ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

13 Ιουλ 2009

«ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

Η εικόνα που κοσμεί το εξώφυλλο της «Μαχόμενης Ορθοδοξίας»

Όταν ξεκινούσαμε πριν ενάμιση χρόνο περίπου τον «Αντιαιρετικό», αρχή μας και κανόνας μας ήταν και είναι, να φιλοξενεί στις σελίδες του αποκλειστικά, μόνο δικά μας άρθρα και όχι ξένες δημοσιεύσεις.
Όμως, όπως είναι γνωστό, κάθε κανόνας έχει και τις εξαιρέσεις του. Και δύο τέτοιες εξαιρέσεις θα φιλοξενήσουμε σήμερα από τις σελίδες του.
Η πρώτη και σημαντικότερη είναι για να τιμήσουμε έναν ακαταπόνητο μαχητή των αιρέσεων τον κ. Ευθύμιο Ζουλιανίτη.Ο κ. Ευθύμιος Ζουλιανίτης είναι ο εκδότης – ιδρυτής του μηνιαίου οκτασέλιδου περιοδικού «Μαχόμενη Ορθοδοξία». Στις σελίδες του περιλαμβάνονται ανοιχτές επιστολές προς τους αιρετικούς και ιδιαίτερα τους «μάρτυρες του Ιεχωβά»....

Σε χειρόγραφη επιστολή που μας απέστειλε, μας επισημαίνει πως αποστέλλει την «Μαχόμενη Ορθοδοξία» σε 120 αιρετικούς μηνιαίως, στα κεντρικά γραφεία των Αθηνών και του Brooklyn, αλλά και σε γραφεία των Τρικάλων, Καρδίτσας και όπου αλλού οι «μάρτυρες» έχουν τοπικές «εκκλησίες».
Σύμφωνα με δήλωσή του ουδείς «μάρτυρας του Ιεχωβά» έχει απαντήσει στις επιστολές του.Για να τιμήσουμε λοιπόν τον άνδρα αυτό δημοσιεύουμε μια επιστολή του που απευθύνεται στους «μάρτυρες του Ιεχωβά» και έχει ως θέμα της, την σύνδεση της Σκοπιάς με τον ΟΗΕ, τον οποίο η ίδια παρομοιάζει με το θηρίο της Αποκάλυψης.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύεται – σύμφωνα με δήλωση – του κ. Ευθύμιου Ζουλιανίτη, με αποκλειστικά δική του ευθύνη.
Την «Μαχόμενη Ορθοδοξία» μπορεί να ανεύρει κάποιος και στην παρακάτω διεύθυνση: http://mahomeni-orthodoxia.blogspot.com

Η δεύτερη εξαίρεση μας, αφορά την δημοσίευση ενός σχολίου που έλαβε χώρα στο άρθρο μας «Μάρτυρες του Ιεχωβά: Οι πλασιέ του Θεού», από κάποιον εσχάτως τακτικό αναγνώστη του «Αντιαρετικού», ο οποίος από λόγους ταπεινοφροσύνης προφανώς αλλά και θέλοντας να μας τιμήσει – και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό – υπογράφει ως «ο ολίγων ωρών φίλος του Χρήστου». Στο σχόλιο αυτό, ο συγγραφέας του, με ένα μοναδικά ευφυή αλλά ταυτόχρονα και απλό τρόπο αναιρεί την διδασκαλία της Σκοπιάς που αφορά τον «αόρατο ψευτοερχομό» του Χριστού το 1914 και την αποτυχία της ψευτοπροφητείας της Δευτέρας Παρουσίας του Χριστού το 1975, που ανέδειξε την Σκοπιά τον μεγαλύτερο ψευτοπροφήτη όλων των εποχών. Ελπίζουμε να το απολαύσετε όπως το απολαύσαμε και εμείς.
Ανοιχτή Επιστολή 8η
Προς τους «μάρτυρες του Ιεχωβά», Κηφισίας 77, 15124 ΜΑΡΟΥΣΙ.
Κοινοποίηση Watchtower 25 Columbia Heights, Brooklyn, N.Y. 11201

Θέμα: Η «Σκοπιά» και το «θηρίο».

Αγαπητοί κύριοι
Η οργάνωση των «μαρτύρων του Ιεχωβά» που υπάρχει και λειτουργεί από το 1931, αποκαλεί τον Ιεχωβά, Δαρείο και τον Ιησού Χριστό, Κύρο. Πρόκειται για δυο ονόματα που μας οδηγούν ιστορικά στους Μήδους και τους Πέρσες της προχριστιανικής εποχής (Δαρείο 521 – 484 π.Χ. και Κύρο 538 – 529 π.Χ.). Και όσοι βρίσκονται με το μέρος της «Σκοπιάς» θα απολαύσουν τα υλικά αγαθά της γης.
Λένε λοιπόν : «…εκείνοι που τώρα τάσσονται με το μέρος του μεγαλύτερου Δαρείου, του Ιεχωβά Θεού, και του μεγαλύτερου Κύρου, του Χριστού Ιησού, εισέρχονται σε μια θαυμαστή ευημερία. Είσασθε ένας απ’ αυτούς»; («Ελθέτω η βασιλεία σου» σελ. 165, έκδοσις μαρτύρων του Ιεχωβά 1982).
Αν δεν είστε … τυχεροί ν’ ανήκετε στην ανωτέρω κατηγορία του Δαρείου Ιεχωβά και του Κύρου Χριστού, και τυχόν ανήκετε στην Χριστιανική Εκκλησία, τότε, σύμφωνα με τη «Σκοπιά» δεν ανήκετε στον Ιεχωβά, αλλά στο:

«Θηρίο με τα κέρατα»
Αυτό το θηρίο έχει «επτά κεφαλές και δέκα κέρατα» (Αποκ. 17:2). Ποιο είναι αυτό το θηρίο; Την απάντηση θα την πάρουμε απ’ την Οργάνωση των «μαρτύρων» απ’ το ανωτέρω βιβλίο τους που γράφει:
«Σε μια διεθνή συνέλευση των μαρτύρων του Ιεχωβά το 1942 … ο ομιλητής, ο πρόεδρος της Σκοπιάς Ν.Χ. Νορρ απέδειξε «το θηρίο το οποίο … ήτο». Ήταν η Κοινωνία των Εθνών»! …
Ο πρόεδρος Νορρ προχώρησε και έδειξε ότι … «το θηρίο εκείνο αναζωογονήθηκε το 1945 σαν Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών» δηλαδή ο ΟΗΕ. Και συνεχίζει: «Αυτό το διεθνές «θηρίο» … είναι στην πραγματικότητα «γέμον ονομάτων βλασφημίας» (Δείτε στο παραπάνω βιβλίο σελ. 166).

Σημ. Μ.Ο.
Αγαπητοί μας «μάρτυρες», για τα ανωτέρω ευτράπελα και παιδαριώδη που γράφετε στα βιβλία σας και στη «Σκοπιά» σας , δεν θα σας κατηγορήσει κανείς. Μπορείτε να γράφετε και άλλα πιο … γλαφυρά και πιο … κωμικοτραγικά, αφού με τον Άλφα λόγο ή Βήτα τρόπο καταφέρετε και πείθετε τους ατυχείς οπαδούς της «Σκοπιάς» και τους κάνετε να πιστέψουν ότι δήθεν αυτά προέρχονται απ’ το Δαρείο Ιεχωβά ως «εύπεπτη τροφή».
Εκείνο για το οποίο μπορεί να κατηγορηθείτε απ’ τους οπαδούς της «Σκοπιάς» είναι ότι, εν αγνοία τους, και πίσω απ’ τις πλάτες τους παίξατε κάποτε μια ατιμία σε βάρος τους υποτιμώντας τη νοημοσύνη τους και θεωρώντας τους για χαχόλους. Είναι ότι ζητήσατε επιμόνως να γίνετε μέλος του «θηρίου» δηλαδή σ’ ένα θηρίο «γέμον ονομάτων βλασφημίας», του ΟΗΕ. Το ζητήσατε και το πετύχατε. Να και το σχετικό απόσπασμα κειμένου της σύνδεσης με το «θηρίο» σε μετάφραση:
«ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ»
«Τελευταίως το τμήμα NGO είχε λάβει έναν μεγάλο αριθμό αιτήσεων που αφορούσαν την σύνδεση της Watchtower Bible and Tract Society of New York με τα τμήμα δημοσίων πληροφοριών (Department of Public Information (DPI). Αυτή η Οργάνωση έκανε αίτηση για σύνδεση με το DPI το 1991 και της χορηγήθηκε η σύνδεση το 1992. Δεχόμενη την σύνδεση με το DPI, η οργάνωση συμφώνησε να πληροί τα κριτήρια που απαιτούνται για την σύνδεση, όπως υποστήριξη και σεβασμό στις αρχές του Χάρτη των Ενωμένων Εθνών και υποχρέωση και μέσα για να διεξάγουν αποτελεσματικά προγράμματα πληροφοριών με τα μέλη που συνιστούν τον Οργανισμό, και σε ένα ευρύτερο, ακροατήριο σχετικά με τις δραστηριότητες των Ενωμένων Εθνών …» (μεταφρασμένο απόσπασμα από αγγλόγλωσσο κείμενο).

Γιατί λέτε ψέματα;;;
Αγαπητοί μας «μάρτυρες» σας ερωτούμε, και αν θέλετε, απαντήστε μας:
Πρώτον. Το Μπέθελ Αθηνών γνωρίζει ότι κάποτε (1992) συνδέθηκε η «Σκοπιά» με το θηρίο «το γέμον ονομάτων βλασφημίας»; Αν το γνώριζε, τότε για ποιο λόγο, εσείς δεχτήκατε αυτήν την ατιμία; Και αν εσείς σκεπάσατε αυτήν την μπαμπεσιά του Κυβερνώντος Σώματος της «Σκοπιάς», τότε γιατί δεχόσασταν να διδάσκετε στους άτυχους οπαδούς ότι τα Χριστιανικά και άλλα έθνη θα τα καταστρέψει ο Δαρείος Ιεχωβά στη μάχη του Αρμαγεδδώνα; Φοβάσθε μήπως φύγουν από τη «Σκοπιά»;
Δεύτερον. Όταν εν γνώσει σας διδάσκετε το ψέμα μήπως έχετε την εντύπωση ότι έχετε μεράδι στην αγάπη του Αληθινού Θεού ή απλώς εμπορεύεσθε τις ελπίδες αφελών και άτυχων ανθρώπων με τα πολλά ψέματά σας! …

Με αγάπη Χριστού
Ευθύμιος Ζουλιανίτης


Το σχόλιο του Ανωνύμου στο άρθρο μας «ΜτΙ, οι πλασιέ του θεού»

Αγαπητοί μου ΜτΙ,

Μπορώ να ασπασθώ 2 μέρη από το δόγμα σας; Ευχαριστώ!!!

1. Ο Χριστός είναι ο μεγαλύτερος άνθρωπος (και Υιός του ΘΕΟΥ) που έζησε ποτέ.

2. Η Σκοπιά είναι η Οργάνωση που επικαλείται ότι είναι ο Αγωγός του Θεού.

Επιτρέψτε μου όμως να αναιρέσω

1. Ο Χριστός ήλθε αοράτως το 1914 και

2. Να ερευνήσω την πιθανότητα μήπως είστε Ψευδοπροφήτες.
Είμαι δίκαιος, δύο (2) δέχομαι δύο (2) αναιρώ. Ωραία μέχρι εδώ;

Έχω όμως κάτι ερωτησουλες…

1. Γιατί ο Χριστός ως Υιός του Θεού και ως ο μεγαλύτερος άνθρωπος που έζησε ποτέ δεν μας είπε ακριβώς την χρονολογία της Β΄ Παρουσίας Του ενώ εσείς – που δεν είστε ούτε οι Μεγαλύτεροι άνθρωποι που έζησαν ποτέ ούτε Υιοί του Θεού – την ξέρετε;
Αν την ήξερε ο Χριστός γιατί δεν την είπε ευθέως και σαφώς όπως η Σκοπιά και άφησε τόσους και τόσους μετά από Αυτόν, αιώνες τώρα, να ορίζουν ημερομηνίες παραπλανώντας τον κόσμο;
Γιατί άφησε ο Ιεχωβά τον Υιό του τόσα χρόνια – πριν να έρθει στη Γη έως τη χρονολογία που έδωσε η Σκοπιά – ανενημέρωτο; Μήπως Του είπε κάτσε εδώ να την μάθεις από την Σκοπιά!!!
Ποιος είναι πιο κοντά στον Ιεχωβά, ο Χριστός ο Υιός Του που δεν την ξέρει ή εσείς που την ξέρετε
Είναι ανώτερη η Σκοπιά από τον Χριστό;
Τι έχει περισσότερη αξία από τα δύο, η Α.Γ που μας αφήνει να συμπεράνουμε το πότε – εφόσον εσείς από την ΑΓ. βρήκατε την χρονολογία – η το περιοδικό Σκοπιά που γράφει ακριβώς την ημερομηνία;
Μα φυσικά η Σκοπιά διότι βρήκε την ημερομηνία !!!.Αν αυτό ισχύει τότε η ΑΓ. είναι ελλιπής!!!.
Και χρειάζεται η Α.Γ. την Σκοπιά για να την συμπληρώνει!!! συνεπώς οι συγγραφείς της Σκοπιάς είναι ανώτεροι από τους Ευαγγελιστές!!! Διότι οι Ευαγγελιστές δεν μπόρεσαν να το συμπεράνουν!!! Επειδή δεν κατάλαβαν την Α.Γ. όσο εσείς !!!
Τίθεται λοιπόν το ερώτημα, γιατί να διαβάσει κάποιος τη Α.Γ και να κινδυνέψει να κάνει λάθος ερμηνεία, ενώ μπορεί κάλλιστα να μάθει ασφαλέστερα και σίγουρα τα ίδια πράγματα και πιο έγκυρα μάλιστα από την Σκοπιά;
Μην ανησυχείτε καθόλου για το τι θα απαντήσετε…. Θα πλάσσω εγώ τώρα δυο ιστοριούλες που όταν τις διαβάσετε θα μου πείτε τύφλα νάχει η Σκοπιά μπροστά σου.
1η. Ο Χριστός ήξερε και δεν μας το είπε αλλά άφησε την Σκοπιά μέσα από την ερμηνεία της Α. Γραφής να το βρει. Εσκεμμένα λοιπόν δεν αποκάλυψε το πότε για να κάνει τη Σκοπιά Προφήτη και να της δώσει κύρος. Έτσι με αυτό τον τρόπο οι μετά τον Χριστό άνθρωποι θα αναγνωρίσουν τη Σκοπιά και θα πιστέψουν σ’ αυτή.
2η. Ο Χριστός όντως δεν ήξερε το πότε, γιατί ο Ιεχωβά δεν του το αποκάλυψε. Αργότερα όμως ο Ιεχωβά το αποκάλυψε στη Σκοπιά (έστειλε νέο φως).
Ο Χριστός τότε θεώρησε προσβλητικό να περιμένει από τη Σκοπιά να του πει πότε θα εμφανισθεί και ετσι αποφάσισε να εκδικηθεί τη Σκοπιά!!
Έτσι όταν η Σκοπιά είπε ότι το 1975 θα έλθει ο Χριστός τότε Αυτός δεν εμφανίστηκε επίτηδες με αποτέλεσμα η Σκοπιά να ρεζιλευτεί.
Αργότερα όταν προφήτευε η Σκοπιά για το 1914 τότε ο Χριστός ήλθε Αόρατος ενώ τον περίμεναν ΟΡΑΤΟ.
Τι να κάνει τότε η Σκοπιά είπε κι αυτή ότι ήλθε Αόρατος και είναι στον Ουρανό πάνω.
Ετσι άρχισε να κυβερνάει από τον Ουρανό. Ωραίες οι ιστοριούλες; Πως είπατε αυτά δεν τα λέει η Α.Γ;
Γιατί μήπως λέει τα δικά σας;;;

Ξαναρωτάω εγώ με τη σειρά μου. Πως ήλθε ο Χριστός αφού από τον Ουρανό δεν έφυγε. Τι σόι Δευτέρα Παρουσία είναι αυτή όταν εγώ δεν μπορώ να την δω; Μήπως εσείς οι ΜτΙ την εννοείται ως Δευτέρα Φαντασία…Μήπως πάθατε κι εσείς όπως οι Αυλικοί του Βασιλιά στο παραμύθι που ενώ ήταν γυμνός και νόμιζε ότι φορεί ρούχα αυτοί τον χειροκροτούσαν – από υποκρισία – λες και φόραγε στ’ αλήθεια. Μήπως νομίζετε ότι έγινε η Δευτέρα Παρουσία αλλά στην ουσία δεν έχει γίνει και απλά φωνάζετε ότι έγινε επειδή σας εξαναγκάζουν; Μήπως εδώ η Σκοπιά είναι ο Βασιλιάς που νομίζει ότι έγινε η Δευτέρα Παρουσία και εσείς οι Αυλικοί του που δεν της λέτε να συνέρθει επιτέλους;
Θα μου πείτε εσείς οι Ορθόδοξοι… ποιοι τον είδαν αόρατο;
Μα όλοι οι γέροι της σειράς του 1914 που πίστευαν ότι δεν θα πεθάνουν.

ΔΙΑΛΕΧΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ !!!

1. Η Προφητεία της Σκοπιάς πραγματοποιήθηκε κι ετσι ο Χριστός ήρθε το 1914 αοράτως. Αν ισχύει αυτό τότε τι είναι πιο βάσιμο να πιστέψω, εσάς που μου λέτε για Έναν Χριστό που ήρθε και δεν φαίνεται η την Α.Γ. που λέει ότι θα τον δουν όλοι όταν έρθει αλλά δεν γράφει ημερομηνία;
Μα φυσικά την Α.Γ διότι είναι πιθανόν ο Χριστός να μην ήρθε το 1914 και έτσι εσείς με κοροϊδέψατε ενώ η Α.Γ δεν μπορεί να με κοροϊδέψει για κάτι που δεν γράφει. Δεν γράφει το πότε θα έρθει δεν λέει π.χ. το 2012. Άρα δεν μπορεί να θεωρηθεί ανακριβής για κάτι που δεν ισχυρίζεται. Κανένας μας δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι λέει ψέματα ή αλήθεια για κάτι που δεν είπε, διότι απλά δεν το είπε

2. Ο Χριστός δεν ήξερε πότε θα εμφανισθεί ενώ η Σκοπιά ήξερε. Συγγνώμη αλλά τότε εσείς είστε ανώτεροι από τον Χριστό!!! Και η Σκοπιά Ανώτερη από την Α.Γ.

3. Η Α.Γ εγράφη λάθος και η Σκοπιά βασισμένη στην Α.Γ έκανε λάθος με την σειρά της περί χρονολογίας. Νο comments.

4. Η Α.Γ δεν είπε ακριβώς το πότε!!! και η ημερομηνία είναι Προφητεία της Σκοπιάς συνεπώς η Σκοπιά έκανε λάθος. Αν συμβαίνει το τελευταίο μήπως τότε σας ταιριάζει ο ρόλος του χωρίου: «ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΗ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΕΙΣ ΠΑΝ ΠΝΕΥΜΑ ΑΛΛΑ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΕ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΑΙ ΕΞΗΛΘΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΝ» 1 Ιωαν 4:1

Υ.Γ. Αρκετά με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά. Θα πάω σε ένα μοναστήρι για καμία 20αριά μέρες να βάλω τον Ηγούμενο εκεί να προβλέψει πότε θα γίνει η 2α Παρουσία. Ευκαιρία θα’ ναι για μένα να κοιτάξω τον εαυτό μου ούτως ώστε να αρέσω στο Θεό και όχι σε ορισμένους ανθρώπους. Σας χαιρετώ όλους.

Ο ολίγων ωρών φίλος του Χρήστου. 







ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου.

4.691 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   2001 – 2200 από 4691   Νεότερο›   Νεότερο»
Ανώνυμος είπε...

Veriefs

Γιώργο έγραψες:
"Αυτό κάνετε εσείς;
Πιάνετε ανθρώπους, και -θέλουν δεν θέλουν -
τους βαφτίζετε και μετά τους εξηγείτε τι τους κάνατε;

Έτσι έκανε ο Χριστός και οι μαθητές του;
Δεν κήρυτταν πρώτα, ώστε να μάθουν οι άνθρωποι περί τίνος πρόκειται, ώστε να αποφασίσουν οι ίδιοι;"

Απαντώ:

Έτσι ακριβώς έκαναν: περιέτεμναν τα παιδιά τους, χωρίς να τα ρωτήσουν, με την εξουσία που έχουν ως γονείς να τα οδηγήσουν στη δική τους πίστη, και στη συνέχεια τα δίδασκαν τον Νόμο τού Ισραήλ. Και τα παιδιά ήταν ελεύθερα να τον ακολουθήσουν ή να τον απορρίψουν.

Μόνο που η περιτομή ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ αν δεν τη θέλεις. Ό,τι έκοψες, έκοψες! Έστω και αν διαφωνείς με αυτή που σου έκαναν οι γονείς σου. Το βάπτισμα όμως αν το αρνηθείς, αποσύρρεται το Άγιο Πνεύμα, και δεν διαφέρει πλέον από ένα "μπανάκι". Τόσο σοβαρή δικτατορία είναι, κατά τη γνώμη σου, να επιβάλλεις στο παιδί σου ένα μπανάκι, αν αυτό στο μέλλον αρνηθεί το Χριστιανισμό!

Και δεν βλέπεις τη δικτατορία να απαγορεύετε στα παιδιά σας να λάβουν το Άγιο Πνεύμα από την παιδική τους ηλικία, όπως το έλαβαν ο Αδάμ και η Εύα! Τα απομακρύνετε από τον Θεό και εμμένετε σε αυτό.

Εμείς αντιθέτως, έχουμε την πλήρη ελευθερία να έχουμε και παιδιά και ενηλίκους βαπτισμένους. Γιατί έχω την τιμή να έχω βαπτίσει προσωπικά και 4 Μάρτυρες τού Ιεχωβά σε ηλικίες από 15 ως 35 ετών. Άρα η ελευθερία είναι σ' εμάς, που αφήνουμε το Άγιο Πνεύμα ελεύθερο να εργάζεται σε όλες τις ηλικίες, και όχι σ' εσάς που το απαγορεύετε στις μικρές ηλικίες. Γιατί "Ο δε Κύριος είναι το Πνεύμα· και όπου είναι το Πνεύμα τού Κυρίου, εκεί υπάρχει ελευθερία" (Β΄ Κορινθίους 3/γ: 17).

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Veriefs
Νίκο έγραψες:
"οι γνωστοί προδότες μαθητές και απόστολοι ιουδαιοχριστιανοί [διότι προδότες ήταν αφού δέχτηκαν στην Εκκλησία τούς Ρωμαίους, τους δολοφόνους των πατεράδων, των αδελφών και των παιδιών τους] πότε ακριβώς ενστερνίστηκαν το ιδανικό τής πατρίδας ή μίλησαν υπέρ πατρίδος;"

Απαντώ:
Γιατί τόσος ρατσισμός και τόσο μίσος φίλε μου; Μήπως είσαι Παγανιστής; Γιατί αυτά που γράφεις και λες, σε Παγανιστικά σάιτ τα έχω δει γραμμένα.

AAA ΚΑΛΑ Veriefs

ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ !!!

"ΕΛΑ ΠΑΠΠΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΩ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ Η ΓΙΑΓΙΑ" ΛΕΝΕ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΜΟΥ.

ΕΔΩ ΒΡΩΜΙΣΕ ΟΛΟΣ Ο ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΣΣΩΔΙΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ Ο Nikos ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ.

ΟΤΙ ΓΕΛΟΙΟ ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΛΗΚΤΟ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΠΡΩΤΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.

ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο Nikos !!!

Υ.Γ.Veriefs ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΣΤΟ Blogspot

Ανώνυμος είπε...

Veriefs

Γιώργο έγραψες:
Πολύ απλά:
Ο Χριστός είναι εικόνα του Θεού και δεν είναι τριάδα Ο Αδάμ είναι κατ' εικόνα του Θεού και δεν είναι τριάδα. Κανένας Γιός του Θεού δεν είναι τριάδα».

Απαντώ:
Από αυτό δείχνεις πόσο άσχετος είσαι! Δηλαδή εσύ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΑ την αντιλαμβάνεσαι την «εικόνα του Θεού»; Τι περιμένεις όμως από κάποιον που πιστεύει ότι ο Θεός έχει σώμα, εγκέφαλο, διαστάσεις και λοιπές βλασφημίες; Φαντάζεσαι κανένα τρικέφαλο ον, σαν αυτά που σας βάζει η Σκοπιά στα περιοδικά σας για να δυσφημίσει την Αγία Τριάδα, λες και πιστεύουμε εμείς σε τέτοια τέρατα;

Δες λοιπόν τρεις τρόπους με τους οποίους ο άνθρωπος Χριστός, (όπως και ο Αδάμ, και ο κάθε άνθρωπος), είναι κατ’ εικόνα της Αγίας Τριάδος:

Α. Ο Χριστός ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ του, και βέβαια έχει τριαδική κατασκευή:
Πατήρ = Ανθρώπινος Νους
Υιός – Λόγος = Ανθρώπινος λόγος που γεννάται εκ του Νοός
Άγιο Πνεύμα = Πνεύμα ανθρώπινο που εκπορεύεται από τον Νου και εκφράζεται δια του Λόγου.

Β. Είναι εικόνα του Θεού ο Χριστός και κατ’ εικόνα ο Αδάμ, κατά την ελευθερία βούλησης, και τη δυνατότητα να γίνει όμοιος με τον Θεό κατά χάριν (δηλαδή καθ’ ομοίωσιν). Και όπως ο Τριαδικός Θεός είναι τρία πρόσωπα σε μία Θεϊκή ουσία, έτσι και η ανθρωπότητα είναι δισεκατομμύρια πρόσωπα, σε μία ανθρώπινη ουσία.

Γ. Επειδή ο Χριστός (κατά την ανθρώπινη φύση Του) είναι «εικόνα του Θεού του αοράτου» (Κολοσσαείς 1/α: 15), ο άνθρωπος πλασμένος ως εικόνα Χριστού, είναι «κατ’ εικόνα Θεού», δηλαδή «εικόνα της εικόνας», με πρωτότυπο τον Θεό, και εικόνα Του τον άνθρωπο Χριστό Ιησού.

Αφού λοιπόν σου το αντιστοίχισα, δέχεσαι την Αγία Τριάδα;

Κατά την δεν Θεϊκή Του φύση, ο Χριστός φυσικά ΔΕΝ είναι Τριαδικός από μόνος Του, αλλά απλώς ένα από τα πρόσωπα της Αγίας Τριάδος, προς τον οποίο έλεγε ο Πατήρ στη Γένεση: «Ας κάνουμε άνθρωπο κατά την εικόνα μας και κατά την ομοίωσή μας» (δηλαδή κατά την ΠΡΟΕΓΝΩΣΜΕΝΗ ανθρώπινη φύση του Χριστού). Λέγοντάς τα δε αυτά ο Θεός, δείχνει ότι «αυτοί», ήταν περισσότεροι του ενός. Γιατί ενώ λέει: «ας κάνουμε», μετά λέει «και έκανε Ο ΘΕΟΣ», και δεν λέει «έκαναν, ο Θεός και ο…»

Αυτά όμως τα αρνείσαι, αρνούμενος βλάσφημα την Αγία Γραφή!


Γιώργο έγραψες:
«Το πνεύμα το δικό σου δεν είναι τμήμα της ανύπαρκτης τριάδας σου. Η μήπως είσαι 'φτιαγμένη' τριάδα και δεν το λές ή δεν το ξέρεις ή δεν το παραδέχεσαι;»

Απαντώ:
Είναι τμήμα της ΥΠΑΡΚΤΗΣ ανθρώπινης δισεκατομμυριάδας. Της ανθρωπότητας. Κατά την εικόνα του Τριαδικού Θεού μου. Και το πνεύμα μου είναι κατά την εικόνα του Πνεύματος του Θεού (Α΄ Κορ. 2/β: 11), όπως ο Λόγος μου κατ’ εικόνα του Θεού Λόγου, και ο Νους μου, κατ’ εικόνα του Θεού Πατρός, εκ του οποίου γεννάται ο Λόγος και εκπορεύεται το Πνεύμα Του.

Γιώργος είπε...

V....
4. Το βάπτισμα είναι σύναψη σχέσης με τον Θεό, τον Δημιουργό σου. Και αν θέλεις μεγαλώνοντας την κρατάς. Αν όχι, ο Θεός αποσύρεται. Καμία δικτατορία λοιπόν σε αυτό.

Μπράβο που θα βάζετε και τα μωρά να κάνουν κανένα έγκυρο και νόμιμο συμβόλαιο... και αν θέλουν ... ΟΤΑΝ μεγαλώσουν τo κρατούν ... αλλιώς τo πετούν.
Αυτό το λέτε διδασκαλία του Θεού.
Μάλλον πρόκειται για φαντασιοπληξία.

Έτσι δικαιολογείτε τα αδικαιολόγητα που δεν στηρίζονται καθόλου στην Α.Γ. αλλά αποτελούν δικές σας ιδέες μη τυχόν και αν κάποιος μεγαλώσει δεν θα θέλει πλέον να βαφτιστεί και χάσετε έσοδα και δύναμη επιβολής... σε νήπια.

Αρα το καθιερωμένο νηπιοβάφτισμα αποτελεί φόβο δικό σας - μη τυχόν και σας φύγει ο έλεγχος από τα χέρια σας - και αντίθεη δέσμευση δική σας.
Ο Θεός δεν ζητάει κάτι τέτοιο.
Εσεις ό,τι δεν ζητάει ο Θεός αυτό κάνετε.

Και δεν είναι το μόνο.

Εικόνες δεν ζητάει, εικόνες φιλάτε και προσκυνάτε.
Λείψανα προσκυνάτε - δεν ξέρω αν τα φιλάτε κιόλας.

Τέτοια πράγματα ο Χριστός δεν τα δίδαξε ούτε και τα έκανε.
Εσείς όμως το αντίθετο με τον Χριστό.
Αυτό το αντίθετο σας ταιριάζει. Αυτό αγαπάτε.

Εφευρέσεις δικές σας είναι.
Πως δηλαδή!!!!
Τόσοι ειδωλολάτρες υπάρχουν στον κόσμο.!!!!
Πίσω να πάτε εσείς δεν γίνεται!!!

Φυσικά όλα αυτά τα κάνετε για αποπροσανατολισμό από τα ουσιαστικά ζητήματα που αναφέρει η Α.Γ.

Βαφτίζετε κάποιον
όταν δεν το καταλαβαίνει τι του κάνετε,
του δίνετε και καμιά εικόνα,
του λέτε να ανάβει και κανένα κεράκι για να καταργήσει τη θυσία του Χριστού και μετά τον κάνετε - με τη φαντασία σας - υποψήφιο για ... πιό ψηλά... Τι να την κάνει την Α.Γ.;;;;; Για να σας μπερδεύει;;;;

Και άμα τύχει συνεργάζεστε και με το κράτος
[όπως έκαναν και οι Φαρισσαίοι με τον Πόντιο Πιλάτο με σύμπραξη του Ηρώδη]
δημιουργώντας το 'Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών'
για να μπορείτε να στέλνετε μερικούς - που δεν τους 'πάτε' - εξορία στη Μακρόνησο.

Αυτές είναι 'οι μεγάλες του Χριστού διδασκαλίες' για εσάς.
Ένα τελικά θα γίνει.
Αυτό που είπε ο Χριστός:
Ματθαίος 15:13
"ὁ δὲ ἀποκριθεὶς εἶπεν· πᾶσα φυτεία ἣν οὐκ ἐφύτευσεν ὁ πατήρ μου ὁ οὐράνιος ἐκριζωθήσεται"
και
Ματθαίος 15:9
"μάτην δὲ σέβονταί με
διδάσκοντες διδασκαλίας ἐντάλματα ἀνθρώπων
"


Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Veriefs:

Γιώργο έγραψες:
«Το ξαναλέω:
το φιλοσοφικό κατασκεύασμα της τριάδας αποτελεί το πρώτο στο Σύμπαν 'άκρο άωτο του παραλογισμού'
[του είδους:
Ήταν δύο μέσα σε έναν, δηλαδή υπήρχε 'ένας διπλός' - δυάδα -
και γέννησαν και τρίτο αλλά παρέμειναν 'ενας τριπλός'
- τριάδα -
και ενώ κάπου εκεί τελείωσε η υπόθεση ... βγαίνουν και άλλοι ... υποψήφιοι... θα 'θεωθούνε' για να γίνει στο τέλος 'ενας δισεκατομμυριοπλός'
- δισεκατομμυριάδα ]»


Απαντώ:
Κοροϊδεύεις τον Ίδιο τον Θεό που σε έπλασε, μόνο και μόνο για να στηρίζεις βλάσφημους ηγέτες της Σκοπιάς που σε εξαπατούν δόλια. Ο Θεός να σε συγχωρέσει!

Έχουμε λοιπόν τρία άπειρα. (Πανταχού Παρόντα). Αφού είναι Πανταχού Παρόντα – Άπειρα, κατ’ ανάγκην η ουσία τους ταυτίζεται. Τόσο παράλογο σου φαίνεται αυτό;

Παράλογο είναι το να θεωρείς ότι ο Δημιουργός του Χώρου και του Χρόνου μπορεί να έχει… διαστάσεις και να έχει… αρχή, και να χρειάζεται χρόνο για να σκεφθεί! Και πώς είναι Παντογνώστης αν πρέπει να έχει «εγκέφαλο για να σκέπτεται» κατά τη Σκοπιά; Αυτός που τα γνωρίζει όλα, ΔΕΝ σκέπτεται, και δεν χρειάζεται εγκέφαλο για να επεξεργασθεί γνώσεις. Απλώς ΒΟΥΛΕΤΑΙ και εκτελεί.

Και αφού ο Υιός – Λόγος έπλασε το χρόνο, παράλογο είναι να ισχυρίζεστε ότι έχει… χρονική αρχή! Γιατί μόνο κατά την αιτία έχει την αρχή του στον Πατέρα, όπως το φως έχει την αρχή του στον Ήλιο και γεννάται απ’ αυτόν, χωρίς όμως να είναι μεταγενέστερο του ήλιου. Γιατί από τότε που υπάρχει ήλιος υπάρχει και φως. Και από τότε που υπάρχει Πατέρας, υπάρχει και Υιός. Δεν λογίζεται Πατήρ χωρίς Τέκνο.

Και όταν κοκκινίζεις στην παραλία, λες: «με έκαψε ο Ήλιος», ενώ ο Ήλιος είναι εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά σου. Και ονομάζεις το ΦΩΣ του Ήλιου που σε έκαψε: «Ήλιο», και ΠΡΑΓΜΑΤΙ είναι ΗΛΙΟΣ, γιατί ο Ήλιος χωρίς τις ακτίνες του δεν είναι ήλιος, και κάθε ήλιος έχει φως. Και το φως συμπεριλαμβάνεται στον ήλιο. Αυτό όμως δεν σου φαίνεται παράλογο, και εξακολουθείς να λες: «με έκαψε ο ήλιος», έστω και αν ο Ήλιος είναι εκεί πάνω.

Πού είναι λοιπόν το παράλογο; Σε αυτό που λέμε εμείς, στην πείσμονα άρνησή σου να δεχθείς την αλήθεια;

Όσο για τους θεωμένους, αυτοί γίνονται θεοί «κατά χάριν» και όχι κατά φύσιν. Και ποτέ δεν μετέχουν της Θείας Άχρονης Ουσίας του Θεού, παρά μόνο κατά χάριν των Ακτίστων Ενεργειών Του.

Αυτά, αν και ξέρω ότι το μυαλό σου δεν φθάνει ούτε κατά προσέγγισιν σε αυτές τις θεολογικές έννοιες, μια και σου το κρατάει κλειστό η Σκοπιά. Αλλά τα γράφω για όποιον άλλον το διαβάσει, μήπως και δει αυτός φως.

Γιώργος είπε...

V....
δεν βλέπεις τη δικτατορία να απαγορεύετε στα παιδιά σας να λάβουν το Άγιο Πνεύμα από την παιδική τους ηλικία, όπως το έλαβαν ο Αδάμ και η Εύα!

Πότε έλαβαν το άγιο πνεύμα ο Αδάμ με την Εύα;
Έχει γραφικό εδάφιο;
Αν δεν έχεις τι το λές;
Αυτό δεν ευσταθεί.

Τα μπερδεύεις.

Άλλο το 'πνεύμα ζωής' του ανθρώπου
και άλλο το 'αγιο πνεύμα' του Θεού.
Άλλο το 'πνεύμα του ανθρώπου'
και άλλο το 'πνεύμα του Θεού'.

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Γιωργος’’
Αυτό κάνετε εσείς;
Πιάνετε ανθρώπους, και -θέλουν δεν θέλουν –

Το επταχρονο ηθελε και βαπτισθηκε η το αναγκασαν οι γονεις του.
Το επταχρονο ηξερε τι πιστευε η επειδη οι γονεις του ηταν ''Μαρτυρες'' το βαπτισαν με το ζορι.

Που λέει μέσα στην Αγία Γραφή να βαπτίζουν τα επτάχρονα.

Μην ανοιγεις αλλα θεματα περι εικονων κ.λ.π

Απαντησε στον Veriefs σε ότι συζητατε και μη αποπροσανατολιζεις την συζητηση

Είναι γνωστη η τακτικη των «Μαρτυρων»

Αρας – Μάρας - Σαχλαμάρας

Γιώργος είπε...

«Το ξαναλέω:
το φιλοσοφικό κατασκεύασμα της τριάδας αποτελεί το πρώτο στο Σύμπαν 'άκρο άωτο του παραλογισμού'
[του είδους:
Ήταν δύο μέσα σε έναν, δηλαδή υπήρχε 'ένας διπλός' - δυάδα -
και γέννησαν και τρίτο αλλά παρέμειναν 'ενας τριπλός'
- τριάδα -
και ενώ κάπου εκεί τελείωσε η υπόθεση ... βγαίνουν και άλλοι ... υποψήφιοι... θα 'θεωθούνε' για να γίνει στο τέλος 'ενας δισεκατομμυριοπλός'
- δισεκατομμυριάδα ]»

V....
Απαντώ:
...
Έχουμε λοιπόν τρία άπειρα. (Πανταχού Παρόντα). Αφού είναι Πανταχού Παρόντα – Άπειρα, κατ’ ανάγκην η ουσία τους ταυτίζεται. Τόσο παράλογο σου φαίνεται αυτό;


Δικές σου θεωρείες λες για τρια άπειρα
και όχι για άπειρα 'άπειρα'
ενώ υπάρχει ΜΟΝΟ "ΕΙΣ Θ_Ε_Ο_Σ Ο Π_Α_Τ_Ε_Ρ_Α_Σ".

Ο Ηλιος είναι πανταχού παρών επειδή το φώς του φτάνει παντου; ΟΧΙ.

Ο Τηλεοπτικός σταθμός είναι πανταχού παρών επειδή τα σήματά του μπαίνουν στο σπίτι σου; ΟΧΙ.

Ο ζωγράφος είναι μέσα στη ζωγραφιά που ζωγραφίζει; ΟΧΙ.
Με τα χέρια του όμως φτάνει παντού στη ζωγραφιά του, xωρίς να είναι ο ίδιος μέσα σε αυτή.
Η 'ουσία' του ζωγράφου δεν είναι η ίδια με την 'ουσία' της ζωγραφιάς του παρά την 'υλικότητα' αυτών.
Αλλιώς ο άνθρωπος θα ήταν όμοιος με τα ξύλα και τα 'τετράποδα χωρίς λογική'.

Τι σύγκριση λοιπόν μπορεί να γίνει ανάμεσα στον άυλο και αδημιούργητο Θεό με τη δημιουργημένη ύλη; ΚΑΜΙΑ.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

V...
περιέτεμναν τα παιδιά τους, χωρίς να τα ρωτήσουν

επειδή ήταν εντολή Θεού.

Ο καθιερωμένος Νηπιοβαφτισμός δεν αποτελεί εντολή Θεού αλλά δική σας αντίθετη με τον Θεό και το λόγο του εφεύρεση και σόφισμα ανθρώπων:
Ματθαίος 15:9
"μάτην δὲ σέβονταί με
διδάσκοντες διδασκαλίας ἐντάλματα ἀνθρώπων
"

Ο νηπιοβαφτισμός είναι 'ένταλμα ανθρώπων'.

ΔΕΝ είναι από τον Θεό.

Ο Θεός άφησε ελεύθερο τον καθένα να αποφασίσει ο ίδιος πότε θα βαφτιστεί.
Ο Θεός δεν επέβαλε νηπιοβαφτισμό.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

V....
Παράλογο είναι το να θεωρείς ότι ο Δημιουργός του Χώρου και του Χρόνου μπορεί να έχει… διαστάσεις

Παράλογο είναι να μιλάς για υλικές διαστάσεις του Θεού
που είναι πνεύμα.

Παράλογο είναι να βάζεις τον ζωγράφο μέσα στη ζωγραφιά του
και τον Ηλιο να χωρέσει μέσα στο σπίτι σου, επειδή το φώς του 'τα πάντα πληρεί'.

Παράλογο να θέλεις το δορυφόρο μέσα στο σπίτι σου επειδή δεν καταλαβαίνεις ότι τα σήματά του φτάνουν από πολύ μακριά μέσα στο σπίτι σου και 'πληρούν το χώρο'.

Μπερδεύεις
τον Ήλιο με εκπεμπόμενο φώς/θερμότητα
και
τον δορυφόρο με αποστελλόμενα σήματα.

ΔΕΝ ΔΈΧΕΣΑΙ τη δήλωση της Α.Γ. ότι ο Χριστός εμφανίστηκε μπροστά στον Θεό:
(Εβραίους 9:24)
"ε_ἰ_σ_ῆ_λ_θ_ε_ν
[μπήκε] Χριστός ... εἰς αὐτὸν [στον ίδιο] τὸν οὐρανόν, νῦν ἐ_μ_φ_α_ν_ι_σ_θ_ῆ_ν_α_ι [για να εμφανιστεί τώρα μπροστά] τῷ προσώπῳ τοῦ θεοῦ"

Ο Θεός δεν είναι απρόσωπος.

Μπορούν τα πνευματικά πλάσματα να εμφανιστούν μπροστά του και να παρίστανται μπροστά του.
Δανιήλ 7:10
"καὶ ἐξεπορεύετο κατὰ πρόσωπον αὐτοῦ ποταμὸς πυρός χίλιαι χιλιάδες ἐθεράπευον αὐτὸν καὶ μύριαι μυριάδες παρειστήκεισαν αὐτῷ"

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Veriefs

Αντιλαμβάνομαι αγαπητέ Γιώργο τη σύγχυσή σου και την προσπάθειά σου να αποπροσανατολίσεις τη συζήτηση, επειδή στέρεψες από επιχειρήματα, αντί να απαντήσεις ΣΕ ΟΛΑ τα επιχειρήματα που σου έθεσα.

Αλλά επειδή δεν συνηθίζω να αφήνω κάτω το γάντι, μια και τα έθεσες, θα πάρεις πληρωμένη απάντηση και σε αυτά, όπως αρμόζει σε αιρετικούς τού είδους σου:

1. Το φόβο δεν τον έχουμε εμείς για τους πιστούς μας, γι' αυτό και ΔΕΝ απαγορεύουμε στα μέλη μας να μιλάνε με τους πρώην πιστούς μας, όπως κάνουν οι Μάρτυρες τού Ιεχωβά, που απαγορεύουν τη συζήτηση με τα πρώην μέλη τους, από φόβο μήπως τους πουν την αλήθεια για την απάτη που έχουν γνωρίσει στη Σκοπιά. Ούτε συμβουλεύουμε στους πιστούς μας να μη σπουδάζουν, όπως εσείς, για να μη μάθουν δυο πράγματα σωστά και καταλάβουν τα ψέματα που τους λέει η Σκοπιά για το δήθεν 607 π.Χ. που δήθεν καταστράφηκε η Ιερουσαλήμ, όταν όλοι οι επιστήμονες και όλες οι εγκυκλοπαίδειες λένε 587 π.Χ.

2. Για να μας πεις "ειδωλολάτρες" θα πρέπει να λατρεύουμε είδωλα. Εμείς τις εικόνες ΔΕΝ τις λατρεύουμε, αλλά τις προσκυνάμε ΤΙΜΗΤΙΚΑ, όπως προσκύνησαν ένα σωρό κόσμος στην Αγία Γραφή τιμητικά. Ούτε οι εικόνες είναι είδωλα, αν δεν απεικονίζουν τη Θεϊκή φύση τού Θεού. Εάν λοιπόν μου δείξεις έστω και ένα χωρίο τής Αγίας Γραφής που να αποκαλεί είδωλο, οτιδήποτε άλλο, εκτός από απεικόνιση τής Θεϊκής φύσης τού Θεού, τότε θα συμφωνήσω μαζί σου. Αν όμως όχι, οφείλεις να ζητήσεις συγνώμη για την ύβρυ σου και τη συκοφαντία σου.

Και αν θέλεις να μιλήσουμε για είδωλα, θα σου θυμίσω ότι στη θέση τού μόνου μεσσία Ιησού Χριστού, έχετε βάλει την "οργάνωση". Κάτσε να μετρήσεις πόσες φορές στις συναθροίσεις σας βρίσκεις τις λέξεις: "οργάνωση", "π και φ Δούλος", "Κυβερνών Σώμα", "αγωγός τού Θεού" κλπ, και πόσες το όνομα Ιησούς Χριστός. Για να δεις ποιοι είναι οι ειδωλολάτρες που αντικατέστησαν τον Σωτήρα μας με ανθρωποποίητες οργανώσεις.

3. Το να λες ότι προσευχή τού σώματος, (το άναμα τού κεριού) καταργεί τη θυσία τού Χριστού, είναι αυθαίρετη συκοφαντία, αναπόδεικτη, και οφείλεις να την αποδείξεις ή να ζητήσεις συγνώμη.

4. Το "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών" τής Δικτατορίας, ΔΕΝ ήταν συνεργασία τής Εκκλησίας με το κράτος, αλλά επέμβαση απολυταρχικού κράτους στα τής Εκκλησίας, που έβαζε κατά βούλησιν δικούς του σε ΜΕΡΙΚΑ Εκκλησιαστικά αξιώματα, για να ελέγχει την Εκκλησία. Και πάλι λοιπόν συκοφαντείς, εκμεταλλευόμενος ανώμαλες εποχές.

Αν όμως σου αρέσει να επικρίνεις τον Καισσαροπαπισμό, να σου θυμίσω:

1. τα άρθρα τής Σκοπιάς στον Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο υπέρ τών στρατευμάτων τής Αμερικής.

2. Το διώξιμο τών "Εναπομεινάντων Σταθερών" από τους Σπουδαστές τής Γραφής, εκ μέρους τού Μέθυσου απατεώνα Δικηγόρου Ρόδερφορδ, (όταν έκλεψε την περιουσία τού Ρώσσελ από τους νόμιμους διευθυντές που όριζε η διαθήκη τού Ρώσσελ), επειδή αυτοί ήταν κατά τής Στράτευσης!

3. Τον Ρώσσελ που ήταν Μασώνος 33ου βαθμού, και που σήμερα ακόμα κείτεται στο Μασωνικό κοιμητήριο με την ειδωλολατρική πυραμίδα ως μνημείο κοντά στον τάφο του.

4. Τις δύο επιστολές νομιμοφροσύνης τού Ρόδερφορδ προς τον Χίτλερ, ο οποίος όμως τον έφτυσε κανονικά, γιατί τα είχε βρει πρώτα με τους Παπικούς.

5. Τη δημοσίευση τού Μπέθελ τών Μαρτύρων τού Ιεχωβά τής Ελβετίας που δήλωσαν δημόσια ότι οι Μάρτυρες τού Ιεχωβά στην Ελβετία πολέμησαν κανονικά στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο.

6. Την ένταξη τής Σκοπιάς στον ΟΗΕ για 10 χρόνια, (τον οποίο η Σκοπιά ονομάζει θηρίο τής Αποκάλυψης).

7. Τη συνεργασία τών εταιριών τής Σκοπιάς με τις πολεμικές βιομηχανίες τών ΗΠΑ για υλικό κέρδος, (για το οποίο δεν είπες τίποτα, σε προηγούμενο μήνυμα που σου έστειλα).

αν θέλεις λοιπόν, άσε τη λασπολογία, και ας μιλήσουμε με ντοκουμέντα για όλα αυτά, τα οποία μπορώ να σου αποδείξω μέχρι κεραίας.

Ανώνυμος είπε...

Veriefs

Γιώργο έγραψες:

"Πότε έλαβαν το άγιο πνεύμα ο Αδάμ με την Εύα;
Έχει γραφικό εδάφιο;
Αν δεν έχεις τι το λές;
Αυτό δεν ευσταθεί.

Τα μπερδεύεις.

Άλλο το 'πνεύμα ζωής' του ανθρώπου
και άλλο το 'αγιο πνεύμα' του Θεού.
Άλλο το 'πνεύμα του ανθρώπου'
και άλλο το 'πνεύμα του Θεού'."

Απαντώ:

Σου έδωσα απάντηση πλήρη σε αυτό σε προηγούμενο σχόλιό μου σήμερα. Περιμένω απάντηση στα επιχειρήματά μου που σου έδωσα εκεί.

Όχι για τα περί "πνεύματος τού Θεού" και "Αγίου Πνεύματος", δηλαφή τι θέλεις να μας πεις; Ότι το Πνεύμα τού Θεού ΔΕΝ είναι το Άγιο Πνεύμα; Ή ότι το Πνεύμα τού Θεού δεν είναι άγιο;

Χαίρομαι όμως που οι αναγνώστες βλέπουν καθαρά το χάλι τής θρησκείας σου.

Ανώνυμος είπε...

Veriefs

...
Όσο γι' αυτά που γράφεις με βάση τα παραδείγματά μου περί Θεότητας, διάβασε πάλι προσεκτικά τι γράφω, και για ποιες περιπτώσεις τα γράφω. Γιατί το παράδειγμα ποτέ δεν είναι απόλυτα όμοιο με το πρωτότυπο, πολύ δε περισσότερο με τον Θεό, για τον οποίο ο Ησαϊας λέει καθαρά ότι δεν υπάρχει τίποτα όμοιο με Αυτόν.

Αλλά μας χρωστάς μια εξήγηση, για το πώς είναι δυνατόν ο Παντοδύναμος να περιορίζεται από τον χώρο σε σωματικές διαστάσεις, ο δημιουργός τού χρόνου να χρειάζεται χρόνο για να σκεφθεί, και ο συνδημιουργός τού χρόνου ο Γιαχβέ Λόγος να έχει αρχή.

Και κανείς μας δεν ισχυρίσθηκε ότι η ουσία τού πρωτοτύπου ταυτίζεται με της εικόνας...

...Παρά μόνο η Σκοπιά, που τη λέξη: "ουσία" στο χωρίο Εβραίους 10ι: 1, τη μεταφράζει στη γελοία ΜΝΚ της ως: "εικόνα"!!!

Ανώνυμος είπε...

Veriefs

Επειδή όμως αγαπητέ Γιώργο κατανοώ το πρόβλημά σου να απαντήσεις σε τόσα πολλά ντοκουμέντα που σου έχω δώσει, (αναπάντητα για τους αιρετικούς τής Σκοπιάς), για να σε βοηθήσω, ξεκίνα σε παρακαλώ από τα εξής 3 βασικά που σου έχω θέσει:

1. Πού η Αγία Γραφή απαγορεύει το Νηπιοβαπτισμό;

2. Πού λέει η Αγία Γραφή ότι πρέπει να δεχόμαστε ΜΟΝΟ ό,τι λέει η Αγία Γραφή;

3. Δέχεσαι να συζητήσουμε για το 607 π.Χ., που η Σκοπιά ψευδώς λέει ότι καταστράφηκε η Ιερουσαλήμ, ενώ όλοι οι επιστήμονες και η Αγία Γραφή λένε 587 π.Χ.;

Απάντησέ μου σε παρακαλώ ΠΡΩΤΑ σε ατυά τα τρία, και συνεχίζουμε.

Ανώνυμος είπε...

Γιωργος’’
Αυτό κάνετε εσείς;
Πιάνετε ανθρώπους, και -θέλουν δεν θέλουν –

Το επταχρονο ηθελε και βαπτισθηκε η το αναγκασαν οι γονεις του.
Το επταχρονο ηξερε τι πιστευε η επειδη οι γονεις του ηταν ''Μαρτυρες'' το βαπτισαν με το ζορι.

Που λέει μέσα στην Αγία Γραφή να βαπτίζουν τα επτάχρονα.

Αρας – Μάρας - Σαχλαμάρας

Unknown είπε...

Inneranist: ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ.

Προφανώς απευθύνεσαι στον εαυτό σου αλλιώς δεν εξηγείται το παρακάτω:

Inneranist: ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΜΙΑ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΗ ΛΕΞΗ (Inneranist) ,ΜΙΑ ΛΑΘΟΣ ΛΕΞΗ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ,ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΟΡΘΗ ΛΕΞΗ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ(Inerrantist) .

Αν κάποιος γράψει ανορθόγραφα “Eκλησεία” αντί για “Eκκλησία”, δεν είναι ολοφάνερο τι εννοεί;


Ας δούμε τη συνέχεια του παραληρήματός σου:

Inneranist: ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.
ΣΟΥ ΕΔΕΙΞΑ ΟΤΙ Η ΛΕΞΗ (Inneranist) ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙΣ ΟΤΙ ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΥ ΠΑΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΟΡΜΟΝΟΥΣ ΛΑΘΟΣ ,ΠΟΙΟΥΣ,ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΦΩΝΟΥΣ ΤΟΥ GOOGLE.

ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΥ Η ΜΗΤΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΓΛΙΚΗ.

ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΓΡΑΦΕ ΛΑΘΟΣ ΔΗΛ. ΑΝΤΙ (Inerrantist) ΕΓΡΑΦΕ (Inneranist) ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ,ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΘΑ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΤΟΣΑ ΑΡΘΡΑ-ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ .

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.
ΚΑΤΑΠΙΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΠΟΥΡΔΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
ΣΥΝΕΛΘΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ.Η ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΙΑ ΣΕ ΞΕΚΟΥΤΑΙΝΕΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ!!!
.

Ανορθόγραφοι αγγλόφωνοι δεν υπάρχουν; Χάζεψες εντελώς;;
To “inneranist” στο Google βγάζει μόνο δύο σελίδες κι αν αφαιρέσεις τις δικές σου καταχωρήσεις, ούτε μισή δεν μένει. Η απίθανα ανορθόγραφη λέξη “Εκλησεία” βγάζει περισσότερες!!!

Από πού κι ως πού αρχαιολάτρης; Οποιοσδήποτε δεν είναι πιστός των ιουδαιοχριστιανών και δεν περιφρονεί τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, είναι αρχαιολάτρης; Eίστε μόνοι σας ενάντια σε όλη την ανθρωπότητα.


Inneranist: ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ Η ΛΕΞΗ, ΕΓΩ ΑΝΤΕΓΡΑΨΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ.ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΦΤΑΙΞΙΜΟ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΕΓΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ .

Τι να πεις για κάποιον που επιλέγει ως nickname μια λέξη που δεν την γνωρίζει και δεν ξέρει τι σημαίνει. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.



Veriefs: Αν ο Θεός εμπόδιζε όλα αυτά για τα οποία τον κατηγορείς, τότε θα είχαμε το τέλος τού παρόντα αιώνα, αυτό που εμείς οι Χριστιανοί ονομάζουμε Δευτέρα Παρουσία.

Γιατί καθυστερεί αυτή η “Δευτέρα Παρουσία”; Ποιος ο λόγος της καθυστέρησης; Έχετε καμιά ιδέα; Όχι τίποτα άλλο, αλλά όσο καθυστερεί ο Ύψιστος, αθώοι άνθρωποι και μικρά παιδιά βασανίζονται, υποφέρουν, ζουν άθλιες ζωές γεμάτες πόνο και δυστυχία. Πώς αντέχει αυτό το θέαμα ο Πατέρας αυτών;

Unknown είπε...

Veriefs: οι Παλαιοδιαθηκικοί, αντιλαμβάνονται τον Θεό από την πλευρά τού "δούλου", ως σκληρού Κυρίου, και όχι ως Πατρός, όπως οι Χριστιανοί. Γι' αυτό ερμηνεύουν τις συμφορές και την απώλεια τής Θείας Χάριτος ως "συμφορά που έρχεται από τον Θεό". Αυτή όμως είναι η Παλαιοδιαθηκική ΕΡΜΗΝΕΙΑ, και ως "ερμηνεία" είναι αυθαίρετη. Γι' αυτό και στην Καινή Διαθήκη, ο Χριστός μας έμαθε να αντιλαμβανόμαστε τον Θεό διαφορετικά και να ερμηνεύουμε διαφορετικά αυτά τα συμβάντα.
Αυτός που τον παρακίνησε ήταν ο Σατανάς. Ο Θεός απλώς απέσυρε τη Χάρη Του από τον Δαβίδ, και έτσι άφησε χώρο στον Σατανά να τον παρακινήσει. Έτσι ΕΜΜΕΣΑ άφησε τον Σατανά να τον πλανήσει. Και αυτό το "ΕΜΜΕΣΑ", η δε Παλαιά Διαθήκη το χρεώνει κατ' ευθείαν στον Θεό, οι δε "υιοί" τής Κ.Δ. κατανοούμε το παρασκήνιο αυτής της ενέργειας
.

H δική σας ερμηνεία είναι αυθαίρετη. Διότι και οι δύο εκδοχές για το ίδιο γεγονός
[«Αλλ' ο Σατανάς ηγέρθη κατά του Ισραήλ, και παρεκίνησε τον Δαβίδ να απαριθμήση τον Ισραήλ.» (Χρονικών Α’ 21:1), ««Και εξήφθη πάλιν η οργή του Κυρίου εναντίον του Ισραήλ, και διήγειρε τον Δαβίδ εναντίον αυτών να είπη, Ύπαγε, αρίθμησον τον Ισραήλ και τον Ιούδαν.»( Σαμουήλ Β’ 24:1)]
είναι από την Παλαιά Διαθήκη. Η Καινή Διαθήκη δεν έχει καμιά σχέση με το συγκεκριμένο. Το ένα βιβλίο της Π.Δ. χρεώνει το κακό στο Θεό και το άλλο βιβλίο της Π.Δ. το χρεώνει στον Σατανά.
Αυθαίρετη είναι και η ερμηνεία περί απόσυρσης της χάρης του Θεού από τον Δαβίδ. Το κείμενο λέει πως ο Θεός “διήγειρε” τον Δαβίδ. Τα περί απόσυρσης της χάρης του Θεού αποτελούν αυθαιρεσία και παρερμηνεία.
Όμως, κι έτσι όπως τα λέτε να είναι, δεν τιμά καθόλου τον Θεό να αποσύρει τη χάρη του γνωρίζοντας πως θα καλύψει το κενό ο Σατανάς. Είναι σοκαριστική και δείχνει έναν απάνθρωπο Θεό, η άποψη πως ο Θεός άφησε τον Σατανά να πλανέψει τον Δαβίδ, κάτι που οδήγησε στο θάνατο 70.000 αθώων ανθρώπων.
Η ερμηνεία αυτή δεν στέκει και για έναν άλλο λόγο. Στην Π.Δ. ο Θεός δεν αποσύρεται. Ακόμη και τα πονηρά πνεύματα, αυτός τα στέλνει.
Τα υπόλοιπα είναι αυθαιρεσίες των χριστιανών που έπρεπε να εξευγενίσουν τον Γιαχβέ ο οποίος ήταν ιδανικός γα τους ημιβάρβαρους γιδοβοσκούς ισραηλίτες αλλά δεν θα γινόταν ποτέ αποδεκτός από τους έλληνες και τους ρωμαίους. Έπρεπε να διαχωρίσει τη θέση του από φόνους εγκλήματα και συμφορές.


Veriefs: Ένα σαφέστατο παράδειγμα αυτής της διαφοράς ερμηνείας συμβάντων, όπως καταγράφεται στην Αγία Γραφή (για βοήθειά μας, ώστε να μην παγιδευόμαστε στην αντίληψη τού "δούλου"), είναι τα δύο παρακάτω παράλληλα χωρία, που αναφέρονται στο ίδιο συμβάν, αλλά το ερμηνεύουν διαφορετικά:

"Γι' αυτό, γιε ανθρώπου, προφήτευσε και πες στον Γωγ: Έτσι λέει ο Κύριος ο Θεός: ...θάρθεις από τον τόπο σου, από τα έσχατα του βορρά, εσύ, και μαζί σου πολλοί λαοί, όλοι καβαλάρηδες αλόγων, ένα μεγάλο πλήθος, και πολλή δύναμη• ...και θα σε φέρω ενάντια στη γη μου, για να με γνωρίσουν τα έθνη, όταν αγιαστώ σε σένα, Γωγ, μπροστά τους" (Ιεζεκιήλ 38/λη: 16)

"ο σατανάς θα λυθεί από τη φυλακή του. 8 Και θα βγει για να πλανήσει τα έθνη που βρίσκονται στις τέσσερις γωνίες τής γης, τον Γωγ και τον Μαγώγ, για να τους συγκεντρώσει στον πόλεμο"(Αποκάλυψις 20/κ: 7,8).

Όπως παρατηρείς φίλε Νίκο, το μεν χωρίο τής Π.Δ. αποδίδει τη συγκέντρωση τών στρατευμάτων τού Γωγ στον Θεό, το δε χωρίο τής ΚΔ την αποδίδει στον Διάβολο! Είναι αυτή η έμμεση εμπλοκή τού Θεού, όταν ο Θεός αποσύρει τη Χάρη του λόγω τής ανθρώπινης αμαρτίας, και οι άνθρωποι πλανώνται από τους δαίμονες
.

Πρόκειται για μια αποτυχημένη προσπάθεια απενοχοποίησης του Θεού. Τιμωρεί τους ανθρώπους, αποσύροντας τη χάρη του και αφήνοντας ελεύθερο το χώρο να δράσει ο Σατανάς. Και στη συνέχεια τους κατακεραυνώνει επειδή παρασύρθηκαν από το Σατανά:
«και κατέβη πυρ από του Θεού εκ του ουρανού και κατέφαγεν αυτούς».
Ξέρω ξέρω, δεν τους πυροβόλησε ο Θεός, αυτοί επέλεξαν να μπουν στην πορεία της σφαίρας.

Unknown είπε...

Veriefs: Γιατί τόσος ρατσισμός και τόσο μίσος φίλε μου; Μήπως είσαι Παγανιστής; Γιατί αυτά που γράφεις και λες, σε Παγανιστικά σάιτ τα έχω δει γραμμένα.

Η στάση του Ιησού και των αποστόλων κάθε άλλο παρά πατριωτική ήταν. Δε νομίζω να έχετε αντίρρηση σ’ αυτό. Η απελευθέρωση της Ιουδαίας από τη ρωμαϊκή κατοχή και τα εθνικά συμφέροντα του Ισραήλ, τους ήταν εντελώς αδιάφορα (σύμφωνα πάντα με τη δική σας ερμηνεία). Αν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη στην Κ.Δ. ώστε να τους χαρακτηρίσουμε πατριώτες ή έστω πως διέθεταν εθνική συνείδηση, να μου το πείτε. Έννοιες όπως “πατρίδα” και “πατριωτισμός” δεν είχαν καμιά θέση στο χριστιανισμό.

Veriefs: Η ουσία τών λόγων τού πατρο-Κοσμά και άλλων ομοίων του, είναι: "Καλύτερα Τούρκικο φέσι, παρά Φράγκικο καπέλο". Κι εσύ είσαι ζωντανό παράδειγμα τού δίκιου του. Γιατί δεν είδα Τούρκο να βρίζει τον Θεό και τους αγίους. Φραγκόδουλους όμως βλέπω καθημερινά.

Ο δε Επίκουρος δεν ήξερε την τύφλα του, γι' αυτό έλεγε αυτά που έλεγε
.

Δεν περίμενα και τίποτα περισσότερο από ραγιάδες που θεοποίησαν ένα εβραιόπουλο και που δεν ήθελαν με τίποτα να αποκαλούνται Έλληνες.
Tον Θεό τον βρίζετε εσείς ταυτίζοντάς τον με τον ανεκδιήγητο Γιαχβέ.
Οι Τούρκοι γιατί να έβριζαν το Θεό; Στον ίδιο Θεό δεν πιστεύετε; Στο Θεό του Αβραάμ και του Ισαάκ. Απλώς, ο Ιησούς γι’ αυτούς είναι μόνο προφήτης. Για εσάς, ο Γαβριήλ ανήγγειλε στη Μαρία την ενσάρκωση του Λόγου, ενώ γι’ αυτούς ο Γαβριήλ απήγγειλε τον Λόγο στον Μωάμεθ.
Τα σχόλια περιττεύουν γι’ αυτούς που προτίμησαν τον σκοταδισμό και την τουρκική σκλαβιά επειδή το παπαδαριό τα βρήκε μια χαρά με τους σουλτάνους. Ο Πατροκοσμάς άνοιγε σχολεία μόνο και μόνο επειδή αυτά οδηγούσαν στην Εκκλησία και στα μοναστήρια, ενώ την ίδια στιγμή η Ευρώπη ζούσε την Αναγέννηση.

Όσο για τον Επίκουρο, εταίρες και δούλοι μετείχαν ισάξια στη φιλοσοφική σχολή του, αιώνες πριν κάποιος άλλος αρχίσει να κάνει παρέα μαζί τους.
Καταξιώθηκε από την επιστημονική κοινότητα 20 αιώνες αργότερα, αφού παρήλθε ο χριστιανικός Μεσαίωνας, τόσο για τη Φυσική όσο και για την πάλη του ενάντια στη δεισιδαιμονία. Χαίρει εκτίμησης από το σύνολο των επιστημόνων και είναι παγκόσμια αναγνωρισμένος, όμως για τους προσήλυτους του ιουδαιοχριστιανισμού …“δεν ήξερε την τύφλα του”. Είστε αξιολύπητοι.


Veriefs: Το ότι "δεν έχει κανένα αντίκρισμα", είναι προσωπική σου άποψη, και μάλιστα εύκολα ανατρέψιμη.

Έχει; Επαναλαμβάνω πως οι φυλακές είναι γεμάτες με δολοφόνους, παιδεραστές, βιαστές και κάθε είδους απατεώνες, ορθόδοξα και χριστιανικότατα βαπτισμένους. Δεν έχει καμία απολύτως επίδραση ούτε στην ψυχοσύνθεση ούτε στη συμπεριφορά τους, ούτε στις επιλογές τους. Είτε συνέβη είτε δεν συνέβη είναι το ίδιο. Τι επίδραση θα μπορούσε να είχε ένα παγανιστικό τελετουργικό που υιοθετήθηκε από κάποιες ιουδαϊκές σέχτες και στη συνέχεια από τον χριστιανισμό, μετατρέποντάς το σε μια τελετή μύησης εξαγνισμού και εξορκισμού;


Veriefs: Όταν τα μωρά 8 ημερών κατατάσσονταν με την περιτομή στην Εκκλησία τού Ισραήλ βάσει τού Νόμου τού Θεού, ήταν ο Θεός δικτάτορας (κατά τα λόγια σου), και τους διέταξε λάθος, αφού δεν τα άφηνε να μεγαλώσουν λίγο;
Έτσι ακριβώς έκαναν: περιέτεμναν τα παιδιά τους, χωρίς να τα ρωτήσουν, με την εξουσία που έχουν ως γονείς να τα οδηγήσουν στη δική τους πίστη, και στη συνέχεια τα δίδασκαν τον Νόμο τού Ισραήλ
.

Αν και ποτέ δεν κατάλαβα γιατί ο Θεός επέλεξε κάτι που έχει σχέση με το πέος ως προαπαιτούμενο για να ενταχθεί κάποιος στην “Εκκλησία του Ισραήλ” όπως λέτε, ήταν όντως δικτάτορας. Παραλίγο να σκοτώσει το Μωϋσή που ξέχασε την περιτομή του γιου του. Ευτυχώς που πρόλαβε η Σεπφόρα την τελευταία στιγμή. Τέτοιο κόλλημα ο Ύψιστος με την ακροποσθία του πέους.
Σχετικά με τον νηπιοβαπτισμό, τώρα σωστά το θέσατε. Είναι θέμα εξουσίας.

Γιώργος είπε...

Viriefs:
πώς είναι Παντογνώστης αν πρέπει να έχει «εγκέφαλο για να σκέπτεται» κατά τη Σκοπιά; Αυτός που τα γνωρίζει όλα, ΔΕΝ σκέπτεται, και δεν χρειάζεται εγκέφαλο για να επεξεργασθεί γνώσεις. Απλώς ΒΟΥΛΕΤΑΙ και εκτελεί.

Όχι και τόσο 'απλώς'.
Ο Θεός ΔΕΝ ΒΟΥΛΕΤΑΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ.
(Ιεζεκιήλ 33:11) "επιστρέψτε από τις κακές σας οδούς γιατί να πεθάνετε;"
(Δευτερονόμιο 30:19) "έθεσα μπροστά σου τη ζωή και το θάνατο, την ευλογία και την κατάρα· και πρέπει να διαλέξεις τη ζωή για να παραμείνεις ζωντανός"

Ο Θεός ΒΟΥΛΕΤΑΙ να καταργήσει το θάνατο που εξακολουθεί ως βασιλιάς να κυριαρχεί.
(1 Κορινθίους 15:26)
"Ως τελευταίος εχθρός, θα εκμηδενιστεί ο θάνατος"
Ο Θεός ανέχεται -αλλά όχι για πάντα - αυτό που ΔΕΝ ΒΟΥΛΕΤΑΙ: π.χ. το ψέμα, την κακία.
Ο Θεός ανέχεται τα «σκεύη οργής» που ΔΕΝ ΒΟΥΛΕΤΑΙ. Ρω 9:14‐24

Σκέπτεται ο Θεός;

Η παντογνωσία είναι το ίδιο ανεξάρτητη από την λειτουργία / ικανότητα Σκέψης όσο είναι και η άγνοια.
[Είτε κάποιος έχει πλήρη γνώση είτε ελάχιστη, σκέπτεται]

Απλώς στην παντογνωσία οι σκέψεις δεν έχουν ως αντικείμενο την απόκτηση γνώσης αλλά τη χρήση της με βάση τις προκύπτουσες καταστάσεις και η εφαρμογή της στα εκάστοτε ζητήματα που δημιουργούνται.

Όταν κάποιος έχει τη γνώση ότι 1+1 = 2, δεν σημαίνει ότι επειδή γνωρίζει το αποτέλεσμα, δεν το σκέπτεται.

Ο Θεός γνωρίζει τα πάντα άρα σκέπτεται τα πάντα.

Γιώργος
συνεχίζω

Γιώργος είπε...


Ο Θεός γενικότερα:
Φυσικά και σκέπτεται,
φυσικά και είναι πάνσοφος,
φυσικά και αγαπάει,
φυσικά και συνειδητά ενεργεί,
φυσικά και εκδηλώνει αισθήματα,
φυσικά και τα αισθήματά του επηρεάζονται από τις ενέργειες των ανθρώπων,
φυσικά και αλλάζει αποφάσεις αποδεχόμενος τις αλλαγές των ανθρώπων
φυσικά και συνομιλεί.
Μάλιστα προτείνει την προσευχή ως μέσο επικοινωνίας.

Όλες αυτές είναι νοητικές διεργασίες/διαδικασίες που
περιλαμβάνουν σκέψη.

[Και δεν μιλάμε για κατά γράμμα εγκέφαλο αλλά για ΑΝΩΤΑΤΗ πνευματική λειτουργία]

Παραδείγματα:
Ο Θεός αποφάσισε να καταστρέψει ανθρώπους,
(κατακλυσμός Νώε,
Σόδομα και Λώτ,
περίπτωση Κορέ, Δαθάν κλπ)
λόγω της κακίας τους,
ενώ δεν θέλει τον θάνατο [το έχει δηλώσει] αλλά την αλλαγή τους
(π.χ. H Νινευή μετά το κήρυγμα του Ιωνά
Ιωνάς 3:10 "ο αληθινός Θεός είδε τα έργα τους, ότι είχαν επιστρέψει από την κακή οδό τους· και έτσι ο αληθινός Θεός μεταμελήθηκε για τη συμφορά που είχε πει ότι θα έφερνε σε αυτούς· και δεν την έφερε. Για τον Ιωνά, όμως, αυτό ήταν πάρα πολύ δυσάρεστο, και άναψε από θυμό")

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις ο Υπέρτατος αληθινός Θεός ενεργεί συνδυάζοντας τις ιδιότητές του:
1. αγάπη - είναι ο ίδιος
2. Δικαιοσύνη - στον υπέρτατο βαθμό
3. Σοφία - είναι πάνσοφος
4. Δύναμη - είναι παντοδύναμος
5. Συγχωρητικότητα - υπέρ όσων μετανοούν
6. Έλεος - υπέρ όσων είναι ελεήμονες
7. εκδίκηση - επιστρέφει την κακία πάνω σε όσους την εκδηλώνουν
8. κατανόηση - σε όσους υποφέρουν αποσκοπώντας στην βοήθειά τους.
9. επικοινωνία - μέσω προσευχής.

Όλες αυτές οι ιδιότητες συνδυαζόμενες έχουν ως αποτέλεσμα ΤΕΛΕΙΑ ΚΡΙΣΗ και απόφαση για τις ζωές των ανθρώπων.

Η ΚΡΙΣΗ προϋποθέτει και υπονοεί σκέψη και συνειδητή απόφαση, ως αποτέλεσμα Υπέρτατης νόησης από Υπέρτατη διάνοια.

Αυτό σημαίνει ότι ο Θεός χειρίζεται Υπέρτατα και αποτελεσματικά οποιαδήποτε νέα κατάσταση προκύψει στο Σύμπαν, όπως
π.χ. αποστασία του Σατανά και άλλων αγγέλων,
αμαρτία του Αδάμ και της Εύας.
Προς το σκοπό της κρίσης παρατηρεί τις ενέργειες των ανθρώπων:
«δεν είναι άδικος ο Θεός, ώστε να λησμονήση το έργον σας και τον κόπον της αγάπης, την οποίαν εδείξατε εις το όνομα αυτού». (Εβραίους 6:10)

Γιώργος
συνεχίζω

Γιώργος είπε...


Έτσι η απόφαση να αποσταλεί ο πρωτότοκος και μονογενήε Γιός του, ο 'Λόγος' και να θυσιαστεί για την σωτηρία ιδιαίτερα πιστών ανθρώπων που θα τους 'κάλυπτε' το έλεός του
πάρθηκε εφόσον πρώτα δημιουργήθηκε το πρόβλημα με τον Αδάμ και την Εύα και προκλήθηκε ο θάνατος και η απώλεια.
Η παραβολή του Χριστού για τα πρόβατα [αιώνια ζωή] και
τα κατσίκια [αιώνια απώλεια]
δείχνει ότι η ζωή εξαρτάται από τις ενέργειες κάποιου.

Πολλές αποφάσεις του Θεού οφείλονται σε ανάρμοστες επιλογές και συμπεριφορές ανθρώπων:
Ιεζεκιήλ 21:25‐27 «Και συ, βέβηλε ασεβή... ούτω λέγει Κύριος ο Θεός· Σήκωσον το διάδημα και αφαίρεσον το στέμμα· ... Θέλω ανατρέψει, ανατρέψει, ανατρέψει αυτό, και δεν θέλει υπάρχει εωσού έλθη εκείνος, εις ον ανήκει [ο οποίος έχει το νόμιμο δικαίωμα, ΜΝΚ]· και εις τούτον θέλω δώσει αυτό.»

(Ησαΐας 55:7) "Ας εγκαταλείψει ο πονηρός την οδό του και ο επιζήμιος άνθρωπος τις σκέψεις του· και ας επιστρέψει στον Ιεχωβά, ο οποίος θα τον ελεήσει, και στον Θεό μας, γιατί αυτός θα συγχωρήσει άφθονα"

(Ιεζεκιήλ 3:18)
"Όταν λέω στον πονηρό: “Οπωσδήποτε θα πεθάνεις”, και εσύ δεν τον προειδοποιήσεις και δεν μιλήσεις για να προειδοποιήσεις τον πονηρό αποτρέποντάς τον από την πονηρή οδό του, ώστε να τον διατηρήσεις ζωντανό, εκείνος, εφόσον είναι πονηρός, θα πεθάνει εξαιτίας του σφάλματός του, αλλά το αίμα του, από το χέρι σου θα το ζητήσω πίσω"

(Ιεζεκιήλ 33:9) "Αν, όμως, εσύ προειδοποιήσεις τον πονηρό αποτρέποντάς τον από την οδό του, για να επιστρέψει από αυτήν, αλλά δεν επιστρέψει από την οδό του, αυτός μεν θα πεθάνει εξαιτίας του σφάλματός του, ενώ εσύ θα διασώσεις οπωσδήποτε τη δική σου ψυχή"

Όλα αυτά δείχνουν ότι η σκέψη του Θεού που αφορά τις αποφάσεις του δεν είναι 'στατική' αλλά διαρκώς 'ανανεώσιμη' με βάση καινούρια στοιχεία της ζωή; των ανθρώπων.

Το αν θα σωθεί κάποιος ή όχι εξαρτάται από τις δικές του ενέργειες τις οποίες θα κρίνει ο Θεός:
(Ματθαίος 12:36‐37)
"θα δώσουν λογαριασμό για αυτόν στην Ημέρα της Κρίσης· διότι από τα λόγια σου θα ανακηρυχτείς δίκαιος, και από τα λόγια σου θα καταδικαστείς"

Όλα αυτά δείχνουν τις ανώτατες σκέψεις του Θεού:
(Ησαΐας 55:8‐9)
"οι σκέψεις σας δεν είναι σκέψεις μου ούτε οι οδοί μου είναι οδοί σας», λέει ο Ιεχωβά. «Διότι όπως οι ουρανοί είναι υψηλότεροι από τη γη, έτσι και οι οδοί μου είναι υψηλότερες από τις οδούς σας, και οι σκέψεις μου από τις σκέψεις σας"

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Θα μου επιτρέψετε να πάω διακοπές ... σε άλλες πολιτείες ... για λίγες μέρες.

Σας χαιρετώ.

Υ.Γ. Ο ΠΙΤΕΡ συνηθίζει να ρωτάει: 'άραγε θα γυρίσει;'

Ανώνυμος είπε...

Veriefs
Νίκο έγραψες:
"Γιατί καθυστερεί αυτή η “Δευτέρα Παρουσία”; Ποιος ο λόγος της καθυστέρησης; Έχετε καμιά ιδέα; Όχι τίποτα άλλο, αλλά όσο καθυστερεί ο Ύψιστος, αθώοι άνθρωποι και μικρά παιδιά βασανίζονται, υποφέρουν, ζουν άθλιες ζωές γεμάτες πόνο και δυστυχία. Πώς αντέχει αυτό το θέαμα ο Πατέρας αυτών;"

Και για 3η ΦΟΡΑ σου απαντώ: Επειδή δεν είναι δικτάτορας να επιβάλλει στον κόσμο τη Βασιλεία Του χωρίς να το επιθυμούμε.

Εσύ ο ίδιος είσαι το καλύτερο παράδειγμα αυτών που ενώ παραπονούνται "γιατί ο Θεός δεν έρχεται", Τον μάχεσαι και τον κατηγορείς. Ε, όχι, φίλε! Ο Θεός ούτως ή άλλως, είναι Βασιλιάς της Εκκλησίας Του, και εδώ και στον Παράδεισο. Εσύ και όσοι σκέφτονται σαν εσένα, θα συνεχίσετε να παραπονιέστε και να βράζετε στο ζουμί σας, μέχρι να πείτε: "ευλογημένος ο Ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου".

Ανώνυμος είπε...

Veriefs
Νίκο έγραψες:
"H δική σας ερμηνεία είναι αυθαίρετη. Διότι και οι δύο εκδοχές για το ίδιο γεγονός"

Απαντώ:
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ είναι αυθαίρετη! Αυτό ακριβώς προσπαθώ να σου εξηγήσω. Ότι για την ερμηνεία τού γεγονότος, υπάρχουν ΔΥΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ερμηνείες: Αυτή που ενοχοποιεί τον Θεό, και αυτή που ενοχοποιεί τον διάβολο. Και ο Θεός έτσι κάνει φανερά τα κίνητρα τής καρδιάς του καθενός. Το ποια αυθαίρετη ερμηνεία θα επιλέξει από τις δύο, τον τοποθετεί στους καλοπροαίρετους γιους Του, ή στους κακοπροαίρετους δούλους.

Οι Χριστιανοί παίρνουμε θέση ως "γιοι" τού Θεού. Εσύ και κάποιοι άλλοι θέση δούλων. Ο καθένας, "θα κριθεί κατά τα λόγια του" και την προαίρεσή του.

Ανώνυμος είπε...

Veriefs

Νίκο έγραψες:
"τον Γιαχβέ ο οποίος ήταν ιδανικός γα τους ημιβάρβαρους γιδοβοσκούς ισραηλίτες αλλά δεν θα γινόταν ποτέ αποδεκτός από τους έλληνες και τους ρωμαίους. Έπρεπε να διαχωρίσει τη θέση του από φόνους εγκλήματα και συμφορές."

Απαντώ:
Λάθος. Ο διαχωρισμός είναι μεταξύ "καλοπροαίρετων και κακοπροαίρετων" και όχι μεταξύ "γιδοβοσκών και Ελλήνων ή Ρωμαίων". Πολύ εθνικιστικά το βλέπεις το θέμα, ως γνήσιος Παγανιστής.

Και θέλεις την απόδειξη; Όταν οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν όλα αυτά τα αίσχη για τους ψευτοθεούς τους:
http://www.oodegr.com/neopaganismos/pseftotheoi/pseftotheoi.htm
, ο Γιαχβέ θα τους ενοχλούσε; Είχαν πολύ χειρότερα να αρνηθούν, κι όμως τα πίστευαν!

Και όταν οι αρχαίοι Έλληνες λάτρευαν τον Γιδοβοσκό και ζωοκλέφτη Ερμή, και δεν είχαν ούτε αλφάβητο, (γιατί είχαν απωλέσει τη Γραμμική, και περνούσαν τους σκοτεινούς αιώνες τους), οι Εβραίοι έγραφαν φιλοσοφικά κείμενα στην Αγία Γραφή.

Η κοινωνία του Ομήρου είναι τόσο βαθιά ποιμενική, ώστε να συμπεριλαμβάνει και τους βασιλικούς γόνους ως ποιμένες. Και οι θεοί ακόμη, μεγεθύνσεις και εξιδανικεύσεις των ηρώων, δεν θα μπορούσαν να διαφέρουν ριζικά απ' αυτούς όσον αφορά τις αξίες που εκφράζουν και τις δυνάμεις που ενσαρκώνουν και εκπροσωπούν.

Δύο απ' αυτούς, επιτάσσονται επί ένα χρόνο μισθωτοί στην υπηρεσία του πρώτου τότε άρχοντα της Τροίας Λαομέδοντα: ο Απόλλων για να του βόσκει τα γελάδια στην Ίδη και ο Ποσειδώνας για να χτίσει τα τείχη του Ιλίου. Δεν είναι τυχαίο ακόμη το ότι ο πρώτος των θεών, ο Δίας, έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός κατ' εξοχήν θεού των ποιμένων - κύριος των ψηλών βουνοκορφών, των νεφών, των αστραπών της βροχής.

Δεν είναι επίσης τυχαίο το ότι η συντρόφισσα της ζωής του και πρώτη των θεαινών, η Ήρα χαρακτηρίζεται 14 φορές στην Ιλιάδα «βοώπις»: μόνο για μια ποιμενική κοινωνία, μια κοινωνία βουκόλων, τα βοϊδίσια μά­τια θα μπορούσαν να είναι χαρακτηριστικό αντά­ξιο της πιο σεβάσμιας και τιμημένης θεάς. Οι θεές γενικά ασχολούνται οι ίδιες με τον ιστό και την ηλακάτη, όπως ακριβώς και οι αρχόντισσες. Κι όταν πρόκειται να βγουν έξω, είναι συχνά για να ζευγαρώσουν με κάποιο βοσκό ή βουκόλο στα χλοερά βοσκοτόπια".

Όταν λοιπόν ειρωνεύεσαι τους γιδοβοσκούς τής Παλαιάς Διαθήκης και τους αντιπαραβάλλεις με τους αρχαίους Έλληνες, αποδεικνύεις πόσο ανιστόρητος είσαι.

Ανώνυμος είπε...

Veriefs:

Νίκο έγραψες:
"Πρόκειται για μια αποτυχημένη προσπάθεια απενοχοποίησης του Θεού. Τιμωρεί τους ανθρώπους, αποσύροντας τη χάρη του και αφήνοντας ελεύθερο το χώρο να δράσει ο Σατανάς. Και στη συνέχεια τους κατακεραυνώνει επειδή παρασύρθηκαν από το Σατανά:
«και κατέβη πυρ από του Θεού εκ του ουρανού και κατέφαγεν αυτούς».
Ξέρω ξέρω, δεν τους πυροβόλησε ο Θεός, αυτοί επέλεξαν να μπουν στην πορεία της σφαίρας."

Απαντώ: Ξέρεις - ξέρεις, αλλά επιλέγεις την κακοπροαίρετη ερμηνεία.

Το πρόβλημά σου δεν είναι ότι δεν ξέρεις την απάντηση. Το πρόβλημά σου είναι ότι διάκεισαι κακοπροαίρετα απέναντι στον αληθινό Θεό. Και αντί να Τον ευχαριστήσεις για την ύπαρξή σου και για την ύπαρξη τού κόσμου, και να τα θεωρήσεις αυτά ως ΕΠΑΡΚΕΙΣ αποδείξεις για το πόσο καλός είναι, αυτά τα παραθεωρείς, και αντί να Τον ευγνωμονήσεις, θωρείς τις συκοφαντικές ερμηνείες πιο αξιόπιστες από τις ευμενείς.

Είπαμε, είναι θέμα προαίρεσης, και απ' αυτά θα κριθούμε κάποτε...

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Inneranist: ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ.

Nikos.Προφανώς απευθύνεσαι στον εαυτό σου αλλιώς δεν εξηγείται το παρακάτω:
{(Inneranist:ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΜΙΑ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΗ ΛΕΞΗ (Inneranist) ,ΜΙΑ ΛΑΘΟΣ ΛΕΞΗ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ,ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΟΡΘΗ ΛΕΞΗ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ(Inerrantist)}

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ Niko ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΠΙΣΩ ΕΝΝΟΩ ΤΗΝ ΜΠΟΥΡΔΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ.

ΕΣΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΠΡΩΤΑ ΟΤΙ Η ΛΕΞΗ Ιnneranist ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ Inerrantist.

ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΣ ΑΥΤΟ.

ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ Η ΛΕΞΗ Ιnneranist ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ Inerrantist ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΟΧΙ ΣΕ ΑΛΛΟ.

ΠΗΓΑΙΝΕ ΛΙΓΟ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ.ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ.

ΟΡΙΣΤΕ ΤΑ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΗΣΟΥΝ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΓΡΑΦΕΣ
{Nikos. Σου άρεσε; Ως τι;
Συγγνώμη αλλά μου θυμίζεις μικρό παιδάκι και μάλιστα χαζό. Τι εννοείς … “μου άρεσε”;
Ξέρεις τι σημαίνει “Inneranist”; Τίποτα δεν σημαίνει. Δεν υπάρχει αυτή η λέξη σε κανένα λεξικό. Είναι ανορθογραφία της λέξης “inerrantist”. …… Αν τη λέξη inneranist τη βάλεις στο Google, βγάζει μόνο 2 σελίδες με συνολικά 12 διευθύνσεις εκ των οποίων οι 4 είναι απ’ τον Αντιαιρετικό δηλ. εσένα. :-)))
Ακόμη και στο site που επικαλείσαι αλλά και οπουδήποτε αλλού υπάρχει αυτή η ανορθόγραφη λέξη, εξακολουθεί να έχει την ίδια σημασία, δηλ. inneranist (inerrantist) . είναι αυτός που πιστεύει πως η Αγία Γραφή είναι αλάθητη! Με το nickname σου δηλώνεις πως είσαι αιρετικός και όχι ορθόδοξος, απλά και μόνο επειδή … σου άρεσε
Ανάρτηση από τον/τη Nikos στο ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ τη 17 Νοέμβριος 2009 10:23 μμ.

ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΦΡΑΣΗ ΣΟΥ (Nikos.Προφανώς απευθύνεσαι στον εαυτό σου αλλιώς δεν εξηγείται το παρακάτω) ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ !!! ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΩΣ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΝΑ ΛΕΣ ΤΗ ΜΙΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ(ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΧΟΛΙΟ) ΑΥΤΟ ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑΤΡΟ ΨΥΧΟΛΟΓΟ ΝΑ ΣΟΥ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.

ΚΑΛΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΛΟΙΠΟΝ !!!

Ανώνυμος είπε...

Veriefs

Νίκο έγραψες:
"Η στάση του Ιησού και των αποστόλων κάθε άλλο παρά πατριωτική ήταν. Δε νομίζω να έχετε αντίρρηση σ’ αυτό. Η απελευθέρωση της Ιουδαίας από τη ρωμαϊκή κατοχή και τα εθνικά συμφέροντα του Ισραήλ, τους ήταν εντελώς αδιάφορα (σύμφωνα πάντα με τη δική σας ερμηνεία). Αν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη στην Κ.Δ. ώστε να τους χαρακτηρίσουμε πατριώτες ή έστω πως διέθεταν εθνική συνείδηση, να μου το πείτε. Έννοιες όπως “πατρίδα” και “πατριωτισμός” δεν είχαν καμιά θέση στο χριστιανισμό."

Απαντώ:
Μπερδεύεις τον Πατριωτισμό με τον Εθνικισμό. Ο Εθνικισμός (και η έννοια τού έθνους-κράτους), είναι ΦΡΑΓΚΙΚΟ κατασκεύασμα που ξεκίνησε αργά στην ιστορία, με στόχο το "διαίρει και βασίλευε", ώστε οι Φράγκοι να μαζέψουν τα κομμάτια του διαιρεμένου σε έθνη κόσμου, υπό σύγχρονη μορφή "παγκοσμιοποίησης".

Μη γίνεσαι θύμα. Την εποχή εκείνη υπήρχαν ΕΘΝΗ - ΚΡΑΤΗ, και οι αυτοκρατορίες ήταν ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΕΣ. Το έθνος δεν το ένωνε η καταγωγή, αλλά η ΠΙΣΤΗ και η ΚΟΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ. Υπ' αυτή την έννοια, ορθότατα κατά την Αγία Γραφή: "ου γαρ ο εν τω φανερω Ιουδαίός εστιν, ουδέ η εν τω φανερω εν σαρκί περιτομή, 29 αλλ’ ο εν τω κρυπτω Ιουδαίος, και περιτομή καρδίας εν πνεύματι, ου γράμματι, ου ο έπαινος ουκ εξ ανθρώπων, αλλ’ εκ του Θεού." (Ρωμαίους 2/β: 28,29). Και: "οι γαρ τοιαύτα λέγοντες εμφανίζουσιν ότι πατρίδα επιζητούσι. 15 και ει μεν εκείνης εμνημόνευον, αφ' ης εξήλθον, είχον αν καιρόν ανακάμψαι• 16 νυν δε κρείττονος ορέγονται, τούτ' έστιν επουρανίου. διο ουκ επαισχύνεται αυτούς ο Θεός Θεός επικαλείσθαι αυτών• ητοίμασε γαρ αυτοίς πόλιν." (Εβραίους 11/ια: 14-16).

Άρα, οι Χριστιανοί έχουν και πόλη, και πατρίδα, και έθνος. Την Εκκλησία. Και γι' αυτό το έθνος πέθαναν εκατομμύρια Χριστιανών σε όλη την ιστορία, και εξακολουθούν να πεθαίνουν.

Εθνική συνείδηση λοιπόν με τη ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΦΡΑΓΚΙΚΗ έννοια που την εννοείς, βεβαίως ούτε υπήρξε, ούτε μπορούσε να υπάρχει ΤΟΤΕ. Και όσοι σήμερα έχουν τέτοιες εθνικιστικές ιδέες, είναι θλιβερά θύματα - μαριονέτες τών Φράγκων. Ανδρείκελα που παπαγαλίζουν όσα οι αφέντες τους τους έμαθαν να παπαγαλίζουν, ανιστόρητοι και Φραγκόδουλοι.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Nikos.Αν κάποιος γράψει ανορθόγραφα “Eκλησεία” αντί για “Eκκλησία”, δεν είναι ολοφάνερο τι εννοεί;

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ.ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ Η ΛΕΞΗ Inneranist ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ Inerrantist.

ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΙΔΙΑ Η ΛΕΞΗ Ιnneranist ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΝΝΟΙΑ.

Nikos.Ας δούμε τη συνέχεια του παραληρήματός σου:
{Inneranist: ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.
ΣΟΥ ΕΔΕΙΞΑ ΟΤΙ Η ΛΕΞΗ (Inneranist) ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙΣ ΟΤΙ ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΥ ΠΑΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΟΡΜΟΝΟΥΣ ΛΑΘΟΣ ,ΠΟΙΟΥΣ,ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΦΩΝΟΥΣ ΤΟΥ GOOGLE.
ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΥ Η ΜΗΤΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΓΛΙΚΗ.
ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΓΡΑΦΕ ΛΑΘΟΣ…}

Nikos.Ανορθόγραφοι αγγλόφωνοι δεν υπάρχουν; Χάζεψες εντελώς;;
To “inneranist” στο Google βγάζει μόνο δύο σελίδες

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΣΤΡΑΒΟΜΑΡΑ ΕΣΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ!!!

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Nikos. κι αν αφαιρέσεις τις δικές σου καταχωρήσεις, ούτε μισή δεν μένει. Η απίθανα ανορθόγραφη λέξη “Εκλησεία” βγάζει περισσότερες!!!

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.
ΕΔΩ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ.
ΣΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΟΤΙ Η ΛΕΞΗ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΑΝΤΑ.ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ.

ΠΑΡΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΔΥΟ ΣΕΛΙΔΕΣ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΝ ΕΓΡΑΨΑ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΠΡΟΥΠΗΡΧΕ !!!
1.Patterico's Pontifications » When Religion Meets Science
- [ Μετάφραση αυτής της σελίδας ]
“Unlike Muslims [or inneranist Bible believers], Mormons do not believe scripture (Bible or Book of Mormon) to be letter for letter the word of God. ...
patterico.com/.../when-religion-meets-science/ - Προσωρινά αποθηκευμένη
2.The Bible Is Not Complete - Mormon Apologetics & Discussion Board
- [ Μετάφραση αυτής της σελίδας ]
This is the typical Bible inneranist I have customed upon in my wanderings... QUOTE(JRG39402 @ Jan 19 2007, 02:04 PM) [snapback]1208108543[/snapback] ...
www.mormonapologetics.org/index.php?showtopic=21291&st=20
3.Cain's Wife - FRDB
- [ Μετάφραση αυτής της σελίδας ]
Given the timelines of Genesis, it is possible for an inneranist to argue that Cain could have married his neice, great niece or even great great niece. ...
www.freeratio.org/showthread.php?t=159926
4.What would it be like to be an atheist "biblical inerrantist"? - FRDB
- [ Μετάφραση αυτής της σελίδας ]
I don't have a real interest in determining what's real or fiction as framed in inneranist, literal terms. Quote: And does everyone agree with you? ...
www.freeratio.org/showthread.php?t=213823
5.Metacrock's Blog: Bad Moon on the Right
- [ Μετάφραση αυτής της σελίδας ]
It is associated with the inneranist/literalist forms of Biblical exegesis including YEC, an eschatology in which Christ will have a literal battle with ...
metacrock.blogspot.com/.../bad-moon-on-right.html - Προσωρινά αποθηκευμένη
6.Christians, an honest question, please? - Yahoo! Answers
- [ Μετάφραση αυτής της σελίδας ]
Now, I know the Biblical Inneranist will probably be thinking "well, in our Church our beliefs just come from the Bible", but then why are fundamentalists ...
answers.yahoo.com/question/index?qid=20080727181521AAnaPUP
1.Stand Firm | Hiatus in the JEDP debate
- [ Μετάφραση αυτής της σελίδας ]
It would seem that what you'll have then is a series of self-fulfilling prophecies, no mainstream person holds the inneranist position, ...
www.standfirminfaith.com/index.php/site/article/18279/top/top/
2.Stand Firm
- [ Μετάφραση αυτής της σελίδας ]
It would seem that what you'll have then is a series of self-fulfilling prophecies, no mainstream person holds the inneranist position, ...
www.standfirminfaith.com/...w.../18279/ - Προσωρινά αποθηκευμένη
3.Stand Firm | Hiatus in the JEDP debate
- [ Μετάφραση αυτής της σελίδας ]
It would seem that what you'll have then is a series of self-fulfilling prophecies, no mainstream person holds the inneranist position, ...
www.standfirminfaith.com/index.../top - Προσωρινά αποθηκευμένη
4.Stand Firm | Hiatus in the JEDP debate
- [ Μετάφραση αυτής της σελίδας ]
It would seem that what you'll have then is a series of self-fulfilling prophecies, no mainstream person holds the inneranist position, ...
www.standfirminfaith.com/index.../top/ - Προσωρινά αποθηκευμένη

ΛΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΙ ΑΓΓΛΟΙ.ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ.

ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ Η ΛΕΞΗ ΙΝΝΕΡΑΝΙΣΤ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΗ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ ΠΡΙΝ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΗ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΙ.

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΣΟ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΕΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ.

ΜΟΝΟΝ ΕΝΑΣ ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ Η ΛΕΞΗ (inneranist) ΚΑΤΕΧΩΡΗΘΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΝ ΕΓΡΑΨΑ ΛΑΘΟΣ ΕΓΩ !!!

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Inneranist: ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ Η ΛΕΞΗ, ΕΓΩ ΑΝΤΕΓΡΑΨΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ.ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΦΤΑΙΞΙΜΟ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΕΓΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ .

Nikos.Τι να πεις για κάποιον που επιλέγει ως nickname μια λέξη που δεν την γνωρίζει και δεν ξέρει τι σημαίνει. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.

ΤΟ Nickname ΔΕΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΥΤΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΚΑΤΙ Η ΚΑΠΟΙΟΝ.ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΗ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

ΟΜΟΙΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΩΣ ΑΡΑΣ – ΜΑΡΑΣ –ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΑΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΑΡΑΣ-ΜΑΡΑΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΑΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑΣ (ΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΟΣ).

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΟΥ ΤΟ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΗ Η ΛΕΞΗ ΑΡΑ ΕΣΥ ΔΙΚΑΙΩΝΕΣΑΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΜΠΟΥΡΔΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΠΕΙ ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.ΑΥΤΟ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ.

Ανώνυμος είπε...

Veriefs

Νίκο έγραψες:"οι γαρ τοιαύτα λέγοντες εμφανίζουσιν ότι πατρίδα επιζητούσι. 15 και ει μεν εκείνης εμνημόνευον, αφ' ης εξήλθον, είχον αν καιρόν ανακάμψαι• 16 νυν δε κρείττονος ορέγονται, τούτ' έστιν επουρανίου. διο ουκ επαισχύνεται αυτούς ο Θεός Θεός επικαλείσθαι αυτών• ητοίμασε γαρ αυτοίς πόλιν."

Απαντώ:
Η Ευρώπη ζούσε την Αναγέννηση, (με στοιχεία που πήρε από το Πολιτισμένο "Βυζάντιο"), επειδή πέρασε σκοτεινούς ΦΡΑΓΚΙΚΟΥΣ αιώνες. Σκοτεινούς αιώνες όμως που ΟΥΔΕΠΟΤΕ πέρασε η ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ Ορθόδοξη Ανατολή, έστω και αν υπήρχε Οθωμανική καταπίεση.

Η δε Αναγέννηση τής Ευρώπης, υπήρξε ΠΟΛΥ ΟΛΙΓΟΣΤΗ σε σύγκριση με το φως που είχαμε ανέκαθεν και εξακολουθούμε να έχουμε εδώ.

Η δε επανάσταση έγινε εδώ ΑΠΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ, και όχι από Άθεους ή Φράγκους. Ακριβώς για να διαψεύδουν το παραμύθι τών "προσκυνημένων" και τών "Τουρκόφιλων".

Όσο για τον Επίκουρο, αυτό ακριβώς ήταν, ισότιμος με Ιερόδουλες και ανόητους. Άξιος για θαυμασμό, μόνο για βάρβαρους Φράγκους και Φραγκόδουλους, που στερούνται κάθε σοβαρότητας.

Γιατί και ο Χριστός έκανε παρέα με πόρνες, (και κατηγορήθηκε γι' αυτό), όχι όμως για να τις εκμεταλλεύεται για ηδονή όπως ο Επίκουρος, αλλά για να τις οδηγήσει σε σωτηρία.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Nikos.Από πού κι ως πού αρχαιολάτρης; Οποιοσδήποτε δεν είναι πιστός των ιουδαιοχριστιανών και δεν περιφρονεί τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, είναι αρχαιολάτρης; Eίστε μόνοι σας ενάντια σε όλη την ανθρωπότητα

1]ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο VERIEFS ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΑΙΤ ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙΣ.ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΤΟΥΣ.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΣΕ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΛΕΙ ΓΙΑ ΚΟΠΥ ΠΕΙΣΤ.

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΗΣ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ.

2]ΜΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΗΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΕΙΧΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ.
ΕΔΩ ΜΕ ΕΠΙΑΣΕΣ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ ΑΛΗΘΕΙΑ ΛΕΩ.

ΕΙΣΑΙ ΟΜΩΣ ΓΝΩΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ.
ΕΙΣΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΚΙΩΝΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΚΟ ΘΕΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ.

ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΓΝΩΣΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΓΝΩΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΕΣ.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Inneranist: ΚΑΝΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΦΤΑΝΕΙ Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΣΟΥ.

Nikos.Eίσαι βαθύτατα αιρετικός. Αυτά τα έλεγαν οι γνωστικοί φίλτατε. Αυτοί κατανοούαν τη σοφία, αυτοί είχαν τη γνώση, ενώ οι άλλοι ...αμόρφωτοι.
Αναπαύσου στο ναρκισσισμό του ψευτοδιανοούμενου και προσευχήσου για μας τους αδαείς.

ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΣΟΥ ΑΠΕΔΕΙΞΑ ΟΤΙ ΕΣΥ ΓΝΩΣΤΙΚΙΖΕΙΣ
ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΩ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ

Eίσαι βαθύτατα αιρετικός Νiko . Αυτά τα έλεγαν οι γνωστικοί φίλτατε. Αυτοί κατανοούαν τη σοφία, +( ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙΣΑ ΕΞΩΚΟΣΜΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΙΧΑΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ) αυτοί είχαν τη γνώση, ενώ οι άλλοι ...αμόρφωτοι+(ΑΜΥΗΤΟΙ). Αναπαύσου στο ναρκισσισμό του ψευτοδιανοούμενου και προσευχήσου για μας τους αδαείς.

Ανώνυμος είπε...

Veriefs

Νίκο έγραψες:
"Veriefs: Το ότι "δεν έχει κανένα αντίκρισμα", είναι προσωπική σου άποψη, και μάλιστα εύκολα ανατρέψιμη.

Έχει; Επαναλαμβάνω πως οι φυλακές είναι γεμάτες με δολοφόνους, παιδεραστές, βιαστές και κάθε είδους απατεώνες, ορθόδοξα και χριστιανικότατα βαπτισμένους. Δεν έχει καμία απολύτως επίδραση ούτε στην ψυχοσύνθεση ούτε στη συμπεριφορά τους, ούτε στις επιλογές τους. Είτε συνέβη είτε δεν συνέβη είναι το ίδιο."

Απαντώ:
1. (Απαντώ σε αυτό για 2η φορά, αλλά έκανες ότι δεν το είδες):
Μια συνταγή που ΔΕΝ θα ακολουθηθεί, δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως στοιχείο ανεπάρκειας τού φαρμάκου. Αλλά σε όλη την ιστορία (και στην εποχή μας, και έχω γνωρίσει τέτοιους), υπάρχουν και αυτοί που εκμεταλλεύθηκαν το βάπτισμά τους και που πλάι τους ο κόσμος γεμίζει Πνεύμα Άγιο, και που φανερώνουν αυτή τη χάρη, με σημεία και τεράστια. Ένας Παϊσιος, ένας Πορφύριος, ένας Σοφρώνιος (για να μιλήσω για την εποχή μας μόνο), είναι η καλύερη διάψευση στην άρνησή σου.

2. Χαίρομαι που παραδέχεσαι ότι γι' αυτούς που δεν ακολουθούν το Χριστιανικό δρόμο, το βάπτισμα "είτε συνέβη είτε δεν συνέβη είναι το ίδιο" (κατά τα ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ). Έτσι αυτο-αναιρείσαι, όταν λες ότι το βάπτισμα είναι απαρέδεκτος καταναγκασμός. Γιατί αφού είναι προαιρετική η επιρροή του στον άνθρωπο, δεν έχει να χάσει τίποτα και αυτός που βαπτίσθηκε και δεν το δέχθηκε, και δεν αλλάζει τίποτα γι' αυτόν.

Συ είπας!

Ανώνυμος είπε...

Veriefs

Γιώργο έγραψες:
"Απλώς στην παντογνωσία οι σκέψεις δεν έχουν ως αντικείμενο την απόκτηση γνώσης αλλά τη χρήση της με βάση τις προκύπτουσες καταστάσεις και η εφαρμογή της στα εκάστοτε ζητήματα που δημιουργούνται".

Απαντώ:
Αυτό τα λέει ΟΛΑ!!!!

ο "θεός" τής Σκοπιάς είναι τόσο "παντογνώστης", που ΔΕΝ έχει προ-εφαρμόσει την Παντογνωσία του στις μέλλουσες (γνωστές σ' αυτόν) καταστάσεις, αλλά περιμένει να προκύψει ένα ζήτημα, να δημιουργηθεί, για να εφαρμόσει σε αυτό τη γνώση του!!! Δηλαδή βλέποντας και κάνοντας! Λες και δεν το γνωρίζει εξ αρχής, για να έχει λάβει εξ αρχής τα μέτρα του!

Τι είναι η "σκέψη" αγαπητέ Γιώργο; Δεν είναι διεργασία που συμβαίνει ΕΝ ΧΡΟΝΩ; ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ δηλαδή ο Θεός τον χρόνο που ο Ίδιος έπλασε, για να... λειτουργήσει! Δηλαδή ο Δημιουργός τού χρόνου βρίσκεται εν χρόνω; Είσαι με τα καλά σου;;;

Δεν είναι η "σκέψη" λειτουργία επί μέρους οργάνων κάποιου εγκεφάλου; Και πώς στην ευχή ο Θεός "αποτελείται" από μέρη; Γιατί αν ο Θεός δεν είναι απλούς και αμερής, και "αποτελείται", από το "επί μέρους", τότε πρέπει το "επί μέρους" να προηγείται αιτιακά του συνόλου που τα επί μέρους απαρτίζουν. Και κατ' ανάγκην πρέπει να αναζητηθεί άλλος "θεός", που να έχει συναρμόσει τα επί μέρους, σε κάτι που να... σκέφτεται!

Και αφού η σκέψη είναι λειτουργία επί μέρους στοιχείων - εξαρτημάτων, ο Θεός ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ από τη λειτουργία αυτή!!! ("εξάρτημα"). Πώς είναι δυνατόν λοιπόν ο Παντοδύναμος να ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ από οτιδήποτε;

Και τότε εξαρτάται επίσης και από τον χώρο, μια και τα επί μέρους, έχουν το καθένα τον συγκεκριμένο ΤΟΠΟ τους, που διαχωρίζει το ένα από το άλλο! Άρα ο ψευτο-θεός σας, είναι δέσμιος, όχι μόνο τού χρόνου και τών εξαρτήσεων, αλλά και τού χώρου!

Αλλά επειδή τα επί μέρους εξαρτήματα (τής σκέψης τού "θεού" σας), για να λειτουργήσουν το ένα με το άλλο, χρειάζονται και νόμους λειτουργίας που να τα διέπουν, πρέπει να αναζητηθεί και νομοθέτης, που έθεσε τους νόμους αυτούς. Και αυτός φυσικά δεν μπορεί να είναι ο ψευτο-θεός σας, αφού δεν μπορεί να είχε σκέψη που να νομοθετήσει τη λειτουργία τών μερών τού... εγκεφάλου του!

Έχει Θεό η Θεϊκή φύση, που να συναρμόσει τα μέλη τού εγκεφάλου του Θεού ώστε να λειτουργήσουν; Τι ειδωλολατρείες είναι αυτές που γράφεις;

Δεν καταλαβαίνεις σε τι βλασφημία σε έχει οδηγήσει η αίρεση τής Σκοπιάς; Σε έναν γελοίο ψευτο-θεό, που ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ από τα κτίσματά του! Από τον χώρο, τον χρόνο, τις δυνάμεις και πρότερες αιτίες!

Ανώνυμος είπε...

Veriefs

Έγραψες:
"φυσικά και τα αισθήματά του επηρεάζονται από τις ενέργειες των ανθρώπων,
φυσικά και αλλάζει αποφάσεις αποδεχόμενος τις αλλαγές των ανθρώπων"

Απαντώ:
"του πατρός των φώτων, παρ' ω ουκ ένι παραλλαγή ή τροπής αποσκίασμα" (Ιάκωβος 1/α: 17). Σαφέστατη δήλωση, που ξεκαθαρίζει το ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΟ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΤΡΕΠΤΟ τού Θεού.

Συνεπώς οποιαδήποτε υποτιθέμενη "αλλαγή" και "επιρροή" αναφέρεται στην Αγία Γραφή, αποτελεί "ανθρωπομοφρική έκφραση", σαν αυτές που μιλούν για Θεό με στέμμα, με χέρια, με μέση που σκύβει, με πόδια, κλπ. Κάθε κυριολεκτική χρήση τέτοιων ανθρωπομορφικών εκφράσεων, αποτελεί ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΑ για τη Σκοπιά και τους οπαδούς της που ανέχονται αυτούς τους βλάσφημους ηγέτες τής Σκοπιάς να δίνουν φυσική μορφή "είδος" στον Θεό. ("ειδωλο" από το "είδος", και ε
"ειδωλο-λατρεία", από τη λατρεία ενός ψευτο-θεού που έχει "είδος", δηλαδή φυσική μορφή)
.

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος

Αγαπητοι φιλοι,

παρακολουθω την πορειαν του διαλογου, αλλα δεν κρινω επαναγκες να παρεμβω, αφου οι ορθοδοξες αποψεις καταγραφονται και παρουσιαζονται αρτιως.

Δραττομαι απλως της ευκαιριας να επισημανω οτι το μενος, η κακια και το παθος εναντι του εν Τριαδι Θεου του Νικου, δεν εχουν ταιρι...

Ο ανθρωπος, οπως πολλακις εχω πει ειναι αρρωστος. Πασχει απο αντιχριστιανικο κομπλεξ.

Ο,τι και να του πεις δεν προκειται να το πιστεψει, θα βρει χιλιες δυο προφασεις για να μην δεχθει την αληθεια.

Και μοιαζει πραγματικα με την μυγα που παει παντα στις ακαθαρσιες...

Καποιος συγχρονος Γεροντας ελεγε οτι ο καλοπροαιρετος ανθρωπος ειναι σαν την μελισσα που παει στα λουλουδια και ο κακοπροαιρετος ειναι σαν την μυγα που παει στην κοπρια....

Επιλογη του αλλωστε ειναι...

Εγω παντως πολλακις του ευχηθηκα και του ευχομαι περαστικα....

Αν και τετοιες αρρωστιες ειναι ανιατες....

Θεοδωρος

Υ.Γ.

Συγχαιρω τον ορθοδοξο φιλο μας που κατα τον τελευταιο καιρο διδει την μαρτυριαν της πιστως με λογον αναντιρρητον.

Θεοδωρος.

Ανώνυμος είπε...

Veriefs

Γιώργο έγραψες:
"Όλα αυτά δείχνουν τις ανώτατες σκέψεις του Θεού:
(Ησαΐας 55:8‐9)
οι σκέψεις σας δεν είναι σκέψεις μου ούτε οι οδοί μου είναι οδοί σας», λέει ο Ιεχωβά. «Διότι όπως οι ουρανοί είναι υψηλότεροι από τη γη, έτσι και οι οδοί μου είναι υψηλότερες από τις οδούς σας, και οι σκέψεις μου από τις σκέψεις σας"

Απαντώ:
Άσε φίλε Γιώργο τις ανόητες μεταφράσεις τής ΜΝΚ τής Σκοπιάς. Το εδάφιο ΔΕΝ μιλάει για "σκέψεις". Το εδάφιο λέει τα εξής:

"Επειδή, οι βουλές μου δεν είναι βουλές σας ούτε οι δρόμοι σας οι δικοί μου δρόμοι, λέει ο Κύριος.
9 Αλλ' όσο ψηλοί είναι οι ουρανοί από τη γη, έτσι και οι δρόμοι μου είναι ψηλότεροι από τους δρόμους σας, και οι βουλές μου από τις δικές σας βουλές"

Είπαμε, ο Θεός δεν σκέπτεται, αλλά "βούλεται", και μάλιστα με βουλές τόσο ανώτερες από τις δικές μας, που δεν είναι δυνατόν αυτοί οι άσχετοι τού Μπρούκλυν, να μας γράφουν ότι ο Θεός έχει σώμα με εγκέφαλο και σκέψη, που... αλλάζει γνώμη!

Ανθρωπομορφικές εκφράσεις τέτοιου τύπου στην Αγία Γραφή, αντανακλούν την ΠΡΟΕΓΝΩΣΜΕΝΗ βούληση τού Θεού, να ενεργήσει με τον τρόπο αυτό σε συγκεκριμένη στιγμή, και διαφορετικά σε άλλη στιγμή, λόγω τής μετανοίας, ή τής ανομίας κάποιων. Αλλά όχι ότι περίμενε να δει και να σκεφθεί για να αλλάξει γνώμη και ενέργειες. Αυτά ο Θεός τα προγνωρίζει αϊδίως, και το σύμπαν λειτουργεί άπαξ και δια παντός από την αρχή ως την αιωνιότητα, βάσει προεγνωσμένων βουλών και ενεργειών τού Θεού, που έγιναν από καταβολής κόσμου.

Ανώνυμος είπε...

Veriefs

Μόλις γυρίσεις αγαπητέ Γιώργο, απάντησέ μου σε παρακαλώ στις τρεις βασικές ερωτήσεις που σου έκανα, και που έκανες ότι δεν τις είδες.

Ανώνυμος είπε...

Veriefs
Διόρθωση:
Στο μήνυμά μου: 19 Νοέμβριος 2009 10:45 πμ , από απροσεξία, αντί να επικολλήσω αυτά που είχε πει ο Νίκος, περί Επίουρου και "σκοτεινών αιώνων", επικόλλησα ένα χωρίο που είχα στο "πρόχειρο" τού Εξπλόρερ. Οπότε, κατανοήστε αυτό που πρέπει και όχι αυτό που από λάθος επικόλλησα.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Nikos.Από πού κι ως πού αρχαιολάτρης; Οποιοσδήποτε δεν είναι πιστός των ιουδαιοχριστιανών και δεν περιφρονεί τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, είναι αρχαιολάτρης; Eίστε μόνοι σας ενάντια σε όλη την ανθρωπότητα

ΔΕΝ ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ!!!

Unknown είπε...

Veriefs: Όταν λοιπόν ειρωνεύεσαι τους γιδοβοσκούς τής Παλαιάς Διαθήκης και τους αντιπαραβάλλεις με τους αρχαίους Έλληνες, αποδεικνύεις πόσο ανιστόρητος είσαι.

Ο Ερατοσθένης το 240 π.Χ. υπολόγισε με σχεδόν απόλυτη ακρίβεια την περίμετρο της γης. Ο Δημόκριτος και ο Επίκουρος μίλησαν για πράγματα που χιλιετίες αργότερα οι επιστήμονες τα επιβεβαίωσαν. Απ’ την άλλη, αναλογιστείτε τι δεισιδαιμονίες πίστευαν οι χριστιανοί μέχρι πριν μερικούς αιώνες.

Η αρχαία Κνωσσός διέθετε πολύπλοκο αποχετευτικό δίκτυο όταν οι εβραίοι γιδοβοσκοί έχεζαν όπου έβρισκαν και ούτε καν έθαβαν τα σκατά τους, αναγκάζοντας τον Γιαχβέ να τους νουθετήσει:
«και θέλεις έχει πτυάριον μικρόν μεταξύ των όπλων σου, και όταν κάθησαι έξω, θέλεις σκάπτει δι' αυτού, και θέλεις στρέψει και σκεπάσει το εξερχόμενον από σου. Διότι Κύριος ο Θεός σου περιπατεί εν μέσω του στρατοπέδου σου, διά να σε ελευθερώση και διά να παραδώση τους εχθρούς σου έμπροσθέν σου, διά τούτο θέλει είσθαι άγιον το στρατόπεδόν σου, διά να μη βλέπη ακαθαρσίαν τινά εν σοι, και αποστρέψη από σου.»
[Δευτερονόμιο 23:13-14]


Veriefs: Ξέρεις - ξέρεις, αλλά επιλέγεις την κακοπροαίρετη ερμηνεία ……
θωρείς τις συκοφαντικές ερμηνείες πιο αξιόπιστες από τις ευμενείς
.

Δεν επιλέγω καμιά ερμηνεία. Εσείς επικαλείστε ερμηνείες για να αλλάξετε το νόημα των λέξεων. Λέτε πως άλλο γράφει και άλλο εννοεί, συχνά αντιστρέφοντας πλήρως το νόημα των λέξεων.

«Και το Πνεύμα του Κυρίου απεσύρθη από του Σαούλ, και πνεύμα πονηρόν παρά Κυρίου ετάραττεν αυτόν. Και είπον οι δούλοι του Σαούλ προς αυτόν, Ιδού τώρα, πονηρόν πνεύμα παρά Θεού σε ταράττει» [Σαμουήλ Α’ 16: 14-15]

«Και την επαύριον επήλθε πνεύμα πονηρόν παρά Θεού επί τον Σαούλ, και επροφήτευεν εν μέσω του οίκου» [Σαμουήλ Α’ 18:10]

«Και το πονηρόν πνεύμα παρά Κυρίου εστάθη επί τον Σαούλ, ενώ εκάθητο εν τω οίκω αυτού μετά του δορατίου εν τη χειρί αυτού» [Σαμουήλ Α’ 19:9]

«Και εξαπέστειλεν ο Θεός πνεύμα πονηρόν μεταξύ του Αβιμέλεχ και των ανδρών της Συχέμ, και εστασίασαν οι άνδρες της Συχέμ κατά του Αβιμέλεχ» [Κριταί 9:23]

Οι “παλαιοδιαθηκικοί” δεν διέθεταν θεοπνευστία; Δεν είναι θεόπνευστη η Π.Δ.; Τα πονηρά πνεύματα είναι εκ του Θεού εκπορευόμενα όπως και το άγιο πνεύμα;

Θα είχε ενδιαφέρον η ερμηνεία σας στο ακόλουθο:

«Και είπε Κύριος, Τις θέλει απατήσει τον Αχαάβ, ώστε να αναβή και να πέση εν Ραμώθ-γαλαάδ; Και ο μεν είπεν ούτως, ο δε είπεν ούτως. Και εξήλθε το πνεύμα και εστάθη ενώπιον Κυρίου και είπεν, Εγώ θέλω απατήσει αυτόν. Και είπε Κύριος προς αυτό, Τίνι τρόπω; Και είπε, Θέλω εξέλθει και θέλω είσθαι πνεύμα ψεύδους εν τω στόματι πάντων των προφητών αυτού. Και είπε Κύριος, Θέλεις απατήσει και έτι θέλεις κατορθώσει, έξελθε και κάμε ούτω. Τώρα λοιπόν, ιδού, ο Κύριος έβαλε πνεύμα ψεύδους εν τω στόματι πάντων τούτων των προφητών σου, και ο Κύριος ελάλησε κακόν επί σε.» [Βασιλέων Α’ 22:20-23]

Unknown είπε...

Veriefs: Και για 3η ΦΟΡΑ σου απαντώ: Επειδή δεν είναι δικτάτορας να επιβάλλει στον κόσμο τη Βασιλεία Του χωρίς να το επιθυμούμε.

Tι ακριβώς εννοείτε; Η Δευτέρα Παρουσία θα γίνει μόνο όταν ολόκληρη η ανθρωπότητα θα είναι χριστιανική; Δηλαδή ποτέ;


Veriefs: Έτσι αυτο-αναιρείσαι, όταν λες ότι το βάπτισμα είναι απαρέδεκτος καταναγκασμός. Γιατί αφού είναι προαιρετική η επιρροή του στον άνθρωπο, δεν έχει να χάσει τίποτα και αυτός που βαπτίσθηκε και δεν το δέχθηκε, και δεν αλλάζει τίποτα γι' αυτόν.

Απαντείστε σε κάτι πολύ απλό: Γιατί δεν βαπτίζετε με το ζόρι κάποιον ενήλικα; Γιατί εξαναγκάζετε σε “θεραπεία” και “σωτηρία” τα νήπια και δεν εξαναγκάζετε και τους ενήλικες μη χριστιανούς; Αυτούς δεν θέλετε να τους σώσετε; Aσκείτε αυτόν τον εξαναγκασμό μόνο στα νήπια επειδή βρίσκονται υπό την απόλυτη εξουσία των χριστιανών γονιών τους και εννοείται πως δεν μπορούν να εκφέρουν γνώμη ή να αντισταθούν.
Kαθόσον το τελετουργικό δεν θέτει σε κίνδυνο την υγεία του παιδιού, δεν τίθεται και θέμα επέμβασης της πολιτείας. Έτσι όλοι περνούν καλά και όλοι διασκεδάζουν.


Veriefs: και ο Χριστός έκανε παρέα με πόρνες, (και κατηγορήθηκε γι' αυτό), όχι όμως για να τις εκμεταλλεύεται για ηδονή όπως ο Επίκουρος, αλλά για να τις οδηγήσει σε σωτηρία.

Καλά μην είστε και απόλυτος …… «και σταθείσα πλησίον των ποδών αυτού οπίσω κλαίουσα, ήρχισε να βρέχη τους πόδας αυτού με τα δάκρυα και εσπόγγιζε με τας τρίχας της κεφαλής αυτής και κατεφίλει τους πόδας αυτού και ήλειφε με το μύρον».
Μια τέτοια περιποίηση είναι πάντα απολαυστική και ηδονική. ;-)


Veriefs: Άρα, οι Χριστιανοί έχουν και πόλη, και πατρίδα, και έθνος. Την Εκκλησία. Και γι' αυτό το έθνος πέθαναν εκατομμύρια Χριστιανών σε όλη την ιστορία, και εξακολουθούν να πεθαίνουν.

Συμφωνούμε απόλυτα. Γι’ αυτό ας πάψουν κάτι τύποι σαν τον ΠΙΤΕΡ να το παίζουν έλληνες πατριώτες (μεμφόμενοι τους μτΙ) αν θέλουν να λέγονται χριστιανοί.


Inneranist η φλυαρία σου προκαλεί πονοκέφαλο.

1. Βρες έστω και ένα λεξικό που να έχει τη λέξη “Inneranist”.
2. Aπό πού συμπεραίνεις πως όλοι οι αγγλόφωνοι είναι άριστοι στην ορθογραφία; (Τι πίνεις;)
3. Μια εντελώς ανορθόγραφη λέξη μπορεί να υπάρχει σε εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες σελίδες στο internet.
4. Το ότι πολύ γράφουν “διάλλημα” (θα βρεις χιλιάδες φορές τη λέξη στο Google) αντί για “διάλειμμα” δεν σημαίνει πως
α) η λέξη αυτή υπάρχει,
β) έχει διαφορετική έννοια από τη σωστή λέξη “διάλειμμα”.
Το ίδιο ισχύει και για τις λέξεις “inneranist” και “inerrantist”.

Unknown είπε...

Inneranist:ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΓΝΩΣΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΓΝΩΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΕΣ.

Την άποψή μου για τους γνωστικούς την είχα παραθέσει παλιότερα:

“Τα Γνωστικά ευαγγέλια: Φιλοσοφίες της κάστας των διανοούμενων. Κάποιοι πρέπει να νοιώθουν έξυπνοι για να πιστέψουν. Όχι, όχι, δεν πρόκειται για ναρκισσισμό των διανοουμένων, απλά εσείς οι αδαείς πρέπει να παραδεχθείτε πως δεν είναι όλα τα δάχτυλα του χεριού ίσια. Είστε παιδιά του Σάχλα, ενώ εμείς τα φωτισμένα παιδιά του Μάρμπελο. Εμείς θα βρούμε τη γνώση και θα σωθούμε ενώ εσείς κωλόπαιδα θα ζηλεύετε …… Η επίσημη οργανωμένη Eκκλησία αναγνώρισε τα 4 γνωστά ευαγγέλια και όχι τα υπόλοιπα. Έπραξε σοφά καθόσον τα μεν Απόκρυφα είναι τελείως της σφαλιάρας, τα δε Γνωστικά πολύ δύσκολα για τον αμόρφωτο λαό, επομένως ο χριστιανισμός θα καταντούσε υπόθεση των διανοουμένων. Ενώ τα κανονικά έχουν σε ισορροπημένο βαθμό και το παραμύθι, και τη διδασκαλία, και την ιστορία.”

Οι Έλληνες είναι υπερήφανοι για τους αρχαίους προγόνους τους και για τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό (οι ιουδαιοχριστιανοί της ελληνικής επικράτειας μάλλον έχουν κόμπλεξ και θα προτιμούσαν να είχαν γεννηθεί στους Αγίους Τόπους ώστε να ζουν εκεί που περπάτησε και δίδαξε ο βασιλιάς τους).
Η αρχαιολατρία είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα. Εσείς τους προφήτες και τους πατέρες της Εκκλησίας σας, όπως τον Χρυσόστομο, τον Γρηγόριο κλπ. τους θεωρείτε “αγίους”, τη ζωή τους τη θεωρείτε υποδειγματική, τους προβάλλετε και σήμερα ως πρότυπο, ως πηγή αλήθειας. Αρχαιολατρία θα ήταν αν έκανα κάτι αντίστοιχο για τον Επίκουρο το Δημόκριτο τον Σωκράτη κλπ. Ο Σωκράτης τις έτρωγε απ’ την Ξανθίππη, ο Διογένης αυνανιζόταν δημόσιως και η ζωή των περισσοτέρων ήταν γεμάτη ευτράπελα.
Η “λατρεία” είναι όρος που αφορά αποκλειστικά εσάς που ψάχνετε απεγνωσμένα για αγίους, θεούς και δαίμονες, λείψανα και κομμένα ανθρώπινα μέλη για να λατρέψετε, για να ενδυναμώσετε την πίστη σας, για να εξαρτηθείτε ή (οι πιο πονηροί από σας) για να εμπορευθείτε.

Unknown είπε...

Inneranist: ΔΕΝ ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ.

Eυτυχώς που τα ευαγγέλια γράφτηκαν στα ελληνικά αλλιώς οι χριστιανοί θα είχαν απαγορεύσει την ελληνική γλώσσα (όπως έκαναν και με κάθε τι ελληνικό) μόλις έγιναν κρατική θρησκεία. Θα είχαν επιβάλει τη γλώσσα των ευαγγελίων.

Unknown είπε...

Veriefs: Αυτά ο Θεός τα προγνωρίζει αϊδίως, και το σύμπαν λειτουργεί άπαξ και δια παντός από την αρχή ως την αιωνιότητα, βάσει προεγνωσμένων βουλών και ενεργειών τού Θεού, που έγιναν από καταβολής κόσμου.

Αυτό σημαίνει πως ο Θεός δημιούργησε τον Σατανά γνωρίζοντας τι πορεία θα ακολουθούσε και τι θα προκαλούσε στον άνθρωπο. Παρ' όλα αυτά τον δημιούργησε.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Νikos.Inneranist η φλυαρία σου προκαλεί πονοκέφαλο.
ΤΟΝ ΕΙΧΕΣ ΤΟΝ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΙ ΑΛΛΟ …!!!

Νikos.1. Βρες έστω και ένα λεξικό που να έχει τη λέξη “Inneranist”.

ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΕΣΥ ΤΟ ΛΕΞΙΚΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΛΕΞΗ (Inneranist) ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ (Inerrantist) ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΟ Nickname ΑΜΕΣΩΣ.
ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΚΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΣ ΕΣΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΙΣ.

Νikos.
2. Aπό πού συμπεραίνεις πως όλοι οι αγγλόφωνοι είναι άριστοι στην ορθογραφία; (Τι πίνεις;)

ΕΓΩ ΠΙΝΩ.ΕΣΥ ΔΕΝ ΠΑΛΕΒΕΙΣ ΤΟΣΟΝ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ Η ΛΕΞΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΑΘΟΣ.ΕΕ ΕΓΩ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΙΔΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΛΑΘΟΣ ΤΗΝ ΜΕΤΕΦΕΡΑ. ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Νikos.
3. Μια εντελώς ανορθόγραφη λέξη μπορεί να υπάρχει σε εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες σελίδες στο internet.

ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ.ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΒΑΛΑ ΟΜΩΣ ΕΓΩ ΔΙΟΤΙ ΠΡΟΥΠΗΡΧΕ ΛΑΘΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ
ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΔΥΟ ΣΕΛΙΔΕΣ.
ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΙΔΕΣ Η ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΠΟΝΗΡΟ…

Νikos.
4. Το ότι πολύ γράφουν “διάλλημα” (θα βρεις χιλιάδες φορές τη λέξη στο Google) αντί για “διάλειμμα” δεν σημαίνει πως
α) η λέξη αυτή υπάρχει,
β) έχει διαφορετική έννοια από τη σωστή λέξη “διάλειμμα”.
Το ίδιο ισχύει και για τις λέξεις “inneranist” και “inerrantist”.

ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΤΟ ΑΝ ΑΥΤΗ Η ΛΕΞΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΣΥ.

ΣΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΙΔΑ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΗΡΑ.

ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΓΡΑΨΑ ΕΓΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΗΡΕ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ (ΕΝΝΟΩ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ).
ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Inneranist:ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΓΝΩΣΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΓΝΩΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΕΣ.

Νikos.
Την άποψή μου για τους γνωστικούς την είχα παραθέσει παλιότερα:

“Τα Γνωστικά ευαγγέλια: Φιλοσοφίες της κάστας των διανοούμενων. Κάποιοι πρέπει να νοιώθουν έξυπνοι για να πιστέψουν. Όχι, όχι, δεν πρόκειται για ναρκισσισμό των διανοουμένων, απλά εσείς οι αδαείς πρέπει να παραδεχθείτε πως δεν είναι όλα τα δάχτυλα του χεριού ίσια. Είστε παιδιά του Σάχλα, ενώ εμείς τα φωτισμένα παιδιά του Μάρμπελο. Εμείς θα βρούμε τη γνώση και θα σωθούμε ενώ εσείς κωλόπαιδα θα ζηλεύετε …… Η επίσημη οργανωμένη Eκκλησία αναγνώρισε τα 4 γνωστά ευαγγέλια και όχι τα υπόλοιπα. Έπραξε σοφά καθόσον τα μεν Απόκρυφα είναι τελείως της σφαλιάρας, τα δε Γνωστικά πολύ δύσκολα για τον αμόρφωτο λαό, επομένως ο χριστιανισμός θα καταντούσε υπόθεση των διανοουμένων. Ενώ τα κανονικά έχουν σε ισορροπημένο βαθμό και το παραμύθι, και τη διδασκαλία, και την ιστορία.”

ΠΟΙΑ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙ ΕΣΥ.

ΤΙ ΕΠΙΑΣΕΣ ΖΩΝΤΑΝΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΕΣΥ Η ΤΙ ΜΕΛΕΤΗΣΕΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΨΗ (ΚΩΔΙΚΕΣ Κ.Λ.Π).

ΠΟΤΕ ΞΕΝΥΧΤΗΣΕΣ ΕΣΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΚΕΙΜΕΝΑ.
ΠΗΓΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ…
ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΨΗ ΕΣΥ ΠΕΡΙ ΕΝΟΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.

ΟΣΟ ΞΕΡΩ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΙΠΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΞΕΡΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΙΚΟΥΣ.

ΑΦΟΔΕΥΣΑΝ ΟΙ ΓΝΩΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕΣ ΕΣΥ !!!

ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΤΩΡΑ ΑΚΟΥ ΕΧΩ ΑΠΟΨΗ.
ΠΟΙΑ ΑΠΟΨΗ ΒΡΕ ΑΔΑΗ ΒΡΕ ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ.

ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΕΚΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ.

ΕΡΕΥΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΑΛΗΓΩ ΣΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΒΑΣΕΙ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΕΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΟΤΙ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΚΑΛΟΠ Η ΕΡΕΥΝΑ.ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΚΡΑΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΜΟΝΟ.

ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΟΤΙ ΕΓΩ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΑΥΤΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΤΕ ΜΑΣ ΡΩΤΑΜΕ ‘’ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΣ, ΤΙ ΕΛΑΒΕΣ ΥΠΟΨΗΝ , ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ Κ.Λ.Π.

ΑΝ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ ΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΠΑΛΙ ΘΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΣΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΕΜΑΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ.

ΑΥΤΟ ΣΥΜΑΒΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΕΤΕΡΟΔΟΞΑ ΑΛΑΜΠΟΥΡΝΕΖΙΚΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΒΑΛΕΙ Ο ΝΟΥΣ ΣΟΥ ΑΡΚΕΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ.

ΑΝ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΔΕΙΞΕΙΣ ΒΑΣΕΙ ΠΗΓΩΝ ΤΟΤΕ ΣΕ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ (ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΣΟΥ ΩΣ ΑΠΟΡΡΟΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ) ΟΠΟΙΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΟΥ ΟΣΟ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΣΥΜΠΕΡΑΝΑΝ ΑΥΤΟΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΩΣ ΠΡΟΙΟΝ ΕΡΕΥΝΗΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΘΟΥΝΕ ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥΣ ΒΑΣΕΙ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ

ΓΙΑΥΤΟ ΓΕΜΙΣΕ Ο ΤΟΠΟΣ ΝΕΟΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ ΣΟΦΙΣΤΕΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΛΕΝΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΤΙΣ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ.

ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΟΙ ΠΟΝΗΡΟΙ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΟΤΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΘΕΟΛΟΓΗΤΟ ΘΕΛΟΥΝ (ΒΑΣΕΙ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟΥ ΦΥΣΙΚΑ) ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΝΕΤΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΑΝ ΜΗΡΥΚΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΔΕΤΑΙ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΜΑΘΑΤΕ.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Νikos.
Οι Έλληνες είναι υπερήφανοι για τους αρχαίους προγόνους τους και για τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό
ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ

Νikos.
οι ιουδαιοχριστιανοί της ελληνικής επικράτειας μάλλον έχουν κόμπλεξ και θα προτιμούσαν να είχαν γεννηθεί στους Αγίους Τόπους ώστε να ζουν εκεί που περπάτησε και δίδαξε ο βασιλιάς τους).

ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΣΟΥ Η ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ ,ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΞΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ…

Inneranist: ΔΕΝ ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ.

Νikos.Eυτυχώς που τα ευαγγέλια γράφτηκαν στα ελληνικά αλλιώς οι χριστιανοί θα είχαν απαγορεύσει την ελληνική γλώσσα (όπως έκαναν και με κάθε τι ελληνικό) μόλις έγιναν κρατική θρησκεία. Θα είχαν επιβάλει τη γλώσσα των ευαγγελίων.

ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΗΝ ΧΑΖΟΦΕΡΝΕΙΣ ΑΛΛΟ.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ.
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ.

ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΔΙΚΑ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ (ΒΟΥΔΙΣΤΕΣ …Κ.Λ.Π).

Ανώνυμος είπε...

Nikos, κατάλαβες τώρα τι μεγάλο νούμερο είσαι και όχι μόνο δεν ξέρεις τι λες και τι γράφεις, αλλά και ότι λες και γράφεις σου γυρίζει μπούμερανγκ.

Πριν από λίγο καιρό μας οικτίριζες και μας κορόιδευες εμάς τους Ορθοδόξους γιατί ασχολούμαστε για ένα κόμμα με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά.

Εσύ που ασχολείσαι τόσες μέρες αν έχει γράψει σωστά ο Ινεράνιστ την επωνυμία του ή όχι, τι άλλο αποδεικνύεις παρά το ότι είσαι το μεγαλύτερο νούμερο. Λες και έγινε τίποτα αν έγραψε λάθος το ψευδώνυμό του ή όχι.

Κωλοτούμπα, έ κωλοτούμπα.

Ασταιρύξ. (Το έγραψα σωστά ή όχι;)

Ανώνυμος είπε...

Veriefs

Nikos είπε...
Veriefs: Όταν λοιπόν ειρωνεύεσαι τους γιδοβοσκούς τής Παλαιάς Διαθήκης και τους αντιπαραβάλλεις με τους αρχαίους Έλληνες, αποδεικνύεις πόσο ανιστόρητος είσαι.

Nikos:
Ο Ερατοσθένης το 240 π.Χ. υπολόγισε με σχεδόν απόλυτη ακρίβεια την περίμετρο της γης. Ο Δημόκριτος και ο Επίκουρος μίλησαν για πράγματα που χιλιετίες αργότερα οι επιστήμονες τα επιβεβαίωσαν. Απ’ την άλλη, αναλογιστείτε τι δεισιδαιμονίες πίστευαν οι χριστιανοί μέχρι πριν μερικούς αιώνες.

Η αρχαία Κνωσσός διέθετε πολύπλοκο αποχετευτικό δίκτυο όταν οι εβραίοι γιδοβοσκοί έχεζαν όπου έβρισκαν και ούτε καν έθαβαν τα σκατά τους, αναγκάζοντας τον Γιαχβέ να τους νουθετήσει:
«και θέλεις έχει πτυάριον μικρόν μεταξύ των όπλων σου, και όταν κάθησαι έξω, θέλεις σκάπτει δι' αυτού, και θέλεις στρέψει και σκεπάσει το εξερχόμενον από σου. Διότι Κύριος ο Θεός σου περιπατεί εν μέσω του στρατοπέδου σου, διά να σε ελευθερώση και διά να παραδώση τους εχθρούς σου έμπροσθέν σου, διά τούτο θέλει είσθαι άγιον το στρατόπεδόν σου, διά να μη βλέπη ακαθαρσίαν τινά εν σοι, και αποστρέψη από σου.»
[Δευτερονόμιο 23:13-14]

Απαντώ:
Για πες μας μερικές «δεισιδαιμονίες που πίστευαν οι Χριστιανοί μέχρι πριν μερικούς αιώνες», και που τις γνώριζε σωστά ο Επίκουρος, να δούμε! Κάτι που λες να το στηρίζεις κιόλας, διαφορετικά μη το λες καθόλου.

Περί δε του «χεσίματος», εάν τριγύριζες κι εσύ στην έρημο σε σκηνές, όχι «πτυάριον», αλλά με βυτιοφόρο θα τριγύριζες! Αυτό σου έλειπε, να φτιάξεις αποχετευτικό δίκτυο στην… έρημο!!! Μήπως είσαι παλαβός;

Για πες μας «Πότε ήταν η αρχαία Κνωσσός με το αποχετευτικό δίκτυο που λες»;;; 1350 π.Χ.;;;

Ξέρεις κάτι; Μπορεί οι Εβραίοι να ήταν νομάδες πριν αποκτήσουν κράτος, αλλά είχαν και… προγόνους, σε σταθερό τόπο! Ο Αβραάμ ζούσε στην Ουρ. Ξέρεις τι είχε η Ουρ (όχι το 1350 της Κνωσσού, αλλά την εποχή του Αβραάμ το 2000 π.Χ. (Τρίτη Δυναστεία της Ουρ); Σου παραθέτω ένα μικρό δείγμα από τις ανασκαφές στην Ουρ:
...

Ανώνυμος είπε...

Veriefs
...
Τα σπίτια της Ούρ, παρά τις επιμέρους διαφοροποιήσεις, ακολουθούν βασικά το ίδιο σχέδιο: γύρω από μια κεντρική αυλή ανοίγονταν τα δωμάτια τον ισογείου. ΄Ενα κλιμακοστάσιο οδηγούσε στα δωμάτια τού άνω ορόφου τα οποία έβλεπαν σε έναν ξύλινο εξώστη, στηριζόμενο σε τέσσερα κάθετα δοκάρια στις γωνίες της αυλής. Η ξύλινη στέγη είχε μια ελαφρά κλίση προς το εσωτερικό της αυλής, στο κέντρο της οποίας υπήρχε ένας οχετός ομβρίων υδάτων (Wooley, The Sumerians,1965 Δες Κόρπους Νο 5: σ. 53).

Η πόλη Ουρ, (πόλη τού θεού της Σελήνης Νάννα), κατά τη διάρκεια τής 3ης Δυναστείας, ήταν κτισμένη πάνω σε ένα λόφο, δίπλα στις όχθες τον Ευφράτη, είχε σχήμα ακανόνιστης έλλειψης και περιβαλλόταν από ισχυρά τείχη ύψους περίπου 8 μ. Κατά μήκος τον δυτικού τείχους έραιε ο Ευφράτης ενώ κατά μήκος τού ανατολικού, μια ευρύχωρη διώρυγα οδηγούσε στον Ευφράτη. Ετσι η πόλη έμοιαζε με νησί. Ένα μικρότερο κανάλι ξεκινούσε από το Βόρειο Λιμάνι και διέσχιζε την πόλη με δυτική κατεύθυνση. Στη βοριεοδυτική γωνιά της πόλης βρισκόταν το Τέμενος τον θεού Νάννα, ένα πραγματικό ανακτορικό συγκρότημ, καθώς για τους Σουμέριους ο ναός αποτελούσε το κέντρο της πόλης Μέσα στον περίβολο τού Τεμένους υψωνόταν το Ζιγκουράτ, o βαθμιδωτός πύργος με τον ναό τον Νάννα στην κορυφή του. Δυτικά τού Τεμένους βρισκόταν το Δυτικό Λιμάνι. Όλη η υπόλοιπη έκταση τής πόλης ήταν πυκνά δομημένη από κατοικίες (Δες φωτογραφία ΤΙΜΕ LIFE, Παγκόσμια Ιστορία, ή Κόρπους Νο 5: σ. 52).

Η συμφόρηση μέσα στα τείχη τής Ουρ ήταν εντυπωσιακή. Οι δρόμοι, χωρίς πλακόστρωτο, ήταν στενοί και γυριστοί, με μικρότερες αδιέξοδες παρόδους, οι οποίες οδηγούσαν στα σπίτια κρυμμένα στο εσωτερικό μεγάλων οικοδομικών τετραγώνων. Τα περισσότερα σπίτια, κτισμένα άναρχα, ήταν διώροφα με επίπεδη στέγη (Wooley, Excavations at Ur. 1954. Δες Κόρπους Νο 5: σ. 53).

Το Ζιγκουράτ του Ουρ-Ναμμού στην Ουρ (Τρίτη Δυναστεία, 2100-2000 π.Χ.), ήταν ένα μεγαλόπρεπο οικοδόμημα, σε μορφή τριώροφης κλιμακωτής πυραμίδας. Ήταν μια βάση η οποία φιλοξενούσε το ναό τού θεού Νάννα. Τα τοιχώματα της πυραμίδας, τη μονοτονία της οποίας διέκοπταν παραστάδες, ήταν κτισμένα με έντονη κλίση προς τα μέσα, δίνοντας έτσι την εντύπωση στιβαρότητας στο όλο οικοδόμημα.

Και πότε είπες ότι ο Ερατοσθένης υπολόγισε την περίμετρο της γης; Το 240 π.Χ.;;;

Θέλεις να δεις τι γνώριζαν για το Ηλιακό μας ΗΛΙΟΚΕΝΤΡΙΚΟ σύστημα οι Μεσοποτάμιοι πρόγονοι του Αβραάμ, ήδη από το 2550 (πάνω από 2000 χρόνια πριν από τον Αρίσταρχο); Μπες στην ακόλουθη διεύθυνση, για να πάψεις να κοκορεύεσαι για πράγματα που δεν γνωρίζεις, επειδή έτσι σου είπαν οι Παγάνες δάσκαλοί σου: http://www.oodegr.com/neopaganismos/prwties/illiokentr1.htm

Και επειδή κάνεις τον ξύπνιο, μάθε από πού ο Πυθαγόρας έφερε στην Ελλάδα τη γνώση της Αστρονομίας:

"Εν δε τη ορεινή Σίλαν ποταμόν είναι ω μηδέν επιπλεί' Δημόκριτον μεν ουκ απιστείν άτε πολλήν της Ασίας πεπλανημένον." (Στράβων, Γεωγραφικά 15, 1, 38)

"Δημόκριτον δε Λευκίππου γίνεται γνώριμος' Δημόκριτος Δαμασίππου Αβδηρίτης, πολλοίς συμβαλών, γυμνοσοφισταίς εν Ινδοίς και ιερεύσιν εν Αιγύπτω και αστρολόγοις και μάγοις εν Βαβυλώνι." (Αγίου Ιππολύτου, Κατά Πάσων Αιρέσεων 1, 31, 1)

"Δημόκριτον τον Αβδηρίτην λόγος έχει τα τε άλλα γενέσθαι σοφόν και δη και επιθυμήσαι λαθείν, και εν έργω θέσθαι πάνυ σφόδρα τούτο. Δια ταύτά τοι και πολλήν επήει γην. Ήκεν ουν και προς τους Χαλδαίους ες Βαβυλώνα και προς του μάγους και τους σοφιστάς των Ινδών. Την παρά του Δαμασίππου του πατρός ουσίαν ες τρία μέρη νεμηθείσαν τοις αδελφοίς τοις τρισί, ταργύριον μόνον λαβών εφόδιον της οδού, τα λοιπά τοις αδελφοίς είασε. Δια ταύτά τοι και Θεόφραστος αυτόν επήνει, ότι περιήει κρείττονα αγερμών αγείρων Μενέλεω και Οδυσσέως. Εκείνοι μεν γαρ ηλώντο, αυτόχρημα Φοινίκων εμπόρων μηδέν διαφέροντες' χρήματα γαρ ήθροιζον, και της περιόδου και του περίπλου ταύτην είχν την πρόφασιν." (Αιλιανός, Ποικίλη Ιστορία 4,20)

Να πώς εμπνεύστηκαν ο Πυθαγόρας και ο Δημόκριτος όλες αυτές τις γνώσεις. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ!
...

Ανώνυμος είπε...

Veriefs
...
Και θέλεις να δεις τι άλλο είχαν οι Μινωίτες, τότε που είχαν και το αποχετευτικό δίκτυο;;;

ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ!!!

Ορίστε τα χάλια των «πολιτισμένων» ομοθρήσκων σου:

Το 1979, σε μια αρχαιολογική αποστολή στην Κνωσό, στην Κρήτη, ο καθηγητής της αρχαιολογίας με το όνομα Peter Warren ανακάλυψε σπίτια όπου το ταβάνι τους είχε πέσει στο πάτωμα. Ανακάλυψε μερικά σπιτικά αντικείμενα όπως και ένα μεγάλο βάζο που περιείχε κατάλοιπα από τροφές, καμένη γη και οστά ανθρώπου (σπόνδυλο) με σημάδια από κοψίματα.

Ερευνώντας περισσότερο στο διπλανό δωμάτιο, ανακάλυψαν 251 οστά από ζώα (πρόβατα, γουρούνια, σκύλους, κ.λ.π.) μαζί με 371 ανθρώπινα κόκαλα και θραύσματα από κόκαλα, όλα όμως ήταν κόκαλα παιδιών. Όλα αυτά τα κόκαλα είχαν σημάδια από κοψίματα.

Ο Warren συμπέρανε πως επρόκειτο για κάποιο είδος καvνιβαλισμού, μιας και τα σημάδια των οστών έμοιαζαν με εκείνα που παρουσιάζονται όταν κάποιος προσπαθεί να αφαιρέσει το κρέας από αυτά. Κάποιο μακάβριο είδος λατρείας, με τον θάνατο και το φάγωμα των παιδιών για θρησκευτικούς σκοπούς, έδινε υπόσταση στο μύθο του ανθρωποφάγου Μινώταυρου.

Επίσης, πολλά στοιχεία βρέθηκαν που υποστήριζαν την άποψη ότι οι Μινωίτες συμμετείχαν σε ταυρομαχίες για θρησκευτικούς σκοπούς κατά τις οποίες ακροβάτες προσπαθούσαν να πηδήξουν πάνω από τους επιτιθέμενους ταύρους χωρίς να κτυπήσουν στα κέρατά τους. Ο Λαβύρινθος θα μπορούσε να είχε εμπνευστεί στο παλάτι της Κνωσού το οποίο αποτελούνταν από ένα μεγάλο σύμπλεγμα από αλληλοσυνδεόμενα προαύλια και διαμερίσματα. (Πηγή: Ancient Mysteries by Peter James and Nick Thorpe)

Βορειοδυτικά των Αρχανών σε απόσταση 5 xλμ. στους βόρειους πρόποδες του όρους Γιούχτα στη θέση Ανεμοσπηλιά ανασκάφηκε μικρό οικοδόμημα, μινωικό ιερό με τρία δωμάτια στο νότιο μέρος του και μακρύ διάδρομο. Το πιο ενδιαφέρον δωμάτιο είναι το δυτικό όπου βρέθηκαν τρεις ανθρώπινοι σκελετοί, ένας γυναικείος ένας ανδρικός με κοσμήματα ίσως ιερέως και ένας τρίτος νέου ανδρός πάνω σε ένα βωμό με ένα χάλκινο εγχειρίδιο καρφωμένο στο στήθος. Κατά τους ανασκαφείς πρόκειται για ανθρωποθυσία η πρώτη στο Αιγαίο - Κρήτη. Το ιερό καταστράφηκε γύρω στα 1700 π.Χ. Η ανθρώπινη θυσία έλαβε χώρα την ώρα της καταστροφής, και έτσι αποθανατίστηκε παρέχοντας ατράνταχτη μαρτυρία για τη βαρβαρότητα τών ειδωλολατρών τής αρχαίας Ελλάδος.

Πειστήρια του εγκλήματος όσα βρέθηκαν στο δυτικό δωμάτιο του ναού στα Aνεμόσπηλια: η χάλκινη λόγχη, το αγγείο με την πλαστική μορφή του ταύρου, το ξόανο, και κυρίως η στάση του νεκρού ήταν σε τέτοια θέση που θα πρέπει να ήταν δεμένα τα πόδια του.

Οι ιατροδικαστές αναγνωρίζουν στη λόγχη το όργανο της θυσίας. Φαντάζονται πως ο τοποθετημένος στο βωμό δεμένος άνθρωπος σκοτώθηκε με ένα χτύπημα στην αριστερή πλευρά του λαιμού, στην καρωτίδα. Δεν συγχρονίζουν όμως την ανθρωποθυσία με την καταστροφή του ναού και με το θάνατο των άλλων ατόμων που βρέθηκαν στον ίδιο χώρο, γιατί παρατηρούν πως ο ιερέας που σκοτώθηκε δίπλα στο βωμό, βρίσκεται στη θέση του θύτη και πλάι κάδοι για τη συλλογή του αίματος, όπως γινόταν για κάθε θυσία.

Βρέθηκαν επίσης ενδείξεις ανθρωποθυσίας και στη βόρεια οικία της Κνωσσού. ( «Η αρχαιολογία και η κοινωνική ταυτότητα του φύλου, προσεγγίσεις στην αιγαιακή προϊστορία» σελ. 111, Δήμητρα Κοκκινίδου, Μαρία Νικολαΐδου. Εκδ. Βάνιας, Θεσσαλονίκη 2003.

Δεν είναι οι πρώτοι αρχαιολόγοι του προϊστορικού Aιγαίου που γράφουν ότι ανέσκαψαν μια ανθρωποθυσία. Πρώτος ο X. Tσούντας έγραψε πως σε δύο σημεία των Mυκηνών σημείωσε, πολλαπλές μάλιστα, ανθρωποθυσίες κι ακολούθησαν πολλοί άλλοι, Eλληνες και ξένοι ανασκαφείς. Και αναφέρονται οι: A.J.B. Wace στις Mυκήνες, C. Blegen στην Πρόσυμνα, Vollgraff στο Άργος, A. Persson στα Δενδρά, E. Πρωτονοταρίου-Δεϊλάκη στην Kαζάρμα, ενώ στους πεπεισμένους συγκαταλέγεται και ο M. Aνδρόνικος, ο οποίος μάλιστα "θεωρεί πιθανότατο πως οι ίδιοι οι Mηκυναίοι εισήγαγαν το έθιμο της ανθρωποθυσίας στην Kύπρο, όπου επανειλημμένως έχει διαπιστωθεί ανασκαφικά".

Να τους χαίρεσαι, και αυτούς και τον πολιτισμό που θαυμάζεις!

Για τα υπόλοιπα όμως (αν προλάβω) αύριο, γιατί τώρα πρέπει να φύγω…

Ανώνυμος είπε...

Veriefs

Έγραψες φίλε Νίκο:
«Δεν επιλέγω καμιά ερμηνεία. Εσείς επικαλείστε ερμηνείες για να αλλάξετε το νόημα των λέξεων. Λέτε πως άλλο γράφει και άλλο εννοεί, συχνά αντιστρέφοντας πλήρως το νόημα των λέξεων».

Απαντώ:
Δεν σου είπα: «άλλα γράφει και άλλα εννοεί». Σου είπα, ότι αυτό που γράφει, οι Δούλοι του ερμηνεύουν έτσι, οι δε υιοί του Θεού, το ερμηνεύουν ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ, όπως γνωρίζουν ακριβώς ότι γίνεται, και ότι οι μεν δούλοι επιλέγουν μια υπεραπλουστευμένη ερμηνεία, που τους παρουσιάζει τον Θεό ως Σκληρό Κύριο, ενώ οι υιοί που γνωρίζουν τον Πατέρα τους, δίνουν ακριβή ερμηνεία, όχι μόνο των όσων λέγονται, αλλά και όσων ΔΕΝ λέγονται, αλλά ισχύουν απόλυτα.

Και στο πλαίσιο αυτό, ερμηνεύονται ΟΛΑ τα χωρία που μου παρέθεσες. Ο Κύριος επέφερε το Α ή το Β κακό, ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΣ στον Σατανά να κάνει κάτι, λόγω της αμαρτίας των άλλων, που τους υπέταξε στο πονηρό πνεύμα. Δεν διαφωνούμε σε αυτό που λέει το χωρίο, αλλά εξηγούμε παράλληλα ΠΩΣ συνέβη αυτό που λέει. Απλά πράγματα για έναν γιο, δύσκολα για έναν δούλο, που ΘΕΛΕΙ να βλέπει τον Κύριό του εχθρικά.


Έγραψες φίλε Νίκο:
Θα είχε ενδιαφέρον η ερμηνεία σας στο ακόλουθο:

«Και είπε Κύριος, Τις θέλει απατήσει τον Αχαάβ, ώστε να αναβή και να πέση εν Ραμώθ-γαλαάδ; Και ο μεν είπεν ούτως, ο δε είπεν ούτως. Και εξήλθε το πνεύμα και εστάθη ενώπιον Κυρίου και είπεν, Εγώ θέλω απατήσει αυτόν. Και είπε Κύριος προς αυτό, Τίνι τρόπω; Και είπε, Θέλω εξέλθει και θέλω είσθαι πνεύμα ψεύδους εν τω στόματι πάντων των προφητών αυτού. Και είπε Κύριος, Θέλεις απατήσει και έτι θέλεις κατορθώσει, έξελθε και κάμε ούτω. Τώρα λοιπόν, ιδού, ο Κύριος έβαλε πνεύμα ψεύδους εν τω στόματι πάντων τούτων των προφητών σου, και ο Κύριος ελάλησε κακόν επί σε.» [Βασιλέων Α’ 22:20-23]

Απαντώ:
Πραγματικά!!! Δεν φαντάζεσαι ΠΟΣΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ έχει η ερμηνεία σε αυτό το χωρίο! ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ που μου το θύμισες, γιατί δεν θα το σκεπτόμουν να σου το αναφέρω. Δεν θα μπορούσες να βρεις καταλληλότερο χωρίο για να ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ, μια και το χωρίο αυτό ΕΙΔΙΚΑ, αποδεικνύει περίτρανα αυτά που σου λέω τόσες ημέρες.

Αλλά επειδή το χωρίο αυτό μου αρέσει ιδιαίτερα, και επειδή είναι τόσο σημαντικό ως απόδειξη αυτών που σου λέω, και επειδή είναι καταπέλτης ενάντια στους ισχυρισμούς σου, και επειδή ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΩ, αναλύοντάς το ΟΛΟΚΛΗΡΟ μαζί με τα συμφραζόμενά του, για να σου το παρουσιάσω συνολικά και λεπτομερώς, θα μου επιτρέψεις να σου δώσω την ανάλυση αύριο ή τη Δευτέρα, (λόγω εργασίας μου αφ’ ενός, και απαιτούμενου χρόνου για μια σωστή και πληρέστερη παρουσίασή του αφ’ ετέρου), και θα αύριο ή τη Δευτέρα (πρώτα ο Θεός) θα έχεις την απάντηση που ζητάς, και τότε θα γελάσουμε. Σήμερα θα σου απαντήσω στα άλλα που ρωτάς, για να μου μείνει χρόνος να απολαύσω την απάντησή μου στο χωρίο εκείνο.

Για να μη σε αφήσω όμως «άπρακτο» και «με μεγάλη απορία», θα σου κάνω μια ερώτηση απ’ αυτό (έτσι για να έχεις να ασχολείσαι στο μεταξύ):

«Εάν ο Γιαχβέ ήθελε να ξεγελάσει πράγματι τον Αχαάβ, τότε ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΥΧΗ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΟΡΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ, και ξεσκέπασε την υποτιθέμενη δική του απάτη;»

Αυτό κάτσε και σκέψου το. Έξυπνος άνθρωπος είσαι, (έστω και αν γράφεις κουταμάρες, επηρεασμένος από φράγκικες εθνικιστικές προκαταλήψεις), και πιστεύω ότι ΜΠΟΡΕΙΣ και μόνος σου να βρεις την απάντηση. Εάν μάλιστα τη βρεις, θα διασωθείς και από τη διάψευση που θα σου γίνει, μόλις σου γράψω αναλυτικά την απάντηση, γιατί θα προλάβεις να παραδεχθείς την αλήθεια από μόνος σου, πριν σου την εξηγήσω εγώ με ντοκουμέντο το ίδιο το χωρίο που παρουσίασες!

Ανώνυμος είπε...

Veriefs

Έγραψες φίλε Νίκο:

«Tι ακριβώς εννοείτε; Η Δευτέρα Παρουσία θα γίνει μόνο όταν ολόκληρη η ανθρωπότητα θα είναι χριστιανική; Δηλαδή ποτέ;»

Απαντώ:

Δεν είπα όλοι οι άνθρωποι, αλλά Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ. Και αυτό θα γίνει:

«16 Και κάθε ένας που θα εναπομείνει από όλα τα έθνη, που ήρθαν ενάντια στην Ιερουσαλήμ (δηλ. Εκκλησία), θα ανεβαίνει κάθε χρόνο για να προσκυνάει τον Βασιλιά, τον Κύριο των δυνάμεων, και να γιορτάζει τη γιορτή τής σκηνοπηγίας.
17 Και όσοι από τις οικογένειες της γης δεν ανέβουν στην Ιερουσαλήμ, για να προσκυνήσουν τον Βασιλιά, τον Κύριο των δυνάμεων, σ' αυτούς δεν θα υπάρχει βροχή.
18 Και αν η οικογένεια της Αιγύπτου δεν ανέβει, και δεν έρθει, επάνω στους οποίους δεν υπάρχει βροχή, σ' αυτούς θα είναι η πληγή, που ο Κύριος θα πληγώσει τα έθνη, τα οποία δεν ανεβαίνουν για να γιορτάσουν τη γιορτή τής σκηνοπηγίας.
19 Αυτή θα είναι η ποινή τής Αιγύπτου, και η ποινή όλων των εθνών, αυτών που δεν θέλουν να ανέβουν για να γιορτάσουν τη γιορτή τής σκηνοπηγίας.
20 Κατά την ημέρα εκείνη, επάνω στα κουδούνια των αλόγων θα είναι γραμμένο: ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ• και τα καζάνια στον οίκο τού Κυρίου θα είναι όπως οι φιάλες μπροστά από το θυσιαστήριο.
21 Και κάθε καζάνι στην Ιερουσαλήμ και στον Ιούδα θα είναι Αγιασμός στον Κύριο των δυνάμεων• και όλοι αυτοί που θυσιάζουν θάρθουν, και θα πάρουν απ' αυτά, και θα ψήσουν μέσα σ' αυτά• και κατά την ημέρα εκείνη δεν θα υπάρχει πλέον Χαναναίος μέσα στον οίκο τού Κυρίου των δυνάμεων.» (Ζαχαρίας 14/ιδ: 20).

Έγραψες φίλε Νίκο:

«Απαντείστε σε κάτι πολύ απλό: Γιατί δεν βαπτίζετε με το ζόρι κάποιον ενήλικα; Γιατί εξαναγκάζετε σε “θεραπεία” και “σωτηρία” τα νήπια και δεν εξαναγκάζετε και τους ενήλικες μη χριστιανούς; Αυτούς δεν θέλετε να τους σώσετε; Aσκείτε αυτόν τον εξαναγκασμό μόνο στα νήπια επειδή βρίσκονται υπό την απόλυτη εξουσία των χριστιανών γονιών τους και εννοείται πως δεν μπορούν να εκφέρουν γνώμη ή να αντισταθούν.
Kαθόσον το τελετουργικό δεν θέτει σε κίνδυνο την υγεία του παιδιού, δεν τίθεται και θέμα επέμβασης της πολιτείας. Έτσι όλοι περνούν καλά και όλοι διασκεδάζουν».

Απαντώ:
Για τον ίδιο λόγο που ρωτάμε έναν ενήλικα αν θέλει την Α ή τη Β θεραπεία, για να επιλέξει ο ίδιος, ενώ δεν ρωτάμε τα μωρά μας. Και αφού το τελετουργικό δεν θέτει κανέναν κίνδυνο και καμία καταπίεση, τότε αδίκως παραπονιέσαι.

Έγραψες φίλε Νίκο:

«Καλά μην είστε και απόλυτος …… «και σταθείσα πλησίον των ποδών αυτού οπίσω κλαίουσα, ήρχισε να βρέχη τους πόδας αυτού με τα δάκρυα και εσπόγγιζε με τας τρίχας της κεφαλής αυτής και κατεφίλει τους πόδας αυτού και ήλειφε με το μύρον».
Μια τέτοια περιποίηση είναι πάντα απολαυστική και ηδονική. ;-)»

Απάντηση:
Μπα, δεν φανταζόμουν ότι έχεις τα βίτσια, να τη βρίσκεις με γυναίκες που κλαίνε στα πόδια σου και τα σκουπίζουν με τα μαλλιά τους φιλώντας τα. Να δεις κάπως λέγεται αυτή τη ανωμαλία. Αλλά πρέπει να είναι κάποιος χαζός για να τη βρίσκει έτσι, όταν υπάρχουν τρόποι αληθινής ηδονής. Και ο Χριστός ΔΕΝ είχε τέτοια βίτσια, ούτε υπάρχει οποιαδήποτε λογική βάση για να ερμηνευθεί έτσι το χωρίο αυτό. Εσύ δεν κόπτεσαι εναντίον των αυθαίρετων ερμηνειών; Εδώ πώς αυθαιρετείς λοιπόν;

Ανώνυμος είπε...

Veriefs

Έγραψες φίλε Νίκο:

«Οι Έλληνες είναι υπερήφανοι για τους αρχαίους προγόνους τους και για τον αρχαιοελληνικό Πολιτισμό

Eυτυχώς που τα ευαγγέλια γράφτηκαν στα ελληνικά αλλιώς οι χριστιανοί θα είχαν απαγορεύσει την ελληνική γλώσσα (όπως έκαναν και με κάθε τι ελληνικό) μόλις έγιναν κρατική θρησκεία. Θα είχαν επιβάλει τη γλώσσα των ευαγγελίων».

Απαντώ:
Στη θέση σου θα ντρεπόμουν ΕΙΔΙΚΑ γι’ αυτό το ΨΕΥΔΟΣ που λες εδώ. Επειδή οι Χριστιανοί απέρριψαν ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΣΧΗ, και όχι «κάθε τι ελληνικό» όπως ΨΕΥΔΩΣ γράφεις, συγχέοντας τον Ελληνισμό με την ειδωλολατρεία. Και η συκοφαντία θα γυρίσει στο κεφάλι σου.

Οι Χριστιανοί κάνουν ΔΙΑΚΡΙΣΗ. Δεν είναι ΚΑΘΕ Ελληνικό σωστό, αλλά αντιθέτως, πρέπει να επιλέγουμε ΠΟΙΑ ήταν σωστά, (και αυτά ΟΛΑ τα διέσωσε ο Χριστιανισμός, π.χ. επιστήμες, τέχνη, διαλεκτική, γλώσσα, λογική, κλπ), και ποια ήταν απορριπτέα, (π.χ. κανιβαλισμοί, ανθρωποθυσίες, ειδωλολατρίες, μαστιγώματα νέων, δουλεία, ιερή πορνεία, υποτίμηση γυναικών, Ιεροεξεταστικές επιβολές θρησκείας, μαγεία, ομοφυλοφιλία, παιδεραστία, καιάδες και αποθέτες, αιματηρά θεάματα στα στάδια, κλπ), και αυτά απέρριψε.

Μερικά δείγματα για το χάλι που θαυμάζεις, και που ευτυχώς απορρίψαμε εμείς οι Χριστιανοί, δες εδώ: http://www.oodegr.com/neopaganismos/arxaio_xali/arxaio_xali.htm

Η διαφορά των Αρχαιολατρών, από τους Χριστιανούς Έλληνες αληθώς πατριώτες της επίγειας πατρίδας μας, είναι ακριβώς αυτή η διάκριση. Οι φραγκόδουλοι αρχαιολάτρες, θαυμάζουν μαζί με τα καλά και ΤΑ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΑ, από εθνικισμό.

Για να ισχυρισθείς ότι οι Χριστιανοί θα απαγόρευαν την Ελληνική γλώσσα, θα πρέπει να μας δείξεις ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ παράδειγμα, όπου οι Χριστιανοί απαγόρευσαν ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΓΛΩΣΣΑ. Έχεις τέτοιο παράδειγμα;;;

Αντιθέτως όμως, οι Χριστιανοί όχι μόνο σεβάσθηκαν ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ γλώσσα, και έφτιαξαν αλφάβητα για ένα σωρό λαούς ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΓΛΩΣΣΑ, αλλά επί πλέον, οι Χριστιανοί είναι αυτοί που ΕΚΑΝΑΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΡΩΜΑΪΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Δεν ήταν οι ειδωλολατρες που θαυμάζεις! Αυτοί γιατί δεν το έκαναν άραγε;;;

Επί πλέον, στα Πανεπιστήμια και τις σχολές σε όλους τους αιώνες της Χριστιανικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, (αυτή που ψευδώς οι Φράγκοι ονόμασαν «Βυζάντιο»), διδάσκονταν αρχαιοελληνικά συγγράμματα, και Όμηρος.

Και όλα τα αρχαιοελληνικά συγγράμματα που έχουμε σήμερα, αντιγράφηκαν ΣΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ από Ορθοδόξους Μοναχούς αντιγραφείς.

Όλα αυτά σε διαψεύδουν παταγωδώς. Και αντί να ευχαριστήσεις τη Χριστιανική Εκκλησία που διέσωσε τον Ελληνισμό, (ο οποίος είχε ΗΔΗ ΠΕΘΑΝΕΙ όταν εμφανίσθηκε ο Χριστιανισμός), συκοφαντείς παπαγαλίζοντας τις ψευτιές των ομοθρήσκων σου Παγανιστών!

Έγραψες φίλε Νίκο:

«Αυτό σημαίνει πως ο Θεός δημιούργησε τον Σατανά γνωρίζοντας τι πορεία θα ακολουθούσε και τι θα προκαλούσε στον άνθρωπο. Παρ' όλα αυτά τον δημιούργησε»

Απαντώ:
Φυσικά!

Μεταξύ άλλων, επειδή:
1. Η Αγάπη του Θεού ακόμα και για τον Σατανά και για κάθε του πλάσμα, είναι μεγαλύτερη από οποιοδήποτε κακό έκανε αυτός και κάθε άλλο πλάσμα.
2. Ό,τι κακό και αν έκανε οποιοσδήποτε, λαμβάνει τέλος στον χρόνο, και απομένει μια αιωνιότητα ευλογίας και χαράς για όλους.
3. Δεν είναι δίκαιο να καταδικάζεται κάποιος για κάτι που ΔΕΝ έκανε ακόμα, με ανυπαρξία.
4. Η ελευθερία είναι ελευθερία, ΜΟΝΟ όταν διασφαλίζει, όχι μόνο τις καλές επιλογές μας, αλλά και τις κακές.
5. Ο Σατανάς παρά το κακό που έκανε στον κόσμο, έγινε αιτία για μεγαλύτερους άθλους και βραβεία, εκατομμυρίων σεσωσμένων.
6. Η ύπαρξη είναι καλύτερη από την ανυπαρξία, ακόμα και για τους ασεβείς.
7. Η όλη πορεία του κόσμου, με όλες της τις παραμέτρους, οδήγησε στη γέννηση και ύπαρξη πλήθους ΠΡΟΕΓΝΩΣΜΕΝΩΝ αγίων.

Αύριο ή τη Δευτέρα, αυτό που σου υποσχέθηκα για το όμορφο εκείνο χωρίο…

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

Αγαπημένε μου Γιώργο.

Παρακολουθώ τη συζήτησή σου με τον αγαπητό Veriefs, ο οποίος κάποια στιγμή σε ρώτησε:

"Πού λέει στη Γραφή απαγορεύεται ο νηπιοβαπτισμός;"

Και αντί να του φέρεις εδάφιο, του απάντησες ρωτώντας τον:

"Πού λέει στη Γραφή επιτρέπεται ο νηπιοβαπτισμός;"

Αγαπητέ Γιώργο, κάθε φορά που θα κάνεις διάλογο με Χριστιανό Ορθόδοξο, ποτέ μα ποτέ να μη ξεχνάς αυτό που σου έχω πει πάρα πολλές φορές.

Εσυ σαν Γιαχουβάς που είσαι και δέχεσαι ΜΟΝΟ εκείνα που λέει η Γραφή, όλα όσα μας λες, θα πρέπει να συμφωνούν ΜΟΝΟ με την Αγία Γραφή.

Εμείς από την άλλη, επειδή ΔΕΝ δεχόμαστε ΜΟΝΟ την Αγία Γραφή, αλλά και άλλες θεολογικές πηγές, όπως πατέρες τις εκκλησίας κ.ο.κ
δεν υποχρεούμαστε αγαπητέ για να αποδείξουμε κάτι θεολογικό να έχουμε και το ανάλογο εδάφιο.

Γι΄αυτό, θα απαντήσω εγώ στο ερώτημά σου, "Πού λέει στη Γραφή επιτρέπεται ο νηπιοβαπτισμός;"

Και θα σου απαντήσω με δική σου απάντηση.
Έτσι για να προσέχεις άλλη φορά τα σχόλια που κάνεις.

Γιώργος:
Αυτονόητα.. ..παρόλο που δεν το λέει η Α.Γ.
[Όλα τα αυτονόητα δεν τα λέει η Α.Γ]

Ανάρτηση από τον/τη Γιώργος στο ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ τη 14 Νοέμβριος 2009 2:28 πμ

Κατάλαβες τώρα γιατί καθιερώσαμε τον νηπιοβαπτιμό;

Σε ευχαριστούμε που απαντάς μόνος σου εκείνα που μας ρωτάς.

ΠΙΤΕΡ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

Veriefs: Αυτά ο Θεός τα προγνωρίζει αϊδίως, και το σύμπαν λειτουργεί άπαξ και δια παντός από την αρχή ως την αιωνιότητα, βάσει προεγνωσμένων βουλών και ενεργειών τού Θεού, που έγιναν από καταβολής κόσμου.

ΝΙΚΟΣ
Αυτό σημαίνει πως ο Θεός δημιούργησε τον Σατανά γνωρίζοντας τι πορεία θα ακολουθούσε και τι θα προκαλούσε στον άνθρωπο. Παρ' όλα αυτά τον δημιούργησε.
___________________________________

Πώς θα σου φαινόταν Νικολάκη μου, αν ο Θεός, παρόλο που γνωρίζει και τη δική σου απόμακρη από το Θεό πορεία, δεν σου επέτρεπε να γεννηθείς;

ΠΙΤΕΡ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

Νίκο, αυτά που γράφεις σου τα λέει κάποιος, τα σκέφτεσαι ή απλά σου ξεφεύγουν;

Ρωτάς:
Απαντείστε σε κάτι πολύ απλό: Γιατί δεν βαπτίζετε με το ζόρι κάποιον ενήλικα;
_____________________________________

Εσύ γιατί δεν πηγαίνεις με το ζόρι κάποιον ενήλικα στο γιατρό;

Γιατί δεν πηγαίνεις με το ζόρι κάποιον ενήλικα στο νηπιαγωγείο;

Έλα, απλό είναι και αυτό που σε ρωτάω.

ΕΙΣΤΕ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ.

ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΣΕΙΡΙΟΙ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΕΧΩΒΙΤΕΣ.

ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΧΕΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΒΑΠΤΙΣΕΩΣ.

ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΤΕ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ.

Κατάλαβες αγαπητέ Νίκο και αγαπητέ Γιώργο, από νήπια εμβολιασμένοι;

Ποιός σας ρώτησε για τα εμβόλια που σας έκαναν;

ΠΙΤΕΡ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

Veriefs: και ο Χριστός έκανε παρέα με πόρνες, (και κατηγορήθηκε γι' αυτό), όχι όμως για να τις εκμεταλλεύεται για ηδονή όπως ο Επίκουρος, αλλά για να τις οδηγήσει σε σωτηρία.

ΝΙΚΟΣ
Καλά μην είστε και απόλυτος …… «και σταθείσα πλησίον των ποδών αυτού οπίσω κλαίουσα, ήρχισε να βρέχη τους πόδας αυτού με τα δάκρυα και εσπόγγιζε με τας τρίχας της κεφαλής αυτής και κατεφίλει τους πόδας αυτού και ήλειφε με το μύρον».
Μια τέτοια περιποίηση είναι πάντα απολαυστική και ηδονική. ;-)
___________________________________

ΕΙΣΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΙΣΧΡΟΣ

ΠΙΤΕΡ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

ΝΙΚΟΣ
Γι’ αυτό ας πάψουν κάτι τύποι σαν τον ΠΙΤΕΡ να το παίζουν έλληνες πατριώτες (μεμφόμενοι τους μτΙ) αν θέλουν να λέγονται χριστιανοί.
_____________________________________

Καλύτερα να πάψεις εσύ να παριστάνεις τον Έλληνα.
Διότι οι Έλληνες, σεβόντουσαν τους θεούς και μάλιστα, τιμούσαν ακόμη και εκείνον τον θεό που πίστευαν πως υπάρχει αλλά δεν τον ήξεραν.

"ΣΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΘΕΟ"

Και,,, τύπος είσαι και φαίνεσαι.

ΠΙΤΕΡ

Unknown είπε...

Veriefs: Ξέρεις κάτι; Μπορεί οι Εβραίοι να ήταν νομάδες πριν αποκτήσουν κράτος, αλλά είχαν και… προγόνους, σε σταθερό τόπο! Ο Αβραάμ ζούσε στην Ουρ. Ξέρεις τι είχε η Ουρ (όχι το 1350 της Κνωσσού, αλλά την εποχή του Αβραάμ το 2000 π.Χ. (Τρίτη Δυναστεία της Ουρ);

Τι σχέση έχει ο Γιαχβέ και ο εκλεκτός του γιδοβοσκός, με τους ειδωλολάτρες Βαβυλώνιους και τον πολιτισμό τους;
Γνωρίζετε φαντάζομαι, τι ηλιθιότητες γράφει η Γένεση για τον πύργο της Βαβέλ.

O αρχαιοελληνικός πολιτισμός δεν ήταν βέβαια ο πρώτος πολιτισμός ούτε παρθενογέννητος. Στη Μεσοποταμία και στην Αίγυπτο υπήρξαν αρχαιότεροι πολιτισμοί με σημαντικότατα επιτεύγματα. Αυτά είναι γνωστά πράγματα. Οι έλληνες πήραν πολλά από άλλους πολιτισμούς. Οι ισραηλίτες μισούσαν τους γειτονικούς λαούς που είχαν εμπόριο, τέχνες, επιστήμες και ήθελαν να τους αρπάξουν τη γη και τις οικίες τους (κατά το θέλημα και την υπόσχεση του Γιαχβέ πάντα).

Ο διάλογος για τους αρχαίους ημών προγόνους και τον πολιτισμό τους δεν έχει κανένα νόημα διότι γνωρίζω τη θέση σας μέσα από την ανεκδιήγητη και διασκεδαστική οφείλω να ομολογήσω ΟΟΔΕ.
Οι Έλληνες ίδρυσαν τη Δημοκρατία ενώ ο Γιαχβέ γέμισε με λέπρα το πρόσωπο της Μαριάμ επειδή άσκησε κριτική στον Μωϋσή.

Μην επιμένετε να τους αποκαλείτε “ειδωλολάτρες”. Ήταν τόσο ειδωλολάτρες όσο είστε και εσείς. Ίσως και λιγότερο.


Veriefs: Αυτό σου έλειπε, να φτιάξεις αποχετευτικό δίκτυο στην… έρημο!!!

Δεν θα είχα φυσικά την απαίτηση να κατασκευάσουν οι ισραηλίτες αποχετευτικό δίκτυο στην έρημο, αλλά ούτε και να είναι τόσο πρωτόγονοι (στην Αίγυπτο τόσα χρόνια δεν έμαθαν τίποτα;) ώστε να χρειάζεται να τους πει ο Γιαχβέ να μην χέζουν όπου να ‘ναι σαν τα βόδια (δεν λέω “σαν τα ζώα”, διότι κάποια ζώα ούτε χέζουν όπου να 'ναι ούτε τ' αφήνουν εκτεθιμένα) αλλά να χέζουν εκτός στρατοπέδου και να τα θάβουν. Βέβαια ένας Θεός σαν τον Γιαχβέ μόνο έναν τέτοιο λαό θα είχε.


Veriefs: Έγραψες φίλε Νίκο: «Αυτό σημαίνει πως ο Θεός δημιούργησε τον Σατανά γνωρίζοντας τι πορεία θα ακολουθούσε και τι θα προκαλούσε στον άνθρωπο. Παρ' όλα αυτά τον δημιούργησε»

Απαντώ: Φυσικά!

Μεταξύ άλλων, επειδή:

3. Δεν είναι δίκαιο να καταδικάζεται κάποιος για κάτι που ΔΕΝ έκανε ακόμα, με ανυπαρξία
.

Πώς θα καταδικαστεί κάποιος σε ανυπαρξία αφού ΔΕΝ υπάρχει;
Ο Θεός ΠΡΙΝ ακόμα δημιουργήσει τον Σατανά (πριν υπάρξει ο Σατανάς), γνώριζε ποια θα ήταν τα έργα του και η πορεία του. Γιατί προχώρησε στη δημιουργία του;

Veriefs: 4. Η ελευθερία είναι ελευθερία, ΜΟΝΟ όταν διασφαλίζει, όχι μόνο τις καλές επιλογές μας, αλλά και τις κακές.

Μιλάτε για την ελευθερία ενός ανύπαρκτου, (του Σατανά πριν ακόμα δημιουργηθεί);

Tην ελευθερία αυτή γιατί την στερήθηκαν οι Iσραηλίτες; O Γιαχβέ τους άλλαζε τα φώτα κάθε φορά που “λοξοδρομούσαν”.


Veriefs: Δεν είπα όλοι οι άνθρωποι, αλλά Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ.

Αν είναι έτσι, ο καιρός δεν είναι καθόλου μα καθόλου εγγύς.
Αν ο βασιλιάς σας, περιμένει η πλειονότητα των ανθρώπων να γίνουν χριστιανοί για να επανέλθει, πιο πιθανή φαντάζει η Δευτέρα Παρουσία τού Μωάμεθ παρά η δική του.

Unknown είπε...

ΠΙΤΕΡ: Πώς θα σου φαινόταν Νικολάκη μου, αν ο Θεός, παρόλο που γνωρίζει και τη δική σου απόμακρη από το Θεό πορεία, δεν σου επέτρεπε να γεννηθείς;

Aν ο Θεός “μου επέτρεψε” να γεννηθώ, αυτό σημαίνει πως όσοι δεν κατάφεραν να γεννηθούν (αποτυχημένες κυήσεις, αποβολές κλπ.) δεν τους το επέτρεψε ο Θεός να γεννηθούν!!! Πιστεύεις τέτοια ηλιθιότητα;


ΠΙΤΕΡ: Εσύ γιατί δεν πηγαίνεις με το ζόρι κάποιον ενήλικα στο γιατρό;

Διότι, αν σταματήσω κάποιον ενήλικα και αρπάζοντάς τον, του πω: “Είσαι άρρωστος πρέπει να σε πάω στο γιατρό”, θα με περάσει για τρελό και θα μου χώσει καμιά σφαλιάρα.
Το ίδιο θα εκαναν και τα νήπια, αν καταλάβαιναν κι αν είχαν τη δύναμη.

ΠΙΤΕΡ: Καλύτερα να πάψεις εσύ να παριστάνεις τον Έλληνα.
Διότι οι Έλληνες, σεβόντουσαν τους θεούς και μάλιστα, τιμούσαν ακόμη και εκείνον τον θεό που πίστευαν πως υπάρχει αλλά δεν τον ήξεραν.
"ΣΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΘΕΟ"
.

Είδες πόσο ανώτεροι ήταν οι έλληνες φίλτατε;
Όχι σαν τους μισαλλόδοξους γιαχβεδιστές που ξέθαβαν ακόμη και τα κόκκαλα των ιερέων άλλων θρησκειών και τα έκαιγαν.

Unknown είπε...

ΠΙΤΕΡ: ΕΙΣΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΙΣΧΡΟΣ.

Η δαιμονοποίηση της σεξουαλικότητας από τους χριστιανούς φτάνει σε τέτοιο βαθμό, ώστε ο άνθρωπος Ιησούς, έφαγε είπιε (έχεσε και κατούρησε θα συμπληρώσω) νύσταξε και κοιμήθηκε, θύμωσε, οργίστηκε, ξέσπασε,φοβήθηκε, αλλά αποκλείεται να ένοιωσε σεξουαλική έλξη. Γιατί βρε κομπλεξικοί;

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΩΡΑ Nikos

ΑΛΛΑΞΑ Nickname !!!

ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΟΔΥΡΕΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΩΡΕΙΑ ΣΧΟΛΙΩΝ ΠΕΡΙ ΜΙΑΣ ΛΕΞΕΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΕΞΙΚΑ ΟΠΩΣ ΛΕΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος

Αγαπητοι φιλοι,

Οταν ο γνωστος αρνητης της πιστεως της εν Χριστω Ιησου, προσπαθει να φερει στα ανθρωπινα μετρα τον Θεο και αγωνιζεται να ερμηνευσει τις βουλες Του και το πως Εκεινος ενεργει, το μονο που καταφερνει ειναι να μας αποδεικνυει περιτρανα την πνευματικη του ανεπαρκεια και την πνευματικη του γυμνότητα.

Δεν εξηγουνται τα του Θεου δια της μικρας και περιορισμενης εμβελειας ανθρωπινης λογικης.

Το γεγονος δε της μικρων προσδοκιων γνωσεως του κ. αρνητου, που θελει να ομιλει εφ'ολης της υλης, παροτι δεν εχει τα προς τουτο εχεγγυα μου θυμιζει δυο λαικες παροιμιες:

1η "Βρονταν ολα τα σιδερα βρονταει και η σακοραφα"!!!!

2η "Η κοσκινου τον αντρα της με τους πραματευταδες"!!!!!

Αστα ρε Νικολακη,

Στο ειπα απο καιρο, εδω μεσα εμεις δεν τρωμε κουτοχορτο...

Οπως σου εχουμε αποδειξει ξερουμε καλυτερα απο σενα το αντικειμενο που λεγεται Θεολογια.

Δεν ειμαστε μονοπλευροι μελετητες, οπως εσυ, συγκεκριμενων αντιχριστιανικων κειμενων.

Αν θες δε, σε πληροφορω οτι οι περισσοτεροι εδω μεσα ορθοδοξοι, πρωτα αμφισβητησαμε εντονα αυτα που πιστευουμε, και επειδη μας δοθηκαν αποστομωτικες και περαν πασης αμφιβολιας απαντησεις, απο σοφους και "πασχοντας τα θεια" ανθρωπους, μπορουμε σημερα να υποστηριζουμε ολα αυτα με τοση θερμη.

Τα ψαξαμε τα πραγματα και αφου πειστηκαμε ομιλουμε...

Η Θεολογια και η Εκκλησια βιωνονται δεν ερμηνευονται δια λογικων διεργασιων.

Οσο προσπαθεις με την κατα κοινην παραδοχην παντων εδω μεσα, ανοητη λογικη σου να εξηγησεις τα του Θεου τοσο θα περιπλεκεσαι.

Ο Θεος πλησιαζεται με την καρδια και την ψυχη και παντα απο καλοπροαιρετους ανθρωπους.

Εσυ οπως και αλλοτε σου ειπα εισαι σαν την μυγα που παει στις ακαθαρσιες, αφηνει τον ανθο και παει στην κοπριά....

Αυτη βεβαια ειναι ελευθερη επιλογη σου....

Καταννοητη και ανεκτη...

Μην θες ομως να μας βαλεις και γυαλια εδω μεσα....

Οπως εμεις δεν ασχολουμαστε με την πυρηνικη επιστημη ή με την ιατρικη επειδη δεν γνωριζουμε το αντικειμενο, ετσι και εσυ ασχολησου με το αντικειμενο που εχεις σπουδασει.

Αληθεια εχεις σπουδασει κατι;


Θεοδωρος

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

ΠΙΤΕΡ: Καλύτερα να πάψεις εσύ να παριστάνεις τον Έλληνα.
Διότι οι Έλληνες, σεβόντουσαν τους θεούς και μάλιστα, τιμούσαν ακόμη και εκείνον τον θεό που πίστευαν πως υπάρχει αλλά δεν τον ήξεραν.
"ΣΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΘΕΟ".

ΝΙΚΟΣ
Είδες πόσο ανώτεροι ήταν οι έλληνες φίλτατε;
Όχι σαν τους μισαλλόδοξους γιαχβεδιστές που ξέθαβαν ακόμη και τα κόκκαλα των ιερέων άλλων θρησκειών και τα έκαιγαν.
___________________________________

Σίγουρα πάντως δεν έκαναν αυτό που κάνεις εσύ.

Τελικά πότε θα μου απαντήσεις σε αυτ΄που σε έχω εδώ και "χρόνια" ρωτήσει;

Αφού το Ευαγγέλιο δεν σε αγγίζει.
Αφού ο Χριστός δεν σημαίνει για σένα τίποτα.
Αφού ο Χριστιανισμός είναι περισσότερο κακός και από σένα τον ίδιο.
Αφού η Αγία Γραφή είναι απλά ένα βιβλίο και τίποτα παραπάνω για σένα.

Γιατί αγαπητέ Νίκο ασχολείσαι με αυτά;
Τί προσπαθείς να καταφέρεις εδώ μέσα;
Μήπως σκοπος σου είναι να απομακρύνεις ανθρώπους από την ορθοδοξία;
Μήπως ψάχνεις οπαδούς για τον Σείριο;

Τί ψάχνεις; Τί προσπαθείς να πετύχεις; Τί θέλεις μπορείς να μας πείς;

ΠΙΤΕΡ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

ΓΙΩΡΓΟΣ:
Υ.Γ. Ο ΠΙΤΕΡ συνηθίζει να ρωτάει: 'άραγε θα γυρίσει;'
_____________________________________

Αγαπητέ Γιώργο, συγνώμη αλλά δεν κατάλαβα την ερώτησή σου.

Καλές διακοπές καλή ξεκούραση.
Και που είσαι;...

Στις διακοπές ξεκουράσου.
Άσε τις Σκοπιές και τα ξύπνα σπίτι για όταν επιστρέψεις.

Άλλωστε για το Θεό μπορούμε να μιλάμε στους ανθρώπους και χωρίς περιοδικά.

Εκτός κι αν δεν μπορείς πλέον.

ΠΙΤΕΡ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

ΓΙΩΡΓΟΣ:
Ο νηπιοβαφτισμός είναι 'ένταλμα ανθρώπων'.

ΔΕΝ είναι από τον Θεό.

Ο Θεός άφησε ελεύθερο τον καθένα να αποφασίσει ο ίδιος πότε θα βαφτιστεί.
Ο Θεός δεν επέβαλε νηπιοβαφτισμό.
_____________________________________

Εσείς Γιώργο μου, τα έχετε ελέυθερα τα παιδιά σας;

Για να δούμε πόσο ελεύθερα τα έχετε!!!

ΠΙΤΕΡ

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

Διά τους κατηγορούντας τον Θεόν, διατί δεν εξαφανίζει τον διάβολον∙ και ότι δεν μας βλάπτει καθόλου η πονηριά του αν προσέχουμε.

Έχομεν είπει εις προηγουμένην ομιλίαν ότι ο διάβολος δεν επικρατεί δια της βίας ούτε με την τυραννίαν, το καταναγκασμόν, η την ωμήν επιβολήν. Διότι αν συνέβαινε τούτο θα μας είχε καταστρέψει όλους. Και εις απόδειξιν τούτου εφέραμεν ως παράδειγμα τους χοίρους, εναντίον των οποίων δεν ετόλμησαν να επιτεθούν οι δαίμονες πριν λάβουν την άδειαν από τον Κύριον «(Ματθ. 8,31).

Επίσης εφέραμεν ως παράδειγμα τα βουκόλια και τα ποίμνια του Ιώβ∙ διότι ούτε αυτά ετόλμησεν ο διάβολος να τα καταστρέψη παρά μόνον όταν έλαβεν άνωθεν την εξουσίαν (Ιώβ 1,12). Το πρώτον λοιπόν που εμάθαμεν είναι ότι δεν μας επιβάλλεται δια της βίας ούτε από καμμίαν ανάγκην∙ μετά από αυτό επροσθέσαμεν ότι αν και νικά με απάτην, ούτε έτσι κατορθώνει να τους νικήση όλους. Και πάλιν εφέραμεν ως παράδειγμα τον αγωνιστικόν Ιώβ, εναντίον του οποίου εχρησιμοποίησε αμέτρητα τεχνάσματα και ούτε έτσι κατόρθωσε να τον νικήση, αλλά απεσύρθη ηττημένος.

Δεν είναι ο διάβολος που μας ζημιώνει αλλά η ιδική μας αδιαφορία εις κάθε περίπτωση ανατρέπει και υποσκελίζει όσους δεν προσέχουν.
Ας αφήσωμεν τον διάβολον λοιπόν, που είναι πολύ πονηρός, όχι εκ φύσεως, αλλά από τη ψυχικήν του διάθεσιν και την γνώμην∙ ότι ο διάβολος δεν είναι εκ φύσεως ως πονηρός, ημπορείς να το πληροφορηθής από τα ιδίας τας ονομασίας του. Ονομάζεται διάβολος από το διαβάλλειν. Διότι διέβαλε τον άνθρωπον προς τον Θεόν λεγων∙ ‘'δεν σε λατρεύει δωρεάν ο Ιώβ∙ αλλά στείλε τη χείραν σου και ψαύσε αυτά που έχει∙ ει δε μη θα σε βλασφημήση κατά πρόσωπον'' (Ιώβ 1,9,11). Διέβαλε πάλιν τον Θεόν προς τον άνθρωπον λέγων∙ ‘'πυρ έπεσεν από τον ουρανόν και κατέκαυσε τα πρόβατα'' (Ιώβ, 1,16)∙ προσπαθούσε να πείση αυτόν, ότι ο πόλεμος αυτός εξαπελύθη από επάνω από τους ουρανούς, και έφερεν εις σύγκρουσιν τον δούλον προς τον Κύριον, και τον Κύριον προς τον δούλον∙ μάλλον δε δεν τους έκαμε να συγκρουσθούν, αλλά επεχείρησε να τους φέρη εις σύγκρουσιν, όμως δεν ημπόρεσεν, ώστε, όταν ιδής άλλον δούλον να συγκρούεται με τον Δεσπότην, τον Αδάμ δηλαδή προς τον Θεόν ο οποίος Αδάμ επίστευσεν εις την διαβολήν του, να μάθης ότι δεν ήντλησε την δύναμιν του από την ιδικήν του δύναμιν, αλλά από την ραθυμίαν και αδιαφορίαν εκείνου. Δια τούτο λοιπόν έχει ονομασθή διάβολος το να διαβάλλη όμως και το να μη διαβάλλη δεν είναι στοιχείον της φύσεως, αλλά πράξις που γίνεται και ''απογίνεται'', που συμβαίνει και που παύει να συμβαίνη, και όλα αυτά δεν έχουν θέσιν φύσεως και ουσίας.

Θέλετε τώρα να έλθωμεν και εις μίαν άλλην ονομασίαν και θα ιδήτε ότι και αυτή η ονομασία δεν αναφέρεται εις την ουσίαν ούτε εις την φύσιν του διαβόλου; Ονομάζεται πονηρός, η δε πονηρία δεν είναι στοιχείον της φύσεως, αλλά της ψυχικής διαθέσεως∙ διότι άλλοτε γίνεται και άλλοτε παύει να υπάρχη. Ούτε βέβαια να μου ισχυρισθής ότι αυτή παραμένει εις εκείνον δια παντός∙ διότι δεν ήτο εξ αρχής εις εκείνον, αλλά προσετέθη αργότερον, δι' αυτό ονομάζεται και αποστάτης∙ και όμως ενώ πολλοί άνθρωποι είναι πονηροί, αυτός μόνον ονομάζεται κατ' εξοχήν πονηρός. Διατί τέλος πάντως ονομάζεται έτσι; Διότι ενώ δεν αδικήθηκε καθόλου από εμάς, ενώ δεν είχε ούτε μικράν ούτε μεγάλην κατηγορίαν όταν είδε να τιμάται ο άνθρωπος, αμέσως τον εφθόνησε δια τα αγαθά. Και τι χειρότερον από αυτήν την πονηρίαν ημπορούσε να υπάρξη κατά την οποίαν γεννάται έχθρα και πόλεμος χωρίς καμμίαν εύλογον αιτίαν;

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Ας αφήσωμεν λοιπόν κατά μέρος τον διάβολον και ας φέρωμεν προς συζήτησιν την κτίσιν, δια να μάθης ότι αίτιος των κακών εις ημάς δεν είναι ο διάβολος, αν εμείς θέλωμεν να προσέχωμεν. Δια να μάθης ότι ο έχων ασθενή θέλησιν και ο αμελής και ο αδιάφορος, και χωρίς να υπάρχη ο διάβολος, καταπίπτει και κρημνίζεται εις μεγάλα βάραθρα κακίας. Ο διάβολος είναι πονηρός∙ το γνωρίζω και ομολογείται από όλους, αλλά πρόσεχε με μεγάλην προσήλωσιν αυτά που πρόκειται να ειπώ τώρα. Δεν είναι συνηθισμένα∙ αλλά είναι θέματα δια τα οποία από πολλούς πολλάς φοράς και σε πολλά μέρη γίνονται συζητήσεις δια τα οποία διεξάγεται μεγάλη μάχη και πόλεμος όχι μόνον μεταξύ των πιστών προς τους απίστους, αλλά και μεταξύ των ιδίων των πιστών∙ και αυτό είναι το οδυνηρόν.

Δια τον διάβολον λοιπόν όλοι συμφωνούν, καθώς είπα, ότι είναι πονηρός∙ τι θα ειπούμεν όμως δια την δημιουργίαν, τη ωραίαν και θαυμαστήν; Μήπως και η δημιουργία είναι πονηρά; Και ποιος είναι τόσο μιαρός; Ποιος είναι τόσον ανόητος και παρανοϊκός ώστε να κατηγορήση την κτίσιν; Τι θα ειπούμεν λοιπόν δι' αυτής; Διότι δεν είναι πονηρά, αλλά είναι και ωραία και αποτελεί απόδειξιν της σοφίας του Θεού και της δυνάμεως και της φιλανθρωπίας του. Άκουσε λοιπόν πως θαυμάζει αυτήν ο προφήτης λέγων∙ ‘'Πόσον εμεγαλύνθησαν τα έργα σου, Κύριε, όλα τα έκαμες με σοφίαν'' (Ψαλμ. 103, 24)∙ δεν αναφέρεται εις το καθένα χωριστά αλλά υποχωρεί εμπρός εις το ακατάληπτον της σοφίας του Θεού. Ότι την έπλασε τόσον ωραίαν και μεγάλην επωφελώς, άκουσε κάποιον που το λέγει∙ ‘'από το μέγεθος και την ομορφιά των κτισμάτων φαίνεται αναλόγως και ο δημιουργός των‘' (Σοφ. Σολ. 13,5) άκουσε τον Παύλον που λέγει∙ ‘'διότι τα αόρατα στοιχεία της θεότητος από την δημιουργίαν του κόσμου φαίνονται καθαρά με την σκέψιν μέσα εις τα δημιουργήματα'' (Ρωμ.1,20). Διότι κάθε ένας από αυτούς δι' ‘όσων είπεν, άφησε να εννοηθή ότι η κτίσις η ιδία μας οδηγεί εις την θεογνωσίαν∙ ότι αυτή συντελεί να γνωρίσωμεν καλώς τον Δεσπότην.

Τι λοιπόν να ίδωμεν ότι αυτή η ωραία και θαυμαστή κτίσις υπήρξε δια πολλούς αιτία ασεβείας, θα την κατηγορήσωμεν; Καθόλου, αλλά θα κατηγορήσωμεν εκείνους που δεν εχρησιμοποίησαν όπως πρέπει το φάρμακον. Που ευρίσκεται λοιπόν η αιτία της ασεβείας; ‘'Εσκοτίσθη'', λέγει ‘'η σκέψις των φιλοσόφων και εσεβάσθησαν και ελάτρευσαν την κτίσιν αντί του δημιουργού'' (Ρωμ. 1, 21,25). Πουθενά δεν υπάρχει εδώ διάβολος∙ πουθενά δαίμων, αλλά ενώπιον όλων απλώνεται η κτίσις μόνη και γίνεται διδάσκαλος θεογνωσίας. Πως λοιπόν έγινε αιτία ασεβείας; Όχι από την φύσιν της, αλλά από την αμέλειαν αυτών που δεν προσέχουν.

Τι λοιπόν, ειπέ μου, θα αφανήσωμεν την κτίσιν; Και διατί ομιλώ δια την κτίσιν; Ας έλθωμεν εις τα μέλη του ιδίου του σώματος μας. Διότι, αν δεν προσέχωμεν, θα εύρωμεν ότι και αυτά γίνονται αίτια της απώλειας μας, όχι από την φύσιν των, αλλά από την ιδικήν μας αμέλειαν.

Σκέψου, σε παρακαλώ, ότι σου εδόθη ο οφθαλμός δια να δοξάζεις τον Δεσπότην βλέπων την κτίσιν. Αλλά αν δεν κάμης καλήν χρήσιν του οφθαλμού σου γίνεται πρόξενος μοιχείας (Ματθ. 5, 28) η γλώσσα σου εδόθη δια να δοξάζης και να υμνής τον δημιουργόν αλλά εάν δεν προσέχης, αυτή σου γίνεται αιτία βλασφημίας (Ιων. 3, 5-12)∙ τα χέρια σου εδόθησαν δια να τα υψώνης όταν προσεύχεσαι∙ αλλ' αν δεν είσαι νηφάλιος τα απλώνης εις αρπαγήν, τα πόδια σου εδόθησαν δια να τρέχης εις καλά έργα αλλ' αν αμελής, δι' αυτών θα οδηγηθής εις κακάς πράξεις. Βλέπεις ότι τον ασθενή τον βλάπτουν τα πάντα; Βλέπεις ότι τον ασθενή και τα σωτήρια φάρμακα τον φέρουν εις τον θάνατον, όχι από την φύσιν των, αλλά από την αδυναμίαν εκείνου; Ο Θεός εδημιούργησε τον ουρανόν δια να θαυμάσης το έργον και να προσκυνήσης τον Δεσπότην∙ αλλά άλλοι, αφού εγκατέλειψαν τον δημιουργόν, προσεκύνησαν τον ίδιο τον ουρανόν∙ αυτά όλα προήλθαν από την αμέλειαν και την ανοησία των.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Αλλά διατί ομιλώ δια την κτίσιν; Και μήπως ημπορεί να γίνη κάτι άλλο περισσότερον σωτήριον από τον σταυρόν; Όμως αυτός ο σταυρός υπήρξε σκάνδαλον διά τους αδυνάτους. ‘'Διότι το κήρυγμα περί του σταυρού για τα τέκνα της απωλείας είναι μωρία, ενώ δια τους σωζομένους είναι δύναμις του Θεού'' (Α' Κορ. 1,18)∙ και πάλιν∙ ‘'κηρύσσομεν τον Χριστόν τον εσταυρωμένον, ο οποίος είναι σκάνδαλον δια τους Ιουδαίους, δια τους ειδωλολάτρας δε μωρία'' (Α' Κορ. 1,23). Τι ημπορεί να γίνη περισσότερον φωτισμένη διδασκαλία από την διδασκαλίαν του Παύλου, και των αποστόλων; Αλλά οι απόστολοι αυτοί δια πολλούς υπήρξαν οσμή θανάτου διότι λέγει ‘'δι' άλλους οσμή θανάτου προς τον θάνατον, δι άλλους οσμή της ζωής προς την ζωήν'' (Β' Κορ. 2,16). Βλέπεις λοιπόν ότι ο μεν αδύνατος εις την πίστιν βλάπτεται και από τον Παύλον, ενώ ο ισχυρός δεν αδικείται ούτε από τον διάβολον;

Θέλεις τώρα να φέρωμεν τον λόγον και εις τον Χριστόν; Τι ημπορεί να συγκριθή με την σωτηρίαν εκείνην; Τι άλλο υπήρξεν ωφελιμότερον από την παρουσίαν εκείνην; Αλλά αυτή η παρουσία η σωτήριος, η χρήσιμη, έγινε αφορμή κολάσεως δια πολλούς. ‘'Διότι'', λέγει, ‘'εγώ ήλθα εις το κόσμον τούτον προς κρίσιν, ώστε αυτοί που δεν έβλεπαν να ιδούν και αυτοί που έβλεπαν να γίνουν τυφλοί'' (Ιώ. 9,39). Τι λέγεις; Το φως έγινεν αιτία τυφλώσεως; Δεν έγινε το φως αιτία τυφλώσεως, αλλά η αδυναμία των οφθαλμών της ψυχής; δεν ημπόρεσε να δεχθή το φως.

Είδες ότι ο αδύνατος βλάπτεται από παντού, ο δε ισχυρός ωφελείται από παντού; Διότι παντού αιτία είναι η ψυχική διάθεσις, παντού κυρίαρχος είναι η γνώμη.

Επειδή ο διάβολος, αν θέλης να μάθης, είναι και χρήσιμος εις εμάς, αν τον χρησιμοποιήσομεν όπως πρέπει, και μας ωφελεί τα μέγιστα και επιτυγχάνωμεν από αυτόν κέρδη όχι μικρά. Και αυτό το απεδείξαμεν πολλάκις και από την περίπτωσιν του Ιώβ....

...όλα αυτά τα είπα τώρα, όχι δια να απαλλάξω τον διάβολον από την κατηγορίαν, αλλα δια να σας ελευθερώσω από την ραθυμίαν. Καθ' όσον εκείνος επιθυμεί πολύ να επιρρίπτωμεν εις αυτόν τα ευθύνας των ιδικών μας αμαρτημάτων, ώστε τρεφόμενοι με αυτήν την ελπίδα και διαπράττοντες παν είδος κακίας, να αυξήσωμεν οι ίδιοι την εις βάρος μας τιμωρίαν, διότι ουδόλως συγχωρούμεθα με την μετάθεσιν της ευθύνης εις εκείνον δια τα ιδικάς μας αμαρτίας∙ όπως δεν συνεχωρήθη και η Εύα. Εμείς όμως να μην κάμωμεν αυτό, αλλά να εμβαθύνωμεν εις τον εαυτόν μας και εις τα τραύματα μας∙ διότι έτσι θα ημπορέσωμεν να επιθέσωμεν και τα φάρμακα δια την θεραπείαν, διότι εκείνος που αγνοεί την νόσον του δεν θα φροντίση καθόλου διά την θεραπείαν της.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Εχομεν πολλάς αμαρτίας∙ το γνωρίζω και εγώ∙ όλοι είμεθα υπό κολασμόν∙ αλλά δεν έχομεν αποκλεισθή από την συγνώμην, ούτε ευρισκόμεθα έξω από την μετάνοιαν διότι ιστάμεθα ακόμη εις το σκάμμα έτοιμοι δια τους αγώνας της μετανοίας. Είσαι γέρων και έφθασες εις την εσχάτην έξοδον από την ζωήν; Μη νομίσης ότι εξ αιτίας αυτού έχεις χάσει την ευκαιρίαν της μετανοίας, ούτε να απελπισθής δια την σωτηρίαν σου, αλλά θυμήσου τον ληστήν που συνεχωρήθη επάνω εις τον σταυρόν. Πράγματι, ποιον χρονικόν διάστημα είναι συντομότερον από την στιγμήν εκείνην κατά την οποίαν εστεφάνουτο; Όμως δι' αυτόν ήτο αρκετή δια να σωθή. Είσαι νέος; Μη επαναπαύεσαι με θάρρος εις την νεότητά, ούτε να νομίσης ότι έχεις αρκετήν προσθεσμίαν της ζωής ‘'διότι η ημέρα του Κυρίου έρχεται ως κλέπτης μέσα εις την νύκτα'' (Α Θεσ. 5,2). Διά τούτο και δεν μας εγνωστοποίησε την ημέραν του θανάτου μας, δια να επιδείξωμεν ζήλον και φροντίδα. Δεν βλέπεις κάθε ημέραν νέους να αποθνήσκουν; Δια τούτο μας προτρέπει κάποιος ‘' Μη βραδύνης να επιστρέψεις προς τον Κύριον, ούτε να αναβάλλης από ημέρας εις ημέραν, μήπως καθώς βραδύνης καταφθαρής'' (Σοφ. Σειράχ 5,7) Ο γέρων λοιπόν ας έχη εκείνην την παραίνεσιν υπ' όψιν∙ ο νέος αυτήν εδώ την νουθεσίαν. Αλλά είσαι ασφαλής, έχεις πλούτη και καυχάσαι δια τα χρήματα σου και δεν σου συμβαίνει κανένα κακόν; Άκουσε τι λέγει ο Παύλος ‘'όταν λέγουν ειρήνην και ασφάλειαν, τότε επέρχεται εις αυτούς αιφνίδιος όλεθρος'' (Α' Θεσ. 5,3) Διότι όλα τα πράγματα υφίστανται μεταβολάς∙ δεν εξουσιάζομεν τον θάνατον∙ ας γίνωμεν κύριοι της αρετής, διότι ο Κύριος μας ο Χριστός είναι φιλάνθρωπος.

Θέλετε να σας αναφέρω και οδούς της μετανοιάς; Είναι πολλαί και ποικίλαι και διάφοραι μεταξύ των, όλαι όμως οδηγούν προς τον ουρανόν. Πρώτη οδός μετανοίας είναι η καταδίκη των αμαρτημάτων μας ‘'Λέγε εσύ πρώτος τας αμαρτίας σου δια να δικαιωθής'' (Ησ. 43,26). Δι' αυτό είπε και ο Προφήτης ‘'είπα, θα καταδικάσω τον εαυτόν μου δια την ανομίαν μου προς τον Κύριον και συ εσυγχώρησες την ασέβειαν της καρδιάς μου'' (Ψαλμ 31,5).

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Αναγνώρισε λοιπόν και συ τα αμαρτήματα σου∙ αυτό είναι αρκετόν εις τον Κύριον ως απολογία∙ διότι αυτός που κατεδίκασε τα αμαρτήματα του είναι δυσκολότερον να περιπέση πάλιν εις τα ίδια αμαρτήματα. Ύψωσε την συνείδησην που έχεις μέσα σου εις κατήγορον, δια να μη έχης άλλον κατήγορον επί του βήματός του Κυρίου. Αυτή είναι μία οδός μετανοίας άριστη. Υπάρχει και άλλη που δεν είναι κατωτέρα αυτής, το να μη μνησικακής εναντίον των εχθρών, το να συγκρατής την οργή σου, να συγχωρής τα αμαρτήματα των συνανθρώπων σου∙ διότι έτσι θα συγχωρεθούν και τα ιδικά μας αμαρτήματα που διεπράξαμεν προς τον Κύριον. Ιδού λοιπόν και δεύτερος τρόπος καθαρισμού των αμαρτημάτων μας. Διότι λέγει ‘'αν συγχωρήσετε τους οφειλέτες σας, και ο ουράνιος Πατήρ σας θα σας συγχωρήση (Ματθ. 6,14).

Θέλης να μάθης και μία τρίτην οδόν μετανοίας; Να κάμης προσευχήν θερμήν και ειλικρινή που να πηγάζη από τα βάθη της καρδίας σου. Δεν είδες εκείνης την χήραν πως εξευμένισε τον αναίσχυντον εκείνον δικαστην; (Λουκ 18,1-8). Ενώ συ έχεις Κύριον ήμερον και προσηνή και φιλάνθρωπον∙ εκείνη εζήτει εναντίον των εχθρών, συ όμως δεν ζητείς εναντίον των εχθρών, αλλά υπέρ της ιδικής σου σωτηρίας.

Αν θέλης να μάθης και τετάρτην οδόν μετανοίας, θα σου ειπώ την ελεημοσύνην διότι αυτή έχει πολλήν και ανέκφραστον δύναμιν. Και πράγματι όταν ο Ναβουχοδονόσορ έφθασεν εις λογής κακίαν και διέπραξε κάθε ασέβειαν, ο Δανιήλ του είπε: ‘'Βασιλεύ, να εισακούσης την συμβουλήν μου∙ λυτρώσου από τας αμαρτίας σου με τας ελεημοσύνας, και από τα ανομίας σου λυτρώσου με την ευσπλαχνίαν σου δια τους πτωχούς'' (Δαν. 4,24). Ποίον πράγμα ημπορεί να γίνη ίσον με την φιλανθρωπίαν; Ύστερα από αναρίθμητα αμαρτήματα, ύστερα από τόσας παρανομίας υπόσχεται να απαλλάξη όλων αυτών τον δράστην, εάν δειχθή φιλάνθρωπος εις τους συνδούλους του. Και πέμπτη η μετριοφροσύνη και η ταπεινοφροσύνη που εκμηδενίζουν την φύσιν των αμαρτημάτων όχι ολιγώτερον από όλους τους άλλους τρόπους που αναφέραμεν∙ και μάρτυς ο τελώνης, ο οποίος δεν είχε να αναφέρη λαμπρά έργα, αλλά αντί όλων αυτών προσέφερε την ταπεινοφροσύνη και απηλλάγη από το βαρύ φορτίον των αμαρτημάτων (Λουκά 18,13).

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Ιδού λοιπόν εδείξαμεν πέντε οδούς μετανοίας,
πρώτην την κατανόησιν των αμαρτημάτων μας,
δευτέραν την συγχώρησιν των αμαρτιών του πλησίον,
τρίτην εκείνην που προέρχεται από την προσευχήν,
τετάρτην εκείνην που προέρχεται από την ελεημοσύνη και
πέμπτην την προερχόμενην από την ταπεινοφροσύνην.

Μη βραδύνης, λοιπόν, αλλά να βαδίζης κάθε ημέραν όλας αυτάς τας οδούς∙ καθ' όσον είναι εύκολοι οδοί και δεν ημπορείς να προβάλης ως πρόσχημα την πενίαν∙ αλλά και αν ακόμα ζης πτωχότερα από όλους και την οργήν θα ημπορέσης να αφήσης κατά μέρος και να ταπεινοφρονής θα ημπορέσης και να προσευχηθής επαρκώς και να καταδικάσης τα αμαρτήματα σου∙ και εις τίποτε δεν γίνεται η πενία εμπόδιον. Και τι λέγω εδώ, αφού ούτε δι' εκείνην την μέθοδον της μετανοίας που απαιτεί την καταβολή των χρημάτων (δηλαδή η ελεημοσύνη) ούτε εκεί αποτελεί εμπόδιον εις ημάς η πενία. Και αυτό το εφανέρωσεν εις ημάς η χήρα που κατέβαλε τα δύο λεπτά (Μαρκ. 12, 41-44).

Αφού λοιπόν εδιδάχθημεν την θεραπείαν των τραυμάτων μας, ας θέτωμεν επάνω εις αυτά αυτά τα φάρμακα, ώστε, αφού ανακτήσωμεν την πραγαμτικήν υγείαν να απολαύσωμεν και την ιεράν τράπεζαν με παρρησίαν και με μεγάλην δόξαν να συναντήσωμεν τον βασιλέα της δόξης Χριστόν και να επιτύχωνεν τα αιώνια αγαθά με την χάριν και τους οικτιρμούς και την φιλανθρωπίαν του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, δια του οποίου και μετά του οποίου δόξα και δύναμις και τιμή τώρα και πάντοτε και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Niko

ΔΕΝ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΜΦΗ ΣΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.
ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΚΑΤΙ Η ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΕΓΩ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ.

ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ.

ΑΠΛΑ ΣΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΜΙΑ ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΣ –ΑΠΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΣΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Veriefs

Αγαπητέ Νίκο
Όπως λοιπόν σου είχα προ-αναγγείλει ας ασχοληθούμε με την ησυχία μας με το χωρίο που μας παρέθεσες, ως… απόδειξη ότι Θεός ΔΕΝ επιτρέπει απλώς σε δαίμονες να κακοποιήσουν, αλλά ότι κακοποιεί ο… Ίδιος!!!

Ας θυμηθούμε το χωρίο που μας παρέθεσες:

«Και είπε Κύριος, Τις θέλει απατήσει τον Αχαάβ, ώστε να αναβή και να πέση εν Ραμώθ-γαλαάδ; Και ο μεν είπεν ούτως, ο δε είπεν ούτως. Και εξήλθε το πνεύμα και εστάθη ενώπιον Κυρίου και είπεν, Εγώ θέλω απατήσει αυτόν. Και είπε Κύριος προς αυτό, Τίνι τρόπω; Και είπε, Θέλω εξέλθει και θέλω είσθαι πνεύμα ψεύδους εν τω στόματι πάντων των προφητών αυτού. Και είπε Κύριος, Θέλεις απατήσει και έτι θέλεις κατορθώσει, έξελθε και κάμε ούτω. Τώρα λοιπόν, ιδού, ο Κύριος έβαλε πνεύμα ψεύδους εν τω στόματι πάντων τούτων των προφητών σου, και ο Κύριος ελάλησε κακόν επί σε.» [Βασιλέων Α’ 22:20-23]

Απαντώ:
Έτσι αποκομμένο το χωρίο, χωρίς τα συμφραζόμενά του, λογικό είναι να μοιάζει παράξενο. Έλα όμως, που από πίσω του έχει ολόκληρη ιστορία!!! Την οποία βάζω στοίχημα ότι δεν κάθισες να τη διαβάσεις, αλλά απλώς παρέθεσες από κείμενα διαφόρων άσχετων αρνητών της Χριστιανικής πίστης, με «συλλογές» χωρίων που τους φαίνονταν χρήσιμες για τους σκοπούς τους.

Ας πούμε λοιπόν λίγα πράγματα για την ιστορία των συμφραζομένων του χωρίου:

Πρόκειται για την εποχή κατά το 899 π.Χ., όταν οι Ισραηλίτες ήταν χωρισμένοι σε δύο βασίλεια, το 10φυλο του Ισραήλ και το 2φυλο του Ιούδα. Και την εποχή εκείνη στην περιοχή δέσποζε η Ασσυριακή αυτοκρατορία. (Χμμμ!!!! Από πότε είπες ότι έχουμε εμείς οι Έλληνες καταγραμμένη ακριβή χρονολογικά ιστορία βασιλέων και πόλεων και των μεταξύ τους σχέσεων;;;)

Βασιλιάς του Ιούδα ήταν ο Ιωσαφάτ και του Ισραήλ ο Αχαάβ, ο οποίος μετά από 3 χρόνια ειρήνης με την Ασσυρία, αποφάσισε να της ξαναπάρει πίσω μία περιοχή, με τη βοήθεια του βασιλιά του Ιούδα. Εκείνος δέχθηκε, όμως του ζήτησε να ρωτήσουν κάποιον προφήτη του Γιαχβέ. Μόνο που στον Ισραήλ η λατρεία του Γιαχβέ βρισκόταν σε ύφεση, και οι προφήτες ήταν άλλων θεών και όχι του Γιαχβέ. Και ο βασιλιάς του Ισραήλ ρώτησε προφήτες, αλλά προφήτες ΑΛΛΩΝ ΘΕΩΝ, οι οποίοι του είπαν ότι θα νικήσει στον πόλεμο.

Όμως ο βασιλιάς του Ιούδα, (που εξακολουθούσε να είναι πιστός στον αληθινό Θεό), επιμένει, να ρωτήσουν και προφήτη του Γιαχβέ. Τότε ο Αχαάβ του αποκαλύπτει ότι υπάρχει μόνο ένας τέτοιος προφήτης, αλλά δεν τον γούσταρε, γιατί όλο του έλεγε κακά μαντάτα, και προτιμούσε τους άλλους που του έλεγαν ό,τι ήθελε να ακούσει. Παρ’ όλα αυτά, τον καλεί, και εκείνος, αφού πρώτα πάει να «ξεφύγει» και να μην του δώσει σωστή προφητεία, γνωρίζοντας την κακή αντίδραση του βασιλιά, τελικά αναγκάζεται από την επιμονή του βασιλιά, να του πει την αλήθεια, ότι θα χάσει στη μάχη και θα πεθάνει. Και το παραπάνω επίμαχο χωρίο, είναι απόσπασμα της προφητείας του προφήτη αυτού του Γιαχβέ, που λεγόταν Μιχαίας.

Ο βασιλιάς θυμωμένος τον φυλακίζει, και πάει στην πόλεμο, όπου πεθαίνει.

Αυτή είναι η αφήγηση με όλα της τα συμφραζόμενα. Ας τη διαβάσουμε όμως όλη μαζί, στη συνέχεια, πριν αναλύσουμε τα σημεία που μας ενδιαφέρουν:

Ανώνυμος είπε...

Veriefs:
...
«1 Και πέρασαν τρία χρόνια χωρίς πόλεμο ανάμεσα στη Συρία και τον Ισραήλ. 2 Και κατά τον τρίτο χρόνο, ο Ιωσαφάτ, ο βασιλιάς τού Ιούδα, κατέβηκε προς τον βασιλιά τού Ισραήλ. 3 Και ο βασιλιάς τού Ισραήλ είπε στους δούλους του: Ξέρετε ότι η Ραμώθ-γαλαάδ είναι δική μας, κι εμείς σιωπούμε στο να την πάρουμε από το χέρι τού βασιλιά τής Συρίας; 4 Και είπε στον Ιωσαφάτ: Έρχεσαι μαζί μου για να πολεμήσουμε τη Ραμώθ-γαλαάδ; Και ο Ιωσαφάτ είπε στον βασιλιά τού Ισραήλ: Εγώ είμαι όπως κι εσύ, ο λαός μου όπως ο λαός σου, τα άλογά μου όπως τα άλογά σου.

5 Και ο Ιωσαφάτ είπε στον βασιλιά τού Ισραήλ: Ρώτησε, παρακαλώ, τον λόγο τού Κυρίου (Γιαχβέ στο Εβραϊκό) σήμερα. 6 Και ο βασιλιάς τού Ισραήλ συγκέντρωσε τους προφήτες, περίπου 400 άνδρες, και τους είπε: Να πάω εναντίον της Ραμώθ-γαλαάδ να πολεμήσω ή να απέχω; Κι εκείνοι είπαν: Ανέβα, και ο Κύριος (Εβραϊκά: «Αδωνάι» =Κύριος) θα την παραδώσει στο χέρι τού βασιλιά.

7 Και ο Ιωσαφάτ είπε: Δεν υπάρχει εδώ ένας προφήτης τού Κυρίου (Γιαχβέ στο Εβραϊκό), για να τον ρωτήσουμε; 8 Και ο βασιλιάς τού Ισραήλ είπε στον Ιωσαφάτ: Υπάρχει ακόμα κάποιος άνθρωπος, ο Μιχαϊας, ο γιος τού Ιεμλά, διαμέσου του οποίου μπορούμε να ρωτήσουμε τον Κύριο• όμως, τον μισώ• επειδή, δεν προφητεύει καλό για μένα, αλλά κακό. Και ο Ιωσαφάτ είπε: Ας μη μιλάει έτσι ο βασιλιάς.

9 Και ο βασιλιάς τού Ισραήλ κάλεσε έναν ευνούχο, και είπε: Βιάσου να φέρεις τον Μιχαϊα, τον γιο τού Ιεμλά. 10 Και ο βασιλιάς τού Ισραήλ και ο Ιωσαφάτ, ο βασιλιάς τού Ιούδα, κάθονταν, κάθε ένας στον θρόνο του, ντυμένοι με στολές, σε έναν ανοιχτό τόπο, προς την είσοδο της πύλης τής Σαμάρειας• και όλοι οι προφήτες προφήτευαν μπροστά τους. 11 Και ο Σεδεκίας, ο γιος τού Χαναανά, είχε κάνει για τον εαυτό του σιδερένια κέρατα• και είπε: Έτσι λέει ο Κύριος: Με τούτα θα κερατίσεις τους Συρίους, μέχρις ότου τους συντελέσεις. 12 Και όλοι οι προφήτες προφήτευαν με τον ίδιο τρόπο, λέγοντας: Ανέβα στη Ραμώθ-γαλαάδ, και να ευοδώνεσαι• επειδή, ο Κύριος θα την παραδώσει στο χέρι τού βασιλιά.

13 Και ο μηνυτής, που πήγε να καλέσει τον Μιχαϊα, του είπε, λέγοντας: Δες, τώρα, τα λόγια των προφητών με ένα στόμα φανερώνουν καλό για τον βασιλιά• ο λόγος σου, λοιπόν, ας είναι όπως ο λόγος ενός από εκείνους, και μίλησε το καλό. 14 Και ο Μιχαϊας είπε: Ζει ο Κύριος, ό,τι μου πει ο Κύριος, αυτό θα μιλήσω.

15 Ήρθε, λοιπόν, στον βασιλιά. Και ο βασιλιάς είπε σ' αυτόν: Μιχαϊα, να πάμε στη Ραμώθ-γαλαάδ για να πολεμήσουμε ή να απέχουμε; Κι εκείνος του απάντησε: Να ανέβεις, και να ευοδώνεσαι• επειδή, ο Κύριος θα την παραδώσει στο χέρι τού βασιλιά.

16 Και ο βασιλιάς είπε σ' αυτόν: Μέχρι πόσες φορές θα σε ορκίζω, να μη μου λες παρά την αλήθεια στο όνομα του Κυρίου;

17 Κι εκείνος είπε: Είδα ολόκληρο τον Ισραήλ διασκορπισμένον επάνω στα βουνά, σαν πρόβατα που δεν έχουν ποιμένα. Και ο Κύριος είπε: Αυτοί δεν έχουν κύριο, ας γυρίσουν κάθε ένας στο σπίτι του με ειρήνη.

18 Και ο βασιλιάς τού Ισραήλ είπε στον Ιωσαφάτ. Δεν σου είπα ότι δεν θα προφητεύσει καλό για μένα, αλλά κακό;

19 Και ο Μιχαϊας είπε: Άκουσε τον λόγο τού Κυρίου:

Είδα τον Κύριο να κάθεται επάνω στον θρόνο του, και ολόκληρη τη στρατιά τού ουρανού να παραστέκεται γύρω απ' αυτόν, από τα δεξιά του, και από τα αριστερά του.
20 Και ο Κύριος είπε: Ποιος θα απατήσει τον Αχαάβ, ώστε να ανέβει και να πέσει στη Ραμώθ-γαλαάδ; Και ο μεν ένας είπε έτσι, ο δε άλλος είπε έτσι.
21 Και βγήκε πνεύμα, και στάθηκε μπροστά στον Κύριο, και είπε: Εγώ θα τον απατήσω.
22 Και ο Κύριος είπε σ' αυτό: Με ποιον τρόπο; Και είπε: Θα βγω, και θα είμαι πνεύμα ψέματος στο στόμα όλων των προφητών του.
Και ο Κύριος είπε: Θα απατήσεις, κι ακόμα θα κατορθώσεις• βγες, και κάνε έτσι.

23 Τώρα, λοιπόν, δες, ο Κύριος έβαλε πνεύμα ψέματος στο στόμα όλων αυτών των προφητών σου, και ο Κύριος μίλησε κακό για σένα.

Ανώνυμος είπε...

Veriefs
...
24 Τότε, ο Σεδεκίας, ο γιος τού Χαναανά, αφού πλησίασε, ράπισε τον Μιχαϊα επάνω στο σαγόνι, και είπε: Από ποιον δρόμο πέρασε το Πνεύμα τού Κυρίου από μένα, για να μιλήσει σε σένα;

25 Και ο Μιχαϊας είπε: Πρόσεξε, θα δεις, κατά την ημέρα που θα μπαίνεις από ταμείο σε ταμείο για να κρυφτείς.

26 Και ο βασιλιάς του Ισραήλ είπε: Πιάστε τον Μιχαϊα, και ξαναφέρτε τον στον Αμών, τον άρχοντα της πόλης, και στον Ιωάς, τον γιο τού βασιλιά• 27 και πείτε: Έτσι λέει ο βασιλιάς: Τούτον βάλτε τον στη φυλακή, και τρέφετέ τον με ψωμί θλίψης, και με νερό θλίψης, μέχρις ότου γυρίσω με ειρήνη.

28 Και ο Μιχαϊας είπε: Αν πραγματικά γυρίσεις με ειρήνη, τότε ο Θεός δεν μίλησε μέσα από μένα. Και είπε: Ακούστε εσείς, όλοι οι λαοί.

29 Και ανέβηκε ο βασιλιάς τού Ισραήλ, και ο Ιωσαφάτ, ο βασιλιάς τού Ιούδα, στη Ραμώθ-γαλαάδ. 30 Και ο βασιλιάς τού Ισραήλ είπε στον Ιωσαφάτ: Εγώ θα μεταμφιεσθώ, και θα μπω μέσα στη μάχη• εσύ ντύσου τη στολή σου. Και ο βασιλιάς τού Ισραήλ μεταμφιέσθηκε, και μπήκε μέσα στη μάχη.

31 Κι ο βασιλιάς τής Συρίας είχε προστάξει τους 32 αμαξάρχες του, λέγοντας: Μη πολεμάτε ούτε μικρόν ούτε μεγάλον, αλλά μονάχα τον βασιλιά τού Ισραήλ. 32 Και καθώς οι αμαξάρχες είδαν τον Ιωσαφάτ, είπαν τότε αυτοί: Σίγουρα, αυτός είναι ο βασιλιάς τού Ισραήλ. Και περιστράφηκαν για να τον πολεμήσουν• αλλ' ο Ιωσαφάτ αναβόησε. 33 Και οι αμαξάρχες, βλέποντας ότι δεν ήταν ο βασιλιάς τού Ισραήλ, γύρισαν από την καταδίωξή του.

34 Κάποιος άνθρωπος, όμως, καθώς τόξευσε εύστοχα, χτύπησε τον βασιλιά τού Ισραήλ ανάμεσα στις αρθρώσεις του θώρακος• κι εκείνος είπε στον ηνίοχό του: Στρέψε το χέρι σου, και βγάλε με από το στρατόπεδο• επειδή, πληγώθηκα. 35 Και η μάχη μεγάλωσε εκείνη την ημέρα• και ο βασιλιάς στεκόταν επάνω στην άμαξα απέναντι από τους Συρίους, και προς την εσπέρα πέθανε• και το αίμα του έρρεε από την πληγή στο κοίλωμα της άμαξας.

36 Και γύρω στη δύση τού ήλιου έγινε διακήρυξη στο στρατόπεδο, που έλεγε: Κάθε ένας ας πάει στην πόλη του, και κάθε ένας ας πάει στον τόπο του. 37 Και ο βασιλιάς πέθανε, και μεταφέρθηκε στη Σαμάρεια• και έθαψαν τον βασιλιά στη Σαμάρεια.» (Α΄ Βασιλέων 22/κβ: 1-37)



Αυτή είναι λοιπόν η αφήγηση. Ας δούμε στη συνέχεια τα σημεία – κλειδιά, που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε ακριβώς την προφητεία του Μιχαία (Μιχαϊας κατά την παρά πάνω μετάφραση), και να διαπιστώσουμε ποιος ήταν ο ρόλος του Γιαχβέ στην υπόθεση:

Ανώνυμος είπε...

Veriefs
...
1ο σημείο: Έχουμε δύο ειδών προφήτες: Τον ένα και μοναδικό προφήτη του Γιαχβέ που είχε απομείνει στο 10φυλο βασίλειο του Ισραήλ, και 400 προφήτες άλλων θεών.

2ο σημείο: Έχουμε δύο βασιλείς: Τον βασιλέα του Ιούδα, πιστό στον Γιαχβέ, (που επέμενε να ερωτηθεί ο ένας και μοναδικός και τελευταίος προφήτης του Γιαχβέ, και όχι οι 400 προφήτες άλλων θεών), και τον βασιλιά του Ισραήλ, ΑΠΙΣΤΟ στον Γιαχβέ, που προτιμούσε τις ευνοϊκές προφητείες των 400 προφητών άλλων θεών, και μισούσε τον προφήτη του Γιαχβέ), ή συνέχεαν τις θεότητες, όπως στον καιρό του Ηλία, που μπέρδευαν τον Γιαχβέ με τον Βάαλ- Διόνυσο (Α΄ Βασιλέων 18/η: 21).

3ο σημείο: Ενώ ο προφήτης αυτός προφητεύει στο όνομα του Γιαχβέ, οι προφήτες των άλλων θεών, προφητεύουν ΑΟΡΙΣΤΑ στο όνομα «του Κυρίου» (Αδωνάι), μια και είχαν άλλους θεούς και όχι τον Γιαχβέ, τους οποίους αποκαλούσαν «Κύριο».

4ο σημείο: Εκτός από τον βασιλιά του Ισραήλ, άπιστη στον Γιαχβέ ήταν και η πλειοψηφία του Ισραηλιτικού λαού, σε αντιστοιχία 400 προς 1, κρίνοντας από τα ποσοστά των προφητών άλλων θεών και του Γιαχβέ.

5ο σημείο: Ο προφήτης του Γιαχβέ πάντοτε του έλεγε αλήθεια, έστω και αν τον έκανε να τον εχθρεύεται. Και ακόμα και όταν τον συμβούλεψαν (εδ. 13) να πει στον βασιλιά ό,τι έλεγαν και οι άλλοι, για να τον ευχαριστήσει, ο Μιχαίας επέμεινε: «ό,τι μου πει ο Γιαχβέ, αυτό θα πω» (εδ. 14). Αυτό σημαίνει ότι ο Γιαχβέ έλεγε ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ μέσω του Μιχαία, έστω και αν δυσαρεστούσε τον βασιλιά.

6ο σημείο: Τα πρώτα λόγια του Μιχαία απέναντι στον βασιλιά: «Να ανέβεις, και να ευοδώνεσαι• επειδή, ο Κύριος θα την παραδώσει στο χέρι τού βασιλιά» (εδ. 15) ήταν ΕΙΡΩΝΙΚΑ, και αυτό το καταλαβαίνουμε για δύο λόγους: Α. Επειδή ο Μιχαίας είχε ξεκαθαρίσει ότι θα πει την αλήθεια, και Β. Επειδή ο βασιλιάς δεν ικανοποιήθηκε, αλλά τον πίεσε να του πει την αλήθεια, καταλαβαίνοντας την ειρωνεία του, με τα λόγια: «Μέχρι πόσες φορές θα σε ορκίζω, να μη μου λες παρά την αλήθεια στο όνομα του Κυρίου;» (Εδάφιο 16).

7ο σημείο: Συνεπώς ο Μιχαίας δίνει αληθινή προφητεία, ξεκαθαρίζοντας πρώτα, ότι ο πόλεμος αυτός θα γίνει αιτία να σκορπίσουν οι Ισραηλίτες στα βουνά, σαν πρόβατα χωρίς ποιμένα, μια και ο βασιλιάς τους θα σκοτωθεί (εδ. 17).

8ο σημείο: Και ενώ ο βασιλιάς θα μπορούσε να πιστεύει ότι η προφητεία τελείωσε, ο Μιχαίας του λέει πολύ περισσότερα: «άκουσε τον λόγο του Γιαχβέ:…» και του αναφέρει εκείνο το όραμα, το οποίο εξετάζουμε. Άρα, «λόγος του Γιαχβέ» ήταν αυτό το όραμα, και όχι του Μιχαία ή κάποιου άλλου. Ο ΓΙΑΧΒΕ αποκάλυψε στον βασιλιά όλη τη δολοπλοκία που στήθηκε εναντίον του για να σκοτωθεί!

9ο σημείο: Εάν ο Γιαχβέ ήθελε να ξεγελάσει τον Αχαάβ, γιατί τότε του απεκάλυψε δια του «λόγου Του» τη δολοπλοκία που στήθηκε; Άρα ο Γιαχβέ, όχι μόνο δεν είπε ψέματα, αλλά αντιθέτως, ΑΠΕΚΑΛΥΨΕ ΤΗ ΔΟΛΟΠΛΟΚΙΑ. Και όχι μόνο δεν ήθελε να σκοτωθεί ο Αχαάβ, αλλά τον προειδοποίησε!

Ανώνυμος είπε...

Veriefs
...
10ο σημείο: Σημαντικό «κλειδί» στην κατανόηση του οράματος, είναι η φράση του εδαφίου 19: «Είδα τον Κύριο να κάθεται επάνω στον θρόνο του, και ολόκληρη τη στρατιά τού ουρανού να παραστέκεται γύρω απ' αυτόν, από τα δεξιά του, και από τα αριστερά του».

Αυτή η εικόνα, θυμίζει έντονα τα λόγια του Κυρίου Ιησού Χριστού: «Και όταν έρθει ο Υιός τού ανθρώπου μέσα στη δόξα του, και όλοι οι άγιοι άγγελοι μαζί του, τότε θα καθήσει επάνω στον θρόνο τής δόξας του. 32 Και μπροστά του θα συγκεντρωθούν όλα τα έθνη• και θα τους χωρίσει από αναμεταξύ τους, όπως ο ποιμένας χωρίζει τα πρόβατα από τα ερίφια. 33 Και τα μεν πρόβατα θα τα στήσει από τα δεξιά του, ενώ τα ερίφια από τα αριστερά. 34 Τότε, ο βασιλιάς θα πει σ' αυτούς που θα είναι από τα δεξιά του: Ελάτε, οι ευλογημένοι τού Πατέρα μου, κληρονομήστε τη βασιλεία, που είναι ετοιμασμένη σε σας από τη δημιουργία τού κόσμου… Τότε, θα πει και σ' εκείνους που θα είναι από τα αριστερά: Πηγαίνετε από μένα, οι καταραμένοι, στην αιώνια φωτιά, που είναι ετοιμασμένη για τον διάβολο και για τους αγγέλους του» (Ματθαίος 25/κε: 31-41). (Παρεμπιπτώντος, εδώ φαίνεται και η ταύτιση του Χριστού επί του θρόνου με τον Γιαχβέ, με τους εκ δεξιών και τους εξ αριστερών).

Προσέξτε λοιπόν το σημείο: Οι εκ δεξιών, είναι οι «ευλογημένοι». Είναι αυτοί που βρίσκονται σε θέση ευνοίας. (Ας θυμηθούμε ότι και ο Υιός αναφέρεται ως καθήμενος «εκ δεξιών» του Πατρός). Οι δε εξ αριστερών, είναι οι «καταραμένοι». Έτσι και στο χωρίο που εξετάζουμε, έχουμε τους αγγέλους τους εκ δεξιών, και τους αγγέλους τους εξ αριστερών, με τη διευκρίνιση ότι στην ουράνια αυτή συμβολική όραση, παρίσταται «ολόκληρη τη στρατιά τού ουρανού». Αυτό συμπεριλαμβάνει τόσο τους αγγέλους, όσο και τους δαίμονες, οι οποίοι σημειωτέον, δεν είχαν ακόμη ριφθεί από τον ουρανό, κάτι που έγινε από τον καιρό της ενανθρώπισης του Χριστού, όπως μαρτύρησε και ο Ίδιος: «Έβλεπα τον σατανά που έπεσε από τον ουρανό σαν αστραπή» (Λουκάς 10/ι: 18)

Λέτε ο Θεός να έχει «δεξιά» και «αριστερά», εφ’ όσον είναι πανταχού παρών; Άρα προς τι οι δύο μεριές που αναφέρει το υπό εξέτασιν χωρίο; Δεν έφθανε να πει ότι είχε όλους τους αγγέλους μπροστά Του, ή γύρω του; Γιατί «δεξιά» και «αριστερά»; Μα για να δώσει το κλειδί της ερμηνείας του χωρίου. Για να δηλώσει, ότι οι εκ δεξιών ήταν οι άγγελοι, και οι εξ αριστερών οι δαίμονες.

Άρα το 10ο σημείο είναι ότι στην ουράνια αυτή συγκέντρωση, είναι ότι αποτελείται από δύο ειδών αγγέλους: καλούς και κακούς. Ευλογημένους και καταραμένους.

11ο σημείο: Ο Θεός (σε αντίθεση με αυτό που καταλαβαίνουν αυτοί που θέλουν να τον κατηγορήσουν), ΔΕΝ ΖΗΤΑΕΙ, ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ, να παραπλανήσει κάποιος τον ασεβή βασιλιά Αχαάβ. Προσέξτε τη διατύπωση: «Και ο Κύριος είπε: Ποιος θα απατήσει τον Αχαάβ, ώστε να ανέβει και να πέσει στη Ραμώθ-γαλαάδ;». Ο Γιαχβέ απλώς ρωτάει, ΕΧΟΝΤΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι κάποιος θα τον πλανήσει και θα σκοτωθεί. Η απόφαση για τον θάνατο του Αχαάβ, είχε ληφθεί, όχι όμως από τον Θεό, αλλά από άλλους. Ο Θεός απλώς το προγνωρίζει, και ρωτάει ποιος θα αναλάβει αυτή την ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ ενέργεια.

Το ερώτημα είναι: «Δεν ήξερε ο Θεός, ο Παντογνώστης, ποιος θα ήταν;» Ας μη ξεχνάμε όμως ότι εδώ πρόκειται για όραση, και όχι για φυσικό γεγονός. Το όλο σκηνικό και οι διάλογοι γίνονται, όχι για να μάθει ο Θεός τι συμβαίνει, αλλά για να μάθει ο Αχαάβ ότι κάποιοι του την έχουν στημένη «εκεί στον ουρανό».

Το 11ο σημείο λοιπόν είναι, ότι αυτοί που συκοφαντούν τον Θεό, ότι δήθεν αυτός ζήτησε από τους δαίμονες να πλανήσουν τον Αχαάβ, είναι ψεύτες, και η γνώμη τους αντανακλά την κακοπροαίρετη διάθεσή τους απέναντι στον Θεό. Ο Θεός εκεί δεν ζητάει τίποτα. Απλώς ρωτάει.

Ανώνυμος είπε...

Veriefs
...
12ο σημείο: Ενώ ο Βάμβας στη μετάφρασή του λέει: « «το» Πνεύμα βγήκε και στάθηκε μπροστά στον Κύριο, και είπε: εγώ θα τον απατήσω», το οριστικό άρθρο δεν υπάρχει, ούτε στο Εβραϊκό, αλλά ούτε στο κατά 1000 χρόνια αρχαιότερο κείμενο των Εβδομήκοντα. Πρόκειται λοιπόν για ένα από τα πνεύματα που βρίσκονταν εκεί γύρω του, προφανέστατα για ένα εκ των πνευμάτων των «εξ αριστερών» του Θεού.

13ο σημείο: Το πνεύμα αυτό, αποκαλύπτει ότι ΔΕΝ είναι πνεύμα του Γιαχβέ, αλλά πνεύμα δαιμονικό ΑΛΛΩΝ ΨΕΥΔΩΝ ΘΕΩΝ, λέγοντας τα εξής: «Θα βγω, και θα είμαι πνεύμα ψέματος στο στόμα όλων των προφητών του». Συνεπώς, εφ’ όσον αυτοί ΔΕΝ ήταν προφήτες του Γιαχβέ, αλλά άλλων θεών, (όπως είδαμε), πρέπει να είναι κάποιος πολύ κακοπροαίρετος, για να κατηγορήσει τον Γιαχβέ, για τα δαιμονικά πνεύματα άλλων θεών, που πλανούσαν τους προφήτες τους. Κάτι ανάλογο με αυτό που λέει η Αποκάλυψη: «είναι πνεύματα δαιμόνων, που εκτελούν σημεία, τα οποία εκπορεύονται προς τους βασιλιάδες τής γης και ολόκληρης της οικουμένης, για να τους συγκεντρώσουν στον πόλεμο εκείνης τής μεγάλης ημέρας, του Θεού τού Παντοκράτορα.» (Αποκάλυψη 16/ιστ: 14).

14ο σημείο: Ο Γιαχβέ απαντάει: «Και ο Κύριος είπε: Θα απατήσεις, κι ακόμα θα κατορθώσεις• βγες, και κάνε έτσι». Και στο σημείο αυτό, οι εχθροί του Γιαχβέ χειροκροτούν, λέγοντας: «Ορίστε, προστακτική! Εδώ ο Γιαχβέ ΣΤΕΛΝΕΙ τον δαίμονα να τον εξαπατήσει».

Κι όμως, δεν είναι έτσι. Η προστακτική, δεν σημαίνει πάντοτε εντολή, αλλά επίσης και άδεια ή ανοχή. Εάν για παράδειγμα κάποιος επιμένει για κάτι που ΔΕΝ θέλουμε, μερικές φορές υποχωρούμε, και του λέμε: «άντε, κάνε το!» Όχι επειδή το θέλουμε εμείς, ούτε επειδή του δώσαμε εντολή. Αλλά επειδή ΤΟΥ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ.

Έτσι κι εδώ. «Κανένας, όταν πειράζεται, ας μη λέει ότι: Από τον Θεό πειράζομαι• επειδή, ο Θεός είναι απείραστος κακών, κι αυτός δεν πειράζει κανέναν» (Ιάκωβος 1/α: 13). Ο Γιαχβέ του επιτρέπει να κάνει αυτό που θέλησε, και μάλιστα προγνωρίζοντας το μέλλον, λέει στο δαιμόνιο ότι θα το πετύχει. Γιατί γνωρίζει, ότι ο Αχαάβ είναι τόσο ασεβής, που δεν θα ακούσει τον προφήτη Μιχαία με τον λόγο της αληθείας ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ, αλλά θα προτιμήσει να υπακούσει στα ψευδή δαιμονικά πνεύματα των ειδωλολατρικών θεών. Γι’ αυτό και ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ στο δαιμόνιο, μια και Ο ΙΔΙΟΣ επέλεξε να υπακούσει στους ψευδοπροφήτες, και όχι στον αληθινό Θεό.

Ανώνυμος είπε...

Veriefs
...
15ο σημείο: Και ο Μιχαίας, φανερώνοντας στον Αχαάβ τη δολοπλοκία των δαιμόνων και των ψευδοπροφητών των θεών του, τελειώνει με τα εξής λόγια: «Τώρα, λοιπόν, δες, ο Κύριος έβαλε πνεύμα ψέματος στο στόμα όλων αυτών των προφητών σου, και ο Κύριος μίλησε κακό για σένα».

Πράγματι, ο Κύριος είπε κακή προφητεία για τον Αχαάβ. Δεν του προκάλεσε κανένα κακό. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΤΟΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ με τον δικό Του προφήτη, για τη δολοπλοκία. Αλλά ο Αχαάβ, κακοπροαίρετος καθώς ήταν, προτίμησε τους ψευδείς θεούς, και χαρακτήρισε τον Γιαχβέ ΨΕΥΤΗ ΚΑΙ ΚΑΚΟ. Και αυτό του στοίχησε τη ζωή.

Το 15ο σημείο όμως, είναι ίσως το σημαντικότερο από όλη την αφήγηση, λόγω της διατύπωσης που κάνει ο προφήτης του αληθινού Θεού, λέγοντας: «δες, ο Κύριος έβαλε πνεύμα ψέματος στο στόμα όλων αυτών των προφητών σου». Όμως από όλα αυτά που ως τώρα εξετάσαμε, είναι πλέον ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΟ τι ακριβώς συνέβη, και τι ακριβώς έκανε ο καθένας, και ποιος είχε την ευθύνη, και ποιος ήταν Αυτός που ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ για τη συνωμοσία. Παρ’ όλα αυτά, δείτε την έκφραση: «ο Γιαχβέ έβαλε πνεύμα ψέματος…» Γιατί το διατυπώνει άραγε έτσι;

Ο λόγος είναι, ότι ο Θεός θέλησε έτσι να κατανοήσουμε, τι ακριβώς εννοούσαν και ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ, που χρησιμοποιούν παρόμοιες εκφράσεις για τον Γιαχβέ, εκφράσεις που προσιδιάζουν σε δούλους και όχι σε γιους. Θέλησε να ξέρουμε, ότι αυτές οι εκφράσεις δεν κυριολεκτούν, αλλά είναι σύντομες αναφορές του γεγονότος, ότι ο Θεός, συχνά, εξ αιτίας των ανομιών μας, μας παραδίδει στον εχθρό μας τον διάβολο, ο οποίος κερδίζει δικαιώματα πάνω μας. Όχι επειδή θέλει ο Θεός, αλλά επειδή ΕΜΕΙΣ είμαστε αμετανόητοι και δεν προσέχουμε στις προειδοποιήσεις Του.

Ο λόγος που το χωρίο αυτό διατυπώνεται έτσι, είναι για να εκθέτει πάντοτε όλους εκείνους που θέλουν να αποδώσουν στον Θεό κακά κίνητρα και ενέργειες, διαψεύδοντάς τους με τόση λεπτομέρεια, ντροπιάζοντας την κακοήθειά τους και το μίσος τους γι’ Αυτόν, αλλά παράλληλα και ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΩΝΤΑΣ τους, και ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ τους. Γιατί πλέον γνωρίζουν, ότι αυτοί οι ψευδείς θεοί στους οποίους ελπίζουν, τους εξαπατούν προς θάνατο. Και Μόνος Αυτός τους αγαπάει τόσο, ώστε να τους λέει τα πράγματα με το όνομά τους, όσο σκληρά και αν ακούγονται γι’ αυτούς. Αυτός τον οποίο μισούν και βρίζουν, τους προειδοποιεί και τους περιμένει. Αν και γνωρίζει, ότι πολλοί απ’ αυτούς δεν θα γυρίσουν ποτέ στο Πατρικό του σπίτι, μα θα χαθούν σε μια πουλημένη μάχη.

Από βδομάδα τα ξαναλέμε. Καλό Σαββατοκύριακο!

Unknown είπε...

Veriefs: Ο Θεός (σε αντίθεση με αυτό που καταλαβαίνουν αυτοί που θέλουν να τον κατηγορήσουν), ΔΕΝ ΖΗΤΑΕΙ, ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ, να παραπλανήσει κάποιος τον ασεβή βασιλιά Αχαάβ. Προσέξτε τη διατύπωση: «Και ο Κύριος είπε: Ποιος θα απατήσει τον Αχαάβ, ώστε να ανέβει και να πέσει στη Ραμώθ-γαλαάδ;». Ο Γιαχβέ απλώς ρωτάει, ΕΧΟΝΤΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι κάποιος θα τον πλανήσει και θα σκοτωθεί.

Είσαι σίγουρος πως απλώς ρωτάει;
Μήπως ψάχνει για εθελοντή;


Veriefs: πρέπει να είναι κάποιος πολύ κακοπροαίρετος, για να κατηγορήσει τον Γιαχβέ, για τα δαιμονικά πνεύματα άλλων θεών, που πλανούσαν τους προφήτες τους …
… αυτοί που συκοφαντούν τον Θεό, ότι δήθεν αυτός ζήτησε από τους δαίμονες να πλανήσουν τον Αχαάβ, είναι ψεύτες, και η γνώμη τους αντανακλά την κακοπροαίρετη διάθεσή τους απέναντι στον Θεό. Ο Θεός εκεί δεν ζητάει τίποτα. Απλώς ρωτάει
.

Η ιστορία του Αχαάβ υπάρχει και σε άλλο βιβλίο της Π.Δ. Εκεί είναι ξεκάθαρο και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση το γεγονός πως ο Θεός έστειλε τα πονηρά πνεύματα να πλανήσουν τον Αχαάβ:

«Τώρα λοιπόν, ιδού, ο Κύριος έβαλε πνεύμα ψεύδους εν τω στόματι τούτων των προφητών σου, και ελάλησε Κύριος κακόν επί σε.» [Χρονικών Β’ 18:22]

«και νυν ιδού έδωκε Κύριος πνεύμα ψευδές εν στόματι των προφητών σου τούτων, και Κύριος ελάλησεν επί σε κακά.» (μτφρ. Εβδομήκοντα).

Άδικος κόπος τόσο copy-paste.



Τυχικός: Διά τους κατηγορούντας τον Θεόν, διατί δεν εξαφανίζει τον διάβολον…
… ΑΠΛΑ ΣΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΜΙΑ ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΣ –ΑΠΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΣΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ
.

Μα το ερώτημά μου δεν ήταν αυτό.

Άλλωστε , ο Θεός θα τον εξαφανίσει το Διάβολο, θα τον αχρηστεύσει: «και ο διάβολος ο πλανών αυτούς ερρίφθη εις την λίμνην του πυρός και του θείου, όπου είναι το θηρίον και ο ψευδοπροφήτης, και θέλουσι βασανίζεσθαι ημέραν και νύκτα εις τους αιώνας των αιώνων.» [Αποκάλυψη 21:10]

Το ερώτημα είναι άλλο: Τι περιμένει και δεν τον εξαφανίζει. Ο Veriefs λέει πως περιμένει να αποκτήσει ο Χριστός το 50+1, “η πλειονότητα της ανθρωπότητας να γίνει χριστιανική”. Δηλαδή, η ανθρώπινη δυστυχία διαιωνίζεται χάρη στις δημοκρατικές ευαισθησίες του Κυρίου. Είναι πρώτα και κύρια φιλελεύθερος και μετά αγάπη.

Το βασικό ερώτημά μου ήταν Γιατί τον δημιούργησε το Σατανά, και όχι γιατί δεν τον εξαφανίζει.
Αφού προγνώριζε ο Θεός τι θα πράξει ο διάβολος, γιατί προχώρησε στη δημιουργία του;

Unknown είπε...

Veriefs: Θέλησε να ξέρουμε, ότι αυτές οι εκφράσεις δεν κυριολεκτούν, αλλά είναι σύντομες αναφορές του γεγονότος, ότι ο Θεός, συχνά, εξ αιτίας των ανομιών μας, μας παραδίδει στον εχθρό μας τον διάβολο, ο οποίος κερδίζει δικαιώματα πάνω μας. Όχι επειδή θέλει ο Θεός, αλλά επειδή ΕΜΕΙΣ είμαστε αμετανόητοι και δεν προσέχουμε στις προειδοποιήσεις Του. .

Δηλάδή αν δεν σε σκοτώσω εγώ ο ίδιος αλλά σε παραδώσω στον δήμιο, αλλάζει τίποτα επί της ουσίας;

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Nikos.Το ερώτημα είναι άλλο: Τι περιμένει και δεν τον εξαφανίζει.

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ.

ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΡΩΤΑΣ .
ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΠΟΛΥ ΡΩΤΗΣΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΣΥ.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΘΕΟ.ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ.

ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΤΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΟ ΠΩ ΑΛΛΑ ΡΩΤΑ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΕ.ΑΥΤΟΙ ΣΤΟ ΜΠΡΟΥΚΛΥΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Ο ΘΕΟΣ !!!

Nikos.Ο Veriefs λέει πως περιμένει να αποκτήσει ο Χριστός το 50+1, “η πλειονότητα της ανθρωπότητας να γίνει χριστιανική”. Δηλαδή, η ανθρώπινη δυστυχία διαιωνίζεται

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ Ο ΘΕΟΣ.Ο ΘΕΟΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ ΕΦΤΙΑΞΕ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΑΥΤΟΣ ΕΠΕΣΕ ΜΕΤΑ.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Nikos.Το βασικό ερώτημά μου ήταν Γιατί τον δημιούργησε το Σατανά, και όχι γιατί δεν τον εξαφανίζει.
Αφού προγνώριζε ο Θεός τι θα πράξει ο διάβολος, γιατί προχώρησε στη δημιουργία του;

ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΣ ΕΔΩ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΣΕΝΑ.
ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ.ΑΡΑ ΟΠΟΙΟ ΠΑΙΔΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΦΟΝΙΑΣ Η ΚΛΕΠΤΗΣ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ.
ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΟ ΣΕ ΡΩΤΗΣΕ Ο ΠΙΤΕΡ ΠΡΙΝ.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΕΣΕΝΑ Ο ΘΕΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΕΩΣΦΟΡΟ ΕΠΕΙΔΗ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΚΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΣΕΝΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΙΝΕΣ ΑΡΝΗΤΗΣ ΤΟΥ.

Υ.Γ.1 ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΑ. ΠΑΡΟΜΟΙΟ Η ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΡΩΤΗΜΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ.ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΤΟΜΟ ΗΤΑΝ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ.ΘΑ ΨΑΞΩ...

ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΔΩ ΜΑΣ ΛΕΣ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕ ΑΦΗΣΕΙ ΕΜΕΝΑ ΣΑΝ ΝΙΚΟ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΩ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ.
ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΕΜΕΝΑ.
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΣΥ.

ΠΙΤΕΡ: Πώς θα σου φαινόταν Νικολάκη μου, αν ο Θεός, παρόλο που γνωρίζει και τη δική σου απόμακρη από το Θεό πορεία, δεν σου επέτρεπε να γεννηθείς;

Nikos.Aν ο Θεός “μου επέτρεψε” να γεννηθώ, αυτό σημαίνει πως όσοι δεν κατάφεραν να γεννηθούν (αποτυχημένες κυήσεις, αποβολές κλπ.) δεν τους το επέτρεψε ο Θεός να γεννηθούν!!! Πιστεύεις τέτοια ηλιθιότητα; Ανάρτηση από τον/τη Nikos στο ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ τη 20 Νοέμβριος 2009 7:05 μμ

ΕΔΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΛΕΣ ΤΟΥ ΠΙΤΕΡ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΑΣΗ.
ΝΑ ΓΙΑΤΙ. ΛΕΣ Nikos.Aν ο Θεός “μου επέτρεψε” να γεννηθώ,(ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΠΕΤΡΕΨΕ) αυτό σημαίνει πως όσοι δεν κατάφεραν να γεννηθούν (αποτυχημένες κυήσεις, αποβολές κλπ.) δεν τους το επέτρεψε ο Θεός να γεννηθούν!!! (ΛΑΘΟΣ ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ…Ο ΘΕΟΣ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ,ΔΕΝ ΕΜΠΟΔΙΣΕ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΜΙΑ ΕΓΚΥΜΟΝΟΥΣΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΒΟΛΗ.)

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΜΙΑ ΕΝΝΟΙΑ. ΘΑΝΑΤΟΣ – ΖΩΗ !!!

Η ΜΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ Η ΑΣΘΕΝΗΣ ΦΥΣΗ ΜΑΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΖΩΗ.
ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΕΝΔΥΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΘΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΦΘΟΡΑΣ

Υ.Γ.ΚΑΠΟΥ ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟΝ ΤΟΜΟ.ΒΛΕΠΕΙΣ Η ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΡΟΤΙ ΠΕΦΤΩ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ…ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Nikos.
Το βασικό ερώτημά μου ήταν Γιατί τον δημιούργησε το Σατανά, και όχι γιατί δεν τον εξαφανίζει.
Αφού προγνώριζε ο Θεός τι θα πράξει ο διάβολος, γιατί προχώρησε στη δημιουργία του;

ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ.

"ΙΩΑΝΝOΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ ΕΚΔΟΣΙΣ ΑΚΡΙΒΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ
ΚΕΦ 94.Για ποιό λόγο, αν και ο Θεός γνώριζε εκ των
προτέρων ότι αυτοί επρόκειτο
να αμαρτήσουν και να μη μετανοήσουν, τους
δημιούργησε.

Ο Θεός από καλωσύνη δημιουργεί τα όντα από την ανυπαρξία στην ύπαρξη
και προγνωρίζει αυτά που θα συμβούν. Αν,βέβαια,δεν επρόκειτο
να υπάρχουν, ούτε κακοί επρόκειτο να γίνουν και ούτε θα είχε γίνει
η πρόβλεψη της δημιουργίας τους. Διότι οι γνώσεις αφορούν σε ό,τι υπάρχει και οι προγνώσεις σε ό,τι θα υπάρξει· προηγείται,δηλαδή, η ύπαρξη,και ακολουθεί η καλή ή κακή ύπαρξη.
Εάν όμως(τα όντα) επρόκειτο να δημιουργηθούν από την αγαθότητα του Θεού αλλά κατόπιν θα γίνονταν
κακοί εξαιτίας της δικής τους θελήσεως, και γι’αυτό το λόγο ο Θεός αρνούνταν να τα δημιουργήσει, τότε το κακό θα νικούσε την αγαθότητα του Θεού.

Ο Θεός, όμως, πλάθει αγαθά όλα τα
όντα που δημιουργεί·και καθένας με τη δική του θέληση γίνεται καλός ή κακός.
Μολονότι είπε ο Κύριος, «συνέφερε σ’ εκείνον τον άνθρωπο
να μη γεννιόταν», το έλεγε όχι επικρίνοντας το δημιούργημά του,
αλλά επέκρινε την κακία που προστέθηκε στο πλάσμα του, εξαιτίας της θελήσεως και ραθυμίας του. Διότι η ραθυμία της
γνώμης του πλάσματος αχρήστευσε την ευεργεσία του Δημιουργού, όπως
ακριβώς συμβαίνει με κάποιον που, ενώ ο βασιλιάς του έδωσε πλούτο
και εξουσία, αυτός φέρεται αχάριστα στον ευεργέτη·(ο βασιλιάς)
αυτόν θα τον δέσει και θα τον
τιμωρήσει, αν τον δει μέχρι τέλος να παραμένει στην εξουσία του τυράννου."

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Veriefs:
Θέλησε να ξέρουμε, ότι αυτές οι εκφράσεις δεν κυριολεκτούν, αλλά είναι σύντομες αναφορές του γεγονότος, ότι ο Θεός, συχνά, εξ αιτίας των ανομιών μας, μας παραδίδει στον εχθρό μας τον διάβολο, ο οποίος κερδίζει δικαιώματα πάνω μας. Όχι επειδή θέλει ο Θεός, αλλά επειδή ΕΜΕΙΣ είμαστε αμετανόητοι και δεν προσέχουμε στις προειδοποιήσεις Του. .

Nikos.
Δηλάδή αν δεν σε σκοτώσω εγώ ο ίδιος αλλά σε παραδώσω στον δήμιο, αλλάζει τίποτα επί της ουσίας;

ΣΥΓΓΝΩΜΗ VERIEFS ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΜΒΩ.

ΝΙΚΟ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ ΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΟΜΙΩΝ ΜΑΣ.ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥ ΤΟΥ ( ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ).

ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΗΚΑΝ ΤΟΥΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ.ΕΕΕ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΞΟΥΝ (?)

ΚΙ ΕΓΩ ΑΝ ΤΟΝ ΑΡΝΗΘΩ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ …ΝΑ ΜΕ ΚΡΑΤΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ !!!.
ΑΝ ΟΜΩΣ ΜΕ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΦΥΓΩ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΤΟΤΕ ΠΑΛΙ Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΚΑΚΟ ΕΠΙΣΥΡΩ ΕΓΩ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ.

ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ…ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ…ΟΛΟ ΛΑΔΙ ΘΑ ΒΓΑΙΝΩ ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΠΑΝΤΑ …ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ‘ΜΕΝΑ…

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΩΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΓΡΑΨΕ Ο VERIEFS ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΩΣ ΑΠΟΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ!!!

Ανώνυμος είπε...

Veriefs

Αγαπητέ Νίκο είχα σκοπό να πούμε πολλά ακόμα, όμως με απογοήτευσες. Το μίσος σου για τον Θεό είναι τέτοιο, που σε οδηγεί σε εμμονές και διαστρεβλωτικές θεωρήσεις που καμία λογική επιχειρηματολογία, και καμία λογική απόδειξη δεν μπορεί να σε βοηθήσει.

Δυστυχώς, ο μόνος που μπορεί να σε βοηθήσει είναι ο εαυτός σου. Εύχομαι η ζημιά που σου έκαναν οι Παγανιστές να είναι ακόμα αναστρέψιμη. Εύχομαι ο Θεός να επιτρέψει στη ζωή σου εκείνες τις συνθήκες που θα σε κάνουν να αρχίσεις να σκέφτεσαι λογικά, χωρίς πάθη και προκαταλήψεις, και τότε μόνο θα δεις φως.

Να είσαι καλά!

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

Νίκο, ά(θρ)σχετε..

Τελκά είναι τόσο πολύ δύσκολη η ερώτηση που σου κάνω εδώ και καιρό, γι΄αυτό δεν απαντάς;

Τί προσπαθείς Νίκο να πετύχεις με όλα αυτά που μας λες εδώ μέσα;

Εφόσον ο Θεός και η Αγία Γραφή δεν σημένουν τίποτα για σένα, τότε γιατί ασχολείσαι;

Ψάχνεις οπαδούς για τον Σείριο;

Προσπαθείς να κάνεις τον εξυπνάκια, τον ξερόλα,..

Θέλεις να απομακρύνεις πιστούς από την Ορθοδοξία;

Τί προσπαθείς να καταφέρεις Νίκο με όλα αυτά;

Είναι τόσο πολύ δύσκολο να απαντήσεις αυτό το ερώτημα;

Ξέρεις τόσο "καλά" τα των θρησκειών και δε ξέρεις να απαντησεις το πιο απλό που σε ρωτάω;

ΠΙΤΕΡ

Unknown είπε...

Τυχικός: Nikos.Το ερώτημα είναι άλλο: Τι περιμένει και δεν τον εξαφανίζει.

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ …
… ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ Ο ΘΕΟΣ
.

Δεν ρωτάω πότε θα γίνει αλλά γιατί καθυστερεί τη Δευτέρα Παρουσία, με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται η ανθρώπινη δυστυχία. Τι περιμένει; Να γίνει η πλειονότητα τής ανθρωπότητας χριστιανική, όπως είπε ο Veriefs;

Το ποιος είναι αίτιος της ανθρώπινης δυστυχίας, το αποκαλύπτει η Π.Δ.:

«και είπε, Γυμνός εξήλθον εκ κοιλίας μητρός μου και γυμνός θέλω επιστρέψει εκεί, ο Κύριος έδωκε και ο Κύριος αφήρεσεν, είη το όνομα Κυρίου ευλογημένον.»
[Ιώβ 1:21]

«τα αγαθά μόνον θέλομεν δεχθή εκ του Θεού, και τα κακά δεν θέλομεν δεχθή;»
[Ιώβ 2:10]

«Και είπε προς αυτόν ο Κύριος, Τις έδωκε στόμα εις τον άνθρωπον; ή τις έκαμε τον εύλαλον, ή τον κωφόν ή τον βλέποντα ή τον τυφλόν; ουχί εγώ ο Κύριος; »
[Έξοδος 4:10-11]

«Εκ του στόματος του Υψίστου δεν εξέρχονται τα κακά και τα αγαθά;»
[Θρήνοι 3:38]

«ο κατασκευάσας το φως και ποιήσας το σκότος, ο ποιών ειρήνην και κτίζων κακόν, εγώ ο Κύριος ποιώ πάντα ταύτα.»
[Ησαΐας 45:7]

«Ίδετε τώρα ότι εγώ, εγώ είμαι, και δεν είναι Θεός πλην εμού, εγώ θανατώνω και ζωοποιώ εγώ πληγώνω και ιατρεύω και δεν υπάρχει ο ελευθερών εκ της χειρός μου.»
[Δευτερονόμιο 32:39]

«Θέλω επισωρεύσει επ' αυτούς κακά, πάντα τα βέλη μου θέλω εκκενώσει επ' αυτούς. Θέλουσιν αναλωθή εκ της πείνης και καταφαγωθή με φλογώδεις νόσους, και με πικρόν όλεθρον, και οδόντας θηρίων θέλω εξαποστείλει επ' αυτούς, και φαρμάκιον των ερπόντων επί της γης. Έξωθεν μάχαιρα, και έσωθεν τρόμος, θέλει καταναλώσει τον τε νέον και την παρθένον, το θηλάζον νήπιον και τον πολιόν γέροντα.»
[Δευτερονόμιο 32:23-25]

«Ιδού, εγώ θέλω επαγρυπνεί επ' αυτούς εις κακόν και ουχί εις καλόν, και πάντες οι άνδρες του Ιούδα οι εν τη γη της Αιγύπτου θέλουσι καταναλωθή εν μαχαίρα και εν πείνη, εωσού εκλείψωσιν.»
[Ιερεμίας 44:27]

«δύναται να γείνη συμφορά εν πόλει και ο Κύριος να μη έκαμεν αυτήν;» [Αμώς 3:6]


Τυχικός: ΣΥΜΦΩΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΕΣΕΝΑ Ο ΘΕΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΕΩΣΦΟΡΟ ΕΠΕΙΔΗ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΚΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΣΕΝΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΙΝΕΣ ΑΡΝΗΤΗΣ ΤΟΥ.

Αφού σου επισημάνω πως είναι εντελώς αλαζονικό και πολύ επικίνδυνο να χαρακτηρίζεις κάποιον “κακό” μόνο και μόνο επειδή δεν είναι πιστός, να σου επιστήσω την προσοχή στο εξής: Αν εγώ και μερικά εκατομμύρια άνθρωποι δεν πιστεύουμε στον Γιαχβέ, ποιες είναι οι συνέπειες; Ούτε ανατρέπουμε τα σχέδια του Θεού, ούτε στερούμε την ανθρωπότητα από την παραμονή της στον παράδεισο. Το να είμαι εγώ άπιστος, δεν σημαίνει τίποτα. Κάτι τρέχει στα γύφτικα. Ο Σατανάς όμως, ήταν αυτός που προκάλεσε την πτώση των πρωτόπλαστων. Καταλαβαίνεις φαντάζομαι τη διαφορά. Ανέτρεψε το σχέδια που είχε ο Θεός για τον άνθρωπο (εκτός κι αν η πτώση του ανθρώπου, ήταν εξ αρχής μέρος του θεϊκού σχεδίου). Γιατί λοιπόν προχώρησε στη δημιουργία του Σατανά αφού προγνώριζε το μέγεθος της καταστροφής που θα προκαλούσε;

Unknown είπε...

Τυχικός: ΕΔΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΛΕΣ ΤΟΥ ΠΙΤΕΡ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΑΣΗ.
ΝΑ ΓΙΑΤΙ. ΛΕΣ Nikos.Aν ο Θεός “μου επέτρεψε” να γεννηθώ,(ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΠΕΤΡΕΨΕ) αυτό σημαίνει πως όσοι δεν κατάφεραν να γεννηθούν (αποτυχημένες κυήσεις, αποβολές κλπ.) δεν τους το επέτρεψε ο Θεός να γεννηθούν!!! (ΛΑΘΟΣ ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ…Ο ΘΕΟΣ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ,ΔΕΝ ΕΜΠΟΔΙΣΕ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΜΙΑ ΕΓΚΥΜΟΝΟΥΣΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΒΟΛΗ.)
.

Όταν ισχυρίζεστε πως “μου επέτρεψε” να γεννηθώ, αυτό σημαίνει πως θα μπορούσε και να μην μου επιτρέψει. Σ’ αυτή την περίπτωση τι θα έκανε; Θα εμπόδιζε τη μητέρα μου να συλλάβει; Ή θα διέκοπτε την εγκυμοσύνη της;
Στο παρελθόν πάντως ο Γιαχβέ είχε κλείσει τις μήτρες γυναικών ώστε να μην μπορούν να συλλάβουν: «διότι ο Κύριος είχε κλείσει διόλου πάσαν μήτραν εν τη οικία του Αβιμέλεχ, εξ αιτίας Σάρρας της γυναικός του Αβραάμ.» [Γένεση 20:18]
Είναι ικανός για όλα (τα μοχθηρά) όπως βλέπετε.


Τυχικός: Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΟΜΙΩΝ ΜΑΣ.ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥ ΤΟΥ ( ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ).

ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΗΚΑΝ ΤΟΥΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ.ΕΕΕ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΞΟΥΝ (?)
.

Δυστυχώς όχι. Στην Π.Δ. είναι σαφές πως οι Ισραηλίτες δεν είναι ελεύθεροι να επιλέξουν σε ποιον προφήτη και σε ποιον θεό θα πιστέψουν.

«Εάν δε και διά τούτων δεν μου υπακούσητε, αλλά πορεύησθε εναντίοι εις εμέ, τότε εγώ θέλω πορευθή εναντίος εις εσάς μετά θυμού και θέλω σας παιδεύσει και εγώ επταπλασίως διά τας αμαρτίας σας. Και θέλετε φάγει τας σάρκας των υιών σας και τας σάρκας των θυγατέρων σας θέλετε φάγει. Και θέλω κατεδαφίσει τους υψηλούς τόπους σας και θέλω καταστρέψει τα είδωλά σας και θέλω ρίψει τα πτώματά σας επί τα πτώματα των βδελυρών ειδώλων σας,και θέλει σας βδελυχθή η ψυχή μου.»
[Λευϊτικό 26:7-30]

«Επειδή εγκατέλιπον Κύριον τον Θεόν των πατέρων αυτών, όστις εξήγαγεν αυτούς εξ Αιγύπτου, και προσεκολλήθησαν εις άλλους θεούς και προσεκύνησαν αυτούς και ελάτρευσαν αυτούς, διά τούτο επέφερεν επ' αυτούς άπαν τούτο το κακόν.» [Χρονικών Β’ 7:22]

«και θέλω κάμει επ' αυτούς μεγάλην εκδίκησιν εν ελεγμοίς θυμού, και θέλουσι γνωρίσει ότι εγώ είμαι ο Κύριος, όταν εκτελέσω την εκδίκησίν μου επ' αυτούς»
[Ιεζεκιήλ 25:17]

«εγώ Κύριος ο Θεός σου είμαι Θεός ζηλότυπος, ανταποδίδων τας αμαρτίας των πατέρων επί τα τέκνα έως τρίτης και τετάρτης γενεάς των μισούντων με» [Δευτερονόμιο 5:9]

Εξάλλου, ο Θεός δεν μας παραδίδει πουθενά. Ακόμη κι αν ο διάβολος παρακίνησε τον Δαβίδ να κάνει την απογραφή, ποιος έστειλε το θανατικό εκ του οποίου πέθαναν 70.000 άνθρωποι;


«Που, που, οι σοφοί σου; και ας είπωσι τώρα προς σε, και ας καταλάβωσι τι εβουλεύθη ο Κύριος των δυνάμεων κατά της Αιγύπτου. Οι άρχοντες της Τάνεως εμωράνθησαν, οι άρχοντες της Μέμφεως επλανήθησαν, και επλάνησαν την Αίγυπτον οι άρχοντες των φυλών αυτής. Κύριος γαρ εκέρασεν αυτοίς πνεύμα πλανήσεως, και επλάνησαν Αίγυπτον εν πάσι τοις έργοις αυτών, ως πλανάται ο μεθύων και ο εμών άμα.» [Ησαΐας 19:14]

Εκ του Κυρίου λοιπόν και το πνεύμα πλανήσεως και κάθε πονηρό πνεύμα.
Τα υπόλοιπα ήταν επινοήσεις των αιρετικών ιουδαιοχριστιανών. Δεν μπορούσαν να απευθυνθούν στους εθνικούς καλώντας τους να πιστέψουν σ’έναν εκδικητικό και τρομερό Γιαχβέ. Πόσο μάλλον στη νεότερη εποχή.

Unknown είπε...

ΠΙΤΕΡ, αν ο διάλογος σε χαλάει, να τον αποφεύγεις.

Διάλογο κάνουμε και τίποτα άλλο.
Προσωπικά δεν αποσκοπώ πουθενά παρά μόνο τεστάρω τα επιχειρήματά μου.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Τυχικός: Nikos.Το ερώτημα είναι άλλο: Τι περιμένει και δεν τον εξαφανίζει.

Τυχικός'ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ …
… ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ Ο ΘΕΟΣ.

Nikos.Δεν ρωτάω πότε θα γίνει αλλά γιατί καθυστερεί τη Δευτέρα Παρουσία, με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται η ανθρώπινη δυστυχία. Τι περιμένει; Να γίνει η πλειονότητα τής ανθρωπότητας χριστιανική, όπως είπε ο Veriefs;

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΜΗ ΘΕΣ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΝ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ.

Nikos.Το ποιος είναι αίτιος της ανθρώπινης δυστυχίας, το αποκαλύπτει η Π.Δ.:
«και είπε, Γυμνός εξήλθον εκ κοιλίας μητρός μου και γυμνός θέλω επιστρέψει εκεί, ο Κύριος έδωκε και ο Κύριος αφήρεσεν, είη το όνομα Κυρίου ευλογημένον.»
[Ιώβ 1:21]

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΙΝΕΙ ΤΑΛΑΝΤΑ ΣΤΗΝ Κ.Δ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΦΑΙΡΕΙ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ!!!

ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ.

ΑΙΤΙΟΣ ΤΗΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΓΕΝΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Π.Δ

Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΗΣ Π.Δ ΚΑΚΟ ΘΕΟ.ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΠΑΘΕΙ.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Τυχικός: ΣΥΜΦΩΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΕΣΕΝΑ Ο ΘΕΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΕΩΣΦΟΡΟ ΕΠΕΙΔΗ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΚΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΣΕΝΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΙΝΕΣ ΑΡΝΗΤΗΣ ΤΟΥ.

Nikos.Αφού σου επισημάνω πως είναι εντελώς αλαζονικό και πολύ επικίνδυνο να χαρακτηρίζεις κάποιον “κακό” μόνο και μόνο επειδή δεν είναι πιστός, να σου επιστήσω την προσοχή στο εξής:

ΔΕΝ ΧΑΡΑΚΤΙΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΚΑΚΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΟΣ.ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΑ.
ΓΡΑΦΕΙ Η Κ.Δ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΗ.ΛΕΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΤΙ ΑΠΟ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΔΥΣΗ ΘΑ ΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΘΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΒΡΑΑΜ.

Nikos.Αν εγώ και μερικά εκατομμύρια άνθρωποι δεν πιστεύουμε στον Γιαχβέ, ποιες είναι οι συνέπειες;

ΑΛΛΟ ΤΟ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΚΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΥΤΟΝ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ.

Nikos.Ούτε ανατρέπουμε τα σχέδια του Θεού, ούτε στερούμε την ανθρωπότητα από την παραμονή της στον παράδεισο. Το να είμαι εγώ άπιστος, δεν σημαίνει τίποτα. Κάτι τρέχει στα γύφτικα.

ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΑ ΓΥΦΤΙΚΑ.ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΘΕΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.

Nikos.Ο Σατανάς όμως, ήταν αυτός που προκάλεσε την πτώση των πρωτόπλαστων. Καταλαβαίνεις φαντάζομαι τη διαφορά. Ανέτρεψε το σχέδια που είχε ο Θεός για τον άνθρωπο

ΔΕΝ ΑΝΕΤΡΕΨΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.ΑΠΛΩΣ ΑΝΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΘΕΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΣΤΕΡΗΣΕ ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΗΣ ΑΡΧΕΓΟΝΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

Nikos. (εκτός κι αν η πτώση του ανθρώπου, ήταν εξ αρχής μέρος του θεϊκού σχεδίου).

ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΗ Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΕΣΕΙ.ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΣ ΒΑΣΕΙ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟΤΕ Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ.

Nikos.Γιατί λοιπόν προχώρησε στη δημιουργία του Σατανά αφού προγνώριζε το μέγεθος της καταστροφής που θα προκαλούσε;

ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ΠΡΙΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΝ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Τυχικός:
ΕΔΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΛΕΣ ΤΟΥ ΠΙΤΕΡ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΑΣΗ.
ΝΑ ΓΙΑΤΙ. ΛΕΣ Nikos.Aν ο Θεός “μου επέτρεψε” να γεννηθώ,(ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΠΕΤΡΕΨΕ) αυτό σημαίνει πως όσοι δεν κατάφεραν να γεννηθούν (αποτυχημένες κυήσεις, αποβολές κλπ.) δεν τους το επέτρεψε ο Θεός να γεννηθούν!!! (ΛΑΘΟΣ ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ…Ο ΘΕΟΣ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ,ΔΕΝ ΕΜΠΟΔΙΣΕ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΜΙΑ ΕΓΚΥΜΟΝΟΥΣΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΒΟΛΗ.).

Nikos.Όταν ισχυρίζεστε πως “μου επέτρεψε” να γεννηθώ, αυτό σημαίνει πως θα μπορούσε και να μην μου επιτρέψει.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΤΟ ΠΩ ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ.
ΤΟ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ.ΕΙΤΕ ΠΙΣΤΟΣ ΓΙΝΟΣΟΥΝ ΕΙΤΕ ΑΠΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΣΤΕΡΟΥΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ.ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΠΙΟ ΚΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΣΤΕΡΗΣΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΑΡΟΤΙ ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.

Nikos. Σ’ αυτή την περίπτωση τι θα έκανε; Θα εμπόδιζε τη μητέρα μου να συλλάβει; Ή θα διέκοπτε την εγκυμοσύνη της;

ΠΕΣ ΜΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΣΥ ΤΙ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ.ΝΑ ΣΕ ΑΦΗΝΕ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙΣ ΟΠΩΣ ΣΕ ΑΦΗΣΕ Η ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΑΦΗΝΕ.ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΗΝΕ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΘΑΤΟΥ ΕΛΕΓΕΣ….
ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΚΑΛΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ.ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΙΖΕΙΣ ΣΟΥ ΕΠΕΙΤΡΕΠΕΙ!!!
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΜΥΘΕΥΜΑΤΑ.ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΜΑΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΣΑΝ ΤΟΥΣ «ΔΩΔΕΚΑ ΘΕΟΥΣ»

Nikos.Στο παρελθόν πάντως ο Γιαχβέ είχε κλείσει τις μήτρες γυναικών ώστε να μην μπορούν να συλλάβουν: «διότι ο Κύριος είχε κλείσει διόλου πάσαν μήτραν εν τη οικία του Αβιμέλεχ, εξ αιτίας Σάρρας της γυναικός του Αβραάμ.» [Γένεση 20:18]
Είναι ικανός για όλα (τα μοχθηρά) όπως βλέπετε.

ΟΧΙ .ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ EΙΔΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΡΑΗΛ.ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΑΨΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ.
ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΖΑΝΙ.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Τυχικός: Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΟΜΙΩΝ ΜΑΣ.ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥ ΤΟΥ ( ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ).

ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΗΚΑΝ ΤΟΥΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ.ΕΕΕ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΞΟΥΝ (?).

Nikos.Δυστυχώς όχι. Στην Π.Δ. είναι σαφές πως οι Ισραηλίτες δεν είναι ελεύθεροι να επιλέξουν σε ποιον προφήτη και σε ποιον θεό θα πιστέψουν.

ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΝ ΣΟΥ ΤΟ ΑΝΕΛΥΣΕ Ο VERIEFS ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΣΟ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΙΝΔΙΑΝΟ ΑΜΑ ΕΙΧΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΕΠΕΙΘΕ.

Nikos. «Εάν δε και διά τούτων δεν μου υπακούσητε, αλλά πορεύησθε εναντίοι εις εμέ, τότε εγώ θέλω πορευθή εναντίος εις εσάς μετά θυμού και θέλω σας παιδεύσει και εγώ επταπλασίως διά τας αμαρτίας σας. Και θέλετε φάγει τας σάρκας των υιών σας και τας σάρκας των θυγατέρων σας θέλετε φάγει. Και θέλω κατεδαφίσει τους υψηλούς τόπους σας και θέλω καταστρέψει τα είδωλά σας και θέλω ρίψει τα πτώματά σας επί τα πτώματα των βδελυρών ειδώλων σας,και θέλει σας βδελυχθή η ψυχή μου.»
[Λευϊτικό 26:7-30]

ΣΟΥ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΟΤΙ Η ΔΙΑΘΗΚΗ ΜΕΤΑΞΥ ΓΙΑΧΒΕ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΜΦΟΤΕΡΩ.

Nikos. «Επειδή εγκατέλιπον Κύριον τον Θεόν των πατέρων αυτών, όστις εξήγαγεν αυτούς εξ Αιγύπτου, και προσεκολλήθησαν εις άλλους θεούς και προσεκύνησαν αυτούς και ελάτρευσαν αυτούς, διά τούτο επέφερεν επ' αυτούς άπαν τούτο το κακόν.» [Χρονικών Β’ 7:22]

ΔΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΜΙΧΑΙΑ .ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ ΜΕ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΗ.

Nikos. «και θέλω κάμει επ' αυτούς μεγάλην εκδίκησιν εν ελεγμοίς θυμού, και θέλουσι γνωρίσει ότι εγώ είμαι ο Κύριος, όταν εκτελέσω την εκδίκησίν μου επ' αυτούς»
[Ιεζεκιήλ 25:17]
«εγώ Κύριος ο Θεός σου είμαι Θεός ζηλότυπος, ανταποδίδων τας αμαρτίας των πατέρων επί τα τέκνα έως τρίτης και τετάρτης γενεάς των μισούντων με» [Δευτερονόμιο 5:9]

ΔΕΣ ΠΟΤΕ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΟΧΙ.ΔΕΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΡΙΤΗ ΓΕΝΕΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΕΚΕΙ Ο ΓΙΑΧΒΕ.ΕΠΕΙΤΑ ΣΥΝΔΙΑΣΕ ΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΙΟΥΔΑΙΚΗ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟΥΣ ΛΑΟΥΣ.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Nikos.Εξάλλου, ο Θεός δεν μας παραδίδει πουθενά. Ακόμη κι αν ο διάβολος παρακίνησε τον Δαβίδ να κάνει την απογραφή, ποιος έστειλε το θανατικό εκ του οποίου πέθαναν 70.000 άνθρωποι;
«Που, που, οι σοφοί σου; και ας είπωσι τώρα προς σε, και ας καταλάβωσι τι εβουλεύθη ο Κύριος των δυνάμεων κατά της Αιγύπτου. Οι άρχοντες της Τάνεως εμωράνθησαν, οι άρχοντες της Μέμφεως επλανήθησαν, και επλάνησαν την Αίγυπτον οι άρχοντες των φυλών αυτής. Κύριος γαρ εκέρασεν αυτοίς πνεύμα πλανήσεως, και επλάνησαν Αίγυπτον εν πάσι τοις έργοις αυτών, ως πλανάται ο μεθύων και ο εμών άμα.» [Ησαΐας 19:14]

ΣΟΥ ΕΙΠΕ Ο VERIEFS ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΑΤΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΛΕΩ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ

Nikos.Εκ του Κυρίου λοιπόν και το πνεύμα πλανήσεως και κάθε πονηρό πνεύμα.

ΟΧΙ.Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΘΟΣ ΤΗ ΦΥΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΓΑΘΟ.

Nikos.
Τα υπόλοιπα ήταν επινοήσεις των αιρετικών ιουδαιοχριστιανών. Δεν μπορούσαν να απευθυνθούν στους εθνικούς καλώντας τους να πιστέψουν σ’έναν εκδικητικό και τρομερό Γιαχβέ. Πόσο μάλλον στη νεότερη εποχή.

ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕΙ.Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΜΟΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΤΑ ΔΕΧΕΣΑΙ.

ΠΙΤΕΡ, αν ο διάλογος σε χαλάει, να τον αποφεύγεις.

Nikos.Διάλογο κάνουμε και τίποτα άλλο.
Προσωπικά δεν αποσκοπώ πουθενά παρά μόνο τεστάρω τα επιχειρήματά μου.

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΤΟΥ ΠΙΤΕΡ.
ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΝΟΥΜΕ.ΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΝΟΥΜΕ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΔΥΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΑΝΑΛΕΩ ΤΑ ΙΔΙΑ.ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΤΕΣΤΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΖΗΜΙΑΣ ΣΟΥ

ΕΓΡΑΨΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΟΨΗ-ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ-ΕΡΕΥΝΑ Κ.Λ.Π.

ΤΑ ΕΠΕΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΠΗΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ Π.Δ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ Κ.Δ.ΜΟΝΟΝ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙΣ KAI ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ Κ.Δ ΛΕΣ ΚΑΙ Η Κ.Δ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΘΕΟ.
ΑΚΡΙΒΩΣ ΝΙΚΟΛΑ ΜΟΥ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ.

ΑΛΛΟΣ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ Κ.Δ

Υ.Γ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ VERIEFS…ΟΝΤΩΣ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΗ Η ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΠΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ…

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

NIKOΣ:

ΠΙΤΕΡ, αν ο διάλογος σε χαλάει, να τον αποφεύγεις.

Διάλογο κάνουμε και τίποτα άλλο.
Προσωπικά δεν αποσκοπώ πουθενά παρά μόνο τεστάρω τα επιχειρήματά μου.
_____________________________________
Όχι αγαπητέ, δεν τεστάρεις τα δικά σου επιχειρήματα.
Απλώς παπαγαλίζεις ότι έχεις διαβάσει από άλλους.
Τώρα ποιοί είναι αυτοί οι άλλοι και γιατί τους αποδέχεσαι τόσο τυφλά, αυτό είναι δικό σου λογαριασμός, και δεν με ενδιάφερει.

Διαβάζω λοιπόν τα σχόλιά σου, και το μόνο που καταλαβαίνει κανείς από αυτά που λες είναι, πως ο Θεός είναι έτσι ο Θεός είναι αλλιώς, και ο Θεός κακός κ.ο.κ

Μπορείς τουλάχιστον να μας πεις βρε Νικο, πώς θα ήθελες εσύ να είναι ο Θεός για να είσαι ευχαριστημένος;

Κάνε μας σε παρακαλώ μια περιγραφή του Θεού που θα ήθελες.

Έτσι για να δούμε κι εμείς οι "τυφλοί" τί είναι εκείνο που δεν κάνει ο Θεός μας, που εσύ το βλέπεις κι εμείς όχι!

Περιμένω.

ΠΙΤΕΡ

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Nikos.Το ποιος είναι αίτιος της ανθρώπινης δυστυχίας, το αποκαλύπτει η Π.Δ.:
«και είπε, Γυμνός εξήλθον εκ κοιλίας μητρός μου και γυμνός θέλω επιστρέψει εκεί, ο Κύριος έδωκε και ο Κύριος αφήρεσεν, είη το όνομα Κυρίου ευλογημένον.»
[Ιώβ 1:21]

ΙΩΑΝΝΟΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ
ΕΚΔΟΣΙΣ ΑΚΡΙΒΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ.
ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 92. Ὅτι οὐκ ἔστι τῶν κακῶν
αἴτιος ὁ θεός.

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι η Αγία Γραφή συνηθίζει να ονομάζει
την παραχώρηση του Θεού ενέργεια, όπως όταν λέει ο απόστολος
στην προς Ρωμαίους επιστολή του: «Μήπως δεν έχει τη δυνατότητα
ο αγγειοπλάστης από το ίδιο υλικό να φτιάξει σκεύος χρήσιμο και σκεύοςάχρηστο;». Ο ίδιος, δηλαδή, φτιάχνει και το ένα και το άλλο.
Διότι μόνον αυτός είναι ο Δημιουργός όλων, αλλά τα σκεύη τα χρήσιμα ή άχρηστα δεν τα φτιάχνει ο ίδιος, αλλά η προσωπική διάθεση του καθένα.Και αυτό είναι φανερό απ’ όσα ο ίδιος απόστολος λέει στη δεύτερη επιστολή του στο Τιμόθεο: «Στο πλούσιο σπίτι δεν υπάρχουν μόνον χρυσά και ασημένια σκεύη, αλλά και ξύλινα και οστράκινα, και από αυτά άλλα είναι
για καλή χρήση και άλλα όχι. Εάν, λοιπόν, κάποιος καθαρίσει τον εαυτό του από αυτά (τα άχρηστα), θα είναι χρήσιμο σκεύος,αγιασμένο και αρεστό στο Δεσπότη, έτοιμο για κάθε καλό έργο».
Και είναι φανερό ότι η κάθαρση γίνεται με τη θέλησή μας.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Διότι λέει, «εάν κάποιος καθαρίσει τον εαυτό του», εννοείται ότι η
αντίθετη φράση αποτελεί τον αντίλογο· εάν, δηλαδή, κάποιος δεν καθαρίσει τον εαυτό του, θα είναι
άχρηστο σκεύος, αχρείαστο στο Δεσπότη, άξιο να πεταχθεί.
Το συζητούμενο,λοιπόν χωρίο και το «ο Θεός οδήγησε όλους σε
ανυπακοή», όπως και το (χωρίο) «ο Θεός τους χάρισε πνεύμα κατανύξεως, μάτια να μη βλέπουν
και αυτιά να μην ακουν», όλα αυτά δεν πρέπει να τα εννοήσουμε
ως ενέργειες του Θεού, αλλά ως παραχώρηση του, επειδή το καλό είναι αυτεξούσιο και αβίαστο. Η Αγία Γραφή, λοιπόν, συνηθίζει να χαρακτηρίζει την παραχώρηση του Θεού ως ενέργεια και έργο του. Και μάλιστα όταν λέει,«ο Θεός φτιάχνει τα κακά και δεν υπάρχει κακία στην πόλη, την οποία να μην την έφτιαξε ο Θεός», δε σημαίνει αυτό το πράγμα ότι ο Θεός είναι αίτιος
των κακών, επειδή το όνομα της κακίας εκφράζει δύο πράγματα και
έχει δύο σημασίες· άλλοτε,δηλαδή,
σημαίνει το φυσικό κακό, το οποίο είναι αντίθετο στην αρετή και
τη θέληση του Θεού, και άλλοτε σημαίνει την κακία και ταλαιπωρία σύμφωνα με τη δική μας αντίληψη, δηλαδή τις θλίψεις και κακουχίες. Αυτές,λοιπόν, φαινομενικά αποτελούν κακίες, επειδή
είναι οδυνηρές, ενώ στην
πραγματικότητα βγαίνουν σε καλό· διότι γίνονται αιτία επιστροφής και
σωτηρίας σ’ αυτούς που τις δοκιμάζουν.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Η Γραφή λέει ότι αυτές οι θλίψεις
γίνονται με παραχώρηση Θεού.
Και πρέπει να γνωρίζουμε ότι εμείς είμαστε αίτιοι και αυτών· διότι
τα αθέλητα κακά προκαλούν και αυτά (κακά) που έρχονται με τη θέλησή μας.
Πρέπει ακόμη να γνωρίζουμε και το εξής, ότι η Αγία Γραφή συνηθίζει
ορισμένα που επιβάλλεται να λέγονται ως αποτέλεσμα, να τα λέει ως αιτία, όπως το (χωρίο) «μπροστά σου μόνο αμαρτάνω και κάνω το πονηρό,για να εκπληρωθούν τα λόγια σου και να δικαιωθούν οι κρίσεις σου»·δεν αμάρτησε ο αμαρτωλός, για να δικαιωθεί με τη νίκη του ο Θεός,
ούτε πάλι ο Θεός εξαρτόταν από τη δική μας αμαρτία, για να βγει απ’ αυτήν νικητής. Διότι χωρίς σύγκριση η δόξα της νίκης του
ανήκει περισσότερο απ’ όλους, ακόμη κι απ’ αυτούς που δεν αμάρτησαν, επειδή είναι
ο Δημιουργός, ακατάληπτος, άκτιστος και έχει τη δόξα από τη φύση του και όχι ως απόκτημα. Διότι αποδεικνύεται νικητής
της κακίας μας· και όταν εμείς αμαρτάνουμε, δεν είναι άδικος που
οργίζεται εναντίον μας· και όταν μετανοούμε, μας συγχωρεί.
Και εμείς βέβαια δεν αμαρτάνουμε σκόπιμα, αλλά διότι έτσι
συμβαίνουν τα πράγματα·όπως ακριβώς, αν αναπαύεται κανείς από την εργασία του, και έλθει κάποιος φίλος του, λέει ότι ήλθε φίλος και δεν θα εργασθώ σήμερα.
Ο φίλος βέβαια δεν ήλθε, για να μην εργασθεί,αλλά έτσι συνέπεσε·
και επειδή ασχολείται με τη φιλοξενία του φίλου,δεν εργάζεται.
Και αυτά λέγονται σύμφωνα με το αποτέλεσμα,διότι έτσι τα πράγματα
καταλήγουν. Ο Θεός όμως δεν επιθυμεί να είναι ο μόνος δίκαιος,
αλλά όλοι, κατά δύναμη, να του ομοιάσουν.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Nikos.Δεν ρωτάω πότε θα γίνει αλλά γιατί καθυστερεί τη Δευτέρα Παρουσία, με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται η ανθρώπινη δυστυχία. Τι περιμένει; Να γίνει η πλειονότητα τής ανθρωπότητας χριστιανική, όπως είπε ο Veriefs;

ΙΩΑΝΝΟΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ ΕΚΔΟΣΙΣ ΑΚΡΙΒΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 99. Περὶ τοῦ ἀντιχρίστου
Για τον Αντίχριστο.
Οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι ο αντίχριστος πρέπει
να έλθει. Καθένας βέβαια που δεν παραδέχεται ότι ο Υιός του Θεού, και Θεός
ο ίδιος, δεν έχει σαρκωθεί, ότι δεν είναι τέλειος Θεός και δεν έγινε
τέλειος άνθρωπος παραμένοντας Θεός, αυτός είναι αντίχριστος.
Όμως ιδιαίτερα και ξεχωριστά Αντίχριστος ονομάζεται αυτός που θα έλθει στα
τέλη των αιώνων.
Πρώτα, δηλαδή, πρέπει το ευαγγέλιο να κηρυχθεί
σε όλα τα έθνη, όπως είπε ο Κύριος, και τότε (ο Αντίχριστος) θα
έλθει για να ελέγξει την ασέβεια των Ιουδαίων. Διότι ο
Κύριος τους είπε:
«Εγώ ήλθα απεσταλμένος από τον Πατέρα μου, και
δεν με δέχεσθε·θα έλθει όμως άλλος από δική του πρωτοβουλία,
και εκείνον θα τον δεχθείτε».
Και ο απόστολος (λέει): «Επειδή δεν δέχθηκαν την
αγάπη και την αλήθεια (δηλαδή το Χριστό), για να σωθούν, γι’ αυτό και ο
Θεός θα τους στείλει μια πλάνη, για να πιστέψουν στο ψέμα, και έτσι να
Καταδικασθούν όλοι όσοι δεν πίστεψαν στην αλήθεια, αλλά τους
άρεσε η αδικία».
Οι Ιουδαίοι, λοιπόν, αν και ο Κύριός μας Ιησούς
Χριστός είναι Υιός του Θεού και Θεός ο ίδιος, δεν τον δέχθηκαν, ενώ
θα δεχθούν τον απατεώνα που θα διαδίδει ότι δήθεν είναι Θεός. Και πως θα τολμήσει να καλέσει τον εαυτό του Θεό, το πληροφορεί ο άγγελος στο
Δανιήλ με τα εξής λόγια:
«Δεν θα φροντίζει τους θεούς των πατέρων του».
Το λέει και ο απόστολος:
«Κανείς με κανένα τρόπο να μην σας εξαπατήσει·
διότι (δε θα έρθει η ημέρα εκείνη της κρίσεως), εάν δεν έλθει πρώτα η
αποστασία και δεν φανερωθεί ο άνθρωπος της αδικίας, ο γιός της απώλειας,
αυτός που αντιτάσσεται και υψώνει τον ενάντια σε καθέναν που λέγεται θεός ή
σέβασμα, ώστε αυτός να καθίσει σαν θεός στο ναό του Θεού, για να
δείχνει τον εαυτό του ότι είναι θεός».

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Εννοεί, βέβαια, όχι το δικό μας ναό του Θεού, αλλά τον παλαιό,
τον Ιουδαϊκό. Διότι δεν θα έλθει σε μας, αλλά στους Ιουδαίους·
δεν θα έλθει για το Χριστό, αλλά εναντίον του Χριστού και των χριστιανών,
γι’ αυτό και ονομάζεται Αντίχριστος.
Πρέπει, λοιπόν, πρώτα να κηρυχθεί το ευαγγέλιο
σε όλα τα έθνη.
«Και τότε θα φανερωθεί ο άνομος, του οποίου η
παρουσία θα είναι σύμφωνα με την ενέργεια του σατανά με πολλή δύναμη, με
σημεία και τέρατα ψεύδους, με κάθε απάτη αδικίας σ’ αυτούς που
χάνονται·αυτόν ο Κύριος Ιησούς θα εξολοθρεύσει με την
πνοή του στόματός του και θα τον καταργήσει με την επιφάνεια της
παρουσίας του».
Ο Διάβολο βέβαια δεν γίνεται άνθρωπος, όπως ο Κύριος έγινε
άνθρωπος –αλίμονό μας–, αλλά γεννιέται πρώτα ένας άνθρωπος με τρόπο πορνικό και δέχεται μετά όλη την ενέργεια του Σατανά. Επειδή, δηλαδή, ο
Θεός προγνωρίζει τη διαστροφή της μελλοντικής προαιρέσεως
(αυτού του ανθρώπου), επιτρέπει ( ο Θεός) να μπει μέσα του ο Διάβολος.
Γεννιέται, λοιπόν, (ο Αντίχριστος) όπως είπαμε, με
πορνεία, και ανατρέφεται κρυφά· και ξαφνικά επαναστατεί, ανταρτεύει και
κυριαρχεί ως βασιλιάς.
Και στην αρχή της βασιλείας του –ή καλύτερα της
τυραννίας του–, προσποιείται αγιότητα· όταν όμως στερωθεί καλά
στην εξουσία, τότε καταδιώκει την Εκκλησία του Θεού και
εκδηλώνει όλη την πονηριά του.
Και θα έλθει «με σημεία και τέρατα ψεύτικα», πλαστά και όχι αληθινά·
θα εξαπατήσει και θα απομακρύνει από το ζωντανό
Θεό όλους αυτούς που έχουν ετοιμόρροπη και χωρίς θεμέλιο τη βάση
της διάνοιάς τους, με αποτέλεσμα να σκανδαλισθούν «και οι
εκλεκτοί, αν είναι δυνατόν».
Τότε θα αποσταλεί ο Ενώχ και ο Ηλίας ο Θεσβίτης
και θα επιστρέψουν οι καρδιές των πατέρων κοντά στα παιδιά τους· θα
επιστρέψει, δηλαδή,η συναγωγή κοντά στον Κύριό μας Ιησού Χριστό
και στο κήρυγμα των αποστόλων, και τότε (ο Αντίχριστος) θα τους
φονεύσει. Και αμέσως ο Κύριος θα έλθει από τον ουρανό, όπως ακριβώς οι άγιοι απόστολοι τον είδαν ν’ ανεβαίνει στον ουρανό, με δόξα και
δύναμη, δηλαδή ως τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος, και θα εκμηδενίσει με
την πνοή του στόματός του τον άνθρωπο της αδικίας και γιό της απωλείας
(τον Αντίχριστο).
Κανείς, λοιπόν, ας μην περιμένει ο Κύριος να έλθει
από τη γη, αλλά από τον ουρανό, όπως ο ίδιος μας το
βεβαίωσε.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Νικόλαος είπε...

κ. Nikos: «Προσωπικά δεν αποσκοπώ πουθενά παρά μόνο τεστάρω τα επιχειρήματά μου.»


Ούτε αυτό το κάνετε. (Π.χ. ας μην γίνω κουραστικός πάλι με την πρόταση που σας έκανε ο π. Καλλικράτης.)


Υ.Γ.: Δυστυχώς αυτό τον καιρό, δεν προλαβαίνω να διαβάσω όλα τα σχόλια, πόσο μάλλον να συμμετέχω στον διάλογο. Ούτως ή άλλως οι υπόλοιποι είναι πολύ καλύτεροι από εμένα, οπότε η άποψή μου δεν θα προσέθετε κάτι. Πρόλαβα και διάβασα τα συντριπτικά επιχειρήματα για τον νηπιοβαπτισμό, όπου η «λογική» των κ.κ. Γιώργου και Nikou λύγισε μπροστά στην αγάπη και φροντίδα των Χριστιανών για τα παιδιά τους. Πολλά συγχαρητήρια στον κ. Veriefs και τους υπολοίπους! Λογικά μέσα στον χρόνο θα διαβάσω όλα τα σχόλιά σας. Να σας έχει ο Θεός καλά!

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

Νικο, πώς θα ήθελες εσύ να είναι ο Θεός για να είσαι ευχαριστημένος;

Κάνε μας σε παρακαλώ μια περιγραφή του Θεού που θα ήθελες.

Έτσι για να δούμε κι εμείς οι "τυφλοί" τί είναι εκείνο που δεν κάνει ο Θεός μας, που εσύ το βλέπεις κι εμείς όχι!

Περιμένω.

ΠΙΤΕΡ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

Νίκο πάλι δύσκολα σου΄βαλα;

Μα ποιός είμαι τέλος πάντων

Σε έχω διαλύση με τις ερωτησαρες μου ε;

Τόσο δύσκολο να απαντήσεις πώς θα ήθελες εσύ να είναι ο Θεός για να είσαι ευχαριστημένος;

Τόσο δύσκολο είναι να κάνεις μια περιγραφή του Θεού που θα ήθελες;

ΠΙΤΕΡ

Unknown είπε...

Τυχικός: ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΝ ΣΟΥ ΤΟ ΑΝΕΛΥΣΕ Ο VERIEFS ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΣΟ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΙΝΔΙΑΝΟ ΑΜΑ ΕΙΧΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΕΠΕΙΘΕ .

Τώρα ισχυρίζεσαι στα σοβαρά, πως οι Iσραηλίτες είχαν την ελευθερία να διαλέξουν ποιους προφήτες θα ακολουθήσουν χωρίς να υποστούν αντίποινα από τον Γιαχβέ ή τον προφήτη Του; Πας καλά;


Τυχικός: Nikos.Στο παρελθόν πάντως ο Γιαχβέ είχε κλείσει τις μήτρες γυναικών ώστε να μην μπορούν να συλλάβουν: «διότι ο Κύριος είχε κλείσει διόλου πάσαν μήτραν εν τη οικία του Αβιμέλεχ, εξ αιτίας Σάρρας της γυναικός του Αβραάμ.» [Γένεση 20:18]
Είναι ικανός για όλα (τα μοχθηρά) όπως βλέπετε.

ΟΧΙ .ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ EΙΔΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΡΑΗΛ.ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΑΨΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ.
ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΖΑΝΙ
.

Τι εννοείς; Ο Θεός, λόγω της διαθήκης, είχε την υποχρέωση να καλύπτει τις απατεωνιές τού Αβραάμ σε βάρος του Φιλισταίου Αβιμέλεχ, βλάπτοντας αθώες γυναίκες;

Unknown είπε...

Τυχικός: ΣΟΥ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΟΤΙ Η ΔΙΑΘΗΚΗ ΜΕΤΑΞΥ ΓΙΑΧΒΕ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΜΦΟΤΕΡΩ.

E ναι. Συμφωνία κυρίων ήταν η διαθήκη. Για την ακρίβεια, συμφωνία κυρίων μετά του Κυρίου. Στις κυρίες δεν έπεφτε καν λόγος, καθόσον ο συμβαλλόμενος εκαλείτο να πετσοκόψει το πουλί του, πράγμα αδύνατον για τις κυρίες. (Έχετε καμιά ιδέα για ποιο λόγο ο Κύριος επέλεξε η επισφράγιση της διαθήκης Του να απαιτεί κάτι σχετικό με το πέος των πιστών Του; Aν όχι, σκεφτείτε από πού ξεκίνησε ο Μωϋσής).

«Αφού Κύριος ο Θεός σου αφανίση τα έθνη, των οποίων την γην δίδει εις σε Κύριος ο Θεός σου, και κατακληρονομήσης αυτά και κατοικήσης εις τας πόλεις αυτών και εις τας οικίας αυτών» [Δευτερονόμιο 19:1]

«και θέλετε κυριεύσει την γην και κατοικήσει εν αυτή, διότι εις εσάς έδωκα την γην ταύτην εις κληρονομίαν» [Αριθμοί 33:53]

Εγώ ο Κύριος, θα σας ελευθερώσω εκ χειρός Αιγυπτίων και θα σας αναβιβάσω εις γην καλήν και ευρύχωρον, εις γην ρέουσα γάλα και μέλι και θα παραδώσω στα χέρια σας τους λαούς τής γης αυτής για να τους σκοτώσετε, να βιάσετε “τα κοράσια, όσα δεν εγνώρισαν κοίτην ανδρός”, να λεηλατήσετε “τας οικίας αυτών” αρκεί εσείς να τηρείτε τις εντολές μου και να λιθοβολείτε μέχρι θανάτου ακόμη και τα παιδιά σας όταν το απαιτώ.
Τι ζητούσε ο Κύριος; Τυφλή, θεότυφλη υποταγή, ως αντάλλαγμα της ελευθερίας και της γης (των άλλων) που θα τους παραχωρούσε.

Unknown είπε...

Τυχικός: «εγώ Κύριος ο Θεός σου είμαι Θεός ζηλότυπος, ανταποδίδων τας αμαρτίας των πατέρων επί τα τέκνα έως τρίτης και τετάρτης γενεάς των μισούντων με» [Δευτερονόμιο 5:9]

ΔΕΣ ΠΟΤΕ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΟΧΙ.ΔΕΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΡΙΤΗ ΓΕΝΕΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΕΚΕΙ Ο ΓΙΑΧΒΕ
.

Tι τρίτη και τι τέταρτη γενεά …… Γενεές πόσες πληρώνουν την αμαρτία των πρωτόπλαστων;


Τυχικός: ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ.

ΑΛΛΟΣ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ Κ.Δ
.

Eγώ δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο. Για τον ίδιο Θεό πρόκειται. Για τον Θεό του Αβραάμ. Είναι σαφές αυτό:

«Εκεί θέλει είσθαι ο κλαυθμός και ο τριγμός των οδόντων, όταν ίδητε τον Αβραάμ και Ισαάκ και Ιακώβ και πάντας τους προφήτας εν τη βασιλεία του Θεού, εαυτούς δε εκβαλλομένους έξω.» [Λουκ. 13:28]

«ο μη ων μετ’ εμού κατ’ εμού εστί» [Ματθ. 12:30]

«τους εχθρούς μου εκείνους, τους μη θελήσαντάς με βασιλεύσαι επ’ αυτούς, αγάγατε ώδε και κατασφάξατε αυτούς εμπροσθέν μου» [Λουκάς 19:27]

«Όφεις, γεννήματα εχιδνών, πώς θέλετε φύγει από της καταδίκης της γεέννης;» [Ματθ. 23:33]

«Εις εμέ ανήκει η εκδίκησις, εγώ θέλω κάμει ανταπόδοσιν, λέγει Κύριος, και πάλιν, Ο Κύριος θέλει κρίνει τον λαόν αυτού. Φοβερόν είναι το να πέση τις εις χείρας Θεού ζώντος.» [Εβραίους 10:30-31]

Όπως βλέπεις, και στην Κ.Δ. διαφαίνεται το γνωστό εκδικητικό και μισαλλόδοξο πνεύμα τής Π.Δ. παρά τις διάσημες αγαπησιάρικες νότες της. Η δε Αποκάλυψη, επιστρέφει ολοσχερώς στο γνωστό βάναυσο μοτίβο της Π.Δ.

Unknown είπε...

Τυχικός: Nikos.Δεν ρωτάω πότε θα γίνει αλλά γιατί καθυστερεί τη Δευτέρα Παρουσία, με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται η ανθρώπινη δυστυχία. Τι περιμένει;

Όμως ιδιαίτερα και ξεχωριστά Αντίχριστος ονομάζεται αυτός που θα έλθει στα τέλη των αιώνων.
Πρώτα, δηλαδή, πρέπει το ευαγγέλιο να κηρυχθεί σε όλα τα έθνη, όπως είπε ο Κύριος, και τότε (ο Αντίχριστος) θα έλθει
.

Περιμένει δηλαδή να κηρυχθεί το ευαγγέλιο σε όλα τα έθνη; H Δευτέρα Παρουσία καθυστερεί, επειδή οι χριστιανοί τεμπελιάζουν αντί να ξαμοληθούν ανά την οικουμένη με το ευαγγέλιο παραμάσχαλα; Εσείς λοιπόν είστε η αιτία της παράτασης της ανθρώπινης δυστυχίας. Ντροπή σας βρε!
Μια διευκρίνιση: Περιμένει να κηρυχθεί το ευαγγέλιο σε όλα τα έθνη στην Ορθόδοξη εκδοχή του ή … γενικώς, στις διάφορες χριστιανικές παραλλαγές του; Οι ιεραποστολές των Καθολικών μετράνε ή μόνο της Ορθοδοξίας;


Τυχικός: Πρώτα, δηλαδή, πρέπει το ευαγγέλιο να κηρυχθεί
σε όλα τα έθνη, όπως είπε ο Κύριος, και τότε (ο Αντίχριστος) θα
έλθει για να ελέγξει την ασέβεια των Ιουδαίων. Διότι ο
Κύριος τους είπε:
«Εγώ ήλθα απεσταλμένος από τον Πατέρα μου, και
δεν με δέχεσθε·θα έλθει όμως άλλος από δική του πρωτοβουλία,
και εκείνον θα τον δεχθείτε».
Και ο απόστολος (λέει): «Επειδή δεν δέχθηκαν την
αγάπη και την αλήθεια (δηλαδή το Χριστό), για να σωθούν, γι’ αυτό και ο
Θεός θα τους στείλει μια πλάνη
, για να πιστέψουν στο ψέμα, και έτσι να
Καταδικασθούν όλοι όσοι δεν πίστεψαν στην αλήθεια, αλλά τους
άρεσε η αδικία»
.

Κι αν ο Αντίχριστος (με δική του πρωτοβουλία) έρθει ΠΡΙΝ κηρυχθεί το ευαγγέλιο σε όλα τα έθνη;
Αφού θα έρθει με δική του πρωτοβουλία, πώς είστε βέβαιοι πως θα έρθει μετά και όχι πριν; Προφανώς θα έρθει όταν του το επιτρέψει (τον στείλει) ο Θεός.

Και ο Θεός θα στείλει μια πλάνη ώστε να πιστέψουν στο ψέμα και να μην καταφέρουν να σωθούν ποτέ! Τι φιλεύσπλαχνος και πανάγαθος!

«Ετύφλωσε τους οφθαλμούς αυτών και εσκλήρυνε την καρδίαν αυτών, διά να μη ίδωσι με τους οφθαλμούς και νοήσωσι με την καρδίαν και επιστρέψωσι, και ιατρεύσω αυτούς.»

Unknown είπε...

ΠΙΤΕΡ, μήπως θέλεις να σου πω και τι δώρο θέλω να μου φέρει ο Άι Βασίλης;

Unknown είπε...

Τυχικός: ΙΩΑΝΝΟΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ
ΕΚΔΟΣΙΣ ΑΚΡΙΒΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ.
ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 92. Ὅτι οὐκ ἔστι τῶν κακῶν αἴτιος ὁ θεός
.

«Εκ του στόματος του Υψίστου δεν εξέρχονται τα κακά και τα αγαθά;»
[Θρήνοι 3:38]

«ο κατασκευάσας το φως και ποιήσας το σκότος, ο ποιών ειρήνην και κτίζων κακόν, εγώ ο Κύριος ποιώ πάντα ταύτα.»
[Ησαΐας 45:7]

«Και είπε προς αυτόν ο Κύριος, Τις έδωκε στόμα εις τον άνθρωπον; ή τις έκαμε τον εύλαλον, ή τον κωφόν ή τον βλέποντα ή τον τυφλόν; ουχί εγώ ο Κύριος; »
[Έξοδος 4:10-11]

Ανώνυμος είπε...

Nikos.«Αφού Κύριος ο Θεός σου αφανίση τα έθνη, των οποίων την γην δίδει εις σε Κύριος ο Θεός σου, και κατακληρονομήσης αυτά και κατοικήσης εις τας πόλεις αυτών και εις τας οικίας αυτών» [Δευτερονόμιο 19:1]
«και θέλετε κυριεύσει την γην και κατοικήσει εν αυτή, διότι εις εσάς έδωκα την γην ταύτην εις κληρονομίαν» [Αριθμοί 33:53]
Εγώ ο Κύριος, θα σας ελευθερώσω εκ χειρός Αιγυπτίων και θα σας αναβιβάσω εις γην καλήν και ευρύχωρον, εις γην ρέουσα γάλα και μέλι και θα παραδώσω στα χέρια σας τους λαούς τής γης αυτής για να τους σκοτώσετε, να βιάσετε “τα κοράσια, όσα δεν εγνώρισαν κοίτην ανδρός”, να λεηλατήσετε “τας οικίας αυτών” αρκεί εσείς να τηρείτε τις εντολές μου και να λιθοβολείτε μέχρι θανάτου ακόμη και τα παιδιά σας όταν το απαιτώ.
Τι ζητούσε ο Κύριος; Τυφλή, θεότυφλη υποταγή, ως αντάλλαγμα της ελευθερίας και της γης (των άλλων) που θα τους παραχωρούσε.
ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΚΟΙΝΟΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ.
ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.ΤΟ ΤΟΝΙΣΑ ΑΥΤΟ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΕΤΑΣ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΣΟΥ.
ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΙΑ ΒΙΑΣΜΟ «να βιάσετε “τα κοράσια, όσα δεν εγνώρισαν κοίτην ανδρός”» ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ.Η ΛΕΞΗ ΚΟΙΤΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΑ ΕΞΗΣ ΧΩΡΙΑ.
ΑΡΙΘΜΟΙ31,17 καὶ νῦν ἀποκτείνατε πᾶν ἀρσενικὸν ἐν πάσῃ τῇ ἀπαρτίᾳ, πᾶσαν γυναῖκα, ἥτις ἔγνω κοίτην ἄρσενος, ἀποκτείνατε· 18 καὶ πᾶσαν τὴν ἀπαρτίαν τῶν γυναικῶν, ἥτις οὐκ οἶδε κοίτην ἄρσενος, ζωγρήσατε αὐτάς.
ΕΔΩ ΕΝΝΟΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΙΣ ΒΙΑΣΟΥΝ.
Η ΛΕΞΗ «ΖΩΓΡΗΜΑ» ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΙΑΣΙΜΟ ΖΩΝΤΑΝΟΥ,ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥ.ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ Κ.ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ Niko.
ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ Κ.ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ Niko.
ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ Κ.ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ Νiko.
ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΚΟΙΤΗ ΔΕΝ ΕΝΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΠΟΙΝΕΣ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΤΟΥΣ.

συνεχίζεται

Ανώνυμος είπε...

19 καὶ ὑμεῖς παρεμβάλετε ἔξω τῆς παρεμβολῆς ἑπτὰ ἡμέρας· πᾶς ὁ ἀνελὼν καὶ ὁ ἁπτόμενος τοῦ τετρωμένου ἁγνισθήσεται τῇ ἡμέρᾳ τῇ τρίτῃ καὶ τῇ ἡμέρᾳ τῇ ἑβδόμῃ ὑμεῖς καὶ ἡ αἰχμαλωσία ὑμῶν·….35 καὶ ψυχαὶ ἀνθρώπων ἀπὸ τῶν γυναικῶν, αἳ οὐκ ἔγνωσαν κοίτην ἀνδρός, πᾶσαι ψυχαὶ δύο καὶ τριάκοντα χιλιάδες. 36 καὶ ἐγενήθη τὸ ἡμίσευμα ἡ μερὶς τῶν ἐκπεπορευμένων εἰς τὸν πόλεμον ἐκ τοῦ ἀριθμοῦ τῶν προβάτων τριακόσιαι καὶ τριάκοντα χιλιάδες καὶ ἑπτακισχίλια καὶ πεντακόσια. 37 καὶ ἐγένετο τὸ τέλος Κυρίῳ ἀπὸ τῶν προβάτων ἑξακόσιαι ἑβδομήκοντα πέντε·
ΑΡΙΘΜΟΙ -5, 11 Καὶ ἐλάλησε Κύριος πρὸς Μωυσῆν λέγων· 12 λάλησον τοῖς υἱοῖς ᾿Ισραήλ, καὶ ἐρεῖς πρὸς αὐτούς· ἀνδρὸς ἀνδρός, ἐὰν παραβῇ ἡ γυνὴ αὐτοῦ, καὶ ὑπεριδοῦσα παρίδῃ αὐτὸν 13 καὶ κοιμηθῇ τις μετ' αὐτῆς κοίτην σπέρματος, καὶ λάθῃ ἐξ ὀφθαλμῶν τοῦ ἀνδρὸς αὐτῆς καὶ κρύψῃ, αὐτὴ δὲ ᾖ μεμιασμένη καὶ μάρτυς μὴ ἦν μετ' αὐτῆς, καὶ αὐτὴ μὴ ᾖ συνειλημμένη,20 εἰ δὲ σὺ παραβέβηκας ὕπανδρος οὖσα, ἢ μεμίανσαι καὶ ἔδωκέ τις τὴν κοίτην αὐτοῦ ἐν σοί, πλὴν τοῦ ἀνδρός σου·… 21 καὶ ὁρκιεῖ ὁ ἱερεὺς τὴν γυναῖκα ἐν τοῖς ὅρκοις τῆς ἀρᾶς ταύτης, καὶ ἐρεῖ ὁ ἱερεὺς τῇ γυναικί· δῴη σε Κύριος ἐν ἀρᾷ καὶ ἐνόρκιον ἐν μέσῳ τοῦ λαοῦ σου, ἐν τῷ δοῦναι Κύριον τὸν μηρόν σου διαπεπτωκότα, καὶ τὴν κοιλίαν σου πεπρησμένην,
1ΟΝ] ΜΑΘΕ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
2ΟΝ]ΔΙΑΒΑΣΕ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ.
3ον]ΕΞΕΤΑΣΕ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΠΟΙΑ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙ ΒΓΕΣ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΠΕΣ ΚΥΡΙΟΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΤΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ΕΙΣΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΤΙ.
ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΗ ΣΟΥ Η ΑΜΑΘΕΙΑ ΜΕ ΕΧΕΙ ΕΚΝΕΥΡΙΣΕΙ Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΔΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ!!!ΣΕ ΑΦΗΝΩ ΣΤΗΝ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣΥΝΗ ΣΟΥ.
ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ Κ.ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ Niko.
ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ Κ.ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ Νiko.
Υ.Γ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΠΑΘΕ Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΩ ΣΧΟΛΙΑ ΟΥΤΕ ΩΣ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΟΥΤΕ ΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΑΠΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΦΕ.
ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΜΕ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΡΗΜΑ ΖΩΓΡΗΣΑΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΩΣ ΒΙΑΣΑΤΕ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΟΥΣΙΑ.

ΤΥΧΙΚΟΣ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

NIKOΣ:

"ΠΙΤΕΡ, μήπως θέλεις να σου πω και τι δώρο θέλω να μου φέρει ο Άι Βασίλης;"
_____________________________________

Πώωωωω Πώωωωωω, αυτό είναι απάντηση.

Πού να σου έβαζα και κανένα παιδικό τι θα μας έλεγες.

Καλά είμαι και ο πρώτος.

Σου κάνω τόσο δύσκολα ερωτήματα που ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΙ; να απαντήσεις.

Μου αρέσει που προσπαθείς να μας το παίξεις και ψαγμένος.

χα χα χα χα

ΠΙΤΕΡ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

ΝΙΚΟΣ:
Περιμένει δηλαδή να κηρυχθεί το ευαγγέλιο σε όλα τα έθνη; H Δευτέρα Παρουσία καθυστερεί, επειδή οι χριστιανοί τεμπελιάζουν αντί να ξαμοληθούν ανά την οικουμένη με το ευαγγέλιο παραμάσχαλα; Εσείς λοιπόν είστε η αιτία της παράτασης της ανθρώπινης δυστυχίας. Ντροπή σας βρε!
Μια διευκρίνιση: Περιμένει να κηρυχθεί το ευαγγέλιο σε όλα τα έθνη στην Ορθόδοξη εκδοχή του ή … γενικώς, στις διάφορες χριστιανικές παραλλαγές του; Οι ιεραποστολές των Καθολικών μετράνε ή μόνο της Ορθοδοξίας;
___________________________________

Τα βλέπεις που σου λέω είσαι άσχετος;

ΕΙΣΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ...

Ποιά Δευτέρα Παρουσία μας λες;

Η Δευτέρα Παρουσία έγινε το 1914..

Εμείς τώρα ζούμε ήδη, μέσα στη Δευτέρα Παρουσία.

Χαμπάρι δε πήρες;

αϊντε - αϊντεεεεε...

ΠΙΤΕΡ

Unknown είπε...

Τυχικός: ΕΔΩ ΕΝΝΟΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΙΣ ΒΙΑΣΟΥΝ.

Ο Κύριος λοιπόν, διέταξε να σκοτώσουν παν αρσενικόν (δηλαδή και τα αρσενικά μωρά) καθώς και κάθε γυναίκα και «κοράσιον» που είχε κοιμηθεί με άντρα. Εντάξει μέχρι εδώ; Προφανώς, με το ότι ο Κύριος διατάζει να σκοτώσουν γυναίκες και μωρά, δεν έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα. Θίγεσαι μόνο επειδή έγραψα πως διέταξε και να βιάσουν τις παρθένες γυναίκες. Πάμε παρακάτω. Όσα κοράσια όμως δεν είχαν κοιμηθεί με άντρα, να μην τα σκοτώσουν αλλά να τα πάρουν μαζί τους. Εσύ λες, πως διέταξε απλώς να τα πάρουν για δούλες. Ερώτηση: Γιατί πήραν για δούλες μόνο τις παρθένες; Οι υπόλοιπες γυναίκες δεν ήταν ικανές να εργαστούν;
Προφανώς τις ήθελαν για δικές τους γυναίκες κι αυτό συνιστά βιασμό αφού συνέβαινε παρά τη θέληση των αιχμάλωτων γυναικών, αν και από πιστούς του Γιαχβέ δεν περιμένω να συμφωνήσουν. Έλα μωρέ, συνηθισμένα πράγματα εκείνη την εποχή. Γιατί ο πανάγαθος Θεός να αποτελεί εξαίρεση; Σκοτώστε όλους τους άλλους αιχμαλώτους και αφήστε ζωντανές για πάρτη σας μόνο τις παρθένες, ως γυναίκες σας ή ως δούλες σας.
Στο Δευτερονόμιο (21:10-14) καθορίζεται και η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί όταν κάποιος θελήσει να πάρει ως γυναίκα του μια αιχμάλωτη. «Όταν εξέλθης να πολεμήσης τους εχθρούς σου, και Κύριος ο Θεός σου παραδώση αυτούς εις τας χείρας σου, και λάβης εξ αυτών αιχμαλώτους, και ίδης μεταξύ των αιχμαλώτων γυναίκα ευειδή και επιθυμήσης αυτήν, διά να λάβης αυτήν εις σεαυτόν γυναίκα, τότε θέλεις φέρει αυτήν εις την οικίαν σου, και θέλει ξυρίσει την κεφαλήν αυτής και περιονυχίσει τους όνυχας αυτής … κλπ κλπ».

Unknown είπε...

Η σεξουλική κακοποίηση και ο βιασμός των δούλων γυναικών ήταν τουλάχιστον ανεκτός, αν όχι αποδεκτός, από τον Γιαχβέ. Ήταν δεδομένο πως η δούλη έπρεπε να υποστεί το βιασμό από τον κύριό της ώστε να αποκτήσει αυτός απογόνους όταν η γυναίκα του ήταν στείρα. Αυτό συνέβη με τον Αβραάμ και τον Ιακώβ.
Ο βιασμός μιας δούλης τιμωρείται μόνο στην περίπτωση που η δούλη είναι αρραβωνιασμένη (Λευϊτικό 19:20).
Ακόμα και στην περίπτωση ελεύθερης ανύπαντρης γυναίκας, η μόνη τιμωρία του βιαστή είναι … να παντρευτεί το θύμα του. Η γυναίκα δηλαδή καταδικάζεται σε ισόβια δεσμά με τον βιαστή της! (Δευτερονόμιο 22:28-29).
Άλλωστε ο ίδιος ο Γιαχβέ υπόσχεται ως τιμωρία στις γυναίκες της Βαβυλώνας, τον βιασμό τους: «Και τα τέκνα αυτών θέλουσι συντριφθή έμπροσθεν αυτών, αι οικίαι αυτών θέλουσι λεηλατηθή, και αι γυναίκες αυτών θέλουσι βιασθή.» [Ησαΐας 13:16]

Νεάνιδας παρθένους αίτινες ουκ έγνωσαν άνδρα εις κοίτην άρσενος, αιχμαλώτισαν οι Ισραηλίτες και σε μια άλλη περίπτωση, όταν ορκίστηκαν να μην δώσουν θυγατέρα τους ως γυναίκα στη φυλή Βενιαμίν. Τότε σκότωσαν “παν άρσεν και πάσαν γυναίκα ευδυίαν κοίτην άρσενος” στην πόλη Ιαβίς Γαλαάδ και 400 παρθένες που αιχμαλώτισαν τις έδωσαν στη φυλή Βενιαμίν, ως γυναίκες τους και όχι ως δούλες. (Κριταί κεφ. 21).

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Νikos.
Εσύ λες, πως διέταξε απλώς να τα πάρουν για δούλες. Ερώτηση: Γιατί πήραν για δούλες μόνο τις παρθένες; Οι υπόλοιπες γυναίκες δεν ήταν ικανές να εργαστούν;
Προφανώς τις ήθελαν για δικές τους γυναίκες κι αυτό συνιστά βιασμό αφού συνέβαινε παρά τη θέληση των αιχμάλωτων γυναικών, αν και από πιστούς του Γιαχβέ δεν περιμένω να συμφωνήσουν. Έλα μωρέ, συνηθισμένα πράγματα εκείνη την εποχή.

ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑ ΞΕΙΣ ΘΕΜΑ.

ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΚΟΙΝΟΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ ΚΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΑΖΙ

Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΒΙΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ.
ΕΣΥ ΤΟ ΛΕΣ ΑΥΤΟ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΗΤΑΝ ΙΚΑΝΕΣ ΝΑ ΕΡΓΑΣΘΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ.ΕΧΕΙΣ ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΑΠΟ ΙΟΥΔΑΙΚΗ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΤΗΣ Π.Δ

ΚΑΝΕ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ.

ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΚΟΙΝΟΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ.
ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΑΛΛΑ ΕΙΣΑΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΣ.

ΞΕΡΩ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΠΟΥ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣΥΝΗ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ.

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΠΕ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΙΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΕΣ ΠΡΙΝ.
Υ.Γ.ΣΤΗΝ ΟΟΔΕ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΡΘΡΟ.
ΔΕΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ "ΤΙ ΝΕΟ ΥΠΑΡΧΕΙ''
ΞΕΡΩ ΞΕΡΩ Η ΟΟΔΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΗ.
ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ Ο ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΥΡΙΕ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣΥΚΟΦΑΝΤΗ

Unknown είπε...

Tυχικέ, είσαι τελικά απίστευτα γραφικός τύπος.
Ο Λωτ ήταν πρόθυμος να παραδώσει τις κόρες του σε ομαδικό βιασμό για χάρη των φιλοξενούμενών του, δεν τρέχει και τίποτα, μην ταράζεσαι. Λίγο αργότερα βίασαν αυτές τον πατέρα τους αλλά και πάλι δεν τρέχει τίποτα. Τόσα παιδιά σκότωσε ο Θεός στα Σόδομα, φρόντισε όμως να σώσει δυο ανώμαλες (και πανηλίθιες ταυτοχρόνως, αφού νόμιζαν πως «ουδείς εστιν επί της γης, ος εισελεύσεται προς ημάς»).

Επί του θέματος τώρα, ο Κύριος ελάλησε και είπε: «Όταν εξέλθης να πολεμήσης τους εχθρούς σου, και Κύριος ο Θεός σου παραδώση αυτούς εις τας χείρας σου, και λάβης εξ αυτών αιχμαλώτους, και ίδης μεταξύ των αιχμαλώτων γυναίκα ευειδή και επιθυμήσης αυτήν, διά να λάβης αυτήν εις σεαυτόν γυναίκα, τότε θέλεις φέρει αυτήν εις την οικίαν σου, και θέλει ξυρίσει την κεφαλήν αυτής και περιονυχίσει τους όνυχας αυτής, και θέλει εκδυθή τα ενδύματα της αιχμαλωσίας αυτής επάνωθεν αυτής και θέλει καθήσει εν τη οικία σου και κλαύσει τον πατέρα αυτής και την μητέρα αυτής ολόκληρον μήνα, και μετά ταύτα θέλεις εισέλθει προς αυτήν, και θέλεις είσθαι ανήρ αυτής και εκείνη θέλει είσθαι γυνή σου.» [Δευτερονόμιο 21:10-13].

Σαφέστατα ο Θεός, λέει στου Ισραηλίτες πως από τις αιχμάλωτες γυναίκες, όποια γουστάρουν μπορούν να την πάρουν δική τους αφού τηρήσουν τα παραπάνω. Πουθενά δεν λέει … «εφόσον το επιθυμεί ΚΑΙ η αιχμάλωτη». Αυτό φίλτατε, αποτελεί ΒΙΑΣΜΟ. Όσο κι αν ήταν συνηθισμένη αυτή η τακτική εκείνη την εποχή απ’ όλους σχεδόν τους λαούς, δεν τιμά καθόλου τον Γιαχβέ να εγκρίνει αυτήν την βαρβαρότητα. Με δεδομένο λοιπόν πως έπαιρναν αιχμάλωτες γυναίκες στο κρεβάτι τους και όχι μόνο ως δούλες κι αφού κανείς δεν παντρευόταν γυναίκα που δεν ήταν παρθένα, βάλε το μυαλουδάκι σου να δουλέψει λιγάκι και κατανόησε για ποιο λόγο άφησαν ζωντανές μόνο τις παρθένες αιχμάλωτες γυναίκες.

Unknown είπε...

Ο βιασμός της γυναίκας από τον κουνιάδο της (διότι περί βιασμού επρόκειτο) ήταν θεϊκή εντολή, στην περίπτωση που ο άντρας της πέθαινε χωρίς να έχει αποκτήσει απογόνους. Δεν της έφτανε ο πόνος της για το χαμό του συζύγου της, έπρεπε να υποστεί και το κουτούπωμα από τον κουνάδιο … «ο αδελφός του ανδρός αυτής θέλει εισέλθει προς αυτήν, και θέλει λάβει αυτήν εις εαυτόν γυναίκα και εκπληρώσει το χρέος του ανδραδέλφου εις αυτήν.» [Δευτερονόμιο 25:5]
Όλα αυτά είναι κατανοητά ως άξεστη νομοθετική απόπειρα οργάνωσης της ημιβάρβαρης κοινωνίας των εβραίων αλλά θα πρέπει να είναι κανείς γραφικός και ελαφρόμυαλος για να πιστεύει πως μπορεί ο Θεός να έχει έστω και την παραμικρή σχέση μ' αυτά.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Niko

ΣΟΥ ΤΟΥ ΞΑΝΑΛΕΩ ΟΤΙ ΜΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ
ΠΑΡΕΘΕΣΕΣ ΠΡΙΝ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

[«Nikos.«Αφού Κύριος ο Θεός σου αφανίση τα έθνη, των οποίων την γην δίδει εις σε Κύριος ο Θεός σου, και κατακληρονομήσης αυτά και κατοικήσης εις τας πόλεις αυτών και εις τας οικίας αυτών» [Δευτερονόμιο 19:1]
«και θέλετε κυριεύσει την γην και κατοικήσει εν αυτή, διότι εις εσάς έδωκα την γην ταύτην εις κληρονομίαν» [Αριθμοί 33:53]
Εγώ ο Κύριος, θα σας ελευθερώσω εκ χειρός Αιγυπτίων και θα σας αναβιβάσω εις γην καλήν και ευρύχωρον, εις γην ρέουσα γάλα και μέλι και θα παραδώσω στα χέρια σας τους λαούς τής γης αυτής για να τους σκοτώσετε, να βιάσετε “τα κοράσια, όσα δεν εγνώρισαν κοίτην ανδρός”, να λεηλατήσετε “τας οικίας αυτών” αρκεί εσείς να τηρείτε τις εντολές μου και να λιθοβολείτε μέχρι θανάτου ακόμη και τα παιδιά σας όταν το απαιτώ.
Τι ζητούσε ο Κύριος; Τυφλή, θεότυφλη υποταγή, ως αντάλλαγμα της ελευθερίας και της γης (των άλλων) που θα τους παραχωρούσε.» 26 Νοέμβριος 2009 5:21 μμ]
ΟΠΟΥ ΛΕΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ ΝΑ ΒΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.

ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΔΕΝ ΛΕΕΙ Ο ΘΕΟΣ.

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΚΟΙΝΟΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ !!!

ΤΕΛΟΣ

Unknown είπε...

Τυχικός: Υ.Γ.ΣΤΗΝ ΟΟΔΕ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΡΘΡΟ.
ΔΕΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ "ΤΙ ΝΕΟ ΥΠΑΡΧΕΙ''
ΞΕΡΩ ΞΕΡΩ Η ΟΟΔΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΗ.
ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ Ο ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ


Τόση ανούσια φλυαρία (και μάλιστα επιστημονική) και στο τέλος το ερώτημα παραμένει αναπάντητο:

Αν ο Θεός είναι αγάπη και πανάγαθος, γιατί δημιούργησε το Κακό, δηλαδή τον Σατανά, τη γενεσιουργό αιτία τής ανθρώπινης δυστυχίας και των αποτρόπαιων συμφoρών που ταλανίζουν την ανθρωπότητα εδώ και χιλιετίες, ενώ προγνώριζε τι μέλλει γενέσθαι;
Ζήτημα ελευθερίας δεν τίθεται αφού ο Σατανάς δεν υπήρχε ακόμη παρά μόνο στο μυαλό (ανθρωπομορφικά μιλώντας) του Θεού.
Απλοποιώντας το ερώτημα, αν εσείς για παράδειγμα, γνωρίζατε πως το παιδί που θα αποκτήσετε με τη γυναίκα σας, θα γίνει παιδεραστής βιαστής δολοφόνος με εκατοντάδες θύματα, θα προχωρούσατε στη … συνουσία;

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος

Αγαπητοι φιλοι,

Εχω πολλακις επισημανει την αντιχριστιανικη υστερια του Νικου, τον οποιο επαψα να αποκαλω με το ονομα του αλλα ως "αρνητην της πιστεως της εις Χριστον Ιησουν".

Βεβαιως εκεινος ανοητως, αμαθως και απερισκεπτως, επιμενει να βλεπει οπως βλεπει τα πραγματα της Α.Γ. και μαλιστα τα κρινει με τα σημερινα δεδομενα.

Τον πληροφορω λοιπον ευχαριστως αυτον τον "κυριο" οτι η Α.Γ. δεν εμπεριεχει μονο παραδειγματα προς μιμησιν, οπως ειναι οι αγιοι και οι δικαιοι, αλλα περιεχει και παραδειγματα προς αποφυγην, οπως ειναι οι αμαρτωλοι.

Δεν αναμενω καμιαν διορθωσιν και κανενα αποτελεσμα απο τον εν λογω "κυριο", οστις, οπως και αλλοτε ειπα, εχει αναλαβει εργολαβικω τω τροπω την κατασυκοφαντησιν της πιστεως της εν Χριστω Ιησου.

Του ευχομαι περαστικα...

Η αρρωστια του ειναι αθεραπευτη....

Τον λυπαμαι πραγματικα, διοτι βρισκεται στο σκοταδι...

Καποτε τον ρωτησα και επαναλαμβανω το ερωτημα:

"εαν το φως το εν σοι σκοτος το σκοτος ποσον";

Απαντηση δεν πηρα.... ουτε και περιμενω...

Αλλωστε τι αλλο προκειται να μας πει...

Το μαθαμε το "ποιημα" του....

Ενα ατομο που θελει να ονομαζεται ελληνας και να καυχαται για την δοξα των Ελληνων αν δεν ειναι σε θεση να μελετησει την Κ.Δ στο πρωτοτυπο κειμενο και χρησιμοποιει την μεταφραση του Βαμβα.... καταλαβαινετε ποσα γραμματα ξερει...

Ουτε μια φορα δεν μας παρεπεμψε ενα χωριο απο το πρωτοτυπο κειμενο της Κ.Δ. αλλά και της Π.Δ. κατα την Ελληνικη της Μεταφραση...

Ολα απο μεταφρασεις....

Ενα τοσο "μορφωμενο" ατομο... θελει να κανει και τον κριτη της Α.Γ. .....

Τα συμπερασματα δικα σας...

Θεοδωρος

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

NIKOΣ:
"Αν ο Θεός είναι αγάπη και πανάγαθος, γιατί δημιούργησε το Κακό, δηλαδή τον Σατανά."
_____________________________________

Βρε Νίκο, όλη την ασχετίλα του κόσμου, εσύ είπες να την κουβαλήσεις;
Άσε και τίποτα για κανέναν άλλον.

Ο Θεός μικρέ μου άσχετε, δεν δημιούργησε τον κακό σατανά.

Αντίθετα!

Τον δημιούργησε Άγγελο και μάλιστα με δόξα.

Πρόσεχε!

ΚΑΛΟ ΑΓΓΕΛΟ!!!

Η Παναγαθότητα όμως του Θεού, προβλέπει να μην πηγαίνουμε σε αυτόν ως ρομποτάκια ρυθμισμένα προγραμματισμένα σε Αυτόν, αλλά με τη δική μας θέληση.

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ;
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΓΑΘΟΣ;

Το ότι στη συνέχεια ο δοξασμένος αυτός Άγγελος έβαλε τον διάβολο μέσα του (δηλαδή την διαβολή), γιατί θα πρέπει και σε αυτό να φταίει Θεός;

Μα επιτέλους πόσο άσχετος μπορεί να είσαι;

Ακόμη κι εσένα, άσχετε, ο Θεός σε έπλασε ελεύθερο ώστε από μόνος σου να τον αναγνωρίσεις για Θεό σου και από μόνος σου να τον δοξάζεις.

Εσύ όμως χρησιμοποιείς την ελευθερία που από Αυτόν σου δόθηκε, για να τον πολέμάς, ποιός ξέρει για ποιό λόγο και ποιοί είναι αυτοί που σε βάζουν. Αυτό εσύ το ξέρεις.

Μήπως φταίει ο Θεός που εσύ επιλέγεις να τον πολεμάς;

Κι αν δε σε πείθουν αυτά που σου λέμε.

Κι αν δε σε πείθει η Αγία Γραφή.

Αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι, μπορείς τουλάχιστον να επισκεφτείς πνευματικούς ανθρώπους φωτισμένους, με πνεύμα αναζήτησης και όχι αντιλογίας. Με ερωτήσεις και όχι με ανακρίσεις.

Μπορείς να πας στο Άγιο Όρος για παράδειγμα για μια εβδομάδα για τρεις μέρες όσο θες.

Να βρεις κάποιον πνευματικό και να κουβεντιάσεις μαζί του.

Αν πραγματικά σε ενδιαφέρει να γνωρίσεις τον δημιουργό σου, στο υπόσχομαι εγώ θα τον γνωρίσεις.

Άλλωστε κι εγώ πριν, ακύρωνα όλες τις θρησκείες και πρώτα την Ορθοδοξία.

Η Εκκλησία του Θεού, μας προκαλεί να την γνωρίσουμε.
Μας προκαλεί να τις βάζουμε ερωτήσεις.

Κάνε ότι νομίζεις.

ΠΙΤΕΡ

Νικόλαος είπε...

Δυστυχώς συνεχίζω να μην παρακολουθώ στενά τη συζήτηση, αλλά τα σχόλια του κ. Nikou δεν τα διαβάζω και πρώτη φορά. Οπότε θα ήθελα να τον ρωτήσω ―επειδή δεν έχω βγάλει άκρη μετά από τόσα σχόλιά του που έχω διαβάσει: αφού έχετε βγάλει τον Θεό σχεδόν... βαρυποινίτη, ποιος είναι ο δικός σας κώδικας ηθικής και ―κατά δεύτερο λόγο― από πού προέρχεται;


Υ.Γ.: Συμφωνώ και με το παραπάνω σχόλιο του Πίτερ, ο οποίος επανέλαβε αυτό που είχε πει και ο κ. Θεόδωρος, ότι επ' ουδενί εμείς οι Χριστιανοί είμαστε του «πίστευε και μη ερεύνα». Ο καθένας συνεχίζει να ψάχνει το καλύτερο και θα συνεχίσει να το κάνει ―συν Θεώ― για πάντα, χωρίς εμπάθειες για κανένα και προκαταλήψεις.

Unknown είπε...

ΠΙΤΕΡ: Ο Θεός μικρέ μου άσχετε, δεν δημιούργησε τον κακό σατανά.

Αντίθετα!

Τον δημιούργησε Άγγελο και μάλιστα με δόξα.

Η Παναγαθότητα όμως του Θεού, προβλέπει να μην πηγαίνουμε σε αυτόν ως ρομποτάκια ρυθμισμένα προγραμματισμένα σε Αυτόν, αλλά με τη δική μας θέληση.

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ;
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΓΑΘΟΣ
;

O Θεός, ΠΙΤΕΡ που παριστάνεις τον μικρό χαζούλη, ΓΝΩΡΙΖΕ πως ο άγγελος που ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ να δημιουργήσει, θα μεταλλασσόταν σε πανούργο τέρας που θα παρέσυρε τον άνθρωπο στην πτώση, τη φθορά και την αμαρτία. Αν και το γνώριζε, προχώρησε στη δημιουργία του. Αν αυτό εσύ το θεωρείς ΑΓΑΠΗ τότε έχεις πολύ διεστραμμένη άποψη για την αγάπη.
Αγάπη δεν είναι αυτός που δημιουργεί τον μελλοντικό φορέα του μίσους, της κακίας και της διαφθοράς. Πες τον φιλελεύθερο, πες τον υπέρμαχο της ελευθερίας και των δημοκρατικών δικαιωμάτων (ακόμη και των εν δυνάμει πλασμάτων που υπάρχουν μόνο στην “σκέψη” Του, διότι τον άγγελο που έγινε Διάβολος δεν τον είχε δημιουργήσει ακόμη), αγάπη πάντως ΔΕΝ είναι.

Επιπλέον, κάποιος που είναι αγάπη και πανάγαθος, δεν θα επέτρεπε ποτέ σ’ έναν παιδεραστή να μπει στην παιδική χαρά του παραδείσου. Ο Θεός σας το επέτρεψε.

Ο κόσμος των αγγέλων πριν την εξέγερση του Σατανά ήταν ένας κόσμος 100% αγαθός, 100% αγάπη. Πώς από 100% αγάπη και καλοσύνη, προκύπτει μίσος αλαζονεία φθόνος και κακία;
Αν ο Θεός ήταν αγάπη, δεν θα έφτιαχνε το «Καλό» με δυνατότητα μετάλλαξης σε «Κακό».
Φαίνεται πως είναι πρωτίστως φιλελεύθερος, δημοκρατικός και μετά Αγάπη. Αν και η Π.Δ., μας αποκαλύπτει έναν απίστευτα αυταρχικό Γιαχβέ και κάθε άλλο παρά φαν της ελευθερίας:

«απωλεία απολείτε πάντας τους τόπους, εν οίς ελάτρευσαν εκεί τοις θεοίς αυτών, ους υμείς κληρονομείτε αυτούς, επί των ορέων των υψηλών και επί των θινών και υποκάτω δένδρου δασέος. και κατασκάψετε τους βωμούς αυτών και συντρίψετε τας στήλας αυτών και τα άλση αυτών εκκόψετε και τα γλυπτά των θεών αυτών κατακαύσετε πυρί, και απολείται το όνομα αυτών εκ του τόπου εκείνου.» [Δευτερονόμιο 12:2-3]

[Από το πρωτότυπο, μήπως και σταματήσει τις κατινιές ο κυρ Θόδωρος ;-)]

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

O Θεός, ΠΙΤΕΡ που παριστάνεις τον μικρό χαζούλη, ΓΝΩΡΙΖΕ πως ο άγγελος που ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ να δημιουργήσει, θα μεταλλασσόταν σε πανούργο τέρας που θα παρέσυρε τον άνθρωπο στην πτώση, τη φθορά και την αμαρτία. Αν και το γνώριζε, προχώρησε στη δημιουργία του. Αν αυτό εσύ το θεωρείς ΑΓΑΠΗ τότε έχεις πολύ διεστραμμένη άποψη για την αγάπη.
_____________________________________
Και την Σταύρωσή του γνώριζε, αλλά αυτό δεν τον έκανε να διστάσει να προχωρήσει.

Βλέπεις το δέντρο και έχασες τη ζούγκλα!!!

ΠΙΤΕΡ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

Κι εσενα γνώριζε, παρόλα αυτά όμως σου επέτρεψε να γεννηθείς.

Ποιός από τους δυο μας λοιπόν έχει λάθος αντίληψη για την αγάπη του Θεού; Εγώ ή εσύ;

ΠΙΤΕΡ

Ανώνυμος είπε...

ν

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος

Πληροφορω τον κυριον αρνητην της πιστεως της εις Χριτον Ιησουν οτι δεν ειναι "κατινια" το οτι τον εγκαλω επι αγραμματοσυνη, μιας και μεχρι προτινος απεφευγε συστηματικως να παραπεμπει χωρια απο το πρωτοτυπο κειμενο της Α.Γ.

Αν εχει τα κοτσια, για να το πω οσο πιο ανωδυνα μπορω, τον προκαλω σε δημοσιο διαλογο επι της Α.Γ να κραταμε και οι δυο το πρωτοτυπο κειμενο της Κ.Δ. και της ελληνικης μεταφρασεως των Ο' της Π.Δ. χωρις κανενα λεξικο ή αλλο βιβλιο και να δουμε κατα ποσον ξερει ελληνικα ή οχι.

Η προκλησις ειναι ανοικτη και αναμενω...

Αλλωστε ακομη αναμενω να μας πει αν εχει τελειωσει κανενα πανεπιστημιο ή εστω Τ.Ε.Ι. διοτι με τα οσα γραφει σιγουρα ειναι για τα "Τ.Ε.Ι." (Τακτικα εξωτερικα Ιατρεια) του Δρομοκαϊτειου...

Το οτι χρησιμοποιει δι εμε την λεξη "κυρ" χαριν χλευης αποδεικνυει εισετι την αγραμματοσυνην του...

Η λεξις "κυριος" ή κατα συγκοπην "κυρ" αποτελει τιτλον τιμης και ουχι σκωμμα...

Προσωπικως δεν ομοιαζω με τις ανοητες και απαιδευτες γυναικουλες παρεξηγουνται αμα τις πει κανεις "κυρα μου"... Αφου μαλιστα την Θεοτοκο την αποκαλουμε η "κυρα Παναγια".

Τωρα βεβαια ο κ. αρνητης μπορει να λεει ο,τι θελει...

Δεν προτιθεμαι να μπω στην λογικη του...

Εδω μεσα καθημερινα ο καθενας μας δινει τις εξετασεις του και κρινεται...

Θεοδωρος

Unknown είπε...

ΠΙΤΕΡ: Και την Σταύρωσή του γνώριζε, αλλά αυτό δεν τον έκανε να διστάσει να προχωρήσει.

Mα η σταύρωση, ήταν “προγραμματισμένη”. Δεν έγινε μόνο κατά την πρόγνωση αλλά και κατά την βουλή του Θεού. [Πράξεις 2:23]. Αν δεν σταυρωνόταν ο Χριστός, αν δεν έδινε τη ζωή του υπέρ ημών, πώς θα μας λύτρωνε από πάσης ανομίας; Αν δεν τον σταύρωναν, πώς θα είχαμε την απολύτρωση δια του αίματος αυτού, την άφεσιν των αμαρτημάτων μας; H εναντίωση στη σταύρωση του Χριστού, ήταν εναντίωση στο θέλημα του Θεού. Λες ο Χριστός να ενσαρκώθηκε με σκοπό να ζήσει ως τα βαθιά γεράματα και να πεθάνει φυσιολογικά; Tότε πώς θα είχε πεθάνει υπέρ ημών και πώς θα είχαμε δικαιωθεί διά του αίματος αυτού;


ΠΙΤΕΡ: Κι εσενα γνώριζε, παρόλα αυτά όμως σου επέτρεψε να γεννηθείς.

Ποιός από τους δυο μας λοιπόν έχει λάθος αντίληψη για την αγάπη του Θεού; Εγώ ή εσύ
;

Άντε πάλι. Αν υποθέσουμε ότι ο Θεός, μου επέτρεψε να γεννηθώ, αυτό δεν είναι εκδήλωση αγάπης. Δεν έχω βλάψει κανέναν ούτε πρόκειται να βλάψω ώστε να μου κάνει τη χάρη ο Θεός (επειδή με αγαπά) να με αφήσει να υπάρξω. Ο Θεός, δε νομίζω να συμμερίζεται την παράνοια και τη μισαλλοδοξία σας, ώστε να ενοχλείται από κάποιον, μόνο και μόνο επειδή δεν είναι πιστός του και από αγάπη να τον αφήνει να υπάρξει. Μην του προσάπτετε τη μικροπρέπειά σας. Άλλωστε θα ήταν παραβίαση της θέλησης των γονιών μου που θα επιθυμούσαν να αποκτήσουν παιδί.

Αν ένα ζευγάρι προχωρήσει στην τεκνοποίηση ενώ γνωρίζει πως ο καρπός της θα είναι ένας εγκληματίας με χιλιάδες θύματα, αυτό λες ότι είναι ΑΓΑΠΗ; Για ποιον; Για τα χιλιάδες θύματα, μάλλον όχι. Για το ανύπαρκτο προς το παρόν τέκνο που υπάρχει μόνο στη φαντασία τους;

Αν ο Αλόις και η Κλάρα Χίτλερ ενώ προγνώριζαν τι θα έκανε ο κανακάρης τους, προχωρούσαν στη σύλληψή του, αυτό θα ήταν ΑΓΑΠΗ; Τόσο ιδιοτελής είναι η αγάπη και τόσο καταστροφική για την ανθρωπότητα;
Γιατί λοιπόν ο Θεός ενώ προγνώριζε, δημιούργησε τον Εωσφόρο που μεταστράφηκε σε Διάβολο; Μήπως επειδή … sine diabolo nullus dominus ;



Θεοδωρος: αναμενω να μας πει αν εχει τελειωσει κανενα πανεπιστημιο ή εστω Τ.Ε.Ι. διοτι με τα οσα γραφει σιγουρα ειναι για τα "Τ.Ε.Ι." (Τακτικα εξωτερικα Ιατρεια) του Δρομοκαϊτειου...

Γράφεις που γράφεις κατινιές, να ‘ταν τουλάχιστον χαριτωμένες ..

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος

κυριε αρνητα της πιστεως της εν Χριστω Ιησου,

"Το θεαμα κειται τω θεατη"

Αυτα που γραφω δια μεν τους εχοντας την αισθησιν του πνευματωδους χιουμορ ειναι πολυ χαριτωμενα.... οπως μου εχουν πολλακις επισημανει...

Δια σε ομως τον αδαη και αγευστο και αοσμο και οπως λεει με μια λεξη ο λαος μας, τον "κιτρινιαρη", τιποτα δεν ειναι καλο... ολα αυτα που λεμε εμεις ειναι "μικρα" και "λιγα"... για σενα τον "ΠΟΛΥ"...

Στο ειπα και αλλοτε σαν την μυγα εισαι που αφηνει τον ανθό και παει στην κοπριά....

Για σενα ολα ειναι μαυρα...

Σαν τα μαυρα σου τα χαλια...

Η ευχη μου ειναι μια και την εχω εκφρασει πολλακις:

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ

Θεοδωρος.

Unknown είπε...

Θεοδωρος: Στο ειπα και αλλοτε σαν την μυγα εισαι που αφηνει τον ανθό και παει στην κοπριά....

«εάν μη ακούσητε, και εάν μη θήσθε εις την καρδίαν υμών του δούναι δόξαν τω ονόματί μου, λέγει Kύριος παντοκράτωρ, και εξαποστελώ εφ' υμάς την κατάραν και επικαταράσομαι αυτήν, και διασκεδάσω την ευλογίαν υμών, και ουκ έσται εν υμίν, ότι υμείς ου τίθεσθε εις την καρδίαν υμών. ιδού εγώ αφορίζω υμίν τον ώμον και σκορπιώ ένυστρον επί τα πρόσωπα υμών, ένυστρον εορτών υμών, και λήψομαι υμάς εις το αυτό.»
[Μαλαχίας 2:2-3]

Πιστεύεις σ’ έναν Θεό που είχε ιδιαίτερη αδυναμία στην κοπριά. Σκόπευε να την εκσφενδονίσει στα μούτρα των ανυπάκουων δούλων του.
Κι έναν προφήτη του, τον διέταξε να ψήνει το φαγητό του πάνω σε ανθρώπινα περιττώματα αλλά τελικά του έκανε τη χάρη να ετοιμάζει το φαγητό του σε αγελαδινή κοπριά. Υπάρχει μια ιδιαίτερη σχέση του Θεού σας με τα σκατά και την κοπριά, όπως αποκαλύπτει η Αγία Γραφή σας.


Θεοδωρος: Για σενα ολα ειναι μαυρα...

Σαν τα μαυρα σου τα χαλια
...

Ε τώρα, να μιλάς για “μαύρα” εσύ που ανήκεις σε μια Εκκλησία ντυμένη στα μαύρα … αυτό είναι όντως χαριτωμένο. Ώρες ώρες γίνεσαι διασκεδαστικός, άθελά σου βέβαια.

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος

κυριε αρνητα της πιστεως της εις Χριστον Ιησουν,

την παροιμια που λεει:

"το μυαλο σου και μια ληρα και του Μπογιατζη ο κοπανος"

την ξερεις;

Ειναι η απαντηση μου στο ακριβως απο πανω σχολιο σου

Και επαναλαμβανω την ευχη μου

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ

Θεοδωρος

Υ.Γ.

Αλλο βεβαια ή "λιρα" και αλλο η "ληρα"

Θεοδωρος

Χρήστος - αντιαιρετικός είπε...

Ενημερώνω τον κ. Νίκο και τον κ. Θεόδωρο πως εγώ διέγραψα τα άπρεπα σχόλιά σας.

Θα σας παρακαλέσω να ηρεμήσετε και να μην ξανακάνετε τέτοιου είδους σχόλια, αλλιώς θα αναγκαστώ να βάλω φραγή και να δημοσιεύονται κατόπιν έγκρισής μου.

Μετά τιμής Χρήστος - αντιαιρετικός

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Nikos.
«εάν μη ακούσητε, και εάν μη θήσθε εις την καρδίαν υμών του δούναι δόξαν τω ονόματί μου, λέγει Kύριος παντοκράτωρ, και εξαποστελώ εφ' υμάς την κατάραν και επικαταράσομαι αυτήν, και διασκεδάσω την ευλογίαν υμών, και ουκ έσται εν υμίν, ότι υμείς ου τίθεσθε εις την καρδίαν υμών. ιδού εγώ αφορίζω υμίν τον ώμον και σκορπιώ ένυστρον επί τα πρόσωπα υμών, ένυστρον εορτών υμών, και λήψομαι υμάς εις το αυτό.»
[Μαλαχίας 2:2-3]

Πιστεύεις σ’ έναν Θεό που είχε ιδιαίτερη αδυναμία στην κοπριά. Σκόπευε να την εκσφενδονίσει στα μούτρα των ανυπάκουων δούλων του.
Υπάρχει μια ιδιαίτερη σχέση του Θεού σας με τα σκατά και την κοπριά, όπως αποκαλύπτει η Αγία Γραφή σας.

ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΧΑΖΕΨΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΠΑΓΑΝΟΑΝΑΓΝΩΣΗ.
ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟΥ ΜΑΛΑΧΙΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΘΕΟ.
Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΔΙΑΠΥΣΤΩΝΕΙ ΑΣΕΒΕΙΑ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΕΝ ΟΛΙΓΙΟΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ.
ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟ 33,8-11 ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΘΥΜΙΖΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ 4 « καὶ ἐπιγνώσεσθε διότι ἐγὼ ἐξαπέσταλκα πρὸς ὑμᾶς τὴν ἐντολὴν ταύτην τοῦ…. εἶναι τὴν διαθήκην μου πρὸς τοὺς Λευίτας, λέγει Κύριος παντοκράτωρ.» ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 3 ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Η ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΟΥ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

ΕΣΥ ΠΑΡΕΘΕΣΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟΥ ΜΑΛΑΧΙΑ.
ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ.
ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΜΟΛΥΝΑΝ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ ΤΟ ΘΥΣΙΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΤΥΦΛΑ ΖΩΑ ΩΣ ΘΥΣΙΑ.

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΝΑΣΤΕΙΛΕΙ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΘΕΣΕΣ «και διασκεδάσω την ευλογίαν υμών, και ουκ έσται εν υμίν, ότι υμείς ου τίθεσθε εις την καρδίαν υμών».

ΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ ΚΟΠΡΙΑ ΕΔΩ ΕΝΝΟΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ Η ΘΥΣΙΑ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΤΩΝ.

ΕΤΣΙ ΘΑ «ΠΕΤΑΞΕΙ ΤΗΝ ΚΟΠΡΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΟΥΣ» ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΟΙΑ ΤΟΥΣ.

Η ΛΕΞΗ ΕΝΥΣΤΡΟΝ ΑΠΑΝΤΑ 3 ΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ Π.Δ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΡΙΨΗ (ΣΥΜΒΑΝ) ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΩΣ ΠΡΑΞΗ.ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΛΕΞΗ ΕΝΥΣΤΡΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ «Πιστεύεις σ’ έναν Θεό που είχε ιδιαίτερη αδυναμία στην κοπριά. Σκόπευε να την εκσφενδονίσει στα μούτρα των ανυπάκουων δούλων του.» ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΡΜΗΝΕΙΑ.

ΕΣΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΕΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΠΡΙΑ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΟΝΙΣΕ Ο Θεοδωρος : Στο ειπα και αλλοτε σαν την μυγα εισαι που αφηνει τον ανθό και παει στην κοπριά.... ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΘΕΟΣ.

ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ Νiko «Υπάρχει μια ιδιαίτερη σχέση του» ΜΥΑΛΟΥ ΣΟΥ «με τα σκατά και την κοπριά, όπως αποκαλύπτει η Γραφή σου».ΣΚΑΤΑ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΟΠΩΣ ΑΠΕΔΕΙΞΑ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ…

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΚΥΡΙΕ
ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣΥΚΟΦΑΝΤΗ Niko.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Nikos.ΠΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟ
Θα σου ευχόμουν και εγώ περαστικά αλλά όπως πανθομολογείται, παρά τις φιλότιμες προπάθειες του βασιλιά σου … «Και περιήγεν ο Ιησούς τας πόλεις πάσας και τας κώμας διδάσκων εν ταις συναγωγαίς αυτών και κηρύσσων το ευαγγέλιον της βασιλείας και θεραπεύων πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν εν τω λαώ.», η μ..κία παραμένει αθεράπευτη.

ΑΜ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΑΜΑΘΗΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ Η Μ… ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ Η Μ…

ΜΟΝΟΝ ΕΝΑΣ Μ… ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΜΥΓΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΥΓΙΑΖΟΝΤΑΝ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΙ «η μ...α παραμένει αθεράπευτη.» ΕΝΝΟΩΝΤΑΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ Μ…

ΣΥΝΟΨΙΖΩ.
1ΟΝ]ΔΕΝ ΕΝΤΕΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΒΙΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΘΕΝΕΣ

2ΟΝ]ΔΕΝ ΕΡΙΞΕ ΠΟΤΕ ΚΟΠΡΙΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ.

3ΟΝ]Η Μ… ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΥΝΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ Μ…

4ΟΝ]ΟΤΑΝ ΧΡΙΣΗΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΠΑΓΑΝΕΣ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΕΣΥ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΟΛΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΒΕΙΣ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ ΤΟΥΣ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΟ ΤΡΙΒΩ ΕΓΩ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΜΟΥΡΗ.

4ΟΝ]ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΑΝΑΜΙΛΑΩ ΜΕ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΠΟΤΕ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΤΗΝ ΑΜΑΘΕΙΑ ΣΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΩ.
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΤΙΘΕΜΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΞΕΔΙΑΛΥΝΩ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΠΟΥ ΤΥΧΟΝ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ.

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΚΥΡΙΕ
ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣΥΚΟΦΑΝΤΗ Niko.

Υ.Γ.ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΞΑΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΚΑΤΙ ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΕΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΜΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωρος

Αγαπητε Χρηστο,

Επ ουδενι απο μερους μου υπηρξε προσπαθεια προσβολης του μπολγκ το οποιον με φιλοξενει, πλην ομως προκληθεις υπο του γνωστου αρνητου μετα ανοικειων εκφρασεων οντως, απηντησα εις το υφος του, ωστε να του δειξω οτι και ημεις δυναμεθα να τον πληρωνουμε με το ιδιο νομισμα κατα το κοινως λεγομενον.

Βεβαιως δεν προτιθεμαι του λοιπου να ασχοληθω μετα του εν λογω κυριου οστις εχει απο καιρου απολεσει πασαν αισθησιν αξιοπρεπειας και σοβαροτητος.

Θεοδωρος

Νικόλαος είπε...

Ευτυχώς που λάσκαραν λίγο οι δουλειές μου και θα μπορώ να συμμετέχω λίγο παραπάνω.


Αγαπητέ κ. Niko,


Επειδή κατηγορείτε το Θεό για τα μύρια όσα, σας ξαναρώτησα ποιος είναι ο δικός σας κώδικας ηθικής, για να μπορούμε να συζητήσουμε επί κάποιας βάσης, αλλά απάντηση δεν πήρα. Αφορμή για την ερώτησή μου ήταν η θέση σας ότι ο Θεός δήθεν επέβαλλε... βιασμούς. Θυμήθηκα τα πρώτα σας σχόλια όταν χαριεντιζόσασταν με τους βιασμούς που γίνονταν στην αρχαία Ελλάδα και εξεπλάγην, γιατί νόμιζα ότι δεν σοκάρεστε από τέτοια συμβάντα.

Εκτός από τις ηθικές αξίες σας, παρατηρώ ότι και οι πολιτικές σας θέσεις είναι αμφιταλαντευόμενες. Λέτε:

«Αν ο Αλόις και η Κλάρα Χίτλερ ενώ προγνώριζαν τι θα έκανε ο κανακάρης τους, προχωρούσαν στη σύλληψή του, αυτό θα ήταν ΑΓΑΠΗ;»

Για το τεκμήριο της αθωότητας έχετε ακούσει τίποτα; Επειδή ο κ. Χρήστος ξέρει ότι το επόμενο σχόλιό σας θα είναι αμφιλεγόμενο, πρέπει να σας κόψει την πρόσβαση; Προληπτική καταστολή θέλετε; Καλά κάνετε, αλλά τότε μόνο «φιλελεύθερος» και «προοδευτικός» δεν θα μπορούσατε να χαρακτηριστείτε.

Γιώργος είπε...

Veriefs:
Γιώργο έγραψες:
«Το ξαναλέω:
το φιλοσοφικό κατασκεύασμα της τριάδας αποτελεί το πρώτο στο Σύμπαν 'άκρο άωτο του παραλογισμού'
[του είδους:
Ήταν δύο μέσα σε έναν, δηλαδή υπήρχε 'ένας διπλός' - δυάδα -
και γέννησαν και τρίτο αλλά παρέμειναν 'ενας τριπλός'
- τριάδα -
και ενώ κάπου εκεί τελείωσε η υπόθεση ... βγαίνουν και άλλοι ... υποψήφιοι... θα 'θεωθούνε' για να γίνει στο τέλος 'ενας δισεκατομμυριοπλός'
- δισεκατομμυριάδα ]»

Veriefs:
Απαντώ:
Κοροϊδεύεις τον Ίδιο τον Θεό που σε έπλασε.

Πολύ απάντηση!!!
Εγώ γνωρίζω ότι ο Θεός που με έπλασε δεν είναι μία τριαδιστική φαντασίωση που να ταιριάζει με πολλές ειδωλολατρικές τριαδιστικές φαντασιώσεις.

Εξ άλλου σε εσάς υπάρχει όχι μόνο το 'άκρον άωτο του παραλογισμού'
αλλά και το
"άκρον άωτο της αντίφασης"
δημιουργώντας ένα πνευματικο-υλικό συνοθύλευμα αυτοδημιουργοποιούμενου Δημιουργού [κάτι σαν 'αυτοκτιζόμενος κτίστης'] αποκαλώντας το [μεταλλασσόμενο με επίκτητες δημιουργητές ιδιότητες] 'θεάνθρωπο' και μπερδεύοντας τον ανώτατο Δημιουργό με την κατώτερη των αγγέλων δημιουργία του.

Αυτό ξεπερνάει το κάθε 'άκρον άωτο'.

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο

Ο Veriefs σας έκανε κάποιες ερωτήσεις πριν φύγετε.

Καλόν είναι να απαντήσετε πρώτα σε αυτές και μετά να αναφερθείτε αλλού.

Άρας - Μάρας - Σαχλαμάρας.

Γιώργος είπε...

Veriefs:
όπως το φως έχει την αρχή του στον Ήλιο και γεννάται απ’ αυτόν.

Το έχω ξανακούσει/ξαναδεί αυτό το άσχετο παράδειγμα και σύγκριση.

Το φώς αποτελεί ιδιότητα του ήλιου και δεν γεννάται από τον ήλιο, όπως και δεν 'γεννάται' το φώς ούτε από τον ηλεκτρικό λαμπτήρα ούτε από ένα τσακμάκι, εφόσον αποτελεί αποτέλεσμα της λειτουργίας τους.

Και δεν δημιουργούνται ταυτόχρονα το φώς με τη λάμπα / με τον φακό / με το τσακμάκι, όπως δεν δημιουργείται ταυτόχρονα μια μηχανή με τη λειτουργία της που αποτελεί ιδιότητά της.
Άλλωστε το ίδιο έγινε και με τη δημιουργία του ανθρώπου.
Ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο με την ιδιότητα να μπορεί να ζεί.
Ο άνθρωπος όμως δεν ζούσε προτού ο Θεός του δώσει την πνοή της ζωής ώστε μόνο τότε να γίνει ζωντανή ύπαρξη, δηλαδή ψυχή.

Άρα εδώ πρόκειται για μια διαδικασία 'ζωοποίησης' κάποιου που είχε δημιουργηθεί με την ιδιότητα να μπορεί να ζεί, χωρίς η ζωή να είναι ταυτόχρονη με τη δημιουργία του μετέπειτα 'φορέα της ζωής'.
Το ίδιο ισχύει και για έναν Ηλεκτρ. Υπολογιστή κλπ.

Έτσι μη μπερδεύεις τη διαδικασία παραγωγής φωτός εκ του προϋπάρχοντος δημιουργημένου ήλιου.

Δεν νομίζω να αντιλέγεις δια της 'φυσικής', ένα μόνο να σου πώ ότι το φώς του ήλιου για να φτάσει στη γη απαιτεί χρόνο 8 λεπτών αλλά για να διανύσει το γαλαξία μας χρειάζεται πάνω από 50.000 έτη [εννοείται φωτός].
Άτοπο και 'κοντόφθαλμης' λογίκευσης λοιπόν το παράδειγμά σου σύγκρισης του Ήλιου - φωτός με τον Δημιουργό όλων και του πρωτότοκου και μονογενούς Γιού που ως Γιός έχει αρχή ύπαρξης.
Εβραίους 1:5
"Τίνι γὰρ εἶπέν ποτε τῶν ἀγγέλων· υἱός μου εἶ σύ, ἐγὼ σήμερον γεγέννηκά σε;"
Εβραίους 5:5
"Οὕτως καὶ ὁ Χριστὸς οὐχ ἑαυτὸν ἐδόξασεν γενηθῆναι ἀρχιερέα ἀλλ' ὁ λαλήσας πρὸς αὐτόν, υἱός μου εἶ σύ, ἐγὼ σήμερον γεγέννηκά σε"
Αποκάλυψη 3:14
"ὁ ἀμήν, ὁ μάρτυς ὁ πιστὸς καὶ ἀληθινός, ἡ ἀρχὴ τῆς κτίσεως τοῦ θεοῦ"

Άρα κάθε προσπάθεια φιλοσοφικής εκτίμησης περί 'μη αρχής ύπαρξης του Γιού' πέφτει παταγωδώς στο κενό, επειδή αντίκειται στο 'λόγο της αλήθειας'. (Ιωάννης 17:17)

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Veriefs:
Για να μας πεις "ειδωλολάτρες" θα πρέπει να λατρεύουμε είδωλα. Εμείς τις εικόνες ΔΕΝ τις λατρεύουμε, αλλά τις προσκυνάμε ΤΙΜΗΤΙΚΑ

ΤΙΜΗΤΙΚΑ Μπράβο σας!!!
Μετά μιλάτε και για 'αόρατο' Θεό!!!
Ξεπερνάτε και τους αρχαίους ειδωλολάτρες που δεν γνωρίζω αν φιλούσαν και τα αγάλματα των θεών τους.
Ρωμαίους 1:25
"μετήλλαξαν τὴν ἀλήθειαν τοῦ θεοῦ ἐν τῷ ψεύδει καὶ ἐσεβάσθησαν καὶ ἐλάτρευσαν τῇ κτίσει παρὰ τὸν κτίσαντα"

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

Veriefs:
Για να μας πεις "ειδωλολάτρες" θα πρέπει να λατρεύουμε είδωλα. Εμείς τις εικόνες ΔΕΝ τις λατρεύουμε, αλλά τις προσκυνάμε ΤΙΜΗΤΙΚΑ

ΤΙΜΗΤΙΚΑ Μπράβο σας!!!
Μετά μιλάτε και για 'αόρατο' Θεό!!!
Ξεπερνάτε και τους αρχαίους ειδωλολάτρες που δεν γνωρίζω αν φιλούσαν και τα αγάλματα των θεών τους.
Ρωμαίους 1:25
"μετήλλαξαν τὴν ἀλήθειαν τοῦ θεοῦ ἐν τῷ ψεύδει καὶ ἐσεβάσθησαν καὶ ἐλάτρευσαν τῇ κτίσει παρὰ τὸν κτίσαντα"
___________________________________

Γιώργο, γιατί δεν αποδέχεσαι τις ιερές εικόνες;

Αφού η Σκοπιά λέει ότι δεν είναι όλες εικόνες είδωλα.
Υπάρχουν και ιερές εικόνες.

Ποιές κατά τη Σκοπιά είναι Ιερες εικόνες Γιώργο;

Αντέχεις να μας το πεις;

ΠΙΤΕΡ

Γιώργος είπε...

Veriefs:
Ούτε οι εικόνες είναι είδωλα, αν δεν απεικονίζουν τη Θεϊκή φύση τού Θεού.

Γιατί, τα είδωλα των ειδωλολατρών τι είναι;
Ποιά 'είδωλα' απεχθάνονταν οι Ιουδαίοι;
Ρωμαίους 2:22
"ὁ βδελυσσόμενος τὰ εἴδωλα..."

Ποιά 'είδωλα' βλέπουν και ακούν και περπατούν;
Αποκάλυψη 9:20
"οὐ μετενόησαν ἐκ τῶν ἔργων τῶν χειρῶν αὐτῶν, ἵνα μὴ προσκυνήσουσιν ... τὰ εἴδωλα τὰ χρυσᾶ καὶ τὰ ἀργυρᾶ ... τὰ λίθινα καὶ τὰ ξύλινα, ἃ οὔτε βλέπειν δύνανται οὔτε ἀκούειν οὔτε περιπατεῖν

Ενώ οι δικές σας εικόνες και βλέπουν και ακούν και περπατούν και δεν χρειάζεται να τις κρατάτε στα χέρια σας!!!
(Ψαλμός 115:4‐8)
"Τα είδωλά τους είναι ασήμι και χρυσάφι, Έργο χεριών χωματένιου ανθρώπου.
Στόμα έχουν, αλλά δεν μπορούν να μιλήσουν·
Μάτια έχουν, αλλά δεν μπορούν να δουν·
Αφτιά έχουν, αλλά δεν μπορούν να ακούσουν.
Μύτη έχουν, αλλά δεν μπορούν να μυρίσουν.  
Χέρια έχουν, αλλά δεν μπορούν να ψηλαφήσουν.
Πόδια έχουν, αλλά δεν μπορούν να περπατήσουν·
Δεν βγάζουν ήχο από το λάρυγγά τους"

Μήπως μπορούν;

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Γειά σου ΠΙΤΕΡ.
Βλέπω είσαι αμέσως άμεσος, όπως και ο 'Αρας - Μάρας...' με την υπενθύμησή του!

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο

Ο Veriefs σου έκανε κάποιες ερωτήσεις
1]Δέχεσαι να μιλήσουμε για το 607 π.χ

2]Που λέει η Αγία Γραφή ότι πρέπει να δεχόμαστε μόνον ότι λέει η Αγία Γραφή.

3]Δείξε μας που απαγορεύει τον Νηπιοβαπτισμό η Αγία Γραφή.

Απάντησε του σε αυτά ούτως ώστε εγώ ως παρατηρητής να μπορέσω να βγάλω συμπέρασμα και να μην μπερδεύομαι από την εναλλαγή των θεμάτων που ως επί το πλείστον μένουν όλα μισοσυζητήσιμα.

Ανώνυμος Παρατηρητής

Unknown είπε...

Τυχικός: ΣΥΝΟΨΙΖΩ.
1ΟΝ]ΔΕΝ ΕΝΤΕΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΒΙΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΘΕΝΕΣ

2ΟΝ]ΔΕΝ ΕΡΙΞΕ ΠΟΤΕ ΚΟΠΡΙΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ.

3ΟΝ]Η Μ… ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΥΝΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ Μ



1) Στο Δευτερονόμιο [21:10-14] δίνονται σαφέστατες οδηγίες για το πώς να παίρνουν οι ισραηλίτες αιχμάλωτες γυναίκες ως δικές τους (όχι ως δούλες τους αλλά ως γυναίκες τους … «μετά ταύτα εισελεύση προς αυτήν και συνοικισθήση αυτή, και έσται σου γυνή». Όσο κι αν αυτό ήταν πάγια συνήθεια των περισσότερων λαών εκείνη την εποχή, δεν παύει να αποτελεί ΒΙΑΣΜΟ και σύμφωνα με εσάς … θεόπνευστο. Αν εσύ σήμερα δεν το θεωρείς βιασμό, τότε είσαι διεστραμμένος και επικίνδυνος.

2) «εάν μη ακούσητε, και εάν μη θήσθε εις την καρδίαν υμών του δούναι δόξαν τω ονόματί μου, λέγει Κύριος παντοκράτωρ, και εξαποστελώ εφ υμάς την κατάραν και επικαταράσομαι την ευλογίαν υμών και καταράσομαι αυτήν, και διασκεδάσω την ευλογίαν υμών, και ουκ έσται εν υμίν, ότι υμείς ου τίθεσθε εις την καρδίαν υμών, ιδού εγώ αφορίζω υμίν τον ώμον και σκορπιώ ένυστρον επί τα πρόσωπα υμών, ένυστρον εορτών υμών, και λήψομαι υμάς εις το αυτό» [Μαλαχίας 2:2-3]

Για ρίξε μια μετάφραση. Τι άλλο θα κάνει ο Κύριος –εκτός απ’ το να τους καταραστεί- αν δεν δοξάσουν τ’ όνομά του;

3) Εννοείται πως δεν περίμενα από σένα να καταλάβεις το λογοπαίγνιο περί μαλακίας. Ποιος έχασε το χιούμορ του για να το βρεις εσύ;
Ο Παύλος πάντως, χρησιμοποιεί τη λέξη “μαλακοί” με άλλη έννοια.

Unknown είπε...

Νικόλαος: «Αν ο Αλόις και η Κλάρα Χίτλερ ενώ προγνώριζαν τι θα έκανε ο κανακάρης τους, προχωρούσαν στη σύλληψή του, αυτό θα ήταν ΑΓΑΠΗ;»

Για το τεκμήριο της αθωότητας έχετε ακούσει τίποτα
;

Ποιο τεκμήριο της αθωότητας, Νικόλαε; Yποθετικό είναι το ερώτημα, αν προγνώριζαν όπως προγνωρίζει ο Θεός, αν γνώριζαν επακριβώς ποια θα ήταν η πορεία του, άραγε δείχνει αγάπη (και για ποιον) το ότι προχώρησαν στη σύλληψή του;
Εκτός κι αν εσείς αναγνωρίζετε ελαφρυντικά στον Αδόλφο Χίτλερ ή τον θεωρείτε αθώο ή έχετε την αποκλειστική πληροφορία πως τελευταία στιγμή μετανόησε ειλικρινά.

Ο Θεός προγνωρίζει τα πάντα, έτσι δεν λέτε; Αφού λοιπόν προγνώριζε τα πάντα για τον Σατανά, γιατί προχώρησε στη δημιουργία του;
Μήπως έβαλε τα δικαιώματα και την ελευθερία του Σατανά (ο οποίος μόνο σαν ιδέα υπήρχε στο “μυαλό” του Θεού, χωρίς ύπαρξη και χωρίς υπόσταση) πάνω από την ευτυχία και τη ζωή των ανθρώπων στον παράδεισο;
Τότε ο Θεός είναι φιλελεύθερος και δημοκρατικός ( αν δεχτούμε -εντελώς παρανοϊκά- πως κάτι ανύπαρκτο μπορεί να έχει δικαιώματα, βούληση και ελευθερία ώστε να τα σεβάστηκε ο Θεός) αλλά δεν είναι αγάπη.


Νικόλαος: Επειδή κατηγορείτε το Θεό για τα μύρια όσα, σας ξαναρώτησα ποιος είναι ο δικός σας κώδικας ηθικής, για να μπορούμε να συζητήσουμε επί κάποιας βάσης, αλλά απάντηση δεν πήρα.

H βάση η οποία συζητάμε είναι ο ισχυρισμός σας πως οι ιουδαϊκές και χριστιανικές Γραφές αποτελούν λόγο του Θεού. Τι σχέση έχει ο δικός μου κώδικας ηθικής ή η ηθική των αρχαίων Ελλήνων;
Η ηθική των ανθρώπων κατανοείται σε συνάρτηση με τις εκάστοτε ισχύουσες κοινωνικές και ιστορικές συνθήκες. Μια ηθική όμως που απαιτεί να δολοφονείτε τα παιδιά σας αν δεν σας υπακούν [Δευτερονόμιο 21:18-21] ή να κόβετε το χέρι μιας γυναίκας αν αρπάξει τον άντρα απ’ τα αχαμνά του [Δευτερονόμιο 25 :11-12] ή μια ηθική που απαγορεύει σε ανθρώπους με αναπηρία να πλησιάσουν το αγιαστήριο για να μην το βεληλώσουν(!!!) [Λευϊτικό 21:17-21] και καταργεί διά ροπάλου τη θρησκευτική ελευθερία, είναι γελοίο και προκλητικό να ισχυρίζεστε πως αποτελεί ηθική (και λόγο) του Θεού. Αυτά είναι κατανοητά ως πρώιμη νομοθετική απόπειρα κάποιων ημιπρωτόγονων στην προσπάθειά τους να οργανωθούν σε έθνος αλλά είναι απαράδεκτο να αποκαλούνται θεόπνευστα.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Τυχικός: ΣΥΝΟΨΙΖΩ.
1ΟΝ]ΔΕΝ ΕΝΤΕΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΒΙΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΘΕΝΕΣ

2ΟΝ]ΔΕΝ ΕΡΙΞΕ ΠΟΤΕ ΚΟΠΡΙΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ.

3ΟΝ]Η Μ… ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΥΝΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ Μ…

Nikos.
1) Στο Δευτερονόμιο [21:10-14] δίνονται σαφέστατες οδηγίες για το πώς να παίρνουν οι ισραηλίτες αιχμάλωτες γυναίκες ως δικές τους (όχι ως δούλες τους αλλά ως γυναίκες τους … «μετά ταύτα εισελεύση προς αυτήν και συνοικισθήση αυτή, και έσται σου γυνή». Όσο κι αν αυτό ήταν πάγια συνήθεια των περισσότερων λαών εκείνη την εποχή, δεν παύει να αποτελεί ΒΙΑΣΜΟ και σύμφωνα με εσάς … θεόπνευστο. Αν εσύ σήμερα δεν το θεωρείς βιασμό, τότε είσαι διεστραμμένος και επικίνδυνος.

Ο ΑΝΤΡΑΣ ΠΟΥ ΒΙΑΖΕΙ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗ ΚΟΠΕΛΑ ΘΑΝΑΤΩΝΕΤΑΙ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΤΙΜΩΡΙΑ (Δευτ 22,25-26).

ΑΙΧΜΑΛΩΤΕΣ ΕΚΛΗΦΘΗΣΑΝ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΛΕΞΗ «ΖΩΓΡΗΣΜΑ» ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΛΑΦΥΡΑ ΥΔΟΝΗΣ.

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΟΤΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΒΙΑΣΜΟΣ «ΚΑΙ ΕΣΤΑΙ ΣΟΙ ΓΥΝΗ».

ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΥΔΟΝΗΣ ΟΠΩΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ.
Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ.

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΝΤΕΛΛΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΒΙΑΣΜΟΣ.
Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΣΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Nikos.
2) «εάν μη ακούσητε, και εάν μη θήσθε εις την καρδίαν υμών του δούναι δόξαν τω ονόματί μου, λέγει Κύριος παντοκράτωρ, και εξαποστελώ εφ υμάς την κατάραν και επικαταράσομαι την ευλογίαν υμών και καταράσομαι αυτήν, και διασκεδάσω την ευλογίαν υμών, και ουκ έσται εν υμίν, ότι υμείς ου τίθεσθε εις την καρδίαν υμών, ιδού εγώ αφορίζω υμίν τον ώμον και σκορπιώ ένυστρον επί τα πρόσωπα υμών, ένυστρον εορτών υμών, και λήψομαι υμάς εις το αυτό» [Μαλαχίας 2:2-3]

Για ρίξε μια μετάφραση. Τι άλλο θα κάνει ο Κύριος –εκτός απ’ το να τους καταραστεί- αν δεν δοξάσουν τ’ όνομά του;

ΑΣΕ ΤΟ ΤΙ ΑΛΛΟ ΛΕΕΙ.ΜΗΝ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙΣ.

ΚΟΠΡΙΑ ΔΕΝ ΠΕΤΑΞΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΓΑΝΕΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΣΟΥ.ΤΡΙΨΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ.

Nikos.
3) Εννοείται πως δεν περίμενα από σένα να καταλάβεις το λογοπαίγνιο περί μαλακίας. Ποιος έχασε το χιούμορ του για να το βρεις εσύ;
Ο Παύλος πάντως, χρησιμοποιεί τη λέξη “μαλακοί” με άλλη έννοια.

Α]ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΔΕΝ ΜΕ ΞΕΡΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΑΝ ΕΧΩ ΧΙΟΥΜΟΡ.
Β]ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΧΙΟΥΜΟΡ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΟ (?).
ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΕΚΛΑΒΕΙ ΩΣ ΧΙΟΥΜΟΡ….

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΡΕΘΕΣΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΩΣ ΧΙΟΥΜΟΡ ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΔΕΣ ΟΤΙ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΗΚΕ.
ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΟΜΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΩΣ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΕΤΣΙ ΤΟ ΠΗΡΕ.

ΟΣΟ ΓΙΑ’ΜΕΝΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΤΗΝ ΞΕΡΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ.ΑΡΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙΣ.ΑΝ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΕΣ ΑΜΕΣΩΣ ΟΤΙ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΑΚΑ….

Υ.Γ.ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΑΝΙΣΤΗ ΒΟΗΘΟ ΣΟΥ!!!

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Nikos. Ο Θεός προγνωρίζει τα πάντα, έτσι δεν λέτε; Αφού λοιπόν προγνώριζε τα πάντα για τον Σατανά, γιατί προχώρησε στη δημιουργία του;

ΝΙΚΟ ΑΝΤΙΠΑΡΕΡΧΟΜΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΣΟΥ ΠΕΡΙ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΝΑ ΒΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΘΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΗΝ ΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ.
ΑΝ ΝΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΚΑΠΩΣ ΕΚΛΑΙΚΕΥΜΕΝΗ ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΛΟΓΙΑ.

ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΙΚΟ.

Ο ΘΕΟΣ ΕΠΛΑΣΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΑΝ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑ ΘΕΟ ΤΟΥ.
ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΕΠΕ ΣΤΟΝ ΕΩΣΦΟΡΟ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ (ΠΑΡΟΤΙ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ΚΑΛΟΣ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΚΟΣ) ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΛΑΣΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΛΟ ΛΙΑΝ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ Ο ΕΩΣΦΟΡΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΓΕΛΑΣΕΙ.

ΙΣΩΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΛΑΣΣΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΕΛΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΑΣΣΕΙ ΤΟΝ ΕΩΣΦΟΡΟ ΚΑΘΟΛΟΥ.
ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΛΑΘΕ ΤΟΝ ΕΩΣΦΟΡΟ (ΚΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΗΤΑΝ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ) ΠΑΛΙ ΟΜΩΣ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΘΟΤΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΟΝΤΟΛΟΓΙΚΑ –ΥΠΑΡΚΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ .

Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΑΘΟΥ.
Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΑΘΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΛΗΡΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΓΑΘΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΚΟ.
ΟΥΔΕΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΗΛ ΟΥΤΕ ΚΑΛΟ ΟΥΤΕ ΚΑΚΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΙΟΤΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΙΝΗΤΟ ΒΟΥΛΗΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑΣΙΜΟ ΟΝΤΟΛΟΓΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ «ΕΞΙΣΩΣΗΣ» ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥ.

ΟΝΤΟΛΟΓΙΚΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΓΑΘΟ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ (ΘΕΙΑ ΦΥΣΗ 100% ΑΓΑΘΗ) ΕΝΩ ΤΟ ΚΑΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΥΠΑΡΚΤΟ.

ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΛΑΘΕ ΤΑ ΟΝΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΔΙΝΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΑ ΤΟΝ ΑΡΝΗΘΟΥΝ Η ΝΑ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ.ΘΑ ΗΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΤΕ ΟΠΩΣ ΤΑ ΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ.

ΦΥΣΙΚΑ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΣΚΛΑΒΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΣΕΙ.

ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΣΥΣΚΕΥΗ ΤΕΛΕΙΑ ΗΘΙΚΑ Η ΑΛΛΙΩΣ ΕΝΑ ΟΝ ΗΘΙΚΑ ΤΕΛΕΙΟ ΠΟΥ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΜΜΙΑ ΑΞΙΑ.

ΔΗΛΑΔΗ ΜΟΝΟΝ Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΒΟΥΛΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΟΝΤΟΛΟΓΙΚΑ.Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΚΑΚΟΣ ΛΟΓΩ ΠΡΟΑΙΡΕΣΕΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.ΤΟΝ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΕΛΕΙΩΣ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ Η ΠΛΗΡΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ(ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ) ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΑΓΑΘΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ(Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ 100% ΦΥΣΕΙ ΑΓΑΘΟΣ ΑΡΑ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΓΑΘΟ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΓΑΘΟ ΧΩΡΙΣ ΘΕΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ).

ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΤΟ ΑΓΑΘΟ.
ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΑΓΑΘΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΑΡΞΗ.
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΓΑΘΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΤΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΦΥΣΕΙ ΑΓΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ.

ΠΡΟΣΕΞΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ..
ΚΑΘΕ ΑΓΑΘΟ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΩΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ (ΚΑΛΗ ΠΡΑΞΗ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΛΑΙΚΑ) ΕΧΟΝ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Μ ΤΟ ΚΑΚΟ.

ΕΙΠΕΣ ΠΡΙΝ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΕΡΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΣΟΥ.
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΑ ΣΤΕΡΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ.

ΠΙΟ ΛΙΑΝΑ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΡΝΗΘΕΙΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΒΑΘΜΟ ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟΝ ΕΩΣΦΟΡΟ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΑΠΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
Η ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΑΓΑΠΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΣΕΙ ΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΡΝΗΘΕΙ.

ΝΑ ΣΤΟ ΠΩ ΑΛΛΙΩΣ.ΑΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΕΙ ΚΑΘΕ ΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΕΛΙΣΣΟΤΑΝ ΣΑΝ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΦΗΝΕΙ ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΟΝΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΕΛΙΣΣΟΤΑΝ ΚΑΛΑ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΟΥΝ.
ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΘΑΠΡΕΠΕ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΟΡΙΟ ΕΞΕΛΙΞΕΩΣ ΚΑΚΙΑΣ.

ΝΑ ΠΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟ ΟΝ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50% ΣΕ ΚΑΚΟ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΩ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ.ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΕΣΥ ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ !!!

ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΔΥΝΑΤΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΚΑΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΑΛΛΑ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΑΓΑΘΟΥ.

Υ.Γ.1.ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΙΟΤΙ Η ΑΠΟΡΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΗ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ.ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΡΩΤΑΣ.
Ο ΚΑΘΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΡΩΤΗΣΕΙ.

Υ.Γ.2.ΜΗΝ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΠΑΛΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΙΣΑ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ.
ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΣ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΔΙΟΤΙ ΤΟ 15ΛΕΠΤΟ ΠΟΥ ΧΑΝΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΙΜΟ.
ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ ΕΝ ΚΑΙΡΩ

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ Η ΠΛΗΡΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ(ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΡΝΗΣΗ Σ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ) ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΑΓΑΘΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ (Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ 100% ΦΥΣΕΙ ΑΓΑΘΟΣ ΑΡΑ ΟΧΙ ΘΕΟΣ ΟΧΙ ΑΓΑΘΟ ΕΠΕΙΔΗ ΑΓΑΘΟ ΧΩΡΙΣ ΘΕΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ) .ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΤΟ ΑΓΑΘΟ.ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΑΓΑΘΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΑΡΞΗ.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΓΑΘΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΤΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΦΥΣΕΙ ΑΓΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ.ΚΑΘΕ ΑΓΑΘΟ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΩΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ (ΚΑΛΗ ΠΡΑΞΗ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΛΑΙΚΑ) ΕΧΟΝ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

ΕΙΠΕΣ ΠΡΙΝ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΕΡΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΣΟΥ.ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΑ ΣΤΕΡΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ.
ΠΙΟ ΛΙΑΝΑ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΡΝΗΘΕΙΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΒΑΘΜΟ ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ.
ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟΝ ΕΩΣΦΟΡΟ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΑΠΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
Η ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΑΓΑΠΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΣΕΙ ΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΡΝΗΘΕΙ.
ΝΑ ΣΤΟ ΠΩ ΑΛΛΙΩΣ.ΑΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΕΙ ΚΑΘΕ ΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΕΛΙΣΣΟΤΑΝ ΣΑΝ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΦΗΝΕΙ ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΟΝΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΕΛΙΣΣΟΤΑΝ ΚΑΛΑ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΟΥΝ.

ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΘΑΠΡΕΠΕ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΟΡΙΟ ΕΞΕΛΙΞΕΩΣ ΚΑΚΙΑΣ.ΝΑ ΠΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟ ΟΝ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50% ΣΕ ΚΑΚΟ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΩ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ.ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΕΣΥ ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ !!!

Η ΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΜΗ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ.
ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ.

Υ.Γ.1.ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΙΟΤΙ Η ΑΠΟΡΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΗ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ.ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΡΩΤΑΣ.Ο ΚΑΘΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΡΩΤΗΣΕΙ.
Υ.Γ.2.ΜΗΝΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΠΑΛΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΙΣΑ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ.ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΠΕΦΤΩ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΟΥ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΩ.

Νικόλαος είπε...

Ευχαριστούμε, κ. Τυχικέ, για τα σχόλιά σας. Κανονικά δεν έπρεπε να γράψω κάτι εγώ, αλλά θα το κάνω για να τα δούμε και από κοσμική άποψη αυτά που λέει ο κ. Nikos. Να δούμε λίγο τις διφορούμενες πολιτικές και ηθικές του αξίες ―επειδή ακόμα και αυτές (τις αίολες) επιστρατεύει για να πολεμήσει τον Θεό.


1. Κ. Niko, εγώ άλλα πράγματα σας ρώτησα. Αφήστε τις Άγιες Γραφές και πείτε μου για τις δικές σας δημοκρατικές αντιλήψεις. Ό,τι δεν μας αρέσει το πνίγουμε; Όποια φωνή μας ενοχλεί την καταπνίγουμε πριν καν γεννηθεί ελεύθερη;

Βέβαια ίσως κάποιος αναρωτηθεί αν η δημοκρατία μπορεί να αφήνει ελεύθερο να δρα κάποιον σαν τον διάβολο. Η απάντηση είναι όχι, όπως και ο Θεός δεν τον αφήνει να κάνει ό,τι θέλει. Του παραχωρεί ελευθερία μόνο όταν εμείς συναινέσουμε.

2. Όσον αφορά τους βιασμούς, ακόμα δεν κατάλαβα πώς τους βλέπετε. Στην αρχαία Ελλάδα ήταν καλοί και είχαν... πλάκα, ενώ οι υποτιθέμενοι βιασμοί που περιγράφετε ήταν κακοί; Τελικά είναι ωραίος ένας βιασμός ή όχι;


Υ.Γ.: Κ. Γιώργο, μπαίνω στον πειρασμό να σας ρωτήσω μερικά πράγματα για τις εικόνες, αλλά δεν το κάνω προς το παρόν, περιμένοντας μπας και απαντήσετε στον κ. Veriefs (πριν τον... Αρμαγεδδώνα).

Χρήστος - αντιαιρετικός είπε...

Nikos σε προειδοποιώ για τελευταία φορά. Αν ξαναχρησιμοποιήσεις αθυρόστομα σχόλια δεν πρόκειται να ξαναδείς σχόλιό σου ξανά ανηρτημένο.

Ξέρεις πως δεν σε έχω εμποδίσει ποτέ να γράψεις ότι θέλεις και ότι πιστεύεις, αλλά βωμόλοχο σχόλιο δεν θα ξανααρτήσεις. Μπορείς να τα γράφεις όπως π.χ. ο Τυχικός, να συγκόπτεις δηλαδή την επίμαχη λέξη.

Πιστεύω να έγινα σαφής.

Χρήστος – αντιαιρετικός

Γιώργος είπε...

Veriefs
Γιώργο έγραψες:
"Απλώς στην παντογνωσία οι σκέψεις δεν έχουν ως αντικείμενο την απόκτηση γνώσης αλλά τη χρήση της με βάση τις προκύπτουσες καταστάσεις και η εφαρμογή της στα εκάστοτε ζητήματα που δημιουργούνται".

Απαντώ:
Αυτό τα λέει ΟΛΑ!!!!
ο "θεός" τής Σκοπιάς είναι τόσο "παντογνώστης", που ΔΕΝ έχει προ-εφαρμόσει την Παντογνωσία του στις μέλλουσες (γνωστές σ' αυτόν) καταστάσεις, αλλά περιμένει να προκύψει ένα ζήτημα, να δημιουργηθεί, για να εφαρμόσει σε αυτό τη γνώση του!!! Δηλαδή βλέποντας και κάνοντας! Λες και δεν το γνωρίζει εξ αρχής, για να έχει λάβει εξ αρχής τα μέτρα του!

Veriefs, δεν αληθεύουν αυτά που γράφεις.
Είναι σαν να λες ότι ο Θεός δεν είναι παντοδύναμος επειδή ΔΕΝ γίνεται το θέλημά του.
Είναι σαν να λες ότι ο Θεός δεν είναι παντοδύναμος επειδή ΔΕΝ μπορεί – άρα 'αδυνατεί'- να κάνει όλους να τον πιστεύουν.
Είναι σαν να λες ότι ο Θεός δεν είναι παντοδύναμος επειδή ΔΕΝ μπορεί να σταματήσει κάποιους να μιλούν υβριστικά για τον Θεό.
Λές όμως ότι τους ανέχεται.
Άρα ότι τους ανέχεται – και ανέχεται αυτό που δεν θέλει - δεν σημαίνει ότι δεν είναι παντοδύναμος.
Απλώς ΔΕΝ Ε_Π_Ι_Λ_Ε_Γ_Ε_Ι πάντα και σε κάθε στιγμήνα κάνει ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ ΤΟΥ σε βάρος τους.
Με τον ίδιο τρόπο ο Θεός δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει πάντα και στο καθετί χρήση της - προγνωστικής - παντογνωσίας του, όπως εσύ δεν κάνεις όλα όσα μπορείς απλώς και μόνο επειδή μπορείς να τα κάνεις.


Γιώργος

Γιώργος είπε...

Veriefs:
Τι είναι η "σκέψη" αγαπητέ Γιώργο; Δεν είναι διεργασία που συμβαίνει ΕΝ ΧΡΟΝΩ; ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ δηλαδή ο Θεός τον χρόνο που ο Ίδιος έπλασε, για να... λειτουργήσει! Δηλαδή ο Δημιουργός τού χρόνου βρίσκεται εν χρόνω; Είσαι με τα καλά σου;;;

Veriefs, Υποβιβάζεις τον παντοδύναμο Θεό σε ανθρώπινο 'μοντέλο'.
Είναι σαν να λες ότι ο Θεός δεν είναι παντοδύναμος επειδή ο άνθρωπος χρειάζεται χρόνο για να εκδηλώσει την περιορισμένη δύναμή του.

Αν το δείς με τα ίδια σου τα λόγια αντίστοιχα [σκέψη - δύναμη]:

Τι είναι η "ΔΥΝΑΜΗ" αγαπητέ Γιώργο; Δεν είναι διεργασία που συμβαίνει ΕΝ ΧΡΟΝΩ; ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ δηλαδή ο Θεός τον χρόνο που ο Ίδιος έπλασε, για να... λειτουργήσει!

Αντιλαμβάνεσαι ότι και η εφαρμογή της δύναμης από τον άνθρωπο απαιτεί χρόνο - και μάλιστα περισσότερο από το χρόνο της "σκέψης".
Αυτό - το ότι ο άνθρωπος χρειάζεται χρόνο για να εφαρμόσει τη δύναμή του - δεν σημαίνει ότι ο Παντοδύναμος Θεός δεν έχει δύναμη!!!

Έτσι το ότι ο άνθρωπος χρειάζεται χρόνο για να σκεφτεί δεν σημαίνει ότι ο Θεός δεν σκέφτεται.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Viriefs:
Δεν είναι η "σκέψη" λειτουργία επί μέρους οργάνων κάποιου εγκεφάλου;

ΟΧΙ.
Και οι άγγελοι δεν έχουν κάποιον υλικό εγκέφαλο αλλά σκέπτονται.

Γιώργος είπε...

Veriefs:
Και πώς στην ευχή ο Θεός "αποτελείται" από μέρη;

Οι ιδιότητες του Θεού δεν είναι 'μέρη' από τα οποία αποτελείται ο Θεός αλλά αποτελούν χαρακτηριστικά στοιχεία της προσωπικότητάς του.
Η δε Υπέρτατη σκέψη του Θεού είναι χαρακτηριστικό της Υπέρτατης Νοημοσύνης του.
Η δε Υπέρτατη 'βούληση' του Θεού προϋποθέτει και έπεται της Υπέρτατης Νοημοσύνης του Θεού.
Και οι άνθρωποι ως 'σκεπτόμενα' όντα με ανάλογη νοημοσύνη έχουν βούληση όπως και οι άγγελοι ενώ τα ζώα λειτουργούν με το ένστικτο παραμένοντας στο ίδιο επίπεδο.

Γιώργος είπε...

Viriefs:
αν ο Θεός δεν είναι απλούς και αμερής, και "αποτελείται", από το "επί μέρους", τότε πρέπει το "επί μέρους" να προηγείται αιτιακά του συνόλου που τα επί μέρους απαρτίζουν.

Οι πολλές ιδιότητες που έχει ο Θεός - αγάπη, σοφία, δικαιοσύνη, δύναμη, ευτυχία, ευθύτητα κλπ. -
αυτές αποτελούν στοιχεία της προσωπικότητάς του και δεν είναι 'επίκτητες' επί μέρους ιδιότητες.

Αυτό δε που γράφεις δεν ισχύει ούτε και στον δημιουργημένο άνθρωπο, επειδή αυτές οι ιδιότητες του δόθηκαν - σε σχετικό βαθμό - εξ αρχής και όχι τμηματικά, δηλαδή
'το "επί μέρους" ΔΕΝ προηγείται αιτιακά του συνόλου'.

Συνεπώς ούτε και θα μπορούσες να κάνεις 'μεταφορά' των ιδιοτήτων δημιουργημένων ανθρώπων και αγγέλων στον αδημιούργητο Θεό.
Εξ άλλου δεν αναμένεται με περιορισμένο λογισμό - εσύ όπως και όλοι - να αντιληφθείς 'το απεριόριστο' του Θεού παρά την προσπάθειά σου, απλώς είναι 'φύσει αδύνατο' [στους ανθρώπους υπάρχει απλώς 'διαφορά' της περιορισμένης κατανόησης - όπως και δεν αναμένεται να είναι όλοι σε θέση να γίνουν καθηγητές μαθηματικών σε Πανεπιστήμιο].


Γιώργος

Γιώργος είπε...

Veriefs:
Και αφού η σκέψη είναι λειτουργία επί μέρους στοιχείων - εξαρτημάτων, ο Θεός ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ από τη λειτουργία αυτή!!! ("εξάρτημα"). Πώς είναι δυνατόν λοιπόν ο Παντοδύναμος να ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ από οτιδήποτε;

Φυσικά ο Θεός είναι αυτοεξαρτώμενος και δεν εξαρτάται από κάτι άλλο εκτός του εαυτού του.

Μήπως και Εσύ ως άνθρωπος είσαι ανεξάρτητος της σκέψης σου ή δια της σκέψης σου συντονίζεις τις ιδιότητές σου και αυτοπροσδιορίζεσαι ως άνθρωπος;

Γενικότερα εσύ είσαι άνθρωπος επειδή εξαρτάσαι από τις ιδιότητές σου ή οι ιδιότητες που έχεις - συμπεριλαμβανομένης και της σκέψης σου - σε προσδιορίζουν ως άνθρωπο;

Έτσι και ο Θεός προσδιορίζεται ως τέτοιος - ως Θεός - λόγω των ιδιοτήτων που κατέχει - συμπεριλαμβανομένης και της Υπέρτατης σκέψης του.

Η δε σκέψη συνάπτει την προσωπικότητα του Θεού όπως και η δική σου σκέψη σε κάνει να είσαι και να αισθάνεσαι ότι είσαι άνθρωπος με συγκεκριμένες ιδιότητες, χωρίς να είναι ανεξάρτητη του εαυτού σου αλλά προσδιοριστικό στοιχείο του εαυτού σου.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Veriefs:
Και τότε εξαρτάται επίσης και από τον χώρο, μια και τα επί μέρους, έχουν το καθένα τον συγκεκριμένο ΤΟΠΟ τους, που διαχωρίζει το ένα από το άλλο!

Αυτό είναι άσχετο επειδή ο Θεός προυπήρχε του υλικού χώρου ως Δημιουργός του.

Εξάλλου είναι λίγο δύσκολο να μιλάς για διαχωρισμό τόπου που υπάγεται σε υλικές διαστάσεις και τρισδιάστατα υλικά αντικείμενα / όργανα στις οποίες / στα οποία δεν υπάγονται ούτε άγγελοι επειδή και αυτοί προϋπήρχαν του υλικού Σύμπαντος ζώντας σε πνευματικούς χώρους εκτός υλικών διαστάσεων στις οποίες υπάγονται αναγκαστικά οι άνθρωποι

Γιώργος είπε...

Vieriefs:
Αλλά επειδή τα επί μέρους εξαρτήματα (τής σκέψης τού "θεού" σας), για να λειτουργήσουν το ένα με το άλλο, χρειάζονται και νόμους λειτουργίας που να τα διέπουν, πρέπει να αναζητηθεί και νομοθέτης, που έθεσε τους νόμους αυτούς.

Αυτό που λες αποτελεί παραλλαγή αυτού που με ρώτησε η κόρη μου ['μπαμπά, ο Θεός ποιόν έχει μπαμπά'] όταν ήταν 6 χρονών.

Μήπως θα αρχίσεις να αναζητάς και Δημιουργό ή νομοθέτη της παντοδυναμίας του Θεού ή της αγάπης του;

Δηλαδή επειδή η δύναμή σου έχει εξαρτήματα - μύς, κόκαλα, κλειδώσεις, σάρκα, νεύρα και 'συντονισμό' μέσω σκέψης -
φτάνεις στο συμπέρασμα ότι ο Θεός δεν είναι παντοδύναμος επειδή θα χρειαζόταν κάποιον να του δώσει τα 'εξαρτήματα' της Παντοδυναμίας του;

Μήπως η αγάπη που έχεις και που αποτελεί συνειδητό προϊόν της σκέψης σου και άλλων 'εξαρτημάτων'
σε κάνει να συμπεράνεις
ότι ο Θεός δεν είναι ούτε έχει αγάπη,
επειδή θα χρειαζόταν 'σκέψη' και άλλα εξαρτήματα για να έχει, για να αισθάνεται και για να φανερώνει την αγάπη του;

Ό,τι εφαρμόζεις στη σκέψη αν το εφάρμοζες και στην Παντοδυναμία και στην Αγάπη του Θεού, θα είχες μια διαφορετική άποψη.
[Άλλη άποψη αποκτάς όταν φωτογραφίζεις ένα αυτοκίνητο / μια πολυκατοικία στο σύνολο και άλλη όταν φωτογραφίζεις μόνο τη μια ρόδα / πλευρά του - Αυτό ισχύει για όλα τα πράγματα]

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Veriefs
Έγραψες:
"φυσικά και τα αισθήματά του επηρεάζονται από τις ενέργειες των ανθρώπων,
φυσικά και αλλάζει αποφάσεις αποδεχόμενος τις αλλαγές των ανθρώπων"

Απαντώ:
"του πατρός των φώτων, παρ' ω ουκ ένι παραλλαγή ή τροπής αποσκίασμα" (Ιάκωβος 1/α: 17). Σαφέστατη δήλωση, που ξεκαθαρίζει το ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΟ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΤΡΕΠΤΟ τού Θεού.

Αυτό που αναφέρει το εδάφιο είναι ότι ο Θεός ως Θεός παραμένει ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΟΣ.
ΔΕΝ ΜΕΤΑΒΑΛΛΕΙ ούτε επίσης την κρίση του ενάντια σε ασεβείς που τώρα απλώς ανέχεται.
Ο Θεός όμως συγχωρεί όποιον μετανοεί και αισθάνεται συμπόνοια για αυτόν και εκδηλώνει έλεος.

Και σε αυτό το χαρακτηριστικό - της συγχωρητικότητας και του ελέους όπως και της δίκαιας κρίσης [ως χαρακτηριστικά γνωρίσματα του εαυτού του] - ο Θεός παραμένει ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΟΣ: Το να συγχωρεί τους αληθινά μετανοούντες.

Συγχωρεί όμως σημαίνει ότι αλλάζει 'διάθεση' και αποδέχεται τέτοια άτομα όπως και ο πατέρας του άσωτου γιού όταν εκείνος επέστρεψε.

Έτσι ο Θεός δεν μεταβάλλει τον εαυτό του, μεταβάλλει όμως την καταδικαστική κρίση του για άτομα που μετανοούν και αλλάζουν πορεία ζωής.
2 Πέτρου 3:9
"οὐ βραδύνει κύριος... ἀλλὰ μακροθυμεῖ εἰς ὑμᾶς, μὴ βουλόμενός τινας ἀπολέσθαι ἀλλὰ πάντας εἰς μετάνοιαν χωρῆσαι"
2 Τιμόθεο 2:25
"μήποτε δώῃ αὐτοῖς ὁ θεὸς μετάνοιαν εἰς ἐπίγνωσιν ἀληθείας"
Πράξεις 11:18
"καὶ τοῖς ἔθνεσιν ὁ θεὸς τὴν μετάνοιαν εἰς ζωὴν ἔδωκεν"

Άλλωστε και ο Χριστός ζητάει το ίδιο όπως και ο Πατέρα του:
Αποκάλυψη 2:4
"μετανόησον καὶ τὰ πρῶτα ἔργα ποίησον· εἰ δὲ μή, ἔρχομαί σοι καὶ κινήσω τὴν λυχνίαν σου ἐκ τοῦ τόπου αὐτῆς, ἐὰν μὴ μετανοήσῃς"

Αποκάλυψη 2:16
"μετανόησον οὖν· εἰ δὲ μή ἔρχομαί σοι ταχύ καὶ πολεμήσω μετ' αὐτῶν ἐν τῇ ῥομφαίᾳ τοῦ στόματός μου"

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Veriefs:
Συνεπώς οποιαδήποτε υποτιθέμενη "αλλαγή" και "επιρροή" αναφέρεται στην Αγία Γραφή, αποτελεί "ανθρωπομοφρική έκφραση"

Φυσικά, δεν μιλάμε για αλλαγή του Θεού ούτε των ιδιοτήτων του
αλλά για συγχώρεση και ως εκ τούτου για αλλαγή της κρίσης του, λόγω μετάνοιας.
[όπως π.χ. του Δαβίδ κ.α.]

Γι' αυτό άλλωστε γίνεται το κήρυγμα που άρχισε ειδικότερα και συγκεκριμένα ο Χριστός, συνεχίζεται και θα συνεχίζεται μέχρι 'το τέλος'. (Ματθ. κδ' 14)

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο για 4η φορά.

Ο Veriefs σου έκανε κάποιες ερωτήσεις

1]Δέχεσαι να μιλήσουμε για το 607 π.χ

2]Που λέει η Αγία Γραφή ότι πρέπει να δεχόμαστε μόνον ότι λέει η Αγία Γραφή.

3]Δείξε μας που απαγορεύει τον Νηπιοβαπτισμό η Αγία Γραφή.

Απάντησε του σε αυτά ούτως ώστε εγώ ως παρατηρητής να μπορέσω να βγάλω συμπέρασμα και να μην μπερδεύομαι από την εναλλαγή των θεμάτων που ως επί το πλείστον μένουν όλα μισοσυζητήσιμα.

Γιατί δεν απαντάς έχεις κάποιο πρόβλημα επ’αυτών ;

Ανώνυμος Παρατηρητής

Γιώργος είπε...

Veriefs:
ο Θεός δεν σκέπτεται, αλλά "βούλεται"

Η 'βούληση' του Θεού είναι αποτέλεσμα νοητικής διεργασίας και ΑΝΩΤΑΤΗΣ Νοημοσύνης, άρα σκέψης.

Συνεπώς δεν νοείται βούληση χωρίς πρότερη νοήμονα απόφαση δια σκέψης.

Η δε σκέψη του Θεού είναι ΑΝΩΤΑΤΗ στο Σύμπαν και περιλαμβάνει ΤΑ ΠΑΝΤΑ, άρα είναι
Η ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΑ ΣΚΕΨΗ, όπως και η δύναμή του είναι
Η ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΑ ΔΥΝΑΜΗ και η αγάπη/σοφία/δικαιοσύνη του είναι
Η ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΑ ΑΓΑΠΗ / ΣΟΦΙΑ / ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Γιώργος

Unknown είπε...

Νικόλαος: Ό,τι δεν μας αρέσει το πνίγουμε; Όποια φωνή μας ενοχλεί την καταπνίγουμε πριν καν γεννηθεί ελεύθερη;

Δηλαδή εσείς, ΑΝ γνωρίζατε πως σήμερα το βράδυ πηγαίνοντας με τη γυναίκα σας θα αποκτούσατε ένα παιδί που στο μέλλον θα ήταν υπεύθυνος για το θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων, θα προχωρούσατε στην πράξη για να μην καταπνίξετε τη φωνή … ποιανού; Του σπερματοζωαρίου σας;
Ο Θεός αν δεν προχωρούσε στη δημιουργία του Σατανά, ποια φωνή θα κατέπνιγε; Του ανύπαρκτου και ανυπόστατου ακόμα Σατανά; Έχει φωνή και δικαιώματα ο κανένας; Ο ανύπαρκτος;


Νικόλαος: Βέβαια ίσως κάποιος αναρωτηθεί αν η δημοκρατία μπορεί να αφήνει ελεύθερο να δρα κάποιον σαν τον διάβολο. Η απάντηση είναι όχι, όπως και ο Θεός δεν τον αφήνει να κάνει ό,τι θέλει. Του παραχωρεί ελευθερία μόνο όταν εμείς συναινέσουμε.

Ο Θεός έφτιαξε μια παιδική χαρά, έβαλε τα αθωότερα και τα πιο ανυποψίαστα παιδιά του σ’ αυτήν και μετά άφησε τον πιο πανούργο παιδόφιλο να τα πλησιάσει. Εσείς θα το κάνατε αυτό στα παιδιά σας; Στο όνομα ποιας “αγάπης” το έκανε ο Θεός;

Unknown είπε...

Γιατί ο Θεός παραχωρεί ελευθερία στον Σατανά αλλά όχι στους ανθρώπους; Έχει έστω και την παραμικρή σχέση με την ελευθερία ένας Θεός που τρομοκρατεί, απειλεί, τιμωρεί;
«Αλλ' εάν δεν υπακούσης εις την φωνήν Κυρίου του Θεού σου, διά να προσέχης να εκτελής πάσας τας εντολάς αυτού και τα διατάγματα αυτού, τα οποία εγώ προστάζω εις σε σήμερον, πάσαι αι κατάραι αύται θέλουσιν ελθεί επί σε και θέλουσι σε ευρεί ……Ο Κύριος θέλει εξαποστείλει επί σε την κατάραν, την θλίψιν και την φθοράν, εις πάντα όσα επιβάλης την χείρα σου διά να πράξης, εωσού εξολοθρευθής και εωσού αφανισθής ταχέως, διά την πονηρίαν των έργων σου, διότι εγκατέλιπες εμέ. Ο Κύριος θέλει προσκολλήσει εις σε το θανατικόν, εωσού σε εξολοθρεύση από της γης, όπου υπάγεις να κληρονομήσης αυτήν ...... Ο Κύριος θέλει σε πατάξει με μαρασμόν και με πυρετόν και με ρίγος και με φλόγωσιν και με μάχαιραν και με ανεμοφθορίαν και με ερυσίβην, και θέλουσι σε καταδιώκει εωσού αφανισθής …… Ο Κύριος θέλει σε πατάξει με την Αιγυπτιακήν πληγήν και με αιμορροΐδας και με ψώραν και με ξυσμόν, ώστε να μη δύνασαι να ιατρευθής …… Ο Κύριος θέλει σε πατάξει εις τα γόνατα και εις τα σκέλη με πληγήν κακήν, ώστε να μη δύνασαι να ιατρευθής από του ίχνους των ποδών σου έως της κορυφής σου.» [Δευτερονόμιο κεφ. 28] Ο Δεκάλογος της τρομοκρατίας.

Unknown είπε...

Νικόλαος: Στην αρχαία Ελλάδα ήταν καλοί και είχαν... πλάκα, ενώ οι υποτιθέμενοι βιασμοί που περιγράφετε ήταν κακοί; Τελικά είναι ωραίος ένας βιασμός ή όχι;

Μάλλον δεν με καταλάβατε. Σήμερα όλοι καταδικάζουν τον βιασμό. Κάποτε όμως η θέση της γυναίκας στην κοινωνία ήταν τέτοια που ο βιασμός ήταν αυτονόητος. Μέχρι και πριν μερικές δεκαετίες στην Ελλάδα, στη γυναίκα δεν έπεφτε λόγος για το ποιον θα παντρευτεί. Άλλοι επέλεγαν το ποιον και το πότε θα παντρευτεί. Βιασμός ήταν αυτός, μην αυταπατάσθε. Ακόμη και ο Αβραάμ βίασε τη δούλα του για να αποκτήσει παιδί, κατ’ εντολή της Σάρρας. Το ίδιο έπραξε και ο Ιακώβ. Δεν ξέρω αν το απόλαυσαν η Άγαρ η Βαλλά και η Ζελφά, πάντως δεν φαίνεται να ρωτήθηκαν.
Ο βιασμός όμως δεν μπορεί να είναι θεόπνευστος. Είναι απαράδεκτο κάποιοι να έγραψαν κάποτε πως έλαβαν εντολή από τον Θεό να παίρνουν για δικές τους τις αιχμάλωτες γυναίκες και να σκοτώνουν όσες δεν ήταν παρθένες και σήμερα αυτό να αποκαλείται θεόπνευστο.

Γιώργος είπε...

Νίκος:
«Και το Πνεύμα του Κυρίου απεσύρθη από του Σαούλ, και πνεύμα πονηρόν παρά Κυρίου ετάραττεν αυτόν. Και είπον οι δούλοι του Σαούλ προς αυτόν, Ιδού τώρα, πονηρόν πνεύμα παρά Θεού σε ταράττει» [Σαμουήλ Α’ 16: 14-15]

Το 'πνεύμα του Κυρίου' που απεσύρθη από τον Σαούλ είναι το άγιο πνεύμα του Ιεχωβά.
Τι συνέβη μετά ως αποτέλεσμα της 'απόσυρσης' αυτής;
Ποιό είναι το "πνεύμα πονηρόν παρά Κυρίου - που - ετάραττεν αυτόν";

Ήταν η κακή τάση της διάνοιας και της καρδιάς του — η εσωτερική ώθηση που τον υποκινούσε να ενεργεί εσφαλμένα, ζηλόφθονα και με αναστατωμένη διάθεση.

Ήταν το ζηλόφθονο πνεύμα που εκδήλωνε ο Σαούλ.

Αυτό το ζηλόφθονο και εκδικητικό 'πονηρό' πνεύμα άρχισε να αναπτύσσεται στον Σαούλ μετά από την αναφορά "ο Σαούλ επάταξε χιλιάδες και ο Δαβίδ μυριάδες".

Όταν ο Ιεχωβά απέσυρε το άγιο πνεύμα του, ο Σαούλ έχασε την προστασία που του παρείχε αυτό
και περιήλθε υπό την εξουσία του δικού του κακού και ζηλόφθονα 'πονηρού' πνεύματος με εκδηλώσεις θανατηφόρου μίσους και φθόνου κατά του Δαβίδ.

Εφόσον ο Θεός επέτρεψε σε αυτό το 'πονηρό πνεύμα' θανατηφόρας ζηλοφθονίας να επικρατήσει πάνω στον Σαούλ καθώς ήλθε ως αποτέλεσμα της 'αφαίρεσης' του αγίου του πνεύματος - εφόσον το 'απέσυρε',
αυτό το κακό πνεύμα χαρακτηρίζεται ως «ένα κακό / πονηρό πνεύμα από τον Ιεχωβά» [προκλήθηκε και εκδηλώθηκε δηλαδή από τη στιγμή που αφαίρεσε ο Θεός το δικό του καθησυχαστικής και ειρηνοποιητικής διάθεσης άγιο πνεύμα]

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Veriefs: Αυτά ο Θεός τα προγνωρίζει αϊδίως, και το σύμπαν λειτουργεί άπαξ και δια παντός από την αρχή ως την αιωνιότητα, βάσει προεγνωσμένων βουλών και ενεργειών τού Θεού, που έγιναν από καταβολής κόσμου.

Στα εδάφια Λουκάς 11:49‐51 ο Ιησούς αναφέρεται στο «αίμα όλων των προφητών που χύθηκε από καταβολής / από τη θεμελίωση του κόσμου» και το παραλληλίζει αυτό με τα λόγια «από το αίμα του Άβελ ως το αίμα του Ζαχαρία».
Άρα λοιπόν, ο Ιησούς συνδέει τον Άβελ με τη «θεμελίωση του κόσμου».

Η δήλωση του αποστόλου Πέτρου ότι ο Χριστός, ως το Αρνί του Θεού το οποίο θυσιάστηκε, «προγνωρίστηκε πριν από τη θεμελίωση [καταβολῆς] του κόσμου» αναφέρεται λοιπόν πριν τη γέννηση του Άβελ.

Η πρώτη αναφορά σε αυτό το «σπέρμα», τον Χριστό, έγινε αφού είχε ήδη ξεκινήσει ο στασιασμός στην Εδέμ αλλά προτού γεννηθεί ο Άβελ. (Γε 3:15) [Συνεπώς πριν από τη θεμελίωση {καταβολή} του κόσμου» αλλά μετά την αμαρτία του Αδάμ και της Εύας]

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο για 5η φορά.

Ο Veriefs σου έκανε κάποιες ερωτήσεις

1]Δέχεσαι να μιλήσουμε για το 607 π.χ

2]Που λέει η Αγία Γραφή ότι πρέπει να δεχόμαστε μόνον ότι λέει η Αγία Γραφή.

3]Δείξε μας που απαγορεύει τον Νηπιοβαπτισμό η Αγία Γραφή.

Απάντησε του σε αυτά ούτως ώστε εγώ ως παρατηρητής να μπορέσω να βγάλω συμπέρασμα και να μην μπερδεύομαι από την εναλλαγή των θεμάτων που ως επί το πλείστον μένουν όλα μισοσυζητήσιμα.

Γιατί δεν απαντάς έχεις κάποιο πρόβλημα επ’αυτών ;

Ανώνυμος Παρατηρητής

Γιώργος είπε...

Ανώνυμος Παρατηρητής
Γιώργο για 4η φορά.
Ο Veriefs σου έκανε κάποιες ερωτήσεις
1]Δέχεσαι να μιλήσουμε για το 607 π.χ


Προτείνω να αρχίσουμε από 'πιό κοντά':
από to 2 / 4 / 5 / 7 π.Κ.Χ.
Μετά - εφόσον ξεκαθαρίσουμε αυτό - προχωρούμε και στα 'αρχαιότερα' [323 / 333 / 356 / 480 / 490 ...κλπ]


2]Που λέει η Αγία Γραφή ότι πρέπει να δεχόμαστε μόνον ότι λέει η Αγία Γραφή.


Δεν χρειάζεται να πεί αυτό που το λέει πολλαπλώς αλλιώς [για να μείνω στο βασικό]:
(2 Τιμόθεο 3:16‐17)
"Όλη η Γραφή είναι θεόπνευστη και ωφέλιμη για διδασκαλία, για έλεγχο, για τακτοποίηση ζητημάτων, για διαπαιδαγώγηση στη δικαιοσύνη, ώστε ο άνθρωπος του Θεού να είναι πλήρως ικανός, απόλυτα εξοπλισμένος για κάθε καλό έργο"
Αυτή η Γραφή περιλαμβάνει και τις επιστολές του απ. Παύλου όπως διαβεβαιώνει ο απ. Πέτρος.
Γενικότερα η ίδια η Α.Γ. διαβεβαιώνει ότι επαρκεί και δεν χρειάζεται άλλο συμπλήρωμα.


3]Δείξε μας που απαγορεύει τον Νηπιοβαπτισμό η Αγία Γραφή.

Αυτός αποτελεί απλά υπέρβαση των απαιτήσεων του Θεού.
Είτε πρόκειται
για επιβολή νηπιοβαφτισμού είτε για επιβολή εφηβοβαφτισμού ή μεσηλικοβαφτισμού κλπ, εφόσον τίποτα από αυτά δεν επέβαλε ο Θεός - αλλά άφησε προσωπική ελευθερία απόφασης - ό,τι από αυτά και να επιβάλλει κάποιος αποτελεί παράνομη υπέρβαση και περιφρόνηση του Θεού.

Γιώργος

Νικόλαος είπε...

κ. Nikos: «Δηλαδή εσείς, ΑΝ γνωρίζατε πως σήμερα το βράδυ πηγαίνοντας με τη γυναίκα σας θα αποκτούσατε ένα παιδί που στο μέλλον θα ήταν υπεύθυνος για το θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων, θα προχωρούσατε στην πράξη για να μην καταπνίξετε τη φωνή … ποιανού;»


Μα δεν χρειάζεται να γεννήσω κάποιον για να καταλήξει σε αυτές τις πράξεις. Εγώ ο ίδιος είμαι εν δυνάμει δολοφόνος σαν ελεύθερο ον. Έτσι ελεύθερο θέλω να είναι και το παιδί μου. Αν ήθελα σώνει και καλά να κάνει το «καλό» τότε μόνο δεν θα τεκνοποιούσα, αλλά θα καθόμουν μια βραδιά στο λάπτοπ μου να γράψω ένα πρόγραμμα που θα έκανε αυτό που θέλω.


κ. Nikos: «Μέχρι και πριν μερικές δεκαετίες στην Ελλάδα, στη γυναίκα δεν έπεφτε λόγος για το ποιον θα παντρευτεί. Άλλοι επέλεγαν το ποιον και το πότε θα παντρευτεί. Βιασμός ήταν αυτός, μην αυταπατάσθε.»


Σύμφωνοι, αλλά όταν συζητάγαμε τα της αρχαίας Ελλάδας δεν σας είδα να έχετε τέτοιες «ευαισθησίες».

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

κ. Nikos: «Μέχρι και πριν μερικές δεκαετίες στην Ελλάδα, στη γυναίκα δεν έπεφτε λόγος για το ποιον θα παντρευτεί. Άλλοι επέλεγαν το ποιον και το πότε θα παντρευτεί. Βιασμός ήταν αυτός, μην αυταπατάσθε.»

Νικολαος.
Σύμφωνοι, αλλά όταν συζητάγαμε τα της αρχαίας Ελλάδας δεν σας είδα να έχετε τέτοιες «ευαισθησίες».

ΚΑΚΩΣ ΤΟ ΛΕΣ ΑΥΤΟ ΝΙΚΟΛΑΕ.
ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ.

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΗ ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΤΟΝ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ.

ΒΙΑΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΤΙ Ο ΒΙΑΣΜΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΜΑΖΙ.
ΒΙΑΣΜΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΠΑΡΑ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ.

ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΓΙΝΟΤΑΝ.ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ ΒΙΑΣΜΟ.

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.

ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΟΛΕΣ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος Παρατηρητής
Γιώργο για 4η φορά.

Ο Veriefs σου έκανε κάποιες ερωτήσεις
1]Δέχεσαι να μιλήσουμε για το 607 π.χ

Γιωργος:Προτείνω να αρχίσουμε από 'πιό κοντά':
από to 2 / 4 / 5 / 7 π.Κ.Χ.
Μετά - εφόσον ξεκαθαρίσουμε αυτό - προχωρούμε και στα 'αρχαιότερα' [323 / 333 / 356 / 480 / 490 ...κλπ]
Μήπως μας κοροιδεύεις Γιώργο ; Αυτό τώρα ήταν απάντηση ;

2]Την απάντηση στο δεύτερο ερώτημα ας την σχολιάσει ο Veriefs.

3]Δείξε μας που απαγορεύει τον Νηπιοβαπτισμό η Αγία Γραφή.

Γιωργος :Αυτός αποτελεί απλά υπέρβαση των απαιτήσεων του Θεού.
Είτε πρόκειται
για επιβολή νηπιοβαφτισμού είτε για επιβολή εφηβοβαφτισμού ή μεσηλικοβαφτισμού κλπ, εφόσον τίποτα από αυτά δεν επέβαλε ο Θεός - αλλά άφησε προσωπική ελευθερία απόφασης - ό,τι από αυτά και να επιβάλλει κάποιος αποτελεί παράνομη υπέρβαση και περιφρόνηση του Θεού.

Δηλαδή Γιώργο η βάπτιση του 7χρονου από τούς ΜΤΙ ήταν κι αυτή «επιβολή νηπιοβαφτισμού ,παράνομη υπέρβαση και περιφρόνηση του Θεού» ή «προσωπική ελευθερία απόφασης» ;

Ανώνυμος Παρατηρητής

Νικόλαος είπε...

Μην με παρεξηγείτε, κ. Τυχικέ. Λόγω της γιορτής του κ. Nikou είπα και εγώ να συμφωνήσω μία φορά μαζί του. Τον έπιασε τώρα το ηθικιστικό του, τι να κάνουμε. Όταν του μιλάγαμε για τα αίσχη τις αρχαίας Ελλάδας γέλαγε, ενώ με τα προξενιά διαρρηγνύει τα ιμάτιά του.

Είθε ο άγιος Νικόλαος να πρεσβεύει υπέρ φωτισμού του!

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Νικολαος.Μην με παρεξηγείτε, κ. Τυχικέ. Λόγω της γιορτής του κ. Nikou...

ΠΟΙΑΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑΝΟΥ Νikou ΑΓΑΠΗΤΕ ΝΙΚΟΛΑΕ.

ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Ο Νikos.
ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ Ο Nikos ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ (?).

ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ kelsos ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.

Νικολαος ….είπα και εγώ να συμφωνήσω μία φορά μαζί του. Τον έπιασε τώρα το ηθικιστικό του, τι να κάνουμε. Όταν του μιλάγαμε για τα αίσχη τις αρχαίας Ελλάδας γέλαγε, ενώ με τα προξενιά διαρρηγνύει τα ιμάτιά του.

Είθε ο άγιος Νικόλαος να πρεσβεύει υπέρ φωτισμού του!

ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΑ.

ΕΕΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΚΙ ΑΥΤΟΝ …ΚΡΙΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ…

ΕΝ ΠΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΝΙΚΟΛΑΕ.
ΧΙΛΙΟΧΡΟΝΟΣ.

Νικόλαος είπε...

κ. Τυχικός: «ΠΟΙΑΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑΝΟΥ Νikou ΑΓΑΠΗΤΕ ΝΙΚΟΛΑΕ.»


Το λέω με την έννοια ότι όλο και κάποιος θα του ευχήθηκε σήμερα ―έστω και κατά... λάθος. Ας του ευχηθούμε λοιπόν και εμείς Καλή Φώτιση, αφού αυτό είναι το βασικό και τα άλλα θα έρθουν.


Ευχαριστώ πάρα πολύ, κ. Τυχικέ, για τις ευχές σας και τις ευχές όλων :-) Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα σχόλιά σας μέσα από τα οποία στερεωνόμαστε και εμείς καλύτερα στην άγια Πίστη μας. Ο Θεός να σας δίνει πολλά έτη και την απέραντη αγάπη Του.

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

κ. Τυχικός: «ΠΟΙΑΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑΝΟΥ Νikou ΑΓΑΠΗΤΕ ΝΙΚΟΛΑΕ.»

Νικολαος.Το λέω με την έννοια ότι όλο και κάποιος θα του ευχήθηκε σήμερα ―έστω και κατά... λάθος.

ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΕΥΧΗΘΗΚΕ!!!
ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΠΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ…ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ ΜΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΙ ΕΙΠΕ.

ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΓΙΝΕ

ΓΝΩΣΤΟΣ ΤΟΥ Nikos:ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΟΥ
Nikos: ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Κ. ΤΑΔΕ

ΕΚΕΙ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΝΑ ΤΟ ΕΒΛΕΠΑ ΚΙ ΑΥΤΟ…

Νικολαος.Ας του ευχηθούμε λοιπόν και εμείς Καλή Φώτιση, αφού αυτό είναι το βασικό και τα άλλα θα έρθουν.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ…

Νικολαος.Ευχαριστώ πάρα πολύ, κ. Τυχικέ, για τις ευχές σας και τις ευχές όλων :-) Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα σχόλιά σας μέσα από τα οποία στερεωνόμαστε και εμείς καλύτερα στην άγια Πίστη μας. Ο Θεός να σας δίνει πολλά έτη και την απέραντη αγάπη Του.

ΚΑΛΑ ΜΗΝ ΜΕ ΑΝΑΚΥΡΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟ ΚΙΟΛΑΣ.ΚΙ ΕΣΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΛΑ ΣΧΟΛΙΑ.
ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ.

Ανώνυμος είπε...

Veriefs
Γιώργο σε ρώτησα:
1]Δέχεσαι να μιλήσουμε για το 607 π.χ

Και απαντάς:
Προτείνω να αρχίσουμε από 'πιό κοντά':
από to 2 / 4 / 5 / 7 π.Κ.Χ.
Μετά - εφόσον ξεκαθαρίσουμε αυτό - προχωρούμε και στα 'αρχαιότερα' [323 / 333 / 356 / 480 / 490 ...κλπ]

Ανταπαντώ:
Αυτό φυσικά δεν λέγεται απάντηση.

Αντιλαμβάνεσαι πόσο άστοχη είναι αυτή η ΥΠΕΚΦΥΓΗ σου; Γιατί δεν διαφωνούμε ούτε στο 2,4,5,7, ούτε στο 323…490. Διαφωνούμε όμως στο 607 π.Χ., άρα ΑΥΤΟ είναι που πρέπει να συζητήσουμε, γιατί σε αυτό διαφωνούν με την οργάνωσή σου και οι Αρχαιολόγοι, και η Αγία Γραφή.

Εάν ΦΟΒΑΣΑΙ να το συζητήσουμε, να έχεις το θάρρος της γνώμης σου, και να το λες ευθέως. Όχι να καταφεύγεις σε προτάσεις τέτοιου τύπου, που μόνο γέλιο προκαλούν. Πού είναι η αγάπη σου για την αλήθεια, όταν το μόνο που προσπαθείς είναι ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ένα θέμα που ξέρεις καλά ότι η θρησκεία σου λέει ΨΕΜΑΤΑ;

Λοιπόν; Θέλεις να συζητήσουμε για το 607/587 π.Χ., ή θα παραδεχθείς ότι φοβάσαι να το συζητήσεις;

Ανώνυμος είπε...

Veriefs
Γιώργο σε ρώτησα:
2]Που λέει η Αγία Γραφή ότι πρέπει να δεχόμαστε μόνον ότι λέει η Αγία Γραφή.

Και απάντησες:
Δεν χρειάζεται να πεί αυτό που το λέει πολλαπλώς αλλιώς [για να μείνω στο βασικό]:
(2 Τιμόθεο 3:16‐17)
"Όλη η Γραφή είναι θεόπνευστη και ωφέλιμη για διδασκαλία, για έλεγχο, για τακτοποίηση ζητημάτων, για διαπαιδαγώγηση στη δικαιοσύνη, ώστε ο άνθρωπος του Θεού να είναι πλήρως ικανός, απόλυτα εξοπλισμένος για κάθε καλό έργο"
Αυτή η Γραφή περιλαμβάνει και τις επιστολές του απ. Παύλου όπως διαβεβαιώνει ο απ. Πέτρος.
Γενικότερα η ίδια η Α.Γ. διαβεβαιώνει ότι επαρκεί και δεν χρειάζεται άλλο συμπλήρωμα.

Ανταπαντώ:
1. Παρακαλώ πολύ ΜΗ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙΣ τα χωρία της Αγίας Γραφής, χρησιμοποιώντας διαστρεβλωμένες μεταφράσεις. Το εδάφιο αυτό στην Αγία Γραφή, στο πρωτότυπο κείμενο είναι ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ.
Το Β΄ Τιμόθεον 3/γ΄ 16, σύμφωνα με το κείμενο λέει: "Πάσα γραφή θεόπνευστος, και ωφέλιμος προς διδασκαλίαν, προς ελεγμόν, προς επανόρθωσιν, προς παιδείαν την εν δικαιοσύνη..."
Η διαστρεβλωμένη μετάφραση που μου έβαλες, ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ το οριστικό άρθρο ΄΄η΄΄ και τοποθετεί τη λέξη: ΄΄ΕΙΝΑΙ΄΄ πριν από τη λέξη: ΄΄θεόπνευστος΄΄, ώστε να δίνει την εντύπωση, πως το εδάφιο μιλάει για ΄΄ΤΗΝ΄΄ Αγία Γραφή. Με αυτή την αλλαγή προσπαθούν όλες οι Προτεσταντικές αιρέσεις να υποστηρίξουν τις απόψεις τους, πως ΜΟΝΟ η Αγία Γραφή είναι θεόπνευστη.
Όμως, και πάλι, ακόμα και έτσι διαστρεβλωμένο που το παρουσίασες, το εδάφιο δεν υποστηρίζει πως ΜΟΝΟ η Αγία Γραφή είναι θεόπνευστη. Στην πραγματικότητα σημαίνει ότι: ΄΄Κάθε θεόπνευστο σύγγραμμα, (πάσα γραφή θεόπνευστος), (είναι) και ωφέλιμη΄΄. Το εδάφιο δεν μιλάει καθόλου περί τής Αγίας Γραφής! Μιλάει για οποιοδήποτε θεόπνευστο σύγγραμμα! Άλλωστε, όταν το εδάφιο αυτό γραφόταν, ως Αγία Γραφή θεωρείτο μόνο η Παλαιά Διαθήκη.

Ανώνυμος είπε...


2. Διαψεύδω επίσης κατηγορηματικά ότι δήθεν η Αγία Γραφή διαβεβαιώνει αλλού ότι δεν χρειάζεται άλλο συμπλήρωμα. Αν υπήρχε τέτοιο χωρίο, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΕΔΩΣΕΣ; Τα λόγια σου δυστυχώς φίλε δεν μας φτάνουν.

Περιμένω λοιπόν ένα χωρίο που να λέει ότι πρέπει να δεχόμαστε ΜΟΝΟ ό,τι λέει η Αγία Γραφή. Αν έχεις δώσε το. Αν δεν έχεις, άσε τις πονηριές και τις διαστρεβλώσεις εδαφίων της Αγίας Γραφής, και πες μας ευθέως ότι πιστεύετε σε ΔΙΚΑ ΣΑΣ δόγματα που ΠΟΤΕ δεν έγραψε η Αγία Γραφή.

Περιμένω λοιπόν και εδώ την απάντησή σου.




Veriefs
Γιώργο σε ρώτησα:
3]Δείξε μας που απαγορεύει τον Νηπιοβαπτισμό η Αγία Γραφή.

Και απάντησες:
Αυτός αποτελεί απλά υπέρβαση των απαιτήσεων του Θεού.
Είτε πρόκειται για επιβολή νηπιοβαφτισμού είτε για επιβολή εφηβοβαφτισμού ή μεσηλικοβαφτισμού κλπ, εφόσον τίποτα από αυτά δεν επέβαλε ο Θεός - αλλά άφησε προσωπική ελευθερία απόφασης - ό,τι από αυτά και να επιβάλλει κάποιος αποτελεί παράνομη υπέρβαση και περιφρόνηση του Θεού.

Ανταπαντώ:
ΟΜΩΣ ΔΕΝ μας έδωσες εδάφιο που σου ζήτησα. Έχεις ή δεν έχεις; Αν έχεις, περιμένω να το δω.

Αν δεν έχεις, οφείλεις να παραδεχθείς ότι έχετε βάλει στη θρησκεία σας μια απαγόρευση που ΠΟΥΘΕΝΑ δεν υπάρχει στην Αγία Γραφή.

Έτσι λοιπόν, για 6η φορά, οι τρεις ερωτήσεις μου ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΕΣ.

Περιμένω…

Ανώνυμος είπε...

Veriefs
Και παρεμπιπτώντος, για να μη νομίζεις ότι έγραψες κάτι, στις δήθεν απαντήσεις σου σε αυτά που σου είχα γράψει παλαιότερα, θα σου δώσω ένα παράδειγμα τής ασχετοσύνης τών απαντήσεών σου:

Γράφεις, ότι αν όπου λέμε για "σκέψη" του Θεού βάλουμε "δύναμη", έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα, γιατί πάλι θα πρέπει να μιλήσουμε για χρόνο.


Φυσικά αγαπητέ μου Γιώργο! Γιατί όταν μιλάμε για "δύναμη", μιλάμε για επίδραση τού Θεού ΣΤΗΝ ΚΤΙΣΗ, που βρίσκεται ΕΝ ΧΡΟΝΩ. Οπότε, φυσικά μιλάμε για χρόνο.

Όταν όμως φίλε Γιώργο μιλάμε για "εγκέφαλο" και "σκέψη" στον ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για χρόνο. Η σκέψη είναι κάτι ΤΟΥ ΘΕΟΥ, που υποτίθεται κατ' εσάς ότι ενεργεί ΣΤΟΝ Θεό, και όχι στην κτίση όπως η δύναμη.

Άρα λοιπόν, η δύναμη, βεβαίως και εκφράζεται εν χρόνω. Η σκέψη ΤΟΥ ΘΕΟΥ όμως, δεν είναι δυνατόν να εκφράζεται σε χρόνο, γιατί ο Θεός είναι ΑΧΡΟΝΟΣ.

Βλέπεις πόσο άσχετοι είναι οι δάσκαλοί σου στο Μπρούκλυν; Τόσο άστοχες είναι και οι άλλες σου απαντήσεις, με τις οποίες απαξιώ να ασχοληθώ.

Γι' αυτό και περιμένω απάντηση στις 3 ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ερωτήσεις που σου έκανα.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος Παρατηρητής

Ευχαριστώ τον Γιώργο για το ότι απάντησε στον Veriefs κατόπιν υπομνήσεώς μου.

Ευχαριστώ επίσης και τον Veriefs που απάντησε στον Γιώργο.

Έτσι πιστεύω, ότι θα βγει επιτέλους μία άκρη εδώ μέσα, και δεν θα χάνει η μάνα το παιδί της και το παιδί την μάνα του από τα τόσα πολλά μισοσυζητημενα θέματα.

Ο κύβος λοιπόν ερρίφθη.Τώρα θα βγάλουμε στ’αλήθεια συμπέρασμα επί του θέματος.

Από εδώ και στο εξής θα φανεί ποιός δεν θέλει να γίνει η συζήτηση από τις απαντήσεις που θα δίνει.

Εμπρός λοιπόν κύριοι για να δούμε τι θα δούμε.

Ανώνυμος Παρατηρητής

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

ΓΙΩΡΓΟΣ:

Γιατί, τα είδωλα των ειδωλολατρών τι είναι;
Ποιά 'είδωλα' απεχθάνονταν οι Ιουδαίοι;
Ρωμαίους 2:22
"ὁ βδελυσσόμενος τὰ εἴδωλα..."

Ποιά 'είδωλα' βλέπουν και ακούν και περπατούν;
Αποκάλυψη 9:20
"οὐ μετενόησαν ἐκ τῶν ἔργων τῶν χειρῶν αὐτῶν, ἵνα μὴ προσκυνήσουσιν ... τὰ εἴδωλα τὰ χρυσᾶ καὶ τὰ ἀργυρᾶ ... τὰ λίθινα καὶ τὰ ξύλινα, ἃ οὔτε βλέπειν δύνανται οὔτε ἀκούειν οὔτε περιπατεῖν
___________________________________

Γιώργο μου, πάλι την πάπια κάνεις;
Μήπως κάνεις πώς δεν καταλαβαίνεις αυτά που σε ρωτάει ο φίλος σου ο ΠΙΤΕΡ;

Η Σκοπιά Γιώργο μου λέει, ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΙΔΩΛΑ.

Μπορείς να μας πεις ποιές είναι εκείνες οι εικόνες που δεν είναι είδωλα κατά τη Σκοπιά;

Και άσε τώρα τί λέει στους Ρωμαίους και την Αποκάλυψη και απάντα αυτό που σε ρωτάω.

ΠΕΡΙΜΕΝΩ...

ΠΙΤΕΡ

Γιώργος είπε...

Ανώνυμος Παρατηρητής:
3]Δείξε μας που απαγορεύει τον Νηπιοβαπτισμό η Αγία Γραφή.

Γιωργος :Αυτός αποτελεί απλά υπέρβαση των απαιτήσεων του Θεού.
Είτε πρόκειται
για επιβολή νηπιοβαφτισμού είτε για επιβολή εφηβοβαφτισμού ή μεσηλικοβαφτισμού κλπ, εφόσον τίποτα από αυτά δεν επέβαλε ο Θεός - αλλά άφησε προσωπική ελευθερία απόφασης - ό,τι από αυτά και να επιβάλλει κάποιος αποτελεί παράνομη υπέρβαση και περιφρόνηση του Θεού.

Ανώνυμος Παρατηρητής:
Δηλαδή Γιώργο η βάπτιση του 7χρονου από τούς ΜΤΙ ήταν κι αυτή «επιβολή νηπιοβαφτισμού ,παράνομη υπέρβαση και περιφρόνηση του Θεού» ή «προσωπική ελευθερία απόφασης» ;

Ακριβώς το αντίθετο: Δεν γίνεται καμιά επιβολή ούτε και δικτατορική απαγόρευση σε κανέναν που αποφασίζει ο ίδιος προσωπικά να βαφτιστεί.

Το δε παράδειγμα που ανέφερες αντιστοιχεί με έναν 7-χρονο που έχει μάθει να παίζει βιολί.
Δεν σημαίνει αυτό ότι επιβάλλεις σε κάθε 7-χρονο να παίζει βιολί ούτε όμως και απαγορεύεις έναν που ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ στην ικανότητά του να παίζει βιολί σε αυτή την ηλικία που δεν μπορούν οι πιο πολλοί.
Άρα την ικανότητα να παίζει κάποιος 7-χρονος βιολί τη θαυμάζεις - λες και ένα 'μπράβο' - αλλά δεν την γενικεύεις ούτε επιβάλλεις δικτατορικά σε κάθε 7-χρονο να παίζει βιολί, λόγω του ότι ένας τα καταφέρνει στην ηλικία αυτή.
Αν όμως κάποιος 7-χρονος δεν ξέρει να πιάνει ούτε το δοξάρι ούτε να πατάει με τα δάκτυλά του τις χορδές στα σημεία που πρέπει και βγάζει συνεχώς 'φάλτσους' ήχους, δεν θεωρείς ότι ξέρει βιολί.
[Αν είχες ασχοληθεί με βιολί θα γνώριζες καλύτερα τι εννοώ]
Το ιδιο ισχύει κατανοητά και για το βάφτισμα.

Παρόμοια όμως δεν επιβάλλεις ούτε και απαγορεύεις αλλά αφήνεις ελεύθερο τον καθένα ανεξάρτητα ηλικίας και ζωρίς πίεση να αποφασίσει.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Veriefs
Γιώργο σε ρώτησα:
2]Που λέει η Αγία Γραφή ότι πρέπει να δεχόμαστε μόνον ότι λέει η Αγία Γραφή.

Και απάντησες:
Δεν χρειάζεται να πεί αυτό που το λέει πολλαπλώς αλλιώς [για να μείνω στο βασικό]:
(2 Τιμόθεο 3:16‐17)
"Όλη η Γραφή είναι θεόπνευστη και ωφέλιμη για διδασκαλία, για έλεγχο, για τακτοποίηση ζητημάτων, για διαπαιδαγώγηση στη δικαιοσύνη, ώστε ο άνθρωπος του Θεού να είναι πλήρως ικανός, απόλυτα εξοπλισμένος για κάθε καλό έργο"
Αυτή η Γραφή περιλαμβάνει και τις επιστολές του απ. Παύλου όπως διαβεβαιώνει ο απ. Πέτρος.
Γενικότερα η ίδια η Α.Γ. διαβεβαιώνει ότι επαρκεί και δεν χρειάζεται άλλο συμπλήρωμα.

Ανταπαντώ:
1. ...Το εδάφιο αυτό στην Αγία Γραφή, στο πρωτότυπο κείμενο είναι ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ.
Το Β΄ Τιμόθεον 3/γ΄ 16, σύμφωνα με το κείμενο λέει: "Πάσα γραφή θεόπνευστος, και ωφέλιμος προς διδασκαλίαν, προς ελεγμόν, προς επανόρθωσιν, προς παιδείαν την εν δικαιοσύνη..."
Η ... μετάφραση που μου έβαλες, ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ το οριστικό άρθρο 'η' και τοποθετεί τη λέξη: 'ΕΙΝΑΙ' πριν από τη λέξη: 'θεόπνευστος', ώστε να δίνει την εντύπωση, πως το εδάφιο μιλάει για 'ΤΗΝ' Αγία Γραφή. ... το εδάφιο δεν υποστηρίζει πως ΜΟΝΟ η Αγία Γραφή είναι θεόπνευστη. Στην πραγματικότητα σημαίνει ότι: 'Κάθε θεόπνευστο σύγγραμμα, (πάσα γραφή θεόπνευστος), (είναι) και ωφέλιμη'. Το εδάφιο δεν μιλάει καθόλου περί τής Αγίας Γραφής! Μιλάει για οποιοδήποτε θεόπνευστο σύγγραμμα! Άλλωστε, όταν το εδάφιο αυτό γραφόταν, ως Αγία Γραφή θεωρείτο μόνο η Παλαιά Διαθήκη.

Γράφεις:
'Κάθε θεόπνευστο σύγγραμμα, (πάσα γραφή θεόπνευστος), (είναι) και ωφέλιμη'.
Γιατί το γυρίζεις;

Το 'πάσα γραφή θεόπνευστος'
γιατί το κάνεις
'Κάθε θεόπνευστο σύγγραμμα';
ΔΕΝ το λέει έτσι.

Εφόσον θέλεις να κυριολεκτήσεις επακριβώς γιατί το αλλάζεις και δεν γράφεις:
'Κάθε Γραφή θεόπνευστη';

Και τώρα πάμε στην ουσία του εδαφίου.
Εφόσον το εννοείς με το δικό σου τρόπο, συμπεριλαμβάνονται στις 'θεόπνευστες Γραφές' και τα ίδια συγγράμματα του αποστόλου Παύλου, στο
"πᾶσα γραφὴ θεόπνευστος
καὶ ὠφέλιμος πρὸς διδασκαλίαν,
πρὸς ἐλεγμόν πρὸς ἐπανόρθωσιν,
πρὸς παιδείαν τὴν ἐν δικαιοσύνῃ,
ἵνα ἄρτιος ᾖ ὁ τοῦ θεοῦ ἄνθρωπος,
πρὸς πᾶν ἔργον ἀγαθὸν ἐξηρτισμένος"

Ακριβώς επειδή και τα θεόπνευστα συγγράμματα του απ. Παύλου αποδεικνύουν ότι εξαρτίζουν 'προς παν έργον αγαθόν'

Άρα τα περί διαστρεβλώσεων που γράφεις είναι δικές σου - πρόωρες - φαντασιώσεις και διά τών ισχυρισμών σου προσπαθείς να παρουσιάσεις 'το μυρμήγκι ως ελέφαντα'

Το γυρίζεις από εδώ και από εκεί και τελικά δεν αντιλές στο σημαντικό:
Το
'πάσα γραφή θεόπνευστος'
τα λέει όλα:
Ότι πρόκειται ΜΟΝΟ για θ_ε_ό_π_ν_ε_υ_σ_τ_α συγγράμματα.
Έτσι
"Ολη η Γραφή ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ θεόπνευστη".


Μη κάνεις λοιπόν προσπάθεια να ξαναανακαλύψεις τη 'ρόδα' στριφογυρίζοντας στα ίδια τα γνωστά.

Εσύ δεν συμφωνείς ότι 'Όλη η Γραφή είναι θεόπνευστη';
Λές όμως ότι και άλλα δεν αποκλείονται από το να είναι θεόπνευστα.
Π.χ. τα θεόπνευστα συγγράμματα του απ. Ιωάννη περιλαμβανομένης και της Αποκάλυψης.

Αλλά ποιά 'ιερά γράμματα' γνώριζε ο Τιμόθεος από μικρός;
Από ποιούς τα έμαθε;
Τι του έγραψε ο απ. Παύλος;
2 Τιμόθεος 3:14,15
"σὺ δὲ μένε ἐν οἷς ἔμαθες καὶ ἐπιστώθης,
εἰδὼς παρὰ τίνων ἔμαθες,
καὶ ὅτι ἀπὸ βρέφους [τὰ] ἱερὰ γράμματα οἶδας,
τὰ δυνάμενά σε σοφίσαι εἰς σωτηρίαν
διὰ πίστεως τῆς ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ"

Τα 'ιερά γράμματα' - που μπορούν να κάνουν κάποιον σοφό για σωτηρία - που γνώρισε και έμαθε ο Τιμόθεος δεν περιλαμβάνουν τη γνώση και πίστη στον Χριστό; Φυσικά.
Αυτά δεν αποτελούν την 'πάσα γραφή - που είναι - θεόπνευστη';
[Σε αυτά δεν περιλαμβανόταν τα τότε ΗΔΗ γνωστά 'απόκρυφα' - Τωβίτ, Ιουδίθ κλπ.]
Φυσικά περιλαμβάνονται και τα θεόπνευστα συγγράμματα του Ιωάννη μαζί με την Αποκάλυψη που δόθηκε σχεδόν 30 χρόνια μετά.

Φυσικά το 'πάσα γραφή θεόπνευστος' βγάζει 'απέξω' όλα τα 'μη θεόπνευστα' που προσπάθησαν κάποιοι να 'περάσουν'.
Η Α.Γ. τελικά όπως έχει διαμορφωθεί - χωρίς τα 'απόκρυφα' - είναι θεόπνευστη προς σωτηρία.

Άλλων προσπάθειες να περάσουν 'τα δικά τους' πέφτουν στο κενό


Γιώργος

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Γιώργος είπε...

προς Veriefs:
Επίσης αναφέροντας για 'Προτεσταντικές αιρέσεις' και μη αναφέροντας καθόλου τους καθολικούς - ως ανήκοντες στην ίδια κατηγορία - είναι σαν να συμφωνείς με το
'Filioque' και το
'καθαρτήριο' των Καθολικών,
αλλιώς θα ανέφερες ότι και οι Καθολικοί λόγω των ανωτέρω - αλλά και γενικότερα - είναι αιρετικοί.

[Και δεν έχει νόημα η 'θεωρητική' αναφορά σου στη 'θεόπνευστη Γραφή' αφήνοντας 'απέξω' τις ίδιες τις διδασκαλίες της - δηλαδή 'χτυπώντας' στον αέρα για το τίποτα]

Άρα αφήνεις να εννοηθεί ότι ανήκεις στους 'ενωτικούς' ορθόδοξους και όχι σε εκείνους τους - αντιπαπικούς - ορθόδοξους που θεωρούν τους Καθολικούς αιρετικούς.

Η το ότι συμφωνείτε σε μερικά - αλλά διαφωνείτε σε άλλα, γι΄ αυτό και κάνετε αιώνιες άκαρπες συζητήσεις δια του Γ. Γαλίτη και άλλων - και ενώ αποτελείτε εντελώς άλλη θρησκεία σας κάνει να θέλετε την ένωση σαν να μη θεωρείτε τους καθολικούς αιρετικούς [και αυτοί αντίστοιχα εσάς];

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος Παρατηρητής:
Δηλαδή Γιώργο η βάπτιση του 7χρονου από τούς ΜΤΙ ήταν κι αυτή «επιβολή νηπιοβαφτισμού ,παράνομη υπέρβαση και περιφρόνηση του Θεού» ή «προσωπική ελευθερία απόφασης» ;

Γιωργος :Ακριβώς το αντίθετο: Δεν γίνεται καμιά επιβολή ούτε και δικτατορική απαγόρευση σε κανέναν που αποφασίζει ο ίδιος προσωπικά να βαφτιστεί.

Το δε παράδειγμα που ανέφερες αντιστοιχεί με έναν 7-χρονο που έχει μάθει να παίζει βιολί.
Δεν σημαίνει αυτό ότι επιβάλλεις σε κάθε 7-χρονο να παίζει βιολί ούτε όμως και απαγορεύεις έναν που ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ στην ικανότητά του να παίζει βιολί σε αυτή την ηλικία που δεν μπορούν οι πιο πολλοί.
Άρα την ικανότητα να παίζει κάποιος 7-χρονος βιολί τη θαυμάζεις - λες και ένα 'μπράβο' - αλλά δεν την γενικεύεις ούτε επιβάλλεις δικτατορικά σε κάθε 7-χρονο να παίζει βιολί, λόγω του ότι ένας τα καταφέρνει στην ηλικία αυτή.
Αν όμως κάποιος 7-χρονος δεν ξέρει να πιάνει ούτε το δοξάρι ούτε να πατάει με τα δάκτυλά του τις χορδές στα σημεία που πρέπει και βγάζει συνεχώς 'φάλτσους' ήχους, δεν θεωρείς ότι ξέρει βιολί.
[Αν είχες ασχοληθεί με βιολί θα γνώριζες καλύτερα τι εννοώ]
Το ιδιο ισχύει κατανοητά και για το βάφτισμα.

Παρόμοια όμως δεν επιβάλλεις ούτε και απαγορεύεις αλλά αφήνεις ελεύθερο τον καθένα ανεξάρτητα ηλικίας και ζωρίς πίεση να αποφασίσει.

ΑΠΑΝΤΏ:Του κίτσου η μάνα κάθονταν…
Γιώργο εδώ μέσα δεν παίζουμε βιολί.
Ίσως εσείς οι ΜΤΙ να είστε όλοι βιολιτζήδες,όμως εδώ μέσα εγώ ως αναγνώστης θέλω να λάβω μια υπεύθυνη απάντηση.
Ξαναρωτάω λοιπόν ξεκάθαρα : Δηλαδή Γιώργο η βάπτιση του 7χρονου από τούς ΜΤΙ ήταν κι αυτή «επιβολή νηπιοβαφτισμού ,παράνομη υπέρβαση και περιφρόνηση του Θεού» ή «προσωπική ελευθερία απόφασης» ; ¨
Δεν σε ρώτησε ο Veriefs για το τι πιστεύουν οι Ρωμαιοκαθολικοι.Μην αλλάζεις θέμα.

Ανώνυμος Παρατηρητής

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

ΝΙΚΟΛΑΕ

ΣΤΕΙΛΕ ΙΜΕΗΛ ΣΤΟ
Inneranist@yahoo.com

ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ Η ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ Η ΗΠΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΟΥ ΣΕ ΟΤΙ ΣΟΥ ΕΓΡΑΨΑ.

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   2001 – 2200 από 4691   Νεότερο› Νεότερο»
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...