ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

1 Αυγ 2010

ΕΚΚΛΗΣΙΑ: ΚΙΒΩΤΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Του π. Σεραφείμ Ζαφείρη




Ο κατακλυσμός του Νώε, που είναι ένα παγκόσμιο και πανθομολογούμενο ιστορικά και αρχαιολογικά γεγονός, έχει πολλά διδάγματα και συμβολισμούς. ΄Ενας από τους κυριότερους είναι ότι η Κιβωτός συμβολίζει την Εκκλησία του Χριστού. Πράγματι η Ορθόδοξη Εκκλησία, με τη χάρη και την αλήθειά της, σώζει τον άνθρωπο από τον κατακλυσμό της ανομίας και ελευθερώνει τον άνθρωπο από την λήθη, την άγνοια, την ραθυμία. Από την πλάνη, την αμαρτία και την μαγεία.
Πολλοί όμως λένε: « - τι κάνει η Εκκλησία;»...

Δε θέλουμε να πούμε πολλά… Αλλά είναι «ηλίου φαεινότερον» ότι η Ορθοδοξη Εκκλησία, απανταχού της Γης και ιδιαίτερα στην Ελλάδα είναι:
Ο υπ΄αρ. 1 παράγων Κοινωνικής Πρόνοιας και φιλανθρωπίας με τα απειράριθμα ιδρύματά της, που αν έκλειναν για μια στιγμή και αποσύρονταν οι αφιλοκερδώς εργαζόμενοι σ΄αυτά χριστιανοί και χριστιανές, θα γινόταν κοινωνική έκρηξη και πολλοί θα βρισκόντουσαν στο δρόμο, φέρνοντας συγχρόνως το κράτος σε κοινωνικό αδιέξοδο.
Ο υπ΄αρ. 1 παράγων ψυχικής υγιεινής με πνευματικούς και γεροντάδες, Μοναστήρια και προσκυνήματα, όπου κάθε πονεμένος και ψυχικά φορτισμένος συνάνθρωπός μας βρίσκει γαλήνη και ψυχική ηρεμία. Πόσοι άνθρωποι κάθε χρόνο πηγαίνουν στο άγιο Ορος, και εκεί, πέρα από τα πνευματικά τους καθήκοντα, που επιτελούν, ανανεώνονται και ξαναβρίσκουν τον χαμένο εαυτό τους. Από παλιές εκθέσεις πεπραγμένων προς την προϊσταμένη τους αρχή, Πνευματικών –Εξομολόγων, από τις περιοδείες τους στην ελληνική ύπαιθρο, γίνεται γνωστό ότι «απεφεύχθησαν» τόσοι φόνοι και κλοπές και λοιπά εγκλήματα από την ποιμαντική δράση και παρέμβαση της Εκκλησίας μας.
Ο υπ΄αρ. 1 παράγων εθνικής Παιδείας «πάλαι τε και επ΄εσχάτων» με τους Διδασκάλους του Γένους, το Κρυφό σχολειό, τις Σχολές και Ακαδημίες κατά τόπους, την Εισαγωγή των θετικών Επιστημών από μορφωμένους Κληρικούς στα πρώτα χρόνια της Εθνικής Παλιγγενεσίας και του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους.
Ο υπ΄αρ. 1 παράγων εθνικής προσφοράς και σε αίμα. Εχουμε 11 Πατριάρχες, 100 Επισκόπους, 2000 Νεομάρτυρες και 6000 κληρικούς μάρτυρες της Πίστεως, αλλά και της Πατρίδος, σφαγιασθέντες για την εθνική τους και την άλλη ποικίλη δράση. Αυτό το ομολογούν και οι Τούρκοι ιστορικοί, ότι εμείς έχουμε αυτό το προνόμιο, τη στιγμή που αυτοί δεν έχουν ούτε ένα Χότζα μαρτυρήσαντα «υπέρ της μητέρας Τουρκίας»!Ο υπ΄αρ. 1 παράγων πολιτισμού. Πόσα κειμήλια και έργα τέχνης έχουν δημιουργηθεί, διαφυλαχθεί, διασωθεί στο Αγιο Ορος, στους Αγίους Τόπους και όπου αλλού κυματίζει η Ελληνορθόδοξη, Ελληνική και Βυζαντινή, Σημαία. Όλες οι τέχνες έχουν καλλιεργηθεί στους κόλπους της Ορθοδοξίας: Αρχιτεκτονική, Αγιογραφία, Καλλιγραφία, Μικρογραφία, Ναοδομία, Ψηφιδογραφία, Χαρακτική, Χειροτεχνία, υφαντική, Μουσική, κεντητική… Τα αρχαία χειρόγραφα των κλασσικών συγγραφέων της πρό Χριστού Ελλάδας έφτασαν σε μας μέσα από τις αντιγραφές και διαφυλάξεις των καλογέρων μας.
Ο υπ΄ αρ. 1 παράγων παγκόσμιας προσφοράς. Ο Σλαβικός Πολιτισμός π.χ. υπήρξε αποτέλεσμα της ιεραποστολικής και φιλολογικής δράσεως των δύο Θεσσαλονικέων Ελλήνων ρασοφόρων αδελφών Μεθοδίου και Κυρίλλου. Είναι δε τοις πάσι γνωστόν ότι ιδρυτής του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού θεωρείται – και είναι – ο απόστολος των εθνών και μάλιστα της Ευρώπης Παύλος.
Ο υπ΄ αρ. 1 παράγων στήριξης του πληθυσμού σε θεομηνίες, καταστροφές, πλημμύρες, πυρκαγιές, επιδημίες. Στα Νοσοκομεία και τις Φυλακές, στα Ορφανοτροφεία και Γηροκομεία, στα Κοιμητήρια και τους πενθούντες, ποίοι πηγαίνουν και βρίσκονται δίπλα τους; Οι φιλάνθρωποι Ορθόδοξοι Χριστιανοί εμπνεόμενοι από το θείο λόγο και καθοδηγούμενοι από την Ορθόδοξη Εκκλησία μας.
Η Εκκλησία έδινε, δίνει και θα δίνει τα πάντα, πάντοτε, προς πάντας, παντού.Παλιά με Μ. Βασίλειο και τη Βασιλειάδα, ύστερα με το Βυζάντιο και την απέραντη φιλανθρωπία του… και τώρα με τα άπειρα ιδρύματα κάθε Μητροπόλεως και τοπικής Εκκλησίας.
Το τι πρόσφερε και προσφέρει η Εκκλησία μαςθα φανεί καλύτερα αν θυμηθούμε έναν άνθρωπο:
Τον Αγιο Κοσμά τον Αιτωλό.
Τι έκανε αυτός ο άνθρωπος!!!
«Επανάσταση» πριν από την επανάσταση του ΄21
Καταγόμενος από το Μεγάλο Δένδρο Αιτωλίας και με 18 χρόνια μοναχικής άσκησης στο Αγιο Ορος, στην Ιερά Μονή Φιλοθέου, ξεκίνησε με την άδεια πνευματικών και Πατριαρχών περιοδείες στην Ηπειρωτική και Νησιώτικη Ελλάδα, και:
v Καθιέρωσε την Ελληνική γλώσσα
v Μετέφερε το παζάρι από την Κυριακή στο Σάββατο
v Καθιέρωσε την Κυριακή αργία
v Κατασκεύασε 6.500 κολυμβήθρες
v Εβάπτισε χιλιάδες παιδιά
v Εστησε Σταυρούς παντού στήριγμα και παρηγοριά των σκλαβωμένων Ελλήνων
v Ιδρυσε 1100 κατώτερα σχολεία και 200 ανώτερα
v Εθέσπισε την ομαδική Πνευματική ζωή με τους κύκλους συμμελέτης Αγ. Γραφής
v Πρόλαβε τους εξισλαμισμούς και γύρισε πίσω στην Ορθοδοξία πληθυσμούς ολόκληρους που είχαν παρασυρθεί
v Κήρυξε τον θείο λόγο με απλότητα και παραστατικότητα
v Ξεκαθάρισε ελληνικά ονόματα, για να τα προφέρουν οι χριστιανοί, όπως είναι γραμμένα με το βάπτισμα στην Ορθοδοξία.
v Προφήτευσε τα μέλλοντα
v Δίδαξε και καλλιέργησε πνευματικά τον αφώτιστο τότε λαό μας
v Μαρτύρησε για τον Χριστό και τον άνθρωπο

Και όλα αυτά από έναν μόνο άνθρωπο. Ενας άνθρωπος έκανε, και με το παραπάνω, ό,τι κάνει ένα Υπουργείο Παιδείας.
Κι ας μη μιλήσουμε για τους Τρείς Ιεράρχες… Ή:

Για τον Γρηγόριο τον Ε΄, που έσωσε με την εκούσια αυτοπροσφορά και θυσία του τον άμαχο πληθυσμό της Κωνσταντινουπόλεως από την ανελέητη σφαγή των οθωμανών!
Για τον Ρωγών Ιωσήφ, που έσωσε τα γυναικόπαιδα του Μεσολογγίου από την απελπισμένη απόφαση των ανδρών να τα θανατώσουν για να μη τους είναι εμπόδιο στην Έξοδο και να μη πέσουν στην ατίμωση των Τούρκων πασάδων!
Για τον Χρυσόστομο Σμύρνης, που δίδαξε τους πάντες, έλληνες και ξένους με την πιστότητα στο ποιμαντικό του καθήκον έως αίματος και τη συγχωρητικότητα προς τους στυγνούς εκτελεστές του.

Ύστερα, Ορθόδοξη Εκκλησία μας από την άλλη μεριά δεν έχει τις Σταυροφορίες και τις αποικιοκρατίες, ούτε είναι κράτος με Τράπεζα και Αστυνομία, με διπλωματία και εξωτερική πολιτική, όπως το Βατικανό, ούτε υιοθετεί τις ακρότητες και διαστροφές των προτεσταντών.
Βεβαίως η Εκκλησία μας δεν είναι ένα ανθρώπινο καθίδρυμα, δεν είναι μια κοινωνική οργάνωση: Εχει Θεανθρώπινο χαρακτήρα και Κεφαλή έχει τον Θεάνθρωπο Κύριο, τον Χριστό, που είναι ο Αληθινός Θεός. Και αν όλα τα παραπάνω, τα κοινωνικά και πολιτιστικά έργα, να μη τα πραγματοποιούσε η Εκκλησία μας, και μόνο τη Αλήθεια και τη Μετάνοια να πρόσφερε, όπως και προσφέρει στον κόσμο συνεχώς, και μόνο αυτό θα έφτανε για νάβρισκε ο άνθρωπος τον Θεό Του και τον χαμένο παράδεισο.
Αλλά δεν κάνει μόνο αυτό η Εκκλησία μας, και δόξα τω Θεώ, αλλά πλείστα όσα φιλάνθρωπα έργα, γι αυτό δεν νομιμοποιούνται να στρέφονται με συκοφαντία και αχαριστία κατά της Εκκλησίας μας οι εκκλησιομάχοι και να λένε «τι κάνει η Εκκλησία και ότι δεν κάνει τίποτε».
Κι ένα τελευταίο: Ποια είναι σήμερα η μεγαλύτερη απάτη και απειλή; Ασφαλώς τα Ναρκωτικά. Αποδεδειγμένα λοιπόν - και από τηλεοράσεως – μόνο ο Χριστός με την Χάρη Του ελευθερώνει τους εξαρτημένους από τις τοξικές ουσίες. Μικρή προσφορά είναι αυτή έστω και σ΄ένα άνθρωπο και σε μια οικογένεια; Μόνο η Εκκλησία δίνει τη δύναμη της πνευματικής χαράς και ελευθερίας μέσω της Μετάνοιας και της Θείας Κοινωνίας, που είναι και η μεγαλύτερη δύναμη των αιώνων. Αυτή τη μετάνοια κι αυτή τη χάρη χρειαζόμαστε όλοι για να μας δοθεί το θείο Έλεος και η θεία Δύναμη, σε μας και την κοινωνία μας.
 
 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου.

 

64 σχόλια:

valo είπε...

Eνδιαφερον αρθρο.

Η Ορθοδοξια προσεφερε πολλα
οπως πολλα θα προσεφερε και ο Καθολικισμος αν η Ελλαδα ηταν Καθολικη.

Η ιδεολογια ομως Ορθοδοξια χρεοκοπησε .Οχι μονο στην Ελλαδα
αλλα και στη Σερβια μαζι με το Σερβικο εθνικισμο.

Το θεμα ειναι το προσφερει η Ορθοδοξια στην νεοφτωχη αργεντινοποιημενη Ελλαδα.

Κατα τη γνωμη μου ελαχιστα.
Ειναι απων απο τα κοινωνικα προβληματα οπως παραδοσιακα παντα
επραττε.

Η μεγαλυτερη προκληση για την Ορθοδοξια ειναι το θεμα της ενωσης με τη Ρωμη για το οποιο κυριε Χρηστο θα πρεπει να κανετε ειδικο αφιερωμα.

Ανώνυμος είπε...



Ευστράτιε, να κάνω μια αδιάκριτη ερώτηση.

Πόσες εικόνες, του Πάπα, έχεις στο σπίτι σου?

Και άλλη μια.

Προσεύχεσαι μπροστά στην εικόνα του Πάπα?


valo είπε...

Καλησπερα Ακη

Ο Παπας Ακη ειναι απο την παραδοση
ο ανωτερος επισκοπος.

Ακομα κι οταν ειχε γινει το Σχισμα
ο Μαρκος Ευγενικος τον αποκαλουσε Αγιο Πατερα(υπαρχουν κειμενα και πρακτικα των διαλογων)

Ο Παπας πριν το 1054 ηταν η Κεφαλη
ολης της εκκλησιας.

Η εκκλησια της Ρωμης απο νωρις ειχε αυτονομηθει και ειχε τη δικη της ξεχωριστη παραδοση.
Οι Βυζαντινοι το ηξεραν ομως δεν τολμουσαν να επεμβουν απο σεβασμο προς το διαδοχο του Πετρου.

Οι Κυριλος και Μεθοδιος πηγαν
στη Ρωμη για να παρουν την ευλογια του Παπα.

Η Ορθοδοξια στην ουσια ειναι ακεφαλη αν τα πραγματα τα δεις απο την οπτικη της παραδοσης.

Αν τα δεις απο την προτεσταντικη οπτικη ολα αυτα απλα δεν χρειαζονται.

valo είπε...

Eικονες του Παπα Ακη δεν εχω
μονο αγαλματα του Χριστου και της Παναγιας ,αν και γενικα δεν τα χρησιμοποιω μαλλον διακοσμητικο ρολο εχουν.

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Αγαπητέ Ευστράτιε την στάση μου ως Ορθόδοξου απέναντι στον Πάπα την εκφράζει με θαυμάσιο τρόπο ο αρχιεπίσκοπος Νικομήδειας Νικήτας που έζησε τον 12ο αιώνα:

«Αγαπητέ μου αδελφέ, δεν αρνούμαστε στην Ρωμαϊκή Εκκλησία το πρωτείο μεταξύ των πέντε αδελφών Πατριαρχείων. Και της αναγνωρίζουμε το δικαίωμα για την πιο τιμητική θέση στην Οικουμενική Σύνοδο. Αλλά η Εκκλησία αυτή αποσπάστηκε από εμάς με τα ίδια της τα έργα, όταν με υπεροψία ανέλαβε την μοναρχία που δεν αρμόζει στο αξίωμά της. Πως μπορούμε να δεχτούμε τις εγκυκλίους της, όταν δεν μας έχει καθόλου συμβουλευτεί ούτε καν ξέρουμε τίποτε; Αν ο Ρωμαίος Ποντίφηκας, καθισμένος στον υψηλό θρόνο της δόξας του, επιθυμεί να μας κατακεραυνώνει, και κατά κάποιο τρόπο να μας εκτοξεύει τις διαταγές του «αφ’ υψηλού», κι αν μας επιθυμεί να μας κρίνει και να διοικεί εμάς και τις εκκλησίες μας, χωρίς να μας συμβουλεύεται, αλλά μόνο για την δική του αυθαίρετη ευχαρίστηση, τι είδους αδελφότητα είναι αυτή ή μάλλον τι είδους πατρότητα; Θα είμαστε τότε σκλάβοι, και όχι τα τέκνα μιας τέτοιας Εκκλησίας, και η Ρωμαϊκή έδρα δεν θα είναι η ευσεβής μητέρα των τέκνων, αλλά η σκληρή και αγέρωχη κυρία των σκλάβων».

Όσο για το αφιέρωμα για την ένωση που λέτε να κάνω, υπάρχουν δεκάδες μην πω εκατοντάδες μπλογκ που ασχολούνται με το θέμα αυτό. Εξάλλου δεν μου αρέσει να ασχολούμαι με θέματα που δεν έχουν καταλήξει κάπου, ώστε να έχω ολοκληρωμένη άποψη επί του θέματος. Πιστεύω πως έχετε αντιληφθεί πως δεν μου αρέσει να μιλώ αποσπασματικά και χωρίς στοιχεία. Όταν λοιπόν κατακαθίσει η σκόνη και καταλήξουμε κάπου, έχω δε και εγώ επαρκή στοιχεία, τότε πράγματι θα ασχοληθώ με το θέμα της ένωσης.

Χρήστος – αντιαιρετικός

valo είπε...

Φιλε Χρηστο

Πραγματικα πολυ ενδιαφερον ο λογος
του Νικομηδειας Νικητα.

Η Ρωμη κατεληξε να γινει δικτατορας γι αυτο εμφανιστηκαν
και τοσες αντιδρασεις.

Εχεις δικιο Χρηστο ειναι ενα δυσκολο θεμα αυτο με τη Ρωμη
γιατι τα ορια του ποιος εχει δικιο ειναι δυσδιακριτα.

Αλλωστε ο κινδυνος για την Ορθοδοξια δεν ειναι η Ρωμη
αλλα οι διαφορες προτεσταντικες
ομολογιες που ολοενα και περισσοτερο κανουν εντονη την παρουσια τους σε παραδοσιακα ορθοδοξα κρατη.

Και εδω ομως η σταση του ορθοδοξου κληρου ειναι σχιζοφρενικη αφου εντος Ελλαδος κυνηγουν τους προτεσταντες,ταυτοχρονα τελουν μεικτους γαμους(!),αναγνωριζουν εμμεσα και σ αυτους το τριαδικο βαπτισμα και συμμετεχουν στο παμπροτεσταντικο ΠΣΕ !!
Αυτα Χρηστο δεν ειναι σχιζοφρενικα;

Oι ΜΤΙ που τοσο κοροιδευουν οι Ορθοδοξοι, ουτε θελουν να ακουν για ΠΣΕ ,το θεωρουν Σατανικο
και ετσι γινονται σατανοβιοι και οι ΧΟ που συμμετεχουν.

Ανώνυμος είπε...

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών η ΠΣΕ είναι προσπάθεια συνεργασίας και διαλόγου ορισμένων Χριστιανικών Ομολογιών. Η Ορθόδοξη Εκκλησία ανήκει στα μέλη αυτά που ίδρυσαν το ΠΣΕ.

Θεωρώ ότι όσοι κατηγορούν το ΠΣΕ επειδή εκεί γίνεται διάλογος και συνεργασία (σε θέματα που όλοι συμφωνούν) ότι είναι δήθεν Σατανικό, έχουν μεγάλο πρόβλημα οι ίδιοι. Ποτέ δεν κατάλαβαν ότι ο Χριστός δεν ήρθε να φτιάξει μια άλλη θρησκεία και έτσι ενοχλούνται σαν τα κόμματα των πολιτικών όταν δεν βρίσκονται οι ίδιοι από πάνω.

Όσοι κατηγορούν κινήσεις που ξεκίνησαν από την αγάπη και το .όνειρο να ενωθούν οι Χριστιανοί (όπως θέλησε ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός) ως δήθεν Σατανοκίνητες ή "Εκκλησία του Αντίχριστου" θα λογοδοτήσουν κάποια μέρα στον Χριστό διότι αφιέρωσαν την ζωή τους στο μίσος και πολέμησαν κάθε προσπάθεια αγάπης και κατανόησης. Κατάντησαν τον Χριστιανισμό συνονθύλευμα κομματιδίων χειρότερα σε φανατισμό από αυτά που απαρτίζουν την κοσμική Βουλή.

Αν η Ορθοδοξία είναι στην αλήθεια, τότε φίλε Ευστράτιε, δεν κινδυνεύει από κανέναν, ούτε από την Ρώμη, ούτε από τους Προτεστάντες, ούτε από μας τους Κουάκερους. Αν όμως δεν ζει στην αλήθεια τότε κινδυνεύει από τον εαυτό της.

Ο Θεός μαζί μας!

Υ.Γ.: Δεν υπερασπίζομαι τον ΠΣΕ αλλά θεωρώ ύβρις να λένε ορισμένοι φανατικοί είτε Ορθόδοξοι, είτε Καθολικοί, είτε Πεντηκοστιανοί, είτε Κουάκεροι, είτε.... 23000 + είναι και βάλε... ότι το ΠΣΕ είναι δήθεν Σατανοκίνητο διότι προάγει την ΑΓΆΠΗ, τον ΔΙΆΛΟΓΟ, την ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ...

ΝΤΡΟΠΉ!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Χρήστο - Αντιαιρετικέ,

Ωραίο το άρθρο του π. Σεραφείμ Ζαφείρη για το κοινωνικό και όχι μόνο έργο της Ορθοδόξου Εκκλησίας αλλά αδυνατώ να καταλάβω γιατί πάντα πρέπει να μπαίνουν σπόντες κατά άλλων Χριστιανικών Δογμάτων . Δηλαδή αν απλά αναφερόταν στο έργο της Ορθοδόξου Εκκλησίας χωρίς να κατηγορεί τις άλλες Χριστιανικές Ομολογίες θα ήταν λιγότερο ουσιώδες το κείμενό του; Μήπως όμως έτσι πέφτει και ο ίδιος σε αυτό που κατηγορεί τους εκκλησιομάχους διότι μπορώ πολύ άνετα να φέρω και εγώ παραδείγματα έργων αγάπης και Χριστιανικού ήθους που έκαναν και Καθολικοί και Προτεστάντες και οι όλοι 23000 + του σημερινού Χριστιανισμού κόσμου.

Αν δεν κοιτάζαμε πάντα πως θα βγάλουμε το μάτι ο ένας του άλλου ίσως δεν θα είχαν τόσα "επιχειρήματα" οι διάφοροι εκκλησιομάχοι...

Αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη...

Με αγάπη.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είμαι πολύ καλά στην υγεία μου και είμαι πάρα πολύ κουρασμένος έτσι ζητώ την επιείκειά σας για τα πολλά τυπογραφικά λάθη των άνω αναρτήσεων μου.

Χρήστος - αντιαιρετικός είπε...

Αγαπητή Βενετία, αν τύχει και δεις το σχόλιό μου σε παρακαλώ επικοινώνησε μαζί μου στο palchristos@yahoo.gr

Ευχαριστώ

Χρήστος - αντιαιρετικός

valo είπε...

Φιλε Θεμιστοκλη

Δεν κατηγορησα σε καμια περιπτωση το ΠΣΕ.

Αυτο που σχολιασα ειναι η σχιζοφρενικη σταση των ΧΟ που
απο την μια κατηγορουν ως σατανισμενους τους προτεσταντες και απο την αλλη συμμετεχουν μαζι τους στο ΠΣΕ και αναγνωριζουν το βαπτισμα τους ως εγκυρο κλπ.

Δεν σχολιαζω τους σχισματικους ΓΟΧ
που ειναι φανατικοι γιατι αυτοι τουλαχιστον ειναι συνεπης
πορωμενοι.

Ομως η επισημη εκκλησια κινηται κουτοπονηρα και τολμω να πω φιληδονα ,γιατι αρεσκεται στα μεγαλεια της Ευρωπης αλλα
θελει και να δουλευει ψιλο γαζι
το ποπολο φανατιζοντας το εναντιον των προτεσταντων.

Παλια αυτα τα εκρυβαν ,τωρα λογω ιντερνετ ολα φαινονται.

Απλα ο κληρος πλεον δεν μπορει να κρυφτει.

Κ. Χρηστο ολα αυτα δεν δειχνουν
θρησκεια χαμαιλεωντα;

Ανώνυμος είπε...



Ο Πάπας, είναι ο μεγαλύτερος βλάκας, που πέρασε από την οικουμένη,
και δεν εννοώ, τον Πάπα που υπάρχει τώρα, αλλά εννοώ, όλους τους Πάπες που πέρασαν στο παρελθόν.

Και μεγαλύτεροι βλάκες, για να μη πω μ..., είναι αυτοί που πιστεύουν στον Πάπα, και πιστεύουν στο αλάθητο του Πάπα.


valo είπε...

Φιλε Ακη

Ο θεσμος του διαδοχου του Πετρου περασε απο πολλα κυματα
και τελικα κατεληξε στο αλαθητο καθ εδρας για τα θεματα πιστης.

Παντως στην πραξη οι Παπες εκαναν
ενα σωρο λαθη και βλακειες.

Πχ η γελοια καυση μαυρων γατιων
το μεσαιωνα.

Και μονο οτι οι Παπες ζητουν συνεχεια συγνωμη αποδυκνειει
τα λαθη τους.

Ομως Ακη οι υπερβολες ειναι προιον
του μεσαιωνα και της Αντιμεταρρυθμισης.
Κληρονομια της μαχης με τον προτεσταντισμο ειναι το σημερινο αλαθητο.

Απ οτι φενεται σε λιγο θα ενωθουν Ορθοδοξια και Ρωμη και το πρωτειο θα βαφτιστει διακονια
αγαπης.

Παντως φιλε Ακη απο νωρις ο Επισκοπος Ρωμης ηταν ανωτερος
αυτη ηταν παντα η παραδοση απλα η Ρωμη το μεσαιωνα εγινε δικτατορια στους αλλους επισκοπους.
Δεν ειναι και τοσο βλακες οπως λες αυτοι που δεχονται τον Παπα.
Ο Παπικος θεσμος ειναι βαθια θεολογικο ζητημα και εχει να κανει με την καθοδηγηση της εκκλησιας.

Οι προτεσταντες τα απερριψαν ολα
και τον Παπα και τη Συνοδο
ως μη αλαθητα και αρα ολα αυτα δεν χρειαζοναι κατ αυτους

Ανώνυμος είπε...



Ευστράτιε,

όπως βλέπεις, ανήκω στους ελάχιστους, που λένε δημόσια τα πιστεύω τους, με την μορφή επικεφαλίδας, δίπλα στο όνομα που αναρτώ στην δημοσίευση του σχολίου μου.

Άρα ξέρεις, ότι, δεν ανήκω πουθενά.


Και έχω την ευθύνη της άποψης, να βαραίνει μόνο εμένα.


Σου λέω λοιπόν,

ο Πάπας είναι βλάκας με περικεφαλαία, και αυτοί που πιστεύουν στα πρωτεία και στα αξιώματα του Πάπα, είναι δέκα φορές μεγαλύτεροι βλάκες από τον βλάκα τον Πάπα.

Λέω την λέξη "βλάκας", αν και θα ήθελα να πω κάποιες "άλλες" λέξεις, αλλά, σέβομαι τον ιδιοκτήτη του μπλόγκ, που με φιλοξενεί.


Μου έρχεται εμετός και αηδία, μόνο και μόνο, στην σκέψη, της απόλυτης δικτατορίας του Πάπα, και διαλογίζομαι και λέω, πως είναι δυνατόν, να υπάρχουν τόσοι πολλοί βλάκες, και να τον ακολουθούν.

Ο Πάπας, θέλει κρέμασμα και γδάρσιμο, σαν το αρνί του Πάσχα.

Αν η Ορθοδοξία, κάνει, αυτό που λες, και γίνει ένωση, τότε η Ορθοδοξία, θα πάψει να είναι "Ορθοδοξία", και αμέσως μετά, θα εξαφανιστεί από τον χάρτη, και θα γίνει, δούλα του Σατανικού και Αντίχριστου, Πάπα.


Ξέρω ότι τον αγαπάς τον Πάπα, αλλά, αν όντως τον υποστηρίζεις, ανήκεις και εσύ, στους παραπάνω ηλίθιους και βλάκες.


valo είπε...

Φιλε Ακη

Δεν μου φενεται παραξενο , εχεις μαλλον
μια καπως προτεσταντικη οπτικη
για την παραδοση και την εκκλησια.

Διορθωσεμαι αν κανω λαθος.

Να ξερεις οτι ο θεσμος του διαδοχου του Πετρου υπηρχε πολυ πριν το σχισμα και οι Ορθοδοξοι τον δεχοντουσαν.

Απλα κρατουσαν αποστασεις.

Το πραγμα ξεφυγε οταν ο Παπας αποφασισε να υποδουλωσει στη Ρωμαικη παραδοση τις Βυζαντινες Επαρχιες και γενικα την Ανατολη.

Τοτε οι Ορθοδοξοι θυμηθικαν τα φιλιοκβε και τα αζυμα.

Ως τοτε τα καταπιναν και δεν μιλουσαν.

Παντως η ενωση προχωρα ηδη εν μερη εχει γινει με την αρση των αναθεματων, την αναγνωριση μυστηριων κλπ.

Και μαλλον θα υποστει η Ορθοδοξια νεα σχισματα ζηλωτων.

Ηδη πολλοι καλουν σε αποτειχιση
με το αιτιολογικο οτι η εκκλησια πεφτει σε αιρεση
και πρεπει να ανεξαρτητοποιηθει
το ανθενωτικο κομματι στα προτυπα των ΓΟΧ

Ανώνυμος είπε...



Αγαπητέ Ευστράτιε,

δεν με ενδιαφέρει, το τι θα κάνουν οι Ορθόδοξοι, σου είπα, δεν ανήκω πουθενά.

Αν προχωρήσουν σε ένωση, ΤΌΤΕ, και οι Ορθόδοξοι θα είναι, ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ, βλάκες, από τους Παπικούς.

Ούτε οι Προτεστάντες, με ενδιαφέρει, το τι, πιστεύουν.

Ο Αντίχριστος Πάπας, δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση, με τον Άγιο Πέτρο.

Ο Αντίχριστος Πάπας, είναι ένα ρεμάλι και μισό, ένας αντίθεος, διεστραμμένος
και ψυχοπαθής ανώμαλος,
που έχει το θράσος να αποδέχεται, το αλάθητο, και το ότι είναι διάδοχος του Αγίου Πέτρου......ποιος? ένας διεστραμμένος, έκφυλος, ανώμαλος, παιδεραστής.

Αν γίνει ένωση, θα ντρέπομαι να λέγομαι Έλληνας.

Θα προτιμήσω να αλλάξω χώρα και ιθαγένεια.


Unknown είπε...

Η εκκλησία προσφέρει μεγάλο κοινωνικό έργο με τα ιδρύματα που συντηρεί, με τα παιδιά που έχει σπουδάσει στα πανεπιστήμια, με τα συσίτια που οργανώνει. Εχει όμως και πνευματικό έργο. Άλλωστε αυτό ειναι το κύριο μέλημά της. Έχει ανθρώπους πραγματικά πνευματικούς, οχι με την έννοια οτι αυτοί γνωρίζουν πολλά δογματικά ή έχουν γνώσεις (αν και ειναι σημαντικό για την αναγνώριση των πλανών), αλλά με την έννοια οτι ειναι πιστοί στον Θεό και έχουν κοινωνία μαζί Του. Οι οποίοι μας βοηθούν να ορθοποδήσουμε στην αληθινή πίστη σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.
Κατά την άποψή μου, θα έπρεπε να κατηχήσει περισσότερο τον λαό (όσους ενδιαφέροντε πραγματικά για τα πνευματικά ζητήματα). Θα έπρεπε να γίνονται κατηχήσεις με περισσότερη συχνότητα, γιατί όντως κατ εμέ έχει την αληθινή διδασκαλία της αρχαίας εκκλησίας.

Πίτερ προς Στέλιο είπε...

Στέλιος:
Η εκκλησία προσφέρει μεγάλο κοινωνικό έργο με τα ιδρύματα που συντηρεί, με τα παιδιά που έχει σπουδάσει στα πανεπιστήμια, με τα συσίτια που οργανώνει. Εχει όμως και πνευματικό έργο.
_____________________________________

Κύριε Στέλιο καλημέρα..

Αυτά στο Νίκο να πείτε τον άθρησκο/άθεο..που τα βλέπει όλα μαύρα.
Για τον Νίκο αυτά που λέτε εσείς δεν υπάρχουν.
Γι΄ αυτόν η Εκκλησία δεν κάνει τίποτα.

Ενώ οι άθρησκοι κάνουν τα πάντα.

Ακόμα περιμένω να μου απατήσει βέβαια αλλά τί να πει;

Αφού οι άθρησκοι είναι σκορποχώρι.

Ποιό είναι το έργο τους;

Κι από τον Νίκο τόσο καιρό εδώ μέσα τί καλό έχουμε διαβάσει πέρα από ειρωνίες και ασέβιες στο πρόσωπο του Θεού;!

Τέλος πάντων.

Πίτερ

Ανώνυμος είπε...





Κάποιος κύριος Μιχαήλ, με είχε προκαλέσει να αποδείξω τον ρατσισμό της Σκοπιάς, και το γεγονός πως, οι μαύροι μάρτυρες του Ιεχωβά, συναθροίζονταν και ήταν κατώτεροι από τους ανώτερους λευκούς μάρτυρες του Ιεχωβά.

Στον κύριο Μιχαήλ, είχα απαντήσει, με ένα αγγλικό δημοσίευμα και με προσωπική εμπειρία στον χώρο αυτό.

Τώρα ήρθε η ώρα, να του απαντήσω, και με ένα ελληνικό δημοσίευμα-άρθρο, στην περίπτωση, που δεν γνωρίζει την αγγλική γλώσσα.

Είναι το παρακάτω:


http://www.oodegr.com/paratir/istoria/istoria/mavroi_1.htm


Μπορεί εκεί, ο κύριος Μιχαήλ, να διαβάσει για του λόγου το αληθές, καθώς και όλοι όσοι στηρίζουν την ουτοπία, πως η Σκοπιά είναι μια αγαθή και αντιρατσιστική οργάνωση.

Μιλώ πάντα βάσει ντοκουμέντων και αποδείξεων, από τα έντυπα των ιδίων των ΜτΙ.


http://www.oodegr.com/paratir/istoria/istoria/mavroi_1.htm




Τι δίδασκε ο "πιστός και φρόνιμος δούλος" τής Σκοπιάς Ρώσσελ για τους Μαύρους;

Μήπως ήταν ρατσιστής σαν τον αποστατημένο "Χριστιανικό κόσμο";

Κάθε άλλο! Στην πραγματικότητα τους λυπόταν πολύ τους καημένους, για την "αρχαία κατάρα" που τους έκανε δουλικούς (αλλά και τόσο υπάκουους υπηρέτες) και που δεν τους επέτρεψε να έχουν την... "ανωτερότητα" τής λευκής φυλής!

Γι' αυτό και ο Θεός (πάντα κατά τον Ρώσσελ), θα ανταμείψει τους πιστούς μαύρους στη Βασιλεία Του, κάνοντάς τους... άσπρους!

Όπως και κάποιοι άλλοι σύγχρονοι μαύροι πιστοί, που λόγω τής προσευχής τους, ήδη από τώρα... άσπρισαν!

Όλα αυτά τα φαιδρά δίδασκε και πίστευε ο πιστός και... "φρόνιμος" δούλος Ρώσσελ, και τα έγραφε και στα περιοδικά τής εταιρίας Σκοπιά ως "εν καιρώ τροφή" προς τους ομοπίστους του, όπως θα δείτε από στις παρακάτω παραθέσεις, τις οποίες μας υπενθυμίζει ο Ράνταλ Γουότερς, από τον οποίο τα μεταφράσαμε.

Το μόνο που δεν μας είπε ο Ρώσσελ, είναι το εξής:

Αν οι καλοί μαύροι θα ασπρίσουν στη Βασιλεία τού Θεού, τι θα γίνουν οι κακοί λευκοί;

Μήπως θα... μαυρίσουνε;



http://www.oodegr.com/paratir/istoria/istoria/mavroi_1.htm


valo είπε...

Ενδιαφεροντα αυτα που λες φιλε Ακη για το Ρωσσελ , δεν τα ηξερα.

Ομως οι ΜΤΙ δεν πιστευουν οτι Ρωσσελ ηταν αλανθαστος αλλα ουτε
και η Εταιρια κατ αυτους ειναι αλανθαστη.
Πιστευουν στο νεο φως , ο Ιεχωβα
τους αποκαλυπτει σταδιακα την αληθεια .

Ετσι οι ΜΤΙ ειναι καλυμμενοι και
σε τυχον λαθη.

Την αποψη οτι οι μαυροι ειχαν
καταρα και ετσι δεν μπορουσαν να γινουν ιερεις την ειχαν οι Μορμονοι , αλλα τη δεκαετια του 70 η καταρα κατα τα λεγομενα
του προφητη τους επαψε να υπαρχει
και πλεον και οι μαυροι γινονται ιερεις.

Το παραξενο ειναι οτι οι Μορμονοι
εχουν τεραστια επιτυχια στην Αφρικη!

Ανώνυμος είπε...

.


Ευστράτιε,

πάλι αδιάβαστο σε έπιασα, και εσένα και τον "Μιχαήλ".....

Δεν λένε οι ΜτΙ, ότι είναι ο προφήτης του Θεού, στην γη?

Για διάβασε:

Ανατρέχουμε στη «Σκοπιά» της 1ης Ιουλίου 1972 στη σελίδα 389 όπου γράφουν: «ένας τρίτος τρόπος να φθάσει κανείς να γνωρίσει τον Ιεχωβά Θεό είναι μέσω των εκπροσώπων του.

Αλλά έχει ο Ιεχωβά ένα προφήτη να τους βοηθήσει (τους ανθρώπους), να τους προειδοποιήσει για τους κινδύνους και να εξαγγείλει σ’ αυτούς τα πράγματα που πρόκειται να συμβούν;

Ποιος είναι αυτός ο προφήτης;

Είχε ένα προφήτη για να τους προειδοποιήσει.

Αυτός ο προφήτης δεν ήταν ένας άνθρωπος, αλλά ένα σώμα ανδρών και γυναικών.

Ήταν ο μικρός όμιλος των ακολούθων του Χριστού γνωστοί την εποχή εκείνη ως «Διεθνείς Σπουδασταί της Γραφής».

Σήμερα, είναι γνωστοί ως Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά».


Η Οργάνωση εδώ αναφέρεται στην ιστορία της, που είναι ιστορία περίπου 100 χρόνων και λέγει ότι από την αρχή της ιστορίας της, από το 1879 περίπου, είχε ο Θεός ένα προφήτη να προειδοποιήσει τους ανθρώπους για τα μελλούμενα.

Για αυτό που επρόκειτο να συμβούν και αυτοί τότε ονομαζόταν Σπουδασταί των Γραφών και είναι οι ίδιοι που σήμερα ονομάζονται Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά.



.

valo είπε...

Φιλε Ακη.

Οι ΜΤΙ πιστευουν οτι το Κυβερνων
Σωμα ειναι το καναλι του Ιεχωβα
η οργανωση του στη Γη, παρ ολα αυτα δεν το θεωρουν αλανθαστο.

Κατα καιρους αναθεωρουν αποψεις
και παραδεχονται τα λαθη τους.

Ετσι καλυπτονται απο τα διαφορα λαθη που κατα καιρους εχουν κανει.

Τωρα το αν ολα αυτα ειναι λογικα ,ειναι αλλο ζητημα.

Παντως και οι Ορθοδοξοι δεν ειναι
ξεκαθαροι ως προς το θεμα των αλανθαστων αποφασεων.

Το ερωτημα το εχω θεσει σε πολλους , ιερεις και θεολογους
και εχω παρει αναμικτες απαντησεις.

Αλλος λεει οτι οι συνοδικες αποφασεις ειναι αλανθαστες , αλλος
οτι αλανθαστος ειναι μονο ο Θεος και κανεις αλλος.
Αλλος που ειπε μην τα ψαχνεις και πολυ.

Ανώνυμος είπε...



Ευστράτιε,

εγώ μιλώ με ντοκουμέντα μέσα από τα έντυπα των ΜτΙ.

Εσύ μου λες ξανά τα δικά σου.....

Αν δεν μιλήσεις με ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, δεν θα μπορέσω να συνεχίσω την συζήτηση, γιατί είμαι άνθρωπος που κάνει έρευνα και όχι κουτσομπολιό.

Αν δεν έχεις αποδείξεις να με παραπέμψεις, τότε δεν έχω κάτι άλλο να πω για το θέμα.



valo είπε...

Φιλε Ακη

Αυτα που σου ειπα για τους ΜΤΙ
ειναι αληθεια, δεν πιστευουν οτι
το περιοδικο Σκοπια ειναι αλανθαστο αλλα βοηθημα.

Οι ΜΤΙ αναθεωρουν αποψεις οταν αυτοι το θεωρησουν απαραιτητο.

Δεν σου τα λεω αυτα ετσι ,
εχω φιλο επισκοπο ΜΤΙ και τις προαλλες αυτα συζητουσαμε.

Δεν σου ειπα οτι εχουν δικιο
αλλα οτι αναθεωρουν τις αποψεις τους αν το θεωρουν απαραιτητο.
Δεν πιστευουν στο αλαθητο της οργανωσης.

valo είπε...

Eαν κανω καπου λαθος ας επεμβει καποιος φιλος ΜΤΙ να με διορθωσει.

Ανώνυμος είπε...



Ευστράτιε,

ο φίλος σου, ο επίσκοπος ο ΜτΙ,

είναι βλάκας.

Και όσο μεγάλο κεφάλι και να είναι, δεν μπορεί να πάει κόντρα στην δικτατορία της Σκοπιάς, και στα έντυπα του πιστού και φρόνιμου δούλου, που σου παρέθεσα στα παραπάνω σχόλιά μου.

Και μη νομίζεις ότι, επειδή έχεις φίλο, αυτόν τον βλάκα, τον μαϊμού επίσκοπο, που αρνείται την Θεότητα Του Χριστού,
νομίζεις ότι αυτό είναι στοιχείο και απόδειξη.

Σου μιλώ με ντοκουμέντα μέσα από τα έντυπα της Σκοπιάς, και ΚΑΝΕΙΣ απατεώνας επίσκοπος, δεν μπορεί να τα αποκρούσει.


Πίτερ προς Ευστράτιο είπε...

Ευστράτιος:

Φιλε Ακη

Αυτα που σου ειπα για τους ΜΤΙ
ειναι αληθεια, δεν πιστευουν οτι
το περιοδικο Σκοπια ειναι αλανθαστο αλλα βοηθημα.
______________________________________

Ευστράτιε κάνεις λάθος.

Οι ΜτΙ πιστεύουν ότι η Σκοπιά είναι θεόπνευστη.

Μας το είχε πει ο Γιώργος πριν γίνει λαγουδάκι.

Δυστυχώς δεν το αποθήκευσα το σχόλιο αλλά υπάρχει κάπου στον Αντιαιρετικό.

Συγνώμη για την παρέμβαση.

Πίτερ

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Αγαπητέ Ευστράτιε καλησπέρα.

Είδα τα σχόλιά σου για τους ΜτΙ και γι’ αυτό επεμβαίνω. Λοιπόν έχω να πω το εξής χωρίς διάθεση για προσβολές. Ή εσύ μας «δουλεύεις» ή ο επίσκοπος σε «δουλεύει». Οι ΜτΙ δεν θεωρούν απλό βοήθημα τη Σκοπιά αλλά σε πληροφορώ πως την θεωρούν ανώτερη από την Αγία Γραφή που χωρίς αυτή δεν αξίζει τίποτα. Μάλιστα θεωρούν πως μεταφέρει απευθείας τις εντολές του Ιεχωβά γι’ αυτό και έχουμε μαρτυρία πως κάποιο ζευγάρι ΜτΙ γονάτιζε όταν την έπαιρνε πριν την ανοίξει!

Για όλα αυτά που σου λέω έχω ντοκουμέντα αλλά δεν σου τα παρουσιάζω επίτηδες. Θα τα παρουσιάσω μόνο όταν φέρεις και εσύ τα δικά σου γι’ αυτά που επικαλείσαι. Γιατί όπως είπε και ο Άκης εδώ στον «Αντιαιρετικό» έχουμε μάθει να μιλάμε ΜΟΝΟ ΜΕ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ. Οτιδήποτε λέγεται χωρίς ντοκουμέντα ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΟ και ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ.

Και κάτι άλλο. Γιατί δεν καλείς τον επίσκοπο να μπει στην συζήτηση να μας τα πει από πρώτο χέρι αυτά που λέει σε σένα και θα δούμε μετά τι πιστεύουν ή όχι οι ΜτΙ.

Καλό σου βράδυ
Χρήστος – αντιαιρετικός

valo είπε...

Χρηστο Καλησπερα.

Μετεφερα αυτα που ξερω απο συναναστροφες με ΜΤΙ και απο
προσωπικη μελετη.

Τη θρησκεια των ΜΤΙ δεν την ξερω καλα , ομως τη μελετω και
ζητω συχνα συμβουλες απο ΜΤΙ.

Θα προσπαθησω να φερω σε διαλογο τον φιλο μου ιεχωβιτη επισκοπο μαζι σας.

Απλα να ξερεις Χρηστο δεν εχουν ολοι ορεξη για αντιπαραθεσεις
εμενα μου αρεσει να συζητω στο διαδικτυο ,αλλους οχι.

Θα ηθελα ομως να παρεμβει καποιος
φιλος ΜΤΙ να μας ενημερωσει για το
αν θεωρει τη Σκοπια αλανθαστη η βοηθημα κατανοησης της Αγ. Γραφης.

Παντως κατα καιρους οι ιδιοι οι ΜΤΙ εχουν αναθεωρησει αποψεις
τους

Πίτερ προς κ.Χρήστο είπε...

Κ. Χρήστος
Γιατί δεν καλείς τον επίσκοπο να μπει στην συζήτηση να μας τα πει από πρώτο χέρι αυτά που λέει σε σένα και θα δούμε μετά τι πιστεύουν ή όχι οι ΜτΙ.
_____________________________________

Θα απαντήσω εγώ σε αυτό.

Μου επιτρέπετε;

Ευχαριστώ!

Επειδή οι ΜτΙ δεν αντέχουν τον διάλογο.

Τους αρέσει να ξεμοναχιάζουν τους συνομιλητές τους.

Και πως;

Δύο προς έναν!

Γι΄ αυτό όταν τους συναντώ πάντα προσκαλώ κι εγώ τον έναν από τους δύο σπίτι μου σπίτι του ή και καπου αλλού.

Εκτός κι αν δέχονται να φέρω κι εγώ κάποιον Ορθόδοξο ώστε να είμαστε 2 προς 2.

Δε ξέρω για ποιόν επίσκοπο μιλάτε, μάλλον έχασα κάποιο επισόδειο.

Πάντως τα αξιώματα δεν μου λένε κάτι.

Έτσι μου φέρανε κι εμένα κάποτε έναν επίσκοπο ΜτΙ και παραλίγο να του κάνω μαθήματα για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό.

Έκλεισε τα βιβλία του κι έφυγε όπως όπως.

Γι΄ αυτό δεν έρχετε ο επίσκοπος που λέτε και ο κάθε επίσκοπος της Οργάνωσης.

Δεν αντέχουν τον διάλογο και ιδιαίτερα τον...

ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!

Πίτερ

Πίτερ προς Ευστράτιο είπε...

Ευστράτιος:
Θα ηθελα ομως να παρεμβει καποιος
φιλος ΜΤΙ να μας ενημερωσει για το
αν θεωρει τη Σκοπια αλανθαστη η βοηθημα κατανοησης της Αγ. Γραφης.

Παντως κατα καιρους οι ιδιοι οι ΜΤΙ εχουν αναθεωρησει αποψεις
τους
_____________________________________

Ευστράτιε θα σου πω το εξής απλό και αν θέλεις μπορείς να το δαπιστώσεις και μόνος σου.

Αυτά που για τυς Ιεχωίτες σήμερα είναι η αλήθεια το Θεού, "αύριο" θα είναι δαιμονικές διδασκαλίες.

Πίτερ

valo είπε...

Φιλε Πιτερ οι ΜΤΙ ανεξαρτητα
απο το τι πιστευουν εχουν
υψηλες ηθικες αρχες .

Προσωπικα τους θαυμαζω σε πολλα
και προσεγγιζουν στη συμπεριφορα τον αρχεγονο χριστιανισμο.

Η Μεταφραση της Αγ Γραφης που εχουν ειναι ενδιαφερουσα και την
μελετω συχνα.

Παντως ειναι θρησκεια με πολυ οργανωμενο θεολογικο συστημα
και σιγουρα απο τις ποιο ενδιαφερουσες θρησκειες.

Πίτερ προς Ευστράτιο είπε...

Ευστράτιος:
Φιλε Πιτερ οι ΜΤΙ ανεξαρτητα
απο το τι πιστευουν εχουν
υψηλες ηθικες αρχες .

Προσωπικα τους θαυμαζω σε πολλα
και προσεγγιζουν στη συμπεριφορα τον αρχεγονο χριστιανισμο.

Η Μεταφραση της Αγ Γραφης που εχουν ειναι ενδιαφερουσα και την
μελετω συχνα.

Παντως ειναι θρησκεια με πολυ οργανωμενο θεολογικο συστημα
και σιγουρα απο τις ποιο ενδιαφερουσες θρησκειες.
___________________________________

Αμάαααν τί μου΄κανες τώρα βρε Ευστράτιε;!

Τώρα πραγματικά μου πάτησες τον κάλο.

Ώστε διαβάζεις και τη ΜΝΚ;

Τώρα άνοιξες θέμα φίλε.

Λοιπόν, πριν προχωρήσουμε την κουβέντα.

Μιας και μελετάς με ΜτΙ.

Σίγουρα θα σου έχουν πει και θα γνωρίζεις.

ΠΟΙΟΣ ή ΠΟΙΟΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗ ΜΝΚ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥΣ;

Τί γνωρίζεις γύρω από αυτό αγαπητέ φίλε Ευστράτιε;

Τί σου έχουν πει;

Όσο για τα άλλα που λες περί ηθικής και καλύτερης θρησκείας, ας μην το αγγίξω καν αυτό.

Ας ξεκαθαρίσουμε πρώτα τα της ΜΝΚ και θα προχωρήσουμε αργότερα και στα άλλα.

Πίτερ

valo είπε...

Η ΜΝΚ βασιζεται στο κειμενο των Γουεστκοτ και Χορτ.

Η ΜΝΚ ειναι αρκετα παραξενη προσεξα διαφορες σε καποια σημεια
οχι μονο στην ονομασια του Θεου
αλλα και σε σημεια που εχουν να κανουν τη σχεση Ιησου-Πατερα.

Οι ΜΤΙ πιστευουν γενικα οτι στην προσπαθεια τους οι εκκλησιαστικοι ηγετες να υποστηριξουν το Τριαδικο δογμα
προσπαθησαν να αλλοιωσουν την Αγ.Γραφη απαλοιφοντας τον ορο Ιεχωβα και υποστηριξαν τη θεοτητα
του Ιησου.
Ετσι εκδιδουν τη ΜΝΚ που τη θεωρουν διορθωμενη Αγ. Γραφη.

Ειναι ενδιαφερουσα μεταφραση η ΜΝΚ ,παρομοια δεν ξερω αν υπαρχει.

Με δυσκολια τη βρηκα γιατι εξαντληται αμεσως.

Τη διαβαζουν και μη ΜΤΙ.

Φιλε Πητερ ενδιαφερον εχει και το βιβλιο του Μορμον ,μου θυμιζει
λιγο τον Αρχοντα των Δαχτυλιδιων
(εχει μαχες, φυλες κλπ).

Να βρεις φιλε και τη ΜΝΚ και το βιβλιο του Μορμον,
εχουν πολυ ενδιαφερον.

Πίτερ προς Ευστράτιο είπε...

Ευστράτιος:
«Η ΜΝΚ βασιζεται στο κειμενο των Γουεστκοτ και Χορτ».

Ωραία πληροφορία αν και τη γνωρίζω.
Μόνο που εγώ φίλε Ευστράτιε δεν ρώτησα πού βασίζεται η ΜΝΚ, εγώ ρώτησα τα εξής:

«ΠΟΙΟΣ ή ΠΟΙΟΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗ ΜΝΚ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥΣ;»

Επομένως η απάντησή σου θα έπρεπε να λέει:

Την μετέφρασαν ο τάδε ο τάδε και ο τάδε (με ονόματα δηλαδή)
Και η μόρφωσή τους ήταν αυτή αυτή κι αυτή.
Εσύ όμως δεν μου απάντησες αλλά μάλλον άλλαξες και θέμα.

Έπειτα λες:
«Οι ΜΤΙ πιστευουν γενικα οτι στην προσπαθεια τους οι εκκλησιαστικοι ηγετες να υποστηριξουν το Τριαδικο δογμα
προσπαθησαν να αλλοιωσουν την Αγ.Γραφη απαλοιφοντας τον ορο Ιεχωβα και υποστηριξαν τη θεοτητα του Ιησου.
Ετσι εκδιδουν τη ΜΝΚ που τη θεωρουν διορθωμενη Αγ. Γραφη».
_______________
Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο φίλε Ευστράτιε που γράφεις διότι αν δεχτούμε ότι κάποιοι κατά το παρελθόν άλλαξαν τον όρο Ιεχωβά όπως λες, τότε θα πρέπει να δεχτούμε ότι δεν άλλαξαν μόνο αυτό αλλά και άλλα πολλά.

Άντε λοιπόν ας πούμε και το δέχτηκα αυτό που λες ότι άλλαξαν τον όρο Ιεχωβά κτλ.

ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ΜΗΠΩΣ ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟ (ΟΝΟΑΜΑΤΑ) ΠΟΙΑ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΠΟΥ;

Αυτά είναι βασικά ερωτήματα που αν δεν τους έχεις δώσει απαντήσεις απορώ πώς τα δέχεσαι;!

Ευστράτιος:
Ειναι ενδιαφερουσα μεταφραση η ΜΝΚ ,παρομοια δεν ξερω αν υπαρχει.
Με δυσκολια τη βρηκα γιατι εξαντληται αμεσως.
_______________

Πράγματι είναι ενδιαφέρον να βλέπει κανείς πώς διαμόρφωσε η εταιρία το Ευαγγέλιο για να ταιριάζει στις δικές της δοξασίες.
Κακός όμως δυσκολεύτηκες να βρεις ΜΝΚ, αν μου έδινες την διεύθυνσή σου θα έστελνα 10 κομμάτια, έτσι τα΄χω σπίτι και μου πιάνουν τόσο χώρο.

Λοιπόν, αγαπητέ σου θυμίζω ότι στον Αντιαιρετικό μιλάμε μόνο με στοιχεία.

Οτιδήποτε λέγεται άνευ στοιχείων, δεν λαμβάνεται σοβαρά υπόψη.

Περιμένω λοιπόν να μου απαντήσεις στα ερωτήματα που σου έθεσα.
Αν δεν γνωρίζεις είναι δεκτό κι αν μου πεις:

«δεν γνωρίζω».

Δεν είμαστε και παντογνώστες.

Θυμίζω:
«ΠΟΙΟΣ ή ΠΟΙΟΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗ ΜΝΚ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥΣ;»

Και..

ΠΟΙΟΙ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΠΟΙΑ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ;

Αν αυτά δεν απαντηθούν, τότε μάλλον έχεις πολύ δουλειά μπροστά σου φίλε.

Εκτός κι αν σου αρέσει να δέχεσαι το οτιδήποτε που λέει ο καθένας χωρίς να το τεκμηριώνει.

Δικαίωμά σου!

Να σε ρωτήσω κάτι φίλε Ευστράτιε;

Μπας και είσαι κρυφογιαχωβάς;

Πίτερ

valo είπε...

To να αραδιαζω εδω ονοματα και επιπεδο μορφωσης αυτων που εγραψαν τη ΜΝΚ δεν εχει νοημα.
Μια πηγη σχετικη ειναι η γνωστη
ΟΟΔΕ που ειναι πολεμια της Σκοπιας.

Ομως Πητερ τους ΜΤΙ μην τους κοροιδευεις δεν ειναι καθολου αμορφωτοι.
Καποιοι ειναι γνωστες της Ορθοδοξης Θεολογιας και πολλοι
ειχαν προηγουμενως στενη σχεση με την Ορθοδοξια,εψελναν ,εξομολογουνταν κλπ.

Το μεγαλυτερο λαθος που κανουν οι ΧΟ ειναι οτι νομιζουν οτι αυτοι ειναι εξυπνοι και ολοι οι αλλοι βλακες αμορφωτοι.

Σε πληροφορω φιλε οτι τοσο ΜΤΙ οσο και Προτεσταντες μελετουν με μανια την Ορθοδοξη Θεολογια ωστε μετα να οργανωνονται για το πως θα την αντιμετωπισουν .

Οι ΧΟ ειναι στον κοσμο τους σκεφτονται 'αχ οι καημενοι δεν ξερουν'.

Φιλε Πητερ ξερουν ακομα και κανονες του Πηδαλιου,φροντιζουν να
μαθουν δεν ειναι δυσκολο.

Μην υποτιματε ποτε τον αντιπαλο
ειδικα σημερα που το ιντερνετ
σερβιρει θρησκειες και σε μικρα παιδακια.
Και μιλω οχι μονο για τους ΜΤΙ
αλλα και τις αλλες αμερικανικης προελευσεως ομαδες.

Φιλε Πητερ ΜΤΙ ΔΕΝ ειμαι.
Πραγματικα συζητω με ΜΤΙ πολλα θεολογικα θεματα με ακουν με προσοχη και χωρις να με ειρωνευονται οπως κανουν οι χριστιαναραδες ΧΟ.

Μου κανει εντυπωση πως υπαρχουν ΜΤΙ του δημοτικου που γνωριζουν απο ορθοδοξη θεολογια αλλα ειναι
και τρομερα ετοιμολογοι.

Διαφωνω σε βασικα δογματα με τους ΜΤΙ ομως πραγματικα τους
θαυμαζω σε επιπεδο γνωσεων.

Τη γνωμη που εχουν για τους Αγιους την ξερεις.
Πλανεμενοι ,επηρεασμενοι απο τη φιλοσοφια ,εισηγαγαν το δογμα της
Αγ.Τριαδας επειδη επηρεαστηκαν απο την ειδολολατρια και τη φιλοσοφια.

Χρήστος - αντιαιρετικός είπε...

Αγαπητέ Ευστράτιε έγραψες:

«Ομως Πητερ τους ΜΤΙ μην τους κοροιδευεις δεν ειναι καθολου αμορφωτοι.»

Μετά συγχωρήσεως αγαπητέ Ευστράτιε αλλά λες «μπούρδες»!

Οι ΜτΙ όχι μόνο είναι αμόρφωτοι αλλά δεν ξέουν που πάνε τα τέσσερα.

Και μπορώ να σου το αποδείξω άνετα γιατί η ΙΔΙΑ Η ΣΚΟΠΙΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ!!!!!!!!

Στο μεταξύ η πρότασή μου ισχύει. Περιμένω ΜτΙ να έρθει εδώ να διαλεχθεί μαζί μας.

Άσχετοι είναι και για την Ορθοδοξία και δεν ξέρουν απολύτως τίποτα γι’ αυτή.

Και να σου πω και κάτι άλλο για την ασχετοσύνη τους και την αμορφωσιά τους. Αν ήξεραν γράμματα θα είχαν λακίσει από τη Σκοπιά τώρα. Γιατί θα γνώριζαν πως η Ιερουσαλήμ καταστράφηκε από τον Ναβουχοδονόσορα το 587/6 π.Χ. και όχι το 607 π.Χ., όπως τους λέει η Σκοπιά. Αυτό και μόνο φτάνει για να αποδείξει πως έχουν νηπιακή νοημοσύνη και δεν ξέρουν ούτε να γράφουν ούτε να διαβάζουν. Πράγματι είναι αυτό που λες και εσύ. ΒΛΑΚΕΣ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ!!!!



Καλό σου απόγευμα
Χρήστος - αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...




Ευστράτιε,

μιλάς συνεχώς, αόριστα, και γενικά, πηδώντας από το ένα θέμα στο άλλο, ασταμάτητα.

Εγώ έχω πειστεί για το πονηρό των προθέσεων σου.

Έχεις την ίδια τακτική διαλόγου, με τους ΜτΙ.

Θεωρώ πως, μισείς φοβερά, την Ορθοδοξία και την πολεμάς με κάθε δόλιο μέσο.

Είσαι κατασταλαγμένος και ξέρεις καλά τι κάνεις.

Προσπαθείς να ροκανίσεις τα νεύρα μας, και να μας βγάλεις εκτός εαυτού, μέσω των αναπάντητων θεμάτων και του δουλέματος που μας κάνεις.

Δεν συζητάς για ένα συγκεκριμένο θέμα, γιατί ξέρεις ότι θα χάσεις και θα εκτεθείς.

Στα λέω αυτά, για να μη νομίζεις ότι δεν ξέρω και δεν κατάλαβα, την τακτική σου.

Έχουμε δει και άλλους με το δικό σου το στιλ και σε ενημερώνω ότι δεν περνάνε εδώ, αυτές οι τακτικές.

Και όσο για τους ΜτΙ, τους φίλους σου, αν είναι τόσο καλοί, όσο ισχυρίζεσαι, φέρε τον καλύτερο τους εδώ,
(γιατί εσύ είσαι ανίκανος),
και θα τον κάνουμε με τα κρεμμυδάκια τον επίσκοπο σου.

Αλλά ξέρω, θα αλλάξεις πάλι θέμα, και θα μας πεις για τους Μορμόνους και ότι άλλη βλακεία σου κατέβει....


Ανώνυμος είπε...

Κ. Χρήστο μακάρι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά να ήταν μόνο αμόρφωτοι. Γιατί αυτό θα ήταν μικρό κακό. Σε έρευνα που έχει γίνει και έχει δημοσιευθεί κατ’ επανάληψη έχουν βγει τέρατα και σημεία για αυτούς. Το 40% από τις γυναίκες είναι λεσβίες και από τους άντρες το 52% παιδεραστές και το 59% ομοφυλόφιλοι.

Διομήδης

Ανώνυμος είπε...




Κύριε Διομήδη,

με λίγα λόγια, γίνεται της ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ
στους ΜτΙ.....

Χαρά που θα κάνουν τα φιλαράκια τους τώρα...(!!!)


Πίτερ προς Ευστράτιο είπε...

Αγαπητέ φίλε Ευστράτιε σε χαιρετώ και πάλι.

Όπως διαπίστωσα στο σχόλιο που άφησες αρνήθηκες να φανερώσεις τα ονόματα των μεταφραστών της ΜΝΚ.

Μάλλον γιατί ούτε ο ίδιος σου τα γνωρίζεις.

Αν νομίζεις ότι με αυτή τη μέθοδο ξεγελάς εμάς, μάλλον πλανάσαι αγαπητέ.

Τον εαυτό σου ξεγελάς.

Παρατήρησα στο σχόλιό σου επίσης ότι σε πείραξε που μειώνουμε το μορφωτικό επίπεδο των Μ.τ.Ιεχωβά.

Πάλι πλανάσαι αγαπητέ.

Δεν το μειώνουμε εμείς αλλά οι ίδιοι τους μας έχουν δώσει το δικαίωμα αυτό και μάλιστα γραπτώς.

Η Εταιρία «Σκοπιά» φίλε Ευστράτιε θεωρεί αμάρτημα τις σπουδές.

Τόσο αμάρτημα δε, που εξομοιώνει τις σπουδές με το κάπνισμα, το αλκοόλ, την ανηθικότητα, τη βία και τα ναρκωτικά.

(Βλ. Σκοπιά 1ης Σεπτεμβρίου 2008, σελίδα 10..)

Για την εταιρία λοιπόν οι σπουδές ισούνται με ανηθικότητα.

Δεν κατανοώ λοιπόν για ποιο λόγο μας κατηγορείς ότι μειώσαμε το μορφωτικό επίπεδο των αγαπημένων σου φίλων των Μ.τ.Ιεχωβά.

Αν τα γραπτά της εταιρίας δεν σε πείθουν, τότε μάλλον ούτε κι εμείς μπορούμε να σε βοηθήσουμε.

Με τα ερωτήματα που σου έθεσα τι θα κάνουμε;

Θέλεις να τα απαντήσεις ή να τα προσπεράσουμε και να προχωρήσουμε παρακάτω;

Πίτερ

Πίτερ προς Ευστράτιο είπε...

Ευστράτιος:
Διαφωνω σε βασικα δογματα με τους ΜΤΙ ομως πραγματικα τους
θαυμαζω σε επιπεδο γνωσεων.
_____________________________________

Πόσο τους θαυμάζεις δηλαδή φίλε Ευστράτιε;

Τόσο που τους ρωτάς ποιοί μετέφρασαν τη ΜΝΚ και δεν γνωρίζουν να σου πουν;

Πόσο;

Για να καταλάβω!

Πίτερ

valo είπε...

Πολλοι ΜΤΙ σπουδαζουν και ορισμενοι ειναι γιατροι ,μηχανικοι
κλπ

Δεν μου ειπε ποτε κανεις οτι
ειναι σατανικο να σπουδαζεις.

Κατα τ αλλα οι ΜΤΙ ειναι γενικα
απλοι και ευγενικοι ανθρωποι
και αν ο κοσμος ακολουθουσε τις
αρχες τους δεν θα υπηρχαν τοσα
δεινα στη γη.

Το ξαναλεω ΔΕΝ ειμαι ΜΤΙ γιατι διαφωνω σε δογματικα θεματα μαζι τους.

Ομως τους θαυμαζω για τον εθελοντισμο και την αλληλεγγυη
που εχουν σε εναν κοσμο σκληρο
και απανθρωπο.

Οσο για τις ανωμαλιες που ειπε καποιος Διομηδης ,γιατι φιλε
δε μας λες για τον αρχιμανδριτη που κατηγορηται για αποπειρα βιασμου ενος αναπηρου νεου στη Στυλιδα;

Και για να μην κατηγορω τους αγαμους παπαδες-δεν πιστευω οτι φταιει η αγαμια ,για ψαξε Διομηδη λιγο και υποθεσεις ΕΓΓΑΜΩΝ
παπαδων.

Η Ορθοδοξια δεν στερειται απο
το βοθρο της ανωμαλιας.

Θα επρεπε οι ΧΟ να μην μιλουν καν γι αυτα τα θεματα , δεν τους
παιρνει καθολου.

Αλλα ουτε μια συγνωμη για τα θυματα απο την Ελλαδικη Εκκλησια
Τοσο σκληρη και απανθρωπη ειναι.

Λιγος σεβασμος για τα θυματα δε βλαπτει.

Τωρα αν σας αρεσει να ζειτε στον
χρυσοστολισμενο τριτοκοσμικο ορθοδοξο ψευτοκοσμο σας μαγκια σας.

Μονο που θα πρεπει καποια στιγμη
να κοπει η κρατικη επιχορηγηση
στους παπαδες και τα λεφτα να γινουν επιδοματα για αναπηρους και
ανεργους.

Η Ελλαδα δεν ειναι Τεχερανη

Unknown είπε...

Για την μετάφραση της Σκοπιάς....

"Το 1950 οι ΜτΙ εξέδωσαν την "Μετάφραση της Καινής Διαθήκης του Νέου Κόσμου" ("New World Translation Of The New Testament"), ενώ η προετοιμασία της Παλαιάς Διαθήκης του Νέου Κόσμου ("New World Old Testament") είναι πλέον σε προχωρημένο στάδιο. Η μετάφραση της Καινής Διαθήκης έχει γίνει από μια επιτροπή της οποίας τα μέλη δεν έχουν αποκαλυφθεί—μια επιτροπή που κατείχε μια ασυνήθιστη ικανότητα στα Ελληνικά και χρησιμοποίησαν ως βάση για τη μετάφραση τους το ελληνικό κείμενο των "Westcott and Hort". Είναι ξεκάθαρο ότι οι δογματικές τους πεποιθήσεις επηρέασαν τις φραστικές διατυπώσεις χωρίς βέβαια να περιέχει τρέλλες"
"Andover Newton Quarterly, The Use and Abuse of the Book of Revelation," Σεπτέμβριος 1966.

Ο καθηγητής θεολογίας Γουίλιαμ Μπάρκλεϊ κατέκρινε γενικά το τμήμα της ΚΔ στη ΜΝΚ ως «ηθελημένη διαστρέβλωση της αλήθειας» (Journal of Biblical Literature, 1973, σ. 85, 87).

Ο Δρ. Σάμιουελ Χάας, σε κριτική του για τον πρώτο τόμο της Μετάφρασης Νέου Κόσμου των Εβραϊκών Γραφών (1953), δήλωσε ότι «το έργο μαρτυρεί μεγάλη προσπάθεια και περίσκεψη καθώς και αξιόλογη επιστημοσύνη, αλλά δυστυχώς η θρησκευτική προκατάληψη έχει χρωματίσει αρκετά χωρία»[
Journal of Biblical Literature, τόμ. 74, αρ. 4, (Δεκ. 1955), σ. 283.

"Πολύ πιο ολέθρια σε αυτόν τον ίδιο στίχο είναι η απόδοση,… "και ο Λόγος ήταν ΕΝΑΣ Θεός" με τις ακόλουθες υποσημειώσεις: "Ένας Θεός" σε αντίθεση με "Ο Θεός". Πρέπει να ειπωθεί με κάθε ειλικρίνεια ότι αν οι ΜτΙ παίρνουν αυτή την μετάφραση στα σοβαρά, τότε είναι ...ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΕΣ. [...] μια τέτοια απεικόνιση είναι πιό κατακριτέα από ότι ήταν τα ειδωλολατρικά, πολυθεϊστικά σφάλματα στα οποία έπεφτε το αρχαίο Ισραήλ. Όπως και να' χει, ως καθαυτό γεγονός, μια τέτοια απόδοση είναι ένα τρομερό λάθος στη μετάφραση."
"The Jehovah's Witnesses and Jesus Christ," Theology Today, April 1953, σελ. 75.

Πίτερ προς Ευστράτιο είπε...

Ευστράτιος:
Μονο που θα πρεπει καποια στιγμη
να κοπει η κρατικη επιχορηγηση
στους παπαδες και τα λεφτα να γινουν επιδοματα για αναπηρους και
ανεργους.
_____________________________________

Τί έπαθες αγαπητέ Ευστράτιε;

Δεν σε έχω ξαναδεί ποτέ έτσι.

Τί την πέρασες την Εκκλησία ΟΑΕΔ;

Αν αυτή την αντίδραση που βγάζεις κατά της Εκκλησίας την έβγαζες κατά της πολιτείας, η ζωή μας σήμερα θα ήταν πολύ καλύτερη και ποιό ποιοτική.

Και φυσικά δεν εννοώ μόνον εσένα, αλλά όλους εσάς γενικότερα που γκομαχάτε κατά της Εκκλησίας λες και σας πήραν τα λεφτά.

Βγήκες από τα ρούχα σου βλέπω.

Τόσο μίσος για την Ορθοδοξία λοιπόν.

Ποιός αρνήθηκε αγαπητέ τα σκάνδαλα;

Αυτά πάντα θα υπάρχουν.

Πρέπει όμως κι εσύ να παραδεχτείς ότι η Εκκλησία κάνει μεγάλο Χριστιανικό έργο και βγάζει Αγίους.

Γίνονται θαύματα!!!

Εκτός κι αν δέχεσαι μόνο τα σκάνδαλα γιατί αυτά σου αρέσουν περισσότερο.

Ή,

Εκτός κι αν δεν δέχεσαι ούτε τα θαύματα που γίνονται στην Εκκλησία του Θεού ή μάλλον τα δέχεσαι αλλά ως δαιμονικά.

Φίλε Ευστράτιε είσαι κρυφογαχωβάς και δε μου το βγάζεις από το μαυλό.

Στους Ιεχωβίτες τα βλέπεις όλα τέλεια.

Για τις ψευδοπροφητείες τους δεν σε είδα να λες τίποτα.

Και ξερεις κάτι Ευστράτιε;

Είναι προτιμότερο να έχεις στην θρησκεία σου ανθρώπους με σκάνδαλα παρά να ανήκεις σε μια θρησκεία που δεν έχει ανθρωπους με σκάνδαλα αλλά όμως είναι ψευδοπροφήτης.

Αυτό από τον Πίτερ.

Unknown είπε...

Για τα σκανδαλα που χρησιμοποιουν ως "επιχειρημα" οι χριστιανομαχοι, απλά να αναφέρουμε οτι τα σκάνδαλα ειναι προφητευμένα απο τον ιδιο τον Κύριο Ιησού Χριστό για την εκκλησία Του. Ειναι αδύνατον να μην έρθουν. Αυτά θα τα απομακρύνει ο ίδιος ο Κύριος οταν θα έρθει.

"Καθώς λοιπόν συλλέγονται τα ζιζάνια και κατακαίονται εν πυρί, ούτω θέλει είσθαι εν τη συντελεία του αιώνος τούτου.
41 Θέλει αποστείλει ο Υιός του ανθρώπου τους αγγέλους αυτού, και θέλουσι συλλέξει εκ της βασιλείας αυτού πάντα τα σκάνδαλα και τους πράττοντας την ανομίαν,
42 και θέλουσι ρίψει αυτούς εις την κάμινον του πυρός· εκεί θέλει είσθαι ο κλαυθμός και ο τριγμός των οδόντων". (Ματθαίος ΙΓ 40-42).

"Είπε δε προς τους μαθητάς· Αδύνατον είναι να μη έλθωσι τα σκάνδαλα· πλην ουαί εις εκείνον, διά του οποίου έρχονται". (Λουκάς ιζ 1)

Ο απ Πέτρος αναφέρει οτι οπως ακριβως έγινε στον Ισραηλ ΄έτσι θα γίνονταν και στην εκκλησία. Μάλιστα αναφέρει οτι μεσα στην εκκλησία θα υπάρχουν κατα καιρούς άνθρωποι εξ αιτίας των οποίων η οδός της αλήθειας θα βλασφημηθεί. Και ολα αυτα στην εκκλησία του Χριστού!

"Υπήρξαν όμως και ψευδοπροφήται μεταξύ του λαού, καθώς και μεταξύ σας θέλουσιν είσθαι ψευδοδιδάσκαλοι, οίτινες θέλουσι παρεισάξει αιρέσεις απωλείας, αρνούμενοι και τον αγοράσαντα αυτούς δεσπότην, επισύροντες εις εαυτούς ταχείαν απώλειαν·
2 και πολλοί θέλουσιν εξακολουθήσει εις τας απωλείας αυτών, διά τους οποίους η οδός της αληθείας θέλει βλασφημηθή·
3 και διά πλεονεξίαν θέλουσι σας εμπορευθή με πλαστούς λόγους, των οποίων η καταδίκη έκπαλαι δεν μένει αργή, και η απώλεια αυτών δεν νυστάζει". (Β Πετρου β 1-3)

Σκανδαλα υπαρχουν παντου ασχετως οτι οι ευσεβιστικες ομαδες τα κρυβουν για να διατηρησουν την βιτρινα τους. Τα όποια σκάνδαλα δεν ειναι επιχειρημα για να πουμε οτι η εκκλησια δεν ειναι στην αληθεια. Γιατι δεν υπαρχουν μονο οι ποιουντες τα σκανδαλα και τα ζιζανια, αλλα και οι αγωνιζομενοι τον καλο αγωνα της πιστεως (με τις οποιες αδυναμιες) αλλα και ο σίτος.

Μεσα στην ως τωρα πορεια της εκκλησιας, αντιμετωπισε και εξωτερικα προβληματα (αιρεσεις, διωγμοι κτλ), αλλα και εσωτερικα όπως με αναξιους ιερεις κτλ. Και βγηκε νικητρια κατα τις υποσχεσεις του Χριστου οτι ουτε οι πυλες του Αδη δεν θα την νικησουν. Σημασια ομως εχει η πιστη. Αν ειναι σωστα αυτα που πιστευεις, αν τα πιστευαν και οι πρωτοι αδελφοι μας. Αλλωστε ΠΟΥΘΕΝΑ δεν μας προτρεπει η Καινη διαθηκη να φτιάχνουμε εκκλησιες ΄΄καθαρων'', που αλλωστε δεν ειναι ουτε αυτες καθαρες.


Υγ. Φιλε Ακη, το skype σε δειχνει συνεχεια off line.

Unknown είπε...

Αναξιοι ιερεις υπηρχαν και την εποχη των αποστολων στην εκκλησια. Μηπως δεν ηταν στην αληθεια η εκκλησια? Οχι βεβαια. Ο σκοπος ειναι η ενωση μας με τον Κυριο δια της εκκλησιας Του. Και οπως ευχεται η εκκλησια... " Χριστιανά τα τελη της ζωης ημων".

valo είπε...

Φιλε Πιτερ

Η Εκκλησια δεν ειναι ΟΑΕΔ αλλα
κι εγω δε γουσταρω να πληρωνω τους μισθους των παπαδων .
Οπως δεν γουσταρουν και αλλοι πολιτες.

Χωρισμος κρατους -Εκκλησιας τωρα
και οποιος επιθυμει να ειναι ορθοδοξος μπορει να πληρωνει απο το εισοδημα του στην εκκλησια.

Αυτη τη στιγμη που η Ελλαδα
βρισκεται υπο διεθνη βοηθεια
των κακοριζικων αιρετικων
ειναι πολυτελεια να ειναι ΔΥ οι παπαδες.

Αυτα ειναι προκληση για τον υπολοιπο λαο.

Ας γινει η Ορθοδοξη κρατικη Εκκλησια οπως οι Καθολικοι
και οι ΓΟΧ .

Και μεταξυ μας οι παλαιοημερολογιτες ειναι παλικαρια αυτο που πιστευουν το πληρωνουν
με κοψιμο της κρατικης χρηματοδοτησης.

Ακους εκει εξυπναδες ,''Η Εκκλησια δεν ειναι ΟΑΕΔ!!''

Πίτερ προς Ευστράτιο είπε...

Η Εκκλησια δεν ειναι ΟΑΕΔ αλλα
κι εγω δε γουσταρω να πληρωνω τους μισθους των παπαδων .
Οπως δεν γουσταρουν και αλλοι πολιτες.

Χωρισμος κρατους -Εκκλησιας τωρα
και οποιος επιθυμει να ειναι ορθοδοξος μπορει να πληρωνει απο το εισοδημα του στην εκκλησια.
_____________________________________

Η Εκκλησία της Ελλάδος έχει πληρώσει κατά το παρελθόν για να γίνουν οι παπάδες που τόσο μισείς ΔΥ.

Αν δεν σου αρέσει, πήγαινε να ζήσεις στο εξωτερικό να πληρώνεις τον πάπα.

Ακούς εκεί δεν γουστάρεις!

Πίτερ

Πίτερ προς Ευστράτιο είπε...

Ευστράτιε καλά τα λες για τους Ορθόδοξους.

Βλέπω η γλώσσα σου λύθηκε για τα καλά.

Για τα λεφτά που φεύγουν από τις αίθουσες βασιλείας και πάνε στο Μπρούκλιν δε μιλάμε ε;

Γαργαρίτσα Ευστράτιε;

Στους Ιεχωβάδες είναι όλα τέλεια έτσι δεν είναι;

Σε πειράζει να πληρώνεις για την Εκκλησία.

Θα πειράζει τότε που πληρώνεις και για το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας.

Έτσι δεν είναι;

Μαζί πάνε αυτά.

Δε μας λες ποιές είναι οι φιλανθρωπικές δραστηριότητες των Ιεχωβάδων;

Ποιά φτωχά στρώματα υποστηρίζει το Μπρούκλιν Ευστράτιε;

Για την Ορθοδοξία καλά τα λες και οι απαιτήσεις σου είναι είδα μεγάλες.

Φαίνεται ότι στους Ιεχωβίτες βρήκες αυτά που έψαχνες.

Βρήκες μια οργάνωση που βοηθά τους φτωχούς και τους ανέργους έτσι δεν είναι;

Για δείξε μας να δούμε..

Περιμένω..

Πίτερ

valo είπε...

Σιγα μη φυγουμε απο την Ελλαδα
επειδη ετσι θελουν οι νοσταλγοι του μεσαιωνα.

Θα μεινουμε εδω και θα αλλαξουμε αυτη τη χωρα θα πολεμησουμε να γινει καποια στιγμη ο χωρισμος.

Θελω να σε ομως Πητερ εσενα αλλα και αλλους υπερορθοδοξους αν θα πληρωνετε καθε μηνα απο το δικο σας εισοδημα τους μισθους των παπαδων οταν θα σας το ζητησουν.

Και θελω να δω ποσοι θα παραμεινουν ιερεις στην κρατικη εκκλησια αν αυτη παψει να τα παιρνει απο το κρατος.

Και κατι ακομα .

Η Καθολικη Εκκλησια στην Ελλαδα
χωρις κρατικη χρηματοδοτηση συντηρει ναους και ιδρυματα.

Οι Ουνιτες της Ελλαδας ,μικρη και
ασημαντη πλυθησμιακα κοινοτητα
συντηρει το προτυπο ιδρυμα για ΑΜΕΑ Παμμακαριστος.

Μην πω για τα συσσιτια της τρισκαταρατης Ευαγγελικης Εκκλησιας

Και ολα αυτα ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ
ΜΙΣΘΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

Δεν εχω κανενα προβλημα με την Ορθοδοξη Εκκλησια ,ας χτιζει μοναστηρια και μαγαθηρια ΟΧΙ ΟΜΩΣ
ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

Ευστράτιε όχι μόνο ένα παιδεραστή αρχιμανδρίτη έχουμε στην Ορθοδοξία αλλά πολύ περισσότερους. Ποτέ μας όμως εμείς δεν ισχυριστήκαμε πως είμαστε άγιοι και αναμάρτητοι και καθαροί όπως οι φίλοι σου οι Μάρτυρες του Ιεχωβά. Καταλάβες τώρα φίλε Στράτο; Μα τόσες λεσβίες και ομοφυλόφιλοι μαζεμένοι στους «καθαρούς» Μάρτυρες του Ιεχωβά; Μα τόση ανωμαλία;

Διομήδης

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Αγαπητέ Ευστράτιε καλή σου μέρα.

Για το αν πληρώνουμε εμείς τους παπάδες ή όχι, έχω γράψει άρθρο το «Μύθοι και αλήθειες για την μισθοδοσία των ιερέων από το κράτος». Πήγαινε και διάβασέ το και θα δεις πως δεν τους πληρώνουμε εμείς δηλ. το κράτος. Και με στοιχεία έτσι; Όχι αερολογίες.

Τώρα για πες μου κάτι άλλο. Έγραψες για ένα αρχιμανδρίτη παιδεραστή από την Στυλίδα. Επειδή εγώ μένω Λαμία και η Στυλίδα είναι επίνειο της Λαμίας θα ήθελα να μου πεις, πως τον λένε αυτόν τον αρχιμανδρίτη ή που μπορώ να βρω στοιχεία γι’ αυτό το επεισόδιο. Πρόσεξε δεν λέω πως λες ψέματα, αλλά ζητάω τα στοιχεία εκ περιεργείας και μόνο, αφού το επεισόδιο αυτό έλαβε χώρα δίπλα μου.

Αγαπητέ Διομήδη, πολύ καίριο το τελευταίο σχόλιό σας. Πράγματι τα έντυπα της Σκοπιάς είναι γεμάτα για την καθαρότητα των ΜτΙ.

Αντιγράφω κάποια κομμάτια από το άρθρο μου «ΜτΙ ηθικά και καθαρά άτομα: Μύθος ή πραγματικότητα;»:

« Όποιο έντυπο της Οργάνωσης, αν ανοίξει κάποιος, θα διαπιστώσει του λόγου το αληθές. Διαβάζουμε λοιπόν στην «Σκοπιά» της 15ης Ιουνίου 1999 σελίδα 6:
«ως αποτέλεσμα, γίνονται μέλη μιας διεθνούς αδελφότητας γνωστής για την καθαρότητα και τους καλούς της τρόπους, της παγκόσμιας εκκλησίας των Μαρτύρων του Ιεχωβά».
Ομοίως «Σκοπιά» της 1ης Σεπτεμβρίου 1998 σελίδα 18:
«Επειδή οι υπηρέτες του Ιεχωβά ακολουθούν θεϊκούς κανόνες, όχι ανθρώπινους, η οργάνωσή του είναι θεοκρατική, καθαρή και υγιής».


Είδα όμως να γράφετε για πολύ ανωμαλία στις τάξεις των ΜτΙ! Για να το λέτε εσείς κάτι θα ξέρετε.

Χρήστος – αντιαιρετικός

valo είπε...

Φιλε Χρηστο

Η υποθεση του Αρχιμανδριτη που κατηγορειται για ασελγεια ειναι
πασιγνωστη και ελαβε χωρα το καλοκαιρι του 2009.

Το περιστατικο συμφωνα παντα με τις κατεγγελιες εγινε στη Στυλιδα
ομως ο ιερεας δεν ηταν απο εκει.

Για να μην το κουραζουμε μπες στο Lamia news και βρες το σχετικο αρθρο.

Η υποθεση ειναι πασιγνωστη ξερω και σε ποια μητροπολη υπαγωνταν
ο εν λογω αρχιμανδριτης αλλα δεν θα κανω εγω τον δικαστη.

Παντως αμα ψαξεις θα βρεις ουκ ολιγες περιπτωσεις παιδεραστιας
οχι μονο στην Ελλαδα αλλα και
αλλου πχ στην Αμερικη.

Απορω πως λες οτι δεν τα γνωριζεις αυτα ,ειναι πανευκολο
να βρεις στοιχεια για παπαδες
απασχολησαν πολυ το αστυνομικο
ρεπορταζ.

Σταματηστε ομως να βλεπετε τις ανωμαλιες των αλλων και ας δουμε
ολοι το βοθρο της ανωμαλιας στην Ορθοδοξια.

Εγω προσωπικα δεν σηναντησα ΠΟΤΕ
ουτε εναν ανωμαλο ιερεα.

Αδιαφορο και παρτακια ναι.
Ανωμαλο οχι.

Και δεν ειδα ανωμαλια ουτε καν σε αγαμους , το λεω γιατι συχνα κατηγορειται η αγαμια.

Θελω να ειμαι ειλικρινεις.

valo είπε...

Οσο φιλε Χρηστο για τη μισθοδοσια των ιερεων αυτο
που ξερω εγω ειναι οτι οι παπαδες ειναι ΔΥ.

Ειναι απαραδεκτο ο Ελληνικος λαος
να δινει τα λεφτα του ειτε απο αμεσους ειτε εμμεσους φορους
στους ιερεις.

Πρωτα πρωτα δεν τιμα τους ιδιους.

Οι ιεχωβαδες φροντιζουν για την οργανωση ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ.

Οι Μορμονοι τα ιδια.

Η Ορθοδοξια γιατι δεν μπορει;

Οσοι εγιναν μεχρι τωρα εγγαμοι ιερεις ας πληρονονται γιατι εχουν αναγκες.

Απο εδω και περα ομως ΤΕΡΜΑ.

Ας αποφασισει στην τελικη η Εκκλησια να επιβαλει αναγκαστικα
για λογους αναγκης αγαμια για να μην εχουν αναγκες οι ιερεις της.
Δεν μπορει Χρηστο να πεινουν ανεργοι ,κοσμος να παθαινει εγκεφαλικα απο χρεη και οι παπαδες να καμαρωνουν και να πουλουν τρελα με ΚΡΑΤΙΚΑ ΛΕΦΤΑ.

Σωπα ρε μεγαλε!

Χρηστο εχεις μπει προσφατα σε νοσοκομειο;

Εχεις δει ποσοι εγιναν κατακοιτοι
απο εγκεφαλικα που προκληθηκαν
απο φτωχεια ,χρεη και επειδη
το κρατος στην τελικη ολα αυτα τα χρονια ηταν ανυπαρκτο;

Χρηστο δεν ειμαι ΔΥ , ζω τον κοσμο εξω και τις αγωνιες του.
Αν ησουν επιτηδευματιας ισως να καταλαβαινες.

Να ξερεις οτι μαζι με τους πολιτικους θα παρει η οργη και το προκλητικο κρατικοδιαιτο
παπαδαριο.

Ανώνυμος είπε...



Ευστράτιε είπες:

"Χρηστο δεν ειμαι ΔΥ , ζω τον κοσμο εξω και τις αγωνιες του.
Αν ησουν επιτηδευματιας ισως να καταλαβαινες."



Δηλαδή ρίχνεις μομφή και λες στον Χρήστο, ότι δεν ξέρει τι του γίνεται και ζει σε άλλον κόσμο, σαν δημόσιος υπάλληλος και μοιάζει με τους παπάδες, που είναι και αυτοί δημόσιοι υπάλληλοί?


valo είπε...

Ακη

Δεν γνωριζω το Χρηστο, δεν ξερω αν ειναι ΔΥ .
Εαν ειναι πολυ καλα κανει.
Δεν κλεβει κανενα.

Και μη νομιζεις εχει ελευθερους επαγγελματιες κολλημενους που ειναι στον κοσμο τους.

Αυτο που κατηγορησα ειναι η κρατικοποιηση των ιερεων , η αξιωση τους να ειναι ΔΥ χωρις μαλιστα να προσφερουν καποια υπηρεσια.

Αληθεια προσεξες Ακη ,Χρηστο κλπ
κατι;

ΔΕΝ ΤΑ ΕΒΑΛΑ ΠΟΤΕ ΜΕ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ.

Οχι τουλαχιστον για οικονομικα ζητηματα.

Γιατι αυτοι δεν επιβαρυνουν κανεναν πολιτη υποχρεωτικα οπως κανει η κρατικη Εκκλησια.

Τους θεωρω σκοταδιστες και πορωμενους αλλα δεν ειναι κρατικοδιαιτοι.

Ειναι δικαιωμα τους να δρουν.

Αρα καταρρεει ο μυθος οτι μισω την Ορθοδοξια ,και οι παλαιοημερολιγιτες ορθοδοξοι ειναι.

Ανώνυμος είπε...

Ευστράτιε,

όχι βέβαια!

δεν μισείς την Ορθοδοξία...
ποιος είπε τέτοιο πράμα?

Την αγαπάς με όλη σου την καρδιά!!!

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Αγαπητέ Ευστράτιε καλησπέρα σου.

Με όλο το σεβασμό που τρέφω στο πρόσωπό σου, με συγχωρείς αλλά υπό τέτοιες προϋποθέσεις δεν έχω συνηθίσει να κάνω διάλογο.

Συγκεκριμένα ο διάλογος μαζί σου θυμίζει τα κουτσομπολίστικα παράθυρα της Τι – Βι. Σε ρώτησα π.χ. με όλη την καλή διάθεση – αν έχω άδικο το σχόλιό μου υπάρχει και μπορείς να με διαψεύσεις – ποιος είναι ο αρχιμανδρίτης που κατηγορείτε για βιασμό – τονίζοντας καθαρά πως δεν αμφισβητώ αυτά που λες – και μου λες να ψάξω …. στο LamiaNews!!!!! Είναι απάντηση αυτή; Εσύ είπες κάτι, οφείλεις να το αποδείξεις αυτό το κάτι.

Μετά σε παρέπεμψα να διαβάσεις το άρθρο για τους ιερείς όπου αποδεικνύω πως δεν πληρώνει το κράτος τους Ιερείς, και ενώ όφειλες να το διαβάσεις και να διαφωνήσεις με στοιχεία στα λεγόμενά μου τα έβαλες με τους Δ.Υ.

Τέτοιο διάλογο «κυρά – Κατίνας» με συγχωρείς δεν έχω συνηθίσει να κάνω.

Κάθισε όσο θες στο μπλογκ μου – άλλωστε μου είναι ευχάριστη η παρουσία σου – αλλά θα ήθελα να σε παρακαλέσω πολύ, να μην μου ξαναπευθύνεις τον λόγο είτε εμμέσως είτε αμέσως.

Σε ευχαριστώ και να σε έχει ο Θεός καλά.

Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...



Όσο για τον Χρήστο, δεν κρύβεται γιατί είναι λεβέντης.

Λέει ότι είναι καθηγητής, και λέει όλα τα στοιχεία του.

Δεν το πρόσεξες ?


Ανώνυμος είπε...



Χρήστο,

με όλο τον σεβασμό, θέλω να δώσεις μια τελευταία ευκαιρία στον Ευστράτιο, να φέρει αποδείξεις για αυτά που λέει.

Ίσως να ψάχνει, και να μη τις βρήκε ακόμη.

Αλλά είμαι σίγουρος πως, κάτι θα βρει στο τέλος.

valo είπε...

Χρηστο.

Για την υποθεση στη Στυλιδα
επικαλουμαι δημοσιευμα του lamia News και των Ευρυτανικων Νεων.

Ειχε κατηγορηθει το 2009.


Την εκβαση της υποθεσης δεν την γνωριζω.

Οποιος θελει ας ψαξει.

valo είπε...

Xρηστο αυτα που γραφω δεν τα λεω στην τυχη.

Ανεφερα δημοσιευματα του 2009.

Και ηταν υποθεση που σχετιζονταν με ενηλικο.
Οχι με ανηλικο.

Δεν ειμαστε ομως Χρηστο εμεις δικαστες.

Τωρα τι απεγινε η υποθεση σεν ξερω.

Ανώνυμος είπε...

Ευστράτιε,

το πρόβλημα είναι, πως, βλέπεις μόνο ορισμένα δημοσιεύματα, ενώ άλλα, που δεν σε συμφέρουν, δεν τα βλέπεις.

Αν τα έβλεπες ΌΛΑ τότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα.

Εσύ βλέπεις ΜΟΝΟ ΜΕΡΙΚΑ.

Τα υπόλοιπα..τα έπλυναν με azax και έγιναν ΑΟΡΑΤΑ....(!)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...