ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

Τελευταία Νέα του "Αντιαιρετικός"

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που επισκέπτεστε το ιστολόγιο μας ... Διαβάστε την καινούργια σελίδα μας "Απάνθισμα Πατερικών Κειμένων" ...ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

24 Φεβ 2010

ΟΛΑ, ΟΣΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΙΑΝΟΥΣ

Συνάθροιση Πεντηκοστιανών. Πολλοί από αυτούς έχουν πέσει σε κατάσταση έκστασης και "γλωσσολαλούν"

Μετά την ευμενή αποδοχή που επεφύλαξε το αναγνωστικό κοινό του «Αντιαιρετικού» στο άρθρο μας «Όλα όσα θα ήθελα να ξέρω για τους Μάρτυρες του Ιεχωβά», σκεφτήκαμε πως θα ήταν καλό να συνεχίσουμε με μία ακόμη αίρεση του Χριστιανισμού, τους Πεντηκοστιανούς. Επειδή η μορφή του άρθρου του προηγούμενου «πειράματος» με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, εστέφθη με απόλυτη επιτυχία, αποφασίσαμε να διατηρήσουμε και εδώ την ίδια δομή, αυτή των ερωτοαποκρίσεων. Γιατί – χαριτολογώντας – όπως είθισται να λέγεται και στο ποδόσφαιρο «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει».



Ερώτηση: Τι είναι οι Πεντηκοστιανοί, γιατί ονομάζονται έτσι και ποια είναι η διδασκαλία τους.
Απάντηση: Οι Πεντηκοστιανοί είναι αίρεση του Χριστιανισμού. Δεν είναι μια ενιαία ομάδα αλλά είναι πολυδιασπασμένοι σε διάφορες ομάδες – κατ’ αυτούς εκκλησίες – και φέρουν ονόματα όπως: «Εκκλησία του Θεού της Πεντηκοστής», «Αποστολική Εκκλησία της Πεντηκοστής», «Ελευθέρα Αποστολική Εκκλησία της Πεντηκοστής», «Εκκλησία της Προφητείας» κ.λ.π. Άξιον μνείας επίσης είναι, πως πολλές από αυτές τις ομάδες επιτρέπουν στα μέλη τους να είναι και μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας, γι’ αυτό το λόγο άλλωστε κάποιοι Ορθόδοξοι πιστοί πέφτουν θύματά τους. Οι ομάδες αυτές που αποκαλούνται και Υπερδογματικές. Όλες όμως ανεξαιρέτως υποστηρίζουν πως μόνο μέσα σ’ αυτές δίνεται πραγματική σωτηρία. Πιστεύουν και διδάσκουν πως παίρνουν το βάπτισμα του Αγίου Πνεύματος – κατ’ όμοιο τρόπο που το πήραν και οι Απόστολοι την ημέρα της Πεντηκοστής – γι’ αυτό και αποκαλούνται έτσι.

Ερώτηση: Με ποιο τρόπο υποστηρίζουν πως παίρνουν το Άγιο Πνεύμα;
Απάντηση: Πολύ απλά. Στις συγκεντρώσεις τους ο νεοφερμένος γονατίζει στη μέση, λέει πως μετανοεί και πως δέχεται τον Χριστό ως σωτήρα και αυτό ήταν. Έχει δεχθεί το Άγιο Πνεύμα. Επίσης μπορεί – σύμφωνα με αυτούς – να το δεχτεί στο δρόμο, τα ψώνια, το φαγητό, στο τηλέφωνο! κ.λ.π.

Ερώτηση: Έχουν απόδειξη γι’ αυτό;
Απάντηση: Κατ’ αυτούς ναι. Γιατί αμέσως ο Πεντηκοστιανός αποκτά το χάρισμα της "γλωσσολαλιάς" να μιλάει δηλαδή διάφορες γλώσσες – στην ουσία ακατάληπτα λόγια και κραυγές – να βλέπει οράματα, να πέφτει σε έκσταση – σαν να έχει πάρει δηλαδή ναρκωτικά – να έχει το προφητικό χάρισμα – άσχετα αν δεν επαληθεύονται ποτέ αυτά που λένε – να τρέμει ολόκληρος με σπασμούς ή τέλος να βγάζει κραυγές.

Ερώτηση: Δεν είναι άξια θαυμασμού όλα αυτά;
Απάντηση: Όχι βέβαια. Διαφέρει τελείως η γλωσσολαλιά των Αποστόλων από αυτή των Πεντηκοστιανών. Οι Απόστολοι όπως γράφει και η Αγία Γραφή στο βιβλίο «Πράξεις των Αποστόλων», κεφάλαιο 2, όταν φωτίστηκαν από το Άγιο Πνεύμα άρχισαν να μιλούν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ – Φρυγικά, Ελαμιτικά, Παρθικά, Μηδικά κ.λ.π. – γλώσσες δηλαδή της εποχής τους, γι’ αυτό άλλωστε έγιναν αντιληπτοί και κατανοητοί από τους αντίστοιχους κατοίκους των περιοχών αυτών. Ενώ αντίθετα η δήθεν γλωσσολαλιά των Πεντηκοστιανών δεν είναι τίποτα άλλο από άναρθρα και ακατάληπτα λόγια. Άλλωστε ο συγγράφων έχει παραστεί σε εκδήλωση των Πεντηκοστιανών και διαπίστωσε ιδίοις όμμασι το ακατάληπτο και άναρθρο της γλωσσολαλιάς των Πεντηκοστιανών.
Έπειτα τέτοια φαινόμενα που συμβαίνουν στις συγκεντρώσεις των Πεντηκοστιανών τα είχαν και τα έχουν άνθρωποι που βρίσκονται εκτός Χριστιανισμού και προ Χριστού και μετά Χριστόν. Γνωστή νομίζουμε πως είναι στους περισσότερους η Πυθία, που όταν έλεγε τους χρησμούς, έπεφτε σε έκσταση ή οι γυναίκες – οπαδοί του θεού Διόνυσου οι λεγόμενες «Μαινάδες».
Τα ίδια παρατηρούμε και σήμερα στην μακρινή Αϊτή από οπαδούς της μαγικο – ειδωλολατρικής θρησκείας Βουντού. Επίσης ο εκκλησιαστικός συγγραφέας και ιστορικός Ευσέβιος, αναφερόμενος στο έργο του «Εκκλησιαστική Ιστορία» στον αιρετικό Μοντανό (Β’ αιώνας μ.Χ.), υποστηρίζει πως εμπνέονταν από διαβολικό πνεύμα και άρχισε να ενθουσιάζεται, να ξεφωνίζει και να προφητεύει πράγματα διαφορετικά από την παράδοση και διδασκαλία της Εκκλησίας. Γι’ αυτό καταδικάστηκε και από τις Εκκλησιαστικές Συνόδους. Δεν πρέπει επίσης να διαφεύγει της προσοχής μας, πως τέτοια ενθουσιαστικά φαινόμενα, βρίσκουμε στους «δερβίσηδες» τους ασκητές του Μωαμεθανισμού, οι οποίοι χορεύοντας επί ώρα γύρω από τον εαυτό τους πέφτουν σε κατάσταση έκστασης.

Ερώτηση: Έχουν πει κάτι οι Απόστολοι για την γλωσσολαλιά;
Απάντηση: Βεβαίως. Ο Απόστολος Παύλος τονίζει στην 1η προς Κορινθίους επιστολή, κεφάλαιο 14 πως η γλωσσολαλιά είναι φαινόμενο για τους άπιστους δηλαδή τους ειδωλολάτρες εκείνης της εποχής και όχι για τους πιστούς. Άξιο προσοχής είναι πως στην ίδια επιστολή ο Απόστολος Παύλος τονίζει πως ενώ είχε και αυτός το χάρισμα της γλωσσολαλιάς δεν το χρησιμοποιούσε ποτέ. Παρατηρεί δε, πως αν μπει κάποιος την ώρα που οι Κορίνθιοι κάνουν χρήση της γλωσσολαλιάς στις συνάξεις τους – κάτι αντίστοιχο που κάνουν σήμερα οι Πεντηκοστιανοί – ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΡΕΛΟΥΣ!

Ερώτηση: Έχουν άλλο αρνητικό στοιχείο οι Πεντηκοστιανοί;
Απάντηση: Ναι, και κατά τη γνώμη μας το χειρότερο. Γιατί μπορεί ο οιοσδήποτε να λέει και να πιστεύει ότι θέλει. Δεν μπορεί όμως να παίζει με τον πόνο του άλλου. Και το λέμε αυτό επειδή στα διάφορα έντυπα και φυλλάδια τους γράφουν για δήθεν θαυματουργικές θεραπείες βαριάς μορφής αρρώστων Πεντηκοστιανών. Ή καλούν από το εξωτερικό Πεντηκοστιανούς – θεραπευτές που μπορούν τάχα να θεραπεύσουν και τον καρκίνο με ένα άγγιγμα των χεριών τους. Έτσι μ’ αυτό τον πανούργο τρόπο και πατώντας στην ανάγκη του άλλου πιστεύουν πως θα αποκτήσουν οπαδούς.

Ερώτηση: Έχω ακούσει πως οι Πεντηκοστιανοί είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν την «δεκάτη». Τι είναι αυτό;
Απάντηση: Όπως οι Ισραηλίτες έδιναν στον Ναό το 10% από τα προϊόντα τους, κατ’ όμοιο τρόπο και οι Πεντηκοστιανοί δίνουν το 10% από τα εισοδήματά τους στην ομάδα που ανήκουν.

Ερώτηση: Σε τι άλλο διαφέρουν οι Πεντηκοστιανοί από εμάς τους Ορθοδόξους;
Απάντηση: Επειδή έχουν ξεπηδήσει από τον Προτεσταντισμό (Διαμαρτύρηση) – όπως σχεδόν όλες οι σύγχρονες αιρέσεις – απορρίπτουν ότι και αυτός. Πριν πούμε κάποια από αυτά που απορρίπτουν καλό είναι να πούμε τι είναι ο Προτεσταντισμός. Ο Προτεσταντισμός ή Διαμαρτύρηση λοιπόν είναι μία από τις τρεις μεγάλες ομάδες του Χριστιανισμού. Ιδρυτής της υπήρξε ο Μαρτίνος Λούθηρος (1483-1546), που “διαμαρτυρήθηκε” για τις αυθαιρεσίες του Πάπα. Σήμερα χωρίζεται σε 300 διαφορετικές ομολογίες (πιστεύω)˙ οι άλλες δύο ομάδες του Χριστιανισμού είναι η Ορθοδοξία και ο Καθολικισμός. Έτσι λοιπόν οι Πεντηκοστιανοί απορρίπτουν την Ιερά Παράδοση, την τιμή στους αγίους, τις εικόνες και την Παναγία, τον νηπιοβαπτισμό κ.λ.π. Απάντηση στις θέσεις αυτές των Πεντηκοστιανών μπορεί να βρει ο αναγνώστης στα παρακάτω άρθρα μας:
1. Ιερά Παράδοση
2. Θεοτόκος: Παναγία ή Μαρία;
3. Είναι ειδωλολατρία η προσκύνηση των εικόνων;
4. Νηπιοβαπτισμός: σωστός ή λάθος;







ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή! Χωρίς όνομα ή κάποιο ψευδώνυμο δεν γίνεται δημοσίευση σχολίου. Επίσης δεν πρέπει να είναι υβριστικό και άσχετο με το θέμα του άρθρου.

8 σχόλια:

Νικόλαος είπε...

Άλλο ένα πλοκάμι της λερναίας ύδρας του Προτεσταντισμού. Εγώ δεν ξέρω και πολλά για αυτούς, οπότε το άρθρο σας με κατατόπισε περισσότερο και σας ευχαριστώ για αυτό, κ. Χρήστο. Απλά κάτι που έχω συμπεράνει είναι ότι οι επικεφαλής ορισμένων ομάδων τους ξεπερνούν ακόμα και τη Σκοπιά στην ψευδοπροφητεία...

karatzaferis είπε...

Όλα όσα θα ήθελα να ξέρω για την ορθοδοξία ... τα μαθαίνω κάθε Κυριακή από τον μουτζαχεντίν της Θεσσαλονίκης (μάντεψε ποιόν;).
Πω πω μαύρισε ο τόπος.....(και οι καρδιές μας επίσης).

Αντί - Karatzaferis είπε...

Μόνος σου το βρήκες αυτό που είπες Karatzaferis ή μήπως σε βοήθησε καμμιά "ποφητεία" και "γλωσσολαλιά"!!!

Αντί - Karatzaferis

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η karatzaferis είπε...
Όλα όσα θα ήθελα να ξέρω για την ορθοδοξία ... τα μαθαίνω κάθε Κυριακή από τον μουτζαχεντίν της Θεσσαλονίκης (μάντεψε ποιόν;).
Πω πω μαύρισε ο τόπος.....(και οι καρδιές μας επίσης).

ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΕΠΙΣΗΣ.
ΠΕΣ ΤΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ.
ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ..ΘΕΡΑΠΕΥΣΑΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ...

karatzaferis είπε...

Επειδη στην πολυλογία δεν λείπει η αμρτία θα είμαι σύντομος! Δείτε τα κατορθώματα της (μαχόμενης) Ορθόδοξης Εκκλησίας εκτός Ελλάδος. Δείτε για να μαθαίνετε πως να "διαχειρίζεστε" αποτελεσματικότερα παράσιτα όπως οι Πεντηκοστιανοί και Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά. Τι τα θέλετε τα bloggs τύπου "Αντιαιρετικός";;;; Εδώ η Ορθοδοξία σε άλλες χώρες είναι 100 χρόνια μπροστά!!!!
http://news.bbc.co.uk/2/hi/africa/3663654.stm

karatzaferis είπε...

Χρήστο χίλια συγνώμη!!! Ξέχασα να ευχηθώ για σήμερα (21η Απριλίου). Δεν πιστεύω να σε πειράζει; Άλλωστε δεν πείραζει και τους "ήρωές" σου (δες φωτό...) ΖΗΤΩ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2009/11/blog-post_6385.html

Πίτερ προς Καρατζά- αφερ-ίμ είπε...

karatzaferis

Χρήστο χίλια συγνώμη!!! Ξέχασα να ευχηθώ για σήμερα (21η Απριλίου). Δεν πιστεύω να σε πειράζει; Άλλωστε δεν πείραζει και τους "ήρωές" σου (δες φωτό...) ΖΗΤΩ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2009/11/blog-post_6385.html
_____________________________________

Ωραία η βλακεία σου μόνος σου τη σκέφτηκες ή σε βοήθησε κι άλλος;

Πίτερ

Unknown είπε...

Μήπως μπορείς να μας εξηγήσεις Karatzaferis, πως γίνεται οι αντιτριαδικοί πεντηκοστιανοί και οι τριαδικοί να είναι στην ιδια "αλήθεια"? Αν δεν ξέρεις την απάντηση, ρώτα τον ποιμένα σου. Και πες του μας εξηγήσει πως και βρίσκεστε ακόμα στην γη, αφού "προφητεύσατε" πολλές φορές την αρπαγή της εκκλησία ΗΔΗ απο την δεκαετία του 80 αλλα και 90, και απο ηχητικό υλικο αλλα και εντυπο.

Αν δεν εισαι απο την Εαεπ, αλλα απο αλλη ομάδα, το τελευταίο δεν σε πολυπιάνει....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...