ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

13 Ιουλ 2009

«ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

Η εικόνα που κοσμεί το εξώφυλλο της «Μαχόμενης Ορθοδοξίας»

Όταν ξεκινούσαμε πριν ενάμιση χρόνο περίπου τον «Αντιαιρετικό», αρχή μας και κανόνας μας ήταν και είναι, να φιλοξενεί στις σελίδες του αποκλειστικά, μόνο δικά μας άρθρα και όχι ξένες δημοσιεύσεις.
Όμως, όπως είναι γνωστό, κάθε κανόνας έχει και τις εξαιρέσεις του. Και δύο τέτοιες εξαιρέσεις θα φιλοξενήσουμε σήμερα από τις σελίδες του.
Η πρώτη και σημαντικότερη είναι για να τιμήσουμε έναν ακαταπόνητο μαχητή των αιρέσεων τον κ. Ευθύμιο Ζουλιανίτη.Ο κ. Ευθύμιος Ζουλιανίτης είναι ο εκδότης – ιδρυτής του μηνιαίου οκτασέλιδου περιοδικού «Μαχόμενη Ορθοδοξία». Στις σελίδες του περιλαμβάνονται ανοιχτές επιστολές προς τους αιρετικούς και ιδιαίτερα τους «μάρτυρες του Ιεχωβά»....

Σε χειρόγραφη επιστολή που μας απέστειλε, μας επισημαίνει πως αποστέλλει την «Μαχόμενη Ορθοδοξία» σε 120 αιρετικούς μηνιαίως, στα κεντρικά γραφεία των Αθηνών και του Brooklyn, αλλά και σε γραφεία των Τρικάλων, Καρδίτσας και όπου αλλού οι «μάρτυρες» έχουν τοπικές «εκκλησίες».
Σύμφωνα με δήλωσή του ουδείς «μάρτυρας του Ιεχωβά» έχει απαντήσει στις επιστολές του.Για να τιμήσουμε λοιπόν τον άνδρα αυτό δημοσιεύουμε μια επιστολή του που απευθύνεται στους «μάρτυρες του Ιεχωβά» και έχει ως θέμα της, την σύνδεση της Σκοπιάς με τον ΟΗΕ, τον οποίο η ίδια παρομοιάζει με το θηρίο της Αποκάλυψης.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύεται – σύμφωνα με δήλωση – του κ. Ευθύμιου Ζουλιανίτη, με αποκλειστικά δική του ευθύνη.
Την «Μαχόμενη Ορθοδοξία» μπορεί να ανεύρει κάποιος και στην παρακάτω διεύθυνση: http://mahomeni-orthodoxia.blogspot.com

Η δεύτερη εξαίρεση μας, αφορά την δημοσίευση ενός σχολίου που έλαβε χώρα στο άρθρο μας «Μάρτυρες του Ιεχωβά: Οι πλασιέ του Θεού», από κάποιον εσχάτως τακτικό αναγνώστη του «Αντιαρετικού», ο οποίος από λόγους ταπεινοφροσύνης προφανώς αλλά και θέλοντας να μας τιμήσει – και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό – υπογράφει ως «ο ολίγων ωρών φίλος του Χρήστου». Στο σχόλιο αυτό, ο συγγραφέας του, με ένα μοναδικά ευφυή αλλά ταυτόχρονα και απλό τρόπο αναιρεί την διδασκαλία της Σκοπιάς που αφορά τον «αόρατο ψευτοερχομό» του Χριστού το 1914 και την αποτυχία της ψευτοπροφητείας της Δευτέρας Παρουσίας του Χριστού το 1975, που ανέδειξε την Σκοπιά τον μεγαλύτερο ψευτοπροφήτη όλων των εποχών. Ελπίζουμε να το απολαύσετε όπως το απολαύσαμε και εμείς.
Ανοιχτή Επιστολή 8η
Προς τους «μάρτυρες του Ιεχωβά», Κηφισίας 77, 15124 ΜΑΡΟΥΣΙ.
Κοινοποίηση Watchtower 25 Columbia Heights, Brooklyn, N.Y. 11201

Θέμα: Η «Σκοπιά» και το «θηρίο».

Αγαπητοί κύριοι
Η οργάνωση των «μαρτύρων του Ιεχωβά» που υπάρχει και λειτουργεί από το 1931, αποκαλεί τον Ιεχωβά, Δαρείο και τον Ιησού Χριστό, Κύρο. Πρόκειται για δυο ονόματα που μας οδηγούν ιστορικά στους Μήδους και τους Πέρσες της προχριστιανικής εποχής (Δαρείο 521 – 484 π.Χ. και Κύρο 538 – 529 π.Χ.). Και όσοι βρίσκονται με το μέρος της «Σκοπιάς» θα απολαύσουν τα υλικά αγαθά της γης.
Λένε λοιπόν : «…εκείνοι που τώρα τάσσονται με το μέρος του μεγαλύτερου Δαρείου, του Ιεχωβά Θεού, και του μεγαλύτερου Κύρου, του Χριστού Ιησού, εισέρχονται σε μια θαυμαστή ευημερία. Είσασθε ένας απ’ αυτούς»; («Ελθέτω η βασιλεία σου» σελ. 165, έκδοσις μαρτύρων του Ιεχωβά 1982).
Αν δεν είστε … τυχεροί ν’ ανήκετε στην ανωτέρω κατηγορία του Δαρείου Ιεχωβά και του Κύρου Χριστού, και τυχόν ανήκετε στην Χριστιανική Εκκλησία, τότε, σύμφωνα με τη «Σκοπιά» δεν ανήκετε στον Ιεχωβά, αλλά στο:

«Θηρίο με τα κέρατα»
Αυτό το θηρίο έχει «επτά κεφαλές και δέκα κέρατα» (Αποκ. 17:2). Ποιο είναι αυτό το θηρίο; Την απάντηση θα την πάρουμε απ’ την Οργάνωση των «μαρτύρων» απ’ το ανωτέρω βιβλίο τους που γράφει:
«Σε μια διεθνή συνέλευση των μαρτύρων του Ιεχωβά το 1942 … ο ομιλητής, ο πρόεδρος της Σκοπιάς Ν.Χ. Νορρ απέδειξε «το θηρίο το οποίο … ήτο». Ήταν η Κοινωνία των Εθνών»! …
Ο πρόεδρος Νορρ προχώρησε και έδειξε ότι … «το θηρίο εκείνο αναζωογονήθηκε το 1945 σαν Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών» δηλαδή ο ΟΗΕ. Και συνεχίζει: «Αυτό το διεθνές «θηρίο» … είναι στην πραγματικότητα «γέμον ονομάτων βλασφημίας» (Δείτε στο παραπάνω βιβλίο σελ. 166).

Σημ. Μ.Ο.
Αγαπητοί μας «μάρτυρες», για τα ανωτέρω ευτράπελα και παιδαριώδη που γράφετε στα βιβλία σας και στη «Σκοπιά» σας , δεν θα σας κατηγορήσει κανείς. Μπορείτε να γράφετε και άλλα πιο … γλαφυρά και πιο … κωμικοτραγικά, αφού με τον Άλφα λόγο ή Βήτα τρόπο καταφέρετε και πείθετε τους ατυχείς οπαδούς της «Σκοπιάς» και τους κάνετε να πιστέψουν ότι δήθεν αυτά προέρχονται απ’ το Δαρείο Ιεχωβά ως «εύπεπτη τροφή».
Εκείνο για το οποίο μπορεί να κατηγορηθείτε απ’ τους οπαδούς της «Σκοπιάς» είναι ότι, εν αγνοία τους, και πίσω απ’ τις πλάτες τους παίξατε κάποτε μια ατιμία σε βάρος τους υποτιμώντας τη νοημοσύνη τους και θεωρώντας τους για χαχόλους. Είναι ότι ζητήσατε επιμόνως να γίνετε μέλος του «θηρίου» δηλαδή σ’ ένα θηρίο «γέμον ονομάτων βλασφημίας», του ΟΗΕ. Το ζητήσατε και το πετύχατε. Να και το σχετικό απόσπασμα κειμένου της σύνδεσης με το «θηρίο» σε μετάφραση:
«ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ»
«Τελευταίως το τμήμα NGO είχε λάβει έναν μεγάλο αριθμό αιτήσεων που αφορούσαν την σύνδεση της Watchtower Bible and Tract Society of New York με τα τμήμα δημοσίων πληροφοριών (Department of Public Information (DPI). Αυτή η Οργάνωση έκανε αίτηση για σύνδεση με το DPI το 1991 και της χορηγήθηκε η σύνδεση το 1992. Δεχόμενη την σύνδεση με το DPI, η οργάνωση συμφώνησε να πληροί τα κριτήρια που απαιτούνται για την σύνδεση, όπως υποστήριξη και σεβασμό στις αρχές του Χάρτη των Ενωμένων Εθνών και υποχρέωση και μέσα για να διεξάγουν αποτελεσματικά προγράμματα πληροφοριών με τα μέλη που συνιστούν τον Οργανισμό, και σε ένα ευρύτερο, ακροατήριο σχετικά με τις δραστηριότητες των Ενωμένων Εθνών …» (μεταφρασμένο απόσπασμα από αγγλόγλωσσο κείμενο).

Γιατί λέτε ψέματα;;;
Αγαπητοί μας «μάρτυρες» σας ερωτούμε, και αν θέλετε, απαντήστε μας:
Πρώτον. Το Μπέθελ Αθηνών γνωρίζει ότι κάποτε (1992) συνδέθηκε η «Σκοπιά» με το θηρίο «το γέμον ονομάτων βλασφημίας»; Αν το γνώριζε, τότε για ποιο λόγο, εσείς δεχτήκατε αυτήν την ατιμία; Και αν εσείς σκεπάσατε αυτήν την μπαμπεσιά του Κυβερνώντος Σώματος της «Σκοπιάς», τότε γιατί δεχόσασταν να διδάσκετε στους άτυχους οπαδούς ότι τα Χριστιανικά και άλλα έθνη θα τα καταστρέψει ο Δαρείος Ιεχωβά στη μάχη του Αρμαγεδδώνα; Φοβάσθε μήπως φύγουν από τη «Σκοπιά»;
Δεύτερον. Όταν εν γνώσει σας διδάσκετε το ψέμα μήπως έχετε την εντύπωση ότι έχετε μεράδι στην αγάπη του Αληθινού Θεού ή απλώς εμπορεύεσθε τις ελπίδες αφελών και άτυχων ανθρώπων με τα πολλά ψέματά σας! …

Με αγάπη Χριστού
Ευθύμιος Ζουλιανίτης


Το σχόλιο του Ανωνύμου στο άρθρο μας «ΜτΙ, οι πλασιέ του θεού»

Αγαπητοί μου ΜτΙ,

Μπορώ να ασπασθώ 2 μέρη από το δόγμα σας; Ευχαριστώ!!!

1. Ο Χριστός είναι ο μεγαλύτερος άνθρωπος (και Υιός του ΘΕΟΥ) που έζησε ποτέ.

2. Η Σκοπιά είναι η Οργάνωση που επικαλείται ότι είναι ο Αγωγός του Θεού.

Επιτρέψτε μου όμως να αναιρέσω

1. Ο Χριστός ήλθε αοράτως το 1914 και

2. Να ερευνήσω την πιθανότητα μήπως είστε Ψευδοπροφήτες.
Είμαι δίκαιος, δύο (2) δέχομαι δύο (2) αναιρώ. Ωραία μέχρι εδώ;

Έχω όμως κάτι ερωτησουλες…

1. Γιατί ο Χριστός ως Υιός του Θεού και ως ο μεγαλύτερος άνθρωπος που έζησε ποτέ δεν μας είπε ακριβώς την χρονολογία της Β΄ Παρουσίας Του ενώ εσείς – που δεν είστε ούτε οι Μεγαλύτεροι άνθρωποι που έζησαν ποτέ ούτε Υιοί του Θεού – την ξέρετε;
Αν την ήξερε ο Χριστός γιατί δεν την είπε ευθέως και σαφώς όπως η Σκοπιά και άφησε τόσους και τόσους μετά από Αυτόν, αιώνες τώρα, να ορίζουν ημερομηνίες παραπλανώντας τον κόσμο;
Γιατί άφησε ο Ιεχωβά τον Υιό του τόσα χρόνια – πριν να έρθει στη Γη έως τη χρονολογία που έδωσε η Σκοπιά – ανενημέρωτο; Μήπως Του είπε κάτσε εδώ να την μάθεις από την Σκοπιά!!!
Ποιος είναι πιο κοντά στον Ιεχωβά, ο Χριστός ο Υιός Του που δεν την ξέρει ή εσείς που την ξέρετε
Είναι ανώτερη η Σκοπιά από τον Χριστό;
Τι έχει περισσότερη αξία από τα δύο, η Α.Γ που μας αφήνει να συμπεράνουμε το πότε – εφόσον εσείς από την ΑΓ. βρήκατε την χρονολογία – η το περιοδικό Σκοπιά που γράφει ακριβώς την ημερομηνία;
Μα φυσικά η Σκοπιά διότι βρήκε την ημερομηνία !!!.Αν αυτό ισχύει τότε η ΑΓ. είναι ελλιπής!!!.
Και χρειάζεται η Α.Γ. την Σκοπιά για να την συμπληρώνει!!! συνεπώς οι συγγραφείς της Σκοπιάς είναι ανώτεροι από τους Ευαγγελιστές!!! Διότι οι Ευαγγελιστές δεν μπόρεσαν να το συμπεράνουν!!! Επειδή δεν κατάλαβαν την Α.Γ. όσο εσείς !!!
Τίθεται λοιπόν το ερώτημα, γιατί να διαβάσει κάποιος τη Α.Γ και να κινδυνέψει να κάνει λάθος ερμηνεία, ενώ μπορεί κάλλιστα να μάθει ασφαλέστερα και σίγουρα τα ίδια πράγματα και πιο έγκυρα μάλιστα από την Σκοπιά;
Μην ανησυχείτε καθόλου για το τι θα απαντήσετε…. Θα πλάσσω εγώ τώρα δυο ιστοριούλες που όταν τις διαβάσετε θα μου πείτε τύφλα νάχει η Σκοπιά μπροστά σου.
1η. Ο Χριστός ήξερε και δεν μας το είπε αλλά άφησε την Σκοπιά μέσα από την ερμηνεία της Α. Γραφής να το βρει. Εσκεμμένα λοιπόν δεν αποκάλυψε το πότε για να κάνει τη Σκοπιά Προφήτη και να της δώσει κύρος. Έτσι με αυτό τον τρόπο οι μετά τον Χριστό άνθρωποι θα αναγνωρίσουν τη Σκοπιά και θα πιστέψουν σ’ αυτή.
2η. Ο Χριστός όντως δεν ήξερε το πότε, γιατί ο Ιεχωβά δεν του το αποκάλυψε. Αργότερα όμως ο Ιεχωβά το αποκάλυψε στη Σκοπιά (έστειλε νέο φως).
Ο Χριστός τότε θεώρησε προσβλητικό να περιμένει από τη Σκοπιά να του πει πότε θα εμφανισθεί και ετσι αποφάσισε να εκδικηθεί τη Σκοπιά!!
Έτσι όταν η Σκοπιά είπε ότι το 1975 θα έλθει ο Χριστός τότε Αυτός δεν εμφανίστηκε επίτηδες με αποτέλεσμα η Σκοπιά να ρεζιλευτεί.
Αργότερα όταν προφήτευε η Σκοπιά για το 1914 τότε ο Χριστός ήλθε Αόρατος ενώ τον περίμεναν ΟΡΑΤΟ.
Τι να κάνει τότε η Σκοπιά είπε κι αυτή ότι ήλθε Αόρατος και είναι στον Ουρανό πάνω.
Ετσι άρχισε να κυβερνάει από τον Ουρανό. Ωραίες οι ιστοριούλες; Πως είπατε αυτά δεν τα λέει η Α.Γ;
Γιατί μήπως λέει τα δικά σας;;;

Ξαναρωτάω εγώ με τη σειρά μου. Πως ήλθε ο Χριστός αφού από τον Ουρανό δεν έφυγε. Τι σόι Δευτέρα Παρουσία είναι αυτή όταν εγώ δεν μπορώ να την δω; Μήπως εσείς οι ΜτΙ την εννοείται ως Δευτέρα Φαντασία…Μήπως πάθατε κι εσείς όπως οι Αυλικοί του Βασιλιά στο παραμύθι που ενώ ήταν γυμνός και νόμιζε ότι φορεί ρούχα αυτοί τον χειροκροτούσαν – από υποκρισία – λες και φόραγε στ’ αλήθεια. Μήπως νομίζετε ότι έγινε η Δευτέρα Παρουσία αλλά στην ουσία δεν έχει γίνει και απλά φωνάζετε ότι έγινε επειδή σας εξαναγκάζουν; Μήπως εδώ η Σκοπιά είναι ο Βασιλιάς που νομίζει ότι έγινε η Δευτέρα Παρουσία και εσείς οι Αυλικοί του που δεν της λέτε να συνέρθει επιτέλους;
Θα μου πείτε εσείς οι Ορθόδοξοι… ποιοι τον είδαν αόρατο;
Μα όλοι οι γέροι της σειράς του 1914 που πίστευαν ότι δεν θα πεθάνουν.

ΔΙΑΛΕΧΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ !!!

1. Η Προφητεία της Σκοπιάς πραγματοποιήθηκε κι ετσι ο Χριστός ήρθε το 1914 αοράτως. Αν ισχύει αυτό τότε τι είναι πιο βάσιμο να πιστέψω, εσάς που μου λέτε για Έναν Χριστό που ήρθε και δεν φαίνεται η την Α.Γ. που λέει ότι θα τον δουν όλοι όταν έρθει αλλά δεν γράφει ημερομηνία;
Μα φυσικά την Α.Γ διότι είναι πιθανόν ο Χριστός να μην ήρθε το 1914 και έτσι εσείς με κοροϊδέψατε ενώ η Α.Γ δεν μπορεί να με κοροϊδέψει για κάτι που δεν γράφει. Δεν γράφει το πότε θα έρθει δεν λέει π.χ. το 2012. Άρα δεν μπορεί να θεωρηθεί ανακριβής για κάτι που δεν ισχυρίζεται. Κανένας μας δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι λέει ψέματα ή αλήθεια για κάτι που δεν είπε, διότι απλά δεν το είπε

2. Ο Χριστός δεν ήξερε πότε θα εμφανισθεί ενώ η Σκοπιά ήξερε. Συγγνώμη αλλά τότε εσείς είστε ανώτεροι από τον Χριστό!!! Και η Σκοπιά Ανώτερη από την Α.Γ.

3. Η Α.Γ εγράφη λάθος και η Σκοπιά βασισμένη στην Α.Γ έκανε λάθος με την σειρά της περί χρονολογίας. Νο comments.

4. Η Α.Γ δεν είπε ακριβώς το πότε!!! και η ημερομηνία είναι Προφητεία της Σκοπιάς συνεπώς η Σκοπιά έκανε λάθος. Αν συμβαίνει το τελευταίο μήπως τότε σας ταιριάζει ο ρόλος του χωρίου: «ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΗ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΕΙΣ ΠΑΝ ΠΝΕΥΜΑ ΑΛΛΑ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΕ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΑΙ ΕΞΗΛΘΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΝ» 1 Ιωαν 4:1

Υ.Γ. Αρκετά με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά. Θα πάω σε ένα μοναστήρι για καμία 20αριά μέρες να βάλω τον Ηγούμενο εκεί να προβλέψει πότε θα γίνει η 2α Παρουσία. Ευκαιρία θα’ ναι για μένα να κοιτάξω τον εαυτό μου ούτως ώστε να αρέσω στο Θεό και όχι σε ορισμένους ανθρώπους. Σας χαιρετώ όλους.

Ο ολίγων ωρών φίλος του Χρήστου. 







ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου.

4.691 σχόλια:

1 – 200 από 4691   Νεότερο›   Νεότερο»
Ανώνυμος είπε...

Ο Θεος να σας εχει καλα κ. Ευθυμιε.Συγχαρητηρια για το αρθρο σας.

Νικόλαος είπε...

Συγχαρητήρια σε όλους τους συνσυγγραφείς του άρθρου!

Ιδιαίτερα συγχαρητήρια στον κ. Ευθύμιο, ο οποίος κάνει το δική του «πόρτα-πόρτα» επίσκεψη στους Μάρτυρες του Ιεχωβά, μέσω του περιοδικού του. Ο κ. Ευθύμιος είναι μια ολοζώντανη απόδειξη του φόβου που καλλιεργεί η Σκοπιά στα θύματά της απέναντι στην αλήθεια του Χριστού.

Αγαπητοί Μάρτυρες του Ιεχωβά, εφόσον έχετε την επιθυμία να σας ανοίγουμε τις πόρτες μας, γιατί δεν ζητάτε το ίδιο πράγμα από τον εαυτό σας, όταν ο Χριστός κρούει τη δικιά σας πόρτα; (Αποκ. γ' 20)

Ανώνυμος είπε...

Δες το site του Περιοδικου του Νικολαε.Ειναι τωρα γυρω στις 12 Ανοιχτες Επιστολες που εχει απευθυνει χωρις να παρει απαντηση, Παλιοτερα ειχε ζωντανη εκπομπη σε Καναλι των Τρικαλων αλλα οπως ξερεις η Σκοπια συνηθως φιμωνει δια της πλαγιας οδου τετοιες προσπαθειες....Εκει να εβλεπες τι γινοταν οπου απαντουσε σε τηλεφωνα ακροατων.Καθε μηνα που το διαβαζω ολο και κατι καινουργιο βλεπω.

Ευθύμιος είπε...

Ευγνώμονα αναφορά οφείλεται στους,εν Χριστώ αδελφούς Χρήστο και " ο ολίγων ωρών φίλο του Χρήστου" που είχαν την καλωσύνη να προβάλουν στο διαδίκτυο το [φτωχό] αντιαιρετικό έργο τής ΄'Μαχόμενης Ορθοδοξίας'.
Ευχαριστώ επίσης τόν κ. Νικόλαο συγγραφέα τού προηγουμένου σχολίου για τα καλά του λόγια.


Πιστεύουμε ότι κάναμε το αυτονόητο χρέος μας. Και το οφείλουμε στο Όνομα του " Μεγάλου Θεού και Σωτήρα μας Ιησού Χριστού"(Τιτ 2,13) που τόσο βάναυσα λοιδορείται από τους Αντίχριστους ψευδομάρτυρες του Ιεχωβά.

Χαίρομαι αγαπητοί μου,για τον ένθεο ζήλο σας και σας εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο σας.


Υ.Γ. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στα τηλέφωνα 2431026358 και 6972107859,στην ιστοσελίδα μου http://mahomeni-orthodoxia.blogspot.com/
καὶ στὸ e-mail:mahorthod@yahoo.gr Μὲ ἀγάπη Χριστού

Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΕΥΘ.ΖΟΥΛΙΑΝΙΤΗΣ

Ιάωθαμ! είπε...

Κύριε Χρήστο, πράγματι είχατε απόλυτο δίκιο στην εξαίρεση του κανόνα σας. Το να δημοσιεύσετε δηλαδή ένα άρθρο που δεν είναι αποκλειστικά δικό σας. Στ΄ αλήθεια, εκ του αποτελέσματος, άξιζε τον κόπο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!!!

Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον κύριο Ευθύμιο Ζουλιανίτη για το άρθρο του. Το διαβάζω και το ξανά διαβάζω. Τους ξεσκεπάζει με πολύ όμορφο τρόπο. Κύριε Ε. Ζουλιανίτη, αν διαβάζετε το σχόλιό μου, έχω να σας πω ότι μου δώσατε ιδέα.

Δεν θα αργήσει ο καιρός, (σας το υπόσχομαι αυτό), που θα ασχοληθώ κι εγώ με κάποιο από τα πολλά θέματα που καίνε τη «Σκοπιά» όπως π.χ το (607), που θα τους φτιάξω κι εγώ κάποια επιστολή και θα τη στείλω στην Κηφισίας 77, 15124 στο ΜΑΡΟΥΣΙ, με σκοπό άλλη μια Ορθόδοξη επιστολή να παραμείνει αναπάντητη από τους μάρτυρες του Ιεχωβά.

Και πάλι συγχαρητήρια, και καλή συνέχεια στο έργο σας!

Ιάωθαμ! Ο πλέον αγαπημένος των μαρτύρων του Ιεχωβά!

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας κύριε Χρήστο.
Παρατήρησα κάτι που αφορά την εταιρία Σκοπιά, και είπα να το μοιραστώ μαζί σας και με τους υπόλοιπους αναγνώστες!

Αυτό τον καιρό, κάθομαι με την κορούλα μου και βλέπουμε κάτι πολύ όμορφα παραμυθάκια με καταπληκτικά γραφικά.

Βλέποντάς τα σκέφτηκα, πως η Σκοπιά σε μεγάλους μπελάδες μπήκε με δαύτα.
Γιατί;
Γιατί, χρόνια τώρα η Σκοπιά προσπαθεί μέσα από πανέμορφες καλοζωγραφισμένες εικονίτσες που δημοσιεύει στα περιοδικά της, να προσελκύσει το ενδιαφέρων σε μικρούς και μεγάλους, βάζοντάς τους να φαντασθούν πόσο όμορφος και παραδεισένιος είναι ο κόσμος που υπόσχεται ο Ιεχωβά θεός τους.

Βλέποντας λοιπόν ένα από τα παραμυθάκια της Barby συγκεκριμένα, σκέφτηκα πως ο παραγωγός / -γωγοι των παιδικών αυτών ταινιών, μοιάζει λες και πηγαίνει κόντρα και αυτός με τον τρόπο του στη Σκοπιά, και συγκεκριμένα στον τομέα της εικονογράφησης και γενικότερα των γραφικών.

Διότι, αν συγκρίνουμε τους παραδείσους που ζωγραφίζουν στη Σκοπιά με τα ΤΕΛΕΙΑ γραφικά των ταινιών της Barby, τότε σαφώς η Barby ξεπερνά κατά πολύ τη Σκοπιά.
Τα συναισθήματα που μου προκάλεσε η ταινία της, καμία φωτογραφία της Σκοπιάς δε κατάφερε να μου τα προκαλέσει.

Επομένως, καταλήγω, πως η Σκοπιά, μάλλον ήρθε καιρός να αναβαθμίσει λιγάκι τα παραμύθια της!!!

Πειρατής!

Υ.Γ 1000 μπράβο στον κύριο Ζουλιανίτη για το πολύ ωραίο άρθρο του!

Ευθύμιος Ζουλιανίτης είπε...

Συγχαρητήρια στον Ιάωθαμ! ¨τον πλέον αγαπημένο των μαρτύρων του Ιεχωβά¨ που θα ασχοληθεί προσεχώς με (607). Τη χρονολογία αυτή την αμφισβήτησαν τα μισά μέλη του Κυβερνώντος Σώματος της ¨Σκοπιάς¨ κατά τη δεκαετία του 1980 κι έφυγαν από την οργάνωση. Η αληθής ιστορικά χρονολογία είναι το 587. Αλλά για να μην διαλυθεί η ¨Σκοπιά¨ υιοθέτησαν μια ανιστόριτη χρονολογία για να κρατηθεί ο μύθος του 1914.

Καλή επιτυχία αγαπητέ Ιάωθαμ! στο θεάρεστο έργο σου.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοι φιλοι.

Ενα μονον θα σας πω.
Χανετε που δεν γνωριζετε τον κ. Ευθυμιο προσωπικα.
Ειναι ο φοβος κι ο τρομος των Ιεχωβαδων στα Τρικαλα και οχι μονο.

Υ.Γ "ο ολιγων ωρων φιλος του Χρηστου"

Watchtower President είπε...

Οι Μάρτυρες του ιεχωβά δεν είναι καλέ ψευδοπροφήτες! Ένας φίλος μου μου διηγήθηκε το εξής περιστατικό, απο το μπέθελ:

Η γυναίκα του μόλις αυτός ξύπνησε, πριν καν πάει στο Μπρούκλυν ο σύζυγος, του είπε ότι μπορεί σήμερα να φάμε μακαρόνια με κιμά. ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ: το μεσημέρι έφαγε μακαρόνια με κιμά. Είναι τυχαίο αυτό;

Ευθύμιος είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε ¨Ολίγων ωρών φίλος του Χρήστου¨, ο φόβος και ο τρόμος των ψευδομαρτύρων του Ιεχωβά είναι όταν ξεσκεπάζει κανείς τα ψεύδη της ΣΚΟΠΙΑΣ και προβάλλει την Αλήθεια του Ευαγγελίου.
Η ΣΚΟΠΙΑ γεννήθηκε, τράφηκε, μεγάλωσε και διατηρείται με το ψέμα και τα παραμύθια της. Είναι ¨γέννημα του πατρός του ψεύδους¨ και της διαστρέβλωσης της Ευαγγελικής Αλήθειας, γιατί ο πατέρας της είναι ο διάβολος (Ιωάν. 8:14).
Είναι ακόμη φόβος και τρόμος των Ιεχωβιτών τα ίδια τα όργανά της που αντιλήφθηκαν τα ψεύδη και έφυγαν. Και τώρα ¨τραβάνε¨ τη μάσκα της Σκοπιάς και φαίνεται το πραγματικό πρόσωπό της που είναι το ψέμα και τα παραμύθια της.
Έκαναν διάτρητη την Αγία Γραφή και γράφουν στη ΣΚΟΠΙΑ ¨άρες, μάρες, κουκουνάρες και κουταμάρες¨. Αποδεικνύεται λοιπόν ότι το ψεύδος δεν στέκεται στο λόγο του Θεού.
Έτσι η ΣΚΟΠΙΑ=όργανο του ψεύδους και της παραδήγησης.
Να είσαι καλά αγαπητέ ανώνυμε, που γράφεις για τον τρόμο και τον φόβο των Ιεχωβάδων.

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ δείτε τις εξής φωτογραφίες:

http://picasaweb.google.de/IndianaStones/InternationalConventionFrankfurtGermanyJuly2009?authkey=Gv1sRgCO7l9YOtzreGBw&feat=email#5354992195901593698

Αν έχετε την καλοσύνη, θα ήθελα να μου τις σχολιάσετε κιόλας.

Χρήστος - antiairetikos είπε...

Καλωσόρισες Παπαδόπουλε! Έληξε η «άδεια» βλέπω. Αν τώρα με βοηθούσες και λίγο, τι σχέση μπορεί να έχει το θέμα που δημοσίευσα με τα «στημένα» των συνελεύσεων της Σκοπιάς θα σου χρωστούσα μεγάλη χάρη!! Άλλωστε εσύ εγκαλούσες τον Κάρολο πως ασχολείται με την παιδεραστία της Σκοπιάς σε ένα άσχετο με αυτή θέμα. Τα ξέχασες μήπως; Όσο για την «δήθεν» αγάπη των ΜτΙ μεταξύ τους ένα έχω να σου πω. Και οι λύκοι έχουν αγάπη μεταξύ τους αλλά δεν παύουν να είναι λύκοι!!!
Επί του θέματος λοιπόν και άσε τα «στημένα» της Σκοπιάς.
Άλλωστε ο κ. Ζουλιανίτης επί χρόνια ζητάει δημόσιο διάλογο με τους ΜτΙ και δεν τον έχει! Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα λοιπόν.
Βάλε και το ονοματάκι σου, όταν δημοσιεύεις σχόλιο, δεν βλάπτει και τίποτα νομίζω.

Μετά τιμής Χρήστος - αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Με τον επιθετικό τρόπο που γράφει ο Ζουλιανήτης, δεν θα πάρει απάντηση ποτε. Αν γράψει ευγενικά, θα έχει ελπίδες.

Ρώτησέ τον όμως εκ μέρους μου, έχει στείλει ποτέ ανάλογες επιστολές προς την αρχιεπισκοπή για τα διάφορα σκάνδαλα που γίνονταν και γίνονται στους παπάδες;

Ανώνυμος είπε...

Ή φοβάται μην την πατήσει σαν τον Σωτηρόπουλο;

Παναγιώτης είπε...

Κύριε Χρήστο, δείξτε σας παρακαλώ στον κύριο ανώνυμο τις παρακάτω φωτογραφίες και πείτε του σας παρακαλώ να μου τις σχολιάσει:

http://www.graphics.gr/photography/main/fireworks/images/DSC_2685-6.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v18/aspanaks/z1pics/PICT3760.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v18/aspanaks/z1pics/PICT3756.jpg

http://www.dpgr.gr/usergalleries/albums/userpics/10471/2004_21.jpg

http://www.dpgr.gr/usergalleries/albums/userpics/10471/2004_37.jpg

http://www.dpgr.gr/usergalleries/albums/userpics/10471/2004_38.jpg

Παναγιώτης

Παναγιώτης! είπε...

Ωοοοοο,.. τι μεγάλη χαρά!!!

Τι είναι αυτό που είπατε κύριε ανώνυμε Παπαδόπουλε;

Ο Θεός να σας έχει καλά κύριε Παπαδόπουλε, τέτοιοι μάρτυρες του Ιεχωβά μου αρέσουν εμένα.

ΚΑΝΑΤΕ ΜΙΑ ΓΚΑΦΑ ΑΚΟΜΗ

Γράψατε: «Ρώτησέ τον όμως εκ μέρους μου, έχει στείλει ποτέ ανάλογες επιστολές προς την αρχιεπισκοπή για τα διάφορα σκάνδαλα που γίνονταν και γίνονται στους παπάδες; »

Δε ξέρετε κύριε ανώνυμε Παπαδόπουλε πόση χαρά μου δίνει να το ακούω αυτό ειδικά από μάρτυρες του Ιεχωβά.

Και θα σας πω αμέσως το γιατί.

Διότι ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός στις προφητείες του είχε έλεγε:
«οι κληρικοί θα είναι οι χειρότεροι και οι ασεβέστεροι των όλων..»


Επομένως κύριε ανώνυμε Παπαδόπουλε γκαφατζή, δικαιώνεις έναν ορθόδοξο προφήτη.

Άρα κύριε γκαφατζή ανώνυμε που δε βάζεις το όνομά σου γιατί έτσι σας έχει μάθει η Σκοπιά.. μια ζωή να ζείτε σα τα ποντίκια εν κρυπτό, με την ομολογία σας παραδέχεστε πως στην ορθοδοξία δεν έχουμε ψευδοπροφήτες…

Άλλωστε, ακόμα κι αν προσπαθούσαμε να σας παραβγούμε σε αυτό, θα τρώγαμε τα μούτρα μας, αφού το Νόμπελ ψευδοπροφητειών το έχετε εσείς και ο «άγιος» Ρώσσελ..
(Βλ. ιστορία της Σκοπιάς)

Και πάλι σας ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια κύριε ανώνυμε Παπαδόπουλε!

Παναγιώτης!

Υ.Γ αλήθεια οι φωτογραφίες πως σου φάνηκαν; Τις είδες; Τόλμησες; Ή μήπως πήγε ο υπολογιστής σου διακοπές αυτή τη φορά και δε πρόλαβες!

Παναγιώτης! είπε...

Κύριε Ευθύμιε και κύριε ¨Ολίγων ωρών φίλος του Χρήστου¨, εγώ νομίζω πως ο φόβος και ο τρόμος των μαρτύρων του Ιεχωβά όχι στα Τρίκαλα μόνο αλλά παγκοσμίως, είναι το Ευαγγέλιο του Χριστού. Για αυτό και το αρνήθηκαν για να πάρουν στα χέρια τους ένα άλλο «ευαγγέλιο».

Μετάφραση Νέου κόσμου σου λέει…
Χα!
Με αυτούς θα ξεχάσουμε και τα ελληνικά που ξέραμε.
Την παρερμηνεία αυτοί τη λένε μετάφραση.

Παρερμηνεία .. ούτε καν ερμηνεία.

Έχω άδικο κύριε… ανώνυμε;

Α! άστο – ξέρω – ξέρω..

Να κάνουμε ειδικό άρθρο να μιλήσουμε για αυτό.

Έχετε δίκιο συγνώμη.

Παναγιώτης!

Παναγιώτης! είπε...

Κύριε ανώνυμε Παπαδόπουλε, τι εννοείτε όταν λέτε:

«Ή φοβάται μην την πατήσει σαν τον Σωτηρόπουλο;»

Μπορείτε να μας παραθέσετε κάτι, να καταλάβουμε κι εμείς περί τίνος πρόκειται;

Παναγιώτης!

Χρήστος - antiairetikos είπε...

Κατάλαβες τώρα Παπαδόπουλε, γιατί σας «μαντρώνει» κάθε μέρα η Σκοπιά για να σας κάνει πλύση εγκεφάλου;
Για να σας κάνει χαφιέδες «καρφώνοντας» τους ομόθρησκούς σας και να ασχολείστε με τι κάνουν οι άλλοι εκτός Σκοπιάς, για να ξεχνάτε τις «βρωμιές» της και τις συχνές παλινωδίες στην διδασκαλία της, το περίφημο «νέο φως».
Άλλωστε όλοι ίδιοι είστε οι ΜτΙ. Σαν να είστε φωτοαντίγραφα της Σκοπιάς. Κοίτα τι έγραφε πριν από μήνες στον Αποφατισμό κάποιος ΜτΙ ονόματι Κώστας με αφορμή τα γεγονότα του Δεκέμβρη στην Αθήνα:
«Χαιρετώ τους κυρίους/κυρίες συνομιλητές/τριες,

Θα ήθελα να δώσω ένα μεγάλο «εύγε» στους Ορθόδοξους Ιερείς για την επί πολλές δεκαετίες άψογη διδασκαλία τους προς τους πιστούς τόσο με τα λόγια τους αλλά ιδιαιτέρα με το παράδειγμα τους, τα αποτελέσματα της οποίας παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία τις τελευταίες μέρες.

Συγχαρητήρια στους Ορθόδοξους γονείς των νέων που παρακολουθούμε στις τηλεοράσεις μας, επειδή δίδαξαν αποτελεσματικά τι σημαίνει Χριστιανική αγάπη στα παιδιά τους πηγαίνοντας στην εκκλησία μόνο Χριστούγεννα και Πάσχα. Συγχαρητήρια επίσης επειδή έχουν ενωμένες οικογένειες και σύμφωνα με το Εφεσίους 6: 1-3 κρατάνε τα παιδιά τους σε υποταγή.

Συγχαρητήρια στους Ορθόδοξους Θεολόγους για την πολύ καλή δουλεία που έκαναν τόσα χρόνια στο να μεταδίδουν τις διδαχές του Ιησού Χριστού στους νεαρούς Ορθόδοξους μαθητές τους, κάποιοι από τους οποίους αυτή την στιγμή μεταδίδουν με ζήλο το ευαγγέλιο στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις. Είδατε πόσο καλά κατάλαβαν και εφαρμόζουν το «οφθαλμό αντί οφθαλμού»;


Και συνέχιζε στο ίδιο μοτίβο που μπορείς να μπεις να το δεις.

Έγραψε δε το εξής καταπληκτικό που τον κάνει ίδιο και απαράλλακτο με σένα:
«Ποιοι είναι λοιπόν οι καρποί που έχει παραγάγει τόσα χρόνια η Ορθόδοξη πίστη; Σκάνδαλα, κλεψιά, φωτιά και θάνατο; Τι να την κάνω την «δογματική ορθότητα» όταν δεν οδηγεί σε «ηθική ανωτερότητα» και «πνευματικότητα»; Να την χαίρεστε! Προτιμώ να είμαι σε μια θρησκεία που ακόμα και αν ερμηνεύει σε μερικά πράγματα την Γραφή λάθος, με κάνει καλύτερο άνθρωπο και άρα Χριστιανό, πάρα σε μια θρησκεία που υπερηφανεύεται για την δογματική «σωστότητα» της εδώ και αιώνες και αδυνατεί να βελτιώσει τις προσωπικότητες των κληρικών και πιστών της με τα τραγικά αποτελέσματα που βλέπουμε γύρω μας. Αυτά! Τα είπα και ξαλάφρωσα. Περαστικά σε όλους μας.

Κώστας

Ανάρτηση από τον/τη Ανώνυμος στο ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ τη 9 Δεκέμβριος 2008 2:07 μμ
»


Έτσι και εσύ. Δεν σε νοιάζει αν αληθεύουν ή όχι αυτά που γράφει ο κ. Ζουλιανίτης σε πειράζει το … ύφος του!!

Σαν και εσάς και τη Σκοπιά που όλη την ώρα ασχολείστε με την καθαρότητα των άλλων – εσείς οι λευκές περιστερές – ήταν κάποιοι την εποχή του Χριστού, νομίζω Φαρισαίους τους έλεγαν που τους υπεραγαπούσε ο Χριστός νομίζω επειδή ήταν καθαροί σαν και εσάς. Έτσι δεν είναι;

Τελειώνοντας σου θυμίζω αυτό που έχω πει χιλιάδες φορές, αλλά και οι άλλοι Ορθόδοξοι. Εμείς δεν υπερηφανευόμαστε για την καθαρότητά μας, αλλά για την αμαρτωλότητά μας.

Χρήστος - αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς δεν καταλάβατε τι εννόησα, κύριοι. Θα σας βοηθήσω.

Εδώ έχουμε έναν άνθρωπο που παινεύεται για τις ειρωνικές επιστολές που έχει γράψει στα κεντρικά γραφεία των Μαρτύρων του Ιεχωβά και δεν έχει λάβει απάντηση και όλοι εσείς εδώ είστε οι χειροκροτητές του.

Και εγώ ερωτώ: Έχει κάνει κάτι παρόμοιο με την Ορθόδοξη ιεραρχία; Επί παραδείγματι, όλως προσφάτως συγκλονίστηκε το πανελλήνιο με την αθώωση του Παντελεήμονος από την Ιερά Σύνοδο και τη διατήρηση του αρχιερατικού του αξιώματος, όταν ήταν πλήρως τεκμηριωμένη η ομοφυλοφιλία του και η οικονομική του απάτη.

Πώς αισθάνθηκε και πώς αντέδρασε ο κύριος Ζουλιανίτης επ' αυτού του γεγονότος;

Θα χαιρόμασταν ιδιαιτέρως αν ο ίδιος έπαιρνε τον λόγο να μας απαντήσει, αφού θέλει δημόσιο διάλογο.

ΥΓ. Ο γνωστός από τα κανάλια αντιαιρετικός θεολόγος Σωτηρόπουλος αφορίστηκε από το Πατριαρχείο για την (άδικη;) κριτική του στον Μητροπολίτη Αυστραλίας.

Νικόλαος είπε...

Συγγνώμη που παρεμβαίνω, θα προσπαθήσω να είμαι όσο γίνεται πιο σύντομος.


κ. Π. Παπαδόπουλος: «Και εγώ ερωτώ: Έχει κάνει κάτι παρόμοιο με την Ορθόδοξη ιεραρχία;»


Πότε η Ορθόδοξη ιεραρχία χτύπησε την πόρτα του σπιτιού σας, αγαπητέ; Όταν η εταιρεία Σκοπιά στέλνει τα θύματά της στις πόρτες των υποψήφιων θυμάτων της (όπως εγώ ή ο κ. Ζουλιανίτης), ο κ. Ζουλιανίτης δεν έχει το δικαίωμα να κάνει το ίδιο; Δεν έχει δικαίωμα, όχι να κάνει προσηλυτισμό, αλλά απλά να απαντήσει στις κακοδοξίες της εταιρείας; (Δεν ρωτάω να μου πείτε την άποψη της Σκοπιάς, γιατί την ξέρω πολύ καλά και είναι καταγεγραμμένη. Εσάς ρωτάω σαν ελεύθερο άνθρωπο κατ' εικόνα Θεού.)


Υ.Γ.1: Όσον αφορά τους αφορισμούς, να μας πείτε εσείς γιατί «αφορίστηκε» από τη Σκοπιά ο «σκαπανέας» Καρλ Όλαφ Γιόνσον. Και γιατί δεν έλαβε απάντηση στις μελέτες του; Έπρεπε και αυτός πρώτα να ασχοληθεί με την Ορθόδοξη ιεραρχία και τον Παντελεήμονα;

Υ.Γ.2: Γιατί τόση στεναχώρια για τον κ. Σωτηρόπουλο; Αν ενδιαφέρεστε πραγματικά για αυτόν, διαβάστε το βιβλίο του Ο Ιησούς Γιαχβέ (με τις χιλιάδες αγιογραφικές αναφορές που αποδεικνύουν ότι ο Χριστός είναι Θεός) και μην ανησυχείτε για τον αφορισμό. Στην Εκκλησία υπάρχουν ακόμα και άγιοι οι οποίοι προηγουμένως είχαν αφοριστεί. Οι αμετάκλητες αποφάσεις/δόγματα της Εκκλησίας (λαϊκών και κληρικών) διατυπώνονται συνοδικά και όχι θεοκρατικά από κάποιον αρχιεπίσκοπο, ή κάποιο τυχάρπαστο «Κυβερνών Σώμα».

Υ.Γ.3: Ωραίο το μήνυμα του κ. Κώστα, μόνο που «ξέχασε» να διαβάσει στην Αγία Γραφή ότι προπάντων η ορθή πίστη σώζει και όχι κάποια φαρισαϊκή οργάνωση. Όπως έλεγε και ο ιερός Χρυσόστομος: Ουδέν όφελος βίου καθαρού, δόγμα των διεφθαρμένων.

Παναγιώτης. είπε...

Κύριε ανώνυμε Παπαδόπουλε, νομίζω πως ήρθε καιρός να στείλετε κι εσείς καμιά επιστολή στο Μπέθελ, διότι γίνεται της ανωμαλίας!

Εκτός κι αν δε σας ενδιαφέρει.

Εκτός κι αν σας ενδιαφέρουν περισσότερο τα «ορθόδοξα» σκάνδαλα.

Τότε εντάξει!

Για ρίξτε μια ματιά εδώ!

http://www.oodegr.com/paratir/istoria/skandala/viasmos_mpethel_1.htm

Καλή ανάγνωση..

Α,! Όταν το διαβάσεις να μου το πεις αν είναι να σου στείλω κι άλλα, έχω πολλά..

Παναγιώτης.

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι η Ορθόδοξη Ιεραρχία να χτύπαγε τις πόρτες των ανθρώπων και να ενημέρωνε τους ανθρώπους που θα το ήθελαν αυτό. Και μακάρι η Ορθόδοξη Ιεραρχία να περιοριζόταν στην έκδοση έντυπης ύλης.

Αλλά ακολούθησε άλλο δρόμο. Επί Βυζαντίου κατέστη η επίσημη θρησκεία του κράτους, οι εκκλησιαστικές της αποφάσεις γίνονταν νόμος του κράτους, και όποιος δεν συμφωνούσε με αυτήν βρισκόταν παράνομος. Δεν σου χτυπούσε, επομένως, την πόρτα ο παπάς ή ο ιεροκήρυκας αλλά ο αστυνόμος. Οι ποινές ήταν διάφορες και έφταναν μέχρι αυτήν της εκτέλεσης.

ΥΓ 1. Ο Γιόνσον δεν αφορίστηκε για τις επιστολές του στο Κυβερνών Σώμα, που καλά έκανε και τις έστειλε αφού νόμισε ότι βρήκε κάτι σημαντικό, αλλά για το ότι επί σειρά ετών προσπαθούσε να βρει συμμάχους στις ιδέες του και να δημιουργήσει αντιπολίτευση εντός της εκκλησίας.

ΥΓ 2. Το "Ιησούς Γιαχβέ" το έχω, αγαπητέ. Γνωρίζω την επιχειρηματολογία του Σωτηρόπουλου, όπως γνωρίζω και πώς είναι βιβλικώς αστήρικτη. Όσο, για εσάς, προφανώς τον αφορισμό του εσείς τον έχετε γραμμένο στα παλαιότερα των υποδημάτων σας καθώς και την ιεραρχία σας (η οποία φλερτάρει με τους Ρωμαιοκαθολικούς). Μα δεν είναι διάδοχοι των αποστόλων αυτοί;

ΥΓ 3. Το ορθό δόγμα είναι κάτι ζωτικό για την αγνότητα της λατρείας, ωστόσο είναι αδύνατον να παραχθούν τα έργα του αγίου πνεύματος αν κάποιος δεν έχει την ευλογία του αγίου πνεύματος.

ΥΓ 4. Επιμένω να ομιλήσω με τον κύριο Ζουλιανίτη, που επιθυμεί τον δημόσιο διάλογο.

Χρήστος - antiairetikos είπε...

Παπαδόπουλε αφού είσαι τόσο καιρό στον Αντιαιρετικό, και αφού ξέρεις πως ο Αντιαιρετικός ξέρει για την Σκοπιά περισσότερα από τους ΜτΙ, τι προσπαθείς να αποπροσανατολίσεις την συζήτηση.

Τι προσπαθείς να μας πεις δηλαδή. Πως έρχεστε στις πόρτες μας επειδή έχετε …αγνά αισθήματα;

Για να σου ξαναθυμίσω λοιπόν γιατί έρχεστε στις πόρτες μας.

Πρώτον γιατί μας θεωρείτε άπιστους και αποστάτες, άρα μη Χριστιανούς. Έρχεστε λοιπόν να μας κάνετε Χριστιανούς. Η Ορθοδοξία τι δουλειά έχει στις πόρτες μας. Να κάνει τους Χριστιανούς … Χριστιανούς!!

Και δεύτερον και κυριότερον «μαύρο φίδι» που σας έφαγε αν δεν έρθετε στις πόρτες μας. Γιατί θα θεωρηθείτε μη ενεργοί ΜτΙ οπότε υπάρχει περίπτωση να βρεθείτε εκτός Οργάνωσης και πως υπάρχει περίπτωση ο Θεός να καταστρέψει την ψυχή και το σώμα των ΜτΙ, αν σταματήσουν το κήρυγμα και να μην τους αναστήσει στον Αρμαγεδδώνα!!!

Ξαναδιάβασε το άρθρο μου «οι Βρικόλακες της Σκοπιάς» όπου υπάρχει και το ντοκουμέντο και μην μας «παραμυθιάζεις» λοιπόν.

Στο άρθρο του κ. Ζουλιανίτη που δημοσίευσα που τις είδε τις ειρωνείες η Σκοπιά και εσύ.

Και ποιος μιλάει. Αυτή που μας αποκαλεί μέθυσους, πόρνη την Εκκλησία μας, άσε τις γελοιογραφίες που έχει δημοσιεύσει κατά καιρούς με κληρικούς και άλλα πρόσωπα στα έντυπά της.

Στο σπίτι λοιπόν του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί!

Μην ανησυχείς πάντως. Ενημέρωσα τον κ. Ζουλιανίτη και με χαρά δέχτηκε τον διάλογο. Προς στιγμή νόμισε πως θα γίνει και σε δημόσιο μέρος, που αν συμφωνείς δεν έχει ουδεμία αντίρρηση.

Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χρήστο, πλάθετε φαντασιώσεις σε απόπειρα να εξηγήσετε τον ζήλο των Μαρτύρων του Ιεχωβά στο κήρυγμα και την ιεραποστολή.

Η παγκόσμια και έντονη δράση μας είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός.

Αυτό που μένει λοιπόν σε φανατικούς σαν εσάς είναι να αμφισβητήσετε τα κίνητρα των ζηλωτών κηρύκων, σαν να είχατε τρόπο να διαβάσετε τις καρδιές τους.

Φυσικά θα αρνηθείτε ότι η βιβλική γνώση είναι πίσω από τον ζήλο τους. Θα αρνηθείτε ότι η πίστη στις υποσχέσεις του Θεού είναι πίσω από τον ζήλο τους. Θα αρνηθείτε ότι αυτοί οι άνθρωποι βιώνουν καθημερινά μια ουσιαστική σχέση με τον Θεό που τους ωθεί να μιλούν γι' Αυτόν.

Ο φανατισμός σας σας κάνει να αναζητάτε μόνο κακά κίνητρα. Σαν τον Σατανά, στους υπηρέτες του Θεού αποδίδετε μόνο φόβο ή κέρδος. Φόβο προς τι; Μη δώσουν δελτίο έργου κάτω των δέκα ωρών και τους κάνει "ντα" ο πρεσβύτερος; Μα στο δελτίο έργου, αν θέλει να γράψει κανείς παραμύθια, μπορεί να το κάνει αυτό. Αλλά και τίποτα να μη γράψει κάποιος, κανείς δεν μπορεί να τον υποχρεώσει να το κάνει αυτό. Μήπως είναι το κέρδος λοιπόν; Και πάλι, αν κάποιος σκοπεύει να κερδίσει τάχα την εύνοια μέσω παχυλής έκθεσης έργου, μπορεί πάλι να γράψει παραμύθια. Και αν υποθέσουμε ότι κερδίζει την εύνοια κάποιων πρεσβυτέρων, τι θα βγάλει από αυτό; Το πολύ-πολύ να του αναθέσουν περισσότερες εργασίες να κάνει αμισθί. Αυτή είναι η ανταμοιβή.

Ούτε ο φόβος ούτε το κέρδος εξηγούν το παγκόσμιο φαινόμενο του κηρύγματος των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Είστε εικοσαπλάσιοι από εμάς παγκοσμίως και ούτε για πλάκα δεν μας φτάνετε. Οι Ρωμαιοκαθολικοί είναι εκατονταπλάσιοι από εμάς και πάλι είναι πολύ πίσω.

Η Σκοπιά είναι το πρώτο σε κυκλοφορία θρησκευτικό περιοδικό στον κόσμο. Ετησίως τα περιοδικά μας ξεπερνούν το ένα δις αντίτυπα. Τυπώνουμε έντυπα σε περισσότερες γλώσσες από οποιαδήποτε ανθρώπινη οργάνωση. Είμαστε γνωστοί και στα πιο απομακρυσμένα μέρη του πλανήτη. Τίποτα και κανένας δεν μας σταμάτησε.

Εσύ μπορείς να συνεχίζεις να καταριέσαι και να φτύνεις τον κόρφο σου ισχυριζόμενος ότι είμαστε πλασιέ με μοχθηρά κίνητρα. Τέτοιοι πλασιέ σαν τον Παύλο, τον Πέτρο, το Μάρκο, το Λουκά και όλους τους πρώτους χριστιανούς.

Ωστόσο, σταματήστε να παραπληροφορείτε τον κόσμο σε σχέση με το πιστεύω και τις πρακτικές μας.

Να μας κατηγορείτε για αυτά που όντως κάνουμε και που όντως πιστεύουμε, όχι για τις φαντασιώσεις του φανατισμού σας που σας κάνουν να βλέπετε φαντάσματα.

ΥΓ. Κι εδώ δημόσια συζήτηση είναι και μάλιστα καταγράφεται.

Χρήστος - antiairetikos είπε...

Βρε Παπαδόπουλε στην αίθουσα βασιλείας νομίζεις πως βρίσκεσαι και κάνεις κήρυγμα. Τι είναι αυτά που έγραψες.
Εγώ σου μίλησα με στοιχεία τα οποία ούτε αμφισβήτησες – πως θα μπορούσες άλλωστε – αλλά ούτε έφερες κάτι να τα αντικρούσεις.
Αντί γι’ αυτά λοιπόν, μας έβγαλες ένα λόγο από αυτούς που βγάζεις στην αίθουσα βασιλείας και πέταξες και λίγο Σατανά, λίγο κατάρες για να δέσει το γλυκό που λένε.
Ειλικρινά με το ζόρι κρατήθηκα να μην βάλω τα κλάματα από συγκίνηση.
Άσε λοιπόν τους «δεκάρικους» λόγους και τα γλυκανάλατα παραμύθια αλλά Μάρθα Κλάψα και κάνε διάλογο με στοιχεία.
Από χτες που ξαναμπήκες στο διάλογο, όλο λες και λες χωρίς να λες τίποτα.

Χρήστος – αντιαιρετικός

Ζουλιανίτης είπε...

Αγαπητέ ¨Ανώνυμε¨ Μ.Τ.Ι. με τον κλεφτοπόλεμο της ανωνυμίας σου δηλώνεις: σκοτάδι, νύχτα, έρεβος, φόβο, άγνοια πλάνη, ψέμα και παραπληροφόρηση. Φοβάσαι το φως και την αλήθεια του Ευαγγελίου γιατί ξεσκεπάζει το ψέμα. Ώστε έτσι λοιπόν; Δεν θα πάρω απάντηση με τον επιθετικό τρόπο που γράφω για τα ψέματά σας! Αν έγραφα πιο μαλακά, θα έπαιρνα; Και ποιος είναι ο ήπιος τρόπος; Να συμφωνώ με τα ψέματα της ΣΚΟΠΙΑΣ;
Τα σκάνδαλα είναι ανθρώπινα. Και όπου υπάρχουν, λειτουργεί η δικαιοσύνη. Τα σκάνδαλα της Σκοπιάς τα γνωρίζεις; Έχω πολλά μαζεμένα της Οργάνωσής σου. Σύντομα θα τα πληροφορηθείς με λεπτομέρειες. Και αν είσαι στέλεχος της Σκοπιάς ίσως να τα γνωρίζεις! Πρέπει όμως να τα πληροφορηθούν και άλλα μέλη της σκοπιάς. Γιατί όσα μέλη έμαθαν για τα σκάνδαλα, έφυγαν κατά χιλιάδες στη δεκαετία του 1980. Μπορώ να μάθω ποιος κρύβεται πίσω από την ανωνυμία σου; ( Θέλω ονοματεπώνυμο και τόπο διαμονής)
Με αγάπη Χριστού
Ευθύμιος Θ. Ζουλιανίτης
Τρίκαλα

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Ζουλιανίτη, ρώτησα πρωτύτερα αν έχετε ποτέ στείλει στην ορθόδοξη ιεραρχία επιστολές του τύπου που στείλατε στους Μάρτυρες του Ιεχωβά για έναν απλό και σοβαρό λόγο: τόσο εσείς όσο και οι υπόλοιποι αντιαιρετικοί κάνετε ένα μεγάλο σφάλμα. Ο μεγάλος εχθρός σας δεν είναι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά αλλά ο κακός σας εαυτός.

Το να κατηγορείτε τους Μάρτυρες για το ένα και το άλλο δεν λύνει κανένα από τα πλείστα εσωτερικά προβλήματα εσείς αντιμετωπίζετε.

Το να κατηγορείτε τους Μάρτυρες για το ένα και το άλλο δεν θα αποτρέψει τους πιστούς σας να φύγουν από τις ενορίες σας αηδιασμένοι από τα όσα βλέπουν εκεί.

Το να κατηγορείτε τους Μάρτυρες για το ένα και το άλλο σάς καθιστά υποκριτές όταν εσείς κάνετε ακριβώς αυτά που θίγετε και μάλιστα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό.

Έχετε σκεφτεί πώς η εκκλησία σας θα γίνει λιμάνι για τον ευσεβή πιστό;

Έχετε σκεφτεί πώς θα προάγονται στην ιεραρχία άτομα που πράγματι αγαπούν τον Χριστό και όχι άτομα που απλώς θέλουν να εξασφαλίσουν μια θέση στο δημόσιο;

Εχετε σκεφτεί πώς θα δυναμώσει η φωνή της εκκλησίας σε ζητήματα ηθικής και θα χαμηλώσει σε ζητήματα πολιτικά και εθνικά;

Αναρωτηθήκατε γιατί η Ιερά Σύνοδος ενέδωσε σε έναν Παντελεήμονα;

Αναρωτηθήκατε γιατί το Ορθόδοξο Άγιο Όρος, για να προστατευτεί από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας, προτίμησε την κηδεμονία του Καθολικού Χίτλερ;

Αναρωτηθήκατε γιατί την εποχή του Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία υποστήριζε τη Δεξιά και κυνηγούσε τους αριστερούς, η Ρώσικη Ορθόδοξη Εκκλησία εξυμνούσε τον Στάλιν;

Αναρωτηθήκατε γιατί επί Τουρκοκρατίας, προκειμένου το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης να διατηρήσει το στάτους του, άφησε τον Σουλτάνο να διαλέγει τους Πατριάρχες;

Αναρωτηθήκατε γιατί, ενώ οι ντόπιοι αντιαιρετικοί αποκαλούν τους Μάρτυρες του Ιεχωβά αρνησιπάτριδες επειδή δεν υπηρετούν στον ελληνικό στρατό, δεν λένε κουβέντα για τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο που υπηρέτησε ως αξιωματικός στον Τουρκικό στρατό και εν γένει τους Έλληνες της Τουρκίας που κανονικά υπηρετούν στον τουρκικό στρατό όταν οι Τούρκοι Μάρτυρες σάπιζαν στις φυλακές του κεμαλικού καθεστώτος;

Μπορείτε να εξηγήσετε πώς η Αγία Βαρβάρα υπερασπίζεται ειδικά το ελληνικό πυροβολικό; Στους ελληνοβουλγαρικούς πολέμους, ο Θεός της Ορθοδοξίας με ποιον ήταν;

Ανώνυμος είπε...

κ.Παπαδόπουλε,

μιας και ξαναπιάνετε στο στόμα σας τον μοναχό Παντελεήμωνα (έχετε ιδιαίτερη προτίμηση βλέπω), να σας θυμήσω π.χ. (έτσι να διαλέξω έναν στην τύχη) τον υψηλόβαθμο Ιεχωβίτη J. Manuel Cano, ο οποίος δημοσίευε γυμνές του φωτογραφίες και το τηλέφωνό του στο internet, ψαρεύοντας ανήλικα αγοράκια.

Συνελήφθη από την αστυνομία.

http://www.wbbm780.com/pages/50832.php?

Σας υπενθυμίζω το ερώτημά μου:

κ.Παπαδόπουλε

υπάρχει περίπτωση η "καθαρή" οργάνωση Σκοπιά να προσπαθεί να αποσιωπήσει περιπτώσεις παιδεραστίας μελών της;

Ναι ή όχι;

Κάρολος

Ανώνυμος είπε...

Ταυτόχρονα απαντάτε και στον κ.Ζουλιανίτη.

Δεν βιαζόμαστε.
Άλλωστε τόσο καιρό σας περίμενα να ξαναφανείτε μετά από τον καταιγισμό των περιπτώσεων παιδεραστίας στους κόλπους της Σκοπιάς.

Κάρολος

Παναγιώτης! είπε...

Παπαδόπουλος ο ανώνυμος είπε:

«Κύριε Χρήστο, πλάθετε φαντασιώσεις σε απόπειρα να εξηγήσετε τον ζήλο των Μαρτύρων του Ιεχωβά στο κήρυγμα και την ιεραποστολή.

Η παγκόσμια και έντονη δράση μας είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός».

Ξέρουμε – ξέρουμε κύριε ανώνυμε Πάπ..

Προφανώς μας μιλάτε για το κήρυγμα του Ευαγγελίου αλλά χωρίς το Ευαγγέλιο!

Παναγιώτης!

Νικόλαος είπε...

Ήθελα και εγώ να συμμετάσχω στην κουβέντα ―είχα ήδη ετοιμάσει των σχολιασμό των «απαντήσεων» στα ερωτήματα που έθεσα―, αλλά ξέρω ότι θα βρεθούν ορισμένοι να συμπαθήσουν τον κ. Π. Παπαδόπουλο, επειδή είναι μόνος εναντίον πολλών. Ένας μη γνώστης του θέματος δεν ξέρει ότι η θεοκρατική οργάνωση Σκοπιά έχει εκουσίως αφήσει τον κ. Π. Παπαδόπουλο μόνο του, επειδή ο «Ιεχωβά» δήθεν δεν αρέσκεται σε τέτοιου είδους διαλόγους.

Για να μην δημιουργηθούν συναισθήματα συμπάθειας, όχι για τον κ. Π. Παπαδόπουλο, αλλά για τις πλάνες της Σκοπιάς, δεν συμμετέχω προς το παρόν στον διάλογο. Δεν ξέρω αν προλάβω να γράψω κάτι μέχρι τη Δευτέρα που θα φύγω, ίδωμεν. Πρώτα ο Θεός, θα γυρίσω Σεπτέμβρη.

Εξάλλου, αδελφέ μου κ. Παπαδόπουλε, έχουμε να κάνουμε με σκληροκαρδία όταν λέτε παραπάνω ότι το γεγονός ότι ο Χριστός είναι Θεός είναι «βιβλικά αστήρικτο», ενώ το ότι ο Χριστός είναι ο... Μιχαήλ είναι βιβλικά στηριγμένο.


Ο Θεός να μας δίνει φώτιση,
Νικόλαος


Υ.Γ.: Κ. Κάρολε, μην κάνετε τέτοιες ερωτήσεις εδώ· είσαστε σε λάθος... topic.

Ανώνυμος είπε...

“Διότι ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός στις προφητείες του είχε έλεγε:
«οι κληρικοί θα είναι οι χειρότεροι και οι ασεβέστεροι των όλων..»
Επομένως κύριε ανώνυμε Παπαδόπουλε γκαφατζή, δικαιώνεις έναν ορθόδοξο προφήτη”

“Εμείς δεν υπερηφανευόμαστε για την καθαρότητά μας, αλλά για την αμαρτωλότητά μας.”


Α γι αυτό ο πρώην μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμων λήστευε το παγκάρι! Γι αυτό είχε φτιάξει κομπόδεμα 1 δις, ροζ κασέτες με φαντάρο, αυθαίρετη βίλα με πισίνα στην Κερατέα και συμμετείχε σε offshore εταιρεία στις Παρθένες νήσους. Γι αυτό κυριαρχεί μαφιόζικη ομερτά στην ιερά σύνοδο για τα σκανδαλιάρικα τέκνα της!
Γι αυτό οι κληρικοί βουτάνε όσο πιο βαθιά μπορούν στο βούρκο, γι αυτό αφήνουν τα πάθη τους και την πλεονεξία να τους κυριεύσουν και ηδονίζονται με σεντούκια γεμάτα χρυσόβουλα και βατοπεδιάδες. Για να μη διαψεύσουν τον προφήτη (μα τι προφήτη!) Άγιο Κοσμά και για να μπορούν να υπερηφανεύονται για την αμαρτωλότητά τους! Κοίτα να δεις που ο κόσμος τούς είχε παρεξηγήσει.

Ανώνυμος είπε...

Ναι κ.ανώνυμε Παπαδόπουλε,
σε λίγο θα μας πείτε ότι ζήλεψαν οι αδελφοί σας μάρτυρες του Ιεχωβά στο Βόλο και έστησαν την μεγάλη κομπίνα με τα ακίνητα και καρπώθηκαν εκατομύρια ευρώ από τους συνάδελφούς τους Μ.τ.Ι., εκμεταλευόμενοι την πλύση εγκεφάλου που επιβάλει η Σκοπιά στα μέλη της!

Ως πρόσωπα είμαστε αμαρτωλοί.

Εσείς οι "καθαροί" θα απαντήσετε στο αν υπάρχει περίπτωση η "καθαρή" οργάνωση Σκοπιά να προσπαθεί να αποσιωπήσει περιπτώσεις παιδεραστίας μελών της;

Ναι ή όχι;

Κάρολος

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Κάρολε, προφανώς δεν αντιλαμβάνεστε την κατάσταση.

Το να υπάρξει ένας παιδεραστής πρεσβύτερος είναι σοκαριστικό, αλλά άλλο αυτό και άλλο να τον κρατήσουν στη θέση του μετά την αποκάλυψη των γεγονότων. Καταλαβαίνετε τη διαφορά ή σας τυφλώνει τόσο πολύ ο φανατισμός;

Σε εσάς δεν έχουμε έναν Παντελεήμονα που πιάστηκε επ' αυτοφόρω να διαπράττει διάφορα αισχρά, αλλά μια ολόκληρη Ιερά Σύνοδο που τον κρατούσε στη θέση του επί 6 χρονιά μετά την καταδίκη του και τη φυλάκισή του! Όλη η ιεραρχία σας των 70 μητροπολητάδων ενέδωσε στις απειλές του διότι προφανέστατα πολλοί άλλοι έχουν λερωμένη τη φωλιά τους.

Ανώνυμος είπε...

“ Μπορείτε να εξηγήσετε πώς η Αγία Βαρβάρα υπερασπίζεται ειδικά το ελληνικό πυροβολικό; Στους ελληνοβουλγαρικούς πολέμους, ο Θεός της Ορθοδοξίας με ποιον ήταν;”

Με τα βλήματα.

Νικόλαος είπε...

Κ. Κάρολε χαίρετε,

Πιθανότατα τα τελευταία σχόλια δεν τα έγραψε ο κ. Π. Παπαδόπουλος ―που θα έχει πάλι δουλειές, παρόλο που ξεπίτηδες δεν απάντησα στα σχόλιά του, ενώ έχω έτοιμες τις απαντήσεις, μήπως και κάτσει και απαντήσει σε εσάς...

Πάλι έσπευσε προς συνδρομή των Μαρτύρων του Ιεχωβά ο κ. «Άθρησκος» ή «44» που πάντα συμπονά την καημένη τη Σκοπιά, αλλά θίγεται όταν του το λέμε αυτό. Αφήστε τον Παντελεήμονα, αγαπητέ, και κοιτάξτε τη δική σας διαστροφή που έρχεστε εδώ να το παίξετε υπεράνω, να τους ειρωνεύεστε όλους (τους μη άθρησκους) και να παίρνετε το μέρος πότε του ενός και πότε του άλλου. Σαν παιδάκι του δημοτικού κάνετε.

Ανώνυμος είπε...

κ.Παπαδόπουλε ή όποιος άλλος ενδιαφερόμενος,

1ον δεν μιλάμε για κάποιον "πρεσβύτερο" της Σκοπιάς αλλά για δεκάδες.

2ον γιατί δεν απαντάτε στο πολύ απλό ερώτημά μου με ένα Ναι ή ένα Όχι;

Κάρολος

Υ.Γ.
αγαπητέ Νικόλαε,
μη περιμένεις να απαντήσουν σε μένα.
Την τελευταία φορά τους ανάρτησα τουλάχιστον 20 περιπτώσεις καταδικαστικών αποφάσεων σε όλο τον κόσμο, μικρών και μεγάλων στελεχών της Σκοπιάς και απάντηση δεν πήρα.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Κάρολε,

Σας ζήτησα εξαρχής να κάνετε συγκεκριμένο νήμα επί του θέματος και δεν το κάνετε αυτό. Εφόσον θεωρείτε ότι έχετε άσους στο μανίκι σας, δεν βλέπω τον λόγο που δεν το κάνετε αυτό.

Θα σας απαντήσω εν τάχει, αλλά θα αναμένω συγκεκριμένη ανάρτηση από μέρους σας.

Η πολιτική των Μαρτύρων του Ιεχωβά στοχεύει και στην πρόληψη και στην καταστολή της αισχρούς πράξης της παιδεραστίας.

Η πολιτική αντιμετώπισης των Μαρτύρων του Ιεχωβά σε θέματα χονδροειδούς παραβίασης των βιβλικών και χριστιανικών αρχών βασίζεται στις κατευθντηρίες γραμμές τις Βίβλου, πράγμα που σημαίνει ότι στοχεύει σε ένα δίπτυχο: από τη μία στη μετάνοια του αμαρτωλού, η οποία φυσικά πρέπει να είναι έμπρακτη, και από την άλλη στην προστασία του ποιμνίου. Τα μέτρα που λαμβάνονται από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά είναι πολύ ουσιαστικά και αφορούν τόσο την πρόληψη όσο και την καταστολή μιας χονδροειδούς αμαρτίας. Επίσης, αν το χονδροειδές αμάρτημα αποτελεί παραβίαση του κρατικού νόμου, η εκκλησία των Μαρτύρων του Ιεχωβά θα συμμορφωθεί με τις επιταγές του νόμου. Αυτά ισχύουν για όλες τις περιπτώσεις των χονδροειδών αμαρτιών και ισχύουν και στις περιπτώσεις της παιδεραστίας.

Εν αντιθέσει με άλλες χονδροειδείς αμαρτίες, το αρχείο για μια υπόθεση παιδεραστίας δεν καταστρέφεται και, ακόμη και αν περάσουν πολλά χρόνια, είναι απίθανο ο δράστης να αναλάβει ποτέ να λάβει ειδικό διορισμό στην εκκλησία, όπως το να γίνει σκαπανέας, διάκονος ή πρεσβύτερος.

Επειδή έθιξες νούμερα περί των παιδεραστών, θα σου υποδείξω ότι κάνεις ένα πολύ μεγάλο σφάλμα.

Πρόσεξε ένα σημείο του έγραψαν οι Times με αφορμή τον ντόρο της σύστασης της ομάδας Silentlambs.

«Το είδος του σκανδάλου, όμως, είναι πολύ διαφορετικό από αυτό της Καθολικής Εκκλησίας, όπου οι περισσότεροι από τους αυτούς που κατηγορούνται είναι ιερείς και τη ευρεία πλειονότητα των θυμάτων είναι αγόρια και νεαροί. Στους Μάρτυρες του Ιεχωβά, […] μερικοί από αυτούς που κατηγορούνται είναι πρεσβύτεροι, αλλά οι περισσότεροι είναι μέλη της εκκλησίας. Τα θύματα που έχουν καταθέσει είναι κυρίως κορίτσια και νεαρές, και πολλές κατηγορίες περιλαμβάνουν συνουσία». (http://www.nytimes.com/2002/08/11/us/ousted-members-say-jehovah-s-witnesses-policy-on-abuse-hides-offenses.html?scp=11&sq=jehovah's%20witnesses&st=nyt&pagewanted=1)

Καταλαβαίνετε αυτό το σχόλιο τι σημαίνει;

Θα σας βοηθήσω. Όταν ένας απλός Ορθόδοξος ή Καθολικός κατηγορηθεί ως παιδεραστής, καμία επίθεση εναντίον της Ορθόδοξης ή της Καθολικής Εκκλησίας δεν γίνεται. Μόνο όταν ο κατηγορούμενος είναι ιερέας γίνεται ντόρος στα ΜΜΕ.

Αντιθέτως, ο ντόρος για τους Μάρτυρες αφορούσε κυρίως απλά μέλη και όχι πρεσβυτέρους.

Επομένως μιλούμε για εντελώς διαφορετικά μέτρα και σταθμά.


Και τώρα εγώ, κύριε Κάρολε, θα ρωτήσω εσένα: Γιατί ενώ ήταν πανελλαδικώς γνωστό ότι ο Παντελεήμων ήταν ανώμαλος και κλέφτης δεν έχανε τη θέση του από μητροπολίτης επί 6 χρόνια;

Για δώσε μου εσύ εξήγηση...

Ή ας απαντήσουν οι άλλοι εξυπνάκηδες του ιστότοπου.

Νικόλαος είπε...

Δεν θα σχολιάσω την ουσία αυτών που λέτε· άλλωστε προς το παρόν (και για κάνα μήνα, ξεκινώντας από τη Δευτέρα) έχω πει ότι δεν θα γράφω σχόλια και δη για το πρόσωπό σας.

Απλά ήθελα να σας ευχαριστήσω για τον χαρακτηρισμό. Γιατί τα καλά λόγια που μου έχει πει ο κ. Χρήστος για τα σχόλιά μου, όταν πεθάνω δεν θα έχουν καμία αξία (Ψαλμ. ξθ' 4). Οι δικοί σας όμως συνεχιζόμενοι χαρακτηρισμοί μας δίνουν πολλούς πνευματικούς «πόντους». Σας ευχαριστούμε που συνεχίζετε να συντάσσετε για μας «καλή απολογία την επί του φοβερού βήματος του Χριστού».

Ανώνυμος είπε...

Νικόλαε, άσε τους αυτάρεσκους βιβλικούς προβληματισμούς γιατί κι εσύ κι οι άλλοι οι συνεργάτες σου, είστε αρχηγοί στις ειρωνίες και στις εξυπνάδες.

Ας φροντίζατε να είστε κόσμιοι και για να μη σας έλεγα εξυπνάκηδες.

Έχεις έναν ολόκληρο μήνα να σκεφτείς τη δική σου απάντηση στο θέμα Παντελεήμονα.

Νικόλαος είπε...

Καταρχήν τα αδέλφια μου δεν τα λέω «συνεργάτες». (Τώρα αν κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια ―όσον αφορά τη δική σας παρουσία και κάτι «digiSapientia» κ.λπ.―, αυτό δεν με αφορά.)

Ούτε βιβλικούς προβληματισμούς έχω. Ξέρετε, οι Χριστιανοί δεν γνωρίζουμε τον Θεό από την βίβλο· τον βιώνουμε σε μία προσωπική σχέση και όχι μέσα από οργανώσεις και «Κυβερνώντα Σώματα».

Όσον αφορά τον Παντελεήμονα, όταν ο Χριστός μού παραχωρήσει τη θέση Του σαν κριτής, όντως θα το σκεφτώ περισσότερο. Γιατί τώρα έχω την εντύπωση ότι ο Χριστός δεν θα με ρωτήσει τι έκανε ή δεν έκανε ο Παντελεήμονας ή εσείς, αλλά ο εαυτός μου.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ.Παπαδόπουλε,

1ον) Αυτά που γράφεις, για το πως αντιμετωπίζουν το θέμα της παιδεραστίας οι Μ.τ.Ι., δεν διαφέρουν σε τίποτα με αυτά που λέγουν σχεδόν όλες οι προτεσταντικές παραφυάδες.
Αλοίμονο αν έγραφες ότι η Σκοπιά επικροτεί τέτοιες πρακτικές!!!

Γιατί δεν απαντάς ευθέως στο ερώτημά μου με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ;

Τόσο δύσκολο είναι;

2ον) Σου ζήτησα να απολογηθείς για τους Αντβεντιστές ή τους Πεντηκοστιανούς ή τους Μορμόνους;

Γιατί μου φέρνεις ένα δημοσίευμα που αναφέρεται στους Καθολικούς και προσπαθείς με προκρούστεια μέθοδο να συμπεριλάβεις και τους Ορθοδόξους;

3ον) Αν είχες διαβάσει καλύτερα τις περιπτώσεις παιδεραστίας στους κόλπους της Σκοπιάς, που παρουσίασα (και θα συνεχίσω να παρουσιάζω), θα διαπίστωνες ότι αφορούν μόνο σε πρεσβυτέρους, μπεθελίτες, presidents overseas και λοιπά ανώτατα στελέχη!!!
Επίσης θα διαπίστωνες περιπτώσεις που αφορούσαν και σε κοριτσάκια και σε αγοράκια!!!

Αλλά κατά την τακτική που σας διδάσκει η Σκοπιά, προσπαθείς να αλλοιώσεις, να ανακατεύσεις, να αποπροσανατολίζεις.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνεις!

4ον) Δεν χρειάζεται ειδικό θέμα ούτε άσσοι στο μανίκι μου.
Εφόσον θέλεις να ασχολείσαι (πρώτος το ξεκίνησες εδώ και πολύ καιρό) με Παντελεήμονες κ.λ.π., αντί με τα του οίκου σου, θα με βρίσκεις μπροστά σου με σκληρές ιστορίες από την Σκοπιά!

5ον) και σπουδαιότερον!

Εμείς οι Ορθόδοξοι δεν έχουμε δυσκολία να αναγνωρίσουμε την αμαρτωλότητά μας.

Δεν είμαστε Εκκλησία "καθαρών".

Ο Χριστός στην επί του όρους ομιλία εξισώνει αυτούς που αμαρτάνουν εσωτερικά με την καρδιά τους με αυτούς που αμαρτάνουν με το σώμα τους, απορρίπτοντας έτσι κάθε είδους "καθαρής εκκλησίας".

Εσείς κ.Παπαδόπουλε, έχετε το σθένος να ομολογήσετε ότι οι Μ.τ.Ι. είναι και πόρνοι και μοιχοί και πλεονέκτες και οργίλοι και ομοφυλόφιλοι και παιδεραστές και απατεώνες είτε στο σώμα είτε στη ψυχή;;;

Ή ακόμα επιμένεις ότι είστε μία "εκκλησία καθαρών";

Ή δεν σε αφήνει η Σκοπιά να καταλάβεις ότι όπου υπάρχουν άνθρωποι υπάρχουν και πάθη και αδυναμίες είτε αυτοί είναι ορθόδοξοι, καθολικοί, προτεστάντες, μ.τ.ι., βουδιστές, μουσουλμάνοι ιουδαίοι, κ.λ.π.;;;

Κάρολος

Ανώνυμος είπε...

Και σας ξαναρωτάω κ.Παπαδόπουλε,

υπάρχει περίπτωση η "καθαρή" οργάνωση Σκοπιά να προσπαθεί να αποσιωπήσει περιπτώσεις παιδεραστίας μελών της;

Ναι ή όχι;

Κάρολος

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Κάρολε, διαπιστώνω ότι η ρητορική σας είναι αμιγώς και κοινότυπα οοδεΐστικη.

Προφανώς αδυνατείτε να συγκρίνετε την Εκκλησία της εποχής των αποστόλων, την Ορθόδοξη Εκκλησία και την Εκκλησία των Μαρτύρων του Ιεχωβά.

Θα σας βοηθήσω να κάνετε τη σύγκριση.

Ο Παύλος καταγράφει την περίπτωση ενός μοιχού του οποίου η σκανδαλιστική διαγωγή ξεπερνούσε και την ανηθικότητα των Κορινθίων παγανιστών.

Παρομοίως, στους Μάρτυρες του Ιεχωβά έχουν υπάρξει άτομα που η ηθική τους ήταν κατά πολύ κατώτερη του μέσου όρου των μη χριστιανών.

Αλλά...

Υπάρχει και ένα αλλά

Θα μπορούσατε να φανταστείτε τους 99 στους 100 των πρώτων χριστιανών να ζούσαν όπως ζούνε οι παγανιστές;

Θα μπορούσατε να φανταστείτε τη σύνοδο των Αποστόλων εν Ιερουσαλήμ να αθωώνει έναν πασίγνωστο ομολοφυλόφιλο και κλέφτη και να τον διατηρεί στη θέση του επισκόπου παρ' ό,τι εκείνος εξακολουθεί να εκτίνει επί έτη ποινή φυλάκισης για τις απάτες του;

Θα μπορούσατε να φανταστείτε μια ομάδα Αποστόλων, όπου ο Ματθαίος έχει εταιρίες οφ σορ, ο Βαρθολομαίος τις νύχτες ονομάζεται Λίτσα και ο Ιάκωβος στο αντάρτικο σκοτώνει κομουνιστές...

Αναλογιστείτε προσεκτικά τα παραδείγματά μου.

Μην εγκλοβίζεστε στο παιδαριώδες και αντιγραφικό ψευδοεπιχείρημα ότι υπάρχουν μόνο δύο καταστάσεις, η απόλυτη καθαρότητα και ο απόλυτος βόθρος.

Δεν είμαστε μια εκκλησία που είναι όλοι καθαροί, αλλά μια εκκλησία όπου η καθαρότητα έχει το πάνω χέρι. Εσείς δεν είστε μια εκκλησία που είναι όλοι βρόμικοι, αλλά μια εκκλησία όπου η βρομιά έχει το πάνω χέρι.


Στο επίμονο ερώτημά σας περί αποσιώπησης σάς απάντησα και πάνω. Με πιο απλά λόγια, φυσικά και δεν αποσιωπά· η εκκλησία των Μαρτύρων του Ιεχωβά αντιμετωπίζει την παιδεραστία και με πρόληψη και με καταστολή, όπως κάνει και για κάθε χονδροειδή αμαρτία.

Η πρόληψη περιλαμβάνει την ουσιαστική ενημέρωση του ποιμνίου για μεθόδους προστασίας άπό ενδεχόμενα κρούσματα, η καταστολή περιλαμβάνει την εξακρίβωση των περιστατικών, την αυστηρή αντιμετώπισή τους και τη συνεργασία με τις αρχές όπου αυτή χρειάζεται.

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί και θα συνεχίσουν να λαμβάνονται ή και να βελτιώντονται, όταν η πείρα το υπαγορεύει αυτό, είναι πολύ ουσιαστικά, σύμφωνα με τις βιβλικές αρχές, και καθιστούν την Εκκλησία μας έναν τόπο όπου τα παιδιά προστατεύονται πολύ καλύτερα από άλλες θρησκευτικές και κοινωνικές ομάδες.

Ανώνυμος είπε...

“Ο Χριστός στην επί του όρους ομιλία εξισώνει αυτούς που αμαρτάνουν εσωτερικά με την καρδιά τους με αυτούς που αμαρτάνουν με το σώμα τους, απορρίπτοντας έτσι κάθε είδους "καθαρής εκκλησίας".”


Βολικό. Βολικότατο! Αυτός που βλέπει μια γυναίκα και φαντασιώνεται να την βάλει κάτω και να τις πετάξει τα μάτια έξω, εξισώνεται με το βιαστή που θα τη βιάσει.
Μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Ο βιαστής δεν χρειάζεται να έχει περισσότερες τύψεις από κάποιον που απλώς φαντασίωσε έναν βιασμό και αυτός που απλώς φαντασιώνεται θα πρέπει να έχει τις τύψεις και τις ενοχές ενός εγκληματία.

Ανώνυμος είπε...

Άρθρο του Βήματος, 26/2/2009

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ (ΠΑΠΑΔΕΣ)
Ο Εφραίμ, ο Παντελεήμων, ο Φώτιος και τ' άλλα παιδιά

Λώρη Κέζα | Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009


Ωραία παρέα! Στο ίδιο κελί ένας κλέφτης Μητροπολίτης και ένας παιδόφιλος Αρχιμανδρίτης. Στην έκτη πτέρυγα του Κορυδαλλού οι δύο ιερωμένοι ενοχλούν τους υπόλοιπους κρατούμενους, οι οποίοι έχουν τον πόνο και την κλεισούρα τους, ακούν και τον εξάψαλμο- κυριολεκτικά. Θα πείτε, τι να κάνει ο Αρχιμανδρίτης κ. Φώτιος Μακρυστάθης τώρα που δεν έχει τον υπολογιστή του για να σερφάρει στο Ιnternet; Να μην ψάλει λιγάκι να περάσει η ώρα; Μαθεύτηκε λοιπόν ότι μετά την επίπληξη των δεσμοφυλάκων ακούγεται πλέον ένα διακριτικό μουρμουρητό. Ο δε πρώην Μητροπολίτης Αττικής κ. Παντελεήμων Μπεζενίτης , που κρατούσε το σιγόντο, έχει σιωπήσει τελείως. Αναπολεί τις εποχές που για να λειτουργήσει στη Μονή Οσίου Εφραίμ πληρωνόταν ενάμισι εκατομμύριο (δραχμές). Τώρα όχι μόνο υμνεί τα θεία δωρεάν αλλά και του κάνουν παρατήρηση ότι θορυβεί.

Σήμερα στην Κομοτηνή δικάζονται ο ηγούμενος κ. Εφραίμ και ο σύμβουλός του κ. Αρσένιος. Σε τρεις εβδομάδες θα δικαστούν ξανά, για άλλες πτυχές του σκανδάλου. Η σύνοψη των κατηγορητηρίων: είναι ύποπτοι ως απατεώνες ολκής. Το δικαστήριο θα αποφανθεί. Είναι βέβαια μεγάλο το σκάνδαλο και μεγάλη η προβολή, οπότε θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα μάθουμε όλοι την ετυμηγορία. Δεν έγινε το ίδιο και τον Δεκέμβριο, όταν ένας απλός ιερέας φυλακίστηκε για απλούς βιασμούς. Εκεί έχουμε φθάσει, να λέμε «σιγά το θέμα», να μη μας εκπλήσσει. Για να πάρει μεγάλη δημοσιότητα ένα έγκλημα ιερωμένου πρέπει να είναι θεαματικό. Ο 65χρονος ιερέας Ανδρέας Παπαϊωάννου καταδικάστηκε σε 11 χρόνια κάθειρξης επειδή βίασε δύο αγόρια. Αξιολόγηση: μονόστηλο. Δεν βίασε δα όλο το κατηχητικό. Την ίδια διακριτική αντιμετώπιση έχει και ο πατέρας κ. Πέτρος Παπουτσάκης, ιδρυτής της «Στέγης της Αγάπης», που, όπως κατήγγειλαν 13 από τις φιλοξενούμενες ανήλικες, ήταν «Στέγη της Παρενόχλησης», καθώς οι βιασμοί ήταν μέρος της καθημερινότητας.

(συνέχεια στο επόμενο)

Ανώνυμος είπε...

Πόσοι είναι οι κληρικοί και οι καλόγεροι που έχουν καταδικαστεί; Τόσοι ώστε η Ιερά Σύνοδος να ζητεί από τους υπουργούς Παιδείας και Δικαιοσύνης να ιδρυθεί φυλακή των ρασοφόρων. Το αίτημα κατατέθηκε τον Ιούλιο και μάλιστα έγινε υπόδειξη για το κατάλληλο κατάλυμα, στο Κακοταροβούνι. Μην κρίνετε από το όνομα της περιοχής, που ακούγεται κακοτράχαλο. Η Ιερά Μονή Χρυσοπηγής, που σύμφωνα με την πρόταση θα διαμορφωθεί σε φυλακή, βρί σκεται στην καρδιά του ελατοδάσους της Δίβρης. Καλύτερα από σαλέ στην Ελβετία. Διακοπές πολυτελείας! Και να ήταν μόνο αυτό... Αντί για σωφρονιστικούς υπαλλήλους θα βάλουν διακόνους ή εταιρεία σεκιούριτι. Ας μας επιτραπεί η επισήμανση: αφού οι μισοί εγκλείστηκαν για σεξουαλικά παραπτώματα, γιατί να τους κολάζουν με ευειδείς νέους των ιδιωτικών εταιρειών φύλαξης;

Κάποτε περνούσε ο παπάς από τη γειτονιά και έτρεχαν όλοι να του φιλήσουν το χέρι. Ετσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, καθένας φοβάται ότι αν πλησιάσει καλυμμαύκι, μετά θα ψάχνει για το πορτοφόλι του. Το χειρότερο δεν είναι όμως η παράβαση. Οι ιερείς και οι καλόγεροι είναι άνθρωποι σαν κι εμάς, επιφορτισμένοι με περισσότερες ευθύνες. Αυτό που περισσότερο ενοχλεί είναι ότι απ΄ όλους αυτούς που κατηγορήθηκαν τα τελευταία χρόνια δεν ακούστηκε «συγγνώμη». Δεν ακούστηκε «ήμαρτον». Αμαρτία εξομολογουμένη ουκ έστιν αμαρτία. Ούτε ένας όμως δεν έδειξε να μετανοεί, αντιθέτως όλοι βρίσκουν αφελείς δικαιολογίες. Ο καταχραστής είπε ότι είχε βάλει στην άκρη τους μισθούς του, ο παιδόφιλος ότι αγόραζε πορνογραφία για να καταλάβει τα βίτσια ενός πιστού, ο βιαστής ότι τον παγίδευσαν ιεχωβάδες. Με την ειλικρίνεια δεν θα γλίτωναν τη φυλακή, αλλά θα αποκαθιστούσαν, τρόπον τινά, την τιμή τους, δείχνοντας ότι κατάλαβαν τα κηρύγματα που άκουγαν μια ζωή από τον άμβωνα.

Η αμαρτία μπορεί να εξομολογηθεί στον Θεό αλλά και στον συνάνθρωπο. Τον συνάνθρωπο που, εκτός των άλλων, πληρώνει τους μισθούς των παπάδων και αδιαμαρτύρητα δέχεται το αφορολόγητο της εκκλησιαστικής περιουσίας (κτλ. κτλ.). Η ειδική περιποίηση είχε περάσει στη συνείδηση του Νεοέλληνα ως υποχρέωση απέναντι σε κάποιους που βρίσκονται ψηλά. Η εικόνα του κληρικού όμως έχει κατακρημνιστεί πλέον και έτσι δεν θα εκπλαγούμε αν κοπούν και τα προνόμια. Εχει περάσει μία εικοσαετία και πλέον από τότε που ο Αντώνης Τρίτσης μιλούσε για πρώτη φορά για τον διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας. Ο κλήρος έκτοτε έκανε τα πάντα για να τον δικαιώσει.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=253701&ct=6&dt=04/02/2009

Χρήστος - antiairetikos είπε...

Επειδή έλειπα και λείπω για δουλειές στη Θες/κη δεν είχα και δεν έχω εύκολη πρόσβαση στο Ίντερνετ, γι’ αυτό και δεν μπόρεσα να συμμετάσχω στη τόσο ενδιαφέρουσα συζήτηση.
Θέλω όμως να πω κάποια πράγματα στον 44 που τα έχει βάλει συλλήβδην με όλους τους ιερωμένους, πιστεύοντας έτσι πως θα χτυπήσει την Ορθόδοξη πίστη.
Κατ’ αρχάς να του θυμίσω πως στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί. Ας θυμίσω λοιπόν σε όλους τους συμμετέχοντες για μία ακόμη φορά τι έγραφε:

«Για για ορθόδοξα ζευγάρια τα τσι….κια είναι οκέυ; Τα γλυφο…νια; Μια ορθόδοξη χριστιανή αν παίρνει πί….ς στον άντρα της θα πρέπει να εξομολογηθεί την πράξη της αυτή ή ανάμεσα σε παντρεμένα ορθόδοξα ζευγάρια όλα επιτρέπονται; Να τη χ….ει ο άντρας της στη μούρη είναι οκέυ ή υποπίπτει στο αμάρτημα του Αυνάν; Δεν κατάλαβα, επικρίνεται την ενοχοποίηση του στοματικού σεξ από τους μάρτυρες του ιεχωβά ή τον big brother της κρεβατοκάμαράς τους; Ομολογώ ότι ερεθίστηκα.
Ανάρτηση από τον/τη Ανώνυμος στο ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ τη 28 Ιανουάριος 2009 9:37 μμ»


Όταν λοιπόν ένα τέτοιο άτομο, το οποίο κρύβεται πίσω από την ανωνυμία, εξαπολύει τέτοιο εσμό εκφράσεων μας επιτρέπει συμπεράνουμε, πως δεν μπορεί να απέχει και πολύ σε ανάλογες πράξεις με αυτούς που κατηγορεί!
Για την Ορθοδοξία η αμαρτία δεν είναι νομικό γεγονός αλλά υπαρκτικό γεγονός αποτυχίας. Περισσότερα γι’ αυτό το θέμα ας δει το άρθρο μας «Τι είναι αίρεση». Ένας παιδεραστής ή ένας φονιάς δεν διαφέρει σε τίποτα από ένα βωμολόχο, από ένα τσιγκούνη, από ένα ψεύτη.
Και αφού του αρέσουν τόσο οι παραπομπές της Γραφής ας πάει στο Ματθ. 5, 21 – 22, να δει πως ο Χριστός λέει, πως όποιος πει μωρέ και ρακά είναι ένοχος όμοια με ένα δολοφόνο.
Τελειώνοντας θέλω να του πω, πως ο πολύ αμαρτωλός είναι πιο κοντά στη σωτηρία από αυτόν που νομίζει πως είναι καθαρός. Επειδή ο πολύ αμαρτωλός μέσα στην εξαθλίωσή του, είναι πιο εύκολο να αναζητήσει το Θεό και τη μετάνοια, ενώ ο «καθαρός» δεν έχει ανάγκη το Θεό. Τον θέλει μόνο για να του επιβραβεύσει την δήθεν καθαρότητά του.
Γι’ αυτό άλλωστε τα βάζουμε με τους ΜτΙ σ’ αυτό το θέμα. Επειδή οι ίδιοι μας έχουν δώσει αυτό το δικαίωμα. Όλο επαίρονται πως είναι καθαροί. Το πόσο καθαροί είναι δεν νομίζω πως είναι ο κατάλληλος χώρος να ασχοληθούμε με … ανέκδοτα.
Όσο για τον Παπαδόπουλο που γκρινιάζει στον Κάρολο να του θυμίσω πως το άρθρο μου ασχολείται το πώς έγινε μέλος του ΟΗΕ η Σκοπιά και με κάποια ερωτήματα που έβαλε κάποιος αναγνώστης προς τους ΜτΙ. Αντί γι’ αυτά ο Παπαδόπουλος άρχισε να ασχολείται με αρχιεπισκοπές, Σωτηρόπουλους και σκάνδαλα, τα γνωστά κόλπα των ΜτΙ, όταν δεν έχουν απάντηση.


Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

κ.Παπαδόπουλε,

πράγματι ρωτούσα επίμονα και περίμενα υπομονετικά να απαντήσετε εδώ και μήνες, αλλά τέτοια ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ δεν περίμενα να κάνετε!!!

Χωρίς να χρησιμοποιήσω κανέναν "άσσο στο μανίκι μου" όπως περιπεκτικά μου γράψατε, βρεθήκατε να εκθέτετε ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ τη Σκοπιά στο θέμα της παιδεραστίας!!!

Το ερώτημά μου ήταν:
"υπάρχει περίπτωση η "καθαρή" οργάνωση Σκοπιά να προσπαθεί να αποσιωπήσει περιπτώσεις παιδεραστίας μελών της;

Ναι ή όχι;"

Απαντήσατε ότι:
"Με πιο απλά λόγια, φυσικά και δεν αποσιωπά"

Ταυτόχρονα μου παραθέσατε ένα άρθρο από τους New York Times (για να κατηγορήσετε τους καθολικούς και κατ’ επέκταση τους Ορθοδόξους), σύμφωνα με το οποίο:

"ο πρεσβύτερος των Μ.τ.Ι. κ.Bowen οδηγήθηκε σε παραίτηση το 2000, επειδή όταν αποκάλυψε περίπτωση παιδεραστίας άλλου πρεσβυτέρου, τα κεντρικά στο Brooklyn όχι μόνο τον ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΑΝ ζητώντας του να ΜΗΝ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ την πληροφορία αυτή με άλλους!!! αλλά και τον ΑΠΕΚΟΨΑΝ με την κατηγορία ότι προκαλεί διαιρέσεις!!!
Το ίδιο συνέβη και σε άλλους 4 Μ.τ.Ι.!!! "

κ.Παπαδόπουλε ότι δεν κατάφεραν τα άρθρα που παρουσίαζα αυτούς τους μήνες εδώ, το καταφέρατε εσείς με 2 σχόλιά σας!!!

Μας λέτε λοιπόν ευθέως ότι: "εμείς οι Μ.τ.Ι. ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ότι η Σκοπιά αποσιωπεί περιπτώσεις παιδεραστίας αλλά ΥΠΑΡΧΟΥΝ περιπτώσεις που η Σκοπιά έχει αποσιωπήσει!!!

κ.Παπαδόπουλε σας ευχαριστώ!!!

Κάρολος

Ανώνυμος είπε...

Χρήστος: Όταν λοιπόν ένα τέτοιο άτομο, το οποίο κρύβεται πίσω από την ανωνυμία, εξαπολύει τέτοιο εσμό εκφράσεων μας επιτρέπει συμπεράνουμε, πως δεν μπορεί να απέχει και πολύ σε ανάλογες πράξεις με αυτούς που κατηγορεί!

Αυτό που αποκαλείτε "εσμό εκφράσεων" αποτελεί το καθημερινό φρασεολόγιο εκατομμυρίων ελλήνων, θρησκευόμενων και μη, εκκλησιαζόμενων και μη, κληρικών και μη. Οι εκφράσεις που χρησιμοποίησα αφορούν συγκεκριμένες πράξεις, σεξουαλικές. Δεν θεωρώ βρώμικη τη σεξουαλικότητα όπως η θρησκεία σας που οδήγησε χιλιάδες στον αυτοευνουχισμό, ούτε τη γυναίκα "πύλη της κολάσεως" όπως την αποκάλεσε ένας άγιός σας. Δεν διακατέχομαι από ενοχές και απολαμβάνω το στοματικό σεξ με τη γυναίκα μου. Σ' αυτό έχετε δίκιο λοιπόν, κάνω και γω ανάλογες πράξεις. ;-)

Ανώνυμος είπε...

Χρήστος:Ένας παιδεραστής ή ένας φονιάς δεν διαφέρει σε τίποτα από ένα βωμολόχο, από ένα τσιγκούνη, από ένα ψεύτη.
Και αφού του αρέσουν τόσο οι παραπομπές της Γραφής ας πάει στο Ματθ. 5, 21 – 22, να δει πως ο Χριστός λέει, πως όποιος πει μωρέ και ρακά είναι ένοχος όμοια με ένα δολοφόνο.

Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο η Εκκλησία θα πρέπει να διαχωριστεί πλήρως από το Κράτος και τους θεσμούς του.
Τέτοιοι σχιζοφρενικοί παραλογισμοί δεν πρέπει να διαβρώνουν την έννοια του δικαίου και της δικαιοσύνης.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Κάρολε, αν δεν ξέρετε το ιστορικό, καλύτερα να κρατάτε μικρό καλάθι.

Ο Bowen παραιτήθηκε από πρεσβύτερος το 2000 λόγω της αντιρησής του στην ισχύουσα πολιτική για την αντιμετώπιση περιπτώσεων παιδεραστίας, αλλά αποκόπηκε το 2002, δηλαδή πολύ αργότερα.

Ο Bowen και άλλοι τέσσερις συνεργάτες του αποκόπηκαν επειδή όλο αυτό το διάστημα έκαναν οργανωμένη αντιπολίτευση, σε σημείο που χρησιμοποίησαν τα μέσα μαζικής επικοινωνίας, σε σχέση με την αντίθεσή τους στην ισχύουσα πολιτική για την αντιμετώπιση περιπτώσεων παιδεραστίας.

Να σας ρωτήσω κάτι άλλο;

Συμφωνείτε με αυτά που έγραψε ο κύριος Χρήστος, ότι δηλ. "Ένας παιδεραστής ή ένας φονιάς δεν διαφέρει σε τίποτα από ένα βωμολόχο, από ένα τσιγκούνη, από ένα ψεύτη" και "ο πολύ αμαρτωλός είναι πιο κοντά στη σωτηρία από αυτόν που νομίζει πως είναι καθαρός";

Θα ήθελα πολύ τη γνώμη σας επ' αυτών των δηλώσεων.

Ανώνυμος είπε...

Τι λέτε κ.Παπαδόπουλε;

Το μείζον θέμα για εσάς είναι ότι ο Bowen αποκόπηκε 2 χρόνια αφότου παραιτήθηκε από πρεσβύτερος;!!!

Ο άνθρωπος παραιτήθηκε γιατί διαφώνησε με την πολιτική της Σκοπιάς να αποσιωπά περιπτώσεις παιδεραστίας!!!

Στην επιστολή παραίτησής του αναφέρει:
"...Αναφέρομαι στην πολιτική της Σκοπιάς να κρατά πληροφορίες για παιδόφιλους, απόρρητες. Οι παιδόφιλοι προστατεύονται από έναν κώδικα σιωπής και σε πολλές περιπτώσεις παραμένουν πρεσβύτεροι, μπεθελίτες και ανώτερα στελέχη της Σκοπιάς, ενώ τα θύματά τους υποφέρουν στη σιωπή ή αντιμετωπίζουν κυρώσεις. Αυτή η πολιτική είναι ανήθικη κατά τη γνώμη μου."

και παρακάτω:

"Αυτές οι οδηγίες κάνουν την οργάνωση Σκοπιά έναν παράδεισο παιδοφίλων, όπου τα παιδιά μπορούν να κακοποιούνται ελεύθερα, γιατί όσο δεν υπάρχει ουσιαστική απόδειξη δύο μαρτύρων για το ίδιο γεγονός, οι παιδόφιλοι προστατεύονται από την πολιτική της Σκοπιάς η οποία έχει επιβληθεί από το κυβερνών σώμα των πρεσβυτέρων."

Δηλαδή: ένας πρεσβύτερος κακοποιεί σεξουαλικά ένα παιδί. Το παιδί πάει και καταγγέλει το γεγονός. Οι πρεσβύτεροι εξετάζουν την περίπτωση και αν δεν βρουν 2 αυτόπτες μάρτυρες που να βεβαιώσουν τον βιασμό αφήνουν τον βιαστή στην ησυχία του!!!
Ποιος τρελός θα πάει να βιάσει έχοντας μαζί του και μάρτυρες;;;

κ.Παπαδόπουλε ο Bowen και οι 4 άλλοι ΑΠΟΚΟΠΗΚΑΝ από την Σκοπιά επειδή βγήκαν, μίλησαν κατά συνείδηση και κατάγγειλαν αυτήν την παράνοια για να προστατεύσουν τα ίδια τα παιδιά!

Μην προσπαθείτε απεγνωσμένα να στρέψετε τη συζήτηση αλλού.
Έρχονται οι περιπτώσεις χρηματικού διακανονισμού εκατομυρίων δολαρίων από τη Σκοπιά προς θύματα παιδεραστών προκειμένου να μην αποκαλύψουν τα ονόματά τους και ξεφτιλιστεί η οργάνωση!!!

Κάρολος

Ανώνυμος είπε...

Και επειδή με ρωτάτε:

"Συμφωνείτε με αυτά που έγραψε ο κύριος Χρήστος, ότι δηλ. "Ένας παιδεραστής ή ένας φονιάς δεν διαφέρει σε τίποτα από ένα βωμολόχο, από ένα τσιγκούνη, από ένα ψεύτη" και "ο πολύ αμαρτωλός είναι πιο κοντά στη σωτηρία από αυτόν που νομίζει πως είναι καθαρός";

Θα ήθελα πολύ τη γνώμη σας επ' αυτών των δηλώσεων."


Θα σας απαντήσω:

"ἠκούσατε ὅτι ἐρρέθη τοῖς ἀρχαίοις οὐ φονεύσεις ὃς δ' ἂν φονεύσῃ ἕνοχος ἐσται τῇ κρίσει·
22 ἐγὼ δὲ λέγω ὑμῖν ὅτι πᾶς ὁ ὀργιζόμενος τῷ ἀδελφῷ αὐτοῦ ἕνοχος ἐσται τῇ κρίσει· ὃς δ' ἂν εἶπῃ τῷ ἀδελφῷ αὐτοῦ ῥακά, ἕνοχος ἐσται τῷ συνεδρίῳ ὃς δ' ἂν εἶπῃ μωρέ, ἕνοχος ἐσται εἰς τὴν γέενναν τοῦ πυρός.

Ἠκούσατε ὅτι ἐρρέθη· οὐ μοιχεύσεις.
28 ἐγὼ δὲ λέγω ὑμῖν ὅτι πᾶς ὁ βλέπων γυναῖκα πρὸς τὸ ἐπιθυμῆσαι [αὐτὴν] ἤδη ἐμοίχευσεν αὐτὴν ἐν τῇ καρδίᾳ αὐτοῦ.

...λέγει αὐτοῖς ὁ Ἰησοῦς· ἀμὴν λέγω ὑμῖν ὅτι οἱ τελῶναι καὶ αἱ πόρναι προάγουσιν ὑμᾶς εἰς τὴν βασιλείαν τοῦ θεοῦ."

Διαφωνείτε με τα λόγια του Χριστού;

Κάρολος

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά και συμφωνώ με τα λόγια του Χριστού. Αλλά τα λόγια του Χριστού δεν συμφωνούν με αυτά που ισχυρίζεται ο Χρήστος και υπερθεματίζετε εσείς.

Και εδώ δεν έχετε μόνο σοβαρό πρόβλημα ερμηνείας της Βίβλου, αλλά σοβαρό ηθικό πρόβλημα, διότι ο τρόπος που ερμηνεύετε τις περικοπές είναι διαστροφικός.

Ακόμα και άθεοι θα μπορούσαν να κατανοήσουν καλύτερα αυτές τις περικοπές από εσάς.

Αλλά εσείς διαστρέφετε τη σημασία τους για να δικαιολογήσετε τη βορβορώδη κατάσταση της εκκλησίας σας.

Παναγιώτης! είπε...

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μάρτυρες του Ιεχωβά που δικαιώνουν τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό ο οποίος προφήτευσε: «Οι κληρικοί θα είναι οι χειρότεροι και ασεβέστεροι των όλων..».

Σας ευχαριστούμε που συνεχίζετε να μας επιβεβαιώνετε ότι στην Ορθοδοξία δεν έχουμε ψευδοπροφήτες..

Παναγιώτης!

Παναγιώτης! είπε...

Κύριε Χρήστο, μιας και οι φίλοι οι Ιεχωβάδες πιάσανε θέμα περί σωστής ερμηνείας των Γραφών, μήπως είναι καιρός να τους θυμίσετε κάτι σχόλια που είχε κάνει κάποτε κάποιος 44; (νομίζω;)

Τότε που ήταν στο «τραπέζι» το θέμα του «σταυρού», και έφερνε ως απόδειξη το λεξικό του Μπαμπινιώτη για να αποδείξει πως ο σταυρός ήταν πάσσαλος..

Και δεν άργησε να κάνει τη γκάφα του φυσικά…

Πήρε το βραβείο νόμπελ (εσείς νομίζω του το δώσατε κιόλας κύριε Χρήστο) όταν «πέταξε» το ιστορικό.. γράφοντας τα εξής:

«Πηγαίνετε αν θέλετε να δείτε στο μουσείο των Αθηνών, αγάλματα του δευτέρου αιώνα με σταυρούς στα μάτια..»

Και θέλουν ύστερα να θέσουν θέμα περί σωστής ερμηνείας της Γραφής;

Ποιοι;

Οι πολέμιοι του Σταυρού;

Που έκαναν πάσσαλο το Σταυρό…;

Παναγιώτης!

Υ.Γ αλήθεια γιατί το δεύτερο αιώνα δε ζωγράφιζαν πασσάλους στα αγάλματα..;

Χρήστος - antiairetikos είπε...

Βρε «σεξουαλιάρη» 44, δεν με νοιάζει τι στάσεις κάνεις με την γυναίκα σου στην κρεβατοκάμαρα σου. Διάβασε λίγο το σχόλιό μου. Εγώ δεν είπα πως δεν διαφέρεις από αυτούς που περιγράφεις στο ΄βωμολόχο σχόλιό σου, αλλά πιθανόν δεν διαφέρεις αυτούς που κατηγορείς δηλ. τους παιδεραστές κ.λ.π.
Μετά τι διάλογος είναι αυτός που κάνεις. Μόλις στριμωχτείς σε κάτι πας να ξεφύγεις δια της συνενοχής. Είναι απάντηση αυτή; Το κάνω αυτό επειδή το κάνουν και οι άλλοι; Όπως έλεγε και η μάνα μου, αν οι άλλοι πάνε για πνίξιμο θα πας και εσύ; Είναι επίπεδο διαλόγου αυτό το πράγμα που ακολουθείς;
Ομοίως όταν δεν έχεις τι να απαντήσεις, τότε η Γραφή την οποία επικαλείσαι ανελλιπώς όταν σε συμφέρει, ξαφνικά γίνεται «Αποδιοπομπαίος τράγος».
Και μέσα σ’ όλα βάζεις και το κερασάκι στην τούρτα για χωρισμό κράτους – Εκκλησία. Τι άσχετο είναι αυτό που έγραψες. Εξισώνει η Ελληνική Δικαιοσύνη τον φονιά με τον βωμολόχο; Από την πόλη έρχομαι και στη κορφή κανέλα που λέει και ο λαός.
Θεολογικό διάλογο κάνουμε. Το έχεις πάρει χαμπάρι αυτό ή όχι;

Χρήστος – αντιαιρετικός

Χρήστος - antiairetikos είπε...

Παπαδόπουλε πιθανόν είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαι μαζί σου, αν εξακολουθήσεις αυτού του είδους τον διάλογο. Βέβαια ξέρω γιατί τα γράφεις αυτά. Για να ξεφύγεις από την δύσκολη θέση που περιήλθες πάλι με τον Κάρολο.
Τόσες μέρες λοιπόν ενώ εγώ γράφω συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας πολλές φορές και αγιογραφικές αναφορές, εσύ κατά την προσφιλή σου τακτική αερολογείς χωρίς να λες κάτι συγκεκριμένο, απλώς συκοφαντώντας.

Λες π.χ. πως διαστρέφω την Γραφή. Έτσι γενικώς και αορίστως. Θα σου ήταν κόπος να μου πεις που και γιατί;

Επιπλέον σε έχω καλέσει να πάρεις θέση στα θέματα του άρθρου. Γράφουν αλήθεια ή ψέματα οι αναφερόμενοι στο άρθρο. Μέχρι σήμερα απέφυγες να το κάνεις. Θα το κάνεις ποτέ ή όχι;

Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Χρήστος: Διάβασε λίγο το σχόλιό μου. Εγώ δεν είπα πως δεν διαφέρεις από αυτούς που περιγράφεις στο ΄βωμολόχο σχόλιό σου, αλλά πιθανόν δεν διαφέρεις αυτούς που κατηγορείς δηλ. τους παιδεραστές κ.λ.π.
Μετά τι διάλογος είναι αυτός που κάνεις. Μόλις στριμωχτείς σε κάτι πας να ξεφύγεις δια της συνενοχής. Είναι απάντηση αυτή;

H κατάλληλη απάντηση θα ήταν να σε διαολοστείλω.

Αυτούς που κατηγορώ, τους έχει καταδικάσει η ελληνική δικαιοσύνη για την παιδεραστία τους.

Εσύ από πού κι ως πού ισχυρίζεσαι πως δεν διαφέρω από αυτούς;

Είσαι τόσο ανισόρροπος που δεν ντρέπεσαι να γράφεις πως κάποιος αθυρόστομος μάλλον είναι και παιδεραστής;

Προφανώς στον εκκλησιαστικό σας κύκλο η παιδεραστία είναι η αγαπημένη σας συνήθεια, αποτελεί πταίσμα, ασήμαντο παράπτωμα. Τι να βιάζεις παιδάκια και να ερωτοτροπείς με ανήλικα, τι να βωμολοχείς ... ένα και το αυτό.


Χρήστος: Και μέσα σ’ όλα βάζεις και το κερασάκι στην τούρτα για χωρισμό κράτους – Εκκλησία. Τι άσχετο είναι αυτό που έγραψες. Εξισώνει η Ελληνική Δικαιοσύνη τον φονιά με τον βωμολόχο;

Τους εξισώνει όμως η χριστιανική διδασκαλία γι αυτό και είναι άκρως επικίνδυνο να έχει η Εκκλησία την παραμικρή σχέση με θεσμούς του κράτους όπως η δικαιοσύνη και η παιδεία. Μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε.

υγ. Αν έχετε την εντύπωση πως μ’ έχετε στριμώξει έστω και μια φορά … αυτο-ικανοποιείστε.

Χρήστος - antiairetikos είπε...

Ώπα 44, θυμώσαμε και δεν ξέρουμε τι λέμε. Όταν αφορά τους άλλους, ελαφρά τη καρδία τα ισοπεδώνουμε όλα και γινόμαστε τιμητές, όταν κάτι μας αφορά τότε διυλίζουμε τον κώνωπα!!!

Όταν έγραφες εκείνα τα επαίσχυντα για την κ. Ιωάννα, ήταν καλά έ; Δεν έχεις λοιπόν καμμία ευθύνη λοιπόν απέναντι στον συνάνθρωπό σου; Θεωρείς αμελητέο να τον προσβάλεις κάποιον με τέτοιους αισχρούς χαρακτηρισμούς. Ο σοφός λαός όμως έχει διαφορετική γνώμη από σένα. Η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει, συνηθίζει να λέει. Συγχαρητήρια για τον καινούργιο κόσμο που επαγγέλλεσαι μ’ αυτή σου τη συμπεριφορά. Και μετά σου φταίει ο Χριστιανισμός!

Και σου το ξαναλέω για να το καταλάβεις. Στην Ορθοδοξία όλοι θεωρούμε τον εαυτό μας αμαρτωλό, αδιάφορο το τι έχει κάνει ο καθένας. Όποιος παίρνει «μέτρο καθαρότητας» για να συγκρίνει τον εαυτό του με τους άλλους, τότε δεν ανήκει στον Ορθόδοξο χώρο αλλά στον Προτεσταντικό, ακόμα και αν δεν το ξέρει.

Σου το ξαναλέω. Διάβασε το άρθρο μου «Τι είναι αίρεση» για να καταλάβεις τι εστί Χριστιανισμός και Ορθοδοξία. Εύκολο είναι πλέον, αφού όπως είδες έχω αναρτήσει κατάλογο με τα άρθρα μου στο τέλος της σελίδας που σε οδηγούν σε όποιο άρθρο επιθυμείς.

Τώρα για την αυτοϊκανοποίηση που λες αυτό είναι δικό σου ζήτημα μιας και ο ίδιος μας αποκαλύφτηκες άκρως «σεξουαλιάρης».

Όσο για το αν σε στρίμωξα – όπως λες – σε πληροφορώ πως δεν είναι του γούστου μου να στριμώχνω άντρες!

Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Για την «Ιωάννα» δε νομίζω να έχω γράψει κάτι «επαίσχυντο».

Για τους «αισχρούς χαρακτηρισμούς» που λέτε, απλώς αντικατέστησα κάποιες φράσεις δικού σας σχολίου, με τις αντίστοιχες που χρησιμοποιεί ο ελληνικός λαός. Ο φαρισαϊσμός και ο στρουθοκαμηλισμός σας, δεν σας αφήνουν να δείτε πως έλεγα τα ίδια με εσάς αλλά με διαφορετικές λέξεις, με τις οποίες είναι απολύτως εξοικιωμένο το ποίμνιό σας και αποτελούν μέρος του καθημερινού του λεξιλόγιου (κι αν το αγνοείτε, βγάλτε το κεφάλι από την άμμο και θα το διαπιστώσετε).


Xρήστος: Στην Ορθοδοξία όλοι θεωρούμε τον εαυτό μας αμαρτωλό, αδιάφορο το τι έχει κάνει ο καθένας.

Αν δεν κάνω λάθος, θεωρείτε τον εαυτό σας εξίσου αμαρτωλό μ’ έναν βιαστή ή παιδεραστή. Εκτός κι αν μας τ’ αλλάζετε τώρα.
Αυτό αφορά αποκλειστικά εσάς και την ψυχιατρική.

Xρήστος: Όσο για το αν σε στρίμωξα – όπως λες – σε πληροφορώ πως δεν είναι του γούστου μου να στριμώχνω άντρες!

Τι χιούμορ Θεέ μου!

Ανώνυμος είπε...

Κάρολε, για τον τρόπο που λειτουργούν τα πρεσβυτέρια και οι εκκλησίες των Μαρτύρων του Ιεχωβά δεν έχεις ιδέα. Αυτά που διαβάζεις από τον Bowen ή από οπουδήποτε αλλού στο ίντερνετ τα καταλαβαίνεις στο πλαίσιο που λειτουργούν οι παπάδες σας, οπότε η εικόνα που έχεις είναι βασίζεται ουσιαστικά στις «εξ ιδίων» γνώσεις και εμπειρίες σου. Στους Μάρτυρες του Ιεχωβά, δεν υπάρχει περίπτωση ένα άτομο να είναι αποδεδειγμένα παιδεραστής και να συνεχίσει να έχει θέση ευθύνης, ακόμα και αν έχει δηλώσει χίλιες μετάνοιες. Εδώ μία τσόντα αρκεί για να χάσεις τη θέση σου από πρεσβύτερος με συνοπτικές διαδικασίες. Οι απαιτήσεις των Μαρτύρων του Ιεχωβά για τους πρεσβυτέρους είναι εκατό φορές πιο αυστηρές από ό,τι είναι στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Από την άλλη μεριά, με βάση τους βιβλικούς κανόνες, για να τεκμηριωθεί μία κατηγορία πρέπει να υπάρχει ή ομολογία ή τουλάχιστον δύο μάρτυρες για το ίδιο περιστατικό ή δύο ανεξάρτητες μαρτυρίες για παρόμοιο παράπτωμα σε διαφορετικά περιστατικά.

Αυτός είναι ένας γενικός βιβλικός κανόνας για όλα τα χονδροειδή παραπτώματα. Αυτό είναι το εκκλησιαστικό κομμάτι και λειτουργεί με τους κανόνες της Βίβλου.

Φυσικά, υπάρχει και το νομικό κομμάτι, διότι συγκεκριμένα η παιδεραστία, και ιδιαίτερα ο βιασμός, είναι και έγκλημα. Σε αυτή την περίπτωση το θύμα και η οικογένειά του μπορούν να απευθυνθούν στον νόμο και να ζητήσουν τη βοήθεια ειδικών.

Αρκετά χρόνια πριν από την αντιπολίτευση του Bowen, οι οδηγίες στους πρεσβυτέρους έλεγαν:

«Αποτελεί προσωπική απόφαση αν το φερόμενο ως θύμα επιλέξει να αναφέρει τέτοιες κατηγορίες στις κοσμικές αρχές».—Επιστολή προς όλα τα Πρεσβυτέρια, 3 Φεβρουαρίου 1993 (http://en.wikipedia.org/wiki/Jehovah's_Witnesses_and_child_sex_abuse#cite_note-41).

Ακόμα και ο ίδιος ο Bowen παραδέχτηκε: «Τα θύματα και οι οικογένειές τους μπορούν, αν θέλουν, να καλέσουν την αστυνομία». (http://www.sptimes.com/2002/08/22/Floridian/Spiritual_shunning.shtml)

Κανείς επομένως δεν εμποδίζει έναν Μάρτυρα να καταγγείλει ένα έγκλημα, όπως είναι η παιδεραστία, στην αστυνομία.

Έγινα κατανοητός, κύριε Κάρολε, ή έχετε καμία άλλη απορία;

Ανώνυμος είπε...

Επ' ευκαιρία μπορείτε να μας πείτε και τον κώδικα που χρειάζεται να για να κάνουμε λινκ;

Χρήστος - antiairetikos είπε...

Τι έγινε βρε 44;

Εκτός από τα νευράκια, λέμε και ψεματάκια τώρα;

44: «Για την «Ιωάννα» δε νομίζω να έχω γράψει κάτι «επαίσχυντο».

Επειδή λοιπόν έχεις αδύνατη μνήμη για να σου θυμίσω τι έγραφες παλιότερα, χρησιμοποιώντας για μια ακόμη φορά το ….. «υπέροχο» λεξιλόγιό σου και ένα από τα πολλά ψευδώνυμά σου!

«Χαχαααααα Γειά σου κυρία Ιωάννα λαβέντησααααααα… 33
15 Ιανουάριος 2009 10:04 μμ

MPA; MILHSE TO KOLO.BAKTHRIDIO O KWLO-SATANISTHS OTI H ... KSE-KO...
TI DOULIA EXOUN EDO TA KOLO.SATANIKA KOLO.BAKTHRIDIA k. XRHSTO. DEN STELNETE TO KOLO.BAKTHRIDIO APO EKEI POU BGHKE;

ANONUME KSEXASES KATI
KSEXASES NA PARAGKEILEIS KLEISMA GIA TON 33.
NA TOU BGALEI TO KOLO.BAKTHRIDIO
KAI NA TOU KSEPLUNEI TO MUALO APO TA BLAMENA AXURA.

ANTI-33


Ανάρτηση από τον/τη Ανώνυμος στο ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ τη 16 Ιανουάριος 2009 3:13 μμ


44: «Αν δεν κάνω λάθος, θεωρείτε τον εαυτό σας εξίσου αμαρτωλό μ’ έναν βιαστή ή παιδεραστή. Εκτός κι αν μας τ’ αλλάζετε τώρα.»

Επιτέλους το κατάλαβες μετά από τόσες μέρες! Και βέβαια θεωρώ τον εαυτό μου εξίσου αμαρτωλό μ’ έναν βιαστή ή παιδεραστή. Η αμαρτία, είναι αμαρτία οποιαδήποτε μορφή και αν έχει. Στο επεισόδιο με την μοιχαλίδα, ο Χριστός δεν είπε, όποιος έχει την μικρότερη αμαρτία να την λιθοβολήσει, αλλά ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΛΙΘΟΒΟΛΗΣΕΙ.

Και αφού το βουνό δεν πηγαίνει στον Μωάμεθ, αλλά ο Μωάμεθ στο βουνό, καιρός να σου γράψω τι υποστηρίζω πως είναι αμαρτία στο άρθρο μου «Τι είναι αίρεση», αφού εσύ δεν έκανες τον κόπο να το δεις τόσες μέρες που σε παρέπεμψα οπότε δεν θα χρειαζόταν όλα αυτά που γράφεις τώρα.

Ας τα δει και ο Παπαδόπουλος, που έθεσε το ίδιο ζήτημα.

Κάποια σημεία του, τα έχω πάρει από την «Ελευθερία του Ήθους» του Γιανναρά με τον οποίο συμφωνείς σε αρκετά σημεία όπως έχεις πει παλιότερα.

Συνεχίζεται ….

Χρήστος – αντιαιρετικός

Χρήστος - antiairetikos είπε...

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ;

Αλλά τι είναι αμαρτία; Αμαρτία λοιπόν σύμφωνα με την επικρατούσα άποψη, είναι η ατομική παράβαση ενός δεδομένου απρόσωπου κώδικα συμπεριφοράς, που σχεδόν πάντα γεννάει στον παραβάτη αισθήματα ψυχολογικής ενοχής. Αν έχουν όμως έτσι τα πράγματα πως εξηγείται τότε το γεγονός, το ότι ο Χριστός δεν κατακρίνει τη γυναίκα που του είχαν φέρει οι Φαρισαίοι για μοιχεία; (Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο, κεφάλαιο 8, στίχοι 3 – 11). Γιατί δεν της απαγγέλλει κατηγορητήριο μιας και βρίσκεται μπροστά σ’ ένα αυτόφωρο αμάρτημα, από τα βαρύτερα της θρησκευτικής και κοινωνικής Ηθικής, αμάρτημα που ο μωσαϊκός νόμος τιμωρούσε με θάνατο δια λιθοβολισμού; Και είναι άξιο προσοχής, ότι ο Χριστός βεβαιώνει αυτή την γυναίκα, πως δεν την κατακρίνει, παρόλο που δεν βλέπει καμία εξωτερική εκδήλωση μετάνοιας εκ μέρους της. Στο αδιέξοδο που διαγράφεται, απάντηση δίνουν οι Πατέρες της Εκκλησίας μας. Κατ’ αυτούς η αμαρτία δεν είναι νομικό αλλά υπαρκτικό γεγονός. Δεν είναι απλή παράβαση αλλά ελεύθερη και έμπρακτη άρνηση του ανθρώπου να είναι αυτό που στ’ αλήθεια είναι : εικόνα και φανέρωση του Τριαδικού θεού. Έτσι ο άνθρωπος αποτυγχάνει και αστοχεί (αμαρτάνει δηλ.), να ζήσει την πραγματική του φύση αγαπώντας και αγαπώμενος. Γι’ αυτό και ο Χριστός στο παραπάνω επεισόδιο αφοπλίζει και ντροπιάζει τους κατηγόρους της αμαρτωλής γυναίκας, θυμίζοντας την καθολικότητα της ανθρώπινης αποτυχίας και αμαρτίας, υποδηλώνοντας την ανάγκη που έχουν όλοι οι άνθρωποι να καταφύγουν στη Χάρη του Θεού, αντί να μετράνε με συμβατικά μέτρα την ατομική αποτυχία και πτώση, λέγοντάς τους: «όποιος είναι αναμάρτητος να ρίξει πρώτος τη πέτρα». Σε αντίθεση με τους αιρετικούς, για μας, η εκκλησία δεν είναι μια αντικειμενική πραγματικότητα συλλογικής τελειότητας, γιατί τότε οι αμαρτωλοί θα μένανε έξω απ’ αυτή, δίχως ελπίδα πρόσληψης και σωτηρίας, αλλά χώρος που δια των μυστηρίων και της αγάπης μεταμορφώνει την αμαρτία μας σε μετάνοια.



Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Γνωρίζετε πολύ καλά πως δεν υπέγραψα ποτέ ως ΑΝΤΙ-33 και τα σχόλιά του δεν είναι δικά μου.
Επειδή είμαι ανώνυμος θα μου φορτώσετε κάθε ανώνυμο σχόλιο;

Χρήστος: Και βέβαια θεωρώ τον εαυτό μου εξίσου αμαρτωλό μ’ έναν βιαστή ή παιδεραστή. Η αμαρτία, είναι αμαρτία οποιαδήποτε μορφή και αν έχει. Στο επεισόδιο με την μοιχαλίδα, ο Χριστός δεν είπε, όποιος έχει την μικρότερη αμαρτία να την λιθοβολήσει, αλλά ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΛΙΘΟΒΟΛΗΣΕΙ.

Aυτά, σας έχω ξαναπεί πως αφορούν την ψυχιατρική. Αν κάποιος αισθάνεται εξίσου ένοχος και «αμαρτωλός» μ' έναν δολοφόνο ή βιαστή, ας απευθυνθεί σε ψυχίατρο.

Για τη μοιχαλίδα ο Υιός μπορεί να είπε πρώτος ο αναμάρτητος βαλέτω λίθον αλλά ο Πατέρας του, ζητούσε να λιθοβολήσουν ακόμη και τα παιδιά αν δεν υπάκουαν τους γονείς τους, να λιθοβολήσουν κάποιον που έκοψε ξύλα το Σάββατο, να λιθοβολήσουν κάποιον που συνευρέθη με γυναίκα τις μέρες της περιόδου της και γενικώς η πέτρα πήγαινε σύννεφο. Η καταδίκη σε θάνατο διά λιθοβολισμού ήταν σε ημηρεσία διάταξη ακόμη και για γελοία παραπτώματα σύμφωνα με τις εντολές του Θεού (άρα και του Χριστού) στην Π.Δ.

Χρήστος - antiairetikos είπε...

Αγαπητέ 44, γράφεις:

«Γνωρίζετε πολύ καλά πως δεν υπέγραψα ποτέ ως ΑΝΤΙ-33 και τα σχόλιά του δεν είναι δικά μου.
Επειδή είμαι ανώνυμος θα μου φορτώσετε κάθε ανώνυμο σχόλιο;


Να με συγχωρεί η χάρη σου αλλά αυτά να τα πεις αλλού. Πρώτον και κύριον έχεις επιλέξει να γράφεις σχόλια στην σελίδα μου εκτός από Ανώνυμος και άλλα ονόματα, όπως Νίκος, 44, Άθρησκος και πιθανόν και άλλα, και δεύτερον και κυριότερον είσαι ό μόνος που χρησιμοποιεί αυτού του είδους την φρασεολογία. Για να σου θυμίσω μερικά για να σου δείξω το «νέο ήθος» που πρεσβεύεις μετά την επιθυμητή από εσένα κατάργηση του Χριστιανισμού και το «σεβασμό» που δείχνεις στο πρόσωπο και το πιστεύω του άλλου:

«Όσο για τα καρφιά … δεν ξέρω. Πόσα βρήκε η κυρά Λένη;

Αν το Χριστό αντί να τον σταυρώσουν τον χτύπαγαν με σφυρί στο κεφάλι και τον αποκεφάλιζαν με δρεπάνι, τώρα θα προσκυνάγατε το σφυροδρέπανο Χαχαχαχαχαχα.

No44
Ανάρτηση από τον/τη Ανώνυμος στο ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ τη 17 Ιανουάριος 2009 3:00 μμ»


υγ. ΝΙΚΟ μη μιλάς για ξεβράκωμα γιατί εκτός από τις αλλαξοπατριαρχίες των ορθοδόξων επί τουρκοκρατίας είναι γνωστές και οι αλλαξοκωλιές των ιερέων σας επί των ημερών μας.

Νο44

Ανάρτηση από τον/τη Ανώνυμος στο ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ τη 20 Ιανουάριος 2009 9:23 πμ


Μου φαίνεται πως «τζάμπα» σου έγραψα ολόκληρο κατεβατό για την αμαρτία. Ούτε καν μπήκες στον κόπο να το διαβάσεις. Αν το διάβαζες θα καταλάβαινες, αυτό που σου λέω μέρες τώρα. Στο λέω για τελευταία φορά. Η αμαρτία για μας είναι υπαρκτικό γεγονός, όχι νομικό οπότε ούτε ενοχές μας προκαλεί ούτε ψυχίατρο χρειαζόμαστε – όπως γράφεις – γιατί ξέρουμε πως παρόλα αυτά η αγάπη του Χριστού για μας είναι απέραντη.

Ψυχίατρο πιθανόν μπορεί να χρειάζεσαι εσύ, γιατί τα περισσότερα σχόλιά σου ασχολούνται με σεξουαλικά υπονοούμενα, γεγονός που δείχνει πως έχεις πιθανόν σεξουαλική στέρηση. Κανένας από τους συμμετέχοντες – εκτός από σένα – στις διάφορες συζητήσεις των άρθρων του Αντιαιρετικού, δεν ασχολήθηκε τόσο μονομερώς με το σεξουαλικό στοιχείο όπως εσύ!

Στο τέλος επειδή σε κάλυψα στο ζήτημα της αμαρτίας, προσπαθείς να πας την κουβέντα αλλού ασχολούμενος με τον Θεό της Π.Δ. Ολόκληρο άρθρο έχω γράψει γι’ αυτό το ζήτημα – ο «κακός» Θεός της Π.Δ.- δεν το διάβασες; Διάβαστο για να σου λυθούν και αυτές οι απορίες σου.

Χρήστος – αντιαιρετικός

Χρήστος - antiairetikos είπε...

Και ένα τελευταίο 44, για το καινούργιο «ήθος» που επαγγέλλεσαι. Τι κρύβεσαι σαν «γυναικούλα» πίσω από διάφορα ψευδώνυμα και ανωνυμίες; Βγες και πες ποιος είσαι – ώστε να μην σε μπερδεύουμε από δω και πέρα – πάρε την ευθύνη των λόγων σου. Αν θες να καταργήσεις κάτι σάπιο – όπως λες – πως είναι ο Χριστιανισμός, δείξε λοιπόν το υγιές με τον οποίο θα τον αντικαταστήσεις;

Θεωρείς λοιπόν εσύ υγιές, κρυβόμενος πίσω από την ανωνυμία να κάνεις επίδειξη σεξουαλικών υπονοουμένων και φτηνού χιούμορ προσβάλλοντας την πίστη του άλλου;

Δείξε μας και πες μας λοιπόν με τι θα αντικαταστήσεις τον «σάπιο» Χριστιανισμό; Πάρε λοιπόν και μια φορά στη ζωή σου την ευθύνη των λόγων και των πράξεών σου;

Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

1. Aνέκαθεν το θράσος των ανθρώπων της Εκκλησίας ήταν απύθμενο. Κατάλοιπο της βυζαντικής εποχής, τότε που οι εκπρόσωποι του θεού με τις μαύρες ρόμπες κρατικοποιήθηκαν, αποκτώντας αλαζονία εξουσία και περιουσία. Αν είναι δυνατόν να μιλάτε εσείς για ήθος, εσείς που υπερασπίζεστε ό,τι πιο ανήθικο και σκανδαλώδες υπάρχει στην ελληνική κοινωνία.

2. Πώς να μην ασχοληθώ με το «σεξουαλικό στοιχείο» αφού οι διάφορες μητροπολιτίνες και αρχιεπισκοπίνες Μπέμπες Μπλανς, Σούλες, Κούλες, Σουλτάνες του Αιγαίου κ.ά. έχουν δώσει άπειρες αφορμές;
Εδώ κοτζάμ Θεός ασχολήθηκε με το σεξουαλικό στοιχείο κι αφιέρωσε τόσα κεφάλαια στο λόγο του (βλ. Π.Δ.) διαφωτίζοντάς μας για τα έμμηνα και την εκσπερμάτιση, για το με ποιες γυναίκες θα πρέπει να συνουσιαζόμαστε, πώς και πότε επιδεικνύονται τα «παρθένια» της νύφης, τι να κάνουμε τη γυναίκα αλλά και το ζώο σε περίπτωση κτηνοβασίας, τι έκανε ο Αβραάμ όταν πλέον δεν του σηκωνόταν, πόσο μεγάλο πέος είχαν οι Χαλδαίοι, σε ποια ταράτσα βίασε ο Αβεσσαλώμ τις παλλακίδες του πατέρα του, πώς εξαπάτησε η Θάμαρ τον πεθερό της ώστε να την γκαστρώσει, πώς χώθηκε η Ρουθ κάτω απ’ τα σκεπάσματα του Βοόζ ενώ αυτός κοιμόταν και τόσα άλλα πικάντικα σεξοπορνοδιαστροφικά.

3. Το άρθρο σας περί «κακού» θεού της Π.Δ. είναι επιπέδου Δημοτικού γι αυτό και απαξιώ να σχολιάσω.
Επίσης, i.q. παιδιού Δημοτικού, θα πρέπει να διαθέτει κάποιος ώστε να μην μπορεί διακρίνει ότι το υβριστικό σχόλιο του «αντι-33» δεν είναι δικό μου.

4. Με ενδιαφέρουν αποκλειστικά οι απόψεις και τα επιχειρήματα. Όχι οι ταυτότητες και τα ονοματεπώνυμα. Αυτά είναι για τους ρουφιάνους.
Επίσης, είμαι πολύ καχύποπτος με το ίντερνετ ώστε να αποκαλύπτω στοιχεία μου. Εξάλλου το να σας πω πως λέγομαι Νίκος ή Βαλάντης, δε νομίζω να προσφέρει κάτι.

5. Πριν σας απαντήσω για το τι θα αντικαταστήσει το «χριστιανισμό», πείτε μου τι εννοείτε ως «χριστιανισμό» κι αν αυτός υφίσταται. Πόσοι έχουν κρατήσει μόνο «ένα χιτώνα» κι έχουν μοιράσει την περιουσία τους σε φτωχούς; Πόσοι αγαπούν, αθαγοεργούν και ευλογούν τους εχθρούς τους; Πόσοι προσφέρουν και την άλλη σιαγόνα; Εκτός από τη συμμετοχή -για λόγους παράδοσης- στο τελετουργικό μέρος, με ποια άλλη έννοια υφίστανται χριστιανοί και χριστιανισμός; Μόνο ένα διαπλεκόμενο διεφθαρμένο ιερατείο έχει παραμείνει με αποκλειστικό σκοπό να αυξάνει την περιουσία του καθώς και κάποιοι θεωρητικοί, που θεολογούν με το ουϊσκάκι στο χέρι. Οι υπόλοιποι απλώς ακολουθούν από παράδοση και συνήθεια κάποια τελετουργικά με πλήρη αδιαφορία για το θεολογικό, δογματικό και ηθικό μέρος. Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις βέβαια αλλά είναι ελάχιστες ώστε να αναιρέσουν την παραπάνω διαπίστωση.
Εν τούτοις, δεν φλέγομαι και τόσο για τη συνέχεια ή μη της ύπαρξης του χριστιανισμού -ό,τι κι αν αποτελεί αυτός- αλλά κυρίως, δεν μπορώ να μην εκφράσω την άποψή μου σχετικά με τον ισχυρισμό πως τα ιερά κείμενα των ισραηλιτών και των χριστιανών είναι θεόπνευστα και λόγος του Θεού.
Το πιθανότερο πάντως είναι πως οτιδήποτε κι αν αντικαταστήσει το θρασύτατο, υπεφίαλο, αλαζονικό και αυταρχικό «Εγώ ειμί το φως και η αλήθεια», θα είναι σαφώς προτιμότερο. Πάντα ήμουν οπαδός του σεμνότερου, πραότερου και δημοκρατικότερου «Εν οίδα ότι ουδέν οίδα», αυτής της διαχρονικής παραδοχής, που περικλείει το σεβασμό στην άλλη άποψη/πίστη και ανέκαθεν αποτελούσε την αφετηρία της έρευνας και της αναζήτησης της γνώσης.

Χρήστος - antiairetikos είπε...

Βρε 44, δεν σούφταναν τα σεξουαλικά υπονοούμενα και η άλλη σαλάτα που χρησιμοποιείς στα σχόλιά σου, θυμήθηκες τώρα και το … Βυζάντιο. Άντε την άλλη φορά να μας πεις για τους παπάδες το 21. Ο Χριστόδουλος πως σου ξέφυγε και δεν τον επικαλέστηκες ακόμα. Μπράβο. Μοναδικός και πρωτότυπος ο αντιρρητικός σου λόγος. Τι να λέμε τώρα. Με συνέτριψες κυριολεκτικά!

Εκεί βέβαια που με συνέτριψες τελείως είναι όταν γράφεις:

«Το άρθρο σας περί «κακού» θεού της Π.Δ. είναι επιπέδου Δημοτικού γι αυτό και απαξιώ να σχολιάσω.»

Μοναδικό και καταπληκτικό επιχείρημα. Μόνος σου το σκέφτηκες ή σε βοήθησε κανένας. Μία ακόμα «επιτυχία» σου, όπως με τον αγιασμό, τον σταυρό τον Ζώσιμο και τις άλλες μεγάλες «επιτυχίες» σου!!!

Γράφεις: «Πώς να μην ασχοληθώ με το «σεξουαλικό στοιχείο» αφού οι διάφορες μητροπολιτίνες και αρχιεπισκοπίνες Μπέμπες Μπλανς, Σούλες, Κούλες, Σουλτάνες του Αιγαίου κ.ά. έχουν δώσει άπειρες αφορμές;»

Δεν σου είπε κανένας να μην ασχοληθείς με αυτά, αλλά ο τρόπος που τα γράφεις δείχνει άτομο με σεξουαλικά απωθημένα και άτομο που δείχνει πως θέλει να περαστεί για «άντρακλας», αφού μας κάνει κοινωνούς των σεξουαλικών στάσεων της κρεβατοκάμαράς του. Δεν υιοθετώ αυτά που έλεγε η Μίο – Μίο για την σεξουαλική διαφορετικότητά σου, αλλά αυτή η σεξουαλική σου εμμονή και μονομανία τουλάχιστον προβληματίζει.
Άλλωστε και ο Παπαδόπουλος και άλλοι έχουν ασχοληθεί με τα αντίστοιχα σκάνδαλα των παπάδων αλλά τέτοια σεξουαλική φρασεολογία και εμμονή μόνο εσένα διακρίνει.

Γράφεις: «Επίσης, i.q. παιδιού Δημοτικού, θα πρέπει να διαθέτει κάποιος ώστε να μην μπορεί διακρίνει ότι το υβριστικό σχόλιο του «αντι-33» δεν είναι δικό μου.»

Πράγματι θα συμφωνήσω μαζί σου. Εσύ παιδί μου χρησιμοποιείς ευγενική γλώσσα και δεν υβρίζεις, όπως ο «αντι-33». Να και ένα σχόλιό σου που δείχνει πόσο δίκαιο έχεις:

«Θέλει η π..στρα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει … σαν τον άλλον που πηδούσε τη γκόμενά του μέσα στην εκκλησία»

Athriskos.

Ανάρτηση από τον/τη Ανώνυμος στο ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ τη 30 Απρίλιος 2009 7:52 μμ»


Τι να ξαναλέμε τώρα. Εσύ μεγάλωσες με Γαλλικά και πιάνο ως ευγενής κορασίδα. Δεν χρησιμοποιείς χυδαίες εκφράσεις όπως ο «αντι-33». Φαίνεται ξεκάθαρα πως το σχόλιο δεν είναι δικό σου.

Γράφεις: «Επίσης, είμαι πολύ καχύποπτος με το ίντερνετ ώστε να αποκαλύπτω στοιχεία μου»

Και εδώ έχεις δίκαιο. Από πληροφορίες που έχω, όλη η CIA, το FBI η Μοσάντ και πρώην πράκτορες της Στάζι έχουν «ξαμολυθεί» για να βρουν τη ταυτότητά σου. Άντε βρε κρύψου στην τρύπα σου, για να μπορείς να αισχρολογείς ανεμπόδιστα!


Συνεχίζεται ....

Χρήστος – αντιαιρετικός

Χρήστος - antiairetikos είπε...

Εκεί βέβαια που αναδείχτηκε το μεγαλείο της ψυχής σου είναι όταν γράφεις το πιστεύω σου. Και συγκινήθηκα ιδιαίτερα γιατί διαπίστωσα – από την τόσο μακρά παραμονή σου στον Αντιαιρετικό – πως όχι μόνο τα λες αλλά τα πράττεις κιόλας:

Γράφεις: «Πάντα ήμουν οπαδός του σεμνότερου»

Από σεμνότητα άλλο τίποτα. Του κατηχητικού είσαι:

«Για για ορθόδοξα ζευγάρια τα τσιμπούκια είναι οκέυ; Τα γλυφομούνια;
Μια ορθόδοξη χριστιανή αν παίρνει πίπες στον άντρα της θα πρέπει να εξομολογηθεί την πράξη της αυτή ή ανάμεσα σε παντρεμένα ορθόδοξα ζευγάρια όλα επιτρέπονται;
Να τη χύνει ο άντρας της στη μούρη είναι οκέυ ή υποπίπτει στο αμάρτημα του Αυνάν;


«είναι γνωστές και οι αλλαξοκωλιές των ιερέων σας επί των ημερών μας»

Γράφεις: «που περικλείει το σεβασμό στην άλλη άποψη/πίστη»

Το ότι σέβεσαι την άποψη/πίστη του άλλου ούτε λόγος. Π.χ.

«Τι λες βρε ανεγκέφαλο σούργελο!»

«Όσο για τα καρφιά … δεν ξέρω. Πόσα βρήκε η κυρά Λένη;

Αν το Χριστό αντί να τον σταυρώσουν τον χτύπαγαν με σφυρί στο κεφάλι και τον αποκεφάλιζαν με δρεπάνι, τώρα θα προσκυνάγατε το σφυροδρέπανο Χαχαχαχαχαχα.»


«Αν ο Θεός είναι Τριάδα, θα πρέπει να σκέφτηκε:
Θα πλάσω τον άνθρωπο, θα τον αφήσω να πέσει στην παγίδα του Διαβόλου, μετά θα γκαστρώσω μια γυναίκα με τον εαυτό μου ως παιδί της


Άντε λοιπόν 44, βγες από το λαγούμι που έχεις κρυφτεί, γίνε άνθρωπος ξανά, λύσε τα σεξουαλικά σου προβλήματα και κόμπλεξ, και έλα μετά να συζητήσουμε. Γιατί όπως σου έχω ξαναπεί πρέπει να φας πολλά καρβέλια για να τα βάλεις με τον Αντιαιρετικό.

Περαστικά σου λοιπόν, όπως λέει και ο φίλτατος Παπαδόπουλος.


Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Χρήστος: ο τρόπος που τα γράφεις δείχνει άτομο με σεξουαλικά απωθημένα και άτομο που δείχνει πως θέλει να περαστεί για «άντρακλας», αφού μας κάνει κοινωνούς των σεξουαλικών στάσεων της κρεβατοκάμαράς του.

Ψυχολόγε μου εσύ!
Σεξουαλικά απωθημένα έχουν οι πιστοί σας, που τους καλλιεργείτε ενοχές για τη σεξουαλικότητά τους, την οποία καταπιέζουν αφού ο χριστιανισμός τοποθέτησε την τιμή και την ηθική στα αιδοία.


Χρήστος: Να και ένα σχόλιό σου που δείχνει πόσο δίκαιο έχεις:

«Θέλει η π..στρα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει … σαν τον άλλον που πηδούσε τη γκόμενά του μέσα στην εκκλησία»

Aυτό δεν είναι σχόλιο δικό μου. Είναι κατορθώματα των ιερέων σας. Είναι γεγονότα καταγεγραμμένα απ’ τον ελληνικό Τύπο. Θέλετε να σας παραπέμψω στα αντίστοιχα φύλλα;

Χρήστος: Από σεμνότητα άλλο τίποτα. Του κατηχητικού είσαι…

Είπα ότι είμαι οπαδός της σεμνότητας και όχι της γυναικουλίστκης σεμνοτυφίας και του φαρισαϊκού καθωσπρεπισμού.

Εννοείται πως τα παραμύθια της κακιάς πεθεράς Λένας για το σταυρό που ανακάλυψε και την ανάσταση της γριάς που ακούμπησε πάνω του, την ειδωλολατρεία σας σ’ ένα κομμάτι ξύλο και την επινόηση της τριαδικότητας, έχω κάθε δικαίωμα να τα σχολιάζω αναλόγως.

Ανώνυμος είπε...

Χρήστος: Τι να ξαναλέμε τώρα. Εσύ μεγάλωσες με Γαλλικά και πιάνο ως ευγενής κορασίδα. Δεν χρησιμοποιείς χυδαίες εκφράσεις όπως ο «αντι-33». Φαίνεται ξεκάθαρα πως το σχόλιο δεν είναι δικό σου.

Aς πως τα αυτονόητα, που θα καταλάβαινε κι ένα παιδί του Δημοτικού αλλά εσείς αδυνατείτε. Άλλο οι χυδαίες εκφράσεις κι άλλο οι ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ.
Απευθυνόμενος είτε σε σας είτε σε οποιονδήποτε άλλον δεν ήμουν ποτέ χυδαίος (όπως ο «αντι-33» εναντίον της Ιωάννας).
Επί τη ευκαιρία, εσείς έχετε εκφραστεί επανειλημμένως προσβλητικά σε προσωπικό επίπεδο και θα είχα κάθε δικαίωμα να σας βρίσω αλλά δεν το έχω κάνει.

Ανώνυμος είπε...

Από σεμνότητα άλλο τίποτα. Του κατηχητικού είσαι:

«... Να τη χύνει ο άντρας της στη μούρη είναι οκέυ ή υποπίπτει στο αμάρτημα του Αυνάν;

Πόσο σεμνός είσαι εσύ που πιστεύεις σ' έναν Θεό που δολοφόνησε κάποιον μόνο και μόνο επειδή δεν ήθελε ν' αφήσει κάποια έγκυο;
Πόσο σεμνός είσαι εσύ που πιστεύεις σ' έναν Θεό που υποχρέωνε μια γυναίκα να συνουσιαστεί (ουσιαστικά να υποστεί βιασμό) με τον αδελφό τού άντρα της, ακόμα και με τον πεθερό της;

Rwssel είπε...

http://rwssel.pblogs.gr/2009/07/fwtografia-me-nohma.html

Rwssel είπε...

Μην επιτρέπετε σε κάποιους θρασύτατα θύματα της Watchtower Inc να παρεκτρέπουν την συζήτηση από το θέμα..

όλοι επιστολές στο πανικό-βλητο Μαρούσι που έχει ξαμολύσει τα δήθεν σαϊνια του στο Ίντερνετ με σκοπό είτε να φιμώσει τις ελεύθερες φωνές είτε να προκαλέσουν σύγχυση!

Ολικό πόλεμο στους ψευδοπροφήτες-απατεώνες δίχως έλεος

rwssel.pblogs.gr

Ανώνυμος είπε...

"Ολικό πόλεμο στους ψευδοπροφήτες-απατεώνες δίχως έλεος

rwssel.pblogs.gr"

Μην πορώνεσαι. Χαλαρά. Όπως έχει πει και ο προφήτης, θα 'ρθει η ώρα ...

«Διά τούτο προσμένετέ με, λέγει Κύριος, μέχρι της ημέρας καθ' ην εγείρομαι προς λεηλασίαν, διότι η απόφασίς μου είναι να συνάξω τα έθνη, να συναθροίσω τα βασίλεια, να εκχέω επ' αυτά την αγανάκτησίν μου, όλην την έξαψιν της οργής μου, επειδή πάσα η γη θέλει καταναλωθή υπό του πυρός του ζήλου μου.» (Σοφονίας 3:8)

και τότε, το αίμα των γιαχωβάδων και λοιπών αιρετικών και άθεων «θέλει διαχυθή ως κόνις» και οι σάρκες αυτών «ως κόπρος» (Σοφονίας 1:17)

Ως τότε ... cool man, cool.

Ανώνυμος είπε...

Μίλησε κανείς?

xhomo.religiosus είπε...

Μια σύντομη περιδιάβαση σε ανακριβείς παραθέσεις από τις πηγές των Σπουδαστών της Γραφής (τότε)/Μαρτύρων του Ιεχωβά (τώρα) που αναφέρονται στο μπλογκ

rwssel.pblogs.gr

μού επιβεβαίωσε τον υποδόριο φόβο μου ότι πρόκειται για ένα ακόμη εκ των ανοήτων σάιτ που παπαγαλίζουν ό,τι βρίσκουν στους εν αφθονία ιντερνετικούς αντι-cult/sect/και τα όμοια σκουπιδοτενεκέδες.

Να χαίρεσε, να χαίρεσε, να χαίρεσε, ω Κρίσνα, να χάιρεσε!

Rwssel είπε...

Τί έγινε ρε παιδιά η Εταιρεία Σκοπιά τα έχει δει κωλυόμενα?

Δεν ξέρει από που έρχονται οι σφαλιάρες! Σας ΠΟΝΑΕΙ που δεν μπορείτε να ελέγξετε την πρόσβαση στο διαδίκτυο των απλών μελών σας, οι οποίοι για ΠΡΩΤΗ φορά έχουν την ευκαιρία να μάθουν την

ΑΛΗΘΕΙΑ για την

"αλήθεια" (ΤΜ)

Περαστικά σας...

xhomo.religiosus είπε...

«Εκκλησία [ενν. φυσικά η Ελληνορθόδοξη εκκλησία] καλείται το ιερόν καθίδρυμα το ιδρυθέν μεν υπό του ενανθρωπήσαντος Λόγου του Θεού επί σωτηρία και αγιασμώ των ανθρώπων, και φέρον το θείο κύρος και την αυθεντίαν αυτού [...] Η Εκκλησία είναι ο μόνος της χάριτος φορεύς, ο ανεπισφαλής της θείας αληθείας διδάσκαλος, και δια πάντας τους ανθρώπους πάντων των αιώνων η μόνη κιβωτός της σωτηρίας [...] είνε αλάθητος, μόνη σώζουσα και ακατάλυτος», κλπ, κλπ. (Χρ. Ανδρούτσος, Δογματική της Ορθοδόξου Ανατολικής Εκκλησίας, παρ. 47)

Ιδεολεκτικές παραδοξότητες:
- ιερόν(!) καθίδρυμα;
- επί σωτηρία(!) και αγιασμώ(!!) των ανθρώπων;
- φέρον το θείο κύρος(!) και την αυθεντίαν(!) [του Υιού του Θεού Λόγου];
- ο μόνος της χάριτος(!) φορεύς;
- ο ανεπισφαλής της θείας αληθείας(!) διδάσκαλος;
- η μόνη κιβωτός της σωτηρίας(!);
- είνε αλάθητος(!);
- μόνη σώζουσα(!);

1.600 έτη βορβορώδους εκκλησιαστικής ιστορίας κατ' Ανατολάς και Δυσμάς της Μεσογείου λεκάνης είναι πλέον αρκούντα δια την πρόκλησιν έμμετου εκ της "σωτηριώδους" δράσης τούτου του καθιδρύματος...

Οι "χριστιανοί" που παρήγε η δολοπλόκα νικαϊκή νομενκλατούρα παρά τω αυτοκρατώρι υπήρξαν πολύ λιγότερο αγαπητικοί προς τον "πλησίον" τους, εν συγκρίσει με τους φερ' ειπείν ινδωιστάς, και κατ' ουσίαν ελάχιστα ή διόλου ερωτευμένοι με το τριαδικό θείον...

Γρηγορείτε τα μάλα, αεί θεουργούντες αδελφοί!

Ευθύμιος Ζουλιανίτης είπε...

Αγαπητέ κ. Παπαδόπουλε (Μ.Τ.Ι.) όταν κατηγορείς τους Ορθοδόξους Χριστιανούς ως αμαρτωλούς ( σκάνδαλα, καταχρήσεις αδυναμίες κ.λ.π.) παραβιάζεις ανοιχτές πόρτες. Γιατί, εμείς οι Ορθόδοξοι πιστεύουμε, a priori, ότι όλοι είμαστε αμαρτωλοί. Ο Θεός όμως μας δικαιώνει, με τη χάρη του χωρίς ανταλλάγματα μέσω του Ιησού Χριστού ( Ρωμ. 3: 23-24). Το μόνο που ζητάει από εμάς είναι να είμαστε πολίτες του ουρανού. ( Φιλιπ. 3: 20-21).
Πιστεύουμε ακόμη ότι ¨είναι αδύνατο να μην έλθουν τα σκάνδαλα¨ (Λουκ. 17: 1). Γι΄αυτό πάντοτε προσευχόμαστε στον προσωπικό μας Λυτρωτή και Σωτήρα Κύριο Ιησού Χριστό και λέμε: ¨Θεέ μου, σπλαχνίσου με τον αμαρτωλό¨ ( Λουκ. 17: 1), ¨Κύριε Ιησού Χριστέ ο Θεός μας, ελέησέ με τον αμαρτωλό¨ ( Ματθ. 15: 22), ¨Θυμήσου με Κύριε όταν έλθεις στη Βασιλεία σου¨. Και πεθαίνοντας ο πιστός Χριστιανός, τον διαβεβαιώνει ο Κύριος και του λέει: ¨σήμερα κιόλας θα είσαι μαζί μου στον παράδεισο¨ (Λουκ. 23: 42).
Έτσι, ο Χριστιανός έχει βαθειά την πίστη του ότι, όταν είναι μέλος του σώματος της Εκκλησίας του Χριστού, είναι ¨σεσωσμένος¨ (Πραξ. 2: 47) και ¨ελεημένος¨ ( Α΄ Κορ. 7: 25).
Είσαι και συ ένας απ΄αυτούς, ή ανήκεις στην εμπορική και φυλλαδική εταιρία της Σκοπιάς και πρακτορεύεις τα φυλλάδια και μεταπράττεις τα διάφορα βιβλία του εμπόρου Ρώσσελ;
Υ.Γ. Οι ανοιχτές επιστολές μου απευθύνονται σε πλανεμένους και όχι σε αμαρτωλούς.

Με αγάπη Χριστού
Ευθύμιος Ζουλιανίτης

Γιώργος είπε...

Ευθύμιος Ζουλιανίτης είπε...
"εμείς οι Ορθόδοξοι πιστεύουμε, a priori, ότι όλοι είμαστε αμαρτωλοί. Ο Θεός όμως μας δικαιώνει"

Το λέει και το τραγούδι "φαντασία μου πλανεύτρα είσαι η πιό μεγάλη ψεύτρα".. κάπως έτσι...
Και το άλλο τραγούδι του Κόκκοτα το λέει: "Ένα όνειρο τρελό, όνειρο απατηλό..."

Για να δούμε λοιπόν σύμφωνα με τον Ζουλιανίτη ποιούς δικαιώνει ο Θεός ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΟΧΙ.

1.
ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΕΙΣ και ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ και ΟΝΕΙΡΑ ΑΠΑΤΗΛΑ, Αν κάποιος συνεχίσει να κάνει τα πιο κάτω έργα, (μη έχοντας μετανιώσει και αλλάξει πορεία ζωής εγκαταλείποντας αυτές τις πράξεις) θα έχει την εύνοια του Θεού;
(1 Κορινθίους 6:9-11)
{ἢ οὐκ οἴδατε ὅτι ἄδικοι θεοῦ βασιλείαν οὐ κληρονομήσουσιν; μὴ πλανᾶσθε·
οὔτε πόρνοι
οὔτε εἰδωλολάτραι
οὔτε μοιχοὶ οὔτε μαλακοὶ οὔτε ἀρσενοκοῖται
οὔτε κλέπται οὔτε πλεονέκται,
οὐ μέθυσοι, οὐ λοίδοροι,
οὐχ ἅρπαγες βασιλείαν θεοῦ κληρονομήσουσιν;}
2.
(Αποκάλυψη 21:8) "τοῖς δὲ δειλοῖς καὶ ἀπίστοις καὶ ἐβδελυγμένοις καὶ φονεῦσιν καὶ πόρνοις καὶ φαρμάκοις καὶ εἰδωλολάτραις καὶ πᾶσιν τοῖς ψευδέσι... τὸ μέρος αὐτῶν ἐν τῇ λίμνῃ τῇ καιομένῃ πυρὶ καὶ θείῳ, ὅ ἐστιν ὁ θάνατος ὁ δεύτερος."
3.
(Αποκάλυψη 22:15) "ἔξω οἱ κύνες καὶ οἱ φάρμακοι καὶ οἱ πόρνοι καὶ οἱ φονεῖς καὶ οἱ εἰδωλολάτραι καὶ πᾶς φιλῶν καὶ ποιῶν ψεῦδος."
4.
(Ιούδα 7) "ὡς Σόδομα καὶ Γόμορρα καὶ αἱ περὶ αὐτὰς πόλεις τὸν ὅμοιον τρόπον τούτοις ἐκπορνεύσασαι καὶ ἀπελθοῦσαι ὀπίσω σαρκὸς ἑτέρας, πρόκεινται δεῖγμα πυρὸς αἰωνίου δίκην ὑπέχουσαι"

Τα εδάφια αυτά φανερώνουν κάποιες ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΕΙΣ, ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ, ΑΥΤΑΠΆΤΕΣ, ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ, ΟΝΕΙΡΑ ΤΡΕΛΑ και ΑΠΑΤΗΛΑ:
ΌΛΟΙ οι αδιόρθωτα αμετανόητοι που συνεχίζουν να είναι ως κάτωθι πάνε ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ στον παράδεισο, επειδή έχουν την εύνοια του Θεού.
1. όλοι οι πόρνοι, οι μοιχοί και οι ομοφυλόφιλοι
2. όλοι οι κλέφτες, οι ψεύτες και οι απατεώνες
3. όλοι οι φονιάδες, οι δολοφόνοι και οι εγκληματίες
4. όλοι οι υβριστές και όσοι δεν δέχονται ούτε τον Χριστό ούτε τον Θεό
5. ΌΛΟΙ ΟΙ ΆΔΙΚΟΙ
6. ΌΛΟΙ ΟΣΟΙ ΧΤΙΖΟΥΝ ΠΑΛΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ, όπως είπε ο Χριστός, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΦΤΟΥΝ...

Όλοι αυτοί σύμφωνα με τας ΓΡΑΦΑΣ, εφόσον είναι και παραμένουν αμετανόητοι αμαρτωλοί θα περάσουν στον παράδεισο από την ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ
... ΜΕ ΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΟΥΣ, με τις ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΕΙΣ τους, με τις ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ και τις φανταστικές ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ τους και τα όνειρα τα ΤΡΕΛΑ τους και τα ΑΠΑΤΗΛΑ τους :

Τι κι αν ομολογούν αμαρτωλοί;
Ο Χριστός το είπε: ΟΣΟΙ βαδίζουν τον φαρδύ δρόμο - ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ δηλαδή - θα περάσουν στη Βασιλεία!!!!
Η μήπως όχι;
Ματθαίος 7:23
"πλατεῖα [ἡ πύλη] καὶ εὐρύχωρος ἡ ὁδὸς ἡ ἀπάγουσα εἰς τὴν ἀπώλειαν καὶ πολλοί εἰσιν οἱ εἰσερχόμενοι δι' αὐτῆς·"

ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ;
Με εισητήριο ΑΠΛΗΣ διαδρομής ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΝ ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΣΗ ΚΟΛΑΣΗΣ που θα τους κόψουν ο Γιοσάκης και ο Εφραίμ που έχουν κάνει 'υψηλές' γνωριμίες στον ουρανό.
Βλέπετε το μέσον παντού μετράει.
ΑΜ ΠΩΣ!!!
ΑΑΑ ξέχασα, στη διαδρομή θα τους τραγουδάει και ο Καζαντζίδης με τον Μπιθικότση και η Βίκυ Μοσχολιού με τη Βουγιουκλάκη.... ΕΕΕ και τον Τσιτσάνη θέλουμε, να μας πεί το "έλα να νιώσεις πως ειν' η ζωή, κι' όλα τα ωραία μέχρι το πρωϊ"
ΟΧΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ. Η καλοπέραση και το μεγάλο γλέντι θα συνεχιστεί.
Τι λέτε;
Ο Αρμαγεδδώνας άλλους 'θα φάει', όχι εμάς που έχουμε τα 'μεγάλα μέσα'.

Με ΟΛΑ αυτά συμφωνεί και ο Ευθύμιος Ζουλιανίτης που είπε ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ: "εμείς οι Ορθόδοξοι πιστεύουμε, Α ΠΡΙΟΡΙ, ότι όλοι είμαστε αμαρτωλοί. Ο Θεός όμως μας δικαιώνει"

Δεν το λέει και το τραγούδι;
"Θα τη βρώ τη λύση ΜΗ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΣ";
Και ποιός μας πιάνει τότε:
ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ στον Υμηττό... στον ουρανό (ήθελα να πώ)


Έτσι ρε παιδιά εμείς θα γελάμε, όλοι οι άλλοι ας κλαίνε - και οι Τούρκοι μαζί και άλλοι 'οχτροί' που μας έχουν ψήσει το ψάρι στα χείλη.
ΑΜ ΠΩΣ.

Κάπως έτσι έχει το ΣΕΝΑΡΙΟ των αδιόρθωτων αμετανόητων και ανυπάκουων... πιστών...

Ο ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΣ του παραδείσου

Υ.Γ. [Συμφωνείτε μετά από αυτή την καλλιτεχνική Επιθεώρηση ... να αλλάξουμε ... κανάλι;]

ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΊΤΕ ΒΡΕΕΕΕΕ!!!!... Η αυλαία έκλεισε...

Ανώνυμος είπε...

Σκοπιά 1η Μαϊου 1997, σελίδα 9

Ο ΙΕΧΩΒΑ ΘΕΟΣ είναι η μεγαλιωδης προσωπικοτητα που προσδιοριζει τους αληθινους αγγελιοφορους του.
Τους προσδιοριζει κανοντας να επαληθευονται τα αγγελματα που μεταδιδει μεσω αυτων.
Ο Ιεχωβα είναι επισης η μεγαλη προωπικοτητα που εκθετει τους ψευδεις αγγελιοφορους.
Πως τους εκθετειϗΔιαψευδει τα σημεια και τις προβλεψεις τους.
Ετσι δειχνει ότι εκεινοι είναι αυτοανακηρυχθεντες προγνωστες των οποιων τα αγγελματα στην πραγματικοτητα πηγαζουν από την ιδια τους την παραπλανητικη σκεψη-ναι από την ανοητη σαρκικη νοοτροπια τους.

Γιαυτο ο Ιεχωβα ειπε στον Ιεζεκιηλ ¨ Αλλοιμονο στους ανοητους προφητες που βαδιζουν ακολουθωντας το δικο τους πνευμα ενώ δεν εχουν δει τιποτα!

Ανώνυμος είπε...

Δευτερονόμιο 18/ιη΄ 22:
"Όταν τις προφήτης λαλήση εν τω ονόματι τού Κυρίου και ο λόγος δεν γείνη, ουδέ συμβή, ούτος είναι ο λόγος τον οποίον ο Κύριος δεν ελάλησεν. Ελάλησεν αυτόν ο προφήτης εν υπερηφανία. Δεν θέλετε φοβηθή απ' αυτού"

Δανιήλ είπε...

Όταν οι πλανεμένοι της Σκοπιάς αλλοιώνουν και παραποιούν ολόκληρα χωρία της Αγίας Γραφής προκειμένου να χτυπήσουν την Θεότητα του Χριστού, θα μπορούσαν μήπως να κατανοήσουν αυτά που τους έγραψε ο Ζουλιανίτης για το τι σημαίνει μετάνοια και συναίσθηση της αμαρτωλότητας που αναφέρθηκε στο blog του Χρήστου στις 1/8/2009, 8:32μμ ;
Τα Μπέθελ Αθηνών και Brooklyn αντί να απαντήσουν στις ανοιχτές επιστολές για τις κακοδοξίες τους, χρησιμοποιούν ανώνυμα και ανεύθυνα πλανεμένα άτομα για να κατηγορούν επί δικαίων και αδίκων άτομα προκειμένου να αποφύγουν την επιβαλλομένη απάντηση για τα γραφόμενα ¨σκουπίδια¨ της Σκοπιάς.
Αν κύριοι της Σκοπιάς, αραδιάσουμε τα οικονομικά και ηθικά εγκλήματά σας, θα πρέπει να ανοίξει η γη και να σας καταπιεί!... Το πρόβλημά μας δεν είναι τι πράττουν οι άνθρωποι της Σκοπιάς στη ζωή τους, αλλά η ίδια η Σκοπιά που εξακολουθεί να παραμυθιάζει τους πλανεμένους οπαδούς της με τα παραμύθια για δήθεν επίγειο παράδεισο που, αντι-Γραφικά, υπόσχεται!...

Υ.Γ. 1) Θα απαντήσετε τελικά αν συνεργαστήκατε με το ¨θηρίο¨ που λέγεται Ο.Η.Ε. ;

2) Είναι ή δεν είναι ο Χριστός ο Γιαχβέ της Π.Δ. ;

3) Οι κοσμικές εξουσίες είναι εκ του Θεού ή εκ του διαβόλου ;

Περιμένουμε απάντηση.

Ανώνυμος είπε...

Τα όσα γράφετε δηλώνουν διπλή άγνοια: και για τους Ορθοδόξους και για τους Μάρτυρες του Ιεχωβά.
Όταν αναφέρεστε στη θεότητα του Χριστού, αναφέρεστε σε μια πλατωνική έννοια, όχι στη θεότητα όπως αυτή ορίζεται από βιβλική άποψη. Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δέχονται τη θεότητα του Χριστού αλλά βιβλικά, όχι πλατωνικά.
Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά επίσης υιοθετούν τη βιβλική άποψη για τις κυβερνητικές εξουσίες, όχι την πλατωνική που υιοθέτησε η εκκλησία σας για να αγιοποιήσει την αγαστή ενσωμάτωσή της στο σύστημα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Η Βίβλος μάς λέει τα εξής για τις πολιτικές εξουσίες. Ο Ιησούς αναγνώρισε την εξουσία του πολιτικού κυρίαρχου των ημερών του λέγοντας:.«Αποδώστε, λοιπόν, αυτά που είναι του Καίσαρα στον Καίσαρα» (Ματθαίος 22:21) Ωστόσο, στους τρεις πειρασμούς του, ταυτόχρονα παραδέχτηκε ότι ο Σατανάς είναι αυτός που έχει υπό τον έλεγχό του «όλα τα βασίλεια του κόσμου» (Ματθαίος 4:8) και ότι ο άρχων του κόσμου είναι ο Σατανάς (Ιωάννης 12:31) και απέφυγε κάθε ανάμιξη με την πολιτική. (Ιωάννης 6:1) Γι’ αυτό και είπε για τους μαθητές του: «Δεν είναι μέρος του κόσμου, όπως εγώ δεν είμαι μέρος του κόσμου». (Ιωάννης 17:16)

Οι απόστολοι είπαν τα ίδια. Παρ’ ότι ο Χριστός θανατώθηκε από το σπαθί του Καίσαρα σε μια σατανική συμμαχία που ήταν προφητευμένη (Πράξεις 4:27), ο Παύλος επικαλέστηκε την προστασία του όταν είπε: «Τον Καίσαρα επικαλούμαι!» (Πράξεις 25:11) Και επίσης έγραψε: «Κάθε ψυχή ας υποτάσσεται στις ανώτερες εξουσίες, γιατί δεν υπάρχει εξουσία παρά μόνο από τον Θεό· οι υπάρχουσες εξουσίες βρίσκονται τοποθετημένες στις σχετικές τους θέσεις από τον Θεό» (Ρωμαίους 13:1) Ωστόσο πάλι ο Παύλος έγραψε: «διεξάγουμε πάλη, όχι ενάντια σε αίμα και σάρκα, αλλά ενάντια στις κυβερνήσεις, ενάντια στις εξουσίες, ενάντια στους κοσμοκράτορες αυτού του σκοταδιού, ενάντια στις πονηρές πνευματικές δυνάμεις στους ουράνιους τόπους» (Εφεσίου 6:12), και ο Ιωάννης συμπλήρωσε ότι «ολόκληρος ο κόσμος βρίσκεται στην εξουσία του πονηρού» (1 Ιωάννη 5:19). Έτσι, οι πρώτοι χριστιανοί δεν έλαβαν μέρος στις πολιτικές και στρατιωτικές διαμάχες της εποχής τους, και δεν αναμίχθηκαν σε κινήματα για την ανατροπή του ρωμαϊκού ζυγού που αιματοκυλούσε την πατρίδα τους, την Ιουδαία, καθώς και τη χριστιανική εκκλησία. Ο Παύλος ανέμενε ο Θεός να αποδώσει δικαιοσύνη: «Να μην ανταποδίδετε κακό αντί κακού σε κανέναν. Να προνοείτε για καλά πράγματα ενώπιον όλων των ανθρώπων. Αν είναι δυνατόν, όσο εξαρτάται από εσάς, να είστε ειρηνικοί με όλους τους ανθρώπους. Να μην παίρνετε εκδίκηση για τον εαυτό σας, αγαπητοί, αλλά να αφήνετε τόπο για την οργή του Θεού· διότι είναι γραμμένο: «Η εκδίκηση είναι δική μου· εγώ θα ανταποδώσω, λέει ο Ιεχωβά»». (Ρωμαίους 12:17-19) Ο Πέτρος έγραψε με πεποίθηση: «Αλλά νέους ουρανούς και νέα γη προσμένουμε σύμφωνα με την υπόσχεσή του, και σε αυτά δικαιοσύνη θα κατοικεί». (1 Πέτρου 3:13) Οι χριστιανοί ανέμεναν τον νέο κόσμο του Θεού. Δεν αγωνίστηκαν διά των όπλων για την εξυγίανση του παρόντος κόσμου. Ο παρών κόσμος είναι καταδικασμένος στον όλεθρο: «Και ο κόσμος παρέρχεται καθώς και η επιθυμία του, αλλά αυτός που κάνει το θέλημα του Θεού παραμένει για πάντα». (1 Ιωάννη 2:17) Ο Ιωάννης στην Αποκάλυψη περιγράφει το πώς ο Χριστός θα συγκρουστεί με όλους τους πολιτικούς άρχοντες: «Και είδα το θηρίο και τους βασιλιάδες της γης και τα στρατεύματά τους συγκεντρωμένα για να διεξαγάγουν τον πόλεμο με αυτόν που καθόταν πάνω στο άλογο και με το στράτευμά του. […] θανατώθηκαν όλοι με το μακρύ σπαθί εκείνου που καθόταν πάνω στο άλογο, το οποίο σπαθί βγήκε από το στόμα του. Και όλα τα πουλιά χόρτασαν από τις σάρκες τους». (Αποκάλυψη 19:19-21)

(συνέχεια στο επόμενο)

Ανώνυμος είπε...

(συνέχεια από το προηγούμενο)

Σύμφωνα, με όλα τα παραπάνω, οι Μάρτυρες αναγνωρίζουν την εξουσία των κυβερνητικών οργανώσεων, είτε του ΟΗΕ είτε των άλλων κρατών, και επικαλούνται την προστασία τους, αλλά δεν εμπλέκονται πολιτικά στις επιδιώξεις τους και στις διαμάχες τους. Πιστεύουν ότι οι παρούσες κυβερνήσεις εξακολουθούν να υφίστανται με την ανοχή του Θεού αλλά και ότι ταυτόχρονα ο Σατανάς είναι ο σκηνοθέτης του πολιτικού συστήματος που οδηγεί την ανθρωπότητα στους πολέμους, την πείνα, το εθνικιστικό μίσος, τον ρατσισμό, την οικολογική καταστροφή κ.λπ. Εμείς δεν υποστηρίζουμε καμία παράταξη ούτε θεωρούμε ότι οι άνθρωποι θα φέρουν ευημερία. Η ελπίδα μας είναι ο νέος κόσμος που θα φέρει η Βασιλεία του Θεού, η οποία θα αντικαταστήσει όλες τις παρούσες κυβερνήσεις: «Και στις ημέρες εκείνων των βασιλιάδων, ο Θεός του ουρανού θα εγκαθιδρύσει μια βασιλεία η οποία ποτέ δεν θα καταστραφεί. Και η βασιλεία αυτή δεν θα περάσει σε άλλον λαό. Θα συντρίψει και θα βάλει τέλος σε όλες αυτές τις βασιλείες και η ίδια θα παραμένει στους αιώνες». (Δανιήλ 2:44)

Αυτό πίστευαν οι πρώτοι χριστιανοί όσο υπήρχε ο χιλιασμός. Από τον τρίτο αιώνα και μετά με τις πλατωνικές ερμηνείες το σκηνικό άλλαξε και αγιοποιήθηκε η στενή σχέση εκκλησίας και πολιτείας. Οι χριστιανοί απέρριψαν ουσιαστικά το βιβλικό μοντέλο του παλιού κόσμου και του νέου κόσμου, και υιοθέτησαν το πλατωνικό μοντέλο με τον εδώ κόσμο, τον αισθητό, και τον άλλον κόσμο, τον ουράνιο. Αντί να θεωρείται οι κυβερνήσεις του παρόντος κόσμου πρέπει να αντικατασταθούν από τη Βασιλεία του Θεού, υιοθετήθηκε η πλατωνική άποψη ότι οι παρούσες κυβερνήσεις είναι η εικόνα της αρχετυπικής Βασιλείας του Θεού, δηλαδή η αυτοκρατορική εξουσία είναι προέκταση της θεϊκής και ο αυτοκράτορας ο εκπρόσωπος του Θεού επί γης. Πρόκειται για αισχρή διαστρέβλωση που εξυπηρέτησε τη δίψα σας για κοσμική αναγνώριση, εξουσία και πλούτο. Η ελπίδα σας για τη μέλλουσα χιλιετία έσβησε. Πιστεύατε ότι τώρα ζείτε τη χιλιετή βασιλεία!

Ωστόσο η εποχή της αυτοκρατορικής Ορθοδοξίας έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Η επίγεια βασιλεία σας ολοένα και μειώνεται. Το παγκόσμιο σύστημα θα παρέλθει, και θα παρέλθετε και εσείς μαζί του (ως σύστημα) επειδή επιλέξατε να γίνετε μέρος. Μόνο όσοι από εσάς μετανοήσουν και αποστασιοποιηθούν θα σωθούν. Μόνο όποιος κάνει το θέλημα του Θεού μένει στον αιώνα.

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύουν [οι μτΙ]ότι οι παρούσες κυβερνήσεις εξακολουθούν να υφίστανται με την ανοχή του Θεού αλλά και ότι ταυτόχρονα ο Σατανάς είναι ο σκηνοθέτης του πολιτικού συστήματος που οδηγεί την ανθρωπότητα στους πολέμους, την πείνα, το εθνικιστικό μίσος, τον ρατσισμό, την οικολογική καταστροφή κ.λπ.

«Και προσελθών ο Ιησούς, ελάλησε προς αυτούς, λέγων, Εδόθη εις εμέ πάσα εξουσία εν ουρανώ και επί γης.» (Ματθ. 28:18)

Ο Ιησούς έχει την εξουσία, αλλά «άρχων αυτού του κόσμου» εξακολουθεί να είναι ο Σατανάς;

Τελικά, ποιο είναι το «σχέδιο» του Θεού; Διότι «άρχων αυτού του κόσμου» είναι ο Σατανάς σχεδόν από την ημέρα της δημιουργίας του ανθρώπου. Πολύ ανεκτικό τον βρίσκω το Θεό ως προς το Σανατά. Τον άφησε να κόβει βόλτες στον Παράδεισο, τον αφήνει έκτοτε και να αλωνίζει επί γης. Μήπως ο Σατανάς ήταν ο αγαπημένος από τους «υιούς» Tου;

Ανώνυμος είπε...

Αντιγραφη από το Βιβλιο Ελθετω η Βασιλεια σου σελ 167.

ΟΥΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΝΗ!

Παρα τη διακηρυγμενη αποδοκιμασια[1] του Θεου[2] για το βλασφημο θηριο των Η.Ε[3] ,η -βαβυλων η Μεγαλη- επιδιωκει[4] να εχει ερωτικες σχεσεις μαζι του[5].

Ναι, αυτή εικονιζεται να καθεται σαν βασιλισσα πανω στη ραχη του θηριου[6] και η γυνη ητο ενδεδυμενη πορφυραν και κοκιννον και κεχρυσωμενη με χρυσον και λιθους τιμιους και μαργαριτας, εχουσα εν τη χειρι αυτης χρυσουν ποτηριον γεμον βδελυγματων[7] και ακαθαρσιας[8] και πορνειας[9] αυτης .Δεν είναι λοιπον περιεργο που ο Ιωαννης εγραψε γι αυτή την κατασταση[10] και ιδων αυτην εθαυμασα θαυμασμον μεγαν. Αποκ ιζ΄ 4,6.

Αυτος ο δεσμος αναμεσα στη Βαβυλωνιακη παγκοσμια αυτοκρατορια της ψευτικης θρησκειας[11] και στον Ο.Η.Ε[12] το θηριον της ειρηνης και ασφαλειας αποβαινει καταστρεπτικος[13]. Μολονοτι η σαν πορνη Βαβυλων μπορει να νομιζει ότι καθεται ωραια πανω σ εκεινο το παγκοσμιο σωμα ο Λογος του Θεου προλεγει κατι διαφορετικο γι αυτην και τα δέκα κέρατα α ειδες και το θηρίον, ουτοι μισήσουσιν την πόρνην, και ηρημωμένην ποιήσουσιν αυτην και γυμνήν[14] και τας σάρκας αυτης φάγονται[15] και αυτην κατακαύσουσιν εν πυρί.[Αποκ ιζ΄ 16].

Παραπομπες δικες μου[16].



--------------------------------------------------------------------------------

[1] Εσεις την λαβατε υποψιν την αποδοκιμασια όταν κανατε την αιτηση να γινετε μελος…

[2] Αφου ο Ιεχωβα αποδοκιμαζει εσεις γιατι ταυτιζεστε με το θηριο

[3] Ειπε ποτε ο Χριστος ότι οι κυβερνησεις είναι το Θηριο….

[4] Επιδιωκει όπως εσεις ενοειται η σας εβαλαν με το ζορι…

[5] Τι ειδους ερωτικες σχεσεις ενοειτε εδώ εσεις….

[6] Αφου αυτή καθεται επανω στο θηριο μηπως ειστε συναναβατες μαζι της τωρα που ειστε μερος του Ο.Η.Ε….

[7] Αυτή κραταει ποτηριον γεμον βλασφημιας…Εσεις μηπως κρατατε ποτηριον γεμον Ψευδοπροφητειας….

[8] Πως αντεχετε αυτές τις ακαθαρσιες που βρισκονται διπλα σας εφοσον ως μελος του Ο.Η.Ε συγκαβαλατε το Θηριο……

[9] Ειστε εσεις πορνοι…Αν όχι γιατι ειστε στον ιδιο Οικο Ανοχης…

[10] Δεν είναι περιεργο η επικινδυνο να ονομασετε εσεις ποια είναι η Βαβυλωνα…Γιατι προτρεχετε μπροστα από τον Ιωαννη.., και δινετε παρακινδινευμενη ερμηνεια σε ένα Βιβλιο μαλιστα το πιο δυσκολο ερμηνευτικα από όλη την Α.Γραφη….Αφου ο Ιωαννης δεν είναι ξεκαθαρος ως προς τον προσδιορισμο του[θηριο] γιατι το προσδιοριζετε εσεις…

[11] Τι δουλεια εχετε εσεις με την Ψευτικη Θρησκεια…

[12] Ο οποιος δεσμος είναι και δικος μας επρεπε να γραψετε εδώ…

[13] Ο δικος σας δεσμος ποσο καταστρεπτικος θα είναι που ενώ μπορουσατε ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ εντουτοις όμως ζητησατε να γινετε….

[14] Μηπως ερημωμενοι και γυμνοι ΜΕΙΝΑΤΕ ΕΣΕΙΣ όπως λετε στην Σκοπια 1η Μαιου-Ο Ιεχωβα είναι επισης η μεγαλη προωπικοτητα που εκθετει τους ψευδεις αγγελιοφορους.Πως τους εκθετειϗΔιαψευδει τα σημεια και τις προβλεψεις τους

[15] Δεν φοβαστε ως συναναβατες μην φαει και τις δικες σας σαρκες…εννοω μην καταστρεψει κι εσας μην σας κανει μια χαψια μαζι με την πορνη…

[16] Το βιβλιο αυτό είναι προικα από τον Παππου της γυναικας μου μαζι με πολλα αλλα βιβλια τα οποια γεμουν βλασφημιας και ακαθαρσιας εκδοθεντα από σας..Ισως βρω το χρονο καποια στιγμη και τα διαβασω όλα αλλα και να αχοληθω περισσοτερο μαζι σας εδώ στο Μπλογκ..Μεχρι στιγμης δεν προλαβα να διαβασω ουτε ένα..

Ανώνυμος είπε...

δινετε παρακινδινευμενη ερμηνεια σε ένα Βιβλιο μαλιστα το πιο δυσκολο ερμηνευτικα από όλη την Α.Γραφη

Αφού δύσκολα ερμηνεύεται (πιο δύσκολα απ' όλα) κι αφού όλα καλύπτονται από δυσερμήνευτες κι αμφιλεγόμενες αλληγορίες, συμβολισμούς και γρίφους, γιατί ονομάστηκε ... Αποκάλυψη;
Τι αποκαλύπτει;
Για ποιο λόγο ο συγγραφέας της, αντί να αποκαλύπτει, καλύπτει τα πάντα μ' ένα πέπλο δυσερμήνευτων συμβολισμών;
Μήπως ο Ιωάννης (και ο εμπνευστής του) αρέσκονται στο να ταλανίζουν με σπαζοκεφαλιές τους χριστιανούς;

Ανώνυμος είπε...

Αν και θεωρω αστεια την ερωτηση θα σου απαντησω διοτι ρωτας ευθεως και με διαθεση διαλογου.

Θα σου δωσω μαλιστα 2 απαντησεις μια ως Ορθοδοξος[που ειμαι] και μια σαν Μτι[αν ημουν τι θα σου ελεγα].

Ως Ορθοδοξος_
Ρωτατε_Γιατί ονομάστηκε ... Αποκάλυψη;
Τι αποκαλύπτει;

Η Αποκαλυψη αποκαλυπτει το τι θα γινει μελλοντικα.
Ορισμενα από τα σταδια που μπορουμε να καταλαβουμε είναι τα εξης_
Διωγμος της Εκκλησιας από τον Δρακοντα και τα δυο θηρια[κεφ 12-14] .
Η νικη του Χριστου επι του Σατανα[κεφ 17-20] και ο καινουργιος κοσμος του Θεου[κεφ 20-22] κλπ.

Ρωτατε_Για ποιο λόγο ο συγγραφέας της, αντί να αποκαλύπτει, καλύπτει τα πάντα μ' ένα πέπλο δυσερμήνευτων συμβολισμών;

Εδώ είναι λαθος ο ισχυρισμος σας διοτι ο συγγραφεας αποκαλυπτει αυτά που θα γινουν στο μελλον όμως δεν αποκαλυπτει η δεν επεξηγει ακριβως τους συμβολισμους.
Τι εννοω_
1]Για παραδειγμα όταν λεει φιαλες τι ειδους φιαλες εννοει…
Είναι φιαλες δηλ μπουκαλια αδεια η φιαλες μεταλλικες η τελος παντων οτιδηποτε άλλο.

2]Το θηριο αυτό τι ειδος είναι είναι δρακος είναι τιγρης τι είναι…
Τι θηριο είναι αυτό που προβαλλει από τι θαλλασα…
Είναι σαν το τερας του Λοχ Νες…[δεν σε κοροιδευω λεγοντας Λοχ Νες απλα διερωτωμαι].

3]Λεει για σφραγιδες,σαλπιγγες,ιππεις..κλπ

4] Από την άλλη αναφερει καποιες λεξεις που μπορουμε να προσδιορισουμε όπως_ βιβλίον της ζωης.
Τι σημαινει Βιβλιο της Ζωης…Πρεπει ο Θεος να κραταει βιβλιο για να θυμαται τι εχουμε κανει εμεις…η για να θυμαται τα ονοματα των 144 χιλ…Όχι βεβαια απλα εδώ μπορουμε να το ερμηνευσουμε και να πουμε ότι λεγοντας βιβλιο της ζωης εννοει ότι ολες οι πραξεις μας είναι μπροστα στο Θεο σαν βιβλιο ανοικτο που με βαση αυτές[πραξεις] σωζωμαστε η όχι.

Αν ημουν ΜΤΙ_
Ρωτατε_Μήπως ο Ιωάννης (και ο εμπνευστής του) αρέσκονται στο να ταλανίζουν με σπαζοκεφαλιές τους χριστιανούς;

Ο Ιεχωβα μας δινει ξεκαθαρα να καταλαβουμε ότι αυτό το συστημα πραγματων καποτε θα καταστραφει.
Επισης μας δινει και τα σταδια που θα επακολουθησουν.
Εμενα σαν Μτι δεν με ενδιαφερει να μαθω τι είναι οι σαλπιγγες η την ακριβη περιγραφη του Θηριου αντιθετως με ενδιαφερει το γεγονος ότι με περιμενει ενας Χριστος ο οποιος με ανοιχτες αγκαλες με καλει να γινω μερος της βασιλειας του….
Αφηνω λοιπον τους δυσκολους συμβολισμους της Αποκαλυψης στον Ιωαννη που είναι και ο συγγραφεας και δεν προβαινω σε ακριβη περιγραφη.
Δεν προβαινω σε περιγραφη διοτι δεν είναι το νοημα αυτό της αποκαλυψης ουτε θελω να ξερω το ποτε θα συμβουν ολα αυτα,εμενα με ενδιαφερει το νοημα που είναι ότι θα ΣΥΜΒΑΣΙΛΕΥΣΩ μαζι του.Εσας Αγαπητοι συμμαρτυρες μου σας συμβουλεω να μην ΟΡΙΣΕΤΕ ημερομηνιες διοτι αν δεν επαληθευτουν τοτε εγω ως Μτι δεν θα εχω κεφαλι να βγαλω εξω στο χωριο μου.

Εν τελει σε ευχαριστω που ρωτησες και σου δηλωνω ότι οποτε εχω χρονο θα σου απαντω.Φιλικα Ανωνυμος.

Ανώνυμος είπε...

Στην Αποκάλυψη δεν υπάρχει ούτε δείγμα, ούτε σταγόνα αγάπης, ελέους, συγχωρήσεως. Ξεχειλίζει από απειλές, εκδίκηση, αίμα, βασανιστήρια και από άρρωστη παραληρηματική φαντασία. Είναι ένα τρομοκρατικό κείμενο που κηρύσσει την επιστροφή στις πιο σκοτεινές ρίζες του Iουδαϊσμού και της Π.Δ. Μέχρι και σήμερα είναι η χαρά των απανταχού αποκρυφιστών, συνομωσιολόγων, φανατικών θρησκόληπτων, εσχατολάγνων καταστροφολόγων και Aρμαγεδδωνόπληκτων.

Η λέξη «αποκάλυψη» ημαίνει «φέρνω στο φως κάτι που είναι κρυμμένο». Το βιβλίο της Αποκάλυψης δεν αποκαλύπτει, αλλά καλύπτει και περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα πράγματα, ιδιαίτερα μέσα απο τις αλληγορικές εικόνες που χρησιμοποιεί. Η ίδια η Ιστορία ανά τους αιώνες έχει αποδείξει ότι οποιαδήποτε προσπάθεια ερμηνείας της, οδήγησε σε λάθος ερμηνεία από πλευράς όλων των επίδοξων ερμηνευτών της. Άρα η «Αποκάλυψη» δεν είναι καθόλου αποκάλυψη.

«Και ότε ήνοιξε την πέμπτην σφραγίδα, είδον υποκάτω του θυσιαστηρίου τας ψυχάς των εσφαγμένων διά τον λόγον του Θεού και διά την μαρτυρίαν, την οποίαν είχον. Και έκραξαν μετά φωνής μεγάλης, λέγοντες Έως πότε, ω Δέσποτα άγιε και αληθινέ, δεν κρίνεις και εκδικείς το αίμα ημών από των κατοικούντων επί της γης;» [Αποκάλυψη 6:9-10]

O Ιωάννης, μετά την καταστροφή της Ιερουσαλήμ, τη σφαγή των Ιουδαίων και την ισόβια εξορία των επιζώντων, βρισκόμενος σε υστερική κατάσταση έγραψε αυτό το παραλήρημα διψώντας για εκδίκηση και νίκη του Ισραήλ.

«Και εκ του στόματος αυτού εξέρχεται ρομφαία κοπτερά, διά να κτυπά με αυτήν τα έθνη και αυτός θέλει ποιμάνει αυτούς εν ράβδω σιδηρά και αυτός πατεί τον ληνόν του οίνου του θυμού και της οργής του Θεού του παντοκράτορος» [19:15]

Χτυπά τα έθνη, ρομφαία κοπτερή, ράβδος σιδηρά, θυμός, οργή, κι άλλα τέτοια … όλο Αγάπη.

Ανώνυμος είπε...

Η Αποκαλυψη αποκαλυπτει το τι θα γινει μελλοντικα.
Ορισμενα από τα σταδια που μπορουμε να καταλαβουμε είναι τα εξης:
Διωγμος της Εκκλησιας από τον Δρακοντα και τα δυο θηρια[κεφ 12-14] .


Γιατί … μελλοντικά;
Διωγμός της Εκκλησίας έγινε στο παρελθόν [«μελλοντικά» για τον συγγραφέα της Αποκάλυψης].
«Δράκοντες» και «θηρία» μπορούμε να βρούμε δεκάδες στο παρελθόν και ειδικά επί ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, την εποχή του Ιωάννη.

Ανώνυμος είπε...

Κυριε/οι Ανωνυμε/οι γραψατε

_Το βιβλίο της Αποκάλυψης δεν αποκαλύπτει, αλλά καλύπτει και περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα πράγματα, ιδιαίτερα μέσα απο τις αλληγορικές εικόνες που χρησιμοποιεί.

Κανεις λαθος διοτι το τελος είναι_
Η νικη του Χριστου επι του Σατανα[κεφ 17-20] και ο καινουργιος κοσμος του Θεου[κεφ 20-22] όπως προανεφερα.Αυτο και μονο το γεγονος Αποκαλυπτει.

_Η ίδια η Ιστορία ανά τους αιώνες έχει αποδείξει ότι οποιαδήποτε προσπάθεια ερμηνείας της, οδήγησε σε λάθος ερμηνεία από πλευράς όλων των επίδοξων ερμηνευτών της.

Ειπα και πριν ότι δεν μπορουμε να προσδιορισουμε λεπτομερως ορισμενα στοιχεια οπως για παραδειγμα όταν λεει φιαλες τι ειδους φιαλες εννοει…
Είναι φιαλες δηλ μπουκαλια αδεια η φιαλες μεταλλικες η τελος παντων οτιδηποτε άλλο.

_άρρωστη παραληρηματική φαντασία.

Αν είναι φαντασια ο Χριστος και ο Θεος ο ιδιος τοτε ναι είναι και η Αποκαλυψη φαντασια.Ειναι όμως προσωπικη σου αποψη και δυστυχως δεν εχω το χρονο να μακρυγορησω για να σου εξηγησω ορισμενα πραγματα καλλιτερα.

_O Ιωάννης, μετά την καταστροφή της Ιερουσαλήμ, τη σφαγή των Ιουδαίων και την ισόβια εξορία των επιζώντων, βρισκόμενος σε υστερική κατάσταση έγραψε αυτό το παραλήρημα διψώντας για εκδίκηση και νίκη του Ισραήλ.

Το αν ηταν σε υστερικη κατασταση δεν αναφερεται πουθενα η αν θελεις δεν εχω σκοπο να ασχοληθω με τετοιου ειδους αηδιοβλακιες.

_Γιατί … μελλοντικά;
Διωγμός της Εκκλησίας έγινε στο παρελθόν [«μελλοντικά» για τον συγγραφέα της Αποκάλυψης]..

Η Εκκλησια διωκεται παντα αρα η λεξη διωγμος ισχυει σε παρον παρελθον και μελλον.

_«Δράκοντες» και «θηρία» μπορούμε να βρούμε δεκάδες στο παρελθόν και ειδικά επί ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, την εποχή του Ιωάννη.

Δεν αμφιβαλλω η δεν εχω αποδειξεις ότι δεν υπηρχαν αλλα όπως σου ειπα δεν τα ειδες με τα ματια σου αρα δεν μπορεις να τα περιγραψεις επακριβως. Δεν σημαινει ότι οι δρακοι και τα θηρια της ρωμαικης εποχης θα είναι ιδια με αυτά της Αποκαλυψης. Σαφως και δεν ξερεις πως ακριβως θα είναι το θηριο της Αποκαλυψης.

Με βρηκατε λιγο ευκαιρο σημερα άλλη φορα ισως περιμενετε πολύ να παρετε απαντηση.

Ανώνυμος είπε...

“Κανεις λαθος διοτι το τελος είναι_
Η νικη του Χριστου επι του Σατανα[κεφ 17-20] και ο καινουργιος κοσμος του Θεου[κεφ 20-22] όπως προανεφερα. Αυτο και μονο το γεγονος Αποκαλυπτει”
.

Aυτό το ξέραμε από πριν, δεν μας το αποκάλυψε ο Ιωάννης. Τα είχαν πει κι άλλοι, όπως κι ο ίδιος ο Χριστός. Άρα ο Ιωάννης δεν αποκάλυψε τίποτα περί αυτού.
Το μόνο αν θέλετε που αποκάλυψε, είναι ο σαδιστικός, εμετικός τρόπος με τον οποίο ο Θεός θα εκδικηθεί τους εχθρούς του και θα εγκαθιδρύσει τον καινούργιο κόσμο όπως λέτε, μ' ένα λουτρό αίματος «εξήλθεν αίμα εκ του ληνού έως των χαλινών των ίππων εις διάστημα χιλίων εξακοσίων σταδίων» κι ένα απίστευτο μακελειό ανθρώπων μέχρι που «πάντα τα όρνεα εχορτάσθησαν εκ των σαρκών αυτών»

Όσο για την Εκκλησία που λέτε πως διώκετε πάντα, μήπως τα παραλέτε; Επί Βυζαντίου είχαμε διωγμό της Εκκλησίας; Μήπως διώκεται σήμερα; Μήπως πρέπει να επιβληθεί θεοκρατία και να μας πάρει η Εκκλησία και τα σώβρακα ώστε να μην αισθάνεται διωκόμενη;

Ανώνυμος είπε...

Ειπα και πριν ότι δεν μπορουμε να προσδιορισουμε λεπτομερως ορισμενα στοιχεια οπως για παραδειγμα όταν λεει φιαλες τι ειδους φιαλες εννοει…
Είναι φιαλες δηλ μπουκαλια αδεια η φιαλες μεταλλικες η τελος παντων οτιδηποτε άλλο
”.

Οι επτά φιάλες:
1. «Έλκος κακόν και πονηρόν» πλήττει τους ανθρώπους.
2. Η θάλασσα γίνεται αίμα και πεθαίνει κάθε τι ζωντανό σ’ αυτήν.
3. Τα ποτάμια γίνονται αίμα.
4. Ο ήλιος προκαλεί ανυπόφορα εγκαύματα στους ανθρώπους.
5. Γίνεται σκοτάδι και οι άνθρωποι νιώθουν τρομερούς πόνους.
6. Ξεραίνεται ο Ευφράτης και γίνεται πόλεμος.
7. Σεισμός, καταποντισμός νησιών, κατολισθήσεις, χαλάζι και γενικότερα … μας πήρε και μας σήκωσε.

Η συσκευασία μάς μάρανε! (φιάλες, μπουκάλια, αμπούλες ή ό,τι άλλο είχε στο μυαλό του ο παρανοϊκός Ιωάννης).

Γιώργος είπε...

“Πιστεύουν [οι μτΙ] ότι οι παρούσες κυβερνήσεις εξακολουθούν να υφίστανται με την ανοχή του Θεού αλλά και ότι ταυτόχρονα ο Σατανάς είναι ο σκηνοθέτης του πολιτικού συστήματος που οδηγεί την ανθρωπότητα στους πολέμους, την πείνα, το εθνικιστικό μίσος, τον ρατσισμό, την οικολογική καταστροφή κ.λπ.”

«Και προσελθών ο Ιησούς, ελάλησε προς αυτούς, λέγων, Εδόθη εις εμέ πάσα εξουσία εν ουρανώ και επί γης.» (Ματθ. 28:18)

Ανώνυμος:
Ο Ιησούς έχει την εξουσία, αλλά «άρχων αυτού του κόσμου» εξακολουθεί να είναι ο Σατανάς;


Σωστά η εξουσία του Χριστού
στον ουρανό, αναφέρεται σε ουράνια πλάσματα - με εξαίρεση τον σατανά και τους δαίμονες -
και στη γη αναφέρεται σε όσους τον υπακούν.

Έτσι η εξουσία του Χριστού αναφέρεται στα μέλη της Εκκλησίας [εννοείται της ΜΙΑΣ ΓΝΗΣΙΑΣ και όχι της 'ετικέτας'] και όλων εκείνων που περιλαμβάνονται, και όχι σε αντίθετους προς αυτόν, δηλαδή η εξουσία του είναι "εν μέσω εχθρών"

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Ανώνυμος:
Η λέξη «αποκάλυψη» ημαίνει «φέρνω στο φως κάτι που είναι κρυμμένο». Το βιβλίο της Αποκάλυψης δεν αποκαλύπτει, αλλά καλύπτει και περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα πράγματα, ιδιαίτερα μέσα απο τις αλληγορικές εικόνες που Ανώνυμοςχρησιμοποιεί.
6 Αύγουστος 2009 4:24 μμ

Για τους περισσότερους περιπλέκονται.
Για τους λίγους που περιλαμβάνονται στο Αποκάλυψη Α' 1 τα φώς της λάμπει όλο και καθαρότερα.
Είναι και αυτό προφητευμένο.

Γιώργος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΟΣ: Αν ημουν ΜΤΙ_
Ρωτατε_Μήπως ο Ιωάννης (και ο εμπνευστής του) αρέσκονται στο να ταλανίζουν με σπαζοκεφαλιές τους χριστιανούς;

Ο Ιεχωβα μας δινει ξεκαθαρα να καταλαβουμε ότι αυτό το συστημα πραγματων καποτε θα καταστραφει.
Επισης μας δινει και τα σταδια που θα επακολουθησουν.

ΣΩΣΤΑ, μόνο αντί "κάποτε" η καλύτερη έκφραση θα ήταν "στον προσδιορισμένο καιρό"
Το 'κάποτε' είναι 'αόριστο', ο προσδιορισμένος καιρός είναι καθορισμένος από τον Θεό.

Ανώνυμος:
Εμενα σαν Μτι ΑΝ ΗΣΟΥΝ - ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ - δεν με ενδιαφερει να μαθω τι είναι οι σαλπιγγες η την ακριβη περιγραφη του Θηριου

Εδώ είσαι λάθος: ΓΙΑ ΟΛΑ ενδιαφέρονται οι Μάρτυρες του Ιεχωβά και τα μελετούν με κάθε λεπτομέρεια.
ΗΔΗ έχουν κάνει ακριβή περιγραφή για τις σάλπιγγες και για το Θηρίο.

Ανώνυμος:
αντιθετως με ενδιαφερει το γεγονος ότι με περιμενει ενας Χριστος ο οποιος με ανοιχτες αγκαλες με καλει να γινω μερος της βασιλειας του….

Ρώτα καλύτερα έναν Μάρτυρα του Ιεχωβά να σου εξηγήσει τι αναμένεται να κάνει ο Χριστός

Ανώνυμος:
Αφηνω λοιπον τους δυσκολους συμβολισμους της Αποκαλυψης στον Ιωαννη που είναι και ο συγγραφεας και δεν προβαινω σε ακριβη περιγραφη.

Πάλι λάθος κάνεις ανώνυμε.
Αν διαβάσεις το Βιβλίο "Αποκορύφωμα της Αποκάλυψης", έκδοσης Μαρτύρων του Ιεχωβά, εκεί εξηγούνται όλοι οι συμβολισμοί οι οποίοι δεν γράφτηκαν από τον Ιωάννη ΜΟΝΟ για τον Ιωάννη αλλά για όλους που περιλαμβάνονται στο εδάφιο Αποκ. Α' 1
Αν ζητήσεις το Βιβλίο από ένα Μάρτυρα του Ιεχωβά θα μπορούσε να στο προμηθεύσει.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

“ Η Αποκαλυψη αποκαλυπτει το τι θα γινει μελλοντικα. Ορισμενα από τα σταδια που μπορουμε να καταλαβουμε είναι τα εξης: Διωγμος της Εκκλησιας από τον Δρακοντα και τα δυο θηρια[κεφ 12-14] .”

Ανώνυμος:
Γιατί … μελλοντικά;
Διωγμός της Εκκλησίας έγινε στο παρελθόν [«μελλοντικά» για τον συγγραφέα της Αποκάλυψης].
«Δράκοντες» και «θηρία» μπορούμε να βρούμε δεκάδες στο παρελθόν και ειδικά επί ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, την εποχή του Ιωάννη.


Φυσικά η Αποκάλυψη επεκτείνεται πιό μελλοντικά μέχρι και μετά το τέλος της χιλιετους βασιλείας.
Προηγείται όμως η ΜΕΓΑΛΗ ΘΛΙΨΗ η οποία ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ ΟΥΤΕ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ που θα τελειώσει με τον Αρμαγεδδώνα.
ΑΥΤΟ είναι μελλοντικό και θα το αντιμετωπίσουν ΟΛΟΙ.

Γιώργος είπε...

Άγνωστος:
“Κανεις λαθος διοτι το τελος είναι_
Η νικη του Χριστου επι του Σατανα [κεφ 17-20]
και ο καινουργιος κοσμος του Θεου [κεφ 20-22] όπως προανεφερα. Αυτο και μονο το γεγονος Αποκαλυπτει”.

Ανώνυμος:
Aυτό το ξέραμε από πριν, δεν μας το αποκάλυψε ο Ιωάννης. Τα είχαν πει κι άλλοι, όπως κι ο ίδιος ο Χριστός. Άρα ο Ιωάννης δεν αποκάλυψε τίποτα περί αυτού.


Με την Αποκάλυψη δόθηκε ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
[θεϊκή πιστοποίηση πραγματοποίησης μελλοντικών γεγονότων]
και δια οραμάτων ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ για την επαλήθευση αυτών και επίσης ΠΟΛΛΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ και περιγραφές για μελλοντικά - από τότε και ΑΠΟ ΤΩΡΑ - γεγονότα.

Η Αποκάλυψη δείχνει επίσης ότι τα πράγματα μελλοντικά δεν θα εξελιχθούν ανώδυνα για την ανθρωπότητα.
Προβλέπει 'μπουρίνια και καταιγίδες' για την ανθρωπότητα.
Φανερώνει από πριν αναμενόμενες πραγματικότητες που απαιτεί κάποιον βαθμό ετοιμότητας ώστε να μη βρεθεί κάποιος ξαφνικά προ δυσάρεστων εκπλήξεων.
[Μερικές φορές και στην παράταση - στο τελευταίο λεπτό - ενός ποδοσφαιρικού αγώνα μπαίνει νικητηριο τέρμα που σημαίνει ήττα για την αντίπαλη ομάδα]

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Ανώνυμος:
"Όσο για την Εκκλησία που λέτε πως διώκετε πάντα, μήπως τα παραλέτε; Επί Βυζαντίου είχαμε διωγμό της Εκκλησίας; Μήπως διώκεται σήμερα;"


Ο όρος 'Εκκλησία' δεν αναφέρεται σε 'ετικέτες' διαφόρων θρησκευτικών συστημάτων που είναι κρατικοποιημένες θρησκείες.
Η γνήσια αναγνωριζόμενη από αποδεχόμενη από τον Χριστό ως τέτοια διώχνεται με διαφόρους εναλλασσόμενους τρόπους [τους περιγράφει η Αποκάλυψη], και όχι πάντα με φοβερούς διωγμούς από κοσμικές εξουσίες.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Ανώνυμος:
Οι επτά φιάλες:
1. «Έλκος κακόν και πονηρόν» πλήττει τους ανθρώπους.
2. Η θάλασσα γίνεται αίμα και πεθαίνει κάθε τι ζωντανό σ’ αυτήν.
3. Τα ποτάμια γίνονται αίμα.
4. Ο ήλιος προκαλεί ανυπόφορα εγκαύματα στους ανθρώπους.
5. Γίνεται σκοτάδι και οι άνθρωποι νιώθουν τρομερούς πόνους.
6. Ξεραίνεται ο Ευφράτης και γίνεται πόλεμος.
7. Σεισμός, καταποντισμός νησιών, κατολισθήσεις, χαλάζι και γενικότερα … μας πήρε και μας σήκωσε.


Τα περισσότερα από αυτά είναι συμβολικά και αναφέρονται στην ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ της ανθρωπότητας και επισης στον ρόλο των κυβερνήσεων.
Π.χ. στο 2. και 3. συμβολίζεται η γενικευμένη νεκρή πνευματική κατάσταση της ανθρωπότητας (αίμα - θάνατος)
στο 5: πνευματικό σκοτάδι και αδιέξοδος για τα προβλήματα του κόσμου.
στο 6: Η Βαβυλώνα ως μεγάλη δύναμη που στηριζόταν σε αμυντικό μηχανισμό που περιλάμβανε τον Ευφράτη, δια της τεχνικής αποξήρανσης από τον Κύρο της Μηδοπερσίας [ώστε να κατεβεί η στάθμη του Ευφράτη] οδήγησε στην καταστροφή της.
Στη σύγχρονη 'Βαβυλώνα τη Μεγάλη' που περιγράφει η Αποκάλυψη αντίστοιχη μείωση των μελών της θα οδηγήσει στην καταστροφή της.

Η συνέχεια και το 7 ... στην επόμενη ..εκπομπή...

Γιώργος

Γιώργος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Γιώργος είπε...

Ανώνυμος:
"(φιάλες, μπουκάλια, αμπούλες ή ό,τι άλλο είχε στο μυαλό του ο ... Ιωάννης)"

Αυτό μου το είχε πεί - χρησιμοποιώντας ιατρική ορολογία - ένας επιστήμονας ερευνητής - ιατρός σε μια συζήτηση [έτυχε και εργαζόμασταν στο ίδιο Ινστιτούτο Ιατρικής έρευνας Πανεπιστημίου - εγώ ως προγραμματιστής] που είχα στο παρελθόν μαζί του.

Όταν τον διαβεβαίωσα ότι μετά την Αποκάλυψη, ο Ιωάννης έγραψε και το ομώνυμο ευαγγέλιο και τις τρείς επιστολές του, άκουγε έκπληκτος και δεν είπε τίποτα.

Εξάλλου η περιγραφή των οραμάτων με ΟΛΟΖΏΝΤΑΝΟ τρόπο παρά τους δυσκολοκατανόητους συμβολισμούς είναι καθόλα με συνοχή.

Υπάρχει λογική περιγραφή επακολουθίας γεγονότων για να φτάσει τελικά σε ένα ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ,
ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ και την αιώνια ηρεμία και ευτυχία μετά την μεγάλη 'καταιγίδα' και συνταρακτική εμπειρία του Αρμαγεδδώνα.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Διευκρίνηση: Η διαγραφή έγινε από εμένα επειδή το τελευταίο - προηγούμενο σχόλιό μου καταγράφτηκε δυό φορές.

Γιώργος είπε...

Παναγιώτης:
"στην ορθοδοξία δεν έχουμε ψευδοπροφήτες…"

Δεν είναι ψευδοπροφήτης ο Παϊσιος;

Γιώργος είπε...

Ο ολίγων 'ημερών' φίλος του Χρήστου:
"Έχω όμως κάτι ερωτησουλες…
1. Γιατί ο Χριστός ως Υιός του Θεού και ως ο μεγαλύτερος άνθρωπος που έζησε ποτέ δεν μας είπε ακριβώς την χρονολογία της Β΄ Παρουσίας Του ενώ εσείς – που δεν είστε ούτε οι Μεγαλύτεροι άνθρωποι που έζησαν ποτέ ούτε Υιοί του Θεού – την ξέρετε;"

Πριν δυό χιλιάδες χρόνια ο ίδιος ο Χριστός είπε ότι δεν ήξερε "την ημέρα και την ώρα".

Αυτό δεν σήμαινε ότι ΠΟΤΕ δεν θα την γνώριζε.
Θα ήταν θέμα χρόνου να μάθει ΩΣ ΠΡΩΤΟΣ την ΑΚΡΙΒΗ σε δευτερόλεπτα στιγμή της Ανάληψης των βασιλικών του καθηκόντων.

Εφόσον λοιπόν ανέλαβε ουράνια Βασιλεία το 1914 πως να μη το ήξερε κάποιο ακαθόριστο διάστημα (λόγω και κάποιας προετοιμασίας πιο νωρίς) πριν αναλάβει τη Βασιλεία;

Και ένας πρωθυπουργός / μια κυβέρνηση δεν προσδιορίζεται πριν την ανάληψη κυβερνητικής εξουσίας και έτσι κάνουν προηγουμένως ανάλογες προετοιμασίες;

Και εφόσον το σημείον της παρουσίας του Χριστού και της συντελείας του κόσμου άρχισε να εκπληρώνεται, εφόσον το είπε ο Χριστός, δεν θα ήταν πρώτος ο Χριστός που τα γνώριζε, μαζί με 2. τους συμμετέχοντες αγγέλους;

Το σημείον για ποιούς το είπε;
Για αγγέλους; Αυτοί ΗΔΗ θα το γνώριζαν ώστε δεν θα χρειαζόταν να αναμένουν το σημείο που θα ήταν για ανθρώπους.
Φυσικά οι πρώτοι που θα καταλάβαιναν το σημείο θα ήταν οι μαθητές του ακόμα και μέσω σημείου ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ της εκπλήρωσής του.

Το 'σημείο' της παρουσίας του Χριστού αναφέρεται σε καταστάσεις και γεγονότα στη γη και αφορά την ανθρωπότητα.

Η Αγία Γραφή προφητεύει μελλοντικά γεγονότα χωρίς χρονολογίες.
Από τη στιγμή όμως που εκπληρώνονται, όλοι - όσοι αναμένουν την εκπλήρωση και παρατηρούν την εκπλήρωση - γνωρίζουν τον χρόνο.

Π.χ. όταν ξεσπάσει ο Αρμαγεδδώνας, ήδη θα το γνωρίζουν οι άνθρωποι, άρα θα γνωρίζουν την ημερομηνία που δεν αναφέρει η Αγία Γραφή.

Όταν στη Βασιλεία του Θεού αρχίζει να γίνεται η ανάσταση των νεκρών, ήδη θα είναι γνωστή η χρονολογία που τώρα δεν είναι ούτε αναφέρεται στην Αγία Γραφή.

Έτσι τα γεγονότα ΑΠΛΩΣ θα επιβεβαιώσουν την Αγία Γραφή σχετικά με μελλοντικές από σήμερα προφητείες οι οποίες θα προσδιορίζονται χρονικά.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Ο ολίγων 'ημερών' φίλος του Χρήστου:

"Θα πλάσσω εγώ τώρα δυο ιστοριούλες που όταν τις διαβάσετε θα μου πείτε τύφλα νάχει η Σκοπιά μπροστά σου.
1η. Ο Χριστός ήξερε και δεν μας το είπε αλλά άφησε την Σκοπιά μέσα από την ερμηνεία της Α. Γραφής να το βρει...
2η. Ο Χριστός όντως δεν ήξερε το πότε, γιατί ο Ιεχωβά δεν του το αποκάλυψε. Αργότερα όμως ο Ιεχωβά το αποκάλυψε στη Σκοπιά (έστειλε νέο φως)."

Έτσι καλά το είπες ότι ΘΑ ΠΛΑΣΕΙΣ ιστοριούλες που δεν ευσταθούν και εξήγησα το γιατί στο προηγούμενο σχόλιό μου.
Επιπρόσθετα στο 1. και 2.
Ο Χριστός ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΕ ΟΝΤΩΣ Τ_Ο_Τ_Ε, πριν 2000 χρόνια, αλλά το έμαθε ως ο ΠΡΩΤΟΣ που θα μπορούσε να το μάθει ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ.

Μετά το έμαθαν οι άγγελοι.
Σίγουρα το γνωρίζουν όλα τα ουράνια πνευματικά πλάσματα μηδενός εξαιρουμένου.

Αργότερα στη διάρκεια της εκπλήρωσης το έμαθαν και οι ακόλουθοί του στη γη.
Εδώ εξαιρούνται οι άνθρωποι που δεν τους ενδιαφέρει το ζήτημα και δεν ασχολούνται με τέτοια θέματα - όπως στις ημέρες του Νώε δεν εννόησαν και τους 'σήκωσε' ο κατακλυσμός - και όσοι βέβαια έχουν διαφορετικές απόψεις.
Απόψεις δεν επιβάλλονται παρά μόνο θεληματικά υιοθετούνται.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

ΑΚΡΙΒΕΣΤΕΡΑ:
...Φυσικά οι πρώτοι που θα καταλάβαιναν το σημείο ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ θα ήταν οι μαθητές του ... ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ της εκπλήρωσής του.

Ανώνυμος είπε...

Συγγνωμη που παρεμβαινω.
Ειπατε_
Ο Χριστός ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΕ ΟΝΤΩΣ Τ_Ο_Τ_Ε, πριν 2000 χρόνια, αλλά το έμαθε ως ο ΠΡΩΤΟΣ που θα μπορούσε να το μάθει ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ.

Παρακαλω απαντησεις ορθες και οχι απο τη φαντασια σας η απο την βλακεια σας.Πουθενα δεν λεει οτι το εμαθε.Εγω δεν ειμαι ο ΄΄αλλος'' στην ενοτητα Διαμορφ.του Ορθ. Δογματος να καθομαι να ακουω βλακειες.
Αν το εμαθε πως το ειπε στη Σκοπια κι αυτη αρχισε να το γραφει στα Περιοδικα της.
Σταματα λοιπον να προσπαθεις να δικαιολογησεις τα αδικαιολογητα.

Ανώνυμος είπε...

Τάδε έφη Ζαρατούστρας


Κ. ανώνυμε έγραψες:

«Συγγνωμη που παρεμβαινω.
Ειπατε_
Ο Χριστός ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΕ ΟΝΤΩΣ Τ_Ο_Τ_Ε, πριν 2000 χρόνια, αλλά το έμαθε ως ο ΠΡΩΤΟΣ που θα μπορούσε να το μάθει ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ.

Παρακαλω απαντησεις ορθες και οχι απο τη φαντασια σας η απο την βλακεια σας.Πουθενα δεν λεει οτι το εμαθε.Εγω δεν ειμαι ο ΄΄αλλος'' στην ενοτητα Διαμορφ.του Ορθ. Δογματος να καθομαι να ακουω βλακειες.
Αν το εμαθε πως το ειπε στη Σκοπια κι αυτη αρχισε να το γραφει στα Περιοδικα της.
Σταματα λοιπον να προσπαθεις να δικαιολογησεις τα αδικαιολογητα.»


Γιατί σου κάνει εντύπωση οι βλακείες που γράφει ο Γιώργος; Μα έτσι τους έχει εκπαιδεύσει η Σκοπιά. Θα σας λέω βλακείες τους είπε η Σκοπιά, αλλά μην σας νοιάζει, και λάθος να είναι αυτές οι βλακείες θα τις αντικαθιστώ με άλλες βλακείες, που εσείς σαν βλάκες που είστε πρέπει να πιστεύετε.

Κοίτα να δεις τι γράφει το βιβλίο που επικαλέστηκε ο Γιώργος «Το αποκορύφωμα της Αποκάλυψης» στη σελίδα 9:

«Τα μυστήρια που κρύβονται στο βιβλίο της Αποκάλυψης αποτελούσαν από καιρό αίνιγμα για τους ειλικρινείς μελετητές της Αγίας Γραφής. Στο κατάλληλο καιρό του θεού, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΤΟΥΝ, αλλά ΠΩΣ, ΠΟΤΕ και ΣΕ ΠΟΙΟΝ; ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ μπορούσε να κάνει γνωστή τη σημασία καθώς πλησίαζε ο προσδιορισμένος καιρός (Αποκάλυψις 1:3). ΑΥΤΑ ΤΑ ΙΕΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΝ ΣΤΟΥΣ ΓΕΜΑΤΟ ΖΗΛΟ ΔΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΗ ΓΗ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ»

Τι μας λέει λοιπόν το παραπάνω κειμενάκι κ. ανώνυμε; Πως το βιβλίο της Αποκάλυψης κρύβει μυστήρια τα οποία όμως αποκαλύφτηκαν στους ΜτΙ από το ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

Το οποίο ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ως γνωστό ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΠΟΤΕ ΨΕΜΑΤΑ γιατί σύμφωνα με τη Γραφή ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΗΣ.

Και σου φύλαξα για τελευταίο το καλύτερο. Στηρίξου καλά στην καρέκλα σου, για να μην πέσεις κάτω από αυτό που θα διαβάσεις.

Συνεχίζει λοιπόν το παραπάνω κείμενο:

«ΔΕΝ ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΑΘΗΤΕΣ» !!!!!!

Ντόινγκ!!!
Έχουν λοιπόν το θράσος οι απατεώνες της Σκοπιάς να λένε πως το άγιο Πνεύμα μπορεί να τους οδηγεί σε λάθος, να τους λέει δηλ. ψέματα, αφού αυτό σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, τους αποκαλύπτει τα ιερά μυστήρια!!!!!

Συνεχίζεται …..

Ανώνυμος είπε...

Και δεν είχαν πρόβλημα οι απατεώνες της Σκοπιάς να θέσουν σε εφαρμογή το σχέδιό τους, αφού όπως αποδείχτηκε είχαν να κάνουν με βλάκες, που χάφτουν ότι τους λέει η Σκοπιά.

Και να η απόδειξη.

Αντιγράφω από σχόλιο του κ. Χρήστου:

«Το «αρσενικό παιδί» Αποκ. 12, 5 = Η Παποσύνη!!!! Διαγγελείς της Βασιλείας, σελ. 79.
 Το «αρσενικό παιδί» Αποκ. 12, 5 = Οι Μ. του Ιεχωβά!!!!!!!!!! Διαγγελείς της Βασιλείας, σελ. 78.
 Η Βαβυλώνα της Αποκάλυψης = Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία !!! Διαγγελείς της Βασιλείας, σελ. 84.
 Η Βαβυλώνα της Αποκάλυψης = Ο Χριστιανικός κόσμος !!!!!!!! Διαγγελείς της Βασιλείας, σελ. 189.
 Ο Αβαδδών της Αποκ. = Ο Διάβολος !!! Γραφικές Μελέτες τομ. Ζ΄, σελ. 199
 Ο Αβαδδών της Αποκ. = Ο Χριστός !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Σκοπιά 1970, σελ. 144.



Αν βιαστεί βέβαια να με κατηγορήσει ο Γιωργάκης πως κατηγορώ τη μαμά του Σκοπιά πως λέει ψέματα, του έχω έτοιμη την απάντηση από τον κ. Χρήστο και πάλι. Είναι από το άρθρο του «Λάθη και ψέματα της Σκοπιάς».

Γράφει λοιπόν εκεί Η ΙΔΙΑ Η ΣΚΟΠΙΑ τι ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ:

« Έτσι στο περιοδικό της Οργάνωσης «Σκοπιά» της 1ης Αυγούστου 2003, σελίδα 14, διαβάζουμε πολύ ωραία, πως η αλήθεια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ. Και πως για κάτι υπάρχει πάντα ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Δεν είναι δυνατόν να ισχύει το ίδιο και το αντίθετό του.»

Άρα αφού σύμφωνα με τη Σκοπιά για ένα θέμα υπάρχει ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ τότε όταν η Σκοπιά τους λέει π.χ. πως ο Αββαδών είναι ταυτόχρονα και ο διάβολος και ο Χριστός τότε συνειδητά τους λέει ψέματα.

ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΒΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ!!!

Κ. Ανώνυμε, προφανώς είστε καινούργιος αναγνώστης του Αντιαιρετικού. Εγώ είμαι από τις «παλιές καραβάνες». Εγώ δώσει Όσκαρ βλακείας στον Γιωργάκη και τους άλλους ΜτΙ, ουκ ολίγα. Ειδικά ο Γιώργος είναι από τους πολυβραβευμένους μου.

Θα συμφωνήσω μαζί σας για την υπομονή του «Άλλου». Αλλά και μόνο που κατάφερε να κάνει τον Γιώργο «ρόμπα» και να τον οδηγήσει στα όρια της παραφροσύνης, αφού τον ανάγκασε να δώσει το τηλέφωνο του σπιτιού του!, νομίζω πως ανταμείφτηκε η υπομονή του.

Γιωργάκη εδώ είμαι! Ετοιμάσου για καινούργια Όσκαρ βλακείας.

Ζαρατούστρα

Χρήστος - antiairetikos είπε...

Κύριε Γιώργο καλημέρα σας.

Με μπερδέψατε λίγο με την Β Παρουσία του Χριστού. Θα σας ήταν δύσκολο να μου ξεμπερδέψετε κάποια πράγματα.

Όπως έχουμε πει και παλιότερα η Σκοπιά διδάσκει πως ο Λόγος του Θεού τρόπον τινά εξαφανίστηκε όταν μπήκε στην μήτρα της Παναγίας και μεταβλήθηκε σε άνθρωπο. Αν κάνω λάθος διορθώστε με.

Έδρασε σαν άνθρωπος στη γη πέθανε, και αναστήθηκε από το Θεό σαν πνευματικό όν, και ξαναπήρε τη θέση του στον ουρανό. Αυτό το πνευματικό ον είναι το ίδιο με το παλιό Λόγο ή είναι κάτι διαφορετικό; Δηλαδή π.χ. θυμόταν ότι ήταν ο Λόγος που ζούσε δίπλα στον Πατέρα του, πως είχε δημιουργήσει τον κόσμο μαζί του κ.λ.π.κ.λ.π. Ή η μνήμη του ήτανε tabula rasa όπως έλεγε και ο Τζον Λοκ, δηλ. άσπρος πίνακας και δεν θυμόταν τίποτα;

Σας παρακαλώ διευκρινίστε μου το λεπτό αυτό σημείο για να προχωρήσω στις επόμενες ερωτήσεις μου.

Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

κ Ζαρατουστρα η Καμασουτρα η οπως αλλιως θελετε να λεγεστε.

Εχω δει στη ζωη μου πολλους ψυχασθενεις -μη ρωτατε πως- και ξερω περι τινος προκειται.

Σας βεβαιωνω λοιπον οτι δεν εχω ορεξη να ασχοληθω ΚΑΙ με Ιντερνετικους ασθενεις οπως ο κ Γιωργος.

Το μονο που εχω να πω στον Γιωργο ειναι να γυρισει μια
ταινια με ολες αυτες τις αηδιες που ιχυριζεται ο ιδιος και η Οργανωση του.

Συγγνωμη

Ανώνυμος είπε...

Αφού εδώ γίνονται απονομές όσκαρ βλακείας,θέλω κι εγώ να απονείμω όσκαρ χυδαιότητας στον Χρήστο και στο σινάφι του, τους ιντερνετικούς χυδαιολόγους απολογητές της Ορθοδοξίας.

Η συμπεριφορά σας είναι οπαδίστικη.

Τα μυαλά σας και οι τρόποι σας δεν διαφέρουν σε τίποτα από των φανατικών οπαδών του ποδοσφαίρου.

Έχετε κάνει τη θρησκεία μέσον εκδήλωσης των κόμπλεξ σας, των προκαταλήψεών σας και της ιδεολογικής σας βαρβαρότητας.

Και εσείς, κύριε Χρήστο, πρέπει να ντραπείτε δυο φορές, αν έχετε τσίπα πάνω σας, διότι μας παρουσιάζεστε ως εκπαιδευτικός.

Είστε δυο φορές γελοίος και τραγικός, μία για την γιαλατζί θρησκευτικότητά σας και μια για την παιδαγωγική σας ιδιότητα.

Αίσχος, αλητήριοι.

Ή καλύτερα, αφού είστε οπαδοί και όχι ευσεβείς,

Άντε γεια.....

Ανώνυμος είπε...

Γιώργος: Η Βαβυλώνα ως μεγάλη δύναμη που στηριζόταν σε αμυντικό μηχανισμό που περιλάμβανε τον Ευφράτη, δια της τεχνικής αποξήρανσης από τον Κύρο της Μηδοπερσίας [ώστε να κατεβεί η στάθμη του Ευφράτη] οδήγησε στην καταστροφή της.
Στη σύγχρονη 'Βαβυλώνα τη Μεγάλη' που περιγράφει η Αποκάλυψη αντίστοιχη μείωση των μελών της θα οδηγήσει στην καταστροφή της.

Η Βαβυλώνα είναι για τους Ιουδαίους και τον Ιωάννη της Αποκαλύψεως, η «μήτηρ των πορνών και των βδελυγμάτων της γης» [17:5]. Η Βαβυλώνα όμως ήταν μια υπέροχη μεγαλούπολη της αρχαιότητας, κοιτίδα του σημαντικότερου πολιτισμού της εποχής εκείνης, μητρόπολη των επιστημών, της ιατρικής της αστρονομίας αλλά και του εμπορίου. Οι εξόριστοι γιδοβοσκοί της Παλαιστίνης, εννοείται πως δεν μπορούσαν να χωνέψουν με τίποτα την καταστροφή της Ιερουσαλήμ και του ναού του Γιαχβέ από τους Βαβυλώνιους γι αυτό και με κάθε ευκαιρία εξαπέλυαν μίσος κατάρες και δηλητήριο εναντίον της Βαβυλώνας. Δικαιολογημένα βέβαια, αφού εκτός των άλλων, τα ομορφότερα παιδιά τους κατέληξαν ευνούχοι στο παλάτι του Ναβουχοδονόσορα [Δανιήλ 1:3-7]. Ταυτόχρονα, οι Ιουδαίοι οτιδήποτε δεν μπορούσαν να το κατανοήσουν, ως υπανάπτυκτοι και πρωτογονικά θρησκόληπτοι, το συκοφαντούσαν και επιζητούσαν την καταστροφή του. Πού να καταλάβουν οι άξεστοι, πως ο πύργος της Βαβέλ κατασκευάστηκε πανύψηλος ώστε τα αστρονομικό παρατηρητήριο που βρισκόταν στην κορυφή του να είναι πάνω από τις αμμοθύελες και τις χαμηλές νεφώσεις και όχι για να προκαλέσει την οργή του Θεού.
Αυτό και μόνο, ο ορισμός της Βαβυλώνας -αυτής της υπέροχης πόλης με τον πολιτισμό των τριών τουλάχιστον χιλιετηρίδων- ως «μήτηρ των πορνών και των βδελυγμάτων της γης» είναι αρκετό για να καταλάβει κανείς πως το έργο του Ιωάννη όχι μόνο δεν είναι θεόπνευστο αλλά αποτελεί γλαφυρό προϊόν μιας εντελώς υποκειμενικής φρούδας ελπίδας για εκδίκηση και κατατρόπωση των εχθρών των Ιουδαίων. «Ιδού, θέλω κάμει τους εκ της συναγωγής του Σατανά, οίτινες λέγουσιν εαυτούς ότι είναι Ιουδαίοι, και δεν είναι, αλλά ψεύδονται ιδού, θέλω κάμει αυτούς να έλθωσι και να προσκυνήσωσιν ενώπιον των ποδών σου και να γνωρίσωσιν ότι εγώ σε ηγάπησα.» [9:3]
Η αλήθεια είναι ότι δεν θέλει και πολύ να σαλτάρει ο άνθρωπος (εν προκειμένω ο Ιωάννης), όταν έχει διαβάσει για την πανωλεθρία που υπέστη ο λαός του από τους Βαβυλώνιους και ζει μια δεύτερη, τρισχειρότερη πανωλεθρία από τους Ρωμαίους.

Ανώνυμος είπε...

Θα ήταν θέμα χρόνου να μάθει ΩΣ ΠΡΩΤΟΣ την ΑΚΡΙΒΗ σε δευτερόλεπτα στιγμή της Ανάληψης των βασιλικών του καθηκόντων.

Εφόσον λοιπόν ανέλαβε ουράνια Βασιλεία…


Ποια είναι τα «βασιλικά καθήκοντα» που ανέλαβε ο Χριστός;
Ένας ουράνιος βασιλιάς, τι ακριβώς κάνει; Πώς περνά τη μέρα του;

Ανώνυμος είπε...

Ωραια κ _Αντιαιρετικε_

Ως Ανωνυμος εγραψα τα σχολια που αρχιζουν με
1]κ Ζαρατουστρα η Καμασουτρα η οπως αλλιως θελετε να λεγεστε.
2]Συγγνωμη που παρεμβαινω.
Ειπατε_
Ο Χριστός
3]Αν και θεωρω αστεια την ερωτηση θα σου απαντησω διοτι ρωτας ευθεως και με διαθεση διαλογου.
4]Κυριε/οι Ανωνυμε/οι γραψατε
5]Σκοπιά 1η Μαϊου 1997, σελίδα 9
6]Αντιγραφη από το Βιβλιο Ελθετω η Βασιλεια σου σελ 167.

Ανώνυμος είπε...

1973-85.Από το βιβλίο Χιλιετής Βασιλεία, σελ 310.

_Γιατί το συμβολικό θηρίο η Όγδοη Παγκόσμια Δύναμη, τα σημερινά Ηνωμένα Έθνη ταυτίζονται με το ``βδέλυγμα της ερημώσεως[1]``?
Το ότι παρουσιάζεται με ένα εφτακέφαλο θηρίο που φέρνει πάνω στην πλάτη του μία πόρνη δείχνει ότι είναι ακάθαρτο στα μάτια του Θεού[2] ``βδελυγμα`` σ’ Αυτόν.

Παραπομπες δικες μου[3].

[1] Καλώς ρωτάτε γιατί τα έθνη ταυτίζονται..Εσείς γιατί ταυτίζεστα και ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΕΙΣΤΕ ΒΔΕΛΥΓΜΑ ΕΡΗΜΩΣΕΩΣ…
Το 1973-75 δεν ήσασταν μέλος του Ο.Η.Ε.Ξέρατε όμως ότι τα έθνη είναι βδέλυγμα άρα δικαίως δεν μπήκατε τότε. Εν έτει 1991-2 γιατί μπήκατε στο βδέλυγμα.
[2] Μόνοι σας ομολογείτε ότι είναι ακάθαρτα στα μάτια του Θεού τα Η.Έθνη.Εσείς λοιπόν όταν γίνατε μέλος του Ο.Η.Ε αυτομάτως γίνατε ακάθαρτοι στα μάτια του Θεού``βδελυγμα`` σ’ Αυτόν.
Συνεπώς όλα τα σχόλια σας που εγράφησαν για να υποστηρίξουν ότι είστε καθαροί πέφτουν στο κενό διότι άλλα λέτε τώρα άλλα γράφατε τότε μη υπολογίζοντες ότι ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ θα γίνετε βδέλυγμα και ακάθαρτοι στα μάτια του Ιεχωβά.
[3]Μόνοι σας λοιπόν πέσατε στην παγίδα πού οι ίδιοι σκάψατε διότι οι δηλώσεις σας και μάλιστα γραπτές γύρισαν μπούμερανκ εναντίον σας.
Ρωτάω λοιπόν με αυστηρό ύφος διότι η συζήτηση έχει αγγίξει τα όρια του παραλόγου!!!.
Θέλετε και τα παθαίνετε η ο Ιεχωβά σας γελοιοποιεί!!!
Είναι ποτέ δυνατόν μία Οργάνωση όπως η Σκοπιά να επικαλείται ότι είναι ο Αγωγός του Θεού ενώ την ίδια ώρα σκάβει παγίδες και πέφτει η ίδια μέσα σε ΑΥΤΕΣ!!!

Υ.Γ.Είναι αναγκαίο να απέχω από το blog διότι τα μαλλιά μου δεν είναι τόσο γερά με αποτέλεσμα κάθε φορά που διαβάζω κάθε είδους βλακεία να κινδυνεύω να ΚΑΡΑΦΛΙΑΣΩ.
Και μή σπεύσετε κ Ζαρατούστρα και κ Αντιαιρετικέ να μου πείτε οτι έχουν βγεί φάρμακα γιά τήν τριχόπτωση.

Καληνύχτα σε όλους.

Ανώνυμος είπε...

Προς χhomo,

Το ιντερνετ ανεκαθεν αγαπητε ητανε σκουπιδοτενεκες, τωρα το πηρατε χαμπαρι? Μπορει ενας σκουπιδοτενεκες να φοβησει τον Ιεχωβα και αν οχι γιατι τρεμετε σαν τα βουρλα και ασχολειστε με αποστατες? Μη σας αμαυρωσουμε το ονομα σας? Η Σκοπια με τα τοσα ψεματα που αρνιεστε οτι ειπε μηπως να την αποκαλεσω Σκουπιδιαρα που βρωμα απο απο οπου περασει?

Παιζετε με τον Θεο και με τους ανθρωπους και ουτε σαν νοιαζει και καθολου... Αν ειναι ετσι να αρχισουμε να λεμε και εμεις ψεματα...να αρχισουμε τα american mind games να σας αποτρελλανουμε βρε αδερφε οπως αποτρελανατε καποια μελη σας. Στρεχεστε?

Και αμα σας πλησιασουνε με ευγενεις σκοπους να εκφρασουνε αποριες η αποδεδειγμενα σφαλματα σας
μου το παιζετε Αγια Παρθενωπη και σαν αυτες τις παρθενες καινουριες σταρ που πουλανε παρθενια ως κατι το odd αυτην την εποχη μονο και μονο για προκαλεσουν εντυπωση και πατ κιουτ σουτ και εξω πονηρε δουλε.

Ποιος εισαι εσυ που μου ρθες να μου φερθεις ετσι μεσα στην χωρα μου?

Για μιλα λιγο καλυτερα...

Ο σκουπιδοτενεκες ειναι ολος αυτος ο συρφετος (χαμηλου επιπεδου ανθρωπων που βγαζει κατι αποθημενα ΝΑ μετα συνχωρησεως) που μαζεψατε εκει μεσα στηριζομενοι στο εδαφιο της βιβλου οτι ο χριστος θελει τους απλους και οχι τους συνθετους ανθρωπους.

Θελετε να παραδεχτουνε οτι ειναι σκουπιδοτενεκες? Ενταξει το παραδεχονται.

Το ψωμι σας τρωνε?

Ανώνυμος είπε...

Το ιντερνετ κυριε ειναι προς το παρον ανεξελενκτο...απο τοτε που το πρωτογνωρισα μια μισι δεκαετια πριν... πολλες φορες εγινε προταση να ελενχθει αλλα πολλοι αντεδρασαν. Εως τοτε δηλαδη την εποχη που θα ελενχεται απο τον νομο πληρως (και θα μπορει η Σκοπια να τρελλαθει στις μηνυσεις οπως το συνηθιζει)σας προτεινω βαλεριανες και μπολικη σωματικη ασκηση για εκτονωση διαφορων νευρικων δυσχερειων.

Σαν καλοι ποιμενες λοιπον γιατι δεν ενημερωνετε τα μελη σας να μην επισκεφτονται σκουπιδοτενεκεδες αλλα σαιτς σοβαρα οπως του αντιαιρετικου εδωπερα.

Τι μας λετε κυριε? Αντι να φοβησετε και να διαπαιδαγωγησετε ιντερνετικα τα μελη σας ερχεστε και κριτικαρετε κοσμικους και αποστατες?

Οι γονεις κλειδωνουν προγραμματα η και ολο το ιντερνετ για το παιδι, δε πανε εξω οι γονεις κυριε να μαλωσουνε με το κοσμο γιατι αυτος ειναι σκουπιδοτενεκες.

Τι μας λετε τωρα? Να με στειλετε στο δαφνι θελετε?

Ανώνυμος είπε...

Προς εναν σχολιαστη Μαρτυρα του Ιεχωβα που θελει καθαρη οργανωση ο ανθρωπος με οποιοδηποτε αντιτυπο. τι πειραζει σου λεει αν ειναι λαθος πολυ η λιγο? Καθαρη Οργανωση και ξερο ψωμι!!! ειναι το μοττο του. Μαζι σου φιλε. Τι με νοιαζει εμενανε αν λεει οτι ο Χριστος ηταν και πολυγαμος σαν τον Μορμονισμο??? (Και αυτοι ετσι διαμημιζονται ως καθαροι)


Καθαρη οργανωση και ξερο ψωμι!!!

Λοιπον

Μπραβο παντως οφειλω να ομολογησω οτι και μονο η αναγκαστικη σου βεβαια παραδοχη σφαλματων δογματος στην Σκοπια σε αποκαθιστα στα ματια μου το ανδρικο φυλο της Σκοπιας που μεχρι τωρα νομιζα οτι απαρτιζονταν απο φλωρους, λιμοκοντορους επιδειξιομανεις και αλαζονες ψευτοδικηγορακους και γεματους σεξουαλικα αποθημενα νευρωτικους και οχι μονο.

(Και δυστυχως στο τελευταιο σοβαρολογω)

Ανώνυμος είπε...

Ερωτηση προς Αντιαιρετικο

Αποψη μου ειναι κ. Αντιαιρετικε οτι οι ΜΤΙ χρησιμοποιουσαν τον ορο Νεο συστημα πραγματων για να αναφερθουν στην βασιλεια του θεου. αυτην τη ορολογια την χρησιμοποιουσανε πριν χρονια αρκετα και μαλιστα με τροπο που ποτε δεν ειχα ακουσει απο κανενα ορθοδοξο. Αρθρο που δημοσιευσα σε φιλικο σας μπλογκ περι Νεας ταξης πραγματων απο ενα βιβλιο της Δ. Βαρβιτσιωτη σχολιαστηκε εντονα απο μαρτυρες λεγοντας οτι στηριζουνε αυτην την φραση στην βιβλο και απλως εχω φαντασιωσεις που εμμεσως πλιν σαφως συσχετιζω πραγματα που εμενα που φαινονται ολιγον τι υποπτα... Μιας και εχετε καποια πειρα στο θεμα θα ηθελα την αποψη σας πανω σε αυτο...αν οντως το νεο συστημα πραγματων η το παλιο συστημα πραγματων αναφερεται πουθενα στην Α Γραφη και αν ορθως εχουν οι ΜΤΙ τοση προσηλωση σε αυτον τον ορο.

Ευχαριστω

Χρήστος - antiairetikos είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε γράφετε:

«Μιας και εχετε καποια πειρα στο θεμα θα ηθελα την αποψη σας πανω σε αυτο...αν οντως το νεο συστημα πραγματων η το παλιο συστημα πραγματων αναφερεται πουθενα στην Α Γραφη και αν ορθως εχουν οι ΜΤΙ τοση προσηλωση σε αυτον τον ορο.»


Ο Λουίτζι Πιραντέλο αυτός ο μεγάλος θεατράνθρωπος έχει γράψει το περίφημο έργο «Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε». Οπότε μην έχετε καμιά αμφιβολία για την κακοποίηση που υφίσταται η Αγία Γραφή από την Οργάνωση της Σκοπιάς. Όχι μόνο παλιά και νέα συστήματα (ανύπαρκτα) ανακαλύπτει, αλλά και ότι μπορεί να φανταστεί το ανθρώπινο μυαλό! Εδώ για να τους βάζει τους Μάρτυρες του Ιεχωβά να κρατάνε σημειώσεις και να μας φακελώνουν, συμπληρώνοντας ατέλειωτα δελτία, με αποκορύφωμα την έκθεση υπηρεσίας που είναι υποχρεωμένος να δίνει κάθε ΜτΙ, τους έπεισε πως το γράφει η Γραφή, γιατί έκαναν κάτι ανάλογο οι Απόστολοι!!!! Εννοεί βέβαια το σημείο εκείνο των Πράξεων που γύρισαν κάποιοι Απόστολοι από το κήρυγμα και τι πιο φυσικό, διηγήθηκαν για την ανταπόκριση που είχε στους ανθρώπους το κήρυγμα τους. Μην ξαφνιαστείτε αν μας πει, πως οι Απόστολοι μοίραζαν τη Σκοπιά και το Ξύπνα!!!!

ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ. ΑΝ ΞΑΝΑΚΑΝΕΤΕ ΣΧΟΛΙΟ, ΒΑΛΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΕΝΑ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ, ΕΝΑ ΑΡΙΘΜΟ ΕΣΤΩ.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Απαντηση στον Αρχελαο του μπλογκ ρωσσελ...(Επειδη δεν αντεχω αλλο να διαβαζω σχολια απο υποκριτικοαδερφιστικους σχολιαστες....ποσταρω το ποστ αυτο εδω και αν το δεις Ρωσσελ ξαναποσταρησε το στο μπλογκ σου)

αφου θεωρεις τον κινγκ τρελλοαμερικανο συκοφαντη λες και εσεις δεν εχετε κατατρελλανει τα μελη σας με ψεματα και βλακειες περι εμβολιων και βαλε και μετα μου βγαινεις χωρις να εχεις ουτε ιερο ουτε οσιο και γιατι να χεις αφου σου τα καταστρεψε ολα ο αλαζονικος αμερικανικος τροπος σκεψης που σε ταιζει η Ελληνικη σκοπια εδω και χρονια αφου λοιπον θες... μια σελιδα ιντερνετικη που σας υποστηριζει στην αγγλια (ΓΝΩΣΤΟΙ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΠΛΟΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥΣ Ε? σε αυτο ολος ο πλανητης συμφωνει και για κατι αλλο ειναι γνωστοι αλλα θου κύριε φυλακήν τω στόματί μου) οριστε το γραμμα της Σκοπιας σας και πως πολυ αδερφιστικα (εδω ειμαστε ελληνες μη ξεχνας) παραδεχεται οτι ειχαν ντεμεκ αθωα συνεργασια με τον οηε και μαλιστα και απο πολυ πιο πριν χρησιμοποιουσανε ανεπισημως τις βιβλιοθηκες!!!

Αυτα να πατε να τα πειτε αλλου οχι στους ελληνες.

Λινκ http://www.jehovahsjudgment.co.uk/watchtower-un-ngo/scans/chairmanscommittee.html

Ακουσον ακουσον τι παραδεχεται η σκοπια σου (εκτος και αν μου ακυρωσεις και αυτο το σαιτ ως αχρηστο)

"We had been using the library for many years prior to 1991 but in that year it became necessary to register... blah blah blah

αυτα τα αμερικανοαγλικοαδερφιστικα μπλα μπλα μπλα σας δεν πιανουνε στον ελληνα ρε συ αρχελαε πως να το κανουμε ειμαστε λαος διαφορετικος. Τι να κανουμε τωρα να φλωρεψουμε και εμεις για να χαιρεσαι εσυ και η Σκοπια?

Γιατι να μπικειμ νεσεσαρι του ρετζιστερ ρε φιλε στο βδελυκτο θηριο πηγαινε κανε ρετζιστερ καπου αλλου για ονομα του θεου εκει βρηκες? Αλλα γιατι πηγες εκει??? Διερωτομαι???

Ελα ελα τωρα...
Μεχρι και την γκαρντιαν βγαλανε συκοφαντισσα ρε συ Αρχελαε τι αδερφιστικα πραγματα ειναι αυτα?
Σκετη υποκρισια αμερικανιτικη ρε συ Αρχελαε.


Ολοι σας συκοφαντουν!!!!! Σας εχθρευεται ο διαβολος και εβαλε ολον τον κοσμο να σας χτυπαει!!!

ΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ
τι συμφορα??????

Καλα ε δε το συζητω το ολον σαιτ του παραπανω λινκ βρυθει υποκρισιας made in the usa/uk.

Παρακαμψανε και ξεφτιλισανε τελειως την ανθρωπινη λογικη.

Δανιήλ είπε...

Γράφει η Σκοπιά της 1/2/09 ( σελ.6 δεύτερη στήλη τέρμα) τα εξής παρδαλοπάρδαλα: << Επειδή η Γραφή μας λέει: << όποιος επικαλεσθεί το όνομα του Ιεχωβά θα σωθεί (Ρωμ.10:13 – Ιωήλ 2:32). >> >>

Τη Γραφή τη διαβάζει έτσι κανείς, όταν φοράει …γυαλιά κοπής του Brooklyn της βορειοαμερικανικής εταιρίας Σκοπιά και όχι της Αγίας Γραφής των αγίων Αποστόλων του Χριστού, που γράφει: << οποιοσδήποτε επικαλεσθεί το όνομα του Κυρίου θα σωθεί >>
Τον Σωτήρα η Σκοπιά τον ονομάζει Ιεχωβά, ενώ η Αγία Γραφή αποκαλύπτει οτι Σωτήρας του κόσμου είναι ο Χριστός. Είναι << το όνομα το υπέρ παν όνομα >>
( Φιλιπ.2:9) διότι << κάθε γλώσσα θα ομολογήσει ότι Κύριος είναι ο Ιησούς Χριστός >> ( Φιλιπ.2:11). Αυτός είναι η Σωτηρία του κόσμου (Πράξ. 4:12). Αυτόν απεκδέχεται ως Σωτήρα ο Απόστολος Παύλος.( Φιλπ.3:20).

Τώρα θυμήθηκε η Σκοπιά ότι ο Γιαχβέ είναι ο Χριστός της Π.Δ. ; Μέχρι χθές τον θεωρούσε σαν πλάσμα του Θεού.
Για …ψάξτε το καλύτερα απατεώνες και …ψαχτείτε άλλο τόσο! Μέχρι πότε θα λέτε ψέματα ; << Εκάς οι βέβηλοι>>!

Giant Peach είπε...

Οτι μπορει να σκεφτει ο ανθρωπινος νους δε λεγεται...
Περιττο να σας πω κυριε Χρηστο οτι με τα ιδια μου τα αυτια ειχα ακουσει υψηλοβαθμο μελος της Σκοπιας να κυρηττει απο το βημα και να απευθυνεται στο ανδρικο ακροατηριο λεγοντας πως εαν δεν μπορουν να πεισουν τις γυναικες τους για κατι να τις λενε να! η Αγια Γραφη το λεει (και γελαγε και κατω απο τα μουστακια του) ετσι ωστε να υπακουν αυτες χωρις αντιρρηση και αντιλογο. Μεχρι εκει ειχε φτασει η αλαζονεια του κυριου που τολμησε να προτεινει στα μελη να χρησιμοποιησουνε τον θεο ως εργαλειο και μεσο για να πετυχουνε τους σκοπους τους. Το πιο ωραιο ακομη ητανε οτι στο ακροατηριο υπηρχανε και γυναικες!!! Επαιρνε φαινεται παραδειγμα απο την τακτικη που ακολουθει η Σκοπια να την κοβει και να την ραβει στα μετρα της. Σου λεει ο ανθρωπος αφου το κανει ο αγωγος του θεου γιατι βρε αδερφε να μη το κανω και εγω? Παλιος εκει μεσα και αρκετα ηλικιωμενος ειχε συνηθισει φαινεται να κοροιδευει αγραμματες και απλες γυναικουλες προφανως και την δικια του, παρουσιαζοντας τον εαυτο του ως ειδημονα και σοφο...

Περιττο να σας πω οτι καμια απο τις γυναικες του ακροατηριου (και της νεας γενιας) ουτε καν το σχολιασε ουτε καν θορυβηθηκε.

Unknown είπε...

Κάποτε όλοι οι χριστιανοί, «μάρτυρες του Ιεχωβά» ήταν:

«Η θεία ημίν Γραφή ενετείλατο, απέχεσθαι αίματος, και πνικτού, και πορνείας. Τοις ουν διά την λίχνον γαστέρα αίμα οιουδήποτε ζώου τέχνη τινί κατασκευάζουσιν εδώδιμον, και ούτω τούτο εσθίουσι, προσφόρως επιτιμώμεν. Ει τις ουν από του νυν αίμα ζώου εσθίειν επιχειρήσοι οιωδήτινι τρόπω, ει μεν κληρικός είη, καθαιρείσθω, ει δε λαϊκός αφοριζέσθω.»
Κανών ξζ’ Πενθέκτης Οικουμενικής Συνόδου 691 μ.Χ.

«Ει τις επίσκοπος, ή πρεσβύτερος, ή διάκονος, ή όλως του καταλόγου του ιερατικού, φάγη κρέα εν αίματι ψυχής αυτού, ή θηριάλωτον, ή θνησιμαίον, καθαιρείσθω, τούτο γαρ ο νόμος απείπεν, ει δε λαϊκός είη, αφοριζέσθω.»
Κανών ξγ’ Κανόνες των Αγίων Αποστόλων

Δεν εξηγούνται αλλιώς τέτοιοι κανόνες. Ή οι γιαχωβάδες κυβερνούσαν την Εκκλησία ή οι ιουδαίοι ραβίνοι.


Giant Peach: Το πιο ωραιο ακομη ητανε οτι στο ακροατηριο υπηρχανε και γυναικες!!! Επαιρνε φαινεται παραδειγμα απο την τακτικη που ακολουθει η Σκοπια να την κοβει και να την ραβει στα μετρα της.

Παράδειγμα, έπαιρνε μάλλον από τον Απόστολο Παύλο:
«Η γυνή ας μανθάνη εν ησυχία μετά πάσης υποταγής. Εις γυναίκα όμως δεν συγχωρώ να διδάσκη, μηδέ να αυθεντεύη επί του ανδρός, αλλά να ησυχάζη
(Τιμόθεον Α’ 2:11-12)

Τι περιμένεις από κάποιον (τον Παύλο εννοώ) που ξεστόμισε το απίστευτο … «ο Αδάμ δεν ηπατήθη, αλλ' η γυνή απατηθείσα έγεινε παραβάτις», υιοθετώντας την άνανδρη, ξετσίπωτη και γυναικουλίστικη δικαιολογία του Αδάμ.

Unknown είπε...

Τελικά, το παθαίνουν με τη χειροτονία ή τους τραβάει η Εκκλησία;
Ιερέας κατηγορείται ότι αποπλάνησε 20χρονο αγόρι με διανοητικά προβλήματα προκειμένου να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες ορέξεις του. Το περιστατικό έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα στη Στυλίδα (στα μέρη σου κυρ Χρήστο).
Έτσι όπως πάει, έχουμε ένα κρούσμα ιερής σεξουαλικής παρενόχλησης το μήνα.

Ανώνυμος είπε...

1943.Απο το Βιβλιο _Η αληθεια ελευθερωσει ημας ελ 133. _
Η απαγορευση του Γεν Θ΄ 4-6 δεν αναφερεται στη μεταγγιση αιματος_

1951.Σκοπια. σελ 503.
Οι εκκλησιες ποτε δεν ελαβαν οδηγιες ν αποκοπτουν εκεινους που δεχονται εκουσιως μεταγγιση αιματος.
Θελεις κι αλλα ντοκουμεντα….

Ρωτα λοιπον τους Μτι να σου πουνε κ Νικο γιατι τοτε επετρεπαν…
Θελεις κι αλλα ντοκουμεντα….και μην διαβαζεις τους κανονες των υνοδων αν δεν τους καταλαβαινεις…..

Unknown είπε...

H Γένεση δεν αναφέρεται στη μετάγγιση αίματος, όπως δεν αναφέρεται ούτε στο ίντερνετ, ούτε στην αντισύλληψη -πλην της τεχνικής του Αυνάν, επειδή τότε ήταν άγνωστα πράγματα.
Το ίδιο και οι κανόνες της Εκκλησίας. Αν το 600 μ.Χ. γίνονταν μεταγγίσεις αίματος, οι άγιοι Πατέρες θα ήταν εναντίον, αφού πίστευαν, όπως και οι ισραηλίτες ότι το αίμα είναι η «ψυχή αυτού».
Μέχρι πριν μερικά χρόνια η Ορθόδοξη Εκκλησία ήταν εναντίον των μεταμοσχεύσεων. Υπάρχει πρόσφατη αρθρογραφία ορθόδοξων θεολόγων και ιερέων που παραμένουν ενάντιοι στη μεταμόσχευση οργάνων.

Όπως λέτε δεν πρέπει να διαβάζω τους κανόνες των Συνόδων γιατί δεν τους καταλαβαίνω.

«Ει τις γυνή διά νομιζομένην άσκησιν μεταβάλλοιτο αμφίασμα και αντί του ειωθότος γυναικείου αμφιάσματος ανδρώον αναλάβοι, ανάθεμα έστω.»
Κανών ιγ' Σύνοδος Γάγγρας

«Ει τις γυναικών διά νομιζομένην άσκησιν αποκείροιτο τας κόμας, ας έδωκεν ο Θεός εις υπόμνησιν της υποταγής, ως παραλύουσα το πρόσταγμα της υποταγής, ανάθεμα έστω.» Κανών ιζ' Σύνοδος Γάγγρας

Μάλλον δεν καταλαβαίνω. Δεν μπορεί αυτές οι ηλιθιότητες να αποτελούν αποφάσεις Συνόδων. Χάνω το βαθύτερο νόημα.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε κ Νικο δεν χρειαζεται προς το παρον να αλλαξουμε θεμα.
Μιλαμε για το Αιμα αν δεν κανω λαθος.

Σου λεω ότι η ιδια η Σκοπια δεχοταν την μεταγγιση αιματος όχι μονον στον πολύ οχλο αλλα και στους _αγιους_

1958.Σκοπια,σελ 503-4 .Ο αγιος που θα προβει στη μεταγγιση αιματος χαρακτηριζεται ανωριμος. Όμως μπορει ελευθερα να λαβη τα εμβληματα του Δειπνου του Κυριου_

Προσεξε παρακατω
1960.Σκοπια σελ 100. Η ζωη μας εξαρταται από το να πληροφορηθουμε γι αυτόν τον νομο και να τον τηρησωμε(απαγορευση).
Αρα λοιπον επιτρεπονταν η μεταγγιση αιματος αρχικα.Αργοτερα όμως για λογους που μονον η Σκοπια ξερει απαγορευτηκε.

1961.Σκοπια,σελ 270.Εκεινος που θα παραβιασει την εντολη(μη μεταγγιση) πρεπει να αποκοπτεται.
Οσο για το αν οι Πατερες θα ηταν εναντιον δεν το ξερουμε.Αυτο που ξερουμε προς το παρον είναι ότι η ΣΚΟΠΙΑ φασκει και ΑΝΤΙΦΑΣΚΕΙ επικινδυνως εις βαρος ανθρωπινων ζωων.

Σε ρωταω λοιπον πως αισθανονται σημερα οι Μτι που χανουν ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΛΟΓΩ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΜΕΤΑΓΓΙΣΗΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ενώ οι ιδιοι λιγα χρονια πριν θα μπορουσαν να τους σωσουν….
Ποσο λογικο είναι η ιδια η Οργανωση να ΠΑΙΖΕΙ με τις ανθρωπινες ζωες. Σκεψου πρωτα αυτο εσυ και οσοι αλλοι μας διαβαζουν. Φαντασου οι Μτι από το 1961 και μετα μπορουν να σας κατηγορησουν για εμπαιγμο αλλα και για ΦΟΝΟ επειδη με την διαταγη σας αποτρεψατε την μεταγγιση σε δικους τους ανθρωπους που πεθαναν.
ΕΝΑ ΣΟΥ ΛΕΩ ΜΟΝΟ ΟΥΤΕ Ο ΚΟΜΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟΣΑ ΘΥΜΑΤΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ.

Σε συμβουλευω να αγορασεις ένα Κανονικο Δικαιο και αφου το διαβασεις προσεκτικα τοτε να μιλας αφου πρωτα λυσεις το ζητημα του αιματος

Καληνυχτα σε ολους και σου υποσχομαι πως αν βρω χρονο θα επανελθω.

Ανώνυμος είπε...

Και κατι τελευταιο.
Ουτε τον χειροτερο μου εχθρο δεν θα ηθελα να δω στη θεση ενος Μτι να ψυχοραγει εξαιτιας της απαγορευσης του Αιματος

xhomo.religiosus είπε...

Αι "αποδεικτικαί" πηγαί περί μεταγγίσεων αίματος είναι για μια ακόμη φόρα ψευδείς.

Ούτε το
"1943.Απο το Βιβλιο _Η αληθεια ελευθερωσει ημας ελ 133"
λέει
"Η απαγορευση του Γεν Θ΄ 4-6 δεν αναφερεται στη μεταγγιση αιματος"

ούτε το
"1951.Σκοπια. σελ 503"
λέει
"Οι εκκλησιες ποτε δεν ελαβαν οδηγιες ν αποκοπτουν εκεινους που δεχονται εκουσιως μεταγγιση αιματος."

Διατί οι "αντιαιρετικοί" αγωνιστές από αρχαιοτάτων χριστιανικών χρόνων ήταν πάντα τόσον χαμερπείς ψεύτες;

Είθε το σεφιρόθ της Σοφίας να επιλάμψει εν ταις καρδίας υμών!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε, περί δράκουλα και αίματος λες επιπόλαιες υπερβολές.

Κατ' αρχάς, ό,τι και να λέει η Σκοπιά δράκουλας, την ευθύνη των πράξεών τους την έχουν τα μέλη της. Τα μέλη της μπορούν κάλλιστα να κάνουν μεταγγίσεις και να σηκωθούν να φύγουν από τη Σκοπιά δράκουλα. Έτσι δεν είναι;

Κατά δεύτερον, δεν είσαι ρεαλιστής από φανατισμό. Αν εξαιτίας της Σκοπιάς δράκουλα χάθηκαν Χ ζωές λόγω της άρνησης μετάγγισης, σώθηκαν 10Χ λόγω της άρνησης στράτευσης, καπνίσματος, αλκοολισμού, επικίνδυνης οδήγησης κ.λπ.

Αντιθέτως και η Ορθόδοξη εκκλησία σε γραμμή με τις άλλες μεγάλες εκκλησίες του χριστιανικού κόσμου φέρει βαριά ενοχή αίματος για την υποστήριξή της στους πολέμους, για την εμφύσηση εθνικισμού και ρατσισμού, για τα έκλυτα ήθη της, για την ανοχή στις δεκάδες χιλιάδες εκτρώσεις, για την απογοήτευση του κόσμου που οδηγεί στον αθεϊσμό και την έκλυτη ζωή.

Η ηθική σιχαμάρα του δυτικού κόσμου είναι εν μέρει αποτέλεσμα της οικτρής αποτυχίας των θρησκευτικών ταγών.

Πράκτωρ 000

Γιώργος είπε...

Κ.Χρήστος:
"Έδρασε σαν άνθρωπος στη γη πέθανε, και αναστήθηκε από το Θεό σαν πνευματικό όν, και ξαναπήρε τη θέση του στον ουρανό. Αυτό το πνευματικό ον είναι το ίδιο με το παλιό Λόγο ή είναι κάτι διαφορετικό; Δηλαδή π.χ. θυμόταν ότι ήταν ο Λόγος που ζούσε δίπλα στον Πατέρα του, ...κ.λ.π.
Ή η μνήμη του ήτανε tabula rasa όπως έλεγε και ο Τζον Λοκ, δηλ. άσπρος πίνακας και δεν θυμόταν τίποτα;
Σας παρακαλώ διευκρινίστε μου το λεπτό αυτό σημείο για να προχωρήσω στις επόμενες ερωτήσεις μου.
Χρήστος – αντιαιρετικός
7 Αύγουστος 2009 11:26 πμ

Βεβαίως αναστήθηκε ο ΙΔΙΟΣ ο Λόγος με τις ίδιες σκέψεις, τις ίδιες γνώσεις, τις ίδιες εμπειρίες που είχε στα δισεκατομμύρια χρόνια που ζούσε δίπλα στον Πατέρα του.
Εξάλλου σε κάθε ανάσταση είτε περάσουν 4 ημέρες όπως στην περίπτωση του Λαζάρου που ανέστησε ο Χριστός, είτε περάσουν 4.000 χρόνια η ανάσταση γίνεται του ίδιου του ατόμου που έχει την αυτογνωσία ως ξεχωριστή προσωπικότητα.

Αυτός είναι ο λόγος που ο Χριστός αναφέρθηκε στον θάνατο ως [αναγκαστικό - με την έννοια ότι δεν 'ξυπνάει' κάποιος από μόνος του] ύπνο.
Η ανάσταση γίνεται με την διαμένουσα αυτογνωσία του ατόμου ως υπαρξιακής οντότητας.
Έτσι η μνήμη του Χριστού ΔΕΝ ήταν 'tabula rasa' [άσπρος πίνακας].
Ο Χριστός τα θυμόταν ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΜΑΘΕ μέχρι τότε και αναστήθηκε με την συναίσθηση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ του που είχε βιώσει.

Αν για παράδειγμα μπορούσε κάποιος να αντιγράψει έναν σκληρό δίσκο Ηλ. Υπολ. με όλα τα προγράμματα, θα μπορούσε κάποιος στην περίπτωση καταστροφής του Ηλ. Υπολ. και να τα βάλει σε έναν άλλο παρόμοιο [από άποψης HARDWARE] Ηλ. Υπολ. ώστε να 'τρέχουν' τα ίδια προγράμματα. [αν φυσικά υπάρχει η 'αναγνώριση' από το BIOS του νέου υπολογιστή]

Εφόσον ΜΟΝΟ ο Θεός είναι η ΠΗΓΗ της ζωής αυτός ΜΟΝΟ μπορεί να 'ζωντανέψει' κάτι νεκρό και ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙ.
[Εδώ δεν αναφέρομαι στην δυνατότητα που έχει δώσει ο Θεός στον Χριστό να κάνει ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ δια της δύναμης του Πατέρα του αναστάσεις νεκρών, όπως και άλλοι προφήτες και οι απόστολοι Πέτρος και Παύλος]

Ξανααναφέρω το παράδειγμα με το Computer και το σκληρό δίσκο.

Αν διατηρεί κάποιος ένα δεύτερο σκληρό δίσκο με την ίδια λειτουργικότητα - ανανεώνοντας τον κάθε μέρα - όπως αυτόν που είναι στον Ηλ. Υπολ. τότε θα μπορούσε να γίνει αντικατάσταση σε περίπτωση κατοστροφής του Ηλ. Υπολ. και του 'ενσωματωμένου' σκληρού Δίσκου.
Ο 2ος σκληρός δίσκος "ΔΕΝ ΖΕΙ", με την έννοια ότι από μόνος του - έξω από το περιβάλλον ενός Ηλ. Υπολ. δεν αντικαθιστά έναν Ηλ. Υπολ.

Όταν όμως συνδεθεί με το HARDWARE (Motherboard και με το ηλ. Σύστημα του Υπολογιστή) τότε είναι σε θέση να 'αποδώσει'.

Με το παράδειγμα αυτό δείχνω ότι ΔΕΝ πρόκειται για μνήμη 'tabula rasa' -άσπρος πίνακας.
[Διαφορετικά θα χρησιμοποιούσε κάποιος έναν άδειο 2ο σκληρό δίσκο - αλλά τότε δεν θα είχε καθόλου νόημα, επειδή τα ΠΑΝΤΑ θα ήταν καινούρια και θα έπρεπε να τοποθετηθούν ΟΛΑ τα προσωπικά διαχειριστικά ηλ. προγράμματα από την αρχή.]

Με αυτό θέλω να πω ότι ο Θεός είναι σε θέση να 'ενθυμείται' ΟΛΑ τα στοιχεία της προσωπικότητας κάποιου και να ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ στη ζωή με όλες τις αναμνήσεις του, τις εμπειρίες του και την αυτογνωσία της ύπαρξής του είτε μετά από 4 ημέρες είτε μετά από (π.χ.) 4.000 χρόνια.

Ευχαριστώ
Γιώργος

Γιώργος είπε...

“Θα ήταν θέμα χρόνου να μάθει ΩΣ ΠΡΩΤΟΣ την ΑΚΡΙΒΗ σε δευτερόλεπτα στιγμή της Ανάληψης των βασιλικών του καθηκόντων.
Εφόσον λοιπόν ανέλαβε ουράνια Βασιλεία…”

Ανώνυμος:
"Ποια είναι τα «βασιλικά καθήκοντα» που ανέλαβε ο Χριστός;
Ένας ουράνιος βασιλιάς, τι ακριβώς κάνει; Πώς περνά τη μέρα του;"
8 Αύγουστος 2009 10:33 πμ

Βέβαια μπορεί εύκολα να σκεφτεί κάποιος ότι δις άνθρωποι κάτι κάνουν κάθε μέρα και εκατομμύρια άγγελοι κάτι έκαναν επί δις χρόνια και κάτι κάνουν και σήμερα.
Και δεν νομίζω να υπάρχει κάτι 'ζωντανό' που να μη κάνει 'κάτι' ακόμα και ένα μικρόβιο, ένα σκουλήκι, μια μέλισσα, ένας αετός ή ένα σπουργιτάκι ή ένα δελφίνι.

Εξάλλου ο Χριστός το είχε πεί "εγώ εργάζομαι και ο Πατέρας μου εργάζεται"

Είναι εύλογο ότι σε σχέση με τους ανθρώπους στη γη έχει κάνει ο Θεός 'ειδικές' εργασίες αποστέλοντας τακτικά αγγέλους στο παρελθόν, μετά τον Γιό του για να θυσιάσει την ανθρώπινη ζωή του ως μέρος της ΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ για την 'δικαστική απαλλαγή' - αθώωση - του ανθρώπου από την αμαρτία και τον θάνατο.

Τι κάνει ο Χριστός τώρα;
Φροντίζει να συνεχίζεται το έργο κηρύγματος της Βασιλείας που Ο ΙΔΙΟΣ ΑΡΧΙΣΕ στη γη, εφόσον ο ίδιος προφήτευσε ότι "Και θέλει κηρυχθεί τούτο το ευαγγέλιο της βασιλείας εν όλη τη οικουμένη... και ΤΟΤΕ θέλει ΕΛΘΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ".

Άρα και πάλι συμμετέχει στο έργο της σωτηρίας των ανθρώπων, επειδή ΑΓΑΠΑΕΙ τους ανθρώπους και δεν θέλει τον 'αιώνιο αποκλεισμό από τη συνέχιση της ζωής' κανενός.

Σίγουρα δεν το κάνει αυτό κάτω από ιδιαίτερα ευνοϊκές συνθήκες εδώ κάτω στη γη, καθώς οι άνθρωποι είναι χωρισμένοι σε χιλιάδες παρατάξεις με αμέτρητες διαφορετικές απόψεις
αλλά και με τεράστεια άλυτα προβλήματα και δυσαρέσκεια των περισσότερων και ιδιαίτερα των αδύνατων /-μων οικονομικά που τους εκμεταλλεύονται οι 'ισχυροί' της γης.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Γιώργος:
Η Βαβυλώνα ως μεγάλη δύναμη που στηριζόταν σε αμυντικό μηχανισμό που περιλάμβανε τον Ευφράτη, δια της τεχνικής αποξήρανσης από τον Κύρο της Μηδοπερσίας [ώστε να κατεβεί η στάθμη του Ευφράτη] οδήγησε στην καταστροφή της.
Στη σύγχρονη 'Βαβυλώνα τη Μεγάλη' που περιγράφει η Αποκάλυψη αντίστοιχη μείωση των μελών της θα οδηγήσει στην καταστροφή της.

Ανώνυμος:
Η Βαβυλώνα είναι για τους Ιουδαίους και τον Ιωάννη της Αποκαλύψεως, η «μήτηρ των πορνών και των βδελυγμάτων της γης» [17:5]. Η Βαβυλώνα όμως ήταν μια υπέροχη μεγαλούπολη της αρχαιότητας, κοιτίδα του σημαντικότερου πολιτισμού της εποχής εκείνης, μητρόπολη των επιστημών, της ιατρικής της αστρονομίας αλλά και του εμπορίου.
...πανωλεθρία που υπέστη ο λαός του από τους Βαβυλώνιους και ζει μια δεύτερη, τρισχειρότερη πανωλεθρία από τους Ρωμαίους.
8 Αύγουστος 2009 1:00 πμ"

Ανώνυμε κάτι σου διαφεύγει.
Αυτό που τελικά μετράει είναι η απελευθέρωση. Και οι Ελληνες ήταν σχεδόν 400 χρόνια υπό τουρκική κυριαρχία, αλλά ποιός μιλάει για αυτά τα χρόνια περισσότερο απ' ότι για την απελευθέρωση;
Οι Ισραηλίτες ήταν σχεδόν 80 χρόνια υπό βαβυλωνιακή κυριαρχία και 70 χρόνια εξόριστοι στη Βαβυλώνα με κατεστραμμένη την Ιερουσαλήμ.
Μετά απελευθερώθηκαν με την επόμενη μεγάλη Δύναμη, τη Μηδοπερσία με τον Κύρο & Δαρείο.
Όλα αυτά 6 αιώνες πριν την εποχή του Ιωάννη.

Δεν θα μπορούσε ο Ιωάννης να ενδιαφέρεται για 6 αιώνες πριν
[σε αντιστοιχία έχεις εσύ 'υπόλοιπα' κόμπλεξ λόγω τουρκικής κυριαρχίας πριν 150 χρόνια ή λόγω της μικρασιατικής καταστροφής πριν μερικές δεκαετίες;]
ενώ ήταν τότε υπό Ρωμαϊκή κυριαρχία.

Η Αποκάλυψη αναφέρεται όχι στην ίδια την Βαβυλώνα η οποία:
εξαφανίστηκε ως πόλη πολλούς αιώνες πριν [από σήμερα εννοώ] -
σε αντίθεση με την ίδια την Ιερουσαλήμ, την Ρώμη, την Αθήνα, την Σπάρτη, την Θήβα κλπ. που επιβίωσαν επί χιλιετίες.

Η Αποκάλυψη αναφέρεται ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ στο [ 'μπερδεμμένο' - Βαβέλ = σύγχυση]
θρησκευτικό παγκόσμιο σύστημα
που θα εξαφανιστεί με τον ίδιο τρόπο, παρά τον αντίστοιχο 'πολιτισμό' του,
όπως και η Βαβυλώνα που γράφεις.

Άλλωστε και η Αποκάλυψη γράφει για τη συμβολική Βαβυλώνα ότι έχει παγκόσμια μεγάλη ισχύ, αναγνώριση και πλούτο.
Αυτά όμως δεν έσωσαν ούτε την πόλη Βαβυλώνα.

Γιώργος

Χρήστος - antiairetikos είπε...

Αγαπητέ κ. Γιώργο καλή σας μέρα.

Σύμφωνα με το σχόλιο της 7 Αυγούστου 2009 2:33 πμ είχε γίνει η εξής στιχομυθία μεταξύ εσάς και του «ολίγων 'ημερών' φίλο του Χρήστου»:

«Ο ολίγων 'ημερών' φίλος του Χρήστου:
"Έχω όμως κάτι ερωτησουλες…
1. Γιατί ο Χριστός ως Υιός του Θεού και ως ο μεγαλύτερος άνθρωπος που έζησε ποτέ δεν μας είπε ακριβώς την χρονολογία της Β΄ Παρουσίας Του ενώ εσείς – που δεν είστε ούτε οι Μεγαλύτεροι άνθρωποι που έζησαν ποτέ ούτε Υιοί του Θεού – την ξέρετε;"»


Και εσείς απαντήσατε:


«Πριν δυό χιλιάδες χρόνια ο ίδιος ο Χριστός είπε ότι δεν ήξερε "την ημέρα και την ώρα".

Αυτό δεν σήμαινε ότι ΠΟΤΕ δεν θα την γνώριζε.
Θα ήταν θέμα χρόνου να μάθει ΩΣ ΠΡΩΤΟΣ την ΑΚΡΙΒΗ σε δευτερόλεπτα στιγμή της Ανάληψης των βασιλικών του καθηκόντων.


Εφόσον λοιπόν ανέλαβε ουράνια Βασιλεία το 1914 πως να μη το ήξερε κάποιο ακαθόριστο διάστημα (λόγω και κάποιας προετοιμασίας πιο νωρίς) πριν αναλάβει τη Βασιλεία; »


Ομοίως και στο σχόλιό σας στις 7 Αυγούστου 2009 2:48 πμ γράφετε:

«Ο Χριστός ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΕ ΟΝΤΩΣ Τ_Ο_Τ_Ε, πριν 2000 χρόνια, αλλά το έμαθε ως ο ΠΡΩΤΟΣ που θα μπορούσε να το μάθει ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ.
Μετά το έμαθαν οι άγγελοι. »




Γράφετε λοιπόν στα παραπάνω – και διορθώστε με αν κάνω λάθος – πως ο Χριστός μαθαίνει πρώτος – από τον Πατέρα – την ακριβή ημερομηνία της Παρουσίας του και μετά οι Άγγελοι. Πρώτα δηλ. το λέει ο Πατέρας στον Υιό και μετά στους Αγγέλους.

Σήμερα σε σχόλιό σας που έγινε στις 10 Αυγούστου 2009 6:08 πμ, απαντώντας σε σχόλιό μου, αν ο Χριστός μετά την Ανάστασή του θυμόταν όλα όσα είχαν συμβεί όταν ήταν κοντά στον Πατέρα του ως Λόγος, πριν να γίνει άνθρωπος γράψατε:

«Βεβαίως αναστήθηκε ο ΙΔΙΟΣ ο Λόγος με τις ίδιες σκέψεις, τις ίδιες γνώσεις, τις ίδιες εμπειρίες που είχε στα δισεκατομμύρια χρόνια που ζούσε δίπλα στον Πατέρα του.
Εξάλλου σε κάθε ανάσταση είτε περάσουν 4 ημέρες όπως στην περίπτωση του Λαζάρου που ανέστησε ο Χριστός, είτε περάσουν 4.000 χρόνια η ανάσταση γίνεται του ίδιου του ατόμου που έχει την αυτογνωσία ως ξεχωριστή προσωπικότητα.

Η ανάσταση γίνεται με την διαμένουσα αυτογνωσία του ατόμου ως υπαρξιακής οντότητας.
Έτσι η μνήμη του Χριστού ΔΕΝ ήταν 'tabula rasa' [άσπρος πίνακας].
Ο Χριστός τα θυμόταν ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΜΑΘΕ μέχρι τότε και αναστήθηκε με την συναίσθηση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ του που είχε βιώσει.
Με αυτό θέλω να πω ότι ο Θεός είναι σε θέση να 'ενθυμείται' ΟΛΑ τα στοιχεία της προσωπικότητας κάποιου και να ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ στη ζωή με όλες τις αναμνήσεις του, τις εμπειρίες του και την αυτογνωσία της ύπαρξής του είτε μετά από 4 ημέρες είτε μετά από (π.χ.) 4.000 χρόνια.»


Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω τα οποία είναι ξεκάθαρα, γράφετε πως ο Χριστός μόλις αναστήθηκε έγινε ο ίδιος με το Λόγο που ζούσε δίπλα στον Πατέρα του, πριν να γίνει άνθρωπος και ΘΥΜΟΝΤΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ αφού αναστήθηκε με ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ που είχε βιώσει ως Λόγος.

Συνεχίζεται ….

Χρήστος - antiairetikos είπε...

Αν κ. Γιώργο ο Χριστός θυμόνταν τα πάντα όπως λέτε, τότε κάνετε μεγάλο λάθος όταν λέτε στο σχόλιό σας στις 7 Αυγούστου 2009 2:33 πμ, πως δεν ήξερε την στιγμή της επανόδου του και την έμαθε ΠΡΩΤΟΣ από τον Πατέρα του και μετά την έμαθαν και οι Άγγελοι.

Γιατί η Σκοπιά της 1ης Απριλίου 1975 σελ. 201 – 202 έχει διαφορετική γνώμη από εσάς και μας τα λέει τελείως διαφορετικά από εσάς. Διαπραγματεύεται το θέμα της επανόδου του Χριστού με τίτλο «Θα ζήσετε να δείτε την έλευσι του Χριστού;». Στο κεφάλαιο «Οριστικό για το Θεό αλλά απροσδιόριστο για τον άνθρωπο» γράφει:

« Γνωρίζομε ότι ο Ιησούς Χριστός ήταν στον ουρανό με τον Πατέρα του τον καιρό της δημιουργίας της γης. Αυτός ΕΓΝΩΡΙΖΕ τον ακριβή χρόνο του Αδάμ και της Εύας. ΕΓΝΩΡΙΖΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΝΕΠΛΗΡΩΝΟΝΤΟ ΤΑ 6000 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. ΕΓΝΩΡΙΖΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΤΕ ΑΡΧΙΣΕ Η ΕΒΔΟΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, Η ΜΕΓΑΛΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ «ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ» ΤΟΥ, ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΗ. Εν τούτοις, ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑΣ, όταν ήταν στη γη δεν εγνώριζε την ημέρα και την ώρα της εκτελέσεως της κρίσεως του πάνω σ’ αυτόν τον κόσμο, πριν από την έναρξι της χιλιετούς βασιλείας του»

Τι μας λέει κ. Γιώργο, η Σκοπιά στο πιο πάνω κομμάτι; Πως ο Χριστός σαν Λόγος είχε ΠΑΝΤΑ ΤΕΛΕΙΑ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑΣ και ΗΞΕΡΕ ΠΑΝΤΑ ΤΗ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ. Από τη στιγμή λοιπόν που ξανάγινε Λόγος και σύμφωνα με τα γραφόμενά σας, θυμήθηκε όλα όσα ήξερε πριν να γίνει άνθρωπος, ΤΙ ΑΡΑΓΕ ΤΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΞΕΡΕ;

Τελικά ποιος έχει δίκαιο κ. Γιώργο; Η Σκοπιά ή εσείς;

Ευχαριστώ

Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Κύριε xhomo.religiosus γράφετε:

« Αι "αποδεικτικαί" πηγαί περί μεταγγίσεων αίματος είναι για μια ακόμη φόρα ψευδείς.

Ούτε το
"1943.Απο το Βιβλιο _Η αληθεια ελευθερωσει ημας ελ 133"
λέει
"Η απαγορευση του Γεν Θ΄ 4-6 δεν αναφερεται στη μεταγγιση αιματος"

ούτε το
"1951.Σκοπια. σελ 503"
λέει
"Οι εκκλησιες ποτε δεν ελαβαν οδηγιες ν αποκοπτουν εκεινους που δεχονται εκουσιως μεταγγιση αιματος."

Διατί οι "αντιαιρετικοί" αγωνιστές από αρχαιοτάτων χριστιανικών χρόνων ήταν πάντα τόσον χαμερπείς ψεύτες;

Είθε το σεφιρόθ της Σοφίας να επιλάμψει εν ταις καρδίας υμών!



Ανάρτηση από τον/τη xhomo.religiosus στο ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ τη 10 Αύγουστος 2009 12:56 πμ”


Επειδή έχω μπερδευτεί λίγο, με το σχόλιό σας, έχετε την καλοσύνη να με ξεμπερδέψετε;

Τι εννοείτε ακριβώς. Πως ο ανώνυμος Ορθόδοξος που τα αναφέρει αυτά τα έβγαλε από το μυαλό του και δεν είναι γραμμένα στα αντίστοιχα έντυπα της Σκοπιάς ή είναι γραμμένα αλλά έχουν διαφορετικό νόημα.

«Εφιάλτης»

Γιώργος είπε...

"Ετοιμάσου για καινούργια Όσκαρ βλακείας." Ζαρατούστρα

Έχεις φαίνεται ΑΥΤΟΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΜΕ 'ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΈΜΜΟΝΗΣ ΙΔΈΑΣ' να δίνεις όσκαρ.
Αν ζούσες την εποχή πριν τον κατακλυσμό ΠΟΛΛΑ ΟΣΚΑΡ θα έδινες στον Νώε και στα παιδιά του.

Κάτι όμως σου διαφεύγει.

Βιάζεσαι πολύ με την ανακήρυξη 'νικητών' για 'ειδικά' βραβεία ΟΣΚΑΡ.

Αν εσένα από τώρα σου αξίζουν δύο 'μικρά' ΟΣΚΑΡ αυτά είναι:
1. το ΟΣΚΑΡ για το "Ακρον άωτο ως σύνδρομο της βιασύνης ΛΟΓΩ ΕΜΜΟΝΗΣ ΙΔΕΑΣ" που σε διακατέχει.
2. το ΟΣΚΑΡ για το "Άκρον άωτο του 'αδιόριστου' ΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ αυτοδιοριζόμενου να χορηγεί ΌΣΚΑΡ"

Αυτά αποδεδειγμένα τα δικαιούσαι από τώρα, επειδή
1. όντως υπερ./ παρα.βιάζεσαι.

Το 'έργο' γυρίζεται ακόμα, η υπόθεση 'παίζεται' στην σκηνή [και στα παρασκήνια], δεν τελείωσε.
Οι Ηθοποιοί στο μεγάλο θέατρο της ζωής παίζουν ασταμάτητα, ο καθένας το ρόλο του.

Η αυλαία στο θέατρο της ζωής δεν έκλεισε ακόμα ώστε να χορηγούνται ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΓΑΛΑ βραβεία ΟΣΚΑΡ.

Και σίγουρα σου διαβεβαιώνω ότι και εσύ ΩΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ, θα πάρεις κάτι.
Το "ΟΣΚΑΡ" που δικαιούσαι.

ΜΗ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΜΟΝΟ.

Αν το πω αλλιώς, ο 'αγώνας' θα παίζεται μέχρι και το τελευταίο λεπτό που θα 'σφυριχτεί' ο Αρμαγεδδώνας.
Τα "ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΓΑΛΑ ΟΣΚΑΡ" Τ_Ο_Τ_Ε ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ.
ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΣΕΝΑ.

Εσύ 'κερδίζεις' με την αξία σου:
2.
το ΟΣΚΑΡ για το "Άκρον άωτο του 'αδιόριστου' ΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ αυτοδιοριζόμενου να χορηγεί ΌΣΚΑΡ"

ΑΛΛΑ τα ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΓΑΛΑ "ΕΠΙΣΗΜΑ ΟΣΚΑΡ" ΘΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΑΓΓΕΛΟΙ.

Εσύ τι είδους όσκαρ αναμένεται να πάρεις... δεν το προ.κρίνω.

Βέβαια ΔΕΝ θα σου γίνει καμιά ΑΔΙΚΙΑ.
ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ "ΤΕΛΙΚΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΣΚΑΡ" που θα σου αξίζει.

ΜΆΘΕ ΌΜΩΣ ΑΠΌ ΤΏΡΑ ΈΝΑ ΠΡΆΓΜΑ:
ΤΑ ΟΣΚΑΡ ΠΟΥ ΔΙΑΤΊΘΕΣΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ, ΑΥΤΆ ΚΑΙ ΘΑ ΠΆΡΕΙΣ.

ΚΑΜΙΆ ΑΔΙΚΊΑ.
Εξάλλου το λέει και η Αγία Γραφή:
Ο Θεός "θα επιστρέψει την κακία τους στα κεφάλια τους.

Έτσι, 'δίνεις' αγάπη, τουλάχιστο ο Θεός θα επιστρέψει αγάπη.
Δίνεις 'μίσος', αυτό θα σου επιστραφεί [στο ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 'ΑΓΩΝΑ' / ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΑΥΛΑΙΑΣ] από τον Θεό.

Η πληρωμή ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ γίνεται ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ με το ίδιο νόμισμα.
"Ο Θεός δεν εμπαίζεται. Ο,τι σπείρει ο άνθρωπος αυτό και θα θερίσει..."

Γιώργος

Γιώργος είπε...

« Γνωρίζομε ότι ο Ιησούς Χριστός ήταν στον ουρανό με τον Πατέρα του τον καιρό της δημιουργίας της γης. Αυτός ΕΓΝΩΡΙΖΕ τον ακριβή χρόνο του Αδάμ και της Εύας. ΕΓΝΩΡΙΖΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΝΕΠΛΗΡΩΝΟΝΤΟ ΤΑ 6000 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. ΕΓΝΩΡΙΖΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΤΕ ΑΡΧΙΣΕ Η ΕΒΔΟΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, Η ΜΕΓΑΛΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ «ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ» ΤΟΥ, ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΗ. Εν τούτοις, ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑΣ, όταν ήταν στη γη δεν εγνώριζε την ημέρα και την ώρα της εκτελέσεως της κρίσεως του πάνω σ’ αυτόν τον κόσμο, πριν από την έναρξι της χιλιετούς βασιλείας του»
...Ευχαριστώ...Χρήστος – αντιαιρετικός 10 Αύγουστος 2009 9:26 πμ

Η αναφερόμενη ΤΕΛΕΙΑ γνώση του Λόγου αναφερόταν στο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟ θέμα της Δημιουργίας του Αδάμ.
Η έκφραση
"Αυτός ΕΓΝΩΡΙΖΕ τον ακριβή χρόνο του Αδάμ και της Εύας. ΕΓΝΩΡΙΖΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΝΕΠΛΗΡΩΝΟΝΤΟ ΤΑ 6000 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ."
δεν σημαίνει ότι ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ δεν ήταν μεταξύ αυτών που γνώριζαν ακριβώς ΤΑ ΙΔΙΑ.

ΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ γνώριζαν τον χρόνο Δημιουργίας του Αδάμ και της Εύας αλλά και ο διάβολος [λέτε να του 'ξέφυγε' ο χρόνος ενόσω στον κήπο της Εδέμ παρατηρούσε τους πρωτοπλάστους και μετά την αμαρτία τους του αναφέρθηκε η καταδικαστική απόφαση του Θεού με την πρώτη προφητεία;] με τους 'αγγέλους' του.

ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ η Δημιουργία του Αδάμ και της Εύας ΚΡΥΦΑ από τους αγγέλους.

Έτσι και οι άγγελοι ξέρουν να μετρούν ΚΑΙ 5000 ΚΑΙ 6000 και 7000 χρόνια από τη Δημιουργία του Αδάμ και της Εύας.
[Δεν θα καταλήξουμε και παιδιά του Δημοτικού με απλή πρόσθεση!!].

Ο χρονικός καθορισμός όμως και ο προσδιορισμός της ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ του Χριστού ΑΝΗΚΕ στη ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ του ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ.
Αυτό ΔΕΝ το ήξερε ούτε ο διάβολος ο οποίος στην Αποκάλυψη περιγράφεται ότι μετά τον πόλεμο στον ουρανό ότι έχει "ΟΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ" στη διάθεσή του, αλλά ούτε αυτός γνωρίζει 'ημέρα και ώρα' παρότι γνώριζε τον καιρό της Δημιουργίας του Αδάμ και της Εύας.

Η αναφορά στην ΤΕΛΕΙΑ ΓΝΩΣΗ του Χριστού δεν ισοδυναμεί με ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΙΑ.
Π.χ. κάποτε ο ύψιστος Θεός και Πατέρας του Λόγου του είπε "Ας κάνουμε άνθρωπο..."
Ο χρονικός καθορισμός της Δημιουργίας του Αδάμ και της Εύας ήταν υπόθεση του Πατέρα του Λόγου, όχι του ίδιου του Λόγου.

Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ αποφάσιζε ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΚΑΝΕ και τι ακριβώς θα έκανε.

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΆ ΌΛΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ ΤΗς ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑΣ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΎ ΣΎΜΠΑΝΤΟΣ ΉΤΑΝ ΧΡΟΝΙΚΆ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΈΝΟ ΑΠΌ ΤΟΝ θΕΌ, ΤΟΝ ΠΑΤΈΡΑ ΤΟΥ λΌΓΟΥ.
Η αναφορά στη Γένεση είναι κάθε φορά: "Και ΕΙΠΕ Ο Θ_Ε_Ο_Σ ...γεννηθήτω φώς..." κλπ

Και φυσικά μερικά δισεκατομμύρια χρόνια προηγουμένως δεν μπορούσε να φανταστεί κανένας άγγελος τι θα έκανε ο Θεός, εφόσον δεν το έκανε γνωστό τι θα κάνει μετά δισεκατομμύρια χρόνια.

Ακόμα, ο Θεός ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ έδινε πληροφορίες στο Γιό του Ιησού, όπως και την Αποκάλυψη.

Το παράδειγμα του Πατέρα του το ακολούθησε ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ, ο οποίος ΔΕΝ ΠΑΡΑΦΟΡΤΩΝΕ τους μαθητές του με ΠΡΟΩΡΕΣ πληροφορίες.

Π.χ. δεν δόθηκε η Αποκάλυψη την ημέρα της Πεντηκοστής αλλά σχεδόν 63 χρόνια μετά [όταν οι περισσότεροι από τους αρχικούς μαθητές του Χριστού είχαν ήδη πεθάνει] - και φυσικά υπήρχε λόγος γι' αυτό. [Αναπτέρωση ελπίδας και θεϊκή επιβεβαίωση των προσδοκιών για μελλοντική αλλά σίγουρη εκπλήρωση των υποσχέσεων και επιπρόσθετα καινούριες αποκαλύψεις μελλοντικών πραγμάτων]

Ευχαριστώ
Γιώργος

Χρήστος - antiairetikos είπε...

Αγαπητέ κ. Γιώργο, καλή η προσπάθεια να πάτε αλλού τη συζήτηση αλλά δυστυχώς για σας δεν θα «τσιμπήσω». Άλλωστε με τον Αντιαιρετικό μιλάτε και όχι με κάποιον τυχαίο, που ξέρει την Σκοπιά απέξω και ανακατωτά καλύτερα και από πολλούς μάρτυρες του Ιεχωβά.

Ναι μεν το συγκεκριμένο κομμάτι μιλάει για τη δημιουργία του Αδάμ και της Εύας, αλλά αυτή η δημιουργία, για την Σκοπιά έχει μια σημαντική ιδιαιτερότητα.
Γιατί όπως γράφει στη Σκοπιά του 68, αν καθορίσουμε πότε δημιουργήθηκε ο Αδάμ και η Εύα, θα μπορέσουμε να βρούμε πότε τελειώνει η ημέρα ανάπαυσης του Θεού, άρα και τον ΕΡΧΟΜΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΧΙΛΙΕΤΟΥΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ.

Αλλά ας μας τα πει καλύτερα το άρθρο «Λάθη, ψέματα κ.λ.π»:

« Η «Σκοπιά» λοιπόν υποστήριξε στα έντυπά της, πως κάθε δημιουργική ημέρα του Θεού, είχε μήκος 7.000 χρόνια. Άρα και η έβδομη ημέρα κατά την οποία αναπαύτηκε ο Θεός, πρέπει και αυτή να έχει μήκος 7.000 χρόνια. Προσοχή όμως! Μέσα σε αυτή την ημέρα αναπαύσεως του Θεού, περιλαμβάνεται και η Χιλιετής διακυβέρνηση του Χριστού (γι’ αυτό άλλωστε και οι Μάρτυρες του Ιεχωβά αποκαλούνται και Χιλιαστές), η οποία αρχίζει με την Δευτέρα Παρουσία του.
Βρίσκοντας λοιπόν πότε δημιουργήθηκε η Εύα, θα βρούμε – υποστήριζε η «Σκοπιά» – πότε θα έρθει ο Χριστός.
Έτσι στην «Σκοπιά» της 1ης Αυγούστου 1968, σελίδα 463, υπάρχει ένα άρθρο με τον τίτλο «η έβδομη ημέρα». Εκεί μεταξύ άλλων γράφει πως ή Εύα δημιουργήθηκε λίγες ημέρες ή μήνες, μετά την δημιουργία του Αδάμ το 4026 π.Χ. Και δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για το έτος αφού ξαναγράφει ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ το έτος της δημιουργίας του Αδάμ και της Εύας το 4026 π.Χ.
Και ολοκληρώνει το άρθρο λέγοντας, πως σε οχτώ χρόνια από το φθινόπωρο του 1967 συμπληρώνονται τα 6000 έτη της αναπαύσεως του Θεού και το 1975 αρχίζει η Χιλιετής διακυβέρνηση του Χριστού.»


Άρα κύριε Γιώργο, αφού ο Χριστός ήξερε – σύμφωνα με τη Σκοπιά – τη ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ της Β’ Παρουσίας του, πριν να έρθει ως άνθρωπος στο κόσμο, την ήξερε - σύμφωνα με εσάς – και μετά αφού ήρθε στον κόσμο.

Οπότε επιστρέφει αμείλικτο το ερώτημα. Τι καινούργιο για το ΧΡΟΝΟ του ερχομού του, του είπε ο Πατέρας του αφού ΗΔΗ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΗΞΕΡΕ!

Επιπλέον κάντε το κόπο και διαβάστε ξανά το κείμενο της Σκοπιάς του 75. Εκεί δεν μιλάει για την τέλεια γνώση του Λόγου μόνο στην δημιουργία του Αδάμ και της Εύας, όπως υποστηρίζετε εσείς, αλλά ΤΕΛΕΙΑ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑΣ. Για να το δημοσιεύσω πάλι μήπως και δεν το είδατε.
«Εν τούτοις, ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑΣ όταν ήταν στη γη ….».

Ξέρετε άραγε τι σημαίνει η λέξη τέλειος ή να επικαλεστούμε τον Μπαμπινιώτη;

Ας αρκεστούμε προς το παρόν στο Λεξικό του Πάπυρου – Λαρούς:

«τέλειος-α, -ο / τέλειος, -εία, -ον, ΝΜΑ, και τ. θηλ. τελεία Ν, και τέλεος, -έα, -ον, Α· 1. αυτός που έχει φθάσει στον ανώτατο βαθμό εξέλιξής του, που δεν έχει καμία έλλειψη, που δεν παρουσιάζει κανένα μειονέκτημα ή ελάττωμα, πλήρης, άρτιος, ολοκληρωμένος, εντελής»

Συνεπώς κ. Γιώργο. Ποιος έχει δίκαιο εσείς ή η Σκοπιά;

Χρήστος – αντιαιρετικός

Γιώργος είπε...

κ.Χρήστος - σχετκά με τον ορισμό του 'τέλειος'

Τέλειος είναι όποιος εξυπηρετεί το σκοπό της κατασκευής του / Δημιουργίας του και δεν παρουσιάζει κανένα ελάττωμα και καμιά έλλειψη.

Τα υλικά δημιουργήματα του Θεού είναι 'τέλεια' επειδή εξυπηρετούν το σκοπό τους.

Όσον αφορά τα ζωντανά πλάσματα, το καθένα κατά το είδος του, είναι ΑΡΧΙΚΑ τέλεια 'δημιουργημένα' για το δικό τους ρόλο.
Έτσι και τα μικρά σκουληκάκια είναι τέλεια δημιουργημένα και οι διάφοροι μικροοργανισμοί, τα χελιδόνια, οι μέλισσες (αν και τσιμπούν) κλπ..

Πάμε τώρα στους αγγέλους:
Και αυτοί είναι τέλειοι για τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκαν, δεν είναι όμως παντογνώστες.

Αυξάνουν σε γνώση και σε πείρα και έχουν ελεύθερα περιθώρια επιλογής αλλά και ικανότητα αντίληψης που διαμορφώνεται ανάλογα με τις εμπειρίες.

Εφόσον οι άγγελοι πάντα μαθαίνουν, ο ορισμός του λεξικού στο πρώτο του σημείο:
"αυτός που έχει φθάσει στον ανώτατο βαθμό εξέλιξής του"
δεν εφαρμόζεται σε αγγέλους που ΠΑΝΤΑ ήταν τέλειοι χωρίς να έχουν φτάσει σε κάποιον 'ανώτατο βαθμό' εξέλιξης.
Τέλειος για τους αγγέλους σημαίνει: ικανότητα άσκησης ΠΛΗΡΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥ του εαυτού τους ώστε να αποφασίζουν για οτιδήποτε με τη ΕΛΕΎΘΕΡΗ θέλησή τους ΧΩΡΊΣ ΚΆΠΟΙΑ έμφυτη αδυναμία και ΤΑΣΗ προς το κακό.

Οι άγγελοι δεν παρουσιάζουν ελλιπείς 'προδιαγραφές'.
Υπάρχουν δε ΔΥΟ καταστάσεις:
1. η 'επί σκοπώ' τελειότητα ευθύς εξ αρχής και
2. η αύξηση της γνώσης και της δημιουργικής πείρας που είναι ανοιχτή για όλους [εκτός του Υψιστου Θεού].

Το 2. δεν αναιρεί το 1.
[Το ότι κάποιοι άγγελοι επέλεξαν κάτι που ήταν αντίθετο με το θέλημα του Θεού δεν αναιρεί την τελειότητα που είχαν προηγουμένως - Αυτό σημαίνει ότι και οι άγγελοι μπορούν να αποφασίσουν ελεύθερα και θεληματικά για κάτι εσφαλμένο αφήνοντας ΘΕΛΗΜΑΤΙΚΑ να αναπτυχθούν και σε αυτούς εσφαλμένα κίνητρα και ακατάλληλες επιθυμίες]

Με τους ανθρώπους τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Αυτοί κληρονόμησαν την ατέλεια αντίστοιχα χωρίς δυνατότητα επιλογής.

Αυτό που ίσχυε για τον κάθε άγγελο:
1. η 'επί σκοπώ' τελειότητα ευθύς εξ αρχής
ίσχυε μόνο για τον Αδάμ και την Εύα πριν πέσουν από την τελειότητά τους, το δε
2. η αύξηση της γνώσης και της δημιουργικής πείρας που είναι ανοιχτή για όλους ανεξάρτητα τελειότητας.

Το 1. δεν το γνώρισαν ούτε το γνωρίζουν οι ατελείς εξ αρχής άνθρωποι.
Από τους πρωτοπλάστους απλώθηκε η πλήρης - η ολοκληρωμένη σε όλο της το φάσμα - ατέλεια σε όλους τους ανθρώπους, χωρίς προσωπική ικανότητα ούτε δυνατότητα διαφορετικής επιλογής.

Η ΤΑΣΗ προς το κακό υπάρχει στον καθένα από τη γέννησή του.
Έτσι ο απ. Παύλος δήλωσε "ταλαίπωρος" που ήταν αμαρτωλός και αν δεν ερχόταν ο Χριστός θα παρέμενε διαρκώς στην ατέλεια όπως και όλοι.

Η αύξηση γνώσης και εμπειριών δεν αλλάζει το 'ατελές' καλούπι του ανθρώπου, επειδή η τάση προς το κακό υπάρχει σε κάθε περίπτωση.

Έτσι το 'ατελές' καλούπι του ανθρώπου είναι ανεξάρτητο από την διαρκή πρόοδο στις γνώσεις και τον οδηγεί στον θάνατο που δεν θέλει.

Αυτός είναι ο λόγος που ο Θεός έστειλε τον Χριστό στον κόσμο: Με σκοπό την 'ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ' από την έμφυτη συνεχιζόμενη ατέλεια που δεσμεύει στο θάνατο.

Έτσι αν πεί κάποιος ότι είναι ΤΕΛΕΙΟΣ πλανά τον εαυτό του και έχει μία παραπάνω ατέλεια καθώς εξαπατά τον εαυτό του με ψευδαισθήσεις, συνεπώς ΔΕΝ ΖΕΙ την αλήθεια, ότι ο Χριστός στάλθηκε για ατελείς, για όλους ανεξαιρέτως.
Όπως έγραψε ο απ. Ιωάννης στην Α' Ιωαννου α' 8 περιλαμβάνοντας και τον εαυτό του στην διαρκή αμαρτωλότητα:

"ἐὰν εἴπωμεν ὅτι ἁμαρτίαν οὐκ ἔχομεν, ἑαυτοὺς πλανῶμεν καὶ ἡ ἀλήθεια οὐκ ἔστιν ἐν ἡμῖν"

Έτσι ο ορισμός του 'τέλειος' είναι μέσα σε σχετικά πλαίσια, καθώς:
1. η κακή - ιδιαίτερα σε ηθικά ζητήματα, στη σκέψη και σε επακόλουθες ενέργειες - κατάσταση του ανθρώπου παραμένει αδιόρθωτα 'κακή' και
2. η πρόοδος σε τομείς γνώσης / επιστήμης είναι διαρκώς συνεχιζόμενη, άρα ΚΑΙ υπό την έννοια αυτή δεν τίθεται θέμα 'τελειότητας' με βάση κάποιο γενικό ορισμό.

Φιλικά
Γιώργος

Υ.Γ. Θα συνεχίσω με το 'πιό ΦΛΕΓΟΝ' θέμα που αναφερθήκατε.

Unknown είπε...

Γιώργος: Δεν θα μπορούσε ο Ιωάννης να ενδιαφέρεται για 6 αιώνες πριν
[σε αντιστοιχία έχεις εσύ 'υπόλοιπα' κόμπλεξ λόγω τουρκικής κυριαρχίας πριν 150 χρόνια ή λόγω της μικρασιατικής καταστροφής πριν μερικές δεκαετίες;]
ενώ ήταν τότε υπό Ρωμαϊκή κυριαρχία
.

Ε πώς! Όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται, ξυπνά ο εφιάλτης.
Ξεχνάτε και κάτι όμως. Οι ισραηλίτες εξαιτίας της βαβυλωνιακής κυριαρχίας έχασαν ό,τι πολυτιμότερο είχαν, την Κιβωτό της Διαθήκης με όλα τα ιερά τους κειμήλια. Ουσιαστικά η Βαβυλώνα τούς «ευνούχισε», τους ακρωτηρίασε ανεπανόρθωτα. Δεν έχασαν απλώς εδάφη, περιουσίες και ζωές. Ειλικρινά αμφιβάλλω αν έχουν ξεπεράσει την απώλεια αυτή ακόμη και σήμερα.
Κι έπειτα στους έλληνες δεν είχε υποσχεθεί κανένας θεός ότι θα τους κάνει κυρίαρχους των γειτονικών λαών ώστε να έχουν κόμπλεξ που αντί για κυρίαρχοι έγιναν υποτελείς τους. Αντιθέτως οι ισραηλίτες είχαν την υπόσχεση του Θεού πως θα γίνονταν κυρίαρχοι της γης Χαναάν: «θέλω στήσει την διαθήκην μου αναμέσον εμού και σου, και του σπέρματός σου μετά σε εις τας γενεάς αυτών, εις διαθήκην αιώνιον, διά να ήμαι Θεός εις σε και εις το σπέρμα σου μετά σε και θέλω δώσει εις σε, και εις το σπέρμα σου μετά σε, την γην της παροικίας σου, πάσαν την γην Χαναάν, εις κατάσχεσιν αιώνιο και θέλω είσθαι ο Θεός αυτών. » (Γένεσις 17:7-8)
Αντί όμως να γίνουν κυρίαρχοι, αποδεκατίστηκαν, ξεκληρίστηκαν και εξορίστηκαν, παρά την «αιώνιον διαθήκη».
Τώρα, πώς και πότε η αρχική αιώνια διαθήκη εγκαταλείφθηκε και προέκυψε «καινή» διαθήκη και πώς όλοι μιλάνε για δευτέρα παρουσία του μεσσία ενώ οι «Γραφές» ποτέ δεν έγραψαν κατί τέτοιο, ας όψεται ο αιρετικός Γιεσού μπεν Γιοσέφ και ο εβραιορωμαίος Paulus ή Σαούλ.

Χρήστος - antiairetikos είπε...

Κ. Γιώργο με συγχωρείτε αλλά διαπιστώνω πως έχετε τη μανία τελικά, να αποδίδετε φράσεις και εκφράσεις στον συνομιλητής σας για να οδηγήσετε την κουβέντα εκεί που θέλετε εσείς και τελικά να βγάλετε τα συμπεράσματα που εσείς θέλετε.

Το ίδιο κάνατε και με τον «Άλλο» στην «Διαμόρφωση του Ορθόδοξου Δόγματος» το ίδιο κάνετε δυστυχώς και τώρα.

Σας παρακαλώ πολύ, αν θέλετε να συνεχιστεί η κουβέντα μας, να μην το ξανακάνετε αυτό.

Όπως έγραψε και ο «Άλλος» δουλειά σας είναι να κρίνετε αυτά που γράφει ο συνομιλητής σας στο χαρτί και όχι αυτά που νομίζετε εσείς αυτά που γράφει.

Ελπίζω να μην ξανασυμβεί στο μέλλον.

Γράφετε:
«κ.Χρήστος - σχετκά με τον ορισμό του 'τέλειος'

Τέλειος είναι όποιος εξυπηρετεί το σκοπό της κατασκευής του / Δημιουργίας του»

Που το είδατε αυτό γραμμένο; Μπορείτε να μου το πείτε;

Εγώ αντίθετα έγραψα:

«τέλειος-α, -ο / τέλειος, -εία, -ον, ΝΜΑ, και τ. θηλ. τελεία Ν, και τέλεος, -έα, -ον, Α· 1. αυτός που έχει φθάσει στον ανώτατο βαθμό εξέλιξής του, που δεν έχει καμία έλλειψη, που δεν παρουσιάζει κανένα μειονέκτημα ή ελάττωμα, πλήρης, άρτιος, ολοκληρωμένος, εντελής»

Και όταν λέμε: "Αυτός είναι τέλειος βλάκας", σύμφωνα με τη δική σας λογική, ο συγκεκριμένος εξυπηρετεί το σκοπό της δημιουργίας του που ειναι να είναι ο τέλειος βλάκας;


Σας παρακαλώ λοιπόν και πάλι να μην επαναληφθεί αυτό. Και γράψατε μετά ολόκληρο κατεβατό που είναι άσχετο με το θέμα που συζητάμε.

Χρήστος – αντιαιρετικός

Γιώργος είπε...

Nίκο, πάλι ξεχνάς κάτι.
Η Αποκάλυψη γράφτηκε γύρω στο 96 μ.Χ.

Μπερδεύεις την Ιουδαϊκή θρησκεία με τη Χριστιανική που είχε ιδρυθεί πριν 63 περίπου χρόνια από το 96 μ.Χ.

Τον απ. Ιωάννη δεν τον απασχολούσε ούτε ο Ιουδαϊσμός ούτε τα κειμήλιά του ούτε και έψαχνε τίποτα στα ερείπια του ναού της Ιερουσαλήμ μετά την καταστροφή του από τους Ρωμαίους με τον Τίτο.

Άλλωστε ο απ. Ιωάννης γνώριζε την προφητεία του Χριστού ότι δεν θα έμεινε 'λίθος επί λίθον [στον ναό] που να μη καταγκρεμιστεί'.

Εφόσον δε ο Χριστός δεν έδινε καθόλου σημασία σε κειμήλια της ιουδαϊκής θρησκείας, παρόμοια ήταν και η στάση του απ. Ιωάννη.

Άλλωστε ο Ιωάννης γνώριζε το ρόλο των Ιουδαίων Αρχιερέων και Φαρισσαίων ενάντια στον Χριστό και γενικότερα ενάντια σε όλους τους Χριστιανούς με ξυλοδαρμούς (απ. Παύλο κ.α.) και αρκετές 'δολοφονίες' στο ενεργητικό τους σε συνεργασία με κρατικές εξουσίες [ΧΡΙΣΤΌ, Στέφανο, Ιάκωβο κλπ].

Και ο Χριστός είχε τονίσει ότι ο θεός δεν θα λατρευόταν ούτε στην Ιερουσαλήμ ούτε σε κάποιο βουνό (Γαριζείν) των Σαμαριτών.

Ήδη ο απ. Ιωάννης προ πολλού γνώριζε τα λόγια του Χριστού: "Ιδού αφήνεται σε εσάς ο οίκος σας έρημος" και το είχε ΗΔΗ διαπιστώσει.

Έτσι ο απ. Ιωάννης δεν ζούσε με ιουδαϊκές αυταπάτες και φαντασιώσεις ούτε ήταν νοσταλγός της εχθρικής πλέον και αντιμαχόμενης προς τους Χριστιανούς ιουδαϊκής θρησκείας.

Παραθέτεις το:
(Γένεσις 17:7-8)
«θέλω στήσει την διαθήκην μου αναμέσον εμού και σου, και του σπέρματός σου μετά σε εις τας γενεάς αυτών, εις διαθήκην αιώνιον, διά να ήμαι Θεός εις σε και εις το σπέρμα σου μετά σε και θέλω δώσει εις σε, και εις το σπέρμα σου μετά σε, την γην της παροικίας σου, πάσαν την γην Χαναάν, εις κατάσχεσιν αιώνιο και θέλω είσθαι ο Θεός αυτών»

Η Διαθήκη είναι συμφωνία ΔΥΟ συμμετεχόντων.
Η ΜΗ ΤΗΡΗΣΗ της μιας μεριάς αναιρεί την ΚΑΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ της άλλης συμβαλλόμενης μεριάς, του Θεού.
Ηδη τόνιζε ο Θεός το ΑΝ ΤΗΡΗΣΕΤΕ..."
τη Διαθήκη μου... κάτι που οι Ιουδαίοι δεν έκαναν.

Η Διαθήκη όμως αυτή που οδήγησε στον Χριστό είχε γίνει 'η βάση' για επιπρόσθετες ενέργειες του Θεού που δεν δεσμευόταν από τους άπιστους Ιουδαίους.

Έτσι τέθηκε σε ισχύ η ΝΕΑ Διαθήκη με τον "Ισραήλ του Θεού", τη θεοσύστατη Χριστιανική Εκκλησία με μέλη ΚΑΙ "εξ εθνών" Χριστιανούς ['Ιουδαίους τε και Έλληνας'].

Έτσι παρά την αποτυχία των Ιουδαίων, η Διαθήκη βρήκε την εκπλήρωσή της στο πρόσωπο του Χριστού και των πρώτων Ιουδαίων Χριστιανών.

Άρα η Διαθήκη εκείνη παρά την απιστία των Ιουδαίων οδήγησε στα αποτελέσματα που ήθελε ο Θεός.

Όλα αυτά ΗΔΗ τα γνώριζε και τα είχε βιώσει ο απ. Ιωάννης.

Γνώριζε επίσης ότι οι Ιουδαίοι έγιναν και 'θεομάχοι', οπότε οι 'κατάρες' που προέβλεπε η Διαθήκη με τους Ιουδαίους στην περίπτωση αυτή τους κατέφθασαν και όπως γράφεις: "αποδεκατίστηκαν, ξεκληρίστηκαν και εξορίστηκαν"

Γιώργος

συνεχίζω

Γιώργος είπε...

Ενώ η Χριστιανική θρησκεία άρχισε να περιλαμβάνει ανθρώπους από όλα τα έθνη, τις φυλές και τις γλωσσικές ομάδες,
η Ιουδαϊκή θρησκεία αποδεκατισμένη 'κλείστηκε στον εαυτό της' και 'παρέμεινε στο καβούκι της' και στην 'εθνική μοναξιά της'.

Επειδή απορρίφτηκε το Ιουδαίκό σύστημα ως άπιστο,
ο Θεός ΗΔΗ την Πεντηκοστή του 33μ.Χ. είχε δεχτεί, αναγνωρίσει και διορίσει δια του πνεύματός Του την Χριστιανική Εκκλησία ως δικό Του λαό
για παγκόσμια διάδοση των διδασκαλιών του Χριστού,
που περιλάμβαναν αγάπη για τον Θεό και τον πλησίον
με σκοπό την ΣΩΤΗΡΙΑ της ανθρωπότητας.

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Η σελίδα σας εμφανίζει στο NOD 32 που διαθέτω κακοβουλο λογισμικό. Για ψαχτείτε λιγάκι, κύριοι...

Ανώνυμος είπε...

Ουδεν ατοπον τι η ψευδες η αλλοτριον επραξαμεν.

Εκθεσαμεν τας γεγραφεισας διδασκαλιας του υφ εαυτου διοριζομενου και αυτοαποκαλουμενου ως Πιστου και Φρονιμου Δουλου ητοι της Φυλλαδικης Εταιρειας Σκοπια.

Ει γαρ ου πιστευεις τα εκτεθεντα ουτω ζητησον τα γεγραφεντα παρα της Σκοπιας.

Αι τοιαυται διδασκαλιαι απαντωσαι εις πολλα Βιβλια περιηλθον εις τας χειρας μου ως κληρονομια[προικα] εκ της γυναικος μου.

Ο εκ πατρος παππος της γυναικος μου ονοματι Αποστολος δεδωκε μοι όλα τα τοιαυτα βιβλια τα γεμοντα βλασφημιας πορνειας και ακαθαρσιας.
Ενθυμουμαι δε μιαν ημεραν οτε ειδομεν αστεραν λαμποντα εν τω Ουρανω.

Αδραξας την ευκαιριαν ειπων αυτω εν σοβαροτητι_
Μητι ουτος ο αστηρ Αποστολε εστι ο Αρμαγεδδων.
Αναβλεψας ειπε μοι.Ουχι παιδι μου.
Ειπε μοι Αποστολε ποιον σημειον εστι γνωριμον του Αρμαγεδδωνος.
Και λαβων την ευκαιριαν διηρμηνευεν εις εμε πασαν την Φυλλαδικην Γραφην.
Παραταυτα η συζητησις διεκοπη λογω παρεμβολης μιας αλλης γυναικος[πεθερα μου] η οποια ως Μαρθα ετυρβαζε περι πολλων.
Σηκω Σ......... το Τραπεζι είναι ετοιμο θα κρυωσει το .... μου ειπε.

Διεκρινα εις αυτον μιαν επιθυμιαν σφοδροτατην περι του Αρμαγεδδωνος.

Δια τουτο εστησεν εαυτον επι Σκοπον αναμενων την εκπληρωσιν της Ψευδοπροφητειας.
Οσακις ηκουε δια πλημμυρας καταστροφας και παν τι κακον εχαιρετο νομιζων ότι ο καιρος γαρ εγγυς εστι.
Ηρεσεν αυτω η ταυτισις παντος σημειου η κακου γενομενου με την Προφητειαν περι Συντελειας του αιωνος.

Ηρεσκετο να μου λεγει.
Συ τι λεγεις περι του κοσμου οδευομεν καλως.
Όυχι Αποστολε ελεγον αυτω λυπουμενος.

Δυστυχως ο Αποστολος κατεστη Ονειροπολος λογω της Προφητειας.Ενθυμουμενος τον λογον του Κυριου_Μαρθα Μαρθα μεριμνας και τυρβαζεις περι πολλα ενός δε εστι χρεια_ Εις ουδεν ετυρβαζε.Μονην του ελπις ο Αρμαγεδδων…..

Υ.Γ Συνεχιζεται μετα τις Διακοπες.Αρχες-Μεσα Σεπτεβριου.
Καλο Καλοκαιρι.

Γιώργος είπε...

κ. Χρήσος:
Και όταν λέμε: "Αυτός είναι τέλειος βλάκας", σύμφωνα με τη δική σας λογική, ο συγκεκριμένος εξυπηρετεί το σκοπό της δημιουργίας του που ειναι να είναι ο τέλειος βλάκας;


Το 'τέλειος' βλάκας είναι σχήμα λόγου, επειδή σε ένα 'τέλειο' βλάκα υπάρχει υπερβολική ανοησία, άρα 'τέλεια' [πλήρης] έλλειψη ικανότητας σκέψης.

Άρα όταν λέι κάποιος: "αυτός είναι 'τέλειος' βλάκας" εννοεί 'από κάθε άποψη' ανόητος, 'ολοκληρωμένος' στην ανοησία του, πλήρως ανόητος.

Το επίθετο 'τέλειος' προσδίδει βαρύτητα και ενισχύει τη σημασία του ουσιαστικού 'βλάκας'

Κάτι παρόμοιο ισχύει για τον αριθμό 666 που φανερώνει
ατέλεια στον 'τριπλό', υπερθετικό βαθμό, δηλαδή "πλήρη ατέλεια" ή όπως θα το λέγατε "τέλεια ατέλεια",
δηλαδή περισσότερη 'ατέλεια', πιό πλήρης ατέλεια δεν θα μπορούσε να υπάρχει.

Άλλο παράδειγμα για σύγκριση:
1. 'τέλεια επιτυχία' με
2. 'τέλεια αποτυχία'

Το επίθετο 'τέλεια' [πλήρης, ολοκληρωμένη] προσδιορίζει το βαθμό της επι- ή της αποτυχίας, άρα δίνει έμφαση στο ουσιαστικό.

Και στο ποδόσφαιρο μπορεί κάποιος να δώσει μια 'τέλεια' πάσα, δηλαδή πάσα που δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη εξυπηρετώντας τον σκοπό για τον οποίο δίνεται και αυτό ανεξάρτητα από την αξιοποίηση του αποδέκτη της 'τέλειας' πάσας.

Και ένας 'ατελής' - μη ολοκληρωμένος, μη πλήρης - ποδοσφαιριστής δεν θεωρείται 'τέλειος' απλώς και μόνο λόγω μιας μεμονωμένης 'τέλειας' πάσας.

Τώρα από θρησκευτική άποψη:
Αν όλοι όσοι έχασαν τη ζωή τους στον κατακλυσμό του Νώε έκαναν
'τέλεια βλακεία' [εκδήλωσαν πλήρη ανικανότητα σκέψης]
ή απλώς 'βλακεία' [ανικανότητα σκέψης, έλλειψη νόησης] το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο 'ανόητο' 'βλακώδες' γι' αυτούς.

Και δεν γίνομαι κριτής για όσους θα χάσουν τη ζωή τους στον Αρμαγεδδώνα [και θα είναι οι περισσότεροι], υποθέτοντας αν θα έκαναν
την 'τέλεια βλακεία' ή απλώς
τη 'βλακεία' της ζωής τους

Προσωπικά θα το θεωρούσα απλώς ότι 'δεν έδωσαν την ανάλογη προσοχή',
[ίσως λόγω αφοσίωσης σε άλλες επιδιώξεις]
και αυτό θα μπορούσε να συμβεί ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ,
ακόμα και την τελευταία στιγμή όπως συνέβει με τη γυναίκα του Λώτ
[Μιά μικρή παράλλειψη με μεγάλη επίδραση]

Ούτως ή άλλως όπως είπε ο Χριστός θα παγιδευτούν πολλοί την ξαφνική εκείνη ημέρα.
[και χωρίς να είναι
ούτε 'τέλειοι βλάκες' ούτε 'λίγο βλάκες' -
τουναντίον
μερικοί θα είναι πανέξυπνοι (κατά τα άλλα)
αλλά απρόσεκτοι και ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ
και σε άλλους θα συμβεί το της παροιμίας
'το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται']

Γιώργος

Χρήστος - antiairetikos είπε...

Αγαπητέ κ. Γιώργο ευχαριστώ που επιτέλους συμφωνήσατε μαζί μου.


Γράφετε:

«Άρα όταν λέι κάποιος: "αυτός είναι 'τέλειος' βλάκας" εννοεί 'από κάθε άποψη' ανόητος, 'ολοκληρωμένος' στην ανοησία του, πλήρως ανόητος.

Το επίθετο 'τέλειος' προσδίδει βαρύτητα και ενισχύει τη σημασία του ουσιαστικού 'βλάκας'»


Αφού λοιπόν το τέλειος όπως γράφετε είναι επίθετο και προσδίδει βαρύτητα στο ουσιαστικό και σημαίνει την ολοκλήρωση, άρα στην έκφραση για το Χριστό που λέει πως είχε τέλεια γνώση της χρονολογίας, το επίθετο τέλεια προσδίδει βαρύτητα στο ουσιαστικό δηλ. τη γνώση. Και αφού το τέλειος – όπως δέχεστε και εσείς – σημαίνει ολοκληρωμένος, βγαίνει πολύ απλά αυτό που σας γράφω εγώ στα προηγούμενα σχόλιά μου.

ΠΩΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΧΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ (ΤΕΛΕΙΑ) ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ Β’ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ.

Οπότε αμείλικτο επανέρχεται ξανά και ξανά το ερώτημά μου.

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΗΝ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Β’ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΜΑΘΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ, ΟΤΑΝ ΗΔΗ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΗΝ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΑΥΤΗ;

Χρήστος - αντιαιρετικός

Γιώργος είπε...

ΠΩΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΧΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ (ΤΕΛΕΙΑ) ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ Β’ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ.
Οπότε αμείλικτο επανέρχεται ξανά και ξανά το ερώτημά μου.
ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΗΝ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Β’ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΜΑΘΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ, ΟΤΑΝ ΗΔΗ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΗΝ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΑΥΤΗ;

ΜΑ ΗΔΗ κάνατε την παράθεση από τη ΣΚΟΠΙΑ του 1968 ως εξής:
"...Εν τούτοις, ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑΣ, όταν ήταν στη γη δεν εγνώριζε την ημέρα και την ώρα της εκτελέσεως της κρίσεως του πάνω σ’ αυτόν τον κόσμο, πριν από την έναρξι της χιλιετούς βασιλείας του»
...Ευχαριστώ...Χρήστος – αντιαιρετικός 10 Αύγουστος 2009 9:26 πμ"

Το γράψατε παραπέμποντας:
"Εν τούτοις, ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑΣ, όταν ήταν στη γη δεν εγνώριζε την ημέρα και την ώρα "

Η Σκοπιά λοιπόν λέει ότι ο Χριστός:
"δεν εγνώριζε την ημέρα και την ώρα"

Επ' αυτού έχω μόνο να κάνω τις ανάλογες Γραφικές αναφορές:
1. (γνωστό):
Ματθαίος 24:36 και
Μάρκος 13:32
"Περὶ δὲ τῆς ἡμέρας ἐκείνης καὶ ὥρας οὐδεὶς οἶδεν, οὐδὲ οἱ ἄγγελοι τῶν οὐρανῶν οὐδὲ ὁ υἱός, εἰ μὴ ὁ πατὴρ μόνος"

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ;
Ο Χριστόε ΔΙΔΑΣΚΟΤΑΝ από τον Πατέρα του. Για τα πράγματα που τον δίδαξε ο Πατέρας μιλούσε, ΔΕΝ ΕΛΕΓΕ ΚΑΤΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ:
2.
Ιωάννης 8:28
"ἀπ' ἐμαυτοῦ ποιῶ οὐδέν, ἀλλὰ καθὼς ἐδίδαξέν με ὁ πατὴρ ταῦτα λαλῶ"

Ο Χριστός έλεγε ό,τι άκουσε / και όσα 'είδε' από τον Πατέρα του.
3.
Ιωάννης 8:26
"ἃ ἤκουσα παρ' αὐτοῦ ταῦτα λαλῶ εἰς τὸν κόσμον"
[ΔΕΝ ΕΚΡΥΒΕ ο Χριστός αυτά που άκουσε από τον Πατέρα του, Τα μιλούσε στον κόσμο]
4.
Ιωάννης 8:38
"ἃ ἐγὼ ἑώρακα παρὰ τῷ πατρὶ λαλῶ"
[αυτά που είδε από τον Πατέρα τα έλεγε]
5.
Ιωάννης 3:32
"ὃ ἑώρακεν καὶ ἤκουσεν τοῦτο μαρτυρεῖ"
[αυτό το οποίο είδε και άκουσε αυτό μαρτυρούσε]

Προφανώς ο Πατέρας δεν είχε αποκαλύψει στον Χριστό ούτε "ημέρα" ούτε "ώρα"

Ο Χριστός ΕΛΕΓΕ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ Ο_Λ_Α όσα άκουσε από τον Πατέρα του.

Εφόσον δεν τους είπε "ημέρα και ώρα" δεν την ήξερε.
6.
Ιωάννης 15:15
"ὑμᾶς δὲ εἴρηκα φίλους, ὅτι πάντα ἃ ἤκουσα παρὰ τοῦ πατρός μου ἐγνώρισα ὑμῖν"

Έτσι Ο_Λ_Α όσα άκουσε [Π_Α_Ν_Τ_Α_ ά ήκουσα] ο Χριστός από τον Πατέρα τα ΕΙΠΕ / τα γνωστοποίησε [ΕΓΝΩΡΙΣΑ ΥΜΙΝ] στους μαθητές του.

Φανερώτατα λοιπόν ο Χριστός δεν γνώριζε 'ημέρα και ώρα'.
[αν μάθαινε και γνώριζε 'ημέρα και ώρα', θα το έλεγε, επειδή ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΚΟΥΣΕ τα γνωστοποίησε στους μαθητές του]
(και φυσικά ο Χριστός έλεγε ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕ στους μαθητές του ΣΤΑΔΙΑΚΑ, ενώ 'ημέρα και ώρα' που δεν γνώριζε, δεν είπε, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ που του δόθηκε και τη γνωστοποίησε στον Ιωάννη, ΟΥΤΕ ΤΟΤΕ ΤΟΥ ΔΟΘΗΚΕ 'Ημέρα και ώρα')

Καθαρότερα δεν θα μπορούσε να αναφέρεται στην Αγία Γραφή, ότι ο Χριστός
ΔΕΝ γνώριζε το χρόνο της δευτέρας του παρουσίας,
ενώ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΜΑΘΕ από τον Πατέρα του ΚΑΙ έτσι ΓΝΩΡΙΖΕ.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

διόρθωση:
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ;
Ο Χριστός ΔΙΔΑΣΚΟΤΑΝ από τον Πατέρα του. Για τα πράγματα που τον δίδαξε ο Πατέρας μιλούσε, ΔΕΝ ΕΛΕΓΕ ΚΑΤΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ:
2.
Ιωάννης 8:28
"ἀπ' ἐμαυτοῦ ποιῶ οὐδέν, ἀλλὰ καθὼς ἐδίδαξέν με ὁ πατὴρ ταῦτα λαλῶ"

Χρήστος - antiairetikos είπε...

Κύριε Γιώργο με συγχωρείτε έχετε όρεξη να συζητήσουμε ή να κοροϊδευτούμε;

Αν είναι να κοροϊδευτούμε πέστε το μου, να σταματήσω την συζήτηση, γιατί έχω και άλλες δουλειές να κάνω, από το να συζητώ με κάποιον, ο οποίος μην έχοντας απαντήσεις προσπαθεί να γελοιοποιήσει τη συζήτηση.

Λοιπόν για να τελειώνουμε.

Η Σκοπιά του 75, γράφει πως ο Χριστός δεν γνώριζε την χρονολογία της Β’ Παρουσίας του ως άνθρωπος, όχι σαν Λόγος. Γιατί σαν Λόγος η Σκοπιά του 75 λέει πως την γνώριζε την χρονολογία αυτή, αφού είχε τέλεια γνώση της χρονολογίας .

Οπότε μετά την Ανάστασή του, όταν ξαναγίνεται Λόγος – και όπως τουλάχιστον ισχυριστήκατε εσείς- ξανάγινε ο ίδιος Λόγος με τις ίδιες γνώσεις πριν ενανθρωπισθεί, αυτόματα γνωρίζει την χρονολογία της Β’ Παρουσίας του, κάτι που πάντα ήξερε.


Άρα αυτό ρωτάω συνέχεια, που κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε, για τον απλούστατο λόγο, πως έρχεστε σε αντίφαση με τη Σκοπιά:

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΗΝ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Β’ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΜΑΘΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ, ΟΤΑΝ ΗΔΗ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΗΝ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΑΥΤΗ;

Σας παρακαλώ πολύ λοιπόν, αν επί του θέματος έχετε απάντηση, πολύ ευχαρίστως να τη δεχτώ και να τη συζητήσω. Αν κατά την προσφιλή σας τακτική, προσπαθήσετε να εξαπατήσετε εμένα και τους τυχόν αναγνώστες, θα με βρείτε κάθετα αντίθετο και θα διακόψω τη συζήτηση καταγγέλλοντας – παρόμοια με τον «Άλλο» - την τακτική σας αυτή.


Και δεν νομίζω να σας είναι αρεστό, να υπάρχουν δύο καταγγελίες για το πρόσωπό σας για αποφυγή του διαλόγου και προσπάθεια εξαπάτησης και του συνομιλητή αλλά το κυριότερο των τυχόν αναγνωστών.


Χρήστος – αντιαιρετικός

Χρήστος - antiairetikos είπε...

Και το κυριότερο. Για την άγνοια του Χριστού -ως ανθρώπου φυσικά - της Β Παρουσίας του δεν επικαλέστηκα τη Σκοπιά του 68, αλλά του 75.

Προσοχή κ. Γιώργο. Αρχίζετε και ζαλίζεστε πάλι!!!

Χρήστος - αντιαιρετικός

Γιώργος είπε...

κ.Χρήστος
"Η Σκοπιά του 75, γράφει πως ο Χριστός δεν γνώριζε την χρονολογία της Β’ Παρουσίας του ως άνθρωπος, όχι σαν Λόγος. Γιατί σαν Λόγος η Σκοπιά του 75 λέει πως την γνώριζε την χρονολογία αυτή, αφού είχε τέλεια γνώση της χρονολογίας . "

Η Σκοπιά δεν γράφει τίποτα τέτοιο.
Μη βγάζετε άσκοπα τέτοια συμπεράσματα. Άλλωστε εσείς το γνωρίζετε επειδή πολλές φορές έγινε λόγος για "ΝΕΟ ΦΩΣ".

Οι παραθέσεις που έκανα από την Κ.Δ. δείχνουν σταθερότατη και ακλόνητη θεμελίωση.
Σ' αυτή δεν βλέπω κάποιο - έστω και υποτυπώδη - αντίλογο.

Έτσι το λέω και πάλι:

Ούτε ως άνθρωπος γνώριζε ο Χριστός την ημέρα και την ώρα, ούτε όταν αναστήθηκε ως ο Λόγος.

Ούτε όταν δόθηκε η Αποκάλυψη από τον Θεό στον Χριστό
(ως τον αναστημένο Λόγο με τις ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΕΣ τελευταίες ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ - αναμνήσεις του ως ανθρώπου που ήταν στη γη)
και
μεταβιβάστηκε μέσω αγγέλου στον Ιωάννη
ΟΥΤΕ ΤΟΤΕ αποκαλύφτηκε στον Χριστό /Λόγο κάποια χρονολογία επανόδου του με βασιλική εξουσία.

Έγραψα ότι ο Χριστός ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΜΑΘΕ από τον Πατέρα του ΚΑΙ έτσι - επειδή έμαθε - ΓΝΩΡΙΖΕ.

Ο Χριστός ΕΛΕΓΕ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ Ο_Λ_Α όσα άκουσε από τον Πατέρα του.
Εφόσον δεν τους είπε "ημέρα και ώρα" δεν την ήξερε.
Ιωάννης 15:15
"πάντα ἃ ἤκουσα παρὰ τοῦ πατρός μου ἐγνώρισα ὑμῖν"

Έτσι Ο_Λ_Α [Π_Α_Ν_Τ_Α] όσα άκουσε ο Χριστός από τον Πατέρα τα γνωστοποίησε στους μαθητές του.

Επειδή λοιπόν ο Χριστός δεν άκουσε από τον Πατέρα του ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ, δεν γνώριζε 'ημέρα και ώρα'.
[Αλλιώς θα το έλεγε, επειδή ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΚΟΥΣΕ τα γνωστοποίησε στους μαθητές του]

Τελικά η δικαιοδοσία της χρονολόγησης ανήκει ΜΟΝΟ στον Πατέρα και Αυτός αποκαλύπτει το καθετί στον ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟ και ΠΟΤΕ πρόωρα και ούτε σύμφωνα με επιθυμίες ακόμα και θεόπνευστων υπηρετών του (Λουκά, Πέτρου, Παύλου, Ιωάννη κλπ) ή άλλων προφητών όπως του Δανιήλ που ρώτησε σχετικά αλλά ΔΕΝ του αποκαλύφθηκε.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Επίσης θεωρώ ότι η Σκοπιά μέσω ερωτήσεων από αναγνώστες απαντάει σε ζητήματα που τίθενται στην προσοχή της.

Αν στο αναφερόμενο ζήτημα είχε δημιουργηθεί θέμα όπως τώρα που το συζητάμε, θα είχε γράψει η Σκοπιά.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να κάνει ελεύθερα μια σχετική ερώτηση.

Γιώργος είπε...

κ.Χρήστος:
"Σας παρακαλώ πολύ λοιπόν, αν επί του θέματος έχετε απάντηση"

Την απάντηση την έδωσα άμεσα και με σαφήνεια.
Αυτό που δεν σας άρεσε ήταν γιατί δεν πήρα θέση στην αναφορά "ΤΕΛΕΙΑ χρονολόγηση".

Και πάλι καταλάβατε την 'έμμεση' απάντησή μου και την καταγράψατε και την ξαναανέφερα πάλι έμμεσα περί 'Νέου φωτός' που στην περίπτωση αυτή είναι αυτονόητη.

Γιώργος είπε...

κ.Χρήστος:
"Και το κυριότερο. Για την άγνοια του Χριστού -ως ανθρώπου φυσικά - της Β Παρουσίας του δεν επικαλέστηκα τη Σκοπιά του 68, αλλά του 75.
Προσοχή κ. Γιώργο. Αρχίζετε και ζαλίζεστε πάλι!!!"

Ευχαριστώ.
Στο 'ζάλισμα' σας πρόλαβε η γυναίκα μου, επειδή ήταν απόγευμα - και το παρατήρησε - χωρίς να έχω κοιμηθεί ολόκληρη την προηγούμενη νύχτα και τα μάτια μου με δυσκολία τα κρατούσα ανοιχτά.
Επόμενο ήταν ο συνδυασμός 68 και 75 να μη προσεχτεί ιδιαίτερα.

Πάντως επειδή ερεύνησα στις 600 Σκοπιές των τελευταίων 25 χρόνων - εννοείται με τον ηλ. Υπολ. - την αναφορά 'τέλεια χρονολόγηση' με εφαρμογή στον Χριστό δεν βρήκα.

Μερικές φορές το "Νέο φώς" έρχεται 'αθόρυβα', εν μέσω άλλων αναφορών, χωρίς ιδιαίτερες τυμπανοκρουσίες.

Χρήστος - antiairetikos είπε...

Αγαπητέ κ. Γιώργο, καλή η προσπάθειά σας να αγνοείτε τη πραγματικότητα και το προφανές των στοιχείων που σας παραθέτω, με την προσπάθεια είτε να στρέψετε τον διάλογο αλλού είτε με το να μου αποδίδετε φράσεις που ποτέ δεν έγραψα εγώ είτε κατά την προσφιλή σας τακτική να γράφετε ολόκληρα κατεβατά παντελώς άσχετα με το θέμα που διαπραγματευόμαστε.
Δυστυχώς για σας ότι και να κάνετε δεν μπορείτε να ξεφύγετε από την δεινή θέση που έχετε περιέλθει αρνούμενος τα ντοκουμέντα που σας προσκόμισα, για τον απλούστατο λόγο, ο πραγματικός αντίπαλός σας, δεν είμαι εγώ αλλά η ίδια η Σκοπιά.
Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη την παραπάνω τακτική σας, αποφάσισα να κάνω εντελώς νηπιακά βήματα, ούτως ώστε να μην έχετε δικαιολογία πως δεν σας ξεκαθάρισα επαρκώς το ζήτημα του διαλόγου μας.
Έτσι σήμερα θα ασχοληθώ μόνο με το σκέλος εκείνο της συζήτησής μας που αφορά το αν ο Λόγος (Χριστός) πριν την ενανθρώπισή του γνώριζε ή όχι το χρόνο της Δευτέρας Παρουσίας του. Και όπως σας υποσχέθηκα, δεν θα σας απαντήσω εγώ αλλά η ίδια η Σκοπιά.

Γράφετε λοιπόν:

«κ.Χρήστος
"Η Σκοπιά του 75, γράφει πως ο Χριστός δεν γνώριζε την χρονολογία της Β’ Παρουσίας του ως άνθρωπος, όχι σαν Λόγος. Γιατί σαν Λόγος η Σκοπιά του 75 λέει πως την γνώριζε την χρονολογία αυτή, αφού είχε τέλεια γνώση της χρονολογίας . "

Η Σκοπιά δεν γράφει τίποτα τέτοιο.
Μη βγάζετε άσκοπα τέτοια συμπεράσματα.»


Όπως βλέπουμε από την παραπάνω απάντησή σας αρνείστε πως ο Λόγος (Χριστός) πριν την ενανθρώπισή του γνώριζε το χρόνο της Δευτέρας Παρουσίας του.

Ας δούμε τώρα τι γράφει η Σκοπιά της 1ης Απριλίου 1975 σελ. 201 – 202, που αναφέρεται στο αν ο Λόγος (Χριστός) πριν την ενανθρώπισή του γνώριζε ή όχι το χρόνο της Δευτέρας Παρουσίας του.

Γράφει λοιπόν:

«Γνωρίζομε ότι ο Ιησούς Χριστός ήταν στον ουρανό με τον Πατέρα του τον καιρό της δημιουργίας της γης. Αυτός εγνώριζε τον ακριβή χρόνο της δημιουργίας του Αδάμ και της Εύας. ΕΓΝΩΡΙΖΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΝΕΠΛΗΡΩΝΟΝΤΟ ΤΑ 6000 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. ΕΓΝΩΡΙΖΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΤΕ ΑΡΧΙΣΕ Η ΕΒΔΟΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, Η ΜΕΓΑΛΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ «ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ» ΤΟΥ, ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΗ.»

Τι μας λέει εδώ η Σκοπιά;

1. Αναφέρεται στον Ιησού Χριστό όταν σαν Λόγος ήταν μαζί του στον ουρανό πριν την ενανθρώπισή του.
2. Λέει ΞΕΚΑΘΑΡΑ πως ο Λόγος (Χριστός) ΓΝΩΡΙΖΕ ΠΟΤΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ 6000 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

Σύμφωνα κ. Γιώργο με τη διδασκαλία της Σκοπιάς τι αρχίζει μετά το τέλος της ημέρας της αναπαύσεως του Θεού; Δεν αρχίζει η Χιλιετής βασιλεία του Χριστού άρα η ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ;

Γιατί λοιπόν κάνετε τον κουτό και τάχα πως δεν καταλαβαίνετε; Πιστεύετε πως θα ξεφύγετε έτσι; Σας το είπα. Δεν σας αφήνει η Σκοπιά. Και για να μην αρχίσετε πάλι να λέτε τα δικά σας και να κάνετε τον κουτό, ιδού οι αποδείξεις ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΟΠΙΑ:

Σκοπιά 1968, σελίδα 463:
« Έτσι υπολείπονται οκτώ χρόνια για να συμπληρωθούν 6000 χρόνια της έβδομης ημέρας. Οκτώ έτη από το φθινόπωρο του 1967 μας φέρνουν ως το φθινόπωρο του 1975, ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ 6000 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ ΤΟΥ. Ύστερα από 6000 χρόνια αθλιότητας, μόχθου, στεναχώριας, ασθένειας …… Η έβδομη ημέρα της Ιουδαϊκής εβδομάδας, το σάββατον, ΕΞΟΙΚΟΝΙΖΕ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΧΙΛΙΕΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΥΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΝ ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΝ ΓΕΝΟΣ Θ’ ΑΝΟΡΘΩΘΗ ΑΠΟ 6000 ΕΤΩΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟ».

Τι μας λέει εδώ η Σκοπιά κ. Γιώργο; Δεν μας λέει πως το 1975 συμπληρώνονται 6000 χρόνια ανθρώπινης Ιστορίας στην ημέρα της ανάπαυσης του Θεού;

Συνέχεια ….

Χρήστος - antiairetikos είπε...

Που το είδαμε αλλού αυτό γραμμένο κ. Γιώργο; Δεν το είδαμε στην Σκοπιά του 1975, που ανέφερα πιο πάνω; Και τι είδαμε πως γράφει η Σκοπιά του 1975; Τα γνώριζε αυτά ο Λόγος (Χριστός) πριν την ενανθρώπισή του; Και βέβαια τα γνώριζε.

Τι γράφει η Σκοπιά του 1968, πως θα συμβεί όταν συμπληρωθούν τα 6000 χρόνια της ανθρώπινης Ιστορίας; Να το πω ή να μην το πω; Σύμφωνα λοιπόν με τη Σκοπιά του 1968 αρχίζει Η ΧΙΛΙΕΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑ δηλ. Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ. Ποιανού άραγε; Του κυρ Μήτσου ή της κυρά Κατίνας; Τι μας λέει η Σκοπιά του 1968 κ. Γιώργο; Του Χριστού δεν αρχίζει Η ΧΙΛΙΕΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑ δηλ. Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ;

Και για να μην σας αφήσω καμιά αμφιβολία για την Χιλιετή Βασιλεία του Χριστού δηλ. την Δευτέρα Παρουσία του θα σας παραπέμψω σε ένα ακόμα ντοκουμέντο της Σκοπιάς.

Σκοπιά 1968, σελίδα 691:
«Μήπως πρέπει να συμπεράνωμε απ’ αυτή τη μελέτη ότι η μάχη του Αρμαγεδώνος θα έχη λήξει ως το φθινόπωρο του 1975, ΚΑΙ ΟΤΙ Θ’ ΑΡΧΙΣΗ ΤΟΤΕ Η ΑΠΟ ΠΟΛΥΝ ΚΑΙΡΟ ΠΡΟΣΔΟΚΩΜΕΝΗ ΧΙΛΙΕΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ; »

Εντάξει κ. Γιώργο; Θα εξακολουθήσετε να κάνετε τον κουτό και πως δεν καταλαβαίνετε;

Πάμε τώρα στο πιο λεπτό ζήτημα, να σας το διασαφηνίσω και αυτό για να μην έχετε καμιά απορία και επ’ αυτού.

Αφού η Σκοπιά του 1975 μας λέει πως ο Λόγος (Χριστός) ΓΝΩΡΙΖΕ πριν την ενανθρώπισή του, την συμπλήρωση των 6000 χρόνων ανθρώπινης Ιστορίας και την αμέσως έναρξη της Χιλιετούς Βασιλείας του, άραγε ΓΝΩΡΙΖΕ πως αρχίζει αυτή η Χιλιετής Βασιλεία του δηλ. η Δευτέρα Παρουσία του αμέσως μετά την συμπλήρωση των 6000 χρόνων ανθρώπινης Ιστορίας ή μήπως ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕ και η γνώση του γι’ αυτό το γεγονός σταματούσε εκεί.

Άραγε μας το λέει η Σκοπιά του 1975 ή δεν μας το λέει; ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΕΙ:

«ΕΓΝΩΡΙΖΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΤΕ ΑΡΧΙΣΕ Η ΕΒΔΟΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, Η ΜΕΓΑΛΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ «ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ» ΤΟΥ, ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΗ.»

Τι μας λέει εδώ η Σκοπιά κ. Γιώργο; Πως ο Λόγος (Χριστός) ΓΝΩΡΙΖΕ πριν την ενανθρώπισή του, ΠΟΤΕ ΑΡΧΙΣΕ Η ΕΒΔΟΜΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ «ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ» ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΗ.

Τι λέτε εσείς κ. Γιώργο τώρα; Περιλαμβάνεται η Χιλιετής Βασιλεία του δηλ. η Δευτέρα Παρουσία του μέσα στην έβδομη ημέρα ή δεν περιλαμβάνεται; Αλλά γιατί να σας παιδεύω; Ας αφήσουμε πάλι τη Σκοπιά να μας τα πει καλύτερα;

Σκοπιά 1968, σελίδα 463:
«Για να υπολογίσουμε που βρίσκεται ο άνθρωπος στο ρεύμα του χρόνου σχετικά ΜΕ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ 7000 ΈΤΗ»

Τι μας λέει λοιπόν εδώ η Σκοπιά. Πως ή έβδομη ημέρα του Θεού αποτελείται από 7000 έτη. Πόσα έτη είχαν περάσει; 6000. Για να κάνουμε την πρόσθεση: 6000 +1000 = 7000. Δηλ. 6000 έτη ανθρώπινης Ιστορίας συν 1000 χρόνια της Βασιλείας δηλ. Δευτέρας Παρουσίας του Χριστού, συμπληρώνουν τα 7000 χρόνια της έβδομης ημέρας του Θεού, δηλ. την ημέρα της αναπαύσεώς του.

Σύμφωνα με τη Σκοπιά του 1975 τα ΓΝΩΡΙΖΕ ΑΥΤΑ ο Λόγος (Χριστός) πριν την ενανθρώπισή του δηλ. την αρχή και το τέλος της έβδομης ημέρας του Θεού που περιλαμβάνει βέβαια και την Χιλιετή Βασιλεία του δηλ. την Δευτέρα Παρουσία του; ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕ.

Για να σας τα ξαναγράψω για μία ακόμη φορά, μήπως με την επανάληψη τα εμπεδώσετε, γιατί όπως έχετε αποδείξει έχετε αδύναμη μνήμη:

Σκοπιά της 1ης Απριλίου 1975 σελ. 201 – 202:

«ΕΓΝΩΡΙΖΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΤΕ ΑΡΧΙΣΕ Η ΕΒΔΟΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, Η ΜΕΓΑΛΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ «ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ» ΤΟΥ, ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΗ.»

Εντάξει κ. Γιώργο; Η Σκοπιά του 1975 δεν γράφει τίποτα τέτοιο; Βγάζω άσκοπα συμπεράσματα;

Ο λόγος σε σας πλέον. Και βέβαια επί του θέματος. Δηλαδή αν η Σκοπιά του 1975 γράφει ή όχι αν ο Λόγος (Χριστός) πριν την ενανθρώπισή του γνώριζε ή όχι το χρόνο της Δευτέρας Παρουσίας του.

Χρήστος – αντιαιρετικός

Υ.Γ. Σας μιμήθηκα κ. Γιώργο και έγραψα μακροσκελές σχόλιο. Πιστεύω πως δεν θα χρειαστεί να επαναληφθεί.

Unknown είπε...

Γιώργος: Μπερδεύεις την Ιουδαϊκή θρησκεία με τη Χριστιανική που είχε ιδρυθεί πριν 63 περίπου χρόνια από το 96 μ.Χ.

Τον απ. Ιωάννη δεν τον απασχολούσε ούτε ο Ιουδαϊσμός ούτε τα κειμήλιά του ούτε και έψαχνε τίποτα στα ερείπια του ναού της Ιερουσαλήμ μετά την καταστροφή του από τους Ρωμαίους με τον Τίτο
.

Η χριστινική θρησκεία οικιοποιήθηκε τις ιουδαϊκές «Γραφές» ή είναι ιδέα μου; Για ποιον Θεό μιλούσε ο Χριστός; Για τον Θεό του Αβραάμ, του Δαβίδ, του Μωϋσή ή είναι ιδέα μου; Όσο κι αν παριστάνει την παρθενογέννητη κορασίδα ο χριστιανισμός δεν παύει να είναι μια ιουδαϊκή αίρεση (αρκετά πετυχημένη είναι η αλήθεια παρά τον συρφετό των δικών της αιρέσεων).

Το αν τον απ. Ιωάννη τον απασχολούσε ο Ιουδαϊσμός, αφήστε καλύτερα να μας το πει ο ίδιος: «Ιδού, θέλω κάμει τους εκ της συναγωγής του Σατανά, οίτινες λέγουσιν εαυτούς ότι είναι Ιουδαίοι, και δεν είναι, αλλά ψεύδονται ιδού, θέλω κάμει αυτούς να έλθωσι και να προσκυνήσωσιν ενώπιον των ποδών σου και να γνωρίσωσιν ότι εγώ σε ηγάπησα.» (Αποκάλυψη 3:9)
Και μόνο ο συμβολισμός που αποδίδεται στη Βαβυλώνα, τον χειρότερο εχθρό των ιουδαίων, είναι αρκετό για να αντιληφθούμε πόσο «ιουδαίος» ήταν ο Ιωάννης.

Γιώργος: Ηδη τόνιζε ο Θεός το ΑΝ ΤΗΡΗΣΕΤΕ..."
τη Διαθήκη μου... κάτι που οι Ιουδαίοι δεν έκαναν.

Έτσι τέθηκε σε ισχύ η ΝΕΑ Διαθήκη με τον "Ισραήλ του Θεού", τη θεοσύστατη Χριστιανική Εκκλησία με μέλη ΚΑΙ "εξ εθνών" Χριστιανούς ['Ιουδαίους τε και Έλληνας'].

Έτσι παρά την αποτυχία των Ιουδαίων, η Διαθήκη βρήκε την εκπλήρωσή της στο πρόσωπο του Χριστού και των πρώτων Ιουδαίων Χριστιανών
.

Ο Θεός όμως ποτέ δεν ακύρωσε τη διαθήκη του, παρόλο που οι Ισραηλίτες δεν τηρούσαν τη συμφωνία. «Και θέλει είσθαι η διαθήκη μου επί της σαρκός υμών εις διαθήκην αιώνιον» (Γένεσις 17:13). Απλώς τους περίμενε να μετανοήσουν –ενίοτε τους τσάκιζε και τα κόκκαλα- και να επανέλθουν στην «οδό του Κυρίου». Η διαθήκη όπως απακαλύπτεται στις «Γραφές», ήταν αιώνια και αμετάκλητη.
Πότε μίλησε ή υποσχέθηκε ο Θεός στις «Γραφές» ΝΕΑ διάθηκη;;

Λέτε ότι η διαθήκη βρήκε την εκπλήρωσή της στο πρόσωπο του Χριστού. «Την ημέραν εκείνην έκαμε διαθήκην ο Κύριος προς τον Άβραμ, λέγων, εις το σπέρμα σου έδωκα την γην ταύτην, από του ποταμού της Αιγύπτου έως του ποταμού του μεγάλου, του ποταμού Ευφράτου» (Γένεσις 15:18).
ΑΥΤΗ ήταν η διαθήκη. Πού την είδατε εσείς την εκπλήρωση; Απέκτησαν ποτέ οι ισραηλίτες ή οι ιουδαίοι τη γη αυτή;
Το ποια ήταν η διαθήκη και τι ακριβώς υποσχέθηκε ο Θεός, δυστυχώς για σας είναι πολύ συγκεκριμένο και ξεκάθαρο ώστε να γίνουν πιστευτές οι φαντασιόπλητες και αλλοπρόσαλλες ερμηνείες των αιρετικών που συγκρότησαν το χριστιανισμό.
Επίσης, δεν μου είπατε πού στις «Γραφές» αναφέρεται πως ο ερχομός του μεσσία θα έχει και sequel (Νο2).

Γιώργος είπε...

κ.Χρήστος:
"ο πραγματικός αντίπαλός σας, δεν είμαι εγώ αλλά η ίδια η Σκοπιά. "

Στις συναθροίσεις επί πολλές δεκαετίες εξετάζουμε αναλυτικά πολύ περισσότερες πληροφορίες απ' ότι κάποιος που διαβάζει μόνο έντυπα της Σκοπιάς.

Παράδειγμα:
Επιλογή Α:
Παίρνετε 50 Βιβλία ιατρικής, τα διαβάζετε και (;)...
γεμάτος ιατρικές γνώσεις δηλώνετε "Ιατρός".

Αρκεί αυτό;

Επιλογή Β:
Πάτε 'επίσημα' στο Πανεπιστήμιο, παρακολουθείτε μαθήματα και σεμινάρια
με βάση τα ίδια 50 βιβλία,
σας δίνονται και επιπρόσθετες ιατρικές πληροφορίες,
κάνετε πρακτική εξάσκηση, αποδεικνύετε έμπρακτα τις γνώσεις σας και κατόπιν νόμιμης διαδικασίας είστε σε θέση να εξασκήσετε το επάγγελμα του Ιατρού, όντας πλήρως κατηρτισμένος.

Το καταλάβατε κ.Χρήστο.
Η επιλογή σας όσον αφορά την γνώση από τις Σκοπιές είναι η 'Α'.

Όταν εμείς πάμε τακτικά συναθροίσεις, συνελεύσεις περιοχής και περιφερείας, παρακολουθούμε ειδικά 'σεμινάρια', μελετούμε εκτός τη Σκοπιά και άλλα Βιβλία και περιοδικά
[που και εσείς αναμφίβολα διαβάζετε]

και επίσης ακούγοντας καθώς διαβάζονται στις συναθροίσεις ειδικές επιστολές και γίνονται ειδικές ομιλίες,
αντιλαμβάνεστε ότι η συμμετοχή στο ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΕΤΗΣ αντιστοιχεί με την Επιλογή Β στο παράδειγμα.

Αντιλαμβάνεστε τη διαφορά μεταξύ επιλογής Α και Β.

Συνεπώς, επόμενο είναι ότι η γνώση, η κατάρτιση και η εκπαίδευση που οδηγεί στην κατανόηση περιλαμβάνει πολλά περισσότερα από αυτά που κάποιος διαβάζει.

Επιπρόσθετα λόγω αυτής της κατάρτισης με βάση όλη τη διαδικασία γνώσης και εκπαίδευσης που δεν αναπληρώνεται μέσω απλής ανάγνωσης και εντοπισμού μερικών θεμάτων γίνεται αντιληπτό ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ το 'ΝΕΟ πνεύμα' ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΆ "ΤΟ παλιό ΓΡΑΜΜΑ".

Γιώργος

Γιώργος είπε...

κ.Χρήστος
"Η Σκοπιά του 75, γράφει πως ο Χριστός δεν γνώριζε την χρονολογία της Β’ Παρουσίας του ως άνθρωπος, όχι σαν Λόγος. Γιατί σαν Λόγος η Σκοπιά του 75 λέει πως την γνώριζε την χρονολογία αυτή, αφού είχε τέλεια γνώση της χρονολογίας . "

Γιώργος:
Η Σκοπιά δεν γράφει τίποτα τέτοιο.
Μη βγάζετε άσκοπα τέτοια συμπεράσματα.»

κ.Χρήστος:
Όπως βλέπουμε από την παραπάνω απάντησή σας αρνείστε πως ο Λόγος (Χριστός) πριν την ενανθρώπισή του γνώριζε το χρόνο της Δευτέρας Παρουσίας του.

Γιώργος: [προσθέτω τώρα, ως γενικό συμπέρασμα, όπως έγραψα αναλυτικά]
Φυσικότατα, ο Χριστός δεν γνώριζε όπως ο ίδιος παραδέχτηκε.

κ.Χρήστος:
Ας δούμε τώρα τι γράφει η Σκοπιά της 1ης Απριλίου 1975 σελ. 201 – 202, που αναφέρεται στο αν ο Λόγος (Χριστός) πριν την ενανθρώπισή του γνώριζε ή όχι το χρόνο της Δευτέρας Παρουσίας του. Γράφει λοιπόν:
«Γνωρίζομε ότι ο Ιησούς Χριστός ήταν στον ουρανό με τον Πατέρα του τον καιρό της δημιουργίας της γης. Αυτός εγνώριζε τον ακριβή χρόνο της δημιουργίας του Αδάμ και της Εύας. ΕΓΝΩΡΙΖΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΝΕΠΛΗΡΩΝΟΝΤΟ ΤΑ 6000 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. ΕΓΝΩΡΙΖΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΤΕ ΑΡΧΙΣΕ Η ΕΒΔΟΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, Η ΜΕΓΑΛΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ «ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ» ΤΟΥ, ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΗ.»

Γιώργος: [προσθέτω]
Τίποτα το παράξενο σε αυτό , επειδή ΗΔΗ σας το απάντησα ως εξής:
Η έκφραση

"Αυτός ΕΓΝΩΡΙΖΕ τον ακριβή χρόνο του Αδάμ και της Εύας. ΕΓΝΩΡΙΖΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΝΕΠΛΗΡΩΝΟΝΤΟ ΤΑ 6000 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ."

δεν σημαίνει ότι ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ δεν ήταν μεταξύ αυτών που γνώριζαν ακριβώς ΤΑ ΙΔΙΑ.

ΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ γνώριζαν τον χρόνο Δημιουργίας του Αδάμ και της Εύας αλλά και ο διάβολος
με τους μετέπειτα δικούς του 'αγγέλους'.

[Εξήγησα το γιατί:]

ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ η Δημιουργία του Αδάμ και της Εύας ΚΡΥΦΑ από τους αγγέλους.

Έτσι και οι άγγελοι ξέρουν να μετρούν ΚΑΙ 5000 ΚΑΙ 6000 και 7000 χρόνια από τη Δημιουργία του Αδάμ και της Εύας.
...
[Για να συμπληρώσω]

Ο χρονικός καθορισμός όμως και ο προσδιορισμός της ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ του Χριστού ΑΝΗΚΕ στη ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ του ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ.

Αυτό ΔΕΝ το ήξεραν
ούτε οι άγγελοι που ήταν παρόντες στην Δημιουργία των πρωτοπλάστων,
ούτε και ο διάβολος που παρέσυρε στον Παράδεισο την Εύα.

Ούτε αυτός όμως γνωρίζει 'ημέρα και ώρα' παρότι γνώριζε τον καιρό της Δημιουργίας του Αδάμ και της Εύας.

κ.Χρήστος:
Τι μας λέει εδώ η Σκοπιά;
1. Αναφέρεται στον Ιησού Χριστό όταν σαν Λόγος ήταν μαζί του στον ουρανό πριν την ενανθρώπισή του.
2. Λέει ΞΕΚΑΘΑΡΑ πως ο Λόγος (Χριστός) ΓΝΩΡΙΖΕ ΠΟΤΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ 6000 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

Γιώργος:
ΗΔΗ εξήγησα ότι και οι παρόντες στη Δημιουργία του Αδάμ άγγελοι και ο Σατανάς ΟΥΤΕ αυτοί γνωρίζουν ούτε γνώριζαν ΠΟΤΈ 'ημέρα και ώρα'

κ.Χρήστος:
Σύμφωνα κ. Γιώργο με τη διδασκαλία της Σκοπιάς τι αρχίζει μετά το τέλος της ημέρας της αναπαύσεως του Θεού; Δεν αρχίζει η Χιλιετής βασιλεία του Χριστού άρα η ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ;

Γιώργος:
Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ δεν συμπίπτει χρονικά με τη Χιλιετή Βασιλεία.

Τα σημάδια της ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ περιγράφουν ΚΑΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ στη γη και το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΡΓΟ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ της βασιλείας του Χριστού.
Η Χιλιετής Βασιλεία ιδρύεται ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΑ, οπότε ΤΟΤΕ ΘΑ επικρατεί παγκοσμια ειρήνη και θα αρχίσει η ανάσταση των νεκρών.

Γιώργος

συνεχίζω

Γιώργος είπε...

Εφόσον έγινε λόγος θα πρέπει να διαχωρίσω:
Το σημείο
1. της παρουσίας του Χριστού και
2. της συντελείας του κόσμου

με βάση την ερώτηση των μαθητών στον Χριστό:
(Ματθαίος 24:3)
"τί τὸ σημεῖον:
1. τῆς σῆς παρουσίας
2. καὶ συντελείας τοῦ αἰῶνος;"

Ο Χριστός μεταξύ άλλων μίλησε για το παγκόσμιο κήρυγμα της Βασιλείας
(Ματθαίος 24:14)
"καὶ κηρυχθήσεται τοῦτο τὸ εὐαγγέλιον τῆς βασιλείας ἐν ὅλῃ τῇ οἰκουμένῃ εἰς μαρτύριον πᾶσιν τοῖς ἔθνεσιν, καὶ τότε ἥξει τὸ τέλος."

[ο Χριστός συνέδεσε το ΤΕΛΟΣ με το κήρυγμα της Βασιλείας, λέγοντας ότι όταν ΠΡΩΤΑ γίνει το παγκόσμιο κήρυγμα θα επακολουθήσει το τέλος]

Μετά ο Χριστός μίλησε για ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΘΛΙΨΗ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ:
Ματθαίος 24:15-20
"ἔσται γὰρ τότε θλῖψις μεγάλη οἵα οὐ γέγονεν ἀπ' ἀρχῆς κόσμου ἕως τοῦ νῦν οὐδ' οὐ μὴ γένηται"

Μετά [ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ] τη μεγάλη θλίψη αναφέρεται τι θα γίνει:
(Ματθαίος 24:29‐31)
"Εὐθέως δὲ μετὰ τὴν θλῖψιν τῶν ἡμερῶν ἐκείνων ὁ ἥλιος σκοτισθήσεται,
καὶ ἡ σελήνη οὐ δώσει τὸ φέγγος αὐτῆς, καὶ οἱ ἀστέρες πεσοῦνται ἀπὸ τοῦ οὐρανοῦ, καὶ αἱ δυνάμεις τῶν οὐρανῶν σαλευθήσονται. Καὶ τότε φανήσεται τὸ σημεῖον τοῦ υἱοῦ τοῦ ἀνθρώπου ἐν οὐρανῷ, καὶ τότε κόψονται πᾶσαι αἱ φυλαὶ τῆς γῆς καὶ ὄψονται τὸν υἱὸν τοῦ ἀνθρώπου ἐρχόμενον ἐπὶ τῶν νεφελῶν τοῦ οὐρανοῦ μετὰ δυνάμεως καὶ δόξης πολλῆς· καὶ ἀποστελεῖ τοὺς ἀγγέλους αὐτοῦ μετὰ σάλπιγγος μεγάλης, καὶ ἐπισυνάξουσιν τοὺς ἐκλεκτοὺς αὐτοῦ"
ΜΝΚ:
"Αμέσως μετά τη θλίψη εκείνων των ημερών, ο ήλιος θα σκοτεινιάσει και η σελήνη δεν θα δώσει το φως της και τα άστρα θα πέσουν από τον ουρανό και οι δυνάμεις των ουρανών θα κλονιστούν. Και τότε θα εμφανιστεί στον ουρανό το σημείο του Γιου του ανθρώπου,...
και θα δουν τον Γιο του ανθρώπου να έρχεται πάνω στα σύννεφα του ουρανού με δύναμη και μεγάλη δόξα. Και θα αποστείλει τους αγγέλους του με μεγάλο σάλπισμα, και αυτοί θα συγκεντρώσουν τους εκλεγμένους του"

[Μετά γίνεται λόγος ότι ΟΛΑ ΑΥΤΑ {π_ά_ν_τ_α ταύτα} θα γίνουν μέσα σε μια γενεά και ότι ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΝ ΘΕΌ, δεν γνωρίζει ημέρα και ώρα]

(Ματθαίος 24:34‐36)
"ἀμὴν λέγω ὑμῖν ὅτι οὐ μὴ παρέλθῃ ἡ γενεὰ αὕτη ἕως ἂν πάντα ταῦτα γένηται ... Περὶ δὲ τῆς ἡμέρας ἐκείνης καὶ ὥρας οὐδεὶς οἶδεν, οὐδὲ οἱ ἄγγελοι τῶν οὐρανῶν οὐδὲ ὁ υἱός, εἰ μὴ ὁ πατὴρ μόνος"

Ο Χριστός ακολούθως συνέδεσε αυτά τα γεγονότα με τον κατακλυσμό του Νώε:

(Ματθαίος 24:37) "όπως ήταν οι ημέρες του Νώε, έτσι θα είναι η παρουσία του Γιου"

Όπως οι άνθρωποι στις ημέρες του Νώε ήταν 'τρώγοντες και πίνοντες κλπ.' ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΗΛΘΕ ο κατακλυσμός,
παρόμοια
στο αποκορύφωμα της παρουσίας του Χριστού έρχεται η καταστροφή.

Συνεπώς το ΣΗΜΕΙΟΝ της παρουσίας του Χριστού είναι για τους 'μαθητές του' τον καιρό του τέλους ώστε να ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΟΡΑΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ
ΚΑΙ
ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΘΛΙΨΗ
όλες οι φυλές που θα τον δούν εφόσον 'θα θρηνήσουν' θα είναι για καταστροφή τους, ενώ μόνο οι 'εκλεκτοί' θα σωθούν.

Συνεπώς η {βασιλική} ΠΑΡΟΥΣΙΑ του Χριστού {εν 'μέσω εχθρών'} που θα έχει ως αποκορύφωμα τη ΜΕΓΑΛΗ ΘΛΙΨΗ με επακόλουθο γεγονός τον Αρμαγεδδώνα
προηγείται
της Χιλιετούς Βασιλείας που αρχίζει μετά την σωτηρία των 'εκλεκτών' στον Αρμαγεδδώνα.

Γιώργος
Υ.Γ. Αυτά ως 'παρένθεση' επί του θέματος

Γιώργος είπε...

"...ΕΓΝΩΡΙΖΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΝΕΠΛΗΡΩΝΟΝΤΟ ΤΑ 6000 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. ΕΓΝΩΡΙΖΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΤΕ ΑΡΧΙΣΕ Η ΕΒΔΟΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, Η ΜΕΓΑΛΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ «ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ» ΤΟΥ, ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΗ.»

Το ότι ο Χριστός τα γνώριζε αυτά, όπως τα γνώριζαν και οι άγγελοι και ο Σατανάς,
αλλά μετά 4000 χρόνια όταν ήλθε στη γη ως άνθρωπος δήλωσε:

"ἀμὴν λέγω ὑμῖν ὅτι οὐ μὴ παρέλθῃ ἡ γενεὰ αὕτη ἕως ἂν πάντα ταῦτα γένηται ... Περὶ δὲ τῆς ἡμέρας ἐκείνης καὶ ὥρας οὐδεὶς οἶδεν, οὐδὲ οἱ ἄγγελοι τῶν οὐρανῶν οὐδὲ ὁ υἱός, εἰ μὴ ὁ πατὴρ μόνος"

σημαίνει ότι προφήτευσε για ΤΗ ΓΕΝΙΑ που θα τα ζούσε "ΟΛΑ ΑΥΤΑ"
αλλά ομολόγησε ότι ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ούτε ο ίδιος 'ημέρα και ώρα'.

Ετσι τα 6000 χρόνια τα γνώριζε και ο Χριστός και οι άγγελοι και ο διάβολος αλλά ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ δεν γνώριζε 'ημέρα και ώρα'.

Άρα ο ίδιος ο Χριστός δεν συνέδεσε τη γνώση του για τα 6000 χρόνια με γνώση 'ημέρας και ώρας'.

Έτσι στα όσα ανέφερε η Σκοπιά:
Δεν σημαίνει ότι συνδέεται η γνώση των 6000 χρόνων από τον Ιησού και τους αγγέλους με τη γνώση για τον Αρμαγεδδώνα, εφόσον αυτό ακριβώς αρνήθηκε ο Χριστός για τον εαυτό του και για τους αγγέλους που έζησαν τα γεγονότα της Δημιουργίας του ανθρώπου.

Εφόσον ο Χριστός το ξεκαθάρισε,
νομίζω ότι κανένας δεν μπορεί να πεί κάτι διαφορετικό.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

κ.Χρήστος:
"Τι γράφει η Σκοπιά του 1968, πως θα συμβεί όταν συμπληρωθούν τα 6000 χρόνια της ανθρώπινης Ιστορίας; Να το πω ή να μην το πω; Σύμφωνα λοιπόν με τη Σκοπιά του 1968 αρχίζει Η ΧΙΛΙΕΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑ δηλ. Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ. Ποιανού άραγε; Του κυρ Μήτσου ή της κυρά Κατίνας; Τι μας λέει η Σκοπιά του 1968 κ. Γιώργο; Του Χριστού δεν αρχίζει Η ΧΙΛΙΕΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑ δηλ. Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ;
Και για να μην σας αφήσω καμιά αμφιβολία για την Χιλιετή Βασιλεία του Χριστού δηλ. την Δευτέρα Παρουσία του θα σας παραπέμψω σε ένα ακόμα ντοκουμέντο της Σκοπιάς."

κ.Χρήστο, ταυτίζετε συνεχώς εσφαλμένα
την ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ με τη Χιλιετή Βασιλεία.
Εξήγησα ήδη αναλυτικά γιατί δεν συμπίπτουν χρονικά τα δύο αυτά ξεχωριστά γεγονότα.

Επιπρόσθετα:

Η παρουσία του Χριστού αναγνωρίζεται από "ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ".
Στη διάρκειά της γίνεται το παγκόσμιο έργο κηρύγματος.
Μετά έρχεται το τέλος
που αρχίζει με τη 'μεγάλη θλίψη' και
τελειώνει με τον Αρμαγεδδώνα.

Η Χιλιετής Βασιλεία ΒΙΩΝΕΤΑΙ μόνο από τους ζωντανούς που θα περάσουν τον Αρμαγεδδώνα [και φυσικά και από τους αναστημένους στη διάρκειά της].
Στη διάρκειά της αποκαθίσταται η παγκόσμια ειρήνη και ευτυχία.

Αυτά για διευκρίνιση και αποκατάσταση της σημαντικής διαφοράς τους.

Γιώργος είπε...

Όσον αφορά κ.Χρήστο για ζητήματα που ανέφερε η Σκοπιά στο παρελθόν,
το εννοείτε "ανέφερε η Σκοπιά ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ".

Έτσι είναι το ίδιο σαν να λέτε σε έναν σημερινό Επιστήμονα να πάρει την ευθύνη αυτών που έλεγε παλιά η ΕΠΙΣΤΗΜΗ δια του Επιστήμονα Αριστοτέλη ότι η γη είναι το κέντρο του Σύμπαντος.

Για ποιό λόγο;

Δεν βλέπω το λόγο ένας Επιστήμονας που υποστηρίζει τις σημερινές απόψεις της επιστήμης να χρειάζεται να λογοδοτήσει για τις ξεπερασμένες απόψεις του Αριστοτέλη.

Εφόσον η Επιστήμη προοδεύει και ΔΕΝ ΕΠΙΜΕΝΕΙ στο παρελθόν της, ΔΕΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ από τις απόψεις του παρελθόντος αλλά από τα σημερινά επιτεύγματά της και τις σημερινές της αδυναμίες.

Δεν βλέπω επίσης το λόγο να κατηγορείται η σημερινή Επιστήμη για παλιές απόψεις του παρελθόντος.

Ούτε διανοείται κανείς να πεί: ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ επειδή αυτό που λέει σήμερα μπορεί να αποδειχτεί λάθος μετά 100 χρόνια λόγω του ότι άλλαξε και γνώμες που είχε πριν 100 χρόνια, άρα είναι αναμενόμενη ξανά αλλαγή απόψεων μελλοντικά.

Αυτή βέβαια είναι μια ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ.

Την ΙΔΙΑ ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ εκδηλώνετε και εσείς απέναντι στη Σκοπιά που το πνευματικό της φώς σήμερα ΞΕΠΕΡΝΑ ΚΑΘΕ προηγούμενο και έχει φτάσει σε θαυμαστά υψηλό επίπεδο.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Γιώργος: Μπερδεύεις την Ιουδαϊκή θρησκεία με τη Χριστιανική που είχε ιδρυθεί πριν 63 περίπου χρόνια από το 96 μ.Χ.
Τον απ. Ιωάννη δεν τον απασχολούσε ούτε ο Ιουδαϊσμός ούτε τα κειμήλιά του ούτε και έψαχνε τίποτα στα ερείπια του ναού της Ιερουσαλήμ μετά την καταστροφή του από τους Ρωμαίους με τον Τίτο.

Νίκος:
Η χριστινική θρησκεία οικιοποιήθηκε τις ιουδαϊκές «Γραφές» ή είναι ιδέα μου; Για ποιον Θεό μιλούσε ο Χριστός; Για τον Θεό του Αβραάμ, του Δαβίδ, του Μωϋσή ή είναι ιδέα μου;

Γιώργος:
Δεν είναι βέβαια ιδέα σου.
Προκειται για τον ίδιο Θεό, τον Ιεχωβά/Γιαχβέ για τον οποίο μιλούσε ο Χριστός.

Το ότι "Η χριστιανική θρησκεία οικιοποιήθηκε τις ιουδαϊκές «Γραφές»"
ήταν επιλογή και απόφαση του ίδιου του Θεού και πιστοποίηση της απόφασής του την ημέρα της Πεντηκοστής όταν έδειξε ότι αναγνώρισε και διόρισε την Χριστιανική Εκκλησία αντικαθιστώντας το Ιουδαϊκό θρησκευτικό σύστημα που απέρριψε.

Εφόσον ο Θεός ήταν αυτός που επέλεξε αρχικά τον λαό Ισραήλ και ήταν ο εμπνευστής της Διαθήκης που υπαγόρευσε στον Μωϋσή και έγινε αποδεκτός από τους Ισραηλίτες αλλά αργότερα ο λαός αυτός έγινε σαν "παραφθαρμένο κλήμα", ΕΙΧΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Ο ΘΕΟΣ να αλλάξει το "παραφθαρμένο κλήμα" με αυτό που επέλεξε.

Ο Θεός στέρησε τα 'ιδιοκτησιακά δικαιώματα' από το άπιστο ιουδαϊκό σύστημα και τα 'μεταβίβασε' σε 'λαό' που επέλεξε.

Όταν εσύ είσαι ιδιοκτήτης ενός σπιτιού και το νοικιάζεις σε κάποιον και το συμβόλαιο περιλαμβάνει κάποιους όρους που έστω μετά από καιρό δεν εκπληρώνει και εφόσον προβλέπεται,
εσύ ως ιδιοκτήτης έχεις το δικαίωμα να διαθέσεις σε άλλον την ιδιοκτησία σου, σύμφωνα με τη θέλησή σου.

Παραδίδεις το ήδη υπάρχον συμβόλαιο 'ιδιοκτησιακής παραχώρησης έναντι ενοικίου' [ΠΑΛΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ] στον νέο ενοικιαστή με μερικούς όρους δια προφορικής αναφοράς - ΣΤΗ 'ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΉ' ΠΕΡΊΟΔΟ - και αργότερα επισυνάπτεις τους νέους όρους με λεπτομέρειες [ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ] που ισχύουν για τον νέο ενοικιαστή.

Ο παλιός ενοικιαστής, έστω και αν έχει 'στα χέρια του' το συμβόλαιο ενοικίασης, εφόσον πλέον δεν αναγνωρίζεται από τον Ιδιοκτήτη και του έγινε 'έξωση', για ποιό λόγο να κατηγορεί τον καινούριο ενοικιαστή για οικιοποίηση του συμβολαίου που έγινε με τον ίδιον;

Τα δικαιώματα τα καθορίζει και τα παραχωρεί ο ιδιοκτήτης.

Πιστεύω έγινα κατανοητός.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Νίκος:
"ο χριστιανισμός δεν παύει να είναι μια ιουδαϊκή αίρεση"

Εφόσον η 'παραχώρηση δικαιωμάτων' έγινε από τον Θεό,
Αυτός 'νομιμοποίησε' την πρώτη Χριστιανική Εκκλησία δια επιλογής του, όσο και αν αντιδρούσαν οι Ιουδαίοι - ιδιαίτερα οι θρησκευτικοί του ηγέτες με τους Φαρισσαίους - που θεωρούσαν ότι 'τους έπαιρναν το ψάρι από τα χείλη'.

Έτσι η νομιμοποιημένη θεϊκή θρησκευτική 'ανανέωση' δεν είναι αίρεση, εφόσον αποτελεί ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ επιλογή του Θεού.
[Δεν αναφέρομαι σε μετέπειτα εμφανιζόμενες αποστατικές ομάδες που επικράτησαν και δημιουργήθηκε ο χριστιανικός κόσμος ως 'μεταλλαγμένο' προϊόν]

Γιώργος είπε...

Νίκος:
Το αν τον απ. Ιωάννη τον απασχολούσε ο Ιουδαϊσμός, αφήστε καλύτερα να μας το πει ο ίδιος: «Ιδού, θέλω κάμει τους εκ της συναγωγής του Σατανά, οίτινες λέγουσιν εαυτούς ότι είναι Ιουδαίοι, και δεν είναι, αλλά ψεύδονται ιδού, θέλω κάμει αυτούς να έλθωσι και να προσκυνήσωσιν ενώπιον των ποδών σου και να γνωρίσωσιν ότι εγώ σε ηγάπησα.» (Αποκάλυψη 3:9)

Εδώ γίνεται αναφορά στο ρόλο κάποιων 'Ιουδαίων' που χαρακτηρίζονται ότι είναι από τη 'συναγωγή του Σατανά', επειδή ήταν εναντιούμενοι στη Χριστιανική Εκκλησία. Μερικοί από αυτούς θα αναγνώριζαν τελικά την αλήθεια και θα άλλαζαν διάθεση [θα προσκυνούσαν] αποδεχόμενοι την χριστιανική πίστη.

Έτσι δεν απασχολούσε τον Ιωάννη ούτε τον Χριστό ο Ιουδαϊσμός ως θρησκευτικό σύστημα που απορρίφθηκε αλλά γίνεται αναφορά μιας κατάστασης που επηρρέαζε τη χρ. Εκκλησία.

Χρήστος- antiairetikos είπε...

Κ. Γιώργο, εντάξει δέχομαι την «λευκή πετσέτα» που πετάξατε, αφού δεν έχετε να μου απαντήσετε τίποτα επί του θέματος που διαλεγόμαστε.

Γνωρίζοντας άλλωστε, ότι αυτό θα συμβεί εκ μέρους σας και θα γράψετε άλλα αντί άλλων, έκλεινα το σχόλιό μου ως εξής:


«Ο λόγος σε σας πλέον. Και βέβαια επί του θέματος. Δηλαδή αν η Σκοπιά του 1975 γράφει ή όχι αν ο Λόγος (Χριστός) πριν την ενανθρώπισή του γνώριζε ή όχι το χρόνο της Δευτέρας Παρουσίας του.»

Και εσείς αντί να απαντήσετε επί του θέματος, αφού δεν είχατε ουδεμία απάντηση, τι για την ιατρική δεν μας είπατε τι αγγέλους δεν μπλέξατε, τι το Σατανά δεν μπλέξατε, τι τον Χριστό σαν άνθρωπο και ότι μπορεί να φανταστεί το μυαλό σας για να ξεφύγετε από τη δύσκολη θέση που περιήλθατε.

Άλλωστε τι θα μπορούσατε να πείτε όταν η Σκοπιά του 75 (όχι του 68, μην τα μπερδέψετε πάλι) είναι σαφέστατη. Ο Λόγος (Χριστός) πριν την ενανθρώπισή του ΓΝΩΡΙΖΕ την αρχή της έβδομης ημέρας του Θεού, όπως ΓΝΩΡΙΖΕ και το τέλος της. Και αφού μέσα στην έβδομη ημέρα περιλαμβάνεται και η Δευτέρα Παρουσία του, άρα ΓΝΩΡΙΖΕ και το χρόνο αυτής. Ορίστε και η επαλήθευση:

Σκοπιά της 1ης Απριλίου 1975 σελ. 201 – 202:

«ΕΓΝΩΡΙΖΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΤΕ ΑΡΧΙΣΕ Η ΕΒΔΟΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, Η ΜΕΓΑΛΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ «ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ» ΤΟΥ, ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΗ.»



Έτσι λοιπόν σας ξαναλέω αυτό που σας είχα πει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν. Δεν είναι εύκολο για σας να τα βάζετε με τον Αντιαιρετικό.

ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝ.

Αν πάντως «συνέρθετε» και απαντήσετε επί του θέματος, δεν έχω καμία απολύτως αντίρρηση να συνεχίσω την κουβέντα.

Αρκετά «ζαλιστήκατε» με μένα και τον «Άλλο».

Καλημέρα σας

Χρήστος - αντιαιρετικός

Γιώργος είπε...

Νίκος:
Ο Θεός όμως ποτέ δεν ακύρωσε τη διαθήκη του, παρόλο που οι Ισραηλίτες δεν τηρούσαν τη συμφωνία. «Και θέλει είσθαι η διαθήκη μου επί της σαρκός υμών εις διαθήκην αιώνιον» (Γένεσις 17:13). Απλώς τους περίμενε να μετανοήσουν –ενίοτε τους τσάκιζε και τα κόκκαλα- και να επανέλθουν στην «οδό του Κυρίου». Η διαθήκη όπως απακαλύπτεται στις «Γραφές», ήταν αιώνια και αμετάκλητη.

Και εσύ ως ιδιοκτήτης αν κάνεις συμβόλαιο απεριόριστης διάρκειας αλλά οι ενοικιαστές σου καταστρέφουν το σπίτι.
να δεις για πότε τους πετάς έξω παρά το συμβόλαιο απεριόριστης διάρκειας.

Η καλή πρόθεση του Θεού δεν σήμαινε ότι ήταν υποχρεωμένος να ανέχεται τους αμετανόητους Ισραηλίτες για πάντα.

Γιώργος είπε...

Νίκος:
Η διαθήκη όπως απακαλύπτεται στις «Γραφές», ήταν αιώνια και αμετάκλητη.
Πότε μίλησε ή υποσχέθηκε ο Θεός στις «Γραφές» ΝΕΑ διάθηκη;;

Το λέει στο Ιερεμίας 31:31-32, ΜΝΚ
"«Δείτε! Έρχονται ημέρες», λέει ο Ιεχωβά, «κατά τις οποίες θα συνάψω με τον οίκο του Ισραήλ και με τον οίκο του Ιούδα μια νέα διαθήκη"

Παράθεση κάνει ο απ. Παύλος:
(Εβραίους 8:8)
"ἰδοὺ ἡμέραι ἔρχονται λέγει κύριος,
καὶ συντελέσω ἐπὶ τὸν οἶκον Ἰσραὴλ
καὶ ἐπὶ τὸν οἶκον Ἰούδα διαθήκην καινήν"
ΜΝΚ
"“Δείτε! Έρχονται ημέρες”, λέει ο Ιεχωβά, “κατά τις οποίες θα συνάψω με τον οίκο του Ισραήλ και με τον οίκο του Ιούδα μια νέα διαθήκη"

για να συμπληρώσει ο ίδιος στο
(Εβραίους 8:13)
"ἐν τῷ λέγειν καινὴν πεπαλαίωκεν τὴν πρώτην· τὸ δὲ παλαιούμενον καὶ γηράσκον ἐγγὺς ἀφανισμοῦ"
ΜΝΚ:
"λέγοντας «νέα [διαθήκη]» έχει κάνει παλιά την προγενέστερη. Αυτό δε που έχει παλιώσει και γερνάει πλησιάζει στον αφανισμό"


Έτσι ο Θεός πρόβλεψε τη ΝΕΑ διαθήκη,

ο Χριστός την ανέφερε

(Λουκάς 22:20)
"τοῦτο τὸ ποτήριον ἡ καινὴ διαθήκη ἐν τῷ αἵματί μου"
ΜΝΚ
"«Αυτό το ποτήρι σημαίνει τη νέα διαθήκη που έχει ως βάση το αίμα μου"

και ο απ. Παύλος την πιστοποίησε.

Α Κορινθιους 11:25
"τοῦτο τὸ ποτήριον ἡ καινὴ διαθήκη ἐστὶν ἐν τῷ ἐμῷ αἵματι"

Γιώργος

Γιώργος είπε...

κ. Χρήστος
"Έτσι λοιπόν σας ξαναλέω αυτό που σας είχα πει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν. Δεν είναι εύκολο για σας να τα βάζετε με τον Αντιαιρετικό. "

Μη το λέτε αυτό επειδή ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΝΤΙΛΟΓΟ από εσάς σε καμιά γραφική παράθεση.

Αρα εσείς ΔΕΝ ΤΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΠΕΡΑ ΜΕ ΜΕΝΑ με την Αγία Γραφή και 'ψάχνεστε σε παλιές Σκοπιές'.

Γιώργος είπε...

ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΦΈΡΩ ΑΚΌΜΑ ΈΝΑ ΠΑΡΆΔΕΙΓΜΑ:

Το Filioque των καθολικών είναι σωστό ή λάθος;
Αν είναι λάθος γιατί το υπερασπίζονται με τέτοια μανία οι καθολικοί θεολόγοι;
Αν είναι αλήθεια γιατί δεν την δέχεστε εσείς;

Τελικά ποιός είναι ο διαστροφέας της αλήθειας στο Filioque;
Οι ορθόδοξοι θεολόγοι ή οι καθολικοί ΘΕΟΛΌΓΟΙ;

Αν είναι οι καθολικοί γιατί δεν πείθονται από τους ορθόδοξους;
Γιατί δεν μπορούν να τους πείσουν οι ορθόδοξοι;
Μήπως πρόκειται για ανικανότητα ορθοδόξων θεολόγων ή για ικανότητα των καθολικών να διαστρέφουν τις αλήθειες της Α.Γ.;

Άρα δέχεστε ότι υπάρχουν ικανοί διαστροφείς της αλήθειας ή ανίκανοι υπερασπιστές της;

Η μήπως οι καθολικοί λένε τα εντελώς αντίθετα με εσάς;
Ότι δηλαδή εσείς τα διαστρέφετε τα πράγματα;

Άρα μήπως κατά την άποψή σας είναι εξαπατημένοι 1.200.000 καθολικοί από απατεώνες καθολικούς θεολόγους;

Τόσο ικανοί είναι οι καθολικοί θεολόγοι στο να εξαπατούν Η ΜΗΠΩΣ είναι οι ΙΔΙΟΙ πρώτα εξαπατημένοι και ΚΑΤΟΠΙΝ εξαπατούν άλλους;

Και δεν μπορεί: στο Filioque είναι εξαπατημένοι:
είτε οι καθολικοί θεολόγοι
είτε οι ορθόδοξοι θεολόγοι.

[Και αν προσθέσουμε και ευαγγελικούς και άλλους: ζήτω που κάηκαν οι θεολόγοι]
[ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΜΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥΣ]

Αρα στη μια ή στην άλλη περίπτωση ΧΙΛΙΑΔΕΣ θεολόγοι είναι εξαπατημένοι και εκπαιδευμένοι να εξαπατούν άλλους όντας εξαπατημένοι ΠΡΩΤΑ οι ίδιοι.

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Ο Παύλος δεν λέει ότι ο Θεός ακύρωσε τη διαθήκη αλλά ότι ο Χριστός είναι το τέλος του Νόμου.

Η λέξη τέλος σημαίνει ότι ο Χριστός είναι ο σκοπός και η ολοκλήρωση του Νόμου.

Γι' αυτό και ο Χριστός λέει "δεν ήρθα να καταργήσω αλλά να εκπληρώσω".

Με την έλευση του Χριστού, εκπληρώθηκε ο σκοπός του Νόμου και γι' αυτό στη συνέχεια αντικαταστάθηκε από τη Νέα Διαθήκη.

Ανώνυμος είπε...

Κ. Γιώργο ακόμα να συνέλθετε από τις «σφαλιάρες» τις δικές μου και του κ. Χρήστου!!!!

Πάλι ζαλιστήκατε!!!


Γράφετε:

«Άρα μήπως κατά την άποψή σας είναι εξαπατημένοι 1.200.000 καθολικοί από απατεώνες καθολικούς θεολόγους;»

Κ. Γιώργο, οι καθολικοί είναι 1.200.000.000 και όχι 1.200.000!!!

Τι θέλετε και μπλέκετε με σοβαρές κουβέντες! Αφού δεν σας «παίρνει».

Ο υδραυλικός «Άλλος»

Γιώργος είπε...

μπράβο υδραυλικέ για τα 1.200.000.000. (χάνεις και τα μπανάκια σου στη θάλασσα για να ασχοληθείς με τα ξεχασμένα '000')

'Πολύ περισσότεροι' εξαπατημένοι θεολόγοι λοιπόν που να αντιστοιχούν σε 1.200.000.000 εξαπατημένους καθολικούς.

Αυτοί βέβαια οι εξαπατημένοι καθολικοί θεολόγοι, αντίστοιχοι των 1.200.000.000 εξαπατημένων καθολικών λένε ότι εξαπατημένοι δεν είναι οι ίδιοι αλλά τα 300.000.000 ορθόδοξοι, μαζί με τους εξαπατημένους θεολόγους τους.
Άρα γενικεύοντας και με τις άλλες θρησκείες έχουμε περ. 6.700.000.000 να θεωρούν τους περ. 300.000.000 ορθοδόξους εξαπατημένους και αντίστοιχα.
Ποιοί είναι λοιπόν οι θρησκευτικά εξαπατημένοι;
Οι 'άλλοι' 6.700.000.000 ή οι 300.000.000 ορθόδοξοι;

Τι κρίμα να μη μπορείτε να πείσετε 6.700.000.000 να μη σας θεωρούν εξαπατημένους!!!

Αλλά ειδικά με το Filioque τι γίνεται;
Ποιοί θεολόγοι είναι εξαπατημένοι;
Οι καθολικοί ή οι ορθόδοξοι;
Αν είναι οι καθολικοί γιατί δεν μπορείτε να τους πείσετε;

Είστε ανίκανοι υπερασπιστές της αλήθειας ή οι καθολικοί θεολόγοι είναι αριστοτέχνες απατεώνες που έχουν εξαπατηθεί ΠΡΩΤΑ οι ίδιοι;

Η μήπως όπως θεωρούν οι καθολικοί,
οι ορθόδοξοι θεολόγοι είναι 'αριστοτέχνες' απατεώνες που έχουν εξαπατηθεί πρώτα οι ίδιοι αλλά οι 'καϋμένοι' καθολικοί δεν βρίσκουν τρόπο να σας πείσουν, επειδή είστε 'αμετακίνητοι' στην απάτη σας;

Η μήπως δεν είναι εξαπατημένοι αλλά ΝΑ τι να κάνουμε, τους το πέρασαν 'φέσι' παλιοί τυφλωμένοι 'πατέρες' τους και τώρα ΔΕΝ μπορούν να το βγάλουν, επειδή 'τους πάει' αυτό το 'φέσι';
Η μήπως τελικά δέχεστε και εσείς ότι το Filioque δεν είναι αιρετική διδασκαλία των καθολικών;

Καλό 'φραπέ'

Υ.Γ. και αν παραβλέψω κανένα '0', ξέρω τώρα ότι ούτε αυτό σας διαφεύγει. Το Filioque όμως;

Γιώργος είπε...

Ανώνυμος:
Ο Παύλος δεν λέει ότι ο Θεός ακύρωσε τη διαθήκη αλλά ότι ο Χριστός είναι το τέλος του Νόμου.
Η λέξη τέλος σημαίνει ότι ο Χριστός είναι ο σκοπός και η ολοκλήρωση του Νόμου.
Γι' αυτό και ο Χριστός λέει "δεν ήρθα να καταργήσω αλλά να εκπληρώσω".
Με την έλευση του Χριστού, εκπληρώθηκε ο σκοπός του Νόμου και γι' αυτό στη συνέχεια αντικαταστάθηκε από τη Νέα Διαθήκη.


Σωστή η διατύπωση.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σε όλους και Χρόνια Πολλά, ιδιαίτερα στους εορτάζοντες.

Ονομάζομαι Δημήτριος Κ. και μόλις χτες ανακάλυψα το ιστολόγιό σας κ. Χρήστο, από την ιστοσελίδα pistosfronimosdoulos.blogspot.com

Εκείνο που πραγματικά με εντυπωσίασε ήταν τα χιλιάδες! σχόλια στο άρθρο «Αποφατισμός».

Για τους Μάρτυρες του Ιεχωβά ξέρω κάποια πράγματα, από κάποιες Σκοπιές που έπεσαν στα χέρια μου, καθώς και από τα διάφορα αντιαιρετικά ιστολόγια.

Αυτές τις ημέρες μούδωσε και μια γυναίκα μ. του Ιεχ. ένα βιβλίο τους το «Διαγγελείς της Βασιλείας».

Μου δημιούργησε κάποιες απορίες τις οποίες πιστεύω πως μπορεί να μου λύσουν οι διάφοροι συμμετέχοντες μ. του Ιεχ.

Πριν να τις πω, για να μου τις λύσουν, έχω μια μεγάλη απορία για κάτι που είδα στα σχόλια του «Αποφατισμού» και ακόμα δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα.

Είδα κάποια σχόλια που τα υπογράφει κάποιος κ. Γιώργος, προφανώς μ. του Ιεχ, που είδα πως γράφει και σχόλια στο pistosfronimosdoulos.blogspot.com

Ξεκινώντας λοιπόν, πριν προχωρήσω στις άλλες ερωτήσεις, θέλω να ρωτήσω τον κ. Γιώργο, πως είδα δεκάδες σχόλια με το όνομά του, που γράφουν πως διεγράφηκαν από τον συγγραφέα.

Στην αρχή νόμισα πως ήσασταν εσείς κ. Χρήστο και σοκαρίστηκα, γιατί πίστεψα πως τα σβήσατε εσείς. Μετά όμως είδα το σχόλιό σας, πως δεν το έχετε κάνει εσείς αλλά ο ίδιος ο κ. Γιώργος.
Θέλω λοιπόν να ρωτήσω τον κ. Γιώργο, γιατί τα έσβησε αυτά τα σχόλια;

Πραγματικά μου έχει προξενήσει μεγάλη εντύπωση.

Κύριε Γιώργο θα μου λύσεις την απορία αυτή; Γράφανε τίποτα κακό και τα έσβησες;

Περιμένω την απάντησή σου, για να προχωρήσω μετά στις απορίες μου.

Δημήτρης Κ.

Ανώνυμος είπε...

Να στο εξηγήσω εγώ αγαπητέ Δημήτρη.
Τον καιρό εκείνο είχα στριμώξει τόσο άσχημα τον γιώργο που αντί να δώσει απαντήσεις άρχισε να σβήνει τα σχόλιά του!!!

Βλέπεις μετά από τόσο καιρό έχει "πρόσωπο" να συνεχίζει να διαλέγεται (μονολογεί).

Τα σχόλια δικά σου...

Πέτρος

Unknown είπε...

Γιώργος: Το λέει στο Ιερεμίας 31:31-32, ΜΝΚ
"«Δείτε! Έρχονται ημέρες», λέει ο Ιεχωβά, «κατά τις οποίες θα συνάψω με τον οίκο του Ισραήλ και με τον οίκο του Ιούδα μια νέα διαθήκη"

Παράθεση κάνει ο απ. Παύλος:
(Εβραίους 8:8)

Η λέξη τέλος σημαίνει ότι ο Χριστός είναι ο σκοπός και η ολοκλήρωση του Νόμου.
Γι' αυτό και ο Χριστός λέει "δεν ήρθα να καταργήσω αλλά να εκπληρώσω".
Με την έλευση του Χριστού, εκπληρώθηκε ο σκοπός του Νόμου και γι' αυτό στη συνέχεια αντικαταστάθηκε από τη Νέα Διαθήκη
.

Από τα 39 βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης με τους 16.000 περίπου στίχους, μόνο δύο (2) στίχους βρήκατε να αναφέρονται σε μια «νέα» διαθήκη;
Τόσο ασήμαντη ήταν τελικά αυτή η «νέα» διαθήκη;

Η νέα διαθήκη κατά τον Ιερεμία αφορά και πάλι τον οίκο του Ισραήλ και τον οίκο του Ιούδα και τα τέκνα αυτών τα οποία «θέλουσιν επιστρέψει εις τα όρια αυτών». Η διαφορά της με την προηγούμενη είναι ότι αυτή τη φορά «θέλω θέσει τον νόμον μου εις τα ενδόμυχα αυτών και θέλω γράψει αυτόν εν ταις καρδίαις αυτών», δηλαδή θα τους «προγραμματίσει» - λοβοτομήσει ώστε να εκτελούν πάντα το θέλημά Του και να μη χρειάζεται να «εκριζώνει και να κατασκάπτει και να κατεδαφίζει και να καταστρέφει και να καταθλίβει» τιμωρώντας τους για τις παρεκτροπές τους.
Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τη χριστιανική «καινή» διαθήκη;

Aκόμη και ο συγγραφέας του «Κατά Λουκάν» ομολογεί πως δεν υπάρχει νέα διαθήκη: «Ευλογητός Κύριος ο Θεός του Ισραήλ, διότι επεσκέφθη και έκαμε λύτρωσιν εις τον λαόν αυτού, και ανήγειρεν εις ημάς κέρας σωτηρίας εν τω οίκω Δαβίδ του δούλου αυτού, καθώς ελάλησε διά στόματος των αγίων, των απ' αιώνος προφητών αυτού, σωτηρίαν εκ των εχθρών ημών [των εχθρών του Ισραήλ] και εκ της χειρός πάντων των μισούντων ημάς, διά να εκπληρώση το έλεος αυτού προς τους πατέρας ημών και να ενθυμηθή την αγίαν διαθήκην αυτού, τον όρκον, τον οποίον ώμοσε προς Αβραάμ τον πατέρα ημών [δηλαδή τη διαθήκη που αναφέρεται στη Γένεση σύμφωνα με την οποία ο Θεός θα έδιωχνε τους γειτονικούς λαούς και θα παρέδιδε τη γη τους στους ισραηλίτες], ότι θέλει δώσει εις ημάς να ελευθερωθώμεν εκ της χειρός των εχθρών ημών [ο Ιησούς θα ελευθερώσει τους ισραηλίτες από τους εχθρούς τους] και να λατρεύωμεν αυτόν αφόβως εν οσιότητι και δικαιοσύνη ενώπιον αυτού πάσας τας ημέρας της ζωής ημών» (Λουκ. 1:67-75).

Γιώργος είπε...

Δημήτρη φαίνεται ότι ο Πέτρος δεν έχει πάθει απλώς αμνησία στα ΙΔΙΑ τα σχόλιά του και επιπρόσθετα ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΚΤΕΙ.
Ιδού τα σχόλιά του:

"ΜΕΘΟΔΟΣ:
Μετά από πολλές συζητήσεις μαζί του ως ορθόδοξος "Πέτρος", έφερα στο προσκήνιο και άλλο πρόσωπο τον "Τεως Μάρτυρα" χωρίς όμως να τον ονομάζω "Τέως μάρτυρα του Ιεχωβά".
Το άφησα να πλανιέται.
Μετά από αρκετό διάστημα, αποκάλυψα ότι τα 2 αυτά άτομα ήσαν το ίδιο πρόσωπο "Πέτρος, Τέως Μάρτυρας".
Πάλι μετά από μερικές μέρες διευκρίνησα ότι: είμαι από πάντοτε ορθόδοξος και ότι έκανα ένα πείραμα για να δω τις αντιδράσεις των μαρτύρων του Ιεχωβά ως προς τη συμπεριφορά τους απέναντι σε πρώην μέλη της ΣΚΟΠΙΑΣ.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥ:
1) Όσο εμφανιζόμουν ως Ορθόδοξος (Πέτρος), ο γιώργος απαντούσε σε όλα τα σχόλιά μου σε σύντομο χρόνο.

2) Όταν εμφανίστηκε ο "Τέως μάρτυρας και έθεσε ερωτήματα, δεν έλαβε ποτέ καμμία απάντηση.

3) Όταν έκανα την πρώτη αποκάλυψη ότι "Πέτρος" και "Τέως μάρτυρας" είναι το ίδιο πρόσωπο, ο γιώργος σταμάτησε να μιλά και στον "Πέτρο".

4) Όταν έκανα τη 2η αποκάλυψη δηλωνοντας από πάντα ορθόδοξος και τα περί του πειράματος, ο γιώργος όχι μόνο δεν μου ξαναμίλησε αλλά ΔΙΕΓΡΑΨΕ όλα τα μηνύματά του, απαντήσεις προς τον "Πέτρο" από την αρχή των σχολίων έως και σήμερα, καθώς και πολλά άλλα (περί τα 85).

ΣΚΕΨΕΙΣ-ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ-ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ.
1) Ένας καλός Χριστιανός δεν κάνει ποτέ πειράματα προς άλλους.
Εγώ είμαι αμαρτωλός και κάνω."

Τάδε έφη Πέτρος που έκανε τον ΠΡΩΗΝ...

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Νίκος:
"Από τα 39 βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης με τους 16.000 περίπου στίχους, μόνο δύο (2) στίχους βρήκατε να αναφέρονται σε μια «νέα» διαθήκη;
Τόσο ασήμαντη ήταν τελικά αυτή η «νέα» διαθήκη;"

Αυτή η 'αλλαγή' από την Παλιά Δ. στη Νέα 'περιγράφεται' αυτόματα δια της πορείας της Χριστιανικής Εκκλησίας από την αρχή της με τους Αποστόλους και ιδιαίτερα από την Πεντηκοστή.

Εφόσον 3.000 βαφτίστηκαν την ημέρα της Πεντηκοστής μετά από ομιλία του απ. Πέτρου και 5.000 αργότερα φαίνεται ξεκάθαρα ότι για να βαφτιστούν ως Χριστιανοί έπρεπε να δεχτούν και να ανγνωρίσουν το ρόλο του Χριστού.
Με αυτή την αποδοχή και αναγνώριση 'εγκατέλειπαν' το ιουδαϊκό σύστημα και αποδεχόταν τις διδασκαλίες του Χριστού και τον χριστιανικό τρόπο ζωής.
Αυτές οι διδασκαλίες του Χριστού επί 8 χρόνια διδάσκονταν προφορικά ως παραδόσεις των αποστόλων και μετά μερικές καταγράφηκαν από τον απόστολο Ματθαίο γύρω στο 41 μ.Χ. (το πρώτο ευαγγέλιο).
Αυτές οι ευαγγελικές περικοπές ήταν οι μοναδικές επί άλλα 9 χρόνια μέχρι να γράψει ο απ. Παύλος τις επιστολές του με οδηγίες προς τις Χριστιανικές Εκκλησίες (το 50 μ.Χ. με την Α' Επιστολή προς Θεσσαλονικείς για να επακολουθήσουν και άλλες).
Μέχρι το 65 μ.Χ. είχαν συμπληρωθεί τα Βιβλία της Κ.Δ. με εξαίρεση τα συγγράματα του Ιωάννη που γράφτηκαν πάνω από 30 χρόνια αργότερα με πρώτη την Αποκάλυψη (γύρω στο 96 μ.Χ.) για να επακολουθήσει το τελευταίο 'Ευαγγέλιο' και οι επιστολές του Ιωάννη (περί το 98 μ.Χ.).

Εφόσον οι Χριστιανοί ΗΔΗ ζούσαν τις διδασκαλίες του Χριστού ΔΕΝ θεωρήθηκε αναγκαίο
[όταν έγινε ζήτημα το θέμα της περιτομής έγινε ο ανάλογος χειρισμός]
να γράφουν ότι επρόκειτο για κάτι ΝΕΟ, ΠΕΡΊ ΝΈΑΣ ΔΙΑΘΉΚΗΣ.

Είναι σαν να λες σε κάποιους που σε βλέπουν να τρώς: "τρώω"
Μάλλον το βλέπουν και δεν χρειάζεται.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Νίκος:
"Η νέα διαθήκη κατά τον Ιερεμία αφορά και πάλι τον οίκο του Ισραήλ και τον οίκο του Ιούδα και τα τέκνα αυτών τα οποία «θέλουσιν επιστρέψει εις τα όρια αυτών». Η διαφορά της με την προηγούμενη είναι ότι αυτή τη φορά «θέλω θέσει τον νόμον μου εις τα ενδόμυχα αυτών και θέλω γράψει αυτόν εν ταις καρδίαις αυτών», δηλαδή θα τους «προγραμματίσει» - λοβοτομήσει ώστε να εκτελούν πάντα το θέλημά Του και να μη χρειάζεται να «εκριζώνει και να κατασκάπτει και να κατεδαφίζει και να καταστρέφει και να καταθλίβει» τιμωρώντας τους για τις παρεκτροπές τους.
Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τη χριστιανική «καινή» διαθήκη;"

Ο απόστολος Παύλος εξήγησε με σαφήνεια για τον ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ "Ισραήλ του Θεού"

Γαλάτας 6:16
"ὅσοι περπατούν με τον κανόνα αυτόν, εἰρήνη σε αυτούς ...καὶ πάνω στον Ἰσραὴλ τοῦ θεοῦ"

Στον ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ "Ισραήλ του Θεού" ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΌΤΑΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
Αυτή η ενοποίηση Ιουδαίων και Ελλήνων γινόταν μέσω του Χριστού:
1.
Γαλάτας 3:28
"δεν υπάρχει Ἰουδαῖος ούτε Ἕλληνας ... όλοι εσείς είστε ένας μέσω του Χριστού Ἰησοῦ"
2.
Κολοσσαείς 3:11
"δεν υπάρχει Ἕλληνας, Ἰουδαῖος, ... βάρβαρος, Σκύθης, ... ἀλλὰ σε όλα και σε όλους ισχύει ο Χριστός.
3.
1 Κορινθίους 12:13
"εμείς όλοι σε ένα σώμα βαφτιστήκαμε, εἴτε Ἰουδαῖοι εἴτε Ἕλληνες"

Έτσι ο απ. Παύλος συζητούσε και έπειθε και Έλληνες:
Πράξεις 18:4
"Συζητούσε λογικά ...και ἔπειθε Ἰουδαίους καὶ Ἕλληνες"

Σαφώς λοιπόν υπάρχει ενοποίηση μέσω της Χριστιανικής Εκκλησίας ανθρώπων από όλα τα έθνη που περιγράφονται ως 'Ισραήλ του Θεού' και θα βρισκόταν κάτω από το 'Νόμο του Χριστού', ο οποίος θα γραφόταν στις καρδιές των υπάκουων στον Χριστό.

Γιώργος

Unknown είπε...

Συγγνώμη Γιώργο αλλά κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις;

Πότε ακυρώθηκε η διαθήκη του Θεού; Να στην ξαναθυμίσω μήπως;

«και θέλω στήσει την διαθήκην μου αναμέσον εμού και σου, και του σπέρματός σου μετά σε εις τας γενεάς αυτών, εις διαθήκην αιώνιον, διά να ήμαι Θεός εις σε και εις το σπέρμα σου μετά σέ, και θέλω δώσει εις σε, και εις το σπέρμα σου μετά σε, την γην της παροικίας σου, πάσαν την γην Χαναάν, εις κατάσχεσιν αιώνιον» (Γένεσις 17:7-8)

«τότε θέλω ενθυμηθή την διαθήκην μου την προς τον Ιακώβ, και την διαθήκην μου την προς τον Ισαάκ, και την διαθήκην μου την προς τον Αβραάμ θέλω ενθυμηθή, και την γην θέλω ενθυμηθή.» ( Λευϊτικό 26:42)


Αναφέρεται κάπου στις Γραφές, δηλαδή στην Π.Δ., πως η διαθήκη αυτή ακυρώθηκε ή πως κάποτε θα ακυρωθεί και θα αντικατασταθεί από μια «νέα» που αντί για τη γη Χαναάν θα υπόσχεται τη «Βασιλεία των Ουρανών»;
Γιατί ο Λουκάς λέει πως ο Θεός με τη γέννηση του Χριστού θυμήθηκε «την αγίαν διαθήκην αυτού, τον όρκον, τον οποίον ώμοσε προς Αβραάμ τον πατέρα ημών»; Τι ακριβώς θυμήθηκε ο «Κύριος ο Θεός του Ισραήλ»; Ποια διαθήκη και ποιον όρκο;

«Και θέλετε περιτέμνει την σάρκα της ακροβυστίας υμών, και θέλει είσθαι εις σημείον της διαθήκης μεταξύ εμού και υμών» (Γένεσις 17:11)

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ για ποιο λόγο ο Θεός επέλεξε ως «σημείον της διαθήκης» από τη μεριά των ισραηλιτών, κάτι σχετικό με το πέος τους;
Οι γυναίκες δεν ήταν συμβαλλόμενες στη διαθήκη;

Γιώργος είπε...

Νίκος:
"Aκόμη και ο συγγραφέας του «Κατά Λουκάν» ομολογεί πως δεν υπάρχει νέα διαθήκη: ...(Λουκ. 1:67-75)."


Τελικά μόνο μερικές χιλιάδες Ιουδαίοι (3.000 την ημέρα της Πεντηκοστής το 33 μ.Χ., 5.000 αργότερα κ.α. που βαφτίστηκαν ως Χριστιανοί) αντιλήφθηκαν τη σημασία αυτής της προφητείας που γράφει ο
Λουκάς (1:67‐79)
"ο Ζαχαρίας ο πατέρας του [Ιωάννη του βαφτιστή] γέμισε άγιο πνεύμα και προφήτευσε, λέγοντας: «ο Θεός του Ισραήλ ... για να δώσει φως σε εκείνους που κάθονται σε σκοτάδι και σε σκιά θανάτου, για να κατευθύνει τα πόδια μας στην οδό της ειρήνης»

Όταν έρχεται κάτι που περιμένεις και γνωρίζεις ότι είναι νέο, χρειάζεται να σου το πεί κάποιος;

Χρήστος - antiairetikos είπε...

Κύριε Γιώργο, δεν κατάλαβα καλά τι εννοείτε στο σχόλιο που κάνατε και αφορά την διαγραφή των σχολίων σας.

Ισχυρίζεστε πως ΟΛΑ τα σχόλια που σβήσατε αφορούσαν μόνο τον κ. Πέτρο;

Αν ισχυρίζεστε αυτό έχει καλώς. Αν όχι - και τα διαγραμμένα αφορούν και άλλα πρόσωπα εκτός του κ. Πέτρου – τότε το ερώτημα παραμένει:

Για ποιο λόγο διαγράψατε τα σχόλιά σας;

Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Barbie είπε
Άλλο πάλι κι αυτό με την μήτρα κ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ του Blog.

Ομολογώ ότι η Στήλη δεξιά έχει πολύ γέλιο ενώ παράλληλα δείχνει και πόσο γελοίοι είναι αυτοί που τα γράφουν στα βιβλία τους και το χειρότερο απ όλα πόσο γελοία και αθεολόγητα είναι αυτά που λένε.

Σαφώς εσείς τα γράφετε για να γελάσουμε φαντάζομαι αλλά προσέξτε διότι μερικοί τα πιστεύουν.

Unknown είπε...

Γιώργος: Ο απόστολος Παύλος εξήγησε με σαφήνεια για τον ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ "Ισραήλ του Θεού"

Σαφώς λοιπόν υπάρχει ενοποίηση μέσω της Χριστιανικής Εκκλησίας ανθρώπων από όλα τα έθνη που περιγράφονται ως 'Ισραήλ του Θεού' και θα βρισκόταν κάτω από το 'Νόμο του Χριστού', ο οποίος θα γραφόταν στις καρδιές των υπάκουων στον Χριστό
.

Εννοείται πως όταν οι αιρετικοί δεν κατάφεραν να πείσουν και διώχθηκαν κακείν κακώς από τις συναγωγές των Ιουδαίων, στράφηκαν στους εθνικούς. Για να διευκολυνθεί ο προσηλυτισμός των εθνικών, κατήργησαν το Νόμο, την περιτομή και κράτησαν μόνο όσα θα ήταν πιθανότερο να δεχτούν να ακολουθήσουν «να απέχητε από ειδωλοθύτων και αίματος και πνικτού και πορνείας». Τότε ανακάλυψαν και τον «πνευματικό Ισραήλ» παρότι ο Ιησούς δεν πάτησε ποτέ το πόδι του σε γη απερίτμητων και δεν ήθελε να δώσει τον άρτον των τέκνων τού περιούσιου λαού εις τα αλλοδαπά κυνάρια.
Στην Π.Δ. όμως, υπάρχει έστω και η παραμικρή υπόνοια πως ο «Ισραήλ» δεν είναι το έθνος του Ισραήλ;

Unknown είπε...

Απ' ότι βλέπω Γιώργο εξακολουθείς να κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις.
Πώς γίνεται στην Π.Δ. να υπάρχουν προφητείες για το με ποιον τρόπο θα μπει στην Ιερουσαλήμ ο μεσσίας (περπατώντας ή καβάλα) για πόσα αργύρια θα τον προδώσουν, τι θα απογίνουν τα ρούχα του και να μην αναφέρεται πουθενά πως ο Νόμος κάποτε θα καταργηθεί και πως η διαθήκη προς τον Αβραάμ και τον Ιακώβ και τον Ισαάκ και το Μωϋσή και το σπέρμα αυτών, για τη γη των Χαναναίων και τον Λίβανον, έως του μεγάλου ποταμού, του ποταμού Ευφράτου, θα πάψει να ισχύει;

Γιώργος είπε...

Πέτρος: Να στο εξηγήσω εγώ αγαπητέ Δημήτρη. Τον καιρό εκείνο είχα στριμώξει τόσο άσχημα τον γιώργο που αντί να δώσει απαντήσεις άρχισε να σβήνει τα σχόλιά του!!!
...Τα σχόλια δικά σου...Πέτρος

Τι έγραφε λοιπόν ο Πέτρος; Τα εξής:

1) Όσο εμφανιζόμουν ως Ορθόδοξος (Πέτρος), ο γιώργος απαντούσε σε όλα τα σχόλιά μου σε σύντομο χρόνο.
2) Όταν εμφανίστηκε ο "Τέως μάρτυρας και έθεσε ερωτήματα, δεν έλαβε ποτέ καμμία απάντηση.
3) Όταν έκανα την πρώτη αποκάλυψη ότι "Πέτρος" και "Τέως μάρτυρας" είναι το ίδιο πρόσωπο, ο γιώργος σταμάτησε να μιλά και στον "Πέτρο".
4) Όταν έκανα τη 2η αποκάλυψη δηλωνοντας από πάντα ορθόδοξος και τα περί του πειράματος, ο γιώργος όχι μόνο δεν μου ξαναμίλησε αλλά ΔΙΕΓΡΑΨΕ όλα τα μηνύματά του, απαντήσεις προς τον "Πέτρο" από την αρχή των σχολίων έως και σήμερα, καθώς και πολλά άλλα (περί τα 85).

ΣΚΕΨΕΙΣ-ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ-ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ.
1) Ένας καλός Χριστιανός δεν κάνει ποτέ πειράματα προς άλλους.
Εγώ είμαι αμαρτωλός και κάνω."


Εφόσον λοιπόν έτσι έχει η διαδικασία ΓΙΑΤΙ έσβησα όλα τα σχόλια [εννοείται μέχρι τότε που σταμάτησα να του μιλάω] που σχετίζονταν με τον Πέτρο;
Επειδή σκέφτηκα:
"Ο τύπος μας δουλεύει.
Τη μια το παίζει ορθόδοξος
την άλλη εμφανίζεται ως 'ΠΡΩΗΝ' / 'τέως'.
Μετά το ξαναγυρίζει ως 'πάντα' ορθόδοξος και ποτέ 'τέως μάρτυρας'

ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ γνωρίζει πότε ψεύδεται;
Όταν το παίζει 'πάντα' ορθόδοξος ή όταν το παίζει 'ΠΡΩΗΝ' / 'τέως μάρτυρας';
Και τι κάθομαι λοιπόν και συζητάω με έναν αναξιόπιστο ψεύτη;
Με έναν τέτοιο καλύτερα τέρμα.
'ΔΡΟΜΟ' λοιπόν κάθε σχόλιο που του απαντούσα και κόψιμο ΚΆΘΕ συζήτησης μαζί του.
Αυτό και είχα κάνει στο ιστολόγιο ΑΠΟΦΑΤΙΣΜΟΣ.

ΤΟ ΌΤΙ Ο ΠΈΤΡΟΣ ΣΥΝΕΧΊΖΕΙ ΝΑ ΨΕΎΔΕΤΑΙ ΜΕ ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΞΙΕΣ, ΔΕΊΧΝΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ.

Γιώργος

Γιώργος είπε...

Νίκος:
"Στην Π.Δ. όμως, υπάρχει έστω και η παραμικρή υπόνοια πως ο «Ισραήλ» δεν είναι το έθνος του Ισραήλ;"

Σωστά το λές.
Η σημασία της αναφοράς για ΝΕΑ Διαθήκη στην Π.Δ. έγινε προφανής και κατανοητή μόνο στην πρώτη Χριστιανική Εκκλησία.

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   1 – 200 από 4691   Νεότερο› Νεότερο»
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...