ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

20 Ιουν 2010

«Άνωθεν Σοφία» ή «Άνωθεν Νοθεία» και φίμωση της ελεύθερης έκφρασης


Όταν διαβάζαμε σε διάφορα αντιαιρετικά εγχειρίδια ή ακούγαμε τις διηγήσεις πρώην μελών διαφόρων αιρετικών ομάδων και σεχτών όπως π.χ. Πεντηκοστιανών, Ευαγγελικών, Μαρτύρων του Ιεχωβά κ.λ.π για τις πρακτικές που ασκούνταν από τους επικεφαλής αυτών και το κλίμα φόβου και ανελευθερίας που επικρατεί μέσα σ’ αυτές αδυνατούσαμε να το πιστέψουμε.
Μεγαλωμένοι στον ελεύθερο αέρα της Ορθοδοξίας αρνούμασταν – πεισματικά μπορούμε να πούμε – να δεχτούμε πως είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Γιατί σκεφτόμασταν πως οι αιρέσεις αυτές μπορεί να διαφοροποιούνται από την Ορθοδοξία αλλά είναι τουλάχιστον Χριστιανικές. Και η βάση του Χριστιανισμού είναι η αλήθεια και η ελευθερία. Χωρίς αυτά τα δύο βασικά είναι αδύνατον να υπάρξει Χριστιανισμός.
Έπρεπε να γίνουμε εμείς οι ίδιοι μάρτυρες και θύματα τέτοιων πρακτικών, ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΙΑΝΟ ΜΠΛΟΓΚΣΠΟΤ, για να πειστούμε πως όλα αυτά δεν ήταν στην σφαίρα του φανταστικού αλλά δυστυχώς συνέβησαν και συμβαίνουν.

Τα γεγονότα λοιπόν έχουν ως εξής. Μας προσκάλεσε φίλος της στήλης να παρακολουθήσουμε τον διάλογο που διεξάγονταν στο μπλογκσποτ «Άνωθεν Σοφία» ή anothensofia.blogspot.com που ανήκει σε Πεντηκοστιανή σέχτα. Ο διάλογος διεξάγονταν στο άρθρο «Περί Ιεράς Παράδοσης και Εικόνων (1)» και όπως γίνεται αντιληπτό το θέμα αφορούσε περί της ορθότητας ή μη της ύπαρξης και της προσκύνησης των εικόνων. Στο πάνελ της συζήτησης συμμετείχε και ο ιδιοκτήτης του Ευαγγελικού σάϊτ www.sporeas.gr ονόματι Γεώργιος Οικονομίδης. Διαβάζοντας τα σχόλια του κ. Οικονομίδη γίναμε για μια ακόμη φορά μάρτυρες της γνωστής πρακτικής όλων των αιρετικών. Να αποκόπτουν δηλαδή λέξεις ή φράσεις είτε από τη Γραφή, είτε από τους Πατέρες είτε από οποιοδήποτε κείμενο επικαλούνται, για να βγάλουν το επιθυμητό γι’ αυτούς αποτέλεσμα. Έτσι και ο κ. Οικονομίδης παρουσίαζε διαστρεβλωμένο κείμενο - διότι είχε αποκόψει λέξεις από αυτό - από την «Ιστορία του Ελληνικού Έθνους» του Κωνσταντίνου Παπαρηγόπουλου.
Και ενώ λοιπόν δεν είχαμε σκοπό να εμπλακούμε στον εν λόγω διάλογο, διότι η φροντίδα των δύο μπλογκσποτ που διαθέτουμε στην Ελληνική και την Αγγλική δεν μας αφήνουν χρόνο για τέτοιες πολυτέλειες, όμως δεν μπορούσαμε να επιτρέψουμε να λαμβάνει χώρα τέτοιου είδους απάτη. Με αδιάσειστα στοιχεία τον αναγκάσαμε να δεχτεί την απάτη του, αφού δεν μπορούσε πλέον να κάνει διαφορετικά επειδή δημοσιεύσαμε σε φωτοτυπίες τα αυθεντικά κείμενα του Κωνσταντίνου Παπαρηγόπουλου. Βέβαια το τι διαμείφθηκε και τι ειπώθηκε με τον κ. Οικονομίδη θα αποτελέσει ξεχωριστό άρθρο με ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ προσεχώς στον «Αντιαιρετικό».
Αφού λοιπόν ξοδέψαμε κάμποσες ώρες με τον κ. Οικονομίδη, καθαρά εκ περιεργείας έπειτα, αποφασίσαμε να δούμε τι είδους μπλογκσποτ είναι αυτό που φιλοξενεί τον διάλογο.
Η «Άνωθεν Σοφία» όπως είπαμε και πιο πάνω ανήκει σε Πεντηκοστιανή σέχτα. Επαίρεται πως είναι γνήσια απόγονος του Χριστού, των Αποστόλων, των Αποστολικών και των Εκκλησιαστικών Πατέρων. Για την Ορθόδοξη Εκκλησία πρεσβεύει τα γνωστά των περισσοτέρων αιρέσεων. Πως δηλαδή νοθεύσαμε την διδασκαλία όλων των παραπάνω, πως εισάγαμε καινοφανή πράγματα στον Χριστιανισμό όπως π.χ. τις εικόνες, τον νηπιοβαπτισμό, την μεσιτεία των αγίων κ.λ.π. Δεν φείδονται και χαρακτηρισμών προς το πρόσωπό μας και μας αποκαλούν Προτεστάντες, Μεσαιωνιστές Ορθοδόξους και άλλα τέτοια φαιδρά. Δημοσιεύονται άρθρα των Αποστολικών και των Εκκλησιαστικών Πατέρων επιλεκτικά και με τρόπο που να δικαιώνουν τις θέσεις τους, ενώ αποσιωπούνται χωρία των Πατέρων που ανατρέπουν τις παραπάνω θέσεις τους. Σε κάποια άλλα άρθρα επαναλαμβάνουν και τα άλλα γνωστά των αιρέσεων π.χ. πως είναι δυνατόν ένας άγιος μας που έχει Θεοπνευστία να κάνει λάθη ή γιατί κάποιος Πατέρας είπε κάτι που ήρθε σε αντίθεση με κάποιον άλλο Πατέρα που πρέσβευε το αντίθετο κ.λ.π. κ.λ.π.
Και ενώ πιστέψαμε πως θα κάναμε ένα ελαφρό πέρασμα από το εν λόγω μπλογκσποτ, αποφασίσαμε να το αποδομήσουμε δια του διαλόγου, πράγμα πολύ εύκολο για εμάς, αφού δεν είναι πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε τέτοιου είδους πρακτικές.
Κατ’ αρχάς έπρεπε να βρούμε ένα κοινό σημείο διαλόγου. Και το βρήκαμε αφού μας το πρόσφερε απλόχερα ο ιδιοκτήτης της «Άνωθεν Σοφίας» κ. Κ. Σε καινούργιο άρθρο που δημοσίευσε με θέμα πάλι τις εικόνες και με τον τίτλο «Περί Ιεράς Παράδοσης και Εικόνων (2)» προς επίρρωση των λεγομένων του, επικαλείτο την μαρτυρία του Ορθοδόξου καθηγητή της Πατρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Στυλιανού Παπαδόπουλου, για τον οποίο δεν φείσθηκε ευμενών σχολίων προς το πρόσωπό του. Μεταξύ άλλων έγραψε ο κ. Κ:


«Μα καλά, δεν διάβασαν ποτέ τους τον ομόδοξο τους (αξιοσέβαστο χωρίς αμφιβολία)καθηγητή Σ.Παπαδόπουλο, όπου στον Β'Τόμο της Πατρολογίας του κατατάσει την επιστολή εις Βαρλαάμ τον Μάρτυρα στα νόθα!!Όσον δε αφορά την επιστολή του Μ.Αθανασίου προς Αντίοχο εκφράζει επιφύλαξη για την γνησιότητα της λέγοντας ότι" αν είναι γνήσια,γράφτηκε την ίδια εποχή"!!

Και λίγο πιο κάτω συνεχίζει ο κ. Κ:

«Αλλά όμως γιατί δεν διαβάζουν οι συμπαθείς συνάνθρωποί μας και εραστές του Μεσαίωνα,τι γράφει ο πατρολόγος Σ.Παπαδόπουλος για τον Επιφάνιο Κύπρου;Τους το παραθέτουμε λοιπόν εμείς όπως είναι γραμμένο στο Β'Τόμο της Πατρολογίας του:"Δεν κατόρθωσε να συλλάβει τις θεολογικές συνέπειες τις χριστολογίας του και αντέδρασε βίαια προς την διαδεδομένη συνήθεια της κατασκευής εικόνων , πάνω σε υφάσματα τότε. Υποστήριξε ότι η ενσάρκωση του Κυρίου δεν δικαιώνει την κατασκευή εικόνων, τις οποίες χαρακτήρισε νέα ειδωλολατρεία" και θα ολοκληρώσει εκφράζοντας την εξής άποψη που μας αφήνει με το στόμα ανοικτό "η Εκκλησία παρέβλεψε τα σφάλματά του, τιμά το λοιπό αξιόλογο έργο του στις 21 Μαϊου".


Αφού λοιπόν ο ιδιοκτήτης της «Άνωθεν Σοφίας» κ. Κ μας κάνει τη τιμή να αποδέχεται τον καθηγητή Στυλιανό Παπαδόπουλο, του βάζουμε τις εξής ερωτήσεις που αποδομούσαν πολύ εύκολα και το συγκεκριμένο άρθρο του αλλά και όλα τα παρεμφερή, καθώς επίσης και την «δήθεν έκπληξή του» που τον άφησε με ανοιχτό το στόμα!, πως η Εκκλησία παραβλέποντας τα σφάλματά του ανακήρυξε τον Επιφάνιο άγιο. Τα σχόλιά μας τα βάλαμε και στα δύο άρθρα του περί «Περί Ιεράς Παράδοσης και Εικόνων (1) και (2)» γι’ αυτό πιθανόν να παρατηρηθεί κάποια ασυμφωνία στην ώρα που μπήκαν.
Ιδού λοιπόν το πρώτο σχόλιό μας:



«Ανώνυμος είπε...
κ. Κ. (πιστεύω πως είστε ο ιδιοκτήτης του μπλογκ) διαπίστωσα πως χρησιμοποιείτε το γνωστό κόλπο των αιρετικών να αποκόπτουν κομμάτια και να τα χρησιμοποιούν κατά το δοκούν. Έτσι λοιπόν χρησιμοποιήσατε και τον καθηγητή Στυλιανό Παπαδόπουλο για να αποδείξετε πως ισχύουν τα λεγόμενα του Επιφανίου για τις εικόνες και άρα εμείς δεν είμαστε σωστοί που τις προσκυνούμε. Αφού λοιπόν αποδέχεστε τον καθηγητή Στυλιανό Παπαδόπουλο για πέστε μας λοιπόν τι γράφει ο καθηγητής στην Πατρολογία του για τα εξής:


1. Αποδεχόμαστε εμείς οι Ορθόδοξοι και η Εκκλησία μας ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΑΝ Ή ΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ Ή ΜΕΡΟΥΣ ΑΥΤΩΝ;

2. Αποδίδουμε ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και κύρος σε ΟΛΟΚΛΗΡΟ το έργο ενός Πατρός, ΣΕ ΟΛΕΣ τις γνώμες του;

3. ΚΑΘΕ ΤΙ που γράφει ένας Πατέρας ΑΝΗΚΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ;

4. ΣΦΑΛΛΟΥΝ οι Πατέρες και πως διαπιστώνεται το σφάλμα τους;

Εμπρός λοιπόν κ. Κ. γράψτε τι γράφει ο καθηγητής Στυλιανός Παπαδόπουλος τον οποίον επικαλεστήκατε, συνεπώς και τον δέχεστε, για τα παραπάνω ερωτήματα που κάνατε επάγγελμα την επί μέρους παρουσίαση αποσπασμάτων των Πατέρων για να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα;

16 Ιουνίου 2010 8:40 π.μ.  

Μετά τιμής Χρήστος – αντιαιρετικός»

Αντιλαμβανόμενος ο κ. Κ την παγίδα που του έχουμε στήσει, γιατί αν έγραφε αυτά που αναφέρει ο καθηγητής Στυλιανός Παπαδόπουλος στην Πατρολογία του, όλα αυτά που υποστήριζε στο άρθρο του θα τιναζόταν στον αέρα, προτίμησε την «γνωστή συνταγή» που προτιμούν όσοι βρίσκονται σε ανάλογη θέση. ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ! ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ!!
Ακολούθως βάλαμε άλλο ένα σχόλιο στο οποίο υπήρξε απάντηση και έγινε κάποιος διάλογος.
Έχοντας λοιπόν ο κ. Κ στο άρθρο του εκφράσει την έκπληξή του, επειδή ο Επιφάνιος ανακηρύχτηκε άγιος από την Εκκλησία παρά τα λάθη του, συνεχίζει με μία αποστροφή των λεγομένων του καθηγητή Στυλιανού Παπαδόπουλου στην οποία κατά τον κ. Κ αποδεικνύεται, ότι εμείς οι Ορθόδοξοι είμαστε κατά της Αρχαίας Εκκλησιαστικής Παράδοσης την οποία βεβαίως συνεχίζει η σέκτα της «Άνωθεν Σοφίας».


Γράφει λοιπόν ο κ. Κ:

«Αντιπαρερχόμαστε μετά λύπης τα άστοχα σχόλια που αναφέρει για τον Επιφάνειο, ο σεβαστός κ.καθηγητής του τύπου "αρνήθηκε να παρακολουθήσει την αυξητική πορεία της θεολογίας κι επειδή κυριαρχήθηκε από ζηλωτισμό, απέβη παραδοσιοκράτης!"
Πράγματι μέγαλο αγκάθι στα πλευρά τους η παράδοση της Αρχαίας Εκκλησίας!»

Τι λέει λοιπόν εδώ ο κ. Κ; Πως λυπάται με τα σχόλια του καθηγητή ο οποίος ψέγει τον Επιφάνιο επειδή έμεινε πιστός στην Παράδοση. Και καταλήγει λέγοντας ο κ. Κ. πως η αρχαία Εκκλησιαστική Παράδοση είναι αγκάθι για μας τους Ορθόδοξους που την νοθεύσαμε με νεωτερισμούς.
Είναι όμως έτσι τα πράγματα. Πειράζει τον καθηγητή που ο Επιφάνιος έμεινε πιστός στην Παράδοση; Και ποιοι τέλος πάντων είναι αυτοί οι οποίοι δεν είναι υπέρ της Αρχαίας Εκκλησιαστικής Παράδοσης;
Πριν λοιπόν εκθέσουμε το επόμενο σχόλιο που κάναμε, αξίζει να επισημάνουμε το εξής. Ο κ. Κ ως γνήσιος αιρετικός ακολουθεί την πρακτική όλων των αιρετικών, που όπως αναφέραμε και πιο πάνω αρέσκονται στην αποκοπή των κειμένων. Άλλωστε το ίδιο έπραξε και ο κ. Οικονομίδης, οπότε ο κ. Κ. δεν «εκόμισε γλαύκαν ες Αθήνας». Γιατί αν δημοσίευε όλο το κείμενο του καθηγητή δεν θα μπορούσε να φτάσει στο επιθυμητό γι’ αυτόν αποτέλεσμα.
Αυτή ακριβώς την απάτη του κ. Κ αναλαμβάνουμε να αποκαλύψουμε με το επόμενο σχόλιό μας:


«Ανώνυμος είπε...
Και κάτι άλλο κ. Κ. Γράφετε : «Αντιπαρερχόμαστε μετά λύπης τα άστοχα σχόλια που αναφέρει για τον Επιφάνειο, ο σεβαστός κ.καθηγητής του τύπου "αρνήθηκε να παρακολουθήσει την αυξητική πορεία της θεολογίας κι επειδή κυριαρχήθηκε από ζηλωτισμό, απέβη παραδοσιοκράτης"!Πράγματι μέγαλο αγκάθι στα πλευρά τους η παράδοση της Αρχαίας Εκκλησίας!»

Ώστε αλήθεια!! Αυτό γράφει ο καθηγητής; Ο Επιφάνειος ήταν παραδοσιακός ενώ οι άλλοι όχι; Φαίνεται κ. Κ. πως το πετσόκομμα σας έχει γίνει δεύτερη φύση!! Δημοσιεύστε λοιπόν όλη την παράγραφο που γράφει ο καθηγητής για να δει ο κόσμος τι πραγματικά γράφει και πως όλα αυτά που γράφετε εσείς τα βγάλατε από το μυαλό σας, αλλιώς θα το κάνω εγώ και τότε θα δουν οι αναγνώστες ποιοι είναι οι παραδοσιακοί και ποιοι όχι.

Χρήστος – αντιαιρετικός

16 Ιουνίου 2010 9:48 π.μ.»

Τον καλούσαμε λοιπόν με το παραπάνω σχόλιό μας να αποκαλύψει ο ίδιος την απάτη που έκανε με το κείμενο του καθηγητή Στυλιανού Παπαδόπουλου. Μην μπορώντας άλλο να κρύβεται γιατί γνώριζε τι τον περίμενε αναγκάζεται να πάρει θέση.
Γράφει λοιπόν ο κ. Κ:


«K. είπε...
"O ορθόδοξος λοιπόν Επ.,επειδή αρνήθηκε να παρακολουθήσει την αυξητική πορεία της θεολογίας κι επειδή κυριαρχήθηκε από ζηλωτισμό, απέβη παραδοσιοκράτης και για αυτό πολέμιος των μεταθανασιανών διαμορφωτών της εκκλησιαστικής σκέψεως, δηλ. των καπαδοκών και του Χρυσοστόμου. Ηεκκλησία εντούτοις παρέβλεψε τα σφαλματά του, τιμά το λοιπό αξιόλογο έργο του και εορτάζει την μνήμη του στις 21 Μαϊου".(Β'ΤΟΜΟΣ ΣΕΛ 723)Αγαπητέ Χρήστο σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.Θα πρέπει να σου πω ότι δεν αμφισβητώ καθόλου την επιστημονική κατάρτιση του κου καθηγητή καθώς και τις πηγές του. Ακριβώς για αυτό τον λόγο και τον επικαλούμαι, ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΩΝ ΠΗΓΩΝ!Δεν υποχρεούμαι όμως σε καμμία περίπτωση να δεχθώ την ιδιωτική του άποψη επί του θέματος.Λέει λοιπόν ότι "απέβη παραδοσιοκράτης και για αυτό πολέμιος των μεταθανασιανών διαμορφωτών της εκκλησιαστικής σκέψεως, δηλ. των καπαδοκών και του Χρυσοστόμου".Αν ο κος καθηγητής θεωρεί ότι το να είναι κάποιος παραδοσιοκράτης είναι πρόβλημα εγώ θα πρέπει να το αποδεχθώ; Ε,λοιπόν αγαπητέ μου φίλε δεν το αποδέχομαι!Αποδεχόμαστε βεβαίως τις πηγές του και την επιστημονική του αξιοπιστία,θα πρέπει γι' αυτό να αποδεχόμαστε και την προσωπική του γνώμη;Όχι βέβαια;Εγώ υπέβαλα συγκεκριμένα ερωτήματα επί τη βάση συγκεκριμένων πηγών!Σας ξαναρωτώ αμφισβητείτε τις πηγές του καθηγητή Παπαδόπουλου;Αμβισβητείτε την επιστολή Επιφάνιου προς Ιωάννη Ιεροσολύμων;Διότι ξεκάθαρα αναφέρει ότι η ύπαρξη εικόνων είναι "αντίθετη με την πίστη μας".Και αν ναι επάνω σε ποιά επιστημονική βάση;


16 Ιουνίου 2010 12:31 μ.μ.»

Με το παραπάνω σχόλιό του ο κ. Κ υποχρεώνεται να γράψει ΟΛΟ το κείμενο του καθηγητή και αυτό που είχε αποκόψει δηλαδή το "και για αυτό πολέμιος των μεταθανασιανών διαμορφωτών της εκκλησιαστικής σκέψεως, δηλ. των καπαδοκών και του Χρυσοστόμου" ώστε να φανεί ποιοι είναι δήθεν εναντίον της Αρχαίας Εκκλησιαστικής Παράδοσης. Και αυτοί όπως δείχνει το αποκομμένο κείμενο δεν είναι άλλοι από τους …. Καππαδόκες Πατέρες και τον Χρυσόστομο. Αυτοί λοιπόν σύμφωνα με τον κ. Κ είναι οι εχθροί της Αρχαίας Εκκλησιαστικής Παράδοσης!!!! Από κει και κάτω βέβαια αερολογεί για να καλύψει την απάτη του.
Επανερχόμαστε με καινούργιο σχόλιο για να του επισημάνουμε και την αντίφασή του αλλά και την μη απάντησή του:



«Ανώνυμος είπε...
κ. Κ. με συγχωρείτε, διαβάζετε αυτά που γράφετε. Γράψατε: «Αντιπαρερχόμαστε μετά λύπης τα άστοχα σχόλια που αναφέρει για τον Επιφάνειο, ο σεβαστός κ.καθηγητής του τύπου "αρνήθηκε να παρακολουθήσει την αυξητική πορεία της θεολογίας κι επειδή κυριαρχήθηκε από ζηλωτισμό, απέβη παραδοσιοκράτης"! Πράγματι μέγαλο αγκάθι στα πλευρά τους η παράδοση της Αρχαίας Εκκλησίας!»



Υποστηρίζετε δηλαδή πως ο Επιφάνιος είναι της παραδόσεως της Αρχαίας Εκκλησίας και γι’ αυτό πειράζει τον καθηγητή και όλους εμάς τους Ορθοδόξους. Και αποκόψατε το υπόλοιπο σημείο για να μην φανεί ποιους αναφέρει ο καθηγητής ως μη αποδεχόμενους την Αρχαία Παράδοση. Και ποιοι λοιπόν είναι αυτοί που δεν αποδέχονται την Αρχαία Παράδοση; Οι ….. Καππαδόκες και ο … Χρυσόστομος.
Και σας ρωτώ.
Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;
Περιμένω λοιπόν να ανακαλέσετε και να γράψετε την αλήθεια στο άρθρο σας.
Χρήστος – ανταιρετικός

Υ.Γ. Ειρωνευόσασταν κιόλας πως δεν διαβάζουμε εμείς οι Ορθόδοξοι τους Ορθόδοξους καθηγητές. Αλλά όποιος υπερηφανεύεται ταπεινώνεται. Ένα σας λέω μόνο. Δεν θα ξεμπλέξετε εύκολα μαζί μου αν δεν ανακαλέσετε και δεν γράψετε την αλήθεια

16 Ιουνίου 2010 1:36 μ.μ.»

Ευρισκόμενος σε σύγχυση ο κ. Κ προσπαθεί να αποφύγει τον διάλογο κάνοντας ένα γενικόλογο, βιαστικό και αόριστο σχόλιο. Και λέμε πως ευρίσκετο σε σύγχυση διότι μας αποκαλεί Δημήτριο αντί του ορθού Χρήστος – αντιαιρετικός! Και να πεις πως υπογράφουμε με ένα απλό όνομα. Εδώ η επωνυμία αντιαιρετικός έχει γίνει «κόκκινο πανί» για τους απανταχού αιρετικούς, γεγονός που συνέβη και στο διάλογο που συμμετείχαμε, αφού αντιμετωπίστηκε με ειρωνικά σχόλια από διάφορους συμμετέχοντες.
Γράφει λοιπόν ο κ. Κ:


«K. είπε...
Αγαπητέ μου Δημήτριε σας είπα ότι δεν συμφωνώ καθόλου με την εκτίμηση περί του "παραδοσιοκράτης" πολλω δε μάλλον για τους Καπαδόκες τους οποίους θεωρεί ότι δεν είναι!Μάλλον καταλαβαίνετε ότι σας αρέσει.Απάντηση όμως στα ερωτήματα μου δεν έλαβα ακόμη!Μόνο εγώ απαντώ!Δυστυχώς πρέπει να αποχωρήσω αυτή την ώρα διότι έχω δουλειά.


16 Ιουνίου 2010 1:25 μ.μ. »

Την καινούργια μη απάντηση του κ. Κ την είχαμε προβλέψει και γι’ αυτό το λόγο είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα. Έτσι το επόμενο σχόλιο που βάζουμε, σκοπό έχει να κάνει όσο το δυνατόν πιο αναλυτικά τα πράγματα ούτως ώστε ο κ. Κ να μην έχει περιθώριο για καμιά δικαιολογία.
Ρωτάμε λοιπόν τον κ. Κ:


«Ανώνυμος είπε...
κ. Κ πιθανόν τα έχετε χαμένα σαν τον κ. Οικονομίδη. Γιατί με αποκαλείτε Δημήτριε δεν καταλαβαίνω. Πιθανόν από την σύγχυση που σας προκάλεσα. Επειδή εξακολουθείτε να κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε, θα τα πάρω σιγά – σιγά. Γράψατε: ««Αντιπαρερχόμαστε μετά λύπης τα άστοχα σχόλια που αναφέρει για τον Επιφάνειο, ο σεβαστός κ.καθηγητής του τύπου "αρνήθηκε να παρακολουθήσει την αυξητική πορεία της θεολογίας κι επειδή κυριαρχήθηκε από ζηλωτισμό, απέβη παραδοσιοκράτης"!Δύο ερωτησούλες λοιπόν για να μην σας κουράζω:


1. Για ποιο πράγμα λυπάστε;
2. Τι σημαίνει παραδοσιοκράτης;Αυτά προς το παρόν και βλέπουμε.

Χρήστος – αντιαιρετικός

16 Ιουνίου 2010 1:58 μ.μ. »

Μετά και από αυτό μας το σχόλιο και καταλαβαίνοντας ο κ. Κ πως δεν μπορεί εσαεί να συγκαλύπτει την απάτη που έκανε, να αποκόψει δηλαδή το κείμενο του καθηγητή Στυλιανού Παπαδόπουλου και να το εμφανίσει όπως επιθυμεί αυτός, προχωρά σε διακοπή του διαλόγου μαζί μας προφασιζόμενος πως δεν του είναι αρεστή η …. φρασεολογία μας.
Ιδού και το σχόλιο της άτακτης υποχωρήσεώς του:


«K. είπε...
Αγαπητέ μου κύριε, οι απαντήσεις που σας έδωσα είναι απολύτως διευκρινιστικές και ξεκάθαρες.Απεναντίας εσείς δεν απαντήσατε σε καμμία!Φυσικά και δεν πρόκειται να ανακαλέσω τίποτε από αυτά που είπα διότι τα ασπάζομαι ΑΠΟΛΥΤΩΣ!Πολλώ δε μάλλον όταν με απειλούν!Όπως φαίνεται από την φρασεολογία που χρησιμοποιείτε και από την ανεξήγητη επιθετικότητα σας μάλλον έχετε απωλέσει την προβατοειδή σας ιδιότητα.Σας εύχομαι να την επανακτήσετε!Μέχρι τότε διακόπτω τον διάλογο μαζί σας διότι υπερβήκατε τα εσκαμμένα.Πρέπει επίσης να σας πω ότι απειλές και εκφοβισμοί αφενός μεν δεν μας πτοούν αφετέρου δε, δεν έχουν θέση σε αυτό το blog.Αυτά να τα κάνετε στο blog το δικό σας όχι εδώ.Τελεία και παύλα.


16 Ιουνίου 2010 2:49 μ.μ. »

Βέβαια δεν είμαστε χθεσινοί στον διάλογο ώστε να μην αντιληφθούμε τους πραγματικούς λόγους της διακοπής του διαλόγου και την άτακτη φυγή του κ. Κ από αυτόν. Γι’ αυτό επανερχόμαστε με καινούργιο σχόλιο στο οποίο επισημαίνουμε τους ακριβείς λόγους για τους οποίους ο κ. Κ διέκοψε τον διάλογο.
Γράψαμε:



«Ανώνυμος είπε...
Τα ψεύδη και τα πετσοκόματα έχουν θέση όμως!! Επειδή σας ξεσκέπασα και δεν έχετε τι να πείτε κάνετε δήθεν τον αγανακτισμένο για να μην συνεχίσετε τον διάλογο και εκτεθείτε και άλλο. Αφού στην σύγχυσή σας επάνω με αποκαλέσατε και με άλλο όνομα!!!!! στο διάλογο που διεξάγετε στο άλλο άρθρο σας περί εικόνων.Για μια άλλη φορά επαληθεύτηκε ο σοφός λαός. Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Τώρα ξέρουμε όλοι πλέον ποιοι πρεσβεύουν την αλήθεια και ποιοι το ψέμα. Θυμίστε μου να σας κάνω δώρο και ένα ψαλίδι!!!


Χρήστος – αντιαιρετικός

16 Ιουνίου 2010 3:08 μ.μ. »

Παρόλα αυτά όμως τα σχόλιά μας παρέμειναν εκεί και εξέθεταν και τον κ. Οικονομίδη και τον κ. Κ, οι οποίοι ειρήσθω εν παρόδω, έχουν συμμαχήσει κατά των Ορθοδόξων – δικαίωμά τους βέβαια – γεγονός που δεν μπορούσαν να το δεχτούν.
Τότε λοιπόν ο κ. Κ μην μπορώντας να βλέπει να ξεσκεπάζεται η απάτη του και να γελοιοποιείται και στους μελλοντικούς αναγνώστες προχωράει σε μια πρωτοφανή για μας ενέργεια, όχι βέβαια γι’ αυτόν, ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΑΣ!!!!! Δικαιολογία της διαγραφής. Μα το … ύφος των γραπτών μας. Προς χάριν χαριεντισμού η κίνηση του κ. Κ θυμίζει κάτι από Μαφία. Όχι μόνο πρέπει να εξαφανιστεί το θύμα αλλά και τα πειστήρια του εγκλήματος. Εκδίδει και ανακοίνωση για να δικαιολογήσει την απρεπή και αντιδεοντολογική ενέργεια του αυτή. Για λόγους οικονομίας του χώρου δεν την δημοσιεύουμε όλη, παρά μόνο το σημείο στο οποίο αποφαίνεται πως δεν θα μας επιτρέπει να σχολιάζουμε πλέον. Υπάρχει άλλωστε στο μπλογκσποτ του κ. Κ αν επιθυμεί κάποιος να την αναγνώσει ολόκληρη:


«K. είπε...
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ακριβώς γι'αυτούς τους λόγους δεν θα επιτραπεί πλέον στον Χρήστο antiairetiko να καταθέτει τις ύβρεις του.
Με την λάσπη του ας τρέφει το ακρωατήριο του δικού του blog.

17 Ιουνίου 2010 1:52 μ.μ. »

Το λυπηρό σε όλη την υπόθεση εκτός των άλλων είναι πως όλα αυτά γίνονται εν ονόματι της αλήθειας και του Χριστού! Είμαστε κάθετοι σε τέτοιου είδους πρακτικές από όπου και αν προέρχονται. Δεν μπορεί να φιμώνετε η ελευθερία του λόγου όσο και αν μας ενοχλεί.
Τον κ. Κ και την Πεντηκοστιανή σέκτα του τον έχουμε αφήσει στην κρίση του Θεού. Μακάρι να τους φωτίσει να καταλάβουν το λάθος τους ώστε στο μέλλον να μην επιδίδονται σε ανάλογες πρακτικές.
Και το κερασάκι στην τούρτα. Φοβούμενος ο κ. Κ μην ξαναπάθει τα ίδια, έχει βάλει φραγή στα σχόλια. Τα ελέγχει δηλαδή πριν τα δημοσιεύσει. Και βέβαια όσα δεν του είναι αρεστά «τα τρώει το μαύρο σκοτάδι»!









ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου.



172 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Splendid

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή ο Κ. ακολουθεί την τακτική του Εγκόλπιο... φίμωση σε όποιον μας ενοχλεί...

Ανώνυμος είπε...










Κύριε Χρήστο,

δόξα Τον Θεό!

Δεν θα βρίσω, άρα, μπορώ να πω την γνώμη μου, ΑΝΕΤΑ.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη,
σχόλια, ΠΡΕΠΕΙ να διαγράφονται, όταν:

1.Υπάρχει βρισιά, [κάθε είδους].

2.Θίγονται, τα ιερά και όσια, του συνομιλητή.

------------

Έγραψα κάποιες απόψεις μου, και έκανα, μερικές, απλές, απλούστατες, παιδικές...ερωτήσεις,
αλλά, δεν γνώριζα, ότι στο μπλόγκ:
Άνωθεν σοφία,

επικρατεί τμήμα λογοκρισίας, με εν ενεργεία, λογοκριτή,
με το παραπλανητικό ψευδώνυμο: ''Κ''.

Ο ''Κ'', νόμιζα ότι ''Κ'', είναι το γράμμα,που αρχίζουν κάποιες λέξεις, όπως:

1.Κάφρος
2.Κολλημένος
3.Κρεμασμένος
4.Καμένος
5.Κουρελιασμένος
6.Κουνιστός
7.Κάκιστος

κ.α.....


Αυτός Ο ''Κ'', από ότι έμαθα έπειτα,
είναι πολύ φανατικός,
και τον έδιωξαν με τις κλωτσιές, από
ένα γκρουπάκι πεντηκοστιανό, και έφτιαξε μαζί με κάποιους άλλους, παρόμοιους τυπάκους,
μια σέκτα πεντηκοστιανών, που άμα κάνουν λίγο δίαιτα, χωράνε σε δυο taxi,
όλοι τους..(!)


Και μετά, έφτιαξε,[αφού τον έδιωξαν οι άλλοι αναγεννημένοι]
αυτό το μπλόγκ, για να το παίζει αρχηγός, σε κάτι άλλους σαλεμένους αγράμματους, που φοράνε μαντήλες,
[δεν ξέρω για τους άντρες, οι γυναίκες, φοράνε σίγουρα].

Και άρχισε λοιπόν, από το μπλόγκ αυτό, να κρίνει τους:

1.Ορθόδοξη Εκκλησία.
2.Πατέρες της Εκκλησίας.
3.Αγία Γραφή.
4.Και γενικά, όλα τα Ορθόδοξα, πεπραγμένα.


Ποιος είναι ο κριτής?
Ποιος κρίνει, κατακρίνει, καταδικάζει,
την Ορθοδοξία?

Μα ένας είναι άξιος για κάτι τέτοιο..

Ο Κύριος ''Κ'' φυσικά!!!!!

---------------

Περί τέτοιου γελοίου τύπου, μιλάμε.

----------------

Επειδή, θα κάνω, ανάλυση, σε βάθος, όλων αυτών,
σε αυτό το μήνυμα, θα αρκεστώ, στον άκρως απαραίτητο, πρόλογο.

----------------

Ένας άλλος, ανίερος βοηθός του ''Κ'',
κάποιος αποτυχημένος Ευαγγελικός,
ο οποίος έφτασε στο σημείο, να με απειλήσει, και να με φοβερίσει, ότι θα βρει την ταυτότητα και τα πραγματικά στοιχεία μου.

Δεν ξέρω γιατί, με απείλησε, μήπως θέλει να με σκοτώσει, να με χτυπήσει, να με τρομοκρατήσει???

Από εκεί που βρίσκεται, δεν ξέρει τις συνθήκες, που επικρατούν στην Ελλάδα, και τι είδους άνδρες, ζουν εδώ...

Αλλά, αν είναι θέλημα Θεού,
ας κοπιάσει, και θα μάθει!



Και επειδή, σε αυτό το μπλόγκ, μιλάμε με στοιχεία,
παραθέτω, τα απειλητικά, υπονοούμενα, του εν λόγω, αποτυχημένου Ευαγγελικού:


================================

ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ.....


θα πρέπει να σε διαγράψει ο εκδότης από την συμμετοχή σου σ' αυτό το blog. Με την ΙΡ διεύθυνσή σου μπορείς να αποκαλυφθείς ποιός είσαι διότι χάριν της ανωνυμίας (δηλ. της δειλίας)
Ντροπή και πάλι ντροπή... (αν)Ορθόδοξε εμπαίκτη.
Άσε λοιπόν κατά μέρος την ειρωνική μαγκιά, διότι... "δέν σε παίρνει".
δεν θα σου βγει σε καλό.


Γιώργος Οικονομίδης

19 Ιουνίου 2010 3:25 μ.μ.


================================


Αυτοί είναι οι ''χριστιανοί'' της Άνωθεν σοφίας....






Υ.Γ:



Το απειλητικό σχόλιο, θα διαφυλαχθεί, και αν έχω κάποιο κρούσμα, θα επιδοθεί στις εισαγγελικές αρχές, της περιοχής μου.








Ανώνυμος είπε...

''Άνωθεν Σοφία;''.Απο που κι ως που;Απο πότε;

ΠΑΤΗΣΤΕ,ΕΔΩ

Ανώνυμος είπε...

''Άνωθεν Σοφία;''.Απο που κι ως που;Απο πότε;

ΠΑΤΗΣΤΕ,ΕΔΩ

Unknown είπε...

Με ειδοποίησαν και απο την ΟΟΔΕ οτι θα αναδημοσιεύσουν το άρθρο σας. Να είστε καλα.

Γιώργος Οικονομίδης είπε...

Κύριοι,
Αναρτήσατε σχόλιο του Super Mario ο οποίος ως «Ανώνυμος» παρουσιαζόταν στο Blog «ΑΝΩΘΕΝ ΣΟΦΙΑ», και εντελώς διαστρεβλωτικά έγραψε στο Blog σας μεταξύ άλλων και τα εξής για το άτομό μου.
Το επίμαχο σημείο της επιστολής του είναι το παρακάτω:

ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ.....

θα πρέπει να σε διαγράψει ο εκδότης από την συμμετοχή σου σ' αυτό το blog. Με την ΙΡ διεύθυνσή σου μπορείς να αποκαλυφθείς ποιός είσαι διότι χάριν της ανωνυμίας (δηλ. της δειλίας)
Ντροπή και πάλι ντροπή... (αν)Ορθόδοξε εμπαίκτη.
Άσε λοιπόν κατά μέρος την ειρωνική μαγκιά, διότι... "δέν σε παίρνει".
δεν θα σου βγει σε καλό.

Γιώργος Οικονομίδης

19 Ιουνίου 2010 3:25 μ.μ.
================================
Αυτοί είναι οι ''χριστιανοί'' της Άνωθεν σοφίας....

Υ.Γ:

Το απειλητικό σχόλιο, θα διαφυλαχθεί, και αν έχω κάποιο κρούσμα, θα επιδοθεί στις εισαγγελικές αρχές, της περιοχής μου.

Κύριοι του "Αντιαιρετικού",Ας δούμε όμως τι έγραψα εγώ, και ας βγάλουν οι αναγνώστες σας τα συμπεράσματά τους για την διαστρέβλωση εκ μέρους αυτού του ορθόδοξου ψεύτη:

Γιώργος Οικονομίδης είπε...
Και μόνο που κατάντησες φίλε την συζήτηση καφενείο της παρέας σου, ενώ το θέμα μας είναι οι εικόνες, θα πρέπει να σε διαγράψει ο εκδότης από την συμμετοχή σου σ' αυτό το blog. Με την ΙΡ διεύθυνσή σου μπορείς να αποκαλυφθείς ποιός είσαι διότι χάριν της ανωνυμίας (δηλ. της δειλίας) πετάς την λάσπη σου όπου θέλεις, όπως εκείνα τα τετράποδα που βουτάνε στον βούρκο. Ντροπή και πάλι ντροπή... (αν)Ορθόδοξε εμπαίκτη.

Γιώργος Οικονομίδης
19 Ιουνίου 2010 3:12 μ.μ.

Γιώργος Οικονομίδης είπε...
Καλό θα είναι να προσέξεις φίλε Ανώνυμε τα λόγια του Κυρίου που είπε:

"Σεις είσθε εκ πατρός του διαβόλου και τας επιθυμίας του πατρός σας θέλετε να πράττητε. Εκείνος ήτο απ' αρχής ανθρωποκτόνος και δεν μένει εν τη αληθεία, διότι αλήθεια δεν υπάρχει εν αυτώ• όταν λαλή το ψεύδος, εκ των ιδίων λαλεί, διότι είναι ψεύστης και ο πατήρ αυτού του ψεύδους" (Ιωάννης: η'44).

Προσοχή λοιπόν από έναν τέτοιον "πατέρα" διότι θα κάνεις και χειρότερα στο μέλλον με απρόβλεπτες συνέπειες για την ψυχή σου που τόσο αγαπάει ο Κύριος της Δόξης. Άσε λοιπόν κατά μέρος την ειρωνική μαγκιά, διότι... "δέν σε παίρνει". Τον Κύριο πειράζεις με τα καμώματα σου και δεν θα σου βγει σε καλό.

Γιώργος Οικονομίδης
19 Ιουνίου 2010 3:25 μ.μ.
********

Περιττό να σχολιάσω κι' άλλο...
Γιώργος Οικονομίδης
www.sporeas.gr

Ανώνυμος είπε...





Αγαπητέ κύριε Γιώργο Οικονομίδη,



Στο μπλόγκ αυτό, μπορείς να γράφεις άνετα, δεν θα κοπούν τα σχόλια σου, ασχέτως αν δεν μας συμφέρουν.


Εμείς μιλάμε με την γλώσσα της αλήθειας, και αφήνουμε τις δαιμονικές ξένες,αγγελικές ή άλλες διαλέκτους και γλώσσες, για άλλους.


Είπατε:


1.''Ορθόδοξε εμπαίκτη.''

2.''αυτού του ορθόδοξου ψεύτη:''

3.''Ντροπή και πάλι ντροπή... (αν)Ορθόδοξε εμπαίκτη.''

4.''Άσε λοιπόν κατά μέρος την ειρωνική μαγκιά, διότι... "δέν σε παίρνει"

5.'' δεν θα σου βγει σε καλό.''

6.''Με την ΙΡ διεύθυνσή σου μπορείς να αποκαλυφθείς ποιός είσαι ''

7.''όπως εκείνα τα τετράποδα που βουτάνε στον βούρκο.''

8.''θα πρέπει να σε διαγράψει ο εκδότης από την συμμετοχή σου σ' αυτό το blog''



Άρα, βγαίνει το συμπέρασμα, ότι, ξέρεις με ποιόν μιλάς!



Εγώ, δεν ξέρω με ποιόν μιλώ...


Δεν πρέπει να μάθω?


Για να γίνει έντιμος και σωστός, διάλογος,
πρέπει να ξέρει ο ένας τον άλλον,
ή να μη ξέρει κανείς τίποτα.


Για το λόγο αυτό, είστε υποχρεωμένος, για καθαρά δεοντολογικούς λόγους,
να αποκαλύψετε, την ταυτότητά σας, σχετικά με την Εκκλησία ή το δόγμα, στο οποίο ανήκετε.


Περιμένω την απάντηση σας.


Γιατί, ομολογουμένως τα έχω ''χάσει'' με τον αυτοπροσδιορισμό σας.


Μια εμφανίζεστε ως ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟΣ, και την άλλη, μάχεστε υπέρ των ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΙΑΝΩΝ.


Για πείτε μας, τι από όλα είστε, για να ξέρω σε ποιόν μιλώ!


Μήπως είστε μέλος, της αόρατης πνευματικής εκκλησίας, που μόνο ο Χριστός, γνωρίζει, τα μέλη της?


Δώστε μια λογική, εξήγηση.


Και καλά όλα αυτά....


Την ιστοσελίδα σας, γιατί την βάζετε ως υπογραφή των σχολίων σας,
και συνέχεια λέτε, να πατήσουμε πάνω στο όνομα σας, για να μεταβούμε, στην ιστοσελίδα σας?


Εγώ, που η εργασία μου, δεν έχει σχέση, με τα όσα συζητάμε,
δεν λέω σε όλους, ότι είμαι οικοδόμος,
και πόσα ζητώ για το τετραγωνικό μέτρο, και ούτε αφήνω κάρτα με το τηλέφωνό μου, δίπλα από τα σχόλια μου, στα μπλόγκ στα οποία γράφω.


Εδώ, συζητάμε για Θεολογικής φύσεως θέματα,
δεν κάνουμε επαγγελματικές δικτυώσεις.


Αν θέλετε, πείτε και το επάγγελμά σας,
δεν έχουμε πρόβλημα,

θα σας στηρίξουμε και οικονομικά αν μπορούμε, και έχετε ανάγκη,

θα το κάνουμε δωρεάν,

μη παρακαλάτε τους Πεντηκοστιανούς, εμείς το κάνουμε αφιλοκερδώς σε όλους.


Λοιπόν, ''δειλός'' είναι αυτός που κρύβει την ταυτότητά του,
πείτε μας λοιπόν, το δόγμα την εκκλησία και με ποιόν έχουμε να κάνουμε επιτέλους!


Και μη μας πείτε, το τραγούδι του Χρηστάκη: ''από κανάρα σε κανάρα θα πετάω...



Υ.Γ:

Οι απειλές σας, έχουν καταγραφεί, στα πρακτικά.




Γιώργος Οικονομίδης είπε...

Super Mario... Μάλλον πρέπει να έχεις μεγάλο πρόβλημα σύμφωνα με το παραλήρημα που έγραψες. Απομόνωσες τις λέξεις και φράσεις που ήθελες για να συντάξεις ένα -δήθεν- απειλητικό μήνυμα μου που σου έγραψα, ενώ η σημασία του είναι τελείως διαφορετική. Η ψυχή σου έχει αναβρασμό και κατά συνέπεια σε αφήνω να ηρεμήσεις πρώτα. Θα τα ξαναπούμε αλλά πολύ καλύτερα από τώρα... και αυτό μή το στείλεις στον εισαγγελέα γιατί δέν είναι απειλή... προειδοποίηση είναι.

Γιώργος Οικονομίδης

Ανώνυμος είπε...

Τα όσα γράφει ο ‘’Αντιαιρετικός’’ στο άρθρο του κ.Οικονομίδη είναι αληθινά συμβάντα – γραφέντα, τα οποία έχω δει και έχω διαβάσει με τα μάτια μου στην ‘’Άνωθεν Σοφία’’.

Ήμουν επίσης μάρτυρας όταν κόπηκαν τα σχόλια του ‘’Αντιαιρετικού’’,με επακόλουθο το να φαίνεται ότι οι άλλοι bloggers στα σχόλιά τους απευθύνονται σε ένα πρόσωπο ανύπαρκτο ένα πρόσωπο φάντασμα.

Όσο για τον διάλογό σας με τον υπογράφοντα ως ‘’Super Mario’’, αυτό είναι δικό σας θέμα και δεν θα τοποθετηθώ, αφού δεν με ενδιαφέρει ούτε τι είπατε αλλά ούτε και τι έγινε μεταξύ σας ,οποίος κι αν έχει δίκιο.

Εγώ όμως μπορώ να βεβαιώσω ότι, είναι αλήθεια τα όσα συνέβησαν μεταξύ ‘’Αντιαιρετικού’’ και ‘’Άνωθεν Σοφίας’’ , και είναι έτσι ακριβώς όπως τα περιγράφει ο ‘’Αντιαιρετικός’’ στο άρθρο του.

Popay

Ανώνυμος είπε...



Αγαπητέ μου, κ. Οικονομίδη,

δεν υπάρχει λόγος να θυμώσω, για κάτι!
Εγώ, είμαι καλοπροαίρετος άνθρωπος, και δεν θέλω να αντιδικώ με κανέναν,
ασχέτου θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων.

Εάν σας έδωσα την εικόνα, κάποιου φανατικού που αντιδικεί,
σας ζητώ συγγνώμη.

Σας πληροφορώ, είμαι ήρεμος και ψύχραιμος.

Αυτή η ηρεμία μου, φάνηκε από την νηφαλιότητα με την οποία, σας ρώτησα, χάριν του διαλόγου,
και εσείς, με λύπη μου,
είδα, ότι δεν μου απαντήσατε.

Θα σας ξανά ρωτήσω λοιπόν!


Εγώ, δεν ξέρω με ποιόν μιλώ...


Δεν πρέπει να μάθω?


Για να γίνει έντιμος και σωστός, διάλογος,
πρέπει να ξέρει ο ένας τον άλλον,
ή να μη ξέρει κανείς τίποτα.


Για το λόγο αυτό, είστε υποχρεωμένος, για καθαρά δεοντολογικούς λόγους,
να αποκαλύψετε, την ταυτότητά σας, σχετικά με την Εκκλησία ή το δόγμα, στο οποίο ανήκετε.


Περιμένω την απάντηση σας.


Γιατί, ομολογουμένως τα έχω ''χάσει'' με τον αυτοπροσδιορισμό σας.


Μια εμφανίζεστε ως ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟΣ, και την άλλη, μάχεστε υπέρ των ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΙΑΝΩΝ.


Για πείτε μας, τι από όλα είστε, για να ξέρω σε ποιόν μιλώ!


Μήπως είστε μέλος, της αόρατης πνευματικής εκκλησίας, που μόνο ο Χριστός, γνωρίζει, τα μέλη της?


Δώστε μια λογική, εξήγηση.


Και καλά όλα αυτά....


Την ιστοσελίδα σας, γιατί την βάζετε ως υπογραφή των σχολίων σας,
και συνέχεια λέτε, να πατήσουμε πάνω στο όνομα σας, για να μεταβούμε, στην ιστοσελίδα σας?


Εγώ, που η εργασία μου, δεν έχει σχέση, με τα όσα συζητάμε,
δεν λέω σε όλους, ότι είμαι οικοδόμος,
και πόσα ζητώ για το τετραγωνικό μέτρο, και ούτε αφήνω κάρτα με το τηλέφωνό μου, δίπλα από τα σχόλια μου, στα μπλόγκ στα οποία γράφω.


Εδώ, συζητάμε για Θεολογικής φύσεως θέματα,
δεν κάνουμε επαγγελματικές δικτυώσεις.


Αν θέλετε, πείτε και το επάγγελμά σας,
δεν έχουμε πρόβλημα,

θα σας στηρίξουμε και οικονομικά αν μπορούμε, και έχετε ανάγκη,

θα το κάνουμε δωρεάν,

μη παρακαλάτε τους Πεντηκοστιανούς, εμείς το κάνουμε αφιλοκερδώς σε όλους.


Λοιπόν, ''δειλός'' είναι αυτός που κρύβει την ταυτότητά του,
πείτε μας λοιπόν, το δόγμα την εκκλησία και με ποιόν έχουμε να κάνουμε επιτέλους!


Και μη μας πείτε, το τραγούδι του Χρηστάκη: ''από κανάρα σε κανάρα θα πετάω...



Υ.Γ:

Όλοι οι αναγνώστες, παρατηρούν, τον ωραίο και καλοσυνάτο, τρόπο, με τον οποίο, σας μιλώ.

Θα σας παρακαλούσα πολύ, να μου απαντήσετε, επί του σημείου.

Ευχαριστώ.



Ανώνυμος είπε...




Αγαπητέ κύριε Popay,

Αυτό που έγινε με τον αντιαιρετικό, το ίδιος ακριβώς, συνέβη και σε εμένα!

Δεν βγάλανε, τα σχόλια μου, που απαντούσα στις ερωτήσεις τους, και τους αποστόμωνα, και την ίδια ακριβώς στιγμή,
με ειρωνεύονταν και με κορόιδευαν, μπροστά στα μάτια μου.

Όλα αυτά, από καθαρή δειλία, και ανικανότητα, να μου απαντήσουν, στα λεγόμενα μου!

Δεν πειράζει όμως, εγώ τους αγαπώ και τους συγχωρώ,
και εύχομαι να αλλάξουν, νοοτροπία και τακτικές, και στο μπλόγκ,
αλλά, και στον τρόπο σκέψης τους.

Ας τους συγχωρήσει Ο Κύριος.

Εγώ, τους έχω, συγχωρήσει, ήδη!



Ανώνυμος είπε...

http://anothensofia.blogspot.com/2010/06/blog-post_11.html?showComment=1276775343279_AIe9_BG9_T7H7m7S_cV7JSB5SSDGcwDrjn7TTz93W4ggk6NUOtEsYyppQndXNetAmpVhuJOaV0tw1ku1Z2AEAaxzxvN3biizvZMjW32_VslWPVo1QgyRRTofmHMeh4VVsUjtK1gzWV1VexPJy1CWOtTp0yi723NqaQmf8ql



O Γιώργος Οικονομίδης είπε...



Αγαπητοί συνομιλητές, αυτοί οι άνθρωποι του "Αντιαιρετικού" και των φερέφωνων του, είναι άξιοι καταδίκης του Θεού. Κάποιος "Ανώνυμος" που ενοχλούσε βάση σχεδλιου, είναι τελικά κάποιος με το ψευδώνυμο "Super Mario". Στον "Αντιαιρετικό" έγραψε μεταξύ άλλων υβριστικών σχολίων.

Αυτά έγραψε ο διαμονοκρατούμενος αυτός ορθόδοξος, και είναι στον δεσμό:
http://antiairetikos.blogspot.com/feeds/2237238632929535616/comments/default

Αυτή είναι η αλήθεια. Καταλαβαίνετε λοιπόν την τακτική αυτών των ανθρώπων... των ορθόδοξων.


Έτσι για του λόγου το αληθές δηλαδή.

Γιώργος Οικονομίδης
24 Ιουνίου 2010 12:12 μ.μ.

___________________________




Όλα αυτά που λέτε, για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς,
τα πιστεύετε, και τα λέτε από αγάπη?

Από ότι είδα, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί,
ούτε σας έβρισαν,όπως ψευδέστατα ισχυρίζεστε,
αλλά ούτε, και σας αφαίρεσαν το δικαίωμα του λόγου,
όπως κάνατε εσείς...

Και από που βγάλατε το συμπέρασμα,
δικάσατε και καταδικάσατε, τον εν λόγω Ορθόδοξο Χριστιανό,
και λέτε, πως είναι, αυτός και όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί:

''ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΙ''


Ποιος σας έδωσε την εξουσία, να χαρακτηρίζετε, τους Ορθοδόξους Χριστιανούς, σαν:

''ΔΑΙΜΟΝΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ''



Μπορείτε να μιλήσετε και εδώ, άνετα,
δεν είναι ανάγκη, να κατηγορείτε, πίσω από την πλάτη μας.

Εδώ, ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ.




ΖΟRRO

Ανώνυμος είπε...

Αυτά έγραψε ο διαμονοκρατούμενος αυτός ορθόδοξος, και είναι στον δεσμό:
http://antiairetikos.blogspot.com/feeds/2237238632929535616/comments/default


Γιώργος Οικονομίδης

24 Ιουνίου 2010 12:12 μ.μ.





Αγαπητέ μου κύριε Γιώργο,

με μεγάλη λύπη και οδύνη,
παρατηρώ, πως με συκοφαντείτε,
στο μπλόγκ: "ΆΝΩΘΕΝ ΣΟΦΙΑ"
και με αποκαλείτε, με τον ανίερο χαρακτηρισμό:

"ΔΑΙΜΟΝΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ"


Λυπάμαι πάρα πολύ, για αυτά που λέτε, για το πρόσωπό μου.

Θα προσεύχομαι Στον Κύριο, για εσάς.

Αληθώς θεωρείτε, ότι είμαι και βρίσκομαι, υπό την δέσμη πονηρών και ακάθαρτων πνευμάτων και δαιμονίων?

Γιατί το λέτε αυτό, για εμένα?

Τι σας έκανα, και με διώκεται και συκοφαντείτε, κατά αυτόν τον ανηλεή και βάναυσο τρόπο?

Δεν πειράζει!

Εγώ, σας αγαπώ, και προσεύχομαι για εσάς.

Να σας έχει ο Θεός καλά, και να μη πάθετε ποτέ κάποιο κακό,
σας αγαπώ, και σας φιλώ με αδελφική εν Χριστώ αγάπη.



Γιώργος Οικονομίδης είπε...

Άλαξες και πάλι την ψυχολογία σου Super Mario; Θα προσεύχεσαι για κάποιον που ψευδώς αναφέρθηκες; Το κείμενο που ανάρτησες για μένα όπως σε συμφέρει για να δείξεις δήθεν απειλή εκ μέρους μου, είναι ψευδέστατο και κατά συνέπεια ο ψεύτης είναι και δαιμονοκρετούμενος. Ή κάνω λάθος;

Γιώργος Οικονομίδης

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Κ. Οικονομίδη είναι γεγονός πως δεν γνωριστήκαμε και υπό τις καλύτερες συνθήκες. Αφού όμως επισκεφτήκατε τον «Αντιαιρετικό» είναι απαραίτητο να σας κάνω κάποιες διευκρινίσεις.

Κατ’ αρχάς να σας καλωσορίσω στον «Αντιαιρετικό» και να σας ενημερώσω – γεγονός που σημείωσε και ο Super Mario – πως μπορείτε να γράφετε ότι θέλετε και όπως θέλετε. Μόνο να μην βωμολοχείτε, δεν εννοώ βέβαια πως θα κάνετε κάτι τέτοιο.
Και όταν λέμε βωμολοχία, δεν εννοούμε κάθε τι μη αρεστό στον ιδιοκτήτη του μπλογκ αλλά αυτό που μου έκανε ο Ανώνυμος 44 στο άρθρο «Αποφατισμός και ο άστεγος Θεός» και αναγκάστηκα να το διαγράψω. Σημειωτέον το σχόλιο το τροποποίησα εγώ. Αυτός είχε ολόκληρες τις λέξεις:

«Για για ορθόδοξα ζευγάρια τα τσι….κια είναι οκέυ; Τα γλυφο…νια;
Μια ορθόδοξη χριστιανή αν παίρνει πί….ς στον άντρα της θα πρέπει να εξομολογηθεί την πράξη της αυτή ή ανάμεσα σε παντρεμένα ορθόδοξα ζευγάρια όλα επιτρέπονται;
Να τη χ….ει ο άντρας της στη μούρη είναι οκέυ ή υποπίπτει στο αμάρτημα του Αυνάν;

Δεν κατάλαβα, επικρίνεται την ενοχοποίηση του στοματικού σεξ από τους μάρτυρες του ιεχωβά ή τον big brother της κρεβατοκάμαράς τους;

Ομολογώ ότι ερεθίστηκα.
Ανάρτηση από τον/τη Ανώνυμος στο ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ τη 28 Ιανουάριος 2009 9:37 μμ»


Και τότε ήταν που παρά την θέλησή μου αναγκάστηκα να βάλω φραγή στα σχόλια μόνο για δυο μέρες γιατί μετά με διαβεβαίωσε πως δεν θα ξαναγράψει με αυτό τον τρόπο.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Στην σελίδα μου όλοι αντιμετωπίζονται το ίδιο. Ποτέ δεν παίρνω το μέρος κάποιου, ούτε πολύ περισσότερο των Ορθοδόξων. Στον «Αντιαιρετικό» ισχύει απόλυτη ισονομία και προστασία του διαλεγόμενου.

Απόδειξη. Στο άρθρο μου «Μαχόμενη Ορθοδοξία και Μάρτυρες του Ιεχωβά» έγινε σχόλιο – υπόδειξη από κάποιον Ορθόδοξο. Ποια ήταν και τι έγραφε αυτή την παραθέτω ευθύς αμέσως:

«ΠΡΟΣ κ. ΧΡΗΣΤΟ:

Κύριε Χρήστο, καθώς θα διάβασετε, τα σχόλια, του Nikos, θα δείτε, ότι υβρίζει και θίγει, με τον αισχρότερο τρόπο, τα ιερά και όσια, όλου του χριστιανικού κόσμου, και ιδιαίτερα, των Ορθοδόξων Χριστιανών.

Σας καλώ, να διαβάσετε τα σχόλια, που χτυπούν ευθέως, και υβρίζουν, Τον ΚΥΡΙΟΝ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ, δεύτερο πρόσωπο, της ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ, και ΘΕΟΝ και ΣΩΤΗΡ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

Δεν ανέχομαι, να συνομιλώ και να ταυτίζω τον διάλογο, με έναν τέτοιον ''άνθρωπο'', (αν είναι άνθρωπος, που πολύ αμφιβάλλω).

Σας καλώ, να πάρετε θέση, και το λιγότερο, να διαγράφεται τα σχόλια, που προσβάλουν κατάφωρα, τον ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ.

06 Ιουνίου 2010 11:22 μ.μ.»


Με καλούσε λοιπόν κ. Οικονομίδη ο Ορθόδοξος αυτός να σβήσω τα σχόλια του Nikos που είναι άθεος. Και κοιτάξτε τι απάντησα:

«Ο/Η Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...
Κ. Μάρτυρα του Ιησού Χριστού καλημέρα σας.

Ο «Αντιαιρετικός» αν έχει καταξιωθεί αυτά τα χρόνια που είναι στο διαδίκτυο είναι γιατί υπηρετεί την αλήθεια. Και αλήθεια χωρίς ελευθερία είναι αδύνατο να υπάρξει. Γι’ αυτό και ο ιδιοκτήτης του επιτρέπει όλα τα σχόλια και διαγράφει μόνα όσα βωμολοχούν. Κάτι τέτοιο από τον κ. Nikos δεν διαπιστώθηκε. Άλλωστε ο καθένας είναι υπεύθυνος γι’ αυτά που γράφει και κρίνεται από τους αναγνώστες. Αυτή είναι η πάγια τακτική του «Αντιαιρετικός». Όποιος νομίζει πως δεν μπορεί να διαλεχτεί με τους όρους του «Αντιαιρετικού» ας μην συμμετάσχει στον διάλογο.

Σας ευχαριστώ Χρήστος – αντιαιρετικός
07 Ιουνίου 2010 9:07 π.μ.»


Όπως διαπιστώνετε υπερασπίστηκα τον άθεο Νίκος ενώ θα μπορούσα να βρω δικαιολογία να σβήσω τα σχόλιά του. Όμως τα δυόμιση χρόνια που είμαι στο διαδίκτυο έχω μάθει να σέβομαι την ελευθερία του λόγου κάτι που δεν έκανε ο κ. Κ στην «Άνωθεν Σοφία». Αν δω πως κάτι πάει εναντίον σας να ξέρετε πως πρώτος εγώ θα σας υπερασπιστώ. Άλλωστε όταν δημοσιεύσω το άρθρο με την διαμάχη μας θα σας δοθεί όλος ο χώρος και ο χρόνος να εκθέσετε την απόψή σας. Αρκεί ο κ. Κ να μην κόψει το σχόλιό μου που θα σας ενημερώνει για την ανάρτησή του. Αν θέλετε ενημερώστε τον γι’ αυτό.

Αυτά προς το παρόν. Αύριο θα σας πω κάποια πράγματα για μένα.

Χρήστος – αντιαιρετικός

Γιώργος Οικονομίδης είπε...

Αυτό Χρήστο είναι πνεύμα σωφρονισμού και κατά συνέπεια μπορεί να γίνει διάλογος επικοδομητικός. Το εκτιμώ.

Πάντως, στο "Αντιαιρετικόν Εγκόλπιον" μάλλον μου βάλανε φραγή διότι απαντώ (4-5 φορές)σε κάποια δημοσιεύματα για μένα όπως του egolpio και Pilotos αλλά δέν τα δέχονται. Ίσως διαβάσουν εδώ την "διαμαρτυρία" μου και συνετιστούν.

Και πάλι χαίρω για το ήπιο πνεύμα που πιστεύω θα υπάρξει. Ναί, σίγουρα δεν γνωριστήκαμε με τις καλύτερες συνθήκες.

Γιώργος Οικονομίδης

Χρήστος - αντιαιρετικός είπε...

Κ. Οικονομίδη αν θέλετε πράγματι να συζητήσουμε θέλω να είστε σοβαρός και να αφήσετε τα "πυροτεχνήματα". Γράψατε στην "Άνωθεν Σοφία":

"Επισκέφθηκα τον «Αντιαιρετικό» και είδα δημοσίευση του παρόντος διαλόγου. Με έμφαση τονίζουν ότι εδώ κόβουμε και ράβουμε την Αγία Γραφή και τους πατέρες, για να φανεί ότι έχουμε… δίκιο σ’ αυτά που γράφουμε. Δυστυχώς η μεγαλύτερη αναφορά τους ήταν για μένα τον Γιώργο Οικονομίδη και την Ιστοσελίδα μου «Σπορέας», δίχως να ενημερωθώ για να «υπερασπίσω» τον εαυτό μου. Είναι η τακτική τους αυτή, φοβούμενοι τον διάλογο, την ένοιωσα και παλαιότερα. Είχαν όμως λίνκ στον «Σπορέα» και αυτό είναι καλό."


Τι είναι αυτά που λέτε λοιπόν. Πως μπορούσα να σας ενημερώσω πως ανήρτησα θέμα για σας αφ' ης στιγμής ο κ. Κ μου κόβει τα σχόλια; Με τηλεπάθεια;

Και κάτι ακόμα. Αν θέλετε να είστε σωστός, ρωτήστε κάποιον Ιωακειμίδη πότε του έκοψα εγώ τα σχόλια και σε ποια άρθρα. Αν τολμάει ας έρθει να τα ισχυριστεί εδώ αυτά και όχι εκεί που δεν μπορώ να του απαντήσω.

Χρήστος - αντιαιρετικός

Νικόλαος είπε...

Να είσαστε καλά, κ. Χρήστο, για τον κόπο σας που γράφετε σχόλια σε αιρετικά ιστολόγια, παρόλο που σας τα σβήνουν. Πάντως πάλι καλά που τα σβήνουν, γιατί αν δεν το έκαναν και αυτό εγώ μάλλον δεν θα διάβαζα ποτέ τα σχόλια που διασώσατε στο παρόν άρθρο, γιατί δεν παρακολουθώ τις σελίδες τους, παρά μόνο τις δικές σας. Ο Χριστός και από το κακό μπορεί να βγάλει καλό :-)


Υ.Γ.: Συγγνώμη που έχω καιρό να εμφανιστώ!

Ανώνυμος είπε...

Ο Ιωακιμίδης αναφέρεται στο Αντιαιρετικό Εγκόλπιο όπου κόβουν άρθρα. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό το μπλογκ λέγεται Αντιαιρετικός και το άλλο Αντιαιρετικό Εγκόλπιο και μπερδεύονται ορισμένοι.

Ανώνυμος είπε...

Νικόλαε αν διαβάζεις μόνο ορθόδοξα μπλογκ τότε δεν είσαι αντικειμενικός και η αποψή σου είναι μονομερής αντίθετα όσοι διαβαζουμε όλους έχουμε δυνατότητα να ζυγίζουμε και να κρίνουμε τα πράγματα. Φιλική συμβουλή.

Ανώνυμος είπε...

`



Γιώργος Οικονομίδης είπε...
Άλαξες και πάλι την ψυχολογία σου Super Mario; Θα προσεύχεσαι για κάποιον που ψευδώς αναφέρθηκες; Το κείμενο που ανάρτησες για μένα όπως σε συμφέρει για να δείξεις δήθεν απειλή εκ μέρους μου, είναι ψευδέστατο και κατά συνέπεια ο ψεύτης είναι και δαιμονοκρετούμενος. Ή κάνω λάθος;

Γιώργος Οικονομίδης
24 Ιουνίου 2010 6:20 μ.μ.
______________________________


ΑΠΑΝΤΗΣΗ:



Και βέβαια κύριε Γιώργο, θα προσεύχομαι [και ήδη προσεύχομαι, για σας].


Η Ψυχολογία μου, είναι σταθερή, δεν έχει αλλάξει, ούτε ήταν αλλαγμένη κάποτε,
παραμένει η ίδια.


Στον Κύριο Ιησού Χριστό, έλεγαν ότι έχει δαιμόνιο.


Τώρα λέτε, και εσείς το ίδιο, για εμένα,
εφόσον εσείς, δεν έχετε κάποιο δαιμόνιο, και αναπαύεται πάνω σας, το πνεύμα του Θεού,
θα ήθελα, ταπεινά, να σας ρωτήσω,
το εξής:



Εγώ, δεν ξέρω με ποιόν μιλώ...


Δεν πρέπει να μάθω?


Για να γίνει έντιμος και σωστός, διάλογος,
πρέπει να ξέρει ο ένας τον άλλον,
ή να μη ξέρει κανείς τίποτα.


Για το λόγο αυτό, είστε υποχρεωμένος, για καθαρά δεοντολογικούς λόγους,
να αποκαλύψετε, την ταυτότητά σας, σχετικά με την Εκκλησία ή το δόγμα, στο οποίο ανήκετε.


Περιμένω την απάντηση σας.


Γιατί, ομολογουμένως τα έχω ''χάσει'' με τον αυτοπροσδιορισμό σας.


Μια εμφανίζεστε ως ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟΣ, και την άλλη, μάχεστε υπέρ των ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΙΑΝΩΝ.


Για πείτε μας, τι από όλα είστε, για να ξέρω σε ποιόν μιλώ!


Μήπως είστε μέλος, της αόρατης πνευματικής εκκλησίας, που μόνο ο Χριστός, γνωρίζει, τα μέλη της?


Δώστε μια λογική, εξήγηση.


Και καλά όλα αυτά....


Την ιστοσελίδα σας, γιατί την βάζετε ως υπογραφή των σχολίων σας,
και συνέχεια λέτε, να πατήσουμε πάνω στο όνομα σας, για να μεταβούμε, στην ιστοσελίδα σας?


Εγώ, που η εργασία μου, δεν έχει σχέση, με τα όσα συζητάμε,
δεν λέω σε όλους, ότι είμαι οικοδόμος,
και πόσα ζητώ για το τετραγωνικό μέτρο, και ούτε αφήνω κάρτα με το τηλέφωνό μου, δίπλα από τα σχόλια μου, στα μπλόγκ στα οποία γράφω.


Εδώ, συζητάμε για Θεολογικής φύσεως θέματα,
δεν κάνουμε επαγγελματικές δικτυώσεις.


Αν θέλετε, πείτε και το επάγγελμά σας,
δεν έχουμε πρόβλημα,

θα σας στηρίξουμε και οικονομικά αν μπορούμε, και έχετε ανάγκη,

θα το κάνουμε δωρεάν,

μη παρακαλάτε τους Πεντηκοστιανούς, εμείς το κάνουμε αφιλοκερδώς σε όλους.


Λοιπόν, ''δειλός'' είναι αυτός που κρύβει την ταυτότητά του,
πείτε μας λοιπόν, το δόγμα την εκκλησία και με ποιόν έχουμε να κάνουμε επιτέλους!


Και μη μας πείτε, το τραγούδι του Χρηστάκη: ''από κανάρα σε κανάρα θα πετάω...



Υ.Γ:

Όλοι οι αναγνώστες, παρατηρούν, τον ωραίο και καλοσυνάτο, τρόπο, με τον οποίο, σας μιλώ.

Θα σας παρακαλούσα πολύ, να μου απαντήσετε, επί του σημείου.


Ευχαριστώ.


Ανώνυμος είπε...




1. Πού λέει η Αγία Γραφή ότι είναι καταστατικό πίστης;


2. Πού λέει ότι είναι «ο λόγος του Θεού;»


3. Πού λέει ποια είναι τα βιβλία της;


4. Με ποια αγιογραφική βάση απορρίπτετε 10 βιβλία της Αγίας Γραφής από την Π.Δ. και κρατάτε μόνο 66;


5. Πού λέει η Αγία Γραφή ότι η πίστη της Εκκλησίας κρίνεται με βάση την Αγία Γραφή και όχι το αντίθετο;


6. Πού λέει ότι πρέπει όσα τηρεί η Εκκλησία να βρίσκονται μέσα στην Αγία Γραφή;


7. Πού βρήκατε ότι η Αγία Γραφή είναι ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ και όχι απλώς μια από τις πολλές εκφράσεις του;


8. Πού λέει ότι Αγία Γραφή είναι αλάθητη, και γιατί έχει λάθη;


9. Από ποια εδάφια προκύπτει η έννοια της Θεοπνευστίας, όπως τη δέχεται ο Προτεσταντισμός;


10. Πού λέει η Αγία Γραφή, ότι το βιβλίο αυτό είναι «Η μόνη αλήθεια» ως βιβλίο;





ΣΑΚΗΣ



Νικόλαος είπε...

Ανώνυμος: «Νικόλαε αν διαβάζεις μόνο ορθόδοξα μπλογκ τότε δεν είσαι αντικειμενικός και η αποψή σου είναι μονομερής αντίθετα όσοι διαβαζουμε όλους έχουμε δυνατότητα να ζυγίζουμε και να κρίνουμε τα πράγματα. Φιλική συμβουλή.»


Σας ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή. Βάλτε και ένα ψευδώνυμο, αν θέλετε, για μπορώ να απευθύνομαι κάπου.

Δεν είπα όμως ότι διαβάζω μόνο Ορθόδοξα ιστολόγια, αλλά ιστολόγια ανθρώπων σαν του κ. Χρήστου, με ελεύθερα σχόλια και μυαλό. Γιατί έτσι προκύπτουν τα συμπεράσματα (και για το ποιόν ορισμένων), διαλεκτικά και βιωματικά και όχι «άνωθεν» επιβεβλημένα.

Γιώργος Οικονομίδης είπε...

Αγαπητέ Χρήστο, κάτι καλό πήγε να αρχίσει αλλά σκόνταψε καθώς δείχνει. Δέν είπαμε ότι δέν γνωριστήκαμε και υπό τις καλύτερες συνθήκες; Εσύ όμως τρέχεις πίσω πάλι.

Εξ' άλλου, δέν ήταν λάθος αυτό που έγραψα στο ΑΝΩΘΕΝ ΣΟΦΙΑ. Ούτε ένα λίνκ δεν δόθηκε που να παραπέμπει εκεί και εγώ δέν ενημερώθηκα για τα σχόλια σας στο άτομό μου. Πώς; Μα στην Ιστοσελίδα μου με ένα μαίλ, διότι στον Σπορέα αναφερθήκατε. Αυτό είπα.

Όσο για σένα φίλε Super Mario η επανάληψη των λεγομένων σου δέν με αγγίζει. Είμαι ίσως ο μόνος στον Ελληνικό χώρο του διαδικτύου (με συζητήσεις στα Blog και Ιστοχώρους) που βγαίνω με το Όνομά μου, την φωτογραφία μου και με Βίντεο. Υπάρχει η "φάτσα" μου παντού, ενώ απεναντίας εγώ μιλώ σε ανώνυμους και υποκριτές κάποιες φορές, που δέν είναι αυτοί που συστήνονται. Δέν νομίζω ότι αξίζει να συνεχίσω μαζί σου φίλε.

Γιώργος Οικονομίδης

Θεμιστοκλής Π. είπε...

Αγαπητοί μου,

Δεν σκοπεύω να μπω σε κουβέντες μαζί σας αλλά δεν αντέχω τα ψέματα και την υποκρισία ορισμένων. Στο Ιστολόγιο "Αντιαιρετικόν Εγκόλπιον" ο Popay που διαβάζει σχόλια εδώ - και για αυτό το γράφω εδώ έγραψε -

"(19:55:10) :
.......
Έχει καταντήσει αηδία πια αυτό το θέμα.
Και άλλος εδώ λέει οτι του κόβετε τα σχόλια : https://www.blogger.com/comment.g?blogID=3834582806412640366&postID=2237238632929535616Ο/
.......
Προσωπικά δεν πιστεύω οτι κόψατε κανένα σχόλιο σε κανέναν.
http://egolpio.wordpress.com/rules/#comment-12321"

Το αν έσυ "προσωπικά" πιστεύεις ότι το Εγκόλπιο δεν κόβει "κανένα σχόλιο σε κανέναν" δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Σημασία έχει η ΑΛΗΘΕΙΑ. Η αλήθεια είναι ότι κόβει και παρακόβει και όχι μόνο από Πεντηκοστιανούς, Ευαγγελικούς, όχι μόνο δικά μου αλλά έχω και μαρτυρίες Ορθοδόξων που διαφώνησαν στα θέματα 1. Γαβριηλία και 2. Νεοελληνικά στη Λατρεία της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Άλλωστε κατά καιρούς το έχει ομολογήσει και ο ίδιος ο Κ.Ν.:

"egolpion (20:53:45) :

@Misha
Φυσικά και δεν δημοσιεύονται όλα φίλε Μίσα. Σήμερα κόπηκαν παραπάνω από 20 υβριστικά (όχι προς εμένα)"

"egolpion (20:56:46) :
π. Σ.Κ.
Έχετε δίκιο. Από την πλευρά μου δεν πρόκειται να ασχοληθώ με τον Αμέθυστο. Όπως διαβάζουμε και στο σχόλιο που άφησε παραπάνω τα επιχειρήματά του με τάπωσαν. Ο Α.Κ (νομίζω) που ισχυρίζεται ότι του κόψαμε τα σχόλια, δεν είπε ότι είναι κομμένος από το εγκόλπιο τα τελευταία 2 χρόνια. Μπαν, μπλοκ, στοπ ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το, ο απίστευτος αυτός τύπος με τα χίλια πρόσωπα και ονόματα και την παρασιτική νοοτροπία και ήθος, ο βρετανός τουρίστας, από το εγκόλπιο έχει κοπεί! Αυτό δεν το είπε βέβαια γιατί σκοπός του ήταν να λειτουργήσει προπαγανδιστικά και ενάντια του εγκόλπιου. Μας έχει συνηθίσει τελευταία ο «ομαδάρχης» αυτός σε λαμογιές. Σταματώ επειδή λίγοι καταλαβαίνουν περί τίνος προκειται…"

Δεν ξέρω τίποτα για "υβριστικά σχόλια" διότι σε όσα γράφω και υπογράφω δεν βρίζω και όμως μου έχει κόψει εδώ και 1-2 χρόνια το 99% των σχολίων μου και είμαι σίγουρος ότι δεν μπήκαν στα Spam ή χάθηκαν διότι του τα έστελνα με email και προσωπικά.

Αυτά τα έχω γράψει και στον ίδιο όπως πχ. "Με έχεις λυπήσει πολύ. Το να μπλοκάρεις μηνύματα και ύστερα να επιτρέπεις σε γραφικούς να κοκορεύονται που δήθεν δεν τους απαντάνε είναι αντιχριστιανική συμπεριφορά." αυτά τα λόγια μεταξύ άλλων του τα έστειλα και στο Blog και προσωπικά στις 23/06/10.

Λυπάμαι για την συμπεριφορά του Κ.Ν. διότι τον θαύμαζα κάποτε (αν και δογματικά διαφωνούσαμε).

Βλέπω και εδώ τον Χρήστο να λέει ότι δέχεται ελεύθερο διάλογο, το ελπίζω. Γιατί είμαι επιφυλακτικός; Διότι πριν από 2 χρόνια ο Κ.Ν. του Εγκολπίου μου έδινε άδεια να γράφω ότι θέλω στο δικό του Blog και ξαφνικά ένα βράδυ με μπλόκαρε αν και δεν έβρισα καθόλου, ώστε να του δώσω αφορμή. Ομολογώ ότι λόγω θλίψης του έστειλα ύστερα ορισμένα "καυστικά" email αλλά είμαι συναισθηματικός τύπος και ενεργώ "απερίσκεπτα" ορισμένες φορές.

Καταδικάζω επίσης την φασιστική συμπεριφορά των Προτεσταντικών Blogs που ενώ γράφουν κατά δογμάτων της Ορθοδόξου Εκκλησίας φιμώνουν τον αντίλογο.

Βλέπετε εγώ ΔΕΝ ΕΧΩ 2 μέτρα και 2 σταθμά.

Καλή σας μέρα!

Θεμιστοκλής Π.
Χριστιανός Φίλος (Κουάκερος)

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Απαντήσεις στους κ.κ. συνομιλητές

Κ. ανώνυμο. Ευχαριστώ πολύ για την διευκρίνιση όσον αφορά την παρεξήγηση με το αντιαιρετικός και το αντιαιρετικόν. Καλό είναι όμως να το διευκρινίσετε αυτό και στην «Άνωθεν Σοφία» - επειδή εγώ δεν μπορώ να σχολιάσω – γιατί το σχόλιο που κάνει ο Ιωακειμίδης δείχνει πως τα κόβω εγώ. Παράκληση. Βάλτε και ένα ψευδώνυμο για να μην μπερδευόμαστε. Και αφού «πήξαμε» από Super Mario και Popay, ο Λούκυ Λουκ και ο Αστερίξ μας λείπει ακόμα. Διαλέγετε και παίρνετε.

Κ. Οικονομίδη. Μα το συγκεκριμένο άρθρο δεν ασχολείται με εσάς αλλά με τον κ. Κ. Αν θα είδατε στο άρθρο μου λέω πως θα δημοσιεύσω προσεχώς τι διαμείφθη μεταξύ μας. Όταν λοιπόν το δημοσίευα και βέβαια θα σας ενημέρωνα. Γιατί να μην το κάνω άλλωστε;

Νικόλαο. Όσο και να «εξαφανίζεσαι» Νικόλαε το γνωρίζω πως δεν παύεις να είσαι μαζί μας. Γιατί όσοι αγαπιούνται πραγματικά απέχουν μόνο τοπικά και όχι τροπικά, γιατί όπως γνωρίζεις «η αγάπη ουδέποτε εκπίπτει».

Κ. Θεμιστοκλή Π.. Αγαπητέ Θεμιστοκλή τι ευχάριστη έκπληξη ήταν αυτή για μένα! Ειλικρινά δεν περίμενα να δω σχόλιό σας. Την θέση μου για την ελευθερία του διαλόγου την έχω διατυπώσει λίγο πιο πάνω στα δύο σχόλια που έκανα χθες στον κ. Οικονομίδη στις 6:26μ.μ. και 6:27μ.μ.. Εκεί γράφω πότε κόβω σχόλιο και για ποιους λόγους και θα δείτε με παράδειγμα, που μπορείτε να το διαπιστώσετε, πως υπερασπίστηκα κάποιον άθεο εν σχέσει με κάποιον Ορθόδοξο. Όσο για τις επιφυλάξεις σας μπορείτε να τις έχετε. Ούτε εγώ όμως μπορώ να μπω στην διαδικασία να αποδείξω πως δεν είμαι ελέφαντας.

Χρήστος – αντιαιρετικός

Θεμιστοκλής Π. είπε...

Αγαπητέ Χρήστο,

Ζητώ συγγνώμη αν σε πρόσβαλα. Η αλήθεια είναι ότι δεν παρακολουθούσα πολύ το παρόν Blog. Δέχομαι αυτό που λες. Και πάλι συγγνώμη.

Φιλικά,
Θεμιστοκλής

Θεμιστοκλής Π. είπε...

Μόλις παρατήρησα ότι γράφετε στον πληθυντικό αριθμό. Το ότι έγραψα στον ενικό ήταν από φιλική διάθεση. Δεν θέλω να προσβάλλω κανέναν.

Φιλικά,
Θεμιστοκλής

Ανώνυμος είπε...

-Καλό είναι όμως να το διευκρινίσετε αυτό και στην «Άνωθεν Σοφία» - επειδή εγώ δεν μπορώ να σχολιάσω – γιατί το σχόλιο που κάνει ο Ιωακειμίδης δείχνει πως τα κόβω εγώ.
----

Το έκανα αλλά δεν πέρασαν ακόμη το μήνυμα...

Αν ξαναγράψω θα το κάνω επώνυμα.

Χρήστος - αντιαιρετικός είπε...

Αγαπητέ Θεμιστοκλή τι είναι αυτά που λες. Σε παρακαλώ πάρτα πίσω. Ούτε με πρόσβαλες ούτε πολύ περισσότερο με πείραξε ο ενικός. Άλλωστε ο χαρακτήρας μου είναι "έξω καρδιά" που λένε. Σιχαίνομαι τους υποκριτές και τους καθώς πρέπει και αυτό φαίνεται από τα σχόλια που κάνω, που δεν κρατάω τις τυπικότητες. Να με προσβάλεις εσύ που με όχι μόνο με τίμησες με την φιλία σου - αν και διαφέρουμε δογματικά - αλλά αυτή την τιμή την έκανες πράξη φιλοξενώντας άρθρο μου στην ιστοσελίδα σου. Όχι μόνο λοιπόν να μην το ξαναπείς πως με πρόσβαλλες αλλά ούτε να το ξανασκεφτείς καν.

Με εκτίμηση
Χρήστος - αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...





Χαίρομαι, που ο Αντιαιρετικός, γίνεται ολοένα και δημοφιλέστερος, καθώς αυξάνονται οι συμμετέχοντες στον διάλογο, και λαμβάνει την θέση, που δικαιωματικά του αξίζει!

Θα ήθελα και εγώ, με την σειρά μου, να καλωσορίσω τον αγαπητό κύριο:Θεμιστοκλής Π.
Χριστιανός Φίλος (Κουάκερος),
και να του δώσω τα συγχαρητήρια μου,
καθώς έχει την τόλμη, να υπογράψει,
και με την θρησκευτική του ταυτότητα!

Αν ισχύει αυτή, δηλαδή, αν είναι Κουάκερος,
κανένα πρόβλημα, δεν έχω,
απεναντίας, αυτό, θα γίνει αφορμή, για περαιτέρω γόνιμο διάλογο.

Θα ήθελα επίσης, να πω, στον κ.Χρήστο, πως, το όνομα Super Mario,
ανήκει στην λίστα, των γνωστότερων ονομάτων, σε παγκόσμια κλίμακα,
καθώς, μετά το Pac Man, έχει συμβάλλει τα πλείστα, στην εξάπλωση και βελτίωση, των video games, παγκοσμίως!.


Ως αναφορά, τον αγαπητό μου, κύριο Γ.Οικονομίδη,
θα χαρώ να παραμείνει μαζί μας,
καθώς λόγω των γνώσεων του, και του πνεύματος που διαθέτει,
θα μπορέσει να μας αποκαλύψει, τις πλάνες και τις κακοδοξίες μας.
Κάτι που για αυτόν, είναι πανεύκολο!

Το επίπεδο του μπλόγκ, είναι εμφανές και σαφέστατο, την στιγμή που συνομιλούμε εις τον πληθυντικό,
σε λίγο, δεν θα μου κινούσε την περιέργεια, αν έβλεπα να σερβίρετε και η ανάλογη, γαλλική σαμπάνια.


Ειρήνη υμίν, αδελφοί μου!


Χρήστος - αντιαιρετικός είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε ελπίζω να δω και εγώ δημοσιευμένο στην "Άνωθεν Σοφία" το σχολιό σου που αποκαθιστά την αλήθεια γύρω από το πρόσωπό μου.

Πιστεύω να κατάλαβες πως έκανα λογοπαίγνιο με τους ήρωες των καρτουνς και δεν είχα διάθεση να σε προσβάλλω. Απλώς ήθελα κάποιο όνομα προς υποβοήθηση του διαλόγου.

Ο "Αντιαιρετικός" θα είναι πάντα ανοιχτός και θα σας περιμένει.

Χρήστος - αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλάβατε απ’ότι φαίνεται το μήνυμά μου κ.Θεμιστοκλή.

Εγώ κοινοποίησα την εδώ διαμαρτυρία του κ.Γιώργου στο Εγκόλπιο, ώστε να δει (το Εγκόλπιο) ότι ,όλο και περισσότεροι πλέον διαλαλούν ότι δεν τους ανεβάζουν τα σχόλια.

Διατύπωσα παράλληλα την επιφύλαξή μου, ως προς το αν δεν ανεβαίνουν τα σχόλια των συμμετεχόντων στο Εγκόλπιο και δεν απεφάνθην τελεσιδίκως ότι το Εγκόλπιο έχει δίκιο, όπως εσείς με κατηγορείτε.
Αυτά για το Εγκόλπιο.

Για τον Ἀντιαιρετικό ἐδῶ, σας διαβεβαιώνω ότι ο ιδιόκτητής του έχει 28 χρόνια που διδάσκει στη μέση εκπαίδευση ως θεολόγος και έχει αποδείξει ότι το κατέχει το αντικείμενο, ίσως και περισσότερο από κάποιον διδάκτορα.

Συνεπώς, δεν φοβάται να αναρτήσει τα σχόλια των συμμετεχόντων στο διάλογο εμφορούμενος από το γεγονός ότι, ουδείς μέχρι τώρα δεν τον έβαλε στην ‘’Ακρη’’ αναφορικά με τις πηγές που καταθέτει και τις γνώσεις του θέματος που αναρτά.

Εδώ κ.Θεμιστοκλή μου είναι μπλογκ όχι της πλακάς η κάποιου αρχηγού μίας σέκτας, αλλά μπλόγκ που φιλοξενεί άρθρα ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ (π.χ το προηγούμενο από αυτό) και όχι ευφάνταστων αιρεσιαρχών τύπου ‘’Άνωθεν Σοφίας;’’ που αποφαίνονται για πράγματα που ουδόλως γνωρίζουν.

Popay

Θεμιστοκλής Π. είπε...

"Για να βοηθήσω, τους επίδοξους λύτες του κουίζ, θα πω το πρώτο, και το τελευταίο γράμμα:

Ρ - - - - - - - Σ."


"ρεμπεσκές";

Μάλλον έχασα....

Ανώνυμος είπε...



Θεμιστοκλή,

κοντά έπεσες!

Κάνε άλλη, μια, προσπάθεια....


Ανώνυμος είπε...

Αρχέγονη Ορθόδοξη Εκκλησία


Άλλα ονόματα: Αρχέγονη Χριστιανική Ορθόδοξη Εκκλησία, Αδελφότης Ορθοδόξου Αναμορφώσεως.

Ιδρυτής είναι ο Στυλιανός Χαραλαμπάκης. Γεννήθηκε το 1916 στα Χανιά Κρήτης, έγινε μοναχός με το όνομα Σεραφείμ. Το 1942 χειροτονήθηκε διάκονος. Το 1946 έγινε ιεροσπουδαστής στα Χανιά και στη συνεχεία φοίτησε στην Ιερατική σχολή Κορίνθου.

Το 1955 διορίζεται διάκονος στην Αθήνα, σχετίζεται με ευαγγελικούς κύκλους και μνηστεύεται, με αποτέλεσμα να καθαιρεθεί (1955). Στην απολογία του αναφέρει πως σαν διάκονος κουράστηκε και είχε την πρόθεση να μεταβεί στο Άγιο Όρος. Παραδέχθηκε πως είχε μνηστευθεί. Σε προτροπή για μετάνοια απάντησε: «είναι ήδη αργά».

Το 1976 ίδρυσε σωματείο με την ονομασία «Σωματείο Ορθοδόξου Αναμορφώσεως», με σκοπό την αναμόρφωση της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η ομάδα του ονομάστηκε «Αδελφότης Ορθοδόξου Αναμορφώσεως». Έτσι ο αποτυχημένος μοναχός και διάκονος βάλθηκε να «αναμορφώσει» την Εκκλησία! Πρέπει να δείξουμε στην Εκκλησία την «ανοδική πορεία», γράφει (ΠΑ 21λ1979,329) και θεωρεί την κίνηση του «δείγμα της αναμορφωμένης Εκκλησίας» (Η πρόσκλησις 5). Σήμερα η κίνηση αυτοχαρακτηρίζεται «Αρχέγονη Ορθόδοξη Εκκλησία»

Φαίνεται πως η αποτυχία του Στ. Χαραλαμπάκη να τηρήσει τις μοναχικές του υποσχέσεις δημιούργησε σ' αυτόν μεγάλα ψυχολογικά προβλήματα, γι' αυτό και σε μια προσπάθεια να πεισθεί για την ορθότητα των επιλογών του, στρέφεται με σφοδρότητα εναντίον του μοναχισμού και εναντίον της ιεροσύνης της Εκκλησίας.

Οι μονάχοι είναι «βδέλλες», «ακρίδες», «απόστολοι του σκότους» κ.α. (Τα ανάποδα 38-39. 386). Οι κληρικοί είναι «πλαστογράφοι», «θεοκάπηλοι» κα. (Ο αγώνας μας 6. τα ανάποδα 38).

Παρ' όλα αυτά ισχυρίζεται πως είναι ορθόδοξος κληρικός «είμαστε», λέγει, «Έλληνες ορθόδοξοι κληρικοί και λαϊκοί» (Η πρόσκλησις 4), παρ' όλο πού αλλού διακηρύττει πως η ιεροσύνη είναι αποτέλεσμα «ενεργείας του Διαβόλου»(Τα ανάποδα 11). «Η πνευματικότης και η Γνώση των θείων αληθειών μεταξύ των Ορθοδόξων και των Καθολικών ευρίσκεται εις το μηδέν», λέγει ο «αναμορφωτής» (Το βασίλειον ιεράτευμα 261), η Εκκλησία «υπέστη την φθοράν της ετεροδιδασκαλίας» (ΠΑ 7/1973,21), γι' αυτό και προσθέτει: «Θεώρησα καλό να την εγκαταλείψω και να ζητήσω αλλού και εις άλλα μέρη την μητρικήν στοργήν» (Τα ανάποδα 45). Όμως σε άλλο σημείο σκόπιμα γράφει ακριβώς τα αντίθετα: «Η Εκκλησία έφθασε στο τελευταίο σκαλοπάτι, πρέπει να την εγκαταλείψομε; Ποτέ! τι πρέπει να κάνομε; Να της δείξομε την ανοδική πορεία» (ΠΑ 21λ1979, 329).

Ποιο είναι το «μέτρο» για την «αναμόρφωση» της Εκκλησίας; «Η πρώτη Εκκλησία και οι μεγάλοι Πατέρες», άπαντα ο Χαραλαμπάκης (Επίκαιρα 8.11.1979), απευθυνόμενος στο ευρύ κοινό. Όμως ο ίδιος αποδεικνύεται πως δεν έχει μελετήσει τούς Πατέρες, ούτε έχει και την απαραίτητη υποδομή να τούς μελετήσει και να τούς κατανοήσει.[1]

Παρ' όλα αυτά δεν διστάζει να υψώσει τον εαυτό του πάνω από τις Οικουμενικές Συνόδους. Έτσι χαρακτηρίζει τον αγώνα των πατέρων των Οικουμενικών Συνόδων «σατανικό», «συνήλθαν στο όνομα του Ιησού Χριστού, αλλά δεν υπηρέτησαν τη Βουλή Τoυ. Ήθελαν να ερμηνεύσουν την φύση Του και ερμήνευσαν τον εγωισμό τους» (Η μαύρη θρησκευτική βίβλος 10). Έτσι θέτει τον εαυτό του ανώτατο κριτή και ερμηνευτή της χριστιανικής αλήθειας.

Κρίνοντες γενικά τη διδαχή της ομάδας αυτής μπορούμε να την κατατάξουμε στις ακραίες προτεσταντικές κινήσεις, πού απορρίπτουν ολόκληρη τη διδαχή της πρωτοχριστιανικής Εκκλησίας.

Η Εκκλησία αποτελείται από τούς «αναγεννημένους», πού ανήκουν «εις όλας τας εκκλησιαστικάς τάξεις» (Το βασίλειον ιεράτευμα 21).

Η τιμή των αγίων απορρίπτεται, οι πρεσβείες των εμποδίζουν τη «λειτουργία του Αγίου Πνεύματος», αφού είναι υποχρεωμένο «να ασχολείται με εκείνους πού παρεμβάλλουν εις την δράσιν Του και το έργον Του»! (Τα ανάποδα 223).
Τα ιερά λείψανα είναι «ακάθαρτα» (Τα ανάποδα 274). Η τιμή των Αγίων εικόνων προέρχεται από τον Διάβολο (Η μαύρη θρησκευτική βίβλος 87).
Τα μυστήρια της Εκκλησίας απορρίπτονται σαν αποτελέσματα «διενεργείας του Διαβόλου» (Τα ανάποδα 11.24).

Ανώνυμος είπε...

Έτσι το μυστήριο της ιεροσύνης συνεστήθη «τη διενεργεία του Διαβόλου» (Ο απόστολος και αρχιερεύς της ομολογίας ημών 10). Η αποστολική διάδοχη απορρίπτεται (Τα ανάποδα 122), η ειδική ιεροσύνη εμφανίσθηκε για πρώτη φορά τον ΙΓ' αιώνα! (Τα ανάποδα 11). Ο Χρυσόστομος αγνοούσε την ειδική ιεροσύνη (Τα ανάποδα 11. Το βασίλειον ιεράτευμα 68).

Κατά τον Χαραλαμπάκη η ευχαριστία δεν είναι θυσία (Τα ανάποδα 17-18). Το βάπτισμα είναι «η εξωτερική πράξις του εσωτερικού έργου. Το βάπτισμα δεν αναγεννά τον άνθρωπο, γιατί η αναγέννησις προηγείται του βαπτίσματος» (Τα ανάποδα 76). Το «νερό» του Ιω. γ' 5 είναι οι «εντολές του Θεού», το να θεωρήσει κανείς το νερό νερό, είναι «ερμηνεία όλως αυθαίρετος»! (Τα ανάποδα 51). Ο νηπιoβαπτισμός είναι «κρονοληρικής καλογεροκακοδοξίας» και εισήχθη κατά τον ΣΤ αιώνα «τη διενεργεία του Διαβόλου» (Τα ανάποδα 55). Όποιος προσχωρεί στην ομάδα αυτή αναβαπτίζεται (ΠΑ57λ1987, 16).

Το άγιο Χρίσμα το αγνοεί η αποστολική παράδοση, λέγει η ομάδα αυτή (Τα ανάποδα 78-79. 83). Η εξομολόγηση είναι «καλογεροκατασκεύασμα» (Το βασίλειον ιεράτευμα 23).

Το άγιο ευχέλαιο απορρίπτεται. Ο απόστολος Ιάκωβος (Ιάκ. ε' 14-15) συνιστούσε τη χρήση του ελαίου σαν «φάρμακο της εποχής εκείνης», ήταν ένα «λαϊκό φάρμακο» (Τα ανάποδα 40.156),δεν επρόκειτο για μυστήριο!

Και ο γάμος δεν λογίζεται μυστήριο, επί 900 χρόνια μ.Χ η ιερολογία δεν ήταν υποχρεωτική μεταξύ των εκκλησιών (Τα ανάποδα 135. 137).

Παρ' ολ' αυτά ο Χαραλαμπάκης γράφει: «Η Αδελφότης Ορθοδόξου Εκκλησιαστικής Αναμορφώσεως προσκαλεί κάθε ειλικρινή Χριστιανό να συνεργασθεί και να βοηθήσει την Αναμόρφωση της Εκκλησίας μας, για να ξαναγυρίσουμε στη γραμμή της Ορθοδοξίας των πατέρων μας» (Επίκαιρα 8.11.1979), «δέχομαι, πιστεύω και χρησιμοποιώ την Ιεράν Παράδοσιν, πράγμα το οποίον δεν κάμνουν αί Ευαγγελικαί Εκκλησίαι, τούτο δικαιολογεί τον νέον χαρακτηρισμόν του ορθοδόξου» (Τα ανάποδα 1).

Εκείνο πού την διακρίνει είναι κυρίως η σφοδρότητα, με την οποία επιτίθεται εναντίον της Ορθοδοξίας. Κατά τα αλλά ο Στ. Χαραλαμπάκης μαθήτευσε στις διάφορες πρoτεσταντικές ομάδες πού δρουν στη χώρα μας και επαναλαμβάνει τη διδαχή τους. Δεν σπούδασε ορθόδοξη θεολογία.



ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

1. Αναφέρουμε εδώ δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα, πού αποδεικνύουν πως Ο «αναμορφωτής» της Ορθοδοξίας δεν έχει μελετήσει τις πηγές, αλλά δεν γνωρίζει ούτε και να αντιγράφει σωστά:

α) Μνημονεύει τις κατηγορίες εναντίον του Μ. Αθανασίου ότι «φόνευσε τον επίσκοπο Θηβαίδος Αρσένιο και διέφθειρε εν γύναιον» (Το βασίλειον ιεράτευμα 12). Όμως αγνοεί πως οι κατηγορίες αυτές απεδείχθησαν ψευδείς, με αποτέλεσμα να γελοιοποιηθούν οι εχθροί του Αθανάσιου, αφού το «γύναιον» απεδείχθη ότι δεν είχε δει ποτέ τον Αθανάσιο και υπέδειξε το συνοδό του Αθανασίου σαν δήθεν διαφθορέα της, νομίζοντας πως εκείνος είναι ο Αθανάσιος. Ό άγιος πατέρας φρόντισε ακόμη να παρουσιάσει στην ίδια την αίθουσα πού γίνονταν οι ανακρίσεις, σώο και αβλαβή τον Αρσένιο! (Θεοδωρήτου, Έκκλ. Ίστ. βιβλ. Α', κεφ. κη' MPG 82,985).

Ανώνυμος είπε...

β) Φαίνεται πως ο Χαραλαμπάκης αντιγράφει κάποιες δεύτερες «πηγές», τις οποίες Ο ίδιος δεν κατανοεί, ούτε τις κατονομάζει, δίδοντας την εντύπωση πως τάχα μελέτησε προσωπικά τα αυθεντικά κείμενα. Με εμφανή έπαρση γράφει: «Διαβάστε Ming Patrologia: σ. 745 π. 1061, σ. 748 π. 1062, σ. 752 π. 1065, σ. 753, π. 1067. Β' τομ. κατά αίρέσ.: σ. 1054, 1056, 1057, 1064 και αν είσθε ειλικρινείς θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι δεν είσθε ορθόδοξοι» (ΠΑ 59λ1988,3).

Κατ' αρχήν σημειώνουμε πως η «Ming Patrologia» είναι ανύπαρκτη. Προφανώς ο Χαραλαμπάκης εννοεί την Πατρολογία του Migne. Ύστερα δεν μας λέγει αν πρόκειται για την ελληνική ή τη λατινική σειρά. Η αντιστοιχία «σ.» και «Π.» είναι ακατανόητη. Αν εδώ το «σ.» σημαίνει «στήλη», γιατί η Πατρολογία του Migne δεν αριθμείται με σελίδες, τότε δεν αναφέρεται ο τόμος. Σημειώνουμε πως στην ελληνική σειρά υπάρχουν 161 τόμοι και στη λατινική 221. Τι σημαίνει όμως το «Π» και οι αριθμοί πού αντιστοιχούν σ' αυτό; Κανείς δεν το γνωρίζει. Στο Β' τόμο της ελληνικής σειράς και στις «στήλες» πού αναφέρεται ο Χαραλαμπάκης δεν υπάρχει κανένα βιβλίο «Κατά αιρέσεων». Υπάρχει το απόκρυφο βιβλίο «Αί διαθήκαι των 12 Πατριαρχών» (MPG 2,1038-1150).

Στα πάρα πάνω αινίγματα βρίσκουμε μόνο μία λύση: Οι αριθμοί τους οποίους παραθέτει ο Χαραλαμπάκης βρίσκονται σε κάποια ξενόγλωσση «πηγή», την όποια δεν κατονομάζει και δεν γνωρίζουμε αν ο ίδιος είχε άμεση πρόσβαση σ' αυτήν. Αν η «πηγή» αύτη ήταν γερμανική, τότε ο συγγραφέας παρέπεμπε σε δύο διαφορετικές εκδόσεις των πατρικών κειμένων τα όποια επικαλείται. Με το «S» εννοούσε τη σελίδα της μιας έκδοσης (S. = σελίδα). Με το «Ρ» εννοούσε και πάλι σελίδα (Ρ. = σελίδα), αλλά της άλλης πατερικής έκδοσης. Έτσι ο Χαραλαμπάκης, χωρίς να κατανοεί και να εξηγεί το πράγμα, μεταγραμματίζει άπλά, και γράφει: «σ.» και «π». Τώρα πως μπλέκει την πατρολογία του Migne, αυτό είναι πράγματι ανεξήγητο.

Αν η υπόθεση μας είναι σωστή, και πάλι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε κατά πόσο η «πηγή» του Χαραλαμπάκη συμμερίζεται τα συμπεράσματα τoυ ή αν οι παραπομπές έχουν τελικά και την ελάχιστη ακόμη σχέση με τις δοξασίες τoυ. Όλα αυτά αποδεικνύουν πως δεν είναι αναγκαίο να ασχοληθούμε με τα επί μέρους «επιχειρήματα» και τις κακοδοξίες της ομάδας αυτής και δεν χρειάζεται να τις αναιρέσουμε.



ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΙΡΕΣΕΩΝ & ΠΑΡΑΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

π ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΛΕΒΙΖΟΠΟΥΛΟΥ

Ανώνυμος είπε...



Αδελφοί μου, μη μαλώνετε!
Όλα μπορούν να λυθούν, με αγάπη και ταπείνωση.

Ειρήνη υμίν !


Ανώνυμος είπε...




Αδελφοί μου,
γιατί δίνετε αφορμή στον Διάβολο?

Σας παρακαλώ μη μαλώνετε!

Ειρήνη υμίν!

Θεμιστοκλής Π. είπε...

Συγγνώμη που ανακατεύομαι (πράγμα που μάλλον θα μετανιώσω) αλλά δεν καταλαβαίνω καθόλου για τι θέμα μιλάνε οι δύο ανώνυμοι και τι σχέση έχει με το θέμα του άρθρου...

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Ούτε να κοιμηθεί κανείς δεν μπορεί! Μόλις ξύπνησα και άνοιξα τον υπολογιστή και είδα δύο αγνώστους να μαλώνουν σαν τα κοκόρια και να έχουν μεταφέρει στον Αντιαιρετικό πιθανόν κάποια προσωπική κόντρα με εκατέρωθεν απειλές.

Πληροφορώ αυτούς τους ανωνύμους πως ο «Αντιαιρετικός» δεν είναι ο χώρος να λύσουν τα προσωπικά τους. Αν το ξανακάνουν όχι μόνο θα διαγράψω τα σχόλιά τους αλλά και θα βάλω φραγή – κάτι που απεχθάνομαι – και ας γυρίζουν μετά όποιο μπλογκ τους αρέσει να καταγγείλουν πως δεν τους άφησα να «ξεμαλιαστούν».

Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ

Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χρήστο αντιαιρετικέ,

πολύ καλά τα λέτε, και αν ήμουν στην θέση σας, θα είχα ήδη, διαγράψει, όλα τα σχόλια, και θα είχα βάλει, φραγή, και στους δυο!!!

Συγχαρητήρια,
και η γνώμη μου, είναι, να το κάνετε, σύντομα.

Χρήστος - αντιαιρετικός είπε...

Πληροφορώ τους κ. ανώνυμους πως την καλοσύνη μου την πέρασαν για αδυναμία. Λάθος τους πληροφόρησαν. Και κάτι ακόμα. Θεώρησαν τον Αντιαιρετικό τσιφλίκι τους. Ο Αντιαιρετικός όμως υπήρχε πριν από αυτούς και θα υπάρχει και μετά από αυτούς. Ο Αντιαιρετικός υπάρχει γι' αυτούς που τον αγάπησαν και τον αγαπούν για την ελευθερία του λόγου και την ισονομία που αντιμετωπίζονται όλοι οποιουδήποτε δόγματος και θρησκείας ή αθείας.
Ο Αντιαιρετικός απευθύνεται σε εχέφρονες και όχι τραμπούκους.

Καλήνύχτα σας κύριοι Ανώνυμοι και χαίρετε

Χρήστος - αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...




Κύριε Χρήστο Αντιαιρετικέ,

Τα θερμότερα συγχαρητήρια μου, και εύγε, για το σχόλιο σας!

Συμφωνώ απολύτως μαζί σας, και σας ευχαριστώ πολύ, για την τιμή που κάνετε,
να με φιλοξενείτε στο αξιολογότατο μπλόγκ σας.

Και πάλι, μπράβο σας!



Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν, για να τελειώνει αυτή η ανούσια κόντρα, εγώ το μόνο που είχα να πω, είναι ότι δεν είναι πρέπον, για τη συζήτηση ενός μη βαπτισμένου στην Ορθόδοξη Εκκλησία, να εκτίθενται οι Ορθόδοξοι. Ήθελα μόνο να γνωρίζουν οι συνομιλητές μου ότι δεν είσαι Ορθόδοξος. Αυτό μόνο και τίποτα άλλο.



Εάν κάπου παρασύρθηκα σε αντιλογία και καυγά, ζητώ συγνώμη. Δεν ξαναγράφω τίποτα άλλο για το θέμα. Αυτό που ήθελα το είπα και αρκεί. Και δεν θα επανέλθω ό,τι και να μου απαντήσει οποιοσδήποτε, ούτε θα απαντήσω στα όσα ειπώθηκαν για εμένα. Το θέμα τελειώνει εδώ. Να είσαστε καλά.

Χρήστος - αντιαιρετικός είπε...

Κ. ανώνυμε εκείνο που πρέπει να αντιληφτείτε είναι πως ο καθένας είναι υπεύθυνος γι' αυτά που γράφει είτε βαπτισμένος Ορθόδοξος είτε αβάπτιστος. Το λάθος σας ήταν πως ανώνυμα στοχοποιήσατε κάποιον χωρίς να σας δώσει αυτό το δικαίωμα. Και το κάνατε αυτό γνωρίζοντας προσωπικά δεδομένα αυτού του ανθρώπου που θα έπρεπε να τα σεβαστείτε κάτι που δεν κάνατε.
Και μην ανησυχείτε. Η Ορθοδοξία δεν κινδυνεύει από τέτοιους αβάπτιστους. Κινδυνεύει από βαπτισμένους, οι οποίοι είτε εργολαβικά έχουν αναλάβει την προστασία της είτε οι ΧριστοΠαναγίες δεν λείπουν ποτέ από το στόμα τους δίνοντας το "καλό παράδειγμα" για την Ορθοδοξία τους αυτή!

Όσο για τον άλλο Ανώνυμο ας σταματήσει να δρα με το συναίσθημα και να δείχνει συμπεριφορά και λεξιλόγιο τραμπούκου κάθε φορά που κατά την γνώμη του νομίζει πως κινδυνεύει ο Χριστιανισμός, γιατί με την συμπεριφορά του αυτή οδηγεί σε αντίθετα αποτελέσματα και χάνει οποιοδήποτε δίκαιο μπορεί να έχει. Και ας πάψει επιτέλους να υποπτεύεται συνωμοσίες και ίντριγκες γύρω από το πρόσωπό του. Δεν είναι δα και το κέντρο του Σύμπαντος.

Την φραγή των σχολίων την έβγαλα και ελπίζω να την σεβαστείτε και εσείς και οποιοσδήποτε άλλος.

Χρήστος - αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...




Αγαπητέ κ. Χρήστο,

είμαι ο αβάπτιστος ανώνυμος, που μάχομαι υπέρ της Ορθοδοξίας, και διώκομαι μερικώς και από ιερείς Ορθόδοξους.

Εσείς γράψατε τα εξής:

Ο Αντιαιρετικός υπάρχει γι' αυτούς που τον αγάπησαν και τον αγαπούν για την ελευθερία του λόγου και την ισονομία που αντιμετωπίζονται όλοι οποιουδήποτε δόγματος και θρησκείας ή αθείας.



γράψατε επίσης, τα εξής:


Το λάθος σας ήταν πως ανώνυμα στοχοποιήσατε κάποιον χωρίς να σας δώσει αυτό το δικαίωμα. Και το κάνατε αυτό γνωρίζοντας προσωπικά δεδομένα αυτού του ανθρώπου που θα έπρεπε να τα σεβαστείτε κάτι που δεν κάνατε.
Και μην ανησυχείτε.



Και σας ρωτώ:

αν όπως λέτε, υπάρχει ισονομία και σέβεστε τα προσωπικά δεδομένα,
δεν είναι δίκαιο, όπως αποκάλυψε την ιδιότητα μου, ο ανώνυμος, να αποκαλύψετε και εσείς, την δική του ιδιότητα?

Εννοώ, τι είναι....αβάπτιστος? λα`ι`κός?
κληρικός? αιρετικός? άθεος?

Εάν το κάνετε αυτό, [ή το κάνει κάποιος άλλος]
μόνο τότε, θα μπορείτε να ισχυρίζεστε, ότι στον διάλογο και το μπλόγκ σας,
επικρατεί, ισονομία και δικαιοσύνη.
Διαφορετικά, δεν θα συμβαίνει κάτι τέτοιο!

Εγώ ως αβάπτιστος, σας λέγω ότι,
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ, να δημοσιοποιούνται,
προσωπικά δεδομένα, των συμμετεχόντων και των αρθρογράφων, και οποιουδήποτε δεν το επιθυμεί, εκτός και συντρέχουν λόγοι νομικής φύσεως.

Εσείς ως κάτοχος του μπλόγκ, είστε υπόχρεος απέναντι στον νόμο και την δεοντολογία, να με προστατέψετε, κάτι που δεν κάνατε!

Επίσης, συντρέχουν λόγοι, ασφάλειας του προσώπου μου, και της οικογένειας μου, από κάποιους παράγοντες εξωθεσμικούς, από τους οποίους προέρχομαι και διώκομαι, και αυτός είναι ακόμη ένας, λόγος, που θα έπρεπε να με σεβαστείτε και να με προστατέψετε, τώρα αλλά, και στο μέλλον, από την αποκάλυψη, των προσωπικών μου δεδομένων, όπως :η πόλη μου και τα στοιχεία μου, καθώς ο άλλος ανώνυμος, απείλησε ότι κατέχει.

Γιατί, σε έναν διάλογο, όταν λες στον άλλον, ότι ξέρεις που μένει και ποιος είναι, ΜΟΝΟ ως απειλή εκλαμβάνεται και ως τίποτα άλλο!.


Επίσης, κάνατε κριτική, στον τρόπο που μιλώ και τα λεγόμενά μου, και με ονομάσατε: τραμπούκο!

Εάν δεν εκφράζει το μπλόγκ σας, ο τρόπος σκέψης και εκφοράς του λόγου, που έχω, μπορείτε να μου το πείτε ευθέως, και θα σταματήσω να γράφω!

Κατά τα άλλα, τίποτα προσωπικό δεν έχω με κανέναν, αλλά όταν ισχύουν κάποιοι νόμοι, και κάποια μέτρα και σταθμά,
αυτά πρέπει να ισχύουν για όλους και όχι για μερικούς.

Εάν, δεν αποκαλύψετε εσείς, ή άλλος,
την ταυτότητα του άλλου ανώνυμου, όπως αποκάλυψε αυτός την δική μου,
τότε δεν θα μπορείτε να εξακολουθήσετε να ισχυρίζεστε τα ανωτέρω.

Μετά τιμής!

Αβάπτιστος.


Χρήστος - αντιαιρετικός είπε...

Κ. αβάπτιστε ανώνυμε το θέμα σας με τον άλλο ανώνυμο θεωρείτε λήξαν και μην προσπαθείτε να το συνεχίσετε από τις σελίδες του Αντιαιρετικού. Τις προσωπικές σας κόντρες να τις μεταφέρετε αλλού. Το αν θα ξαναγράψετε ή όχι στον Αντιαιρετικό είναι δικό σας πρόβλημα και δεν με αποσχολεί. Εγώ παραχωρώ τον χώρο και εγώ κρίνω πότε πρέπει να επέμβω για να προστατέψω την εύρυθμη λειτουργία του. Αν δεν σας αρέσει η τακτική μου, μην ξαναγράψετε. Κανένα δεν ανάγκασα με το ζόρι ούτε να γράψει ούτε να μη γράψει.

Χρήστος - αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Χρήστο,

δεν μιλώ με τον άλλον ανώνυμο,
μιλώ με εσάς.

Δεν απαντήσατε στα θέματα που έθεσα.

Ούτε συνεχίζω καμία κόντρα και με κανέναν.

Από την στιγμή, που βγήκαν προσωπικά δεδομένα μου, στον αέρα,
είστε υποχρεωμένος από την δεοντολογία και τις δίκαιες θέσεις, που λέτε ότι πρεσβεύετε, να αποκαλύψετε, την ιδιότητα του άλλου ανώνυμου.

Αν δεν το κάνετε, τότε δυο περιπτώσεις υπάρχουν,
ή δεν ξέρετε,
ή φοβάστε για κάποιους λόγους.

Τι από τα δυο ισχύει?

Είναι δίκαιο, να ξέρει ο αναγνώστης, τα στοιχεία του ενός, και όχι του άλλου?

Τι είδους ισονομία και δικαιοσύνη, είναι αυτή?


Σε πιο άλλο μπλόγκ, ακούστηκε, να αποκαλύπτονται τα προσωπικά δεδομένα, και να μη υπάρχει προστασία του συμμετέχοντος στον διάλογο?

Με αυτούς τους όρους θα γίνει διάλογος?


Τι είδους διάλογος είναι αυτός?

Δεν αντιλαμβάνεστε ότι πρόκειται περί τερατώδους αδικίας, προς το πρόσωπό μου?


Μετά Τιμής,

αβάπτιστος.

Άσχετος είπε...

Ας σοβαρευτούμε λίγο. Πως βγήκαν "προσωπικά δεδομένα" του "αβάπτιστου" όταν δεν ξέρουμε ποιος είναι (ούτε καν τι ψευδόνυμο χρησιμοποιεί) ο "αβάπτιστος";

Χρήστος - αντιαιρετικός είπε...

Και τι με περάσατε εμένα ανώνυμε αβάπτιστε να γνωρίζω τα προσωπικά δεδομένα του καθενός; Καφετζού ή χαρτορίχτρα και με καλείτε να τα δημοσιοποιήσω για λόγους ισονομίας. Μήπως δημοσιοποίησα στο παρόντα διάλογο τα δικά σας; Γιατί τα ήξερα και από πριν;
Και επαναλαμβάνω πως το θέμα αυτό έκλεισε. Δεν πρόκειται να σας απαντήσω ξανά γι' αυτό το ζήτημα.

Χρήστος - αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σας!

Παρακολουθώ τους διαλόγους, εδώ και λίγες μέρες, και θέλησα να γράψω, δυο λόγια.

Μου αρέσει πολύ, η ελευθερία του λόγου
και της έκφρασης, που παρατήρησα,
και θα ήθελα, να συμμετέχω και εγώ,
όταν κάποιο θέμα, με εκφράζει.

Ευχαριστώ πολύ!

Ανώνυμος είπε...

Η Κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κογκό, στην προσπάθειά της για την αντιμετώπιση των μεγάλων εθνικών και οικονομικών προβλημάτων της χώρας, απηύθυνε έκκληση δια της πρώτης Κυρίας, της συζύγου του Προέδρου της χώρας, όπου καλεί τον λαό σε νηστεία, μετάνοια και εξομολόγηση των αμαρτιών ενώπιον του Θεού.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η έκκληση γίνεται από την Προεδρία της χώρας και όχι από τους θρησκευτικούς ηγέτας. Η έκκληση γίνεται στα πλαίσια εκδηλώσεων για τα πενήντα χρόνια της Ανεξαρτησίας της χώρας.

Ζητείται, μεταξύ άλλων, από τον λαό του Κογκό τριήμερος νηστεία από 26-29 Ιουνίου. Στα πλαίσια αυτής, παρευρέθη σήμερα στην θεία λειτουργία στον Άγιο Νικόλαο της Ελληνικής Κοινότητος ο υπουργός Προϋπολογισμού ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στην Επιτροπή Συντονισμού των θρησκευτικών εκδηλώσεων τοποθετήθηκε, από την Προεδρία, ως Πρόεδρος ο Εκπρόσωπος της Ορθοδόξου Εκκλησίας, Αντιπρύτανης του Ορθοδόξου Πανεπιστημίου του Κογκό "Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης" κ. Θεόδωρος Fumunzanza, ο οποίος είναι παραλλήλως και Κοσμήτωρ του Παιδαγωγικού Πανεπιστημίου της χώρας στην Κισάνσα και έχει σπουδάσει στην Θεσσαλονίκη.

Ανώνυμος είπε...

Το κείμενο της Προεδρίας του Κογκό έχει ως εξης:

ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΓΚΟ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΓΚΟ

δια της νηστείας, της ταπεινώσεως, της μετανοίας και της εξομολογήσεως. Κογκολέζοι και Κογκολέζες, Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, Λαέ του Θεού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κογκό, Σας χαιρετούμε όλους στοργικά στο Όνομα του παντοδυνάμου και ενδόξου Θεού και επουρανίου Πατέρα μας!

Με την τριπλή ιδιότητά μας, ως πνευματικής κόρης των Λειτουργών του Θεού της χώρας μας, ως Μητέρας του Έθνους και Πρώτης Κυρίας της Λαϊ κης Δημοκρατίας του Κογκό.

Στο περιθώριο του εορτασμού που σημειώνει την Ανεξαρτησία της χώρας, της αγαπημένης και ωραίας χώρας μας, ανεξαρτησία η οποία αποκτήθηκε μέσα στην οδύνη, παρά τις θαυμαστές και πολυάριθμες υποσχέσεις του Θεού εκπεφρασμένες ευστόχως στον εθνικό μας ύμνο, πρέπει να ομολογήσουμε ελευθέρως και με θάρρος ότι κατά την διάρκεια των πενήντα ετών που πρόκειται να συμπληρώσουμε:

- Όλοι μας παραμελήσαμε την προς αλλήλους αγάπη.

- Όλοι μας λησμονήσαμε να προστατεύσουμε την πατρίδα και να διατηρήσουμε το κοινό αγαθό που μας κληρονόμησαν οι πρόγονοί μας.

- Όλοι μας αποστραφήκαμε τον Αιώνιο Δημιουργό αυτής της ωραίας και πλούσιας χώρας.

- Όλοι μας τυφλωθήκαμε από τον εγωισμό, τον φυλετισμό, το μίσος, την μνησικακία, την εκδίκηση, την βία, τους αποσχιστικούς και στασιαστικούς πολέμους, την επισιτιστική κρίση, την φτώχεια και τις άλλες αθλιότητες. Κατά συνέπεια, παρακαλούμε τους ποιμένας όλων των θρησκευτικών ομολογιών να δώσουν εντολή στο ποίμνιό τους να μας συνοδεύσει σ'αυτή την πνευματική μάχη:

Νηστεύοντες επί τριήμερο - από το Σάββατο 26 Ιουνίου ως την Τρίτη 29 Ιουνίου 2010.

- μέσα στην πνευματική διακριτικότητα των τέκνων του Θεού. μέσα στην συνέχεια των συνηθισμένων ενασχολήσεών μας. Εξομολογούμενος ο ένας στον άλλον τα αμαρτήματα μας, ενώπιον του Θεού και ενώπιον των ανθρώπων.

- Πριν συγκεντρωθούμε για να κλείσουμε αυτήν την πνευματική μάχη:

- στο μεγάλο στάδιο της πόλεώς μας η του χωριού μας. από την 15.00 ώρα ως την 18.00. Έτσι θα αγωνισθούμε πνευματικά και σύμφωνα με τις ακόλουθες Ιερές Γραφές τις οποίες παραθέτουμε:

-Η Αγία Γραφή, όπως εκφράζεται στο 2ο. βιβλίο των Παραλειπομένων 7,14, με τους εξής όρους: "και εάν εντραπή ο λαός μου, εφ' ους το όνομά μου επικέκληται επ' αυτούς, και προσεύξωνται και ζητήσωσι το πρόσωπόν μου και αποστρέψωσιν από των οδών αυτών των πονηρών και εγώ εισακούσομαι εκ του ουρανού και ίλεως έσομαι ταις αμαρτίαις αυτών και ιάσομαι την γην αυτών".

-Το ιερό Κοράνιο, 4,16 εκφράζεται ως εξής: "Αυτοί που μετανοούν, διορθώνονται, προσκολλώνται στερεά στον Θεό και του ομολογούν πίστη αποκλειστική, αυτοί θα είναι μαζί με τους πιστούς.

Και ο Θεός θα δώσει στους πιστούς μια τεράστια ανταπόδοση".

Ο Θεός ας ευλογεί την Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό και τον λαό της. Σας ευχαριστούμε.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΛΙ ΟΙ ΔΕΙΛΟΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ ΕΓΚΟΛΠΙΟ ΦΙΜΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥΣ... ΤΙ ΕΙΠΑΤΕ;;;;;;

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Κ. ανώνυμε δεν νομίζετε πως παρατράβηξε το παραμύθι με το «αντιαιρετικό εγκόλπιο». Κάθε λίγο και λιγάκι όλο σ’ αυτό αναφέρεστε. Εμένα τι με ενδιαφέρει τι κάνει το «αντιαιρετικό εγκόλπιο». Είμαι παράρτημά του και δεν το γνωρίζω; Σας έκοψα εγώ κανένα σχόλιο και δεν το θυμάμαι; Είχατε πει πως όταν ξαναγράψετε θα αναφέρετε και το όνομά σας. Κάτι τέτοιο δεν είδα. Όπως δεν είδα επίσης την διευκρίνιση που είπατε πως θα βάλετε στο «Άνωθεν Σοφία» για το μπέρδεμα που έκανε ο Ιωακειμίδης μεταξύ «Αντιαιρετικού» και «Αντιαιρετικού Εγκολπίου».
Να σας ρωτήσω και κάτι άλλο. Δικαιολογείτε δηλαδή το κόψιμο των δικών μου σχολίων από τον κ. Κ, επειδή κόβει ανεπιθύμητα σχόλια το Εγκόλπιο;

Καλωσορίζω και τον Πατέρα Σεραφείμ. Πάτερ μία απορία. Αυτά που γράψατε για την Κένυα νομίζω, πιστεύετε πως έχουν κάποια σχέση με το άρθρο μου; Μπορείτε να μας πείτε για ποιο λόγο τα γράψατε; Ευχαριστώ.

Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Δεν φταίω εγώ που ο ιδιοκτήτης της "Άνωθεν Σοφίας" είναι σαν το Εγκόλπιο και ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ το μήνυμά μου. Την ίδια νύχτα που έκανα την διευκρίνηση για τον κύριο Ιωακειμίδη εδώ, την έκανα και στην Άνωθεν Σοφία ο "χριστιανός" "δημοκράτης" που έχει όμως αυτό το Blog για δικούς του ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΣ (;) λόγους ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΑΣΕ. Τέτοιοι είναι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες "χριστιανικών" blogs ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΟ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν δικαιολογώ το κόψιμο σχολίων πουθενά. Όσοι κόβουν σχόλια είναι δειλοί.

Ανώνυμος είπε...

Καλώς σας βρήκα κ. Χρήστο, ευχαριστώ!

Όχι, με το άρθρο σας, καμία σχέση δεν έχει.

Απλώς, μου έκανε καλή εντύπωση, και πιστεύω, κάτι τέτοιο, αν γίνει στην Ελλάδα, θα μας βοηθήσει πολύ!

Ευχαριστώ!

Χρήστος - αντιαιρετικός είπε...

Προς κ. ανώνυμο. Αν έγιναν τα γεγονότα όπως τα λέτε τότε με συγχωρείτε για την καχυποψία μου. Όσο για τα άλλα που λέτε με βρίσκετε απόλυτα σύμφωνο. Αν σας είναι δυνατόν βάλτε ένα ψευδώνυμο να βοηθήσετε το διάλογο. Δεν νομίζω να ζητάω και τίποτα σπουδαίο.

Πάτερ Σεραφείμ με συγχωρείτε αλλά τι τον περάσατε τον χώρο του Αντιαιρετικού; Χώρο για να εκδίδετε δελτίο τύπου; Και κάτι άλλο. Είστε βέβαιος πως είστε πάτερ;

Χρήστος - αντιαιρετικός

Χρήστος Παλάντζας - αντιαιρετικός είπε...

Κ. Οικονομίδη εξακολουθείς να είσαι αδιόρθωτος. Επάξια λοιπόν κερδίζεις τον τίτλο του ψεύτη και του απατεώνα. Σε σχόλιό σου στο άρθρο «Περί Παράδοσης και εικόνων (1)» του μπλογκσποτ «Άνωθεν Σοφία» βγάζεις όλο το δηλητήριο που νοιώθεις απέναντί μου, επειδή γελοιοποίησα και εξέθεσα και εσένα και τον κ. Κ.

Πρώτη και μεγάλη ψευτιά σου είναι πως χρησιμοποίησα το ψευδώνυμο Χρήστος στον διάλογό μου με εσένα και τον κ. Κ. Από πού και ως που ξέρεις πως είναι ψευδώνυμο το Χρήστος; Και τι νομίζεις. Πως φοβάμαι κάτι ανθρωπάκια σαν και εσένα και τάχα κρύβομαι πίσω από ψευδώνυμο; Απλώς θεώρησα σωστό όταν δημιούργησα τον «Αντιαιρετικό» να μην γράψω το επώνυμό μου και ποιος είμαι από λόγους ταπεινότητας. Τι νομίζεις πως φοβάμαι κανένα από εσάς τους άσχετους που τριγυρνάτε στο διαδίκτυο, που έχετε παντελή άγνοια της Γραφής και των Πατέρων ώστε να φοβηθώ να βάλω το όνομά μου;

Και για να σου αποδείξω πως δεν σε φοβάμαι θα σου πω πως με λένε. Άλλωστε υπάρχει εδώ και καιρό στο άρθρο μου «Διάλογος με Δωδεκαθεϊστή, μέρος τρίτο».

Χρήστο Παλάντζα με λένε και είμαι καθηγητής Θρησκευτικών στο 3ο Γυμνάσιο Λαμίας.

Ορίστε λοιπόν. Και τι έγινε που σου το είπα. Έγινε τίποτα; Απλώς απέδειξα πόσο ψεύτης είσαι.

Και η ψευτιά σου και η απατεωνιά σου συνεχίζεται.

Γράφεις μεταξύ άλλων στο σχόλιό σου, αναφερόμενος σε μένα και στην φίμωσή σου από το Εγκόλπιο:

«Το παράδοξο είναι ότι, και από τα αδελφικά τους εικονολατρικά Blog αποκλείστηκε η συμμετοχή μου ούτως ώστε να μή ακούγεται πλέον η φωνή μου ως απάντηση σε όσα με κατηγορούν, με την δικαιολογία ότι τάχα εξαντλήθηκε το θέμα τους. ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΣ...!!!

Γιώργος Οικονομίδης
02 Ιουλίου 2010 9:37 π.μ.»



Πότε σε απέκλεισα εγώ από τον διάλογο, μπορείς να μου πεις; Τι να αποκλείσω από σένα κακομοίρη; Εγώ χαίρομαι να γράφεις για να ξεσκεπάζω τις απατεωνιές και τις γκάφες σου. Σιγά μη …. φοβηθώ εσένα και τον κ. Κ που το μόνο που ξέρετε είναι να το βάζετε στα πόδια!

«Ρεντίκολο» τον έκανε πάλι τον κ. Κ, κάποια Δέσποινα στο άρθρο του «Μεσαιωνικές κακοδοξίες για τον νηπιοβαπτισμό (1)» και διέκοψε άρον – άρον τον διάλογο για μια ακόμη φορά. Το πήρες χαμπάρι το καινούργιο ρεζίλεμα του κ. Κ ή όχι; Αν δεν το πήρες μπες να δεις αν σου λέω αλήθεια ή ψέματα.

Να …. φοβηθώ λοιπόν εσάς τα «θύματα» γιατί τάχα δεν θα ξέρω τι να … σας απαντήσω!!!

Άντε λοιπόν πήγαινε χώσου πάλι στις ψευτιές σου και τις απατεωνιές και γράψε βρε … παλικαρά στην «Άνωθεν Σοφία» όπου δεν μπορώ να σου απαντήσω γιατί ο ιδιοκτήτης της μου κόβει τα σχόλια. Μωρέ τι «παλικαράς» είσαι!

Χρήστος Παλάντζας - αντιαιρετικός

Γιώργος Οικονομίδης είπε...

Αγαπητέ και φίλτατε Χρήστο Παλάντζα, ευχαριστώ από καρδιάς για την ενημέρωση που μου έκανες μέσω e-mail όσον αφορά το καυστικό σου σχόλιο που ανάρτησες στο Blog σου.

Κατ’ αρχήν, το λεξιλόγιο σου δεν τιμά ούτε την προσωπικότητά σου, ούτε την θρησκευτικότητά σου αλλά ούτε και την ειδικότητα σου ως καθηγητής Θρησκευτικών στο 3ο Γυμνάσιο Λαμίας (όπως δήλωσες).

Καθηγητής Θρησκευτικών λοιπόν. Θα μπορούσα να πώ ότι λυπάμαι τους μαθητές σου, και πολύ περισσότερο δεν μπορώ να διανοηθώ τι θα γινόταν εάν το ή τα παιδιά μου σε είχαν καθηγητή τους. Αλοίμονό τους δηλαδή με εμένα ως πατέρα «αιρετικό» που θα είχαν!!!. Είσαι και δημόσιος υπάλληλος με κρατικό μισθό και χρησιμοποιείς τέτοιο λεξιλόγιο; Τέλος πάντων, είναι δικαίωμά σου να κάνεις και να λές ότι θέλεις, και να εκτίθεσαι στους μαθητές σου που τυχόν σε διαβάζουν, όπως είναι και δικό μου δικαίωμα να αντικρούω τους όποιους κακεντρεχείς ισχυρισμούς.

Πήρες «φωτιά» με την ανάρτησή μου στο «ΑΝΩΘΕΝ ΣΟΦΙΑ» αλλά και πάλι -ως αιώνια βιαστικός- έβγαλες λάθος συμπέρασμα, εκτός εάν επί τούτου μας πληροφορείς εσφαλμένα.

Δηλαδή: Παρεξηγήθηκες διότι έκανα αναφορά για την φίμωσή μου και από αδελφικά μπλόγκ του «Εγκόλπιο», και κόπτεσαι ότι ποτέ δεν με φίμωσες εσύ στον «ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ». Συμφωνώ και εγώ καλέ μου φίλε. Δεν με φίμωσες. Ποιος όμως σου είπε ότι η αναφορά μου αυτή στιγματίζει και εσένα ως αδελφικό μπλόγκ του «Εγκόλπιο»; Σύμφωνα με δική σου δήλωση γνωρίζω ότι δεν έχεις σχέση με το «Εγκόλπιο». Να τι έγραψες σε ανώνυμο επισκέπτη σου:
«Κ. ανώνυμε δεν νομίζετε πως παρατράβηξε το παραμύθι με το «αντιαιρετικό εγκόλπιο». Κάθε λίγο και λιγάκι όλο σ’ αυτό αναφέρεστε. Εμένα τι με ενδιαφέρει τι κάνει το «αντιαιρετικό εγκόλπιο». Είμαι παράρτημά του και δεν το γνωρίζω;»

Αυτό και μόνο καλέ μου φίλε Χρήστο αποδεικνύει ότι δεν λογίζεσαι ως αδελφικός των περί ού ο λόγος. Άρα, πρόκειται περί εσφαλμένων εντυπώσεως από μέρους σου και κατά συνέπεια εκ μέρους μου αυτό τελειώνει εδώ.

Όσον αφορά το κόψιμό σου από τον κ. «Κ» στο «ΑΝΩΘΕΝ ΣΟΦΙΑ» λόγω των υβριστικών σου σχολίων, η αναφορά μου σ’ αυτό εστόχευε την ενέργεια του «Εγκόλπιο» που ενώ πρωτοσέλιδα –όπως και εσύ- κατηγορούσε το «ΑΝΩΘΕΝ ΣΟΦΙΑ» για φίμωση, έκαναν το ίδιο και σε μένα με άνανδρο και αήθη τρόπο. Δικαίωμά τους είναι και αυτό. Φιλοξενούμενος ήμουν και αυτοί οι οικοδεσπότες. Η αξίωση τους ότι είναι γνώστες της αρχαίας ελληνικής γλώσσης ενώ εγώ… όχι(!), καταρρίφθηκε όταν δεν μπόρεσαν να ερμηνεύσουν την λέξη «σπείρα» που έγραψα (επίτηδες όπως τους είπα για να πάψουν την «αρχαιογνωσία» τους) και θεωρώντας ύβρη την λέξη με φίμωσαν από περεταίρω απαντήσεις μου. Αυτό όμως ερμηνεύθηκε από πολλούς ως φθηνή δικαιολογία –και έτσι είναι- για να απαλλαγούν από τον «αιρετικό» Οικονομίδη που τους «κάθεται στο σβέρκο».

Το όνομά σου «Χρήστος» που το θεώρησα ως ψευδώνυμο, δεν βλέπω που είναι το πρόβλημα. Ένα σκέτο –μικρό- όνομα, δεν λέει και την ταυτότητα του ατόμου. Δικαίωμα του καθενός είναι να έχει ένα ψευδώνυμο –τουλάχιστον κάτι έχει, εν συγκρίσει με τους ανώνυμους- και κατά συνέπεια ο συνομιλητής του αν θέλει ασχολείται με… «φαντάσματα», όπως έκανα εγώ με τόσους ανώνυμους και ψευδώνυμους αναγνώστες. Παρ’ όλα αυτά, επιμένω να συμμετέχω για την αλήθεια του Ευαγγελίου που πιστεύω και δειλά και ταπεινά υπηρετώ. Και ας μη βιαστεί κανείς να μου πεί πάλι το γνωστό παραμυθάκι περί πλάνης και αιρέσεως, διότι από τέτοιες υποκριτικές συνταγές χόρτασα μέχρι αηδίας.

Ακόμα εργάζομαι πάνω στην απάντησή μου για τις όποιες κακόβουλες κατηγορίες δέχθηκα από τους γνωστούς και μη εξαιρετέους… αγνώστους! «ΟΟΔΕΐτες», «Εγκολπιοδίτες», και άλλους …δύτες.

Και επειδή γράφεις για μένα ότι: «βγάζεις όλο το δηλητήριο που νοιώθεις απέναντί μου, επειδή γελοιοποίησα και εξέθεσα και εσένα και τον κ. Κ.» θα δούμε φίλτατε κύριε καθηγητά των θρησκευτικών ποιος εξέθεσε ποιόν. Έχε λίγη υπομονή. Για γελοιοποίηση δεν το συζητώ, διότι δεν είναι ο στόχος μου, ως ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ που είμαι, αλλά αυτή θα έρθει από μόνη της να σας βρεί .

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Γιώργος Οικονομίδης

Γιώργος Οικονομίδης είπε...

Αγαπητέ και φίλτατε Χρήστο Παλάντζα, ευχαριστώ από καρδιάς για την ενημέρωση που μου έκανες με e-mail όσον αφορά το καυστικό σου σχόλιο που ανάρτησες στο Blog σου.

Κατ’ αρχήν, το λεξιλόγιο σου δεν τιμά ούτε την προσωπικότητά σου, ούτε την θρησκευτικότητά σου αλλά ούτε και την ειδικότητα σου ως καθηγητής Θρησκευτικών στο 3ο Γυμνάσιο Λαμίας (όπως δήλωσες). Καθηγητής Θρησκευτικών λοιπόν.

Θα μπορούσα να πώ ότι λυπάμαι τους μαθητές σου, και πολύ περισσότερο δεν μπορώ να διανοηθώ τι θα γινόταν εάν το ή τα παιδιά μου σε είχαν καθηγητή τους. Αλοίμονό τους δηλαδή με εμένα πατέρα «αιρετικό» που θα είχαν!!!. Είσαι και δημόσιος υπάλληλος με κρατικό μισθό και χρησιμοποιείς τέτοιο λεξιλόγιο; Τέλος πάντων, είναι δικαίωμά σου να κάνεις και να λές ότι θέλεις, και να εκτίθεσαι στους μαθητές σου που τυχόν σε διαβάζουν, όπως είναι και δικό μου δικαίωμα να αντικρούω τους όποιους κακεντρεχείς ισχυρισμούς.

Πήρες «φωτιά» με την ανάρτησή μου στο «ΑΝΩΘΕΝ ΣΟΦΙΑ» αλλά και πάλι -ως αιώνια βιαστικός- έβγαλες λάθος συμπέρασμα, εκτός εάν επί τούτου μας πληροφορείς εσφαλμένα.

Δηλαδή: Παρεξηγήθηκες διότι έκανα αναφορά για την φίμωσή μου και από αδελφικά μπλόγκ του «Εγκόλπιο», και κόπτεσαι ότι ποτέ δεν με φίμωσες εσύ στον «ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ». Συμφωνώ και εγώ φίλτατε. Δεν με φίμωσες. Ποιος όμως σου είπε ότι η αναφορά μου αυτή στιγματίζει και εσένα ως αδελφικό μπλόγκ του «Εγκόλπιο»; Σύμφωνα με δική σου δήλωση γνωρίζω ότι δεν έχεις σχέση με το «Εγκόλπιο». Να τι έγραψες σε ανώνυμο επισκέπτη σου:

«Κ. ανώνυμε δεν νομίζετε πως παρατράβηξε το παραμύθι με το «αντιαιρετικό εγκόλπιο». Κάθε λίγο και λιγάκι όλο σ’ αυτό αναφέρεστε. Εμένα τι με ενδιαφέρει τι κάνει το «αντιαιρετικό εγκόλπιο». Είμαι παράρτημά του και δεν το γνωρίζω;»

Αυτό και μόνο καλέ μου φίλε Χρήστο αποδεικνύει ότι δεν λογίζεσαι ως αδελφικός των περί ού ο λόγος. Άρα, πρόκειται περί λανθασμένων συμπερασμάτων από μέρους σου και κατά συνέπεια εκ μέρους μου αυτό τελειώνει εδώ.

Όσον αφορά το κόψιμό σου από τον κ. «Κ» στο «ΑΝΩΘΕΝ ΣΟΦΙΑ» λόγω των υβριστικών σου σχολίων, η αναφορά μου σ’ αυτό εστόχευε την ενέργεια του «Εγκόλπιο» που ενώ πρωτοσέλιδα –όπως και εσύ- κατηγορούσε το «ΑΝΩΘΕΝ ΣΟΦΙΑ» για φίμωση, έκαναν το ίδιο και σε μένα με άνανδρο και αήθη τρόπο. Δικαίωμά τους είναι και αυτό. Φιλοξενούμενος ήμουν και αυτοί οι οικοδεσπότες.

Η αξίωση τους ότι είναι γνώστες της αρχαίας ελληνικής γλώσσης ενώ εγώ… όχι(!), καταρρίφθηκε όταν δεν μπόρεσαν να ερμηνεύσουν την λέξη «σπείρα» που έγραψα (επίτηδες όπως τους είπα για να πάψουν την «αρχαιογνωσία» τους) και θεωρώντας ύβρη την λέξη με φίμωσαν από περεταίρω απαντήσεις μου. Αυτό όμως ερμηνεύθηκε από πολλούς ως φθηνή δικαιολογία –και έτσι είναι- για να απαλλαγούν από τον «αιρετικό» Οικονομίδη που τους «κάθεται στο σβέρκο».


Συνεχίζω παρακάτω διότι δέν δέχεται αυτό το μεγάλο(;;;!!!) κείμενο μου...

Γιώργος Οικονομίδης

Γιώργος Οικονομίδης είπε...

Συνέχεια των παραπάνω...

Το όνομά σου «Χρήστος» που το θεώρησα ως ψευδώνυμο, δεν βλέπω που είναι το πρόβλημα. Ένα σκέτο –μικρό- όνομα, δεν λέει και την ταυτότητα του ατόμου. Δικαίωμα του καθενός είναι να έχει ένα ψευδώνυμο –τουλάχιστον κάτι έχει, εν συγκρίσει με τους ανώνυμους- και κατά συνέπεια ο συνομιλητής του αν θέλει ασχολείται με… «φαντάσματα», όπως έκανα εγώ με τόσους ανώνυμους και ψευδώνυμους αναγνώστες. Παρ’ όλα αυτά, επιμένω να συμμετέχω για την αλήθεια του Ευαγγελίου που πιστεύω και δειλά αλλά και ταπεινά υπηρετώ. Και ας μη βιαστεί κανείς να μου πεί πάλι το γνωστό παραμυθάκι περί πλάνης και αιρέσεως, διότι από τέτοιες υποκριτικές συνταγές χόρτασα μέχρι αηδίας.

Ακόμα εργάζομαι πάνω στην απάντησή μου για τις όποιες κακόβουλες κατηγορίες δέχθηκα από τους γνωστούς και μη εξαιρετέους… αγνώστους! «ΟΟΔΕΐτες», «Εγκολπιοδίτες», και άλλους … δύτες.

Και επειδή θεωρείς τον εαυτό σου ως το θύμα και γράφεις για μένα ότι: «βγάζεις όλο το δηλητήριο που νοιώθεις απέναντί μου, επειδή γελοιοποίησα και εξέθεσα και εσένα και τον κ. Κ.» θα δούμε φίλτατε κύριε καθηγητά των θρησκευτικών ποιος εξέθεσε ποιόν. Έχε λίγη υπομονή.

Για γελοιοποίηση δεν το συζητώ, διότι δεν είναι ο στόχος μου, ως ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ που είμαι, αλλά αυτή θα έρθει από μόνη της να σας βρεί .

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Υ.Γ,: Το μήνυμά σου εδώ το ανάρτησες και στο "ΑΝΩΘΕΝ ΣΟΦΙΑ" και ώς εκ τούτου την παρούσα απάντησή μου θα την στείλω και εκεί.

Γιώργος Οικονομίδης

Γιώργος Οικονομίδης είπε...

Φίλτατε Χρήστο, λυπάμαι για την πολλαπλή ανάρτηση αλλά οι ενδείξεις προβολής των μηνυμάτων στο blog σου είναι αν όχι εσφαλμένες τουλάχιστον παραπλανητικές, στο να μας δείξει εάν αναρτήθηκαν τα σχίλια. Και πάλι λυπάμαι...

Ευχαριστώ.

Γιώργος Οικονομίδης

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Κ. Οικονομίδη γράφεις:

«Καθηγητής Θρησκευτικών λοιπόν. Θα μπορούσα να πώ ότι λυπάμαι τους μαθητές σου, και πολύ περισσότερο δεν μπορώ να διανοηθώ τι θα γινόταν εάν το ή τα παιδιά μου σε είχαν καθηγητή τους. Αλοίμονό τους δηλαδή με εμένα ως πατέρα «αιρετικό» που θα είχαν!!!. Είσαι και δημόσιος υπάλληλος με κρατικό μισθό και χρησιμοποιείς τέτοιο λεξιλόγιο; Τέλος πάντων, είναι δικαίωμά σου να κάνεις και να λές ότι θέλεις, και να εκτίθεσαι στους μαθητές σου που τυχόν σε διαβάζουν, όπως είναι και δικό μου δικαίωμα να αντικρούω τους όποιους κακεντρεχείς ισχυρισμούς.»

Ακριβώς κ. Οικονομίδη επειδή με πληρώνει το κράτος και έχω συναίσθηση της αποστολής μου, «βγάζω» μαθητές λεβέντες και μαθήτριες λεβέντισσες που τους μαθαίνω να απεχθάνονται το ψέμα και την υποκρισία και να μάχονται για την αλήθεια. Δυστυχώς που το ή τα παιδιά σου δεν με είχαν καθηγητή τους γιατί άμα με είχαν θα μάθαιναν να μάχονται και αυτά για την αλήθεια και να μισούν το ψέμα και την υποκρισία. Γιατί με τέτοιο πατέρα που αρέσκεται στο ψεύδος και την απάτη φαντάζομαι τι παιδιά θα έβγαιναν.

Γράφεις:
«Το όνομά σου «Χρήστος» που το θεώρησα ως ψευδώνυμο, δεν βλέπω που είναι το πρόβλημα. Ένα σκέτο –μικρό- όνομα, δεν λέει και την ταυτότητα του ατόμου. Δικαίωμα του καθενός είναι να έχει ένα ψευδώνυμο –τουλάχιστον κάτι έχει, εν συγκρίσει με τους ανώνυμους- και κατά συνέπεια ο συνομιλητής του αν θέλει ασχολείται με… «φαντάσματα», όπως έκανα εγώ με τόσους ανώνυμους και ψευδώνυμους αναγνώστες.»

Αυτό και μόνο δείχνει την εμπάθεια προς το πρόσωπό μου και την ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζεις τα πράγματα. Χωρίς κανένα στοιχείο αποφάσισες από μόνος σου πως το όνομα που υπογράφω είναι ψευδώνυμο δηλ. ψεύτικο όνομα άρα στο βάθος υπάρχει δολιότητα εκ μέρους μου αφού κρύβομαι πίσω από ψεύτικο όνομα. Βέβαια και η συκοφαντία, σου έχει γίνει και αυτή δεύτερη φύση. Το ότι με αποκαλούσες – χωρίς στοιχεία πάλι - ΟΟΔΙΤΗ στο «Άνωθεν Σοφία» το ξέχασες φαίνεται. ΟΟΔΙΤΗΣ λοιπόν, ψεύτικο όνομα το Χρήστος, δεν έγινε και τίποτα κατ’ εσένα. Πολύ ελαστική συνείδηση βλέπω διαθέτεις και ενδιαφέρεσαι μόνο για την … φρασεολογία. Συγχαρητήρια.

Συνεχώς λες και εσύ και ο κ. Κ πως έγραψα υβριστικά σχόλια. Που ακριβώς σας έβρισα μπορείς να μου πεις; Μήπως το ότι σε απεκάλεσα απατεώνα; Μα αφού έκανες απάτη με τον Παπαρηγόπουλο, πώς να σε αποκαλέσω; Για πες μου εσύ. Πως λέγεται λοιπόν αυτός που κάνει απάτη; Και αφού το βρεις πες μου μετά που σας έχω βρίσει; Για γράψε τα λόγια που σας έβρισα.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ….

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Γράφεις:

«Δηλαδή: Παρεξηγήθηκες διότι έκανα αναφορά για την φίμωσή μου και από αδελφικά μπλόγκ του «Εγκόλπιο», και κόπτεσαι ότι ποτέ δεν με φίμωσες εσύ στον «ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ». Συμφωνώ και εγώ καλέ μου φίλε. Δεν με φίμωσες. Ποιος όμως σου είπε ότι η αναφορά μου αυτή στιγματίζει και εσένα ως αδελφικό μπλόγκ του «Εγκόλπιο»; Σύμφωνα με δική σου δήλωση γνωρίζω ότι δεν έχεις σχέση με το «Εγκόλπιο». Να τι έγραψες σε ανώνυμο επισκέπτη σου:
«Κ. ανώνυμε δεν νομίζετε πως παρατράβηξε το παραμύθι με το «αντιαιρετικό εγκόλπιο». Κάθε λίγο και λιγάκι όλο σ’ αυτό αναφέρεστε. Εμένα τι με ενδιαφέρει τι κάνει το «αντιαιρετικό εγκόλπιο». Είμαι παράρτημά του και δεν το γνωρίζω;»


Αυτό και μόνο καλέ μου φίλε Χρήστο αποδεικνύει ότι δεν λογίζεσαι ως αδελφικός των περί ού ο λόγος. Άρα, πρόκειται περί εσφαλμένων εντυπώσεως από μέρους σου και κατά συνέπεια εκ μέρους μου αυτό τελειώνει εδώ.»

Ώστε έτσι κ. Οικονομίδη; Έβγαλα εγώ εσφαλμένες εντυπώσεις πως ο Αντιαιρετικός είναι αδελφό μπλογκσποτ με το εγκόλπιο;

Για να δούμε λοιπόν πως έχουν τα πράγματα.
Έγραψες ή δεν έγραψες στο σχόλιό σου στο «Άνωθεν Σοφία»:
«Αγαπητοί συνομιλητές, στο παρόν θέμα που διαπραγματεύεται το "ΑΝΩΘΕΝ ΣΟΦΙΑ" περί εικόνων, φιλοξενήθηκαν και απόψεις από ανθρώπους εικονολάτρες, προερχόμενοι επί το πλείστον από το «ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΝ ΕΓΚΟΛΠΙΟΝ» και τον «ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ». Ένας εξ' αυτών (διαχειριστής του «ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ») και με το ψευδώνυμο "Χρήστος"»

Πως με αποκαλείς λοιπόν παραπάνω; Εικονολάτρη δεν με αποκαλείς; Πως αλλιώς με αποκαλείς; Διαχειριστή του «ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ» δεν με αποκαλείς; Τι είναι το «ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ»; Μπλογκσποτ δεν είναι;

Πως με αποκαλείς πιο κάτω; «υβριστή εικονολάτρη» δεν με αποκαλείς;

Και μετά από αυτά δεν γράφεις πως «αδελφικά τους εικονολατρικά Blog αποκλείστηκε η συμμετοχή μου ούτως ώστε να μή ακούγεται πλέον η φωνή μου»;

Τόσες αναφορές λοιπόν έκανες στον «Αντιαιρετικό» και θέλεις να πιστέψουμε πως τον …. άφησες απ’ έξω; Και αφού τον άφησες απ’ έξω γιατί δεν το διευκρίνισες στο «Άνωθεν Σοφία»;

Παρόλα αυτά αφού λες πως το θέμα έληξε θέλω τώρα από εσένα τα εξής:

1. Να κάνεις σχόλιο στο «Άνωθεν Σοφία» που να λες πως δεν εννοούσες τον Αντιαιρετικό σ’ αυτούς που κόβουν τα σχόλια.
2. Να ενημερώσεις τους αναγνώστες του «Άνωθεν Σοφία» πως ο διάλογος συνεχίζεται εδώ, ώστε να βλέπουν και τις δικές μου απαντήσεις.

Μετά από αυτά θα θεωρήσω πως πράγματι έληξε το θέμα.

Υπόψη πως περιμένω να μου γράψεις που ακριβώς σε έβρισα στο «Άνωθεν Σοφία».

Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Κ. Οικονομίδη τις τελευταίες μέρες παρουσιάζει αυτό το πρόβλημα με τα σχόλια. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα δυστυχώς. Δεν πειράζει όμως. Διαγράφω τα επιπλέον αφού είναι τα ίδια.

Χρήστος - αντιαιρετικός

Γιώργος Οικονομίδης είπε...

Φίλε Χρήστο, καθηγητά θρησκευτικών. Με τέτοιο λεξιλόγιο εάν καταφέρνεις και βγάζεις στην κοινωνία "μαθητές λεβέντες και μαθήτριες λεβέντισσες που τους μαθαίνεις να απεχθάνονται το ψέμα και την υποκρισία και να μάχονται για την αλήθεια" τότε απορώ πού άραγε σφάλω βλέποντας τα ελληνόπουλα στην σημερινή κατάντια; Καί μή βιαστείς... διότι και τα παιδιά μου επειδή δέν σε έχουν καθηγητή τους δέν είναι άξια(;!) στην κοινωνία "και δέν μάθανε να μάχονται και αυτά για την αλήθεια και να μισούν το ψέμα και την υποκρισία. Γιατί με τέτοιο πατέρα που αρέσκεται στο ψεύδος και την απάτη...τι παιδιά θα έβγαιναν";

Αυτό υποστήριξες στο μήνυμά σου φίλε μου, δίχως να ξέρεις αν έχω παιδιά και τί παιδιά είναι. Πάντως, καλό είναι που η φαντασία σου καλπάζει για την ικανότητα σου να βγάζεις άξιους και λεβέντες μαθητές.

Ας δούμε τώρα και περί των απατεώνων!!! Γράφεις ρωτώντας με να σου πώ:

"Συνεχώς λες και εσύ και ο κ. Κ πως έγραψα υβριστικά σχόλια. Που ακριβώς σας έβρισα μπορείς να μου πεις; Μήπως το ότι σε απεκάλεσα απατεώνα; Μα αφού έκανες απάτη με τον Παπαρηγόπουλο, πώς να σε αποκαλέσω; Για πες μου εσύ. Πως λέγεται λοιπόν αυτός που κάνει απάτη; Και αφού το βρεις πες μου μετά που σας έχω βρίσει; Για γράψε τα λόγια που σας έβρισα."

Κατ' αρχήν φίλε να σου θυμίσω ότι, τα υβριστικά σχόλια σου που διεγράφησαν τα έχεις αντίγραφο. Αργότερα ανάρτησες και πάλι μέρος των σχολίων σου -αυτά που ήθελες μόνο- στο "ΑΝΩΘΕΝ ΣΟΦΙΑ" αλλά επιμελώς απέκρυψες ότι υβριστικό σου σχόλιο έκανες. Τα έχεις, είναι σίγουρο αυτό, δημοσίευσέ τα εδώ και τώρα και θα δείς από μόνος σου πού υπάρχει ύβρις.

Σίγουρα φίλε μου -επειδή με ρωτάς- αυτός που κάνει απάτη λέγεται απατεώνας. Έτσι απεκάλεσα και εγώ τον πατριάρχη Ιεροσολύμων για την απάτη του "αγίου" φωτός που διενεργεί. Αυτός το κάνει όμως. Όποιος κατά συνέπεια δέν κάνει απάτη εάν του προσάπτεις τον τίτλο του απατεώνα αυτό είναι ύβρις. Αυτό έκανες και εσύ στο πρόσωπό μου με την -δήθεν- "απάτη" μου στο κείμενο του Παπαρρηγόπουλου.

Μή ξεχνάς ότι μία και μόνο λέξη εκεί που δέν την συμπεριέλαβα στο κείμενο (την οικουμενικήν ΑΥΤΟΥ σύνοδον), έγινε αφορμή της έντονης αυτής διαμάχης μας, για το "Αυτού" και μόνο, αποκαλώντας με απατεώνα, και ανάρτησες "φάτσα κάρτα" την "απατεωνιά" μου στο μπλόγκ σου.

Εάν αυτή η φωτοτυπία σου αποτελεί ένδειξη της "απατεωνιάς" μου, τότε αυτό που σας ετοιμάζω, με την ίδια φρασεολογία του Παπαρρηγόπουλου για την οικουμενική Σύνοδο της Νικαίας, "Της υπ' ΑΥΤΟΥ (του Μεγ. Κων/νου) συγκροτηθείσης", (της υπ' αυτού, ΈΤΣΙ;) να δούμε τί θα πείτε τότε. Θα βγάλετε και την Σύνοδο της Νικαίας ως μή οικουμενική επειδή και αυτή ήτανε του Μ. Κων/νου "της υπ' αυτού" συγκροτηθείσης; Με τις λέξεις θέλετε να παίζετε, με τις λέξεις θα παίξουμε φίλοι μου. Και να δούμε τότε οι απατεώνες ποιοί είναι τελικά.

Συνέχεια παρακάτω.


Γιώργος Οικονομίδης

Γιώργος Οικονομίδης είπε...

Συνέχεια από τα παραπάνω.

Στο "ΑΝΩΘΕΝ ΣΟΦΙΑ" ΣΟΥ ΈΚΑΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΉΣ ΕΡΏΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Την επαναλαμβάνω αυτούσια:

"Γιώργος Οικονομίδης είπε...
Χρήστο, εκτός από τις "απατεωνιές" μου, που αν θέλεις ας το "δεχτώ" ότι είναι έτσι, δέν μου απάντησες σ' αυτό που ρώτησα, για να ξέρω και εγώ αν πρέπει θα πιστέψω στην ορθοδοξία. Επαναλαμβάνω:

ΕΡΩΤΩ: Εάν εγώ, ή οποιοσδήποτε πιστός του Κυρίου, λατρεύουμε τον Θεό πνευματικά και μόνο, και δέν έχουμε επαφή καμία με υλικά στοιχεία (εικόνες και άλλα θρησκευτικά σύνεργα) είμαστε καταδικασμένοι για την κόλαση; Ποιός θα με "διαφωτίσει";
Περιμένω..."

Εν Χριστώ Ιησού
Γιώργος Οικονομίδης
Εκδότης του www.sporeas.gr


ΑΥΤΆ ΣΟΥ ΈΓΡΑΨΑ ΤΌΤΕ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, και αν θέλεις απαντάς.


Τέλος, αυτή την ενημέρωση που μου ζητάς να κάνω στο "ΑΝΩΘΕΝ ΣΟΦΙΑ" την έκανα πριν καν μου την ζητήσεις, και στο έγραψα.

Η απάντηση μου δημοσιεύθηκε και εκεί όπως ακριβώς υπάρχει εδώ και λέει ότι από σένα δέν υπήρξε φίμωση μου. Εξ' άλλου, τα δύο μπλόγκ -το δικό σου και του Εγκολπίου- τα ξεχωρίζω ως ουδέτερα αλλά με τον ίδιο πάντα σκοπό παρέμβασης σας στις "αιρετικές" ιστοσελίδες, όπως οι ενέργειες σας μας έδειξαν.


Γιώργος Οικονομίδης

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Κ. Οικονομίδη, ο λαός λέει πως «ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρεται». Έτσι και εσύ. Με κατηγόρησες για μία ακόμη φορά πως σας έβρισα. Όταν σου είπα, που ακριβώς σας έβρισα εσένα και τον κ. Κ, έγραψες στο «Άνωθεν Σοφία» πως σε είπα απατεώνα. Τώρα που εξήγησα γιατί σε είπα απατεώνα – αφού έκανες απάτη με τον Παπαρηγόπουλο – αδυνατείς να βρεις βρισιά. Και που να βρεις δύσμοιρε αφού δεν έχω βρίσει. Παρόλα αυτά χωρίς κανένα στοιχείο πάλι επέμενες πως σας έβρισα. Για μια ακόμα φορά επαλήθευσες τον ρόλο σου ως ψεύτη και συκοφάντη. Χωρίς στοιχεία λες πως σας έβρισα. Και θες να συζητήσουμε και θεολογικά και από πάνω. Τι θεολογική συζήτηση μπορώ να κάνω με κάποιον που όλη την ώρα πετάει πυροτεχνήματα - χωρίς αιδώ – και χωρίς αποδείξεις μόνο εσύ το ξέρεις. Απέδειξε πρώτα πως σας έβρισα και μετά περνάμε και στα θεολογικά. Μέχρι τότε θα είσαι ένας κοινός συκοφάντης και ψεύτης. Όσο για το τι πράγματι ειπώθηκε μεταξύ μας για τον Παπαρηγόπουλο μην ανησυχείς. Όταν δημοσιεύσω το άρθρο με ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ τότε μπορείς να διαπιστώσεις αν σε λέω δίκαια ή άδικα απατεώνα.

Χρήστος – αντιαιρετικός

Υ.Γ. Όλος ο διάλογος μου με τον κ. Κ υπάρχει στο παρόν άρθρο μου που διαλεγόμαστε. Για βρες λοιπόν που έχω βρίσει τον κ. Κ και δείξτο μου και μένα;

Γιώργος Οικονομίδης είπε...

Όταν λές όλος ο διάλογος υπάρχει εννοείς όλος, έτσι; Μή κρύψεις κάτι; Να εξηγούμεθα φίλτατε Χρήστο. Και αν εξαιρείς εμένα από τις βρισιές σου και ζητάς να σου πώ πού τάχα έβρισες τον "Κ", ε, τότε κάνεις ύπουλη τρίπλα αγαπητέ μου. Για τον "Κ" μιλάμε ή για τον Οικονομίδη;

Γιώργος Οικονομίδης

Γιώργος Οικονομίδης είπε...

Χρήστο, για τον Παπαρρηγόπουλο και το μικρό δείγμα του λεκτικού του ύφους προς στον Μ. Κωνσταντίνο, δέν έχεις τίποτα να πείς; Γι' αυτή την λέξη που δέν συμπεριελήφθη από μέρους μου με "σταυρώσατε" και τώρα που η ίδια υπάρχει και για το κάλεσμα στη Σύνοδο της Νικαίας δέν μιλάς; Θα δείς την συνέχεια όμως επί... της οθόνης.

Άκου φίλε να στο πώ μιά και καλή. Ούτε σε φοβάμαι με τις δήθεν αποκαλύψεις σου (σκύλος που γαυγίζει...) ούτε και μπορείς να σταθείς όρθιος μπροστά στην "υπέρ πάσαν δίστομον μάχαιραν" του Λόγου του Θεού. Είναι καταπέλτης στις όποιες κακοδοξίες σας και στις ειδωλολατρικές σας αξιώσεις. Θα το δούμε αυτό στη συνέχεια. Αρκετά ξενύχτια για το τίποτα νομίζεις;

Δέν θα μπορείτε να σταθείτε μπροστά στον Άγιο Θεό με την δαιμονική λατρεία στο "«άφωνον είδος και φωνής εξηρμένον» είδωλο. Ο Θεός δέν εμπαίζεται, αυτό που σπέρνεις αυτό και θερίζεις.

Απέφυγες να απαντήσεις την ερώτηση που επανειλημμένα σου έθεσα κύριε καθηγητά των θρησκευτικών, εάν τάχα με περιμένει κόλαση όταν πλησιάζω τον Θεό όπως η Βίβλος μου υποδείχνει και όχι μέσω υλικών πραγμάτων, διότι ξέρεις την κατάληξη που θα έχει η όποια απάντηση σου.

Θα περιμένω πάντως.


Γιώργος Οικονομίδης

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Κ. Οικονομίδη για να τελειώνουμε. Με εγκάλεσες σαν δάσκαλο και σαν θεολόγο πως δεν κάνω σωστά την δουλειά μου γιατί δεν χρησιμοποιώ σωστή φρασεολογία και λυπάσαι τους μαθητές μου γι’ αυτό. Και όλα αυτά γιατί κατ’ εσένα έγραψα υβριστικά σχόλια. Και όταν σου είπα να φέρεις στοιχεία για αυτά που ισχυρίζεσαι, προφασίστηκες πως έχουν σβηστεί τα σχόλιά μου από τον κ. Κ. Μπορεί να έχουν σβηστεί τα σχόλιά μου αλλά υπάρχουν τα δικά σου και των άλλων συμμετεχόντων στο «Άνωθεν Σοφία» που απαντούν στα δικά μου. Ψάξε λοιπόν και βρες και στα δικά σου και στων άλλων που σας βρίζω. Γιατί όλοι αυτό λέγατε χωρίς ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΒΡΙΣΙΑ ΜΟΥ. Και που να την βρείτε αφού δεν την έκανα για να υπάρχει. Παρόλα αυτά άμα βρεις καμία προσκόμισέ την αλλιώς μην με ξαναενοχλήσεις. Σιχάθηκα και βαρέθηκα τις αναπόδεικτες συκοφαντίες σου. Αν τις βρεις έχει καλώς και θα παραδεχτώ δημόσια πως είμαι υβριστής και θα ζητήσω συγγνώμη. Αν δεν τις βρεις να βγεις εσύ και να ζητήσεις συγγνώμη γιατί με κατηγόρησες και με συκοφάντησες χωρίς λόγο. Ώσπου να αποδείξεις λοιπόν πως είμαι υβριστής θα παραμένεις ένας κοινός συκοφάντης. Τέλος.

Χρήστος – αντιαιρετικός


Υ.Γ. Όσο για την χρήση της Ελληνικής γλώσσας σκίζεις. Ίδιο το "αυτού" με το "υπ' αυτού"; Δημοσίευσέ τα λοιπόν αυτά τα ... Ελληνικά σου να "γελάσει και το παρδαλό κατσίκι"!!!

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟ ΧΡΗΣΤΟ είπε...

Κύριε Χρήστο καλησπέρα.

Διαβάζω τη συζήτησή σας με τον κύριο "συκοφάντη" (Γ.Ο.) και θα ήθελα να σας πω κάτι για να το ξέρετε.

Παρατηρώ που απο τη στιγμή που είπατε ότι είστε καθηγητής θρησκευτικών ότι σχεδόν σε κάθε του σχόλιο προσπαθεί να σας ειρωνευτεί γράφοντας:

"Φίλε Χρήστο, καθηγητά θρησκευτικών"..

Λες και το κύριε Χρήστο από μόνο του δεν αρκεί.

Θα σας πω όμως γιατί το κάνει αυτό.

Όοοοχι δεν το κάνει τυχαία.

Το κάνει γιατί του έμεινε απωθημένο και ξέρετε από ποιόν;

Απο εμένα.

Αν μπείτε στο "Άνωθεν Σοφία" και βρείτε παλιά σχόλια του κυρίου "συκοφάντη" θα δείτε μια αλαζονεία - μια υπεροψία - μια μύτη σηκωμένη ψηλά λες και αυτός είναι και άλλος δεν είναι.

Σε κάθε του σχόλιο ο κύριος συκοφάντης της Ορθοδοξίας κύριος Γ. Οικονομίδης δεν παρέλειπε να υπογράφει ως:

Γιώργος ή Γεώργιος Οικονομίδης
ΕΚΔΟΤΗΣ.

Λες και τον ρώτησε κανένας τί είναι και τί κάνει.

Και να σας πω την αλήθεια, δεν κατάλαβα ποτέ τί εκδίδει αλλά ούτε και με νοιάζει.

Δεν έχει να πει και τίποτα άλλωστε ο κύριος Οικονομίδης πέρα από συκοφαντίες και μόνο.

Πριν λίγες μέρες που τον βρήκα εκεί στο «Άνωθεν Σοφία» βρήκα σε σχόλιό του να κατηγορεί και να συκοφαντεί την Ορθοδοξία ως ειδωλολατρική θρησκεία.

(για τις εικόνες ήταν το θέμα)

Όταν του ζήτησα όμως να μας δείξει ένα είδωλο της Ορθοδοξίας δε βρήκε να μου υποδείξει ΟΥΤΕ ΕΝΑ.

κάτι αόριστα λόγια μόνο έλεγε και από αποδείξεις τίποτα.

ΕΙΔΩΛΟ ΔΕΝ ΜΟΥ ΥΠΕΔΕΙΞΕ ΠΟΤΕ.

Άρα είναι συκοφάντης.
Τα λογικοφανή του τεχνάσματα ας πάει να τα γράφει στα δικά του ιστολόγια παρέα με τους Πεντηκοστιανούς.

Έτσι κι αλλιώς μόνοι τους τα λένε μόνοι τους συμφωνούν.

Άφήστε που σε σχόλιό του έβαλε όοοολους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς σε ένα τσουβάλι. Ότι έτσι είναι όλοι οι Ορθόδοξοι και αυτή είναι τακτική τους έγραφε.

Ποιά είναι η τακτκή μας;
Ας σας το εξηγήσει ο ίδιος, εκείνος ξέρει.

Τέλος πάντων δεν έχουν σημασία τώρα αυτά.

Απλά να ξέρετε ότι τις ειρωνείες που θα προσπαθεί να σας κάνει του στιλ: "κύριε καθηγητά" και άλλα τέτοια είναι γιατί «του την είχα πει» για τα καλά τότε στους Πεντηκοστιανούς και σε κάθε μου σχόλιο υπέγραφα κι εγω στο ίδιο ύφος με αυτό του κυρίου Οικονομίδη - όπως δηλαδή θα υπογράψω και τώρα:

Πίτερ (μή εκδότης).

Υ.Γ Τελικά κύριε Χρήστο τί είναι ο κύριος Οικονομίδης Πεντηκοστιανός, Ευαγγελικός ή κάτι άλλο;

Ευχαριστώ.

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Κ. Πήτερ ο κ. Οικονομίδης είναι Ευαγγελικός.

Και όπως πολύ σωστά σημειώνετε πέρα από ειρωνείες και συκοφαντίες δεν έχει να πει κάτι. Παρακολούθησα εν μέρει την συζήτησή σας στο «Άνωθεν Σοφία» και ήταν πράγματι απολαυστική όταν τον καλούσατε να σας πει το εξής απλό: «Ποια εικόνα λατρεύουμε ως Θεό μας εμείς οι Ορθόδοξοι και μας αποκαλείτε ειδωλολάτρες».

Και από ότι είδα αναγκάστηκε στο τέλος να παραδεχτεί πως δεν υπάρχει καμία.

Η συκοφαντία και η απάτη κ. Πήτερ, έχει γίνει στον κ. Οικονομίδη δεύτερη φύση. Συνέχεια με αποκαλεί υβριστή ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ!!!

Και το κερασάκι στην τούρτα. Όταν του είπα σε σχόλιό μου, πως όλος ο διάλογος μου με τον κ. Κ βρίσκεται στον παρόν άρθρο που διαλεγόμαστε, ας βρει λοιπόν που βρίζω τον κ. Κ, ελλείψει αποδείξεων, το μόνο που είχε να πει ήταν πως συζητάω με αυτόν και όχι με τον κ. Κ.

Και ας έχει κάνει και αυτός και οι άλλοι Πεντηκοστιανοί συμμετέχοντες στο «Άνωθεν Σοφία» ένα σωρό σχόλια πως τους βρίζω. Πως όμως και με ποιες λέξεις ουδείς το αναφέρει.

Καταλαβαίνετε λοιπόν κ. Πήτερ πως όλα αυτά βρίσκονται στην φαντασία τους, επειδή «τους πόνεσε» που αποκάλυψα τις απάτες και τα πετσοκόμματα των πηγών τους από τον κ. Κ και τον κ. Οικονομίδη.

Κατά τα άλλα μου διέγραψε τα σχόλια ο κ. Κ επειδή …. έβριζα.


Οι πραγματικοί λόγοι όμως είναι άλλοι και εκτίθενται στο παρόν άρθρο.

Ώσπου να φέρει πάντως αποδείξεις ο κ. Οικονομίδης, των «υβριστικών» μου σχολίων, δεν πρόκειται να συνεχίσω τον διάλογο μαζί του. Με συκοφάντες και απατεώνες τι διάλογος μπορεί να γίνει.

Ο διάλογος θα συνεχιστεί μόνον αν ζητήσει συγγνώμη ο κ. Οικονομίδης πως τον έβρισα αυτόν και τους άλλους και αποκαταστήσει την υπόληψή μου και εδώ και στο «Άνωθεν Σοφία», όπου έγινα θύμα των συκοφαντιών του.


Χρήστος – αντιαιρετικός

Γιώργος Οικονομίδης είπε...

Αγαπητέ Χρήστο, έχει καλώς, εσύ υποστηρίζεις αυτό που θέλεις και εγώ υποστηρίζω το δικό μου. Δέν οδηγεί πουθενά λοιπόν. Άρα, η συνέχεια στα... "Δικαστήρια", δηλαδή στους δικούς μας Ιστοχώρους. Γράψε ότι έχεις να γράψεις, που θα μου κάνει "την μάπα κρέας" (αυτό υπονοείς) και εγώ έχω να γράψω αυτά που ερευνώ. Μακάρι όμως όλο αυτό να αποβεί σε οικοδομή και όφελος.

Στο υστερόγραφο σου Χρήστο γράφεις:
Υ.Γ. Όσο για την χρήση της Ελληνικής γλώσσας σκίζεις. Ίδιο το "αυτού" με το "υπ' αυτού"; Δημοσίευσέ τα λοιπόν αυτά τα ... Ελληνικά σου να "γελάσει και το παρδαλό κατσίκι"!!!

Τι να σου πώ γι’ αυτό καλέ μου φίλε… η υπεκφυγή έχει και τα όρια της αλλά η δική σου τα ξεπέρασε πρό πολλού.

Όσο για το φάντασμα "Πίτερ", ο οποίος αξιώνει ότι είναι ο "φόβος μου και ο τρόμος μου" διότι έχω απωθημένα και κάνω... τί άραγε κάνω; Μας λέει το φάντασμα που είναι φτερό στον άνεμο τα εξής: "Το κάνει γιατί του έμεινε απωθημένο και ξέρετε από ποιόν; Απο εμένα."

Πώ, πώ, πώ... έχω απωθημένα από ένα άγνωστο φάντασμα, που ενώ εγώ βγαίνω επώνυμα και με προσωπικότητα και αυτός ανώνυμα ή ψευδώνυμα αν προτιμάτε, μας λέει ότι εμείς ξέρουμε με ποιόν μιλάμε (ένα φάντασμα Πίτερ) ενώ αυτός δέν ξέρει για μένα με ποιόν μιλά και μου ζητάει να... αποκαλύψω την... ταυτότητά μου. Θού Κύριε!!!

Δέν έχω ώρα πλέον να ασχολούμαι με τέτοιου είδους ανθρώπινο σκεπτικό και κατά συνέπεια τον αφήνω στην φαντασίωση του... ως φάντασμα που είναι.

Καλή συνέχεια λοιπόν στα "Δικαστήρια" μας Χρήστο.

Υ.Γ.: Από ταπεινότητα μου λές δέν έβαλες επίθετο στο Μπλόγκ σου, από ταπεινότητα ο "Νίκρομ" (Νικόλαος Μαυρομάγουλος της ΟΟΔΕ) μου είπε ότι βγαίνει μόνο με τα αρχικά του Ν.Μ., από ταπεινότητα μάλλον και άλλοι δικοί σας δέν εμφανίζονται κατ' όνομα, και βρίζουν εκ' του ασφαλούς... τόση ταπεινότητα λοιπόν που σας διακρίνει πώς και δεν χαλιναγωγείτε το όργανο "μεστού κακού" δηλαδή την γλώσσα σας; Και μή μου πείς για μένα... εγώ δέν είμαι ταπεινός σαν εσάς. Δηλαδή την ταπεινότητά σας δέν έχω... την δική σας ταπεινότητα εννοώ, και ο νοών νοείτω.


Ο Θεός να σε ευλογεί.

Γιώργος Οικονομίδης

Χρήστος - αντιαιρετικός είπε...

κ. Οικονομίδη, έχω μετά άδικο που σε αποκαλώ ψεύτη και συκοφάντη; Τόσο καιρό και εσύ και οι άλλοι είχατε κάνει σημαία πως σας έβρισα.

Και όταν σου ζήτησα αποδείξεις, ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΣ ΚΑΜΙΑ!!!!

Άρα όλα αυτά ήταν στην φαντασία σας και στην φαντασία σου.

Κατά τα άλλα σβήστηκαν τα σχόλια μου επειδή ήταν ... υβριστικά.

Η φυγή σου είναι τρανή απόδειξη όλων των παραπάνω.

Δικαίως λοιπόν κερδίζεις τον τίτλο του ψεύτη και του συκοφάντη.

Χρήστος - αντιαιρετικός

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Και ένα τελευταίο κ. Οικονομίδη για να ξεμπερδεύω μία και καλή μαζί σου. Τα βάζεις στα σχόλιά σου με τους ανώνυμους ή όσους χρησιμοποιούν αρχικά ή ψευδώνυμα και τους σέρνεις μύρια όσα.

Για τον κ. Κ δεν σε άκουσα να λες τίποτα. Γιατί άραγε; Αυτός έχει ….φανερωθεί με το Κ που χρησιμοποιεί και εμείς …. κρυβόμαστε!

Για μπες λοιπόν στο «Άνωθεν Σοφία» και κάντου παρατήρηση και αυτού άμα είσαι σωστός. Και αφού λοιπόν και οι δυο μας γνωριζόμαστε πλέον αφού αποκάλυψα πλέον την ταυτότητά μου – αν και την είχα αποκαλύψει μήνες τώρα – ας την αποκαλύψει και αυτός αν τολμάει, ποιος είναι και τι κάνει.

Περιμένω λοιπόν να αποκαταστήσεις τα πράγματα με τον κ. Κ αφού σε ενοχλούν όλοι οι παραπάνω ανώνυμοι.

Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά, ο τύπος είναι Πόντιος,
...ίδης...
για αυτό λέει...ανέκδοτα...και κουφαμάρες.....

Πάρτε τον στην πλάκα, δεν είναι σοβαρός...είναι γελοίος ο τυπάκος....

Γιώργος Οικονομίδης είπε...

Αγαπητέ Χρήστο, για τα ψευδώνυμα σου έγραψα τα εξής; παραπάνω:

"Δικαίωμα του καθενός είναι να έχει ένα ψευδώνυμο –τουλάχιστον κάτι έχει, εν συγκρίσει με τους ανώνυμους", και κατά συνέπεια εσύ να ρωτήσεις τον "Κ" αυτό που θέλεις να μάθεις.

Όσο για τον ΑΝΩΝΥΜΟ που έγραψε παραπάνω για τον "Πόντιο", έ τί να κάνουμε... ο γιατρός μας είπε να του λέμε πάντα ΝΑΙ, γι’ αυτό και δέν θα αντιπαρατεθώ μαζί του.

Γιά σας.

Γιώργος Οικονομίδης

Πιτερ προς κύριο Χρήστο είπε...

Κύριε Χρήστο πείτε στον κύριο Οικονομίδη ότι Άν θέλω κι εγω πιστεύω ότι το πραγματικό του όνομα είναι Γιώργος Οικονομίδης.

Ο καθένας μπορεί να βάλει μια φωτογραφία άσχετη κι ένα άσχετο Ονοματεπώνυμο.

Μπορεί όμως όντως να λέει και αλήθεια δεν αντιλέγω.

Αλλά η ουσία του διαλόγου ποιά είναι κύριε Χρήστο ρωτήστε τον σας παρακαλώ να μας πει, με ποιό όνομα υπογράφουμε ή αυτά που λέμε;

Έως πότε θα κρύβεται πίσω από λεκτικά τεχνάσματα και λογικοφανή επιχειρήματα ο κύριος Οικονομίδης;

Και ρωτήστε τον επίσης, από που ξέρει ο κύριος Οικονομίδης ότι το >Πίτερ< είναι ψευδώνυμο;

Μήπως θα πρέπει να ανησυχώ για τα προσωπικά μου δεδομένα και για την ελευθερία μου γενικότερα;

Μ'ήπως ο κύριος Οικονομίδης υπηρετεί τίποτα σκοτεινές δυνάμεις.

Ρωτήστε τον σας παρακαλώ το συκοφάντη της Ορθοδοξίας.

Και για να μην υπάρξει παρεξήγηση στο άλλο που είπατε κύριε Χρήστο.

Ο κύριος Οικονομίδης δεν είχε το θάρος να βγει μπροστά και να παραδεχτεί ότι στην Ορθοδοξία δεν υπάρχει ειδωλο που να το προσκυνάμε για Θεό μας.

Κ'άποιος κύριος Ηλιόπουλος το παραδέχτηκε και τον ευχαριστώ.

Ο κύριος Οικονομίδης για το μόνο πράγμα που έχει θάρρος είναι μόνο να συκοφαντεί.

Και μάλιστα δημοσειύει τις συκοφαντίες του με κεφαλαία γράμματα.

ΕΙΚΟΝΟΛΑΤΡΕΙΑ / ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΙΑ έγραφε θυμάμαι.

Το είδωλο όμως όταν ρωτήθηκε, δεν μας το υπέδειξε ΠΟΤΕ!!!

ΑΥΤΆ τα νέα του εκδότη μας κύριε Χρήστο.

Πίτερ (μή εκδότης)

Ανώνυμος είπε...

O ΅Ανώνυμος΅ και αυτός, που υπογράφει, και θέτει ένα ψευδώνυμο, για να δώσει ένα όνομα,
στον εαυτό του, είναι, ΑΚΡΙΒΩΣ, το ίδιο πράγμα!!!

Απλώς, η διαφορά είναι, ότι, δεν μπερδεύονται, οι Ανώνυμοι, μεταξύ τους...

Και ποιος, μου λέει εμένα, πως, τα ονόματα, είναι γνήσια;;;

Εγώ, βάζω την φωτογραφία, του πρωθυπουργού, και το όνομα του, και λέω, πως, είμαι βλάκας!

Πάει να πει, ότι είμαι όντως, ο πρωθυπουργός, και παραδέχομαι, πως, είμαι βλάκας;;;

Άσχετα, αν πράγματι, ο πρωθυπουργός, είναι όντως, βλάκας....

Θεμιστοκλής Π. είπε...

Καταρχήν φίλε μου δεν είναι Χριστιανικό να βρίζεις τον πρωθυπουργό (ασχέτως ποιος είναι).

Τώρα στο θέμα μου. Το να γράφεις "ανώνυμος" ή "Harry Potter' είναι και τα δύο τύποι ανωνυμίας το να γράφεις όμως με ονοματεπώνυμο, να βάζεις φωτογραφία και ίσως και διεύθυνση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ανωνυμία. Λες ότι μπορείς να το παίξεις κάποιος άλλος. Αυτό όμως είναι ΠΛΑΣΤΟΠΡΟΣΩΠΙΑ και τιμωρείται νομικά, θα πρέπει να ξέρεις ότι σε περιπτώσεις παρανομίας ο εισαγγελέας έχει δικαίωμα να ζητήσει και να πάρει την IP και άλλα στοιχεία από τον ISP. Αυτό φυσικά δεν είναι απειλή αλλά απλά σας κάνω γνωστή μια αλήθεια του διαδικτύου που ίσως δεν την ξέρατε. Σε περίπτωση πλαστοπροσωπίας (πχ. Αν κάποιος χρησιμοποιήσει τα στοιχεία μου και το παίζει εγώ) ή αν κάνει άλλα εγκλήματα (πχ. παράνομη πορνογραφία, κλπ) μπορεί να πιαστεί και να δώσει λόγω στον εισαγγελέα.

Δεν υπάρχει ανωνυμία στο ίντερνετ για εγκληματίες.

Φιλικά,
Θεμιστοκλής Παπαϊωάννου

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Θεμιστοκλή Παπαϊωάννου,

αν διαβάσεις προσεκτικά το σχόλιο, θα δεις, ότι, ΔΕΝ είπα,πως, ο πρωθυπουργός, είναι βλάκας, αν και εγώ, όπως και οι περισσότεροι Έλληνες, το πιστεύουμε!

Μίλησα, ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ.

Έπειτα, δεν είπα, ότι είμαι Χριστιανός, ούτε, πως, δεν είμαι.

Αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο, και θα με κρίνει άλλος, όταν έρθει η ώρα εκείνη...

Είναι άλλο, να βγω, με ένα, ονοματεπώνυμο και επάγγελμα τυχαίο, και ίσως, όχι τυχαίο...
και άλλο, να δώσω, ψεύτικη διεύθυνση κατοικίας, γραφείου, και στοιχεία ταυτότητας....

Πάντως, σε ευχαριστώ, για την πληροφορία, αν και ήταν γνωστή.

Σε ενημερώνω, πως, δεν φοβάμαι, γιατί, δεν ασχολούμαι με αξιόποινες πράξεις, εκτός της έρευνας μου, στα θέματα αιρέσεων, και θεολογικής φύσεως ζητήματα.

Να σε έχει ο Θεός, πάντα καλά, και να γράφεις στον ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ, γιατί, είσαι αξιόλογο πρόσωπο.

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΤΕΡ: ΕΙΚΟΝΟΛΑΤΡΕΙΑ / ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΙΑ έγραφε θυμάμαι.

Το είδωλο όμως όταν ρωτήθηκε, δεν μας το υπέδειξε ΠΟΤΕ
!!!


Σας το υποδεικνύει, με άριστο και τεκμηριωμένο τρόπο, ο Χρ. Γιανναράς …

“η ειδωλοποίηση του παρελθόντος ορίζει τη μόνη «ορθή δόξα», την ορθοδοξία. Οι «γνήσιοι Ορθόδοξοι» είναι αξιόμισθοι «υπερασπιστές», «φύλακες», «φρουροί» της Παράδοσης. Έτσι, όσο θρησκειοποιείται βαθμιαία το εκκλησιαστικό γεγονός, επιβάλλεται και θεσμικά η Παράδοση σαν πηγή της χριστιανικής αλήθειας και πίστης.” (Ενάντια στη θρησκεία σελ. 172).

“Ειδικά στις λεγόμενες σήμερα ορθόδοξες εκκλησίες ο πειρασμός ειδωλοποίησης της Παράδοσης εμφανίζεται μάλλον αυξημένος, ίσως επειδή η «ορθοδοξία» κατανοείται κυρίως σαν ιστορική γνησιότητα, πιστότητα στο αποστολικό και πατερικό παρελθόν. Σε μια τέτοια εκδοχή, δεν διαφέρει η χριστιανική εκδοχή της ορθοδοξίας από κάθε άλλη κοσμική εκδοχή –από τη φροϋδική, τη μαρξιστική, την εγελιανή ορθοδοξία. Αλλάζει το είδος των ειδώλων, δεν αλλάζει η ενστικτώδης ανάγκη του ανθρώπου να λατρεύει είδωλα, προκειμένου να θωρακίζεται με βεβαιότητες το εγώ.
Θα μπορούσε να αναλύσει κανείς διά μακρών εκφάνσεις ειδωλοποίησης ουσιωδών δεδομένων της εκκλησιαστικής Παράδοσης: Της θεολογικής μαρτυρίας που κωδικοποιείται σε «δογματικά και συμβολικά μνημεία». Των συνοδικών (και όχι μόνο) κανόνων που συντάσσονται σε «σύστημα Δικαίου» και λειτουργούν σαν νομικός νάρθηκας υπερβατικού κύρους. Των Πατερικών κειμένων που ιεροποιούνται συλλήβδην σαν αυθεντία (κατά γράμμα) αποδεικτικού υλικού της «αλήθειας».” (σελ. 179).

Eίστε ειδωλολάτρες και το είδωλό σας είναι η “Παράδοση”, όπως λέει και ο Χρ. Γιανναράς.

Όσο για τις εικόνες και ειδικά εκείνες έχουν φήμη super star, συχνά αντιμετωπίζονται από πολλούς ορθόδοξους χριστιανούς με τρόπο που ξεπερνά και τη γλοιωδέστερη εκδοχή ειδωλολατρίας. Μάλλον όμως είναι θέμα ψυχοπαθολογίας. Τις χρειάζονται, τις έχουν ανάγκη, όπως και ο ναυαγός Tom Hanks χρειαζόταν τον Wilson (εκείνη την μπάλα βόλεϊ που της ζωγράφισε πρόσωπο, της μιλούσε επί ώρες και ρίσκαρε τη ζωή του για να τη σώσει).

Nikos.

Ανώνυμος είπε...

Έκπληξη και θλίψη ένιωσα κα θώς διάβαζα το τελευταίο βιβλίο του κ. Χρήστου Γιανναρά «Ενάντια στη θρησκεία» (εκδ. Ίκαρος, Δε κέμβριος 2006). Ο κ. Χρήστος Γιαν ναράς (από εδώ και στο εξής κ. Γ.) είναι γνωστός από το παρελθόν για τις θέσεις του περί προγαμιαίων σχέσεων —θέσεις αντίθετες με τη διδασκαλία της Εκκλησίας μας—, καθώς και με τις μειωτικές θέσεις του για το πρόσωπο και το έργο του αγ. Νικόδημου του Αγιορείτου, θέ σεις οι οποίες έχουν αντικρουσθεί δημοσίως από έγκριτα πρόσωπα.
Στο ως άνω βιβλίο ο κ. Γ. θέτει υπό αμφισβήτηση τους πάντες και τα πάντα. Τα βάζει με τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας μας, την Ιερά της Παράδοση, τους Πατέρες της Εκκλησίας και τα πατερικά κεί μενα, τους ορθόδοξους κληρικούς, την Αγία Γραφή, το πλήρωμα της Εκκλησίας για δήθεν δαιμονοποίηση της σεξουαλικότητας, ακό μα και με τη Φιλοκαλία.
Ο κ. Γ. δεν διστάζει ακόμα να εκφέρει και θέσεις που αγγίζουν τα όρια της βλασφημίας. Βλέπει ότι τα Ιερά Μυστήρια καταντούν Ιεροπραξίες, που αντί για χάρη μεταδί δουν ένα είδος μαγικής ενέργειας(!). Στρέφεται κατά του Αειπάρθενου της Θεοτόκου, ομιλεί υποτι μητικά για τη λαϊκή ευσέβεια, τη θεολογική γλώσσα της Εκκλησίας. Χρησιμοποιεί την Ψυχολογία και τους επιμέρους κλάδους της, για να καυτηριάσει διάφορα «θρη σκευτικά ψυχοπαθολογικά φαινό μενα» και άλλες «εξωφρενικές» θέσεις δίνοντάς τους «επιστημονι κό γιανναρικό μανδύα»(!)
Ο κ. Γ. κινείται στο διπολικό σχήμα θρησκευτικότητα και εκκλη σιαστικό γεγονός, τα οποία και αντιδιαστέλλει. Ορίζει ως θρησκευτι κότητα «καταγωγικά έμφυτη ορμή, ανάγκη ενστικτώδη, γι' αυτό και εξ ορισμού ατομοκεντρική». Η θρη σκευτικότητα «αποτελεί γνώρισμα της φύσης του ανθρώπου (χαρακτη ρίζει την ανθρώπινη φύση καθό λου)» και «ως έκφανση του ενστί κτου της αυτοσυντήρησης, η θρη σκευτικότητα αποβλέπει να θωρακίσει το άτομο απέναντι στην ανασφά λεια και στις φοβίες που γεννάει η άγνοια, στον τρόμο και στον πανικό για τον θάνατο. Θωρακίζει η θρη­σκεία το άτομο με μεταφυσικές "πε ποιθήσεις", με "ηθικές" αρχές, με σιγουριά για αιώνια παράταση της ύπαρξής του. Τρέφει το υπερεγώ, προσφέρει αυτοπεποίθηση, ηδονι κή αυταρέσκεια, ιεροποιημενο ναρ­κισσισμό». Και καταλήγει: «Το θρη σκευτικό άτομο ειδωλοποιεί την νοητική του ικανότητα, λατρεύει τις δυνατότητες της λογικής».
Στον αντίποδα της θρησκευτικό τητας βρίσκεται το "εκκλησιαστικό γεγονός", «Η πρόσκληση "έρχου και ίδε" (Ιω. α', 48). Δηλαδή ένα κά λεσμα να μετάσχει ο άνθρωπος σε συγκεκριμένες σχέσεις, σχέσεις κοινωνίας της ζωής, σε κοινό άθλη μα ατομικής του καθενός αυθυπέρβασης και αυτοπροσφοράς. Με στό χο εκείνη τη γνώση που προκύπτει όταν αγαπάει κανείς» (σ. 64). Σε κά ποιο άλλο σημείο θα αποφανθεί: «Για τον μέτοχο του εκκλησιαστι κού γεγονότος δεν υπάρχουν a priori αλήθειες, δοξασίες νοητικά υπο χρεωτικές, δεν υπάρχουν προϋποθετικές αρχές (επίσης νοητικά επι βαλλόμενες), κωδικές μέθοδοι ερμηνείας, νομικά προκαθορισμένες διατάξεις συμπεριφοράς» (σ. 68).

Ανώνυμος είπε...

Όπως καταλαβαίνουμε, μια τέ τοιου είδους "γιανναρική ερμη νεία" του εκκλησιαστικού γεγονό τος ανοίγει τις πύλες για την κατάρ γηση κάθε είδους φραγμών, είτε "δόγματα" είναι αυτά, είτε "αποφάσεις Οικουμενικών Συνόδων", είτε "εντολές της Αγίας Γραφής", είτε "πατερικές παρακαταθήκες", είτε "επιταγές της Ιεράς Παραδόσεως". Όλα αυτά έχουν ένα χαρακτήρα νομικισμού, "θωρακίζουν το εγώ με βεβαιότητες" και οδηγούν σε "δογ­ματική νοησιαρχία" (σ. 99)(!) Κατά τον κ. Γ. είναι κάποιος "χριστιανός" επειδή «μετέχει στο εκκλησιαστικό γεγονός ως μέλος συγκεκριμένου ευχαριστιακού σώματος» και όχι «ε πειδή ατομικά "πιστεύει" στα δόγ ματα του "Χριστιανισμού" και στις ηθικές εντολές του —οι "χριστιανι κές αρχές" είναι ατομικές του πε ποιθήσεις» (σ. 100). Όλο το βιβλίο του κ. Γ. οικοδομείται στο αυθαίρε το σχήμα θρησκευτικότητα - εκ κλησιαστικό γεγονός, σχήμα που του δίνει την δυνατότητα να εκφέ ρει ένα πρωτοφανές σύστημα ι δεών, εντελώς ξένων από την καινοδιαθηκική και πατερική θεολογία και από τη ζωή της Εκκλησίας.
Ο κ. Γ. είναι κάτι μεταξύ θεολογούντος φιλοσόφου και φιλοσοφούντος θεολόγου. Χρησιμοποιεί έναν θελκτικό λόγο, σε πολλά ση μεία κρυπτογραφικό και δίσημο και έχει καταφέρει για αρκετές δεκαε τίες να θαυμάζεται από πολλούς ανθρώπους, που ανήκουν σε "εκ κλησιαστικά περιβάλλοντα" αρεσκόμενα σε τέτοιου είδους κουλ τουριάρικες διατυπώσεις του "εκκλησιαστικού γεγονότος". Στον κύ κλο του ανήκουν νεωτερίζοντες κληρικοί, φιλοσοφούντες θεολό γοι, μορφωμένοι άνθρωποι με υ περβατικές αναζητήσεις και "ανοι κτό πνεύμα", ακόμη και νέοι, που δυστυχώς επηρεάζονται από τις περί ηθικής απόψεις του. Στον κύ κλο του δεν ανήκουν απλοί άνθρω ποι του λαού, που ευτυχώς γι' αυτούς, δεν τον καταλαβαίνουν.
Για να πούμε και του στραβού το δίκιο, κατά καιρούς έχει εκφράσει και πολύ σωστές θέσεις —όπως π.χ. στο θέμα της ελληνικής γλώσ σας—, που όμως ακυρώνονται και χάνονται μέσα από τις απαράδε κτες θέσεις που εκφράζει στο συγ γραφικό του έργο. Στη συνέχεια θα δούμε και θα σχολιάσουμε ορισμέ νες απαράδεκτες θέσεις που ανα φέρονται στο βιβλίο του «Κατά της θρησκείας».

Οι Ι. Κανόνες της Εκκλησίας στο στόχαστρο. Ενοχλεί τον κ. Γ. η "ραγδαία αύξηση του αριθμού των Κανόνων που αναφέρονται σε γε νικές περιπτώσεις ατομικών αμαρ τημάτων» (σ. 114). Κατηγορεί τους Κανόνες ως «άσχετους με το ευαγ γέλιο της Εκκλησίας, σχετικούς μάλλον με ακρότητες θρησκευτι κού πουριτανισμού».

Ανώνυμος είπε...

Αφού αναφερθεί ειρωνικά σε ο ρισμένους άσχετους κατ' αυτόν Κανόνες, κριτικάρει αφ' υψηλού τους Ιερούς Κανόνες και αποφθέγγεται σαρκαστικά: «Βρίθουν οι Κανόνες από τις πιο απίθανες διαστροφές, εξιδιασμένες επινοήσεις ασελγημάτων-ποικιλότροπα εφευρήματα κτηνοβασίας, αιμομι­ξίας, ομοφυλοφιλίας, αυνανισμού. Επεκτείνονται και σε ευρύτατο πε δίο κοινωνικών εγκλημάτων: τοκογλυφίας, επιορκίας, τυμβωρυχίας, κλοπής. Θεσμοποιούν απαιτήσεις άμεμπτης κοινωνικής διαγωγής, κυρίως των κληρικών, αντικειμενοποιούν και εκνομίζουν προϋποθέ σεις εγκυρότητας μυστηρίων, ιδιαίτερα του γάμου, επιμένουν σε λεπτομερή προγραμματισμό των σεξουαλικών σχέσεων των συζύ γων» (σ. 115).
Μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ο σκανδαλισμός του για θέματα σχε τικά με τη σεξουαλικότητα, όπως θα φανεί και παρακάτω, γεγονός που υποδηλώνει άτομο με έντονα καταπιεσμένες τραυματικές εμ πειρίες —όπως ο ίδιος έχει γρα πτώς διακηρύξει—, τις οποίες δεν ξεπέρασε και τις βγάζει στα κείμε νά του με μια απροκάλυπτη επιθε τικότητα. Σκανδαλίζεται επίσης ο κ. Γ. με Κανόνες «που απαιτούν την αποχή από τη συζυγική σχέση πριν και μετά τη θεία κοινωνία. Αρνούν ται την ιερωσύνη σε όποιον υπέστη στη παιδική του ηλικία βιασμό. Την αρνούνται και σε όποιον είχε σχέ ση ερωτική εξώγαμη, έστω κι αν έζησε μετάνοια, που τον οδήγησε σε χάρισμα θαυμάτων, ακόμα και ανάστασης νεκρών» (σ. 116). Ο χαρακτηρισμός μάλιστα ορισμένων κανόνων για «τον παράλογα στυ γνό ηθικισμό τους» (σ. 211) μας αφήνει άναυδους: πως μπορεί ένα, υποτίθεται μέλος της ορθόδοξης Εκκλησίας, να εκφράζει τόσο έν τονα τον αποτροπιασμό του για τους Ιερούς Κανόνες, που η ίδια η Εκκλησία θέσπισε κι έχουν οικου μενικό κύρος;
Οι Ιεροί Κανόνες «βοηθούν τον άνθρωπο της πτώσεως να μένει σε ενότητα και αρμονική σχέση με τους αδελφούς του στην Εκκλησία, δεν τον στερούν από την ελευθερία του, αλλά τον βοηθούν να την βιώ σει. Υποδεικνύουν στον πιστό τα όρια της Εκκλησίας, εκτός των οποίων υπάρχει το χάος. Ρυθμίζουν τις μεταξύ των διαφόρων χαρισματούχων λειτουργών και τάξεων αυ τής σχέσεις, ώστε πάντες να εργά ζονται αρμονικά δια την αύξηση του ενός σώματος του Χριστού» (Αρχιμ. Γεωργ. Καψάνη, Η ποιμαντική δια κονία κατά τους Ιερούς Κανόνας, εκδ. Άθως, Πειραιεύς 1976, σελ. 74, 75, σε ελεύθερη απόδοση). Τα διά φορα επιτίμια έχουν θεραπευτικό χαρακτήρα για τον πληγωμένο από την αμαρτία άνθρωπο, όπως τα υπο στηρίγματα που τίθενται στα νεαρά φυτά για ένα χρονικό διάστημα, ώσπου να δέσει το δένδρο και να μπορεί να σταθεί όρθιο από μόνο του. Εναπόκειται στους διακριτι κούς πνευματικούς το πως θα τα χρησιμοποιήσουν, λαμβάνοντας σε κάθε περίπτωση υπ' όψη τους τα ιδι αίτερα χαρακτηριστικά των διαφό ρων προσώπων (εξατομικευμένη ποιμαντική). Ακραίες περιπτώσεις ελαχίστων αδιάκριτων πνευματικών δεν μπορεί να λαμβάνονται ως κα νόνας, που χαρακτηρίζει το σύνολο.

Ανώνυμος είπε...

Αμφισβητείται η Ιερά Παράδο ση. Ο κ. Γ. θεωρεί ότι η Ι. Παράδο ση αντικειμενοποιείται «σαν δεύ τερη (μαζί με την Αγία Γραφή) πη γή "αλαθήτου"» (σ. 90). Θεωρεί ότι «η ειδωλοποίηση του παρελθόντος ορίζει τη μόνη "ορθή δόξα", την ορθοδοξία. Οι γνήσιοι Ορθόδοξοι είναι αξιόμισθοι "υπερασπιστές", "φύλακες", "φρουροί" της Παρά δοσης». Και καταλήγει: «Έτσι, όσο θρησκειοποιείται βαθμιαία το εκ κλησιαστικό γεγονός, επιβάλλεται και θεσμικά η Παράδοση σαν πηγή της χριστιανικής αλήθειας και πί στης» (σ. 172). Η προτροπή του Αποστόλου Παύλου «στήκετε και κρατείτε τας παραδόσεις, ας εδιδάχθητε είτε δια λόγου είτε δι' επι στολής ημών» (Β' Θεσ. β', 15) με την οποία η Ι. Παράδοση χαρακτη ρίζεται ως ισόκυρος και ισοστάσιος προς την Αγ. Γραφή πηγή της χρι στιανικής πίστεως δεν φαίνεται να συγκινεί τον κ. Γ.
Ο Καθηγητής κ. Νικ. Μητσόπουλος θέτει τα πράγματα στη σωστή τους βάση: «Η Ιερά παράδοσις ερμηνεύει και συμπληρώνει την Αγίαν Γραφήν. Ο ερμηνευτικός χαρακτήρ της Ιεράς Παραδόσεως συνίσταται εις την επεξήγησιν των δυσχερών χωρίων της Αγίας Γραφής και γε νικώς την προσφοράν εις τους πι στούς - μέλη της Εκκλησίας του αναγκαίου φωτός προς διακρίβωσιν και κατανόησιν του περιεχομέ νου της Αγίας Γραφής» (Θέματα Ορθοδόξου Δογματικής Θεολο γίας, σελ. 30, Αθήνα 1984).
Ο κ. Γ. χαρακτηρίζει —όπως και άλλοι— την αγάπη και εμμονή των πιστών στην παράδοση ως φονταμενταλισμό, προσδίδοντας μειωτικούς χαρακτηρισμούς σε κληρικούς και λαϊκούς. Επιτέλους, μέσα στην Εκκλησία μας δεν κάνουμε ό,τι μας κατέβη. Υπάρχουν όρια τα οποία έθεσαν οι Πατέρες μας, όρια σεβα στά και απαρασάλευτα. Η περίεργη εμμονή μερικών στον αρχέγονο χρι στιανισμό και η παράλληλη ακύρωση της πατερικής παραδόσεως θυμίζει Προτεσταντισμό. Για εμάς πρότυπα βίου και διδαχής είναι οι θεοφόροι Πατέρες της Εκκλησίας μας, όχι «οι μεγάλοι επιστήμονες του προτεστα ντικού χώρου»(!) τους οποίους εκθειάζει ο κ. Γ. (σ. 137). Σύμφωνα με τον πατρολόγο καθηγητή κ. Στυλ. Παπαδόπουλο: «Οι Πατέρες δημιούργησαν ως εμπνευσμένοι διαμορ φωτές τη θεολογία, το φρόνημα και το ήθος της Εκκλησίας και του Χρι στιανισμού» (Πατρολογία Α, σελ. 69, έκδ. Β', Αθήνα 1982).

Οι Πατέρες της Εκκλησίας βρί σκονται διαρκώς στο στόχαστρο του κ. Γ.: «Το "κριτήριον αληθείας" είναι αντικειμενοποιημένο: είναι τα κείμενα των Πατέρων, κάθε παραμι κρή φράση από αυτά τα κείμενα, έστω και αποσπασμένη από το νοη ματικό της πλαίσιο. Είναι το λει τουργικό τυπικό ακριβώς όπως το συγκρότησαν οι Πατέρες. Είναι οι Κανόνες που συνέταξαν οι Πατέ ρες....» (σ. 267). Παντού χύνεται το δηλητήριο, η ρετσινιά, η αμφισβήτηση. Σαν την σουπιά, που χύνει το μελάνι και θολώνει το νερό. Όλα μια θολούρα, ένα μπέρδεμα. Άρα το μόνο κριτήριο αληθείας που απομέ νει—αφού έχουμε γκρεμίσει όλα τα άλλα— είναι το κριτήριο του κ. Γ.
Tα πατερικά κείμενα έχουν για μας μεγίστη αξία και δεν τα απομο νώνουμε από τους δημιουργούς τους, τους Πατέρες και Διδασκά λους της Εκκλησίας μας. Εν προ κειμένω είναι πολύ διαφωτιστικά και όσα μας λέγει ο καθηγητής κ. Στυλ. Παπαδόπουλος: «Πατήρ και Διδάσκαλος της Εκκλησίας είναι ο φορέας της Παραδόσεως και του ήθους της Εκκλησίας, που εξ αφορ μής μεγάλης Θεολογικής κρίσεως φωτίζεται από το άγιο Πνεύμα και εκφράζει θεολογικά ευρύτερη εμ πειρία της αληθείας, με αποτέλε σμα να συμβάλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση της κρίσεως, η οποία αφορά στην αλήθεια και άρα στη σωτηρία» (ένθ. ανωτ. σελ. 77).

Ανώνυμος είπε...

Αντικληρικό πνεύμα. Από την «κρισάρα» του κ. Γ. περνούν όλοι οι κληρικοί, επίσκοποι και πρεσβύτε ροι, πνευματικοί και μοναχοί. Οι επίσκοποι στην πρώτη γραμμή: «Η "αρχιερατική" συμπεριφορά του επισκόπου διαστρέφει την ευχαρι στιακή πραγματικότητα του εκκλη σιαστικού γεγονότος σε θρησκευ τικό θέαμα και ακρόαμα, συναισθη ματικά καταναλώσιμη ατομική ικα νοποίηση άσχετη με την αλλαγή του τρόπου της υπάρξεως» (σ. 166). Πάλι το ίδιο μοτίβο. Απολυτοποιούνται μεμονωμένα παραδείγματα και τακτικές και κατηγορούνται συλλήβδην όλοι οι επίσκοποι. Ορισμένες φορές φτάνει σε εξωφρενι κές παρερμηνείες: (ο επίσκοπος) «πολυχρονίζεται κατά κόρον από τους χορούς των ψαλτών (με την αυτοκρατορική επευφημία: "εις πολλά έτη δέσποτα") και θυμιάζε ται ως ειδωλικό ξόανο από τους δια κόνους» (σ. 164,165). Όπως ξέρου με, ο επίσκοπος είναι «εις τύπον και τόπον Χριστού», επομένως, κάθε τιμή, που αποδίδεται εις αυτόν δεν αναφέρεται στο συγκεκριμένο πρόσωπο, αλλά «επί το πρωτότυπον διαβαίνει», δηλαδή στον Δεσπότη Χριστό. Άρα η έκφραση «ειδωλικό ξόανο» είναι, το λιγότερο, που μπορούμε να πούμε, ατυχής.
Τον ενοχλούν οι βαρύτιμες στο λές των αρχιερέων, που μοιάζουν με αυτές «βυζαντινών αυτοκρατό ρων ή μεσαιωνικών βασιλέων». Πα ρατηρεί (στους επισκόπους): «χρυ σά σκήπτρα, πεποικιλμένες με πο λύτιμους λίθους μήτρες και τιάρες, χρυσοσμάλτινα εγκόλπια και επι στήθιους σταυρούς, ηγεμονικούς μανδύες με μακρά σερνόμενη ου ραία κατάληξη, μεταβάλλουν τους λειτουργούς σε εξωπραγματικές φιγούρες άλλοτε πανσθενών ηγε μόνων...» ( σ.136). Η περιγραφή γαργαλιστική. Ο στόχος στα εξω τερικά σχήματα. Προσωπικά, λίγο με απασχολεί η μακριά ουρά του αρχιερατικού μανδύα. Εκείνο που απαιτώ και περιμένω από τον κάθε επίσκοπο είναι να ορθοτομεί τον λόγο της αληθείας, να μη κάνει εκπτώσεις στην ορθόδοξη πίστη, να μη συμπλέει με τους ισχυρούς της γης, να είναι στο πλευρό των αδικημένων, να μη κάνει επιλεκτι κή κριτική των κακώς κειμένων, να είναι ταπεινός εσωτερικά.
Ας μη μας διαφεύγει ότι οι επί σκοποί μας, όπως μας διδάσκει ο Ιε ρός Χρυσόστομος, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης και φροντίζουν για τις υποθέσεις όλων μας. «Ο διάβολος εξοπλίζεται εν αντίον τους σφοδρότερα. Γιατί και στους πολέμους πριν απ' όλους τους άλλους επιχειρεί ο εχθρός να καταβάλει τον στρατηγό» (Ε.Π.Ε. 23, 80). Όλοι θυμόμαστε τους τηλε οπτικούς εισαγγελείς, που πριν λί γο καιρό έβαλαν κατά των επισκό πων με δήθεν σκοπό τους την κά θαρση. Η ζημιά που προξένησαν στις ψυχές των πιστών ήταν τερά στια, όπως όλοι μας το έχουμε δια πιστώσει. Οι δημοσιογράφοι συνει δητά ή ασυνείδητα χτύπησαν όχι τα πρόσωπα, αλλά τον θεσμό. Επομένως, οποιαδήποτε κριτική, που δεν την χαρακτηρίζει η αγωνία και ο πόνος για την Εκκλησία του Χριστού, καταντά επιζήμια και δίνει εύκολη τροφή στα στόματα των πάσης φύ σεως αιρετικών, που καραδοκούν.

Τον ενοχλεί τον κ. Γ. και η εξωτε ρική περιβολή του κληρικού, η «άθι κτη τριχοφυία», «το περσικό αντερί», «ο φαρδομάνικος τουρκικός τσουμπές», που τα βλέπει να «λει τουργούν ως στολή εξουσιαστικού λειτουργήματος», ότι έχουν χάσει τον αρχετυπικό τους συμβολισμό της αφιέρωσης και αποτελούν συ ντήρηση ενός νεκρού τύπου «που καλύπτει ανάγκες άλλες, ψυχολογι κές, ορμέμφυτες» (σ. 180,181). Α κολουθεί προφανώς ο κ. Γ. τη γραμ μή νεωτεριστών κληρικών, που θα ήθελαν τον κληρικό "γαμπρό ευρω­παϊκού τύπου", που θα παντρεύεται για δεύτερη φορά, αν χηρέψει ή πά ρει διαζύγιο, με όλα "τα αξεσουάρ" ενός υποψήφιου γαμπρού.
Το δογματικό υπόβαθρο μας το παρέχει ο κ. Γ.: «Η απαγόρευση δευτέρου γάμου σε κληρικούς που χήρεψαν αποτελεί προκλητικό δεί γμα δαιμονοποίησης της σεξουαλι κότητας μέσα στις "ορθόδοξες" εκκλησίες», (σ. 201, 202). Την πλέ ον αποστομωτική απάντηση στον κ. Γ. την δίνει ο Αρχιμ. π. Σαράντης Σαράντος, τόσο με την αρθρογρα φία του επί του θέματος, όσο και με τη μαρτυρική ζωή του.

Ανώνυμος είπε...

Όσον αφορά στο θέμα της ενδυ μασίας των κληρικών, θέμα που κα τά καιρούς ανακινούν ορισμένοι «γνωστοί άγνωστοι», οι οποίοι θέλουν με το στανιό να μας απογυ μνώσουν από το ορθόδοξο μαρτυ ρικό ράσο μας, θα ήθελα να υπεν θυμίσω στον κ. Γ. τα λόγια του αγ. Νεκταρίου στον νεαρό τότε Άγγελο Νησιώτη, όταν προσήλθε να φοι τήσει στην Ριζάρειο Σχολή: «Σε εξορκίζω εις τον Ριζάρην, τα ράσα που θα φορέσης εδώ, δεν θα τα βγάλης εις όλην σου την ζωήν». Ακόμα και ο Φώτης Κόντογλου, που τον αναφέρει ο κ. Γ. με θαυμασμό στο βιβλίο του, είχε γράψει χαρα κτηριστικά: Όποτε τυχαίνει να συναπαντήσω κανένα παπά...στέκουμαι και τον θαυμάζω για τη μεγαλοπρέπειά του, για το επιβάλλον και μαζί για τη σεμνότητα που έχει η όψη του, και για την εμπιστοσύνη που δίνει το παρουσιαστικό και η αμφίεσή του. Ιερό πρόσωπο!... Ας ρωτήσουνε τους ξενητεμένους Έλληνες τι χαρά και τι κατάνυξη νιώθουνε όταν αντικρίσουν, στις χώρες που ζουν, κάποιο ιερέα μας με γένεια και με ράσο». Από προ σωπική μου εμπειρία θα ήθελα να αναφέρω τον θαυμασμό που δεί χνουν τα μικρά παιδιά όταν αντι­κρίσουν κάποιον ιερέα με γένεια, ράσο και καλυμμαύχι: «Μαμά, ο Χριστούλης», αναφωνούν με την παι δική τους απλότητα. «Εκ στόματος νηπίων» διδασκόμαστε τον αναγω γικό χαρακτήρα των συμβόλων: ο ιερέας με την όλη του περιβολή και διαγωγή ανάγει τους πιστούς επί το πρωτότυπον, τον ίδιο τον Χριστό.
Γι’ αυτό και δέκα οκτώ πρεσβυ τέρες, αποφασισμένες για όλα, δη λώνουν επιγραμματικά: «Εμείς, συστοιχούσες στους ιερείς συζύ γους μας, επ’ ουδενί θα θέλαμε να αφαιρέσουν έστω και ένα από όσα συναποτελούν την ιερατική τους αμφίεση, ακόμη κι αν υποστούμε διώξεις και ταλαιπωρίες» (Για περισσότερα δες: «Το ράσο του ιερέ ως και η σημασία του», κείμενο υπογεγραμμένο από δέκα οκτώ πρεσβυτέρες, Περ. «Θεοδρομία», Ιανουάριος - Σεπτέμβριος 2002, τεύχη 1-3, σελ. 308-313).
Τον ενοχλεί τον κ. Γ., που ορισμέ νοι «ειδωλοποιούν» —πάντα κατ’ αυτόν—την Παράδοση, που βασανί ζονται (κλήρος και λαός) από την εμμονή τους σε λεπτομέρειες, που σε «ορθόδοξα περιβάλλοντα» οι λε πτομέρειες αυτές «λειτουργούν ως κανονιστική απαίτηση "γνησιότη τας", αφορμή για την άσκηση ελέγ χου ή τρομοκρατίας των πολλών από κάποιους σαβοναρολικούς υπε ρασπιστές της "παράδοσης"» (σ. 180). Δεν ξέρω ποιους υπονοεί με αυτούς τους κολακευτικούς χαρα κτηρισμούς ο κ. Γ, αλλά μου κάνει εντύπωση πως αυτός ο υπερασπι στής της σκέψεως και του κριτικού λόγου, δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα έκφρασης και ασκήσεως ελέγχου σε μια δημοκρατική Εκκλησία, όπως είναι η Ορθόδοξη. Ευτυχώς, η στυγνή απολυταρχία χαρακτηρίζει άλλα θρησκευτικά περιβάλλοντα, όχι όμως και τον ορθόδοξο χώρο.
Όσο για αυτό το: «τρομοκρατία των πολλών» μου θυμίζει ορολογία από τον χώρο της πολιτικής και κα λό θα ήταν να μας πει ποιοι τρομο κρατούν και ποιους. Αν εννοεί οι οποιοσδήποτε μπορεί να λέει οτιδή ποτε, χωρίς δημόσιο έλεγχο, τότε θα πρέπει να αλλάξει τον τίτλο της ραδιοφωνικής εκπομπής του από: «Ασκήσεις κριτικής σκέψης» σε: «Ασκήσεις ελεγχόμενης σκέψης».

Ανώνυμος είπε...

Εμμονή στη σεξουαλικότητα. Το θέμα «σεξουαλικότητα» καλύπτει ένα μεγάλο μέρος του βιβλίου του κ. Γ. Το ανάγει σε θέμα υψίστης ση μασίας. Μας ομιλεί για «γενιές ολό κληρες παγιδευμένες αθέλητα στον βασανισμό του νομικισμού, στην αναπηρία του ανέραστου βί ου», για «γενιές που ταύτισαν τον ερώτα με τον τρόμο της αμαρτίας, την αρετή με την απέχθεια για το ίδιο τους το σώμα,...» (σ. 117, 118). Αφιερώνει ολόκληρο κεφάλαιο με τίτλο: «Δαιμονοποίηση της σεξου αλικότητας». Κάνει στατιστικές και οι μετρήσεις του δείχνουν: «μεγά λο αριθμό εγγάμων ορθοδόξων Χριστιανών που, ενώ θέλουν και α γωνίζονται να ζήσουν με τον τρόπο της εκκλησιαστικής άθλησης, βα σανίζονται σαδιστικά και απάνθρω πα από "ποιμένες" εξομολόγους συνεπείς στη δαιμονοποίηση της σεξουαλικότητας» (σ. 197, 198). Στη συνέχεια, μας λέει ότι αυτοί οι ποιμένες - εξομολόγοι, που φορ­τώνουν εκβιαστικά τον ψυχισμό των εξομολογουμένων με «τρομα κτικές ενοχές», επιδίδονται σε ερωτήσεις του τύπου: «Πόσα χρό νια διαρκεί ο γάμος σας και ποσά παιδιά έχει αποφέρει»(!). Και κατα λήγει: «οι "ένοχοι" αποκλείονται από την εκκλησιαστική μετοχή στο εκκλησιαστικό σώμα» (σ. 198). Φαί νεται ότι ο κ. Γ, διαθέτει εκπληκτι κές ικανότητες εκκλησιαστικού ντεντέκτιβ, που παρακολουθεί και καταγράφει τις «απόρρητες εξομολογήσεις» μεγάλου αριθμού εγ γάμων ορθοδόξων χριστιανών. Δη λαδή έχουμε να κάνουμε με έναν σύγχρονο Καλβίνο, που ενδιαφέ ρεται για την απενεχοποίηση μεγά λου αριθμού εγγάμων από «σεξου αλικές δαιμονοποιήσεις».
Η σεξουαλικότητα που τόσο «απολυτοποιεί» ο κ. Γ. είναι φαινό μενο, σύμφωνα με τον ιερό Χρυσό στομο, μεταπτωτικό. «Ο Αδάμ και η Εύα, εάν από τη αρχή υπήκουον, εάν έδειχναν εγκράτεια δια την ηδονήν του ξύλου, δεν θα αδυνα τούσε ο Θεός να εύρη οδόν δια της οποίας θα ηύξανε το ανθρώπινον γένος» (Ε.Π.Ε. 29, 494 - 495). Δεν θα αναφερθούμε άλλο στις περί «σεξουαλικότητας» θεωρίες του κ. Γ. γιατί το θέμα αγγίζει τα όρια του κωμικού.

Αμφισβητεί ακόμα και την θεοπνευστία της Αγίας Γραφής. Γράφει σχετικά: «(Το άτομο που θρησκειοποιεί το εκκλησιαστικό γεγονός) επι νοεί μια αντικειμενικά αλάθητη πη γή, της αλήθειας, δηλαδή της εγκυ ρότητας των διατυπώσεων: Η εγκυ ρότητα αντικειμενοποιείται στην "πηγή", δηλαδή σε συγκεκριμένο είδωλο, σε ιερό ταμπού, όπως σε όλες τις πρωτόγονες θρησκείες, "Πηγή" της αλήθειας αναδείχνεται ένα γραπτό κείμενο, η Αγία Γραφή: Παλαιά και Καινή Διαθήκη. Η εγκυ ρότητά της θεωρείται αναμφισβήτητη (πρόκειται για "αλάθητο" κεί μενο), επειδή συντάχθηκε με όρους θεοπνευστίας» (σ. 87, 88). Τι να πού με. Μένουμε άναυδοι σε μια τέτοια αντορθόδοξη θεώρηση. Απλώς υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα. Η ίδια η Αγία Γραφή μας διδάσκει την θεοπνευστία ως ουσιαστικό γνώρι σμά της με δύο κλασικά χωρία: α) «Πάσα γραφή θεόπνευστος και ωφέλιμος προς διδασκαλίαν... (Β' Τιμ. γ', 16) και β) «Ου γαρ θελήματι ανθρώπου ηνέχθη ποτέ προφητεία, αλλ' υπό Πνεύματος αγίου φερόμε νοι ελάλησαν άγιοι από Θεού άνθρωποι» (Β' Πέτρ. α', 21).
Ο αείμνηστος καινοδιαθηκολόγος καθηγητής Ιω. Παναγόπουλος, ο οποίος διακρινόταν για τη σοβα ρότητα, το ήθος και την επιστημο νική του κατάρτιση, μας λέει χαρα κτηριστικά: «Ο όρος θεοπνευστία διακρίνει συνεπώς ριζικά την Αγία Γραφή από κάθε άλλο γραπτό κεί μενο της ανθρώπινης ιστορίας». Ο ίδιος μας οριοθετεί την πατερική παράδοση επί του θέματος: «Κατά κανόνα τον θείο λόγο των ι. συγ γραφέων τον αποδίδουν (οι Πατέ ρες) στην έλλαμψη ή την "αφή" του αγ. Πνεύματος, το οποίο επιδημεί σ' αυτούς, στο βαθμό που ήταν γι' αυτούς χρήσιμο, καθιστά τον νου τους διορατικώτερο καθώς επίσης την ψυχή και το σώμα τους λαμ­πρότερα. Η θεοπνευστία δηλ. δεν αφορά μόνο την νοητική λειτουρ γία του ιερού συγγραφέα, αλλά ολόκληρη την ύπαρξή του. Είναι γεγονός "επισκοπής Θεού", χριστοφάνειας ή επιδημίας του Πνεύ ματος, η οποία ανυψώνει τις αν θρώπινες βιολογικές λειτουργίες σε ανώτερο επίπεδο και αγιάζει ολόκληρο τον άνθρωπο. Συνεπώς η θεοπνευστία δεν είναι πρόσκαιρη κατάσταση, αλλά μόνιμη, ζωτική σχέση με τον προσωπικό τριαδικό Θεό» (Εισαγωγή στην Καινή Διαθή κη, σελ. 440, 441, Αθήνα 1995).

Ανώνυμος είπε...

Δεν την γλιτώνει ούτε η Φιλοκαλία των Ιερών Νηπτικών Πατέρων. Θεωρεί ο κ. Γ. ότι τα κείμενα της Φιλοκαλίας «ανταποκρίνονται στον θρησκευτικό ατομοκεντρισμό του Ορθοδοξισμού». Βρίσκει ότι η αν θολόγηση των κειμένων αυτών στόχευε σε μια ατομοκεντρική προοπτική. Σε άλλο σημείο φτάνει στη "φωτισμένη" διαπίστωση: «Η μετοχή στο εκκλησιαστικό γεγονός (στο ευχαριστιακό σώμα που πραγ ματοποιεί δυναμικά τον Τριαδικό τρόπο της υπάρξεως) αγνοείται εντελώς στις σελίδες της Φιλοκαλίας, δεν υπάρχει ούτε υπαινιγμός ότι είναι αυτή η μετοχή, που συνι στά την ευαγγελική σωτηρία». Προ χωρεί μάλιστα και σε τολμηρότερες διαπιστώσεις: «Ο στόχος - τρόπος της φιλοκαλικής θεωρίας και πρα κτικής εμφανίζεται καθαρά ατομοκεντρικός: «Αν ο νους κατέλθει στην καρδία, με την επίμονη ατομι κή (ψυχοσωματική) γυμναστική της άσκησης, ο άνθρωπος έχει σωθεί— δεν χρειάζεται τίποτε άλλο» (σ. 299, 300). Η άσκηση στην ορθόδοξη πα ράδοση δεν είναι αυτοσκοπός. Κέν τρο και σκοπός όλων των ενερ γειών του ανθρώπου είναι η κοινω νία μετά του Ιησού Χριστού, η είσοδος του ανθρώπου εις την Ευλογη μένη Βασιλεία του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.
Η είσοδος όμως αυτή δεν γίνε ται άνευ κόπου και έντονης προ σπάθειας. Ο Κύριός μας μας το έχει πει: «Η βασιλεία του Θεού βιά ζεται και βιασταί αρπάζουσιν αυ τήν» (απόδοση υπό Παν. Τρεμπέλα: κερδίζεται δια της βίας και ε κείνοι που μεταχειρίζονται σπουδήν και βίαν επί του εαυτού των την αρπάζουν γρήγορα...) (Ματθ. ια', 12). Επομένως, και η κατ' ιδίαν προσευχή και η νηστεία, η συγχώ ρηση των αδελφών μας και η αμνησικακία καθώς και η σωματική ά σκηση αποβλέπουν σ' αυτήν την "βία", που αφορά, όπως και να το κάνουμε, στον καθένα άνθρωπο χωριστά, δίχως κατ' ανάγκη αυτό να δηλώνει ατομοκεντρισμό.
Η συμμετοχή του σώματος δεν αποτελεί "γυμναστική της άσκη σης", όπως αφ' υψηλού την κριτικά ρει ο κ. Γ. Οι μετάνοιες π.χ. κρύβουν ένα βαθύτερο νόημα. Λέγονται με ταυτόχρονη επίκληση του ονόμα τος του Χριστού, όπως μας διδά σκει ο όσιος Θεόληπτος Φιλαδελ φείας στη Φιλοκαλία: «Κλίσεις γονάτων μη παραιτού· εκ μεν γαρ του γόνυ κλίνειν η πτώσις της αμαρτίας εικονίζεται, έμφασιν εξαγορεύσεως παρεχομένη· (=και γίνεται ένα είδος εξομολογήσεως) εκ δε του ανίστασθαι η μετάνοια υποσημαίνεται, (=ενώ με την ανόρθωση υπο δηλώνεται η μετάνοια), επαγγελίαν βίου του κατ' αρετήν αινιττομένη· (=και συμβολίζεται η υπόσχεση για ενάρετο βίο) εκάστη δε γονυκλισία τελείσθω μετά της νοεράς του Χρι στού επικλήσεως· ίνα ψυχή και σώ ματι προσπίπτων τω Κυρίω, τον των ψυχών και σωμάτων Θεόν ευδιάλλακτον απεργάση» (Φιλοκαλία, τ. Δ', σ. 11, έκδ. Αστέρος).
Ο μακαριστός Γέροντας Σωφρόνιος, ο σύγχρονος αυτός ιερός πα τήρ, —ο οποίος μας άφησε εκπλη κτικές εμπειρίες, απόρροια της συμμετοχής του στο "ευχαριστια κό γεγονός— συνδέει την επίκλη ση του ονόματος του Χριστού — την ατομοκεντρικού χαρακτήρος κατά τον κ. Γ— μετά της Θείας Λειτουργίας σε μια αδιάρρηκτη σχέση: «Ενθυμούμαι ότι η επίκλησις του Ονόματος του Ιησού Χριστού συνωδεύετο μετά της αοράτου ελεύσεως Αυτού του Ιδίου· από της στιγμής δε εκείνης το θαυμαστόν τούτο Όνομα, αλλά και τα άλλα ονόματα του Θεού, έτι πλείον ή πρότερον απέβησαν δι' εμέ αγωγοί ενώσεως μετ' Αυτού. Κατ' εκείνον τον καιρόν ήμην ήδη ιερεύς. Η τέλεσις της Θείας Λειτουργίας έλαβεν ωσαύτως άλλον χαρακτήρα: Ητο ουχί μόνον πράξις ευλαβείας, καθαράς εξ αμφιβολιών πίστεως, αλλά δι' όλου του είναι μου αίσθησις του Γεγονότος της παρουσίας του Θεού, Όστις τελεί το μυστήριον. Τότε ησθάνθην βαθέως το νόημα και την πραγματικότητα, άτινα περικλείονται εις τους λόγους του Μεγάλου Βασιλείου: "Συ ει ο χαρισάμενος ημίν ουρανίων μυστη ρίων αποκάλυψιν" (ευχή προσκο μιδής). Όντως ο Κύριος και εις ημάς, τους εσχάτους πάντων των ανθρώπων, αποκαλύπτει το μυστήριον της ιερουργίας.» (Περί Προσευχής, σελ. 170, έκδ. Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου, Έσσεξ Αγγλίας, 1993).

Ανώνυμος είπε...

Ακολουθία Θείας Μεταλήψεως: υπηρετεί εγωτικές επιδιώξεις! Η
εφευρετικότητα του κ. Γ. δεν έχει όρια. Εγκλωβισμένος στο διπολι κό, όπως είπαμε, σχήμα: θρησκευ τικότητα- εκκλησιαστικό γεγονός, προχωρεί σε «διανοητικά ατοπή ματα». Γράφει: «Τα κείμενα (ύμνοι και ευχές), που συγκροτούν την Ακολουθία της Θείας Μεταλήψεως, έχουν όλα όσα στοιχεία απαι τούνται, για να τα χαρακτηρίσουμε ότι σκοπεύουν μόνο στην εξασφά­λιση ατομικών ωφελημάτων και εγγυήσεων. Είναι κείμενα, που υ πηρετούν εγωτικές αποκλειστικά επιδιώξεις, αμνηστεύσεις σφαλμά των, εξιλασμού, κάθαρσης, "αγια σμού". Δεν υπάρχει η παραμικρή νύξη, που να μας επιτρέπει να συμ περάνουμε ότι τα αιτούμενα δεν εξαντλούνται στη δικαίωση ή θωράκιση του εγώ» (σ. 133).
Η Ακολουθία της Θείας Μεταλή ψεως εντάσσεται στην προετοιμα σία-προπαρασκευή του πιστού για τη συμμετοχή του στο Ποτήριο της Ζωής. Την αναγκαιότητα αυτής της προετοιμασίας του πιστού μας το νίζει ο κ. Ανδρ. Θεοδώρου, ο οποίος σε σχετική εργασία του σχολίασε και ερμήνευσε την Ακολουθία της Θείας Μεταλήψεως: «Ο πιστός, έχοντας συναίσθηση της σοβαρό τητας του πράγματος (της προσ ελεύσεως στο φοβερό μυστήριο του Θεού), πρέπει να προσέλθει όσο γίνεται πιο καθαρός στα Αγια, για να δεχτεί μέσα του τον άνθρακα της φύσης του Θεού. Με ταπείνωση και μετάνοια, με φόβο Θεού και αγάπη και με πίστη ζωντανή στην αλήθεια του μυστηρίου, κυρίως, όμως, με ανεξικακία και ειρήνευση στη σχέση του με τους άλλους ανθρώπους, πρέπει να προσέρχε ται στη μετάληψη των θείων μυστη ρίων, για να έχει "άφεσιν αμαρτιών και ζωήν αιώνιον". Αλλιώτικα, όταν προσέρχεται ανέτοιμος και απαράσκευος αντί ζωής κοινωνεί τον θά νατο και την αιωνία καταδίκη του» («Γεύσασθε και ίδετε», σελ. 7, έκδ. Α' 1998, Αποστ. Διακονία). Ασφα λώς ο κ. Ανδρ. Θεοδώρου, που α σχολήθηκε με την ερμηνεία της Θ. Μεταλήψεως δεν διείδε ότι «υπηρετεί εγωτικές επιδιώξεις». Αιώνες τώρα εκατομμύρια πιστών προετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους στη Θεία Ευχαριστία διαβάζο ντας την Ακολουθία της Θ. Μετα λήψεως, χωρίς να έχουν τους δι σταγμούς και προβληματισμούς που εξέφρασε ο κ. Γ. Γιατί κ. Γ. τό σος σκεπτικισμός; Ο π. Πορφύριος, ο χαρισματικός αυτός γέροντας των ημερών μας, τονίζει το ρόλο των ευχων της Θείας Μεταλήψεως στον αγιασμό των πιστών: «Οι λει­τουργικές προσευχές, οι οποίες φαίνονται τυπικές, όταν λέγονται με νόημα και προσοχή, γίνονται δι κές σας. Την Ακολουθία της Θείας Μεταλήψεως, όταν τη διαβάσει και ο πιο αμαρτωλός, αγιάζεται πολύ». Και καταλήγει: «Έτσι γίνεται η καλ λιέργεια, χωρίς να το καταλαβαίνουμε. "Αναίμακτα". Δηλαδή αχρη στεύει ο άνθρωπος τον παλαιό εαυ τό του. Τον αχρηστεύει χωρίς πόλε μο. Δεν τον εξοργίζει, αλλά τον αχρηστεύει και αναπτύσσει τον και νό άνθρωπο μέσα του» (Γέροντος Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου, Βίος και Λόγοι, σελ. 341, έκδ. Ι. Μ. Χρυσοπηγής Χανίων Κρήτης, 2003). Χι λιάδες χιλιάδων ανθρώπων διαβάζουν τόσους αιώνες τώρα τις Ευχές της Θείας Μεταλήψεως και δεν τις αμφισβήτησε κανείς. Μόνο ο κ. Γ. αμφιταλαντεύεται για την αξία και το περιεχόμενό τους.

Ανώνυμος είπε...

Αμφισβητεί τους φημισμένους χαρισματικούς γέροντες. Με μαε στρία ρίχνει το δηλητήριο του: «Στον ιδεολογικοποιημένο ορθοδοξισμό, αντίθετα, παραθεωρούνται ή περιφρονούνται οι θεσμοί, και μετατίθεται η εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία και αυθεντία ατόμων. Αν εμφανιστεί, λ.χ., μια καινοφανής διδασκαλία, οι πιστοί του ορθοδοξισμού δεν θα προσφύγουν σε συνο δικό θεσμό που θα κρίνει, με βάση την εμπειρία κάθε ευχαριστιακού σώματος, αν πρόκειται για αίρεση. Θα προστρέξουν σε κάποιο φημι σμένο "γέροντα", και στο ατομικό του χάρισμα - αυτός θα τους προ σφέρει "αντικειμενικές" βεβαιότη τες ιδεολογικά (δηλαδή ψυχολογι κά) εγγυημένες» (σ. 288). (Σημείωση: Κατά τον κ. Γ. Ορθοδοξισμός είναι η μετατροπή του εκκλησιαστικού γεγονότος σε ιδεολογία).
Ο κ. Γ. χρησιμοποιεί μια ευλογοφανή μέθοδο. Οχυρώνεται πίσω από τον «συνοδικό θεσμό» —και «την εμπειρία του ευχαριστιακού σώματος», λες και οι χαρισματικοί γέροντες είναι εκτός Εκκλησίας. Μιλάει δήθεν με σεβασμό για τους εκκλησιαστικούς θεσμούς, τη στιγ μή, που σε άλλα σημεία του βιβλίου του τους αμφισβητεί και τους ρί χνει τη ρετσινιά της θρησκειοποιήσης. Τί σεβασμό μπορεί να έχει προς τους επισκόπους, που συγ κροτούν μια, έστω, τοπική σύνοδο, όταν για τους ίδιους τους επισκό­πους λέει συλλήβδην ότι: «προέρ χονται από χαμηλό κοινωνικό και μορφωτικό περιβάλλον» και ότι τους χαρακτηρίζει «η σεξουαλική στέρηση». «Στέρηση που (συχνά ή κατά κανόνα) δεν την επέλεξαν επειδή είχαν κλίση για βίο μοναχού και ασκητή, ούτε από πόθο για έν ταξη σε κοινό άθλημα κοινωνίας: σε μοναστικό κοινόβιο. Αλλά δέχτη καν τη σεξουαλική στέρηση προ γραμματικά ως προϋπόθεση καρριέρας: ανόδου σε εξουσιαστικά θρησκευτικά αξιώματα» (σ. 165, 166). Μπαίνει στα μύχια των καρ διών των επισκόπων και αποφθέγγεται ως «χαρισματικός γέροντας». Τολμάει να τα βάλει με αγιασμέ νες στη συνείδηση «του ευχαριστιακού σώματος» μορφές. Ειρωνεύε ται τους σύγχρονους αγίους γέρο ντες και «χείλεσιν αμφιλάλοις» επι χειρεί να πλήξει τα «φωτόμορφα τέκνα της Εκκλησίας» ως δήθεν παρέχοντες «βεβαιότητες ψυχο λογικής «φύσεως». Ο «πολύφθογγος αυτός ρήτωρ» θα έπρεπε να σιγά, ενώπιον των σεβαστών αυτών μορφών, οι οποίοι στη συνείδηση του πληρώματος της Εκκλησίας είναι άγιοι εν ουρανοίς. Η επίδρα σή τους στον σύγχρονο εκκλησια στικό βίο είναι πλέον εμφανής και αδιαμφισβήτητη.

Ανώνυμος είπε...

Στα όρια της Βλασφημίας: Το αειπάρθενον της Θεοτόκου υποδηλώ νει ότι η λειτουργία της μητρότητας συνιστά ακαθαρσία. Γράφει σχετι κά: «Ότι η λειτουργία της μητρότη τας συνιστά ακαθαρσία βεβαιώνε ται όχι μόνο με τις ευχές που διαβά ζονται στη λεχώ, όχι μόνο με την απαγόρευση μετοχής στην Ευχαρι στία (ή και εισόδου στο ναό) των γυ ναικών κατά την περίοδο των εμμή νων. Βεβαιώνεται και στις επίμονες επαναλήψεις της εκκλησιαστικής υμνολογίας ότι η Παναγία Θεοτό κος έμεινε και μετά τόκον Παρθέ νος, ότι είναι αειπάρθενος, ότι ο τό κος (τοκετός) ουκ ελυμήνατο τας κλεις της Παρθένου, δεν κατέλυσε τη σωματική (ανατομική) της παρθενία» (σ. 200, 2001). Η Θεοτόκος εγέννησε τον Κύριο όντας Παρθένος, ασπόρως, χωρίς την συμβολή ανδρός, όπως προφητεύθηκε στην Παλαιά Διαθήκη: «Ιδού η Παρθένος εν γαστρί έξει, και τέξεται υιόν» (Ησ. ζ΄, 14) και όπως της προεμήνυσε ο αρχάγγελος Γαβριήλ: «Πνεύμα Άγιον επελεύσεται επί σε και δύναμιν υψίστου επισκιάσει σοι» (Λουκ. ι', 35). Οπως εύστοχα ερμηνεύει ο άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός: Αυτό το πνεύμα την καθάρισε και της «παρέσχε δύναμιν δεκτικήν της του Λόγου θεότητος, άμα δε και και γεννητικήν». (Ιω. Δαμασκηνού, Έκδ. Ακριβής της Ορθοδόξου Πίστεως, Ε.Π.Ε. 1, 284). «Ο Υιός του Θεού, Υιός της Παρθένου γίνεται», ο Κύ ριος σαρκώνεται δια της επιφοιτήσεως του Αγίου Πνεύματος στα σπλάγχνα της Παρθένου Μαρίας «αδιαφθόρως».
Οπως μας διδάσκει και ο μακαρι στός π. Αντώνιος Αλεβιζόπουλος: «Ο Χριστός έλαβε την ανθρωπίνην φύσιν και την εθεράπευσε και έγινε δια τον άνθρωπον ο "νέος Αδάμ", ή "νέα ρίζα". "Όμως η νέα αυτή ρίζα εβλάστησεν εις τα σπλάγχνα της Παρθένου Μαρίας». Και συνεχίζει: «(Ο Χριστός, μόνος δεν εκληρονόμησε την αμαρτωλήν φύσιν του Αδάμ. Τούτο, διότι δεν κατήγετο από εκείνον. Εγεννήθη από την Παρθένον Μαρίαν εκ Πνεύματος Αγίου. Δι' αυτόν τον λόγον πιστεύομεν ότι η Παρθένος Μαρία έμεινε και κατά την γέννησιν και μετά από αυτήν Παρθένος, υπήρξε δηλαδή αειπάρθενος. Τούτο δεν αποτελεί λεπτομέρειαν, αλλά βασική διδα­σκαλία της Εκκλησίας, η οποία εξα σφαλίζει την σωτηρίαν. Ο Χριστός είναι "η νέα ρίζα", δεν είναι δυνα τόν να κατάγεται από την "παλαιά ρίζαν" του Αδάμ. Δι' αυτόν τον λόγον η Μαρία, δια να είναι Θεοτόκος, πρέπει να είναι Παρθένος» (Εφόδιον Ορθοδοξίας, σελ. 124, 126, έκδ. Άποστ. Διακονίας, 1974). Αυτή είναι η απάντηση στο ερώτημα του κ. Γ. «τί μεγαλειωδέστερο εξασφα λίζει η διατήρηση της ανατομικής παρθενίας της Θεοτόκου και μετά τον τοκετό» (σ. 201).
Κατά την Γ΄ Οικουμενική Σύνοδο «ομολογούμεν την αγίαν Παρθένον Θεοτόκον δια το τον Θεόν Λόγον σαρκωθήναι και ενανθρωπήσαι και εξ αυτής της συλλήψεως ενώσαι εαυτώ τον εξ αυτής ληφθέντα ναόν». Ο καθηγητής κ. Νικ. Μητσόπουλος θα παρατηρήσει: «Ομού μετά του όρου "Θεοτόκος" αποδίδομεν εις την Μητέρα του Κυρίου και το αειπάρθενον, ως εμμέσως συναγόμενον εκ της υποστατικής ενώσε ως (των δύο εν Χριστώ φύσεων, δηλ. της θείας και της ανθρωπίνης)». Ο ίδιος καθηγητής μας αναφέρει ότι «αρχαίοι αιρετικοί και σύγχρονοι ετερόδοξοι όχι μόνον ηρνήθησαν και αρνούνται την αειπαρθενίαν της Θεοτόκου, αλλά και επιχειρούν να στηρίξουν την κακοδοξίαν των επί χωρίων τινών της Αγίας Γραφής» (ένθ. ανωτ. σελ. 151,152). Ο ίδιος κα θηγητής αναφέρει τα χωρία αυτά και τα αντικρούει σύμφωνα με την ορθόδοξη ερμηνευτική παράδοση (ένθ. ανωτ. σελ. 153, 154). Θα ολο­κληρώσουμε το θέμα μας με τα σο φά και αποκαλυπτικά λόγια του αγί ου Ιωάννου του Δαμασκηνού, που μας τονίζει ότι η παρθενία της Θεοτόκου πρέπει να νοείται ως αειπαρθενία: «Μένει τοίνυν και μετά τόκον παρθένος η Αειπάρθενος ουδαμώς ανδρί μέχρι θανάτου προσομιλήσασα. . . πώς γαρ αν Θεόν γεννήσασα και εκ της των παρακολουθημάτων πεί ρας το θαύμα γνωρίσασα ανδρός συνάφειαν κατεδέξατο· άπαγε ου σωφρονούντος λογισμού τα τοιαύτα νοείν μη ότι και πράττειν» (μετά φραση: Πώς δηλαδή θα κατεδέχετο την συνένωσιν με άνδρα ενώ εγέν νησε τον Θεόν και εγνώριοε το θαύμα με την πείραν των σημείων που έχουν ακολουθήσει; Μη βλασφημής· όχι μόνον δεν είναι γνώρι σμα συνετής σκέψεως να σκέπτεται τέτοια, αλλά ούτε να τα κάνει) (ένθ. ανωτ. σελ. 484 -487).

Ανώνυμος είπε...

Αμφισβητεί τον Αδάμ ως ιστορικό πρόσωπο, όπως τον εμφανίζει η βίβλος και υποστηρίζουν οι Πατέ ρες. Επομένως, αν κατά τον κ. Γ. δεν υπήρξε ο Αδάμ ως ιστορικό πρόσωπο, τότε τα περί πτώσεως των πρωτοπλάστων, προπατορι κού αμαρτήματος και συνεπειών του στην ανθρώπινη φύση ανάγο νται στο χώρο του μυθικού. Έτσι ανατρέπεται όλη η ορθόδοξη ανθρωπολογία και σωτηριολογία, εφ' όσον δεν υπήρξε γενάρχης του ανθρώπινου γένους! Τα συμπεράσματα είναι δικά σας.

Κρύβεται επιμελώς σε εκκλησιαστικά περιβάλλοντα. Είχα ακούσει τον κ. Γ. σε ραδιοφωνική εκπομπή της Πειραϊκής Εκκλησίας (Κυριακή 4-2-07 και ώρα 12 μεσημβρινή), όπου ο παρουσιαστής, προφανώς καταγοητευμένος από το βιβλίο του, έκανε στον κ. Γ. ερωτήσεις με σκοπό να το κάνει γνωστό στο ευρύτερο εκκλησιαστικό κοινό. Ομολογώ ότι ο λόγος του κ. Γιαν ναρά ήταν καταπληκτικός και δεν ανέφερε επιμελώς(;) κανένα από τα επίμαχα σημεία που αναπτύξαμε πιο πάνω. Τότε δεν είχα διαβά σει το βιβλίο του και δεν μπορούσα να υποψιαστώ αυτά που έγραφε. Αν τολμούσε και τα έλεγε αυτά σε εκκλησιαστικό ραδιοφωνικό σταθ μό, θα έσπαζε προφανώς το τηλεφωνικό κέντρο!
Είναι αρκετά τα σημεία που δεν αναφέραμε από το βιβλίο του κ. Γ. και τα οποία μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους.
Θα κλείσω με ένα απόσπασμα από τον γέροντα Σωφρόνιο, πολύ αποκαλυπτικό για την περίπτωσή μας: «Η ανθρωπίνη επιστήμη παρέ χει το μέσον διά την έκφρασιν της εμπειρίας, αλλά είναι αδύνατον να μεταδώση την γνώσιν, ήτις αληθώς σώζει, άνευ της συνεργίας της χά ριτος. Η γνώσις του Θεού είναι γνώσις οντολογική και ουχί αφηρη μένη - θεωρητική. Χιλιάδες και χι λιάδες επαγγελματιών θεολόγων λαμβάνουν τα ανώτατα πτυχία, ενώ εν τη σφαίρα του Πνεύματος παρα μένουν κατ’ ουσίαν εις βαθείαν άγνοιαν. Και τούτο, διότι δεν ζουν συμφώνως προς τας εντολάς του Χριστού· ένεκα δε τούτου στε ρούνται του φωτός της θεογνωσίας. Ο Θεός είναι αγάπη. Και η αγάπη αύτη αποκτάται δια της οδού της μετανοίας...» (Περί Προσευ χής, ένθ. ανωτ. σελ. 229, 230).

Ανώνυμος είπε...

Όλα αυτά, απλώς επιβεβαιώνουν περίτρανα τον Χρ. Γιανναρά.

Θα σταθώ μόνο στο ακόλουθο, άκρως διασκεδαστικό, το οποίο επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο τα όσα υποστηρίζει ο Γιανναράς για τη δαιμονοποίηση της σεξουαλικότητας αλλά και άκρως αποκαλυπτικό, της αστειότητας ορισμένων πατερικών κειμένων:

Η σεξουαλικότητα που τόσο «απολυτοποιεί» ο κ. Γ. είναι φαινόμενο, σύμφωνα με τον ιερό Χρυσόστομο, μεταπτωτικό. «Ο Αδάμ και η Εύα, εάν από τη αρχή υπήκουον, εάν έδειχναν εγκράτεια δια την ηδονήν του ξύλου, δεν θα αδυνατούσε ο Θεός να εύρη οδόν δια της οποίας θα ηύξανε το ανθρώπινον γένος»

Αυτό σημαίνει πως το πέος θα ήτo χρήσιμον μόνο διά την ούρησιν; Ή μήπως η ανατομία του προπτωτικού Αδάμ ήταν εντελώς διαφορετική (παρήγαγε σπέρμα και απέκτησε στυτική λειτουργία ΜΕΤΑ την πτώση);

Η δαιμονοποίησή της είναι τέτοια, που η σεξουαλικότητα αντιμετωπίζεται ως … μεταπτωτικό φαινόμενο! Πολύ απλά, οι πρωτόπλαστοι αν παρέμεναν αναμάρτητοι … δεν θα είχαν σεξ.

Nikos.

Ανώνυμος είπε...

Ο Χ. Γιανναράς δεν είναι φιλελεύθερος. Και ούτε ποτέ ισχυρίστηκε κάτι τέτοιο. Αλλά δεν ξέρω γιατί πρέπει να τον συγχέουμε για κάτι διαφορετικό από αυτό που είναι.

*Είναι ο ίδιος άνθρωπος που πιστεύει ότι τα ελληνικά κόμματα πρέπει να πρωωθούν την "προφανή" και "πασιδηλη" λύση της εθνοκάθαρσης των μη-ορθοδόξων στην θράκη.

*Είναι ο ίδιος άνθρωπος που ονειρεύεται έναν έλληνα Πούτιν στην εξουσιά: "Τον ονειρικό έλληνα Πούτιν να τον φανταστούμε –στο παραμύθι που ζεσταίνει την καρδιά, σαν ενδορφίνες στο ψυχορράγημα– να ξεκινάει και αυτός αγώνα με τη Λερναία πολυκέφαλη Μαφία, των τυράννων και βασανιστών μας: Τα μαφιόζικα τάχα και κόμματα πολιτικά, την αρχέκακη λοιμική. Μαζί και τις μαφίες των συνδικαλιστών του δημόσιου τομέα. Να στέλνει ο ονειρικός έλληνας Πούτιν στη φυλακή ή έξω από τα σύνορα τους δικούς μας Χοντορκόφσκυ, κομματικούς ή συνδικαλιστές" - προσέξτε όχι να απολύσει τους κακούς υπαλλήλους ή να περιορίσει την δύναμη των συνδικάτων, αλλά να τους "στείλει φυλακή" ή "εξορία"!

*Είναι πάντα ο ίδιος άνθρωπος που πιστεύει ότι οι Εβραιοι έκαναν διακοπές στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Και μιας ο λόγος του αφορά στην παρούσα κρίση, ας σκεφτούμε λ.χ. τι έλεγε πριν δυο χρόνια στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια: "Aν η Kομματοκρατία δεν ήταν στην Eλλάδα ολοκληρωτικό καθεστώς, η ΓΣEE και η AΔEΔY θα κατέβαιναν στους δρόμους όχι για να «συμπαρασταθούν», αλλά για να σπάσουν στο ξύλο τους αφιονισμένους αρλεκίνους των κομματικών νεολαιών, που διαδηλώνουν για να παραμείνει άθικτο το τέλμα των πανεπιστημίων. Πανεπιστημίων που τα έστησε και τα συντηρεί ο φορολογημένος μόχθος των εργατών, των υπαλλήλων, των συνταξιούχων." Ένας προσεκτικός αναγνώστης θα έβλεπε ότι ο "μοναδικός πανεπιστημιακός φιλόσοφος εν Ελλάδι" δεν ζητά η ΓΣΕΕ να σπάσει στο ξύλο πολίτες που παρανομούν, αλλά πολίτες που διαδηλώνουν, με μόνο λόγο ότι είναι μέλη κομματικών νεολαιών! Βέβαια αν πιστέψουμε τον Φ.Κρανιδιώτη, που υποθέτω εκτιμά και αυτός τον Χ.Γιανναρά, ο Χ.Γιανναράς διαπράττει αδίκημα, όπως διαβάζω εδώ: "Άρθρο 184 Ποινικού Κώδικα: - Όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών." Περιμένω λοιπόν υπογραφές του Δικτύου 21 και για τον Χ.Γιανναρά σύντομα!



http://e-roosters.blogspot.com/2008/12/blog-post_2656.html

Ανώνυμος είπε...

Κοίταξε φίλε Ανώνυμε, και ο Μάνος Χατζηδάκης ήταν ομοφυλόφιλος και πολλά άλλα. Το κύρος του όμως στα της Μουσικής, δεν το αμφισβήτησε ποτέ κανείς. Μόνο κάτι γελοίοι ομοφοβικοί.

Nikos.

Ανώνυμος είπε...

Άλλο, η σεξουαλική επιλογή,
και εντελώς διαφορετικό,
οι ναζιστικές πεποιθήσεις, όσων θέλουν να ασχολούνται με την Θεολογική θεώρηση, και την φιλοσοφία.
Εξάλλου, χαρακτηρίζει άμεσα, και όσους, τους επικαλούνται.

Ανώνυμος είπε...

Αν οι πεποιθήσεις του Γιανναρά είναι ναζιστικές, θα έλεγα πως οι πεποιθήσεις τού Άνθιμου και πολλών άλλων ιεραρχών, με κορυφαίο τον Καλαβρύτων και Αιγιαλείας,
είναι κατά πολύ ναζιστικότερες. Αγνοώ πάντως, από πότε η Εκκλησία συναρτά την θεολογική κατάρτηση με τις πολιτικές πεποιθήσεις.

Τον Γιανναρά τον επικαλείται και ο Αντιαιρετικός. Προτείνει για ανάγνωση το συγκεκριμένο βιβλίο του, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στην αρχική σελίδα.
Πώς τον χαρακτηρίζετε;

Nikos.

Ανώνυμος είπε...

Δεν αναφερθήκατε στον Άνθιμο, ούτε στον
Αιγιαλείας,
μιλήσατε για τον Γιανναρά,
για τον οποίο και σχολίασα.

Μιλάτε για τρίτους, για να απαντήσετε στα λεγόμενα, του Γιανναρά;

Ανώνυμος είπε...

Ποιος ο λόγος της αναφοράς των πολιτικών πεποιθήσεων του Γιανναρά (οι οποίες σε καμιά περίπτωση δεν είναι ναζιστικές, αλλά, έστω ότι είναι) για να αξιολογήσουμε την επιστημονικότητά του, τη θεολογική του κατάρτιση και θεώρηση;
Αν ήταν αυτό το κριτήριο, τότε τα περισσότερα μέλη της ΔΙΣ δεν θα έπρεπε να ανοίγουν το στόμα τους για θεολογικά ζητήματα (με προεξάρχοντες τον Άνθιμο, τον Αμβρόσιο, τον Σεραφείμ και στο παρελθόν τον μακαριστό Χουντόδουλο).


Nikos.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό λέω και εγώ!
Δεν κάνουμε αναφορά, στις "πολιτικές"
πεποιθήσεις, αλλά, στις "μιλιταριστικές",
και στο ότι λέει, πως:

"οι Εβραιοι έκαναν διακοπές στα στρατόπεδα συγκέντρωσης."

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Αγαπητέ Nikos δεν θέλω να παρέμβω στην κουβέντα σας με τον Ανώνυμο, αλλά επειδή ανέφερες το όνομά μου οφείλω να δώσω κάποια εξήγηση. Η παράθεση των βιβλίων εκ μέρους μου έγινε επειδή θεωρώ τα βιβλία αυτά αξιόλογα και πιστεύω πως αξίζει να τα διαβάζει κάποιος. Αυτό δεν σημαίνει πως συμφωνώ απόλυτα με οτιδήποτε λέει ο κάθε συγγραφέας. Π.χ. έχω στις προτάσεις μου το «Αντιχιλιαστικό εγχειρίδιο» του Σωτηρόπουλου, αυτό όμως δεν σημαίνει πως ταυτίζομαι με όλα όσα έχει υποστηρίξει κατά καιρούς. Ο χώρος της Ορθοδοξίας είναι χώρος ελευθερίας όπου ο καθένας μπορεί να διατυπώνει τις θέσεις του στις οποίες όμως υπαρχουν και αντιθέσεις. Ενδεικτικά να πω και το εξής. Όπως γνωρίζεις πιστεύω ο Γιανναράς έγραφε επί χρόνια στο θεολογικό περιοδικό «Σύναξη». Τον ίδιο καιρό λοιπόν στο ίδιο περιοδικό έγινε κρίση των θέσεών του από τον θεολόγο Αθ. Παπαθανασίου σημερινό αρχισυντάκτη της Σύναξης. Ομοίως φιλοξενήθηκαν και φιλοξενούνται άρθρα του Μητροπολίτη Περγάμου Ζηζιούλα. Ταυτόχρονα όμως φιλοξενήθηκαν άρθρα του μακαριστού Σάββα Αγορίδη που έκανε κριτική και στον Γιανναρά και στον Ζηζιούλα. Δεν υπάρχει αλάθητο λοιπόν στις θέσεις κάποιου στην Ορθοδοξία. Όλα εκτίθενται και όλα κρίνονται. Πολλοί Ορθόδοξοι δυστυχώς τους ενοχλεί αυτό εγώ όμως το θεωρώ υγεία. Άλλωστε το έχει σημειώσει ωραιότατα ο Παύλος στην 1 Κορ. 11: 18 – 20: «Πρώτον ακούω ότι όταν μαζεύεσθε ως εκκλησία, υπάρχουν μεταξύ σας διαιρέσεις και ένα μέρος το πιστεύω, διότι πρέπει να υπάρχουν και διχογνωμίες μεταξύ σας για να γίνουν φανεροί μεταξύ σας οι γνήσιοι».

Καλή συνέχεια στο διάλογο.

Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος: Δεν κάνουμε αναφορά, στις "πολιτικές"
πεποιθήσεις, αλλά, στις "μιλιταριστικές",
και στο ότι λέει, πως:

"οι Εβραιοι έκαναν διακοπές στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
"

Κατ’ αρχήν, μην είστε τόσο αφελής ώστε να υιοθετείτε οτιδήποτε διαβάζετε στο διαδίκτυο. Ο Γιανναράς δεν έχει πει ποτέ κάτι τέτοιο. Δεν είναι φελλός. Απ’ την άλλη, ο πρώην προκαθήμενος της Ορθοδοξίας της Ελλάδος, είχε άριστες σχέσεις με τους χρυσαυγίτες, γνωστούς υμνητές του Χίτλερ. Ακόμη και οι ηγούμενοι των μονών του Αγίου Όρους, επί κατοχής, είχαν υμνήσει και συγχαρεί τον Χίτλερ. Θα έπρεπε να απορρίπτετε κάθε θεολογική αναφορά και απ’ τον μεν και απ’ τους δε. Θα έπρεπε να απορρίπτετε και τον Ιωάννη το Χρυσόστομο και τον Πατροκοσμά, γνωστούς πολέμιους των εβραίων. Όσο για “μιλιταριστικές” πεποιθήσεις, ο Γιανναράς φαντάζει υπερβολικά ειρηνιστής μπροστά σε πολλούς τουρκοφάγους, αντισημίτες και πολεμοχαρείς ιεράρχες της Ορθοδοξίας.

Nikos.

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

Νίκος:

"Ακόμη και οι ηγούμενοι των μονών του Αγίου Όρους, επί κατοχής, είχαν υμνήσει και συγχαρεί τον Χίτλερ".
_____________________________________
Ενδιαφέρον!

Για πες μας όμως, ποιοί ηγούμενοι (ονόματα)είπαν συγχαρητήρια στον Χίτλερ και για ποιό πράγμα;

Επίσης ποιούς ύμνους αφιέρωσαν στον Χίτλερ;

Περιμένω συγκεκριμένα και όχι αόριστα κάποιος, κάπου, κάποτε.

Πίτερ

Ανώνυμος είπε...

“Τον Βασιλέα των Βασιλευόντων και Κύριον των Κυριευόντων εξ’ όλης ψυχής και καρδίας ικετεύοντες, όπως επιδαψιλεύση τη Υμετέρα Εξοχότητι υγείαν και μακροημέρευσιν επ’ αγαθώ του ενδόξου Γερμανικού Έθνους.
Υποσημειούμεθα βαθυσεβάστως”

Από την επιστολή που έστειλαν τον Απρίλιο του '41 οι αντιπρόσωποι 20 μονών του Αγίου Όρους προς την αυτού εξοχότητα τον Αρχικαγκελλάριον του ενδόξου Γερμανικού κράτους κύριον Αδόλφον Χίτλερ, προκειμένου να τύχουν της αυτού προστασίας και κηδεμονίας.

Πάλι αδιάβαστος ρε Πίτερ;

Ψάξε τώρα σε καμιά ορθόδοξη ιστοσελίδα την δικαιολόγηση της προσφυγής του Αγίου Όρους εις τας αγκάλας του Γ' Ράιχ.

Nikos.

Γιώργος Οικονομίδης είπε...

Κύριοι, γιά σας και πάλι αλλά και για λίγο μόνο.

Ο "Πίτερ", στο άκουσμα των αγιορειτών με τους Χιτλερικούς, είδα γράφοντας να ζητάει τα εξής:

"Για πες μας όμως, ποιοί ηγούμενοι (ονόματα)είπαν συγχαρητήρια στον Χίτλερ και για ποιό πράγμα;
Επίσης ποιούς ύμνους αφιέρωσαν στον Χίτλερ;
Περιμένω συγκεκριμένα και όχι αόριστα κάποιος, κάπου, κάποτε".

Αυτή είναι η τακτική του "Πίτερ", δυσπιστία και αλλοφροσύνη. Λές και αν του δώσεις πλήρη στοιχεία θα είναι σε θέση... να πάρει θέση.

Σας παραδίδω το βίντεο για το θέμα μας, το οποίο ανάρτησα στο YouTube και δείχνει καθαρά του λόγου το αληθές για τους καλογεροχιτλερικούς, που ανάμεσα στις μορφές των "αγίων" τους έχουν και την αφεντομουτσουνάρα του προστάτη τους Χίτλερ.

Απολαύστε το από το λίνκ ή κάντε κλίκ στο όνομα μου επάνω για να μεταφερθείτε αμέσως:
http://www.youtube.com/watch?v=zpL5hjJJlWs


Φιλικά
Γιώργος Οικονομίδης

Πίτερ προς Οικονομίδη είπε...

Οικονομίδης:
Αυτή είναι η τακτική του "Πίτερ", δυσπιστία και αλλοφροσύνη. Λές και αν του δώσεις πλήρη στοιχεία θα είναι σε θέση... να πάρει θέση.
_____________________________________
Εγώ κύριε Οικονομίδη δεν κάνω τον εκδότη ούτε γράφω με κεφαλαία γράμματα πράγματα που δεν γνωρίζω όπως κάνετε εσεις.

Δεν είμαι δύσπιστος.

Απλά θέλω να μιλάνε οι αποδείξεις.

Πράγμα που εσείς αποφεύγετε.

(βλ. Είδωλο)

Ακόμα να μας το δείξεις.

Μην αλλάζεις θέμα λοιπόν δεν σε τιμά.

Πίτερ

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

Νίκος:
Από την επιστολή που έστειλαν τον Απρίλιο του '41 οι αντιπρόσωποι 20 μονών του Αγίου Όρους...
_____________________________________
Νίκο και να πώ ότι δε στο΄πα;

Αφού στο΄πα!!!

Ονόματα Νίκο ΟΝΟΜΑΤΑ.

Άσε τα κάποιος κάπου κάποτε..

Κι εγώ μπορώ να γράψω κάποιοι άθεοι κάποτε έστειλαν επιστολή..

Είναι απόδειξη αυτό;

Πίτερ

Ανώνυμος είπε...

Πίτερ, το 2000 ο κλάδος Εκδόσεων της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, εξέδοσε ένα βιβλίο με τίτλο «Μνήμες και Μαρτυρίες από το ’40 και την Κατοχή». Η παρουσίαση του αφιερωματικού αυτού τόμου έγινε από τον ίδιο το Χριστόδουλο στο Μέγαρο Μουσικής.
Κύρια πηγή για την συγγραφή του βιβλίου αυτού αποτέλεσε το υλικό του Ιστορικού Αρχείου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Σ’ αυτό λοιπόν το βιβλίο γίνεται αναφορά στη συγκεκριμένη επιστολή, γίνεται αποδεκτή η ύπαρξη και η γνησιότητά της και επιχειρείται η δικαιολόγηση της στάσης αυτής των Αγιορειτών. Προσέτρεξαν στους Γερμανούς Ναζί για να γλιτώσουν από τους Ορθόδοξους Βούλγαρους κατακτητές -ακολουθώντας την πάγια τακτική τους όπως παλιότερα, που είχαν δώσει γη και ύδωρ στους μουσουλμάνους Οθωμανούς για να γλιτώσουν από τους χριστιανούς Φράγκους.
Μπορείς να δεις και σχετικό άρθρο της ΟΟΔΕ.

Nikos.

Ανώνυμος είπε...

Ξεχάσατε να πείτε, πως, στο βιβλίο:

«Μνήμες και μαρτυρίες από το '40 και την Κατοχή»
αποκαλύπτεται ότι η επιστολή συντάχθηκε με την υπόδειξη Γερμανού ταγματάρχη, ενώ η συγκεκριμένη στάση των Αγιορειτών αποδίδεται στη βουλγαρική απειλή.



Πάρα πολύ, σωστή, ενέργεια!

Εάν δεν το κάνανε αυτό, οι συνέπειες θα ήταν πολύ ~ πολύ χειρότερες....

Πολύ καλά έπραξαν!!!

Ανώνυμος είπε...

Και το γεγονός,πως,
ο Θεολόγος Γιώργος Μουστάκης,
είναι αυτός που ανακάλυψε και μετάφρασε αυτήν την επιστολή, από το γερμανικό περιοδικό «Σύνθημα» το οποίο βρήκε σε ρωσικό μοναστήρι το 1963.

Η γνησιότητα αυτής της επιστολής επιβεβαιώνεται και από την επίσημη έκδοση της Εκκλησίας της Ελλάδος, το βιβλίο «Μνήμες και μαρτυρίες από το '40 και την Κατοχή».

Τιμά και εξυψώνει την Ορθόδοξη Εκκλησία, γιατί αυτό, το λέει ΜΟΝΗ ΤΗΣ, και δεν αρνείται την ιστορική αλήθεια και τα γεγονότα.

Μπράβο στην Ορθόδοξη Εκκλησία!!!

Πίτερ προς Νίκο είπε...

Νίκος ο διαβασμένος:
Πίτερ, το 2000 ο κλάδος Εκδόσεων της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, εξέδοσε ένα βιβλίο με τίτλο «Μνήμες και Μαρτυρίες από το ’40 και την Κατοχή». Η παρουσίαση του αφιερωματικού αυτού τόμου έγινε από τον ίδιο το Χριστόδουλο στο Μέγαρο Μουσικής.
Κύρια πηγή για την συγγραφή του βιβλίου αυτού αποτέλεσε το υλικό του Ιστορικού Αρχείου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Σ’ αυτό λοιπόν το βιβλίο γίνεται αναφορά στη συγκεκριμένη επιστολή, γίνεται αποδεκτή η ύπαρξη και η γνησιότητά της και επιχειρείται η δικαιολόγηση της στάσης αυτής των Αγιορειτών. Προσέτρεξαν στους Γερμανούς Ναζί για να γλιτώσουν από τους Ορθόδοξους Βούλγαρους κατακτητές -ακολουθώντας την πάγια τακτική τους όπως παλιότερα, που είχαν δώσει γη και ύδωρ στους μουσουλμάνους Οθωμανούς για να γλιτώσουν από τους χριστιανούς Φράγκους.
Μπορείς να δεις και σχετικό άρθρο της ΟΟΔΕ.
___________________________________

Ωραία ρε Νίκο μπράβο!!!

Και λοιπόν;

Τι θες να μας πεις τώρα με αυτό;

Κατέρρευσε ο Χριστιανισμός;

Μήπως έπαψε η Ορθοδοξία να

"βγάζει" Αγίους;

Που το πας;

Τί ακριβώς θέλεις να μας πεις;

Πίτερ

Ανώνυμος είπε...

Πίτερ, βασικά, ξεκινήσαμε από τον Γιανναρά, ο οποίος στο βιβλίο του «Ενάντια στη θρησκεία» κατηγορεί την Ορθόδοξη Εκκλησία για “ειδωλοποίηση της Παράδοσης”. Κάποιος ανώνυμος άφησε να εννοηθεί πως οι θεολογικές τοποθετήσεις του είναι αναξιόπιστες ένεκα ναζιστικών (!!!) πεποιθήσεων και φτάσαμε στην επιστολή των Αγιορειτών προς τον Χίτλερ και τις θερμότατες ευχές τους για υγεία και μακροημέρευση προς το μακελάρη εκατομμυρίων ανθρώπων.
Δεν θέλω να πω τίποτα άλλο από αυτό που είπα αρχικά: Ρωτούσες τον Οικονομίδη να σου υποδείξει ένα “είδωλο” της Ορθοδοξίας και γω σου απάντησα πως σας το δείχνει ο Χρ. Γιανναράς. Είναι η “Παράδοση”.


Ανώνυμος: Πάρα πολύ, σωστή, ενέργεια!

Εάν δεν το κάνανε αυτό, οι συνέπειες θα ήταν πολύ ~ πολύ χειρότερες....

Πολύ καλά έπραξαν
!!!


Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους, λέει ο λαός.
Κάποιος που διαθέτει έστω και ίχνη πατριωτισμού κι αξιοπρέπειας, θα έλεγε “καλά έπραξαν όσοι δεν υποτάχθηκαν, όσοι αντιτάχθηκαν, όσοι θυσιάστηκαν” και όχι όσοι επέλεξαν το “μικρότερο κακό”.
Φανταστείτε να είχαν πράξει το ίδιο οι λαοί της Ευρώπης. Φανταστείτε να έδειχναν την ίδια εθελοδουλία και υποταγή, με τους φιλοτόμαρους και αδιάφορους Αγιορείτες.
Φανταστείτε να είχε πράξει το ίδιο, το σύνολο των κληρικών κατά τη γερμανική κατοχή. Το βίβλιο «Μνήμες και μαρτυρίες από το '40 και την Κατοχή» της Εκκλησίας της Ελλάδος, θα είχε μόνο τις γνωστές φωτογραφίες μοναχών και ιεραρχών δίπλα σε χαμογελαστούς αξιωματικούς των SS.

Nikos.

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

Νίκος:
"Δεν θέλω να πω τίποτα άλλο από αυτό που είπα αρχικά: Ρωτούσες τον Οικονομίδη να σου υποδείξει ένα “είδωλο” της Ορθοδοξίας και γω σου απάντησα πως σας το δείχνει ο Χρ. Γιανναράς. Είναι η “Παράδοση”".
_____________________________________
Δεν κατάλαβα Νίκο τί λες;

Η Παράδοση είναι είδωλο για την Ορθοδοξία;

Αυτό λες;

Πίτερ

Ανώνυμος είπε...

Έχετε μετατρέψει σε είδωλο την Παράδοση. Και όχι μόνο την Παράδοση.

Nikos.

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

Νίκος:
"Φανταστείτε να είχαν πράξει το ίδιο οι λαοί της Ευρώπης. Φανταστείτε να έδειχναν την ίδια εθελοδουλία και υποταγή, με τους φιλοτόμαρους και αδιάφορους Αγιορείτες.
Φανταστείτε να είχε πράξει το ίδιο, το σύνολο των κληρικών κατά τη γερμανική κατοχή. Το βίβλιο «Μνήμες και μαρτυρίες από το '40 και την Κατοχή» της Εκκλησίας της Ελλάδος, θα είχε μόνο τις γνωστές φωτογραφίες μοναχών και ιεραρχών δίπλα σε χαμογελαστούς αξιωματικούς των SS."
___________________________________
Νίκο μπράβο ωραία τα λες.

Για πες μου όμως και τούτο.

Ο Χίτλερ σε ποιό θρήσκευμα ανήκε είπαμε;

Πίτερ

Ανώνυμος είπε...

Ας είναι ευλογημένοι, οι Άγιοι Πατέρες,
που απέτρεψαν τα χειρότερα, και τάχθηκαν υπέρ του Χίτλερ, για το καλό του Αγίου Όρους.

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

Νίκος:

"Έχετε μετατρέψει σε είδωλο την Παράδοση. Και όχι μόνο την Παράδοση".
_____________________________________
Η Παράδοση είναι είδωλο.

Μάλιστα.

Και θέλεις τώρα εγώ να μιλήσω μαζί σου σοβαρά.

Δε πας να κάνεις παρέα με τον Οικονομίδη λέω εγώ κι αυτός τα ίδια μυαλά κουβαλάει, κάτι τέτοια "κουφά" μου έλεγε σε ένα άλλο μπλογκ.

Άκου είδωλο η παράδοση χα χα χα..:-)

Τί άλλο θα ακούσουμε απόψε Χριστέ μου.

Και δε μου λες Νίκο, όταν προσεύχονται οι Ορθόδοξοι πού προσεύχονται στην Παράδοση;

Και τί λένε;

Θεά Παράδοση δώσμου δύναμη και φώτιση κ.ο.κ

Ρε Νίκο τί έχεις πάθει ρε φίλε;

Με ποιόν μιλάς και σε έχει καταστρεψει;

Κατάλαβες τί είπες;

Καταλαβαίνεις τί θα πει είδωλο και τι θα πει Παράδοση;

Ρε Νίκο - τί είναι αυτά;

Πίτερ

Ανώνυμος είπε...

Οι γνωστές δικαιολογίες όσων διαθέτουν ευλύγιστη μέση. Οι Αγιορείτες συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς για να σώσουν τους θησαυρούς, τα κειμήλια, το καθεστώς αταραξίας που απαλάμβαναν, το τομάρι τους. Οι οσφυοκάμπτες του Αγίου όρους και οι απολογητές τους, λένε χωρίς να ντρέπονται πως προσέτρεξαν στην αγκαλιά των Ναζί, για να σώσουν τα μοναστήρια και τους θησαυρούς τους από τους Βούλγαρους. Δηλαδή η υπόλοιπη Ελλάδα και η Ευρώπη δεν είχε παιδιά, θησαυρούς, χιλιάδες πράγματα που έπρεπε να σώσει; Με το σκεπτικό τους και η υπόλοιπη Ελλάδα και όλη η Ευρώπη έπρεπε να είχε δηλώσει υποταγή στον Χίτλερ.


Πίτερ: Ο Χίτλερ σε ποιό θρήσκευμα ανήκε είπαμε;

Θα σε γελάσω. Το βέβαιο είναι πως οι Αγιορείτες σκέφτηκαν … από το να πέσουμε στα χέρια των βάρβαρων εν Χριστώ ορθόδοξων αδελφών μας Βουλγάρων, καλύτερα στην αγκαλιά του άθεου(;), προτεστάντη(;), καθολικού(;) Χίτλερ.

Nikos.

Ανώνυμος είπε...

η ειδωλοποίηση του παρελθόντος ορίζει τη μόνη «ορθή δόξα», την ορθοδοξία. Οι «γνήσιοι Ορθόδοξοι» είναι αξιόμισθοι «υπερασπιστές», «φύλακες», «φρουροί» της Παράδοσης. Έτσι, όσο θρησκειοποιείται βαθμιαία το εκκλησιαστικό γεγονός, επιβάλλεται και θεσμικά η Παράδοση σαν πηγή της χριστιανικής αλήθειας και πίστης.” (Ενάντια στη θρησκεία σελ. 172).

“Ειδικά στις λεγόμενες σήμερα ορθόδοξες εκκλησίες ο πειρασμός ειδωλοποίησης της Παράδοσης εμφανίζεται μάλλον αυξημένος, ίσως επειδή η «ορθοδοξία» κατανοείται κυρίως σαν ιστορική γνησιότητα, πιστότητα στο αποστολικό και πατερικό παρελθόν. Σε μια τέτοια εκδοχή, δεν διαφέρει η χριστιανική εκδοχή της ορθοδοξίας από κάθε άλλη κοσμική εκδοχή –από τη φροϋδική, τη μαρξιστική, την εγελιανή ορθοδοξία. Αλλάζει το είδος των ειδώλων, δεν αλλάζει η ενστικτώδης ανάγκη του ανθρώπου να λατρεύει είδωλα, προκειμένου να θωρακίζεται με βεβαιότητες το εγώ.
Θα μπορούσε να αναλύσει κανείς διά μακρών εκφάνσεις ειδωλοποίησης ουσιωδών δεδομένων της εκκλησιαστικής Παράδοσης: Της θεολογικής μαρτυρίας που κωδικοποιείται σε «δογματικά και συμβολικά μνημεία». Των συνοδικών (και όχι μόνο) κανόνων που συντάσσονται σε «σύστημα Δικαίου» και λειτουργούν σαν νομικός νάρθηκας υπερβατικού κύρους. Των Πατερικών κειμένων που ιεροποιούνται συλλήβδην σαν αυθεντία (κατά γράμμα) αποδεικτικού υλικού της «αλήθειας».
” (σελ. 179).

Nikos.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλά έκαναν οι μοναχοί του Αγίου Όρους!

Οι Έλληνες, βάζουν πάνω από το "τομάρι τους",
τα ιερά και τα όσια.

Οι μοναχοί, προστάτεψαν, όχι τους εαυτούς τους, αλλά, τα ιερά και τα όσια, των Ελλήνων.

Άλλωστε, και στην επανάσταση του ΄67
όλοι ήταν με τους επαναστάτες,
μετά την επανάσταση, άρχισαν οι διαμαρτυρίες κάποιων άπιστων και άνεργων, τεμπέληδων.

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ είπε...

Νίκο

Με του Οικονομίδη, των Ιεχωβάδων και με το δικό σου σκεπτικό,..

ΕΙΔΩΛΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΡΟΥΒΑΣ!!!

Καληνύχτα!

Τσάμπα κάθομαι και χάνω τον ύπνο μου με σενα κι έχω και δουλειά αύριο.

Άντε γειά σας "παιδιά", κι αμα βρείτε και κανένα άλλο είδωλο πείτε τό μου να το ξέρω.

Πίτερ (μη εκδότης)

Υ.Γ Κύριε Χρήστο θέλω να έρθω σε επικοινωνία μαζί σας.
Θα ήθελα να μου δείξετε πώς μπορώ να φτιάξω ένα δικό μου ιστολόγιο.

Έεεεεχω να γράαααψω...!!!

Ανώνυμος είπε...

Χουντικός: Οι Έλληνες, βάζουν πάνω από το "τομάρι τους",
τα ιερά και τα όσια.

Οι μοναχοί, προστάτεψαν, όχι τους εαυτούς τους, αλλά, τα ιερά και τα όσια, των Ελλήνων.

Άλλωστε, και στην επανάσταση του ΄67
όλοι ήταν με τους επαναστάτες,
μετά την επανάσταση, άρχισαν οι διαμαρτυρίες κάποιων άπιστων και άνεργων, τεμπέληδων
.

Πώς ακριβώς τα υπερασπίστηκαν; Παραδίδοντάς τα στον Χίτλερ;
Ωραία υπεράσπιση!!!
Πώς δεν το σκέφτηκε και ο Λεωνίδας να υπερασπιστεί τα ιερά και όσια, παραδίδοντάς τα στους Πέρσες;

Τελικά, χουντικοί, γερμανοτσολιάδες και νεοναζιστές είναι ο ανθός της Ορθοδοξίας. Εύγε!!!

Nikos.

Ανώνυμος είπε...

Καλό θα είναι, να μην αναφέρεσαι, στο βιβλίο του Γιανναρά.

Δεν είναι δα και το Ευαγγέλιο!!!

Μερικές ηλιθιότητες είναι, που έγραψε κάποιος μεσόκοπος φαντασμένος.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ,
σας μιλώ ευγενικά~ευγενικότατα..
την στιγμή που εσείς, "στολίζετε"
με βαρύτατες ύβρεις, τα πιστεύω μου, και τους πνευματικούς ποιμένες μου.

Ο Κύριος να σας ευλογήσει.

Ανώνυμος είπε...

Μερικές ηλιθιότητες είναι, που έγραψε κάποιος μεσόκοπος φαντασμένος.

Θα έλεγα πως … ηλιθιότητες, είναι αυτά που έγραψαν, προσπαθώντας να του απαντήσουν, κάποιοι υπερήλικες αξύριστοι.


Εγώ, σας μιλώ ευγενικά~ευγενικότατα..

Μιλάτε προκλητικά-προκλητικότατα. Φτύνετε στα μούτρα χιλιάδες έλληνες νεκρούς της γερμανικής κατοχής αναγορεύοντας εμμέσως πλην σαφώς τον Χίτλερ υπερασπιστή των “ιερών και οσίων”. Προφανώς τα υπερασπίστηκε ενώ κινδύνευαν από τους ορθόδοξους Βούλγαρους κατακτητές.

Καλή σας νύχτα.

Nikos.

Ανώνυμος είπε...

Πίτερ: Άντε γειά σας "παιδιά", κι αμα βρείτε και κανένα άλλο είδωλο πείτε τό μου να το ξέρω.

Ω τριμακάριστε και πανσεβάσμιε, σε προσκυνούμεν οι πιστοί..
Χαίρε οικουμένης φύλαξ, χαίρε η δόξα της Εκκλησίας..
Χαίρε τοις πάσι σεβάσμιε, χαίρε εθνών απίστων αντίπαλε.
Χαίρε ιατρέ των νοσούντων, χαίρε, αεί βοηθέ των βοώντων.
σώσον ημάς τη δυνάμει σου..
Πανάγιε, σώζε κινδύνων, και του λοιμού και λιμού, βοώντας σοι..


Σε ποιον τα απευθύνετε αυτά Πίτερ; Σε ποιον μιλάτε;

Nikos.

Ανώνυμος είπε...

Καλέ μου κύριε,
δεν "φτύνω κανέναν",
δεν λειτουργώ με τέτοιο τρόπο!

Όσο για τον Χίτλερ,
εφόσον πέθανε, πλήρωσε για τις αμαρτίες του,
θα τον δικάσει, καταδικάσει, και αν πρέπει, θα τον συγχωρήσει,
Ο Κύριος,
και όχι εγώ, ή άλλος άνθρωπος.

Θεμιστοκλής Π. είπε...

Αν και ο Χίτλερ σαφώς χρησιμοποίησε τον Χριστιανισμό στην προπαγάνδα του κυρίως κατά των Εβραίων νομίζω ότι είναι πλέον γνωστό ότι ο ίδιος άνηκε στην "Νέα Εποχή" πολλά από τα σύμβολα που χρησιμοποιούσε ήταν σαφέστατα Νέο-Εποχίτικα.

"...Hitler was not an atheist, but he was not a Christian either. While he was materialist and rationalist in a lot of things, he also talked a lot about "Providence", or "Nature", as a sort of mystical force of fate, and he saw himself as somehow destined for victory even when the war was going badly for him, simply because of the purity of his purpose, his strength of will, and his feeling of destiny. I have even read that he believed in reincarnation. To me, some of his quotes and writings make it sound like he worshipped the German national identity; some make it seem like instead of God he worshipped or idealised or divinised Providence / Nature / Fate, with his glorious destiny assured no matter what; and in some ways it seems to me like he worshipped himself..." (http://homepages.paradise.net.nz/mischedj/ca_hitler.html).

Σχετικά με τον Χριστιανισμό έγραψε κάποτε, "Christianity is an invention of sick brains: one could imagine nothing more senseless, nor any more indecent way of turning the idea of the Godhead into a mockery....When all is said, we have no reason to wish that the Italians and Spaniards should free themselves from the drug of Christianity. Let's be the only people who are immunised against the disease." (Hitler's Table Talk / Adolf Hitler, London, Weidenfeld & Nicholson, 1953p 118-119 & http://homepages.paradise.net.nz/mischedj/ca_hitler.html).

"Christianity is an invention of sick brains" σημαίνει ότι ο "Χριστιανισμός είναι εφεύρεση αρρωστημένων μυαλών" μια άποψη σαφών αντιχριστιανική.

Αλήθεια γιατί ρωτήσατε περί του Θρησκεύματος του ανθρώπου αυτού;

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με τις έγκυρες βιογραφίες , στις οποίες μπορούμε να ανατρέξουμε, οι κυριότεροι ηγέτες των ναζί γεννήθηκαν, βαπτίσθηκαν και ανετράφησαν όλοι ως χριστιανοί.

Οι περισσότεροι μεγάλωσαν σε αυστηρές, θρήσκες οικογένειες, όπου η ανοχή και οι δημοκρατικές αξίες δεν είχαν θέση.

Ανάμεσα στους ηγέτες των ναζί οι οποίοι έλαβαν καθολική ανατροφή, περιλαμβάνονται ο Χίτλερ,ο Χίμμλερ, ο Χάυντριχ και ο Γκαίμπελς.

Ο Χίτλερ φοίτησε σε μοναστηριακό σχολείο.

Έψελνε στην χορωδία, παθιαζόταν με την θεία λειτουργία και άλλες θρησκευτικές τελετές και έβλεπε τους ιερείς ως ινδάλματα.

Εντυπωσιασμένος από την δύναμη και την εξουσία που είχαν στα χέρια τους, σκέφτηκε κάποια στιγμή να γίνει κληρικός.

Ο Χίτλερ εξέφραζε τον θαυμασμό του για τον Μαρτίνο Λούθηρο, τον οποίο θεωρούσε φωτισμένο μεταρρυθμιστή.

Σε πολλές ιδιωτικές συζητήσεις ανέφερε ότι θεωρούσε τον εαυτό του καθολικό.

Πολλάκις δήλωσε δημοσίως ότι ο Χριστός ήταν ο Σωτήρας του.

Το 1944 οργανώνοντας την επίθεση για τη μάχη που θα έμενε γνωστή ως Μάχη της Bulge, της έδωσε την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Christose».

Θεμιστοκλής Π. είπε...

Γράψατε, "Ο Χίτλερ εξέφραζε τον θαυμασμό του για τον Μαρτίνο Λούθηρο, τον οποίο θεωρούσε φωτισμένο μεταρρυθμιστή. Σε πολλές ιδιωτικές συζητήσεις ανέφερε ότι θεωρούσε τον εαυτό του καθολικό. Πολλάκις δήλωσε δημοσίως ότι ο Χριστός ήταν ο Σωτήρας του."

Ποιες είναι οι πηγές αυτών που λέτε; Εννοώ βιβλία, σελίδες, εκδόσεις, κλπ; Το να "θαυμάσει" κάποιος τον αρχηγό των Προτεσταντών από την μία ενώ από την άλλη να θεωρεί τον εαυτό του Παπικό είναι πράγματι περίεργο. Μόνο και μόνο αυτό μου δείχνει ότι χρησιμοποίησε την Θρησκεία για να κάνει την προπαγάνδα του (όπως και οι περισσότεροι πολιτικοί άλλωστε). Τώρα το να δηλώνει ότι θεωρεί τον Χριστό "Σωτήρα" του δεν λέει τίποτα όταν έγραψε (και υπάρχουν ως ντοκουμέντα) τα παρακάτω για τον Χριστιανισμό.

(Συνεχίζεται)

Θεμιστοκλής Π. είπε...

(Συνέχεια)

"Hitler may in public have claimed to be doing the will of God, but records of his private conversations show otherwise. Many of these were recorded by his secretary and published in a book called Hitler's Table Talk (Adolf Hitler, London, Weidenfeld & Nicholson, 1953). I have lifted the text of these from the soc.religion.christian newsgroup's...

Night of 11th-12th July, 1941

"National Socialism and religion cannot exist together....
"The heaviest blow that ever struck humanity was the coming of Christianity. Bolshevism is Christianity's illegitimate child. Both are inventions of the Jew. The deliberate lie in the matter of religion was introduced into the world by Christianity....
"Let it not be said that Christianity brought man the life of the soul, for that evolution was in the natural order of things." (p 6 & 7)


10th October, 1941, midday

"Christianity is a rebellion against natural law, a protest against nature. Taken to its logical extreme, Christianity would mean the systematic cultivation of the human failure." (p 43)


(Συνεχίζεται)

Θεμιστοκλής Π. είπε...

(Συνέχεια)

"Hitler may in public have claimed to be doing the will of God, but records of his private conversations show otherwise. Many of these were recorded by his secretary and published in a book called Hitler's Table Talk (Adolf Hitler, London, Weidenfeld & Nicholson, 1953). I have lifted the text of these from the soc.religion.christian newsgroup's...

Night of 11th-12th July, 1941

"National Socialism and religion cannot exist together....
"The heaviest blow that ever struck humanity was the coming of Christianity. Bolshevism is Christianity's illegitimate child. Both are inventions of the Jew. The deliberate lie in the matter of religion was introduced into the world by Christianity....
"Let it not be said that Christianity brought man the life of the soul, for that evolution was in the natural order of things." (p 6 & 7)


10th October, 1941, midday

"Christianity is a rebellion against natural law, a protest against nature. Taken to its logical extreme, Christianity would mean the systematic cultivation of the human failure." (p 43)


(Συνεχίζεται)

Θεμιστοκλής Π. είπε...

(Συνέχεια)

14th October, 1941, midday

"The best thing is to let Christianity die a natural death.... When understanding of the universe has become widespread... Christian doctrine will be convicted of absurdity....
"Christianity has reached the peak of absurdity.... And that's why someday its structure will collapse....
"...the only way to get rid of Christianity is to allow it to die little by little....
"Christianity the liar....
"We'll see to it that the Churches cannot spread abroad teachings in conflict with the interests of the State." (p 49-52)


19th October, 1941, night

"The reason why the ancient world was so pure, light and serene was that it knew nothing of the two great scourges: the pox and Christianity."


21st October, 1941, midday

"Originally, Christianity was merely an incarnation of Bolshevism, the destroyer....
"The decisive falsification of Jesus' doctrine was the work of St.Paul. He gave himself to this work... for the purposes of personal exploitation....
"Didn't the world see, carried on right into the Middle Ages, the same old system of martyrs, tortures, faggots? Of old, it was in the name of Christianity. Today, it's in the name of Bolshevism. Yesterday the instigator was Saul: the instigator today, Mardochai. Saul was changed into St.Paul, and Mardochai into Karl Marx. By exterminating this pest, we shall do humanity a service of which our soldiers can have no idea." (p 63-65)


13th December, 1941, midnight

"Christianity is an invention of sick brains: one could imagine nothing more senseless, nor any more indecent way of turning the idea of the Godhead into a mockery.... ....
"When all is said, we have no reason to wish that the Italians and Spaniards should free themselves from the drug of Christianity. Let's be the only people who are immunised against the disease." (p 118-119)


14th December, 1941, midday

"Kerrl, with noblest of intentions, wanted to attempt a synthesis between National Socialism and Christianity. I don't believe the thing's possible, and I see the obstacle in Christianity itself....
"Pure Christianity-- the Christianity of the catacombs-- is concerned with translating Christian doctrine into facts. It leads quite simply to the annihilation of mankind. It is merely whole-hearted Bolshevism, under a tinsel of metaphysics." (p 119 & 120)


9th April, 1942, dinner

"There is something very unhealthy about Christianity." (p 339)


27th February, 1942, midday

"It would always be disagreeable for me to go down to posterity as a man who made concessions in this field. I realize that man, in his imperfection, can commit innumerable errors-- but to devote myself deliberately to errors, that is something I cannot do. I shall never come personally to terms with the Christian lie."
"Our epoch in the next 200 years will certainly see the end of the disease of Christianity.... My regret will have been that I couldn't... behold ." (p 278)

(Συνεχίζεται)

Θεμιστοκλής Π. είπε...

Quotes Establishing Hitler's Non-Atheism

"We were convinced that the people need and require this faith. We have therefore undertaken the fight against the atheistic movement, and that not merely with a few theoretical declarations: we have stamped it out".

"For their interests [the Church's] cannot fail to coincide with ours [the National Socialists] alike in our fight against the symptoms of degeneracy in the world of to-day, in our fight against a Bolshevist culture, against atheistic movement, against criminality, and in our struggle for a consciousness of a community in our national life".


Both of these quotes are from Norman H. Baynes, ed. The Speeches of Adolf Hitler, April 1922-August 1939, Vol. 1 of 2, Oxford University Press, 1942, cited in an Internet article by Doug Krueger.


Another interesting quote from Hitler is found in a book by Albert Speer, Hitler's Minister of Armaments:


"I often feel that we will have to undergo all the trials the devil and hell can devise before we achieve Final Victory....I may be no pious churchgoer, but deep within me I am nevertheless a devout man. That is to say, I believe that he who fights valiantly obeying the laws which a god has established and who never capitulates but instead gathers his forces time after time and always pushes forward—such a man will not be abandoned by the Lawgiver. Rather he will ultimately receive the blessing of Providence. And that blessing has been imparted to all great spirits in history." (Albert Speer, Inside the Third Reich : Memoirs. Bonanza Books ; Distributed by Crown Publishers, 1982, cited in an Internet article by Kevin Davids).


These sentiments are obviously neither atheist nor Christian."

Αν χρειαστεί θα μεταφράσω μερικά από τα παραπάνω λόγια του Χίτλερ στα Ελληνικά. Πάντως οι ΠΗΓΕΣ (και όχι λόγια χωρίς πηγές) δείχνουν ότι ο Χίτλερ δεν ήταν ούτε Χριστιανός, ούτε Άθεος. Το ότι όμως δεν ήταν Χριστιανός μπορεί κανείς να το διαπιστώσει και αλλιώς. Συγκρίνατε την ζωή και τα έργα του με τα λόγια του Ιησού Χριστού στην Επί του Όρους Ομιλία (Ματθ.5, 6 και 7).



Υ.Γ.: Το ότι ο Χίτλερ φοίτησε σε "μοναστηριακό σχολείο" δεν λέει τίποτα. Εγώ φοίτησα σε Ορθόδοξο Σχολείο και σε Πεντηκοστιανό Σεμινάριο όμως δεν είμαι ούτε Ορθόδοξος ούτε και Πεντηκοστιανός.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος: οι κυριότεροι ηγέτες των ναζί γεννήθηκαν, βαπτίσθηκαν και ανετράφησαν όλοι ως χριστιανοί.
Οι περισσότεροι μεγάλωσαν σε αυστηρές, θρήσκες οικογένειες

Ο Χίτλερ φοίτησε σε μοναστηριακό σχολείο
.

Και ο Ιωσήφ Στάλιν μεγάλωσε σε θρήσκα οικογένεια.
Η μάνα του ήταν βαθιά θρησκευόμενη και κατάφερε να τον βάλει σε εκκλησιαστική σχολή. Ο μετέπειτα “Πατερούλης” ήταν ο πιο καλός ο μαθητής στην τάξη και αργότερα μπήκε με υποτροφία σε θεολογική σχολή.

Αυτές οι εκκλησιαστικές και μοναστηριακές σχολές, ωραία φιντάνια έβγαζαν.

Nikos.

Ανώνυμος είπε...

Τόσο η δομή όσο και η εικόνα που παρουσίαζε το Ράιχ καταδεικνύουν ότι ο Ναζισμός ουδέποτε έκοψε τους δεσμούς του με τον Χριστιανισμό. Τα διακριτικά σημεία των αεροσκαφών της Λουφτβάφφε περιελάμβαναν μόνο δύο σβάστικες και έξι σταυρούς. Ομοίως η σημαία του Γερμανικού Ναυτικού. Ο Χίτλερ ελάμβανε μέρος σε δημόσιες προσευχές, όπου η σβάστικα και ο σταυρός ήταν μαζί. Αλλά η αποκορύφωση των σχέσεων του ναζιστικού καθεστώτος με την Καθολική Εκκλησία ήταν η Συμφωνία πάπα-ναζισμού το 1933. Το όχι πολύ γνωστό αυτό γεγονός εξετάζεται αναλυτικά στο ελεύθερο ερευνητικό περιοδικό “Free Inquiry” από το οποίο σταχυολογούμε τις πληροφορίες που ακολουθούν.

Ο Ρούντολφ Εσσε είχε αυστηρούς καθολικούς γονείς. Ο Γκαίρινγκ μεγάλωσε ανάμεσα σε καθολικούς και προτεστάντες, ενώ οι Ες, Μπόρμαν,Σπεερ, Άιχμαν σε προτεσταντικό περιβάλλον. Κανένας από τους ηγέτες των Ναζί δεν ανετράφη σε φιλελεύθερη ή αθεϊστική οικογένεια- και δίχως αμφιβολία οι γονείς των ανωτέρω θα έβρισκαν τέτοιου είδους ιδέες σκανδαλώδεις. Οι προσκολλημένοι στην παράδοση άνθρωποι δεν θα σκέφτονταν ποτέ να στερήσουν από τα παιδιά τους τις θρησκευτικές βάσεις, που εκείνοι έκριναν ότι τους ήταν απαραίτητες για να γίνουν ηθικοί ενήλικες.
Ο Χίμλερ ήταν ένας συνηθισμένος καθολικός, μέχρι που στράφηκε απότομα σ’έναν και πιο αλλόκοτο “Αρειανισμό”. Εξουσιοδότησε κάποιους να ψάξουν για το Άγιο Δισκοπότηρο και άλλα ιερά αντικείμενα και λείψανα της Χριστιανοσύνης με υποτιθέμενη δύναμη. Πίστευε στη μετενσάρκωση και έστειλε αποστολές στο Θιβέτ και τις τροπικές χώρες της Αμερικής για την αναζήτηση γνησίων Αρίων ακόμα και Ατλάντων. Μετά τους πειθαρχημένους και κρυψίνοες Ιησουίτες εκείνος και ο Χάυντριχ αναδιοργάνωσαν τα S.S. Δεν δέχονταν αθεϊστές ως μέλη.
Ο Γκαίρινγκ, ο λιγότερο αθεϊστής απ’ όλους τους ναζί, αποδέχθηκε τόσο την Καθολική όσο και την Προτεσταντική παράδοση.
Ο Γκαίμπελς εγκατέλειψε τον Καθολικισμό και ασπάσθηκε μια αναμορφωμένη μορφή Αρειανισμού. Τόσο τα δικά του παιδιά όσο και του Γκαίρινγκ εβαπτίσθηκαν. Ο Μπόρμαν ήταν ξεκάθαρα αντίθετος στον τρόπο που ήταν οργανωμένη η χριστιανική εκκλησία της εποχής του και μάλιστα ηγήθηκε της εκστρατείας κατά της επιρροής που ασκούσε αυτή.
Ο ιστορικός Κλάους Σκόλντερ ισχυρίζεται ότι στη Γερμανία δεν υπήρχε βαθειά δημοκρατική παράδοση και θα ήταν δύσκολο να δημιουργηθεί διότι η Γερμανία ήταν χωρισμένη σε δύο “στρατόπεδα”, το Προτεσταντικό και το Καθολικό. Η διαίρεση αυτή είχε ως εξής: προκαλούσε κλίμα ανταγωνισμού, φόβου και προκαταλήψεων μεταξύ των δύο δογμάτων, γεγονός το οποίο βάραινε την εσωτερική και εξωτερική πολιτική της Γερμανίας. Αυτό το κλίμα ήγειρε ένα σχεδόν ανυπέρβλητο εμπόδιο στον σχηματισμό ευρέος δημοκρατικού κέντρου και ευνόησε την άνοδο του Χίτλερ, εφ’ όσον τελικά και οι δύο εκκλησίες επιζητούσαν την εύνοιά του- φοβούμενη η κάθε μία ότι η άλλη θα ολοκλήρωνε την Μεταρρύθμιση ή την Αντι-Μεταρρύθμιση μέσω του Χίτλερ.

Θεμιστοκλής Π. είπε...

κ. Ανώνυμε,

Το ότι αυτά που λέει το "Free Inquiry" όπως λέτε ΔΕΝ είναι σωστά φαίνεται ξεκάθαρα από τα λόγια του ιδίου του Χίτλερ που ανάφερα παραπάνω. Ένας άνθρωπος που πίστευε ότι ο Χριστιανισμός ήταν κατασκεύασμα αρρωστημένων εγκεφάλων δεν μπορεί να ήταν Χριστιανός ο ίδιος. Αυτό λέει η λογική. Το τι έπραξε για πολιτικούς και προπαγανδιστικούς σκοπούς κρίνονται με βάση την ζωή και το τι πραγματικά πίστευε. Όλα τα άλλα είναι άθλια προπαγάνδα ορισμένων κύκλων κατά του Δυτικού Χριστιανισμού.

Πάλι δεν φέρατε καμιά πηγή. Το να αναφέρετε ένα περιοδικό χωρίς να αναφέρετε σελίδες κλπ. δεν είναι πηγή. Αντίθετα σας ανάφερα ιστοσελίδες και βιβλία με χρονολογίες και σελίδες. Αφού σας έφερα τις αποδείξεις τι επιμένετε σε παραμύθια;

Έπειτα τι σχέση έχει ο Χίτλερ και η Θρησκεία του με το θέμα της ανάρτησης του παρόντος Ιστολογίου; Ποιος ο σκοπός σας;

Θεμιστοκλής Π. είπε...

Έπειτα η Σβάστικα ΔΕΝ είναι Χριστιανικό σύμβολο,

"Η σβάστικα, στα σανσκριτικά स्वस्तिक, (δεξιόστροφος αγκυλωτός σταυρός 卐) και η "σωβάστικα" (αριστερόστροφος) είναι ένα πανάρχαιο σταυροειδές σύμβολο.

Αποτελεί ιερό σύμβολο του Ινδουϊσμού, του Βουδισμού και του Ζαϊνισμού, ενώ συναντάται και σε πολλούς άλλους πολιτισμούς, όπως των Περσών, της Αρχαίας Ελλάδας και των πολιτισμών των ιθαγενών της Βόρειας Αμερικής της προκολομβιανής περιόδου, καθώς και των αρχαίων Νορβηγικών φυλών (Βίκινγκ) οι οποίοι την αριστερόστροφη την αποκαλούσαν "Κεστ" και τη θεωρούσαν ως σύμβολο "παθητικής" προστασίας και ευημερίας.

Κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα η σβάστικα συνδέθηκε με το Ναζισμό, εξαιτίας της χρήσης του συμβόλου στη χιτλερική Γερμανία. Το γεγονός αυτό είχε ως συνέπεια το σύμβολο να έχει μετατραπεί για πολλούς σε ταμπού, κυρίως στη Δύση. Η αρνητική αυτή νοηματοδότησή του από το Ναζισμό και έπειτα επισκίασε την αρχαιότερη σημασία του συμβόλου, η οποία σχετίζεται μεταξύ άλλων και με το ρου της ζωής" (Βικιπαίδεια).

Θεμιστοκλής Π. είπε...

Ούτε και ο σταυρός είναι πάντα Χριστιανικό σύμβολο,

"Για τους Ασσύριους, ο σταυρός συμβόλιζε την ηλιακή θεότητα καθώς και την θεότητα που ήλεγχε τις καιρικές συνθήκες. Συνήθως συμβολιζόταν με έναν σταυρό τύπου Μάλτας και τρεις δέσμες ηλιακών ακτινών τοποθετημένες σε σχήμα Τ ολόγυρα.

Διάφορες μορφές του σταυρού ανάγονται σε παγανιστικές θρησκείες της αρχαιότητας, όπως ο Ζωροαστρισμός, η Χαλδαϊκή/Βαβυλωνιακή θρησκεία, η Αιγυπτιακή θρησκεία, ο Βουδισμός, η Κελτική θρησκεία, κ.α.

....

* Χριστιανικός σταυρός (έχει γενικά μεγαλύτερη έκταση προς τα κάτω) Ανισοσκελής σταυρός (ο ανάποδος σταυρός θεωρείται γενικά αντιχριστιανικό σύμβολο).
* Το σχήμα του σταυρού, που τελούν πιστοί σε κάποια χριστιανικά δόγματα όταν προσεύχονται. Για παράδειγμα οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ενώνουν τα τρία δάκτυλα (αντίχειρα, δείκτη και μέσο) του δεξιού χεριού και τα φέρουν σε σχήμα σταυρού, από το μέτωπο στο κάτω μέρος του στήθους, κι από τον δεξιό ώμο στον αριστερό.
* Ισοσκελής σταυρός (συνηθισμένο αρχαίο ελληνικό σύμβολο, όπως γενικά γεωμετρικά σχήματα σαν τους μαιάνδρους). Η Τετρακτύς αποτελούσε ιερό σύμβολο των Πυθαγόρειων και η αποκρυπτογράφηση του απέδιδε τα τέσσερα βασικά στοιχεία της φύσης (αέρας,φωτιά,νερό,γη). Οι Πυθαγόρειοι ορκίζονταν σε αυτόν καθώς είχε άμεση σχέση με την την βασική θεωρία τους περί της αρμονίας των αριθμών η οποία και αντικατόπτριζε την αρμονία του σύμπαντος." (Βικιπαίδεια).

Άρα η χρήση σταυρών από μέρους του Χίτλερ δεν είναι απόδειξη ότι ήταν Χριστιανός.

Θεμιστοκλής Π. είπε...

Λέτε, "Πίστευε στη μετενσάρκωση και έστειλε αποστολές στο Θιβέτ και τις τροπικές χώρες της Αμερικής για την αναζήτηση γνησίων Αρίων ακόμα και Ατλάντων."

Η μετενσάρκωση είναι Ινδουιστικό δόγμα και ασυμβίβαστο με την Χριστιανική Πίστη. Απόδειξη ότι ο Χίτλερ δεν ήταν Χριστιανός...

Ανώνυμος είπε...

"Ο Χίτλερ δεν αφορίστηκε ποτέ και ήταν καθολικός...»."



Η Καθολική Εκκλησία εξακολουθεί να είναι αυστηρή απέναντι στο διαζύγιο και τους μικτούς γάμους (καθολικοί-μη καθολικοί). Εσείς τι πιστεύετε;

«Υπάρχουν εκατομμύρια διαζευγμένοι σήμερα. Την ίδια στιγμή αυξήθηκε σημαντικά το προσδόκιμο της ζωής και πολλά μπορούν να αλλάξουν αν μείνουμε αφοσιωμένοι στη σημασία της ένωσης του γάμου. Δεν μπορούμε να καταδικάζουμε τόσα πολλά διαζευγμένα ζευγάρια, είναι οδυνηρό και για τα παιδιά. Δεν είναι και πολύ χριστιανικό. Ο Ιησούς μάς δίδαξε ο "αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω"... Από την άλλη, η εκκλησία υπήρξε πολύ ανεκτική με πολιτικούς που έκαναν εγκλήματα. Ο Χίτλερ δεν αφορίστηκε ποτέ και ήταν καθολικός...».




http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=169343


Ελευθεροτυπία, Σάββατο 5 Ιουνίου 2010



Ο Χίτλερ δεν αφορίστηκε ποτέ και ήταν καθολικός...».

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

Άααα τι συζητάτε εδώ;
Ιστορία των Νεοτέρων Χρόνων!
Ωραία συνεχίστε.

Θεμιστοκλής Π. είπε...

Το ότι ο Χίτλερ δεν αφορίστηκε δεν λέει τίποτα απολύτως σχετικά με την πίστη του ιδίου. Σοβαρευτείτε επιτέλους κ. Ανώνυμε διότι διακρίνω μεγάλη έλλειψη σοβαρότητας από μέρους σας, δυστυχώς.

Ο Χίτλερ είχε το αποκρυφιστικό σύμβολο του Αγκυλωτού Σταυρού σαν σημαία, πίστευε στην Ινδουιστική μετενσάρκωση και ότι ο Χριστιανισμός ήταν εφεύρημα αρρωστημένων εγκεφάλων, μία αρρώστια που η Αρία φυλή έπρεπε να θεραπεύσει. Και έρχεστε εσείς και λέτε ότι ήταν Καθολικός ή Χριστιανός; Γιατί; Ποιοι οι στόχοι σας με αυτά τα παράλογα που στα οποία επιμένετε βλέποντας από τα γραπτά του ιδίου του Χίτλερ πόσο λάθος είστε;

Θέλετε να "πολεμήσετε" τον Καθολικισμό με ψέμματα; Αυτό είναι;

Τόσα άσχημα κάνανε οι Πάπες στα αλήθεια (σταυροφορίες, ιερά εξέταση, κλπ.) ποιος ο λόγος να τους φορτώσετε τον Χίτλερ που καθ' δική του Ομολογία δεν ήτανε Χριστιανός και ήθελε μάλιστα να καθαρίσει την "Αρία Φυλή" από αυτό το, καθ' αυτόν πάντα, "μίασμα". Παραπέμπω και στο βιβλίο του ιερέα Χατζή για την Νέα Εποχή όπου γίνεται αναφορά στον Χίτλερ και έχει και φωτογραφία μάλιστα.

Όσο και να πονά ορισμένους ο Χίτλερ ήταν ένας οπαδός της "Νέας Εποχής" που πίστευε σε μετενσαρκώσεις, που μισούσε τους Εβραίους από όπου καταγόταν ο Χριστός και η πρώτη Εκκλησία - και που μισούσε κάθε μορφή Χριστιανισμού, που θεωρούσε μίασμα. Αν έχετε ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ για το αντίθετο καταθέστε τις, όχι εικασίες, όχι προπαγάνδα προς τα έξω για πολιτικούς σκοπούς ΑΛΛΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ με ΠΗΓΕΣ βιβλία., εκδόσεις, σελίδες.

Και γιατί παρακαλώ γράφετε και επιμένετε σε αυτά τα ψεύδη ανώνυμα, ντρέπεστε να τα πείτε ΕΠΩΝΥΜΑ;

Αυτά τα γράφει ένας που δεν έχει κανένα λόγω να υπερασπιστεί ούτε τον Καθολικισμό, ούτε και τον Λουθηρανισμό που και τα δύο συστήματα ταλαιπώρησαν και έδιωξαν για χρόνια τους πιστούς της Θρησκείας μου. Η αλήθεια όμως πρέπει να λέγεται και ο Χίτλερ δεν ήταν ούτε Καθολικός, ούτε Λουθηρανός, ούτε Χριστιανός καμιάς αποχρώσεως. Θρησκευτικά ήταν αντίχριστος και φανατικός οπαδός της Νέας Εποχής πίστευε σε μετενσαρκώσεις, μέντιουμ, πίστη στη Φύση, στη φυλή, στον εαυτό, κλπ. όσο και να "πονά" ορισμένους.

Θεμιστοκλής Π. είπε...

Επαναλαμβάνω τι σχέση έχει η πίστη του Χίτλερ με το θέμα της παρούσας ανάρτησης;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε Θεμιστοκλή,
σε ποια Εκκλησία, είπαμε, ότι, ανήκεις?

Χίτλερ

Ανώνυμος είπε...

"Ο Αιρεσιάρχης Λούθηρος"



«Δεν παραδέχομαι ότι η θεωρία μου δύναται να κριθή από οιονδήποτε, ούτε καν από τους αγγέλους. Εκείνος ο οποίος δεν δέχεται την θεωρία μου, δεν δύναται να σωθεί»

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ: THE STORY OF CIVILIZATION - WILL DURANT - NEW YORK 1959

Όταν ο εκλέκτορας Ιωάννης έδιωξε τους Εβραίους από την Σαξονία (1537) ο Λούθηρος απέρριψε μία έκκληση των Εβραίων προς αυτόν όπως μεσολαβήσει.

Στις «Επιτραπέζιες ομιλίες» του, συνένωνε «Εβραίους και παπιστές» ως άπιστα καθάρματα... δύο περικνημίδες κατασκευασμένες από το αυτά τεμάχιο υφάσματος». Κατά τα τελευταία έτη της ζωής του καταλήφθηκε από μανία αντισημιτισμού, κατήγγειλε τους Εβραίους ως «έθνος σκληροτράχηλο, άπιστο, αλαζονικό, διεστραμμένο, απαίσιο» και απαίτησε όπως τα σχολεία και οι συναγωγές των καταστραφούν δια πυρός.

Οποιοσδήποτε μπορεί, ας πετάξει θειάφι και κατράμι έπ' αυτών. Εάν κανείς μπορούσε να τους ρίξει το πυρ της κολάσεως, θα ήταν ακόμη καλύτερα... Και αυτό πρέπει να γίνει για την τιμήν του Κυρίου ημών και του χριστιανισμού, για να δει ο Θεός ότι είμεθα πράγματι χριστιανοί.

Ας διαλυθούν επίσης και ας καταστραφούν τα σπίτια των... Ας αφαιρεθούν από αυτούς τα βιβλία των προσευχών των και τα Ταλμούδ και όλη η Βίβλος των επίσης· ας απαγορευθεί, επί ποινή θανάτου, στους ραβίνους των να διδάσκουν εις το μέλλον.

Ας κλείσουν γι' αυτούς οι δρόμοι των πόλεων και της υπαίθρου. Ας απαγορευθεί σε αυτούς να ασκούν τοκογλυφία και ας αφαιρεθούν από αυτούς οι θησαυροί των σε χρυσό και σε άργυρο και ας ασφαλισθούν κάπου άλλου.

Και αν όλα αυτά δεν αρκούν, ας τους διώξουμε σαν λυσσασμένους σκύλους από την χώρα.''



Χίτλερ.

Θεμιστοκλής Π. είπε...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε Θεμιστοκλή,
σε ποια Εκκλησία, είπαμε, ότι, ανήκεις?

Αγαπητέ κ. Ανώνυμε. Είμαι Χριστιανός Φίλος (Κουάκερος) αν κάνεις κλικ στο όνομά μου θα πας στην ιστοσελίδα μου.

Το ότι ο πατέρας του Προτεσταντισμού Μαρτίνος Λούθηρος είχε αντί-Εβραϊκές τάσεις δεν έχει καμιά σχέση με τις μετέπειτα απόψεις του Αδόλφου Χίτλερ. Στον διάλογο που κάνουμε φίλε μου είμαι σε μειονεκτική θέση απέναντί σου διότι ενώ εσύ ξέρεις τις Θρησκευτικές μου πεποιθήσεις εγώ δεν ξέρω τις δικές σου.

Όσοι "Χριστιανοί" πάντως κατηγόρησαν αποκλειστικά τους Εβραίους για την σταύρωση του Ιησού Χριστού διαστρεβλώνοντας τα λόγια του Αποστόλου Πέτρου (που ήταν ο ίδιος Εβραίος) κάνουν μέγα λάθος. Όλοι ανεξαιρέτως καρφώσαμε τον Χριστό στο Σταυρό, σταυρώθηκε για τις ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΟΛΩΝ μας. Από την άλλη ως άνθρωπος ο Ιησούς γεννήθηκε στον Ισραήλ από Εβραία μητέρα, οι μαθητές Του ήσαν Εβραίοι, η πρώτοι μάρτυρες της Αναστάσεως και η πρώτη Χριστιανική Εκκλησία ήταν Εβραίοι, κλπ.

Ο Χίτλερ χρησιμοποίησε τον αντί-Εβραϊκό πνεύμα ορισμένων θρησκόληπτων για να φανατίσει τον κόσμο και να κάνει την δουλειά του, το ότι μπορεί να χρησιμοποίησε και κουταμάρες που έγραψε ο Λούθηρος για να επιτύχει τον σκοπό του δεν σημαίνει ότι ήταν Χριστιανός.

Γιατί δεν απαντάς στις δικές μου ερωτήσεις; Περιμένω ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

1. Πως μπορεί κάποιος που θεωρούσε τον Χριστιανισμό μίασμα να ήταν Χριστιανός;

2. Τι σχέση έχουν οι Θρησκευτικές πεποιθήσεις του Αδόλφου Χίτλερ με το θέμα αυτής της ανάρτησης;

Θα απαντήσεις επιτέλους;

Ευχαριστώ και καλή σου μέρα.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε Θεμιστοκλή,

Θα απαντήσω στα ερωτήματα, είμαι υποχρεωμένος να το κάνω, γιατί σέβομαι τον διάλογο, και γιατί, τα ερωτήματά σου, είναι σωστά και λογικά!

Θα ήθελα επίσης, να μάθω περισσότερα πράγματα, για τους Χριστιανούς φίλους,
την Εκκλησία που ανήκεις.

Όσο για τα ερωτήματα,
με ρωτάς:


1. Πως μπορεί κάποιος που θεωρούσε τον Χριστιανισμό μίασμα να ήταν Χριστιανός;

2. Τι σχέση έχουν οι Θρησκευτικές πεποιθήσεις του Αδόλφου Χίτλερ με το θέμα αυτής της ανάρτησης;



Θα απαντήσω ανάποδα...

Οι θρησκευτικές πεποιθήσεις του Αδόλφου Χίτλερ, δεν έχουν καμία, καμία απολύτως, σχέση, με το θέμα της ανάρτησης και του άρθρου.

Άρχισε η συζήτηση, όταν μπήκες στην κουβέντα που έκανα, με τον άλλον, αγαπητό της συζήτησής μας, τον k. nikos.


Εγώ, το μόνο, που ήθελα να πω, από την αρχή, στο θέμα αυτό,
ήταν, πως, ο Χίτλερ, ήταν Καθολικός,
και τον βοήθησε η Καθολική Εκκλησία,
εκτός των άλλων, και με το γεγονός, πως, δεν τον αφόρισε.



Για να απαντήσω και το πρώτο ερώτημα,
θα πω, πως, ο Χίτλερ, καμία ουσιαστική σχέση, δεν είχε με τον Χριστιανισμό, για τον απλό~απλούστατο λόγο, ότι, ο Ιησούς Χριστός, δίδαξε εντελώς διαφορετικά πράγματα, από αυτά, που έκανε ο Χίτλερ!

Αγαπητέ Θεμιστοκλή,
η συντριπτική πλειοψηφία των κατ όνομα Χριστιανών, ίσως να είναι χειρότεροι, από τους μη Χριστιανούς.
Δεν θα κρίνουμε, ούτε μπορούμε, αλλά αυτή είναι η αλήθεια.
Ο Χριστός θα κρίνει, και σε αυτόν, ανήκει η εκδίκηση!

Δυστυχώς, για εμάς τους Χριστιανούς,
ο Χίτλερ, υπήρξε κατ όνομα Χριστιανός Καθολικός, και με αυτή την κάλπικη και επίπλαστη ιδιότητα, πέθανε.
Καμία σχέση δεν είχε, με τον Χριστό,
και τις αρχές του Χριστιανισμού,
αλλά, το ευαγγέλιο, μας λέει, τα λόγια του Κυρίου, που λένε, να μη κρίνουμε,
και αυτό περιλαμβάνει, και τον Χίτλερ.

Όσο για την απορία σου, για το πιστεύω μου, ναι, πιστεύω στον Ιησού Χριστό, και είμαι έτοιμος, να δώσω και την ζωή μου, για Τον Κύριο μου και Θεό μου!


Και θα πω κάτι, σχετικά με το ίντερνετ,
δεν βρίσκεται κανείς, σε μειονεκτική θέση, στο διαδίκτυο, όλοι είναι άγνωστοι, και ελεύθεροι να φτιάχνουν το προφίλ που επιθυμούν,
κάτι που είναι θεμιτό.

Αν υπάρξει θέμα, ποινικό, τότε αναλαμβάνουν, οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους.

Διαφορετικά, ο καθένα μας, κρίνεται, από τα λεγόμενά του!

Χαίρομαι Θεμιστοκλή,
που είσαι ένας, από τους συμμετέχοντες στον δυναμικό διάλογο μας!

Να σε έχει ο Θεός, πάντα, καλά!



Χίτλερ

Θεμιστοκλής Π. είπε...

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου φίλε Ανώνυμε.

Τώρα αν θες να μάθεις για την Εκκλησία μου μπορείς να δεις την ιστοσελίδα μου ή να μου γράψεις δεν νομίζω ότι το Ιστολόγιο αυτό είναι κατάλληλο για τέτοια κουβέντα και δεν είμαι εδώ να διαφημίσω την Θρησκεία μου. Θα ρωτήσεις λογικά "Αφού δεν την διαφημίζεις, τι μας την λες;". Διότι θέλω να είμαι τίμιος και επειδή στο παρελθόν πολλοί Ορθόδοξοι μου είχαν εκφράσει την λύπη τους για το γεγονός ότι διάφοροι ετερόδοξοι Χριστιανοί κρύβουν την ταυτότητά τους ή ακόμη χειρότερα κάνουν τους Ορθόδοξους... Βέβαια αντιλαμβάνομαι ότι και τώρα μπορεί να κατηγορηθώ διότι δεν κρύβομαι... αλλά αγαπητέ μου αδελφέ (ή αδελφή, δεν ξέρω αν είσαι άντρας ή γυναίκα) δεν μπορούμε να είμαστε αρεστοί σε όλους και πάντα.

Την αγάπη μου.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου αδερφέ,
πίσω από ένα ανώνυμο σχόλιο, ίσως κρύβεται, μια ταλαιπωρημένη ψυχή!

Διαφωνώ μαζί σου, στο ότι, δεν επιδιώκεις να παρουσιάσεις, την Εκκλησία σου,
και να την κάνεις γνωστή, μέσα από προβολή, με οποιονδήποτε σεβαστό τρόπο.

Και βέβαια, να προβάλεις την Εκκλησία σου!!!

Μάλιστα, κατά την γνώμη μου, επιβάλλεται.


Ο Κόσμος, να ξέρεις, πάντα θα έχει παράπονο... ή κάνεις, το ένα ή το άλλο,
πάντα θα βρεθούν κάποιοι, που θα σε κατηγορούν και θα διαφωνούν..

Εμείς, θέλουμε να αρέσουμε Στον Κύριο, και όχι στον κόσμο!

Εγώ, δεν είμαι Ορθόδοξος, ούτε ανήκω κάπου, προς το παρόν είμαι ανένταχτος.

Αγαπώ την έρευνα, και πιστεύω στον Θεό.

Για να καταλάβεις, εμένα με κατηγόρησαν Ορθόδοξοι, την στιγμή που υποστήριζα την Ορθοδοξία,
ξέρεις γιατί;

Επειδή, δεν είπα, ότι, ΔΕΝ είμαι Ορθόδοξος!!!

Οπότε, αντιλαμβάνεσαι ότι, δεν μπορούμε να αρέσουμε, σε όλους,
εμείς πρέπει, να έχουμε προτεραιότητα μας, να αρέσουμε στον Χριστό.


Μάχομαι και διαφωνώ, όταν κάποιος, έρχεται σε αντίθεση, με την αλήθεια και την Ορθή πίστη,
δεν ασχολούμαι με την αίρεση του καθενός, αλλά, με το αν αυτά που πρεσβεύει, συμφωνούν με την διαχρονική αντίληψη, της Χριστιανοσύνης.

Με λίγα λόγια, δεν με απασχολούν και δεν με ενδιαφέρουν, οι ταμπέλες και τα ονόματα.

Και να σε ενημερώσω, σχετικά με την απορία σου, αν είμαι άντρας ή γυναίκα,
σου λέω, πως, είμαι άντρας,
(απ ότι γνωρίζω)....


Με αγάπη Χριστού.


Άκης.

(πρώην Χίτλερ)

Θεμιστοκλής Π. είπε...

Αγαπητέ μου φίλε,

Ευχαριστώ για το μήνυμά σου. Με ξάφνιασε. Πράγματι στον Χριστό πρέπει να αρέσουμε. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη αν σε πρόσβαλλα.

Το μήνυμά σου μίλησε στην ψυχή μου, έχω καιρό να ακούσω τέτοιες αλήθειες στις on-line συζητήσεις μου.

Ευχαριστώ.

Θεμιστοκλής Π. είπε...

Εδώ είναι ένα Ορθόδοξο τραγούδι που μίλησε στην καρδιά μου και το μοιράζομαι μαζί σας. Είναι άσχετο με την ανάρτηση αλλά σχετικό με τον Χριστιανισμό.

http://www.youtube.com/watch?v=Lq7G_KPiKqY

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ αδερφέ,
σου αφιερώνω, αυτόν τον ύμνο, και σου εύχομαι, κάθε ευλογία, από Τον Κύριο μας.


http://www.youtube.com/watch?v=zC7bvHUbFDQ


Άκης


http://www.youtube.com/watch?v=zC7bvHUbFDQ

Ανώνυμος είπε...

Όποιος διαβάζει αυτό το σχόλιο,
παρακαλώ πάρα πολύ,
να δει, τα βίντεο, που παραθέτω,
σε αυτό το σχόλιο.

Ευχαριστώ πολύ!





http://www.youtube.com/watch?v=1y4sJO_zs9M


http://www.youtube.com/watch?v=yoMb0XUFQ1M&feature=related





Άκης.

ΠΙΤΕΡ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ είπε...

Θέλω να αφιερώσω αυτό στον Γιώργο μας τον Μάρτυρα του Ιεχωβά.

http://www.youtube.com/watch?v=UWVyCvJU0G8&feature=related

Δες το Γιώργο!

Δες ότι στο Σώμα της Εκκλησίας δεν υπάρχουν μόνο απόστολοι.

Πίτερ

Ανώνυμος είπε...

Πίτερ,

ο Γιώργος δεν πιστεύει στην Αγία Γραφή,
πιστεύει στην Μετάφραση Νέου Κόσμου.
Άρα, ο δεσμός που έδωσες, δεν τον αφορά!

Εκτός αυτού, δεν λέει να καταλάβει, ότι δεν γράφουμε πια, στην:«ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ.

Αυτός εξακολουθεί, να γράφει εκεί....





Άκης.

Ανώνυμος είπε...

Όπως βλέπω, σήμερα, είναι η ημέρα των ύμνων!

Οπότε, ας δώσω άλλον ένα δεσμό, με έναν, αγαπημένο μου ύμνο, που με κάνει και ανατριχιάζω, όταν τον ακούω!



http://www.youtube.com/watch?v=qmwOKxC_beQ&feature=related




http://www.youtube.com/watch?v=qmwOKxC_beQ&feature=related

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...

I am Popay the Sailor man

Ανώνυμος είπε...

Nikrom: Αυτά που αναφέρεις ως "διωγμούς", μάλλον γέλιο προκαλούν, μάλιστα απλώς επιβεβαιώνουν αυτά που έγραψα. Γιατί αν είχες να παρουσιάσεις διωγμούς, θα μιλούσες γι' αυτούς, και όχι για αφορισμούς και βιβλία.

Ό,τι χειρότερο. Διώκονται οι ιδέες και όχι πρόσωπα. Ο συγκεκριμένος κανόνας της Ζ’ οικουμενικής συνόδου αποτελεί μνημείο ανελευθερίας. Ο φανατισμός και η μισαλλοδοξία στην πιο χυδαία έκφανσή τους Η απαγόρευση των βιβλίων και της διακίνησης ιδεών είναι ίδιον του γλοιωδέστερου φασισμού. Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα για την Εκκλησία η οποία από ιδρύσεώς της δεν τα πήγαινε καλά με την ελευθερία και τη διαφορετική δόξα. Εξ αρχής ένιωθε την υποχρέωση να εκμηδενίσει-αφανίσει κάθε διαφορετική άποψη.


Nikrom: αν ήθελες να πεις κάτι εναντίον τών Ορθοδόξων (και όχι εικονολατρών, όπως ψευδώς λες..

Εικονολάτρες, έχετε δίκιο, είναι αδόκιμος όρος. Ειδωλολάτρες, ταιριάζει καλύτερα στους αναστηλωτές των εικόνων, καθόσον ειδωλολάτρες αποκαλείτε τους αρχαίους Έλληνες. Οι εικόνες σας μετακινούνται, αιμορραγούν, δακρυρροούν και ομιλούν, απείρως συχνότερα από τα αγάλματα των αρχαίων. Και κυρίως επειδή η κορυφαία έκφανση της ειδωλολατρίας σας, δεν αφορά εικόνες αλλά ένα αντικείμενο:

“Ω τριμακάριστε και πανσεβάσμιε, σε προσκυνούμεν οι πιστοί..
Χαίρε οικουμένης φύλαξ, χαίρε η δόξα της Εκκλησίας..
Χαίρε τοις πάσι σεβάσμιε, χαίρε εθνών απίστων αντίπαλε.
Χαίρε ιατρέ των νοσούντων, χαίρε, αεί βοηθέ των βοώντων.
σώσον ημάς τη δυνάμει σου..
Πανάγιε, σώζε κινδύνων, και του λοιμού και λιμού, βοώντας σοι.”

Απευθύνεστε σ’ ένα κομμάτι ξύλο ή κάνω λάθος;

Nikos.

Ανώνυμος είπε...

Οι περισσοτεροι εκ των αιρετικων που βγαινουν και ονλαιν να πουνε εξυπναδες για μενα ειναι ατομα με αποθημενα ποιος ξερει απο που και ποτε και βρισκουν τις θρησκευτικες συζητησεις και βαζουν στοχο την ορθοδοξια να βγαλουν κακιες και αποθημενα αλλος γιατι δεν ειχε οικογενεια και μεγαλωσε απο δω και απο κει αλλος γιατι μενει στο εξωτερικο και δεν αντεχει την ξενιτια αλλος γιατι ειναι απλα ψωναρα και την εχει δει λογιος και μορφωμενος. Λιγο μυαλο να χεις καταλαβαινεις τον γελοιο ακομη και τον ορθοδοξο.

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Χρηστο γιατι ασχολειστε με χαζους; Γιωργηδες της σκοπιας και σπορεοι της δε ξερω ποιας αιρεσεως ειναι για τις βρουβες. Ειναι καλε απο αυτους τους δικους μας που επειδη δε μπορεσαν να αναδειχτουν η δεν ειχαν τα κοτσια να κανουν κατι της προκοπης στον επαγγελματικο τομεα και ειναι εργαταραδεσ τους κερατα στα εργοστασια της γερμανιας κτλ κτλ κτλ ζητουν recognition μεσω αιρεσεων. Οχι οχι δεν υποτιμω τον απλο ανθρωπο υποτιμω τους δηθεν και τους αρρωστους με απωθημενα. Κατα τα αλλα ολα καλα ολα ανθηρα.

Γιώργος Οικονομίδης είπε...

Κύριοι, η απάντηση του Σπορέα στα δημοσιεύματα σας εναντίον μου, δόθηκε μέσα από το νέο άρθρο μου με τίτλο: «ΤΟ ΚΥΚΝΕΙΟΝ ΑΣΜΑ ΤΗΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΙΑΣ» και θα το βρείτε στην πρώτη σελίδα του ww.sporeas.gr ή στην διεύθυνση: http://www.sporeas.com/to_kykneionAsma_eikonolatreias.htm

Αρκετά χλευάσατε, καιρός πλέον να σκεφθείτε σοβαρά αυτά που θα διαβάσετε.

Γιώργος Οικονομίδης
www.sporeas.gr

χριστακης ο κυπριος είπε...

ο κυριος οικονομιδης για αλλη μια φορα εβαλε την ουρα στα σκελια και ρυθμισε τον ιστοτοπο του ωστε να μην μπορει κανενας να διαβασει τα ψευδη του.και κατι ακομα διαβασα στο χωρο του μεγαλου ψευτη καλοπουλου ενα αρθρο με τιτλο ενας χριστιανος αποκαλυπτει την εκκλησια κατι τετοιο ηταν δεν θυμαμαι ακριβως.λεω ποιος ειναι αυτος?διαβαζω και βλεπω τον κυριο οικονομιδη να τα χωνει την εκκλησια με τις γνωστες εκφρασεις των αντιχριστιανων.τωρα οι πεντηκοστιανοι συνεργαζονται και με παγανιστες?μα καλα κυριε οικονομιδη συνεργαζεστε με εχθρους του χριστου?αρα δεν ειστε χριστιανος αλλα εμπορος χριστιανισμου.μου εκαναν και γκρουπ στο φεισμπουκ με το ραδιο χριστιανισμος.οταν τολμησα να εισηγηθω οπως γραψουν καπου σε τι πιστευουν για να μην παραπληροφορειτε ο κοσμος αμεσως ενοχληθηκαν και μου ελεγαν εμεις ειμαστε χριστιανοι αν δεν σου αρεσει φυγε κλπ.δεν μας νοιαζει αν καποιοι ερχονται σε μας λογω του σταθμου ειπαν επισης.αυτοι φταινε.και ερωτω εγω?εν στειλω ενα φυλλαδιο στον κυριο οικονομιδη με τιτλο ιησους χριστος και κατω στο τελος του κειμενου βαλω ορθοδοξη εκκλησια .......θα το δεχτει η θα με κατηγορησει για προσηλυτισμο?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...