦ θεοῦ μου καὶ ἔξω οὐ μὴ ἐξέλθῃ ἔτι καὶ γράψω ἐπ' αὐτὸν τὸ ὄνομα τοῦ θεοῦ μου καὶ τὸ ὄνομα τῆς πόλεως τοῦ θεοῦ μου, τῆς καινῆς Ἰερουσαλήμ ἡ καταβαίνουσα ἐκ τοῦ οὐρανοῦ ἀπὸ τοῦ θεοῦ μου, καὶ τὸ ὄνομά μου τὸ καινόν."

"Όστις νικά, ... θέλω γράψει επ' αυτόν
1.
το όνομα του Θεού μου και
2.
το όνομα της πόλεως του Θεού μου, της νέας Ιερουσαλήμ, ήτις καταβαίνει εκ του ουρανού από του Θεού μου, και
3.
το όνομά μου το νέον.

Έτσι άλλο το ΟΝΟΜΑ του ΘΕΟΥ, άλλο το όνομα της Νέας Ιερουσαλήμ και άλλο το όνομα το ΝΕΟ του Ιησού.

Συνεπώς Ιεχωβά / Γιαχβέ λέγεται ΜΟΝΟ ο Θεός, εφόσον είναι το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

ΠΟΤΕ κανένας θεόπνευστος Χριστιανός συγγραφέας δεν αποκάλεσε τον Χριστό Ιεχωβά.
Ο Ιεχωβά είναι ο Πατέρας του Ιησού Χριστού.
Χριστός ονομάζεται ΜΟΝΟ ο Ιησούς.
Μόνο ο Ιησούς χρίστηκε με άγιο πνεύμα από τον Πατέρα.

Ο Ιεχωβά δεν χρίστηκε ποτέ από κάποιον ώστε να ονομαστεί Χριστός.
Συνεπώς ο ΙΕΧΩΒΑ δεν ονομάζεται Χριστός ούτε Ιησούς.
Άλλος είναι ο Πατέρας και άλλος ο Γιός.

Γιώργος
30 Ιούλιος 2009 7:54 μμ

Πιστεύω έγινα κατανοητός.

Ανώνυμος είπε...

Μάρτυρες του Ιεχωβά (Jehovah's Witnesses) -1986
Ti kριμα να εισαι Ελληνας,να εχεις διπλα σου τις Γραφες,και να εμπιστευεσαι αιρεσεις και σχισματα απο τη δυση... Ο ορος ''καθολικη'' ειναι παραπλανητικος, αφου η ''Μια,Αγια,ΚΑΘΟΛΙΚΗ και Αποστολικη Εκκλησια'' ειναι η αρχαια Εκκλησια του Χριστου,η Ορθοδοξη,χωρις νεωτερισμους και εκκοσμικευσεις.Απο τον παπισμο ξεπηδησαν πολλες αιρεσεις,προτεσταντες-μ.τ.Ιεχωβα κτλ


http://www.youtube.com/watch?v=MFdFF1gYVP0
http://www.youtube.com/watch?v=XQa8DfJXrDA
http://www.youtube.com/watch?v=RVCRXruwlgw
http://www.youtube.com/watch?v=LZrFKbmlEz8
http://www.youtube.com/watch?v=JRz1pbc8irI
http://www.youtube.com/watch?v=kkuIuLbrjMY
http://www.youtube.com/watch?v=kT9i-mwAkEM
http://www.youtube.com/watch?v=PM8c_cdguRI

Ανώνυμος είπε...

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ''ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ''
============================
1) Για τη "Σκοπιά", "το ότι η ψυχή ζει μετά το θάνατο είναι ένα ψέμα που το είπε ο Διάβολος"("Μπορείτε να ζείτε...", σελ. 88, 89). Κατά συνέπεια, η ύπαρξη αγίων και η δράση τους στη ζωή μας παρουσιάζεται ως άλλο ένα ψέμμα του διαβόλου.
----------------------------------------------------
ΕΡΩΤΗΣH: ΕΑΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ Η ΨΥΧΗ,ΠΩΣ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ Ο ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΣΤΟΝ ΑΔΗ,ΖΗΤΑΕΙ ΔΡΟΣΙΑ ΑΠ ΤΟ ΒΡΕΓΜΕΝΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ΄ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΟΥ; (ΟΜΙΛΙΑ,ΑΚΟΗ,ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ,ΚΤΛ). Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ? (Κατά Λουκάν ιστ' 19-31)

ΕΠΙΣΗΣ,ΠΩΣ ΕΞΗΓΗΤΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΙΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ?
Εξαιρετική είναι μια ανάλογη περίπτωση κάποιας 70χρονης τυφλής γυναίκας που έχασε το φως της στα 18. Μετά την ''επαναφορά'' της περιέγραψε στο γιατρό τα εργαλεία που εκείνος χρησιμοποίησε. Εργαλεία που δεν υπήρχαν πριν 52 χρόνια όταν ακόμα έβλεπε -- απόδειξη ότι έλεγε την αλήθεια!
Ακόμη και αν -- για τους δύσπιστους -- οι εξωσωματώσεις αυτές δεν αποδεικνύουν ότι υπάρχει συνέχεια μετά το θάνατο, το σίγουρο είναι ότι αποδεικνύουν οριστικά την ύπαρξη της ψυχής. ΑΝΑΠΤΥΞΤΕ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΑΣ.
=============================
2) ΕΡΩΤΗΣH: ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ-ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ? ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΘΕΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ? ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΘΕΛΕΙ Ο ''ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ ΑΥΤΟΥ'' ΝΑ ΚΑΜΨΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΠΙΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΕΜΠΟΔΙΑ? (π.χ. ΑΙΡΕΣΕΙΣ).

ΕΠΙΣΗΣ,ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ''ΚΑΛΑ ΝΕΑ'' ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Η ''ΣΚΟΠΙΑ''? ΘΕΛΕΙ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΛΕΞΕΙΣ ΟΠΩΣ: ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ,ΣΤΑΥΡΟΣ,ΛΙΒΑΝΙ,ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ,ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ?
ΠΟΣΟ ''ΝΕΑ'' ΕΙΝΑΙ ΤΑ ''ΚΑΛΑ ΝΕΑ'' ΑΝ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ -ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 2.000 ΕΤΩΝ?
ΓΙΑΤΙ Η ''ΣΚΟΠΙΑ'' ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ''ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ'' , ΓΙΑ '' ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ'', ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΡΟΜΟΙΟΥΣ ΝΕΟ-ΕΠΟΧΙΤΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ?
ΣΕ ΠΟΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΗΜΕΙΟ ΜΙΛΑΕΙ Η (ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ) ΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ''σύστημα πραγματων'' ή ''σύστηματος πραγματων''; (ΑΡΧΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ).
==============================
3) ΕΡΩΤΗΣH:ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ''ΟΡΓΑΝΩΣΗ'' Η ΕΧΕΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ; ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ,ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ;
ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ''ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ'';
==============================
4) ΕΡΩΤΗΣH:Η ΓΡΑΦΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ; ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΔΑΦΙΑ; ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ,ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ ΤΙΣ ''ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ'' ΜΕ 4 ΓΥΜΝΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ;
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΟΥΜΕ ''ΠΑΤΕΡΑ'' ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ,ΑΛΛΑ ΜΙΛΑΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΙΑ ''ΚΥΒΕΡΝΩΝ ΣΩΜΑ'',ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ,
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΑ,ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ (ΣΤΗ ΓΗ-ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΚΟΠΙΑ),
ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΥΣ 144.000;
=============================
5) ΕΡΩΤΗΣH:ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΦΟΒΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΟ ΣΑΤΑΝΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΙΚΟ; (Ο ΣΤΑΥΡΟΣ,Η ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΟΙ ΙΕΡΟΙ ΝΑΟΙ,Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ,Η ΝΗΣΤΕΙΑ,ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ,ΚΤΛ.)
ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΩΝ,ΚΑΤΑ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΛΑΧΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ;

aekarajonny είπε...

6) ΕΡΩΤΗΣH:Η ''ΟΡΓΑΝΩΣΗ'' ΕΙΝΑΙ ΑΛΑΘΗΤΗ;
ΑΝ ΝΑΙ,ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ (!) ΦΟΡΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΗΣ Β ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ; (1914-1918-1925-1975).
ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΔΟΓΜΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΛΛΕΣ ΤΕΣΕΡΕΙΣ;
ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΧΗ. "Είναι καθήκον των πιστών να λατρεύουν τον Ιησού Χριστό" ("Σκοπιά της Σιών", αγγλική έκδοση, 15 Ιουλίου 1898).

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΔΟΧΗ. "Μη συμπεραίνετε ότι οι Χριστιανοί πρέπει να λατρεύουν το Χριστό. Δεν είναι αυτό που δίδαξε" ("Σκοπιά", αγγλική έκδοση, 15 Ιουλίου 1959).

ΤΡΙΤΗ ΕΚΔΟΧΗ. Το 1970 στην αναθεωρημένη έκδοση της ΜΝΚ (μετάφραση του νέου κόσμου) διαβάζουμε ότι ο Χριστός πρέπει να λατρεύεται!

ΤΕΤΑΡΤΗ (!) ΕΚΔΟΧΗ. Στην αναθεώρηση του 1971 (και του 1984) της ΜΝΚ, διαβάζουμε ότι ο Χριστός δεν λατρεύεται!

Εδώ και χρόνια η εταιρεία διδάσκει ότι ο Χριστός πέθανε πάνω σε πάσσαλο και στη "μετάφραση του Νέου Κόσμου" η λέξη Σταυρός έχει αντικατασταθεί με τον όρο "ξύλο βασανισμού".
Όμως μέχρι το 1932 φορούσαν σταυρό.
Ο Ρώσσελ ζητούσε από τους οπαδούς του να είναι στρατιώτες του Σταυρού (βλ. και "Άγγελο της Λαοδικείας"), ενώ στα έντυπά τους υπήρχε ο σταυρός - έμβλημα των μασόνων Ναϊτών ιπποτών!

EΠΙΣΗΣ:
Ο Θεός δεν Είναι Συγγραφέας Σύγχυσης
Λύτρο
1929: Για όλους. (Βιβλίο ‘Ζωή’, σελ. 207).
1937. Όχι για όλους. (Βιβλίο ‘Εχθροί’, σελ.126).

Ανάσταση
1938: Δεν θα γίνει στη διάρκεια των 1000 ετών. (Αντιμετωπίστε τα Γεγονότα σ. 55).
1939: Θα γίνει στη διάρκεια των 1000 ετών. (΄Σωτηρία’, σ. 355 και Σκοπιά 15/12/1939, παρ.24).

Αποκατάσταση
1921: Για όλους τους ανθρώπους. (‘Η Κιθάρα Του Θεού’, σελ. 330). (πρώτη έκδοση).
1934: Όχι για όλους τους ανθρώπους. (‘Ιεχωβά’, σελ. 206).

Μεσίτης
1928: Η Εκκλησία δεν χρειαζόταν Μεσίτη. [‘Καταλλαγή’ (Recοnciliation), 171, 172, 161].
1934: Η Εκκλησία χρειάζεται Μεσίτη. (‘Ιεχωβά’, σελ. 206).

Απολύτρωση του Αδάμ
1929: Απολυτρώθηκε από τον Χριστό. (‘Ζωή’, σελ 207, 339).
1939: Δεν απολυτρώθηκε από τον Χριστό. (‘Σκοπιά 1939, σελ. 149).

Ο Πολυμήχανος Ναβουχοδονόσορ
1930: Αντιπροσωπεύει το Σατανά. (‘ΦΩΣ’, σελ.311-313).
1930: Αντιπροσωπεύει τον Θεό. (‘Σκοπιά’ 1930, σελ. 131, 134, 137).

Η Δοκιμασία του Ιησού
1928: Ο Ιησούς δοκιμάσθηκε και επιδοκιμάσθηκε στην 1η Έλευσή του. (‘Κυβέρνησις’ σελ. 104).
1930: Ο Ιησούς θα δοκιμασθεί κατά τη Δευτέρα Έλευσή του. (‘ΦΩΣ’, σελ. 324).

Επάνοδος του Ιησού
Επέστρεψε το 1874. (‘Προφητεία’, σελ. 65).
Επέστρεψε το 1914. (‘Διεκδίκησις Ι,’ σελ. 287).

Πολύς Όχλος
1933: Γεννημένος από το Πνεύμα. (‘Προετοιμασία’, σελ. 164).
1936: Δεν είναι Γεννημένος υπό του Πνεύματος (‘Πλούτη’, 324)

Ανάπτυξη Χαρακτήρος
1923: Έργο Θεού. (Σκοπιά 1923, σελ. 184).
1927: Έγινε πλάνη του Σατανά. (Σκοπιά 1927, σελ. 195, 196, 201.

1925
Το 1924, Η ΣΚΟΠΙΑ ανήγγειλε ότι όλα θα τελείωναν το 1925. (Βλέπε Η ΣΚΟΠΙΑ 1924,σελ.159).
Αλλά το 1926, ανέφερε ότι ‘κάποιοι άλλοι’ ανέμεναν πως τα πράγματα θα τελείωναν το 1925. (Βλέπε Η ΣΚΟΠΙΑ 1926, σελ. 232).

Αρχαίοι Αριστείς
Θα δοκιμάζονταν στη διάρκεια της Χιλιετίας. (Σκοπιά 1925, σελ. 23).
Θα δοκιμάζονταν πλήρως πριν τη Χιλιετία. (Σκοπιά 1926, σελ. 87).

Θρησκεία
Η αληθινή θρησκεία ήταν από τον Θεό. (‘Πέρα από τον Τάφο’, σελ. 12).
1939: Όλες οι θρησκείες ήταν του Σατανά. (‘Σωτηρία’, σελ. 116).
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΤΕΛΙΚΑ;
==========================
7) ΕΡΩΤΗΣH:Η΄''ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ'' ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΓΡΑΦΗ; ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ,ΣΕ ΠΟΙΑ ΓΡΑΦΗ;
ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΛΛΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ''ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ-(Μ.Ν.Κ.)'';
ΑΝ ΟΧΙ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΧΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ Η ΑΠΛΑ,''ΔΙΔΕΤΑΙ'' ΕΤΟΙΜΟ;(ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ Η ''ΕΡΕΥΝΑ'' ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ)

aekarajonny είπε...

8) ΕΡΩΤΗΣH:ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΤΩΝ ''ΜΑΡΤΥΡΩΝ'' ΓΙΝΕΤΑΙ -ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ
(ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 28:19)
''ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ;
ΑΝ ΝΑΙ,ΕΦΟΣΟΝ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ''ΤΡΙΑΔΑ'' ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ:
Ι) ΝΑ ΒΑΠΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ Α) ΣΤΟ ΘΕΟ Β) ΣΕ ΕΝΑ ΚΤΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Γ) ΣΤΗΝ ΑΠΡΟΣΩΠΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ.

ΙΙ) ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ''ΣΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ'';

ΙΙΙ) Η ''ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ
ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΚΑΙ
ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ;(ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΑ; ΓΙΑΧΒΕ)
===========================
9) ΕΡΩΤΗΣH:ΜΕ ΠΟΙΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ; ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ Η ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ;

ΑΝ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ,ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ; (ΜΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ).
=============================
10) ΕΡΩΤΗΣH:ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 1914; ΓΙΑΤΙ ΤΟ ''ΚΥΒΕΡΝΩΝ ΣΩΜΑ'' ΑΦΟΥ ΕΙΔΕ ΟΤΙ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΝΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙ ΤΗΝ ΗΜ/ΝΙΑ ΣΤΑ 1957 (ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΙΚΑ).

ΑΝ ΕΓΙΝΕ Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΔΕ ΚΑΝΕΙΣ; ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ''ΑΟΡΑΤΗ'' ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Η ''ΣΚΟΠΙΑ''; ΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ; ΠΑΛΙ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ;
-Μαρκ. 13,32: «Περί δε της ημέρας εκείνης ή ώρας ουδείς οίδεν, ουδέ οι άγγελοι οι εν ουρανώ ουδέ ο Υιός, ει μη ο Πατήρ»
-Αποκάλυψη 1:7 “Να, έρχεται μαζί με τα σύννεφα, και θα τον δει κάθε μάτι, κι εκείνοι που τον λόγχισαν· και θα θρηνήσουν εξαιτίας της παρουσίας του όλες οι φυλές της γης”
===============================
11) ΕΡΩΤΗΣH:Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΗΣ ''ΑΠΟΚΟΠΗΣ'' ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗ ΓΡΑΦΗ;
ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΕΦΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ''ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ'',ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΣΤΟΝ ''ΙΣΙΟ ΔΡΟΜΟ'';

ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΟΙ ''ΜΑΡΤΥΡΕΣ'' ΧΤΥΠΟΥΝ ΠΟΡΤΕΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ''ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΩΝ'' Η ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ''ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ'';
ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΠΟΚΟΠΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ;
==================================
12) ΕΡΩΤΗΣH:ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η ΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ''ΩΡΕΣ ΑΓΡΟΥ'', ''ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΓΡΟΥ'' , ''ΣΚΑΠΑΝΕΙΣ'', ''ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ'' ΚΤΛ.
===================================
13) ΕΡΩΤΗΣH: ΓΙΑΤΙ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ''ΣΚΟΠΙΑ'' ΑΦΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ''ΙΕΧΩΒΑ'' ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΩΡΘΩΝΕΙ;(ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΧΒΕ-ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΗ ΓΡΑΦΗ).

Και αυτό το λέμε, επειδή στο έντυπο της Οργάνωσης «Σκοπιά» του 1960 σελ.502, η Οργάνωση Σκοπιά γράφει κάτι που δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τη προέλευση του τεχνητού ονόματος Ιεχωβά.
Συγκεκριμένα υποστηρίζει, ότι χρησιμοποιεί στα έντυπά της το όνομα Ιεχωβά, όχι γιατί είναι πιο σωστό, αλλά γιατί έχουν εξοικειωθεί οι άνθρωποι μαζί του, από τον 14ο αιώνα.

aekarajonny είπε...

14) ΕΡΩΤΗΣH:Η ΓΡΑΦΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΒΡΩΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ ΡΗΤΑ.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΔΑΦΙΟ ΤΗ ΜΕΤΑΓΓΙΣΗ;(ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΜΙΑ ΖΩΗ;)
ΕΙΧΕ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΕΙ Η ΜΕΤΑΓΓΙΣΗ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ;
Ι) ΓΙΑΤΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΩΣ ΤΟ 1909 ΕΠΕΤΡΕΠΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΓΓΙΣΗ

ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΧΗ. Η "μετάγγισις αίματος ανθρώπου εις άνθρωπον, προς πρόληψιν θανάτου" είναι "μικρά τις θυσία υπέρ του πλησίον. Εάν ο Χριστός έθεσε την ψυχήν του - ζωήν του υπέρ του ανθρωπίνου γένους, δεν χρεωστούμε και ημείς μέρος της ενεργείας της ζωής μας, ήτις είναι εις το αίμα μας, να διαθέσωμεν υπέρ του πλησίον μας;
ΙΙ) ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ;

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΔΟΧΗ. "Η Βίβλος μας λέει να "απέχετε από... αίματος" (των ζώων που θυσιάστηκαν σε ειδωλολατρικούς θεούς)... η αποχή από το αίμα σημαίνει ότι δεν πρέπει να βάλετε καθόλου αίμα στο σώμα σας"(!) ("Μπορείτε να ζείτε...", σελ. 216). "Οι μεταγγίσεις αίματος μπορούν να καταστρέψουν την προσωπικότητα του ατόμου... είναι μετάγγιση χαρακτηριστικών προσωπικότητας"(Σκοπιά, αμερικάνικη έκδοση, 15-5-1962, σελ. 302).
"Η ηθική ασθένεια, οι σεξουαλικές διαστροφές, τα συμπλέγματα κατωτερότητας, τα μικροεγκλήματα, εμφανίζονται πολύ συχνά μετά από μεταγγίσεις αίματος"(αμερικάνικη "Σκοπιά", 15-9-1961, σελ. 563-564).

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ; Η ΕΚΤΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ-ΣΤΟ ΑΓΕΝΝΗΤΟ ΠΑΙΔΙ;
Η ΜΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΙΜΑΤΟΣ-ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΘΑΝΑΤΟ ΠΩΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ;
ΤΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΝΑ ΜΟΛΥΝΘΕΙ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ,ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ''ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΟΣ ΣΩΜΑΤΟΣ'' ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ; ΝΑ ''ΡΙΣΚΑΡΕΙ'' ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΓΓΙΣΗ,Η ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΗ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΗΣ;

Η Εταιρία Σκοπιά φέρνει στις πόρτες μας ένα άλλο Ευαγγέλιο, όπου ο Ζωοδότης Θεός που έδωσε το αίμα Του πάνω στο Σταυρό για να λυτρώσει την ανθρωπότητα, αρνείται τη ζωή στα πλάσματά του ( ακόμα και μικρά παιδιά ) που πάσχουν από ασθένειες που χρειάζονται μετάγγιση αίματος( μεσογειακή αναιμία, άλλες παθήσεις του αίματος, λεχαιμία ) ή χρειάζονται μετάγγιση αίματος, σε δύσκολες χειρουργικές επεμβάσεις.

Την απαγόρευση πόσης αίματος ζώου από ειδωλολατρικές θυσίες ή ανθρωποθυσίες ( που αφαιρούν ζωή ), τη γενικεύει και στη μετάγγιση αίματος, που δεν υπήρχε τότε!
Αλλά ο ίδιος ο Χριστός καθιέρωσε τη πρώτη ''μετάγγιση αίματος'' δίνοντας μας ( ΣΕ ΟΛΟΥΣ και όχι μόνο σε λίγους διορισμένους εκλεκτούς, όπως λέει η Σκοπιά )τη δυνατότητα να σωθούμε μέσα από τη διαρκή Θεία Κοινωνία, τη λήψη του Σώματος και του Αίματος του Ιησού Χριστού, που οδηγεί τον άνθρωπο στη σωτηρία και στην αιώνια ζωή, όπως ο ίδιος μας υποσχέθηκε ).

Η εταιρία Σκοπιά προσπαθεί να δημιουργήσει < μάρτυρες > με ψυχολολική πίεση, πείθοντας τους ( αποκόπτοντας και παρερμηνεύοντας την Αγία Γραφή ) ότι η άρνηση υπεράσπισης της πατρίδας τους ή η άρνηση μετάγγισης αίματος είναι επιβεβλημένες από τον < Ιεχωβά > και ότι η μετάγγιση αίματος είναι θανάσιμη αμαρτία. Έτσι, στη λογική της Σκοπιάς, εκατομμύρια άνθρωποι που γεννήθηκαν άρρωστοι ή απέκτησαν αρρώστια ή έπαθαν ατύχημα και κάνουν μεταγγίσεις αίματος είναι αμαρτωλοί και ο Θεός θα τους < τιμωρήσει > και θα τους κλείσει έξω από τη Βασιλεία των Ουρανών !
==============================
15) ΕΡΩΤΗΣH:ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟΝ ''ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΑ''; Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΘΑΝΑΤΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΟΙ; ΑΝ ΝΑΙ,ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ; ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΟΥΣ 144.000 (ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Η ''ΣΚΟΠΙΑ'');

==================================
16) ΕΡΩΤΗΣH:ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ; ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΙΟΡΔΑΝΗ ΠΟΤΑΜΟΥ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ;
ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΟ ΤΑΦΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ; ΔΙΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΣΑΤΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΑΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ -ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΛΑΘΟΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ;

ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ( ΤΗΣ΄''ΣΚΟΠΙΑΣ'' ΠΑΝΤΑ) ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΤΗ ΒΑΠΤΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ;

aekarajonny είπε...

17) ΕΡΩΤΗΣH:Η ΒΑΒΥΛΩΝΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ; ΑΠΟ ΠΟΥ ΔΙΔΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ;
Η Μ.Ν.Κ.. εχει ερμηνεψει ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ?
================================

18) ΕΡΩΤΗΣH: ΣΕ ΠΟΙΟ ΕΔΑΦΙΟ ΛΕΕΙ Η ΓΡΑΦΗ ΟΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΑ ΝΗΠΙΑ ΝΑ ΒΑΠΤΙΖΟΝΤΑΙ;
ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΗΘΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ;
=================================

19) ΕΡΩΤΗΣH:ΠΟΙΑ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΗΣΤΕΙΑ; Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ Η ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ 40 ΗΜΕΡΕΣ; ΠΟΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ;
α) ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ή

β) ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΣΤΟ ΜΠΡΟΥΚΛΥΝ;
==================================

20) ΕΡΩΤΗΣH: ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΑΛΛΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ,ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΣΚΑΝΔΑΛΑ,ΚΤΛ.
Είναι γνωστοί οι ισχυρισμοί τής οργάνωσης τής Σκοπιάς, ότι δήθεν αποτελεί μια "καθαρή οργάνωση", ότι "όλες οι άλλες θρησκείες είναι ακάθαρτες", και ότι "έχει γίνει στην οργάνωση ο διαχωρισμός τού σίτου από τα ζιζάνια" (αν και αυτό τελευταία η ίδια η Σκοπιά τείνει να το αλλάξει κατά τη συνήθεια της ανευθυνότητάς της).

Η ''ΑΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ'' ΤΟΥ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ;
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝΟΥΝ-ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΟΙ,ΤΙΜΙΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ;
ΥΠΗΡΞΑΝ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ''ΟΡΓΑΝΩΣΗ'' ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ;

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 23.720 ''ΜΑΡΤΥΡΕΣ'' ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΓΙΝΕ ΣΑΛΟΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2002;

ΤΟ ΘΕΜΑ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΦΗΜΗΣ ΚΑΝΑΛΙΑ NBC KAI BBC,ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ 4.000 ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 23.720 ''ΜΑΡΤΥΡΕΣ'' ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΥΣ.

ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ''ΙΔΙΟΤΗΤΑ'' ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΗΣ ''ΣΚΟΠΙΑΣ''.

ΠΟΙΑ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΣΜΟ,ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΣΟΝΙΑ;

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΤΣΑΡΛΣ Τ. ΡΩΣΣΕΛ ΗΤΑΝ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟΣ ΜΑΣΩΝΟΣ? (33ου ΒΑΘΜΟΥ).
ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΑΣΧΟΛΟΥΤΑΝ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΕ ΠΥΡΑΜΙΔΟΛΟΓΙΑ?(Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΟΝΙΚΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ -ΣΕ ΜΑΣΟΝΙΚΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΜΕ ΜΑΣΟΝΙΚΟ ΣΤΑΥΡΟ ΕΠΑΝΩ).
Η Μεγάλη Πυραμίδα και τα κρυμμένα της μηνύματα απασχόλησαν σε μεγάλο βαθμό τον Ρώσσελ. Πίστευε ότι η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας χτίστηκε με «θεϊκή κατεύθυνση», με σκοπό να γίνει κατανοητή στη σύγχρονη εποχή. Υιοθέτησε και χρησιμοποίησε την σχετική έκφραση «Γραφή εν λίθοις».
Είναι γεγονός πως και ο ίδιος θάφτηκε κάτω από μια πυραμίδα. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο τάφος του Ρώσσελ είναι σε Μασονικό κοιμητήριο στην Πενσυλβανία και δίπλα ακριβώς υπάρχει ένα μεγάλο ίδρυμά τους.
ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ ΡΟΔΕΡΦΟΡΝΤ? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ''ΚΑΠΩΣ'' ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ''ΣΤΥΛΟΒΑΤΕΣ'' ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΘΕΟΣΤΑΛΤΟΥΣ ΠΡΟΦΗΤΕΣ?

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ WESTCOTT KAI HORT ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΗΤΑΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΣΤΕΣ?

Ο γιος του Διορθωτή Αγιογραφικών Κειμένων Westcott δηλώνει: «Ο Πατέρας μου ήταν Πνευματιστής»

ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιους εννοεί λοιπόν ο Μάρτυρας τού Ιεχωβά, όταν αναφέρεται σε: "Μάρτυρες τού Ιεχωβά";
Όταν εξετάζουμε το ερώτημα αυτό, διαπιστώνουμε ότι και οι ίδιοι οι Μάρτυρες τού Ιεχωβά, έχουν ΣΥΓΧΥΣΗ στον αυτοπροσδιορισμό τους! Γιατί άλλο εννοούν με τη φράση αυτή στη μία περίπτωση, και άλλο στην άλλη!
Εάν για παράδειγμα τους ρωτήσουμε: "Πόσοι Μάρτυρες τού Ιεχωβά υπάρχουν σήμερα στον κόσμο;" Θα μας απαντήσουν: "7.000.000", με βάση τις στατιστικές τους, που δημοσιεύονται στο τρέχον "Βιβλίο τού Έτους" τους. Εκεί πράγματι, θα διαπιστώσουμε ότι τόσοι είναι οι Ευαγγελιζόμενοί τους, δηλαδή αυτοί που κηρύττουν το ευαγγέλιο τής Σκοπιάς παγκόσμια. Εάν πάλι, ρωτήσουμε δύο Μάρτυρες τού Ιεχωβά που θα έρθουν στην πόρτα μας να μας κηρύξουν: "Τι είσαστε εσείς;", θα μας απαντήσουν: "Μάρτυρες τού Ιεχωβά".

aekarajonny είπε...

Προσέξτε όμως, πώς διαφοροποιείται η απάντησή τους, όταν τους πούμε: "Εγώ όμως, γνωρίζω κάποιον Μάρτυρα τού Ιεχωβά που είναι πόρνος" (ή κλέφτης, ή φονιάς, ή ναρκομανής, ή καπνιστής, ή μέθυσος...) Τότε αμέσως αρχίζει η άρνηση από μέρους τους: "Μπα! Λάθος κάνεις. Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι Μάρτυρας τού Ιεχωβά!" Θα μας απαντήσουν. Και εάν επιμείνουμε, και τους πούμε και ντοκουμέντα, όπως: "Μα ο άνθρωπος αυτός, ήρθε στην πόρτα μου να μου δώσει τη Σκοπιά και το Ξύπνα!" ή αν τους πούμε: "Μα τον γνωρίζω καλά, γιατί είναι συγγενής μου!" (ή γείτονάς μου, ή κάτι άλλο). Τότε θα μας απαντήσουν: "Μπορεί να μην είναι βαπτισμένος. Μπορεί να είναι απλώς παιδί Μαρτύρων, ή κατηχούμενος".

Βλέπετε τη διαφορά; Όταν τους ρωτάμε: "Πόσοι είναι οι Μάρτυρες τού Ιεχωβά παγκόσμια;", μας απαντούν χωρίς δισταγμό, βάζοντας μέσα στον αριθμό τους, βαπτισμένους και αβάπτιστους Μάρτυρες. Όταν όμως τους θέσουμε θέμα διαγωγής ενός μέλους τους, αμέσως θυμούνται το βάπτισμα! Τότε αμέσως, τα 7.000.000 Μαρτύρων τού Ιεχωβά γίνονται πολύ λιγότερα, επειδή έχουν μέσα και αβάπτιστους!
EINAI ETΣΙ?
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΟΜΩΣ,ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΚΡΙΤΗΡΙΟ:
Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ,ΕΧΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΓΙΟΥΣ (ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΤΕ-ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥΣ -ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ''ΚΟΜΜΕΝΕΣ'').ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ,ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ,ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ,ΚΤΛ (ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΡΝΗΘΕΙΤΕ)
Η ''ΟΡΓΑΝΩΣΗ'',ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟΥΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΠΟΤΕ?
ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΜΟΝΟΝ 10 ΟΝΟΜΑΤΑ ''ΚΑΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ''.
====================================

21) ΕΡΩΤΗΣH:ΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 607 π.Χ;
ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΩΣ ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΕΤΟΣ 587 π.Χ;
====================================

22) ΕΡΩΤΗΣH: ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ Η ''ΣΚΟΠΙΑ'' ΕΧΕΙ ''ΠΕΤΑΞΕΙ'' ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ 10 ΒΙΒΛΙΑ; ΕΤΣΙ Η Μ.Ν.Κ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ 66 ΤΟΜΟΥΣ.

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ''ΑΠΟΚΟΜΜΕΝΑ'' ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;
=================

23) ΕΡΩΤΗΣH:ΟΙ ''Μάρτυρες του Ιεχωβά'' ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΣΕ ''ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΥΣ'' ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ''ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ''.
ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ,ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ''ΠΡΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΙΝ ΑΛΗΘΕΙΑΣ;''
============================

24) ΕΡΩΤΗΣH:ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ''ΜΑΡΤΥΡΑΣ'';
α) ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΦΟΡΑΕΙ ΓΡΑΒΑΤΑ ΚΑΙ ΚΗΡΥΤΤΕΙ ΑΠΟ ΠΟΡΤΑ ΣΕ ΠΟΡΤΑ;

β) ΑΥΤΟΙ (ΟΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 11.000.000) ΠΟΥ ΕΩΣ ΤΟΝ 4ο αιω μ.Χ ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΑΝ, ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΚΑΝ, ΚΑΤΑΠΙΝΑΝ ΛΙΩΜΕΝΟ ΜΟΛΥΒΔΟ, ΓΔΑΡΘΗΚΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟΙ, ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΧΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ - ΜΗ ΔΕΧΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΠΑΡΝΗΘΟΥΝ ΤΗ ΘΕΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ;
ΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΔΟΥΝ -ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΚΟΠΙΑ ΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ; ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 144.000;

aekarajonny είπε...

25) ΕΡΩΤΗΣH:Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΕΧΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ; ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗΝ; ΔΕΧΕΣΤΕ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ; ΑΝ ΟΧΙ , ΓΙΑΤΙ;
===================================
26) ΕΡΩΤΗΣH:Η΄''ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ'' ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΠΟΥ ΔΕΧΕΣΤΕ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΧΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ;
ΔΕΧΕΣΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ; ΑΝ ΟΧΙ,ΓΙΑΤΙ;
Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΤΟΥ ΒΑΜΒΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΩΡΑ ΤΗ ΔΕΧΕΤΕ;ΑΝ ΟΧΙ, ΓΙΑΤΙ;
ΔΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΩΝ ΕΒΔΟΜΗΚΟΝΤΑ; AN OXI,ΓΙΑΤΙ;
====================================

27) ΕΡΩΤΗΣH:Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ.
ΕΧΕΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟ ΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ; ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΤΑΙ Ο Μ.τ.Ι; ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΣ -ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΟ ΠΟΣΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΕΔΩΣΕ ;
ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ''ΜΑΡΤΥΡΑΣ'' ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΤΗ ''ΣΚΟΠΙΑ'' ΚΑΙ ΤΟ ''ΞΥΠΝΑ'';(ΕΦ ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ) ;
=========================================
28) ΕΡΩΤΗΣH: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΟ, ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ''ΣΚΟΠΙΑ'' ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΡΗΤΩΣ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ?(ΜΕ ΜΟΝΟ ΓΝΩΜΟΝΑ ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ-ΟΧΙ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ).
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΠΕΠΛΗΞΕ ΤΗΝ ΜΟΙΧΑΛΙΔΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΤΗΣ? (Ιωάν.η:3).
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΠΑΙΝΕΣΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΚΑΤΟΝΤΑΡΧΟ? (Ματθ. 8, 7).
ΕΑΝ,ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Η ''ΣΚΟΠΙΑ'' ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙΣ ΟΠΛΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ?
ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΠΛΟΥΣΙΟ (Λουκά κεφ. ιη' στίχοι 18-27). ''ΠΟΥΛΑ ΟΛΑ ΣΟΥ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ,ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΕ''.
O IΔΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΤΟΥ ΝΑΥΗ-ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΨΗΛΑ 3 ΗΜΕΡΕΣ? ΕΚΑΝΕ ΚΑΘΟΣ Ο ΘΕΟΣ?
ΕΠΙΣΗΣ:
ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ 10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ''ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ'' ΕΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ π.χ.

aekarajonny είπε...

29) ΕΡΩΤΗΣH:EAN OI ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ (ΟΠΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ), ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;
. Η Πανθεϊστική διδασκαλία της Σκοπιάς
το κειμενο από το βιβλίο "Το Άγιο Πνεύμα" της Σκοπιάς, γράφει πολλύ περισσότερα, για να κατανοήσουμε το πώς η Σκοπιά κατανοεί τον θεό της.
Πριν προχωρήσουμε όμως σ' αυτό, θυμηθείτε τι πιστεύει η Σκοπιά για τη σχέση Θεού και Αγίου Πνεύματος, σύμφωνα με το βιβλίο της "Μπορείτε να ζείτε...":
"ζει σε ορισμένο τόπο στον ουρανό... Για να δημιουργήσει αυτά τα πράγματα, ο θεός δεν χρειάστηκε να είναι σωματικά παρών. Μπορεί να εξαποστείλει το πνεύμα του, την ενεργό δύναμή του, και να κάνει ό,τι θέλει, ακόμη κι όταν βρίσκεται πολύ μακρυά".
Δηλαδή, ο θεός της Σκοπιάς, "χαμένος" κάπου στο σύμπαν, στέλνει το Άγιο Πνεύμα, που είναι μια απρόσωπη δύναμη, και πλάθει τα πάντα.
Τώρα, δείτε πάλι προσεκτικά, τι λέει για το "ΠΩΣ" έπλασε ο Θεός (κατά τη γνώμη της) το σύμπαν:
"Αυτό σημαίνει ότι αυτός είναι η απύθμενη πηγή κάθε ενεργείας. Όλα τα πράγματα του σύμπαντος αποτελούν δέσμες μορίων της ενεργείας του. Αυτές οι δέσμες των μορίων συγκεντρώθηκαν σε μάζες μεγάλες και μικρές".
Δηλαδή, τα πάντα στο υλικό σύμπαν, αποτελούνται από "μόρια του Αγίου Πνεύματος", της δυνάμεως ή ενεργείας του θεού (κατά τη Σκοπιά)! Δεν πλάσθηκαν από το μηδέν, όπως πιστεύουμε εμείς οι Χριστιανοί, αλλά κατά τη Σκοπιά, είναι "δέσμες" Αγίου Πνεύματος!

Με άλλα λόγια, από τον Θεό "εκπορεύεται" το Άγιο Πνεύμα, και αυτό "συμπυκνώνεται" σε ύλη και ενέργεια, δημιουργώντας το σύμπαν!
Σύμφωνα με τη Σκοπιά λοιπόν, το σύμπαν, δεν είναι πλασμένο από το μηδέν, αλλά ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΟΡΡΟΗ του Θεού!

Προσέξτε! Αυτό ακριβώς το σημείο, είναι μια καθαρά ειδωλολατρική διδασκαλία, την οποία πίστευαν όλα τα ειδωλολατρικά έθνη, και ακόμα την πιστεύουν! Η ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΗ αυτή διδασκαλία, η οποία διδάσκει ότι τα πάντα αποτελούν "απορροή του Θεού", έχει καταδικασθεί από την αρχή από την Εκκλησία του Χριστού, και ονομάζεται ΠΑΝΘΕΪΣΜΟΣ!
Η διδασκαλία αυτή της Σκοπιάς ονομάζεται Πανθεϊσμός, και είναι ειδωλολατρική, επειδή εάν τα πάντα αποτελούν "απορροή" του Θεού, και όχι μια εκ του μηδενός δημιουργία, όπως πιστεύουμε εμείς οι Χριστιανοί, τότε:
α. Το κάθε τι, είναι μέρος του Θεού.

β. Η ουσία του Θεού και των κτισμάτων συγχέεται, και ο Θεός δεν είναι ανόμοιος με τα κτίσματα, αλλά έχουν κοινή ουσία.
γ. Εάν το κάθε τι υλικό είναι απορροή της ουσίας του Θεού, τότε μπορούμε να το ΛΑΤΡΕΥΟΥΜΕ, λατρεύοντας έτσι τη Θεία ουσία.
Κατά συνέπειαν, η έννοια της "ειδωλολατρίας" γίνεται για τους Πανθεϊστές όχι μόνο επιτρεπτή, αλλά και αναγκαία, έτσι ώστε μέσω της ύλης που είναι ομοούσια με τον Θεό, να λατρεύεται ο Θεός, που είναι η πηγή της ύλης αυτής!
Και τότε κακώς ο Θεός απαγορεύει την ειδωλολατρία! Γιατί δεν υπάρχει τίποτα που να μην μετέχει Αγίου Πνεύματος, το οποίο απορρέει από τον Θεό (κατά τη διδασκαλία της Σκοπιάς), και συμπυκνώνεται πλάθοντας τα πάντα!
=============================
30) ΕΡΩΤΗΣH: ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΩΝΟΥΜΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ;
ΜΕΧΡΙ ΚΑΠΟΙΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ,ΟΙ ''ΜΑΡΤΥΡΕΣ'' ΗΤΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ (ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ).
ΕΠΙΣΗΣ: ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΩΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ''ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ'', ΟΤΑΝ ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ,ΟΧΙ ΣΕ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ π.Χ. ή μ.Χ, αλλα σε π.κ.χ και μ.κ.χ? (προ κοινης χρονολογιας ,και μετα κοινης χρονολογιας).

ΕΠΙΣΗΣ,ΟΤΑΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ Η ΘΕΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ (ΠΑΛΙ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΟΠΙΑ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ)
ΠΕΡΙ ΘΕΟΤΗΤΟΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
Η ΒΛΑΣΦΗΜΗ Μ.Ν.Κ. ΕΧΕΙ ΑΛΛΙΩΣΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΔΑΦΙΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΤΙΣΜΑ(ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΙΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΗΘΕΙΑ!). -ΜΕΡΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ:

aekarajonny είπε...

1) Το αίμα του "ΙΔΙΟΥ" του Θεού, ως "Διαθέμενου" της Καινής Διαθήκης
Ένα εδάφιο ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ εναντίον της Αρειανιστικής αίρεσης που διακρατεί η Σκοπιά, είναι το εδάφιο που θα δούμε σε αυτό το άρθρο. Γι' αυτό η Σκοπιά φρόντισε ΝΑ ΤΟ ΝΟΘΕΥΣΕΙ κατά τη συνήθειά της.
Πράξεις 20/κ: 28:
--------------------------------
Αρχαίο Ελληνικό Κείμενο
Προσέχετε ουν εαυτοίς και παντί τω ποιμνίω εν ω υμάς το Πνεύμα το Άγιον έθετο επισκόπους, ποιμαίνειν την εκκλησίαν του Κυρίου και Θεού, ην περιεποιήσατο* δια του ιδίου αίματος.
====================
Ελληνική ΜΝΚ τής Σκοπιάς
Προσέχετε τους εαυτούς σας και όλο το ποίμνιο, μέσα στο οποίο το άγιο Πνεύμα σας διόρισε επισκόπους για να ποιμαίνετε την εκκλησία του Θεού την οποία αγόρασε με το αίμα του ιδίου του Γιου του.
=========================
2) Η "εικόνα" είναι... "ουσία" (!!!)
Αρχαίο Ελληνικό Κείμενο
Σκιάν γαρ έχων ο νόμος τών μελλόντων αγαθών, ουκ αυτήν την εικόνα τών πραγμάτων, κατ' ενιαυτόν ταις αυταίς θυσίαις, ας προσφέρουσιν εις το διηνεκές, ουδέποτε δύναται τους προσερχομένους τελειώσαι.
=============================
Ελληνική ΜΝΚ τής Σκοπιάς
Διότι εφόσον ο Νόμος έχει σκιά τών καλών μελλοντικών πραγμάτων, αλλά όχι την ίδια την ουσία τών πραγμάτων, [οι άνθρωποι] με τις ίδιες θυσίες από χρόνο σε χρόνο τις οποίες προσφέρουν συνεχώς, δεν μπορούν ποτέ να τελειοποιήσουν εκείνους που πλησιάζουν.
Ίσως κάποιος οπαδός της, μας πει: "Ελάτε τώρα! μια λεξούλα, ακόμα και αν είναι λάθος σε μια μετάφραση, τι πρόβλημα δημιουργεί; Τι αλλάζει με κάτι τόσο μικρό;"
Κι όμως, σ' αυτή τη λεξούλα, κρύβεται μια σοβαρότατη διάσταση τού Χριστιανικού Ευαγγελίου. Κρύβεται ακριβώς η μία διάσταση τής Καινής Διαθήκης. ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥΣ. Η ΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ελλιπές.
========================
3) Ποιος τρυπήθηκε τελικά;
Όλοι οι Χριστιανοί, γνωρίζουν καλά ότι Αυτός που τρυπήθηκε στο Σταυρό, ήταν ο Χριστός. Όμως ο Ζαχαρίας, μας διαβεβαιώνει, ότι Αυτός ο Χριστός που σταυρώθηκε στον Σταυρό, ήταν ο Γιαχβέ! Φυσικά αυτό δεν συνέφερε την εταιρία Σκοπιά, οπότε όπως πάντα, διαστρέβλωσε το εδάφιο στη ΜΝΚ, για να φαίνεται ότι άλλος μιλάει, και άλλος τρυπήθηκε!
Ζαχαρίας 12/ιβ: 10:

Εβραϊκό κείμενο
וְהִבִּיטוּ אֵלַי אֵת אֲשֶׁר־דָּקָרוּ
========================
Αρχαίο Κείμενο Ο΄
και εκχεώ επί τον οίκον Δαυίδ και επί τους κατοικούντας Ιερουσαλήμ πνεύμα χάριτος και οικτιρμού, και επιβλέψονται προς με ανθ' ων κατωρχήσαντο και κόψονται επ' αυτόν κοπετόν, ως επ' αγαπητώ, και οδυνηθήσονται οδύνην ως επί τω πρωτοτόκω
==========================
Ελληνική ΜΝΚ της Σκοπιάς
Και θα εκχύσω πάνω στον οίκο του Δαβίδ και πάνω στους κατοίκους της Ιερουσαλήμ το πνεύμα της εύνοιας και των ικεσιών, και θα κοιτάξουν προς Εκείνον τον οποίο διατρύπησαν και θα θρηνήσουν για Αυτόν όπως στο θρήνο που γίνεται για έναν μοναχογιό. και θα γίνει πικρός οδυρμός για αυτόν σαν τον πικρό οδυρμό που γίνεται για τον πρωτότοκο γιο.
==========================
4) Είναι ο Θεός... "θρόνος";
Εβραίους 1/α: 8:
Αρχαίο Ελληνικό Κείμενο
8 προς δε τον υιόν· ο θρόνος σου, ο Θεός, εις τον αιώνα του αιώνος· ράβδος ευθύτητος η ράβδος της βασιλείας σου.
------------------------------------
Δική μας μετάφραση στην απλή γλώσσα
Αλλά προς τον γιο: "Ο θρόνος σου, Θεέ, (είναι) στον αιώνα του αιώνος. Ραβδί ευθύτητας (είναι) το ραβδί της βασιλείας σου.
------------------------------------
Ελληνική ΜΝΚ της Σκοπιάς
Αλλά αναφορικά με τον Γιο: "Ο Θεός είναι ο θρόνος σου (!!!) στους αιώνες των αιώνων, και το σκήπτρο της βασιλείας σου είναι το σκήπτρο της ευθύτητας..."

aekarajonny είπε...

5) Α΄ Τιμόθεον 3/γ: 15,16:
Αρχαίο Ελληνικό Κείμενο
-------------------------------------------------
15 εάν δε βραδύνω, ίνα ειδής Πως δει εν οίκω Θεού αναστρέφεσθαι, ήτις εστίν εκκλησία Θεού ζώντος, στύλος και εδραίωμα της αληθείας.
16 Και ομολογουμένως μέγα εστί το της ευσεβείας μυστήριον· Ος εφανερώθη εν σαρκί, εδικαιώθη εν Πνεύματι, ώφθη αγγέλοις, εκηρύχθη εν έθνεσιν, επιστεύθη εν κόσμω, ανελήφθη εν δόξη.
============================
Δική μας μετάφραση στην απλή γλώσσα
Αλλά αν αργήσω, για να γνωρίζεις πώς πρέπει να συμπεριφέρεσαι στο σπίτι του Θεού, που είναι Εκκλησία ζωντανού Θεού, στύλος και εδραίωμα της αληθείας.
16 (Και ομολογουμένως είναι μεγάλο το μυστήριο της ευσεβείας)· ο Οποίος φανερώθηκε με σάρκα, δικαιώθηκε εν Πνεύματι*, φανερώθηκε σε αγγέλους, κηρύχθηκε στα έθνη, πιστεύθηκε στον κόσμο, αναλήφθηκε με δόξα.

* Τη φράση: "εν πνεύματι", την αφήσαμε όπως είναι στον αρχαίο της τύπο, γιατί αποτελεί ορολογία που χρησιμοποιείται ως σήμερα, και δεν μεταφράζεται ακριβώς.
==============================
Ελληνική ΜΝΚ της Σκοπιάς
15 αλλά σε περίπτωση που καθυστερήσω, για να γνωρίζεις πώς πρέπει να συμπεριφέρεσαι στο σπιτικό του Θεού, το οποίο είναι η εκκλησία του ζωντανού Θεού, στύλος και στήριγμα της αλήθειας.
16 Και είναι ομολογουμένως μεγάλο το ιερό μυστικό της θεοσεβούς αφοσίωσης: "Αυτός φανερώθηκε ως σάρκα, ανακηρύχτηκε δίκαιος ως πνεύμα, εμφανίστηκε σε αγγέλους, κηρύχτηκε ανάμεσα σε έθνη, του δείχτηκε πίστη μέσα στον κόσμο, αναλήφθηκε με δόξα".
===============================
ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΟΤΑΝ ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ ΜΕ ΤΗ ''ΓΡΑΦΗ'' ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΕΤΑΦΡΑΖΟΥΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Η ΕΒΡΑΊΚΑ!
Η ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΛΕΝΕ,Η, ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΛΕΝΕ!!!
ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΙ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑ ''ΟΠΟΙΟΝ ΣΑΣ ΔΙΔΑΞΕΙ ΑΛΛΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ''? ΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ?
ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ?''ΟΠΟΙΟΣ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΝΑ ''ΙΩΤΑ'' Η ΜΙΑ ''ΚΕΡΑΙΑ''?

Η ''ΣΚΟΠΙΑ'' ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ,ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ(!!!) ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΕΙΧΕ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΦΑΝΕΡΩΘΕΙ ΣΤΙΣ ΓΡΑΦΕΣ,ΑΛΛΑ,ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΕΝΤΕΧΝΩΣ-
ΚΑΙ ΑΛΛΑ,ΤΑ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΛΑΘΟΣ! ΚΑΤ'ΑΡΧΑΣ,Η ΜΕΤΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΠΙΝΟΗΣΗ. ΤΑ ΚΤΙΣΤΑ ΜΕΤΡΙΟΥΝΤΑΙ,ΤΑ ΑΚΤΙΣΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΡΗΘΟΥΝ. Ο ΠΑΥΛΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ''ΕΦΤΑΣΕ ΩΣ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΟΥΡΑΝΟ--ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΣΤΗ ΓΗ--ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΚΟΠΙΑ? , ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΕ ''ΑΡΡΗΤΑ ΡΗΜΑΤΑ'').
ΜΠΟΡΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΨΟΥΝ (ΕΙΔΙΚΑ ΑΝΕΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΑΓΙΟΥ!) ΤΑ ΑΚΤΙΣΤΑ?

H AΓΙΑ ΓΡΑΦΗ κηρύττει ότι ο Χριστός ΕΙΝΑΙ ο "ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ" (Α΄Ιωάν.Έ΄20)

aekarajonny είπε...

'Οτι ο Χριστός ΕΙΝΑΙ: "ΚΥΡΙΟΣ ο ΘΕΟΣ" (Αποκ. Α΄ 8)
'Οτι ο Χριστός ΕΙΝΑΙ: "ο ΩΝ επί πάντων ΘΕΟΣ ΕΥΛΟΓΗΤΟΣ εις τους αιώνας" (Ρωμ.Θ΄5)
'Οτι ο Χριστός ΕΙΝΑΙ: "ο ΩΝ και ο ΗΝ και ο ερχόμενος ο ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ" (Αποκ.Α΄8)
'Οτι ο Χριστός ΕΙΝΑΙ: "το Α και το Ω, ο ΠΡΩΤΟΣ και ο ΕΣΧΑΤΟΣ, ΑΡΧΗ καιΤΕΛΟΣ" (Αποκ.ΚΒ΄13,Β΄8,Α΄17-18).
'Οτι ο Χριστός ΕΙΝΑΙ: "ο ΖΩΝ" (Αποκ.Α΄17-18)
'Οτι ο Χριστός ΕΙΝΑΙ: " ο ΑΡΧΗΓΟΣ της ΖΩΗΣ" (Πραξ.Γ΄15)
'Οτι ο Χριστός ΕΙΝΑΙ: " ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ και ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ" (Ιωαν.Κ΄28)
'Οτι ο Χριστός ΕΙΝΑΙ: " ο ΜΟΝΟΣ ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΣ" (Ιούδ.4)
'Οτι ο Χριστός ΕΙΝΑΙ: " ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΝΤΩΝ" (Πράξ.Ι΄36)
'Οτι ο Χριστός ΕΙΝΑΙ: " ο ΚΤΙΣΤΗΣ ΠΑΝΤΩΝ" (Κολ.Α΄16, Α΄Κορ.Η΄ 6, Ιωάν.Α3, Εβρ. Α2)
'Οτι ο Χριστός ΕΙΝΑΙ: " ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΗΣ ΔΟΞΗΣ" (Α΄Κοριν. Β΄8, Εφεσ. Α΄17, Α΄Πετρ.Δ΄14)
'Οτι ο Χριστός ΕΙΝΑΙ: " ο ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ" (Αποκ.Α΄8, Δ΄ 8, ΙΑ΄17, ΙΕ΄3)
'Οτι ο Χριστός ΕΙΝΑΙ: " η ΑΝΑΣΤΑΣΙΣ και η ΖΩΗ" (Ιωάν.ΙΑ΄25)
'Οτι ο Χριστός ΕΙΝΑΙ: " ο ΑΡΤΟΣ ο ΖΩΝ" (Ιωάν.ΣΤ΄51)
'Οτι ο Χριστός ΕΙΝΑΙ: " το ΥΔΩΡ το ΖΩΝ" (Ιωάν.Δ΄10)
'Οτι ο Χριστός ΕΙΝΑΙ: " ο ΘΕΟΣ που εφανερώθει ΕΝ σαρκί"(Α΄Τιμ.Γ΄16,Κολ.Β΄9,Β΄Κορ.Ε΄19).
'Οτι ο Χριστός ΕΙΝΑΙ: " ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΑΣ ΜΑΣ" (Τιτον Β΄13).
'Οτι ο Χριστός ΕΙΝΑΙ: " ο μεθ΄ημών ΘΕΟΣ" (Ματθ.Α΄23).
'Οτι ο Χριστός ΕΙΝΑΙ: " ο ΘΕΟΣ που ήρθε και μας έσωσε" (Ησαϊα; ΛΕ΄4).
'Οτι ο Χριστός ΕΙΝΑΙ: " ο ΘΕΟΣ που στη γη εφάνη και με τους ανθρώπους συναναστράφη" (Βαρούχ Γ΄38).
'Οτι ο Χριστός ΕΙΝΑΙ: " ο ΘΕΟΣ που απέστειλε τον άγγελό του (τον Ιωάννη τον
Πρόδρομο) να του ετοιμάσει τον ερχομό του" (Λουκ.Α΄76, Ζ΄27,Μαλ.Γ΄ 1,Ησα. Μ΄3)
'Οτι ο Χριστός ΕΙΝΑΙ: " ο ΘΕΟΣ που είδε ο Ησαϊας επι θρόνου δόξης καθήμενον"(Ιωάν.ΙΒ΄41,Ησα.ΣΤ΄1-3).

Επίσης κηρύττει ότι ο Χριστός σαν ΘΕΟΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ που είναι, είναι
ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΟΣ "Ιησούς Χριστός ΧΘΕΣ και ΣΗΜΕΡΟΝ ο ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ " (Εβρ.Γ΄8).
'Οτι ο Χριστός ΕΙΝΑΙ: ΑΝΑΡΧΟΣ και ΑΙΩΝΙΟΣ, ΔΕΝ έχει ΑΡΧΗ και ΤΕΛΟΣ "μήτε ΑΡΧΗΝ μήτε ΖΩΗΣ ΤΕΛΟΣ έχων" (Εβρ.ζ΄3).
Με δυο λόγια, η Καινή Διαθήκη κηρύττει ότι ο Χριστός είναι ΘΕΌΣ και ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ.
Και όποιος λέει ότι ο Χριστός είναι μόνον άνθρωπος ή μόνον Θεός ΔΙΑΦΩΝΕΙ με την Καινή Διαθήκη και δεν σώζεται.

aekarajonny είπε...

Επίσης η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ κηρύττει ότι το Αγιον Πνεύμα είναι ΠΡΟΣΩΠΟΝ.
Είναι ΠΡΟΣΩΠΟΝ διότι είναι "ο Κύριος" (Β΄Κορ.Γ΄17)
Είναι ΠΡΟΣΩΠΟΝ διότι είναι "ο Θεός" (Πράξ. Ε΄3-4)
Είναι ΠΡΟΣΩΠΟΝ διότι είναι "ΕΚΕΙΝΟΣ ο ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΣ" (Ιωάν.Δ΄26, ΙΕ΄26, ΙΣΤ΄Ι 3-14)
Είναι ΠΡΟΣΩΠΟΝ διότι: "διδάσκει και υπενθυμίζει" (Ιωάν.ΙΔ΄26)
Είναι ΠΡΟΣΩΠΟΝ διότι: "οδηγεί, ακούει, λαλεί" (Πράξ.Κ΄28)
Είναι ΠΡΟΣΩΠΟΝ διότι: "έχει φρόνημα" (Ρωμ.Η΄5)
Είναι ΠΡΟΣΩΠΟΝ διότι: "ερευνά τα βάθη του Θεού" (Α΄Κορ.Β΄10)
Είναι ΠΡΟΣΩΠΟΝ διότι: "βούλεται" (Α΄Κορ.ΙΒ΄ΙΙ), "αποκαλύπτει"(Λουκ.Β΄26).
Είναι ΠΡΟΣΩΠΟΝ διότι: "παρηγορεί" (Πράξ.Θ΄31), "έχει γνώμη" (Πράξ.ΙΕ΄20).
Το Αγιον Πνεύμα ΔΕΝ είναι δύναμις αλλά ΕΧΕΙ δύναμη καθώς έχει ο Πατήρ και ο Υιός (Ματθ.ΚΒ΄29, Λουκ.Η΄46, Α΄Κορ.Ε΄4).

Η αγία Γραφή κηρύττει ότι ΑΛΛΟ είναι το Αγιον Πνεύμα και ΑΛΛΟ η δύναμις του Θεού.
Διότι λέγει, "Πνεύμα Αγιον επελεύσεται επί σε και δύναμις Υψίστου επισκιάσει σοι" (Λουκ.Α΄36).
"Πνεύμα Αγιον και δύναμις Υψίστου". ΑΛΛΟ λοιπόν το Αγιον Πνεύμα και ΑΛΛΟ η δύναμις του Υψίστου.
ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ,ΠΕΡΙ ''ΑΠΡΟΣΩΠΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ'' ΤΟΥ ΘΕΟΥ?
ΜΠΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕΛΕΤΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΣ-ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ''ΔΕΧΕΣΤΕ'' ΑΠΛΑ,ΚΑΛΟΠΙΣΤΑ Η ΦΟΒΙΣΜΕΝΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΕΡΒΙΡΕΙ ΜΟΝΟ Η Μ.Ν.Κ!
ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΣΑΣ ΣΟΚΑΡΕΙ!!!
ΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ,ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΕ Ο ΑΔΑΜ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ?
ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΠΑΛΕΨΕ Ο ΙΑΚΩΒ?
ΣΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ,ΓΙΑΤΙ ΛΕΕΙ ''ΘΕΕ ΜΟΥ'',ΜΕΤΑ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΑΝΔΡΕΣ,ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΑΝΑΛΕΕΙ ''ΘΕΕ ΜΟΥ''?
Και πάλιν λέγει, "ΕΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙ ΑΓΙΩ, εν αγάπη ανυποκρύτω, εν λόγω αληθείας,εν ΔΥΝΑΜΕΙ Θεού" (Β΄Κορ.ΣΤ΄6-7).
αλλο το Αγιον Πνεύμα ΚΑΙ άλλο η δύναμις του Θεού.

Και στα εδάφια (Πράξ.Ι΄38, Α΄Κορ.Β΄4, Α΄Θεσ.Α΄5), το Άγιον Πνεύμα διακρίνεται της δυνάμεως.
Ο Κύριος Ιησούς Χριστός είπε: "και εγώ ερωτήσω τον Πατέρα και άλλον
Παράκλητον δώσει υμίν". (Ιωάν.ΙΔ΄16)
Ένας Παράκλητος ημών είναι ο Ιησούς Χριστός (Α΄Ιωάν.Β΄Ι). Το δε Άγιον Πνεύμα είναι ο άλλος Παράκλητος ημών.
Ολοφάνερον εκ τούτου είναι, ότι το Άγιον Πνεύμα είναι όμοιον προς τον Υιόν.
Επίσης κηρύττει ότι εάν δεν βαπτισθούμε "εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να εισέλθουμε στην βασιλεία του Θεού" (Ματθ.ΚΗ΄19, Ιωάν.Γ΄5).
Εδώ το Άγιον Πνεύμα τίθεται παραλλήλως προς τον Υιόν και τον Πατέρα.
Ως όμοιοι ο Θεός, ο Χριστός και το Πνεύμα χαρακτηρίζονται ομοίως εις τας εξής ιδιαιτέρως χαρακτηριστικές εκφράσεις:
"ο Θεός της δόξης" (Πράξ.ζ΄2), "ο Κύριος της δόξης" (Α΄Κορ.Β΄8), "το Πνεύμα της δόξης" (Α΄Πέτρ.Δ΄14)

aekarajonny είπε...

Ως όμοιοι φέρουν επίσης τας ομοίας ονομασίας, "Κύριος Θεός"(Ησα.ζ΄ΙΙ), "Κύριος Ιησούς", "Κύριο Χριστός" (Πράξ.Η΄16, Κολ.Γ΄24), "Κύριον Πνεύμα" (Β΄Κορ.Γ΄18).
Το Πνεύμα το Άγιον είναι και αυτό Κύριος ο Θεός.
"Ανανία διατί επλήρωσεν ο σατανάς την καρδίαν σου του ψεύσασθαί σε το Πνεύμα το Άγιον ;...ουκ εψεύσω ανθρώποις, αλλά τω Θεώ" (Πράξ.Ε΄3-4).
Το Πνεύμα το Άγιον , εις το οποίο εψεύσθη ο Ανανίας είναι ο Θεός.
Το Δόγμα του Τριαδικού Θεού είναι προνόμιον της Καινής Διαθήκης και όποιος το απορρίπτει, ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ την σωτηρίαν (Ματθ.ΚΗ΄19).
--------------------------------------------
ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ '' Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΦΑΝΕΡΩΘΕΙ ΕΝ ΣΑΡΚΙ''?
Β Ιω. 1,7-'' ὅτι πολλοὶ πλάνοι εἰσῆλθον εἰς τὸν κόσμον, οἱ μὴ ὁμολογοῦντες Ἰησοῦν Χριστὸν ἐρχόμενον ἐν σαρκί· οὗτός ἐστιν ὁ πλάνος καὶ ὁ ἀντίχριστος.''

ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΛΛΑΞΑΝ,ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ''ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ''.
ΕΠΕΙΤΑ , ΒΑΣΗ ΝΟΜΟΥ , ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΤΑΙ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑ
-----------------------------------------
Γ Ν Ω Μ Ο Δ Ο Τ Η Σ Η
του Ηλία Νικ. ΣΕΦΕΡΙΔΗ
Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών

ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ
Γνωμοδότηση της 3.9.2001 του κ. Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Σερρών.
(ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΟΦΑΣΗ)
Μας τέθηκε το ερώτημα με το αριθμ. πρωτ. 117/13.6.2001 έγγραφο του Ληξιάρχου του Δήμου Σερρών, μετά την διαβίβαση προς τα ληξιαρχεία της χώρας της με αριθμ. 77700/411184/38/21/2000 εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, (ΕΣΔΔΑ), που διαβιβάστηκε μεταξύ άλλων και στο Ληξιαρχείο Σερρών στις 17.1.2001 και η οποία επαναλαμβάνει τα αναγραφόμενα στο με αριθμ. Α3/108,98/6.10.99 έγγραφο του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την οποία δίδεται η εντολή στα ληξιαρχεία και Μητρώα Αρρένων της Χώρας να καταχωρούν ως θρήσκευμα των Μαρτύρων του Ιεχωβά αν αυτοί το επιθυμούν κατά τις δηλώσεις τους «Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά».

Ιστορικό
Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά (Χιλιαστές) καταχωρούντο στα Μητρώα Αρρένων και στα ληξιαρχεία της χώρας στις στήλες αναγραφής θρησκεύματος ως Μάρτυρες του Ιεχωβά. Το Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης πρόσφατα με εγκύκλιό του που κοινοποιήθηκε στα ληξιαρχεία της Χώρας έδωσε την εντολή οι ανωτέρω να καταχωρούνται, αν δηλώνουν τούτο ως Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά (βλ. την με αριθμ. 77700/21.12.2000 εγκύκλιο του Υπουργείου ΕΣΔΔΑ) παραπέμποντας στο με αριθμ. Α3/108,98/6.10.99 έγγραφο του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, το οποίο εκδόθηκε με βάση την αριθμ. 59/1995/565/651/26.9.96 απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), που αφορούσε την άδεια λειτουργίας ευκτηρίου οίκου Μαρτύρων του Ιεχωβά, με βάση την οποία αποκλείεται η παρέμβαση του Κράτους στις θρησκευτικές πεποιθήσεις των πολιτών και στην έκφραση αυτών (θρησκευτικών πεποιθήσεων)........
Σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 13, παρ. 1, 2, 4 του Συντάγματος 1975 το δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας είναι απαραβίαστο. Ως θρησκευτική ελευθερία θεωρείται η άσκηση της θρησκευτικής λατρείας και οι θρησκευτικές πεποιθήσεις του ατόμου. Για την ύπαρξη του δικαιώματος αυτού και την προστασία του πρέπει να υφίσταται γνωστή θρησκεία. Το δικαίωμα τούτο προστατεύεται και από την διάταξη του άρθρου 9 παρ. 1, 2 της από 4.11.50 Σύμβασης της Ρώμης και του από 20.3.52 πρωτοκόλλου των Παρισίων που υπογράφηκε από τα μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης που κυρώθηκε από την Ελλάδα με τον νόμο 2329/53 και ΜΔ 33/74. Το ανωτέρω δικαίωμα περιορίζεται μόνο στην περίπτωση που η άσκηση αυτού προσκρούει στην δημόσια τάξη, την υγεία και τα χρηστά ήθη (βλ. σχετ. ΑΠ 421/91 ΝοΒ 39 σελ. 1421 ΤρΠλΤριπ 512/92 Ποιν. Χρον ΜΓ σελ. 317).
.............. Επομένως:

aekarajonny είπε...

Οι Χιλιαστές αποτελούντες παναίρεση, η οποία βάλλει κατά του Χριστιανισμού δεν μπορούν να ονομάζονται Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά, όταν μάλιστα ένα από τα στοιχεία της δοξασίας τους είναι και ο προσηλυτισμός και η αύξηση του αριθμού των οπαδών τους στον αριθμό 144.000. Οι ακολουθούμενες μεθοδεύσεις για την αύξηση των οπαδών τους αντίκειται στα χρηστά ήθη και την εν γένει έννομη τάξη, αφού οι χρησιμοποιούμενοι μέθοδοι παραβιάζουν την θρησκευτική ελευθερία του ατόμου και με πειθώ, με άσκηση ψυχολογικών πιέσεων, χρησιμοποίηση χωρίων της Αγίας Γραφής προς ολιγογραμμάτους και ασχέτους με την Χριστιανική πίστη ανθρώπους παρερμηνεύοντας αυτά προσηλυτίζουν αυτούς στις δοξασίες τους.
Κατά συνέπεια, δεν πρέπει οι ληξίαρχοι να καταχωρούν στα βιβλία τις αναληθείες δηλώσεις των χιλιαστών καταχωρώντας αυτούς ως Χριστιανούς Μάρτυρες του Ιεχωβά, αλλά ως Μάρτυρες του Ιεχωβά προς αποφυγή συγχύσεως και προσηλυτισμό, γιατί οι δηλώσεις τους αυτές άλλωστε δεν έχουν σχέση με την έκφραση των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων (οι οποίες είναι βέβαιο πως βάλλουν κατά του Χριστιανισμού), αλλά σχέση που ρυθμίζει την σχέση αυτών με τους άλλους πολίτες και την αποφυγή έτσι όλων των ανωτέρω συνεπειών.
========================
31) ΕΡΩΤΗΣΗ: ΑΝ (ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ) ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ''ΜΑΡΤΥΡΑΣ'' ΖΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ,ΣΕ (ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΗΛΙΚΙΑ ) ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ ΠΟΛΛΑ,ΠΧ 40 ΧΡΟΝΩΝ,ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ:
ΜΕ ΤΙΣ ''ΑΟΡΑΤΕΣ Β' ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ'' , ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ''ΣΥΝΤΕΛΕΙΕΣ'' ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ , ΜΕ ΤΙΣ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ,ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ,ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ''ΑΥΤΗ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ''? ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ?
==============================
32) ΕΡΩΤΗΣΗ: ΣΥΝΕΧΩΣ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΚΟΥΕΙ ΤΑ ''ΕΞ ΑΜΑΞΗΣ'' ΟΤΙ ''ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑ'', ΟΙ ''ΠΑΠΑΔΕΣ ΤΑ ΤΡΩΝΕ'',ΚΤΛ.
ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ? ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ 10.000 ΜΕΡΙΔΕΣ ΦΑΓΗΤΟ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ ΔΙΔΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ? ΑΛΛΕΣ 3.500 ΑΠΟ ΤΗ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ? ΑΣ ΜΗΝ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΠΕΡΙ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ (ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΝΟΙΚΙΑ ΣΠΙΤΙΩΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ,ΠΑΓΙΑ ΕΞΟΔΑ-ΔΕΗ -ΟΤΕ ΚΤΛ)
ΕΠΙΣΗΣ,ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΑΣΙΤΙΑ,ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ (ΠΑΜΠΛΟΥΤΗΣ) ''OΡΓΑΝΩΣΗΣ''.
(ΑΥΤΟ ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ,- ΟΤΙ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ νο 34 ΤΩΝ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΣΤΗ Ν.ΥΟΡΚΗ)

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ?

aekarajonny είπε...

33)Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ''ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ''
Εως το 1932 η οργανωση πίστευε και τιμούσε τον Τίμιο Σταυρό,κατόπιν όμως άλλαξε (και αυτό) με τον ορο: ''ξυλο βασανισμου'', Δεν δεχεται βεβαια αγιους,οπότε δεν μπορούμε να παραθεσουμε τον Μ.Κωνσταντινο και το ''Εν τουτω νίκα''.
Δεχεστε ομως τον Αγιο Ιωαννη τον Θεολόγο,αφου διαβάζετε τις Γραφές του,εστω και παραποιημενες.
Δεν πρέπει λοιπον να παραβλέπετε οτι ο Αγιος με το σχημα του Τιμίου Σταυρού κατατρόπωσε τον μαγο κύνωπα στην Πάτμο.
Επίσης,ο Μωυσής,ΣΤΑΥΡΟΕΙΔΩΣ άνοιξε την ερυθρά θάλασσα,οριζόντίως ανοιξε και καθέτως έκλεισε.
Η Αγία Γραφή αναφέρει τη λεξη ''Σταυρός'' 36 φορές,αλλα,με την παρέμβαση της Μ.Ν.Κ. εχει αλλαχτει σε ''ξυλο'' και αντί για ''σταυρωσων''-εχει γινει ''κρέμασε τον''!
Μάλιστα,θεωρει η''οργάνωση'' οτι ειναι ειδωλολατρικό και σεξουαλικό(!!!) σύμβολο...
Έτσι,μετα τον Σταυρό αλλαξαν και οι εορτές (ενω εως το 1930-32 γιορταζοταν Χριστουγεννα-Πασχα,κτλ) μετα θεωρηθηκαν και οι εορτές ειδωλολατρικές!
(τι εγινε αραγε,μεχρι το 1932 ωστε 1899 χρόνια μετά τη σταυρωση! να ερθουν αλλαγες-νεωτερισμοί-εξ' Αμερικής)?
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ''ΝΕΟ ΦΩΣ''?
Έτσι ,οι Μ.τ,Ι έχουν μονο μια εορτη πλεον,την ''αναμνηση'' του Θανάτου του Ιησου ,του ''μεγαλύτερου ΑΝΘΡΩΠΟΥ'' που εζησε ποτε!

ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΟΡΤΑΖΟΥΝ...
Ας χρησιμοποιήσουμε όμως,την ίδια τη Μ.Ν.Κ, για να ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ η αλήθεια,ο Σταυρός του Κυρίου...
Διαβαζουμε(σελιδα 1353): (Ιωανν. 20:25)
'' 25 Του έλεγαν, λοιπόν, οι άλλοι μαθητές: «Είδαμε τον Κύριο!» Αυτός όμως τους είπε: «Αν δεν δω ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ και δεν βάλω το δάχτυλό μου στο αποτύπωμα ΤΩΝ ΚΑΡΦΙΩΝ και δεν βάλω το χέρι μου στην πλευρά του, δεν πρόκειται να πιστέψω».
ΕΔΩ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ''ΚΑΡΦΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ'' ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ''ΚΑΡΦΙ'' ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΣΣΑΛΟ!
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΕΔΑΦΙΟ(ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Μ.Ν.Κ)
Ματθαίος 27: 37 Επίσης, ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ τοποθέτησαν γραπτή την κατηγορία εναντίον του: «Αυτός είναι ο Ιησούς, ο Βασιλιάς των Ιουδαίων».
Εδω,ξαναβλέπουμε το σχήμα του Σταυρού,τον οποίον ''Φρίττει γαρ και τρέμει, μη φέρων καθοράν αυτού την δύναμιν'' ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ (ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥΤΟΥ)...

Γεννάται λοιπόν η απορία:
Δεν μπόρεσαν να αλλιώσουν το νόημα?(ΠΡΑΓΜΑ ΑΔΥΝΑΤΟΝ) ή
Ξεφυγε απο τους μεταφραστες?
============================
34)ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ (ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΛΑΣΦΗΜΗ Μ.Ν.Κ.)
Ιακώβου 5:14 ''Είναι κανείς μεταξύ σας άρρωστος; Ας καλέσει τους ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥΣ της εκκλησίας, και ας προσευχηθούν για αυτόν, ΑΛΕΙΒΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΕ ΛΑΔΙ στο όνομα του Ιεχωβά''.( ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΤΑ ΤΟ''ΕΥΧΕΛΑΙΟ''?
ΤΟ ΤΗΡΗΤΕ?
=============================
35)ΕΠΙΣΗΣ:
Β' Θεσσαλονικείς 2:15 ''Έτσι λοιπόν, αδελφοί, να μένετε σταθεροί και να συνεχίσετε να κρατάτε τις παραδόσεις που διδαχτήκατε, είτε μέσω ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ αγγέλματος είτε μέσω δικής μας επιστολής''.
(ΑΚΟΜΗ ΑΡΝΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ)?
ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΟΙ ΓΡΑΦΕΣ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΝΕ!

aekarajonny είπε...

===================================
36) ΕΡΩΤΗΣΗ: πρέπει να κλαίμε και να θρηνούμε(?)που μια τέτοια αμερικανική εκδοτική εταιρία έχει παγιδέψει χιλιάδες ανθρώπους σε όλο το κόσμο, τους έχει μετατρέψει σε ισόβιους - αμισθί - πλασιέ των εντύπων της , τους εξωθεί σε αντικοινωνική συμπεριφορά ή ακόμα και στο θάνατο, και ενώ συνεχώς προβλέπει ότι το τέλος του κόσμου πλησιάζει, εκείνη συνεχώς επεκτείνει τις εγκαταστάσεις της σε όλο το κόσμο!!! Τελικά, πιστεύει ή όχι, ότι το τέλος του κόσμου είναι κοντά ; Και μέχρι πότε θα παραπλανά τα έθνη με τις αντιγραφικές δοξασίες της;
ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ''ΠΡΟΦΗΤΗΣ'' ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΟΙ ''ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ'' ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΟΝΤΑΙ?

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ''ΠΡΟΦΗΤΗ'' ?
α) ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ (ΥΠ)ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ?

ή

β) ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ?

ΚΑΛΗ ΦΩΤΙΣΗ ΑΔΕΛΦΙΑ!

http://www.veoh.com/watch/v28959875sGnxeq3J
http://www.veoh.com/watch/v289664467Pn2S6EC
youtube.com/watch?v=kkuIuLbrjMY
youtube.com/watch?v=MFdFF1gYVP0
youtube.com/watch?v=XQa8DfJXrDA
youtube.com/watch?v=RVCRXruwlgw
youtube.com/watch?v=LZrFKbmlEz8

Γιώργος είπε...

'Ο Θεός ΕΙΝΑΙ: "ΚΥΡΙΟΣ ο ΘΕΟΣ" (Αποκ. Α΄ 8)
'ο Θεός ΕΙΝΑΙ: "ο ΩΝ επί πάντων ΘΕΟΣ ΕΥΛΟΓΗΤΟΣ εις τους αιώνας" (Ρωμ.Θ΄5)
'ο Θεός ΕΙΝΑΙ: "ο ΩΝ και ο ΗΝ και ο ερχόμενος ο ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ" (Αποκ.Α΄8)
'ο Χριστός ΕΙΝΑΙ: "ο ΖΩΝ" που έγινε νεκρός' (Αποκ.Α΄17-18), ενώ ο Θεός ποτέ δεν πεθαίνει.
'ο Θεός ΕΙΝΑΙ: " ο ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ" (Αποκ.Α΄8, Δ΄ 8, ΙΑ΄17, ΙΕ΄3)

Ο Χριστός πέθανε και αναστήθηκε.
Ο Θεός ποτέ δεν πέθανε και ποτέ δεν αναστήθηκε, επειδή πάντα ζει.
O Χριστός έχει Πατέρα.
Ο Θεός ΔΕΝ ΕΧΕΙ πατέρα.
Ο Θεός έχει τον Χριστό ως μονογενή Γιό.
Το άγιο πνεύμα δεν έχει Γιο τον Χριστό.
Το άγιο πνεύμα δεν έχει πατέρα.
Το άγιο πνεύμα δεν είναι πατέρας.
Ο Θεός είναι Πατέρας ΟΛΩΝ.
Ο Χριστός δεν είναι ο Πατέρας όλων, επειδή δεν είναι Πατέρας του Πατέρα του, ούτε είναι γιος του εαυτού του.
Έτσι άλλος είναι ο Θεός και άλλος ο Γιός του ο μονογενής, ενώ το άγιο πνεύμα δεν είναι γιός του Θεού ούτε είναι πατέρας του Χριστού ούτε αδελφός του Χριστού και συνεπώς δεν είναι πρόσωπο αλλά η ενεργός δύναμη του Θεού, η οποία δόθηκε και στον Χριστό όταν βαφτίστηκε.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Β' Θεσσαλονικείς 2:15 ''Έτσι λοιπόν, αδελφοί, να μένετε σταθεροί και να συνεχίσετε να κρατάτε τις παραδόσεις που διδαχτήκατε, είτε μέσω ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ αγγέλματος είτε μέσω δικής μας επιστολής''.

Οι παραδόσεις διδάχτηκαν και μέσω επιστολών. Συνεπώς διαβάζοντας τις επιστολές διδασκόμαστε τις παραδόσεις των αποστόλων.
Δεν χρειάζονται άλλες ανθρώπινες παραόσεις που δεν συμφωνούν με την Αγία Γραφή.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

τυπογραφικό:
Δεν χρειάζονται άλλες ανθρώπινες παραδόσεις που δεν συμφωνούν με την Αγία Γραφή.

Γιώργος είπε...

Ιακώβου 5:14 ''Είναι κανείς μεταξύ σας άρρωστος; Ας καλέσει τους ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥΣ της εκκλησίας, και ας προσευχηθούν για αυτόν, ΑΛΕΙΒΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΕ ΛΑΔΙ στο όνομα του Ιεχωβά''.

Ας καλέσει ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥΣ, όχι ιερείς, παπάδες και δεσπότες.

Γιώργος είπε...

"Οι ακολουθούμενες μεθοδεύσεις για την αύξηση των οπαδών τους αντίκειται στα χρηστά ήθη και την εν γένει έννομη τάξη, αφού οι χρησιμοποιούμενοι μέθοδοι παραβιάζουν την θρησκευτική ελευθερία του ατόμου και με πειθώ, με άσκηση ψυχολογικών πιέσεων, χρησιμοποίηση χωρίων της Αγίας Γραφής προς ολιγογραμμάτους και ασχέτους με την Χριστιανική πίστη ανθρώπους παρερμηνεύοντας αυτά προσηλυτίζουν αυτούς στις δοξασίες τους."


Οι μέθοδοι κηρύγματος είναι όπως οι μέθοδοι του Χριστού, του αποστόλου Παύλου και των άλλων γνήσιων Χριστιανών που αναφέρονται στην Καινή Διαθήκη. Παρόμοια κατηγορούσαν και τον Χριστό και τον απόστολο Παύλο.

Δηλαδή ολιγογράμματοι και άσχετοι με την Χριστιανική πίστη είναι οι ορθόδοξοι;
Αν ναι, ποιός φταίει για την ασχετοσύνη τους; Μήπως οι παπάδες; Η παροιμία το λέει: "Μ' όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις"
Αν όχι, γιατί διαμαρτύρεστε;

Γιώργος

Γιώργος είπε...

"ΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ,ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΕ Ο ΑΔΑΜ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ? "


Δεν χρειάζεται ούτε ο Θεός [ούτε οι άγγελοι] να είναι ούτε τριαδικός ούτε τετραδικός ούτε δεκαεξαδικός ούτε 'απεριοριστοδικός'
για να 'περπατάει' με έναν άνθρωπο μαζί και να μιλάει με έναν άνθρωπο.
Οι άγγελοι που μιλούσαν με ανθρώπους δεν είναι ούτε τριάδες ούτε πεντάδες, όπως δεν ήταν triöada oözte ο άγγελος Γαβριήλ που μίλησε με τη Μαρία τη μητέρα του Ιησού Χριστού.


Γιώργος

Γιώργος είπε...

"Ως όμοιοι ο Θεός, ο Χριστός και το Πνεύμα... "


Φυσικά, ο Χριστός, ο Γιος του Θεού, είναι η εικόνα του αόρατου Θεού.

Το άγιο πνεύμα δεν είναι η εικόνα του αόρατου Θεού ούτε είναι γιος του Θεού.
Το άγιο πνεύμα δεν έχει Πατέρα όπως έχει Πατέρα ο Χριστός.
Το άγιο πνεύμα δεν είναι ο Πατέρας του Χριστού.
Έτσι το άγιο πνεύμα δεν αποτελεί καθόλου πρόσωπο, γι' αυτό και δεν διορίστηκε βασιλιάς όπως ο Χριστός, ούτε και 'πολεμάει' όπως ο Χριστός, σύμφωνα με την Αποκάλυψη 6:2 και κεφάλαιο 19.



Γιώργος

Γιώργος είπε...

τυπογραφικό:

Οι άγγελοι που μιλούσαν με ανθρώπους δεν είναι ούτε τριάδες ούτε πεντάδες, όπως δεν ήταν τριάδα ούτε ο άγγελος Γαβριήλ που μίλησε με τη Μαρία τη μητέρα του Ιησού Χριστού.

Γιώργος είπε...

"η Καινή Διαθήκη κηρύττει ότι ο Χριστός είναι ΘΕΌΣ και ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ."

Φυσικά δεν υπάρχει κανένας θεάνθρωπος όπως δεν υπάρχει κανένας αγγελάνθρωπος.
Και φυσικά
δεν είναι θεάνθρωπος
ούτε ο Θεός
ούτε ο Χριστός
ούτε το άγιο πνεύμα
.

Είναι σαν να λέει κάποιος ότι ένα τρισδιάστατο κτήριο είναι ενωμένο και ταυτισμένο με μια δισδιάστατη φωταγραφία του.
Υπάρχει τρισδιάστατο κτήριο που να είναι ταυτόχρονα και δισδιάστατο;

O Θεός είναι Υπερδιάστατος.
Ούτε ο Θεός, ούτε ο Χριστός, ούτε οι άγγελοι ταυτίζονται με έναν τρισδιάστατο άνθρωπο.

Όπως κανένας δεν μπορεί να μπεί και να κάνει περιήγηση μέσα σε μια δισδιάστατη φωτογραφία όπως μπαίνει μέσα σε ένα τρισδιάστατο κτήριο,
έτσι και μια τρισδιάστατη ύπαρξη δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα κάτι περισσότερο από μια απεικόνιση μιας Υπερδιάστατης Υπάρξης.

Πιο απλά: κανείς δεν αγοράζει μια από τις φωτογραφίες ενός μοναδικού κτηρίου για να την επιδεικνύει και να λέει ότι του ανήκει το κτήριο επειδή απλώς κατέχει μια φωτογραφία του, αν δεν έχει αγοράσει το κτήριο.

Ούτε αγοράζει κάποιος μια φωτογραφία ενός αυτοκινήτου για να ταξιδέψει 'μπαίνοντας' μέσα στη φωτογραφία που απεικονίζει ένα αυτοκίνητο.
Ούτε και βλέπει κάποιος μια φωτογραφία ενός ρολογιού για να δει τι ώρα είναι, σαν να κοιτούσε ένα ρολόϊ.

Όπως
άλλο είναι
ένα τρισδιάστατο κτήριο
ή τρισδιάστατο αυτοκίνητο
ή τρισδιάστατο ρολόϊ
και άλλο
μια δισδιάστατη φωτογραφία αυτών,
έτσι
άλλος είναι ο Υπερδιάστατος Θεός που είναι Υπεράνω του τρισδιάστατου χώρου και του χρόνου και άλλη η απεικόνισή του που είναι ο άνθρωπος ο οποίος υπάγεται και δεσμεύεται από το χωροχρόνο.

Επίσης όταν καταστρέψει κάποιος μια εικόνα / φωτογραφία ενός κτηρίου / ανθρώπου / ρολογιού, δεν καταστρέφει το κτήριο ή τον άνθρωπο ή το ρολόϊ.
Έτσι η καταστροφή ενός τρισδιάστατου ανθρώπου που είναι πλασμένος κατ' εικόνα του Υπερδιάστατου Θεού, δεν μεταβάλει την ύπαρξη του Θεού.

Αν μια φωτογραφία σας επηρεάζει τόσο ώστε να λέτε και τον άνθρωπο που απεικονίζει δισδιάστατο, ενώ είναι τρισδιάστατος,
το ίδιο θα λέγατε - όπως και λέτε όταν τον αποκαλείτε 'θεάνθρωπο' - και τον Χριστό - που ως πνευματικό πρόσωπο είναι Υπερδιάστατος -
ότι έχει γίνει
μίγμα Υπερδιάστατου
- που είναι και οι άγγελοι-
και τρισδιάστατου
- που είναι οι άνθρωποι -.


Ο Χριστός είχε γίνει τρισδιάστατος άνθρωπος - καθώς είχε 'ελαττωθεί',
[[όπως ένα κτήριο 'ελαττώνεται' σε φωτογραφία, αλλά μια φωτογραφία από μόνη της δεν συνιστά ένα κτήριο, ούτε και κατέχει τις ιδιότητες του κτηρίου]]
αλλά όταν αναστήθηκε ο Χριστός με την απεριόριστη δύναμη του Θεού, έγινε πάλι ο Υπερδιάστατος 'Λόγος' που ήταν δίπλα στον Πατέρα του.

Έτσι ανυπόστατη, ελαφρόμυαλη και απερίσκεπτη είναι η θεωρία περί δήθεν 'θεανθρώπου'.

Όσο άχρηστη και ανώφελη είναι μια δισδιάστατη φωτογραφία ενός τρισδιάστατου ρολογιού για να βλέπει κάποιος την ώρα, άλλο τόσο άχρηστο και ανώφελο είναι ένα τρισδιάστατο ανθρώπινο σώμα σε μια Υπερδιάστατη πνευματική ύπαρξη.

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο γράφεις:



«Οι παραδόσεις διδάχτηκαν και μέσω επιστολών. Συνεπώς διαβάζοντας τις επιστολές διδασκόμαστε τις παραδόσεις των αποστόλων.
Δεν χρειάζονται άλλες ανθρώπινες παραόσεις που δεν συμφωνούν με την Αγία Γραφή.

Γιώργος



Ανάρτηση από τον/τη Γιώργος στο ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ τη 1 Μαΐου 2012 3:54 π.μ.»


Θέλω λοιπόν να σε ρωτήσω το εξής. Το έχεις ψάξει καλά το θέμα; Είσαι βέβαιος πως η «Σκοπιά» δέχεται μόνο την Αγία Γραφή και όχι ανθρώπινες παραδόσεις;

Ο φίλος σου ο Θεσσαλονικιός

Ανώνυμος είπε...

" Έτσι το άγιο πνεύμα δεν αποτελεί καθόλου πρόσωπο, γι' αυτό και δεν διορίστηκε βασιλιάς όπως ο Χριστός, ούτε και 'πολεμάει' όπως ο Χριστός, σύμφωνα με την Αποκάλυψη 6:2 και κεφάλαιο 19.


Γιώργος
(1 Μαΐου 2012 4:45 π.μ).



Καλώς ήρθες και πάλι στο
Αντιαιρετικό, κ.Γιώργο ΜτΙ.

Το Πνεύμα το Άγιον είναι ΠΡΟΣΩΠΟ, είναι ο ΚΥΡΙΟΣ, είναι ο ΓΙΑΧΒΕ.
«…Κύριος εκ δεξιών σουσυνέθλασεν εν ημέρα οργής αυτού βασιλείς…»(Ψαλμ. 109,5).
Ο δε Κύριος κατευθύναι υμών τάς καρδίας είς την αγάπην του Θέου και εις την υπομονήν του Χριστού. Εδώ βλέπουμε το Άγιο Πνεύμα που ονομάζεται Κύριος τι κάνει; Κατευθύνη τι; Τις καρδιές μας(…). Σε αυτό το εδάφειο μας δείχνει και την τριαδικότητα του Θεού. Kύριος Θεός Χριστός. Κατευθύνει τους πιστούς. Όσοι γάρ Πνεύματι Θεού άγονται, ουτοι εισιν υιοί Θεού. Μόνο ένα πρόσωπο μπορεί να κατευθύνει και όχι μία απρόσωπη δύναμη. Προσέξτε ΜτΙ και Γιώργο, Μη βλασφημείτε το Άγιο Πνεύμα. Σε ένα βιβλίο σας που λέγετε « η ΖΩΗ πράγματι έχει σκοπό» (έκδοση το 1980 σελ 162 και παρ.16). «Μόνο άτομα που διαπράττουν βλασφημία κατά του αγίου πνεύματος, θα πεθάνουν στο νέο σύστημα πραγμάτων. ( Ματθαίος ιβ’31,32)…»


Να δούμε και κάτι άλλο από την μετάφραση του Νέου Κόσμου. ( Ματθ. δ’ 4-5) σ’ αυτό, η εταιρία Σκοπιά, γράφει το Άγιο «Πνεύμα» με μικρό πι (πνεύμα), ενώ στο στοίχο (5)
«ο διάβολος», γράφεται με δέλτα κεφαλαίο ( Διάβολος). Μικρό και ασήμαντο βλέπετε το άγιο Πνεύμα, μεγάλος ο διάβολος!!!
Μπράβο στην "σούπερ" Σκoπιά; Πώς τα κατάφερε;!


GEORGIOS

Ανώνυμος είπε...

Συμπληρώνω.
Ρωμαίους η’ 14
Όσοι γάρ Πνεύματι Θεού άγονται, ουτοι εισιν υιοί Θεού.

GEORGIOS

Γιώργος είπε...

Θέμα παραδόσεων.
Θεσσαλονικιέ, οι παραδόσεις δεν είναι εναλλακτικές προτάσεις για διδασκαλίες της Αγίας Γραφής.
Οι ανθρώπινες παραδόσεις που έχουν οι ορθόδοξοι αλλοιώνουν και μεταλλάσουν το Λόγο του Θεού και συνεπώς υποβιβάζουν τον ίδιο τον Θεό με του οποίου το πνεύμα γράφτηκε η Αγία Γραφή. Τέτοιες αντιγραφικές παραδόσεις διατηρούσαν και οι Φαρισαίοι την εποχή που ήταν ο Χριστός στη γη ως άνθρωπος.
Ο Χριστός καταδίκασε τις παραδόσεις των Φαρισαίων, επειδή ως εντάλματα ανθρώπων ακύρωναν το Λόγο του Θεoού και συνεπώς ήταν μάταιες και βλαβερές:
(Ματθ. 15:6-8)
"ἠκυρώσατε τὸν λόγον τοῦ θεοῦ διὰ τῆν παράδοσιν ὑμῶν. ὑποκριταί, καλῶς ἐπροφήτευσεν περὶ ὑμῶν Ἠσαΐας λέγων· ὁ λαὸς οὗτος τοῖς χείλεσιν με τιμᾷ, ἡ δὲ καρδία αὐτῶν πόρρω ἀπέχει ἀπ’ ἐμοῦ·
μάτην δὲ σέβονται με διδάσκοντες διδασκαλίας ἐντάλματα ἀνθρώπων
"

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Περί αγίου πνεύματος.
GEORGIOS σίγουρα τα μπερδεύεις.

Δεν ξέρεις τι θα πει 'κύριος'.

Επιπρόσθετα αναφορικά με το εδάφιο "Όσοι γάρ Πνεύματι Θεού άγονται, ουτοι εισιν υιοί Θεού"
γράφεις:
"Μόνο ένα πρόσωπο μπορεί να κατευθύνει και όχι μία απρόσωπη δύναμη"

Να σε ρωτήσω: Αν κάνεις ένα βήμα μπροστά σε έναν γκρεμό, δεν θα σε οδηγήσει η δύναμη της βαρύτητας προς τα κάτω με άγνωστες συνέπειες;
Αν είσαι αλεξιπτωτιστής και πέσεις από ένα ελικόπτερο που θα σε οδηγήσει η δύναμη της βαρύτητας;
Η αν πέσεις από τον 10ο όροφο μιας πολυκατοικίας, που θα σε οδηγήσει η δύναμη της βαρύτητας;
Δεν σε κατευθύνει ως μεγάλη δύναμη προς τα κάτω και μάλιστα χωρίς να μπορείς να αντισταθείς στην κατεύθυνση προς τα κάτω με κάποιες οδυνηρές συνέπειες;
Η αν κολυμπάς στη θάλασσα και πιάσει ένα τσουνάμι που θα σε κατευθύνει η δύναμη από το τσουνάμι;
Η αν πέσει πάνω σου ένας κεραυνός, τι θα σε κάνει η δύναμη της ηλεκτρικής εκκένωσης του κεραυνού;
Θα σε οδηγήσει στο θάνατο;
Παρόμοιες απρόσωπες δυνάμεις οδηγούν σε κάποιες δυσάρεστες συνέπειες όπως π.χ. η δύναμη ενός ανεμοστρόβιλου, η φυγόκεντρη δύναμη και η δύναμη ενός κύμματος.

Και εφόσον η ισχυρότερη δύναμη στο Σύμπαν είναι η ενεργός δύναμη του Θεού, δηλαδή το άγιο πνεύμα του Θεού, αυτό που μπορεί να επιτελέσει δεν περιορίζεται ούτε από τη φύση ούτε από κανέναν άνθρωπο.
Όπως το νερό μπορεί να μεγαλώσει ένα δέντρο και να το κάνει να βγάλει καρπό, έτσι και το πνεύμα του Θεού επιδρώντας σε έναν άνθρωπο τον κάνει να καρποφορεί, όπως λέει η Αγία Γραφή:
(Γαλάτας 5:22,23)"ο δὲ καρπὸς τοῦ πνεὐματος ἐστιν ἀγάπη, χαρὰ, εἰρήνη, μακροθυμία, χρηστότης, ἀγαθωσύνη, πίστις, πραότης, ἐγκράτεια"

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Περί αγίου πνεύματος.
GEORGIOS σίγουρα τα μπερδεύεις.

Δεν ξέρεις τι θα πει 'κύριος'.

Γιώργος


Ξέρω πολύ καλά τι θα πει Κύριος.
Με την ελληνική λέξη Κύριος, η οποία σημαίνει ο έχων κύρος, ο έγκυρος, ο γνήσιος, ο πραγματικός,
Ο αληθινός
. Αυτό δηλαδή που σημαίνει και η εβραϊκή λέξη Γιαχβέ η Ιεχωβά. Εφόσον η Αγία Γραφή το Άγιο Πνεύμα το ονομάζει Κύριος, είναι πρόσωπο γνήσιο, πραγματικό και αληθινό.
Τα υπόλοιπα που με γράφεις είναι φιλοσοφικέ σου ιδέες.
Αν εγώ δε κυβερνώμαι από το Πνεύμα του Θεού, δεν μπορεί να ονομάζομαι παιδί του Θεού. Πώς είναι δυνατόν μια απρόσωπη δύναμη να με κυβερνήσει;;;


GEORGIOS D.

Ανώνυμος είπε...

“Τον κυβερνούν τα πάθη του”, λέει ο λαός. Μήπως τα πάθη είναι πρόσωπα;

Φιλοσοφικές ιδέες είναι όλα Γεώργιε. Όλα προέκυψαν όταν ο χριστιανισμός συνάντησε την ελληνική φιλοσοφία. “Τριαδικός”, “Τρισυπόστατος”, “Τριαδικότητα”, “Τριάδα”, δεν υπάρχουν στην Αγία Γραφή. Δεν είναι περίεργο που δεν υπάρχει καμιά χρήση των λέξεων αυτών στα δεκάδες κείμενα της Αγίας Γραφής;

Αν το Άγιο Πνεύμα είναι πρόσωπο, τότε τίθεται ένα σοβαρό ζήτημα:
«ευρέθη εν γαστρί έχουσα εκ Πνεύματος Αγίου.» [Ματθ. 1:18]

«το γαρ εν αυτή γεννηθέν εκ Πνεύματος εστίν Αγίου.» [Ματθ. 1:20]

Ο Ιησούς ήταν γιος της Μαρίας και του προσώπου με το όνομα Άγιο Πνεύμα. Πατέρας του ήταν το Άγιο Πνεύμα.

Δήκτης.

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο έγραψες:

«Οι παραδόσεις διδάχτηκαν και μέσω επιστολών. Συνεπώς διαβάζοντας τις επιστολές διδασκόμαστε τις παραδόσεις των αποστόλων.
Δεν χρειάζονται άλλες ανθρώπινες παραόσεις που δεν συμφωνούν με την Αγία Γραφή.

Γιώργος

Ανάρτηση από τον/τη Γιώργος στο ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ τη 1 Μαΐου 2012 3:54 π.μ.»


Και εγώ βάσει των παραπάνω που έγραψες ρώτησα το εξής ΑΠΛΟ:

Θέλω λοιπόν να σε ρωτήσω το εξής. Το έχεις ψάξει καλά το θέμα; Είσαι βέβαιος πως η «Σκοπιά» δέχεται μόνο την Αγία Γραφή και όχι ανθρώπινες παραδόσεις;

Ο φίλος σου ο Θεσσαλονικιός


Και εσύ μου στα δικά μου απάντησες ως εξής:

Θέμα παραδόσεων.
Θεσσαλονικιέ, οι παραδόσεις δεν είναι εναλλακτικές προτάσεις για διδασκαλίες της Αγίας Γραφής.
Οι ανθρώπινες παραδόσεις που έχουν οι ορθόδοξοι αλλοιώνουν και μεταλλάσουν το Λόγο του Θεού και συνεπώς υποβιβάζουν τον ίδιο τον Θεό με του οποίου το πνεύμα γράφτηκε η Αγία Γραφή. Τέτοιες αντιγραφικές παραδόσεις διατηρούσαν και οι Φαρισαίοι την εποχή που ήταν ο Χριστός στη γη ως άνθρωπος.
Ο Χριστός καταδίκασε τις παραδόσεις των Φαρισαίων, επειδή ως εντάλματα ανθρώπων ακύρωναν το Λόγο του Θεoού και συνεπώς ήταν μάταιες και βλαβερές:
(Ματθ. 15:6-8)
"ἠκυρώσατε τὸν λόγον τοῦ θεοῦ διὰ τῆν παράδοσιν ὑμῶν. ὑποκριταί, καλῶς ἐπροφήτευσεν περὶ ὑμῶν Ἠσαΐας λέγων• ὁ λαὸς οὗτος τοῖς χείλεσιν με τιμᾷ, ἡ δὲ καρδία αὐτῶν πόρρω ἀπέχει ἀπ’ ἐμοῦ•
μάτην δὲ σέβονται με διδάσκοντες διδασκαλίας ἐντάλματα ἀνθρώπων"

Γιώργος


Ανάρτηση από τον/τη Γιώργος στο ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ τη 1 Μαΐου 2012 2:07 μ.μ.


Μετά από αυτά που έγραψες, έρχομαι να σε ρωτήσω το εξής απλό. Που κολλάνε αυτά που έγραψες εσύ σ’ αυτά που σε ρωτάω εγώ; Γράψε μου ακριβώς την πρόταση από την δική μου ερώτηση στην οποία βασίστηκες εσύ για να γράψεις αυτά που έγραψες και μετά συνεχίζουμε.

Ο φίλος σου ο Θεσσαλονικιός

Ανώνυμος είπε...

Ο δε Κύριος κατευθύναι υμών τάς καρδίας είς την αγάπην του Θέου και εις την υπομονήν του Χριστού. (β’ Θεσ.3,5).
Μπορείς, κ. Γιώργο ΜτΙ να μου πεις, ποιος είναι ο Κύριος που κατευθύνη τις καρδιές προς την αγάπη του θεού και την υπομονή που θέλει ο Χρίστός; Βλέπω στην ΜΝΚ, στο ίδιο κεφ. ο Κύριος είναι με μεγάλο ΚΑΠΑ .


GEORGIOS

Ενδιαφερόμενος είπε...

Γιώργο, δεν θα σου θέσω κάτι πολύπλοκο, και δύσκολο, αλλά θα σου πω κάτι απλό.
Μπορείς να μου πεις, για ποιο λόγο απαγορεύεται σε έναν Μάρτυρα του Ιεχωβά, να αφήσει μούσι; Σε ποιο σημείο της Αγίας Γραφής αναφέρεται αυτή η απαγόρευση;

Ανώνυμος είπε...

Το ξαναλέω για δεύτερη φορά, κ. Γιώργο ΜτΙ από την Γερμανία.

Ο δε Κύριος κατευθύναι υμών τάς καρδίας είς την αγάπην του Θέου και εις την υπομονήν του Χριστού. (β’ Θεσ.3,5).
Μπορείς να μου πεις ποιος είναι ο Κύριος που κατευθύνη τις καρδιές προς την αγάπη του Θεού και την υπομονή που θέλει ο Χρίστός; Βλέπω στην ΜΝΚ στο ίδιο κεφ. ο Κύριος είναι με μεγάλο ΚΑΠΑ.



GEORGIOS

Γιώργος είπε...

Αυτή τη στιγμή βλέπω GEORGIE την ερώτησή σου, σχετικά με το Β' Θεσ. 3:5 αναφορικά με το αν το Κύριος ΕΔΩ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΑ αναφέρεται στον Θεό ως "Κύριο" ή στον Χριστό ως διορισμένο "Κύριο" από τον Θεό τον Υπέρτατο Κύριο και Κυρίαρχο του Σύμπαντος.
Γεγονός είναι ότι ο Χριστός αναφέρεται αναμφισβήτητα ως "ο Κύριός μας", π.χ.:
(2 Πέτρου 1:8)"του Κυρίου μας Ιησού Χριστού"
(2 Πέτρου 1:14) "ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός"

Αντιλαμβάνεσαι ότι 'εκ πρώτης όψεως' ΣΤΟ 'ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ' ΕΔΑΦΙΟ δεν διευκρινίζεται επειδή αναφέρεται απλώς ως "Κύριος" που κατευθύνει τις καρδιές των Χριστιανών
1.
στην αγάπη του Θεού και
2.
στην υπομονή του Χριστού.

Το πρώτο (1.) θυμίζει το αδάφιο Ιωάννης 3:16 "Τόσο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο ώστε έστειλε τον Γιό Του ... για να μη απολεσθεί όποιος πιστεύει σε αυτόν αλλά να έχει αιώνια ζωή"
και το δεύτερο (2.)
θυμίζει το (Εβραίους 12:2, 3) "έχει καθήσει στα δεξιά του θρόνου του Θεού. 3 ... έχει υπομείνει τέτοια αντιλογία από αμαρτωλούς εναντίον των ίδιων τους των συμφερόντων"
Συνεπώς
και ο Χριστός υπέμεινε και έγινε παράδειγμα για όλους τους ακολούθους του.
Ποιος είναι εκείνος που χορηγεί υπομονή;
Σίγουρα ο Θεός χορήγησε υπομονή και στον Χριστό.
(Ρωμαίους 15:5, 6) "Είθε ο Θεός, που χορηγεί υπομονή και παρηγοριά, να σας αξιώσει να έχετε ανάμεσά σας την ίδια διανοητική στάση που είχε ο Χριστός Ιησούς, ώστε ... να δοξάζετε τον Θεό και Πατέρα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού"

Από την εκδήλωση υπομονής δεν εξαιρείται κανένας,
ούτε ο Θεός - που χορηγεί υπομονή - [[(1 Πέτρου 3:20) "η υπομονή του Θεού περίμενε στις ημέρες του Νώε, ενώ κατασκευαζόταν η κιβωτός, μέσα στην οποία λίγοι άνθρωποι, συγκεκριμένα, οχτώ ψυχές, πέρασαν με ασφάλεια μέσα από το νερό"]]
ούτε ο Χριστός - που έχει υπομείνει -
ούτε και οι άνθρωποι - που εντέλονται να υπομένουν.

Στην ερώτησή σου, διαπιστώνεις και εσύ ότι "Κύριος" (με μεγάλο ΚΑΠΑ) αναφέρεται και ο Χριστός.
Αυτό δεν αλλάζει κάτι στη σημασία του "Κύριος".
Έχει λοιπόν σημασία για εσένα αν το 'Κυριος' αναφέρεται στον Θεό ή στον Χριστό;
Δηλαδή αλλάζει κάτι αν έναν Χριστιανό τον κατευθύνει ο Θεός ή τον κατευθύνει ο εξουσιοδοτημένος Χριστός ως η διορισμένη από τον Θεό κεφαλή της Χριστιανικής Εκκλησίας;
Δηλαδή θα δεχόσουν την κατεύθυνση αν προερχόταν από τον "Κύριο" Θεό και θα απόρριπτες την κατεύθυνση αν προερχόταν από τον διορισμένο εκ του Θεού "Κύριο" Ιησού Χριστό;

Δεν θα ενεργούσε ο Χριστός κατευθύνοντας με τον ίδιο τρόπο με τον Πατέρα του εφόσον υπάρχει ΜΙΑ ενωμένη κατεύθυνση με αποτέλεσμα την ΙΔΙΑ σωτηρία του ανθρώπου;
Και ο Θεός και ο Χριστός έχουν κάνει και κάνουν ενέργειες που αποσκοπούν στη σωτηρία του ανθρώπου.
Άρα δεν προκύπτει καμιά διαφορά όπως και να κάνει κάποιος εφαρμογή του εδαφίου.
Αν πιστεύεις ότι η σημασία του εδαφίου δεν είναι αυτή όπως την έχω αναλύσει, τότε θα αναμένω το νόημα που θα μπορούσες εσύ να προσδώσεις στο έδάφιο.

Φιλικά.
Γιώργος

Γιώργος είπε...

Απάντηση στον 'ενδιαφερόμενο'.

Φυσικά δεν απαγορεύεται σε έναν Μάρτυρα του Ιεχωβά να αφήσει μούσι, όπως και
μάλλον δεν απαγορεύεται σε έναν ορθόδοξο μητροπολίτη / ιερέα να μην έχει μούσι.
Η μήπως απαγορεύεται να μην έχει - καθώς στη σύνοδο των Μητροπολιτών δεν έχω δει κανέναν χωρίς μούσι - και επιβάλλεται ένας μητροπολίτης να έχει μούσι;
Μήπως επιβάλλει πουθενά η Καινή Διαθήκη το μούσι για του Χριστιανούς;

Ερεύνησες τη σημασία αυτού;

Αυτό θα σε βοηθήσει να εξετάζεις με ανοιχτότερο μυαλό το αν κάτι
επιτρέπεται ή απαγορεύεται ΑΜΕΣΑ
στην Αγία Γραφή
ή αν έχει κάποια ειδική σημασία αλλά που δεν αποτελεί το ουσιαστικότερο από άποψη της εύνοιας του Θεού, καθώς μπορεί να
επαφίεται στην προσωπική κρίση του καθένα,
φυσικά λαβαίνοντας υπόψη κάποιους παράγοντες που αναφέρονται στην Αγία Γραφή και τους οποίους θα πρέπει κάποιος να λαβαίνει υπόψη.

Πάντως δεν είναι το σημαντικότερο πράγμα τελικά το μούσι αυτό καθαυτό.

Φιλικά
Γιώργος

Γιώργος είπε...

Θεσσαλονικιέ με ρώτησες:

"Θέλω λοιπόν να σε ρωτήσω το εξής. Το έχεις ψάξει καλά το θέμα; Είσαι βέβαιος πως η «Σκοπιά» δέχεται μόνο την Αγία Γραφή και όχι ανθρώπινες παραδόσεις;
Ο φίλος σου ο Θεσσαλονικιός"

Σου είχα απαντήσει:
"Θέμα παραδόσεων.
Θεσσαλονικιέ, οι παραδόσεις δεν είναι εναλλακτικές προτάσεις για διδασκαλίες της Αγίας Γραφής.
Οι ανθρώπινες παραδόσεις που έχουν οι ορθόδοξοι αλλοιώνουν και μεταλλάσουν το Λόγο του Θεού και συνεπώς υποβιβάζουν τον ίδιο τον Θεό με του οποίου το πνεύμα γράφτηκε η Αγία Γραφή. Τέτοιες αντιγραφικές παραδόσεις διατηρούσαν και οι Φαρισαίοι την εποχή που ήταν ο Χριστός στη γη ως άνθρωπος.
Ο Χριστός καταδίκασε τις παραδόσεις των Φαρισαίων, επειδή ως εντάλματα ανθρώπων ακύρωναν το Λόγο του Θεoού και συνεπώς ήταν μάταιες και βλαβερές:
(Ματθ. 15:6-8)
"ἠκυρώσατε τὸν λόγον τοῦ θεοῦ διὰ τῆν παράδοσιν ὑμῶν. ὑποκριταί, καλῶς ἐπροφήτευσεν περὶ ὑμῶν Ἠσαΐας λέγων• ὁ λαὸς οὗτος τοῖς χείλεσιν με τιμᾷ, ἡ δὲ καρδία αὐτῶν πόρρω ἀπέχει ἀπ’ ἐμοῦ•
μάτην δὲ σέβονται με διδάσκοντες διδασκαλίας ἐντάλματα ἀνθρώπων"
Γιώργος"

Με ξαναρώτησες που κολλάει αυτό.

Σου απαντάω ότι ορισμένες οργανωτικές διευθετήσεις που αφορούν σημερινές καταστάσεις δεν αποτελούν "παραδόσεις" που είναι εναλλακτικές στην Αγία Γραφή αλλά είναι 'συμβατές' διευθετήσεις στην Αγία Γραφή και στις αρχές της.

Επειδή ακριβώς αυτές οι οργανωτικές διευθετήσεις δεν αποτελούν "παραδόσεις" , γι' αυτό και προσαρμόζονται - και αναπροσαρμόζονται ενίοτε - στις εκάστοτε καταστάσεις.
Τέτοιες προσαρμογές γίνονται συνεχώς, όπως π.χ. αναφορικά με τις συναθροίσεις - σύμπτυξη κάποιων - καθώς και με τον αριθμό σελίδων στα περιοδικά Σκοπιά και Ξύπνα που θα γίνουν από 32 - με την έναρξη του επόμενου έτους - 16.

Δεν υπάρχουν λοιπόν στους Μάρτυρες του Ιεχωβά στατικές - εναλλακτικές στην Αγία Γραφή - και 'απροσάρμοστες' παραδόσεις
αλλά
'ζωντανές αναπροσαρμογές' - ιδιαίτερα σε οργανωτικά ζητήματα - με βάση το νόημα και τις αρχές της Αγίας Γραφής.

Φιλικά
Γιώργος

Γιώργος είπε...

Στην αναφορά / ερώτηση του GEORGIOU:
"Αν εγώ δε κυβερνώμαι από το Πνεύμα του Θεού, δεν μπορεί να ονομάζομαι παιδί του Θεού. Πώς είναι δυνατόν μια απρόσωπη δύναμη να με κυβερνήσει;;;"

απάντησε ο 'Δήκτης':
“Τον κυβερνούν τα πάθη του”, λέει ο λαός. Μήπως τα πάθη είναι πρόσωπα; ... Αν το Άγιο Πνεύμα είναι πρόσωπο, τότε τίθεται ένα σοβαρό ζήτημα:
«ευρέθη εν γαστρί έχουσα εκ Πνεύματος Αγίου.» [Ματθ. 1:18]
«το γαρ εν αυτή γεννηθέν εκ Πνεύματος εστίν Αγίου.» [Ματθ. 1:20]
Ο Ιησούς ήταν γιος της Μαρίας και του προσώπου με το όνομα Άγιο Πνεύμα. Πατέρας του ήταν το Άγιο Πνεύμα."
Αυτά σου απάντησε GEORGIE o Δήκτης.

Εγώ Θα σου πω GEORGIE και το εξής σε αυτό που λες:
["Αν εγώ δε κυβερνώμαι από το Πνεύμα του Θεού, δεν μπορεί να ονομάζομαι παιδί του Θεού. Πώς είναι δυνατόν μια απρόσωπη δύναμη να με κυβερνήσει;;;"]
Αν θεωρείς ότι το πνεύμα του Θεού είναι πρόσωπο, τότε γιατί αν κυβερνείσαι από το πνεύμα του Θεού να μην είναι γιος του πνεύματος;

Από τι κυβερνιόταν ο Χριστός και ΔΕΝ ονομαζόταν γιός του πνεύματος αλλά αναγνώριζε ως Πατέρα του τον Θεό και όχι το άγιο πνεύμα - αν αυτό ήταν ισοδύναμο πρόσωπο με τον Θεό;
Θα αναφερόταν λοιπόν ισάξια εναλλακτικά - αν το πνεύμα ήταν πρόσωπο - με τον ίδιο τρόπο και
"Γιος του πνεύματος" όπως και
"Γιός του Θεού".

Αν όμως το πνεύμα είχε Γιούς, τότε θα ήταν και 'πατέρας'.
Το άγιο πνεύμα όμως δεν είναι πατέρας του Χριστού, καθώς ο Χριστός είναι μονογενής Γιος του Θεού και ο απόστολος Παύλος το ξεκαθαρίζει ότι ο Θεός είναι ΠΑΤΕΡΑΣ ΟΛΩΝ και όχι το άγιο πνεύμα.
Γιατί λοιπόν να μην ονομάζεσαι και 'γιος του πνεύματος', αν το πνεύμα ήταν πρόσωπο σαν τον Πατέρα ΟΛΩΝ;
Βέβαια δεν σκέφτηκες και το άλλο, ότι ο Χριστός έχει αδέλφια,
ενώ ο Θεός έχει μόνο Γιούς, καθώς είναι ΠΑΤΕΡΑΣ ΟΛΩΝ.

(Το δε άγιο πνεύμα αυτονόητα
δεν έχει
ούτε πατέρα
ούτε αδελφούς
ούτε γιούς)
Άρα δεν είναι πρόσωπο που υπάγεται στον ΠΑΤΕΡΑ ΟΛΩΝ που είναι ο Θεός.

φιλικά
Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ΜτΙ,

σύμφωνα με μια διδασκαλία σας που επαναλαμβάνετε διαρκώς:

"Ο Ιεχωβά είναι αναλλοίωτος"

Σύμφωνα με μια άλλη διδασκαλία της Σκοπιάς:

Ο Ιησούς είναι ο μοναδικός, ο μονογενής Γιος του Θεού

Εδώ λοιπόν καταρρέει η διδασκαλία σας οριστικά και αμετάκλητα:

Ο "Ιεχωβά" κάποτε δεν είχε Γιο, άρα δεν ήταν Πατέρας.

Ο "Ιεχωβά" απόκτησε Γιο, άρα έγινε Πατέρας.

Άρα, αλλοιώσατε τον "Ιεχωβά" από το να μην είναι Πατέρας στο να γίνει Πατέρας.


Η Εκκλησία όμως λέει ότι ένας αναλλοίωτος Θεός που είναι Πατέρας, σημαίνει ότι είναι αιώνια και από πάντα Πατέρας και άρα οφείλει να έχει έναν επίσης αιώνιο Υιό.

Τα υπόλοιπα είναι φτώχεια...

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η Γιώργος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΙΜΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜτΙ":

Αυτή τη στιγμή βλέπω GEORGIE την ερώτησή σου, σχετικά με το Β' Θεσ. 3:5 αναφορικά με το αν το Κύριος ΕΔΩ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΑ αναφέρεται στον Θεό ως "Κύριο" ή στον Χριστό ως διορισμένο "Κύριο" από τον Θεό τον Υπέρτατο Κύριο και Κυρίαρχο του Σύμπαντος.
Γεγονός είναι ότι ο Χριστός αναφέρεται αναμφισβήτητα ως "ο Κύριός μας", π.χ.:
(2 Πέτρου 1:8)"του Κυρίου μας Ιησού Χριστού"
(2 Πέτρου 1:14) "ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός"

Αντιλαμβάνεσαι ότι 'εκ πρώτης όψεως' ΣΤΟ 'ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ' ΕΔΑΦΙΟ δεν διευκρινίζεται επειδή αναφέρεται απλώς ως "Κύριος" που κατευθύνει τις καρδιές των Χριστιανών
1.
στην αγάπη του Θεού και
2.
στην υπομονή του Χριστού.


Φιλικά.
Γιώργος



(τη 17 Μαΐου 2012 6:44 μ.μ.)
Γιώργο ΜτΙ, αυτά που λες δεν στέκουν.
Το συμπέρασμα σου είναι σαν να λες στο εξής ότι:
«Ο δε Θεός κατευθύναι υμων τας καρδίας εις την αγάπη του Θεού…»
«Ο δε Χριστός κατευθύναι ημών τα καρδίας εις την αγάπη του Θέου και εις την υπομονήν του Χριστού».
Είδες Φιλολογικός και νόημα δεν βγαίνει, αν το Κύριος είναι ο Θεός ή ο Χριστός,!
Ο Απ. Παύλος μας λέει ότι:
Προς β΄ Κορινθ.3,17 «Ο δε Κύριος το Πνεύμα εστιν…»
ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΚΥΡΙΟΣ.

GEORGIOS.

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο εγώ δεν σε ρώτησα για τις οργανωτικές διευθετήσεις της Σκοπιάς, αλλά το αν η Σκοπιά δέχεται την Εκκλησιαστική Παράδοση. Πριν λοιπόν απαντήσεις σου ζητάω να το ψάξεις το πράγμα γιατί όπως γνωρίζεις πολύ καλά ποτέ δεν λέω τίποτα τυχαία. Σε ξαναρωτάω λοιπόν. Είσαι βέβαιος πως η Σκοπιά δεν δέχεται την Εκκλησιαστική Παράδοση, Παράδοση δηλαδή που δημιουργήθηκε εκτός Γραφής; Σκέψου το, ψάξτο και τα ξαναλέμε.

Ο φίλος σου ο Θεσσαλονικιός

Ενδιαφερόμενος είπε...

Γιώργος είπε...
Απάντηση στον 'ενδιαφερόμενο'.

Φυσικά δεν απαγορεύεται σε έναν Μάρτυρα του Ιεχωβά να αφήσει μούσι.

Φιλικά
Γιώργος
17 Μαΐου 2012 7:01 μ.μ.


Δεν μου κάνει εντύπωση το ότι λες ψέματα, άλλωστε Μάρτυρας του Ιεχωβά είσαι, και αυτό που έχεις διδαχθεί, και διδάσκεσαι είναι να λες ψέματα.
Δηλαδή θέλεις να μας πεις ότι, αν μπούμε σε μια αίθουσα συναθροίσεων των Μαρτύρων του Ιεχωβά, σε οποιοδήποτε σημείο της γης, είναι δυνατόν να δούμε κάποιον βαπτισμένο Μάρτυρα του Ιεχωβά, να βρίσκεται πάνω στο βήμα, και να έχει μούσι;

Αν ισχύει αυτό, τότε αύριο κιόλας θα γίνω Μάρτυρας του Ιεχωβά.

Πάντως, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός, πως σε ανέχονται οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, την στιγμή που τους έχεις κατά ντροπιάσει στο διαδίκτυο. Έχουν "φάει" τόση ξεφτίλα, και παρ' όλα αυτά συνεχίζεις, και σε ανέχονται ακόμη.

Ανώνυμος είπε...

Όταν ο Γιώργος τσιμπίσει ένα καινούργιο υποψήφιο θύμα της Σκοπιάς, πρέπει παράλληλα να εκδόσει τρόπον τινα ένα πιστοποιητικό ως προς την εγκυρότητα αυτών που διδάσκει ώστε να φανεί ικανός δάσκαλος στα μάτια του θύματος.

Έτσι λοιπόν για να δει το καινούργιο θύμα ότι ο Γιώργος είναι μέγας πρεσβύτερος, το παραπέμπει στα σχόλια που έκανε στον "Αντιαιρετικό" και του λέει ευθέως πως είναι ικανός διδάσκαλος των γραφών αφού στον Αντιαιρετικό κανένας ορθόδοξος δεν μπορεί να σταθεί σε διάλογο μαζί του (sic)

Για το λόγο αυτό γράφει λίγα σχόλια ο Γιώργος όταν χρειαστεί ίσα ίσα για να τα δει το θύμα του και να νομίσει πως του λέει αλήθεια ο Γιώργος.

Δεν τον συμφέρει να γράψει πολλά όταν βάζει να τον παρακολουθούν διότι όσο παραμένει στη συζήτηση τόσο αυξάνει ο κίνδυνος να στριμωχθεί (το ξέρει ότι θα στριμωχθεί , δεν είναι η πρώτη φορά)και έτσι να εκτεθεί στο υποψήφιο θύμα του.

Αγαπητέ Έλληνα της Γερμανίας που αποφάσισες να εγκαταλείψεις την Ορθόδοξη Πίστη σου. Προτού το κάνεις ψάξε σε παρακαλώ στα περισσότερα άρθρα του "Αντιαιρετικού" (να μην πω σε όλα) και διάβασε με προσοχή τις συζητήσεις.

Θα δεις πως ο Γιώργος φεύγει άρον άρον....
Θα δεις επίσης πως δεν είναι τίποτα όπως σου το παρουσιάζει.

Madragoras

Γιώργος είπε...

Παναγιώτη, τι είναι αυτά που γράφεις;
"αλλοιώσατε τον "Ιεχωβά" από το να μην είναι Πατέρας στο να γίνει Πατέρας. Η Εκκλησία όμως λέει ότι ένας αναλλοίωτος Θεός που είναι Πατέρας, σημαίνει ότι είναι αιώνια και από πάντα Πατέρας και άρα οφείλει να έχει έναν επίσης αιώνιο Υιό."

Πατέρας αποκαλείται κάποιος από τη στιγμή που έχει Γιό.
Και έναν Γιο δεν τον έχει κάποιος ταυτόχρονα με τον εαυτό του, αλλιώς θα είχε δίδυμο αδελφό και όχι Γιό.
Αυτονοητα ο αληθινός Θεός που είναι Πατέρας ΟΛΩΝ, δεν έχει κανέναν αδελφό της ίδιας ηλικίας με τον Ιδιον.
Έτσι ο Χριστός ως Γιος είναι νεώτερος σε 'ηλικία' από τον Πατέρα του. Αν ο Χριστός είχε την ίδια 'ηλικία' με τον Πατέρα του, δεν θα αποκαλούνταν Γιος ούτε θα αποκαλούσε τον Θεό Πατέρα του ούτε ο Θεός θα αποκαλούσε τον Χριστό "αγαπητό Γιο", αν δεν είχε 'γεννηθεί' με την έννοια της Δημιουργίας του Χριστού ως πρωτότοκου Γιού.

Φιλικά
Γιώργος

Γιώργος είπε...

GEORGIE, στο σχόλιό σου από 18 Μαϊου, δεν τα μπερδεύεις μόνο λίγο.
Παραθέτεις άσχετα πράγματα, όπως το
Προς β΄ Κορινθ.3,17 «Ο δε Κύριος το Πνεύμα εστιν…»

Ο Θεός είναι πνεύμα.
ο κάθε άγγελος είναι πνεύμα.

Ομως κατά τα άλλα, για να μη παιδεύεσαι τόσο πολύ με τα Ελληνικά, θα σου πρότεινα να κάνεις μερικά χρονάκια (5 - 10 ανάλογα - και αν συ φτάσουν) κάποια μαθήματα
γλωσσολογίας, έτσι απλώς για να μη παιδεύεσαι τζάμπα.
Μήπως προσπαθείς να ξεγελάσεις τον εαυτό σου με όσα φαντάζεσαι;

Ενα παράδειγμα:
Οι άνθρωποι έχουν τρίχες.
Οι πίθηκοι έχουν τρίχες.
Διάφορα ζώα έχουν τρίχες.
Δηλαδή μήπως ό άνθρωπος είναι πίθηκος επειδή έχει και αυτός τρίχες;

Καταλαβαίνεις ότι η Ελληνική λέξη ΠΝΕΥΜΑ έχει πολλές σημασίες όπως και η λέξη ΚΥΡΙΟΣ έχει πολλές εφαρμογές;
Καταλαβαίνεις το ΠΝΕΥΜΑ με το οποίο μιλάς; Μπορείς και ξεχωρίζεις πνεύμα με πνεύμα και κύριο με κύριο;

Και αν γράφεις όπως και γράφεις:
"Είδες Φιλολογικός και νόημα δεν βγαίνει, αν το Κύριος είναι ο Θεός ή ο Χριστός,!"
μετά θα φταίω εγώ αν σου πω, τι δεν πάει στα βουνά;
Αυτά ρε φίλε δεν κατάλαβες ακόμα ότι μόνο κάπου αλλού μπορούν να 'περνούν';
Τουλάχιστο παραδέξου ότι δεν ξερεις τι θα πει
"Είδες Φιλολογικός...", αφού καταντάς παραλογικός.

Η μάθε ή σύνελθε επιτέλους!!!

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Θεσσαλονικιέ, ρωτάς να μάθεις κάτι που δεν ξερεις;
Γιατί ρωτάς τι δέχεται η Σκοπιά - ρώτα την - και δεν ρωτάς τι δέχομαι εγώ, εφόσον με εμένα μιλάς;

Εγώ λοιπόν απλώς δεν δέχομαι τα δικά σας Πιστεύω, αν εννοείς ότι η Εκκλησιαστική σας Παράδοση περιλαμβάνει κάποια δικά σας Πιστεύω.
Αλλιώς θα σου έλεγα πέσμου κάτι συγκεκριμένο και να αφήσεις τα παιχνιδάκια με εξυπνάδες και λογοπαίγνια, για να σου απαντήσω.
Κατά τα άλλα η Εκκλησιαστική σας Παράδοση δική σας είναι και ό,τι θέλετε την κάνετε. Εφόσον περιέχει πράγματα αντιγραφικά, όπως ο νηπιοβαφτισμός, είναι απαράδεκτη, ακριβώς όπως ένα ποτήρι με δηλητηριασμένο νερό είναι ακατάλληλο προς πόση παρά το νερό που περιέχει.

Το ξαναλέω όμως. Αν θέλεις να μάθεις από μένα κάτι συγκεκριμένο και όχι γενικά και αόριστα, εδώ είμαστε.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

'Ενδιαφερόμενε' ρώτησες για το μούσι.
Το ξαναλέω: Δεν απαγορεύεται σε ένα Μάρτυρα του Ιεχωβά να έχει μούσι.
Στη δική μας Εκκλησία είχαμε - αργότερα μετακόμισε σε άλλη Εκκλησία των Μαρτύρων του Ιεχωβά - έναν Μάρτυρα του Ιεχωβά που πάντα είχε μούσι και με μούσι βαφτίστηκε ως Μάρτυρας του Ιεχωβά.

Αλλά γιατί ρωτάς αν θα δεις κάποιον Μάρτυρα του Ιεχωβά να κάνει ομιλία από το βήμα αφού το γνωρίζεις;

Δεν κάνουν όλοι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά - ακόμα και οι αβάφτιστοι - ομιλίες στη Σχολή θεοκρατικής Διακονίας από το βήμα;

Με αυτό που γράφεις:
"Αν ισχύει αυτό, τότε αύριο κιόλας θα γίνω Μάρτυρας του Ιεχωβά."
λυπάμαι γιατί θα υποβίβαζες την αποδοχή ενός ολόκληρου 'Πιστεύω' στην επαλήθευση για το αν επιτρέπεται το μούσι.

Τα υπόλοιπα βέβαια που γράφεις λασπολογώντας σαν να βρίσκεσαι στην 'αντίπερα όχθη', αποτελούν φαντασιώσεις σου.

Γιώργος

Ενδιαφερόμενος είπε...

Γιώργος είπε...
'Ενδιαφερόμενε' ρώτησες για το μούσι.
Το ξαναλέω: Δεν απαγορεύεται σε ένα Μάρτυρα του Ιεχωβά να έχει μούσι.
Στη δική μας Εκκλησία είχαμε - αργότερα μετακόμισε σε άλλη Εκκλησία των Μαρτύρων του Ιεχωβά - έναν Μάρτυρα του Ιεχωβά που πάντα είχε μούσι και με μούσι βαφτίστηκε ως Μάρτυρας του Ιεχωβά.
Γιώργος
4 Ιουνίου 2012 3:58 π.μ.
__________________________

Γιώργο, μπορείς να λες ότι θέλεις, είναι δικαίωμα σου να λες ψέματα.

Γνωρίζεις πολύ καλά ότι δεν υπάρχει Μάρτυρας του Ιεχωβά βαπτισμένος, που να έχει μούσι.

Αν υπάρχει κάτι τέτοιο, τότε θα είναι σε διαμάχη με την εταιρία, θα το κάνει από αντίδραση, και σίγουρα μετά από λίγο καιρό θα αποβληθεί από την οργάνωση επί ποινή αφορισμού.

Άλλωστε εσείς εμφανίζετε μέχρι και Τον Χριστό πάνω σε πάσσαλο, και ΞΥΡΙΣΜΕΝΟ, έτσι ώστε να περάσετε την γραμμή στα μέλη σας.

Το θέμα είναι ότι είστε ένοχοι αίματος για τις ζωές που έχετε καταστρέψει.

Μια από τις πάμπολλες περιπτώσεις είναι και η ακόλουθη:

http://eleftheros-aitos.blogspot.gr/2012/05/blog-post_29.html

Μπορείς να παρακολουθήσεις το βίντεο, και αν σου έχει μείνει μια σταγόνα ανθρωπιάς, να σκεφτείς πόσα εγκλήματα έχεις κάνει στους συνανθρώπους σου, μέσω του προσηλυτισμού, και των απάνθρωπων μεθόδων της εταιρίας Σκοπιά.

Ανώνυμος είπε...

Μου αρέσει το σχόλιο του "Ενδιαφερόμενου".



Ο Τζιτζιφιόγκος

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο έγραψες:

«Θεσσαλονικιέ, ρωτάς να μάθεις κάτι που δεν ξερεις;
Γιατί ρωτάς τι δέχεται η Σκοπιά - ρώτα την - και δεν ρωτάς τι δέχομαι εγώ, εφόσον με εμένα μιλάς;

Εγώ λοιπόν απλώς δεν δέχομαι τα δικά σας Πιστεύω, αν εννοείς ότι η Εκκλησιαστική σας Παράδοση περιλαμβάνει κάποια δικά σας Πιστεύω.
Αλλιώς θα σου έλεγα πέσμου κάτι συγκεκριμένο και να αφήσεις τα παιχνιδάκια με εξυπνάδες και λογοπαίγνια, για να σου απαντήσω.
Κατά τα άλλα η Εκκλησιαστική σας Παράδοση δική σας είναι και ό,τι θέλετε την κάνετε. Εφόσον περιέχει πράγματα αντιγραφικά, όπως ο νηπιοβαφτισμός, είναι απαράδεκτη, ακριβώς όπως ένα ποτήρι με δηλητηριασμένο νερό είναι ακατάλληλο προς πόση παρά το νερό που περιέχει.

Το ξαναλέω όμως. Αν θέλεις να μάθεις από μένα κάτι συγκεκριμένο και όχι γενικά και αόριστα, εδώ είμαστε.

Γιώργος



Ανάρτηση από τον/τη Γιώργος στο ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ τη 4 Ιουνίου 2012 3:38 π.μ.»



Γιώργο από την απάντησή σου, κατάλαβαν όλοι πως φοβάσαι να απαντήσεις, γιατί για μία ακόμη φορά φοβάσαι να μην εκτεθείς.
Μου λες να πάω να ρωτήσω την Σκοπιά. Εσύ λοιπόν σαν Μάρτυρας του Ιεχωβά που είσαι δεν δέχεσαι τι λέει η Σκοπιά; Άλλα δηλαδή δέχεσαι εσύ και άλλα η Σκοπιά; Κηρύττεις και δέχεσαι δηλαδή πράγματα διαφορετικά από τη Σκοπιά; Αν ναι, τότε δεν είσαι Μάρτυρας του Ιεχωβά, οπότε πέστο μας για να το ξέρουμε και εμείς πώς να σου φερθούμε.
Σε ρωτάω λοιπόν για να τελειώνουμε:
1. Είσαι ή δεν είσαι Μάρτυρας του Ιεχωβά;
2. Δέχεσαι ότι λέει ή ότι διδάσκει η Σκοπιά, ναι ή όχι;
3. Σε ποιο ακριβώς έντυπο της Σκοπιάς αναφέρεται πως ο Μάρτυρας του Ιεχωβά μπορεί να λέει δικά του πράγματα και όχι της Σκοπιάς;
4. Η Σκοπιά είναι υπέρ ή κατά της Εκκλησιαστικής Παράδοσης;


Ελπίζοντας πως δεν θα εξαφανιστείς σαν τον φαντομά πάλι, περιμένω τις απαντήσεις σου για να συνεχίσουμε.

Ο φίλος σου ο Θεσσαλονικιός

Υ.Γ. Άμα θέλω το τηλέφωνό σου, το παίρνω και από τον Παναγιώτη της Γερμανίας.

Ανώνυμος είπε...

"Πατέρας αποκαλείται κάποιος από τη στιγμή που έχει Γιό. Και έναν Γιο δεν τον έχει κάποιος ταυτόχρονα με τον εαυτό του"

Πολύ ωραία, άρα πετύχαμε λαβράκι.

Αγαπητοί φίλοι, κατά ομολογία του ΜτΙ Γιώργου, ο -σύμφωνα με τη Σκοπιά- "αναλλοίωτος" Ιεχωβά, τελικά δεν είναι τόσο αναλλοίωτος!!!

Ο Πατήρ της Κ.Δ. δεν ήταν πάντα Πατήρ, αλλά ΕΓΙΝΕ όταν απέκτησε Γιο!!!

Άρα, αλλοιώθηκε!!!


Να λοιπόν τι σημαίνει αίρεση, μια ανθρωπογέννητη ιδεολογία που οι αντιφάσεις που γεννά είναι αμέτρητες...

ΥΓ
Γιατί λες να σε ρώτησα Γιώργο; Ακριβώς για να δουν όλοι το τεράστιο κενό της διδασκαλίας σας περί "αναλλοίωτου" Ιεχωβά...

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

Ο φίλος σου ο Θεσσαλονικιός

Υ.Γ. Άμα θέλω το τηλέφωνό σου, το παίρνω και από τον Παναγιώτη της Γερμανίας.
_________________________

Δεν χρειάζεται να πάρεις κανένα τηλέφωνο από τον Παναγιώτης της Γερμανίας.

Ο Γιώργος έχει γράψει το τηλέφωνό του σε σχόλιο σε παλιότερη συνομιλία του στο άρθρο "Η διαμόρφωση του Ορθοδόξου δόγματος" στο λινκ εδώ :

Και αν ρώτησες πράγματι δικό σου θεολόγο... εεε... φιλόλογο ήθελα να πω, μπορείς μήπως να μου δώσεις το τηλέφωνό του να τον κάνω και εγώ μια ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ερωτησούλα;
(Εγώ θα τον τηλεφωνήσω, δεν θα ξοδευτεί. Η ας μου κάνει μια αναπάντητη στο σταθερό τηλέφωνο 0049.231.5586056 και θα πάρω πίσω)
4 Αυγούστου 2009 6:06 μ.μ.

http://antiairetikos.blogspot.gr/2009/05/blog-post_13.html?commentPage=2


Ο Τζιτζιφιόγκος

Γιώργος είπε...

Παναγιώτης:
"Πολύ ωραία, άρα πετύχαμε λαβράκι.
Αγαπητοί φίλοι, κατά ομολογία του ΜτΙ Γιώργου, ο -σύμφωνα με τη Σκοπιά- "αναλλοίωτος" Ιεχωβά, τελικά δεν είναι τόσο αναλλοίωτος!!! Ο Πατήρ της Κ.Δ. δεν ήταν πάντα Πατήρ, αλλά ΕΓΙΝΕ όταν απέκτησε Γιο!!!
Άρα, αλλοιώθηκε!!!
Να λοιπόν τι σημαίνει αίρεση, μια ανθρωπογέννητη ιδεολογία που οι αντιφάσεις που γεννά είναι αμέτρητες...
ΥΓ
Γιατί λες να σε ρώτησα Γιώργο; Ακριβώς για να δουν όλοι το τεράστιο κενό της διδασκαλίας σας περί "αναλλοίωτου" Ιεχωβά...
[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]"

Βρέ Παναγιώτη, όλο γκάφες είσαι.
Δεν ξέρεις ότι ένας Δημιουργός δεν αλλοιώνεται όταν δημιουργεί;

Όταν ένας Κτίστης χτίζει ένα σπίτι ή ένας ζωγράφος ζωγραφίζει κάτι,
ή κάποιος ειδικός κατασκευάζει μια μηχανή ή έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή μήπως αλλοιώνεται ο ίδιος επειδή δημιουργεί;

Τότε γιατί να αλλοιώνεται ο Θεός λόγω του Σύμπαντος που δημιούργησε και λόγω του Γιού Του, των αγγέλων και των ανθρώπινων γιών του;

Όταν πετάς απερίσκεπτα τέτοιες κοτσάνες στα τυφλά, πως να σε πάρει κάποιος στα σοβαρά;

Σκέψου καλά, ρώτα και μερικούς να πάρεις και καμιά ιδέα και μετά μίλα! Τι βιάζεσαι φανταζόμενος ότι κάτι γράφεις με νόημα, ενώ δεν σκέφτεσαι προηγουμένως;

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Θεσσαλονικιέ ρωτάς:
"1. Είσαι ή δεν είσαι Μάρτυρας του Ιεχωβά; [[[το θεωρώ ρητορικό το ερώτημα και ως εκ τούτου δεν χρειάζεται απάντηση]]]
2. Δέχεσαι ότι λέει ή ότι διδάσκει η Σκοπιά, ναι ή όχι; [[[ εξηγώ πιο κάτω ]]]
3. Σε ποιο ακριβώς έντυπο της Σκοπιάς αναφέρεται πως ο Μάρτυρας του Ιεχωβά μπορεί να λέει δικά του πράγματα και όχι της Σκοπιάς;
4. Η Σκοπιά είναι υπέρ ή κατά της Εκκλησιαστικής Παράδοσης;"

Θεσσαλονικιέ, λάθος σκεπτικό κάνεις και όπως τραγουδάει και η Μαρινέλλα "Ανάποδα μετράς".
Ενας Μάρτυρας του Ιεχωβά μαθαίνει την Αγία Γραφή.
Η πίστη του βασίζεται στην Αγία Γραφή και επίσης λέει πράγματα από την Αγία Γραφή που συμβαδίζουν με την κατανόηση της Αγίας Γραφής.
Έτσι αυθεντία είναι η Αγία Γραφή, η δε Σκοπιά αποτελεί ισχυρότατο βοήθημα για κατανόηση της θεόπνευστης Αγίας Γραφής.
Το 4ο ερώτημά σου θα το διασκευάσω ουσιαστικά στο ερώτημα "αν ο Θεός είναι υπέρ ή κατά της δικής σας παραδόσεως". Λέω λοιπόν ΟΧΙ, Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ.

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Χα - Χα - Χα! Έτσι μ' αρέσεις Γιώργο. Να μην έχεις να απαντήσεις τίποτα σ' αυτά που σε ρωτάω και να γράφεις τις γνωστές άρες - μάρες - κουκουνάρες σου! Ο φόβος σου προς το πρόσωπό μου είναι μοναδικός και έχει γίνει αντιληπτός σ' όλους τους αναγνώστες του "Αντιαιρετικού", με αποτέλεσμα όχι μόνο να γράφεις τις γνωστές σου άρες - μάρες - κουκουνάρες αλλά να περιπλανιέσαι και στα διάφορα άρθρα του "Αντιαιρετικού" που έχουν σχέση με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά και να απαντάς στο διάλογο μετά από ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!
Για μια άλλη φορά λοιπόν αποδείχτηκε ποιος κάνει "κουμάντο" εδώ μέσα.

Με τις υγείες σου λοιπόν

Ο φίλος σου ο Θεσσαλονικιός

Νικόλαος είπε...

Τι τον κακοπαίρνεις, Θεσσαλονικιέ, τον κ. Γιώργο; Δεν φτάνει που έκανε υπομονή τρία χρόνια να προοδεύσει στο «φως», εμείς κάνουμε και «πνεύμα» από πάνω :-)

Υ.Γ.: Μιας που ο κ. Γιώργος μάς επανέφερε τρία χρόνια πριν, είπα κι εγώ να αφήσω ένα σχόλιο, να θυμηθούμε τα παλιά, όταν έγραφα περισσότερο.

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο, ΜτΙ

Ο Χριστός δεν είναι δημιούργημα αλλά ο "μονογενής παρά Πατρός" (Iω. 1,14).

Ο Χριστός λοιπόν είναι γέννημα του Πατρός. Είναι το μόνο γέννημα του Πατρός. Η ύπαρξη του Υιού λοιπόν κάνει τον Θεό, Πατέρα, και αν τον γέννησε εν χρόνω τότε ο Πατήρ αλλοιώθηκε.

Ο Χριστός είναι ο "μονογενής θεός ο ών εις τόν κόλπον τού πατρός" (Ιω. 1,18)

Σε κανένα άλλο κτίσμα δεν προσδίδεται ο τίτλος αυτός. Και τι γεννά ο Θεός, παρά της ίδιας φύσης Θεό; Όμως, τον γεννά ως ιδιότητα της φύσης του Πατρός και όχι εν χρόνω διότι αλλιώς δεν θα ήταν αναλλοίωτος ο Πατήρ.


Εδώ δεν βρίσκεσαι στις συνάξεις των ΜτΙ...


[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

Γιώργος είπε...
GEORGIE, στο σχόλιό σου από 18 Μαϊου, δεν τα μπερδεύεις μόνο λίγο.
Παραθέτεις άσχετα πράγματα, όπως το
Προς β΄ Κορινθ.3,17 «Ο δε Κύριος το Πνεύμα εστιν…»


Γιώργος
(4 Ιουνίου 2012 3:22 π.μ)



Πρώτον ξεφεύγεις να απαντήσεις προς Θεσ.β’3,5.Ποιος είναι ο Κύριος, που μας λέει το Γραφικό Χωρίο.
Δεύτερον με κάνεις κριτική με την δική σου ιδεολογία και όχι με την Γραφή.
Δεν διάβασες σωστά το εδάφιο, Β’Κορ. 3,17 να δούμε τι λέει:
Ο δε Κύριος το Πνεύμα εστίν ου δε το Πνεύμα Κυρίου, εκεί ελευθερία.
Εδώ μας λέει ότι ο δε Κύριος είναι το Πνεύμα. Όπου δε είναι το Πνεύμα του Κυρίου ( του Θεού Πατρός), εκεί είναι ελευθερία.
Δεν μας μιλάει εδώ για αγγελικό πνεύμα ή άλλο πνεύμα, αλλά για το Πνεύμα του Κυρίου.
«Πνεύμα Κυρίουεπ εμέ, ου είνεκεν έχρισέ με,…»
Tό Πνεύμα του Κυρίου είναι επάνω μού, διότι με έχρισε. Κατά ΛΟΥΚΑΝ δ’18 και Ησ. 61,1.
Μήπως, Γιώργο ΜτΙ, το έχρισε το Χριστό μια απρόσωπη δύναμη; Μία θύελλα; Ένας άνεμος, σαν τον ηλεκτρισμό;!!!
Πώς είναι δυνατόν μια απρόσωπη δύναμη να γνωρίζει τα πάντα, και αυτά τα βάθη του Θεού;Προς Κορ.Β’ 2,10).
Τοποθετεί, Γιώργο, επισκόπους « ο αέρας» της «Σκοπιάς»; (Πραξ.Κ’28).
Άκου σκοτισμένε. «…Διότι το τι θα προσευχηθούμε καθώς πρέπει δεν γνωρίζουμε. Αλλά το ίδιο το Πνεύμα προκαλεί θερμή προσευχή για μας με ανέκφραστους στεναγμούς». Ρωμ.8,26. Μα είναι δυνατόν μία απρόσωπη δύναμη όπως ο ηλεκτρισμός ή θύελλα ή άνεμος να ικετεύουν υπέρ ημών και μάλιστα με στεναγμούς;

GEORGIOS
Συνεχίζω.

Ανώνυμος είπε...

Το Πνεύμα το Άγιον όχι μόνον είναι Θεός και Κύριος, όπως τονίζει ο λόγος του Θεού,
Αλλά έχει και όλες τις ιδιότητες που έχει ο Πατήρ και ο Υιός. Το Πνεύμα το Άγιον
Διδάσκει:
( Ιωάν. 14,26). Ελέγχει την αμαρτίαν. (Ιωάν. 16,8). Οδηγεί εις την αλήθειαν.( Ιωάν. 16,13).
Ομιλεί δια των Γραφών. ( Πραξ.α’ 1,16). Στους Αποστόλους. ( Πράξ.8,29).Στην ΕΚΚΛΗΣΙΑ.( Αποκ.2,7).
Προσκαλεί εις το έργον του Θεού. ( Πραξ.13,2). Εμποδίζει ορισμένες πράξεις. ( Πραξ.16,6-7). Δίδει τα χαρίσματα. ( Α’Κορ.12,11).Διορίζει Επισκόπους.( Πραξ. 20,28). Ονομάζεται ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΣ. ( Ιωάν. 14,16-26). Βαπτιζόμαστε στο ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ.( Ματθ.28, 19).Δίδεται ευλογία στο ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ. (Β’ Κορ.13,13). Λαμβάνει μέρος στη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ.( Γεν.1,2 και Ιώβ 33,4).Μας ΑΝΑΓΕΝΝΑ.( Ιωάν.3,5 και Τιτ.3,5).Μας ΣΦΡΑΓΙΖΕΙ.( Β’Κορ.1,22. Εφεσ.1,13 και 4,30). ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ. ( Ιώαν.14,17. Ρωμ.8,9. Α’ Κορ.6,19 και Β’Τιμ.2,14). Δίνει ΕΝΤΟΛΕΣ.( Πραξ.10,19. 11,12. 13,2. 21,11). ΠΡΟΛΕΓΕΙ.( Πραξ.28,25 και 20,23. Α’ Τιμόθ.4,1).ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ. ( Εβρ.9,8). Μας ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ.( Εβρ.10,15). Είναι ή ΑΛΗΘΕΙΑ.( Ιώαν.14,17 και Α’ Ιωάν.5,6).
Φίλε, άνοιξε τα μάτια σου και δες τι πραγματικότητα.
Το ΠΝΕΥΜΑ ΤΟ ΆΓΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΟ, ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΑΧΒΕ.
Αφού εμείς οι άνθρωποι αν θέλουμε μπορούμε:
Να αντισταθούμε στο Πνεύμα το Άγιον ( Πραξ.7,51). Να βλασφημούμε ( Ματθ.12,31 και Μάρκ.3,29),Να λυπήσουμε ( Εφεσ.4,30). Να πειράξουμε ( Πραξ.5,9). Να υβρίσουμε (Εβρ.10,29). Να πούμε ψέματα (Πραξ.5,3). ΑΝΕΣΤΗΣΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΖΩΗ ΣΤΑ ΝΕΚΡΑ ΣΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.( Ρωμ.8,11).

Σε μία απρόσωπη δύναμη δεν μπορούν να γίνουν όλα αυτά που αναφέρει η Άγία Γραφή.
Λυπούμε διότι εσείς οι ΜτΙ, λέτε ότι πιστεύτε στην Αγία Γραφή, αλλά δεν παραδέχεσθε καμία από τις αλήθειες της Αγία Γραφής. Ξέρω εσείς πιστεύτε ότι σας σερβίρει ο πιστός και φρόνιμος δούλος, λάθος να είναι οφείλετε εσείς να κάνετε υπακούει, αλλιώς θα υπάρχει αποκοπεί. Ξέρεις όταν ρώτησαν οι Φαρισαίοι το Χριστό «Μήπως και εμείς είμεθα τυφλοί;»
Τους είπε Ιησούς:
Εάν ήσασθε τυφλοί, δεν θα είχατε αμαρτία. Αλλά τώρα λέγετε βλέπουμε η αμαρτία σας ισχύει.( Ιωάν.9, 40-41).

GEORGIOS.

Ανώνυμος είπε...

Γιώργος:Δεν ξέρεις ότι ένας Δημιουργός δεν αλλοιώνεται όταν δημιουργεί;
Όταν ένας Κτίστης χτίζει ένα σπίτι ή ένας ζωγράφος ζωγραφίζει κάτι,
ή κάποιος ειδικός κατασκευάζει μια μηχανή ή έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή μήπως αλλοιώνεται ο ίδιος επειδή δημιουργεί;
Τότε γιατί να αλλοιώνεται ο Θεός λόγω του Σύμπαντος που δημιούργησε και λόγω του Γιού Του, των αγγέλων και των ανθρώπινων γιών του;



Όταν ένας κτίστης ή ζωγράφος ή μηχανικός δημιουργεί κάτι, καταλαβαίνω το λόγο για τον οποίο το κάνει. Είναι η έμφυτη επιθυμία για δημιουργία, για προσφορά, για καταξίωση κλπ κλπ. Όλα αυτά όμως είναι ανθρώπινα. Ένας άτρεπτος τέλειος και ανυπέρβλητος Θεός, για ποιο λόγο να δημιουργήσει; Έχει ανάγκες, επιθυμίες, φιλοδοξίες ο Θεός; Ή μήπως ένοιωθε μοναξιά;

(^_^).

Νικόλαος είπε...

Από αγάπη ;-)

Ανώνυμος είπε...

Από αγάπη, δημιουργεί ο άνθρωπος. Ικανοποιεί κάποια ανάγκη του. Δημιουργώντας, ικανοποιεί την ανάγκη για εκδήλωση-εξωτερίκευση της αγάπης, την ανάγκη του να "επι-κοινωνήσει" την αγάπη αυτή. Ο Θεός όμως δεν είναι άνθρωπος. Είναι η απόλυτη τελειότητα, η ανυπέρβλητη ολοκλήρωση. Η δημιουργία ή Τον βελτίωσε ή Τον χειροτέρεψε. Ούτως ή άλλως Τον άλλαξε. Πριν από αυτήν δεν ήταν δημιουργός. Μετά τη δημιουργία, ήταν πλέον κάτι που δεν ήταν πριν: Δημιουργός.

(^ι^).

Νικόλαος είπε...

1ον. .Απειρος και ακατανόητος ο Θεός, και το μόνο κατανοητό η απειρία και ακατανοησία αυτού. ―Ιωάννης Δαμασκηνός, 7ο-8ος αιώνας μ.Χ.

2ον. Λέτε «ο Θεός είναι το τάδε», «ο Θεός είναι το δείνα», λες και δεν ξέρετε ότι ο Θεός είναι αγάπη (Α' Ιωάν. 4,16). Άρα ό,τι κάνει, το κάνει από αγάπη· όχι από ανάγκη, ή για... επικοινωνία κ.λπ.

3ον. Όπως λέει και η Αγία Γραφή, ο Υιός του Θεού καὶ τοὺς αἰῶνας ἐποίησεν (Εβρ. 1,2). Πότε δημιούργησε τον χρόνο; Εκτός χρόνου. Άρα ήταν πάντα δημιουργός. Εξ από ανέκαθεν που λένε και στο χωριό μου.

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο Μτι, όταν απαντήσεις σε αυτά που έγραψα στις (4 Ιουν.9:10 και 9:11 μ.μ) απάντησε και σε αυτό.
Τι πιστεύτε εσείς ποιος είναι πανταχού παρών, ο Πατήρ, ο Υιός ή το Άγιο Πνεύμα;!


GEORGIOS

Γιώργος είπε...

Συμφωνούμε αγαπητέ Νικόλαε
ότι ο Θεός ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ, αποτελεί την προσωποποίηση της αγάπης.
(A Iωάννου 4:16) "Ο Θεός είναι αγάπη, και αυτός που παραμένει στην αγάπη παραμένει σε ενότητα με τον Θεό και ο Θεός παραμένει σε ενότητα με αυτόν."

Τίποτα δεν κάνει ο Θεός χωρίς αγάπη.
Ολα τα κάνει από αγάπη.

Η Αγία Γραφή λέει επίσης ότι μπορεί κάποιος να γνωρίσει τον Θεό (εννοείται τις ιδιότητές του και όχι το 'είδος της φύσης του'):
Α Ιωάννου 2:3,4
"από αυτό ξέρουμε ότι τον έχουμε γνωρίσει, δηλαδή από το αν τηρούμε τις εντολές του. 4 Αυτός που λέει: «Τον έχω γνωρίσει», και εντούτοις δεν τηρεί τις εντολές του, είναι ψεύτης και η αλήθεια δεν είναι σε αυτόν."
(A Ιωάννου 2:13)
"έχετε γνωρίσει αυτόν που είναι από την αρχή ... έχετε γνωρίσει τον Πατέρα."


Στο 3ον. που αναφέρεις δεν λέει η Αγία Γραφή ότι ο Χριστός εποίησε τους αιώνες αλλά ο Θεός μέσω του Χριστού. Ο Θεός δηλαδή χρησιμοποίησε τον Χριστό και δεν ήταν σκέψη του Χριστού αυτή η δημιουργία. Πρόσεξε πως διατυπώνεται αυτό στο ΛΙΝΚ [ http://el.wikisource.org/wiki/... ] από όπου παραθέτεις:
"ὁ Θεὸς λαλήσας τοῖς πατράσιν ἐν τοῖς προφήταις, ἐπ' ἐσχάτου τῶν ἡμερῶν τούτων ἐλάλησεν ἡμῖν ἐν υἱῷ, 2 ὃν ἔθηκε κληρονόμον πάντων, δι' οὗ καὶ τοὺς αἰῶνας ἐποίησεν"

O Θεός λάλησε / μίλησε ... σε μας μέσω του Γιού τον οποίο έθεσε κληρονόμο όλων, μέσω του οποίου ποίησε τους αιώνες"

Όπως λέμε ότι
ένας Εργολάβος - Ιδιοκτήτης
[στο παράδειγμα ο Θεός]
αποφασίζει να χτίσει μια πολυκατοικία

- που του ανήκει -
και όχι ο κτίστης
[στο παράδειγμα ο Χριστός],
παρόλο που ο κτίστης αναλαμβάνει τη διεκπεραίωση αυτής καθαυτής της εργασίας του κτισίματος για λογαριασμό του Εργολάβου [του Θεού].

Έτσι ο Θεός αποφάσισε να 'ποιήσει' και δια του Χριστού 'εποίησε' τους 'αιώνες'.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

θα επανέλθω στα θέματα που ανοίχτηκαν για να διευκρινίσω
για το πανταχού παρών

όπως και στο ερώτημα:

"Ένας άτρεπτος τέλειος και ανυπέρβλητος Θεός, για ποιο λόγο να δημιουργήσει; Έχει ανάγκες, επιθυμίες, φιλοδοξίες ο Θεός; Ή μήπως ένοιωθε μοναξιά;"

απαντώ ότι
το έκανε αυτό ο Θεός επειδή ήθελε να μοιραστεί τη χαρά της ύπαρξης με άλλα πλάσματα, εφόσον ως Παντοδύναμος Δημιουργός ήταν και είναι σε θέση να δημιουργεί νοήμονες προσωπικότητες ως ξεχωριστές οντότητες με την αυτογνωσία της ύπαρξης.

Γιώργος

Ενδιαφερόμενος είπε...

το έκανε αυτό ο Θεός επειδή ήθελε να μοιραστεί τη χαρά της ύπαρξης με άλλα πλάσματα, εφόσον ως Παντοδύναμος Δημιουργός ήταν και είναι σε θέση να δημιουργεί νοήμονες προσωπικότητες ως ξεχωριστές οντότητες με την αυτογνωσία της ύπαρξης.

Γιώργος
6 Ιουνίου 2012 2:18 μ.μ.
________________________


Αν ισχύει αυτό, (δεν δογματίζω), υπό την έννοια πως ο Θεός δεν αντιδρά βάσει ανθρώπινων προσδοκιών ή θέλω, τότε πως μπορεί να εξηγηθεί δια της απολυτού κατανοήσεως το ότι ο Θεός διαχώρισε το ίδιο Του το πλάσμα, σε δυο κατηγορίες ή τάξεις, ώστε να απολαμβάνει άλλα αγαθά, και μελλοντικές ευλογίες η μία, και άλλα εντελώς διαφορετικά η άλλη;

Λογικό θα ήταν να είχαν ΟΛΟΙ οι άνθρωποι την ίδια αντιμετώπιση από Τον Θεό, και όχι να διαχωριστούν σε ΔΥΟ ΤΑΞΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, διότι αυτό δηλώνει διαχωρισμό, και ταξική κοινωνία, κάτι που δεν αντικατοπτρίζει έναν Θεό αγάπης, αλλά υποδεικνύει μια ιδιαίτερη προτίμηση για κάποιους έναντι κάποιων άλλων, γεγονός που αποκλείει την ισόνομη κατανομή της Θεϊκής αγάπης προς τον άνθρωπο.

Ενδιαφερόμενος είπε...

Μου αρέσει το σχόλιο του "Ενδιαφερόμενου".

Ο Τζιτζιφιόγκος
4 Ιουνίου 2012 6:42 π.μ.
-------------------------------------

Ευχαριστώ.
Επίσης και τα δικά σας σχόλια είναι εξαιρετικά.

Γιώργος είπε...

Η Αγία Γραφή και συγκεκριμένα η θεόπνευστη Αποκάλυψη ξεχωρίζει
1. τους 144.000 (Αποκάλυψη 14:1) ως τη συμβολική νύφη του Χριστού που συμβασιλεύει μαζί του και
2. τον αμέτρητο πολύ όχλο (Αποκάλυψη 7:9) των 'άλλων προβάτων'
σε συμφωνία με τα λόγια του Χριστού για
1. το μικρό ποίμνιο (Λουκάς 12:32) και
2. τα 'άλλα πρόβατα' (Ιωάννης 10:16) που συγκεντρώνει ο Χριστός.

Τι το παράξενο λοιπόν;
Θα είναι για το κακό κάποιου αν του δοθεί η εύνοια από τον Θεό για να ζήσει για πάντα στον παράδεισο στη γη υπό την βασιλεία του Χριστού, εφόσον όλοι στη γη θα είναι ίσοι και θα ζούν ευτυχισμένοι;

Γιώργος

Ενδιαφερόμενος είπε...

Τι το παράξενο λοιπόν;
Θα είναι για το κακό κάποιου αν του δοθεί η εύνοια από τον Θεό για να ζήσει για πάντα στον παράδεισο στη γη υπό την βασιλεία του Χριστού, εφόσον όλοι στη γη θα είναι ίσοι και θα ζούν ευτυχισμένοι;

Γιώργος
7 Ιουνίου 2012 2:33 π.μ.
_________________________

Γιώργο, σύμφωνα με την αντίχριστη, και αντιγραφική διδασκαλία σας, ΔΕΝ θα είναι όλοι ίσιοι, αλλά αντίθετα θα χωριστούν σε ΔΥΟ τάξεις, μια τάξη για τον ουρανό, όπου θα κυβερνούν και θα εξουσιάζουν την άλλη τάξη, κάτω εις την γη.

Αλλά για καλή τύχη της ανθρωπότητας, και κακή τύχη δική σας, το Ευαγγέλιο αναφέρει ότι ΚΑΙ ο πολύς όχλος αποτελεί ΟΥΡΑΝΙΑ τάξη, ακριβώς όπως και οι 144.000 που ντε και καλά θέλετε να τους χωρίσετε, για να δουλεύουν τα ρομπότ της Σκοπιάς προς αύξηση και γιγάντωση των υπερσύγχρονων εργοστασίων της, τυπογραφείων, και λοιπών περιουσιακών (αμύθητων) στοιχείων της.

Αποκάλυψη 7:9:


" Μετα ταυτα ειδον, και ιδου, οχλος πολυς, τον οποιον ουδεις ηδυνατο να αριθμηση, εκ παντος εθνους και φυλων και λαων και γλωσσων, οιτινες ισταντο ενωπιον του θρονου και ενωπιον του Αρνιου, ενδεδυμενοι στολας λευκας, εχοντες φοινικας εν ταις χερσιν αυτων."

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο, ο σοφός λαός λέει πως "στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί". Λέει επίσης πως τα "πολλά λόγια είναι φτώχεια". Έτσι λοιπόν σου θυμίζω πως ο διάλογος προϋποθέτει μεταξύ των διαλεγόντων ένα "modus vivedi". Κάθε φορά λοιπόν που σε ρωτάω κάτι ή εξαφανίζεσαι ή αρνείσαι να απαντήσεις ή απαντάς μετά από τρία χρόνια! ή λες πως τα λέω εγώ αυτά και όχι η Σκοπιά (πράγμα ανεπίτρεπτο για ΜτΙ) ή λες τις γνωστές σου άρες μάρες κουκουνάρες.
Λοιπόν για να τελειώνουμε μία και καλή. Θέλεις να σου φέρω παραδείγματα που εξαφανίστηκες σαν λαγός από το διάλογο, για να σου θυμίσω ποιος τελικά κάνει κουμάντο στο διάλογο αυτού του ιστολογίου; Ένα ναι λοιπόν περιμένω από σένα. Εμπρός τόλμα. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.

Ο φίλος σου ο Θεσσαλονικιός.

Υ.Γ. Για μια ακόμη φορά, δεν θα τηρήσεις το "modus vivedi" και επειδή με φοβάσαι αντί για ένα ξεκάθαρο ναι, θα αρχίσεις να λες τις γνωστές σου άρες μάρες κουκουνάρες. Εγώ πάντως είμαι εδώ και σε περιμένω.

Ανώνυμος είπε...

Γιώργος: το έκανε αυτό ο Θεός επειδή ήθελε να μοιραστεί τη χαρά της ύπαρξης με άλλα πλάσματα

Ήθελε; Δηλαδή επιθυμούσε; Σου υπενθυμίζω πως ο θεός δεν είναι άνθρωπος. Αυτό που περιγράφεις είναι ανθρώπινη συμπεριφορά. Ποια χαρά της ύπαρξης; Ο Θεός κάποτε συειδητοποίησε την ύπαρξή του, χάρηκε και θέλησε να μοιραστεί τη χαρά αυτή;

Ο Θεός είναι αγάπη και δημιούργησε το χρόνο αλλά αυτό δεν Τον αφήνει αναλλοίωτο Νικόλαε κατά τη Δημιουργία ούτε εξηγεί το λόγο και το σκοπό της Δημιουργίας από ένα τέλειο και άτρεπτο ον. Οποιαδήποτε εξήγηση καταρρίπτει την τελειότητά του και την ατρεψία του πλην μιας.

(-ι-).

Ανώνυμος είπε...

"αλλά αυτό δεν Τον αφήνει αναλλοίωτο"

Και για ποιον λόγο ο Θεός αλλοιώθηκε; Ο Θεός ήταν πάντα Δημιουργός, δεν έγινε ξαφνικά.

Ένας γιατρός, είναι πάντοτε γιατρός, ή μήπως είναι γιατρός μόνο όταν γιατρεύει και μετά σταματά να είναι;

Δεν υπάρχει ποτέ καμία αλλοίωση για τον Θεό: ήταν πάντα Πατέρας, διότι η γέννηση του Υιού αποτελούσε αιώνια ιδιότητα της φύσης Του και όχι πράξη εν χρόνω.

Και φυσικά, Δημιουργός ήταν πάντα, και δεν έγινε κάποια στιγμή εν χρόνω.

Tα βιβλικά δεδομένα δεν προκύπτουν από το κεφάλι του καθένα, αλλά από αυτούς που τα έζησαν. Και οι μόνοι που τα έζησαν είναι οι πρώτοι χριστιανοί της ορθόδοξης Εκκλησίας. Αυτοί, τα είδαν, αυτοί τα ερμήνευσαν.


Οποιαδήποτε υπόθεση τροπής του Θεού αποτελεί παραλογισμό και αυθαιρεσία ενάντια στα δεδομένα που παραδόθηκαν.


[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Γιώργος είπε...

ΕΓΡΑΨΑ:
Η Αγία Γραφή και συγκεκριμένα η θεόπνευστη Αποκάλυψη ξεχωρίζει
1. τους 144.000 (Αποκάλυψη 14:1) ως τη συμβολική νύφη του Χριστού που συμβασιλεύει μαζί του και
2. τον αμέτρητο πολύ όχλο (Αποκάλυψη 7:9) των 'άλλων προβάτων'
σε συμφωνία με τα λόγια του Χριστού για
1. το μικρό ποίμνιο (Λουκάς 12:32) και
2. τα 'άλλα πρόβατα' (Ιωάννης 10:16) που συγκεντρώνει ο Χριστός.

Τι το παράξενο λοιπόν;
Θα είναι για το κακό κάποιου αν του δοθεί η εύνοια από τον Θεό για να ζήσει για πάντα στον παράδεισο στη γη υπό την βασιλεία του Χριστού, εφόσον όλοι στη γη θα είναι ίσοι και θα ζούν ευτυχισμένοι;
Γιώργος 7 Ιουνίου 2012 2:33 π.μ

Δεν σας 'βολεύουν' τα λόγια του Χριστού ούτε τα θεόπνευστα λόγια (Ψαλμ 37:10,11) ότι "οι πραείς θα κληρονομήσουν τη γη";

Θέλετε οπωσδήποτε να αλλάξετε γαλαξία, να πάτε σε άλλους ουρανούς;
Δεν σας βολεύουν τα ηλιοβασιλέματα στη γη; 'Τελείωσαν' για εσάς τα όμορφα μέρη της γης; Βαρεθήκατε κιόλας τη ζωή σας; Βιάζεστε να πεθάνετε;
Αυτό ήθελε ο Θεός; Να βαρεθήτε τη ζωή στη γη του;
Δεν πρέπει να υπάρχουν πάντα άνθρωποι στη γη για να τη διαχειρίζονται;
Θα διορίσετε τους πιθήκους ή τα λιοντάρια ή τους ελέφαντες ή τα άλογα ως διαχειριστές της γης;

Πότε δόθηκε οδηγία στον Αδάμ και στην Εύα ότι θα άλλαζαν γαλαξία ή ότι θα πήγαιναν κάπου εκτός του Σύμπαντος;

Οταν αμάρτησαν δεν ήταν η καταδίκη τους να μετακινηθούν σε άλλους γαλαξίες ή κάπου αλλού.
Καταδικάστηκαν σε θάνατο και έκτοτε οι άνθρωποι πεθαίνουν.
Οι άνθρωποι ως αμαρτωλοί θνητοί πεθαίνουν.
Υπάρχει κάποιος θνητός άνθρωπος αθάνατος;

Μήπως ζηλεύετε το μικρό ποίμνιο των 144.000 που αγοράστηκαν από τη γη με ειδικό διορισμό να συγκυβερνήσουν με τον Χριστό από τους πνευματικούς ουεανούς τη γη;
Αν δεν 'θέλετε' τους συγκυβερνήτες του Χριστού, τότε δεν θέλετε ούτε τον Χριστό ως Βασιλιά.
Η μήπως νομίζετε ότι ο Χριστός δεν θα κυβερνά ανθρώπους που θα βρίσκονται πάνω στη γη;
Η μήπως θα μείνουν μόνα τους τα φυτά και τα ζώα στη γη χωρίς ανθρώπους;
Θεωρείτε ότι απέτυχε ο σκοπός του Θεού να υπάρχουν ευτυχισμένοι άνθρωποι πάνω στη γη;
Γιατί προσεύχεστε να γίνει το θέλημα του Θεού ΚΑΙ πάνω στη γη;

Η μήπως η προσευχή που δίδαξε ο Χριστός δεν ισχύει για εσάς;

Γιώργος

Γιώργος είπε...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: "Και για ποιον λόγο ο Θεός αλλοιώθηκε; [ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΕΝΕΙ ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΟΣ]
Ο Θεός ήταν πάντα Δημιουργός, δεν έγινε ξαφνικά.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Η ΥΛΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΞΑΡΤΩΜΑΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΚΙΑΣ 14,5 ΔΙΣ ΕΤΩΝ - ΑΡΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΟΝΗ Η ΥΛΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. ΟΙ 'ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ' ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΕΣΗΣ ΦΑΝΕΡΩΝΟΥΝ ΧΡΟΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
Ένας γιατρός, είναι πάντοτε γιατρός, ή μήπως είναι γιατρός μόνο όταν γιατρεύει και μετά σταματά να είναι;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Κατανοητό και σωστό από τη μια το παράδειγμά σου.
θΑ ΤΟ ΕΠΕΚΤΕΊΝΩ ΌΜΩΣ.
Βεβαια, σε αυτό το παράδειγμα δεν πρόκειται για την περίοδο που ένας άνθρωπος δεν ήταν γιατρός επειδή έπρεπε να μάθει και μετά από εξετάσεις να πάρει επίσημα πτυχίο γιατρού που δεν είχε προηγουμένως.
Ένας γιατρός (μεταφέροντας το στον Θεό ως Δημιουργό) όσο και να είναι πάντα - από τη στιγμή που έγινε - γιατρός (με την μεταφερόμενη έννοια στον Δημιουργό Θεό) ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ.
Διαφορετικά ο γιατρός, όσο και να είναι γιατρός, δεν έχει αντίκρυσμα και δεν μπορεί να θεωρείται γιατρός προτού αναλάβει να ενεργεί ως γιατρός.
Το να είναι κάποιος γιατρός λοιπόν προϋποθέτει την ύπαρξη ασθενών στους οποίους θα ενεργήσει ως γιατρός.
Αν δεν υπήρχαν ασθενείς, ποια θα ήταν η έννοια του Γιατρού;
Δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι γιατρός, όπως π.χ.
1.
όσο και καλλιτέχνης να είναι κάποιος,
ΜΟΝΟ ένα καλλιτέχνημά του τον προσδιορίζει ως καλλιτέχνη.
Μπορεί να θεωρήσει κάποιος κάποιον ως καλλιτέχνη όταν δεν έχει να παρουσιάσει κανένα καλλιτέχνημα;
2.
όσο και "μηχανικός" αυτοκινήτων / αεροπλάνων / Ηλεκτρινικών Υπολογιστών να είναι κάποιος,
μπορεί να θεωρείται μηχανικός αυτοκινήτων / αεροπλάνων / ηλ. Υπολογ.
όταν δεν έχει εργαστεί καθόλου ως μηχανικός αυτοκινήτων / αεροπλάνων / Ηλ. Υπολ. και δεν έχει ασχοληθεί καθόλου με αυτοκίνητα / αεροπλάνα / Ηλ. Υπολογιστές;
3.
όσο και "κιθαρίστας" / Βιολίστας / μπουζουκτσής / πιανίστας να είναι κάποιος,
μπορεί να θεωρηθεί ως κιθαρίστας / Βιολίστας / μπουζουκτσής / πιανίστας
αν ποτέ δεν έχει πιάσει μια κιθάρα / Βιολί / μπουζούκι / πιάνο στα χέρια του, ώστε να φανερωθεί η ικανότητά του στο παίξιμο των αντίστοιχων μουσικών οργάνων;
4.
Πόσο "κατασκευαστής" μουσικών οργάνων ΕΙΝΑΙ κάποιος ο οποίος δεν έχει κατασκευάσει κανένα μουσικό όργανο ούτε έχει πιάσει με τα χέρια του ποτέ κανένα μουσικό όργανο; Από τη στιγμή όμως που άρχισε να κατασκευάζει μουσικά όργανα ΕΙΝΑΙ κατασκευαστής μουσικών οργάνων.
5.
Πόσο είναι ΠΑΝΤΑ γονέας κάποιος ο οποίος δεν έχει ακόμα παιδιά;
Θα έπρεπε να λέγονται ΟΛΟΙ ότι είναι ΠΑΝΤΑ "γονείς", έστω κι αν δεν έχουν παιδιά, μόνο και μόνο επειδή μελλοντικά θα μπορούσαν να είναι γονείς, επειδή έχουν αυτή τη δυνατότητα; Δεν λέγεται και δεν αποκαλείται κάποιος 'πατέρας' μόνο όταν έχει παιδιά, ίσως ακόμα και υιοθετημένα;

Διαφορετικά θα λέγαμε ότι ΟΛΟΙ είναι ΠΑΝΤΑ γιατροί, ΟΛΟΙ είναι ΠΑΝΤΑ Μηχανικοί, ΟΛΟΙ είναι ΠΑΝΤΑ κατασκευαστές μουσικών οργάνων, ΟΛΟΙ είναι ΠΑΝΤΑ γονείς, κάτι που είναι άτοπο.

Μπορεί λοιπόν να πει κάποιος ότι ο Θεός ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ Δημιουργός του Υλικού Σύμπαντος ΠΡΟΤΟΥ ΚΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ το υλικό Σύμπαν και προτού καν υπάρξει το Υλικό Σύμπαν;

Γιώργος
--συνεχίζω--

Γιώργος είπε...

Η μήπως θα μπορούσε να πει κάποιος ότι ο Θεός ήταν ΠΑΝΤΑ προφήτης μελλοντικών γεγονότων ΠΡΟΤΟΥ δημιουργηθεί καν το υλικό Σύμπαν και δημιουργηθούν ΝΟΗΜΟΝΕΣ ΥΠΑΡΞΕΙΣ και καταστάσεις ώστε να γίνει εφαρμογή της ικανότητας πρόβλεψης μελλοντικών γεγονότων και μελλοντικών καταστάσεων;

Τι θα έλεγε δηλαδή ο Θεός στους αγγέλους; "Προβλέπω ότι θα δημιουργήσω το υλικό Σύμπαν", προτού καταλάβουν οι άγγελοι τι εννοούσε ο Θεός με 'υλικό Σύμπαν' εφόσον ύλη δεν υπήρχε;

Ηταν λοιπόν ΠΑΝΤΑ δημιουργός ο Θεός προτού δημιουργήσει;
Ηταν πάντα προφήτης ο Θεός προτού προφητεύσει;

Γιατί αμφιβάλλει κάποιος ότι ο Θεός είναι και ο μεγάλος Καταστροφέας ασεβών ανθρώπων καθώς θα φέρει τον Αρμαγεδδώνα;

Μήπως είναι ο Θεός ΠΑΝΤΑ μεγάλος ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ ή ΠΑΝΤΑ ο μεγάλος ΕΚΔΙΚΗΤΗΣ ή ΠΑΝΤΑ ο μεγάλος ΔΙΚΑΣΤΗΣ ή ΠΑΝΤΑ ο μεγάλος ΠΟΙΜΕΝΑΣ, προτού καν δημιουργήσει νοήμονες αγγελικές υπάρξεις και προτού δημιουργήσει το υλικό Σύμπαν και τον άνθρωπο και φέρει κάποια μεγάλη καταστροφή ή φέρει εκδίκηση ή 'εκδικάσει υποθέσεις' ή ενεργήσει προστατευτικά ως πνευματικός ποιμένας;

Η θα λέμε ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ τον Αρμαγεδδώνα ότι ο Θεός είναι ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ ασεβών ανθρώπων;

Αρα πότε ΕΙΝΑΙ ο Θεός κάτι (Δημιουργός, Πατέρας, Καταστροφέας, Εκδικητής, Δικαστής, Ποιμένας, Ζωοδότης, Συντηρητής της ζωής);
ΠΡΟΤΟΥ αποδειχτεί ως Δημιουργός / Πατέρας / Ζωοδότης / Καταστροφέας ασεβών / Ποιμένας / Συντηρητής της ζωής Η ΜΕΤΑ, εφόσον έχει αποδείξει ότι ΕΙΝΑΙ όλα αυτά;

Γιατί αναφέρεται ο Θεός μεταφορικά ως "μεγάλος πολεμιστής" στο πλευρό των υπηρετών του; Ήταν ΠΑΝΤΑ 'πολεμιστής' ΠΡΟΤΟΥ υπάρξουν εχθροί για να 'πολεμήσει';

Η μήπως ήταν (Αποκάλυψη 6:2) ΠΑΝΤΑ πολεμιστής ο Χριστός ΠΡΟΤΟΥ υπάρξουν εχθροί του;
Με ποιούς αποδείχτηκε ότι ήταν (Αποκάλυψη 19:11-21) ΠΑΝΤΑ πολεμιστής πριν πολεμήσει με εχθρούς που δεν υπήρχαν;

Υπάρχουν βέβαια μερικά που ήταν ΠΑΝΤΑ ο Θεός, επειδή αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του γνωρίσματα που τον προσδιορίζουν, οι αναλλοίωτες ιδιότητές του.
Έτσι ο Θεός:
1. είναι ΠΑΝΤΑ ΑΓΑΠΗ εκ φύσεως
2. είναι ΠΑΝΤΑ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ εκ φύσεως
3. είναι ΠΑΝΤΑ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ εκ φύσεως
4. είναι ΠΑΝΤΑ ΠΑΝΣΟΦΟΣ εκ φύσεως
5. είναι ΠΑΝΤΑ ΝΟΗΜΩΝ εκ φύσεως.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΕΓΙΝΕ όταν δημιούργησε
1. τον μονογενή Γιο του
2. αγγελικούς Γιούς
3. την υλική Δημιουργία
4. την ζωϊκή Δημιουργία
5. ανθρώπινους Γιούς

Εννοείται ότι κάθε Δημιουργίας προηγείται η Θέληση, ο Σκοπός και η απόφαση. Υπάρχει μια ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ, όπως δείχνει καθαρά το βιβλίο της Γένεσης, καθώς στην αρχή (Γένεση 1:1-28) η γη ήταν άμορφη και έρημη με σκοτάδι και αργότερα διαμορφώθηκε διαδοχικά πλήρως και κατόπιν δημιουργήθηκαν τα φυτά, δέντρα, ψάρια, πετούμενα, ζώα στη γη και ο άνθρωπος.

Έτσι φυσικά ο Θεός δεν ήταν πάντα Δημιουργός των Πάντων εφόσον εν χρόνω γίνεται μια αιώνια επεξεργασία του σκοπού του η οποία εκφράζεται μέσω των Δημιουργημάτων του σε διαδοχικές στιγμές όπως φανερώνεται στην θεόπνευστη αφήγηση της Γένεσης.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

διόρθωση του ΛΙΝΚ (που οδηγούσε στην... Αποκάλυψη!!!)

Εννοείται ότι κάθε Δημιουργίας προηγείται η Θέληση, ο Σκοπός και η απόφαση. Υπάρχει μια ΑΥΞΗΜΕΝΗ διαδοχική ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ, όπως δείχνει καθαρά το βιβλίο της Γένεσης, καθώς στην αρχή (Γένεση 1:1-28) η γη ήταν άμορφη και έρημη με σκοτάδι και αργότερα διαμορφώθηκε διαδοχικά πλήρως και κατόπιν δημιουργήθηκαν τα φυτά, δέντρα, ψάρια, πετούμενα, ζώα στη γη και ο άνθρωπος.

Ανώνυμος είπε...

Διαφορετικά ο γιατρός, όσο και να είναι γιατρός, δεν έχει αντίκρυσμα και δεν μπορεί να θεωρείται γιατρός προτού αναλάβει να ενεργεί ως γιατρός.

Γιώργος
--συνεχίζω--
7 Ιουνίου 2012 1:49 μ.μ.
______________________________

Συγγνώμη αλλά αυτό δεν στέκει. Γιατρός θεωρείται και αυτός που δεν έχει αναλάβει να ενεργεί ως γιατρός.Απλή λογική.

Ο Τζιτζιφιόγκος

Ανώνυμος είπε...

Μήνυμα 1 από 2

Για τους ΜτΙ μπορώ να πω χωρίς πρόβλημα ότι αποτελούν ένα μέγα μυστήριο με τον πόλεμο που διεξάγουν κατά της ΔΙΚΗΣ ΤΟΥΣ λογικής. Πράγματι, το να μιλάς για "αναλλοίωτο Ιεχωβά" και παρά ταύτα να λες ότι κάποια στιγμή ο Θεός "άλλαξε", "έγινε προφήτης", "έγινε Πατέρας" κ.λπ. είναι εξαιρετικά μνημεία της σχιζοφρένειας που ταλαιπωρεί αυτή τη σέκτα με τις αντικρουόμενες διδασκαλίες και τις πλαστές προφητείες. Όταν οι ΜτΙ μιλάνε για έναν "αναλλοίωτο Ιεχωβά" που όμως αλλοιώθηκε κατ' επανάληψη, τότε η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Και εννοείται ότι τον χρόνο μου δεν τον σπαταλάω για τέτοιες περιπτώσεις παρωπίδας. Έχετε έναν Θεό που τον λέτε αναλλλοίωτο ενώ τον διδάσκετε αλλοιωμένο; Να τον χαίρεστε... Δικό σας το πρόβλημα... Και νομίζω ότι σας έχει πάρει επαρκώς χαμπάρι μέγιστο τμήμα του πληθυσμού πια. Το χαρακτηριστικό σας δεν είναι μόνο οι ανθρωποθυσίες μέσω της άρνησης των μεταγγίσεων, αλλά και ο ακραίος πόλεμος κατά της κοινής λογικής. Ο "Ιεχωβά" σας είναι ένας αλλοιωμένος, αναλλοίωτος Θεός.

Με μια λέξη, Κουκουρούκου...

Για τον άλλο συνομιλητή τώρα, τι να πω δεν ξέρω. Ας προσπαθήσω πάντως να το πω απλά μήπως το καταλάβει.

Αγαπητέ φίλε, εσύ μπερδεύεις το πότε γιάτρεψε κάποιος, με το αν ήταν γιατρός. Δεν έχει ουδεμία σχέση το ένα με το άλλο. Ο Θεός, Δημιουργός ήταν πάντα, και έφερε την Δημιουργία στην ύπαρξη όταν θέλησε. Δεν αλλοιώθηκε όμως από το να μην είναι Δημιουργός στο να γίνει Δημιουργός.

Από τις αρχές σχεδόν της Εκκλησιαστικής Γραμματείας, ο Κλήμης Ρώμης γράφει:
"Συ την αένναον του κόσμου σύστασιν διά των ενεργούμενων εφανεροποίησας" (Προς Κορινθίους Α΄, 60)

Βλέπεις τι ωραία που το καταλάβαιναν πριν από 20 αιώνες; "την αένναον του κόσμου σύστασιν"...

Ο Θεός αγαπητέ φίλε, είναι αιώνιος. Χωρίς αρχή και χωρίς τέλος. Είναι και παντοδύναμος. Είναι από πάντα όλα αυτά που είναι και τώρα. Ποτέ δεν αλλάζει, ποτέ δεν μεταβάλλεται. Αυτό το είχε καταλάβει ο Κλήμης Ρώμης από τον 1ο αιώνα, αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να το καταλάβει κάποιος στον 21ο αιώνα...

Επίσης, επειδή εδώ μιλάμε για τον Θεό της Βίβλου, και προσωπικά, συνομιλητής με κάποιον για τον μωάμεθ, ή για τον βούδα, ή για οποιονδήποτε άλλον, δεν είμαι, θα μιλήσω μόνο για τον Θεό της Βίβλου, με τα βιβλικά δεδομένα που τον περιγράφουν ως αναλλοίωτο. Άρα, τα όσα λες γι' αυτόν που μαθαίνει μπουζούκι, μαντολίνο, κοπτοραπτική και άλλα, δεν έχουν καμία σχέση με το θέμα μας.


[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Ανώνυμος είπε...

Μήνυμα 2 από 2

Παρά ταύτα, για να καταλάβεις, παίρνω μια φράση που έγραψες για να σε βοηθήσω:
Λες ότι για να είναι κάποιος μουσικός, βιολιτζής, φανοποιός κ.λπ., πρέπει "να φανερωθεί η ικανότητά του στο παίξιμο των αντίστοιχων μουσικών οργάνων" κ.λπ. κ.λπ.

Φυσικά λοιπόν και υπήρξε προαιώνια η ιδιότητα του Δημιουργού στον Θεό.
Ο Ιωάννης Δαμασκηνός γράφει με απλά λόγια:

"Δεύτερος τρόπος εικόνος η εν τω θεώ των υπ’ αυτού εσομένων έννοια, τουτέστιν η προαιώνιος αυτού βούλησις η αεί ωσαύτως έχουσα. άτρεπτον γαρ το θείον, και η βούλησις αυτού άναρχος, η, καθώς προαιωνίως εβουλήθη, εν τω προορισθέντι υπ’ αυτού καιρώ γίνεται τα ορισθέντα. εικόνες γαρ και παραδείγματα των υπ’ αυτού εσομένων η περί εκάστου αυτών έννοια [...] Εν γαρ τη βουλή αυτού εχαρακτηρίζετο και εικονίζετο πριν γενέσεως αυτών τα υπ’ αυτού προωρισμένα και απαραβάτως εσόμενα"

Δηλαδή:

Δεύτερος τρόπος εικόνας είναι η παράσταση στο Θεό των όσων θα γίνουν απ’ αυτόν, δηλαδή η προαιώνια βούλησή του που πάντοτε είναι απαράλλακτα η ίδια γιατί η θεότητα είναι άτρεπτη, και η βούλησή του άναρχη, καθώς δηλαδή προαιώνια θέλησε, έτσι και πραγματώθηκαν όσα προορίστηκαν να γίνουν κατά τον καιρό που καθορίστηκε απ’ αυτόν η παράσταση του καθενός απ’ όλα αυτά είναι εικόνες και παραδείγματα των όσων θα γίνονταν απ’ αυτόν [...] Γιατί στη θεία βούληση όλα αυτά, που ήταν προορισμένα να γίνουν εξάπαντος, ήταν σχεδιασμένα και εικονισμένα πριν να γίνουν.

(Ιωάννου Δαμασκηνού, «Προς τους διαβάλλοντας τας αγίας εικόνας», PG 94,1340C

Άλλο λοιπόν αν κάποιος είναι Γιατρός, και άλλο πότε γιατρεύει. Άλλο το πότε γιατρεύει, και άλλο το να υποστεί τροπή από το να μην είναι Γιατρός στο να γίνει κάποια στιγμή. Ο Θεός λοιπόν ήταν πάντα Δημιουργός και όταν θέλησε έφερε την Δημιουργία στο "είναι".

Έτσι, σύμφωνα με όσα προείπαν οι Πατέρες της Εκκλησίας και σύμφωνα με τα βιβλικά δεδομένα πάντα, καθώς ο θεός είναι αναλλοίωτος, η Δημιουργία ούτε σχεδιάζεται ούτε εκπονείται με σταδιακές "σκέψεις". Δεν έρχεται εν χρόνω η "σκέψη" της Δημιουργίας στον Θεό. Η Δημιουργία συνυπάρχει ως ανεκτέλεστο γεγονός και σύλληψη συναιώνια με τον Θεό, ολοκληρωμένη και τέλεια στον απόλυτο βαθμό και ως προς το σχήμα, τη σύνθεση, τη δύναμη, την ενέργεια, το ποσόν, το ποιόν, τις σχέσεις, τον τόπο, τον χρόνο, τη θέση, την κίνηση, τα πάντα. Τίποτα δεν μεσολαβεί μεταξύ Θεού δημιουργού και της δημιουργίας ολόκληρης, παρά μονάχα η αιώνια βούληση του Θεού, ως ενέργεια, να κτισθούν ή να κτίζονται διαρκώς και να υπάρχουν τα πάντα.

Όταν η Ορθοδοξία αναφέρεται σε αυτή τη θεολογική θέση, μιλάει για τους "Λόγους των Όντων".

Όπως λέει ο Μάξιμος Ομολογητής:
"Τους γαρ λόγους των γεγονότων έχων προ αιώνων υφεστώτας βουλήσει αγαθή κατ' αυτούς την τε ορατήν και αόρατον εκ του μη όντος υπεστήσατο κτίσιν".
(Μάξιμος Ομολογητής, «Περί διαφόρων Αποριών», PG 91,1080Α)

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

Μόλις παρατήρησα κάτι:

Απ' ότι καταλαβαίνω απαντάω μόνο στον Γιώργο τον ΜτΙ και σε κανέναν άλλο. Νόμισα κάποια στιγμή ότι παρενέβη και κάποιος άλλος στη συζήτηση.

Επειδή όμως δεν έχω χρόνο να ασχολούμαι άλλο, η απάντηση είναι ίδια όποιος κι αν έθεσε τις ερωτήσεις για το πότε "έγινε" ο Θεός Δημιουργός.

[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ενδιαφερόμενος είπε...

Η Αγία Τριάδα φωτίζει αθώα θύματα, και έρχονται ξανά στην Αγία Εκκλησία Του Ιησού Χριστού.

Θαύμα ζωντανό μπροστά στα μάτια μας. Έφυγε από την κόλαση της σέκτας, και γύρισε στην Αγία Εκκλησία Του Ιησού Χριστού. (αριστερό Click πάνω στα έντονα γράμματα)

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Ο Θεός, Δημιουργός ήταν πάντα, και έφερε την Δημιουργία στην ύπαρξη όταν θέλησε.

καθώς δηλαδή προαιώνια θέλησε, έτσι και πραγματώθηκαν όσα προορίστηκαν να γίνουν κατά τον καιρό που καθορίστηκε απ’ αυτόν η παράσταση του καθενός απ’ όλα αυτά είναι εικόνες και παραδείγματα των όσων θα γίνονταν απ’ αυτόν [...] Γιατί στη θεία βούληση όλα αυτά, που ήταν προορισμένα να γίνουν εξάπαντος, ήταν σχεδιασμένα και εικονισμένα πριν να γίνουν.

Η Δημιουργία συνυπάρχει ως ανεκτέλεστο γεγονός και σύλληψη συναιώνια με τον Θεό, ολοκληρωμένη και τέλεια στον απόλυτο βαθμό και ως προς το σχήμα, τη σύνθεση, τη δύναμη, την ενέργεια, το ποσόν, το ποιόν, τις σχέσεις, τον τόπο, τον χρόνο, τη θέση, την κίνηση, τα πάντα.

Αυτά που λες, για τη Φιλοσοφία σήμερα είναι αστειότητες. Είναι αστειότητα να ισχυρίζεσαι πως ο Θεός ήταν ανέκαθεν Δημιουργός αφού η Δημιουργία ανέκαθεν υπήρχε ως σχέδιό του.
Γενικότερα ο Ιδεαλισμός ανήκει στην παιδική ηλικία της Φιλοσοφίας και των πρώτων κοσμοθεωριών.
Το αδιέξοδο το είχε αντιληφθεί και ο Ωριγένης γι αυτό και αναγκάστηκε να ισχυριστεί πως ο Θεός δεν τον γέννησε τον υιό Του αλλά διαρκώς τον γεννάει μέχρι και σήμερα.
Έχει κάποιο ενδιαφέρον η άποψή σου και καλά θα κάνουν να την προσέξουν μερικοί πως ο Θεός παρόλο που στο σχέδιό του υπήρχε η θλιβερή αποτυχία του ανθρώπου εξ αρχής, τελικά προχώρησε στην υλοποίηση του σχεδίου αυτού.
Αυτό που ήθελα να επισημάνω είναι πως ένας Θεός με περισσότερες από μία υποστάσεις, σώζει την άποψη περί άτρεπτου και αναλλοίωτου Θεού ενώ δημιουργεί. Δεν θα μπορούσαν να ήταν περισσότεροι θεοί γιατί θα επέστρέφαμε στον πρωτόγονο πολυθεϊσμό. Απ’ την άλλη ένας τρισυπόστατος Θεός δεν ανήκει στον πολυθεϊσμό αλλά δικαιολογεί και τη Δημιουργία ως εξ αντανακλάσεως προϊόν της αγάπης μεταξύ των υποστάσεών του.
Ακόμα κι αν δεν υπήρχε ο χριστιανισμός, η εξέλιξη της Θεολογίας θα οδηγούσε σ’ έναν θεό με περισσότερες από μία υποστάσεις ώστε να μην υφίσταται η αντίφαση τέλειου Θεού που γεννά, δημιουργεί και γενικότερα δραστηριοποιείται αναλόγως τις επιθυμίες και την φαντασία των πιστών του.

(-_-)

Ανώνυμος είπε...

Γιώργος: το έκανε αυτό ο Θεός επειδή ήθελε να μοιραστεί τη χαρά της ύπαρξης με άλλα πλάσματα

Μάλλον ο Θεός σου δεν διαφέρει και πολύ από τον 7χρονο γιο μου.

(-ι-)

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
Ένας γιατρός, είναι πάντοτε γιατρός, ή μήπως είναι γιατρός μόνο όταν γιατρεύει και μετά σταματά να είναι;

Σίγουρα πάντως είναι γιατρός από τι στιγμή που θα πάρει το πτυχίο του και όχι από τότε που θα σχεδιάσει να δώσει εξετάσεις και να περάσει στην Ιατρική.

(-,-)

Ανώνυμος είπε...

Είπε ο χρήστης:

"Αυτό που ήθελα να επισημάνω είναι πως ένας Θεός με περισσότερες από μία υποστάσεις, σώζει την άποψη περί άτρεπτου και αναλλοίωτου Θεού ενώ δημιουργεί"


Δεν ξέρω τι είναι αυτό που "σώζει" τον Θεό, αλλά εμάς, απ' ότι φαίνεται, δεν μας σώζει τίποτε αν συνεχίσουμε να απαντάμε σε ανθρώπους που δεν έχουν καταλάβει ούτε καν για τι πράγμα συζητάμε.


"Σίγουρα πάντως είναι γιατρός από τι στιγμή που θα πάρει το πτυχίο του και όχι από τότε που θα σχεδιάσει να δώσει εξετάσεις και να περάσει στην Ιατρική."


Πολύ "λογικό" να ζητάμε από τον Θεό πτυχίο Δημιουργού... Αυτό δεν το είχα ξανακούσει ποτέ, και είμαι ευγνώμων... Μ' αρέσουν οι εξτρίμ απόψεις όπως και το μπάτζιν τζάμπινγκ άλλωστε...

Θέλω όμως να πω ότι δεν χρειάζονται όλοι πτυχίο γι' αυτό που κάνουν.
Για παράδειγμα, δεν υπάρχει πτυχίο για να καταστρέφει κάποιος τις συζητήσεις, ούτε πτυχίο για την παραγωγή αερολογίας, όμως εσύ τα καταφέρνεις άψογα και στα δύο...

Άρα, το πτυχίο δεν είναι το παν. Υπάρχουν ειδικοί και μή πτυχιούχοι και χαίρομαι που μας δίνεις το παράδειγμα αυτό...


[ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ]

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι καθόλου έντιμο να αρνείσαι τον εαυτό σου.
Αν ο Θεός είναι Δημιουργός από τότε που σχεδιάζει τη Δημιουργία, ε τότε και γιατρός είναι αυτός που σχεδιάζει να περάσει και να αποφοιτήσει από την Ιατρική.
Δική σου αερολογία είναι.
(-ι-)

Νικόλαος είπε...

Πόσες φορές θα το πούμε, αγαπητέ, ότι δεν υπάρχει «τότε» για τον Θεό;

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο ΜτΙ, πες μου με αυθεντία προς Θεσ.β’3,5. Ποιος είναι ο Κύριος που μας λέει το Γραφικό χωρίο;!


GEORGIOS

Ανώνυμος είπε...

Και πόσες φορές θα το πούμε αγαπητέ μου πως το "σχέδιο" η "ιδέα" δεν φέρει αυτομάτως κάτι σε ύπαρξη;

(-ι-)

Ενδιαφερόμενος είπε...

Εγκλήματα Μαρτύρων του Ιεχωβά. (αριστερό Click πάνω στα έντονα γράμματα)

Νικόλαος είπε...

Ούτε οι λέξεις «σχέδιο» και «ιδέα» αφορούν τον Θεό· ο Θεός δεν σκέφτεται. Λυπάμαι, φίλτατε, αλλά έχετε μία παγανιστική περί Θεού οπτική.

Ανώνυμος είπε...

Όχι εγώ. Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ. Μάλλον δεν διαβάζετε προσεκτικά τα σχόλια.

(^|^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...