ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

9 Απρ 2017

Ο ΑΠΙΣΤΟΣ ΘΩΜΑΣ ''ΚΥΝΗΓΑ'' ΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ!



Επιμέλεια: '' ΑΝΤΙΧΙΛΙΑΣΤΙΚΟΣ ''


Μια πραγματική «γροθιά» στο στομάχι των Μαρτύρων του Ιεχωβά, που αφορά τη θεότητα του Χριστού, είναι το επεισόδιο που περιγράφεται στο Ευαγγέλιο του Ιωάννη Κεφάλαιο 20, Στίχοι 19 – 31 και αφορά τον αναστάντα Χριστό και τον μαθητή του Θωμά.

Ένα επεισόδιο που δεν μπορούν να το αρνηθούν, και δυστυχώς δεν μπορούν να το αλλάξουν και να το διαστρεβλώσουν στην Μετάφραση Νέου Κόσμου (ΜΝΚ) [1], με αποτέλεσμα να το παραδίδουν ως έχει. 

Έτσι το συγκεκριμένο χωρίο από το Ευαγγέλιο του Ιωάννη ''τους κυνηγά'' κυριολεκτικά, γι’ αυτό και προσπαθούν να το αποφύγουν σε συζητήσεις με διάφορες δικαιολογίες...

Γιατί όμως;
Τί λέει αυτό το χωρίο;

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ο Θωμάς, Μαθητής του Χριστού έδειξε απιστία στην Ανάσταση του Χριστού. Τόση απιστία που δεν θα μπορούσε κανένας να τον πείσει εάν δεν του παρουσιαζόταν ο Ίδιος ο Κύριος να του δείξει τα σημάδια από τα καρφιά στα χέρια και μάλιστα ζήτησε να τον αγγίξει στις πληγές των καρφιών με τα ίδια του τα χέρια, διαφορετικά δεν θα πίστευε.

Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο Κεφ. 20, Στίχοι 24 – 25..
''Ο Θωμάς, όμως, ένας από τους 12, που λέγεται Δίδυμος, δεν ήταν μαζί τους όταν ήρθε ο Ιησούς. Του έλεγαν, λοιπόν, οι άλλοι μαθητές: Είδαμε τον Κύριο.
Και εκείνος είπε σ' αυτούς: Αν δεν δω στα χέρια του το σημάδι των καρφιών, και δεν βάλω το δάχτυλό μου στο σημάδι των καρφιών, και δεν βάλω το χέρι μου στην πλευρά του, δεν θα πιστέψω.''

Ο Χριστός όμως του έκανε τη χάρη! Του εμφανίστηκε και του ’δειξε τα χέρια Του με τις πληγές και τον έβαλε να τον αγγίξει έτσι ώστε να πιστέψει στην Ανάστασή Του.

Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο, Κεφάλαιο 20, Στίχος 27..
''Έπειτα, λέει στον Θωμά: Φέρε εδώ το δάχτυλό σου, και δες τα χέρια μου· και φέρε το χέρι σου και βάλε στην πλευρά μου· και μη γίνεσαι άπιστος, αλλά πιστός.''

Σίγουρα ο Θωμάς εκείνη τη στιγμή ένιωσε πολύ άσχημα και θα μετάνιωσε πικρά γι’ αυτήν του την απιστία.

Σήμερα όμως εμείς, τον ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την απιστία που έδειξε. Που να ’ξερε κι αυτός πόσο χρήσιμη θα ήταν αυτή η απιστία του στις μέρες μας. Ποιος να του το έλεγε ότι αυτή του η απιστία, στις μέρες μας θα έδειχνε το δρόμο προς την Ορθή – Δόξα  του Θεού στους αιρετικούς!

Συντετριμμένος, μετανιωμένος και προφανώς γεμάτος τύψεις ο Θωμάς, απάντησε στον Κύριο λέγοντας:

''Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΟΥ''

Η απάντηση αυτή του Θωμά, έχει γίνει ο εφιάλτης των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Γιατί;
Απλούστατα. Επειδή η Οργάνωσή τους, τους μαθαίνει ότι ο Χριστός δεν είναι ο Θεός.
Και έρχεται εδώ ο Μαθητής του Χριστού και μας βεβαιώνει με τη Μαρτυρία του ότι ο Χριστός είναι ο Κύριος και ο Θεός μας!

Το θέμα αυτό δεν τελειώνει εδώ. Υπάρχει μια λεπτομέρεια που πρέπει να της δώσουμε μεγάλη προσοχή, μεγάλη σημασία και μεγάλη αξία.

Ο Θωμάς απαντά στον Χριστό:
''Ο Κύριος μου και ο Θεός μου''. Ιωάν. 20.28

Ο Χριστός πώς αντέδρασε που ο Θωμάς τον αποκάλεσε Κύριο και Θεό;

Ας το δούμε: Ιωάν. 20.29
''Θωμά, επειδή με είδες, πίστεψες· μακάριοι όσοι δεν είδαν, και πίστεψαν.''

Η απάντηση του Χριστού φανερώνει, ότι ο Θωμάς σωστά τον αποκάλεσε Κύριο και Θεό, διότι αν δεν ήταν έτσι τα πράγματα τότε σίγουρα ο Χριστός θα του έκανε κάποια παρατήρηση, για παράδειγμα: ''Θωμά, πρόσεξε πως με αποκαλείς, δεν είμαι εγώ ο Θεός παρά μόνον ο Πατέρας''.

Κι όμως, ο Χριστός δεν του έκανε καμία απολύτως παρατήρηση. Δέχτηκε το ''Κύριος και Θεός'' και μάλιστα το επιβεβαίωσε λέγοντας: ''επειδή με είδες, πίστεψες·'' Δηλαδή Εμένα τον Κύριό σου και Θεό σου!

ΤΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ
ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;

Είναι προφανές ότι δεν έχουν και πολλά περιθώρια να απαντήσουν κάτι σε αυτό, και για το λόγο αυτό προσφεύγουν σε δικαιολογίες. Μάλιστα έναν τον είχαμε ''στριμώξει'' τόσο πολύ με αυτό το χωρίο που αναγκάστηκε να μας πει, ότι το Ευαγγέλιο του Ιωάννη ενδέχεται να είναι και αμφισβητούμενο!

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς οι Μάρτυρες του Ιεχωβά ξεπερνούν κατά πολύ μεγάλο ποσοστό την απιστία του Θωμά που κράτησε μόνον 8 ημέρες. (Ιωάν. 20.26) Είναι ικανοί να αμφισβητήσουν μέχρι και τον Ιωάννη προκειμένου να αποδείξουν ότι η Οργάνωση έχει δίκιο και όχι ο Ευαγγελιστής.

Μια ακόμη δικαιολογία που χρησιμοποιούν όταν τους ρωτάμε: ''γιατί ο Θωμάς αποκάλεσε τον Χριστό Κύριο και Θεό του;'' μας απαντούν ότι:
''ο Θωμάς τρόμαξε και πάνω στην ταραχή του είπε κάτι που δεν έπρεπε.''

Κάτι τέτοιο όμως δεν υπάρχει γραμμένο μέσα στην Αγία Γραφή. Πουθενά δεν λέει όσο κι αν το ψάξαμε ότι ο Θωμάς τρόμαξε καθώς είδε μπροστά του τον Χριστό και είπε ότι είπε.
Κι ένας Μάρτυρας του Ιεχωβά πρέπει να αποδεικνύει τα λεγόμενά του ΜΟΝΟ μέσα από την Αγία Γραφή, γιατί όπως λένε, ΜΟΝΟ όσα λέει στην Αγία Γραφή δέχονται. Άρα κι εμείς, ΜΟΝΟ μέσα από την Αγία Γραφή τους παρουσιάζουμε την πλάνη τους.

Επίσης, αν όντως είχε τρομάξει όπως λένε, τότε ο Χριστός θα του έλεγε: ''Θωμά, μην τρομάζεις, εγώ είμαι ο Χριστός''. Ούτε κάτι τέτοιο υπάρχει μέσα στην Αγία Γραφή.

Συνεπώς οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, κακώς επιμένουν και στηρίζουν τις δοξασίες της Οργάνωσης την οποία υπηρετούν. Ο Θωμάς τους λέει ξεκάθαρα, ότι ''ο Χριστός είναι ο Κύριος και ο Θεός''. Το γράφει και στο δικό τους βιβλίο, εκείνο που τους έχει δοθεί από την Οργάνωση για να το χρησιμοποιούν ως Αγία Γραφή. Δηλαδή στη Μετάφραση Νέου Κόσμου.


Μετάφραση Νέου Κόσμου (ΜΝΚ) των Μαρτύρων του Ιεχωβά: “Ο Κύριός μου και ο Θεός μου”

Αν παρόλα αυτά επιμένουν να εθελοτυφλούν, τουλάχιστον ας μην ενοχλούν τους συνανθρώπους τους που δεν τους φταίνε σε τίποτα.

Ο Θεός να μας προστατεύει από την πλάνη των αιρέσεων.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
1. Μετάφραση Νέου Κόσμου (ΜΝΚ): Έτσι ονομάζουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, την Καινή Διαθήκη που έχουν εκδώσει, η οποία είναι γεμάτη διαστρεβλώσεις και ανακρίβειες





ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου.

80 σχόλια:

Alexia Kriniti είπε...

Εμένα μου έχουν δώσει τις εξής απαντήσεις, όταν τους είπα για το χωρίο (από 2 διαφορετικούς ΜτΙ σε διαφορετική χρονική στιγμή):

1.Ότι το "ο Κύριος μου" αναφέρεται στο Χριστό και το "Ο Θεός μου" στον Ιεχωβά!
2. Ότι ο Θωμάς αναφερόταν στον Ιεχωβά για το θαύμα που έκανε, δηλ η φράση που αναφώνησε δεν αφορά το Χριστό.

Στο βιβλίο της Σκοπιάς "Συζητάτε Λογικά από τις Γραφές", σελ. 251-252, είναι τόσο ακαταλαβίστικη η ερμηνεία της Σκοπιάς για το τι εννοούσε ο Θωμάς, που φαίνεται πώς ούτε οι οπαδοί της την καταλαβαίνουν και για αυτό ο καθέανς λέει και κάτι άλλο. Ξεκινάει με τη φράση "Δεν υπάρχει αντίρρηση να χαρακτηριστεί ο Χριστός «Θεός», αν αυτό είχε στο νου του ο Θωμάς." (Η Σκοπιά σε λίγο θα αρχίσει να μας λέει ότι οι Απόστολοι άλλα είχαν στο μυαλό τους και άλλα έλεγαν). Στη συνέχεια συνδέει τη λ. "θεός" με τους Κριτές της Π.Δ. και θα συγχαρώ όποιον βγάλει άκρη από όλο αυτό. Το βιβλίο το βρίσκετε πολύ εύκολα στον ιστότοπό τους.

Ανώνυμος είπε...

Απλό και κατανοητό το άρθρο. Καλή πρόθεση έχει ο συγγραφέας του, προσπαθεί να ανακαλύψει την Αμερική για να την αποκαλύψει στους Μάρτυρες του Ιεχωβά.

Αν μου επιτρέπετε να εκφράσω την γνώμη μου, το άρθρο, εκτός από κάποια λάθη ως προς την προσέγγιση : "γροθιά στο στομάχι" που είναι τελείως λανθασμένη έκφραση γιατί από εκεί θα πιαστούν για να κατηγορήσουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, κατά τ' άλλα περιέχει ένα μεγάλο λάθος.

Το λάθος είναι ό,τι ο Θωμάς όντως δεν πίστευε, όμως δεν πίστευε από αγαθή προαίρεση, ειλικρινώς. Όταν ο Κύριος του αποκάλυψε την αλήθεια τότε πίστεψε γιατί ήταν ειλικρινής.
Πίστεψε με όλη του την καρδιά.
Δεν ήταν άπιστος.

Ας μη ξεχνάμε ό,τι ο Χριστός δεν είχε αναληφθεί, Το Άγιο Πνεύμα την Πεντηκοστή επέπεσε επί των μαθητών.
Ο Θωμάς ουδεμία σχέση έχει με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά.

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν έχουν άγνοια.

Γ_Ν_Ω_Ρ_Ι_Ζ_Ο_Υ_Ν

Γνωρίζουν και διαστρεβλώνουν την αλήθεια.
Εν γνώσει τους πολεμούν Τον Χριστό, δεν το κάνουν από άγνοια της Θεότητος.
Για τον σκοπό αυτό έχουν αλλοιώσει την Αγία Γραφή, εδικά στα σημεία όπου φανερώνεται η Θεότητα Του Χριστού.

Γι' αυτό δεν έχουν καμία ελπίδα σωτηρίας, ο τόπος τους είναι καθορισμένος μαζί με τον πατέρα του ψεύδους και τα όργανά του. Μόνο η μετάνοια θα μπορούσε να τους σώσει, όμως για να γίνει αυτό χρειάζεται θαύμα. Αν υπάρχουν κάποιοι ειλικρινείς, φεύγουν αργά ή γρήγορα μόλις δουν την πλάνη.

Δεν χρειάζεται ο Θωμάς, ο Θωμάς είπε την αλήθεια και τώρα είναι Άγιος. Πάμπολλα είναι τα σημεία στην Αγία Γραφή που μαρτυρούν την Θεότητα Του Χριστού. Αυτό δεν το αρνείται ούτε ο Σατανάς ούτε οι δαίμονες.

Το αρνούνται (πλην ελαχίστων άλλων) οι Μάρτυρες του Ιεχωβά και υπάρχουν Ορθόδοξοι που τους ακούνε, συζητούν μαζί τους και αρκετοί συμφωνούν.

Αυτή είναι η κατάντια, να βρίσκεται Ορθόδοξος Χριστιανός που να μη μπορεί να αρθρώσει λόγο και να δώσει απάντηση σε αυτό το θεμελιώδες θέμα της Πίστεως, Την Θεότητα Του Χριστού.

Όσο γι' αυτά που γράφουν στα θλιβερά βιβλία τους οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, περί πολλών μικρών θεών, τι να πούμε; Η βλασφημία τους δεν έχει όρια. Τολμούν να συγκρίνουν Τον Θεό με τους θεούς των εθνών τα δαιμόνια. Και άλλοι έχουν ονομαστεί θεοί, σε πλήρη αντιδιαστολή με Τον Τριαδικό Θεό.

Κάποιος λέει : "Είσαι γίγαντας!"
Αυτό σημαίνει ό,τι υπάρχουν γίγαντες;;;

Ένα παράδειγμα από την Παλαιά Διαθήκη :

Και θέλει ειπεί, Που είναι οι _θ_ε_ο_ί_ αυτών, ο βράχος εις τον οποίον είχον το θάρρος αυτών;
οίτινες έτρωγον το πάχος των θυσιών αυτών, και έπινον τον οίνον των σπονδών αυτών; ας σηκωθώσι και ας σας βοηθήσωσιν, ας γείνωσιν εις εσάς σκέπη.

Ίδετε τώρα ότι εγώ,

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ ΠΛΗΝ ΕΜΟΥ

εγώ θανατόνω και ζωοποιώ· εγώ πληγόνω και ιατρεύω· και δεν υπάρχει ο ελευθερών εκ της χειρός μου.
Διότι εγώ υψόνω εις τον ουρανόν την χείρα μου, Και λέγω, Ζω εγώ εις τον αιώνα·

(Δευτερονόμιο 32:37-40).

Στα παραπάνω χωρία παρατηρούμε την διάκριση μεταξύ των πολλών θεών των εθνών και Του Ενός Μοναδικού Θεού, ο Ίδιος ο Θεός λέγει ό,τι δεν υπάρχει άλλος αληθινός Θεός εκτός από Αυτόν.






Μπέμπης

Ανώνυμος είπε...

Πόλυ καλό άρθρο
Μπράβο.


Madragoras

Γεώργιος Διαμαντίδης είπε...

Συγχαρητήρια για το άρθρο!
Και καλό Πάσχα!

Ανώνυμος είπε...

Η έκφραση «Κύριος ο Θεός» υπάρχει στην Π.Δ. πάνω από 500 φορές.

Στο παρακάτω απόσπασμα του Ησαΐα ο «Κύριος ο Θεός» είναι φυσικά ο πατέρας και όχι ο υιός, ο Ιησούς, για τον οποίο προφητεύει:

«εγώ Κύριος ο Θεός εκάλεσά σε εν δικαιοσύνη και κρατήσω της χειρός σου και ενισχύσω σε και έδωκά σε εις διαθήκην γένους, εις φως εθνών, ανοίξαι οφθαλμούς τυφλών, εξαγαγείν εκ δεσμών δεδεμένους και εξ οίκου φυλακής καθημένους εν σκότει.» [Ησ. 42:6-7]

Στο κατά Λουκά, ο «Κύριος ο Θεός» είναι ο πατέρας:

«ούτος έσται μέγας και υιός υψίστου κληθήσεται, και δώσει αυτώ Κύριος ο Θεός τον θρόνον Δαυΐδ του πατρός αυτού» [Λκ. 1:32]

Όπως στη Π.Δ. έτσι και στην Κ.Δ με την έκφραση «Κύριος ο Θεός» εννοείται ο πατέρας:

«Μωϋσής μεν γαρ προς τους πατέρας είπεν ότι προφήτην υμίν αναστήσει Κύριος ο Θεός υμών εκ των αδελφών υμών ως εμέ»[Πρ. 3:22]

«Και ναόν ουκ είδον εν αυτή, ο γαρ Κύριος ο Θεός ο παντοκράτωρ ναός αυτής έστι, και το αρνίον.» [Απ. 21:22]

Σε όλη την Αγία Γραφή «Κύριος ο Θεός» είναι πάντα ο πατέρας. Αυτό είναι παραπάνω από ξεκάθαρο:

«Κύριε, πάτερ και Θεέ ζωής μου» [Σ.Σειράχ 23:4]

«Ουχί πατήρ εις πάντων υμών; ουχί Θεός εις έκτισεν υμάς;» [Μαλ. 2:10]

«Κύριε, πατήρ ημών συ, ημείς δε πηλός, έργα των χειρών σου πάντες.» [Ησ. 64:8]

«ο Θεός πατήρ υμών» [Ιω. 8:42]

«ο πατήρ υμών ο εν τοις ουρανοίς» [Μτ. 5:48]

«ο πατήρ μου ο εν τοις ουρανοίς» [Μτ. 16:17]

«αναβαίνω προς τον πατέρα μου και πατέρα υμών, και Θεόν μου και Θεόν υμών.» [Ιω. 20:17]

Είναι λοιπόν εντελώς παράλογο, μία έκφραση που ανέκαθεν χρησιμοποιούσαν για τον Θεό - Πατέρα, να την χρησιμοποίησε ο Θωμάς για τον Υιό. Λέγοντας ο Θωμάς ...«ο Κύριος μου και ο Θεός μου», είναι ανόητο να νομίζει κανείς ότι ταύτισε τον Ιησού με τον Θεό πατέρα στον οποίο πίστευε, τον Θεό των πατέρων του, τον Θεό του Ισραήλ.

Άλλωστε αν ο Θωμάς λέγοντας «ο Κύριος μου και ο Θεός μου» εννοούσε τον Ιησού, δεν θα το έλεγε σε τρίτο πρόσωπο αλλά σε δεύτερο πρόσωπο. Ο Δαβίδ στους Ψαλμούς απευθυνόμενος στον Θεό δεν λέει «Κύριος ο Θεός μου» αλλά «Κύριε ο Θεός μου»:

«Κύριε ο Θεός μου» [Ψλ. 7:4, 7:7, 9:33, 12:4, 17:29, 34:24, 37:16, 37:22, 39:6, 85:12, 85:15, 103:1, 108:26].

Και όχι μόνο ο Δαβίδ:

«και είπε Σαούλ, Κύριε ο Θεός Ισραήλ, τι ότι ουκ απεκρίθης τω δούλω σου σήμερον;»
[Α’ Βασ. 14;41]

«Και ανέστη Σαλωμών κατά πρόσωπον του θυσιαστηρίου Κυρίου ενώπιον πάσης εκκλησίας Ισραήλ και διεπέτασε τας χείρας αυτού εις τον ουρανόν, και είπε, Κύριε ο Θεός Ισραήλ, ουκ έστιν ως συ Θεός εν τω ουρανω άνω και επί της γης κάτω» [Γ’ Βασ. 8:22-23]

«και ανεβόησεν Ήλιού εις τον ουρανόν και είπε, Κύριε ο Θεός Αβραάμ και Ισαάκ και Ισραήλ, επάκουσόν μου» [Γ’ Βασ. 18:36]

«και ανέπτυξεν αυτά Εζεκίας εναντίον Κυρίου και είπε, Κύριε ο Θεός Ισραήλ ο καθήμενος επί των Χερουβίμ» [Δ’ Βασ. 19:15]


Η εξήγηση είναι πολύ απλή. Αρκεί να αναλογιστείτε τον εαυτό σας όταν έκπληκτοι αναφωνείτε “Ο Χριστός και η Παναγία!!!”. Φυσικά δεν έχετε μπροστά σας ούτε τον Χριστό ούτε την Παναγία. Ούτε όταν αναφωνείτε “Παναγία μου!!!” το κάνετε γιατί είδατε ξαφνικά την Παναγία. Έτσι και ο Θωμάς, δεν είχε μπροστά του τον Κύριο τον Θεό του.

Ο Θωμάς μόλις διαπίστωσε ότι ο Ιησούς όντως αναστήθηκε αναφώνησε «ο Κύριος μου και ο Θεός μου» διότι ... «τούτον τον Ιησούν ανέστησεν ο Θεός» [Πρ.2:32], διότι ...«ο Θεός Αβραάμ και Ισαάκ και Ιακώβ, ο Θεός των πατέρων ημών, εδόξασε τον παίδα αυτού Ιησούν», διότι ... «ο Θεός των πατέρων ημών ήγειρεν Ιησούν» [Πρ. 5:30], διότι ...«τούτον ο Θεός ήγειρε τη τρίτη ημέρα και έδωκεν αυτόν εμφανή γενέσθαι» [Πρ. 10:40].

Αναφώνησε λοιπόν ο Θωμάς «ο Κύριος μου και ο Θεός μου» διότι ο Θεός «ήγειρεν αυτόν εκ νεκρών» και όχι επειδή αναγνώρισε τον Ιησού, για τον οποίο ο Μωϋσής είχε πει «προφήτην υμίν αναστήσει Κύριος ο Θεός υμών εκ των αδελφών υμών ως εμέ» ως τον Θεό τον ίδιο.

Filos.

Βασίλης Ταβουλάρης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Δεν ήθελα να ασχοληθώ με το θέμα αυτό, όμως επειδή είναι ένα από τα αγαπημένα μου θα το κάνω, όχι τόσο για τους συμμετέχοντες όσο για τους αναγνώστες και για την...'ιστορία'...

Το τελείως "κουφό" που πρώτη φορά διάβασα και γελούσα για αρκετή ώρα, είναι πως ο Θωμάς εννοούσε...«Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ !!!» από την τρομάρα του (...)

Βρε παιδιά, έλεος! Μας διαβάζει ο κόσμος, τι είναι αυτά που γράφετε;

Ο Θωμάς, όπως και όλοι οι άνθρωποι την εποχή εκείνη, πίστευαν ό,τι
ο Ιησούς ήταν ο ήρωας, ο βασιλιάς, ο επαναστάτης, ο ελευθερωτής που θα τους ελευθέρωνε από την Ρωμαϊκή "μπότα".

Επανάσταση περίμεναν. Προσπαθούσαν να πιάσουν μια καλή "καρέκλα" δίπλα από τον βασιλιά, για να εξουσιάζουν, να έχουν μια καλή καριέρα.
Δεν είχαν καταλάβει την σοβαρότητα των γεγονότων και την σημασία τους.

Οι Εβραίοι γνώριζαν ΕΝΑΝ Κύριο, Τον Γιαχβέ. Όταν ο Θωμάς έλεγε την λέξη Κύριος, δεν εννοούσε ό,τι ο Ιησούς ήταν αφέντης του, ούτε ό,τι τον είχε αγοράσει ως σκλάβο για να τον αποκαλεί 'Κύριο'.

Όταν ο Θωμάς έλεγε: Κύριος, εννοούσε Τον Γιαχβέ, Τον Κύριο, Τον Θεό.

Οι εικόνες και οι έννοιες ΠΑΤΗΡ - ΥΙΟΣ είναι εικόνες παρμένες από την ανθρωπότητα για να εννοήσουμε την σχέση η οποία είναι σχέση ως προς την ΑΙΤΙΑ και όχι ως προς την ουσία.
Ο Πατήρ είναι Πατήρ ως προς την ΑΙΤΙΑ.

Δεν μας ενδιαφέρει η εικόνα, μας ενδιαφέρει η ουσία.
Η ουσία είναι πως ο Υιός είναι Γιαχβέ, όπως Γιαχβέ είναι και ο Πατήρ, Γιαχβέ είναι και το Άγιο Πνεύμα.
Μια ουσία, Η Θεότητα Του Γιαχβέ.

Ο Σατανάς προσπαθεί να πλήξει την ουσία, Την Θεότητα Του Υιού.
Και χρησιμοποιεί τα όργανά του, τους αρνητές και πολέμιους της Θεότητος.

Όλη η Αγία Γραφή και περισσότερο η Αποκάλυψη του Ιωάννου ξεκαθαρίζει το θέμα της Θεότητος Του Υιού.

Ἐγὼ εἶμαι τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἀρχή καὶ τέλος, λέγει ὁ Γ Ι Α Χ Β Ε
ο Κύριος, ὁ ὤν καὶ ὁ ἦν καὶ ὁ ἐρχόμενος, ὁ Γ Ι Α Χ Β Ε ο παντοκράτωρ.
(Αποκάλυψη 1:8).

Καὶ ἰδού, ἔρχομαι ταχέως, ο Γ Ι Α Χ Β Ε καὶ ὁ μισθὸς μου εἶναι μετ᾿ ἐμοῦ, διὰ νὰ ἀποδώσω εἰς ἕκαστον ὡς θέλει εἶσθαι τὸ ἔργον αὐτοῦ.
Ἐγὼ εἶμαι τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἀρχή καὶ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος.
(Αποκάλυψη 22:12-13).

Ἐγὼ ὁ Ἰησοῦς ἔπεμψα τὸν ἄγγελόν μου νὰ μαρτυρήσῃ εἰς ἐσᾶς ταῦτα εἰς τὰς ἐκκλησίας. Ἐγὼ εἶμαι ἡ ῥίζα καὶ τὸ γένος τοῦ Δαβίδ, ὁ ἀστήρ ὁ λαμπρὸς καὶ ὀρθρινός.
(Αποκάλυψη 22:16).

Οὕτω λέγει Κύριος ὁ Βασιλεὺς τοῦ Ἰσραήλ καὶ ὁ Λυτρωτής αὐτοῦ,
Γ Ι Α Χ Β Ε o Κύριος τῶν δυνάμεων·
Ἐγὼ εἶμαι ὁ Γ Ι Α Χ Β Ε ο πρῶτος καὶ ἐγὼ ὁ ἔσχατος·
καὶ ἐκτὸς ἐμοῦ δὲν ὑπάρχει άλλος Γ Ι Α Χ Β Ε Θεός.
(Ησαΐας 44:6).

Δεν υπάρχουν πολλοί αληθινοί Θεοί, Ένας είναι ο Αληθινός Θεός.

καὶ θέλω εἶσθαι Πατήρ σας, καὶ σεῖς θέλετε εἶσθαι υἱοὶ μου καὶ θυγατέρες, λέγει ο Κύριος ο Γ Ι Α Χ Β Ε ο παντοκράτωρ.
(Β' Κορινθίους 6:18).





Μπέμπης

Βασίλης Ταβουλάρης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Βασίλης Ταβουλάρης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ άθεε, για να είμαι ειλικρινής θα σου πω ό,τι δεν πιστεύω πως υπάρχει άθεος άνθρωπος. Κανείς δεν είναι άθεος, όμως αυτό είναι άλλο θέμα.

Στην Μετάφραση Νέου Κόσμου των Μαρτύρων του Ιεχωβά θα βρεις πάρα πολλές φορές το όνομα Ιεχωβά στην Καινή Διαθήκη, ή στις Ελληνικές Γραφές όπως την αποκαλούν.

Όμως, αυτή η μετάφραση κατά την γνώμη μου είναι ένα βλάσφημο βιβλίο που θα έπρεπε να απαγορευθεί η κυκλοφορία του και να δικαστούν οι μεταφραστές για ιεροσυλία και βλασφημία.

Το όνομα Γιαχβέ δεν υπάρχει στο πρωτότυπο κείμενο της Καινής Διαθήκης γιατί οι συγγραφείς δεν το έγραψαν ποτέ. Εκτός το Αλληλούια που είναι σύνθετη λέξη και σημαίνει Αινείτε Τον Γιάχ.

Αγαπητέ Άθεε, διάβασε πιο προσεκτικά το προηγούμενο σχόλιο που έγραψα, θα δεις ό,τι διευκρινίζω πως η οι όροι Πατήρ και Υιός είναι ως προς την ανθρωπότητα, εικόνες για να εννοήσουμε Το Θείον, το οποίο είναι αδύνατον να εννοηθεί στο πλήρες από τον ανθρώπινο εγκέφαλο.
Πατήρ είναι κατά την αιτία και όχι όπως ένας άνθρωπος γεννάει έναν άλλον άνθρωπο. Ο Θεός δεν έχει ανάγκη να γεννήσει, δεν είναι άνθρωπος είναι ο Δημιουργός του σύμπαντος.

Θα σου δώσω ένα απλό παράδειγμα για να δεις πως φανερώνεται ο Γιαχβέ στην Καινή Διαθήκη. Οι συγγραφείς της Καινής Διαθήκης μιλούσαν και έγραφαν για τις προφητείες της Παλαιάς Διαθήκης και την εκπλήρωσή τους στην Καινή Διαθήκη.

Για να καταλάβεις διάβασε και σύγκρινε αυτά τα δυο χωρία.

Ἀνέβης εἰς ὕψος· ἠχμαλώτισας αἰχμαλωσίαν· ἔλαβες χαρίσματα διὰ τοὺς ἀνθρώπους· ἔτι δὲ καὶ διὰ τοὺς ἀπειθεῖς, διὰ νὰ κατοικῇς μεταξὺ αὐτῶν,
ΚΥΡΙΕ ΓΙΑΧΒΕ - ΙΕΧΩΒΑ - ΘΕΕ.
(Ψαλμοί 68:18).

Διὰ τοῦτο λέγει· Ἀναβὰς εἰς ὕψος,
ΚΥΡΙΕ ΓΙΑΧΒΕ - ΙΕΧΩΒΑ - ΘΕΕ ἠχμαλώτευσεν αἰχμαλωσίαν καὶ ἔδωκε χαρίσματα εἰς τοὺς ἀνθρώπους.

Τὸ δὲ ἀνέβη τί εἶναι εἰμή ὅτι καὶ κατέβη πρῶτον εἰς τὰ κατώτερα μέρη τῆς γῆς;

Ὁ καταβὰς αὐτὸς εἶναι καὶ ὁ ΓΙΑΧΒΕ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ο ἀναβὰς ὑπεράνω πάντων τῶν οὐρανῶν, διὰ νὰ πληρώσῃ τὰ πάντα.
(Εφεσίους 4:8-10).

Αγαπητέ άθεε, εδώ παρατηρείς την ερμηνεία της προφητείας του Δαυίδ που κάνει ο Παύλος δια Αγίου Πνεύματος.

Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν πάρα πολλά.

Αν γνωρίζεις Μάρτυρες του Ιεχωβά κάνε αυτή την ερώτηση και γράψε μου αν σου απαντήσουν. Μάλιστα, μέσα στην Μετάφραση Νέου Κόσμου στο χωρίο των Ψαλμών αναγράφεται καθαρά: «Γιαχ Θεέ»...!!!




Μπέμπης

Βασίλης Ταβουλάρης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Μπέμπη, να σας πω εγώ τι είναι πραγματικά για γέλια. Εσείς όταν γίνεστε μάρτυρας ένος συγκλονιστικού γεγονότος έχετε δικαίωμα να αναφωνείτε «Ο Χριστός και η Παναγία» ή «Θεέ και Κύριε» χωρίς να έχετε μπροστά σας εκείνη τη στιγμή τον Χριστό ή την Παναγία ή τον Θεό τον ίδιο. Αντιθέτως ο Θωμάς συνειδητοποιώντας το απίστευτο γεγονός της ανάστασης του Ιησού δεν είχε δικαίωμα από δέος και θαυμασμό να αναφωνήσει «Ο Κύριος μου και ο Θεός μου». Λέτε ότι σε κάποιον απευθυνόταν και τον αποκαλούσε Κύριο και Θεό του, προφανώς τον Ιησού. Αυτό είναι για γέλια αγαπητέ μου. Εσείς σε ποιον απευθύνεστε και τον αποκαλείτε Θεό και Κύριο σε ένα συμβάν που σας προκαλεί θαυμασμό; Στο πρόσωπο ποιανού παρευρισκόμενου αναγνωρίζετε τον Χριστό και ποια κυρία μπροστά σας την αποκαλείτε Παναγία;

Όταν ο Ιησούς ανέστησε τον γιο της χήρας στη Ναΐν ...«έλαβε δε φόβος πάντας και εδόξασαν τον Θεόν» [Λκ. 7:16]. Αυτό ακριβώς έκανε και ο Θωμάς, δόξασε τον Θεό που ανέστησε τον Ιησού. Τι πιο φυσικό να υμνεί ο Θωμάς τον Κύριο και Θεό του που ανέστησε τον Ιησού;

Το να χρησιμοποιείτε την έκφραση αυτή του Θωμά για να “αποδείξετε” την θεϊκότητα του Ιησού, είναι τόσο “τραβηγμένο από τα μαλλιά” που μόνο γέλια προκαλεί.

Αν είχατε δίκιο, ο Ιωάννης, τρεις στίχους πιο κάτω δεν θα έγραφε ...«ταύτα δε γέγραπται ίνα πιστεύσητε ότι Ιησούς έστιν ο Χριστός ο υιός του Θεού» [Ιω. 20:31].
Αν είχατε δίκιο θα έγραφε: ... «ταύτα δε γέγραπται ίνα πιστεύσητε ότι Ιησούς έστιν ο Κύριος ο Θεός ημών».

Filos.

Ανώνυμος είπε...

Φίλτατε άθεε, το δόγμα του τρισυπόστατου θεού, δεν διαμορφώθηκε ώστε να ικανοποιηθούν οι συνηθισμένοι στον πολυθεϊσμό Ρωμαίοι. Πρώτα και κύρια διαμορφώθηκε ώστε να μπορέσει να υπάρξει ο χριστιανισμός. Αν η διαφωνία των οπαδών του Ιησού με του Ιουδαίους παρέμενε στο αν ήταν ή όχι ο Ιησούς ο αναμενόμενος μεσσίας, θα ήταν απλώς μια Ιουδαϊκή αίρεση. Αν δεν υπήρχε διαφωνία ως προς το τι είναι και ποιος είναι ο Θεός, οι χριστιανοί ή Ναζωραίοι, θα πίστευαν στον ίδιο θεό με τους Ιουδαίους και απλώς θα κατηγορούσαν τους Ιουδαίους ότι δεν αναγνώρισαν τον μεσσία στο πρόσωπο του Ιησού. Από τη στιγμή που τα έσπασαν οριστικά με τους Ιουδαίους, έπρεπε να αποκτήσουν τον δικό τους Θεό και έτσι θεοποιήθηκε ο Ιησούς, αρκετά νωρίς είναι η αλήθεια και όχι από τη σύνοδο της Νίκαιας όπου απλώς επισημοποιήθηκε. Βέβαια ήταν κάπως δύσκολο να δεχτούν οι πιστοί ότι το μισό του Ιησού αποτελούσε το ένα τρίτο της μίας και μοναδικής Θεότητας αλλά η κόντρα με τους Έλληνες φιλοσόφους τους υποχρέωσε σε κάτι τέτοιο. Αν παρέμεναν πιστοί στον θεό με μία υπόσταση θα προκαλούσε το γέλιο στους Έλληνες φιλοσόφους που θεωρούσαν δεδομένο ότι ο υπέρτατος Θεός είναι τέλειος και άτρεπτος και οτιδήποτε, ακόμη και η δημιουργία του κόσμου, θα καταργούσε την τελειότητα και το αναλλοίωτο που τον χαρακτηρίζει. Άρα κάποιος άλλος πρέπει να ασχολήθηκε με αυτά, μια δεύτερη υπόστασή του. Τώρα, γιατί τρισυπόστατος και όχι δισυπόστατος, αυτό αναζήτησέ το στο ρόλο του αριθμού τρία στην αρχαιότητα και στην αρχαιοελληνική «Τριάδα».

Κάπως περιληπτικά το έχει πει και ο Ιωάννης ο Δαμασκηνός:

«Ούτως διά μεν της κατά φύσιν ενότητος, η πολύθεος των Ελλήνων εξαφανίζεται πλάνη, διά δε της του Λόγου παραδοχής και του Πνεύματος, των Ιουδαίων καθαιρείται το δόγμα, εκατέρας τε αιρέσεως παραμένει το χρήσιμον, εκ μεν της Ιουδαϊκής υπολήψεως η της φύσεως ενότης, εκ δε του Ελληνισμού η κατά τας υποστάσεις διάκρισις μόνη
[Ιωάννης ο Δαμασκηνός «Έκδοσις Ακριβής της Ορθοδόξου Πίστεως»

Filos.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ άθεε, σιγά-σιγά θα σου λύσω όλες τις απορίες.
Ηρέμησε....

Η Αγία Γραφή απαγορεύει την νοθεία.

Διότι μαρτύρομαι εἰς πάντα ἀκούοντα τοὺς λόγους τῆς προφητείας τοῦ βιβλίου τούτου· Ἐὰν τις ἐπιθέσῃ εἰς ταῦτα, ὁ Θεὸς θέλει ἐπιθέσει εἰς αὐτὸν τὰς πληγὰς τὰς γεγραμμένας ἐν τῷ βιβλίῳ τούτῳ·καὶ ἐὰν τις ἀφαιρέσῃ ἀπὸ τῶν λόγων τοῦ βιβλίου τῆς προφητείας ταύτης, ὁ Θεὸς θέλει ἀφαιρέσει τὸ μέρος αὐτοῦ ἀπὸ τοῦ βιβλίου τῆς ζωῆς καὶ ἀπὸ τῆς πόλεως τῆς ἁγίας καὶ τῶν γεγραμμένων ἐν τῷ βιβλίῳ τούτῳ.
(Αποκάλυψη 22:18-19).

Έχω κάνει έρευνα στην Μετάφραση Νέου Κόσμου και βρήκα εκτός των άλλων ό,τι έχουν αφαιρέσει τουλάχιστον 16 ολόκληρα χωρία από το αρχαίο κείμενο, εκτός όλων των άλλων τρομερών και βλάσφημων που έχουν κάνει στην μετάφραση της Αγίας Γραφή. Την έχουν κυριολεκτικά "πετσοκόψει".

Ας το κάνουν στο ΚΟΡΑΝΙΟ αυτό που κάνανε στην Αγία Γραφή και μετά τα λέμε...

Η μετάφραση των ΕΒΔΟΜΗΚΟΝΤΑ είναι η μετάφραση που καθαγιάστηκε από Τον Ιησού Χριστό και τους συγγραφείς της Καινής Διαθήκης.
Εγράφη 280 χρόνια προ Χριστού από 72 Ελληνόφωνους Εβραίους.

Πριν την μετάφραση των Εβδομήκοντα δεν έχουμε άλλη μετάφραση, έχουμε τα αρχαία πρωτότυπα Εβραϊκά κείμενα. Αν είσαι γνώστη της αρχαίας Εβραϊκής και των πρωτοτύπων, τότε αλλάζει το θέμα...

Το Μασοριτικό κείμενο δημιουργήθηκε μεταξύ 6ου και 10ου αιώνος. Δεν υπήρχε τον 2ο και 3ο αιώνα. Αγαπητέ άθεε, είσαι άσχετος με το θέμα και γι' αυτό γράφεις όλες αυτές τις...ανακρίβειες...

Κανείς δεν μίλησε για 3 Γιαχβέ, ο Γιαχβέ είναι ΕΝΑΣ. Ο Θεός είναι ΕΝΑΣ.
Δεν μιλάμε για 3 αλλά για 1 ΕΝΑΝ Γιαχβέ. Μη τα μπερδεύεις...πάλι φαίνεται η ασχετοσύνη σου...

Ο Άρειος γεννήθηκε το 256 μ.χ. δεν είχε στα χέρια του το Μασοριτικό κείμενο. Άρα άθεε, κακώς με κατηγορείς (λόγω της ασχετοσύνης σου) ό,τι χρησιμοποιώ το Μασοριτικό που υποστηρίζει την Τριάδα.

Άθεε, τα κεφαλαία γράμματα είναι δικά μου όχι της Γραφής. Ο Παύλος εφαρμόζει τα γραφόμενα του Δαυίδ στον Χριστό. Αυτά που γράφει ο Παύλος (και ο Δαυίδ) τα έκανε ο Χριστός, δεν τα έκανε ο Πατήρ Γιαχβέ, τα έκανε ο Υιός Γιαχβέ. Άρα άθεε, και εδώ πιάνεσαι άλλη μια φορά ως άσχετος με το θέμα μας.

Όπως οι Εβραίοι έτσι και οι Χριστιανοί είναι μονοθεϊστές. Ο Παύλος ήταν μονοθεϊστής και αναφερόμενος στον Γιαχβέ ήξερε τι έγραφε όταν ερμήνευε την προφητεία στο πρόσωπο Του Χριστού, ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΒΔΟΜΗΚΟΝΤΑ.

Άθεε, γράφεις:

___Ψαλ. 67,19 ἀνέβης εἰς ὕψος, ᾐχμαλώτευσας αἰχμαλωσίαν, ἔλαβες δόματα ἐν ἀνθρώποις, καὶ γὰρ ἀπειθοῦντας τοῦ κατασκηνῶσαι.___

Άθεε, ποιος ανέβηκε; Μα φυσικά αυτός που κατέβηκε!! Ποιος κατέβηκε;
Ο Πατήρ κατέβηκε; Όχι. Ο Υιός κατέβηκε. Ο Υιός Γιαχβέ, ο Χριστός, Αυτός κατέβηκε και ανέβηκε, όπως ακριβώς γράφει ο απόστολος Παύλος.

Άθεε, ρώτησε τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, ίσως κάτι να σου πουν, αν και αυτοί είναι το ίδιο άσχετοι, ίσως και περισσότερο από εσένα...




Μπέμπης

Ανώνυμος είπε...

Filos, αυτά να τα πεις στον έτερο άθεο, όχι εδώ μέσα στο κλουβί με τους καρχαρίες, τον Αντιαιρετικό.

Ο Θωμάς μιλούσε για ΕΝΑ πρόσωπο Τον Χριστό.
Χριστός και Θεός είναι το ίδιο και το αυτό για τον Θωμά και τους Χριστιανούς.
Παίζεις με την ανθρώπινη φύση Του Χριστού όπως όλοι οι αντίχριστοι αρειανοί και τα παιδιά τους οι ιεχωβίτες.

Κύριος, Θεός και Χριστός είναι το ίδιο για τον Θωμά.
Ο Χριστός είναι Θεάνθρωπος. Αλλού αναφέρεται με την ανθρώπινη φύση και αλλού με την Θεϊκή φύση Του.

Ο Θεός έχει αίμα; Όχι, δεν έχει αίμα ο Θεός.

Προσέχετε λοιπὸν εἰς ἑαυτοὺς καὶ εἰς ὅλον τὸ ποίμνιον, εἰς τὸ ὁποῖον τὸ Πνεῦμα τὸ Ἃγιον σᾶς ἔθεσεν ἐπισκόπους, διὰ νὰ ποιμαίνητε ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, τὴν ὁποίαν ἀπέκτησε ΔΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΥΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ.

Πράξεις, 20:28.

προσμένοντες τὴν μακαρίαν ἐλπίδα καὶ ἐπιφάνειαν τῆς δόξης ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΘΕΟΥ καὶ Σωτῆρος ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ,
ὅστις ἔδωκεν ἑαυτὸν ὑπὲρ ἡμῶν, διὰ νὰ μᾶς λυτρώσῃ ἀπὸ πάσης ἀνομίας καὶ νὰ μᾶς καθαρίσῃ ΕΙΣ ΕΑΥΤΟΝ ΛΑΟΝ ΕΚΛΕΚΤΟΝ (ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ), ζηλωτήν καλῶν ἔργων.

Τίτο 2:13-14.




Μπέμπης

Βασίλης Ταβουλάρης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Βασίλης Ταβουλάρης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Χριστός Ανέστη !!!

Αγαπητέ άθεε, δεν σε χαρακτηρίζω, γράφω αυτό που βλέπουν όλοι στα σχόλιά σου, την ασχετοσύνη σου καθώς προσπαθείς να υπερασπιστείς τους Μάρτυρες του Ιεχωβά την στιγμή που δηλώνεις άθεος και λογικά καρφάκι δεν θα έπρεπε να σου καίγεται αν ο Θεός είναι Τριαδικός ή όχι.

Πρώτη φορά συναντώ τέτοιο άθεο σαν εσένα!!!
Μάλλον, δεύτερη φορά, γιατί έχουμε κι άλλον άθεο του δικού σου τύπου, τον Filos.

Να είσαι καλά για τις προσβολές προς το πρόσωπό μου και την Εκκλησία Του Χριστού. Ίσως κάποτε καταλάβεις ό,τι δίνεις κλωτσιές σε καρφιά.

Συνεχίζω την απάντηση μου με όσα γελοία γράφεις για το εδάφιο Πράξεις,20:28.

Έχεις δηλώσει ό,τι το κείμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας δεν είναι έγκυρο.
Ό,τι εμείς οι Ορθόδοξοι έχουμε το λάθος.
Τώρα θα δούμε αν ισχυριστείς πως ούτε ο Παύλος, ούτε ο Λουκάς ήξεραν τι έγραφαν.

Εγώ, αναφέρθηκα, εκτός από το Πράξεις,20:28 ΚΑΙ στο Τίτο 2:13-14.

Άθεε, για το Τίτο 2:13-14 δεν έβγαλες άχνα.
Όμως ας δούμε πως αποδίδει η μετάφραση Wescott-Hort το χωρίο αυτό.

προσδεχομενοι την μακαριαν ελπιδα και επιφανειαν της δοξης του μεγαλου θεου και σωτηρος ημων χριστου ιησου ος εδωκεν εαυτον υπερ ημων ινα λυτρωσηται ημας απο πασης ανομιας και καθαριση εαυτω λαον περιουσιον ζηλωτην καλων εργων.

Wescott-Hort - Τίτο 2:13-14.

Η μετάφραση που αποδέχονται οι Μάρτυρες του Ιεχωβά και που από αυτή δημιούργησαν την δική τους Μετάφραση Νέου Κόσμου, αυτή λοιπόν η μετάφραση αναφέρει ό,τι: Ο Μεγάλος Θεός και Σωτήρας Ιησούς Χριστός θυσιάστηκε, σταυρώθηκε για την Εκκλησία Του.

Άθεε, όπως έγραψες η μετάφραση Wescott-Hort είναι ορθότερη από το κείμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Άρα πρέπει να δεχτείς ό,τι δεν πρέπει να γίνει νοθεία στο κείμενο της μετάφρασης Wescott-Hort.

Όμως, αγαπητέ άθεε, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά στη Μετάφραση Νέου Κόσμου έκαναν άλλη μια φορά την νοθεία τους για να μη φαίνεται ό,τι ο Χριστός είναι ο Θεός. Πρόσθεσαν ένα 'μικρό' ΤΟΥ για να διαχωρίσουν σε δυο και να ξεχωρίσουν κατά το συμφέρον τους το γραπτό του αποστόλου Παύλου.

Μ.Ν.Κ > [ του μεγάλου Θεού και Τ Ο Υ Σωτήρα μας του Χριστού Ιησού. ]

Άθεε, γιατί δεν σχολίασες αυτό το χωρίο και σχολιάζεις ό,τι σε συμφέρει;
Τόσο άθεος είσαι;

Άθεε, γιατί οι Μάρτυρες του Ιεχωβά πρόσθεσαν την φράση: [ του ίδιου του Γιου του ] εφόσον αυτή η φράση ΔΕΝ υπάρχει στη μετάφραση
Wescott-Hort ;
Κόβουν - ράβουν και προσθέτουν ό,τι τους συμφέρει;

Άθεε, η Αποκάλυψη είναι βιβλίο της Καινής Διαθήκης, άλλα κριτήρια ισχύουν για την Αποκάλυψη και άλλα κριτήρια ισχύουν για τα υπόλοιπα βιβλία της Καινής Διαθήκης;

Η απαγόρευση ισχύει για ολόκληρη την Αγία Γραφή, κανείς δεν έχει δικαίωμα να προσθέτει ή να αφαιρεί ούτε ένα γράμμα της Αγίας Γραφής.



Μπέμπης


Συνεχίζεται....

Ανώνυμος είπε...

Τι σημαίνει: "την εκκλησίαν του Θεού, ην περιεποιήσατο δια του ιδίου αίματος";

Για ποιο αίμα μιλάει το χωρίο;

Και ο πιο αγράμματος άθεος, καταλαβαίνει εδώ, ότι το υποκείμενο της πρότασης είναι ο Θεός. Άρα για τον Θεό μιλάει.

Πώς ξαφνικά προσθέτει η M.N.K. εδώ τον "Γιο του";

Η πρόταση αυτή, μεταφράζεται στη δημοτική ως εξής:

"...την Εκκλησία του Θεού, την οποία διέσωσε για τον εαυτό του (ή έστω "αγόρασε" κατά τη ) δια του ΔΙΚΟΥ ΤΟΥ αίματος".

Για ποιον μιλάει το χωρίο; Για τον Θεό. Δια ποιου αίματος προμήθευσε στον εαυτό Του την Εκκλησία; "ΔΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ". Όχι δια του αίματος "του γιου του", όπως διαστρέφει το εδάφιο η M.N.K. για να μην παραδεχθεί ότι ο Χριστός είναι ο Θεός.

Η M.N.K. αν άφηνε το εδάφιο όπως είναι, το θύμα της θα έβλεπε, ότι αυτός που έχυσε το αίμα Του, αυτός που σταυρώθηκε για να διασώσει την Εκκλησία, είναι ο Θεός, και μάλιστα με οριστικό άρθρο!!!
Θα αντιλαμβανόταν ότι ο Χριστός ΕΙΝΑΙ ο Θεός, ο Γιαχβέ.

Έτσι, για να συνεχίσει να πλανάει τους οπαδούς της, η οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά, πρόσθεσε στην Αγία Γραφή τις λέξεις "του Γιου Του", για να μη δουν αυτή την ταύτιση του Γιου με τον Θεό.

Αν ήθελε ο Λουκάς να μιλήσει για τον "Γιο", δεν θα το έγραφε; Θα το άφηνε στους Μάρτυρες του Ιεχωβά; Με ποιο δικαίωμα η οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά διαστρέφει την Αγία Γραφή και πλανάει τόσους ανθρώπους, δίνοντάς τους ένα διαστρεβλωμένο κείμενο ως "Αγία Γραφή";



Μπέμπης

Βασίλης Ταβουλάρης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Βασίλης Ταβουλάρης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ άθεε, μη προσπαθείς να δημιουργήσεις εντυπώσεις.
Οι αναγνώστες βγάζουν τα συμπεράσματά τους, δεν χρειάζονται διευκρινήσεις.

Καλό σημάδι είναι ό,τι παραδέχεσαι το 'λάθος' των Μαρτύρων του Ιεχωβά.

Όμως, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ.

Είναι σκόπιμη διαστρέβλωση του βιβλικού κειμένου.

Περιμένουμε να μας πεις ποιο είναι το λάθος και γιατί είναι λάθος, εφόσον άλλα γράφει η μετάφραση Wescott-Hort από την οποία έχουν κάνει την δική τους Μετάφραση Νέου Κόσμου.

Εδώ αγαπητέ άθεε, δεν ξεφεύγουμε τόσο εύκολα.
Πρέπει να μας πεις περισσότερα για το...'λάθος'..
Θα το αναλύσουμε εις βάθος αυτό το λάθος...




Μπέμπης

ΧΡΗΣΤΟΣ είπε...

Αγαπητέ Βασίλη (bad production), μπήκα στο ιστολόγιό σας badproductionsinc.blogspot.gr και εκεί είδα πως παρακαλάτε τον Θεό να προστατεύει όσους σας πλήγωσαν. Στο διάλογο του παρόντος μπλογκ δηλώνετε άθεος. Για καθαρά διαδικαστικούς λόγους, μπορείτε να μας εξηγήσετε, αν βέβαια το επιθυμείτε και εσείς, τι τελικά συμβαίνει; Σας ευχαριστώ.

Χρήστος – αντιαιρετικός

Υ.Γ. Κύριε Μπούλη, σας παρακαλώ, αν είναι δυνατόν να αποφεύγετε τους χαρακτηρισμούς για τον συνομιλητή σας, γιατί νομίζω πως δεν χρειάζεται να οξύνουμε τον διάλογο. Μην υποτιμάτε την νοημοσύνη των αναγνωστών, οι οποίοι έχουν γνώση ποιος είναι σχετικός ή άσχετος. Ευχαριστώ.

Βασίλης Ταβουλάρης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΧΡΗΣΤΟΣ είπε...

Αγαπητέ Βασίλη, καλησπέρα και σ’ ευχαριστώ πολύ για την διευκρίνιση. Αν επιθυμείς, μπορείς να διαβάσεις τα δύο άρθρα μου «Ο ΚΑΚΟΣ ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ»
http://antiairetikos.blogspot.com/2009/07/blog-post.html και το «Ο Θεός των ανθρώπων και ο Θεός που μας αποκάλυψε ο Ιησούς Χριστός» http://antiairetikos.blogspot.gr/2016/01/blog-post_10.html

Μετά τιμής
Χρήστος – αντιαιρετικός

Ανώνυμος είπε...

@ Ο Θωμάς μιλούσε για ΕΝΑ πρόσωπο Τον Χριστό.
Χριστός και Θεός είναι το ίδιο και το αυτό για τον Θωμά και τους Χριστιανούς. @

Ο Θωμάς όμως δεν ήταν χριστιανός. Χριστιανοί δεν υπήρχαν τότε. Ιουδαίος την πίστη ήταν όπως και ο Χριστός και πίστευαν στον Θεό των Ιουδαίων:

«αναβαίνω προς τον πατέρα μου και πατέρα υμών, και Θεόν μου και Θεόν υμών» [Ιω. 20:17]

Για τους Ιουδαίους λοιπόν και για τους μαθητές του Ιησού και φυσικά και για τον Θωμά, Κύριος ο Θεός ήταν μόνο ο Θεός Ισραήλ:

«Κύριε Σαβαώθ ο Θεός Ισραήλ ο καθήμενος επί των Χερουβίμ, συ Θεός μόνος ει πάσης βασιλείας της οικουμένης, συ εποίησας τον ουρανόν και την γην. [Ησ. 37:16].

Αν όπως λέτε ο Θωμάς απευθύνει το «ο Κύριος μου και ο Θεός μου» στον Ιησού, αυτό σημαίνει ότι ταυτίζει τον Ιησού με τον Θεό Ισραήλ και πιστεύει ότι ο Θεός ο παντοκράτωρ πέθανε(!!!) και αναστήθηκε.

Ο Ιησούς ήταν ο «υιός του Θεού» και όχι ο Θεός. Η ανάστασή του δεν αποδεικνύει ότι είναι Θεός αλλά ότι τον ανέστησε ο Θεός. Αυτό πίστεψε ο Θωμάς και γι αυτό αναφώνησε «ο Κύριος μου και ο Θεός μου» δοξάζοντας τον Θεό του, τον Θεό Ισραήλ για το θαύμα της ανάστασης του Ιησού.

Άλλωστε και ο Ιησούς απολογούμενος στην κατηγορία «πατέρα ίδιον έλεγε τον Θεόν, ίσον εαυτόν ποιών τω Θεώ», δεν υπερασπίστηκε κάποια θεϊκότητά του. Ίσα ίσα τους είπε ότι «υιός θεού» είναι «ον ο πατήρ ηγίασε και απέστειλεν εις τον κόσμον».

Όταν γεννήθηκε ο Ιωάννης ο Βαπτιστής, ο Ζαχαρίας προφήτευσε λέγοντας:
«Ευλογητός Κύριος ο Θεός του Ισραήλ, διότι επεσκέφθη και έκαμε λύτρωσιν εις τον λαόν αυτού, και ανήγειρεν εις ημάς κέρας σωτηρίας εν τω οίκω Δαβίδ του δούλου αυτού, καθώς ελάλησε διά στόματος των αγίων, των απ’ αιώνος προφητών αυτού» [Λκ. 1:68-70]

Ο Θεός του Ισραήλ και το κέρας σωτηρίας (ο Ιησούς) δεν συγχέονται ούτε ταυτίζονται. Κανένας προφήτης του Ισραήλ δεν ισχυρίστηκε ποτέ κάτι τέτοιο, πόσο μάλλον ότι το κέρας σωτηρίας θα ενσωματώνει και το ένα τρίτο του Θεού του Ισραήλ.


«ηκολούθει αυτώ δοξάζων τον Θεόν, και πας ο λαός ιδών έδωκεν αίνον τω Θεώ.» [Λκ. 18:43].

Όταν ο Ιησούς θεράπευσε τον τυφλό της Ιεριχούς, κανένας δεν τον αποκάλεσε Θεό. Όλοι όμως δόξαζαν τον Θεό για τη θεραπεία που πραγματοποίησε ο Ιησούς. Το ίδιο λοιπόν έκανε και ο Θωμάς, «έδωκεν αίνον τω Θεώ» για την ανάσταση του Ιησού.

Όταν ο Παύλος θεράπευσε έναν εκ γενετής χωλό, ο όχλος πίστεψε ότι ο Παύλος ήταν ο Δίας. Αυτό ήταν συνηθισμένο σε ειδωλολατρικούς λαούς, όταν συνέβαινε ένα θαύμα να νομίζουν ότι έχουν μπροστά τους τον θεό. Όσο αστεία φαίνεται η αντίδραση αυτή των ειδωλολατρών στο θαύμα του Παύλου άλλο τόσο αστείο φαντάζει να θεωρεί ο Θωμάς ότι έχει μπροστά του τον Θεό του Ισραήλ βλέποντας τον αναστημένο Ιησού «ον ο Θεός ήγειρεν εκ νεκρών».

Διαλέξτε κάτι άλλο για να αποδείξετε αγιογραφικά τη θεϊκή φύση του Ιησού. Όχι αυτό. Όπως ήδη είπα, αν ο Θωμάς εννοούσε Κύριο και Θεό του τον Ιησού, τότε ο Ιωάννης τρεις στίχους πιο κάτω δεν θα έγραφε ...«ταύτα δε γέγραπται ίνα πιστεύσητε ότι Ιησούς έστιν ο Χριστός ο υιός του Θεού» αλλά ... «ταύτα δε γέγραπται ίνα πιστεύσητε ότι Ιησούς έστιν ο Κύριος ο Θεός ημών».

Filos.

Βασίλης Ταβουλάρης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Χριστός Ανέστη !!!

Αγαπητέ κ.Χρήστο, έχετε δίκιο και ζητώ συγγνώμη αν υπήρξα λίγο υπερβολικός με τους χαρακτηρισμούς. Άλλωστε με τον αγαπητό Βασίλη δεν έχω κάποιο θέμα, θέλω να τον βοηθήσω να εννοήσει ό,τι οι Μ.τ.Ι βρίσκονται σε βαρύτατη πλάνη και αίρεση. Από αγάπη κινούμενος του γράφω.
Όμως και ο Βασίλης στην αρχή ήθελε να μας κάνει να πιστέψουμε ό,τι όντως είναι άθεος κάτι που δεν πιστεύω για κανέναν άνθρωπο. Είναι προσωπική μου γνώμη αυτή και μπορώ να το αποδείξω αν έρθει η κουβέντα σε αυτό το θέμα.

Filos απαντώ.

Ο Θωμάς από την στιγμή που πίστεψε στον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό αυτομάτως έγινε Χριστιανός και μάλιστα Χριστιανός Ορθόδοξος.

Το Ιω. 20:17 δεν γράφει κάτι παράξενο ούτε σε βολεύει η ερμηνεία του.
Όπως είπα πιο πάνω παίζεις με τις δυο φύσεις Του Κυρίου, δηλαδή ασκείς την συνηθισμένη επιχειρηματολογία των αρειανών και των ιεχωβιτών. Δεν παραξενεύομαι σε αυτό.

Ο Χριστός είναι ΘΕ-ΑΝΘΡΩΠΟΣ, άλλοτε ομιλεί ως Θεός και άλλοτε ως άνθρωπος. Ο Γιαχβέ της Παλαιάς Διαθήκης είναι σε πάμπολλα σημεία της Καινής Διαθήκης ο Χριστός. Οι συγγραφείς της Καινής Διαθήκης ήξεραν τι έγραφαν, δεν θα βγείτε εσείς οι πολέμιοι Του Θεού μετά από 2.000 χρόνια να τους μάθετε γράμματα. Άλλωστε δεν έγραφαν δικά τους λόγια, Το Άγιο Πνεύμα τους έλεγε και έγραφαν.

Ο Θωμάς δεν πίστεψε ό,τι ο Θεός πέθανε, αυτό το επιχείρημα είναι σαν το άλλο το ανέκδοτο με την προσφώνηση από την τρομάρα του που έγραψες πιο πάνω. Αυτό είναι για πολλά....γέλια.

Ο Θωμάς πίστεψε και πίστεψε ό,τι σταυρώθηκε ο Χριστός ως άνθρωπος.
Ο Θεός δεν πεθαίνει, ούτε ποτέ είπε κανείς ό,τι ο Θεός πέθανε.
Αυτό ακριβώς πίστεψε ο Θωμάς.

Ο Θωμάς πίστεψε Τον ΘΕ-ΑΝΘΡΩΠΟ Χριστό, γιατί τον Χριστό ανέκαθεν Τον πίστευε όμως με λιγότερη γνώση γιατί το Άγιο Πνεύμα δεν είχε έρθει ακόμη για να τους φωτίσει. Αυτή ήταν η αποκάλυψη του Θωμά ό,τι ο Χριστός είναι ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Εξηγήθηκαν μέσα στο μυαλό του Θωμά όλα αυτά που είχε πει ο Χριστός και δεν μπορούσαν να τα εννοήσουν και τα κατάλαβαν όταν εκπληρώθηκαν με την Ανάσταση Του Κυρίου. Και ολοκληρώθηκε η γνώση με την κάθοδο Του Παναγίου Πνεύματος την Πεντηκοστή.

Ο Υιός Του Θεού είναι Θεός.
Το παιδί μου είναι άνθρωπος, όπως εγώ ο πατέρας του είμαι άνθρωπος.

Το Λκ. 18:43 πολύ σωστά αναφέρεται στην δόξα Του Θεού, όπως και στα άλλα θαύματα δόξα προς Τον Θεό έφεραν. Που είναι το παράξενο; Που ήθελες να φέρουν δόξα;
Ο ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ Χριστός ως προς την Θεία φύση Του είναι ακριβώς το ίδιο με Τον Πατέρα Του. Καμία διαφορά δεν υπάρχει, ούτε χρονική ούτε Θεϊκή ούτε καμία άλλη. Μετά την Πεντηκοστή αποκαλύφθηκε ολοκληρωμένα η αλήθεια για αυτές τις έννοιες.

Μπέμπης


Συνεχίζεται.....

Ανώνυμος είπε...

Filos συνεχίζω με τις απαντήσεις......

Το Λκ. 1:67-79 αποτελεί μια εξαιρετική προφητεία και δεν έχει καμία σχέση με αυτά που γράφεις εσύ.

Είναι η προφητεία του Μαλαχία και του Ησαΐα.

Ἰδού, ἐγὼ ἀποστέλλω τὸν ἄγγελόν μου καὶ θέλει κατασκευάσει τὴν ὁδὸν ἔμπροσθέν μου· καὶ ὁ Κύριος, τὸν ὁποῖον σεῖς ζητεῖτε, ἐξαίφνης θέλει ἐλθεῖ εἰς τὸν ναὸν αὑτοῦ, ναί, ὁ ἄγγελος τῆς διαθήκης, τὸν ὁποῖον σεῖς θέλετε· ἰδού, ἔρχεται, λέγει ὁ Κύριος τῶν δυνάμεων.
(Μαλαχίας 3:1).

Φωνή βοῶντος ἐν τῇ ἐρήμῳ, Ἑτοιμάσατε τὴν ὁδὸν τοῦ Κυρίου. εὐθείας κάμετε ἐν τῇ ἐρήμῳ τὰς τρίβους τοῦ Θεοῦ ἡμῶν.
(Ησαΐας 40:3).

Και το επιβεβαιώνει ο άγιος Ιωάννης στο Ευαγγέλιο του.

Ἀπεκρίθη· Ἐγὼ εἶμαι φωνή βοῶντος ἐν τῇ ἐρήμῳ, εὐθύνατε τὴν ὁδὸν τοῦ Κυρίου, καθώς εἶπεν Ἡσαΐας ὁ προφήτης.
(Ιωάννης 1:23).

Μάλιστα το εδάφιο 76 το ξεκαθαρίζει ό,τι ο Χριστός είναι ο Γοαχβέ των Εβραίων της Παλαιάς Διαθήκης.

Καὶ σύ, παιδίον, προφήτης τοῦ Ὑψίστου θέλεις ὀνομασθῆ. Διότι θέλεις προπορευθῆ πρὸ προσώπου τοῦ Γ Ι Α Χ Β Ε Κυρίου εἰς τὸ νὰ ἑτοιμάσῃς τὰς ὁδοὺς αὐτοῦ,
(Λουκάς 1:76).

Όσο για το ανέκδοτο που γράφεις ως επιχείρημα (για κλάματα) σχετικά με τον Παύλο στα Λύστρα, φυσικό ήταν να τον περάσουν για τον Δία γιατί στα Λύστρα όλοι ήταν ειδωλολάτρες με ναό και ιερέα του Δία, τι ήθελες να φαντασθούν οι ειδωλολάτρες;

Όμως ο Παύλος διέσχισε τα ρούχα του και είπε να δώσουν την δόξα και την τιμή στον Αληθινό Θεό Γιαχβέ και όχι στο δαιμόνιο με το όνομα Δίας.

Filos, σε θυμάμαι σε καλύτερη φόρμα, τώρα μου γράφεις όλο ανέκδοτα, μήπως χαλάρωσες λίγο; Άρχισε την γυμναστική γιατί χαλάρωσες μου φαίνεται.



Μπέμπης

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που γράφω για τον Παύλο μάλλον δεν το κατάλαβες, όπως και πολλά άλλα άλλωστε. Οι Εθνικοί, όταν κάποιος έκανε ένα θαύμα, νόμιζαν ότι αυτός ο κάποιος ήταν ο Δίας ή ο Ερμής, νόμιζαν τέλος πάντων ότι ήταν θεός. Αντιθέτως οι Ιουδαίοι, όταν κάποιος έκανε ένα θαύμα δεν πίστευαν ότι αυτός ήταν ο θεός. Όταν ο Ιησούς έκανε θαύματα δόξαζαν τον θεό, δεν πίστευαν όμως ότι ο θεός βρίσκεται μπροστά τους με τη μορφή του Ιησού. Επομένως, για πολλοστή φορά, σου εξηγώ το απλό, το λογικό και το αυτονόητο: Ο Θωμάς δόξασε τον Θεό του, τον Θεό Ισραήλ αναφωνώντας «ο Κύριός μου και ο Θεός μου» όταν βεβαιώθηκε ότι ο Ιησούς αναστήθηκε. Δόξασε τον Κύριο και Θεό του, που «ήγειρεν αυτόν εκ νεκρών».

Ο Θωμάς και οι υπόλοιποι μαθητές αμέσως μετά την ανάληψη του Ιησού, όπως λέει ο Λουκάς ...«υπέστρεψαν εις Ιερουσαλήμ μετά χαράς μεγάλης. Και ήσαν δια παντός εν τω ιερώ αινούντες και ευλογούντες τον Θεόν».
Δεν νομίζω να υπήρχε ήδη κάποιο “χριστιανικό” ιερό. Eπέστρεψαν στην Ιερουσαλήμ και έκαναν αυτό που έκαναν πάντα ως πιστοί Ιουδαίοι.


@ Ο Υιός Του Θεού είναι Θεός. @

Μάλλον αγνοείς στοιχειώδη πράγματα, όπως το ποιοι αποκαλούνται «υιοί Θεού» τόσο στην Π.Δ. όσο και στην Κ.Δ.:

«και έσται εν τω τόπω, ου ερρέθη αυτοίς, ου λαός μου υμείς, κληθήσονται και αυτοί υιοί Θεού ζώντος.» [Ωσηέ 2:1]

«όσοι γαρ Πνεύματι Θεού άγονται, ούτοι εισίν υιοί Θεού.» [Ρμ. 8:14]

«μακάριοι οι ειρηνοποιοί, ότι αυτοί υιοί Θεού κληθήσονται.» [Μτ. 5:9]


@ Μάλιστα το εδάφιο 76 το ξεκαθαρίζει ότι ο Χριστός είναι ο Γιαχβέ των Εβραίων της Παλαιάς Διαθήκης.
Καὶ σύ, παιδίον, προφήτης τοῦ Ὑψίστου θέλεις ὀνομασθῆ. Διότι θέλεις προπορευθῆ πρὸ προσώπου τοῦ Γ Ι Α Χ Β Ε Κυρίου εἰς τὸ νὰ ἑτοιμάσῃς τὰς ὁδοὺς αὐτοῦ,
(Λουκάς 1:76). @

Δες στην Π.Δ. πώς χρησιμοποιείται η έκφραση «προ προσώπου Κυρίου» και θα καταλάβεις ότι δεν πρόκειται για κυριολεκτική έκφραση δηλαδή για πραγματική άφιξη-εμφάνιση ώστε να τον ταυτίζεις με τον Ιησού.

Για τον Συμεών έλεγαν ότι δεν θα πέθαινε πριν δει τον Χριστό του Κυρίου και όχι πριν δει τον Θεό:

«και ην αυτώ κεχρηματισμένον υπό του Πνεύματος του Αγίου μη ιδείν θάνατον πριν ή ίδη τον Χριστόν Κυρίου.» [Λκ. 2:26]

Είναι και το μόνο στο οποίο απάντησε καταφατικά ο ίδιος ο Ιησούς:

«ο αρχιερεύς επηρώτα αυτόν και λέγει αυτώ, συ ει ο Χριστός ο υιός του ευλογητού; Ο δε Ιησούς είπεν, εγώ είμι.»

Δεκάδες φορές αποκαλείται «υιός του ανθρώπου», αρκετές φορές «υιός του Θεού», ραββί, διδάσκαλος, Kύριος, Χριστός, Μεσσίας. Όμως «Κύριος ο Θεός» ποτέ.

Και όπως ξέρουμε ... «και Κύριον και Χριστόν αυτόν ο Θεός εποίησε» [Πρ. 2:36]

Έτσι ακριβώς αγαπητέ, Κύριο και Χριστό, ο Θεός τον έκανε. Αυτά που υποστηρίζεις εσύ ήρθαν μετά, όταν οι οπαδοί του Χριστού διώχθηκαν κλωτσηδόν από τις συναγωγές.

Filos.

Ανώνυμος είπε...

Filos, δεν είπα ποτέ ό,τι καταλαβαίνω τα πάντα, δεν διεκδικώ το αλάθητο και ούτε λέω ό,τι είμαι παντογνώστης. Αυτό που λέω είναι ό,τι αυτά που υποστηρίζουμε πρέπει να τα τεκμηριώνουμε και να μη τα λέμε επειδή δεν μας αρέσει μια ιδεολογία ή μια θρησκεία όποια κι'αν είναι αυτή.

Το σωστό και έντιμο είναι να μη γράφουμε μέσα σε ένα σχόλιο ό,τι έχουμε να πούμε, αλλά πρώτα να τελειώνει το ένα θέμα και μετά να αρχίζει το επόμενο για να προλαβαίνει ο άλλος να απαντήσει.

Όσον αφορά το θαύμα με τον άγιο Παύλο και τους Εθνικούς σου απάντησα ήδη. Οι Ειδωλολάτρες πιστεύουν στα είδωλα. Τα είδωλα είναι της γης, γήινα ανθρώπινα κατασκευάσματα των ιδίων των ανθρώπων που τα "βαφτίζουν" ως θεούς τους. Αυτή είναι η διαφορά με τον Χριστιανισμό. Ο Χριστιανός δεν έχει τον έλεγχο Του Θεού, ο Θεός είναι κάτι που ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν μπορεί να χωρέσει. Γι' αυτό χρειάζεται εκτός από την γνώση και η πίστη, και πολύ περισσότερο η αποκάλυψη Του Ιδίου Του Θεού στον άνθρωπο.

Τα είδωλα είναι κατανοητά και έχουν ανθρώπινα πάθη και επιθυμίες.
Γι' αυτό οι αρχαίοι Έλληνες έδιναν στον κάθε θεό τους τις δικές τους επιθυμίες και τα δικά τους πάθη. Άλλος θεός για τον πόλεμο, άλλος για το μεθύσι, άλλος για τον έρωτα, άλλος για την θάλασσα, άλλος για ..... και έδιναν στον κάθε θεό τα χαρακτηριστικά και τις αδυναμίες τους.

Ο Τριαδικός Θεός είναι τελείως διαφορετικός από τα είδωλα.
Η αποκάλυψη στην διάρκεια της ιστορίας έγινε με τρόπο συγκεκριμένο και σταδιακά. Δεν έγινε μπαμ και κάτω, άμεσα.
Την Πεντηκοστή ήρθε Το Πανάγιο Πνεύμα και αποκάλυψε την αλήθεια, Αυτό οδηγεί στην πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας μέσα στους αιώνες.

Λίγε μέρες πριν σταυρωθεί ο Χριστός κανείς δεν είχε καταλάβει Ποιος ακριβώς ήταν. Νόμιζαν ακόμη και οι μαθητές Του ό,τι η βασιλεία Του θα είναι επίγεια και πως ο Χριστός θα είναι ο αρχηγός της επαναστάσεως κατά του Ρωμαϊκού ζυγού.

Ο Θωμάς είχε την αποκάλυψη από Τον Θεό και έτσι κατάλαβε Ποιος ήταν ο Χριστός.
Την ίδια αποκάλυψη είχε και ο απόστολος Πέτρος.

Λέγει πρὸς αὐτούς· Ἀλλὰ σεῖς τίνα με λέγετε ὅτι εἶμαι;
Καὶ ἀποκριθεὶς ὁ Σίμων Πέτρος εἶπε· Σὺ εἶσαι ὁ Χριστὸς ὁ Υἱὸς τοῦ Θεοῦ τοῦ ζῶντος. Καὶ ἀποκριθεὶς ὁ Ἰησοῦς εἶπε πρὸς αὐτόν· Μακάριος εἶσαι, Σίμων, υἱὲ τοῦ Ἰωνᾶ, διότι σὰρξ καὶ αἷμα δὲν σοὶ ἀπεκάλυψε τοῦτο, ἀλλ᾿ ὁ Πατήρ μου ὁ ἐν τοῖς οὐρανοῖς.
Ματθ. 16: 15-17.

Ο Πέτρος ομολόγησε δια Αγίου Πνεύματος ό,τι ο Χριστός είναι ο Υιός Του Θεού, δηλαδή ό,τι είναι το δεύτερο πρόσωπο Της Παναγίου Τριάδος.
Ο Πέτρος δεν εννοούσε με αυτό τον λόγο ό,τι είναι παιδί Του Θεού όπως ένας απλός άνθρωπος, αλλά, εννοούσε ό,τι ο Χριστός είναι ο Γιαχβέ Υιός των προφητών της Παλαιάς Διαθήκης.

Την ίδια αποκάλυψη είχε και ο Θωμάς και το ίδιο είπε και ο Θωμάς.
Αυτή είναι η μοναδική λογική εξήγηση.

Σαφώς και πίστευαν οι Εβραίοι στον Γιαχβέ της Παλαιάς Διαθήκης, όμως τότε δεν είχαν ακόμη καταλάβει, γιατί δεν είχε έρθει Το Άγιο Πνεύμα, Ποιος ακριβώς ήταν ο Χριστός.

Ο Θωμάς και ο Πέτρος είχαν προσωπική ξεχωριστή αποκάλυψη και έτσι είπαν αυτά που είπαν και ομολόγησαν ό,τι ο Χριστός είναι ο Κύριος τους και ο Θεός τους.

Οι Εβραίοι δεν ήταν ειδωλολάτρες και έτσι αποκλείεται το ενδεχόμενο να προσφωνούσε ο Θωμάς Τον Χριστό ως κύριο με την σχετική έννοια.
Ο Θωμάς έναν Κύριο παραδέχονταν και πίστευε όπως όλοι οι Εβραίοι, Τον Κύριο Γιαχβέ της Παλαιάς Διαθήκης, αν αναφέρονταν σε άλλον Κύριο θα γίνονταν πολυθεϊστής ειδωλολάτρης κάτι που αποκλείεται και δεν στέκει με καμία δύναμη.

Μετά την Πεντηκοστή ο απόστολος Παύλος έκραξε λέγοντας:

οἵτινες εἶναι Ἰσραηλῖται, τῶν ὁποίων εἶναι ἡ υἱοθεσία καὶ ἡ δόξα καὶ αἱ διαθῆκαι καὶ ἡ νομοθεσία καὶ ἡ λατρεία καὶ αἱ ἐπαγγελίαι,τῶν ὁποίων εἶναι οἱ πατέρες, καὶ ἐκ τῶν ὁποίων ἐγεννήθη _ Ο _ Χ Ρ Ι Σ Τ Ο Σ _ τὸ κατὰ σάρκα, ὁ ὤν ἐπὶ πάντων _ Θ Ε Ο Σ _ Γ Ι Α Χ Β Ε _ εὐλογητὸς εἰς τοὺς αἰῶνας· ἀμήν.
(Ρωμαίους 9:4-5).






Μπέμπης

Ανώνυμος είπε...

@ Ο Πέτρος ομολόγησε δια Αγίου Πνεύματος ό,τι ο Χριστός είναι ο Υιός Του Θεού, δηλαδή ότι είναι το δεύτερο πρόσωπο Της Παναγίου Τριάδος.

Την ίδια αποκάλυψη είχε και ο Θωμάς και το ίδιο είπε και ο Θωμάς @

Ό,τι ακολουθεί μετά τη λέξη “δηλαδή” είναι εντελώς αυθαίρετο. Ο Πέτρος όντως ομολόγησε ότι ο Ιησούς είναι ο Χριστός ο υιός του Θεού. Τα περί δευτέρου προσώπου της παναγίου τριάδος πού τα είδες γραμμένα;

Η έννοια «υιός του Θεού» δεν ήταν άγνωστη στους Ιουδαίους ούτε είχε σχέση με θεανθρώπους και τρισυπόστατους θεούς:

«όσοι γαρ Πνεύματι Θεού άγονται, ούτοι εισίν υιοί Θεού» [Ρμ. 8:14].

Αυτό που έκανε τον Ιησού ξεχωριστό «υιό του Θεού» ήταν η πίστη των μαθητών του ότι ήταν όχι απλά ένας από τους αγίους, ένας από τους υιούς του Θεού, αλλά ο χριστός του Θεού, ο αναμενόμενος μεσσίας, ο υιός ο αγαπητός.


Τι ήταν αυτό που δεν πίστευε ο Θωμάς; Αν δεν έβαζε το δάκτυλό του εις τον τύπον των ήλων και το χέρι του εις την πλευράν αυτού, τι δεν θα πίστευε; Δεν θα πίστευε ότι ο Ιησούς αναστήθηκε. Επομένως αν τον έβλεπε και έβαζε το χέρι του στις πληγές του, αυτό που θα πίστευε είναι ότι πράγματι αναστήθηκε. Υπάρχει κάπου έστω και η παραμικρή υπόνοια ότι αν ο Ιησούς αναστηθεί αυτό σημαίνει ότι είναι ο Θεός; Είχε δημιουργήσει ο Ιησούς την εντύπωση στους μαθητές του πως η ανάστασή του αποδεικνύει ότι αυτός είναι ο Θεός;
Ο Θωμάς βλέποντας τον αναστημένο Ιησού ευχαρίστησε το Κύριο και Θεό του που δεν άφησε «τον όσιόν του ιδείν διαφθοράν», ευχαρίστησε τον Θεό Ισραήλ που «ανέστησεν αυτόν εκ νεκρών».
Το ότι ο Θωμάς, με τη θέα του Ιησού και την ψηλάφιση των πληγών του δέχθηκε ταυτοχρόνως και την επιφοίτηση του αγίου πνεύματος και κατανόησε πλήρως το τριαδικό δόγμα γι αυτό και αναφώνησε «ο Κύριός μου και ο Θεός μου» είναι στη σφαίρα της φαντασίας και μόνο.


@ Οι Εβραίοι δεν ήταν ειδωλολάτρες και έτσι αποκλείεται το ενδεχόμενο να προσφωνούσε ο Θωμάς Τον Χριστό ως κύριο με την σχετική έννοια.
Ο Θωμάς έναν Κύριο παραδέχονταν και πίστευε όπως όλοι οι Εβραίοι, Τον Κύριο Γιαχβέ της Παλαιάς Διαθήκης, αν αναφέρονταν σε άλλον Κύριο θα γίνονταν πολυθεϊστής ειδωλολάτρης κάτι που αποκλείεται και δεν στέκει με καμία δύναμη. @

Αυτό ακριβώς σου εξηγώ, ο Θωμάς το «ο Κύριός μου και ο Θεός μου» δεν το απευθύνει στον Ιησού, δεν εννοεί τον Ιησού. Απ’ την άλλη, αν οι κάτοικοι των Λυστρών είχαν δει τον Ιησού να πεθαίνει και τον έβλεπαν ξανά αναστημένο, θα νόμιζαν ότι είναι ο θεός, αυτοί θα τον αποκαλούσαν «ο Δίας, ο θεός μας».

Όσο για το τι λέει ο Παύλος στο [Ρμ. 9:4-5] να μην επαναλαμβανόμαστε, έχουν συζητηθεί αυτά, «ο ων επί πάντων Θεός ευλογητός εις τους αιώνας» είναι ο Θεός Πατήρ:

«εις Θεός και πατήρ πάντων, ο επί πάντων» [Εφ. 4:6]

«ο Θεός και πατήρ του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού οίδεν, ο ων ευλογητός εις τους αιώνας» [Β’ Κρ. 11:31]

Filos.

Ανώνυμος είπε...

Filos, απαντώ...

Υποτιμάς βάναυσα την νοημοσύνη του αναγνώστη.
Αυτό ίσως έχει αποτέλεσμα αλλά "το ψέμα έχει κοντά ποδάρια" λένε στο χωριό μου.

Ποιος είπε ό,τι δεν χρησιμοποιείται ο όρος "υιοί θεού" και για άλλους;
Μιλάμε για την απόλυτη και την σχετική έννοια των όρων.

Παιδιά Του Θεού είναι όλοι οι Χριστιανοί.

Ὅσοι δὲ ἐδέχθησαν αὐτόν, εἰς αὐτοὺς ἔδωκεν ἐξουσίαν νὰ γείνωσι τέκνα Θεοῦ, εἰς τοὺς πιστεύοντας εἰς τὸ ὄνομα αὐτοῦ·
(Ιωάννης 1:12).

Εδώ ο λόγος γίνεται περί του Υιού Του Θεού. ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΝΝΟΙΑ.
Είπαμε και πριν ό,τι ο άνθρωπος γεννάει άνθρωπο και ο Θεός γεννάει Θεό.
Έννοιες ανθρωπομορφικές που ερμηνεύονται στην περίπτωση Του Θεού ως Πατέρα ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ διότι ο Θεός δεν έχει ανάγκη να γεννήσει.

Ο Θωμάς και ο Πέτρος ομολόγησαν δια Αγίου Πνεύματος Τον Υιό Του Θεού, Θεό Αληθινό με την ΑΠΟΛΥΤΗ έννοια του όρου Θεός.

Δεν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση.

Δηλαδή είναι ακριβώς το παράδειγμα με την ομολογία / προφητεία δια Αγίου Πνεύματος, του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου μέσα από την κοιλιά της μάνας του.

Καὶ ὡς ἤκουσεν ἡ Ἐλισάβετ τὸν ἀσπασμὸν τῆς Μαρίας, ἐσκίρτησε τὸ βρέφος ἐν τῇ κοιλίᾳ αὐτῆς· καὶ ἐπλήσθη Πνεύματος Ἁγίου ἡ Ἐλισάβετ
καὶ ἀνεφώνησε μετὰ φωνῆς μεγάλης καὶ εἶπεν·


Εὐλογημένη σὺ ἐν γυναιξὶ καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας σου. Καὶ πόθεν μοι τοῦτο, νὰ ἔλθῃ

ἡ μήτηρ τοῦ Κυρίου μου πρὸς μέ;

Διότι ἰδού, καθὼς ἦλθεν ἡ φωνή τοῦ ἀσπασμοῦ σου εἰς τὰ ὦτά μου, ἐσκίρτησεν ἐν ἀγαλλιάσει τὸ βρέφος ἐν τῇ κοιλίᾳ μου.
Καὶ μακαρία ἡ πιστεύσασα, διότι θέλει γείνει ἐκπλήρωσις τῶν λαληθέντων πρὸς αὐτήν παρὰ Κυρίου.
(Λουκάς 1:41-45).

Η Ελισάβετ δεν γνώριζε άλλον Κύριο εκτός Του Γιαχβέ.

Άλλωστε με ποιον άλλο τρόπο θα μπορούσε να είναι Κύριος της Ελισάβετ ένα έμβρυο;
Η Ελισάβετ έκραξε δια Αγίου Πνεύματος και ομολόγησε Τον Ιησού Χριστό ως Κύριο Γιαχβέ.
Αυτό δεν χωράει καμία αμφισβήτηση.

Ο Χριστός αναστήθηκε από μόνος Του. Αυτός ανέστησε Τον Εαυτό Του.
Επίσης ΚΑΙ ο Πατήρ Τον ανέστησε.

Η Θεότητα είναι η Ίδια. Ο Χριστός ως Θεάνθρωπος είναι και Θεός και Άνθρωπος.

Ο Θεός δεν πεθαίνει ούτε έχει ανάγκη να Τον αναστήσει κάποιος άλλος αφού ο Ίδιος είναι ο Θεός.

εἶπον· Οὗτος εἶπε,

Δύναμαι νὰ χαλάσω τὸν ναὸν τοῦ Θεοῦ καὶ διὰ τριῶν ἡμερῶν νὰ οἰκοδομήσω αὐτόν.


Καὶ σηκωθεὶς ὁ ἀρχιερεὺς εἶπε πρὸς αὐτόν· Δὲν ἀποκρίνεσαι; τί μαρτυροῦσιν οὗτοι κατὰ σοῦ;
Ὁ δὲ Ἰησοῦς ἐσιώπα. Καὶ ἀποκριθεὶς ὁ ἀρχιερεὺς εἶπε πρὸς αὐτόν· Σὲ ὁρκίζω εἰς τὸν Θεὸν τὸν ζῶντα νὰ εἴπῃς πρὸς ἡμᾶς ἄν σὺ ἦσαι ὁ Χριστὸς ὁ Υἱὸς τοῦ Θεοῦ.
Λέγει πρὸς αὐτὸν ὁ Ἰησοῦς· Σὺ εἶπας· πλήν σᾶς λέγω, Εἰς τὸ ἑξῆς θέλετε ἰδεῖ τὸν Υἱὸν τοῦ ἀνθρώπου καθήμενον ἐκ δεξιῶν τῆς δυνάμεως καὶ ἐρχόμενον ἐπὶ τῶν νεφελῶν τοῦ οὐρανοῦ.
Τότε ὁ ἀρχιερεὺς διέσχισε τὰ ἱμάτια αὑτοῦ, λέγων ὅτι ἐβλασφήμησε· τί χρείαν ἔχομεν πλέον μαρτύρων; ἰδού, τώρα ἠκούσατε τὴν βλασφημίαν αὐτοῦ·
(Ματθαίος 26:61-65).

Ο Ίδιος ο Χριστός είπε και εκπλήρωσε την προφητεία.

Δήλωσε ό,τι θα αναστήσει την ανθρώπινη φύση, την σάρκα, το σώμα ΤΟΥ.

καὶ πρὸς τοὺς πωλοῦντας τὰς περιστερὰς εἶπε· Σηκώσατε ταῦτα ἐντεῦθεν· μή κάμνετε τὸν οἶκον τοῦ Πατρὸς μου οἶκον ἐμπορίου.Τότε ἐνεθυμήθησαν οἱ μαθηταὶ αὐτοῦ ὅτι εἶναι γεγραμμένον, Ὁ ζῆλος τοῦ οἴκου σου μὲ κατέφαγεν.

Ἀπεκρίθησαν λοιπὸν οἱ Ἰουδαῖοι καὶ εἶπον πρὸς αὐτόν· Τί σημεῖον δεικνύεις εἰς ἡμᾶς, διότι κάμνεις ταῦτα;

Ἀπεκρίθη ὁ Ἰησοῦς καὶ εἶπε πρὸς αὐτούς· Χαλάσατε τὸν ναὸν τοῦτον, καὶ διὰ τριῶν ἡμερῶν θέλω ἐγείρει αὐτόν.

Καὶ οἱ Ἰουδαῖοι εἶπον· Εἰς τεσσαράκοντα καὶ ἕξ ἔτη ᾠκοδομήθη ὁ ναὸς οὗτος, καὶ σὺ θέλεις ἐγείρει αὐτὸν εἰς τρεῖς ἡμέρας;

ΕΚΕΙΝΟΣ ΟΜΩΣ ΕΛΕΓΕ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ.

Ὅτε λοιπὸν ἠγέρθη ἐκ νεκρῶν, ἐνεθυμήθησαν οἱ μαθηταὶ αὐτοῦ ὅτι τοῦτο ἔλεγε πρὸς αὐτούς, καὶ ἐπίστευσαν εἰς τὴν γραφήν καὶ εἰς τὸν λόγον, τὸν ὁποῖον εἶπεν ὁ Ἰησοῦς.


(Ιωάννης 2:16-22).



Μπέμπης

Ανώνυμος είπε...

Έλεος αγαπητέ. Η Ελισάβετ αποκαλεί τη Μαρία «μήτηρ του Κυρίου μου» δηλαδή μητέρα του Κυρίου και Χριστού και όχι του Κυρίου και Θεού της, του Θεού Ισραήλ. Δεν έχουμε την παραμικρή ένδειξη ότι η Μαρία κυοφορούσε τον Γιαχβέ, τον ποιητή του κόσμου, τον Θεό τον παντοκράτορα, παρά μόνο τον υιό του υψίστου.
«Κύριος» δεν αποκαλείται μόνο ο Θεός, τόσο στην Κ.Δ. όσο και στην Π.Δ. αλλά και ο Χριστός αυτού, ο αναμενόμενος μεσσίας. Πιο ξεκάθαρο δεν γίνεται: «και Κύριον και Χριστόν αυτόν ο Θεός εποίησε».

«και ιδού συλλήψη εν γαστρί και τέξη υιόν, και καλέσεις το όνομα αυτού Ιησούν. Ούτος έσται μέγας και υιός υψίστου κληθήσεται, και δώσει αυτώ Κύριος ο Θεός τον θρόνον Δαυΐδ του πατρός αυτού» [Λκ. 1:31-32]

Το κυοφορούμενο είναι ο υιός του υψίστου. Από τη μία έχουμε τον υιό του υψίστου και από την άλλη τον Κύριο τον Θεό. Άλλο ο υιός του υψίστου, άλλο ο Κύριος ο Θεός.


Ο Ιησούς μπορεί να είπε «εν τρισίν ημέραις εγερώ αυτόν», ξέρουμε όμως ότι ...«ου δύναται ο υιός ποιείν αφ' εαυτού ουδέν». Ο Ιησούς είχε πει «ου δύναμαι εγώ ποιείν απ' εμαυτού ουδέν».

Αυτό που με σαφήνεια μας λέει η Γραφή είναι ότι «τούτον ο Θεός ήγειρε τη τρίτη ημέρα» [Πρ. 10:40], «ο Θεός των πατέρων ημών ήγειρεν Ιησούν» [Πρ. 5:30].

Δεν μας λέει κάπου ότι συμμετείχε και ο Ιησούς στην ανάσταση του σώματός του ούτε ότι ο Ιησούς ήταν ο Θεός των πατέρων τους ή ότι ήταν μία από τις υποστάσεις του Θεού των πατέρων τους ώστε να υποθέσουμε ότι εν μέρει έχουμε και “αυτοανάσταση”.

Ο Παύλος [Εβ. 1:3]αποκαλεί τον Ιησού «απαύγασμα της δόξης και χαρακτήρ της υποστάσεως» του Θεού και όχι μία από τις υποστάσεις του Θεού. Αφού έκανε λόγο στο παραπάνω εδάφιο περί υπόστασης του Θεού, θα μπορούσε να αναφέρει πόσες είναι και όχι να αποκαλεί τον Ιησού “χαρακτήρ” της (μίας και μοναδικής) υπόστασης του Θεού.


Στα παρακάτω εδάφια, δεν βλέπουμε κάποια ιδιαίτερη διαφορά στη σχέση του Ιησού με τον Θεό από αυτή άλλων προσώπων ώστε να του αποδοθεί θεϊκή υπόσταση:

Για τον Ιησού: «Ιησούν τον από Ναζαρέτ, ως έχρισεν αυτόν ο Θεός Πνεύματι Αγίω και δυνάμει, ος διήλθεν ευεργετών και ιώμενος πάντας τους καταδυναστευομένους υπό του διαβόλου, ότι ο Θεός ην μετ’ αυτού.» [Πρ. 10:38]

Για τον Ιωσήφ: «Και οι πατριάρχαι ζηλώσαντες τον Ιωσήφ απέδοντο εις Αίγυπτον. Και ην ο Θεός μετ’ αυτού, και εξείλετο αυτόν εκ πασών των θλίψεων αυτού, και έδωκεν αυτώ χάριν και σοφίαν εναντίον Φαραώ βασιλέως Αιγύπτου» [Πρ. 7:10]

Για τον γιο της Άγαρ: «και ην ο Θεός μετά του παιδίου, και ηυξήθη, και κατώκησεν εν τη ερήμω, εγένετο δε τοξότης.» [Γεν. 21:20]

Για τον Δαβίδ: «και ην Δαυίδ εν πάσαις ταις οδοίς αυτού συνιών, και Κύριος ην μετ’ αυτού.» [Α’ Βασ. 18:14]

Για τον Ιωάννη: « και χειρ Κυρίου ην μετ’ αυτού ...... Το δε παιδίον ηύξανε και εκραταιούτο πνεύματι, και ην εν ταις ερήμοις έως ημέρας αναδείξεως αυτού προς τον Ισραήλ.» [Λκ. 1:66, 80]

Για τον Ιησού: «Το δε παιδίον ηύξανε και εκραταιούτο πνεύματι πληρούμενον σοφίας, και χάρις Θεού ην επ’ αυτό.» [Λκ. 2:40]

Το «ο Θεός ην μετ’ αυτού» και το «χάρις Θεού ην επ’ αυτό» καθορίζουν ποια είναι η σχέση του Ιησού με τον Θεό. Από πού κι ως πού εσείς θεωρείτε ότι τα παραπάνω μπορούν να συμβαδίζουν με το .... «ο Ιησούς είναι Θεός»;
Οι παραπάνω εκφράσεις δεν μπορούν να ειπωθούν για κάποιον που ΕΙΝΑΙ Θεός. Ούτε φυσικά η θεϊκή φύση του Ιησού «ην μετ’ αυτού» δηλαδή με τον άνθρωπο Ιησού, όπως «ην μετ’ αυτού» ο Θεός στην περίπτωση του Ιωσήφ, του Δαβίδ κλπ.


Αν η θεϊκή υπόσταση του Ιησού δεν καθίσταται σαφέστατη και αδιαμφισβήτητη μέσα από τα κείμενα της Αγίας Γραφής δεν φταίω εγώ. Φαίνεται πως ο Θεός δεν το έκανε αυτό ώστε να διασκεδάζει με την προσπάθεια των πιστών του να λύσουν γρίφους και σπαζοκεφαλιές καθώς και με τον αλληλοσπαραγμό τους περί φύσεων θελήσεων και υποστάσεων που ξεκίνησε πριν ακόμα στεγνώσει το αίμα του υιού του και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Filos.

Ανώνυμος είπε...

Filos, έχεις ένα καλό, τουλάχιστον εσύ αν και πολέμιος Του Θεού έχεις γνώση (με την οποία διαστρεβλώνεις την αλήθεια) της πίστης που δεν....πιστεύεις, κάτι που θα έπρεπε να έχουν οι πιστοί και δυστυχώς δεν έχουν.

Πάμε τώρα στις απαντήσεις μας.

Η Ελισάβετ αποκαλεί Κύριο Γιαχβέ Τον Χριστό και για την ακρίβεια ο άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος δια της μητρός αυτού. Όλα αυτά δια Πνεύματος Αγίου.

Αυτό μας ενημερώνουν πολλές προφητείες από το εν λόγω τμήμα της προφητικής παραθέσεως.

___ ΙΔΟΥ _Ε_Γ_Ω_ ἐξαποστέλλω τὸν ἄγγελόν μου (ΙΩΑΝΝΗ ΠΡΟΔΡΟΜΟ), καὶ ἐπιβλέψεται ὁδὸν πρὸ προσώπου _Μ_Ο_Υ_, καὶ ἐξαίφνης ἥξει εἰς τὸν ναὸν ἑαυτοῦ Κύριος, ὃν ὑμεῖς ζητεῖτε, καὶ ὁ ἄγγελος τῆς διαθήκης, ὃν ὑμεῖς θέλετε·

ΙΔΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΛΕΓΕΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ.___

Ο Παντοκράτωρ Χριστός (αυτό που μου ζήτησε ο άθεος Βασίλης να του αναφέρω πιο πάνω, όμως ο Βασίλης έκανε την καλύτερη δουλειά και εξαφανίστηκε...)

Ποιος μιλάει στον Μαλαχία;

Μιλάει ο Υιός Γιαχβέ δια του Μαλαχίου και λέει ό,τι ο άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος (Μτθ.11:10) θα ετοιμάσει την οδό "πρὸ προσώπου ..._Μ_Ο_Υ_...(Υιός Γιαχβέ)"

....ποιος τα λέει αυτά; ΛΕΓΕΙ ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ.

Ο Παντοκράτωρ Γιαχβέ Υιός ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.

Ως γέγραπται ἐν τοῖς προφήταις, Ἰδού, ἐγὼ ἀποστέλλω τὸν ἄγγελόν μου πρὸ προσώπου σου, ὃς κατασκευάσει τὴν ὁδόν σου ἔμπροσθέν σου. Φωνὴ βοῶντος ἐν τῇ ἐρήμῳ, Ἑτοιμάσατε τὴν ὁδὸν ΚΥΡΙΟΥ ΓΙΑΧΒΕ· εὐθείας ποιεῖτε τὰς τρίβους αὐτοῦ. (Μρκ. 1:2-3)

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΙΑΧΒΕ ΥΙΟΣ Ο ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ δια του Μαλαχίου είπε αυτά ό,τι Αυτός ο Ίδιος είναι ο Ιησούς Χριστός Γιαχβέ Παντοκράτωρ για Τον Οποίον άνοιξε δρόμο ο άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος.

___Καὶ σύ, παιδίον, προφήτης ὑψίστου κληθήσῃ· προπορεύσῃ γὰρ πρὸ προσώπου ΚΥΡΙΟΥ ΓΙΑΧΒΕ ἑτοιμάσαι ὁδοὺς αὐτοῦ·___
(Λουκ. 1:76)

Η προφητεία Του Υιού Γιαχβέ δια του Μαλαχίου εκπληρώθηκε στο πρόσωπο Του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού.
____________________

καὶ ἤγειρεν κέρας σωτηρίας ἡμῖν ἐν τῷ οἴκῳ Δαυὶδ τοῦ παιδὸς αὐτοῦ-
(Λουκ. 1:69)

ΚΕΡΑΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ = (ΙΗΣΟΥΣ σημαίνει ΣΩΤΗΡΑΣ)

Ο Κύριος Παντοκράτωρ του Μαλαχία είναι το Κέρας Σωτηρίας ο Ιησούς Γιαχβέ της Καινής Διαθήκης.

Ἄνδρες ἀδελφοί, ἐξὸν εἰπεῖν μετὰ παρρησίας πρὸς ὑμᾶς περὶ τοῦ πατριάρχου ΔΑΥΙΔ, ὅτι καὶ ἐτελεύτησεν καὶ ἐτάφη, καὶ τὸ μνῆμα αὐτοῦ ἐστιν ἐν ἡμῖν ἄχρι τῆς ἡμέρας ταύτης. Προφήτης οὖν ὑπάρχων, καὶ εἰδὼς ὅτι ὅρκῳ ΩΜΟΣΕΝ αὐτῷ ὁ θεός, ἐκ καρποῦ τῆς ὀσφύος αὐτοῦ ΤΟ ΚΑΤΑ ΣΑΡΚΑ ἀναστήσειν τὸν χριστόν, καθίσαι ἐπὶ τοῦ θρόνου ΑΥΤΟΥ, (ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ), προϊδὼν ἐλάλησεν περὶ τῆς ἀναστάσεως τοῦ χριστοῦ, ὅτι οὐ κατελείφθη ἡ ψυχὴ αὐτοῦ εἰς ᾍδου, οὐδὲ ἡ σὰρξ αὐτοῦ εἶδεν διαφθοράν.
Πρξ. 2:29-31.

Άρα το Κέρας Σωτηρίας είναι ο Ιησούς Γιαχβέ κατά τον Λουκά, τον Μαλαχία και τον Πέτρο και τον Ζαχαρία, όλα αυτά δια Αγίου Πνεύματος και Υιού Γιαχβέ.

Καὶ Ζαχαρίας ὁ πατὴρ αὐτοῦ ἐπλήσθη πνεύματος ἁγίου, καὶ προεφήτευσεν, λέγων, ἤγειρεν κέρας σωτηρίας ἡμῖν ἐν τῷ οἴκῳ Δαυὶδ...




Μπέμπης

Ανώνυμος είπε...

«Ιδού εγώ εξαποστέλλω τον άγγελόν μου, και επιβλέψεται οδόν προ προσώπου μου, και εξαίφνης ήξει εις τον ναόν εαυτού Κύριος, ον υμείς ζητείτε, και ο άγγελος της διαθήκης, ον υμείς θέλετε, ιδού έρχεται, λέγει Κύριος παντοκράτωρ.» [Μλ. 3:1]

«Ως γέγραπται εν τοις προφήταις, ιδού εγώ αποστέλλω τον άγγελον μου προ προσώπου σου, oς κατασκευάσει την οδόν σου έμπροσθέν σου. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω, ετοιμάσατε την οδόν Κυρίου, ευθείας ποιείτε τας τρίβους αυτού» [Μρ. 1:2-3]

Παρεμπιπτόντως, κάτι ανάλογο είχε ειπωθεί και στον Μωϋσή:

«Και ιδού εγώ αποστέλλω τον άγγελόν μου προ προσώπου σου, ίνα φυλάξη σε εν τη οδώ, όπως εισαγάγη σε εις την γην, ην ητοίμασά σοι.» [Εξ. 23:20]

Εσύ επιμένεις ότι και η Ελισάβετ και ο Ζαχαρίας και όλοι θεωρούν τον Ιησού ως τον Γιαχβέ. Εγώ πάντως συμφωνώ με τον Τρεμπέλα και την ερμηνεία του στο συγκεκριμένο και δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο:

«Και έγινεν ο Ιωάννης η αρχή του ευαγγελίου, σύμφωνα με εκείνο που έχει προφητευθή και είναι γραμμένον εις τους προφήτας. Ιδού, λέγει ο επουράνιος Πατήρ, διά του προφήτου Μαλαχία εις τον Μεσσίαν, εγώ αποστέλλω τον απεσταλμένον μου προτήτερα και εμπρός από σε, ο οποίος θα προετοιμάση τας ψυχάς των ανθρώπων διά να σε υποδεχθούν ως Σωτήρα και Λυτρωτήν»

Ο επουράνιος πατήρ μιλά στον μεσσία και όχι ο υιός Γιαχβέ περί του εαυτού του.
Άλλωστε και στον Μαλαχία, ο Γιαχβέ, ο Κύριος ο παντοκράτωρ δεν λέει ... «ιδού έρχομαι» αλλά «ιδού έρχεται».

Επειδή αυτή η συζήτηση δεν τελειώνει και πιθανότατα έχει επαναληφθεί ουκ ολίγες φορές, θα ήθελα μια απάντηση σε κάτι πιο συγκεκριμένο:

Εσύ ισχυρίζεσαι ότι ο Ιησούς ανέστησε τον εαυτό του. Το ίδιο έχει ειπωθεί από πολλούς ορθοδόξους π.χ.:

«Ο Ιησούς Χριστός, όντας τέλειος Θεός, δέχεται εκούσια να υποστεί τον επώδυνο και ταπεινωτικό σταυρικό θάνατο, για τη σωτηρία του κόσμου και ανασταίνεται από τους νεκρούς αφ’ εαυτού, ως Θεός αληθινός και παντοδύναμος, νικώντας κατά κράτος και καταργώντας το θάνατο.»
[“Ανάσταση του Χριστού και παγανιστικές «νεκραναστάσεις»” Λ. Σκόντζου]

Εγώ όμως έχω υπόψη μου τα ακόλουθα:

«Παύλος, απόστολος ουκ απ’ ανθρώπων, ουδέ δι’ ανθρώπου, αλλά διά Ιησού Χριστού και Θεού πατρός του εγείραντος αυτόν εκ νεκρών» [Γλ. 1:1]

Ο άγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος στην επιστολή του προς Τραλλιανοίς, που θεωρείται ότι γράφτηκε πριν το 110 μ.Χ. αναφέρει:

«ος και αληθώς ηγέρθη από νεκρών, εγείραντος αυτόν του πατρός αυτού, κατά το ομοίωμα ος και ημάς τους πιστεύοντας αυτώ ούτως εγερεί ο πατήρ αυτού».

«Ευλογητός ο Θεός και πατήρ του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ο κατά το πολύ αυτού έλεος αναγεννήσας ημάς εις ελπίδα ζώσαν δι' αναστάσεως Ιησού Χριστού εκ νεκρών» [Α’ Πτ. 1:3].

Γιατί ισχυρίζεστε κάτι τέτοιο όταν είναι σαφείς οι αναφορές ότι ο Θεός Πατήρ και μόνο αυτός ανέστησε τον Ιησού; Aν τα εδάφια έλεγαν γενικά ότι ο Θεός ανέστησε τον Ιησού θα μπορούσες να ισχυριστείς ότι ο Θεός είναι τριαδικός άρα και ο Ιησούς ως μία απο τις υποστάσεις του ανέστησε εαυτόν. Τα συγκεκριμένα όμως δεν λένε απλά ο Θεός αλλά ... «ο Θεός και πατήρ», «Θεού πατρός», «του πατρός αυτού».

Filos.

Ανώνυμος είπε...

@ Ἄνδρες ἀδελφοί, ἐξὸν εἰπεῖν μετὰ παρρησίας πρὸς ὑμᾶς περὶ τοῦ πατριάρχου ΔΑΥΙΔ, ὅτι καὶ ἐτελεύτησεν καὶ ἐτάφη, καὶ τὸ μνῆμα αὐτοῦ ἐστιν ἐν ἡμῖν ἄχρι τῆς ἡμέρας ταύτης. Προφήτης οὖν ὑπάρχων, καὶ εἰδὼς ὅτι ὅρκῳ ΩΜΟΣΕΝ αὐτῷ ὁ θεός, ἐκ καρποῦ τῆς ὀσφύος αὐτοῦ ΤΟ ΚΑΤΑ ΣΑΡΚΑ ἀναστήσειν τὸν χριστόν, καθίσαι ἐπὶ τοῦ θρόνου ΑΥΤΟΥ, (ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ), προϊδὼν ἐλάλησεν περὶ τῆς ἀναστάσεως τοῦ χριστοῦ, ὅτι οὐ κατελείφθη ἡ ψυχὴ αὐτοῦ εἰς ᾍδου, οὐδὲ ἡ σὰρξ αὐτοῦ εἶδεν διαφθοράν. @

Έλεος, μην επαναλαμβάνουμε τα στοιχειώδη. Ο θρόνος είναι του Δαβίδ και όχι του Γιαχβέ:

«ούτος έσται μέγας και υιός υψίστου κληθήσεται, και δώσει αυτώ Κύριος ο Θεός τον θρόνον Δαυΐδ του πατρός αυτού» [Λκ. 1:32]

Άλλωστε ο Ιησούς δεν κάθισε στον θρόνο του Θεού αλλά εκ δεξιών του θρόνου:

«εν δεξιά τε του θρόνου του Θεού κεκάθικεν» [Εβ. 12:2]

«ος εκάθισεν εν δεξιά του θρόνου της μεγαλωσύνης εν τοις ουρανοίς» [Εβ. 8:1]


Filos.

Ανώνυμος είπε...

Filos, δεν ξέρω τι κάνεις με τους άλλους, όμως όταν θα συζητάς με εμένα δεν θα κάνεις κωλοτούμπες ούτε γαργάρες.

Θα τελειώνουμε ένα θέμα και μετά θα πηγαίνουμε στο επόμενο.

Τον Τρεμπέλα δεν θα τον δέχεσαι όταν σε συμφέρει και όταν δεν σε συμφέρουν αυτά που λέει τότε θα τον απορρίπτεις.
Αν είναι έτσι τότε να παίξουμε τις κουμπάρες και όχι να συζητάμε στον Αντιαιρετικό.

Πατέρα θέλεις; Πατέρα θα σου δώσω.

ὅτι παιδίον ἐγενήθη ἡμῖν, _ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΙΑΧΒΕ _ υἱὸς καὶ ἐδόθη ἡμῖν, οὗ ἡ ἀρχὴ ἐγενήθη ἐπὶ τοῦ ὤμου αὐτοῦ, καὶ καλεῖται τὸ ὄνομα αὐτοῦ μεγάλης βουλῆς ἄγγελός, θαυμαστὸς σύμβουλος, ΘΕΟΣ ισχυρός, ἐξουσιαστής, ἄρχων εἰρήνης, πατὴρ τοῦ μέλλοντος αἰῶνος·

_Π_Α_Τ_Η_Ρ_ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΑΙΩΝΟΣ ΥΙΟΣ ΓΙΑΧΒΕ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ,

ἐγὼ γὰρ ἄξω εἰρήνην ἐπὶ τοὺς ἄρχοντας, εἰρήνην καὶ ὑγίειαν αὐτῷ. Μεγάλη ἡ ἀρχὴ αὐτοῦ, καὶ τῆς εἰρήνης αὐτοῦ οὐκ ἔστιν ὅριον ἐπὶ τὸν θρόνον Δαυὶδ.
Ησαΐας 9:6-7.

Η προφητεία μας λέει ό,τι το όνομα Του Χριστού είναι " Π Α Τ Η Ρ "

Filos, ιδού και ο Πατήρ που ζητούσες..!
___________________

Συνεχίζουμε με την προφητεία του Μαλαχίου για να δούμε περισσότερα για την ταυτότητα Του Παντοκράτορα Υιού Γιαχβέ.

Λέγει Κύριος παντοκράτωρ, ἐγὼ Κύριος ὁ Θεὸς ὑμῶν, καὶ οὐκ ἠλλοίωμαι·

(Ο Παντοκράτωρ δια του Μαλαχίου μας λέει για Τον ΚΥΡΙΟ ΘΕΟ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ ό,τι : ἐγὼ Κύριος ὁ Θεὸς ὑμῶν, καὶ οὐκ ἠλλοίωμαι·)

καὶ ὑμεῖς οἱ υἱοὶ ᾿Ιακὼβ οὐκ ἀπέχεσθε ἀπὸ τῶν ἀδικιῶν τῶν πατέρων ὑμῶν, ἐξεκλίνατε νόμιμά μου καὶ οὐκ ἐφυλάξασθε. ἐπιστρέψατε πρός με, καὶ ἐπιστραφήσομαι πρὸς ὑμᾶς, _ λέγει Κύριος παντοκράτωρ.
Μαλαχίας 3:5-6.

Ο απόστολος Παύλος ερμηνεύοντας την προφητεία του Μαλαχίου στο πρόσωπο Του Χριστού μας λέει :

Ιησοῦς Χριστὸς χθὲς καὶ σήμερον ὁ αὐτὸς καὶ εἰς τοὺς αἰῶνας.
Εβραίους 13:8.

Ο Παντοκράτωρ του Μαλαχίου είναι ο Χριστός του Παύλου.
________________________

Filos, η προφητεία του Θεού δια του Μαλαχίου στην εκπλήρωση της από Τον Χριστό στην Καινή Διαθήκη, μαζί με το πλήθος των αναφορών από τόσους ανθρώπους όπως ο Παύλος, ο Ζαχαρίας, ο Πέτρος, η Ελισάβετ, ο Λουκάς,
ο Ματθαίος και τόσοι άλλοι...(επειδή εξετάσαμε μόνο ένα μικρό τμήμα της)
δεν μας αφήνει απολύτως καμία αμφιβολία για την ταυτότητα Του Ιησού Χριστού.

Για άλλη μια φορά έχεις εκτεθεί ανεπανόρθωτα.

Όπως σου είπα στην αρχή, στο χωριό μου λένε ό,τι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

Τώρα, όσον αφορά τις δηλώσεις για το αν ο Χριστός ανέστησε ο Ίδιος Τον Εαυτό Του, μπορείς να διαβάσεις τα σχόλια που έγραψα πιο πάνω, γιατί δεν θεωρώ σωστό να επικολλώ τα ίδια σχόλια και να χάνει ο αναγνώστης την σειρά του διαλόγου.

Υπάρχει και ο δρόμος της εντιμότητος και του ανδρισμού, να δεχθείς το λάθος σου για να συνεχίσουμε στο επόμενο θέμα.

Για να παραδεχθείς την ήττα σου χρειάζεται πολύς ανδρισμός που δεν νομίζω ό,τι τον έχεις.


Μπέμπης

Ανώνυμος είπε...

Καὶ εὐθέως ἐγενόμην ἐν πνεύματι· καὶ ἰδού, θρόνος ἔκειτο ἐν τῷ οὐρανῷ, καὶ ἐπὶ τὸν θρόνον καθήμενος....Ἅγιος, ἅγιος, ἅγιος, κύριος ὁ θεὸς ὁ παντοκράτωρ, ὁ ἦν καὶ ὁ ὢν καὶ ὁ ἐρχόμενος. ....Ἄξιος εἶ, ὁ κύριος καὶ ὁ θεὸς ἡμῶν, ὁ ἅγιος, λαβεῖν τὴν δόξαν καὶ τὴν τιμὴν καὶ τὴν δύναμιν· ὅτι σὺ ἔκτισας πάντα, καὶ διὰ τὸ θέλημά σου ἦσαν καὶ ἐκτίσθησαν.....Καὶ πᾶν κατάθεμα οὐκ ἔσται ἔτι· καὶ ὁ θρόνος τοῦ θεοῦ καὶ τοῦ ἀρνίου ἐν αὐτῇ ἔσται· καὶ οἱ δοῦλοι αὐτοῦ λατρεύσουσιν αὐτῷ, καὶ ὄψονται τὸ πρόσωπον αὐτοῦ· καὶ τὸ ὄνομα αὐτοῦ ἐπὶ τῶν μετώπων αὐτῶν.
Απ.4:2,8,11 & 22:3-4.

καὶ ὁ θρόνος τοῦ θεοῦ καὶ τοῦ ἀρνίου

ἰδού, θρόνος ἔκειτο ἐν τῷ οὐρανῷ, καὶ ἐπὶ τὸν θρόνον καθήμενος

Ἄξιος εἶ, ὁ κύριος καὶ ὁ θεὸς ἡμῶν

σὺ ἔκτισας πάντα, καὶ διὰ τὸ θέλημά σου ἦσαν καὶ ἐκτίσθησαν

οἱ δοῦλοι αὐτοῦ λατρεύσουσιν αὐτῷ, καὶ ὄψονται τὸ πρόσωπον αὐτοῦ· καὶ τὸ ὄνομα αὐτοῦ

Πρὸς δὲ τὸν ΥΙΟΝ ΓΙΑΧΒΕ ο θρόνος σου, Ο ΘΕΟΣ, εἰς τὸν αἰῶνα τοῦ αἰῶνος· ῥάβδος εὐθύτητος ἡ ῥάβδος τῆς βασιλείας ΣΟΥ. Σὺ κατ᾽ ἀρχάς, κύριε, τὴν γῆν ἐθεμελίωσας, καὶ ἔργα τῶν χειρῶν σού εἰσιν οἱ οὐρανοί.

Εβρ. 1:8,10


Πρὸς δὲ τὸν ΥΙΟΝ ΓΙΑΧΒΕ ο θρόνος σου, Ο ΘΕΟΣ

Filos, στον ουρανό δεν υπάρχουν δεξιά, αριστερά, ή κέντρο και πάνω-κάτω.
Δεξιά σημαίνει ισότιμα, ισάξια.
Η δεξιά (πλευρά) φανερώνει ισότητα.

Ο Θρόνος είναι ένας. Ο Θρόνος είναι ο ίδιος και για τον Πατέρα και για Τον Υιό. Το όνομα είναι το ίδιο καθώς και η λατρεία η ίδια. Το γράφει ξεκάθαρα ο Ιωάννης στην Αποκάλυψη και ο Παύλος μεταφέροντας την προφητεία της Παλαιάς Διαθήκης περί Του Υιού Γιαχβέ.
_______________

Filos, σε παραδέχομαι !
Χρησιμοποιείς, όπως οι ιεχωβίτες, μόνο ό,τι σε συμφέρει και ό,τι δεν σε συμφέρει το εξαφανίζεις με ταχυδακτυλουργικό τρόπο !

Οὗτος ἔσται μέγας, καὶ υἱὸς ὑψίστου κληθήσεται· καὶ δώσει αὐτῷ κύριος ὁ θεὸς τὸν θρόνον Δαυὶδ τοῦ πατρὸς αὐτοῦ,

Λουκ.1:32

Όμως ξέχασες ό,τι υπάρχει ΚΑΙ το 33 εδάφιο !!!

καὶ βασιλεύσει ἐπὶ τὸν οἶκον Ἰακὼβ εἰς τοὺς αἰῶνας, καὶ τῆς βασιλείας αὐτοῦ οὐκ ἔσται τέλος.

Filos, ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΙΟΣ ΓΙΑΧΒΕ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ.

Γι' αυτό όλα είναι δικά Του, ο Θρόνος, η Θεότητα και κάθε εξουσία γιατί είναι Ο ΓΙΑΧΒΕ ΥΙΟΣ, όλα Αυτός τα έφτιαξε και όλα Του ανήκουν.



Μπέμπης

Ανώνυμος είπε...

Κατ’ αρχάς, να παραθέτεις τα εδάφια όπως είναι και όχι όπως τα φαντάζεσαι.

«ότι παιδίον εγενήθη ημίν, υιός και εδόθη ημίν, ου η αρχή εγενήθη επί του ώμου αυτού, και καλείται το όνομα αυτού μεγάλης βουλής άγγελος, θαυμαστός σύμβουλος, Θεός ισχυρός, εξουσιαστής, άρχων ειρήνης, πατήρ του μέλλοντος αιώνος, εγώ γαρ άξω ειρήνην επί τους άρχοντας, ειρήνην και υγίειαν αυτώ. Μεγάλη η αρχή αυτού, και της ειρήνης αυτού ουκ έστιν όριον επί τον θρόνον Δαυίδ και την βασιλείαν αυτού κατορθώσαι αυτήν και αντιλαβέσθαι αυτής εν κρίματι και εν δικαιοσύνη από του νυν και εις τον αιώνα, ο ζήλος Κυρίου σαβαώθ ποιήσει ταύτα.» [Ησ. 9:6-7].

Είναι προφανές ότι δεν ξέρεις τι λες. Άλλο «πατήρ του μέλλοντος αιώνος» και άλλο ο Θεός Πατήρ. Αφήνω αυτή τη φορά τον Κολιτσάρα να σου τα εξηγήσει:

«Αυτά δε θα πραγματοποιηθούν, διότι θα γεννηθή δι’ ημάς παιδίον, θα δοθή εις ημάς ο υιός αυτός, του οποίου η αρχή και εξουσία υπάρχει απ' αρχής επάνω στους ώμους του και θα καλήται το όνομα αυτού αγγελιαφόρος της μεγάλης βουλής του Θεού, θαυμαστός σύμβουλος, Θεός ισχυρός, εξουσιαστής, αρχηγός της ειρήνης, πατήρ του μέλλοντος αιώνος. Εγώ, λέγει ο Θεός, θα φέρω την ειρήνην στους άρχοντας, ειρήνην και υγείαν θα χορηγήσω στο παιδίον αυτό. Η βασιλική του εξουσία θα έχη απεριόριστον έκτασιν, θα εκτείνεται εις όλην την οικουμένην. Της δε ειρηνικής του βασιλείας δεν θα υπάρχη τέλος. Αυτός θα ανορθώση τον θρόνον και την ένδοξον βασιλείαν του προφητάνακτος Δαβίδ, θα αναλάβη και θα φέρη εις πέρας το έργον αυτής της άνορθώσεως με δικαίον κρίσιν από τώρα και στους αιώνας των αιώνων. Η άπειρος αγάπη του Κυρίου παντοκράτορος προς τον λαόν του θα πραγματοποιήση αυτά

Και αν σου φαίνεται λίγος ο Κολιτσάρας, δες τι λέει ο Θεοδώρητος Κύρου:

«Ώσπερ γαρ ο Αδάμ του παρόντος αιώνος πατήρ ονομάζεται, ούτως αυτός του μέλλοντος».

Εγώ σε ρώτησα γιατί λέτε ότι ο Ιησούς ανέστησε τον εαυτό του ενώ η Γραφή λέει ότι τον ανέστησε ο Θεός Πατήρ κι εσύ πας μου βρίσκεις ένα εδάφιο όπου ο Ιησούς αποκαλείται «πατήρ» χωρίς καν να καταλαβαίνεις τι εννοεί.


@ Ο Παντοκράτωρ του Μαλαχίου είναι ο Χριστός του Παύλου. @

«Ιδού εγώ εξαποστέλλω τον άγγελόν μου, και επιβλέψεται οδόν προ προσώπου μου, και εξαίφνης ήξει εις τον ναόν εαυτού Κύριος, ον υμείς ζητείτε, και ο άγγελος της διαθήκης, ον υμείς θέλετε, ιδού έρχεται, λέγει Κύριος παντοκράτωρ [...]Διότι εγώ Κύριος ο Θεός υμών, και ουκ ηλλοίωμαι» [Μλ. 3:1]

Ποιος έρχεται, σύμφωνα με τον Μαλαχία; Γιατί o Κύριος ο παντοκράτωρ λέει “έρχεται” και όχι “έρχομαι”; Αν ο παντοκράτωρ είναι ο Χριστός, το σωστό θα ήταν να λέει “έρχομαι”.

«Και ναόν ουκ είδον εν αυτή. ο γαρ Κύριος ο Θεός ο παντοκράτωρ ναός αυτής έστι, και το αρνίον.» [Απ. 21:22]

Αν ο Θεός ο παντοκράτωρ είναι ο Χριστός, το αρνίον ποιος είναι; Μήπως κάποιο κανονικό πρόβατο που βόσκει εκεί τριγύρω; Ή μήπως διαχωρίστηκαν οι δύο φύσεις του Χριστού και είναι αλλού ο Υιός-Θεός και αλλού ο Ιησούς άνθρωπος (το αρνίον);

«και περιβεβλημένος ιμάτιον βεβαμμένον εν αίματι, και κέκληται το όνομα αυτού, ο λόγος του Θεού. Και τα στρατεύματα τα εν τω ουρανώ ηκολούθει αυτώ επί ίπποις λευκοίς, ενδεδυμένοι βύσσινον λευκόν καθαρόν. Και εκ του στόματος αυτού εκπορεύεται ρομφαία οξεία δίστομος, ίνα εν αυτή πατάσση τα έθνη. και αυτός ποιμανεί αυτούς εν ράβδω σιδηρά. Και αυτός πατεί την ληνόν του οίνου του θυμού της οργής του Θεού του παντοκράτορος.» [Απ. 19:13-15]

Αυτός, δηλαδή ο λόγος του Θεού, πατά την ληνόν του Θεού του παντοκράτορος. Εσύ λες ότι ο λόγος του Θεού είναι ο Θεός ο παντοκράτωρ.

«Του παντοκράτορος θεού και πατρός του κυρίου ημών Ιησού» είναι μια συνηθισμένη έκφραση των πατέρων της Εκκλησίας αλλά εσύ επιμένεις ότι στην Αγία Γραφή ο παντοκράτωρ είναι ο Χριστός.

Παραθέτω λοιπόν αυτό,ασχολίαστο, ως μνημείον της άγνοιάς σου:

«εις έναν δε Θεό Πατέρα παντοκράτορα, ότι Θεός εις, και ούτος Πατήρ, ως πηγή των εξ αυτού, Υιού τε και Πνεύματος, και παντοκράτωρ ούτος, ως μετά του Λόγου και Πνεύματος των όλων κτισμάτων ποιητής»
[Αγίου Συμεών Θεσ/νίκης Ερμηνεία συνοπτική του συμβόλου της πίστεως]


Filos.

Ανώνυμος είπε...

Όταν ο Ησαΐας λέει «και αποκαλύψει Κύριος τον βραχίονα τον άγιον αυτού ενώπιον πάντων των εθνών» ποιος είναι ο Κύριος και ποιος ο βραχίονας;

Όταν ο Ησαΐας λέει «διά τούτο ούτω λέγει Κύριος Κύριος, ιδού εγώ εμβαλώ εις τα θεμέλια Σιών λίθον πολυτελή εκλεκτόν ακρογωνιαίον, έντιμον, εις τα θεμέλια αυτής, και ο πιστεύων επ’ αυτώ ου μη καταισχυνθή.» ποιος είναι ο λίθος και ποιος τον τοποθετεί;

Όταν πάλι λέει «Κύριος παρέδωκεν αυτόν ταις αμαρτίαις ημών» ποιος παρέδωσε τις αμαρτίες σε ποιον, αν ο Θεός και Πατήρ παντοκράτωρ είναι ο Ιησούς;

Όταν στους Ψαλμούς λέει «ράβδον δυνάμεως εξαποστελεί σοι Κύριος εκ Σιών, και κατακυρίευε εν μέσω των εχθρών σου» ποιος είναι ο Κύριος και ποιος η ράβδος;

«και γνώσεσθε ότι Κύριος παντοκράτωρ απέσταλκέ με.» [Ζαχ. 2:13]

Σύμφωνα με εσένα, ο Χριστός έστειλε τον ... εαυτό του
.


@ Ο Παντοκράτωρ δια του Μαλαχίου μας λέει για Τον ΚΥΡΙΟ ΘΕΟ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ ό,τι : ἐγὼ Κύριος ὁ Θεὸς ὑμῶν, καὶ οὐκ ἠλλοίωμαι·@


Μάλλον τα έχεις μπερδέψει. Σύμφωνα με το τριαδικό δόγμα και το άτρεπτο του Θεού, ο Γιαχβέ της Π.Δ. ο Θεός Ισραήλ, ο παντοκράτωρ που δρα και ομιλεί, δεν μπορεί παρά να είναι ο Λόγος του Θεού αλλιώς καταργείται το αναλλοίωτο και αμετάβλητο του Θεού. Ο Θεός Πατήρ δηλαδή οφείλει να “απουσιάζει” πλήρως. Και όπου στην Αγία Γραφή, ο Κύριος ο Θεός ο παντοκράτωρ ενεργεί ή ομιλεί, οφείλει να είναι ο Λόγος του Θεού αλλιώς ακυρώνεται το τριαδικό δόγμα. Οι συγγραφείς όμως της Π.Δ. και μάλλον και της Κ.Δ. δεν ήταν τριαδιστές. Αν ήταν, δεν νομίζω να διακατέχονταν από κάποιο ιδιαίτερο βίτσιο που να τους οδήγησε στην αποφυγή της χρήσης των πιο σημαντικών λέξεων και όρων όπως «Αγία Τριάς», «Τριαδικός Θεός», «Τρισυπόστατος Θεός».

Μπερδεύεις το αναλλοίωτο - άτρεπτο - απαθές - αμετάβλητο του Θεού κατά το τριαδικό δόγμα, με έναν στίχο του Μαλαχία «Διότι εγώ Κύριος ο Θεός υμών, και ουκ ηλλοίωμαι» δηλαδή με το «ώμοσε Κύριος και ου μεταμεληθήσεται», δηλαδή με την τήρηση της υπόσχεσης του Θεού για τη σωτηρία του Ισραήλ, με το ότι ο Θεός κάνει αυτό που λέει.

Το παρακάτω θα σε βοηθήσει να καταλάβεις:

«διότι τάδε λέγει Κύριος παντοκράτωρ, ον τρόπον διενοήθην του κακώσαι υμάς εν τω παροργίσαι με τους πατέρας υμών, λέγει Κύριος παντοκράτωρ, και ου μετενόησα ούτως παρατέταγμαι και διανενόημαι εν ταις ημέραις ταύταις του καλώς ποιήσαι την Ιερουσαλήμ και τον οίκον Ιούδα» [Ζαχ. 8:14-15]

Αν επρόκειτο για το αναλλοίωτο και αμετάβλητο του απρόσιτου, υπερβατικού και ακατάληπτου Θεού κατά το τριαδικό δόγμα, δεν θα υπήρχαν στην Π.Δ. τα ακόλουθα και πολλά άλλα:

«και είδεν ο Θεός τα έργα αυτών, ότι απέστρεψαν από των οδών αυτών των πονηρών, και μετενόησεν ο Θεός επί τη κακία, ή ελάλησε του ποιήσαι αυτοίς, και ουκ εποίησε.» [Ιων. 3:10].

«ηγάπησα τον Ιακώβ, τον δε Ησαύ εμίσησα» [Μλ. 1:2-3]

«και εθυμώθη οργή Κύριος σαβαώθ επί τον λαόν αυτού» [Ησ. 5:25]

«ωργίσθη Κύριος επί τους πατέρας υμών οργήν μεγάλην» [Ζαχ. 1:2]

«Θεός ζηλωτής και εκδικών Κύριος, εκδικών Κύριος μετά θυμού» [Ναούμ 1:2.]


@ στον ουρανό δεν υπάρχουν δεξιά, αριστερά, ή κέντρο και πάνω-κάτω.
Δεξιά σημαίνει ισότιμα, ισάξια. @

«εν δεξιά τε του θρόνου του Θεού κεκάθικεν» [Εβ. 12:2]

«ος εκάθισεν εν δεξιά του θρόνου της μεγαλωσύνης εν τοις ουρανοίς» [Εβ. 8:1]

Εσείς όμως, αυτό που λέτε είναι ότι ο Θεός κάθεται στο θρόνο του και κάθεται ΚΑΙ δεξιά του θρόνου του. Επειδή αυτό είναι όντως παράλογο, δεν σας βόλευε και το αλλάξατε κάπως.
Και σε ρωτώ, αυτό που λέτε και στο σύμβολο της πίστεως «και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός» πού το είδατε γραμμένο;

Σε όλη την Κ.Δ. λέει εν δεξιά ή εκ δεξιών του Θεού:

ο Χριστός έστιν εν δεξιά του Θεού καθήμενος» [Κλ. 3:1]

«εις το διηνεκές εκάθισεν εν δεξιά του Θεού» [Εβ. 10:12]

«ος έστιν εν δεξιά του Θεού» [Α’ Πτ. 3:22]

«ος και έστιν εν δεξιά του Θεού» [Ρμ. 8:34]

Filos.

Ανώνυμος είπε...

Για τον θρόνο του Δαβίδ:

«και έσται εάν πληρωθώσιν αι ημέραι σου και κοιμηθήση μετά των πατέρων σου, και αναστήσω το σπέρμα σου μετά σε, ος έσται εκ της κοιλίας σου, και ετοιμάσω την βασιλείαν αυτού, αυτός οικοδομήσει μοι οίκον τω ονόματί μου, και ανορθώσω τον θρόνον αυτού έως εις τον αιώνα. Εγώ έσομαι αυτώ εις πατέρα, και αυτός έσται μοι εις υιόν» [Β’ Βασ. 7:12:13]

«και έσται όταν πληρωθώσιν ημέραι σου και κοιμηθήση μετά των πατέρων σου, και αναστήσω το σπέρμα σου μετά σε, ος έσται εκ της κοιλίας σου, και ετοιμάσω την βασιλείαν αυτού. Αυτός οικοδομήσει μοι οίκον, και ανορθώσω τον θρόνον αυτού έως αιώνος. Εγώ έσομαι αυτώ εις πατέρα, και αυτός έσται μοι εις υιόν, και το έλεός μου ουκ αποστήσω απ’ αυτού ως απέστησα από των όντων έμπροσθέν σου. Και πιστώσω αυτόν εν οίκω μου και εν βασιλεία αυτού έως αιώνος, και ο θρόνος αυτού έσται ανωρθωμένος έως αιώνος.» [Α. Παραλ. 17:11-14].

Ο θρόνος αυτού, του υιού, δεν ταυτίζεται με το θρόνο του Κυρίου του Θεού. Πόσο πιο καθαρά να στο πει;

Filos.

Ανώνυμος είπε...

Filos, πάνω στην ταραχή σου έχεις μπερδευτεί τόσο πολύ που δεν ξέρεις τι γράφεις. Προσπαθείς να πείσεις με ασύνδετα σχόλια και εδάφια.
Μου προσφέρεις βοήθεια γιατί έτσι φαίνεται η προσπάθεια που κάνεις να διαστρεβλώσεις την αλήθεια. Όλο και περισσότερο μου θυμίζεις ιεχωβίτη προσηλυτιστή.

Δεν δέχεσαι ό,τι ο Χριστός είναι ο Κύριος Παντοκράτωρ και φέρνεις ως επιχείρημα Τον Κύριο Σαβαώθ...!!!

Μα είναι δυνατόν να είσαι τόσο άσχετος; Στον Αντιαιρετικό βρίσκεσαι, όχι σε νηπιαγωγείο.

Πάρε και Κύριο Σαβαώθ και Θρόνο και Δόξα και ό,τι άλλο θέλεις εσύ...

ΚΑΙ ἐγένετο τοῦ ἐνιαυτοῦ, οὗ ἀπέθανεν ᾿Οζίας ὁ βασιλεύς, εἶδον τὸν Κύριον καθήμενον ἐπὶ θρόνου ὑψηλοῦ καὶ ἐπῃρμένου, καὶ πλήρης ὁ οἶκος τῆς δόξης αὐτοῦ. καὶ Σεραφὶμ εἱστήκεισαν κύκλῳ αὐτοῦ, ἓξ πτέρυγες τῷ ἑνὶ καὶ ἓξ πτέρυγες τῷ ἑνί, καὶ ταῖς μὲν δυσὶ κατεκάλυπτον τὸ πρόσωπον, ταῖς δὲ δυσὶ κατεκάλυπτον τοὺς πόδας καὶ ταῖς δυσὶν ἐπέταντο. καὶ ἐκέκραγεν ἕτερος πρὸς τὸν ἕτερον καὶ ἔλεγον· ΑΓΙΟΣ ΑΓΙΟΣ ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΟΣ _Σ_Α_Β_Α_Ω_Θ_, πλήρης πᾶσα ἡ γῆ τῆς δόξης αὐτοῦ.

Ησαΐας στ' 1-3.

Για να δούμε ΠΟΙΟΣ είναι ο Κύριος ΣΑΒΑΩΘ...

Καὶ τὰ τέσσαρα ζῷα, ἓν καθ᾽ ἓν ἔχον ἀνὰ πτέρυγας ἓξ κυκλόθεν, καὶ ἔσωθεν γέμουσιν ὀφθαλμῶν, καὶ ἀνάπαυσιν οὐκ ἔχουσιν ἡμέρας καὶ νυκτός, λέγοντες, Ἅγιος, ἅγιος, ἅγιος, κύριος _Σ_Α_Β_Α_Ω_Θ_ ὁ θεὸς ὁ παντοκράτωρ, ὁ ἦν καὶ ὁ ὢν καὶ ὁ ἐρχόμενος.

Αποκάλυψη 4:8.

Ταῦτα εἶπεν Ἠσαΐας, ὅτε εἶδεν τὴν δόξαν αὐτοῦ,_Σ_Α_Β_Α_Ω_Θ_ καὶ ἐλάλησεν περὶ αὐτοῦ.

Κατά Ιωάννη 12:41.

ΚΥΡΙΟΣ _Σ_Α_Β_Α_Ω_Θ_ ὁ θεὸς Ισραηλ ὁ καθήμενος ἐπὶ τῶν χερουβιν σὺ θεὸς μόνος εἶ πάσης βασιλείας τῆς οἰκουμένης σὺ ἐποίησας τὸν οὐρανὸν καὶ τὴν γῆν.

Ησαΐας 37:16.

Ποιος είναι ο Κύριος Σαβαώθ ο Οποίος έφτιαξε τον ουρανό και την γη;;;
Μα φυσικά ο Υιός Γιαχβέ ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός!!!

καί· Σὺ κατ᾿ ἀρχάς, Κύριε _Σ_Α_Β_Α_Ω_Θ_, τὴν γῆν ἐθεμελίωσας, καὶ ἔργα τῶν χειρῶν σου εἶναι οἱ οὐρανοί.

Εβραίους 1:10.

Πάμπολλα τα σημεία που ο Χριστός ονομάζεται Κύριος Σαβαώθ.

ὅτι κύριος ὁ ποιῶν σε κύριος _Σ_Α_Β_Α_Ω_Θ_ ὄνομα αὐτῷ καὶ ὁ ῥυσάμενός σε αὐτὸς θεὸς Ισραηλ πάσῃ τῇ γῇ κληθήσεται.

Ησαΐας 54:5.

Για να δούμε ΠΟΙΟΣ είναι ο Κύριος Σαβαώθ;;;

Συνεχίζει ο Ησαΐας....

καὶ ἤκουσα τῆς φωνῆς κυρίου _Σ_Α_Β_Α_Ω_Θ_ λέγοντος τίνα ἀποστείλω καὶ τίς πορεύσεται πρὸς τὸν λαὸν τοῦτον καὶ εἶπα ἰδού εἰμι ἐγώ ἀπόστειλόν με καὶ εἶπεν πορεύθητι καὶ εἰπὸν τῷ λαῷ τούτῳ ἀκοῇ ἀκούσετε καὶ οὐ μὴ συνῆτε καὶ βλέποντες βλέψετε καὶ οὐ μὴ ἴδητε ἐπαχύνθη γὰρ ἡ καρδία τοῦ λαοῦ τούτου καὶ τοῖς ὠσὶν αὐτῶν βαρέως ἤκουσαν καὶ τοὺς ὀφθαλμοὺς αὐτῶν ἐκάμμυσαν μήποτε ἴδωσιν τοῖς ὀφθαλμοῖς καὶ τοῖς ὠσὶν ἀκούσωσιν καὶ τῇ καρδίᾳ συνῶσιν καὶ ἐπιστρέψωσιν καὶ ἰάσομαι αὐτούς.

Ησαΐας στ' 8-10.

Για να δούμε τώρα ΠΟΙΟΣ είναι ο Κύριος Σαβαώθ για Τον Οποίο μιλάει ο Ησαΐας από την αρχή του κεφαλαίου και μέχρι το τέλος αυτού;

Μας το αποκαλύπτει ο Ευαγγελιστής Ιωάννης....

ὡς τὸ φῶς ἔχετε, πιστεύετε εἰς τὸ φῶς, ἵνα υἱοὶ φωτὸς γένησθε. ταῦτα ἐλάλησεν Ἰησοῦς, καὶ ἀπελθὼν ἐκρύβη ἀπ᾽ αὐτῶν. Τοσαῦτα δὲ αὐτοῦ σημεῖα πεποιηκότος ἔμπροσθεν αὐτῶν οὐκ ἐπίστευον εἰς αὐτόν, ἵνα ὁ λόγος Ἠσαΐου τοῦ προφήτου πληρωθῇ ὃν εἶπεν· κύριε, τίς ἐπίστευσεν τῇ ἀκοῇ ἡμῶν; καὶ ὁ βραχίων κυρίου τίνι ἀπεκαλύφθη; διὰ τοῦτο οὐκ ἠδύναντο πιστεύειν, ὅτι πάλιν εἶπεν Ἠσαΐας· τετύφλωκεν αὐτῶν τοὺς ὀφθαλμοὺς καὶ ἐπώρωσεν αὐτῶν τὴν καρδίαν, ἵνα μὴ ἴδωσιν τοῖς ὀφθαλμοῖς καὶ νοήσωσιν τῇ καρδίᾳ καὶ στραφῶσιν, καὶ ἰάσομαι αὐτούς.

ταῦτα εἶπεν Ἠσαΐας ὅτι εἶδεν τὴν δόξαν
_Σ_Α_Β_Α_Ω_Θ_ αὐτοῦ, καὶ ἐλάλησεν περὶ αὐτοῦ. ὅμως μέντοι καὶ ἐκ τῶν ἀρχόντων πολλοὶ ἐπίστευσαν εἰς αὐτόν, ἀλλὰ διὰ τοὺς Φαρισαίους οὐχ ὡμολόγουν ἵνα μὴ ἀποσυνάγωγοι γένωνται· ἠγάπησαν γὰρ τὴν δόξαν τῶν ἀνθρώπων μᾶλλον ἤπερ τὴν δόξαν τοῦ θεοῦ.

Κατά Ιωάννη 12:36-42.

Filos, Ο Κύριος _Σ_Α_Β_Α_Ω_Θ_ είναι ο ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ και όπως μας πληροφορεί ο Ιωάννης εκτός από _Σ_Α_Β_Α_Ω_Θ_ ο Χριστός είναι και Παντοκράτορας, είναι και Α-Ω, είναι και Πρώτος-Έσχατος, είναι και Αρχή-Τέλος, και είναι ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ....



Μπέμπης

Ανώνυμος είπε...

Σου έκανα μία ερώτηση, για ποιο λόγο ισχυρίζεστε ότι ο Ιησούς ανέστησε τον εαυτό του:

Γιατί ισχυρίζεστε κάτι τέτοιο όταν είναι σαφείς οι αναφορές ότι ο Θεός Πατήρ και μόνο αυτός ανέστησε τον Ιησού; Aν τα εδάφια έλεγαν γενικά ότι ο Θεός ανέστησε τον Ιησού θα μπορούσες να ισχυριστείς ότι ο Θεός είναι τριαδικός άρα και ο Ιησούς ως μία απο τις υποστάσεις του ανέστησε εαυτόν. Τα συγκεκριμένα όμως δεν λένε απλά ο Θεός αλλά ... «ο Θεός και πατήρ», «Θεού πατρός», «του πατρός αυτού».

Εσύ, αδυνατώντας προφανώς να απαντήσεις και μην βρίσκοντας τι να πεις, επέλεξες να μας πείσεις ότι ο Ιησούς είναι ο Πατήρ, οπότε όλα καλά, ο Θεός Πατήρ ανέστησε τον Ιησού, ο Ιησούς είναι ο Πατήρ άρα σωστά λέμε ότι ο Ιησούς ανέστησε τον εαυτό του.

Αυτό συνεχίζεις να κάνεις με ακροβατισμούς πηδώντας από δω κι από κει.

Αγνοώντας τα βασικά, αγνοείς και την ορθόδοξη απάντηση στην ερώτησή μου, η οποία δεν είναι φυσικά ότι ο Ιησούς είναι ο Πατήρ αλλά αυτή που έχουν δώσει πατέρες όπως ο Κύριλλος Αλεξανδρείας, ο Θεοφύλακτος Βουλγαρίας και άλλοι:

«Ότι δε ο Πατήρ εκ νεκρών αναστήσαι λέγεται τον Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν, ενεργουμένου δηλονότι περί την σάρκα αυτού του πράγματος, ουκ αν ενδοιάσειε τις, αυτός δε υπάρχων η ζωοποιός τε και ενεργής δύναμις του πατρός, τον ίδιον εζωοποίει ναόν κατά το λύσατε τον ναόν τούτον και εν τρισίν ημέραις εγερώ αυτόν».

Η απάντηση αυτή βέβαια πάσχει. Ισοδυναμεί με το ... ’ντάξει μωρέ, μπορεί να γράφει ότι ο Πατήρ ανέστησε τον Ιησού, αλλά ο Υιός είναι η ζωοποιός και ενεργή δύναμη του Πατρός, οπότε, μπορεί να μην το αναφέρει η Γραφή αλλά ναι και αυτός συμμετείχε στην ανάσταση του Ιησού γι αυτό και είχε πει για τον ναό εννοώντας το σώμα του «εγερώ αυτόν». Δεν λαμβάνει όμως υπόψη ότι ο Ιησούς είπε «ου δύναμαι εγώ ποιείν απ' εμαυτού ουδέν» και όχι ότι ο Πατέρας δεν δύναται να κάνει κάτι χωρίς τον Υιό. Παίρνουν δηλαδή το τριαδικό δόγμα ως δεδομένο και θεωρούν ότι ο Θεός ενεργεί και εκδηλώνεται αποκλειστικά και μόνο μέσω του Λόγου και χωρίς αυτόν είναι ανίκανος για το οτιδήποτε και “ανύπαρκτος” ώστε να παραμένει αναλλοίωτος.

Δεν θα μπω στον κόπο να απαντήσω στα υπόλοιπα επειδή δεν παραθέτεις καν τα εδάφια ως έχουν. Απλά, δες ένα από αυτά πώς έχει στην πραγματικότητα:

«προς δε τον υιόν. ο θρόνος σου, ο Θεός, εις τον αιώνα του αιώνος. Ράβδος ευθύτητος η ράβδος της βασιλείας σου. Ηγάπησας δικαιοσύνην και εμίσησας ανομίαν. Διά τούτο έχρισε σε, ο Θεός, ο Θεός σου έλαιον αγαλλιάσεως παρά τους μετόχους σου. Και συ κατ’ αρχάς, Κύριε, την γην εθεμελίωσας, και έργα των χειρών σου είσιν οι ουρανοί.» [Εβ. 1:8-10].

Μόνο ένας εντελώς άσχετος θα θεωρούσε ότι το «Και συ κατ’ αρχάς, Κύριε, την γην εθεμελίωσας, και έργα των χειρών σου είσιν οι ουρανοί» απευθύνεται στον υιό, σ΄αυτόν δηλαδή που λίγο πιο πάνω ο Θεός λέει ... «υιός ει συ, εγώ σήμερον γεγέννηκα σε».

Αντί να προσπαθείς να με πείσεις με παπατζίδικο τρόπο -ανακατέβεις τα εδάφια όπως ο παπατζής τα τραπουλόχαρτα- ότι η Αγία Γραφή αποδεικνύει περίτρανα το τριαδικό δόγμα και ότι ο Ιησούς είναι ο Θεός ο παντοκράτορας, απάντησε σε μια απλή ερώτηση:

Γιατί στο σύμβολο της πίστεως λέτε «και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός» ενώ σε όλη την Αγία Γραφή δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο ούτε μία φορά αλλά μόνο τα ακόλουθα:


«ανελήφθη εις τον ουρανόν και εκάθισεν εκ δεξιών του Θεού.» [Μρ. 16:19]

«ατενίσας εις τον ουρανόν είδε δόξαν Θεού και Ιησούν εστώτα εκ δεξιών του Θεού» [Πρ. 7:59]

«ο Χριστός έστιν εν δεξιά του Θεού καθήμενος» [Κλ. 3:1]

«εις το διηνεκές εκάθισεν εν δεξιά του Θεού» [Εβ. 10:12]

«ος έστιν εν δεξιά του Θεού» [Α’ Πτ. 3:22]

«ος και έστιν εν δεξιά του Θεού» [Ρμ. 8:34]

«όψεσθε τον υιόν του ανθρώπου καθήμενον εκ δεξιών της δυνάμεως» [Μτ. 26:64]

«από του νυν έσται ο υιός του ανθρώπου καθήμενος εκ δεξιών της δυνάμεως του Θεού.» [Λκ. 22:69]

Γιατί αντικαταστήσατε τη λέξη «Θεού» με τη λέξη «Πατρός»; Γιατί δεν το διατυπώσατε έτσι όπως είναι στην Αγία Γραφή ... «και καθεζόμενον εκ δεξιών του Θεού»;

Filos.

Ανώνυμος είπε...

Filos, μεγάλη ιδέα έχεις για τον εαυτό σου. Τι σημαίνει "σου έκανα μια ερώτηση" ; Πρώτα θα απαντήσεις για όλες τις προφητείες που έκανες γαργάρα πιο πάνω και μετά βλέπουμε.... Όσο για τους χαρακτηρισμούς σου, δείχνεις σε όλους την αδυναμία σου να στηρίξεις τις θέσεις σου και την αγωνία σου να σταθείς στο διάλογο. Βάζεις στο στόμα μου πράγματα που δεν είπα και βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα.

Οι αναγνώστες διαβάζουν και βγάζουν τα συμπεράσματά τους.

Απέδειξα στα ανωτέρω σχόλια, τα οποία είναι βασισμένα στις προφητείες της Αγίας Γραφής, πως ο Θεάνθρωπος Υιός Γιαχβέ είναι (ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΩΣ ΘΕΟΣ) ακριβώς ό,τι είναι ο Πατήρ και το Άγιον Πνεύμα. Η Θεότητα είναι η Ίδια.

ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΗΤΟΣ
ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΘΕΟΤΗΤΑ - ΠΑΤΗΡ, ΥΙΟΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ.
Η ΘΕΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ.


Όπως τόνισα στην αρχή, αγαπημένη τακτική των ιεχωβιτών και όλων των πολέμιων Του Θεού είναι το "παιχνίδι" με τις δυο φύσεις Του Θεανθρώπου.
Με την Θεϊκή φύση και την Ανθρώπινη. Αυτό το παιχνίδι παίζει και ο Filos.

Ο αναγνώστης που δεν θέλει να είναι άβουλο ον και να τρώει ό,τι του πετάνε, θα πρέπει να έχει την δική του Αγία Γραφή και μαζί με τις υπόλοιπες πηγές να εξετάζει για να διαπιστώνει που βρίσκεται η αλήθεια, ποιος τον εμπαίζει και ποιος γνωρίζει την πίστη του. Και μετά να βγάζει συμπεράσματα.
____________________

Τον Χριστό Τον ανέστησε και ο Πατήρ και ο Υιός και Το Άγιον Πνεύμα.

Αφού δεν πεθαίνει ο Χριστός ως Θεός μπορεί ο Ίδιος να αναστήσει το σώμα Του.
___ ἀπεκρίθη Ἰησοῦς καὶ εἶπεν αὐτοῖς· λύσατε τὸν ναὸν τοῦτον καὶ ἐν τρισὶν ἡμέραις ἐγερῶ αὐτόν. εἶπαν οὖν οἱ Ἰουδαῖοι· τεσσεράκοντα καὶ ἓξ ἔτεσιν οἰκοδομήθη ὁ ναὸς οὗτος, καὶ σὺ ἐν τρισὶν ἡμέραις ἐγερεῖς αὐτόν; ἐκεῖνος δὲ ἔλεγεν περὶ τοῦ ναοῦ τοῦ σώματος αὐτοῦ. ὅτε οὖν ἠγέρθη ἐκ νεκρῶν, ἐμνήσθησαν οἱ μαθηταὶ αὐτοῦ ὅτι τοῦτο ἔλεγεν, καὶ ἐπίστευσαν τῇ γραφῇ καὶ τῷ λόγῳ ὃν εἶπεν ὁ Ἰησοῦς.

Κατά Ιωάννη 2:19-22.

εἶπαν· οὗτος ἔφη· δύναμαι καταλῦσαι τὸν ναὸν τοῦ θεοῦ καὶ διὰ τριῶν ἡμερῶν οἰκοδομῆσαι.

Ματθαίος 26:61.

οὐδεὶς αἴρει αὐτὴν ἀπ᾽ ἐμοῦ, ἀλλ᾽ ἐγὼ τίθημι αὐτὴν ἀπ᾽ ἐμαυτοῦ. ἐξουσίαν ἔχω θεῖναι αὐτήν, καὶ ἐξουσίαν ἔχω πάλιν λαβεῖν αὐτήν· ταύτην τὴν ἐντολὴν ἔλαβον παρὰ τοῦ πατρός μου.

Κατά Ιωάννη 10:18.

Ο Χριστός θυσιάζει την ζωή Του υπέρ ημών. Έχει εξουσία επί της ζωής Του. Θυσιάζεται εκουσίως, αλλά έχει την εξουσία να την ξαναπάρει. Και πάλι λαμβάνει αυτή. Ο Θεάνθρωπος αναστήθηκε κατά ΤΟ ΣΩΜΑ γιατί ο Θεός δεν πεθαίνει και εφόσον δεν πεθαίνει ο Θεός ΜΠΟΡΕΙ να αναστήσει το σώμα. Είναι θέμα απλής λογικής.
Αφού δεν πεθαίνει ο Χριστός ως Θεός μπορεί ο Ίδιος να αναστήσει το σώμα Του.
_______________________

Το Άγιον Πνεύμα ανέστησε Τον Χριστό.

εἰ δὲ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ τοῦ ἐγείραντος τὸν Ἰησοῦν ἐκ νεκρῶν οἰκεῖ ἐν ὑμῖν, ὁ ἐγείρας Χριστὸν ἐκ νεκρῶν ζῳοποιήσει καὶ τὰ θνητὰ σώματα ὑμῶν διὰ τοῦ ἐνοικοῦντος αὐτοῦ πνεύματος ἐν ὑμῖν.

Ρωμαίους 8:11

Όπως ακριβώς Το Άγιον Πνεύμα ήγειρε το σώμα Του Χριστού εκ' νεκρών έτσι θα αναστήσει και τα δικά μας θνητά σώματα. 'Αρα το σώμα Του Χριστού ανεστήθη όπως εν καιρώ θα αναστηθούν και τα δικά μας σώματα.
_______________________

Ο Χριστός ως άνθρωπος ανεστήθη και συνανέστησε την ανθρώπινη φύση.
Αυτό ήταν το λυτρωτικό έργο Του Χριστού, να εξυψώσει και να αναστήσει την ανθρώπινη φύση ώστε να μας λυτρώσει απ' τα δεσμά του θανάτου και της φθοράς. Όσον αφορά την δεξιά πλευρά αυτή δηλώνει το ομότιμον της αξίας.

Αυτό που δεν θέλουν να εννοήσουν οι πολέμιοι Του Θεού είναι ό,τι τα πρόσωπα Της Θεότητος μπορούν να φέρουν την ίδια ιδιότητα όπως και γίνεται εφόσον η Θεότητα είναι μια και δεν είναι πολλές. Κάλλιστα ως Παντοκράτωρ φανερώνεται ο Πατήρ και ο Υιός, όπως και με άλλες ιδιότητες.

Filos, παρέθεσα κάποια χωρία για δεύτερη φορά και συμπλήρωσα κάποια άλλα. Αν θέλεις κατά την τακτική των ιεχωβιτών να πηδάς από το ένα εδάφιο στο άλλο για να θολώνεις τα νερά αυτό είναι δικαίωμα σου. Οι αναγνώστες νοήμονες είναι και ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους.


Μπέμπης

Ανώνυμος είπε...

@ Τον Χριστό Τον ανέστησε και ο Πατήρ και ο Υιός και Το Άγιον Πνεύμα. @

Πού το λέει αυτό; Δείξε μου στην Αγία Γραφή πού το λέει αυτό. Δεν θα βρεις κάτι τέτοιο. Η Αγία Γραφή αναφέρει μόνο τον Πατέρα ως αυτόν που ήγειρεν εκ νεκρών τον Ιησού:

«Παύλος, απόστολος ουκ απ’ ανθρώπων, ουδέ δι’ ανθρώπου, αλλά διά Ιησού Χριστού και Θεού πατρός του εγείραντος αυτόν εκ νεκρών» [Γλ. 1:1]

«Ευλογητός ο Θεός και πατήρ του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ο κατά το πολύ αυτού έλεος αναγεννήσας ημάς εις ελπίδα ζώσαν δι' αναστάσεως Ιησού Χριστού εκ νεκρών» [Α’ Πτ. 1:3].

«ίνα ο Θεός του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ο πατήρ της δόξης, δώη υμίν πνεύμα σοφίας και αποκαλύψεως εν επιγνώσει αυτού [...] ην ενήργησεν εν τω Χριστώ εγείρας αυτόν εκ νεκρών, και εκάθισεν εν δεξιά αυτού εν τοις επουρανίοις» [Εφ. 17-20]


@ Ρωμαίους 8:11
Όπως ακριβώς Το Άγιον Πνεύμα ήγειρε το σώμα Του Χριστού εκ' νεκρών έτσι θα αναστήσει και τα δικά μας θνητά σώματα. 'Αρα το σώμα Του Χριστού ανεστήθη όπως εν καιρώ θα αναστηθούν και τα δικά μας σώματα. @

Συγγνώμη αλλά δεν φανταζόμουν ότι έχω να κάνω με κάποιον τόσο άσχετο ή τόσο απρόσεκτο. Δεν λέει ότι το Πνεύμα ήγειρε το σώμα του Ιησού. Λέει ότι αν το πνεύμα του εγείραντος τον Ιησού κατοικεί μέσα σας, τότε αυτός θα εγείρει και τα δικά σας σώματα επειδή το πνεύμα του θα κατοικεί μέσας σας:

«ει δε το Πνεύμα του εγείραντος Ιησούν εκ νεκρών οικεί εν υμίν, ο εγείρας τον Χριστόν εκ νεκρών ζωοποιήσει και τα θνητά σώματα υμών δια το ενοικούν αυτού Πνεύμα εν υμίν.»


@ Όσον αφορά την δεξιά πλευρά αυτή δηλώνει το ομότιμον της αξίας. @

Το θέμα δεν είναι ο συμβολισμός, το τι ακριβώς σημαίνει η δεξιά πλευρά αλλά ποιανού η δεξιά πλευρά. Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στο «εκ δεξιών του Θεού» και στο «εκ δεξιών του Πατρός». Κάποιος που βρίσκεται εκ δεξιών του Θεού είναι έξω από την Θεότητα, βρίσκεται στα δεξιά της Θεότητας, εκτός αυτής. Κάποιος όμως που είναι στα δεξιά του Πατρός μπορεί να ανήκει στη θεότητα γιατί αφήνει να εννοηθεί ότι την συγκροτεί μαζί με τον Πατέρα. Γι αυτό σε ρωτάω (και απάντηση δεν βλέπω να παίρνω) γιατί ενώ η Αγία Γραφή παντού αναφέρει «εν δεξιά του Θεού» και πουθενά «εν δεξιά του Πατρός» η Εκκλησία στο σύμβολο της πίστεως επινόησε το «εκ δεξιών του Πατρός»;

Filos.

Ανώνυμος είπε...

Filos, φαντάζομαι πως έχεις καταλάβει ό,τι έχεις μπλέξει άσχημα....

Πρώτον.

Συμφωνείς ό,τι ο Πατήρ ανέστησε Τον Χριστό.
Δεν χρειάζεται εξήγηση αυτό.

Δεύτερον.

Ο Χριστός ανέστησε Τον Εαυτό Του γιατί είναι Θεάνθρωπος, δηλαδή είναι και Τέλειος Θεός οπότε ως Θεός δεν πεθαίνει και ανέστησε Τον Εαυτό Του.

Αυτό αποδεικνύεται από αυτά τα εδάφια :

___ ἀπεκρίθη Ἰησοῦς καὶ εἶπεν αὐτοῖς· λύσατε τὸν ναὸν τοῦτον καὶ ἐν τρισὶν ἡμέραις ἐγερῶ αὐτόν. εἶπαν οὖν οἱ Ἰουδαῖοι· τεσσεράκοντα καὶ ἓξ ἔτεσιν οἰκοδομήθη ὁ ναὸς οὗτος, καὶ σὺ ἐν τρισὶν ἡμέραις ἐγερεῖς αὐτόν;

ἐκεῖνος δὲ ἔλεγεν περὶ τοῦ ναοῦ τοῦ σώματος αὐτοῦ. ὅτε οὖν ἠγέρθη ἐκ νεκρῶν, ἐμνήσθησαν οἱ μαθηταὶ αὐτοῦ ὅτι τοῦτο ἔλεγεν, καὶ ἐπίστευσαν τῇ γραφῇ καὶ τῷ λόγῳ ὃν εἶπεν ὁ Ἰησοῦς.

Κατά Ιωάννη 2:19-22.

εἶπαν· οὗτος ἔφη· δύναμαι καταλῦσαι τὸν ναὸν τοῦ θεοῦ καὶ διὰ τριῶν ἡμερῶν οἰκοδομῆσαι.

Ματθαίος 26:61.

οὐδεὶς αἴρει αὐτὴν ἀπ᾽ ἐμοῦ, ἀλλ᾽ ἐγὼ τίθημι αὐτὴν ἀπ᾽ ἐμαυτοῦ. ἐξουσίαν ἔχω θεῖναι αὐτήν, καὶ ἐξουσίαν ἔχω πάλιν λαβεῖν αὐτήν· ταύτην τὴν ἐντολὴν ἔλαβον παρὰ τοῦ πατρός μου.

Κατά Ιωάννη 10:18.

Ο Χριστός θυσιάζει την ζωή Του υπέρ ημών. Έχει εξουσία επί της ζωής Του. Θυσιάζεται εκουσίως, αλλά έχει την εξουσία να την ξαναπάρει. Και πάλι λαμβάνει αυτή. Ο Θεάνθρωπος αναστήθηκε κατά ΤΟ ΣΩΜΑ γιατί ο Θεός δεν πεθαίνει και εφόσον δεν πεθαίνει ο Θεός ΜΠΟΡΕΙ να αναστήσει το σώμα. Είναι θέμα απλής λογικής.

Αφού δεν πεθαίνει ο Χριστός ως Θεός μπορεί ο Ίδιος να αναστήσει το σώμα Του.

Τρίτον.

Το Πνεύμα Του Θεού ή ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ ανέστησε Τον Χριστό.

εἰ δὲ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ τοῦ ἐγείραντος τὸν Ἰησοῦν ἐκ νεκρῶν οἰκεῖ ἐν ὑμῖν, ὁ ἐγείρας Χριστὸν ἐκ νεκρῶν ζῳοποιήσει καὶ τὰ θνητὰ σώματα ὑμῶν διὰ τοῦ ἐνοικοῦντος αὐτοῦ πνεύματος ἐν ὑμῖν.

Ρωμαίους 8:11

Όπως ακριβώς Το Άγιον Πνεύμα ήγειρε το σώμα Του Χριστού εκ' νεκρών έτσι θα αναστήσει και τα δικά μας θνητά σώματα. 'Αρα το σώμα Του Χριστού ανεστήθη όπως εν καιρώ θα αναστηθούν και τα δικά μας σώματα.
______________________________


Λοιπόν, για το θέμα που σε καίει, την δεξιά πλευρά, σου απαντώ.

Πατήρ - Υιός και Άγιον Πνεύμα ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ.

Ο Υιός έχει Τον Πατήρ κατά την αιτία και εκπορεύεται Το Άγιον Πνεύμα.

Εκ' δεξιών Του Πατρός είναι ο Υιός, αυτή η εικόνα έχει την έννοια και δηλώνει το ομότιμον της αξίας.

Εκ' δεξιών Του Θεού είναι η ανθρώπινη φύση γιατί ο Θεάνθρωπος έχει δυο φύσεις, και δηλώνει το λυτρωτικό έργο Του Χριστού στον Σταυρό που με την Ανάσταση ύψωσε την ανθρώπινη φύση προς την θέωση για να μας κάνει κατά χάριν θεούς.

καὶ ἐὰν πορευθῶ καὶ ἑτοιμάσω τόπον ὑμῖν, πάλιν ἔρχομαι καὶ παραλήμψομαι ὑμᾶς πρὸς ἐμαυτόν, ἵνα ὅπου εἰμὶ ἐγὼ καὶ ὑμεῖς ἦτε.

Κατά Ιωάννη 14:3.

ἔπειτα ἡμεῖς οἱ ζῶντες οἱ περιλειπόμενοι ἅμα σὺν αὐτοῖς ἁρπαγησόμεθα ἐν νεφέλαις εἰς ἀπάντησιν τοῦ κυρίου εἰς ἀέρα· καὶ οὕτως πάντοτε σὺν κυρίῳ ἐσόμεθα.

Α' Θεσ. 4:17.




Μπέμπης

Ανώνυμος είπε...

@ Ρωμαίους 8:11

Όπως ακριβώς Το Άγιον Πνεύμα ήγειρε το σώμα Του Χριστού @

Επαναλαμβάνω ότι ο Παύλος στο [Ρμ. 8:11] δεν λέει κάτι τέτοιο. Μάλλον τα ελληνικά σου είναι πολύ φτωχά. Για άλλη μια φορά ας αφήσω τον Τρεμπέλα να σου τα πει. Δες πώς μεταφράζει-ερμηνεύει το συγκεκριμένο εδάφιο:

«εάν το πνεύμα του Θεού, ο οποίος ανέστησε τον Ιησούν εκ νεκρών, κατοική μέσα σας, αυτός που ανέστησε τον Χριστόν εκ νεκρών, θα δώση ζωήν και εις τα θνητά σώματά σας εξ αιτίας του πνεύματός του που κατοικεί μέσα σας».

Ο Παύλος γράφει «το Πνεύμα του εγείραντος». Άλλο είναι το πνεύμα και άλλος ο εγείρας. Ο εγείρας είναι ο Πατήρ. Αν το Πνεύμα ήταν που ήγειρε τον Ιησού θα έγραφε «το Πνεύμα το εγείραν» και όχι «το Πνεύμα του εγείραντος».


@ «απεκρίθη Ιησούς και είπεν αυτοίς, λύσατε τον ναόν τούτον, και εν τρισίν ημέραις εγερώ αυτόν» @

Πάντως, σύμφωνα με τον Ματθαίο και τον Μάρκο, ο Ιησούς ποτέ δεν είπε κάτι τέτοιο αλλά ήταν ψευδομαρτυρία σε βάρος του. Έτσι τουλάχιστον γράφουν:

«ύστερον δε προσελθόντες δύο ψευδομάρτυρες είπον, ούτος έφη, δύναμαι καταλύσαι τον ναόν του Θεού και δια τριών ημερών οικοδομήσαι αυτόν».

«και τινές αναστάντες εψευδομαρτύρουν κατ’ αυτού λέγοντες, ότι ημείς ηκούσαμεν αυτού λέγοντος, ότι εγώ καταλύσω τον ναόν τούτον τον χειροποίητον και δια τριών ημερών άλλον αχειροποίητον οικοδομήσω.»


@ Εκ' δεξιών Του Πατρός είναι ο Υιός, αυτή η εικόνα έχει την έννοια και δηλώνει το ομότιμον της αξίας.
Εκ' δεξιών Του Θεού είναι η ανθρώπινη φύση γιατί ο Θεάνθρωπος έχει δυο φύσεις @

Στην Αγία Γραφή όμως δεν υπάρχει η έκφραση «εκ δεξιών του Πατρός» ή «εν δεξιά του Πατρός». Υπάρχει μόνο η έκφραση «εν δεξιά του Θεού» ή «εκ δεξιών του Θεού». Και ενώ την έκφραση αυτή την συναντάμε πάνω από 15 φορές στην Κ.Δ., δεν συναντάμε ούτε μία φορά την έκφραση «εκ δεξιών του Πατρός».
Γιατί λοιπόν στο σύμβολο της πίστεως δεν μπήκε η επαναλαμβανόμενη στην Αγία Γραφή έκφραση «εκ δεξιών του Θεού» και μπήκε η έκφραση «εκ δεξιών του Πατρός» που δεν υπάρχει ούτε μία φορά;

Filos.

Ανώνυμος είπε...

Filos, τα δικά σου Ελληνικά είναι φτωχά όχι τα δικά μου. Προσπαθείς να σώσεις την κατάσταση και ανατρέχεις στον Τρεμπέλα, όμως ο Τρεμπέλας λέει αυτό που λέω και εγώ, δεν λέει αυτό που λες εσύ με τα 'πλούσια' Ελληνικά σου.

___Τρεμπέλας > «εάν το πνεύμα του Θεού, ο οποίος ανέστησε τον Ιησούν εκ νεκρών, κατοική μέσα σας, αυτός που ανέστησε τον Χριστόν εκ νεκρών, θα δώση ζωήν και εις τα θνητά σώματά σας εξ αιτίας του πνεύματός του που κατοικεί μέσα σας».___

Αυτός που ανέστησε Τον Χριστό είναι Το Άγιον Πνεύμα. Το Άγιον Πνεύμα είναι ΑΥΤΟΣ είναι Ο ΘΕΟΣ είναι το Τρίτο Πρόσωπο Της Παναγίου Τριάδος.

Αυτός το Άγιον Πνεύμα.

Ο δὲ _Κ_Υ_Ρ_Ι_Ο_Σ_ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ κατευθύναι ὑμῶν τὰς καρδίας εἰς τὴν ἀγάπην τοῦ θεοῦ καὶ εἰς τὴν ὑπομονὴν τοῦ Χριστοῦ.

Β' Θεσ. 3:5.

Filos, εσύ με τα πλούσια Ελληνικά σου διαφωνείς με τον άγιο Ιωάννη και λες ό,τι δεν ήξερε τι έγραφε. Λες ό,τι ο Ιωάννης έγραψε ψέματα στο Ευαγγέλιο του και ό,τι ο Χριστός δεν είπε αυτά τα λόγια. Λες ό,τι ο Ιωάννης λέει ψέματα και για τους μαθητές που κατάλαβαν μετά την ανάσταση αφού θυμήθηκαν τα λόγια Του Χριστού.

Όλοι αυτοί λένε ψέματα και εσύ Filos λες την αλήθεια !!!
Μήπως να κοιτάξεις τα Ελληνικά σου να δεις αν είναι τόσο 'πλούσια' όσα νομίζεις ό,τι είναι; Ακολουθείς κατά πόδας ιεχωβίτικη τακτική.

___ ἀπεκρίθη Ἰησοῦς καὶ εἶπεν αὐτοῖς· λύσατε τὸν ναὸν τοῦτον καὶ ἐν τρισὶν ἡμέραις ἐγερῶ αὐτόν. εἶπαν οὖν οἱ Ἰουδαῖοι· τεσσεράκοντα καὶ ἓξ ἔτεσιν οἰκοδομήθη ὁ ναὸς οὗτος, καὶ σὺ ἐν τρισὶν ἡμέραις ἐγερεῖς αὐτόν;

ἐκεῖνος δὲ ἔλεγεν περὶ τοῦ ναοῦ τοῦ σώματος αὐτοῦ. ὅτε οὖν ἠγέρθη ἐκ νεκρῶν, ἐμνήσθησαν οἱ μαθηταὶ αὐτοῦ ὅτι τοῦτο ἔλεγεν, καὶ ἐπίστευσαν τῇ γραφῇ καὶ τῷ λόγῳ ὃν εἶπεν ὁ Ἰησοῦς.

Κατά Ιωάννη 2:19-22.
__________________

Στην Αγία Γραφή συναντάμε την έκφραση "εκ δεξιών του Θεού" ακριβώς γιατί αναστήθηκε ο Υιός του Ανθρώπου και ανελήφθη με το σώμα της Αναστάσεως. "εκ δεξιών του Θεού" βρίσκεται ο Υιός του Ανθρώπου γιατί ο Θεός Υιός δεν έφυγε ποτέ από τον ουρανό. Να μην επαναλάβουμε τα ίδια, νομίζω αυτό το θέμα το έχουμε εξαντλήσει.

Στο επόμενο σχόλιο θα εξηγήσω από την οπτική μιας άλλης προφητείας την Ανάσταση Του Κυρίου.


Συνεχίζεται.....





Μπέμπης

Ανώνυμος είπε...

Η συνέχεια από το προηγούμενο...



Όταν ο Χριστός ανελήφθη στον ουρανό, η Αγία Γραφή μας κάνει την εξής περιγραφή: "και ταύτα ειπών βλεπόντων αυτών επήρθη, και νεφέλη υπέλαβεν αυτόν από των οφθαλμών αυτών"

Πράξ. 1:9.

Το σύννεφο που πήρε τον Χριστό, τον έκρυψε από τα μάτια τους. Τι συνέβη μετά; Το βιβλίο των Πράξεων δεν μας το λέει. Όμως μας το έγραψε προφητικά, αιώνες πριν, ο προφήτης Δανιήλ! Ας δούμε λοιπόν τη συνέχεια της ανάληψη του Χριστού.

___Εθεώρουν έως ότου οι θρόνοι ετέθησαν και ο Παλαιός των ημερών εκάθησε, του οποίου το ένδυμα ήτο λευκόν ως χιών και αι τρίχες της κεφαλής αυτού ως μαλλίον καθαρόν· ο θρόνος αυτού ήτο ως φλόξ πυρός, οι τροχοί αυτού ως πυρ καταφλέγον...

Είδον εν οράμασι νυκτός και ιδού, ως Υιός ανθρώπου ήρχετο μετά των νεφελών του ουρανού και έφθασεν έως του Παλαιού των ημερών και εισήγαγον αυτόν ενώπιον αυτού.

Και εις αυτόν εδόθη η εξουσία και η δόξα και η βασιλεία, διά να λατρεύωσιν αυτόν πάντες οι λαοί, τα έθνη και αι γλώσσαι· η εξουσία αυτού είναι εξουσία αιώνιος, ήτις δεν θέλει παρέλθει, και η βασιλεία αυτού, ήτις δεν θέλει φθαρή.___

Δανιήλ 7 : 9,10, 13,14.

Ο Χριστός φθάνει ΩΣ ΥΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ως το ύψος της Θεότητας.

Και αυτός, Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, λαμβάνει Θεϊκή εξουσία και Βασιλεία, ώστε να τον λατρεύουν τα έθνη και οι γλώσσες.

Δεν ήταν η Θεϊκή φύση που ανέβηκε στον Ουρανό. Αυτή πάντοτε ήταν εκεί. Στον ουρανό ανέβηκε Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, δηλαδή ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ Χριστός!

Ο Θεός δια του Ιωάννου στην Αποκάλυψη 1:13-15, φανερώνει ότι στην πραγματικότητα ο Παλαιός των Ημερών, είναι ο Ίδιος ο Υιός του Ανθρώπου!

___και εν μέσω των επτά λυχνιών όμοιον υιω ανθρώπου, ενδεδυμένον ποδήρη και περιεζωσμένον προς τοις μαστοίς ζώνην χρυσήν· η δε κεφαλή αυτού και αι τρίχες λευκαί ως έριον λευκόν, ως χιών, και οι οφθαλμοί αυτού ως φλόξ πυρός, και οι πόδες αυτού όμοιοι χαλκολιβάνω, ως εν καμίνω πεπυρωμένοι, και η φωνή αυτού ως φωνή υδάτων πολλών".

Συγκρίνοντας τον Δανιήλ με την Αποκάλυψη αντιλαμβανόμαστε ποιος είναι
ο Παλαιός των Ημερών.

Είναι προφανές από την περιγραφή, ότι στον Δανιήλ, δεν περιγράφεται
απλώς ο Υιός ενώπιον του Πατρός, αλλά περιγράφεται η ανθρώπινη φύση του Χριστού, να φθάνει στο ύψος και την εξουσία της Θεϊκής Του, ή αλλιώς "εκ' δεξιών Του Θεού" και να λαμβάνει η ανθρώπινη φύση Του, την εξουσία και τη δύναμη της Θεϊκής!

Με άλλα λόγια, εδώ έχουμε μια ξεκάθαρη περιγραφή, των δύο φύσεων Θεανθρώπου Χριστού.




Μπέμπης

Ανώνυμος είπε...

Μπέμπη καληνύχτα. Αυτό με τα ελληνικά σου, κοίταξέ το πάντως:

«Ο αείμνηστος καθηγητής Παν. Τρεμπέλας ερμηνεύει το εν λόγω χωρίο “... εάν το πνεύμα του Θεού, ο οποίος ανέστησε τον Ιησούν εκ νεκρών, κατοική μέσα σας ...”. Επίσης οι καθηγητές Βέλλας, Αντωνιάδης, Αλεβιζάτος και Κονιδάρης, μεταφράζουν: “... Εάν το πνεύμα εκείνου, ο οποίος ανέστησεν τον Ιησούν εκ νεκρών, κατοικεί μέσα σας...”.
Στα κείμενα αυτά φαίνεται σαφώς ότι άλλος (ο Θεός-Πατήρ) που ανέστησε τον Ιησού και άλλο το Πνεύμα το Άγιον που κατοικεί μέσα μας. Αυτή η αντιδιαστολή στην απόδοση επιτυγχάνεται με τη χρησιμοποίηση της καθοριστικής αναφορικής αντωνυμίας «ο οποίος», διά της οποίας καθίσταται σαφές γραμματικώς, ποιος ανέστησε τον Ιησού Χριστόν.»
[Παναγιώτης Μπούμης, Καθ. Παν/μίου Αθηνών, περιοδικό Εκκλησία 12/2011]


@ Στην Αγία Γραφή συναντάμε την έκφραση "εκ δεξιών του Θεού" ακριβώς γιατί αναστήθηκε ο Υιός του Ανθρώπου και ανελήφθη με το σώμα της Αναστάσεως. "εκ δεξιών του Θεού" βρίσκεται ο Υιός του Ανθρώπου γιατί ο Θεός Υιός δεν έφυγε ποτέ από τον ουρανό. Να μην επαναλάβουμε τα ίδια, νομίζω αυτό το θέμα το έχουμε εξαντλήσει. @

Το σύμβολο της πίστεως, αν δεν το γνωρίζεις, λέει για το πού εκάθισε αυτός που ανήλθε στους ουρανούς: «αναστάντα εκ νεκρών τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς, και ανελθόντα εις τους ουρανούς και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός».
Η Αγία Γραφή λέει ότι αυτός που ανελήφθη, εκάθισε εκ δεξιών του Θεού. Στο σύμβολο της πίστεως γιατί το άλλαξαν;
Kαι επειδή πλέον έχω την εντύπωση ότι μπορεί και να μην καταλαβαίνεις, ας το θέσω λίγο διαφορετικά το ερώτημα: Γιατί στην Αγία Γραφή δεν αναφέρεται ούτε μία φορά η έκφραση «εκ δεξιών του Πατρός»; Στην Αγία Γραφή, δεν υπάρχει κάποιος που κάθεται εκ δεξιών του Πατρός αλλά μόνο κάποιος που κάθεται εκ δεξιών του Θεού.


Όσο για τα υπόλοιπα, δεν θα μπαίνω στον κόπο να απαντώ σε αυτά που αντιγράφεις από την ΟΟΔΕ.

Filos.

Ανώνυμος είπε...

@Ο Θεός δια του Ιωάννου στην Αποκάλυψη 1:13-15, φανερώνει ότι στην πραγματικότητα ο Παλαιός των Ημερών, είναι ο Ίδιος ο Υιός του Ανθρώπου!

Συγκρίνοντας τον Δανιήλ με την Αποκάλυψη αντιλαμβανόμαστε ποιος είναι
ο Παλαιός των Ημερών. @

Μην είσαι τόσο σίγουρος. Εδώ δεν συμφωνούν ούτε οι ορθόδοξοι μεταξύ τους ποιος είναι ο Παλαιός των Ημερών. Άστο καλύτερα.

Filos.

Ανώνυμος είπε...

Filos, καθ' όλης την διάρκεια του διαλόγου μας, δεν χρησιμοποίησα άλλους για να σε αντιμετωπίσω. Αναφέρομαι συνεχώς στην Αγία Γραφή και στην προσωπική μου πίστη. Εσύ επειδή δεν έχεις επιχειρήματα και είσαι κενός, προσπαθείς να κρυφτείς πίσω από την ανωνυμία της πίστεώς σου, χρησιμοποιώντας κατά το δοκούν όποιον νομίζεις πως σε καλύπτει μη συμφωνώντας μαζί του στα υπόλοιπα που πρεσβεύει.

Δηλαδή, ξεκόβεις κάποιες φράσεις και μετά λες: 'ΝΑ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΤΑΔΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ...' και με αυτό τον κουτοπόνηρο τρόπο προσπαθείς να σταθείς στον διάλογο.

Σου είπα από την αρχή, ό,τι, "το ψέμα έχει κοντά ποδάρια."

Δεν μπορείς να με αντιμετωπίσεις και θεωρείς ό,τι θα σε σώσει ο...Μπούμης!!!

Ο Μπούμης λέει αυτό ακριβώς που λέω εγώ και η Αγία Γραφή. Ο Μπούμης λέει ό,τι Το Άγιον Πνεύμα, το οποίο Άγιον Πνεύμα είναι ΑΥΤΟΣ, κατοικεί ΑΥΤΟΣ μέσα μας. Κατοικεί μέσα μας ΑΥΤΟΣ δηλαδή ο ΘΕΟΣ, δηλαδή ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΘΕΟΣ, και θα μας αναστήσει όπως ανέστησε Τον Χριστό.

Ο "Οποίος" είναι Το Άγιον Πνεύμα, ο Θεός, ή αν το θέλεις ΑΥΤΟΣ.
Το Άγιον Πνεύμα δεν είναι πράγμα είναι ο Θεός και είναι Πρόσωπο.
Οι υπόλοιποι καθηγητές στους οποίους αναφέρεσαι, καθώς και ο Μπούμης, όλοι λένε αυτό που λέω εγώ :

Εάν το πνεύμα εκείνου, ο οποίος ανέστησεν τον Ιησούν εκ νεκρών, κατοικεί μέσα σας...”.

Ο " Ο Π Ο Ι Ο Σ " είναι Το Άγιον Πνεύμα Του Θεού, ΑΥΤΟΣ ανέστησε Τον Χριστό.
_________________

Για το "εκ' δεξιών ....." απάντησα αναλυτικά και για τις δυο εκδοχές.
Απάντησα και για το "εκ' δεξιών Του Πατρός" και για το "εκ' δεξιών Του Θεού".

Επαναλαμβάνω την απάντησή μου και την συμπληρώνω.....

___Λοιπόν, για το θέμα που σε καίει, την δεξιά πλευρά, σου απαντώ.

Πατήρ - Υιός και Άγιον Πνεύμα ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ.

Ο Υιός έχει Τον Πατήρ κατά την αιτία και εκπορεύεται Το Άγιον Πνεύμα.

Εκ' δεξιών Του Πατρός είναι ο Υιός, αυτή η εικόνα έχει την έννοια και δηλώνει το ομότιμον της αξίας.

Εκ' δεξιών Του Θεού είναι η ανθρώπινη φύση γιατί ο Θεάνθρωπος έχει δυο φύσεις, και δηλώνει το λυτρωτικό έργο Του Χριστού στον Σταυρό που με την Ανάσταση ύψωσε την ανθρώπινη φύση προς την θέωση για να μας κάνει κατά χάριν θεούς.

καὶ ἐὰν πορευθῶ καὶ ἑτοιμάσω τόπον ὑμῖν, πάλιν ἔρχομαι καὶ παραλήμψομαι ὑμᾶς πρὸς ἐμαυτόν, ἵνα ὅπου εἰμὶ ἐγὼ καὶ ὑμεῖς ἦτε.

Κατά Ιωάννη 14:3.

ἔπειτα ἡμεῖς οἱ ζῶντες οἱ περιλειπόμενοι ἅμα σὺν αὐτοῖς ἁρπαγησόμεθα ἐν νεφέλαις εἰς ἀπάντησιν τοῦ κυρίου εἰς ἀέρα· καὶ οὕτως πάντοτε σὺν κυρίῳ ἐσόμεθα.

Α' Θεσ. 4:17.___

Η Αγία Γραφή μας πληροφορεί πως ο Χριστός δεν κάθεται μόνο εκ' δεξιών Του Θεού ή εκ' δεξιών Του Πατρός.

Μας δίνει και άλλες εκδοχές.

Ο Χριστός κάθεται εκ' δεξιών ἀπὸ τοῦ νῦν δὲ ἔσται ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου καθήμενος ἐκ δεξιῶν τῆς δυνάμεως τοῦ θεοῦ.

Λουκ. 22:69.

Ο Λουκάς μας λέει ό,τι ο Χριστός κάθεται εκ' δεξιών ΤΗΣ _Δ_Υ_Ν_Α_Μ_Ε_Ω_Σ_ Του Θεού.

Ποια είναι η ΔΥΝΑΜΗ Του Θεού;;;

Χριστὸν θεοῦ δύναμιν καὶ θεοῦ σοφίαν·

Α' Κορ. 1:24.

Ο Λουκάς μας λέει ό,τι ο Χριστός κάθεται εκ' δεξιών ΤΗΣ _Δ_Υ_Ν_Α_Μ_Ε_Ω_Σ_ Του Θεού.

Ο Παύλος μας λέει ό,τι Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ.

Άρα ο άνθρωπος Χριστός κάθεται εκ' δεξιών Του ΥΙΟΥ ΘΕΟΥ γιατί η Θεότητα είναι η Ίδια και για τα τρία Πρόσωπα.

Ο Χριστός ως άνθρωπος κάθεται εκ' δεξιών Του Υιού Του Θεού.

Filos, ο Χριστός δεν κάθεται μόνο εκ' δεξιών Του Πατρός, ή εκ' δεξιών Του Θεού, κάθεται και εκ' δεξιών ΤΗΣ _Δ_Υ_Ν_Α_Μ_Ε_Ω_Σ_, και αυτή η Δύναμη είναι Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.


Filos, τρέξε τώρα να βρεις κάποιον να με αντιμετωπίσεις, γιατί μόνος σου δεν μπορείς, είσαι λίγος...


Μπέμπης

Ανώνυμος είπε...

Συμπληρώνω το προηγούμενο σχόλιο.

Για να μη μείνει η εντύπωση πως μόνο σε ένα σημείο αναφέρεται ό,τι ο Χριστός κάθεται εκ' δεξιών Της Δυνάμεως, θα παραθέσω ακόμη δυο χωρία.

λέγει αὐτῷ ὁ Ἰησοῦς· σὺ εἶπας. πλὴν λέγω ὑμῖν· ἀπ᾽ ἄρτι ὄψεσθε τὸν υἱὸν τοῦ ἀνθρώπου καθήμενον ἐκ δεξιῶν τῆς δυνάμεως καὶ ἐρχόμενον ἐπὶ τῶν νεφελῶν τοῦ οὐρανοῦ.

Ματθ. 26:64.

ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν· ἐγώ εἰμι, καὶ ὄψεσθε τὸν υἱὸν τοῦ ἀνθρώπου ἐκ δεξιῶν καθήμενον τῆς δυνάμεως καὶ ἐρχόμενον μετὰ τῶν νεφελῶν τοῦ οὐρανοῦ.

Μαρκ. 14:62.


ἀπὸ τοῦ νῦν δὲ ἔσται ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου καθήμενος ἐκ δεξιῶν τῆς δυνάμεως τοῦ θεοῦ.

Λουκ. 22:69.

Ο Χριστός κάθεται εκ' δεξιών Του Υιού Του Θεού γιατί ο Χριστός είναι η Δύναμη Του Θεού.

Χριστὸν θεοῦ δύναμιν καὶ θεοῦ σοφίαν.

Α' Κορ. 1:24.


Μπέμπης

Ανώνυμος είπε...

Filos, δεν απάντησες ακόμη. Φοβάμαι πως στενοχωρήθηκες και γι' αυτό θα σου κάνω ένα δωράκι. Θα σου λύσω την απορία σου, γιατί εμείς οι Ορθόδοξοι στο ΠΙΣΤΕΥΩ λέμε...εκ' δεξιών Του Πατρός...

Το λέμε γιατί το λέει Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ!!!

Ο νικῶν δώσω αὐτῷ καθίσαι μετ᾽ ἐμοῦ ἐν τῷ θρόνῳ μου, ὡς κἀγὼ ἐνίκησα καὶ ἐκάθισα μετὰ τοῦ πατρός μου ἐν τῷ θρόνῳ αὐτοῦ.

Αποκάλυψη 3:21.


ἐκάθισα μετὰ τοῦ πατρός μου ἐν τῷ θρόνῳ αὐτοῦ.

Filos, ο Χριστός όχι μόνο λέει : ἐκάθισα μετὰ τοῦ πατρός μου

αλλά λέει και ό,τι ΚΑΘΗΣΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΘΡΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ !!!

Τώρα ελπίζω να κατάλαβες για ποιο λόγο λέμε το : "εκ' δεξιών Του Πατρός"
στο ΠΙΣΤΕΥΩ.

Filos, έχεις άλλη απορία ή σου έφαγε την γλώσσα η γάτα;


Μπέμπης

Ανώνυμος είπε...

@ Ο Μπούμης λέει αυτό ακριβώς που λέω εγώ και η Αγία Γραφή. Ο Μπούμης λέει ό,τι Το Άγιον Πνεύμα, το οποίο Άγιον Πνεύμα είναι ΑΥΤΟΣ, κατοικεί ΑΥΤΟΣ μέσα μας. Κατοικεί μέσα μας ΑΥΤΟΣ δηλαδή ο ΘΕΟΣ, δηλαδή ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΘΕΟΣ, και θα μας αναστήσει όπως ανέστησε Τον Χριστό. @

Το παραθέτω ξανά. Kι όποιος γνωρίζει στοιχειώδη ελληνικά ας κρίνει:

«Ο αείμνηστος καθηγητής Παν. Τρεμπέλας ερμηνεύει το εν λόγω χωρίο “... εάν το πνεύμα του Θεού, ο οποίος ανέστησε τον Ιησούν εκ νεκρών, κατοική μέσα σας ...”. Επίσης οι καθηγητές Βέλλας, Αντωνιάδης, Αλεβιζάτος και Κονιδάρης, μεταφράζουν: “... Εάν το πνεύμα εκείνου, ο οποίος ανέστησεν τον Ιησούν εκ νεκρών, κατοικεί μέσα σας...”.
Στα κείμενα αυτά φαίνεται σαφώς ότι άλλος (ο Θεός-Πατήρ) που ανέστησε τον Ιησού και άλλο το Πνεύμα το Άγιον που κατοικεί μέσα μας. Αυτή η αντιδιαστολή στην απόδοση επιτυγχάνεται με τη χρησιμοποίηση της καθοριστικής αναφορικής αντωνυμίας “ο οποίος”, διά της οποίας καθίσταται σαφές γραμματικώς, ποιος ανέστησε τον Ιησού Χριστόν.»
[Παναγιώτης Μπούμης, Καθ. Παν/μίου Αθηνών, περιοδικό Εκκλησία 12/2011]

Αν έμπαινες στον κόπο να το αναζητήσεις και να το διαβάσεις, θα έβλεπες ότι ο Παναγιώτης Μπούμης λέει ότι οι Παπικοί παρουσιάζουν το συγκεκριμένο εδάφιο όπως εσύ:
«το Πνεύμα το οποίον ήγειρε αυτόν (τον Χριστόν) εκ νεκρών»

Αυτό που εγώ έγραψα αρχικά, το λέει και ο Παν. Μπούμης:

«Άλλος είναι το Πνεύμα και άλλος ο εγείρας. Προφανώς ο εγείρας είναι ο Πατήρ. Μόνο αν η Αγία Γραφή έλεγε “το Πνεύμα το εγείραν τον Ιησούν εκ νεκρών”, θα δικαιολογείτο το κείμενο της Διασαφήσεως του Ποντιφικικού Συμβουλίου».

Μπέμπη, δεν ξέρω αν σου είναι γνώριμη η λαϊκή ρήση «ο έξυπνος παραδέχεται, ο πονηρός δικαιολογείται, ο ηλίθιος επιμένει».


@ Άρα ο άνθρωπος Χριστός κάθεται εκ' δεξιών Του ΥΙΟΥ ΘΕΟΥ γιατί η Θεότητα είναι η Ίδια και για τα τρία Πρόσωπα. @

Τελικά δεν κατάλαβα, λες ότι ο υιός του ανθρώπου, ο άνθρωπος Ιησούς, κάθεται εκ δεξιών του Υιού του Θεού. Αν και έχω την εντύπωση ότι αυτό που λες είναι κοτσάνα και συγγνώμη για την έκφραση αλλά ο Θεός-Υιός μετά την ανάσταση παραμένει ένσαρκος στους Ουρανούς, παραμένει Θεάνθρωπος και οι δύο φύσεις είναι αδιαίρετες και αχώριστες. Δεν είναι αλλού ο “Υιός το Θεού” και αλλού ο “ο υιός του ανθρώπου”. «Ου γαρ δύο υιούς φαμεν, τον τε παθόντα και τον απαθή μείναντα», «έναν φασιν Υιόν, κατ’ ουδένα τρόπον διαιρούντες εις δύο, τον τε εκ σπέρματος Δαυΐδ και τον εκ Θεού Πατρός τον Λόγον».
Όμως και πάλι, εκ δεξιών του Πατρός, που λέει το σύμβολο της πίστεως, δεν μου είπες, κάθεται κανείς; Ρωτάω επειδή το σύμβολο της πίστεως λέει ότι αυτός ο οποίος σταυρώθηκε, θάφτηκε και την τρίτη μέρα ενώ ήταν νεκρός αναστήθηκε, κάθισε εκ δεξιών του Πατρός, ενώ η Αγία Γραφή λέει ... «Χριστός ο αποθανών, μάλλον δε και εγερθείς, ος και έστιν εν δεξιά του Θεού».

Filos.

Ανώνυμος είπε...

@ Τώρα ελπίζω να κατάλαβες για ποιο λόγο λέμε το : "εκ' δεξιών Του Πατρός"
στο ΠΙΣΤΕΥΩ.@

Το σύμβολο της πίστεως δεν λέει για θρόνους, καρέκλες πολυθρόνες και άλλα τέτοια. Αλλοιώνει μία έκφραση που υπάρχει αυτολεξεί στην Κ.Δ. «εκ δεξιών του Θεού». Γιατί δεν την άφησε οπως ήταν αλλά την άλλαξε;


Filos.

Ανώνυμος είπε...

Filos, μου έφτιαξες την μέρα με τα ανέκδοτα που λες.

Γελάω με την ψυχή μου!!! Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;;;

Εγώ σου παραθέτω εκφράσεις, εκτός αυτών που λες εσύ, όπως αυτή που δεν σχολίασες καν : "καθήμενος ἐκ δεξιῶν τῆς δυνάμεως" και δεν μπορείς να απαντήσεις επειδή η Δύναμη κατά τον Παύλο είναι ο Χριστός και μετά εσύ έρχεσαι και με ρωτάς για τον θρόνο;;

Μου ζήτησες να σου πω που γράφει το "εκ' δεξιών Του Πατρός" και εγώ σου έδωσα χωρίο που Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ λέει αυτό ακριβώς που μου ζήτησες να σου αναφέρω και εσύ συνεχίζεις να με ρωτάς για τον θρόνο;;;

Filos, γελάνε και οι ρέγγες μαζί σου.

Ο θρόνος ισχυροποιεί στον μέγιστο βαθμό αυτό που σου απέδειξα και μας λέει ό,τι Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΘΡΟΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ.

Ο Χριστός δηλώνει πεντακάθαρα ό,τι είναι σύνθρονος με Τον Πατέρα Του και κάθεται εκ δεξιών με το οποίο εννοεί το ομότιμο διότι αυτή είναι η έννοια του εκ' δεξιών.

Το λέμε γιατί το λέει Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ!!!

Ο νικῶν δώσω αὐτῷ καθίσαι μετ᾽ ἐμοῦ ἐν τῷ θρόνῳ μου, ὡς κἀγὼ ἐνίκησα καὶ ἐκάθισα μετὰ τοῦ πατρός μου ἐν τῷ θρόνῳ αὐτοῦ.

Αποκάλυψη 3:21.


ἐκάθισα μετὰ τοῦ πατρός μου ἐν τῷ θρόνῳ αὐτοῦ.

Filos, ο Χριστός όχι μόνο λέει : ἐκάθισα μετὰ τοῦ πατρός μου

αλλά λέει και ό,τι ΚΑΘΗΣΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΘΡΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ !!!


Filos, διάβασε τον Μπούμη και απάντησε στο άλλο επιχείρημα που έθεσα για την φράση : "καθήμενος ἐκ δεξιῶν τῆς δυνάμεως τοῦ θεοῦ".

Και μη ξεχνάς...η "Δύναμη" είναι ο Χριστός...

Αν είναι να μου γράψεις κάποιο ανέκδοτο, προτιμώ αυτά με τον Τοτό.


Μπέμπης

Ανώνυμος είπε...

Και συμπληρώνω για Το Αγιον Πνεύμα Ο ΟΠΟΙΟΣ - (δηλ. ο Θεός) - ανέστησε Τον Χριστό...

Το χωρίο Ρωμ. 8:11 συμφωνεί απολύτως με το Ρωμ. 1:4 και το Α' Τιμ. 3:16.

εἰ δὲ τὸ πνεῦμα τοῦ ἐγείραντος τὸν Ἰησοῦν ἐκ νεκρῶν οἰκεῖ ἐν ὑμῖν, ὁ ἐγείρας Χριστὸν ἐκ νεκρῶν ζῳοποιήσει καὶ τὰ θνητὰ σώματα ὑμῶν διὰ τοῦ ἐνοικοῦντος αὐτοῦ πνεύματος ἐν ὑμῖν.

Ρωμ. 8:11.

τοῦ ὁρισθέντος υἱοῦ θεοῦ ἐν δυνάμει κατὰ πνεῦμα ἁγιωσύνης ἐξ ἀναστάσεως νεκρῶν, Ἰησοῦ Χριστοῦ τοῦ κυρίου ἡμῶν.

Ρωμ. 1:4.

καὶ ὁμολογουμένως μέγα ἐστὶν τὸ τῆς εὐσεβείας μυστήριον· ὃς ἐφανερώθη ἐν σαρκί, ἐδικαιώθη ἐν πνεύματι, ὤφθη ἀγγέλοις, ἐκηρύχθη ἐν ἔθνεσιν, ἐπιστεύθη ἐν κόσμῳ, ἀνελήμφθη ἐν δόξῃ.

Α' Τιμ. 3:16.
______________________

τὸ πνεῦμα τοῦ ἐγείραντος τὸν Ἰησοῦν ἐκ νεκρῶν

πνεῦμα ἁγιωσύνης ἐξ ἀναστάσεως νεκρῶν, Ἰησοῦ Χριστοῦ

ἐδικαιώθη ἐν πνεύματι


Το Αγιον Πνεύμα ανέστησε Τον Χριστό και έτσι ἐδικαιώθη ἐν πνεύματι διαφορετικά δεν θα μπορούσε να ἐδικαιώθη ἐν πνεύματι δηλαδή θα ήταν άνομος και Το Αγιον Πνεύμα δεν θα ήταν δυνατόν να δικαιώσει έναν άνομο, (άπαγε της βλασφημίας) και έτσι εφόσον ο Χριστός ἐδικαιώθη ἐν πνεύματι αυτό έγινε εμπράκτως με την ενδόξαση και την αγία ανάσταση Του Χριστού από Το Αγιον Πνεύμα.



Μπέμπης.

Ανώνυμος είπε...

Μπέμπη, αφού θες ανέκδοτα θα σου πω ένα:

Όταν ο Χριστός κάθισε στο θρόνο του πατρός του, ο πατέρας του δεν σηκώθηκε από τη θέση του αλλά απλώς του έκανε χώρο να κάτσει κι αυτός δίπλα του. Και ως στοργικός πατέρας που είναι, τον έκατσε στα δεξιά του. Πάλι καλά που δεν τον έκατσε στα γόνατά του:

«ο θρόνος σου, ο Θεός» [Εβ. 1:8]

Από τέρμα δεξιά του θρόνου όπου καθόταν μόνος του ο Χριστός «εν δεξιά τε του θρόνου του Θεού κεκάθικεν», σηκώθηκε και έκατσε στον πατρικό θρόνο, στα δεξιά πλέον του πατρός του, αν και αυτό το “δεξιά” απλώς το υποθέτεις.

Δεν έχει σημασία αν η Αγία Γραφή λέει ότι ο ουρανός είναι ο θρόνος του Θεού, μην αγχώνεσαι καθόλου και μη χαλάς την επίπλωση.

«μη ομόσαι όλως, μήτε εν τω ουρανώ, ότι θρόνος εστί του Θεού.» [Μτ. 5:34]

«ο ουρανός μοι θρόνος» [Πρ. 7:49]

Φαίνεται όμως ότι εκεί δεξιά του θρόνου του Θεού που καθόταν ο Χριστός πριν κάτσει στο θρόνο του πατέρα του, δεν καθόταν κατάχαμα αλλά σε δικό του θρόνο και σκοπεύει να βολέψει εκεί αναπαυτικά τα φιλαράκια του:

«Ο νικών, δώσω αυτώ καθίσαι μετ’ εμού εν τω θρόνω μου, ως καγώ ενίκησα και εκάθισα μετά του πατρός μου εν τω θρόνω αυτού»

Θρόνος εδώ, θρόνος εκεί, ο Χριστός δεν θα ξέρει σε ποιον θρόνο να πρωτοκάτσει, στον δικό του, στου πατέρα του ή στο θρόνο του προπάτορά του:

«ούτος έσται μέγας και υιός υψίστου κληθήσεται, και δώσει αυτώ Κύριος ο Θεός τον θρόνον Δαυΐδ του πατρός αυτού».

Φαίνεται να υπάρχει και ένας θρόνος στον οποίο δεν έχει κάτσει ακόμα ο Χριστός αλλά θα κάτσει κατά τη δευτέρα παρουσία του και μάλλον αυτός θα είναι η Rolls-Royce των θρόνων:

«Όταν δε έλθη ο υιός του ανθρώπου εν τη δόξη αυτού και πάντες οι άγιοι άγγελοι μετ’ αυτού, τότε καθίσει επί θρόνου δόξης αυτού»

O θρόνος που κάθεται τώρα είναι αρκετά ευρύχωρος αφού άνετα εν μέσω αυτού κυκλοφορoύν και μερικά -ολίγον περίεργα είναι η αλήθεια- ζώα και πολύ ζωηρά αφού πότε είναι στο μέσο το θρόνου και πότε γύρω γύρω από αυτόν:

«εν μέσω του θρόνου και κύκλω του θρόνου τέσσαρα ζώα».

Και ενώ ο Χριστός έχει κάτσει στον θρόνο του πατέρα του και έχουν και μερικά ζώα ανάμεσά τους, τσουπ, να ’σου κι ένα αρνί:

«το αρνίον το ανά μέσον του θρόνου»

Κάτι ο συνωστισμός, κάτι η βαβούρα, τελικά πατέρας και υιός αποφαζίζουν να μεταφέρουν τον θρόνο τους σε μια χλιδάτη πόλη, τη Νέα Ιερουσαλήμ:

«ο θρόνος του Θεού και του αρνίου εν αυτή έσται».

Επειδή όμως με όλο αυτό το πανηγύρι με τους θρόνους, ο Σατανάς είχε λυσσάξει από τη ζήλια του, ο Θεός έδωσε και σ’ αυτόν έναν θρόνο να μη γκρινιάζει:

«οίδα τε έργα σου και πού κατοικείς, όπου ο θρόνος του σατανά».

Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν τον χάρηκε και πολύ:

«Και ο πέμπτος εξέχεε την φιάλην αυτού επί τον θρόνον του θηρίου. και εγένετο η βασιλεία αυτού εσκοτωμένη».


Λοιπόν αγαπητέ, θα αφήσεις καμιά φορά τα “εδώ παπάς εκεί παπάς” και θα μου πεις πού είναι το «εκ δεξιών του Πατρός» στην Αγία Γραφή;

Filos.

Ανώνυμος είπε...

Filos, σε βλέπω πολύ άνετο όταν ειρωνεύεσαι το ιερό βιβλίο των Χριστιανών και την πίστη τους. Αν μιλούσες για το ιερό βιβλίο των μωαμεθανών, τώρα ίσως αντί για γραβάτα θα είχες την γλώσσα σου. Βλέπεις, εμείς οι Χριστιανοί είμαστε πολύ ανεκτικοί με τους βλάσφημους.

Για εμένα η Αγία Γραφή ο λόγος Του Θεού και ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός αποτελούν ό,τι πιο ιερό έχω, πάνω και από την μάνα που με γέννησε. Γι' αυτό δεν θα συνεχίσω με την δική σου λογική.

Έκανες γαργάρα το "εκ' δεξιών της δυνάμεως" γιατί δεν έχεις να δώσεις απάντηση. Η δύναμη Του Θεού είναι ο Χριστός.

Απάντησα για τον θρόνο και εφόσον έχασες την ψυχραιμία σου, κάτι που ήταν αναμενόμενο, μη έχοντας τι άλλο να πεις γιατί σε τάπωσα σε όλα τα επιχειρήματα, επαναλαμβάνεις συνεχώς το "εκ' δεξιών Του Πατρός".

Συνεχίζω την ανάλυση....του "εκ' δεξιών Του Πατρός"...
______________

ἵνα ὁ θεὸς τοῦ κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ, ὁ πατὴρ τῆς δόξης, δώῃ ὑμῖν πνεῦμα σοφίας καὶ ἀποκαλύψεως ἐν ἐπιγνώσει αὐτοῦ, πεφωτισμένους τοὺς ὀφθαλμοὺς τῆς καρδίας [ὑμῶν] εἰς τὸ εἰδέναι ὑμᾶς τίς ἐστιν ἡ ἐλπὶς τῆς κλήσεως αὐτοῦ, τίς ὁ πλοῦτος τῆς δόξης τῆς κληρονομίας αὐτοῦ ἐν τοῖς ἁγίοις, καὶ τί τὸ ὑπερβάλλον μέγεθος τῆς δυνάμεως αὐτοῦ εἰς ἡμᾶς τοὺς πιστεύοντας κατὰ τὴν ἐνέργειαν τοῦ κράτους τῆς ἰσχύος αὐτοῦ. ὁ πατὴρ τῆς δόξης Ἣν ἐνήργησεν ἐν τῷ Χριστῷ ἐγείρας αὐτὸν ἐκ νεκρῶν καὶ καθίσας ἐν δεξιᾷ αὐτοῦ ἐν τοῖς ἐπουρανίοις ὑπεράνω πάσης ἀρχῆς καὶ ἐξουσίας καὶ δυνάμεως καὶ κυριότητος καὶ παντὸς ὀνόματος ὀνομαζομένου, οὐ μόνον ἐν τῷ αἰῶνι τούτῳ ἀλλὰ καὶ ἐν τῷ μέλλοντι· καὶ πάντα ὑπέταξεν ὑπὸ τοὺς πόδας αὐτοῦ καὶ αὐτὸν ἔδωκεν κεφαλὴν ὑπὲρ πάντα τῇ ἐκκλησίᾳ, ἥτις ἐστὶν τὸ σῶμα αὐτοῦ, τὸ πλήρωμα τοῦ τὰ πάντα ἐν πᾶσιν πληρουμένου.

Εφ. 1 : 17-23.
_______________


ὁ πατὴρ τῆς δόξης Ἣν ἐνήργησεν ἐν τῷ Χριστῷ ἐγείρας αὐτὸν ἐκ νεκρῶν καὶ καθίσας ἐν δεξιᾷ αὐτοῦ ἐν τοῖς ἐπουρανίοις

Filos, εδώ είναι όλα όσα ζητάς.

Ο ΠΑΤΗΡ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ

"Ε_Κ'_ _Δ_Ε_Ξ_Ι_Ω_Ν_ _ Τ_Ο_Υ_ _ Π_Α_Τ_Ρ_Ο_Σ"

ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ


Αυτό συμφωνεί απολύτως με το χωρίο :

Ὁ νικῶν δώσω αὐτῷ καθίσαι μετ᾽ ἐμοῦ ἐν τῷ θρόνῳ μου, ὡς κἀγὼ ἐνίκησα καὶ ἐκάθισα μετὰ τοῦ πατρός μου.
ἐν τῷ θρόνῳ αὐτοῦ.

Αποκάλυψη 3:21.


ὁ πατὴρ τῆς δόξης Ἣν ἐνήργησεν ἐν τῷ Χριστῷ ἐγείρας αὐτὸν ἐκ νεκρῶν καὶ καθίσας ἐν δεξιᾷ αὐτοῦ ἐν τοῖς ἐπουρανίοις

ἐκάθισα μετὰ τοῦ πατρός μου.

Filos, σου είπα ό,τι εσύ μόνο για ανέκδοτα είσαι καλός.
Εμένα μου αρέσουν αυτά με τον Τοτό, αυτά να μου γράφεις.




Μπέμπης.

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους αγαπητέ Μπέμπη, επιτέλους. Μετά από πνεύματα, δυνάμεις και θρόνους, φτάσαμε εκεί που θέλω. Παραθέτω και εγώ τα εδάφια τονίζοντας αυτό που θέλω να προσέξεις:

«ίνα ο Θεός του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ο πατήρ της δόξης, δώη υμίν πνεύμα σοφίας και αποκαλύψεως εν επιγνώσει αυτού, πεφωτισμένους τους οφθαλμούς της καρδίας υμών, εις το ειδέναι υμάς τις έστιν η ελπίς της κλήσεως αυτού, και τις ο πλούτος της δόξης της κληρονομίας αυτού εν τοις αγίοις, και τι το υπερβάλλον μέγεθος της δυνάμεως αυτού εις ημάς τους πιστεύοντας κατά την ενέργειαν του κράτους της ισχύος αυτού, ην ενήργησεν εν τω Χριστώ εγείρας αυτόν εκ νεκρών, και εκάθισεν εν δεξιά αυτού εν τοις επουρανίοις» [Εφ. 1:17-20]

Την απατεωνιά που κάνεις και προσθέτεις το «ο πατήρ της δόξης» πριν το « ην ενήργησεν εν τω Χριστώ» και μάλιστα το τονίζεις, την παραβλέπω. Καλό θα ήταν να μην παραποιείς τα κείμενα της Αγίας Γραφής.

Εδώ λοιπόν έχουμε την απόλυτη διασαφήνιση ότι ο «πατήρ» δεν είναι παρά ο Θεός, ο οποίος φυσικά είναι και Θεός του Ιησού Χριστού. Πιο σαφές δεν γίνεται: «ο Θεός του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ο πατήρ της δόξης». Όπου βλέπεις «πατήρ» δεν πρέπει να καταλαβαίνεις κάτι άλλο πέρα από «Θεός» . Και όπου ο Ιησούς λέει «ο πατέρας μου» εννοεί «ο Θεός μου».
Επομένως το «εκ δεξιών του Πατρός» είναι το ίδιο ακριβώς με το «εκ δεξιών του Θεού», δεν υπάρχει απολύτως καμιά διαφορά. Άρα ο Ιησούς εκάθισε στα δεξιά του Θεού, τελεία και παύλα, γι’ αυτό και η Κ.Δ. το επαναλαμβάνει διαρκώς:

«ανελήφθη εις τον ουρανόν και εκάθισεν εκ δεξιών του Θεού.» [Μρ. 16:19]

«ο Χριστός έστιν εν δεξιά του Θεού καθήμενος» [Κλ. 3:1]

«εις το διηνεκές εκάθισεν εν δεξιά του Θεού» [Εβ. 10:12]

«ος έστιν εν δεξιά του Θεού» [Α’ Πτ. 3:22]

«ος και έστιν εν δεξιά του Θεού» [Ρμ. 8:34]

«τούτον ο Θεός αρχηγόν και σωτήρα ύψωσε τη δεξιά αυτού δούναι μετάνοιαν τω Ισραήλ και άφεσιν αμαρτιών.» [Πρ. 5:31].

Επομένως, αφού όπου Πατήρ = Θεός, γιατί στο σύμβολο της πίστεως μπήκε η φράση «εκ δεξιών του Πατρός» και όχι η επαναλαμβανόμενη στην Κ.Δ. φράση «εκ δεξιών του Θεού»;
Διότι πολύ απλά, η δεύτερη, αποσαφηνίζει ότι αυτός που κάθεται εκ δεξιών του Θεού δεν μπορεί να είναι Θεός, ενώ αν πούμε εκ δεξιών του Πατρός, τότε μπορούμε να στήσουμε το ιδεολόγημά μας ότι αυτός που κάθεται εκ δεξιών του πατρός, μαζί με τον πατέρα συγκροτούν από κοινού τον Θεό ως υποστάσεις του.
Έχουμε όμως το [Εφ. 1:17-20] όπου πεντακάθαρα διευκρινίζεται ότι ο «πατήρ» του Ιησού δεν είναι άλλος, ούτε τίποτε άλλο, παρά ο Θεός και Θεός του.

Filos.

Ανώνυμος είπε...

Filos, σήμερα έδειξα τα σχόλια σου στα παιδιά του κατηχητικού και ξέρεις τι μου είπανε; Μου λένε ό,τι δεν γνωρίζεις ούτε τα βασικά και ό,τι πρέπει να έρθεις στο κατηχητικό για να μάθεις την πίστη σου. (Δεν τους είπα ό,τι είσαι αντίχριστος, γι' αυτό είπανε να έρθεις στο κατηχητικό.)

Συνεχίζουμε με παράδειγμα της Α' Δημοτικού....

Ο κυρ Γιώργης φωνάζει τον Νικολάκη. Ο κυρ Γιώργης (Μπαμπάς) και ο Νικολάκης (Γιός). Με την δική σου λογική Filos, ο κυρ Γιώργης είναι άνθρωπος και ο Νικολάκης είναι γάιδαρος. Αυτό θέλεις να πιστέψουμε.

Ζητούσες να σου πω που αναγράφεται το "εκ' δεξιών Του Πατρός" και όταν στο είπα έρχεσαι και μου λες το εξής κουφό :

___Επομένως, αφού όπου Πατήρ = Θεός___

Αφού όπου Πατήρ=Θεός τότε γιατί ρωτούσες να σου πω που αναφέρεται το
"εκ' δεξιών Του Πατρός";;;

Μετά είναι και το άλλο που δεν έχεις απαντήσει (ούτε πρόκειται...) περί της Δυνάμεως. Τι σημαίνει εκ' δεξιών της Δυνάμεως;; Ποια είναι η Δύναμη;
Η Δύναμη όπως βεβαιώνει ο Παύλος, είναι ο Χριστός.

Μήπως αυτό το έκανες γαργάρα;;;

Μήπως από την αρχή του διαλόγου αυτό δεν λέω και ξανά λέω;
Θεός ο Πατήρ - Θεός ο Υιός - Θεός Το Αγιον Πνεύμα.
Είπα εγώ ό,τι ο Πατήρ δεν ο Θεός; Ακριβώς το ίδιο είναι και ο Υιός και Το Αγιον Πνεύμα.

Ο Θεός είναι : Ο ΠΑΤΗΡ Ο ΥΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ.

Τώρα θα σε ρωτήσω κάτι άλλο.

Ο Πατήρ δεν είναι Κύριος;
Ποιος είναι ο Κύριος, ο Πατήρ ή ο Χριστός;
Το Αγιον Πνεύμα δεν είναι ο Κύριος;

Πάμπολλες φορές μέσα στην Αγία Γραφή αναφέρονται ο Χριστός και Το Αγιον Πνευμα ως Ο ΚΥΡΙΟΣ.
Μόνο ο Πατήρ είναι ο Κύριος;

Και γιατί να είναι μόνο ο Πατήρ ο Κύριος;
Μπορείς να το αποδείξεις μέσα από την Αγία Γραφή;

Μπέμπης.


Συνεχίζεται.....

Ανώνυμος είπε...

Συνέχεια από το προηγούμενο...


Η Παλαιά Διαθήκη δεν αναφέρει ούτε Πατήρ ούτε Υιό.

Η εντολή είναι ξεκάθαρη :

Ακουε Ισραηλ κύριος ὁ θεὸς ἡμῶν κύριος εἷς ἐστιν καὶ ἀγαπήσεις κύριον τὸν θεόν σου ἐξ ὅλης τῆς καρδίας σου καὶ ἐξ ὅλης τῆς ψυχῆς σου καὶ ἐξ ὅλης τῆς δυνάμεώς σου καὶ ἔσται τὰ ῥήματα ταῦτα ὅσα ἐγὼ ἐντέλλομαί σοι σήμερον ἐν τῇ καρδίᾳ σου καὶ ἐν τῇ ψυχῇ σου.

Δευτ. 6:4-6.

Filos, βλέπεις πουθενά την λέξη : Πατήρ; Γιατί να είναι ο Πατήρ;
Που βλέπεις γραμμένο ό,τι ο Κύριος και Θεός είναι ο Πατήρ;
Εγώ μπορώ να σου αποδείξω ό,τι και ο Υιός είναι ο Κύριος και ο Θεός, όπως ακριβώς είναι και Το Αγιον Πνεύμα.

Γιατί πουθενά δεν αναφέρεται ο Πατήρ; Δεν Τον γνώριζαν τότε;
Ποιον Θεό λάτρευαν οι Εβραίοι;

Και καλά τότε, αλλά ούτε ο Παύλος ήξερε τι έλεγε;;

Ὁ δὲ κύριος κατευθύναι ὑμῶν τὰς καρδίας εἰς τὴν ἀγάπην τοῦ θεοῦ καὶ εἰς τὴν ὑπομονὴν τοῦ Χριστοῦ.

Β' Θεσ. 3:5.

Αυτός ο Κύριος Ποιος είναι;;
Υπάρχει κι άλλος Κύριος εκτός από Τον Πατήρ;
Filos, εδώ πως απαντάς; Σιγά μην απαντήσεις....!


Γράφεις και ένα άλλο ανέκδοτο...για πολλά γέλια...!

___Διότι πολύ απλά, η δεύτερη, αποσαφηνίζει ότι αυτός που κάθεται εκ δεξιών του Θεού δεν μπορεί να είναι Θεός.___

Και ποιος σου είπε ό,τι δεν μπορεί να είναι ο Θεός Αυτός που κάθεται εκ' δεξιών;;
ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ό,τι είναι ο Θεός Αυτός που κάθεται εκ' δεξιών Του Θεού. Αυτό λέμε και εμείς. Και δεν είναι μόνο Αυτός ο Θεός, ο Θεός είναι ΚΑΙ Το Αγιον Πνεύμα.
Ο Θεός είναι : Ο ΠΑΤΗΡ Ο ΥΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ.
Πατήρ είναι ως προς την αιτία και μόνο, διότι η ουσία είναι η ίδια.

Οι δυο φύσεις Του Θεανθρώπου είναι αδιάσπαστες και αδιαίρετες.
Ο Υιός Του Θεού δεν έπαψε ποτέ να βρίσκεται στον ουρανό ως ο Θεός.
Πάντα ο Θεός Υιός Του Θεού βρίσκονταν ΚΑΙ στον ουρανό, ΚΑΙ στην γη ως δευτέρα φύση Του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού. Στον ουρανό ανέβηκε το σώμα της αναστάσεως. Ολόκληρη η ανθρωπότητα. Σκοπός Του Σταυρού, της θυσίας και της αναστάσεως είναι η κατά χάριν θέωση της ανθρωπότητος.

Filos, άλλη μια προσπάθεια πήγε χαμένη. Τίποτα δεν κατάφερες εκτός από το να γελοιοποιηθείς στα μάτια των αναγνωστών.

Είσαι ρηχός και κενός. Παράλληλα είσαι και θρασύδειλος.

Εγώ απάντησα σε όλες τις ερωτήσεις σου, κατέρριψα όλα τα επιχειρήματα (άλλωστε μου ήταν πολύ εύκολο), ενώ εσύ δεν απάντησες σε τίποτε και πολύ περισσότερο δεν σέβεσαι την καλή διάθεση που έχω στον διάλογο και προσπαθείς με κάθε τρόπο να καλύψεις την αλήθεια με το εωσφορικό ψεύδος σου. Όχι την δική μας αλήθεια. Την αλήθεια Του Θεού και της Αγίας Γραφής. Και αυτή θα είναι η καταδίκη σου. Μακάρι κάποτε να μετανοήσεις και να ταπεινωθείς μπροστά στον Πανάγιο Τριαδικό Θεό για να σώσεις την αθάνατη ψυχή σου.



Μπέμπης.

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με τα όσα παρέθεσα, είτε πεις «εκ δεξιών του Πατρός» είτε πεις «εκ δεξιών του Θεού» είναι απολύτως το ίδιο. Αυτός που κάθεται εκ δεξιών του Πατρός, κάθεται εκ δεξιών του Θεού, είναι έξω από τη Θεότητα, είναι στα δεξιά της, είναι εκτός αυτής, δεν βρίσκεται εντός της, δεν ανήκει σε αυτή
.

@ Η Δύναμη όπως βεβαιώνει ο Παύλος, είναι ο Χριστός. @

Η δύναμη σύμφωνα με τους εκκλησιαστικούς πατέρες του τριαδικού δόγματος είναι ο Θεός. Δεν κάνουν διάκριση. «Δύναμις ο Πατήρ, δύναμις ο Υιός, δύναμις το Πνεύμα το Άγιον» λέει ο Χρυσόστομος. Γι αυτό και στο [Μτ. 26:24] λέει «καθήμενον εκ δεξιών της δυνάμεως» σκέτο και όχι της «δυνάμεως του Θεού». Το ίδιο και στο [Μρ. 14:62].


@ Γιατί πουθενά δεν αναφέρεται ο Πατήρ; Δεν Τον γνώριζαν τότε;
Ποιον Θεό λάτρευαν οι Εβραίοι; @

Πίσω στο κατηχητικό γρήγορα. Ο Θεός στην Π.Δ. αποκαλείται Πατέρας:

«πατέρα καλέσετέ με και απ' εμού ουκ αποστραφήσεσθε» [Ιερ. 3:19]

«συ γαρ ει πατήρ ημών, ότι Αβραάμ ουκ έγνω ημάς, και Ισραήλ ουκ επέγνω ημάς, αλλά συ, Κύριε, πατήρ ημών, ρύσαι ημάς, απ’ αρχής το όνομά σου εφ’ ημάς εστι» [Ησ. 63:16]

«Κύριε, πάτερ και Θεέ ζωής μου» [Σ.Σειράχ 23:4]

«Ουχί πατήρ εις πάντων υμών; ουχί Θεός εις έκτισεν υμάς;» [Μαλ. 2:10]

«Κύριε, πατήρ ημών συ, ημείς δε πηλός, έργα των χειρών σου πάντες.» [Ησ. 64:8]

«αυτός επικαλέσεταί με, πατήρ μου ει συ, Θεός μου και αντιλήπτωρ της σωτηρίας μου» [Ψλ. 88:27]

Η λέξη «πατέρας» ήταν τόσο πολύ ταυτισμένη με τον Θεό που ακόμα και όταν οι Ισραηλίτες λάτρευαν είδωλα, η Π.Δ. θέλοντας να δηλώσει ότι λάτρευαν ψεύτικους θεούς λέει ότι έκαναν το ξύλο πατέρα τους, δηλαδή θεό τους:

«τω ξύλω είπαν, ότι πατήρ μου ει συ, και τω λίθω, συ εγέννησάς με, και έστρεψαν επ’ εμέ νώτα και ου πρόσωπα αυτών»[Ιερ. 2:27].

@ «Ο δε Κύριος κατευθύναι υμών τας καρδίας εις την αγάπην του Θεού και εις την υπομονήν του Χριστού.» Β' Θεσ. 3:5
Και καλά τότε, αλλά ούτε ο Παύλος ήξερε τι έλεγε;;
Αυτός ο Κύριος Ποιος είναι;;
Υπάρχει κι άλλος Κύριος εκτός από Τον Πατήρ;
Filos, εδώ πως απαντάς; Σιγά μην απαντήσεις....! @

Εδώ σε χάνω, δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις.


@ Και ποιος σου είπε ό,τι δεν μπορεί να είναι ο Θεός Αυτός που κάθεται εκ' δεξιών;;
ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ό,τι είναι ο Θεός Αυτός που κάθεται εκ' δεξιών Του Θεού @

Εσύ έχεις πει ότι εκ δεξιών του Θεού βρίσκεται η ανθρώπινη φύση του Ιησού, βρίσκεται ο άνθρωπος Ιησούς, κατανοώντας προφανώς ότι ο Θεός (Υιός) δεν μπορεί να βρίσκεται δεξιά ... του Θεού. Κοίτα τα σχόλιά σου πιο πάνω. Εκ δεξιών του Θεού δεν μπορεί να βρίσκεται πάλι ο Θεός, είναι εντελώς ανοησία αυτό.
Γι αυτό και οι εμπνευστές του τριαδικού δόγματος προσπάθησαν να κάνουν παιχνίδι με την έκφραση «εκ δεξιών του Πατρός» διότι όταν ο υιός κάθεται εκ δεξιών του πατρός, μπορείς να ισχυριστείς ότι ο υιός και ο πατήρ ΜΑΖΙ, ΕΙΝΑΙ ο Θεός. Ό,τι περιγράφεται ως εκτός του Θεού είτε δεξιά του είτε αριστερά του, δεν είναι Θεός.
Αυτό το παιχνίδι όμως το χαλάει η ίδια η Αγία Γραφή αφού ιδιαίτερα στην Π.Δ. αλλά και στην Κ.Δ. ειδικά στο [Εφ. 1:17-20], δεν αφήνει περιθώριο να εννοήσεις τη λέξη «Πατέρας» ως οτιδήποτε άλλο (π.χ. υπόσταση μιας τρισυπόστατης θεότητας) εκτός από Θεός του Κυρίου Ιησού Χριστού. Δεν σου αφήνει περιθώρια να μιλήσεις για ανθρώπινες φύσεις ή για τον «υιό του ανθρώπου» γιατί στα αραδιάζει όλα μαζί:
«ο Θεός του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ο πατήρ της δόξης». Ο πατήρ είναι Θεός του Κυρίου Ιησού Χριστού.

Filos.

Ανώνυμος είπε...

Filos, συνεχίζουμε....

ΠΡΩΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΟΥ FILOS

Ζήτησες να σου πω που υπάρχει μέσα στην Αγία Γραφή η φράση "εκ' δεξιών Του Πατρός" και στην βρήκα. Μετά δεν είχες τι να πεις και άρχισες τους τρελούς ακροβατισμούς σου για να δικαιολογήσεις την ήττα σου.
_________________

ΑΠΑΝΤΗΣΗ :

ἵνα ὁ θεὸς τοῦ κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ, ὁ πατὴρ τῆς δόξης, δώῃ ὑμῖν πνεῦμα σοφίας καὶ ἀποκαλύψεως ἐν ἐπιγνώσει αὐτοῦ, πεφωτισμένους τοὺς ὀφθαλμοὺς τῆς καρδίας [ὑμῶν] εἰς τὸ εἰδέναι ὑμᾶς τίς ἐστιν ἡ ἐλπὶς τῆς κλήσεως αὐτοῦ, τίς ὁ πλοῦτος τῆς δόξης τῆς κληρονομίας αὐτοῦ ἐν τοῖς ἁγίοις, καὶ τί τὸ ὑπερβάλλον μέγεθος τῆς δυνάμεως αὐτοῦ εἰς ἡμᾶς τοὺς πιστεύοντας κατὰ τὴν ἐνέργειαν τοῦ κράτους τῆς ἰσχύος αὐτοῦ. ὁ πατὴρ τῆς δόξης Ἣν ἐνήργησεν ἐν τῷ Χριστῷ ἐγείρας αὐτὸν ἐκ νεκρῶν καὶ καθίσας ἐν δεξιᾷ αὐτοῦ ἐν τοῖς ἐπουρανίοις ὑπεράνω πάσης ἀρχῆς καὶ ἐξουσίας καὶ δυνάμεως καὶ κυριότητος καὶ παντὸς ὀνόματος ὀνομαζομένου, οὐ μόνον ἐν τῷ αἰῶνι τούτῳ ἀλλὰ καὶ ἐν τῷ μέλλοντι· καὶ πάντα ὑπέταξεν ὑπὸ τοὺς πόδας αὐτοῦ καὶ αὐτὸν ἔδωκεν κεφαλὴν ὑπὲρ πάντα τῇ ἐκκλησίᾳ, ἥτις ἐστὶν τὸ σῶμα αὐτοῦ, τὸ πλήρωμα τοῦ τὰ πάντα ἐν πᾶσιν πληρουμένου.

Εφ. 1 : 17-23.
_______________


ὁ πατὴρ τῆς δόξης Ἣν ἐνήργησεν ἐν τῷ Χριστῷ ἐγείρας αὐτὸν ἐκ νεκρῶν καὶ καθίσας ἐν δεξιᾷ αὐτοῦ ἐν τοῖς ἐπουρανίοις.
________________
http://antiairetikos.blogspot.gr/2017/04/blog-post_9.html?showComment=1493144232335#c6710190293526084946

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ.

ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΟΥ FILOS ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΗΚΕ !!!

_____________________

ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΟΥ FILOS

Filos, μου έλεγες ό,τι ΜΟΝΟ ο Πατήρ ανέστησε Τον Χριστό.

Σου απέδειξα ό,τι ΚΑΙ Το Αγιον Πνεύμα ανέστησε Τον Χριστό.
______________________

ΑΠΑΝΤΗΣΗ :

εἰ δὲ τὸ πνεῦμα τοῦ ἐγείραντος τὸν Ἰησοῦν ἐκ νεκρῶν οἰκεῖ ἐν ὑμῖν, ὁ ἐγείρας Χριστὸν ἐκ νεκρῶν ζῳοποιήσει καὶ τὰ θνητὰ σώματα ὑμῶν διὰ τοῦ ἐνοικοῦντος αὐτοῦ πνεύματος ἐν ὑμῖν.

Ρωμ. 8:11.

τοῦ ὁρισθέντος υἱοῦ θεοῦ ἐν δυνάμει κατὰ πνεῦμα ἁγιωσύνης ἐξ ἀναστάσεως νεκρῶν, Ἰησοῦ Χριστοῦ τοῦ κυρίου ἡμῶν.

Ρωμ. 1:4.

καὶ ὁμολογουμένως μέγα ἐστὶν τὸ τῆς εὐσεβείας μυστήριον· ὃς ἐφανερώθη ἐν σαρκί, ἐδικαιώθη ἐν πνεύματι, ὤφθη ἀγγέλοις, ἐκηρύχθη ἐν ἔθνεσιν, ἐπιστεύθη ἐν κόσμῳ, ἀνελήμφθη ἐν δόξῃ.

Α' Τιμ. 3:16.
______________________

τὸ πνεῦμα τοῦ ἐγείραντος τὸν Ἰησοῦν ἐκ νεκρῶν

πνεῦμα ἁγιωσύνης ἐξ ἀναστάσεως νεκρῶν, Ἰησοῦ Χριστοῦ

ἐδικαιώθη ἐν πνεύματι

Το Αγιον Πνεύμα ανέστησε Τον Χριστό και έτσι ἐδικαιώθη ἐν πνεύματι διαφορετικά δεν θα μπορούσε να ἐδικαιώθη ἐν πνεύματι δηλαδή θα ήταν άνομος και Το Αγιον Πνεύμα δεν θα ήταν δυνατόν να δικαιώσει έναν άνομο, (άπαγε της βλασφημίας) και έτσι εφόσον ο Χριστός ἐδικαιώθη ἐν πνεύματι αυτό έγινε εμπράκτως με την ενδόξαση και την αγία ανάσταση Του Χριστού από Το Αγιον Πνεύμα.
________________________
http://antiairetikos.blogspot.gr/2017/04/blog-post_9.html?showComment=1493107377414#c371626120307409022

ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ ΑΝΕΣΤΗΣΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ.

ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΟΥ FILOS ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΗΚΕ !!!

________________________

Μπέμπης.


Συνεχίζεται...

Ανώνυμος είπε...

Συνέχεια από το προηγούμενο...

ΤΡΙΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΟΥ FILOS.

Filos, μου έλεγες ό,τι ο Χριστός δεν ανέστησε Τον Εαυτό Του.
________________________

ΑΠΑΝΤΗΣΗ :

Ο Χριστός ανέστησε Τον Εαυτό Του γιατί είναι Θεάνθρωπος, δηλαδή είναι και Τέλειος Θεός οπότε ως Θεός δεν πεθαίνει και ανέστησε Τον Εαυτό Του.

Αυτό αποδεικνύεται από αυτά τα εδάφια :

___ ἀπεκρίθη Ἰησοῦς καὶ εἶπεν αὐτοῖς· λύσατε τὸν ναὸν τοῦτον καὶ ἐν τρισὶν ἡμέραις ἐγερῶ αὐτόν. εἶπαν οὖν οἱ Ἰουδαῖοι· τεσσεράκοντα καὶ ἓξ ἔτεσιν οἰκοδομήθη ὁ ναὸς οὗτος, καὶ σὺ ἐν τρισὶν ἡμέραις ἐγερεῖς αὐτόν;

ἐκεῖνος δὲ ἔλεγεν περὶ τοῦ ναοῦ τοῦ σώματος αὐτοῦ. ὅτε οὖν ἠγέρθη ἐκ νεκρῶν, ἐμνήσθησαν οἱ μαθηταὶ αὐτοῦ ὅτι τοῦτο ἔλεγεν, καὶ ἐπίστευσαν τῇ γραφῇ καὶ τῷ λόγῳ ὃν εἶπεν ὁ Ἰησοῦς.

Κατά Ιωάννη 2:19-22.

εἶπαν· οὗτος ἔφη· δύναμαι καταλῦσαι τὸν ναὸν τοῦ θεοῦ καὶ διὰ τριῶν ἡμερῶν οἰκοδομῆσαι.

Ματθαίος 26:61.

οὐδεὶς αἴρει αὐτὴν ἀπ᾽ ἐμοῦ, ἀλλ᾽ ἐγὼ τίθημι αὐτὴν ἀπ᾽ ἐμαυτοῦ. ἐξουσίαν ἔχω θεῖναι αὐτήν, καὶ ἐξουσίαν ἔχω πάλιν λαβεῖν αὐτήν· ταύτην τὴν ἐντολὴν ἔλαβον παρὰ τοῦ πατρός μου.

Κατά Ιωάννη 10:18.

Ο Χριστός θυσιάζει την ζωή Του υπέρ ημών. Έχει εξουσία επί της ζωής Του. Θυσιάζεται εκουσίως, αλλά έχει την εξουσία να την ξαναπάρει. Και πάλι λαμβάνει αυτή. Ο Θεάνθρωπος αναστήθηκε κατά ΤΟ ΣΩΜΑ γιατί ο Θεός δεν πεθαίνει και εφόσον δεν πεθαίνει ο Θεός ΜΠΟΡΕΙ να αναστήσει το σώμα. Είναι θέμα απλής λογικής.

Αφού δεν πεθαίνει ο Χριστός ως Θεός μπορεί ο Ίδιος να αναστήσει το σώμα Του.
_______________________
http://antiairetikos.blogspot.gr/2017/04/blog-post_9.html?showComment=1492936245872#c2436430935706987930

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.

ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΟΥ FILOS ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΗΚΕ !!!

_____________________

ΤΕΤΑΡΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΟΥ FILOS.

Filos, μου έλεγες ό,τι δεν υπάρχει στην Αγία Γραφή η φράση "εκ' δεξιών Του Πατρός" και εγώ εκτός από την φράση "εκ' δεξιών Του Πατρός" παρέθεσα ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ (!!!) "εκ' δεξιών της Δυνάμεως".
Την οποία έκανες...άλλη μια φορά...ΓΑΡΓΑΡΑ !!!
____________________

ΑΠΑΝΤΗΣΗ :

λέγει αὐτῷ ὁ Ἰησοῦς· σὺ εἶπας. πλὴν λέγω ὑμῖν· ἀπ᾽ ἄρτι ὄψεσθε τὸν υἱὸν τοῦ ἀνθρώπου καθήμενον ἐκ δεξιῶν τῆς δυνάμεως καὶ ἐρχόμενον ἐπὶ τῶν νεφελῶν τοῦ οὐρανοῦ.

Ματθ. 26:64.

ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν· ἐγώ εἰμι, καὶ ὄψεσθε τὸν υἱὸν τοῦ ἀνθρώπου ἐκ δεξιῶν καθήμενον τῆς δυνάμεως καὶ ἐρχόμενον μετὰ τῶν νεφελῶν τοῦ οὐρανοῦ.

Μαρκ. 14:62.


ἀπὸ τοῦ νῦν δὲ ἔσται ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου καθήμενος ἐκ δεξιῶν τῆς δυνάμεως τοῦ θεοῦ.

Λουκ. 22:69.

Ο Χριστός κάθεται εκ' δεξιών Του Υιού Του Θεού γιατί ο Χριστός είναι η Δύναμη Του Θεού.

Χριστὸν θεοῦ δύναμιν καὶ θεοῦ σοφίαν.

Α' Κορ. 1:24.
____________________
http://antiairetikos.blogspot.gr/2017/04/blog-post_9.html?showComment=1493021865583#c2339099552488283566

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΚ' ΔΕΞΙΩΝ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΕΩΣ ΚΑΙ ΕΚ ΔΕΞΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ. Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΛΕΕΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ.

ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΟΥ FILOS ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΗΚΕ !!!

___________________

Για να μην αναφέρω τα υπόλοιπα επιχειρήματα του Filos που κατέρριψα, όπως το αν λέγεται Παντοκράτωρ και ο Υιός.

Και πολλά άλλα με τις ατέλειωτες ΓΑΡΓΑΡΕΣ του Filos.

Filos, για κάνε τον κόπο να μας πεις, ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΟ : «Ο δε Κύριος κατευθύναι υμών τας καρδίας εις την αγάπην του Θεού και εις την υπομονήν του Χριστού.» Β' Θεσ. 3:5;;;

Επίσης μια άλλη ΓΑΡΓΑΡΑ του Filos είναι : Αν υπάρχει ΕΙΣ ΚΥΡΙΟΣ τότε ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ;;;



Μπέμπης.

Ανώνυμος είπε...

Filos, τα εδάφια που χρησιμοποιείς έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα, χτυπάνε εσένα και τα εωσφορικά επιχειρήματά σου.

Θέλεις να μας αναιρέσεις και Τον Κύριο με Τον Πατέρα, τρομάρα σου!

Ἀλλὰ τώρα, Κύριε, σὺ εἶσαι ὁ Πατήρ ἡμῶν· ἡμεῖς εἴμεθα ὁ πηλὸς καὶ σὺ ὁ Πλάστης ἡμῶν· καὶ πάντες εἴμεθα τὸ ἔργον τῆς χειρὸς σου.

Ησαΐας 64:8.

Οὐχὶ πατὴρ εἷς πάντων ὑμῶν; οὐχὶ Θεὸς εἷς ἔκτισεν ὑμᾶς;

Μαλαχίας 2:10.

? ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ? που ἔκτισεν ὑμᾶς;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ :

Σὺ κατ᾿ ἀρχάς, Κύριε Ιησού Χριστέ, τὴν γῆν ἐθεμελίωσας, καὶ ἔργα τῶν χειρῶν σου εἶναι οἱ οὐρανοί·

Εβραίους 1:10.

Πάντα δι᾿ αὐτοῦ Του Ιησού Χριστού ἔγειναν, καὶ χωρὶς αὐτοῦ δὲν ἔγεινεν οὐδὲ ἕν, τὸ ὁποῖον ἔγεινεν.

Ιωάννης 1:3.

Κυρίες και Κύριοι μόλις διαβάσατε ακόμη μια ΠΑΤΑΤΑ του Filos.


Μπέμπης.

Ανώνυμος είπε...

Ρε απατεώνα Μπέμπη, θα σταματήσεις ποτέ να αλλoιώνεις τα εδάφια της Κ.Δ.;
Γιατί βάζεις το «Ιησού Χριστέ» εκεί που δεν υπάρχει;

«και, συ κατ’ αρχάς, Κύριε, την γην εθεμελίωσας, και έργα των χειρών σου εισιν οι ουρανοί.» [Εβρ. 1:10].

Για άλλη μια φορά το παραβλέπω.
Διαβάζοντας το παρακάτω εδάφιο, νομίζω ότι είναι σαφές ότι μιλά για τον Θεό πατέρα. Εκτός κι αν ο Ιησούς είναι υιός ... του Υιού. Αν και από εσένα πλέον όλα τα περιμένω, ακόμα και το να μας πεις ότι ο Θεός-Υιός είναι ... ο Πατέρας του Ιησού:

«ο Θεός Αβραάμ και Ισαάκ και Ιακώβ, ο Θεός των πατέρων ημών, εδόξασε τον παίδα αυτού Ιησούν» [Πρ. 3:13].

Ο «Θεός των πατέρων ημών» είναι επομένως ο Θεός-Πατήρ, αλλιώς δεν εξηγείται το «εδόξασε τον παίδα αυτού Ιησούν».

Στο επόμενο, ο Ιησούς λέει ότι ο πατέρας του, είναι αυτός που αποκαλούν «ο Θεός ημών»:

«έστιν ο πατήρ μου ο δοξάζων με, ον υμείς λέγετε ότι Θεός υμών έστι.» [Ιω. 8:54]

Παρεμπιπτόντως, αφού είδαμε ότι ο Θεός τους και Θεός των πατέρων τους είναι ο Θεός-Πατήρ, μπορούμε να δούμε και ποιος είναι αυτός που κατευθύνει:

«Κύριε ο Θεός Αβραάμ και Ισαάκ και Ισραήλ, των πατέρων ημών, φύλαξον ταύτα εν διανοία καρδίας λαού σου εις τον αιώνα και κατεύθυνον τας καρδίας αυτών προς σε.» [Α’ Παρ. 29:18]

Δες τώρα και αυτό:

«ευλογητός ει, ο Θεός των πατέρων ημών, και ευλογητόν το όνομά σου το άγιον και ένδοξον εις τους αιώνας, ευλογησάτωσάν σε οι ουρανοί και πάσαι αι κτίσεις σου.» [Τωβ. 8:5]

Όλες οι κτίσεις είναι του Πατέρα.

Αυτό που επίσης ξέρουμε είναι ότι ο Κύριος ο παντοκράτωρ, ο Θεός, ό,τι έκανε το έκανε μόνος του:

«Ούτω λέγει Κύριος ο λυτρούμενός σε και ο πλάσσων σε εκ κοιλίας, εγώ Κύριος ο συντελών πάντα, εξέτεινα τον ουρανόν μόνος και εστερέωσα την γην.» [Ησ. 34:24]

Το ποιος είναι αυτός ο Κύριος, το μαθαίνουμε και στο ακόλουθο, πάλι από τον ίδιο τον Ιησού Χριστό:

«Εγώ δε λέγω υμίν, αγαπάτε τους εχθρούς υμών, και ευλογείτε τους καταρωμένους υμάς, καλώς ποιείτε τοις μισούσιν υμάς και προσεύχεσθε υπέρ των επηρεαζότων υμάς και διωκόντων υμάς, όπως γένησθε υιοί του πατρός υμών του εν ουρανοίς, ότι τον ήλιον αυτού ανατέλλει επί πονηρούς και αγαθούς και βρέχει επί δικαίους και αδίκους.» [Μτ. 5;44-45].

Filos.

Ανώνυμος είπε...

Είναι τόση η ασχετοσύνη σου, που δεν ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω. Μπερδεύεις τον «ποιητήν» κατά το τριαδικό δόγμα με το «μέσο», με το «δι’ ου», με τον Λόγο, με τη σοφία. Ποιος είναι ο ποιητής ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων; Για σκέψου λίγο.

Ακόμη και για τα πετεινά του ουρανού ο Χριστός λέει ...«ο πατήρ υμών ο ουράνιος τρέφει αυτά. Ουχ υμείς μάλλον διαφέρετε αυτών;».

Εσύ λες ότι τον ουρανό και τη γη τα θεμελίωσε ο Υιός; Φαίνεται πως ο Υιός κουράστηκε πολύ κατά τη δημιουργία του ουρανού και της γης και έκτοτε τις χαμαλοδουλειές όπως το τάισμα των πουλιών τις έχει αναθέσει στον πατέρα του.

Αυτό που προσπαθώ να σου εξηγήσω, υπάρχει συμπυκνωμένο σε μία πρόταση:

«τον παντοκράτορα Κύριον και πάσης δυνάμεως δυναστεύοντα, ελεήμονα Θεόν αυτών και πατέρα» [Γ’ Μακ. 5:7].

Κύριος παντοκράτορας = Θεός = Πατέρας.


Αφού διαβάσεις το ακόλουθο, περιμένω να μου πεις πως .... άλλος είναι ο κύριος ουρανού και γης και άλλος ο ποιητής ουρανού και γης:

“Εν εκείνω τω καιρώ αποκριθείς ο Ιησούς είπεν, εξομολογούμαι σοι, πάτερ, κύριε του ουρανού και της γης.» [Μτ. 11:25].

Μπέμπη, η θεμελίωση της θεϊκής φύσης τους Ιησού μέσα από την Αγία Γραφή είναι τραβηγμένη απ’ τα μαλλιά. Αρκεί να δεις τα επιχειρήματα για το «τι με λέγεις αγαθόν; ουδείς αγαθός ει μη εις ο Θεός». Είτε η θεϊκή του φύση ήταν στο OFF είτε προσπαθούσε λέει ο Ιησούς να εκμαιεύσει την αναγνώρισή του ως Θεός. Τόσο χάλια. Για να μην πούμε για το «παρελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο» ή για το «Θεέ μου Θεέ μου, ινατί με εγκατέλιπες;» όπου και πάλι η θεϊκή του φύση ήταν στο OFF.

p.s.1. Ο Ιησούς «εις το διηνεκές εκάθισεν εν δεξιά του Θεού, το λοιπόν εκδεχόμενος έως τεθώσιν οι εχθροί αυτού υποπόδιον των ποδών αυτού». Και Θεός είναι ο Πατέρας, όπως σου εξήγησα, κανείς άλλος. Μα ούτε το «Εις Θεός ο Πατήρ» δεν καταλαβαίνεις;

p.s.2. Για το «και εν τρισίν ημέραις εγερώ αυτόν» σου απάντησα ότι σύμφωνα με τον Ματθαίο και τον Μάρκο πρόκειται για ψευδομαρτυρία και ποτέ δεν ειπώθηκε από τον Ιησού.

Filos.

Ανώνυμος είπε...

Απαντώ σε αυτό :

____________ Για το «και εν τρισίν ημέραις εγερώ αυτόν» σου απάντησα ότι σύμφωνα με τον Ματθαίο και τον Μάρκο πρόκειται για ψευδομαρτυρία και ποτέ δεν ειπώθηκε από τον Ιησού.
Filos. - 29 Απριλίου 2017 - 12:10 π.μ. ______________

ΑΠΑΝΤΗΣΗ :

Filos, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Με αποκαλείς απατεώνα και όταν το λες εσύ τότε για μένα είναι τίτλος τιμής.
Τώρα θα αναλύσουμε το θέμα και θα δούμε ποιος από τους δυο μας είναι ο απατεώνας και ποιος όχι.

Απατεώνα, εκτός από εμένα, αποκαλείς και τον άγιο Ιωάννη καθώς και τους υπόλοιπους μαθητές Του Χριστού.
Απατεώνα αποκαλείς και Τον Χριστό, διότι ο Ίδιος ο Κύριος είπε τα λόγια που για εσένα είναι ένα ψέμα των ψευδομαρτύρων.

Πρώτα απ' όλα να σκεφτούμε τον λόγο για τον οποίο κάποιος γίνεται ψευδομάρτυρας. Ψευδομάρτυρες Χρειάζονται για να στηρίξουν ένα ψέμα, μια κατηγορία ψευδή και ένα περιστατικό φανταστικό που ποτέ δεν έγινε.

Στην διήγηση του Ιωάννου στο ομώνυμο Ευαγγέλιο αναφέρεται το εν λόγω περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα σε δημόσιο χώρο στην παρουσία του πλήθους των πιστών και όλοι είδαν και άκουσαν αυτά που διαδραματίστηκαν μεταξύ Του Χριστού και των ιουδαίων.

Όλοι είδαν και άκουσαν. Για ποιο λόγο να καλέσουν ψευδομάρτυρες για ένα περιστατικό που όλοι είδαν και άκουσαν;

Ο Καϊάφας κάλεσε ψευδομάρτυρες οι οποίοι είπαν αυτό που είπε ο Χριστός. Οι ψευδομάρτυρες είπαν την αλήθεια. Ο λόγος που κάλεσαν τους ψευδομάρτυρες ήταν για να στηρίξουν την κατηγορία πως ο Χριστός λέει πως είναι ο Θεός, ο Υιός Του Θεού, όμως δεν χρειάστηκαν οι ψευδομάρτυρες γιατί ο Ίδιος ο Χριστός δεν αρνήθηκε ό,τι το είπε. Άλλωστε αυτή ήταν η κατηγορία, ό,τι ο Χριστός λέει ό,τι είναι ο Υιός Του Θεού.

Μετά είναι και το άλλο. Είναι δυνατόν να δεχτούμε αυτό που λές ό,τι το Ευαγγέλιο του Ιωάννου είναι αναξιόπιστο και περιέχει ένα τόσο τεράστιο ψέμα; Είναι δυνατόν ο άγιος Ιωάννης να έγραψε ένα τόσο μεγάλο ψέμα;
Και να έγραψε ό,τι και οι υπόλοιποι μαθητές όταν είδαν Τον Χριστό αναστημένο, τότε θυμήθηκαν πως το είχε πει και το έκανε αυτό που είχε πει τότε στους ιουδαίους έξω απ' τον ναό;

Μα υπήρχαν οι ιουδαίοι οι οποίοι συνομίλησαν με Τον Χριστό.
Υπήρχε όλος αυτός ο κόσμος που παρακολουθούσε τον διάλογο Του Χριστού με τους ιουδαίους. Πως είναι δυνατόν να δεχτούμε ό,τι όλα αυτά δεν έλαβαν χώρα και πως ποτέ δεν έγιναν και ήταν απλώς μια ψεύτικη κατηγορία βγαλμένη από την φαντασία των ψευδομαρτύρων;

Filos, είναι δυνατόν να ισχυρίζεσαι κάτι τέτοιο;

Και πως ο Χριστός δέχτηκε και παραδέχτηκε ένα ψέμα των ψευδομαρτύρων;

Επικύρωσε ο Χριστός την ψευδομαρτυρία;

Δηλαδή, ο Χριστός είπε ψέματα;

Filos, θέλεις να πιστέψουμε ό,τι ο Χριστός είναι ψεύτης και απατεώνας;

Αν ήταν ψέμα τότε ο Χριστός δεν θα το δέχονταν.
Ούτε οι μαθητές θα το θυμόνταν μετά την ανάσταση.
Για τον απλούστατο λόγο ό,τι ήταν ένα ψέμα, ένα γεγονός φανταστικό που ποτέ δεν έγινε.

Filos, αν δεχτούμε αυτό που λες εσύ, τότε, ολόκληρο το σκηνικό θα ήταν φανταστικό.

Δηλαδή, με την δική σου λογική και οπτική, ο Χριστός ποτέ δεν έφτιαξε μαστίγιο και δεν έδιωξε τους εμπόρους από τον ναό.

Γιατί και για αυτό το περιστατικό γράφει ο Ιωάννης και λέει πως οι μαθητές θυμήθηκαν την προφητεία. - Κατά Ιωάννη 2:17.

Όλα αυτά τα γεγονότα που εξιστορεί ο άγιος Ιωάννης και που είδαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, καθώς και οι μαθητές Του Χριστού, όλα αυτά ήταν ένα ψέμα των ψευδομαρτύρων. Φανταστικά γεγονότα.

Αυτό μας λες Filos, ό,τι ο άγιος Ιωάννης έγραφε ψέματα στο Ευαγγέλιο του.

Αν είναι έτσι, τότε εξαπατήθηκαν όλοι οι Πατέρες που δια Αγίου Πνεύματος όρισαν ως κανονικό το Ευαγγέλιο του Ιωάννου.

Θα πρέπει να το αφαιρέσουμε από τον Κανόνα της Καινής Διαθήκης και να το συμπεριλάβουμε στα Μυθιστορήματα.

Filos, ευτυχώς που έχουμε κι εσένα και μας αποκαλύπτεις την αλήθεια, μας ανοίγεις τα μάτια, γιατί εμείς τόσους αιώνες πιστεύαμε ό,τι το Ευαγγέλιο του Ιωάννη είναι έγκυρο και θεόπνευστο.




Μπέμπης.

Ανώνυμος είπε...

Η ψευδομαρτυρία δεν είναι στις επουσιώδεις λεπτομέρειες, δηλαδή στο ότι δεν ειπώθηκαν από τους μάρτυρες τα ακριβή λόγια του Ιησού (τα οποία υποτίθεται ότι είναι αυτά που παραθέτει ο Ιωάννης). Λες και αλλάζει κάτι αν ο Ιησούς δεν είπε «δύναμαι καταλύσαι» ή «εγώ καταλύσω» αλλά είπε «λύσατε». Λες και αλλάζει κάτι αν δεν είπε «οικοδομήσω» αλλά «εγερώ». Λες και αλλάζει κάτι αν δεν είπε «τον ναόν του Θεού» αλλά «τον ναόν τούτον». Έτσι κι αλλιώς για τον ναό της Ιερουσαλήμ κατάλαβαν οι Ιουδαίοι ότι μιλούσε.

H κατηγορία για την οποία ζητούσαν ψευδομάρτυρες, δεν ήταν ότι ο Ιησούς απειλεί να κατεδαφίσει τον ναό αλλά ότι «ποιεί εαυτόν Θεόν». Επομένως το «δύναμαι καταλύσαι» ή το «εγώ καταλύσω» αντί του «λύσατε» δεν έχει καμιά σημασία. Δεν είναι εκεί η ψευδομαρτυρία.
Όμως, μόνο ο Χριστός, ο υιός του Θεού θα μπορούσε να ανοικοδομήσει το ναό σε τρεις μέρες. Μόνο αυτός θα είχε τη δύναμη. Άρα όποιος είχε ισχυριστεί κάτι τέτοιο, ισχυριζόταν ταυτοχρόνως ότι είναι ο Χριστός, ο υιός του Θεού. Αν ο Ιησούς είχε δηλώσει ότι μπορεί να οικοδομήσει τον ναό σε τρεις μέρες, ήταν απόδειξη για την κατηγορία ότι «Υιόν είπε εαυτόν του Θεού».

Ψευδομάρτυρας στη δίκη του Ιησού δεν ήταν αυτός που δεν μετέφερε πιστά τα λόγια του Ιησού. Ψευδομάρτυρας ήταν αυτός που του απέδιδε κάτι που ποτέ δεν έκανε ή που ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι μπορεί να κάνει.
Αν ο ναός κατεδαφιστεί (είτε από τον ίδιο είτε από τους Ιουδαίους, αυτό είναι αδιάφορο) ο Ιησούς είπε (κατά τους ψευδομάρτυρες) ότι μπορεί να τον αναγείρει σε τρεις μέρες. Αυτή ήταν η ψευδο-απόδειξη στην κατηγορία, ότι είπε πως δύναται να ξαναφτιάξει το ναό σε τρεις μέρες, κάτι που μόνο ο υιός του Θεού, ο Χριστός θα μπορούσε να καταφέρει.
Δεν τον κατηγόρησαν ως καταστροφέα, ως κατεδαφιστή του ναού ώστε να θεωρείται διαστρέβλωση και ψευδομαρτυρία το «εγώ καταλύσω» αντί του «λύσατε». Οι ερωτήσεις που του έκαναν επίμονα ήταν ...«τις έστιν ο παίσας σε» και ...«συ ει ο Χριστός ο υιός του ευλογητού;» και όχι ...πού έχεις κρυμμένα τα σφυριά και τους γκασμάδες με τα οποία θα γκρέμιζες τον ναό. Γι’ αυτό και τον ειρωνεύονταν κατά τη σταύρωσή του ...«ο καταλύων τον ναόν και εν τρισίν ημέραις οικοδομών!». Δηλαδή, ο υποτιθέμενος υιός του Θεού που θα κατέλυε τον ναό και θα τον οικοδομούσε σε τρεις μέρες, δεν μπορεί ούτε απ’ τον σταυρό να κατεβεί.

Το νόημα των όσων κατέθεσαν οι ψευδομάρτυρες ήταν ότι ο Ιησούς ισχυρίστηκε πως έχει τη δύναμη να ξαναφτιάξει το ναό σε τρεις μέρες, μια δύναμη που μόνο ο υιός του Θεού θα διέθετε. Ο Ματθαίος και ο Λουκάς λένε ότι αυτό ήταν ψευδομαρτυρία. Ο Ιωάννης λέει ότι όντως το είπε αυτό ο Ιησούς.
Το ευαγγέλιο του Ιωάννη γράφτηκε μερικές δεκαετίες μετά τα συνοπτικά και στ’ αυτιά του συγγραφέα του μπορεί να έφτασε ως κάτι που όντως ειπώθηκε από τον Ιησού. Δεν είναι το μόνο αντιφατικό ανάμεσα στα ευαγγέλια. Ο Λουκάς για παράδειγμα λέει ότι ο ένας ληστής κέρδισε μια θέση στον Παράδεισο ενώ ο Ματθαίος και ο Μάρκος λένε ότι και οι δυο ληστές κορόιδευαν τον Ιησού. Ο δε Ιωάννης αναφέρει απλώς ότι ο Ιησούς σταυρώθηκε με «άλλους δύο εντεύθεν και εντεύθεν».

Filos.

Ανώνυμος είπε...

@ Οι ψευδομάρτυρες είπαν την αλήθεια. Ο λόγος που κάλεσαν τους ψευδομάρτυρες ήταν για να στηρίξουν την κατηγορία πως ο Χριστός λέει πως είναι ο Θεός, ο Υιός Του Θεού, όμως δεν χρειάστηκαν οι ψευδομάρτυρες γιατί ο Ίδιος ο Χριστός δεν αρνήθηκε ό,τι το είπε. Άλλωστε αυτή ήταν η κατηγορία, ό,τι ο Χριστός λέει ό,τι είναι ο Υιός Του Θεού. @

«και τινές αναστάντες εψευδομαρτύρουν κατ’ αυτού λέγοντες, ότι ημείς ηκούσαμεν αυτού λέγοντος, ότι εγώ καταλύσω τον ναόν τούτον τον χειροποίητον και δια τριών ημερών άλλον αχειροποίητον οικοδομήσω.» [Μρ. 14:57-58]

O Μάρκος λέει ότι έλεγαν ψέματα, ποτέ δεν άκουσαν τον Ιησού να λέει κάτι τέτοιο.
Ψευδομαρτύρησαν λέγοντας ότι τον άκουσαν να λέει κλπ. κλπ.


Filos.

Ανώνυμος είπε...

Filos, υποτιμάς την νοημοσύνη των αναγνωστών, ή απλώς προσπαθείς να βρεις άβουλα όντα που να σε πιστέψουν. Αυτό το κάνεις επαναλαμβάνοντας συνεχώς τα ίδια, με άλλα λόγια.

Αυτή είναι χιτλερική τακτική: "Ρίξε λάσπη και στο τέλος κάτι θα μείνει", ή "Λέγε συνεχώς ένα μεγάλο ψέμα και στο τέλος θα το πιστέψουν".
Αυτές είναι τακτικές προπαγάνδας των χιτλερικών.

Εκτός από αυτό το τέχνασμα χρησιμοποιείς και τις τακτικές των ιεχωβιτών, πηδάς από το ένα θέμα στο άλλο για να ξεχαστούν οι γαργάρες και οι κωλοτούμπες που έχεις κάνει από την αρχή του διαλόγου.

Σκέφτεσαι ως εξής:

"Ποιος θα καθίσει να διαβάσει όλα αυτά τα σχόλια;
Εγώ θα λέω τα δικά μου και όλο και κάποιο κορόιδο θα βρεθεί να με πιστέψει".

Αναγκάζομαι να επαναλάβω αυτά που ήδη έγραψα.

Οι ψευδομάρτυρες κλήθηκαν για να στηρίξουν την κατηγορία πως ο Χριστός έλεγε ό,τι είναι ο Θεός, ο Υιός Του Θεού.
Αυτή ήταν η κατηγορία.
Αυτή ήταν η βλασφημία κατά τους ιουδαίους και αυτό ήθελαν να αποδείξουν.

Οι ψευδομάρτυρες ναι μεν είπαν την αλήθεια, όμως δεν χρειάστηκε γιατί ο Χριστός δεν είπε κάτι διαφορετικό. Ήταν πολύ βαρύ για να πιστέψουν ό,τι αυτό ακριβώς έλεγε ο Χριστός και έτσι ήθελαν να δέσουν την υπόθεση με τους ψευδομάρτυρες οι οποίοι δεν έκαναν κάτι περισσότερο καθ΄ότι ο Χριστός δεν το αρνήθηκε και όλοι ήταν μάρτυρες του γεγονότος και του διαλόγου Του Χριστού με τους ιουδαίους έξω από τον ναό.

Αυτή την έννοια έχει η συγκεκριμένη ψευδομαρτυρία και υπό αυτή την λογική οι ψευδομάρτυρες ψευδομαρτύρησαν.

Σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε πως το Ευαγγέλιο του Ιωάννου είναι ψευδές ή ανακόλουθο με την υπόλοιπη Αγία Γραφή.

Έχουμε ένα ολόκληρο περιστατικό, δεν είναι μόνο ο διάλογος με τους ιουδαίους. Αν δεχτούμε την εκδοχή του Filos τότε θα πρέπει να διαγράψουμε ΟΛΟΚΛΗΡΟ το περιστατικό.

Προτρέπω τους αναγνώστες να διαβάσουν την περικοπή:
Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο 2 (Β') κεφάλαιο και εδάφια: 13 - 25.

Μπέμπης



Συνεχίζεται...

Ανώνυμος είπε...

Η συνέχεια από το προηγούμενο....


Αγαπητοί αναγνώστες του διαλόγου αυτού, για να μη ψάχνετε μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω το εν λόγω Ευαγγελικό απόσπασμα το οποίο εξετάζουμε.

Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο 2 (Β') κεφάλαιο και εδάφια: 13 - 25.

___

13 Καὶ ἐγγὺς ἦν τὸ πάσχα τῶν Ἰουδαίων, καὶ ἀνέβη εἰς Ἱεροσόλυμα ὁ Ἰησοῦς.
14 Καὶ εὗρεν ἐν τῷ ἱερῷ τοὺς πωλοῦντας βόας καὶ πρόβατα καὶ περιστερὰς καὶ τοὺς κερματιστὰς καθημένους,
15 καὶ ποιήσας φραγέλλιον ἐκ σχοινίων πάντας ἐξέβαλεν ἐκ τοῦ ἱεροῦ τά τε πρόβατα καὶ τοὺς βόας, καὶ τῶν κολλυβιστῶν ἐξέχεεν τὸ κέρμα καὶ τὰς τραπέζας ἀνέτρεψεν,
16 καὶ τοῖς τὰς περιστερὰς πωλοῦσιν εἶπεν· ἄρατε ταῦτα ἐντεῦθεν, μὴ ποιεῖτε τὸν οἶκον τοῦ πατρός μου οἶκον ἐμπορίου.
17 ἐμνήσθησαν οἱ μαθηταὶ αὐτοῦ ὅτι γεγραμμένον ἐστίν· ὁ ζῆλος τοῦ οἴκου σου καταφάγεταί με.
18 Ἀπεκρίθησαν οὖν οἱ Ἰουδαῖοι καὶ εἶπαν αὐτῷ· τί σημεῖον δεικνύεις ἡμῖν ὅτι ταῦτα ποιεῖς;
19 ἀπεκρίθη Ἰησοῦς καὶ εἶπεν αὐτοῖς· λύσατε τὸν ναὸν τοῦτον καὶ ἐν τρισὶν ἡμέραις ἐγερῶ αὐτόν.
20 εἶπαν οὖν οἱ Ἰουδαῖοι· τεσσεράκοντα καὶ ἓξ ἔτεσιν οἰκοδομήθη ὁ ναὸς οὗτος, καὶ σὺ ἐν τρισὶν ἡμέραις ἐγερεῖς αὐτόν;
21 ἐκεῖνος δὲ ἔλεγεν περὶ τοῦ ναοῦ τοῦ σώματος αὐτοῦ.
22 ὅτε οὖν ἠγέρθη ἐκ νεκρῶν, ἐμνήσθησαν οἱ μαθηταὶ αὐτοῦ ὅτι τοῦτο ἔλεγεν, καὶ ἐπίστευσαν τῇ γραφῇ καὶ τῷ λόγῳ ὃν εἶπεν ὁ Ἰησοῦς.
23 Ὡς δὲ ἦν ἐν τοῖς Ἱεροσολύμοις ἐν τῷ πάσχα ἐν τῇ ἑορτῇ, πολλοὶ ἐπίστευσαν εἰς τὸ ὄνομα αὐτοῦ θεωροῦντες αὐτοῦ τὰ σημεῖα ἃ ἐποίει·
24 αὐτὸς δὲ Ἰησοῦς οὐκ ἐπίστευεν αὐτὸν αὐτοῖς διὰ τὸ αὐτὸν γινώσκειν πάντας
25 καὶ ὅτι οὐ χρείαν εἶχεν ἵνα τις μαρτυρήσῃ περὶ τοῦ ἀνθρώπου· αὐτὸς γὰρ ἐγίνωσκεν τί ἦν ἐν τῷ ἀνθρώπῳ.
___

Εδώ παρατηρούμε πως διαδραματίστηκε ολόκληρη η σκηνή.
Ο Χριστός "ποιήσας φραγέλλιον ἐκ σχοινίων πάντας ἐξέβαλεν ἐκ τοῦ ἱεροῦ".
Δηλαδή, το γνωστό περιστατικό που ο Χριστός διώχνει τους εμπόρους από τον ναό.

Τότε οι μαθητές τι έκαναν;;

"ἐμνήσθησαν οἱ μαθηταὶ αὐτοῦ ὅτι γεγραμμένον ἐστίν· ὁ ζῆλος τοῦ οἴκου σου καταφάγεταί με".

Μετά τι έγινε;;

"Ἀπεκρίθησαν οὖν οἱ Ἰουδαῖοι καὶ εἶπαν αὐτῷ· τί σημεῖον δεικνύεις ἡμῖν ὅτι ταῦτα ποιεῖς ; ;"

Μετά ο Χριστός τι τους είπε;;

"ἀπεκρίθη Ἰησοῦς καὶ εἶπεν αὐτοῖς· λύσατε τὸν ναὸν τοῦτον καὶ ἐν τρισὶν ἡμέραις ἐγερῶ αὐτόν. ἐκεῖνος δὲ ἔλεγεν περὶ τοῦ ναοῦ τοῦ σώματος αὐτοῦ".

Η απάντηση γιατί έφεραν τους ψευδομάρτυρες είναι η ακόλουθη:

"εἶπαν οὖν οἱ Ἰουδαῖοι· τεσσεράκοντα καὶ ἓξ ἔτεσιν οἰκοδομήθη ὁ ναὸς οὗτος, καὶ σὺ ἐν τρισὶν ἡμέραις ἐγερεῖς αὐτόν ; ;"

Γι' αυτό τον λόγο έφερε τους ψευδομάρτυρες ο Καϊάφας, επειδή δεν μπορούσαν να φανταστούν οι ιουδαίοι ό,τι όντως ο Χριστός ισχυρίζεται κάτι τέτοιο, δηλαδή ό,τι είναι ο Υιός Του Θεού και ακριβώς για αυτόν τον λόγο έφεραν τους ψευδομάρτυρες για να πουν ό,τι ο Χριστός βλασφήμησε και είπε πως είναι ο Θεός, ο Υιός Του Θεού.

Ο Filos ισχυρίζεται ό,τι ο Χριστός ΔΕΝ είπε αυτά τα λόγια.

Αν ισχύει αυτό που ισχυρίζεται ο Filos, τότε θα πρέπει να διαγράψουμε ΟΛΟΚΛΗΡΟ το περιστατικό, καθώς και ΟΛΟΥΣ όσους άκουσαν και είδαν, καθώς και τους μαθητές οι οποίοι:

"ὅτε οὖν ἠγέρθη ἐκ νεκρῶν, ἐμνήσθησαν οἱ μαθηταὶ αὐτοῦ ὅτι τοῦτο ἔλεγεν, καὶ ἐπίστευσαν τῇ γραφῇ καὶ τῷ λόγῳ ὃν εἶπεν ὁ Ἰησοῦς".

Filos, εκτός το Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο, ποιο άλλο βιβλίο της Αγία Γραφής προτείνεις να αφαιρέσουμε για να δεχτούμε την δική σου θεωρία;


Μπέμπης

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί αναγνώστες, για να μη σας μείνει απολύτως καμία αμφιβολία για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί ο εχθρός της αλήθειας και του Ευαγγελίου, ο Filos, προσέξτε πως προσπαθεί να σας παραπλανήσει.

Χρησιμοποιεί το εδάφιο Κατά Μάρκο 14:57 όπου αναφέρεται η λέξη: "ψευδομαρτύρησαν", και αποκρύπτει ό,τι ακριβώς στον προηγούμενο στίχο αναγράφεται ακριβώς το αντίθετο.

Προσέξτε την απάτη του Filos..!!

Ο Ευαγγελιστής μας μιλάει για αντικρουόμενες, για ασύμφωνες μεταξύ τους μαρτυρίες. Δηλαδή μέσα στον όχλο, μέσα στον λαό, κάποιοι φώναζαν και άλλοι έλεγαν αυτό και άλλοι έλεγαν κάτι άλλο τελείως διαφορετικό.

Και ο Filos ύπουλα και παμπόνηρα ξεκόβει το χωρίο 57 αποκρύπτοντας το χωρίο 56 !!

Γιατί στο χωρίο 56 είναι ξεκάθαρο ό,τι μιλάμε για αντικρουόμενες απόψεις.

πολλοὶ γὰρ ἐψευδομαρτύρουν κατ᾽ αὐτοῦ, καὶ ἴσαι αἱ μαρτυρίαι οὐκ ἦσαν.
___
Γιατί πολλοί ψευδομαρτυρούσαν εναντίον του, αλλά οι μαρτυρίες δεν ήταν σύμφωνες.

Μάρκος 14:56.

Αγαπητοί αναγνώστες διακρίνετε την απάτη του Filos;;

Καταλαβαίνετε τώρα λοιπόν σε ποια κατάσταση έφτασε ο Filos και έφτασε στο έσχατο σημείο να χρησιμοποιήσει αυτό το εδάφιο. Ξέρετε γιατί έφτασε σε απελπιστική κατάσταση;;

Γιατί στο παρακάτω χωρίο αναγράφεται αυτό που ακυρώνει μια άλλη ΠΑΤΑΤΑ που έκανε ο Filos.

O Filos πιο πάνω στον διάλογο είχε δηλώσει το εξής:

@@@

Το θέμα δεν είναι ο συμβολισμός, το τι ακριβώς σημαίνει η δεξιά πλευρά αλλά ποιανού η δεξιά πλευρά. Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στο «εκ δεξιών του Θεού» και στο «εκ δεξιών του Πατρός». Κάποιος που βρίσκεται εκ δεξιών του Θεού είναι έξω από την Θεότητα, βρίσκεται στα δεξιά της Θεότητας, εκτός αυτής. Κάποιος όμως που είναι στα δεξιά του Πατρός μπορεί να ανήκει στη θεότητα γιατί αφήνει να εννοηθεί ότι την συγκροτεί μαζί με τον Πατέρα. Γι αυτό σε ρωτάω (και απάντηση δεν βλέπω να παίρνω) γιατί ενώ η Αγία Γραφή παντού αναφέρει «εν δεξιά του Θεού» και πουθενά «εν δεξιά του Πατρός» η Εκκλησία στο σύμβολο της πίστεως επινόησε το «εκ δεξιών του Πατρός»;

Filos.
22 Απριλίου 2017 - 11:40 μ.μ.

@@@


Αγαπητοί αναγνώστες, τι αναγράφεται στο χωρίο 62 ;;;

Καλά καταλάβατε!!! Μια ακόμη ΓΑΡΓΑΡΑ του Filos.

Όχι μόνο του απέδειξα ό,τι αναφέρεται το "εκ' δεξιών Του Πατρός" αλλά και το "εκ' δεξιών της Δυνάμεως" και η Δύναμη αυτή είναι ο Θεός, ο Ιησούς Χριστός κατά τα γραφόμενα του Αποστόλου Παύλου. (Α' Κορ. 1:24).

Ιδού το 62 χωρίο :

ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν· ἐγώ εἰμι, καὶ ὄψεσθε τὸν υἱὸν τοῦ ἀνθρώπου ἐκ δεξιῶν καθήμενον τῆς δυνάμεως καὶ ἐρχόμενον μετὰ τῶν νεφελῶν τοῦ οὐρανοῦ.

Κατά Μάρκο 14:62.

ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ;;;

Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ.
Οι ψευδομάρτυρες δεν εννοούσαν, ούτε έλεγαν αυτά που ισχυρίζεται ο Filos.

Ο Ίδιος ο Χριστός έλεγε ό,τι είναι ο Θεός και ό,τι ο Ίδιος ανέστησε το σώμα Του.

Οι ψευδομάρτυρες επικύρωσαν αυτό που ο Ίδιος ο Χριστός έλεγε. Και σημειώνουμε πως όπως διαβάσαμε στο Ευαγγέλιο του Μάρκου 14:56 πολλοί φώναζαν μέσα στο πλήθος και παρουσίαζαν διάφορες εκδοχές.

Αυτό καταρρίπτει το επιχείρημα του Filos ο οποίος λέει ό,τι το Ευαγγέλιο του Ιωάννου κατέγραψε ανύπαρκτα περιστατικά και είναι αναξιόπιστο και ψευδές.

Αυτή ήταν η βλασφημία κατά τους ιουδαίους, ό,τι ο Χριστός έλεγε ό,τι είναι ο Θεός.

Ο Filos έσκαψε την παγίδα και έπεσε μέσα ο ίδιος !!!



Μπέμπης

Ανώνυμος είπε...

Μπέμπη, αν ο Ιησούς σύμφωνα με την αφήγηση του Ιωάννη, είχε πει μπροστά σε τόσο κόσμο ότι μπορεί να ξαναχτίσει το ναό σε τρεις μέρες, θα έφερναν μάρτυρες στη δίκη και όχι ψευδομάρτυρες. Από τους δεκάδες αν όχι εκατοντάδες που τον άκουσαν να το λέει, σίγουρα θα έβρισκαν δυο τρεις να καταθέσουν αυτό που άκουσαν.
Οι έμποροι και όλοι αυτοί που ανέτρεψε τους πάγκους τους και τους πέταξε έξω από το ιερό, πρόθυμα θα έλεγαν ενώπιον των δικαστών τι είπε ο Ιησούς εκείνη την ημέρα.

Ο Μάρκος λέει .... «και τινές αναστάντες εψευδομαρτύρουν κατ’ αυτού λέγοντες...». Η ψευδομαρτυρία έλαβε χώρα μόλις αυτοί μίλησαν, επομένως αυτό που είπαν δεν ήταν αλήθεια.

Δεν ξέρω γιατί ο Ιωάννης παρουσιάζει τον Ιησού να έχει πει αυτά τα λόγια. Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά. Ο Ιωάννης παρουσιάζει το περιστατικό της εκδίωξης των εμπόρων όπου υποτίθεται ότι ειπώθηκε η επίμαχη φράση του Ιησού, πριν από τον θάνατο του Ιωάννη και πολύ πριν από τη θριαμβευτική είσοδο του Ιησού στην Ιερουσαλήμ. Για τους άλλους τρεις ευαγγελιστές, η εκδίωξη των εμπόρων γίνεται μετά την είσοδο του Ιησού στην Ιερουσαλήμ και φυσικά πολύ αργότερα από το θάνατο του Ιωάννη. Τρέχα γύρευε.

Filos.

ΧΡΗΣΤΟΣ είπε...

Αγαπητοί Κύριοι πιστεύω πως ειπώθηκαν αρκετά επί του θέματος. Νομίζω πως ειναι περιττό να ειπωθεί κάτι άλλο. Οι αναγνώστες πλέον έχουν μια καθαρή εικόνα των σχολίων σας και εναπόκειται σ' αυτούς να κρίνουν τα λεγόμενά σας. Ευχαριστώ πολύ για την συμμετοχή σας.

Μετά τιμής
Χρήστος Παλάντζας

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ αδελφέ εν Χριστώ κ.Χρήστο, σε ευχαριστώ για τον κόπο και τον χρόνο σου.

Αυτό πιστεύω και εγώ, πλέον δεν υπάρχει νόημα να συνεχιστεί ένας διάλογος την στιγμή που έχει αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Εύχομαι καλή συνέχεια και κάθε ευλογία από Τον Πανάγιο Τριαδικό Θεό μας.






Μπέμπης.

Ανώνυμος είπε...

Διακόπτετε απότομα τον διάλογο και δεν αφήνετε τους συμμετέχοντες να τον ολοκληρώσουν.
Αλλού επιτρέπετε χιλιάδες σχόλια και εδώ σπεύδετε να τον σταματήσετε ενώ τα σχόλια δεν είναι ούτε εκατό. Γιατί άραγε;

Filos.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...