ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

29 Ιαν 2010

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ ΑΠΟ ΠΡΩΗΝ ΜΑΡΤΥΡΑ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ


Σαν τον αετό πέταξε προς την ελευθερία ο πρώην Μάρτυρας του Ιεχωβά Ονήσιμος Ελευθεριάδης

Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για τον «Αντιαιρετικό». Επειδή βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να φιλοξενούμε την επιστολή ενός πρώην Μάρτυρα του Ιεχωβά. Στην επιστολή αυτή, την πρώτη της γνωριμίας μας, ο εν λόγω πρώην Μάρτυρας του Ιεχωβά καταθέτει μέσα σε λίγες γραμμές το προσωπικό του Γολγοθά τον οποίο είναι αναγκασμένος να πορεύεται από την στιγμή που διέκοψε την σχέση του με την αδίστακτη - όσον αφορά την συμπεριφορά της απέναντι σε πρώην μέλη τους - Οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά «Σκοπιά». Βέβαια εκείνο που κυριαρχεί στην επιστολή του πρώην Μάρτυρα του Ιεχωβά και είναι εύκολο να διακρίνει ο αναγνώστης, δεν είναι τίποτα άλλο από το φόβο που εξακολουθεί να νοιώθει ακόμα και τώρα. Σύντομα θα ακολουθήσουν πιο εκτενή άρθρα, από άγνωστες πτυχές της Οργάνωσης «Σκοπιά». Το μόνο που έχουμε να κάνουμε εμείς εκτός από ένα τεράστιο ευχαριστώ προς το πρόσωπό του, είναι να τον καλωσορίσουμε στους ελεύθερους και συνειδητούς ανθρώπους. Καλώς όρισες λοιπόν κοντά μας αδελφέ Ονήσιμε Ελευθεριάδη. Ο Θεός να σε έχει καλά στον δύσκολο αγώνα που διεξάγεις.

Ακολουθεί η επιστολή του πρώην Μάρτυρα του Ιεχωβά Ονήσιμου Ελευθεριάδη :

Καλημέρα κ. Χρήστο

Αν και θα ήθελα να μιλάμε στον ενικό , εφόσον είναι ιδιωτική συζήτηση .
Δεν θυμάμαι καλά ,αλλά πρέπει να ξανά είχαμε ανταλλάξει κάποιο μήνυμα παλιότερα, [ εκτιμώ και συμβουλεύομαι, κάποιες φορές, το μέλος και συγγραφέα της ΟΟΔΕ που είχε παρόμοια εμπειρία με την δική μου, στον στρατό .]....




Έχω κάθε λόγο να πιστεύω τα συναισθήματα σου, γιατί είδα μέσα από τα μηνύματα που κάνεις στον «ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ» ότι, εκφράζεσαι άνετα και όπως αισθάνεσαι, χωρίς να νοιάζεσαι αν γίνεις αρεστός , για μένα αυτό, είναι ένα δυνατό σημάδι του χαρακτήρα σου, και της προσωπικότητας , που με κάνει να μην φοβάμαι να ανοιχτώ , σε ιδιωτικό επίπεδο ,όπως αυτό που κάνουμε τώρα .

Ονομάζομαι Ονήσιμος Ελευθεριάδης και διαμένω στην πόλη του Ηρακλείου , αλλά αυτές οι πληροφορίες, καθώς και άλλες που θα σας δώσω στο μέλλον, παρακαλώ να μείνουν μεταξύ μας, γιατί από την ανάπτυξη του θέματος θα καταλάβεις και εσύ, ότι βρίσκομαι σε κίνδυνο, από την οργάνωση της σκοπιάς, εγώ, και πιο πολύ η οικογένεια μου .

Είναι πολύ μεγάλη η ιστορία μου, και δεν ξέρω και πως να την πω, από που να αρχίσω και τι να πω .

Είμαι "νέος" πολύ ,στον χώρο των υπολογιστών και του ιντερνέτ ,και δεν ξέρω τι μπορώ να λέω χωρίς να κινδυνεύω να διαρρεύσει η πληροφορία και να έχω συνέπιες νομικές , γιατί τα βάζω με τους μάρτυρες της σκοπιάς , που με έχουν στο μάτι ,και έχουν πανίσχυρο νομικό τμήμα ,και πολλά λεφτά ,και καταστρέφουν όποιον προσπαθήσει να πει την αλήθεια γι αυτούς .

Αυτό το ξέρω πολύ καλά , έχω μεγαλώσει ,γεννηθεί και ανατραφεί ,μέσα στο περιβάλλον αυτό, και ξέρω πολλά πράγματα ,άγνωστα στον απλό κόσμο .
Είναι κάτι που εάν δεν το γνωρίσεις , από μέσα , [και από τους ΜτΙ ,λίγοι ξέρουν ακριβώς τι γίνεται ! ] δεν θα καταλάβεις και δεν θα μάθεις ποτέ . Γιατί εκείνο που ίπταται στους χώρους της Οργάνωσης και στραγγαλίζει κάθε ελεύθερη φωνή και σκέψη είναι ο ΦΟΒΟΣ.
Ο ΦΟΒΟΣ, ένα συναίσθημα που μέσα και έξω από αυτήν την οργάνωση, παίρνει άλλη έννοια , έννοια στην πιο άρρωστη μορφή του πρωτογόνου και αρχέγονου συναισθήματος του φόβου της ανθρώπινης φυλής .

Θα ήθελα να μου στείλεις στο μήνυμα σου , μια σελίδα στην οποία να δω κάποιες "ομολογίες" εμπειρίες , που έχουν κάνει άλλοι , για να καταλάβω λίγο πως γίνεται, και τι λένε ....

Αν πω ή αν γράψω ,κάτι λάθος , είναι γιατί είμαι εντελώς άπειρος , με τους υπολογιστές , ούτε αγγλικά δεν γνωρίζω !!!

Αλλά με την βοήθεια του Θεού , κάνω ότι μπορώ , παρά το γεγονός ότι , είμαι πολύ φτωχός από υλική άποψη , και με έχουν απομονώσει οι μάρτυρες, και ούτε η οικογένεια μου, μου μιλεί , με έδιωξαν από το σπίτι, γιατί έφυγα από τους μάρτυρες, και τώρα δεν έχω κανέναν [κανέναν όμως !!!] εκτός από τον Θεό , για να με βοηθήσει .

Θέληση μου είναι , να βοηθήσω άλλους , που έχουν φύγει από τους μάρτυρες , και αν ο Θεός το θέλει, και άτομα που ήδη είναι στους μάρτυρες .

Θέλω να κάνω και μια παρατήρηση γενική , είναι εσφαλμένο να λέμε , μάρτυρες του ιεχωβά, το σωστό είναι, μάρτυρες της σκοπιάς. Είναι καλό για εμάς ως χριστιανοί που είμαστε, και σωστό, να λέμε = μάρτυρες της σκοπιάς, και όχι του ιεχωβά. Ξέρω ότι είναι γνωστοί ετσι , αλλά το σωστό είναι αυτό , σε παρακαλώ να το κάνουμε γνωστό ,και ο κόσμος θα το καταλάβει . Δεν το λέω από σεβασμό και τιμή για το όνομα [ που είναι νοθευμένο] αλλά για λόγους τάξεως .
Περιμένω την σελίδα που θα δω ,τις "πείρες" "ομολογίες" "εμπειρίες" άλλων .

Αν κάνω κάποιο λάθος στην ορολογία ή γενικά στην προσέγγιση , είναι λόγω απειρίας .

Ευχαριστώ για τον χρόνο και το ενδιαφέρον .

  Παρατήρηση: Παραθέτουμε και τις ευχαριστίες του Ονήσιμου Ελευθεριάδη.

«Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς, όλους όσους με τίμησαν με τα ωραία σχόλια τους, στο άρθρο μας .»
 
 
 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου.

 

45 σχόλια:

Νικόλαος είπε...

Τι να πει κανείς... Απλά ντροπή για την υποκρισία της «οργάνωσης» που βγαίνει προς τα έξω με ένα ευγενικό «αγγελικό» πρόσωπο!


Καλή σας ημέρα και κουράγιο :-)

Panagiotis Venetis είπε...

Δεν ξέρω ποιόν από τους δύο να συγχαρώ πρώτο, τον κύριο Χρήστο που έφερε στο φως της δημοσιότητας μια αληθινή ιστορία ή τον κύριο Ονήσιμο Ελευθεριάδη για το θάρρος του και την απόφασή του να «δραπετεύσει» από τη φυλακή της Οργάνωσης της «Σκοπιάς».

Με μεγάλη συγκίνηση διάβασα την επιστολή που δημοσιεύσατε κύριε Χρήστο, και ο νους μου τρέχει εκεί, σε εκείνους τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, όπου τρέμουν την ώρα και τη στιγμή της αποκοπής σε περίπτωση που τολμήσουν και μιλήσουν.

Δυστυχώς, υπάρχουν άνθρωποι στις τάξεις των Μαρτύρων του Ιεχωβά, που άλλοτε από φόβο και άλλοτε για χάρη κάποιων αξιώσεων, δεν τολμούν να κάνουν το μεγάλο βήμα.

Εξηγώ αμέσως τι εννοώ.
Κάποτε επισκεπτόμουν κι εγώ μια αίθουσα βασιλείας και ήρθα σε χαιρετισμό επί χειραψίας με αρκετούς Μάρτυρες του Ιεχωβά.

Εκείνο που μου έκανε εντύπωση, είναι ότι, γνώρισα πολλούς πρεσβύτερους.
Ο άνθρωπος, του οποίου ήμουν προσκεκλημένος, μου εξηγούσε, ότι αυτός ο κύριος είναι πρεσβύτερος. Ο άλλος είναι πρεσβύτερος. Εκείνος είναι πρεσβύτερος.

Θέλω λοιπόν να καταλήξω, στο ότι όντως μπορεί να υπάρχουν Μάρτυρες του Ιεχωβά που έχουν το θάρρος και τη δύναμη να ελευθερωθούν όπως ο κύριος Ονήσιμος Ελευθεριάδης, σκεπτόμενοι όμως ότι από πρεσβύτεροι θα καταλήξουν στα αζήτητα, δεν τολμούν να κάνουν το βήμα αυτό.
Έτσι με τον καιρό κατάλαβα, γιατί η εταιρία δίνει σε τόσο κόσμο αξιώσεις.

Προς τον κύριο Ονήσιμο, έχω να του πω, ένα τεράστιο Μπράβο!!! για την απόφασή του και ένα τεράστιο καλώς ήρθες στον κόσμο της ελευθερίας.

Τώρα κύριε Ονήσιμε δεν θα χρειάζεται να συμπληρώνετε πλέον καρτέλες με τις ώρες «κηρύγματος» ούτε να δίνετε αναφορά σε κανέναν από τους ανθρώπους για το πόσα περιοδικά μοιράσατε.

Το άπό εδώ και πέρα έργο σας θα καταγράφεται πλέον στον ουρανό, εκεί όπου η σκουριά δεν μπορεί να καταστρέψει τους θησαυρούς σας, και κλέφτης δεν θα μπορεί να σας τους κλέψει.

Ο Θεός που σας έδωσε τη φώτιση και τη δύναμη να ελευθερωθείτε από την Οργάνωση, αυτός ο ίδιος Θεός θα σας οδηγήσει ώστε να βρείτε από εδώ κι εμπρός τον δρόμο σας.

Θα χαιρόμουν ιδιαίτερα εάν σας γνώριζα και προσωπικά.

Και πάλι συγχαρητήρια σε εσάς και στον κύριο Χρήστο, που μακάρι ο Θεός να τον έχει πάντα καλά και να του δίνει δύναμη στο έργο του.

Με αγάπη Χριστού,

Παναγιώτης

Ανώνυμος είπε...

Nikrom
Μπράβο αγαπητέ μου φίλε. Συνέχισε έτσι, και είμαι σίγουρος ότι θα φτάσεις εκεί που ο Κύριος σε κάλεσε. Θέλει λίγο χρόνο και μόχθο, αλλά Αυτός που σε ελευθέρωσε, είναι ικανός και να σε κατευθύνει.

Έχοντας βγει κι εγώ από την ψευδή και ολοκληρωτική σέκτα τής Σκοπιάς, πριν από 23 χρόνια, με χαρά παρακολουθώ την πορεία ανθρώπων που αγαπούν την αλήθεια όπως εσύ, και τους βλέπω από φοβισμένους οπαδούς να ανδρώνονται "στο μέτρο ηλικίας τού πληρώματος τού Χριστού", και ευχαριστώ τον Θεό για τις ευεργεσίες Του.

Χαίρομαι που κάθε τόσο γνωρίζω ανθρώπους σαν εσένα να βγαίνουν από τη σέκτα τής Σκοπιάς και να ακολουθούν τη μόνη Οδό τής Ζωής, που είναι ο Κύριος Ιησούς Χριστός. Γιατί "ούτε υπάρχει άλλο όνομα δοσμένο υπό τον ουρανό, δια τού οποίου μπορούμε να σωθούμε".

The Most Dangerous Internetic Shark είπε...



Ἀγαπητὲ φίλε Ὀνήσιμε.

Ἂν καὶ τὸν τελευταῖο καιρὸ γράφω σὲ «ἄλλη» γλῶσσα, τώρα ὅμως διαβάζοντας τὸ ἄρθρο σου, δὲν μπορῶ νὰ μιλήσω πόσο μᾶλλον νὰ γράψω.

Ἰδιαίτερη ἐντύπωσή μου ἔκανε τὸ σημεῖο : «Αλλά με την βοήθεια του θεού , κάνω ότι μπορώ , παρά το γεγονός ότι , είμαι πολύ φτωχός από υλική άποψη , και με έχουν απομονώσει οι μάρτυρες, και ούτε η οικογένεια μου , μου μιλεί , με έδιωξαν από το σπίτι, γιατί έφυγα από τους μάρτυρες, και τώρα δεν έχω κανέναν [κανέναν όμως !!!] εκτός από τον Θεό , για να με βοηθήσει .».

Βγῆκα ἀπὸ τὰ ροῦχα μου στὴν κυριολεξία, καὶ ἔνιωσα ἀνάμικτα συναισθήματα ὀργῆς, πόνου ,λύπης, χαρᾶς…!!!.

Σύγχρονος Ὁμολογητὴς εἶσαι μὲ ὅλη τὴ σημασία τῆς λέξεως καὶ ἀνεβαίνεις τὸν δικό σου Γολγοθά.

Μὴν κάνεις πίσω, συνέχισε, τράβα ὅλο εὐθεία, καὶ σύντομα θὰ λάβεις βοήθεια ἄνωθεν στὴν προσπάθειά σου.

Νὰ μὴν πολυλογῶ, ὅμως, θέλω κι ἐγὼ νὰ σὲ γνωρίσω ἀπὸ κοντά.

Ἂν ἔρθεις ποτὲ πρὸς τὴ Θεσσαλία στεῖλε μήνυμα πρῶτα στὸ palchristos@yahoo.gr.

O Ἀντιαιρετικός δὲν μὲ ξέρει προσωπικά, ἀλλὰ θὰ σου δώσει τὸ δικό μου email γιὰ νὰ ἐπικοινωνήσουμε.

Μετὰ βαθυτάτου σεβασμοῦ καὶ εὐχῶν
Ἕλλην Ὀρθόδοξος

π Παντελεήμων Kρούσκος είπε...

Μας έκανες φίλε την ψυχή ΠΑΣΧΑ με αυτή την ειδηση. Και συ και ο αδερφός Ονήσιμος. Πόσο μεγάλη δύναμη μας δίνει η επιστροφή ενός αδελφού μας προς το φως! Πώς μας χαροποιεί και μας παραδειγματίζει η μεγάλη του δύναμη να πατήσει τα δόντια του λύκου, του εχθρού και να του συντρίψει την σιαγόνα! Όμορφα είναι! Πασχαλινά να ξαναγυρίζει ο αμνός στο μαντρί και να πίνει από το Αίμα του αναμάρτητου Αμνού που μας αγάπησε στον έσχατο βαθμό και έδωσε την ζωή του λύτρο για όλους μας. Χριστός ανέστη Αντιαιρετικε! Χριστός ανέστη αδερφέ μου Ονήσιμε!
Μακάρι να ακολουθήσουν και άλλοι πληγωμένοι από την πλάνη αδερφοί μας τον δρόμο σου. Ξεκίνησες δρόμο πασχαλινό,δρόμο επιστροφής. Συνέχισε στο δρόμο σου. Ήδη ο Πατέρας μας βγήκε στο δρόμο και τρέχει ο ίδιος να σε προϋπαντήσει.
Να είχαμε λέει την χαρά σου!

ΜΕΤΑΝΟΩΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ είπε...

ΑΔΕΛΦΙΑ ΕΚΑΝΑ ΤΟΝ ΕΞΗΣ ΛΟΓΙΣΜ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΣΤΗ ΧΑΡΗ ΣΑΣ.ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΣΕ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΗ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΣΑΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΡΑΠΕΤΕΥΗ ΚΑΠΟΙΟΣ.ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΝΟΜΙΖΩ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΔΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΠΡΟΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΟΜΟΛΟΓΕΙΤΕ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΝΗ ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΑΝ ΕΣΕΙΣ ΚΑΠΟΤΕ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΤΟ ΛΟΓΙΣΤΗΚΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΟ ΚΑΤΕΘΕΣΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΔΕΛΦΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ,ΩΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΟΙΜΝΗ ΜΕ ΠΟΙΜΕΝΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ.

Κων-νος Μπαλωμένος είπε...

Ονήσιμε,
η κίνησή σου αυτή ήταν απόφαση ζωής, πολύ δύσκολη και σίγουρα γενναία. Από τα νεότερα χρόνια της ζωής σου βρέθηκες σ’ ένα ασφυκτικό κλοιό ιδεολογικού ελέγχου και δουλείας, μαζί με άλλα μέλη της οικογένειάς σου (όπως κατάλαβα από την επιστολή σου). Αυτή η πολύχρονη σκλαβιά εμφανιζόταν με ένδυμα “προστασίας” από τους άλλους αμαρτωλούς, τους “μη γνήσιους χριστιανούς” και την κοινωνία τους. Η απειλή είναι προφανής και σκληρή, πως όποιος είναι εκτός της “Σκοπιάς” χάνει τη Βασιλεία των Ουρανών, αλλά κινδυνεύει και η ανθρώπινη υπόστασή του, εφόσον θα απομονωθεί από τους άλλους ΜτΙ, θα μείνει άνεργος, θα πεινάσει, κ.ά. Η ταύτιση με το σταλινικό μοντέλο ή με μαφιόζικες μεθόδους είναι φανερή. Έτσι λειτουργεί το μεγάλο όπλο του “μαγαζιού” Σκοπιά που είναι ο φόβος. Το αναφέρεις στην επιστολή σου και αντιλαμβάνομαι τον αρνητικό ψυχισμό που δημιουργεί. Την έντασή του δεν μπορεί να τη νοιώσει κανείς αν δεν τη βιώσει, όπως εσύ.
Κι όμως. Μέσα σ’ αυτό το απάνθρωπο κλίμα που έζησες, έκανες το γενναίο βήμα. Ελευθέρωσες τη συνείδησή σου, ώστε να ξαναγίνεις αυτόνομη προσωπικότητα, σπάζοντας τις εξαρτήσεις.
Ονήσιμε, ο δρόμος της προσωπικής ανεξαρτησίας και ελεύθερης επιλογής της στάσης ζωής είναι δύσκολος, αλλά θα είναι ο δικός σου δρόμος. Η βοήθεια του Χρήστου-“Αντιαιρετικού” είναι αμέριστη, όσο και κάθε ελεύθερης συνείδησης, δίνοντάς σου θεολογικά επιχειρήματα αλλά και ψυχικά εφόδια και το τελικό λιμάνι της δικής σου ελπίδας και σωτηρίας.
Ονήσιμε, έχε πίστη στο εαυτό σου, στο Χριστό της ορθοδοξίας μας, αλλά και σε ανθρώπους (όπως ο Χρήστος), που δείχνουν την εκμετάλλευση από εταιρείες που “πουλάνε” χριστιανισμό, με άλλα ονόματα. Θα τα καταφέρεις.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΝΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΨΥΧΗ ΜΕΤΑΝΟΗ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΟΝΤΑ!!!!!!!!!!!ενα μεγαλο (ΜΠΡΑΒΟ) ΣΕΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ritsa

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου αδελφέ Ονήσιμε

Η ομολογία για την επιστροφή σου στο δρόμο της Ορθοδοξίας, στο δρόμο της αληθινής πίστης, με συγκίνησε βαθύτατα και χαίρομαι, όπως κι όλα τα αδέλφια μας, για την ανάστασή σου.

Αδελφέ μου, έχε θάρρος. Ο Θεός της συγνώμης και της αγάπης που έχυσε το αίμα Του για μας τα αδύναμα παιδιά Του, δε θα σ' αφήσει να χαθείς. Έχε Του εμπιστοσύνη.
Αυτός που έφερε τα βήματα σου ως εδώ έχει το σχέδιό Του. Η επιστροφή σου κοντά Του σύντομα θα γίνει φωτεινό παράδειγμα και για άλλες παραστρατημένες ψυχές. Τις περιμένουμε στους κόλπους της εκκλησίας μας και προσευχόμαστε γι' αυτές.

Καλωσήλθες, αδελφέ μου, ανάμεσά μας και σ' ευχαριστώ για τη χαρά που μου χάρισες με την επιστροφή σου.
Ο Θεός να σε έχει πάντα καλά.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΚΟΥΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Ονήσιμε,

δεν έχω να παραθέσω προσωπική μαρτυρία, διότι δεν υπήρξα ποτέ μάρτυρας του Ιεχωβά.
Όμως ως ιερέας και πνευματικός, έχω γίνει αρκετές φορές αποδέκτης εμπειριών αδελφών μας που πέρασαν μέσα από Σέκτες και οργανώσεις τύπου Σκοπιάς.
Επίτρεψέ μου λοιπόν να σου δώσω μερικές συμβουλές που ίσως θα σου φανούν χρήσιμες.
Θα μιλήσω λίγο γενικά μιας και δεν γνωρίζω λεπτομέρειες για σένα παρά μόνο αυτά που γράφεις.

Από τη μια χαίρομαι που βρήκες το κουράγιο να πεις "φεύγω". Από την άλλη στενοχωριέμαι βλέποντας τον δύσκολο δρόμο που έχεις μπροστά σου, έως ότου ξεφύγει το μυαλό σου τελείως από την παράνοια που ονομάζεται Σκοπιά.
Όμως αδελφέ μου, μη χάσεις την ελπίδα σου και ο Θεός δε θα σε αφήσει.

Μέχρι τώρα ήσουν σε όλα εξαρτημένος. Κοινωνικά, οικονομικά, ψυχολογικά, συναισθηματικά.
Αυτό θα προσπαθήσουν να εκμεταλευτούν οι Μ.τ.Ι. ώστε να σε φέρουν πίσω.

Το να προσπαθήσεις στην παρούσα φάση να χτηπήσεις την οργάνωση ή να αποκαλύψεις, επωνύμως, διάφορα, θα ήταν μεγάλο λάθος.
Προέχει να σταθείς στα πόδια σου!!!

Η μεγαλύτερη ζημιά που μπορείς να τους κάνεις είναι να φθάσεις σε σημείο να μην τους φοβάσαι!

Έτσι λοιπόν, πατρικά και αδελφικά σου λέω:

1) κόψε κάθε δεσμό με πρόσωπα από την Σκοπιά.
Μη τους δώσεις τη χαρά να σε θεωρούν αποκομένο αλλά ΑΠΟΚΟΨΕ τους ΕΣΥ,
(είναι προγραμματισμένοι - το ξέρεις καλύτερα - να σου συμπεριφέρονται με συγκεκριμένο τρόπο ώστε να σε κάνουν να λυγίσεις).
Αυτό σημαίνει ότι ταυτόχρονα πρέπει να αναπτύξεις φιλία και δεσμούς με υγιείς ψυχολογικά ανθρώπους, ώστε να μπορέσεις να αναπληρώσεις το κενό.
Το ότι έστειλες το γράμμα στον Χρήστο, σημαίνει πολλά.

2) Οικονομική απεξάρτηση από τη Σκοπιά.
Αν δούλευες μέχρι τώρα σε κάποιο μέλος της Σκοπιάς, ή για την ίδια τη Σοπιά, ψάξε για άλλον εργοδότη.

3)Δεν ξέρω αν είσαι βαπτισμένος. Μάλλον όχι αφού γεννήθηκες στην οργάνωση.
Σε παρακαλώ βρες κάποιον έμπειρο πνευματικό. Αυτός θα σου λύσει όλες τις απορίες σε θεολογικά θέματα που λογικά υπάρχουν και θα σε προετοιμάσει για να λάβεις το Άγιο Βάπτισμα.
Ταυτόχρονα είναι σημαντικό να συνδεθείς με μέλη της αντιαιρετικής ομάδας της Μητρόπολης στην οποία μένεις.
Η πνευματική ωφέλεια αλλά και η στήριξη σε πρακτικά θέματα θα είναι τεράστια.

4)Επειδή η Σκοπιά, όπως όλες οι σέκτες, καλιεργεί κλίμα τρομοκρατίας στους οπαδούς της (ΦΟΒΟΣ όπως χαρακτηριστικά γράφεις),είναι πολύ δύσκολο να το ξεπεράσει κανείς χωρίς τη βοήθεια κάποιου ειδικού. Είναι σαν ναρκωτικό.
Μη με παρεξηγήσεις λοιπόν, αλλά η βοήθεια κάποιου ψυχολόγου που να είναι και άνθρωπος της Εκκλησίας, θα είναι πολύτιμη. Δεν γράφω Ψυχιάτρου (δεν έχεις πρόβλημα) αλλά Ψυχολόγου, ο οποίος θα σου διδάξει τρόπους, πως να μην δίνεις σημασία στις ανοησίες που διδάσκει η Σκοπιά (Αρμαγέδωνας και υπόλοιπα φρικιαστικά), ώστε να μπορέσεις να βοηθήσεις πρώτα τον εαυτό σου και μετά από χρόνια άλλους που θα βρεθούν στη θέση που είσαι τώρα.

Αδελφέ μου,
θα επικοινωνήσω με τον Χρήστο για να δω τι μπορώ να κάνω για σένα από εδώ που είμαι.

Μη φοβάσαι, έχεις ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν, κατά το ανθρωπίνως δυνατό, αλλά πάνω από όλα έχεις τον Θεό που ΔΕΝ τρομοκρατεί αλλά ΑΓΑΠΑ!!!

Συγνώμη αν έγραψα πολλά.
π.Πέτρος

Ανώνυμος είπε...

Θα χαρώ να μας πει ο κύριος Ονήσιμος Ελευθεριάδης πώς μετά τη χούντα της Σκοπιάς επιλέγει τη χούντα της Ορθοδοξίας...

Ο κος Ελευθεριάδης γνωρίζει τη στενή συνεργασία Ελληνικής Εκκλησίας και δεξιών κυβερνήσεων;

Πώς βλέπει ο κος Ελευθεριάδης ότι κουμμουνιστές και άλλοι πέθαναν σε χέρια παπάδων όπως ο αείμνηστος και αεικόλαστος Σεραφείμ;

Ο κος Ελευθεριάδης γνωρίζει τις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν για την επέκταση της Ορθοδοξίας; Γνωρίζει π.χ. πώς έγινε η Ρωσία Ορθόδοξη;

Πώς βλέπει ο κος Ελευθεριάδης τη στενή σχέση Ανατολικής Εκκλησίας με τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία;

Πώς βλέπει την αγαστή συνεργασία της Ρώσικης Ορθόδοξης Εκκλησίας με το καθεστώς Πούτιν;

Δηλαδή αν τον κο Ελευθεριάδη τον ενοχλούν οι πρεσβύτεροι για τον άλφα ή βήτα λόγο, μπορεί να είναι και μυστήρια τρένα, βρε αδερφέ, πώς ανέχεται μία θρησκεία που αποτέλεσε επί 1500 χρόνια μέρος του πολιτικού συστήματος, με ό,τι διαπλοκή, σκάνδαλο και μεθοδεία συνεπάγεται αυτό;

Μετά τιμής,

Η κοινή λογική

Χρήστος - αντιαιρετικός είπε...

Για κ. «Ανώνυμο» Μάρτυρα του Ιεχωβά «Κοινή Λογική»

Κ. Παπαδόπουλε που ήσασταν τόσο καιρό; Σας πεθυμήσαμε! Τέλειωσαν τελικά οι «δουλειές» σας και μας ξαναθυμηθήκατε;

Αλλά επί του προκειμένου.

Α, όλα και όλα. Για οτιδήποτε μπορείς να κατηγορήσεις τους ΜτΙ. Εκείνο όμως που δεν μπορείς να τους κατηγορήσεις είναι, πως είναι μοναδικοί στην συκοφαντία και στη διαστρέβλωση των γεγονότων. Άλλωστε γι’ αυτό εκπαιδεύονται καθημερινά. Τζάμπα θα πάει η εκπαίδευση!

Μιλάει λοιπόν για χούντα αυτός που ανήκει σε μια Οργάνωση η οποία ξεδιάντροπα ΔΗΛΩΝΕΙ Η ΙΔΙΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ!!!:
«Η Οργάνωση του Ιεχωβά δεν είναι κατ’ ουδένα τρόπο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ» Διαγγελείς της Βασιλείας σελ. 218.

Μιλάει λοιπόν για χούντα αυτός που ανήκει σε μια Οργάνωση η οποία προτρέπει ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΝΑ ΚΑΡΦΩΝΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ!:
«Δεν θεωρείτε ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ που επηρεάζουν μία εκκλησία σε εκείνους που έχουν την εξουσία»!! Σκοπιά 15/8/1997, σελ. 28.

«Αν το άτομο δεν αναφέρει το θέμα στους πρεσβυτέρους μέσα σε κάποιο λογικό χρονικό διάστημα, ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ»!! Σκοπιά. 15/8/1997, σελ. 27.

Μιλάει λοιπόν για χούντα αυτός που ανήκει σε μια Οργάνωση η οποία ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΤΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΗΝ ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑ ΤΟΥΣ!!: “Σκοπιά” της 1ης Σεπτεμβρίου 1973, σελ. 542

Μιλάει λοιπόν για χούντα αυτός που ανήκει σε μια Οργάνωση που εκβιάζονται από την Εταιρεία ψυχολογικά, πως δεν θα τους αναστήσει, ούτε θα τους προφυλάξει ο Θεός στον Αρμαγεδδώνα, αν δεν μοιράζουν τα έντυπα της Εταιρείας!!!: Σκοπιά της 15 Ιανουαρίου 1965 σελίδα 49.

Μιλάει λοιπόν για χούντα αυτός που ανήκει σε μια Οργάνωση που περιμένει πότε θα γίνει ο Αρμαγεδώνας για να μας ρουφήξει σαν άλλος βρικόλακας το αίμα μας!!!! : Σκοπιά της 1ης Φεβρουαρίου 1968, σελίδα 83.

Μιλάει λοιπόν για χούντα αυτός που ανήκει σε μια Οργάνωση που ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ «ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ»

Μιλάει λοιπόν για χούντα αυτός που ανήκει σε μια Οργάνωση ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΟΚΤΟΝΟΙ, γιατί αφήνουν να πεθάνουν τα παιδιά τους, αρνούμενοι για λογαριασμό τους την μετάγγιση αίματος, αφού κάτι τέτοιο πάει αντίθετα με τη θρησκευτική τους συνείδηση!!

Ο Ονήσιμος Ελευθεριάδης γι’ αυτά και για πολλά άλλα εγκατέλειψε την φασιστική και ολοκληρωτική Σκοπιά. Αλλά το κυριότερο γιατί της λείπει το κοινό αγαθό όλων των ανθρώπων Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Δείξε μου βρε ….. αντι – χουντικέ ένα σάιτ ΜτΙ ή οτιδήποτε τέλος πάντων που να υπάρχουν σχόλια ενάντια στη Σκοπιά και των ΜτΙ. Ή δείξε μου ΜΙΑ μόνο επιστολή από τις τόσες που δημοσιεύει η Σκοπιά που να ΚΑΝΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ Σ’ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ή ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ. ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΜΟΥ ΑΡΚΕΙ.

Ενώ αντίθετα σε εμπόδισα εγώ να γράψεις ότι θέλεις στο σάιτ μου; Σου λογόκρινα ποτέ τίποτα. Και ξέρεις γιατί; Γιατί είμαι πραγματικά ελεύθερος και δεν φοβάμαι τίποτα ούτε την αντίθετη γνώμη. Κατάλαβες τώρα ποιος είναι ο φασίστας και ο χουντικός; Και αν όπως λες είσαι ελεύθερος φτιάξε ένα σάιτ με την διδασκαλία της Σκοπιάς, να μπαίνουμε μέσα και να κάνουμε κριτική και να γράφουμε και εμείς ότι θέλουμε, όπως γίνεται στο σάιτ του «Αντιαιρετικού».

Κατάλαβες τώρα ποιος είναι ο φασίστας και ο χουντικός; Και να θυμάσαι. ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΚΟΙΝΙ

Χρήστος - αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

Προς κ. Ανώνυμον «Κοινή Λογική»

Εγώ θα χαιρόμουν να μας έδινες ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ντοκουμέντο με αποδείξεις, αντί για αόριστες συκοφαντίες που σκοπό έχουν να διαβάλλουν.

Η Ορθοδοξία ΔΕΝ έχει χούντα, αλλά είναι η Εκκλησία της Ελευθερίας.

Ορίστε και δύο άρθρα για την ελευθερία στην Εκκλησία:

http://www.oodegr.com/oode/swthria/eleuther1.htm

http://www.oodegr.com/oode/dogma/eleftheria3.htm

Γράφεις:
«Ο κος Ελευθεριάδης γνωρίζει τη στενή συνεργασία Ελληνικής Εκκλησίας και δεξιών κυβερνήσεων;»

Αντιθέτως, γνωρίζει την ΚΡΑΤΙΚΗ επέμβαση κάθε είδους κυβερνήσεων, (Ελληνικών και ξένων), στη λειτουργία της Εκκλησίας, με την εισαγωγή στην Εκκλησία ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ανθρώπων, σε αντίθεση με το Ορθόδοξο φρόνημα, κάτι που οι Οικουμενικές Σύνοδοι της Εκκλησίας απαγορεύουν. Γνωρίζει ότι τόσο οι Δεξιές κυβερνήσεις στην Ελλάδα, όσο και οι Αριστερές στη Σοβιετική Ένωση, έβαζαν πάντα δικούς τους ανθρώπους σε ιερατικές θέσεις για να ελέγχουν την Εκκλησία. Κάτι βεβαίως στο οποίο η Εκκλησία πάντα αντιστέκεται. Και γνωρίζω επίσης, ότι η Εκκλησία και στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, είναι αυτή που ΑΠΟΤΙΝΑΞΕ ΔΕΞΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ που προσπαθούσαν να υποδουλώσουν το φρόνημά της. Γιατί η Εκκλησία είναι ΚΥΡΙΩΣ Ο ΠΙΣΤΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ, και όχι οι επίορκοι λαού και ιεραρχίας.


Γράφεις:
«Πώς βλέπει ο κος Ελευθεριάδης ότι κουμμουνιστές και άλλοι πέθαναν σε χέρια παπάδων όπως ο αείμνηστος και αεικόλαστος Σεραφείμ;»


Μήπως ξέρεις να μας πεις εσύ; Ή γνωρίζεις μόνο τις λασπολογίες που διέδιδαν εναντίον του Σεραφείμ οι παραεκκλησιαστικές οργανώσεις; Δεν μας δίνεις τα «ντοκουμέντα» σου;

Ή μήπως κατά τη γνώμη σου, (και έτσι να ήταν, που ΔΕΝ είναι), η ορθή πίστη κρίνεται από τους κακούς λειτουργούς;

Περισσότερα εδώ: http://www.oodegr.com/oode/orthod/ekkl2.htm

Γράφεις:
«Ο κος Ελευθεριάδης γνωρίζει τις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν για την επέκταση της Ορθοδοξίας; Γνωρίζει π.χ. πώς έγινε η Ρωσία Ορθόδοξη;»


Βεβαίως. ΜΟΝΟ με την πειθώ η Ορθοδοξία επεκτάθηκε, εν μέσω διωγμών, και ΠΟΤΕ με εξαναγκασμό. Η δε Ρωσία έγινε Ορθόδοξη, μετά από εκτενή έρευνα των σοφών της, όταν απεστάλησαν σε διαφόρους προορισμούς να συγκρίνουν και να επιλέξουν την ΑΛΗΘΙΝΗ πίστη.

Ορίστε και ντοκουμέντα:

http://www.oodegr.com/neopaganismos/diogmoi/xr.istor1.htm

http://www.oodegr.com/oode/istoria/ekklisia/kyrillos_methodios_1.htm

http://www.oodegr.com/neopaganismos/diogmoi/armenia.htm

http://www.apologitis.com/gr/ancient/diadosi.htm#ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ_ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BA%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82_%CF%84%CF%89%CE%BD_%CE%A1%CF%89%CF%82

Συνεχίζεται ….

Ανώνυμος είπε...

Γράφεις:
«Πώς βλέπει ο κος Ελευθεριάδης τη στενή σχέση Ανατολικής Εκκλησίας με τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία;»


Ως σχέση ηγετών που στην πλειοψηφία τους ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΝ όχι μόνο για τη διαβίωση, αλλά και για την ψυχή του λαού τους και των ιδίων, και ενός λαού πιστότατου και ελεύθερου κατά το μεγαλύτερο μέρος του. Τόσο, που ΠΟΤΕ δεν έγιναν διωγμοί από Ορθοδόξους για θρησκευτικούς λόγους, έστω και αν οι Ορθόδοξοι ΔΕΝ ΕΠΑΨΑΝ να διώκονται κάθε φορά που στην ηγεσία ήταν αιρετικός αυτοκράτορας, και η Ανατολική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, ΠΟΤΕ δεν ανέπτυξε Ιερά Εξέταση σαν τη Δύση, και ήταν αυτή που συνέχισε και ΑΥΞΗΣΕ τον πολιτισμό των προκατόχων της, και ΠΟΤΕ δεν είχε «σκοτεινούς αιώνες» σαν τη Δύση. Γι' αυτό ήταν η μακροβιότερη αυτοκρατορία της ιστορίας, (πάνω από 1000 χρόνια), με την δικαιότερη νομοθεσία, με την καλύτερη οικονομία, με τον ισχυρότερο στρατό, χωρίς κατακτητικούς πολέμους, με φωτισμό και εκπολιτισμό των γύρω ειδωλολατρικών λαών, που με τη μεταφορά των αρχαίων φιλοσοφικών και επιστημονικών κειμένων της (που αναπαράγονταν στα μοναστήρια), προς κάθε κατεύθυνση, έγινε αιτία (ακόμα και επί Οθωμανοκρατίας) για την άνοδο των επιστημών στη Δύση μέσω Φλωρεντίας, και το μπόλιασμα των Αράβων και των Δυτικών του Διαφωτισμού με τις επιστήμες και τη φιλοσοφία.

Περισσότερα εδώ: http://www.oodegr.com/neopaganismos/romi/romi.htm

Γράφεις:
«Πώς βλέπει την αγαστή συνεργασία της Ρώσικης Ορθόδοξης Εκκλησίας με το καθεστώς Πούτιν;»


Όπως ακριβώς πρέπει να συνεργάζεται η Εκκλησία με ΚΑΘΕ κυβέρνηση για το καλό του λαού της, έχοντας διακεκριμένο ρόλο η μεν Εκκλησία στα πνευματικά, η δε κυβέρνηση στα πολιτικά.

Κάθε διαφοροποίηση απ' αυτό, είναι εκτός Ορθοδοξίας.


Γράφεις:
«Δηλαδή αν τον κο Ελευθεριάδη τον ενοχλούν οι πρεσβύτεροι για τον άλφα ή βήτα λόγο, μπορεί να είναι και μυστήρια τρένα, βρε αδερφέ, πώς ανέχεται μία θρησκεία που αποτέλεσε επί 1500 χρόνια μέρος του πολιτικού συστήματος, με ό,τι διαπλοκή, σκάνδαλο και μεθοδεία συνεπάγεται αυτό;»


1. Οι «πρεσβύτεροι» των Μαρτύρων του Ιεχωβά ό,τι κάνουν, το κάνουν υπό τις εντολές του ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΟΣ ΣΩΜΑΤΟΣ της Σκοπιάς, που αυτοπαρουσιάζεται ως «πιστός και φρόνιμος δούλος» με το Πνεύμα του Ιεχωβά, και ΚΑΘΕ τους ενέργεια, θεωρείται εμπνευσμένη από τον Θεό. Στη δε Ορθόδοξη Εκκλησία, οποιαδήποτε ατασθαλία βρίσκεται σε αντίθεση με σαφώς διατυπωμένους κανόνες Οικουμενικών Συνόδων. Με άλλα λόγια, στους Μάρτυρες του Ιεχωβά κάθε κακό των πρεσβυτέρων ανάγεται στην ηγεσία που υποτίθεται ενεργεί από τον Θεό. Στη δε Ορθοδοξία κάθε παρατυπία ανάγεται σε προσωπική ευθύνη, που παρέβη την ίδια την Ορθόδοξη πίστη.

2. Στα 2000 χρόνια (και όχι 1500) της ιστορίας της, είναι φυσικό να εμφανίσθηκαν άνθρωποι που να παρέβησαν τις σαφώς διατυπωμένες ηθικές αρχές της, αρχίζοντας ήδη από τον Ιούδα. Δεν κρίνεται λοιπόν μια πίστη από τις παραβάσεις των αρχών της, αλλά από τις ίδιες τις υψηλές και αναλλοίωτες αρχές της.

Γράφεις:
«Μετά τιμής,
Η κοινή λογική»



Δεν μας λες, (ως κοινή λογική), ποια πίστη - ιδεολογία - θρησκεία - φιλοσοφία κατά τη γνώμη σου θα μου πρότεινες να ακολουθήσω; Έτσι για να τη συγκρίνουμε στην ιστορία με την Ορθοδοξία.

Εκτός αν ο σκοπός σου είναι απλώς η κατασυκοφάντηση (και φυσικά χωρίς ντοκουμέντα), παρά η εποικοδομητική συζήτηση. Γιατί ίσως το μόνο που γνωρίζεις είναι η συκοφαντία και όχι η εποικοδομητική συζήτηση.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΤΕ δεν έγιναν διωγμοί από Ορθοδόξους για θρησκευτικούς λόγους

Καλά μην το δένεις και κόμπο ...


“Τους μεν ξύλω ανήρτων, τους δε ξίφει παρεδίδουν, τους δε τω τη θαλάσση βυθώ …..Εκατόν λοιπόν χιλιάδες ψυχαί εγένοντο εν μόνη τη Μικρά Ασία θύματα της πίστεως αυτών…..Παρασυρθείσα υπό κακώς νενοημένου θρησκευτικού ζήλου, εξέθηκεν εαυτήν, ή μάλλον εξέθηκε τον χριστιανισμόν της Ανατολής εις δεινοτάτας συμφοράς”

O Παπαρρηγόπουλος, στην «Ιστορία του Ελληνικού Έθνους» για τη σφαγή 100.000 Παυλικιανών από την Αγία Θεοδώρα.

Ανώνυμος είπε...

“Δεν κρίνεται λοιπόν μια πίστη από τις παραβάσεις των αρχών της, αλλά από τις ίδιες τις υψηλές και αναλλοίωτες αρχές της.”

Eσύ τον κομμουνισμό για παράδειγμα, πώς τον κρίνεις; Από το “Κεφάλαιο” του Μαρξ ή από το (πρώην) ανατολικό μπλοκ;

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

O ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΝΗΣΙΜΟ ΞΑΝΑΜΠΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ Π.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΑΚΤΩΡ Θ,Β ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΠΛΟΓΚ.

ΕΚΕΙ ΤΟΥ ΕΤΕΘΗΣΑΝ 26 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟΥ 2009.
ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ.

ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ.

ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΗΔΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ Π.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΔΩ.

ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ Σ’ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΤΙΧΙΛΙΑΣΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Παρασκευή, 01 Ιανουαρίου 2010
Ιανουάριος 2010, σελίδα 1
Ιανουάριος 2010, σελίδα 2

http://mahomeniorthodoxia.blogspot.com/2010_01_01_archive.html

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΤΟ ΜΠΕΘΕΛ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ.

ΕΙΝΑΙ Η 14Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΕΙΛΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟ ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.

ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΑΡΧΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΕΚΔΟΤΗΣ Κ.ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΖΟΥΛΙΑΝΙΤΗΣ ΤΟΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ ΩΣ «ΑΝΩΝΥΜΟΣ» ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο Π.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΔΩ (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΡΘΡΟ «Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Θα χαρώ να μας πει ο κύριος Ονήσιμος Ελευθεριάδης πώς μετά τη χούντα της Σκοπιάς επιλέγει τη χούντα της Ορθοδοξίας...ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ»)

ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΡΘΡΟ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο Π.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ « Ο/Η Χρήστος - αντιαιρετικός είπε...
Για κ. «Ανώνυμο» Μάρτυρα του Ιεχωβά «Κοινή Λογική»

Κ. Παπαδόπουλε που ήσασταν τόσο καιρό; Σας πεθυμήσαμε! Τέλειωσαν τελικά οι «δουλειές» σας και μας ξαναθυμηθήκατε;»

Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΩΣ Π.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΩΡΑ ΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ).

ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ.

ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 14 ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΚΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

Nikrom
Ανώνυμος συκοφάντης έγραψε:
"O Παπαρρηγόπουλος, στην «Ιστορία του Ελληνικού Έθνους» για τη σφαγή 100.000 Παυλικιανών από την Αγία Θεοδώρα."

Αλλά καλά θα κάνει να διαβάζει ΟΛΟΚΛΗΡΑ τα γεγονότα, και όχι μόνο αυτά που βολεύουν τις συκοφαντίες του. Γιατί η θανάτωση ΕΙΔΙΚΑ τών Παυλικιανών και τών Βογόμιλων που πράγματι διώχθηκαν στην Ανατολική Ρωμανία, ήταν ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ και ΟΧΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ.

Επειδή οι Βογόμιλοι υπήρξαν ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ, με σκοπό την κατάλυση τού κράτους. Γι' αυτό και ήταν ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ αιρετικοί που διώχθηκαν, ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ, (όπως ισχυρίζονται οι απατεώνες κατήγοροι), αλλά επειδή ήταν ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, και υπέστησαν ποινή εσχάτης προδοσίας.

Φυσικά το ότι ήταν όλοι τους Βογόμιλοι ή Παυλικιανοί, δεν είναι τυχαίο. Αφού η αντεθνική αυτή κίνηση από τις θρησκείες αυτές κινήθηκε προς κατάλυση τής αυτοκρατορίας.

Ας διαβάζεις λοιπόν την ιστορία ολόκληρη αγαπητέ ΑΠΑΤΕΩΝΑ, και όχι μόνο όσα θέλεις να βλέπεις, για να διαστρεβλώνεις μια πολιτική δίωξη σε δήθεν θρησκευτική.

Και για τις πολιτικές διώξεις δεν φταίει η Εκκλησία, αλλά το κράτος.

Ανώνυμος είπε...

Nikrom
Ανώνυμος συκοφάντης έγραψε:
"Eσύ τον κομμουνισμό για παράδειγμα, πώς τον κρίνεις; Από το “Κεφάλαιο” του Μαρξ ή από το (πρώην) ανατολικό μπλοκ;"

Εμείς είμαστε Χριστιανοί και όχι πολιτικοί για να κρίνουμε πολιτικές ιδεολογίες.

Πάντως, (μια και ρωτάς), κάνε τον κόπο να διαβάσεις την εισαγωγή με τίτλο: "Τα εγκλήματα τού Κομμουνισμού", στο γνωστό ιστορικό έργο: "Η Μαύρη Βίβλος τού Κομμουνισμού". Εκεί, στις σελίδες 41-68 τής Ελληνικής έκδοσης, κάνει εκτενέστατη απόδειξη, ότι ΟΛΑ τα εγκλήματα που έχει καταγράψει η ιστορία, τα οποία έγιναν από την αθεϊστική θρησκεία τού Κομμουνισμού, (με 100.000.000 αποδεδειγμένους νεκρούς), πηγάζουν ΕΥΘΕΩΣ από τα συγγράμματα τών Θεωρητικών τού Κομμουνισμου, όπως ο Μαρξ.

Η ανάλυση διανθίζεται με πλήθος αποσπάσματα από τα έργα τους και τις πράξεις τους. Έτσι διαψεύδεται το επιχείρημά σου. Γιατί αυτό που θέλεις να μας πεις, είναι ότι τα εγκλήματα αυτά ήταν παραβίαση τών υψηλών αρχών που έθεσαν οι θεωρητικοί τού Κομμουνισμού, από αυτούς που τα έθεσαν σε πράξη. Όμως σε όλες τις περιπτώσεις, η απεχθής πράξη, ήταν σαφέστατα διατυπωμένη στα θεωρητικά κείμενά τους, και προκλήθηκε απ' αυτά.

Αντιθέτως, στην Ορθοδοξία, έχουμε σαφέστατα κείμενα κατά κάθε μορφής βίας και απολυταρχίας, στο πιο ελεύθερο και δημοκρατικό μόρφωμα τής ανθρώπινης ιστορίας.

Κάτσε λοιπόν να διαβάσεις λίγο, και άσε τα ανιστόρητα παραδείγματα, γιατί δεν βοηθούν τη συκοφαντία σου.

Στη δε Σκοπιά, (για να μην παρασυρόμαστε σε άλλα θέματα εξ αιτίας τών Συκοφαντών), έχουμε ξεκάθαρες εντολές Δικτατορικών συμπεριφορών, που καταπνίγουν την ανθρώπινη ελευθερία σε κάθε της έκφραση, και υποδουλώνουν το θύμα της με δεσμά κοινωνικά, οικονομικά, ψυχολογικά, διανοητικά, οικογενειακά, συναισθηματικά και ό,τι άλλο τους επιτρέπουν τα νομικά παράθυρα τών κρατών.

Ανώνυμος είπε...

Nikrom: “O Παπαρρηγόπουλος, στην «Ιστορία του Ελληνικού Έθνους» για τη σφαγή 100.000 Παυλικιανών από την Αγία Θεοδώρα.”

Αλλά καλά θα κάνει να διαβάζει ΟΛΟΚΛΗΡΑ τα γεγονότα, και όχι μόνο αυτά που βολεύουν τις συκοφαντίες του
.

Ποιος; Ο Παπαρρηγόπουλος; Eξήγησέ μου, πώς ακριβώς θα το κάνει αυτό, όντας πεθαμένος από το 1891;

Συκοφάντης o Παπαρρηγόπουλος, ο σημαντικότερος ιστορικός από την ίδρυση του ελληνικού κράτους; Συκοφάντης αυτός που υπερασπίστηκε το Βυζάντιο αναιρώντας την κυρίαρχη ως τότε άποψη ως αυτοκρατορίας παρακμής και εκφυλισμού;
Φίλε Nikrom, όπως όλοι οι τενεκέδες, κάνεις πολύ θόρυβο.


Φαντάζομαι, όση ιδέα έχεις από Παπαρρηγόπουλο, άλλη τόση ιδέα έχεις από Μαρξ και “Κεφάλαιο”. Οι οικονομικές επιστήμες, αναγνωρίζουν τον Μαρξ ως οραματιστή μιας κοινωνίας “ειρηνικής, αταξικής, χωρίς κράτος,όπου η δικαιοσύνη θα πραγματώνεται με την εφαρμογή της απλής αρχής «από τον καθένα ανάλογα με τις δυνατότητες του,στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του»”.
Οι κομμουνιστές επικαλούνταν τις ιδέες του Μαρξ όπως ακριβώς επικαλείται και η Εκκλησία τα Ευαγγέλια. Όσο έκαναν πράξη οι κομμουνιστές μια κοινωνία ισότητας και δικαιοσύνης άλλο τόσο κάνει πράξη η Εκκλησία αυτά που κηρύττει. Όπως δεν κρίναμε τους κομμουνιστές από το “Κεφάλαιο” αλλά από την πραγματικότητα του “υπαρκτού σοσιαλισμού” έτσι δεν κρίνουμε την Ορθόδοξη Εκκλησία από τα δόγματά της και μόνο, αλλά από τα έργα και τις ημέρες της. Ο Τσαουσέσκου έχτισε παλάτι 1000 δωματίων και 2800 πολυελαίων και ο Παντελεήμωνας έφτιαξε κομπόδεμα 1 δις για τα (προχωρημένα) γεράματά του.

Ανώνυμος είπε...

Όχι, όχι, οι Ορθόδοξοι δεν δέχονται να κριθούν από τα έργα τους, αλλά τα λόγια τους, το καθαρό δόγμα τους, που από το 230 μέχρι το 330 άλλαξε περισσότερο από το χρώμα και και τη μύτη του Μάικλ Τζάκσον.

Μάλιστα οι Ορθόδοξοι αντιαιρετικοί επικαλούνται το φοβερό χωρίο που εφάρμοσε ο Ιησούς στους Φαρισαίους, όταν είπε: "Να κάνετε αυτά που λένε και όχι αυτά που κάνουν".

Έτσι, έχω δει αντιαιρετικούς να ταυτίζονται με τους Φαρισαίους, και φυσικά δεν έχω καμία αντίρρηση ως προς αυτό... :)

Για τα έργα των Ορθοδόξων ισχύει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Π.χ. όταν έστελνε δημοκρατικά-δημοκρατικά εξορία ο ελέω Θεού, ιερός αυτοκράτωρ (ο Θεός να του χαρίζει χρόνια) τους "αιρετικούς", δεν έφταιγαν οι Ορθόδοξοι παπάδες για αυτό... ναι, ναι, ο εκκλησιαστικός νόμος είχε γίνει κρατικός. Τι μπορούσαν να κάνουν οι έρμοι; Απλώς αποδέχονταν σιωπηρά την οδυνηρά αυτή κατάσταση.

Όταν η χούντα, η αποτελούμενη από Ορθόδοξους άρχοντες, σάπιζε στο ξύλο τους αντιρρησίες συνείδησης, δεν έφταιγαν οι παπάδες γι' αυτό... αυτοί απλώς είτε αγνοούσαν την κατάσταση είτε την αποδέχονταν σιωπηρά γεμάτοι θλιψη και αγωνία... Κλαψ.

Ε, τώρα αν ο Σεραφείμ σκότωσε και κάναν κομμουνιστή, τι να κάνει ο έρμος κι αυτός, ήταν υπό τις διαταγές του Ζέρβα, αναγκαστικά το έκανε, για την φουκαριάρα τη μάνα του. Ή δεν ξέρετε ότι ο Σεραφείμ ήταν στρατιωτικός ιερέας στο πλευρό του Ζέρβα; Και όσο για δολοφονία του ιδίου του Σεραφείμ, μου την έχει αφηγηθεί, πριν από πολλά χρόνια, απόστρατος αξιωματικός της χωροφυλακής που ζούσε στην Ήπειρο και τα ήξερε από πρώτο χέρι.

(http://4.bp.blogspot.com/_yAbt5DqOGmE/R1KxzlV1NII/AAAAAAAAAQ8/MLuOK5fWuB0/s1600-R/papades.jpg)

Εδώ ο θεολόγος ο Σωτηρόπουλος βγήκε στην τηλεόραση και είπε ότι ο Σεραφείμ είχε βγάλει την κουμπούρα στη μέση της Ιεράς Συνόδου... φαντάσου πόσο εύκολα την έβγαζε πάνω στα βουνά.

Και πώς να μην τα κάνουν όλα αυτά, όταν οι αθεόφοβοι λένε ότι ο Θεός έχει συμμαχήσει με τον ελληνικό στρατό, ότι η Αγία Βαρβάρα προστατεύει τις οβίδες τους, ο Άι Νικόλας τις φρεγάτες τους και οι αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ τα F-16 τους!

Φυσικά, όταν οι Έλληνες πολέμησαν με τους Ορθοδόξους Βουλγάρους, πάλι ο Θεός ήταν μαζί τους. Οι βούλγαροι Ορθόδοξοι παπάδες έλεγαν ψέματα...

Αυτό είναι λοιπόν το καθαρό Ορθόδοξο δόγμα και αυτά είναι τα έργα.

Βλέπω λοιπόν το εξής φωτογραφικό υλικό:

http://stavrochoros.pblogs.gr/2009/11/diktatoria-ekklhsia-desmoi-arrhktoi-.html

και σκέφτομαι...

Γιόμισε ο τόπος δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα. Άνθησεν η πλάση από σκέψη ελευθέρα, υψώθη το ανθρώπινον πνεύμα σαν αετός.

Ω ναι, καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκός.

Αμήν.

Η Κοινή Λογική

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

……Αντι – χουντικέ Μάρτυρα του Ιεχωβά «Κοινή Λογική» = Παπαδόπουλε ή Θ.Β.
Γράφεις:
«Γιόμισε ο τόπος δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα.»

Απαντώ:

Και βέβαια γιόμισε ο τόπος δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα. Και απόδειξη αυτού πως έχεις μπει σε Ορθόδοξο σάιτ – χουντικό για σένα – ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΛΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΟΤΙ ΘΕΣ!!!!!! Γκέγκε Παπαδοπουλάκι.

ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ:
Δείξε μου ένα σάιτ των ….. δημοκρατικών Μαρτύρων του Ιεχωβά! (το άλλο με το Τοτό το ξέρεις;) που να μπαίνει ο οιοσδήποτε μέσα – όπως μπαίνεις εσύ στο δικό μου – και να γράφει ελεύθερα ότι θέλει. Ένα μόνο μου φτάνει.

Δείξε μου ΕΝΑ ΕΝΤΥΠΟ ΤΗΣ ….. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ (το άλλο με το Τοτό το ξέρεις;) που να δημοσιεύει επιστολή εναντίον της Σκοπιάς.

Ώσπου να τα βρεις θα σε αποκαλώ φασίστα και χουντικό. Όταν τα βρεις θα σου ζητήσω συγγνώμη και θα προσχωρήσω στις τάξεις των ΜτΙ. Γκέκε φασίστα – χουντικέ Παπαδοπουλάκι;

Χρήστος – αντιαιρετικός

Υ.Γ. Αλήθεια επί τη ευκαιρία δεν μας λες και το εξής. Έμαθε τελικά το μεταφραστικό τμήμα της Σκοπιάς να μεταφράζει σωστά ή θέλει βοήθεια και από σένα.
Για τον ενδιάθετο λόγο του Ιππόλυτου ξέχασες να μας πεις. Γιατί άραγε; Επειδή «έφαγες τα χαστούκια σου» και εδώ και στον Πιστό και φρόνιμο δούλο;

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που θες να μας πεις δηλαδή είναι το εξής:

Ο Ονήσιμος έφυγε από τη δικτατορική Σκοπιά που δεν έχει μπλογκ για να εκφράζει ο καθείς δημόσια τις αντιρρήσεις του και πήγε στην ελεύθερη Ορθοδοξία της χούντας και των βασανιστηρίων... των εξοριών και των δεκεμβριανών.

Οκ. Πάω πάσο.

Με κάλυψες.

Κι όσο για την πώρωσή σου με τον Παπαδόπουλο, πού ξέρεις, μπορεί να είμαι ο Ιωαννίδης ή ο Πατακός!

Άντε καλό παρασκευοσαββατοκύριακο.

Νικόλαος είπε...

Δεν ξέρω αν είσαστε ο κ. Π. Παπαδόπουλος, πάντως και αυτός μας είχε συνηθίσει να εξαφανίζεται τα Σαββατοκύριακα (και γενικά). Φαίνεται ότι πηγαίνετε και οι δύο για να απολαύσετε τη δημοκρατία της εταιρείας.


Βλέποντας ότι πίσω από το ψευδώνυμο «Κοινή Λογική» κρύβεται ένας Μάρτυρας του Ιεχωβά, μου ήρθε αυθόρμητα στο μυαλό αυτό που έχει γράψει κάπου ο κ. Χρήστος ―και δεν πρόλαβα προς το παρόν να το βρω― ότι «εκεί που σταματά η λογική, αρχίζει η Σκοπιά»... Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε τίποτα άλλο κ.κ. «θεοκράτες» και με τη βούλα της εταιρείας.

Σκοπιά 1/9/1998, σελ. 18: «Επειδή οι υπηρέτες του Ιεχωβά ακολουθούν θεϊκούς κανόνες, όχι ανθρώπινους, η οργάνωσή του είναι θεοκρατική, καθαρή και υγιής.»

Πίτερ προς Κοινή Λογική είπε...

Κοινή Λογική είπε:
"Ο καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος".
___________________________________

Για έλα δω να τα πούμε και μαζί ένα χεράκι.

Εσύ τον αγαπάς τον Τούρκο;

Πίτερ

Ανώνυμος είπε...

Καλό σαββατοκύριακο, χουντικέ - φασίστα Μάρτυρα του Ιεχωβά "κοινή λογική" Παπαδόπουλε ή Θ.Β.

"Σ'έτσουξαν" αυτά που σου έγραψα έ; Άλλωστε δεν ειναι πρώτη φορά που το βάζεις στα πόδια; Εσύ και ο digi Sapientia έχετε αναδειχτεί σε λαγούς της Σκοπιάς. Δώσε λοιπόν τα χαιρετίσμτα και σ' αυτόν.

Όταν βρεις τα σάιτ της .... δημοκρατικής Σκοπιάς (το άλλο με το Τοτό το ξέρεις;) που σου ζήτησα ξανάλα. Εδώ είμαι όπως ήμουν πάντα και σε περιμένω.

Χρήστος - αντιαιρετικός

rwssel είπε...

Παρακαλώ τον Ονήσιμο να μας δώσει τα κείμενά του για το rwssel.blogspot.com την πρώτη και μοναδική πύλη ενημέρωσης αποκλειστικά για Μάρτυρες του Ιεχωβά!

ΕΥΓΕ!

π Παντελεήμων Kρούσκος είπε...

Όλα αυτά που προσάπτονται στην αγία Εκκλησία δεν αγγίζουν την ορθόδοξη πίστη, ούτε το ορθόδοξο δόγμα, ούτε τον ίδιο τον Χριστό. Ήταν χειρισμοί ανθρώπων πού φορούν σάρκα και κατοικούν στον κόσμο και γι'αυτό αμαρτάνουν.Πολλές φορές ψευδείς εκφραστές της ορθόδοξης πίστης αντί να εκφράζουν την ορθή διδασκαλία της αγάπης, παρασύροταν από δικές τους διαθέσεις και αστοχίες και στο τέλος τα "πλήρωνε" η εκκλησία ως θεσμός.Επίσης η ορθόδοξη πίστη διαστρέφονταν από πολλούς αντιπροσώπους της καταλήγοντας σε "θρησκεία του κόσμου" Ποτέ όμως δεν παρασαλεύεται ούτε αμαυρώνεται το μήνυμα του Χριστού και της αναστάσεως,ούτε το εκκλησιαστικό σώμα,ούτε το ορθόδοξο δόγμα, που είναι θεανθρώπινα και όχι κοσμικά στοιχεία. Σ'αυτά ας προσθέσουμε και χοντράδες-υποκειμενισμούς απατεώνων ιστορικών με εξώφθαλμη αντιχριστιανική διάθεση και συκοφαντική προκατάληψη ενάντια στην ορθοδοξία και θα έχουμε μια πλήρη άποψη της αλήθειας.
Η ορθοδοξία προσέφερε στον τόπο, δεν τον ζημίωσε. Ο κάθε τίμιος άνθρωπος εντός και εκτός εκκλησίας το παραδέχεται.

Βεβαια είναι θρασος να μιλούν για εγκληματα κατά της ανθρωπότητας, αμερικανοκινούμενες σέχτες με απάνθρωπες και σατανικές διδασκαλιες όπως οι ψευτομάρτυρες του "Ιεχωβά", οι γόνοι των σατανιστών και πράκτορες των εβραιοναζιστών. Πολύ μεγάλο θρασος.
Αν δεν ήταν τόσο θλιβερό, θα γελούσα.

Ανώνυμος είπε...

Σωστά...

Οι πράκτορες των εβραιοναζιστών...

αλλά και των

των αμερικανοσοβιετικών,

των καπιταλοκομμουνιστών,

των θρησκοαθεϊστών

και των ελληνοτούρκων.


Αυτό θα πει κύριοι "αλληλοπεριχώρηση", τύπου ελληνορθοδοξίας, ή όπως λέει ο Σιαμάκης, "ατσαλοβάμβακα".

Ανώνυμος είπε...

Νικόλαος: «εκεί που σταματά η λογική, αρχίζει η Σκοπιά»...

Το ακριβές είναι ... «εκεί που σταματά η λογική, αρχίζει ο Στρατός» και ως γνωστόν η Ορθόδοξη εκκλησία έχει άριστη σχέση με το Στρατό (τον έχει θέσει υπό την προστασία των αγίων της) άρα, καμιά σχέση με τη λογική.

Ανώνυμος είπε...

ΛΕΕΙ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΝΟΜΙΖΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΕΘΕΛ ΜΕ ΒΛΑΚΕΣ
«Κι όσο για την πώρωσή σου με τον Παπαδόπουλο, πού ξέρεις, μπορεί να είμαι ο Ιωαννίδης ή ο Πατακός!»

ΦΥΣΙΚΑ ΑΝΩΝΥΜΕ ΕΙΣΑΙ Ο Π.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ .

ΜΗΝ ΛΕΣ ΨΕΜΜΑΤΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΨΕΜΑ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΣΤΕ ΣΤΗ ΣΚΟΠΙΑ.
ΝΑ ΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Ο Π.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΕΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΕΣ ΩΣ Θ.Β.

ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΕΔΩ ΟΤΙ
Σωστά...
Οι πράκτορες των εβραιοναζιστών...αλλά και των των αμερικανοσοβιετικών,των καπιταλοκομμουνιστών,
των θρησκοαθεϊστών
και των ελληνοτούρκων.
Αυτό θα πει κύριοι "αλληλοπεριχώρηση", τύπου ελληνορθοδοξίας, ή όπως λέει ο Σιαμάκης, "ατσαλοβάμβακα".
Άντε καλό παρασκευοσαββατοκύριακο.
ΕΔΩ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΤΗ ΛΕΞΗ «"ατσαλοβάμβακα"» ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΕΞΗ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ Θ.Β=ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2009 ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ http://pistosfronimosdoulos.blogspot.com/search?updated-max=2009-09-01T09%3A52%3A00%2B03%3A00&max-results=5
ΔΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΜΑΣ ΞΑΝΑΕΓΡΑΨΕΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΕΞΗ.
ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΝΑ ΠΑΡΑΒΛΕΨΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΜΕ COPY-PASTE ΜΕ ΑΣΧΕΤΑ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΟΔΕ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ WIKI ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ» ΣΑΣ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥ ΣΕ Ο «ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ» «ΑΤΣΑΛΟΒΑΜΒΑΚΑ». (http://www.philologus.gr/2008-08-02-10-20-04/37/100-2009-02-15-11-21-40)

ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΤΟΝ Κ.ΖΟΥΛΙΑΝΙΤΗ ΣΤΙΣ 14 ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΣΤΕΙΛΕΙ.
ΠΕΡΙΜΕΝΩ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΔΙΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ΠΟΥ ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ ΟΠΩΣ ΛΕΣ
Ο/Η STRATOS είπε...
POU EISAI RE TH.W.?(ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΡΕ Θ.Β)

THA APANTISIS POTE STA EROTIMATA TOU THEODOROU?

GIATI KRIWESTE ?

OI ALLOI POU EINAI?

STRATOS (APO ALLO IPOLOGISTI)
31 Αυγούστου 2009 6:39 μ.μ.

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
DEN KRIVOMAI, STRATO(ΟΧΙ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2009 ΑΛΛΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΡΥΦΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΒΡΗΚΑΝΕ ΑΚΟΜΑ!!!)

EXO KI ALLES DOULEIES NA KANO (ΚΟΥΒΕΡΤΑ ΝΑ ΕΠΛΕΚΕΣ ΘΑ ΤΗΝ ΕΙΧΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ)

THA APANTISO ME TO RYTHMO POY THELO EGO.

CIAO

TH.V. SECRET AGENT(ΤΗ.V AMERICAN HIDDN AGENT)

PS. GIA TOUS ALLOUS IDEA DEN EXO.
31 Αυγούστου 2009 9:40 μ.μ.
ΑΚΟΜΑ ΤΙΣ ΔΙΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΡΥΘΜΟ ΠΟΥ ΘΕΣ ΕΣΥ ΣΤΑ 27 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΕΒΛΗΘΗΣΑΝ.!!!
ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΑΣΤΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΜΝΗΜΕΙΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5+ΜΗΝΕΣ KAI ΔΕΝ ΤΙΣ ΘΕΛΩ.ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΤΟΝ Κ.ΖΟΥΛΙΑΝΙΤΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΞΕΦΤΙΛΙΣΕ!!!

Νικόλαος είπε...

κ. Π. Παπαδόπουλος ή Θ.Β.: "Το ακριβές είναι ... «εκεί που σταματά η λογική, αρχίζει ο Στρατός»"


Εσείς πού το ξέρετε; Μη μου πείτε ότι υπηρετήσατε, γιατί θα καταλήξετε στην ψάθα λόγω αποκοπής, όπως ο πρώην «αδελφός» σας Ονήσιμος.

Παρεμπιπτόντως, για την ταμπακιέρα του άρθρου τίποτα, αγαπητέ... «δημοκράτη»! Για τον διωγμό που γίνεται ΤΩΡΑ στον Ονήσιμο και σε κάθε «αποκομμένο» κουβέντα, φίλτατε.

Μου αρέσει που υπογράφετε τώρα (σαν τον χαμαιλέοντα) ως «Κοινή Λογική» και μιλάτε για πολιτικά, όταν η Σκοπιά το απαγορεύει. Εγώ πάντως δεν έχω πρόβλημα· ας μιλήσουμε για ό,τι πολιτικό θέμα θέλετε. Αρκεί πρώτα να μου λύσετε μια απορία: ποια πολιτική έχει η Σκοπιά όταν αποκαλεί «Μακεδονία» την ΠΓΔΜ κόντρα στις θέσεις όλων των κομμάτων; Σας είχα ξαναρωτήσει για το θέμα νομίζω, αλλά δεν ήσασταν τόσο λαλίστατος, θαρρώ.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΟΝΗΣΙΜΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΙ ΑΔΕΡΦΟΙ ΤΟΥ , ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΟΥΤΟ ΣΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ , ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΩΚΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ !!!

ΕΔΩ ΠΑΕΙ Η ΦΡΑΣΗ ,[ΞΥΠΝΑ!],

""ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!""

Ανώνυμος είπε...

Εσείς πού το ξέρετε; Μη μου πείτε ότι υπηρετήσατε, γιατί θα καταλήξετε στην ψάθα λόγω αποκοπής, όπως ο πρώην «αδελφός» σας Ονήσιμος.

Παρεμπιπτόντως, για την ταμπακιέρα του άρθρου τίποτα, αγαπητέ... «δημοκράτη»! Για τον διωγμό που γίνεται ΤΩΡΑ στον Ονήσιμο και σε κάθε «αποκομμένο» κουβέντα, φίλτατε.

ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΙ ΥΨΗΛΑ ΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΦΙΛΕ ΝΙΚΟ.

ΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΙ-Ι-ΒΑΝΙΑ ΤΑ ΓΙΑΧΩΒΑΚΙΑ ΤΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ.

ΓΙΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΞΥΠΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΙΔΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΟΙΜΙΖΕΤΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΞΥΠΝΑΕΙ.

Νικόλαος είπε...

Πλάκα-πλάκα, έχετε δίκιο, φίλε μου. Εδώ μέχρι και μασονικές προσευχές διαβάσαμε από τον φίλο του κ. Π. Παπαδόπουλου ονόματι «digiSapientia». Όλα τα διαβάζουν μερικοί μερικοί (ενώ ο «πολύς όχλος» υποχρεώνεται να τρώει μόνο κουτόχορτο, «Ξύπνα» και τα τοιαύτα).

Ανώνυμος είπε...

Νικόλαος: “ποια πολιτική έχει η Σκοπιά όταν αποκαλεί «Μακεδονία» την ΠΓΔΜ κόντρα στις θέσεις όλων των κομμάτων; Σας είχα ξαναρωτήσει για το θέμα νομίζω, αλλά δεν ήσασταν τόσο λαλίστατος, θαρρώ”.

Επιτρέψτε μου να τροποποιήσω το ερώτημα ώστε να έχει και άλλον αποδέκτη:

Η Ορθοδοξία, δεν έχει ενιαία στάση σε αυτά τα ζητήματα; Πώς γίνεται η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας να αναγνωρίζει τη “Μακεδονία” κόντρα στην ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία; Η Ορθοδοξία αδυνατεί να συνεννοηθεί; Μήπως κάθε μια υπηρετεί συμφέροντα και σκοπιμότητες στα εθνικά όρια στα οποία δραστηριοποιείται;
Το πατριαρχείο Κων/πολης δεν αναγνωρίζει την εκκλησία της “Μακεδονίας” μόνο και μόνο επειδή αποσχίστηκε από τη Σερβική. Αναγνωρίζει όμως την Εκκλησία της Ουκρανίας που αποσχίστηκε από τη Ρωσική.
To πατριαρχείο Μόσχας με τη σειρά του, δεν αναγνωρίζει φυσικά την Ουκρανική, αποκαλώντας τους σχισματικούς, αναγνωρίζει όμως τη “Μακεδονική” αποκαλώντας τους “Μακεδόνες” αδελφούς.
Για γέλια ή για κλάμματα;

Nikos.

Ανώνυμος είπε...

«Πώς γίνεται η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας να αναγνωρίζει τη “Μακεδονία” κόντρα στην ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία;»

ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ Η ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.

«Η Ορθοδοξία αδυνατεί να συνεννοηθεί; Μήπως κάθε μια υπηρετεί συμφέροντα και σκοπιμότητες στα εθνικά όρια στα οποία δραστηριοποιείται;»

Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΝΟΗΜΕΝΗ ΕΔΩ ΑΠ’ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ.

ΟΤΙ ΝΕΟΦΑΝΕΣ ΕΓΕΙΡΕΤΑΙ ΣΕ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ.

ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΚΑΠΟΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΦΟΣΟΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ.

ΤΟ ΜΟΝΟ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΟΔΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΥΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΡΜΗΝΕΥΕΤΑΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ.

ΕΤΣΙ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΙΕΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΠΙΚΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΧΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ.Μ

rwssel είπε...

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά έχουν πάθει παράκρουση από τις σφαλιάρες που τρώνε τελευταία...


Στην αρχή η ΟΟΔΕ, μετά το μπλογκ "Rwssel" , στη συνέχεια η έκδοση των βιβλίων του ΦΡΑΝΣ "ΚΡΙΣΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ" & "ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ".

Τώρα τελευταία ο εφιάλτης τους ακούει στο όνομα

ΠΥΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ (www.rwssel.blogspot.com)


Νο mercy ladies and gentlemen...

ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗΣ είπε...

.

ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ΑΓΑΠΗΤΕ, ΡΩΣΣΕΛ , ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΆΓΙΑ ΤΑ ΛΕΣ , ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ !

ΞΕΧΑΣΕΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ , ΚΑΙ ΤΟΝ , ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ !

.

rwssel είπε...

το θεώρησα περιττό μιας και ο αναγνώστης ΗΔΗ βρίσκεται εδώ!

ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ, ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ με το θαυμάσιο ιστολόγιό του!!

Χρήστος – αντιαιρετικός είπε...

Ευχαριστώ Rwssel για τα καλά σου λόγια. Προς ενημέρωση των αναγνωστών και προς άρση παρεξηγήσεων θα ήθελα να τονίσω πως με τον κ. Rwssel μας συνδέουν κοινοί αγώνες και φιλικοί δεσμοί, μέσω διαδικτύου βέβαια. Άλλωστε το μαχητικό του μπλογκ έγινε στόχος αήθους επιθέσεως από Μάρτυρες του Ιεχωβά που επεχείρησαν ιταμώς να το κλείσουν. Άλλωστε ο κ. Rwssel μας τιμά ιδιαιτέρως αφού κατ’ επανάληψη έχει φιλοξενήσει άρθρα μας.

Μετά τιμής Χρήστος – αντιαιρετικός

Υ.Γ. Αγαπητέ Rwssel καλή επιτυχία στην καινούργια σου απόπειρα που ξεκίνησες με τη δημιουργία πύλης.

rwssel είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...

Έχω δηλώσει πως εάν βοηθήσω έστω και ΕΝΑΝ μτΙ ναλυτρωθεί από την απάτη της Σκοπιάς, θα έχω επιτύχει τους στόχους μου...

Πολλές ευχαριστίες βεβαίως και στον συνεργάτη μου Μάνο για τη συμβολή του στο υλικό που παρουσιάζουμε

Unknown είπε...

Oνησιμε δώσε μας τη γνώση σου και την εμπειρία σου ως τέως μαρτυς:Τι προσελκύει στην οργάνωση τους ανθρώπους;Όταν δέχονται να βαπτιστούν,δεν αντιλαμβάνονται ότι είναι ήδη βαπτισμένοι;Αν δεν είναι ήδη βαπτισμένοι,με ποιο σκεπτικό δέχονται βάπτισμα το οποίο γίνεται στο όνομα του Ιεχωβά και της οργανώσεως του;Δεν έτυχε να δουν την εντολή του Χριστου : βαπτίζοντας αυτούς εις το όνομα ( σ'ενικο αριθμό ) του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος ;Επίσης,με ποιο σκεπτικό εμπιστεύονται μια οργάνωση άγνωστη σ'αυτους;Οι αποτυχίες τους το 1914,το 1925,το 1975,δε δίδαξαν τίποτα τους μεταγενέστερους;

Unknown είπε...

Αν δε σπάσουμε τα δεσμά της εξάρτησης ,δε πετυχαίνουμε τίποτα.Σ'αυτο το σημείο η γνώση και η εμπειρία τέως μαρτύρων είναι απολύτως απαραίτητη.Ο Ονήσιμος να μας πει με ποιο τρόπο παγιδεύονται άνθρωποι στην οργάνωση.Οταν βαπτίζονται και εντάσσονται στην οργάνωση,δε συνειδητοποιούν ότι το βάπτισμα τους είναι παρωδια,δεδομένου ότι δε βαπτίζονται εις το όνομα ( σ'ενικο αριθμό ) του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος ; Ονήσιμε,με ποιο τρόπο τους πείθουν ότι επιλέγουν το σωστό δρόμο;Οι εισερχόμενοι με ποιο σκεπτικό δέχονται να βαπτιστούν, ενώ είναι ΗΔΗ βαπτισμένοι; με ποιο σκεπτικό αρνούνται και απορρίπτουν τη ΘΕΟΤΗΤΑ του Χριστου, ενώ στη Βίβλο δηλώνεται ρητά ότι ο Ιησούς είναι Υιος ΘΕΟΥ και ΘΕΟΣ ; με ποιο σκεπτικό αρνούνται και απορρίπτουν τη ΘΕΟΤΗΤΑ του Αγίου Πνευματος,ενώ στη Βίβλο αποκαλείται Κύριος και ΘΕΟΣ ; Είναι απίστευτο : Διαδίδουν τη πλάνη στην οποία βρίσκονται, συμπαρασύρουν και άλλους, και είναι βέβαιοι ότι το έργο τους το εγκρίνει ο Ιεχωβα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...