ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

3 Φεβ 2010

ΤΑ «ΠΕΤΡΙΝΑ» ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΠΡΩΗΝ ΜΑΡΤΥΡΑ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

 
Μένοντας πιστοί στην υπόσχεση που δώσαμε όταν δημοσιεύσαμε την επιστολή του πρώην Μάρτυρα του Ιεχωβά, Ονήσιμου Ελευθεριάδη με τίτλο «Κατάθεση ψυχής από πρώην Μάρτυρα του Ιεχωβά» πως θα ακολουθήσουν και άλλες βιωματικές εμπειρίες του από την Οργάνωση Σκοπιά, δημοσιεύουμε σήμερα τις προσωπικές του μαρτυρίες από την παιδική του ηλικία. Επειδή δεν θέλουμε να προκαταλάβουμε τον αναγνώστη δεν θα κάνουμε ουδεμία κρίση για την αφήγησή του. Θα αφήσουμε μόνο του τον αναγνώστη να απολαύσει τον μοναδικό, χειμαρρώδη και ρέοντα λόγο του Ονήσιμου Ελευθεριάδη, που μόνο μία βιωματική εμπειρία μπορεί να προσφέρει. Δεν επεμβήκαμε καθόλου στην σύνταξη του κειμένου, ακριβώς για να μην αναστρέψουμε την βιωματικότητα αυτή. Κάναμε όμως ένα μικρό ολίσθημα. Διακόψαμε αυτό τον χειμαρρώδη ρέοντα λόγο σε ένα σημείο του για να κάνουμε μια απαραίτητη παρένθεση. Ελπίζουμε στην συγγνώμη σας. Πριν να εκθέσουμε την καινούργια βιωματική αφήγηση του Ονήσιμου Ελευθεριάδη θα ήθελα εγώ προσωπικά ως Χρήστος – Αντιαιρετικός αλλά και ο Ονήσιμος Ελευθεριάδης από βάθους καρδίας να ευχαριστήσουμε όλους εσάς οι οποίοι μας τίμησαν είτε με την πρωτόγνωρη επισκεψιμότητα είτε με τα σχόλιά τους θετικά ή αρνητικά. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε όσους με ιμέηλ ή με άλλο τρόπο, εκδήλωσαν επιθυμία για υλική βοήθεια στον Ονήσιμο Ελευθεριάδη. Ο Ονήσιμος Ελευθεριάδης είναι όμως ένας σπάνιος άνθρωπος μια «λεβεντιά καμαρωτή». Το μόνο που επιθυμεί είναι να τον βάλετε στις προσευχές σας.

Ακολουθεί η επιστολή του πρώην Μάρτυρα του Ιεχωβά Ονήσιμου Ελευθεριάδη:

«Στην περιοχή όπου γεννήθηκα, κοντά στο Ηράκλειο Κρήτης, οι πρώτοι μάρτυρες της σκοπιάς, ήταν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μου, και από την μεριά του πατέρα μου και από την μεριά της μάνας μου...

Πριν από αυτούς δεν υπήρχαν μάρτυρες της σκοπιάς στην περιοχή αυτή.
Άρα ήμουν 3η γενιά μαρτύρων, καθαρός μάρτυρας.

Από μικρό παιδί έπρεπε να είμαι το ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ στην συνάθροιση, αυτό σημαίνει , να ξέρω απ’ έξω γραφικά εδάφια , να λέω ομιλίες από το βήμα , να ντύνομαι , από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου , με κοστούμι και γραβάτα, να κουβαλάω τσάντα με τα έντυπα της σκοπιάς , να πηγαίνω στο έργο στα χωριά , και στο έργο δρόμου (ακίνητος στην άκρη του δρόμου για 2 ώρες , να κρατάω τα περιοδικά ανοιχτά στα χέρια , για να τα βλέπουν οι περαστικοί), στο σχολείο κανένα παιδί δεν με έκανε παρέα , ούτε έπαιζαν μαζί μου , ήμουν ο "γιαχωβάς" του σχολείου .
Όταν τα αλλά παιδιά, έκαναν την προσευχή, το πρωί , εγώ κρυβόμουν πίσω-πίσω , και όλο το σχολείο γύριζε και με κοίταζε , όταν ο δάσκαλος, έλεγε να κάνω τον σταυρό μου , και εγώ του έλεγα , ότι δεν μου το επιτρέπει η συνείδηση μου ,ΨΕΜΑΤΑ , ΨΕΜΑΤΑ , ΨΕΜΑΤΑ , η αλήθεια είναι , ότι ο μάρτυρας πατέρας μου , με βασάνιζε , ΝΑΙ , με κακοποιούσε σωματικά και ψυχολογικά , από την μέρα που γεννήθηκα, μέχρι την μέρα που άρχισα να κάνω την επανάσταση μου .

Ξέρω παιδιά , που μεγαλώσαμε μαζί , και άλλα , λίγο μικρότερα από μένα ,
αυτά, ΝΑΙ , βασανίστηκαν περισσότερο από μένα , και οι βασανισμοί πολλές φορές γίνονταν μπροστά μας , για να φοβόμασταν και τα αλλά παιδιά .

Για ποιον λόγο ? για ασήμαντες αφορμές ...γιατί δεν κάθισα φρόνιμα στην προσευχή [4ετών] γιατί μίλησα με το διπλανό παιδάκι , γιατί δεν έδωσα καλή απάντηση στην σκοπιά κ.α...
Στην περίπτωση μου ,είχε να κάνει , με τον εγωισμό του πατέρα.
Ήταν πρεσβύτερος στην εκκλησία , και όλοι έπρεπε να λένε , να! το παιδί του αδελφού Τριαντάφυλλου! κοίτα τι καλό είναι ! όταν μεγαλώσει θα γίνει πρεσβύτερος ! Θα πάει στο μπέθελ ! (εννοεί ο Ονήσιμος τα κεντρικά γραφεία των Μαρτύρων του Ιεχωβά) και άλλα τέτοια...

Στο σχολείο απαγορεύονταν να παίζουμε με τα άλλα παιδιά [του κόσμου] , να κάνουμε την προσευχή μας , να καθόμαστε προσοχή στον εθνικό ύμνο , να παρακολουθούμε το μάθημα των θρησκευτικών , να φιλάμε το χέρι ιερέως ,να παρελάσουμε ή να παρακολουθήσουμε παρέλαση , να πάρουμε μέρος ή να βρισκόμαστε σε σχολικές γιορτές [Χριστούγεννα , Πάσχα κ.α..] να πηγαίνουμε στην εκκλησία με τα άλλα παιδιά , και γενικά ΟΛΕΣ τις φυσιολογικές δραστηριότητες που έχει ένας μαθητής δημοτικού ή γυμνασίου .

Μια φορά στο δημοτικό , κάτι παιδιά έπαιζαν με φωτογραφίες ποδοσφαιριστών , από τις γκοφρέτες , έπεσε λοιπόν μια φωτογραφία από ένα παιδάκι , και την πήρα , ήταν από έναν ποδοσφαιριστή μιας ομάδας [εγώ δεν τολμούσα να παίξω ποδόσφαιρο ...απαγορεύονταν ..με τους κοσμικούς ..]
ήμουν δευτέρα δημοτικού .

Πήρα την φωτογραφία την έβαλα στην τσεπούλα μου , και έφυγα για το σπίτι.
Κρύφτηκα το μεσημέρι στην κουζίνα , και κοίταγα την φωτογραφία του ποδοσφαιριστή , όταν μπήκε κρυφά ο πατέρας μου ....

Έφαγα τόσο ξύλο ..τόσο πολύ ξύλο.. φοβερό ξύλο... μελάνιασε ο λαιμός μου και πεταχτήκαν οι φλέβες έξω , ενώ σταμάτησε η αναπνοή μου , και πήδαγα ψηλά για να μπορέσω να πάρω ανάσα ...και αυτός χτύπαγε .. χτύπαγε .. χτύπαγε...

Η φωτογραφία του ποδοσφαιριστή , τσαλακωμένη στο παιδικό χεράκι μου , ήταν το χρυσό μοσχάρι που προσκυνούσαν οι ισραηλίτες στους πρόποδες του όρους Σινά !!!

Πολλά θα μπορούσα να πω και να εξιστορήσω , που δεν θα μου φτάσει, και ένας χρόνος αφήγησης...

Τα πόδια μου ήταν πάντα μπλε ,
με κλείδωνε στην κρεβατοκάμαρα , με έγδυνε από την μέση και κάτω, έπαιρνε μια μακριά βέργα ,από μια αγριελιά που ήταν έξω από το σπίτι , άνοιγε το ραδιόφωνο , και άρχιζε να με κτυπάει όπου έβρισκε , μέχρι που μελάνιαζα και σταμάταγε η αναπνοή μου , τότε σταμάταγε για λίγο , και όταν άρχιζα να παίρνω πάλι ανάσα , τότε έλεγε ότι το κάνω στα ψέματα και άρχιζε να με κτυπάει ξανά, και αυτό επαναλαμβάνονταν όσες φόρες του επέβαλε ,η γραφικά εκπαιδευμένη, συνείδηση του , μέσα από την οργάνωση του ιεχωβά θεού .

Όλα αυτά τα βασανιστήρια , τα λέγανε μεταξύ τους με υπερηφάνεια οι γονείς μάρτυρες , και καμάρωναν γιατί θα έβγαζαν καλούς αδελφούς στο μέλλον , και όλα τα βασανιστήρια στηρίζονταν στο εδάφιο που λέει = στις παροιμίες , να μην λυπάσαι την ράβδο από το παιδί σου για να γίνει σοφό (δεν θυμάμαι ακριβώς πως το λέει).
[Παρέμβαση «Αντιαιρετικού»: Προς επίρρωση των λεγομένων και για να μην θεωρηθεί πως ο Ονήσιμος γράφει μυθεύματα παραθέτουμε απόσπασμα από τη Σκοπιά του 1965 σελίδα 132 όπου διηγείται ένα ανάλογο επεισόδιο με μια μάρτυρα του Ιεχωβά που εκπαιδεύει τα παιδιά της:« Όταν ετονίσθη ότι ήταν ευθύνη των γονέων να φροντίσουν, ώστε τα
τέκνα να έχουν καθημερινή Γραφική διδασκαλία, απεφάσισα να διαθέσω
χρόνο για καθημερινή ανάγνωση της Γραφής. Αυτό ήγειρε μεγάλες
διαμαρτυρίες από τα τέκνα μου, ηλικίας επτά, πέντε και τριών ετών,
διότι πάντοτε εφαίνετο ότι αυτό συνέπιπτε στην πιο απολαύσιμη ώρα
τους … οι δε διαμαρτυρίες του ενετάθησαν όταν έκλεινα την τηλεόραση
κάθε βράδυ και ανήγγελα ότι ήταν καιρός για ανάγνωση της Γραφής.
Πολλές φορές καθόμουν με τη Γραφή στο ένα χέρι ΚΑΙ ΤΗ ΡΑΒΔΟ
ΣΥΝΕΤΙΣΕΩΣ ΣΤΟ ΑΛΛΟ
.»]


Όλα αυτά είχαν επιπτώσεις στην υγεία μου , σωματική και ψυχική.

8 ετών , από το πολύ ξύλο, έπαθα "πάρεση προσώπου" [δεν ξέρω αν το γράφω σωστά ] αυτό αν γνωρίζετε τι είναι ..
Πρόκειται για παράλυση του νευρικού συστήματος και φαίνεται περισσότερο στα κρανιακά νεύρα , στις κινήσεις και στην έκφραση του προσώπου. Παράλυση νεύρων με αποτέλεσμα την παραμόρφωση του δεξιού τμήματος του προσώπου μου και τράβηγμα των νεύρων στα δεξιά .

Αυτό με λίγα λόγια τι είναι ?
Από το ξύλο που έτρωγα [με χτύπαγε στο κεφάλι συνήθως]
παρέλυσε το αριστερό τμήμα των νεύρων [τα νεύρα χωρίζουν το ανθρώπινο σώμα στα δυο] και όταν για παράδειγμα = γελούσα , τότε το δεξί μέρος του πρόσωπου και το στόμα μου , πήγαινε και τραβιόνταν μέχρι το αυτί μου , βέβαια δεν έβγαινα ποτέ από το σπίτι !!!

Ένας άλλος λόγος ήταν , ότι λόγω της παράλυσης ,του αριστερού τμήματος , άρχισα να έχω πρόβλημα ισορροπίας και να μην μπορώ να βαδίσω κανονικά, και συχνά έπεφτα .

Αν δεν αντιδρούσε ο οργανισμός στην θεραπεία , θα εμένα ανάπηρος σε όλη την υπόλοιπη ζωή μου .

Οι παιδονευροχειρούργοι που με εξέτασαν [λόγω του ότι ήμουν 7,5 ετών , δεν μπορούσε να γίνει κάτι άλλο ] μου έδωσαν ισχυρή δόση κορτιζόνης , που έκανα θεραπεία για 8 μήνες .

Όλη αυτή η ιστορία με την κορτιζόνη , μου κλόνισε τον μεταβολισμό , με αποτέλεσμα , σε συνδυασμό με τα ψυχικά τραύματα και την γενική ψυχολογία , από τότε πήρα κιλά , και τώρα έχω αρκετά κιλά παραπάνω , αυτό βέβαια μπροστά στα αλλά , είναι πταίσμα, αυτό το λέω , γιατί ,η παράλυση των νεύρων , μου έχει αφήσει κάποια σημάδια στο σώμα μου , που θα κουβαλάω , σε όλη μου την ζωή .

Βέβαια , τα σχέδια του αληθινού μου πατέρα Ιησού Χριστού , ήταν διαφορετικά , από αυτά του επίγειου πατέρα μου .
Γιατί είμαι , τώρα ζωντανός , και γράφω αυτές τις γραμμές της προσωπικής τραγωδίας , και ταυτόχρονα ευτυχίας μου .

Αυτή είναι η ζωή μου , με λίγα λόγια , έως την ηλικία των 8 ετών .Υπάρχουν πολλά ακόμα , που δεν είπα, αλλά από αυτά τα λίγα , νομίζω πως σκιαγράφησα κάπως , τα πρώτα παιδικά μου χρόνια , σαν παιδί , μαρτύρων του ιεχωβά .

Τιμή και Δόξα Στον Κύριο Μας Ιησού Χριστό , αδελφέ μου Χρήστο.»
 
 
 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου.

 

16 σχόλια:

Πίτερ προς Ονήσιμο είπε...

Κύριε Χρήστο, κύριε Ελευθεριάδη Ονήσιμε, καλησπέρα.

Μόλις διάβασα το άρθρο και έπαθα σοκ.

Δεν ξέρω αν είναι «πέτρινα» τα χρόνια στην παιδική ηλικία όλων των Μαρτύρων του Ιεχωβά, πάντως η ιστορία σας με συγκλόνισε.

Διάβαζα το άρθρο και ένοιωθα στο στήθος κάτι να με σφίγγει.
Κάποια στιγμή έπαψα να διαβάζω για λίγο γιατί έπρεπε να πάρω δυο βαθιές ανάσες ώστε να μπορέσω να συνεχίσω.

Το ότι οι γονείς πρέπει να νουθετούν τα παιδιά, τους το έμαθε η οργάνωση «καλά», το ότι οι γονείς πρέπει να σέβονται τα παιδιά τους, δεν το διάβασαν;

Τι κρίμα.

Κύριε Ονήσιμε, δεν έχω λόγια.
Αισθάνομαι ότι θέλω να αρχίσω να μιλάω να μιλάω να μιλάω και να μη σταματάω ποτέ, από την άλλη όμως κανένας λόγος δεν μου βγαίνει.

Δε ξέρω τι να πω;!
Τα΄χω χαμένα.

Πίτερ

Ανώνυμος είπε...

“και όλα τα βασανιστήρια στηρίζονταν στο εδάφιο που λέει = στις παροιμίες , να μην λυπάσαι την ράβδο από το παιδί σου για να γίνει σοφό (δεν θυμάμαι ακριβώς πως το λέει).”

Nα πώς το λέει:

«Ο φειδόμενος της ράβδου αυτού μισεί τον υιόν αυτού, αλλ' ο αγαπών αυτόν παιδεύει αυτόν εν καιρώ.» Παροιμίαι 1:24

«Η ανοησία είναι συνδεδεμένη μετά της καρδίας του παιδίου, η ράβδος της παιδείας θέλει αποχωρίσει αυτήν απ' αυτού.» Παροιμίαι 22:15

Το ‘χε πει κι ο Παύλος:

«Διότι όντινα αγαπά Κύριος παιδεύει και μαστιγόνει πάντα υιόν, τον οποίον παραδέχεται. Εάν υπομένητε την παιδείαν, ο Θεός φέρεται προς εσάς ως προς υιούς, διότι τις υιός είναι, τον οποίον δεν παιδεύει ο πατήρ;» Εβραίους 12:6-7

Δηλαδή, αν τα πάρεις κυριολεκτικά, ο καλός χριστιανός πατέρας, πρέπει να ρίχνει πολύ ξύλο. “Όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος” έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και “Το ξύλο βγήκε απ’ τον Παράδεισο” οι νεώτεροι ημών πρόγονοι.

Ανώνυμος είπε...

Nikrom
Πράγματι σοκαριστικό!

Αλλά εδώ νομίζω ότι οφείλω, (ως πρώην Μάρτυρας 3ης γενιάς κι εγώ), να πω ότι αυτή η κακομεταχείρηση παιδιών, δεν ήταν ο κανόνας στην οργάνωση τής Σκοπιάς. Με έδερναν με μέτρο, μόνο όταν το παράκανα. Και φυσικά όταν το άξιζα.

Βεβαίως και σ’ εμένα έλεγαν να μην μαζεύω χαρτάκια με ποδοσφαιριστές και άλλα τέτοια, αλλά δεν με έδερναν κιόλας. Το άφηναν στη συνείδησή μου.

Αυτό το διευκρινίζω, για να μη δοθεί η εντύπωση ότι αυτή είναι γενική κατάσταση στην οργάνωση και τα ισοπεδώσουμε όλα, λόγω τέτοιων ακραίων φαινομένων.

Φυσικά σε αυτό, δεν είναι δίκαιο ούτε να τα γενικεύουμε, αλλά ούτε και να "αθωώσουμε" τη Σκοπιά για τέτοιες συμπεριφορές. Η ίδια η φασιστική συμπεριφορά τής "μητριάς οργάνωσης" προς τα μέλη της, στρώνει όλες τις προϋποθέσεις, (μαζί με την εσχατολογική υστερία), ώστε να συμπεριφέρονται γονείς με τέτοιο τρόπο.

Γνωρίζω προσωπικά συγγενικό μου πρόσωπο Μάρτυρα τού Ιεχωβά, που έβαζε τα παιδιά της να περπατούν ξυπόλητα πάνω σε μυτερά χαλίκια, "για να σκληραγωγηθούν για τη Μεγάλη Θλίψη που πλησίαζε" τότε, γύρω στο 1975.

ΜΕΤΑΝΟΩΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ είπε...

ΑΔΕΛΦΕ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΟΝΗΣΙΜΕ.ΟΜΟΛΟΓΩ ΠΩΣ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ ΑΚΡΥΣΑ ΓΙΑΤΙ ΑΔΕΛΦΕ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΗΣ ΕΙΣΑΙ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΑΓΑΠΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΓΑΠΑ ΒΖΑΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΑΠΟΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΦΥΛΑΚΗ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΗΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ.ΟΜΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ (ΑΔΕΛΦΟΥΣ)ΣΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΗ ΟΣΟΥΣ ΦΕΥΓΟΥΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΦΟΒΕΡΕΣ ΓΙΑ ΣΚΟΤΩΜΟ.ΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΟΥ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ(ΧΡΙΣΤΟ)ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΕΡΑΣΕΣ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΤΙ ΛΕΩ ΦΟΒΑΣΑΙ,ΑΥΤΗ Η ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΗ ΝΑ ΥΠΑΡΧΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.ΕΛΠΙΖΩ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ Ο ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΑΝ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ.ΠΑΙΡΝΩ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΑΣ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΟΥ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΑΔΕΛΦΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥ!!!!

Ανώνυμος είπε...

«Ο φειδόμενος της ράβδου αυτού μισεί τον υιόν αυτού, αλλ' ο αγαπών αυτόν παιδεύει αυτόν εν καιρώ.» Παροιμίαι 1:24

Αυτό το χωρίο οι μάρτυρες το αντιλαμβάνοντε ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ .
Όπως και κυριολεκτικά αντιλαμβάνοντε
,την έννοια του αρμαγεδώνα της Αποκάλυψης .

Σε εμένα προσωπικά , μου είπε μάρτυρας της Σκοπιάς το εξής :

""ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΝΑ ΚΑΙΓΟΝΤΕ ΣΤΟΝ ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑ , ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΆΣ ΠΕΘΑΝΩ , ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ""

Ανώνυμος είπε...

ΑΔΕΡΦΕ ΟΝΗΣΙΜΕ , ΚΟΥΡΑΓΙΟ , ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ .

ΚΥΡΙΕ ΧΡΗΣΤΟ , ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ , ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΡΕΣΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΕΤΕ , ΟΛΟΣ Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ .

ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΘΕ ΕΥΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ .

Νικόλαος είπε...

Η χούντα ξεκινάει από «ψηλά» και φτάνει μέχρι και τα παιδιά... Κουράγιο στον προσωπικό αγώνα που κάνουν οι άξιοι αδελφοί μας ενάντια σε αυτόν τον εφιάλτη!

Ανώνυμος είπε...

Είναι χαμενο πλέον το παιχνίδι από το Ίντερνετ για τη Σκοπιά.

Χωρίς το Ίντερνετ και εκτός Εκκλησίας τίποτε αρνητικό δεν ακούγεται.

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν τόλμα ούτε να αναφερθεί αρνητικά στους Μάρτυρες της Σκοπιάς και όλα αυτά τα περιστατικά τους μένουν θαμμένα.

Καμμία εφημερίδα πότε δεν έγραψε κάτι ενάντιον των Μαρτύρων.

Όμως Ίντερνετ είναι διαφορετικά τα πράγματα.Η Σκοπιά δεν μπορεί να ελέγξει ποιός οπαδός της λ.χ μπήκε εδώ και διάβασε αυτά τα άρθρα.

Από την αρχή το κατάλαβαν οι Κυβερνήτες στο Μπρουκλιν ότι το Ίντερνετ θα τους βγει σε κακό.

Επιτέλους κάποια στιγμή έπρεπε να βγει το πραγματικό πρόσωπο των Μαρτύρων που κρύβεται πίσω από τις Γραβάτες και τα κουστούμια και τον δήθεν καλό λόγο.

Ας ξυπνήσει επιτέλους ο Κοσμάκης που τους θεωρεί Αγγέλους εν λευκοις καθεζομενους και νομίζει ότι καταδιώκονται από μισός και όχι γιατί όντως πρέπει να καταδιώκονται.

Εμπρός λοιπόν όσοι έχετε ακόμα καλή γνώμη γιαυτους και δεν βάλατε μυαλό ούτε ύστερα από αυτό ανοίξτε διάπλατα της πόρτες σας στον αργό θάνατο που λέγεται Χιλιασμός.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ.Μ

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ.Μ :

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑΤΕ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΆΝ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ...

""ΟΙ Μ.τ.Ι , ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΩΣ , [ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ]

ΤΟ ΣΕΡΦΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ , ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΜΕΣΑ ,ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΒΙΑΣΜΟΥ ,ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ""

rwssel είπε...

Πάρα πολύ ωραία, έτσι να μαθαίνονται αυτά!

rwssel είπε...

διορθωση

Ανώνυμος είπε...

""ΟΙ Μ.τ.Ι , ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΩΣ , [ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ]

ΤΟ ΣΕΡΦΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ , ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΜΕΣΑ ,ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΒΙΑΣΜΟΥ ,ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ""

Το μονο σιγουρο είναι ότι το εχουν χασει το παιχνιδι με το Ιντερνετ.
Το επομενο βημα τους θα είναι να μαζεψουν τα γιδια στο μαντρι αν δεν τα μαζεψαν ηδη..

Το ότι δεν επιτρεπετει να σερφαρουν στο Ιντερνετ είναι αυτονοητο και λογικη ακολουθια από τις δυο προηγουμενες προτασεις.

Μην ξεχνας αγαπητε Ανωνυμε ότι εδώ μεσα από ότι ειδα στις 2 ημερες που εχω μπει υπαρχουν Ιντερνετικοι-Αντιαιρετικοι-Καρχαριες που τρωνε και μασανε αλυπητα κάθε Κουστουμαρισμενο Αμερικανοκινητο Εμπορακο που θα τολμησει να γραψει κατι.

Δειτε τις συζητησεις στα αρθρα και θα καταλαβετε τι εννοω.Πεντε ωρες ειχα μεσα στο μπλογκ που διαβαζα σχολια.

Είναι καιρος επιτελους ο Κοσμος να παρει το παιχνιδι πανω του και να διωξει τα Κουστουμαρισμενα και Γυαλισμενα Αμερικανοκινητα πλασιεδακια που πασσαρουν ΝΟΜΙΜΩΣ «Ψυχοναρκωτικα».

Ανώνυμος είπε...

Αδελφέ μου πολύ έκλαψα με το άρθρο σου. Μου θύμισε τα δικά μου πέτρινα παιδικά χρόνια στην Σκοπιά.

Κανένας δεν μπορεί να νιώσει αυτά που πέρασες στην Σκοπιά αν δεν τα ζήσεις προσωπικά και αν δεν ήσουν μικρό παιδί στην Οργάνωση.

Οι περισσότεροι ΜτΙ πατέρες αντανακλούν την Σκοπιά στην διαπαιδαγώγιση των παιδιών τους. Απάνρωπες τακτικές, ξύλο, ήταν κάτι που όλοι σαν μικροί ζήσαμε. Πόσες φορές έπεφτε η ράβδος επειδή στην συνάθροιση μπορεί να κάναμε σκίτσα ή να γύριζε το κεφάλι μας πίσω να μιλήσουμε με τον μικρό που καθόταν πίσω μας.

Ξέρω τον πόνο σου γιατί και εγώ τα πέρασα(όχι όμως στον δικό σου βαθμό)Ακόμη ξέρω τον πόνο και το μονοπάτι της αποκοπής, τις εγκατάλειψης από όλους και τον μοναχικό δρόμο να ζεις μακρυά από την Σκοπιά. Ακόμα γνωρίζω τι θα πει κοινωνική απομόνωση, πενιχρά εισοδήματα γιατί αφιέρωσες τα καλύτερα σου χρόνια με το να είσαι διαγγελέας ενός ψεύτικου αγγέλματος.

Παρόλα αυτά ευχαριστώ τον Ιησού Χριστό που μας έδειξε τον δρόμο του και την αγάπη Του, γιατί μόνο Αυτός μπορεί να μας δώσει θάρρος και δύναμη να αντέξουμε όλα αυτά που ζήσαμε σαν μικροί στην καταστροφική αίρεση της Σκοπιάς, αλλά και αργότερα με την έξοδο μας.

Θα έχεις πάντα μια θέση στην προσευχή μου....

Ένας πρώην ΜτΙ

O ΟΝΗΣΙΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΜΑΡΤΥΡΑ ΚΑΙ ΝΥΝ ΑΔΕΡΦΟ ΤΟΥ . είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ ,ΓΕΙΑ ΣΟΥ .

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ ,ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ.

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ,ΟΤΙ,ΆΝ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ,ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ,ΤΟΝ ΠΟΝΟ ,ΤΑ ΨΥΧΙΚΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ,ΚΑΙ ΤΟΥΣ "ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ", ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΕ ,ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ...!

ΣΕ ΠΡΟΣΚΑΛΩ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ,ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ,ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ , ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ,ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!

ΣΕ ΠΡΟΣΚΑΛΩ ΝΑ ,ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ , ΣΤΟ E-MAIL ,
ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ,ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ,ΤΟΥ ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΥ.

ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ,ΟΛΑ ΑΥΤΑ ,ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ,ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ,ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ!

Ο ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ , ΘΑ ΣΕ ΦΕΡΕΙ ,ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΟΥ .

ΚΑΛΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΛΩ , ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ,ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΖΩΗΣ ,ΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ , ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΜΗΝΥΜΑ ,ΟΛΟΙ , ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ, ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ,ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ...!!!

ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ,ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ,ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΑ , ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΟΥΝ ,ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ !

ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΑΔΕΡΦΕ , ΠΡΩΗΝ ΜΑΡΤΥΡΑ,

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ , ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ , ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ , ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΥΝΤΟΜΑ , ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ , ΣΤΗΝ ΣΤΗΛΗ , ΤΟΥ ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΥ .

ΝΑ ΣΕ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΛΑ !

rwssel είπε...

Η Εταιρεία Σκοπιά ΤΡΕΜΕΙ την νέα πραγματικότητα που ακούει στο όνομα ΙΝΤΕΡΝΕΤ και ελεύθερη διακίνηση ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ.

Unknown είπε...

Ονήσιμε,διάβασες ποτέ το βιβλίο ενός άλλου πρώην μάρτυρος του Ιεχωβα,του Ευάγγελου Τζελη,με τίτλο:εκστρατεία αγάπης;Ξέρω ότι το έγραψε για την ανάνηψη των μαρτυρων,για να σωθούν,αλλά δε το βρίσκω πουθενά.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...