ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

13 Οκτ 2008

ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ: ΑΠΟΦΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο … ΑΣΤΕΓΟΣ ΘΕΟΣ

Ούτε μια τέτοια καλύβα δεν διέθετε ο ... Θεός για να μείνει, πριν να φτιάξει τον ... ουρανό, σύμφωνα με τη "Σκοπιά"!!!!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΤΙΣΜΟΣ
πό πολύ νωρίς ο Χριστιανισμός θέλοντας να προφυλάξει την θεϊκότητα του Θεού από τις ειδωλολατρικές και ανθρωπομορφικές αντιλήψεις, εισήγαγε στην θεολογία του, την έννοια του αποφατισμού. Ήδη τα πρώτα σπέρματά του τα ανιχνεύουμε στην Καινή Διαθήκη. Γράφει λοιπόν ο Παύλος στην προς Ρωμαίους επιστολή του αναφερόμενος στην δικαιοσύνη του Θεού απέναντι στους ασεβείς ανθρώπους: «Μήπως είναι άδικος ο Θεός, όταν επιφέρει την οργή; Κατά ανθρώπινο τρόπο μιλώ» επιστολή προς Ρωμαίους κεφάλαιο3, στίχος 5.Ο αποφατισμός (από το ρήμα αποφάσκω = αρνούμαι) όταν αναφέρεται στον Θεό χρησιμοποιεί ταυτόχρονα με τις θετικές κατηγορίες των λέξεων και αρνητικές. Π.χ. «υπερούσιος ουσία», «ανώνυμο όνομα» κ.λ.π. Με αυτό τον τρόπο θέλει να δείξει πως ο Θεός είναι μία ύπαρξη, πέρα και πάνω από την δημιουργία και τα όντα, και δεν μπορεί να ταυτιστεί ή να συγκριθεί με κανένα με αυτά....
 Έτσι η ουσία του Θεού παραμένει άγνωστη για το πεπερασμένο μυαλό του ανθρώπου. Γράφει πολύ όμορφα ο εκκλησιαστικός πατέρας Ιωάννης Δαμασκηνός (7ος – 8ος αιώνας μ.Χ.): « άπειρος και ακατανόητος ο Θεός, και το μόνο κατανοητό η απειρία και ακατανοησία αυτού».
Παρόλα αυτά όμως, δεν πρέπει να νομιστεί, πως για τον αποφατισμό ο Θεός είναι μια απρόσωπη ουσία που δεν μπορεί να επικοινωνήσει ο άνθρωπος μαζί του. Όπως τονίζει ο άγιος Γρηγόριος Παλαμάς (1296 – 1359 αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης), μπορεί ο Θεός να είναι απρόσιτος ως προς την ουσία του, επικοινωνεί όμως με τον άνθρωπο και την δημιουργία μέσω των ακτίστων ενεργειών του. Και όχι μόνο επικοινωνεί με τον άνθρωπο, αλλά τον καλεί να μετέχει «ψυχή τε και σώματι» με τις ενέργειες αυτές.
Πράγμα που μπορεί να επιτύχει ο άνθρωπος με την νέκρωση των αισθήσεων, την συγκέντρωση του νου με την επανάληψη της γνωστής σύντομης προσευχής «Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ του Θεού ελέησόν με» και άλλες πρακτικές ενέργειες. Καθαρισμένος πλέον ο άνθρωπος απολαμβάνει την θέα του Θεού – παρόλο που αυτή παραμένει ασαφής – και την απέραντη αγάπη του. Προσοχή όμως! Σύμφωνα με την Ορθόδοξη μυστική θεολογία όλα αυτά δεν είναι κατορθώματα του ανθρώπου αλλά χαρίσματα του Θεού.

Ο ΑΣΤΕΓΟΣ ΘΕΟΣΣε αντίθεση με την Ορθόδοξη θεολογία , η Οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά “Σκοπιά”, τα πνευματικά πράγματα τα αντιμετωπίζει με ένα πολύ υλιστικό τρόπο. Ούτε ο ίδιος ο Θεός δεν της ξεφεύγει.
Στηριζόμενη στην 1η επιστολή του αποστόλου Παύλου προς Κορινθίους κεφάλαιο15, στίχος 44 που μιλάει για την ανάσταση του ανθρωπίνου σώματος σε κατάσταση αφθαρσίας και αθανασίας κατά την Δευτέρα Παρουσία του Χριστού (βλέπε στίχους 35-54 για του λόγου το αληθές), υποστηρίζει πως ο Θεός έχει σώμα και εγκέφαλο! πνευματικό. Και αφού έχει σώμα λέει, κάπου πρέπει να μένει!! Και όπως γράφει στο βιβλίο της «Μπορείτε να ζείτε» σελίδα 36, θεωρεί ως τόπο κατοικίας του τον ουρανό.


Βιβλίο Μαρτύρων του Ιεχωβά "Μπορείτε να ζείτε", σελίδα 36: Ο Θεός έχει πνευματικό σώμα και μυαλό!

Βέβαια όπως γνωρίζουμε από τις φυσικές επιστήμες ουρανός δεν υπάρχει, απλώς αυτό που βλέπουμε για ουρανό είναι μια ψευδαίσθηση που δημιουργείται από το ηλιακό φως, όταν περνώντας μέσα από τον ατμοσφαιρικό αέρα διαχέει δηλ. σκορπίζει πιο πολύ απ’ όλα τα χρώματα το γαλάζιο.
Στην δε Αγία Γραφή η λέξη ουρανός έχει πολλές έννοιες. Άλλοτε σημαίνει τη μεγαλοπρέπεια του Θεού, άλλοτε χρησιμοποιείται με την έννοια του στερεώματος απηχώντας τις αντιλήψεις των ανθρώπων εκείνης της εποχής για τον κόσμο και το σύμπαν και άλλοτε σε πληθυντικό αριθμό τους αγγέλους.
Εάν όμως, θελήσουμε να ακολουθήσουμε τη συλλογιστική της Οργάνωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά “Σκοπιά”, πως ο ουρανός είναι κυριολεκτικά η κατοικία του Θεού, μήπως τότε πρέπει να υποθέσουμε, ότι ο Θεός πριν να δημιουργήσει τον ουρανό, όπως γράφει το βιβλίο της Αγίας Γραφής Γένεσις κεφάλαιο 1, στίχος 1 ήταν …. ΑΣΤΕΓΟΣ;


Η ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΔΑΙΜΟΝΩΝ!
Και αφού δεν της ξέφυγε της Οργάνωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά ο Θεός και η κατοικία του, βάλθηκε ν’ ανακαλύψει και τη κατοικία των δαιμόνων! Και οποίος θρίαμβος. Όχι μόνο τη βρήκε αλλά ανακάλυψε και τη βάση τους από την οποία εξορμούν εναντίον των ανθρώπων. Και η οποία σύμφωνα με το επίσημο έντυπο της «Σκοπιά» της 1ης Φεβρουαρίου 1968 σελίδα 72, δεν είναι και πολύ μακριά. Στα γειτονικά μέρη της Γης, δίπλα μας δηλαδή, στο φεγγάρι, στον Άρη, στην Αφροδίτη, σε κανένα μετεωρίτη ίσως.


Περιοδικό Μαρτύρων του Ιεχωβά "Σκοπιά" της 1ης Φεβουαρίου 1968, σελίδα 72: Οι δαίμονες κατοικούν στο φεγγάρι!
Γι αυτό και μας φτάνουν εύκολα. Δίνουν ένα πήδο και νάτοι οι διάβολοι ωραίοι και καλοί, προσπαθούν να μας παρασύρουν στον κακό δρόμο. Όμως η “Σκοπιά” μας έχει αφήσει με την απορία και δεν μας εξηγεί, πως μπορούν και τους ξεφεύγουν οι αστροναύτες και δεν τους έχουν πιάσει ακόμα αιχμαλώτους οι δαίμονες, κάθε φορά που επισκέπτονται από τη δεκαετία του ’60 μέχρι και σήμερα απρόσκλητοι το φεγγάρι. Που πας έτσι κύριε στο σπίτι του άλλου; Ρώτα πρώτα αν σε θέλει, χτύπα και καμιά πόρτα.

ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ΟΤΑΝ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
Δυστυχώς πέρα από τη φαιδρότητα του πράγματος, αυτά παθαίνει όποιος δεν έχει το Πνεύμα του Θεού. Καταφεύγει σε γραφικότητες και γελοιότητες. Οι δαίμονες σαν πνευματικά πρόσωπα που είναι, δεν έχουν ανάγκη ούτε από κατοικίες ούτε από άλλου είδους υλικές ανάγκες. Επιπλέον δεν υπόκεινται στους περιορισμούς του χρόνου και του χώρου κάτω από τους οποίους ζούμε εμείς. Δηλ. ο άγγελος ή ο δαίμονας δεν χρειάζεται να πάρει αεροπλάνο ή άλλο μεταφορικό μέσο για να μετακινηθεί από το ένα σημείο στο άλλο της γης ή του σύμπαντος. Άλλωστε λίγο Αγία Γραφή να διάβαζε η “Σκοπιά” δεν θα έλεγε τέτοιες γελοιότητες.Στο θαύμα που διηγείται ο ευαγγελιστής Μάρκος (βλέπε κατά Μάρκον ευαγγέλιο κεφάλαιο 5, στίχοι 1-13), ότι έκανε ο Χριστός στη περιοχή των Γεργεσηνών, όταν θεράπευσε ένα δαιμονισμένο, σημειώνει ότι είχαν μπει μέσα στο δαιμονισμένο μια λεγεώνα! – στρατιωτικό τμήμα του Ρωμαϊκού στρατού, αποτελούμενο από 6000 άντρες – από δαίμονες. Και λίγο παρακάτω στο στίχο 13 λέει, ότι ο Χριστός, κατόπιν παρακλήσεως των δαιμόνων, τους επέτρεψε να μπουν σ’ ένα κοπάδι χοίρων που έβοσκε εκεί γύρω και αποτελούνταν από 2000 ζώα. Γι αυτό τονίσαμε και παραπάνω ότι για τα πνευματικά όντα δεν ισχύουν οι παράμετροι που ισχύουν για μας, αλλά σε ποιον να τα πεις και ποιος να σ’ ακούσει. Στη “Σκοπιά” ή στους δυστυχείς οπαδούς της που πολλοί απ’ αυτούς δεν ξέρουν ούτε να γράφουν και να διαβάζουν και όμως γεμάτοι από εωσφορική αλαζονεία, είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να σου κάνουν μάθημα για το Θεό και τη Γραφή, αφού όπως υποστηρίζουν όλα αυτά τα παίζουν στα δάχτυλά τους.




ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου.

2.541 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   201 – 400 από 2541   Νεότερο›   Νεότερο»
Γιώργος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Γιώργος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Γιώργος είπε...

στον κύριο Ιωάθαμ
σχετικά με το σχόλιό του

"Ο Μωσαϊκός νόμος έλεγε οφθαλμό αντί οφθαλμού, και ο Χριστός επίσης είπε,
ΔΕΝ ΗΡΘΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ επομένως το οφθαλμό αντί οφθαλμού δεν καταργήθηκε αλλά σε περίπτωση ακραίας ανάγκης μπορεί και να φανεί χρησιμότατο."

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Και πως και δεν περιτέμνεστε "συμπληρωματικά" και εσείς οι ορθόδοξοι;

Σας απαντάει ο απόστ. Παύλος:
. «Εάν περιτέμνησθε [κι έτσι έρχεστε κάτω από την υποχρέωση να τηρείτε όλο το Νόμο]», είπε ο Παύλος, «ο Χριστός δεν θέλει σας ωφελήσει ουδέν».—Γαλάτας 5:1-4· Πράξεις 15:8-11.

Πώς και ΔΕΝ τηρείτε και ΟΛΟ το Μωσαϊκό νόμο;

Ό,τι σας συμφέρει το κρατάτε
και όλα τα άλλα τα πετάτε;

Γιώργος είπε...

πρός Ιωάννα

σχετικά με το "ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ ΕΧΕΤΕ ΜΠΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΟΥ
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΩΣ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΜΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ Η ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ ΔΕ ΞΕΡΩ ΜΕ ΕΧΕΤΕ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ."

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Είναι φυσικό Ιωάννα να μπερδεύεσαι.

Το είπες: 10 ορθόδοξοι με 1 Μάρτυρα του Ιεχωβά.

Αν Ιωάννα ήθελες να μάθεις π.χ. την Ιστορία την Ελληνοτουρκική, για παράδειγμα για το ζήτημα της Κύπρου.

Θα έβαζες 10 τούρκους δασκάλους να σου την αφηγούνται και απέναντί τους 1 Έλληνα δάσκαλο;

Και άν ο Έλληνας κατηγορούσε τους 10 Τούρκους ότι διαστρεβλώνουν την ιστορία και οι 10 Τούρκοι κατηγορούσαν τον Έλληνα ότι αυτός διαστρεβλώνει την ιστορία, ποιόν ή ποιούς θα πίστευες αν εσύ ήσουν τουρκάλα;
ΔΕν θα "μπερδευόσουν";
Η θα σκεφτόσουν: "εφόσον επιμένουν οι Τούρκοι, άρα αυτοί έχουν δίκαιο";

Σου έγραψα για την "Συντέλεια του κόσμου", για τον "Αρμαγεδδώνα" που τα είπε ο Χριστός:
ΔΕΝ ΤΑ πιστεύεις;

Σού είχα γράψει και ένα ποίημα. Το διάβασες;

Η επιλογή δική σου.

ΕΝΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ:
Γνωρίζω τι πιστεύω.
και ΧΑΙΡΟΜΑΙ πολύ - πολύ γι αυτό.
Γνωρίζω ότι είμαι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, πιό πολύ από σένα.

Όσο και να διαστρεβλώνουν οι άλλοι, όσο και να τους πιστεύουν μερικοί.

Γιώργος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Γιώργος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Γιώργος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Γιώργος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Γιώργος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Γιώργος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Γιώργος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Γιώργος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Γιώργος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Γιώργος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Καλημερα σας

κ. Γιωργο νομιζω πως η ειρωνεια σας στον κ. Πετρο ειναι αδικη.

Γραφετε: όπως γνωρίζεις κανένας Χριστιανός που αναφέρεται στην Αγία Γραφή ΔΕΝ είχε τον ΤΙΤΛΟ "Διδάσκαλος" ούτε "Πατέρας".
Ούτε και οι θεόπνευστοι συγγραφείς της Αγίας Γραφής.

Και βεβαια αναφερονται Χριστιανοι με τιτλο Διδασκαλου και Προφητου: στην Εκκλησια της Αντιοχειας ο Βαρναβας και ο Συμεων και ο Λουκιος και ο Μαναην και ο Σαυλος! Πραξεις 13,1

Γνωριζετε επισης πως ναι μεν ειμαστε ολοι αδελφοι ενωπιον Χριστου, ομως μεταξύ μας συγκρινόμενοι και διακρινομενοι είμαστε επίσης "αδελφοι και πατερες" Πραξεις 7,2.

Γνωριζετε επισης κι ο ιδιος πως οταν αποκαλουμε τους ιερεις μας πατερες, δεν το εννοουμε με την ιδια εννοια που λεμε Πατερα ημων τον εν ουρανοις.

Για τους πατερες-μελη της Εκκλησιας το λεμε με ΣΧΕΤΙΚΗ εννοια, για τον Θεο με ΑΠΟΛΥΤΗ.

Κι εσεις ο ιδιος αλλωστε οταν απαντατε λετε "κ. Πετρο, κ. Ιωαθαμ" κ.λπ. Δεν πιστευω πως τους συγκρινετε ισαξια με τον ΕΝΑ Κυριο (Εφεσιους 4,5, ...), αλλα τους αποδιδετε ενα τιτλο ΣΧΕΤΙΚΗΣ τιμης.

Οποτε,
ή κανουμε το ιδιο λαθος
ή μαλλον καταλαβαινετε την αληθεια των λογων αλλα δυστυχως την Γραφη την χρησιμοποιητε με σκοπο να φερετε σε δυσκολια τους συνομιλητες σας.

Ηλιοστεφης

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ


ΓΙΑ ΚΥΡΙΟ ΙΩΑΘΑΜ

Κύριε Ιωάθαμ, τι είναι αυτά που λέτε. Ούτε σας παρεξήγησα ούτε τίποτα μεμπτό γράψατε. Το λάθος ήταν δικό μου, επειδή δεν διατύπωσα σωστά και αναλυτικά το σχόλιό μου. Και αυτό συνέβη, επειδή όπως είπα και στον κ. Στέλιο βιαζόμουν, γιατί είχα πρώτες ώρες μάθημα στο σχολείο και νόμιζα πως θα προλάβω να το δημοσιεύσω. Απλώς σας ζήτησα αυτή την διευκρίνιση επειδή νόμισα πως μπερδευτήκατε και εκ παραδρομής τα δημοσιεύσατε στα συγκεκριμένα άρθρα αντί για το άρθρο που διαλεγόμαστε. Για τα περιοδικά που ρωτήσατε τον κ. Γιώργο, συγγνώμη που μπερδεύομαι στα πόδια σας αλλά δεν κρατήθηκα και έδωσα απάντηση στον κ. Γιώργο. Διαβάστε τη είναι απολαυστική.


ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΙΩΑΝΝΑ

Κυρία Ιωάννα, όλα τα περίμενα αλλά να γίνω και πρότυπό σας δεν το περίμενα. Σας ευχαριστώ πάντως. Το μόνο που θέλω από εσάς είναι, αυτά που διαμείβονται στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα να τα διαδώσετε και σε άλλους.

Πάμε τώρα σε πιο πρακτικά ζητήματα. Οι Μ. του Ιεχωβά, όχι μόνο δεν πληρώνονται αλλά είναι και θύματα της Σκοπιάς. Χιλιάδες από αυτούς εργάζονται στα κεντρικά τους γραφεία στο Μπρούκλυν, δουλεύοντας ώρες ολόκληρες για να τυπώσουν τα εκατομμύρια περιοδικά και αμειβόμενοι με μισθούς τριτοκοσμικούς.
Βέβαια όπως συμβαίνει παντού, υπάρχουν κάποια άτομα Μ. του Ιεχωβά που πράγματι έκαναν οικονομικές ατασθαλίες.

Το να προσπαθήσετε να κάνετε το ίδιο με μένα, θα σας πω την αλήθεια, είναι πάρα πολύ δύσκολο. Πρέπει να οπλιστείτε με υπομονή, γιατί θα γνωρίσετε πολλές απογοητεύσεις. Βασικά το πρώτο που έχετε να κάνετε είναι να μπείτε στην νοοτροπία των Μ. του Ιεχωβά. Γιατί έχουν όρους που δεν τους καταλαβαίνουν οι μη Μ. του Ιεχωβά. Π.χ. πιστός και φρόνιμος δούλος, σκαπανικό, έκθεση υπηρεσίας κ.λ.π. Πριν κάνετε οτιδήποτε, καλό είναι να διαβάσετε το τρίτομο έργο του μακαριστού πατέρα Αντώνη Αλεβιζόπουλου « Η λατρεία της Σκοπιάς». Θα μάθετε πολλά από τον τρόπο σκέψης των Μ. του Ιεχωβά.

Πολλά που δεν καταλαβαίνετε μπορείτε να ρωτάτε εμάς.

Δεν γνωρίζω τις γραμματικές σας γνώσεις αλλά αν έχετε κάνει οποιαδήποτε σπουδή αυτό θα σας βοηθήσει. Το λέω αυτό γιατί οι περισσότεροι που έχουμε σπουδάσει έχουμε μάθει να διαβάζουμε σωστά. Τι θέλω να πω με αυτό. Ας πάρω παράδειγμα τον εαυτό μου. Κάθε έντυπο της Σκοπιάς που έπεφτε στα χέρια μου, του φερόμουν όπως όταν σπούδαζα. Σημείωνα με χάρακα τα επίμαχα σημεία, και έγραφα την σελίδα με μια περιληψούλα μιας ή δύο γραμμών σε ένα χαρτάκι μπροστά αν ήταν περιοδικό ή σε ένα τετράδιο αν ήταν βιβλίο. Μετά αφού έχετε γνώσεις Η/Υ μπορείτε να κάνετε αλφαβητικό κατάλογο με τα θέματα της Σκοπιάς και έτσι να τα βρίσκετε εύκολα.

Θα ήθελα να σας κάνω δύο δώρα για να σας βοηθήσω. Είναι δύο μυστικά βιβλία της Σκοπιάς που δεν δίνονται στον καθένα. Το ένα λέγεται «Πώς να συζητάτε λογικά από τις Γραφές» και το άλλο «Ωφεληθείτε από την εκπαίδευση της Διακονίας της Βασιλείας». Σ’ αυτά θα δείτε πως τους προετοιμάζει η Σκοπιά να έχουν απαντήσεις για όλα και να τα χρησιμοποιούν εύκολα. Εκεί θα δείτε πράγματα και θα πέσετε από τα σύννεφα κυριολεκτικά. Π.χ. στο «Ωφεληθείτε από την εκπαίδευση της Διακονίας της Βασιλείας» τους έχει ασκήσεις πώς να βγάζουν τη φωνή από το λάρυγγα με αντίστοιχο σχεδιάγραμμα του αναπνευστικού συστήματος και άλλα τέτοια. Γι’ αυτό και ο κ. Γιώργος, επειδή έχει έτοιμη την ύλη, δεν έχει πρόβλημα να μιλάει όχι με 10 άτομα αλλά με 10.000 άτομα. Δηλ. μην νομίζετε, δεν κάνει τίποτα σπουδαίο. Και αυτό το λέω γιατί όταν τον προκάλεσα σε κάτι, απέφυγε να απαντήσει και να με διαψεύσει. Ποιο ήταν αυτό; Όταν είπα πως μπορώ να πω από ποια σελίδα των εντύπων της Σκοπιάς τα έχει πάρει αυτά που γράφει. Στείλτε μου email για να συνεννοηθούμε καλύτερα πως θα μπορέσω να σας τα προμηθεύσω. Εν καιρώ βέβαια γιατί τώρα προέχει να καταλάβετε την σκέψη Μ. του Ιεχωβά, μέσα από τα βιβλία του Αντώνη Αλεβιζόπουλου.


ΓΙΑ ΚΥΡΙΟ ΓΙΩΡΓΟ

Κύριε Γιώργο, έχει ειπωθεί πως η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα. Γιατί φαντάζεστε τους Αποστόλους να κάθονται να συμπληρώνουν δελτία, πόσες Σκοπιές και Ξύπνα έδωσαν, πόσες επισκέψεις έκαναν κ.λ.π. Και βέβαια που είναι η μισή αλήθεια που έλεγα. Πως κάνετε κάτι ανεπίτρεπτο, που αν δεν ήσασταν Μ. του Ιεχωβά θα έπρεπε να ντρέπεστε. ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΣΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΑΣ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΜΑΣ τάχα για το καλό μας. Στο όνομα όμως του καλού έχουν γίνει τα μεγαλύτερα εγκλήματα στον κόσμο καθώς και οι μεγαλύτερες καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων:

« Αφού κάνουν κάποια επίσκεψη (εννοεί τους Μ. του Ιεχωβά) καθώς μεταδίδουν τα καλά νέα, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ οι οποίες φανέρωσαν ΤΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ που συνάντησαν. Μήπως το άτομο ήταν συνεσταλμένο, σκεπτικό, ενοχλημένο ή απασχολημένο» (Σκοπιά 1/8/2003 σελ. 30)

Θα έπρεπε να ντρέπεστε επίσης, που σε ένα δελτίο από τα πολλά που συμπληρώνετε, «αρχείο έργου κατ’ οίκους» φακελώνετε για μία ακόμη φορά τα προσωπικά μας δεδομένα. Σε ποια οδό μένουμε, τι αριθμό, τι φύλλο είμαστε, την ηλικία μας, την απασχόληση μας κ.λ.π., ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΜΑΣ, ΜΑΣ ΦΑΚΕΛΩΝΕΤΕ.

Θα έπρεπε να ντρέπεστε επίσης, ΠΟΥ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ «ΠΟΙΜΕΝΕΣ» ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ, ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΤΕ ΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ:

« Οι άνθρωποι δεν αναμένουν, επί παραδείγματι, από ένα διαγγελέα (δηλ. Μ. του Ιεχωβά) που πηγαίνει από θύρα σε θύρα να λέη ότι Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ !!!!!! ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΩΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΙΝΕΙ ΜΑΡΤΥΡΙΑ !!!!!, εφόσον οι άνθρωποι που ζουν σ’ αυτή την περιοχή μπορεί να μην τον αναγνωρίζουν ή να μην τον δέχονται σαν ένα «διάκονό» τους (απύθμενο θράσος!!!!!, σημείωση Χρήστου – αντιαιρετικού) και είναι πιθανόν στην πραγματικότητα να ανήκουν σε μια δική τους θρησκεία. Ομοίως θα μπορούσαν να καταλάβουν καλά την απάντηση αν αποκαλούσαμε ΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΗΣ ΘΥΡΑΣ ΤΩΝ ΑΜΒΩΝΑ !!!!!! για εκείνον που τους φέρνει τα αγαθά νέα, ακόμη κι αν αυτός δίνει μια τρίλεπτη ή πεντάλεπτη «ομιλία»; (Σκοπιά 1/3/1976 σελ. 157).»

Πιστεύω πως δεν χρειάζονται περισσότερα σχόλια. Τα ντοκουμέντα ντροπής της Σκοπιάς μιλάνε μόνα τους.


Απαντώντας στον κ. Ιωάθαμ για τα περιοδικά σας, του γράφετε πως γι’ αυτά γράφει η Αποκάλυψη !!!, πράγμα ακατανόητο και για τον κ. Ιωάθαμ αλλά και για τους υπόλοιπους, γιατί δεν καταλαβαίνουν τι λέτε, αφού αποφεύγετε να εξηγήσετε τι εννοείτε. Και το αποφεύγετε, γιατί αν το εξηγούσατε θα γελούσε και «το παρδαλό κατσίκι».

Δεν πειράζει όμως γιατί θα το εξηγήσω εγώ. Γιατί οι ίπποι που είδε ο Ιωάννης ο Ευαγγελιστής, και τους αναφέρει, στο Αποκάλυψη κεφάλαιο 9, στίχοι 16 – 19, ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ, ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ ΚΑΙ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ «ΣΚΟΠΙΑ» !!!!! ( Βιβλίο του Έτους 1983, Κυριακή 16 Ιανουαρίου).

Έτσι επαληθεύεται για μια ακόμη φορά αυτό που είπε ο Αϊνστάιν: « Δυο πράγματα είναι χωρίς όρια στον κόσμο. Το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία».

Αυτά προς το παρόν για να μην τραβήξει σε μάκρος η απάντηση.

Στο επόμενο σχόλιό μου θα ασχοληθώ και με τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν το πρόσωπό μου.

Μετά τιμής Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Προς κύριο Γιώργο.

Γράψατε
Η Χριστιανική Εκκλησία έχει αρχηγό τον Ιησού Χριστό και έχει ως Θεό τον Θεό και Πατέρα του Ιησού Χριστού.

Απάντηση
Ο Θεός Χριστός γεννήθηκε από τον Θεό Πατέρα .
Φως εκ φωτός . Επομένως ορθός λατρεύεται ως Θεός ο Χριστός .
Μήπως έχετε κάποια αντίρρηση ως προς τη Θεότητα του Χριστού ;
Μήπως ;

Γράψατε
"Ανεβαίνω προς τον Πατέρα ΜΟΥ και Πατέρα σας και ΘΕΟ ΜΟΥ και Θεό σας είπε ο Χριστός.

Σας απαντώ
Πως ΟΛΟΙ οι αιρετικοί ΑΓΝΟΕΙΤΕ τις δυο ιδιότητες του Χριστού.
Στο συγκεκριμένο εδάφιο μιλάει ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ Ιησούς και όχι ο Θεός Ιησούς.

Παράδειγμα.
Κύριε αγαθέ … τι με λες αγαθό ; Αγαθός είναι μόνο ένας ο Θεός
Και σε άλλο εδάφιο τον ακούμε να λέει ¨συγχωρημένες οι αμαρτίες σου¨
Ολοφάνερο λοιπόν πως ο Χριστός πότε μας μιλά ως Θεός και άλλοτε ως άνθρωπος.

Γράψατε
Δεν ήταν "ΑΘΕΟΣ" ο Χριστός.
Πίστευε στον Θεός ΤΟΥ και Πατέρα ΤΟΥ περισσότερο απ' οτι εσείς.

Σας απαντώ
Ισχύει ξανά η ίδια απάντηση με το παράδειγμα που σας έδωσα πριν. Μόνο που θα συμπληρώσω το εξής.

Όταν εσείς λέτε ¨η γυναίκα μου π.χ είναι ο άνθρωπός μου ; Τι εννοείτε πως είστε κατώτερος από τη γυναίκα σας ; Κατώτερος απο άνθρωπος;
Δεν το νομίζω.

Πώς κατά τη γνώμη σας ο Χριστός χάνει τη Θεότητά του με το
"Ανεβαίνω προς τον Πατέρα ΜΟΥ και Πατέρα σας και ΘΕΟ ΜΟΥ και Θεό σας ; ¨

Πώς ;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Υ.Γ Θα με εξυπηρετούσε αφάνταστα αν μου βρίσκατε ένα έστω και ένα εδάφιο που να αποδεικνύει πως το όνομα Γιαχβέ αντιπροσωπεύει μονάχα τον Θεό Πατέρα.

Ανώνυμος είπε...

Προς κύριο Γιώργο

Γράψατε
Και ο "ναός του Σολομώντα" ήταν "οίκος προσευχής" και ΟΧΙ ΜΟΝΟ, αλλά λεγόταν "ναός του Σολομώντα".

Μπερδεύετε το "όνομα" που δίνεται σε έναν οίκο για προσδιορισμό του με το "για ποιό σκοπό" χρησιμοποιείται.

Σας απαντώ
Έχετε πλήρη μεσάνυχτα, συγνώμη κιόλας!
Α΄ΒΑΣΙΛΕΩΝ 9.3
Άκουσα την ΠΡΟΣΕΥΧΗ σου και την ΔΕΗΣΗ σου που δεήθηκες μπροστά μου. Αγιάσα αυτόν τον οίκο που έκτισες για να βάλω εκεί το όνομά μου ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ .

Άκουσα την προσευχή και τη δέηση λέει ΟΧΙ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΣΟΥ .

Ο Χριστός επίσης είπε, ο ναός του Πατέρα μου ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ όχι ομιλιών .

ΗΣΑΪΑΣ 56.7
…θα τους ευράνω ΣΤΟΝ ΟΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΜΟΥ … επειδή ο οίκος μου θα ονομάζεται ΟΙΚΟΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ

ΠΡΑΞΕΙΣ 3.1
… ανέβαιναν μαζί στο ΙΕΡΟ κατά την ενάτη ώρα της ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ .
Όχι στην αίθουσα αλλά στο ΙΕΡΟ κύριε Γιώργο
Όχι την ώρα της ομιλίας αλλά της ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ

Ως προς τη χρήση του ναού πιστεύω πήρατε την απάντησή σας .

Γράψατε
Και τι σχέση έχει το δικό σας "όνομα" με το "χριστιανός ορθόδοξος" ή το δικό μου με "Μάρτυς του Ιεχωβά";

Σας απαντώ
Αν δεν υπήρχατε εσείς οι αιρετικοί δεν θα υπήρχε κανένας λόγος να λεγόμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί, αλλά Χριστιανοί και μόνο θα αρκούσε.
Μετά τη Βαβέλ που φτιάξατε εσείς οι αιρετικοί, αναγκάστηκε η εκκλησία του Θεού να συμπληρώσει την λέξη Ορθόδοξος για διευκρινιστικούς λόγος.
Ορθόδοξος = ορθά δοξάζω

Μη ορθόδοξος = δεν δοξάζω ορθά

Γράψατε
Το να υπηρετεί κάποιος σε Μπέθελ δεν είναι ζήτημα χειροτονίας αλλά ζήτημα τόπου προσφοράς υπηρεσίας.

Σας απαντώ
Αυτή δεν είναι Γραφική απάντηση λυπάμαι οπότε σας επιστρέφω την άποψή σας προς το πρόσωπό μου
Κάνετε μερικές απαντήσεις του στίλ "Σε δουλειά να βρισκόμαστε"

Κάνατε και πιό σοβαρές.. απαντήσεις… μη ξεπέφτετε... θα σας "ακούσει" ο Στέλιος και θα "αναγκαστεί" να σας απαντήσει πάλι... για λογαριασμό μου...
Γράψατε
Και πως και δεν περιτέμνεστε "συμπληρωματικά" και εσείς οι ορθόδοξοι;
Πώς και ΔΕΝ τηρείτε και ΟΛΟ το Μωσαϊκό νόμο;
Ό,τι σας συμφέρει το κρατάτε
και όλα τα άλλα τα πετάτε;
Η περιτομή καταργήθηκε αγαπητέ Γιώργο, οι Μουσουλμάνοι πάντως, είναι πιο κοντά στην αλήθεια του Θεού από εσάς γιατί αυτοί τουλάχιστον περιτέμνονται ενώ εσείς ούτε περιτέμνεστε ούτε βαπτίζεστε.
Εκτός κι αν εννοείται βάπτισμα το μπάνιο στη πισίνα κι αυτό χωρίς να αναφέρεστε στο όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος όπως ο Χριστός άφησε εντολή . Επομένως το βάπτισμά σας, εκτός από ψευδοβάπτισμα είναι και ΑΚΥΡΟ
Όσο για το
Ό,τι σας συμφέρει το κρατάτε
και όλα τα άλλα τα πετάτε;
Βγάλε τη σκούφια σου και βάραμε λέει ο σοφός λαός .
Σας έχω υποβάλει κι άλλα ερωτήματα, στα οποία περιμένω απάντηση.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ανώνυμος είπε...

Ipage opiso mou satana !!!

Akakios

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟ ΓΙΩΡΓΟ

ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΑΣ ΕΧΩ ΠΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΠΩ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ .

ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ Η ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΩΤΗΡΙΑ .

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΙΘΕΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΔΕ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ . ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΣΩ ΣΕ ΛΑΘΟΣ .
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΣ ΣΑΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ .

ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΠΟΧΗ ΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΟΝΟ ΝΑ ΡΩΤΑΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΩ . ΘΑ ΑΠΑΝΤΩ ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΣΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ .

ΙΩΑΝΝΑ

Ανώνυμος είπε...

Προς κύριο Γιώργο
Στην ερώτησή μου
"Μπορείτε με βάση της οδηγίες της Αγίας Γραφής να μου πείτε σε ποιο εδάφιο στηρίζεστε για τις καρτέλες που συμπληρώνετε; "

Γράψατε
Μορείτε να μου πείτε σε ποιά εντολή του Χριστού γίνεται παράβαση για το εν λόγω ζήτημα;

Σας απαντώ
Όταν σε μια ερώτηση απαντά κανείς με ερώτηση, φανερώνει την έλλειψη επιχειρημάτων .

Εσείς είπατε πως πάτε μα βάση της οδηγίες της Αγίας Γραφής και Μόνο .
Με την απάντηση που μου δώσατε ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέτε πως πολλά εξωγραφικά έχετε συμπληρώσει αφού αυτά δεν έρχονται σε αντίθεση με τις εντολές του Χριστού .
Σας ευχαριστώ λοιπόν για αυτή την απάντηση γιατί ουσιαστικά χωρίς να το έχετε καταλάβει, δικαιολογήσατε την Ορθοδοξία για όλα όσα δεν γράφονται που όμως γίνονται αλλά δεν έρχονται σε αντίθεση με τις εντολές του Χριστού .
Π.χ νηπιοβαπτισμός , μοναχισμός, κτλ.

ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΤΕ ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ

Σας συμβουλεύω να σκέφτεστε ΠΑΡΑ πολύ πριν απαντάτε γιατί δικαιολογείτε την ορθοδοξία άθελά σας.

Γράψατε
Τα περιοδικά εξηγούν την Αγία Γραφή καλύτερα από όλους.
Γι΄ αυτά γράφει και η Αποκάλυψη που μάλλον δεν καταλαβαίνετε.

Σας απαντώ
Σωστά, εμείς δεν καταλαβαίνουμε την Αποκάλυψη γιατί όπως λέτε το βιβλίο αυτό γράφτηκε αποκλειστικά για τους μάρτυρες του Ιεχωβά που είστε οι μοναδικοί σωστοί δούλοι του Θεού .
Γι΄αυτό γνωρίζετε και απόλυτα την ερμηνεία της Αποκαλύψεως . Δε ξέρω όμως γιατί όταν διαβάζετε εκείνο το ¨ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΟ Α ΚΑΙ ΤΟ Ω ¨ δεν έχετε ΚΑΜΙΑ ερμηνεία .
Εμείς δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε σε αυτό γιατί ακόμα διαβάζουμε και μελετάμε το ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ.


ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ γιώργο,
σχολιάζεις:
"Λέει ο δικός ΜΑΣ αδελφός,
δεν λέει ο δικός ΜΟΥ αδελφός.

Άρα ΟΛΩΝ και για ΟΛΟΥΣ "αδελφός" ήταν ο απόστ. Παύλος και ΟΧΙ ΜΟΝΟ για τον απόστολο Πέτρο."

Η συγκεκριμένη φράση (στο αρχαίο φυσικά κείμενο) ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΗ δεν διαθέτει τα απαραίτητα στοιχεία για να πει κανείς ότι το ΗΜΩΝ αναφέρεται γενικά σε όλους ή στους αποστόλους.

Ότι στο "ὁ ἀγαπητὸς ἡμῶν ἀδελφὸς Παῦλος" το "ἡμῶν" αναφέρεται στους αποστόλους μπορείς να το καταλάβεις αν διαβάσεις προσεκτικά και δεις το νόημα ολόκληρης της Β επιστολής Πέτρου.
Εκεί το "υμίν" αναφέρεται στους ακροατές του Χριστιανούς, ενώ το "ημίν" στους αδελφούς του αποστόλους.

Δες και πρόσεξε πως χρησιμοποιεί τον πληθυντικό, συμπεριλαμβάνοντας τους αποστόλους (τα κεφαλαία δικά μου.

"οὐ γὰρ σεσοφισμένοις μύθοις ἐξακολουθήσαντες ἐγνωρίσαμεν ΥΜΙΝ τὴν τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ δύναμιν καὶ παρουσίαν, ἀλλ' ΕΠΟΠΤΑΙ (σημ. ΗΜΕΙΣ) γενηθέντες τῆς ἐκείνου μεγαλειότητος"

"καὶ ταύτην τὴν φωνὴν ΗΜΕΙΣ ἠκούσαμεν ἐξ οὐρανοῦ"

"μνησθῆναι τῶν προειρημένων ῥημάτων ὑπὸ τῶν ἁγίων προφητῶν καὶ τῆς τῶν ἀποστόλων ΥΜΩΝ (εδώ βρίσκεται το κλειδί)ἐντολῆς τοῦ Κυρίου καὶ σωτῆρος"

"Ἓν δὲ τοῦτο μὴ λανθανέτω ΥΜΑΣ, ἀγαπητοί, ὅτι μία ἡμέρα παρὰ Κυρίῳ ὡς χίλια ἔτη"

"καὶ τὴν τοῦ Κυρίου ἡμῶν μακροθυμίαν σωτηρίαν ἡγεῖσθε, καθὼς καὶ ὁ ἀγαπητὸς ΗΜΩΝ ἀδελφὸς Παῦλος κατὰ τὴν αὐτῷ δοθεῖσαν σοφίαν ἔγραψεν ΥΜΙΝ"

Το πρόβλημά σου και γενικότερα της ΣΚΟΠΙΑΣ (για να σου απαντήσω στο "Μάλλον εσύ δεν το βλέπεις ακριβώς ή μάλλον δεν το καταλαβαίνεις ΑΚΡΙΒΩΣ") είναι πρόβλημα ΕΣΦΑΛΜΕΝΗΣ ερμηνείας.
Όποιος διαβάσει πολλές φορές και με προσοχή την επιστολή καταλαβαίνει αμέσως ότι είναι παροτρύνσεις "ΗΜΩΝ" (του Πέτρου και κατά το παρελθόν των ΑΔΕΛΦΩΝ του ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ, Παύλου κ.λ.π.)προς ΥΜΙΝ (των χριστιανών της συγκεκριμένης περιοχής).

Σε όλο το νόημα υπάρχει η ειδοποιός διαφορά του ΗΜΕΙΣ με το ΥΜΕΙΣ. Εμείς οι απόστολοι, εσείς οι χριστιανοί. Και δεν πρόκειται για οντολογική διαφορά αλλά για υπενθύμιση της αυθεντικότητας των αποστόλων σε αντιδιαστολή με τους νεοεμφανιζόμενους ψευδαποστόλους.

Δώστο σε έναν φιλόλογο να σε βοηθήσει αν δεν καταλαβαίνεις.

Στα υπόλοιπα με πρόλαβε και σου απάντησε ο Ηλιοστεφης.

Αλλά θα ήθελα να ξέρω τι διδάσκετε ως προς τα υπόλοιπα που σας ανάφερα

"αδελφούς και πατέρες" του Στεφάνου

και τις πάμπολες αναφορές του Ιωάννου ¨τεκνία", "παιδία".

Σας πειράζει το όνομα ΠΑΤΕΡΑΣ και δεν σας ενοχλεί όταν ο μεγάλος απόστολος αποκαλεί τους χριστιανούς "παιδιά μου";

Τελικά έχουμε κατάποση της καμήλου και διύλυση του κόνωπος.

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη
ξέχασα να υπογράψω το προηγούμενο

Πέτρος

Ανώνυμος είπε...

Γειά σας κύριε Γιώργο.

Είπα να μη ξαναενοχλήσω την παρέα σας αλλά δεν αντέχω.
Λοιπόν ο Ιωάθαμ καλά σας το΄πε

ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΤΕ ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ

Το ίδιο σας λέω τώρα κι εγώ . ΟΝΤΩΣ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΤΕ

Αναφέρομαι στο σχόλιό σας
"Ανεβαίνω προς τον Πατέρα ΜΟΥ και Πατέρα σας και ΘΕΟ ΜΟΥ και Θεό σας είπε ο Χριστός.
Δεν ήταν "ΑΘΕΟΣ" ο Χριστός.

Ωραίο! Πολύ καλό! Μου αρέσει αυτό που είπατε! Αλλά μπορούμε να το δούμε και ανάποδα .

Χριστός = δεν είναι Άθεος ούτε και ορφανός από Πατέρα .
Πατέρας = δεν είναι Άθεος αφού ο Λόγος ( δηλαδή ο Χριστός φανερώνεται πανηγυρικά ως Θεός στο κατά Ιωάννη 1.1 ) ούτε και άτεκνος αφού ο Πατέρας μας διαβεβαιώνει, ¨αυτός είναι ο Υιός μου ο αγαπητός¨

Άρα είναι πάτσι .

Ποιο είναι το πρόβλημά σας λοιπόν ;

Τζούτζου βρούτζου

Στέλιος

Ανώνυμος είπε...

Να σας πω ΄

Κύριε Ιωάθαμ ΄

Ξέρετε τι μου είπε ο κύριος Γιώργος κρυφά στο αφτί ;

Ότι σκέφτεται λέει να σας αφιερώσει ένα τραγούδι του Πάριου Γνωστό.

Τι ;

Ποιο τραγούδι ;

Εκείνο που λέει… μου΄χεις κάνει τη ζωή μου δύυυυσκολήήήήήήή
Θα σαλτάρω και θα φταις για όλα εσύύύύύύύύ

Τζούτζου βρούτζου

Στέλιος

Ανώνυμος είπε...

- Γέροντα, η προσευχή δεν βοηθάει στην κάθαρση του νου;
- Δεν φθάνει μόνο η προσευχή. Το να καίη κανείς κιλά λιβάνι, όταν προσεύχεται, αν ο νους του είναι γεμάτος από κακούς λογισμούς για τους άλλους, δεν ωφελεί. Από τον νου κατεβαίνει το τηλεγράφημα στην καρδιά και κάνει τον άνθρωπο θηρίο. Ο Θεός θέλει να έχουμε « καρδίαν καθαράν » ,και η καρδιά μας να είναι καθαρή, όταν δεν επιτρέπουμε να περνάη από τον νου μας κακός λογισμός για τους άλλους.

Akakios

Ανώνυμος είπε...

"Σύντομα, στον εικοστό αιώνα μας, η μάχη στην ημέρα του Ιεχωβά θα ξεκινήσει εναντίον του μοντέρνου αντιτύπου της Ιερουσαλήμ, του Χριστιανικού Βασιλείου (χριστιανικής θεοκρατίας)"

"Shortly, within our twentieth century, the 'battle in the day of Jehovah' will begin against the modern antitype of Jerusalem, Christendom."

Τάδε έφη η εταιρία ΣΚΟΠΙΑ στο:
The Nations Shall Know That I Am Jehovah - How?, 1971 σελ. 216

Τώρα εμείς εν έτη 2008 (21ος αιώνας) ποιο πόλεμο να υποθέσουμε; Τον πόλεμο στο ιράκ ή στο αφγανιστάν εναντίον των μουσουλμάνων ταλιμπάν;

"καὶ πολλοὶ ψευδοπροφῆται ἐγερθήσονται καὶ πλανήσουσιν πολλούς" (Ματθ. κδ'11)

Πέτρος

Ανώνυμος είπε...

Προς κύριο Γιώργο

Γράψατε
Μορείτε να μου πείτε σε ποιά εντολή του Χριστού γίνεται παράβαση για το εν λόγω ζήτημα;

Σας ρωτώ λοιπόν κι εγώ ΄ στα παρακάτω θέματα

ΝΗΠΙΟΒΑΠΤΙΣΜΟΣ, ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΣ, ΘΑΥΜΑΤΑ, ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ,ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ, ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ, ΠΑΤΡΙΔΑ, ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ, ΣΗΜΑΙΑ, ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ, ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΩΝ, ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ, ΕΟΡΤΕΣ ( ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ), ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΣ, ΛΕΙΨΑΝΑ ΑΓΙΩΝ, ΤΙΜΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ, ΞΕΜΑΤΙΑΣΜΑ Η ΑΛΛΙΩΣ ΒΑΣΚΑΝΙΑ, ΑΓΙΑΣΜΟΣ, ΕΥΧΕΛΑΙΟ ...

Μορείτε να μου πείτε σε ποιά εντολή του Χριστού γίνεται παράβαση για τα εν λόγω ζητήματα;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ανώνυμος είπε...

"Ο απόστολος Παύλος ηγήτο της χριστιανικής ιεραποστολικής δραστηριότητας. Αυτός επίσης έθεσε ένα θεμέλιο για μία εργασία η οποία θα συμπληρωνόταν στον 20ο αιώνα μας."

"The apostle Paul was spearheading the Christian missionary activity. He was also laying a foundation for a work that would be completed in our 20th century."

Σκοπιά 1 Ιανουαρίου 1989, σελ.12.

Δηλαδή στις 31-12-1999 ή στην καλύτερη περίπτωση στις 31-12-2000 οι "μάρρυρες" του Ιεχωβά θα έπρεπε να σταματήσουν την δραστηριότητα πόρτα-πόρτα και να περιμένουν τον Αρμαγεδώνα και την χιλιόχρονη βασιλεία του Χριστού.

Όμως ένα χρόνο μετά στην βιβλιοδετημένη έκδοση (που χρησιμοποιείται στις βιβλιογραφικές αναφορές) αντικατέστησε τον "20ο αιώνα" με τη φράση "στις ημέρες μας" ("He was also laying a foundation for a work that would be completed in our day.")
Η δε αλλαγή έγινε σιωπηλά χωρίς να ειπωθεί ότι ήταν τουλάχιστον τυπογραφικό λάθος.

Διαλέγετε και παίρνετε ανάλογα με ποια έκδοση της σκοπιάς διαβάζετε.

Των μπαχάλων τα μπάχαλα.

"πλὴν ὁ προφήτης, ὃς ἂν ἀσεβήσῃ λαλῆσαι ἐπὶ τῷ ὀνόματί μου ρῆμα, ὃ οὐ προσέταξα λαλῆσαι, καὶ ὃς ἂν λαλήσῃ ἐν ὀνόματι θεῶν ἑτέρων, ἀποθανεῖται ὁ προφήτης ἐκεῖνος. 21 ἐὰν δὲ εἴπῃς ἐν τῇ καρδίᾳ σου· πῶς γνωσόμεθα τὸ ρῆμα, ὃ οὐκ ἐλάλησε Κύριος; 22 ὅσα ἐὰν λαλήσῃ ὁ προφήτης ἐκεῖνος τῷ ὀνόματι Κυρίου, καὶ μὴ γένηται καὶ μὴ συμβῇ, τοῦτο τὸ ρῆμα ὃ οὐκ ἐλάλησε Κύριος· ἐν ἀσεβείᾳ ἐλάλησεν ὁ προφήτης ἐκεῖνος, οὐκ ἐφέξεσθε αὐτοῦ." (δευτερονόμιον ΙΗ' 20-28)

Πέτρος

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Ιωάννα,

οι μάρτυρες του Ιεχωβά ( η πλειοψηφία, τουλάχιστον ) δεν πληρώνεται, αλλά πληρώνουν, ακριβά, την εταιρία Σκοπιά, δουλεύοντας αμισθί, ισόβια, σε μια εκδοτική εταιρία, χωρίς ασφάλιση, αλλά δίνοντας μεγάλες χρηματικές ( και όχι μόνο ) προσφορές, με αντάλλαγμα τη σωτηρία τους από τη "σφαγή" του Αρμαγεδώνα !

Η Σκοπιά τους έχει πείσει ότι θα τους γλιτώσει από τη σφαγή του Αρμαγεδώνα, αν υπακούουν σε αυτήν, αν διαβάζουν και διαδίδουν τα έντυπά της. Δηλαδή η "σωτηρία" εξαρτάται από το αν παρακολουθείς 7 φορές φορές την εβδομάδα τις συνάξεις της Σκοπιάς με τη "δοσολογία" φωτός, και αν ξοδεύεις πολλες ώρες σε δρόμους και σπίτια για να μοιράσεις έντυπα και βιβλία της Σκοπιάς.

Η Σκοπιά δεν αφήνει περιθώρια στα μέλη της για ελεύθερο χρόνο, γιατί φοβάται μήπως τα χάσει. Επιλέγει μεθόδους τρομοκρατίας και συνεχούς εγρήγορσης. Τα αποκόπτει από όλους τους άλλους, ώστε αν θελήσουν να φύγουν, βλέποντας τις συχνές αλλαγές στη διδασκαλία της, να μη μπορούν να σταθούν πουθενά, αφού έχουν ξεκόψει από όλους. Ταυτοχρόνως διδάσκει στα μέλη της να κάνουν ψυχολογικό πόλεμο σε κάθε μέλος που αποφασίζει να αποχωρήσει, ακόμα κι αν είναι συγγενής τους!

Αναγκάζει τους γονείς να υπογράφουν δηλώσεις απαγόρευσης μετάγγισης στα παιδιά τους, παρόλο που δεν έχουν ενταχθεί στην εταιρία Σκοπιά ! Γιατί δεν αφήνει τα παιδιά να μεγαλώσουν και να αποφασίσουν, αφού γίνουν πρώτα, μέλη της Σκοπιάς ;

Για τον αγαπητό Γιώργο, έχω ένα ακόμα θέμα για να προβληματιστεί, αν θέλει, βέβαια, να ακολουθεί τα λόγια της Γραφής και όχι ανθρώπινες διδασκαλίες.Δηλαδή, έχουμε δύο χωρία. Σε ποιον αναφέρονται και σε πιο γεγονός ; Το ίδιο ή κάποιο άλλο;


Αποκ. Ιωάννη, κεφ 20 : Και είδον ΘΡΟΝΟΝ μέγαν λευκόν και ΤΟΝ ΚΑΘΗΜΕΝΟΝ επ΄ αυτώ, ου από προσώπου έφυγεν η γη και ο ουρανός, και τόπος ουχ ευρέθη αυτοίς.
12. και είδον τους νεκρούς, τους μεγάλους και τους μικρούς,ΕΣΤΩΤΑΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΘΡΟΝΟΥ και βιβλία ηνοίχθησαν· και άλλο βιβλίον ηνοίχθη, ο εστί της ζωής· και εκρίθησαν οι νεκροί εκ των γεγραμμένων εν τοις βιβλίοις κατά τα έργα αυτών.

Αποκ,κεφ 21:5 Και είπεν Ο ΚΑΘΗΜΕΝΟΣ επί τω θρόνω· ιδού καινά ποιώ πάντα. και λέγει μοι· γράψον, ότι ούτοι οι λόγοι πιστοί και αληθινοί εισί.
6. και είπέ μοι· γέγονεν. εγώ το Α και το Ω, η αρχή και το τέλος. εγώ τω διψώντι δώσω εκ της πηγής του ύδατος της ζωής δωρεάν.
7. ο νικών, έσται αυτώ ταύτα, και έσομαι αυτώ ΘΕΟΣ και αυτός έσται μοι υιός.



Κατά Ματθαίον, κεφάλαιο 25
31. Όταν δε έλθη Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ εν τη δόξη αυτού και πάντες οι άγιοι άγγελοι μετ΄ αυτού, τότε καθίσει επί ΘΡΟΝΟΥ δόξης αυτού,
32. και συναχθήσεται ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΑΥΤΟΥ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΕΘΝΗ, και αφοριεί αυτούς απ΄ αλλήλων ώσπερ ο ποιμήν αφορίζει τα πρόβατα από των ερίφων...

Νίκος

Γιώργος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Και κάτι ακόμα προς την κυρία Ιωάννα.

Ενημερωτικά για να καταλάβετε τι ερμηνεία δίνει η Σκοπιά στην Αγία Γραφή, απαγορεύει τη μετάγγιση αίματος με βάση ένα χωρίο στις Πράξεις των Αποστόλων που καλεί τους πιστούς να απέχουν από τα ειδωλόθυτα, τη πορνεία και το πόση αίματος.

Πρόκειται για αίμα από ζωοθυσίες ή σε ακραία μορφή από ανθρωποθυσίες. Εκεί έχουμε αφαίρεση ζωής είτε ζώου είτε ανθρώπου, ενώ στη μετάγγιση αίματος έχουμε δώρο ζωής.

Αν ακολουθήσουμε τη λογική της Σκοπιάς, τότε τα χιλιάδες παιδιά που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία ή άλλες αρρώστιες του αίματος και κάνουν ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΑΓΓΙΣΗ, θα χάσουν την αιώνια ζωή ! Αφήνω σε εσάς τα σχόλια ... Η Σκοπιά παρουσιάζει, δηλαδή, έναν δικό της "θεό" που καταδικάζει τα πλάσματά του για ασήμαντη αφορμή!

Είδατε το κατεβατό του Γιώργου; Νομίζει ότι ο Αρμαγεδώνας θα είναι αληθινή μάχη και αληθινή σφαγή! Και ότι, αυτός, επειδή μοιράζει τα έντυπα της Σκοπιάς θα γλιτώσει, ενώ όλοι οι άλλοι άνθρωποι ( μιλάμε για δισεκατομμύρια μη μέλη της Σκοπιάς ) θα σφαγούν!!! Και για να εκφοβίσει χρησιμοποιεί παραδείγματα από τη Παλιά Διαθήκη!

Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι η εταιρία Σκοπιά ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ! Ξέρετε, γιατί ; Γιατί, αν υπάρχουν ορφανοτροφεία, γηροκομεία, νοσοκομεία, λεπροκομεία κλπ τότε βοηθάμε να συνεχίσει να υπάρχει αυτός ο κόσμος ! Μόνο αίθουσες κτίζει και τυπογραφεία !

Ακόμα και την παραβολή του καλού σαμαρείτη την ερμηνεύει ως εξής : Τι σημαίνει για ένα μέλος της Σκοπιάς να δώσει στο φτωχό και κατατρεγμένο "έλαιο και οίνο" ; Όχι, δεν είναι αυτό που όλοι μας καταλαβαίνουμε, δηλαδή, βοήθεια, τροφή, συμπαράσταση κλπ Η Σκοπιά ερμηνεύει τη παραβολή του καλού Σαμαρείτη ότι εννοεί να του δώσεις τα περιοδικά και τα έντυπα της Σκοπιάς !!!

Και φυσικά όλα αυτά δεν τα λένε όταν μας επισκέπτονται! Τι θα έλεγες σε κάποιον, αν σου χτυπούσε τη πόρτα και σου έλεγε ; "Αν δεν υπακούεις σε όσα λέει η Σκοπιά ( ακόμα κι αν αλλάζει διδασκαλίες ) και αν δεν μοιράζεις τα έντυπά της ισόβια και αν δεν αποκαλείς τον Θεό " Ιεχωβά" , ο Θεός θα σε καταστρέψει στον Αρμαγεδώνα !"

Γι'αυτό και τους κάνει συνεχή σεμινάρια για το τι πρέπει να λένε σε κάθε περίπτωση, ακόμα και το εκμεταλλεύονται καταστάσεις πχ οικονομικές δυσκολίες, πένθος, προκειμένου να "παρηγορήσουν" ανθρώπους, με απώτερο στόχο να τους προσελκύσουν στις συνάξεις της Σκοπιάς και, ύστερα από συστηματική πλύση εγκεφάλου,μέσα από μελέτη ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΕΝΤΥΠΩΝ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ, με έτοιμες ερωτήσεις ( παπαγαλία ) που υπάρχουν από κάτω, να μετατραπούν σε υπάκουους, ισόβιους πλασιέ των εκδόσεών της.

Και αυτό μας κάνει να κλαίμε και να υποφέρουμε όταν βλέπουμε στο δρόμο αδέλφια μας που έχουν χαρίσει την εν Χριστώ ελευθερία τους σε μια εταιρία. Όταν βλέπουμε αδέλφια μας να ζουν χωρίς αληθινό βάπτισμα και χρίσμα, χωρίς εξομολόγηση και Θεία Κοινωνία ! Προσευχή και αγάπη και ταπείνωση! Μόνο έτσι θα πέσουν τα τείχη της Σκοπιάς και θα ελευθερωθούν τα εγκλωβισμένα αδέλφια μας...

Νίκος

Γιώργος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Γιώργο,

ο Ιησούς Χριστός, ο Σωτήρας και Λυτρωτής του κόσμου, το Α και το Ω, ο πρώτος και ο έσχατος, η αρχή και το τέλος, δεν "έγινε" Θεός, αλλά είναι Θεός, μετέχει της θεϊκής ουσίας προαιωνίως, είναι έξω και πέρα από το χρόνο.

Ως Θεός παραμένει αιώνιος και συγκαταβατικά λαμβάνει "δούλου μορφή" εκ Πνεύματος Αγίου και Μαρίας της Παρθένου.

Αν μπορούσαμε με τη λογική να κατανοήσουμε την ουσία και τη φύση του Θεού, τότε θα ήμασταν θεοί! Αυτό που δεν κατανοείς, είναι αυτό που υπάρχει, ο ΗΝ , ο ΩΝ και ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ.

Σε αυτή τη σχολαστική φιλοσοφία οικοδομήθηκε ο παπισμός, ο προτεσταντισμός και η φιλοσοφία της Σκοπιάς, δηλαδή η προσπάθεια λογικής εξήγησης και προσέγγισης του Θεού.

Αυτό δεν το καταλάβαιναν ούτε οι Εβραίοι, που Τον απέρριπταν. Αλλά δεν βλέπω και πουθενά να τους διαψεύδει και να τους λέει : "ξέρετε, δεν είμαι κυριολεκτικά Υιός Θεού,αλλά είναι υιός μεταφορικά, όπως εσείς, ούτε πρόκειται να σας δώσω να φάτε αληθινά το σώμα μου και να πιείτε το αίμα μου"

Νίκος

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ γιώργο,

το αν εσύ είσαι 78 κιλά, ενδιαφέρει εσένα άντε και την γυναίκα σου.
Αν καταγράφεις όμως πόσα κιλά είμαι εγώ κάθε μήνα (σε πραγματικές συνθήκες: τι ακριβώς έγινε όσες φορές προσπάθησες να με προσεγγίσεις), είναι επεξεργασία ευαίσθητων προσωπικών μου δεδομένων, βασική τακτική κάθε ολοκληρωτικού καθεστώτος που σέβεται τον εαυτό του.

Πέτρος

Γιώργος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Στο ίδιο κεφάλαιο του Ησαΐα ( με’ 21) λέει ο Γιαχβέ : « Εγώ ο Θεός και ουκ έστι άλλος πλην εμού. Δίκαιος και ΣΩΤΗΡ ουκ έστι παρ’ εμού» ( δηλαδή, δεν υπάρχει άλλος δίκαιος και ΣΩΤΗΡΑΣ εκτός από εμένα ).

O Άγγελος, όμως, λέει στους ποιμένες ( Λουκ, 2:11 ) : «ότι ( διότι ) ετέχθη υμίν σήμερον ΣΩΤΗΡ, ος εστί Χριστός Κύριος » ( δηλαδή, γιατί σήμερα γεννήθηκε σε εσάς ΣΩΤΗΡΑΣ, ο οποίος είναι ο Ιησούς Χριστός, ο Κύριος , δηλαδή ο Γιαχβέ ! ).

Επίσης ο απόστολος Παύλος , στην προς Ρωμαίους επιστολή του ( Ρωμ, 14:10-12 ) αναφέρεται στο ότι « Συ δε τι κρίνεις τον αδελφόν σου; ή και συ τι εξουθενείς τον αδελφόν σου; πάντες γαρ παραστησόμεθα τω βήματι του Χριστού.
11. γέγραπται γαρ· ζω εγώ, λέγει Κύριος, ότι εμοί κάμψει παν γόνυ, και πάσα γλώσσα εξομολογήσεται τω Θεώ.
12. άρα ουν έκαστος ημών περί εαυτού λόγον δώσει τω Θεώ.
»

και το συνδέει με το χωρίο του Ησαΐα ( με’ 23 ) στο οποίο μιλάει ο Θεός – Γιαχβέ : «ζω εγώ, λέγει Κύριος, ότι εμοί κάμψει παν γόνυ και πάσα γλώσσα εξομολογήσεται τω Θεώ !

Δηλαδή, μιλάει για το ότι θα παρουσιαστούμε μπροστά στο βήμα του Χριστού, να λογοδοτήσουμε στο Θεό μπροστά και να Τον προσκυνήσουμε! Και το συνδέει αυτό το χωρίο που αναφέρεται στο Χριστό με χωρίο της Παλιάς Διαθήκης που αναφέρεται στον Γιαχβέ. Μήπως, ο Απόστολος Παύλος δεν κατάλαβε κάτι ;Πως τολμά να συνδέει τον Χριστό με τον Γιαχβέ και να τους ταυτίζει ;

Αυτό επαναλαμβάνει και στις προς Φιλιππησίους επιστολή του (2: 10) «ίνα εν τω ονόματι Ιησού παν γόνυ κάμψει επουρανίων και επιγείων και καταχθονίων»


Ακριβώς το ίδιο χωρίο που υπάρχει και αναφέρεται στον Θεό-Γιαχβέ! Δηλαδή, να μην πιστέψουμε τον Απόστολο Παύλο, αλλά να πιστέψουμε τους αμερικανούς ιδρυτές της Σκοπιάς που διαβάζουν την Αγία Γραφή από κακέκτυπες μεταφράσεις στα αγγλικά ;

Πραγματικά, λυπάμαι, που δεν μπορείς να δεις τη αλήθεια της Γραφής. Δεν καταλαβαίνεις ότι η Σκοπιά κόβει και ράβει τα χωρία, όπως θέλει, παρερμηνεύοντάς τα ; Γιατί αφήνεις τον εαυτό σου υποχείριο μιας αμερικανικής εταιρίας;

Σκέψου: είναι δυνατόν να χάθηκαν οι Χριστιανοί που έζησαν τους 19 πρώτους αιώνες, τότε που δεν υπήρχε η Σκοπιά ; Αθώες ψυχούλες μου, αδέλφια αγαπητά, γιατί δεν βλέπετε τα πνεύματα πλάνης που οδηγούν τη Σκοπιά; Δεν αντιλαμβάνεστε ότι ο Θεός δεν δίνει αντιφατικές διδασκαλίες; Δεν καταλαβαίνετε ότι για να δημιουργηθούν πάνω από 23.000 αιρέσεις τους 2 τελευταίους αιώνες, κάποιο λάκκο έχει φάβα ;

Όχι, ο Θεός της Αγάπης δεν σας θέλει πλασιέ! Ο Θεός της Αγάπης σας θέλει μέλη της Εκκλησίας Του που υπάρχει ΑΙΩΝΙΑ, και πάνω στη γη από το 33μΧ. Ο Θεός της Αγάπης να σας φωτίσει, αδέλφια μου. Κάποιοι σας κλείνουν τη πόρτα για τη Βασιλεία των Ουρανών που είναι για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. Ακούστε τη φωνή του Χριστού και της Αγίας Γραφής και μπείτε. Μην παίρνετε κρίματα στο λαιμό σας οδηγώντας και άλλους σε μια αιρετική ομάδα, όπως είναι η Σκοπιά.

Τώρα ξέρετε την αλήθεια. Θα ακολουθήσετε τον Χριστό και την Εκκλησία Του ή τις ανθρώπινες ψευτοδιδασκαλίες της Σκοπιάς ; Εμείς θα αγωνιούμε και θα προσευχόμαστε. Δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο η Σκοπιά να έχει δίκιο.

Ο Θεός να μας συγχωρέσει και να μας ελεήσει.

Νίκος

Ανώνυμος είπε...

Προς κύριο Γιώργο

Σας το είπα κύριε Γιώργο
ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΤΕ

Δεν μου απαντάτε σε αυτό που σας ρωτάω. Ένα προς ένα σε ποιο από τα θέματα που σας έδωσα έρχεται η ορθοδοξία κόντρα στη διδασκαλία και τις εντολές του Χριστού ;
Να το ρωτήσω πιο αναλυτικά λοιπόν.

ΝΗΠΙΟΒΑΠΤΙΣΜΟΣ βρείτε μου το κόντρα εδάφιο
ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΣ βρείτε μου το κόντρα εδάφιο
ΘΑΥΜΑΤΑ βρείτε μου το κόντρα εδάφιο
ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ βρείτε μου το κόντρα εδάφιο
ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ βρείτε μου το κόντρα εδάφιο
ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ βρείτε μου το κόντρα εδάφιο
ΠΑΤΡΙΔΑ βρείτε μου το κόντρα εδάφιο
ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ βρείτε μου το κόντρα εδάφιο
ΣΗΜΑΙΑ βρείτε μου το κόντρα εδάφιο
ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ βρείτε μου το κόντρα εδάφιο
ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΩΝ βρείτε μου το κόντρα εδάφιο
ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ βρείτε μου το κόντρα εδάφιο
ΕΟΡΤΕΣ ( ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ) βρείτε μου το κόντρα εδάφιο
ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΣ βρείτε μου το κόντρα εδάφιο
ΛΕΙΨΑΝΑ ΑΓΙΩΝ βρείτε μου το κόντρα εδάφιο
ΤΙΜΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ βρείτε μου το κόντρα εδάφιο
ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ βρείτε μου το κόντρα εδάφιο
ΞΕΜΑΤΙΑΣΜΑ Η ΑΛΛΙΩΣ ΒΑΣΚΑΝΙΑ βρείτε μου το κόντρα εδάφιο
ΑΓΙΑΣΜΟΣ βρείτε μου το κόντρα εδάφιο
ΕΥΧΕΛΑΙΟ ... βρείτε μου το κόντρα εδάφιο

Είστε μάρτυρας του Ιεχωβά κύριε Γιώργο ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΩΝ να μην κουβαλάτε μονάχα τους ΤΙΤΛΟΥΣ αλλά να έχετε και τα κότσια να τους υπερασπίζεστε .
Αν δε μας βρείτε τα κόντρα εδάφια στα θέματα που σας έδωσα σημαίνει πως τα επιχειρήματά σας ΕΛΑΒΑΝ ΤΕΛΟΣ και αυτό θα σημαίνει την ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΗΤΤΑ ΣΑΣ τουλάχιστον απέναντι σε εμένα .

Όσο για την ερώτηση που μου θέσατε
που ισχυρίζεται ότι ο Χριστός στη γη ήταν και θεός και άνθρωπος.
Μπορείτε να μου πείτε ΠΟΤΕ ο Χριστός στη γη έγινε και θεός;
(από ποιά στιγμή και μετά;)

Σας απαντώ
Ξανασκεφτείτε αυτήν την ερώτηση πολύ καλά γιατί σας νοιώθω βρίσκεστε σε πανικό και στον πανικό σας επάνω θέλετε να ρωτήσετε κάτι με σκοπό να με παγιδέψετε και κάνετε γελοίες ερωτήσεις .
Η απάντηση στο ερώτημά σας είναι πάρα πολύ απλή και από σεβασμό και μόνο σας αφήνω να το ξανασκεφτείτε αν πρέπει να μου υποβάλετε αυτή την ερώτηση . Αφήστε που κι αν εγώ σας σεβάστηκα δεν θα σας σεβαστούν οι υπόλοιποι και σίγουρα θα σας αποστομώσουν επ΄αυτού του γελοίου ερωτήματος .
Σκεφτείτε το λοιπόν καλά.
Και αφού το πάρετε εν τέλει απόφαση ξανά ρωτήστε με .
Αν δε σας νοιάζει εσάς που εκτίθεστε, γιατί στο τέλος – τέλος να νοιάζει εμένα ;
Κάντε το λάθος,
Κι εγώ θα σας απαντήσω .

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Γιώργος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Γιώργος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλά κύριε Γιώργο

Θα την πάρετε την απάντησή σας.
Η ατυχία μου είναι πως αύριο δουλεύω και πρέπει να κοιμηθώ.
Η τύχη σας είναι πως πήρατε παράταση .
ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ τώρα πια το λάθος το έκανες.

Περιμένω τα κόντρα εδάφια ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΩΝ

Ως αύριο λοιπόν, ( η απάντησή μου )

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ γιώργο
γράφεις:
2 Πέτρου 1:1 "τοις ισότιμον ΗΜΙΝ λαχούσι πίστιν"
Γράφει προς εκείνους στους οποίους δωρίστηκε η ίδια πίστη, ΑΡΑ σε ΠΙΣΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ.

Δηλαδή:
Δωρήθηκε η ίδια πίστη με "ΗΜΙΝ" τους αποστόλους!

Γράφεις:
2 Πέτρου 1:2 "χάρις ΥΜΙΝ" (χάρη σε ΕΣΑΣ)

Δηλαδη:
ΟΧΙ χάρη σε ΕΣΑΣ αλλά χάρις να δωθεί σε ΕΣΑΣ

Γράφεις:
2 Πέτρου 1:10 "ΑΔΕΛΦΟΙ, σπουδάσατε βεβαίαν ΥΜΩΝ την κλίσιν ... ποιείσθε"

Δηλαδή:
ότι τους αποκαλεί αδελφούς δεν σημαίνει κάτι παραπάνω,
απλά επικροτείς την συνηθισμένη έκφραση "πατέρων" ιερέων όταν κυρήτουν τον λόγο του Θεού στην Εκκλησία: "Αδελφοί, κ.λ.π ...."
Μήπως το "ὑμεῖς φίλοι μού ἐστε" (Ιωάννη ΙΕ'14) ακυρώνει τον Χριστό ως διδάσκαλο;

Γράφεις:
2 Πέτρου 1:11 "Για να ΣΑΣ χορηγηθεί πλουσίως η είσοδος στην αιώνια βασιλεία"

και

2 Πέτρου 3:1,9 "δευτέραν επιστολήν γράφω ΥΜΙΝ,...μακροθυμεί εις ΗΜΑΣ

Δες τι παρεμβάλεται:
"μη λανθανέτω ΥΜΑΣ (και όχι ΗΜΑΣ), αγαπητοί" Β΄Πέτρου γ' 8.

Με όλα τα χωρία που παραθέτεις απλά επιβεβαιώνεις το προηγούμενο σχόλιό μου ότι το ΗΜΩΝ αναφέρεται στους ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ.
Και σε ευχαριστώ που έκανες τον κόπο να παραθέσεις και τα υπόλοιπα που μου έλειπαν.

Το πρόβλημα είναι πρόβλημα ερμηνείας. Τώρα αν εσείς εμπιστεύστε την ερμηνεία της ΣΚΟΠΙΑΣ δικό σας πρόβλημα.

Υ.Γ.
Είναι αλήθεια αυτό για τις εταιρίες που κινούνται στο internet όπως και η κάθε Ε.Υ.Π. μαζεύει ακόμα περισσότερα στοιχεία.
Αλλά τι μου λέτε αγαπητέ; ότι η εταιρία ΣΚΟΠΙΑ ακολουθεί τα χνάρια κερδοσκοπικών, κατασκοπευτικών και άλλων σκοτεινών οργανισμών;
Ωραίος χριστιανισμός να τον χαίρεστε!!!

Πέτρος

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα και πάλι κύριε Γιώργο .
Θα σας απαντήσω τώρα λοιπόν να μη νομίζεται κιόλας πως αποφεύγω .

Με ρωτήσατε
που ισχυρίζεται ότι ο Χριστός στη γη ήταν και θεός και άνθρωπος.
Μπορείτε να μου πείτε ΠΟΤΕ ο Χριστός στη γη έγινε και θεός;
(από ποιά στιγμή και μετά;)

Σας απαντώ
Φαντάζομαι πως ως προς τον άνθρωπο δεν χρειάζονται αναλύσεις σωστά ;
Ο Χριστός ήρθε ως άνθρωπος, δε πιστεύω να έχετε αντίρρηση και σε αυτό ;

Ως προς τον Χριστό Θεό τώρα

Ιωάνν 5.18
Ο Χριστός έκανε τον εαυτό του ίσον με το Θεό

Φιλιπ. 2.5-7
Ουχ αρπαγμόν ηγήσατο το είναι ίσα Θεό
Δεν θεώρησε ότι είχε εξ αρπαγής την ισότητά του με τον Θεό .

Ρωμ. 9. 5
…ο Χριστός είναι ο επι πάντων Θεός ευογητός εις τους αιώνας .

Ιωανν. 20.28
ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΘΩΜΑ
Ο κύριός μου και ο Θεός μου .

Α΄Τιμοθ. 3.15-16
Αυτός ( ο Θεός δηλαδή ) φανερώθηκε με σάρκα
Και μάλιστα επειδή είναι πολύ δύσκολο να το κατανοήσει νους ανθρώπου αυτό, όπως δεν το κατανοείται κι εσείς δηλαδή, λίγο πιο πριν σας λέει, μέγα εστί το της ευσεβείας μυστήριον. Μιλάει για μυστήριο κύριε Γιώργο .

Και τέλος
Α΄Ιωανν. 5. 20
Αυτός ( ο Χριστός δηλαδή ) είναι ο αληθινός Θεός και ζωή αιώνιος .

ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑ ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ
ΕΚΤΙΘΕΣΤΕ
ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ

ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΚΥΡΙΟ ΓΙΩΡΓΟ
Κύριε Γιώργο, ήθελα πολλά να σας γράψω αλλά βλέπω πως έχετε πολύ δουλειά με τους άλλους και δεν προλαβαίνετε να μου απαντήσετε. Κάποιες διευκρινίσεις και κάποιες ερωτησούλες θέλω να κάνω μόνο.

• Για την μετάγγιση διαπίστωσα πως αποδεχτήκατε πως είναι θρησκευτικό ζήτημα. Άρα από τη στιγμή που δεν ρωτάτε το νήπιο, του στερείται την θρησκευτική ελευθερία της επιλογής.

• Αποφεύγετε συνεχώς να μου απαντήσετε στο αν «Πιστεύετε πράγματι πως ένα οχτάχρονο ή εννιάχρονο έχει βασικές γνώσεις της Γραφής, πιστεύοντας στον Θεό, στο Γιό του και στο ρόλο του, καθώς και στο πως ο Θεός ενεργεί μέσω του αγίου πνεύματός του», (δικά σας λόγια) άρα είναι σε θέση να βαπτιστεί;


• Γράφετε στην κ. Ιωάννα πως διαστρεβλώνω την διδασκαλία της Σκοπιάς, αλλά δεν αναφέρεται που. Έτσι για να σας βοηθήσω εγώ πέστε μου όταν έγραψα πως θεωρείτε τις πόρτες μας αυθαίρετα άμβωνα ή κατά τον Αρμαγεδώνα θα μας πιείτε το αίμα έκανα διαστρέβλωση της διδασκαλίας της Σκοπιάς;

• Λέτε πως στη Σκοπιά έχετε ελευθερία. Ας κάνουμε λοιπόν ένα πείραμα να δούμε ποιος έχει ελευθερία, η Σκοπιά ή η Ορθοδοξία; Πέστε μου ΠΟΙΟ ΒΙΒΛΙΟ της Ορθόδοξης Εκκλησίας θέλετε και ΘΑ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ. Εγώ από εσάς θέλω «Το Λάμπετε ως Φωστήρες» και σε αντίγραφο δεν με πειράζει. Έχω το email σας, οπότε μπορούμε να συνεννοηθούμε πως θα γίνει αυτή η ανταλλαγή. Έτσι ΟΠΟΙΟΣ από τους δύο ΑΡΝΗΘΕΙ να δώσει αυτά τα έντυπα ή ΒΡΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ, θα είναι πλέον «ηλίου φαεινότερον» ΠΟΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΟΧΙ.


• Όπως λέει ωραία και ο κ. Ιωάθαμ τι σπουδαστές της Γραφής είστε. Τι ρωτάτε πότε έγινε ο Χριστός Θεός. Μα είναι στην αρχή – αρχή του κατά Λουκά ευαγγελίου, δεν το βλέπετε. Από την στιγμή της σύλληψής του ήταν Θεός.
1. Ο Γαβριήλ δεν είπε στην Μαρία πως αυτός που θα γεννηθεί θα ονομαστεί Υιός του Θεού;
2. Και η Ελισάβετ τι είπε όταν συνάντησε την Παναγία; «Πως συνέβει να έρθει σε μένα η μητέρα του ΚΥΡΙΟΥ ΜΟΥ (ΓΙΑΧΒΕ);»

Στα πρώτα – πρώτα κεφάλαια του κατά Λουκά ευαγγελίου είναι, δεν σας «στραβώνει»;

Μετά τιμής Χρήστος – αντιαιρετικός


Υ.Γ. Κύριε Στέλιο, σας ευχαριστώ που είστε πάλι στην παρέα μας. Όταν μου δοθεί χρόνος θα αναλύσω πως θεολογείτε σε κάποια από αυτά που γράφετε και πως διδάχτηκα από εσάς.

Ανώνυμος είπε...

Προς Κύριο Χρήστο.

Σας ζητώ χίλια συγνώμη κύριε Χρήστο, έχετε δίκιο, τον άρπαξα μονότερμα τον κύριο Γιώργο και τον βομβάρδισα για τα καλά .
Εγώ όμως όπως εξελίσσεται ο διάλογός μου με τον κύριο ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΩΝ δείχνει πως μάλλον έχω τελειώσει μαζί του σε περίπτωση που ΔΕΝ μου απαντήσει στα κόντρα εδάφια που του ζήτησα .
Δεν του υποβάλλω πλέον καμία άλλη ερώτηση είδη τον έχω μουρλάνει .
( κόλλησα από το Στέλιο κι εγώ ) .

Αυτό σημαίνει πως ο κύριος ¨ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΩΝ¨ είναι ολοκληρωτικά στη διάθεση όλων .
Σε μια ταινία καράτε που έβλεπα μικρός, έλεγε ο δάσκαλος στον μαθητή το εξής .
¨σπάνια να χρησιμοποιείς τη δική σου δύναμη, ο εχθρός νικιέται πιο αποτελεσματικά όταν τον χτυπάς με τη δική του δύναμη¨ .
Δε ξέρω αν μας παρακολουθήσατε καθόλου κύριε Χρήστο πάντως ο ¨ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΩΝ¨ αυτό ακριβώς έπαθε . Μου έδωσε όπλο, και τον ισοπέδωσα .
Διαβάσατε πώς μου απάντησε στην ερώτησή μου ¨πού στηρίζεστε Γραφικά σχετικά με τις καρτέλες που συμπληρώνετε;¨ και μου έστειλε το εξής μεγαλειώδες όπλο .

¨Μορείτε να μου πείτε σε ποιά εντολή του Χριστού γίνεται παράβαση για το εν λόγω ζήτημα; "

Ο κύριος ¨ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ¨ εν ολίγοις την ΕΠΑΤΗΣΕ .
Έδωσε τη λάθος απάντηση . Μας απέδειξε πανηγυρικά πως δεν ζει ΜΟΝΟ με βάσει των εντολών της Αγίας Γραφής όπως ισχυρίζεται, αλλά και με άλλες εξωγραφικές εντολές αρκεί αυτές να μην έρχονται σε αντίθεση με τις εντολές του Χριστού .

Τελικά αποδείχτηκε ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ . Κι εγώ νόμιζα πως παίζαμε ΝΤΕΡΜΠΙ .

Καλή σας μέρα κύριε Χρήστο και πάλι συγνώμη .

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ανώνυμος είπε...

Προς κύριο Ιωάθαμ,

Είπατε κύριε Ιωάθαμ πως ο κύριος Γιώργος σας έδωσε το εξής όπλο

¨Μορείτε να μου πείτε σε ποιά εντολή του Χριστού γίνεται παράβαση για το εν λόγω ζήτημα; "

Αυτό κύριε Ιωάθαμ δεν είναι όπλο, αυτό είναι ΠΥΡΙΝΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ολόιδια με αυτή του Ναγκασάκι . Μόλις την είδα αμέσως τη γνώρισα . Ολόιδια σας λέω, να, φυλάω σταυρό .

Το σίγουρο είναι πως η ΣΚΟΠΙΑ θα του την κόψη τη γλώσσα του σπουδαστή των Γραφών .

Α, κύριε Γιώργο, σε ποιο Πανεπιστήμιο σπουδάσατε τη Γραφή ;

Τζούτζου Βρούτζου

Στέλιος

Ανώνυμος είπε...

Προς κύριο Χρήστο .

Απορώ πώς είναι δυνατόν εγώ να δίδαξα κάτι σε εσάς .
Ευχαριστώ για τον καλό σας λόγο.

Στέλιος

Χωρίς τζούτζου βρούτζου

Γιώργος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ

ΓΙΑ ΚΥΡΙΟ ΙΩΑΘΑΜ

Κύριε Ιωάθαμ, μην ζητάτε συγγνώμη. Δεν το έγραψα εγώ να μη ρωτάτε πολλά, αλλά η κ. Ιωάννα, και σας το έγραψε καλοπροαίρετα όπως σημειώνει. Ποτέ δεν επεμβαίνω στην συζήτηση για να κάνω υποδείξεις. Δίνω το δικαίωμα ο καθένας να γράφει ότι θέλει, γιατί σέβομαι το χαρακτήρα καθενός. Εσείς άλλωστε που έχετε μπει και στις άλλες σελίδες θα είδατε πως επιτρέπω και τις ύβρεις ακόμα.

Πράγματι όπως σημειώνει και ο κ. Στέλιος ρίξατε πυρηνική βόμβα και άντε τώρα να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα ο κ. Γιώργος. Δεν ξέρω αν διαβάσατε στο χθεσινό μου σχόλιο τι λέει η Σκοπιά για τα περιοδικά της. Είναι απόλαυση.

ΓΙΑ ΚΥΡΙΟ ΣΤΕΛΙΟ

Κύριε Στέλιο, δεν σας καλοπιάνω. Προχτές –μάρτυς μου ο Θεός- που είχαμε πάει εκδρομή με το σχολείο, έλεγα στους συναδέλφους μου, πως μέσα από το χιούμορ αναπτύσετε θεολογικές θέσεις. Υπομονή να έχετε και θα σας το εξηγήσω και που με βοηθήσατε.

ΓΙΑ ΚΥΡΙΟ ΓΙΩΡΓΟ

Κύριε Γιώργο δεν είδατε τάχα τα χωρία, που σας εξέθεσα για το πότε ο Χριστός έγινε Θεός; Από την σύλληψή του, όπως λέω. Τα ξαναναφέρω αυτά που γράφω:

• Όπως λέει ωραία και ο κ. Ιωάθαμ τι σπουδαστές της Γραφής είστε. Τι ρωτάτε πότε έγινε ο Χριστός Θεός. Μα είναι στην αρχή – αρχή του κατά Λουκά ευαγγελίου, δεν το βλέπετε. Από την στιγμή της σύλληψής του ήταν Θεός.
1. Ο Γαβριήλ δεν είπε στην Μαρία πως αυτός που θα γεννηθεί θα ονομαστεί Υιός του Θεού;
2. Και η Ελισάβετ τι είπε όταν συνάντησε την Παναγία; «Πως συνέβει να έρθει σε μένα η μητέρα του ΚΥΡΙΟΥ ΜΟΥ (ΓΙΑΧΒΕ);»

Στα πρώτα – πρώτα κεφάλαια του κατά Λουκά ευαγγελίου είναι, δεν σας «στραβώνει»;

Λέτε να μην ξέρω που το πάτε. Θέλετε να φτάσετε στην διδασκαλία της Σκοπιάς που ισχυρίζεται πως έγινε ένα είδους Θεός όταν βαπτίστηκε.

Με ευχαριστεί πάντως που αποφεύγετε να μου απαντήσετε. Ξέρουμε πλέον όλοι το γιατί.

Μετά τιμής Χρήστος – αντιαιρετικός

Γιώργος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Γιώργος είπε...

Στέλιο,

Μη μου πείς (στο ζήτημα της απερίσκεπτης φιλοσοφικής αντίληψης περί ΔΗΘΕΝ Πανταχού παρουσίας του Θεού) ότι ο Θεός είναι και μέσα σε κάθε γλώσσα που βρίζει;

Μη μου πείς ότι ο Θεός είναι και μέσα σε κάθε "ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΒΟΜΒΑ" που κατασκευάζουν άνθρωποι;

Απάντησα ήδη στον κύριο Ιωάθαμ - και σε όλους - ότι μία από τις μεγαλύτερες προμεσαιωνικές ΑΠΕΡΙΣΚΕΠΤΕΣ φιλοσοφικές θεωρείες είναι η δήθεν "πανταχού παρουσία" του Θεού.

Γιώργος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ γιώργο,

"τάδε λέγει κύριος παντοκράτωρ" (Μαλαχίας Α'4)

Πως λοιπόν κρατεί το παν, δηλαδή κρατεί τους δομικούς λίθους, όπως τους γνωρίζουμε μέσα από τη φυσική και θα τους γνωρίσουμε, της επιστήμης εξελισομένης, υπό οποιασδήποτε σωματιδιακής, κυματικής ή αγνώστου (προς το παρόν) χ μορφής;

Την κρατά με ραδιοκύματα, όπως οι δορυφόροι, ή τα συστήματα πλοήγησης;

Κατηγορείτε την φιλοσοφία αλλά την χρησιμοποιείτε υπό μορφή σοφιστίας.

Συμπληρώνω λοιπόν τις θέσεις σας:

"Δεν είναι ο Θεός μέσα σε κάθε ΚΟΥΝΟΥΠΙ που τσιμπάει, ούτε σε κάθε σφήγγα που δαγκώνει, ούτε σε κάθε μέλισσα που κεντρίζει. ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΟΗΣΙΑ το να το πιστεύει κάποιος αυτό."

ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΑΕΙ κάθε ΚΟΥΝΟΥΠΙ που τσιμπάει, κάθε σφήγγα που δαγκώνει, κάθε μέλισσα που κεντρίζει και τους ΔΟΜΙΚΟΥΣ λίθους αυτών.

"Δεν είναι ο Θεός μέσα σε κάθε ΦΙΔΙ, που δαγκώνει, ούτε σε κάθε Λύκο, ούτε σε κάθε πίθηκο, ούτε σε κάθε ΖΩΟ. ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΟΗΣΙΑ το να το πιστεύει κάποιος αυτό."

Και για να μην επαναλαμβάνω φράσεις:

ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΕΙ κάθε ΦΙΔΙ, που δαγκώνει, κάθε Λύκο, κάθε πίθηκο, κάθε ΖΩΟ.
κάθε Μικρόβιο, κάθε "ΥΙΟ του ΕΙΤΣ", κάθε "υιό της Γρίπης" κάθε μονοκύτταρο ή πολυκύτταρο οργανισμό, καθε ΑΝΤΙΒΙΩΤΙΚΟ που πίνετε.
Κάθε άνθρωπο όταν είναι ζωντανός κάθε σκουλίκι που τον τρωει όταν πεθαίνει..

κάθε ψάρι που τρώτε και καθένα που δεν τρώτε κάθετι που δεν τρώγεται,
κάθε "μπουκιά" που κατεβάζετε, κάθε "γουλιά" νερό, γάλα, χυμό, κρασί ή ούζο που πίνετε.

Κάθε τσιγάρο που καπνίζετε, κάθε "ενέσα" με φάρμακο, ορό ή ναρκωτικό κάθε "ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ".

Κάθε Βόμβα που σκοτώνει, κάθε σφαίρα, κάθε πολυβόλο, κάθε ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΚΕΦΑΛΗ,κάθε αεροπλανοφόρο κάθε ΤΑΝΚΣ, κάθε ΟΒΙΔΑ που ρίχνεται, κάθε ΒΛΗΜΑ που εξαποστέλεται.

Και τελικά ΚΑΘΕ ΣΟΦΙΣΤΙΑ και ΑΝΟΗΣΙΑ που θα περάσει από το ΜΥΑΛΟ του ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΟΣ ΣΩΜΑΤΟΣ της ΣΚΟΠΙΑΣ(για να είμαστε και αγιογραφικά συνεπής)!!!

Και ο Κύριος δεν λέει ψέμματα για αυτά που δηλώνει ότι είναι!

Τι λοιπόν αποδείξαμε; Ότι ο Θεός κρατά συνεχώς (Παντοκράτωρ δηλώνει ιδιότητα που συνεχίζεται) τα πάντα. Αφού κρατά συνεχώς τα πάντα (όπως δηλώνει ο ίδιος μέσω του προφήτου) και τα κρατά ας πούμε με το χέρι του, για να είναι λίγο πιο ανθρωπομορφικό, θα πρέπει αυτό το χέρι να απλώνεται παντού και να διαπερνά ταυτόχρονα τα πάντα, αφού κρατά και τους δομικούς λίθους αλλά και τους δομικούς λίθους των δομικών λίθων και τις πάσης φύσεως ακτινοβολίες στο σύμπαν και στο υπερσύμπαν και στο πέραν και στο υπερπέραν και σε όλα τα παράλληλα σύμπαντα, αν αποδειχθεί ότι υπάρχουν!
Τι διαφορά έχει αυτό από την παναταχού παρουσία;

Πάρε λοιπόν την Αγία Γραφή κατά την ιστορικοφιλολογική της ανάλυση να την χαίρεσαι.
Γιατί με αυτού του είδους την ανάλυση, που χρησιμοποιεί κατά κόρον η ΣΚΟΠΙΑ, τι άλλο μπορεί κανείς να αποδείξει αγιογραφικά;

ότι ο Θεός είναι συνένοχος (αφού ΟΛΑ τα ΚΡΑΤΑ) όλων των καταστροφών και ασθενειών, μιας και εξετάσαμε τα πράγματα κατ' ακρίβειαν με την Γραφή που ΚΡΑΤΑ και με το μυαλό που μας έχει δώσει, που επίσης ΚΡΑΤΑ!


Πέτρος

Γιώργος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ γιώργο,

Γράφεις:
"Γιατί πάτε να πείσετε - δεν ξέρω ποιόν - ότι ο Χριστός ήταν ΚΑΙ Θεός και ΑΝΘΡΩΠΟΣ."

"Πότε ο Χροστός όταν έγινε άνθρωπος, έγινε και θεός"

Για να διευκολύνω τη συζήτηση:
Λεέι στο Ευαγγέλιο ο ίδιος ο Κύριος:
"Ἀβραὰμ ὁ πατὴρ ὑμῶν ἠγαλλιάσατο ἵνα ἴδῃ τὴν ἡμέραν τὴν ἐμήν, καὶ εἶδε καὶ ἐχάρη. εἶπον οὖν οἱ Ἰουδαῖοι πρὸς αὐτόν· Πεντήκοντα ἔτη οὔπω ἔχεις καὶ Ἀβραὰμ ἑώρακας; εἶπεν αὐτοῖς ὁ Ἰησοῦς· Ἀμὴν ἀμὴν λέγω ὑμῖν, πρὶν Ἀβραὰμ γενέσθαι ἐγὼ εἰμί" (Ιωάννου Η' 56-58)
Και οι Ιουδαίοι πήραν πέτρες να τον λιθοβολήσουν.

Πέτρος

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ γιώργο,

τα παραδείγματα που χρησιμοποιείς για υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, ζωγράφους, είναι καλά όταν αναφέρεσαι σε ανθρώπους. Όταν όμως τα χρησιμοποιείς για να περιορίσεις τον Θεό είναι φιλοσοφία της κακιάς ώρας.

Κάνεις ζημιά στην εταιρία ΣΚΟΠΙΑ. Δεν το βλέπεις; Θέλεις να μας πείσεις ότι τα μυαλά του Κυβερνώντος σώματος φτάνουν μέχρι εκεί;
Όποιος τα διαβάζει εδώ θα γελάει.

Με συγχωρείς για τις εκφράσεις μου αλλά δεν μπορώ, μη χάσω και το λίγο μυαλό που μου απομένει.

Γιαυτό άσε τις φτωχοαμπελοφιλοσοφίες και απόδειξε ότι το Παντοκράτωρ σημαίνει κάτι άλλο.

Πέτρος

Ανώνυμος είπε...

Αν καταφέρεις να το αποδείξεις τότε θα ξαναγράψεις την Ελληνική γλώσσα.

Πέτρος

Ανώνυμος είπε...

Πριν από καιρό είχα ρωτήσει κάτι τον γιώργο.
Θα επαναλάβω:

Παρακολουθούν άλλοι Μ.τ.Ι. τη συζήτηση;
Αν Ναι γιατί δεν συμμετέχουν και αφήνουν τον γιώργο να κουράζεται;

Αν Όχι γιατί αγαπητέ γιώργο δεν τους προσκαλείς;

Πέτρος

Γιώργος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Γιώργος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Γιώργος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

αγαπητέ γιώργο,

επαναλαμβάνεις τα ίδια ανόητα και χρησιμοποιείς για να εντυπωσιάσεις τη φυσική (μήπως είσαι Φυσικός;) αλλά αμφιβάλω αν την κατέχεις πέραν της εγκυκλίου μορφώσεως.

Δεν διαβάζεις και τι γράφω: "και τα κρατά ας πούμε με το χέρι του, για να είναι λίγο πιο ανθρωπομορφικό".
Το να κρατά με το "χέρι" ή με το "πνεύμα" δεν αλλάζει τίποτα. Το θέμα είναι ότι ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ συνεχώς.
Με αυτά που λες κηρύτεις έναν Θεό που έφτιαξε και ρύθμισε τα πάντα και μετά "έφυγε" και έτσι "λογικά" δεν είναι πανταχού παρόν.

Η λέξη ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ είναι συγκεκριμένη και σαφέστατη και δεν επιτρέπει την δική σου αστήρικτη ερμηνεία "Σημαίνει ότι ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ τα έχει κάτω από τον έλεγχό του"

Δεν σε αδικώ, η παιδική σκέψη στην οποία εγκλωβίζονται οι "μάρτυρες" του Ιεχωβά μετά από τα χρόνια της "Γραφικής" μελέτης δεν επιτρέπει κάτι παραπάνω.

Το περί εξυπνάδων τι να πω; κρίνουν οι αναγνώστες.

Το λογοπαίγνιο περί "συνενοχής" του Θεού δεν κατάλαβες ότι ήταν για να δείξει σε τι αντιφατικά συμπεράσματα μπορεί να οδηγηθεί κανείς όταν ερμηνεύει κατά το δοκούν.

Εγώ βάζω στοίχημα, κρίνοντας από παλαιότερες "συζητήσεις" που είχα με μάρτυρες του Ιεχωβά, ότι αν εμπαιναν και άλλοι Μ.τ.Ι τότε θα γινόταν το μπάχαλο με τις αντιφάσεις που θα δημιουργούντο μεταξύ τους. Όταν το έζησα, πίστεψέ με, ήταν πολύ δυσάρεστο. Βλέπεις ήταν και οι 2 "επίσκοποι" ή περιοδεύοντες πρεσβύτεροι αν τα λέω καλά.

Το καλό που διακρίνω σε εσένα είναι αυτό που λες:
"δεν είμαι από αυτούς που καταπίνουν προμεσαιωνικές ΓΕΛΟΙΕΣ και ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ φιλοσοφικές αντιλήψεις και θεωρείες του τύπου "πανταχού παρών" που υποτιμούν τη λογική σκέψη και δείχνουν άγνοια για τον Θεό."
Αυτή η επιμονή σου θα ανοίξει κάποια στιγμή τα μάτια σου και θα
δεις τι είναι στην πραγματικότητα η εταιρία με την οποία έχεις μπλέξει. Από τη φωτό βλέπω ότι είσαι σχετικά νέος και υπάρχει ακόμα ελπίδα.

Πέτρος

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Γιώργο σε χαιρετώ

Δεν θέλω να κουράζω με ανούσιες φλυαρίες εγώ γι΄αυτό θα σας απαντήσω όσο πιο ουσιαστικά και σύντομα μπορώ .

Με ρωτήσατε
Πότε ο Χριστός όταν έγινε άνθρωπος, έγινε και θεός

Απάντηση
Διαβάστε προηγούμενα σχόλια μου, σας απάντησα επ΄αυτού .

Στο θέμα πανταχού παρών ξεπεράσατε κάθε όριο .
Απορώ, πόσο μικρός να είναι άραγε αυτός ο Ιεχωβά που πιστεύετε ;
Ο Θεός κύριε Γιώργο, είναι πανταχού παρών είτε το θέλετε είτε όχι .
Αλίμονο αν προσευχόμουν και εκ των προτέρων ήξερα πως ο Θεός δεν με ακούει .

Γράψατε
Σας ρωτώ για να σας δείξω ότι δεν σκεφτήκατε καλά αυτό που γράψατε:

Γράψατε: "ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ βρείτε μου το κόντρα εδάφιο"
Δεν καταλαβαίνετε τι λέτε.
Είναι σαν να λέτε "αγία τετράδα" βρείτε το κόντρα εδάφιο.
"αγία πεντάδα" βρείτε το κόντρα εδάφιο.
"αγία δωδεκάδα" βρείτε το κόντρα εδάφιο.
"αγία δις-/τρισεκατομμυριάδα" βρείτε το κόντρα εδάφιο.

Σας απαντώ
Προσπαθείτε με αυτές τις ανοησίες να μου πείτε πως τα θέματα που σας ζήτησα να μου βρείτε τα κόντρα εδάφια, είναι απροσάρμοστα προς την Αγία Γραφή και πως τα θέματα αυτά κάποιοι κάπου κάποτε τα σκέφτηκαν και απλά τα πρόσθεσαν στην Ορθοδοξία, ε ;
Μα τα θέματα που σας ρωτώ κύριε Γιώργο, σας τα θυμίζω κιόλας
ΝΗΠΙΟΒΑΠΤΙΣΜΟΣ, ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΣ, ΘΑΥΜΑΤΑ, ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ,ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ, ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ, ΠΑΤΡΙΔΑ, ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ, ΣΗΜΑΙΑ, ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ, ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΩΝ, ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ, ΕΟΡΤΕΣ ( ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ), ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΣ, ΛΕΙΨΑΝΑ ΑΓΙΩΝ, ΤΙΜΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ, ΞΕΜΑΤΙΑΣΜΑ Η ΑΛΛΙΩΣ ΒΑΣΚΑΝΙΑ, ΑΓΙΑΣΜΟΣ, ΕΥΧΕΛΑΙΟ ...

Δεν είναι τυχαία . Αυτό νομίζετε ;

Τα περισσότερα είναι βγαλμένα ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ .
Μα, καλά, τί σπουδαστής των Γραφών είστε εσείς ;
Εξακολουθώ να περιμένω τα κόντρα εδάφια .

Γράψατε
Άντε βρείτε και σείς το κόντρα εδάφιο στο εδάφιο "ΕΙΣ ΘΕΟΣ ο ΠΑΤΗΡ" (1 Κορινθίους 8:6)


Σας απαντώ
Με το σύμβολο της πίστεως.
Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα,...

Γράψατε
Που λέει "τρεις θεός / θεοί ο πατήρ";

Σας απαντώ
Και θεός ην ο Λόγος ... Θεός νούμερο ένα
Είς Θεός ο Πατήρ ... Θεός νούμερο δύο
Ανανία ...ψέματα στο Άγιο Πνεύμα ...
Δεν είπες ψέματα σε ανθρώπους αλλά στον Θεό ... Θεός νούμερο τρία
Συμπέρασμα αφού η Αγία Γραφή τρείς Θεούς μας γνωστοποιεί αλλά ο Θεός είναι Ένας, όλα αυτά μαζί μας δίνουν την ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ .

Όσο για τις εγκυκλοπαίδειες και τα λεξικά που μας συμβουλεύετε να ανοίξουμε, καλύτερο λεξικό και εγκυκλοπαίδεια απο την Ιερά Παράδοση αποκλείεται να βρούμε .

Και μιας και το έφερε η κουβέντα, πού στηρίζεστε Γραφικά στο να συμβουλεύεστε Λεξικά και εγκυκλοπαίδειες σε θέματα πίστεως;
Έτσι έκαναν και οι απόστολοι;
Έχετε υπόψη κύριε ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ πως οι εγκυκλοπαίδειες κάθε 10 χρόνια αλλάζουν θεωρίες ;

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
ΕΓΩ ΔΕΝ ΑΦΗΝΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ ΩΣ ΤΩΡΑ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ Π.Χ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Γιώργο

Είπατε το εξής
"το μπουζούκι είναι όργανο"
"ο χωροφύλακας είναι όργανο"

Και σας λέω
Χωριστά είναι ΔΥΟ όργανα.

Ένας χωροφύλακας όμως που παίζει μπουζούκι είναι ΔΥΟ σε ΕΝΑ κατανοητό τώρα;

Και αυτό το ένα που όμως είναι δύο, όλο μαζί ξέρετε πως λέγεται ;

ΜΟΥΣΙΚΟΣ

Τζούτζου βρούτζου

Στέλιος

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Ιωάθαμ

Είπατε το εξής
Απορώ, πόσο μικρός να είναι άραγε αυτός ο Ιεχωβά που πιστεύετε ;

Και λέμε
1. Ο Ιεχωβά δεν είναι πανταχού παρόν.
2. Δεν υπάρχει αθανασία ψυχής άρα ο Ιεχωβά είναι Θεός νεκρών.
Άρα ο Ιεχωβά δεν Ιεχωβά αλλά Ιεχωβούλης . Μικρός θεός δηλαδή .

Και αφού έχουν έτσι τα πράγματα, γιατί κι αυτοί να λέγονται μάρτυρες ;
Να λέγονται μαρτυρούληδες

Κύριε Γιώργο
Μήπως είναι καλύτερα να λέγεστε μαρτυρούληδες του Ιεχωβούλη ;

Τζούτζου βρούτζου

Στέλιος

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Γιώργο μη ξεχνιόμαστε
Περιμένω εδάφιο για τις καρτέλες που συμπληρώνετε.
Διαφορετικά δεν είστε σπουδαστής των Γραφών αλλά υπηρέτης και δούλος της Σκοπιάς που σας δίνει τις καρτέλες.

Η απάντηση που μου δώσατε
Μορείτε να μου πείτε σε ποιά εντολή του Χριστού γίνεται παράβαση για το εν λόγω ζήτημα;

ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ γιατί δεν είναι της Αγίας Γραφής. Και εσείς οι μάρτυρες του Ιεχωβά θέλετε να μιλάμε ΜΟΝΟ με βάση την Αγία Γραφή.
Εμπρός λοιπόν απαντήστε κύριε ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ τι σας μάθανε ως τώρα για τις καρτέλες;
Σε πιο εδάφιο τις περιγράφει το ευαγγέλιο;





ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ανώνυμος είπε...

ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ

ΚΑΤ΄ΑΡΧΗΝ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΚΥΡΙΕ ΧΡΗΣΤΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΟΥ. ΜΕ ΕΧΕΤΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ .
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ.

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΩΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ.
ΠΩΣ ΔΙΑΔΟΘΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΥΘΟΣ ΄΄ΟΙ ΓΙΑΧΩΒΑΔΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ;΄΄

ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ Η ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΚΑΛΩΝ ΝΕΩΝ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ, ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ;

ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΕΙΝΑΙ
ΑΦΟΥ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΠΕ ΚΗΡΥΞΤΕ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΦΥΛΛΑΔΙΑ; ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΛΟΓΙΚΟ Η ΜΑΛΛΟΝ ΠΙΟ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΧΕΡΙ;

ΙΩΑΝΝΑ

Ανώνυμος είπε...

[ Ο αγιασμός της εργασίας

Ο καθένας πρέπει με την προσευχή του , με την ζωή του, να αγιάζη την εργασία του και να αγιάζεται. Αλλά, αν είναι αφεντικό και έχη ευθύνη, να βοηθάη πνευματικά και τους υπαλλήλους του. Αν έχη καλή εσωτερική κατάσταση , αγιάζει και την δουλειά του. Όταν λ.χ. πηγαίνουν νέοι σε έναν τεχνίτη να τους μάθη την δουλειά, παράλληλα θα πρέπει να βοηθηθούν να ζουν πνευματικά. Αυτό θα ωφελήση και τον ίδιο και τους υπαλλήλους και τους πελάτες του, γιατί ο Θεός θα ευλογή την εργασία του.

Akakios

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ

Αφού δεν «καταδέχεται» ο κ. Γιώργος να απαντήσει στις ερωτήσεις μου – θα εξηγήσω παρακάτω το γιατί – θα ήθελα να κάνω μερικές επισημάνσεις.

Με χαρά μου παρακολούθησα τον διάλογο μεταξύ κ. Πέτρου και κ. Γιώργου, γιατί ακριβώς επαλήθευσαν το σκοπό για τον οποίο γράφτηκε το παρόν άρθρο. Και αυτός δεν ήταν άλλος από το να αποδείξει τον υλιστικό τρόπο με τον οποίο σκέπτονται οι Μάρτυρες του Ιεχωβά και η Οργάνωσή τους για τα πνευματικά πράγματα. Εξαίρεση βέβαια δεν αποτελεί ούτε ο Θεός.

Εκτός από αυτά που έχω γράψει στο άρθρο μου στο πως η Σκοπιά βλέπει το Θεό και στα αδιέξοδα στα οποία αναγκαστικά καταλήγει θα ήθελα να προσθέσω και τα εξής:

Όπως έχουμε τονίσει η Σκοπιά προσεγγίζει το Θεό, με βάση την ανθρώπινη υλιστική εμπειρία. Διαπιστώνουμε πως ο θεός της Σκοπιάς, ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ. Ο θεός αυτός, τής εταιρίας Σκοπιά, περιορίζεται από το χώρο, επειδή ΄΄κάπου πρέπει να μένει΄΄ (!!!), σε συγκεκριμμένο τόπο, όπως τα υλικά πλάσματα. Χρειάζεται το χώρο για την ύπαρξή του, επειδή το σώμα του δεν είναι άπειρο, αλλά πεπερασμένου σχήματος. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟ ΟΓΚΟ. Ο ίδιος αυτός φανταστικός θεός, ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ, επειδή σκέφτεται με έναν εγκέφαλο, όπως ο ανθρώπινος. Η σκέψη όπως την ξέρουμε από τα υλικά όντα, (τα οποία επικαλείται ως παράδειγμα η Σκοπιά), απαιτεί την ύπαρξη του χρόνου. Κάθε σκέψη, ΑΡΧΙΖΕΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, τα επεξεργάζεται, ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ. Είναι σαφές, ότι ένας θεός που Η ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ, ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ. Ζει μέσα στο χρόνο, και με τη βοήθεια τού χρόνου σκέπτεται. Αν πάλι ο θεός τους χρειάζεται να σκέφτεται, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ! Αν ο Θεός είναι παντογνώστης, δεν χρειάζεται να σκεφτεί τίποτα, γιατί όλα τα ξέρει!
Κατόπιν των παρακάτω, εξάγεται ότι ο θεός της Σκοπιάς, δεν είναι η πρώτη ύπαρξη, αλλά υπήρχε ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΟ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΟ, ΑΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ.
Άρα ο Θεός της Σκοπιάς δεν είναι ο Θεός που γνωρίζουμε εμείς οι Χριστιανοί και αποκάλυψε ο Χριστός. Πολύ σωστά το διέγνωσαν και ο κ. Πέτρος με το να γράψει πως το σκέφτηκαν αυτό το πράγμα τα διεστραμμένα μυαλά της ηγεσίας της Σκοπιάς και ο κ. Στέλιος.

Έτσι επαληθεύομαι πως οκ. Στέλιος θεολογεί μέσα από το χιούμορ, όταν πολύ ορθά ονόμασε τον Ιεχωβά της Σκοπιάς Ιεχωβούλη. Δηλαδή ένα αδύναμο Θεό, που λογικά δεν μπορεί να είναι πανταχού παρών από τη στιγμή που περιορίζεται από το χρόνο και το χώρο.

Γι’ αυτό και ο Γιώργος, γαλουχημένος από μικρός στην διδασκαλία της Σκοπιάς ισχυρίζεται πως απάντησε. Και βέβαια απάντησε αλλά όχι για τον πραγματικό Θεό αλλά για τον αδύναμο Ιεχωβά της Σκοπιάς τον «Ιεχωβούλη».

Έτσι έφερε παραδείγματα από την ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ που αποδείκνυαν την μη πανταχού παρουσία του Θεού και παραδείγματα από την Αγία Γραφή που αν και ήταν φανερό πως επρόκειτο για ανθρωπομορφικές εκφράσεις για το Θεό, τις εκλάμβανε κυριολεκτικά.

ΕΚΑΝΕ ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ. ΠΑΡΕΝΕΒΗ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΚΑΝΟΝΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΔΥΟ ΑΝΟΜΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.

Έτσι συνέκρινε τον Θεό με τον άνθρωπο ή με διάφορα κατασκευάσματα του ανθρώπου. Είπε π.χ. Όταν βλέπετε τηλεόαση, δεν έρχεται ο Τηλεοπτικός Σταθμός σε ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ, αλλά τα ΚΫΜΑΤΑ που εκπέμπει κ.λ.π. κ.λ.π.

Και εδώ είναι το μεγάλο λάθος του. Όλα αυτά που αναφέρει άνθρωπος ή διάφορα κατασκευάσματα του ανθρώπου, έχουν ακριβώς ένα μεγάλο πρόβλημα. Πως είναι όλα αδύναμα γιατί είναι δημιουργήματα., ενώ ο Θεός ως δημιουργός είναι και παντοδύναμος και πανταχού παρών.

Τρανή απόδειξη των παραπάνω και της πανταχού παρουσίας του Θεού εκτός από τα χωρία που έχω αναφέρει παλιότερα και εγώ αλλά και οι άλλοι συνομιλητές είναι η ομιλία του Παύλου στην Αθήνα, όταν γνώριζε στους Αθηναίους τον «καινούργιο Θεό». Μιλώντας τους λοιπόν με ανθρωπομορφικές εκφράσεις επεσήμανε τη πανταχού παρουσία του Θεού:

« … δια να ζητούν τον Κύριο μήπως ΤΟΝ ΨΗΛΑΦΗΣΟΥΝ και τον βρουν, αν και δεν είναι ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ. Διότι ΜΕΣΑ Σ’ ΑΥΤΟΝ ζούμε, κινούμαστε και υπάρχομε» (Πράξεις 17, 27 – 28) .

Και πηγαίνετε εσείς τώρα κ. Γιώργο να βρείτε τις διάφορες σοφιστείες της Σκοπιάς πως όταν λέει «δεν είναι μακριά» δεν εννοεί αυτό αλλά το άλλο, το παραάλλο και ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι που λέει και ο λαός.

Όσο για την Αγία Τριάδα που μας «κοπανάτε» συνέχεια ένα θέλω να σας ρωτήσω και ας μην πάρω απάντηση. Σύμφωνα με την 1η επιστολή προς Κορινθίους κεφ. 1, στίχο 24, ο Χριστός ονομάζεται «Θεού δύναμη και Θεού σοφία».
Και σύμφωνα πάλι με τη Σκοπιά ο Θεός πρώτα ήταν μόνος του και μετά έφτιαξε τον Λόγο Του (Χριστό).

Ώσπου να φτιάξει λοιπόν τον Λόγο Του, ο Θεός ήταν ΑΛΟΓΟΣ, ΑΣΟΦΟΣ και ΑΔΥΝΑΜΟΣ;

Τι λέει ο «πιστός και φρόνιμος δούλος» επ’ αυτού;

Επειδή το σχόλιο βγήκε μακρύ θα απαντήσω σε άλλο σχόλιο γιατί αποφεύγετε να μου απαντήσετε. Και εγώ βέβαια το ίδιο θα έκανα στη θέση σας. Τέτοιες «κατραπακιές» που έχετε φάει και εσείς και ο «πιστός και φρόνιμος δούλος» που να βρείτε κουράγιο να απαντήσετε.


Μετά τιμής Χρήστος – αντιαιρετικός

Υ.Γ. Κυρία Ιωάννα είδα το σχόλιό σας. Πολύ ωραία ερωτήματα. Θα σας απαντήσω λίγο υπομονή μόνο.

Ανώνυμος είπε...

Έκανα μια αβλεψία στο πιο πάνω σχόλιο. Εκεί που λέω για το χρυσό κανόνα, γράφω "παρενέβη" ενώ το σωστό ειναι "παρέβη". Συγγνώμη.

Μετά τιμής Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ

Ο κ. Αχμέτ Ελντίν, πιστός του Ισλάμ, άφησε σχόλιο στο άρθρο μας «Κόλαση και Παράδεισος στα άλλα θρησκεύματα», ζητώντας διάλογο μεταξύ Ισλαμισμού – Χριστιανισμού. Του έστειλα email στο οποίο τον ενημερώνω πως διάλογος μπορεί να γίνει μέσα από τα σχόλια του συγκεκριμένου άρθρου. Αν τελικά απαντήσει θα σας ενημερώσω και όποιοι ενδιαφέρονται μπορεί να έχουν διάλογο μαζί του.

Κ. Ιωάθαμ κάτι λέει και για σας.


Μετά τιμής Χρήστος – αντιαιρετικός

Γιώργος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Γιώργος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

αγαπητέ γιώργο,

δεν έχω τι άλλο να σου πω. Στα είπε και πριν ο Χρήστος αλλά αρνείσαι να τα κατανοήσεις ή δεν μπορείς να τα κατανοήσεις.
Εδώ σε κβαντικές κλίμακες μιλάμε για απροσδιοριστία θέσης-ορμής του ηλεκτρονίου, ότι δηλ. το e μπορεί να βρίσκεται και εδώ και εκεί (με πειραματικές αποδείξεις, γιαυτό και χρησιμοποιούμε όχι την έννοια της θέσης αλλά της πυκνότητας πιθανότητας να βρίσκεται κάπου) και εσύ βάζεις τον Θεό να μη μπορεί να κάνει κάτι που το κάνουν όλα τα ηλεκτρόνια όλων των ατόμων της κτίσης!!!
Για να μην προχωρήσω στην κβαντική διεμπλοκή και σε άλλα κβαντομηχανικά παράδοξα που όμως επαληθεύονται πειραματικά.

Τώρα καταλαβαίνω γιατί η ΣΚΟΠΙΑ αποτρέπει τους οπαδούς της να προχωρήσουν σε ανώτερες σπουδές: θα ανοίξει λίγο το μυαλό τους και θα πουν χαίρετε!

Όχι θεούλης και ιεχωβούλης αλλά υποηλεκτρονικούλης ο θεός της ΣΚΟΠΙΑΣ!!!

Εκτός και αν αρνείσαι και την Φυσική για να θεμελιώσεις τις ΔΟΞΑΣΙΕΣ της ΣΚΟΠΙΑΣ.

Πάντως σου αξίζουν συγχαρητήρια που κατάφερες να περιορίσεις τον Θεό!!!

Αυτό έγινε και ανέκδοτο πλέον.
ΣΚΟΠΙΑ = Θεός sur mesure (με το μέτρο)

Πέτρος

Γιώργος είπε...

πρός κύριο Χρήστο

που γράφει
"Όσο για την Αγία Τριάδα που μας «κοπανάτε» συνέχεια ένα θέλω να σας ρωτήσω και ας μην πάρω απάντηση. Σύμφωνα με την 1η επιστολή προς Κορινθίους κεφ. 1, στίχο 24, ο Χριστός ονομάζεται «Θεού δύναμη και Θεού σοφία». Και σύμφωνα πάλι με τη Σκοπιά ο Θεός πρώτα ήταν μόνος του και μετά έφτιαξε τον Λόγο Του (Χριστό). Ώσπου να φτιάξει λοιπόν τον Λόγο Του, ο Θεός ήταν ΑΛΟΓΟΣ, ΑΣΟΦΟΣ και ΑΔΥΝΑΜΟΣ;"

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ο Θεός ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ και ΠΑΝΣΟΦΟΣ ως ΑΥΘΥΠΑΡΚΤΟΣ και ΑΝΑΡΧΟΣ (χωρίς υπαρξιακή έναρξη ζωής).

Η παντοδύναμη και πάνσοφη φύση του Θεού δεν άλλαξε ούτε ελαττώθηκε όταν "γέννησε" τον Γιό του τον πρωτότοκο ως την δεύτερη ξεχωριστή ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ υπαρξιακή οντότητα.

Μετά δημιουργήθηκαν αγγελικά ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ πλάσματα.

Ο Χριστός έπαιξε το ρόλο του Λόγου του Θεού σε σχέση με όλα τα άλλα.

Ο πρώτος που μάθαινε κάτι από τον Θεό ήταν ο Χριστός. Τίποτα δεν έκανε ο Θεός χωρίς να το πεί και να το αποκαλύψει πρώτα (στον κατάλληλο για τον Θεό χρόνο - επειδή ο Χριστός όταν ήταν στη γη ως άνθρωπος, δεν του είχε ακόμα αποκαλυφτεί "η ημέρα και η ώρα").

(Έτσι και η αποκάλυψη δόθηκε από τον Θεό στον Χριστό για να τη μεταβιβάσει με τη σειρά του χρησιμοποιώντας έναν άγγελο στον απόστ. Ιωάννη. -Αποκ. 1:1)

Ο ρόλος του Χριστού ως "ο Λόγος" του Θεού, απέκτησε ουσία και νόημα όταν δημιουργήθηκε τουλάχιστο ένας ακόμα άγγελος, μετά ο 3ος, κατόπιν ο 4ος,... ο εκαταμμυριοστός κ.ο.κ για να είναι ο Χριστός ως "ο Λόγος" "κρίκος επικοινωνίας" του Θεού με τους άλλους αγγέλους, δηλαδή "ο Λόγος" μιλούσε ως ο εκπρόσωπος ή ο αντιπρόσωπος του Θεού επί δισεκατομμύρια χρόνια.

Έτσι το "ΑΛΟΓΟΣ" δεν έχει ουσία όταν δεν είχαν δημιουργηθεί άλλοι άγγελοι, εφόσον ο Χριστός μιλούσε ΑΜΕΣΑ με τον ουράνιο Πατέρα του στο πνευματικό βασίλειο (εφόσον το υλικό Σύμπαν δεν είχε δημιουργηθεί ακόμα).

Το "ο Λόγος" αναφέρεται στην επικοινωνία του Θεού με άλλους ΜΕΣΩ του Χριστού ως "του Λόγου" και ΟΧΙ ΣΕ ΙΔΙΟΤΗΤΑ του ίδιου του Θεού.

Εφόσον ο Χριστός ήταν "ο Λόγος" του Θεού, ήταν διορισμένος να μεταβιβάζει οδηγίες του Πατέρα του αρχικά στους άλλους αγγέλους και αργότερα πάλι μέσω αγγέλων σε ανθρώπους όπως π.χ. στον Αβραάμ, Μωϋσή, στον προφήτη Δανιήλ κλπ.

Διευκρινίζω ότι όταν εξαφανίστηκε από το πνευματικό Βασίλειο "ο Λόγος" του Θεού επειδή μεταβιβάστηκε η δύναμη της ζωής του στη μήτρα της παρθένου Μαρίας, εφόσον "ο Λόγος" έγινε πλέον "σάρκα" ως άνθρωπος, δεν παρέμεινε "ο Λόγος" επειδή ο ρόλος του αυτονόητα άλλαξε όταν έγινε άνθρωπος.

Το εδάφιο 1 Κορ. 1:24 θέλει να δείξει ότι η δύναμη του Θεού αποκαλύφτηκε στους ανθρώπους μέσω του Χριστού (παλιότερα ΚΑΙ μέσω του Μωϋσή τον οποίο έκανε Ο Θεός θεό για τον Φαραώ και ως προφήτη του έδωσε τον Ααρών - μερικές φορές με ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ), εφόσον ο Θεός μέσω του Χριστού φανέρωνε τη δύναμή του και ενεργούσε (Θαύματα, Διδασκαλία, αποκαλύψεις για το Μέλλον κλπ).
Μέσω του Χριστού φανερώθηκε η πολυποίκιλη σοφία του Θεού σχετικά με το ρόλο του ίδιου του Χριστού αλλά και τις γενικότερες και ειδικότερες ενέργειες του ίδιου του Πατέρα του για τη σωτηρία της ανθρωπότητας.

Επειδή υπήρχε η τάση για υποτίμηση της δύναμης του Θεού μέσω του Χριστού, (για τους Ιουδαίους ήταν σκάνδαλο, για τους Έλληνες μωρία - ανοησία) γι¨αυτό τονίζει ο απόστ. Παύλος αυτό το γεγονός, ότι ο Χριστός ήταν «Θεού δύναμη και Θεού σοφία» (και όχι αδύναμος και άσοφος όπως θεωρούσαν όταν σταυρώθηκε και πέθανε ατιμωτικά), συμπληρώνοντας παρακάτω στο 1 Κορ. 1:25 "Επειδή το ανόητο του Θεού είναι σοφότερο από τους ανθρώπους, και το αδύναμο του Θεού είναι ισχυρότερο από τους ανθρώπους."
(Συνεπώς οί άνθρωποι ΑΣΤΟΧΑ το θεωρούσαν "το ανόητο και αδύναμο του Θεού)

Γιώργος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Κύριε Γιώργο, η Σκοπιά και εσείς τον Θεό εκτός από ΑΛΟΓΟ, ΑΣΟΦΟ και ΑΔΥΝΑΜΟ τον κάνατε και … ΜΟΥΓΓΟ!!! αφού δεν μπορούσε να … μιλήσει αυτός και μιλούσε ο Λόγος …. ως εκπρόσωπός του !!!!!!

Για τα άλλα που έχω υποσχεθεί πως θα γράψω και θα σας αφορούν, γιατί π.χ. δεν μου απαντάτε, αύριο.

• Τελικά, τι λέτε «ένα οχτάχρονο ή εννιάχρονο έχει βασικές γνώσεις της Γραφής, πιστεύοντας στον Θεό, στο Γιό του και στο ρόλο του, καθώς και στο πως ο Θεός ενεργεί μέσω του αγίου πνεύματός του», (δικά σας λόγια) άρα είναι σε θέση να βαπτιστεί;

Μετά τιμής Χρήστος – αντιαιρετικός

Γιώργος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Γιώργος είπε...

προς κύριο Χρήστο
στο σχόλιό του

"Κύριε Γιώργο, η Σκοπιά και εσείς τον Θεό εκτός από ΑΛΟΓΟ, ΑΣΟΦΟ και ΑΔΥΝΑΜΟ τον κάνατε και … ΜΟΥΓΓΟ!!! αφού δεν μπορούσε να … μιλήσει αυτός και μιλούσε ο Λόγος …. ως εκπρόσωπός του !!!!!!"

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αν εσείς θεωρείτε ότι όταν είστε μόνος είστε και μουγγός, δικαίωμά σας να νιώθετε έτσι.

Στο άλλο ερώτημά σας απάντησα αλλά δεν το αντιληφτήκατε:
"• Τελικά, τι λέτε «ένα οχτάχρονο ή εννιάχρονο έχει βασικές γνώσεις της Γραφής, πιστεύοντας στον Θεό, στο Γιό του και στο ρόλο του, καθώς και στο πως ο Θεός ενεργεί μέσω του αγίου πνεύματός του», (δικά σας λόγια) άρα είναι σε θέση να βαπτιστεί;"

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Σας έχω ήδη πεί ότι δεν υπάρχει περιορισμός ηλικίας αν κάποιος από ΜΟΝΟΣ του αποφασίσει να βαφτιστεί, αν αποδείξει ότι καταλαβαίνει τι πιστεύει σε κάποιο λογικό βαθμό.

Αυτό μπορείτε να το κρίνετε εσείς.
Αν σε εσάς έρθει ένα παιδί 8 ή 9 και του αρνηθείτε να το βαφτίσετε δικαίωμά σας.
Όλες οι περιπτώσεις δεν μπαίνουν στο ίδιο "Καλούπι".
Εφόσον υπάρχει πρωτοβουλία του ατόμου που ΘΕΛΕΙ να βαφτιστεί, το βάφτισμα είναι έγκυρο.

Ανώνυμος είπε...

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ κύριε Γιώργο! Διάλογο κάνουμε, εκθέτουμε απόψεις. Δεν είναι ανάγκη να χάνετε την ψυχραιμία σας. Πέστε την γνώμη σας και αφήστε να κρίνουν οι αναγνώστες.

Μετά τιμής Χρήστος - αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ γιώργο,

Γράφεις:
"ΔΕΝ ΚΑΛΟΥΠΩΝΕΤΑΙ ο παντοδύναμος ΘΕΟΣ μέσα στην Δημιουργία του ούτε και δεσμεύεται από αυτή."

Μα αυτό μόλις το έκανες εσύ, το κτίσμα Του, που τον ΚΑΛΟΥΠΩΣΕΣ και μάλιστα χρησιμοποιώντας και αποδεικτική μέθοδο!!! (κατά τα λεγόμενά σου), στο να ΜΗΝ μπορεί να βρεθεί ταυτόχρονα όπου θέλει!!!

Καλό μου παιδί, δεν σε παρεξηγώ γιατί ίσως σου βάζω δύσκολα.
Θα στο πω πιο απλά:
Με το να είναι ο Θεός πανταχού παρόν ΔΕΝ συνεπάγεται ότι η ύλη μετέχει της ουσίας του. ΔΕΝ συνεπάγεται ότι τα ΠΑΝΤΑ είναι ΘΕΟΣ.

Θα έχεις ακουστά για την ακτινοβολία του υποβάθρου. Αυτή διαπερνά τα πάντα (πανταχού παρούσα λένε χαριτολογώντας οι φυσικοί). Διαπερνά και σένα και μένα και κάθε τι σε όλο τον πλανήτη χωρίς εμείς να μετέχουμε της ουσίας της, χωρίς να είμαστε κοσμική ακτινοβολία.

Χρησιμοποιώ αυτό το παράδειγμα όπως και εσύ είπες για υδραυλικούς χτίστες, τούβλα κ.λ.π. για να σου μιλήσω σε μια γλώσσα πιο απλή που ίσως καταλάβαίνεις.

Τώρα για την ΣΚΟΠΙΑ.

Άλλα πιστεύεις εσύ και άλλα η ΣΚΟΠΙΑ; Προκαλείς έκπληξη.
Δηλαδή η εταιρία ΣΚΟΠΙΑ πιστεύει στην παναταχού παρουσία του Θεού;
Αν όχι γιατί ταράττεσαι;

Μήπως είσαι αιρετικός "μάρτυρας" του Ιεχωβά;

Πέτρος

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Γιώργο είπατε στον κ. Πέτρο
Σαν να λες: ο ζωγράφος ΠΡΕΠΕΙ να ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ, για να την ελέγχει, αλλιώς δεν γίνεται.

Αυτή η Σκοπιά, άλλα παραδείγματα δε σας έχει δώσει να λέτε ;
280 σχόλια και όλο για ζωγράφους μας κοπανάτε.
Μπας κι είστε ζωγράφος μαρτυρούλη ; )

Επίσης είπατε στον κ. Πέτρο
Βάζεις τον Δημιουργό μέσα στη Δημιουργία του, όπως τον ΚΤΙΣΤΗ μέσα στα ΤΟΥΒΛΑ του.
Είναι σαν να "ΤΟΥΒΛΟΠΟΙΕΙΣ" τον Θεό.

Αυτά τα ΤΟΥΒΛΑ τα παρατήρησες βλέπω,
Τα άλλα τούβλα που μας πετάς δεν τα βλέπεις όμως.

Μου άρεσε ο όρος που χρησημοποιήσατε
„ΤΟΥΒΛΩΜΕΝΟΣ ΚΤΙΣΤΗΣ“.
Είναι σα να λέμε ¨ΣΚΟΠΙΑ-ΣΜΕΝΑ ΧΤΙΣΜΕΝΟΣ¨

Επίσης είπατε
ΜΕΓΑΛΗ και απύθμενη ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΑ, απύθμενη ΒΛΑΚΕΙΑ και ΑΝΟΗΣΙΑ.
ΤΕΤΟΙΑ ΤΥΦΛΑ, ΜΟΝΟ οι ΥΛΙΣΤΕΣ και ΜΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ μπορεί να έχουν.

Μαζί σας κύριε Γιώργο.
Αυτοί οι παλιό Ορθόδοξοι δε καταλαβαίνουν από πνευματικά καθόλου.
Καλά τους λέτε μωρέ…

Ενώ εμείς οι μάρτυρες του Ιεχωβά, ΠΟΤΕ δε σκεφτόμαστε την ύλη.
Άλλο που για μας βέβαια ο παράδεισος είναι υλικός, αυτό εντάξει δε μετράει.
Όλα τα άλλα μας όμως είναι πνευματικά.

Πόσα περιοδικά πουλήσαμε αυτό το μήνα ;
30 κομμάτια
μμμμμπράβο παιδί μου προοδεύεις πνευματικά
αν τον άλλο μήνα τα κάνεις 60 σε βλέπω Άγιο.

Πόσες ώρες έκανες έργο το τελευταίο εξάμηνο;
412
μμμμπράβο παιδί μου! αυτό θα πει πνευματική ζωή.
Βέβαια χρειάζεσαι λίγη προσπάθεια ακόμα. Με τις πρεσβείες του Αγίου Ρώσσελ,
Ό Ιεχωβά θα σε κάνει πνευματοπαίδι του.

Κύριε Γιώργο είπατε κι ένα τελευταίο που μου άρεσε πολύ. Αλήθεια, πάρα πολύ μου άρεσε΄ να, αυτό που είπατε Είσαι προοδευτικός στη μάθηση ή κόλλησες στα παλιά προμεσαιωνικά λάθη "χοντροκομμένων ανόητων" της εποχής εκείνης;

Θέλω να σας ρωτήσω
Στην εποχή του μεσαίωνα άμα ήθελε κάποιος να γίνει μάρτυρας του Ιεχωβά πού θα σας έβρισκε ;
Τζούτζου Βρούτζου

Στέλιος

Ανώνυμος είπε...

Αχ! Βρε παιδιά πολύ μπερδεύεστε με αυτό το πανταχού παρών, μα καλά τι σας εβάσκανε που λέει και ο απόστολος ώστε να μη μπορείτε να δείτε την αλήθεια ;
Αφού ο κύριος Γιώργος μας το εξήγησε α ν α λ υ τ ι κ ό τα τα
Άντε ας το επαναλάβω κι εγώ.
Ο Θεός είναι ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ
Αλλά όχι και πανταχού παρών. Εντάξει είπαμε έχει κάποια δύναμη, αλλά μη νομίζεται πως δεν έχει και όρια.

Τα λέω καλά κύριε Γιώργο;

Το πανταχού παρών δεν είναι μέσα στη δύναμή του.
Εντάξει, είπαμε ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ εντάξει το είπαμε, το είπαμε, ε, καλά τώρα αν είπαμε και κάτι παραπάνω, δε βαριέστε!
Ας μην τα παίρνουμε όλα τοις μετρητής.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΜΥΝΗΜΑ

Κυκλοφόρησε το λεξικό που όλοι περιμέναμε.
Το λεξικό του Κυρ΄Γιώργη
Τι σημαίνει ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ;

ΑΥΤΟ σημαίνει παντοδύναμος.
Να είναι ΕΞΩ από τη Δημιουργία του, ΝΑ ΜΗ "ΚΑΛΟΥΠΩΝΕΤΑΙ" ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ και ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ να ακούει ταυτόχρονα 7 δισεκατομμύρια προσευχές, αλλά και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ να ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ, να ενεργεί και να γνωρίζει ΤΑ ΠΑΝΤΑ και να ΜΗ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ από την ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΥ.

Ερμηνείες λέξεων που θα σας κάνουν να ξεχάσετε όλα όσα μέχρι σήμερα είχατε μάθει. Το λεξικό του Κυρ΄Γιώργη
ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!!!

Τζούτζου Βρούτζου

Στέλιος

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Γιώργο Καλησπέρα

Γράψατε
(όπως στον Ιωάθαμ... όταν δεν μιλούσα και το έπαιζε δήθεν μονότερμα, γιατί περίμενε ΝΤΕΡΜΠΙ που δεν έβλεπε, για να του έρθουν ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ οι ανοησίες του στο κεφάλι του), αλλά όλα έχουν τα όριά τους.

Σας απαντώ
Τι μου ήρθε μπούμερανγκ κύριε Γιώργο;
Ακόμα περιμένω να μου απαντήσετε.
Μα, καλά τι πάθατε;
Τι λεξιλόγιο είναι αυτό;
Όταν τα επιχειρήματα τελειώνουν έτσι αντιδράτε;
Και σας το επιτρέπει αυτό η ΣΚΟΠΙΑ;
Αυτή είναι η Πνευματικότητα που λέγατε δυο τρία σχόλια πιο πριν;
Έτσι συμπεριφέρονται οι ¨αληθινοί δούλοι¨ του Θεού;

Συνιστώ ψυχραιμία

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Γιώργος είπε...

προς κύριο Χρήστο

σχετικά με το
« … δια να ζητούν τον Κύριο μήπως ΤΟΝ ΨΗΛΑΦΗΣΟΥΝ και τον βρουν, αν και δεν είναι ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ. Διότι ΜΕΣΑ Σ’ ΑΥΤΟΝ ζούμε, κινούμαστε και υπάρχομε» (Πράξεις 17, 27 – 28)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Για σφαιρική άποψη για τη Γραφή βοηθάει κάποιον να αντιληφτεί τη σημασία αυτού του εδαφίου, συγκεκριμμένα:

Ο μαθητής Ιάκωβος γράφει "Πλησιάστε τον Θεό, και αυτός θα πλησιάσει εσάς» Ιακώβου 4:7, 8

Αυτό δεν γίνεται με σωματικό πλησίασμα αλλά μέσω μελέτης και προσευχής πλησιάζει κάποιος τον Θεό με αποτέλεσμα πάλι ΟΧΙ κατά γράμμα πλησίασμα από τον Θεό, αλλά ότι ο Θεός θα ήταν μαζί τους ευνοώντας τους και βοηθώντας τους και σώζοντάς τους από την καταστροφή που θα φέρει.
(Αν ήταν κατά γράμμα να πλησιάσει ο Θεός, δεν θα είχε νόημα αν ήταν ήδη παντού)

Από την άλλη ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ δεν πλησιάσει τον Θεό ΟΥΤΕ και ο Θεός πλησιάζει σε αυτόν. (άρα δεν έχει την εύνοια του Θεού, ούτε θα τον σώσει)

Και αυτό είναι ΚΑΤΑ μιας δήθεν πανταχού παρουσίας του Θεού, εφόσον μιλάει για "ΠΛΗΣΙΑΣΜΑ".
Αν κάτι είναι παντού δεν το πλησιάζει κάποιος γιατί ως παντού είναι πλησίον.

Το « … δια να ζητούν τον Κύριο μήπως ΤΟΝ ΨΗΛΑΦΗΣΟΥΝ και τον βρουν"

Δεν σημαίνει ότι τον ψάχνουν σωματικά, επειδή ο Θεός είναι ΠΝΕΥΜΑ που δεν είναι ορατός στα ανθρώπινα μάτια, εξάλλου κανείς δεν μπορεί να δεί τον Θεό κατά γράμμα, επειδή ως πνεύμα δεν φαίνεται στα ανθρώπινα μάτια.
Μπορεί κάποιος να ψηλαφήσει κάποιο υλικό αντικείμενο, ΟΧΙ πνευματικό.

Ούτε και το "να τον βρούν" σημαίνει κατά γράμμα
(αν το πάρει κάποιος κατά γράμμα, θα σήμαινε ότι ο Θεός κάπου στη γη βρίσκεται και μπορεί κάποιος αν τον ψάξει να τον βρεί - κάτι που δεν ευσταθεί, αλλά και που πάλι έρχεται σε αντίθεση με το πανταχού παρών - οπότε δεν θα χρειαζόταν να "ψάξει" κάποιος να τον βρεί, αν ήταν παντού)

Άρα ο Θεός ΔΕΝ είναι πανταχού παρών.

Το "... τον βρουν, αν και δεν είναι ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ."
εννοεί μέσω μελέτης να αποκτήσει κάποιος γνώση για τον Θεό και έτσι τον "βρίσκει" συμβολικά, όταν τον πιστεύει και τον πλησιάζει πνευματικά.
Δεν είναι μακριά με παρόμοια έννοια, γιατί μέσω - έστω και σιωπηλής - προσευχής Αυτός μπορεί να ακούσει, όπως μπορεί να ακούσει απεριόριστα και ταυτόχρονα 7 δισεκατομμύρια προσευχές.

Το εδάφιο Ματθ. 6:9 λέει "Πάτερ ημών ο εν τοις ουρανοίς", ενώ ο άνθρωπος είναι πάνω στη γη.
Το Εβρ. θ 24 λέει:"Ο Χριστός εισήλθεν εις αυτόν τον ουρανόν, δια να εμφανισθεί τώρα ενώπιον του Θεού"

Πουθενά δεν λέει η Γραφή το "πανταχού παρών" για τον Θεό, αλλά συνεχώς μιλάει ότι είναι στους ουρανούς και όχι στη γη.

Το "πανταχού παρών" "καλουπώνει και περιορίζει" τον Θεό στο υλικό Σύμπαν, ενώ ο Θεός είναι υπεράνω της Δημιουργίας του και δεν περιορίζεται ούτε "ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ" από το υλικό Σύμπαν, ΣΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ με το Σύμπαν και να μη μπορεί ¨ΝΑ ΞΕΚΟΛΛΗΣΕΙ" από αυτό.

Τότε τι σημαίνει το
"Διότι ΜΕΣΑ Σ’ ΑΥΤΟΝ ζούμε, κινούμαστε και υπάρχομε»;

Το κείμενο λέει "εν αυτώ γαρ ζώμεν και κινούμεθα και εσμέν"

Προσωπικά το καταλαβαίνω ότι σε αυτόν οφείλεται το ότι ζούμε και υπάρχουμε ή λόγω αυτού ή εξαιτίας του.

Διαφορετικά δεν θα είχε νόημα το:
"Ο καθήμενος ΕΝ ΟΥΡΑΝΟΙΣ θέλει γελάσει" Ψαλμ. 2:2,4
που προσδιορίζει ότι ο Θεός είναι στους ουρανούς και όχι στη γη.

Το Ψαλμ. η' 4 λέει "τις είναι ο άνθρωπος ώστε να ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣΑΙ ΑΥΤΟΝ;"

Δεν θα είχε νόημα η "ΕΠΙΣΚΕΨΗ" του Θεού στον άνθρωπο αν ο Θεός ήταν ήδη παντού.

Το Ψαλμ ε' 4 λέει "ο πονηρευόμενος δεν θέλει κατοικεί ΠΛΗΣΙΟΝ ΣΟΥ"

Το Ψαλμ. ια' 4 λέει "ο Κύριος ΕΝ ΤΩ ΟΥΡΑΝΩ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟΝ ΑΥΤΟΥ... οι οφθαλμοί αυτού εξετάζουσι τους υιούς των ανθρώπων"

Συνεπώς δεν εννοεί το εδάφιο κατά γράμμα "ΣΕ ΑΥΤΟΝ" μέσα σαν να είναι όλοι μέσα στον Θεό και οι άγγελοι και οι δαίμονες και οι άνθρωποι (πιστοί, εχθροί και υβριστές) και τα ζώα και τα φυτά και οι βόμβες κλπ
Γιατί τότε να μην είναι και στο χώμα της γης και μέσα στον ήλιο και σε όλα τα υλικά σώματα;

Για να το εξηγήσει κάποιος ΣΩΣΤΑ το εδάφιο και τη σημασία του, πρέπει να δεί στη Γραφή τη σημασία της λέξης "εν αυτώ"
π.χ. Α Ιωαν. 4:12,13,16,18 "εαν αγαπώμεν αλλήλους, ο Θεός εν ημίν μένει... εν αυτώ μένομεν και αυτός εν ημίν...ο μένων εν τη αγάπη εν τω Θεώ μένει και ο Θεός εν αυτώ... ημείς εσμέν εν τω κόσμω τούτω"

Εδώ ΔΕΙΧΝΕΙ - αν το πάρει κάποιος κατά γράμμα - το αντίθετο απ' ότι το "ΕΝ ΑΥΤΩ ΖΩΜΕΝ" γιατί λέει ΟΤΙ ο Θεός είναι ΜΕΣΑ σε εμάς και εμείς μέσα του... ΈΑΝ αγαπούμε ΑΛΛΗΛΟΥΣ.

ΑΥΤΟ είναι κατά μιας ΔΗΘΕΝ πανταχού παρουσίας του Θεού, γιατί αποκλείει αυτούς που δεν έχουν αγάπη για τον Θεό και για τον πλησίον.

Ιωαν 14:17 "το πνεύμα της αληθείας, ό ο κόσμος ου δύναται λαβείν... παρ υμίν μένει και εν υμίν έσται"
Πραξ 17:24 "Κύριος ούκ εν χειροποιήτοις ναοίς κατοικεί"

Άρα ούτε και το άγιο πνεύμα είναι παντού - ούτως ή άλλως δεν είναι πρόσωπο -, εφόσον το λαμβάνουν μόνο οι υπηρέτες του Θεού και συνεπώς αποκλείεται μια πανταχού παρουσία του Θεού.

Ιωαν 14:6 "ουδείς έρχεται προς τον Πατέρα ει μη δι' εμού"

σημαίνει πάλι ότι ο Θεός δεν είναι παντού.

Ιωαν 20:17 "αναβαίνω προς τον Πατέρα μου και Πατέρα υμών, και Θεόν μου και Θεόν υμών"
Ιωαν 14:28 "πορεύομαι προς τον Πατέρα"

Και αυτά δείχνουν ότι ούτε ο Θεός ούτε ο Χριστός είναι παντού.

Ιωαν 14:3 "εαν πορευτώ και ετοιμάσω υμίν τόπον, πάλιν έρχομαι και παραλήψομαι υμάς προς εμαυτόν, ίνα όπου ειμί εγώ, και υμείς ήτε"

Εφόσον λέει ότι θα ξαναρθεί για να τους πάρει, σημαίνει ότι δεν είναι παντού ούτε ο Χριστός.

Τελικά η κατανόηση της Αγίας Γραφής έχει σχέση με το σύνολό της και όχι με ένα εδάφιο που από μόνο του μπορεί να φαίνεται δύσκολο στην κατανόηση.

Είναι όπως το ΠΑΖΛ. Το ένα κομμάτι όταν ενώνεται με το άλλο στην κατάλληλη θέση, συμβάλει στο να παρουσιάζεται η πλήρης καθαρή εικόνα.

Αν το δεί κάποιος ένα ζήτημα σφαιρικά και από κάθε πλευρά, τότε φτάνει στο σωστό συμπέρασμα και αντιλαμβάνεται το νόημα.

Γιώργος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Γιώργος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

αγαπητέ γιώργο

Γράφεις:
Ξέρεις και κάτι άλλο που δεν είναι στη δύναμή του;
Είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να πεί ψέματα ο Θεός (Εβρ. 6:16)

Κατά πρώτον δεν είναι (Εβρ. 6:16) αλλά (Εβρ. 6:18)

Δεύτερον, δες μαζί και τον προηγούμενο στίχο:

"ἐν ᾧ περισσότερον βουλόμενος ὁ Θεὸς ἐπιδεῖξαι τοῖς κληρονόμοις τῆς ἐπαγγελίας τὸ ἀμετάθετον τῆς βουλῆς αὐτοῦ, ἐμεσίτευσεν ὅρκῳ, ἵνα διὰ δύο πραγμάτων ἀμεταθέτων, ἐν οἷς ἀδύνατον ψεύσασθαι Θεόν,"
(Εβρ. 6:17-18)

Τε εδάφιο που παρέθεσες και σκοπίμως απέκοψες, μιλά για την βούληση του Θεού και όχι για αδυναμία (ως δυνατότητα) να κάνει κάτι.

Έτσι στα "ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ... κ.λ.π." του Θεού, που αναφέρεις, έρχεται η απάντηση ο ΘΕΟΣ τα ΠΑΝΤΑ ΜΠΟΡΕΙ αλλά δεν ΒΟΥΛΕΤΑΙ τα ΠΑΝΤΑ.

Άλλο ΔΥΝΑΜΑΙ άλλο ΒΟΥΛΟΜΑΙ.
Το πρώτο δείχνει ικανότητα το δεύτερο επιλογή.

και ένα παράδειγμα όμοιο με τα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ σου για να το καταλαβαίνεις καλύτερα:
Ο Θεός ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ να είναι πανταχού παρών!
Σοφιστίες αλά ΣΚΟΠΙΑ.

Αγαπητέ, τον έχετε κάνει τον θεό της ΣΚΟΠΙΑΣ, λάστιχο!

μπα σε καλό σου βραδυάτικα, δεν θα μου μείνει άντερο...

Πέτρος

Γιώργος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Γιώργος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Γιώργος είπε...

προς κύριο Χρήστο

σχετικά με το σχόλιό του
"ΕΚΑΝΕ ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ. ΠΑΡΕΝΕΒΗ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΚΑΝΟΝΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΔΥΟ ΑΝΟΜΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.
Έτσι συνέκρινε τον Θεό με τον άνθρωπο ή με διάφορα κατασκευάσματα του ανθρώπου. Είπε π.χ. Όταν βλέπετε τηλεόαση, δεν έρχεται ο Τηλεοπτικός Σταθμός σε ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ, αλλά τα ΚΫΜΑΤΑ που εκπέμπει κ.λ.π. κ.λ.π."

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μη σας διαφεύγουν κύριε Χρήστο οι παραβολές του Χριστού όπου ΣΥΓΚΡΙΝΕ ΑΝΟΜΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ μεταξύ τους.
π.χ.
1. ) ο Χριστός είπε: Εγώ είμαι το αμπέλι... ο Πατέρας μου ο καλλιεργητής... εσείς τα κλήματα.

2.) Εγώ είμαι η θύρα των προβάτων

3.) Ομοία είναι η βασιλεία των ουρανών με κόκκον σινάπεως (Ματθ. 13:31)

4.) Ομοία είναι η βασιλεία των ουρανών με προζύμιον (Ματθ. 13:33)

5.) Ομοία είναι η βασιλεία των ουρανών με θησαυρόν κεκρυμμένον (Ματθ. 13:44)

6.) Ομοία είναι η βασιλεία των ουρανών με άνθρωπον έμπορον(Ματθ. 13:45)

και πολλές άλλες παραβολές με συγκρίσεις "ανομοίων πραγμάτων"

Λέτε κύριε Χρήστο και ο Χριστός να "ΠΑΡΕΝΕΒΗ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΚΑΝΟΝΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΔΥΟ ΑΝΟΜΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ";

Σκεφτείτε και κρίνετε - με αληθή κρίση !!

Γιώργος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ

Θα ήθελα να εξηγήσω γιατί επί μέρες απέφευγε να απαντήσει στα ερωτήματα που του είχα θέσει ο κ. Γιώργος, και τελικά ούτε τα απάντησε.

Η αποφυγή των απαντήσεων έχει να κάνει με την εκπαίδευση που έχει λάβει όλα αυτά τα χρόνια ως Μ. του Ιεχωβά. Γιατί η Σκοπιά για να τους έχει κάτω από τον έλεγχό της, τους απαγορεύει να συνεχίζουν να διαλέγονται με άτομα που φανερώνουν τις αντιφάσεις και τα λάθη της, γιατί φοβάται μην τυχόν σε κάποιον από αυτούς αρχίσει και λειτουργεί πάλι η κρίση, με αποτέλεσμα να φύγει από την Οργάνωση.

Έτσι γράφει στη Σκοπιά της 15/9/1984 σελ. 17: « Αρνείστε να ακούσετε πικρή επίκριση εναντίον της Οργάνωσης Μ. του Ιεχωβά; Θα πρέπει να αρνείστε».

Και στη Σκοπιά της 15/2/2004 σελ. 28: « ΘΑ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ να σκεφτείτε ότι χρειάζεται να ΑΚΟΥΤΕ τους αποστάτες ή να ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ αυτά που γράφουν για να μπορείτε να αντικρούετε τους ισχυρισμούς τους».

Και το αποκορύφωμα της υποκρισίας της. Ενώ καλεί τους άλλους να ερευνούν και να μην δέχονται χωρίς έρευνα τα πιστεύω της θρησκείας τους (όπως παρότρυνε ο κ. Γιώργος την κ. Ιωάννα), ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ στους οπαδούς της να κάνουν κάτι ανάλογο!

«Εφόσον βρείτε μια τέτοια ομάδα γνήσιων Χριστιανών, γιατί να έχετε την περιέργεια ή την διάθεση ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ;» Σκοπιά της 15/10/2000 σελ. 9.

Βέβαια ο κ. Γιώργος απέφευγε να απαντήσει και για ένα άλλο λόγο. Επειδή όταν διαπίστωσε τον πλούτο των γνώσεών μου, όσον αφορά τα έντυπα της Σκοπιάς, φοβόταν να μην εκτεθεί – όπως εκτέθηκε πάμπολλες φορές – απαντώντας στις ερωτήσεις μου.

Έτσι όταν επί μέρες τον ρωτούσα αν ένα παιδάκι δευτέρας ή τρίτης δημοτικού έχει αναπτύξει τέτοια θρησκευτική συνείδηση, ώστε να μπορεί να βαπτιστεί, απέφευγε να απαντήσει, γιατί κατάλαβε ότι ήξερα, και όλο το οικοδόμημα του, περί βαπτίσματος που κάνουμε εμείς στην παιδική ηλικία θα κατέρρεε σαν χάρτινος πύργος.

Τι ήξερα; Αυτό που γράφουν οι διάφορες Σκοπιές. ΤΗΝ ΒΑΠΤΙΣΗ ΟΧΤΑΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΕΝΝΙΑΧΡΟΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ! Σκοπιά της 1/10/2000 σελ. 28.

Βέβαια χτες κάτι πήγε να ψελλίσει και να σώσει τα προσχήματα πως μπορεί ένα 8χρονο να έχει τέτοιου είδους θρησκευτική συνείδηση ώστε να μπορεί να βαπτιστεί, αλλά τον μόνον που μπορεί να πείσει είναι ο εαυτός του.

Άλλωστε έχει καλό δάσκαλο τη Σκοπιά. Και γιατί το λέω αυτό; Επειδή τα παιδιά των Μαρτύρων του Ιεχωβά δεν είναι συνηθισμένα παιδιά. Όλα τους είναι μικροί Αϊνστάιν!! Γιατί δεν χρειάζεται να φτάσουν στα οχτώ τους. Από την ηλικία των 5 ετών ήδη έχει διαφανεί το χάρισμα του Αϊνστάιν.

Έτσι στη Σκοπιά της 15/1/2000 σελ. 17, συναντάμε ένα κοριτσάκι “θαύμα” από τη μακρινή Βολιβία. Διότι παρά το νεαρό της ηλικίας της, μόλις 5 ΕΤΩΝ, καταφέρνει σύμφωνα με τη “Σκοπιά” να διεξάγει ΠΕΝΤΕ ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ! Και είχε τόση επιτυχία που δεν της ξέφυγε ούτε η δασκάλα της. Να κορίτσι, να μάλαμα που λέει και ο λαός. Για να σοβαρευτούμε όμως λίγο και για να δείξουμε το μέγεθος της βλακείας; της Εταιρίας “Σκοπιά” να εξηγήσουμε τι είναι μια γραφική μελέτη. Σύμφωνα λοιπόν με τη “Σκοπιά” γραφική μελέτη σημαίνει η διαλογική συζήτηση που διεξάγει ένας Μ. του Ιεχωβά με κάποιον, για θέματα γύρω από το Θεό και τη θρησκεία με βάση κάποιο έντυπο της Εταιρίας και ο οποίος για να στηρίξει και να αποδείξει την ορθότητα των επιχειρημάτων του, επικαλείται χωρία (κομμάτια) της Αγίας Γραφής. Κάτι ανάλογο δηλαδή που κάνουμε εμείς τώρα μέσα από τον παρόντα διάλογο.
Ένα πεντάχρονο κοριτσάκι δεν είναι δυνατόν να μπορέσει να κάνει κάτι ανάλογο δηλ. γραφική μελέτη, γιατί ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΩΝ ΑΦΗΡΗΜΕΝΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΜΙΑ ΔΙΑΛΟΓΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, αλλά πολύ περισσότερο ακόμα, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΔΑΧΤΕΙ σ’ αυτή την ηλικία, ΟΥΤΕ ΓΡΑΦΗ, ΟΥΤΕ ΑΝΑΓΝΩΣΗ.

Έτσι εξηγείται κύριοι και κυρίες συνομιλητές γιατί η Σκοπιά τους λέει να μην επιδιώξουν ανώτερη μόρφωση. Ήδη στα πέντε τους έχουν μπει στο Πανεπιστήμιο και στα οχτώ τους κάνουν μεταπτυχιακό!

Αγαπητέ κύριε Γιώργο, ειλικρινά σας λέω, πως είναι δυνατόν να δέχεστε τέτοια πράγματα που υποτιμούν την νοημοσύνη σας; Που πήγε η κρίση σας; Πως επιτρέπετε σε κάποιον που αυτοπροσδιορίζεται «πιστός και φρόνιμος δούλος του Θεού» να λεηλατεί την σκέψη σας και την κρίση σας; Δεν προβληματιστήκατε που αποφύγατε να μου απαντήσετε αν θα ανταλλάξουμε βιβλία, οπότε θα φανεί ποιος πραγματικά είναι ελεύθερος ή όχι;

Δεν συνεχίζω άλλο για σήμερα, γιατί κουράστηκα ψυχολογικά. Πως είναι δυνατόν να υπάρχουν αδέλφιά μας, είτε στους Μάρτυρες του Ιεχωβά είτε σε μας, που να παραδίδουν την κρίση τους και την ελευθερία τους σε κάποιους, οι οποίοι τάχα εκπροσωπούν τον Θεό, στην ουσία όμως εξυπηρετούν τον εαυτό τους;

Κυρία Ιωάννα συγγνώμη, θα σας απαντήσω αύριο. Δεν έχω το κουράγιο σήμερα.


Μετά τιμής Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ έχω διαβάσει ολη τη συζήτηση. Θα παρακαλούσα όμως τον Ιεχωβίτη θύμα της Σκοπιάς να κάνει τον κόπο να ρίει μια ματιά στο μπλογκ http://rwssel.pblogs.gr/

και αν βρει ΚΑΤΙ που είναι ΨΕΜΑ, να μας το υποδείξει.

Η Εταιρεία Σκοπιά καταρρέει και μαζί της το ΠΑΡΑΜΥΘΙ 130 ετών...

Θα επανέλθω

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Γιώργο, κούκουουουου!

Είπατε το εξής
Ξέρεις και κάτι άλλο που δεν είναι στη δύναμή του;
Είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να πεί ψέματα ο Θεός (Εβρ. 6:16)

Τι λέτε κύριε Γιώργο,
Υπάρχει μεγαλύτερος ΨΕΥΤΗΣ από το Θεό;

Και βέβαια είναι στη δύναμή του να λέει ακόμα και ψέματα.
ΑΠΛΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ

Και για του λόγου του αληθές πάρε και ένα εδάφιο, έτσι για να δεις πως ο Θεός είναι και ψεύτης ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙ

Γένεση 2.16-17
Απ το δέντρο όμως της γνώσης του καλού και του κακού δε θα φας επειδή ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ που θα φας από αυτό θα πεθάνεις .

Ο Αδάμ όμως, και από το δέντρο έφαγε και την ίδια μέρα δεν πέθανε.
ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ κύριε Γιώργο αλλά έζησε, και μάλιστα για πολλά χρόνια, έκανε και παιδιά και μετά πέθανε.

Βλέπεις τι σπουδαστές είστε, δε γνωρίζετε τα πιο απλά κείμενα της Γραφής, πώς να ερμηνεύσετε εσείς ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ;


Τζούτζου Βρούτζου

Στέλιος

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Γιώργο

Σε όλα αυτά τα 1…2…3…4…. Δεν μπορεί ο Θεός

Η σωστή απάντηση είναι ΜΠΟΡΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ

Εκτός από Ιεχωβούλη τον κάνατε και ανήμπορο το Θεό εσείς.

Τζούτζου Βρούτζου

Στέλιος

Ανώνυμος είπε...

αγαπητέ γιώργο,

αν τις λέξεις προς το πρόσωπό σας αγαπητέ, φίλτατε κ.λ.π. τις θεωρείτε βρισιές, τότε γράφετε νέο λεξικό όπως είπε και κάποιος νωρίτερα.

Τώρα για τον ΜΕΓΑ ΥΒΡΙΣΤΗ του ΘΕΟΥ τη ΣΚΟΠΙΑ φυσικά και θα συνεχίσω να αποκαλύπτω και να τονίζω τις δοξασίες της, είτε σας αρέσει, είτε όχι.
Έτσι κάνουν τα μέλη της; όποιον έχει αντίθετη άποψη και την εκφράζει του κολάνε την ετικέτα του υβριστή;
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΑΤΟ.

Θα ζητήσω συγνώμη από όλους γιατί λόγω επαγγελματικού ταξιδιού θα απουσιάσω τις επόμενες μέρες.
Αν θα βρίσκω πρόσβαση στο διαδύκτιο θα παρεμβαίνω.

Πέτρος

Γιώργος είπε...

προς Στέλιο

με το σχόλιό του
"Γένεση 2.16-17 Απ το δέντρο όμως της γνώσης του καλού και του κακού δε θα φας επειδή ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ που θα φας από αυτό θα πεθάνεις .
Ο Αδάμ όμως, και από το δέντρο έφαγε και την ίδια μέρα δεν πέθανε.
ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ κύριε Γιώργο αλλά έζησε, και μάλιστα για πολλά χρόνια, έκανε και παιδιά και μετά πέθανε."

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Πάντως ο Θεός δεν είπε ψέματα. Ϊσως η προσέγγιση της λέξης "ημέρα" από την άποψη του Θεού, δεν έγινε κατανοητή.
Αν ληφθεί υπόψη
1.)
ο απόστ. Πέτρος (2 Πέτρου 3:8) "...ας μη σας διαφεύγει αυτό το γεγονός, αγαπητοί, ότι μία ημέρα είναι για τον Κύριο σαν χίλια χρόνια και χίλια χρόνια σαν μία ημέρα."
2.)
ο Ψαλμός (Ψαλμός 90:4) "...χίλια χρόνια είναι ενώπιόν σου σαν το χθες που έχει περάσει..."
3.)
Οι δημιουργικές ημέρες που αναφέρονται στο Βιβλίο της Γένεσης, ΔΕΝ ΗΤΑΝ 24 ωρών η καθεμιά. Θα μπορούσαν να έχουν διάρκεια χιλιάδων ετών η καθεμιά. (Η γη υπήρχε ήδη προτού αρχίσουν οι δημιουργικές ημέρες. (Γένεση 1:1))
4.)
Το Γένεση 2:4 συνοψίζει τις 6 Δημιουργικές ημέρες ως ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ: «την ημέρα που ο Ιεχωβά (Γιαχβέ κατ' άλλους) Θεός έκανε τη γη και τον ουρανό»
"Καθ ήν ΗΜΕΡΑΝ εποίησε Κύριος ο Θεός γην και ουρανόν"

Συνεπώς όταν είπε ο Θεός στον Αδάμ το "Καθ' ήν ΗΜΕΡΑΝ φάγεις απ' αυτού, θέλεις εξάπαντος αποθάνει" (Γεν 2:17)
ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΤΑΝ σε 24ωρη ημέρα, ... αλλιώς πόσα παιδιά θα έκανε ο Αδάμ σε μιά κατά γράμμα ημέρα και πως θα τα μεγάλωνε;

Ο Αδάμ πέθανε σε ηλικία 930 ετών.
Αν λάβουμε υπόψη τον κανόνα: "Χίλια χρόνια είναι για τον Θεό όπως ΜΙΑ ημέρα" ο Αδάμ πέθανε εντός αυτής της "Θεϊκά" προσδιορισμένης ημέρας των 1.000 ετών.

Άρα ο Θεός είπε και σε αυτή την περίπτωση την αλήθεια, επειδή είναι ΑΔΥΝΑΤΟ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να πεί ψέματα ο Θεός.
Αν μερικοί νιώθουν ότι ο Θεός "σκέπτεται διαφορετικά" απ' ότι οι άνθρωποι... τι να κάνουμε;
ΔΕΝ γινόμαστε και δάσκαλοι του Θεού εμείς ή κριτές toυ για να τον πούμε "τι έκανες" και "γιατί το έκανες έτσι";

Γιώργος είπε...

Προς Στέλιο
στο σχόλιό του

"Σε όλα αυτά τα 1…2…3…4…. Δεν μπορεί ο Θεός Η σωστή απάντηση είναι ΜΠΟΡΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ"

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Η φύση του Θεού είναι να είναι ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ.
ΆΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΪ να μην είναι παντοδύναμος,
ΟΧΙ δεν θέλει να μην είναι παντοδύναμος.

Σαν να λες ΑΝ ΗΘΕΛΕ θα μπορούσε και να μην είναι παντοδύναμος.

Η ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ του ως "Η ΦΥΣΗ ΤΟΥ" ΔΕΝ μπορεί να ΑΛΛΑΞΕΙ.

Έχει το ΖΕΝΙΘ, την ΑΝΩΤΑΤΗ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ και αυτή δεν αλλάζει επειδή ο ΘΕΟΣ είναι ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΟΣ στην παντοδύναμη ΦΥΣΗ του, άσχετα αν ΘΕΛΕΙ να κάνει ΧΡΗΣΗ της παντοδυναμίας του σε μια δεδομένη κατάσταση ή όχι.

Και ένας άνθρωπος 25 χρονών που μπορεί να περπατάει 5 χιλιόμετρα την ώρα, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να ΑΛΛΑΞΕΙ τη φύση του να έχει αυτή τη δυνατότητα, έστω και αν ΘΕΛΕΙ κάποια στιγμή να περπατάει σαν την "ΧΕΛΩΝΑ".
Δεν ΜΠΟΡΕΙ όμως να αλλάξει τη "ΦΥΣΗ¨του και να γίνει αργός σαν "χελώνα".
Άλλο η ΦΥΣΗ και άλλο η ΘΕΛΗΣΗ.

Έτσι και ο ΘΕΟΣ.
Έχει ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΗ ΦΥΣΗ και αυτή ΔΕΝ ΜΕΤΑΒΑΛΕΤΑΙ, άσχετα αν ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να τη χρησιμοποιήσει την ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ του σε μια δεδομένη στιγμή.

Όπως αν εσύ έχεις τη δύναμη να σηκώσεις μια καρέκλα και να τη μεταφέρεις από ένα δωμάτιο στο άλλο,
δεν σημαίνει ότι αν ΔΕΝ το κάνεις αυτό, δεν έχεις και τη δύναμη να το κάνεις όταν χρειαστεί.

ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ η ΔΥΝΑΜΗ σου, απλώς στη θέλησή σου είναι να την εξασκείς.

(αυτονόητο πάλι ότι ο άνθρωπος γερνάει και χάνει τη δύναμή του είτε το θέλει είτε όχι, ενώ ο ΘΕΟΣ ποτέ και με τίποτα δεν χάνει την ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ, επειδή αυτή είναι στη ΦΥΣΗ ΤΟΥ)

Ο Θεός επιπρόσθετα όπως σου έγραψα, ΔΕΝ μπορεί να είναι αυτό που ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ του ΔΕΝ είναι, όπως "παντού παρών" ή το άλλο άκρο "παντού απών", ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΥ ΕΙΝΑΙ.
Γνωστό το "Πάτερ ημών ο εν τοις ουρανοίς".

Η ακατανίκητη δύναμή του όμως ΜΠΟΡΕΙ και φθάνει ΠΑΝΤΟΥ, έστω και αν δεν είναι υποχρεωμένος να τη χρησιμοποιεί ΠΑΝΤΑ με έναν ειδικό τρόπο, όπως π.χ. στη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ της γης και του ανθρώπου ΟΥΤΕ και πάντα στη χρονική περίοδο που άλλοι θέλουν.

Επίσης ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να ΜΗΝ είναι αυτό που είναι.
π.χ. Δεν μπορεί ΝΑ ΜΗΝ είναι ΑΓΑΠΗ. Και ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να αλλάξει την ΑΓΑΠΗ του, επειδή αυτή είναι η ΦΥΣΗ ΤΟΥ.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να κάνει τίποτα ΜΗ λαβαίνοντας υπόψη την ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ η οποία ΠΑΝΤΑ τον χαρακτηρίζει.

Ακόμα και η μεγαλύτερη καταστροφή στον Αρμαγεδδώνα είναι τελικά ΕΚΔΗΛΩΣΗ της αγάπης του προς τον άνθρωπο σκεπτόμενος το καλό (για να φέρει ειρηνικές συνθήκες στη γη και ευτυχία με αιώνια ζωή).

Ανώνυμος είπε...

Ston axiosebasto Kurio Giwrgo...

ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


Είναι μεγάλο αγαθό να παραδινόμαστε στο θέλημα του Θεού. Τότε στην ψυχή είναι Μόνος ο Κύριος και δεν έρχεται καμιά ξένη σκέψη· η ψυχή προσεύχεται με καθαρό νου και αισθάνεται τήν αγάπη του Θεού, έστω και αν υποφέρει σωματικά.

Όταν η ψυχή παραδοθεί ολοκληρωτικά στο θέλημα του Θεού, τότε ο Ίδιος ο Κύριος αρχίζει να τήν καθοδηγεί, και η ψυχή διδάσκεται απευθείας από τόν θεό, ενώ προηγουμένως τήν οδηγούσαν οι άνθρωποι και η Γραφή. Αλά το να είναι Δάσκαλος της ψυχής ο Ίδιος ο Κύριος με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος είναι σπάνιο και λίγοι γνωρίζουν αυτό το μυστήριο, εκείνοι μόνο που ζουν κατά το θέλημα του Θεού.

Ο υπερήφανος δεν αναζητεί το θέλημα του Θεού , αλλά προτιμά να κατευθύνει ο ίδιος τη ζωή του. Και δεν καταλαβαίνει ότι χωρίς τον Θεό δεν επαρκεί το λογικό του ανθρώπου, για να τον καθοδηγεί. Κι εγώ, όταν ζούσα στον κόσμο, προτού να γνωρίσω τον Κύριο και το Άγιο Πνεύμα, στηριζόμουν στο λογικό μου. Όταν όμως γνώρισα με το Άγιο Πνεύμα τον Κύριό μας Ιησού Χριστό, τον Υιό του Θεού, τότε παραδόθηκε η ψυχή μου στον Θεό και δέχομαι οτιδήποτε θλιβερό μου συμβεί και λέω: «Ο Κύριος με βλέπει ... Τι να φοβηθώ ;» Προηγουμένως, όμως, δεν μπορούσα να ζω με τον τρόπο αυτό.

Akakios

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ

ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟ ΧΡΗΣΤΟ
ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΠΟΥ ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΤΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ. ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΞΕΓΕΛΟΥΣΕ ΙΣΩΣ ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΠΡΟΦΙΛ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΣΑΝ ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ. ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΔΙΑΝΟΗΘΩ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΟΣΟ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΣΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΕΜΑΣ.
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΥΠΑΜΑΙ. ΟΣΟ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟ ΜΑΘΑΙΝΩ ΜΕΣΩ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ, ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΩ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΑΔΕΡΦΟ ΝΑ ΤΟΥ ΜΙΛΑΩ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.

ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟ ΠΕΤΡΟ
ΚΥΡΙΕ ΠΕΤΡΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΡΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΣΟ ΩΡΑΙΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΓΙΩΡΓΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΙΔΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟ ΑΦΤΙ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ. ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ ΣΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ.

ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟ ΝΙΚΟ
ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΝΙΚΟ ΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΟΤΑΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΣΑΣ ΜΙΛΑΤΕ ΤΟΣΟ ΖΕΣΤΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΝΕΜΕΝΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΠΟ ΞΕΝΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ.

ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟ ΙΩΑΘΑΜ
ΚΥΡΙΕ ΙΩΑΘΑΜ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΟΛΥ, ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΓΙΩΡΓΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ Η ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ¨ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ¨. ΜΗΝ ΣΑΣ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.

ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟ ΑΚΑΚΙΟ
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΚΥΡΙΕ ΑΚΑΚΙΕ ΝΑ ΜΗ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΠΑΣΕΤΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑΚΙΑ ΑΠΟ ΒΙΟΥΣ ΑΓΙΩΝ Η ΓΕΡΟΝΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ. ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ. ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΣΑΣ ΖΗΛΕΥΩ. ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΗΣΑΤΕ ΠΩΣ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΠΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΑΜΑΡΤΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ. ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ ΘΥΜΑΜΑΙ. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΣ ΚΑΤΕΚΡΙΝΕ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΑΤΕ ΟΠΩΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΕΝΑΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΣΜΟ, ΜΕ ΤΟ ¨ΥΠΑΓΕ ΟΠΙΣΩ ΜΟΥ ΣΑΤΑΝΑ¨.
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΩΡΗΣΕ ΟΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΑΣ ΠΩΣ ΣΑΣ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΛΕΤΕ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΔΕ ΜΙΛΑΤΕ. ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ.

ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟ ΣΤΕΛΙΟ
ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ. ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΓΕΛΑΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΕΣ ΙΣΤΟΡΙΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΙΑ ΠΟΥ ΣΚΑΡΩΝΕΤΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ. ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ Η ΘΑ ΣΑΣ ΑΓΑΠΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ Η ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΤΕΧΟΥΝ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟ ΓΙΩΡΓΟ
ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ ΔΕ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΩ ΣΕ ΕΣΑΣ. ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΑΝΤΩΣ ΠΩΣ ΣΑΣ ΕΧΩ ΣΥΜΠΑΘΗΣΕΙ ΚΙ ΑΣ ΜΗ ΣΑΣ ΕΧΩ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΠΟΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΤΟΥ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΜΙΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΗ ΨΥΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΓΙΑΤΡΕΥΤΕΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ – ΑΡΓΟΤΕΡΑ – ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΤΙ ΝΑ ΠΩ; Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΜΕ Ο Θεούλης ΑΛΛΑ Ο ΘΕΟΣ.

ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΑ ΚΑΝΕΝΑ ΣΑΣ
ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΥΠΕΡΟΧΟΙ

ΙΩΑΝΝΑ

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Γιώργο κούκουουουουου

Σας είχα γράψει
Τι λέτε κύριε Γιώργο,
Υπάρχει μεγαλύτερος ΨΕΥΤΗΣ από το Θεό;
Και βέβαια είναι στη δύναμή του να λέει ακόμα και ψέματα.
ΑΠΛΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ
Και για του λόγου του αληθές πάρε και ένα εδάφιο, έτσι για να δεις πως ο Θεός είναι και ψεύτης ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙ
Γένεση 2.16-17

Αυτά που σας έγραψα φυσικά δεν έπρεπε να τα λάβετε σοβαρά υπόψη σας για το λόγο ότι εκ φύσεως μου απαντώ με χιούμορ.
Αλίμονο αν κάθε φορά που θα μας μιλούσε ο Θεός είχαμε και την απορία, πότε μας λέει αλήθεια ή πότε ψέματα.

Λέγοντάς σας τα παραπάνω ήθελα να σας δείξω με τον τρόπο αυτό, το πώς ΕΣΕΙΣ διαστρεβλώνετε την Αγία Γραφή με λάθος ερμηνείες.

Υπάρχουν κι άλλα σημεία στη Γραφή που αν κάποιος έχει διάθεση διαστρέβλωσης όπως π.χ εχθές εγώ, μπορεί να το πετύχει.

Ένα άλλο ¨ψέμα¨ του Θεού είναι όταν αποφάσισε ο Θεός να φτιάξει τη γυναίκα. Είπε θα φτιάξω βοηθό όμοιο με τον Αδάμ. Τώρα αν έχει κάποιος διάθεση διαστρέβλωσης, προσέξτε διαστρεβλωμένη ερμηνεία…

Ο Θεός είπε ψέματα γιατί είπε ότι θα φτιάξει βοηθό όμοιο με τον Αδάμ, όμως έφτιαξε τη γυναίκα, δεν έφτιαξε έναν Αδάμ ακόμα.

Κατάλαβες τώρα κύριε Γιώργο τι σας μαθαίνει η ΣΚΟΠΙΑ τόσα χρόνια;
Μη σας κακοφαίνεται, το ίδιο ακριβώς κάνετε κι εσείς.
Φωτεινότερο παράδειγμα από αυτό, δεν έχω για εσάς.

Ούφ! Σα πολύ δε σοβαρευτήκαμε απόψε;

Η πλάκα συνεχίζεται

Τζούτζου Βρούτζου

Στέλιος

Ανώνυμος είπε...

Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας.

Όπως θα είδατε κι εσείς ο κ. Γιώργος κατάπιε τη γλώσσα του κυριολεκτικά στα ερωτήματα που του έχω υποβάλλει.
Ίσως, επειδή βρήκε τα σκούρα τρέχει να συμβουλευτεί από τον μεγάλο μπαμπά, δηλαδή τη Σκοπιά.
Στο άρθρο μου αυτό θέλω να θυμίσω σε όλους μας τα ερωτήματα που του έχω θέσει και προ παντός να τα θυμηθεί ο κ. Γιώργος.
20 ερωτήσεις που ακόμα δεν έχουνε ακόμα απαντηθεί από τον ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΩΝ αλλά μέρες τώρα μας αραδιάζει δικαιολογίες και φλυαρίες ανούσιες.

Κύριε Γιώργο σας ξαναθυμίζω τα 20 ερωτήματα που σας έχω υποβάλλει.
Ως ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΩΝ λογικά έχετε τις απαντήσεις έτοιμες και είστε ανά πάσα στιγμή έτοιμος να προσφέρετε έργο και να σώσετε ψυχές.

Υποθέτουμε πως ήρθατε σπίτι μου. Μου χτυπήσατε το κουδούνι κι εγώ σας δέχτηκα για διάλογο. Γεμάτος χαρά εσείς μπήκατε στο σπίτι μου και χαίρεστε που ο Θεός σας δίνει την ευκαιρία να σώσετε μια ψυχή ακόμα. Και ο ενδιαφερόμενος, δηλαδή εγώ, σας υποβάλλω τις παρακάτω εξής 20 ερωτήσεις.
Απαντήστε μου με τέτοιο τρόπο ώστε οι απαντήσεις σας να με καλύψουν και να μην μου αφήσετε φεύγοντας ΚΑΜΙΑ αμφιβολία.

ΛΟΙΠΟΝ
1. Σε ποιο εδάφιο της Αγίας Γραφής στηρίζονται οι μάρτυρες του Ιεχωβά για τις καρτέλες που συμπληρώνουν με τα προσωπικά μας στοιχεία;

2. Σε ποια από τα παρακάτω θέματα έρχεται η Ορθοδοξία κόντρα στη διδασκαλία του Χριστού;
ΝΗΠΙΟΒΑΠΤΙΣΜΟΣ, ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΣ, ΘΑΥΜΑΤΑ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ
ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ, ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ, ΠΑΤΡΙΔΑ, ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ, ΣΗΜΑΙΑ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ, ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΩΝ, ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ, ΕΟΡΤΕΣ ( ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ), ΠΑΝΑΓΙΑ,
ΛΕΙΨΑΝΑ ΑΓΙΩΝ, ΤΙΜΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ
ΞΕΜΑΤΙΑΣΜΑ Η ΑΛΛΙΩΣ ΒΑΣΚΑΝΙΑ, ΑΓΙΑΣΜΟΣ, ΕΥΧΕΛΑΙΟ ...

3. Πώς κατά τη γνώμη σας ο Χριστός χάνει τη Θεότητά του με το
"Ανεβαίνω προς τον Πατέρα ΜΟΥ και Πατέρα σας και ΘΕΟ ΜΟΥ και Θεό σας ; ¨

4. Θα με εξυπηρετούσε αφάνταστα αν μου βρίσκατε ένα έστω και ένα εδάφιο που να αποδεικνύει πως το όνομα Γιαχβέ αντιπροσωπεύει μονάχα τον Θεό Πατέρα.

5. "Οι μάρτυρες του Ιεχωβά, ζείτε με βάση την Παλαιά Διαθήκη ή με βάση την Καινή Διαθήκη; "

6. Το, ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ;

7. που στηρίζεστε Γραφικά και διαδίδετε ¨τα καλά νέα¨ όχι δια μέσου της Αγίας Γραφής αλλά δια μέσω περιοδικών ;

8. Πού στηρίζεστε κύριε Γιώργο Γραφικά πάντα στο ότι αντί για οίκο προσευχής, εσείς κατασκευάσατε οίκους ομιλιών, εφόσον η γραφή αναφέρει για ¨οίκο προσευχής¨.

9. Πού στηρίζεστε Γραφικά στο να προσλαμβάνονται πρεσβύτεροι δια μέσου αιτήσεως στο Μπρούκλιν ; Έχετε υπόψη σας το πώς γινόταν οι χειροτονίες ;

10. Πού στηρίζεστε Γραφικά, στο ότι δεν χρειάζεται η νηστεία ;

11. Πού στηρίζεστε στο ότι δεν επιτρέπεται να υπερασπίζετε ένοπλα την πατρίδα σας;

12. Τα νήπια 8 ημερών ήξεραν τι πίστευαν και τους έκαναν περιτομή;

13. Περιμένω εδάφιο που να αποδεικνύει τον νηπιοβαπτισμό ως αμάρτημα.

14. εσάς προσωπικά πόσο σας κοστίζει μηνιαίως η αλήθεια της ΣΚΟΠΙΑΣ;

15. Εσάς, σαν ΓΙΩΡΓΟΣ, τι σας πείθει ότι ο Ρώσσελ ήταν ¨φρόνιμος δούλος του Κυρίου;¨

16. Από ποια εκκλησία ανακηρύχτηκε θεόπνευστος ώστε να είναι σε θέση να ερμηνεύσει την Αγία Γραφή; ( Ο Ρώσσελ )

17. Πώς και με ποια κριτήρια αποδέχεστε, πως αυτός ο κύριος Ρώσσελ, ανήκει στις 144.000 των εκλεκτών Αγίων της Αποκαλύψεως .

18. Μπορείτε παρακαλώ να μου εξηγήσετε, εφόσον ο Χριστός πανταχού παρών δεν γίνεται να είναι, τί ή πώς το εννοούσε όταν έλεγε: "όπου βρίσκονται δύο ή τρεις στο όνομά μου, εκεί ανάμεσά τους θα βρίσκομαι και εγώ.;"

19. Η Αποκάλυψη γράφτηκε μόνο για τους μάρτυρες του Ιεχωβά;

20. Τα περιοδικά ΣΚΟΠΙΑ/ΞΥΠΝΑ είναι θεόπνευστα;

Κύριε Γιώργο, σας έδωσα την ευκαιρία να με σώσετε.
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΟΧΙ ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΦΛΥΑΡΙΕΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Γιώργος είπε...

προς Ιωάννα

που γράφει:
"ΤΙ ΝΑ ΠΩ; Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΜΕ Ο Θεούλης ΑΛΛΑ Ο ΘΕΟΣ. "

Ιωάννα πιστεύεις ότι ο Θεός είναι ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ;

Τότε πως βλέπεις:
Γιατί ο Θεός δεν κάνει κάτι όταν τόσοι πολλοί προσεύχονται σε αυτόν; - όπως εσύ: τζάμπα προσεύχεσαι αν δεν σ' ακούει; -

Δεν θέλει ή δεν μπορεί να ακούσει;
Αν δεν θέλει, είναι τόσο κακός και δεν θέλει;
Αν δεν μπορεί, ποιό να είναι το εμπόδιο;
Μήπως δεν είναι παντοδύναμος;

Θέλει να τον βρίζουν οι άνθρωποι;
Θέλει να γίνονται εγκλήματα;
Θέλει να πεθαίνουν μικρά παιδιά;
Θέλει να ΜΗΝ ακούει τις προσευχές ιερέων και πολλών άλλων;

Αν θέλει γιατί δεν κάνει κάτι;
Αν δεν θέλει, έχει κάποιο πρόβλημα αν κάνει κάτι καλό; Η είναι τόσο κακός;

Αν μπορεί ως ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ, γιατί δεν κάνει κάτι;
Γιατί δεν βάζει "τάξη" στη γη;

Γιατί αφήνει τόσο πολλούς ανθρώπους να τον βρίζουν;
Γιατί αφήνει να γίνονται τόσα εγκλήματα;
Γιατί αφήνει μικρά παιδιά να παθαίνουν;
Δεν μπορεί να ελέγξει τη Δημιουργία του;
Η γιατί δεν θανατώνει τον Σατανά και όλους τους κακούς, αφού ΜΠΟΡΕΙ ως παντοδύναμος;
Μήπως θέλει το κακό μας;

Ένα άλλο ερώτημα:
Με ποιά θρησκεία είναι ο Θεός;
Και γιατί δεν βοηθάει τους δικούς του ανθρώπους ή και όλους;
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να τους βοηθήσει;

Και αν συνεχιστεί αυτή η κακή κατάσταση για πάντα γιατί λέτε τότε ότι είναι παντοδύναμος ΘΕΟΣ και όχι αδύναμος θεούλης ΑΛΛΑ δεν κάνει τίποτα ή δεν μπορεί να κάνει κάτι;

Δεν θέλω να σε φέρω σε δύσκολη θέση, απλώς τα ερωτήματα τα έθεσα μόνο για να σκεφτείς λίγο ότι ΑΔΙΚΑ σε επηρεάζουν άλλοι και επαναλαμβάνεις και εσύ "θεούλης"
ενώ ο "Θεός" σας ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ τίποτα σαν να είναι "πιό μικρός θεούλης".

Τουλάχιστο η Γραφή λέει ότι Αυτός που εσύ τον λές "θεούλης" θα φέρει τη μεγαλύτερη καταστροφή, τον Αρμαγεδδώνα άρα θα κάνει "φοβερά πράγματα" στη γη, για να σταματήσει εντελώς το κακό και να φέρει τον παράδεισο στη γη όπως υποσχέθηκε ο Χριστός, και θα αποδειχτεί πιό δυνατός από κάθε άλλο "θεό".

Γιώργος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Γιώργος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Γιώργος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Κύριε Γιώργο δεν καταλάβατε.

Εγώ δεν έχω αφήσει ΚΑΜΙΑ ερώτησή σας αναπάντητη, ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ έχετε δώσει απαντήσεις και όχι μόνο σε εμένα αλλά ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

Αν ανατρέξουμε στα προηγούμενα σχόλιά σας, το μόνο που θα βρούμε είναι, Ανοησίες, άσχετα παραδείγματα ζωγράφων και χτιστών και γενικός φλυαρίες.
Μόνο απαντήσεις ΔΕΝ θα βρούμε.

Μέχρι σήμερα δεν έχουμε ακούσει την ΔΙΚΗ ΣΑΣ άποψη.
Το μόνο που μας λέτε είναι Σκοπιάς παραμύθια.
Πολύ φοβάμαι πως δεν έχετε ούτε άποψη πλέον γιατί ΚΑΙ αυτήν την καταθέσατε στο ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ μαζί με τη ελευθερία σας.

Κύριε Γιώργο, πρέπει να κάνετε πρώτα κάτι για να σώσετε τον εαυτό σας και μετά να αρχίσετε να παριστάνετε τους ΣΩΤΗΡΕΣ του κόσμου. Αυτή η μεγάλη ιδέα που έχετε για τον εαυτό σας θα σας κάνει να φάτε τα μούτρα σας όπως τα έφαγε πριν από πολλούς πολλούς αιώνες ο αρχηγός της οργάνωσής σας, Ο ΒΕΛΖΕΒΟΥΛ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΙΩΑΝΝΑ

Κυρία Ιωάννα, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τα καλά σας λόγια και ιδιαίτερα γιατί συνέβαλα ώστε να απομυθοποιηθούν οι Μ. του Ιεχωβά. Άλλωστε ένας από τους σκοπούς της ιστοσελίδας μου ήταν και αυτός ακριβώς.

Πάντως και η δική σας διακριτική παρουσία και παρέμβαση ομορφαίνει τον διάλογό μας.

Συγγνώμη που ενώ είχατε σειρά να σας απαντήσω, δεν το έκανα. Αλλά γράφοντας για το πεντάχρονο κοριτσάκι της Σκοπιάς, ένοιωσα μέσα μου μια αηδία. Πως μπορούν αυτοί οι άνθρωποι και δέχονται τέτοια πράγματα!

Θα διαπιστώσατε επίσης, πόσο τυχεροί είμαστε που ανήκουμε στην Ορθόδοξη Εκκλησία και τι πνεύμα ελευθερίας πνέει μέσα της. Όπως θα είδατε ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ ΕΧΩ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟΝ Κ. ΓΙΩΡΓΟ ΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΟΥΤΕ ΦΩΝΗ ΟΥΤΕ ΑΚΡΟΑΣΗ.

Έρχομαι τώρα να απαντήσω στα ερωτήματά σας:
1. Ρωτάτε που βρίσκουν τον χρόνο και γυρίζουν από σπίτι σε σπίτι οι Μ. του Ιεχωβά.
Απάντηση:
Γυρίζουν συνήθως αυτοί που δεν εργάζονται. Και αυτοί είναι συνήθως γυναίκες, οι οποίες είναι νοικοκυρές και μπορούν να έχουν ελεύθερο χρόνο. Γι’ αυτό άλλωστε βλέπετε ή στο δρόμο ή στα σπίτια να έρχονται γυναίκες Μ. του Ιεχωβά. Επίσης υπάρχουν και άντρες Μ. του Ιεχωβά, που δεν εργάζονται ακριβώς για να γυρίζουν από σπίτι σε σπίτι. Είναι οι λεγόμενοι ειδικοί σκαπανείς οι οποίοι και αμείβονται από τη Σκοπιά.

Όπως έχω πει και αλλού εργάζονται αφιλοκερδώς, γιατί τους ασκείτε ψυχολογική βία από την Σκοπιά, πως όταν γίνει ο Αρμαγεδδώνας θα παραμείνουν ζωντανοί μόνο αν γυρίζουν από σπίτι σε σπίτι και συμπληρώνουν τα διάφορα δελτία, και αν έχουν πεθάνει θα τους αναστήσει ο Θεός.

Ευκαιρία μου δίνετε να παραθέσω και το ανάλογο ντοκουμέντο, έτσι ώστε να διαφωτιστούν όλα. Είναι λίγο μεγάλο αλλά το παραθέτω όλο, επειδή είναι ανατριχιαστικό και έτσι μπορεί να καταλάβατε την ψυχοσύνθεση και την συμπεριφορά του κ. Γιώργου, και σε τι είδους εκβιασμό εκτίθεται και αυτός και ο κάθε Μ. του Ιεχωβά:

« Οι Χριστιανοί Μ. του Ιεχωβά., οι οποίοι κηρύττουν την βασιλεία του, ας προσέξουν επίσης. Γιατί; Διότι ο Παντοδύναμος Θεός μπορεί, επίσης να εκδώση ένα δικαστικό διάταγμα εναντίον της αναστάσεως οποιοδήποτε αφιερωμένου, βαπτισμένου Χριστιανού, αν αυτός αποτύχη να φέρη σε πέρας την αφιέρωσί του προς τον Θεό πλήρως και αν υποκύψη στο φόβο φονέων ανθρώπων και σταματήση το κήρυγμα της βασιλείας του Θεού που προφητικώς διατάσσεται στο κατά Ματθαίον κδ΄ 14. Έτσι ο Ιεχωβά Θεός μπορεί να καταστρέψει και την ψυχή και το σώμα στην Γέενα, σε αιώνια καταστροφή» Σκοπιά 15/1/1965 σελ. 49.

Ζώντας λοιπόν κ. Ιωάννα σε ένα τέτοιο περιβάλλον ο κ. Γιώργος, καταλαβαίνετε τώρα γιατί σας απεύθυνε τα διάφορα γιατί για το Θεό.

ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ, όλα αυτά τα γιατί που απευθύνετε στην κ. Ιωάννα, εξηγούνται γιατί ο Θεός είναι ΑΓΑΠΗ. Και η αγάπη για να είναι αγάπη προϋποθέτει κάτι, ΠΟΥ ΑΓΝΟΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ. Την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Γι’ αυτό τα επιτρέπει. Γιατί αν δεν τα επέτρεπε ούτε Θεός θα ήταν, ούτε οι άνθρωποι θα ήταν ελεύθεροι.

Ευκαιρία λοιπόν να σας γνωρίσω τον Θεό μας, αυτόν που ποτέ δεν μάθατε και ούτε καν υποψιάζεστε πως υπάρχει.

Ο δικός μας Θεός λοιπόν είναι ο Θεός Πατέρας που είναι αγάπη, και ο οποίος ΕΛΕΥΘΕΡΑ δίνει απλόχερα αυτήν την αγάπη του, βρέχοντας επί δικαίους και αδίκους.

Ο δικός μας Θεός είναι ο Θεός Λόγος (Χριστός), που είναι αγάπη, και ο οποίος ΕΛΕΥΘΕΡΑ ταπεινώνεται και σταυρώνεται για το πλάσμα του.

Ο δικός μας Θεός λοιπόν είναι το Άγιο Πνεύμα που είναι αγάπη, και το οποίο ΕΛΕΥΘΕΡΑ έρχεται και κατοικεί μέσα μας με την βάπτιση και το χρίσμα δίνοντάς μας απλόχερα τα χαρίσματά του.

Αντίθετα ο Θεός της Σκοπιάς είναι ένας αδύναμος, αιμοδιψής, σαδιστής και τύραννος Θεός.

Αυτός λοιπόν ο «Ιεχωβούλης» σπέρνει τον φόβο στα αδύναμα πλάσματά του εκβιάζοντας με τον φόβο της καταστροφής τους και εκμηδένισης τους.

Στέλνει το Γιό του στην γη, για να σταυρωθεί και έτσι να ικανοποιηθεί σαδιστικά η θεία δικαιοσύνη, που πληγώθηκε από την παράβαση του πλάσματός του (Αδάμ και Εύα), χωρίς να καταλαβαίνει πως δεν είναι Θεός, γιατί ενώ καλεί τον άνθρωπο να συγχωρεί, ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΙ.

Ετοιμάζεται να κάνει πόλεμο στην γη και να την πνίξει στο αίμα, για να εξαλείψει τους πονηρούς (μη Μ. του Ιεχωβά) και να δικαιώσει τους αγαθούς (Μ. του Ιεχωβά), οι οποίοι θα ξεδιψάσουν πίνοντας ως άλλοι βρικόλακες το αίμα των πονηρών (μη Μ. του Ιεχωβά).

Ένα τέτοιο Θεό κ. Γιώργο, να τον χαίρεστε. Προτιμώ να είμαι «ΑΘΕΟΣ» παρά να πιστεύω σε ένα Θεό, βγαλμένο από την πιο αρρωστημένη και σαδιστική φαντασία του ανθρώπου.

Εκεί ακριβώς κ. Γιώργο είναι και η διαφορά μας. Ζώντας και αναπνέοντας στον αέρα της ελευθερίας της Ορθοδοξίας, εγώ ΕΛΕΥΘΕΡΑ επιτρέπω να γράφετε οτιδήποτε στην ιστοσελίδα μου, η δε κ. Ιωάννα ΕΛΕΥΘΕΡΑ σας ζήτησε ταπεινά συγγνώμη όταν πίστεψε πως σας πρόσβαλε, χρησιμοποιώντας για σας – εν αγνοία της – μια έκφραση η οποία κατά κόρον χρησιμοποιείται.

Στο ίδιο μήκος κινούμενος και ο κ. Στέλιος σας έγραψε – που λόγω της νοοτροπία σας δεν καταλάβατε –, πως ενώ ο Θεός ΜΠΟΡΕΙ να κάνει κάτι «κακό», δεν το κάνει, ακριβώς γιατί είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ , και αν το έκανε θα έπαυε να είναι και Θεός και ελεύθερος.

Αυτά ποτέ δεν πρόκειται να τα νοιώσετε εσείς, ζώντας σε μια ολοκληρωτική Οργάνωση η οποία στα έντυπά της υπερηφανεύεται κιόλας, πως ακολουθεί ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ μεθόδους και χαρακτηρίζοντας την Δημοκρατία, ΑΝΑΡΧΙΑ και ΟΧΛΟΚΡΑΤΙΑ.


Αγαπητή κ. Ιωάννα στα υπόλοιπα ερωτήματά σας, θα σας απαντήσω αύριο, γιατί δεν επιθυμώ το σχόλιο να είναι τεράστιο άρα και αποτρεπτικό αναγνώσεως.

Μετά τιμής Χρήστος – αντιαιρετικός

Υ.Γ. Κύριε Ιωάθαμ ευκαιρία βρίσκω για να σας πω, πόσο μου αρέσει ο απλός τρόπος που παρουσιάζεται τα θέματα και πόσο διδάσκομαι από αυτόν.

Γιώργος είπε...

προς Ιωάθαμ

μια ερώτηση έκανα και δεν τολμάτε να απαντήσετε.
Οι ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ μου φαίνεται σας ενοχλούν, ΔΕΝ σας ταιριάζουν.

Όσο για τον Βεελζεβούλ το ίδιο με σας έλεγαν και οι Φαρισσαίοι για τον Χριστό

Μάλλον οι Φαρισσαίοι είχαν πατέρα τους τον διάβολο, που έκανε τον "πανταχού παρώντα" ενώ ήταν ως ανίκανος και αόριστος και διαλυμένος "πανταχού ΑΠΩΝ"

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ πρόκειται να σας απαντήσει σε αυτά που ρωτάται. Σταματήστε τον διάλογο μαζί του, μέχρι να μας απαντήσει στο εξής:

ΕΙΠΕ ΠΟΤΕ Η ΣΚΟΠΙΑ για το τέλος του κοσμου το 1975.

ΝΑΙ ή ΟΧΙ??

Γιώργος είπε...

κύριε Χρήστο
γράφετε

"Αντίθετα ο Θεός της Σκοπιάς είναι ένας αδύναμος, αιμοδιψής, σαδιστής και τύραννος Θεός. Αυτός λοιπόν ο «Ιεχωβούλης» σπέρνει τον φόβο στα αδύναμα πλάσματά του εκβιάζοντας με τον φόβο της καταστροφής τους και εκμηδένισης τους."

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ξεχνάτε τι έκανε ο Θεός στον κατακλυσμό του Νώε. Ξεχνάτε πόσοι ΜΟΝΟ σώθηκαν; ΟΚΤΩ άτομα.
Τι τους έκανε όλους τους άλλους ο Θεός της ΑΓΑΠΗΣ; Τους αφαίρεσε τη ζωή, γιατί αποφάσισε ότι δεν την άξιζαν ΜΕΤΑ από ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ προειδοποίηση.
Σίγουρα το ξέρετε αυτό.

Είναι Θεός ΑΓΑΠΗΣ που σώζει τους πιστούς αλλά και καταστρέφει ανυπάκουους ΑΣΕΒΕΙΣ.

Ξεχνάτε τι έκανε ο Θεός ο Πατέρας του Χριστού,
όταν ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ τις πόλεις ΣΟΔΟΜΑ και ΓΟΜΟΡΡΑ;
Πόσοι μόνο τελικά σώθηκαν;
Τους άλλους τους "έκαψε με φωτιά".
Πρέπει να το ξεχνάτε αυτό;

Δεν διαβάσατε τα λόγια του Χριστού για τα "ΠΡΟΒΑΤΑ" και τα "ΕΡΙΦΙΑ";

Σίγουρα διαβάσατε, ότι τα πρόβατα (υπάκουοι άνθρωποι) θα λάβουν αιώνια ζωή και τα ερίφια (οι ανυπάκουοι) αιώνια καταστροφή.

Δεν διαβάσατε για την εκδίκηση του Θεού της αγάπης ΚΑΤΑ ΑΥΤΩΝ που πράττουν την ΑΝΟΜΙΑ, όπως περιγράφει η ΑΠΠΟΚΑΛΥΨΗ;

Σίγουρα διαβάσατε:
(Αποκάλυψη 19:11-16) "...αποκαλείται Πιστός και Αληθινός, και κρίνει και πολεμάει με δικαιοσύνη. Τα μάτια του είναι πύρινη φλόγα ...και το όνομα με το οποίο καλείται είναι Ο Λόγος του Θεού. ... Και από το στόμα του βγαίνει ένα κοφτερό, μακρύ σπαθί για να χτυπήσει με αυτό τα έθνη..."

Σίγουρα διαβάσατε:
(Αποκάλυψη 19:17-18) "...«Ελάτε εδώ (λέει στα ΟΡΝΕΑ του ουρανού), συγκεντρωθείτε στο μεγάλο δείπνο του Θεού, για να φάτε τις σάρκες βασιλιάδων και τις σάρκες στρατιωτικών διοικητών και τις σάρκες ισχυρών αντρών και τις σάρκες αλόγων και εκείνων που κάθονται πάνω σε αυτά, και τις σάρκες όλων, ελευθέρων καθώς και δούλων, και μικρών και μεγάλων».

Σίγουρα διαβάσατε:
(Αποκάλυψη 19:21) "...Οι δε υπόλοιποι θανατώθηκαν όλοι με το μακρύ σπαθί εκείνου που καθόταν πάνω στο άλογο, το οποίο σπαθί βγήκε από το στόμα του. Και όλα τα πουλιά χόρτασαν από τις σάρκες τους."

Σίγουρα διαβάσατε:
(Ιούδα 5)"...Θέλω να σας υπενθυμίσω, ... ότι ο Κύριος, αν και έσωσε έναν λαό από τη γη της Αιγύπτου, ύστερα κατέστρεψε εκείνους που δεν έδειξαν πίστη..."

Σίγουρα διαβάσατε:
(Ιούδα 7)"...τα Σόδομα και τα Γόμορρα ... έχουν τεθεί ενώπιόν μας ως προειδοποιητικό παράδειγμα με το ότι υπέστησαν τη δικαστική τιμωρία της αιώνιας φωτιάς."

Σίγουρα διαβάσατε:
(Ιούδα 11) "...Αλίμονο σε αυτούς, επειδή έχουν ακολουθήσει το δρόμο του Κάιν ... και έχουν αφανιστεί ..."

Σίγουρα διαβάσατε:
(Ιούδα 15) "...να εκτελέσει κρίση εναντίον όλων και να καταδικάσει όλους τους ασεβείς για όλες τις ασεβείς πράξεις τους... και για όλα τα συνταρακτικά πράγματα που είπαν εναντίον του ασεβείς αμαρτωλοί..."

Σίγουρα διαβάσατε:
(2 Θεσσαλονικείς 2:9-12) "...Η δε παρουσία του ανόμου είναι σύμφωνα με τον τρόπο ενέργειας του Σατανά, ... με κάθε άδικη απάτη για εκείνους που αφανίζονται, ως ανταπόδοση για το ότι δεν δέχτηκαν την αγάπη για την αλήθεια ώστε να σωθούν. Γι’ αυτό και επιτρέπει ο Θεός να φτάσει σε αυτούς μια ενέργεια πλάνης, για να πιστέψουν το ψέμα, ώστε να κριθούν όλοι επειδή δεν πίστεψαν την αλήθεια αλλά βρήκαν ευχαρίστηση στην αδικία"

Σίγουρα διαβάσατε:
(1 Θεσσαλονικείς 5:3)"...Όταν θα λένε: «Ειρήνη και ασφάλεια!» τότε ξαφνική καταστροφή θα έρθει αμέσως πάνω τους ...και δεν πρόκειται να διαφύγουν"

Σίγουρα διαβάσατε:
(Ιακώβου 2:19-20) "...Εσύ πιστεύεις ότι ένας Θεός υπάρχει, έτσι δεν είναι; Πολύ καλά κάνεις. Και οι δαίμονες όμως πιστεύουν και φρίττουν. Αλλά σε ενδιαφέρει να μάθεις, κενέ άνθρωπε, ότι η πίστη χωρίς έργα είναι αδρανής;"

Σίγουρα διαβάσατε για τη σωτηρία των πιστών:
(1 Θεσσαλονικείς 5:6-9)"...Έτσι λοιπόν, ας μην κοιμόμαστε όπως οι υπόλοιποι, αλλά ας μένουμε άγρυπνοι και ας διατηρούμε τη διανοητική μας διαύγεια. ... Εμείς δε ... ας φοράμε το θώρακα της πίστης και της αγάπης και ως περικεφαλαία την ελπίδα της σωτηρίας· επειδή ο Θεός μάς όρισε, όχι για οργή, αλλά για την απόκτηση σωτηρίας μέσω του Κυρίου μας Ιησού Χριστού"

Σίγουρα διαβάσατε:
(Ιακώβου 5:7-8)"...Κάντε υπομονή, λοιπόν, αδελφοί, μέχρι την παρουσία του Κυρίου. Δείτε! Ο γεωργός περιμένει τον πολύτιμο καρπό της γης, κάνοντας υπομονή...Και εσείς επίσης κάντε υπομονή· κάντε τις καρδιές σας σταθερές, επειδή η παρουσία του Κυρίου έχει πλησιάσει."

Διαβάζοντας ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ με περισσότερη αντικειμενικότητα για τον Θεό της ΑΓΑΠΗΣ, θα δείτε ότι ο Θεός έχει ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ για να σωθούν όσο το δυνατό περισσότεροι άνθρωποι.

Αυτό θέλει. Να σωθούν από την καταστροφή που θα φέρει.
Αυτός είναι και ο λόγος που έστειλε το Γιό του στη γη.

Ανώνυμος είπε...

Προς κ. Γιώργο

Αν υπάρχει κάποιος εδώ μέσα που φοβάται την αλήθεια, αυτός είστε ΕΣΕΙΣ κύριε Γιώργο και ΟΧΙ ΕΓΩ.
Στο ερώτημά σας έχω απαντήσει και για να μην κλέβετε τις εντυπώσεις ( που αποκλείεται να τις κλέβετε δηλαδή) σας θυμίζω.

Με ρωτήσατε
Μπορείτε να μου πείτε πότε ο Χριστός μιλούσε / ενεργούσε κλπ. - όταν ήταν στη γη - ως άνθρωπος και πότε ως θεός (όπως ισχυριστήκατε);

Και σας είχα απαντήσει τότε, αλλά κάνετε πως δεν καταλαβαίνεται ή ΟΝΤΩΣ δεν καταλαβαίνετε το φωτεινότερο παράδειγμα που δεύτερο αυτού δεν χρειάζεται.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
…διδάσκαλε αγαθέ….
…Τι με λες αγαθό; Αγαθός είναι μόνο ένας, ο Θεός.

Ο ΘΕΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
…οι αμαρτίες σου είναι συχωρεμένες…

Λέτε κύριε Γιώργο ο Χριστός να μην είναι αγαθός; Τι σας έχει πει η ΣΚΟΠΙΑ;
Λέτε ένας Χριστός που δεν είναι αγαθός άρα ούτε Θεός να έχει εξουσία να συγχωρεί αμαρτίες;

ΣΑΣ ΤΟ ΞΑΝΑ ΕΙΠΑ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΦΗΣΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ ΕΓΩ
ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑΙ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ανώνυμος είπε...

Προς κυρίους συνομιλητές, κούκουουουουουουυοου!!!

Και μου γεννάται τώρα το εξής ερώτημα.
Αφού αυτοί οι μαρτυρούληδες πιστεύουν σε ένα Θεό μικρό μικρούτσικο μικρουλάκι δηλαδή και από Ιεχωβάς κατάντησε σε Ιεχωβούλης, και από Μάρτυρες έγιναν μαρτυρούληδες. Πώς γίνεται να μιλάμε για ΣΚΟΠΙΑ και για ΞΥΠΝΑ με μεγάλα κεφαλαία χτυπητά γράμματα;
Αφού τίποτα δεν γίνεται να είναι μεγάλο σε αυτούς.
Μήπως θα τους πήγαινε καλύτερα να μιλάμε για Σκοπιούλα και Ξυπνάκι;

Έλα μια χαρά σας πάει.
Το ΣΚΟΠΙΑ με κεφαλαία χτυπητά γράμματα ταιριάζει απόλυτα στα φανταράκια μας που φυλάνε την πατρίδα μέρα νύχτα για να είστε ελεύθεροι εσείς και να μας λέτε Ρωσσελικά διδάγματα.

Και με την ευκαιρία ας τον τακτοποιήσουμε και αυτόν, και από Ρώσσελ να τον αναφέρουμε με το σωστό του όνομα δηλαδή Ρωσσελάκις.
Χαϊδευτικά… Λάκης

Και όχι τα διδάγματα του Λάκη αλλά τα διδαγματάκια του Λάκη.

Τζούτζου Βρούτζου

Στέλιος

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΚΥΡΙΟ ΡΩΣΣΕΛ

Κύριε Ρώσσελ είναι τιμή μου και χαρά μου που συμμετέχετε στο διάλογό μας.

Το ότι δεν απαντάει ο κ. Γιώργος που είναι Μ. του Ιεχωβά, το έχω αντιληφθεί και εγώ και οι υπόλοιποι συνομιλητές. Άλλωστε αυτό είναι και το επιθυμητό. Μήπως στην αδυναμία του να απαντήσει, αντιληφθεί κάτι δεν πάει καλά με τη Σκοπιά. Βέβαια δεν είμαι τόσο αφελής να περιμένω πως είναι δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο, αφού ο κ. Γιώργος είναι από μικρό παιδί στη Σκοπιά και δεν ξέρει τίποτε άλλο εκτός αυτής, αλλά ποτέ κανείς δεν ξέρει τι γίνεται.

Στη προτροπή σας να διακόψουμε το διάλογο δεν θα με βρείτε σύμφωνο. Όπως έχω τονίσει και αλλού το blogspot μου, διαπνέεται από απόλυτη ελευθερία. Έτσι δεν μπορώ να προτείνω διακοπή του διαλόγου. Άλλωστε κανένα δεν ανάγκασα είτε να συμμετέχει, είτε να μην συμμετέχει.

Θα ήθελα επιπλέον να επισημάνω πως ο διάλογος ποτέ δεν έβλαψε κανένα. Όλοι κάτι κερδίζουμε από τον διάλογο, γιατί κανένας δεν γεννήθηκε σοφός.

Γι’ αυτό θα είναι μεγάλη μου χαρά να συμμετέχετε στον διάλογό μας, παρόλο που ξέρω το αξιολογότατο blogspot σας, σας απορροφά πολύ χρόνο. Όμως οι γνώσεις σας και η πολύτιμη πείρα σας για τους Μ. του Ιεχωβά θα φανούν σε όλους χρήσιμη.

Μετά τιμής Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΚΥΡΙΟ ΓΙΩΡΓΟ

Κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε;

Εγώ μίλησα για το Θεό της Σκοπιάς, ο οποίος θα σώσει μόνο τους Μ. του Ιεχωβά και θα καταστρέψει όλους τους υπόλοιπους μη Μ. του Ιεχωβά.

Και σύμφωνα με τη Σκοπιά μόνο οι Μ. του Ιεχωβά είναι ευσεβείς, ακριβώς επειδή είναι Μ. του Ιεχωβά και ανήκουν στην Οργάνωση Σκοπιά, και όλοι οι άλλοι είναι άδικοι και ανήθικοι γιατί δεν είναι Μ. του Ιεχωβά και δεν ανήκουν στην Οργάνωση Σκοπιά.

Γι’ αυτό και οι δεκάδες φωτογραφίες στα περιοδικά της Σκοπιάς με τους αγγέλους να διασώζουν κατά τον Αρμαγεδδώνα ΜΟΝΟ τους Μ. του Ιεχωβά.

Με μένα μιλάτε εντάξει, και όχι με κανένα αφελή που δεν γνωρίζει τα κόλπα της Σκοπιάς;

Μετά τιμής Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΚΥΡΙΟ ΙΩΑΘΑΜ

Κύριε Ιωάθαμ θα σας μαλώσω, γιατί λέτε ψέματα.
Ο κ. Γιώργος όλα τα απάντησε. Και για να σας το αποδείξω θα σας γράψω τι τον ρώτησα και τι μου απάντησε:

1. Ερώτηση: ΜΟΝΟ Η ΣΚΟΠΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΠΑΛΙΟΤΕΡΕΣ ΣΚΟΠΙΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ;

Απάντηση: …………………………………


2. Ερώτηση: ΠΟΤΕ ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ ΕΙΠΑΝ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΠΙΣΩ, όπως κάνει η Σκοπιά.

Απάντηση: …………………………………


3. Ερώτηση: Ποιος είχε δίκαιο τελικά (ενν. για την αόρατη παρουσία του Χριστού , το 1874 ή το 1914); Ο Ρώσσελ ( «ο πιστός και φρόνιμος δούλος του Θεού» Δ.Β σελ. 143 ) ή οι μετέπειτα Μάρτυρες του Ιεχωβά; Είναι δυνατόν να έκανε λάθος «ο πιστός και φρόνιμος δούλος του Θεού»;

Απάντηση: …………………………………

4. Ερώτηση: Γράφετε στην κ. Ιωάννα πως διαστρεβλώνω την διδασκαλία της Σκοπιάς, αλλά δεν αναφέρεται που. Έτσι για να σας βοηθήσω εγώ πέστε μου όταν έγραψα πως θεωρείτε τις πόρτες μας αυθαίρετα άμβωνα ή κατά τον Αρμαγεδώνα θα μας πιείτε το αίμα έκανα διαστρέβλωση της διδασκαλίας της Σκοπιάς;

Απάντηση: …………………………………

5. Ερώτηση: Λέτε πως στη Σκοπιά έχετε ελευθερία. Ας κάνουμε λοιπόν ένα πείραμα να δούμε ποιος έχει ελευθερία, η Σκοπιά ή η Ορθοδοξία; Πέστε μου ΠΟΙΟ ΒΙΒΛΙΟ της Ορθόδοξης Εκκλησίας θέλετε και ΘΑ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ. Εγώ από εσάς θέλω «Το Λάμπετε ως Φωστήρες» και σε αντίγραφο δεν με πειράζει. Έχω το email σας, οπότε μπορούμε να συνεννοηθούμε πως θα γίνει αυτή η ανταλλαγή. Έτσι ΟΠΟΙΟΣ από τους δύο ΑΡΝΗΘΕΙ να δώσει αυτά τα έντυπα ή ΒΡΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ, θα είναι πλέον «ηλίου φαεινότερον» ΠΟΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΟΧΙ.

Απάντηση: …………………………………


6. Ερώτηση: Ποιες είναι οι ΙΣΧΥΡΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ που πιστοποιούν ότι, λίγο αργότερα, άρχισε Η ΟΥΡΑΝΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΜΕΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

Απάντηση: …………………………………


7. Ερώτηση: Και για να μην αφήσει καμιά αμφιβολία περί της τοποθεσίας του Ναού στον Ουρανό, στο κεφάλαιο 21 της Αποκάλυψης που περιγράφει την κάθοδο της Ουράνιας Ιερουσαλήμ στη γη, στο στίχο 22 γράφει: « ΝΑΟ ΔΕΝ ΕΙΔΑ στη πόλη, γιατί ναός της είναι ο Κύριος ο Θεός ο Παντοκράτωρ και το Αρνίο». ΑΡΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΡΗΚΕ ΤΟΝ ΝΑΟ ΣΤΗ ΓΗ Ο ΠΟΛΥΣ ΟΧΛΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΖΕΙ;


Απάντηση: …………………………………


8. Ερώτηση: Και το αλλοπρόσαλλο της Σκοπιάς. Ενώ απαγορεύει την μετάγγιση αίματος, ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ το εμβόλιο που αν και ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΛΑΣΜΑΤΑ ΑΙΜΑΤΟΣ είναι συνήθεια της κοινωνίας!!!! Η μετάγγιση δεν είναι; (Σκοπιά 1965 σελ. 170).


Απάντηση: …………………………………



9. Ερώτηση: ΠΟΤΕ κατάλαβαν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά την αόρατη παρουσία του Χριστού, πως έγινε το 1914 και όχι το 1874

Απάντηση: Ψάξε βρες το μόνο σου


10. Ερώτηση: ΠΩΣ κατάλαβαν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά την αόρατη παρουσία του Χριστού, πως έγινε το 1914 και όχι το 1874

Απάντηση: Ψάξε βρες το μόνο σου


Όπως βλέπετε κ. Ιωάθαμ, ο κ. Γιώργος τα απάντησε όλα και έχετε άδικο που τον κατηγορείται.

Μετά τιμής Χρήστος – αντιαιρετικός

Γιώργος είπε...

προς Ιωάθαμ

που γράφει: "Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ …διδάσκαλε αγαθέ…. …Τι με λες αγαθό; Αγαθός είναι μόνο ένας, ο Θεός.
Ο ΘΕΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ …οι αμαρτίες σου είναι συχωρεμένες… "

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Έχετε πολύ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ φαντασία.
ΠΟΤΕ δεν το λέει αυτό που λέτε η Γραφή.
Δεν ήταν "διπλός" ο Ιησούς Χριστός.
Δεν υπήρχε στη γη ένας "ΜΗ ΧΡΙΣΜΕΝΟΣ" Χριστός αλλά ΜΟΝΟ ο τέλειος άνθρωπος ο Ιησούς Χριστός.
Γιατί;
Επειδή Χριστός σημαίνει χρισμένος. Μόνο ο άνθρωπος Ιησούς "ΧΡΙΣΤΗΚΕ" με άγιο Πνεύμα" και ονομάστηκε Χριστός. ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ δεν υπάρχει. ΕΝΑΣ Χριστός "χρίστηκε".
Συνεπώς στη γη δεν υπήρχε κανένας "άλλος" Χριστός εκτός από τον Ιησού Χριστό.

Αλλιώς θα ήταν σαν να λέγατε ότι όταν είπε ο Χριστός
"Αγαθός είναι ΜΟΝΟ ο Θεός"
δήθεν εννοούσε τον "ΑΛΛΟ"
"μη χρισμένο Χριστό (ΑΝΤΙΦΑΣΗ)"
και ΟΧΙ τον Πατέρα του που ήταν στους ουρανούς και στον οποίον προσευχόταν ο ίδιος ο Χριστός.

Δεν δίδαξε ο Χριστός να προσεύχονται οι άνθρωποι σε κάποιον "ΜΗ ΧΡΙΣΜΕΝΟ Χριστό".
Αλλά να προσεύχονται στον Πατέρα του που ήταν στους ουρανούς.

Ο Ιησούς Χριστός ΔΕΝ ΗΤΑΝ και στη γη ΚΑΙ στον ουρανό ταυτόχρονα.
Είπε "κατέβηκα" από τον ουρανό.

Και στη δεύτερη περίπτωση κύριε Ιωάθαμ απαντούσε ο άνθρωπος Ιησούς Χριστός (και ΟΧΙ κάποιος "ΜΗ χρισμένος Χριστός")
ΕΠΕΙΔΗ ήταν ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟΣ από τον ΠΑΤΕΡΑ του.

Είπε (Ιωάννης 12:49-50)
"...ο Πατέρας που με έστειλε, αυτός μου έχει δώσει εντολή ως προς το τι να πω και σχετικά με τι να μιλήσω. Και γνωρίζω ότι η εντολή του σημαίνει αιώνια ζωή. Αυτά, λοιπόν, που εγώ λέω, όπως μου τα έχει πει ο Πατέρας, έτσι τα λέω»"

Ο ουράνιος Γιός του Θεού, που ονομάστηκε αργότερα όταν χρίστηκε "Χριστός" κύριε Ιωάθαμ, ΚΑΤΕΒΗΚΕ στη γη από τον ουρανό όταν μεταβιβάστηκε η δύναμη της ζωής του στη μήτρα της παρθένου Μαρίας και γεννήθηκε ως τέλειος ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
Όταν ήταν άνθρωπος ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ στον ουρανό "δίπλα στον Πατέρα".

Ο Πατέρας του ΠΑΝΤΑ ήταν και ΠΑΝΤΑ είναι στον ουρανό, ο πρωτότοκος Γιός του είχε ΣΤΑΛΘΕΙ στη γη.

Όταν προσευχόταν ο Χριστός δεν προσευχόταν στον δεύτερο εαυτό του.
Είπε: "Πάτερ, εάν είναι δυνατόν ας παρέλθει το ποτήρι αυτό από μένα."

Ο Χριστός όταν ήταν στη γη δεν ήταν ο Πατέρας του που ήταν στους ουρανούς.
Τα γραμμένα στη Γραφή το επιβεβαιώνουν αυτό.
Ματθ. 6:9 "Πατέρα μας στους ουρανούς. "
Ματθ. 6:1, 14, 32 "ο πατήρ υμών ο ουράνιος"

Ο αναστημένος Χριστός μετά ΑΝΕΒΗΚΕ (όταν ήταν γεννημένος άνθρωπος, δεν ήταν στους ουρανούς) στα ΔΕΞΙΑ του Θεού.
Διαβάστε:
Ματθ. 22:44 "Κάθου εκ δεξιών μου"

Εβραίους 1:13 "Κάθησε στα δεξιά μου ώσπου να θέσω τους εχθρούς σου υποπόδιο για τα πόδια σου"

Το Εβραίους 10:12 λέει: «Αυτός ... πρόσφερε μία θυσία για αμαρτίες παντοτινά και κάθησε στα δεξιά του Θεού».
«[Ο Θεός] τον έβαλε να καθήσει στα δεξιά του στους ουράνιους τόπους, ...και τον έκανε κεφαλή πάνω σε όλα όσον αφορά την εκκλησία». (Εφεσίους 1:20-22)
(Πράξεις 2:34-35) "...«Κάθησε στα δεξιά μου ώσπου να θέσω τους εχθρούς σου υποπόδιο για τα πόδια σου»"

Ο άνθρωπος Χριστός που αναστήθηκε ως ΠΝΕΥΜΑ, θα καθόταν στα δεξιά του Θεού, ΟΧΙ κάποιος άλλος "δεύτερός του εαυτός"

Συνεπώς η απάντησή σας είναι ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ φαντασία άσχετη με την πραγματικότητα, επειδή υπήρχε:
στη γη ο τέλειος άνθρωπος Ιησούς Χριστός
και
στους ουρανούς ο ΜΟΝΟΣ, ο ΕΝΑΣ Υψιστος παντοδύναμος και παντογνώστης Θεός, ο ουράνιος Πατέρας του Χριστού.

Γιώργος είπε...

προς κύριο Χρήστο

που γράφει
"Εγώ μίλησα για το Θεό της Σκοπιάς, ο οποίος θα σώσει μόνο τους Μ. του Ιεχωβά και θα καταστρέψει όλους τους υπόλοιπους μη Μ. του Ιεχωβά."

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Πείτε μου και εσείς τι πιστεύετε:
θα σωθούν μόνο ορθόδοξοι και ΟΧΙ Μάρτυρες του Ιεχωβά;
Ή θα σωθούν ΚΑΙ ορθόδοξοι ΚΑΙ Μάρτυρες του Ιεχωβά ΚΑΙ μουσουλμάνοι ΚΑΙ βουδιστές ΚΑΙ καθολικοί ΚΑΙ όλοι;

Ποιά είναι η άποψή σας;

Ανώνυμος είπε...

Προς κ. Γιώργο

Κύριε ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΩΝ βγάλτε για λίγο, μόνο για λίγο τα γυαλιά της Σκοπιάς και φορέστε τα Ορθόδοξα και διαβάστε.

Γράψατε
"Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ …διδάσκαλε αγαθέ…. …Τι με λες αγαθό; Αγαθός είναι μόνο ένας, ο Θεός. ΠΟΤΕ δεν το λέει αυτό που λέτε η Γραφή.

Σας απαντώ
ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑ 18.18
Και επηρώτησε τις αυτόν άρχον λέγων΄ διδάσκαλε αγαθέ….κτλ. Είπε δε αυτώ ο Ιησούς΄ τι με λέγεις αγαθόν; Ουδείς αγαθός ει μη εις ο Θεός.

Λοιπόν;

ΠΟΤΕ δεν το λέει αυτό η Γραφή;
Τι έχετε να πείτε τώρα; Το λέει, ή δεν το λέει; Κύριε Σπουδαστή των Γραφών;
Και σας ξαναρωτώ
Λέτε κύριε Γιώργο ο Χριστός να μην είναι αγαθός; Τι σας έχει πει η ΣΚΟΠΙΑ;
Λέτε ένας Χριστός που δεν είναι αγαθός άρα ούτε Θεός να έχει εξουσία να συγχωρεί αμαρτίες;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χρήστο καλησπέρα.

Πράγματι έχετε δίκιο. ΕΙΜΑΙ ΨΕΥΤΗΣ.

Μου άρεσε που συγκεντρώσατε κι εσείς όλα τα ερωτήματα που του έχετε μέχρι σήμερα υποβάλλει. ( του κυρίου Γιώργου ).
Προτείνω το ίδιο να κάνουν και οι άλλοι συνομιλητές, με σκοπό να τα συγκεντρώσουμε όλα μαζί (τα ερωτήματα) και μετά, τουλάχιστον εγώ προσωπικά θα τα εκτυπώσω και θα το ονομάσω ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ αν και οι ερωτήσεις ποτέ δε θα τελειώνουν.
Πάντα ονειρευόμουν ένα έξυπνο ερωτηματολόγιο προς τους αιρετικούς, μα, τόσο τέλειο σαν αυτό που μπορεί να προκύψει από τα άρθρα μας, ποτέ δε το φανταζόμουν.
Θα είναι τέλειο να τα μοιράζει κανείς και στις εκκλησίες.

Ίσως να έδωσα μια καλή ιδέα, ας το σκεφτούμε κάπως και ας το αξιοποιήσουμε.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ανώνυμος είπε...

Κύριες και Κύριοι καλώς ήρθατε στη μεγάλη δημοπρασία των ερωτήσεων.

Όποιος από εσάς κάνει τις περισσότερες ερωτήσεις προς τους αιρετικούς μάρτυρες του Ιεχωβά κερδίζει το ένα, το μοναδικό, το σούπερ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ .

Παρακαλώ περιμένουμε προσφορές.

Ποιος;

Παρακαλώ;

Δεν βλέπω κανέναν….

Ο κύριος στο βάθος… το όνομά σας;

Χρήστος - antiairetikos

Μάλιστα κύριε Χρήστο, πόσες ερωτήσεις;

Ο/Η Χρήστος - antiairetikos είπε... 10

ΔΕΚΑ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ
ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΧΡΗΣΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ….

Συνεχίζουμε…

Άλλος;….

Άλλος για το σούπερ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ; ….

Κανένας;…..

Μετράω…

1,……2,……3,……4,……

Εγώ εγώωωω!!!

Ναι, ποιος;

Εγώ!

Το όνομά σας;

Ιωάθαμ !

Μάλιστα κύριε Ιωάθαμ, σας ακούμε…

Ο/Η Ιωάθαμ είπε... 20

ΕΙΚΟΣΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΘΕΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ…. ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ…..

Άλλος;

Άλλος;

Περιμένουμε προσφορές….

Τζούτζου Βρούτζου

Στέλιος

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Γιώργο κούκουουουουου

Το διαβάσατε αυτό;
Σκέφτονται λέει να συγκεντρώσουν όλοι μαζί τα ερωτήματα που σας έχουν κάνει μέχρι σήμερα.

Το΄πα εγώ.

Δε θα τα γλιτώσετε τα σίδερα τελικά;.

Τζούτζου Βρούτζου

Στέλιος

Ανώνυμος είπε...

Lussaksate na ton fimwsete!

Mporei na eimai oudeteros, omws sta alhtheia briskw oti auta pou leei o giwrgos kai o tropos pou ta blepei einai gia mena mia allh matia!

An thelete na kanete entimo dialogo kai oxi epideiksh egwismou kai xaotikes suzhthseis kante auto pou proteine o giwrghs:
na rwtaei o kathenas me th seira kai amesws na dexetai erwthsh apo ton erwththenta!
kurie xrhsto, kurie giwrgo, kurie iwatham kai loipoi: o moderator na suntonisei to dialogo se ena tetoio plaisio. wste na fainontai oi apopseis kathara kai ta epixeirhmata. kai na mpei enas fragmos se authn thn akatastasia pou kanei na mh kserei kaneis ti eipwthike kai na kathgorei o enas ton allo oti den apantaei.

Mia erwthsh o giwrgos ston petro, amesws o petros ston giwrgo. Xwris deuterologia. meta erwthsh o xristos ston giwrgo, ki amesws o giwrgos sto xristo! k.lp.

me liga logia:
milhste kathara kurioi!

Γιώργος είπε...

προς Ιωάθαμ

στο σχόλιό του
"ΠΟΤΕ δεν το λέει αυτό η Γραφή;
Τι έχετε να πείτε τώρα; Το λέει, ή δεν το λέει; Κύριε Σπουδαστή των Γραφών;
Και σας ξαναρωτώ
Λέτε κύριε Γιώργο ο Χριστός να μην είναι αγαθός; "


ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Τα εδάφια Μάρκος 10:17-18 λένε: "...Δάσκαλε Αγαθέ, τι πρέπει να κάνω για να κληρονομήσω αιώνια ζωή; Ο Ιησούς τού είπε: Γιατί με αποκαλείς αγαθό; Κανείς δεν είναι αγαθός παρά μόνο ένας, ο Θεός"

Ο Χριστός είχε δεχτεί πολλές φορές τον ΤΙΤΛΟ "ΔΑΣΚΑΛΟΣ" με την προσφώνηση "ΔΑΣΚΑΛΕ".
Στην προκειμένη περίπτωση του αποδόθηκε ο ΤΙΤΛΟΣ "ΔΑΣΚΑΛΕ ΑΓΑΘΕ".
Ο Χριστός αρνήθηκε την επιπρόσθετη προσφώνηση με τον ΤΙΤΛΟ "ΑΓΑΘΕ".

Καταρχήν Αγαθός είναι εκείνος που είναι καλός, κάνει το καλό, φροντίζει τους άλλους και επιδρά ωφέλιμα σε όλους.

Ισχύει για όλους τους Χριστιανούς ότι πρέπει να εκδηλώνουν αυτή την ιδιότητα.
Η αγαθοσύνη (το να εκδηλώνει κάποιος αγαθότητα, καλοσύνη) είναι ένας από τους "καρπούς του πνεύματος" ως αποτέλεσμα της επίδρασης του πνεύματος του Θεού σε κάποιον.

Σίγουρα αν κάποιος άνθρωπος άξιζε περισσότερο από άλλους να θεωρείται "αγαθός" αυτός είναι ο Χριστός, ως το Υπόδειγμα για όλους τους άλλους.

Όμως ο Χριστός είπε ότι ο "ΜΟΝΟΣ αγαθός είναι ο Θεός."
Γιατί;

Τι έκανε τον Ιησού να αρνηθεί αυτόν τον „χαρακτηριστικό ΤΙΤΛΟ“;

Ο Ιησούς Χριστός γνώριζε τον Πατέρα του ΚΑΛΥΤΕΡΑ από κάθε άλλον στο Σύμπαν.
Ο Ιησούς Χριστός γνώριζε ότι από τον ουράνιο Πατέρα του πηγάζει καθετί αληθινά καλό.
Ο Ιησούς Χριστός διάβαζε τις Γραφές και τις ήξερε καλά.
Γνώριζε αυτά που είναι γραμμένα:
(2 Χρονικών 5:13) "...αίνο προς τον Κύριο (Ιεχωβά), διότι είναι αγαθός..."
(Ψαλμός 34:8-10) "Γεύθητε και ιδέτε ότι αγαθός ο Κύριος [Ιεχωβά]"
(Ψαλμός 145:9): „Ο Κύριος (Ιεχωβά) είναι αγαθός απέναντι σε όλους“.

Γνώριζε ότι Μόνο ο ουράνιος Πατέρας του αποτελεί το ΑΠΟΛΥΤΟ πρότυπο για το τι είναι καλό.
Ο ουράνιος Πατέρας είναι ο Δότης “κάθε καλού δώρου και κάθε τέλειου δωρήματος”. (Ιακώβου 1:17)
Η Γραφή λέει για τον ΘΕΟ: "Δεν άφησε τον εαυτό του χωρίς μαρτυρία κάνοντας το καλό, δίνοντάς σας βροχές από τον ουρανό και καρποφόρες εποχές, γεμίζοντας τις καρδιές σας στο πλήρες με τροφή και ευθυμία".(Πράξεις 14:17)

Και βέβαια, ΜΟΝΟ ο Θεός "βρέχει επί δικαίους και αδίκους" φροντίζοντας να παραμένουν στη ζωή, ως ΠΗΓΗ της ζωής (και του πρωτότοκου Γιού του ) και ΣΥΝΤΗΡΗΤΗΣ της ζωής όλων.
Ο Χριστός επίσης γνώριζε και αναγνώριζε την αγαθότητα του Πατέρα του στη ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΖΩΗ.
Στον Πατέρα του Θεό όφειλε και τη δική του ζωή ο Χριστός, πρώτα ως ο ΠΡΩΤΙΤΟΚΟΣ.
Αργότερα ο Θεός φρόντιζε την ανθρώπινη ζωή του Ιησού όταν τον απειλούσε ο Ηρώδης μετά τη γέννησή του ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΑΓΓΕΛΟ για να ειδοποιήσει:
1.) τους αστρολόγους να μη πάνε στον Ηρώδη
2.) τον Ιωσήφ να πάρει τον Ιησού και να πάνε στην Αίγυπτο, όπου θα βρισκόταν σε ασφάλεια από τοα κακόβουλα σχέδια του Ηρώδη κατά της ζωής του Ιησού.
Ο Ιησούς λοιπόν γνώριζε ότι τη ζωή του στη γη, τη διατηρούσε και την φρόντιζε με μεγάλη ΑΓΑΘΟΤΗΤΑ ο Πατέρας του.
Γνώριζε λοιπόν ο Χριστός ότι ο Πατέρας του ήταν το ΠΡΟΤΥΠΟ αγαθότητας σε όλο στο ΣΥΜΠΑΝ.
Συνεπώς με το να πεί: «Κανείς δεν είναι αγαθός παρά μόνο ένας, ο Θεός». (Μάρκος 10:18)
έστρεφε την προσοχή στην ΠΗΓΗ της ΑΠΟΛΥΤΗΣ αγαθότητας, στον ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΘΕΟ.

Υπό αυτή την ΑΠΟΛΥΤΗ έννοια ΜΟΝΟ ο Θεός είναι ΑΠΟΛΥΤΑ αγαθός.

Συνεπώς ο Χριστός δεν πήγε να σφετεριστεί την ΑΠΟΛΥΤΗ αγαθότητα του Πατέρα του, ΕΠΕΙΔΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ όλοι οι άλλοι, αλλά και ο ΙΔΙΟΣ ωφελήθηκε από την αγαθότητα τα Πατέρα του.
Έτσι αναγνωρίζοντας τον Πατέρα του ως ΑΠΟΛΥΤΑ αγαθό, έστρεψε την προσοχή του συνομιλητή του στον ΘΕΟ ως τον ΑΠΟΛΥΤΑ αγαθό.

Είχε προφανώς μεγαλύτερη διάκριση, αντίληψη, λεπτότητα και οξύνοια ο Χριστός στη χρήση ΤΙΤΛΩΝ από οποιονδήποτε άνθρωπο, έτσι απέρριψε αυτόν τον τίτλο, ενώ είχε δεχτεί επανειλημμένα τον ΤΙΤΛΟ "ΔΑΣΚΑΛΕ".

Συνεπώς τόσο η ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΗ αγαθότητα του Χριστού ΠΟΥ αντανακλούσε σε τέλειο βαθμό τον Πατέρα του, ΟΣΟ και όλων των άλλων που κάνουν το καλό και ωφελούν του άλλους εκδηλώνοντας σε „κάποιο βαθμό“ αγαθότητα, είναι "ΣΧΕΤΙΚΗ", υποδεέστερη και ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΗ, του Θεού όμως ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΓΑΘΟΤΗΤΑ, επειδή στον ΘΕΟ οφείλονται ΤΑ ΠΑΝΤΑ και η δική του αγαθότητα ακδηλώνεται ΑΠΟΛΥΤΑ σε όλους.

Έτσι, ο Ιησούς, δείχνοντας ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ της ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΑΓΑΘΟΤΗΤΑΣ του Πατέρα του και μετριοφροσύνη, κατηύθυνε την τιμή και δόξα στο ζήτημα της αγαθότητας στον ουράνιο Πατέρα του, ο οποίος είναι αγαθός με την ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΕΝΝΟΙΑ.
Γι' αυτό δεν δέχτηκε για τον εαυτό του τα κολακευτικά λόγια “Δάσκαλε Αγαθέ ” ως κολακευτικό τίτλο, αλλά έστρεψε την προσοχή στην ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΗΓΗ αγαθότητας.

Επιπρόσθετα ο ίδιος ο Χριστός αναγνώριζε: "ο πατέρας μου είναι ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ από μένα", "ήρθα να κάνω το θέλημα αυτού που με έστειλε", "Ο,ΤΙ μου είπε ο Πατέρας αυτό λέω"
κλπ.

Γιώργος είπε...

διόρθωση της "παρατυπίας"
ΠΡΩΤΙΤΟΚΟΣ στο προηγούμενο κείμενο σε ΠΡΩΤΟΤΟΚΟΣ

Για άλλα ορθογραφικά λάθη παρακαλώ δείξτε κατανόηση
(όλοι άλλωστε ανακαλύπτουμε ο ένας στον άλλον τυπογραφικά εκ παραδρομής ή ορθογραφικά λάθη)

Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Προς κ. Γιώργο.

Διαβάζοντας το σχόλιό σας περί ¨Διδάσκαλε αγαθέ¨, έκανα μια παρατήρηση.
Μέχρι και τις 9 Νοέμβριου 2008 5:46 μμ η άποψή σας είναι κάθετη γύρω από αυτό το θέμα και σας θυμίζω τι γράψατε΄
ΠΟΤΕ δεν το λέει αυτό που λέτε η Γραφή.

Από την στιγμή που σας έδειξα το εδάφιο στο οποίο όντως το λέει, όχι μονάχα το αναγνωρίσατε, αλλά στις 10 Νοέμβριου 2008 2:25 πμ μπήκατε και στον κόπο να μας κάνετε λεπτομερή ανάλυση, του τι σκεφτόταν ο Χριστός την ώρα που το έλεγε αυτό, κάτω από ποιες συνθήκες, και πώς το εννοούσε.

Αυτό πώς εξηγείται;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΟ ΓΙΩΡΓΟ

Για την κρίση έχω γράψει άρθρο, Η κρίση των μη Χριστιανών. Διαβάστε το.

Χρήστος - αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΚΥΡΙΟ ΓΙΩΡΓΟ

Κύριε Γιώργο, ερχόμενος να σχολιάσω κάποια γραπτά σας θα ήθελα να σας επισημάνω, πως ισχυριστήκατε πως πρέπει να έχουμε σφαιρική αντίληψη της Γραφής. Επ’ αυτού θα με βρείτε απολύτως σύμφωνο. Αλλά δάσκαλε που δίδασκες και λόγο δεν εκράτεις.

Γιατί όταν παραπέμπετε κάπου, έχετε την συνήθεια η παραπομπή σας αυτή, να μην έχει καμιά απολύτως σχέση με την ερώτηση που σας έχει τεθεί.

Επειδή πρέπει να ξέρετε πως κάθε στίχος της Γραφής είναι ενταγμένος σε ένα κείμενο, το οποίο γράφτηκε και ειπώθηκε για κάποιο συγκεκριμένο λόγο.

Αν ακολουθήσουμε την δική σας τακτική, η Γραφή μπορεί να μας πει ότι θέλουμε εμείς. Έτσι π.χ. αν πάρουμε τον ψαλμό που λέει πως «είπε ο ανόητος, δεν υπάρχει θεός» και τον κόψουμε, μπορούμε να ισχυριστούμε πως η Γραφή λέει πως δεν υπάρχει Θεός!

Αν πάρουμε από το κεφάλαιο 27, του κατά Ματθαίου ευαγγελίου, το στίχο 5 που λέγει “αφού έριξε τα χρήματα στο ναό(εννοεί τον Ιούδα) έφυγε και βγήκε έξω από τη πόλη και κρεμάστηκε“, και το ενώσουμε με το στίχο 37, από το κεφάλαιο 19, του κατά Λουκά ευαγγελίου που λέγει “πήγαινε και κάνε και συ το ίδιο“, τότε βγαίνει το καταπληκτικό συμπέρασμα, ότι η Γραφή μας λέγει να πάμε να κρεμαστούμε!

Έτσι και εσείς στο χωρίο που μιλάει ο Παύλος στους Αθηναίους και αποδεικνύει την πανταχού παρουσία του Θεού απαντήσατε με το "Πλησιάστε τον Θεό, και αυτός θα πλησιάσει εσάς» Ιακώβου 4:7, 8 για να αποδείξετε την μη πανταχού παρουσία του Θεού.

Όμως το συγκεκριμένο κεφάλαιο στο οποίο περιέχεται ο στίχος που αναφέρατε δεν ασχολείται με την παρουσία ή μη του Θεού αλλά ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΖΩΗ. Γι’ αυτό τους προτρέπει ο Ιάκωβος να αφήσουν την αμαρτωλή ζωή (διάβολο) και να στραφούν (πλησιάσουν) τον Θεό. Που βλέπετε λοιπόν εσείς να μιλάει για παρουσία ή μη του Θεού. Έτσι πετάμε στίχους και όπου βγει;

Αντίθετα το χωρίο που ανέφερα εγώ – και το σημείωσα άλλωστε, πράγμα που δεν λάβατε υπόψη σας – μιλάει για την παρουσίαση ενός «καινούργιου Θεού» στους Αθηναίους ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΓΝΟΟΥΣΑΝ.

Έτσι ο Παύλος ορθώς, παρουσιάζοντας τον «καινούργιο αυτό Θεό», τους γνωρίζει τις ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ. Πως είναι δημιουργός, δεν κατοικεί σε χειροποίητους ναούς γιατί είναι Πνεύμα, και για να τους διώξει τις υλιστικές και σωματοπαθείς εκφράσεις που είχαν οι Αθηναίοι για τους Θεούς τους, τους λέει πως ο Θεός αυτός είναι κάτι διαφορετικό γιατί είναι πανταχού παρών. Ενισχυτικό τούτου είναι και η αποστροφή του πως ο Θεός ΔΕΝ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΣΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ.

Και είναι καταπληκτικό το ρήμα που χρησιμοποιεί. Ψηλαφίζω. Και πότε μπορώ να ψηλαφίσω (αγγίξω) κάποιον; Αυτόν που όλη την ώρα είναι κοντά μου.

Μα και βέβαια όχι σωματικά όπως το σημειώνεται. Μα δεν διαβάζετε τα γραπτά μου. Αν τα διαβάζατε δεν θα χρειάζονταν να γράψετε ολόκληρο κατεβατό, γιατί έγραψα ανθρωπομορφικά τα είπε ο Παύλος.

Επανερχόμενος στο χωρίο του Ιακώβου που παραθέσατε, θα διαπιστώστε πως είναι ακατανόητο αν θελήσουμε να το προσαρμόσουμε στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Γιατί γράφεται πως το πλησίασμα αυτό γίνεται με προσευχή και μελέτη. Δηλαδή αν ακολουθήσουμε την λογική σας ο Παύλος τους έλεγε να προσευχηθούν σε ένα άγνωστο Θεό που δεν ήξεραν και να μελετήσουν την Γραφή που ούτε είχαν ακούσει ποτέ τίποτε γι’ αυτή ούτε είχε γραφεί ακόμη; Πιστεύετε πως είναι λογικά τα συμπεράσματά σας;

Την ίδια τακτική χρησιμοποιείτε και για το χωρίο από την 1η προς Κορινθίους. Χωρίς να το παραθέτετε (ξέρετε γιατί), απλώς το επικαλεστήκατε, φθάσατε στο αυθαίρετο συμπέρασμα, πως μιλάει για την υποτίμηση της δύναμης του Θεού μέσω του Χριστού από τους Ιουδαίους και τους Έλληνες. Που τα βρήκατε όλα αυτά;

Και βέβαια ξέρω γιατί δεν παραθέσατε το χωρίο. Γιατί θα αποδείκνυε το «αλλοπρόσαλλο» των ισχυρισμών σας. Επειδή το χωρίο αυτό δεν μιλάει για την υποτίμηση της δύναμης του Θεού μέσω του Χριστού από τους Ιουδαίους και τους Έλληνες, αλλά για ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ , ο οποίος είναι σκάνδαλο για τους Ιουδαίους και ανοησία για τους Έλληνες.

Γι’ αυτό και συνεχίζει το χωρίο λέγοντας: «Σε εκείνους όμως που πιστεύουν από τους Έλληνες και τους Ιουδαίους, Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΥ ΔΥΝΑΜΙΣ ΚΑΙ ΣΟΦΙΑ». Άρα όλα αυτά που είχα γράψει ισχύουν. Γιατί αν ο Χριστός Λόγος δημιουργήθηκε από τον Πατέρα του εν χρόνω, όταν ο Θεός Πατέρας ήταν μόνος του ήταν ΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΑΣΟΦΟΣ.

Έπειτα τι «κεραμίδα» πετάξατε στην απάντηση που μου δώσατε, όταν σας είπα πως τον Θεό Πατέρα τον κάνατε μουγγό; Ούτε τις απαντήσεις σας δεν διαβάζετε; Γράψατε πως ο Θεός Πατέρας δημιούργησε τον Λόγο για να μιλάει μέσω αυτού. ΑΡΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. Και κοιτάξτε τι μου απαντήσατε:

« ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αν εσείς θεωρείτε ότι όταν είστε μόνος είστε και μουγγός, δικαίωμά σας να νιώθετε έτσι.»

Από την πόλη έρχομαι και στη κορφή κανέλλα που λέει και ο λαός.

Μετά τιμής Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ

Ο κύριος ανώνυμος που γράφει στα γκρικλις, και δηλώνει ουδέτερος, ισχυρίζεται πως δεν μπορεί να παρακολουθήσει τον διάλογο επειδή δεν υπάρχει τάξη και με καλεί να την επιβάλω.

Η ιστοσελίδα μου όμως δεν είναι φόρουμ, ούτε εγώ μπορώ και το θέλω να είμαι συντονιστής. Κατ’ επανάληψη έχω τονίσει πως ο καθένας μπορεί να γράφει ότι και όσο θέλει.

Παρόλα αυτά εγώ εκτός από την οφειλόμενη απάντηση που «χρωστάω» στην κ. Ιωάννα δεν θα ξαναρωτήσω τίποτα τον κ. Γιώργο, μέχρις ότου μου απαντήσει στα 10 ερωτήματα που του έχω βάλει.

Αυτό όμως δεν δεσμεύει κανένα άλλο. Ο καθένας είναι ελεύθερος να πράξει ότι θέλει.

Εξαίρεση μόνο για μένα θα αποτελεί η κ. Ιωάννα στην οποία ευχαρίστως θα απαντάω στις απορίες της.


Μετά τιμής Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ

ΚΥΡΙΕ ΧΡΗΣΤΟ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΟΥ.
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ
ΤΟ ΟΤΙ ΣΑΣ ΣΥΜΠΑΘΩ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΤΟ ΕΧΩ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ.
ΕΧΩ ΔΥΟ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΕΥΘΥΝΩ ΣΗΜΕΡΑ.

Η ΠΡΩΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ;

ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΜΑΝΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΘΕΟΛΟΓΟΣ Η ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΑΝΩΤΕΡΟ (ΔΕ ΞΕΡΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ).
ΜΑΝΤΕΨΑ ΣΩΣΤΑ;

ΙΩΑΝΝΑ

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΚΥΡΙΟ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟ ΣΤΕΛΙΟ

Ενώ είπα πως δεν θα ξαναγράψω, τώρα μόλις διαπίστωσα πως στο θέμα το οποίο διαπληκτίζεστε είχα δώσει ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, οπότε θεώρησα πως ικανοποιήθηκε γι’ αυτό και δεν έδινα σημασία ιδιαίτερη σ’ αυτά που γράφονταν.

Επειδή όμως όπως είπε και ο κ. Ανώνυμος με τα γκρικλις πως πρέπει να παρακολουθείται εύκολα ο διάλογος, γι’ αυτό παρεμβαίνω να κλείσει το θέμα αφού όπως είπα δεν απάντησε ο κ. Γιώργος. Εντύπωση όμως μου κάνει γιατί επανήλθε πάλι σ’ αυτό το θέμα.

Λοιπόν ρώτησε ο κ. Γιώργος:
"Γιατί πάτε να πείσετε - δεν ξέρω ποιόν - ότι ο Χριστός ήταν ΚΑΙ Θεός και ΑΝΘΡΩΠΟΣ."

"Πότε ο Χροστός όταν έγινε άνθρωπος, έγινε και θεός"

Και απάντησα δύο φορές εγώ.(παραθέτω αυτούσια την απάντησή μου):

«Όπως λέει ωραία και ο κ. Ιωάθαμ τι σπουδαστές της Γραφής είστε. Τι ρωτάτε πότε έγινε ο Χριστός Θεός. Μα είναι στην αρχή – αρχή του κατά Λουκά ευαγγελίου, δεν το βλέπετε. Από την στιγμή της σύλληψής του ήταν Θεός.
1. Ο Γαβριήλ δεν είπε στην Μαρία πως αυτός που θα γεννηθεί θα ονομαστεί Υιός του Θεού;
2. Και η Ελισάβετ τι είπε όταν συνάντησε την Παναγία; «Πως συνέβει να έρθει σε μένα η μητέρα του ΚΥΡΙΟΥ ΜΟΥ (ΓΙΑΧΒΕ);»

Στα πρώτα – πρώτα κεφάλαια του κατά Λουκά ευαγγελίου είναι, δεν σας «στραβώνει»; »

Εκτός από αυτά που έγραψα τότε, θα μπορούσα να φέρω και άλλα πολλά χωρία της Γραφής. Παραθέτω μόνο δύο:

«Προσέχετε μήπως σας παρασύρει κανένας με την φιλοσοφία και με κούφια απατηλά πράγματα, κατά την παράδοση των ανθρώπων, κατά τα στοιχεία του κόσμου και όχι κατά Χριστόν, διότι εις αυτόν ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΗΤΑΣ ΣΩΜΑΤΙΚΩΣ». Κολ. 2, 8 – 9.

« Και εις τον Ιησούν Χριστόν, ο οποίος αν και είχε θεϊκή ύπαρξη, δεν εθεώρησε το ότι ΗΤΑΝ ΙΣΟΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟΝ σαν κάτι προς αρπαγμό, αλλά εκένωσε τον εαυτό του λαβών μορφή δούλου, ΓΕΝΟΜΕΝΟΣ ΟΜΟΙΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ….» Φιλιπ. 2, 6 – 8.

Τι λέτε τώρα κ. Γιώργο, σας φτάνουν αυτά ή θέλετε και άλλα. Και τι λέτε. Κοροϊδεύουμε τους ανθρώπους όταν υποστηρίζουμε πως ο Χριστός υπήρξε και Θεός και άνθρωπος;

Μετά τιμής Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΥΡΙΟ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟ ΙΩΑΘΑΜ.

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.

Χρήστος - αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Μακάριος είναι εκείνος ο ησυχαστής, που αξιώθηκε να ζήσει τις θαυμάσιες εμπειρίες και καταστάσεις της πνευματικής εν Χριστώ ζωής. Μακάριος είναι εκείνος, που μέρα και νύχτα μελετά τα θεία. Εάν στην αρχή του εγκλεισμού στο κελί του, και της ησυχαστικής του ζωής, ο μοναχός δεν αισθάνεται να ενεργεί μέσα του η δύναμη της μελέτης των θαυμασίων του Θεού, επειδή ο νους του ακόμη μετεωρίζεται και είναι ασταθής, ας μην αμελήσει από την πνευματική κούραση και αφήσει την ηρεμία της ησυχαστικής ζωής.

Akakios

Γιώργος είπε...

πρός Ιωάννα

που γράφει: "ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ
ΤΟ ΟΤΙ ΣΑΣ ΣΥΜΠΑΘΩ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΤΟ ΕΧΩ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ. ΕΧΩ ΔΥΟ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΕΥΘΥΝΩ ΣΗΜΕΡΑ.
Η ΠΡΩΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ; ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΜΑΝΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΘΕΟΛΟΓΟΣ Η ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΑΝΩΤΕΡΟ (ΔΕ ΞΕΡΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ).
ΜΑΝΤΕΨΑ ΣΩΣΤΑ;"

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Δίνω προτεραιότητα σε σένα Ιωάννα, επειδή είσαι πολύ ευγενική και επειδή, όπως λένε: "Ladies first".

Στην πρώτη σου ερώτηση: "ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ;"
Στο ζήτημα αυτό εμείς έχουμε την άποψη του Θεού.
Δηλαδή ποιά άποψη;
1.) Μένουμε πιστοί στη χρήση του ονόματος "ΜΑΡΙΑ, η μητέρα του Ιησού"
όπως περιγράφεται στην Αγία Γραφή.
Με τα λόγια:
"Χαίρε, κεχαριτωμένη' ο Κύριος μετά σού' ευλογημένη συ εν γυναιξίν"
δηλαδή:
«ΧΑΙΡΕ, εσύ η εξαιρετικά ευνοημένη (που έχεις λάβει χάρη)· ο Κύριος είναι μαζί σου ευλογημένη εσύ ανάμεσα στις γυναίκες».
τη χαιρέτησε ο άγγελος Γαβριήλ.
Λουκάς 1:26-28.

Ο άγγελος Γαβριήλ πρόσθεσε: «Μη φοβάσαι, Μαρία, γιατί έχεις βρει εύνοια (χάρη) από τον Θεό· και να! θα συλλάβεις στην κοιλιά σου και θα γεννήσεις γιο, και θα καλέσεις το όνομά του Ιησού. Αυτός θα είναι μεγάλος και θα αποκληθεί Γιος του Υψίστου..." (Λουκάς 1:29-33)

Ιωάννα σκέψου, ο άγγελος της είπε:
(Λουκάς 1:30) "Μη φοβάσαι, ΜΑΡΙΑ"
(Λουκάς 1:34) "η ΜΑΡΙΑ είπε στον άγγελο: Πώς θα γίνει αυτό, αφού δεν έχω σχέσεις με άντρα;"
(Λουκάς 1:39) "Η ΜΑΡΙΑ...πήγε στο σπίτι του Ζαχαρία"
(Λουκάς 1:41) "η Ελισάβετ άκουσε το χαιρετισμό της ΜΑΡΙΑΣ"
(Λουκάς 1:46) "η ΜΑΡΙΑ είπε: «Η ψυχή μου μεγαλύνει τον Κύριο"
(Λουκάς 1:56) "Έμεινε δε η Μαρία μαζί της περίπου τρεις μήνες"
(Λουκάς 2:4-7) "ανέβηκε και ο Ιωσήφ ... από την πόλη Ναζαρέτ, στην ... Βηθλεέμ, ... για να απογραφεί μαζί με τη ΜΑΡΙΑ, η οποία, ... του είχε δοθεί σε γάμο και ήταν τότε ετοιμόγεννη. ... Και γέννησε το γιο της τον πρωτότοκο και τον τύλιξε με σπάργανα και τον έβαλε σε μια φάτνη"

Εντόπισες Ιωάννα μία διαφορά;
Στην Αγία Γραφή το όνομά της μητέρας του Ιησού είναι "ΜΑΡΙΑ" και έτσι αναφέρεται - πουθενά στην Αγία Γραφή δεν αναφέρεται "ΠΑΝΑΓΙΑ".
Δεν ήθελε ο Θεός να αναφέρεται αλλιώς, εκτός από "ΜΑΡΙΑ".
Έτσι έδειξε και σε μάς ότι πρέπει τη μητέρα του Ιησού Χριστού να την αποκαλούμε "ΜΑΡΙΑ", όχι διαφορετικά.

2.) Παρέμεινε η Μαρία για πάντα παρθένα; Ήταν "αειπάρθενος";

Η ίδια η Αγία Γραφή δηλώνει συγκεκριμένα ότι η Μαρία ήταν «παρθένος» πριν γεννήσει τον Ιησού.

Αλλά εφόσον ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ, ποτέ δεν της απαγορεύτηκε να ζεί με τον άντρα της, ούτε της απαγορεύτηκε να κάνει άλλα παιδιά.
Το δείχνει η Αγία Γραφή αυτό:
Μάρκ. 3:31-35: "Έρχονται λοιπόν οι ΑΔΕΛΦΟΙ και η ΜΗΤΗΡ αυτού, και σταθέντες έξω απέστειλαν προς αυτόν και έκραζον αυτόν. Και εκάθητο όχλος περί αυτόν· είπον δε προς αυτόν· Ιδού, η ΜΗΤΗΡ σου και οι ΑΔΕΛΦΟΙ σου έξω σε ζητούσι".

Δεν υπάρχει καμιά βάση στη Γραφή για να υποθέσουμε ότι ο Ιωσήφ και η Μαρία ποτέ δεν είχαν ένα φυσιολογικό γάμο.
Αφού ήταν ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΙ ο Ιωσήφ με τη ΜΑΡΙΑ ήταν φυσιολογικό να ζούν έγγαμη ζωή.

Τα Ευαγγέλια αντί να υποστηρίζουν την ιδέα ότι η Μαρία έμεινε αειπάρθενος, δηλώνουν ότι ο Ιησούς ήταν ο πρωτότοκος της Μαρίας και ότι είχε ετεροθαλείς αδελφούς και αδελφές.

Ο ευαγγελιστής Ματθαίος αναγράφει ότι ο Ιωσήφ «δεν εγνώριζεν αυτήν [την Μαρίαν] εωσού (μέχρι που) έγέννησε τον υιόν αυτής,» τον Ιησού. (Ματθαίος 1:25)

Ο ευαγγελιστής Μάρκος γράφει ότι στη γενέτειρά του, τη Ναζαρέτ, ο Ιησούς κήρυξε στη συναγωγή σε ανθρώπους που τον αναγνώρισαν.
Οι περισσότεροι έμειναν έκπληκτοι για τη διδασκαλία του Ιησού και είπαν: «δεν είναι ούτος ο τέκτων, ο υιός της Μαρίας, αδελφός δε του Ιακώβου και Ιωσή και Ιούδα και Σίμωνος; και δεν είναι αι αδελφαί αυτού ενταύθα παρ’ ημίν;»—Μάρκος 6:2, 3· Λουκάς 2:7

Αυτό δείχνει ότι η άμεση οικογένεια του Ιησού αποτελούνταν από τους γονείς του, τέσσερις αδελφούς (Ιάκώβο, Ιωσή, Ιούδα και Σίμωνα) και τουλάχιστον δύο αδελφές.

Δεν υπάρχει λοιπόν λόγος να αρνούμαστε ότι ο Ιωσήφ και η Μαρία είχαν οικογένεια μετά τη γέννηση του Ιησού.
Η Αγία Γραφή δείχνει καθαρά ότι η Μαρία έκανε παιδιά με τον Ιωσήφ.—Λουκάς 1:27· Ματθαίος 13:53-56.

Συνεπώς η Μαρία δεν ήταν "ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΣ", ούτε υπάρχει γραφικός λόγος να θεωρεί κάποιος μια παντρεμένη γυναίκα με πολλά παιδιά "αειπάρθενο", έτσι δεν είναι;

3.) Ήταν η Μαρία, η μητέρα του Ιησού Χριστού "ΘΕΟΤΟΚΟΣ";

Ο ΤΙΤΛΟΣ αυτός δόθηκε στη Μαρία στη Σύνοδο της Εφέσου το 431. ΤΟΤΕ η Μαρία ανακηρύχθηκε "Θεοτόκος".
Ο ΤΙΤΛΟΣ αυτός δεν υπάρχει πουθενά στην Αγία Γραφή.

"Θεοτόκος" σημαίνει "μητέρα του θεού".

Ο Ιησούς βέβαια γεννήθηκε ως "τέλειος" άνθρωπος όπως ήταν και ο Αδάμ με την Εύα προτού αμαρτήσουν.
Ο Ιησούς δεν ήρθε "αυτόματα" στον κόσμο, αλλά μεγάλωνε και προόδευε σε ΓΝΩΣΗ και σοφία.
Λουκάς 2:40,52 "το παιδί μεγάλωνε και δυνάμωνε στο πνεύμα γεμίζοντας σοφία και η χάρη του Θεού ήταν πάνω του... Και ο Ιησούς προόδευε σε σοφία και ηλικία και σε χάρη από τον Θεό και τους ανθρώπους"

Ο άγγελος Γαβριήλ που πληροφόρησε τη ΜΑΡΙΑ για τη θαυματουργική γέννηση, δεν είπε ότι ο γιος της θα ήταν ο Θεός.
Είπε: "Θέλεις συλλάβει εν γαστρί και θέλεις γεννήσει υιόν και θέλεις καλέσει το όνομα αυτού Ιησούν. Ούτος θέλει είσθαι μέγας και Υιός Υψίστου θέλει ονομασθή. ...Το γεννώμενον εκ σου άγιον θέλει ονομασθή Υιός Θεού".—Λουκ. 1:31-35

Έτσι η Μαρία θα γεννούσε γιό που θα τον ονόμαζε Ιησού.
Αυτός ο γιός θα ονομαζόταν ΥΙΟΣ του Υψίστου και ΥΙΟΣ του Θεού.
ΔΕΝ θα ονομαζόταν θεός.

Υιοί του Θεού ονομάζονται και οι άγγελοι όπως και οι άνθρωποι επίσης.
Οι άγγελοι είναι "πνεύματα" δηλαδή "πνευματικά πλάσματα" χωρίς υλικό σώμα, χωρίς ανθρώπινο σώμα.

Ο Θεός αναφέρεται ότι έχει ΠΟΛΛΟΥΣ ΓΙΟΥΣ. Δεν σημαίνει αυτό ότι αυτοί οι Γιοί του Θεού είναι "Θεοί"
Παραδείγματα:
- Ιώβ (1:6) "ήλθον οι υιοί του Θεού δια να παρασταθώσιν ενώπιον του Κυρίου".
- Ρωμ. 8:14, 16, 17: "Όσοι διοικούνται υπό του Πνεύματος του Θεού, ούτοι είναι υιοί του Θεού."
- Γαλ. 3:26-29: "Διότι πάντες είσθε υιοί Θεού δια της πίστεως της εν Χριστώ Ιησού"
- Γένεση 6:2 "...οι γιοι του αληθινού Θεού άρχισαν να παρατηρούν τις κόρες των ανθρώπων, ότι ήταν όμορφες..."

Άρα Γιός του Θεού, είτε αγγελικός είτε ανθρώπινος, δεν σημαίνει "θεός".
Έτσι και για τον Ιησού Χριστό που ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΓΗ αποκαλείται "Γιός του Θεού" δεν σημαίνει αυτόματα ότι ήταν και θεός.

Πώς έβλεπε ο ίδιος ο Χριστός τη μητέρα του εδώ στη γη;
Μήπως θεωρούσε ο Ιησούς Χριστός τη Μαρία «Μητέρα του Θεού»;
ΟΧΙ.
Πρίν ο Χριστός κάνει το πρώτο του θαύμα, αναφέρθηκε στην μητέρα του ως εξής:
(Ιωάννης 2:3-4) "Όταν λιγόστεψε το κρασί, η μητέρα του Ιησού τού είπε: «Δεν έχουν κρασί». Ο Ιησούς όμως της είπε: Τι σχέση έχω εγώ με εσένα, γυναίκα;"
Όταν ο Ιησούς Χριστός σταυρωνόταν, είπε τα εξής:
(Ιωάννης 19:26) "Ο Ιησούς,... βλέποντας τη μητέρα του και το μαθητή τον οποίο αυτός αγαπούσε να στέκεται εκεί κοντά, είπε στη μητέρα του: Γυναίκα, να ο γιος σου! Κατόπιν είπε στο μαθητή: Να η μητέρα σου!"

Και στις δυό περιπτώσεις ο Ιησούς αποκάλεσε τη Μαρία "Γυναίκα" και "μητέρα".
Ποτέ δεν την αποκάλεσε "μητέρα του Θεού", ούτε ο ίδιος ο Χριστός, ούτε και κανένας θεόπνευστος συγγραφέας της Αγίας Γραφής.

Συνεπώς ΟΥΤΕ ο ΙΔΙΟΣ ο ΥΨΙΣΤΟΣ ΘΕΟΣ, ο Πατέρας του Ιησού Χριστού που ήταν και είναι ΠΑΝΤΑ στους ουρανούς ΔΕΝ ΥΠΟΚΙΝΗΣΕ με το άγιό του πνεύμα ΚΑΝΕΝΑΝ συγγραφέα της Αγίας Γραφής να αποκαλέσει τη μητέρα του Ιησού Χριστού "θεοτόκο".

Συνεπώς ο ΥΨΙΣΤΟΣ ουράνιος ΘΕΟΣ δεν ήθελε να αποκαλείται η μητέρα του Ιησού "θεοτόκος", επειδή απλώς ΔΕΝ ΗΤΑΝ κάτι τέτοιο.

Έτσι Ιωάννα, ποιός γνώριζε καλύτερα ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ αν η Μαρία ήταν "θεοτόκος" ή ΟΧΙ;
ΠΡΩΤΑ ο Υψιστος Θεός, ο οποίος μετέφερε θαυματουργικά τη δύναμη της ζωής του ουράνιου πρωτότοκου Γιού του στη μήτρα της παρθένου Μαρίας, ώστε να γεννηθεί ο άνθρωπος Ιησούς Χριστός.
Ο Υψιστος Θεός ποτέ δεν αποκάλεσε τη Μαρία "θεοτόκο", ούτε μέσω του αγγέλου Γαβριήλ που μίλησε με τη Μαρία, ούτε μέσω ενός θεόπνευστου συγγραφέα της Αγίας Γραφής.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ ο Ιησούς Χριστός, που χρίστηκε με άγιο πνεύμα, ποτέ δεν αποκάλεσε τη Μαρία την επίγεια μητέρα του "θεοτόκο".

Συνεπώς δεν ήταν "θεοτόκος" η Μαρία.
Ήταν πιστή, ευνοημένη και ευλογημένη ανάμεσα στις γυναίκες, γιατί ο Θεός τη διάλεξε για να γεννήσει τον τέλειο άνθρωπο Ιησού Χριστό, ο οποίος θα θυσιαζόταν για τις αμαρτίες του κόσμου, ώστε να υπάρχει ελπίδα αιωνίου ζωής όπως ο Χριστός υποσχέθηκε.

Εκπλήρωσε το ρόλο της αυτό με πιστότητα, υπάκουα στον Θεό και παρέμεινε ΤΑΠΕΙΝΗ ΔΟΥΛΗ του Θεού.

αλλά επίσης δεν είναι ούτε "Μεσίτρια" επειδή υπάρχει ΕΝΑΣ ΜΕΣΙΤΗΣ, μεταξύ Θεού και ανθρώπων, ο Ιησούς Χριστός.
"Τώρα όμως ο Χριστός ... είναι και ανωτέρας διαθήκης μεσίτης" (Εβραίους 8:6, 13.)
Ο Παύλος έγραψε ότι «υπάρχει ένας Θεός, και ένας μεσίτης μεταξύ Θεού και ανθρώπων, ο Χριστός Ιησούς, ένας άνθρωπος» (1 Τιμόθεο 2:5)

Ποτέ και πουθενά δεν αναφέρεται η Μαρία η μητέρα του Χριστού ως "μεσίτρια" μεταξύ Θεού και ανθρώπων.

Συνοψίζοντας εντόπισες Ιωάννα, μέχρι τώρα τέσσερεις διαφορές σε σχέση με την Αγία Γραφή;
Η Μαρία η μητέρα του Ιησού Χριστού,
Πουθενά στη Γραφή:
1.) δεν αποκαλείται "ΠΑΝΑΓΙΑ"
2.) δεν παρέμεινε "αειπάρθενος"
3.) δεν είναι "θεοτόκος"
4.) δεν είναι "μεσίτρια"

Θα γίνει πολύ μεγάλο το κείμενο αν εξηγήσω αναλυτικότερα το κάθε σημείο όπως και άλλα που σχετίζονται με τη μητέρα του Χριστού, ΚΑΙ στο πως την βλέπουν οι άνθρωποι σήμερα.

Νομίζω σαν αρχή ίσως να σου αρκούν αυτές οι πρώτες αναφορές ως διαφορές.

Ελπίζω Ιωάννα, να δείξεις κατανόηση αν σε κούρασα, γιατί είναι αλήθεια χρειάζεται προσπάθεια όχι μόνο για να παρουσιαστούν αυτές οι πληροφορίες και να επεξηγηθούν αλλά και μετά η κατανόηση απαιτεί μεγαλύτερη προσπάθεια, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ένα διαφορετικό από το καθιερωμένο σκεπτικό.
Είναι σαν να μαθαίνει κάποιος μια καινούρια γλώσσα με διαφορετική δομή, με καινούρια γραμματική και συντακτικό και άλλο τρόπο σκέψης.

Για το δεύτερο ερώτημα που έθεσες Ιωάννα, θα προτιμούσα η άποψή σου για μένα - που την εκτιμώ πολύ - να διαμορφώνεται από αυτά που προσπαθώ να γράψω με βάση την Αγία Γραφή που περιέχει την αλήθεια του Θεού.

Θα χαρώ αν το βλέπεις έτσι.
Πάντως ο τρόπος που εκφράζεσαι δείχνει μια ειλικρίνεια.

Ανώνυμος είπε...

Προς κ. Γιώργο.

Τί έγινε κ. Γιώργο; ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΩΝ;
Μας τελειώσανε τα επιχειρήματα;

Μα, το ήξερα αυτό, αργά η γρήγορα θα γινόταν.
Πιστεύουμε να έχετε καταλάβει πλέον πως εκεί που βρίσκεστε, υπηρετείτε μια αιρετική οργάνωση.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ.

ΚΑΤΑ ΑΡΧΗΝ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΠΟΥ ΔΩΣΑΤΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΟΥ. ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΞΑΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΚΛΕΒΩ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΩΝ ΜΟΥ. ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑΤΕ ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΓΕΝΙΚΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΊΝΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ.
ΜΕΡΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ, ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ.

ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΡΑ
ΕΓΩ ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ. ΑΦΟΥ ΖΗΤΗΣΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ( ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ) ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΑΤΕ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΜΕΙΝΑ ΕΚΠΛΗΚΤΗ. ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΠΩΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΚΟΥΩ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.

ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ.
Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΛΩΣ ΜΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΑΡΙΑ. ΗΤΑΝ Η ΜΑΡΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΞΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ .
ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΣ ΤΟ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ, ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΕΙΤΕ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ. Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΓΙΟΣ. Η ΜΑΡΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΟ.
ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΓΙΑ. ΕΝΤΑΞΕΙ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ.
ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ;

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ
ΟΤΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΚΑΘΩΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΦΩΣ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ.
ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ.
ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΘΕΟΣ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΣ ΣΑΦΩΣ ΕΙΠΕ Η ΜΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΕΛΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ. ΕΤΣΙ ΚΑΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΑΓΙΑ. ΣΑΣ ΕΙΠΑ ΟΜΩΣ ΕΓΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΩ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ.

ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕΙ.
ΠΑΝΤΩΣ ΕΣΕΙΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ.
ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ

ΙΩΑΝΝΑ

Υ.Γ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΕΙ. ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΟΡΘΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥΣΕ. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ;

ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΒΡΑΔΥ

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΙΩΑΝΝΑ

Κ. Ιωάννα ο Θεός λέει πως θα μιλήσω μέσα από το στόμα των νηπίων. Έτσι και εσείς σαν άλλο «νήπιο» απαντήσατε τόσα όμορφα στον κ Γιώργο για την Παναγία. Πόσα μαθήματα μου δίνετε εσείς και οι άλλοι καθημερινά!

Για την Παναγία έχω γράψει άρθρο που βρίσκετε στην παρούσα ιστοσελίδα, με τίτλο «Θεοτόκος: Παναγία ή Μαρία» στις 3/2/2008, όπου θα βρείτε ότι ζητάτε. Πάτε λοιπόν στην κεντρική σελίδα antiairetikos.blogspot.com και δεξιά που λέει αρχείο πατήστε τον Φεβρουάριο και θα το βρείτε.

Μην μπερδευτείτε όμως με κάτι. Γιατί δεξιά έχω και όλα τα θέματα για να γνωρίζει ο αναγνώστης ποια θέματα περιλαμβάνει η ιστοσελίδα μου. Αυτά είναι χρώματος γκρι και δεν «ανοίγουν». Γι’ αυτό αν βάλετε τον κένσορα επάνω τους θα δείτε πως δεν γίνεται χεράκι για να «ανοίξει».

Τα θέματα ανοίγουν μόνο από το αρχείο.

Επειδή έχω δεσμευτεί να μην ξανααπαντήσω, αν δεν απαντήσει ο κ. Γιώργος στις 10 ερωτήσεις που του έβαλα και μπράβο και στον κ. Ιωάθαμ που το τήρησε, έχω να παρουσιάσω ένα απόσπασμα από την Σκοπιά για την Παναγία, που όταν το παρουσιάσω και ο κ. Γιώργος και όλοι οι Μ. του Ιεχωβά και η Σκοπιά «θα τρέχουν να βρουν τρύπα για να κρυφτούν».

Μετά τιμής Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Γιώργο

θα σας το πω ωμά.

ΕΙΣΤΕ ΓΙΑΧΩΒΑΣ

Στέλιος

Μμμ!

Ανώνυμος είπε...

Προς κύριο Χρήστο

Γειά σας κύριε Χρήστο, όπως είδατε κι εσείς ο ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΩΝ, από τη μέρα που του συγκεντρώσαμε όλες τις ερωτήσεις που του έχουμε έως σήμερα υποβάλλει, κατάπιε τη γλώσσα του, ή μάλλον του κόπηκαν τα δάκτυλα και πλέον ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να πληκτρολογήσει ΚΑΜΙΑ απάντηση.

Καταλαβαίνω!
Είναι δύσκολη η θέση του, δύσκολα ίσως τα ερωτήματα και πολλά μπορεί να μας ισχυρισθεί. Έναν ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΩΝ όμως, λογικά δεν θα πρέπει να τον τρομάζουν τα ερωτήματα των Ορθοδόξων οι οποίοι ¨είμαστε η λάθος θρησκεία¨ ούτε η ποσότητα των ερωτήσεων πρέπει να τον απογοητεύει, το αντίθετο μάλιστα, θα έπρεπε να χαίρεται γιατί μέσα από αυτές, του δίδεται η ευκαιρία να ¨διδάξει την αλήθεια¨ που εκείνος πιστεύει πως γνωρίζει καλύτερα από όλους μας και φυσικά ένας ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΩΝ δεν έρχεται ΠΟΤΕ σε δύσκολη θέση.

Εγώ προσωπικά δεν είναι πως δεν θέλω να του απαντήσω στα ερωτήματά του, αλλά είναι πως του έχω ΗΔΗ απαντήσει σε ΟΤΙ κι αν με ρώτησε έως τώρα. Εκείνος άφησε τις ερωτήσεις μας ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΕΣ.

Τώρα στρέφεται προς την κυρία Ιωάννα, η οποία, ναι μεν, η κυρία δεν γνωρίζει κεφάλαια και χωρία όπως κάθε φορά μας επιβεβαιώνει από την Αγία Γραφή, όμως με τον ωραίο της τρόπο, πράγματι τοποθετείται πολύ καλά γύρω από την πίστη της.
Εδώ αξίζει νομίζω να σημειώσουμε και όχι μόνο για τον κ. Γιώργο αλλά για όλους μας, μεταξύ αυτών πρώτα για ΕΜΕΝΑ, πως ο Χριστός είχε δώσει ξεκάθαρα το μήνυμα για τη σωτηρία των ψυχών, το οποίο καθρεφτίζεται θα έλεγα στο πρόσωπο της κυρίας Ιωάννας. Η ΠΙΣΤΗ ΣΟΥ ΣΕ ΕΣΩΣΕ έλεγε ο Κύριος και όχι οι γνώσεις σου.
Προς Θεού, δεν εννοώ με αυτό πως δεν χρειαζόμαστε τις γνώσεις της Αγίας Γραφής.
Ούτε το είπα, ούτε θα το πω.

Ο κύριος Γιώργος όμως δίχως ο ίδιος να το κατανοεί, διδάσκεται από την κυρία Ιωάννα η οποία όντως η στάση της είναι πολύ ευγενική. Μου άρεσε αφάνταστα όταν του είπε, Αφού η Μαρία γέννησε τον ΠΑΝΑΓΑΘΟ άρα είναι ΠΑΝΑΓΙΑ.
Και αναρωτιέμαι, άραγε, πόσο κρύα καρδιά πρέπει να έχει κανείς ώστε να μην τον αγγίζει ΤΙΠΟΤΑ από τα τόσα ζεστά λόγια μιας κυρίας που όπως και ή ίδια ανέφερε,
ΣΑΣ ΕΙΠΑ ΟΜΩΣ ΕΓΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΩ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ.

Αυτές οι δύο λέξεις, για εμένα προσωπικά είναι λέξεις που όταν τις ακούσει κάποιος με τον ωραίο τρόπο όπως αυτόν της κυρίας Ιωάννας, πλέων ¨δεν χρειάζονται εδάφια¨.
ΠΑΝΑΓΑΘΟ και ΠΑΝΑΓΙΑ.

Πραγματικά, διδάσκομαι κι εγώ από τον τρόπο αυτής της κυρίας. Κρίμα στον κύριο Γιώργο, που δεν θα καταλάβει ΠΟΤΕ ίσως το τι θα πει Η ΠΙΣΤΗ ΣΟΥ ΣΕ ΕΣΩΣΕ. Μια παγωμένη καρδιά δεν συγκινείται από τέτοια, τι κρίμα;
Μια καρδιά που μοιάζει να βγήκε μόλις από τον καταψύκτη με -50 βαθμούς Κελσίου κάτω του μηδενός.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΥΠΑΜΑΙ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ανώνυμος είπε...

Διόρθωση στο προηγούμενο σχόλιό μου.
ΠΑΝΑΓΙΟΣ και ΠΑΝΑΓΙΑ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ανώνυμος είπε...

Προς κύριο Γιώργο.

Κύριε Γιώργο μου αρέσει που δώσατε προτεραιότητα στην κυρία Ιωάννα για την ευγένειά της.
Θα σας θυμίσω λοιπόν το πόσο ευγενικός είστε εσείς σε έναν άνθρωπο που σας μιλάει ευγενικά.

Σε προηγούμενο σχόλιό μου σας έγραψα με πολύ ωραίο τρόπο πιστεύω..
Υποθέτουμε πως ήρθατε σπίτι μου. Μου χτυπήσατε το κουδούνι κι εγώ σας δέχτηκα για διάλογο. Γεμάτος χαρά εσείς μπήκατε στο σπίτι μου και χαίρεστε που ο Θεός σας δίνει την ευκαιρία να σώσετε μια ψυχή ακόμα. Και ο ενδιαφερόμενος, δηλαδή εγώ, σας υποβάλλω τις παρακάτω εξής 20 ερωτήσεις.

Και μου απαντήσατε ως εξής
Νομίζω, ούτε που θα χρειαζόταν να σας απαντήσω σε μια τέτοια "παιδική" ερώτηση. Κάπως με εκπλήσετε!!!!

Πράγματι, είστε ΠΟΛΥ ευγενικός.
Έτσι συμπεριφέρεστε και στους ανθρώπους που επισκέπτεστε;

Είναι και αυτό μια συμπεριφορά που μπορείτε να μας αποδείξετε με εδάφιο;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Γιώργος είπε...

προς κύριο Χρήστο

στο σχόλιό του
"Τι ρωτάτε πότε έγινε ο Χριστός Θεός. Μα είναι στην αρχή – αρχή του κατά Λουκά ευαγγελίου, δεν το βλέπετε. Από την στιγμή της σύλληψής του ήταν Θεός.
1. Ο Γαβριήλ δεν είπε στην Μαρία πως αυτός που θα γεννηθεί θα ονομαστεί Υιός του Θεού;
2. Και η Ελισάβετ τι είπε όταν συνάντησε την Παναγία; «Πως συνέβει να έρθει σε μένα η μητέρα του ΚΥΡΙΟΥ ΜΟΥ (ΓΙΑΧΒΕ);"

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Καταρχήν δεν λέει η Αγία Γραφή, ότι με τη σύλληψη στη μήτρα της παρθένου Μαρίας ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ή γεννήθηκε ΕΝΑΣ επιπρόσθετος ΘΕΟΣ.

Η σύλληψη κύριε Χρήστο γίνεται όταν το σπερματοζωάριο του άντρα ενώνεται με το ωάριο της γυναίκας.
Με τη σύλληψη γίνεται η έναρξη μιας ανθρώπινης ζωής, όχι μιας θεικής ύπαρξης.
Με τη σύλληψη αρχίζει η φυσιολογική διαδικασία διαίρεσης του αρχικού κυττάρου και μετά η διαφοροποίηση των κυττάρων ώστε να αρχίσει να αναπτύσσεται το έμβρυο ως ανθρώπινη ύπαρξη.
Μέσω σύλληψης δεν γεννιέται ούτε δημιουργείται κανένας θεός.
Στην περίπτωση του Ιησού, η σύλληψη ώστε να αναπτυχθεί και να γεννηθεί ένας άνθρωπος, έγινε στη μήτρα της παρθένου Μαρίας θαυματουργικά μέσω πνεύματος αγίου και όχι μέσω αντρός.
Όταν ήρθε η στιγμή της γέννησης, γεννήθηκε ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ που ονομάστηκε Ιησούς. Ούτε τότε γεννήθηκε ούτε δημιουργήθηκε κανένας ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΟΣ θεός.
Το ότι ο Ιησούς αποκαλείται Γιός του Θεού, δεν σημαίνει ότι ήταν θεός.
Όπως έχω ήδη γράψει, Γιοί του Θεού περιγράφονται στη Γραφή και άνθρωποι και άγγελοι.
Π.χ.
- Ιώβ (1:6) "ήλθον οι υιοί του Θεού δια να παρασταθώσιν ενώπιον του Κυρίου".
- Ρωμ. 8:14, 16, 17: "Όσοι διοικούνται υπό του Πνεύματος του Θεού, ούτοι είναι υιοί του Θεού."
- Γαλ. 3:26-29: "Διότι πάντες είσθε υιοί Θεού δια της πίστεως της εν Χριστώ Ιησού"
- Γένεση 6:2 "...οι γιοι του αληθινού Θεού άρχισαν να παρατηρούν τις κόρες των ανθρώπων"

Άρα Γιός του Θεού, είτε αγγελικός είτε ανθρώπινος, δεν σημαίνει "θεός".
Έτσι και για τον Ιησού Χριστό που ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΓΗ αποκαλείται "Γιός του Θεού" δεν σημαίνει καθόλου ότι ήταν και θεός. Ήταν ΜΟΝΟ άνθρωπος.

Αναφέρω επίσης ότι όπως ήδη έχω γράψει, η Ελισάβετ δεν μίλησε σε ΚΑΜΙΑ "παναγία" όπως ΚΑΚΩΣ ΤΟ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΤΕ και το ΑΛΛΑΖΕΤΕ απ' ότι το ΑΝΑΦΕΡΕΙ η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ – αρα ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΤΕ τον ΘΕΟ.

Ο Θεός έκανε να γραφεί „ Μαρία“. Εσείς το μεταλλάζετε, άρα το διαστρεβλώνετε σε „παναγία“ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ.

Εσείς περάσατε και τον Θεό, τον ξεπεράσατε. Γίνατε ΥΠΕΡΘΕΟΣ.

Η Ελισάβετ λοιπόν είπε στη Μαρία: "Πόθεν μοι τούτο ίνα έλθη η μητηρ του Κυρίου μου προς με;" (Λουκάς 1:43)
"Πως μου έγινε αυτή η τιμή να έλθει σε εμένα η μητέρα του Κυρίου μου (ΑΔΩΝΑΙ);"
"Κύριος" ΕΔΩ κύριε Χρήστο είναι ΑΔΩΝΑΙ, όχι Γιαχβέ.
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΑΤΕ.

Η διαφορά οφείλεται στην ίδια απόδοση δύο διαφορετικών λέξεων σε "κύριο"
1.) ΓΧΒΧ (Ιεχωβά ή κατ' εσάς Γιαχβέ) που αποδίδεται λανθασμένα κύριος
2.) και Αδωνάϊ που αποδίδεται σωστά κύριος

Αυτός ο Κύριος -Αδωνάϊ που ανέφερε η Ελισάβετ στη Μαρία, είναι ο ίδιος Κύριος Αδωνάϊ, τον ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ Ο ΔΑΒΙΔ αποκάλεσε "Κύριό (Αδωνάϊ) μου".

Στον Ψαλμό 110:1 αναφέρεται: "είπε
ο Κύριος (Ιεχωβά / Γιαχβέ) στον Κύριό (αδωνάϊ) μου: ‘Κάθησε στα δεξιά μου ώσπου να βάλω τους εχθρούς σου κάτω από τα πόδια σου’»

Στα δεξιά του Πατέρα κάθησε ο Χριστός, μετά την ανάληψή του.
Ποιός προσκαλεί τον Χριστό να καθήσει στα δεξιά του Πατέρα;
Αυτό το λέει το ίδιο το εδάφιο.
Ο Ιεχωβά είπε σε αυτόν που ο Δαβίδ αποκαλεί κύριό του, στον Χριστό δηλαδή, να καθήσει στα δεξιά του.

Τον Χριστό λοιπόν προφητικά αποκάλεσε ο Δαβίδ Κύριό (αδωνάϊ) του.

Γι' αυτό και όταν ήταν συγκεντρωμένοι οι Φαρισσαίοι τους ρώτησε ο Χριστός:
"Τι σας φαίνεται περί ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, τίνος Γιός είναι.
Του λένε: Του Δαβίδ.
Τους λέει ο Χριστός:
"ΠΩΣ λοιπόν ο Δαβίδ τον ονομάζει λέγοντας: ΕΙΠΕΝ ο ΚΥΡΙΟΣ (Ιεχωβά) στον Κύριό (Αδωνάϊ) μου, κάθησε στα δεξιά μου, ώσπου να θέσω τους εχθρούς σου κάτω από τα πόδια σου; ΕΑΝ λοιπόν ο Δαβίδ τον αποκαλεί Κύριο, πως είναι Γιός (απόγονος )του;" (Ματθ. 22:41-45)

Έτσι όπως ο Δαβίδ αποκάλεσε τον Χριστό "Κύριό του" (αδωνάϊ)
έτσι και η Ελισάβετ αποκάλεσε τον ϋποψήφιο" Χριστό "Κύριό της" (αδωνάϊ)

Συνεπώς και ο Δαβίδ και η Ελισάβετ αποκάλεσαν τον Χριστό Κύριό τους (αδωνάϊ), όχι Ιεχωβά / Γιαχβέ.

Άλλωστε ο Ιεχωβά / Γιαχβέ ΠΟΤΕ δεν γεννήθηκε, ενώ ο άνθρωπος Ιησούς Χριστός που αποκαλείται κύριος (αδωνάϊ) γεννήθηκε.

Ούτε με σύλληψη ούτε με τη γέννηση του Ιησού γεννήθηκε κανένας Θεός, παρά μόνο ο άνθρωπος Ιησούς.

Ο Ιησούς αποκαλείται από ΟΛΟΥΣ όταν ήταν στη γη ΜΟΝΟ άνθρωπος.
(1 Τιμόθεο 2:5) "υπάρχει ένας Θεός,
και ένας μεσίτης μεταξύ Θεού και ανθρώπων,
ο άνθρωπος Χριστός Ιησούς"
Συνεπώς αυτός που πέθανε για τις αμαρτίες του κόσμου είναι ο Χριστός που είχε έρθει στη γη ως άνθρωπος.

Δεν λέει η Αγία Γραφή ΠΟΥΘΕΝΑ ότι ήταν κάτι άλλο.

Ο Χριστός ήρθε να πεθάνει για να μας απελευθερώσει από τον θάνατο θυσιάζοντας ο ίδιος τη ζωή του.
(Ρωμαίους 5:8)"ο Χριστός πέθανε για εμάς"
(1 Κορινθίους 15:3) "ο Χριστός πέθανε για τις αμαρτίες μας"

Ένας θεός δεν μπορεί να θανατωθεί από ανθρώπους, ενώ ο Χριστός θανατώθηκε και πέθανε.
ο Χριστός «πέθανε για όλους ώστε εκείνοι που ζουν να μη ζουν πια για τον εαυτό τους αλλά για αυτόν που πέθανε για εκείνους». (2 Κορινθίους 5:14, 15)
Αυτό γράφει και ο Απόστ. Πάυλος: «Αυτός [ο Θεός], που δεν λυπήθηκε ούτε τον ίδιο του τον Γιο αλλά τον παρέδωσε για όλους εμάς... Ο Χριστός Ιησούς είναι εκείνος που πέθανε, και μάλιστα εκείνος που εγέρθηκε από τους νεκρούς, ο οποίος είναι στα δεξιά του Θεού, ο οποίος και συνηγορεί για εμάς».—Ρωμαίους 8:32-34.

Εδώ το λέει ξεκάθαρα, ότι ο Θεός δεν λυπήθηκε τον ΙΔΙΟ του τον Γιό αλλά τον παρέδωσε και πέθανε: Πουθενά δεν λέει η Γραφή ότι ο Χριστός δεν πέθανε.
Πέθανε θα πεί ότι δεν ζούσε πλέον, δεν είχε συνειδητότητα ύπαρξης.

Ο βαφτισμένος και χρισμένος με άγιο πνεύμα Χριστός πέθανε και δεν υπήρχε κανένας άλλος "ΜΗ ΧΡΙΣΜΕΝΟΣ" Χριστός.

Κατα συνέπεια ούτε επίσης ο Ιεχωβά / Γιαχβέ, ο Πατέρας του χρισμένου Χριστού μπορεί να ονομάζεται Χριστός επειδή ποτέ δεν χρίστηκε από κανέναν και πάντα παρέμενε στους ουρανούς.

Ο Θεός, ο Πατέρας του Χριστού ανέστησε τον νεκρό Γιό του Χριστό που επί τρείς ημέρες ήταν στον Αδη.
(Ρωμαίους 6:4)"ο Χριστός εγέρθηκε από τους νεκρούς"
Ο Χριστός μετά την ανάσταση δεν πεθαίνει πλέον (Ρωμ. 6:9)

Ο άνθρωπος - χρισμένος - Χριστός είπε ότι κατέβηκε από τον ουρανό, ο Πατέρας του ήταν ΠΑΝΤΑ στον ουρανό και ΠΟΤΕ δεν έγινε Χριστός ή χρισμένος.

Κύριε Χρίστο αναγνωρίστε ότι:
"ΕΙΣ ΘΕΟΣ Ο ΠΑΤΗΡ" „ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ“ (1 Κορινθίους 8:6)
και ότι υπάρχει „ένας Θεός και Πατέρας όλων“ (Εφεσίους 4:6)
Αναγνωρίστε ότι:
1.)
"υπάρχει ένας Θεός, και
2.)
ένας μεσίτης μεταξύ Θεού και ανθρώπων, ο άνθρωπος Χριστός Ιησούς" (1 Τιμόθεο 2:5)

Γιώργος είπε...

προς κύριο Χρήστο

που αναφέρεται στο εδάφιο Κολ. 2, 8 – 9:
"«Προσέχετε μήπως σας παρασύρει κανένας με την φιλοσοφία και με κούφια απατηλά πράγματα, κατά την παράδοση των ανθρώπων, κατά τα στοιχεία του κόσμου και όχι κατά Χριστόν, διότι εις αυτόν ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΗΤΑΣ ΣΩΜΑΤΙΚΩΣ»"

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Επειδή δεν το εξηγείτε το εδάφιο αλλά ΣΚΙΩΔΩΣ το αναφέρετε για να το παρερμηνεύσετε, να σας το εξηγήσω εγώ.
Λέει λοιπόν το εδάφιο: "εις αυτόν ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΗΤΑΣ ΣΩΜΑΤΙΚΩΣ"

Σε ποιόν ΚΑΤΟΙΚΕΙ....; Στον Χριστό.
Τι κατοικεί στον Χριστό; ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΗΤΑΣ ΣΩΜΑΤΙΚΩΣ.

Το εδάφιο λοιπόν ΠΑΡΟΜΟΙΑΖΕΙ τον Χριστό με ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ στο οποίο „ΚΑΤΟΙΚΕΙ“ κάτι.

Κατανοητό μέχρι εδώ; Μπράβο.

Συμβολικό ΣΠΙΤΙ λοιπόν ο Χριστός.

ΠΡΩΤΟ Συμπέρασμα: ΑΛΛΟ το σπίτι άλλος ο ΚΑΤΟΙΚΩΝ στο σπίτι.

Έτσι ένας άνθρωπος που κατοικεί στο σπίτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ.
Αλλο είναι η κατοικία και άλλο ο Κατοικών στην κατοικία.

Κατανοητό και αυτό; Μπράβο.

Ξεχωρίζει λοιπόν το σπίτι - ο Χριστός - από ΤΗ ΘΕΟΤΗΤΑ που κατοικεί στο σπίτι - στον Χριστό.

Κατανοητό μέχρι εδώ; Πάλι καλά.

Τι κατοικεί λοιπόν στο σπίτι = στον Χριστό; ΠΑΝ (ΟΛΟΚΛΗΡΟ) ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ της Θεότητας σωματικά.

Εδώ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ότι: κατοικεί ολόκληρος ο ΘΕΟΣ.
ΛΕΕΙ κατοικεί ολόπληρη η ΘΕΟΤΗΤΑ.

Τι κατοικεί λοιπόν στον Χριστό; ΟΛΟ το ΠΛΗΡΩΜΑ της θεότητας, ΟΧΙ Ο ΘΕΟΣ.
Κατανοητό και αυτό; Αυτονόητο.

Ποιό είναι αυτό το πλήρωμα της θεότητας;
Είναι αυτό που έχει ο Θεός και το δίνει στο Χριστό.
Τι έχει ο Θεός; ο Θεός έχει θεϊκές ιδιότητες.

Με τι ΓΕΜΙΣΕ λοιπόν ο Χριστός - σαν σπίτι που γεμίζει;
Γέμισε με τις θεϊκές ιδιότητες.

Δηλαδή ποιές;
Γέμισε ΚΑΤΑΡΧΗ με την ενεργό Δύναμη του Θεού, το αγιο πνεύμα.

ΠΟΤΕ για πρώτη φορά "ΓΕΜΙΣΕ" ο Χριστός με άγιο πνεύμα; ΟΤΑΝ ΒΑΦΤΙΣΤΗΚΕ. Τότε ήρθε το άγιο πνεύμα πάνω του ως περιστερά.
Το άγιο πνεύμα τον "ενεργοποίησε" και τον κατέστησε ικανό να αναλάβει το έργο κηρύγματος και διδασκαλίας.
Χωρίς το άγιο πνεύμα ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ κατάφερνε ο Χριστός. ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ το αγιο πνευμα, γι' αυτό του το έδωσε. ΠΟΙΟΣ του έδωσε άγιο πνεύμα; Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ, ο ΥΨΙΣΤΟΣ Θεός.

Έγινε αντιληπτό και κατανοητό ότι το ΠΡΩΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ στο σπίτι - στον Χριστό - είναι το άγιο πνεύμα.

Με ποιά άλλη ιδιότητα του Θεού ΓΕΜΙΣΕ ΠΛΗΡΩΣ ο Χριστός;
Γέμισε με ΣΟΦΙΑ. Αφού γέμισε σοφία ο Χριστός, Ηταν ΠΛΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΣ.

Αφού ο Χριστός ΓΕΜΙΣΕ με ΟΛΟ το πλήρωμα της θεότητας, τι άλλο περιλαμβάνεται στο ΟΛΟ που γέμισε ο Χριστός;
Ο Χριστός ΓΕΜΙΣΕ με δικαιοσύνη, για να μπορεί να ΚΡΙΝΕΙ ΔΙΚΑΙΑ όλους τους ανθρώπους, εφόσον του έχει δοθεί ΟΛΗ η εξουσία στον ουρανό και στη γη. (Ματθ. 28: 18-20)

ΤΙ άλλο ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ λοιπόν στον Χριστό ΩΣ ΠΛΗΡΩΜΑ ΘΕΟΤΗΤΑΣ;
Του έχει δοθεί ΟΛΗ η ΕΞΟΥΣΙΑ, στον ουρανό και στη γη.

Τι εντοπίσαμε λοιπόν μέχρι τώρα ότι δόθηκε για να γεμίσει ΠΛΗΡΩΣ το "ΣΠΙΤΙ", ο Χριστός δηλαδή;
Δόθηκε:
1.) πληρότητα πνεύματος αγίου
2.) πληρότητα σοφίας
3.) πληρότητα δικαιοσύνης
4.) πληρότητα εξουσίας

Τι άλλο ΔΟΘΗΚΕ από τον Θεό στον Χριστό σε ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ;

Δόθηκαν "ΠΑΝΤΕΣ ΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ της ΣΟΦΙΑΣ και της ΓΝΩΣΗΣ" (Κολοσσαείς 2:3)
Αυτοί οι θησαυροί είναι στο ΣΠΙΤΙ - στον Χριστό - ΚΡΥΜΜΕΝΟΙ.
Συνεπώς ο Χριστός δίνει γνώση, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ γνώση, επειδή ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΓΝΩΣΗ από τον Θεό

Με τι άλλο γέμισε ο ΥΨΙΣΤΟΣ Θεός τον Χριστό;
Τον ΓΕΜΙΣΕ με ΦΩΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ. Ο Χριστός είπε „Εγώ είμαι το φώς του κόσμου“
(Ιωάννης 8:12) „Εγώ είμαι το φως του κόσμου. Αυτός που με ακολουθεί δεν πρόκειται να περπατήσει στο σκοτάδι, αλλά θα αποκτήσει το φως της ζωής“
Έτσι ο Χριστός δίνει το φώς που έχει από τον Θεό.
Δεν το δίνει όλο μαζί. Το δίνει διαδοχικά στους δίκαιους.
(Παροιμίες 4:18) „ο δρόμος των δικαίων είναι σαν το λαμπρό φως που γίνεται όλο και πιο φωτεινό“
Αυτοί που έχουν φώς το μεταβιβάζουν στον υπόλοιπο κόσμο: „Εσείς είστε το φως του κόσμου“ (Ματθαίος 5:14)

Άρα συνοψίζουμε ΠΟΙΑ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ δόθηκε στον Χριστό από τον ΥΨΙΣΤΟ ΘΕΟ:
1.) πληρότητα πνεύματος αγίου
2.) πληρότητα σοφίας
3.) πληρότητα δικαιοσύνης
4.) πληρότητα εξουσίας
5.) πληρότητα ζωής (αυτονόητο)
6.) πληρότητα γνώσης
7.) πληρότητα πνευματικού φωτός

Πού οφείλεται το ΟΤΙ στον ΧΡΙΣΤΟ δόθηκε Η ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ των θεϊκών ιδιοτήτων;
Απαντάει το Κολοσσαείς 2: 12 - 19. ΣΤΟΝ ΘΕΟ τον ΠΑΤΕΡΑ.

Ποιός είναι λοιπόν αυτός που ΚΑΤΟΙΚΗΣΕ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ όλη τη θεότητα σωματικώς;
"Ευχαριστούμεν τω Θεώ και πατρί του Κυρίου Ιησού Χριστού" (Κολ 1:3)
"Ευχαριστούντες τω Θεώ και πατρί" (Κολ 1:12)
Γιατί;
Επειδή "εν αυτώ ευδόκησε παν το πλήρωμα καοικείσαι και δι' αυτού αποκαταλλάξαι τα πάντα εις αυτόν" (Κολ 1:19,20)
δηλαδή
"Σε αυτόν - τον Χριστό - επιδοκίμασε / ευαρεστήθηκε να κατοικήσει όλο το πλήρωμα και ΜΕΣΩ αυτού να αποκαταστήσει στον εαυτό του ΤΑ ΠΑΝΤΑ (αυτά δηλαδή που δεν είναι αποκαταστημένα)"

Το δήλωσε άλλωστε ο Θεός, όταν βαφτιζόταν ο Χριστός: «Ούτος είναι ο Υιός μου ο αγαπητός, εις τον οποίον ευηρεστήθην (τον οποίο επιδοκίμασα)». (Ματθαίος 3:17)
Ο ΕΝΑΣ Υψιστος Θεός λοιπόν, ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΟΛΩΝ επιδοκίμασε τον Γιό του Χριστό.
ΥΠΑΡΧΕΙ „ένας Θεός και Πατέρας όλων“ (Εφεσίους 4:6)
„για εμάς, όμως, υπάρχει ένας Θεός, ο Πατέρας,...και υπάρχει ένας Κύριος, ο Ιησούς Χριστός“ (1 Κορινθίους 8:6)

Συνεπώς κύριε Χρήστο παρερμηνεύετε τις Γραφές και
βιάζεστε να θριαμβολογήσετε ότι ΔΗΘΕΝ καταλαβαίνετε αυτό που αποφεύγετε και ΔΕΝ το καταλαβαίνετε.

ΟΧΙ ΜΟΝΟ αυτό, αλλά με πλήθος ερωτήσεων ΜΕ ΠΟΝΗΡΟ ΤΡΟΠΟ, προσπαθείτε να ΣΥΓΚΑΛΥΨΕΤΕ και να συσκοτήσετε την αλήθεια.

Συνεπώς παρερμηνεύετε τις Γραφές θεληματικά
και μπερδεύετε τον ΥΨΙΣΤΟ ΘΕΟ με τον πρωτότοκο και μονογενή του Γιό, ο οποίος είναι Ο πρώτος και ο ΠΙΟ ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΓΙΟΣ του Θεού.

Κύριε Χρίστο αναγνωρίστε ότι:
"ΕΙΣ ΘΕΟΣ Ο ΠΑΤΗΡ" „ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ“ (1 Κορινθίους 8:6)
και ότι υπάρχει „ένας Θεός και Πατέρας όλων“ (Εφεσίους 4:6)
Αναγνωρίστε ότι: "υπάρχει ένας Θεός, και ένας μεσίτης μεταξύ Θεού και ανθρώπων, ο άνθρωπος Χριστός Ιησούς" (1 Τιμόθεο 2:5)

Ο Γιός Χριστός ΠΑΙΡΝΕΙ από τον Υψιστο Θεό, τον ΠΑΤΕΡΑ.
Ο Υψιστος Θεός ο ΠΑΤΕΡΑΣ δίνει στον Γιό.
Ξεχωρίστε ότι άλλος "Ο ΘΕΟΣ ο ΠΑΤΕΡΑΣ" και άλλος "ο Κύριος Ιησούς Χριστός"
Αυτά τα γράφω για να μη μπερδεύεστε εσείς και να ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΕ και άλλους που δεν γνωρίζουν.

Γιώργος είπε...

προς κύριο Ιωάθαμ
που γράφει
"κατάπιε τη γλώσσα του, ή μάλλον του κόπηκαν τα δάκτυλα και πλέον ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να πληκτρολογήσει ΚΑΜΙΑ απάντηση. "

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Διαπιστώσατε ότι εγώ δεν είμαι από εκείνους που καταπίνουν τη γλώσσα τους με τις δυό προηγούμενες απαντήσεις.
ΕΓΩ δίνω προτεραιότητα σε ζητήματα που πάτε εσείς να συσκοτήσετε.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΚΥΡΙΟ ΓΙΩΡΓΟ

Κ. Γιώργο έχω δεσμευτεί να μην σας απαντήσω, αν δεν απαντήσετε στις 10 ερωτήσεις που σας έχω βάλει.

Όταν απαντήσετε με το καλό και διευκρινιστούν τα πάντα τότε θα πάρετε την απάντηση στα διάφορα αλλοπρόσαλλα που γράφετε. Και τότε θα δείτε και την «βόμβα» της Σκοπιάς για την Παναγία, που όπως έγραψα και στην κ. Ιωάννα «θα τρέχετε να βρείτε τρύπα για να κρυφτείτε».

ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΙΩΑΝΝΑ

Κ. Ιωάννα στην ιστοσελίδα μου, εκτός από το άρθρο για την Παναγία, μπορείτε να βρείτε και άρθρο για τις εικόνες και τα ιερά λείψανα.

Μετά τιμής Χρήστος – αντιαιρετικός

Γιώργος είπε...

προς Κύριο Ιωάθαμ

στο σχόλιό του
"Και μου απαντήσατε ως εξής
Νομίζω, ούτε που θα χρειαζόταν να σας απαντήσω σε μια τέτοια "παιδική" ερώτηση. Κάπως με εκπλήσετε!!!!
Πράγματι, είστε ΠΟΛΥ ευγενικός.
Έτσι συμπεριφέρεστε και στους ανθρώπους που επισκέπτεστε;
Είναι και αυτό μια συμπεριφορά που μπορείτε να μας αποδείξετε με εδάφιο;"

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
πράγματι δεν είναι αυτό ευγενικό,
που θεώρησα αυτονόητο ως "παιδική ερώτηση" το ότι:
ο ΜΩΣΑΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ απαιτούσε την περιτομή την 8η μέρα από τη γέννηση κάποιου,
ενώ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ο Θεός δεν απαίτησε το βάφτισμα σε ΚΑΜΙΑ ηλικία, αν κάποιος προσωπικά ΔΕΝ αποφάσιζε να βαφτιστεί.

Πάντως πέρα από την ΠΑΡΑΔΡΟΜΗ μου στο "παιδική ερώτηση" που παραδέχομαι (παρακάτω αναφέρω την "παραδρομή" του αποστ. Παύλου), την απάντηση την πήρατε.
Ο Θεός ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙ βάφτισμα νηπίων παρά μόνο ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟ ΘΕΛΕΙ, αφού πρώτα πιστέψει στον Θεό που θα γνωρίσει και θα αγαπήσει (Πρώτη εντολή είναι η αγάπη για τον Θεό και η δεύτερη για τον πλησίον).

Και δεν συγκρίνεται βέβαια η περιτομή ως τμήμα των απαιτήσεων του μωσαϊκού νόμου με το βάφτισμα, γιατί
και ο Χριστός είχε περιτμηθεί αλλά και βαφτίστηκε
και ο απόστ. Παύλος, αλλά και βαφτίστηκε
και ο απόστ. Πέτρος, αλλά και βαφτίστηκε
και ο Τιμόθεος, αλλά και βαφτίστηκε.

Αργότερα με οδηγία και απόφαση της πρώτης Χριστιανικής Εκκλησίας, σταμάτησε η περιτομή και όλος ο μωσαϊκός νόμος ΔΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.

Συμπερασματικά, δεν αντικαθιστά το βάφτισμα την περιτομή
Ούτε απλώς το ένα ή όλα καταργήθηκαν ΕΠΕΙΔΗ όλος ο ΝΟΜΟΣ εκπληρώθηκε στον Χριστό, συνεπώς δεν απαιτείται ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ να εκπληρώνει (αυτό που ΗΔΗ έχει εκπληρωθεί) ΟΥΤΕ όλο ΟΥΤΕ κάποιο τμήμα του μωσαϊκού νόμου.

Όλος ο νόμος Εκπληρώθηκε στον Χριστό: ΔΕΝ χρειάζεται δεύτερη ούτε επιπρόσθετη εκπλήρωση.

Εφόσον αυτονόητα ο Θεός απαίτησε μεν την περιτομή από το λαό Ισραήλ την 8η μέρα, αλλά δεν απαιτούσε το βάφτισμα από τους Χριστιανούς ΚΑΜΙΑ συγκεκριμμένη μέρα, παρά ΜΟΝΟ όταν ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ κάποιος ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕ να βαφτιστεί, τότε είναι αυτονόητο ότι ο ΝΗΠΙΟΒΑΦΤΙΣΜΟΣ δεν είναι ΟΥΤΕ διεθέτηση ΟΥΤΕ ΘΕΛΗΜΑ του Θεού.

Συνεπώς ο ΝΗΠΙΟΒΑΦΤΙΣΜΟΣ αποτελεί "παράνομη" ΜΕΤΑΛΛΑΓΗ των διευθετήσεων του Θεού.

Αν εσείς υποστηρίζετε την "παράνομη" ΜΕΤΑΛΛΑΓΗ των διευθετήσεων του Θεού, ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ.

Το έδάφιο που ζητάτε είναι το (Πράξεις 23:2-3)
"Ο δε αρχιερέας Ανανίας πρόσταξε εκείνους που στέκονταν δίπλα του να τον χτυπήσουν στο στόμα. Τότε ο Παύλος τού είπε: «Ο Θεός πρόκειται να χτυπήσει εσένα, τοίχε ασβεστωμένε. Κάθεσαι να με δικάσεις σύμφωνα με το Νόμο και ταυτόχρονα, παραβαίνοντας το Νόμο, διατάζεις να με χτυπήσουν;"

Παραφέρθηκε βέβαια δικαιολογημένα και ο απόστ. Παύλος όταν αποκάλεσε τον αρχιερέα "ΤΟΙΧΕ ΑΣΒΕΣΤΩΜΕΝΕ", αν και μετά το "πήρε" πίσω.

Και δεύτερο εδάφιο:
(Παροιμίες 26:5) "Να απαντάς στον άφρονα κατά την ανοησία του, για να μη γίνει σοφός στα δικά του μάτια"

Θα μου πείτε σας θεωρώ "άφρονα";
Να σας το πώ ή να το αφήσω;

Μη δίνετε αυτή την εντύπωση με το να θριαμβολογείτε "ΑΠΕΡΙΣΚΕΠΤΑ" για εντύπωση σους άλλους, γιατί απέδειξα ότι ΔΕΝ μου λείπουν ούτε η γνώση ούτε τα "παραδείγματα" ούτε και οι Παροιμίες.

Όταν παρατηρώ τόσες βαριές εκφράσεις σε βάρος της αλήθειας,
όταν σας "ακούω" να μου ΛΕΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ: "ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να απαντήσω", ότι "με συντρίψατε" ότι το νομίζατε ντέρμπι που δεν ήταν"

Να σας πώ ότι "με προκαλείτε επίτηδες για να θολώσετε τα νερά;"
ΔΕΝ είναι αλήθεια; ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ και άλλοι.
Ξανά το εδάφιο: (Παροιμίες 26:5) "Να απαντάς στον άφρονα κατά την ανοησία του, για να μη γίνει σοφός στα δικά του μάτια"

"Χίλια" παραδείγματα έφερα, διερωτώμαι τι σας συμβαίνει και "κολλάτε" και "αποφεύγετε" και "ξεφεύγετε" και "αλλάζετε θέμα" και "ρίχνετε την μπάλα σε πολλά γήπεδα" και "θριαμβολογείτε" και "αποπροσανατολίζετε" για να "αυτοξεγελιέστε" και να "αυτοεξαπατάστε".

Αν ευγενικά λέτε ότι προσκαλείτε κάποιον στο σπίτι σας για να "μάθετε" (;) κάτι, αλλά εσείς ΑΠΛΩΣ θέλετε να κάνετε τον έξυπνο, τι να σας πεί ο άλλος;

Νομίζετε κύριε Ιωάθαμ ότι ο άλλος δεν καταλαβαίνει;

Να ασχοληθούμε λοπόν με πιό ουσιαστικά πράγματα και ΟΧΙ με δημιουργία εντυπώσεων.

Γιώργος είπε...

προς κύριο Χρήστο

που γράφει
"τότε θα δείτε και την «βόμβα» της Σκοπιάς για την Παναγία, που όπως έγραψα και στην κ. Ιωάννα «θα τρέχετε να βρείτε τρύπα για να κρυφτείτε».¨"

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Βέβαια η λέξη "παναγία" είναι "μετάλλαξη και μεταλλαγή και απομάκρυνση" από την Αγία Γραφή που αναφέρεται στην "Μαρία, τη μητέρα του Ιησού".
Θυμίζει "επαναφορά" και "αντικατάσταση" πολλών αρχαίων γυναικείων θεοτήτων που "χάθηκαν" όπως
θεά Αθηνά,
θεά Αφροδίτη,
θεά Δήμητρα,
θεά Ήρα,
θεά Άρτεμις
στο πρόσωπο μιας "μεταλλαγμένης σε θεά Μαρίας".

Βέβαια και η Αποκάλυψη γράφει "ποιοί θα τρέχουν να κρυφτούν σε τρύπες"

Ανώνυμος είπε...

Προς κύριο Γιώργο.

Γράψατε
Ο Θεός ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙ βάφτισμα νηπίων παρά μόνο ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟ ΘΕΛΕΙ, αφού πρώτα πιστέψει στον Θεό που θα γνωρίσει και θα αγαπήσει.
Σας απαντώ
Αυτό που λέτε είναι όντως σωστό, μόνο που ισχύει για αλλόθρησκους η οποίοι δεν γνώρισαν ΠΟΤΕ την αλήθεια π.χ ΕΣΕΙΣ.

Εννοείται πως ο Χριστιανός έχει ΧΡΕΟΣ απέναντι στον Θεό να βαπτίσει τα παιδιά του στο όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Σας είχα ζητήσει να μου βρείτε εδάφιο, γιατί εσείς θέλετε να μιλάμε μόνο με βάση την Αγία Γραφή, που να αποδεικνύει, πως το βάπτισμα στα νήπια είναι αμαρτία. Έχετε τέτοιο εδάφιο κύριε ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΩΝ;

Εγώ ξέρω από τη γραφή (κι εσείς δηλαδή το ξέρετε αλλά σας αρέσει να κάνετε πως δεν ξέρετε) εδάφια με οικογένειες που βαπτίστηκαν. ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.
Δεν υπάρχει στη Γραφή, ΟΥΤΕ ΜΙΑ αναφορά από τους αποστόλους ΟΥΤΕ ΜΙΑ παρατήρηση σε Χριστιανό, γιατί βάπτισε το παιδί του όταν ήταν νήπιο.
ΟΥΤΕ ΜΙΑ.
Η υπόσχεση είναι για εσάς και για τα ΠΑΙΔΙΑ σας λέει το ευαγγέλιο.

Γράψατε
Συμπερασματικά, δεν αντικαθιστά το βάφτισμα την περιτομή.
Σας απαντώ
Αυτό είναι δική σας ή της Σκοπιάς σας άποψη.
Στην εκκλησία του Θεού η περιτομή αντικαταστάθηκε από το ιερό μυστήριο του βαπτίσματος.

Γράψατε
Συνεπώς ο ΝΗΠΙΟΒΑΦΤΙΣΜΟΣ αποτελεί "παράνομη" ΜΕΤΑΛΛΑΓΗ των διευθετήσεων του Θεού.
Σας απαντώ
Χαίρομαι που το λέτε αυτό, ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ.

Με κατηγορήσατε ως ¨άφρονα¨
Και ευθείς αμέσως γράψατε για το άτομό σας τα εξής
απέδειξα ότι ΔΕΝ μου λείπουν ούτε η γνώση ούτε τα "παραδείγματα" ούτε και οι Παροιμίες.
Αυτό τι ήταν φρόνηση;

Επίσης γράψατε το καταπληκτικό
(Παροιμίες 26:5) "Να απαντάς στον άφρονα κατά την ανοησία του, για να μη γίνει σοφός στα δικά του μάτια".

Πριν από λίγο σας έδειξα τι γράψατε για το άτομό σας. Γίνατε σοφός στα δικά σας μάτια.
Εγώ ποτέ δεν ισχυρίστηκα πως έχω γνώσεις. Εσείς αυτοαποκαλείστε ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΩΝ. Πιστεύω να νοιώσατε τώρα ποιος βλέπει τον εαυτό του σοφό.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χρήστο, μην περιμένετε ο κύριος Γιώργος να απαντήσει στα 10 ερωτήματά σας.
Κάποιος είπε ότι του κόπηκαν τα δάκτυλα και δε μπορεί πλέον να γράψει.

Κύριε Γιώργο, αν είναι τόσο σοβαρό το πρόβλημα, βάλτε κάποιον από τους συγγενείς ή τους φίλους σας.
Εσείς να λέτε και εκείνος να γράφει.

Τζούτζου Βρούτζου
Στέλιος

Ανώνυμος είπε...

Ston axiosebasto kurio Georgio. Kalispera Georgie.

- Γέροντα, γιατί ξαναβαπτίζονται;
- Γιατί λένε: « Όταν βαπτίσθηκα, ήμουν μικρός και δεν ήξερα. Τώρα βαπτίζομαι εν γνώσει μου » . Ξαναβαπτίζονται και δικαιολογούν τις αμαρτίες τους . Αν η Εκκλησία δεν είχε τον νηπιοβαπτισμό, όσοι θα πέθαιναν , πριν βαπτισθούν, τι θα γίνονταν ; Γι’ αυτό γίνεται ο νουνός εγγυητής , λέει το Σύμβολο της Πίστεως και έχει ευθύνη για το παιδάκι, ώσπου να μεγαλώση. Μήπως αδικείται που βαπτίζεται μικρό; Όχι, ίσα-ίσα βοηθιέται, γιατί κοινωνάη. Και όταν μεγαλώση, αν μολύνη το Άγιο Βάπτισμα με κάποια αμαρτία, υπάρχει η μετάνοια και η εξομολόγηση που θα ξεπλύνουν αυτήν την αμαρτία, όχι να πάη να βαπτισθή ξανά! ]

Akakios

Γιώργος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Γιώργος είπε...

προς κύριο Ιωάθαμ

που γράφει
"Εννοείται πως ο Χριστιανός έχει ΧΡΕΟΣ απέναντι στον Θεό να βαπτίσει τα παιδιά του στο όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Σας είχα ζητήσει να μου βρείτε εδάφιο, γιατί εσείς θέλετε να μιλάμε μόνο με βάση την Αγία Γραφή, που να αποδεικνύει, πως το βάπτισμα στα νήπια είναι αμαρτία. Έχετε τέτοιο εδάφιο...;"

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ξεπέφτετε κύριε Ιωάθαμ.
Θέλετε εδάφιο που να λέει ότι το βάφτισμα νηπίων είναι αμαρτία.
Θέλετε εδάφιο που να λέει ότι το κάπνισμα τσιγάρου είναι αμαρτία;
Θέλετε εδάφιο που να λέει ότι το κάπνισμα χασίς είναι αμαρτία;
Θέλετε εδάφιο που να λέει ότι το κάπνισμα μαριχουάνας είναι αμαρτία;
Θέλετε εδάφιο που να λέει ότι ο Δίας είναι ψεύτικος θεός;
Θέλετε εδάφιο που να λέει ότι η θεά Αθηνά είναι ψεύτικη θεά;
Θέλετε εδάφιο που να λέει ότι η θεά Αφροδίτη είναι ψεύτικη θεά;
Θέλετε εδάφιο που να λέει ότι ο προφήτης Μωάμεθ είναι ψεύτικος προφήτης;
Δείξτε μου εδάφιο που να λεει ότι η πίστη σε "Τετράδα" είναι αμαρτία.
Δείξτε μου εδάφιο που να λεει ότι η πίστη σε "Δωδεκάδα" είναι αμαρτία.
Δείξτε μου εδάφιο που να λεει ότι η πίστη σε "Εξηκοντατεσσάρα" είναι αμαρτία.
Δείξτε μου εδάφιο που να λεει ότι η πίστη σε "Δισεκατομμυριάδα" είναι αμαρτία.

Για κάθε αποκλείνουσα, ΑΣΤΑΤΗ και απαράδεκτη σκέψη και ενέργεια που θα βγάλει το μυαλό κάποιου, δεν υπάρχει εδάφιο που να λέει ότι είναι αμαρτία, κύριε Ιωάθαμ.
Σαν να σας λέω 75 x 457 = 34275
και να μου λέτε: "και που το λέει ότι δεν κάνει 32545".
Πρέπει δηλαδή να λέει όλα όσα δεν κάνει ή όλα όσα κάνει;

Φυσικά και δεν υπάρχει ούτε ένα εδάφιο που να λέει "Να βαφτίζετε νήπια" ούτε ένα "να μη βαφτίζετε νήπια".
Όπως δεν υπάρχει ούτε ένα εδάφιο "να γιορτάζετε χριστούγεννα" ούτε ένα "να μη γιορτάζετε χριστούγεννα"
Όπως δεν υπάρχει ούτε ένα εδάφιο "να γιορτάζετε καρναβάλια" ούτε ένα "να μη γιορτάζετε καρναβάλια"
Όπως δεν υπάρχει ούτε ένα εδάφιο "να πατάτε σε κάρβουνα όπως οι αναστενάρηδες" ούτε ένα "να μη γιορτάζετε να πατάτε σε κάρβουνα όπως οι αναστενάρηδες"

Χιλιάδες παραδείγματα τέτοια μπορεί κάποιος να βρεί.

Δεν σημαίνει όμως ότι ένας χριστιανός κάνει ό,τι του κατεβάσει επειδή δεν υπάρχει κάποιο εδάφιο που να λέει "μη το κάνεις αυτό ή εκείνο"

Η πρώτη Χριστιανική Εκκλησία αποτελεί θεϊκό παράδειγμα προς μίμηση, γι' αυτό και έχουν καταγραφεί ως "υπόδειγμα" πράξεις και θεόπνευστα λόγια.

Δεν υπάρχει ούτε ένα παράδειγμα βαφτίσματος νηπίου στην πρώτη Χριστιανική Εκκλησία.
Η πρώτη Χριστιανική Εκκλησία δείχνει καθαρά:
Πρώτα άκουγαν, μάθαιναν, πίστευαν, μετανοούσαν και μετά βαφτιζόταν.
όπως όταν 3.000 άτομα μετά από την ομιλία του απόστ. Πέτρου, αφού πρώτα άκουσαν και αποδέχτηκαν το "λόγο" του, μετά βαφτίστηκαν.(Πράξ. 2:37-41)

Ποτέ κανείς δεν βαφτίστηκε, ΠΡΟΤΟΥ ακούσει το λόγο και προτού τον αποδεχτεί και πιστέψει.
Τό ίδιο συνέβει όταν αργότερα 5.000 άτομα άκουσαν, αποδέχτηκαν και βαφτίστηκαν.
Πάντα πριν γίνει ένα βάφτισμα είναι κάποιοι που "ακούν", "αποδέχονται" και μετά αφού μετανοούν βαφτίζονται.

Τι γίνεται με τα μικρά παιδιά που δεν μπορούν ακόμα να βαφτιστούν;
Πως τα θεωρεί ο Θεός;
Απάντηση: (1 Κορινθίους 7:14) "ο σύζυγος που δεν είναι στην πίστη αγιάζεται σε σχέση με τη σύζυγό του, και η σύζυγος που δεν είναι στην πίστη αγιάζεται σε σχέση με τον αδελφό· διαφορετικά, τα παιδιά σας θα ήταν ακάθαρτα, ενώ τώρα είναι άγια"
Η Γραφή δείχνει ότι ο Θεός θεωρεί τα μικρά παιδιά άγια ακόμα και αν ο ένας μόνο γονέας τους είναι πιστός Χριστιανός.
Συνεπώς τα απιδιά αναφέρονται ως "άγια" όταν και μόνο ένας από τους γονείς είναι στην "πίστη".

Συνεπώς μέχρι να βαφτιστεί ένα παιδί όταν φτάσει σε κατάλληλη ηλικία θεωρείται ως "άγιο" από τον Υψιστο Θεό.
Και ο Ιησούς πριν φτάσει τα 30 ήταν "άγιος", δεν θα αγίαζε πρώτα μέσω του βαφτίσματος στα 30.
Για τον Ιωάννη το βαφτιστή αναφέρεται: "το παιδί αύξανε και δυνάμωνε στο πνεύμα" (Λουκ. 1:80)

Για τον Ιησού αναφέρεται: "το παιδί αύξανε και δυνάμωνε στο πνεύμα γεμίζοντας σοφία και η χάρη του Θεού ήταν πάνω του" (Λουκ. 2:40)
Όταν βαφτίστηκε ο Χριστός 30 ετών "ΑΝΕΛΑΒΕ" ένα έργο, το μεγαλύτερο έργο που έχει αναλάβει ποτέ άνθρωπος.
Το βάφτισμα δεν γίνεται για να είναι κάποιος αδρανής.

Πίστη χωρίς έργα είναι νεκρή λέγει ο Μαθητής Ιάκωβος.
Η πίστη που εκδηλώνεται μέσω του βαφτίσματος πρέπει να συνοδεύεται από έργα.
(Ιακώβου 2:18-20) "Παρ’ όλα αυτά, κάποιος θα πει: «Εσύ έχεις πίστη και εγώ έχω έργα. Δείξε μου την πίστη σου χωρίς τα έργα, και εγώ θα σου δείξω την πίστη μου μέσω των έργων μου». 19 Εσύ πιστεύεις ότι ένας Θεός υπάρχει, έτσι δεν είναι; Πολύ καλά κάνεις. Και οι δαίμονες όμως πιστεύουν και φρίττουν. Αλλά σε ενδιαφέρει να μάθεις, κενέ άνθρωπε, ότι η πίστη χωρίς έργα είναι αδρανής;"
(Ιακώβου 2:26) "Πράγματι, όπως το σώμα χωρίς πνεύμα είναι νεκρό, έτσι και η πίστη χωρίς έργα είναι νεκρή."

Αυτό δείχνει ότι αφού πιστέψει κάποιος ακολουθούν και τα έργα της πίστης.
Πίστη χωρίς έργα είναι νεκρή, άρα μάταιη, νεκρή σαν να μην υπάρχει.
Ο Θεός θέλει και έργα που να δείχνουν την πίστη.
Έτσι ο Θεός δεν ζητάει από ένα νήπιο να βαφτιστεί γιατί γνωρίζει ότι ένα νήπιο δεν μπορεί να έχει έργα που να δείχνουν την πίστη του.
Όταν είναι σε θέση να συνοδεύει την πίστη με τα αντίστοιχα έργα, τότε μπορεί να βαφτιστεί εφόσσν προσωπικά το επιθυμεί και συναισθάνεται την ευθύνη που αναλαμβάνει.

Όπως είπα σε ένα παράδειγμα:
Το βάφτισμα αντιστοιχεί με το "ΠΤΥΧΙΟ" ενός γιατρού.
Το πτυχίο στην περίπτωση αυτή είναι η "Επίσημη αναγνώριση κατόπιν εκπαίδευσης και εξετάσεων της ικανότητας εξάσκησης του επαγγέλματος ή της προσφοράς υπηρεσίας στην ανθρωπότητα ως Γιατρού"

Τι να το κάνει το "ΠΤΥΧΙΟ" / βάφτισμα ένα νήπιο όταν δεν μπορεί, δεν είναι σε θέση να εξασκήσει μιά υπηρεσία προς τον Θεό για χάρη των συνανθρώπων αλλά και του ίδιου προσωπικά;

Το βάφτισμα είναι αντίστοιχο με ένα "πτυχίο" αναγνώρισης εκδήλωσης πίστης και ικανότητας προσφοράς υπηρεσίας προς τον Θεό.
Το βάφτισμα είναι η επίσημη αναγνώριση καταλληλότητας - εφόσον δείξει κάποιος ότι αποδέχεται και πιστεύει - για προσωπική ανάληψη υπηρεσίας προς τον Θεό.

Συνεπώς η σειρά είναι:
Θέλω - ακούω - αναγνωρίζω - αποδέχομαι - πιστεύω - κάνω έργα πίστης με το βάφτισμα.

Στην ειδική περίπτωση του Χριστού έπρεπε να γίνει 30 χρονών, αν και 12 χρονών ήταν σε θέση να ξεπερνά πολλούς σε έργα πίστης.
Αυτό έγινε επειδή ο Χριστός θα ενεργούσε ως "αρχιερέας" (μόνο 30 χρονών μπορούσε να είναι) στην ειδική διευθέτηση του Θεού για λατρεία με βάση τη θυσία του γιού του.

Γενικά, το βάφτισμα είναι η προσωπική αφιέρωση στον Θεό για να κάνει κάποιος το θέλημά του, αναλαμβάνοντας ειδική ευθύνη υποχρέωσης ενώπιον του Θεού.

Αυτό δεν μπορεί ένα νήπιο και αποτελεί προσβολή για τον Θεό ο νηπιοβαφτισμός που είναι παρόμοιος με ένα "μεταλλαγμένο προϊόν" και ένα "πλαστό χαρτονόμισμα" χωρίς αξία.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΚΥΡΙΟ ΓΙΩΡΓΟ

Το παρακάτω σχόλιο το κάνω μόνο και μόνο για να μην νομίσει κάποιος πως κρύβομαι πίσω από τις 10 ερωτήσεις και φοβάμαι να απαντήσω στα ακατανόητα και ακαταλαβίστικα σχόλια της Σκοπιάς και του κ. Γιώργου.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΓΙΝΕ ΧΡΙΣΤΟΣ

Κ. Γιώργο, αφού κάνατε τον Χριστό πολυκατοικία, αλήθεια δεν μας είπατε διώροφη ή τριώροφη, φθάσατε μετά στο αυθαίρετο συμπέρασμα πως ο Χριστός χρίστηκε έγινε δηλ. Χριστός, κατά τη στιγμή της βάπτισής του.

Και υποστήριξα πως το συμπέρασμά σας είναι αυθαίρετο, γιατί πουθενά το Ευαγγέλιο δεν λέει πως στην βάπτισή του χρίστηκε από το Άγιο Πνεύμα.

Ίσα – ίσα το γεγονός της βάπτισής του είναι ένα από τα κλασσικά χωρία για την εμφάνιση του Τριαδικού Θεού: Ο Πατέρας ακούγεται ως φωνή να επιδοκιμάζει πως αυτός που βαπτίζεται ΕΙΝΑΙ ο Υιός του, ο Υιός που βαπτίζεται ως άνθρωπος και το Άγιο Πνεύμα με μορφή περιστεριού.

Ότι ο Χριστός ήταν πάντα Χριστός και δεν χρειάστηκε να γίνει την στιγμή της βάπτισής του, μας βοηθούν αφάνταστα τα ρήματα που χρησιμοποιεί το Ευαγγέλιο, όταν μίλησε ο Θεός. Τι γράφει λοιπόν;

«Ούτος ΕΣΤΙ ο Υιός μου ο αγαπητός».

Αν ίσχυε αυτά που υποστηρίζετε εσείς, πως Χριστός έγινε Χριστός κατά τη στιγμή της βάπτισής του, θα έπρεπε να είναι διατυπωμένο ως εξής:

«Ούτος ΓΕΓΟΝΕ ο Υιός μου ο αγαπητός», δηλ. ΕΓΙΝΕ τώρα γιατί ΔΕΝ ΗΤΑΝ.

Τι λέει όμως το Ευαγγέλιο: «Ούτος ΕΣΤΙ ο Υιός μου ο αγαπητός», δηλ. ΕΙΝΑΙ , άρα για να είναι σημαίνει ΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ.

Εσείς όταν συστήνετε την κόρη σας τι λέτε; «Αυτή ΕΙΝΑΙ η κόρη μου δεν λέτε;». Και γιατί το λέτε αυτό; Γιατί η κόρη σας πάντα ΗΤΑΝ κόρη σας, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ.

Το Ευαγγέλιο Κ. Γιώργο, δεν κάνει ποτέ λάθος. Χρησιμοποιεί το ρήμα ΕΣΤΙ (ΕΙΝΑΙ), για το Χριστό, γιατί ο Χριστός ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ.

Τι λέει ο άγγελος στους βοσκούς;

« Γεννήθηκε ΣΗΜΕΡΑ στην πόλη του Δαβίδ για σας Σωτήρ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΥΡΙΟΥ» Λουκ. 2, 11- 12

Τι λέει το Ευαγγέλιο για τον Συμεών;

« Και του είχε προφητευθεί από το Πνεύμα το Άγιο ότι δεν θα δει τον θάνατο πριν δει τον ΧΡΙΣΤΟ ΚΥΡΙΟΥ» Λουκ. 2, 26 – 27.


Και θα πω για μια ακόμη φορά: Μπροστά - μπροστά στο Ευαγγέλιο ήταν. Δεν σας «στράβωσε».

Απαντήστε λοιπόν εσείς στις 10 ερωτήσεις και θα τα βρούμε όλα. Και αν ο Χριστός είναι Γιαχβέ ή Αδωνάϊ, αν Υιός του Θεού κ.λ.π.

Και όπως είπα και στην αρχή απάντησα μόνο και μόνο για να αποδείξω πως δεν έχω κανένα πρόβλημα να απαντάω στα αλλοπρόσαλλα της Σκοπιάς.

Αν δεν μου απαντήσετε δεν θέλω να μου απευθύνετε ξανά τον λόγο. Θα υποστηρίζω πλέον και μέσω της ιστοσελίδας μου πως έκανα διάλογο με Μ. του Ιεχωβά και φοβήθηκε να μου απαντήσει.


Μετά τιμής Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΙΩΑΘΑΜ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΑ. ΕΓΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΛΕΩ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΑΚΟΥΩ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΔΕΝ ΑΠΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

ΚΥΡΙΕ ΧΡΗΣΤΟ
ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ, ΜΙΛΑΜΕ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΔΥΟ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ. ΦΥΣΙΚΑ ΕΓΩ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ ΝΑ ΑΣΠΑΖΟΜΑΙ ΤΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΓΙΩΡΓΟ, ΑΝ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΛΑΘΟΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕ ΔΙΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ.

ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ,
ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΣΑΣ ΕΙΧΑ ΑΦΗΣΕΙ ΕΝΑ ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΕΞΗΣ. ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΕΙ. ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΟΡΘΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥΣΕ. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ; ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΙΣΩΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΤΕ, ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΤΟ ΞΑΝΑΘΥΜΙΣΑ ΤΩΡΑ.ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ. ΟΜΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΩ ¨ΜΥΣΤΙΚΟ¨, ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΤΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΠΑΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.
ΜΙΑ ΜΙΑ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.

ΚΥΡΙΕ ΧΡΗΣΤΟ
ΕΨΑΞΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ για τις εικόνες και τα ιερά λείψανα.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΤΟ ΒΡΩ. ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΛΙΓΑΚΙ.

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΑΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΝΑ ΜΠΩ ΚΙ ΕΓΩ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΧΩΡΑΦΙΑ ΚΥΡΙΕ ΙΩΑΘΑΜ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ, ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΝΗΠΙΟΒΑΠΤΙΣΜΟΥ, Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Ο ΝΗΠΙΟΒΑΠΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

ΠΩΣ ΕΊΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ ΝΑ ΤΡΕΧΕΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΑΛΙ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ;

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ, ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟ ΘΕΟ. ΕΚΕΙΝΟΣ ΜΑΣ ΤΑ ΔΙΝΕΙ, ΕΚΕΙΝΟΣ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΔΑΝΙΚΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ. ΜΑΣ ΤΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ; ΑΒΑΦΤΙΣΤΑ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ; ΑΦΟΥ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ. ΠΩΣ ΘΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ; ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ. ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΑΣ Η ΘΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΔΟΞΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΠΟΥΜΕ, ΤΩΡΑ ΜΕΓΑΛΩΣΑ, ΕΓΩ ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ;
ΟΧΙ ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΟΥΤΕ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΑΣ, ΑΥΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΥΨΙΣΤΟ. ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ;
ΜΟΝΟ Η ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΜΑΣ.

ΙΩΑΝΝΑ

Ανώνυμος είπε...

Προς κύριο Γιώργο που με έβρισε λέγοντας, Ξεπέφτετε κύριε Ιωάθαμ.

Αυτές είναι οι συμπεριφορές των ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ όταν εγκλωβίζονται από έλλειψη Γραφικών επιχειρημάτων. Προφανώς δεν σας σπουδάσανε καλά κύριε ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ. Τζάμπα το πτυχίο. Θα απευθυνθώ στη Σκοπιά να σας ξαναπεράσει από εξετάσεις.

Δε ξέρετε πόσο μεγάλη χαρά μου δώσατε μόλις διάβασα το σχόλιό σας κύριε Γιώργο.
Γράψατε.. Θέλετε εδάφιο που να λέει ότι το κάπνισμα τσιγάρου είναι αμαρτία;
Σας απαντώ. Το κάπνισμα είναι στην διδασκαλία του Χριστού; Ατυχές το παράδειγμά σας. Βλέπετε πως την ΠΑΤΑΤΕ εσείς οι ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΩΝ; Επισκέπτεστε τους Ορθοδόξους που δε γνωρίζουν να σας απαντούν με εδάφια, μόλις όμως ¨μπλέξετε¨ με κάποιον που να γνωρίζει λίγο, διαπιστώνετε πως η Γραφή δεν σας φτάνει. Τι έγινε κύριε Γιώργο; Δεν έχουμε εδάφιο για το νηπιοβαπτισμό; Μπα! Μα τι μας λέτε; ΤΩΡΑ ΞΕΠΕΣΑΤΕ ΕΣΕΙΣ.
Γράψατε.. Φυσικά και δεν υπάρχει ούτε ένα εδάφιο που να λέει "Να βαφτίζετε νήπια" ούτε ένα "να μη βαφτίζετε νήπια". Σας απαντώ.. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ μέσα σε αυτό το διάλογο. Αν ήταν τόσο βαρύτατο αμάρτημα όσο το παρουσιάζετε, δεν θα μας το έλεγε αυτό η Γραφή; Θέλετε να μας πείτε πως μέσα στις 3.000 και τις 5.000 που βαπτίσθηκαν, δεν υπήρχε ούτε ένα νήπιο; Μα για το Θεό κύριε Γιώργο, χάθηκε η λογική μας εντελώς;
Ή έχετε την εντύπωση πως εσείς δεν κάνετε το ίδιο; Ένα παιδάκι 8 και 9 χρονών είναι σε κατάλληλη ηλικία να αποφασίσει κύριε Γιώργο; Είμαστε με τα καλά μας;
Όσο για τα παραδείγματα που δώσατε για τα καρναβάλια και τους αναστενάρηδες. Φανερώνετε πόσο καλά γνωρίζετε την Ορθοδοξία. Νομίζω, πάνω σε αυτό το θέμα, κάτι σας έχει πει ή σας έχει ζητήσει και ο Κύριος Χρήστος.

Γράψατε
Πρέπει δηλαδή να λέει όλα όσα δεν κάνει ή όλα όσα κάνει;

Σας απαντώ
Εδώ τώρα κάνατε την μεγαλύτερη γκάφα σας! ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΤΕ
Πάνω σε αυτό βασίζεστε και μας λέτε πως ο νηπιοβαπτισμός είναι αμαρτία; Επειδή ακριβώς δεν το λέει; Πάνω σε αυτό βασίζεστε και κυκλοφορείτε περιοδικά και συμπληρώνετε κάρτες με τα προσωπικά μας στοιχεία; Πάνω σε αυτό βασίζεστε και μας λέτε όλες αυτές τις αστήρικτες διδασκαλίες της ΣΚΟΠΙΑΣ; Γι΄αυτό λέτε και ξελέτε στα φυλλάδια σας; Πχ (1874 ή το 1914)
Σας ρωτάω, γιατί μόλις θα σας πει κάποιος ορθόδοξος κάτι από την θρησκεία του, αμέσως τον ¨αποστομώνετε¨ με την κλασική σας ερώτηση ¨πού το λέει αυτό στη γραφή;¨ Κακός λοιπόν ρωτάτε Πρέπει δηλαδή να λέει όλα όσα δεν κάνει ή όλα όσα κάνει; Βάση αυτής της μεθόδου που ακολουθείτε, ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΩΝ. ¨Όταν έχετε την απαίτηση από τους Ορθοδόξους για ΟΛΑ όσα πιστεύουν να σας τα αποδεικνύουν με εδάφια, να είστε έτοιμος ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΔΑΦΙΑ ΣΕ ΟΛΑ κι εσείς δεν έχετε εδάφιο κύριε Γιώργο κατά του νηπιοβαπτισμού. Επομένως το θέμα θεωρείται λήξαν.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Υ.Γ Ήρθε καιρός να απαντήσετε στα 10 ερωτήματα του κυρίου Χρήστου και τα 19 τα δικά μου.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Ιωάθαμ μη χαίρεστε, τώρα θα σας δείξουμε εμείς. Μισό λεπτό μόνο να πω κάτι στο φίλο μου Γιώργο και θα δείτε τι θα πάθετε.

Στον κύριο Γιώργο.

Κύριε Γιώργο με απογοητεύσατε. Δεν έχετε εδάφιο που να αποδείχνετε πως ο νηπιοβαπτισμός είναι αμάρτημα; Ε, τι κάνουμε τότε εδώ; Στον αέρα μας κατηγορείτε;
Μια στιγμή,
Κάτι θα σκεφτούμε,
Μήπως σας βρίσκετε κανένα εδάφιο για αυτό που είπατε,
αποτελεί προσβολή για τον Θεό ο νηπιοβαφτισμός ;

αν όχι και σε αυτό τότε μήπως σε αυτό;
ο νηπιοβαφτισμός που είναι παρόμοιος με ένα "μεταλλαγμένο προϊόν" και ένα "πλαστό χαρτονόμισμα" χωρίς αξία.

Αν όχι και σε αυτό, τότε μήπως σε αυτό;
Το βάφτισμα είναι η επίσημη αναγνώριση καταλληλότητας.

Αν όχι, τότε μήπως σε αυτό;
Το βάφτισμα είναι αντίστοιχο με ένα "πτυχίο" ενός γιατρού.

Αν όχι, τότε μήπως σε αυτό;
ο Θεός δεν ζητάει από ένα νήπιο να βαφτιστεί γιατί γνωρίζει ότι ένα νήπιο δεν μπορεί να έχει έργα που να δείχνουν την πίστη του.

Αν όχι, μήπως σε αυτό;
Ποτέ κανείς δεν βαφτίστηκε, ΠΡΟΤΟΥ ακούσει το λόγο και προτού τον αποδεχτεί και πιστέψει.

Ελάτε κύριε Γιώργο, τόσο σας βοήθησα, δε μπορεί, για κάποιο από όλα αυτά θα υπάρχει ένα εδάφιο.
Μη με απογοητεύεται τώρα.
Αλλιώς θα σας κατηγορήσω κι εγώ για λασπολογία εναντίον της Ορθοδοξίας.

Πιστεύω σε εσάς κύριε Γιώργο.
Μην αφήσετε τον Ιωάθαμ χωρίς εδάφιο. Ψάξτε! Ψάξτε καλά! Βάλτε να ψάχνουν όλοι… δε μπορεί κάτι θα βρεθεί, κάντε τη Γραφή σας φτερά και πούπουλα, στην ανάγκη συμπληρώστε εσείς ένα εδάφιο. Πρέπει να νικήσουμε, είτε το λέει είτε όχι!
Για τη ΣΚΟΠΙΑ ΜΑΣ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ!!!


Στέλιος

Καλή επιτυχία!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΥΡΙΕ ΧΡΗΣΤΟ.

ΣΗΜΕΡΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ.
ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΙΟΜΟΥΝΑ ΜΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΤΗ ΜΑΡΤΥΡΑ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ, ΔΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΗΡΘΕ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ, ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΤΗΣ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΠΩΣ «ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗ ΓΡΑΦΗ». ΒΕΒΑΙΑ ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΤΟ ΕΙΠΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΤΑ. ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΑΚΟΥΩ ΝΑ ΤΟ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ. ΕΚΕΙΝΗ ΟΜΩΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ «ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑΓΜΕΝΗ;» ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑ «ΔΕ ΞΕΡΩ». «ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΠΑΔΩΝ» ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. «ΑΝ ΟΜΩΣ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΙΔΕΑ» ΜΟΥ ΕΙΠΕ, «ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗ».
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΧΡΗΣΤΟ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΤΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ.

ΙΩΑΝΝΑ

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟ ΣΤΕΛΙΟ

Κυρία Ιωάννα, συγγνώμη που δεν ολοκλήρωσα τις απαντήσεις μου, στις ερωτήσεις που μου είχατε βάλει αλλά θεώρησα σωστό να απαντήσω πρώτα στον κ. Γιώργο για να μην νομίσει κάποιος πως κρύβομαι πίσω από τις 10 ερωτήσεις και φοβάμαι να απαντήσω στα ακατανόητα και ακαταλαβίστικα σχόλια της Σκοπιάς και του κ. Γιώργου.

Γι’ αυτό και κάποιες φορές απέφυγα να απαντήσω σε θεολογικές ερωτήσεις του κ. Γιώργου, για το λόγο που οι άλλοι συνομιλητές είχαν αναλάβει τον ρόλο αυτό, και πίστευα πως ήταν καλύτερο να γνωρίσω στον κόσμο τις σκοτεινές πτυχές της Σκοπιάς.

Με είχατε ρωτήσει πως τελικά διαδόθηκε ο μύθος πως «οι Γιαχωβάδες πληρώνονται».

Αυτό συνέβη επειδή επί χρόνια οι Μ. του Ιεχωβά είχαν στις σχέσεις με τους άλλους, συνωμοτικό χαρακτήρα. Μαζεύονταν στα σπίτια και ο κόσμος το παρεξηγούσε αυτό. Αξιόλογα βιβλία πριν την δεκαετία του 70 δεν είχαν γραφτεί γι’ αυτούς και έτσι ο κόσμος δεν ήξερε και πολλά πράγματα γι’ αυτούς.

Μετά έβλεπε πως άτομα τα οποία ήταν «μεροκαματιάρηδες», να φτιάχνουν αξιόλογες περιουσίες και γι’ αυτό τους παρεξηγούσε. Βέβαια αυτό γινόταν επειδή οι Μ. του Ιεχωβά σαν μειοψηφία που είναι -και όπως συμβαίνει σε όλες τις μειοψηφίες- έχουν ισχυρούς δεσμούς μεταξύ τους για να επιβιώσουν, και βοηθάει οικονομικά ο ένας τον άλλο. Επιπλέον, επειδή κάνουν κλειστή ζωή δεν έχουν τα έξοδα που θα είχαν αν δεν ήταν Μ. του Ιεχωβά.

Στο άλλο ερώτημα γιατί δεν έχουν τηλεόραση και ραδιόφωνο αρμόδιος να απαντήσει είναι ο κ. Γιώργος.

Εγώ πάντως το αποδίδω σε δύο λόγους. Ο πρώτος είναι πως θα έπρεπε να περιμένουν για τα ζητήματα της διδασκαλίας τους, την «γραμμή» από το Μπρούκλυν της Αμερικής. Η ύλη της Σκοπιάς και του Ξύπνα τους έρχεται από την Αμερική και δεν είναι ύλη από τις κατά τόπους Οργανώσεις τους γιατί τους το απαγορεύουν αυτό. Ο άλλος λόγος μπορεί να έχει να κάνει πως θα γινόταν αντικείμενο κριτικής και θα γινόταν η αφορμή να έρθουν στο φως, όλα τα ψεύδη και οι αντιφάσεις της Σκοπιάς.

Στο άλλο ερώτημα σας γιατί έρχονται με τα φυλλάδια και όχι με την Αγία Γραφή, νόμιζα πως το ξέρετε γιατί είναι πασίγνωστο. Η Σκοπιά είναι μια εκδοτική εταιρία με θρησκευτικό μανδύα. Άλλωστε όπως είδατε ονομάζεται Εταιρία. Έχει πρόεδρο και διοικητικό συμβούλιο. Ξεκίνησε ως ιδιωτική εταιρία, και μπορούσε αργότερα να γίνει κάποιος μέλος της, χωρίς να είναι Μ. του Ιεχωβά, αρκεί να αγοράσει μετοχές της που πουλιόνταν προς 20$ η μία αν θυμάμαι καλά. Σήμερα έχει γιγαντωθεί, έχει θυγατρικές εταιρίες και κάθε χρόνο τα κέρδη της – όσα παρουσιάζει άλλωστε – είναι τεράστια. Ενδεικτικά να σας πω πως για το έτος 2006, ξόδεψε για τις δραστηριότητες μελών της 111.000.000 $. Φαντάζεστε τι έσοδα πρέπει να έχει. Οι δυστυχείς Μ. του Ιεχωβά δεν το καταλαβαίνουν αυτό, γιατί τους έχει πείσει πως όλα αυτά είναι αρεστά στο Ιεχωβά. Έχω άρθρα τους που μιλάνε πως πήρανε καινούργιες εκτυπωτικές μηχανές και αυτό αποδεικνύει πως οι ευλογίες του Ιεχωβά είναι μεγάλες και άφθονες για την Οργάνωση!!!

Κλασσικό πλέον έχει γίνει το άρθρο μου της 16/2/2008 με τίτλο «Μ. του Ιεχωβά, οι πλασιέ του Θεού». Διαβάστε το, αν δεν το έχετε διαβάσει πηγαίνοντας στο αρχείο και πατώντας τον Φεβρουάριο.

Επ’ ευκαιρία το άρθρο μου για τις εικόνες είναι το «Είναι ειδωλολατρία η προσκύνηση των εικόνων;» της 17/3/2008. Πηγαίνετε στον Μάρτιο και θα το βρείτε.

Σ’ αυτό που με ρωτήσατε σήμερα αν έχουν πειράξει την Γραφή, όχι μόνο την έχουν πειράξει την έχουν κατακρεουργήσει. Ολόκληρο βιβλίο μπορεί να γραφτεί από τις παραποιήσεις τους. Και πράγματι γράφτηκε. Ο τίτλος του είναι «Η Αγία Γραφή αλλοιωμένη από τους Μ. του Ιεχωβά» του Ελευθερίου Χατζή. Πηγαίνετε σε ένα θρησκευτικό βιβλιοπωλείο να το προμηθευτείτε.

Από τις δεκάδες παραποιήσεις ενδεικτικά αναφέρω δύο:
1. Το γνήσιο εδάφιο, Ματθαίου 25,13 : « Γρηγορείτε λοιπόν, γιατί δεν γνωρίζετε την ημέρα ούτε την ώρα ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ»

Το αλλοιωμένο εδάφιο, Ματθαίου 25,13 : «Γι’ αυτό να είστε σε εγρήγορση, επειδή δεν γνωρίζετε ούτε την ημέρα ούτε την ώρα».
Όπως βλέπετε κ. Ιωάννα έχουν εξαφανίσει πως «έρχεται ο υιός του ανθρώπου» γιατί δεν δέχονται πως ο Χριστός θα έρθει και σαν άνθρωπος. Άλλωστε το έχει υποστηρίξει τόσες φορές αυτό ο κ. Γιώργος.


2. Το γνήσιο εδάφιο, 1 Κορινθίους 10, 9 : «Ούτε να πειράζομαι το ΧΡΙΣΤΟ, καθώς μερικοί από αυτούς επείραξαν και θανατώθηκαν από τα φίδια».

Το αλλοιωμένο εδάφιο, 1 Κορινθίους 10, 9 : «Ούτε να υποβάλομε σε δοκιμή τον ΙΕΧΩΒΑ, όπως (τον) υπέβαλαν σε δοκιμή μερικοί από αυτούς, απλώς και μόνο για να αφανιστούν από τα φίδια».

Όπως βλέπετε κ. Ιωάννα άλλαξαν την λέξη Χριστός με τον Ιεχωβά, επειδή δεν δέχονται τον Χριστό σαν Θεό, και το συγκεκριμένο χωρίο αναφέρεται στους Ισραηλίτες στην έρημο άρα μιλάμε για τον Θεό της Παλαιάς Διαθήκης που κατά αυτούς είναι μόνο ο Ιεχωβάς. Βλέπετε ξέρουν περισσότερα από τον Παύλο, γιατί όταν ο Παύλος αναφέρεται στον Θεό της Παλαιάς Διαθήκης εννοεί τον Χριστό γιατί ήταν και αυτός Θεός της Παλαιάς Διαθήκης.

Εκείνο που θέλω να σας πω εδώ και μέρες, το λέω σήμερα « ε, όχι και θεολόγος ο κ. Γιώργος» που «ανακάλυψε» Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία τον 4ο αιώνα!!! Μην τρελαθούμε κιόλας. Αναλυτικά επ’ αυτού άλλη μέρα.

Αύριο θα πάω τον υπολογιστή στον μάστορα γιατί έχει ένα προβληματάκι και δεν ξέρω αν θα μπορέσω να απαντήσω σε τυχόν ερωτήσεις σας. Κάντε τις όμως εσείς και εδώ είμαι να σας τις απαντήσω.



ΓΙΑ ΚΥΡΙΟ ΣΤΕΛΙΟ

Τι να πω. Μοναδικοοοοοοοός!!!!!


Μετά τιμής Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

ΠΗΓΑΝ κάποτε αιρετικοί στον Όσιο Ποιμένα κι’ άρχισαν να λέγουν κατηγορίες εναντίον του Αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας. Ο Όσιος τότε σηκώθηκε επάνω, έδωσε εντολή στον υποτακτικό του να τούς ετοιμάση φαγητό και βγήκε έξω από το κελλί, για να μη μολύνη τ’ αυτιά του.

Akakios

Γιώργος είπε...

Προς κύριο Χρήστο

που γράφει
"Το γνήσιο εδάφιο, 1 Κορινθίους 10, 9 : «Ούτε να πειράζομαι το ΧΡΙΣΤΟ, καθώς μερικοί από αυτούς επείραξαν και θανατώθηκαν από τα φίδια».
Το αλλοιωμένο εδάφιο, 1 Κορινθίους 10, 9 : «Ούτε να υποβάλομε σε δοκιμή τον ΙΕΧΩΒΑ, όπως (τον) υπέβαλαν σε δοκιμή μερικοί από αυτούς, απλώς και μόνο για να αφανιστούν από τα φίδια»."

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ο απόστ. Πάυλος παραθέτει στην αναφορά του αυτή από το έδάφιο (Δευτερονόμιο 6:16) "Δεν πρέπει να υποβάλλετε τον Ιεχωβά τον Θεό σας σε δοκιμή, όπως τον υποβάλατε σε δοκιμή στη Μασσάχ" (όπου αφανίστηκαν από τα φίδια)

Το εβραϊκό κείμενο αναφέρει το εβραϊκό Τετραγράμματο ΓΧΒΧ (Ελληνική απόδοση) συνεπώς Ιεχωβά:
Τον Ιεχωβά είχαν υποβάλει σε δοκιμή οι Ισραηλίτες.

Από το ίδιο εδάφιο Δευτερονόμιο 6:16 παρέθεσε και ο Χριστός όταν τον πείραζε ο διάβολος:
(Ματθαίος 4:7) "Ο Ιησούς τού είπε: Πάλι είναι γραμμένο: “Δεν πρέπει να υποβάλλεις τον Ιεχωβά τον Θεό σου σε δοκιμή”
Ο Χριστός δεν εννοούσε ότι ο ίδιος δεν έπρεπε να υποβάλει τον εαυτό του σε δοκιμή αλλά τον Πατέρα τον Ιεχωβά με βάση αυτό που ήταν γραμμένο στο Δευτ. 6:16.

Συνεπώς η απόδοση της ΜΝΚ είναι σωστή. (χωρίς να υπεισέρχομαι σε ζητήματα διαφοράς κειμένων που αναφέρουν Ιεχωβά)

Γιώργος είπε...

πρός κύριο Χρήστο
που γράφει:
" 1. Το γνήσιο εδάφιο, Ματθαίου 25,13 : « Γρηγορείτε λοιπόν, γιατί δεν γνωρίζετε την ημέρα ούτε την ώρα ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ»
Το αλλοιωμένο εδάφιο, Ματθαίου 25,13 : «Γι’ αυτό να είστε σε εγρήγορση, επειδή δεν γνωρίζετε ούτε την ημέρα ούτε την ώρα».
Όπως βλέπετε κ. Ιωάννα έχουν εξαφανίσει πως «έρχεται ο υιός του ανθρώπου» γιατί δεν δέχονται πως ο Χριστός θα έρθει και σαν άνθρωπος. Άλλωστε το έχει υποστηρίξει τόσες φορές αυτό ο κ. Γιώργος."

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Τα εδάφια Ματθ.24:42, το 24:44 και το "επίμαχο" εδάφιο Ματθ. 25:13
Η Μετάφραση νέου κόσμου τα αποδίδει αντίστοιχα:
"να είστε σε εγρήγορση, επειδή δεν γνωρίζετε ποιά ημέρα έρχεται ο Κύριός σας "
και
"να αποδειχτείτε και εσείς έτοιμοι, επειδή κάποια ώρα που δεν τη θεωρείτε πιθανή έρχεται ο Γιός του ανθρώπου"
και
"να είστε σε εγρήγορση, επειδή δεν γνωρίζετε ούτε την ημέρα ούτε την ώρα"

Στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για το ποιό "κείμενο" χρησιμοποιεί η ΜΝΚ, ώστε στο τελευταίο επίμαχο εδάφιο να μην αναφέρεται η επανάληψη: "στην οποία ΕΡΧΕΤΑΙ ο Γιός του ανθρώπου".

Προφανώς σε κάποια κείμενα προστέθηκε αυτή η έκφραση που ΗΔΗ υπάρχει στη Μετάφραση Νέου Κόσμου στα προηγούμενα δύο εδάφια.

Συνεπώς δεν πρόκειται για αλλοίωση εδαφίου αλλά για πιστή απόδοση σύμφωνα με παραδεκτά κείμενα, όπου διάφορες προσθήκες και αλλαγές εντοπίστηκαν.

Το ίδιο γίνεται στη Μετάφραση Νέου Κόσμου στο ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ ΝΟΘΟ εδάφιο Α Ιωάννου ε 7, το οποίο η μετάφραση Νέου Κόσμου δεν το αναφέρει γιατί είναι ΝΟΘΟ δηλαδή παρείσακτο εκ των υστέρων, άρα δεν ανήκει στο θείο λόγο, ενώ η ορθόδοξη θρησκεία το ΝΟΘΟ το αναφέρει, ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ειλικρινούς ορθόδοξους μεταφραστές οι οποίοι παραδέχονται ότι το Α Ιωάννου Ε 7 "δεν υπάρχει στα κυριότερα αρχαία χειρόγραφα" και τούτο παρά την αδιάλλακτη στάση της επίσημης ορθόδοξης θρησκείας.

ΚΑΤΙ σχετικά με ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ της Αγίας Γραφής:
Το ΠΟΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ είναι η πιό σωστή εξαρτάται από το ποιό "ΚΕΙΜΕΝΟ" χρησιμοποιείται για μετάφραση.
Τα 5.000 χειρόγραφα της ελληνικής και μόνο γλώσσας παρουσιάζουν πολλές ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ και διαφορές στο "κείμενο".
Είναι ευνόητο ότι κάθε αντίγραφο που γινόταν από τα πρώτα χειρόγραφα θα περιείχε κάποια συγκεκριμένα λάθη αντιγραφής. Όταν ένα απ’ αυτά τα πρώτα χειρόγραφα στελνόταν σε κάποια περιοχή και χρησιμοποιούνταν εκεί, τα λάθη εκείνα επαναλαμβάνονταν στα αντίγραφα εκείνης της περιοχής και αποτελούσαν ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των υπόλοιπων χειρογράφων που γίνονταν στην περιοχή. Μ’ αυτόν τον τρόπο σχηματίστηκαν οικογένειες παρόμοιων χειρογράφων.
ΌΜΩΣ η μεγάλη πλειονότητα των λέξεων της Καινής Διαθήκης δεν έχουν υποστεί κάποια αλλαγή.
οι λέξεις που παραμένουν αμφισβητούμενες δεν υπερβαίνουν ούτε καν το ένα χιλιοστό όλης της Καινής Διαθήκης.

ΤΟΤΕ πως μπορεί μια μετάφραση να είναι σωστή;
Υπάρχουν χιλιάδες χειρόγραφα για σύγκριση, αλλά επίσης η ανακάλυψη αρχαιότερων Βιβλικών χειρογράφων, από το 125 μ.Χ. περίπου, 25 χρόνια μετά το θάνατο του αποστόλου Ιωάννη το 100 μ.Χ.
Αυτές οι μαρτυρίες των χειρογράφων διαβεβαιώνουν ότι έχουμε τώρα ένα αξιόπιστο Ελληνικό κείμενο σε αποκαταστημένη μορφή, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ.

Η μετάφραση που χρησιμοποιούν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά βασίζεται σε τέτοια συγκριτική μελέτη πού έχουν κάνει πανεπιστημιακοί λόγιοι, όπως οι λόγιοι "Μπ. Γουέστκοτ και Φ. Χορτ" του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ, που έχουν παράγει το 1881 διορθωμένο στις λεπτομέρειες Ελληνικό κείμενο ως ΓΕΝΙΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΟ κείμενο εξαιρετικής ποιότητας ως βασικό Ελληνικό κείμενο για μεταφράσεις.

Ανώνυμος είπε...

Να επισημάνω ότι όταν χρησιμοποιούμε χωρία από την αγία γραφή παραθέτουμε πάντα το πρωτότυπο κείμενο.
Σε έναν διάλογο πάνω σε θεολογικά θέματα είναι απαράδεκτη η χρησιμοποίηση μόνο μεταφρασμένων κειμένων.
Η κάθε μετάφραση είναι υποκειμενική και μπορεί να οδηγήσει σε αλλοίωση νοημάτων.

Παλλάδιος

Γιώργος είπε...

διόρθωση
στο κείμενό μου στις
13 Νοέμβριος 2008 3:39 πμ
της λέξης
ειλικρινούς σε ειλικρινείς

ευχαριστώ

Γιώργος είπε...

στον κύριο Χρήστο
που γράφει
"Εκείνο που θέλω να σας πω εδώ και μέρες, το λέω σήμερα « ε, όχι και θεολόγος ο κ. Γιώργος» που «ανακάλυψε» Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία τον 4ο αιώνα!!! Μην τρελαθούμε κιόλας."

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
σε αυτό ήδη απάντησα αλλά φαίνεται ο κύριος Χρήστος δεν το πρόσεξε.
Επαναλαμβάνω συντόμως: Δεν με εκφράζει το τι πιστεύει η Ρωμαιοκαθολική Θρησκεία. Εγώ δεν ανακαλύπτω ούτε και με ενδιαφέρει τι λέει η ίδια. Η αναφορά σε ισχυρισμούς της δεν είναι "ανακάλυψη". Το τονίζω ξανά: πρόβλημά ΤΗΣ, ΟΧΙ δικό μου.

Γιώργος είπε...

πρός κύριο Ιωάθαμ

που γράφει
"εσείς δεν έχετε εδάφιο κύριε Γιώργο κατά του νηπιοβαπτισμού."

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Εσείς δεν έχετε εδάφιο υπέρ του νηπιοβαφτισμού.
Υπάρχουν πολλά εδάφια που δείχνουν τη σειρά ΑΚΟΗ - ΠΙΣΤΗ - ΒΑΦΤΙΣΜΑ
Ηδη τα έχω αναφέρει και τα γνωρίζετε κύριε Ιωάθαμ.

Όχι ανάποδα.
ΤΟ ξαναλέω. Ο νηπιοβαφτισμός δεν υπάρχει πουθενά στη Γραφή.

Το βάφτισμα προϋποθέτει ΠΙΣΤΗ κατόπιν ακοής και προσωπική απόφαση.

Ένα νήπιο αν ρωτηθεί δεν μπορεί να πεί ούτε ΝΑΙ ούτε ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ στον ΘΕΟ και στον ΧΡΙΣΤΟ.

Τι τα καροϊδεύετε τα καϋμένα αφού δεν γνωρίζουν τι τα κένετε;

Υπάρχει όμως το βάφτισμα ατόμων που αποφασίζουν ΜΟΝΟΙ τους να βαφτιστούν.
Τα γνωρίζετε καλά τα εδάφια αυτά.
Αν όχι τα έχω γράψει.
Ξαναδείτε τα.

Όσο για το ότι γονείς είστε και έχετε το δικαίωμα να τα βαφτίζετε όποτε ΕΣΕΙΣ θέλετε και όχι όποτε ΤΑ ΙΔΙΑ αποφασίσουν, έχετε το κάθε δικαίωμα και κανείς δεν σας εμοδίζει όπως δεν εμοδίζεται κάποιος να γίνεται μουσουλμάνος ή βουδιστής ή κάτι άλλο και να κάνει το ίδιο και τα παιδιά του.

Για το θέμα της σωτηρίας πάλι σας έγραψα με εδάφιο -δείτε το - ότι τα παιδιά καλύπτονται θεωρούμενα άγια όταν υπάρχει ένας πιστός γονέας.

Ανώνυμος είπε...

Η κριτική έκδοση των Westcott & Hort είναι ΓΕΝΙΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΗ μόνο από την εταιρία Σκοπία.
Η παγκοσμίως ΓΕΝΙΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΗ κριτική έκδοση είναι αυτή των Nestle-Aland, η οποία χρησιμοποιείται και στα πανεπιστήμια.
Και αυτό γιατί η Westcott & Hort είναι βασισμένη στο Βατικανό και Σιναϊτικό χειρόγραφο ενώ η Nestle-Aland λαμβάνει υπόψιν της παλαιότερα χειρόγραφα που ανακαλύφθηκαν τα νεώτερα χρόνια.

Ερώτηση προς κ.γιώργο.
Ποια είναι αυτά τα χειρόγραφα που ανάγονται συγκεκριμένα στο 125 μ.Χ.;

Παλλάδιος

Γιώργος είπε...

προς Ιωάννα
που γράφει:
"ΑΒΑΦΤΙΣΤΑ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ; ΑΦΟΥ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ. ΠΩΣ ΘΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ;"

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ιωάννα, εφόσον τα παιδιά γράφετε ότι είναι δικά του να κάνετε ό,τι ΑΥΤΟΣ λέει και ΟΧΙ αυτό που δεν το λέει.

Δεν ζητάει ο Θεός νηπιοβαφτισμό. Εφόσον δεν ζητάει ΚΑΤΙ ΞΕΡΕΙ αυτός.
Εσείς τον ΞΕΠΕΡΝΑΤΕ, άρα δεν τον υπολογίζετε καθόλου και θέλετε να κάνετε το ΔΙΚΟ ΣΑΣ θέλημα, ΟΧΙ το θέλημα του Θεού.

Αυτό που πρέπει να κάνουν οι γονείς για τα παιδιά τους το λέει η Αγία Γραφή.
Δίνει οδηγίες ο Θεός.
Π.χ.
(Δευτερονόμιο 6:6-7) "Και αυτά τα λόγια τα οποία σε προστάζω σήμερα πρέπει να είναι στην καρδιά σου· και πρέπει να τα ενσταλάζεις στους γιους σου και να μιλάς για αυτά όταν κάθεσαι στο σπίτι σου και όταν περπατάς στο δρόμο και όταν ξαπλώνεις και όταν σηκώνεσαι."

(Δευτερονόμιο 11:19) "Πρέπει επίσης να τα διδάσκετε στους γιους σας, ώστε να μιλάς για αυτά όταν κάθεσαι στο σπίτι σου και όταν περπατάς στο δρόμο και όταν ξαπλώνεις και όταν σηκώνεσαι"

(Παροιμίες 22:6) "Εκπαίδευσε το αγόρι σύμφωνα με την οδό που είναι κατάλληλη για αυτό· ακόμη και όταν γεράσει δεν θα απομακρυνθεί από αυτήν"

(Εφεσίους 6:4) "εσείς, πατέρες, μην παροξύνετε τα παιδιά σας, αλλά να τα ανατρέφετε με τη διαπαιδαγώγηση και τη νουθεσία του Κυρίου"

Να λοιπόν Ιωάννα οι θεϊκές οδηγίες προς τους γονείς: να ανατρέφουν τα παιδιά τους "εν παιδεία και νουθεσία Κύριου".

Αυτή την εκπαίδευση ζητάει ο Θεός ώστε όταν μεγαλώσουν, να αποφασίσουν τα ίδια ΠΟΤΕ θα βαφτιστούν.

Συνεπώς τις υποχρεώσεις των γονέων απέναντι στα παιδιά τους για ζητήματα που αφορούν τον Θεό, τις καθορίζει ο Θεός.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ οι περισσότεροι γονείς δεν διδάσκουν τα παιδιά τους με βάση την Αγία Γραφή, επειδή ούτε οι ίδιοι οι γονείς την διαβάζουν.

Συμπερασματικά, ο Θεός δεν ζητάει κανένα νηπιοβαφτισμό.
Ζητάει όμως εκπαίδευση με βάση την Αγία Γραφή, ώστε να μπορεί να πάρει ΟΤΑΝ ΘΕΛΗΣΕΙ μια προσωπική απόφαση ενώπιον του Θεού.

Ανώνυμος είπε...

Προς κύριο Γιώργο.

Τελευταία διευκρίνιση διότι πρέπει να προχωρήσουμε και σε άλλα θέματα.

Γράψατε
Ο νηπιοβαφτισμός δεν υπάρχει πουθενά στη Γραφή.

Σας απάντησα με πολλά εδάφια επ΄αυτού, βλέπετε σε προηγούμενα σχόλια.
Εσείς δεν έχετε ούτε ένα εδάφιο, ούτε μια ένδειξη, ούτε μία αναφορά ως αμάρτημα το νηπιοβαπτισμό.

Και τέλος γράψατε
τα παιδιά καλύπτονται θεωρούμενα άγια όταν υπάρχει ένας πιστός γονέας.
Σας απαντώ.
Πλέον το ομολογήσατε και μόνος σας. Τα παιδιά θεωρούνται άγια ΟΤΑΝ Ο ΓΟΝΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΟΣ επομένως δεν χρειάζεται επιπλέον κήρυγμα στο παιδί, το μόνο που χρειάζεται είναι η αφιέρωση στο Θεό δια μέσω του βαφτίσματος.

Μάρτυρες του Ιεχωβά – Χριστιανοί Ορθόδοξοι (θέμα νηπιοβαπτισμός)
0 - 1

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Γιώργος είπε...

προς Ιωάννα

στο ερώτημα αν πληρώνονται οι Μάρτυρες του Ιεχωβά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Εφόσον δόθηκε η απάντηση ότι δεν πληρώνονται, θέλω να αναφέρω το λόγο για τον οποίο δαπανούν "απλήρωτοι" χρόνο για να μιλούν με άλλους από την Αγία Γραφή.
Σου απαντώ λοπόν με βάση τη Γραφή:

(Εβραίους 11:6) "χωρίς πίστη είναι αδύνατον να τον ευαρεστήσει κανείς, γιατί εκείνος που πλησιάζει τον Θεό πρέπει να πιστέψει ότι αυτός είναι και ότι γίνεται μισθαποδότης σε εκείνους που τον εκζητούν ένθερμα."

Το εδάφιο αυτό δείχνει ότι χρειάζεται ΠΙΣΤΗ ότι ο Θεός γίνεται "μισθαποδότης".
Αυτό σημαίνει πως οι Μάρτυρες του Ιεχωβά έχουν την πίστη ότι ο ΘΕΟΣ θα τους ανταμείψει.

(Εβραίους 6:10) "Διότι ο Θεός δεν είναι άδικος ώστε να ξεχάσει το έργο σας και την αγάπη που δείξατε για το όνομά του, εφόσον έχετε διακονήσει τους αγίους και συνεχίζετε να διακονείτε."

Και αυτό το εδάφιο δείχνει ότι ο Θεός δεν θα αδικήσει ξεχνώντας το έργο και την αγάπη όσων τον υπηρετούν.

Την πίστη ότι ο Θεός θα τους ανταμείψει και δεν θα ξεχάσει το έργο της διακονίας τους την είχαν και οι πρώτοι Χριστιανοί.
Οι απόστ. Παύλος, Πέτρος, Ιωάννης κλπ.
Και αυτοί "έτρεχαν" χωρίς να πληρώνονται, κινδύνευαν και τη ζωή τους, αλλά πίστευαν στην ανταμοιβή από τον Θεό.

Χωρίς πολύ μεγάλη πίστη δεν μπορεί κανείς να δαπανά χρόνο και να κάνει έξοδα για να υπακούσει στην "τελευταία" εντολή του Χριστού:
"Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη".

Και τέλος χωρίς τη δύναμη και την υποστήριξη από τον Θεό μέσω του αγίου πνεύματος, δεν είναι δυνατό ένα τέτοιο έργο.

Πιστεύω αντιλήφθηκες Ιωάννα γιατί οι Μάρτυρες του Ιεχωβά χωρίς να πληρώνονται κάνουν αυτό το έργο: το κάνουν όπως οι πρώτοι Χριστιανοί για τον Θεό που τους δίνει δύναμη να συνεχίσουν.

Ούτε οι πρώτοι Χριστιανοί το έκαναν για ανθρώπους, ούτε και οι σημερινοί.

Γιώργος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Γιώργος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Γιώργος είπε...

προς κύριο Παλλάδιο
που γράφει

"Η παγκοσμίως ΓΕΝΙΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΗ κριτική έκδοση είναι αυτή των Nestle-Aland, η οποία χρησιμοποιείται και στα πανεπιστήμια. Και αυτό γιατί η Westcott & Hort είναι βασισμένη στο Βατικανό και Σιναϊτικό χειρόγραφο ενώ η Nestle-Aland λαμβάνει υπόψιν της παλαιότερα χειρόγραφα που ανακαλύφθηκαν τα νεώτερα χρόνια.
Ερώτηση προς κ.γιώργο.
Ποια είναι αυτά τα χειρόγραφα που ανάγονται συγκεκριμένα στο 125 μ.Χ.;"

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Το Ελληνικό κείμενο του Νέστλε (η 18η έκδοση, 1948) χρησιμοποιήθηκε και από την Επιτροπή Μετάφρασης Νέου Κόσμου της Αγίας Γραφής για σκοπούς σύγκρισης. Η επιτροπή ανέτρεξε, επίσης, στα έργα των Καθολικών Ιησουιτών λογίων Χοσέ Μ. Μπόβερ (1943) και Αυγουστίνου Μερκ (1948). Συμβουλεύτηκε το κείμενο των Ενωμένων Βιβλικών Εταιριών, του 1975, και το κείμενο των Nestle-Aland, του 1979.

Για το ποιά μικρά τμήματα χειρογράφων ανάγονται μέχρι το 125 μ.Χ. δεν έχω υπόψη.

Προσωπικά θα ήθελα να έχω το κείμενο των Westcott & Hort αλλά και το Nestle-Aland του οποίου έχω μόνο αποσπάσματα.
Έτσι δεν έχω φτάσει ακόμα σε σύγκριση μεταξύ των δύο.

Ένa που σύγκρινα (ΜΝΚ - Nestle-Aland) και συμφωνεί με τη Μετάφραση Νέου Κόσμου είναι το Ματθαίος 25:13 που αναφέρεται στην έκδοση 27 στο κείμενο των Nestle-Aland, του 1979.
"
25:12 ο δε αποκριθεις ειπεν αμην λεγω υμιν ουκ οιδα υμας
25:13 γρηγορειτε ουν οτι ουκ οιδατε την ημεραν ουδε την ωραν
25:14 ωσπερ γαρ ανθρωπος αποδημων εκαλεσεν τους ιδιους δουλους και παρεδωκεν αυτοις τα υπαρχοντα αυτου"

Το ΜΑτθ. 25:13 "γρηγορειτε ουν οτι ουκ οιδατε την ημεραν ουδε την ωραν"

δεν περιλαμβάνει το επίμαχο κείμενο "εν η ο υιός του ανθρώπου έρχεται" που αναφέρει ο κύριος Χρήστος ότι περιλαμβάνεται.

Επίσης το κείμενο Nestle-Aland έχει το εδάφιο Α Ιωάννου ε 7, όπως και η μετάφραση Νέου Κόσμου:
"5:6 ουτος εστιν ο ελθων δι υδατος και αιματος ιησους χριστος ουκ εν τω υδατι μονον αλλ εν τω υδατι και εν τω αιματι και το πνευμα εστιν το μαρτυρουν οτι το πνευμα εστιν η αληθεια
5:7 οτι τρεις εισιν οι μαρτυρουντες
5:8 το πνευμα και το υδωρ και το αιμα και οι τρεις εις το εν εισιν
5:9 ει την μαρτυριαν των ανθρωπων λαμβανομεν η μαρτυρια του θεου μειζων εστιν οτι αυτη εστιν η μαρτυρια του θεου οτι μεμαρτυρηκεν περι του υιου αυτου"

λείπει δηλαδή ΚΑΙ στο κείμενο Nestle-Aland η "νόθα προσθήκη" στο Α' Ιωάννου Ε' 7 που δέχεται η ορθόδοξη θρησκεία.

Συνεπώς ας μη κριτικάρει κάποιος άδικα τη μετάφραση Νέου Κόσμου.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΚΥΡΙΟ ΓΙΩΡΓΟ


1. Κ. Γιώργο, συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Πράγματι τι ήξερε εκείνος, να δεις πως τον λένε μωρέ, α ναι Παύλος, όταν έγραφε την λέξη Χριστός στη επιστολή του προς Κορινθίους.

Ευτυχώς ήρθαν τα φωτεινά μυαλά της Σκοπιάς και την ξαναστείλαν σωστά την επιστολή στους Κορίνθιους, διορθώνοντας, τον πως τον είπαμε «άσχετο» Παύλο και βάζοντας την σωστή λέξη Ιεχωβάς. Μπράβο σας και εις ανώτερα και πάντα τέτοια.

2. Κ. Γιώργο, συμφωνώ και πάλι μαζί σας για έναν ακόμη «άσχετο» να δεις πως τον λένε ευαγγελιστή Ματθαίο νομίζω, ο οποίος μας κουράζει αφού γράφει όλο τα ίδια πράγματα.

Γι’ αυτό δώστε συγχαρητήρια στον «πιστό και φρόνιμο δούλο» ο οποίος σκέπτεται το καλό μας, και τα επιπλέον που γράφει ο «άσχετος» Ματθαίος
τα κόβει για να μην μας κουράσει. Σας ευχαριστούμε ολόθερμα και εσάς και την Σκοπιά που σκέπτεστε την υγεία μας. Τι να πω. Είμαι βαθύτατα συγκινημένος.

Ελπίζω να μείνει ευχαριστημένος και ο κ. Ανώνυμος με τα γκρικλίς αφού βλέπει «μια άλλη άποψη της Καινής Διαθήκης».

3. Το γιατί γυρίζετε από σπίτι σε σπίτι νομίζω το διευκρινίσαμε. Μην ξαναεπαναλαμβάνουμε τα ίδια. Παρέθεσα το απόσπασμα της Σκοπιάς που ΣΑΣ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙΤΕ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ Ο ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΑΣ.

Δεν είδα να το ΔΙΑΨΕΥΔΕΤΕ ως νόθο. Αλλά ποιος ξέρει. Εσείς μπορεί να ξέρετε περισσότερα από τη Σκοπιά. Ξέρετε;


4. Ούτε εμένα με νοιάζει τι πιστεύει η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Ότι ΥΠΑΡΧΕΙ όμως από τον 4ο αιώνα ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΓΡΑΨΑΤΕ. Μπορεί να εντυπωσιάζετε κάποιους αγνούς σαν την κ. Ιωάννα αλλά όταν χρειάζονται γνώσεις φαίνεται η γύμνια σας. Όπως φάνηκε και στα χειρόγραφα του 125 μ.Χ., που τα βρήκατε στα έντυπα της Σκοπιάς και το «πετάξατε» χάριν εντυπωσιασμού.

Και ενώ στην απάντησή σας σε μένα γράφετε για ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ, στην απάντησή σας στον κ. Παλλάδιο γράφετε για ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΩΝ. Τι Γιάννης τι Γιαννάκης θα πείτε. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας και λέω και εγώ «Τι Λοζάνη τι Κοζάνη, χιόνια η μια και χιόνια η άλλη».

Έτσι πετάμε αερολογίες στον «βρόντο» κι όπου βγει. Σας έχω πει όμως πως τα γραπτά μένουν, γι’ αυτό ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΩ για μια ακόμη φορά : ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΕΚΤΙΘΕΣΘΕ.

Βέβαια όταν σας ρώτησε ποια είναι αυτά ο κ. Παλλάδιος, «σαν βρεγμένη γάτα» ψελλίσατε ΔΕΝ ΞΕΡΩ. Αφού λοιπόν ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ τι το αναφέρετε και εκτίθεσθε. Περισσότερα όμως επ’ αυτού όπως είπα και στην κ. Ιωάννα άλλη φορά.

5. Τις 10 ερωτήσεις μου, τι τις κάνατε. Ακόμη τις επεξεργάζεστε. Απαντήστε τις επιτέλους, γιατί έχω και άλλες περισσότερες τέτοιου είδους. Π.χ. Πότε έπεσε η Ιερουσαλήμ, το 607 π.Χ. ή το 586 π.Χ.; Οι γιορτές είναι ειδωλολατρία και ντρόπιασμα του Θεού, όπως γράφει η Σκοπιά και εσείς. Άρα ο Ρώσσελ και οι άλλοι Μ. του Ιεχωβά, ήταν ειδωλολάτρες και ντρόπιαζαν τον Θεό;

Τέτοιου είδους αθώες ερωτήσεις σας περιμένουν. Απαντήστε λοιπόν να προχωρήσουμε παρακάτω σε τέτοιου είδους αθώες ερωτήσεις.

Γιατί δεν καλείτε τον κ. Στέλιο για βοήθεια. Πιστεύω πως δεν θα σας το αρνηθεί.

Ε, κύριε Στέλιο τι λέτε. Δεν θα τους βοηθήσετε;

Τελειώνοντας θα ήθελα να καλωσορίσω στην παρέα μας τον κ. Παλλάδιο.


Μετά τιμής Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Προς κύριο Ιωάθαμ.
Όπως είδατε κύριε Ιωάθαμ με τον κύριο Γιώργο, δεν είναι να τα βάζει κανένας.
Για το νηπιοβαπτισμό σας αποστομώσαμε και χωρίς εδάφιο. Έτσι για να μάθετε.
Όταν ο γονέας κύριε Ιωάθαμ είναι πιστός, τα παιδιά του είναι άγια. Τι να το κάνουν το βάπτισμα; Άχρηστο είναι. Όταν μεγαλώσουν θα αποφασίσουν μόνα τους αν πρέπει να βαπτισθούν ή όχι. Και το βάπτισμα ισχύει μόνο για τους μεγάλους, π.χ για 9 χρονών αντρίκλες, που παίρνουν τη ζωή στα χέρια τους και μπορούν μόνοι τους να αποφασίσουν για το καλό τους. Στην μεγάλη αυτή ηλικία των 9 και άνω, κατά τη Σκοπιά, παύουν τα παιδιά να είναι άγια, γι΄αυτό χρειάζεται το βάπτισμα. Για να επανέλθουν όμως στην αγιοσύνη που είχαν ως νήπια, το βάπτισμα από μόνο του δε φτάνει. Αυτό θα εξαρτάται και θα οικοδομείται σιγά, σιγά, χρόνο, με το χρόνο ανάλογα δηλαδή με το πόσες επισκέψεις έκανε ο από μόνος του βαφτισμένος και πόσα περιοδικά μοίρασε. Γι΄αυτό κύριε Ιωάθαμ καλά να πάθετε, τα φάγατε τα μούτρα σας. Καλά σας λέει ο κύριος Γιώργος, βαπτιστείτε μεγάλος για να δει ο Θεός πως κάτι κάνατε για εκείνον. Μοιράστε κι εσείς κανένα περιοδικό μπας και αγιάσετε.
Καημένε Ιωάθαμ! Θα πας στην κόλαση όπως βαδίζεις. Σε λυπάμαι.

Προς Κύριο Χρήστο.
Κύριε Χρήστο, μη μας κολλάτε εμάς. Όχι σε 10, αλλά σε 1.000.000.000.010 ερωτήσεις μπορούμε να σας απαντήσουμε. Άλλοτε με εδάφια και άλλοτε χωρίς. Θα σας δείξουμε εμείς. Θα φάτε τα μούτρα σας όπως ο Ιωάθαμ. Εμείς δεν είμαστε Πορτογαλία, εμείς είμαστε Ελλαδάρα, ε, όχι άσχετο ήταν αυτό, άκυρο.

Εσείς οι παλιό ορθόδοξοι αλλάξατε τις Γραφές και όχι εμείς. Όσο οι Γραφές βρισκόταν στα δικά μας τα χέρια δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Από τότε που αναλάβατε εσείς τα κάνατε θάλασσα. Γιατί εμείς το 500 μ.Χ μπορεί να μην υπήρχαμε, αλλά αυτό είναι λεπτομέρειες τώρα. Τις Γραφές τις κρατούσανε καλά χέρια, φρόντιζε ο Θεός. Και φρόντιζε μέχρι το 1870 και μετά σταμάτησε, γιατί ήρθε Ρώσσελ ο ισχυρός αυτός άντρας και έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά. Αλλά καλύτερα θα σας τα εξηγήσει ο κύριος Γιώργος, που είναι πιο ειδικός στις απαντήσεις.

Κύριε Γιώργο, αποστομώστε τους,

Στέλιος

Ανώνυμος είπε...

Προς Κύριο Στέλιο.

Δεν έχω να πω τίποτα!!!
Όντως, με αποστομώσατε.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΚΥΡΙΟ ΓΙΩΡΓΟ

Κ. Γιώργο για να μαθαίνετε. Τα … χειρόγραφα του 125 μ.Χ. είναι το εξής ένα.

Είναι ένα απόσπασμα σε μέγεθους γραμματοσήμου και περιέχει τους στίχους 37 – 38 από το 18ο κεφάλαιο από το κατά Ιωάννη ευαγγέλιο. Φυλάσσεται στη βιβλιοθήκη John Rylands του Πανεπιστημίου Manchester με τη διεθνή κωδική ονομασία V 52.

Πιθανόν στην ίδια κατηγορία περιλαμβάνονται και τρία μικρά τμήματα από το κεφάλαιο 26 του κατά Ματθαίο ευαγγέλιο, σε μέγεθους γραμματοσήμου και αυτά, που χρονολογούνταν το 200 μ.Χ..

Σήμερα πιθανολογείται πως είναι 100 χρόνια νεώτερα, λόγω του τύπου γραφής ορθίων Ελληνικών που χρησιμοποιούν και φυλάσονται στην Οξφόρδη.


Χρήστος - αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟ ΓΙΩΡΓΟ


Κ. Γιώργο, αφού μιλάμε για μεταφράσεις της Γραφής θα ήθελα να σας κάνω μια αθώα ερωτησούλα.

Χρησιμοποιούσε ποτέ η Σκοπιά, μετάφραση της Γραφής που είχε γίνει κάτω από την ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΔΑΙΜΟΝΩΝ, αφού ο συγγραφέας της ήταν μέντιουμ (πνευματιστής);

Και αν ναι, που δεν το πιστεύω, τι φρόνιμος δούλος του Θεού είναι άλλωστε, ήξερε πως ο συγγραφέας της μετάφρασης ήταν μέντιουμ (πνευματιστής);

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση ή μη της αθώας ερωτησούλας μου.

Μετά τιμής Χρήστος - αντιαιρετικός

Γιώργος είπε...

προς κύριο Χρήστο
στο σχόλιό του

"1. Κ. Γιώργο, συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Πράγματι τι ήξερε εκείνος, να δεις πως τον λένε μωρέ, α ναι Παύλος, όταν έγραφε την λέξη Χριστός στη επιστολή του προς Κορινθίους."

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Η μετάφραση Νέου Κόσμου χρησιμοποίησε ως βάση για το 1 Κορινθίους 10:9 το κείμενο Westcott & Hort που γράφει:
"9 μηδὲ ἐκπειράζωμεν τὸν κύριον, καθώς τινες αὐτῶν ἐπείρασαν καὶ ὑπὸ τῶν ὄφεων ἀπώλλυντο. 10 μηδὲ γογγύζετε, καθάπερ τινες αὐτῶν ἐγόγγυσαν καὶ ἀπώλοντο ὑπὸ τοῦ ὀλοθρευτοῦ. "

Αυτόν που ονομάζει το κείμενο "κύριον" είναι ο ίδιος με τον "ολοθρευτή", ποτ λέει παρακάτω, δηλαδή τον Ιεχωβά.
Τον Ιεχωβά πείραξαν, ο Ιεχωβά έστειλε τα φίδια και χάθηκαν,
ο Ιεχωβά όταν γόγγυξαν τους κατέστρεψε.

Συνεπώς ο απόστ. Παύλος δεν έγραψε σε καμιά περίπτωση ΕΔΩ "χριστόν".
Ούτως ή αλλως ο θεόπνευστος απόστ. Παύλος ήταν γνώστης των Εβραϊκών Γραφών από τις οποίες έκανε την παραπομπή.
Ο απόστ. Πάυλος παραθέτει από το έδάφιο (Δευτερονόμιο 6:16) "Δεν πρέπει να υποβάλλετε τον Ιεχωβά τον Θεό σας σε δοκιμή"
Το εβραϊκό κείμενο αναφέρει το εβραϊκό ΓΧΒΧ, συνεπώς Ιεχωβά:
Τον Ιεχωβά είχαν υποβάλει σε δοκιμή οι Ισραηλίτες.

Από το ίδιο εδάφιο Δευτερονόμιο 6:16 παρέθεσε και ο Χριστός όταν τον πείραζε ο διάβολος:
(Ματθαίος 4:7) "Ο Ιησούς τού είπε: Πάλι είναι γραμμένο: “Δεν πρέπει να υποβάλλεις τον Ιεχωβά τον Θεό σου σε δοκιμή”
Ο Χριστός δεν εννοούσε ότι ο ίδιος δεν έπρεπε να υποβάλει τον εαυτό του σε δοκιμή αλλά τον Πατέρα του, τον Ιεχωβά, με βάση αυτό που ήταν γραμμένο στο Δευτ. 6:16.

Συνεπώς η απόδοση της ΜΝΚ είναι σωστή.

Επίσης σχετικά με το εδάφιο Ματθαίος 25:13 η Μετάφραση Νέου Κόσμου συμφωνεί τόσο με το κείμενο Nestle-Aland όσο και με το κείμενο Westcott & Hort
ΜΑτθ. 25:13 "γρηγορειτε ουν οτι ουκ οιδατε την ημεραν ουδε την ωραν"

και δεν περιλαμβάνει το επιπρόσθετο ΝΟΘΟ κείμενο "εν η ο υιός του ανθρώπου έρχεται"

Επίσης η Μετάφραση Νέου Κόσμου συμφωνεί τόσο με το κείμενο Nestle-Aland όσο και με το κείμενο Westcott & Hort στην περίπτωση του εδαφίου Α Ιωάννου ε 7:
"7 ὅτι τρεῖς εἰσιν οἱ μαρτυροῦντες, 8 τὸ πνεῦμα καὶ τὸ ὕδωρ καὶ τὸ αἷμα καὶ οἱ τρεῖς εἰς τὸ ἕν εἰσιν."

ΛΕΙΠΕΙ δηλαδή ΚΑΙ στο κείμενο Wetscott & Hort KAI στο κείμενο Nestle-Aland η "νόθα προσθήκη" στο Α' Ιωάννου Ε' 7 που δέχεται η ορθόδοξη θρησκεία.

Γιώργος είπε...

πρός Στέλιο
στο σχόλιό του
"Καημένε Ιωάθαμ! Θα πας στην κόλαση όπως βαδίζεις. "

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
πολύ βιάζεστε κύριε Στέλιο, να στείλετε τον κύριο Ιωάθαμ σε μια "ανύπαρκτη" κόλαση.
Μη τον φοβίζετε τον άνθρωπο.
Δεν βασανίζει ο Θεός σε καμιά κόλαση ούτε όσους πέθαναν μέχρι τώρα ούτε και όσους θα πεθάνουν.
Εφόσον "μισθός της αμαρτίας είναι ΘΑΝΑΤΟΣ" (Ρωμαίους 6:23)

Και επειδή ο κύριος Παλλάδιος ζητάει κείμενο: "τὰ γὰρ ὀψώνια τῆς ἁμαρτίας θάνατος, τὸ δὲ χάρισμα τοῦ θεοῦ ζωὴ αἰώνιος ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ τῷ κυρίῳ ἡμῶν."

Και όπως γράφει στο Ρωμ. 5:12 "δι' ἑνὸς ἀνθρώπου ἡ ἁμαρτία εἰς τὸν κόσμον εἰσῆλθεν καὶ διὰ τῆς ἁμαρτίας ὁ θάνατος, καὶ οὕτως εἰς πάντας ἀνθρώπους ὁ θάνατος διῆλθεν"

Πάλι ο "θάνατος" είναι αποτέλεσμα της αμαρτίας, όχι αιώνια βάσανα.
Η ποινή για την αμαρτία είναι θάνατος.
Μέσω του δικού του θυσιαστικού θανάτου, ο Χριστός κατέστησε δυνατή την αιώνια ζωή για την υπάκουη ανθρωπότητα.
Έτσι, «αυτός που ασκεί πίστη στον Γιο έχει αιώνια ζωή· αυτός που παρακούει τον Γιο δεν θα δει ζωή». (Ιωάννης 3:36)

Ανώνυμος είπε...

Προς κ. Γιώργο
Κύριε Γιώργο, επειδή εμένα δε μου αρέσουν τα πολλά λόγια, πάρτε δυο τρία εδάφια, έτσι για να με θυμάστε.
ΛΟΥΚΑΣ 16.19-31 ΑΙΩΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗ

Τζούτζου Βρούτζου

Στέλιος

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΚΥΡΙΟ ΓΙΩΡΓΟ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΥΕΣΤΤΕΤΟΙΟΥΣ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ.

ΣΤΗΝ ΑΘΩΑ ΕΡΩΤΗΣΟΥΛΑ ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΣΤΗ.

ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ Κ. ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ;


ΧΡΗΣΤΟΣ - ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΛΟΙΠΟΝ, ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑΓΜΕΝΗ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΟΝΤΩΣ. ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΕΔΩ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ. ΚΑΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ( ΠΩΣ Η ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑΓΜΕΝΗ ΔΗΛΑΔΗ ) ΝΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ;

ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ;
ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΥΧΑΙΟΣ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ. ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟ ΧΡΗΣΤΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΣΟ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ, ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ, ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΙ ΑΛΛΑ, ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΟΡΕΞΗ.
ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΑΚΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΓΙΩΡΓΟ ΦΥΣΙΚΑ.

ΙΩΑΝΝΑ

Ανώνυμος είπε...

Μετά από μία εβδομάδα απουσίας είμαι πάλι εδώ αλλά για λίγο γιατί από βδομάδα θα απουσιάσω και πάλι.

Μία ερώτηση γιατί δεν έχω ξεκαθαρίσει κάτι.
Αγαπητέ γιώργο,
με λίγες κουβέντες για να μην πολυλογούμε θα μπορούσατε να μου πείτε σύμφωνα με την διδασκαλία της ΣΚΟΠΙΑΣ, ένας άνθρωπος που δεν θέλει να γίνει "μάρτυρας" του Ιεχωβά τι θα γίνει με το σώμα του και την ψυχή του μετά τον θάνατό του;
Δηλαδή ποια η εσχατολογική δισασκαλία της ΣΚΟΠΙΑΣ;
Γιατί διάβασα πριν ότι δεν υπάρχει κόλαση;
Δεν θέλω αγιογραφική τεκμηρίωση αλλά απλά τη διδασκαλία, 1,2,3...

Πέτρος

Ανώνυμος είπε...

Προς κύριο Γιώργο και κυρία Ιωάννα.

Κύριε Γιώργο, η κυρία Ιωάννα στις 11 Νοέμβριου 2008 12:46 πμ σας είχε κάνει μια πάρα πολύ ωραία ερώτηση. Εσείς όμως αποφύγατε να απαντήσετε ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ.
Η κυρία Ιωάννα όμως έσπευσε στις 12 Νοέμβριου 2008 7:21 πμ να σας ξαναθυμίσει εκείνη την ωραία ερώτηση, που κάνατε πως τάχα δεν προσέξατε ή ξεχάσατε να απαντήσετε.
Τρεις μέρες μετά, παριστάνοντας την πάπια, σπεύδω να σας θυμίσω εγώ εκείνη την ωραία ερώτησή της. Σας ρώτησε λοιπόν το εξής.

ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΕΙ. ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΟΡΘΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥΣΕ. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ; ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΙΣΩΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΤΕ, ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΤΟ ΞΑΝΑΘΥΜΙΣΑ ΤΩΡΑ.

Κυρία Ιωάννα,
σας το λέω εγώ, δεν το ξέχασε, έχει τους λόγους του ο κύριος Γιώργος που δεν απαντάει ειδικά πάνω σε αυτή την ερώτηση. Καταλαβαίνω τώρα τι νεύρα θα έχει εναντίον μου που τον φέρνω για μια ακόμη φορά σε δύσκολη θέση. Ένας ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΩΝ όμως, είπαμε, δεν έρχεται ποτέ σε δύσκολη θέση. Έτσι δεν είναι κύριε Γιώργο;

Ελάτε κύριε Γιώργο, μη φοβάστε. Εξηγήστε στην κυρία Ιωάννα με ποιο τρόπο θαυματουργεί η Παναγία στην Ορθόδοξη εκκλησία. Και μετά θα δούμε αφού της εξηγήσετε, αν θα εξακολουθεί να σας συμπαθεί.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Υ.Γ καλό κουράγιο!

Ανώνυμος είπε...

Apo enan proin martira tou Iexoba.

Μία από τις πρώτες μου λέξεις σαν μωρό, ήταν η λέξη: ΄΄Iεχωβά΄΄. Οι γονείς μου προσπαθούσαν φιλότιμα να με διδάξουν όσο περισσότερα μπορούσαν, και να με κάνουν ΄΄πρότυπο΄΄, σύμφωνα με τα μέτρα τής οργάνωσης. Πράγματι, αυτό το κατόρθωσαν, όσον αφορά τη διδαχή, απέτυχαν όμως παταγωδώς, όσον αφορά τη διαγωγή. Φυσικά, αυτό το τελευταίο δεν το γνώριζαν, μια και πάντοτε φρόντιζα να δείχνω προς τους έξω μια βιτρίνα, τον καλύτερο εαυτό μου, όπως άλλωστε έκαναν κάποιοι ομόπιστοί μου που γνώριζα ΄΄καλά΄΄.

Η καθημερινή μου έγνοια, ήταν το πώς θα οδηγούσα κι άλλους στη δική μου θρησκεία, πιστεύοντας πως αν δεν γίνονταν ΄΄Μάρτυρες΄΄, ο Θεός θα τους αφάνιζε στον ΄΄Aρμαγεδδώνα΄΄, δηλαδή (σύμφωνα με την τότε πίστη μου), στην καταστροφή που θα έφερνε ο Θεός σε όποιον δεν γινόταν ΄΄Μάρτυρας΄΄. Συχνά μάλιστα, (λίγο πριν το 1975 που η οργάνωση είχε προφητεύσει το τέλος τού κόσμου), έχοντας βαρεία τη συνείδησή μου, έβλεπα εφιάλτες πως ερχόταν ο Αρμαγεδδώνας, κι εγώ πέθαινα μέσα στις φωτιές και τους σεισμούς.

Akkios

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΙΩΑΝΝΑ

Κ. ΙΩΑΝΝΑ, ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΕΧΩ ΠΕΙ ΜΟΝΟ ΓΝΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο Κ. ΓΙΩΡΓΟΣ.
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ, ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΕΙΔΑΤΕ ΟΤΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΟΝ Κ. ΠΑΛΛΑΔΙΟ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ.

ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΔΑΤΕ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΑΘΩΑ ΕΡΩΤΗΣΟΥΛΑ. ΑΝ Η ΣΚΟΠΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΔΑΙΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝ Η ΣΚΟΠΙΑ ΤΟ ΗΞΕΡΕ ΑΥΤΟ.

ΕΙΔΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΕΙ; ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΔΥΟ ΓΡΑΜΜΕΣ; ΕΔΩ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ 8ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ 6ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΔΥΟ ΓΡΑΜΜΕΣ;

ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΙΣ 10 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 19 ΤΟΥ Κ. ΙΩΑΘΑΜ;

ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ, ΤΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΦΗΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ;

ΠΟΤΕ ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΜΕ.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ Westcott & Hort ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ, ΕΧΕΙ ΠΑΛΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΕΤΣΙ, ΠΟΥ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΩΣ Η ΣΚΟΠΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ Westcott & Hort.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ, ΠΩΣ ΤΑ ΣΑΪΝΙΑ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ Westcott & Hort ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΤΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΟΥΛΑ ΜΟΥ.

ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΠΑΥΛΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΙΕΧΩΒΑ ΑΝΤΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΣ.

ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ, ΕΝΩ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΑΦΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ, ΜΟΛΙΣ ΤΟΥ ΘΥΜΙΣΩ ΜΙΑ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΜΑΧΗ, ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΙΔΡΑ.

ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΠΩΣ ΜΟΝΟ Η ΣΚΟΠΙΑ ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ.

ΚΑΜΙΑ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ, ΟΠΩΣ Ο ΠΟΛΥΣ ΑΛΜΠΡΑΪΤ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΣΚΟΠΙΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ.

ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ Κ. ΓΙΩΡΓΟ ΝΑ «ΚΑΤΑΠΙΝΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ» ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ.

ΑΝ ΕΙΧΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΕΣΕΙΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ, ΤΗΣ ΛΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑΣ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ «ΛΑΚΙΣΕΙ» ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΟΠΙΑ.

ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΑΣ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΒΟΜΑΙ.

ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΣΑΣ «ΜΑΛΩΝΩ».

ΤΑ ΕΓΡΑΨΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ, ΕΠΕΙΔΗ Η ΙΔΙΑ ΕΧΕΤΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΑΓΝΟΙΑ.





ΓΙΑ ΚΥΡΙΟ ΓΙΩΡΓΟ

ΚΥΡΙΟ ΓΙΩΡΓΟ, ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΟΥΛΑ ΜΟΥ.

ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΤΑΝΕΙ ΓΙΑ ΒΟΗΘΟΣ Ο Κ. ΣΤΕΛΙΟΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Ο Κ. ΙΩΑΘΑΜ ΤΟΤΕ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ.

ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΝΤΡΟΠΑΛΟΣ ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ.

ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΓΙΑ ΣΑΣ, ΕΓΩ. ΚΑΙ ΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.

ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΜΕΤΑ ΠΩΣ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΑ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΠΑΛΙ ΚΑΙ Ο ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.


ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ

Γιώργος είπε...

προς κύριο Ιωάθαμ
(και υποψη της Ιωάννας)
που έγραψε
"Τρεις μέρες μετά, παριστάνοντας την πάπια, σπεύδω να σας θυμίσω εγώ εκείνη την ωραία ερώτησή της. Σας ρώτησε λοιπόν το εξής. ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΕΙ. ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΟΡΘΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥΣΕ. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ; ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΙΣΩΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΤΕ, ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΤΟ ΞΑΝΑΘΥΜΙΣΑ ΤΩΡΑ. Κυρία Ιωάννα, σας το λέω εγώ, δεν το ξέχασε, έχει τους λόγους του ο κύριος Γιώργος που δεν απαντάει ειδικά πάνω σε αυτή την ερώτηση. Καταλαβαίνω τώρα τι νεύρα θα έχει εναντίον μου που τον φέρνω για μια ακόμη φορά σε δύσκολη θέση. Ένας ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΩΝ όμως, είπαμε, δεν έρχεται ποτέ σε δύσκολη θέση. Έτσι δεν είναι κύριε Γιώργο;"

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Δεν θύμωσα κύριε Ιωάθαμ, γέλασα, με κάνατε και γέλασα. Οι υπενθυμίσεις καλό κάνουν.
Αυτό το θέμα με τα ψευτοθαύματα δεν είναι ΔΑ και νέο. Παλιό είναι.
Η Αγία Γραφή μιλάει και για θαύματα δια της δύναμης του διαβόλου και των δαιμόνων.
Θέλετε να σας υπενθυμίσω επ' αυτού και εγώ μερικά γραφικά παραδειγματάκια; Αφού το θέλετε να σας τα πώ.
Όταν ήταν σκλάβοι οι Ισραηλίτες στους Αιγυπτίους, και διορίστηκε ο Μωϋσής για να απελευθερώσει τον τότε λαό του Θεού, προτού αρχίσουν οι 'γνωστές' 10 πληγές κατά του Φαραώ και της Αιγύπτου, γύρω στο 1513 π.Χ, θυμάσαι, όταν παρουσιάστηκε ο Μωϋσής με τον Ααρών μπροστά στον Φαραώ και έγινε φίδι το ραβδί του Ααρών με τη δύναμη του Θεού, (θυμάσαι;) τι έκαναν και οι μάγοι ιερείς του Φαραώ;
Μπράβο, το βρήκες, και αυτοί έκαναν τα ραβδιά τους φίδια. Με τίνος δύναμη το κατάφεραν αυτό οι μάγοι; Αντίπραξη στον αληθινό Θεό έκαναν με τη δύναμη του διαβόλου.
Να και η περιγραφή:
(Έξοδος 7:10-12) "ο Ααρών έριξε κάτω το ραβδί του μπροστά στον Φαραώ και στους υπηρέτες του και αυτό έγινε ένα μεγάλο φίδι. Ωστόσο, κάλεσε και ο Φαραώ ... και οι μάγοι ιερείς της Αιγύπτου έκαναν και αυτοί το ίδιο με τις μαγικές τέχνες τους. Έριξαν, λοιπόν, κάτω ο καθένας το ραβδί του και αυτά έγιναν μεγάλα φίδια"

Πάμε τώρα στην πρώτη πληγή από τον αληθινό Θεό Ιεχωβά κατά των Αιγυπτίων.
(Έξοδος 7:20-21) "όλο το νερό που βρισκόταν στον Νείλο Ποταμό μετατράπηκε σε αίμα. Και τα ψάρια που ήταν στον Νείλο Ποταμό ψόφησαν και ο Νείλος Ποταμός άρχισε να βρωμάει"
Μήπως δεν το κατάφεραν και αυτό οι μάγοι ιερείς του Φαραώ;
(Έξοδος 7:22) "Παρ’ όλα αυτά, οι μάγοι ιερείς της Αιγύπτου έκαναν το ίδιο με τις απόκρυφες τέχνες τους· ώστε η καρδιά του Φαραώ συνέχισε να είναι ισχυρογνώμων"

Το ίδιο έγινε και με την δεύτερη πληγή των βατράχων:
(Έξοδος 8:6-7)"ο Ααρών άπλωσε το χέρι του πάνω από τα νερά της Αιγύπτου και οι βάτραχοι άρχισαν να ανεβαίνουν και να καλύπτουν τη γη της Αιγύπτου. Ωστόσο, οι μάγοι ιερείς έκαναν το ίδιο με τις απόκρυφες τέχνες τους και έκαναν τους βατράχους να ανεβούν πάνω στη γη της Αιγύπτου"

Θαύματα λοιπόν ο αληθινός Θεός, θαύματα και οι μάγοι ιερείς της ειδωλολατρικής Αιγύπτου.

Τι αλλαγή έγινε με την επόμενη πληγή με σκνίπες;
(Έξοδος 8:17-19) "σκνίπες ήρθαν πάνω σε άνθρωπο και σε ζώο. Όλο το χώμα της γης έγινε σκνίπες σε ολόκληρη τη γη της Αιγύπτου. Και οι μάγοι ιερείς προσπάθησαν να κάνουν το ίδιο με τις απόκρυφες τέχνες τους για να βγουν σκνίπες, αλλά δεν μπόρεσαν. Και οι σκνίπες ήρθαν πάνω σε άνθρωπο και σε ζώο. Οι μάγοι ιερείς, λοιπόν, είπαν στον Φαραώ: «Είναι το δάχτυλο του Θεού!»"

Εδώ δεν τα κατάφεραν οι μάγοι ιερείς της Αιγύπτου να κάνουν το ίδιο.

Και μια πληγή ακόμα:
(Έξοδος 9:10-11) "μεγάλα σπυριά με φουσκάλες που εκδηλώνονταν πάνω σε άνθρωπο και σε ζώο. Και οι μάγοι ιερείς δεν μπορούσαν να σταθούν μπροστά στον Μωυσή και αιτία ήταν τα μεγάλα σπυριά, επειδή τα μεγάλα σπυριά είχαν εμφανιστεί στους μάγους ιερείς και σε όλους τους Αιγυπτίους"

Συνεπώς και ο Σατανάς με τους δαίμονες μπορούν να κάνουν θαύματα, αλλά ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΑ.
Δεν μπορούν να τα κάνουν ΟΛΑ όπως ο αληθινός Θεός.
Π.χ. ο Σατανάς και οι δαίμονες ΔΕΝ μπορούν να κάνουν αναστάσεις νεκρών.

Υπάρχουν περιγραφές από πολλές αναστάσεις στην Αγία Γραφή:

Ο προφήτης Ηλίας είχε κάνει μια ανάσταση:
(1 Βασιλέων 17:17-24) "ο γιος της γυναίκας, της κυρίας του σπιτιού, αρρώστησε· και η αρρώστια του ήταν τόσο βαριά ώστε δεν απέμεινε πνοή μέσα του. Τότε εκείνη είπε στον Ηλία: «Τι σχέση έχω εγώ με εσένα, άνθρωπε του αληθινού Θεού; Εσύ ήρθες σε εμένα για να επαναφέρεις το σφάλμα μου στη μνήμη και να θανατώσεις το γιο μου». Αλλά εκείνος της είπε: «Δώσε μου το γιο σου»
... Τότε ο Ηλίας πήρε το παιδί και το κατέβασε από το ανώγειο στο σπίτι και το έδωσε στη μητέρα του· και είπε ο Ηλίας: «Κοίταξε! Ο γιος σου είναι ζωντανός». Τότε η γυναίκα είπε στον Ηλία: Τώρα όντως γνωρίζω ότι εσύ είσαι άνθρωπος του Θεού"

Ο προφήτης Ελισαιέ έκανε μια ανάσταση:
(2 Βασιλέων 4:32-37) "ο Ελισαιέ μπήκε στο σπίτι, και το αγόρι ήταν νεκρό, ξαπλωμένο στο ντιβάνι του. ... άρχισε να προσεύχεται στον Ιεχωβά.... μετά το αγόρι άνοιξε τα μάτια του. ...τη Σουναμίτισσα...της είπε: «Σήκωσε το γιο σου». Και αυτή ...σήκωσε το γιο της και βγήκε έξω"

Ο Χριστός έκανε τρείς αναστάσεις.
(Ματθαίος 9:24) "κόρη Ιαείρου 12 χρονών"
(Λουκάς 7:15) (γιός χήρας) "ο νεκρός ανακάθησε και άρχισε να μιλάει, και εκείνος τον έδωσε στη μητέρα του"
(Ιωάννης 11:11) "Λάζαρος"

Προσθέτουμε και τη ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ όλων, την ΑΝΑΣΤΑΣΗ του Χριστού. "Αυτόν τον Ιησού ανέστησε ο Θεός" Πράξεις 2:25-32.

Ο απόστ. Πέτρος έκανε μια ανάσταση:
(Πράξεις 9:37-41) "(η Δορκάδα) αρρώστησε και πέθανε. Την έπλυναν, λοιπόν, και την έβαλαν σε ένα ανώγειο... Τότε ο Πέτρος σηκώθηκε και πήγε μαζί τους. Όταν έφτασε, τον οδήγησαν στο ανώγειο· και όλες οι χήρες παρουσιάστηκαν σε αυτόν κλαίγοντας και δείχνοντας πολλά εσωτερικά ενδύματα και εξωτερικά ενδύματα που έφτιαχνε η Δορκάδα όσον καιρό ήταν μαζί τους. Αλλά ο Πέτρος τούς έβγαλε όλους έξω και λυγίζοντας τα γόνατά του προσευχήθηκε, και γυρίζοντας προς το σώμα είπε: «Ταβιθά, σήκω!» Εκείνη άνοιξε τα μάτια της και μόλις είδε τον Πέτρο ανακάθησε. Δίνοντάς της το χέρι του, αυτός τη σήκωσε και φώναξε τους αγίους και τις χήρες και την παρουσίασε ζωντανή."

Επίσης ο απόστ. Παύλος ανέστησε τον νεαρό Εύτυχο, ο οποίος είχε πέσει από ένα παράθυρο που βρισκόταν στον τρίτο όροφο και «τον σήκωσαν νεκρό». Αυτή είναι η τελευταία από τις εννιά αναστάσεις που αναφέρονται στην Αγία Γραφή.—Πράξεις 20:7-12

ο απόστ. Πάυλος έγραψε:
(Εβραίους 11:35) "Γυναίκες έλαβαν τους νεκρούς τους με ανάσταση"

ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ:
Έγιναν αναστάσεις από προφήτες.
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ:
έκανε τρείς αναστάσεις.
ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ:
Αναστάσεις έκαναν απόστολοί του.
ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΠΙ 19 αιώνες.
ΜΗΔΕΝ αναστάσεις.
ΣΗΜΕΡΑ: Μ Η Δ Ε Ν αναστάσεις.
Να το εκφράσω και μαθηματικά; 0,0 αναστάσεις.

Γιατί;
Επειδή τα ψευτοθαύματα σήμερα ΔΕΝ τα κάνει ο Θεός.
Οι δαίμονες έχουν περιορισμένες ικανότητες για θαύματα.

Γιατί δεν κάνει σήμερα θαύματα ο Θεός;

Πολλά από τα θαύματα χρησίμευσαν στο να προσδιοριστεί ο Ιησούς ως ο Μεσσίας και απέδειξαν ότι είχε την υποστήριξη του Θεού.
Οι πρώτοι ακόλουθοι του Ιησού εκδήλωναν θαυματουργικά χαρίσματα, όπως η γλωσσολαλιά και άλλα. (Πράξεις 2:5-12· 1 Κορινθίους 12:28-31)
Αυτού του είδους τα θαυματουργικά χαρίσματα χρησίμευσαν στη Χριστιανική εκκλησία στα πρώτα της βήματα.
Γιατί;
Τα αντίγραφα των Γραφών ήταν λίγα. Συνήθως μόνο οι πλούσιοι είχαν ρόλους ή γραπτά οποιουδήποτε είδους.
Η Χριστιανική διδασκαλία έπρεπε να μεταδίδεται προφορικά. Τα θαυματουργικά χαρίσματα χρησίμευαν για να δείχνουν ότι ο Θεός χρησιμοποιούσε τη Χριστιανική εκκλησία.
Ο απόστ. Παύλος έγραψε σχετικά μα τα θαύματα ότι θα σταματούσαν «Είτε υπάρχουν χαρίσματα προφητείας, θα καταργηθούν· είτε υπάρχουν γλώσσες, θα πάψουν· είτε υπάρχει γνώση, θα καταργηθεί" 1 Κορινθίους 13:8-10.

Σήμερα οι άνθρωποι έχουν παγκόσμια πρόσβαση στις Γραφές. Επτά εκατομμύρια Χριστιανοί μεταδίδουν θεϊκή γνώση βασισμένη στην Αγία Γραφή.
Επομένως, τα θαύματα δεν είναι πλέον απαραίτητα για να πιστοποιήσουν ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο διορισμένος από τον Θεό Σωτήρας και Ελευθερωτής ή για να αποδείξουν ότι ο αληθινός Θεός υποστηρίζει τους υπηρέτες του.

Ο διάβολος ως "μίμος" που είναι, ξεγελά σήμερα με ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΑ ψευτοθαύματα.
Και ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να τα κάνει και όλα.
Γι αυτό και πολλοί τρέχουν από μοναστήρι σε μοναστήρι για να θεραπευτούν και ... ακόμα τρέχουν.

Ο Θεός δεν άκουε τις προσευχές των ιερέων και όλων που προσευχόταν στην περίπτωση του Χριστόδουλου - βέβαια και κανενός που αργά ή γρήγορα θα πεθάνει - να τον θεραπεύσει ο Θεός και να κάνει το ΘΑΥΜΑ του. ΤΙΠΟΤΑ. "Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση".
Καμιά θεραπεία, αφού η επιστήμη δεν έκανε το θαύμα της να τον θεραπεύσει.
Καμιά εικόνα δεν έσωσε τον Χριστόδουλο από την επάρατο νόσο - που βρίσκει και πάρα πολλούς - και καμιά προσευχή όλων των πιστών και όλων των δήθεν "αγίων".

Κανένα "μέσο" δεν πέρασε "ούτε περνάει" στον Θεό.
Μη μιλάτε για σημερινά ψευτοθαύματα λοιπόν.

Γιώργος είπε...

προς Ιωάννα
σχετικά με "θαύματα"

Ιωάννα δεν φταίς εσύ αν σου παρουσιάζουν θαύματα αυτά που στην πραγματικότητα δεν είναι.
Πριν πέσει η Κωσταντινούπολη στους μωαμεθανούς Τούρκους, προσευχόταν οι ιερείς για τη σωτηρία του Θεού.
"ΟΥΤΕ ΦΩΝΗ ΟΥΤΕ ΑΚΡΟΑΣΗ." Καμιά απάντηση, κανένα θαύμα.

Εσένα Ιωάννα σκέψου ρεαλιστικά, σε ποιές προσευχές ακούει ο Θεός; Στις εύκολες; Δεν είχες κάνει και εσύ όπως και όλοι οι "πιστοί" ορθόδοξοι προσευχή για τον Χριστόδουλο;

Ένας παπάς αυτό είχε πεί στην τηλεόραση, ότι θα ήθελε να κάνει το θαύμα του ο Θεός - στην περίπτωση του Χριστόδουλου - για να έχει να απαντήσει "σε μερικούς". ΔΕΝ του τόκανε το χατήρι όμως ο Θεός. Τζάμπα προσευχόταν.
Θαύματα Θεού δεν γίνονται σήμερα.
Πολλοί πιστεύουν όμως σε θαύματα, ενώ άλλοι δεν πιστεύουν.

Σύμφωνα με κάποια δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Άλενσμπαχ που δημοσιεύτηκε στη Γερμανία το 2002, το 71 τοις εκατό των πολιτών της θεωρούν τα θαύματα μύθο και όχι πραγματικότητα.
Ωστόσο, ανάμεσα σε λιγότερο από το ένα τρίτο των πολιτών, που πιστεύουν στα θαύματα συμπεριλαμβάνονται τρεις γυναίκες οι οποίες ισχυρίζονται ότι έχουν λάβει κάποιο μήνυμα από την Παρθένο Μαρία. Λίγους μήνες αφότου η Μαρία φέρεται ότι εμφανίστηκε σε αυτές—συνοδευόμενη από αγγέλους και ένα περιστέρι—η γερμανική εφημερίδα Βεστφάλενποστ (Westfalenpost) ανέφερε: «Μέχρι τώρα, περίπου 50.000 προσκυνητές, άνθρωποι οι οποίοι αναζητούν θεραπεία, καθώς και διάφοροι περίεργοι έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον για τα οράματα που είδαν οι γυναίκες». Αναμενόταν ότι θα συνέρρεαν και άλλα 10.000 άτομα στο χωριό για να δουν επιπρόσθετες εμφανίσεις. Παρόμοιες εμφανίσεις της Παρθένου Μαρίας λέχθηκε ότι έχουν λάβει χώρα στη Λούρδη της Γαλλίας το 1858 και στη Φατίμα της Πορτογαλίας το 1917.

Η πίστη στα θαύματα συναντάται σχεδόν σε όλες τις θρησκείες. Η Εγκυκλοπαίδεια της Θρησκείας (The Encyclopedia of Religion) εξηγεί ότι οι ιδρυτές του Βουδισμού, της Χριστιανοσύνης και του Ισλαμισμού είχαν διαφορετικές απόψεις για τα θαύματα, αλλά παρατηρεί: «Η μετέπειτα ιστορία αυτών των θρησκειών καταδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι τα θαύματα και οι ιστορίες περί θαυμάτων έχουν αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος της θρησκευτικής ζωής του ανθρώπου». ... «ο ίδιος ο Βούδας μερικές φορές εκτέλεσε θαύματα». Αργότερα, όταν «ο Βουδισμός διαδόθηκε στην Κίνα, οι ιεραπόστολοί του κατέφευγαν συχνά στην επίδειξη θαυματουργικών δυνάμεων».
Αφού αναφέρεται σε διάφορα τέτοια υποτιθέμενα θαύματα, αυτή η εγκυκλοπαίδεια ολοκληρώνει: «Κάποιος μπορεί να μην είναι έτοιμος να αποδεχτεί όλες αυτές τις ιστορίες περί θαυμάτων τις οποίες αφηγούνται ευλαβείς βιογράφοι, αλλά αυτές δημιουργήθηκαν αναμφίβολα με την καλή πρόθεση να δοξάσουν τον Βούδα, ο οποίος μπόρεσε να προικίσει τους ένθερμους οπαδούς του με τέτοιες θαυματουργικές δυνάμεις». Η ίδια πηγή λέει σχετικά με τον Ισλαμισμό: «Η πλειονότητα της Ισλαμικής κοινότητας ποτέ δεν έπαψε να αναμένει θαύματα. Οι παραδόσεις (χαντίθ) παρουσιάζουν τον Μωάμεθ να κάνει θαύματα δημοσίως σε πολλές περιπτώσεις. . . . Πιστεύεται ότι, ακόμη και μετά το θάνατό τους, οι άγιοι κάνουν θαύματα από τον τάφο τους για χάρη των πιστών, και οι άνθρωποι τους επικαλούνται με ευλάβεια ζητώντας τη μεσολάβησή τους».
Η Εγκυκλοπαίδεια της Θρησκείας λέει για αυτόν: «Τόσο ο Λούθηρος όσο και ο Καλβίνος έγραψαν ότι η εποχή των θαυμάτων τελείωσε και ότι δεν πρέπει να αναμένεται η πραγματοποίηση άλλων». Η Καθολική Εκκλησία εξακολούθησε να πιστεύει στα θαύματα «χωρίς να προσπαθεί να τα εξηγήσει με τη λογική», λέει αυτή η εγκυκλοπαίδεια.

Εμείς ναι μεν δεν πιστευούμε σε σημερινά θαύματα, αλλά στο ΜΕΛΛΟΝ ο ΧΡΙΣΤΟΣ, κατά τη διάρκεια της ειρηνικής του διακυβέρνησης (ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ), θα εκτελέσει εκπληκτικά θαύματα ο Ιησούς για χάρη όλης της ανθρωπότητας! (Ησαΐας 9:6, 7· 11:1-10)
Θα θεραπεύσει τις αρρώστιες και θα τερματίσει το θάνατο.
Ο Θεός θα χρησιμοποιήσει τον Ιησού για να αναστήσει δισεκατομμύρια ανθρώπους, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ζήσουν για πάντα στη γη. (Ιωάννης 5:28, 29)

Γιώργος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ

ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΦΗΝΕΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΟΠΟΝΟ.

ΤΟΣΟ ΝΤΡΟΠΑΛΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑ. ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΣΤΗΝ ΑΘΩΑ ΕΡΩΤΗΣΟΥΛΑ ΜΟΥ.

ΕΛΑΤΕ ΤΩΡΑ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΝΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ, ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΣΤΕ.

ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΘΩΑ ΕΡΩΤΗΣΟΥΛΑ ΑΚΟΜΑ. ΩΣΤΕ Η ΣΚΟΠΙΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ;

ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ Ή ΜΗΠΩΣ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΚΟΠΙΑΣ;

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΕΧΩ ΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΟΥΛΑ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ.

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΝΤΡΟΠΟΥΛΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ.

ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ ΧΡΗΣΤΟΣ - ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟ ΓΙΩΡΓΟ
ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΣΤΕΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΜΕ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ, ΩΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ, ΩΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΚΑΙ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟ.
ΛΟΙΠΟΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΒΙΑΣΤΩ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΩ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΡΙΝΩ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑΤΕ. ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΑΤΗΣΩ ΟΜΩΣ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ.

ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟ ΙΩΑΘΑΜ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΠΙΕΣΑΤΕ ΛΙΓΑΚΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ ΠΕΡΙ ΘΑΥΜΑΤΩΝ. ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ, ΕΙΜΑΙ….. . . . . . .
ΑΣ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟ ΧΡΗΣΤΟ
ΑΦΟΥ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΕ, ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ. ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΑΚΟΥΩ ΓΙΑ ΘΑΥΜΑΤΑ, ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΑ ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ.

ΙΩΑΝΝΑ

Γιώργος είπε...

προς Ιωάννα
που γράφει
"ΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΛΟΙΠΟΝ, ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑΓΜΕΝΗ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΟΝΤΩΣ. ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΕΔΩ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ. ΚΑΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ( ΠΩΣ Η ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑΓΜΕΝΗ ΔΗΛΑΔΗ ) ΝΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ;
ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ; "

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Βέβαια Ιωάννα έδειξα ότι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν άλλαξαν την Αγία Γραφή αλλά τέτοιες προσπάθειες έκαναν στο παρελθόν άλλοι, ιδιαίτερα "τριαδιστές" και αποκαλύφθηκαν, όπως η προσπάθεια να μπεί το ΝΟΘΟ δηλαδή παρείσακτο, ΤΟ ΜΗ ΓΝΗΣΙΟ τμήμα του εδαφίου Α Ιωάννου Ε 7 στο κείμενο της Αγίας Γραφής.
Αυτό το ΝΟΘΟ - εσφαλμένο - τμήμα αποτελεί ΑΛΛΑΓΗ της Γραφής αλλά το δέχονται οι ορθόδοξοι.

Για να σου το εξηγήσω:

Σημερινές μεταφράσεις της Γραφής στηρίζονται σε επιλογές ανάμεσα από 5.000 περίπου χειρόγραφα που έχουν βρεθεί μέχρι τώρα στην Ελληνική γλώσσα και πολλές χιλιάδες σε άλλες γλώσσες. Σ' αυτά όμως υπάρχουν σε μερικά σημεία εμφανείς διαφορές που οφείλονται ως επί το πλείστον σε προσθήκες.

Όταν λόγιοι, συνήθως διορισμένοι σε Πανεπιστήμια, έκαναν έρευνες σε τέτοια χειρόγραφα, εντόπιζαν και κατέγραφαν τις διαφορές και με βάση τα χειρόγραφα που είχαν στη διάθεσή τους κατόπιν σύγκρισης κατέληγαν σε ένα "ΚΕΙΜΕΝΟ" της καινής Διαθήκης.

Τέτοια έρευνα έκαναν και δύο λόγιοι του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ ο Westcott και ο Hort για να παράγουν το Ελληνικό κείμενο ως γνωστό "Westcott & Hort" το 1881.

Υπάρχει επίσης το Ελληνικό κείμενο των Nestle-Aland, του 1979.
(Όταν και μεταξύ των κειμένων αυτών υπάρχουν μικροδιαφορές αυτές οφείλονται και εξαρτώνται από την επιλογή των χειρογράφων στα οποία βασίζονται)

Έγραψα επ' αυτού:
Τόσο το Ελληνικό κριτικό κείμενο των "Westcott & Hort" όσο και το κείμενο "Νestle-Aland" έχει το εδάφιο Α Ιωάννου ε 7, όπως και η μετάφραση Νέου Κόσμου των Μαρτύρων του Ιεχωβά:
"5:7 οτι τρεις εισιν οι μαρτυρουντες
5:8 το πνευμα και το υδωρ και το αιμα και οι τρεις εις το εν εισιν
"
Αποκαλύφτηκε έτσι η ΝΟΘΑ προσθήκη στο εδάφιο Α Ιωάννου Ε 7 που την έβαλαν κάποιοι για να υποστηρίξουν την τριάδα.
Αυτή τη ΝΟΘΑ - δηλαδή παράνομη - προσθήκη στο Α' Ιωάννου Ε' 7 δέχεται η ορθόδοξη θρησκεία.
Συνεπώς η ορθόδοξη θρησκεία έχει δεχτεί μια παραποιημένη και αλλοιωμένη Καινή Διαθήκη, επειδή έτσι νομίζει ότι της βολεύει.

Και ενώ αποδείχτηκε ότι είναι ΝΟΘΟ και πλαστογραφημένο, το θέλουν μέσα στην Καινή Διαθήκη.

Το ίδιο νόθο και αλλοιωμένο είναι το άλλο εδάφιο που ανέφερε ο κύριος Χρήστος αλλά ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ τη γνησιότητα ως εξής - όπως έγραψε ο ίδιος:
"Από τις δεκάδες παραποιήσεις ενδεικτικά αναφέρω δύο:
1. Το γνήσιο εδάφιο, Ματθαίου 25,13 : « Γρηγορείτε λοιπόν, γιατί δεν γνωρίζετε την ημέρα ούτε την ώρα ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ»
Το αλλοιωμένο εδάφιο, Ματθαίου 25,13 : «Γι’ αυτό να είστε σε εγρήγορση, επειδή δεν γνωρίζετε ούτε την ημέρα ούτε την ώρα».
Όπως βλέπετε κ. Ιωάννα έχουν εξαφανίσει πως «έρχεται ο υιός του ανθρώπου» γιατί δεν δέχονται πως ο Χριστός θα έρθει και σαν άνθρωπος. Άλλωστε το έχει υποστηρίξει τόσες φορές αυτό ο κ. Γιώργος.
"
(Το τελευταίο σκεπτικό του κυρίου Χρήστου το εξηγεί η Αποκάλυψη που γράφει για τον Ερχομό του "Αρνιού" του Χριστού δηλαδή)
Ο κύριος Χρήστος έχει ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΕΙ τη γνησιότητα με το αλλοιωμένο κείμενο.
Ξέρεις πως έχουν τα πράγματα;
Ως εξής:
1. Το ΑΛΛΟΙΩΜΕΝΟ εδάφιο, Ματθαίου 25,13 : « Γρηγορείτε λοιπόν, γιατί δεν γνωρίζετε την ημέρα ούτε την ώρα ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ»
Το ΓΝΗΣΙΟ εδάφιο, Ματθαίου 25,13 : «Γι’ αυτό να είστε σε εγρήγορση, επειδή δεν γνωρίζετε ούτε την ημέρα ούτε την ώρα».

Πού στηρίζομαι και το γράφω αυτό;
1. Στο κριτικό Ελληνικό κείμενο των
"Westcott & Hort"
2. Στο κριτικό Ελληνικό κείμενο των "Νestle-Aland" που και αυτό γράφει
"γρηγορειτε ουν, οτι ουκ οιδατε την ημεραν ουδε την ωραν."

Και τα δύο αυτά Ελληνικά κείμενα κατόπιν Έρευνας, σύγκρισης και μελέτης αρχαίων χειρογράφων κατέληξαν στο ίδιο κείμενο, στο ΓΝΗΣΙΟ κείμενο και ΟΧΙ στο αλλοιωμένο που παρουσιάζει ο κύριος Χρήστος ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ το και παρουσιάζοντας το αλλοιωμένο ως γνήσιο.

Το ίδιο ισχύει για το αλλοιωμένο εδάφιο Α Ιωάννου Ε 7 που διατηρεί η ορθόδοξη θρησκεία και που δεν τολμούν πολλοί να το αναφέρουν επειδή είναι ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ ως αλλοιωμένο.

Σου παρουσίασα λοιπόν Ιωάννα με αποδείξεις δύο από τα αλλλοιωμένα εδάφια που χρησιμοποιούν οι ορθόδοξοι, ενώ υπάρχουν και άλλα, ιδιαίτερα στην προσπάθεια να στηριχτεί η τριαδική φιλοσοφία.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΙΩΑΝΝΑ

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΘΥΜΩΣΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΣΤΗΡΟ ΤΟΝΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΜΟΥ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΝ ΣΕ ΣΑΣ.

ΗΘΕΛΑ ΑΠΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΞΥΠΝΗΣΩ, ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Κ. ΓΙΩΡΓΟ.

ΕΝΑ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΠΛΑΣΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΣ ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΜΙΑΣ ΑΠΑΙΣΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΕΝΑ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟ ΠΛΑΣΜΑ ΠΟΥ ΠΑΠΑΓΑΛΙΖΕΙ, ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΕΤΟΙΜΗ ΣΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΝΤΥΠΑ ΤΗΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΓΝΗΣΙΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΩΝ ΜΑΣ.

ΕΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑ ΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ Κ. ΓΙΩΡΓΟ. ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΤΟΙΜΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΟΠΙΑ ΤΟΝ ΕΙΔΑΤΕ ΠΩΣ ΚΩΦΕΥΕΙ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΤΙΣ 6 ΚΑΙ 46 Μ.Μ. ΠΟΥ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑ, ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΠΩΣ Η ΣΚΟΠΙΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ, ΕΝΝΟΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΚΟΠΙΑΣ;

ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ 8 ΚΑΙ 37 Μ.Μ., ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ;

ΤΟ ΑΓΝΟΗΣΕ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ Westcott & Hort.

ΑΥΤΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ Ο Κ. ΓΙΩΡΓΟΣ. ΕΝΑ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ, ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.

ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ, ΤΟΝ ΚΑΤΑΞΕΦΤΙΛΙΣΑ ΕΝΤΕΛΩΣ, ΤΟΝ ΝΤΡΟΠΙΑΣΑ, ΤΟΝ ΕΚΑΝΑ ΚΟΥΡΕΛΙ, ΤΟΝ «ΕΦΤΥΣΑ» ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΑΝ ΤΗΝ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΟ ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΝ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΚΑΝΑ ΜΗΠΩΣ ΤΟΝ ΞΥΠΝΗΣΩ, ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΠΑΛΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ.

ΤΙ ΔΙΑΛΟΓΟ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ, ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ.

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΩ ΔΙΑΛΟΓΟ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ. ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΟΜΑΙ ΣΑΝ ΙΣΟΣ ΠΡΟΣ ΙΣΟ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΕΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ.

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ.

ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΥΡΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΜΟΥ, ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ Η ΣΚΟΠΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΔΑΙΜΟΝΩΝ, ΚΑΙ ΤΟ ΗΞΕΡΕ ΑΥΤΟ, ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΕΝΤΥΠΑ ΤΗΣ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΘΑΥΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΑΝ Ο Κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΓΕΛΑΕΙ, ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ, ΣΕ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ Κ. ΙΩΑΘΑΜ.

ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ Η ΣΚΟΠΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ.

ΣΤΟΝ Κ. ΓΙΩΡΓΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΑΠΑΝΤΗΣΩ, ΕΞΗΓΗΣΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟ ΓΙΑΤΙ, ΘΑ ΕΠΕΜΒΑΙΝΩ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΩ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΟΤΑΝ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΠΩΣ ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΟΥ ΜΕ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΟΣΕΣ ΘΕΛΕΤΕ.

ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΟΜΟΡΦΑΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗ ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ.

Η ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ

Γιώργος είπε...

προς κύριο Χρήστο
που γράφει
"ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΘΩΑ ΕΡΩΤΗΣΟΥΛΑ ΑΚΟΜΑ. ΩΣΤΕ Η ΣΚΟΠΙΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ;
ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ Ή ΜΗΠΩΣ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΚΟΠΙΑΣ;"

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Εγώ πιστεύω στα θαύματα που αναφέρει η αγία Γραφή.
Θαύματα είναι υπερφυσικά γεγονότα που δεν μπορεί να ελέγξει ο άνθρωπος, ή που ξεπερνούν τις ικανότητές του να τα πραγματοποιήσει στιγμιαία.
Τα θαύματα δεν συνδέονται πάντα με υπερφυσικές θεραπείες.
Θαύματα ήταν μεταξύ άλλων:
1. Η δημιουργία του Αδάμ, της Εύας και όλων όσα υπάρχουν στο φυσικό Σύμπαν
2. ο κατακλυσμός του Νώε
3. η καταστροφή των Σοδόμων
4. η στήλη άλατος που έγινε η γυναίκα του Λώτ
5. η καιόμενη βάτος
6. το ραβδί του Μωϋσή που έγινε φίδι
7. οι 10 πληγές του Μωϋσή κατά του Φαραώ
8. το "άνοιγμα" της ερυθράς θάλασσας για να περάσουν οι Ισραηλίτες
9. το "κλείσιμο" των υδάτων της ερυθράς θάλασσας για να καταστραφούν οι Αιγύπτιοι διώκτες
10. το μάννα που έριξε ο Θεός για τροφή από τον ουρανό στους Ισραηλίτες
11. τα τείχη της Ιεριχώς πού έπεσαν
12. ο ήλιος που στάθηκε ακίνητος για μία ολόκληρη μέρα
13. όταν ο Δανιήλ ήταν στο λάκκο των λεόντων και δεν τον πείραξαν τα λιοντάρια
14. όταν έριξε ο Ναβουχοδονόσορ τον Σεδράχ, Μισάχ και Αβδέ-νεγώ στο πύρινο καμίνι και η φωτιά δεν τους έκαψε
15. Ένας άγγελος θανάτωσε 185.000 ασσυρίους στρατιώτες που είχαν περικυκλώσει την Ιερουσαλήμ
16. ΟΛΑ τα θαύματα που έκανε ο Χριστός (θεραπείες, αναστάσεις, διατροφή χιλιάδων με λίγα τρόφιμα, που περπατούσε πάνω στα νερά της θάλασσας, που με ένα λόγο του σταμάτησε ο άνεμος και η θαλασσοταραχή κλπ) Ο Ιησούς δεν έκανε θαύματα όταν ήταν νεαρός που μεγάλωνε στη Ναζαρέτ, αλλά μετά το βάφτισμά του το 29 μ.Χ., σε ηλικία περίπου 30 ετών.(Λουκάς 3:21-23)

17. Τα θαύματα, οι θεραπείες, οι ξένες γλώσσες που μιλούσαν οι πρώτοι Χριστιανοί.

Καί άλλα πολλά.

Σημειωτέον ότι τα θαυματουργικά γεγονότα δεν αποτελούσαν συνηθισμένο φαινόμενο στη Βιβλική ιστορία.
Η πλειονότητα των ατόμων που έζησαν στους Βιβλικούς χρόνους δεν ήταν ποτέ μάρτυρες κάποιου θαύματος.
Τα περισσότερα από τα θαύματα που είναι καταγραμμένα στην Αγία Γραφή έλαβαν χώρα στις μέρες του Μωυσή και του Ιησού του Ναυή (16ος και 15ος αιώνας π.Χ.), τον καιρό του Ηλία και του Ελισσαιέ (10ος και 9ος αιώνας π.Χ.), καθώς και τον καιρό του Ιησού και των αποστόλων του (1ος αιώνας μ.Χ.).
Άλλα πιστά άτομα που είχε εκλέξει ο Θεός για συγκεκριμένους σκοπούς, λόγου χάρη ο Αβραάμ και ο Δαβίδ, είτε είδαν είτε δοκίμασαν οι ίδιοι εκδηλώσεις της δύναμης του Θεού, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι έκαναν θαύματα οι ίδιοι.
Όσο για τα θαυματουργικά χαρίσματα που υπήρχαν τον πρώτο αιώνα, η Αγία Γραφή προείπε ότι αυτά θα ‘καταργούνταν’. (1 Κορ. 13:8)
Αυτό ακριβώς έγινε όταν πέθαναν οι τελευταίοι από τους 12 αποστόλους και εκείνοι που είχαν λάβει τα θαυματουργικά χαρίσματα μέσω αυτών.

Ενώ σήμερα κανένας άνθρωπος δεν είναι εξουσιοδοτημένος από τον Θεό να κάνει οποιοδήποτε θαύμα ούτε μπορεί κάποιος να περιμένει ότι ο Θεός είναι υποχρεωμένος να κάνει θαύματα για κάποιον.

Και φυσικά καμιά άψυχη "εικόνα" δεν μπορεί να κάνει κανένα θαύμα, όσο και να πέφτει και να προσκυνάει κάποιος μπροστά της.

Έτσι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν έχουν τόπους όπου θα ανέμεναν θαυματουργικές επεμβάσεις του Θεού όπως οι ορθόδοξοι που έχουν μοναστήρια, ναούς, εικόνες κλπ. που τρέχει ο κόσμος σε συγκεκριμένες μέρες το χρόνο για να θεραπευτεί.

Ο Ιεχωβά δεν διαβεβαιώνει κανέναν για ατομική προστασία.
Ως υπηρέτης του Θεού κάποιος, δεν μπορεί να αναμένει ως άτομο.
Ως ομάδα όμως ο Θεός προστατεύει. Δεν θα αφήσει ο Θεός δηλαδή να καταστραφούν οι υπηρέτες του ως σύνολο, ούτε και άφησε μέχρι τώρα.
Γι' αυτό και δεν κατάφεραν ισχυρά έθνη να τερματίσουν τη δραστηριότητα αυτής της σχετικά μικρής και φαινομενικά ανυπεράσπιστης ομάδας Χριστιανών.

Από την άλλη αν π.χ. ένας αρουραίος συγκεντρώνει την τροφή του (όπως οι μέλισσες συγκεντρώνουν το μέλι και το μαζεύει ο άνθρωπος) σε ένα μέρος όπου είναι φυλακισμένος ένας Μάρτυρας του Ιεχωβά και θεωρήσει ότι ο Θεός τον βοήθησε για να μη πεθάνει από την πείνα ή με κάποιο άλλο τρόπο παρέμεινε στη ζωή, αυτό ίσως μπορεί να το θεωρήσει κάποιος ότι έχει σχέση με την υπόσχεση του Θεού ότι ο Θεός δεν εγκαταλείπει τους υπηρέτες του. (Εβραίους 13:5) "Δεν πρόκειται να σε αφήσω ούτε πρόκειται να σε εγκαταλείψω".

Αυτό όμως δεν σχετίζεται με θαύματα θεραπείας από ασθένειες, γιατί όλοι υποφέρουν χωρίς καμιά εξαίρεση και όλοι στο τέλος ανεξάρτητα από τη θρησκεία τους πεθαίνουν, τόσο οι δίκαιοι στα μάτια του Θεού όσο και οι άδικοι.

Είναι όμως φυσικό ότι ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ στη διάρκεια της ερχόμενης “μεγάλης θλίψης” και του Αρμαγεδώνα που θα επέμβει ο Θεός υπερφυσικά, τότε αναμένεται η προστασία όπως δείχνει και η παραβολή του Χριστού για τα "πρόβατα" που θα τους δοθεί ζωή.

Γιώργος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ γιώργο,
έγραψες ένα κατεβατό για να μου απαντήσεις σε κάτι που χρειάζεται 2 γραμμές!!!
Σου έγραψα ότι δεν θέλω αγιογραφική τεκμηρίωση αλλά εσύ θεωρείς ότι απευθύνεσαι σε ηλίθιο. Δικαίωμά σου.
Φαντάσου να σε ρωτάγα και τίποτα πιο πολύκλοκο.
Έχεις την ικανότητα σε 2 γραμμές να γράψεις τι θα γίνει σε έναν άνθρωπο, που δεν θέλει να έχει σχέση με τον Θεό της Σκοπιάς, μετά τον προσωπικό του θάνατο και μετά τον Αρμαγεδώνα;

Απλά και σαφή.
Δηλαδή στο σώμα θα γίνει αυτό...
Στη ψυχή αυτό...
Στο πνεύμα, συνείδηση, ή ότι άλλο χαρακτηρίζει τον άνθρωπο ως πρόσωπο που αντιλαμβάνεται, νιώθει τον εαυτό του τον Θεό και το περιβάλλον του (ορατό και αόρατο) θα γίνει αυτό....

Σε παρακαλώ όχι πολυλογίες, κουράζεις.

Πέτρος

Ανώνυμος είπε...

Προς κύριο Γιώργο.

Σας έχω μια έκπληξη κύριε Γιώργο. Για προσέξτε λίγο…

Αρχαίο Ελληνικό Κείμενο
Προσέχετε ουν εαυτοίς και παντί τω ποιμνίω εν ω υμάς το Πνεύμα το Άγιον έθετο επισκόπους, ποιμαίνειν την εκκλησίαν του Κυρίου και Θεού, ην περιεποιήσατο δια του ιδίου αίματος.
Ελληνική ΜΝΚ τής Σκοπιάς
Προσέχετε τους εαυτούς σας και όλο το ποίμνιο, μέσα στο οποίο το άγιο Πνεύμα σας διόρισε επισκόπους για να ποιμαίνετε την εκκλησία του Θεού την οποία αγόρασε με το αίμα του ιδίου του Γιου του.

Στις ανωτέρω παραθέσεις, παρατηρώ δύο βασικές διαφορές της ΜΝΚ της Σκοπιάς, από το πρωτότυπο κείμενο. Η μία είναι, ότι στη ΜΝΚ δεν υπάρχουν οι λέξεις "Κυρίου και", και η δεύτερη διαφορά, είναι ότι ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ τη φράση: "του Γιου του", αλλάζοντας πλήρως το νόημα του εδαφίου.
Τι σημαίνει: Κύριε Γιώργο "την εκκλησίαν του Θεού, ην περιεποιήσατο δια του ιδίου αίματος"; Για ποιο αίμα μιλάει το χωρίο; Και ο πιο αγράμματος, καταλαβαίνει εδώ, ότι το υποκείμενο της πρότασης είναι ο Θεός. Άρα για τον Θεό μιλάει. Πώς ξαφνικά προσθέτει η Σκοπιά εδώ τον "Γιο του"; "...την Εκκλησία του Θεού, την οποία διέσωσε για τον εαυτό του (ή έστω "αγόρασε" κατά τη Σκοπιά) δια του ΔΙΚΟΥ ΤΟΥ αίματος". Για ποιον μιλάει το χωρίο; Για τον Θεό. Δια ποιου αίματος προμήθευσε στον εαυτό Του την Εκκλησία; "ΔΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ". Όχι δια του αίματος "του γιου του", όπως διαστρέφει το εδάφιο η Σκοπιά, για να μην παραδεχθεί ότι ο Χριστός είναι ο Θεός.
Ας ελπίζουμε πως οι Μάρτυρες της Σκοπιάς, θα καταλάβετε κάποτε, ότι πιστεύετε σε μια διαστρεβλωτική οργάνωση, σε ένα διαστρεβλωμένο κείμενο αντί για την Αγία Γραφή, και να φύγετε το συντομότερο από αυτή την εξαπάτηση, στην οποία σας υποβάλλουν άνθρωποι τους οποίους δυστυχώς συνεχίζετε να εμπιστεύεστε.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα κύριε Γιώργο, γιούουουχουουου…!!!

Έχω κι εγώ μια ερώτηση, να στην πω;

Το όνομα ¨Ιεχωβά¨, σας προέκυψε από το Εβραϊκό τετραγράμματο ΓΧΒΧ σωστά;
Ωραία.
Το όνομα ¨Γεώργιος¨ από ποιο Εβραϊκό τετραγράμματο σας προέκυψε;
Να μαντέψω;
Εγώ λέω, Γ Ρ Γ Σ
Το βρήκα;

Στέλιος!

Ανώνυμος είπε...

Απευθύνομαι προς τον κύριο Γιώργο. Εκ των προτέρων θέλω να ζητήσω συγνώμη από όλους τους συνομιλητές μου, γιατί το σχόλιο που ακολουθεί είναι λιγάκι μεγαλούτσικο. Αξίζει όμως πιστεύω τον κόπο να το διαβάσει κανείς και πρώτος από όλους ο ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΩΝ.

Κύριε Γιώργο, καλησπέρα και πάλι, και πάλι, και πάλι…
Σας έχω μια ακόμα εκπληξούλα, για κοιτάξτε λίγο και αυτό…

Φιλιππισίους 2/β: 6,7:
Αρχαίο Ελληνικό Κείμενο
6 ος εν μορφή Θεού υπάρχων ουχ αρπαγμόν ηγήσατο το είναι ίσα Θεω, 7 αλλ' εαυτόν εκένωσε μορφήν δούλου λαβών, εν ομοιώματι ανθρώπων γενόμενος.

Ελληνική ΜΝΚ της Σκοπιάς
6 ο οποίος, αν και υπήρχε με μορφή Θεού, δεν διανοήθηκε κάποια αρπαγή, δηλαδή το να είναι ίσος με τον Θεό. 7 Όχι! Αλλά άδειασε τον εαυτό του και πήρε μορφή δούλου και έγινε όμοιος με τους ανθρώπους.

Η σωστή μετάφραση σε απλή γλώσσα έχει ως εξής.
6 ο οποίος αν και υπήρχε με μορφή Θεού, δεν θεώρησε αρπαγμό (=ευκαιρία προς ίδιον όφελος) το να είναι ίσα με τον Θεό, 7 αλλά άδειασε τον εαυτό του παίρνοντας μορφή δούλου, γινόμενος όμοιος με τους ανθρώπους.

Κύριε Γιώργο
Στο ανωτέρω εδάφιο, μπορείτε να δείτε κι εσείς, ότι στο επίμαχο σημείο, η Σκοπιά πρόσθεσε τρεις λέξεις, και διαστρέβλωσε την έννοια μιας τέταρτης, για να αλλοιώσει ολόκληρο το νόημα, και ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΕΙ! Δεν αλλοίωσε απλώς το εδάφιο. Το αντέστρεψε εντελώς, ώστε να λέει το αντίθετο από αυτό που λέει στην πραγματικότητα!

Πρώτα - πρώτα, αλλοίωσε την έννοια της αρχαίας λέξης: "ηγήσατο". Και ενώ η λέξη σημαίνει: "θεώρησε", τη μετέτρεψε η Σκοπιά σε "διανοήθηκε"! Γιατί θέλησε να κάνει να φαίνεται αδιανόητο το νόημα του εδαφίου!

Επίσης κύριε Γιώργο, η λέξη: "αρπαγμός", σημαίνει και "λάφυρο", μάλιστα σε αυτή την κατηγορία εντάσσεται στο λεξικό ως παράδειγμα, και το εδάφιο που εξετάζουμε εδώ! Άλλωστε, δεν θα είχε νόημα η λέξη ως "αρπαγή", εφόσον το εδάφιο γράφει σαφέστατα, ότι ο Χριστός ήταν "εν μορφή Θεού", και ήταν "ίσα με τον Θεό". Πώς θα ήταν δυνατόν να "αρπάξει" κάτι το οποίο ήδη είχε;

Επιστρέφοντας λοιπόν στη ΜΝΚ, εκτός από την διαστρέβλωση της λέξης: "ηγήσατο" (που την κάνει: "διανοήθηκε"), και την αποσιώπηση της έννοιας της λέξης: "αρπαγμόν" (που την κάνει: "αρπαγή", αλλοιώνοντας έτσι το νόημα), έχει προσθέσει όπως θα δείτε και άλλες τρεις λέξεις: "κάποια", "δηλαδή", και "Όχι!". Γιατί τις έβαλε αυτές τις λέξεις, ενώ δεν υπάρχουν στο πρωτότυπο κείμενο; Γιατί άραγε νοθεύει την Αγία Γραφή;

Τη λέξη: "κάποια", η Σκοπιά την έβαλε, για να αλλοιώσει την ορθή έννοια της λέξης: "αρπαγμός". Δηλαδή αν ήθελε ο Παύλος, να πει για "κάποιον αρπαγμό" δεν θα έγραφε: "αρπαγμόν τινα"; Για να μην το βάλει ο Παύλος, κάτι ήξερε. Δεν θα περίμενε τη νοθεία της Σκοπιάς!
Το "δηλαδή", το έβαλε η Σκοπιά, για να αλλοιώσει το νόημα της ισότητας με τον Θεό. Να φανεί, ότι ο Χριστός δήθεν δεν ήταν ίσος, αλλά ότι ούτε καν διανοήθηκε "δηλαδή", να γίνει ίσος με τον Θεό. Έτσι όμως αντιστρέφει εντελώς το νόημα, και ενώ το εδάφιο λέει σαφέστατα, ότι ο Χριστός που ήταν "εν μορφή Θεού", ήταν "ίσα με τον Θεό", Η Σκοπιά το διαστρεβλώνει με τις πρόσθετες αυτές νόθες λέξεις, ώστε να φαίνεται ότι δήθεν δεν ήταν ίσος με τον Θεό, και ούτε καν το διανοήθηκε αυτό ο Χριστός! Λες και αν ήθελε ο Παύλος να πει κάτι τέτοιο, δεν ήξερε να γράψει: "τουτέστι" ("δηλαδή"). Τη Σκοπιά περίμενε ο Παύλος, να νοθεύσει τα λόγια του! Αδιανόητη η ξεδιαντροπιά των διαστρεβλωτών της Αγίας Γραφής!
Μάλιστα, "πετάει" η Σκοπιά και ένα: "Όχι!", έτσι αυθαίρετα, λες και δεν ήξερε ο Παύλος να το γράψει αν ήθελε! Για να δώσει έτσι η Σκοπιά επιπλέον έμφαση, ότι δήθεν ο Χριστός, δεν ήταν ίσος με τον Θεό! Δηλαδή πλήρης αντιστροφή της έννοιας του εδαφίου! Και δικαίως αναρωτιέται ο κάθε Χριστιανός που τα διαβάζει αυτά: "Καλά, η Σκοπιά δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο, και κάνει τέτοιες νοθείες. Οι Έλληνες οπαδοί της, δεν τα βλέπουν αυτά και εξακολουθούν να υποστηρίζουν τους διαστρεβλωτές της Αγίας Γραφής; Τη νοημοσύνη τους υποτιμούν, ή τον Ίδιο τον Θεό και την Αγία Γραφή Του;"
Σε αυτά τα ερωτήματα όμως μόνο εσείς είστε ο κατάλληλος να μας απαντήσετε κύριε ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΩΝ, που τολμάτε να μας μιλάτε για νοθείες και μάλιστα κατάμουτρα. Και όπως πολύ ωραία σας ρωτάει και ο κύριος Χρήστος,
ΔΕ ΣΑΣ ΣΤΡΑΒΩΝΕΙ;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Πώς τα καταφέρνω κάθε φορά και σας κάνω να μασάτε τη γλώσσα σας σαν τσίχλα ε;
Κουράγιο!!!

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   201 – 400 από 2541   Νεότερο› Νεότερο»
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...