ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

14 Δεκ 2014

ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ: ΛΑΘΗ, ΨΕΜΑΤΑ, ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ «ΖΩΗΡΟΤΕΡΟ ΦΩΣ» ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΣΚΟΤΑΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΡΩΣΣΕΛ

Του Γεωργίου  Διαμαντίδη


Σ’ αυτό το άρθρο, αγαπητοί, θα  δημοσιεύσουμε με ντοκουμέντα, φωτογραφίες,  μέσα από τα κείμενα της Εταιρείας «Σκοπιάς».
Θα δούμε σ’ αυτά τα κείμενα της Εταιρείας, ένα προς ένα, τις αντιφάσεις, τα ψέματα  και τις βλάσφημες κακοδοξίες της.  Αν κανείς ερευνήσει, τη διδασκαλία της «Σκοπιάς», από την εποχή του ιδρυτού της Κ. Ρώσσελ, μέχρι και σήμερα, θα δει το τραγέλαφο των αντιφάσεών της.
Μας λένε λοιπόν οι «ΜτΙ»: «Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά έχουν κάνει τέτοια επιμελή εξέταση. Γι’ αυτό και πιστεύουν ότι έχουν την αληθινή θρησκεία»  (Ξύπνα! Μάρτιος 2008, σελ. 9).
Είναι όμως αλήθεια, ότι έχουν την αληθινή θρησκεία;
Η προσεκτική ανάγνωση, θα δώσει  στον αντικειμενικό και απροκατάληπτο αναγνώστη, την ευκαιρία να βγάλει τα συμπεράσματά του. 
                           ΠΡΩΤΗ ΔΕΣΜΗ ΑΝΤΙΦΑΣΕΩΝ
«Μιχαήλ, (όπερ σημαίνει «όστις ως Θεός», ή ο εκπροσωπών τον Θεόν,) είναι το αποδιδόμενον ενταύθα όνομα εις το μέγαν ημών Λυτρωτήν, όστις είναι όντως ο μέγας παρά Θεού  τεταγμένος Άρχων, ο μέλλων να εγερθή και σώση τον λαόν του Δανιήλ, τον λαόν του Θεού…»

«Επί πλέον, εύρομεν ότι η Δευτέρα έλευσις του Κυρίου ημών υποδηλούται υπό του προφήτου Δανιήλ (ιβ΄. 1), (...) οπότε ήχθημεν να ίδωμεν ότι ο υπό το όνομα Μιχαήλ καλυπτόμενος είναι πράγματι Εκείνος τον Οποίον αυτό τούτο το όνομα  υπεμφαίνει ο αντιπρόσωπος  του Θεού«Ο Άρχων ο Μέγας»Ναι, αναγνωρίζομεν Αυτόν ούτω: Είναι «Άρχων της Διαθήκης», «ο Ισχυρός  Θεός [άρχων εξουσιαστής], «ο Πατήρ [ο ζωοδότης] του μέλλοντος αιώνος» (Δανλ. ια’ 22, Ησα. θ’ 6).
(ΓΡΑΦΙΚΑΙ ΜΕΛΕΤΑΙ ΤΟΜΟΣ Γ΄ “ΕΛΘΕΤΩ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΣΟΥ”.
Συνεγράφη το 1891 υπό του Πάστορος Ρώσσελ, σελ. 63-139).

Πρώτο ντοκουμέντο:



ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ, ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΜΙΧΑΗΛ» Ο ΡΩΣΣΕΛ, ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΣΤΟΝ ΛΥΤΡΩΤΗ «ΧΡΙΣΤΟ»! 
Όμως, όπως γνωρίζουμε, από την Γραφή,  ο «Μιχαήλ  είναι Αρχάγγελος» (Ιούδα, 9).
«Ούτος δε είναι ο ίδιος τίτλος ο δοθείς εις τους ποντίφικας ή Πάπας της Ρωμαϊκής Ιεραρχίας, αφού ο Αντίχριστος ούτος»
(ΓΡΑΦΙΚΑΙ ΜΕΛΕΤΑΙ ΤΟΜΟΣ Β΄ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΕΣΤΙΝ ΕΓΓΥΣ 1889, επανέκδοση, 1923, σελ. 330).

Δεύτερο ντοκουμέντο:


ΣΥΜΦΩΝΑ  ΜΕ ΤΟΝ ΡΩΣΣΕΛ,  Ο ΠΑΠΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ!
Τώρα κοιτάξτε που θα καταλήξουμε!
Αντίφαση: «Ο ΜΙΧΑΗΛ.«Όστις ως Θεός», ο Πάπας.Γ. 63».  
(ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΟΝ ΜΥΣΤΗΡΙΟΝ, 1917, επανέκδοση 1919, σελ. 226).

Τρίτο ντοκουμέντο:


ΑΠΟ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ, Ο ΠΑΠΑΣ, ΤΩΡΑ  ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ  ΜΙΧΑΗΛ (ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ)!
Τι στο καλό συμβαίνει εδώ; Μας είπαν αρχικά, ότι ο Χριστός είναι ο Μιχαήλ! Ο  Πάπας είναι ο Αντίχριστος! Και από «Αντίχριστος» ο Πάπας, ονομάστηκε (Αρχάγγελος) Μιχαήλ»!!!
Πώς γίνεται η ταυτότητα του «Μιχαήλ» να αλλάζει από «Χριστό» σε «Πάπα»; Πώς  ένας  «Αντίχριστος», αργότερα  ονομάζεται  (Αρχάγγελος) «Μιχαήλ»;
Μήπως αυτά που λέει ο «δούλος» ψεύδεται; Ναι, αυτό αποδείξαμε μέχρι τώρα! Τον Μιχαήλ,  τον ονόμασαν (έκαναν)  Χριστό,   κατόπιν τον μετέτρεψαν σε Πάπα!
Οι «καημένοι» πήραν «νέο φως»  γι’ αυτό τα είπαν!
Ώστε έτσι λοιπόν;  Ο  «Αντίχριστος Πάπας, είναι ο (Αρχάγγελος)  Μιχαήλ»; 
Μήπως ο Αντίχριστος ούτος, δεν είναι ο «Αρχάγγελος Μιχαήλ»;
Αντίφαση:  «Εν τη μεγάλη ταύτη μάχη ο Μιχαήλ, όστις είναι ο Χριστός Ιησούς, ομού μετά των αγγέλων αυτού...» (ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΙΣ 1926, σελ. 248).

Τέταρτο ντοκουμέντο:



ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΠΑΠΑΣ Ο «ΜΙΧΑΗΛ», ΑΛΛΑ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ!!!  
Ξαναγύρισαν  πάλι πίσω στο «παλιό φως»!
«Μιχαήλ» ο Χριστός!  «Μιχαήλ» ο Πάπας!  «Μιχαήλ» ξανά ο Χριστός! Πω, πω Χριστέ μου, το μέγεθος της βλασφημίας!
Πώς  είναι δυνατόν, να δεχθεί κάποιος αυτά τα τρελά και αντιφατικά της Εταιρείας; Είναι να χάνει τα «λογικά» του κανείς, με αυτά που  διαβάζει! 
Ερωτούμε τους «ΜτΙ»: Πότε σας λέγανε την αλήθεια; Στην πρώτη περίπτωση, στην δεύτερη ή στην τρίτη; 
Υπάρχει και μια λεπτομέρεια στο «Τετελεσμένον Μυστήριον» στην σελ. 226, που αναφέραμε. Παραθέτουν από το τρίτο (Γ) τόμο του Ρώσσελ, σελ. 63, ότι τάχα ο Ρώσσελ είπε, ότι ο «Μιχαήλ είναι ο Πάπας»!
Πουθενά, δεν το αναφέρει αυτό, ο Ρώσσελ! Την σελίδα αυτή την παραθέσαμε παραπάνω! Η Εταιρεία «Σκοπιά»,  συκοφαντεί τον πρώτο πρόεδρο της τον Ρώσσελ, ότι αυτός είπε πως ο «Πάπας» είναι ο «Μιχαήλ»! Βάζει στο στόμα του Ρώσσελ, δικές της κακοδοξίες, που εκείνος ποτέ δεν υποστήριξε! Για μια ακόμη  φορά ο «δούλος» ψεύδεται!
Αυτό είναι καταπληκτικό, αγαπητοί αναγνώστες, ότι η Εταιρεία  ψεύδεται  στο πρόσωπο του Ρώσσελ! Συκοφαντεί τα δικά της πρόσωπα!
Αν και ήταν, το «Τετελεσμένον Μυστήριον» υπό την επίβλεψη του δευτέρου προέδρου της Εταιρείας, του Ιωσήφ Ρόδερφορδ!
Εμείς δεν πιστεύουμε ότι ο Χριστός είναι ο «Αρχάγγελος Μιχαήλ».
«… ου το πτύον εν τη χειρί αυτού και διακαθαριεί την άλωνα αυτού και συνάξει τον σίτον αυτού...» (Μάτθ. 3:12). 
Στο χωρίον αυτό, παρατηρούμε δύο πράγματα: ο Ιησούς έχει ιδικήν του άλωνα = αλώνι, ακόμα έχει ιδικόν του σίτον = σιτάρι. 
Ερώτηση: Πως εξηγείτε το χωρίον αυτό; Μπορεί ένας άγγελος ή Αρχάγγελος,  να έχει ΙΔΙΚΗΝ ΤΟΥ ΑΛΩΝΑ ΚΑΙ ΙΔΙΚΟΝ ΤΟΥ ΣΙΤΟΝ; Η απάντηση είναι ΟΧΙ! Αυτά ανήκουν μόνον στον Θεό!
Συνεπώς ο Χριστός, ως Θεός τα έχει!
Δεν είναι ο Μιχαήλ, ο Χριστός, διότι: Ο Χριστός επιτιμά, (Μάρκ. 3:11-12. 9:25. Λουκ. 4:33-35).
Μάλιστα στον Μάρκον 9:25, λέει ο Ιησούς προς το ακάθαρτο πνεύμα (δαιμόνιο), «εγώ σοι επιτάσσω».  Και όχι κανένας άλλος!
Τι δηλώνει  στο Χριστό, το εγώ σοι επιτάσσω; Αφ’ εαυτού Του, προστάζει ο Ιησούς, το ακάθαρτο πνεύμα (δαιμόνιο) να βγει από τον άνθρωπο. Αυτό τι δηλώνει; Ότι δεν είναι άνθρωπος μόνο ο Ιησούς,  αλλά και Θεός!  Ο  Μιχαήλ ο ίδιος δεν τολμά να επιτιμήσει, αλλά λέει ο Κύριος (Ιούδα 9)!
Κοιτάξτε τώρα: «Και είπε Κύριος προς τον διάβολον· επιτιμήσαι Κύριος εν σοι διάβολε…» (Προφ. Ζαχ. 3:2, Ο΄. βλ. και στο Εβραϊκό).
Εδώ βλέπουμε, δύο Κυρίους. Ο πρώτος Κύριος λέγει προς το διάβολο, ότι ο Κύριος θα σε επιτιμήσει. Αυτό λέει το κείμενο!
Κύριος ο ένας,  Κύριος και ο άλλος. Στα εβραϊκά «Γιαχβέ» ο Πατήρ, «Γιαχβέ» και ο Υιός! Ποιος επιτιμά; Τι είπε ο Μάρκος, στο
9:25; Ότι ο Ιησούς Χριστός, επιτίμησε το ακάθαρτο πνεύμα (δαιμόνιο)!  Ποιος είναι, τέλος πάντων, ο Ιησούς;
Είναι ο Σαρκωμένος Θεός! (1 Τιμ. 3:16)! (Βλέπε επίσης αυτό το χωρίο  και στην Γραφή  (του λαμπρού πανεπιστημιακού Ν. Βάμβα, κατά τους ΜτΙ)! 
«Οι δε δαίμονες παρακάλουν αυτόν λέγοντες· Ει εκβάλεις ημάς, επίτρεψον ημίν απελθείν εις την αγέλην των χοίρων. Και είπεν αυτοίς Υπάγετε» (Ματθ. 8:31, 32).
Ας μεταφερθούμε λίγο, στην Παλιά Διαθήκη. Όταν ο σατανάς  θέλησε να πειράξει τον δίκαιον Ιώβ, εζήτησε άδεια από το Θεό, (Ιώβ, 1:6-12)
και ο Θεός, στο στιχ. 12, του την  έδωσε. Εάν ο Θεός έδινε άδεια στον σατανά, τότε και μόνον  θα πείραζε ο σατανάς τον Ιώβ!
Στο ανωτέρω γραφέν χωρίον, που αναφέραμε,  Ματθ. 8:31, 32.
ΖΗΤΑΝΕ ΑΔΕΙΑ ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΙΟΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΕΛΗΝ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ. ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ!
Όπως ο Σατανάς, έλαβε την  άδεια από τον Θεό,  να πειράξει τον Ιωβ, έτσι και οι δαίμονες  ζήτησαν άδεια από τον Ιησού να πάνε στην αγέλην των χοίρων! Μόνο ένας Θεός μπορεί να δώσει άδεια!
Και κανένας «Αρχάγγελος»! Οι δαίμονες, όταν έβλεπαν Τον Ιησού, Τον έτρεμαν από το φόβο τους! Γιατί; «Ότι εν αυτώ κατοικεί παν πλήρωμα της θεότητος σωματικώς» (Κολ. 2:9)!
Ο απόστολος Θωμάς,  πώς Τον αποκάλεσε Τον Ιησού; «Ο Κύριος μου και ο Θεός μου! (Ιωάν. 20:28, 29). Μάλιστα με άρθρο ο Θεός μου!
Αν δεν ήταν ο Ιησούς,  ο Θεός , θα έκανε παρατήρηση στο απόστολο Θωμά! Ίσα, ίσα, μετά την ομολογία του απόστολου Θωμά, «Λέγει αυτώ ο Ιησούς· Ότι εώρακάς με, πεπίστευκας· μακάριοι οι μη ιδόντες και πιστεύσαντες»!  Είναι δυνατόν,  ένας «Αρχάγγελος»  να είναι ο Θεός μου; Ο δικός μου Θεός; Μέγα πλάνη  και βλασφημία!
«Τίνι γάρ ειπε ποτε των αγγέλων, Υιός μου ει συ, εγώ σήμερον γεγέννηκά σε;»
«Προς τίνα δε των αγγέλων είρηκε ποτε, Κάθου εκ δεξιών μου έως αν θω τους εχθρούς σου υποπόδιον των ποδών σου; (Εβρ. 1:5-13)
Στο στίχ. 5, ο απόστολος Παύλος, θέτει ένα ερώτημα, το εξής: «Σε ποιον από τους αγγέλους είπε ποτέ, «Δικός μου υιός είσαι συ, εγώ σήμερα σε γέννησα»; Η απάντηση είναι, σε κανέναν από τους αγγέλους!
Αν ο Χριστός, ήταν ένας άγγελος και πιο συγκεκριμένα Αρχάγγελος, ποτέ ο απόστολος Παύλος δεν θα έθετε ένα τέτοιο ερώτημα!
Στιχ. 13: «Σε ποιόν επίσης από τους αγγέλους  είπε ποτέ, «Κάθησε στα δεξιά μου, έως ότου καταστήσω τους εχθρούς σου υποπόδιο των ποδιών σου; (Μετάφραση Ν. Ι. Σωτηρουπούλου).
Το ερώτημα είναι, σε ποιους από τους αγγέλους είπε ο Πατήρ ο ουράνιος να καθίσει στα δεξιά μου; Η απάντηση είναι σε ΚΑΝΕΝΑ από τους Αγγέλους! Παρά μόνο στον μονογενή Του Υιό!   
Και αυτό έγινε μετά την ανάληψη του Κυρίου!
Δεν είπε, ο Θεός Πατέρας, να καθίσει στα δεξιά μου κάποιος άγγελος ή Αρχάγγελος,  αλλά τω Κυρίω μου = τον Αναστημένο Ιησού!  (Ψαλμ. 109:1, Ο’).   
«Εγώ είμαι πρώτος, και εγώ ο έσχατος» (Ησ. 44:6, κατά το Εβραϊκό), κατά τους Εβδομήκοντα: «Εγώ πρώτος και εγώ μετά ταύτα».  
«Μη φοβού εγώ ειμί πρώτος και ο έσχατος…» (Αποκ. 1:18).
Στον Ησαΐα, μιλάει, ο Θεός Πατήρ  και λέει: «Εγώ είμαι  Πρώτος, και εγώ ο Έσχατος».
Στην Αποκάλυψη μιλάει, ο Ιησούς Χριστός και λέει: «Εγώ είμαι Πρώτος και ο Έσχατος».
Ποιος απ’ τους δύο είναι ο Πρώτος και Έσχατος; 
Ασφαλώς και οι δυο! Διότι και οι δυο είναι μία ουσία, μία Θεότης!   
Μπορεί ένας «Αρχάγγελος», να είναι πρώτος και έσχατος;
Η απάντηση είναι ΟΧΙ! Δεν γίνετε!  
«φωνή βοώντος εν τη ερήμω· ετοιμάσατε την οδόν Κυρίου, ευθείας ποιείτε τας τρίβους του Θεού» (Ησ. 40:3, Ο’ βλ. Ματθ. 3:3, Ιωάν. 1:3).
Για ποιον Κύριο, μιλάει ο Προφήτης; Ασφαλώς για τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό. Ο Βαπτιστής Ιωάννης Πρόδρομος, ήλθε και έδινε μαρτυρία για τον Ιησού Χριστό, ότι θα έρθει. Ετοίμασε την οδό Του Χριστού. Άρα ο Ιησούς Χριστός είναι ο «ΓΙΑΧΒΕ», διότι στα εβραϊκά
«ετοιμάσατε την οδόν Κυρίου» είναι ως εξής, «Ετοιμάσατε την οδόν του ΓΙΑΧΒΕ! ΓΙΑΧΒΕ λοιπόν ο Ιησούς!
Είναι δυνατόν ένας «Αρχάγγελος» να λέγετε «Γιαχβέ»; ΟΧΙ!
«Και συ παιδίον, προφήτης Υψίστου κληθήση προπορεύση γαρ προ προσώπου Κυρίου ετοιμάσαι οδούς αυτού, του δούναι γνώσιν σωτηρίας τω λαώ αυτού εν αφέσει αμαρτιών αυτών» (Λουκ. 1:76, 77).
 Ο δίκαιος Προφήτης Ζαχαρίας, ο πατήρ του Ιωάννου βαπτιστού, ομιλεί προφητικώς δια Πνεύματος Αγίου. Και τι λέγει; Ονομάζει τον Ιωάννην τον Βαπτιστήν, τον υιόν του, προφήτην Υψίστου. Αλλά και κάτι περισσότερον, ότι θα προπορευθεί του Κυρίου  και θα ετοιμάσει την οδόν του Κυρίου. Αλλά, το ερώτημα ποιο είναι; Δια ποιον Κύριον  ομιλεί ο Ζαχαρίας; Ο Ζαχαρίας, ως Εβραίος  έναν Ύψιστον και Κύριον γνωρίζει, αυτόν που, ως Εβραίος ομιλώντας Εβραϊκά, τον ονομάζει ΓΙΑΧΒΕ.  Ποιαν οδόν θα ετοίμαζε ο Ιωάννης Πρόδρομος;
Την οδόν του Κυρίου = Ιησού! Δηλαδή ο Ζαχαρίας ονομάζει τον  Ιησού ΓΙΑΧΒΕ! ΓΙΑΧΒΕ = Αληθινός Θεός ο Ιησούς!       
Δεν είπε ο Ζαχαρίας, στον υιόν του τον Ιωάννην τον Βαπτιστήν, θα είσαι ο πρόδρομος του «αρχαγγέλου», αλλά του Κυρίου = ΓΙΑΧΒΕ!   
Κανένας Αρχάγγελος, άγγελος, Προφήτης, Απόστολος, δεν είπε: «Εγώ και ο Πατήρ εν εσμεν» (Ιωάν. 10:28)! Παρά μόνον ο Ιησούς Χριστός!
Το εγώ και ο πατήρ εν εσμεν αναφέρεται εις την θείαν φύσιν του Ιησού Χριστού και φανερώνει ότι είναι όμοιος με τον Πατέρα!
Ένα άλλο χαρακτηριστικό της Θεότητος  είναι το ακατάλυτο.   
Κανείς δε γνωρίζει το Θεό, κανείς δε γνωρίζει την ουσία του Θεού.
Ούτε άγγελος, ούτε αρχάγγελος, ούτε καμία άλλη ουράνια κτίση γνωρίζει την ουσία του Θεού. Αλλά ο λόγος του Θεού τονίζει και ένα άλλο θαυμαστό πράγμα. Πως ακατάληπτος δεν είναι μόνο ο Πατέρας, αλλά και ο Υιός αυτού. Ένας μόνο γνωρίζει τον Πατέρα ο Υιός  και ένας μόνο γνωρίζει τον Υιό ο Πατήρ. Ας ακούσουμε τι λέγει ο Κύριος Ιησούς: «…Kαι ουδείς επιγινώσκει τις εστιν ο Υιός, ει μη ο Πατήρ, και τις εστιν ο Πατήρ, ει μη Υιός…» (Ματθ. 11:27).
Ακατάληπτος ο Πατήρ, ακατάληπτος και ο Υιός, όσο γνωρίζει ο Πατήρ τον Υιό, τόσο γνωρίζει και ο Υιός, Τον Πατέρα. Και εδώ φαίνεται το ισότιμο και το ομοούσιο του Πατρός και του Υιού!   
Μήπως κανένας «αρχάγγελος» γνωρίζει την ουσία του Πατέρα;
Άπασα τη βλασφημία!
«ΡΟΜΦΑΙΑ, εξύπνησον κατά του ποιμένος μου, και κατά του ανδρός συνεταίρου μου, λέγει ο Κύριος των δυνάμεων· πάταξον τον ποιμένα, και τα πρόβατα θέλουσι διασκορπισθή» (ΖΑΧΑΡΙΑΣ, 13:7, κατά το Εβραϊκό).
Ο Θεός Πατέρας, βλέπουμε σ’ αυτό το εδάφιο να μιλάει, για Ποιμένα και για συνέταιρο. Ο Ποιμένας αυτός είναι ο Ιησούς Χριστός, (βλ. Ματθ. 26:31), και τον Ποιμένα αυτόν τον χαρακτηρίζει ο Πατήρ σαν ΣΥΝΕΤΑΙΡΟ ΤΟΥ! Συνέταιρος λοιπόν είναι ο Ιησούς  του Θεού Πατρός! Και σαν συνέταιρος ο Υιός του Θεού Πατρός, είναι ομοούσιος προς τον  Πατέρα του!      
Αυτά είναι αρκετά που αναφέραμε στο πρόσωπο του Χριστού! Δεν είναι λοιπόν,  ο «Μιχαήλ», ο Ιησούς! 
Συνεχίζουμε: 

«Η «Σκοπιά» της 1ης Απριλίου 1920 (σελ, 100, στην Αγγλική) και οι μετέπειτα μελέτες κατέδειξαν σαφώς ότι και αυτός ο Αδελφός Ρώσσελ στο 1884 και μετέπειτα συνεχώς ετόνιζε ότι η Εταιρία Σκοπιά αποτελούσε το όργανον ή αγωγόν που εχρησιμοποιείτο από τον Ιεχωβά για την διδασκαλία του λαού επάνω στη γή». (Η ΣΚΟΠΙΑ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1955, σελ. 306).

Πέμπτο ντοκουμέντο:


Αν όντως από την εποχή του Ρώσσελ, η Εταιρεία είναι ο «αγωγός που εχρησιμοποιείτο από τον Ιεχωβά», πώς γίνεται τότε  να πέφτει σε σοβαρές αντιφάσεις; Αν είσαι εσύ που διαβάζεις το άρθρο, «ΜτΙ»,
γνωρίζεις ότι  αν προσπαθήσεις μόνο σου, να  βαδίσεις χωρίς την οργάνωση και λείπεις απ’ αυτήν για ένα χρονικό διάστημα,  θα πάθεις ασιτία, θα πεθάνεις! Ναι, καλά το διάβασες, θα ΠΕΘΑΝΕΙΣ από έλλειψη πνευματικής τροφής!
Για να μην σου μείνει καμία αμφιβολία αφήνουμε, την «Σκοπιά», να μιλήσει: «Αν ένας προσπαθή να βαδίση μόνος χωρίς την οργάνωσι, θα είναι μόνο ζήτημα χρόνου το να βρεθή σε ένδεια· και αν παραμένη μακριά από την οργάνωση επί πολύν καιρό, θα πεθάνη από έλλειψι πνευματικής τροφής. Ένας Χριστιανός μάρτυς του Ιεχωβά δεν μπορεί να βγη από τη γραμμή για ζωή στο Νέο Κόσμο και να επιζήση στο νέο κόσμο».
(Η ΣΚΟΠΙΑ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1955, σελ. 22, παρ. 12).

Έκτο  ντοκουμέντο:



Εφόσον, «ΜτΙ», η Εταιρία σου «Σκοπιά», από την εποχή του Ρώσσελ,       
είναι ο «αγωγός που χρησιμοποιείτο  από τον Ιεχωβά », πώς τότε έπεσε  σε βλάσφημες αντιφάσεις, όσον αφορά τον «Αρχάγγελο Μιχαήλ»; Ίσως μας πεις, έκαναν λάθη ως άνθρωποι. Ναι, αλλά, η Εταιρεία σου ονόμασε τον εαυτό της ότι είναι «αγωγός του Ιεχωβά».
Και αν είναι στα αλήθεια, ο «αγωγός του Ιεχωβά», τότε το φως που λαμβάνει, έρχεται  από τον «Ιεχωβά»! Μπορεί όμως ο «Ιεχωβά», να κάνει λάθος; Αποκλείεται! Ας αφήσουμε την «Σκοπιά» και πάλι να μιλήσει:
«Όχι, ο Ιεχωβά ποτέ δεν κάνει λάθος, και επομένως δεν χρειάζεται να να αντιστρέψη την προκαθωρισμένη πορεία της ενεργείας του. Ποτέ δεν χρειάζεται να μεταβάλη τον διακηρυγμένο σκοπό του για να διευκολύνη μια απρόοπτη κατάστασι ή να κάμη τόπο για μια απροσδόκητη περίπτωσι εκτάτου ανάγκης. Συνεπώς, ο μέγας Ιεχωβά είναι ένας στον οποίον τα πλάσματα μπορούν να έχουν πλήρη εμπιστοσύνη και απόλυτη πεποίθησι, επειδή είναι συνεπής, αξιόπιστος και αληθινός στο λόγο του».
 (Η ΣΚΟΠΙΑ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1954, Αριθ. 21, σελ. 327, παρ. 2).

Έβδομο ντοκουμέντο:



Βλέπεις η «Σκοπιά», λέει ότι ο «Ιεχωβά», δεν κάνει λάθος  επειδή είναι συνεπής, αξιόπιστος και αληθινός στο λόγο του! Πολύ σωστά!
Αν όμως η Εταιρία, κάνει λάθη στα λόγια της, τότε πώς είναι «αγωγός του Ιεχωβά» από την εποχή του Ρώσσελ; Μήπως η Εταιρία, δεν είναι ο «αγωγός του Ιεχωβά»; Και  την χρησιμοποιεί αντί, ο «Ιεχωβά», κάποιος άλλος, για δικό του «κανάλι»; (Ιωάν. 8:44).
Και μετά σου λέει, η «Σκοπιά», αν λείψεις από την «οργάνωση» για κάποιο διάστημα, θα «πεθάνεις από έλλειψη πνευματικής τροφής»!
        
                         ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΕΣΜΗ ΑΝΤΙΦΑΣΕΩΝ
Αποκ. Θ΄. 11. «Έχουσι βασιλέα εαυτών.Ο αυτός βασιλεύς, όστις εξασκεί την γενικήν εποπτείαν εφ’ όλων των εκκλησιαστικών υπόθεσεων του παρόντος πονηρού αιώνος.
Τον άγγελον της αβύσσου.«Ο άρχων της εξουσίας του αέρος.»Εφεσ. β’ 2. 
Ω όνομα αυτώ Εβραϊστι Αβαδδών, και εις την Ελληνικήν έχει όνομα Απολλύων. – Δηλαδή Εξολοθρευτής». (ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΟΝ ΜΥΣΤΗΡΙΟΝ, 1917, επανέκδοση 1919, σελ. 191).

Όγδοο ντοκουμέντο:


Η «Σκοπιά», μας μιλάει για την «Μεθοδιστική Εκκλησία», (αν διαβάσει κανείς παραπάνω  το ντοκουμέντο θα καταλάβει). Αναφέρει στην Αποκάλυψη 9:11, ότι έχουν Βασιλιά τους το άγγελο της αβύσσου. Το όνομα του στα Εβραϊκά Αβαδδών, και στην Ελληνική  έχει όνομα Απολλύων. (Δηλαδή Εξολοθρευτής). 
Παραπέμπει επίσης, προς «Εφεσίους 2:2, για «Τον άγγελο της αβύσσου», για το ποιος είναι. Να δούμε, τι λέει σ’ ερμηνεία:
«Στις οποίες ζήσατε  σύμφωνα με τη ζωή αυτού του κόσμου, σύμφωνα με το θέλημα του άρχοντας, που εξουσιάζει από τον αέρα, του πνεύματος, που τώρα ενεργεί  στους απειθείς ανθρώπους».  
(Εφεσ. 2:2. Μετάφραση Ν. Ι. Σωτηροπούλου).
Ποιος είναι αυτός, ο άρχοντας, που εξουσιάζει από τον αέρα;
Είναι ο Διάβολος! Αυτό απαντά και η Εταιρεία, στην «Σκοπιά», 1975 σελ. 159. Ερωτήσεις από Αναγνώστας: «Ο Σατανάς, λοιπόν, αναφέρεται ως ‘ο άρχων της εξουσίας του αέρος»Πολύ  σωστά!
Ποια, ήταν  η άποψη της «Σκοπιάς», στο «Τετελεσμένον Μηστήριον» για τον άγγελον της αβύσσου; Που το όνομά  του στα εβραϊκά  ΕΙΝΑΙ Ο «ΑΒΑΔΔΩΝ;  ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ! ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΑΒΑΔΔΩΝ!      

«Η ΣΚΟΠΙΑ» εξυπηρετεί πλήρως αυτή την ανάγκη. Από το 1879 εκδίδεται τακτικά προς όφελος των ειλικρινών μελετητών της Αγίας Γραφής. Σ’ αυτή τη μακρά χρονική περίοδο «Η Σκοπιά» απεδείχθη αξιόπιστη με πλήρη συνέπεια». (ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ  ΔΙΑΓΓΕΛΕΙΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ, 1945-50. Αυτό το βιβλίο περιέχει 468 σελίδες, μαζί με το πίνακα  των περιεχομένων. Μετά από την 468 σελ. η   «Σκοπιά» διευκρινίζει  αυτά που γράψαμε.  

Ένατο  ντοκουμέντο:



Μας λέει λοιπόν, από το «1879» η «Σκοπιά», μέχρι που γράφτηκε το βιβλίο το «ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ»  πως αποδείχθηκε αξιόπιστη με πλήρη συνέπεια.
Είναι όμως αλήθεια αυτά που λέει η «Σκοπιά»; Ήταν αξιόπιστη; `

Αντίφαση: «Έχουσι βασιλέα επ’ αυτών [τον Κύριον Ιησούν Χριστόν] το άγγελον της αβύσσου [εις την οποίαν ο Χριστός Ιησούς εξακοντίζει τον Διάβολον], όνομα αυτώ Εβραϊστί Αβαδδών [καταστροφή δια τον συρφετόν του Σατανά], εν δε τη Ελληνική όνομα έχει Απολλύων [καταστροφεύς του Σατανά και της οργανώσεώς του].» – Αποκάλυψις θ’ 7,11. (ΘΡΗΣΚΕΙΑ 1940, σελ. 194)

Δέκατο ντοκουμέντο:



Πω, πω! αδελφοί μου Χριστιανοί, στην αρχή δεν μας είπαν  στο «Τετελεσμένον Μηστύριον», ότι ο «ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΒΥΣΣΟΥ, Ο ΑΒΑΔΔΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ;;; ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΕΝΕ, ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ!!!  
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ, ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΧΡΙΣΤΟΣ;;;
Το βιβλίο «ΘΡΗΣΚΕΙΑ», δεν αναφέρει την επιστολή προς Εφεσίους, 2:2!  Όπως το ανέφερε το  «Τετελεσμένον Μυστήριον»!
Το ότι είναι ο «άγγελος της αβύσσου, ο Χριστός», τα λένε και σε άλλα βιβλία τους, (Η ΣΚΟΠΙΑ 1970, σελ. 143,  παρ. 29. Και Αποκάλυψη Το Μεγαλειώδες Αποκορύφωμά της Πλησιάζει! 1988, σελ. 148)!
Καταλαβαίνεις, αναγνώστη μου, το μέγεθος της βλασφημίας;
Πόσο αξιόπιστη είναι, η «Σκοπιά», σε  αυτά που λέει;
Αυτή δεν μας είπε το «1945-50», από το «1879», «είναι αξιόπιστη με πλήρη συνέπεια»;
Ο «δούλος» ψεύδεται, ψεύδεται ασύστολα! «Ουαί οι λέγοντες τον πονηρόν καλόν και το καλόν, πονηρόν, οι τιθέντες το σκότος φώς και το φώς σκότος…» (Ησ. 5:20, (Ο’)!

«Τρώγομε απ’ όλα τα είδη της υλικής τροφής για να έχωμε ποικιλία και μια ισορροπημένη δίαιτα. Πρέπει, επίσης, να διαβάζουμε και να  χωνεύουμε όλα τα άρθρα της Σκοπιάς. Αυτό θα μας καταρτίση πληρέστερα για να εκθέτουμε σε άλλους τις αλήθειες που περιέχει(...)
Αν αγαπούμε τον Ιεχωβά και την οργάνωσι του λαού του, δεν θα είμεθα φιλύποπτοι, αλλά, όπως η Γραφή λέγει, θα πιστεύουμε πάντα όλα όσα εκφέρει Η Σκοπιά, εφόσον αυτή υπήρξε πιστή στο να μας οδηγήση στην οδό της ειρήνης, της ασφαλείας  και της αληθείας από την αρχή της ίσαμε σήμερα. Πρέπει να διαβάζουμε τη Σκοπιά μόλις τη λάβομε και μάλιστα με ενθουσιασμό». (Ξύπνα 8 Μαΐου , 1962, σελ. 30).
          
Ενδέκατο ντοκουμέντο:



Μας είπαν, ότι πρέπει  να διαβάζουμε και χωνεύουμε όλα τα άρθρα της «Σκοπιάς», «για να εκθέτουμε σε άλλους τις αλήθειες που περιέχει».
Μέχρι στιγμής πού είδαμε αυτές τις αλήθειες; Μόνο βλάσφημες αντιφάσεις βλέπουμε!
Συνεχίζουν και λένε: «Θα πιστεύουμε πάντα όλα όσα εκφέρει, Η Σκοπιά, εφόσον αυτή υπήρξε πιστή στο να μας δώση γνώσιν των βουλών του Θεού και να μας οδηγήση στην οδό… της αληθείας».
Είναι αλήθεια αυτά που λέει ο «δούλος», ότι υπήρξε πιστή και οδηγεί το άνθρωπο στην οδό της αλήθειας;

ΤΡΙΤΗ ΔΕΣΜΗ ΑΝΤΙΦΑΣΕΩΝ
Θα παρουσιάσουμε από τα βιβλία των «Μαρτύρων του Ιεχωβά», (ΚΙΘΑΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ 1921, σελ. 124,  ΖΩΗ, 1929, σελ. 207. Και  ΑΥΤΗ ΕΣΤΙΝ Η ΑΙΩΝΙΟΣ ΖΩΗ, 1950-53, σελ. 282), πως είναι ο Σταυρός, πως  Σταυρώθηκε ο Χριστός  και πως αργότερα έπεσαν σε αντίφαση! 

Δωδέκατο  ντοκουμέντο:



Στο  Βιβλίο «Ζωή», βλέπουμε τον  Ιησού Χριστό να σηκώνει το Σταυρό.
Στην «Κιθάρα του Θεού», πως Σταυρώθηκε.
Εδώ δείχνει καθαρά, ότι ο Σταυρός του Χριστού δεν ήταν μονόκερως, δεν ήταν πάσσαλος, αλλά δίκερως, με οριζόντιο και κάθετο δοκάρι.
Αν προσέξουμε την «Κιθάρα Θεού»  που έχουν τον Εσταυρωμένο Ιησού, μας δείχνει ότι η ΕΠΙΓΡΑΦΗ είναι πάνω από το κεφάλι του.
Πολύ σωστά! Όμως στο βιβλίο «Αιώνιος Ζωή», δείχνουν τον Χριστό, πάνω σε ένα πάσαλο κρεμασμένο! Και όχι σε Σταυρό, όπως το παρουσίασαν παλιότερα με οριζόντιο και κάθετο δοκάρι!
Την ΕΠΙΓΡΑΦΗ  την έχουν πάνω από τα χέρια και όχι ΠΑΝΩ από το  «ΚΕΦΑΛΙ» του Ιησού! Είναι και εκτός Γραφής!
Διαβάζουμε από τον θεόπνευστο Ευαγγελιστή Ματθαίο, 27:37:
«Και επέθηκαν επάνω της κεφαλής αυτού γεγραμένην· Ούτος εστιν Ιησούς ο βασιλεύς των Ιουδαίων».
ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ,  ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΓΡΑΦΗ!
ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΝΩ, ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ! Και μόνο αυτό, ξεσκεπάζει την πλάνη του «δούλου»! 
Αν προσέξουμε την φωτογραφία  θα παρατηρήσουμε, ότι Τον  Ιησού Χριστό, Τον έχουν χωρίς γένια στο πρόσωπο! (Όπως το παρουσιάζουν και   στο βιβλίο, Από τον Απολεσθέντα Παράδεισο… 1958-60, σελ. 141). 
Φυσικά αργότερα, Τον παρουσιάζουν με γένια! (Απολαύστε Ζωή στη Γη για Πάντα! 1982, 1992, εικόνα 34).  
Από το «1879», η «Σκοπιά», μέχρι που γράφτηκε το βιβλίο το
«ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ 1945-50», «απεδείχθη αξιόπιστη με πλήρη συνέπεια.   Πρέπει να χωνεύουμε όλα τα άρθρα της «Σκοπιάς», για να εκθέτουμε σε άλλους τις αλήθειες που περιέχει. Διότι η «Σκοπιά» υπήρξε πιστή!
Ύστερα από την αστάθεια των διδασκαλιών,  που αλλάζουν κάθε τόσο με το στερεότυπο δικαιολογητικό «ότι ελάβαμε περισσότερο φως».
Έχουν σκεφτεί ποτέ, το «φως» που λαμβάνουν από πού προέρχεται; Αν είναι εξ ανθρώπων, δεν μπορεί η οργάνωση να λέγεται,  «αγωγός του Θεού». Αν είναι από το Θεό, τότε ο Θεός, «δεν τους τα λέει καλά». 
Η ίδια όπως παρουσιάσαμε παραπάνω,   αποκλείει ότι ο «Ιεχωβά» να κάνει λάθος, επειδή είναι συνεπής, αξιόπιστος και αληθινός στο λόγο του! (Η ΣΚΟΠΙΑ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1954, Αριθ. 21, σελ. 327, παρ. 2).  
Συμφωνούμε!   Ο «Ιεχωβά» δεν κάνει λάθος! Λάθος κάνουν αυτοί!
Άραγε το «νέο φώς» δεν προέρχεται από το «Ιεχωβά», αλλά από κάποιον άλλον! Ποιος είναι ο άλλος; Να το βρουν οι «ΜτΙ»! 

ΤΕΤΑΡΤΗ ΔΕΣΜΗ ΑΝΤΙΦΑΣΕΩΝ
«…και η πλήρης εγκαθίδρυσης της Βασιλείας του Θεού, θέλει επιτελεσθή μετά το τέλος του 1914 Μ. Χ.»  (ΓΡΑΦΙΚΑΙ ΜΕΛΕΤΑΙ ΤΟΜΟΣ Β’ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΕΣΤΙΝ ΕΓΓΥΣ 1889, επανέκδοση, 1923, σελ. 112).

Αντιφάσεις:  «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Διάβολος επίστευεν ότι η χιλιετής βασιλεία θα εγκαθίστατο εις το 1915.... όπως και αν έχει το ζήτημα, υπάρχει απόδειξις ότι η εγκατάστασις της βασιλείας εν Παλαιστίνη πιθανόν να γίνη κατά το 1925, ήτοι δέκα έτη από την χρονολογίαν την οποίαν ποτέ επιστεύομεν»  (ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΟΝ ΜΥΣΤΗΡΙΟΝ 1917, επανέκδοση 1919, σελ. 153).

Αντίφαση:  «Ο Χρόνος της εγκαθιδρύσεως της Βασιλείας εν δυνάμει, καταδεικνύεται ως μέλλων να λάβη χώραν κατά το 14ον έτος μετά την άλωσιν της πόλεως (του Χριστιανισμού), ή 13 έτη μετά το 1918, δηλαδή εις το 1931. – Ιεζεκιήλ μ’ 1». (ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΟΝ ΜΥΣΤΗΡΙΟΝ, 1917, επανέκδοση 1919, σελ. 698).

Δέκατο τρίτο ντοκουμέντο:



Η «Σκοπιά», ψεύδεται στον εαυτό της! Είπαν λοιπόν:
Η εγκαθίδρυσης της Βασιλείας, μετά το 1914!
Αργότερα πήραν, «νέο φως» και είπαν 1915 - 1925!
Ξαναπήραν «ζωηρότερο φως» για το 1931!
Απ’  αυτές τις  ημερομηνίες, όπως είδαμε, δεν επαληθεύτηκε ούτε μία!  Η Σκοπιά δεν μας είπε, από  το 1879, μέχρι το 1950 που γράφτηκε το βιβλίο της «Θεοκρατικό Βοήθημα,  ότι ήταν αξιόπιστη με πλήρη συνέπεια; Ποιον λοιπόν  κοροϊδεύει ο «δούλος»; 
Κοροϊδεύει τα θύματά της! Ποια είναι τα θύματά της ; Οι   χιλιάδες
«Μάρτυρες του Ιεχωβά»!     

Ας συμμαζέψουμε τώρα, τα όσα είπαμε, μέχρι  στιγμής  σε  εκφράσεις κατά σειρά: 

Να, τι λέει η «Σκοπιά»!
Ο Χριστός  ΕΙΝΑΙ ο Αρχάγγελος Μιχαήλ!
Ο Πάπας ΕΙΝΑΙ  Αντίχριστος!
Ο Πάπας ΕΙΝΑΙ  ο Αρχάγγελος Μιχαήλ! 
Ο Χριστός ΕΙΝΑΙ  ο Αρχάγγελος Μιχαήλ! 
Ο Αβαδδών  ΕΙΝΑΙ  ο Διάβολος! 
Ο Αβαδδών  ΕΙΝΑΙ ο Χριστός!
Ο Χριστός όταν Σταυρώθηκε, Σταυρώθηκε  σε οριζόντιο και κάθετο δοκάρι!
Τον Χριστό τον κρέμασαν σε ένα οριζόντιο δοκάρι! 
Όταν κρέμασαν το Χριστό στο πάσαλο, την επιγραφή την βάλανε πάνω από τα χέρια του και όχι πάνω από το κεφάλι του! 
Πού το λέει αυτό η «Σκοπιά», ότι την επιγραφή την βάλανε πάνω από χέρια του Ιησού;  Την  παρουσιάζει στα βιβλία της και στα περιοδικά της!  Μα, ο  θεόπνευστος Ευαγγελιστής Ματθαίος γράφει, 27:37,  ότι την επιγραφή την βάλανε πάνω κεφάλι του και όχι πάνω από τα χέρια του!
Στην συνέχεια, ο Χριστός δεν είχε γένια στο πρόσωπο!
Ο Χριστός είχε γένια!
Πού τα λέει αυτά η «Σκοπιά», ότι  ο Χριστός είχε γένια και δεν είχε;   Τα παρουσιάζει  στα βιβλία της και στα περιοδικά της!
Έπειτα, η πλήρης εγκαθίδρυσης της Βασιλείας του Θεού, ΘΕΛΕΙ  επιτελεσθεί μετά το τέλος του 1914!
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΕΠΙΣΤΕΨΕ ΟΤΙ Η ΧΙΛΙΕΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΘΑ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΤΟ ΤΟ 1915!
Πώς γνώριζαν τότε, οι «Σπουδαστές της Γραφής», ότι ο Διάβολος γνώριζε ότι η χιλιετής βασιλεία θα εγκαθίστατο το 1915; Πώς μπήκαν στη σκέψη του Διαβόλου; Μήπως πήραν «νέο φως»; Πιθανόν  να   ΠΗΡΑΝ «ΝΕΟ ΦΩΣ»!!!
Η εγκατάσταση της βασιλείας, πιθανόν να ΓΙΝΕΙ κατά το 1925!
ΟΧΙ! ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ 1931!!!
 «Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά έχουν κάνει τέτοια επιμελή εξέταση. Γι’ αυτό και πιστεύουν ότι έχουν την αληθινή θρησκεία» (Ξύπνα! Μάρτιος 2008, σελ. 9).
Μόνο αληθινή θρησκεία, δεν είναι! Ψέμα στο ψέμα!
Είναι σαν να λέμε, «γέλα με να σε γελώ να περνούμε τον καιρό σ’ ένα ψεύτικο πιστεύω!»
Ας παραστήσουμε εμείς, λιγάκι  τώρα τους «Μάρτυρες του Ιεχωβά», υποθετικά.
Πάμε σαν «ΜτΙ»,  στον «πρεσβύτερο» της περιοχής. Και τον ρωτάμε:
Έχουμε ακούσει κάτι, για το «μύθο του βατράχου». Αλλά δεν γνωρίζουμε τι σημαίνει ακριβώς.  Η απάντηση του «πρεσβύτερου»:
Ο «μύθος του βατράχου» για εμάς είναι ένα καλό επιχείρημα.
Να ξέρετε λοιπόν ότι, ο βάτραχος δεν μπαίνει απότομα μέσα στο ζεστό νερό. Αν όμως τον βάλλεις μέσα στο κρύο νερό (π.χ. σε ένα καζάνι) και τον ζεσταίνεις σιγά-σιγά, ο βάτραχος δεν το καταλαβαίνει και θα ψηθεί  ζωντανός. Έτσι θα κάνετε και σεις, σε όσους αντιδρούν σε αυτά που τους λέτε και σας αρνούνται. Σιγά- σιγά μέχρι να τους γυρίσετε τα μυαλά και να τους «ζεματίσετε» όπως το βάτραχο μέσα στο (καζάνι). Μέχρι  που να πετύχετε να τους κάνετε Μάρτυρες του Ιεχωβά!

Ώστε έτσι; Αυτό είναι ο «μύθος του βατράχου»;  Τέτοιο πονηρό τέχνασμα των «ΜτΙ», πρόσφατα το μάθαμε! Το να πάρουν κοντά τους κάποιον Ορθόδοξο ή κάποιον άλλον, γι’ αυτούς είναι προαγωγή και στη θέση κ.λ.π! Χρησιμοποιούν αρκετά τεχνάσματα για να μας  μπλέξουν μέσα στα δίκτυα τους! Είναι πολύ καλά δασκαλεμένοι από τους ανωτέρους τους! Με ποιους τρόπους  να μας ξεγελάσουν!
Τους μαθαίνουν επίσης, με ποιους τρόπους να μπαίνουν στα σπίτια μας!
Πως να αρχίζουν μια συζήτηση! Πως να την τελειώνουν! 
Πως να παρουσιάζουν  τα διάφορα περιοδικά τους!
Πως να κάνουν γενικά τον προσηλυτισμό!
Πως να φεύγουν στις δύσκολες στιγμές!
Συκοφαντούν τον Κλήρο  και γενικά την Ορθοδοξία, σε αδύναμους στην πίστη. Γιατί; Κάνουν τα  πάντα, ακόμη και ψέματα  θα πουν, για  να  κερδίσουν έναν άνθρωπο!
Κάποια «ΜτΙ», μας είπε, ότι κάποιος ιερέας «αρνήθηκε την Ορθοδοξία και ήρθε σ’ εμάς»! Εμείς της είπαμε, δώσε μας  στοιχεία σ’ αυτά που λες!  Πες μας, που μένει να τον βρούμε; Η απάντηση ήταν ΔΕΝ ξέρω!
Δεν ξέρεις; Τότε ψεύδεσαι! Μέχρι εκεί φτάνουν οι «ΜτΙ»!
Ήρθαν στο σπίτι σου οι «ΜτΙ», και πήρες τα περιοδικά τους «Σκοπιά και  Ξύπνα»; Να ξέρεις, ότι  θα ξανάρθουν στο σπίτι σου! 
Οι λεγόμενες επαναπισκέψεις! Και αν δουν ότι είσαι καλοπροαίρετος, θα σε κάνουν γρήγορα «ΜτΙ»! Και μετά θα αρχίσουν να σου λένε:
Ο Σταυρός, οι εικόνες είναι «είδωλα»! Το δόγμα της Αγία Τριάδος «είναι ο Σατανάς πρωτουργός»! Και αρκετά άλλα που θα τα πούμε παρακάτω!  Θέλουν την πνευματική σου εξόντωση! Ότι είχες  ιερό και όσιο πάνω σου, όλα θα τα  εξαφανίσουν με την δική σου συγκατάθεση!  
Τώρα θα δούμε το επόμενο ντοκουμέντο,  τα ατομικά δελτία  των
«Μαρτύρων του Ιεχωβά»! 

Δέκατο τέταρτο  ντοκουμέντο:



Βλέπουμε ένα Ετήσιο και ένα Μηναίο δελτίο. Σε αυτά γράφουν:
Βιβλία, Βιβλιάρια, Ώρες, Συνδρομές, Αντίτυπα Περιοδικών, Επανεπισκέψεις, Γραφικές μελέτες, και Παρατηρήσεις.  
Εμείς θα σταθούμε στις Επαναπισκέψεις και τις Γραφικές Μελέτες.
Προηγουμένως δεν είπαμε για τις επαναπισκέψεις των «ΜτΙ»;
Τα είπαμε! Με λίγα λόγια, όταν πάρουμε τα περιοδικά τους, αυτοί σημειώνουν την διεύθυνσή μας, είτε μένουμε σε πόλεις, είτε σε χωριά. Και πάλι θα μας ξανάρθουν, για να μας πουν, αν διαβάσαμε τα περιοδικά τους! Και αν πούμε τα διαβάσαμε και μας άρεσαν,  έτσι με κάποιο τρόπο, σιγά - σιγά ξεκινάει ο προσηλυτισμός! Αρχίζουν και  οι Γραφικές μελέτες!  Και μετά γίνεται το «έλα να δεις»!
Να ο Σταυρός, να η Αγία Τριάδα, να ο Χριστός, να το Άγιο Πνεύμα, να τα Χριστούγεννα, να το Πάσχα,  να η Παναγία, να οι εικόνες, να η ψυχή,  να η αιμοδοσία, να ο νηπιοβαπτισμός, να οι γιορτές, να η Εκκλησία,  να οι παπάδες  κ.λ.π!
Στο επόμενο ντοκουμέντο, θα δούμε πως οι «ΜτΙ» εκπαιδεύονται και πως να είναι καλοί στην ομιλία τους!

Δέκατο πέμπτο  ντοκουμέντο:

Οι «ΜτΙ»  εκπαιδεύονται! Για είναι καλοί στην ομιλία τους!
Το «Α», σημαίνει ότι είναι αδύνατος (δεν είναι) καλός ο «ΜτΙ»!
Το «Β» =  βελτιωμένος. Το «Κ», ότι είναι «καλός»  ο «ΜτΙ»!
Και το «Ε», = εργασθείτε σ’ αυτό το (θέμα).
Επίσης, όπως βλέπουμε στην φωτογραφία, έχει τα θέματα που εκπαιδεύονται οι «ΜτΙ».
Αυτή λοιπόν, η αιρετική οργάνωση, δεν είναι «παίξε - γέλασε»! 
Προσοχή αδέλφια, προσοχή!

Σε περίπτωση που  διαβαστεί το άρθρο μας  από κάποιον, «Μάρτυρα του Ιεχωβά»,  θα θέλαμε να το πούμε  το εξής, (αν και είπαμε μερικά παραπάνω). 
Όταν έχεις ένα σπίτι 10 ή 20 ή 30 ετών ή παραπάνω, αυτό το σπίτι, κατά περιόδους χρόνου, το ανακαινίζεις βάφοντας τους τοίχους, ταβάνια, πόρτες κλπ. Θέλουμε να μας πεις ή μάλλον να απαντήσεις στον εαυτό σου: Μήπως σ’ αυτό το σπίτι με όλα όσα κάνεις το χαλάς και αλλάζεις και τα θεμέλια; Αν δεν γκρεμίσεις όλο το σπίτι το παλιό, μπορείς να κάνεις από κάτω καινούργια θεμέλια; Αν μπορείς, τότε μπράβο, γιατί θα είσαι «μάγος». Αυτή την Οργάνωση λοιπόν που ακολουθείς, με το βάψιμο που κάνει στα εκατό τριανταπέντε χρόνια στο σπίτι της,  το παρουσιάζει κάθε λίγα χρόνια με καινούργιο χρώμα μπογιάς, «ΝΕΟ ΦΩΣ».
Τα θεμέλια τι τα έκανε; Τα γκρέμισε; Αν δεν τα γκρέμισε, πώς τολμά και λέγει για τα παλιά βιβλία που είναι τα θεμέλιά της, ότι τα βιβλία είναι παλιά; Πού λοιπόν στηρίζεται; Έκανε καινούργια θεμέλια; Πότε; Πώς; Με ποιο τρόπο; Το «νέο φως»  μπορεί να  γκρεμίσει τα θεμέλια της;
Αν ναι, τότε δεν μπορεί να λέγεται, ότι είναι ο «αγωγός του Ιεχωβά» από την εποχή του Ρώσσελ!  «Ο  Ιεχωβά δεν κάνει λάθος, επειδή είναι συνεπής, αξιόπιστος και αληθινός στο λόγο του»! (Η Σκοπιά 1 Νοεμβρίου 1954, Αριθ. 21, σελ. 327, παρ. 2. Δες το έβδομο  ντοκουμέντο).
Έχεις σκεφτεί ποτέ σου, το «νέο φως» που παίρνετε συνέχεια, από που προέρχεται;  Είναι από τον  Θεό;  Αν είναι, τότε ο Θεός «πέφτει σε αντιφάσεις»;  Μπορούμε να πούμε  τέτοια βλασφημία; Μη γένοιτο!
Πολύ σωστά τα είπατε, ότι ο «Ιεχωβά» δεν κάνει λάθος, επειδή είναι συνεπής, αξιόπιστος και αληθινός στο λόγο του!
Τότε η  Εταιρία κάνει λάθη!  Τα  λάθη, οι  αντιφάσεις, μπορούμε να πούμε ότι προέρχονται από το  «νέο φως»; Αν όχι,  πώς τότε η Εταιρεία ονομάζει τον εαυτό της, ότι είναι «αγωγός του Θεού»; Πώς ένας «αγωγός του Θεού» πέφτει σε σοβαρές  αντιφάσεις από την εποχή του Ρώσσελ; Το παλιό «φως» που έμεινε πίσω, ποιος το έσβησε;
Ποιος έχει το δικαίωμα, να  «αναβοσβήνει   το φως»; 
Ο Θεός ή Εταιρεία; Μήπως η «Σκοπιά» αντί να λαμβάνει «ζωηρότερο φως», λαμβάνει  «πυκνότερο σκοτάδι από τον Διάβολο»;  Μήπως συμβαίνει το τελευταίο; Ξέρεις πόσοι  πέθαναν με το «παλιό φως»;
Και δεν άκουσαν για το «νέο φως»;  Δηλαδή, αυτοί που πέθαναν με το «παλιό φως», ΛΑΘΟΣ πίστευαν! Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει!
ΛΑΘΟΣ λοιπόν το «παλιό φως»!
Σ’ ερωτώ ποιος  φταίει, όσοι πέθαναν με το «παλιό φως»; Ο Θεός;
Αποκλείεται!
Άραγε το «παλιό φως» που έμεινε πίσω δεν προήλθε από τον «Ιεχωβά»! Τότε  από ποιον;  Η Εταιρεία σου δεν είπε: Από το «1879», μέχρι το 1950, απεδείχθη αξιόπιστη  με πλήρη συνέπεια; (Δες το ένατο ντοκουμέντο).
Πώς λοιπόν απεδείχθη αξιόπιστη; Εφόσον μέσα στο διάστημα των  εβδομήντα ένα ετών, έπεσε σε αρκετές  αντιφάσεις;
Μήπως λέει ψέματα ο «δούλος»;
Ίσως να μας πεις, ότι ο Θεός δεν φωτίζει πάντα τους «ΜτΙ».
Τότε, πώς  η Εταιρεία σου, είναι ο «αγωγός του Θεού»;
Ένας «αγωγός του Θεού», πρέπει να δίνει  «άφθονη πνευματική τροφή» και ΟΧΙ μολυσμένη!   Διότι τα «ΛΑΘΗ» ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΥΣΜΕΝΗ ΤΡΟΦΗ!  Για ρώτα το εαυτό σου, πόσες φορές από το «δούλο» έφαγες μολυσμένη τροφή; Το έχεις ψάξει καθόλου;
Αυτό  το νόημα βγαίνει, ότι ο Θεός δεν φωτίζει πάντα τους «Μάρτυρες του Ιεχωβά»!
Πάρτε το χαμπάρι, η Εταιρεία «Σκοπιά» σας κοροϊδεύει!
ΨΕΜΑΤΑ ΕΙΠΕ, ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ!
Τα ντοκουμέντα  που παρουσιάσαμε αυτά δείχνουν,  ότι   ψεύδεται!  
Ακολουθείς μία «οργάνωση» που ψεύδεται! Και το ψέμα ο Θεός δεν το αγαπάει! (Έξοδος 20:16. Ψαλμ. 5:7 [ΜΝΚ 5:6], Παροιμίαι 6:16-19. 19:9). Αν και η Σκοπιά δήλωσε: «Μια θρησκεία που διδάσκει ψέματα δεν μπορεί να είναι αληθινή». (Σκοπιά 1 Δεκ. 1991, σελ. 7). Ορίστε λοιπόν δεν είστε αληθινή «θρησκεία»!
Διότι λέτε ψέματα! Η «Σκοπιά» το δήλωσε και για την «Σκοπιά» ισχύει! 
Ίσως ο φανατισμός σου, αγαπητέ «ΜτΙ», να σταθεί εμπόδιο και να μη θέλεις να μας ακούσεις. Δικαίωμά  σου. Εμείς αυτό που θα σου πούμε είναι: Κοιμήσου - κοιμήσου  και μη νοιάζεσαι, αυτή σε νανουρίζει, αυτή την κούνια, σου κουνά και σε γλυκοκοιμίζει!
Ξύπνα, ξύπνα από το λήθαργο, προτού είναι αργά!
Αν αδελφοί μου αγαπητοί, προσπαθεί κάποιος «ΜτΙ», να φύγει από την οργάνωση και να πάει στην Ορθοδοξία ή κάπου αλλού,  στεναχωριούνται πάρα πολύ,  ιδιαίτερα οι «πρεσβύτεροι», οι οποίοι κάνουν προσωπικές επισκέψεις στον «ταλαντευόμενο». Κάνουν μεγάλες προσπάθειες να τον κρατήσουν. Ακόμη  «κλαίνε σαν μωρά παιδιά» και τον παρακαλούν να μη φύγει από την οργάνωση. Διότι έχει μεγάλη σημασία γι’ αυτούς η απώλεια ενός ατόμου. Και αν δεν ακούσει ο ταλαντευόμενος και φύγει,  τότε προσπαθούν με κάθε τρόπο να το δυσφημίσουν!   
Ας αφήσουμε για αυτό το  θέμα να μας μιλήσει μία πρώην μάρτυς του «Ιεχωβά», η κυρία, Χ. Ν.  Και με αυτό κλείνουμε το άρθρο μας: 
      
ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΟΜΟΛΟΓΙΑ
ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ
«Προσέξτε του Μάρτυρες του Ιεχωβά. Τους έζησα από κοντά και υπήρξα θύμα τους για αρκετά χρόνια, τρέχοντας από σπίτι σε σπίτι από πεζοδρόμιο σε πεζοδρόμιο, για τα συμφέροντα της οργανώσεως, διότι είχα και εγώ πιστέψει ότι έτρεχα για τα συμφέροντα του Ιεχωβά.
Μέσα στο όλο κύκλωμα της χιλιαστικής οργανώσεως δίνουν και παίρνουν οι αναφορές, οι παρακολουθήσεις τα δελτία, οι ώρες εργασίας, το εμπόριο των βιβλίων και περιοδικών, και τα φακελώματα των Χριστιανικών οικογενειών. Μέσα στο πρόγραμμα, οι Γιαχωβίτες  έχουν και  τις συστηματικές συκοφαντίες των Κληρικών,  τις οποίες αφού κατασκευάσουν, στην συνέχεια τις μεταφέρουν έντεχνα στον Ελληνικό Λαό.  Η αγάπη των Μαρτύρων του Ιεχωβά, είναι οι ξυλοδαρμοί, οι συκοφαντίες, το μίσος και τραμπουκισμοί. (Αυτά που είπε είναι πέρα για πέρα αληθινά. Ο αρθρογράφος απειλήθηκε τρεις φορές από διαφορετικούς «ΜτΙ» για ξυλοδαρμό, αν και δεν  ανήκει στην οργάνωση!  Μάλιστα ο ένας από τους τρεις μας είπε: «ΑΝ ΜΟΥ ΕΔΙΝΕ Ο ΙΕΧΩΒΑ,  ΑΔΕΙΑ ΘΑ ΣΟΥ ΤΡΑΒΟΥΣΑ ΕΝΑ ΣΚΑΜΠΙΛΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ  ΕΡΙΧΝΑ ΚΑΤΩ»!)  Μέσα στα βιβλία και τα περιοδικά τους, επικρατούν οι αλλοιώσεις των εδαφίων της Αγίας Γραφή, διότι με αυτές η οργάνωση ξεγελάει τα θύματά της (όπως και εμένα), και νομίζουν ότι διδάσκονται διδασκαλίες της Αγίας Γραφής. Βαπτίστηκα χιλιάστρια, φοίτησα και δίδαξα στην Σχολή Θεοκρατικής Διακονίας τους, διότι είχα τυφλωθεί και δεν μπορούσα να ελέγξω την κατάσταση. Ορθόδοξοι Χριστιανοί προσέξτε. Το να γίνει κανείς Μάρτυρας του Ιεχωβά, ή μάλλον να παρασυρθεί κανείς στην οργάνωσή τους, είναι εύκολο. Το να φύγει όμως είναι πολύ δύσκολο.
Όταν συνέλθεις και γνωρίσεις την αλήθεια, τότε για να μην ανοίξεις το στόμα σου, και κάνεις αποκαλύψεις, θα αντιμετωπίσεις, στην αρχή τις υποσχέσεις και στην συνέχεια τις απάνθρωπες απειλές τους.
Έλληνες και Ελληνίδες προσέξτε. Στην αρχή θα εμφανιστούν για να σε παρασύρουν με την Αγία Γραφή στα χέρια. Στην συνέχεια αφού υποκύψεις και γίνεις όργανό τους, θα σε τρελάνουν με τις διδασκαλίες του μίσους και της εκδικήσεως. Θα φθάσεις στο σημείο να αρνηθείς Θρησκεία, Πατρίδα και Οικογένεια, και θα πετάγεσαι και στον ύπνο σου, βλέποντας εφιάλτες από μάχες, σφαγές, αίμα, γιαταγάνια, νεκροκεφαλές. Πάνω απ’ όλα θα βλέπεις έναν Θεό σαδιστή. Έναν Θεό σφαγέα και εκδικητή. Έτσι θα σε κρατούν κάτω από τον πλήρη έλεγχό τους.
Σταθείτε  πιστοί στον Τριαδικό Θεό της Αγίας Γραφής και στον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό της Χριστιανικής Εκκλησίας, διότι μόνον εκεί  βρίσκεται η αλήθεια. Στην Ορθοδοξία και μόνον στην Ορθοδοξία και όχι στις ξενοκίνητες οργανώσεις. (Με Χριστιανική αγάπη, Χ. Ν.)


Ο νοών νοείτω!





ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου.

2 σχόλια:

K.N. είπε...

KALO, kalo to arthro!

Unknown είπε...

η πρώτη ανοησία των εισερχομένων είναι ότι εμπιστεύονται μια οργάνωση άγνωστη σ'αυτους.το βάπτισμα τους γίνεται ως εξής.τους ρωτούν οι ιεραρχικως ανώτεροι:πιστέυετε στον Ιεχωβά;πιστεύουμε,απαντουν οι εισερχόμενοι.τους ξαναρωτουν:πιστεύετε στην οργάνωση του ιεχωβα;πιστεύουμε,απαντουν ξανά.τους ρωτούν ξανά:πιστεύετε στον Ιησού;ίδια απάντηση.αυτο είναι το βάπτισμα τους.τα ανωτερω έχουν το παραμικρό συσχετισμό με την εντολή του Χριστού(μαθητευσατε πάντα τα έθνη βαπτίζοντας αυτούς εις το όνομα του πατρός και του υιού και του αγιου πνεύματος);επίσης ανοησία τους είναι ότι προτιμουν τη λέξη Ιεχωβά αντί για τη λέξη Κυριος με το σκεπτικό ότι το όνομα του Θεου είναι Ιεχωβά.Ομως ο Δαυίδ έγραψε στους ψαλμούς:Είπε ο Κυριος προς τον Κύριον μου.Οποτε με το δικό τους το σκεπτικό,ο Δαυίδ έπρεπε να γράψει:Είπε ο Ιεχωβά προς τον Ιεχωβά μου.Επισης ο Απόστολος των εθνών Παύλος έγραψε στη πρώτη προς Κορινθίους επιστολή του:ει γαρ εγνωσαν,ουκ αν τον Κύριον της δόξης εσταυρωσαν.Ομως με το δικό τους το σκεπτικό ο Απόστολος των εθνών έπρεπε να γράψει:ει γαρ εγνωσαν,ουκ αν τον Ιεχωβά της δόξης εσταυρωσαν.Αυτα,ας τα συλλογιστουν οι ανήκοντες στην οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά και ας αναλογιστούν αν η πίστη τους είναι σωστή.Στοχαστης.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...