ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

18 Μαρ 2018

Ο ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ ΚΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ



Του Ευστάθιου Μπαρνασά


Καμιά φορά μπαίνουμε στην διαδικασία να συσχετίζουμε ανόμοια πράγματα, που οι περιστάσεις στον κόσμο μας τα εκμεταλλεύονται κατά το δοκούν, οι δε αναφορές όμως και τα γεγονότα, τείνουν να αποδείξουν θεωρητικά η και πρακτικά ότι αυτά είναι έτσι η κάπως έτσι η και κάπως αλλιώς.
Ο Αρμαγεδδών ως ορολογία αναφέρεται στην Αποκάλυψη του Απόστολου Ιωάννη στο 16:16 και ερμηνεύεται ως η περιοχή σύναξης των στρατευμάτων, από την ομώνυμη περιοχή Μεγιδδώ του αρχαίου Ισραήλ, στην οποία έλαβαν χώρα φονικοί πόλεμοι εκείνης της εποχής...

Ο Απόστολος Ιωάννης, θέλοντας στην περιγραφή του στην Αποκάλυψη να δώσει έμφαση στα γεγονότα που θα συνέβαιναν στο τέλος των ημέρων του κόσμου, στον πόλεμο των ανθρώπων και των δαιμόνων εναντίον των θεϊκών δυνάμεων, τα παρομοίασε με τις φονικές μάχες της Μεγιδδώ και καθορίστηκαν ως Αρμαγεδδών.
Πότε θα συνέβαιναν όμως όλα αυτά και πως θα γίνονταν αντιληπτά;
Χωρίς να καθορίσει τον χρόνο που θα έπαιρναν σάρκα και οστά τα γεγονότα, ανέφερε λίγο πολύ τα σημεία από τα οποία θα διαφαίνονταν το τέλος.
Δεν μπορούμε να ισχυριστούμε  ότι σήμερα ζούμε την εποχή του Αρμαγεδδώνα αλλά δεν μπορούμε και να αποκλείσουμε ότι κάποια σημάδια, συνάδουν με τις θέσεις των προφητών εντός και εκτός της Γραφής.
Αστήρικτη βιβλικά αναφέρεται όμως και η παρουσία του Αντίχριστου τώρα,
(αυτή η έκφραση ουσιαστικά στην Αγία Γραφή αναφέρεται εξ’ αρχής σε όσους ήταν και είναι ενάντιοι του Χριστού) που θα στήσει την βασιλεία του εφ’ όλης της
οικουμένης για να παροδηγήσει το σύνολο των ανθρώπων στην απώλεια, με ψευδείς υποσχέσεις.
Ακόμα δε κάποιοι γέροντες ορθόδοξοι είπαν ότι ο Αντίχριστος έχει γεννηθεί και περιμένει την ώρα που θα αναλάβει την παγκόσμια εξουσία για επτά χρόνια, από τα οποία τα τρία και μισό θα είναι καλά και τα άλλα τρία και μισό φρικτά.
Βέβαια αυτές είναι προσωπικές αντιλήψεις. Τι θα επιβεβαιωθεί, εάν επιβεβαιωθεί και πότε, είναι άγνωστο.
Ένα άλλο σενάριο που άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά είναι αυτό της ανέγερσης του τρίτου ναού της Ιερουσαλήμ. Ίσως σε αυτό να βοηθήσει η επιστροφή που ετοιμάζεται τώρα στην πόλη αυτήν της Αμερικάνικης πρεσβείας, καθώς δημιουργούνται έτσι οι σχετικές προϋποθέσεις της ανέγερσης του ναού αφού γκρεμιστεί φυσικά το τέμενος του Ομάρ, με ότι αυτό συνεπάγεται. Όλα αυτά σχετίζονται με την έλευση του ψευδοπροφήτη και το χάραγμα του θηρίου.
Ο Απόστολος έγραψε στην Αποκάλυψη 13:15 – 18 και για το χάραγμα, με το οποίο θα σημαδευτούν όσοι  προσκυνήσουν το θηρίο με την ανθρώπινη υπόσταση και θα είναι στο σύνολο τρία εξάρια. Έχουν δοθεί πολλές ερμηνείες για το 666 αλλά η πιό πιθανή είναι, ότι αντικατοπτρίζει το πολιτικό-οικονομικό σύστημα. Μπορεί όμως αυτός ο αριθμός να είναι ένας κωδικοποιημένος αριθμός, ο οποίος θα γίνει αντιληπτός σε άλλο χρόνο. Πάντως αυτή την στιγμή το γραμμικό 666 χρησιμοποιείται στο λογισμικό των barcode και οι πωλήσεις και οι αγορές γίνονται μέσω αυτού. Να πούμε τώρα και ο νοών νοείτω. Ίδωμεν, ίδωμεν.
Επειδή τα οράματα και οι προφητείες που αναφέρει ο Ιωάννης, έχουν ερμηνευτεί και παρερμηνευτεί τα τελευταία δύο χιλιάδες χρόνια άπειρες φορές, γι’ αυτόν τον λόγο σε αυτό το άρθρο δεν θα επιχειρηθεί κάτι ανάλογο, παρά μόνο συσχετισμός σύγχρονων αναφορών που χρησιμοποιούνται προς εκμετάλλευση, παραλληλιζόμενες με τις αναφορές από την Αγία Γραφή, ενώ οι υποστηρικτές τους σχίζουν και τα ιμάτια τους δηλώνοντας υπέρμαχοι του χριστιανισμού.
Σήμερα συσχετίζεται ο Αρμαγεδδών με διάφορα φυσικά και κοσμικά πράγματα, που εάν συμβούν θα φέρουν την απόλυτη καταστροφή του κόσμου, χωρίς όμως να έχουν αντικειμενική  σχέση με τις όποιες Γραφικές προφητείες.
Στην κλιματική αλλαγή, που έχει γίνει και η αγαπημένη καραμέλα των κινδυνολόγων της επιστημονικής κοινότητας, τώρα προστέθηκε και η αντιστροφή των πόλων της γης, η οποία θα καταστρέψει ολοσχερώς τον πλανήτη. Τα τελευταία χρόνια ακούγονται από τον ουρανό σε διάφορα μέρη του κόσμου ήχοι, που μοιάζουν με ήχους από εφιαλτικές σάλπιγγες, οι δε εξηγήσεις που δίδονται είναι ανεπαρκείς. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι είναι οι σάλπιγγες της Αποκάλυψης. Όμως το τι μπορεί να είναι, παραμένει μια απορία. Στην Μέση Ανατολή στον χώρο της αρχαίας Μεγιδδώ, η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο και για την περιοχή, δεν νομίζω ότι ο Αρμαγεδδών της Αποκάλυψης θα ήταν χειρότερος. Οι άνθρωποι εκεί βιώνουν μια αλλόκοτη πραγματικότητα και πεθαίνουν μέσα στην φρίκη ενός Αρμαγεδδωνικού πολέμου. Όλο και περισσότερα κράτη μπαίνουν σε αυτόν τον ανηλεή πόλεμο, που σε κάποιες του μάχες, έχει χαρακτηριστεί από τους εμπλεκόμενους ως Αρμαγεδδών. Βέβαια κανείς δεν παραδέχεται την συμμετοχή του, όλοι για την Ειρήνη βομβαρδίζουν, μέχρι να την πετύχουν την άτιμη. Όσο για τον οργανισμό της ειρήνης, μοιράζει ξύδι.
Τα σενάρια  από τους υποψιασμένους και τους συνομωσιολόγους για τον Αρμαγεδδώνα και τα ξανθά γένη, που θα σώσουν τον κόσμο και άλλες τέτοιες «μπούρδες», δεν έχουν τελειωμό. Κοντεύουν να κάνουν την αναφορά στον Αρμαγεδδώνα, την πιο γραφική ιστορία.
Ο απόστολος Ιωάννης έγραψε, ότι θα μολυνθεί το ένα τρίτο των υδάτων και κάτι τέτοιο επαληθεύτηκε μπορούμε να πούμε στο πυρηνικό ατύχημα του Τσερνομπίλ το 1986, που μόλυνε και μολύνει με ραδιενέργεια τα υπόγεια ύδατα του υδροφόρου ορίζοντα ασταμάτητα. Το Τσερνομπίλ στα Ουκρανικά, μεταφράζεται ως Άψινθος στα Ελληνικά, δηλαδή πικρίλα = δηλητήριο, όπως αναφέρεται περίπου στο κείμενο από τον Ιωάννη. Επιβεβαιώνεται κάτι ή είναι μια ακόμη συγκυρία και τα φαινόμενα απατούν; Άλλο συμβάν, το τρομερό πυρηνικό ατύχημα της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία, το οποίο συνεχίζει να μολύνει τον Ειρηνικό και κατά συνέπεια και την έμβια ζωή εντός του Ωκεανού με θανατηφόρα ραδιενεργά αποτελέσματα. Θα έχουμε αλιεύματα που δεν θα τρώγονται. Τυχαίο; Μπορεί. Βέβαια δεν θα αναφερθούμε στις πυρηνικές δοκιμές και στα πυρηνικά γνωστά και άγνωστα ατυχήματα στις δυτικές εγκαταστάσεις, που μολύνουν στεριά και θάλασσα.
Αυτό δεν είναι ο Αρμαγεδδών βέβαια αλλά μέρος της καταστροφής της γης, από την κακοδιαχείρηση του ανθρώπινου παράγοντα επ’ αυτής, που όμως συνεπάγεται στην έννοια της καταστροφολογίας του Αρμαγεδδώνα.
Τώρα όσον αφορά τον γιό της απώλειας τον Αντίχριστο, δεν έχουμε απτές αποδείξεις ότι είναι υπαρκτός, παρά μόνο στοιχεία ανθρώπινης φύσης Αντιχρίστων, που ενώ φαίνεται ότι επιζητούν να εφαρμοστεί η ειρήνη επί της γης, εν τούτοις τα έργα τους και η όλη συμπεριφορά τους δείχνουν μόνο το αντίθετο.
Προβάλλονται ως θεάρεστοι και βασιλικότεροι του βασιλέως για τα έργα τους, αλλά δεν μπορούν να κρύψουν την σκοτεινή τους πλευρά και ό,τι συνεπάγεται. Είναι οι αρχιτέκτονες της καταστροφής. Ξοδεύουν πάνω από 700 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο για να καταστρέψουν ενώ θα μπορούσαν με αυτά τα χρήματα να κάνουν την γη παράδεισο. Πολιτικοί αρχηγοί, των λεγόμενων υπερδυνάμεων, συναγωνίζονται ποιός θα καταστρέψει τον πλανήτη με το πάτημα ενός κουμπιού. Υπερηφανεύονται για το μέγεθος της καταστροφής των οπλικών τους συστημάτων. Βαπτίζουν τις καταστροφικές βόμβες τους, ο ένας ως η μητέρα όλων των βομβών και ο άλλος ως ο πατέρας όλων των βομβών.
Τώρα τελευταία ο φιλειρηνιστής, έτσι λέει, βαθιά θρησκευόμενος και υπερ –ορθόδοξος Ρώσος πρόεδρος (εδώ γελάμε),παρουσίασε έναν υπερ – καταστροφικό βαλλιστικό πυρηνικό πύραυλο, που του έδωσαν με περίσσιο νόημα, την κωδική ονομασία λόγω της καταστροφικής του δύναμης (ο Σατανάς 2) και αρκεί μόνο ένας πύραυλος πολλαπλών κεφαλών, για να εξαφανιστεί από τον χάρτη μια χώρα, στο μέγεθος της Γαλλίας. Ακόμα χειρότερα και από τον Αρμαγεδδώνα.
Όμως είναι τυχαίο το όνομα του βαλλιστικού αυτού πυραύλου ως (ο Σατανάς 2);
Τον (Σατανά 1) τον ξέρουμε, αυτός ο (Σατανάς 2) ποιός είναι;
Μήπως είναι ο Γιός που κουνάει τα νήματα με νόημα;
Μήπως Σατανάς είναι οτιδήποτε καταστρέφει;
Μήπως όλα αυτά έχουν μια συνάφεια μεταξύ τους, η οποία είναι δυσερμήνευτη ή πραγματικά οι αρχηγοί των κρατών του κόσμου, ως αντιπρόσωποι του κακού, εκπληρώνουν οράματα και προφητείες;
Στην καθημερινότητα, όλοι απειλούν να φέρουν τον δικό τους Αρμαγεδδώνα, μικρό ή μεγάλο, ας ελπίσουμε όμως, ότι κάτι ανώτερο θα τους εμποδίσει.






ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...