ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

13 Ιουλ 2009

«ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

Η εικόνα που κοσμεί το εξώφυλλο της «Μαχόμενης Ορθοδοξίας»

Όταν ξεκινούσαμε πριν ενάμιση χρόνο περίπου τον «Αντιαιρετικό», αρχή μας και κανόνας μας ήταν και είναι, να φιλοξενεί στις σελίδες του αποκλειστικά, μόνο δικά μας άρθρα και όχι ξένες δημοσιεύσεις.
Όμως, όπως είναι γνωστό, κάθε κανόνας έχει και τις εξαιρέσεις του. Και δύο τέτοιες εξαιρέσεις θα φιλοξενήσουμε σήμερα από τις σελίδες του.
Η πρώτη και σημαντικότερη είναι για να τιμήσουμε έναν ακαταπόνητο μαχητή των αιρέσεων τον κ. Ευθύμιο Ζουλιανίτη.Ο κ. Ευθύμιος Ζουλιανίτης είναι ο εκδότης – ιδρυτής του μηνιαίου οκτασέλιδου περιοδικού «Μαχόμενη Ορθοδοξία». Στις σελίδες του περιλαμβάνονται ανοιχτές επιστολές προς τους αιρετικούς και ιδιαίτερα τους «μάρτυρες του Ιεχωβά»....

Σε χειρόγραφη επιστολή που μας απέστειλε, μας επισημαίνει πως αποστέλλει την «Μαχόμενη Ορθοδοξία» σε 120 αιρετικούς μηνιαίως, στα κεντρικά γραφεία των Αθηνών και του Brooklyn, αλλά και σε γραφεία των Τρικάλων, Καρδίτσας και όπου αλλού οι «μάρτυρες» έχουν τοπικές «εκκλησίες».
Σύμφωνα με δήλωσή του ουδείς «μάρτυρας του Ιεχωβά» έχει απαντήσει στις επιστολές του.Για να τιμήσουμε λοιπόν τον άνδρα αυτό δημοσιεύουμε μια επιστολή του που απευθύνεται στους «μάρτυρες του Ιεχωβά» και έχει ως θέμα της, την σύνδεση της Σκοπιάς με τον ΟΗΕ, τον οποίο η ίδια παρομοιάζει με το θηρίο της Αποκάλυψης.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύεται – σύμφωνα με δήλωση – του κ. Ευθύμιου Ζουλιανίτη, με αποκλειστικά δική του ευθύνη.
Την «Μαχόμενη Ορθοδοξία» μπορεί να ανεύρει κάποιος και στην παρακάτω διεύθυνση: http://mahomeni-orthodoxia.blogspot.com

Η δεύτερη εξαίρεση μας, αφορά την δημοσίευση ενός σχολίου που έλαβε χώρα στο άρθρο μας «Μάρτυρες του Ιεχωβά: Οι πλασιέ του Θεού», από κάποιον εσχάτως τακτικό αναγνώστη του «Αντιαρετικού», ο οποίος από λόγους ταπεινοφροσύνης προφανώς αλλά και θέλοντας να μας τιμήσει – και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό – υπογράφει ως «ο ολίγων ωρών φίλος του Χρήστου». Στο σχόλιο αυτό, ο συγγραφέας του, με ένα μοναδικά ευφυή αλλά ταυτόχρονα και απλό τρόπο αναιρεί την διδασκαλία της Σκοπιάς που αφορά τον «αόρατο ψευτοερχομό» του Χριστού το 1914 και την αποτυχία της ψευτοπροφητείας της Δευτέρας Παρουσίας του Χριστού το 1975, που ανέδειξε την Σκοπιά τον μεγαλύτερο ψευτοπροφήτη όλων των εποχών. Ελπίζουμε να το απολαύσετε όπως το απολαύσαμε και εμείς.
Ανοιχτή Επιστολή 8η
Προς τους «μάρτυρες του Ιεχωβά», Κηφισίας 77, 15124 ΜΑΡΟΥΣΙ.
Κοινοποίηση Watchtower 25 Columbia Heights, Brooklyn, N.Y. 11201

Θέμα: Η «Σκοπιά» και το «θηρίο».

Αγαπητοί κύριοι
Η οργάνωση των «μαρτύρων του Ιεχωβά» που υπάρχει και λειτουργεί από το 1931, αποκαλεί τον Ιεχωβά, Δαρείο και τον Ιησού Χριστό, Κύρο. Πρόκειται για δυο ονόματα που μας οδηγούν ιστορικά στους Μήδους και τους Πέρσες της προχριστιανικής εποχής (Δαρείο 521 – 484 π.Χ. και Κύρο 538 – 529 π.Χ.). Και όσοι βρίσκονται με το μέρος της «Σκοπιάς» θα απολαύσουν τα υλικά αγαθά της γης.
Λένε λοιπόν : «…εκείνοι που τώρα τάσσονται με το μέρος του μεγαλύτερου Δαρείου, του Ιεχωβά Θεού, και του μεγαλύτερου Κύρου, του Χριστού Ιησού, εισέρχονται σε μια θαυμαστή ευημερία. Είσασθε ένας απ’ αυτούς»; («Ελθέτω η βασιλεία σου» σελ. 165, έκδοσις μαρτύρων του Ιεχωβά 1982).
Αν δεν είστε … τυχεροί ν’ ανήκετε στην ανωτέρω κατηγορία του Δαρείου Ιεχωβά και του Κύρου Χριστού, και τυχόν ανήκετε στην Χριστιανική Εκκλησία, τότε, σύμφωνα με τη «Σκοπιά» δεν ανήκετε στον Ιεχωβά, αλλά στο:

«Θηρίο με τα κέρατα»
Αυτό το θηρίο έχει «επτά κεφαλές και δέκα κέρατα» (Αποκ. 17:2). Ποιο είναι αυτό το θηρίο; Την απάντηση θα την πάρουμε απ’ την Οργάνωση των «μαρτύρων» απ’ το ανωτέρω βιβλίο τους που γράφει:
«Σε μια διεθνή συνέλευση των μαρτύρων του Ιεχωβά το 1942 … ο ομιλητής, ο πρόεδρος της Σκοπιάς Ν.Χ. Νορρ απέδειξε «το θηρίο το οποίο … ήτο». Ήταν η Κοινωνία των Εθνών»! …
Ο πρόεδρος Νορρ προχώρησε και έδειξε ότι … «το θηρίο εκείνο αναζωογονήθηκε το 1945 σαν Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών» δηλαδή ο ΟΗΕ. Και συνεχίζει: «Αυτό το διεθνές «θηρίο» … είναι στην πραγματικότητα «γέμον ονομάτων βλασφημίας» (Δείτε στο παραπάνω βιβλίο σελ. 166).

Σημ. Μ.Ο.
Αγαπητοί μας «μάρτυρες», για τα ανωτέρω ευτράπελα και παιδαριώδη που γράφετε στα βιβλία σας και στη «Σκοπιά» σας , δεν θα σας κατηγορήσει κανείς. Μπορείτε να γράφετε και άλλα πιο … γλαφυρά και πιο … κωμικοτραγικά, αφού με τον Άλφα λόγο ή Βήτα τρόπο καταφέρετε και πείθετε τους ατυχείς οπαδούς της «Σκοπιάς» και τους κάνετε να πιστέψουν ότι δήθεν αυτά προέρχονται απ’ το Δαρείο Ιεχωβά ως «εύπεπτη τροφή».
Εκείνο για το οποίο μπορεί να κατηγορηθείτε απ’ τους οπαδούς της «Σκοπιάς» είναι ότι, εν αγνοία τους, και πίσω απ’ τις πλάτες τους παίξατε κάποτε μια ατιμία σε βάρος τους υποτιμώντας τη νοημοσύνη τους και θεωρώντας τους για χαχόλους. Είναι ότι ζητήσατε επιμόνως να γίνετε μέλος του «θηρίου» δηλαδή σ’ ένα θηρίο «γέμον ονομάτων βλασφημίας», του ΟΗΕ. Το ζητήσατε και το πετύχατε. Να και το σχετικό απόσπασμα κειμένου της σύνδεσης με το «θηρίο» σε μετάφραση:
«ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ»
«Τελευταίως το τμήμα NGO είχε λάβει έναν μεγάλο αριθμό αιτήσεων που αφορούσαν την σύνδεση της Watchtower Bible and Tract Society of New York με τα τμήμα δημοσίων πληροφοριών (Department of Public Information (DPI). Αυτή η Οργάνωση έκανε αίτηση για σύνδεση με το DPI το 1991 και της χορηγήθηκε η σύνδεση το 1992. Δεχόμενη την σύνδεση με το DPI, η οργάνωση συμφώνησε να πληροί τα κριτήρια που απαιτούνται για την σύνδεση, όπως υποστήριξη και σεβασμό στις αρχές του Χάρτη των Ενωμένων Εθνών και υποχρέωση και μέσα για να διεξάγουν αποτελεσματικά προγράμματα πληροφοριών με τα μέλη που συνιστούν τον Οργανισμό, και σε ένα ευρύτερο, ακροατήριο σχετικά με τις δραστηριότητες των Ενωμένων Εθνών …» (μεταφρασμένο απόσπασμα από αγγλόγλωσσο κείμενο).

Γιατί λέτε ψέματα;;;
Αγαπητοί μας «μάρτυρες» σας ερωτούμε, και αν θέλετε, απαντήστε μας:
Πρώτον. Το Μπέθελ Αθηνών γνωρίζει ότι κάποτε (1992) συνδέθηκε η «Σκοπιά» με το θηρίο «το γέμον ονομάτων βλασφημίας»; Αν το γνώριζε, τότε για ποιο λόγο, εσείς δεχτήκατε αυτήν την ατιμία; Και αν εσείς σκεπάσατε αυτήν την μπαμπεσιά του Κυβερνώντος Σώματος της «Σκοπιάς», τότε γιατί δεχόσασταν να διδάσκετε στους άτυχους οπαδούς ότι τα Χριστιανικά και άλλα έθνη θα τα καταστρέψει ο Δαρείος Ιεχωβά στη μάχη του Αρμαγεδδώνα; Φοβάσθε μήπως φύγουν από τη «Σκοπιά»;
Δεύτερον. Όταν εν γνώσει σας διδάσκετε το ψέμα μήπως έχετε την εντύπωση ότι έχετε μεράδι στην αγάπη του Αληθινού Θεού ή απλώς εμπορεύεσθε τις ελπίδες αφελών και άτυχων ανθρώπων με τα πολλά ψέματά σας! …

Με αγάπη Χριστού
Ευθύμιος Ζουλιανίτης


Το σχόλιο του Ανωνύμου στο άρθρο μας «ΜτΙ, οι πλασιέ του θεού»

Αγαπητοί μου ΜτΙ,

Μπορώ να ασπασθώ 2 μέρη από το δόγμα σας; Ευχαριστώ!!!

1. Ο Χριστός είναι ο μεγαλύτερος άνθρωπος (και Υιός του ΘΕΟΥ) που έζησε ποτέ.

2. Η Σκοπιά είναι η Οργάνωση που επικαλείται ότι είναι ο Αγωγός του Θεού.

Επιτρέψτε μου όμως να αναιρέσω

1. Ο Χριστός ήλθε αοράτως το 1914 και

2. Να ερευνήσω την πιθανότητα μήπως είστε Ψευδοπροφήτες.
Είμαι δίκαιος, δύο (2) δέχομαι δύο (2) αναιρώ. Ωραία μέχρι εδώ;

Έχω όμως κάτι ερωτησουλες…

1. Γιατί ο Χριστός ως Υιός του Θεού και ως ο μεγαλύτερος άνθρωπος που έζησε ποτέ δεν μας είπε ακριβώς την χρονολογία της Β΄ Παρουσίας Του ενώ εσείς – που δεν είστε ούτε οι Μεγαλύτεροι άνθρωποι που έζησαν ποτέ ούτε Υιοί του Θεού – την ξέρετε;
Αν την ήξερε ο Χριστός γιατί δεν την είπε ευθέως και σαφώς όπως η Σκοπιά και άφησε τόσους και τόσους μετά από Αυτόν, αιώνες τώρα, να ορίζουν ημερομηνίες παραπλανώντας τον κόσμο;
Γιατί άφησε ο Ιεχωβά τον Υιό του τόσα χρόνια – πριν να έρθει στη Γη έως τη χρονολογία που έδωσε η Σκοπιά – ανενημέρωτο; Μήπως Του είπε κάτσε εδώ να την μάθεις από την Σκοπιά!!!
Ποιος είναι πιο κοντά στον Ιεχωβά, ο Χριστός ο Υιός Του που δεν την ξέρει ή εσείς που την ξέρετε
Είναι ανώτερη η Σκοπιά από τον Χριστό;
Τι έχει περισσότερη αξία από τα δύο, η Α.Γ που μας αφήνει να συμπεράνουμε το πότε – εφόσον εσείς από την ΑΓ. βρήκατε την χρονολογία – η το περιοδικό Σκοπιά που γράφει ακριβώς την ημερομηνία;
Μα φυσικά η Σκοπιά διότι βρήκε την ημερομηνία !!!.Αν αυτό ισχύει τότε η ΑΓ. είναι ελλιπής!!!.
Και χρειάζεται η Α.Γ. την Σκοπιά για να την συμπληρώνει!!! συνεπώς οι συγγραφείς της Σκοπιάς είναι ανώτεροι από τους Ευαγγελιστές!!! Διότι οι Ευαγγελιστές δεν μπόρεσαν να το συμπεράνουν!!! Επειδή δεν κατάλαβαν την Α.Γ. όσο εσείς !!!
Τίθεται λοιπόν το ερώτημα, γιατί να διαβάσει κάποιος τη Α.Γ και να κινδυνέψει να κάνει λάθος ερμηνεία, ενώ μπορεί κάλλιστα να μάθει ασφαλέστερα και σίγουρα τα ίδια πράγματα και πιο έγκυρα μάλιστα από την Σκοπιά;
Μην ανησυχείτε καθόλου για το τι θα απαντήσετε…. Θα πλάσσω εγώ τώρα δυο ιστοριούλες που όταν τις διαβάσετε θα μου πείτε τύφλα νάχει η Σκοπιά μπροστά σου.
1η. Ο Χριστός ήξερε και δεν μας το είπε αλλά άφησε την Σκοπιά μέσα από την ερμηνεία της Α. Γραφής να το βρει. Εσκεμμένα λοιπόν δεν αποκάλυψε το πότε για να κάνει τη Σκοπιά Προφήτη και να της δώσει κύρος. Έτσι με αυτό τον τρόπο οι μετά τον Χριστό άνθρωποι θα αναγνωρίσουν τη Σκοπιά και θα πιστέψουν σ’ αυτή.
2η. Ο Χριστός όντως δεν ήξερε το πότε, γιατί ο Ιεχωβά δεν του το αποκάλυψε. Αργότερα όμως ο Ιεχωβά το αποκάλυψε στη Σκοπιά (έστειλε νέο φως).
Ο Χριστός τότε θεώρησε προσβλητικό να περιμένει από τη Σκοπιά να του πει πότε θα εμφανισθεί και ετσι αποφάσισε να εκδικηθεί τη Σκοπιά!!
Έτσι όταν η Σκοπιά είπε ότι το 1975 θα έλθει ο Χριστός τότε Αυτός δεν εμφανίστηκε επίτηδες με αποτέλεσμα η Σκοπιά να ρεζιλευτεί.
Αργότερα όταν προφήτευε η Σκοπιά για το 1914 τότε ο Χριστός ήλθε Αόρατος ενώ τον περίμεναν ΟΡΑΤΟ.
Τι να κάνει τότε η Σκοπιά είπε κι αυτή ότι ήλθε Αόρατος και είναι στον Ουρανό πάνω.
Ετσι άρχισε να κυβερνάει από τον Ουρανό. Ωραίες οι ιστοριούλες; Πως είπατε αυτά δεν τα λέει η Α.Γ;
Γιατί μήπως λέει τα δικά σας;;;

Ξαναρωτάω εγώ με τη σειρά μου. Πως ήλθε ο Χριστός αφού από τον Ουρανό δεν έφυγε. Τι σόι Δευτέρα Παρουσία είναι αυτή όταν εγώ δεν μπορώ να την δω; Μήπως εσείς οι ΜτΙ την εννοείται ως Δευτέρα Φαντασία…Μήπως πάθατε κι εσείς όπως οι Αυλικοί του Βασιλιά στο παραμύθι που ενώ ήταν γυμνός και νόμιζε ότι φορεί ρούχα αυτοί τον χειροκροτούσαν – από υποκρισία – λες και φόραγε στ’ αλήθεια. Μήπως νομίζετε ότι έγινε η Δευτέρα Παρουσία αλλά στην ουσία δεν έχει γίνει και απλά φωνάζετε ότι έγινε επειδή σας εξαναγκάζουν; Μήπως εδώ η Σκοπιά είναι ο Βασιλιάς που νομίζει ότι έγινε η Δευτέρα Παρουσία και εσείς οι Αυλικοί του που δεν της λέτε να συνέρθει επιτέλους;
Θα μου πείτε εσείς οι Ορθόδοξοι… ποιοι τον είδαν αόρατο;
Μα όλοι οι γέροι της σειράς του 1914 που πίστευαν ότι δεν θα πεθάνουν.

ΔΙΑΛΕΧΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ !!!

1. Η Προφητεία της Σκοπιάς πραγματοποιήθηκε κι ετσι ο Χριστός ήρθε το 1914 αοράτως. Αν ισχύει αυτό τότε τι είναι πιο βάσιμο να πιστέψω, εσάς που μου λέτε για Έναν Χριστό που ήρθε και δεν φαίνεται η την Α.Γ. που λέει ότι θα τον δουν όλοι όταν έρθει αλλά δεν γράφει ημερομηνία;
Μα φυσικά την Α.Γ διότι είναι πιθανόν ο Χριστός να μην ήρθε το 1914 και έτσι εσείς με κοροϊδέψατε ενώ η Α.Γ δεν μπορεί να με κοροϊδέψει για κάτι που δεν γράφει. Δεν γράφει το πότε θα έρθει δεν λέει π.χ. το 2012. Άρα δεν μπορεί να θεωρηθεί ανακριβής για κάτι που δεν ισχυρίζεται. Κανένας μας δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι λέει ψέματα ή αλήθεια για κάτι που δεν είπε, διότι απλά δεν το είπε

2. Ο Χριστός δεν ήξερε πότε θα εμφανισθεί ενώ η Σκοπιά ήξερε. Συγγνώμη αλλά τότε εσείς είστε ανώτεροι από τον Χριστό!!! Και η Σκοπιά Ανώτερη από την Α.Γ.

3. Η Α.Γ εγράφη λάθος και η Σκοπιά βασισμένη στην Α.Γ έκανε λάθος με την σειρά της περί χρονολογίας. Νο comments.

4. Η Α.Γ δεν είπε ακριβώς το πότε!!! και η ημερομηνία είναι Προφητεία της Σκοπιάς συνεπώς η Σκοπιά έκανε λάθος. Αν συμβαίνει το τελευταίο μήπως τότε σας ταιριάζει ο ρόλος του χωρίου: «ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΗ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΕΙΣ ΠΑΝ ΠΝΕΥΜΑ ΑΛΛΑ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΕ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΑΙ ΕΞΗΛΘΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΝ» 1 Ιωαν 4:1

Υ.Γ. Αρκετά με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά. Θα πάω σε ένα μοναστήρι για καμία 20αριά μέρες να βάλω τον Ηγούμενο εκεί να προβλέψει πότε θα γίνει η 2α Παρουσία. Ευκαιρία θα’ ναι για μένα να κοιτάξω τον εαυτό μου ούτως ώστε να αρέσω στο Θεό και όχι σε ορισμένους ανθρώπους. Σας χαιρετώ όλους.

Ο ολίγων ωρών φίλος του Χρήστου. 







ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου.

4.691 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   4601 – 4691 από 4691
ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

Γιωργάαααααααακιιιιιιιι...

Που είσαι καλέεεεεεεεεε...;

Έλα βρε γύρνα πίσω να, κοίτα...

Λευκή πετσέτα!

Γύρνα πίσω να μιλήσουμε και σου υπόσχομαι δεν θα σου ξαναπούμε τί λέει στη ΣΚΟΠΙΑ.

Έλα δωοοο έλα δωοοοο...

Το παιδί μας το καλόοοοο...

Πίτερ

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Μάρτυρα της ανοησίας και της επικίνδυνης βλακείας, αδυνατείς να κατανοήσεις πως κάποιος σαν κι εσένα (τραμπούκος υβριστής, χουντικός, ρατσιστής, μισαλλόδοξος και σωβινιστής) δεν μπορεί να αυτοαποκαλείται χριστιανός. Μπορεί μια αμετανόητη τρανσέξουαλ σοδομίστρια ανηλίκων, να αυτοαποκαλείται χριστιανή; Νομίζω πως όχι. Όσο προσβάλλει εκείνη τη χριστιανοσύνη, αυτοαποκαλούμενη “χριστιανή”, άλλο τόσο την προσβάλλεις και συ. Εκτός κι αν η Ορθοδοξία ισχυρίζεται πως η εθνικιστική ρατσιστική και χουντική ιδεολογία, συμβαδίζει μια χαρά με το λόγο του Θεού. Πείτε το μου κι αυτό!

Nikos.

Ανώνυμος είπε...







Αγαπητέ Nikos,

όπως είδες, έσβησα όλα τα σχόλια μου.

Μπορείς να γράφεις ότι θέλεις, δεν θα σου ξανά απευθύνω τον λόγο, ποτέ!

Σου εύχομαι, η Αγία Τριάδα, να σε φωτίσει,
και να σε οδηγήσει, στον δρόμο της σωτηρίας,

Στην Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία Του Κυρίου Ιησού Χριστού.

Λυπάμαι αν σε λύπησα και σε σκανδάλισα, με τα γραφόμενα μου.

Ελπίζω να με συγχωρέσεις, σου ζητώ ταπεινά συγγνώμη.

Τον Κύριο μου Τον σταύρωσαν, εσύ με έβρισες, άρα μπορείς να μου κάνεις, ότι θέλεις.

Σου ζητώ συγγνώμη.






ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

Γιωργάααααααακιιιιιιι...

ούουουχουουουουου....

Μη κρύβεσαι πια λόγος δεν υπάρχει!

Δεν έχεις κανένα λόγο να φοβάσαι την Ορθοδοξία.

ΤΗ ΣΚΟΠΙΑ ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑΙ!!!

Αλλά όχι την Ορθοδοξία.

Έλα βρε Γιώργο, πάει τόσος καιρός δε μπορούμε χωρίς εσένα.

Έλα μωρε Γιώργο τί παιδιαρίσματα είναι τώρα τούτα.

Γιωργάαααααααακιιιιιι...

Ούουουχουουουουου....

Γύυυυυυρνααααααα....

Πίτερ

Προς κ.Χρήστο και κ.Γιώργο είπε...

Κύριε Χρήστο με λίγα λόγια καταλάβατε τί έπαθε ο Γιωργάκης μας;

Προσέξτε.

Ο Γιώργος λοιπόν πήρε "ένα βιβλίο" από του Ορθοδόξους

(ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ)

και μέσα από αυτό έγινε Μάρτυρας

του Ιεχωβά.

ΤΕΛΕΙΩΣ "ΚΟΥΦΟ" ΟΜΩΣ!!!

Ας το δούμε ανάποδα τώρα!

Είναι σα να λέμε ότι ο Πίτερ (εγώ δηαδή)

πήρε το

"ΔΙΑΓΓΕΛΕΙΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ"

κι έγινε Ορθόδοξος..

χα χα χα..

.."κουλό" δεν είναι;

Λοιπόν κύριε Γιώργο σκέφτομαι σοβαρά να το κάνω αυτό.

Θα το μελετήσω και θα δω πώς μπορώ να το κάνω.

Θα δηλώνω Ορθόδοξος αλλά θα δέχομαι μόνο ό,τι λέει στο:

"ΔΙΑΓΓΕΛΕΙΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ"

Όλα τα άλλα θα τα ονομάσω παράδοση ανθρώπων.

Κύριε Γιώργο πώς σας φαίνεται

αυτό;

Πίτερ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

Γιώργο που κρύβεσαι;

Να σε διαγράψουμε εντελώς από το χάρτη;

Τελείωσες;

Αυτό ήταν;

Παρέδωσες τα "όπλα;"

Εντάξει αγαπητέ τουλάχιστον βγες και πες μια καλησπέρα.

Μίλα μας και μη μας αγαπάς ρε Γιώργο.

Πάντως σε καταλαβαίνω μή νομίζεις.

Καταλαβαίνω πόσο μεγάλη απογοήτευση περνάς μετά και τα τελευταία της ΣΚΟΠΙΑΣ που μας παρουσίασε ο κύριος Χρήστος περί Ορθοδοξίας το (200 μ.Χ.)

Κι εγώ αν ήμουν στη θέση Γιώργο, δε ξέρω τί θα έκανα - αλήθεια στο λέω.

Είναι μεγάλη η πίκρα μετά από τόοοοσα χρόνια να μαθαίνεις ότι αυτό που πίστευες μια ζωή τελικά ήταν ένα ψέμα.

Γιώργο, βρες το θάρρος να προχωρήσεις.

Με το να κάθεσαι και να απογοητεύσεσαι δε βγαίνει τίποτα.

Ο Χριστός μας περιμένει όλους σε μετάνοια.

Δε σου λέω γίνε Ορθόδοξος.

Όοοοοοχι...

Σου λέω ψάξε στην Ορθοδοξία.

Ερευνησέ την με καρδιά και αλήθεια.

Γιώργο, την Ορθοδοξία και πριν από σένα και πριν το Ρώσσελ προσπάθησαν να την πολεμήσουν άλλες αιρέσεις.

Τί κατάφεραν όμως;

ΤΙΠΟΤΑ.

Τυχαίο;

Δε νομίζω.

Γιώργο σε περιμένουμε στο διάλογο να μας πεις ποιές θα είναι οι επόμενες κινήσεις σου.

Τί θα ήθελες από εδώ και πέρα να κάνεις στη ζωή σου τώρα που σιγά σιγά θα αρχίσεις να ξεκόβεις από την αίρεση της ΣΚΟΠΙΑΣ.

Πίτερ

Σπύρος είπε...

Ψάχνοντας τις τελευταίες ημέρες πληροφορίες για τους μάρτυρες του ιεχωβά, μπήκα τυχαία και στην ιστοσελίδα σας.
Οφείλω να ευχαριστήσω τους κ.κ Χρήστο και Ονήσιμο για τις υποδείξεις τους όσον αφορά την έρευνά μου.

Με λύπη μου όμως βλέπω και διαλόγους που ευτελίζουν τη Χριστιανική ιδιότητα, την οποία διακαώς θέλουν να πείσουν ότι διαθέτουν κάποιοι.

Πολύ φοβάμαι, πως αρκετοί εκλαμβάνουν την Ορθοδοξία ως ένα πολιτικό ή ποδοσφαιρικό σωματείο.
Ως μια καλή ευκαιρία οπαδοποίησης και φασιστικής εκτόνωσης.

Για μια ακόμα φορά, αποδεικνύεται η διαχρονικότητα και η επικαιρικότητα των Γραφών:"Βγάλε πρώτα το δοκάρι από το μάτι σου και έπειτα να καθαρίσεις το αγκάθι από το μάτι του άλλου".

Ή, όπως έγραψε ο Άγιος Χρυσόστομος:
"Ο Χριστιανισμός (Ορθοδοξία) κινδυνεύει από τους υπερασπιστές του, παρά από τους εχθρούς του."

Λυκειάρχης είπε...


Σπύρο για σένα:


Υποκριτά, έκβαλε πρώτον την δοκόν εκ του οφθαλμού σου, και τότε θέλεις ιδεί καθαρώς διά να εκβάλης το ξυλάριον εκ του οφθαλμού του αδελφού σου.


Πίτερ προς κ.Χρήστο και Γιώργο. είπε...

Κύριε Χρήστο ντροπή σας.

Έτσι μιλάνε στο Γιώργο;

Δε σας έχω πει να μη του μιλάτε με βαση τη ΣΚΟΠΙΑ γιατί κάθε φορά που το κάνετε αυτό μετά εξαφανίζεται;

Γιώωωργοοοοοο, πού είσαι Γιώωωωωργοοοοοο...;;;;

Τελικά δεν μας είπες.

Τώρα που αποφασισες να αλλάξεις ζωή ελευθερος από την Οργάνωση, ποιές είναι οι πρώτες σου κινήσεις;

Περιμένουμε τα νέα σου.

Δεν είναι σωστό να μας "φτύνεις" έτσι.

Πίτερ

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Καλὰ δὲν ντρέπεστε κ.Χρῆστο.
Διώξατε τὸν Γιῶργο ἀπὸ τὸ blog.
Νὰ πάρετε τοὺς δρόμους τῆς Λαμίας και νὰ ψάξετε νὰ βρεῖτε ἄλλον Χιλιαστὴ για νὰ τὸν φέρετε ἐδῶ.
Ἀλλὰ ὁποῖον κι ἂν βρεῖτε νὰ ξέρετε ὅτι σὰν τὸν Γιῶργο δὲν εἶναι ἄλλος κανένας.

Ανώνυμος είπε...




Γιώργο, σήμερα το πρωί, είδα κάτι ύποπτες λάμψεις, λες να είναι σημάδι,
για την λάβα, που θα φάω στο κεφάλι?

Αν τα ''φτιάξουμε'', θα πεις καμιά καλή κουβέντα στον μεγάλο, μήπως και με ξεκάνει μια και έξω,
και δεν με βασανίσει πάρα πολύ?

Θα σου είμαι υπόχρεος!


Ανώνυμος είπε...






ΠΑΙΔΙΑ ΑΜΑ ΜΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑΧΩΒΑΣ Ή ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΙΑΝΟΣ- ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΤΕ- ΑΝ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΦΡΑΣΗ ΑΥΤΗ- ΚΑΛΩΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ- ΠΩΣ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ ΑΚΟΜΗ- ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ Η ΠΟΡΕΙΑ





Ανώνυμος είπε...






http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=16508966

Να γιατί, στην ταλαίπωρη και μικρή, Ελλάδα, αλωνίζουν οι σέκτες του Διαβόλου!

Ορίστε το εγκώμιο που πλέκει για ακόμη μια φορά, η εν λόγω εφημερίδα, για να (παρά) πληροφορήσει, τον Ελληνικό λαό.

Μετά, πώς να μη πάρουν θάρρος όλοι αυτοί οι κύριοι?

OI ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ-ΚΑΙ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΣΚΥΛΟΜΑΖΕΜΑ-ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΥΠΕΡΣΕΚΤΑ-




Ανώνυμος είπε...

Η μελέτη της Αγίας Γραφής

Ο Μέγας Βασίλειος λέγει:
Το Ευαγγέλιο είναι ένας μυστηριώδης σπόρος, που όταν πέσει στην γη, την κάνει να βλαστάνει και να γίνεται παράδεισος!
Ο Μέγας Αθανάσιος λέγει:
Το Ευαγγέλιο είναι ο μεγαλύτερος θησαυρός του κόσμου• όποιος το διαβάζει κάθε ημέρα, γίνεται πλούσιος, καί ευρίσκει την αληθινή ευτυχία.
Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος λέγει:...
Η μελέτη του Ευαγγελίου είναι ένα πολύ μεγάλο αγαθό.
• Μεταφέρει το νου από την γη στον ουρανό.
• Είναι πηγή ακένωτη- θησαυρός ανεξάντλητος.
• Θανατώνει την κακία• καί φυτεύει την αρετή.
• Όταν βασιλεύει σης καρδιές μας, μας κάνει καί αγαπάμε την ισότητα καί την αδελφοσύνη.
• Φέρνει την βασιλεία των ουρανών στην γη.
Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός λέγει:
Μελετώντας το Άγιο Ευαγγέλιο, βρήκα σ' αυτό πολλά καί διάφορα νοήματα• που όλα είναι: μαργαριτάρια• διαμάντια- θησαυρός- πλούτος• χαρά• ευφροσύνη• ζωή αιώνιος!
Τα ωραιότερα λόγια για την αξία καί σημασία του Αγίου Ευαγγελίου, τα έχουν ειπεί οι Άγιοι.

* Σέ μια κωμόπολη ζούσε μια κοπέλα. Ήταν πολύ φτωχή. Καί, τό χειρότερο, ήταν τυφλή. Καί τα δυο αυτά την έκαναν να αισθάνεται δυστυχισμένη. Άκουε, τί ωραία περνούσαν οι άλλοι κοιτάζοντας την φύση ή διαβάζοντας, καί καιγόταν η καρδιά της! Καί έκλαιε πικρά. Ήταν απαρηγόρητη.
Ένας καλός άνθρωπος, για να την βοηθήσει, της πρόσφερε μία Αγία Γραφή στην γλώσσα των τυφλών. Η κοπέλα άρχισε να την διαβάζει ψηλαφώντας με τα δάχτυλα. Καί όσο την μελετούσε καί μάθαινε, τι είναι ο Χριστός για μας, τόσο γαλήνευε. Καί τελικά γέμισε χαρά καί ειρήνη.
— Ευρήκα την χαρά! έλεγε. Τώρα άνοιξαν τα μάτια της ψυχής μου. Καί αν μου λείπουν τα μάτια τα σωματικά, λίγο με πειράζει πια!
Μα κάποτε η κοπέλα αυτή έπαθε μια νόσο δερματική. Χάλασε στα δάχτυλα της η αφή. Καί δεν μπορούσε πια να ψηλαφάει καί να καταλαβαίνει την γραφή των τυφλών. Έκλαιε. Γιατί είχε χάσει την δυνατότητα να παίρνει δύναμη καί χαρά από το άγιο αυτό βιβλίο. Καί ήταν απελπισμένη.
Μα μια ημέρα επήρε με λαχτάρα το ιερό βιβλίο καί το έφερε στο στόμα να ασπασθεί τα γράμματά του, που μας μεταφέρουν την σοφία καί τον λόγο του Θεού. Καί τότε έκαμε μια παράξενη ανακάλυψη. Κατάλαβε ότι μπορούσε να διαβάζει την γραφή των τυφλών με τα χείλη της! Και ξαναγέμισε η ζωή της χαρά. Της την έδινε η μελέτη του λόγου του Θεού.
* * *




Αλλά να μερικά ερωτήματα.




• Διαβάζουμε την αγία Γραφή;
Όχι;
Γιατί;
• Δεν έχουμε Αγία Γραφή;
• Δεν έχουμε μάτια;
• Δεν έχουμε ώρα; Τί μας λείπει;

Η όρεξη μας λείπει!

Ποια δικαιολογία όμως έχουμε γι’ αυτό;

Καμία!

Γιατί η όρεξη είναι εξ ολοκλήρου δική μας.

Όποιος μελετάει την Αγία Γραφή, θυμάται τα λόγια του Αγίου Κοσμά, που ανάφερα πιο πάνω. Καί καταλαβαίνει, ότι είναι σωστά.

Ανώνυμος είπε...

Τρίτη, 22 Ιουνίου 2010



Ανακαλύφθηκαν οι αρχαιότερες απεικονίσεις των Αγίων Αποστόλων

ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ ΣΤΗ ΡΩΜΗ


Οι αρχαιότερες απεικονίσεις των Αγίων Αποστόλων, από τα τέλη του 4ου αιώνα, ανακαλύφθηκαν στις κατακόμβες της Αγίας Θέκλας στη Ρώμη. Οι νωπογραφίες των Πέτρου, Παύλου, Ανδρέα και Ιωάννη, ζωγραφισμένων σε χρωματικούς τόνους του κόκκινου και της ώχρας, βρίσκονταν...



... στο ταβάνι ενός μικρού νεκρικού θαλάμου στις κατακόμβες της Αγίας Θέκλας, οι οποίες βρίσκονται σε απόσταση 500 μ από τη βασιλική του Αγίου Παύλου εκτός των τειχών, μίας από τις τέσσερις μεγάλες βασιλικές της Αιώνιας Πόλεως, όπου βρίσκεται το σκήνωμα του Αγίου Παύλου.

Οι κατακόμβες κατασκευάσθηκαν επί παραγγελία μίας nobildonna (γυναίκας που ανήκει σε ευγενή οικογένεια, αλλά δίχως τίτλο ευγενείας η ίδια).

Όσον αφορά τον Ανδρέα και τον Ιωάννη, πρόκειται για τις αρχαιότερες απεικονίσεις τους και οι ανακαλύψεις πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών αναστήλωσης της κατακόμβης.

Το σύμπλεγμα από κατακόμβες βρίσκεται κάτω από κτήριο, του οποίου η κατασκευή ανάγεται στη δεκαετία του 1950 και του οποίου η θεμελίωση, δεν κατέστρεψε τους αρχαιολογικούς θησαυρούς.

Νικόλαος είπε...

Δυστυχώς, αγαπητέ κ. Γιώργο, αναγκάζομαι να επαναλάβω αυτό το (μη χριστιανικό κατά τα άλλα) ρητό που σας είχα πει και κάποια άλλη φορά: καλύτερα να σε μισούν, παρά να σε λυπούνται.

Καλή σας τύχη εκεί που είστε, εμείς που δεν έχουμε το κουράγιο όπως ο κ. Χρήστος να ξέρουμε τόσο καλά τις Σκοπιές, θα αρκεστούμε στο να προσευχόμαστε για να σας φωτίσει ο Θεός.

Ο κ. Χρήστος ας συνεχίσει το αποστομωτικό ξεσκέπασμα των κάθε λογής ψεμάτων εναντίον της Μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας. Γιατί το ψέμα και η παλινωδία έχουν κοντά ποδάρια· δεν χρειάζεται ούτε καν η Αγία Γραφή για να τα αντιμετωπίσεις.

Γιώργος είπε...

Γιώργος: Έτσι και εγώ,
πέρασα απ' έξω από άλλα 'εστιατόρια',
είδα περί τίνος πρόκειται
και κατέληξα στο καλύτερο 'Εστιατόριο' - πνευματικής τροφής - στη Σκοπιά.

Ναι αλλά τα υλικά τα κλέψατε από την κουζίνα άλλου εστιατορίου.
Γιώργο είναι απλό. Ντομάτες (Καινή Διαθήκη) είχαν μόνο οι μάγειροι της Ορθόδοξης κουζίνας. Από κει τις πήρατε.
Εκείνοι έφτιαξαν χωριάτικη σαλάτα, εσείς φτιάξατε γεμιστά στο φούρνο. Θέμα γούστου (ερμηνείας).
Nikos.

Νίκο, ιδέα σου είναι.
Σαν να λες ότι ο Χριστός βρήκε πολλά έτοιμα από τους Φαρισαίους και ότι 'έχτισε' με βάση 'τα δικά τους'.


Υ.Γ.
Δεν είχα πρόσβαση στο Ιντερνέτ τις προηγούμενες μέρες και έτσι δεν μπορούσα ούτε να διαβάσω ούτε να γράψω κάτι.
Έτσι 'έχασα' κάπως τη σειρά όλων όσα έχουν γραφεί από αρχές Ιουνίου.
Έτσι εμφανίζομαι λίγο 'απροπόνητος' στον 'αγωνιστικό χώρο'.

Ανώνυμος είπε...

http://antiairetikos.blogspot.com/2010/06/blog-post_20.html


Γιώργο, ο διάλογος, μεταφέρθηκε στον παρακάτω, δεσμό,
έλα και γράψε εκεί:



http://antiairetikos.blogspot.com/2010/06/blog-post_20.html

Ανώνυμος είπε...

Κ. Γιώργο εμφανίστηκες από το πουθενά για να μας πεις για την Μαλακάσα; Και τι τον πέρασες τον Αντιαιρετικό; Χώρο για να διαφημίζεις τις συνελεύσεις της Σκοπιάς; Άμα θες φτιάξε ένα μπλογκσποτ και διαφήμισε όσο θες τις συνελεύσεις της Σκοπιάς. Αυτά στον Αντιαιρετικό ξέχνα τα. Εκτός αν κάνουμε μια συμφωνία. Θα σου διαφημίσω εγώ τις συνελεύσεις της Σκοπιάς και εσύ θα διαφημίζεις τον Αντιαιρετικό από την ιστοσελίδα της Σκοπιάς. Συμφωνείς;

Χρήστος - αντιαιρετικός

Γιώργος είπε...

Γιατί κ.Χρήστο να θεωρείτε ότι εγώ κάνω διαφήμιση κάποιας Συνέλευσης των ΜτΙ εφόσον ΗΔΗ το link το πήρα από το:
Ο/Η Super Mario είπε...
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
...
21 Ιουνίου 2010 10:47 μ.μ.

Πως και αυτό κ.Χρήστο το θεωρήσατε... αντιδιαφήμιση - ή ούτε καν διαπιστώσατε ότι είναι το ίδιο -
και το 'αντίγραφο' του ίδιου LINK το θεωρήσατε διαφήμιση;

Μάλλον δεν το προσέξατε!

Γιώργος είπε...

Ο/Η Νικόλαος είπε...
Δυστυχώς, αγαπητέ κ. Γιώργο, αναγκάζομαι να επαναλάβω αυτό το (μη χριστιανικό κατά τα άλλα) ρητό που σας είχα πει και κάποια άλλη φορά: καλύτερα να σε μισούν, παρά να σε λυπούνται.

Νικόλαε, το ρητό είναι σχετικό και έχει τα αρνητικά του.
Όταν κάποιος
μισεί
εκδηλώνει ΚΑΚΑ και αρνητικά αισθήματα για το συνάνθρωπό του.
Όταν κάποιος
λυπάται
τον συνάνθρωπό του
δείχνει ότι έχει τουλάχιστο κάποια καλοσύνη μέσα του.
Το αν προτιμά κάποιος
να τον μισούν παρά να τον λυπούνται
ίσως εξαρτάται από τις περιστάσεις του
και από το πως θέλει να τον βλέπουν οι άλλοι.
Π.χ.
τον Ιώβ / τον Χριστό κ.α.
στις ταλαιπωρίες του έπρεπε να τον μισούν επιπρόσθετα ή να τον λυπούνται;
Μάλλον
εχθροί μισούν αλλά
φίλοι συμμερίζονται τον πόνο κάποιου.

Ανώνυμος είπε...




Απρόκλητη σωματική βλάβη και όχι απόπειρα ανθρωποκτονίας ήταν, σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, η επίθεση πριν από τρία χρόνια, στην οδό Ναβαρίνου, σε βάρος του πρώην προέδρου της ΓΣΕΕ Χρήστου Πολυζωγόπουλου, για την οποία δικάζεται ο Νίκος Κουνταρδάς και τέσσερις μάρτυρες του Ιεχωβά και ο Στέλιος Μαλινδρέτος, εναντίον του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&pubid=10146920&subid=2


Αγαπητέ Γιώργο, παρέλειψες να μας ενημερώσεις, και για ένα άλλο περιστατικό, που απασχόλησε την δημοσιότητα, και την ποινική δικαιοσύνη, και στο οποίο, αναφέρεται η ίδια εφημερίδα, που μας παρουσίασες .


Μιλώ, για τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, που δικάστηκαν για την απόπειρα δολοφονίας, σε βάρος του πρώην προέδρου της ΓΣΕΕ Χρήστου Πολυζωγόπουλου, για την οποία δικάστηκε, ο Νίκος Κουνταρδάς και τέσσερις μάρτυρες του Ιεχωβά.

Και το ερώτημα είναι:

Ήταν και αυτοί οι τέσσερις, ανάμεσα σε αυτούς, που δεν πιάνουν όπλο, επειδή έχουν πρόβλημα συνειδήσεως?


Γιώργος είπε...

Επ' αυτού - υπόθεση πριν 4 χρόνια - η εφημερίδα Καθημερινή αναφέρει:

Αναφερόμενος στους τέσσερις κατηγορούμενους μάρτυρες του Ιεχωβά, ο κ. Πολυζωγόπουλος επισήμανε στο δικαστήριο ότι δεν έχει κανένα στοιχείο που να καταδεικνύει εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Χρήστος - αντιαιρετικός είπε...

Κ. Γιώργο έχεις δίκαιο. Το είχε γράψει ο Super Mario αλλά δεν το πρόσεξα.

Πάτερ Σεραφείμ είσαι βέβαιος πως δεν είσαι κυβερνητικός εκπρόσωπος; Όλο δελτία τύπου επικολάς στον Αντιαιρετικό. Και σε ρωτάω και εδώ το ίδιο που σε ρώτησα και στο άρθρο "Άνωθεν Σοφία". Είσαι βέβαιος πως είσαι πάτερ;

Χρήστος - αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...




Αγαπητέ Γιώργο,
δεν είπα ότι, ¨¨καταδικάστηκαν¨¨,
είπα ότι, ¨¨δικάστηκαν¨¨.
Και επίσης, είπα, ότι αυτό, δημοσιεύτηκε,
και εσύ, δεν το κοινοποίησες,
όπως κοινοποίησες, το σχετικό με την συνέλευση, άρθρο.


Γιατί άραγε;


''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Αγαπητέ κ. Χρήστο,

στο διαδίκτυο και στις συζητήσεις,
διαλέγουμε, διάφορα ψευδώνυμα.

Εγώ, διάλεξα, αυτό!

Και για να σας λύσω, την απορία σας,
αν και δεν είμαι υποχρεωμένος,
σας αποκαλύπτω,πως, ΟΧΙ δεν είμαι ιερέας.

Αυτή την περίοδο, είμαι άνεργος,
και όταν δούλευα, έκανα, όλες τις δουλειές, εννοώ,
τίμιες εργασίες, προκειμένου να επιβιώσω.

Ελπίζω, να επιτρέπετε, να έχω το δικαίωμα της επιλογής, του ψευδώνυμου, που θα έχω, στον διάλογο.


Σχετικά, με την παρατήρηση σας, για το άρθρο της εφημερίδας, που επικόλλησα, νομίζω, ότι ήταν μια σωστή επιλογή μου, καθώς φανέρωσα, μια δημοσίευση, που δεν θα διαφήμιζαν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, ούτε σε αυτή την συνέλευση, ούτε σε κάποια μελλοντική!

Δεν έκρινα κανέναν, απλώς επικόλλησα, τον δεσμό.

Σας ευχαριστώ επίσης, και για την θερμή σας, υποδοχή.

Χαίρομαι, γιατί κατάλαβα, ότι, όλους τους συμμετέχοντες, τους συμπεριφέρεστε με τον ίδιο τρόπο, και δεν κάνετε, διακρίσεις, εις βάρος κανενός!

Μπράβο σας, και σας ευχαριστώ.


Ανώνυμος είπε...

Διαλεγουμε διάφορα ψευδώνυμα, ναι. Άλλο όμως το ψευδές όνομα κι άλλο η ψευδής ιδιότητα.
Και πάλι βέβαια, δικαίωμα του καθενός είναι να ψεύδεται ισχυριζόμενος πως είναι παπάς, καθηγητής, δημοσιογράφος ή οτιδήποτε άλλο, αφού ο διάλογος στον ίντερνετ διέπεται από το αναξιόπιστο και το αναπόδεικτο της ταυτότητας των συμμετεχόντων.
Ο "πάτερ Σεραφείμ" δεν θα μπορούσε να είναι ιερέας. Κανένας ιερέας δεν θα χρησιμοποιούσε το ανεκδιήγητο "πάτερ" στην ονομαστική, αλλά το σωστό "πατήρ". Είναι σαν κάποιος να ισχυρίζεται πως είναι δάσκαλος και να μη γνωρίζει την Αλφαβήτα.

Ανώνυμος είπε...




Ανώνυμε,

πρώτα απ όλα, δεν μιλώ σε εσένα, αλλά, απαντούσα στον κ. Χρήστο!

Έπειτα, είπα ο ίδιος, ότι, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ιερέας!

Όσο για το όνομα, απλά, μου αρέσει!

Η ιδιότητα, ήδη είναι, ξεκαθαρισμένη, λόγω του ότι, είπα, πως, δεν είμαι ιερέας.

Άρα, όσα είπες, είναι λάθος!

Έπειτα, πρέπει να είσαι δικηγόρος, γιατί, πολύ το αναλύεις το θέμα...

Α! και ένα εύλογο ερώτημα:

Γιατί δεν βάζεις, ένα όνομα?

Περίεργο?

Ναι...........


Ανώνυμος είπε...



Α! Ξέχασα να πω, σχετικά με το λάθος,
του:

΄΄ΠΑΤΕΡ΄΄ και του ΄΄ΠΑΤΗΡ΄΄

πως, εκτός του ότι, δεν είμαι ιερέας,
είμαι και αγράμματος!

Άρα, έχουμε και λέμε:

1.Δεν είμαι ιερέας.

2.Είμαι αγράμματος.

3.Είμαι άνεργος.

4.Μου αρέσει το όνομα, Σεραφείμ.


Και περιμένω, να σας λύσω, και όποια άλλη, απορία, έχετε!

Αρκεί βεβαίως, να θέλω και εγώ, να απαντήσω!!!

Ανώνυμος είπε...

Το παραδέχτηκες εκ των υστέρων αλλά φαντάζομαι πως δεν θα το αναφέρεις σε κάθε σχόλιό σου ( το ότι αν και αυτοαποκαλείσαι "πάτερ Σεραφείμ" δεν είσαι ιερέας). Έτσι, αν κάποια στιγμή γράψεις μια ανοησία ή διαπράξεις κάποια πατάτα, θα δημιουργηθεί μια σύγχυση αν κάποιος διαβάσει το σχόλιό σου και δει πως είναι κάποιου "πάτερ". Δε νομίζεις;

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι ανάγκη, να το λέω, σε κάθε σχόλιο, ο αναγνώστης, έχει μάτια και διαβάζει.

Και εσύ, που είσαι τόσο παρατηρητικός, να τους το λες.

Όπως βλέπω, δεν σου ξεφεύγει τίποτα!

Εσύ γιατί δεν βάζεις, ένα ονοματάκι, για να ξέρουμε, τι μας γίνεται?

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να κάνω μια διευκρίνιση.

Το τελευταίο σχόλιό μου σε αυτό το άρθρο είναι
: «Ο/Η Έλλην Ορθόδοξος είπε...
Καλὰ δὲν ντρέπεστε κ.Χρῆστο.
Διώξατε τὸν Γιῶργο ἀπὸ τὸ blog.
Νὰ πάρετε τοὺς δρόμους τῆς Λαμίας και νὰ ψάξετε νὰ βρεῖτε ἄλλον Χιλιαστὴ για νὰ τὸν φέρετε ἐδῶ.
Ἀλλὰ ὁποῖον κι ἂν βρεῖτε νὰ ξέρετε ὅτι σὰν τὸν Γιῶργο δὲν εἶναι ἄλλος κανένας.15 Ιουνίου 2010 11:55 μ.μ.»

Έκτοτε δεν έχω ξαναγράψει κανένα άλλο σχόλιο ΟΥΤΕ ως Έλλην Ορθόδοξος ΟΥΤΕ ως Ανώνυμος στο άρθρο «ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» και ως εκ τούτου δεν έχω καμία σχέση με τον καινούργιο «Ανώνυμο» που εμφανίστηκε τώρα τελευταια και έγραψε στις : «30 Ιουνίου 2010 12:31 π.μ.» και στις «29 Ιουνίου 2010 11:43 μ.μ.»

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο,

τι έγινε βρε παιδί μου πάλι;

Χάλασε ο υπολογιστής ή σου έκοψαν το ίντερνετ;

Αχ Γιώργο, δύσκολες μέρες για Μάρτυρες του Ιεχωβά.....

Τα ψέματα κάποτε τελειώνουν....

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο,

είδες το καινούργιο dvd που πήρατε στην συνέλευση?

Ντροπή άθλιοι ψεύτες!!!

Όλα, ελεεινά ψεύδη!!!

Και αν θέλεις, και δεν εξαφανιστείς, όπως συνηθίζεις,
θα σου πω, ένα προς ένα, όλα τα ψέματα του dvd.

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι ακόμη,
αν θέλατε πράγματι, να μιλήσετε για την ιστορία σας,

τότε, ΔΕΝ θα εξαφανίζατε τα έντυπα σας, από το 1950 και πριν....

Τώρα, φτιάχνετε dvd, για να ελκύσετε νέο αίμα, και να συγκρατήσετε το κύμα φυγής από τις τάξεις σας.

Δυστυχώς για εσάς, υπάρχουν ΟΛΑ τα αποδεικτικά στοιχεία, και η αλήθεια λάμπει και θα εξακολουθήσει να λάμπει, σαν τον ήλιο!

Γιώργος είπε...

Στο:
'Γιώργο,
είδες το καινούργιο dvd που πήρατε στην συνέλευση?'

To DVD είναι υπέροχο.
Δείχνει την ιστορική πραγματικότητα.

Εξάλλου τμήμα της ιστορίας είναι και το διαρκώς μεταβαλλόμενο παρόν.

Αυτό τα λέει όλα.

Το παρόν αποδεικνύει και το παρελθόν.

Ένα παρελθόν παρουσιασμένο από κάποιους μεταλλαγμένο,
διαψεύδεται από το 'βιώσιμο' παρόν.

Έτσι το παρελθόν των Μαρτύρων του Ιεχωβά κρίνεται και δικαιώνεται από το 'ΣΗΜΕΡΑ'.

Γιώργος είπε...

Άλλωστε και ο Χριστός είπε το σχετικό:
(Ματθαίος 11:18-19)
"...ο Ιωάννης ήρθε χωρίς να τρώει και χωρίς να πίνει,
και λένε: “Έχει δαίμονα”·
ο Γιος του ανθρώπου ήρθε τρώγοντας και πίνοντας,
και λένε: “Ορίστε! Άνθρωπος λαίμαργος και οινοπότης, φίλος με εισπράκτορες φόρων και με αμαρτωλούς”.
Ωστόσο, η σοφία αποδεικνύεται δίκαιη από τα έργα της»"

Οι κατηγορίες κατά του Χριστού για πράξεις του παρελθόντος του, ώστε να χαρακτηρίζεται από κάποιους:
"Άνθρωπος λαίμαργος και οινοπότης, φίλος με εισπράκτορες φόρων και με αμαρτωλούς”
αποδεικνυόταν λανθασμένες από το αποτέλεσμα των ενεργειών και της δράσης του Χριστού.

Τα 'έργα', δηλαδή τα αποτελέσματα των ενεργειών κάποιου, αποδεικνύουν αν αυτές είναι 'σοφές'.

Το αναφερόμενο DVD αυτό δείχνει, το αποτέλεσμα των ενεργειών αλλά και της δράσης στο παρελθόν που οδήγησε στο αδιαμφισβήτητο και εμφανές δικαιωμένο 'ΣΗΜΕΡΑ'.

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο,
τι έγινε, δεν το είδες το dvd, και το μελετούσες δυο μέρες, μέχρι να μου απαντήσεις?

Και τι είδους λογική, είναι αυτή στην οποία αναφέρεσαι, του τύπου:

"Το παρόν αποδεικνύει και το παρελθόν."

Το σκέφτηκες πριν το γράψεις?

Δηλαδή μας λες, ότι, η Γερμανία του σήμερα, αποτελεί το γέννημα, και τον καθρέπτη, της Γερμανίας, του χθες!!!


Το αφήνω στην κρίση, του αναγνώστη.


Το dvd, παρέλειψε πάρα πολλά, βασικά ιστορικά στοιχεία, της ιστορίας της εν λόγω σέκτας.


Ελάχιστο δείγμα, είναι το εξής:

Αρχίζοντας το 1881, πολλές δηλώσεις δημοσιεύθηκαν στα έντυπα της Σκοπιάς που υποστήριζαν με έντονο τρόπο τη θεία προέλευση της Μεγάλης Πυραμίδας. Για παράδειγμα:«Τρέφουμε μεγάλο σεβασμό γι’ αυτήν, μολονότι δεν οικοδομούμε την πίστη μας σ’ αυτήν. Ορθά έχει ονομαστεί ‘ένα λίθινο θαύμα’, και αυτοσυνιστάται σε εμάς ως έργο Θεού, και δεν σχεδιάσθηκε από ανθρώπους, διότι φαίνεται από κάθε άποψη να είναι σε τέλεια αρμονία με το σχέδιο του Θεού όπως το βρίσκουμε στο γραπτό του Λόγο, και αυτό είναι που προκαλεί το σεβασμό μας προς τούτο». «Η Πυραμίδα επιβεβαιώνει τη Βίβλο». (Σκοπιά Μάϊος 1881, σελ. 225, 312).


Όταν εκδόθηκε ο 3ος Τόμος των ‘Γραφικών Μελετών’ , ‘Ελθέτω η Βασιλεία σου’, το 1891, το κεφάλαιο που αφιερώθηκε στην Πυραμίδα, ‘Η Μαρτυρία του Λίθινου Μάρτυρα και Προφήτη του Θεού, Η Μεγάλη Πυραμίδα στην Αίγυπτο’, προλογήθηκε με μια επιστολή του Καθηγητού Σμιθ που επαινούσε την πραγματεία του Ρώσσελ. Ο Ρώσσελ κατέληγε στο εξής συμπέρασμα: «Το αρχαίο αυτό οικοδόμημα επανειλημμένα αναφέρεται στις Γραφές, και δεν δυνάμεθα να το αμφισβητούμε. Εάν τον αμφισβητήσουμε, αυτός ο Μάρτυρας του Κυρίου στη γη της Αιγύπτου θα φέρει τέτοια μαρτυρία καθώς θα τιμά τον Ιεχωβά και θα συμφωνεί πλήρως με τον γραπτό του Λόγο» ( 3ος Τόμος των Γραφ. Μελετών, σελίδες 225, 312, 319).


Το 1883, ο αναγνώστης πληροφορείται ότι ο Θεός «τοποθέτησε τη Μεγάλη Πυραμίδα στο μέσον και στα όρια της της Αιγύπτου ως σημείον». (Σκοπιά 9 /1893, σελ. 525) και η Σκοπιά του Μαρτίου 1885, σελ. 737, ισχυρίζεται: «Τόσο εντυπωσιακά και ξεκάθαρα είναι τα διδάγματά της ώστε μερικοί από τους επιφανέστερους αστρονόμους του κόσμου έχουν διακηρύξει χωρίς κανένα δισταγμό ότι είναι θείας προελεύσεως».

Ο Ρώσσελ πραγματοποίησε δύο ταξίδια για να επισκεφθεί την Πυραμίδα, το πρώτο το 1892, και το δεύτερο το 1910. Σχετικά με την τελευταία του επίσκεψη, ο Ρώσσελ ανέφερε: «Εμείς απλά επιθεωρήσαμε αυτόν τον Μεγάλο Μάρτυρα του Κυρίου των στρατευμάτων και επαναφέραμε στη διάνοιά μας τη μαρτυρία του». (Σκοπιά 1/6/1910, σελ. 4621).

Ανώνυμος είπε...

Και για να δούμε, τον τρόπο με τον οποίο, λειτουργεί. το "Άγιο Πνεύμα"
(που, ΚΑΜΙΑ σχέση, δεν έχει, με το Πνεύμα Του Θεού).

Ας δούμε, την τοποθέτηση, του εχθρού του πρώτου προέδρου, που φυσικά δεν είναι άλλος, από τον δεύτερο πρόεδρο....


Το 1891, ο Ρώσσελ προέβλεψε μια μελλοντική επίθεση κατά της μαρτυρίας της Πυραμίδας: «Συνεπώς, συνιστούμε αυτόν τον ‘Μάρτυρα’ επειδή η θεοπνευστία της μαρτυρίας του, χωρίς αμφιβολία, θα τεθεί υπό αμφισβήτηση όπως και οι Γραφές, από τον άρχοντα του σκότους, τον Θεό αυτού του κόσμου, και από εκείνους τους οποίους τυφλώνει ως προς την αλήθεια». (Ρώσσελ 319). Αλλά ποιος μπορούσε να προβλέψει ότι η ανθρώπινη πηγή αυτής της επίθεσης θα προερχόταν από την ίδια την ηγεσία της Εταιρίας Σκοπιά, από τον Πρόεδρό της, από έναν πρώην υπερασπιστή; (Αποτελεί μεγάλη ειρωνία το γεγονός ότι αυτή είναι η μοναδική πρόβλεψη του Ρώσσελ που εκπληρώθηκε!).

Οι διδασκαλίες σχετικά με τη Μεγάλη Πυραμίδα απορρίφθηκαν από τον Πρόεδρο Ρόδερφορδ με ένα διμερές άρθρο (14 συνολικά σελίδων), «Ο Βωμός στην Αίγυπτο», το οποίο παρουσιάστηκε στις Σκοπιές 15 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου 1928. Στην αρχική παρουσίαση, δεν κάνει καμία συγκεκριμένη μνεία στον Ρώσσελ, ή σε κάποιον άλλον, περιλαμβανομένου και του ιδίου, οι οποίοι είχαν προωθήσει αυτή την άποψη. «Κατά τον παρελθόντα μισόν αιώνα πολλοί σπουδαστές του Λόγου του Θεού έχουν διδαχθεί και έχουν πιστέψει ότι η Μεγάλη Πυραμίδα της Αιγύπτου είναι εκείνο στο οποίο αναφέρεται ο Θεός μέσω του προφήτου Ησαϊα στα εδάφια Ησ. 19:19, 20 που παρατέθηκαν ανωτέρω». (Σκοπιά 15/11/1928, σελ. 339).

Η Μεγάλη Πυραμίδα αποκηρύσσεται με την πιο ισχυρή γλώσσα. Το να την διδάσκεις «είναι κάτι περισσότερο από χάσιμο χρόνου. Είναι εκτροπή της διάνοιας από τον Λόγο του Θεού και την υπηρεσία του» (σελ. 341) «Είναι βέβαιο ότι η Πυραμίδα της Γκίζας δεν οικοδομήθηκε από τον Ιεχωβά Θεό, ούτε οικοδομήθηκε κατ’ εντολήν του» (σελ. 343) «Είναι πιο λογικό να συμπεράνουμε ότι η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας, όπως και οι άλλες Πυραμίδες εκεί γύρω, κα η Σφίνγξ επίσης, οικοδομήθηκαν από τους κυβερνήτες της Αιγύπτου και κάτω από την κατεύθυνση του Σατανά του Διαβόλου». (σελ. 344) «Τότε ο Σατανάς έθεσε τη γνώση του σε νεκρούς λίθους, που μπορούν να ονομαστούν ‘η Βίβλος του Σατανά’ και όχι ‘λίθινος μάρτυρας του Θεού. Στην οικοδόμηση της Πυραμίδας, βεβαίως, ο Σατανάς θα έθεσε κάποιαν αλήθεια, διότι αυτή είναι η μέθοδός του για να εκτελεί πλάνη και απάτη». (σελ. 344) «Ο ίδιος ο Διάβολος επόπτευε την κατασκευή της Πυραμίδας της Γκίζας». (σελ. 344).

«Ο Σατανάς είναι ένας πανούργος εχθρός. Καταφεύγει σε κάθε δυνατή μηχανορραφία για να ελκύσει τους ανθρώπους μακριά από τον Θεό και την υπηρεσία του. Μια από τις πιο πανούργες μηχανορραφίες που έχει υιοθετήσει ο Σατανάς για να εκπληρώσει το σκοπό του υπήρξε και είναι η χρησιμοποίηση της πυραμίδας της Γκίζας. Υπάρχουν εκείνοι οι οποίοι βασίζονται πάνω στην πυραμίδα οι οποίοι ισχυρίζονται ότι είναι του Χριστού και ότι είναι ακόλουθοί του». «Αναρωτιόμαστε τώρα γιατί πιστέψαμε και αφιερώσαμε χρόνο στη μελέτη της πυραμίδας της Γκίζας. Όχι μόνο θα εγκαταλείψουμε αυτή τη μελέτη τώρα, αλλά και θα ζητήσουμε από το Θεό να μας συγχωρήσει για την απώλεια του πολύτιμου χρόνου που διαθέσαμε». Σκοπιά 1 Δεκεμβρίου 1928, σελ. 359, 361.

Γιώργος είπε...


Δεν κάνεις τίποτα άλλο παρά να παρελθοντολογείς.

Μήπως αρνείσαι τους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές ως επιστημονικό επίτευγμα
επειδή παλιότερα η Επιστήμη πίστευε εσφαλμένα
ότι η γη είναι
το 'ακίνητο' κέντρο του Σύμπαντος
και όταν αργότερα έγιναν επιστημονικές προσπάθειες για διόρθωση αυτής της εσφαλμένης άποψης,
επήλθε καταδίκη από το θρησκευτικό κατεστημένο της εποχής του
λόγω της έμμονης ιδέας της αποστατικής καθολικής Θρησκείας, ότι η γη δεν κινείται και καταδίκασε ανόητα και παράλογα τον επιστήμονα (Galileo Galilei) Γαλιλαίο;

Δεν δέχεσαι λοιπόν την Επιστήμη (όχι απλώς θεωρείες μερικών)
[όπως εκφράζεται μέσω των μαθηματικών, της Φυσικής, Χημείας, τεχνολογίας κλπ]
ούτε κάνεις χρήση των επιστημονικών επιτευγμάτων
λόγω 'επιστημονικών' λαθών του παρελθόντος, παρόλο που έχουν αναπροσαρμοστεί;

Ή μήπως ο μοναδικός λόγος απόρριψης των καθολικών είναι κάποιες μεσαιωνικές επιστημονικά παράλογες ιδέες, τις οποίες και εγκατέλειψαν και όχι οι εσφαλμένες ιδέες και ψεύτικες δοξασίες που τώρα διατηρούν;

Επαναλαμβάνω αυτό που είπε ο Χριστός:
(Ματθαίος 11:18-19)
"...ο Ιωάννης ήρθε χωρίς να τρώει και χωρίς να πίνει,
και λένε: “Έχει δαίμονα”·
ο Γιος του ανθρώπου ήρθε τρώγοντας και πίνοντας,
και λένε: “Ορίστε! Άνθρωπος λαίμαργος και οινοπότης, φίλος με εισπράκτορες φόρων και με αμαρτωλούς”.
Ωστόσο, η σοφία αποδεικνύεται δίκαιη από τα έργα της»"

Γιατί λοιπόν λασπολογείς παρελθοντολογώντας;
Γιατί κρίνεις το παρελθόν και όχι το ΠΑΡΟΝ;

Τι 'σκαλίζεις στις στάχτες να ξανάβρεις φωτιά';

Δεν σε βολεύει το 'ΣΗΜΕΡΑ';

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ, δεν μιλώ για το παρελθόν, μιλώ για το παρόν, και για την ακρίβεια,
μιλώ για το dvd της οργάνωσης, που έδωσε στο κοινό, το καλοκαίρι του 2010.

Κάποιος που δεν έχει δει, το υλικό αυτό, ίσως μπερδευτεί από το λογοπαίγνιο σου.
Αλλά κάποιος που είναι ενήμερος,
βλέπει την δεινή θέση, που βρίσκεσαι.

Τι σημαίνει παρελθόν;

Η Βίβλος, είναι παρελθόν;

Αν σκοτώσω κάποιον, σήμερα,
σε 40 χρόνια, θα παραγραφεί και θα σβηστεί, από την ιστορία, ο φόνος;

Όχι!

Για παράδειγμα, η Σκοπιά, μιλώντας μέσα από το Ιερό ευαγγέλιο, δίδασκε διαφορετικά δόγματα, από αυτά που πρεσβεύει σήμερα.

Μήπως άλλαξε η αλήθεια;

Για παράδειγμα, έλεγε τότε:


"1928 , Καταλλαγή, σελ 172-173 : < Αφού το σπέρμα του Αβραάμ θα είναι αναρίθμητον καθώς τα άστρα του ουρανού και η άμμος της θαλάσσης , πως δύναται τότε να λεχθεί ότι το σπέρμα είναι έν ; Η απάντησις είναι ότι πάντες εκλήθησαν εν μια ελπίδι ( Εφεσ, 4:4 ). Πάντες αρχικώς αποκυούνται να αποτελέσουν μέλη του Χριστού. Ο πολύς όχλος ορθώς ορίζεται ως μέλη της < εκκλησίας > , διότι εκλήθησαν να αποτελέσουν μέλη του σώματος του Χριστού > !"


Το εδάφιο: Εφεσ, 4:4, μήπως άλλαξε, και μαζί με αυτό, άλλαξε και το δόγμα;

Γιατί λοιπόν, σήμερα, η Σκοπιά, έχει ως δόγμα, τις δυο τάξεις,
μια για τον ουρανό και μια για την γη;

Μήπως άλλαξαν τα λόγια του αποστόλου Παύλου;


Μήπως το εδάφιο, Ιούδ. 1:3, άλλαξε; :

"Ιούδ. 1:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους."


Γιώργο,
σκέφτηκες την πιθανότητα, να ανήκετε στο μέρος των εδαφίων:


6 Θαυμάζω ότι τόσον ταχέως μεταφέρεσθε από εκείνου, όστις σας εκάλεσε διά της χάριτος του Χριστού, εις άλλο ευαγγέλιον, 7 το οποίον δεν είναι άλλο, αλλ' υπάρχουσί τινές, οι οποίοι σας ταράττουσι και θέλουσι να μετατρέψωσι το ευαγγέλιον του Χριστού. 8 Αλλά και εάν ημείς ή άγγελος εξ ουρανού σας κηρύττη άλλο ευαγγέλιον παρά εκείνο, το οποίον σας εκηρύξαμεν, ας ήναι ανάθεμα. 9 Καθώς προείπομεν, και τώρα πάλιν λέγω· Εάν τις σας κηρύττη άλλο ευαγγέλιον παρά εκείνο, το οποίον παρελάβετε, ας ήναι ανάθεμα. 10 Διότι τώρα ανθρώπους πείθω ή τον Θεόν; ή ζητώ να αρέσκω εις ανθρώπους; διότι εάν ακόμη ήρεσκον εις ανθρώπους, δεν ήθελον είσθαι δούλος Χριστού.
11 Αλλά σας γνωστοποιώ, αδελφοί, ότι το ευαγγέλιον το κηρυχθέν υπ' εμού δεν είναι ανθρώπινον· 12 διότι ουδ' εγώ παρέλαβον αυτό παρά ανθρώπου ούτε εδιδάχθην, αλλά δι' αποκαλύψεως Ιησού Χριστού.
Γαλάτες 1: 6-12.

Γιώργος είπε...

"..δεινή θέση, που βρίσκεσαι."

ονειροβατείς;

Γιώργος είπε...

Απάντηση στο:
"Μήπως το εδάφιο, Ιούδ. 1:3, άλλαξε; :
"Ιούδ. 1:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους."


Όχι, δεν άλλαξε, αλλά
από τη Γένεση (το πρώτο θεόπνευστο βιβλίο)
μέχρι την Αποκάλυψη
δεν σκέφτεσαι ότι
υπάρχει πολύς 'δρόμος' και
ότι ο Θεός δεν τα είπε ούτε τα αποκάλυψε όλα μαζεμένα;

Για σκέψου:
Πόσα γνώριζαν οι Χριστιανοί από την Αποκάλυψη προτού αυτή δοθεί από τον Θεό στον Χριστό και μεταβιβαστεί μέσω αγγέλου στον απόστολο Ιωάννη;

Πάμε τώρα πάλι στο εδάφιο Ιούδας 1:3
"... να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους"

Για σκέψου:
Ποτέ δεν παραδόθηκε πουθενά και σε κανέναν καμιά τριάδα (Oι ειδωλολάτρες πίστευαν σε τριάδες).

Ποτέ δεν παραδόθηκε πουθενά και σε κανέναν καμιά αθανασία ψυχής (οι ειδωλολάτρες πίστευαν σε αντιγραφική μεταθανάτια αθανασία, ενώ η Αγία Γραφή ξεκάθαρα δηλώνει ότι η ψυχή πεθαίνει - Ιεζ. 18:4).

Η "άπαξ παραδοθείσα πίστη"
δεν περιλαμβάνει ΠΟΤΕ
ούτε την ειδωλολατρική τριάδα
ούτε κάποια έμφυτη αθανασία ανύπαρκτης αναπληρωματικής δευτερολειτουργικότητας της συνειδητότητας της ζωής μετά την ανικανότητα διατήρησής της λόγω της καταδίκης του ανθρώπου από τον Θεό στο θάνατο.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Απάντηση στο:
"Μήπως το εδάφιο, Ιούδ. 1:3, άλλαξε; :
"Ιούδ. 1:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους."


Όχι, δεν άλλαξε, αλλά
από τη Γένεση (το πρώτο θεόπνευστο βιβλίο)
μέχρι την Αποκάλυψη
δεν σκέφτεσαι ότι
υπάρχει πολύς 'δρόμος' και
ότι ο Θεός δεν τα είπε ούτε τα αποκάλυψε όλα μαζεμένα;

Για σκέψου:
Πόσα γνώριζαν οι Χριστιανοί από την Αποκάλυψη προτού αυτή δοθεί από τον Θεό στον Χριστό και μεταβιβαστεί μέσω αγγέλου στον απόστολο Ιωάννη;

Πάμε τώρα πάλι στο εδάφιο Ιούδας 1:3
"... να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους"

Για σκέψου:
Ποτέ δεν παραδόθηκε πουθενά και σε κανέναν καμιά τριάδα (Oι ειδωλολάτρες πίστευαν σε τριάδες).

Ποτέ δεν παραδόθηκε πουθενά και σε κανέναν καμιά αθανασία ψυχής (οι ειδωλολάτρες πίστευαν σε αντιγραφική μεταθανάτια αθανασία, ενώ η Αγία Γραφή ξεκάθαρα δηλώνει ότι η ψυχή πεθαίνει - Ιεζ. 18:4).

Η "άπαξ παραδοθείσα πίστη"
δεν περιλαμβάνει ΠΟΤΕ
ούτε την ειδωλολατρική τριάδα
ούτε κάποια έμφυτη αθανασία ανύπαρκτης αναπληρωματικής δευτερολειτουργικότητας της συνειδητότητας της ζωής μετά την ανικανότητα διατήρησής της λόγω της καταδίκης του ανθρώπου από τον Θεό στο θάνατο.

Γιώργος

Γιώργος είπε...


Δια της προηγούμενης απάντησής μου ξεκαθάρισε και το:

Γιώργο,
σκέφτηκες την πιθανότητα, να ανήκετε στο μέρος των εδαφίων:
6 Θαυμάζω ότι τόσον ταχέως μεταφέρεσθε από εκείνου, όστις σας εκάλεσε διά της χάριτος του Χριστού, εις άλλο ευαγγέλιον, 7 το οποίον δεν είναι άλλο, αλλ' υπάρχουσί τινές, οι οποίοι σας ταράττουσι και θέλουσι να μετατρέψωσι το ευαγγέλιον του Χριστού..."

Η τριάδα αποτελεί ένα 'άλλο ευαγγέλιο' [με όλα τα συνεπαγόμενα]
όπως και κάποια δήθεν αυτόματη αθανασία του καταδικασμένου σε θάνατο ανθρώπου.

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση, στα σχόλια:

08 Ιουλίου 2010 5:16 μ.μ

08 Ιουλίου 2010 6:01 μ.μ.

08 Ιουλίου 2010 6:03 μ.μ

08 Ιουλίου 2010 6:22 μ.μ.


Εγώ, δεν μίλησα, και δεν έθιξα, καν, το θέμα της Τριάδος!!!

Ο Αναγνώστης, μπορεί να διαβάσει, και να διακρίνει, την εξαπάτηση, από μέρους, του μέλους της Σκοπιάς...

Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Υποψιάζομαι, φίλτατε Γεώργιε,
πως, δεν έχετε απάντηση, σχετικά με τις δυο τάξεις της Σκοπιάς,
την επίγεια και την ουράνια,
και για τον λόγο αυτό,
αλλάζετε κουβέντα, και βαράτε, στον γάμο του καραγκιόζη...

Γιώργος είπε...

Εγώ, δεν μίλησα, και δεν έθιξα, καν, το θέμα της Τριάδος!!!

Δεν κατάλαβες τι έθιξες.
Έθιξες όλο το θρησκευτικό υπόβαθρο. Και η τριάδα υπάγεται σε αυτό.
Μη προσπαθείς να ξεφύγεις.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Γιώργο,
κατάλαβες πολύ καλά, το τι έθιξα!

Το γράφω πεντακάθαρα, στο σχόλιο μου,
με ημερομηνία:
08 Ιουλίου 2010 10:05 π.μ.

Μήπως δεν γνωρίζεις καλά Ελληνικά, και θέλεις να στο εξηγήσω?

Αν είναι έτσι, πολύ ευχαρίστως, να στο εξηγήσω!

Αρκεί, να μου το ζητήσεις...

Γιώργος είπε...

Απάντηση στο:
"Υποψιάζομαι, φίλτατε Γεώργιε,
πως, δεν έχετε απάντηση, σχετικά με τις δυο τάξεις της Σκοπιάς"


Οι υποψίες πέφτουν μάλλον στο κενό.
Η απάντηση είναι πανεύκολη αλλά και αυτονόητη.
Το βιβλίο της Αποκάλυψης το δείχνει ξεκάθαρα.

Δεν πρόκειται για δύο τάξεις της Σκοπιάς αλλά της Αγίας Γραφής και του δικαιώματος του Θεού να έχει διαλέξει [144.000] κυβερνήτες - στη Βασιλεία του διορισμένου Γιού Του - με εξουσία πάνω σε κυβερνώμενους.

Άλλωστε δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί ότι στην ανθρώπινη ιστορία πάντα κάποιοι κυβερνούσαν, έστω κι αν κάποιοι άλλοι διαφωνούσαν.
[Και μήπως πρέπει όλοι οι μη κυβερνώντες να είναι επαναστάτες επειδή δεν κυβερνούν;]

Και σήμερα αυτός είναι ο κανόνας. Λίγοι κυβερνούν τους πολλούς.

Και μη μου πείτε ότι στη θρησκεία σας δεν κυβερνούν κάποιοι αλλά ο καθένας κάνει ό,τι του αρέσει.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Στο:
"Αγαπητέ Γιώργο,
κατάλαβες πολύ καλά, το τι έθιξα!"

Έκανες θέμα για την
"πίστη που ΑΠΑΞ παραδόθηκε στους αγίους".

Μη ξεφεύγεις από αυτά που έχετε και ΠΟΤΕ ΔΕΝ παραδόθηκαν, όπως τριάδα και αυτόματη αθανασία.

Έθιξες επίσης το "άλλο ευαγγέλιο" και όσα ανάφερα υπάγονται σε αυτό που έθιξες.

Ανώνυμος είπε...

9 Μετά ταύτα είδον, και ιδού, όχλος πολύς, τον οποίον ουδείς ηδύνατο να αριθμήση, εκ παντός έθνους και φυλών και λαών και γλωσσών, οίτινες ίσταντο ενώπιον του θρόνου και ενώπιον του Αρνίου, ενδεδυμένοι στολάς λευκάς, έχοντες φοίνικας εν ταις χερσίν αυτών. 10 και κράζοντες μετά φωνής μεγάλης έλεγον· Η σωτηρία είναι του Θεού ημών, του καθημένου επί του θρόνου, και του Αρνίου. 11 Και πάντες οι άγγελοι ίσταντο κύκλω του θρόνου και των πρεσβυτέρων και των τεσσάρων ζώων, και έπεσαν κατά πρόσωπον ενώπιον του θρόνου και προσεκύνησαν τον Θεόν 12 λέγοντες· Αμήν· η ευλογία και δόξα και η σοφία και η ευχαριστία και η τιμή και η δύναμις και η ισχύς ανήκει εις τον Θεόν ημών εις τους αιώνας των αιώνων· αμήν. 13 Και απεκρίθη εις εκ των πρεσβυτέρων, λέγων προς εμέ· Ούτοι οι ενδεδυμένοι τας στολάς τας λευκάς τίνες είναι και πόθεν ήλθον; 14 Και είπα προς αυτόν· Κύριε, συ εξεύρεις. Και είπε προς εμέ· Ούτοι είναι οι ερχόμενοι εκ της θλίψεως της μεγάλης, και έπλυναν τας στολάς αυτών και ελεύκαναν αυτάς εν τω αίματι του Αρνίου. 15 Διά τούτο είναι ενώπιον του θρόνου του Θεού και λατρεύουσιν αυτόν ημέραν και νύκτα εν τω ναώ αυτού, και ο καθήμενος επί του θρόνου θέλει κατασκηνώσει επ' αυτούς. 16 Δεν θέλουσι πεινάσει πλέον ουδέ θέλουσι διψήσει πλέον, ουδέ θέλει πέσει επ' αυτούς ο ήλιος ουδέ κανέν καύμα, 17 διότι το Αρνίον το αναμέσον του θρόνου θέλει ποιμάνει αυτούς και οδηγήσει αυτούς εις ζώσας πηγάς υδάτων, και θέλει εξαλείψει ο Θεός παν δάκρυον από των οφθαλμών αυτών.

Ανώνυμος είπε...

1 Και μετά ταύτα ήκουσα ως φωνήν μεγάλην όχλου πολλού εν τω ουρανώ, λέγοντος· Αλληλούϊα· η σωτηρία και η δόξα και η τιμή και η δύναμις ανήκουσιν εις Κύριον τον Θεόν ημών, 2 διότι αληθιναί και δίκαιαι είναι αι κρίσεις αυτού· διότι έκρινε την πόρνην την μεγάλην, ήτις έφθειρε την γην με την πορνείαν αυτής, και εξεδίκησεν εκ της χειρός αυτής το αίμα των δούλων αυτού. 3 Και εκ δευτέρου είπον· Αλληλούϊα· και ο καπνός αυτής αναβαίνει εις τους αιώνας των αιώνων. 4 Και έπεσον οι εικοσιτέσσαρες πρεσβύτεροι και τα τέσσαρα ζώα και προσεκύνησαν τον Θεόν τον καθήμενον επί του θρόνου λέγοντες· Αμήν, αλληλούϊα. 5 Και εξήλθεν εκ του θρόνου φωνή, λέγουσα· Αινείτε τον Θεόν ημών, πάντες οι δούλοι αυτού και οι φοβούμενοι αυτόν και οι μικροί και οι μεγάλοι.
6 Και ήκουσα ως φωνήν όχλου πολλού, και ως φωνήν υδάτων πολλών, και ως φωνήν βροντών ισχυρών, λεγόντων· Αλληλούϊα· διότι εβασίλευσε Κύριος ο Θεός ο παντοκράτωρ.

Ανώνυμος είπε...

Κανένα εδάφιο της Βίβλου δεν αναφέρει ότι το Μεγάλο Πλήθος ή τα Άλλα Πρόβατα είναι στη γή. Οι ανά τον κόσμο Χρι-
στιανοί αντιλαμβάνονται ότι το Μεγάλο Πλήθος ή Πολύς Όχλος έχει ουράνια ελπίδα, όπως έκανε και ο Πάστορας Ρώσσελ, ή ακόμη και ο Ρόδεφορδ για πολλά χρόνια.
"Λαμβάνει η Μεγάλη Συντροφιά [το Μεγάλο Πλήθος] ζωήν απευθείας από τον Θεόν σε ουράνιο επίπεδο;
Απάντηση: Ναι,λαμβάνουν ζωήν απευθείας με το ότι έχουν υιοθετηθεί από το Άγιον Πνεύμα,και όταν υιοθε-
τούνται είναι ακριβώς όπως το μικρό ποίμνιον,διότι εκλήθημεν στην ίδια ελπίδα της κλήσεώς μας.Δεν κά-
νουν βεβαίαν την κλήσιν των και την εκλογήν των,αλλά επειδή δεν είναι άξιοι του δευτέρου θανάτου,γι' αυ-
το λαμβάνουν ζωήν στο ουράνιο επίπεδο." ,'Τι Είπε Ο Πάστορας Ρώσσελ' σελ.297
Σκοπιά 15 Ιανουαρίου 1927,σελ.19,20
"Το Μεγάλο Πλήθος…..Όλα τα γεγονότα και τα εδάφια που σχετίζονται με το υπό εξέτασιν θέμα καταδεικνύουν
ότι εκείνοι που σχηματίζουν το Μεγάλο Πλήθος αποτελούν μιαν ουράνια τάξιν, γεννηθέντες σε πνευματικό επίπεδο".
"…..Πρέπει να είναι πνευματικά πλάσματα". Τόμος 3, 'Διεκδίκησις', σελ.204 (1932)
Μια εξέταση της περικοπής που αναφέρεται στο Μεγάλο Πλήθος ή Πολύ Όχλο στην Αποκάλυψη 7:9, δείχνει ότι αυτοί
βρίσκονται στον ουρανό.
"Επειτα από αυτά, είδα ένα μεγάλο πλήθος, το οποίο κανένας άνθρωπος δεν μπορούσε να αριθμήσει, από
όλα τα έθνη και τις φυλές και τους λαούς και τις γλώσσες, οι οποίοι στέκονταν μπροστά στο θρόνο και μπρο-
στα στο Αρνί, ντυμένοι με λευκές στολές, και είχαν φοινικόκλαδα στα χέρια τους. Και κραυγάζουν με δυνατή
φωνή, λέγοντας: Τη σωτηρία την οφείλουμε στον Θεό μας, που κάθεται στο θρόνο και στο Αρνί.
Και όλοι οι άγγελοι στέκονταν γύρω από το θρόνο και τους πρεσβυτέρους και τα τέσσερα ζωντανά πλά-
σματα, και έπεσαν με το πρόσωπο κάτω μπροστά στο θρόνο και λάτρεψαν τον Θεό, λέγοντας: Αμήν! Η ευλο-
γία και η δόξα και σοφία και η ευχαριστία και η τιμή και η δύναμη και η ισχύς ας είναι στον Θεό μας στους
αιώνες των αιώνων. Αμήν.
Και ένας από τους πρεσβυτέρους αποκρίθηκε και μου είπε:"Αυτοί που είναι ντυμένοι με τις στολές, ποιοι
είναι και από πού ήρθαν;" Αμέσως, λοιπόν, του είπα: Κύριέ μου εσύ γνωρίζεις". Και μου είπε: "Αυτοί είναι που
έρχονται από τη μεγάλη θλίψη, και έπλυναν τις στολές τους και τις έκαναν λευκές με το αίμα του Αρνιού. Γι'
αυτό είναι μπροστά στο θρόνο του Θεού, και του αποδίδουν ιερή υπηρεσία ημέρα και νύχτα στο ναό του, και
Εκείνος που κάθεται στο θρόνο θα απλώσει τη σκηνή του πάνω τους. Δεν θα πεινάσουν πιά ούτε θα διψάσουν
πια ούτε θα τους χτυπήσει ο ήλιος ούτε κανένας καύσωνας, επειδή το Αρνί, που είναι στο μέσο του θρόνου,θα
τους ποιμάνει και θα τους οδηγήσει σε πηγές νερών ζωής, Και αυτός θα εξαλείψει κάθε δάκρυ από τα μάτια
τους".
Κάθε όρος που προσδιορίζει το Μεγάλο Πλήθος ή Πολύ Όχλο στην Αποκάλυψη 7:9-17,οπουδήποτε αλλού, εφαρμόζεται
από τη Σκοπιά στους χρισμένους στον ουρανό. Αυτό τοποθετεί το Μεγάλο πλήθος στον ουρανό. Ακολουθούν
περιγραφές του Μεγάλου Πλήθους συνοδευόμενες από ένα εδάφιο που χρησιμοποιεί τον ίδιο όρο για να περιγράψει την
ουράνια τάξη των χρισμένων.
1. "μεγάλο πλήθος"
Αποκάλυψη 19:1- "Επειτα από αυτά, άκουσα κάτι σαν δυνατή φωνή μεγάλου πλήθους στον ουρανό."
Είναι ενδιαφέρον να σημειώσετε ότι η Μετάφραση Νέου Κόσμου δεν παραπέμπει στο Αποκ.19:1 στο
Ευρετήριο Βιβλικών Λέξεων που έχει στο τέλος κάτω από τον υπότιτλο Μεγάλο Πλήθος.
2. "από όλα τα έθνη και τις φυλές και τους λαούς και τις γλώσσες"
Αποκάλυψη 5:9,10 "Και ψάλλουν έναν νέο ύμνο, λέγοντας: "Άξιος είσαι να πάρεις το ρόλο και να ανοίξεις

Ανώνυμος είπε...

τις σφραγίδες του, επειδή σφάχτηκες και με το αίμα σου αγόρασες άτομα για τον Θεό από κάθε φυλή και
γλώσσα και λαό και έθνος, και τους έκανες να είναι βασιλεία και ιερείς στον Θεό μας, και αυτοί θα κυβερ-
νήσουν τη γή ως βασιλιάδες"
3. "στέκονται μπροστά (ενώπιον) στο θρόνο"
Αποκάλυψη 7:11 "Και όλοι οι άγγελοι στέκονταν γύρω από το θρόνο και τους πρεσβυτέρους και τα τέσσε-
ρα ζωντανά πλάσματα, και έπεσαν με το πρόσωπο κάτω μπροστά στο θρόνο και λάτρεψαν τον Θεό".
4. "μπροστά (ενώπιον) στο Αρνί"
Αποκάλυψη 5:8 "Και όταν πήρε το ρόλο, τα τέσσερα ζωντανά πλάσματα και οι είκοσι τέσσερις πρεσβύτε-
ροι έπεσαν κάτω μπροστά (ενώπιον) στο Αρνί, έχοντας ο καθένας μια άρπα και χρυσές κούπες που ήταν
γεμάτες θυμίαμα, και το θυμίαμα σημαίνει τις προσευχές των αγίων".
5. "ντυμένοι λευκές στολές"
Αποκάλυψη 6:11 "Και δόθηκε στον καθένα τους μια λευκή στολή, και τους ειπώθηκε να αναπαυτούν λίγο
ακόμη, μέχρι να συμπληρωθεί και ο αριθμός των συνδούλων τους και των αδελφών τους οι οποίοι επρό-
κειτο να θανατωθούν όπως και αυτοί." Η Σκοπιά αποδίδει αυτή την περικοπή στους 144.000
6. "κραυγάζουν με δυνατή φωνή "Η σωτηρία και η δόξα και η δύναμη ανήκουν τον Θεό μας"
Αποκάλυψη 19:1 "Επειτα από αυτά,άκουσα κάτι σαν δυνατή φωνή μεγάλου πλήθους στον ουρανό.Αυτοί
έλεγαν: "Αινείτε τον Γιάχ! Η σωτηρία και η δόξα και η δύναμη ανήκουν στον Θεό μας". Σκοπιά 15-4-1981,
σελ.16 (Ελληνική) "Η Ψαλμωδία των Ουράνιων Φωνών"
7. "έρχονται από τη μεγάλη θλίψη"
Ματθαίος 24:21-22 "Διότι τότε θα γίνει μεγάλη θλίψη,τ έτοια που δεν έχει συμβεί από την αρχή του κόσμου
μέχρι τώρα ούτε πρόκειται να ξανασυμβεί. Και αν δεν συντομεύονταν εκείνες οι ημέρες δεν θα σωζόταν κα-
μία σάρκα, αλλά για χάρη των εκλεγμένων θα συντομευτούν εκείνες οι ημέρες".
Μάρκος 13:24-27 "Αλλά εκείνες τις ημέρες, ύστερα από εκείνη τη θλίψη, ο ήλιος θα σκοτεινιάσει, και η σελή-
νη δεν θα δώσει το φώς της, και τα άστρα θα πέφτουν από τον ουρανό, και οι δυνάμεις που είναι στους ου-
ρανούς θα κλονιστούν. Και τότε θα δούν το Γιό του ανθρώπου να έρχεται μέσα σε σύννεφα με μεγάλη δύνα-
μη και δόξα. Και θα αποστείλει τους αγγέλους και θα συγκεντρώσει τους εκλεγμένους του από τους τέσ-
σερις ανέμους, από την άκρη της γής ως την άκρη του ουρανού.
8. "και έπλυναν τις στολές τους και τις έκαναν λευκές με το αίμα του Αρνιού"
Αποκάλυψη 22:14 "Ευτυχισμένοι είναι εκείνοι που πλένουν τις στολές τους, για να γίνει δική τους η εξουσία
να πάνε στα δέντρα της ζωής και για να μπορέσουν να μπούν στην πόλη από τις πύλες της".
9. "του αποδίδουν ιερή υπηρεσία ημέρα και νύχτα στο ναό του"
Αποκάλυψη 11:1-2 "Και μου δόθηκε ένα καλάμι όμοιο με ραβδί καθώς αυτός είπε: "Σήκω και μέτρησε το
αγιαστήριο του ναού και εκείνους που προσφέρουν λατρεία μέσα σε αυτό. Την αυλή όμως, που είναι έξω
από το αγιατήριο του ναού,άφησέ την εντελώς έξω και μη τη μετρήσεις, επειδή έχει δοθεί στα έθνη".
10. "Εκείνος που κάθεται στο θρόνο θα απλώσει τη σκηνή του πάνω τους"
2 Κορινθίους 6:16 "Διότι εμείς είμαστε ναός ενός ζωντανού Θεού, όπως είπε: "Θα κατοικώ ανάμεσά τους
και εγώ θα είμαι Θεός τους, και αυτοί θα είναι λαός μου".
Η Αποκάλυψη 7:9 δεν λέει ότι το Μεγάλο Πλήθος είναι στη γή, αντίθετα περιγράφεται με όρους που χρησιμοποιούνται
για να προσδιορίσουν εκείνους που ανασταίνονται στον ουρανό. Η Αποκάλυψη 19:1 αναφέρει συγκεκριμένα ότι υπάρ-
χει ένα "Μεγάλο Πλήθος στον ουρανό."
Η Σκοπιά περιγράφει την ιστορία αυτού του δόγματος με παροδηγητικές δηλώσεις για να υποστηρίξει τη νέα θεωρία
της. Για παράδειγμα, το ακόλουθο απόσπασμα κάνει να φαίνεται ότι πολλοί Σπουδαστές της Γραφής απέβλεπαν σε μια
επίγεια ανάσταση.
"Πρίν από τη δεκαετία του 1930,πολλοί από το λαό του Θεού ήταν κάπως αβέβαιοι σχετικά με την ελπίδα
τους για μελλοντική ζωή.Μερικοί σκέφτονταν την ουράνια ζωή αλλά ενθουσιάζονταν με τις Γραφικές διδα-
σκαλίες για την Παραδεισιακή γή." Σκοπιά 15 Ιανουαρίου 2001,σελ.19,(Ελληνική)

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο είπες:

"Δεν πρόκειται για δύο τάξεις της Σκοπιάς αλλά της Αγίας Γραφής και του δικαιώματος του Θεού να έχει διαλέξει [144.000] κυβερνήτες - στη Βασιλεία του διορισμένου Γιού Του - με εξουσία πάνω σε κυβερνώμενους."
Γιώργος
08 Ιουλίου 2010 11:06 μ.μ.




Όπως αντιλαμβάνεσαι, πας ευθέως, κόντρα, με την επίσημη διδασκαλία, της Σκοπιάς:


"1928 , Καταλλαγή, σελ 172-173 : < Αφού το σπέρμα του Αβραάμ θα είναι αναρίθμητον καθώς τα άστρα του ουρανού και η άμμος της θαλάσσης , πως δύναται τότε να λεχθεί ότι το σπέρμα είναι έν ; Η απάντησις είναι ότι πάντες εκλήθησαν εν μια ελπίδι ( Εφεσ, 4:4 ). Πάντες αρχικώς αποκυούνται να αποτελέσουν μέλη του Χριστού. Ο πολύς όχλος ορθώς ορίζεται ως μέλη της < εκκλησίας > , διότι εκλήθησαν να αποτελέσουν μέλη του σώματος του Χριστού"



Μήπως να το δεις, λίγο καλύτερα;;;

Γιώργος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Γιώργος είπε...

Καταρχήν
πριν πάμε στο
"9 Μετά ταύτα είδον, και ιδού, όχλος πολύς..."

προηγουμένως

γίνεται λόγος για τους ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟΥΣ 144.000:
"σφραγίσωμεν τοὺς δούλους τοῦ θεοῦ ἡμῶν ἐπὶ τῶν μετώπων αὐτῶν. 4 καὶ ἤκουσα τὸν ἀριθμὸν τῶν ἐσφραγισμένων, ἑκατὸν τεσσεράκοντα τέσσαρες χιλιάδες [144.000]"

Ο "πολύς όχλος"
δεν 'σφραγίζεται' αλλά μένει 'ανοιχτός' σε αριθμό.

Για τους 144.000 αναφέρεται ότι βρίσκονται με τον Χριστό στο [κυβερνητικό] όρος Σιών [εννοείται στον ουρανό - σύμβολο κυβερνητικής εξουσίας - και όχι σε κατά γράμμα βουνό]:
Αποκ.14:1
"Καὶ εἶδον, καὶ ἰδοὺ τὸ ἀρνίον ἑστὸς ἐπὶ τὸ ὄρος Σιών καὶ μετ' αὐτοῦ ἑκατὸν τεσσεράκοντα τέσσαρες χιλιάδες ἔχουσαι τὸ ὄνομα αὐτοῦ καὶ τὸ ὄνομα τοῦ πατρὸς αὐτοῦ γεγραμμένον ἐπὶ τῶν μετώπων αὐτῶν"

Για τους 144.000 αναφέρεται ότι είναι οι ΜΟΝΟΙ που μαθαίνουν μια νέα 'ωδή' ΚΑΙ ΟΙ MONOI που Α Γ Ο Ρ Α Ζ Ο Ν Τ Α Ι ΑΠΌ ΤΗ ΓΗ [εφόσον αγοράζονται ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ, ΔΕΝ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΠΆΝΩ ΣΤΗ ΓΗ] :
Αποκ.14:3
"καὶ ᾄδουσιν ὡς ᾠδὴν καινὴν ἐνώπιον τοῦ θρόνου καὶ ἐνώπιον τῶν τεσσάρων ζῴων καὶ τῶν πρεσβυτέρων, καὶ οὐδεὶς ἐδύνατο μαθεῖν τὴν ᾠδὴν εἰ μὴ αἱ ἑκατὸν τεσσεράκοντα τέσσαρες χιλιάδες οἱ ἠγορασμένοι ἀπὸ τῆς γῆς"

Μετά από την αναφορά για τους 144.000 γίνεται λόγος για το αναρίθμητο μεγάλο πλήθος.

9 Μετά ταύτα είδον, και ιδού, όχλος πολύς, τον οποίον ουδείς ηδύνατο να αριθμήση, εκ παντός έθνους και φυλών και λαών και γλωσσών, οίτινες ίσταντο ενώπιον του θρόνου και ενώπιον του Αρνίου, ενδεδυμένοι στολάς λευκάς, έχοντες φοίνικας εν ταις χερσίν αυτών. 10 και κράζοντες μετά φωνής μεγάλης έλεγον· Η σωτηρία είναι του Θεού ημών, του καθημένου επί του θρόνου, και του Αρνίου. ... 13 Και απεκρίθη εις εκ των πρεσβυτέρων, λέγων προς εμέ· Ούτοι οι ενδεδυμένοι τας στολάς τας λευκάς τίνες είναι και πόθεν ήλθον; 14 Και είπα προς αυτόν· Κύριε, συ εξεύρεις.

[άρα αυτή η τάξη δεν ήταν γνωστή στον Ιωάννη και συνεπώς δεν ανήκαν στη δική του 'γνωστή τάξη']

Και είπε προς εμέ· Ούτοι είναι οι ερχόμενοι εκ της θλίψεως της μεγάλης, και έπλυναν τας στολάς αυτών και ελεύκαναν αυτάς εν τω αίματι του Αρνίου. 15 Διά τούτο είναι ενώπιον του θρόνου του Θεού και λατρεύουσιν αυτόν ημέραν και νύκτα εν τω ναώ αυτού, και ο καθήμενος επί του θρόνου θέλει κατασκηνώσει επ' αυτούς. 16 Δεν θέλουσι πεινάσει πλέον ουδέ θέλουσι διψήσει πλέον, ουδέ θέλει πέσει επ' αυτούς ο ήλιος ουδέ κανέν καύμα, 17 διότι το Αρνίον το αναμέσον του θρόνου θέλει ποιμάνει αυτούς και οδηγήσει αυτούς εις ζώσας πηγάς υδάτων, και θέλει εξαλείψει ο Θεός παν δάκρυον από των οφθαλμών αυτών.
[ο πολύς όχλος εξακολουθεί να χρειάζεται την ΠΟΙΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ και να εξαλειφθεί κάθε δάκρυ από τα μάτια τους - Αυτό σημαίνει ότι ούτε μετά τη μεγάλη θλίψη δεν θα έχουν, όσοι ανήκουν στον 'πολύ όχλο' αυτόματα την αιώνια ζωή, εφόσον ο Χριστός θα εξακολουθεί να τους οδηγεί προς την αιώνια ζωή]

Συνεπώς είναι ξεκάθαρες οι δυο τάξεις:
1.
Οι 144.000 αγορασμένοι από τη γη και σφραγισμένοι ως συμβασιλείς με τον Χριστό και
2.
ο 'πολύ όχλος' που μετά την επιβίωσή του από τη μεγάλη θλίψη πρέπει να ποιμανθεί από τον Χριστό και να οδηγηθεί στην αιώνια ζωή.

Γιώργος

Γιώργος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Γιώργος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Γιώργος είπε...

Λόγω πολλαπλής δημοσίευσης,
αφαίρεσα την ανάρτηση.
Τα ίδια σχόλια παραμένουν στην τελευταία ανάρτησή μου.

Ανώνυμος είπε...

Φίλτατε Γεώργιε,
καμία σχέση τα γραφόμενα σου, με την Βίβλο, και την κοινή λογική!

Πρώτον: Ο Ιωάννης, είχε άγνοια, των δυο τάξεων της Σκοπιάς.
Και η ίδια η Σκοπιά, είχε άγνοια, των δύο τάξεων, τα πρώτα 50 χρόνια της λειτουργίας της.

Μεταξύ 1931-1935, πήρε σάρκα και οστά, το ανίερο κατασκεύασμα, των δυο τάξεων.

Η Γραφή, στα εδάφια που σχολίασα, θέτει και μιλά, ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ, για τον πολύ όχλο, και λέει, ότι, βρίσκεται στον ουρανό.

Πουθενά δεν λέει, ότι, βρίσκεται, στην γη.

Βρίσκεται στον ουρανό, και είναι στον "ναό", και μαζί, με τους 144.000, και όλα τα ουράνια πλάσματα, και φυσικά, με το αρνίο,

Τον Κύριο των κυρίων και Βασιλιά των βασιλιάδων, Τον πρώτο και τον έσχατο, Τον Ιησού Χριστό.


Άλλωστε, και το θέμα, της ουράνιας κλήσης, της Σκοπιάς, είναι πολύ πονεμένο....
καθώς, "άνοιξε" η θύρα,
και οι άγιοι, μπαινοβγαίνουν σαν τουρίστες, μέσα έξω στην ουράνια θύρα...

Ξέρεις βεβαίως, ότι το υπόλοιπο, αντί να μειώνεται, τα τελευταία χρόνια, πολλαπλασιάζεται!!!

Αυτά, είναι τα ανεξήγητα και τραγελαφικά, της Σκοπιάς,
και εσείς οι καημένοι, υποχρεώνεστε να τα πιστεύεται και να τα υπερασπίζεστε
αν και η συνείδηση σας, διαφωνεί, κάποιες φορές...

Κρίμα!

Γιώργος είπε...

Στο:
Όπως αντιλαμβάνεσαι, πας ευθέως, κόντρα, με την επίσημη διδασκαλία, της Σκοπιάς:1928 , Καταλλαγή, σελ 172-173...

Εδώ σηκώνει δύο τραγούδια:
(Με μικρές παραφράσεις):
1.
Ανάποδα μετράς
(Μαρινέλλα)
2. Πέφτεις σε λάθη (Μπιθικώτσης).

Ανώνυμος είπε...

Από την προσέγγιση σου, φανερώνεται, πόσο εκτιμάς την Σκοπιά, και αυτά που αυτή, γράφει, στα έντυπα της!

Λες τραγούδια, για να απαντήσεις, στα έντυπα, της εταιρίας που είσαι μέλος.

Τόσο πολύ, εκτιμάς, την διευθέτηση του Ιεχωβά, και τον πιστό και φρόνιμο δούλο;;;

Θα σε κρίνουν οι αδερφοί σου, που διαβάζουν τα γραφόμενα σου...


Όσο για τα έντυπα, που παραθέτω, είναι σχεδόν σίγουρο, ότι, δεν τα έχεις,
επειδή η εταιρία, φρόντισε να τα εξαφανίσει επειδή φανερώνουν την πλάνη.

Αλλά, για κακή της τύχη, υπάρχουν, και θα υπάρχουν, ΟΛΑ τα παλαιά έντυπά σας.

Γιώργος είπε...

Το:
Πρώτον: Ο Ιωάννης, είχε άγνοια, των δυο τάξεων της Σκοπιάς.
Και η ίδια η Σκοπιά, είχε άγνοια, των δύο τάξεων, τα πρώτα 50 χρόνια της λειτουργίας της.

Εγώ θα παραφράσω τα όσα γράφεις όπως ταιριάζουν με την Αποκάλυψη:

Πρώτον: Ο Ιωάννης, είχε ARXIKA άγνοια, των δυο τάξεων της Αποκάλυψης.

Και οι ίδιοι οι Χρισμένοι, είχαν άγνοια, των δύο τάξεων, τα πρώτα 50 χρόνια της [από τον Χριστό προφητευμένης] λειτουργίας της (επειδή ο Ιωάννης ως Χρισμένος χρειαζόταν από τον 'ουρανό' κατεύθυνση για να κατανοήσει τις δύο τάξεις).

Ταυτίζεται συνεπώς η αναφορά της θεϊκής Αποκάλυψης με την κατανόηση των Χρισμένων Μαρτύρων του Ιεχωβά όσον αφορά τις δύο τάξεις.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή λες ότι:

Ο Άγιος Ιωάννης, που Του αποκάλυψε Ο Ιησούς Χριστός, την Αποκάλυψη,
ΕΙΧΕ ΑΓΝΟΙΑ, και ήθελε κατεύθυνση, για να καταλάβει, αυτό που κατάλαβαν, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, το έτος 1931;;;

Καταλαβαίνεις τι λες;;;

Έχεις επικοινωνία και ελάχιστη λογική, για να κατανοήσεις, αυτό που έγραψες;;;

Σε λυπάμαι....

Γιώργος είπε...

Στο:
Ξέρεις βεβαίως, ότι το υπόλοιπο, αντί να μειώνεται, τα τελευταία χρόνια, πολλαπλασιάζεται!!!

Ε, όχι και πολλαπλασιάζεται.
Είχα παρουσιάσει παλιότερα μια στατιστική.
Σκέψου μόνο ότι στη δεκαετία του 30 υπήρχαν σχεδόν 35.000 χρισμένοι
για να γίνουν σχεδόν 10.000 τα τελευταία χρόνια με μια μικρή αύξηση μετά τη συνεχή μείωση.

Από την άλλη ο πολύς όχλος που την ίδια δεκαετία
ήταν σε παρόμοιο αριθμό έγινε πάνω από 7.000.000.

Έτσι είναι λογικότατο ότι έχουμε
μείωση του υπολοίπου των χρισμένων
από περίπου 35.000
σε αντίστοιχα 10.000
και
τεράστια αύξηση του 'μεγάλου πλήθους'
από περίπου 35.000
σε πάνω από 7.000.000.

Αυτό δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Ταιριάζει με την Αποκάλυψη:
Το 'μικρό ποίμνιο' πρέπει να είναι συνολικά ακριβώς 144.000
αλλά το 'μεγάλο πλήθος' ως αναρίθμητο ξεπέρασε ήδη τα 7.000.000.

Ανώνυμος είπε...

Φίλτατε Γεώργιε,
δεν μιλώ για το "μεγάλο πλήθος",
μιλώ για το "μικρό ποίμνιο",
που αντί να λιγοστεύει, αυτό, άρχισε να ΑΥΞΑΝΕΙ...

Δεν αντιλαμβάνεσαι, ότι, εφόσον, αυξάνει, δεν λιγοστεύουν, οι εκ του "μικρού ποιμνίου",
αλλά, εξακολουθούν να αυξάνουν?

Και τι είναι, οι 144.000, σαμπρέλα, που φουσκώνει και ξεφουσκώνει...?

Δεν καταλαβαίνεις, πως, σας δουλεύουν, "ψιλό γαζί",
οι εκ του μπρούκλιν, αδερφοί σας???

Ανώνυμος είπε...

Ενώ, σύμφωνα με τη θεωρία της Σκοπιάς, όσο πλησιάζουμε στο τέλος θα μειώνονταν το υπόλοιπο του αριθμού των “αγίων” της, ξαφνικά από το 2005 οι “άγιοι” της , δηλαδή αυτοί που συμμετέχουν στη θεατρική αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου και λαμβάνουν τα “εμβλήματα” της Σκοπιάς, άρχισαν – ξαφνικά- να πολλαπλασιάζονται !!!

Από 8.524 το 2005 έφτασαν το 2009 στους 10.857, δηλαδή πάνω από 2000 νέοι “άγιοι” μέσα σε 5 χρόνια !!!

Αυτό δείχνει πολλά πράγματα. Κάποιοι προσπαθούν, ενόψει των νέων εξελίξεων και του νέου δόγματος της Σκοπιάς για τη γενιά του 1914, να εισχωρήσουν στα ανώτατα κλιμάκια της εταιρίας , αυτοπαρουσιαζόμενοι ως “άγιοι” και – ίσως- να διεκδικήσουν μερίδιο στην ένταξή τους στο Κυβερνών Σώμα που ελέγχει όλη τη κινητή, ακίνητη και ανθρώπινη “περιουσία” της Σκοπιάς.

Κάποιοι – πιο έξυπνοι- από άλλους γίνονται ” άγιοι” και οι “άγιοι” της Σκοπιάς κλωνοποιούνται και αυξάνονται, απαιτώντας την πλήρη υποταγή των υπολοίπων μελών της Σκοπιάς : γιατί αυτή η διδασκαλία δεν άλλαξε , δηλαδή για να σωθούν τα υπόλοιπα μέλη της Σκοπιάς πρέπει να υπακούουν στους “αγίους” τυφλά και να μην εκφράζουν ούτε την παραμικρή διαφωνία.

Εξάλλου σε όλες τις συνάξεις της Σκοπιάς δεν μελετούν την Αγία Γραφή, αλλά τα περιοδικά και τα βιβλία της Εταιρίας Σκοπιά με την δική της ερμηνεία, ενώ έχουν ως συμπλήρωμα μόνο μια κακέκτυπη ψευτομετάφραση της Αγίας Γραφής, για να παρασύρουν όσους δεν γνωρίζουν αρχαία ελληνικά.

Ούτε επιτρέπεται διάλογος, αλλά μαθαίνουν απέξω τις έτοιμες ερωτήσεις που έχει από κάτω κάθε περιοδικό ή βιβλίο, τα οποία γράφονται όλα στην Αμερική και απλά μεταφράζονται στις άλλες γλώσσες !!!

Γιώργος είπε...

Στο
"Φίλτατε Γεώργιε,
δεν μιλώ για το "μεγάλο πλήθος",
μιλώ για το "μικρό ποίμνιο",
που αντί να λιγοστεύει, αυτό, άρχισε να ΑΥΞΑΝΕΙ...
Δεν αντιλαμβάνεσαι, ότι, εφόσον, αυξάνει, δεν λιγοστεύουν, οι εκ του "μικρού ποιμνίου",
αλλά, εξακολουθούν να αυξάνουν?
Και τι είναι, οι 144.000, σαμπρέλα, που φουσκώνει και ξεφουσκώνει...?"

Μάλλον δεν κατάλαβες τα όσα έγραψα:
"... είναι λογικότατο ότι έχουμε
μείωση του υπολοίπου των χρισμένων
από περίπου 35.000
σε αντίστοιχα 10.000
και
τεράστια αύξηση του 'μεγάλου πλήθους'
από περίπου 35.000
σε πάνω από 7.000.000.

Αυτό δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Ταιριάζει με την Αποκάλυψη:
Το 'μικρό ποίμνιο' πρέπει να είναι συνολικά ακριβώς 144.000
αλλά το 'μεγάλο πλήθος' ως αναρίθμητο ξεπέρασε ήδη τα 7.000.000."

Έτσι μάλλον το
'ψιλό γαζί'
στο οποίο αναφέρεσαι
έχει ειδική και γενική εφαρμογή σε σας:
Το να σας τάζουν αθανασία ψυχής με δεδομένη την ανικανότητα της διατήρησης της ζωής λόγω της καταδίκης στο θάνατο.
Αυτό όντως είναι 'ψιλό γαζί' που σας περνούν.

Το δε ζήτημα που αναφέρεις έχει να κάνει με τη διασφάλιση ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ να υπάρχουν άτομα του ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ - από τους 144.000 - και από άλλα άτομα στις - καθορισμένες - 'σφραγισμένες θέσεις' μέχρι την καταστροφή του κόσμου.

Παρόλη τη γενική μειονεκτική θέση στην οποία βρίσκεσαι,
στο ζήτημα που αναφέρεις
έχουμε να κάνουμε με γεγονότα και πραγματικότητες
που αφορούν επιλογές του Θεού

και όχι φαντασιώσεις ανθρώπων - 'ψιλό γαζί' - περί αθανασίας λόγω ανικανότητας που θυμίζει το πρώτο ψέμα που ακούστηκε από τον διάβολο: "Δεν θέλετε βεβαίως αποθάνει", ενώ ο παροδηγών γνώριζε ότι ο άνθρωπος θα πέθαινε - όπως και πεθαίνει χάνοντας τη συνειδητότητα της ζωής.

Και όσο και να προσπαθείς να αποφεύγεις το βασικό αυτό ζήτημα,
το να μιλάς για κάτι που βλέπεις ως ατέλεια με παραμορφωτικούς φακούς παρατήρησης
- την πραγματικότητα της διασφάλισης ύπαρξης Υπολοίπου ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΘΕΟ -
στο 'πρόσωπο του άλλου'
και
να αποφεύγεις να μιλάς
για τις διαρκείς 'μουτζούρες' στο δικό σου πρόσωπο - πίστη στο ψέμα περί αυτόματης δευτερολειτουργικότητας της συνειδητότητας της ζωής - που τις βλέπουν όλοι,
δεν βλέπω το λόγο να σε βλέπω σαν να μη τις έχεις.

Το να μη θέλεις να το συνειδητοποιήσεις αυτό,
δεν με εμποδίζει να στο τονίζω - έστω κι αν το θεωρείς 'εκτός θέματος' - ώστε να μην έχεις αυταπάτες.

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο,
για να μη πολεμάς φαντάσματα, και ανύπαρκτους Χριστιανούς Ορθόδοξους,
έχω αναρτήσει, νέο Όνομα, με μια πρόσθετη εξήγηση, για να μη γίνονται, παρεξηγήσεις.

Έχεις καταλάβει, ότι, κανείς πλέον, δεν σου απαντά, εκτός από εμένα.

Επίσης, σε πληροφορώ, για ακόμη μια φορά, πως, ο διάλογος, μεταφέρθηκε, στον δεσμό:
http://antiairetikos.blogspot.com/2010/06/blog-post_20.html




Τώρα, για τα γραφόμενά σου,
σε κατανοώ, η σέκτα σου έκαψε εγκεφαλικά κύτταρα, και σου έκαμψε την δυνατότητα κρίσης.


Να επαναλάβω λοιπόν!


Μιλώ για το πιστό υπόλοιπο, το μικρό ποίμνιο.

Καθώς λες και εσύ,
έπρεπε να λιγοστεύουν τα μέλη του,
αλλά, αυτά ΑΥΞΑΝΟΥΝ.

Και για του λόγου το αληθές,
παραθέτω την σχετική στατιστική:


Από 8.524 το 2005 έφτασαν το 2009 στους 10.857, δηλαδή πάνω από 2000 νέοι “άγιοι” μέσα σε 5 χρόνια !!!



Δεν έχω άλλο τρόπο, να στο πω!!!

Γιώργος είπε...

Στο
"Από 8.524 το 2005 έφτασαν το 2009 στους 10.857, δηλαδή πάνω από 2000 νέοι “άγιοι” μέσα σε 5 χρόνια !!!
Αυτό δείχνει πολλά πράγματα. Κάποιοι προσπαθούν, ενόψει των νέων εξελίξεων και του νέου δόγματος της Σκοπιάς για τη γενιά του 1914, να εισχωρήσουν στα ανώτατα κλιμάκια της εταιρίας , αυτοπαρουσιαζόμενοι ως “άγιοι” και – ίσως- να διεκδικήσουν μερίδιο στην ένταξή τους στο Κυβερνών Σώμα που ελέγχει όλη τη κινητή, ακίνητη και ανθρώπινη “περιουσία” της Σκοπιάς."

Αυτό είναι ολωσδιόλου άστοχο, άτοπο και φανερώνει πλήρη άγνοια,
επειδή
1.
στους 144.000 - και στο Υπόλοιπό τους - ανήκουν όχι μόνο άντρες αλλά και γυναίκες και
2.
κανένας και πουθενά
δεν έχει γραμμένη στο όνομά του καμιά περιουσία που δεν προήλθε από τον ίδιο,
όπως π.χ. οι 'Αίθουσες Βασιλείας' ως τόποι συναθροίσεων,
- καθώς μερικές χτίστηκαν σε οικόπεδα που δωρίστηκαν από Μάρτυρες του Ιεχωβά -
δεν αποτελούν ιδιοκτησία κατόπιν συμβολαιογραφικής πράξης ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΤΟΜΟΥ,
και σε αυτές δεν αποκτά ιδιόκτητο δικαίωμα κανένα άτομο.

Άλλωστε είναι σαν να λες ότι μόνο τώρα τελευταία από τα 7.000.000 Μάρτυρες του Ιεχωβά σκέφτηκαν μερικοί να κάνουν αυτό που δεν γινόταν ΠΟΤΕ, δηλαδή να πάρουν κάποια εξουσία, ένώ δεν είναι έτσι.

Δεν συγκεντρώνουν εξουσία οι Χρισμένοι,
επειδή Χρισμένοι υπάρχουν σε τοπικές Εκκλησίες και
στο Κυβερνών Σώμα υπάρχουν μόνο λίγα άτομα - τώρα μόνο 8 από τις 10.000 -,
ώστε οι ισχυρισμοί σου να ανήκουν στα παιδικά παραμύθια.

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Στο κυβερνών σώμα, δεν υπάρχουν μόνο "χρισμένοι",
αποτελείται και από άνδρες, από τον πολύ όχλο.
Άρα, σας εξουσιάζουν και από τα άλλα πρόβατα.
Γιατί γίνεται αυτό;
Ο Αγωγός του αγίου πνεύματος, είναι μόνο το υπόλοιπο,
άρα, άλλαξαν τα δόγματα.....ξανά.....


Έπειτα, οι 144.000, είναι μεικτά, άνδρες και γυναίκες,
ΓΙΑΤΙ στο κυβερνών σώμα,
δεν υπάρχουν μέλη,
από τους 144.000, των γυναικών;

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Αγαπητέ Άκη, έγραψες πως μόνο εσύ ασχολείσαι με το Γιώργο. Έρχομαι λοιπόν να σου εξηγήσω γιατί συμβαίνει αυτό και πιστεύω πως εκφράζω και τους άλλους που συμμετείχαν στο διάλογο κατά καιρούς με τον κ. Γιώργο.

Και αρχίζω με αυτό που είπε ο Νικόλαος για τον κ. Γιώργο: «Καλύτερα να σε μισούν παρά να σε λυπούνται». Ήταν μια αποστροφή του Νικολάου που εκφράζει το συναίσθημα των περισσοτέρων στον παρόντα διάλογο. Ο κ. Γιώργος – και δεν θέλω να τον προσβάλω με αυτό που θα πω, άλλωστε μας είναι αρκετά συμπαθής και σε μένα προσωπικά – έχει καταντήσει αυτό που λένε «γραφικός». Και έναν γραφικό μπορείς να τον κάνεις παρέα και συνομιλείς μαζί του αλλά κάπου σε κουράζει. Δυστυχώς με την συμπεριφορά του, μας έχει κουράσει ο κ. Γιώργος και δεν βρίσκουμε πλέον τον λόγο να διαλεγόμαστε μαζί του. Αναμασάει συνεχώς τα ίδια πράγματα, στα οποία έχει πάρει πάντοτε απαντήσεις και εξαφανίζεται όταν δεν έχει απαντήσεις όπως συνέβει και αυτή την φορά, προφασιζόμενος πάλι πως δεν είχε Ίντερνετ.

Έχουμε αποδεχτεί όλοι πως δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά και είναι αναγκασμένος να υποστηρίζει τα αλλοπρόσαλλα της Οργάνωσής του. Σεβαστόν, αλλά δεν μπορεί αυτό να αποτελέσει αιτία διαλόγου.

Εκτός αυτού ο οποιοσδήποτε διάλογος προϋποθέτει κάποιες βασικές αρχές, οι οποίες αν δεν γίνουν σεβαστές δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος. Και μία βασική αρχή είναι ο σεβασμός της λογικής. Δεν μπορεί να βιάζεται η λογική. Δεν μπορείς παραδείγματος χάρη να συζητάς με κάποιον που σου λέει πως ο ήλιος βγαίνει από την Δύση. Σταματάς τον διάλογο μαζί του.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ.....

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Και το λέω αυτό με αφορμή τον διάλογο που κάνετε για το χρισμένο υπόλοιπο και το οποίον το έχουμε συζητήσει ουκ ολίγες φορές. Η λογική και η ζωή λέει πως ο αριθμός μια ομάδας που αποτελείται από υπέργηρους ανθρώπους, προϊόντος του χρόνου θα φθίνει έως ότου μηδενισθεί. Δεν μπορεί να συζητάω με κάποιον που υποστηρίζει παράλογα και ενάντια στη φύση και την ζωή πως ο αριθμός της ομάδας αυτής των υπέργηρων θα αυξάνεται προϊόντος του χρόνου. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Τον αφήνω λοιπόν τον άλλο στον παραλογισμό του αυτό, αφού γνωρίζω πως δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά και πρέπει να υπερασπίσει αυτά τα οποία λέει η Οργάνωσή του.

Και το χειρότερο από όλα είναι, πως είναι τόσο τυφλωμένος ο άλλος που έχει σταματήσει η ορθή κρίση του και το ξέρει αυτό, αλλιώς θα αναγκαστεί να φύγει από την Οργάνωση κάτι που του είναι εκατό φορές πιο παράλογο και δεν θα μπορέσει να το αντέξει.

Και δεν τα λέω αυτά χωρίς λόγο. Γιατί το να φθίνει ο αριθμός μια ομάδας που αποτελείται από υπέργηρους ανθρώπους προϊόντος του χρόνου – πράγμα λογικό – δεν το λέω μόνο εγώ αλλά το λέει και αυτή που σήμερα υποστηρίζει το παράλογο. Δηλαδή η Σκοπιά. Γράφει λοιπόν στην σελίδα 31 του Βιβλίου του Έτους 1981: «Στα περασμένα επτά χρόνια, από το 1974 ως και το 1980, οι ΜτΙ έκαναν σταθερή πρόοδο. Η αύξησή τους είναι στερεή. Μόνο αυτοί που συμμετέχουν στα εμβλήματα της Αναμνήσεως παρουσίασαν μια βαθμιαία πτώση, που συμφωνεί με αυτό που περιμένουμε σύμφωνα με τις Γραφές».

Και από πίσω στην σελίδα 32, έχει 6 διαγράμματα μεταξύ των οποίων έχει και το διάγραμμα με την μείωση αυτών που πήραν από τα εμβλήματα. Και από 10763 έγιναν 9564.

Όπως βλέπεις αγαπητέ Άκη, η Σκοπιά τονίζει πως η μείωση των μελών του χρισμένου υπόλοιπου ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΡΑΦΗ! Ένα άλλο αξιοπρόσεκτο είναι πως ο σημερινός αριθμός του χρισμένου υπόλοιπου 10.857 είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από τον αριθμό 9564 ΠΡΙΝ 30 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ!

Δεν υπάρχει λοιπόν ούτε λογική εξήγηση γι’ αυτό το πράγμα αλλά ούτε πολύ περισσότερο και Γραφική σύμφωνα και με τη Σκοπιά.

Κατόπιν αυτών, τι συζήτηση μπορεί να κάνω με τον κ. Γιώργο; Τι μπορεί να μου πει πλέον ο κ. Γιώργος; Σιωπώ λοιπόν και τον αφήνω μέσα στην αυταπάτη του, πως η Οργάνωσή του είναι η αληθινή Οργάνωση του Θεού και εγώ είμαι ο αποστάτης του Χριστιανισμού. Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε όπως έλεγε και ο Λουίτζι Πιραντέλο.

Και πρόσεξε να δεις τι θα γίνει τώρα. Ο κ. Γιώργος αν και ξέρει βαθιά μέσα του πως του λέω αλήθεια και γνωρίζει πως έχω δίκαιο, θα πιάσει μια άσχετη αποστροφή από το σχόλιό μου – όπως κάνει άλλωστε και με τα δικά σου σχόλια – και θα αρχίσει να λέει για την αθανασία της ψυχής, την Τριάδα, τους παπάδες και οτιδήποτε τούρθει, και για να πάει αλλού την κουβέντα και να νομίζει πως απαντάει.

Τελειώνοντας ένα έχω να σου πω. Χαράς στο κουράγιο σου.

Χρήστος – αντιαιρετικός

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Αγαπητε Αντιαρετικε.
H φτηνη δικαιολογια του Γιωργου ότι δεν εχει Ιντερνετ δεν μπορει να δικαιολογησει την απουσια του από τις 3 Ιουνίου μεχρι τις μερες μας.

Εγω αν ημουν στη θεση του αν ημουν ΜΤΙ μεχρι και τον ζητιανο θα εκανα να βρω χρηματα να ξανασυνδεθω μονο και μονο να μην μου πουνε οι Ορθοδοξοι ότι εφυγα από τον διαλογο ξαφνικα και χωρις να τους προειδοποιησω.

Δεν πειθεται κανενας με την φτηνη δικαιολογια του.Οποιαδηποτε βλαβη του Ιντερνετ μεσα σε 24 ωρες αντε το πολύ σε 48 φτιαχνεται και δεν χρειαζεται κοντα ένα Μηνα.
Αυτα για την Ελλαδα.Για οποιον όμως ζει στο εξωτερικο και μαλιστα στις πιο ανεπτυγμενες χωρες της Ευρωπης είναι κατι σα peace of cake που λενε εκει.

Συμφωνω με οσα εχει πει ο Αντιαιρετικος και απεχω κι εγω από το διαλογο για τον ιδιο λογο που απεχει κι αυτος.
Τον εαυτο του κοροιδευει ο Γιωργος και οσους εχουν το ιδιο μυαλο εκει που τον ακουνε.ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ.

Ανώνυμος είπε...

Άρα, φίλτατε Γεώργιε,
καθώς αντιλαμβάνεσαι,
μείναμε μόνοι μας!

Θα σταματούσα και εγώ,
αλλά, είμαι, ως προς την υπομονή,
όμοιος με το,
κατά τα άλλα, συμπαθέστατο ζώο, το γαϊδουράκι!

Ο Λόγος που κάνω μονόλογο..(συγγνώμη, διάλογο εννοούσα)
δεν είναι να πείσω εσένα,
εσύ, ξέρεις την αλήθεια.

Απλώς, το κάνω, για αυτούς που παρακολουθούν τον διάλογο,
αλλά και για εμένα τον ίδιο,
για προσωπική εξάσκηση...
κάτι, σαν τον σάκο, της πυγμαχίας.


Κάνε λοιπόν, μια γερή προσευχή, στον Ιεχωβά,
και ξεκίνα να απαντάς, στα γνωστά θέματα...

Γιώργος είπε...

Ακης:
Έπειτα, οι 144.000, είναι μεικτά, άνδρες και γυναίκες,
ΓΙΑΤΙ στο κυβερνών σώμα,
δεν υπάρχουν μέλη,
από τους 144.000, των γυναικών;

Επειδή και στην αρχική Χριστιανική Εκκλησία
το Κυβερνών Σώμα
το αποτελούσαν πρεσβύτεροι και Απόστολοι στην Ιερουσαλήμ και όχι γυναίκες,
(Πράξεις 15: 6-7
"Συνήχθησάν τε οἱ ἀπόστολοι καὶ οἱ πρεσβύτεροι ἰδεῖν περὶ τοῦ λόγου τούτου...Πέτρος εἶπεν πρὸς αὐτούς· ἄνδρες ἀδελφοί..."
Πράξεις 15:23
"οἱ ἀπόστολοι καὶ οἱ πρεσβύτεροι")

επίσης ως πρεσβύτεροι και διάκονοι διορίζονταν μόνο άντρες
(Πράξεις 14:23 "χειροτονήσαντες δὲ αὐτοῖς κατ' ἐκκλησίαν πρεσβυτέρους"
Πράξεις 6:5 "ἐξελέξαντο Στέφανον, ἄνδρα πλήρη πίστεως καὶ πνεύματος ἁγίου, καὶ
Φίλιππον καὶ
Πρόχορον καὶ
Νικάνορα καὶ
Τίμωνα καὶ
Παρμενᾶν καὶ
Νικόλαον")
παρόλο που
και γυναίκες ήταν ανάμεσα στους 120 που είχαν χριστεί με άγιο πνεύμα την ημέρα της πεντηκοστής του 33 κ.χ. (Πράξεις 2:18 "ἐπὶ τοὺς δούλους μου καὶ ἐπὶ τὰς δούλας μου
ἐν ταῖς ἡμέραις ἐκείναις ἐκχεῶ ἀπὸ τοῦ πνεύματός μου")

Είναι αυτονόητο λοιπόν ότι το Κυβερνών Σώμα το αποτελούν μόνο άντρες, όχι γυναίκες.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

k.Xρήστος:
"Όπως βλέπεις αγαπητέ Άκη, η Σκοπιά τονίζει πως η μείωση των μελών του χρισμένου υπόλοιπου ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΡΑΦΗ! Ένα άλλο αξιοπρόσεκτο είναι πως ο σημερινός αριθμός του χρισμένου υπόλοιπου 10.857 είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από τον αριθμό 9564 ΠΡΙΝ 30 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ!
Δεν υπάρχει λοιπόν ούτε λογική εξήγηση γι’ αυτό το πράγμα αλλά ούτε πολύ περισσότερο και Γραφική σύμφωνα και με τη Σκοπιά."


Είναι λογικό - και συμφωνώ μαζί σας κ.Χρήστο - το ότι όσοι Χρισμένοι ζούσαν το 1930 και ήταν 20 ετών, σήμερα να μη ζούν, εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων.
Τότε θα ανέμενε κάποιος ότι από τους περ. 35.000 Χρισμένους - που λιγόστεψαν ως αριθμός σε περ. 10.000 -, δεν θα ζούσε σχεδόν κανένας.

Άρα ενώ είναι φυσιολογική η μείωση των υπέργηρων, όπως αναφέρεις κ.Χρήστο, γιατί να παραβλέψει κάποιος επιμένοντας ότι ο Θεός δεν θα μπορούσε να διασφαλίσει την ύπαρξη Χρισμένων σε όλη τη διάρκεια των 'εσχάτων ημερών', ώστε Χρισμένοι να δουν και την καταστροφή του κόσμου;

Άρα εφόσον οι 144.000 έχουν τη συμμαρτυρία του πνεύματος του Θεού,
γιατί να μη μπορούσε ο Θεός
- κόντρα σε κάθε ανθρώπινο (προ-)υπολογισμό -
να διατηρήσει θέσεις Χρισμένων για αυτό το διάστημα των 'Εσχάτων Ημερών', ώστε να υπάρχουν μέχρι την καταστροφή και να μην έχουν εκλείψει προηγουμένως λόγω υπεργηρίας;

Έτσι
τι το εσφαλμένο υπάρχει σε αυτό που έγραψα;
"... είναι λογικότατο ότι έχουμε
μείωση του υπολοίπου των χρισμένων
από περίπου 35.000
σε αντίστοιχα 10.000
και
τεράστια αύξηση του 'μεγάλου πλήθους'
από περίπου 35.000
σε πάνω από 7.000.000.

Αυτό δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Ταιριάζει με την Αποκάλυψη:
Το 'μικρό ποίμνιο' πρέπει να είναι συνολικά ακριβώς 144.000
αλλά το 'μεγάλο πλήθος' ως αναρίθμητο ξεπέρασε ήδη τα 7.000.000."

Γιατί λοιπόν να θεωρηθεί ότι δεν υπάρχει απάντηση, ενώ αυτή που παρουσιάζω είναι προφανής, αν και όχι απαραίτητα και 'η μόνη' ως εξήγηση;

Γιώργος

Γιώργος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Γιώργος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε Γιώργο,
εσείς ισχυρίζεστε πως οι 144.000,
θα "κυβερνούν" τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, που θα ζουν στην γη.

Εφόσον οι 144.000 "κυβερνήτες"
αποτελούνται κατά ένα μεγάλο τμήμα από γυναίκες,
αυτό σημαίνει ότι, οι μισοί "κυβερνήτες", (σχεδόν), θα είναι ΓΥΝΑΙΚΕΣ,
οι οποίες, θα κυβερνούν μαζί με Τον Χριστό!

Άρα, ο Χριστός δέχεται, συγκυβερνήτες ΓΥΝΑΙΚΕΣ,
εσείς που είστε κατώτεροι από τον Χριστό, ΓΙΑΤΙ αρνείστε να εκλέξετε
γυναίκες, στο κυβερνών σώμα σας?

Γιώργος είπε...

Άκης:
"Απλώς, το κάνω, για αυτούς που παρακολουθούν τον διάλογο,
αλλά και για εμένα τον ίδιο,
για προσωπική εξάσκηση...
κάτι, σαν τον σάκο, της πυγμαχίας."

Μένω άφωνος!!! ... Μονολογούμε!!!

Ανώνυμος είπε...

Βάλε κάποιον άλλον τραγουδιστή...

Αυτό τον έβαλες, επειδή είναι, Μάρτυρας του Ιεχωβά?

Γιώργος είπε...

ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ:
Άκης. - (Δεν είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος - Δεν ανήκω, σε καμία Εκκλησία, ή οπουδήποτε αλλού...) είπε...
Αγαπητέ φίλε Γιώργο,
εσείς ισχυρίζεστε πως οι 144.000,
θα "κυβερνούν" τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, που θα ζουν στην γη.
Εφόσον οι 144.000 "κυβερνήτες"
αποτελούνται κατά ένα μεγάλο τμήμα από γυναίκες,
αυτό σημαίνει ότι, οι μισοί "κυβερνήτες", (σχεδόν), θα είναι ΓΥΝΑΙΚΕΣ,
οι οποίες, θα κυβερνούν μαζί με Τον Χριστό!
Άρα, ο Χριστός δέχεται, συγκυβερνήτες ΓΥΝΑΙΚΕΣ,
εσείς που είστε κατώτεροι από τον Χριστό, ΓΙΑΤΙ αρνείστε να εκλέξετε
γυναίκες, στο κυβερνών σώμα σας?
11 Ιουλίου 2010 9:03 μ.μ.

Αληθεύει ότι ανάμεσα στους 144.000 είναι και γυναίκες.
Στην αρχική Χριστιανική Εκκλησία όμως ανάμεσα στους Αποστόλους και στους διορισμένους Πρεσβυτέρους και Διακόνους δεν υπήρχαν γυναίκες.
Αυτό φαίνεται και από τις αποφάσεις του "Κυβερνώντος Σώματος" στην Ιερουσαλήμ που αποτελούνταν από τους Αποστόλους και τους Πρεσβυτέρους της Ιερουσαλήμ.
Έτσι και σήμερα οι Μάρτυρες του Ιεχωβά ενεργούν με τον ίδιο τρόπο.

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Αφού κ. Γιώργο εσείς οι ΜτΙ ισχυρίζεστε πως δέχεστε μόνο ότι γράφει μέσα η Αγία Γραφή για δείξε μου που υπάρχει μέσα της ο όρος κυβερνών σώμα;

Ο "φίλος" σου
Ο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ

Γιώργος είπε...

Θεσσαλονικιέ,
πουθενά στην Αγία Γραφή δεν αναφέρεται η λέξη "Ιερά Σύνοδος" ή "Πατριαρχείο" ή "Επισκοπή" ή "Αρχιμανδρίτης" κλπ.
Δεν γίνεται θέμα της ύπαρξης κάποιας "Ιεράς Συνόδου"
αλλά το ερώτημα είναι,
αν ως τέτοια και όχι ως 'ονομασία' έχει τη βάση της στην Αγία Γραφή.

Αν γινόταν και θέμα της έννοιας 'ορθόδοξος' - ως όνομα - καθώς δεν υπάρχει καμιά στήριξη στην Αγία Γραφή, ενώ υπάρχει άλλο όνομα το οποίο πληρέστερα αντιστοιχεί με την Γνήσια Εκκλησία του Χριστού, όπως 'Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά', καθώς και ο Χριστός ΠΟΤΕ ΔΕΝ αναφέρεται ως 'Ορθόδοξος' αλλά αναφέρεται ως 'Μάρτυρας' του Πατέρα του, άρα 'Μάρτυρας του Ιεχωβά', τότε θα έπρεπε να γίνει αναπροσαρμογή του ονόματος και όχι μόνο - επειδή τίθεται θέμα λειτουργικότητας και όχι απλώς του ονόματος, και το όνομα δεν αλλάζει τη λειτουργικότητα ενός συστήματος.

Μήπως όμως κάποια "Ιερά Σύνοδος" παίζει παρόμοιο λειτουργικό ρόλο;
Μήπως υπάρχει αναλογία του ρόλου της Ι.Σ. στην Γνήσια Χριστιανική Εκκλησία;
Φυσικά ΟΧΙ.

Το δε 'Κυβερνών Σώμα' έχει ως 'λειτουργική βάση' την Αγία Γραφή.
Νομίζω ότι σε αυτό δεν αντιλέγει κανένας γνώστης της Αρχικής γνήσιας Χριστιανικής Εκκλησίας της οποίας η λειτουργικότητα περιγράφεται ιδιαίτερα στις Πράξεις των Αποστόλων.

Γιώργος

Υ.Γ.
Πιστεύω να καταλαβαίνεις τι σημαίνει 'λειτουργικότητα'

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο ούτε για Ιερή Σύνοδο σε ρώτησα, ούτε για Αρχιμανδρίτες, ούτε ... ούτε ... ούτε..., για τα άλλα άσχετα που γράφεις για να νομίσεις πως απάντησες. Όταν λοιπόν αποφασίσεις να απαντήσεις πάρε με ...τηλέφωνο να συνεχίσουμε τον διάλογο. Σου θυμίζω τι σε έχω ρωτήσει και το οποίο αποφεύγεις να απαντήσεις:

"Αφού κ. Γιώργο εσείς οι ΜτΙ ισχυρίζεστε πως δέχεστε μόνο ότι γράφει μέσα η Αγία Γραφή για δείξε μου που υπάρχει μέσα της ο όρος κυβερνών σώμα;"

Ο "φίλος" σου
Ο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   4601 – 4691 από 4691   Νεότερο› Νεότερο»
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...